woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
18/07 13u30  Forse winstgroei voor Morgan Stanley NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft in het tweede kwartaal fors meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Het financiële concern profiteerde onder meer van de toegenomen activiteit op de financiële markten en van de Amerikaanse belastingverlagingen.
18/07 13u30  Nieuwe megaboete Google breekt record BRUSSEL (AFN) - Alphabet, het moederbedrijf van internetreus Google, moet 4,34 miljard euro betalen vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Google gaat in beroep tegen de boete.
18/07 13u00  Autobranche betreurt Europese staaltarieven BRUSSEL (AFN) - De autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. Volgens autobranchevereniging ACEA zal de heffing nadelig uitpakken voor Europese automakers.
18/07 12u00  'GE schrapt veel banen in Duitsland' FRANKFURT (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) zet het mes in het personeelsbestand in Duitsland. Daarbij gaat een derde van de circa 10.000 arbeidsplaatsen verloren, aldus de topman van de Duitse activiteiten van GE, Wolfgang Dierker, in een interview met zakenblad Capital.
18/07 12u00  Bedrijfsresultaten stuwen beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen woensdag terrein. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 11u30  BAM krijgt renovatieopdracht in Emmen BUNNIK (AFN) - BAM Wonen en woningcorporatie Lefier hebben een contract getekend voor het energieneutraal maken van 169 woningen in Emmerhout, een wijk in Emmen. Dat maakte het bouwbedrijf bekend zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
18/07 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 2 procent LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juni uitgekomen op 2 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in mei. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers. Deze waren gelijk aan de voorlopige ramingen.
18/07 11u15  Bouwproductie in eurozone licht gestegen LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in mei met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/07 11u15  Ieren stappen uit Gamma en Karwei DUBLIN (AFN) - De Ierse bouwmaterialengigant CRH stapt volledig uit klusketens Karwei en Gamma. De voormalig grootaandeelhouder heeft zijn belang verkocht in Intergamma, het moederbedrijf van de bijna vierhonderd doe-het-zelf-winkels in Nederland en België. De deelneming van bijna 50 procent komt in handen van Intergamma zelf.
18/07 11u00  'Google krijgt 4,3 miljard boete van Brussel' BRUSSEL (AFN) - De boete die Google van de Europese Commissie gaat krijgen, zal 4,3 miljard euro bedragen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Eurocommissaris Margrethe Vestager zal om 13.00 uur een persconferentie geven over de strafmaatregelen. Google wordt ervan beschuldigd zijn dominante marktpositie met het mobiele besturingssysteem Android te misbruiken.
18/07 11u00  Blankenburgverbinding mag worden aangelegd DEN HAAG (AFN) - De veelbesproken Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam mag worden aangelegd. Bezwaren van diverse milieuorganisaties, waaronder Natuurmonumenten, en omwonenden werden woensdag door de Raad van State ongegrond verklaard.
18/07 10u45  'Handelskift sloopt vertrouwen wereldeconomie' PEKING (AFN/RTR) - De wereldwijde handelsoorlog die door de Verenigde Staten in gang is gezet is de grootste ,,vertrouwensmoordenaar' voor de wereldeconomie. Dat staat in een verklaring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het departement zal ,,de hele wereld' terugslaan als de Amerikanen hogere importtarieven blijven opleggen.
18/07 10u15  'Belgische tak stabielste onderdeel Wereldhave' AMSTERDAM (AFN) - Wereldhave Belgium is een van de stabielste onderdelen van de hele Wereldhave-groep. Dat concludeert een analist van ING.
18/07 10u15  AFM laat handel in NSE weer hervatten NOORDWIJK (AFN) - De handel in het aandeel New Sources Energy (NSE) wordt hervat. Dat maakte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) woensdag bekend, na een verzoek van de onderneming aan de toezichthouder om de noteringsmaatregel op te heffen.
18/07 09u45  'Tegenvallers AkzoNobel vooral eenmalig' AMSTERDAM (AFN) - Het tegenvallende aangepaste bedrijfsresultaat van AkzoNobel kwam vooral door eenmalige posten. Zonder die kosten voor onder meer de afsplitsing van Specialty Chemicals was de winstgevendheid juist iets beter dan gedacht. Dat schrijft een analist van KBC Securities in reactie op de tweedekwartaalcijfers.
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Google voor 4,34 miljard euro beboet door EU Europees Commissaris Margrethe Vestager heeft de boete voor Google bekendgemaakt. Het bedrijf moet de EU 4,34 miljard euro betalen omdat het zijn dominante marktpositie zou hebben misbruikt.
18/07 13u30  Shortselling: tussen noodzaak en zwendel Beursgenoteerde bedrijven krijgen er liever niet mee te maken, maar ze kunnen er ook niet omheen: shortselling. Trends heeft een ranking gemaakt van de meest geshorte Belgische aandelen van de voorbije vijf jaar.
18/07 11u45  Peeters wijst advies Muyters af en keurt brugpensioen bij Carrefour goed Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) keurt de werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) bij supermarktketen Carrefour goed. Dat bevestigt zijn kabinet. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) betreurt de beslissing.
18/07 11u15  'Recordboete van 4,3 miljard euro voor Google' De Europese Commissie zou het Amerikaanse technologiebedrijf Google een boete opleggen van zo'n 4,3 miljard euro, bericht het persagentschap Bloomberg op basis van een bron bij de Europese Unie.
18/07 09u30  Peeters laat onderzoeken of werkloosheidsuitkering sneller kan dalen Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) laat onderzoeken of het haalbaar is de werkloosheidsuitkeringen sneller te laten dalen.
17/07 20u30  Verbond van Belgische Ondernemingen positief over handelsakkoord tussen Europese Unie en Japan Het vrijhandelsakkoord dat de Europese Unie en Japan dinsdag hebben goedgekeurd, is positief voor de meeste economische sectoren in ons land. Dat zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Vooral de versoepeling van de niet-tarifaire belemmeringen is goed nieuws, klinkt het.
17/07 20u00  Wetsontwerp op komst om cash betalingen verplicht af te ronden tot op 5 eurocent Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) werkt aan een wetsvoorstel voor een 'verplichte afronding voor het cash betaalde gedeelte van de totaalsom' bij aankopen.
17/07 19u00  Tax Liberation Day komt tien dagen vroeger Dinsdag 17 juli is de dag waarop de Belgische werknemers die dat wilden hun Tax Liberation Day hebben kunnen vieren. Dat is tien dagen eerder dan vorig jaar, blijkt uit de jaarlijkse studie van het Institut Economique Molinari, gebaseerd op gegevens van de OESO en de nationale instituten voor statistiek.
17/07 18u15  Fed blijft rente verhogen De Federal Reserve gaat verder met het geleidelijk verhogen van de rente. Dat meldde president Jerome Powell van de koepel van Amerikaanse centrale banken in een verklaring bij het Amerikaanse Congres.
17/07 16u00  200.000 extra banen in Vlaanderen Vlaanderen mag in de periode 2017-2023 netto 200.000 extra banen verwachten, waardoor de werkloosheidsgraad er zal dalen tot 4,4 procent. Dat blijkt althans uit nieuwe regionale economische prognoses, opgesteld door onder meer het Planbureau en Statistiek Vlaanderen.
17/07 15u15  Nationale Bank gaat financiële instellingen 'ethisch hacken' De Nationale Bank van België (NBB) gaat vanaf begin volgend jaar pogingen uitvoeren om de computersystemen van financiële instellingen in ons land te hacken.
17/07 13u45  Na het milieuschandaal: 'Beste halfjaar voor Volkswagen, diesel maakt comeback' Het Volkswagenconcern, waartoe ook merken als Skoda, Audi en Porsche behoren, heeft in de eerste zes maanden wereldwijd 5,5 miljoen wagens verkocht, het hoogste aantal ooit voor de Duitse autofabrikant.
17/07 13u30  Trump drijft Duitse automerken in armen van Chinese constructeurs Door het America First-beleid van president Donald Trump raken de Verenigde Staten almaar meer geïsoleerd. En daar profiteert China van.
17/07 12u30  'Trump drijft Duitse automerken in armen van Chinese constructeurs' Door het America First-beleid van president Donald Trump raken de Verenigde Staten almaar meer geïsoleerd. En daar profiteert China van.
17/07 12u30  Een op de vijf werknemers krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer Vooral de zorgsector wordt met grensoverschrijdend gedrag geconfronteerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de SERV.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 13u43
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
18/07 13u30  Forse winstgroei voor Morgan Stanley NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft in het tweede kwartaal fors meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Het financiële concern profiteerde onder meer van de toegenomen activiteit op de financiële markten en van de Amerikaanse belastingverlagingen.
18/07 13u30  Nieuwe megaboete Google breekt record BRUSSEL (AFN) - Alphabet, het moederbedrijf van internetreus Google, moet 4,34 miljard euro betalen vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Google gaat in beroep tegen de boete.
18/07 13u00  Autobranche betreurt Europese staaltarieven BRUSSEL (AFN) - De autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. Volgens autobranchevereniging ACEA zal de heffing nadelig uitpakken voor Europese automakers.
18/07 12u00  'GE schrapt veel banen in Duitsland' FRANKFURT (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) zet het mes in het personeelsbestand in Duitsland. Daarbij gaat een derde van de circa 10.000 arbeidsplaatsen verloren, aldus de topman van de Duitse activiteiten van GE, Wolfgang Dierker, in een interview met zakenblad Capital.
18/07 12u00  Bedrijfsresultaten stuwen beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen woensdag terrein. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 11u30  BAM krijgt renovatieopdracht in Emmen BUNNIK (AFN) - BAM Wonen en woningcorporatie Lefier hebben een contract getekend voor het energieneutraal maken van 169 woningen in Emmerhout, een wijk in Emmen. Dat maakte het bouwbedrijf bekend zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
18/07 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 2 procent LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juni uitgekomen op 2 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in mei. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers. Deze waren gelijk aan de voorlopige ramingen.
18/07 11u15  Bouwproductie in eurozone licht gestegen LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in mei met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/07 11u15  Ieren stappen uit Gamma en Karwei DUBLIN (AFN) - De Ierse bouwmaterialengigant CRH stapt volledig uit klusketens Karwei en Gamma. De voormalig grootaandeelhouder heeft zijn belang verkocht in Intergamma, het moederbedrijf van de bijna vierhonderd doe-het-zelf-winkels in Nederland en België. De deelneming van bijna 50 procent komt in handen van Intergamma zelf.
18/07 11u00  'Google krijgt 4,3 miljard boete van Brussel' BRUSSEL (AFN) - De boete die Google van de Europese Commissie gaat krijgen, zal 4,3 miljard euro bedragen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Eurocommissaris Margrethe Vestager zal om 13.00 uur een persconferentie geven over de strafmaatregelen. Google wordt ervan beschuldigd zijn dominante marktpositie met het mobiele besturingssysteem Android te misbruiken.
18/07 11u00  Blankenburgverbinding mag worden aangelegd DEN HAAG (AFN) - De veelbesproken Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam mag worden aangelegd. Bezwaren van diverse milieuorganisaties, waaronder Natuurmonumenten, en omwonenden werden woensdag door de Raad van State ongegrond verklaard.
18/07 10u30  'Handelskift sloopt vertrouwen wereldeconomie' PEKING (AFN/RTR) - De wereldwijde handelsoorlog die door de Verenigde Staten in gang is gezet is de grootste ,,vertrouwensmoordenaar' voor de wereldeconomie. Dat staat in een verklaring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het departement zal ,,de hele wereld' terugslaan als de Amerikanen hogere importtarieven blijven opleggen.
18/07 10u15  'Belgische tak stabielste onderdeel Wereldhave' AMSTERDAM (AFN) - Wereldhave Belgium is een van de stabielste onderdelen van de hele Wereldhave-groep. Dat concludeert een analist van ING.
18/07 10u15  AFM laat handel in NSE weer hervatten NOORDWIJK (AFN) - De handel in het aandeel New Sources Energy (NSE) wordt hervat. Dat maakte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) woensdag bekend, na een verzoek van de onderneming aan de toezichthouder om de noteringsmaatregel op te heffen.
18/07 09u45  'Tegenvallers AkzoNobel vooral eenmalig' AMSTERDAM (AFN) - Het tegenvallende aangepaste bedrijfsresultaat van AkzoNobel kwam vooral door eenmalige posten. Zonder die kosten voor onder meer de afsplitsing van Specialty Chemicals was de winstgevendheid juist iets beter dan gedacht. Dat schrijft een analist van KBC Securities in reactie op de tweedekwartaalcijfers.
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/07 13u30  Europese Commissie geeft recordboete van 4,3 miljard euro aan Google De Europese Commissie heeft Google een boete gegeven van 4,3 miljard euro, de hoogste boete ooit voor een individueel bedrijf. Volgens de Commissie misbruikt Google de dominante positie van zijn besturingssysteem Android op mobiele toestellen.
18/07 11u00  Minister Peeters keurt "brugpensioen" voor Carrefourmedewerkers goed Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) keurt de werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), het vroegere brugpensioen, bij supermarktketen Carrefour goed. Dat bevestigt zijn kabinet.
18/07 08u45  Muyters wil buitenlands talent aantrekken met een arbeidskaart voor drie jaar Lees meer >
17/07 19u00  Topman Goldman Sachs kondigt vertrek aan Lees meer >
17/07 17u45  3 dingen die u nog niet wist over onze vakantiegewoontes Uit een analyse van luchtvaartmaatschappij Tui blijken enkele opvallende conclusies. Zo vertrekken we het vaakst op reis op zondag. En zowat de helft van de vakanties duurt niet langer dan een week.
17/07 13u30  Amazon gaat zelf pakjes verzenden, "42 jobs en interimcontracten bedreigd bij DHL Kontich" DHL Kontich verliest Amazon als grote klant. De Amerikaanse e-commercegigant gaat zelf zijn pakjes verwerken. Daardoor staan er 42 vaste jobs en zeker 30 interimcontracten op de helling. Al vanaf volgende maand zal er minder werk zijn. Vakbonden en directie zitten deze middag samen om naakte ontslagen te vermijden.
17/07 11u15  Wereld investeert minder in energie als geheel, wel meer in elektriciteit Lees meer >
17/07 11u15  Steeds meer controles tegen sociale dumping Nog steeds zijn heel wat bedrijven die werken met buitenlands personeel niet in orde met de Belgische en Europese regelgeving. Daarom zijn er steeds meer controles, de afgelopen maanden gemiddeld zo'n 10 per dag. De strijd tegen sociale dumping bracht vorig jaar zo'n 266 miljoen euro op.
17/07 11u15  Aandeel Greenyard schiet omhoog na koersval van gisteren Na de forse koersval van het aandeel Greenyard gisteren op de beurs van Brussel, waarbij het Belgische groentebedrijf bijna een derde van zijn beurswaarde in rook zag opgaan, is de beurskoers dinsdag positief gestart. Na een kwartier handel stond de koers ongeveer 11 procent hoger, op 8,74 euro. Tegen 10.45 uur stond het aandeel ruim 14 procent hoger, op 9 euro.
17/07 06u45  Vlaming is niet meer vies van tweedehands: verkoop in kringwinkels piekt Nooit eerder kregen de Vlaamse kringwinkels zoveel volk over de vloer als vorig jaar. Een record van zes miljoen transacties in de winkels zorgde voor een verkoop van 54 miljoen euro aan gebruikte spullen. De Vlaming is duidelijk niet meer vies van hergebruik. En toch is er nog veel potentieel.
17/07 04u15  Olieprijzen nemen duikvlucht Lees meer >
17/07 03u00  Netflix krijgt klappen na tegenvallende resultaten Netflix heeft in het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen nieuwe gebruikers overtuigd. Dat was echter minder dan de Amerikaanse streamingdienst zelf had voorspeld en waar door waarnemers op werd gerekend. Het aandeel zakte nabeurs met ruim 14 procent.
17/07 01u30  Verkoop van Weinstein Company rond De verkoop van The Weinstein Company, de filmstudio van de wegens seksueel misbruik in opspraak gekomen Harvey Weinstein, is volledig rond. Dat meldden Amerikaanse media maandag. De overname door de investeringsmaatschappij Lantern Capital was begin mei al aangekondigd. Lantern Capital telt 289 miljoen dollar (247 miljoen euro) neer voor The Weinstein Company.
16/07 13u45  Albert Heijn roept kipproducten terug na ontdekking salmonellabesmetting De winkelketen Albert Heijn roept vier verschillende kipproducten terug. In het vlees werd salmonella gevonden bij een controle door AH zelf.
16/07 11u15  Beleggers Greenyard vrezen imagoschade en sturen aandeel 30 procent lager Het aandeel van het Belgische groentebedrijf Greenyard daalde bij het openen van de beurs met maar liefst 30 procent. Greenyard wordt genoemd in een zaak rond een besmetting met de listeriabacterie. Die heeft in 3 jaar tijd aan 9 mensen het leven gekost.
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
18/07 14u30  Eneco wil met schone lei verder na uitspraak Ondernemingskamer De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft Edo van den Assem, president-commissaris bij energiebedrijf Eneco, geschorst. Ook komt er een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken binnen het energiebedrijf, dat gekweld wordt door conflicten tussen aandeelhouders, bestuurders en commissarissen.
18/07 14u15  Groenland wil voet aan grond in China Om de banden met China te verstevigen heeft Groenland plannen om de deuren te gaan openen van een handelskantoor in de Chinese hoofdstad Beijing.
18/07 13u45  Groeivertraging Britse huizenprijzen zet voort In het Verenigd Koninkrijk zijn de gemiddelde prijzen van woningen over de maand mei met 3% opgelopen, het langzaamste groeitempo sinds augustus 2013.
18/07 13u30  Forse winstgroei voor Morgan Stanley De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft in het tweede kwartaal fors meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Het financiële concern profiteerde onder meer van de toegenomen activiteit op de financiële markten en van de Amerikaanse belastingverlagingen.
18/07 13u30  Google vecht recordboete uit Brussel aan De Europese Commissie (EC) heeft de Amerikaanse techreus Google een recordboete van €4,3 miljard opgelegd vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Google heeft gelijk beroep aangetekend tegen de recordboete van de EC.
18/07 13u30  Beurs: ASML en Akzo gloriëren, Shell zakt Beleggers behielden woensdag rond lunchtijd gemiddeld goede winsten op het Damrak. ASML en AkzoNobel blonken uit op kwartaalcijfers. Wall Street opent naar verwachting vlak. De lagere olieprijs drukte Shell.
18/07 13u15  Brussel legt Google megaboete op van €4,3 miljard De Europese Commissie heeft de Amerikaanse techreus Google een recordboete van €4,3 miljard opgelegd vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie.
18/07 13u15  Autobranche betreurt Europese staaltarieven De autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. Volgens autobranchevereniging ACEA zal de heffing nadelig uitpakken voor Europese automakers.
18/07 13u00  €335 miljard aan Junckerleningen Europa in De Europese Investeringsbank (EIB) heeft de grens van €315 miljard aan door het Junckerplan gedekte kredieten doorbroken. Hiervan vloeide €2,6 miljard naar Nederlandse bedrijven.
18/07 12u45  Ondernemingskamer schorst president-commissaris Eneco De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft Edo van Assem, president-commissaris bij energiebedrijf Eneco geschorst. Er wordt een nieuwe tijdelijke voorzitter bij de RvC aangesteld. Ook moet er een onderzoek komen naar de gang van zaken binnen de onderneming.
18/07 12u15  FME vreest voor banen door stakingen Ondernemersorganisatie FME vreest voor banenverlies in de sector als buitenlandse aandeelhouders of opdrachtgevers besluiten hun productielocatie te verplaatsen vanwege de aanhoudende stakingen.
18/07 12u00  'GE schrapt veel banen in Duitsland' Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) zet het mes in het personeelsbestand in Duitsland. Daarbij gaat een derde van de circa 10.000 arbeidsplaatsen verloren, aldus de topman van de Duitse activiteiten van GE, Wolfgang Dierker, in een interview met zakenblad Capital.
18/07 12u00  Bedrijfsresultaten stuwen beurzen De Europese beurzen wonnen woensdag terrein. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 11u30  BAM krijgt renovatieopdracht in Emmen BAM Wonen en woningcorporatie Lefier hebben een contract getekend voor het energieneutraal maken van 169 woningen in Emmerhout, een wijk in Emmen. Dat maakte het bouwbedrijf bekend zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
18/07 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 2 procent De inflatie in de eurozone is in juni uitgekomen op 2 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in mei. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers. Deze waren gelijk aan de voorlopige ramingen.
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 13u43
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/07 09u15  Kiss & ride? Op Schiphol gaat dat (mogelijk) geld kosten Iemand even met de auto naar Schiphol wegbrengen of ophalen gaat in de toekomst mogelijk geld kosten. Iedere reiziger die met trein of bus komt scheelt de luchthaven namelijk vier auto’s die alleen maar komen en gaan.
17/07 20u30  Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp is ontploft, drie dagen na het huwelijk met Tata Steel Het is een cliché om een fusie een huwelijk te noemen. Maar het Europese deel van Tata Steel blijkt te zijn uitgehuwelijkt aan een kruitvat. Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp is ontploft, nog voordat de confetti van de bruiloft was opgeruimd.
17/07 19u00  Zo kun je geld blijven verdienen met je dak Het feestje voor zonnepanelenbezitters wordt kariger: voor teruggeleverde stroom krijgen ze niet meer de volle mep. Hoe werkt de nieuwe regeling?
17/07 18u30  Zelfstandige profiteert eerder en sterker van economische groei dan werknemer in loondienst De beloningen van zelfstandigen groeien momenteel sneller dan die van werknemers in loondienst. Tot die conclusie komt het Economisch Bureau van ING. ‘Zelfstandigen profiteren eerder en sterker van de economische groei en de daarmee samenhangende krapte op de arbeidsmarkt.’
17/07 15u30  Uit de hand lopende ruzie met franchisenemers vreet aan financiële positie Hema De steeds verder uit de hand lopende ruzie met zijn franchisenemers over de verdeling van de kosten vreet aan de financiële positie van Hema, waarschuwt de directie. Hoe heeft het zover kunnen komen?
17/07 14u30  Het snel uit de hand lopende handelsconflict heeft iets weg van een kleuterruzie, maar dan strategisch Tot nog toe beperkten de Verenigde Staten, China en de Europese Unie zich tot economische precisiebombardementen. Nu dreigen de Amerikanen ruim de helft van de Chinese handel plat te gooien – en nemen de risico’s voor onschuldige burgers toe.
17/07 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
16/07 22u00  Koop je een zonnescherm voor 4.500 euro, kan je er twee zomers lang niet van genieten De klacht: Koop je een zonnescherm voor 4.500 euro, kan je er twee zomers lang niet van genieten vanwege technische malheur. Het overkwam Lydia Ruardij.
16/07 21u45  Het bankroet van Fortis ging veel verder dan de portemonnee van de aandeelhouders ‘Klanten zouden op de eerste plaats moeten staan, werknemers op de tweede en aandeelhouders op de derde’, zei Jack Ma, oprichter van Alibaba. Maar in de praktijk is het rijtje omgekeerd.
16/07 20u15  Soldaat op stage bij zorg-instelling? Zo gek is dat niet Militairen zijn welkom bij zorginstelling ’s Heeren Loo, om als zij-instromer het personeelstekort te bestrijden. Hoe verloopt zo’n overstap, en wat zijn de valkuilen?
16/07 20u00  Het zou zomaar kunnen dat u binnenkort op oude waterflesjes hardloopt Het zou zomaar kunnen dat u straks hardloopt op oude waterflesjes. Adidas kondigt aan vanaf 2024 enkel gerecycled polyester in zijn producten te verwerken.
16/07 19u15  Elf wereldsteden trekken samen op tegen vastgoedbeleggers Elf wereldsteden, waaronder Amsterdam, hebben maandag tijdens een vergadering van de Verenigde Naties een gezamenlijk statement gemaakt tegen vastgoedbeleggers die de huizenprijzen in de binnensteden opdrijven. ‘Wij, de lokale overheden, hebben meer bevoegdheden nodig om speculanten uit onze buurten te drijven’, zo luidt de oproep.
16/07 14u30  Hema’s relatie met zijn franchisenemers zakt naar nieuw dieptepunt ‘Jarenlange verregaande verharding, voortdurende tegenwerking en juridisering van de onderlinge verhoudingen’ heeft de relatie tussen Hema en haar franchisenemers volledig teniet gedaan. Dat staat in een ongewoon harde brief van de directie van Hema aan de vereniging van franchisenemers, in handen van De Telegraaf. Hema wil de contracten met de franchisenemers herzien.
15/07 23u00  Pionieren met slaapzakken: ‘Kijk, opgerold kleiner dan een halfje brood’ Outdoormerk Nomad schreeuwt het niet van de daken, maar durft de strijd met buitenlandse topmerken wel aan. De recente overname door Nederlands MerkGoed moet uiteindelijk leiden tot ‘meer Nomad-momenten’ voor de klant.
15/07 21u45  Gezocht: vliegtuiggek die niet bang is voor een pak slaag Dat beeld van drie jaar geleden. Van twee angstige directieleden die met amper nog kleren op het lijf over een hek klimmen om te ontkomen aan woedende werknemers. Dat zou zomaar eens de reden kunnen zijn waarom Air France-KLM de grootste moeite heeft om een opvolger te vinden voor Jean-Marc Janaillac. Welke gek kiest ervoor om leiding te geven aan een lynchmenigte?
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
18/07 14u30  Brandweer bevrijdt vrachtwagenchauffeur na ongeval Een vrachtwagenchauffeur is woensdag gewond geraakt toen hij inreed op een voorligger aan de Schenkeldijk.
18/07 14u15  Tiener spuwt naar jeugdrechter omdat die hem naar instelling stuurt Een jonge crimineel en zijn familie hebben het begin deze week enorm bont gemaakt op de Mechelse jeugdrechtbank. Zo werden er bedreigingen geuit aan het adres van de jeugdrechter, werd er in haar richting gespuwd en werd zelfs een begeleidende politieman van een trap geduwd.
18/07 14u15  Kim Kardashian brengt de koersbroek naar de rode loper Of Kim Kardashian met de fiets rijdt is nog maar de vraag, maar ze draagt duidelijk wel graag koersbroeken. Zo verscheen ze vorig weekend in een exemplaar op de rode loper van BeautyCon. Bovendien was het niet de eerste keer dat ze in een dergelijk sportief kledingstuk werd gespot.
18/07 14u15  Porsche rijdt in op voorligger op E34 in Oelegem Op de E34 richting Antwerpen is woensdag in Oelegem een Porsche ingereden op een vrachtwagen. Twee inzittenden raakten lichtgewond.
18/07 14u00  Antwerp stelt nieuwe hoofdcoach aan voor B-kern Royal Antwerp FC voert een personeelswissel door bij de B-kern. De Portugese trainer Luis Norton de Matos wordt dit seizoen namelijk de nieuwe hoofdcoach van RAFC B. Hij vervangt Ken Bastin, die op zijn beurt T2 wordt en verantwoordelijk zal zijn voor alle testspelers.
18/07 14u00  Greg Van Avermaet is klaar om gele trui af te geven: “Blij dat ik hem zo lang heb kunnen houden” Greg Van Avermaet start tegen alle verwachtingen in vandaag nog eens in het geel. “Vandaag wordt echt mijn laatste dag in deze gele trui”, wist hij aan onze man aan de start van de elfde etappe te vertellen . “Ik ben zeer gemotiveerd, en we zullen wel zien hoe het gaat. Maar zo’n rit met drie loodzware hellingen (en nog één van tweede categorie, nvdr.) zal normaal volstaan om die trui kwijt te spelen.”
18/07 13u45  Krëfel: “Neen, onze marketingmanager is niet ontslagen na tv-stunt” Heeft Krëfel zijn marketingmanager de laan uitgestuurd na de veelbesproken stunt met de terugbetaalde tv’s? Enkele Twitteraars komen alvast tot die conclusie nadat er een vacature voor die functie online kwam. Maar een woordvoerster van Krëfel spreekt tegen: “Iedereen bij Krëfel is zeer tevreden over die campagne.”
18/07 13u30  Benzine, diesel en stookolie goedkoper vanaf donderdag Benzine, diesel en stookolie worden donderdag goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie woensdag.
18/07 13u15  Politie vindt honderden kogels, wapens en drugs bij man in Laken De lokale recherche van de politie Brussel Hoofdstad Elsene heeft op 9 juli bij een huiszoeking bij D.C. in Laken honderden kogels, wapens en drugs gevonden. De verdachte werd opgepakt en ter beschikking gesteld van de rechterlijke instanties. De actie vond plaats in het kader van een onderzoek naar drugshandel.
18/07 13u00  Koning Filip viert vijf jaar op de troon met nieuwe gezinsfoto's Het is op 21 juli vijf jaar geleden dan koning Filip de eed aflegde als de zevende koning van België en dat wordt gevierd met enkele nieuwe officiële foto's van hem en zijn gezin.
18/07 13u00  Destiny’s Child-zangeres openhartig over haar gevecht tegen depressie Michelle Williams, een van de drie zangeressen van Destiny’s Child, worstelt met een depressie. In een openhartige post op Instagram, laat ze aan haar fans weten dat ze professionele hulp inroept om de ziekte te bestrijden.
18/07 12u45  Na de plateauzolen: er bestaan nu ook Crocs met een hakje Hoeveel mensen ze absoluut niet in hun schoenencollectie willen: Crocs zijn maar niet uit het modebeeld weg te denken. De nieuwste interpretatie van het plastic schoeisel door het Franse modehuis Balenciaga is er een met hakjes.
18/07 12u30  Rupel Boom toont gezonde ambities voor eerste amateurklasse: “We gaan geen mal figuur slaan” De bal rolt weer in Boom. Tien weken nadat de Steenbakkers de titel in de tweede amateurklasse veroverd hebben, vallen er heel wat nieuwe gezichten te spotten in de spelerskern die aan het avontuur in de hoogste amateurklasse begint. Jaric Schaessens was de eerste nieuwkomer die bij Rupel Boom tekende, lang voor de promotie een feit was.
18/07 12u30  Springt Nafi Thiam of springt ze niet? De supporters in Luik krijgen alvast een uniek zicht als ze er klaar voor is Hoe verloopt de laatste test voor het EK van regerend wereldkampioene en olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam? Dat zal ze vanavond pas zeggen, wanneer ze beslist of ze op de meeting van Luik, haar trainingspiste, aan het hoogspringen deelneemt.
18/07 12u30  Thaise jonge voetballers mogen ziekenhuis verlaten In Thailand mogen de 12 voetballertjes die meer dan twee weken gevangen zaten in een grot het ziekenhuis verlaten, melden verschillende media. Ze zullen woensdag ook de media te woord staan.
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
18/07 14u30  "Staking Belgisch cabinepersoneel Ryanair volgende week gaat door" De staking van het Belgische cabinepersoneel bij de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair op 25 en 26 juli gaat door. Er is vandaag binnen het paritair...
18/07 13u45  Recordboete van 4,3 miljard euro voor Google, internetreus gaat in beroep De Europese Commissie legt het Amerikaanse technologiebedrijf Google een monsterboete van 4,34 miljard euro op, meteen de hoogste boete ooit voor...
18/07 13u30  Koperdiefstallen kostten de NMBS vorig jaar 600.000 euro Koperdiefstallen langs het spoor kostten de NMBS vorig jaar 600.000 euro. Het kostenplaatje is sinds 2013 drastisch gedaald. Toen moest het...
18/07 13u15  Benzine, diesel en stookolie goedkoper vanaf morgen Benzine, diesel en stookolie worden morgen goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag.
18/07 11u45  Peeters legt advies Muyters naast zich neer en keurt 'brugpensioen' bij Carrefour goed Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft vanmorgen het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, ondanks het negatief advies van...
18/07 11u45  Vlaanderen wil meer hoogopgeleide buitenlanders lokken Hoogopgeleide burgers van buiten de Europese Unie kunnen binnenkort een arbeidskaart voor een periode tot drie jaar krijgen. Werknemers die vier...
18/07 11u45  Groep van Tien bereikt ontwerpakkoord over arbeidsdeal De Groep van Tien heeft een ontwerpakkoord bereikt over de arbeidsdeal. Over de inhoud wordt pas later gecommuniceerd, als de eerste minister...
18/07 11u00  Peeters legt advies Muyters naast zich neer en keurt werkloosheid met bedrijfstoeslag bij Carrefour goed Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft vanmorgen het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd. In dat plan, dat de vakbonden...
18/07 10u45  Peeters gaat in tegen advies Muyters en keurt werkloosheid met bedrijfstoeslag bij Carrefour goed Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft vanmorgen het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd. In dat plan, dat de vakbonden...
18/07 09u30  Muyters wil uitkering afpakken van werkonwillige bruggepensioneerden Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) wil meer SWT'ers activeren en sancties treffen voor wie niet solliciteert. Dat zegt hij in de...
18/07 08u15  Dit zijn de meest gevraagde technische profielen op de arbeidsmarkt Bekwame technici zijn populair op de arbeidsmarkt. In de top 10 van knelpuntberoepen vinden we zeker vijf technische profielen terug. Welke...
18/07 08u15  Nog lage spaarrentes tot de zomer van 2019 De Europese Centrale Bank heeft het einde van een tijdperk ingeluid, door het aankoopprogramma van obligaties eind dit jaar stop te zetten. Maar...
17/07 18u15  Het is Tax Liberation Day: vanaf vandaag werken we voor onszelf Belgische werknemers mogen vandaag Tax Liberation Day vieren. Dat is de dag waarop we in theorie niet langer belastingen betalen en we dus voor...
17/07 16u45  Vlaming zoekt op 2dehands.be massaal naar spullen tegen de hitte De aanhoudende hitte wordt duidelijk ook op 2dehands.be gevoeld. De zoekertjessite zag de afgelopen dagen opvallend meer zoekopdrachten naar...
17/07 15u30  Amazon gaat pakjes zelf leveren: meer dan 70 jobs bedreigd bij DHL Kontich Bij koerierbedrijf DHL in Kontich dreigen 42 vaste jobs en zeker 30 interimcontracten verloren te gaan, nu e-commercebedrijf Amazon zelf pakjes...
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u05
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
18/07 14u30  Rechtbank stelt franchisers HEMA grotendeels in het gelijk De franchisenemers van HEMA zijn grotendeels in het gelijk gesteld in een rechtszaak over de kostenverdeling van online verkopen.
18/07 13u45  Autobranche niet blij met Europese importtarieven op staal De autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. ​
18/07 13u15  Autobranche vreest voor positie na Europese staaltarieven De autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. ​Volgens autobranchevereniging ACEA zal de heffing nadelig uitpakken voor Europese automakers. 
18/07 13u15  Buitenlandse chauffeurs komen zonder boete weg met overtreding milieuzone Door Europese regels over het uitwisselen van chauffeursgegevens, komen buitenlandse bestuurders die met een vervuilende wagen een milieuzone in Nederland schenden daar vaak mee weg.
18/07 13u00  Duitse Tesla-rijders moeten subsidie van 4.000 euro terugbetalen Een groep van achthonderd Duitse automobilisten met een Tesla Model S moet een subsidie van 4.000 euro terugbetalen aan de overheid. Het model is te luxe om in aanmerking te komen voor subsidie.
18/07 12u45  Ondernemingskamer schorst president-commissaris Eneco Ondernemingskamer schorst Edo van den Assem als president-commissaris van Eneco. Er wordt een nieuwe, tijdelijke voorzitter van de Raad van Commissarissen aangesteld.
18/07 11u30  Tesla-topman Elon Musk zegt sorry tegen Britse duiker Tesla-topman Elon Musk heeft zijn excuses aangeboden aan Vernon Unsworth, de Britse duiker die betrokken was bij de reddingsactie in de Thaise grot van vorige week. Musk had hem eerder uitgemaakt voor pedofiel.
18/07 11u15  Veel Nederlanders denken op vakantie aan geld, maar willen dat eigenlijk niet Twee derde van de Nederlanders met reisplannen wil tijdens de vakantie nergens aan denken en niet bezig zijn met geldzaken. Toch lukt dit maar 12 procent van de Nederlanders. De overige 88 procent blijft online bankieren.
18/07 11u15  Verfmaker AkzoNobel boekt lagere omzet in tweede kwartaal Verfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. Dit werd deels gecompenseerd door de hogere prijzen die het concern voor zijn decoratieve verven rekent. 
18/07 11u00  China: 'Handelsoorlog schaadt vertrouwen in wereldeconomie' Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft stevige kritiek op de Verenigde Staten. De wereldwijde handelsoorlog die de VS heeft ingezet is 'de grootste vertrouwensmoordenaar' voor de wereldeconomie.
18/07 09u30  Elon Musk zegt sorry tegen Britse duiker Tesla-topman Elon Musk heeft zijn excuses aangeboden aan Vern Unsworth, de Britse duiker die betrokken was bij de reddingsactie in de Thaise grot, vorige week. Musk had hem eerder uitgemaakt voor pedofiel.
18/07 08u00  Topman Texas Instruments na ruim een maand alweer weg na wangedrag De nieuwe topman van de Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments is na anderhalve maand weer weg. Brian Crutcher is teruggetreden omdat hij interne gedragsregels geschonden heeft, maakte het bedrijf bekend.11 
18/07 08u00  Koers bitcoin komt weer boven de 7.500 dollar uit De koers van de digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7.500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.10 
18/07 08u00  Bonden pleiten voor bemiddelaar bij pensioenconflict AkzoNobel FNV en CNV willen een bemiddelaar instellen bij het pensioenconflict met AkzoNobel. Die moet op korte termijn een oplossing voor het pensioentekort van het verfconcern uitdokteren.
18/07 07u45  Verfmaker AkzoNobel boekt lagere omzet Verfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. De lagere verkopen werd deels gecompenseerd door hogere prijzen die Akzo met name rekent voor zijn decoratieve verven. 10 
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/07 00u00  Huis van de week: herenhuis op fietsafstand van de zee Iedere week recenseert Elsevier Weekblad een bijzonder huis in Nederland. Deze week een herenhuis in Scheveningen op fietsafstand van de zee. Jarenlang werd dit herenhuis in de oude dorpskern van Scheveningen bewoond door studenten. Begin dit jaar besloot de eigenaar, een particuliere belegger, het te verkopen. Een beslissing die op goedkeuring kan rekenen van de … Continued The post Huis van de week: herenhuis op fietsafstand van de zee appeared first on Elsevierweekblad.nl.16 
17/07 00u00  Maak het uzelf makkelijk! Administratie bijhouden, boodschappen doen, strijken. Wie heeft daar nou zin in? Wees gerust. U kunt meer uitbesteden dan u denkt. Met deze tips houdt u meer tijd over voor leuke dingen. Ga met uw muis over de afbeelding en klik op de nummers om de voorbeelden te bekijken. The post Maak het uzelf makkelijk! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/07 00u00  Nederland voegt zich bij Brusselse strijd tegen wattenstaafjes Nederland sluit zich aan bij de strijd tegen plastic zwerfafval op land en in zee. Het kabinet werkt aan een ban op wegwerpplastic zoals wattenstaafjes, rietjes en plastic bestek en borden. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) van Milieu wil begin 2019 een ?Plastic Pact? sluiten met producenten en verkopers, meldt het AD zaterdag. Kabinet wil … Continued The post Nederland voegt zich bij Brusselse strijd tegen wattenstaafjes appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/07 00u00  Belasting op aardgas gaat fors omhoog De energiebelasting op aardgas gaat de komende twaalf jaar met ongeveer 75 procent omhoog. Door tegelijk de belasting op stroom met meer dan de helft te verlagen, wil de overheid Nederlanders massaal aan de warmtepomp krijgen. Dit op voorspraak van oud-PvdA-leider Diederik Samsom, die de ‘klimaattafel Gebouwde Omgeving’ over de verwarming van huizen leidt. Samsom … Continued The post Belasting op aardgas gaat fors omhoog appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/07 00u00  Bankafschrift bewaren bij papieren schenking? Lees meer >
14/07 00u00  Het heilige geloof van Marc van der Chijs in bitcoin Ondernemer Marc van der Chijs (45) ziet kansen waar anderen ze niet zien. Hij verdiende miljoenen in China. Nu stort hij zich volledig op de wereld van bitcoin en blockchain. Toen Marc van der Chijs vijf jaar geleden zijn videoplatform Tudou voor vele miljoenen aan de Chinese techgigant Alibaba verkocht, dacht hij aan vervroegd pensioen. … Continued The post Het heilige geloof van Marc van der Chijs in bitcoin appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/07 00u02  Merkel en Macron openen ?nieuw hoofdstuk? voor eurozone De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron zijn het eens over de creatie van een nieuw budget voor de eurozone. Het maakt deel uit van een groter plan waar ze eerder mee wilden komen. Dat werd echter vertraagd door de trage Duitse coalitievorming in maart. Macron en Merkel bereidden zich dinsdag … Continued The post Merkel en Macron openen ‘nieuw hoofdstuk’ voor eurozone appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/07 00u00  De mens achter: Dobbi Lees meer >
11/07 00u00  Europees Parlement houdt extra uitgaven geheim Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Obama kan nog steeds speechen als de beste Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft dinsdag in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Johannesburg ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de geboortedag van Nelson Mandela een zeldzame en dynamische speech gegeven. 
18/07 14u15  Gebrek aan koeling bedreigt meer dan een miljard mensen Een gebrek aan airconditioning en koeling dreigt wereldwijd meer dan één miljard mensen in gevaar te brengen. Door de hogere temperaturen van de klimaatverandering zullen vele mensen in vooral Azië, Afrika en Latijns-Amerika met zware problemen worden geconfronteerd om zichzelf voldoende koel te kunnen houden en voedsel en geneesmiddelen te bewaren. Dat is de conclusie van een rapport van de organisatie Sustainable Energy for All, gebaseerd op een onderzoek in tweeënvijftig landen.
18/07 14u15  Bezorgdheid groeit over Japanse plutonium-voorraden Japan heeft voldoende plutonium vergaard om zesduizend atoombommen te maken. De voorraden moeten de levering van grondstoffen aan de Japanse kerncentrales garanderen, maar er groeit steeds meer bezorgdheid dat de plutonium-reserves kwetsbaar zijn voor terroristen of natuurrampen. Dat zegt een rapport van het persbureau Agence France Presse (AFP).
18/07 02u45  Daags na Helsinki: waarom niet één Republikein iets tegen Trump zal ondernemen De Amerikaanse mainstreammedia lijken na het optreden maandagochtend van president Donald Trump in Helsinki collectief hun verstand te hebben uitgeschakeld om in een staat van massapsychose te belanden. Trump zei in de Finse hofdstad dat hij - ondanks het veelvuldig bewijs hem aangereikt door zijn veiligheidsdiensten - 'geen reden had om te geloven dat Rusland heeft getracht de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden'. 10 
17/07 19u45  Wereldwijde consument kijkt meer dan één uur per dag online video Dit jaar zal de wereldwijde consument gemiddeld 67 minuten per dag besteden aan online video, tegenover een gemiddelde van 56 minuten vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Zenith. Er wordt aan toegevoegd dat die tijdsbesteding tegen het einde van dit decennium tot een gemiddelde van 84 minuten per dag zal zijn opgelopen.
17/07 17u45  11 dingen die je moet doen om promotie te maken Heb je ooit promotie gekregen op je werk? Indien dat niet het geval is, dan zijn er wel enkele tips die volgens werkgevers echt tot promotie kunnen leiden.
17/07 15u45  De elektrische wagen van de toekomst heeft maar twee wielen Het bedrijf Lingyun Intelligent Technology is in de Chinese hoofdstad Peking testritten gestart met de Gyrocar, een elektrisch voertuig dat het midden houdt tussen een auto, een motorfiets en een ruimtecapsule en uitgerust is met technologie die op de smartphone is geïnspireerd. Het bedrijf, opgericht door de Chinese ingenieur Zhu Lingyun, hoopt de Gyrocar binnen twee jaar op de markt te kunnen brengen.
17/07 14u00  Stoppen met werken op uw 50ste? Uw carrière begint pas … In het verleden wisten werknemers die hun vijftigste verjaardag vierden, dat het einde van hun professionele carrière stilaan in zicht kwam. Vandaag moet echter vaak worden vastgesteld dat die mijlpaal vaak meer een teken is van een loopbaan die tot volle wasdom is gekomen en het afscheid nog ver weg is. Dat fenomeen heeft echter belangrijke consequenties.
17/07 13u30  Waarom is de prijs van koper belangrijk voor de wereldeconomie? Begin deze week moest op de internationale markten voor koper een prijs van 6.192 dollar per ton worden betaald. Daarmee is de koperprijs nagenoeg tot het laagste niveau in één jaar tijd teruggevallen. Onder meer Carsten Menke, analist bij de bank Julius Baer, wijst daarbij naar de prestaties van de Chinese economie, die tijdens het tweede kwartaal van dit jaar volgens hem een tragere groei heeft gekend dan algemeen was verwacht.
17/07 13u30  Dit zijn de 10 armste landen ter wereld De armste landen ter wereld zijn allemaal op het Afrikaanse continent ten zuiden van de Sahara te vinden. In bijna alle arme landen is er recent een burgeroorlog of een etnisch conflict geweest.
17/07 11u45  HST: de snelste trajecten ter wereld In China heeft de Fuxing, de hogesnelheidstrein die sinds vorig jaar op de verbinding tussen Peking en Shanghai wordt ingezet, een nieuw record laten optekenen. De Fuxing biedt met een snelheid van 350 kilometer per uur al sinds juni vorig jaar de snelste treinreis van de hele wereld aan. Tijdens testritten hebben diverse treinen weliswaar al hogere recordsnelheden laten optekenen, maar bij de dagelijkse services voert de Fuxing de wereldwijde ranglijst aan.
16/07 21u15  Wereldwijde computerverkoop toont eerst groei in zes jaar Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar zijn wereldwijd 62,1 miljoen personal computers verkocht. Dat betekende een stijging met 1,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Gartner. De onderzoekers merken daarbij op dat de sector voor de eerste keer in zes jaar tijd opnieuw een groei heeft kunnen melden.
16/07 16u00  China is ook in artificiële intelligentie een sterke groeimarkt In de wereldwijde sector van de artificiële intelligentie staat China op dit ogenblik op een zevende plaats, maar het land zal tijdens het volgende decennium nog sterk in de hiërarchie stijgen. Dat zegt Wang Di, vice-president van het sociale mediabedrijf Linkedin China naar aanleiding van een rapport die het bedrijf heeft gepubliceerd over de tewerkstelling in de sector.
16/07 14u00  Is de deeleconomie overroepen? De boude voorspellingen over de deeleconomie lijken niet in werkelijkheid te zullen worden omgezet. Dat zeggen Dan Kopf en Alison Griswold, economisch redacteuren van de nieuwssite Quartz, naar aanleiding van cijfers over van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Er moeten bij het rapport volgens waarnemers echter wel een aantal opmerkingen worden gemaakt.
16/07 13u45  De grootste bedreiging voor de democratie? Uw sociale media feed Het internet heeft de voorbije twee decennia elk aspect van de maatschappij veranderd. Dat geldt zeker ook voor het politieke beleid, waar vooral sinds de intrede van de sociale media belangrijke verschuivingen moeten worden vastgesteld. Het medium blijkt daarbij de democratie echter zowel nieuwe opportuniteiten als bedreigingen voor te schotelen. Dat zegt Vyacheslav Polonski, onderzoeker aan het Oxford Internet Institute.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Boeing tekent deal voor nieuwe Air Force One Amerikaanse president18/07 03u30 - Nu.nl Economie: Vliegtuigmaker Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. 
16x Beursupdate: AEX op Wall Street18/07 00u13 - Beurs.nl: Lees meer >
16x Huis van de week: herenhuis op fietsafstand van de zee18/07 00u00 - Elsevier.nl: Iedere week recenseert Elsevier Weekblad een bijzonder huis in Nederland. Deze week een herenhuis in Scheveningen op fietsafstand van de zee. Jarenlang werd dit herenhuis in de oude dorpskern van Scheveningen bewoond door studenten. Begin dit jaar besloot de eigenaar, een particuliere belegger, het te verkopen. Een beslissing die op goedkeuring kan rekenen van de … Continued The post Huis van de week: herenhuis op fietsafstand van de zee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14x Meesterlijke entertainer Justin Timberlake zet spektakelstuk neer in uitverkocht Sportpaleis17/07 23u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Tieneridool. Posterboy. Acteur. Promotor van zijn eigen parfum. En ook: volwassen superster hors categorie. Dat is - in een notendop - het pad dat Justin Timberlake de voorbije twintig jaar heeft afgelegd. Dinsdagavond stond de Amerikaanse zanger in een al ver van tevoren uitverkocht Sportpaleis, en woensdag doet hij dat kunstje nog eens dunnetjes over.
12x Minder mobiele centrale zoekt vrijwilligers18/07 06u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: In Ranst gebruiken meer dan honderd mensen de minder mobiele centrale om op plekken te geraken die ze anders nauwelijks kunnen bereiken. Chauffeurs die daar als vrijwilliger willen mee helpen zijn zeer welkom.
11x Topman Texas Instruments na ruim een maand alweer weg na wangedrag18/07 08u00 - Nu.nl Economie: De nieuwe topman van de Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments is na anderhalve maand weer weg. Brian Crutcher is teruggetreden omdat hij interne gedragsregels geschonden heeft, maakte het bedrijf bekend.
11x STANDPUNT. SWT dreigt een lege doos te worden18/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), zeg maar de opvolger van het vroegere brugpensioen, is voorlopig allerminst een gouden zet gebleken. Van alle 55- tot 59-jarigen die vorig jaar in dit systeem zijn terechtgekomen, had amper twee procent in mei van dit jaar een nieuwe job. Bij de zestigplussers is dat maar één procent.
10x Koers bitcoin komt weer boven de 7.500 dollar uit18/07 08u00 - Nu.nl Economie: De koers van de digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7.500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.
10x Verfmaker AkzoNobel boekt lagere omzet18/07 07u45 - Nu.nl Economie: Verfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. De lagere verkopen werd deels gecompenseerd door hogere prijzen die Akzo met name rekent voor zijn decoratieve verven. 
10x Koers bitcoin weer boven de 7500 dollar18/07 07u45 - Nu.nl Economie: De digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.

Statistieken

Artikels:
32159
Gelezen:
24035
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven