vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/03 23u00  'Aandeel Dropbox weer duurder' NEW YORK (AFN) - De beursgang van cloudopslagdienst Dropbox levert opnieuw meer op. De 36 miljoen aandelen zijn verkocht voor een prijs van 21 dollar per stuk, heeft een bron aan persbureau Bloomberg laten weten. Dat is hoger dan de al verhoogde indicatieve prijsbandbreedte.
22/03 22u45  Commissarissen Telecom Italia stappen op MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - President-commissaris Arnaud de Puyfontaine en zes door grootaandeelhouder Vivendi gesteunde bestuurders stappen op bij het Italiaanse telecombedrijf Telecom Italia. Tegelijkertijd wordt een stemming over de samenstelling van de toezichtsraad doorgeschoven van 24 april naar 4 mei.
22/03 22u30  Meer omzet Nike ondanks taaie thuismarkt BEAVERTON (AFN/BLOOMBERG) - Sportartikelenproducent Nike heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet verhoogd dankzij meer verkopen buiten Noord-Amerika. Vooral in China deed het Amerikaanse merk het goed. Dochter Converse deed het aanmerkelijk minder. Die kon de omzetdaling in eigen land niet goedmaken met groei buiten de VS.
22/03 21u30  Tik voor Wall Street door angst handelsoorlog NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met een flink verlies gesloten. De vrees voor een handelsoorlog met China laaide op nadat de Amerikaanse president Trump extra importheffingen tegen de Aziatische grootmacht aankondigde. Eerder had de regering al bekendgemaakt dat importheffingen op staal en aluminium niet gelden voor onder meer de Europese Unie en Zuid-Korea.
22/03 21u00  Aandeel B&S gaat 14,50 kosten DORDRECHT (AFN) - De prijs van de beursgang van distributeur en groothandel BS is vastgesteld op 14,50 euro per aandeel, maakte het Dordtse bedrijf donderdag bekend. Bij die prijs wordt 358 miljoen euro opgehaald. De volledige waarde van BS komt bij de prijs van 14,50 euro per aandeel uit op 1,2 miljard euro.
22/03 20u15  Alychlo koopt weer plukje aandelen SnowWorld MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeerder Marc Coucke heeft via zijn investeringsvehikel Alychlo weer aandelen SnowWorld bijgekocht. Het gaat om 2004 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor 9,44 euro per stuk.
22/03 20u00  Amerikaanse rechter wijst KPN-patent af WILMINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse rechter heeft een patent van KPN ongeldig verklaard. Volgens de rechter somde het patent slechts ,,routinestappen voor het opnieuw rangschikken en genereren van data'' op. KPN had elf bedrijven aangeklaagd wegens inbreuk op het patent.
22/03 20u00  'Aandeel B&S gaat 14,50 kosten' DORDRECHT (AFN) - De prijs van de beursgang van distributeur en groothandel BS is vastgesteld op 14,50 euro per aandeel. Ingewijden meldden dat donderdag.
22/03 18u45  Wall Street lager om angst handelsoorlog WASHINGTON (AFN) - De effectenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie op verlies. De vrees voor een handelsoorlog met China laaide op nadat de Amerikaanse regering bekendmaakte dat de Europese Unie, Argentinië, Brazilië, Australië en Zuid-Korea vrijgesteld zijn van de aangekondigde importheffingen op staal en aluminium. Verder maakte president Donald Trump bekend extra maatregelen tegen China te nemen.
22/03 18u15  Trump: heffingen op Chinese producten WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft importheffingen ter waarde van 50 miljard dollar (ruim 40 miljard euro) aangekondigd op Chinese producten. Daarmee wil Trump de in zijn ogen oneerlijke handelspraktijken van China aanpakken.
22/03 18u15  Hydratec boekt een vijfde meer winst AMERSFOORT (AFN) - Hydratec heeft 2017 afgesloten met een vijfde meer winst. De beursgenoteerde industriële holdingmaatschappij heeft ook meer omzet in de boeken gezet. Vooral bij de Agri Food-bedrijven gingen de opbrengsten omhoog.
22/03 17u45  Handelszorgen drukken beurzen in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met flinke verliezen gesloten. Beleggers maakten zich vooral zorgen over de dreiging van een internationale handelsoorlog, na onder meer nieuws over de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium. President Donald Trump kondigde daarnaast miljarden aan heffingen aan op Chinese producten. Kenners vrezen dat de Aziatische grootmacht hard terug zal slaan.
22/03 16u30  EU vrijgesteld van Amerikaanse staalheffing WASHINGTON (AFN/DPA) - De door de Amerikaanse president Donald Trump ingestelde importheffingen voor buitenlands staal en aluminium gelden niet voor de Europese Unie. Dat heeft handelsgezant Robert Lighthizer donderdag gezegd in de Amerikaanse Senaat. Ook Argentinië en Brazilië worden vrijgesteld.
22/03 16u00  Rode koersborden op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen stonden donderdag in de min. Ook in Amsterdam moest de beurs een stapje terug doen. AND kwam met tegenvallende jaarcijfers en ging hard onderuit op Beursplein 5. Beleggers verwerkten verder nog de Amerikaanse renteverhoging en de beslissing van de Bank of England om de rente gelijk te houden.
22/03 15u15  Conjunctuurbarometer VS gaat verder omhoog NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in februari verder verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 23u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
23/03 05u00  Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
23/03 02u45  China neemt voor 3 miljard dollar aan tegenmaatregelen tegen VS De Chinese regering heeft vrijdag een lijst met mogelijke importheffingen bekendgemaakt op Amerikaanse producten. Het gaat om tegenmaatregelen na de aankondiging van de Verenigde Staten dat ze de importheffingen op onder meer Chinees staal en aluminium zullen verhogen. Door de wederzijdse maatregelen wordt gevreesd voor een handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten.12 
22/03 18u30  Robert Bouchard wordt nieuwe CEO van Econocom Group Op 22 maart laat Econocom Group weten dat Robert Bouchard vanaf nu de rol van CEO zal vervullen. Hij volgt daarmee zijn vader en oprichter van het bedrijf Jean-Louis Bouchard op.
22/03 16u30  Waarom Argenta opnieuw de bankentaks aanvalt De Antwerpse bank Argenta vraagt het Grondwettelijk Hof delen van de Belgische bankentaks te vernietigen. In combinatie met dalende rente-inkomsten en zware investeringskosten vormt de bankentaks een bedreiging voor het groeimodel van Argenta.
22/03 16u30  Belgische ondernemer somber in maart Het vertrouwen van de Belgische ondernemer is in maart stevig gedaald, na een stabilisering in februari op het hoogste peil sinds april 2011. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurenquête van de Nationale Bank van België (NBB).
22/03 15u45  Regering beslist pas over vervanging F-16's als er duidelijkheid is De federale regering zal geen beslissing nemen over de vervanging van de F-16's voor er duidelijkheid is over de beslissingprocedure en de verschillende opties. Dat heeft premier Charles Michel donderdag in de Kamer gezegd.
22/03 15u00  VFB: 'Een nieuwe generatie beleggers staat op' De Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) merkt een duidelijke toename van de interesse voor beleggen bij jongeren. Zaterdag vindt de grootste beleggershappening van het land plaats en ongeveer een kwart van de inschrijvers is jonger dan 35.
22/03 14u45  Argenta naar Grondwettelijk Hof tegen bankentaks Argenta heeft bij het Grondwettelijk Hof een verzoek ingediend om artikels 23 en 25 van de wet van 23 juli 2017 over de zogeheten bankentaks te vernietigen. Dat heeft de directie van de bank donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers.
22/03 13u15  Bart De Wever (N-VA) en Wouter Van Besien (Groen) paaien de vastgoedsector 'We hebben niet de centen, maar wel veel plannen', zei Bart De Wever (N-VA) woensdag tijdens een debat van de vastgoedsector in de Antwerpse Boerentoren. 'De privésector heeft wel geld, dus moeten we daarmee praten.' Dat was de kernboodschap als antwoord op de aantijgingen van Groen over de connecties van De Wever met de vastgoedsector.
22/03 13u00  Beveiligingstopmannen van Facebook, Google en Twitter stappen op De afgelopen week zijn op korte tijd verschillende security-topmannen van drie internetgiganten opgestapt. Na Facebook, verliezen nu ook Google en Twitter zonder enige uitleg hun topmannen.
22/03 12u15  Vlaamse bouwbedrijven kampen met tekort aan ingenieurs Een gebrek aan ingenieurs leidt ertoe dat bijna twee derde (65 procent) van de bouwbedrijven in Vlaanderen bepaalde opdrachten niet kunnen uitvoeren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) bij 51 bouwbedrijven.
22/03 12u15  Een aangetekende e-mail: kan dat? Het was al langer mogelijk een aangetekende zending elektronisch te versturen in ons land. Maar sinds kort kan dat met exact dezelfde juridische waarde als de fysieke tegenhanger.
22/03 12u00  Molenbeek twee jaar na de aanslagen: van hellegat naar hightech Heel wat sporen leidden na de terroristische aanslagen in Brussel, vandaag twee jaar geleden, naar de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) reageerde met een Kanaalplan tegen radicalisering. Maar er is nog een ander Kanaalplan, een ambitieus project voor stadsontwikkeling dat op kruissnelheid is.
21/03 21u30  Ablynx, Komono en C. Outdoor zijn de Ambassadeurs van de Vlaamse Gazellen Elk jaar publiceert Trends de ranglijst van de snelst groeiende bedrijven van het land. We noemen ze de Trends Gazellen. In de voorbije weken kon u al de rangschikking raadplegen van Brussel en de vijf Vlaamse provincies. Deze week sluiten we af met de snelste groeiers van heel Vlaanderen. De uitblinkers zijn - elk in hun categorie - Ablynx, Komono en C. Outdoor. Zij krijgen de eretitel Ambassadeurs van de Vlaamse Gazellen, editie 2018.
21/03 20u30  De Wever steunt Vandeput en haalt zwaar uit naar SP.A Dat het lek bij de socialisten zit, roept volgens de N-VA-voorzitter veel vragen op.
Laatste update: vandaag om 5u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 23u19
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/03 23u00  'Aandeel Dropbox weer duurder' NEW YORK (AFN) - De beursgang van cloudopslagdienst Dropbox levert opnieuw meer op. De 36 miljoen aandelen zijn verkocht voor een prijs van 21 dollar per stuk, heeft een bron aan persbureau Bloomberg laten weten. Dat is hoger dan de al verhoogde indicatieve prijsbandbreedte.
22/03 22u45  Commissarissen Telecom Italia stappen op MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - President-commissaris Arnaud de Puyfontaine en zes door grootaandeelhouder Vivendi gesteunde bestuurders stappen op bij het Italiaanse telecombedrijf Telecom Italia. Tegelijkertijd wordt een stemming over de samenstelling van de toezichtsraad doorgeschoven van 24 april naar 4 mei.
22/03 22u30  Meer omzet Nike ondanks taaie thuismarkt BEAVERTON (AFN/BLOOMBERG) - Sportartikelenproducent Nike heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet verhoogd dankzij meer verkopen buiten Noord-Amerika. Vooral in China deed het Amerikaanse merk het goed. Dochter Converse deed het aanmerkelijk minder. Die kon de omzetdaling in eigen land niet goedmaken met groei buiten de VS.
22/03 21u30  Tik voor Wall Street door angst handelsoorlog NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met een flink verlies gesloten. De vrees voor een handelsoorlog met China laaide op nadat de Amerikaanse president Trump extra importheffingen tegen de Aziatische grootmacht aankondigde. Eerder had de regering al bekendgemaakt dat importheffingen op staal en aluminium niet gelden voor onder meer de Europese Unie en Zuid-Korea.
22/03 21u00  Aandeel B&S gaat 14,50 kosten DORDRECHT (AFN) - De prijs van de beursgang van distributeur en groothandel BS is vastgesteld op 14,50 euro per aandeel, maakte het Dordtse bedrijf donderdag bekend. Bij die prijs wordt 358 miljoen euro opgehaald. De volledige waarde van BS komt bij de prijs van 14,50 euro per aandeel uit op 1,2 miljard euro.
22/03 20u15  Alychlo koopt weer plukje aandelen SnowWorld MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeerder Marc Coucke heeft via zijn investeringsvehikel Alychlo weer aandelen SnowWorld bijgekocht. Het gaat om 2004 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor 9,44 euro per stuk.
22/03 20u00  Amerikaanse rechter wijst KPN-patent af WILMINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse rechter heeft een patent van KPN ongeldig verklaard. Volgens de rechter somde het patent slechts ,,routinestappen voor het opnieuw rangschikken en genereren van data'' op. KPN had elf bedrijven aangeklaagd wegens inbreuk op het patent.
22/03 20u00  'Aandeel B&S gaat 14,50 kosten' DORDRECHT (AFN) - De prijs van de beursgang van distributeur en groothandel BS is vastgesteld op 14,50 euro per aandeel. Ingewijden meldden dat donderdag.
22/03 18u45  Wall Street lager om angst handelsoorlog WASHINGTON (AFN) - De effectenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie op verlies. De vrees voor een handelsoorlog met China laaide op nadat de Amerikaanse regering bekendmaakte dat de Europese Unie, Argentinië, Brazilië, Australië en Zuid-Korea vrijgesteld zijn van de aangekondigde importheffingen op staal en aluminium. Verder maakte president Donald Trump bekend extra maatregelen tegen China te nemen.
22/03 18u15  Trump: heffingen op Chinese producten WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft importheffingen ter waarde van 50 miljard dollar (ruim 40 miljard euro) aangekondigd op Chinese producten. Daarmee wil Trump de in zijn ogen oneerlijke handelspraktijken van China aanpakken.
22/03 18u15  Hydratec boekt een vijfde meer winst AMERSFOORT (AFN) - Hydratec heeft 2017 afgesloten met een vijfde meer winst. De beursgenoteerde industriële holdingmaatschappij heeft ook meer omzet in de boeken gezet. Vooral bij de Agri Food-bedrijven gingen de opbrengsten omhoog.
22/03 17u45  Handelszorgen drukken beurzen in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met flinke verliezen gesloten. Beleggers maakten zich vooral zorgen over de dreiging van een internationale handelsoorlog, na onder meer nieuws over de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium. President Donald Trump kondigde daarnaast miljarden aan heffingen aan op Chinese producten. Kenners vrezen dat de Aziatische grootmacht hard terug zal slaan.
22/03 16u30  EU vrijgesteld van Amerikaanse staalheffing WASHINGTON (AFN/DPA) - De door de Amerikaanse president Donald Trump ingestelde importheffingen voor buitenlands staal en aluminium gelden niet voor de Europese Unie. Dat heeft handelsgezant Robert Lighthizer donderdag gezegd in de Amerikaanse Senaat. Ook Argentinië en Brazilië worden vrijgesteld.
22/03 16u00  Rode koersborden op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen stonden donderdag in de min. Ook in Amsterdam moest de beurs een stapje terug doen. AND kwam met tegenvallende jaarcijfers en ging hard onderuit op Beursplein 5. Beleggers verwerkten verder nog de Amerikaanse renteverhoging en de beslissing van de Bank of England om de rente gelijk te houden.
22/03 15u15  Conjunctuurbarometer VS gaat verder omhoog NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in februari verder verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 23u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/03 05u15  Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
22/03 20u45  Rob Heirbaut: "Europa zal geen invoerrechten heffen op Amerikaanse jeans of pindakaas" De Amerikaanse president Donald Trump heeft Europa geen invoerheffing voor aluminium en staal opgelegd. 'Trump viseert enkel China en de geplande tegenmaatregelen van Europa zullen niet ingevoerd worden. Europa plande invoerrechten voor onder meer Amerikaanse jeans en Amerikaanse pindakaas', aldus Heirbaut.
22/03 20u45  "Ook Europese bedrijven en consumenten kunnen getroffen worden als Trump China aanpakt" De Amerikaanse president Donald Trump gaat voor 60 miljard dollar economische maatregelen nemen tegen China. Europa blijft voorlopig buiten schot van Amerikaanse heffingen. 'Maar als Trump China aanpakt, zullen ook Europese bedrijven en consumenten getroffen worden', zegt KBC-hoofdeconoom Jan Van Hove.
22/03 19u30  Nieuw systeem kinderbijslag: soms tot tienduizenden euro's verschil Lees meer >
22/03 11u30  We zijn minder tevreden over onze collega's dan 10 jaar geleden, maar we worden wel vaker op hen verliefd Lees meer >
22/03 11u30  Diesel voor het eerst duurder dan benzine De maximumprijs voor diesel ligt morgen voor de eerste keer boven die van benzine.
21/03 21u00  Amerikaanse centrale bank verhoogt rente met kwart procentpunt Lees meer >
21/03 17u45  Wat zit bij welke groep? Het Vlaamse medialandschap in kaart Het grootste deel van de Vlaamse tv-zenders, radiozenders, kranten en magazines is in handen van enkele grote spelers. Wat zit nu juist waar, rekening houdend met de nieuwe ontwikkeling dat Telenet de Vijver Media volledig in handen krijgt? Let wel: het gaat om een vereenvoudigd overzicht van de media: regionale zenders, lokale kranten, kleinere magazines en digitale spelers zijn niet inbegrepen.
21/03 16u45  Boodschappen-app Apporto maakt "winkelkardelen" mogelijk Warenhuisketen Colruyt lanceert Apporto, een app waarmee mensen voor elkaar boodschappen kunnen doen. Gebruikers zullen elkaar ook kunnen quoteren.
21/03 12u15  Hoe gezond is de Belgische restaurantsector? Lees meer >
21/03 12u15  Europese Commissie zet licht op groen voor miljardenovername van Monsanto door Bayer Lees meer >
21/03 04u00  Techfondsen onder druk op Wall Street Diverse techbedrijven hebben flink onder druk gestaan op de beurzen in New York. Het aandeel Facebook ging weer behoorlijk omlaag in de nasleep van het privacyschandaal. Ook Twitter en Snap moesten het ontgelden. De belangrijkste beursgraadmeters eindigden wel in de plus.
20/03 21u00  Google investeert ruim 240 miljoen euro in de strijd tegen "fake news" De bekende zoekrobot wil journalisten helpen om betrouwbare nieuwsberichten te maken. Tegelijk wil hij meezoeken naar een leefbare toekomst voor sector. Veel mediabedrijven hebben het sinds komst van het internet, en dus ook van Google, moeilijk om overeind te blijven.
20/03 20u00  Sven Gatz: "Netflix moet een bepaald bedrag investeren in lokale fictiereeksen" Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft een bezoek gebracht aan de hoofdkwartieren van Facebook en Netflix in Silicon Valley in de VS. 'Netflix moet een bepaald bedrag investeren in lokale fictiereeksen in Vlaanderen. Het bedrijf is dat ook bereid te doen als Netflix zelf mag beslissen over welke producties het zal gaan', aldus Gatz.
20/03 18u00  Ryanair wil luchtvaartmaatschappij van Niki Lauda kopen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
22/03 23u00  'Aandeel Dropbox weer duurder' De beursgang van cloudopslagdienst Dropbox levert opnieuw meer op. De 36 miljoen aandelen zijn verkocht voor een prijs van 21 dollar per stuk, heeft een bron aan persbureau Bloomberg laten weten. Dat is hoger dan de al verhoogde indicatieve prijsbandbreedte.
22/03 22u45  Commissarissen Telecom Italia stappen op President-commissaris Arnaud de Puyfontaine en zes door grootaandeelhouder Vivendi gesteunde bestuurders stappen op bij het Italiaanse telecombedrijf Telecom Italia. Tegelijkertijd wordt een stemming over de samenstelling van de toezichtsraad doorgeschoven van 24 april naar 4 mei.
22/03 22u30  Meer omzet Nike ondanks taaie thuismarkt Sportartikelenproducent Nike heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet verhoogd dankzij meer verkopen buiten Noord-Amerika. Vooral in China deed het Amerikaanse merk het goed. Dochter Converse deed het aanmerkelijk minder. Die kon de omzetdaling in eigen land niet goedmaken met groei buiten de VS.
22/03 21u45  Tik voor Wall Street door angst handelsoorlog De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met een flink verlies gesloten. De vrees voor een handelsoorlog met China laaide op nadat de Amerikaanse president Trump extra importheffingen tegen de Aziatische grootmacht aankondigde. Eerder had de regering al bekendgemaakt dat importheffingen op staal en aluminium niet gelden voor onder meer de Europese Unie en Zuid-Korea.
22/03 21u45  Dow Jones valt 700 punten New York De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met een flink verlies gesloten. De vrees voor een handelsoorlog met China laaide op nadat de Amerikaanse president Trump extra importheffingen tegen de Aziatische grootmacht aankondigde.
22/03 21u15  Belastingmeevaller Shell in Canada Shell kan bij een groot gasveld in British Colombia profiteren van een belasting-maatregel. De Canadese provincie wil daarmee het Shell-project voor lng ondersteunen.
22/03 21u15  Aandeel B&S gaat 14,50 kosten De prijs van de beursgang van distributeur en groothandel B&S is vastgesteld op 14,50 euro per aandeel, maakte het Dordtse bedrijf donderdag bekend. Bij die prijs wordt 358 miljoen euro opgehaald. De volledige waarde van B&S komt bij de prijs van 14,50 euro per aandeel uit op 1,2 miljard euro.
22/03 20u15  Alychlo koopt weer plukje aandelen SnowWorld De Belgische investeerder Marc Coucke heeft via zijn investeringsvehikel Alychlo weer aandelen SnowWorld bijgekocht. Het gaat om 2004 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor 9,44 euro per stuk.
22/03 20u00  'Aandeel B&S gaat 14,50 kosten' De prijs van de beursgang van distributeur en groothandel B&S is vastgesteld op 14,50 euro per aandeel. Ingewijden meldden dat donderdag.
22/03 20u00  Amerikaanse rechter wijst KPN-patent af Een Amerikaanse rechter heeft een patent van KPN ongeldig verklaard. Volgens de rechter somde het patent slechts ,,routinestappen voor het opnieuw rangschikken en genereren van data'' op. KPN had elf bedrijven aangeklaagd wegens inbreuk op het patent.
22/03 19u15  ’Pensioenfonds, blijf weg bij speculanten’ Pensioenfondsen die rond een overnamestrijd hun belang in een prooi aan speculanten verkopen, zijn onverantwoord bezig. Dat zegt Robert Jan van de Kraats, scheidend cfo van Randstad en lid van de commissie-Van Manen voor corporate governance, in een gesprek met deze krant.
22/03 19u00  Wall Street lager om angst handelsoorlog De effectenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie op verlies. De vrees voor een handelsoorlog met China laaide op nadat de Amerikaanse regering bekendmaakte dat de Europese Unie, Argentinië, Brazilië, Australië en Zuid-Korea vrijgesteld zijn van de aangekondigde importheffingen op staal en aluminium. Verder maakte president Donald Trump bekend extra maatregelen tegen China te nemen.
22/03 18u30  Bloembollen booming business Steeds meer landbouwgrond is bestemd voor de bloembollenteelt. Het zijn wel grote bedrijven. Voor kleine bollenboeren is weinig toekomst.
22/03 18u15  Hydratec boekt een vijfde meer winst Hydratec heeft 2017 afgesloten met een vijfde meer winst. De beursgenoteerde industriële holdingmaatschappij heeft ook meer omzet in de boeken gezet. Vooral bij de Agri & Food-bedrijven gingen de opbrengsten omhoog.
22/03 18u15  Trump: heffingen op Chinese producten De Amerikaanse president Donald Trump heeft importheffingen ter waarde van 50 miljard dollar (ruim 40 miljard euro) aangekondigd op Chinese producten. Daarmee wil Trump de in zijn ogen oneerlijke handelspraktijken van China aanpakken.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 23u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 10u59
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/03 00u00  Omstreden wethouder Jo Palmen wint verkiezingen Brunssum De partij van de omstreden wethouder Jo Palmen heeft de verkiezingen in Brunssum gewonnen. De partij is van 4 naar 5 zetels gestegen. Daarmee is BBB/Lijst Palmen de grootste partij geworden in de Limburgse plaats. In Roermond is de partij van een andere omstreden politicus, ex-wethouder Jos van Rey, ook de grootste geworden. De Liberale Volkspartij Roermond (LVR) verloor weliswaar een zetel, maar15 
22/03 23u30  Jongerenpartijen boeken winst Jongerenpartijen deden het goed in de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe partijen Connect Wageningen en M:oed (Maastricht: Open Eerlijk Democratisch) brengen met 2 zetels jong bloed in de gemeenteraad. Stip (Studenten techniek in politiek) uit studentenstad Delft groeide van vier naar zes zetels en ook Student & Starter (Utrecht) kan een tweede zetel bijschrijven. 'Wageningen is een gemeente met
22/03 22u45  Kunnen Ilse en Hyves worden opgepoetst? Voordat op 9 april de digitale detoxweek begint, lijken klanten en fans van sociale media definitief af te haken. De beurswaarde van Facebook verminderde deze week na een grove inbreuk op de privacy met 50 miljard dollar, ongeveer de beurswaarde van Heineken. Het speeltje van Mark Zuckerberg trok in zijn val Google, Twitter en Snap Inc. mee. Maar ook de rest van de Big Tech uit Silicon Valley ligt
22/03 21u45  Onderzoekers: plasticsoep in Stille Oceaan komt vooral van visserij en scheepvaart De plasticsoep in de Stille Oceaan bestaat vooral uit grote stukken afval van visserij en scheep vaart. Dat concludeert het team rond de Delftse 'oceaanschoonmaker' Boyan Slat. Voordeel: het ruimt wel makkelijker op. De plastic vervuiling in de Stille Oceaan bestaat voor het grootste deel uit afval dat afkomstig is van visserij en scheepvaart. Tussen Californië en Hawaï drijft 80 duizend ton plast
22/03 21u15  Hoeveel dodelijke fouten mag een zelfrijdende auto zich veroorloven? Verkeersongelukken kunnen, maar als een zelfrijdende auto iemand doodrijdt, is dat moeilijker te verkroppen. De Amerikaanse politie heeft beelden vrijgegeven van de dodelijke aanrijding tussen een voetganger en een zelfstandig rijdende auto van Uber, eerder deze week. De door computers bestuurde auto reed in de staat Arizona een 49-jarige vrouw aan, die daarna overleed. Op de beelden, gemaakt met
22/03 19u30  Wilt u persoonlijke aandacht van uw loodgieter? Kies voor een vrouw Ze zijn nog uitzonderingen in een typisch mannenberoep: vrouwelijke loodgieters. Terwijl het vak voor hen aantrekkelijker wordt: er moeten steeds meer digitale systemen worden geïnstalleerd en daarbij zijn communicatieve vaardigheden belangrijk. Vrouwen zijn daar beter in dan mannen. 'We zijn binnen!', lacht Regina Smolders (44) terwijl ze met een handontstopper een rioolveer in een pijp draait. S
22/03 18u45  Wilt u persoonlijke aandacht van uw loodgieter? Neem een vrouw Ze zijn nog uitzonderingen in een typisch mannenberoep: vrouwelijke loodgieters. Terwijl het vak voor hen aantrekkelijker wordt: er moeten steeds meer digitale systemen worden geïnstalleerd en daarbij zijn communicatieve vaardigheden belangrijk. Vrouwen zijn daar beter in dan mannen. 'We zijn binnen!', lacht Regina Smolders (44) terwijl ze met een handontstopper een rioolveer in een pijp draait. S
22/03 12u30  Groei van kolencentrales neemt wereldwijd af; in 2022 sluiten er meer dan er worden geopend De kolencentrale heeft zijn tijd bijna gehad. Het vermogen van alle kolencentrales in de wereld groeit nog, maar die groei neemt heel snel af. Vanaf 2022 zullen er meer kolencentrales sluiten dan er nieuwe worden geopend. Dat staat in de nieuwste Global Coal Plant Tracker, waarin milieuorganisaties als Greenpeace en CoalSwarm samenwerken om de ontwikkeling van kolenstroom in kaart te brengen. Zij
22/03 10u00  Groei van kolencentrales neemt wereldwijd af; in 2022 sluiten meer kolencentrales dan er worden geopend De kolencentrale heeft zijn tijd bijna gehad. Het vermogen van alle kolencentrales in de wereld groeit nog, maar die groei neemt heel snel af. Vanaf 2022 zullen er meer kolencentrales sluiten dan er nieuwe worden geopend. Dat staat in de nieuwste Global Coal Plant Tracker, waarin milieuorganisaties als Greenpeace en CoalSwarm samenwerken om de ontwikkeling van kolenstroom in kaart te brengen. Zij
22/03 02u15  Het is de vraag of de huidige vorm van wereldvrijhandel onze samenlevingen en onze geopolitieke positie ten goede komt Als je alle cultuuruitingen moreel of financieel hetzelfde waardeert, bestaat er geen cultuur meer. De dreigende handelsoorlog van Trump zou haaks staan op westerse liberale waarden. Kapitalisme, vrije markten en ondernemerschap zijn essentiële bouwstenen van het Westen. Maar ongelimiteerde vrijhandel en massaconsumptie kunnen de liberale orde ook ondermijnen. Steeds meer wordt duidelijk dat econo
22/03 02u15  Nijmegen wil zichtbaar 'vergroenen' door bodemverharding te verwijderen Nijmegen is dit jaar Groene Hoofdstad van Europa en dat wil de gemeente laten zien. Onttegeling moet de biodiversiteit bevorderen en hittestress en wateroverlast tegengaan. Met aarde op haar handen stapelt basisschoolleraar Soscha Spekkink stoeptegel op stoeptegel. Met haar groep 5 en de conciërge bouwt ze van de tegels een amfitheater op het schoolplein van basisschool Meander. 'Hier leren de kin
22/03 02u15  Meer verdienen als marketingmedewerker? Laat zien wat je creativiteit concreet oplevert Marketingmedewerker: 2.250 euro bruto (40 uur) Fiens salaris lijkt uit de lucht gegrepen. De 25-jarige marketingmedewerker vindt haar inkomen te laag, maar kan dat nergens controleren. Haar werkgever, een verkoper van terrasoverkappingen en schuifwanden, heeft geen cao en geen personeelsafdeling. Omdat 'marketing' een vergaarbak is van verschillende functies, is vergelijking met andere bedrijven n
22/03 02u15  Moet 30 procent van de berijders van een paard verplicht een jongen zijn? Er zijn weinig ouders die hun dochters het rolpatroon opdringen om te gaan paardrijden. Ze vinden het meestal te duur of te gevaarlijk. Niettemin zijn negen van de tien jongeren die op een pony of paard zitten, meisjes. Psychologen pijnigen zich hierover de hersenen. De Duitse psycholoog Harald Euler concludeerde in zijn onderzoek Warum Mädchen und Frauen reiten dat meisjes zich hiermee voor het e
22/03 00u45  Zelfs Europese Commissie erkent: digitaks - waarbij traditionele bedrijven meer belasting betalen - is niet ideaal Traditionele bedrijven betalen in de EU meer belasting dan digitale ondernemingen. De Europese Commissie wil dat aanpakken. Ideaal is het niet, laat zelfs de Europese Commissie woensdag doorschemeren. Niet voor niets spreekt zij over haar digitale heffing als een 'interim-belasting'. Een fiscaal noodverband, in afwachting van structurele maatregelen om het groeiende gat in de winstbelasting te dic
22/03 00u00  Van der Veer moet het voorlopig doen met 'slechts' 167 duizend euro per jaar bij Philips - tegenover 169 bij ING Jeroen van der Veer krijgt er geen geld bij als president-commissaris van Philips. Vorig jaar wilde het concern de beloning van Van der Veer met 22,2 procent verhogen, maar dat voorstel werd op het laatste moment ingetrokken omdat verzet van aandeelhouders dreigde. Philips zou met een nieuw voorstel komen, maar dat staat niet op de agenda van de komende aandeelhoudersvergadering. De oud-Shell-topm
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/03 04u00  Hamilton begint nieuw F1-seizoen als snelste, Vandoorne tiende Tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe F1-seizoen 2018 heeft Lewis Hamilton in Australië de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de tiende tijd.12 
23/03 02u15  Boete op sluikstorten meer dan verdubbeld Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Wie op dit ogenblik wordt gepakt, betaalt een GAS-boete van maximaal 350 euro. Hangt het van de minister af, dan wordt dat tegen de zomer minimaal 800 euro.13 
23/03 02u15  Rijden over tijdelijk afgesloten rijstroken levert torenhoge boetes op Een rood kruis op de mobiele borden boven de autosnelweg verbiedt bestuurders tijdelijk de rijstrook te gebruiken. Maar heel wat chauffeurs negeren het kruis om de file te ontwijken. Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.13 
23/03 02u15  Argenta betwist nieuwe heffing bij Grondwettelijk Hof Argenta trekt naar het Grondwettelijk Hof. De Antwerpse spaar- en verzekeringsbank pikt het niet dat België de banken retroactief meer laat betalen voor het garantiefonds dat de spaarboekjes onderstut. De staat blijkt dat fonds te hebben leeggehaald voor schuldafbouw.13 
23/03 02u15  Oude F-16’s vliegen nog steeds buiten, maar Defensie zweert bij nieuwe toestellen Premier Charles Michel belooft om alle pistes te onderzoeken. Maar in de praktijk wil de meerderheid en zeker minister van Defensie Steven Vandeput maar één ding: van zodra de vervelende episode over de verlenging van de F16’s is afgelopen, overgaan tot de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wat staat er de komende weken te gebeuren? Een overzicht in vijf vragen.13 
23/03 02u15  STANDPUNT. CD&V is bij nationale verkiezingen verschrompeld tot meeloper Nederland heeft zijn lokale verkiezingen al achter de rug. Misschien moeten we onze noorderburen erom benijden, aangezien wij nog maanden van verkiezingskoorts en campagnepraatjes voor de boeg hebben.12 
23/03 02u15  Antwerpse haven legt zeeschepen aan het stopcontact Tegen 2020 wil Antwerpen elektrische walstroom voorzien voor aangemeerde zeeschepen bij de MPET-terminal aan het Deurganckdok, de grootste containerterminal van Europa. Dat is één van de concrete afspraken op het eerste wereldcongres voor duurzaamheid in de havens, dat gisteren in Antwerpen van start ging.12 
23/03 02u15  66-jarige Liliane ‘MC Lily’ Simons uit Borgerhout in ‘Belgium’s Got Talent’: “Je bent nooit te oud om te rappen” Wordt MC Lily, alias Liliane Simons, dé ontdekking van Belgium’s Got Talent? De 66-jarige Antwerpse wil de jury imponeren met een rapnummer. “Dit programma kraakt of maakt mijn carrière niet. Ze kennen mij al in heel Antwerpen.”11 
23/03 02u15  Zieke Ann (27) werkte met Izzy (28) bucketlist af in haar laatste vier maanden: “We putten nog altijd kracht uit die mooie momenten” Niet alle verhalen uit het Eén-programma Vandaag Over Een Jaar kennen een happy end. Izzy Goedertier (28) zat gisteren alleen op de bank bij Cath Luyten. Zijn zieke vriendin Ann, die “nog alles uit het leven wou halen”, was kort na de eerste opname, waarin ze hun bucketlist uit de doeken deden, overleden.11 
23/03 02u15  Met de waterbus in half uur van Wijnegem naar Havenhuis Dit jaar nog zal je vanuit Wijnegem, Schoten en Merksem ook twee keer per uur de waterbus kunnen nemen om naar en van Antwerpen te pendelen. Maar de schepen die voor personenvervoer op het Albertkanaal worden ingezet, zullen veel minder snel varen dan die op de Schelde.11 
23/03 02u15  Nog een maand te gaan tot de 10 Miles: met deze tips ben je zeker goed voorbereid Nog een maand en we staan opnieuw aan de start van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Nu nog in gang schieten met trainen, heeft weinig zin. Maar wie al goed op dreef is, staat met deze zes tips van coach Thijs Dekiere van sport- en gezondheidspromotiecentrum Energy Lab met een gerust hart aan de start.11 
23/03 02u15  Verbodsborden aan Elzenveld weggehaald De verbodsborden met het opschrift ‘Private weg, doorgang verboden’ aan de toegangspoort van het Elzenveld zijn weggehaald. “De weg blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers”, zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.11 
23/03 02u15  Minder verspilling en eenzaamheid dankzij Opschepper Drie studenten productontwikkeling van de UAntwerpen hebben met hun project Opschepper een Food Waste Award gewonnen. Het concept is simpel, maar geniaal: ouderen koken met voedseloverschotten een heerlijke maaltijd voor een paar studenten, om vervolgens samen te tafelen.10 
23/03 02u15  Poldermuseum heropent pas op zondag 3 juni Het Poldermuseum opent voor het eerst sinds lange tijd niet tijdens het paasweekend. De renovatie duurt langer dan gepland. De officiële heropening gebeurt op zondag 3 juni.11 
23/03 02u15  Tot december geen trams van lijnen 24 en 8 meer op Herentalsebaan Vanaf 4 april tot eind december wordt de Herentalsebaan in Deurne-Zuid aangepakt. Het district en de stad willen de toekomst van de winkelstraat verzekeren. Maar dat betekent wel dat er vanaf 3 april tot het einde van de werken geen tram meer over de Herentalsebaan kan rijden. Tram 24 wordt ingekort tot halte ‘Stenenbrug’ in Borgerhout en komt zo niet meer voorbij de Ring. Tram 8 zal de route van tram 10 volgen met de Schotensesteenweg als eindhalte. Tram 9 zal vanaf dan de park and ride van Wommelgem bedienen. Tram 9 zal daarom rechtdoor rijden van de Dascottelei naar de Florent Pauwelslei in plaats van af te draaien naar Silsburg.
Laatste update: vandaag om 4u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/03 04u30  Acerta: "Strijd om talent zorgt voor stijgende loonspanning" De loonspanning in ons land - het verschil tussen de hoogste en de laagste lonen - is het voorbije jaar duidelijk gestegen, naar het hoogste peil...
22/03 23u30  Dit zijn de favoriete merken van de Belg Ikea, Gillette, Colruyt en Amazon zijn de favoriete merken van de Belgische consument. Dat blijkt vanavond bij de uitreiking van de Best Brands...
22/03 22u45  Handelsoorlog in de maak? Trump straft China voor veertig miljard euro, maar Chinezen "zullen vechten tot het bittere einde" Donald Trump neemt ter waarde van zowat vijftig miljard dollar (40,6 miljard euro) strafmaatregelen tegen China. Dat gebeurt via heffingen op de...
22/03 21u45  Tik voor Wall Street door angst handelsoorlog De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn met een flink verlies gesloten. De vrees voor een handelsoorlog met China laaide op nadat de Amerikaanse...
22/03 20u15  Gezinsbond trekt aan alarmbel over hervorming kinderbijslag: "Gezin met 4 kinderen krijgt tot 65.000 euro minder" Het nieuwe systeem van kinderbijslag dat in Vlaanderen op 1 januari 2019 van start moet gaan, kan grote financiële verschillen hebben, vooral voor...
22/03 19u00  Product 'Helva met pistaches' uit verkoop gehaald Het bedrijf TADAL SA heeft beslist, in overleg met het Federaal Voedselagentschap FAVV, om het product 'Helva met pistaches 350 gram' uit de...
22/03 18u30  Vakbond niet ongerust over tewerkstelling op Gentse site ArcelorMittal Bij de Gentse hoogoven van ArcelorMittal vrezen de vakbonden niet voor de tewerkstelling na het nieuws dat de Luikse vestiging mogelijk verkocht...
22/03 18u15  Handelsoorlog in de maak? Trump straft China voor veertig miljard euro Donald Trump neemt ter waarde van zowat vijftig miljard dollar (40,6 miljard euro) strafmaatregelen tegen China. Dat gebeurt via heffingen op de...
22/03 18u00  Trump straft China voor veertig miljard euro Donald Trump neemt ter waarde van zowat vijftig miljard dollar (40,6 miljard euro) strafmaatregelen tegen China. Dat gebeurt via heffingen op de...
22/03 17u00  Restaurant Aux Armes de Bruxelles failliet verklaard De Franstalige Brusselse handelsrechtbank heeft het restaurant Aux Armes de Bruxelles in de Beenhouwersstraat failliet verklaard. Dat meldt de...
22/03 17u00  Grondwettelijk Hof: winsten op online kans- en gokspelen toch niet met 21 procent BTW belast Het Grondwettelijk Hof heeft de artikelen van de programmawet van 1 juli 2016 over de opheffing van de btw-vrijstelling voor de online kans- en...
22/03 16u45  Grondwettelijk Hof vernietigt opheffing btw-vrijstelling online kans- en gokspelen Het Grondwettelijk Hof heeft de artikelen van de programmawet van 1 juli 2016 over de opheffing van de btw-vrijstelling voor de online kans- en...
22/03 16u00  Volledige Europese Unie vrijgesteld van Trumps nieuwe importheffingen De Verenigde Staten hebben bekendgemaakt dat de volledige EU, samen met nog zes andere landen, voorlopig vrijgesteld worden van de nieuwe...
22/03 15u30  Ondernemersvertrouwen fors verzwakt in maart Het vertrouwen van de Belgische ondernemer is in maart stevig gedaald, na een stabilisering in februari op het hoogste niveau sinds april 2011. Dat...
22/03 14u45  Argenta naar Grondwettelijk Hof tegen bankentaks Argenta heeft bij het Grondwettelijk Hof een verzoek ingediend om artikels 23 en 25 van de wet van 23 juli 2017 over de zogeheten bankentaks te...
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 15u34

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/03 04u45  'Overheid moet ondernemers niet dwarszitten' De overheid moet ondernemerschap bevorderen en bedrijven niet dwarszitten. Dat schrijven enkele prominente ondernemers en ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland in een open brief aan premier Mark Rutte. 10 
23/03 03u00  China overweegt importheffingen op producten uit Verenigde Staten China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.13 
22/03 22u45  Omzetstijging Nike ondanks daling in Verenigde Staten Sportartikelenproducent Nike heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet verhoogd dankzij meer verkopen buiten Noord-Amerika. Vooral in China deed het Amerikaanse merk het goed. 
22/03 21u15  Nieuw treinviaduct havenbedrijf Rotterdam wordt door vijf bedrijven gebouwd Havenbedrijf Rotterdam heeft de bouw van een viaduct als onderdeel van het Theemswegtracé aanbesteed. Een consortium van bouwbedrijven Besix, Mobilis, Dura Vermeer, Hollandia en Iemants gaat het 4 kilometer lange viaduct met twee stalen boogbruggen bouwen.
22/03 20u00  Meer zekerheid voor flexwerker in hbo door nieuwe cao Flexibele arbeidskrachten in het hoger beroepsonderwijs (hbo) krijgen meer zicht op een vaste baan. Dat is een van de belangrijkste afspraken in de nieuwe cao voor het hbo, waarover de AOb (Algemene Onderwijsbond) en werkgevers het eens zijn geworden. De cao is afgesproken voor twee jaar en geldt voor 40.000 mensen.
22/03 18u15  Gedupeerden Imtech leggen miljardenclaim bij banken neer Stichting Imtechclaim staat op het punt om vier banken te dagvaarden. Zo’n achthonderd gedupeerden verenigd in de stichting leggen daarbij een miljoenenclaim neer.
22/03 18u00  Trump kondigt importheffingen op Chinese producten aan De Amerikaanse president Donald Trump heeft importheffingen ter waarde van 50 miljard dollar (ruim 40 miljard euro) aangekondigd op Chinese producten.
22/03 17u30  Maaltijdbezorgers getest: Welke is het best? In deze serie legt NU.nl vier bezorgdiensten langs de meetlat. Thuisbezorgd, Foodora, Uber Eats en Deliveroo. In deze aflevering: De eindconclusie.
22/03 17u00  Gemiddeld uurloon in EU steeg in tien jaar met 12 procent Het gemiddelde loon dat een werknemer per uur heeft ontvangen in de Europese Unie, is in 2017 23,10 euro. Dit is een stijging van bijna 12 procent in vergelijking met 2007.
22/03 16u45  VS geeft EU vrijstelling van importheffingen op staal en aluminium De importheffingen die de VS op buitenlands staal en aluminium invoert, zullen niet voor de Europese Unie gelden.
22/03 16u30  Europese Unie uitgezonderd van importheffingen VS De importheffingen die de VS op staal en aluminium invoert, zullen niet voor de Europese Unie gelden.
22/03 14u45  'Nog onzeker of EU uitzondering op heffingen VS krijgt' De Europese Unie zou een uitzondering op de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium verwachten. Volgens premier Mark Rutte wordt er onderhandeld. 
22/03 14u30  'Nog onzeker of VS importheffingen voor EU schrapt' De Europese Unie zou een uitzondering op de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium verwachten. Volgens premier Mark Rutte wordt er onderhandeld. 
22/03 14u00  Productie Britse paspoorten gaat mogelijk naar Gemalto De Britse overheid bestelt de nieuwe Britse paspoorten na de Brexit waarschijnlijk niet in het Verenigd Koninkrijk, maar bij het Frans-Nederlands bedrijf Gemalto.
22/03 13u45  Bonden bereiken met Tata Steel principeakkoord over voorwaarden fusie Vakbonden hebben met Tata Steel een principeakkoord bereikt over de voorwaarden van de voorgenomen fusie met ThyssenKrupp.
Laatste update: vandaag om 4u45
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/03 00u00  Aangifte niet meer alleen met DigiD U hebt niet langer uw DigiD nodig om in te loggen bij de fiscus. Inloggen kan ook via uw bank. Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak. Miljoenen mensen moeten deze weken weer belastingaangifte … Continued The post Aangifte niet meer alleen met DigiD appeared first on Elsevierweekblad.nl.15 
23/03 00u00  EU en Amerika op rand handelsoorlog Lees meer >16 
22/03 00u00  Waarom Unilever Rotterdam boven Londen verkiest Unilever schrapt haar hoofdkantoor in de Britse hoofdstad Londen. Dat betekent dat het hoofdkwartier van het bedrijf zich definitief vestigt in Rotterdam. De kogel is door de kerk: het hoofdkantoor van miljardenbedrijf Unilever verhuist definitief naar Rotterdam. De raad van bestuur van het levensmiddelenconcern heeft na bijna een jaar wikken en wegen de knoop doorgehakt, … Continued The post Waarom Unilever Rotterdam boven Londen verkiest appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 16u00  Facebook-koersen in vrije val na dataschandaal Cambridge Analytica Lees meer >
19/03 00u00  Brussel kan Nederlandse steun voor Brexit-gat vergeten Lees meer >
19/03 00u00  Barroso in opspraak over Goldman Sachs-lobby bij Europese Commissie Lees meer >
19/03 00u00  Juncker maakt zich op voor handelsoorlog met Trump De Amerikaanse president Donald Trump gaat de importtarieven op staal en aluminium fors verhogen. Daarmee wil hij de concurrentiepositie van Amerika ten opzichte van China verbeteren. Ook de Europese Unie wordt door de maatregel geraakt: de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker is woedend. Trump kondigde via Twitter aan dat de Amerikaanse staal- en … Continued The post Juncker maakt zich op voor handelsoorlog met Trump appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 00u00  GL-leider Klaver wil wet tegen loon ING-topman GroenLinks wil met een wet de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers voorkomen. De wet moet dan wel met spoed door de Tweede en Eerste Kamer worden behandeld, want de aandeelhouders van ING buigen zich op 23 april over de voorgestelde verhoging. GroenLinks-leider Jesse Klaver deed in het televisieprogramma Buitenhof een dringende oproep aan andere partijen … Continued The post GL-leider Klaver wil wet tegen loon ING-topman appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/03 00u00  Dick Benschop volgt Nijhuis op als baas van Schiphol Lees meer >
16/03 00u00  Van Baalen vol op het orgel tegen ?wispelturige Trump? Lees meer >
16/03 00u00  Tweede Kamer in rep en roer over salaris Hamers Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
22/03 23u30  Dow sluit 724 punten lager De Amerikaanse beursindex Dow Jones sluit donderdag 724 punten lager, een verlies van bijna 3%. De dreiging van een handelsoorlog en het Facebookschandaal blijven de markten beroeren. Ook de bankaandelen krijgen klappen. De Dow staat nu 10% lager dan zijn hoogste notering in de voorbije 12 maanden.
22/03 21u30  BOOM! Verenigde Staten hebben er op een jaar 700.000 miljonairs bij De ‘boom’ in de Amerikaanse economie heeft vorig jaar 700.000 nieuwe dollarmiljonairs gemaakt. Dat blijkt uit gegevens van de Spectrem Group. De Verenigde Staten tellen nu 11 miljoen miljonairsgezinnen, dat zijn er 6% meer dan in 2016. 
22/03 20u30  CIO Saxo Bank: "Winter van de technologie staat voor de deur" Tech-aandelen krijgen ook donderdag weer rake klappen in de nasleep van het schandaal rond Facebook en Cambridge Analytica. Volgens Steen Jakobsen, de Chief Investment Officer van de Saxo Bank, is dit slechts de aanloop naar een 'winter van de technologie', die kan worden vergeleken met wat in de jaren ’70 en ’80 van vorige eeuw gebeurde.
22/03 17u45  Ook wanneer ze in rijke gezinnen opgroeiden, sukkelt 1 op 5 zwarte jongens later in de armoede In de Verenigde Staten zullen zwarte jongens, zelfs wanneer ze tot de rijkste bevolkingsgroep behoren en in de meest welgestelde buurten leven, op volwassen leeftijd nog altijd minder verdienen dan blanke leeftijdsgenoten met vergelijkbare achtergronden. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Stanford en de Harvard University bij twintig miljoen opgroeiende Amerikaanse jongeren.
22/03 15u45  CEO Twitter: "Bitcoin binnen 10 jaar enige wereldmunt" De bitcoin zal uiteindelijk belangrijker worden dan de dollar. Binnen een periode van tien jaar zal de bitcoin de enige valuta voor de online wereld zijn geworden. Dat heeft Jack Dorsey, chief executive van zowel de sociale netwerkonderneming Twitter als het betaalbedrijf Square, benadrukt.
22/03 15u15  In Rio wordt om de 50 minuten een vrachtwagen overvallen; een startup wil dat nu veranderen In Brazilië blijft criminaliteit een grote plaag. Ook het bedrijfsleven gaat gebukt onder de verliezen en het geweld dat dagelijks met de acties van de criminele bendes gepaard gaat. Terwijl de politie met een sterk repressief optreden het probleem probeert aan te pakken, proberen de ondernemingen zich vooral met technologie te verweren. Daarbij wordt vaak beroep gedaan op technologische startups die met innoverende producten een antwoord op de bedreiging willen aanreiken.
22/03 14u30  Adverteerders en financiële instellingen trekken handen af van Facebook ISBA, een Britse groep van adverteerders die zo’n 3.000 merken vertegenwoordigt en jaarlijks honderden miljoenen ponden op Facebook spendeert, zal niet langer tolereren dat de bedrijven die het vertegenwoordigt met het sociale netwerk van Mark Zuckerberg worden geassocieerd indien blijkt dat de gegevens van gebruikers zonder hun toelating aan politieke campagnes of andere makelaars werden verkocht. 
22/03 14u15  Onderzoekers KU Leuven en UGent scherp voor Belgisch softdrugsbeleid: “Vier alternatieve modellen” Volgens een onderzoeksteam van de KU Leuven en de Universiteit Gent schiet het cannabisbeleid in België op veel vlakken tekort. Zo wordt de illegale handel in de softdrug steeds crimineler en gewelddadiger. Ook met Belgische gebruikers is het slecht gesteld: steeds meer mensen worden in drugscentra opgenomen wegens problemen als gevolg van hun cannabisconsumptie.
22/03 13u00  Groeiende Duitse invloed bij ECB maakt rest van Europa zenuwachtig Volgend jaar moet de Europese Centrale Bank (ECB) een opvolger voor zijn Italiaanse voorzitter Mario Draghi aanduiden. Daarbij wordt vooral gekeken naar Jens Weidmann, topman van de Deutsche Bundesbank. Tot nu toe heeft de instelling immers nog nooit een Duitse voorzitter gehad. Een eventuele kandidatuur van Weidmann doet volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal echter elders in de eurozone vooral de wenkbrauwen fronsen.
22/03 12u15  Dit is het geheim achter het succes van IKEA IKEA ziet er overal hetzelfde uit, en mag zichzelf één van de grootste meubelwinkels ter wereld noemen. De recent overleden oprichter had dan ook een duidelijke visie op hoe IKEA moest uitgebouwd worden en hij deelde die ook met zijn personeel. Dit zijn de negen regels voor elke IKEA-onderneming.
22/03 12u00  San Francisco verbiedt de verkoop van bont Vanaf begin volgend jaar mag in San Francisco geen dierlijk bont meer worden verkocht. Dat heeft de gemeenteraad van San Francisco beslist. Opgemerkt wordt dat de ingreep door de gemeenteraadsleden unaniem werd goedgekeurd. San Francisco wordt met de beslissing de eerste grote Amerikaanse stad die tot een verbod op de verkoop van bont overgaat.
22/03 11u30  Opvolger iPhone X wordt goedkoper om te maken, maar zal Apple prijs ook laten zakken? De productiekosten voor de opvolger van de iPhone X zou volgens analisten 10 procent lager liggen dan bij de huidige versie. Wat het effect daarvan zal zijn op de verkoopsprijs van het toestel dat in september wordt voorgesteld, is nog niet bekend.
22/03 11u30  Raakt dossier opvolger F-16 nog uit het slop? CD&V heeft alvast vragen Koopt de regering nog opvolgers voor de F-16 of niet? De N-VA wil doorzetten. Maar binnen de meerderheid klinkt protest. "De piste van de F-16's verlengen is nooit ernstig onderzocht geweest. Daardoor kunnen we niet op basis van alle elementen beslissen", zegt CD&V-kamerlid Veli Yüksel. Daarmee staat het dossier stevig onder druk.
22/03 09u30  Hoe sp.a een droomcomeback beleeft dankzij de F-16's Bij de sp.a heerst een winning mood. Want na een goede peiling en een geslaagd congres met de juiste thema's scoort voorzitter John Crombez nu met z'n aanval over de F-16's. Niet toevallig: het is het perfecte dossier voor de socialisten. "Want wie geeft geld aan straaljagers als de pensioenen nog niet betaald zijn?"
22/03 09u30  Zuckerberg biedt z'n excuses aan In een interview met CNN heeft Mark Zuckerberg zich verontschuldigd bij de gebruikers van Facebook. Zowel de autoriteiten in Amerika als in Europa willen Zuckerberg aan de tand voelen over de manier waarop Facebook is omgegaan met de zaak-Cambridge Analytica. Dat data-analysebedrijf maakte in 2014 de gegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers buit en zette die vervolgens in om politieke campagnes zoals de presidentsverkiezingen in de VS te beïnvloeden.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 23u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x EU en Amerika op rand handelsoorlog23/03 00u00 - Elsevier.nl: Lees meer >
15x Omstreden wethouder Jo Palmen wint verkiezingen Brunssum23/03 00u00 - Volkskrant Economie: De partij van de omstreden wethouder Jo Palmen heeft de verkiezingen in Brunssum gewonnen. De partij is van 4 naar 5 zetels gestegen. Daarmee is BBB/Lijst Palmen de grootste partij geworden in de Limburgse plaats. In Roermond is de partij van een andere omstreden politicus, ex-wethouder Jos van Rey, ook de grootste geworden. De Liberale Volkspartij Roermond (LVR) verloor weliswaar een zetel, maar
15x Aangifte niet meer alleen met DigiD23/03 00u00 - Elsevier.nl: U hebt niet langer uw DigiD nodig om in te loggen bij de fiscus. Inloggen kan ook via uw bank. Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak. Miljoenen mensen moeten deze weken weer belastingaangifte … Continued The post Aangifte niet meer alleen met DigiD appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14x Roger Federer: “Nummer één van de wereld blijven is niet het grote doel”23/03 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Voor Roger Federer is het slechts een klein doel nummer één van de wereld te blijven. Niet meer. Dat verklaarde de Zwitser donderdag in de marge van het Masters 1.000-toernooi in Miami, waar hij de titelverdediger is. Federer moet de kwartfinales bereiken in Miami om dat ‘mini-objectief’ te halen.
13x China overweegt importheffingen op producten uit Verenigde Staten23/03 03u00 - Nu.nl Economie: China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.
13x Boete op sluikstorten meer dan verdubbeld23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Wie op dit ogenblik wordt gepakt, betaalt een GAS-boete van maximaal 350 euro. Hangt het van de minister af, dan wordt dat tegen de zomer minimaal 800 euro.
13x Rijden over tijdelijk afgesloten rijstroken levert torenhoge boetes op23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een rood kruis op de mobiele borden boven de autosnelweg verbiedt bestuurders tijdelijk de rijstrook te gebruiken. Maar heel wat chauffeurs negeren het kruis om de file te ontwijken. Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
13x Argenta betwist nieuwe heffing bij Grondwettelijk Hof23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Argenta trekt naar het Grondwettelijk Hof. De Antwerpse spaar- en verzekeringsbank pikt het niet dat België de banken retroactief meer laat betalen voor het garantiefonds dat de spaarboekjes onderstut. De staat blijkt dat fonds te hebben leeggehaald voor schuldafbouw.
13x Oude F-16’s vliegen nog steeds buiten, maar Defensie zweert bij nieuwe toestellen23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Premier Charles Michel belooft om alle pistes te onderzoeken. Maar in de praktijk wil de meerderheid en zeker minister van Defensie Steven Vandeput maar één ding: van zodra de vervelende episode over de verlenging van de F16’s is afgelopen, overgaan tot de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wat staat er de komende weken te gebeuren? Een overzicht in vijf vragen.
12x Hamilton begint nieuw F1-seizoen als snelste, Vandoorne tiende23/03 04u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe F1-seizoen 2018 heeft Lewis Hamilton in Australië de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de tiende tijd.

Statistieken

Artikels:
33674
Gelezen:
8008
Aantal lezers nu:
20


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven