woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Auto(sport) | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u15
 

Autoweek

Verbergen Tonen
18/07 12u30  Lego lanceert James Bond Aston Martin DB5 Lego heeft in Londen haar nieuwste toevoeging aan de Creator Expert-serie gepresenteerd, de James Bond Aston Martin DB5.11 
18/07 12u15  Audi TT onder het mes Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Audi de eerste generatie TT op de markt bracht en het merk grijpt die gelegenheid aan om de huidige derde generatie van het model op de snijtafel te leggen. Audi schuift direct een gelimiteerde editie naar voren die knipoogt naar de studiemodellen die in de jaren 90 aan de eerste generatie voorafgingen.
18/07 11u30  Video: Porsche 911 en 911 Speedster - Spionage Porsche zegt nog geen besluit te hebben genomen over de komst van een nieuwe 911 Speedster, maar deze beelden maken duidelijk dat de productieversie van deze concept-car toch echt in het vat zit. De Speedster is nog gebaseerd op de huidige 911, maar ook de volgende generatie is al onderweg. Ook die auto komt hier voorbij.
18/07 11u30  Datsun mi-DO Show Car gepresenteerd Datsun heeft zijn eerder aangekondigde inzending voor de Moscow International Motor Show gepresenteerd.
18/07 10u45  Vijf NCAP-sterren voor Ford Focus en Volvo XC40 Zowel Ford als Volvo mogen vandaag trots op zichzelf zijn. Bij de laatste NCAP-resultaten komen de laatste nieuwkomers van de twee merken goed uit te verf.
18/07 10u15  Lada Granta onder het mes Gisteren kwam het treurige bericht dat de Priora op zeer korte termijn uit productie gaat. Lada tracht het pijn te verzachten door de wereld een opgewaardeerde Granta schenken.
18/07 10u00  Boetes milieuzones niet inbaar in het buitenland Nederlandse steden hebben moeite met het innen van boetes voor het illegaal betreden van een milieuzone. Omdat het niet respecteren van zo'n zone een milieudelict is, gelden andere Europese regels dan voor verkeersboetes.
18/07 09u00  Opnieuw minder auto's gestolen De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) meldt dat er in de eerste helft van 2018 fors minder auto's zijn gestolen in Nederland dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee wordt een eerder ingezette daling voortgezet, al moeten hybriderijders nog altijd opletten.
18/07 08u00  'Toyota Supra ook met viercilinder' Onlangs liet Toyota weten dat de nieuwe achterwielaangedreven Supra een zes-in-lijn van BMW in zijn neus krijgt. De auto komt ook met een viercilinder beschikbaar.
17/07 19u45  Gelekt: vernieuwde Audi TTS Audi heeft een gefacelifte TT achter de coulissen staan en dankzij de TT-adepten van Instagram-pagina tts_freunde.de zijn de eerste afbeeldingen van de bijgewerkte TT nu al opgedoken.
17/07 16u16  VDL Nedcar: staking zet band BMW op spel *UPDATE* Bij autofabriek VDL Nedcar staat het partnerschap met BMW op het spel als medewerkers weer gaan staken. Dat heeft directeur Paul van Vuuren gezegd op bijeenkomsten met het personeel, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van 1Limburg.
17/07 14u15  VDL Nedcar: staking zet band met BMW op spel Bij autofabriek VDL Nedcar staat het partnerschap met BMW op het spel als medewerkers weer gaan staken. Dat heeft directeur Paul van Vuuren gezegd op bijeenkomsten met het personeel, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van 1Limburg.
17/07 14u15  Lotus maakt 100.000e auto Lotus heeft een mijlpaal bereikt: er zijn 100.000 straatauto's van het merk gebouwd. De speciale Evora die het mooie moment moet markeren wordt verloot onder liefhebbers en het goede doel is daar nog mee geholpen ook.
17/07 14u00  Jaguar E-Pace D180 AWD Jaguar waagt zich met de E-Pace aan de reeds drukke, maar ook erg populaire markt voor compacte SUV's. Succes lijkt daarbij verzekerd; met de grotere F-Pace ging immers het ook al prima. Aan de andere kant: hij is bijna even duur als dat grotere model. De kleine Jaguar staat voor een grote taak
17/07 13u00  Lada Priora eind deze maand uit productie Aan alles komt een eind, zo ook aan het bestaan van de Lada Priora. Na 11 jaar valt het doek voor de auto die al enige tijd geleden werd opgevolgd door de Vesta.
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van Autoweek >


Autozine

Verbergen Tonen
17/07 15u45  Opel Kapitan bestaat 80 jaar De Opel Kapitan bestaat in 2018 tachtig jaar. Het model verscheen in 1938 en was maar liefst 42 jaar met groot succes Opels vlaggenschip. Ter ere van de tachtigste verjaardag van de Opel Kapitan reden onlangs 25 in topstaat verkerende Opels Kapitan een jubileumtoer van het hoofdkwartier van Opel in Russelsheim naar het spoorwegmuseum van Darmstadt-Kranichstein. De unieke Kapitan-parade, allemaal voorzien van zescilinder-in-lijn benzinemotoren, werd begeleid door drie nieuwe Opels Insignia als ontmoeting tussen het huidige vlaggenschip van Opel en dat van toen.
17/07 12u45  Jaguar werkt samen met Plugsurfing Jaguar Land Rover heeft voor bepaalde markten in Europa een partnerschap gesloten met Plugsurfing (Europas grootste oplaadnetwerk) voor het bieden van premium oplaaddiensten voor zijn elektrisch aangedreven modellen.
17/07 12u45  Nissan bouwt miljoenste JUKE Acht jaar nadat hij verscheen, rolt de miljoenste Nissan JUKE van de band in de Nissan-fabriek in het Engelse Sunderland. Gemiddeld rolt elke 105 seconden een nieuwe JUKE uit die fabriek.De Nissan JUKE dankt zijn succes aan de kenmerkende styling. En met ingang van modeljaar 2018 biedt de JUKE een grotere keuze aan mogelijkheden om zowel in- als exterieur aan te passen aan de smaak van de klant. Met alle opties en personalisatiemogelijkheden zijn meer dan 23.000 uitvoeringen van de JUKE mogelijk.
17/07 00u00  Toyota Supra komt terug Toyota laat op het Goodwood Festival of Speed een prototype van de nieuwe Toyota Supra zien. Het concept van de toekomstige Toyota sportauto met legendarische naam maakt hier zijn werelddebuut. Het prototype komt bovendien in actie op de beroemde Goodwood HillClimb van het evenement dat dit jaar van 12 tot en met 15 juli gehouden wordt en jaarlijks duizenden bezoekers trekt.
16/07 19u30  Jeep introduceert nieuwe Wrangler Jeep introduceert een geheel nieuwe generatie van de Wrangler. Hoewel het model compleet nieuw is, is het trouw gebleven aan zijn afkomst en heeft het zijn terreinkwaliteiten, authentieke Jeep-styling en hoogontwikkelde techniek behouden. Het resultaat is de meest capabele Wrangler tot nu toe, dankzij ongeevenaarde technische oplossingen, zoals twee verschillende 4x4-systemen (Command-Trac en Rock Trac) waarvan de toepassing afhankelijk is van de modeluitvoering.
16/07 19u15  Mazda nu ook met Apple CarPlay Mazda biedt vanaf nu een optie aan voor smartphonebesturing voor alle modellen die zijn uitgerust met MZD Connect. iPhone bezitters kunnen daarmee het multimediasysteem in hun Mazda net zo bedienen als hun telefoon. Met een aangepaste iOS-interface op het dashboard kan men bellen, berichten verzenden, muziek luisteren en navigeren. En het systeem is te bedienen met de stem (Siri), de knoppen op het stuur en de HMI Commander.
16/07 00u00  Rij-impressie: Opel Crossland X Er komen grote veranderingen aan! De auto-industrie gaat uitstoot op een nieuwe manier meten en alle auto's moeten aan nieuwe normen voldoen. De eisen zijn inmiddels bekend en vanaf september 2019 moeten alle fabrikanten er aan houden. Sommige fabrikanten hebben grote moeite om te voldoen aan de normen omdat de vereiste aanpassingen groot of kostbaar zijn. Andere merken zijn nu al klaar. Zo is de Opel Crossland X nu al aangepast aan aan de regels van 2019.
15/07 12u00  Maserati lanceert nieuwe Levante GTS De nieuwe Maserati Levante GTS maakt zijn werelddebuut tijdens het vijfentwintigste Goodwood Festival of Speed (12 - 15 juli 2018). Hij is verwant aan het Levante Trofeo-topmodel en wordt aangedreven door een 550 pk sterke V8. Het Goodwood Festival of Speed wordt sinds 1993 gehouden en trekt dit jaar naar verwachting zon 200.000 bezoekers.
15/07 11u45  McLaren maakt toekomstplannen bekend McLaren heeft op het Goodwood Festival of Speed een ambitieus en uitgebreid businessplan gepresenteerd waarin beschreven wordt welke stappen het bedrijf zal zetten op weg naar de vijftiende verjaardag. Track25 is een evolutie van het Track22-businessplan dat in 2016 op de internationale autotentoonstelling van Geneve werd gepresenteerd. Het nieuwe plan bevat enkele opvallende mijlpalen, zoals onder andere een helder overzicht van toekomstige modellen, productie en technologie die de positie van het merk moet verstevigen.
15/07 11u45  MINI toont schets van elektrisch model MINI publiceert de eerste designschetsen van de volledig elektrische MINI, die in de loop van 2019 wordt gepresenteerd. MINI bouwt dit volledig elektrisch aangedreven productiemodel op basis van de MINI driedeurs. De auto wordt de eerste op grote schaal geproduceerde volledig elektrische MINI in de geschiedenis. MINI presenteert de eerste designschetsen tijdens Goodwood Festival of Speed, dat van 12 tot 15 juli plaatsvindt op het Zuid-Engelse landgoed Goodwood.
15/07 11u45  Seat zet koers naar China SEAT zet koers naar China. Het merk sluit niet alleen aan bij de bestaande joint-venture tussen Volkswagen Groep China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd (JAC), maar wordt daarin ook de leidende speler. De betrokken partijen hebben hiertoe een intentieverklaring getekend. Dat betekent ook dat de Spaanse autofabrikant actief wordt op de Chinese markt en zich gaat focussen op elektrische aandrijving, autonoom rijden en connectiviteit.
15/07 11u30  Audi en Huawei werken samen Audi en Huawei gaan nauw samenwerken in de ontwikkeling van intelligente connected autos. De autofabrikant en het Chinese telecombedrijf hebben daartoe deze week in Berlijn een intentieverklaring getekend.
15/07 00u00  Autotest: Hyundai Nexo Autozine had waterstof al opgegeven als energiebron van de toekomst. Elektrische auto's met een batterij rijden geweldig en kunnen overal worden opgeladen, terwijl waterstof een gecompliceerde techniek is die bovendien compleet nieuwe infrastructuur vereist. Hyundai denkt echter dat er in de toekomst ruimte is voor meerdere energiebronnen. Hyundai heeft zelfs zoveel vertrouwen in waterstof dat de SUV met brandstofcel, de Nexo, daadwerkelijk in productie is genomen.
13/07 20u45  Volkswagen blikt vooruit op T-Cross Volkswagen onthult deze herfst de gloednieuwe T-Cross. Deze compacte SUV belooft veel ruimte, een fraai en slim design, hightech technologie en een groot aantal personaliseringsmogelijkheden. De T-Cross vult het SUV-gamma van Volkswagen aan de onderkant aan. De SUV is iets groter dan de Polo. Hij meet 4,107 meter in de lengte en 1,558 meter in de hoogte.
13/07 00u01  Productie Jaguar I-PACE verhoogd Jaguar gaat de productie van de 100% elektrische Jaguar I-PACE voor Nederland verhogen. Jaguar erkent hiermee het belang van de Nederlandse markt en voorkomt daarmee tevens dat de I-PACE voor zijn marktintroductie al uitverkocht zou zijn. Door de productieverhoging kunnen nu nog meer klanten bij zakelijk gebruik genieten van slechts 4% bijtelling (gedurende maximaal vijf jaar). De vanafprijs van de Jaguar I-PACE bedraagt 80.330 euro. Vanaf vandaag staat de I-PACE bij de dealer.
Laatste update: dinsdag 17 juli 2018, 15u45
Lees meer van Autozine >

Autoblog.nl

Verbergen Tonen
18/07 14u00  Hier, het nieuwe speeltje van matrassenkoning Michael Fux Een nieuwe auto kan aan de collectie worden toegevoegd. McLaren is deze week begonnen met het leveren van de Senna in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Senna is op een paar punten anders in vergelijking met de Europese variant. Naast de oranje reflector, heeft de Senna twee in plaats van drie uitlaten in de VS. […]
18/07 12u45  Audi frist TT en TT Roadster op De derde generatie TT kan zo weer even mee. Het is alweer vier jaar geleden dat Audi de derde generatie TT op de markt heeft gebracht. Gisteren werd via de lekmachine duidelijk dat er een facelift aan zat te komen en nu brengt Audi het nieuws officieel naar buiten. Belangrijkste kenmerken voor de facelift zijn […]
18/07 12u00  Tom Cruise doet bizarre stunts in Mission: Impossible-Fallout De man is gek op het uitvoeren van stunts. Tom Cruise heeft een reputatie van een durfal. De Hollywood acteur doet veel van zijn stunts zelf en ook in zijn nieuwe film, Mission: Impossible-Fallout, zitten tal van acties door Cruise uitgevoerd. Ondanks zijn leeftijd (56 jaar) deinst Cruise niet terug om de perfecte shot te […]
18/07 11u30  Officieel: 007 Aston Martin DB5 als LEGO-creatie LEGO heeft een nieuw product in de categorie: hebb0n. Wie handig is met LEGO-blokjes én fan is van James Bond moet deze klassieker eens bekijken. Onderdeel van de LEGO Creator-serie is deze 10262 James Bond Aston Martin DB5. Een replica van de iconische auto uit de James Bond films. LEGO adviseert een leeftijd van 16 […]
18/07 11u00  Tom Cruise tegen het verkeer in voor Mission: Impossible-Fallout De man is gek op het uitvoeren van stunts. Tom Cruise heeft een reputatie van een durfal. De Hollywood acteur doet veel van zijn stunts zelf en ook in zijn nieuwe film, Mission: Impossible-Fallout, zitten tal van acties door Cruise uitgevoerd. Ondanks zijn leeftijd (56 jaar) deinst Cruise niet terug om de perfecte shot te […]
18/07 09u45  Dit schaalmodelletje kost meer dan 10.000 euro Maar dan heb je ook iets in de vitrinekast staan. Wie niet in de financiële positie is om supercars te kopen, kan altijd nog schaalmodellen gaan sparen. Ze komen in alle soorten en maten en dus ook met verschillende prijskaartjes. Een simpel modelletje scoor je al voor enkele tientjes. Wie een in detail schaalmodel op […]
18/07 08u45  Autodiefstal in Nederland: zo staat het ervoor Kijkend naar de cijfers is er sprake van verbeteringen. Great news. Er worden steeds minder auto’s gestolen in Nederland. Hoewel we hier op de redactie met regelmaat verdrietige mailtjes krijgen van eigenaren met een gestolen vierwieler, zien de cijfers voor het hele land er een stuk beter uit. In de eerste zes maanden van 2018 […]
18/07 07u45  ‘Ford opent later dit jaar wachtlijst voor GT’ Grijp je kans. Het is geen geheim dat er mogelijk meer exemplaren gingen komen van de GT dan de nu reeds bekende 500 stuks. Al in 2016 werd gesproken over een verlenging van het productiestadium en het onderwerp komt wederom ter sprake. Volgens berichtgeving van Motor Authority opent Ford later dit jaar weer de wachtlijst […]
17/07 23u00  Porsche Taycan vliegt als warm brood over de toonbank Single? Taycan. Na een langdradige periode van teasers, schetsen, geruchten, concepten en andere afleidende zaken, wist Porsche de vorige maand eindelijk de eerste officïele informatie over de Mission E te onthullen. Tegelijkertijd onthulden ze de naam van het beestje. De eerste volledig elektrische Porsche moet de (afschuwelijke) naam Taycan gaan dragen. Inmiddels blijkt dat de […]
17/07 22u15  Waarom je die Audi Q7 voor 20K zwart geld kunt vergeten Rennen, nu het nog kan. Of je nu de banken niet vertrouwt, of je er simpelweg van geniet om met je grote gore zwans op tafel te slaan terwijl je enorme bedragen in keiharde cash afrekent: de pret is voorbij. Althans, bijna. De Eerste Kamer heeft recentelijk namelijk ingestemd met een wetsvoorstel om de Wet […]
17/07 20u00  Hé, daar is de vernieuwde Audi TT! Wederom is de marketingafdeling van Audi lek. Het is ietwat merkwaardig, maar vrijwel tegelijkertijd met een aantal teaserfoto’s van Audi zelf, lekken er zowaar een reeks persplaatjes van de aankomende TT het internet op. Bijzonder inspirerend zijn de beelden niet, want het betreft wederom geen ingrijpende facelift, dus de veranderingen blijven tot een minimum beperkt. […]
17/07 19u15  Banzai! Nieuw EU-verdrag betekent goedkoper JDM importeren “Allemaal aan de Subaru,” aldus onze @willeme. De Europese Unie wordt veelvuldig bekriteerd, maar niet altijd doen ze dingen op de verkeerde manier. Vandaag werden er namelijk na vijf langdurige, bureaucratische jaren eindelijk handtekeningen gezet onder een handelsverdrag tussen Japan en Europa. Hiermee wordt het gemakkelijker en vooral economisch aantrekkelijker onderling handel te drijven. Het […]
17/07 17u30  “Aston Martin en Red Bull overwegen deelname DTM” Is het heus? Het lijkt in de autosport steeds lastiger om constructeurs in een bepaalde raceklasse te houden. Het meest duidende voorbeeld hiervan herkennen we terug in het World Endurance Championship. Hier verdwenen stapsgewijs Audi en Porsche, nadat ze nog een aantal edities van de 24 uur van Le Mans op hun naam wisten te […]
17/07 15u15  Nederland leent zichzelf weer de moeder voor auto’s Pas op, geld lenen kost geld. Bovenstaande is een waarschuwing die kennelijk steeds minder mensen ter harte nemen. Het advies van Mark Rutte om eindelijk eens een keer die nieuwe (tweedehands) auto te kopen daarentegen, lijkt wél eindelijk opgevolgd te worden. Alleen dan wel met geleend geld. Althans, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging […]
17/07 14u15  Hier, dit is de Škoda Kodiaq GT De kloeke SUV van Škoda is een fashion victim geworden. Škoda is zoals we weten al een tijdje bezig met het maken van een ‘coupé’ op basis van de Kodiaq. Aan de ene kant is dit een gek idee. De Kodiaq is eerst en vooral immers een praktische blokkendoos, ontworpen om een gezin met kinderen […]
Laatste update: vandaag om 14u00
Lees meer van Autoblog.nl >

Autowereld

Verbergen Tonen
18/07 14u00  'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster) Gut, is het alweer 20 jaar geleden? Zowaar. In 1998 verraste Audi vriend en vijand met de destijds avantgardische TT, die meteen vele harten wist te veroveren en zich daarmee onsterfelijk maakte. Heden bevindt Audi's tweezitter zich in z'n derde generatie, waarvan nu de facelift is gepresenteerd. En de Duitsers grijpen die gelegenheid graag aan om een populair TT-kenmerk te laten terugkeren in een speciale jubileumuitvoering.
18/07 11u45  'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders' Toyota blijft de officiële onthulling van de nieuwe Supra vooruitschuiven. Ook afgelopen weekend in Goodwood kwam het niet zover, al gaf de veelbesproken sportcoupé wel acte de présence. Een optreden waarbij nieuwe details aan het licht zijn gekomen.
18/07 10u15  Autodieven hebben het moeilijker Autofabrikanten weten zich steeds beter te weren tegen autodieven. Dat valt op te maken uit de laatste cijfers rond autodiefstal. Die zijn namelijk sterk gedaald.
18/07 09u15  Aston Martin verkiest het luchtruim Autofabrikanten teren al lang niet meer op auto's alleen. Schepen, horloges, HiFi, kleding, hotels; zolang er het etiket 'lifestyle' op te plakken valt is het interessant voor diverse automerken. De luchtvaart is nog zo'n voorbeeld, en Aston Martin heeft die nu ook omarmd.
17/07 15u30  Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40 Allereerst was de vraag waar de opvolger van de Hyundai i40 blijft? Vervolgens heerste lang er twijfel of de Zuid-Koreanen voor een (grondige) facelift gingen of toch een compleet nieuwe auto. Hier het verlossende antwoord.
17/07 14u15  Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin Zo verpulver je een begeerlijk record en zo ben je ineens het zwarte schaap. Het overkwam de Franse coureur Romain Dumas bijna nadat hij zich liet verrassen door de elektrische krachten van de Volkswagen R Pikes Peak op de Goodwood-heuvel afgelopen weekend.
17/07 12u15  Reed Dumais toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin Zo verpulver je een begeerlijk record en zo ben je ineens het zwarte schaap. Het overkwam de Franse coureur Romain Dumas bijna nadat hij zich liet verrassen door de elektrische krachten van de Volkswagen R Pikes Peak op de Goodwood-heuvel afgelopen weekend.
17/07 10u45  Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte? Het klinkt als een (verlate of heel vroege) 1-april en het design ervan werkt tevens nogal op de lachspieren. Maar de door Citroën ontwikkelde Seetroën bedoelt het serieus goed. De bril moet helpen tegen wagenziekte.
17/07 09u45  Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse? In 2020 moet er een gloednieuwe S-klasse bij de dealers arriveren. Nog zo'n twee jaar te gaan dus, wat betekent dat Mercedes-Benz al behoorlijk vergevorderd moet zijn met de ontwikkeling. Maar wat hebben de Duisters in petto om ons te overtuigen dat de nieuwe S nog weer wat beter is dan z'n voorganger?
17/07 09u30  Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld' Een markante uitspraak van Nissan's designchef Alfonso Albaisa. Hoewel de nieuwe GT-R nog niet klaar is om onthuld te worden, belooft hij nu al dat de auto 's werelds snelste sportauto zal worden.
17/07 00u02  Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn? Lees meer >
17/07 00u02  Koop de ex van Ayrton Senna Lees meer >
17/07 00u02  Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg Lees meer >
17/07 00u02  Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST Lees meer >
17/07 00u02  BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren Lees meer >
Laatste update: vandaag om 14u00
Lees meer van Autowereld >

Auto55

Verbergen Tonen
17/07 22u15  Facelift Audi TT S is lek De Audi TT krijgt een opfrisbeurt. Beelden daarvan zijn online gelekt. Ze tonen de sportieve Audi in TTS-gedaante met een hele reeks subtiele aanpassingen.Niets radicaalsDe auto ziet er natuurlijk nog grotendeels hetzelfde uit. Audi doet niet aan radicale facelifts. Maar er zijn een hele reeks kleine aanpassingen. Zo krijgt deze TTS grotere luchtinlaten met contrasterende zilveren a...Lees meer
17/07 22u15  Vliegende Aston Martin iemand? Het is lang niet alleen Audi die zit te broeden op een vliegende auto. Aston Martin doet het ook. Dat stelt deze Volante Vision Concept voor. Dat is gepend samen met de Cranfield University, dat ook een luchtvaartafdeling heeft, en vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce. En de Britten willen het niet bij deze set tekeningen houden. Over twee jaar moet het ding, als prototype, vliegen.Ve...Lees meer
17/07 22u15  Nissan Leaf Plus op komst: dit weten we al De nieuwe Nissan Leaf probeert een beetje krampachtig te breken met de eerste generatie. Daarvoor gooiden de Japanners nieuwe designcliché’s op een hoop. Van een dikke grille, tot een contrasterend zwevend dak. Onderhuids gebeurde er ook heel wat. De accu zwol van 30 naar 40kWh en de elektromotor wekt 150 in plaats van 109pk op.SpannenderMaar het moet nog beter kunnen. Het opgegeven...Lees meer
16/07 17u00  Meer smaak: Maserati Levante GTS Moederbedrijf FCA heeft (zoals steeds) grootse plannen met Maserati. Het merk met de drietand krijgt er verschillende modellen bij. Ook een tweede SUV. Maar dat is nog niet voor meteen. Tot die tijd moet de Levante het - als SUV - alleen stellen. Maar er komt wel een nieuwe versie bij: deze GTS. Die is afgelopen weekend voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed.Met Ferrari-V8De...Lees meer
16/07 16u30  Singer Porsche 911 DLS doet kwijlen Elke keer de Amerikaanse veredelaar Singer een nieuwe Porsche levert, vallen de monden open en wordt er vol ongeloof in de ogen gewreven. Maar hoelang nog kan dat bedrijf iedereen blijven verbazen? Nog wel even, zo mag je afleiden uit de acte de présence van Singer afgelopen weekend op het Goodwood Festival of Speed.Met dank aan Williams F1[module:photo,id:152925+152920][module:phot...Lees meer
16/07 16u30  6 Maserati’s tegelijk onder de hamer Maserati heeft in de loop van haar geschiedenis heel wat modellen gebouwd die inmiddels als klassieker gegeerd zijn. Je komt ze wel vaker tegen op veilingen. Maar dat er zes tegelijk worden aangeboden, inclusief enkele vrij zeldzame exemplaren, is ongebruikelijk. RM Sotheby’s doet het in september in Londen. En bij de zes zitten een paar zeldzame exemplaren.De rode 5000 GT uit 1962...Lees meer
16/07 08u30  Volgende Nissan GT-R "wordt snelste baksteen ter wereld" Nissan is nog helemaal niet klaar om een nieuwe GT-R op de markt te brengen. Sterker nog, de ontwikkeling zit nog in een zeer vroeg stadium. Maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van krasse uitspraken te doen. Nissans designchef Alfonso Albaisa liet zich dit weekend op het Goodwood Festival of Speed al ontvallen dat de GT-R sneller wordt dan eender wat anders. En ook dat het een ba...Lees meer
16/07 08u00  Pininfarina werkt aan 4 EVs Pininfarina werkt aan een elektrische hypersportwagen. Sneller dan de Bugatti Chiron moet die zijn. Maar daar mag het niet bij blijven. Het bedrijf wil ook meer betaalbare modellen op de markt brengen.De Italianen willen tussen 2020 en 2025 vier nieuwe elektrische auto’s lanceren. En die hoeven niet allemaal miljoenen dollars te kosten. Het bedrijf gaf aan zijn tweede model een life...Lees meer
15/07 18u30  Test: Jeep Wrangler Unlimited Rubicon 2.2CRD Al sinds halverwege vorige eeuw zijn de Jeep Wrangler en zijn voorvaders een begrip. Tegenwoordig is het ook stilaan een uitstervend ras. Almaar minder automerken bouwen een voertuig dat zich tegelijk schikt naar de hedendaagse wurgregels en zijn capaciteiten behoudt. Jeep presteert het hier wel, door een Wrangler neer te zetten die veiliger, stiller, comfortabeler, ruimer en intell...Lees meer
15/07 18u00  BMW koopt € 4 miljard Chinese batterijen BMW heeft een overeenkomst getekend met de Chinese batterijproducent Contemporary Amperex Technology (CATL). De Duitsers kopen er de komende jaren voor niet minder dan € 4 miljard accu’s. Die zullen dienen voor de elektrische auto’s van het merk.Nieuwe fabriek in DuitslandEen groot deel van de accu’s (voor zo’n € 1,5 miljard) zal afkomstig zijn van een nieuwe site in Duitsland. Daar...Lees meer
15/07 12u00  Retro: Alfa Romeo 33 - een alleskunner (1983 - 1995) In de eighties waren er nog geen compacte SUV’s. De compacte voorwielaangedreven middenklassers waren volop aan het boomen. En de Golf was koning. Er was ook nog de Kadett of de Escort en wat Jappen. Maar wie geen grijze muis wou zijn en de Golf GTI te ordinair vond, kon terecht bij deze Alfa 33. Een betaalbare auto voor het hele gezin, en eentje waar papa ook wat blij van werd. Wat...Lees meer
14/07 13u45  Spectaculaire stijging aantal flitsboetes in 2017 In 2017 zijn in ons land 1.595.991 bestuurders geflitst. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).Dat cijfer vertegenwoordigt een spectaculaire stijging van 27,5% tegenover de 1.252.172 flitsboetes die in 2016 werden uitgeschreven. Elke dag worden 4.373 bestuurders betrapt, becijferde Het Laatste Nieuws dat met de cijfers uitpakte. Dat cijfer vert...Lees meer
14/07 13u15  Citroën-bril Seetroën helpt tegen reisziekte Seetroën heeft Citroën deze gek ogende bril gedoopt. Je ziet er geen haar beter mee, maar wie last heeft van wagenziekte, wordt ermee geholpen. Werkt echt, naar verluidt.Waarom wordt je misselijk?Mensen in een auto worden misselijk wanneer het binnenoor, het oog en de andere zintuigen tegenstrijdige signalen naar de hersenen sturen over wat het lichaam doet. De gekleurde vloeistof i...Lees meer
14/07 13u15  Siemens maakt zich belachelijk met zelfrijdende auto op Goodwood Op het prestigieuze Goodwood Festival of Speed, dat dit weekend wordt gehouden, probeert Siemens wat aandacht voor autonome voertuigtechnologie te sprokkelen. Daarvoor heeft het een klassieke Mustang omgebouwd en samen met een Britse universiteit geprogrammeerd.Route voorgeprogrammeerdDe Mustang gebruikt een aantal sensoren, maar geen camera’s om zich een weg op de fameuze heuvelkli...Lees meer
13/07 15u45  Stuttgart verbiedt diesels Vanaf januari 2019 wil Stuttgart oudere dieselvoertuigen, met emissienormen van Euro IV of lager, weren. Het is niet de bedoeling dat de norm daarna nog verstrengd wordt, maar het is niet uitgesloten.DieselverketteringEerder dit jaar kondigde de op één na grootste stad van Duitsland, Hamburg een verbod af op dieselvoertuigen die niet voldoen aan de Euro 6-uitstootnorm. Dat betekent...Lees meer
Laatste update: dinsdag 17 juli 2018, 22u15
Lees meer van Auto55 >

Carros

Verbergen Tonen
18/07 04u15  Gefacelifte Audi TT zwerft al rond online De Audi TT is in een nieuw jasje gestoken. Graag had Audi de beelden van de gefacelifte TT pas later getoond, maar online zwerven de eerste, nog wat korrelige beelden, rond. Omdat de beelden niet vrijgegeven zijn door Audi zelf gaan de foto’s niet gepaard met specificaties over de licht gewijzigde auto. Maar de verwachting is dat er op het gebied van de meeste krachtbronnen weinig is veranderd. Al wordt er wel gespeculeerd dat de TT RS er een paar pk bijkrijgt. De bekende 2,5-liter vijfcilinder komt daarmee uit op zo’n 410 pk. Lichte wijzigingen Op uiterlijk gebied onderscheidt de vernieuwde TT zich van de huidige versie uit 2014 met een nieuwe grille. De horizontale lamellen zijn vervangen door een honingraat motief en ook zijn de luchtinlaten voor en achter anders getekend. Binnenkort verwachten we meer nieuws over de TT-facelift. Het bericht Gefacelifte Audi TT zwerft al rond online verscheen eerst op Carros.18 
18/07 00u00  Nieuwe BMW X5 start bij ruim 90 mille In november staat de vierde generatie van de BMW X5 in de showroom. Instappen kan vanaf 90.983 euro en dan beschik je over de XDrive30d. Graag hadden we de xDrive50i in de prijslijst zien staan, maar die V8 met liefst 462 pk slaat Europa over. Topversie is dus de M50d, die met 400 pk aan vermogen en een maximumkoppel van 760 Nm ook geen slecht figuur slaat. De M50d schiet in 5,2 seconden van nul naar honderd en kost 129.350 euro. Zescilinders Flink wat minder ben je kwijt voor die andere diesel, de xDrive30d. Voor 90.983 euro krijg je een zescilinder met 195 pk die behoorlijk rap is. In 6,5 tellen sprint je van 0-100 km/u. De enige benzineversie in het aanbod bij de lancering is de xDrive40i. De zes-in-lijn is goed voor 250 pk en 340 Nm en is in 5,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u gesprint. De xDrive40i kost 96.594 euro. Ruimer De nieuwe BMW X5 – van de vierde generatie alweer – is bijna vier centimeter langer dan z’n voorganger. Doordat de auto ook flink breder is (+6,6 cm) en iets hoger, is de nieuwste X5 nóg ruimer. Zo loopt het bagagevolume op tot 1.860 liter. ... Het bericht Nieuwe BMW X5 start bij ruim 90 mille verscheen eerst op Carros.18 
17/07 00u45  Volkswagen I.D. R Pikes Peak piekt ook op Goodwood Na het neerzetten van een nieuw record in de Pikes Peak heuvelklim eind juni, is de Volkswagen I.D. R Pikes Peak doorgereden naar Goodwood. Op het kleine heuvelklimmetje aldaar, zet de extreme elektrorace weer een snelle tijd neer. De Pikes Peak heuvelklim is niet te vergelijken met de Goodwood Hillclimb. De eerste is net geen 20 kilometer lang en stuurt je via 156 bochten naar 4.302 meter hoogte, terwijl de tweede slechts 2 kilometer meet. Toch vond Volkswagen het wel een aardig idee om haar I.D. R Pikes Peak ook op het Goodwood Festival of Speed in te zetten. Achter het stuur zat wederom Romain Dumas die eind juni met de elektrische racer de snelste tijd ooit op Pikes Peak neerzette. Elektrorecord Om dat kunstje te herhalen moet de Franse coureur onder de 41,6 seconden zien te duiken. Geen sinecure, want dat record staat al sinds 1999 en is gereden door Nick Heidfeld, die in een McLaren-Mercedes MP4/13 Formule 1-wagen meedeed. Dumas haalde het met de Volkswagen I.D. R Pikes Peak dan ook niet maar met zijn tijd van 43,86 seconden was hij wel bijna 3,5 seconden sneller dan het vorige elektrorecord uit 2013. De elektrische Volkswagen I.D. R Pikes ... Het bericht Volkswagen I.D. R Pikes Peak piekt ook op Goodwood verscheen eerst op Carros.
16/07 04u30  Polestar 2 laat van zich horen Het eerste model van Polestar, de Polestar 1, moet begin volgend jaar z’n opwachting maken. Later in 2019 wordt dan ook meteen de Polestar 2 gelanceerd. En daar zijn nu iets meer specificaties van bekend. De eerste Polestar die het levenslicht ziet, de Polestar 1, is nog een plug-in hybride – eentje met overigens wel een behoorlijk elektrische actieradius van 150 kilometer – maar de Polestar 2, die ook in 2019 op de markt komt – zal volledig elektrisch zijn. Op één lading stroom zal die auto tot wel 560 kilometer ver kunnen reiken, liet CEO Jonathan Goodman onlangs weten. Waar de Polestar 1 een sportieve coupé is en de Polestar 3 een SUV, daar zal de Polestar 2 een sedan zijn. Wie de foto’s ziet, de productieversie moet sprekend op de Volvo 40.2 concept car lijken, zal opmerken dat de auto best wel wat SUV-trekjes heeft. Online bestellen Ook is al bekend dat de Polestar 2 tot ongeveer 400 pk aan vermogen meekrijgt. De middelgrote Polestar 2 zal waarschijnlijk net als de Polestar 1 straks niet te koop zijn, maar is alleen via een abonnementsvorm te rijden. Eveneens heel hip; de bestellingen kunnen alleen online worden gedaan. Het bericht Polestar 2 laat van zich horen verscheen eerst op Carros.
13/07 16u45  Meer bekend over Tesla Model 3 Performance Volgens Tesla-topman Elon Musk moet de BMW M3 de bibbers krijgen van de Tesla Model 3 Performance. Langzaamaan worden er meer specificaties van de elektrosporter bekend. Hoog van de toren blazen, daar is Tesla-topman Elon Musk goed in. De aankomende Tesla Model 3 Performance is dus niet zomaar een sportieve auto, nee, het is een regelrechte BMW M3-killer. In mei twitterde Musk immers nog: “Kosten zijn 78.000 dollar. Ongeveer gelijk aan de BMW M3, maar 15% sneller en een betere handling. Verslaat alles in zijn klasse op het circuit.” Uitrusting Al snel volgde de eerste specificaties. Zo zal de Tesla Model 3 Performance voorzien zijn van zowel een elektromotor op de voor- als achteras. De sprint van nul naar honderd moet in 3,5 tel verlopen, terwijl de topsnelheid 250 km/u bedraagt. De actieradius komt op 500 kilometer uit. De prijs komt dus uit op 78.000 dollar in Amerika en zit haast alles erop en eraan. Alleen het autopilot-systeem staat dan nog op de optielijst. Grotere remmen Nu maakt Tesla bekend dat een sportonderstel de Tesla Model 3 Performance 10 mm dichter op het asfalt zet. Ook zijn er grotere remmen gemonteerd. Eerder werd gezegd dat de Model 3 Performance al ... Het bericht Meer bekend over Tesla Model 3 Performance verscheen eerst op Carros.
13/07 00u02  Toekomstplan McLaren: hybrides en P1-opvolger McLaren heeft vandaag ‘Track25’ onthuld. Daarin staan de plannen van het Britse merk tot aan 2025. Er komen nieuwe modellen aan en alle auto’s in de Sports- en Super Series gaan ondergaan een vorm van elektrificatie. McLaren deelt zijn auto’s op in drie groepen. Je hebt de Sports Series (de 570-reeks, de gloednieuwe 600 LT en de 540C), de Super Series (720S) en de Ultimate Series. Tot die laatste selectie behoren de paradepaardjes als de Senna en P1. Alle modellen in de Sports- en Super Series zullen de komende jaren ook als hybride op de markt komen, aldus ‘Track25’; het meerjarenplan tot aan 2025. P1-opvolger Over elektrificatie van de Ultimate Series wordt niet gesproken, maar wel dat er een nieuw model verwacht wordt. Nóg een dus, want een driezits supercar (nu nog BP23 genoemd) was al aangekondigd. Het nieuwe model dat tot de Ultimate Series toetreedt, zal een directe opvolger van de iconische P1 worden. Daarmee lijkt het voor de hand liggen dat de P1-opvolger net als z’n voorganger is voorzien van een elektromotor. In het origineel was dat een hulpje van de benzine-krachtbron, maar wellicht wordt de nieuwkomer een volledig elektrische sportwagen. McLaren-baas Mike Flewitt denkt echter dat de ... Het bericht Toekomstplan McLaren: hybrides en P1-opvolger verscheen eerst op Carros.
12/07 18u30  Aston Martin Cygnet krijgt een boost Herrinert u zich de Aston Martin Cygnet nog? De luxe Brit op basis van een alledaagse Toyota iQ? Vijf jaar na zijn afscheid is de compacte Aston Martin terug. Als one-off, met een 4,7-liter grote V8 aan boord. Er werd best raar naar Aston Martin gekeken toen zijn in 2011 opeens met de Aston Martin Cygnet kwamen aandraven. Het was immers een enorm gepimpte versie van de Toyota iQ. Een boodschappenwagentje met de luxe van een geraffineerde sportauto. De Cygnet werd geen succes en verdween twee jaar later al van het toneel. Comeback Maar de Cygnet is terug. Op het Goodwood Festival of Speed is de mini Aston Martin te zien als one-off. Een klant van de Aston Martins Q-afdeling wilde namelijk graag een Cygnet hebben met wat meer power dan het origineel. Dat vonden de heren van Aston Martin een prima idee en dus werd de de 98 pk sterke 1,3-liter viercilinder vervangen voor de 4,7-liter V8 van de vorige generatie Vantage. Dankzij het vermogen van 436 pk wil de 1.375 kilo zware Cygnet wel vooruit, want in 4,2 seconden snelt het bommetje vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid is al even bizar: 274 km/u. Om de super-Cygnet ... Het bericht Aston Martin Cygnet krijgt een boost verscheen eerst op Carros.
12/07 18u15  Maserati lanceert Levante GTS op Goodwood Festival of Speed Vandaag onthult Maserati haar Levante GTS op de eerste dag van het Goodwood Festival of Speed. De sportieve SUV is goed voor 550 pk en heeft een nieuw jasje geïnspireerd op de Levante Trofeo. Het autonieuws komt de komende dagen uit West Sussex, want daar wordt de 25e editie van het Goodwood Festival of Speed gehouden. Een van de merken die groot uitpakt in Engeland is Maserati. Zo heeft het haar gloednieuwe Levante GTS meegenomen en die opgepompte SUV haalt een vermogen van 550 pk en een koppel van 730 Nm uit de aanwezige 3,8-liter V8. De Levante GTS snelt in 4,2 seconden van nul naar honderd en heeft een top van 292 km/u. De twinturbo V8 van de Maserati Levante GTS is dezelfde krachtbron als waar de Quattroporte GTS over beschikt en wordt dus in Maranello gebouwd door Ferrari. Trofeo Met de Levante GTS verwijst Maserati naar de Trofeo. Deze 590 pk sterke versie is niet in Europa te koop, dus is de Levante GTS zijn vervanger. Ondanks 40 pk minder vermogen is het maximumkoppel gelijk, al sprint de Trofeo drie tienden sneller van 0-100 km/u. Ook de bumperpartijen van de GTS lijken op die van de Trofeo. In ... Het bericht Maserati lanceert Levante GTS op Goodwood Festival of Speed verscheen eerst op Carros.
12/07 04u30  Nog een SUV? Jaguar registreert naam C-Pace Recent heeft Jaguar de naam C-Pace laten registreren. Daarmee lijkt het erop dat de Britten nog een SUV-achtige voor ons in petto hebben. Maar wat voor een? Met de F-Pace, I-Pace en E-Pace is Jaguar haar SUV-portfolio aardig aan het vullen. Maar met drie modellen is er nog ruimte voor meer. Een C-Pace lijkt er op termijn aan te komen, want Jaguar heeft de naam deze week laten registreren. Het blijft wel gissen wat voor een auto de C-Pace precies gaat worden, want voorlopig zit er nog weinig logica in de naamaanduidingen. Het meest logisch lijkt –gezien de plaats in het alfabet – dat de C-Pace nog onder de E-Pace komt te staan. Het zou dus de meest compacte SUV tot zover kunnen worden. Wat ook mogelijk is, is dat de C-Pace een crossover is op basis van een bestaande variant. De E-Pace coupé bijvoorbeeld? Eerder werd al bekend dat Jaguar werkt aan een grote SUV boven de F-Pace. Deze J-Pace staat gepland voor 2021 en moet onder meer de strijd aangaan met de Porsche Cayenne. Het bericht Nog een SUV? Jaguar registreert naam C-Pace verscheen eerst op Carros.
11/07 18u17  McLaren 600LT legt Porsche 911 GT2 RS vuur aan de schenen Twee weken geleden konden we u al melden dat McLaren haar eigen 570S aftroeft met de 600LT. Van deze ‘Longtail’ zijn nu de Nederlandse prijzen en specificaties bekend. De McLaren 600LT neemt de 570S als basis, maar schroeft het vermogen van de 3,8-liter V8 met twee turbo’s op naar 600 pk. Naast dat surplus van 30 pk is de ‘Longtail’ ook nog eens bijna 100 kilo lichter. Door het afslankkuurtje en de vermogensinjectie sprint de McLaren 600LT in 2,9 seconden van nul naar de honderd en is daarmee bijvoorbeeld een fractie sneller dan de Ferrari 488 GTB. De Porsche 911 GT2 RS en Lamborghini Huracan Performante komen ook in de buurt, al sprinten die ietsjes rapper vanuit stilstand naar 100 km/u. Doordat de McLaren 600LT flink lichter is dan z’n genoemde concurrenten, is hij ze bij de sprint van 0-200 km/u allemaal de baas, al is het nipt. Voor de volledigheid moeten we dan ook nog even z’n topsnelheid noemen. Die is met 328 km/u aanzienlijk. Prijzen Dat de McLaren 600LT zich in goed gezelschap bevindt, merken we ook aan het prijskaartje. In Nederland start de Longtail bij 299.000 euro. Daar komt minimaal 10 procent bij als je voor de ... Het bericht McLaren 600LT legt Porsche 911 GT2 RS vuur aan de schenen verscheen eerst op Carros.
11/07 02u00  Nieuwe Ariel Atom 4 onthuld op Goodwood Festival of Speed Minder is meer. Dat geldt zeker voor de Ariel Atom. Bij het opengewerkte sportwagentje gaat het niet om comfort en luxe, maar om rijplezier en het gevoel van pure snelheid. De vierde generatie van de Atom wordt deze week onthuld. De Ariel Atom bestaat al sinds 1999 en daarmee is de aankomende Atom, de Atom 4, de vierde generatie. Het bommetje op wielen is compleet nieuw, want op de rempedalen, schakelpook en brandstofdop na is elk onderdeel nieuw vervaardigd. Wat blijft is de extreem snelle acceleratie, want de Atom 4 moet net binnen de 3 tellen van nul naar honderd schieten. Daarbij is de Atom 4 heel betaalbaar, want in de UK start de auto bij 39.975 pond, zo’n 45.000 euro. De 324 pk sterke Atom 4, voorzien van Honda Type R-krachtbron, krijgt later deze week z’n werelddebuut op het Goodwood Festival of Speed, waarna de auto vanaf volgend voorjaar in de verkoop gaat. Verbeteringen De Atom 4 belooft een stuk aerodynamischer en stijver te zijn dan z’n voorganger, waarbij de nieuwe demping en grotere wielen zorgen voor meer mechanische grip in de bochten. Krachtiger remmen zijn gemonteerd, naast een vergrote brandstoftank. Voortaan houdt de Atom 4 het tot 480 ... Het bericht Nieuwe Ariel Atom 4 onthuld op Goodwood Festival of Speed verscheen eerst op Carros.
Laatste update: vandaag om 4u15

Vroom.be

Verbergen Tonen
18/07 09u15  Getest: Peugeot Rifter, op zoek naar een eigen persoonlijkheid Wie vreesde dat de ludospace of bestelbreak een uitstervend ras was, is eraan voor de moeite. Zek
17/07 15u45  Hoe bereid je je auto voor op een roadtrip? Juist; wie roadtrip zegt, zegt vrijheid, frisse lucht, ontdekking en avontuur. Rustig en op je d
17/07 09u45  Hoeveel kost de elektrische Hyundai Kona? De Belgische importeur voert de twee elektrische Kona’s in die Hyundai aankondigde. Dat betekent
16/07 07u30  Scoop: Porsche Cayenne Coupé, de geruchten kloppen Uitpakken met iets radicaals, genre Lamborghini Urus, zal Porsche niet doen. De Duitsers kiezen q
16/07 07u30  Video: Aston Martin V8 Cygnet, stop eens een V8 in je stadsauto De Aston Martin Cygnet kende maar een korte carrière. De Toyota-iQ-met-een-ander-logo werd geïntr
16/07 07u30  Let op: betaal niet teveel aan de Franse péage! De meeste Franse péages of tolhuisjes zijn uitgerust met een automatisch scansysteem. De scanner
14/07 14u30  Top 11: deze elektrische SUV’s komen er binnenkort aan 1. Audi e-tron – dit najaar De eerste elektrische SUV van Audi werd normaal eind augustus
14/07 14u30  Video: de BMW M5 neemt het op tegen… een Seat Arosa Een Seat Arosa tegenover een BMW M5? Dat is een beetje zoals David versus Goliath, niet? Maar de
13/07 10u00  Getest: Ford Focus, van een wit blad vertrokken De tijd vliegt. De Ford Focus is dit jaar twintig jaar op de markt. In 1998 debuteerde de opvolge
13/07 10u00  Heb je een Mercedes? Dan ga je vaak van bil Of er wetenschappelijke waarde gehecht mag worden aan het onderzoek, is dus weinig waarschijnlijk
13/07 10u00  Met de auto op reis deze zomer? Vergeet deze Europese verkeersregels niet Denk in Duitsland en Oostenrijk aan de “Rettungsgasse” Bij ons ligt het op tafel voor de u
12/07 10u00  Keuzestress: zoveel kost de perfecte Dacia Sandero Koetswerk Dacia is een prijsbewust en rationeel merk. Je vindt hier dus geen verschillende
12/07 10u00  10 dingen waar je aan moet denken als je een auto huurt 1. Kijk uit met online boeken Als je online een huurauto boekt, kan je rustiger kijken en v
11/07 09u15  Scoop: Renault Captur Coupé, de hype achterna In het premiumsegment scoren ze goed, de BMW X4 en X6 en Mercedes GLC en GLE Coupé. Dat brengt ni
11/07 09u15  Getest: Hyundai Santa Fe, steeds hoger mikken Iets meer dan 10 jaar geleden bouwde Hyundai nog karakterloze budgetauto’s. Vandaag biedt het me
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van Vroom.be >

Autovisie

Verbergen Tonen
18/07 09u30  Verstappen blij voor Duitsers Max Verstappen vindt het mooi dat de Formule 1 komend weekeinde weer terug is op de Hockenheimring.
17/07 19u00  Vitesse grijpt naast Mount Vitesse heeft naast Mason Mount gegrepen. De Engelse jeugdinternational valt komend seizoen niet te bewonderen in Arnhem, maar in Engeland.
17/07 18u15  Vitesse vist naast Mount Vitesse heeft naast Mason Mount gegrepen. De Engelse jeugdinternational valt komend seizoen niet te bewonderen in Arnhem, maar in Engeland.
17/07 15u00  ’Mercedes ondanks fouten de snelste’ Mercedes heeft te veel fouten gemaakt in het eerste deel van het Formule 1-seizoen. Dat zegt teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal in aanloop naar de Grand Prix van Duitsland zondag.
15/07 15u45  Techniek laat Frijns in de steek op Zandvoort 'Ook dit hoort bij autosport', bromde de Nederlandse DTM-coureur Robin Frijns die op de zaterdag nog een sterke race zag beloond door beste Audi-coureur te worden met een vijfde plaats.
14/07 22u15  Auto vol over de kop in Pro Mazda Series Tijdens de Pro Mazda Series in Toronto is een rijder met de schrik vrijgekomen na een flinke crash.
14/07 15u15  Frijns piekt in DTM-race Zandvoort Robin Frijns is zaterdag op de vijfde plaats gefinisht in de race uit het Duitse toerwagenkampioenschap (DTM) op Circuit Zandvoort. Het is zijn beste resultaat in de DTM van dit jaar.
14/07 10u15  Frijns wil frustratie kwijt: ’Het komt er niet uit’ Hij geeft onmiddellijk toe een mooi leven te leiden als professioneel autocoureur bij Audi, en toch zou DTM-rijder Robin Frijns zijn leventje nog wat meer willen opfleuren.
11/07 17u16  Red Bull-baas Horner: ’Ferrari de maatstaf’ Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de motor waarmee Ferrari nu rondrijdt, de maatstaf moet zijn.
11/07 09u15  Lauda hekelt Ferrari: ’Niet eerlijk en niet grappig’ Niki Lauda heeft het helemaal gehad met de clashes tussen Ferrari en Mercedes.
11/07 09u15  Schietende Verstappen ’lijdt pijn’ voor goede doel Wie mooi is moet pijn lijden, maar wie geld wil inzamelen soms ook. Onder anderen Max Verstappen zette zich in Engeland in voor het goede doel.
11/07 09u15  Verstappen: ’Echt een drama’ Max Verstappen was tijdens de Britse Grand Prix op weg naar een maximale score, maar een probleem met zijn remmen gooide roet in het eten: DNF.
11/07 09u15  Verstappen: ’In Hongarije weer echt meestrijden’ Als Max Verstappen een gokje zou moeten wagen in welke race-weekeinden hij dit jaar de meeste kans maakt op de overwinning, hoeft hij niet lang na te denken. „Ik denk dat we in Hongarije, Singapore en Mexico op voorhand echt kunnen meestrijden”, aldus Verstappen, die vorige week vriend en vijand verraste met de overwinning in Oostenrijk.
11/07 09u15  Gasly woest: ’Stop deze onzin’ De Franse Formule 1-coureur Pierre Gasly is woest. Gasly hoorde enkele uren na de Grand Prix van Groot-Brittannië dat hij een tijdstraf van 5 seconden heeft gekregen, voor de manier waarop hij de Mexicaan Sergio Pérez in de slotfase van de race passeerde.
11/07 09u15  Bizarre soap binnen F2-team Formule 2-coureur Santino Ferrucci is voor vier races geschorst.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Autovisie >

Autofans.be

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Ford Focus en Volvo XC40 verdienen 5 sterren Ook in de zomer ligt het veiligheidsgevoel hoog, bij EuroNCAP. Vandaag maakt het resultaten bekend van twee nieuwe wagens.
18/07 10u45  Japanse merken binnenkort stukje goedkoper? Dankzij het nieuwe handelspact tussen Europa en Japan wordt het binnenbrengen van Japanse wagens en onderdelen een serieus stuk goedkoper. Een goede zaak voor Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Suzuki, Subaru en Mazda... maar hopelijk ook de klant.
18/07 10u15  Is dit de Audi TT facelift? Een Duitse TT-fanclub zegt beslag te hebben gelegd op plaatjes van de opgefriste TT die binnenkort vanonder het doek mag. Die gelekte plaatjes tonen alvast de TTS.
17/07 16u45  Hebben we meer van deze lichttuners nodig? Spoilers, bumpers en megalomane velgen... Allemaal aardig maar achterlichten blijven vaak onaangeroerd door de emmer vol tuningsbedrijven. Het Britse Glohh lijkt echter een gat in de markt te hebben gevonden. Te beginnen met een nieuwe lichtenset voor de Range Rover Sport, de pimpbak bij uitstek.
17/07 13u45  Chevrolet Orlando keert terug als ruige crossover Chevrolet heeft een opvolger voor de Orlando klaar. Die ruilt het busjesdesign in voor wat crossover-looks en zou niet misstaan op onze Europese bodem. Richting ons komt 'ie evenwel niet.
17/07 12u00  R8 Performance Parts Edition: Audi doet een BMW'ke Als ze bij BMW speciale versies van hun sportwagens kunnen uitbrengen door even in de M-cataloog te gaan kijken, dan moet Audi dat ook kunnen. Het resultaat is deze R8 Performance Parts Edition. Rood, opzichtig en teringsnel. Kijk, zo hebben we onze sportwagens graag.
17/07 11u30  Koop 2dehands audiogerief, krijg Porsche Cayman S gratis! Kijk, dit soort lollige zoekertjes hebben we meer nodig in België...
17/07 11u00  Hier is de Skoda Kodiaq GT met "coupélijnen"! Het is een publiek geheim dat Skoda een coupéversie van haar Kodiaq plant. Van die Kodiaq GT zijn nu plaatjes opgedoken. Geslaagd?
17/07 10u15  Nissan bouwt 1 miljoen Jukes Al 8 jaar is Sunderland de plek waar Nissan de Juke in elkaar zet. En de kerel die streepjes zet aan het einde van de productieband juichte deze week, want er zijn 1 miljoen exemplaren geproduceerd.
16/07 16u30  Porsche plaagt met Macan facelift Met meer dan 350.000 stuks sinds zijn lancering in 2014 is de Macan een van de meest lucratieve producten voor Porsche sinds de 218 tractor uit de jaren 50. Deze maand nog krijgt de SUV een stevige update om de concurrentie de baas te blijven.
16/07 11u15  Quelle nouvelle: Alpine verhoogt productie A110 Eerst maakte Renault een compleet succes van budgetmerk Dacia, nu lijken ze dat nog eens over te doen met sportwagen merk Alpine. Zo veel klanten vinden hun weg naar de nieuwe A110 dat het merk zich genoodzaakt ziet de productie op te schroeven. Dit om een wachttijd van 14 (!) maanden weg te werken.
16/07 10u15  Rijtest: Peugeot Rifter 1.5 BlueHDI Auto 8 (2018) Paniek in Ludo(space)land, want de Peugeot Partner Tepee is niet meer! Geen vrees echter, want de Rifter neemt je stouwwensen over. Mét desgewenst een GT-Line, 130 pk sterke diesel en 8-trapsautomaat. Hebben we het hier nu nog over een busje, of mogen we Ludo toch in het vakje van de personenwagens gaan steken?
16/07 10u00  Lanceert Renault dit jaar nog nieuwe generatie Zoe? Het is - de Twizzy buiten beschouwing gelaten - de meest betaalbare EV op de markt, de Renault Zoe. En een goeie ook nog trouwens. Renault plant om in augustus de Zoe-fabriek een upgrade te geven die de productie een serieuze boost moet geven. Omdat de nieuwe versie in de coulissen klaar staat misschien, Renault?
16/07 09u30  Lamborghini zwiert al haar modellen aan de hybridekracht De kogel is door de chiesa; Lamborghini zal haar V12- en V10-motoren behouden maar die moeten voor de volgende generatie Aventador en Huracan wel aan de elektrohulp. Hybrides dus. Waardoor het huidige gamma van het Italiaanse merk de laatste van zijn soort zal zijn.
14/07 11u30  Ook Honda heeft het gehad met de diesel Het is nooit echt de lievelingsvloeistof van Japanners geweest waardoor elk excuus goed is om er vanaf te geraken. Met de huidige dieselhysterie heeft Honda besloten de zelfontbrander stelselmatig uit te faseren. Ook al ontwikkelden ze vorig jaar nog een diesel specifiek voor de Civic.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Autofans.be >

GroenLicht

Verbergen Tonen
18/07 10u00  Lamborghini viert productierecords Huracan en Aventador Dubbel feest in Sant’Agata Bolognese voor de 11.000ste Lamborghini Huracan en 8.000ste Aventador! De verkoopafdeling van Lamborghini blijft records (+11% in 2018) aan elkaar rijgen in een ongezien tempo. In maart vierden ze ginds nog de 10.000ste Huracan (een gifgroene Huracan Performante) en vandaag zitten ze al aan 11.000 exemplaren, deze blitse bolide is goed […]
18/07 00u00  Belgische prijs Hyundai Kona Electric (2018): vanaf 34.999 euro Elektrisch rijden – in de populaire crossover vorm – wordt zeer bereikbaar met de gloednieuwe Hyundai Kona Electric! Met de Kona bereikte Hyundai alreeds de hippe/jeugdige/kleurrijke consument die zich graag in een SUV (crossover is technisch gezien de correcte term) verplaatst. Bij de lancering enkel te verkrijgen met efficiënte benzinemotoren maar intussen ook al te […]19 
16/07 10u45  Spyshots: Porsche Cayenne Coupé SUV (2019) Ook Porsche ziet blijkbaar brood in een premium Sport Utility Coupé (een sportieve SUV met aflopende daklijn) op basis van de nieuwe Cayenne. Waarvan akte! In het verleden presenteerde Porsche de Mission E Cross Turismo Concept die zich eventueel kon gaan vertalen in een zuiver elektrische crossover met aflopende daklijn, nu ziet het er naar uit […]
16/07 10u45  Preview: MINI Electric EV is bijna klaar (2019) MINI lanceert haar zuiver elektrische MINI Electric in 2019 en wil dat nogmaals benadrukken. Na de lancering van de Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hybride en de Electric EV Concept bleef het relatief stil bij MINI omtrent hun riant masterplan inzake elektrificatie. In 2019 vieren ze hun 60ste verjaardag en dat moet zich ondermeer […]
16/07 00u00  Reeds 400 Tesla Supercharger laadstations in Europa! Het supersnelle Supercharger laadnetwerk van Tesla telt meer dan 400 locaties (goed voor 3.200 laadstations) in Europa! Vijf jaar geleden ging de allereerste Europese Tesla Supercharger open in Noorwegen, vandaag de dag kan je op het Oude Continent terecht bij meer dan 400 locaties met 3.200 laadstations! De Superchargers staan ​​op belangrijke snelwegen op alle […]
15/07 00u00  Volvo lanceert mobiliteitsmerk M Naast het produceren en verkopen van wagens gaat Volvo zich met M ondermeer bezighouden met carsharing en diensten op aanvraag! Op termijn gaan we – zeker in de stedelijke gebieden – evolueren naar een andere vorm van wagenbezit en Volvo beseft dat klaarblijkelijk ook. Zo lanceert de Zweedse premiumconstructeur in de lente van 2019 het […]
15/07 00u00  Belgische prijs Jeep Wrangler (2018): vanaf 45.500 euro! Na de onthulling van de nieuwe Jeep Wrangler in Amerika maakt de legendarische offroader zich klaar voor een Europese lancering in het najaar. SUV’s mogen dan vandaag de dag voornamelijk populair zijn in hun stedelijke crossover uitvoeringen, wie écht op avontuur wil gaan zoekt best een volwaardige terreinkampioen. De Jeep Wrangler behoort sowieso tot die […]
14/07 12u30  Officieel: Maserati Levante GTS SUV (2018) Maserati voegt een 550 pk sterke Levante GTS toe aan haar modellengamma, net onder de Levante Trofeo topversie! Behalve een efficiënte dieselmotor en een 350 pk / 420 pk sterke benzinemotor was de Maserati Levante SUV te verkrijgen met een Trofeo uitvoering die maar liefst 590 pk weet te produceren. Omdat SUV’s in alle geuren […]
14/07 12u30  Alpine verhoogt productie wegens succes! De vraag naar de compacte Alpine A110 sportwagen overstijgt het aanbod dus steken ze in Dieppe een tandje bij! Met de (langgerekte) herlancering van Alpine wist Renault de verwachtingen alvast hoog te leggen. Net zoals zijn voorganger zou de A110 een aangenaam en dynamisch weggedrag weten te combineren met een compact innerlijk en (relatief) toegankelijk […]
14/07 00u00  Spyshots: Hyundai i30 N Fastback (2019) Hyundai i30 N + i30 Fastback = winning?! Na de redelijk geniale i30 N en een Amerikaanse Veloster N maakt Hyundai zich klaar om een derde N model te lanceren. Daarvoor kijken we niet naar een Tucson N of i20 N maar naar een i30 N Fastback! De prototypes daarvan waren reeds op de gevoelige […]
13/07 00u15  Video: Carfection test de Rolls Royce Dawn (2018) Met dergelijke zomerse temperaturen dromen we even weg met de Rolls Royce Dawn. Met een vanafprijs van (gemakkelijk) 350.000 euro is de dakloze Rolls Royce Dawn jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Henry Catchpole van Carfection waande zich even zoals de gefortuneerde Dawn eigenaars en trok richting de Britse versie van de French Rivera, Cornwell! Hier kan je […]
13/07 00u15  Preview: Volkswagen T-Cross SUV (2018) De kogel is officieel door de kerk, in het najaar krijgen de Volkswagen T-Roc, Tiguan (Allspace) en Touareg er een kleine broer bij in de vorm van de T-Cross SUV! Met alreeds een breed gamma aan SUV’s speelt Volkswagen handig in op de sterke interesse voor dergelijke avontuurlijke bolides met een praktische inborst, tegen het […]
12/07 11u45  Productie BMW 8-Reeks Coupé (2018) gestart! De veelbelovende 8-Reeks Coupé rolt vanaf heden van de productieband bij BMW Dingolfing in Duitsland. Aangezien ze in Dingolfing enkel de topmodellen van BMW in elkaar schroeven (5-Reeks / M5, 6-Reeks / M6 en 7-Reeks) weten we direct in welk segment we de 8-Reeks Coupé mogen plaatsen. Als volwaardige plaatsvervanger voor de 6-Reeks Coupé (en […]
12/07 08u15  Preview: Toyota Supra (2019) De onthulling van de nieuwe Toyota Supra, de langverwachte sportwagen van de Japanners, komt nu écht wel dichterbij! Al enkele jaren werkt Toyota aan een opvolger voor de legendarische Supra die tussen ’78 en ’02 de nodige faam creëerde voor de Japanse autoconstructeur. Daarvoor werken ze nauw samen met BMW die de technische basis daarvan […]
12/07 00u00  Officieel: Fiat 500 Spiaggina ’58 special edition (2018) Fiat viert ook dit jaar de verjaardag van de legendarische Cinquecento met een special edition, deze keer als eerbetoon aan de befaamde 500 Jolly Spiaggina! Wie in de zomer van ’58 een dakloze Fiat 500 Jolly Spiaggina ter beschikking had mag gerust aanzien worden als een invloedrijk persoon, zeker als je daarmee vertoefde in mondaine […]
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van GroenLicht >

Autosport

Verbergen Tonen
18/07 09u30  Verstappen blij voor Duitsers Max Verstappen vindt het mooi dat de Formule 1 komend weekeinde weer terug is op de Hockenheimring.
17/07 19u00  Vitesse grijpt naast Mount Vitesse heeft naast Mason Mount gegrepen. De Engelse jeugdinternational valt komend seizoen niet te bewonderen in Arnhem, maar in Engeland.
17/07 18u15  Vitesse vist naast Mount Vitesse heeft naast Mason Mount gegrepen. De Engelse jeugdinternational valt komend seizoen niet te bewonderen in Arnhem, maar in Engeland.
17/07 15u00  ’Mercedes ondanks fouten de snelste’ Mercedes heeft te veel fouten gemaakt in het eerste deel van het Formule 1-seizoen. Dat zegt teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal in aanloop naar de Grand Prix van Duitsland zondag.
15/07 15u45  Techniek laat Frijns in de steek op Zandvoort 'Ook dit hoort bij autosport', bromde de Nederlandse DTM-coureur Robin Frijns die op de zaterdag nog een sterke race zag beloond door beste Audi-coureur te worden met een vijfde plaats.
14/07 22u15  Auto vol over de kop in Pro Mazda Series Tijdens de Pro Mazda Series in Toronto is een rijder met de schrik vrijgekomen na een flinke crash.
14/07 15u15  Frijns piekt in DTM-race Zandvoort Robin Frijns is zaterdag op de vijfde plaats gefinisht in de race uit het Duitse toerwagenkampioenschap (DTM) op Circuit Zandvoort. Het is zijn beste resultaat in de DTM van dit jaar.
14/07 10u15  Frijns wil frustratie kwijt: ’Het komt er niet uit’ Hij geeft onmiddellijk toe een mooi leven te leiden als professioneel autocoureur bij Audi, en toch zou DTM-rijder Robin Frijns zijn leventje nog wat meer willen opfleuren.
11/07 17u16  Red Bull-baas Horner: ’Ferrari de maatstaf’ Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de motor waarmee Ferrari nu rondrijdt, de maatstaf moet zijn.
11/07 09u15  Lauda hekelt Ferrari: ’Niet eerlijk en niet grappig’ Niki Lauda heeft het helemaal gehad met de clashes tussen Ferrari en Mercedes.
11/07 09u15  Schietende Verstappen ’lijdt pijn’ voor goede doel Wie mooi is moet pijn lijden, maar wie geld wil inzamelen soms ook. Onder anderen Max Verstappen zette zich in Engeland in voor het goede doel.
11/07 09u15  Verstappen: ’Echt een drama’ Max Verstappen was tijdens de Britse Grand Prix op weg naar een maximale score, maar een probleem met zijn remmen gooide roet in het eten: DNF.
11/07 09u15  Verstappen: ’In Hongarije weer echt meestrijden’ Als Max Verstappen een gokje zou moeten wagen in welke race-weekeinden hij dit jaar de meeste kans maakt op de overwinning, hoeft hij niet lang na te denken. „Ik denk dat we in Hongarije, Singapore en Mexico op voorhand echt kunnen meestrijden”, aldus Verstappen, die vorige week vriend en vijand verraste met de overwinning in Oostenrijk.
11/07 09u15  Gasly woest: ’Stop deze onzin’ De Franse Formule 1-coureur Pierre Gasly is woest. Gasly hoorde enkele uren na de Grand Prix van Groot-Brittannië dat hij een tijdstraf van 5 seconden heeft gekregen, voor de manier waarop hij de Mexicaan Sergio Pérez in de slotfase van de race passeerde.
11/07 09u15  Bizarre soap binnen F2-team Formule 2-coureur Santino Ferrucci is voor vier races geschorst.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Autosport >

F1journaal

Verbergen Tonen
18/07 12u30  Incasseert Toro Rosso gridstraffen om Honda-motor voor Red Bull te verbeteren? Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op 24 Mei 2018 om 8:55 (PDT) Het ziet er naar uit dat Toro Rosso als zusterteam van Red Bull Racing meer dan ooit een soort testlabo zal vormen. Toro Rosso rijdt momenteel al met Honda-motoren en aangezien grote broer Red Bull... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/07 06u45  Alonso: “Hockenheim wordt geen eenvoudige race voor McLaren” #F1 returns to Hockenheim. ߇ɰ߇ʰߑ Make sure you're set for the comeback of a racing classic with our #GermanGP Race Preview: https://t.co/gWP5jlscAy pic.twitter.com/BYVtiZkUgV— McLaren (@McLarenF1) July 16, 2018 Alonso houdt van de Hockenheimring als... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/07 20u15  Ricciardo: “Mercedes lijkt dit seizoen kwetsbaarder” Race Result #BritishGP ߇̰߇ǰߏ: VET, HAM, RAI, BOT, Daniel P5 ߑŠ, HUL, OCO, ALO, MAG, GAS. Max RET ߘ« pic.twitter.com/UsrIQu6Xz9— Red Bull Racing (@redbullracing) 8 July 2018 Na vier seizoenen de Formule 1 te hebben gedomineerd, is... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/07 19u15  Renault maakt agressieve bandenkeuze voor GP van Hongarije Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op 6 Jun 2018 om 4:47 (PDT) Op de Hungaroring stelt bandenleverancier Pirelli de bandencompounds medium, soft en ultrasoft ter beschikking, waarmee er in de bandenselectie opnieuw een ‘sprongetje’ zit, aangezien... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/07 17u15  VIDEO: Roboracer tijdens Goodwood Festival of Speed Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/07 13u00  McLaren: “Wij ontvangen het budgetplafond met open armen” Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op 16 Apr 2018 om 5:16 (PDT) De laatste jaren heeft het bij McLaren wel eens vaker achter de schermen gerommeld en voorlopig lijkt daar niet meteen een einde aan te komen. Teambaas Eric Boullier is het laatste slachtoffer en aan de uitlatingen van grote... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/07 12u00  Stoffel Vandoorne: “Geen F1-ervaring op Hockenheimring, wel mooie herinneringen” #F1 returns to Hockenheim. ߇ɰ߇ʰߑ Make sure you're set for the comeback of a racing classic with our #GermanGP Race Preview: https://t.co/gWP5jlscAy pic.twitter.com/BYVtiZkUgV— McLaren (@McLarenF1) July 16, 2018 “Ook al is het de enige grand prix... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/07 07u00  Sebastian Vettel: “De F1 bepaalt niet wie ik ben als persoon” Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op 3 Jul 2018 om 1:12 (PDT) “De Formule 1 maakt overduidelijk een groot deel van mijn leven uit, maar het is niet het allerbelangrijkste,” aldus Vettel tegenover ‘The Guardian’. “Ze zijn aan elkaar... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/07 21u00  VIDEO: onboard donuts draaien in een F1-bolide Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/07 18u30  Voorstel Abiteboul: “F1-kalender inkrimpen naar 15 races” Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op 14 Mei 2018 om 4:18 (PDT) Jaren geleden telde de F1-kalender zo’n 15 à 16 races. Geleidelijk aan werd die uitgebreid naar 17 à 18 races en de voorbije jaren werd het aantal races verder uitgebreid naar de 21 races die... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/07 18u30  Bottas heeft vertrouwen in nieuw contract bij Mercedes ߒٰߘŽ The coolest man in town, @ValtteriBottas #BritishGP ߇̰߇§ #F1 pic.twitter.com/aVKx4mKt9e— Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) 7 July 2018 Valtteri Bottas hoopte in zijn tweede seizoen bij Mercedes om voor de titel te kunnen vechten, maar een... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/07 17u00  VIDEO: McLaren tijdens Goodwood Festival of Speed Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/07 12u15  “In de F1 bestaat er geen ‘blanco cheque’ die recht geeft op succes” Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op 15 Jun 2018 om 6:24 (PDT) “Ik denk niet dat er ooit een ‘blanco cheque’ bestaat, jammer genoeg,” vertelde Nick Chester tegenover de officiële F1-website. “Je moet rechtvaardigen wat je... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
16/07 06u45  McLaren: “Er moeten sneller beslissingen genomen worden” Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op 29 Jun 2018 om 6:37 (PDT) McLaren kondigde al een verandering aan in het management door het ontslag van teambaas Eric Boullier. Zak Brown laat weten dat er in de nabije toekomst nog veranderingen zullen komen want hij wil het mogelijk maken dat een... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
15/07 20u00  VIDEO: Bottas geeft F1-demo met kampioensbolide Nico Rosberg Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van F1journaal >

GPUpdate.net

Verbergen Tonen
18/07 12u45  F2-team Trident neemt afscheid van geschorste Ferrucci Trident Motorsport heeft Haas F1-junior Santino Ferrucci de deur gewezen nadat de coureur in opspraak raakte tijdens het Formule…
18/07 12u30  Video: F1 Onboard: Verken het circuit van Hockenheim Rij mee op het circuit van Hockenheim voor de Grand Prix van Duitsland Formule 1.
18/07 12u00  Horner: "Offeren Toro Rosso niet op, maar updates Honda welkom" Motorleverancier Honda krijgt van Red Bull Racing geen toestemming om onbeperkt updates te brengen naar Toro Rosso waardoor het…
18/07 11u30  Miami stemt over twintigjarige deal voor Formule 1-race De Grand Prix van Miami kan volgende week een aanzienlijke stap dichter bij de daadwerkelijke uitvoering komen. Het stadsbestuur…
18/07 10u15  WSBK-coureur Sykes vertrekt bij Kawasaki na 2018 Tom Sykes vertrekt aan het eind van dit seizoen bij het WK Superbike-team van Kawasaki. Daarmee lijkt de weg vrij voor een…
18/07 10u15  Preview Duitsland: Slaat Hamilton terug in Vettels thuisrace? Komend weekend wordt in het Duitse Hockenheim de voorlaatste race voor de zomerstop in de Formule 1 verreden. GPUpdate blikt…
18/07 08u15  Vergne koestert wrok jegens Red Bull: "Was beter dan Kvyat" Jean-Eric Vergne koestert nog altijd een soort wrok ten opzichte van zijn oude werkgever Red Bull. De coureur werd in 2014 aan…
17/07 20u30  Video: Dumas gaat off-road met Volkswagen I.D R Bijna ging het mis voor Romain Dumas en de Volkswagen I.D R in een van de proefruns tijdens het Goodwood Festival of Speed
17/07 18u00  Lowe: "Grote maar inspirerende uitdaging bij Williams" Paddy Lowe was in het verleden bij Williams, McLaren en Mercedes betrokken bij in totaal zeven rijderstitels, maar in zijn…
17/07 16u15  Terugblik met Rinus: Dubbelzege in straten van Toronto Na een voortreffelijk debuutseizoen in de autosport heeft Rinus van Kalmthout, vicekampioen van de USF2000, de opstap mogen…
17/07 15u30  Renault: We moeten naar alternatief zoeken voor Sainz Renault is naar eigen zeggen aan het zoeken naar een alternatief voor Carlos Sainz Jr. als coureur voor 2019. Aanleiding is de…
17/07 15u00  Alonso over Hockenheim: "Niet gemakkelijk voor ons" Na achtste plaatsen te hebben gescoord in Oostenrijk en Groot-Brittannië verwacht Fernando Alonso het dit weekend lastiger te…
17/07 14u30  Giovinazzi in plaats van Ericsson in FP1 voor GP Duitsland Antonio Giovinazzi komt dit weekend in actie tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland. De 24-jarige…
17/07 14u15  Perez: "Geloof nog in vierde plaats bij constructeurs" Force India gelooft nog in de vierde plaats bij de constructeurs, ondanks dat het na tien races op de zesde plaats staat. De…
17/07 12u45  Vettel kiest voor GP Hongarije meer ultrasofts dan Hamilton Sebastian Vettel heeft voor de Grand Prix van Hongarije twee sets ultrasofts meer dan titelrivaal Lewis Hamilton. De…
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van GPUpdate.net >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Belgische prijs Hyundai Kona Electric (2018): vanaf 34.999 euro18/07 00u00 - GroenLicht: Elektrisch rijden – in de populaire crossover vorm – wordt zeer bereikbaar met de gloednieuwe Hyundai Kona Electric! Met de Kona bereikte Hyundai alreeds de hippe/jeugdige/kleurrijke consument die zich graag in een SUV (crossover is technisch gezien de correcte term) verplaatst. Bij de lancering enkel te verkrijgen met efficiënte benzinemotoren maar intussen ook al te […]
18x Gefacelifte Audi TT zwerft al rond online18/07 04u15 - Carros: De Audi TT is in een nieuw jasje gestoken. Graag had Audi de beelden van de gefacelifte TT pas later getoond, maar online zwerven de eerste, nog wat korrelige beelden, rond. Omdat de beelden niet vrijgegeven zijn door Audi zelf gaan de foto’s niet gepaard met specificaties over de licht gewijzigde auto. Maar de verwachting is dat er op het gebied van de meeste krachtbronnen weinig is veranderd. Al wordt er wel gespeculeerd dat de TT RS er een paar pk bijkrijgt. De bekende 2,5-liter vijfcilinder komt daarmee uit op zo’n 410 pk. Lichte wijzigingen Op uiterlijk gebied onderscheidt de vernieuwde TT zich van de huidige versie uit 2014 met een nieuwe grille. De horizontale lamellen zijn vervangen door een honingraat motief en ook zijn de luchtinlaten voor en achter anders getekend. Binnenkort verwachten we meer nieuws over de TT-facelift. Het bericht Gefacelifte Audi TT zwerft al rond online verscheen eerst op Carros.
18x Nieuwe BMW X5 start bij ruim 90 mille18/07 00u00 - Carros: In november staat de vierde generatie van de BMW X5 in de showroom. Instappen kan vanaf 90.983 euro en dan beschik je over de XDrive30d. Graag hadden we de xDrive50i in de prijslijst zien staan, maar die V8 met liefst 462 pk slaat Europa over. Topversie is dus de M50d, die met 400 pk aan vermogen en een maximumkoppel van 760 Nm ook geen slecht figuur slaat. De M50d schiet in 5,2 seconden van nul naar honderd en kost 129.350 euro. Zescilinders Flink wat minder ben je kwijt voor die andere diesel, de xDrive30d. Voor 90.983 euro krijg je een zescilinder met 195 pk die behoorlijk rap is. In 6,5 tellen sprint je van 0-100 km/u. De enige benzineversie in het aanbod bij de lancering is de xDrive40i. De zes-in-lijn is goed voor 250 pk en 340 Nm en is in 5,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u gesprint. De xDrive40i kost 96.594 euro. Ruimer De nieuwe BMW X5 – van de vierde generatie alweer – is bijna vier centimeter langer dan z’n voorganger. Doordat de auto ook flink breder is (+6,6 cm) en iets hoger, is de nieuwste X5 nóg ruimer. Zo loopt het bagagevolume op tot 1.860 liter. ... Het bericht Nieuwe BMW X5 start bij ruim 90 mille verscheen eerst op Carros.
11x Lego lanceert James Bond Aston Martin DB518/07 12u30 - Autoweek: Lego heeft in Londen haar nieuwste toevoeging aan de Creator Expert-serie gepresenteerd, de James Bond Aston Martin DB5.
9x Autodiefstal in Nederland: zo staat het ervoor18/07 08u45 - Autoblog.nl: Kijkend naar de cijfers is er sprake van verbeteringen. Great news. Er worden steeds minder auto’s gestolen in Nederland. Hoewel we hier op de redactie met regelmaat verdrietige mailtjes krijgen van eigenaren met een gestolen vierwieler, zien de cijfers voor het hele land er een stuk beter uit. In de eerste zes maanden van 2018 […]
9x 'Toyota Supra ook met viercilinder'18/07 08u00 - Autoweek: Onlangs liet Toyota weten dat de nieuwe achterwielaangedreven Supra een zes-in-lijn van BMW in zijn neus krijgt. De auto komt ook met een viercilinder beschikbaar.
8x Audi frist TT en TT Roadster op18/07 12u45 - Autoblog.nl: De derde generatie TT kan zo weer even mee. Het is alweer vier jaar geleden dat Audi de derde generatie TT op de markt heeft gebracht. Gisteren werd via de lekmachine duidelijk dat er een facelift aan zat te komen en nu brengt Audi het nieuws officieel naar buiten. Belangrijkste kenmerken voor de facelift zijn […]
8x Audi TT onder het mes18/07 12u15 - Autoweek: Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Audi de eerste generatie TT op de markt bracht en het merk grijpt die gelegenheid aan om de huidige derde generatie van het model op de snijtafel te leggen. Audi schuift direct een gelimiteerde editie naar voren die knipoogt naar de studiemodellen die in de jaren 90 aan de eerste generatie voorafgingen.
8x Vijf NCAP-sterren voor Ford Focus en Volvo XC4018/07 10u45 - Autoweek: Zowel Ford als Volvo mogen vandaag trots op zichzelf zijn. Bij de laatste NCAP-resultaten komen de laatste nieuwkomers van de twee merken goed uit te verf.
8x Japanse merken binnenkort stukje goedkoper?18/07 10u45 - Autofans.be: Dankzij het nieuwe handelspact tussen Europa en Japan wordt het binnenbrengen van Japanse wagens en onderdelen een serieus stuk goedkoper. Een goede zaak voor Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Suzuki, Subaru en Mazda... maar hopelijk ook de klant.

Statistieken

Artikels:
32099
Gelezen:
23605
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven