vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
14/12 22u45  Oracle profiteert van clouddiensten REDWOOD SHORES (AFN/BLOOMBERG) - Softwareconcern Oracle heeft afgelopen kwartaal opnieuw meer verdiend aan clouddiensten, software die via internet wordt geleverd. De omzet in dat segment nam in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar toe tot ruim 1,5 miljard dollar.
14/12 22u30  Galapagos gaat medicijn met Gilead verkopen MECHELEN (AFN) - Galapagos oefent de optie uit om filgotinib samen met partner Gilead Sciences te verkopen in acht Europese landen, bij goedkeuring van het medicijn voor commerciële verkoop.
14/12 22u30  Wall Street sluit met kleine verliezen NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen gesloten. Disney en 21st Century Fox stonden in de schijnwerpers na een miljardendeal. Ook hadden beleggers belangstelling voor de beslissing van de Amerikaanse toezichthouder FCC om netneutraliteit af te schaffen. Verder verwerkten ze verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).
14/12 22u00  'Airbus-topman vertrekt in 2019' TOULOUSE (AFN) - Tom Enders is van plan in 2019 te vertrekken als topman bij vliegtuigbouwer Airbus. Bronnen lieten dat aan persbureau Bloomberg weten. Enders' termijn als topman loopt dan af.
14/12 20u15  Ook president-commissaris Steinhoff stapt op AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - President-commissaris Christo Wiese vertrekt bij het geplaagde winkelconcern Steinhoff. De grootaandeelhouder nam donderdag ontslag. Ook zijn zoon Jacob Wiese heeft vanwege de familiebanden zijn vertrek aangekondigd.
14/12 20u15  FCC haalt streep door 'netneutraliteit' WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) trekt de regelgeving in die zogenoemde netneutraliteit moest garanderen. Dat betekent onder meer dat providers in het land straks zelf mogen bepalen wie wat kan zien op internet en bepaalde diensten voorrang kunnen geven.
14/12 19u45  Wall Street licht lager NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York stonden donderdag tussentijds licht lager. Op Wall Street wisten Disney en 21st Century Fox de aandacht op zich gericht, na een miljardendeal. Verder verwerkten beleggers verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).
14/12 19u00  Vrachtvliegers blij met oplossing slotsgebrek SCHIPHOL (AFN) - Vrachtmaatschappijen krijgen naar verwachting weer meer ruimte op Schiphol. Daarover is een voorstel aangenomen binnen de zogeheten Coordination Committee, waarin alle luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn vertegenwoordigd. Brancheorganisaties evofenedex, TLN en ACN reageren positief en spreken van een ,,werkbare oplossing''.
14/12 18u45  Unilever koopt Schmidt's Naturals ENGLEWOOD CLIFFS (AFN) - Unilever koopt de Amerikaanse maker van persoonlijke verzorgingsproducten Schmidt's Naturals. Het Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenconcern maakte dat donderdag bekend, maar hield daarbij de financiële details voor zich.
14/12 18u00  Beurzen lager na ECB-dag AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten, na een handelssessie die gedomineerd werd door centrale banken. Zo kwamen onder meer de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE) met hun rentebesluit. De financiële markten verwerkten daarnaast de renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve.
14/12 17u15  Axalta legt bal bij AkzoNobel NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse verfconcern Axalta is niet met AkzoNobel in gesprek over een overname, maar houdt de deur wel op een kier. Topman Robert Bryant liet donderdag tijdens een investeerdersdag weten dat Axalta niet zelf de controle heeft over een hervatting van de gesprekken met zijn Nederlandse branchegenoot.
14/12 17u00  Bedrijven verdedigen einde dividendbelasting DEN HAAG (AFN) - Grote Nederlandse bedrijven hebben donderdag in de Tweede Kamer de geplande afschaffing van de dividendbelasting verwelkomd en verdedigd. Het gaat hierbij om de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders. De concerns stellen dat door het verdwijnen van de belasting Nederland aantrekkelijk blijft voor bedrijven.
14/12 16u30  Wereldhave haalt 76 miljoen op met obligaties AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedonderneming Wereldhave heeft zo'n 76 miljoen euro opgehaald met een obligatielening. De obligaties werden uitgezet bij Amerikaanse institutionele beleggers.
14/12 16u15  Bedrijfsvoorraden VS dalen licht WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,1 procent afgenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/12 16u15  Bedrijvigheid economie VS groeit minder sterk NEW YORK (AFN) - De economische bedrijvigheid in de Verenigde Staten groeide in december minder sterk dan in november. Dat meldde marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 22u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
14/12 19u30  Fernand Huts stapt op bij Voka Ondernemer Fernand Huts is teleurgesteld in werkgeversorganisatie Voka en vice versa.
14/12 18u15  ECB laat rente ongemoeid, inflatie blijft te laag De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft zoals verwacht de historische lage rente. Verwacht wordt dat de inflatie de volgende jaren onder het streefcijfer van - net geen - 2 proent blijft.
14/12 16u00  Zo investeert u in windenergie Windmolenparken in Vlaanderen produceren al stroom voor 580.000 gezinnen. Daarin investeren kan makkelijk via een coöperatie. Is dat een goed idee?
14/12 15u45  De favoriete Belgische aandelen van analisten Het is een goed idee uw beleggingen te spreiden over verscheidene landen en werelddelen, maar de ervaring leert dat het gemakkelijker is lokale bedrijven te leren kennen. Daarom vroegen we Belgische analisten naar hun favoriete Belgische aandelen.
14/12 14u45  Econoom William White waarschuwt: 'De euforie op de markten is terug' Tien jaar na de financiële crisis die hij voorspeld had, kijkt de econoom William White met stijgende ongerustheid naar de financiële markten. 'Je kan de mensen wel overtuigen dat dit niet eeuwig kan duren. Maar je krijgt ze niet overtuigd dat het nu al lang genoeg geduurd heeft.'
14/12 14u15  Kernkabinet: geen beslissing over Energiepact voor nieuwjaar De Waalse en Brusselse regeringen hebben het licht op groen gezet voor de visietekst voor het Energiepact. De federale regering stelt de beslissing uit tot volgend jaar.
14/12 14u00  ECB laat rente ongemoeid De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft zoals verwacht de historische lage rente, blijkt uit een mededeling donderdag.
14/12 13u45  De onstilbare overnamehonger van Bob Iger (CEO Disney): miljardendeal rond De nieuwste Star Wars-film The Last Jedi geeft het recordjaar voor Disney in de bioscoopzalen nog meer glans. Maar CEO Bob Iger wil nog meer. Vlak voor zijn pensioen heeft hij een deal ter waarde van ruim 60 miljard dollar met de filmdivisie van mediamagnaat Rupert Murdoch beet.
14/12 10u15  Toename autoverkoop in Europa De voorbije maand november zijn in de Europese Unie 5,9 procent meer nieuwe personenwagens ingeschreven dan tijdens dezelfde maand vorig jaar. Daarbij moet wel in rekening gebracht worden dat november dit jaar een werkdag extra telde. Dat meldt sectororganisatie ACEA donderdag.
14/12 09u45  Twee Limburgse neven halen met Clarida Technologies vijf miljoen euro op vanuit Londen Wat begon met een gesprek tussen twee neven op een Hasselts kerstdiner met de familie in 2013, leidde begin 2017 in Londen tot de oprichting van Clarida Technologies. Het data-analysebedrijf maakt vandaag bekend dat het 5 miljoen euro kapitaal ophaalt, waardoor het bedrijf 100 miljoen euro waard is. 'Palantir is onze grootste concurrent.'
14/12 08u15  Donkere wintermaanden doen ziekteverzuim stijgen Werkgevers tonen zich bezorgd over het toenemend absenteïsme van het personeel, vooral op maandag.
14/12 05u15  Kloof tussen rijk en arm in België krimpt De kloof tussen de rijkste Belgen en de rest is in de periode 1990-2013 kleiner geworden. Dat leert onderzoek van de Leuvense economen André Decoster, Koen Dedobbeleer en Sebastiaan Maes, bericht De Tijd donderdag.
13/12 21u30  Dan toch geen nieuwe pensioenval Er is dan toch geen nieuwe fiscale pensioenval ontstaan. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), na eerdere berichten dat tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, dat nu plots wel moeten doen.
13/12 16u15  CEO Axel Miller: 'D'Ieteren is geen autogroep' D'Ieteren bestudeert volop dossiers voor nieuwe investeringen. 'Maar we laten ons niet opjagen. We zullen morgenvroeg geen nieuwe investering aankondigen, maar het zal ook geen vijf jaar duren', meldt CEO Axel Miller.
13/12 16u15  Je vermogen verschuiven met een 'elastiek' In het kader van een successieplanning worden vaak eigen goederen verschoven naar de huwgemeenschap. Bovendien wordt vaak een beding van terugneming (de zogenoemde elastiek) ingebouwd voor het geval er toch een echtscheiding komt. Maar hoe zorg je ervoor dat dat niet belast wordt?
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 19u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 23u14
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
14/12 22u45  Oracle profiteert van clouddiensten REDWOOD SHORES (AFN/BLOOMBERG) - Softwareconcern Oracle heeft afgelopen kwartaal opnieuw meer verdiend aan clouddiensten, software die via internet wordt geleverd. De omzet in dat segment nam in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar toe tot ruim 1,5 miljard dollar.
14/12 22u30  Galapagos gaat medicijn met Gilead verkopen MECHELEN (AFN) - Galapagos oefent de optie uit om filgotinib samen met partner Gilead Sciences te verkopen in acht Europese landen, bij goedkeuring van het medicijn voor commerciële verkoop.
14/12 22u30  Wall Street sluit met kleine verliezen NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen gesloten. Disney en 21st Century Fox stonden in de schijnwerpers na een miljardendeal. Ook hadden beleggers belangstelling voor de beslissing van de Amerikaanse toezichthouder FCC om netneutraliteit af te schaffen. Verder verwerkten ze verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).
14/12 22u00  'Airbus-topman vertrekt in 2019' TOULOUSE (AFN) - Tom Enders is van plan in 2019 te vertrekken als topman bij vliegtuigbouwer Airbus. Bronnen lieten dat aan persbureau Bloomberg weten. Enders' termijn als topman loopt dan af.
14/12 20u15  Ook president-commissaris Steinhoff stapt op AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - President-commissaris Christo Wiese vertrekt bij het geplaagde winkelconcern Steinhoff. De grootaandeelhouder nam donderdag ontslag. Ook zijn zoon Jacob Wiese heeft vanwege de familiebanden zijn vertrek aangekondigd.
14/12 20u15  FCC haalt streep door 'netneutraliteit' WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) trekt de regelgeving in die zogenoemde netneutraliteit moest garanderen. Dat betekent onder meer dat providers in het land straks zelf mogen bepalen wie wat kan zien op internet en bepaalde diensten voorrang kunnen geven.
14/12 19u45  Wall Street licht lager NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York stonden donderdag tussentijds licht lager. Op Wall Street wisten Disney en 21st Century Fox de aandacht op zich gericht, na een miljardendeal. Verder verwerkten beleggers verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).
14/12 19u00  Vrachtvliegers blij met oplossing slotsgebrek SCHIPHOL (AFN) - Vrachtmaatschappijen krijgen naar verwachting weer meer ruimte op Schiphol. Daarover is een voorstel aangenomen binnen de zogeheten Coordination Committee, waarin alle luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn vertegenwoordigd. Brancheorganisaties evofenedex, TLN en ACN reageren positief en spreken van een ,,werkbare oplossing''.
14/12 18u45  Unilever koopt Schmidt's Naturals ENGLEWOOD CLIFFS (AFN) - Unilever koopt de Amerikaanse maker van persoonlijke verzorgingsproducten Schmidt's Naturals. Het Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenconcern maakte dat donderdag bekend, maar hield daarbij de financiële details voor zich.
14/12 18u00  Beurzen lager na ECB-dag AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten, na een handelssessie die gedomineerd werd door centrale banken. Zo kwamen onder meer de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE) met hun rentebesluit. De financiële markten verwerkten daarnaast de renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve.
14/12 17u15  Axalta legt bal bij AkzoNobel NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse verfconcern Axalta is niet met AkzoNobel in gesprek over een overname, maar houdt de deur wel op een kier. Topman Robert Bryant liet donderdag tijdens een investeerdersdag weten dat Axalta niet zelf de controle heeft over een hervatting van de gesprekken met zijn Nederlandse branchegenoot.
14/12 17u00  Bedrijven verdedigen einde dividendbelasting DEN HAAG (AFN) - Grote Nederlandse bedrijven hebben donderdag in de Tweede Kamer de geplande afschaffing van de dividendbelasting verwelkomd en verdedigd. Het gaat hierbij om de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders. De concerns stellen dat door het verdwijnen van de belasting Nederland aantrekkelijk blijft voor bedrijven.
14/12 16u30  Wereldhave haalt 76 miljoen op met obligaties AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedonderneming Wereldhave heeft zo'n 76 miljoen euro opgehaald met een obligatielening. De obligaties werden uitgezet bij Amerikaanse institutionele beleggers.
14/12 16u15  Bedrijfsvoorraden VS dalen licht WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,1 procent afgenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/12 16u15  Bedrijvigheid economie VS groeit minder sterk NEW YORK (AFN) - De economische bedrijvigheid in de Verenigde Staten groeide in december minder sterk dan in november. Dat meldde marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 22u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
14/12 19u15  Europa wil pakjes versturen goedkoper maken Europese onderhandelaars hebben een ontwerpakkoord bereikt om pakjes verzenden en ontvangen goedkoper te maken. De prijzen van pakketdiensten moeten op een daarvoor voorziene website openbaar worden gemaakt, zodat consumenten kunnen vergelijken. De toegenomen concurrentie moet de prijzen dan vanzelf doen dalen.
14/12 19u00  Daimler levert eerste volledig elektrische vrachtwagens in Europa Enkele logistieke bedrijven in Duitsland hebben als eerste in Europa de volledig elektrische vrachtwagen FUSO eCanter van Daimler in ontvangst genomen. 
14/12 17u30  Vernieuwde frituur Maison Antoine ingehuldigd       De burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf, heeft op het Jourdanplein het nieuwe frietkraam ingehuldigd van het Maison Antoine, één van de bekendste frietkoten van het land. In 2016 kwam ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel er een portie frieten bestellen.
14/12 17u30  "Deal tussen Disney en 21st Century Fox bevestigt trend naar grotere machtsblokken in mediawereld" Expert digitale strategie Jo Caudron verwacht nog meer megadeals zoals de overname van de entertainment-onderdelen van 21st Century Fox door The Walt Disney Company. 
14/12 16u45  Belgische concurrentie­vermogen is stabiel gebleven in 2016 Het Belgische concurrentievermogen is in 2016 nagenoeg op hetzelfde niveau gebleven als het jaar voorheen. Dat blijkt uit de “Boordtabel van het concurrentievermogen van de Belgische Economie” van de FOD Economie.
14/12 15u45  Eén op de vijf bedrijven in België verkoopt via internet   E-commerce is goed ingeburgerd in ons land. Ruim 1 op de 5 bedrijven in België, of 21 procent, verkocht vorig jaar via het internet. Dat is goed voor de vijfde plaats in Europa, blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.
14/12 15u45  2018 brengt u goedkopere elektriciteit, maar duurder gas Elektriciteit wordt volgend jaar iets goedkoper, aardgas mogelijk iets duurder voor Vlaamse gezinnen en kmo's. Dat blijkt uit de nieuwe distributienettarieven die de Vreg heeft vrijgegeven. De regulator verwacht dat de totale energiefactuur voor gezinnen volgend jaar zal dalen.
14/12 15u30  België in top vijf van e-commerce in Europa E-commerce is goed ingeburgerd in ons land. Ruim 1 op de 5 bedrijven in België, of 21 procent, verkocht vorig jaar via het internet. Dat is goed voor de vijfde plaats in Europa, blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.
14/12 14u00  Disney neemt film- en tv-activiteiten van 21st Century Fox over De Walt Disney Company gaat de televisie- en filmactiviteiten van 21st Century Fox overnemen. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Het gaat om een overname van 52,4 miljard dollar, zo'n 43 miljard euro. 
14/12 13u45  Belgische concurrentievermogen is stabiel gebleven in 2016 Het Belgische concurrentievermogen is in 2016 nagenoeg op hetzelfde niveau gebleven als het jaar voorheen. Dat blijkt uit de “Boordtabel van het concurrentievermogen van de Belgische Economie” van de FOD Economie.
14/12 13u30  Belgische concurrentievermogen is stabiel gebleven vorig jaar Het Belgische concurrentievermogen is in 2016 nagenoeg op hetzelfde niveau gebleven als het jaar voorheen. Dat blijkt uit de “Boordtabel van het concurrentievermogen van de Belgische Economie” van de FOD Economie.
14/12 13u30  Disney koop groot deel van 21st Century Fox voor 52,4 miljard dollar De Walt Disney Company koopt een groot deel van televisie- en filmbedrijf 21st Century Fox. Het gaat onder meer om de film- en televisiestudio's. Disney betaalt 52,4 miljard dollar voor de overname. 
14/12 12u30  Belg neemt leiding over helft van Europese luchtruim Johan Decuyper, de CEO van luchtverkeersleider Belgocontrol, is voortaan voorzitter van de FABEC-groep. FABEC is een samenwerkingsverband tussen de luchtverkeersleiders van zes Europese landen met de bedoeling om het luchtverkeer nog veiliger en vlotter door dat deel van het Europese luchtruim te loodsen.
14/12 09u30  Tempo Team: "Eén op de vier bedrijven kampt met te veel ziekteverzuim" Een op de vier Belgische bedrijven zegt te kampen met hoge absenteïsmecijfers. Ze zien meer flexibiliteit in de vorm van thuiswerk en een beter gezondheidsbeleid als de instrumenten om het ziekteverzuim terug te dringen. Dat blijkt uit een rondvraag van uitzendkantoor Tempo Team.
14/12 08u30  "Geen bewijs dat kloof tussen rijk en arm stijgt in ons land" 'Er is op basis van de beschikbare cijfers geen bewijs dat de kloof tussen rijk en arm toeneemt in ons land.' Dat zeggen drie economen van de KU Leuven in een nieuw rapport, waarover De Tijd bericht.
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 19u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
14/12 22u45  Oracle profiteert van clouddiensten Softwareconcern Oracle heeft afgelopen kwartaal opnieuw meer verdiend aan clouddiensten, software die via internet wordt geleverd. De omzet in dat segment nam in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar toe tot ruim 1,5 miljard dollar.
14/12 22u45  Galapagos gaat medicijn met Gilead verkopen Galapagos oefent de optie uit om filgotinib samen met partner Gilead Sciences te verkopen in acht Europese landen, bij goedkeuring van het medicijn voor commerciële verkoop.
14/12 22u30  Wall Street sluit met kleine verliezen De effectenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen gesloten. Disney en 21st Century Fox stonden in de schijnwerpers na een miljardendeal. Ook hadden beleggers belangstelling voor de beslissing van de Amerikaanse toezichthouder FCC om netneutraliteit af te schaffen. Verder verwerkten ze verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).
14/12 22u00  'Airbus-topman vertrekt in 2019' Tom Enders is van plan in 2019 te vertrekken als topman bij vliegtuigbouwer Airbus. Bronnen lieten dat aan persbureau Bloomberg weten. Enders' termijn als topman loopt dan af.
14/12 21u45  ’Stap in bitcoin bij daling van 20%’ Beleggers kunnen in de bitcoin stappen als de prijs van de digitale munt met 20% daalt. Dat heeft beursexpert John Beijer (Turbotrends) donderdagavond gezegd tijdens een online seminar in samenwerking met DFT.nl.
14/12 20u30  FCC haalt streep door 'netneutraliteit' De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) trekt de regelgeving in die zogenoemde netneutraliteit moest garanderen. Dat betekent onder meer dat providers in het land straks zelf mogen bepalen wie wat kan zien op internet en bepaalde diensten voorrang kunnen geven.
14/12 20u30  Ook president-commissaris Steinhoff stapt op President-commissaris Christo Wiese vertrekt bij het geplaagde winkelconcern Steinhoff. De grootaandeelhouder nam donderdag ontslag. Ook zijn zoon Jacob Wiese heeft vanwege de familiebanden zijn vertrek aangekondigd.
14/12 20u00  Containeroverslag haven Rotterdam groeit fors De containeroverslag in de Rotterdamse haven groeit dit jaar met 10%. Dat is een enorme versnelling ten opzichte van 2016, toen de groei krap 1% was.
14/12 20u00  Wall Street licht lager De aandelenmarkten in New York stonden donderdag tussentijds licht lager. Op Wall Street wisten Disney en 21st Century Fox de aandacht op zich gericht, na een miljardendeal. Verder verwerkten beleggers verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).
14/12 19u15  Vrachtvliegers blij met oplossing slotsgebrek Vrachtmaatschappijen krijgen naar verwachting weer meer ruimte op Schiphol. Daarover is een voorstel aangenomen binnen de zogeheten Coordination Committee, waarin alle luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn vertegenwoordigd. Brancheorganisaties evofenedex, TLN en ACN reageren positief en spreken van een ,,werkbare oplossing''.
14/12 18u45  Unilever koopt Schmidt's Naturals Unilever koopt de Amerikaanse maker van persoonlijke verzorgingsproducten Schmidt's Naturals. Het Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenconcern maakte dat donderdag bekend, maar hield daarbij de financiële details voor zich.
14/12 18u30  Hoge Brusselse baan voor topambtenaar Vijlbrief De Nederlandse topambtenaar Hans Vijlbrief wordt nagenoeg zeker voorzitter van de Eurogroep Werkgroep (EWG) in Brussel. Dat is de ambtelijke werkgroep die alle eurogroepen voorbereidt. De huidige thesaurier-generaal (schatkistbewaarder) gaat aan de slag voor de Europese topfunctie op het moment dat Jeroen Dijsselbloem afzwaait als voorzitter van de Eurogroep, half januari.
14/12 18u00  Lauwe reactie op toespraak Draghi De Amsterdamse beurs is donderdag lager gesloten. ECB-president Draghi zorgde met zijn toelichting op het besluit de rente ongewijzigd te laten niet voor een impuls. Bij de hoofdfondsen vielen Galapagos en Unibail-Rodamco negatief op.
14/12 17u30  Protestmanifestatie tegen fusie Tata Steel Het personeel van Tata Steel in IJmuiden gaat protesteren tegen de voorgenomen fusie van hun bedrijf met het Duitse ThyssenKrupp. Dat doen ze op een door vakbond FNV en de Centrale Ondernemingsraad van het voormalige Hoogovens georganiseerde manifestatie. Door de fusie dreigen 2000 banen te verdwijnen in Nederland.
14/12 17u15  Bedrijven verdedigen einde dividendbelasting Grote Nederlandse bedrijven hebben donderdag in de Tweede Kamer de geplande afschaffing van de dividendbelasting verwelkomd en verdedigd. Het gaat hierbij om de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders. De concerns stellen dat door het verdwijnen van de belasting Nederland aantrekkelijk blijft voor bedrijven.
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 22u45
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
14/12 16u17  Disney legt 44.3 miljard euro op tafel voor concurrent Fox en krijgt zo in de pap van Masterchef en de Simpsons te brokken Lees meer >
14/12 15u15  Fernand Huts trekt aan alarmbel over Antwerps verkeersinfarct: “Enorme personeelsproblemen door gebrek aan mobiliteit” Lees meer >
14/12 15u15  Belgische bedrijven in top vijf van e-commerce in Europa Lees meer >
14/12 14u12  Disney legt 44.3 miljard euro op tafel voor concurrent Fox Lees meer >
14/12 10u33  Oost-Vlaanderen staat te springen om boekhouders Lees meer >
14/12 00u00  Ziekenhuispersoneel krijgt brandveiligheidstrainingen via app Lees meer >
13/12 17u02  Julie had vier jaar lang frituur, maar dat werd financiële nachtmerrie: “Ik ben 30 en mijn leven is verpest” Lees meer >
13/12 15u12  De kebab is gered: Europees Parlement stelt geen veto tegen döner-vlees met fosfaten Lees meer >
13/12 12u01  Ziekenhuis gaat leerlingen warm maken voor carrière in zorgsector Lees meer >
13/12 06u28  Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen Lees meer >
13/12 00u05  5 passagiers en 4 bemanningsleden worden onwel op vlucht van Brussels Airlines Lees meer >
13/12 00u05  Allereerste gemeenschappelijke zwarte lijst is er: dit zijn de 17 belastingparadijzen Lees meer >
12/12 18u49  Brussels Airlines reageert op kritiek over opvang: “We hebben meer gedaan dan de wet voorschrijft” Lees meer >
12/12 17u00  Ierse Ryanair-piloten gaan vijf dagen voor Kerstmis staken Lees meer >
12/12 15u57  AB InBev verhuist wereldwijde aankoopdienst van Leuven naar fiscaal vriendelijkere Zwitserland Lees meer >
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 16u17
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
14/12 23u30  Monsterstudie toont aan: ongelijkheid neemt wereldwijd extreme vormen aan De ongelijkheid neemt wereldwijd extreme vormen aan. Weliswaar is de mondiale economie sinds 1980 fors gegroeid, maar van dat extra inkomen heeft de rijkste 0,1 procent van de wereldbevolking net zo'n groot deel naar zich toe weten te trekken als de armste 50 procent. Daarmee wordt de vrees bevestigd dat vooral een kleine groep de vruchten plukt van de globalisering. Dat blijkt uit het eerste Worl
14/12 23u15  Monsterstudie toont aan: ongelijkheid neemt mondiaal extreme vormen aan De ongelijkheid neemt wereldwijd extreme vormen aan. Weliswaar is de mondiale economie sinds 1980 fors gegroeid, maar van dat extra inkomen heeft de rijkste 0,1 procent van de wereldbevolking net zo'n groot deel naar zich toe weten te trekken als de armste 50 procent. Daarmee wordt de vrees bevestigd dat vooral een kleine groep de vruchten plukt van de globalisering. Dat blijkt uit het eerste Worl
14/12 22u00  Economieblog - Norwegian Air gaat ultragoedkoop van Amsterdam naar New York vliegen Van de gekte op de huizenmarkt tot de perikelen bij Uber. Hier vindt u groot en klein economienieuws, bij elkaar geblogd door specialisten van de Volkskrant.
14/12 21u00  Disney koopt deel 21st Century Fox, met mogelijk ingrijpende gevolgen voor tv-, film- en serieliefhebbers Na maandenlange gesprekken achter de schermen was het donderdag zo ver: Walt Disney neemt een groot deel van het media- en filmbedrijf 21st Century Fox over, voor 44 miljard euro. Het is een van de grootste internationale mediaovernames van de laatste tien jaar, met mogelijk ingrijpende gevolgen voor tv-kijkers en liefhebbers van series en films. De overname past in een wereldwijde trend. Grote fi
14/12 20u45  Disney koopt 21st Century Fox, met mogelijk ingrijpende gevolgen voor tv-, film- en serieliefhebbers Na maandenlange gesprekken achter de schermen was het donderdag zo ver: Walt Disney neemt een groot deel van het media- en filmbedrijf 21st Century Fox over, voor 44 miljard euro. Het is een van de grootste internationale mediaovernames van de laatste tien jaar, met mogelijk ingrijpende gevolgen voor tv-kijkers en liefhebbers van series en films. De overname past in een wereldwijde trend. Grote fi
14/12 20u30  Thuisblijven door de sneeuw? Er zijn ook winterbanden voor de fiets Niet alleen de automobilist kan zich wapenen tegen winters weer. Er zijn ook winterbanden voor de fiets. Werken ze ook? 'Four wheels move the body, two wheels move the soul.' Van wie deze beroemde wijsheid afkomstig is, weet niemand - zelfs Google niet. Maar de bedenker heeft zich kennelijk nooit met een fiets op de weg gewaagd onder de omstandigheden zoals die de afgelopen week in Nederland heers
14/12 18u30  Computergigant IBM stelt als eerste quantumcomputers beschikbaar voor bedrijven Computergigant IBM zet als eerste de poorten open voor grootschalig rekenwerk met geavanceerde quantumcomputers. Het bedrijf heeft donderdag een commercieel contract gesloten met twaalf bedrijven en instellingen die ingewikkelde problemen met de nieuwe generatie supercomputer te lijf willen gaan. Onder hen zijn de JP Morgan Chase bank, autofabrikant Daimler en elektronicabouwer Samsung. Die gaan a
14/12 18u15  IBM stelt als eerste quantumcomputers beschikbaar voor bedrijven Computergigant IBM zet als eerste de poorten open voor grootschalig rekenwerk met geavanceerde quantumcomputers. Het bedrijf heeft donderdag een commercieel contract gesloten met twaalf bedrijven en instellingen die ingewikkelde problemen met de nieuwe generatie supercomputer te lijf willen gaan. Onder hen zijn de JP Morgan Chase bank, autofabrikant Daimler en elektronicabouwer Samsung. Die gaan a
14/12 15u15  Megadeal in mediasector: Disney koopt voor 52 miljard dollar Murdochs 21st Century Fox Walt Disney gaat de studio- en televisieproductietak van 21st Century Fox overnemen voor ruim 52 miljard dollar in aandelen. Door de overname van het concern van Rupert Murdoch krijgt Disney onder andere de controle over de filmstudio's van Fox, het Britse Sky, Star India en Amerikaanse kabelzenders zoals FX en National Geographic. Fox News en Fox Sports zullen niet worden verkocht. Met de overnam
14/12 15u00  Walt Disney neemt deel 21st Century Fox over voor 52 miljard dollar Walt Disney gaat de studio- en televisieproductietak van 21st Century Fox overnemen voor ruim 52 milljard dollar in aandelen. Door de overname van het concern van Rupert Murdoch krijgt Disney onder andere de controle over de filmstudio's van Fox, het Britse Sky, Star India en Amerikaanse kabelzenders zoals FX en National Geographic. Fox News en Fox Sports zullen niet worden verkocht. Met de overna
14/12 14u00  Hudson's Bay spreekt tegen dat het zijn Nederlandse warenhuizen binnenkort alweer gaat opdoeken Hudson's Bay overweegt zijn activiteiten in Europa te staken, schrijft een activistische aandeelhouder over het Canadese warenhuisconcern. Maar volgens de Nederlandse woordvoerder van moederbedrijf HBC zijn er geen plannen om de pas dit jaar geopende Nederlandse filialen, waar inmiddels zo'n tweeduizend mensen werken, te sluiten. De Amerikaanse belegger Jonathan Litt bezit 4,3 procent van de aande
14/12 13u45  Hudson's Bay spreekt aandeelhouder tegen: 'Geen plannen om Nederlandse winkels te sluiten' Hudson's Bay overweegt haar activiteiten in Europa te staken, schrijft althans een activistische aandeelhouder in het warenhuisbedrijf. De Nederlandse woordvoerder van moederbedrijf HBC zegt hier niets van te weten. Volgens hem zijn er geen plannen om de pas dit jaar geopende Nederlandse filialen, waar inmiddels zo'n tweeduizend mensen werken, te sluiten. De Amerikaanse belegger Jonathan Litt bezi
14/12 08u15  Hoe 230 miljoen dollar uit het Kremlin verdween en een gedeelte mogelijk in Nederland terechtkwam Russische ambtenaren stelen in 2007 230 miljoen dollar uit de staatskas. Ze gebruiken bedrijven van Bill Browder als dekmantel. Wat volgt, is een steekspel met rollen voor het Kremlin, de Trump-clan en Nederland. Het is een klein, koperen naamplaatje, naast de deur van zo'n statig pand aan de Herengracht in Amsterdam. AFI Europe staat erop, tussen de bordjes van de andere bedrijven die er zitten.
14/12 08u00  Hoe 230 miljoen dollar uit het Kremlin verdween en in Nederland terechtkwam Russische ambtenaren stelen in 2007 230 miljoen dollar uit de staatskas. Ze gebruiken bedrijven van Bill Browder als dekmantel. Wat volgt, is een steekspel met rollen voor het Kremlin, de Trump-clan en Nederland. Het is een klein, koperen naamplaatje, naast de deur van zo'n statig pand aan de Herengracht in Amsterdam. AFI Europe staat erop, tussen de bordjes van de andere bedrijven die er zitten.
14/12 07u15  Ernstig tekort aan bouwvakkers dreigt nu de economie weer bloeit Nederlandse bouwbedrijven moeten alle zeilen bijzetten om de komende jaren aan voldoende personeel te komen. Door de economische groei zijn er tot en met 2022 zo'n 55 duizend nieuwe arbeidskrachten nodig op de bouwplaats, terwijl de instroom van jonge bouwvakkers achterblijft. Dat concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een studie die donderdag verschijnt. De instroom van jonge
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 23u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
15/12 01u15  Verkoop van Slachthuissite ligt stil: Land Invest blijkt toch geen eigenaar te zijn De verkoop van de Slachthuissite vlak bij het Sportpaleis in Antwerpen ligt stil. Het bedrijf Land Invest wilde zijn deel van de gronden verkopen aan projectontwikkelaar Triple Living, maar blijkt nu niet de eigenaar van het terrein op de Slachthuissite te zijn.
15/12 01u15  STANDPUNT. Zo wordt de strijd tegen drugs ook een delicaat maatschappelijk gegeven Nee, Antwerpen is daarom niet ‘de drugsstad’ van het land. Drugs worden overal gebruikt, in de steden, op het platteland, in alle lagen van de bevolking, op alle leeftijden. En drugscriminelen komen van overal, via motorbendes over de Turkse heroïnemaffia tot de Nederlandse xtc-boeren en nijvere Vlaamse wietkwekers.
15/12 00u45  Budget 2018: fietspaden en vragen bij sportcentrum In de Nijlense gemeenteraad is het budget voor 2018 en de meerjarenplanning goedgekeurd. De meerderheid gaf er uitleg over de toekomstplannen.16 
15/12 00u30  Titelverdediger Michael van Gerwen zet meteen de toon op WK darts: “Altijd lekker” ‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft donderdag in Londen vlot de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De titelverdediger was in een Nederlands onderonsje met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist (PDC-35).21 
14/12 23u45  Dit gebeurt er wanneer 3 acteurs strijden om 2 plaatsen in de finaleweek van ‘De Slimste Mens’ Barbara Sarafian moest gisteren het onderspit delven na een spannende finale tegen Filip Peeters. Vandaag neemt hij het samen met Joke Emmers op tegen Bill Barberis. Alweer een acteursonderonsje dus, maar wie speelt donderdag het best en wie haalt de finaleweek nét niet?10 
14/12 23u45  Mujangi Bia scoort in Turkse beker, Jordan Lukaku stoot door in Italië Geoffrey Mujangi Bia heeft donderdag voor zijn ploeg Kayserispor gescoord in de vijfde ronde (1/16 finales) van de Turkse beker. Basisspeler Jordan Lukaku stootte met Lazio door naar de kwartfinales van de Italiaanse beker.10 
14/12 23u45  Staat er nog een rekening open? Nibali past in 2018 voor Giro en start weer in Tour de France Oud-winnaar Vincenzo Nibali komt in 2018 weer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Italiaan donderdag op een persconferentie van zijn ploeg Bahrain-Merida, die op trainingsstage in Kroatië vertoeft. Nibali past voor de Giro d’Italia.10 
14/12 23u45  Snel respons team moet uitrukken voor agressieve man Bij een arrestatie in de Vooruitzichtstraat had de politie het donderdagavond niet onder de markt. De inspecteurs waren naar een woning gestuurd waar een man onder invloed zich agressief gedroeg.10 
14/12 23u30  Politie houdt jongeren tegen die stenen zouden hebben gegooid De politie heeft donderdagmiddag een groepje jongeren van een tram geplukt aan de Zwaantjes. Ze werden er van verdacht even eerder stenen naar het raam van een balkon gegooid te hebben.
14/12 22u45  NASA ontdekt samen met Google twee nieuwe planeten NASA heeft met de hulp van Google twee nieuwe planeten ontdekt in twee verschillende stelsels. Door de vondst van één van de planeten verliest onze zon een record: het is niet langer de enige ster waar acht planeten omheen draaien.
14/12 22u30  Italiaanse renner Nicola Ruffoni vier jaar geschorst na gebruik van groeihormonen De Internationale Wielerunie UCI heeft de Italiaan Nicola Ruffoni een schorsing van vier jaar opgelegd. De renner kreeg het nieuws donderdag op zijn 27e verjaardag te horen. Bij een controle buiten competitie op 25 april, kort voor de start van de Ronde van Italië, testte Ruffoni positief op het gebruik van groeihormonen.
14/12 22u15  BV’s reageren verslagen na overlijden Marc Van Eeghem: “Ongelooflijk prachtige man" 'Marc is in de vooravond gestorven, maar hij is tot op het laatste moment ongelooflijk moedig blijven vechten tegen zijn ziekte', zegt Kurt Van Eeghem aan 'De Morgen', na het overlijden van zijn broer. 'Hij was een ongelooflijk prachtige man met ontzettend veel humor.' Ook heel wat andere bekenden aan de film-, tv-, en cultuurwereld reageren erg teneergeslagen op het heengaan van Marc Van Eeghem.
14/12 22u00  Sahra - Appartement: ja.
14/12 22u00  10.000 euro hebben ze gekregen voor een nieuw leven: zo gaat het nu met de daklozen in project Axel Drie van de vijf daklozen die 10.000 euro hebben gekregen voor Project Axel, hebben een appartement en een job gevonden. Een vierde heeft voorlopig alleen een dak boven zijn hoofd en rolstoelpatiënt Graeme heeft geen van beide. Maar wat is nu de echte eindbalans van dit experiment?
14/12 22u00  Dirk - Appartement: ja, in Oostende.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
14/12 20u15  VS schrappen netneutraliteit De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) trekt de regelgeving in die zogenoemde netneutraliteit moest garanderen. Dat betekent onder...
14/12 19u30  Anonieme bitcoinmiljonair geeft 68,4 miljoen euro weg aan goede doelen Een anonieme cryptomiljonair heeft een investeringsfonds opgericht waarin 5.057 bitcoins (momenteel omgerekend ongeveer 68,5 miljoen euro)...
14/12 19u00  Anonieme bitcoin-miljonair geeft 68,4 miljoen euro weg aan goede doelen Een anonieme cryptomiljonair heeft een investeringsfonds opgericht waarin 5.057 bitcoins (momenteel omgerekend ongeveer 68,5 miljoen euro)...
14/12 14u15  Goed nieuws: "Energiefactuur zal iets goedkoper worden volgend jaar" Elektriciteit wordt volgend jaar iets goedkoper, aardgas mogelijk iets duurder voor Vlaamse gezinnen en KMO's. Dat blijkt uit de nieuwe...
14/12 13u45  "Megadeal zet Hollywood op zijn kop": Disney koopt 21st Century Fox voor 52 miljard dollar Walt Disney heeft een miljardendeal gesloten met 21st Century Fox. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf neemt voor ruim 52 miljard dollar de...
14/12 08u15  Goedkope lening spaart makkelijk 16 maanden huur uit Wilt u een woning kopen om te verhuren? Spaar dan geen moeite om een woonlening aan bodemtarief af te sluiten. Anders is het vooral de bank die...
14/12 08u15  Deeltijds werken, voltijds betaald worden? Een mooi loon en toch niet elke dag moeten werken: te mooi om waar te zijn? Niet in de volgende 5 jobs.
14/12 04u45  Kloof tussen arm en rijk krimpt in ons land De kloof tussen de rijkste Belgen en de rest is in de periode 1990-2013 kleiner geworden. Dat leert onderzoek van de Leuvense economen André...
13/12 12u45  Mensen van vreemde origine blijven met achterstand kampen op Belgische arbeidsmarkt Mensen van vreemde origine blijven met een zware achterstand kampen op de Belgische arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de jongste "socio-economische...
13/12 12u30  Moderner dan je denkt: Noord-Korea stort zich (illegaal) op bitcoins Er heerst een constant voedseltekort, er zijn maar drie tv-zenders en er vinden nog openbare executies plaats. En toch is Noord-Korea moderner dan...
13/12 12u15  Energieheffing daalt volgende maand naar 9 euro per jaar De Vlaamse energieheffing, die in de plaats komt van de 'Turteltaks', daalt voor een gemiddeld Vlaams gezin op 1 januari tot 9 euro per jaar. De...
13/12 12u00  We zijn wereldkampioen lichtvervuiling en volgens de NY Times profiteren niet alleen onze snelwegen daarvan De Franse astronaut Thomas Pesquet postte in mei een prachtige foto vanuit de ruimte, waarop ons land nog maar eens helder verlicht te zien was. We...
13/12 08u15  Waarom zijn online woonleningen aantrekkelijk? Een Belg op de drie (38%) is bereid om een woonkrediet online aan te gaan. En als de rentevoet van het online woonkrediet voordeliger is dan die...
13/12 08u15  Vakantiedagen opnemen: ja, je moet! Een werknemer moet zijn of haar wettelijke vakantie opnemen binnen de 12 maanden die volgen op het einde van het vakantiedienstjaar. Heb je...
13/12 06u00  Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig...
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 20u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 14u12
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
14/12 21u15  Europese Unie verlengt sancties tegen Rusland met zes maanden De Europese Unie (EU) verlengt de economische sancties tegen Rusland met zes maanden. De regeringsleiders zijn daar eensgezind over, liet EU-president Donald Tusk weten na beraad op een top in Brussel. 
14/12 20u45  President-commissaris van woongigant Steinhoff stapt ook op President-commissaris Christo Wiese vertrekt bij het geplaagde winkelconcern Steinhoff. De grootaandeelhouder nam donderdag ontslag.
14/12 19u45  'Werkende gehandicapten krijgen niet onder bijstandsniveau betaald' Gehandicapten met een baan gaan niet werken onder bijstandsniveau. Iemand met een arbeidsbeperking moet aan werk meer overhouden dan aan een uitkering.
14/12 19u15  Vrachtvliegers krijgen waarschijnlijk weer meer ruimte op Schiphol Vrachtmaatschappijen krijgen naar verwachting weer meer ruimte op Schiphol. Daarover is een voorstel aangenomen binnen de zogeheten Coordination Committee, waarin alle luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn vertegenwoordigd.
14/12 19u15  Unilever koopt Schmidt's Naturals Unilever koopt de Amerikaanse maker van persoonlijke verzorgingsproducten Schmidt's Naturals. Het Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenconcern maakte dat donderdag bekend, maar hield daarbij de financiële details voor zich.
14/12 17u15  Axalta ziet nog steeds mogelijkheden voor fusie met AkzoNobel Het Amerikaanse verfconcern Axalta is niet met AkzoNobel in gesprek over een overname, maar houdt de deur wel op een kier.
14/12 16u15  OM eist 3,5 jaar cel tegen ex-baas Bredase woningbouwvereniging Laurentius Voor oplichting van de Bredase woningbouwvereniging Laurentius is tegen voormalig directeur Walter V. donderdag 3,5 jaar celstraf geëist.
14/12 16u00  Europese Centrale Bank positiever over economie eurozone De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zijn verwachtingen voor economische groei in de eurozone opgeschroefd. Toch zijn stimuleringsmaatregelen voorlopig nodig, omdat de inflatie onder het gewenste niveau blijft.
14/12 15u45  'Vliegen wordt duurder als Schiphol aantal vluchten niet mag uitbreiden' Het aantal vluchten dat op Schiphol komt en gaat, heeft bijna zijn maximum van 500.000 per jaar bereikt. Als er geen vluchten mogen bij komen, wordt vliegen voor reizigers de komende jaren mogelijk duurder.
14/12 14u45  Delta Air Lines plaatst flinke order bij Airbus De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft een omvangrijke order geplaatst bij vliegtuigmaker Airbus.
14/12 14u30  Verfconcern Axalta verwacht stabiele groei in 2018 Het Amerikaanse verfconcern Axalta, dat nog altijd wordt gelinkt aan een samengaan met het Nederlandse AkzoNobel, gaat voor 2018 uit van een stabiele groei.
14/12 14u00  Europese Centrale Bank laat rente ongemoeid De Europese Centrale Bank (ECB) wijzigt het belangrijkste rentetarief niet. Banken kunnen gratis geld blijven lenen bij de centrale bank.
14/12 13u45  Farmaceut Teva schrapt een op de vier arbeidsplaatsen Farmaceut Teva gaat stevig ingrijpen binnen de eigen organisatie. Het bedrijf, dat onder meer genoteerd is op Wall Street, zet een kwart van zijn personeel op straat.
14/12 13u30  Meer loon en partnerverlof voor medewerkers afvalsector Medewerkers in de afval- en milieusector krijgen de komende twee jaar een loonsverhoging die kan oplopen tot wel 7,5 procent.
14/12 13u15  Walt Disney neemt 21st Century Fox over voor 52 miljard dollar Mediaconcern Walt Disney neemt concurrent 21st Century Fox over voor omgerekend 52,4 miljard dollar (44,3 miljard euro). 
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 21u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen

Express.be

Verbergen Tonen
14/12 18u00  “Waarom België ‘s nachts verlicht is? Omdat vooral politici daar beter van worden” “Het Belgische elektriciteitssysteem beloont lokale politici om de lichten ‘s nacht te laten branden. Elektriciteitsconsumptie vertaalt zich in winst voor de elektriciteitsbedrijven, de distributiebedrijven en de staat. Die betalen op hun beurt dividenden uit aan de lokale gemeentebesturen die aandelen in die bedrijven hebben. En uiteraard ook in salarissen en zitpenningen die de lokale politici […] The post “Waarom België ‘s nachts verlicht is? Omdat vooral politici daar beter van worden” appeared first on Express [NL].
14/12 17u00  Vrouw wordt pas na haar tachtigste gelukkiger dan haar man Gelukkig zijn is niet voor iedereen weggelegd. Zo zijn vrouwen gans hun leven minder gelukkig dan mannen, tot ze de pensioenleeftijd bereiken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van de Britse gezondheidsdienst NHS. Mannen zijn vanaf hun late tienerjaren gelukkiger dan vrouwen en dat tot ze met pensioen gaan. Volgens een van de onderzoekers […] The post Vrouw wordt pas na haar tachtigste gelukkiger dan haar man appeared first on Express [NL].
14/12 17u00  Better Life Index: Belg werkt minder lang en verdient meer dan in buurlanden De OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling waarvan de meeste ontwikkelde landen ter wereld lid zijn) publiceerde onlangs zijn laatste Better Life Index. België haalt op verschillende welzijnsindicatoren mooie resultaten. We scoren onder meer goed op het evenwicht tussen werk en privé, verloning en onderwijs. Zo zijn meer mensen aan het werk, zijn jonge mensen […] The post Better Life Index: Belg werkt minder lang en verdient meer dan in buurlanden appeared first on Express [NL].
14/12 15u00  Ook de Amerikanen hebben nu een ‘supercar’ De jonge Amerikaanse autobouwer Aria hoopt nog dit decennium een eerste model op de markt te kunnen brengen. Het bedrijf mikt met zijn productie echter op de absolute topcategorie, waartoe ook de McLaren P1 en de Ferrari LaFerrari behoren. Voor de Aria FE zal dan ook een prijs van meer dan 650.000 dollar worden gevraagd. […] The post Ook de Amerikanen hebben nu een ‘supercar’ appeared first on Express [NL].
14/12 15u00  Disney koopt grote delen van 21st Century Fox Disney betaalt 52,4 miljard dollar voor grote delen van 21st Century Fox Inc. De overeenkomst zal verregaande gevolgen hebben voor de entertainmentwereld. Disney krijgt voor dat geld het filmbedrijf van Fox, zijn Amerikaanse sportzenders, zijn betaalkanalen én de intellectuele eigendom van een heel gamma superhelden, waaronder  The Simpsons. Disney krijgt dankzij deze deal ineens ook immens […] The post Disney koopt grote delen van 21st Century Fox appeared first on Express [NL].
14/12 15u00  De waanzinnige milieukost van porno kijken Porno wordt dankzij het internet zoveel bekeken dat de ecologische voetafdruk van de sector in het digitale tijdperk zelfs groter lijkt geworden dan in de periode van magazines en traditionele video. Dat schrijft journalist Matt Kessler in het magazine The Atlantic. Kessler wijst erop dat pornografie, net zoals onder meer muziek en andere media, grotendeels […] The post De waanzinnige milieukost van porno kijken appeared first on Express [NL].
14/12 14u00  Orban: “Culturen mengen leidt niet tot een betere, maar tot een slechtere levenskwaliteit” “De voorstanders van migratie denken echt dat het mengen van verschillende culturen het pad effent naar de ontwikkeling van de mensheid. Dat klinkt goed, maar het gaat in tegen het gezond verstand. Mensen uit verre culturen hier aanvaarden leidt niet tot een mooi leven, maar tot parallelle  samenlevingen. Op die manier importeren we haat, antisemitisme, […] The post Orban: “Culturen mengen leidt niet tot een betere, maar tot een slechtere levenskwaliteit” appeared first on Express [NL].
14/12 14u00  België stuurt zijn dochters uit: onze ambassadeurs in Saoedi-Arabië en Iran zijn vrouwen De volgende Belgische ambassadeurs in Saoedi-Arabië en Iran zullen vrouwen zijn. Het gaat om een opvallende diplomatieke zet van de regering Michel, want beide landen zijn lastige plekken om te leven, wonen en werken als vrouw. Vrouwenrechten worden er zwaar met de voeten getreden. Een erg symbolische maatregel, heel bewust genomen door België. België neemt […] The post België stuurt zijn dochters uit: onze ambassadeurs in Saoedi-Arabië en Iran zijn vrouwen appeared first on Express [NL].
14/12 13u00  Google wil patent op door A.I. gestuurde babysitter Het Amerikaanse technologiebedrijf Google werkt aan een platform met artificiële intelligentie dat de ouders als kinderoppas kan bijspringen. Dat blijkt uit een aanvraag van een Europees patent dat door het bedrijf is ingediend. Het patent beschrijft dat de technologie de mogelijkheid heeft om de veiligheid van onbewaakte jongeren in de woning te garanderen. De technologie […] The post Google wil patent op door A.I. gestuurde babysitter appeared first on Express [NL].
14/12 13u00  België stuurt zijn dochters uit: ambassadeurs Saoedi-Arabië en Iran zijn vrouwen De volgende Belgische ambassadeurs in Saoedi-Arabië en Iran zullen vrouwen zijn. Het gaat om een opvallende diplomatieke zet van de regering Michel, want beide landen zijn lastige plekken om te leven, wonen en werken als vrouw. Vrouwenrechten worden er zwaar met de voeten getreden. Een erg symbolische maatregel, heel bewust genomen door België. België neemt […] The post België stuurt zijn dochters uit: ambassadeurs Saoedi-Arabië en Iran zijn vrouwen appeared first on Express [NL].
14/12 13u00  Ryanair verstrengt de regels voor handbagage Ryanair verstrengt zijn regels voor handbagage. De budgetvlieger hoopt op die manier de passagiers sneller op het vliegtuig te krijgen. Herkenbaar scenario: op het moment dat je vliegtuig volgens je ticket eigenlijk al bijna in de lucht moet hangen, proberen stewards en stewardessen nog drie handtassen, twee rugzakken en een trolley in de lockers boven […] The post Ryanair verstrengt de regels voor handbagage appeared first on Express [NL].
14/12 13u00  De Wever: “Oorlog tegen drugs is niet te winnen” “We zien dat de gewelddadigheid van het drugsmilieu ook steeds toeneemt”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in een aflevering van Pano. “Je kan de oorlog tegen drugs niet winnen, maar het is het wel waard om hem te voeren.” De Wever (N-VA) deed in ‘Pano’ enkele opvallende uitspraken over de drugshandel in zijn stad. Volgens de politicus zijn de effecten van […] The post De Wever: “Oorlog tegen drugs is niet te winnen” appeared first on Express [NL].
14/12 13u00  Wordt de zelfrijdende wagen de redding van de traditionele uitgeverijen? De Franse autoproducent Renault neemt een belang van 40% in de Groupe Challenges. Die uitgeverij publiceert bij onze zuiderburen verschillende magazines in de zakelijke en wetenschappelijke sfeer. Het gaat o.a. om de titels Sciences & Avenir, La Recherche, L’Histoire ent Historia. Challenges zit al een tijd in moeilijke papieren. In een tijdperk waarin Google en Facebook 84% van alle […] The post Wordt de zelfrijdende wagen de redding van de traditionele uitgeverijen? appeared first on Express [NL].
14/12 12u00  Zelfrijdende auto’s staan al ver, maar … We staan al enorm ver met het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Maar er zijn nog een aantal kwesties die moeten worden aangepakt, waaronder het ethische vraagstuk van het ‘trolley probleem’. Hoe moet een zelfrijdende auto met die situatie omgaan? Onderzoekers hebben daarvoor nu een mogelijke oplossing ontwikkeld.   The post Zelfrijdende auto’s staan al ver, maar … appeared first on Express [NL].
14/12 11u00  Nederland telt nu meer driesterrenrestaurants dan België Het restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft van de culinaire gids Michelin een derde ster gekregen. Nederland heeft daardoor in de categorie van de driesterrenrestaurants nu drie vertegenwoordigers. Eerder waren immers ook De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen door Michelin al met drie sterren gequoteerd. Nederland scoort met driesterrenrestaurants inmiddels beter dan […] The post Nederland telt nu meer driesterrenrestaurants dan België appeared first on Express [NL].
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 18u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Titelverdediger Michael van Gerwen zet meteen de toon op WK darts: “Altijd lekker”15/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: ‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft donderdag in Londen vlot de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De titelverdediger was in een Nederlands onderonsje met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist (PDC-35).
16x Budget 2018: fietspaden en vragen bij sportcentrum15/12 00u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de Nijlense gemeenteraad is het budget voor 2018 en de meerjarenplanning goedgekeurd. De meerderheid gaf er uitleg over de toekomstplannen.
10x Dit gebeurt er wanneer 3 acteurs strijden om 2 plaatsen in de finaleweek van ‘De Slimste Mens’14/12 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Barbara Sarafian moest gisteren het onderspit delven na een spannende finale tegen Filip Peeters. Vandaag neemt hij het samen met Joke Emmers op tegen Bill Barberis. Alweer een acteursonderonsje dus, maar wie speelt donderdag het best en wie haalt de finaleweek nét niet?
10x Mujangi Bia scoort in Turkse beker, Jordan Lukaku stoot door in Italië14/12 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Geoffrey Mujangi Bia heeft donderdag voor zijn ploeg Kayserispor gescoord in de vijfde ronde (1/16 finales) van de Turkse beker. Basisspeler Jordan Lukaku stootte met Lazio door naar de kwartfinales van de Italiaanse beker.
10x Staat er nog een rekening open? Nibali past in 2018 voor Giro en start weer in Tour de France14/12 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Oud-winnaar Vincenzo Nibali komt in 2018 weer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Italiaan donderdag op een persconferentie van zijn ploeg Bahrain-Merida, die op trainingsstage in Kroatië vertoeft. Nibali past voor de Giro d’Italia.
10x Snel respons team moet uitrukken voor agressieve man14/12 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bij een arrestatie in de Vooruitzichtstraat had de politie het donderdagavond niet onder de markt. De inspecteurs waren naar een woning gestuurd waar een man onder invloed zich agressief gedroeg.
8x Verkoop van Slachthuissite ligt stil: Land Invest blijkt toch geen eigenaar te zijn15/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De verkoop van de Slachthuissite vlak bij het Sportpaleis in Antwerpen ligt stil. Het bedrijf Land Invest wilde zijn deel van de gronden verkopen aan projectontwikkelaar Triple Living, maar blijkt nu niet de eigenaar van het terrein op de Slachthuissite te zijn.
8x STANDPUNT. Zo wordt de strijd tegen drugs ook een delicaat maatschappelijk gegeven15/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Nee, Antwerpen is daarom niet ‘de drugsstad’ van het land. Drugs worden overal gebruikt, in de steden, op het platteland, in alle lagen van de bevolking, op alle leeftijden. En drugscriminelen komen van overal, via motorbendes over de Turkse heroïnemaffia tot de Nederlandse xtc-boeren en nijvere Vlaamse wietkwekers.
2x Politie houdt jongeren tegen die stenen zouden hebben gegooid14/12 23u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: De politie heeft donderdagmiddag een groepje jongeren van een tram geplukt aan de Zwaantjes. Ze werden er van verdacht even eerder stenen naar het raam van een balkon gegooid te hebben.
2x “Waarom België ‘s nachts verlicht is? Omdat vooral politici daar beter van worden”14/12 18u00 - Express.be: “Het Belgische elektriciteitssysteem beloont lokale politici om de lichten ‘s nacht te laten branden. Elektriciteitsconsumptie vertaalt zich in winst voor de elektriciteitsbedrijven, de distributiebedrijven en de staat. Die betalen op hun beurt dividenden uit aan de lokale gemeentebesturen die aandelen in die bedrijven hebben. En uiteraard ook in salarissen en zitpenningen die de lokale politici […] The post “Waarom België ‘s nachts verlicht is? Omdat vooral politici daar beter van worden” appeared first on Express [NL].

Statistieken

Artikels:
35705
Gelezen:
3607
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven