dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/07 18u00  Moody's: Nederlandse bankensector stabiel PARIJS (AFN) - De vooruitzichten voor de Nederlandse bankensector blijven stabiel, dankzij de goede kwaliteit van leningen door het gunstige economische klimaat. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de bankensector in Nederland.
23/07 18u00  AEX-index op hoogste niveau in 18 jaar AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam ging dinsdag flink omhoog en bereikte daarmee het hoogste niveau in ruim achttien jaar. Ook elders in Europa waren mooie plussen op de koersborden te zien, geholpen door meevallende bedrijfsresultaten en winsten in de auto- en chipsector. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit wel uit de gratie na cijfers.
23/07 16u30  Verkoop bestaande woningen VS gedaald WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in juni met 1,7 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
23/07 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone verbeterd BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/07 16u15  Zonnige dag op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag mooie winsten zien. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij chipbedrijven werden stevige plussen geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van resultaten.
23/07 16u00  Wall Street opent hoger na cijferstroom NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.
23/07 15u30  IMF snijdt in groeiramingen wereldeconomie WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie verder verlaagd. Mede door de aanhoudende handelsoorlog is het daarbij onzeker of het in de ramingen opgenomen groeiherstel voor 2020 realistisch is. Hiervoor is het nodig dat de situatie in enkele probleemmarkten stabiliseert en de Verenigde Staten en China vooruitgang boeken bij het oplossen van hun handelsvete, zegt het IMF.
23/07 15u00  'Wall Street verwerkt stroom aan cijfers' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met groene koersborden. De aandacht van beleggers is gericht op de stroom van handelsupdates waarmee bedrijven deze week in grote getale komen. De marktvorsers zijn in het bijzonder gespitst op tegenvallende signalen in verband met de handelsoorlog. Ook de nieuwe ramingen van het IMF voor de groei van de wereldeconomie staan op de agenda.
23/07 15u00  DAF-moeder Paccar blijft goed presteren BELLEVUE (AFN) - De Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het tweede kwartaal opnieuw geprofiteerd van de sterke vraag naar vrachtwagens. Ook verkocht het bedrijf veel vrachtwagenonderdelen. Het moederbedrijf van het Nederlandse DAF voerde de omzet daardoor op tot recordhoogte.
23/07 14u45  Lockheed Martin verhoogt prognoses BETHESDA (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft zijn winst en omzet in het tweede kwartaal opgevoerd. De maker van gevechtsvliegtuigen, raketten en radarsystemen ziet in de resultaten aanleiding zijn verwachtingen voor heel het jaar opwaarts bij te stellen.
23/07 14u30  Prognoses omhoog bij maker Kleenex en Huggies DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar verhoogd. Naar eigen zeggen profiteert het bedrijf van gunstige marktomstandigheden. Ook werpen kostenbesparingen hun vruchten af.
23/07 14u15  Sherwin-Williams zet meer verf af CLEVELAND (AFN) - Verffabrikant Sherwin-Williams heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een hogere omzet en winst geboekt. Prijsverhogingen om de stijgende kosten voor grondstoffen te compenseren, waren daarbij belangrijk. Wel had de branchegenoot van AkzoNobel last van negatieve wisselkoerseffecten.
23/07 14u15  Suikervrije drankjes geven Coca-Cola vleugels ATLANTA (AFN) - Coca-Cola heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met suikervrije drankjes, zoals Coca-Cola Zero. De frisdrankgigant overtrof mede daardoor de omzet- en winstverwachtingen van analisten. Ook in Azië zaten de verkopen wederom in de lift.
23/07 14u15  United Tech positiever over jaarresultaten FARMINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar opwaarts bijgesteld. De maker van onder andere vliegtuigonderdelen, liften en airconditioners is positiever over de autonome omzetgroei en aangepaste winst per aandeel.
23/07 14u00  Harley denkt minder motoren te verkopen MILWAUKEE (AFN) - Harley-Davidson verwacht dit jaar minder motorfietsen te verkopen. De motorenmaker denkt nu tussen de 212.000 en 217.000 motoren af te leveren, eerder ging het bedrijf nog uit van tussen de 217.000 en 222.000 motorfietsen.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
23/07 17u45  Brexiteer 'Bojo' wordt premier: 'Tijd voor Boris Johnson om zich te bewijzen' De Britse Conservatieven hebben overtuigend Boris Johnson verkozen tot hun leider. Maar zal de sympathieke 'BoJo' ook in zijn nieuwe functie van Britse premier kunnen overtuigen? 'Als hij onder grote druk fouten maakt, zal zijn premierschap een kort leven beschoren zijn', zegt Pieter Cleppe van de liberale Britse denktank Open Europe.10 
23/07 13u15  Boris Johnson nieuwe premier Verenigd Koninkrijk Boris Johnson is verkozen tot voorzitter van Conservatieve Partij. Daardoor volgt hij meteen Theresa May op als Brits premier. Hij won het pleit van tegenstander Jeremy Hunt.
23/07 11u30  Belgische woningen 10.000 euro duurder in één jaar tijd De Belgen blijven zeer actief op de vastgoedmarkt. De notarissen spreken over het drukste tweede kwartaal sinds 2007.13 
23/07 11u00  Boerenbond scheurt broek aan Greenyard De ingestorte beurskoers van de groente- en fruitverkoper Greenyard zadelde de Boerenbonddochter Agri Investment Fund vorig jaar op met een verlies van 10 miljoen euro. De onderneming wacht nog altijd op een deel van de centen voor de verkoop van haar aandelen aan Greenyard-topman Hein Deprez.13 
23/07 10u15  Ontsporing budget: N-VA voelt zich niet aangesproken Dat het structurele begrotingstekort dit jaar oploopt tot 7 miljard euro, of bijna 4 miljard euro meer dan oorspronkelijk vooropgesteld, is volgens Johan Van Overtveldt (N-VA) niet het gevolg van de val van de regering. Dat zei Van Overtveldt op Radio 1. Hij countert daarmee de kritiek van Open VLD en MR.10 
23/07 09u30  Grote drukte op Belgische woningmarkt Belgen blijven zeer actief op de vastgoedmarkt. De Notarissen spreken over het drukste tweede trimester sinds 2007.14 
22/07 20u45  Begroting met 3,8 miljard ontspoord sinds val regering, zegt Monitoringcomité Uit een update die het Monitoringcomité maakte van de budgettaire toestand van ons land, blijkt dat het begrotingstekort voor dit jaar dubbel zo groot is als verwacht. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) is dat vooral het gevolg van de politieke impasse sinds de val van de regering-Michel.
22/07 17u15  Mathijs De Wit (Newion): 'Belgische start-ups moeten niet meer onderdoen voor de Nederlandse' Collibra is de eerste Belgische techbelofte met een waardering van een miljard dollar, een zogenoemde unicorn. Het Nederlandse fonds Newion profiteert mee van dat succes omdat het al heel vroeg in de dataspecialist investeerde. Mathijs De Wit, partner bij Newion, ziet niet direct een ander Belgisch softwarebedrijf in de voetsporen van Collibra treden, maar hij prijst het hoge niveau van de Belgisc...
22/07 16u30  Dienstencheques populairder dan ooit Vlamingen laten zich meer dan ooit helpen in het huishouden. In 2018 kochten we met z'n allen 86,8 miljoen dienstencheques, 2,6 miljoen méér dan het jaar voordien. Ook het aantal gebruikers zit in de lift, net als het aantal poetsvrouwen. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.
22/07 16u00  Automatiseer uw smartphone en bespaar tijd Uw smartphone is uw trouwe partner, zowel privé als professioneel. Wilt u de productiviteit en de efficiëntie ervan nog opkrikken? Overweeg dan een app die allerlei taken kan automatiseren.
22/07 14u30  MR: 'Charles Michel is niet van plan om te cumuleren' Het rommelt bij de Franstalige liberalen, omdat premier Charles Michel van plan zou zijn tot in december - wanneer hij naar de Europese Raad verkast - aan te blijven als partijvoorzitter. Dat schrijft Le Soir. 'De interne electorale kalender zal gerespecteerd worden' om een nieuwe partijvoorzitter aan te duiden, luidt het in een officiële reactie van MR.
22/07 14u00  Duik in de cijfers: deze vier conclusies uit het onderzoek naar kiezersvertrouwen zijn aan uw aandacht ontsnapt Onderzoek van verschillende Belgische universiteiten toont aan dat het vertrouwen in de politiek verder is gezakt. Vlaams Belang wist de ontevreden kiezer het best aan zich te binden in Vlaanderen, PTB deed dat in Wallonië. Knack vond nog enkele opvallende conclusies.
22/07 13u15  België leent 1,2 miljard euro tegen negatieve rente Beleggers zijn bereid te betalen om geld uit te lenen aan de Belgische staat.
22/07 10u45  'EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen' Volgens de Duitse minister van Economie, Peter Altmaier, is de Europese Unie bereid de invoerheffingen op Amerikaanse auto's te schrappen om een aanslepend handelsgeschil met Washington op te lossen.
22/07 10u30  Partijtoppers willen Michel sneller weg als voorzitter MR Het rommelt bij de Franstalige liberalen, omdat premier Charles Michel van plan zou zijn tot in december - wanneer hij naar de Europese Raad verkast - aan te blijven als partijvoorzitter. Dat schrijft Le Soir. Zes anonieme partijtoppers vinden dat de premier beter eind deze zomer al opstapt.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 17u55
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/07 18u00  Moody's: Nederlandse bankensector stabiel PARIJS (AFN) - De vooruitzichten voor de Nederlandse bankensector blijven stabiel, dankzij de goede kwaliteit van leningen door het gunstige economische klimaat. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de bankensector in Nederland.
23/07 18u00  AEX-index op hoogste niveau in 18 jaar AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam ging dinsdag flink omhoog en bereikte daarmee het hoogste niveau in ruim achttien jaar. Ook elders in Europa waren mooie plussen op de koersborden te zien, geholpen door meevallende bedrijfsresultaten en winsten in de auto- en chipsector. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit wel uit de gratie na cijfers.
23/07 16u30  Verkoop bestaande woningen VS gedaald WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in juni met 1,7 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
23/07 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone verbeterd BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/07 16u15  Zonnige dag op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag mooie winsten zien. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij chipbedrijven werden stevige plussen geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van resultaten.
23/07 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroom NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.
23/07 15u30  IMF snijdt in groeiramingen wereldeconomie WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie verder verlaagd. Mede door de aanhoudende handelsoorlog is het daarbij onzeker of het in de ramingen opgenomen groeiherstel voor 2020 realistisch is. Hiervoor is het nodig dat de situatie in enkele probleemmarkten stabiliseert en de Verenigde Staten en China vooruitgang boeken bij het oplossen van hun handelsvete, zegt het IMF.
23/07 15u00  'Wall Street verwerkt stroom aan cijfers' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met groene koersborden. De aandacht van beleggers is gericht op de stroom van handelsupdates waarmee bedrijven deze week in grote getale komen. De marktvorsers zijn in het bijzonder gespitst op tegenvallende signalen in verband met de handelsoorlog. Ook de nieuwe ramingen van het IMF voor de groei van de wereldeconomie staan op de agenda.
23/07 15u00  DAF-moeder Paccar blijft goed presteren BELLEVUE (AFN) - De Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het tweede kwartaal opnieuw geprofiteerd van de sterke vraag naar vrachtwagens. Ook verkocht het bedrijf veel vrachtwagenonderdelen. Het moederbedrijf van het Nederlandse DAF voerde de omzet daardoor op tot recordhoogte.
23/07 14u45  Lockheed Martin verhoogt prognoses BETHESDA (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft zijn winst en omzet in het tweede kwartaal opgevoerd. De maker van gevechtsvliegtuigen, raketten en radarsystemen ziet in de resultaten aanleiding zijn verwachtingen voor heel het jaar opwaarts bij te stellen.
23/07 14u30  Prognoses omhoog bij maker Kleenex en Huggies DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar verhoogd. Naar eigen zeggen profiteert het bedrijf van gunstige marktomstandigheden. Ook werpen kostenbesparingen hun vruchten af.
23/07 14u15  Sherwin-Williams zet meer verf af CLEVELAND (AFN) - Verffabrikant Sherwin-Williams heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een hogere omzet en winst geboekt. Prijsverhogingen om de stijgende kosten voor grondstoffen te compenseren, waren daarbij belangrijk. Wel had de branchegenoot van AkzoNobel last van negatieve wisselkoerseffecten.
23/07 14u15  Suikervrije drankjes geven Coca-Cola vleugels ATLANTA (AFN) - Coca-Cola heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met suikervrije drankjes, zoals Coca-Cola Zero. De frisdrankgigant overtrof mede daardoor de omzet- en winstverwachtingen van analisten. Ook in Azië zaten de verkopen wederom in de lift.
23/07 14u15  United Tech positiever over jaarresultaten FARMINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar opwaarts bijgesteld. De maker van onder andere vliegtuigonderdelen, liften en airconditioners is positiever over de autonome omzetgroei en aangepaste winst per aandeel.
23/07 14u00  Harley denkt minder motoren te verkopen MILWAUKEE (AFN) - Harley-Davidson verwacht dit jaar minder motorfietsen te verkopen. De motorenmaker denkt nu tussen de 212.000 en 217.000 motoren af te leveren, eerder ging het bedrijf nog uit van tussen de 217.000 en 222.000 motorfietsen.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/07 16u15  Spoorstaking op 27 juli gaat door, treinverkeer zal zwaar verstoord zijn De NMBS waarschuwt dat de voor volgende zaterdag aangekondigde staking van de treinbegeleiders het treinverkeer flinkt dreigt te bemoeilijken. Die staking is aangekondigd door de onafhankelijke spoorbond OVS. De NMBS werkt aan een minimale dienstregeling.
23/07 11u15  Koopt u effectief wel waar u voor betaalt? Gewichtsaanduiding op voeding zal beter worden gecontroleerd Lees meer >
23/07 10u00  Koopt u effectief wel waar u voor betaalt? Gewichtsaanduiding op voeding zal beter gecontroleerd worden Lees meer >
23/07 10u00  Huizen in een jaar tijd gemiddeld 10.000 euro duurder: hoeveel kost een huis nu in uw streek? In een jaar tijd zijn de Belgische huizen gemiddeld 3,7 procent, zowat 10.000 euro, duurder geworden. Dat blijkt uit de nieuwste Notarisbarometer. Een gemiddeld woonhuis in ons land kost vandaag 260.145 euro, maar in Vlaanderen mag u daar vaak nog een flinke som bijtellen. We hebben de prijzen voor u in kaart gezet.
22/07 15u00  De overheid leende nog nooit zo goedkoop dankzij negatieve rente: "Totaal absurde situatie" De overheid heeft vandaag voor de eerste keer geld opgehaald waarop ze geen rente moet betalen. Integendeel, wie vandaag geld leent aan de overheid, krijgt na 10 jaar minder geld terug. Dat komt door de negatieve rente.
22/07 14u00  Staatsleningen waren nog nooit zo goedkoop: "Totaal absurde situatie" De overheid heeft vandaag voor de eerste keer geld opgehaald waarop ze geen rente moet betalen. Integendeel, wie vandaag geld leent aan de overheid, krijgt na 10 jaar minder geld terug. Dat komt door de negatieve rente.
21/07 11u15  Volvo roept wereldwijd ruim half miljoen diesels terug, 40.000 in ons land De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld 507.000 auto's terug naar de garage. Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor. Dat is ook al een paar keer gebeurd, zei een woordvoerder van Volvo op de Zweedse tv-zender SVT, maar tot ongelukken of letsel heeft dit niet geleid. In ons land gaat het om 40.000 wagens.
20/07 23u45  Volvo roept wereldwijd ruim half miljoen diesels terug De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld 507.000 auto's terug naar de garage. Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor. Dat is ook al een paar keer gebeurd, zei een woordvoerder van Volvo op de Zweedse tv-zender SVT, maar tot ongelukken of letsel heeft dit niet geleid.
20/07 09u45  Meer dan 200.000 ritten geschrapt bij De Lijn, 5 keer zoveel als 5 jaar geleden Van 37.353 naar 200.015 geschrapte ritten op 5 jaar tijd, dat zijn de zorgwekkende cijfers die De Lijn moet voorleggen. Dat schrijft De Tijd. De vervoersmaatschappij kampt almaar vaker met een tekort aan chauffeurs.
19/07 20u00  Sociaal tarief voor elektriciteit wordt bevroren tot begin volgend jaar Het sociaal tarief voor elektriciteit wordt verlengd tot 31 januari. De ontslagnemende ministerraad heeft daarvoor een besluit van minister van Economie Wouter Beke (CD&V) goedgekeurd. Intussen wordt gewerkt aan een nieuw systeem voor sociale tarieven dat beter bestand is tegen plotse prijsschommelingen.
19/07 10u45  AB InBev verkoopt Australische tak voor 10 miljard euro: aandeel gaat de hoogte in Lees meer >
19/07 05u45  Student zkt. geld - Lore gaat gratis werken in India en Oeganda: "Ik zal mezelf een paar keer tegenkomen" Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 5: de vrijwilliger.
18/07 19u30  Centrum voor Cybersecurity waarschuwt voor FaceApp, is die populaire verouderings-app wel onschuldig? Het Centrum voor Cybersecurity Belgium waarschuwt voor de gevaren van apps zoals FaceApp. Die laatste toont hoe u er over pakweg 30 jaar kunt uitzien en is weer immens populair op sociale media. De app bestaat al twee jaar, maar doordat vele beroemdheden dit weekend ?foto?s? begonnen te delen waarop ze er verrimpeld en grijs uitzien, kreeg FaceApp weer een boost.
18/07 18u30  U kunt straks ook met ecocheques steps, eenwielers en hoverboards kopen Vanaf 1 september kunnen werknemers zich ook nieuwe milieuvriendelijke vervoersmiddelen aanschaffen met ecocheques. Dat heeft de Nationale Arbeidsraad beslist. Het gaat meer specifiek over steps, eenwielers en hoverboards die je meer en meer ziet in het straatbeeld.
18/07 14u15  Einde van een tijdperk: laatste V40 loopt van de band bij Volvo Cars Gent Lees meer >
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/07 18u15  ASMI boekt record aan orders ASMI, toeleverancier aan de chipindustrie, heeft afgelopen twee kwartaal meer orders dan ooit verwerkt. Dat constateert topman Chuck del Prado bij de resultaten die dinsdag nabeurs werden gepresenteerd.
23/07 18u00  Moody's: Nederlandse bankensector stabiel De vooruitzichten voor de Nederlandse bankensector blijven stabiel, dankzij de goede kwaliteit van leningen door het gunstige economische klimaat. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de bankensector in Nederland.
23/07 17u45  Piekende AEX nadert 600 punten De Amsterdamse beursgraadmeter AEX is dinsdag naar het hoogste punt in 18 jaar gestegen. Meevallende bedrijfscijfers en de verwachting van nieuwe stimuleringsmaatregelen door centrale banken stuwden de index.11 
23/07 16u30  Verkoop bestaande woningen VS gedaald De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in juni met 1,7 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
23/07 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone verbeterd Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/07 16u15  Zonnige dag op Europese beurzen De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag mooie winsten zien. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij chipbedrijven werden stevige plussen geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van resultaten.
23/07 16u15  Beurs knalt record aan diggelen Waarom is de AEX naar het hoogste niveau in 18 jaar gestegen? Kan de Amsterdamse beursgraadmeter nog verder stijgen of ligt een correctie op de loer? Op deze en andere vragen geven beleggingsexperts antwoord.
23/07 16u00  Zo verdien je als belegger aan de zomerhitte Beleggers kunnen een appeltje voor de dorst verdienen aan de huidige zomerhitte. Fabrikanten van ijs, bier en frisdrank doen uitstekende zaken als de temperatuur stijgt.10 
23/07 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroom De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.12 
23/07 15u30  IMF snijdt in groeiramingen wereldeconomie Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie verder verlaagd. Mede door de aanhoudende handelsoorlog is het daarbij onzeker of het in de ramingen opgenomen groeiherstel voor 2020 realistisch is. Hiervoor is het nodig dat de situatie in enkele probleemmarkten stabiliseert en de Verenigde Staten en China vooruitgang boeken bij het oplossen van hun handelsvete, zegt het IMF.
23/07 15u15  IMF: stop met de handelsoorlog Tarieven zijn geen goed middel om de wereldhandel in balans te krijgen, of om hervormingen bij andere landen voor elkaar te krijgen. Om de economie echt op de rails te krijgen, moeten landen zelf aan de slag. Niet alleen in eigen land, maar ook op internationaal vlak.
23/07 15u00  'Wall Street verwerkt stroom aan cijfers' De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met groene koersborden. De aandacht van beleggers is gericht op de stroom van handelsupdates waarmee bedrijven deze week in grote getale komen. De marktvorsers zijn in het bijzonder gespitst op tegenvallende signalen in verband met de handelsoorlog. Ook de nieuwe ramingen van het IMF voor de groei van de wereldeconomie staan op de agenda.10 
23/07 15u00  DAF-moeder Paccar blijft goed presteren De Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het tweede kwartaal opnieuw geprofiteerd van de sterke vraag naar vrachtwagens. Ook verkocht het bedrijf veel vrachtwagenonderdelen. Het moederbedrijf van het Nederlandse DAF voerde de omzet daardoor op tot recordhoogte.
23/07 15u00  KLM moet opvang schildpadden betalen KLM moet betalen voor de noodopvang van schildpadden die twee jaar geleden door de luchtvaartmaatschappij onder erbarmelijke omstandigheden waren vervoerd.
23/07 15u00  Lockheed Martin verhoogt prognoses Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft zijn winst en omzet in het tweede kwartaal opgevoerd. De maker van gevechtsvliegtuigen, raketten en radarsystemen ziet in de resultaten aanleiding zijn verwachtingen voor heel het jaar opwaarts bij te stellen.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 17u25
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/07 23u30  Het valt op: pensioenfondsen investeren maar weinig in huurhuizen. Waarom? Woningcorporaties zijn nog steeds de grootste aanbieder van huurwoningen, blijkt uit de Volkskrant Huisbazen Top-300, die zaterdag werd gepubliceerd. Toch kijkt de overheid vooral naar pensioenbeleggers voor nieuwbouw om het tekort aan huurwoningen te verkleinen. Maar hoe dan?
22/07 20u15  Kan reus Schiphol een kopje kleiner? Een poging tot duiding in vijf hoofdstukken Zomerdrukte op Schiphol, met lange rijen voor de incheckbalies. Geen beter bewijs voor het grote belang van de luchthaven voor de economie, toch? Zeker. Maar hoe groot is die bijdrage precies? En valt die wel zo exact uit te rekenen?
22/07 19u30  Is leeftijdsdiscriminatie de grootste vorm van ongelijkheid? Wehkamp heeft in een missive 74-plussers laten weten dat gespreid betalen met krediet niet meer mogelijk is. Ook kunnen 74-plussers niet meer met geleend geld spullen kopen. Het postorderbedrijf met twee miljoen vaste klanten – 48 procent van de Nederlanders koopt er wel eens iets – zegt door waakhond AFM (Autoriteit Financiële Markten) verplicht te worden om ouderen tegen zichzelf in bescherming te nemen en erfgenamen niet met schulden te belasten.
22/07 09u15  Vormt de cryptomunt van Facebook daadwerkelijk een bedreiging? Van Europa tot de Verenigde Staten reageren politici en centrale bankiers als door een wesp gestoken op de plannen van Facebook voor een eigen munt, de Libra. Wat staat er op het spel dat de gemoederen zo hoog oplopen?
22/07 00u00  Altijd op zoek naar de ultieme waterglijbaan Groter, langer, sneller: de komende zomerweken zullen miljoenen vakantiegangers zich van een attractie van Van Egdom storten. ‘Iedereen gaat van de glijbaan af, maar niemand beseft dat die ook ergens wordt gemaakt.’
21/07 23u15  Staan en hangen wordt nieuwe manier van treinreizen (als het aan de Israëlische Spoorwegen ligt) In de strijd tegen overvolle treinen gaan de Israëlische spoor­wegen over tot een drastisch middel: minder zitplaatsen.
21/07 23u15  Urker trots: ‘Dit is nog echte Nederlandse maakindustrie’ In 1922 vormden Urker vissers een coöperatie om samen brandstof in te kopen. Dat gaf stabiliteit. Een eeuw later is het er met het pulskorverbod, de dreigende Brexit en windmolens op zee niet kalmer op geworden bij VCU.
21/07 23u00  Trotse Urker visserscoöperatie: ‘Dit is nog echte Nederlandse maakindustrie’ In 1922 vormden Urker vissers een coöperatie om samen brandstof in te kopen. Dat gaf stabiliteit. Een eeuw later is het er met het pulskorverbod, de dreigende Brexit en windmolens op zee niet kalmer op geworden bij VCU.
20/07 15u30  We moeten kiezen tussen groei en groen: ‘Eigenlijk hebben we een ramp nodig’ De economie voluit laten draaien én verduurzamen: het zou een nieuw kunststuk worden uit polderland Nederland. Nu gooien stikstofeisen roet in het eten. En voor het typisch Haagse ‘even niets doen’ is het te laat.
20/07 14u45  ‘Verdienmodel’ was te lang een vies woord bij duurzame supermarktketen Marqt Het zijn zware tijden voor Marqt, de Randstedelijke superketen met de focus op vers, biologisch, ambachtelijk. Het concept is niet langer uniek. Maar bovenal is ‘verdienmodel’ bij Marqt te lang een vies woord geweest.
20/07 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
19/07 10u45  Hoe de uitgekotste stekkerhybride toch nog van pas kan komen in gevecht met CO2-uitstoot De plug-inhybride, een auto die zowel op benzine als elektrisch kan rijden, leek snel uit het beeld te verdwijnen. Het belastingvoordeel viel weg, de verkoop stortte in en het slechte imago werkte niet mee. Maar vorig jaar namen de verkopen weer toe. Verdient dit type auto een tweede kans?
19/07 00u00  Trump en de NAVO overdrijven schandelijk met hun uitgaven voor defensie Het is ook een goedmakertje voor het feit dat hij zichzelf vanwege hielspoor liet afkeuren voor militaire dienst op het hoogtepunt van de Vietnamoorlog in 1968, zei hij onlangs in een interview met de Britse journalist Piers Morgan.
18/07 19u30  Hoe de uitgekotste hybride auto toch nog van pas kan komen in gevecht met CO2-uitstoot De plug-inhybride, een auto die zowel op benzine als elektrisch kan rijden, leek snel uit het beeld te verdwijnen. Het belastingvoordeel viel weg, de verkoop stortte in en het slechte imago werkte niet mee. Maar vorig jaar namen de verkopen weer toe. Verdient dit type auto een tweede kans?
18/07 19u30  Is het normaal dat ik straf krijg voor het opzeggen van mijn betaalrekening? Na een artikel in de Volkskrant over het overstappen naar een duurzame bank nam ik contact op met ING om mijn betaalrekening op te zeggen. Als ik vertrek, ga ik over mijn ING-hypotheek van 100.000 euro jaarlijks 250 euro meer rente betalen. Is zo’n wegloopboete normaal?
Laatste update: maandag 22 juli 2019, 23u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/07 18u15  Uit de bocht tijdens zeventiende editie van Kerkstraat Plage Het zomerse stadsfestival Kerkstraat Plage, op de grens van Borgerhout en Antwerpen-Noord, rekent op liefst tweehonderd vrijwilligers om dit jaar de handen uit de mouwen te steken om het driedaagse feest tot in de puntjes te verzorgen. Blikvanger dit jaar: de ludieke estafetteloop Den Bocht van Willibrord.
23/07 18u15  Transfervrije Filipe Luis ziet droom uitkomen met transfer naar Braziliaanse topclub Flamengo De Braziliaanse topclub Flamengo heeft dinsdag op Twitter de komst van linksachter Filipe Luis bekendgemaakt. De Braziliaan was transfervrij nadat zijn contract bij Atlético Madrid op 30 juni afliep.
23/07 18u00  WK ZWEMMEN. Louis Croenen pakt Olympisch ticket in Gwangju, Xu Jiayu en Kylie Masse verlengen wereldtitel Succes voor Louis Croenen op het WK langebaanzwemmen in Zuid-Korea. De Belgische zwemmer bereikte de halve finale van de 200 meter vlinderslag en klokte op tijd voor het Olympische limiet. De halve finale bleek uiteindelijk het eindstation te zijn voor Croenen. Valentine Dumont overleefde eveneens de kwalificatiereeksen op de 200 meter vrije slag, maar vond haar waterloo in de halve finale.
23/07 18u00  Caleb Ewan bezorgt Soudal-Lotto een derde ritzege na meesterlijke spurt, exit Jakob Fuglsang na valpartij De Australiër Caleb Ewan spurtte in Nîmes naar zijn tweede ritzege in zijn debuuttour, het was de derde ritwinst voor Soudal-Lotto. De opgave van Jakob Fuglsang, het nummer negen uit het algemeen klassement, was naast de onvermijdelijke massaspurt het belangrijkste wapenfeit van de dag.
23/07 17u45  HERBELEEF. Caleb Ewan sprint naar de zege in Nîmes Een dag na de tweede rustdag krijgen de renners in de Tour de France in theorie een etappe om de spieren warm te draaien. 177 kilometer met start een aankomst in Nïmes. Helemaal plat is het in het departement van de Gard nooit, maar met slechts één helling van vierde categorie zijn alle ingrediënten aanwezig voor een zevende massasprint in de Tour. Op het eerste gezicht, want het zijn nog steeds de renners die de afloop van een rit bepalen.
23/07 17u45  Limburgse magistraat aangevallen in Antwerpse gevangenis De Tongerse magistraat die begin deze maand werd aangehouden op verdenking van schriftvervalsing en witwaspraktijken, is afgelopen vrijdag aangevallen in de Antwerpse gevangenis. Het parket opent een onderzoek naar slagen en verwondingen. Hoe erg de man er aan toe is, is niet geweten.
23/07 17u45  Belgische handballers kennen hun tegenstanders op weg naar WK 2021 Dinsdag werd op het hoofdkwartier van de Europese Handbalfederatie (EHF) in Wenen geloot voor de barragewedstrijden betreffende het behoud in de kwalificatierondes in aanloop van het EK 2022 en voor de kwalificatierondes in aanloop van het WK 2021. In tegenstelling tot eerdere lotingen was het lot de Red Wolves eerder gunstig gezind.
23/07 17u30  Ondanks alle speculaties gaat Neymar met PSG gewoon mee op stage naar China De Braziliaanse aanvaller Neymar gaat met Paris Saint-Germain mee naar China, voor een aantal oefenduels en de wedstrijd om de Franse Supercup op 3 augustus in Shenzhen tegen Stade Rennes. De 27-jarige superster meldde zich na zijn vakantie een week te laat in Parijs. Neymar, die deze zomer openlijk flirtte met zijn vorige club FC Barcelona, moest zich daarvoor verantwoorden bij de clubleiding.
23/07 17u30  Code rood voor het eerst van kracht in België Vanaf morgen geldt in het hele land code rood door de hitte. Dat heeft het KMI zopas bekendgemaakt. Het is de eerste keer ooit dat de alarmfase in werking treedt. Bij code rood waarschuwt de overheid iedereen om zich te beschermen tegen de hitte en niet enkel de risicogroepen zoals kinderen en ouderen.
23/07 17u30  Lier Centraal start een uur later Door de aangekondigde hitte begint Lier Centraal op donderdag 25 juli een uur later dan normaal, dus om 20u in plaats van om 19u.
23/07 17u30  Voortaan ook betalen met Payconiq op gemeentehuis In Sint-Katelijne-Waver kan je in het gemeentehuis en op evenementen van de gemeente en de bibliotheek voortaan betalen via de app Payconiq. Er wordt ook onderzocht of het betaalsysteem aan het kampeerautoterrein en de uitleenterminal in de bibliotheek uitgerust kunnen worden met een QR-code zodat de app ook daar gebruikt kan worden.
23/07 17u30  Parket over arrestatie Nederlandse actrice op Tomorrowland: “Rol of niet, het blijft strafbaar” De 34-jarige Nederlandse actrice Imanuelle Grives, die op Tomorrowland werd gearresteerd met grote hoeveelheden drugs in haar bezit, blijft nog minstens tot vrijdag opgesloten. De verklaring dat ze zich wou voorbereiden op een acteerrol wordt nog onderzocht. “Maar het blijven strafbare feiten”, stelt het Antwerpse parket.
23/07 17u15  Voortaan ook betalen met Payconiq In Sint-Katelijne-Waver kan je in het gemeentehuis en op evenementen van de gemeente en de bibliotheek voortaan betalen via de app Payconiq. Er wordt ook onderzocht of het betaalsysteem aan het kampeerautoterrein en de uitleenterminal in de bibliotheek uitgerust kunnen worden met een QR-code zodat de app ook daar gebruikt kan worden.
23/07 17u15  Op minder dan week voor start van competitie stelt Waasland-Beveren zijn shirtsponsor voor Zaterdag speelt Waasland-Beveren tegen Club Brugge zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, pas vandaag werd de nieuwe shirtsponsor voorgesteld. “Met heel veel fierheid stellen we onze sponsor voor: Starcasino zal vanaf dit seizoen de borst van onze spelers kleuren.”
23/07 17u15  BOEK. Roberto Saviano - Wrede kus De naam van Roberto Saviano (1979) zal voor eeuwig en altijd verbonden blijven aan zijn internationale bestseller Gomorra, waarin hij de economische opgang en dominantie van de uiterst gewelddadige Camorra in zijn geboortestad Napels beschrijft. Deze misdaadorganisatie, een amalgaam van tientallen families die elk het bewind voeren over een of meerdere wijken van de stad, bleek absoluut niet gediend met deze ‘reclame’ en zette een prijs op Saviano’s hoofd. Die leeft sindsdien ondergedoken en onder voortdurende politiebescherming.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/07 18u00  Een huis is de voorbije drie maanden gemiddeld 10.000 euro duurder geworden. Hoe komt dat? Een huis is de voorbije drie maanden alweer gemiddeld 10.000 euro duurder geworden. En het einde van de prijsstijgingen is nog niet bereikt. Hoe...
23/07 12u30  Deliveroo veroordeeld in Spanje voor sociale fraude De Britse koerierdienst Deliveroo is voor een Spaanse rechtbank veroordeeld voor sociale fraude. Zowat 500 medewerkers van Deliveroo in Madrid...
23/07 11u45  Top 5 meest gestelde vragen over groene stroom Ons land heeft nog een pak werk voor de boeg, wil het de Europese doelstellingen op het vlak van hernieuwbare energie halen. De transitie naar...
23/07 11u15  De vijf meest gestelde vragen over groene energie Ons land heeft nog een pak werk voor de boeg, wil het de Europese doelstellingen op het vlak van hernieuwbare energie halen. De transitie naar...
23/07 11u15  Woningen 30.000 euro duurder in 5 jaar: hoeveel kost een huis in uw streek? Nooit werden in België meer woningen verkocht dan in de eerste zes maanden van dit jaar. Een woonhuis in België kostte in het tweede trimester van...
23/07 10u00  Woningen 30.000 euro duurder in 5 jaar, maar nog nooit werden er zoveel verkocht Nooit werden in België meer woningen verkocht dan in de eerste zes maanden van dit jaar. Een woonhuis in België kostte in het tweede trimester van...
23/07 09u45  Beleggingsfondsen: wat zijn ze en waarom zijn ze toch interessant? Wie wat centen op een spaarrekening heeft geparkeerd, krijgt van zijn bankier vroeg of laat de vraag of hij in een beleggingsfonds wil stappen....
23/07 09u45  Nooit meer huizen verkocht in België ondanks prijs: woningen laatste vijf jaar 30.000 euro duurder Nooit werden in België meer woningen verkocht dan in de eerste zes maanden van dit jaar. Een woonhuis in België kostte in het tweede trimester van...
23/07 09u45  Van Overtveldt: “Niet onze schuld dat begrotingstekort oploopt” Dat het structurele begrotingstekort dit jaar oploopt tot 7 miljard euro, of bijna 4 miljard euro meer dan oorspronkelijk vooropgesteld, is volgens...
23/07 09u30  Gemiddelde prijs woonhuis in België met 10.000 euro gestegen in jaar tijd Een woonhuis in België kostte in het tweede trimester van dit jaar gemiddeld 260.145 euro. Het gaat om een stijging met 3,7 procent ten opzichte...11 
23/07 08u45  Waarom een beleggingsfonds ook voor u interessant kan zijn Wie wat centen op een spaarrekening heeft geparkeerd, krijgt van zijn bankier vroeg of laat de vraag of hij in een beleggingsfonds wil stappen....
23/07 08u45  Blunders tijdens het sollicitatiegesprek: doe dit vooral niet! Je bent waarschijnlijk zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek, dus een stomme grap of onhandig antwoord kan je zomaar ontglippen. Gooi jezelf...
23/07 08u00  5 dingen om nooit te doen tijdens een sollicitatiegesprek Je bent waarschijnlijk zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek, dus een stomme grap of onhandig antwoord kan je zomaar ontglippen. Gooi jezelf...
23/07 07u30  Duizend ritten per dag met autodeeldienst Share Now in Brussel Met de autodeeldienst Share Now, tot februari nog DriveNow, leggen gebruikers in Brussel gemiddeld 1.000 ritten per dag af. Het platform van...10 
23/07 06u30  Consument krijgt minder gewicht dan verpakking belooft Minister van Consumentenzaken Wouter Beke (CD&V) laat de gewichtsaanduidingen op voorverpakte voedingswaren extra controleren. Nu wordt bij één op...11 
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/07 17u30  Johnson brengt een 'no deal-Brexit' dichterbij: Dit zou dat betekenen Met de keus voor Boris Johnson als premier lijkt het scenario van een Brexit zonder afsprakenpakket met de Europese Unie een reële optie. Maar wat betekent dit eigenlijk precies? NU.nl beantwoordt vragen over een 'no deal-Brexit'.
23/07 17u00  EU 'staat klaar om terug te slaan' bij Amerikaanse aanval op autosector Als de Amerikanen hun plan doorzetten om extra invoertarieven op Europese auto's te heffen, zal de EU direct terugslaan met extra invoertarieven op 35 miljard euro aan Amerikaanse producten. Volgens Eurocommissaris Cecilia Malmström ligt de lijst met tegenmaatregelen 'in principe al klaar'.
23/07 16u45  EU: 'Lijst met represailles voor Amerikaanse aanval op autosector' Als de Amerikanen hun plan doorzetten om extra invoertarieven op Europese auto's te heffen, zal de EU direct terugslaan met extra invoertarieven op 35 miljard euro aan Amerikaanse producten. Volgens Eurocommissaris Cecilia Malmström ligt de lijst met tegenmaatregelen 'in principe al klaar'.
23/07 16u30  EU: Represailles liggen klaar voor Amerikaanse aanval op Europese autosector Als de Amerikanen hun plan doorzetten om extra invoertarieven te heffen op Europese auto's, zal de EU direct terugslaan met extra invoertarieven op 35 miljard euro aan Amerikaanse producten. 'De lijst ligt in principe al klaar', aldus Eurocommissaris Cecilia Malmström.
23/07 16u00  Hasbro verkoopt meer speelgoed door succes Avengers- en Spiderman-films Speelgoedmaker Hasbro heeft in het tweede kwartaal van 2019 meer speelgoed verkocht. Volgens het Amerikaanse bedrijf ging de omzet omhoog door de successen van de films Avengers: Endgame en Spiderman: Far From Home.
23/07 15u00  Hasbro verkoopt meer speelgoed door succes Avengers- en Spidermanfilms Speelgoedmaker Hasbro heeft in het tweede kwartaal van 2019 meer speelgoed verkocht. Volgens het Amerikaanse bedrijf ging de omzet omhoog na de successen van de films Avengers: Endgame en Spiderman: Far From Home.
23/07 14u15  KLM moet half miljoen betalen voor opvang van 'opgepropte' schildpadden Vliegmaatschappij KLM moet opdraaien voor de opvangskosten van elfduizend schildpadden die in de zomer van 2017 werden opgepikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), maakt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dinsdag bekend.
23/07 12u30  KLM moet noodopvang van 'opgepropte' schildpadden op doorreis betalen Vliegmaatschappij KLM moet opdraaien voor de opvangskosten van elfduizend schildpadden die in de zomer van 2017 werden opgepikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat maakt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dinsdag bekend.
23/07 12u15  KLM betaalt opvang van schildpadden die op doorreis waren Vliegmaatschappij KLM moet opdraaien voor de opvangskosten van elfduizend schildpadden die in de zomer van 2017 werden opgepikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat maakt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dinsdag bekend.
23/07 12u15  Zzp'ers mogen van ACM prijsafspraken over minimumtarief maken Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) kunnen collectief afspraken maken over hun beloning om aan een minimuminkomen te komen, staat in de dinsdag verschenen Concept-leidraad tariefafspraken zzp'ers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
23/07 12u00  Zzp'ers mogen van kartelwaakhond ACM prijsafspraken over inkomen maken Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) kunnen collectief afspraken maken over hun beloning om aan een minimuminkomen te komen. Dat staat dinsdag in de 'concept-Leidraad tariefafspraken zzp'ers' van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).10 
23/07 11u30  AEX bereikt hoogste stand in ruim achttien jaar De AEX-index heeft dinsdag de hoogste stand in ruim achttien jaar bereikt. De beursindex steeg dinsdagochtend met 0,87 procent naar 581,60 punten. Het is de hoogste stand sinds mei 2001.12 
23/07 10u30  Basic-Fit groeit verder en heeft nu meer dan twee miljoen leden De Nederlandse fitnessketen Basic-Fit heeft in het eerste halfjaar van 2019 27 procent meer omzet geboekt in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Ook nam het aantal leden verder toe. Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend.
23/07 08u45  Ketens Bakker Bart en Bakerstreet gaan op in nieuw bedrijf Bakker Bart en Bakerstreet fgaan op in een nieuw bedrijf, meldt de nieuw opgerichte combinatie maandag. De namen van de ketens blijven behouden.10 
23/07 08u30  'Flink meer hotelovernachtingen in Amsterdam in eerste deel van 2019' Amsterdamse hotels hebben een sterk begin van het jaar achter de rug, schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van cijfers van het economisch bureau van ABN Amro. In de eerste vier maanden van dit jaar waren er 12,5 procent meer hotelovernachtingen in de hoofdstad dan in dezelfde periode vorig jaar.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/07 13u45  Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk! Economieredacteur Servaas van der Laan renoveerde samen met zijn vriendin een jarentwintighuis in Rotterdam. Stress? Relatietest? Dat viel reuze mee. Zeven tips om van je verbouwing een succes te maken. 1. Neem de tijd: lang leve de voorpret! Al tijdens de bezichtiging van het huis, een door honderd jaar sociale huur uitgewoond pand, jeukten onze … Continued The post Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/07 00u00  ?Onze slechte concurrentiepositie komt door regelzucht en belastingdruk? Pakketjes uit China worden veel te goedkoop naar Nederland verstuurd, vindt de VVD. Nederlandse ondernemers zijn daardoor de dupe van de opmars van Chinese internetwinkels. Wij vroegen u naar uw mening hierover. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor … Continued The post ‘Onze slechte concurrentiepositie komt door regelzucht en belastingdruk’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/07 00u00  ?Producten uit China zijn veel te goedkoop? Pakketjes uit China worden veel te goedkoop naar Nederland verstuurd, vindt de VVD. Nederlandse ondernemers zijn daardoor de dupe van de opmars van Chinese internetwinkels. In het AD van donderdag pleit de VVD voor ingrijpen van het kabinet. Dit jaar bestellen Nederlanders naar schatting zo?n 27 miljoen pakketjes in China. Vooral de Chinese internetwinkel Alibaba … Continued The post ‘Producten uit China zijn veel te goedkoop’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 00u00  Vernieuwing pensioenstelsel: dit betekent het voor u ?Het is ons gelukt,? met die woorden presenteerde minister Wouter Koolmees (D66) het concept-pensioenakkoord woensdag in Den Haag. Na negen jaar onderhandelen wordt het Nederlandse pensioenstelsel vernieuwd, mits de leden van vakbond FNV akkoord gaan. De komende jaren dreigden pensioenkortingen voor miljoenen Nederlanders en er was de politiek veel aan gelegen om dat te voorkomen. … Continued The post Vernieuwing pensioenstelsel: dit betekent het voor u appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 00u00  Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen Ontwikkelt de binnenstad van Amsterdam zich tot een pretpark? Waar de kwaliteit van het winkelen en uitgaan verloren gaat? In een soort mengelmoes van evenementen en attracties? Bevolkt door schreeuwende bezoekers? Die zich grenzeloos misdragen? Volgens velen klopt dit beeld. En Hans van Tellingen kan het ook zelf beamen. Want sinds 1993 is hij werkzaam … Continued The post Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 00u00  Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) Een paar maanden geleden verscheen Waarom stenen winkels winnen. En webwinkels verliezen. Hans van Tellingen schreef dit boek met achttien medeauteurs, allen retailspecialist. Steeds meer deskundigen geloven – en kunnen onderbouwen – waarom stenen winkels zullen winnen. Zij betogen dat een verdienmodel met een webwinkel en thuisbezorging een verliesgevende activiteit zal blijven. In dit artikel … Continued The post Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 00u00  Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels Met een stortvloed aan klimaatregels drijft de overheid de prijs van nieuwbouwwoningen op. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) na publicatie van cijfers over de woningmarkt. Het afgelopen kwartaal daalde de verkoop van nieuwe woningen met 13 procent. De verkoop van nieuwbouwhuizen daalt al anderhalf jaar, maar nog niet eerder was de daling … Continued The post Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 14u15  Eigen huis voor onderwijzer en politieagent onbetaalbaar Een huis kopen is de afgelopen jaren voor mensen met een middeninkomen steeds moeilijker geworden. Dat blijkt uit berekeningen van het Economisch Bureau van Rabobank waarover dagblad De Telegraaf schrijft. Het percentage huizenbezitters onder de middeninkomens was in 2012 nog 64,4 procent. Vorig jaar was dat gedaald naar 61,3 procent. Mensen met een middeninkomen zagen … Continued The post Eigen huis voor onderwijzer en politieagent onbetaalbaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/07 10u15  ?De bevolking is aangepraat dat er een groot probleem is met pensioenen? Vakbond FNV wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. Moeten we ons houden aan de afspraken in het pensioenakkoord?, vroegen we u. Of moeten we terughoudend zijn met maatregelen die achteraf misschien helemaal niet nodig blijken? In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘De bevolking is aangepraat dat er een groot probleem is met pensioenen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 15u30  ?Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord? Vakbond FNV neemt een maand na de gemaakte afspraken al afstand van het pensioenakkoord. De vakbond wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. ‘Nu korten zou een drama zijn,’ zegt FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga woensdag in een interview in De Telegraaf. In het Pensioenakkoord … Continued The post ‘Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 13u45

Express.be

Verbergen Tonen
23/07 17u40  Huawei hielp Kim Jong-un een gsm-netwerk bouwen dat elke burger door 8 ministeries laat bespieden Lees meer >
23/07 15u39  AGI: Microsoft stopt miljard dollar in A.I. die alle capaciteiten van ons brein reproduceert Lees meer >
23/07 14u00  Moskou krijgt grootste gezichtsherkenningsapparaat ter wereld De ganse wereld reageerde de voorbije week op haast paranoïde manier op het succes van FaceApp, een Russische app die een oudere versie van jezelf genereert. Ondertussen bouwt het stadsbestuur van de Russische hoofdstad Moskou in alle stilte het grootste gezichtsherkenningsapparaat ter wereld uit. Dat systeem zal worden uitgebouwd in samenwerking met Sberbank, Ruslands belangrijkste … The post Moskou krijgt grootste gezichtsherkenningsapparaat ter wereld appeared first on Express.
23/07 12u15  Refurbished Iphones zijn populair, maar zit er ook toekomst in? Geschreven met de input van telefoondiscounter.nl In de wereld van refurbished smartphones doen zich veel ontwikkelingen voor. Een iPhone refurbished kopen is de laatste jaren steeds populairder geworden, waardoor de markt van gereviseerde iPhones flink gegroeid is. Maar waar gaat het heen met de sector? Welke ontwikkelingen op het gebied van de verkoop van de … The post Refurbished Iphones zijn populair, maar zit er ook toekomst in? appeared first on Express.11 
22/07 21u25  Democratische kandidaat kan in 2020 ruim 5 miljoen stemmen meer halen dan Trump en nog verliezen Lees meer >
22/07 17u15  Tijdperk van digitale pamper is aangebroken Verily, een bedrijf dat deel uitmaakt van de Alphabet holding waartoe ook Google behoort, werkt samen met Procter & Gamble aan een digitale pamper. Door sensoren in de luier te steken komen ouders via een app te weten wanneer de luier nat is. Dankzij het gebruik van andere software en video worden data verzameld die … The post Tijdperk van digitale pamper is aangebroken appeared first on Express.
22/07 15u45  Regering Trump bouwde exact zero meter van de beloofde muur De regering Trump heeft in de 30 maanden sinds president Trump aan de macht kwam niet één meter van de tijdens de campagne beloofde muur gebouwd aan de grens tussen de VS en Mexico. Tot nog toe repareerde men enkel bestaande hekken, die aan vervanging toe waren. Het nieuws werd vorige week bevestigd door de … The post Regering Trump bouwde exact zero meter van de beloofde muur appeared first on Express.
22/07 14u30  ‘Chinese Nasdaq’ lijkt meer op een casino: STAR Market gaat 140% hoger op eerste beursdag China heeft maandag een nieuwe aandelenmarkt geopend met focus op tech-aandelen. Ook aandelen van bedrijven die actief zijn op wetenschappelijk gebied worden mee opgenomen. De Science and Technology Innovation Board of STAR Market is een persoonlijk project van de Chinese leider Xi Jinping. Op die manier wil het land Chinese investeerders aanmoedigen om in bedrijven … The post ‘Chinese Nasdaq’ lijkt meer op een casino: STAR Market gaat 140% hoger op eerste beursdag appeared first on Express.
22/07 14u21  ?Chinese Nasdaq? lijkt meer op een casino: STAR Market gaat 140% hoger op eerste beursdag Lees meer >
22/07 01u15  Estland maakt openbaar vervoer gratis; andere EU-landen komen kijken Nadat de Estse hoofdstad Talinn in 2013 als eerste hoofdstad wereldwijd gratis openbaar vervoer introduceerde voor alle burgers, hebben ondertussen 11 van de 15 Estse provincies dat concept gekopieerd. Het land heeft nu de doelstelling om het allereerste land ter wereld te worden waar openbaar vervoer gratis is voor iedereen. Het idee om het trams … The post Estland maakt openbaar vervoer gratis; andere EU-landen komen kijken appeared first on Express.
21/07 18u12  18 schokkende feiten over de globale watercrisis Lees meer >
20/07 05u52  Brexit: no-deal komt met veel onzekerheid; Leave-stemmers blijven vastberaden Lees meer >
19/07 21u30  Brexit: no-deal komt met veel onzekerheid, maar Leave-stemmers zijn vastberaden Leden van de Conservatieve Tory-partij hebben een plan om de Britse koningin Elizabeth te vragen de volgende Europese top bij te wonen om zo een nieuw uitstel van de Brexit te bekomen. Deze Tories zijn dermate bezorgd dat de volgende Britse premier de wil van het parlement naast zich neer zal leggen dat ze het … The post Brexit: no-deal komt met veel onzekerheid, maar Leave-stemmers zijn vastberaden appeared first on Express.
19/07 16u15  4 karakteristieken die voorspellen of u een CEO zal worden Wie ambities koestert om een onderneming te leiden, moet over een aantal fundamentele eigenschappen beschikken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Chicago en de Copenhagen Business School, gebaseerd op interviews met 2.600 kandidaten voor hogere kaderfuncties, waarbij dertig verschillende karaktereigenschappen – zoals onder meer integriteit, creativiteit of doorzettingsvermogen … The post 4 karakteristieken die voorspellen of u een CEO zal worden appeared first on Express.
19/07 15u15  Internetbank N26: “Winstgevendheid is voor ons geen essentiële indicator” N26, een Duitse neo-bank die een aantal Europese online banken groepeert en haar focus richt op millennials, heeft 170 miljoen dollar opgehaald in een tweede kapitaalronde. Het bedrijf wordt daarmee op 3,5 miljard dollar gewaardeerd. N26 commercialiseert financiële producten als betaalrekeningen en betaalpassen, die exclusief via mobiele apps en internetbanking kunnen worden beheerd. De bank … The post Internetbank N26: “Winstgevendheid is voor ons geen essentiële indicator” appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 17u40
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Trump en Congres bereiken akkoord over begroting23/07 03u30 - Nu.nl Economie: De Amerikaanse regering en de leiders van het Congres hebben een akkoord bereikt over de begroting en verhoging van het schuldenplafond.
16x Beursupdate: AEX op Wall Street23/07 00u11 - Beurs.nl: Lees meer >
14x Grote drukte op Belgische woningmarkt23/07 09u30 - Trends.be: Belgen blijven zeer actief op de vastgoedmarkt. De Notarissen spreken over het drukste tweede trimester sinds 2007.
14x Trump en Congres bereiken akkoord over begroting en verhoging schuldenplafond23/07 02u45 - Nu.nl Economie: De Amerikaanse regering en de leiders van het Congres hebben een akkoord bereikt over de begroting en verhoging van het schuldenplafond.
13x Belgische woningen 10.000 euro duurder in één jaar tijd23/07 11u30 - Trends.be: De Belgen blijven zeer actief op de vastgoedmarkt. De notarissen spreken over het drukste tweede kwartaal sinds 2007.
13x Boerenbond scheurt broek aan Greenyard23/07 11u00 - Trends.be: De ingestorte beurskoers van de groente- en fruitverkoper Greenyard zadelde de Boerenbonddochter Agri Investment Fund vorig jaar op met een verlies van 10 miljoen euro. De onderneming wacht nog altijd op een deel van de centen voor de verkoop van haar aandelen aan Greenyard-topman Hein Deprez.
13x Deliveropa: Jacques bezorgt op zijn 82ste frietjes nog aan huis23/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Hij is net 82 jaar geworden, maar toch rijdt Jacques nog rond tussen de oranje en lichtblauw gekleurde studenten die in Antwerpen maaltijden aan huis bezorgen. Drie of vier avonden per week levert hij frietjes met zijn Ford Fiesta. Omdat hij houdt van de babbeltjes met de mensen, om zijn zoon de friturist wat meer te zien en omdat hij het niet leuk vindt om “gewoon thuis een beetje te chillen”.
12x Wall Street opent hoger na cijferstroom23/07 15u45 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.
12x AEX bereikt hoogste stand in ruim achttien jaar23/07 11u30 - Nu.nl Economie: De AEX-index heeft dinsdag de hoogste stand in ruim achttien jaar bereikt. De beursindex steeg dinsdagochtend met 0,87 procent naar 581,60 punten. Het is de hoogste stand sinds mei 2001.
12x Aandeelhouder koopt rest aandelen Atrium23/07 08u45 - Beurs.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
30875
Gelezen:
30333
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven