donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
19/10 06u45  Werkloosheid stabiel op 4,9 procent DEN HAAG (AFN) - De werkloosheid in Nederland bedroeg in september 4,9 procent van de beroepsbevolking, gelijk aan augustus. Dat bleek donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).10 
19/10 06u45  Dubbelcijferige exportgroei in Japan TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse uitvoer is in september, voor de derde maand op rij, met dubbele cijfers gegroeid. Dat bleek uit cijfers die donderdag naar buiten werden gebracht.10 
19/10 06u30  Chinese economie groeit zoals voorzien PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie is in het derde kwartaal met 6,8 procent gegroeid. Dat maakte het nationale statistiekbureau donderdag bekend.15 
18/10 23u00  Verkopen via eBay nemen vlucht SAN JOSE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Internetbedrijf eBay heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal stevig zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. De zaken gingen vooral goed doordat de e-commerceplatforms van de onderneming meer klanten trokken.
18/10 23u00  United Continental voelt orkanen CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - United Continental, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft afgelopen kwartaal flink last gehad van de serie orkanen die de staten Texas en Florida, maar ook delen van het Caribisch gebied troffen. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van het concern.
18/10 23u00  Alcoa positiever over resultaat PITTSBURGH (AFN) - Aluminiumproducent Alcoa heeft de verwachting voor het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) opgevoerd. Dat deed de onderneming woensdag in een tussentijds handelsbericht, na het sluiten van de beurzen in New York.
18/10 23u00  Adobe in trek na vrijgeven prognose NEW YORK (AFN) - Adobe Systems was woensdag in de Amerikaanse nabeurshandel zeer in trek. Het aandeel steeg meer dan 5 procent, nadat omzet- en resultaatdoelen voor boekjaar 2018 werden vrijgegeven.
18/10 22u45  American Express verhoogt prognose NEW YORK (ANP) - American Express is positiever geworden over de resultaatontwikkeling voor het hele jaar. De creditcardmaatschappij verhoogde woensdag nabeurs de verwachting voor de winst per aandeel stevig, onder meer door een sterke leningengroei.
18/10 22u30  Techconcern IMB steelt de show op Wall Street NEW YORK (AFN) - Technologieconcern IBM was woensdag de grote uitblinker op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden verheugd op de sterke kwartaalcijfers en vooruitzichten van het Dow-fonds. Het aandeel werd bijna 9 procent hoger gezet.
18/10 22u00  Topman Danone doet stapje terug PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De hoogste baas van het Franse levensmiddelenconcern Danone doet een stapje terug. Het gaat om Franck Riboud, wiens termijn als voorzitter eigenlijk over ruim een jaar pas afloopt.
18/10 21u00  Carrefour werkt aan plannen voor thuismarkt PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Carrefour, de grootste supermarktketen van Frankrijk, wil voor het einde van het jaar een plan klaar hebben om de verkopen op de thuismarkt op te krikken. Daar kampt de super met sterke concurrentie. Ook prijsdalingen van fruit en groente eisen er hun tol.
18/10 20u45  'Bedrijvigheid in VS blijft aantrekken' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Verenigde Staten bleef afgelopen tijd aantrekken, ondanks verstoringen door schade van orkanen. Daarbij was sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Dat staat in het zogeheten Beige Book dat door de Federal Reserve is gepubliceerd.
18/10 19u45  IBM verreweg sterkste stijger in de Dow NEW YORK (AFN) - Technologieconcern IBM was woensdag halverwege de sessie de grote uitblinker op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden verheugd op de sterke kwartaalcijfers en vooruitzichten van het Dow-fonds. Het aandeel werd bijna 10 procent hoger gezet.
18/10 19u00  Alychlo koopt weer wat aandelen SnowWorld MERELBEKE (AFN) - Alychlo, dat onlangs een openbaar bod deed op SnowWorld, heeft zijn belang in de uitbater van skihallen weer iets uitgebreid. De investeringsmaatschappij van de Belgische zakenman Marc Coucke heeft 78 aandelen bijgekocht, voor 9,50 euro per stuk.
18/10 18u15  Bottelaar Refresco begint overnamegesprekken ROTTERDAM (AFN) - Refresco is in onderhandeling gegaan met de Franse investeerder PAI Partners over diens bod op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar. Dat meldt de maker van onder meer Wicky-limonade woensdag na het sluiten van de beurs.
Laatste update: vandaag om 6u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
18/10 19u30  'Xi Jinping wordt de man van de 21ste eeuw' De Chinese communistische partij heeft woensdag haar vijfjaarlijkse congres ingeluid. De almacht van partijleider Xi Jinping is niet meer gezien sedert Mao. Staan de Chinezen opnieuw voor donkere tijden? Trends vroeg het aan drie Belgen die het land van binnenuit kennen.
18/10 18u45  Chinese internetgiganten veroveren het buitenland De Chinese internetgiganten Alibaba en Tencent willen in de rest van de wereld even onmisbaar worden als op hun gigantische thuismarkt. De Chinese overheid laat betijen, zolang de bedrijven helpen om de bevolking in het gareel te laten lopen.
18/10 18u15  HomeLab geopend: 'Een huis dat leert van haar bewoners' Op het technologiepark in Zwijnaarde hebben Universiteit Gent en onderzoekscentrum Imec het innovatiehuis 'HomeLab' geopend. In dat 'huis van de toekomst' kunnen wetenschappers en proefpersonen verblijven om nieuwe ideeën en producten te testen.
18/10 17u45  Verzekeringsmakelaar Callant breidt uit naar de Kempen Callant Verzekeringen en Financieel Advies neemt zijn collega Finas uit Geel over. Daarmee verwerft de West-Vlaamse groep een poot in de Kempen.
18/10 16u30  Sterke stijging aantal studenten in bedrijfsgerichte opleidingen Voor het academiejaar 2017-2018 hebben 123.130 studenten zich ingeschreven bij Vlaamse hogescholen. Dat zijn 683 studenten meer dan vorig jaar, een stijging met 0,56 procent. Het aantal studenten in bedrijfsgerichte opleidingen stijgt sterk, met 3,5 procent in Handelswetenschappen en Bedrijfskunde en 2,4 procent in Industriële Wetenschappen en Technologie.
18/10 14u45  Ook Colruyt lanceert nu maaltijdbox: een goede zaak voor consument en milieu? Corluyt heeft woensdag laten weten mee op de trein van de maaltijdboxen te springen. Van die kookboxen wordt onder meer gezegd dat ze uw leven gemakkelijker maken en voor minder voedselverspilling zorgen. We namen de proef op de som.
18/10 14u15  Softwarebedrijf Lightspeed haalt 166 miljoen dollar op Lightspeed POS, een aanbieder van kassasoftware voor mobiele toestellen, haalt 166 miljoen dollar op, voor een verdere internationale expansie en ter voorbereiding van een beursgang in 2019. Het verse geld zal ook gebruikt worden om het team in Gent uit te breiden.
18/10 11u30  Regering mikt op begrotingstekort van 5 miljard euro De regering-Michel beloofde in het regeerakkoord in 2014 een begroting in evenwicht in 2018.
18/10 04u45  Fileleed kost Antwerpse bedrijven 150 miljoen, Brussel 105 miljoen De economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro ging. Dat blijkt uit berekeningen van minister van Economie Kris Peeters (CD&V), zo staat woensdag in De Tijd en L'Echo.
17/10 21u45  'Om brexit-onderhandelingen te versnellen, moet je met twee zijn' 'Ik ben bereid om de onderhandelingen te versnellen, maar daarvoor moet je met twee zijn.' Zo heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier dinsdag aangegeven dat de Britse premier Theresa May ook na haar blitzbezoek aan Brussel nog niet voldoende toegevingen heeft gedaan in de onderhandelingen over de boedelscheiding tussen haar land en de Europese Unie.
17/10 19u30  Vastgoedontwikkelaar WDP is Onderneming van het Jaar WDP is dinsdagavond verkozen tot Onderneming van het Jaar 2017. De vastgoedontwikkelaar uit Wolvertem volgt Vyncke op, dat verbrandingsinstallaties bouwt.
17/10 18u45  Bevolkingsgroei maakt woningen niet per definitie duurder Demografische druk in een gemeente vertaalt zich niet noodzakelijk in een sterke stijging van de vastgoedprijzen. En voor een betaalbare koopmarkt zet de overheid beter in op een uitbreiding van het woningaanbod dan op prijsregulering. Dat concludeert ING op basis van een studie over de woningprijsevolutie in de Belgische gemeenten.
17/10 18u30  Sparen en beleggen voor je kinderen of kleinkinderen Ouders en grootouders kunnen sparen of beleggen voor hun kroost met een zogenoemd derdenbeding. Wat is dat precies, en wat zijn de voordelen?
17/10 18u00  Bevolkingsgroei betekent niet per definitie hogere woningprijzen Demografische druk in een gemeente vertaalt zich niet noodzakelijk in een sterke stijging van de vastgoedprijzen. En voor een betaalbare koopmarkt zet de overheid beter in op een uitbreiding van het woningaanbod dan op prijsregulering. Dat concludeert ING op basis van een studie over de woningprijsevolutie in de Belgische gemeenten.
17/10 17u30  'In vergelijking met de Nederlanders zijn wij een bende logistieke amateurs' De regio Venlo-Venray in Nederlands-Limburg is de jongste tien jaar uitgegroeid tot de logistieke groeipool van de lage landen. Op de strategische locatie zijn heel wat Belgische ondernemers actief. Wat heeft Venlo dat wij niet hebben?
Laatste update: woensdag 18 oktober 2017, 19u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u03
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/10 06u45  Werkloosheid stabiel op 4,9 procent DEN HAAG (AFN) - De werkloosheid in Nederland bedroeg in september 4,9 procent van de beroepsbevolking, gelijk aan augustus. Dat bleek donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).10 
19/10 06u45  Dubbelcijferige exportgroei in Japan TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse uitvoer is in september, voor de derde maand op rij, met dubbele cijfers gegroeid. Dat bleek uit cijfers die donderdag naar buiten werden gebracht.10 
19/10 06u30  Chinese economie groeit zoals voorzien PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie is in het derde kwartaal met 6,8 procent gegroeid. Dat maakte het nationale statistiekbureau donderdag bekend.15 
18/10 23u15  Verkopen via eBay nemen vlucht SAN JOSE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Internetbedrijf eBay heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal stevig zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. De zaken gingen vooral goed doordat de e-commerceplatforms van de onderneming meer klanten trokken.
18/10 23u00  United Continental voelt orkanen CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - United Continental, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft afgelopen kwartaal flink last gehad van de serie orkanen die de staten Texas en Florida, maar ook delen van het Caribisch gebied troffen. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van het concern.
18/10 23u00  Alcoa positiever over resultaat PITTSBURGH (AFN) - Aluminiumproducent Alcoa heeft de verwachting voor het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) opgevoerd. Dat deed de onderneming woensdag in een tussentijds handelsbericht, na het sluiten van de beurzen in New York.
18/10 23u00  Adobe in trek na vrijgeven prognose NEW YORK (AFN) - Adobe Systems was woensdag in de Amerikaanse nabeurshandel zeer in trek. Het aandeel steeg meer dan 5 procent, nadat omzet- en resultaatdoelen voor boekjaar 2018 werden vrijgegeven.
18/10 22u45  American Express verhoogt prognose NEW YORK (ANP) - American Express is positiever geworden over de resultaatontwikkeling voor het hele jaar. De creditcardmaatschappij verhoogde woensdag nabeurs de verwachting voor de winst per aandeel stevig, onder meer door een sterke leningengroei.
18/10 22u30  Techconcern IMB steelt de show op Wall Street NEW YORK (AFN) - Technologieconcern IBM was woensdag de grote uitblinker op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden verheugd op de sterke kwartaalcijfers en vooruitzichten van het Dow-fonds. Het aandeel werd bijna 9 procent hoger gezet.
18/10 22u00  Topman Danone doet stapje terug PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De hoogste baas van het Franse levensmiddelenconcern Danone doet een stapje terug. Het gaat om Franck Riboud, wiens termijn als voorzitter eigenlijk over ruim een jaar pas afloopt.
18/10 21u00  Carrefour werkt aan plannen voor thuismarkt PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Carrefour, de grootste supermarktketen van Frankrijk, wil voor het einde van het jaar een plan klaar hebben om de verkopen op de thuismarkt op te krikken. Daar kampt de super met sterke concurrentie. Ook prijsdalingen van fruit en groente eisen er hun tol.
18/10 20u45  'Bedrijvigheid in VS blijft aantrekken' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Verenigde Staten bleef afgelopen tijd aantrekken, ondanks verstoringen door schade van orkanen. Daarbij was sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Dat staat in het zogeheten Beige Book dat door de Federal Reserve is gepubliceerd.
18/10 19u45  IBM verreweg sterkste stijger in de Dow NEW YORK (AFN) - Technologieconcern IBM was woensdag halverwege de sessie de grote uitblinker op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden verheugd op de sterke kwartaalcijfers en vooruitzichten van het Dow-fonds. Het aandeel werd bijna 10 procent hoger gezet.
18/10 19u00  Alychlo koopt weer wat aandelen SnowWorld MERELBEKE (AFN) - Alychlo, dat onlangs een openbaar bod deed op SnowWorld, heeft zijn belang in de uitbater van skihallen weer iets uitgebreid. De investeringsmaatschappij van de Belgische zakenman Marc Coucke heeft 78 aandelen bijgekocht, voor 9,50 euro per stuk.
18/10 18u15  Bottelaar Refresco begint overnamegesprekken ROTTERDAM (AFN) - Refresco is in onderhandeling gegaan met de Franse investeerder PAI Partners over diens bod op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar. Dat meldt de maker van onder meer Wicky-limonade woensdag na het sluiten van de beurs.
Laatste update: vandaag om 6u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/10 22u15  Antwerpse luchthaven krijgt er een tweede verbinding met Londen bij Vanaf juni volgend jaar begint de Britse luchtvaartmaatschappij Flybe met vluchten tussen de luchthaven van Antwerpen en de luchthaven van Southend, iets ten oosten van Londen. De route zal vier keer per week worden gevlogen door franchisepartner Stobart Air. Antwerpen heeft al een luchtverbinding met Londen City.
18/10 22u15  Bedrijven dienstencheques gaan zelf "mystery calls" doen De aanbieders van dienstencheques gaan zelf 'mystery calls' organiseren om te kijken hoe de reacties zijn op discriminerende vragen van klanten. De bedoeling is om het eigen personeel weerbaar te maken tegen klanten die er bijvoorbeeld om vragen dat een poetshulp geen bepaalde afkomst mag hebben.
18/10 11u30  Goedkoop vliegen na het Ryanair-debacle? Dat doe je zo Wie graag goedkoop vliegt, begint zijn zoektocht beter niet bij een lagekostenmaatschappij. Een betere start, is één van de vele betrouwbare én gebruiksvriendelijke vergelijkingswebsites die alle mogelijke opties overlopen. Met de herfstvakantie en de kerstperiode in het vooruitzicht, vertelt VRT NWS hoe je dat aanpakt .
18/10 11u00  Winkelcentra lokken opnieuw wat meer bezoekers Voor het eerst in twee jaar lokken de Belgische shoppingcenters meer bezoekers. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie. De zestien belangrijkste winkelcentra van ons land lokten 2,3 procent meer bezoekers dan een jaar geleden. De groei komt er na kwartalen van dalende cijfers. Vooral de concurrentie van de onlinehandel kost de winkelcentra klanten.
18/10 08u30  Klanten krijgen waarborg voor watermeter terug, maar ze zullen er niet rijk van worden Het drinkwaterbedrijf De Watergroep betaalt klanten een oude waarborg voor hun watermeter terug. Het gaat om minder dan 5 euro.
18/10 07u30  Vastgoedbedrijf WDP is onderneming van het jaar De Wolvertemse verhuurder van magazijnen en loodsen WDP (Warehouses De Pauw) is uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Het beursgenoteerde bedrijf is marktleider in de Benelux. Het feit dat het bedrijf daarnaast nog een sterk familiekarakter heeft, speelde een belangrijke rol bij het besluit van de jury.   
18/10 07u00  Test-Aankoop wil verkoop smartwatches voor kinderen aan banden leggen Consumentenorganisatie Test-Aankoop wil een verbod van bepaalde soorten smartwatches voor kinderen. Volgens onderzoek van een Noorse collega-organisatie zijn deze te makkelijk te kraken. Ook werkt de SOS-knop niet goed. Het gaat om horloges die werken met de apps Gator of Se Tracker, die ouders op hun smartphone moeten waarschuwen waar hun kinderen zijn.
17/10 17u00  Coca Cola wil 63 banen schrappen in België Frisdrankproducent Coca Cola wil 63 banen schrappen in alle zeven Belgische vestigingen. Het concern probeert naakte ontslagen zoveel mogelijk te vermijden en gaat daarover in overleg met de vakbonden. De banen zullen verdwijnen in zowel de distributie als de productie en ook op de financiële afdeling in het Belgische hoofdkantoor in Anderlecht.
17/10 13u15  Opnieuw meer vrachtvluchten naar Brussels Airport Ondanks de onzekerheid over de boetes voor het overschrijden van de geluidsnormen, krijgt Brucargo er toch weer enkele vrachtvluchten bij. Twee maatschappijen verhuizen een deel van hun activiteiten uit Schiphol naar Brussels Airport, omdat in Nederland het aantal vliegbewegingen begrensd is tot 500.000 per jaar.
17/10 12u00  Belgische melk wordt steeds schoner: CO2-uitstoot bij productie met een kwart gedaald In 15 jaar tijd is de CO2-uitstoot tijdens de productie van rauwe melk met een kwart gedaald.  Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) bij 8.020 melkveebedrijven.
17/10 11u45  Belgische melk wordt steeds schoner In 15 jaar tijd is de CO2-uitstoot tijdens de productie van rauwe melk met een kwart gedaald.  Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) bij 8.020 melkveebedrijven.
17/10 09u00  Vakbonden en directie bij AB Inbev bereiken voorakkoord Vorige week hadden de vakbonden een tijd de poorten van de brouwerijen in Leuven, Hoegaarden en Jupille geblokkeerd omdat ze meer loon- en werkzekerheid wilden voor het personeel. De vakbonden dreigden vanmorgen weer actie te voeren, maar dat is nu van de baan.
17/10 07u45  Aantal diamantslijpers laatste 10 jaar gehalveerd De laatste tien jaar is het aantal diamantslijpers in ons land gehalveerd. Dat meldt Radio 2 Antwerpen. Er zijn nu nog 650 diamantslijpers in België. Een groot deel van de sector is verhuisd naar lageloonlanden.
17/10 03u45  Airbus neemt meerderheidsbelang in C Series van Bombardier De Europese vliegtuigbouwer Airbus neemt een meerderheidsbelang in de C Series van de Canadese sectorgenoot Bombardier.  
16/10 16u00  Nederland krijgt goedkopere postzegels Nederlanders hebben voortaan de keuze als ze een brief versturen. Behalve via PostNL kan dat nu ook via uitdager Sandd, die een eigen, goedkopere postzegel uitbrengt.
Laatste update: woensdag 18 oktober 2017, 22u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
19/10 07u00  Werkloosheid stabiel op 4,9 procent De werkloosheid in Nederland bedroeg in september 4,9 procent van de beroepsbevolking, gelijk aan augustus. Dat bleek donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
19/10 06u45  Dubbelcijferige exportgroei in Japan De Japanse uitvoer is in september, voor de derde maand op rij, met dubbele cijfers gegroeid. Dat bleek uit cijfers die donderdag naar buiten werden gebracht.12 
19/10 06u45  Chinese economie groeit zoals voorzien De Chinese economie is in het derde kwartaal met 6,8 procent gegroeid. Dat maakte het nationale statistiekbureau donderdag bekend.11 
19/10 00u15  Pensioenfondsen herstellen langzaam maar zeker De pensioenfondsen herstellen langzaam maar zeker. De meeste fondsen hebben zich in het derde kwartaal van dit jaar kunnen versterken. Het herstel is echter nog lang niet genoeg om de pensioenen in de naaste toekomst te kunnen verhogen.43 
18/10 23u15  United Continental voelt orkanen United Continental, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft afgelopen kwartaal flink last gehad van de serie orkanen die de staten Texas en Florida, maar ook delen van het Caribisch gebied troffen. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van het concern.
18/10 23u15  Verkopen via eBay nemen vlucht Internetbedrijf eBay heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal stevig zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. De zaken gingen vooral goed doordat de e-commerceplatforms van de onderneming meer klanten trokken.
18/10 23u15  Alcoa positiever over resultaat Aluminiumproducent Alcoa heeft de verwachting voor het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) opgevoerd. Dat deed de onderneming woensdag in een tussentijds handelsbericht, na het sluiten van de beurzen in New York.
18/10 23u15  American Express verhoogt prognose American Express is positiever geworden over de resultaatontwikkeling voor het hele jaar. De creditcardmaatschappij verhoogde woensdag nabeurs de verwachting voor de winst per aandeel stevig, onder meer door een sterke leningengroei.
18/10 23u15  Adobe in trek na vrijgeven prognose Adobe Systems was woensdag in de Amerikaanse nabeurshandel zeer in trek. Het aandeel steeg meer dan 5 procent, nadat omzet- en resultaatdoelen voor boekjaar 2018 werden vrijgegeven.
18/10 22u30  Techconcern IMB steelt de show op Wall Street Technologieconcern IBM was woensdag de grote uitblinker op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden verheugd op de sterke kwartaalcijfers en vooruitzichten van het Dow-fonds. Het aandeel werd bijna 9 procent hoger gezet.
18/10 22u30  Dow Jones sluit dankzij IBM ruim boven 23.000 punten Terwijl de S&P 500 en de Nasdaq-index woensdag hun recordstanden slechts minimaal aanscherpten, schoot de Dow Jones-index omhoog tot ruim boven de 23.000 punten. Dit was in belangrijke mate te danken aan de koerssprong van 8,9% door IBM. Het technologiebedrijf publiceerde veel beter dan verwachte kwartaalcijfers en liet weten dat de omzet dit kwartaal voor het eerst in vijf jaar weer zal groeien.
18/10 22u15  Topman Danone doet stapje terug De hoogste baas van het Franse levensmiddelenconcern Danone doet een stapje terug. Het gaat om Franck Riboud, wiens termijn als voorzitter eigenlijk over ruim een jaar pas afloopt.
18/10 21u15  Carrefour werkt aan plannen voor thuismarkt Carrefour, de grootste supermarktketen van Frankrijk, wil voor het einde van het jaar een plan klaar hebben om de verkopen op de thuismarkt op te krikken. Daar kampt de super met sterke concurrentie. Ook prijsdalingen van fruit en groente eisen er hun tol.
18/10 21u15  ’Koersval bij uitblijven belastinghervormingen' De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin waarschuwde het Amerikaanse Congres woensdag dat de beurskoersen stevig zullen dalen als de door Donald Trump voorgestelde belastinghervormingen niet worden doorgevoerd.
18/10 20u45  'Bedrijvigheid in VS blijft aantrekken' De bedrijvigheid in de Verenigde Staten bleef afgelopen tijd aantrekken, ondanks verstoringen door schade van orkanen. Daarbij was sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Dat staat in het zogeheten Beige Book dat door de Federal Reserve is gepubliceerd.
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 6u48
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
19/10 02u15  Zijn 'groene' plastic tassen wel beter voor het milieu? Winkels geven steeds meer 'groene' plastic tassen mee. Maar zijn die wel altijd zo duurzaam? Dat is een misvatting. Het ene plastic is het andere niet: de meeste tasjes zijn van de goed recyclebare kunststof PE (polyetheen), maar je hebt ook zogeheten 'biobased' tassen van maïs- en aardappelzetmeel, suikerriet of een combinatie met kunststof. Als je alle milieufactoren meeweegt, is papier niet per30 
19/10 02u15  Waarom iedere belegger zou tekenen voor een nieuwe Black Monday Als de aandelenkoersen procentueel net zo veel zouden kelderen als op Black Monday 19 oktober 1987 - precies dertig jaar geleden - daalt de Dow Jones-index vandaag op Wall Street met 5.199 punten. Op die maandag daalde de Dow van 2.246 naar 1.738 punten - een verlies van 508 punten of 22,61 procent. Dat is nog altijd het meest rampzalige verlies ooit: twee keer zo groot als de daling op Black Thur29 
19/10 00u30  Pensioenfondsen doen het iets beter, maar hoger pensioen komt er nog niet De financiële positie van de grote pensioenfondsen in Nederland is in het derde kwartaal licht verbeterd. De fondsen slaagden erin meer rendement uit beleggingen te halen. Daarmee is de kans dat er binnenkort nog gekort moet worden op de pensioenen kleiner geworden. Bij metaalfonds PME spreekt voorzitter Eric Uijen van 'mooie stappen', maar hij benadrukt dat het fonds nog niet uit herstel is. De z40 
18/10 23u00  Milieueffecten Schiphol opnieuw onderzocht Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur laat de milieueffectrapportage (MER) van Schiphol opnieuw onderzoeken. Dat blijkt uit een brief van de bewindsvrouw aan Schiphol en de Omgevingsraad, die in handen is van de NOS. De MER beschrijft de effecten van het luchtverkeer op het milieu, inclusief geluidshinder. De rapportage speelt een belangrijke rol bij de beslissing of op de luchthaven na 2020
18/10 22u00  Trumps presidentschap doet zijn financiën geen goed Het presidentschap van Donald Trump is geen succes, in elk geval financieel gesproken. In de jongste Forbes 400, de Amerikaanse rijkenlijst, is Trump gekelderd van plek 156 naar 248, zo bleek woensdag. Volgens het zakenblad is zijn vastgoedholding in Manhattan deels minder waard geworden. Forbes schat het vermogen van de president nu op 3,1 miljard dollar (2,6 miljard euro). Dat is 600 miljoen dol
18/10 20u30  Nepaanbieding bij Albert Heijn? Crèmepaté voor dezelfde prijs als vorige week De scharrelvariant van de Albert Heijn crèmepaté was vorige week in de bonusaanbieding: van 13,90 euro voor 10,00 euro per kilo. Dat lijkt een koopje, ware het niet dat diezelfde paté een week eerder, zonder bonuskorting, ook al tien euro kostte. Albert Heijn lijkt zich hiermee schuldig te maken aan een dubieuze verkooptactiek: op het etiket een te hoge 'oude' prijs vermelden, waardoor de 'korting
18/10 19u45  'Het stempel halal levert net als het stempel superfood of bio geld op' In Nederland zijn tientallen bedrijven actief die zichzelf certificeerder van halalproducten noemen. Maar afspraken over wat halal is zijn er niet en een standaard gaat er vermoedelijk nooit komen. Op het eerste gezicht lijkt The Burgerhouse op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg een hippe burgertent zoals er zoveel zijn. 'Niet alle klanten willen een halalcertificaat aan de muur zien', zegt eigenaar
18/10 16u45  Beleggers en bestuur in de clinch: gaf AkzoNobel een winstalarm of niet? Smullen voor de financiële fijnproevers woensdag, bij de kwartaalcijfers van AkzoNobel. Moest de Nederlandse verf- en chemiemultinational voor de tweede keer in korte tijd een winstwaarschuwing geven? Ja, zeggen de beleggers. Nee, zegt AkzoNobel zelf: het was alleen een 'verfijning' van het eerste winstalarm, van vorige maand. Toen gaf topman Thierry Vanlancker aan dat AkzoNobel de eerder beloofde
18/10 12u30  Iedereen is de dupe van Air Berlin-bankroet, behalve de topman - dankzij 'slim' miljoenencontract Bijna iedereen verliest bij het faillissement van Air Berlin. Reizigers kunnen fluiten naar hun vlucht of hun geld, terwijl duizenden werknemers hun baan dreigen kwijt te raken. Toch hoeft één man zich voorlopig geen enkele zorgen te maken. Thomas Winkelmann, de topman van Air Berlin, blijkt zich net op tijd te hebben verzekerd tegen het al langer nakende faillissement van de vakantievlieger. Tot
18/10 08u30  Binnen 10 seconden is je geld overgemaakt: ABN Amro eerste bank met Europese flitsbetaling Als eerste grote Nederlandse bank gaat ABN Amro volgende maand flitsbetalingen naar andere eurolanden mogelijk maken. Geld dat wordt overgemaakt, staat dan binnen 10 seconden op de rekening van de ontvanger. Nu duurt dit soms nog meerdere werkdagen. Per 21 november gaan bijna 600 betaalinstellingen uit acht eurolanden 'instantbetalingen' aanbieden. Dat kondigde voorzitter Javier Santamaría van de
18/10 08u30  Doet Rutte III meer voor de rijken of de armen? Lees deze analyse Doet Rutte III meer voor de rijken of de armen? Voor de oppositie is duidelijk dat jan modaal de rekening betaalt. Maar is dit wel zo? De conclusie is niet eenduidig. Veel hangt af van de vraag of het kabinet de rit uitzit. Binnen een week groeide het uit tot hét thema van de linkse oppositie: het aanstaande kabinet Rutte III heeft meer oog voor de rijken dan voor de armen. Premier Rutte houdt int
18/10 08u15  Binnen 10 seconden is je geld binnen: ABN Amro eerste bank met Europese flitsbetaling Als eerste grote Nederlandse bank gaat ABN Amro volgende maand flitsbetalingen naar andere eurolanden mogelijk maken. Geld dat wordt overgemaakt, staat dan binnen 10 seconden op de rekening van de ontvanger. Nu duurt dit soms nog meerdere werkdagen. Per 21 november gaan bijna 600 betaalinstellingen uit acht eurolanden 'instantbetalingen' aanbieden. Dat kondigde voorzitter Javier Santamaría van de
18/10 02u15  Nieuw kabinet bewaart de nivellering tot het laatst Doet Rutte III meer voor de rijken of de armen? Voor de oppositie is duidelijk dat jan modaal de rekening betaalt. Maar is dit wel zo? De conclusie is niet eenduidig. Veel hangt af van de vraag of het kabinet de rit uitzit. Binnen een week groeide het uit tot hét thema van de linkse oppositie: het aanstaande kabinet Rutte III heeft meer oog voor de rijken dan voor de armen. Premier Rutte houdt int
18/10 02u15  Het foute verleden van Volkswagen was in Nederland snel vergeten Zeventig jaar geleden, in oktober 1947, verschenen de eerste Volkswagens op de Nederlandse wegen. Twee jaar na de oorlog, negen jaar nadat het prototype als Kraft durch Freude-Wagen aan Adolf Hitler was gepresenteerd - ter gelegenheid van diens 49ste verjaardag. Maar in Nederland werd het autootje met zijn ronde vormen en gesplitste achterruitje geen KdF-Wagen genoemd, maar - liefkozend - kever. W
18/10 02u15  ABN Amro is eerste bank met Europese flitsbetaling Als eerste grote Nederlandse bank gaat ABN Amro volgende maand flitsbetalingen naar andere eurolanden mogelijk maken. Geld dat wordt overgemaakt, staat dan binnen 10 seconden op de rekening van de ontvanger. Nu duurt dit soms nog meerdere werkdagen. Per 21 november gaan bijna 600 betaalinstellingen uit acht eurolanden 'instantbetalingen' aanbieden. Dat kondigde voorzitter Javier Santamaría van de
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
19/10 07u15  Spaanse premier Rajoy razend om uitspraken Michel Spanje reageert furieus op uitspraken van premier Charles Michel over de Catalaanse crisis. De regering-Rajoy heeft het over “onaanvaardbare aanvallen” en trekt haar steun in voor de kandidatuur van Catherine De Bolle als topvrouw van Europol. Dat blijkt uit diplomatiek mailverkeer dat Het Laatste Nieuws kon inkijken en waarover ook De Morgen bericht.
19/10 07u00  Vandaag vonnis voor overvallers Hodei De correctionele rechtbank van Antwerpen doet donderdag uitspraak in de zaak tegen de drie mannen die Hodei Egiluz Diaz (23) in 2013 overvallen hadden. Het openbaar ministerie vorderde voor het trio vier jaar cel. Voor de vrouw die de gestolen gsm van Hodei gekocht had, werd zes maanden cel geëist wegens heling
19/10 06u45  Schietpartij op twee plaatsen in VS: drie doden, schutter pas na urenlange vlucht gevat In een bedrijvenpark in het Amerikaanse Edgewood (Maryland) heeft een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij vielen drie doden en twee zwaargewonden. De schutter sloeg op de vlucht en schoot daarna in zijn thuisstad Wilmington (Delaware) een kennis in het hoofd. Pas enkele uren later kan hij opgepakt worden.11 
19/10 06u45  Voormalig ‘Familie’-acteur wordt al tien jaar gestalkt Voormalig Familie-acteur Guillaume Devos, die de voorbije weken ook te zien was naast Ronn Moss in het theaterstuk Brasschaatse Huisvrouwen, wordt al tien jaar gestalkt.11 
19/10 06u00  ‘Monsters’ te zien in het Stalteater In het Oelegemse Stalteater, Knodbaan 149b krijgt u nog vier keer de kans om ‘Monsters’ te zien.21 
19/10 05u15  Baas NMBS kraakt NMBS: “Het wordt bijna een realityshow, het beheren van de spoorwegen in ons land” Het wordt bijna een realityshow, het beheren van de spoorwegen in ons land. De opdracht: 227 miljoen reizigers via 552 stations op een stipte, comfortabele en veilige manier naar hun bestemming brengen zonder dat het de belastingbetaler fortuinen kost. Die voorwaarde is belangrijk. De NMBS torst een schuldenberg van 2,98 miljard euro en draaide vorig jaar nog met 250 miljoen euro netto verlies op een omzet van 2,2 miljard euro.28 
19/10 05u15  Twee bussen beschoten met loodjesgeweer: klopjacht met helikopter Op de Beatrijslaan zijn gisteren twee lijnbussen beschoten. Telkens sneuvelde een raam. De daders zijn spoorloos.27 
19/10 05u15  Twintig maanden cel voor man die cheque van 16.000 euro opat bij controle Mario D.B. uit Berendrecht is veroordeeld tot twintig maanden cel en zesduizend euro boete. De man werd schuldig bevonden aan witwassen. D.B. was de afgelopen maanden twee keer doelwit in schietpartijen in de drugsoorlog.30 
19/10 05u15  Rockband Swizzle pakt uit met stunt: 'rockcruise' volledig uitverkocht De bekende rockgroep Swizzle uit Arendonk pakt dit weekend uit met een stunt en geeft twee opeenvolgende avonden een liveoptreden op een luxueuze cruiseferry van Zeebrugge naar Hull. De rockcruise is volledig uitverkocht.30 
19/10 05u00  Bedrijven spelen indoor voetbaltoernooi Het autonoom gemeentebedrijf (AGB) in Beerse organiseert vandaag, donderdag, voor de derde keer een sportevenement voor bedrijven, kmo's en zelfstandige ondernemers in zaal De Pegger in Vlimmeren.30 
19/10 04u00  En plots ontdek je dat er ergens op de wereld een halfzus van je rondloopt: “Anonimiteit donorkinderen is een farce” Twee Belgen die met donorsperma zijn verwekt, hebben elk afzonderlijk een half- broer of halfzus gevonden na registratie bij een internationale DNA-databank. “De in België opgelegde onwetendheid over halfbroers en -zussen is dus een farce”, klinkt het tevreden bij de stichting Donor Detectives.veerle beel46 
19/10 04u00  Antwerpse uitvinding: deze rugzak laadt je gsm op met zonlicht Elaha Rafi (27) heeft met haar bedrijfje Numi een rugzak gemaakt die smartphones, laptops en andere elektronische apparaten oplaadt met het zonlicht. Ze verzamelde 63.000 euro via crowdfunding.62 
19/10 04u00  Vakantie in Portugal wordt drama: “Een vuurzee sloot onze vakantiewoning in. Er is niets meer van over” De mooie vakantie van Linda Heirwegh (56) uit Tielrode mondde uit in een drama toen de Portugese vakantiewoning waarin ze verbleef in de as werd gelegd. “Wij waren ingesloten door de vuurzee. Ik dacht niet dat we het gingen halen”, huivert Linda nog na.guy van vliet46 
19/10 03u45  Inge zit 27 jaar in een rolstoel na ongeval, pas nu kent rechter schadevergoeding toe Inge (29) uit Gent, die onlangs te zien was in het VTM-programma Over Winnaars, zit al sinds haar twee jaar in een rolstoel, nadat ze haar rug had gebroken bij een dramatisch ongeval. Pas gisteren – 27 jaar later – heeft de rechtbank haar een schadevergoeding toegewezen. “Eindelijk”, zegt haar moeder Hilde, die niet begrijpt waarom het zo lang duurde. “Je zou voor minder doodziek worden.” marc klifman, alain trappeniers57 
19/10 03u45  Tweedehandsbeurs Gezinsbond De Gezinsbond organiseert een verkoop van tweedehandsspullen op zondag 22 oktober.57 
Laatste update: vandaag om 7u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
19/10 05u30  Zieke zelfstandigen krijgen al na twee weken uitkering Vanaf begin volgend jaar krijgen zelfstandigen die ziek worden al na twee weken een uitkering. Nu is dat pas na een maand. Het voorstel van...32 
18/10 21u30  Superbelegger schenkt 15,3 miljard euro weg (maar echt arm zal hij niet worden) Multimiljardair George Soros (87) maakt het grootste deel van zijn fortuin over aan zijn stichting Open Society Foundations. Het gaat om 15,3...
18/10 19u00  Miljoenenrechtszaak om Australische ugg-schoenen Hoewel wij hier 'UGG' kennen als het populaire schoenenmerk, is het in Australië gewoonweg een algemene term die verwijst naar laarzen gemaakt van...
18/10 15u45  OESO raadt VK aan om brexit terug te draaien via nieuw referendum: "Alleen zo kan economie gered worden" De invloedrijke Europese Organisatie voor Economie en Ontwikkeling (OESO) ziet de impasse in de brexit-onderhandelingen met lede ogen aan. Volgens...
18/10 11u30  U betaalt te veel voor uw bloedtest Veel medische laboratoria rekenen systematisch ereloonsupplementen aan voor bloed- en andere tests. De meeste mensen betalen die nietsvermoedend...
18/10 08u15  Een job in Limburg? In deze sectoren maak je de grootste kans Heb je niet veel werkervaring? Ben je op zoek naar deeltijds werk? De arbeidsmarkt in Limburg omarmt iedereen, van alle kleur en slag. In deze...
18/10 07u00  Ruim 30.000 gepensioneerden verdienen centje bij In 2015 hebben ruim 30.000 gepensioneerden gemiddeld 7.500 euro bijverdiend boven op hun pensioen. Dat blijkt uit cijfers van de minister van...
18/10 05u15  Fileleed kostte Antwerpse bedrijven vorig jaar 150 miljoen euro De economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro...
17/10 22u30  Trump herbevestigt Amerikaanse steun voor schuldverlichting Griekenland De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw bevestigd dat de Verenigde Staten voor een schuldverlichting voor Griekenland zijn. Dat heeft...
17/10 17u00  Volvo investeert 640 miljoen euro in eigen Tesla-variant Polestar De Zweedse autobouwer Volvo, die een fabriek heeft in Gent, en zijn Chinese eigenaar Geely investeren 640 miljoen euro in de ontwikkeling van...
17/10 13u45  Al bijna 700 bedrijven halen zetel weg uit Catalonië In amper twee weken tijd hebben 691 bedrijven hun zetel verhuisd uit Catalonië door de politieke crisis. Dat blijkt vandaag uit het handelsregister.
17/10 11u45  Sociaal akkoord bij AB InBev, vakbondsacties opgeschort Directie en vakbonden bij AB InBev hebben afgelopen nacht een akkoord bereikt over de syndicale eis tot een verbetering van de lopende inkomens- en...
17/10 11u15  Bereken de prijs van je zonnepanelen in 3 stappen Zonnig nieuws: twee jaar na de afschaffing van de subsidies heeft de Vlaming weer trek in zonnepanelen. Van de 170 megawatt die vorig jaar...
17/10 10u45  Van apps tot een curryzaak: hierin investeren celebrity's hun centen Harry Styles, Lady Gaga, Beyoncé... allemaal hebben ze hopen geld, en allemaal parkeren ze dat niet gewoon op de bank. In deze video zie je de...
17/10 09u15  Van een jas die een rugzak wordt tot apps of een curryzaak: hierin investeren celebrity's hun centen Harry Styles, Lady Gaga, Beyoncé... allemaal hebben ze hopen geld, en allemaal parkeren ze dat niet gewoon op de bank. In deze video zie je de...
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 6u32

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
19/10 00u15  Financiële positie pensioenfondsen opnieuw verbeterd Pensioenfondsen hebben in het derde kwartaal hun dekkingsgraden zien stijgen na goede rendementen op hun vermogen. 42 
18/10 21u00  Carrefour werkt aan plannen voor thuismarkt Carrefour, de grootste supermarktketen van Frankrijk, presenteert voor het einde van het jaar plannen om de verkopen op de thuismarkt op te krikken. 
18/10 18u30  Bottelaar Refresco en PAI officieel gestart met overnamegesprekken Refresco is in onderhandeling met de Franse investeerder PAI Partners over diens bod op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar. Dat meldt de maker van onder meer Wicky-limonade woensdag na het sluiten van de beurs.
18/10 16u45  'Personeel Aldi zucht onder hoge werkdruk' Het personeel bij supermarktdiscounter Aldi zucht onder een hoge werkdruk. De openingstijden van sommige supermarkten is uitgebreid, maar er zijn juist minder mensen op de werkvloer gekomen.
18/10 15u30  Boeren stappen naar rechter om schrappen mestregeling Varkensboeren en pluimveehouders stappen naar de rechter omdat zij het niet eens zijn met de afschaffing van de zogeheten POR-regeling (Regeling ontheffing productierechten Meststoffenwet). 
18/10 12u15  Mitsubishi wil 40 procent meer auto's verkopen Het Japanse Mitsubishi Motors wil de komende drie jaar een omzetgroei van 30 procent realiseren. Dat heeft de autofabrikant woensdag bekendgemaakt.
18/10 12u15  Zalando begint in Duitsland met verkoop cosmetica Onlinekleding- en schoenenwinkel Zalando gaat ook cosmetica aanbieden.
18/10 12u00  Overslag haven Rotterdam groeit met 2 procent De goederenoverslag in de haven van Rotterdam is in de eerste negen maanden van het jaar met 2 procent gegroeid. In totaal werd bijna 352 miljoen ton aan goederen afgehandeld, meldt het Havenbedrijf Rotterdam.
18/10 10u45  Bestuurder Shell weg om fraudezaak bij Rio Tinto Bestuurder Guy Elliott is per direct opgestapt bij Shell wegens fraudeverdenkingen in zijn tijd als financieel topman bij mijnbouwbedrijf Rio Tinto. 
18/10 10u15  Grootaandeelhouder Credit Suisse wil opsplitsing toch bekijken Harris Associates, grootaandeelhouder van de Zwitserse bank Credit Suisse zou in tegenstelling tot eerdere berichten de plannen voor opsplitsing van de bank toch nader willen bekijken.
18/10 10u00  Webwinkel Zalando begint in Duitsland met verkoop cosmetica Onlinekleding- en schoenenwinkel Zalando gaat ook cosmetica aanbieden.
18/10 09u30  Webwinkel Zalando stapt in cosmetica Onlinekleding- en schoenenwinkel Zalando gaat ook cosmetica aanbieden.
18/10 09u30  Bestuurder Shell weg om fraudezaak Rio Tinto Bestuurder Guy Elliott is per direct opgestapt bij Shell wegens fraudeverdenkingen in zijn tijd als financieel topman bij mijnbouwbedrijf Rio Tinto. 
18/10 09u15  ABN Amro start met flitsbetalingen in Europa ABN Amro start als eerste grote Nederlandse bank met zogenoemde flitsbetalingen naar andere Europese landen.
18/10 08u45  ASML noteert wederom een sterk kwartaal Chipmachinefabrikant ASML heeft andermaal een sterk kwartaal achter de rug, waarbij de winst en de omzet in de lift zaten.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen

Express.be

Verbergen Tonen
19/10 00u30  Deze 35-jarige Russische neemt het op tegen Poetin De Russische tv-presentatrice Ksenia Sobchak zal zich volgende jaar kandidaat stellen voor het Russische presidentschap. Sobchak wordt door Vogue magazine weggezet als ‘de Russische Paris Hilton’. Ze is de dochter van Anatoli Sobchak, de voormalige burgemeester van Sint Petersburg. Haar vader staat opmerkelijk genoeg ook bekend als de mentor van huidig president Vladimir Poetin. Anatoli […] The post Deze 35-jarige Russische neemt het op tegen Poetin appeared first on Express [NL].41 
18/10 22u30  “Het nieuwe Amerika”: de speech van Xi Jinping samengevat in 5 zinnen In Beijing heeft de Chinese leider Xi Jinping het 19de Congres van de Communistische Partij officieel geopend. 2.287 afgevaardigden zijn daar te gast om er de politieke strategie vast te leggen die de enige partij in het land de volgende 5 jaar wil gaan volgen. Het congres zal ook partijleden benoemen op sleutelposten die vacant […] The post “Het nieuwe Amerika”: de speech van Xi Jinping samengevat in 5 zinnen appeared first on Express [NL].
18/10 18u30  CEO Dutordoir over NMBS: “Iedereen wil gewoon gerust gelaten worden en alles bij het oude laten” NMBS-CEO Sophie Dutordoir is niet te spreken over de staat waarin ze de NMBS zeven maanden geleden aantrof. In het parlement deed ze de toekomstplannen voor de spoorwegmaatschappij uit de doeken. Spoorbaas Sophie Dutordoir is naar eigen zeggen van haar “stoel gevallen” over de cultuur waarmee ze zeven maanden geleden geconfronteerd werd bij de NMBS. […] The post CEO Dutordoir over NMBS: “Iedereen wil gewoon gerust gelaten worden en alles bij het oude laten” appeared first on Express [NL].
18/10 17u30  10 jaar na Lehman Brothers… Spanje stuurt 80 bankiers naar de gevangenis Exact 10 jaar na het faillissement van de Lehman Brothers Bank, zijn in Spanje een tachtigtal bankiers tot gevangenisstraffen van drie maanden tot zes jaar veroordeeld. In totaal moesten 175 bankiers van verschillende banken zich voor het gerecht verantwoorden. Ze werden beschuldigd van oplichting, valsheid in geschrifte, het zich ongepast toekennen van miljoenen aan schadevergoedingen en […] The post 10 jaar na Lehman Brothers… Spanje stuurt 80 bankiers naar de gevangenis appeared first on Express [NL].
18/10 17u30  Werkloosheid daalt: vakbonden krijgen 11,5 miljoen minder inkomsten De voorbije 2 jaar hebben de vakbonden liefst 11,5 miljoen euro moeten inboeten aan inkomsten vanuit de overheid. De reden? De daling van de werkloosheid in ons land. Vakbonden krijgen immers voor elke werkloze een budget om de uitkeringen te regelen. Over die vergoeding wordt al langer gediscussieerd. De cijfers tonen nu zwart op wit […] The post Werkloosheid daalt: vakbonden krijgen 11,5 miljoen minder inkomsten appeared first on Express [NL].
18/10 16u30  Zelfrijdende wagens… “Musk weet niet waarover hij praat” Elon Musk, topman van autobouwer Tesla, doet over autonome wagens beweringen die met de werkelijkheid niets te maken hebben. Dat heeft Scott Miller, directeur autonome aandrijving bij de Amerikaanse autogroep General Motors, gezegd. Miller verwijst naar eerdere beweringen van Musk, die heeft aangegeven dat de wagens van Tesla volledig autonoom zouden kunnen functioneren. Er kunnen […] The post Zelfrijdende wagens… “Musk weet niet waarover hij praat” appeared first on Express [NL].
18/10 15u30  Reeds meer dan 700 bedrijven verlieten Catalonië Reeds meer dan 700 bedrijven hebben hun zetel verhuisd naar een plek buiten Catalonië. Dat is een gevolg van de politieke onzekerheid in de Spaanse deelstaat. De grootste Spaanse vakbond Comisiones Obreras (CCOO) laat weten zeer bezorgd te zijn over de gang van zaken. De vakbond telt meer dan 1 miljoen leden. CCOO wijst zowel […] The post Reeds meer dan 700 bedrijven verlieten Catalonië appeared first on Express [NL].
18/10 14u30  Boeing 747 is op weg naar de uitgang De Boeing 747 was nagenoeg vijf decennia het meest bekende symbool van de burgerluchtvaart, maar dat tijdperk lijkt bijna voorbij. Dat zeggen diverse luchtvaartspecialisten. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kiezen er volgens hen immers voor hun vloot samen te stellen met kleinere en efficiëntere toestellen. Onder meer de Amerikaanse maatschappijen United Airlines en Delta Air Lines halen […] The post Boeing 747 is op weg naar de uitgang appeared first on Express [NL].
18/10 13u30  Groen en SP.a hebben een stevig kiesthema: de fietsdoden in Antwerpen Een bijzonder lang blok in het radionieuws op Radio 1, over een derde fietsdode in Antwerpen in één maand tijd. Waarbij ook Wouter Van Besien (Groen), de grote uitdager van Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen, uitgebreid mocht reageren. Het is duidelijk: de media gaat het komende jaar smullen van de strijd tussen Bart De […] The post Groen en SP.a hebben een stevig kiesthema: de fietsdoden in Antwerpen appeared first on Express [NL].
18/10 13u30  Werkloosheid daalt: vakbonden krijgen 11,5 miljard minder inkomsten De voorbije 2 jaar hebben de vakbonden liefst 11,5 miljoen euro moeten inboeten aan inkomsten vanuit de overheid. De reden? De daling van de werkloosheid in ons land. Vakbonden krijgen immers voor elke werkloze een budget om de uitkeringen te regelen. Over die vergoeding wordt al langer gediscussieerd. De cijfers tonen nu zwart op wit […] The post Werkloosheid daalt: vakbonden krijgen 11,5 miljard minder inkomsten appeared first on Express [NL].
18/10 12u30  Trump 20% armer op een jaar Het vermogen van de Amerikaanse president Donald Trump is op één jaar tijd met 600 miljoen dollar gekrompen. Trump, die zijn rijkdom vooral heeft opgebouwd in onder meer de vastgoedsector en de entertainmentindustrie, zou nu nog over een fortuin van 3,1 miljard dollar beschikken. Dat blijkt uit een rapport van het magazine Forbes. Trump staat […] The post Trump 20% armer op een jaar appeared first on Express [NL].
18/10 11u30  Luchthavenparking kost nu meer dan vliegticket De luchthavenparkings zijn de voorbije jaren gevoelig duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse reiswebsite Vliegveldinfo, die de parkeertarieven vergelijkt van luchthavens waar Vlaamse en Nederlands reizigers op het vliegtuig stappen. Het online platform zegt tot de vaststelling te zijn gekomen dat de Belgische luchthavens de voorbije vijf jaar gemiddeld 20 procent duurder […] The post Luchthavenparking kost nu meer dan vliegticket appeared first on Express [NL].
18/10 09u30  Bij twijfel, kies het product met kleinste aantal reviews Vele online consumenten laten zich bij hun aankopen leiden door besprekingen van andere klanten. Daarbij wordt de uiteindelijke keuze vaak gemaakt op basis van het aantal besprekingen dat aan een product werd gewijd. Met die strategie loopt de consument echter het risico zichzelf te benadelen. Dat blijkt een uit onderzoek van wetenschappers aan de Stanford […] The post Bij twijfel, kies het product met kleinste aantal reviews appeared first on Express [NL].
17/10 23u30  Boven de economie hangt een gitzwarte wolk: de globale schuldenberg De wereldeconomie bevindt zich na vele magere jaren opnieuw in een staat van genade. De Amerikaanse economie groeit al 100 maanden zonder onderbreking. Dat is sinds 1854 maar twee keer eerder gebeurt. De aandelenbeurzen zetten record na record neer. In de VS en Duitsland flirt men zelfs met full employment. Maar boven dit alles hangt ook een […] The post Boven de economie hangt een gitzwarte wolk: de globale schuldenberg appeared first on Express [NL].
17/10 21u30  ‘Unilaterale onafhankelijkheidsverklaring tekent het einde van FC Barcelona’ In de aanloop van de wedstrijd tussen Atlético Madrid en FC Barcelona vorig weekeinde, werd het traditionele etentje georganiseerd voor de directieleden van beide clubs. Daar werd dieper ingegaan op de situatie van FC Barcelona. Wat zal er gebeuren, mochten lokale politici er alsnog voor kiezen de unilaterale onafhankelijkheid van Catalonië uit te roepen? Het […] The post ‘Unilaterale onafhankelijkheidsverklaring tekent het einde van FC Barcelona’ appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 0u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

62x Antwerpse uitvinding: deze rugzak laadt je gsm op met zonlicht19/10 04u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Elaha Rafi (27) heeft met haar bedrijfje Numi een rugzak gemaakt die smartphones, laptops en andere elektronische apparaten oplaadt met het zonlicht. Ze verzamelde 63.000 euro via crowdfunding.
57x Inge zit 27 jaar in een rolstoel na ongeval, pas nu kent rechter schadevergoeding toe19/10 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Inge (29) uit Gent, die onlangs te zien was in het VTM-programma Over Winnaars, zit al sinds haar twee jaar in een rolstoel, nadat ze haar rug had gebroken bij een dramatisch ongeval. Pas gisteren – 27 jaar later – heeft de rechtbank haar een schadevergoeding toegewezen. “Eindelijk”, zegt haar moeder Hilde, die niet begrijpt waarom het zo lang duurde. “Je zou voor minder doodziek worden.” marc klifman, alain trappeniers
57x Tweedehandsbeurs Gezinsbond19/10 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Gezinsbond organiseert een verkoop van tweedehandsspullen op zondag 22 oktober.
54x Daarom wordt China een nog veel belangrijker grootmacht dan de Verenigde Staten19/10 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Voor wie er nog aan twijfelde, heeft president Xi Jinping in een speech van 3,5 uur duidelijk gemaakt dat China de belangrijkste grootmacht ter wereld wordt. Xi maakt daarbij handig gebruik van het toenemende isolement waarin de VS door het beleid van president Trump verzeild raken. peter mijlemans
46x En plots ontdek je dat er ergens op de wereld een halfzus van je rondloopt: “Anonimiteit donorkinderen is een farce”19/10 04u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Twee Belgen die met donorsperma zijn verwekt, hebben elk afzonderlijk een half- broer of halfzus gevonden na registratie bij een internationale DNA-databank. “De in België opgelegde onwetendheid over halfbroers en -zussen is dus een farce”, klinkt het tevreden bij de stichting Donor Detectives.veerle beel
46x Vakantie in Portugal wordt drama: “Een vuurzee sloot onze vakantiewoning in. Er is niets meer van over”19/10 04u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: De mooie vakantie van Linda Heirwegh (56) uit Tielrode mondde uit in een drama toen de Portugese vakantiewoning waarin ze verbleef in de as werd gelegd. “Wij waren ingesloten door de vuurzee. Ik dacht niet dat we het gingen halen”, huivert Linda nog na.guy van vliet
43x Pensioenfondsen herstellen langzaam maar zeker19/10 00u15 - De Financiële Telegraaf: De pensioenfondsen herstellen langzaam maar zeker. De meeste fondsen hebben zich in het derde kwartaal van dit jaar kunnen versterken. Het herstel is echter nog lang niet genoeg om de pensioenen in de naaste toekomst te kunnen verhogen.
42x Financiële positie pensioenfondsen opnieuw verbeterd19/10 00u15 - Nu.nl Economie: Pensioenfondsen hebben in het derde kwartaal hun dekkingsgraden zien stijgen na goede rendementen op hun vermogen. 
41x Deze 35-jarige Russische neemt het op tegen Poetin19/10 00u30 - Express.be: De Russische tv-presentatrice Ksenia Sobchak zal zich volgende jaar kandidaat stellen voor het Russische presidentschap. Sobchak wordt door Vogue magazine weggezet als ‘de Russische Paris Hilton’. Ze is de dochter van Anatoli Sobchak, de voormalige burgemeester van Sint Petersburg. Haar vader staat opmerkelijk genoeg ook bekend als de mentor van huidig president Vladimir Poetin. Anatoli […] The post Deze 35-jarige Russische neemt het op tegen Poetin appeared first on Express [NL].
41x Zijn sterren hadden geen medelijden maar PSG-coach prijst Anderlecht19/10 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: PSG-coach Unai Emery kon uiteraard niet klagen over de prestatie van zijn team na de 0-4 overwinning op Anderlecht op de derde speeldag in groep B van de Champions League. “Maar Anderlecht heeft vandaag getoond dat het verdient om in de Champions League te spelen”, liet hij optekenen.

Statistieken

Artikels:
37237
Gelezen:
23503
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven