woensdag 24 april 2019, week 17


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
24/04 16u30  Adviseurs ABN krijgen tijdelijk beroepsverbod AMSTERDAM (AFN) - De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs van ABN AMRO een beroepsverbod opgelegd van twee tot zes weken. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van klanten te kopiëren, zonder toestemming of medeweten van die klanten.
24/04 16u15  Hoofdindex Amsterdam op verlies AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Ook de meeste andere graadmeters in Europa gingen omlaag. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten te verwerken. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel lager werd gezet na de kwartaalcijfers.
24/04 16u00  ASML: we hadden diefstal eerder moeten melden VELDHOVEN (AFN) - ASML erkent dat het aandeelhouders eerder had moeten inlichten over diefstal van bedrijfsgeheimen bij een kantoor in de Verenigde Staten. Het incident vond jaren geleden plaats, maar werd onlangs aan het licht gebracht door Het Financieele Dagblad (FD). De tijdgeest was destijds anders, waardoor diefstal van intellectueel eigendom een minder prangend onderwerp leek dan nu, verklaart ASML op de algemene aandeelhoudersvergadering.
24/04 16u00  Wall Street verwerkt resultaten Boeing NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen aan een nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken weer een trits kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers.
24/04 15u30  Shell doet ontdekking in Golf van Mexico HOUSTON (AFN) - Shell heeft een diepzeeolieveld ontdekt in het Amerikaanse deel van de Golf van Mexico. Het olie- en gasconcern meldt dat er momenteel gewerkt wordt aan de evaluatie en het onderzoeken van de mogelijkheden om het veld tot ontwikkeling te brengen.
24/04 15u15  Ook Equinor overstag na druk klimaatgroepen OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Ook de Noorse oliereus Equinor heeft onder druk van beleggers ingestemd met eisen om zijn klimaatdoelstellingen aan te scherpen. Eerder gingen al onder meer Shell, BP en Glencore overstag na klimaatdruk.
24/04 15u15  Winst olieconcern Eni omhoog ROME (AFN) - Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft in het eerste kwartaal een hogere winst behaald. Ook de omzet ging omhoog, maar de productie daalde.
24/04 15u00  'Voorzichtig begin voor Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven woensdag bij opening naar verwachting dicht bij huis, nadat bedrijfscijfers de SP 500 een dag eerder naar een recordhoogte hadden gestuwd. Ook nu is de blik van beleggers gericht op een trits kwartaalberichten. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook bedrijven als ATT, Northrop Grumman en Caterpillar openden de boeken. In de oliesector tekent zich een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum.
24/04 14u15  Geplaagd Boeing zet streep door prognoses CHICAGO (AFN) - Vliegtuigmaker Boeing heeft een streep gezet door zijn prognoses voor dit jaar. Het bedrijf wil eerst meer zekerheid hebben over de financiële impact van de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die uit veiligheidsoverwegingen wereldwijd aan de grond worden gehouden, alvorens het een stip op de horizon zet. Ook staakt Boeing voorlopig een aandeleninkoopprogramma.
24/04 14u00  Caterpillar verhoogt winstprognose DEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij een belastingmeevaller door de Amerikaanse belastinghervormingen.
24/04 14u00  AT&T trekt veel nieuwe mobiele klanten DALLAS (AFN) - Communicatie- en entertainmentconcern ATT heeft in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht meer nieuwe mobiele abonnementen afgesloten dan verwacht. Het bedrijf voerde de omzet op, maar behaalde wel een lagere winst.
24/04 13u45  Twitter attent op nepnieuws rond verkiezingen SAN FRANCISCO (AFN) - Twitter zegt met de Europese verkiezingen voor de deur en de lopende Indiase verkiezingen extra attent te zijn op het voorkomen van verspreiding van nepnieuws en valse data via zijn platform. Vanaf donderdag kunnen gebruikers in India actief valse pogingen om de stembusgang te beïnvloeden melden bij het bedrijf. Per 28 april is die mogelijkheid er ook voor Europese kiezers.
24/04 13u45  Hoger overnamebod Occidental op Anadarko HOUSTON (AFN) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern Occidental Petroleum legt een bod op tafel van in totaal 57 miljard dollar voor branchegenoot Anadarko Petroleum om Chevron af te troeven in de overnamestrijd rond het Amerikaanse bedrijf. Chevron had eerder deze maand 50 miljard dollar geboden voor Anadarko, inclusief schuld.
24/04 13u30  BAM mag Zwitsers ziekenhuis bouwen BUNNIK (AFN) - BAM mag een nieuw ziekenhuis in Zwitserland gaan bouwen. Een consortium met daarin het Nederlandse bouwbedrijf is uitgekozen voor de realisatie van het Aarau Cantonal Hospital KSA. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
24/04 13u15  Blokkadeactie klimaatbetogers in Groningen GRONINGEN (AFN) - Enkele actievoerders van Extinction Rebellion Nederland hebben woensdagochtend in Groningen de ingang van het gebouw van GasTerra een paar uur geblokkeerd. Dat is een groothandelaar in aardgas en groen gas. Enkele rebellen, zoals ze zichzelf noemen, hadden zich vastgeketend aan het gebouw. Ze hebben zelf de actie beëindigd.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
24/04 16u15  Vertrouwen Belgische CEO daalt fors Het ondernemersvertrouwen in België is in april op het laagste peil sinds september 2017 beland. Vooral in de bouwsector neemt het vertrouwen af, meldt de Nationale Bank woensdag.
24/04 15u30  Modern Monetary Theory veroorzaakt controverse: hoe gevaarlijk is gratis geld? Vergeet alles wat u ooit geleerd hebt over begrotingstekorten en overheidsschulden. Want een overheid kan nooit zonder geld vallen. Dat is het credo van een nieuwe economische stroming die in de Verenigde Staten in opmars is. De tegenstanders vrezen hyperinflatie en megalomane projecten.
24/04 15u00  Modern Monetary Theory veroorzaakt controverse: hoe gevaarlijk is de geldpers als wondermiddel? Vergeet alles wat u ooit geleerd hebt over begrotingstekorten en overheidsschulden. Want een overheid kan nooit zonder geld vallen. Dat is het credo van een nieuwe economische stroming die in de Verenigde Staten in opmars is. De tegenstanders vrezen hyperinflatie en megalomane projecten.
24/04 15u00  Huiszoeking bij Anderlecht: onderzoek naar transfer Aleksandar Mitrovic De speurders die woensdag zijn binnengevallen bij onder meer voetbalclub RSC Anderlecht, onderzoeken de financiële constructies rond de uitgaande transfer van spits Aleksandar Mitrovic naar de Engelse voetbalclub Newcastle. Dat bevestigt het federaal parket.
24/04 14u15  Moet u een verzekering gewaarborgd inkomen nemen? Van de werknemers in de privésector heeft minder dan 20 procent een verzekering gewaarborgd inkomen, die de kloof dicht tussen de ziekte-uitkering en het laatste loon. Nochtans zetten werknemers de verzekering gewaarborgd inkomen op gelijke voet met de hospitalisatieverzekering.
24/04 12u45  Op zoek naar een woning? Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten In welke gemeenten is een woning het duurst en in welke het goedkoopst? Een overzicht.
24/04 12u15  Rikkert Leeman (topman Alides) waarschuwt voor oververhitting Oost-Vlaamse woningmarkt Rikkert Leeman, de topman van het Gentse vastgoedbedrijf Alides, waarschuwt voor een oververhitting van de Oost-Vlaamse woningmarkt. Hij houdt ook een warm pleidooi voor compacter bouwen en wonen.
24/04 12u00  Parket valt binnen bij RSC Anderlecht en KBVB in kader van witwasonderzoek Speurders van de federale politie zijn vanochtend binnengevallen in het trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede.
24/04 09u45  Ook China bouwt Audi e-tron De Audi e-tron, de volledig elektrische SUV die in Vorst wordt gebouwd, zal vanaf volgend jaar ook in de Chinese fabriek in Changchun worden geassembleerd. 'De Audi-fabriek in Changchun maakt enkel auto's voor de Chinese markt. De export van auto's vanuit China naar andere landen is niet gepland', benadrukt Andreas Cremer, secretaris-generaal van Audi Brussels.10 
24/04 09u30  Zorgvastgoedspeler Aedifica wil 418 miljoen euro ophalen Het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Aedifica - gespecialiseerd in huisvesting voor senioren - wil 418 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat meldt het bedrijf woensdag.
23/04 18u00  Gene Murtagh (CEO Kingspan): de Ierse lefgozer die aast op de isolatietak van Recticel Gene Murtagh, de CEO van de Ierse bouwmaterialenreus Kingspan, is eigenwijs maar geduldig. Kort nadat zijn bod op de isolatiedivisie van Recticel midden 2010 werd verworpen, kondigde hij aan ooit een nieuwe poging te doen. Et voilà.
23/04 16u45  Start-up Hallelujah wil uitgroeien tot dé specialist over geluk op de werkvloer Hallelujah begint deze week aan een nieuw tijdperk. 'Het is tijd om onze puber volwassen te laten worden', zegt Pieter Dejonghe, die het bedrijf in 2017 startte met Dieter De Vos.
23/04 15u45  Vastgoed was nog nooit zo populair Het aantal vastgoedtransacties bereikte in het eerste kwartaal van dit jaar een nieuw record. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Federatie van het Notariaat.
23/04 15u15  Febelfin wil digitale betalingen stimuleren België hinkt op het vlak van digitale betalingen te ver achterop in vergelijking met meer noordelijk gelegen landen als Nederland en Zweden. Dat zegt Febelfin, de federatie van de financiële sector. Er wordt daarom dinsdag een campagne opgestart die consumenten en handelaars ervan moeten overtuigen dat digitale betalingen 'het nieuwe normaal' zijn.
23/04 15u00  Burgemeester Bart Tommelein en projectontwikkelaar Bart Versluys: 'De kentering is ingezet in Oostende' De Oostendse burgemeester Bart Tommelein rekent voor de vernieuwing van zijn stad op projectontwikkelaars zoals Bart Versluys. Omgekeerd verwacht de projectontwikkelaar van het stadsbestuur een duidelijke visie op stadsontwikkeling.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 15u43
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
24/04 16u30  Adviseurs ABN krijgen tijdelijk beroepsverbod AMSTERDAM (AFN) - De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs van ABN AMRO een beroepsverbod opgelegd van twee tot zes weken. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van klanten te kopiëren, zonder toestemming of medeweten van die klanten.
24/04 16u15  Hoofdindex Amsterdam op verlies AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Ook de meeste andere graadmeters in Europa gingen omlaag. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten te verwerken. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel lager werd gezet na de kwartaalcijfers.
24/04 16u00  ASML: we hadden diefstal eerder moeten melden VELDHOVEN (AFN) - ASML erkent dat het aandeelhouders eerder had moeten inlichten over diefstal van bedrijfsgeheimen bij een kantoor in de Verenigde Staten. Het incident vond jaren geleden plaats, maar werd onlangs aan het licht gebracht door Het Financieele Dagblad (FD). De tijdgeest was destijds anders, waardoor diefstal van intellectueel eigendom een minder prangend onderwerp leek dan nu, verklaart ASML op de algemene aandeelhoudersvergadering.
24/04 16u00  Wall Street verwerkt resultaten Boeing NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen aan een nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken weer een trits kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers.
24/04 15u30  Shell doet ontdekking in Golf van Mexico HOUSTON (AFN) - Shell heeft een diepzeeolieveld ontdekt in het Amerikaanse deel van de Golf van Mexico. Het olie- en gasconcern meldt dat er momenteel gewerkt wordt aan de evaluatie en het onderzoeken van de mogelijkheden om het veld tot ontwikkeling te brengen.
24/04 15u15  Ook Equinor overstag na druk klimaatgroepen OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Ook de Noorse oliereus Equinor heeft onder druk van beleggers ingestemd met eisen om zijn klimaatdoelstellingen aan te scherpen. Eerder gingen al onder meer Shell, BP en Glencore overstag na klimaatdruk.
24/04 15u15  Winst olieconcern Eni omhoog ROME (AFN) - Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft in het eerste kwartaal een hogere winst behaald. Ook de omzet ging omhoog, maar de productie daalde.
24/04 15u00  'Voorzichtig begin voor Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven woensdag bij opening naar verwachting dicht bij huis, nadat bedrijfscijfers de SP 500 een dag eerder naar een recordhoogte hadden gestuwd. Ook nu is de blik van beleggers gericht op een trits kwartaalberichten. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook bedrijven als ATT, Northrop Grumman en Caterpillar openden de boeken. In de oliesector tekent zich een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum.
24/04 14u15  Geplaagd Boeing zet streep door prognoses CHICAGO (AFN) - Vliegtuigmaker Boeing heeft een streep gezet door zijn prognoses voor dit jaar. Het bedrijf wil eerst meer zekerheid hebben over de financiële impact van de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die uit veiligheidsoverwegingen wereldwijd aan de grond worden gehouden, alvorens het een stip op de horizon zet. Ook staakt Boeing voorlopig een aandeleninkoopprogramma.
24/04 14u00  Caterpillar verhoogt winstprognose DEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij een belastingmeevaller door de Amerikaanse belastinghervormingen.
24/04 14u00  AT&T trekt veel nieuwe mobiele klanten DALLAS (AFN) - Communicatie- en entertainmentconcern ATT heeft in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht meer nieuwe mobiele abonnementen afgesloten dan verwacht. Het bedrijf voerde de omzet op, maar behaalde wel een lagere winst.
24/04 13u45  Twitter attent op nepnieuws rond verkiezingen SAN FRANCISCO (AFN) - Twitter zegt met de Europese verkiezingen voor de deur en de lopende Indiase verkiezingen extra attent te zijn op het voorkomen van verspreiding van nepnieuws en valse data via zijn platform. Vanaf donderdag kunnen gebruikers in India actief valse pogingen om de stembusgang te beïnvloeden melden bij het bedrijf. Per 28 april is die mogelijkheid er ook voor Europese kiezers.
24/04 13u45  Hoger overnamebod Occidental op Anadarko HOUSTON (AFN) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern Occidental Petroleum legt een bod op tafel van in totaal 57 miljard dollar voor branchegenoot Anadarko Petroleum om Chevron af te troeven in de overnamestrijd rond het Amerikaanse bedrijf. Chevron had eerder deze maand 50 miljard dollar geboden voor Anadarko, inclusief schuld.
24/04 13u30  BAM mag Zwitsers ziekenhuis bouwen BUNNIK (AFN) - BAM mag een nieuw ziekenhuis in Zwitserland gaan bouwen. Een consortium met daarin het Nederlandse bouwbedrijf is uitgekozen voor de realisatie van het Aarau Cantonal Hospital KSA. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
24/04 13u15  Blokkadeactie klimaatbetogers in Groningen GRONINGEN (AFN) - Enkele actievoerders van Extinction Rebellion Nederland hebben woensdagochtend in Groningen de ingang van het gebouw van GasTerra een paar uur geblokkeerd. Dat is een groothandelaar in aardgas en groen gas. Enkele rebellen, zoals ze zichzelf noemen, hadden zich vastgeketend aan het gebouw. Ze hebben zelf de actie beëindigd.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
24/04 14u30  Hoe koopt u "schone" kleren? Of kleren 'schoon' zijn of niet, dat is soms moeilijk te achterhalen. Maar met dit trucje kan u alvast op een andere manier gaan winkelen: u berekent de 'cost per wear'. Wat kost een kledingstuk als u berekent hoeveel het kost elke keer u het draagt.
23/04 00u00  Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is aangeklaagd voor fraude na dieselgate Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is in Duitsland aangeklaagd in het schandaal rond de sjoemelsoftware. Dat meldt het openbaar ministerie van Braunschweig. Winterkorn stapte in september 2015 op, korte tijd nadat het schandaal met sjoemelsoftware bij dieselwagens aan het licht was gekomen.
20/04 16u15  Willen wij meer Uber? Het verlieslatende Amerikaanse technologiebedrijf Uber maakte recent zijn langverwachte beursgang. De balans van technologisch adviseur Frederik De Bosschere oogt niet fraai voor het deelplatform: 'Wellicht is de nettobalans voor onze maatschappij zoals de cijfers van Uber: negatief'.
20/04 11u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen op de huurmarkt Lees meer >
20/04 10u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen van de huurmarkt Lees meer >
19/04 22u15  Gerechtelijk onderzoek naar betaalsysteem van RES Prepaid Het parket van Leuven is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar het betaalsysteem van RES Prepaid. 'Dat komt er na klachten van de Nationale Bank en de FOD Economie', bevestigt parketwoordvoerster Sarah Callewaert vrijdag.
19/04 17u45  Hoe kunnen we het weggooien van peren vermijden? Het is weer zover. Elk jaar zien we een plotse crisis in onze landbouwsector die leidt tot ongelofelijke verkwisting van appels, peren, komkommers, paprika?s, ... Zeker, elke keer gaat iets anders verloren, maar zien we niet dat ons voedselsysteem lijdt aan een structureel verspillingsprobleem? Hoe komt dit, en minstens even belangrijk, wat kunnen we er aan doen?
19/04 07u15  Ongeziene crisis bij perenboeren: ?Straks zijn we alleen nog goed voor bloesemtoerisme? Lees meer >
18/04 17u00  Onbekend is onbemind: bedrijven ontdekken schoorvoetend de 50-plusser Lees meer >
18/04 11u30  Ook Gents bouwbedrijf wil steentje bijdragen aan restauratie Notre-Dame Lees meer >
17/04 17u15  Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways schort alle vluchten op De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die gebukt gaat onder loodzware schulden, schort voorlopig al haar operaties op. Dat maakte het bedrijf bekend in een persbericht. De beslissing komt er nadat het bedrijf er niet in geslaagd is de nodige fondsen te verzamelen.
Laatste update: vandaag om 14u30

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
24/04 16u30  Adviseurs ABN krijgen tijdelijk beroepsverbod De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs van ABN AMRO een beroepsverbod opgelegd van twee tot zes weken. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van klanten te kopiëren, zonder toestemming of medeweten van die klanten.
24/04 16u30  ASML door het stof tegenover beleggers ASML erkent dat het aandeelhouders eerder had moeten inlichten over diefstal van bedrijfsgeheimen bij een kantoor in de Verenigde Staten. Het incident vond jaren geleden plaats, maar werd onlangs aan het licht gebracht door Het Financieele Dagblad.
24/04 16u00  ASML: we hadden diefstal eerder moeten melden ASML erkent dat het aandeelhouders eerder had moeten inlichten over diefstal van bedrijfsgeheimen bij een kantoor in de Verenigde Staten. Het incident vond jaren geleden plaats, maar werd onlangs aan het licht gebracht door Het Financieele Dagblad (FD). De tijdgeest was destijds anders, waardoor diefstal van intellectueel eigendom een minder prangend onderwerp leek dan nu, verklaart ASML op de algemene aandeelhoudersvergadering.
24/04 16u00  Wall Street verwerkt resultaten Boeing De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen aan een nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken weer een trits kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers.
24/04 15u45  Column: Een bijna verticale lijn omhoog BlackRock-topman Larry Fink was vorige week opmerkelijk positief gestemd voor wat betreft de vooruitzichten van aandelenbeleggingen. Naar zijn inzicht is het grootste risico van deze markten een melt-up, een bijna verticale koerssprong omhoog. Te veel professionele beleggers hebben de recente rally gemist en moeten daardoor gedwongen op hoge niveaus weer in gaan stappen dit jaar.
24/04 15u45  Shell doet ontdekking in Golf van Mexico Shell heeft een diepzeeolieveld ontdekt in het Amerikaanse deel van de Golf van Mexico. Het olie- en gasconcern meldt dat er momenteel gewerkt wordt aan de evaluatie en het onderzoeken van de mogelijkheden om het veld tot ontwikkeling te brengen.
24/04 15u30  Een bijna verticale lijn omhoog BlackRock-topman Larry Fink was vorige week opmerkelijk positief gestemd voor wat betreft de vooruitzichten van aandelenbeleggingen. Naar zijn inzicht is het grootste risico van deze markten een melt-up, een bijna verticale koerssprong omhoog. Te veel professionele beleggers hebben de recente rally gemist en moeten daardoor gedwongen op hoge niveaus weer in gaan stappen dit jaar.
24/04 15u15  Ford investeert in maker elektrische pick-ups De Amerikaanse automaker Ford investeert 500 miljoen dollar in de maker van elektrische pick-uptrucks Rivian. Dat hebben de twee bedrijven bekendgemaakt. Ze gaan gezamenlijk een nieuwe Ford ontwikkelen die gebruikmaakt van het elektrische platform van Rivian.
24/04 15u15  Ook Equinor overstag na druk klimaatgroepen Ook de Noorse oliereus Equinor heeft onder druk van beleggers ingestemd met eisen om zijn klimaatdoelstellingen aan te scherpen. Eerder gingen al onder meer Shell, BP en Glencore overstag.
24/04 15u15  Winst olieconcern Eni omhoog Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft in het eerste kwartaal een hogere winst behaald. Ook de omzet ging omhoog, maar de productie daalde.
24/04 15u15  Disney-telg: Halveer bonus topman Abigail Disney, kleindochter van de broer van de vermaarde Walt Disney, eist een loonsverlaging voor de topman van het entertainmentbedrijf achter Mickey Mouse. Zij noemt de beloning van Robert Iger wanstaltig hoog en een aanval op de Amerikaanse droom.
24/04 15u00  Zes weken beroepsverbod voor kopieerbankiers Nog eens 61 bankiers van ABN Amro hebben een tijdelijk beroepsverbod gekregen omdat ze handtekeningen van klanten hebben gekopieerd. Daarmee krijgen ze dezelfde straf die tien van hun collega’s in augustus al werd opgelegd.
24/04 15u00  Randstad en Ajax scoren op verdeelde beurs De Amsterdamse beursgraadmeter AEX staat woensdagmiddag op verlies. Uitzender Randstad is de uitblinker op de beurs na meevallende kwartaalcijfers. Voetbalclub Ajax is een stap dichter bij de landstitel gekomen en bereikte de hoogste beurskoers ooit.
24/04 15u00  'Voorzichtig begin voor Wall Street' De aandelenbeurzen in New York blijven woensdag bij opening naar verwachting dicht bij huis, nadat bedrijfscijfers de S&P 500 een dag eerder naar een recordhoogte hadden gestuwd. Ook nu is de blik van beleggers gericht op een trits kwartaalberichten. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook bedrijven als AT&T, Northrop Grumman en Caterpillar openden de boeken. In de oliesector tekent zich een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum.
24/04 14u45  Warren Buffett heeft geen trek in PG&E De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett is niet van plan om energieconcern PG&E te kopen. Dat heeft hij laten weten aan zakenzender CNBC.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 11u26
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
24/04 15u00  Van ‘smeerpoets’ naar ‘milieuvriendelijk’: het cruiseschip werkt hard aan een groener imago ‘Milieuvriendelijk’ en ‘cruiseschip’ werden jarenlang nooit in een adem genoemd. Maar de branche werkt intussen hard aan een groener imago. Misschien leidt dat er ook toe dat meer Nederlanders zich wagen aan een luxezeereis.
23/04 20u00  Bouwbedrijf runnen mét knalroze bouwhelm: ‘Als ik op beurzen rondloop, denken ze dat ik de secretaresse ben’ Souad El Markhous nam tijdens de crisis het bouwbedrijf over waar ze ooit als schoonmaker was begonnen. ‘Als vrouw in de bouw sta je eerst met 10-0 achter, maar kan je vervolgens wel echt een verschil maken.’
23/04 20u00  Is er een recept voor succesvol ondernemen? In de jaren tachtig dacht de goegemeente nog een recept te hebben voor succesvol ondernemen.
23/04 20u00  Waarom ABN Amro nog steeds een staatsbank is De privatisering van ABN Amro is tot stilstand gekomen. Het getreuzel leidt tot frustratie bij de bankiers – en kan de belastingbetaler miljarden kosten. Drie verklaringen waarom de Nederlandse staat geen afstand doet van zijn aandelen.
23/04 19u45  Elon Musk belooft een Tesla zonder stuur: houdt hij dit keer wél woord? Elke keer wanneer Elon Musk een datum noemt voor een productlancering, zullen de meeste mensen die met een korrel zout ­nemen. De baas van ­autofabrikant Tesla is immers ­berucht om het niet halen van zijn deadlines. Met name in zijn voorspellingen over zelf­rijdende auto’s, is Musk een hopeloze optimist gebleken. Keer op keer kwam hij beloften niet na en werd de komst van de ­autonoom sturende Tesla uitgesteld.
23/04 18u15  De allerrijksten geven wel, maar het liefst aan goede doelen die hun ijdelheid strelen Terwijl de brandweer in Parijs nog bezig was de vlammen te doven die de avond ervoor de toren van de Notre-Dame hadden verslonden, zegde François-Henri Pinault, de op een na rijkste man van Frankrijk, 100 miljoen euro toe voor de wederopbouw van de kathedraal. Dat kon de rijkste man van Frankrijk en aartsrivaal Bernard Arnault niet op zich laten zitten. Binnen enkele uren overtroefde hij Pinault met een gift van 200 miljoen euro. En dat was nog maar het begin. Binnen twee etmalen was bijna een miljard euro toegezegd voor de restauratie van de Notre-Dame.
23/04 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
23/04 00u00  Bonus verdienen? Dan moet je tegenwoordig sporten, een baby krijgen of – jawel – een puppy nemen De prestatiebonus staat onder druk. Steeds meer werkgevers kiezen voor een andere vorm van belonen. Dat gaat zo ver als een fokbonus, puppyverlof en een blijf-op-gewichtbonus. ‘Bedrijven moeten zich onderscheiden om personeel bij zich te houden.’
23/04 00u00  Weer een keurmerk erbij: ook zuivel krijgt sterren Het leidt nog niet tot een koeienwalhalla, maar is wel een eerste stap: het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming breidt uit naar zuivelproducten. De eerste gecertificeerde melk en yoghurt van zes boeren ligt sinds maandag op proef in de schappen bij Jumbo. Later moeten andere supermarkten volgen.
22/04 22u45  Nederland ontbost voor biomassa, roepen critici – onzin, zeggen ze bij deze pelletfabriek Een reclamefilmpje van een energiebedrijf wekt de indruk dat Nederlandse bomen worden omgezaagd om in België als houtpellets te eindigen. Het is olie op het vuur in de toch al zo verhitte discussie over biomassa.
22/04 19u45  Bouwbedrijf runnen mét knalroze bouwhelm: ‘Als ik bij beurzen rondloop, denken ze dat ik de secretaresse ben’ Souad El Markhous nam tijdens de crisis het bouwbedrijf over waar ze ooit als schoonmaker was begonnen. ‘Als vrouw in de bouw sta je eerst met 10-0 achter, maar kan je vervolgens wel echt een verschil maken.’
22/04 19u45  Mijn sportschool is liever hip en jong dan succesvol De nieuwe uitbaters van mijn sportschool willen verjongen. Dat doen ze door hun zaak aantrekkelijker te maken voor frisse jonge meiden en jongens en oude knarren zoals ik weg te pesten. Althans, zo voelt dat. Een paar weken geleden stond de muziek er opeens extreem luid. Niet gewoon hard, wat gebruikelijk is een sportschool om de zwetende lijven aan te sporen vol te houden en er het liefst een schepje bovenop te doen, maar belachelijk hard. Toen ik een medewerker vroeg waarom dat zo was, was haar antwoord: ‘Dat is voor de jonge mensen. Die houden daarvan.’ Er volgde een misprijzend lachje. Daar sta je dan, dik in de veertig.
22/04 00u00  Al sinds 1933 maakt Hollandia haar beroemde matzes: ‘We hebben geen concurrenten’ Met Pasen staan ze bij velen op tafel: de matzes van het Enschedese bedrijf Hollandia. Van origine een joods product, maar inmiddels behoorlijk ingeburgerd en ook passend in de nieuwe gezondheidscultus.
22/04 00u00  Is de wereldbevolking de afgelopen eeuwen nou wel of niet massaal aan de armoede ontsnapt? De moeder aller economische debatten is terug van weggeweest. Is de wereldbevolking de afgelopen eeuwen nou wel of niet massaal aan de armoede ontsnapt? ‘Plotseling blijkt dat grootse vooruitgangsverhaal middelmatig.’
20/04 00u00  Het ondernemingsmodel van verzekeraar Promovendum ondermijnt de solidariteit in Nederland Hoger opgeleid? Lagere premie. Al jaren erger ik me aan de reclames van Promovendum, de verzekeraar voor ­hoger opgeleiden. Het ondernemingsmodel van de verzekeraar ­bestaat uit het selecteren van ‘goede risico’s’, mensen die weinig schade veroorzaken. Dit is boerenslim, maar ook asociaal. En nu blijken ze te lobbyen ook, in de zorg nog wel, waar risicoselectie verboden is.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
24/04 16u30  Warm weer en toch sneeuwt het in Lier Witte vlokjes die naar beneden dwarrelen...Je zou bijna denken dat het sneeuwt in Lier. De grond in het Fort van Koningshooikt ligt helemaal bezaaid met witte pluisjes. Die zijn afkomstig van wilgenkatjes, die in het voorjaar verschijnen op de wilgen. Het bijzondere natuurfenomeen levert spectaculaire beelden op.
24/04 16u30  Hoofdrol voor achterkleindochters van initiatiefnemer tijdens Kasteelfeesten: “Dit is te mooi om waar te zijn” Tussen de vele reacties op de zoektocht naar een baby om een rol te spelen tijdens de Kasteelfeesten op het domein van kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem), zat er eentje dat te mooi was om waar te zijn. De achterkleinkinderen van de initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Kasteelfeesten, tweeling Leonie en Feline, zijn perfect voor de rol van Robert d’Ursel.
24/04 16u30  Duelles: Veerle Baetens à la Hitchcock in een smeuïge sixtiesthriller De Belgische actrices Anne Coesens en Veerle Baetens strijden op het scherp van de snee in deze smeuïge sixtiesthriller.
24/04 16u15  Zuurgooier Sint-Jansplein nu ook veroordeeld voor kinderporno De Antwerpse strafrechter heeft Jean-Pierre W. (58) uit Antwerpen veroordeeld tot tien maanden cel en 800 euro boete voor het bezit van kinderporno. De vijftiger liep eerder dit jaar al een veroordeling tot twintig jaar cel op voor de moordpoging op zijn ex-vriendin. Hij had haar vorige zomer met zwavelzuur aangevallen op het Antwerpse Sint-Jansplein. Ze raakte over 41 procent van haar lichaam verbrand.
24/04 16u15  Waarom het toch een goed idee is om Umicore-aandelen te kopen Het bedrijf Umicore ziet zijn beurskoers nu al twee dagen op rij flink dalen. In augustus vorig jaar was het aandeel 51 euro waard, vandaag nog 34 euro. “De beurskoers kan nog twee à drie maanden dalen”, zegt financieel expert Paul d’Hoore. En toch is het een goed idee om over enkele weken, als de koers nog lager staat, Umicore-aandelen te kopen.
24/04 16u15  KV Mechelen wint week voor de bekerfinale laatste oefengalop tegen Lokeren Na de 3-0-nederlaag van twee weken geleden stond KV Mechelen opnieuw oog in oog met Sporting Lokeren. Met drie goals van de bezoekers waren de rollen deze keer volledig omgedraaid. Achterin kon KV op een beresterke Verrips rekenen.
24/04 16u15  Kleurrijke figuren vullen leegstaande winkels met originele spullen Pop-up to Date, het Berchemse initiatief dat leegstand wil tegengaan in de as Statie-Driekoningenstraat, is aan zijn vijfde editie toe. Een nieuwe lichting pop-upwinkeltjes wordt vergezeld door enkele anciens.
24/04 16u15  Slechtvalkjes geboren in nest op Sint-Romboutstoren In een nest van slechtvalken op de Sint-Romboutstoren in Mechelen zijn al twee jongen geboren. Ze zijn te volgen via een livestream.
24/04 16u00  Geen idee hoe je jeans combineert? Topmodel Gigi Hadid en haar vrienden tonen het voor Het Amerikaanse topmodel met Nederlandse roots Gigi Hadid vierde op dinsdag 23 april haar verjaardag. De blondine is 24 geworden en gaf voor de gelegenheid een themafeestje. De dresscode? Jeans, jeans en nog eens jeans. Beelden van de aankomende sterren geven je meteen inspiratie om de stof stijlvol te combineren.
24/04 15u45  Elke dag wordt er een hond gestolen in ons land: om door te verkopen, of om als fokteef in te zetten Op dit moment kijken tienduizenden mensen uit heel Vlaanderen mee uit naar Milo, een gestolen golden retriever uit Heist-op-den-Berg. Maar de jonge hond is lang niet de enige. Elke dag wordt er wel ergens in België een hond gestolen. Dat blijkt uit cijfers van DogID, het officiële platform voor de registratie van honden in de drie Belgische Gewesten.
24/04 15u45  Wij keken naar ‘Avengers: Endgame’: zonder twijfel de grootste filmhit van het jaar Avengers: Endgame wordt zonder enige twijfel de grootste filmhit van het jaar. Niet omdat het de duurste en spectaculairste Marvel-film is, wel omdat het de beste tot nu toe is. De fans gaan overdonderd zijn.
24/04 15u30  Dit doen de presentatoren van ‘Temptation Island’ tijdens hun vrije momenten op het eiland Wat de koppels en verleiders doen op Temptation Island, kan je zowel op televisie als online volgen, maar waar houden Annelien en Rick zich voornamelijk mee bezig? Terwijl Rick werkt aan zijn mentale en fysieke gezondheid, “ik voel me helemaal naar de kloten nu”, zoekt Annelien liever het avontuur op. “Mijn visagiste heeft drie hartaanvallen gekregen.” Maar ook samen zijn ze sportief... als dat maar goed komt.
24/04 15u30  Italiaan Fausto Masnada verrast favorieten in derde rit Ronde van de Alpen met late aanval De 25-jarige Italiaan Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec) heeft woensdag de derde etappe van de Ronde van de Alpen (2.BC) gewonnen. Met een late aanval verraste hij de grote namen. De Rus Pavel Sivakov (Team Sky) blijft leider.
24/04 15u30  Cobra-Deluxe verandert even in schlagertempel met Willy Sommers en Sam Gooris Met Cobra-Deluxe Schlagert staat de bekende discotheek tegenover Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) op zaterdag 27 april voor het eerst helemaal in het teken van schlagermuziek. Willy Sommers en Sam Gooris zijn enkele topacts.
24/04 15u30  Thierry Neuville start met zijn WK-auto in BK rally van Ieper: “Voor mezelf is het leerrijk om de Ieperse baantjes te temmen” Eind juni wordt in de Westhoek de Ypres Rally georganiseerd, de zesde manche van het BRC. Behalve de Ypres Rally wordt er ook de Historic Ypres Rally, de Classic Ypres Rally en de Ypres Rally Masters georganiseerd. Die wedstrijden staan open voor de oude en huidige WRC’s. Thierry Neuville bevestigde vandaag zijn deelname aan de Rally Masters. Voor het eerst zal hij met zijn wagen waarmee hij deelneemt aan het WK rally actief zijn op de Belgische wegen.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
24/04 15u30  Ondernemersvertrouwen zakt naar laagste peil in ruim anderhalf jaar Het ondernemersvertrouwen in België heeft in april een fikse knauw gekregen. De daling bereikte het laagste niveau sinds september 2017, meldt de...
24/04 14u45  100 bedrijven stoten 70 procent van de CO2 uit: “Politiek moet touwtjes in handen nemen” Honderd bedrijven, allemaal reuzen uit de gas-, olie- en koolmijnsector, zijn verantwoordelijk voor 70 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot....
24/04 14u00  Nissan zet mes in winstverwachting en verwijst naar affaire Ghosn De Japanse autobouwer Nissan heeft vandaag zijn tweede winstwaarschuwing in enkele maanden tijd gegeven. Het Japanse bedrijf haalde ongeveer een...
24/04 12u45  Deze indianenstam vocht zich omhoog van moerasvluchtelingen tot eigenaars van Hard Rock-merk Een casino en hotel met een toren in de vorm van een 150 meter hoge gitaar. Het is niet een nieuw megalomaan project van Trumps bedrijf, maar van...
24/04 12u15  Sp.a wil ‘rode taxshift’ van 12 miljard euro en wettelijk pensioen opnieuw naar 65 jaar De sp.a wil de koopkracht optrekken, de lasten op arbeid verlagen, de wachtlijsten in de zorg wegwerken en een minimumpensioen van 1.500 euro...
24/04 10u45  Van eind november geleden dat dieselrijders nog zoveel moesten betalen aan de pomp De maximumprijs van diesel gaat morgen omhoog. Wie diesel (B7) tankt, betaalt dan maximaal 1,567 euro per liter, zo meldt de federale...
24/04 10u15  Heineken verkoopt meer bier De Nederlandse bierbrouwer Heineken, waar de Belg Jean-François van Boxmeer aan het roer staat, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer bier...
24/04 09u15  Huizenprijzen dalen voor tweede kwartaal op een rij: “Opmerkelijk” De gemiddelde prijs van een huis in België is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gedaald tegenover eind vorig jaar. Het is de...
24/04 08u45  Vooral positieve vooruitzichten voor wie in logistiek wil werken Bestel je online een haardroger? Dan zet je prompt een heel logistiek proces in gang om die tot bij je thuis te krijgen. De keuze voor logistiek...
24/04 08u15  Vergeet de eindbelasting op uw pensioensparen niet Wie al pensioenspaart, weet dat er een mooie belastingsvermindering aan vasthangt. Maar hou daarbij wel in het achterhoofd dat de fiscus op uw...
24/04 08u15  7 redenen om een job in de logistiek te overwegen Bestel je online een haardroger? Dan zet je prompt een heel logistiek proces om die tot bij je thuis te krijgen. De keuze voor logistiek biedt...
24/04 05u00  Pensioenfactuur steden loopt op tot meer dan 3 miljard De volgende regeringen moeten zo snel mogelijk een oplossing zoeken voor de pensioenbom onder de steden en gemeenten. Die factuur loopt tegen 2024...13 
23/04 23u00  Minister Geens wil af van koppeling tussen loon en anciënniteit Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) pleit ervoor om de koppeling tussen loon en anciënniteit te laten varen, om oudere werknemers meer aan het...
23/04 19u00  Zwitserse onderzoekers kunnen gekurkte wijn detecteren in de fles Zwitserse onderzoekers hebben een techniek ontwikkeld waarmee ze kunnen vaststellen of wijn al dan niet naar kurk smaakt terwijl het nog in de fles...
23/04 17u45  Google krijgt groen licht om pakketjes met drones te bezorgen Techreus Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft van Amerikaanse autoriteiten groen licht gekregen voor het bezorgen van pakketjes met...
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u14
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
24/04 15u00  61 hypotheekadviseurs krijgen beroepsverbod om kopiëren handtekeningen De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs woensdag een beroepsverbod van twee tot zes weken opgelegd. Ze overtraden de bankierseed door handtekeningen van een of meerdere klanten zonder hun medeweten of toestemming te kopiëren.
24/04 14u30  Schade van minstens 1 miljard dollar voor Boeing door 737 MAX Boeing boekt een schadebedrag van minstens 1 miljard dollar (892 miljoen euro) door de problemen met de 737 MAX van het concern. Dit zegt de onderneming bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal.
24/04 14u15  'Kledingarbeiders Bangladesh draaien op voor veiligheidskosten fabrieken' Mensen die in de kledingindustrie van Bangladesh werken, draaien op voor de dure veiligheidsverbeteringen die fabrieken hebben getroffen. Ze krijgen lagere lonen en worden uitgebuit, melden vakbondsleiders woensdag.
24/04 14u15  ING: Wereldwijd 13 biljoen dollar nodig voor merendeel duurzame energie Tot 2050 is er zo'n 13 biljoen dollar (11,6 biljoen euro) aan investeringen nodig om het aandeel wind- en zonne-energie in het wereldwijde stroomverbruik te doen stijgen van 8 procent naar 64 procent. Dat hebben economen van het ING Economisch Bureau berekend in een woensdag gepubliceerde analyse.
24/04 14u00  Boeing schrapt financiële verwachtingen door onzekerheid 737 MAX Boeing heeft de eerder uitgesproken financiële verwachtingen voor 2019 geschrapt omdat het concern niet weet hoe groot de impact van de problemen met de 737 MAX zal zijn. Dit meldt het bedrijf bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal.
24/04 13u45  Primark ziet winst over laatste half jaar met een kwart groeien Budgetkledingketen Primark heeft sterk gepresteerd in het afgelopen half jaar, meldt het bedrijf woensdag. De winkelketen zag haar winst met 25 procent groeien naar 462 miljoen Britse pond (een kleine 492 miljoen euro).
24/04 13u00  Winst van Heineken stijgt in eerste kwartaal, overal meer bier verkocht Heineken heeft in het eerste kwartaal van 2019 in elke regio meer bier verkocht, meldt het bierbedrijf woensdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De nettowinst steeg in de eerste drie maanden van 2019 met 15 procent naar 299 miljoen euro.
24/04 12u45  Eerste dertig Intertoys-franchisenemers tekenen nieuwe overeenkomst Intertoys heeft nieuwe franchiseovereenkomsten gesloten met ruim dertig winkels, meldt het bedrijf woensdag. In totaal heeft de speelgoedaanbieder na de overname nog rond de honderd franchisers en zo'n 130 eigen vestigingen.
24/04 12u45  Tele2 boekt in eerste kwartaal hoger dan verwachte winst Tele2 heeft in het eerste kwartaal van 2019 een brutowinst geboekt van 2,34 miljard Zweedse kroon, omgerekend 222 miljoen euro. De brutowinst is flink hoger dan een jaar geleden en ook hoger dan de gemiddelde analistenverwachting.
24/04 12u15  ING: Wereldwijd 13 biljoen dollar nodig voor merendeel wind- en zonne-energie Tot 2050 is er zo'n 13 biljoen dollar (11,6 biljoen euro) aan investeringen nodig om het aandeel wind- en zonne-energie in het wereldwijde stroomverbruik te doen stijgen van 8 procent naar 64 procent. Dit hebben economen van het ING Economisch Bureau berekend in een woensdag gepubliceerde analyse.
24/04 12u00  ING: Wereldwijd 13 biljoen dollar nodig voor groter aandeel wind en zon Tot 2050 is er zo'n 13 biljoen dollar (11,6 biljoen euro) aan investeringen nodig om het aandeel wind- en zonne-energie in het wereldwijde stroomverbruik te doen stijgen van 8 procent naar 64 procent. Dit hebben economen van het ING Economisch Bureau berekend in een woensdag gepubliceerde analyse.
24/04 12u00  Winst Heineken stijgt in eerste kwartaal, overal meer bier verkocht Heineken heeft in het eerste kwartaal van 2019 op Mexico na in elke regio meer bier verkocht, meldt het bierbedrijf woensdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De nettowinst steeg dan ook met 15 procent naar 299 miljoen euro.
24/04 11u45  ING: Wereldwijd 13 biljoen dollar nodig voor meer duurzame energie Tot 2050 is er zo'n 13 biljoen dollar (11,6 biljoen euro) aan investeringen nodig om het aandeel wind- en zonne-energie in het wereldwijde stroomverbruik te doen stijgen van 8 procent naar 64 procent. Dit hebben economen van het ING Economisch Bureau berekend in een woensdag gepubliceerde analyse.
24/04 11u45  Tele2 boekt hoger dan verwachte winst Tele2 heeft in het eerste kwartaal van 2019 een brutowinst geboekt van 2,34 miljard Zweedse kroon, omgerekend 222 miljoen euro. De brutowinst is flink hoger dan een jaar geleden en ook hoger dan de gemiddelde analistenverwachting.
24/04 11u30  ING: Wereldwijd 13 biljoen dollar nodig om aandeel wind en zon Tot 2050 is er zo'n 13 biljoen dollar (11,6 biljoen euro) aan investeringen nodig om het aandeel wind- en zonne-energie in het wereldwijde stroomverbruik te doen stijgen van 8 procent naar 64 procent. Dit hebben economen van het ING Economisch Bureau berekend in een woensdag gepubliceerde analyse.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/04 00u00  Haalt links voorstel voor ?Shell-belasting? meerderheid? GroenLinks, SP en PvdA willen door een wetswijziging Shell dwingen winstbelasting te gaan betalen. Kan dat plan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer? Het initiatief komt van GroenLinks-Kamerlid Bart Snels. ‘Grote bedrijven betalen te weinig belasting,’ zegt hij dinsdag in dagblad Trouw. Trouw meldde in november al dat Shell al jaren geen winstbelasting … Continued The post Haalt links voorstel voor ‘Shell-belasting’ meerderheid? appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
22/04 00u00  Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint Wat zal de uitslag van Real Madrid-Ajax op 5 maart worden? Bij de thuiswedstrijd wist Ajax te imponeren tegen de voetbalgrootmacht. De Amsterdammers zetten gedurfd, aanvallend voetbal tegenover een lui, afwachtend Real. Toch wonnen de Madrilenen met 2-1. De jonge Ajacieden konden niet op tegen de dure veteranen van Real. Dat Real Madrid zich duurdere … Continued The post Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee Finland begon twee jaar geleden als eerste Europees land een experiment met een basisinkomen, maar het is niet effectief gebleken bij het tegengaan van werkloosheid. De afgelopen jaren werden experimenten met ‘gratis geld’ al vaker op kleinere schaal gedaan in allerlei landen, maar het is nergens een onverdeeld succes geworden. De centrum-rechtse regering van premier … Continued The post Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Amazon-baas Bezos onthult chantage Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is. Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter … Continued The post Amazon-baas Bezos onthult chantage appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 00u00  Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug Het CBS publiceerde donderdag cijfers over arbeidsmigranten. Waar komen ze vandaan, wat verdienen ze en hoelang blijven ze? Vier vragen en antwoorden. Waar komen de buitenlandse werknemers vandaan? Lees meer over dit onderwerp: In 2100 is in Nederland mogelijk de helft allochtoon De meest recente cijfers over arbeidsmigranten komen uit 2017. Het Centraal Bureau voor … Continued The post Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 00u00  Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? Er is veel belangstelling voor de opvattingen van de CEO van Shell, Ben van Beurden, over de energietransitie. Zojuist is de tweede druk gepubliceerd van zijn Economie-lezing, die hij afgelopen jaar op verzoek van de redactie van Elsevier Weekblad heeft gehouden. Shell-topman Ben van Beurden hield in 2018 de Economie-lezing. Bestel hier: Non solus: nieuwe … Continued The post Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/04 00u00  ?Is een binnentuin megalomaan?? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
24/04 15u30  Heeft het zin om terug naar de maan te gaan? De Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (Nasa) wil over vijf jaar opnieuw een bemande missie naar de maan sturen. Daarbij zou het ruimtevaartbureau zich vooral willen toespitsen op de zuidpool van het hemellichaam. Dat gebied is nog nooit door mensen bezocht, maar de Nasa hoopt er aanzienlijke ijsvoorraden te kunnen aantreffen. De aanwezigheid van … The post Heeft het zin om terug naar de maan te gaan? appeared first on Express.
24/04 15u28  Met Abdel Fattah Al-Sisi is Egypte opnieuw een complete dictatuur Lees meer >
24/04 13u45  Google mag als eerste pakjes leveren per drone Wing Aviation, een zusterbedrijf van Alphabet, is de eerste drone-operator die in de Verenigde Staten van de overheid een erkenning als luchtvaartmaatschappij heeft gekregen. Hiermee is een belangrijke stap gezet om goederen met drones bij klanten te kunnen leveren. Wing Aviation heeft door de erkenning voortaan dezelfde certificeringen die ook kleinere luchtvaartmaatschappijen van de Amerikaanse … The post Google mag als eerste pakjes leveren per drone appeared first on Express.
24/04 13u00  FA Cup: geen champagne meer voor winnaar uit respect voor moslims De winnaar van de Engelse FA Cup zal voortaan geen kist champagne meer aangeboden krijgen door de voetbalbond. Op die manier wil de bond moslimspelers niet voor het hoofd stoten. Dat schrijft de Daily Mail. Het liefdesverhaal tussen het Engelse voetbal en alcohol gaat decennia terug. Maar zelfs over het Kanaal is het nu tijd … The post FA Cup: geen champagne meer voor winnaar uit respect voor moslims appeared first on Express.
24/04 12u30  Warren Buffett: “Kranten kunnen niet overleven” De krantenindustrie zal het bijzonder moeilijk krijgen om te overleven. Dat heeft miljardair Warren Buffett, chief executive van investeerder Berkshire Hathaway, in een gesprek met Yahoo Finance gezegd. Volgens Buffett zullen de meeste gedrukte titels verdwijnen. Hij denkt dat uiteindelijk alleen enkele grote en succesvolle kranten zullen blijven bestaan. De sector moet immers afrekenen met … The post Warren Buffett: “Kranten kunnen niet overleven” appeared first on Express.
24/04 12u27  Warren Buffett: ?Kranten kunnen niet overleven? Lees meer >
23/04 20u00  11 zaken die u niet wist over Noord-Korea Noord-Korea is een van de meest geheimzinnige landen ter wereld. Leider Kim Jong-un zet sinds 2012 het omstreden regime van zijn vader verder. Jarenlang daagde hij de westerse wereld uit via proeven met raketten en potentiële kernwapens. Donald Trump heeft als president van de Verenigde Staten Kim Jong-un al een paar keer ontmoet en ook … The post 11 zaken die u niet wist over Noord-Korea appeared first on Express.
23/04 17u30  De waarschuwing van Notre Dame Franse luxehuizen waren er als de kippen bij om geld bij te dragen voor de heropbouw van de Notre Dame. Dat mag niet verwonderen: de modewereld is goed voor 2,7% van het Franse bruto binnenlands product (bbp). Luxemerken, waaronder L’Oreal, vertegenwoordigen bijna 20% van de waarde van de Franse beursindex CAC40. Ook de scheidslijn tussen … The post De waarschuwing van Notre Dame appeared first on Express.
23/04 16u10  Bill Gates: ?Vaccin tegen kanker is nabij? Lees meer >
23/04 16u00  Bill Gates: “Vaccin tegen kanker is nabij” Voor de eerste keer in de geschiedenis lijkt de mens de strijd tegen kanker te kunnen winnen. Dat zegt filantroop Bill Gates in een bijdrage voor de MIT Technology Review over tien innoverende technologieën die voor een doorbraak zouden kunnen zorgen en de toekomst van de mensheid in belangrijke mate zouden kunnen beïnvloeden. Kanker is … The post Bill Gates: “Vaccin tegen kanker is nabij” appeared first on Express.
23/04 15u10  Technologie die vliegtuigcrashes moet verhinderen leidt tot meer? vliegtuigcrashes Lees meer >
23/04 15u00  Technologie die vliegtuigcrashes moet verhinderen leidt tot meer… vliegtuigcrashes Technologie die vliegtuigpiloten voor fatale fouten zou moeten behoeden, kan vaak op een onverwachte manier tot een crash leiden. Dat zegt luchtvaartjournaliste Christine Negroni, een voormalig onderzoeker van vliegtuigongevallen, in een reactie op het onderzoek naar twee recente crashes met toestellen van de Amerikaanse constructeur Boeing. “Na een crash rijst vrijwel meteen de vraag of … The post Technologie die vliegtuigcrashes moet verhinderen leidt tot meer… vliegtuigcrashes appeared first on Express.
23/04 14u09  Musk: ?Machine die menselijk brein koppelt aan computer komt snel? Lees meer >
23/04 13u45  Musk: “Machine die menselijk brein koppelt aan computer komt snel” Het technologiebedrijf Neuralink zal binnenkort een interface op de markt brengen die het menselijke brein aan computers kan koppelen. Dat heeft Elon Musk, oprichter van Neuralink, gezegd. Concrete details over de plannen van de startup kon Musk echter nog niet mededelen. Op de website van het bedrijf staan inmiddels vacatures voor elf verschillende functies. Neuralink … The post Musk: “Machine die menselijk brein koppelt aan computer komt snel” appeared first on Express.
23/04 13u09  Groen: ?Al wie een netto vermogen heeft van meer dan 1 miljoen euro, zal meer gaan betalen?. Lees meer >
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Vlaming verkiest elektronisch betalen, maar doet het niet24/04 04u21 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
16x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basket24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Panathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld.
15x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van Eriksen24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Tottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam.
15x Beroep van vastgoedjager in de lift 24/04 00u14 - Netto: Lees meer >
13x Pensioenfactuur steden loopt op tot meer dan 3 miljard24/04 05u00 - Het Laatste Nieuws: Economie: De volgende regeringen moeten zo snel mogelijk een oplossing zoeken voor de pensioenbom onder de steden en gemeenten. Die factuur loopt tegen 2024...
13x Amerikaanse belastingdienst IRS geeft aangiften Trump nog niet vrij24/04 01u30 - Nu.nl Economie: De Amerikaans belastingdienst IRS heeft de belastingaangiften van president Donald Trump niet overgedragen aan een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Een deadline hiervoor liep dinsdagavond om 23.00 uur (Nederlandse tijd) af.
13x Woning verkopen? Niet zonder een asbestinventarisattest 24/04 00u14 - Netto: Lees meer >
12x Heibel om loon Dexia-topman24/04 04u21 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x Prijs van worsten stort in door...Brexit24/04 04u21 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
11x Daling aantal tv-aansluitingen zet door24/04 10u45 - De Financiële Telegraaf: Het aantal tv-aansluitingen is afgelopen jaar opnieuw gedaald. Met 25.000 aansluitingen minder werd nog geen grote deuk in het totaal van ongeveer 7,5 miljoen aansluitingen geslagen. Wel was de daling groter dan de afname van 10.000 uit 2017, becijfert marktonderzoeker Telecompaper.

Statistieken

Artikels:
30750
Gelezen:
23509
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven