woensdag 13 november 2019, week 46


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
13/11 19u00  Takeaway: niet te veel betalen voor Just Eat BARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com wil niet te veel betalen voor de overname van de Britse branchegenoot Just Eat. Dat zei topman Jitse Groen van Takeaway tijdens een techconferentie in Barcelona. 'Ik wil niet de idioot zijn die een deal maakt die nergens op slaat', aldus Groen.
13/11 18u45  Adyen komt met kaartuitgifte AMSTERDAM (AFN) - Betaalbedrijf Adyen komt met een kaartuitgifte-toepassing genaamd Aduen Issuing. Daarmee kunnen Adyen-klanten virtuele of fysieke kaarten weer aan hun klanten aanbieden.
13/11 18u15  Driejarenplan moet Stern vooruit helpen AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern gaat de komende jaren nog meer ingrijpen bij zijn dealerbedrijven. Volgens topman Henk van der Kwast van Stern is het na de recente verkoop van SternLease, het meest winstgevende onderdeel van Stern, noodzakelijk om prestaties te verbeteren.
13/11 18u15  Frankrijk stuwt resultaat Altice Europe AMSTERDAM (AFN) - Kabel-en telecombedrijf Altice Europe heeft het derde kwartaal van het jaar meer winst gehaald op een hogere omzet. Met name de klantenaanwas in Frankrijk betekende goed nieuws voor de onderneming, die nog altijd werk maakt van het terugbrengen van de schuldenberg.
13/11 18u00  ABN AMRO duikelt op rood Damrak AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan. ABN AMRO was de grootste daler in de hoofdindex na een tegenvallend handelsbericht. Elders in Europa was de stemming eveneens negatief door de handelsspanningen tussen China en de VS. Vooral teksten van de Amerikaanse president Donald Trump, die dreigde met hogere tarieven als Peking zijn handtekening niet zet onder een akkoord, drukten het sentiment.
13/11 17u00  RELX haalt bestuurder op bij Visa AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX krijgt per 16 december een nieuwe niet-uitvoerend bestuurder. Charlotte Hogg zal per die datum aan het bestuurdersteam worden toegevoegd, zo maakte de onderneming bekend.10 
13/11 17u00  Rechter steekt stokje voor staking Royal Mail LONDEN (AFN) - Stakingen bij het Britse postbedrijf Royal Mail eind dit jaar gaan waarschijnlijk niet door. De postonderneming, die de geplande werkonderbrekingen aanvocht, vond woensdag de rechter aan zijn zijde. Dat meldde de Britse vakbond Communication Workers Union (CWU).10 
13/11 16u30  'Monetair beleid VS voldoende voor nu' WASHINGTON (AFN) - Het huidige monetaire beleid van de koepel van centrale banken in de VS is waarschijnlijk passend voor nu, mits de economie op stoom blijft. Dat zei Jerome Powell, preses van de Federal Reserve woensdag voorafgaand aan zijn verklaring in het Amerikaanse Congres. Hij repte ook over aanhoudende risico's.
13/11 16u00  ABN AMRO onderaan in lichtrode AEX AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO was woensdag de sterkste daler in de lichtrode AEX-index in Amsterdam. De bank kreeg met zijn handelsupdate niet de handen van beleggers op elkaar. Elders in Europa kleurden graadmeters rood. De hoop op een spoedig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China nam af na uitspraken van president Donald Trump die dreigde met hogere tarieven als Peking zijn handtekening niet zet onder een akkoord.
13/11 15u45  Wall Street opent licht in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine minnen aan de handel begonnen. Beleggers kijken uit naar een speech van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Daarin wordt vooral gelet op aanwijzingen over het toekomstige beleid van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Verder verwerkten de markten nieuwe inflatiecijfers.12 
13/11 15u00  Wall Street koerst af op lagere opening' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag in het rood te gaan beginnen. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar de verklaring die president Jerome Powell van de Federal Reserve gaat afleggen in het Amerikaanse Congres. Beleggers zijn benieuwd naar aanwijzingen over het toekomstige beleid van het stelsel van Amerikaanse centrale banken.
13/11 14u45  Inflatie VS licht gestegen WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in oktober gestegen naar 1,8 procent op jaarbasis, van 1,7 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/11 14u45  Groei economie Rusland trekt flink aan MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Rusland heeft in het derde kwartaal een beduidend sterkere groei laten zien dan in de voorgaande periode, geholpen door een reeks renteverlagingen van de Russische centrale bank.
13/11 14u30  Ook techreus Google stort zich op bankwereld MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Google gaat klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid bieden om een bankrekening te openen via de internetgigant. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van andere techreuzen als Apple, die zich al eerder waagden aan betalingsdiensten voor consumenten.
13/11 14u15  Aanvraag Alibaba voor notering Hongkong HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Alibaba heeft een aanvraag ingediend voor een beursnotering in Hongkong, naast die in de Verenigde Staten. De aanvraag werd gedaan bij beursexploitant Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX).
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
13/11 18u15  Analyse: Kapitalisme in crisis Het volk mort, wereldwijd. Het klimaat warmt op, bedrijven worden te machtig en de ongelijkheid groeit. De vrijemarkteconomie krijgt vaak de zwartepiet voor al die problemen. Maar zo eenvoudig is het niet.
13/11 17u15  Met welke maatregelen kunnen we het best de klimaatverandering aanpakken? Welke maatregelen kunnen we nemen om de klimaatverandering een halt toe te roepen? En vooral: welke leveren de beste resultaten op? Dat is exact wat het project Drawdown wil uitzoeken.13 
13/11 15u15  Analyse: Kapitalisme is de verkeerde zondebok Het volk mort, wereldwijd. Het klimaat warmt op, bedrijven worden te machtig en de ongelijkheid groeit. De vrijemarkteconomie krijgt vaak de zwartepiet voor al die problemen. Maar zo eenvoudig is het niet.13 
13/11 12u45  Beleggen in groei: fondsen met groeiaandelen doen het goed Belgische beleggers hebben een brede waaier van beleggingsfondsen ter beschikking om wereldwijd in groeiaandelen te beleggen.13 
13/11 11u45  Belgische ondernemers trekken op missie naar China Midden deze maand vertrekken 632 Belgen met prinses Astrid op handelsmissie naar China. Nooit lokte een Belgische handelsmissie zoveel deelnemers.11 
13/11 11u15  Giga-fabriek van Tesla komt niet naar Vlaanderen De eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd. Vlaanderen en Nederland, die ook hengelden naar de komst van de Tesla-fabriek, vissen definitief achter het net.
12/11 17u45  Brouwer van Karmeliet lanceert nieuw bier Brouwerij Bosteels lanceert een nieuw biermerk, Monte Cristo. De brouwerij uit Buggenhout zit sinds 2016 onder de vleugels van AB InBev, maar gaat zijn eigen gang. 'Er is geen inmenging', zegt de voormalige eigenaar en gedelegeerd bestuurder Antoine Bosteels.
12/11 16u00  Jean-Paul Van Avermaet (CEO bpost): de flexibele netwerker Volgende lente verruilt Jean-Paul Van Avermaet de beveiligingsspecialist G4S voor bpost. De nieuwe CEO heeft oog voor de werkvloer.
12/11 13u00  Trends Top 5000: de winstmotor draait op volle toeren Meer dan de helft van de grootste 5000 bedrijven van het land zag zijn nettowinst vorig jaar stijgen. Bij sommige ondernemingen was die stijging zo spectaculair dat het globale nettoresultaat meer dan verdubbelde. Dat blijkt uit de cijfers van de Trends Top 5000.
12/11 10u45  Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beheren Argenta, AXA Bank, Bpost, Crelan en VDK bank gaan samen hun geldautomaten beheren. Dankzij de samenwerking kunnen de banken de dienst naar eigen zeggen efficiënter organiseren.
11/11 15u30  Machineverhuurder Boels op overnamepad De Nederlandse verhuurder van machines en gereedschappen Boels Rental neemt zijn Scandinavische branchegenoot Cramo over voor 592 miljoen euro. Boels wil door de overname een leidende speler worden op de Europese markt. De combinatie leidt tot een bedrijf met een jaaromzet van meer dan 1,2 miljard euro.
10/11 15u30  De wereld overleeft op geleend geld: 246.000 miljard dollar schulden Nog nooit heeft de wereld zoveel schulden gehad. Noch de overheden, noch de bedrijven hebben hun openstaande schulden terugbetaald na de crisis.
10/11 11u45  Bestsellerauteur Malcolm Gladwell: 'Trek niet meteen conclusies over een vreemde' We willen zo graag vreemden vertrouwen dat we het niet doorhebben als we worden bedrogen. En denken dat we het karakter van mensen kunnen aflezen van hun uiterlijk, leidt tot catastrofes. In zijn nieuwe boek legt bestsellerauteur Malcolm Gladwell uit hoe aartsmoeilijk het is om anderen te begrijpen.
10/11 10u45  Vlaamse regering zet mes in projectsubsidies cultuursector Concreet zakken de projectsubsidies in de cultuursector van 8,47 miljoen euro naar 3,39 miljoen (-60 procent), zo schrijft Vlaams minister-president Jan Jambon in de begrotingstoelichting voor 2020 bij de beleidsnota Cultuur, een van de domeinen waarvoor hij bevoegd is.
09/11 18u00  Transporteconoom Eddy Van de Voorde: 'Brussels Airlines kan meer winst maken, maar niet onmiddellijk' Lufthansa Groep eist vanaf 2022 een bedrijfswinstmarge van 8 procent bij haar dochter Brussels Airlines. 'Volgens mij is dat haalbaar, maar niet vanaf het eerste jaar', zegt Eddy Van de Voorde, transporteconoom aan universiteit Antwerpen.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
13/11 19u00  Takeaway: niet te veel betalen voor Just Eat BARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com wil niet te veel betalen voor de overname van de Britse branchegenoot Just Eat. Dat zei topman Jitse Groen van Takeaway tijdens een techconferentie in Barcelona. 'Ik wil niet de idioot zijn die een deal maakt die nergens op slaat', aldus Groen.
13/11 18u45  Adyen komt met kaartuitgifte AMSTERDAM (AFN) - Betaalbedrijf Adyen komt met een kaartuitgifte-toepassing genaamd Aduen Issuing. Daarmee kunnen Adyen-klanten virtuele of fysieke kaarten weer aan hun klanten aanbieden.
13/11 18u15  Driejarenplan moet Stern vooruit helpen AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern gaat de komende jaren nog meer ingrijpen bij zijn dealerbedrijven. Volgens topman Henk van der Kwast van Stern is het na de recente verkoop van SternLease, het meest winstgevende onderdeel van Stern, noodzakelijk om prestaties te verbeteren.
13/11 18u15  Frankrijk stuwt resultaat Altice Europe AMSTERDAM (AFN) - Kabel-en telecombedrijf Altice Europe heeft het derde kwartaal van het jaar meer winst gehaald op een hogere omzet. Met name de klantenaanwas in Frankrijk betekende goed nieuws voor de onderneming, die nog altijd werk maakt van het terugbrengen van de schuldenberg.
13/11 18u00  ABN AMRO duikelt op rood Damrak AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan. ABN AMRO was de grootste daler in de hoofdindex na een tegenvallend handelsbericht. Elders in Europa was de stemming eveneens negatief door de handelsspanningen tussen China en de VS. Vooral teksten van de Amerikaanse president Donald Trump, die dreigde met hogere tarieven als Peking zijn handtekening niet zet onder een akkoord, drukten het sentiment.
13/11 17u00  RELX haalt bestuurder op bij Visa AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX krijgt per 16 december een nieuwe niet-uitvoerend bestuurder. Charlotte Hogg zal per die datum aan het bestuurdersteam worden toegevoegd, zo maakte de onderneming bekend.
13/11 17u00  Rechter steekt stokje voor staking Royal Mail LONDEN (AFN) - Stakingen bij het Britse postbedrijf Royal Mail eind dit jaar gaan waarschijnlijk niet door. De postonderneming, die de geplande werkonderbrekingen aanvocht, vond woensdag de rechter aan zijn zijde. Dat meldde de Britse vakbond Communication Workers Union (CWU).
13/11 16u30  'Monetair beleid VS voldoende voor nu' WASHINGTON (AFN) - Het huidige monetaire beleid van de koepel van centrale banken in de VS is waarschijnlijk passend voor nu, mits de economie op stoom blijft. Dat zei Jerome Powell, preses van de Federal Reserve woensdag voorafgaand aan zijn verklaring in het Amerikaanse Congres. Hij repte ook over aanhoudende risico's.
13/11 16u00  ABN AMRO onderaan in lichtrode AEX AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO was woensdag de sterkste daler in de lichtrode AEX-index in Amsterdam. De bank kreeg met zijn handelsupdate niet de handen van beleggers op elkaar. Elders in Europa kleurden graadmeters rood. De hoop op een spoedig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China nam af na uitspraken van president Donald Trump die dreigde met hogere tarieven als Peking zijn handtekening niet zet onder een akkoord.
13/11 15u45  Wall Street opent licht in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine minnen aan de handel begonnen. Beleggers kijken uit naar een speech van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Daarin wordt vooral gelet op aanwijzingen over het toekomstige beleid van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Verder verwerkten de markten nieuwe inflatiecijfers.12 
13/11 15u00  Wall Street koerst af op lagere opening' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag in het rood te gaan beginnen. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar de verklaring die president Jerome Powell van de Federal Reserve gaat afleggen in het Amerikaanse Congres. Beleggers zijn benieuwd naar aanwijzingen over het toekomstige beleid van het stelsel van Amerikaanse centrale banken.
13/11 14u45  Inflatie VS licht gestegen WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in oktober gestegen naar 1,8 procent op jaarbasis, van 1,7 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/11 14u45  Groei economie Rusland trekt flink aan MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Rusland heeft in het derde kwartaal een beduidend sterkere groei laten zien dan in de voorgaande periode, geholpen door een reeks renteverlagingen van de Russische centrale bank.
13/11 14u30  Ook techreus Google stort zich op bankwereld MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Google gaat klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid bieden om een bankrekening te openen via de internetgigant. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van andere techreuzen als Apple, die zich al eerder waagden aan betalingsdiensten voor consumenten.
13/11 14u15  Aanvraag Alibaba voor notering Hongkong HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Alibaba heeft een aanvraag ingediend voor een beursnotering in Hongkong, naast die in de Verenigde Staten. De aanvraag werd gedaan bij beursexploitant Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX).
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
10/11 17u45  Na Fortnite, nu de League of Legends-finale in Parijs: hoe gamen "big business" is geworden Vandaag is in Parijs de WK-finale van League of Legends gespeeld, een computergame dat de jongste 10 jaar in sneltempo de wereld veroverd heeft. Wereldwijd hebben vele miljoenen mensen die finale gevolgd, want het spel is big business geworden, en de toppers worden begeleid als profatleten: 'De deelnemers aan de finale zijn professionals, en hebben hun eigen coach, dokter, kok enz.'
10/11 13u45  Samsung wordt 50: dit wist u misschien nog niet over de Zuid-Koreaanse producent van tanks en smartphones De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung Electronics bestaat deze maand 50 jaar. Het bedrijf werd opgericht door Lee Byung-Chull, een zakenman die eerder voedingsproducten verkocht. De laatste jaren groeide Samsung uit tot een gigantisch bedrijf dat nagenoeg alles produceert, van smartphones tot olietankers.
09/11 13u15  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 9 november.
08/11 20u00  Garantiefonds schat schade door faillissement Thomas Cook op ruim 30 miljoen euro Lees meer >
08/11 17u45  Socialistische vakbond roept op tot staking bij De Lijn in heel Vlaanderen, komende woensdag De misnoegde socialistische vakbond ACOD wil de staking bij de openbaarvervoermaatschappij De Lijn in Vlaams-Brabant uitbreiden naar heel Vlaanderen. De bond roept op tot een nationale staking op woensdag 13 november. Dat laat ACOD-TBM weten aan persagentschap Belga.
08/11 10u30  Strengere isolatieregels op komst voor (huur)woningen: heel wat eigenaars kiezen ervoor gewoon te verkopen Vanaf januari gelden er strengere isolatienormen voor woningen en dat laat zich voelen op de huizenmarkt. Wie een ouder huis of appartement verhuurt, lijkt dezer dagen vaker eieren voor zijn geld te kiezen: liever verkopen dan te moeten investeren in verplichte renovatie. Dat blijkt uit een rondvraag van Gazet van Antwerpen en wordt ons bevestigd door vastgoedexperts.
07/11 19u30  Is de Meir in Antwerpen vergane glorie? "Ik raad de winkelstraat niet aan bij toeristen" Het gaat niet goed met het imago van de Meir in Antwerpen. Na het faillissement van P&C vorige maand, verdwijnt Damart ook uit de prominente winkelstraat. Zij verhuizen naar een andere plaats in de stad. Steeds vaker duiken ook grote outletwinkels op in de lege panden. Is de Meir vergane glorie? Stadsgids Tanguy Ottomer denkt er het zijne van.
07/11 15u15  Recordaantal gezinnen wisselt van energieleverancier, om te besparen maar ook om te vergroenen Ruim 1 op de 5 Vlaamse gezinnen is dit jaar al van energieleverancier veranderd. Dat is een absoluut recordaantal. Mensen willen overstappen van energieleverancier als ze denken zowat 140 euro per jaar te kunnen besparen. Maar ook andere overwegingen spelen een rol, zo blijkt uit onderzoek van de VREG, de Vlaamse energieregulator.
07/11 09u30  Brussels Airlines moet vanaf 2022 jaarlijks meer dan 160 miljoen euro besparen Vanaf 2022 zal Brussels Airlines elk jaar meer dan 160 miljoen euro moeten besparen ten opzichte van vandaag, meer dan 10 procent van de huidige kosten. Dat zal de directie aankondigen op een bijzondere ondernemingsraad met de vakbonden deze ochtend, wordt uit goede bron bevestigd aan VRT NWS. Het is onduidelijk hoeveel banen zullen sneuvelen, en wat de impact zal zijn op het netwerk op lange termijn. Deze zomer zal Brussels Airlines alvast naar al zijn huidige bestemmingen blijven vliegen.
07/11 07u15  Lufthansa staakt: 180.000 passagiers getroffen Door een sociaal conflict moet de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vandaag 700 en morgen vrijdag 600 vluchten aan de grond houden. Het bedrijf schat dat 180.000 passagiers daardoor problemen krijgen. Het Belgische dochterbedrijf Brussels Airlines is niet getroffen door de staking.
06/11 22u15  Actiedagen webwinkels volgen elkaar in sneltempo op, "Bestel nu al uw pakjes? Lees meer >
06/11 21u00  Nieuwe baas Bpost Jean-Paul Van Avermaet komt over van G4S: "Strategie die ingezet is, blijven uitvoeren" Jean-Paul Van Avermaet wordt de nieuwe CEO van Bpost. Van Avermaet is op dit moment nog de topman van de Belgische tak van beveiligingsbedrijf G4S. Als CEO bij Bpost zal Van Avermaet Koen Van Gerven opvolgen, die afgelopen zomer aankondigde dat hij begin volgend jaar stopt. 'Ik denk dat Bpost een duidelijke strategie heeft die goedgekeurd is door de overheid, die aandeelhouder is van Bpost. Als we de strategie uitvoeren komt het wel in orde', zegt Van Avermaet in 'Terzake'.
06/11 20u00  Nu al pakjes bestellen? ?Want dit jaar wordt absoluut uitzonderlijk? Lees meer >
06/11 17u45  Bpost krijgt nieuwe baas: Jean-Paul Van Avermaet komt over van G4S Jean-Paul Van Avermaet wordt de nieuwe CEO van Bpost. Van Avermaet is op dit moment nog de topman van de Belgische tak van beveiligingsbedrijf G4S. Als CEO bij Bpost zal Van Avermaet Koen Van Gerven opvolgen, die afgelopen zomer aankondigde dat hij begin volgend jaar stopt.
06/11 16u45  Vlaamse rush op leningen door afschaffen woonbonus: 80 procent meer hypotheken afgesloten Doordat de woonbonus volgend jaar verdwijnt, zijn er vorige maand 80 procent meer woonleningen afgesloten in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank, die de hypothecaire kredieten registreert. Op 1 januari krijgen Vlamingen die een huis kopen geen belastingvoordeel meer en dus proberen velen voor Nieuwjaar nog snel de koop van een huis rond te krijgen.
Laatste update: zondag 10 november 2019, 17u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
13/11 08u30  Hoe De Vegetarische Slager heel Europa soja weet voor te schotelen (in de Burger King) Ook Burger King gaat een plantaardige hamburger op het menu zetten. Deze Rebel Whopper komt te koop in 2.500 Europese vestigingen van de fastfoodgigant. Bijzonder: de hamburger is ontwikkeld door De Vegetarische Slager in Breda. Het bedrijf, onderdeel van Unilever, lijkt in een stroomversnelling te komen.
12/11 23u15  Loopt de Europese economie ook op Franse motor? ‘Duitsers met lekker eten’, zo noemde de Amerikaanse auteur Fran Lebowitz de inwoners van de op één na grootste economie in Europa.
12/11 02u45  Nederlands bedrijf levert vegetarische Whopper aan Burger King De Vegetarische Slager levert vanaf dinsdag plantaardige burgers aan 2400 Burger King-filialen in 25 Europese landen. Daarna volgen andere landen in Europa, waaronder Nederland, Azië en het Midden-Oosten. De plantaardige burger - de Rebel Whopper - is genoemd naar het paradepaardje van de Amerikaanse fastfoodketen.
11/11 21u45  Ze leven ervan, ze sterven eraan: Italië zit in de maag met Europa’s grootste staalfabriek De staalfabriek van Taranto – de grootste van Europa – betekent zowel leven als dood voor inwoners van de Italiaanse havenstad. De bijna failliete fabriek maakt hen waarschijnlijk ziek, maar sluiting ervan zou een sociale ramp inluiden in de regio die toch al wordt geteisterd door werkloosheid.
11/11 21u45  Misschien kan de beurshandel die de ratrace als eerste omarmde ook weer terugdraaien Tot begin jaren tachtig was de Amsterdamse effectenbeurs slechts geopend van half 12 tot kwart over 1. In die periode werd doorlopend gehandeld in de internationals, zoals olies (Koninklijke Shell), flippen (Philips) en klemmen (KLM). Voor de lokale fondsen werd twee keer een notering opgemaakt: om 12.15 en om 13.15 uur. Met een beetje goede wil kon de avondkrant de slotkoersen nog meenemen.
11/11 09u45  Snoepautomaten moeten weg uit universiteiten, ziekenhuizen en scholen. En nee, dat is geen betutteling Als columnist die bij deze krant is belast met het fenomeen betutteling, of liever met fenomenen die door anderen het predicaat betutteling krijgen opgeplakt, stuitte ik de afgelopen week op een paar interessante zaken.
10/11 22u30  Waarom de deal tussen Hema en Jumbo (g)een goed idee is Warenhuis Hema wil zich meer ontwikkelen als merk dan als winkelketen. Jumbo neemt een aantal winkels over en gaat in al haar supermarkten Hema-producten verkopen. Een goed idee?
10/11 21u45  Niet alleen reuzenpanda's houden van bamboe Bamboe is gewild: klimaatneutraal en in elke gewenste hardheid en kleur te verkrijgen. En die markt heeft Moso in Zwaag grotendeels zelf gecreëerd. Nu zoekt het bedrijf van oprichter René Zaal nog concurrenten.
09/11 14u00  Hema en Jumbo sluiten deal - samenwerking met Albert Heijn van de baan In de ruim 650 Jumbo-supermarkten in Nederland zijn binnenkort ook non-foodartikelen van Hema verkrijgbaar. Hema gaat niet verder met de eerder aangekondigde samenwerking met Albert Heijn. Naar verwachting wordt Hema cosponsor van wielerploeg Team Jumbo Visma.
09/11 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
08/11 22u00  Toyota is rijzende zon van Japan, Softbank de ondergaande Het is kommer en kwel in de auto-industrie. De meeste autofabrieken kampen met dalende verkopen, dalende winsten en dalende koersen. Maar niets van dit alles bij het Japanse Toyota, de grootste autoproducent in de wereld. Die heeft in de grote transformatiefase zijn zaakjes op orde.
08/11 21u45  Is er wel een afruil tussen economie en natuur als het om varkensboeren gaat? Is er wel een afruil tussen economie en natuur als het om varkensboeren gaat? Deze afruil is het ‘frame’, het venster, waardoor we dezer dagen naar de stikstofdiscussie kijken. Enerzijds: het belang van de natuur en natuurgebieden (gebaat bij weinig stikstof). Tegenover: de economie (in enge zin) die zich aan stikstof niets gelegen wil laten liggen.
08/11 21u30  Winnaar Nobelprijs economie: ‘Intuïtie kan zó schadelijk zijn’ Haar wetenschappelijke experimenten rond armoedebestrijding worden alom geprezen. Maar Esther Duflo (47), de jongste winnaar ooit van de Nobelprijs economie, wil meer. Ze bouwt aan een revolutionaire beweging van nuchtere loodgieters.
08/11 21u15  Winnaar Nobelprijswinnaar economie: ‘Intuïtie kan zó schadelijk zijn’ Haar wetenschappelijke experimenten rond armoedebestrijding worden alom geprezen. Maar Esther Duflo (47), de jongste winnaar ooit van de Nobelprijs economie, wil meer. Ze bouwt aan een revolutionaire beweging van nuchtere loodgieters.
08/11 21u15  Houdt Nederland nog wel van zijn varkensboer? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 8u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
13/11 19u00  Lanxess Antwerpen investeert 11 miljoen in ontbindings-installatie voor lachgas Speciaalchemiebedrijf Lanxess heeft woensdag de ambitie bekendgemaakt om tegen 2040 klimaatneutraal te worden. Om die doelstelling te verwezenlijken, wordt in Antwerpen een installatie voor het ontbinden van lachgas of stikstofdioxide gebouwd. Die zal in een eerste fase de uitstoot met het equivalent van 150.000 ton CO2 terugbrengen.
13/11 19u00  Tom Pietermaat (Beerschot) opnieuw enkele weken out met heupblessure Net nu hij zich na maandenlang blessureleed opnieuw voetballer mag noemen, staat Tom Pietermaat weer even aan de kant. De 27-jarige middenvelder van Beerschot heeft op training een lichte blessure aan de heupspier opgelopen en is enkele weken out. Pietermaat mist meteen de topper tegen periodekampioen OH Leuven aanstaande vrijdag.
13/11 18u45  Kalligrafievereniging presenteert kalender en expo rond Olympische Spelen Kalligrafievereniging Die Scoone Letter vindt inspiratie in de Olympische Spelen, die honderd jaar geleden in Antwerpen plaatsvonden, voor een kalender van 2020 en een tentoonstelling.
13/11 18u15  KV-jonkie Vranckx wint met U19 Rode Duivels van IJsland De Rode Duivels U19 zijn uitstekend begonnen aan hun EK-kwalificatiecampagne. Op het veld van Thes Sport won het team van bondscoach Jacky Mathijssen met 3-0 tegen hun leeftijdsgenoten uit IJsland. Onder het toeziend oog van Wouter Vrancken en Tom Caluwé speelde KV Mechelen-jeugdproduct Aster Vranckx de volledige wedstrijd in een rol vergelijkbaar met die van Youri Tielemans bij de Rode Duivels.
13/11 17u45  CC De Steiger in het teken van de koers Nog tot komende zondag 17 november staat bij CC De Steiger alles in het teken van de koers. Na de film Coureur zijn er nog de voorstelling Radio Koers van Christophe Vandegoor en een rondleiding in het wielermuseum De Velodroom.
13/11 17u30  TIPS. Bloemetjes op een rij en legendes aan je voeten Elke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.
13/11 17u15  Fietsers krijgen eigen licht in De Keyserlei na kritiek over onduidelijke situatie Een verkeerslicht voor fietsers moet beletten dat fietsers door het rood rijden als voetgangers groen hebben aan het kruispunt van de De Keyserlei met de Quellinstraat.
13/11 17u00  Rita Coeck, de Antwerpse die al jaren de bussen op stal houdt: “De toestand was nog nooit zo dramatisch als nu” Al 40 jaar staat Rita Coeck (62) op de barricaden om het openbaar vervoer te verdedigen. “Niet alleen in het belang van het personeel, maar ook van de reizigers”, zo stelt de federaal secretaris van de socialistische ACOD, de enige vakbond bij De Lijn die heeft opgeroepen om woensdag het werk neer te leggen. “Niet van willen maar van moeten: de toestand was nooit zo dramatisch als nu, met een management dat vastzit in de ontkenningsfase.”
13/11 17u00  Kerstverlichting legt verkeer in Patersstraat lam De kerstverlichting in het stadscentrum, die nog maar pas was gehangen, veroorzaakte woensdagmiddag een lange file in het centrum van Turnhout. In de Patersstraat, nabij de Lindekensstraat, kwam rond 16u een deel van de kerstverlichting naar beneden. Een vrachtwagen die op dat ogenblik kwam aangereden, kon er niet meer langs. De vrachtwagen en enkele bussen van De Lijn konden zich opzijzetten, zodat nog een tijdje auto’s konden passeren, maar toch slibde de straat snel dicht. De brandweer werd erbij gehaald om de kerstverlichting te verwijderen. Ondertussen was al een lange file ontstaan, waardoor het verkeer in nagenoeg het hele centrum even stilstond.
13/11 17u00  Joachim Mununga houdt pakkend betoog: “Racisme in voetbal is bijna een banaliteit geworden” De Pro League heeft woensdag ter gelegenheid van de voorstelling van zijn handleiding tegen kwetsende en discriminerende spreekkoren enkele (ex-)voetballers aan het woord gelaten tijdens zijn panelgesprek. Joachim Mununga, voormalig speler van onder meer KV Mechelen en huidig staflid bij OH Leuven, zorgde voor een kippenvelmoment. “Ik koester nog steeds wrok en zelfs haat.”
13/11 17u00  Twee Argentakantoren smelten samen in voormalig hotel-restaurant Sparrenhof Raf Van Dijck (46) en zijn echtgenote Christel Ruttens (44) hebben hun twee Argentakantoren nu op één adres samengevoegd. Argenta Kasterlee vind je voortaan op één adres: Lichtaartsebaan 49 B in Kasterlee. Vele mensen kennen het gebouw nog als het voormalige hotel-restaurant Sparrenhof. Er was ook een tijd een winkel in lederen meubelen gevestigd.
13/11 16u45  Jonge ondernemers tonen wat ze waard zijn tijdens minimarktdag De marktkramers in Mechelen krijgen zaterdag het gezelschap van toekomstige collega’s. Tijdens de jaarlijkse minimarktdag, aan de overdekte zuilengang van het stadhuis, stellen zeventien miniondernemingen zich voor aan het publiek. De minionderneming is een goede leerschool en dat tonen de jongeren ieder jaar tijdens een marktdag die wordt georganiseerd door Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen), de Kamer van Koophandel en de stad Mechelen. “Er zijn standjes met handgemaakte betonnen interieurstukken, herbruikbare rietjes en bekers, bamboe tandenborstels en toebehoren, enzovoort”, zegt Chris Rits van Vlajo. De jongeren met de mooiste, vlotste en beste verkoopstand en -aanpak vallen in de prijzen. De achttiende minimarktdag vindt plaats van 9 tot 13u.(ldn)
13/11 16u45  Edegems gemeentepersoneel in zak en as na afvloeiing 70 personeelsleden Edegem gaat 30 procent van zijn personeelsbestand laten afvloeien. Dat veroorzaakte gisteravond heel wat commotie aan het gemeentehuis. De afvloeiing kadert in het strategisch meerjarenplan van de gemeente. Het aantal naakte ontslagen zal volgens burgemeester Koen Metsu beperkt blijven.
13/11 16u45  Iedereen in het blauw op Wereld Diabetes Dag VIn Mechelen kwamen woensdagmiddag tijdens Wereld Diabetes Dag tientallen mensen gekleed in het blauw samen op de Grote Markt om aandacht te vragen voor de ziekte. Er werd gedanst, maar er was ook een minuut stilte ter ere van Lauren, een 23-jarige patiënte die vorige week overleed.
13/11 16u45  KV-doelman Yannick Thoelen en vriendin Kim verwachten kindje na emotioneel jaar KV Mechelen-doelman Yannick Thoelen (29) en zijn partner Kim Vandoninck verwachten opnieuw een kindje. In januari dit jaar verloren ze vroegtijdig hun dochtertje Lia.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
13/11 18u30  Dataverkeer kan over 10 jaar één derde van alle energie ter wereld opslorpen De wereldwijde groei van het dataverkeer zal het stroomverbruik ervan de komende jaren stevig doen toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen,...
13/11 17u45  Internationale Energieagentschap voorspelt dat vraag naar olie zal stagneren rond 2030 De vraag naar olie zal rond 2030 stoppen met groeien dankzij efficiëntere en elektrische wagens. Dat voorspelt het Internationale Energieagentschap...
13/11 14u45  Economische experten voorspellen 10 trends voor het nieuwe decennium vanaf 2020 Op 1 januari 2020 gaat een nieuw decennium van start. Tijd om eens vooruit te kijken, vonden analisten van de Bank of America. Ze stelden een lijst...
13/11 14u30  Economische experten voorspellen 10 trends voor het komende decennium Op 1 januari 2020 gaat een nieuw decennium van start. Tijd om eens vooruit te kijken, vonden analisten van de Bank of America. Ze stelden een lijst...
13/11 13u00  Armoedebarometer kleurt donkerrood: “680.000 Vlamingen leven in armoede” De twaalfde Armoedebarometer staat in het rood. Dat zegt Decenniumdoelen (DCD), het platform van armoedeorganisaties, middenveld, vakbonden en...
13/11 11u30  Werknemers blokkeren toegang tot Proximus-gebouwen in Luik Tientallen werknemers van Proximus blokkeren in Luik een administratief gebouw van de telecomoperator. Ze voeren actie tegen de...
13/11 08u15  Bent u nog wel tevreden over uw bank? Doe mee aan onze enquête Uiteraard streven banken naar een grote tevredenheid bij hun klanten. De vraag is: welke banken scoren op dat vlak het best? Vindt u het oké dat de...
13/11 08u15  ICT’ers zien lonen minder sterk stijgen Het basisloon in de ICT en telecom stijgt minder sterk dan vorig jaar. En de bonussen gaan er zelfs op achteruit. Dat blijkt uit de salarisstudie...
13/11 07u45  Salarisstudie Hudson: lonen in ICT stijgen minder sterk Het basisloon in de ICT en telecom stijgt minder sterk dan vorig jaar. En de bonussen gaan er zelfs op achteruit. Dat blijkt uit de salarisstudie...
13/11 07u30  Dunkin’ Donuts opent volgend jaar eerste Belgische filiaal Dunkin’ Donuts opent volgend jaar de eerste Belgische vestiging. Dat zegt Roberto Fava, een van de franchisepartners die de Amerikaanse donut- en...
12/11 23u00  Dell wil dat helft personeel tegen 2030 vrouw is Computer- en technologieconcern Dell Technologies wil dat de helft van zijn personeelsbestand in 2030 uit vrouwen bestaat. Daarmee is er opnieuw...
12/11 22u45  Tesla bouwt eerste Europese gigafabriek in Duitsland De eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd....
12/11 20u45  Facebook brengt betalingssystemen onder in ‘Facebook Pay’ Facebook heeft vandaag in de Verenigde Staten zijn betaaldienst ‘Facebook Pay’ gelanceerd. De bedoeling ervan is de betaaldiensten van zijn...
12/11 19u15  Telenet dient klacht in tegen geplande joint venture tussen Proximus en Orange Telenet heeft bij de mededingingsautoriteit een klacht ingediend tegen de samenwerking die de concurrenten Orange en Proximus willen opzetten om...
12/11 17u30  Disney+ kampt bij lancering met technische problemen: “De vraag heeft onze verwachtingen overtroffen” Disney+, het nieuwe videostreamingplatform van Disney, heeft bij zijn lancering in de Verenigde Staten en Canada te kampen gehad met technische...
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
13/11 18u30  'Google biedt vanaf 2020 betaalrekeningen aan onder de naam Cache' Google gaat in 2020 beginnen met het aanbieden van betaalrekeningen, stelt een ingewijde woensdag. Het project moet Cache gaan heten. Het zou gaan om een samenwerking met de grote Amerikaanse bank Citigroup en een kredietunie die Stanford University verbonden is.
13/11 17u45  Verschil tussen dure en goedkope zorgverzekering was 'nog nooit zo groot' Sommige zorgverzekeraars verrasten met een kleine daling van de zorgpremie voor volgend jaar, maar ook veel verzekeraars hebben de premie juist omhooggegooid. Samen met de halvering van de maximale collectiviteitskorting betekent dit voor veel verzekerden een premiestijging.
13/11 17u30  'Verschil tussen dure en goedkope zorgverzekering was nog nooit zo groot' Sommige zorgverzekeraars verrasten met een kleine daling van de zorgpremie voor volgend jaar, maar ook veel verzekeraars hebben de premie juist omhooggegooid. Samen met de halvering van de maximale collectiviteitskorting betekent dit voor veel verzekerden een premiestijging.
13/11 17u30  'Pensioenverlagingen 2020 zijn voor meeste fondsen van de baan' De verlaging van pensioenen voor volgend jaar is voor de meeste fondsen afgewend, melden onder meer NOS en RTL woensdag op basis van ingewijden. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zou een verlaging van de eisen voor pensioenfondsen voorbereiden, zodat zij niet of minder hoeven te korten.
13/11 15u15  Kalverstraat in top twintig van winkelstraten met hoogste huur wereldwijd De Amsterdamse Kalverstraat is één plek gezakt op de ranglijst met de winkelstraten met de hoogste huur wereldwijd. De straat staat nu op de zeventiende plaats. Causeway Bay in Hongkong is in 2019 opnieuw de winkelstraat met de hoogste huur ter wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse Main Streets Across the World-rapport van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.10 
13/11 15u00  'Top van Belastingdienst negeerde jarenlang meldingen van misstanden' De Belastingdienst negeerde jarenlang interne meldingen over misstanden bij de behandeling van burgers, dat schrijven RTL Nieuws en Trouw woensdag op basis van een brandbrief van een gepensioneerde ambtenaar.
13/11 14u15  Tienduizenden ouderen onder bijstandsniveau door mislopen AOW-aanvulling Tussen de 48 en 56 procent van de ouderen die recht hebben op een AOW-aanvulling loopt die mis. Daardoor leven ze onder het bijstandsniveau. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer woensdag in het rapport Ouderdomsregelingen ontleed. Het gaat om zo'n 34.000 tot 51.000 huishoudens.
13/11 13u30  Helft van de ouderen met recht op aanvulling AOW loopt die mis Tussen de 48 en 56 procent van de ouderen loopt de AOW-aanvulling mis waarop ze recht hebben. Daardoor leven ze onder het bijstandsniveau. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer woensdag in het rapport Ouderdomsregelingen ontleed. Het gaat om zo'n 34.000 tot 51.000 huishoudens.10 
13/11 13u00  Grondverzetters willen geld zien van kabinet om aangescherpte PFAS-norm Ondernemers bereiden een schadeclaim voor tegen het kabinet vanwege de problemen rondom de aangescherpte PFAS-norm, maakt werkgeversorganisatie VNO-NCW woensdag bekend na een crisisberaad. Door de PFAS-problemen konden grondverzetters een tijdlang niet werken, waardoor ze nu geld willen zien.
13/11 12u30  FlixBus wil klacht indienen tegen Duitse btw-verlaging treinverkeer FlixBus wil een klacht indienen bij de Europese Commissie omdat het bedrijf het niet eens is met de in Duitsland voorgenomen btw-verlaging op treinverkeer. Dat schrijft Handelsblatt woensdag. Het vervoerbedrijf voelt zich benadeeld omdat de belastingverlaging, die onderdeel uitmaakt van een pakket met klimaatmaatregelen, niet opgaat voor busreizen.
13/11 11u00  Blokker-baas haalt Chinese koopjeszaak MINISO in 2020 naar Nederland Mirage Retail Group, het voormalige Blokker Holding, haalt de Chinese koopjeswinkel MINISO naar Nederland. De winkelketen opent volgend jaar drie winkels in ons land, in Amsterdam, Eindhoven en Utrecht.
13/11 10u15  'Shell wil Eneco zak geld geven voor overnames' Eneco krijgt een oorlogskas om overnames te doen als de aandeelhouders instemmen met het bod van Shell en PGGM. Volgens De Telegraaf stelt het olie- en gasconcern enkele miljarden beschikbaar voor overnames zodat Eneco kan groeien. Op de middellange termijn moet de omzet van Eneco verdubbelen.10 
13/11 10u00  'Shell wil Eneco laten groeien door overnames' Eneco krijgt een oorlogskas om overnames te doen als de aandeelhouders instemmen met het bod van Shell en PGGM. Volgens De Telegraaf stelt het olie- en gasconcern enkele miljarden beschikbaar voor overnames zodat Eneco kan groeien. Op de middellange termijn moet de omzet van Eneco verdubbelen.
13/11 10u00  ING: Dataverkeer vreet energie in 2030 als het niet efficiënter wordt Door de wereldwijde groei van dataverkeer zal het energieverbruik ervan flink toenemen, stelt het economisch bureau van ING woensdag in een onderzoek. Als er geen stappen worden ondernomen, dan zal in 2030 31 procent van het totale stroomverbruik ter wereld opgaan aan dataverkeer.
13/11 08u45  Tesla bouwt eerste Europese 'gigafabriek' in de omgeving van Berlijn Tesla plaatst zijn eerste Europese 'gigafabriek' in Berlijn, in de omgeving van luchthaven Berlin Brandenburg die nog in aanbouw is. Dat onthulde topman Elon Musk dinsdagavond in de Duitse stad, nadat eerder op de dag vacatures voor banen in Duitsland op de site van de elektrischeautofabrikant werden geplaatst.10 
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
13/11 12u30  Elbers (KLM): Groei luchtvaart nodig voor duurzame ontwikkeling Lees meer >
13/11 00u00  Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers Internetcriminelen zijn erin geslaagd om persoonsgegevens van huizenzoekers op zoeksite Funda te stelen. De internetcriminelen hebben zichzelf met phishingmails toegang verschaft tot de beveiligde omgeving van Funda die bedoeld is voor makelaars. Dat melden gedupeerden aan Elsevier Weekblad. Een woordvoerder van Funda bevestigt het incident. Servaas van der Laan houdt u op de hoogte van … Continued The post Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
13/11 00u00  Jaag houders aflossingsvrije hypotheek niet op kosten! Lees meer >11 
12/11 22u45  Elbers (KLM): Groei luchtvaart is randvoorwaarde voor duurzame ontwikkeling Lees meer >
12/11 20u30  Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaft Het toeslagencircus duwt jaarlijks tienduizenden armen in nog grotere armoede, en het doet de Belastingdienst wankelen. Daarom moet het in 2005 ingevoerde systeem van huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag zo snel mogelijk worden afgeschaft, schrijft Jeroen van Wensen. Jaarlijks keert de Belastingdienst 13 miljard euro uit, in de vorm van 7,5 miljoen toeslagen aan 5 miljoen … Continued The post Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaft appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/11 00u00  Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! Retail als branche is bezig aan een opmars. Een grote bloeiperiode is nakende. Er is kans van slagen voor de V&D-2.0, schrijft Hans van Tellingen. Action. Een gigantisch succes. Een formule die niet alleen fors uitbreidt. Maar ook enorme winsten behaalt. Action is in feite een warenhuis. Want ?alles? kun je er kopen. Zelfs kleren. … Continued The post Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/11 00u00  ?Nederland moet 25 procent heffen op iPhones? De Verenigde Staten voeren importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om Nederlandse kaas, varkensvlees en boter, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond publiceerde. Bekijk de volledige lijst hier. Ook mosselen en peren uit Nederland en andere EU-landen worden getroffen door de importheffingen. … Continued The post ‘Nederland moet 25 procent heffen op iPhones’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/11 00u00  Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool Boven de ingang van de voormalige Hoogere Burgerschool (hbs) uit 1906 prijkt het wapen van Haarlem. Jessica Bos (41) en haar man kochten hun appartement in het gebouw in 2015 voor de verhuur en om er ooit zelf te gaan wonen. Adres: Oude Zijlvest 25 Plaats: Haarlem Provincie: Noord-Holland Woonoppervlakte: 217 m2 Prijs: 925.000 euro … Continued The post Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool appeared first on Elsevierweekblad.nl.
09/11 00u00  Negatieve spaarrente nu ook in Nederland Lees meer >
08/11 00u00  CDA-plan om pensioenspaarders te beschermen, is zinloos Lees meer >
06/11 17u00  Duitse steun voor EU-spaargarantie onbegrijpelijk Lees meer >
Laatste update: vandaag om 12u30

Express.be

Verbergen Tonen
13/11 17u15  Trump spaart de Europese auto-industrie. Dit is waarom… De Amerikaanse president Trump maakt zijn dreiging om invoer van Europese auto’s in de VS met 25% te gaan belasten niet hard. De bestaande invoerheffing van 2,5% blijft gewoon gehandhaafd. Begin 2018 had Trump naar verluidt tegen de Franse president Emmanuel Macron gezegd dat hij zijn handelspositie zou volhouden ‘tot er geen Mercedes-Benz meer op … The post Trump spaart de Europese auto-industrie. Dit is waarom… appeared first on Express.12 
13/11 13u45  Familie slachtoffers Sandy Hook kunnen wapenproducent Remington aanklagen In de Verenigde staten heeft het Hooggerechtshof beslist dat de families van de slachtoffers van de moordpartij in Sandy Hook een rechtszaak mogen beginnen tegen wapenproducent Remington Arms. In december 2012 schoot een twintigjarige man op de Sandy Hook Elementary School in Newtown (Connecticut) 26 mensen dood. 20 daarvan waren kinderen. De dader had eerst … The post Familie slachtoffers Sandy Hook kunnen wapenproducent Remington aanklagen appeared first on Express.
13/11 09u46  Witte Huis gaat bouw van de muur 24/7 livestreamen Het Witte Huis gaat ‘wall cams’ installeren in het grensgebied met Mexico om de bouw van de door president Trump beloofde muur te ‘livestreamen’. Dat schrijft de Washington Post. Op die manier wil de regering Trump de publieke steun voor het project aanzwengelen. Tegen de volgende verkiezingen wil de president honderden kilometers aan bijkomende hekken … The post Witte Huis gaat bouw van de muur 24/7 livestreamen appeared first on Express.
12/11 15u45  Oesters kunnen Hongkong mogelijk tegen stijgende zeespiegel beschermen Mogelijk kunnen oesters de inwoners van Hongkong tegen de gevolgen van klimaatverandering helpen beschermen. Dat zeggen verantwoordelijken van de internationale milieuvereniging Nature Conservancy. Volgens de natuurbeschermers zouden de oesterriffen, die tot drie meter hoog kunnen reiken, kunnen fungeren als een eerste barrière om stormen af te zwakken en de schade in dorpen en steden langsheen … The post Oesters kunnen Hongkong mogelijk tegen stijgende zeespiegel beschermen appeared first on Express.
12/11 14u30  Aston Martin rekent op de hulp van James Bond In No Time To Die, de volgende film rond spion James Bond, zullen vier modellen van de Britse autobouwer Aston Martin hun opwachting maken. Dat heeft de constructeur bevestigd ter gelegenheid van de voorstelling van de resultaten over het derde kwartaal. Naast de klassieke DB5 en V8 Saloon zullen de filmmakers immers ook de beschikking … The post Aston Martin rekent op de hulp van James Bond appeared first on Express.
12/11 10u45  CdH en DéFI rollen mee de rode loper uit: informateur Magnette (PS) stoomt richting regenboogcoalitie Een institutioneel luik in een toekomstig regeerakkoord voor de regenboogcoalitie moet het gezicht van CD&V en Open Vld redden en N-VA eraf rijden. Wat gebeurt er precies? Paul Magnette (PS) stroomt door. Het is wel duidelijk dat hij als informateur z’n rol zeer stevig invult, en eerder een coalitie is aan het maken dan aan het … The post CdH en DéFI rollen mee de rode loper uit: informateur Magnette (PS) stoomt richting regenboogcoalitie appeared first on Express.
11/11 22u45  Race om uw smartphone te vervangen door een slimme bril is aan de gang Verschillende techbedrijven werken aan de ontwikkeling van een slimme bril die uiteindelijk onze smartphone moet vervangen. De huidige modellen zijn nog groot en duur, maar het is slechts een kwestie van tijd vooraleer de prijzen dalen en de modellen kleiner worden. Microsoft, Snap, Facebook, Google, Apple, Magic Leap en Amazon werken alle aan de ontwikkeling … The post Race om uw smartphone te vervangen door een slimme bril is aan de gang appeared first on Express.
09/11 20u00  “Miljardairs zijn geen helden, maar ze verdienen op zijn minst erkenning” “Ik zeg niet dat miljardairs als helden moeten worden beschouwd. Maar ze verdienen op zijn minst erkenning.” Dat zegt Josef Stadler, die bij de Zwitserse bank UBS de UHNW-afdeling leidt. Dat is de afkorting voor Ultra High Net Worth, de divisie die zich richt op de superrijken. Volgens Stadler zijn miljardairs vaak opmerkelijke ondernemers, maar … The post “Miljardairs zijn geen helden, maar ze verdienen op zijn minst erkenning” appeared first on Express.
09/11 15u15  Apple snel weg uit Rusland? Het Russische parlement heeft een eerste ontwerp van een wet goedgekeurd die producenten van elektronica (van smartphones tot Smart TV) wil verplichten Russische apps te pre-installeren op hun apparaten. Met de wet lijken de Russen vooral Apple te willen treffen. De iPhonemaker pre-installeert namelijk nooit vreemde apps op zijn apparaten. Apple had eerder al gezegd … The post Apple snel weg uit Rusland? appeared first on Express.
08/11 22u45  AKK meets Macron: Duitsland wil grotere rol in Navo De Franse president Emmanuel Macron haalt de wereldpers met zijn uitlatingen in het magazine The Economist. Onderbelicht blijft de speech die Annegret Kramp-Karrenbauer, lange tijd de gedoodverfde opvolgster van bondskanselier Angela Merkel, in München gaf ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de val van de Muur. Macron schetst in The Economist een apocalyptisch beeld … The post AKK meets Macron: Duitsland wil grotere rol in Navo appeared first on Express.
08/11 19u01  Duitsland: potentiële opvolgster Merkel zet zich op zelfde lijn als Macron De Franse president Emmanuel Macron haalt de wereldpers met zijn uitlatingen in het magazine The Economist. Onderbelicht blijft de speech die Annegret Kramp-Karrenbauer, lange tijd de gedoodverfde opvolgster van bondskanselier Angela Merkel, in München gaf ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de val van de Muur. Macron schetst in The Economist een apocalyptisch beeld … The post Duitsland: potentiële opvolgster Merkel zet zich op zelfde lijn als Macron appeared first on Express.
08/11 15u00  Amerikaanse oliesector boekt eerste handelsoverschot in ruim vier decennia In de Verenigde Staten heeft de petroleumindustrie voor de eerste keer in meer dan veertig jaar een handelsoverschot laten optekenen. Daardoor slaagde de Amerikaanse economie erin tijdens de maand september ook zijn handelsdeficit te verminderen. Dat blijkt uit rapporten van het Amerikaanse ministerie van handel. Er wordt wel aan toegevoegd dat in alle economische sectoren … The post Amerikaanse oliesector boekt eerste handelsoverschot in ruim vier decennia appeared first on Express.
08/11 14u15  Recordvolume buitenlands kapitaal in Chinese bedrijven De buitenlandse aanwezigheid in het kapitaal van Chinese beursgenoteerde ondernemingen is tot een absoluut recordniveau gestegen. Dat blijkt uit een rapport van de People’s Bank of China. De instelling berekende dat buitenlandse partijen eind september een belang ter waarde van 1.770 miljard yuan (229,1 miljard euro) in Chinese beursgenoteerde ondernemingen hadden opgebouwd. Dat bedrag heeft … The post Recordvolume buitenlands kapitaal in Chinese bedrijven appeared first on Express.
08/11 12u15  India wordt voor vliegtuigbouwers een gigantische markt Indiase luchtvaartmaatschappijen zullen de volgende twintig jaar 2.380 nieuwe vliegtuigen moeten kopen. Dat heeft Darren Hulst, een marketing-verantwoordelijke van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gezegd. India is in de luchtvaart voor het passagiersvervoer momenteel de derde grootste markt van de wereld. Experts verwachten echter dat het land over drie jaar groter zal zijn geworden dan de … The post India wordt voor vliegtuigbouwers een gigantische markt appeared first on Express.
08/11 12u15  Als Magnette straks koers zet richting ‘noodregering’, dreigt plots of CD&V of Open Vld uit de boot te vallen Hoewel hij zichzelf als informateur slechts “twee of drie op tien” geeft als slaagkans, houdt men zeer ernstig rekening met Paul Magnette (PS) in de Wetstraat. Wat gebeurt er precies? Paul Magnette (PS) is aan z’n ‘informatieronde’ begonnen. het belangrijkste daarbij is z’n aankondiging dat hij de ‘methode’ wijzigt. Hij wil “eerst de inhoud bespreken, dan … The post Als Magnette straks koers zet richting ‘noodregering’, dreigt plots of CD&V of Open Vld uit de boot te vallen appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Zes BV’s varen met zeilboot naar Guadeloupe voor nieuw Vier-programma: “Ze beseffen niet waaraan ze beginnen”13/11 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Voor het nieuwe Vier-programma ‘Over de oceaan’ kiezen zes BV’s het ruime sop. Geleid door kapitein Piet Smet ondernemen ze een zeiltocht naar Guadeloupe. Elk krijgt een eigen functie toegewezen. “Volgens mij beseffen ze nog niet helemaal waaraan ze begonnen zijn”, zegt ex-zeilster Evi Van Acker. Zij lijst de vier grote zeilgevaren op.
16x Eigenares (79) van platgebrand asielcentrum: “Ik heb maar één wens: de asielzoekers op champagne trakteren”13/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het beste antigif dat Limburg te bieden heeft tegen haat jegens asielzoekers: Maike Wijnants, zeg maar Maike de Onverzettelijke uit Groot-Spouwen (Bilzen). Het is haar rusthuis dat zondagnacht in brand werd gestoken. In de pyjama van haar overleden man zag de 79-jarige weldoenster de vlammen metershoog oplaaien. “Normaal ben ik een bleiter. Maar nu ben ik zo kwaad, zo teleurgesteld dat ik nog geen traan heb gelaten.”
16x Voormalig danscafé De Kadans maakt plaats voor 17 appartementen13/11 02u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op de hoek van de Grote Baan en de Sint-Elisabethstraat in Melsele pronkte vroeger het populaire café en feestzaal De Kadans. Na twee jaar leegstand werd het gebouw gesloopt. Binnenkort komt er een appartementsgebouw met vier bouwlagen.
15x De bocht is ingezet: Open Vld en CD&V geloven niet meer in regering met N-VA13/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Vlaamse liberalen en christendemocraten verzetten zich niet langer tegen een federale regering zonder N-VA. “We krijgen steeds meer signalen dat zij eigenlijk hebben afgehaakt”, klinkt het binnen CD&V en Open Vld. De N-VA-aanvallen richting informateur Paul Magnette (PS), de hernieuwde Vlaams-nationale eisen en de tweets van Theo Francken maken dat CD&V en Open Vld makkelijker hun langverwachte bocht kunnen maken.
15x Dominic Thiem verslaat Novak Djokovic op ATP Finals na marathonmatch13/11 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Dominic Thiem (ATP 5) heeft dinsdag zijn tweede groepswedstrijd in de poule Bjorn Borg op de ATP Finals in de Londense O2 Arena winnend afgesloten. De Oostenrijker had liefst twee uur en vijftig minuten nodig om de Serviër Novak Djokovic (ATP 2), vijfvoudig winnaar en vorig jaar verliezend finalist, in drie sets (6-7 (5/7), 6-3 en 7-6 (7/5)) te verslaan.
14x Belasting- en premiedruk op portemonnee van huishoudens blijft gelijk13/11 00u15 - Nu.nl Economie: De druk van de inkomstenbelasting, premies volksverzekeringen en overige premies op het inkomen van huishoudens bleef in 2018 gemiddeld steken op 38,5 procent. Hiermee was de belasting- en premiedruk ongeveer even groot als in 2017, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
13x Met welke maatregelen kunnen we het best de klimaatverandering aanpakken?13/11 17u15 - Trends.be: Welke maatregelen kunnen we nemen om de klimaatverandering een halt toe te roepen? En vooral: welke leveren de beste resultaten op? Dat is exact wat het project Drawdown wil uitzoeken.
13x Analyse: Kapitalisme is de verkeerde zondebok13/11 15u15 - Trends.be: Het volk mort, wereldwijd. Het klimaat warmt op, bedrijven worden te machtig en de ongelijkheid groeit. De vrijemarkteconomie krijgt vaak de zwartepiet voor al die problemen. Maar zo eenvoudig is het niet.
13x Beleggen in groei: fondsen met groeiaandelen doen het goed13/11 12u45 - Trends.be: Belgische beleggers hebben een brede waaier van beleggingsfondsen ter beschikking om wereldwijd in groeiaandelen te beleggen.
13x Telg uit Antwerpse adellijke familie is beste wijnbouwer in Frankrijk13/11 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Faut le faire: in 2018 je eerste druiven oogsten, in de zomer van 2019 je eerste champagne lanceren en enkele maanden later al gekroond worden tot ‘wijnbouwer van het jaar’ in Frankrijk. Maxime Ullens de Schooten (34), telg van de gelijknamige Antwerpse adellijke familie, verhuisde naar het mekka van de champagne en barst van de ambitie.

Statistieken

Artikels:
30802
Gelezen:
34620
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven