zondag 22 september 2019, week 38


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/09 16u00  Macrocijfers domineren beursweek AMSTERDAM (AFN) - De handel op de aandelenbeurzen zal deze week vooral worden bepaald door een grote hoeveelheid macrocijfers. Verder blijft de aandacht uitgaan naar ontwikkelingen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Een Chinese delegatie zette vrijdag de koersen op Wall Street onder druk, door eerder dan gepland uit de VS te vertrekken.10 
22/09 13u00  Indiaas Petronet stapt in lng-project VS HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase energiebedrijf Petronet LNG steekt circa 7,5 miljard dollar in een Amerikaanse lng-project van Tellurian. Het gaat om onder meer om een te realiseren terminal voor vloeibaar gemaakt aardgas in Louisiana. De kapitaalinjectie is een van de grootste buitenlandse investeringen in een Amerikaans schalieproject ooit.13 
22/09 12u15  Britten stellen Thomas Cook-reiziger gerust LONDEN (AFN) - Britten die met de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook op reis gaan, hoeven niet te vrezen dat ze zullen stranden in vakantielanden mocht het bedrijf onverhoopt omvallen. De Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken zei zondag dat er een noodplan klaarligt om reizigers dan terug te halen.11 
22/09 12u00  Emirates vreest latere levering Boeing 777X DUBAI (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark twijfelt of die termijn zal worden gehaald.11 
22/09 11u00  Shell waarschuwt voor concurrentiepositie AMSTERDAM (AFN) - Energiereus Shell waarschuwt bij monde van president-directeur van Shell Nederland, Marjan van Loon, om niet te veel te tornen aan de regels omtrent de winstbelasting. Strengere regels kunnen onder meer de concurrentiepositie van Shell raken, zo deelde ze mee in tv-programma WNL Op Zondag.14 
22/09 10u15  Financieel eindverantwoordelijke M&S vertrekt LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse winkelketen Marks Spencer (MS) moet alweer op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Humprey Singer kondigde zijn vertrek aan, circa anderhalf jaar na zijn aanstelling. Hij blijft nog wel aan tot een opvolger is gevonden.
22/09 10u00  Galapagos roept aandeelhouders bijeen MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos roept zijn aandeelhouders bijeen. Tijdens een bijzondere en buitengewone algemene vergadering legt de onderneming de aandeelhouders onder meer de benoeming van Daniel O'Day en Linda Higgins als bestuurders van de vennootschap voor.11 
21/09 11u15  'KPN polste Leroy al in juni als topvrouw' AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN had al in juni contact met beoogd topvrouw Dominique Leroy. De Belgische bestuurder, die op dat moment nog werkzaam was bij het Belgische Proximus, hield in eerste instantie de boot af.
21/09 10u30  Managermoeheid treft Duitsland FRANKFURT (AFN) - Management kampt in Duitsland met een slecht imago en het bedrijfsleven gaat dat voelen. De meeste werknemers bij onze oosterburen hebben absoluut geen trek in een leidinggevende rol, een tekort aan managers dreigt. Slechts 9 procent van de werknemers wil de komende vijf tot tien jaar chef worden, blijkt uit onderzoek van de Boston Consulting Group.
20/09 22u30  Wall Street in mineur door handelszorgen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Handelsspanningen tussen China en de VS staken weer de kop op. Dit nadat Chinese vertegenwoordigers een bezoek aan Amerikaanse landbouwstaten, die voor volgende week op het programma stond, afzegden. Dat zorgde er voor dat eerdere winsten op Wall Street verdampten.
20/09 20u30  Facebook grijpt in bij tienduizenden apps MENLO PARK (AFN/RTR) - Techbedrijf Facebook heeft tienduizenden apps op het sociale medianetwerk buiten werking gesteld. De ingreep is onderdeel van het lopende onderzoek naar app-ontwikkelaars dat Facebook in het voorjaar van 2018 begon in de nasleep van het privacyschandaal rond Cambrigde Analytica. Dat campagnebureau kreeg eerder ongeoorloofde toegang tot gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers.
20/09 20u00  Wall Street duikt in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de laatste sessie van de week op verlies. Handelsspanningen tussen China en de VS staken weer eens de kop op. Dit nadat Chinese vertegenwoordigers een bezoek aan Amerikaanse landbouwstaten, die voor volgende week op het programma stond, afzegden. Dat zorgde er voor dat eerdere winsten op Wall Street verdampten.
20/09 19u45  Walmart stopt verkoop e-sigaret NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse supermarktreus Walmart staakt de verkoop van e-sigaretten. Dat maakte de keten vrijdag bekend. Wel zal het nog zijn voorraden leegverkopen.
20/09 18u00  Vopak duidelijk koploper in rode AEX AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met een kleine min de handel uit gegaan. Tankopslagbedrijf Vopak was veruit de sterkste stijger in de index, geholpen door een positief analistenrapport. Elders in Europa was het beeld gemengd. Beleggers leken het wat rustiger aan te doen, na een hectische week met versoepelde monetaire maatregelen van centrale banken, heftige bewegingen op de oliemarkt en geopolitieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
20/09 17u00  'Bain Capital krijgt hulp in Osram-strijd' MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Investeerders Bain Capital en Carlyle Group krijgen mogelijk hulp van Advent International in de overnamestrijd rond verlichtingsbedrijf Osram Licht. Volgens bronnen praten de investeerders momenteel over het samen optrekken in een poging de Duitse onderneming voor de neus weg te kapen van de Oostenrijkse sensormaker AMS.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
22/09 11u00  Slechts één op drie ondernemers is een vrouw: Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen vraagt beter statuut Het statuut van zelfstandigen moet verbeterd worden, zodat ook meer vrouwen de stap durven te zetten. Die oproep lanceert zelfstandigenorganisatie NSZ vandaag in De Zondag.14 
22/09 09u45  Peter de Caluwe (De Munt): 'Opera maakt mensen gezonder' Opera heeft een economische waarde, weet Peter de Caluwe, de algemeen directeur-intendant van het operahuis De Munt in Brussel. 'Cultuur wordt gesubsidieerd, in bedrijven wordt geïnvesteerd. Waarom is dat niet hetzelfde? Ik vind dat we die terminologie moeten aanpassen.'15 
21/09 03u00  Herlees: Organisatoren spreken van 4 miljoen betogers bij wereldwijde klimaatacties Miljoenen mensen over de hele planeet, in Australië, Afrika, Azië, Europa en Amerika, nemen vrijdag deel aan de Global Strike for Future, een wereldwijde actiedag voor het klimaat. Volg alles wat u moeten weten in deze live.
21/09 01u00  Wereldwijd acties voor klimaat: ook in New York veel mensen op de been Miljoenen mensen over de hele planeet, in Australië, Afrika, Azië, Europa en Amerika, nemen vrijdag deel aan de Global Strike for Future, een wereldwijde actiedag voor het klimaat. Volg alles wat u moeten weten in deze live.
20/09 19u15  Wereldwijd acties voor klimaat: focus verschuift van Europa naar VS Miljoenen mensen over de hele planeet, in Australië, Afrika, Azië, Europa en Amerika, nemen vrijdag deel aan de Global Strike for Future, een wereldwijde actiedag voor het klimaat. Volg alles wat u moeten weten in deze live.
20/09 18u45  De balans van Trends: Europees weekendwerk en draaideurnieuws Slecht nieuws voor België: commissaris voor Mededing Margrethe Vestager opende een onderzoek naar 39 mogelijke gevallen van illegale staatssteun aan Belgische bedrijven. De Belgische douane mag zich wel op de borst kloppen, met 35 procent meer inbeslagnames van smokkelwaar dan in 2017.
20/09 18u30  De balans van Trends: Bedrijven blijven een kaskoe voor de overheid De sp.a wil het tweede deel van de hervorming van de vennootschapsbelasting stopzetten. Dat moet de staatskas spekken. Sommige politici zien bedrijven blijkbaar enkel als een kaskoe voor de overheid. Dat bleek deze week ook in Wallonië, waar de ontmanteling van het publiek-private Publifin-Nethys in chaos verloopt. Gemeenten, de provincie Luik en het Waals Gewest hadden de voorbije jaren blijkbaar...
20/09 18u30  De balans van Trends: in de Perzische Golf wordt aan een zwaardere belastingverhoging gewerkt dan in de Wetstraat Deze week stond in het teken van haperende leidingen, zowel op de Saudische olievelden als op de Amerikaanse geldmarkten. En er was de opmerkelijke zet van Francine Swiggers, die de prijs van sympathiekste bankier nooit zal winnen, en de opmerkelijke huiszoeking bij Dominique Leroy, die in mineur afscheid van Proximus moest nemen.
20/09 17u45  Nederlandse beleggers vragen uitstel benoeming Dominique Leroy bij KPN Paul Koster, directeur van de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB), vraagt telecomoperator KPN om de benoeming van Dominique Leroy tot CEO uit te stellen.
20/09 17u30  Nederlandse beleggers vragen uitstel benoeming Leroy bij KPN Paul Koster, directeur van de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB), vraagt telecomoperator KPN om de benoeming van Dominique Leroy tot CEO uit te stellen.
20/09 17u15  Federaal onderhandelaar Jean-Claude Marcourt (PS): Waals regionalist met Vlaamse centen Waals Parlementsvoorzitter Jean-Claude Marcourt wordt een van de onderhandelaars van de PS voor de vorming van een federale regering. Hij is een regionalist. Voor de Luikenaar wil dat vooral zeggen: de financiële banden met Franstalig Brussel doorknippen.
20/09 17u00  Het beleid van de centrale bankiers wijst eerder op onmacht dan almacht 'Haast alle economen twijfelen eraan of de besluiten van de ECB en de Fed meer dan een symbolische impact zullen hebben op de groei en de inflatie.' Dat zegt Danny Reweghs, directeur Strategie Inside Beleggen.
20/09 15u30  Wereldwijd acties voor klimaat: 15.000 mensen in Brussel Miljoenen mensen over de hele planeet, in Australië, Afrika, Azië, Europa en Amerika, nemen vrijdag deel aan de Global Strike for Future, een wereldwijde actiedag voor het klimaat. Volg alles wat u moeten weten in deze live.
20/09 15u00  Global Strike for Future: wereldwijd acties voor klimaat Miljoenen mensen over de hele planeet, in Australië, Afrika, Azië, Europa en Amerika, nemen vrijdag deel aan de Global Strike for Future, een wereldwijde actiedag voor het klimaat. Volg alles wat u moeten weten in deze live.
20/09 14u30  Marc De Vos (Macquarie University): 'In België gedogen we het malgoverno' Een hoge fiscale druk en tegelijk een efficiënte infrastructuur. Een federalisme dat werkt. Betaalbare pensioenen en gezondheidszorg. Een genereus, maar zeer streng migratiebeleid. Australië, bijna een jaar de thuisbasis Trends-columnist Marc De Vos, is een referentie voor België en Vlaanderen.
Laatste update: vandaag om 11u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 16u24
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/09 16u15  Macrocijfers domineren beursweek AMSTERDAM (AFN) - De handel op de aandelenbeurzen zal deze week vooral worden bepaald door een grote hoeveelheid macrocijfers. Verder blijft de aandacht uitgaan naar ontwikkelingen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Een Chinese delegatie zette vrijdag de koersen op Wall Street onder druk, door eerder dan gepland uit de VS te vertrekken.
22/09 13u00  Indiaas Petronet stapt in lng-project VS HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase energiebedrijf Petronet LNG steekt circa 7,5 miljard dollar in een Amerikaanse lng-project van Tellurian. Het gaat om onder meer om een te realiseren terminal voor vloeibaar gemaakt aardgas in Louisiana. De kapitaalinjectie is een van de grootste buitenlandse investeringen in een Amerikaans schalieproject ooit.12 
22/09 12u15  Britten stellen Thomas Cook-reiziger gerust LONDEN (AFN) - Britten die met de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook op reis gaan, hoeven niet te vrezen dat ze zullen stranden in vakantielanden mocht het bedrijf onverhoopt omvallen. De Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken zei zondag dat er een noodplan klaarligt om reizigers dan terug te halen.10 
22/09 12u00  Emirates vreest latere levering Boeing 777X DUBAI (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark twijfelt of die termijn zal worden gehaald.12 
22/09 11u00  Shell waarschuwt voor concurrentiepositie AMSTERDAM (AFN) - Energiereus Shell waarschuwt bij monde van president-directeur van Shell Nederland, Marjan van Loon, om niet te veel te tornen aan de regels omtrent de winstbelasting. Strengere regels kunnen onder meer de concurrentiepositie van Shell raken, zo deelde ze mee in tv-programma WNL Op Zondag.12 
22/09 10u15  Financieel eindverantwoordelijke M&S vertrekt LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse winkelketen Marks Spencer (MS) moet alweer op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Humprey Singer kondigde zijn vertrek aan, circa anderhalf jaar na zijn aanstelling. Hij blijft nog wel aan tot een opvolger is gevonden.
22/09 10u00  Galapagos roept aandeelhouders bijeen MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos roept zijn aandeelhouders bijeen. Tijdens een bijzondere en buitengewone algemene vergadering legt de onderneming de aandeelhouders onder meer de benoeming van Daniel O'Day en Linda Higgins als bestuurders van de vennootschap voor.
21/09 11u15  'KPN polste Leroy al in juni als topvrouw' AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN had al in juni contact met beoogd topvrouw Dominique Leroy. De Belgische bestuurder, die op dat moment nog werkzaam was bij het Belgische Proximus, hield in eerste instantie de boot af.
21/09 10u30  Managermoeheid treft Duitsland FRANKFURT (AFN) - Management kampt in Duitsland met een slecht imago en het bedrijfsleven gaat dat voelen. De meeste werknemers bij onze oosterburen hebben absoluut geen trek in een leidinggevende rol, een tekort aan managers dreigt. Slechts 9 procent van de werknemers wil de komende vijf tot tien jaar chef worden, blijkt uit onderzoek van de Boston Consulting Group.
20/09 22u30  Wall Street in mineur door handelszorgen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Handelsspanningen tussen China en de VS staken weer de kop op. Dit nadat Chinese vertegenwoordigers een bezoek aan Amerikaanse landbouwstaten, die voor volgende week op het programma stond, afzegden. Dat zorgde er voor dat eerdere winsten op Wall Street verdampten.
20/09 20u30  Facebook grijpt in bij tienduizenden apps MENLO PARK (AFN/RTR) - Techbedrijf Facebook heeft tienduizenden apps op het sociale medianetwerk buiten werking gesteld. De ingreep is onderdeel van het lopende onderzoek naar app-ontwikkelaars dat Facebook in het voorjaar van 2018 begon in de nasleep van het privacyschandaal rond Cambrigde Analytica. Dat campagnebureau kreeg eerder ongeoorloofde toegang tot gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers.
20/09 20u00  Wall Street duikt in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de laatste sessie van de week op verlies. Handelsspanningen tussen China en de VS staken weer eens de kop op. Dit nadat Chinese vertegenwoordigers een bezoek aan Amerikaanse landbouwstaten, die voor volgende week op het programma stond, afzegden. Dat zorgde er voor dat eerdere winsten op Wall Street verdampten.
20/09 19u45  Walmart stopt verkoop e-sigaret NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse supermarktreus Walmart staakt de verkoop van e-sigaretten. Dat maakte de keten vrijdag bekend. Wel zal het nog zijn voorraden leegverkopen.
20/09 18u00  Vopak duidelijk koploper in rode AEX AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met een kleine min de handel uit gegaan. Tankopslagbedrijf Vopak was veruit de sterkste stijger in de index, geholpen door een positief analistenrapport. Elders in Europa was het beeld gemengd. Beleggers leken het wat rustiger aan te doen, na een hectische week met versoepelde monetaire maatregelen van centrale banken, heftige bewegingen op de oliemarkt en geopolitieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
20/09 17u00  'Bain Capital krijgt hulp in Osram-strijd' MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Investeerders Bain Capital en Carlyle Group krijgen mogelijk hulp van Advent International in de overnamestrijd rond verlichtingsbedrijf Osram Licht. Volgens bronnen praten de investeerders momenteel over het samen optrekken in een poging de Duitse onderneming voor de neus weg te kapen van de Oostenrijkse sensormaker AMS.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
22/09 11u15  Crisisoverleg in Londen om touroperator Thomas Cook te redden van de ondergang In Londen is er vanmorgen crisisoverleg om te voorkomen dat reisorganisatie Thomas Cook failliet gaat. Dat meldt de BBC. Als er niet snel 200 miljoen pond vers geld wordt gevonden, zou de Britse touroperator komende week failliet kunnen gaan. De reisorganisatie hoopt dat de Britse regering met een noodkrediet over de brug komt.14 
22/09 10u00  Een smartphone zonder de toepassingen van Google: is dit het einde van Huawei in Europa? Een Huawei-smartphone die niet kan gebruikmaken van de toepassingen van Google, heeft zo'n toestel wel een toekomst? Dat is de vraag die iedereen zich stelt, nu Huawei een nieuw toestel, de Mate 30, heeft gelanceerd dat door de Amerikaanse boycot maar een beperkte toegang heeft tot het Android-besturingssysteem. Huawei mocht al langer Amerika niet binnen, maar verliest het bedrijf nu ook de broodnodige Europese markt?14 
22/09 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 21 september.11 
21/09 11u45  KBC wil ook op zondag telefoon opnemen, maar liberale vakbond ligt dwars KBC wil zijn klanten ook op zondag te woord staan. De liberale vakbond weigert, maar daardoor liggen ook de onderhandelingen stil over de regeling voor het banenverlies dat eerder deze maand aangekondigd werd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag en het nieuws is bevestigd door KBC.
21/09 07u00  Hoe krijg je iedereen "digitaal geletterd" tegen 2030? "Vlaanderen heeft minister van Skills nodig" Lees meer >
20/09 19u30  Ex-topambtenaar Van Massenhove snoeihard voor politiek: "Hoe ze omgaan met Leroy is kers op niet meer eetbare taart" Ex-voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove is snoeihard over hoe de politiek en het gerecht omgaan met het vertrek van Proximus-topvrouw Dominique Leroy. 'Een kers op een niet meer eetbare taart', zo zegt hij in 'De wereld vandaag'. 'De politiek houdt zich niet aan de rol die ze heeft. Wie zich kandidaat wil stellen voor de functie, zal zevenmaal nadenken.'
20/09 11u00  Havens vangen bot bij Europees Hof en moeten toch miljoenen vennootschapsbelasting betalen De Belgische haven zullen willens nillens vennootschapsbelasting moeten betalen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie beslist. Een vrijstelling van belastingen zou illegale staatssteun zijn, oordeelt het hof.
20/09 11u00  Benzine weer goedkoper Benzine tanken wordt morgen wat goedkoper. Ongeveer de helft van de stevige prijsverhoging van donderdag, in de nasleep van een droneaanval op de Saudische olie-industrie, gaat er alweer af.
20/09 09u45  Facebook-baas Zuckerberg ontmoet Trump, wil WhatsApp en Instagram niet verkopen Facebook-ceo Mark Zuckerberg heeft in Washington verschillende Congresleden ontmoet, en heeft laten weten dat hij Instagram en WhatsApp niet wil verkopen. Hij had ook 'een goede, constructieve ontmoeting' met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis.
20/09 08u30  Twee op de drie handcarwashes betrapt op sociale fraude Lees meer >
19/09 22u00  Huiszoeking bij CEO van Proximus Dominique Leroy, gerecht onderzoekt handel met voorkennis Er is een huiszoeking gebeurd bij de CEO van Proximus Dominique Leroy. Dat meldt Knack en is bevestigd door gerechtelijke bronnen. De huiszoeking is uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar aandelenhandel met voorkennis. Leroy stapt morgen op als CEO van Proximus. Ze gaat naar het Nederlandse KPN.
19/09 19u45  Huiszoeking bij CEO van Proximus Dominique Leroy Er is een huiszoeking gebeurd bij de CEO van Proximus Dominique Leroy. Dat meldt Knack en is bevestigd door het Brusselse parket. De huiszoeking is wellicht uitgevoerd in het kader van een onderzoek door de beurswaakhond FSMA naar aandelenhandel met voorkennis. Leroy stapt morgen op als CEO van Proximus. Ze gaat naar het Nederlandse KPN.
19/09 10u30  Meer dan 1 op de 5 Belgen doet aan telewerken: wat zijn de voor- en nadelen van een dagje thuiswerken? Lees meer >
19/09 06u00  Meer dan 1 op de 5 Belgen doet aan telewerken: wat zijn de voor- en nadelen van een dagje thuis werken? Lees meer >
19/09 00u00  Amerikaanse centrale bank geeft Wall Street een zetje met renteverlaging De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag dicht bij huis gebleven. Na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank bleven de graadmeters in de min. Pas toen Fed-baas Jerome Powell te kennen gaf dat de centrale bank zijn balans gaat vergroten, werden de verliezen weggepoetst.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
19/09 14u00  Ondernemersvraag: Hoe voorkom ik wanbetalers? Ik verzorg de catering voor zakelijke events. De meeste klanten betalen netjes op tijd, maar dat geldt niet voor iedereen. Wat kan ik doen?
19/09 13u45  Miljoenen nepartikelen onderschept De douane in de Europese Unie heeft vorig jaar 27 miljoen nepartikelen onderschept met een totale straatwaarde van 740 miljoen euro. Het aantal in beslag genomen namaakspullen, zoals sigaretten, speelgoed en horloges, nam met 4 miljoen af ten opzichte van 2017 maar de waarde was fors hoger. In 2017 ging het om 580 miljoen euro.
19/09 13u30  Minder animo voor gratis geld ECB dan gedacht Europese banken hebben gezamenlijk 3,4 miljard euro opgehaald aan langlopende leningen bij de Europese Centrale Bank (ECB). De animo voor de eerste nieuwe ronde waarbij banken bij het zogeheten TLTRO-loket van de centrale bank konden aankloppen voor gratis leningen was veel lager dan gedacht.
19/09 13u30  Bank of England morrelt niet aan rente De Britse centrale bank handhaaft het belangrijkste rentetarief op 0,75 procent. Deze beslissing werd alom verwacht op de financiële markten. Het besluit om de rente onveranderd te laten werd unaniem genomen door de beleidsmakers bij de Bank of England (BoE).
19/09 13u15  Britse uitbreiding windmolenparken op til Groot-Brittannië breidt het windmolenpark in de nationale wateren aanzienlijk uit. De beheerder van de Britse kroondomeinen, die over de wateren rond Engeland gaat, is begonnen aan een veiling van gebieden voor de ontwikkeling van windparken met een totale capaciteit van 7 Gigawatt. Dat is genoeg voor de stroomvoorziening van 6 miljoen huishoudens.
19/09 13u15  Trump: baan van Powell is veilig De baan van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse koepel van centrale banken, is veilig. Dat zei president Donald Trump donderdag in een interview met televisiezender Fox News.
19/09 13u15  Column: De Fed is minder machtig dan het lijkt Een stijging van de rente op de zogeheten repo-markt leidde deze week de aandacht af van de renteverlaging die de Federal Reserve doorvoerde. Heeft de bank de greep op de rentemarkt verloren of is er iets anders aan de hand?
19/09 13u00  'Air France staakt strijd om Aigle Azur' De Franse luchtvaartonderneming Air France, onderdeel van Air France-KLM, heeft naar verluidt geen interesse meer in de overname van de failliete branchegenoot Aigle Azur of delen van die maatschappij. Dat meldt persbureau AFP op basis van bronnen. Vier andere partijen zouden nog wel in de markt zijn voor de boedel van de Franse maatschappij.
19/09 12u30  ’Saoedi’s vragen Irak om ruwe olie’ Saoedi-Arabië heeft de Iraakse staatsoliemaatschappij SOMO gevraagd om de levering van 20 miljoen vaten ruwe olie om zijn eigen olieraffinaderijen te bevoorraden, meldt de Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant wil het land daarmee zijn reputatie als betrouwbare leverancier overeind houden.
19/09 12u15  Beurs: lage volumes en bescheiden winst Omdat de Fed woensdagavond niet verraste, en er verder maar flintertjes nieuws zijn over de handelsoorlog, houdt de beurs zich vandaag rustig. De volumes zijn laag, maar er is wel een bescheiden plus – vooral dankzij de financiële aandelen.
19/09 12u15  Gemor over megabonus Ryanair-baas Bijna de helft van alle aandeelhouders van Ryanair heeft tegen de beloning van topman Michael O’Leary gestemd. Een krappe meerderheid van 50,5 procent gaf op de aandeelhoudersvergadering groen licht voor een prestatiebonus. Die kan O’Leary bijna 99 miljoen euro opleveren.
19/09 12u00  Gemor aandeelhouders over bonus Ryanair-baas Bijna de helft van alle aandeelhouders van Ryanair heeft tegen de beloning van topman Michael O'Leary gestemd. Een krappe meerderheid van 50,5 procent gaf op de aandeelhoudersvergadering groen licht voor een prestatiebonus. Die kan O'Leary bijna 99 miljoen euro opleveren.
19/09 12u00  Onzekerheid raakt Thomas Cook De financieel geplaagde reisorganisatie Thomas Cook kampt met de gevolgen van de aanhoudende negatieve berichtenstroom over de onderneming. Reizigers denken momenteel wel twee keer na alvorens een vakantie te boeken via de van huis uit Britse reisonderneming. Dat wordt ook erkend door een woordvoerster van Thomas Cook Nederland.
19/09 11u45  BofAML plakt neutral-advies op DSM Bank of America Merrill Lynch (BofAML) gaat speciaalchemieconcern DSM opnieuw volgen, met een neutral-advies en een koersdoel van 120 euro. De Amerikaanse zakenbank verwacht voorlopig niet te sleutelen aan zijn beleggingsadvies voor DSM.
19/09 11u45  Boodschappen AH thuis ook betalen met een tikkie - Albert Heijn biedt klanten voortaan de mogelijkheid om thuisbezorgde boodschappen te betalen met een ’tikkie’. De betaaldienst kan worden gebruikt met elke Nederlandse bank.
Laatste update: donderdag 19 september 2019, 14u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u22
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/09 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.11 
21/09 00u00  Prachtig zo’n broodfonds, maar wat als het vereiste onderlinge vertrouwen overgaat in argwaan? Als je zegt dat je ziek bent, bèn je ziek: dat is het beginsel van een broodfonds, de onderlinge arbeidsongeschiktheidsvoorziening van zzp’ers. Toch verschillen broodfondsleden weleens van mening over hoe ziek zijn eruitziet en hoe lang het mag duren. Waar ligt de grens van hun vertrouwen?
20/09 21u15  Eerst het staande begrotingsbeleid, dan de toekomst Het kabinet maakt een rommeltje van het staande begrotingsbeleid, zo blijkt uit de Miljoenennota. En het heeft alleen een begin van een idee over hoe de overheidsbegroting moet werken in een tijd waarin de overheid geen rente hoeft te betalen op staatsobligaties.
20/09 21u15  Hoekstra zorgt voor eensgezindheid, Knot voor verdeeldheid Het is bij wijze van uitzondering leuk om minister van Financiën te zijn. Wopke Hoekstra houdt elk jaar geld over: vorig jaar 11,3 miljard, dit jaar 10,8 miljard en volgend jaar vooralsnog 1,9 miljard. Maar net zoals in vorige jaren zal Hoekstra ook voor 2020 wel de inkomsten hebben onderschat en de uitgaven overschat.
20/09 19u45  Eveline Zwikker staat voor de keuze: haar bankrekening of haar staatsburgerschap De Amerikaans-Nederlandse Eveline Zwikker dreigt op 1 januari 2020 haar Nederlandse bankrekening bij ASN kwijt te raken, tenzij ze belastingaangifte doet in de VS. Noodgedwongen kiest ze er nu maar voor haar staatsburgerschap op te geven.
20/09 06u45  Hudson’s Bay bevestigt: nog dit jaar vertrek uit Nederland De Canadese winkelketen Hudson’s Bay sluit nog dit jaar alle vijftien warenhuizen in Nederland. De keten bevestigt hiermee het nieuws dat drie weken geleden uitlekte via een brief.
20/09 06u30  Geen WhatsApp of YouTube: het nieuwe Huawei-toestel is gemankeerd door de handelsoorlog De Huawei Mate 30 is het eerste toestel van Chinese makelij waarop de gevolgen van de Amerikaanse handelsoorlog met China zichtbaar zijn. Hoe ziet een smartphone zonder Google-apps eruit?
20/09 00u00  De Boeing 737 Max wordt getest voor terugkeer in het luchtruim. Zit de wereld er nog wel op te wachten? In de VS wordt volgende maand getest of de Boeing 737 Max veilig genoeg is om weer mee te vliegen. Ongeacht de uitkomst zijn de gevolgen van de ongelukken en het vliegverbod gigantisch. Boeing verliest miljarden, maatschappijen en piloten zitten klem, en veel reizigers durven het toestel niet meer in.
19/09 23u45  Luchtruim te vol? In 2038 vliegen er twee keer zo veel vliegtuigen op aarde Wie het luchtuim in het algemeen en Schiphol in het bijzonder nu al te vol vindt, kan zijn borst nat maken. De komende twintig jaar gaat het aantal vliegtuigen dat de aardbol omcirkelt meer dan verdubbelen. Tot die slotsom komt Airbus in zijn jongste prognoses voor de toekomst.
19/09 21u45  Zijn beleggers in negatieve rentes slimmeriken? Wie op 7 mei een Duitse staatsobligatie met een looptijd van tien jaar (aflossing in 2029) had gekocht, zou daarop, ondanks de negatieve rente, toch flink hebben verdiend.
19/09 09u00  Schimmel en lekkage, geen poot om op te staan: huurders zitten klem in de vrije sector Het kabinet maakte met Prinsjesdag bekend allerlei maatregelen te willen nemen om de woningmarkt te verbeteren. Vooral huurders die een zogenoemde middenhuur betalen aan particuliere huisbazen zitten klem. Drie portretten.
19/09 00u00  Charmeoffensief: ‘visboer André’ moet accountant aan een beter imago helpen De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is een charmeoffensief begonnen om de beroepsgroep aan een beter imago te helpen. Want ook Nederlanders die nooit met een accountant te maken krijgen, hebben belang bij hun werk, zo moet een nieuwe reclamecampagne duidelijk maken.
18/09 23u30  Luchtruim te vol? In 2038 vliegen er twee zo veel vliegtuigen op aarde Wie het luchtuim in het algemeen en Schiphol in het bijzonder nu al te vol vindt, kan zijn borst nat maken. De komende twintig jaar gaat het aantal vliegtuigen dat de aardbol omcirkelt meer dan verdubbelen. Tot die slotsom komt Airbus in zijn jongste prognoses voor de toekomst.
18/09 22u30  Wordt de Financial Times langzaam meer rood dan roze? Radicaliseert Financial Times tot marxistisch pamflet?
18/09 19u30  Een Keynesiaanse tragedie op het Binnenhof In een van zijn mooiste passages vergelijkt John Maynard Keynes de aandelenbeurs met een schoonheidswedstrijd. Een waarbij het publiek moet voorspellen wie wint – de beste man leefde ver voor #MeToo. Dat leidt tot een ingewikkeld psychologisch spel. Je kunt namelijk niet afgaan op wie jíj de knapste kandidaat vindt. Zelfs niet op wie in de smaak zal vallen bij het grote publiek. ‘We hebben de derde graad bereikt’, schrijft Keynes, ‘waar we onze hersenen eraan wijden om te anticiperen op wat de gemiddelde opinie verwacht dat de gemiddelde opinie zal zijn.’
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
22/09 19u00  Eerste editie WIJ(k)feest Nieuw Kwartier (PR)OOST is groot succes Op zondag 22 september werd in Berchem het allereerste WIJ(k)feest Nieuw Kwartier (PR)OOST georganiseerd.
22/09 19u00  Pascal Ackermann bedankt Peter Sagan in Gooikse Pijl, Matteo Trentin wint in Italië Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) heeft zondag de 16e editie van de Gooikse Pijl (cat. 1.1) gewonnen. Na 198 kilometer was de 25-jarige Duitser in een massasprint de Italiaan Alberto Dainese en Timothy Dupont te snel af. Zaterdag moest Ackermann nog genoegen nemen met de tweede plaats in de Primus Classic in Haacht. Daar was hij ook de snelste van het peloton, maar kwam hij net te laat om Edward Theuns bij de lurven te grijpen. Matteo Trentin won in Italië de Trofeo Matteotti.
22/09 19u00  Gewapende overvallers van oldiesfuif gevat in Herentals: “We hebben plateau op zijn gezicht kapot geslagen” Twee gemaskerde en gewapende mannen hebben zaterdagnacht een dansfeest in Berlaar-centrum op stelten gezet. Na een pittige schermutseling namen ze de dagopbrengsten mee. De politie kon de twee overvallers en hun drie kompanen zondagochtend vatten in Herentals. In het anders eerder rustige Berlaar trillen ze nog na van de feiten. “We hebben ons niet laten doen”, klinkt het.
22/09 18u45  Jérémy Perbet kopt OHL naar de leidersplaats in 1B OHL is alleen leider in de Proximus League. De Leuvenaren sloten zondag de zevende speeldag af met een 1-0 overwinning tegen Lommel SK. Invaller Jérémy Perbet (82.) zorgde voor de verlossing.
22/09 18u45  “Pivolté is geen hobby, het is een levensstijl” Dansschool Pivolté bestaat 25 jaar. De school telt ongeveer 1.000 leerlingen en is nog lang niet uitgedanst. Stichter en directeur Werner Leysen die zelf ooit nog bij Maurice Béjart danste, werd samen met zijn team in de bloemetjes gezet.
22/09 18u45  Jong en oud genieten van autoloze zondag Net als in zo’n 35 andere steden en gemeenten en het volledige Brusselse Gewest was het ook in Mechelen autoloze zondag. Tijdens UiT zonder Uitlaat werden er in het stadscentrum tal van activiteiten georganiseerd zoals een sportmarkt, demo’s en optredens.
22/09 18u15  “Onze strijd is nog niet gestreden” Ook de leden van sp.a Schoten kwamen het voorbije weekend niet te weten of John Crombez nu al dan niet kandidaat is om zichzelf op te volgen als partijvoorzitter. Crombez was in Schoten om de lokale afdeling te feliciteren met haar honderdjarig bestaan, maar ook om ze moed in te spreken.
22/09 18u15  Rupel Boom klopt leider en pakt eerste punten De nul is van de tabellen voor de Steenbakkers. Een collectief sterk Rupel Boom haalde het met 2-0 van leider Olympic Charleroi.
22/09 18u00  Belgisch talent Barry Baltus gaat volgend seizoen in de Moto3 rijden: “Hiervoor heb ik heel mijn leven gewerkt” De vijftienjarige motorrijder Barry Baltus zal volgend seizoen voor de Duitse renstal PrüstelGP op een KTM aantreden in de Moto3. Dat maakte zijn management zondag bekend.
22/09 18u00  Dan toch sms-actie voor peuter Mathis uit Heist De geldinzameling voor Mathis Geens uit Booischot (Heist-op-den-Berg) gaat ook steun via sms’jes zoeken. Daarmee treden de ouders in de voetsporen van de succesvolle crowdfunding voor Pia.
22/09 17u45  Berchem alweer opgeschrikt door granaatinslag In Berchem is zaterdag alweer een granaat gegooid. Dat bevestigt de lokale politie van Antwerpen na een bericht van ATV.10 
22/09 17u30  Pascal Ackermann is overtuigend de snelste in Gooikse Pijl, Matteo Trentin wint in Italië De Duitser Pascal Ackermann van Bora-Hansgrohe heeft de 16e Gooikse Pijl (cat. 1.1) gewonnen. Hij was in de laatste wedstrijd voor het WK op Belgische bodem de snelste in de sprint, voor Alberto Dainese en Timothy Dupont. Matteo Trentin won in Italië de Trofeo Matteotti.
22/09 17u15  Dan toch sms-actie voor Heistse peuter Mathis De geldinzameling voor Mathis Geens uit Booischot (Heist-op-den-Berg) gaat ook steun via sms’jes zoeken. Daarmee treden de ouders in de voetsporen van de succesvolle crowdfunding voor Pia.
22/09 17u15  Kempenaar kroont zich tot Benelux-kampioen houthakken: “Geen druppel champagne gedronken” Koen Martens (35) uit Geel heeft zich zaterdag in Oudenaarde gekroond tot Benelux-kampioen houthakken. “Na mijn overwinning heb ik geen druppel champagne gedronken. De wedstrijden volgen zich snel op.”
22/09 16u45  Dansen in treinstation voor toegankelijkere bus- en tramhaltes Maar een op de tien Vlaamse bus- en tramhaltes is zonder bijkomende hulp toegankelijk voor personen met een beperking. Voor de meeste andere haltes moeten mensen met een beperking 24 uur op voorhand reserveren voor een plekje. Om te ijveren voor algemeen beter toegankelijk openbaar vervoer, hield de Vereniging ‘Personen met een handicap’ tijdens de afgelopen Mobiliteitsweek acties over heel Vlaanderen. Afsluiten deden ze met een luide flashmob zaterdag, in het Antwerpse Centraal Station. “Schaf de reservatieplicht af en maak alle tram- en bushaltes toegankelijk”, klonk het daar tussen de danspassen door.10 
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/09 12u00  De tijdelijke comeback van New Coke dankzij Stranger Things, 34 jaar na gigantische flop De lancering van New Coke in 1985 staat geboekstaafd als een van de grootste marketingblunders ooit in het bedrijfsleven, en al zeker voor de...12 
21/09 17u30  Dwangsom rond snel internet al opgelopen tot 375.000 euro: Vervoort belooft snelle oplossing België moet sinds begin juli een dwangsom betalen van 5.000 euro per dag omdat een Europese richtlijn over snel internet nog niet werd omgezet door...
21/09 16u15  Colruyt roept gehakt terug uit twintigtal winkels zonder beenhouwerij De supermarktketen Colruyt roept pakken runder- en varkensgehakt terug uit twintig Colruyt-winkels waar er geen beenhouwerij is, en uit de CoMarkt...
21/09 14u15  Thomas Cook vindt geen privé-investeerders en klopt aan bij Britse overheid De opties voor de Britse reisgroep Thomas Cook, die in zware financiële moeilijkheden verkeert, drogen stilaan op. Het bedrijf is er nog niet in...
21/09 13u45  Bijna 30 uur vertraging voor vlucht Brussels Airlines uit Djerba Zowat 180 passagiers van Brussels Airlines hebben door een technisch probleem met hun vliegtuig een extra nacht moeten doorbrengen op het...
21/09 11u45  WOONVIDEO. ‘Blind Gekocht’-architect renoveert fiftieswoning: “Intieme sfeer van chic boetiekhotel” Doorgaans zie je in een verbouwd huis nog sporen van het verleden, maar deze woning uit de jaren vijftig is onherkenbaar verbouwd. De gevel kreeg...
21/09 06u45  Fiscaal voordelig en meer nettoloon: waarom de bedrijfsfiets een serieus alternatief is voor de salariswagen Dit weekend loopt de Week van de Mobiliteit af, waarin er veel aandacht is voor de alternatieven voor de auto om naar het werk te pendelen. Eén...
21/09 05u30  ArcelorMittal bouwt in Gent hoogoven van 195 miljoen euro ArcelorMittal Gent is deze maand gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe hoogoven. Die vervangt de bestaande hoogoven B, is een...
21/09 04u45  Bijna 174 miljard euro op buitenlandse rekeningen De fiscus heeft voor het eerst zicht gekregen op het geld dat Belgen op buitenlandse rekeningen hebben staan. Dat berichten De Tijd en L'Echo...
20/09 20u30  Walmart stopt verkoop e-sigaret Walmart stopt met de verkoop van elektronische sigaretten. Dat heeft de Amerikaanse supermarktketen bekendgemaakt. Er is groeiende onduidelijkheid...
20/09 20u15  Trump: “Kiezer zal mij niet afstraffen voor vete met China” Donald Trump denkt niet dat Amerikaanse kiezers hem zullen straffen voor het aanhoudende handelsconflict met China. De president van de Verenigde...
20/09 19u15  Facebook zet libra door, ondanks kritiek Facebook is nog steeds van plan om volgend jaar een virtuele munt in te voeren, ondanks alle kritiek op de plannen voor die libra.
20/09 19u00  “KPN benaderde Dominique Leroy al in juni” Vertrekkend Proximus-CEO Dominique Leroy had al in juni contact met het Nederlandse telecombedrijf KPN over een topfunctie. Een gesprek eind juli...
20/09 18u00  Waalse wijnboeren verwachten dit jaar wijn van "uitstekende kwaliteit" De Waalse wijnen 2019 verdienen zeker het etiket "uitstekende kwaliteit". Dat heeft Pierre Rion, voorzitter van de vereniging van Waalse...
20/09 17u15  Nederlandse beleggers willen dat benoeming Dominique Leroy bij KPN wordt uitgesteld Zolang er geen duidelijkheid is in het gerechtelijke onderzoek naar vertrekkend Proximus-CEO Dominique Leroy, moet haar aanstelling als topvrouw...
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 16u24
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/09 12u45  Emirates vreest latere levering Boeing 777X en stelt nieuwe service uit Luchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark twijfelt of die termijn zal worden gehaald.14 
22/09 12u30  Britse regering vangt mogelijk gedupeerden faillissement Thomas Cook op Britten die met de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook op reis gaan, hoeven niet te vrezen dat ze zullen stranden in vakantielanden mocht het bedrijf onverhoopt omvallen. De Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken zei zondag dat er een noodplan klaarligt om reizigers dan terug te halen.11 
22/09 12u00  Shell waarschuwt voor concurrentiepositie bij verandering winstbelasting President-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon waarschuwt om niet te veel te tornen aan de regels omtrent de winstbelasting. Strengere regels kunnen onder meer de concurrentiepositie van Shell raken, zo deelde ze mee in televisieprogramma WNL Op Zondag.12 
22/09 11u15  Veertig dagen tot Brexit: 'Hulk' staat in zijn hemd Het Verenigd Koninkrijk (VK) trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie (EU) achter zich dicht. Of toch niet? Er staan nog 40 dagen op de teller en we weten nog steeds niet hoe Brexit eruit gaat zien. In deze rubriek proberen we één simpele vraag te beantwoorden: wat gebeurde er deze week in Brexit-land?15 
21/09 17u45  'Diploma honderden medewerkers kinderopvang ongeldig door nieuwe cao' Door de nieuwe cao in de kinderopvang kunnen honderden pedagogisch medewerkers niet meer direct aan de slag in die branche, meldt Radio 1-programma Reporter Radio zaterdag. Sinds vorig jaar is de lijst met diploma's die toegang geven tot een baan sterk ingekort, terwijl de personeelstekorten in de sector groot zijn.
21/09 11u15  Supermarktketen Walmart stopt met verkoop e-sigaret Supermarktketen Walmart stopt met de verkoop van e-sigaretten in zijn Amerikaanse winkels, zo maakte het bedrijf vrijdagavond bekend.
21/09 10u45  Pensioengerechtigden slepen Nederlandse Staat voor de rechter De vereniging Pensioenverlies daagt de Nederlandse Staat voor de rechter om alsnog het pensioengat te dichten dat door de kabinetten-Lubbers is ontstaan.
21/09 00u45  CBS: 'Steeds meer 65-plussers met betaald werk' Het aantal 65-plussers met betaald werk is de afgelopen vijftien jaar explosief gestegen. Dat komt deels door de vergrijzing maar ook de arbeidsparticipatie onder ouderen is flink toegenomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zaterdag.
20/09 16u45  Vrouwenquotum in de bedrijfstop: 'We lopen 35 jaar achter op Noorwegen' Sinds vrijdag is ook het bedrijfsleven om. Werkgevers en werknemers adviseren een vrouwenquotum voor topposities. Welke sleutelmomenten in de emancipatie hebben ons hier gebracht? En van hoe ver komen we eigenlijk?
20/09 13u30  Grens voor een NHG-hypotheek stijgt naar 310.000 euro Per 1 januari wordt de grens van de Nationale Hypotheek Garantie verhoogd naar 310.000 euro, meldt Waarborgfonds Eigen Woningen. Het is voor het eerst dat de NHG boven de 300.000 euro ligt.
20/09 11u30  Thomas Cook moet bijlenen om faillissement af te wenden, keldert op beurs De problemen bij de Britse reis- en vliegorganisatie Thomas Cook zijn nog niet voorbij. Het bedrijf laat vrijdag weten nog eens 200 miljoen Britse pond (zo'n 220 miljoen euro) te moeten lenen om zijn schuldeisers tevreden te stellen en een faillissement af te wenden.
20/09 11u30  Albert Heijn, Jumbo en andere bedrijven misleiden met volkorenproducten Albert Heijn, Jumbo, Bolletje, Dirk en zes andere bedrijven hebben klanten misleid met volkoren producten, oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC) donderdag.
20/09 11u16  Google steekt nog eens 3 miljard euro in Europese datacentra Google investeert de komende twee jaar een bedrag van zo'n 3 miljard euro in Europese datacentra. Er gaat in ieder geval een bedrag van 600 miljoen naar Finland.
20/09 10u31  Werkgevers steunen quotum: 'Zwaktebod maar tijd voor trendbreuk' Werkgevers en werknemers dat er actie ondernomen moet worden om meer vrouwen op topposities te krijgen. Vanaf 2020 moet er een verplicht quotum komen voor bedrijven, schrijven de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Commissie Monitoring Streefcijfer Wet bestuur en toezicht (WBT) donderdagavond.
20/09 09u15  CBS: Huurders en huiseigenaren steeds minder gelukkig met hun woning Nederlandse huishoudens en huurders in het bijzonder zijn steeds minder tevreden met hun huis. In 2009 waren nog zo'n acht op de tien huurders positief over hun woning, vorig jaar gold dat nog voor zeven op de tien huurders, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/09 00u00  Negatieve spaarrente nu ook in Nederland Lees meer >12 
21/09 00u00  CDA-plan om pensioenspaarders te beschermen, is zinloos Lees meer >
18/09 13u30  Snel (D66) stopt met ?cadeautje van de fiscus? Staatssecretaris Menno Snel (D66) van Belastingen maakt een eind aan ?het cadeautje van de fiscus?. De 2 procent korting die burgers kregen voor het onmiddellijk betalen van een aanslag inkomstenbelasting, komt te vervallen. ?In een tijd van negatieve rente is dat niet meer vol te houden,? zegt Snel. De korting was bedoeld om belastingplichtigen te … Continued The post Snel (D66) stopt met ‘cadeautje van de fiscus’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 00u00  Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers Internetcriminelen zijn erin geslaagd om persoonsgegevens van huizenzoekers op zoeksite Funda te stelen. De internetcriminelen hebben zichzelf met phishingmails toegang verschaft tot de beveiligde omgeving van Funda die bedoeld is voor makelaars. Dat melden gedupeerden aan Elsevier Weekblad. Een woordvoerder van Funda bevestigt het incident. Servaas van der Laan houdt u op de hoogte van … Continued The post Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 00u00  Komen China en Amerika tot oplossing handelsconflict? Lees meer >
17/09 00u00  ?Nederland ontspringt economische crisis echt niet? Nederlandse groei overtreft die van alle buurlanden: Duitsland niest, maar Nederland is nog niet verkouden, kopte de Volkskrant woensdag. In het stuk haalt de krant economische cijfers aan van Nederland en omringende landen. Uit cijfers van het tweede kwartaal dit jaar blijkt dat de Nederlandse economie is gegroeid met 0,5 procent. Omringende landen doen het … Continued The post ‘Nederland ontspringt economische crisis echt niet’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 00u00  Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! Retail als branche is bezig aan een opmars. Een grote bloeiperiode is nakende. Er is kans van slagen voor de V&D-2.0, schrijft Hans van Tellingen. Action. Een gigantisch succes. Een formule die niet alleen fors uitbreidt. Maar ook enorme winsten behaalt. Action is in feite een warenhuis. Want ?alles? kun je er kopen. Zelfs kleren. … Continued The post Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/09 00u00  ?Mijn buffer is groot genoeg voor volgende recessie? Lees meer >
15/09 00u00  Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? De Amerikaanse beurzen beleefden maandag de slechtste dag van het jaar. Als reactie op het Amerikaanse besluit om per 1 september de importtarieven uit te breiden naar meer Chinese producten, kondigde China aan de waarde van de yuan te verlagen. Dreigt er een valutaoorlog nu China de eigen munt in de strijd gooit? En zo … Continued The post Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/09 00u00  Woonboerderij in historisch stadje Lees meer >
15/09 00u00  Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool Boven de ingang van de voormalige Hoogere Burgerschool (hbs) uit 1906 prijkt het wapen van Haarlem. Jessica Bos (41) en haar man kochten hun appartement in het gebouw in 2015 voor de verhuur en om er ooit zelf te gaan wonen. Adres: Oude Zijlvest 25 Plaats: Haarlem Provincie: Noord-Holland Woonoppervlakte: 217 m2 Prijs: 925.000 euro … Continued The post Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
22/09 12u22  Rapport: Synthese brandstoffen tijdelijke oplossing op weg naar klimaatneutraal transport Lees meer >13 
21/09 13u30  Oeso: Wereldeconomie beleeft slechtste jaar in een decennium De wereldeconomie dreigt zijn slechtste jaar in een decennium te laten optekenen. Dat staat in een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). De onderzoekers wijzen het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China als belangrijkste oorzaak voor het probleem aan. Maar ook de risico’s die aan een harde brexit zijn gekoppeld, … The post Oeso: Wereldeconomie beleeft slechtste jaar in een decennium appeared first on Express.
20/09 13u30  Amerikaanse sancties op Rusland creëerden een kaviaarmonopolie in de VS Het bedrijf Sturgeon AquaFarms uit Florida is de enige producent van beluga-kaviaar in de Verenigde Staten. De kaviaarkwekerij, gevestigd in Bascom, is opgericht door de Russische immigrant Mark Zaslavsky. De Russische ondernemer bracht zestien jaar geleden levende beluga-steur naar de Verenigde Staten. Twee jaar later verbood de regering van de Verenigde Staten echter de invoer … The post Amerikaanse sancties op Rusland creëerden een kaviaarmonopolie in de VS appeared first on Express.
20/09 12u15  China kan race om 5G onmogelijk verliezen Voor velen vormt mobiele telefonie van de vijfde generatie (5G) de basis van de toekomstige economie. De technologie zal immers allerhande innovatieve toepassingen – zoals zelfrijdende wagens, robotfabrieken of chirurgie op afstand – ondersteunen. Landen die de ontwikkeling van de technologie leiden, zullen volgens velen dan ook een overwicht – ook op het gebied van … The post China kan race om 5G onmogelijk verliezen appeared first on Express.
20/09 10u45  Californië gaat frontaal in de aanval tegen Uber & co In Californië heeft gouverneur Gavin Newsom de nieuwe wet voor werknemers uit de deeleconomie ondertekend. De nieuwe wet verplicht de bedrijven uit de deeleconomie om hun personeel als werknemers in te schrijven. In het verleden maakten opdrachtgevers daarbij vaak gebruik van freelance-contracten. Gouverneur Newsom benadrukt echter dat werknemers een duurzame economische veiligheid verdienen. De nieuwe … The post Californië gaat frontaal in de aanval tegen Uber & co appeared first on Express.
19/09 23u30  OESO: toekomst wereldeconomie oogt almaar donkerder Voor de derde keer in minder dan een jaar verlaagt de rijkelandenclub Oeso zijn groeiverwachtingen voor de wereldeconomie. Dat gebeurde ook al in november 2018 en mei van dit jaar. De conclusies zijn niet mals: 2019 en 2020 zullen de kleinste globale economische groei laten optekenen sinds 2008. De redenen klinken bekend in de oren. … The post OESO: toekomst wereldeconomie oogt almaar donkerder appeared first on Express.
19/09 18u00  Zwitsers zien in 5G bedreiging voor de gezondheid Zwitserland behoorde de eerste landen van de wereld die met de introductie van mobiele technologie van de vijfde generatie (5G) van start gingen, maar bezorgdheid over een mogelijke impact voor de mens door de straling van de antennes heeft tot een nationale controverse geleid. Tegenstanders hebben in Bern demonstraties tegen de invoering van 5G aangekondigd. … The post Zwitsers zien in 5G bedreiging voor de gezondheid appeared first on Express.
19/09 17u00  Varkenspest: China moet zijn strategische reserve van varkensvlees aanspreken China zal voorraden varkensvlees uit zijn centrale reserves op de markt brengen. Dat moet een antwoord bieden op de vleestekorten en de prijsstijgingen die het gevolg zijn van een uitbraak van de varkenspest. In totaal zullen de Chinese autoriteiten tienduizend ton bevroren varkensvlees uit hun strategische reserves veilen. China is de grootste producent en consument … The post Varkenspest: China moet zijn strategische reserve van varkensvlees aanspreken appeared first on Express.
19/09 16u31  Handelsoorlog kostte VS 10.000 jobs in augustus Door de handelsoorlog met China hebben de Verenigde Staten tijdens de maand augustus meer dan tienduizend banen verloren. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Challenger, Gray & Christmas. De studie legt duidelijk een verband tussen de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog en de toename van het banenverlies in de Verenigde Staten. Het tempo van ontslagen kende … The post Handelsoorlog kostte VS 10.000 jobs in augustus appeared first on Express.
19/09 14u30  Er is een Europees land waar de rente de voorbije 12 maanden al vier keer is opgetrokken Noorwegen krikt de belangrijkste rentevoet in het land met een kwart procentpunt op tot 1,5%. De Noorse rente noteert zo op haar hoogste niveau in bijna vijf jaar. Het gaat al om de de vierde renteverhoging in 12 maanden tijd. Norges Bank, de Noorse centrale bank, hoopt op die manier oververhitting van de economie te … The post Er is een Europees land waar de rente de voorbije 12 maanden al vier keer is opgetrokken appeared first on Express.
19/09 13u33  Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste? Lees meer >
19/09 12u45  Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste… De sp.a heeft op dit moment één serieuze kandidaat-voorzitter, de 26-jarige Conner Rousseau. Die gaat voor een Italiaans model voor de sp.a. In het nieuws: De verwachte zet gebeurt vandaag: Rousseau, vandaag nog maar net fractieleider in het Vlaams parlement, werpt zich op als voorzitter van de socialistische partij. Hij doet dat met een pitch die … The post Er komt een golf voorzitterswissels aan bij de Vlaamse partijen. De sp.a is de eerste… appeared first on Express.
19/09 12u30  5 zaken die je wil weten over status Unsplash Mimi Thian 1. Gelijke koopkracht Wanneer mensen een relatief gelijke koopkracht hebben worden statusaankopen aantrekkelijker omdat zowat elke aankoop hen meer aanzien geeft dan hun gelijken. Image by rawpixel from Pixabay In een experiment vroegen beide onderzoekers een aantal deelnemers om zich in te beelden dat ze beslissingen moesten nemen omtrent de aankoop van een flat-screen tv … The post 5 zaken die je wil weten over status appeared first on Express.
18/09 19u31  600 miljard euro cash geld ligt verborgen onder Europese matrassen Europeanen houden de kokette som van 600 miljard euro cash geld verborgen in sokken, matrassen of gewoon ergens in een kluis. Dat blijkt uit berekeningen van de Europese Centrale Bank. Die heeft het aantal biljetten en muntstukken in circulatie sinds 2009 opgetrokken van 820 miljard euro naar 1.260 miljard euro. Een stijging van 50%.  Maar … The post 600 miljard euro cash geld ligt verborgen onder Europese matrassen appeared first on Express.
18/09 16u45  Drones, cyberlegers en genmodificatie: heeft conventionele oorlogsvoering zijn beste tijd gehad? Het fors bewaakte Saudische olieverwerkingscomplex Abqaiq vermocht afgelopen weekeinde niets tegen een gecoördineerde aanval met bewapende drones. De Saudische olieproductie halveerde op slag. Was deze aanval een voorproefje van wat ons te wachten staat op vlak van oorlogsvoering? En zijn bewapende drones de Kalasjnikovs van deze eeuw? Op 24 februari 2006 pleegden twee moslimterroristen een aanval … The post Drones, cyberlegers en genmodificatie: heeft conventionele oorlogsvoering zijn beste tijd gehad? appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 12u22
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Team Europa leidt met 7-5 na dag 2 in Laver Cup22/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Team Europa gaat na de tweede dag van de Laver Cup met 7-5 aan de leiding. De laatste partij van de dag, een dubbelspel, werd gewonnen door Team Wereld. Nick Kyrgios en Jack Sock versloegen in Genève Rafael Nadal en Stefanos Tsitsipas met 6-4, 3-6 en 10-6.
22x Iconische rockster Bruce Springsteen wordt 70: “The Boss is als de dood voor routine”22/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bruce Springsteen wordt maandag 70 en het is een jubileum dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Radio 1 organiseert zondag in De Roma een verjaardagsconcert waar Belgische topartiesten zijn werk zullen coveren, en ook bij Nostalgie staat het hele weekend in het teken van ‘The Boss’. “Met Springsteen op het podium staan houdt je scherp.”
19x Gluren bij BV’s: zoontje Dina Tersago was jarig en overal verliefde BV’s22/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Liefde, liefde en nog eens liede: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
15x Veertig dagen tot Brexit: 'Hulk' staat in zijn hemd22/09 11u15 - Nu.nl Economie: Het Verenigd Koninkrijk (VK) trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie (EU) achter zich dicht. Of toch niet? Er staan nog 40 dagen op de teller en we weten nog steeds niet hoe Brexit eruit gaat zien. In deze rubriek proberen we één simpele vraag te beantwoorden: wat gebeurde er deze week in Brexit-land?
15x Peter de Caluwe (De Munt): 'Opera maakt mensen gezonder'22/09 09u45 - Trends.be: Opera heeft een economische waarde, weet Peter de Caluwe, de algemeen directeur-intendant van het operahuis De Munt in Brussel. 'Cultuur wordt gesubsidieerd, in bedrijven wordt geïnvesteerd. Waarom is dat niet hetzelfde? Ik vind dat we die terminologie moeten aanpassen.'
14x Emirates vreest latere levering Boeing 777X en stelt nieuwe service uit22/09 12u45 - Nu.nl Economie: Luchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark twijfelt of die termijn zal worden gehaald.
14x Shell waarschuwt voor concurrentiepositie (2)22/09 11u21 - Beurs.nl: Lees meer >
14x Crisisoverleg in Londen om touroperator Thomas Cook te redden van de ondergang22/09 11u15 - VRT NWS: Economie: In Londen is er vanmorgen crisisoverleg om te voorkomen dat reisorganisatie Thomas Cook failliet gaat. Dat meldt de BBC. Als er niet snel 200 miljoen pond vers geld wordt gevonden, zou de Britse touroperator komende week failliet kunnen gaan. De reisorganisatie hoopt dat de Britse regering met een noodkrediet over de brug komt.
14x Slechts één op drie ondernemers is een vrouw: Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen vraagt beter statuut22/09 11u00 - Trends.be: Het statuut van zelfstandigen moet verbeterd worden, zodat ook meer vrouwen de stap durven te zetten. Die oproep lanceert zelfstandigenorganisatie NSZ vandaag in De Zondag.
14x Shell waarschuwt voor concurrentiepositie22/09 11u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Energiereus Shell waarschuwt bij monde van president-directeur van Shell Nederland, Marjan van Loon, om niet te veel te tornen aan de regels omtrent de winstbelasting. Strengere regels kunnen onder meer de concurrentiepositie van Shell raken, zo deelde ze mee in tv-programma WNL Op Zondag.

Statistieken

Artikels:
30974
Gelezen:
29037
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven