maandag 21 oktober 2019, week 43


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u00
 
97x Dalilla Hermans wil niet meer op VRT komen: “Ze nemen me niet au sérieux, dus zal ik er nooit meer op tv komen”Schrijfster/opiniemaakster Dalilla Hermans (33) wil nooit meer te zien en te horen zijn op de VRT. Ze kondigde dat zelf aan in een filmpje op haar Instagramaccount. “Nooit heeft iemand bij de VRT me au sérieux genomen. Ik ben dat gebrek aan respect beu. Alsof ze me belachelijk vinden.” Bij de VRT horen ze het in Keulen donderen. (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
88x ‘Held van de dag’ brengt stapel bankbiljetten die uit geldautomaat steekt netjes naar de politieEen man uit het Nederlandse Wageningen keek wel even raar op toen hij gisteren geld wilde afhalen aan de Stationsstraat in de stad. Uit de geldlade... (21/10 02u30 - Het Laatste Nieuws)
55x De strijd tussen de Koerden en Turkije: een overzicht in drie kaartenDe Turkse inval in Syrisch-Koerdistan of Rojava vormt de zoveelste slag in een strijd voor of tegen een apart Koerdistan, een strijd die iets meer dan een eeuw oud is. Een overzicht in drie kaarten. (21/10 00u00 - VRT NWS)
52x Zoontje van Delphine Boël kan geen rekening openen omdat hij op zwarte lijst staatDe niet-erkenning door koning Albert treft nu ook haar kinderen. Dat zegt Delphine Boël in een interview met de Duitse krant Welt. Onlangs wilde ze een spaarrekening openen voor haar zoontje Oscar. “Hoog risiconiveau, zo stond in zijn bankdossier. Mijn elfjarige”, vertelt de kunstenares, die ook nog een dochter heeft. (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
50x Groene partijen boeken winst in Zwitserland, rechts verliestDe twee groene partijen zijn de grote winnaars van de parlementsverkiezingen in Zwitserland. Zo zien ze ook hun zetelaantal in de Nationale Raad... (21/10 02u15 - Het Laatste Nieuws)
49x Antwerpse sterkhouders trekken aan de alarmbel na dreun in Mechelen: “Dringend wakker worden”Antwerp leverde op het begin van de wedstrijd na een sof af in Mechelen, waar de Great Old nooit echt indruk wist te maken. Individuele foutjes bij de twee eerste tegengoals én een gebrek aan creativiteit om uit het tij nog te doen keren. De Deurnenaars moeten dringend operatie-rehabilitatie inzetten: “Dit is écht balen, want we hébben de kwaliteit. Maar we kijken tegelijkertijd ook de realiteit in de ogen”, zei een duidelijk misnoegde Wesley Hoedt. (21/10 00u30 - Gazet van Antwerpen)
48x Britse regering wil vandaag stemming over brexitdeal, “EU bereid om drie maanden uitstel te geven”De Britse regering wil vanmiddag wel degelijk een nieuwe poging doen om de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis. Dat blijkt volgens The... (21/10 04u30 - Het Laatste Nieuws)
48x Groen wint, rechts blijft grootste partij in ZwitserlandDe twee groene partijen zijn de grote winnaars van de parlementsverkiezingen in Zwitserland. Dat bericht de nationale omroep SRF. (21/10 02u15 - De Standaard)
48x Sven Nys: “Wat nu gebeurt is op lange termijn de dood van onze sport”Onvrede in veldritland waar zondag verschillende tenoren hun ongenoegen uitten over de vernieuwde wereldbeker die er vanaf volgend seizoen zit aan te komen. Sven Nys noemt die onomwonden “op lange termijn de dood van de sport”, winnaar Eli Iserbyt zegt dat het “zonde is dat de cross zal worden leeg geperst door één superklassement”. (20/10 23u45 - Het Nieuwsblad)
43x Drie Amerikaanse soldaten komen om bij gevechtsoefening in GeorgiaDrie Amerikaanse soldaten zijn om het leven gekomen en drie anderen zijn gewond geraakt toen hun gepantserd infanterievoertuig tijdens een training... (21/10 03u30 - Het Laatste Nieuws)


40x Pieter De Crem geen kandidaat-voorzitter CD&VMinister van Binnenlandse Zaken en burgemeester van Aalter Pieter De Crem is geen kandidaat om voorzitter te worden van CD&V. Dat zegt hij op Facebook. (21/10 02u45 - De Standaard)
39x Straffeloosheid bij haatdelicten: 'Procureurs weten amper hoe ze die wetten moeten toepassen'Volgens een nieuw rapport van het Europees Netwerk tegen Racisme (ENAR) laten agenten en procureurs in heel Europa vaak steken vallen in de vervolging van racistische haatdelicten. Jordi Vaquer, Europees directeur van Open Society Foundations trekt aan de alarmbel: 'Het idee dat migranten een groter veiligheidsrisico vormen dan autochtone groepen moet op de schop.' (21/10 05u15 - Knack)
39x Dodental rellen in Chili stijgt tot zevenIn de Chileense hoofdstad Santiago zijn bij een brand in een kledingfabriek vijf mensen omgekomen. Daarmee stijgt het dodental bij de protesten tot zeven. (21/10 02u15 - De Standaard)
38x “Nederland heeft beste pensioenstelsel ter wereld”Het Nederlandse pensioenstelsel is uitgeroepen tot het beste van de wereld. Adviesbureau Mercer zette Nederland in zijn Global Pensions Index net... (21/10 10u30 - Het Laatste Nieuws)
37x Vlaanderen en Antwerpen geven stand van zaken van 'De Grote Verbinding'In Antwerpen stellen het stadsbestuur en de Vlaamse regering maandagnamiddag een stand van zaken voor rond de plannen voor enerzijds de Oosterweelverbinding en anderzijds de overkapping van de Antwerpse ring. (21/10 05u45 - De Standaard)
36x Moeder schrikt zich een ongeluk: inbreekster maakt badje klaar voor zoontje (2)Een Amerikaanse moeder heeft bij het ontwaken een beangstigend voorval meegemaakt: haar tweejarig zoontje was door een onbekende vrouw uit zijn... (21/10 07u15 - Het Laatste Nieuws)
36x VUB organiseert sekslesmarathon: 'Ik pretendeer niet met twaalf lessen alle gaten op te vullen'Op woensdag 23 oktober organiseert de Brusselse universiteit VUB een seklesmarathon. Van 9 tot 21 uur, 12 uur lang, kan je les volgen over alle aspecten van seks. Waarom is dat nodig? Knack vroeg het aan initiatiefnemer Gustaaf Cornelis. (21/10 05u15 - Knack)
36x Geen winnaar bij Boliviaanse presidentsverkiezingen: tweede verkiezingsronde in decemberDe kans lijkt groot dat er een tweede verkiezingsronde nodig is om te bepalen wie de nieuwe president van Bolivia wordt. Nadat 83 procent van alle... (21/10 04u45 - Het Laatste Nieuws)
36x Dalilla Hermans weigert nog op openbare omroep te verschijnen: “VRT neemt me niet au sérieux”Schrijfster/opiniemaakster Dalilla Hermans (33) wil nooit meer te zien en te horen zijn op de VRT. Ze kondigde dat zelf aan in een filmpje op haar Instagram-account. “Nooit heeft iemand bij de VRT me au sérieux genomen. Ik ben dat gebrek aan respect beu. Alsof ze me belachelijk vinden.” Bij de VRT horen ze het in Keulen donderen. (21/10 03u15 - Gazet van Antwerpen)
35x 11-jarige zoon van Delphine Boël kan geen rekening openen omdat hij op zwarte lijst staatDe niet-erkenning door koning Albert treft nu ook haar kinderen. Dat zegt Delphine Boël in een interview met de Duitse krant Welt. (21/10 08u00 - De Standaard)
35x Tweede ronde nodig in Boliviaanse presidentsverkiezingenMet ruim 80 procent van de stemmen geteld, staat president Morales aan de leiding, maar zonder absolute meerderheid. (21/10 04u00 - De Standaard)
35x “Dode broer heeft niet bij bol.com besteld”ZONHOVENOok bol.com is een grote naam, maar ook daar loopt soms iets mis. Zonhovenaar Valère Dendas krijgt een rekening van bol.com, voor een duur flesje parfum, besteld door zijn schoonbroer. Maar die is een jaar geleden overleden. (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
35x Rellen in Chili: vijf mensen komen om bij brand in geplunderde fabriekVijf mensen zijn vandaag omgekomen bij een brand in een kledingfabriek in het noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. De fabriek werd... (21/10 02u01 - Het Laatste Nieuws)
34x Politiezones wisselden jarenlang op illegale wijze informatie uitEen systeem waarmee politiezones elkaars databanken konden doorzoeken, ging in tegen de wet. De regels werden voor de zomer aangepast, maar het is... (21/10 06u00 - Het Laatste Nieuws)
34x Catalaanse separatisten protesteren voor zevende nacht op rij, ditmaal vreedzaamCatalaanse separatisten zijn voor de zevende dag op rij op straat gekomen om te protesteren tegen de veroordeling van negen separatistische Catalaanse leiders. Duizenden mensen kwamen samen voor het hoofdkantoor van de politie in het centrum van Barcelona voor een vreedzame manifestatie. (21/10 05u30 - De Standaard)
34x Toerist dood teruggevonden op Nieuw-Zeelandse vulkaanEen Chinese toerist is gestorven toen ze afgelopen weekend in slechte weersomstandigheden probeerde om de Tongariro Northern Circuit te volbrengen,... (21/10 04u15 - Het Laatste Nieuws)
34x Milan (11) vertedert Vlaanderen nadat hij truitje krijgt van Ruud Vormer: “Jaar lang zijn aandacht proberen trekken”De 11-jarige Milan De Cooman veroverde afgelopen weekend alle harten toen hij tranen met tuiten huilde nadat hij vrijdagavond van Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer een truitje had gekregen. Ook vader David hield het niet droog. “Omdat we al een jaar aan het proberen zijn om dat truitje te bemachtigen”, zegt hij. “We hebben van alles geprobeerd, en nu is het eindelijk gelukt.” (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
33x Sp.a wil inzage in geheime 'Maggie-contracten'Sp.a-Kamerleden Melissa Depraetere en Karin Jiroflée dienen een wetsvoorstel in om de geheime Maggie-contracten in te zien. Het gaat om contracten... (21/10 08u30 - Het Laatste Nieuws)
32x Verkeerd geparkeerde auto’s hinderen brandweerEen ploeg van de Brusselse brandweer is zaterdagavond opgehouden onderweg naar een brand door verkeerd geparkeerde wagens in Schaarbeek. Dat zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. (21/10 08u30 - De Standaard)
32x Britse regering wil maandag al nieuwe stemming over BrexitDe Britse regering wil maandag opnieuw de Brexit-deal voorleggen aan het Lagerhuis. Meer zelfs: minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab is ervan overtuigd dat er ook voldoende steun zal komen. Dat schrijft onder meer de krant The Guardian. (21/10 04u00 - Het Nieuwsblad)
32x Het geheim van ouder worden: je hersenen minder gebruikenDe sleutel tot een lang leven zou weleens kunnen liggen in een rustig brein, zonder al te veel neurale activiteit. Dat concluderen wetenschappers van Harvard in een studie die werd gepubliceerd in het vakblad Nature. (21/10 03u15 - Gazet van Antwerpen)
32x Triest record: bijna 1,5 miljoen pv’s voor overdreven snelheid in VlaanderenDe politie heeft in de eerste helft van dit jaar in Vlaanderen bijna 1,5 miljoen processen-verbaal geschreven voor overdreven snelheid. Dat zijn er meer dan 8.000 per dag. Een stijging van 7,7 procent in vergelijking met vorig jaar. Het gevolg van méér flitscontroles, zeggen specialisten. “Maar wel verontrustend dat veel mensen nog steeds niet goed inschatten dat snelheid gevaarlijk is. Terwijl één op de drie dodelijke slachtoffers in het verkeer daarvan het gevolg is.” (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
32x Gert en James scoren nummer 1-hit met Jan SmitGeen Niels Destadsbader of Tourist LeMC aan kop van de Vlaamse Ultratop 50. Wel Gert Verhulst (51), James Cooke (34) en de Nederlandse zanger Jan Smit (33). Zij namen voor Gert late night het nummer Altijd op, en dat is stilaan een grote hit aan het worden. (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
31x Hillary Clinton deelt parodie op Trumps brief aan Erdogan: “Wees geen eikel, oké?”Hillary Clinton heeft op Twitter een parodie op de brief van de Amerikaanse president Donald Trump aan de Turkse president Tayyip Erdogan gedeeld.... (21/10 11u00 - Het Laatste Nieuws)
31x Hoogste rechter in Schotland buigt zich over tegenstrijdige brexitbrieven van JohnsonDe hoogste rechter in Schotland zal zich vandaag buigen over de vraag of premier Boris Johnson zich aan de wet gehouden heeft door tegenstrijdige... (21/10 08u45 - Het Laatste Nieuws)
31x Waarom hebben lopers vaker een slecht gebit?Je tandarts weet waarschijnlijk meteen dat je een loper bent zodra je zijn praktijk binnenstapt. Hoe komt dat? (21/10 08u15 - Knack)
31x Jurylid ‘Dancing with the stars’ over televoting: “Het is geen dictatuur van de jury”Exit Christoff (43) in Dancing with the stars. En dat zal wellicht heel wat kijkers geruststellen. De voorbije week kreeg het puntensysteem van de danswedstrijd namelijk bakken kritiek. Want de mening van de jury leek er niet toe te doen: wie het niet goed deed en daarom lage punten kreeg, werd toch nog gered door de fans. En zo leken populaire kandidaten als Christoff en Viktor Verhulst een streepje voor te hebben op de betere dansers. Jurylid Jan Kooijman (38, foto) verdedigt het systeem: “De kritiek bewijst dat het programma leeft. Dat is het belangrijkste.” (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
30x Patiënt psychiatrisch ziekenhuis in Namen doodgeslagen door medebewonerEen patiënt van het psychiatrisch ziekenhuis Saint-Martin in Dave, een deelgemeente van Namen, is tijdens de nacht van zondag op maandag... (21/10 11u00 - Het Laatste Nieuws)
30x Eerste dans met verloofde, en al meteen naar huis in ‘Dancing with the stars’De trouwe fanschare van Christoff kon hem deze keer niet redden. Met een juryscore van 29 punten eindigde de zanger helemaal onderaan in het klassement. Viktor Verhulst kroop door het oog van de naald met één puntje meer. De kijkers beslisten om Christoff naar huis te sturen. (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
29x In zijn boerderij in Ruinerwold schreef Gerrit Jan van D. aan zijn eigen evangelie op internetVanuit de boerderij in het Nederlandse Ruinerwold waar Gerrit Jan van D. zich met zijn kinderen jarenlang terugtrok, ontwikkelde hij zijn eigen... (21/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
29x Foutje in naam op vliegticket? Toeslag tot 160 euro of nieuw ticket: "Compleet buiten proportie"Wie een vliegticket boekt en bij de reservering per ongeluk een fout tikt in zijn naam, betaalt soms veel geld om dat recht te zetten. 'Dat is illegaal,' zegt Test Aankoop in Het Laatste Nieuws. De consumentenorganisatie gaat nu juridische stappen zetten tegen tien luchtvaartmaatschappijen. (21/10 08u30 - VRT NWS)
29x Syriëstrijder en IS-vrouwen eisen dwangsom van 105.000 euro per dag van Belgische StaatDe advocaten Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir dagvaarden de Belgische Staat om één gewonde terrorist, drie IS-weduwen en hun tien kinderen vanuit Syrië naar ons land of een veilige plek in de regio te brengen. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag. (21/10 08u00 - De Standaard)
29x Zo verandert de klimaatverandering nu al onze Vlaamse kust: ‘We houden rekening met een kantelpunt’Lees meer > (21/10 07u00 - De Morgen)
29x Triest record: overal camera’s en toch bijna 1,5 miljoen pv’s voor overdreven snelheidDe politie heeft in de eerste helft van dit jaar in Vlaanderen bijna 1,5 miljoen processen-verbaal geschreven voor overdreven snelheid. Dat zijn er meer dan 8.000 per dag. Een stijging van 7,7 procent in vergelijking met vorig jaar. Het gevolg van méér flitscontroles, zeggen specialisten. “Maar wel verontrustend dat veel mensen nog steeds niet goed inschatten dat snelheid gevaarlijk is. Terwijl één op de drie dodelijke slachtoffers in het verkeer daarvan het gevolg is.” (21/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
29x Antwerp is zoekende met 2 op 9: “Eerste keer in vijf jaar dat we in deze situatie zitten”Wat Bölöni vrijdag voorspelde, kwam gisteren uit. De trip naar provinciegenoot KV Mechelen werd de moeilijkste verplaatsing van het seizoen. Tegen een Malinwa vol passie en overgave was de Great Old niet opgewassen om zijn voorsprong vast te houden. Ook een achterstand ongedaan maken, lukte vervolgens niet. “Met zijn enthousiasme en spirit verdiende KV Mechelen de zege.” (21/10 03u15 - Gazet van Antwerpen)
29x Milan (11) en zijn papa in extase dankzij truitje van Ruud Vormer: “Al een jaar lang probeerden we zijn aandacht te trekken”De 11-jarige Milan De Cooman veroverde vrijdagavond alle harten toen hij tranen met tuiten huilde nadat hij een truitje had gekregen van Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer. Ook vader David hield het niet droog. “Omdat we al een jaar aan het proberen zijn om dat truitje te bemachtigen”, zegt hij. “We hebben van alles geprobeerd, en nu is het eindelijk gelukt.” (21/10 03u15 - Gazet van Antwerpen)
29x Almaci komt verzwakt uit voorzittersverkiezingen, wat betekent dit voor Groen?Met de hakken over de sloot mag Meyrem Almaci zich nog eens vijf jaar Groen-voorzitter noemen. Maar haar positie is met 53,2 procent van de 773 stemmen en een nog onverwerkte overwinningsnederlaag moeilijk te benijden. “Het is lang niet zeker of zij er bij de volgende verkiezingen wél in zal slagen om een breder publiek aan te spreken”, zegt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent). (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
28x Makkelijk én bij-vriendelijk: heb jij al een wilde tuin?De ene vindt het maar een chaotische wildernis, voor de ander is het een vrolijke plek boordevol leven. Feit is dat de wilde tuin steeds... (21/10 12u01 - Het Laatste Nieuws)
28x Gigantisch waterreservoir in Asse moet watertekort tijdens warme zomers voorkomenMet een diameter van maar liefst 38 meter kan je het nieuwe waterreservoir in Asse gerust gigantisch noemen. De mastodont is zonet geopend aan de Gentsesteenweg in Asse. Zo hoeven de inwoners zich nooit meer zorgen te maken over hun drinkwater. (21/10 08u30 - VRT NWS)
28x Roep om uitbreiding griepvaccinatie: “Laat ook apothekers een griepprik geven”Volgens de Koninklijke Academie voor Geneeskunde zou de volksgezondheid er wel bij varen als ook apothekers griepvaccins mogen toedienen. “Hiervoor moet eerst de wet worden aangepast, maar met dit advies kunnen we de discussie eindelijk ten gronde voeren”, zegt Lieven Zwaenepoel van de Apothekersbond. (21/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
28x Ook 63-jarige Hobokenaar Alex van Geel wil CD&V-voorzitter worden: “Als ik nog wat steun vind, ga ik ervoor”Alex wie? Alex Van Geel (63) is lid van CD&V Hoboken en was begin jaren negentig districtsraadslid. Hij stelt zich als bijna volslagen onbekende kandidaat voor het voorzitterschap. “Vooral een vingerwijzing naar de top.” Naast Alex Van Geel zijn er zeven CD&V-politici die dingen naar het voorzitterschap. (21/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
28x Breese boer Gerard moet al een vrouw wegsturenLees meer > (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
28x Eric Goens draait docu over Dimi & MikeOpmerkelijke gast bij Dimitri Vegas & Like Mike in Amsterdam zaterdagavond: reportagemaker Eric Goens (50) kroop mee met de broers achter de draaitafels. Niet om een plaatje op te leggen, wel om te filmen met zijn team van productiehuis Het Nieuwshuis. “Eric volgt ons voor een docureeks”, zegt Dimitri Vegas. “Het was nog even afwachten of het zou doorgaan. Maar nu is de knoop doorgehakt: de docu komt er.” (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
28x "Piekeren is zoals schommelen: je gaat heen en weer, maar niet vooruit"Lees meer > (20/10 22u15 - VRT NWS)
27x Hillary Clinton spot met Trumps brief aan ErdoganHillary Clinton heeft een parodie gedeeld van de brief van Donald Trump aan Recep Tayyip Erdogan. (21/10 09u45 - De Standaard)
27x Bogaert en De Crem willen geen CD&V-voorzitter worden: 'Partij niet klaar voor onze ideeën'Kamerlid Hendrik Bogaert en minister van Binnenlandse Zaken en burgemeester van Aalter Pieter De Crem zijn geen kandidaat om voorzitter te worden van CD&V. (21/10 08u15 - Knack)
27x Britse prins Harry: ‘Ik zal spel dat tot dood moeder leidde niet meespelen’Hoe de media Meghan Markle behandelen, doet de Britse prins Harry aan zijn moeder Diana denken. Ook met zijn broer is de relatie niet meer zoals vroeger. (21/10 07u45 - De Standaard)
27x Slimme sticker voor lopers moet sporthorloge vervangen: “Veel gemakkelijker te interpreteren”Een sticker die van kleur verandert als je te snel loopt of een slechte loophouding hebt. De Vlaamse prof Steven Vos ontwikkelt een slimme patch die lopers toont of ze wel goed bezig zijn. “Veel lopers hebben geen idee hoe ze hun sporthorloge moeten interpreteren. Dit is simpeler en duidelijker.” (21/10 03u15 - Gazet van Antwerpen)
27x Waarom we de Brexit beu zijn, maar we toch beter blijven volgenU wordt die Brexitsoap ook wat moe? Na anticlimax nummer elfendertig, terwijl u een boeiende slotaflevering was beloofd? Geen vrees, u bent niet alleen. Zelfs doorgewinterde experts vinden de Brexit stilaan een vervelend rommeltje. Alleen is de eigenlijke Britse uitstap uit de EU – in het állerbeste scenario – nog anderhalf jaar weg. En in tussentijd blijven we best bij de les, want in een crashscenario dreigt het leven hier fors duurder te worden, en dreigen tienduizenden Vlaamse jobs te verdwijnen. (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
26x Te koop: het superjacht waar Kylie Jenner onlangs haar verjaardag op vierde, voormalige eigenaar op de vluchtHet ruim 90 meter lange superjacht ‘Tranquility’, dat gebouwd werd bij scheepswerf Oceanco in het Nederlandse Alblasserdam, staat te koop.... (21/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Wat is gezonder: elke dag met de e-bike of één keer per week met de racefiets?Een e-bike is goed voor het milieu, maar wat doet elektrisch fietsen voor onze gezondheid? (21/10 11u45 - De Morgen)
26x Onlusten in opvangkamp Malta: auto’s van medewerkers in brand gestoken, agent raakt gewondMigranten hebben voor onlusten gezorgd in een opvangkamp op Malta. De auto's van zeker vijf medewerkers werden in brand gestoken. Een politieagent... (21/10 11u30 - Het Laatste Nieuws)
26x STANDPUNT. Partijvoorzitters in de schijnwerpersDe verkiezing van de nieuwe CD&V-voorzitter in november wordt er een voor de annalen van de partij. Sinds voormalig voorzitter Wouter Beke en stemmenkanon Hilde Crevits hebben gekozen voor een ministerportefeuille in de Vlaamse regering lijkt het of aan de top van de partij niemand zich nog bezighoudt met het voorzitterschap. Iedereen kan dus zijn kans wagen: burgemeesters, ‘apostelen’, parlementsleden die niet herkozen zijn geraakt, ambitieuze jongeren die het roer willen omgooien en Joachim Coens die de partij wil hervormen in de stijl van Emmanuel Macron. (21/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
26x Eerste solovoorstelling van Robrecht Vanden Thoren: “Ik heb nog nooit iets gemaakt zonder humor”Je kent hem uit Wat Als? of Tegen De Sterren Op. Van Hasta La Vista of van zijn vele theaterwerk. Maar in zijn eentje op de planken staan, dat doet Robrecht Vanden Thoren (37) nu pas voor het eerst, in De Hoogste Berg. “Ik bereid me erop voor dat ik mezelf schouderklopjes zal moeten geven.” (21/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
26x COLUMN. “Zes dagen kermis. Kan mijn lijf nog zo veel dagen de bakens verzetten?”Toen Walter Capiau tijdens Rad van Fortuin aan een kandidaat uit Wiekevorst vroeg waar dat dan wel mocht liggen, had hij gehoopt dat die “tussen Herentals en Heist-op-den-Berg” zou antwoorden. Neen, de Wiekevorstenaar zei verrassend: “Tussen Bruggeneinde en den Uilenberg.” (21/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
26x Bewoners Kloosterland al veertien dagen zonder warm water: “Net alsof we weer in de negentiende eeuw leven”In Kloosterland, een deel van de sociale woonwijk van De Zonnige Kempen, heerst grote onvrede. Sinds veertien dagen werken de gezamenlijke verwarmingsketels niet meer, waardoor een twintigtal gezinnen al die tijd al zonder warm water en verwarming zitten. “We verwarmen ons water met een waterkoker en doen ook binnen een dikke jas aan”, vertelt buurtbewoner Bart Brosius. (21/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
26x COLUMN. “Een verwittigd fietser...”Komende zaterdag voert Mechelen in heel de binnenstad een fietszone in. Dat betekent dat u vanaf dan als autobestuurder voorrang moet geven aan tweewielers en fietsers niet mag inhalen. Als nochtans erg fervente fietser geef ik toe dat ik een koele minnaar ben van het idee dat straks alle auto’s achter mij blijven in het centrum. De ervaring in pakweg de Frans Halsvest en de Hoogstraat maakt dat ik mij als fietser vooral opgejaagd voel met een brullende koning auto achter me aan. (21/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
26x Leuvens schepen schrijft open brief naar burgemeester over afschaffing toneelstuk op kerkhofZowel Groen als N-VA lieten weten dat ze geen begrip hebben voor de afgelasting van het theaterstuk Spinnenmetenknippen dat voorbije zondag gepland stond op het Rijmenamse kerkhof. Het college annuleerde de opvoering wegens ongepast. Ook Leuvens schepen en initiatiefneemster van het stuk Bieke Verlinden (sp.a) reageert met een persoonlijke brief. (21/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
26x Kinderen krijgen te snel trommelvliesbuisjesLees meer > (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x Vierhonderd betogers tegen vervroegde vrijlating LelièvreLees meer > (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x Nieuw record: 8.265 boetes per dag voor te snel rijdenBRUSSEL De politie heeft in de eerste helft van dit jaar in Vlaanderen bijna 1,5 miljoen processen-verbaal geschreven voor overdreven snelheid. Dat zijn er 8.265 per dag. Een stijging van 7,7 procent in vergelijking met vorig jaar. Het gevolg van méér flitscontroles, zeggen specialisten. (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x Gerecht krijgt meer klachten over politiebrusselVorig jaar liepen 489 strafonderzoeken tegen politiemensen. Dat is tien procent meer dan in 2017. Dat schrijft De Tijd op basis van het jaarverslag van de Algemene Inspectie van de Federale en Lokale Politie. (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x “Sneltram tegenhouden is als het internet verbieden”Te veel winkeloppervlakte en leegstand, gewijzigde winkelgewoontes en de concurrentie van het ‘waanzinnige wereldwijde web’ zetten de retailsector zwaar onder druk. Hoewel de retail-apocalyps al langer om de hoek loert, ziet directeur Bart Lodewyckx van Unizo-Limburg opportuniteiten. (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x Hoe ‘Irene’ een hit werdLees meer > (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x Het geheim van ouder worden: je hersenen minder gebruikenDe sleutel tot een lang leven zou weleens kunnen liggen in een rustig brein, zonder al te veel neurale activiteit. Dat concluderen wetenschappers van Harvard in een studie die werd gepubliceerd in het vakblad Nature. (21/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
25x Johnson wil vandaag nieuwe Brexit-stemming, maar Bercow is aan zetDe Britse premier Boris Johnson probeert vanmiddag opnieuw om het Lagerhuis te laten stemmen over zijn deal met de Europese Unie (EU) over de Brexit. Het is echter parlementsvoorzitter John Bercow die de sleutel in handen heeft. (21/10 11u45 - De Standaard)
25x Stille doder: hoe voorkom je een CO-vergiftiging?Afgelopen weekend zijn 15 mensen bevangen geraakt door een CO-vergiftiging. We herhalen graag enkele preventieve maatregelen om een eventuele intoxicatie te vermijden. (21/10 10u45 - Knack)
25x Outdoorwaanzin: 'De bergen? De grootste vleesmarkt ter wereld'Are Kalvø, een van de populairste stand-up comedians van Noorwegen, begrijpt niet waarom zoveel mensen zo massaal de natuur opzoeken. Hij schreef zijn bedenkingen neer in een geestig boek, vol even hilarische als haarscherpe waarnemingen. Een voorpublicatie. (21/10 10u00 - Knack)
25x Meghan over de druk en de media-aandacht sinds haar huwelijk met Harry: "Nee, het gaat niet goed"Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, heeft in een tv-documentaire in haar kaarten laten kijken. Het jaar sinds haar huwelijk met Harry is een strijd, geeft ze toe, door de constante media-aandacht. 'Ik heb echt geprobeerd me een stiff upper lip aan te meten als manier om ermee om te gaan, maar die strategie is enorm schadelijk. Ik had niet gedacht dat het makkelijk zou zijn, maar wel eerlijk.' (21/10 08u30 - VRT NWS)
25x Protest in Chili loopt uit de hand: in totaal al 7 dodenVijf mensen zijn zondag omgekomen bij een brand in een kledingfabriek in het noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. De fabriek werd geplunderd bij de gewelddadige rellen die uitbraken in het Zuid-Amerikaanse land. Daarmee stijgt het dodental bij de protesten al tot zeven. (21/10 07u45 - Knack)
25x Kabouter Plop-bord gezocht voor Nederlandse Arjen: “Het is zijn enige manier van communiceren”De Nederlandse Arjen uit Drenthe communiceert enkel met behulp van een VTech-bord van Kabouter Plop, maar omdat hij er intensief gebruik van maakt,... (21/10 07u30 - Het Laatste Nieuws)
25x Toeriste dood teruggevonden op Lord of the Rings-vulkaanEen Chinese toeriste is gestorven toen ze afgelopen weekend in slechte weersomstandigheden probeerde om de Tongariro Northern Circuit te... (21/10 07u30 - Het Laatste Nieuws)
25x “Na 60 jaar afzien toch geen softenon”DIEPENBEEKJoëlle Collard is een Softenon-kind. Dat is haar altijd zo verteld, van kindsbeen af. Na 60 jaar leven met de beperkingen, komt er plots de mogelijkheid op een tegemoetkoming. Maar Joëlle krijgt die niet. “Omdat ik dan toch geen Softenon-kind ben. Zeggen ze. Maar wat ben ik dan wel”, vraagt Joëlle zich af. (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
25x “Trots op mijn schat die heeft geprobeerd te koken. Ging het goed? Nee. Totaal niet.”Lees meer > (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
25x Matthias versus mustangIn de film ‘The Mustang’, die vanaf woensdag in de zalen speelt, krijgt Matthias Schoenaerts vooral paarden als tegenspelers terwijl de Vlaamse Marlon Brando nooit eerder een paard had bereden, laat staan een wilde hengst. “Maar ik ben van nature dol op dieren”, aldus Matthias op het Film Fest Gent. (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
24x Moskee door politie bespoten met blauwe verfCarrie Lam, de regeringsleider van Hongkong, heeft zich moeten excuseren na een politieactie. De politie had een moskee bespoten met blauwe verf, en zou daarmee een vreedzame groep die niet aan het betogen was bespoten hebben. Bekijk de actie in de video hierboven. (21/10 12u00 - De Standaard)
24x Dertig procent van de jongeren zou niet in bedrijf werken dat religieuze symbolen zoals hoofddoek toelaatBijna 30 procent van de jongeren (17-28 jaar) zou niet voor een privébedrijf werken dat expliciete uitdrukkingen van religieuze diversiteit - zoals... (21/10 10u30 - Het Laatste Nieuws)
24x Vijf doden bij rellen in Chili, dodental loopt op tot zevenVijf mensen zijn zondag omgekomen bij een brand in een kledingfabriek in het noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. De fabriek werd geplunderd bij de gewelddadige rellen die uitbraken in het Zuid-Amerikaanse land. Daarmee stijgt het dodental bij de protesten al tot zeven. (21/10 07u00 - Knack)
24x Wilt u ook een probleem aankaarten?Lees meer > (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
24x Saga of soap?Lees meer > (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
24x Vijf kandidaten bij MRLees meer > (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
24x Broers Dimitri Vegas en Like Mike opnieuw beste dj’s ter wereldLees meer > (21/10 03u30 - Het Belang van Limburg)
24x pelt: Vleermuisvriendelijke verlichting op fietssnelwegHet provinciebestuur van Limburg zet sterk in op fietssnelwegen. Samen met het gemeentebestuur van Pelt werd donderdagnamiddag de verlichting op een deel van de Spoorlijn 18-fietssnelweg (F74) ingehuldigd. De fietssnelweg kreeg de afgelopen maanden v... (17/10 19u15 - Limburgnieuws.be)
23x Brexit: wat gebeurt er vandaag?De Britse premier Boris Johnson wil vandaag in het Lagerhuis een 'betekenisvolle stemming' over de deal met de Europese Unie (EU) over de brexit. Maar de sleutel ligt in handen van parlementsvoorzitter John Bercow, zo blijkt. (21/10 11u00 - Knack)
23x Prins Harry bevestigt problemen met broer WilliamVoor het eerst heeft de Britse prins Harry bevestigd dat er een barst is in de band met z’n broer William. “Er zijn erge dagen geweest”, vertelde hij in een interview aan ITV News. “Hij blijft mijn broer, dat zal altijd zo zijn, maar momenteel zitten we allebei op verschillende paden. (21/10 07u45 - Het Belang van Limburg)
23x Syrië-strijder en IS-vrouwen dagvaarden Belgische staatDe advocaten Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir dagvaarden de Belgische staat om één gewonde terrorist, drie IS-weduwen en hun tien kinderen vanuit Syrië naar ons land of een veilige plek in de regio te brengen. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag. (21/10 07u00 - Knack)
23x Vader (67) 'spookgezin' schreef zijn eigen evangelie op internet, verdachte vandaag voorgeleidDe 67-jarige vader die vorige week met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold wordt vandaag voorgeleid bij de... (21/10 06u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Brusselse brandweer gehinderd door verkeerd geparkeerde auto's: "Verkeersregels zijn er om een reden"Een ploeg van de Brusselse brandweer is zaterdagavond opgehouden onderweg naar een brand. Door enkele verkeerd geparkeerde auto's kon de brandweerwagen niet doorrijden. De brandweer roept nu mensen op om beter na te denken als ze hun wagen parkeren. (21/10 06u15 - VRT NWS)
22x “Belgische IS-strijders toch niet ontsnapt uit Koerdisch gevangenkamp”De twee Belgische IS-strijders, van wie vorige week gemeld werd dat ze ontsnapt zouden zijn uit de gevangeniskampen in Noord-Syrië, zitten toch nog... (21/10 11u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Brusselse brandweer gehinderd door verkeerd geparkeerde auto's: "Verkeersregels zijn er voor een reden"Een ploeg van de Brusselse brandweer is zaterdagavond opgehouden onderweg naar een brand. Door enkele verkeerd geparkeerde auto's kon de brandweerwagen niet doorrijden. De brandweer roept nu mensen op om beter na te denken als ze hun wagen parkeren. (21/10 10u45 - VRT NWS)
22x Delphine Boël kan geen spaarrekening openen voor zoon (11) omdat ze op zwarte lijst staatDelphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van koning Albert, strijdt al jaren om te worden erkend. Hoewel de Belgische kunstenares niet van plan is op te geven, eist dit wel zijn tol voor haar gezin. Zo kan ze geen spaarrekening openen voor haar 11-jarig zoontje Oscar. ‘‘Hoog risiconiveau’, stond in zijn bankdossier te lezen’, vertelt ze in een interview met Die Welt. (21/10 10u30 - De Morgen)
22x Gunt de kiezer de Canadese premier Trudeau een tweede mandaat?Maandag kiezen de Canadezen een nieuw parlement. Premier Justin Trudeau (47) van de Liberale Partij hoopt op een tweede ambtstermijn, maar door een aantal schandalen en misstappen is het niet zeker dat de kiezer hem dat zal gunnen. (21/10 10u15 - Knack)
22x Krijgt de Britse premier Johnson vandaag dan zijn brexitstemming? "Speaker" van parlement John Bercow beslistDe Britse premier Boris Johnson wil vandaag zijn uitstapakkoord met Europa door het parlement jagen. Maar veel parlementsleden willen meer tijd krijgen om dat akkoord te bestuderen. De oppositie graaft zich steeds meer in en wil weerwerk bieden met amendementen en rechtszaken. (21/10 09u45 - VRT NWS)
22x Sven Nys: “Wat nu gebeurt is op lange termijn de dood van onze sport”Onvrede in veldritland waar zondag verschillende tenoren hun ongenoegen uitten over de vernieuwde wereldbeker die er vanaf volgend seizoen zit aan te komen. Sven Nys noemt de manier waarop internationale wielerunie UCI de zaken nu aanpakt onomwonden “op lange termijn de dood van de sport”, winnaar Eli Iserbyt waarschuwt dat het “zonde is dat de cross zal worden leeg geperst door één superklassement”. (21/10 08u30 - Het Belang van Limburg)
22x ANALYSE. Het Vercauteren-effect is al zichtbaar bij Anderlecht: hoe de nieuwe coach meteen zijn stempel drukte en doet wat Kompany niet konHola, wat krijgen we nu? Anderlecht dat wint, zowaar vier keer scoort en plots op vier punten van Play-off 1 staat. Paars-wit leeft weer. Tegen STVV zette Frank Vercauteren speler-manager Vincent Kompany in de schaduw om zelf zijn stempel te drukken als coach. Natuurlijk vraagt dit nog om bevestiging, maar er is toch al sprake van een Vercauteren-effect. En wel hierdoor. (21/10 08u15 - Het Nieuwsblad)
22x Sprookjeshuwelijk: erfgenaam Napoleon getrouwd met erfgenaam Oostenrijkse keizerEen erfgenaam van Napoleon Bonaparte is zaterdag getrouwd met de achterkleindochter van Karl I, de laatste keizer van Oostenrijk. Dat maakt dat het voormalige Franse keizerrijk en het huis van Habsburg opnieuw verenigd zijn. (21/10 06u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Mannen gezocht: cruciale donor te vaak vrouwErnstig zieke leukemiepatiënten kunnen mogelijk niet geholpen worden vanwege een tekort aan mannelijke stamceldonoren. Daarvoor waarschuwt Centrum voor Stamceldonoren Matchis. „Mannen kunnen echt levens redden!” (21/10 00u31 - De Telegraaf)
21x Onderzoek naar moord op Kampenhoutse drogist afgesloten zonder echte verdachteHet gerechtelijk onderzoek naar de moord op de Kampenhoutse drogist Johan Verhaeghe is eind september afgesloten, zonder dat er ooit een... (21/10 13u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Krijgt Britse premier Johnson vandaag dan zijn brexitstemming? "Speaker" van parlement John Bercow beslistDe Britse premier Boris Johnson wil vandaag zijn uitstapakkoord met Europa door het parlement jagen. Maar veel parlementsleden willen meer tijd krijgen om dat akkoord te bestuderen. De oppositie graaft zich steeds meer in en wil weerwerk bieden met amendementen en rechtszaken. (21/10 12u00 - VRT NWS)
21x Moeten bomen rechtspersoonlijkheid krijgen?Een rechter oordeelde vorige week dat een man uit Brugge zijn huis moet verkopen om de dwangsommen die de buren lieten opleggen – de man weigerde de bomen in zijn tuin te rooien – te kunnen betalen. Volgens expert milieurecht Hendrik Schoukens het teken dat het stilaan tijd is om bomen rechtspersoonlijkheid te geven. Dat schrijft hij in De Standaard. (21/10 11u45 - De Morgen)
21x Over ruzie met broer William en pijnlijke herinneringen aan moeder Diana: het ongezien openhartige interview van prins Harry en Meghan MarkleDe Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben in een opmerkelijk interview met de zender ITV een zelden geziene inzage gegeven in het leven dat ze leiden. Het is niet al rozengeur en maneschijn. Integendeel. Vooral hun moeilijke relatie met de opdringerige Britse tabloids baart hen zorgen. Maar ook in de koninklijke familie is het hommeles. (21/10 11u45 - Het Nieuwsblad)
21x Grootste gezin van Groot-Brittannië breidt uit: 22ste kindje op komstHet was nu definitief het laatste kind. Dat zeiden Sue Radford (44) en haar man Noel (48) na de geboorte van Bonnie. Toch is het opnieuw prijs in het grootste gezin van Groot-Brittannië. Het tweeëntwintigste kindje is onderweg en wordt verwacht in april. (21/10 11u45 - Het Nieuwsblad)
21x Sam Bettens stelt eerste single van Rex Rebel voor op Studio Brussel: "Mijn stem is nog niet veranderd"Sam Bettens heeft vanochtend op Studio Brussel de eerste single voorgesteld van zijn nieuwe groep Rex Rebel. 'Big shot' is de eerste single die Bettens uitbrengt, sinds zijn transitie van vrouw naar man zes maanden geleden begon. 'Na zes maanden is mijn stem nog niet veranderd', zegt Sam Bettens. 'Dat is heel dubbel.' (21/10 10u45 - VRT NWS)
21x Eden Hazard meteen van roze wolk gerukt bij Real Madrid: alle druk op zijn schouders wanneer hij vliegtuig opstaptEden Hazard heeft niet veel tijd grekegen om te genieten van de geboorte van zijn vierde zoontje. De Rode Duivel kreeg zaterdag nog wel een dagje vrij maar omdat Real Madrid toen (alweer) pijnlijk onderuit ging bij promovendus Mallorca, ligt alle druk weer op de schouders van onze landgenoot voor de wedstrijd van dinsdag in de Champions League. (21/10 10u30 - Het Nieuwsblad)
21x Voyeur HoGent krijgt 30 maanden cel met probatie-uitstelDe Gentse voyeur, Mike D.B. (42), die maandenlang vrouwen heeft gefilmd in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent, heeft in de Gentse rechtbank een celstraf van 30 maanden met probatie-uitstel gekregen. ‘Hij heeft ons vertrouwen misbruikt’, verklaarde een van zijn slachtoffers. (21/10 10u15 - De Standaard)
21x Gentse gluurder krijgt 30 maanden met uitstelEen man die stiekem beelden had gemaakt van twaalf vrouwen, heeft daar een voorwaardelijke straf voor gekregen. Hij mag ook 10 jaar geen werk doen waarbij hij met minderjarigen in contact komt. (21/10 09u45 - VRT NWS)
21x Voorpagina's Australische kranten zijn zwart doorstreept uit protestAustralische kranten geven vandaag gezamenlijk uiting aan hun protest tegen de toenemende inperking van de persvrijheid. De voorpagina’s van de... (21/10 08u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Dalilla Hermans wil niet meer op bezoek bij VRT: ‘Ik ben het gebrek aan respect beu’Dalilla Hermans (33) zal in de toekomst niet meer te zien en te horen zijn op de openbare omroep. Dat heeft de schrijfster en opiniemaakster zelf beslist, vertelt ze in een filmpje dat ze op haar Instagram-account plaatste. (21/10 08u15 - De Morgen)
21x Farmaceutische industrie staat terecht voor opiatencrisisEen schikking ketste af, en dus begint maandag in de VS een megaproces tegen de farmaceutische industrie, die het land moedwillig in een opiatencrisis gestort zou hebben. (21/10 01u15 - Trouw)
21x ’Het is oorlog tussen de geesten’Gerrit Jan van D., de vader van het spookgezin in Ruinerwold, geloofde in een onzichtbare spirituele oorlog tussen goede en kwade geesten. Hij spreekt uitgebreid over zijn geloofsopvattingen in een video, in het bezit van De Telegraaf. „Het laatste oordeel is al aangekondigd.” (21/10 01u00 - De Telegraaf)
21x De motorbendes ronken vrolijk verderNa het verbod op verschillende motorbendes timmert een nieuwe club, MC Hardliners, flink aan de weg. Leden van verboden verklaarde clubs hebben er inmiddels onderdak gevonden. Het gaat hierbij ook om leden of aanstaande leden die wegens wangedrag, ’bad standing’ genoemd, uit de Angels zijn gezet. (21/10 01u00 - De Telegraaf)
21x Spookvader Ruinerwold spreekt: 'We zijn in oorlog'Gerrit Jan van D., de vader van het gezin dat vorige week werd gevonden in een boerderij in het Drentse Ruinerwold, heeft in 2006 een serie opnames gemaakt vanuit zijn winkel in Zwartsluis. Meerdere mensen hebben onafhankelijk van elkaar bevestigd dat het inderdaad gaat om Gerrit Jan van D. (21/10 01u00 - De Telegraaf)
21x Laten Canadese kiezers Justin Trudeau vallen?‘Trudeaumania’ is in Canada omgeslagen in Trudeaumoeheid. Met „duizend speldenprikken” stelde de premier velen teleur. (21/10 00u45 - NRC.nl: Wetenschap)
21x Antwerpse sterkhouders trekken aan de alarmbel na dreun in Mechelen: “Dringend wakker worden”Antwerp leverde op het begin van de wedstrijd na een sof af in Mechelen, waar de Great Old nooit echt indruk wist te maken. Individuele foutjes bij de twee eerste tegengoals én een gebrek aan creativiteit om uit het tij nog te doen keren. De Deurnenaars moeten dringend operatie-rehabilitatie inzetten: “Dit is écht balen, want we hébben de kwaliteit. Maar we kijken tegelijkertijd ook de realiteit in de ogen”, zei een duidelijk misnoegde Wesley Hoedt. (21/10 00u30 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Pieter De Crem gaat dan toch niet voor voorzitterschap CD&V: “Partij niet klaar voor mijn visie”Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem heeft beslist om zich niet langer kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van CD&V. “De partij is niet rijp voor mijn visie”, schrijft hij op Facebook. (20/10 23u30 - Het Nieuwsblad)
21x Genk: Diefstal met geweldZaterdagavond vond in een woning in de Dieplaan een diefstal met geweld plaats. Een gewapende man bedreigde de 37-jarige bewoonster in haar woning met een vuurwapen. Een tweede verdachte kwam ook gewapend de woning binnen en eiste haar geld. ... (20/10 21u15 - Limburgnieuws.be)
21x Kortrijk kiest in digitaal referendum tegen maandelijkse autovrije zondagIn een digitaal referendum is beslist dat er in de Kortrijkse binnenstad geen maandelijkse autovrije zondag komt. De afgelopen week brachten 9.880 Kortrijkzanen hun stem uit, maar slechts 43 procent van de stemmers zag een maandelijkse autovrije zondag zitten. 'De uitslag is zeer helder', reageert burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). (20/10 19u45 - VRT NWS)
21x Marstomaten en maanprei, we kunnen groenten kweken op maan- en MarsgrondEen groentetuin op de maan of Mars? Het blijkt perfect mogelijk. Onderzoekers aan de universiteit van Wageningen hebben een tiental groenten gekweekt in maan- en Marsgrond. 'Als je daar gaat wonen, moet je je eigen voedsel kunnen kweken', zegt Wieger Wamelink, die het Food For Mars & Moon-project leidt. Zijn team onderzoekt ook de invloed van ruimtestraling op Mars op de planten en groenten en start binnenkort een onderzoek naar de werking van menselijke urine als meststof voor Marsplanten. (20/10 16u30 - VRT NWS)
20x Prins Harry bevestigt barst in band met zijn broer WilliamHoe de media Meghan Markle behandelen, doet de Britse prins Harry aan zijn moeder Diana denken. Ook met zijn broer is de relatie niet meer zoals vroeger. (21/10 14u00 - De Standaard)
20x Mysterie rond arrestatie én vrijlating Mexicaanse drugsbaron groeit: wie verraadde de overheid?De Mexicaanse autoriteiten stonden vorige week behoorlijk voor schut, en de hele wereld heeft het gezien. Onderbemand waren enkele officieren het... (21/10 12u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Anuna en co. roepen op tot klimaatbetoging vanop boot: 'Onze ministers hebben het nog niet begrepen'Youth for climate roept jongeren in België op om komende donderdag te spijbelen voor het klimaat en te betogen in Brussel. Anuna De Wever zal er niet zijn, omdat ze op een boot richting Zuid-Amerika zit. Ze zet de jongeren er opnieuw toe aan om op straat te komen. Bekijk haar boodschap hierboven. (21/10 12u30 - De Standaard)
20x Het meest romantische hotel ter wereld ligt in hartje BruggeVoor een nachtje onvervalste romantiek moet je in het West-Vlaamse Brugge zijn. Hotel Heritage, midden in de historische stad, is op de dertiende editie van de World Luxury Hotel Awards verkozen tot het meest romantische hotel ter wereld. (21/10 12u30 - Gazet van Antwerpen)
20x ‘Belgische IS-strijders toch niet ontsnapt’De twee Belgische IS-strijders, van wie vorige week gemeld werd dat ze ontsnapt zouden zijn uit de gevangeniskampen in Noord-Syrië, zitten toch nog altijd vast. Dat melden Koerdische bronnen aan De Morgen. Beiden zouden wel degelijk nog altijd in het Koerdische kamp Al-Hol gevangen zitten. Volgens de bronnen zijn er tot dusver zelfs helemaal geen Belgische mannelijke jihadisten ontsnapt. (21/10 11u30 - De Morgen)
20x Hoe klimaatverandering onze Vlaamse kust in de tang neemtLees meer > (21/10 10u45 - De Morgen)
20x De Trudeau-mania lijkt stilaan verdwenen: gunnen Canadese kiezers hem een tweede termijn als premier?Vandaag zijn het parlementsverkiezingen in Canada. Premier Justin Trudeau (47) van de Liberale Partij hoopt op een tweede ambtstermijn, maar door een aantal schandalen en misstappen is het niet zeker of de kiezer hem dat zal gunnen. In de peilingen gaat het gelijk op tussen de liberalen en de conservatieven. Het lijkt er wel op dat Trudeau zijn absolute meerderheid zal verliezen. (21/10 08u30 - VRT NWS)
20x Hariri komt boze Libanezen tegemoetDe Libanese premier Saad al-Hariri heeft maatregelen aangekondigd in reactie op de massaprotesten tegen de economische crisis en het beleid van en corruptie door zijn regering. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
20x Vals alarm verdacht pakketje in treinHet treinverkeer rond Amersfoort heeft zondagavond enige tijd hinder ondervonden van een onderzoek naar een verdacht pakketje in een trein. Na vondst van het pakketje werd de trein in Hilversum ontruimd en naar een rangeerterrein bij Amersfoort gereden voor onderzoek, zegt de politie. In het pakketje werden alleen maar persoonlijke bezittingen aangetroffen. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
20x Brexit, ECB en cijfers vullen beursweekBeleggers krijgen het druk in de nieuwe beursweek. Naast de aanhoudende brexitperikelen staat er onder meer een rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op de agenda. Ook komen tal van bedrijven met hun resultaten over het afgelopen kwartaal. Op het Damrak geven AEX-fondsen als Randstad, Heineken en KPN een kijkje in de boeken. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
20x Nageeye was klaar voor een toptijd, maar zijn hamstring werkte niet meeEen opspelende hamstring weerhield Abdi Nageeye van een goed resultaat op de marathon van Amsterdam. Maar de Nederlander spiegelt zich wel aan de top uit de marathondiscipline. (21/10 00u30 - Trouw)
20x Zeker vier doden in Bangladesh tijdens betoging tegen beledigen profeetZeker vier mensen zijn om het leven gekomen tijdens een woelige betoging in Bangladesh toen de politie het vuur opende op de manifesterende moslims. Zij waren op straat gekomen nadat er op de socialemediawebsite Facebook beledigingen waren verschenen aan het adres van de profeet Mohammed. (20/10 21u15 - De Standaard)
20x Uitgeregende zwarte mars met opvallend veel gele hesjes: ‘Hoe kun je de mensen nog harder schofferen?’Toen – 23 jaar geleden – waren ze met meer dan 300.000, nu nog met hooguit 500. Toen waren het witte ballonnen, nu vooral gele hesjes. Toen regende het niet, nu wel: ‘We zijn met te weinig, dat is gewoon zo. Maar dat komt doordat de mensen het beu zijn!’ (20/10 21u15 - De Morgen)
20x Kortrijkzanen stemmen tegen maandelijkse autovrije zondagNet geen 10.000 Kortrijkzanen brachten een stem uit in het allereerste digitale referendum in ons land. 57 procent stemde tegen een maandelijkse autovrije zondag. (20/10 20u30 - De Standaard)
20x Geen maandelijkse autovrije zondag in KortrijkNet geen 10.000 Kortrijkzanen brachten een stem uit in het allereerste referendum via de smartphone in ons land. 57 procent stemde tegen een maandelijkse autovrije zondag. (20/10 19u15 - De Standaard)
19x Julian Assange verschijnt in Londense rechtbank en balt zijn vuist richting fansWikiLeaks-oprichter Julian Assange is vandaag voor een Londense rechtbank verschenen over een Amerikaans verzoek tot uitlevering aan de Verenigde... (21/10 13u00 - Het Laatste Nieuws)
19x "Nog even zoeken" tot 62 heropende Neckermann-winkels vlot draaienMeer dan 60 winkels van Neckermann hebben vandaag de deuren geopend, al loopt de doorstart enkele weken na het faillissement van Thomas Cook Retail... (21/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Video van vader kluizenaarsgezin opgedoken: ‘Oorlog tussen de geesten’Gerrit Jan van D., de vader van het Nederlandse gezin dat jarenlang geïsoleerd leefde op een boerderij, spreekt over zijn geloofsopvattingen in een video. (21/10 11u45 - De Standaard)
19x Meer en meer Vlamingen kunnen drinkwaterfactuur niet betalen920 klanten werden vorig jaar afgesloten van de watertoevoer. Dat zijn er beduidend minder dan in 2017. Het aantal afbetalingsplannen voor mensen die hun drinkwaterfactuur niet kunnen betalen, is echter bijna verdubbeld. (21/10 11u30 - De Morgen)
19x Vlaamse regering houdt vinger aan brexit-pols: “Noodplan klaar”De Vlaamse regering wil de ontwikkelingen in het brexit-dossier zo nauw mogelijk opvolgen en niets aan het toeval overlaten. Daarom is de kerngroep... (21/10 11u00 - Het Laatste Nieuws)
19x Krijgt Britse regering vandaag herkansing voor stemming over brexitdeal?De Britse regering wil vandaag een nieuwe poging doen om de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis. Zaterdag kwam het niet tot een stemming,... (21/10 10u30 - Het Laatste Nieuws)
19x Sp.a wil inzage in geheime ‘Maggie-contracten’Sp.a-Kamerleden Melissa Depraetere en Karin Jiroflée dienen een wetsvoorstel in om de geheime ‘Maggie-contracten’ in te zien. Het gaat om contracten die de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid sluit met farmabedrijven over erg dure geneesmiddelen. (21/10 10u15 - De Morgen)
19x De vader die zijn gezin opsloot, bouwde een online universumGerrit Jan van D., die zichzelf en zijn kinderen negen jaar lang verborgen hield, toonde zich online al die tijd een open boek. Als ‘John Eagles’ zette hij video’s op Facebook en onderhield hij een eigen Wikipedia. Over opvoeding schreef hij: ‘Je moet de boom vele malen snoeien.’ Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter. (21/10 10u00 - De Morgen)
19x Live - Britse regering hoopt op herkansing voor brexitstemming in LagerhuisDe Britse regering wil vandaag een nieuwe poging doen om de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis. Zaterdag kwam het niet tot een stemming, waarna eerste minister Johnson de EU noodgedwongen moest vragen om uitstel van de brexit. Hoe het vandaag verdergaat, leest u in deze liveblog. (21/10 09u15 - De Morgen)
19x Zoontje van Delphine Boël kan geen rekening openen omdat hij op zwarte lijst staatDe niet-erkenning door koning Albert treft nu ook haar kinderen. Dat zegt Delphine Boël in een interview met de Duitse krant Welt. Onlangs wilde ze een spaarrekening openen voor haar zoontje Oscar. “Hoog risiconiveau, zo stond in zijn bankdossier. Mijn elfjarige”, vertelt de kunstenares, die ook nog een dochter heeft. (21/10 08u00 - Het Belang van Limburg)
19x Eerste beelden van vader Nederlands ‘spookgezin’ opgedokenGerrit Jan van D., de vader van het spookgezin in Ruinerwold, geloofde in een onzichtbare spirituele oorlog tussen goede en kwade geesten. Hij spreekt uitgebreid over zijn geloofsopvattingen in een video, in het bezit van de Nederlandse krant De Telegraaf. (21/10 07u45 - Het Belang van Limburg)
19x Helft minder gezinnen afgesloten van het drinkwaternetDe Vlaamse drinkwatermaatschappijen hebben vorig jaar 920 gezinnen afgesloten van het drinkwaternet. Dat zijn er ruim de helft minder dan in 2017, meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Tegelijk is het aantal afbetalingsplannen voor mensen die hun drinkwaterfactuur niet kunnen betalen bijna verdubbeld, naar meer dan 60.000. (21/10 07u30 - VRT NWS)
19x Helft jongeren vreest dat er voor hen geen pensioen meer zal zijn: "We moeten dat wantrouwen wegnemen"Jongeren tussen 17 en 28 jaar oud hebben niet bijster veel vertrouwen in hoe de overheid de toekomst van onze pensioenen aanpakt. Dat blijkt uit een bevraging bij meer dan 800 jongeren van werkgeversfederatie VBO. De helft van de jongeren vreest dat er voor hen geen wettelijk pensioen zal zijn en dat ze nog langer zullen moeten werken. Die conclusie baart ook het VBO zorgen. (21/10 07u30 - VRT NWS)
19x Eerlijke vinder brengt stapel bankbiljetten uit pinautomaat naar de politieEen man uit Wageningen keek wel even raar op toen hij zondag geld wilde pinnen aan de Stationsstraat in de stad. Uit de geldlade stak een flinke stapel bankbiljetten, die niet voor hem was bestemd. (21/10 01u00 - Gelderlander)
19x Eerlijke vinder brengt stapel bankbiljetten uit pinautomaat naar de politieEen man uit Wageningen keek wel even raar op toen hij zondag geld wilde pinnen aan de Stationsstraat in de stad. Uit de geldlade stak een flinke stapel bankbiljetten, die niet voor hem was bestemd. (21/10 01u00 - De Stentor)
19x Kleuter komt om na val in water bij speeltuinEen 4-jarige jongen is zondag overleden in een ziekenhuis nadat hij eerder op de dag in het water terecht was gekomen bij een binnenspeeltuin in Aalsmeer. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
19x ‘EU wil Britten drie maanden uitstel geven’De Europese Unie (EU) is bereid om Groot-Brittannië tot februari 2020 brexit-uitstel te geven als de Britse premier Boris Johnson er niet in slaagt om voor 31 oktober een brexit-overeenkomst door het Britse parlement te loodsen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
19x SDF bevestigt vertrek uit belegerde grensstadDe SDF-militie heeft zich teruggetrokken uit de belegerde grensstad Ras al-Ain in Syrië. „We hebben geen strijders meer in de stad”, meldt een woordvoerder van die door Koerden gedomineerde militie. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
19x Weer honderdduizenden Libanezen de straat opHonderdduizenden Libanezen zijn zondag voor de vierde dag op rij de straat opgegaan om te demonstreren tegen de corruptie door de regering van premier Saad al-Hariri en de politieke elite. Door de protesten kwam het openbaar leven tot stilstand in hoofdstad Beiroet, de tweede stad Tripoli en de zuidelijke havenstad Tyrus. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
19x “Veertig minuten lang was ik een Nobelprijswinnaar”: Ierse schrijver ontving vlak voor bekendmaking ‘waarschuwingstelefoontje’ uit StockholmDe Ierse schrijver John Banville (73) was vorige week zo’n veertig minuten lang in de waan dat hij de Nobelprijs voor Literatuur gewonnen had. Vlak... (21/10 00u45 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
19x Marskramers in de problemen omdat eigenaar Audax geen koopwaar levertOm overeind te blijven zoeken winkeliers zelf maar naar spullen, met alle gevolgen van dien. Audax zegt de situatie te betreuren. (21/10 00u45 - fd.nl)
19x Museum was ‘very epic’Lees meer > (21/10 00u31 - NRC.nl: Wetenschap)
19x Museum was ‘very epic’Lees meer > (21/10 00u30 - NRC Handelsblad)
19x Eerlijkheid bestaat: man vindt honderden euro’s in Wageningen en brengt geld naar politieEen man in Wageningen heeft honderden euro’s gevonden in een geldautomaat, en dat geldbedrag naar een politiebureau gebracht. Agenten hebben groot respect voor zijn onbaatzuchtigheid. (21/10 00u15 - De Telegraaf)
19x Liverpool kan niet winnen bij Man United en is maximum kwijt, Origi doet een uur meeDe topper van de negende speeldag in de Engelse Premier League is zondagavond op een 1-1 gelijkspel geëindigd tussen het geplaagde Manchester... (21/10 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
19x Hendrik Bogaert geen kandidaat-voorzitter CD&VKamerlid Hendrik Bogaert is geen kandidaat om voorzitter te worden van CD&V. Dat zegt hij op Twitter. (20/10 21u45 - De Standaard)
19x Vierde dag van protesten in Libanon: manifestanten eisen dat de regering ontslag neemtAl voor de vierde dag op rij komen honderdduizenden mensen op straat in heel Libanon om te protesteren tegen de economische crisis en leefomstandigheden. Ondanks de politieke en religieuze verdeeldheid in het land is er veel eenheid onder de betogers, die eisen dat de regering ontslag neemt. (20/10 21u00 - VRT NWS)
19x Hendrik Bogaert wil geen CD&V-partijvoorzitter wordenKamerlid Hendrik Bogaert is geen kandidaat om voorzitter te worden van CD&V. Voorlopig toch niet, meldt hij op Twitter. (20/10 19u00 - Knack)
19x Auteur Ish Ait Hamou: 'Zij die denken dat ze het op hun eentje gemaakt hebben, vergissen zich'Ish Ait Hamou is auteur. Zopas verscheen zijn nieuwe roman Het moois dat we delen (Uitgeverij Angèle). Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 32 minuten en 43 seconden nodig. (20/10 18u00 - Knack)
19x Bocholt: 50 tal eenden en ganzen in beslag genomenPolitie CARMA nam woensdag een 50-tal verwaarloosde eenden en ganzen in beslag aan een woning in de Snellewindstraat in Bocholt. De dieren verbleven in een modderige achtertuin zonder drinkbaar water of voedsel en in veel te kleine kooien. ... (16/10 18u30 - Limburgnieuws.be)
18x Train World wil ritjes aanbieden met stoomtreinRijdt er binnenkort opnieuw een stoomtrein op de oudste spoorlijn van het Europese vasteland, Brussel-Mechelen? Als het van Train World afhangt... (21/10 14u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Vlaanderen telt 84 miljoen gebruikte batterijen: Bebat en OVAM roepen op om lege exemplaren in te leverenVlaanderen telt gemiddeld 84 miljoen gebruikte batterijen. Stuk voor stuk nuttige grondstoffen die vaak over het hoofd worden gezien. Door deze... (21/10 12u30 - Het Laatste Nieuws)
18x Anuna De Wever roept op tot klimaatbetoging vanop boot op Tenerife: “Onze ministers hebben het duidelijk nog niet begrepen”Donderdag 24 oktober wordt er opnieuw opgeroepen om te spijbelen voor het klimaat en te betogen in Brussel door Youth for Climate. Anuna De Wever verspreidt via sociale media een boodschap die ze opnam op de zeilboot die haar naar de klimaatconferentie in Zuid-Amerika zal brengen, maar nu op het Spaanse eiland Tenerife is aangemeerd. (21/10 12u30 - Gazet van Antwerpen)
18x Vlaamse "brexit taskforce" zet zich schrap: "Dit gaat sowieso een impact hebben"De Vlaamse regering wil de ontwikkelingen rond de brexit zo nauw mogelijk opvolgen en niets aan het toeval overlaten. Daarom zijn de bevoegde Vlaamse ministers en vertegenwoordigers van enkele economische sectoren vanochtend bijeengekomen in de 'brexit taskforce' om een stand van zaken op te maken. 'We moeten alert zijn.' (21/10 12u00 - VRT NWS)
18x "Parlement moet geheime deals met farmabedrijven kunnen inkijken": SP.A dient wetsvoorstel inSP.A wil de geheime contracten inkijken die minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft afgesloten met farmabedrijven om de nieuwste medicijnen terug te betalen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De partij dient daarover een wetsvoorstel in. 'Dat gaat over miljoenen euro's en geen enkele instantie kan dat controleren.' (21/10 12u00 - VRT NWS)
18x Levensechte ‘Popeye’ met reusachtige biceps houdt het niet lang vol in boksringDe Rus Kirill Tereshin (23) werd enkele jaren wereldnieuws met de reusachtige biceps die hij kreeg door zijn armen met cocktail van chemicaliën in te spuiten. Hoewel dat erg gevaarlijk is, blijft hij met zijn spieren rollen om bekendheid te verwerven. Om zijn fans te verwennen, kroop hij afgelopen weekend in de ring om het op te nemen tegen een blogger in een MMA-gevecht. De levensechte ‘Popeye’ - of ‘Bazooka Armen’ zoals hij zichzelf noemt - hield het echter niet lang vol en delfde ondanks zijn omvangrijke biceps na enkele minuten het onderspit. (21/10 11u45 - Het Nieuwsblad)
18x Kamerfractieleider PS: “We gaan niet in regering stappen om te besparen”PS-kamerfractieleider Ahmed Laaouej ziet geen gemeenschappelijke punten tussen N-VA en PS. Dat antwoordde hij vandaag bij ‘La Première’ (RTBF) op... (21/10 10u00 - Het Laatste Nieuws)
18x ‘Die redacties fucked me up’: Dalilla Hermans wil niet meer op bezoek bij VRTDalilla Hermans (33) zal in de toekomst niet meer te zien en te horen zijn op de openbare omroep. Dat heeft de schrijfster en opiniemaakster zelf beslist, vertelt ze in een filmpje dat ze op haar Instagram-account plaatste. (21/10 10u00 - De Morgen)
18x ‘Noah is dood, echt waar’: Hoe een complottheorie een gezin kapot maaktLenny Pozner verloor in december 2012 zijn zoon van zes, Noah, bij een schietpartij op een Amerikaanse school. Sindsdien vecht hij vijf uur per dag tegen de hardnekkige samenzweringstheorie op internet dat die schietpartij in werkelijkheid nooit plaatsvond. (21/10 09u45 - De Morgen)
18x Record: Boeing vliegt non-stop van New York naar Sydney in 19 uur en een kwartierNiets minder dan een historisch moment, zei baas Alan Joyce van luchtvaartmaatschappij Qantas zondag over de vlucht van ‘zijn’ Boeing 787-9 Dreamliner. Het toestel had non-stop de route New York - Sydney overbrugd. Vliegtijd: 19 uur en een kwartier over een afstand van 16.200 kilometer. Een record. (21/10 09u45 - De Morgen)
18x Typfoutje op vliegticket kost tot 160 euro: Test Aankoop valt 10 luchtvaartmaatschappijen aanWie een vliegticket boekt en bij de reservering per ongeluk een foutje tikt in zijn of haar naam, moet tot 160 euro ophoesten om dat te verbeteren. Consumentenorganisatie Test Aankoop noemt deze praktijk illegaal en onderneemt juridische stappen tegen tien luchtvaartmaatschappijen. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag. (21/10 09u15 - Het Belang van Limburg)
18x Dit zijn de zeven kandidaat-voorzitters bij CD&VDe lijst met kandidaten voor het voorzitterschap van CD&V is volledig. Uiteindelijk hebben zeven kandidaten zich voor de deadline maandagmorgen gemeld. De leden stemmen vanaf volgende week maandag online of per brief. Op 18 november is het resultaat bekend, al is de kans groot dat er een tweede ronde volgt. In dat geval kennen we op 6 december de nieuwe CD&V-voorzitter. (21/10 09u15 - Het Belang van Limburg)
18x Regen zorgt voor chaotische ochtendspits: meer dan 150 kilometer file op snelwegenAutomobilisten trekken deze ochtend best extra tijd uit voor hun verplaatsing. Een typische natte herfstspits zorgt her en der voor ongevallen en files. Het gaat daarbij meestal om kleine aanrijdingen zonder veel erg. Dat is vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum. Het is op veel plaatsen in Vlaanderen uitkijken voor watergladheid en wateroverlast. (21/10 09u00 - De Morgen)
18x Eerste beelden van vader ‘spookgezin’ opgedoken: “Het is oorlog tussen de geesten”Gerrit Jan van D., de vader van het spookgezin in Drenthe, geloofde in een onzichtbare spirituele oorlog tussen goede en kwade geesten. Hij spreekt uitgebreid over zijn geloofsopvattingen in een video, in het bezit van ‘De Telegraaf’. “Het laatste oordeel is al aangekondigd.” (21/10 08u30 - Gazet van Antwerpen)
18x Eerste beelden van vader van ‘spookgezin’ uit Drenthe: “Het is oorlog tussen de geesten”Gerrit Jan van D., de vader van het spookgezin in Drenthe, geloofde in een onzichtbare spirituele oorlog tussen goede en kwade geesten. Hij spreekt uitgebreid over zijn geloofsopvattingen in een video, in het bezit van ‘De Telegraaf’. “Het laatste oordeel is al aangekondigd.” (21/10 07u45 - Het Nieuwsblad)
18x 1.042 minder waterafsluitingen bij gezinnen in 2018Vorig jaar werden 1.042 gezinnen minder afgesloten door de drinkwatermaatschappijen dan in 2017, dat is een vermindering met 57 procent.... (21/10 07u01 - Het Laatste Nieuws)
18x Jongeren geloven niet meer in wettelijke pensioenenDe helft van de jongeren rekent op termijn niet meer op een wettelijk pensioen, zo blijkt uit een nieuwe bevraging van het VBO. De werkgeversorganisatie concludeert dat er weinig vertrouwen is in de overheid om belangrijke kwesties te tackelen zoals pensioenen en mobiliteit. (21/10 07u00 - De Morgen)
18x Nieuwe brasserie Floran: “Bruine kroeg met hedendaagse accenten”“Mijn grootvader heeft mij vroeger altijd verwend en ik wilde iets terugdoen.” De geste van horeca-ondernemer Toon Muys aan zijn opa prijkt als opvallende naam boven de deur van de nieuwe brasserie op de hoek van de Melkstraat en de Geelseweg: Floran. (21/10 06u45 - Gazet van Antwerpen)
18x Verkiezingen Zwitserland: Groenen winnen, rechtse SVP blijft grootste partijDe twee groene partijen zijn de grote winnaars van de parlementsverkiezingen in Zwitserland. Alle andere belangrijke partijen, waaronder de rechts-populistische SVP/UDC, delen in de klappen. (21/10 06u15 - VRT NWS)
18x Over een nieuwe moord op eigenzinnige vrouw in LibiëOok ná Gaddafi moeten vrouwen zich koest houden in Libië. Verscheidene vrouwen die dat niet deden zijn intussen vermoord, telde Carolien Roelants. (21/10 02u15 - NRC Handelsblad)
18x 'Fluiten in Saudi-Arabië is een prachtige ervaring'Scheidsrechter Danny Makkelie zit aan tafel bij Studio Voetbal en natuurlijk gaat het ook over de rode kaarten die hij afgelopen zaterdag uitdeelde. Hij gaf rood aan PSV'ers Nick Viergever en Jorrit Hendrix, maar deed dat pas op advies van VAR Jochem Kamphuis. Maar ook gaat het over iets anders. Makkelie en andere Nederlandse scheidsrechters gaan regelmatig naar Saudi-Arabië om daar een wedstrijd in de Saudische competitie te fluiten. Makkelie bezweert dat het hem niet om het geld te doen is. 'Het gaat om anderhalf keer de wedstrijdvergoeding die we in Nederland krijgen', zegt hij. 'Ze hebben daar geen vertrouwen in hun eigen scheidsrechters. Vanuit de hele wereld komen scheidsrechters daar fluiten. Het is een prachtige ervaring. Je leert op andere gebieden fluiten.' 'Hoe kan je dat rijmen?' Presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt zich af of Makkelie en de Nederlandse scheidsrechters zich wel hiermee moeten inlaten. 'Er is vanuit de KNVB een uitgebreide actie tegen homofobie, maar je fluit wel wedstrijden in een land waar op homoseksualiteit de doodstraf staat. Hoe kan je dat rijmen?', vraagt Van Ramshorst. 'In elk land spelen er bepaalde zaken', zegt Makkelie. 'Zo lang er van hoger hand, vanuit de politiek niet wordt gezegd dat het gevaarlijk is of dat je het niet moet doen gaan we daar gewoon fluiten.' 'Ik kan het niet in mijn eentje veranderen', vervolgt Makkelie. 'Het is mijn taak om te fluiten. Als men vindt dat het niet kan, hoor ik het graag en moeten we daar als Nederland mee stoppen.' 'Senesi zonder enig vertrouwen, triest' Voetbaltechnische zaken dan. Marcos Senesi maakte tegen Heracles Almelo zijn debuut in de basis bij Feyenoord en deed dat niet bepaald overtuigend. 'Dat Jaap Stam zo lang heeft gewacht, ga ik nu begrijpen', zegt Pierre van Hooijdonk. 'Hij maakt een heel matige indruk', gaat Van Hooijdonk verder. 'Hij speelde zonder enig vertrouwen. Heel De Kuip was vanaf de eerste seconde blij dat hij speelde, maar dat gevoel was na 20 minuten helemaal weg. Triest.' 'Ik zat voor de tv om Botteghin te schreeuwen', grapt Rafael van der Vaart. 'Ongelooflijk. Een topaankoop van zeven miljoen euro...' Over die aankopen gesproken. Timo Baumgartl, door PSV voor tien miljoen overgenomen van VfB Stuttgart, kan Van der Vaart ook nog steeds niet bekoren. 'Een verdediger die niet verdedigt', licht Van der Vaart toe. De droom van Danny Makkelie komt ook nog aan bod. 'Scheidsrechter zijn op een eindtoernooi', zegt hij. Het EK van volgend jaar is daarvoor de eerste mogelijkheid en daarvoor is hij nadrukkelijk in de race. En daarna komt het WK in Qatar. 'Gaan de Nederlandse voetballers daar ook niet naartoe?', vraagt Makkelie zich af. (21/10 01u15 - NOS: Sport)
18x Groenen winnen in Zwitserland, rechts-populistische SVP blijft grootsteDe rechts-populistische SVP blijft ondanks een verlies van vier procent veruit de grootste partij in het Zwitserse parlement. De anti-immigratiepartij komt na de verkiezingen van gisteren uit op 53 van de 200 zetels in het parlement, een verlies van 12 zetels. Flinke winst is er voor de twee milieupartijen: de Groenen gaan van 11 naar 28 zetels en de Groene Liberalen gaan van 7 naar 16. Celine Vara van de Groenen zei in reactie dat het geen groene golf is, 'maar een groene tsunami, een orkaan'. Klimaatverandering was een belangrijk thema bij deze verkiezingen. De sociaaldemocraten eindigden met 39 zetels (-4) en de liberalen kregen er 29 (-4). Het parlement in Zwitserland heeft een relatief kleine invloed. Belangrijke kwesties worden in de regel aan kiezers voorgelegd in een referendum. (21/10 01u15 - NOS.nl)
18x Eerlijke vinder brengt stapel bankbiljetten uit pinautomaat naar de politieEen man uit Wageningen keek wel even raar op toen hij zondag geld wilde pinnen aan de Stationsstraat in de stad. Uit de geldlade stak een flinke stapel bankbiljetten, die niet voor hem was bestemd. (21/10 01u00 - BN/DeStem)
18x ‘Investeer in preventie van dementie’Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) moet snel werk maken van preventieve maatregelen tegen dementie. Dat staat in een ingezonden stuk in NRC dat is ondertekend door tientallen artsen, hoogleraren, directeuren en andere deskundigen. Fors inzetten op preventie kan leiden tot een aanzienlijke afname van patiënten en een fikse besparing tot wel 2 miljard euro per jaar, schrijven de auteurs. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
18x Britse regering wil maandag stemming over dealDe Britse regering wil maandagmiddag inderdaad een nieuwe poging doen de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis. Dat blijkt volgens The Guardian uit de parlementaire agenda. Parlementsvoorzitter John Bercow kan overigens nog een stokje steken voor de stemming. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
18x Volkspartij grootste in Zwitsers parlementDe rechtse Volkspartij SVP is ondanks een verlies van drie procent als grootste partij uit de bus gekomen bij de Zwitserse parlementsverkiezingen. Dat meldt de Zwitserse tv-zender SRF na het sluiten van de stemlokalen. De als anti-immigratiepartij bekend staande SVP kwam uit op 25,6 procent van de stemmen. De partij verliest naar verwachting 11 zetels in het 200-koppige parlement. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
18x Artsen in ingezonden brief: ‘Investeer in preventie van dementie’Tientallen artsen, hoogleraren, directeuren en andere deskundigen hebben minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in een ingezonden brief in NRC opgeroepen om meer werk te maken van preventieve maatregelen tegen dementie. Fors inzetten op preventie kan volgens de deskundigen leiden tot een aanzienlijke afname van patiënten en een fikse besparing tot wel 2 miljard euro per jaar. (21/10 00u45 - Gelderlander)
18x Artsen in ingezonden brief: ‘Investeer in preventie van dementie’Tientallen artsen, hoogleraren, directeuren en andere deskundigen hebben minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in een ingezonden brief in NRC opgeroepen om meer werk te maken van preventieve maatregelen tegen dementie. Fors inzetten op preventie kan volgens de deskundigen leiden tot een aanzienlijke afname van patiënten en een fikse besparing tot wel 2 miljard euro per jaar. (21/10 00u45 - BN/DeStem)
18x Artsen in ingezonden brief: ‘Investeer in preventie van dementie’Tientallen artsen, hoogleraren, directeuren en andere deskundigen hebben minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in een ingezonden brief in NRC opgeroepen om meer werk te maken van preventieve maatregelen tegen dementie. Fors inzetten op preventie kan volgens de deskundigen leiden tot een aanzienlijke afname van patiënten en een fikse besparing tot wel 2 miljard euro per jaar. (21/10 00u45 - De Stentor)
18x Artsen in ingezonden brief: ‘Investeer in preventie van dementie’Tientallen artsen, hoogleraren, directeuren en andere deskundigen hebben minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in een ingezonden brief in NRC opgeroepen om meer werk te maken van preventieve maatregelen tegen dementie. Fors inzetten op preventie kan volgens de deskundigen leiden tot een aanzienlijke afname van patiënten en een fikse besparing tot wel 2 miljard euro per jaar. (21/10 00u45 - AD.nl)
18x “Zonder de EU heeft elke lidstaat de keuze: een Amerikaanse of Chinese kolonie worden”“De Europese Unie heeft tijdens de brexitonderhandelingen vooral bewezen belangrijk te zijn voor de kleinere lidstaten. Zonder de EU zou Noord-Ierland volledig zijn weggevaagd door een akkoord dat door Londen was geanticipeerd en waarbij met Noord-Ierland geen enkele rekening werd gehouden.” Dat heeft voormalig Italiaans premier Enrico Letta gezegd in een interview met de Franse … The post “Zonder de EU heeft elke lidstaat de keuze: een Amerikaanse of Chinese kolonie worden” appeared first on Express. (21/10 00u31 - Express.be)
18x Laten we de duurste ziekte aanpakken – dementieDementie is niet alleen een nare aandoening, maar ook een dure. Genoeg redenen om te investeren in preventie, schrijven 67 zorgprofessionals . ‘Minister, maak er werk van.’ (21/10 00u31 - NRC.nl: Wetenschap)
18x Antwerpse sterkhouders trekken aan de alarmbel na dreun in Mechelen: “Dringend wakker worden”Antwerp leverde op het begin van de wedstrijd na een sof af in Mechelen, waar de Great Old nooit echt indruk wist te maken. Individuele foutjes bij de twee eerste tegengoals én een gebrek aan creativiteit om uit het tij nog te doen keren. De Deurnenaars moeten dringend operatie-rehabilitatie inzetten: “Dit is écht balen, want we hébben de kwaliteit. Maar we kijken tegelijkertijd ook de realiteit in de ogen”, zei een duidelijk misnoegde Wesley Hoedt. (21/10 00u31 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x Laten we de duurste ziekte aanpakken – dementieDementie is niet alleen een nare aandoening, maar ook een dure. Genoeg redenen om te investeren in preventie, schrijven 67 zorgprofessionals . ‘Minister, maak er werk van.’ (21/10 00u30 - NRC Handelsblad)
18x Antwerpse sterkhouders trekken aan de alarmbel na dreun in Mechelen: “Dringend wakker worden”Antwerp leverde op het begin van de wedstrijd na een sof af in Mechelen, waar de Great Old nooit echt indruk wist te maken. Individuele foutjes bij de twee eerste tegengoals én een gebrek aan creativiteit om uit het tij nog te doen keren. De Deurnenaars moeten dringend operatie-rehabilitatie inzetten: “Dit is écht balen, want we hébben de kwaliteit. Maar we kijken tegelijkertijd ook de realiteit in de ogen”, zei een duidelijk misnoegde Wesley Hoedt. (21/10 00u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
18x Onze landbouwsector exporteert kennisWellicht wordt de stikstofcrisis – ontstaan toen de Raad van State in mei een streep haalde door het Programma Aanpak Stikstof (PAS) – een zegen. (21/10 00u00 - NRC.nl: Wetenschap)
18x Toyota toont LQ op Tokyo Motorshow 2019Toyota kondigt de LQ aan, een concept car die gebruikmaakt van technologie waarmee het mogelijk is een emotionele band op te bouwen tussen bestuurder en auto. De LQ, de volgende generatie van Toyotas concept car Concept-i, die voor het eerst op de Consumer Electronics Show van 2017 was te zien, kan ook verregaand autonoom rijden. De auto is voorzien van Yui, een kunstmatig intelligente assistent die leert van de bestuurder en die kan zorgen voor een gepersonaliseerde rijervaring. (21/10 00u00 - Autozine)
18x Liedjes van Annie – Een hommage aan Annie M.G. Schmidt vanaf 19 oktober in FakkeltheaterLiedjes van Annie – Een hommage aan Annie M.G. Schmidt is de nieuwste voorstelling van Judas TheaterProducties (bekend van Lelies, De Rozenoorlog, Iedereen Beroemd enzovoort). In deze wervelende, muzikale vertelling brengen Maike Boerdam, Lucas Van den Eynde en Sam Verhoeven, begeleid door een driekoppig combo onder leiding van Pol Vanfleteren, een hommage aan Annie M.G. Schmidt. Haar leven vormt de rode draad doorheen het avondvullende programma. [...] (21/10 00u00 - Sterrennieuws)
18x Pieter De Crem gaat dan toch niet voor voorzitterschap CD&VMinister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem heeft beslist om zich niet langer kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van CD&V. “De partij is niet rijp voor mijn visie”, schrijft hij op Facebook. (20/10 23u45 - Het Belang van Limburg)
18x Hervormingen in Libanon na vier dagen van massaprotestenDe belangrijkste partijen in Libanon hebben een reeks door premier Saad Hariri voorgestelde hervormingen aanvaard, onder druk van de al dagenlange... (20/10 22u31 - Het Laatste Nieuws)
18x Record van 2 miljoen pv's voor overdreven snelheid in eerste jaarhelftLees meer > (20/10 17u30 - VRT NWS)
18x Zevende kandidaat-voorzitter CD&V is ook de minst bekendeChristophe Vermeulen (37), een uit West-Vlaanderen aangespoelde Gentenaar, wil de partij ‘in de diepte hervormen’. ‘CD&V zit vast in goede bedoelingen en belegen structuren’, zegt hij. (20/10 16u15 - De Standaard)
18x Verdienen politici te veel en wat met uw centen? Minister-president Jambon beantwoordt vragen van kijkers "De 7e dag"In 'De zevende dag' konden kijkers vandaag rechtstreeks vragen stellen aan de Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA). Verdienen politici niet te veel? Waarom stond de afschaffing van de woonbonus niet in de partijprogramma's? Waarom is erven zo kostelijk? Lees en bekijk hieronder de antwoorden van Jambon. (20/10 15u15 - VRT NWS)
18x Komt er een brexit op 31 oktober of niet? Professor Europese politiek Hendrik Vos legt 4 mogelijke scenario's uitGisteren was het de zoveelste cruciale dag voor de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Tot een stemming van het brexitakkoord met Europa kwam het niet, maar waar staan we dan nu? Professor Europese politiek Hendrik Vos gaf in 'Het Journaal' meer uitleg bij de mogelijke scenario's. (20/10 15u15 - VRT NWS)
18x Media: VRT jongerenzender MNM kent sterke groeiMet een marktaandeel van 11,1% laat VRT-jongerenzender MNM een sterk resultaat optekenen bij de nieuwe meting van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) voor de periode mei-augustus 2019. Rino Ver Eecke (nethoofd MNM): 'We zijn ... (18/10 20u45 - Limburgnieuws.be)
18x pelt: Choco, koeken en muziek voor jeugdbewegingenPelt zet op vrijdag 18 oktober ter gelegenheid van de Dag van de Jeugdbeweging alle vrijwilligers van de Peltse jeugdverenigingen en speelpleinwerkingen in de bloemetjes. Alle kinderen en jongeren die aangesloten zijn bij een Peltse jeugdvereniging o... (17/10 15u15 - Limburgnieuws.be)
18x Lommel: Optisport Sportcentrum de Soeverein bestaat 1 jaarOp zondag 27 oktober blaast Optisport Sportcentrum de Soeverein haar eerste kaarsje uit. Dat zal gevierd worden met een feestweek voor de bezoekers. Het feest start op 25 oktober. Tijdens de feestweek zijn er tal van activiteiten en acties met specia... (17/10 14u45 - Limburgnieuws.be)
18x Lummen: Dag van de jeugdbeweging op 18 oktoberOp vrijdag 18 oktober is het de dag van de jeugdbeweging. Voor het eerst op deze dag, wordt er op het Charles Wellensplein een ontbijt aangeboden aan alle leerlingen van het Spectrumcollege en alle leden van de verschillende Lummense jeugdbewegingen.... (16/10 16u30 - Limburgnieuws.be)
18x Hasselt: Tips en fluorescerende gadgets voor medewerkers politiezone LRHVanochtend werden alle medewerkers van de politie Limburg Regio Hoofdstad die met de fiets naar het werk kwamen, opgewacht door korpschef Philip Pirard en de preventieadviseur van de politiezone. Als beloning voor het feit dat ze hun woon- werkverpla... (16/10 16u15 - Limburgnieuws.be)
17x Brand in koninklijke stallen Turijn, Unesco-werelderfgoedBij een brand in de voormalige koninklijke stallen van het Italiaanse Turijn, die deel uitmaken van het Unesco-werelderfgoed, is vandaag het dak... (21/10 14u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Geen beroep, maar Anderlecht begrijpt straf voor speler-trainer Vincent Kompany niet: “Spijtig dat de terugkeer van een icoon zo behandeld wordt”Anderlecht gaat niet in beroep tegen de beslissing van de Licentiecommissie om de club een (maximum)boete van 5.000 euro op te leggen voor de dubbele rol als speler-trainer van Vincent Kompany, terwijl die niet over het vereiste trainersdiploma beschikt. Dat laat de club verstaan op zijn website, al zegt paars-wit de sanctie wel onterecht te vinden. “Het vonnis is gebaseerd op perceptie en interpretatie van de buitenwereld, en niet op contractuele feitelijke inbreuken op het reglement”, klinkt het. (21/10 14u00 - Het Nieuwsblad)
17x Make Belgium Great Again: Elke en Peter kregen een ‘bij-vriendelijke’ voortuinFrances Lefebure wil in haar programma Make Belgium Great Again niet alleen België van de ondergang redden, maar ook de bij. Met haar team toverde... (21/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Nederlanders krijgen meer huis voor hun geld in AntwerpenNooit eerder woonden zo veel Nederlanders in Antwerpen. Ze komen voor de liefde, de studie, hun werk, maar ook voor goedkopere huizen. (21/10 12u15 - De Standaard)
17x Goed nieuws voor Clement en Club Brugge op laatste training voor Champions League-duel met PSGVanochtend traint Club Brugge een laatste keer in aanloop naar de derde groepsmatch in de Champions League tegen PSG. Goed nieuws voor Clement: Eder Balanta tekende present. De Colombiaan was ongeveer een maand out met een hamstringblessure maar zit mogelijk opnieuw in de kern. (21/10 11u45 - Het Nieuwsblad)
17x Twee lichamen aangetroffen in huis in Nederlandse dorp Hengelo: “verwarde zoon” aangehoudenIn een woning in het Gelderse dorpje Hengelo - niet de gelijknamige stad in Overijssel - zijn maandag twee lichamen aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. Het gaat vermoedelijk om een man en een vrouw. Hun zoon is aangehouden als verdachte. Dat melden Nederlandse media. (21/10 11u45 - Het Nieuwsblad)
17x Anuna De Wever roept op tot klimaatbetoging vanop boot op Tenerife: “Onze ministers hebben het duidelijk nog niet begrepen”Donderdag 24 oktober wordt er opnieuw opgeroepen om te spijbelen voor het klimaat en te betogen in Brussel door Youth for Climate. Anuna De Wever verspreidt via sociale media een boodschap die ze opnam op de zeilboot die haar naar de klimaatconferentie in Zuid-Amerika zal brengen, maar nu op het Spaanse eiland Tenerife is aangemeerd. “Het is duidelijk dat onze ministers het nog niet hebben begrepen”, klinkt het in de drietalige video. “Als ze denken dat ze spijbelen moeten aanpakken in plaats van het gigantisch klimaatprobleem.” (21/10 11u45 - Het Nieuwsblad)
17x Gesnapt! Aston Martin DBX open en blootAston Martin had de DBX nog weken onder de pet willen houden, maar helaas … Een fotograaf van een Spaanse website lag op de loer en schoot platen van het gecamoufleerde productiemodel van Astons allereerste suv. (21/10 10u45 - Autowereld)
17x VanFleteren ticketsLees meer > (21/10 10u15 - De Morgen)
17x Moskee in Hongkong besmeurd met blauwe verf tijdens aanhoudende protestenDe leider van Hongkong Carrie Lam heeft vandaag excuses gemaakt, nadat de Kowloon-moskee gisteren was besmeurd met blauwe verf. Het goedje kwam uit... (21/10 10u00 - Het Laatste Nieuws)
17x Dit jaar staat er alcoholvrije wijn op de feesttafel, maar onze wijnkenner is duidelijk: “Giet die rommel door de gootsteen”“Doe mij maar een wijntje 0,0.” Veel kans dat u tijdens de eindejaarsfeesten wel ergens een glaasje alcoholvrije wijn of cava aangeboden krijgt. De verkoop is de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd en verschillende supermarkten zetten ze in de aanloop naar kerst en nieuw zwaar in de kijker. Maar onze wijnkenner is sceptisch. “Niet lekker. Giet ze allemaal in de gootsteen.” (21/10 09u15 - Het Nieuwsblad)
17x Audi A8 60 TFSI e deelt plug-in hybridetechniek met Bentley BentaygaWat goed genoeg is voor de Bentley Bentayga, is ook goed voor de Audi A8. In geval van de nieuwe A8 60 TFSI e Quattro is dat de plug-in hybride-aandrijflijn, die goed is voor een systeemvermogen van 449 pk en een maximumkoppel 700 Nm. (21/10 09u00 - Autowereld)
17x Sp.a wil inzage in geheime ‘Maggie-contracten’: “Dit kan niet in een democratie, en al zeker niet met belastinggeld”Sp.a-Kamerleden Melissa Depraetere en Karin Jiroflée dienen een wetsvoorstel in om de geheime Maggie-contracten in te zien. Het gaat om contracten die de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid sluit met farmabedrijven over erg dure geneesmiddelen. Volgens sp.a kan dat veel goedkoper. Volgens Het Laatste Nieuws kostte het gebruik van deze middelen ons land tot 500 miljoen euro te veel, terwijl onze buurlanden wel een goedkoper middel gebruiken, merken Depraetere en Jiroflée op. (21/10 09u00 - Het Belang van Limburg)
17x Zo klinkt de nieuwe generiek van FamilieVanaf 4 november starten de afleveringen van Familie met een nagelnieuwe generiek. Die werd ingezongen door Niels Destadsbader en is van de hand van Niels & Wiels. (21/10 08u45 - Het Belang van Limburg)
17x Jonge vrouw slaat studente Anke (20) gebroken neus: “Hopelijk wordt de dader zo snel mogelijk gevonden”De twintigjarige Anke uit Pelt liep woensdagnacht een gebroken neus op tijdens haar avondje uit in het Leuvense. Bij een ruzie om een jas in café Ambiorix gaf een jonge vrouw haar een mokerslag in het gezicht. De dader vluchtte. (21/10 08u30 - Het Nieuwsblad)
17x Drie Amerikaanse soldaten komen om bij gevechtsoefeningDrie Amerikaanse soldaten zijn om het leven gekomen en drie anderen zijn gewond geraakt toen hun gepantserd infanterievoertuig zondag kantelde op een oefenterrein in de staat Georgia. (21/10 08u00 - Het Belang van Limburg)
17x Dalilla Hermans wil niet meer op VRT komen: “Ik ben het gebrek aan respect beu”Schrijfster/opiniemaakster Dalilla Hermans (33) wil nooit meer te zien en te horen zijn op de VRT. Ze kondigde dat zelf aan in een filmpje op haar Instagramaccount. “Nooit heeft iemand bij de VRT me au sérieux genomen. Ik ben dat gebrek aan respect beu. Alsof ze me belachelijk vinden.” Bij de VRT horen ze het in Keulen donderen. (21/10 07u45 - Het Belang van Limburg)
17x Bonte voorzittersrace bij CD&V: na de twaalf apostelen de zeven dwergenHet regent voorzitterskandidaten bij CD&V. Zeven zijn er nu al, en dan heeft Pieter De Crem nog niet eens gezegd wat hij gaat doen. Maar de bonte race zou de stemmen wel eens hopeloos kunnen verdelen. (21/10 06u45 - De Morgen)
17x ‘De Oostfronters zijn toch ook teruggekeerd?’De publieke opinie kan tegenpruttelen zoveel ze wil, de Belgische regering moet de Syrië-strijders onverwijld terughalen, eisen de Gentse advocaten Mohamed Ozdemir en Abderrahim Lahlali. Zij vertegenwoordigen vier Syrië-gangers en hun tien kinderen, die eisen dat België hen terughaalt uit een Koerdisch vluchtelingenkamp en gevangenis. (21/10 06u45 - De Morgen)
17x Vier Syriëgangers dagvaarden de Belgische staatDe advocaten Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir dagvaarden de Belgische staat om één gewonde terrorist, drie IS-weduwen en hun tien kinderen vanuit Syrië naar ons land of een veilige plek in de regio te brengen. (21/10 06u30 - De Morgen)
17x Dodental door onlusten in Chili stijgt tot achtBij een door plunderaars aangestoken brand in een kledingfabriek in de Chileense hoofdstad Santiago zijn zondag vijf mensen om het leven gekomen. Daarmee komt het totale aantal doden dit weekeinde op acht. Brandweermannen vonden de slachtoffers in de fabriek nadat ze het vuur hadden bestreden. (21/10 02u45 - Gelderlander)
17x Geen winnaar presidentsverkiezingen BoliviaDe kans lijkt groot dat er een tweede verkiezingsronde nodig is om te bepalen wie de nieuwe president van Bolivia wordt. Nadat 83 procent van alle stemmen is geteld ligt de huidige president Evo Morales aan kop met ruim 45 procent van de uitgebrachte stemmen. Zijn directe rivaal Carlos Mesa staat op bijna 38 procent. (21/10 02u30 - Reformatisch Dagblad)
17x Weer doden bij uit de hand gelopen protesten in ChiliBij nieuwe uit de hand gelopen protesten in de Chileense hoofdstad Santiago zijn vijf mensen omgekomen. De lichamen werden gevonden in een pakhuis dat door plunderaars in brand was gestoken. Daarmee komt het totaal aantal doden dit weekend op acht. Zaterdagavond kwamen drie mensen om tijdens onlusten de hoofdstad door een brand in een supermarkt. Ook die brand was aangestoken door plunderaars. In Santiago braken twee weken geleden protesten uit tegen de prijsverhoging van metrokaartjes. President Piñera heeft die maatregel gisteren teruggedraaid, maar het blijft onrustig. De demonstranten willen meer hervormingen en ze zijn boos over de hoge kosten van het levensonderhoud. Chili is een van de meest welvarende landen van Latijns-Amerika, maar er is een grote kloof tussen arm en rijk. Noodtoestand en avondklok Sinds vrijdagavond geldt de noodtoestand in Santiago. Op die dag gingen zeker zestien bussen in vlammen op, werden winkels geplunderd en ook andere gebouwen werden in brand gestoken. Inmiddels is er ook een avondklok ingesteld door het leger. De protesten hebben een grote invloed op het openbare leven in de stad. Winkels gaan eerder dicht, veel evenementen gaan niet door en ook het openbaar vervoer ondervindt hinder. Vluchten van en naar het internationale vliegveld zijn geschrapt, omdat vliegtuigpersoneel nauwelijks naar het werk kon komen. Veel passagiers zijn gestrand op de luchthaven. (21/10 02u30 - NOS.nl)
17x De koers van Fugro vliegt vrolijk de lucht inDeze rubriek belicht iedere maandag beursfondsen die in de belangstelling staan. Deze week: Fugro. (21/10 02u15 - NRC Handelsblad)
17x Op weg, maar nergens heenNRC vraagt lezers Nederland in beeld te brengen. Doe zoals de Amerikaanse fotograaf Robert Frank: laat de beelden aan je voorbijtrekken. (21/10 02u15 - NRC Handelsblad)
17x ADE dag 5: Obscure techno tijdens take-over ParadisoVan paneltalks over de danceindustrie tot feestjes diep in de nacht: Het Parool doet verslag van alles rond Amsterdam Dance Event, dat tot en met zondag duurt, in dit liveblog. (21/10 01u15 - Het Parool)
17x ‘Konvooi met SDF-strijders weg uit grensstad’Een groot konvooi heeft de belegerde grensstad Ras al-Ain in Syrië verlaten. Een journalist zag tientallen voertuigen vertrekken, waaronder ambulances. Die zouden gewonden vervoeren en strijders van de door Koerden gedomineerde SDF-militie. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
17x Honderden lopen zwarte mars door BrusselHonderden mensen protesteren zondag in Brussel met een zogenoemde ‘zwarte mars’ tegen de beslissing dat Michel Lelivre, een handlanger van meervoudig moordenaar Marc Dutroux, onder voorwaarden vervroegd kan vrijkomen. (21/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

97x Dalilla Hermans wil niet meer op VRT komen: “Ze nemen me niet au sérieux, dus zal ik er nooit meer op tv komen”21/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Schrijfster/opiniemaakster Dalilla Hermans (33) wil nooit meer te zien en te horen zijn op de VRT. Ze kondigde dat zelf aan in een filmpje op haar Instagramaccount. “Nooit heeft iemand bij de VRT me au sérieux genomen. Ik ben dat gebrek aan respect beu. Alsof ze me belachelijk vinden.” Bij de VRT horen ze het in Keulen donderen.
88x ‘Held van de dag’ brengt stapel bankbiljetten die uit geldautomaat steekt netjes naar de politie21/10 02u30 - Het Laatste Nieuws: Een man uit het Nederlandse Wageningen keek wel even raar op toen hij gisteren geld wilde afhalen aan de Stationsstraat in de stad. Uit de geldlade...
55x De strijd tussen de Koerden en Turkije: een overzicht in drie kaarten21/10 00u00 - VRT NWS: De Turkse inval in Syrisch-Koerdistan of Rojava vormt de zoveelste slag in een strijd voor of tegen een apart Koerdistan, een strijd die iets meer dan een eeuw oud is. Een overzicht in drie kaarten.
52x Zoontje van Delphine Boël kan geen rekening openen omdat hij op zwarte lijst staat21/10 03u15 - Het Nieuwsblad: De niet-erkenning door koning Albert treft nu ook haar kinderen. Dat zegt Delphine Boël in een interview met de Duitse krant Welt. Onlangs wilde ze een spaarrekening openen voor haar zoontje Oscar. “Hoog risiconiveau, zo stond in zijn bankdossier. Mijn elfjarige”, vertelt de kunstenares, die ook nog een dochter heeft.
50x Groene partijen boeken winst in Zwitserland, rechts verliest21/10 02u15 - Het Laatste Nieuws: De twee groene partijen zijn de grote winnaars van de parlementsverkiezingen in Zwitserland. Zo zien ze ook hun zetelaantal in de Nationale Raad...
49x Antwerpse sterkhouders trekken aan de alarmbel na dreun in Mechelen: “Dringend wakker worden”21/10 00u30 - Gazet van Antwerpen: Antwerp leverde op het begin van de wedstrijd na een sof af in Mechelen, waar de Great Old nooit echt indruk wist te maken. Individuele foutjes bij de twee eerste tegengoals én een gebrek aan creativiteit om uit het tij nog te doen keren. De Deurnenaars moeten dringend operatie-rehabilitatie inzetten: “Dit is écht balen, want we hébben de kwaliteit. Maar we kijken tegelijkertijd ook de realiteit in de ogen”, zei een duidelijk misnoegde Wesley Hoedt.
48x Britse regering wil vandaag stemming over brexitdeal, “EU bereid om drie maanden uitstel te geven”21/10 04u30 - Het Laatste Nieuws: De Britse regering wil vanmiddag wel degelijk een nieuwe poging doen om de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis. Dat blijkt volgens The...
48x Groen wint, rechts blijft grootste partij in Zwitserland21/10 02u15 - De Standaard: De twee groene partijen zijn de grote winnaars van de parlementsverkiezingen in Zwitserland. Dat bericht de nationale omroep SRF.
48x Sven Nys: “Wat nu gebeurt is op lange termijn de dood van onze sport”20/10 23u45 - Het Nieuwsblad: Onvrede in veldritland waar zondag verschillende tenoren hun ongenoegen uitten over de vernieuwde wereldbeker die er vanaf volgend seizoen zit aan te komen. Sven Nys noemt die onomwonden “op lange termijn de dood van de sport”, winnaar Eli Iserbyt zegt dat het “zonde is dat de cross zal worden leeg geperst door één superklassement”.
43x Drie Amerikaanse soldaten komen om bij gevechtsoefening in Georgia21/10 03u30 - Het Laatste Nieuws: Drie Amerikaanse soldaten zijn om het leven gekomen en drie anderen zijn gewond geraakt toen hun gepantserd infanterievoertuig tijdens een training...

Statistieken

Artikels:
29358
Gelezen:
24021
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven