woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
19/09 07u45  Handelsreuzen tuigen blockchainplatform op AMSTERDAM (AFN) - Vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, werken samen aan een op blockchain gebaseerd handelsplatform. Voor de ontwikkeling hebben ze samen een nieuwe onderneming opgetuigd, Komgo, die voor het jaar voorbij is online moet gaan.
19/09 07u45  Tegenslag Pharming bij toezichthouder FDA LEIDEN (AFN) - De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wil dat Pharming meer klinisch onderzoek gaat doen naar het gebruik van het medicijn Ruconest bij profylaxe, het voorkomen van aanvallen bij patiënten met erfelijk angio-oedeem. Dat meldde de FDA in een zogenoemde Complete Response Letter aan Pharming.
19/09 07u30  'Multinationals vernietigen regenwoud' AMSTERDAM (AFN) - Multinationals vernietigen Indonesisch regenwoud, ondanks beloften dat ze alleen nog maar duurzame palmolie zouden gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Greenpeace International.
19/09 06u45  'ING neemt meerderheidsbelang in Cobase' AMSTERDAM (AFN) - ING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.
18/09 22u30  AMG gaat vanadium leveren aan staalmaker VS AMSTERDAM (AFN) - AMG Vanadium, een dochterbedrijf van de beursgenoteerde metaalspecialist AMG, gaat de komende twee jaar bijna 3,2 miljoen kilo vanadium leveren aan een Amerikaanse staalproducent. De leveringen beginnen in januari volgend jaar en duren tot en met december 2020.
18/09 22u15  Wall Street sluit met winst NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street hielden de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China nauwlettend in de gaten, maar de gevolgen van nieuwe heffingen lijken mee te vallen.
18/09 19u45  Wall Street hoger ondanks handelsvete NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag in de plus. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China op de voet, maar lijken zich er niet al te veel zorgen om te maken.
18/09 19u00  'Unilever biedt op Indiaas onderdeel GSK' ROTTERDAM (AFN) - Unilever is naar verluidt een van de partijen die biedt op een Indiase dochter van GlaxoSmithKline. Bronnen hebben tegen persbureau Reuters gezegd dat het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, Nestle en Coca-Cola een bod hebben gedaan, maar Reckitt Benckiser niet. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare brengt naar verwachting ruim 3,4 miljard euro op.
18/09 18u30  'Amerikaanse justitie onderzoekt Tesla' PALO ALTO (AFN) - De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Bronnen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Mogelijk hebben de autobouwer en Musk fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had.
18/09 18u00  Aandeelhouders Takeaway akkoord met overname AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com hebben ingestemd met de overname van het Israëlische 10bis. Dat deden ze tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Met de overname is ongeveer 135 miljoen euro gemoeid.
18/09 18u00  Koersdreun voor TomTom op licht hoger Damrak AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft dinsdag een dreun gekregen op de Amsterdamse beurs. Het nieuws dat een belangrijke klant met Google in zee gaat, viel niet in goede aarde bij beleggers. Over het algemeen was het beurssentiment juist gematigd positief. Een nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en de aangekondigde tegenmaatregel van Peking brachten beleggers niet van de wijs.
18/09 17u45  Banken niet blij met toenemende lastendruk AMSTERDAM (AFN) - Banken worden zwaarder belast dan het overige bedrijfsleven. Dat concludeert de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) naar aanleiding van de miljoenennota.
18/09 16u15  BMW sluit Britse fabriek eerder door brexit MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Automaker BMW heeft het jaarlijkse onderhoud van zijn fabriek in het Engelse Oxford voor volgend jaar naar voren gehaald. In plaats van in de zomer gaat de fabriek op 1 april dicht, de dag na de brexit.
18/09 16u15  ING neemt belang in Brits fintechplatform AMSTERDAM (AFN) - ING steekt omgerekend een kleine 6 miljoen euro in Funding Options, een Britse fintechbedrijf dat een marktplaats biedt voor financiering van het midden- en kleinbedrijf. Daarmee krijgt het financiële concern een minderheidsaandeel in het platform.
18/09 16u15  Raad van State kritisch over plan dividendtaks DEN HAAG (AFN) - De Raad van State vindt dat het kabinet het plan om de dividendbelasting af te schaffen beter moet onderbouwen. Dat schrijft het adviesorgaan in een beoordeling van het belastingplan dat op Prinsjesdag is gepresenteerd.
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
19/09 05u30  Elektriciteit in jaar tijd fors duurder geworden, gemiddeld gezin betaalt 100 euro meer De groothandelsprijs voor elektriciteit is al een tijd in stijgende lijn, en is ook doorgesijpeld in de stroomfactuur die de gezinnen in de bus krijgen. Elektriciteit is vandaag zowat 90 euro à honderd euro duurder dan een jaar geleden.
18/09 18u00  Europese Unie neemt leiding van modernisering Wereldhandelsorganisatie De Wereldhandelsorganisatie (WTO) moet gemoderniseerd worden, zodat de internationale handelsregels afgestemd zijn op de mondiale economie van vandaag. Dat zegt de Europese Commissie, die dinsdag een conceptnota heeft gepubliceerd voor de hervorming van de WTO.
18/09 17u15  CEO Deloitte over mobiliteit: 'Je moet mensen uitdagen om alternatieven te gebruiken' Werkgevers en werknemers wachten niet op het mobiliteitsbudget om zelf nieuwe vormen van vervoer te verkennen. Voor het consultancybedrijf Deloitte bijvoorbeeld is de wagen niet langer heilig. 'We willen het aantal gereden autokilometers tegen 2021 met 10 procent verminderen', zegt de CEO, Piet Vandendriessche.
18/09 14u15  Wat verklaart de stilstand op de beurs? Hoe kwetsbaar is de wereldeconomie voor een stijging van de rente, een handelsoorlog en een harde brexit? Dat zijn de drie grote zorgen van de beleggers.
18/09 12u30  Europees onderzoek naar mogelijk Duits autokartel De Europese Commissie heeft een diepgaand onderzoek opgestart om na te gaan of de Duitse autobouwers BMW, Daimler en Volkswagen illegaal afspraken hebben gemaakt rond uitstoottechnologie. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt.
18/09 12u30  Rekenhof: 'Te weinig transparantie om ziekenfondsen door te lichten' De overheid heeft amper zicht op hoe de ziekenfondsen hun werkings­middelen inzetten. Het Rekenhof dringt aan op meer transparantie. N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel vraagt een discussie over de toekomstige werking en financiering van de ziekenfondsen.
18/09 12u15  Manfred Weber: een pion op Merkels schaakbord? EVP-fractievoorzitter Manfred Weber wil volgend jaar Jean-Claude Juncker opvolgen als Europees Commissievoorzitter. Al zou het kunnen dat Angela Merkel hem als pasmunt gebruikt in een deal met de Franse president Emmanuel Macron.
18/09 12u15  Belgische game-industrie speelt hoog spel België heeft eindelijk een groeiende videogame-industrie. Dat bewezen dertig gamebedrijven eind augustus tijdens het Duitse Gamescom-festival.
18/09 11u15  Alternatieve aandrijfsystemen: wie heeft recht op welke premie? Om het gebruik van alternatieve aandrijfsystemen te promoten, kent de overheid al enkele jaren financiële incentives toe aan wie een nieuwe auto met een zuivere uitlaat koopt. Het slechte nieuws is dat die tegemoetkomingen verschillen van gewest tot gewest. Een overzicht.
18/09 11u15  CNG: gas geven is goedkoper Er is meer dan één manier om autorijden milieuvriendelijker te maken. Rijden op gas is er zo eentje. Als milieubewuste autobestuurder kan je kiezen tussen Liquified Petrol Gas (LPG) en Compressed Natural Gas (CNG). Het eerste lijkt out, het tweede is in.
18/09 11u00  CNG: gas geven is goedkoper én gezond Er is meer dan één manier om autorijden milieuvriendelijker te maken. Rijden op gas is er zo eentje. Als milieubewuste autobestuurder kan je kiezen tussen Liquified Petrol Gas (LPG) en Compressed Natural Gas (CNG). Het eerste lijkt out, het tweede is in.
18/09 01u45  Trump voert 10 procent heffingen in op 200 miljard dollar Chinese goederen Donald Trump heeft maandag nieuwe invoerrechten van 10 procent aangekondigd op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. Hij belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking repliceert.
17/09 22u45  Vakbond waarschuwt: 'heel zware storingen van scheepvaartverkeer rest van de week' In de haven van Antwerpen liggen al drie grote schepen stil, nadat de loodsen maandagavond het werk neerlegden. Dat bevestigen de vakbonden ACOD en ACV. Minister Homans noemt de stakingen 'onbegrijpelijk'.
17/09 22u30  Loodsen in Antwerpse haven leggen voor onbepaalde duur het werk neer In de haven van Antwerpen liggen al drie grote schepen stil, nadat de loodsen maandagavond het werk neerlegden. Dat bevestigt de socialistische vakbond ACOD. Volgens vakbondssecretaris Jan Van Wesemael zullen er in de komende dagen andere maritieme diensten volgen.
17/09 22u30  Charles Michel: 'We moeten nog meer jobs creëren' Premier Charles Michel (MR) wil ondanks een druk verkiezingsjaar verder blijven regeren. 'Jobs, jobs, jobs' moet daarbij de absolute prioriteit van de regering blijven. Dat vertelde Michel maandag op de jaarvergadering van werkgeversorganisatie VKW Limburg.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 6u52
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/09 07u45  Handelsreuzen tuigen blockchainplatform op AMSTERDAM (AFN) - Vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, werken samen aan een op blockchain gebaseerd handelsplatform. Voor de ontwikkeling hebben ze samen een nieuwe onderneming opgetuigd, Komgo, die voor het jaar voorbij is online moet gaan.
19/09 07u45  Tegenslag Pharming bij toezichthouder FDA LEIDEN (AFN) - De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wil dat Pharming meer klinisch onderzoek gaat doen naar het gebruik van het medicijn Ruconest bij profylaxe, het voorkomen van aanvallen bij patiënten met erfelijk angio-oedeem. Dat meldde de FDA in een zogenoemde Complete Response Letter aan Pharming.
19/09 07u30  'Multinationals vernietigen regenwoud' AMSTERDAM (AFN) - Multinationals vernietigen Indonesisch regenwoud, ondanks beloften dat ze alleen nog maar duurzame palmolie zouden gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Greenpeace International.
19/09 06u45  'ING neemt meerderheidsbelang in Cobase' AMSTERDAM (AFN) - ING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.
18/09 22u30  AMG gaat vanadium leveren aan staalmaker VS AMSTERDAM (AFN) - AMG Vanadium, een dochterbedrijf van de beursgenoteerde metaalspecialist AMG, gaat de komende twee jaar bijna 3,2 miljoen kilo vanadium leveren aan een Amerikaanse staalproducent. De leveringen beginnen in januari volgend jaar en duren tot en met december 2020.
18/09 22u15  Wall Street sluit met winst NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street hielden de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China nauwlettend in de gaten, maar de gevolgen van nieuwe heffingen lijken mee te vallen.
18/09 19u45  Wall Street hoger ondanks handelsvete NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag in de plus. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China op de voet, maar lijken zich er niet al te veel zorgen om te maken.
18/09 19u00  'Unilever biedt op Indiaas onderdeel GSK' ROTTERDAM (AFN) - Unilever is naar verluidt een van de partijen die biedt op een Indiase dochter van GlaxoSmithKline. Bronnen hebben tegen persbureau Reuters gezegd dat het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, Nestle en Coca-Cola een bod hebben gedaan, maar Reckitt Benckiser niet. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare brengt naar verwachting ruim 3,4 miljard euro op.
18/09 18u30  'Amerikaanse justitie onderzoekt Tesla' PALO ALTO (AFN) - De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Bronnen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Mogelijk hebben de autobouwer en Musk fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had.
18/09 18u00  Aandeelhouders Takeaway akkoord met overname AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com hebben ingestemd met de overname van het Israëlische 10bis. Dat deden ze tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Met de overname is ongeveer 135 miljoen euro gemoeid.
18/09 18u00  Koersdreun voor TomTom op licht hoger Damrak AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft dinsdag een dreun gekregen op de Amsterdamse beurs. Het nieuws dat een belangrijke klant met Google in zee gaat, viel niet in goede aarde bij beleggers. Over het algemeen was het beurssentiment juist gematigd positief. Een nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en de aangekondigde tegenmaatregel van Peking brachten beleggers niet van de wijs.
18/09 17u45  Banken niet blij met toenemende lastendruk AMSTERDAM (AFN) - Banken worden zwaarder belast dan het overige bedrijfsleven. Dat concludeert de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) naar aanleiding van de miljoenennota.
18/09 16u30  BMW sluit Britse fabriek eerder door brexit MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Automaker BMW heeft het jaarlijkse onderhoud van zijn fabriek in het Engelse Oxford voor volgend jaar naar voren gehaald. In plaats van in de zomer gaat de fabriek op 1 april dicht, de dag na de brexit.
18/09 16u15  ING neemt belang in Brits fintechplatform AMSTERDAM (AFN) - ING steekt omgerekend een kleine 6 miljoen euro in Funding Options, een Britse fintechbedrijf dat een marktplaats biedt voor financiering van het midden- en kleinbedrijf. Daarmee krijgt het financiële concern een minderheidsaandeel in het platform.
18/09 16u15  Raad van State kritisch over plan dividendtaks DEN HAAG (AFN) - De Raad van State vindt dat het kabinet het plan om de dividendbelasting af te schaffen beter moet onderbouwen. Dat schrijft het adviesorgaan in een beoordeling van het belastingplan dat op Prinsjesdag is gepresenteerd.
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
19/09 07u00  Digitalisering zet de arbeidsmarkt op haar kop: hoe houdt u de komende jaren uw kansen op werk gaaf? Digitalisering, robots en 'cobots': binnen dit en 12 jaar leeft u in een compleet andere wereld. Technologiefederatie Agoria liet berekenen wat dat betekent voor de Belgische arbeidsmarkt. En wat moet u dan doen om uw kansen op werk gaaf te houden? Dit zijn de cijfers en conclusies van Agoria op een rij.
18/09 20u45  Waarom Thomas Vanderveken TripAdvisor niet langer vertrouwt Lees meer >
18/09 18u30  "Uitspraken van havenschepen Van Peel over loon en werkuren loodsen zijn plat populisme" Lees meer >
18/09 12u00  Brussels Airlines stopt met rechtstreekse vluchten naar Mumbai Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zet na 6 januari de vluchten van en naar de Indiase stad Mumbai stop. De verbinding die in maart 2017 was gelanceerd, levert volgens Brussels Airlines niet de verwachte resultaten op. De vluchtcapaciteit die vrijkomt, wordt ingezet op Afrika.
18/09 08u45  Trump port Peking opnieuw: 10 procent heffingen op 200 miljard aan Chinese goederen De Amerikaanse president Donald Trump heeft nieuwe invoerrechten van 10 procent aangekondigd op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. Trump belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking reageert met tegenmaatregelen. China op zijn beurt zal 'zich vastberaden verdedigen', klinkt het.
18/09 07u45  Nieuw protest tegen hervormingen Homans: zware hinder in de havens en aan de sluizen De vakbonden van de maritieme diensten voeren vandaag opnieuw op verschillende plaatsen actie tegen de hervormingsplannen van Vlaams minister voor Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). Alle loodsen hebben het werk neergelegd, al zeker acht sluizen zijn geblokkeerd. Dat zorgt voor veel hinder op de Vlaamse waterwegen.
18/09 06u30  Audi gaat met de elektrische E-Tron frontaal in de aanval tegen concurrent Tesla Lees meer >
18/09 06u30  "Grote switch naar elektrische auto komt er wanneer een e-Golf evenveel kost als een fossiele Golf" Lees meer >
18/09 01u45  Trump voert 10 procent heffingen in op 200 miljard dollar Chinese goederen Donald Trump heeft maandag nieuwe invoerrechten van 10 procent aangekondigd op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. Hij belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking repliceert.
17/09 22u15  Opnieuw acties bij zeeloodsen, Homans: "Dit getuigt allesbehalve van verantwoordelijkheidszin" Lees meer >
17/09 21u15  Opnieuw acties bij zeeloodsen, ACOD: "We zijn bereid om tot het einde te gaan" In aanloop naar de stakingsdag van de Vlaamse ambtenaren van vrijdag zijn er sinds vanavond opnieuw acties aan de gang bij de zeeloodsen aangesloten bij ACOD, mogelijks doen ook andere vakbonden mee.
17/09 20u00  Advocaat belangengroep Arco: "Tot nog toe zag ik altijd frustraties, maar nu zie ik woede" Lees meer >
17/09 17u30  Nieuwe briefjes van 100 en 200 euro voorgesteld Lees meer >
17/09 15u30  4 op de 10 beleggers kiezen voor duurzame fondsen Duurzame beleggingsfondsen zitten in de lift. 4 op de 10 klanten van bankverzekeraar KBC die nu instappen in een beleggingsfonds, kiezen voor een duurzaam fonds. Twee jaar geleden was dat nog amper 1 op de 12.
17/09 10u30  Econoom Hans Bevers na open brief van academici: "We kunnen tot nader order niet zonder economische groei" 238 Europese academici pleiten voor een economisch model waarin groei niet langer centraal staat, omdat dat de basis vormt van heel wat maatschappelijke problemen. Econoom Hans Bevers begrijpt de boodschap van de ondertekenaars, maar ziet niet in hoe negatieve groei een oplossing kan zijn. 'Op die manier ga je naar een soort collectieve verarming.'
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
19/09 07u30  'Multinationals vernietigen regenwoud' Multinationals vernietigen Indonesisch regenwoud, ondanks beloften dat ze alleen nog maar duurzame palmolie zouden gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Greenpeace International.
19/09 07u15  Eind aan papierwinkel handelsfinanciering ABN Amro, ING en Rabobank starten met zeven andere grootbanken een digitale marktplaats voor financiering van bulkgoederenhandel. Dit moet handelsfinancieringen sneller én flink goedkoper maken.
19/09 06u45  'ING neemt meerderheidsbelang in Cobase' ING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.
19/09 06u45  Aegon-topman: Stevig toezicht kent z’n prijs Het is de keerzijde van het steeds robuustere toezicht op het financiële systeem. Nu de verzekeraars minder risico’s op hun balans dragen, zijn die risico’s op de schouders van de consument terechtgekomen. Dat stelt Aegons bestuursvoorzitter Alex Wynaendts.
19/09 05u30  Experts: keerpunt kantoordrama Almere Bijna nergens is de kantorenleegstand zo groot als in Almere. Experts van internationaal vastgoedadviseur Savills zijn echter hoopvol. Zij voorzien een ’duurzaam herstel’.
18/09 22u45  AMG gaat vanadium leveren aan staalmaker VS AMG Vanadium, een dochterbedrijf van de beursgenoteerde metaalspecialist AMG, gaat de komende twee jaar bijna 3,2 miljoen kilo vanadium leveren aan een Amerikaanse staalproducent. De leveringen beginnen in januari volgend jaar en duren tot en met december 2020.
18/09 22u30  Wall Street sluit met winst De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street hielden de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China nauwlettend in de gaten, maar de gevolgen van nieuwe heffingen lijken mee te vallen.
18/09 21u30  Analyse: SBM uit de overlevingsstand Maritiem dienstverlener SBM Offshore kan zich richten op de toekomst. Het is haast niet geloven na jaren van onrust rond het bedrijf. Een mislukt project in de Noorse wateren, de Yme, dat in totaal $1,7 miljard kostte en de corruptieaffaire hebben er voor gezorgd dat SBM Offshore langs de rand van de afgrond scheerde.
18/09 20u15  VEH mist maatregelen tegen woningtekort Vereniging Eigen Huis (VEH) mist in de kabinetsplannen maatregelen om het woningtekort aan te pakken. Ook hekelt de vereniging van huizenbezitters dat de energierekening omhoog gaat door extra belasting, maar dat er nog geen afspraken zijn gemaakt over een overgang naar energieneutraal wonen waarbij de woonlasten gelijk blijven. Daarmee ondermijnt het kabinet volgens VEH het draagvlak voor de verduurzaming.
18/09 20u15  TomTom uitgenavigeerd TomTom gaat een uitermate onzekere toekomst tegemoet. Nadat een alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi heeft aangekondigd vanaf 2021 TomTom te willen verruilen voor Google, staat volgens sommige analisten het voortbestaan van de Amsterdamse navigatiemaker zelfs op het spel.
18/09 19u45  Wall Street hoger ondanks handelsvete De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag in de plus. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China op de voet, maar lijken zich er niet al te veel zorgen om te maken.
18/09 19u00  'Unilever biedt op Indiaas onderdeel GSK' Unilever is naar verluidt een van de partijen die biedt op een Indiase dochter van GlaxoSmithKline. Bronnen hebben tegen persbureau Reuters gezegd dat het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, Nestle en Coca-Cola een bod hebben gedaan, maar Reckitt Benckiser niet. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare brengt naar verwachting ruim 3,4 miljard euro op.
18/09 18u30  'Amerikaanse justitie onderzoekt Tesla' De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Bronnen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Mogelijk hebben de autobouwer en Musk fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had.
18/09 18u15  Kabinet zet bijl in hypotheekrenteaftrek De hypotheekrenteaftrek voor de hoogste inkomens gaat vanaf 2020 met drie procentpunt per jaar omlaag, in plaats van de 0,5 procentpunt die in 2014 is afgesproken. Dat staat in het Belastingplan dat het kabinet vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
18/09 18u00  Aandeelhouders Takeaway akkoord met overname De aandeelhouders van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com hebben ingestemd met de overname van het Israëlische 10bis. Dat deden ze tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Met de overname is ongeveer 135 miljoen euro gemoeid.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
19/09 06u37  Ook geld van overheid zit vast door Arco Lees meer >
18/09 22u17  Ryanair opent deur voor Belgische cao-onderhandelingen: ?Een eerste stap? Lees meer >
18/09 20u13  Vrouw betast aan borsten en kont, 15-jarige gevraagd of ze ?witte chocolade in haar wil?: vrouwelijk personeel McDonald?s protesteert Lees meer >
18/09 19u11  Grote protestactie bij werknemers McDonald?s tegen ?epidemie van seksuele intimidatie? Lees meer >
18/09 18u05  BMW gaat fabriek in Oxford meteen na Brexit maand sluiten Lees meer >
18/09 10u45  Welke IT-profielen zijn het populairst? Lees meer >
18/09 06u33  Oxfam-rapport: ?Vier farmareuzen ontwijken 3,5 miljard euro aan belastingen? Lees meer >
17/09 17u53  Coca-Cola overweegt om cannabisdrankje te lanceren Lees meer >
17/09 13u40  Geschiedenis studeren, informaticus worden: de roeping van de IT'er Lees meer >
17/09 07u23  Steeds meer werknemers krijgen fietsvergoeding Lees meer >
16/09 09u20  Voorzitter Boerenbond trekt aan de alarmbel: ?Ons voedsel is te goedkoop? Lees meer >
15/09 13u34  Loodsen hebben akkoord gesloten ?om verdere gijzeling van de havens te vermijden? Lees meer >
15/09 10u28  Solliciteren op het reuzenrad Lees meer >
15/09 08u24  Patrick (51) kon zich Maserati en luxefeestjes permitteren door miljoenen aan parkeergeld te stelen Lees meer >
15/09 07u22  Patrick (51) had ?goed bediendeloon?, maar kon zich Maserati en luxefeestjes permitteren door parkeergeld te stelen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 6u37
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
19/09 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
18/09 21u15  De trein van de toekomst: zwevende capsules die voorbijrazen met een snelheid van 1.100 km per uur Een magnetische zweeftrein, die de reiziger in een uur van Amsterdam naar Frankfurt schiet. Een Delftse start-up werkt aan deze droom. Is het toekomstmuziek of een reëel plan?
18/09 21u15  Is 5 procent meer loon te veel of juist te weinig? De coördinator arbeidsvoorwaarden van de FNV werd maandag niet uitgenodigd bij Jeroen Pauw of Twan Huys, omdat die vanwege de kijkcijfers liever een entertainmentdeskundige als gast hebben. Maar met een looneis van 5 procent gooit de vakbond eindelijk een knuppel in het hoenderhok.
18/09 21u15  Nederlanders somber over financiële toekomst van hun kroost Nergens is de gespletenheid tussen optimisme over het nu en pessimisme over de toekomst zo groot als in Nederland: ‘Later is alles slechter’.
18/09 16u30  Europa onderzoekt verboden afspraken tussen Duitse autofabrikanten Duitse autofabrikanten hangt opnieuw een fikse boete boven het hoofd wegens mogelijk gerommel met de schadelijke uitstoot van hun auto’s. Dit keer gaat het om verboden afspraken tussen BMW, Daimler en Volkswagen. De concerns zouden hebben overlegd om systemen van de markt te weren die uitlaatgassen kunnen opschonen. Dinsdag kondigde de Europese Commissie een ‘diepgaand onderzoek’ aan.
18/09 14u45  Nieuw hoofdstuk in handelsoorlog China-VS: extra heffingen van 200 miljard dollar Met nieuwe importheffingen op 200 miljard dollar (171 miljard euro) aan Chinese goederen hebben de VS gekozen voor verdere escalatie van de handelsoorlog met China. China kondigde meteen tegenmaatregelen aan die, zo zei een woordvoerder van president Trump, ook weer niet onbeantwoord zullen blijven.
18/09 14u00  Rijdt TomTom doodlopende weg in? Grote klant stapt over naar Google TomTom heeft dinsdag een kwart van zijn beurswaarde verloren nadat bekend was geworden dat het Nederlandse navigatiebedrijf een van zijn grootste klanten kwijtraakt. Renault/Nissan gaat vanaf 2021 navigatiesystemen van concurrent Google inbouwen.
17/09 22u45  Openlijk Brits verzet tegen verhuizing hoofdkantoor Unilever Een nieuwe fase in het Britse verzet tegen de verhuizing van multinational Unilever naar Nederland is aangebroken. De vermogensbeheerder van de Britse verzekeraar Aviva, een van de grotere aandeelhouders van Unilever, heeft openlijk laten weten tegen te zullen stemmen.
17/09 22u45  Salesforce-oprichter Marc Benioff koopt Time Magazine Marc Benioff neemt het Amerikaanse Time Magazine over. De oprichter van technologiebedrijf Salesforce heeft samen met zijn vrouw Lynne het tijdschrift gekocht van mediabedrijf Meredith. Met de overname is 190 miljoen dollar gemoeid, zegt The Wall Street Journal.
17/09 22u45  Nieuwe baas Air France-KLM steekt helft van zijn vaste salaris in aandelen van het bedrijf Benjamin Smith, de nieuwe Canadese baas van Air France-KLM, steekt de helft van zijn vaste salaris in aandelen van het bedrijf. Dat betekent dat hij 450 duizend euro investeert in het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern.
17/09 20u30  Is de Miljoenennota even folkloristisch als de koets? Omdat alles van de Miljoenennota al is uitgelekt, draait Prinsjesdag eigenlijk om het folkloristische randgebeuren.
17/09 18u00  Autolobby verzet zich tegen klimaatnormen voor vrachtwagens De strijd om de vrachtwagenuitlaat is ontbrand. Als het aan de Europese Commissie ligt, zouden vrachtwagens die in 2025 van de band rollen, per kilometer 15 procent minder broeikasgassen mogen uitstoten dan in 2019. De autolobby vindt dat veel te ver gaan en komt met een reeks tegenvoorstellen.
17/09 17u30  Waarom Nederlands antiek onwijs populair is in Oost-Europa Nederlands antiek gaat vaak bij veilinghuizen onder de hamer voor Oost-Europese handelaren die het wegbrengen naar landen als Polen en Tsjechië. Waarom is Nederlands antiek zo populair in Oost-Europa? Antiquairszoon Hans Koster in het Estse dorp Alatskivi weet wel waarom.
16/09 23u15  BMW schroeft productie terug in Born, VDL Nedcar geeft vakbond de schuld Tot nu toe was het altijd meer en meer. Sinds VDL Nedcar in 2014 in Born met de productie van Mini’s begon, kon de fabriek het niet aan. Maar nu is het voor de eerste keer minder. Twee weken geleden moesten werknemers op zaterdag nog overwerken. Nu is dat niet meer nodig.
16/09 21u30  LabHotel verhuurt laboratoria met alles erop en eraan Een kant-en-klaar laboratorium waar je zó kunt beginnen – LabHotel verhuurt ze aan start-ups en andere ondernemingen. Een miljoeneninvestering voor een tweede vestiging staat op stapel.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
19/09 07u45  “Final Countdown”: palmolieproducenten vernietigen Indonesisch regenwoud Palmolieproducenten van ‘s werelds grootste merken hebben sinds 2015 nog eens 130.000 hectaren Indonesisch regenwoud verwoest, en dat ondanks een overeenkomst om de banden met bosvernietigers te verbreken en in 2020 alleen nog zogenaamd duurzame palmolie in te kopen. Dat blijkt uit het rapport “Final Countdown” van Greenpeace.
19/09 07u45  Kim Jong-un belooft kerncentrale te sluiten en zal voor het eerst in de geschiedenis “snel” Zuid-Korea bezoeken Kim Jong-un heeft woensdag beloofd om zijn belangrijkste kerncentrale in Yongyon te sluiten en internationale inspecteurs in het land toe te laten. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in woensdag. Onduidelijk is wel wanneer de ontmanteling zal plaatsvinden en hoe die precies zal gebeuren. Evenmin duidelijk is wat de Noord-Koreaanse leider in ruil verwacht, wel zou hij Zuid-Korea snel een bezoekje brengen.
19/09 07u45  Elektriciteit is 100 euro duurder dan vorig jaar geworden De groothandelsprijs voor elektriciteit is al een tijd in stijgende lijn, en is ook doorgesijpeld in de stroomfactuur die de gezinnen in de bus krijgen. Elektriciteit is vandaag zowat 90 euro à 100 euro duurder dan een jaar geleden.
19/09 07u30  Producenten ‘Sesamstraat’ ontkennen dat Bert en Ernie homokoppel zijn: “beste vrienden” Bert en Ernie, de samenwonende, mannelijke poppen uit kinderprogramma ‘Sesamstraat’, zijn “beste vrienden”. Dat zeggen de producenten van de tv-show. Ze ontkennen de verklaringen van een van hun schrijvers, die beweerde dat het om een homokoppel zou gaan.
19/09 07u30  Platte schoenen niet elegant? Wel met deze tips! Hoge hakken een must voor een stijlvolle, elegante look? Helemaal niet! Met een paar simpele stijltips zijn jouw platte schoenen even Carrie Bradshaw-proof als naaldhakken.
19/09 07u30  Ook geld van overheid zit vast door Arco Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen euro uit de vereffening van Arco, waarop de federale overheid recht heeft, geblokkeerd zitten bij Arco. Dat schrijft De Tijd woensdag.
19/09 07u30  Theo Francken heeft nieuw plan voor opsluiten mensen zonder papieren Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra. Dat legt hij voor aan de premier, die het voortouw neemt in de strijd tegen illegale migratie, schrijft De Tijd woensdag.
19/09 07u30  Polen wil twee miljard dollar betalen voor Amerikaanse basis Polen is bereid om meer dan twee miljard dollar te betalen voor een Amerikaanse militaire basis op zijn grondgebied. President Donald Trump zegt dat hij het aanbod “zeer serieus” zal bestuderen.
19/09 07u30  Elon Musk stuurt Japanse superster naar de maan SpaceX-baas Elon Musk (47) stuurt een steenrijke Japanner naar de maan: modemiljardair Yusaku Maezawa (42) zal over enkele jaren als eerste ruimtetoerist rond de maan vliegen. En een select groepje kunstenaars mag ook mee. Als alles goed gaat, tenminste.
19/09 06u45  PORTRET. Jan Van Wesemael, de vakbondsman die geen blad voor de mond neemt No-nonsense, dat is de stijl van de boodschappen die secretaris Jan Van Wesemael heeft voor zijn tegenstanders. Tijdens de staking in de haven kwam hij prominent in beeld. Maar wie is deze hooggeplaatste secretaris bij ACOD Overheidsdiensten? Zijn naam verschijnt in enkele spraakmakende dossiers.
19/09 06u30  Marteling, gijzeling, misbruik en fraude,maar Belgische goeroe gaat vrijuit Na ruim twintig jaar valt het doek over het proces tegen Brusselaar Robert Spatz (73), de goeroe van de sekte OKC. De rechtbank veroordeelde hem aanvankelijk voor fraude en de gijzeling van tientallen kinderen, die sekteleden verplicht moesten afstaan. Maar het hof van beroep wees op procedure- en onderzoeksfouten en sprak Spatz gisteren vrij. De kinderen van toen, nu dertigers, blijven teleurgesteld achter.
19/09 06u15  Docu over Palestijnse en Brusselse circusscholen Roel Nollet maakte samen met Majd Khalifeh een documentaire over The Palestinian Circus School en Circus zonder handen, een Molenbeeks project. De prent kreeg de titel ‘What happened in the Tent’ en is te zien op vrijdag 21 september in Den Boomgaard; Antwerpsesteenweg 46 vanaf 20u.
19/09 05u15  Staking haven: acties opgeschort, maar voor hoelang? De loodsen in de Antwerpse haven hebben hun stakingsactie dinsdagavond na bijna 24 uur beëindigd, omdat Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) heeft beloofd om voortaan wekelijks naar hun kritiek op haar hervormingsplannen te luisteren. Maar de kans dat er over enkele weken opnieuw wordt gestaakt, blijft groot.
19/09 05u15  150 kilo cocaïne in dubbele bodem van container in Ecuadoraanse haven In de haven van de Ecuadoraanse stad Guayaquil hebben de autoriteiten zondag een lading cocaïne ontdekt die naar Antwerpen verscheept zou worden. De drugs zaten verborgen in de dubbele bodem van een container geladen met bananen.
19/09 05u15  Engie zoekt 1.000 technici: kandidaten mogen een sms sturen Het energiebedrijf Engie heeft in België duizend nieuwe vacatures uitgeschreven voor technici, waaronder 350 in de provincie Antwerpen en nog eens 50 voor de kerncentrale in Doel. “De economie trekt aan en wij hebben nu eenmaal veel projecten”, zegt het bedrijf. Kandidaten mogen een sms sturen en krijgen meteen een sollicitatiegesprek.
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
19/09 06u30  We betalen fors meer voor stroom (en dit is waarom) Elektriciteit is vandaag zowat 90 à 100 euro duurder dan een jaar geleden. De groothandelsprijs voor elektriciteit zit al een tijd in stijgende...
19/09 05u45  Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000...
19/09 05u30  "Geld van de staat zit vast door Arco" Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen...
19/09 05u15  "Geld staat zit vast door Arco" Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen...
18/09 22u00  Ryanair opent deur voor Belgische cao-onderhandelingen De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair is bereid om vakbondsdelegaties te erkennen voor de in België gebaseerde piloten en het cabinepersoneel, en om...
18/09 20u15  Aarschot eerste Belgische gemeente die zelf rookmelders verkoopt Als eerste Belgische gemeente biedt Aarschot rookmelders te koop aan op het stadhuis. Het stadsbestuur heeft twee types: een autonome en een versie...
18/09 19u15  Termont over aangepaste plannen Gent-Sint-Pieters: "Niet inboeten aan comfort? Misschien niet in vergelijking met jaren 60" "De perrons blijven overdekt", zei woordvoerder Bart Crols over de aangepaste plannen van Gent-Sint-Pieters. De NMBS zal naar eigen zeggen niet...
18/09 19u00  NMBS: "Perrons station Gent-Sint-Pieters wél overdekt" De NMBS zal naar eigen zeggen niet inleveren op het reizigerscomfort bij de renovatie van het station Gent Sint-Pieters. "De perrons blijven...
18/09 18u30  Treinen opnieuw minder stipt in augustus De treinen reden in augustus minder stipt in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en...
18/09 18u00  Staking Vlaamse ambtenaren van de baan: Homans en vakbonden bereiken compromis Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) en de overheidsvakbonden hebben een compromis bereikt. Dat meldt minister Homans in een...
18/09 17u45  "Nettoloon van 7.000 euro? Commentaar van havenschepen is plat populisme" De Beroepsvereniging van Loodsen (BVL) vindt dat de Antwerpse havenschepen Marc Van Peel (CD&V) met zijn reactie op de staking van de zeeloodsen...
18/09 16u15  Piqueur vangt opnieuw bot in zaak-Imaco: verkoop bezittingen gaat door In de zaak van Imaco, de managementvennootschap van voormalig Optima-baas Jeroen Piqueur, is in beroep de uitspraak bevestigd van de rechtbank van...
18/09 16u00  Opnieuw protest tegen hervormingen Homans: "Havens gaan vandaag helemaal plat" De drie Vlaamse ambtenarenvakbonden leggen vandaag zo goed als de hele scheepvaart plat, uit protest tegen de nieuwe ziekteregeling voor...
18/09 14u30  Ferrari lanceert SUV in 2020 Ferrari wil dat in 2022 60 procent van de modellen is voorzien van hybride-motoren. Ook is het Italiaanse bedrijf van plan in dat jaar met zijn...
18/09 13u45  Heet zomerweer zit Zalando dwars De van oorsprong Duitse online modewinkel Zalando heeft zijn verwachtingen voor de winst en omzet in heel 2018 neerwaarts bijgesteld als gevolg van...
Laatste update: vandaag om 6u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 5u04
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
19/09 02u45  Vakbond en werkgevers eens over nieuwe cao beveiligers Beveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
19/09 00u30  Nederland hoog op Europese ranglijst online winkelen Vier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Nederland staat daarmee hoog op de Europese ranglijst van online shoppen. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen in 2017 nog net iets vaker spullen gekocht bij webshops.10 
18/09 20u15  'Amerikaanse justitie ook achter Musk aan vanwege tweet over beursexit' Justitie in de Verenigde Staten doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. De zaak draait om een tweet waarin de ondernemer zei dat hij zijn bedrijf van de beurs wilde halen en de financiering daarvoor al rond had.
18/09 19u45  'Justitie VS ook achter Musk aan vanwege tweet over beursexit' Justitie in de Verenigde Staten doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. De zaak draait om een bericht van Musk op Twitter dat hij zijn bedrijf van de beurs wilde halen en de financiering daarvoor al rond had.
18/09 18u45  'Justitie ook achter Musk aan vanwege Tweet over beursexit' De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. De zaak draait om een bericht van Musk op Twitter dat hij zijn bedrijf van de beurs wilde halen en de financiering daarvoor al rond had.
18/09 18u00  TomTom krijgt flinke dreun, verliest bijna kwart van beurswaarde Het aandeel TomTom is met zwaar verlies gesloten in Amsterdam. Het aandeel verloor bijna een kwart (24,4 procent) van zijn beurswaarde.
18/09 17u30  China slaat terug met eigen heffingen na importmaatregelen Trump China stelt importheffingen in op Amerikaanse goederen ter waarde van 60 miljard dollar. Het land beantwoordt daarmee de heffingen die de Verenigde Staten eerder dinsdag afkondigden.
18/09 17u30  Dit betekent Prinsjesdag 2018 voor je portemonnee Het regent altijd cijfers op Prinsjesdag, daarom zet NU.nl op een rij wat jij volgend jaar gaat merken van de kabinetsplannen.
18/09 16u45  Onderwijs krijgt er het meest bij in begroting voor 2019 De overheid steekt volgend jaar 1,9 miljard euro extra in onderwijs, onderzoek en innovatie. Dat is daarmee de grootste investering in de Miljoenennota. Het extra geld zal besteed worden aan voor- en vroegschoolse educatie en lager collegegeld in het hoger onderwijs.
18/09 16u15  Vakbonden missen aandacht voor flexwerkers en jongeren in Rijksbegroting De vakbonden FNV en CNV zijn niet tevreden over de Rijksbegroting en Miljoenennota. Ze vinden dat het kabinet  weinig oog heeft voor groepen als flexwerkers en jongeren.
18/09 16u00  Overheid investeert 1,9 miljard euro extra in onderwijs De overheid besteedt volgend jaar 1,9 miljard euro in onderwijs, onderzoek en innovatie. Verder wordt 1,2 miljard extra uitgegeven aan defensie en gaat er nog eens 1 miljard euro en 0,5 miljard euro naar respectievelijk infrastructuur en veiligheid.
18/09 15u30  Laagste inkomensgroepen zien koopkracht het minste stijgen Alle inkomensgroepen gaan er volgend jaar meer op vooruit dan verwacht, maar de laagste inkomens blijven het minste profiteren. Dat blijkt uit koopkrachtberekeningen van het ministerie van Sociale Zaken.
18/09 14u00  Brussel pleit voor totaal nieuwe internationale handelsregels De internationale handelsregels en het toezicht daarop zijn dringend aan modernisering toe. Dat zei EU-commissaris Cecilia Malmström (Handel) bij de presentatie van een nota voor de hervorming van Wereldhandelsorganisatie WTO.
18/09 13u45  Franse piloten 'optimistisch' over nieuwe topman Air France-KLM De pilotenvakbond SNPL bij Air France zegt optimistisch te zijn over de komst van de nieuwe topman Ben Smith naar moederconcern Air France-KLM.
18/09 13u45  Directievoorzitter Buma/Stemra weg na interne strijd Directievoorzitter Wim van Limpt stapt op bij Buma/Stemra. Zijn vertrekt volgt op de openbaarmaking van een rapport van het College van Toezicht Auteursrechten (CvTA) 
Laatste update: vandaag om 2u45
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/09 00u00  Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, stopt met haar modelabel. Ze wil zich naar eigen zeggen richten op haar werk voor de regering van haar vader. Maar eerder bleek al dat haar kledingmerk niet bij iedereen even goed lag. Ivanka Trump is werkzaam als topadviseur van haar vader in Washington. … Continued The post Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/09 00u00  Erdogan stelt gerust: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah? Lees meer >
18/09 00u00  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 00u00  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 00u00  Podcast: blijven we superslimme computers de baas? Lees meer >
15/09 00u00  Koers lira hard op weg naar nieuw dieptepunt Lees meer >
14/09 00u00  Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt de oorzaak van de val van de Turkse lira bij van alles behalve zichzelf. Volgens hem wordt de Turkse economie van buitenaf aangevallen. In de Turkse hoofdstad Ankara sprak de president Turkse ambassadeurs toe en benadrukte hij dat Turkije deze ?aanval? op de economie zal overwinnen, meldt dagblad … Continued The post Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/09 00u00  Stagnerend Facebook tolereert antisemitische berichten Lees meer >
13/09 00u00  Toezichthouders: ?zorgelijke trend op huizenmarkt? De overspannen huizenmarkt brengt sommige kopers tot wanhoopsdaden. Toezichthouders noemen de situatie ‘zorgelijk’ en zijn ‘alert’ op signalen. Door de krapte op de huizenmarkt gaan kopers steeds verder om een huis te kunnen kopen. Dit blijkt uit de reacties van bijna driehonderd huizenkopers en -verkopers op een oproep van Elsevier Weekblad om hun ervaringen te … Continued The post Toezichthouders: ‘zorgelijke trend op huizenmarkt’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/09 00u00  Blije Juncker na gesprek met Trump: ?Handelsrelatie verbeteren? Jean-Claude Juncker is opgetogen over zijn gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump. Juncker kondigt na afloop ‘een nieuwe fase in de relatie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie’ aan. Lees ook Dit zijn de wapens van de handelsoorlog ‘Een fase van hechte vriendschap, sterke handelsrelatie waarbij we beiden winnen, en een fase … Continued The post Blije Juncker na gesprek met Trump: ‘Handelsrelatie verbeteren’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
19/09 05u00  Transfer Ronaldo kost Juventus 340 miljoen euro. Hoe worden die terugverdiend? Juventus betaalt in totaal 340 miljoen euro voor de overstap van Cristiano Ronaldo. Dat bedrag terugverdienen wordt geen sinecure voor de Italianen.10 
18/09 21u00  Na het voetbal valt nu ook de Formule 1 voor de gokindustrie De Formule 1 mag de volgende 5 jaar rekenen op 100 miljoen dollar aan sponsoring rekenen vanuit de gokindustrie. Het gaat om een belangrijke strategische wijziging. 
18/09 19u00  De marketingmythe van de ‘superfoods’ Voedingsdeskundigen ontkennen dat exotische producten als chiazaad, gojibessen en andere zogenaamde 'superfoods' speciale eigenschappen hebben. 'Superfoods' zijn niets meer dan een uitvinding van de marketingindustrie.
18/09 15u45  Komt er ooit een tweede Jack Ma? De kans is miniem... Volgend jaar neemt Jack Ma afscheid als voorzitter van het Chinese ecommerce-concern Alibaba. Het is heel onwaarschijnlijk dat het land nog een keer een dergelijk ondernemer kan voortbrengen. Dat heeft het Britse magazine The Economist gezegd. Volgens het magazine heeft geen enkele Chinese ondernemer de economische transformatie van het land beter belichaamd dan Jack Ma.
18/09 15u15  Handelsoorlog China - VS: "Het wordt nu echt serieus" De VS heffen met onmiddellijke ingang een importtaks van 10% op een reeks Chinese goederen en dat voor een totale waarde van 200 miljard dollar. De handelsoorlog tussen beide landen treedt een nieuwe fase in.
18/09 14u15  4,9% minder bezoekers: wordt Spanje te warm voor toeristen? Het Spaans toerisme gaat een onzekere toekomst tegemoet. Signalen van die dreiging konden tijdens de eerste acht maanden van dit jaar worden geregistreerd. Dat zegt de Spaanse krant La Vanguardia, verwijzend naar cijfers van het Instituto Nacional de Estadística (Ine), het Spaanse bureau voor de statistiek.
18/09 14u00  3 financiële begrippen die elke manager moet kennen Een  basiskennis van financieel management is een echte must voor elke professional. Met deze 3 fundamentele begrippen kom je al een heel eind.
18/09 12u45  Levensomstandigheden worden overal alleen maar beter De voorbije jaren is de kwaliteitskloof in de levensomstandigheden bij de wereldwijde bevolking ingekrompen. Ook binnen de verschillende landen blijkt bovendien het gebrek aan gelijkheid minder groot te zijn geworden. Dat is de boodschap van de jongste Human Development Index (HDI) van het United Nations Development Programme (UNDP).
18/09 12u45  Polen houdt niet van immigranten, maar heeft ze wel nodig Maaltijdbesteller Uber Eats maakt bij zijn activiteiten in de Poolse hoofdstad Warschau van Indiase fietskoeriers. Hun aanwezigheid is het meest zichtbare kenmerk van de jongste evoluties die de economie van Polen - dat historisch nochtans weinig affiniteit met immigratie heeft gekend - heeft doorgemaakt. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.
18/09 12u00  Coca-Cola denkt aan drank op basis van cannabis De Amerikaanse drankenproducent Coca-Cola verkent de mogelijkheden van cannabis-dranken. Het concern is daarvoor gesprekken gestart met de Canadese onderneming Aurora Cannabis, producent van marihuana.  Dat hebben bronnen tegenover de Canadese nieuwsdienst BNN Bloomberg gezegd. Volgens de bronnen zou Coca-Cola mogelijk in de lancering van dranken met cannabidiol, dat geen psychoactieve werking heeft, geïnteresseerd zijn.
17/09 23u30  WEF: 'Er komen enorme schokken op de globale arbeidsmarkt' De robotica-revolutie zal tussen vandaag en 2025 netto ruim 58 miljoen nieuwe jobs creëren. Tot daar het goede nieuws, want het gaat om hoog gespecialiseerde profielen die vandaag amper vindbaar zijn, schrijft het World Economic Forum in een nieuw rapport.
17/09 22u30  Italiaanse regering gaat media financieel kortwieken De Italiaanse regering bereidt een schrijven voor waarin staatsbedrijven zal worden gevraagd geen advertentieruimte meer te kopen in kranten.
17/09 19u15  Schuldencrisis in Zambia zegt veel over de staat van de wereld Afrika wordt opnieuw met een zware schuldencrisis bedreigd. De voorbije zes jaar hebben de regeringen uit de Sub-Sahara voor 81 miljard dollar obligaties uitgeschreven. Bovendien hebben de landen grote schulden aan China, waaraan ze door grote infrastructuurprojecten zijn gebonden. Deze situatie houdt grote gevaren in. Dat schrijft het magazine The Economist.
17/09 17u30  Japan telt 70.000 honderdjarigen en 90% daarvan zijn vrouwen In Japan wonen momenteel 69.785 eeuwelingen. Daarmee is het aantal Japanse honderdjarigen tot een absoluut record gestegen. Dat heeft het Japanse ministerie van volksgezondheid gemeld. Het fenomeen kan volgens de autoriteiten vooral worden verklaard door de realisatie van belangrijke medische vorderingen en een toenemend bewustzijn van het belang van een gezonde levensstijl.
17/09 17u00  Gouverneur Bank of England: "Vastgoed na hard Brexit 35% minder waard" Indien de EU en het VK niet tot een akkoord komen over de Brexit, dreigt het Britse vastgoed met 35% in waarde te verminderen, aldus de gouverneur van de Bank of England.
Laatste update: vandaag om 5u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Oude boeren leren kinderen hooien19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zo’n zeventig kinderen uit de lagere scholen hebben deze week de LIA-tuin in Sombeke (Waasmunster) klaargestoomd voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober.
12x Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgen19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken.
12x Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaart19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden.
12x Geen politieke campagne tijdens dorpsdag19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Project2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat.
11x Haalt Yves Vanderhaeghe zijn eerste verjaardag bij AA Gent?19/09 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied viel er heel wat te bespreken. Na nog geen jaar aan het roer bij de Buffalo’s is het trainerschap van Vanderhaeghe in Gent een aflopend verhaal. Een kroniek, nu al in de verleden tijd.
11x Turnhoutenaar wil korte afstanden met fiets afleggen19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zes op de tien Turnhoutenaren is bereid om de fiets te nemen voor korte afstanden. De bereidheid is er groter dan in andere Vlaamse steden. “Dat betekent niet dat ze het ook doen”, zegt Wout Baert, directeur van Fietsberaad Vlaanderen. “We denken dat elke inspanning om meer mensen op de fiets te krijgen, zal lonen.”
11x Gemeenteraad keurt aanleg parking gemeentehuis goed19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De gemeenteraad in Berlaar heeft gisteren het tracé voor de wegen en de aanleg van het openbaar domein op de site van het nieuwe gemeentehuis goedgekeurd. Enkele buren hadden in een open brief nochtans de verdaging van dit agendapunt gevraagd.
11x Grote omweg voor fietsers door gesloten bruggetje19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De houten brug over de Kleine Nete in Nijlen is deze week niet toegankelijk door schilderwerken. Veel schoolkinderen moesten zo onaangekondigd een omweg maken, zo klaagt N-VA aan.
10x Transfer Ronaldo kost Juventus 340 miljoen euro. Hoe worden die terugverdiend?19/09 05u00 - Express.be: Juventus betaalt in totaal 340 miljoen euro voor de overstap van Cristiano Ronaldo. Dat bedrag terugverdienen wordt geen sinecure voor de Italianen.
10x Van Aert-Nuyens leek een droomcombinatie, maar toen liep het he-le-maal mis: een reconstructie19/09 04u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Ze leken een droomcombinatie. De wereldkampioen veldrijden en een gewezen Ronde van Vlaanderen-winnaar. Allebei even ambitieus. Maar toen liep het mis. He-le-maal mis. Hoe Van Aert een hekel kreeg aan Nick Nuyens:een reconstructie.

Statistieken

Artikels:
32689
Gelezen:
9990
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven