zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u00
 
95x Blauwdruk voor fiscale revolutie klaar01:01 Een rapport van de Hoge Raad van Financiën toont de politiek de weg naar een totale fiscale hervorming met onder meer een meerwaardebelasting en het schrappen van de het gros van de aftrekken. Het mod... (18/01 01u15 - De Tijd)
69x PS zet Emir Kir uit partij na ontmoeting met extreemrechtse TurkenEmir Kir, PS-Kamerlid en burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, wordt uit zijn partij gezet. Dat heeft de tuchtcommissie van de Brusselse... (18/01 01u45 - Het Laatste Nieuws)
66x Trump waarschuwt Iran: “Khamenei moet op zijn woorden letten”De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran ervoor dat Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van het land, moet opletten wat hij... (18/01 01u00 - Het Laatste Nieuws)
58x Ook Honduras verhuist ambassade van Tel Aviv naar JeruzalemHonduras gaat zijn ambassade in Israël verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem wanneer Israël een ambassade opent in Tegucigalpa. Dat heeft president... (18/01 00u45 - Het Laatste Nieuws)
57x Youth for Climate kondigt "nationale staking" op 7 februari aanYouth for Climate heeft vrijdag in een persbericht aangekondigd dat er op 7 februari in Brussel een "nationale staking" zal plaatsvinden. De... (18/01 02u30 - Het Laatste Nieuws)
56x Twee garages beschadigd door brand: hond op nippertje uit aanpalende ren bevrijdEen garage op de Herebaan-Oost in Houthalen is vrijdag even voor middernacht bij een uitslaande brand helemaal uitgebrand. De aanpalende garage liep schade op. Het waren toevallige passanten die het vuur opmerkten. Toen ze gingen kijken, zagen ze de vlammen al uit het dak van de ene garage staan. Niemand was thuis in het bijhorende huis. Omdat de passanten gejammer van een hond hoorden, keken ze rond en zagen ze vlakbij de getroffen garage een hondenren staan. Ze wisten het dier nog op het nippertje uit het hok te bevrijden. (18/01 00u45 - Het Belang van Limburg)
53x Luikse blamage voor Limburg UnitedUnited speelde een zwakke wedstrijd in Luik. Toch kon het een achterstand van 16 punten ophalen. In de verlenging stak het even de hand uit naar winst, maar de beperkte kern door de blessures werd fataal. (18/01 00u15 - Het Belang van Limburg)
51x Boeing ontdekt nieuwe softwarefout in 737 MAXDe Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag. Het gaat om het systeem dat in het vliegtuig controleert of andere monitoringsystemen wel correct werken. Boeing is al bezig met de nodige updates en staat daarover ook in contact met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. (18/01 00u00 - VRT NWS)
50x PS zet Emir Kir uit partij na ontmoeting met extreemrechtse TurkenEmir Kir, PS-Kamerlid en burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, wordt uit zijn partij gezet. Dat heeft de tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie beslist, zo maakt de partij vanochtend vroeg bekend. (18/01 02u00 - De Morgen)
49x PS zet Emir Kir uit partij na ontmoeting met extreemrechtse Turken, en dat heeft mogelijk gevolgen voor federale formatieEmir Kir, PS-Kamerlid en burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, wordt uit zijn partij gezet naar aanleiding van zijn ontmoeting met twee... (18/01 08u45 - Het Laatste Nieuws)


47x 75 jaar geleden: Brutale oorlogsmisdaden tijdens de Slag om de Ardennen75 jaar geleden begint de Slag om de Ardennen. Hitler probeert het oorlogstij te keren en laat het Duitse leger de tegenaanval inzetten. Tijdens de zeer brutale slag worden meerdere oorlogsmisdaden gepleegd, vooral door Duitsers, maar ook door Amerikanen. (18/01 00u00 - VRT NWS)
45x Welke auto is de properste voor het milieu? De verschillen zijn klein en diesel is zeker niet de slechtsteStel: je wil een nieuwe auto kopen en je wil zo veel mogelijk rekening houden met propere lucht. Welke auto kies je dan? Wij zetten een elektrische, een auto op waterstof, een diesel, een benzine en een auto op aardgas (CNG) op een rij en zochten het uit. De resultaten zijn verbazend. (18/01 00u00 - VRT NWS)
43x Turkije stuurt vrouwelijke "terrorist" en drie kinderen naar DuitslandEen vermoedelijke IS-strijdster en drie kinderen zijn vrijdag vanuit Turkije aangekomen op de luchthaven van Frankfurt, waar de vrouw is opgepakt.... (18/01 03u15 - Het Laatste Nieuws)
43x 25 tot 31 december 1944: generaal Patton redt BastenakenLees meer > (18/01 00u00 - VRT NWS)
43x Vlaamse topwetenschappers blikken vooruit: Bestaat er tegen 2030 een vaccin tegen kanker?Lees meer > (18/01 00u00 - VRT NWS)
42x De muis verjaagt de vos: Disney laat "Fox" vallen uit 20th Century Fox en Fox Searchlight PicturesLees meer > (18/01 00u00 - VRT NWS)
40x Anuna De Wever keert terug van “educatieve reis”: Youth for Climate kondigt nationale staking aan op 7 februariYouth for Climate heeft vrijdag in een persbericht aangekondigd dat er op 7 februari in Brussel een "nationale staking" zal plaatsvinden. De... (18/01 12u45 - Het Laatste Nieuws)
39x Terugkeer van IS-gezin splijt Noorse politiekDe terugkeer van een Noorse vrouw en haar twee kinderen uit het IS-kalifaat heeft een crisis veroorzaakt in de Noorse coalitie. Premier Erna... (18/01 11u15 - Het Laatste Nieuws)
39x Prostitutie, veel slaag en een hardnekkige doodswens: euthanasieproces legt harde levensloop van Tine blootZe werd geboren met psychische problemen, werd als probleemkind geslagen thuis, raakte verslaafd aan drugs en ging in de prostitutie om haar studies te betalen. Het leven van Tine Nys bleek op de eerste procesdag rond haar dood nog een pak harder dan wat geweten was. En dan wat haar familie vertelde. Toen ze veertien was, wilde ze dood. Op haar 38 vond ze heil in euthanasie. In haar laatste sms stond: “Ik ben volmaakt rustig.” (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
39x De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 17 januari. (18/01 00u00 - VRT NWS)
39x Brussels stroomnet niet klaar voor elektrische auto01:01 In de hoofdstad is 88 procent van de straten niet voorzien op de plaatsing van snellere laadpalen. (17/01 01u15 - De Tijd)
38x Geen spierblessure voor Aster VranckxAster Vranckx startte vrijdagavond voor de tweede keer in zijn nog prille carrière in de Mechelse basis. De zeventienjarige youngster verving de geblesseerde Joachim Van Damme met verve. Vooral na rust kwam hij helemaal in zijn spel. Aan zijn optreden kwam echter vroegtijdig een einde. In minuut 67 ging Vranckx er bij zitten, en liet hij zich vervangen door Sheldon Bateau. Na het laatste fluitsignaal benadrukte Wouter Vrancken dat Vranckx eerder uit voorzorg naar de kant was gegaan. De middenvelder voelde de vermoeidheid toeslaan in de hamstrings en de kuit. Van een spierblessure is dus geen sprake. Voor Vranckx was het zijn vierde competitieduel bij de profs. Eerder op het seizoen deed hij ook al mee tegen Anderlecht, AA Gent en KV Kortrijk. (18/01 00u30 - Gazet van Antwerpen)
38x Amerikaanse beurzen scherpen records verder aan dankzij Chinees-Amerikaans handelsakkoordDe Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag wederom met recordstanden gesloten. De stemming werd nog steeds gesteund door optimisme over het... (17/01 23u45 - Het Laatste Nieuws)
37x Minstens 1.500 euro pensioen: wie krijgt dat vandaag al? En hoe willen partijen dat betalen?Een pensioen van minstens 1.500 euro per maand voor iedereen die lang genoeg werkt: dat idee heeft sinds de verkiezingen haast mythische politieke proporties aangenomen. Welke partijen hebben dat in hun programma staan? Hoe willen ze dat betalen? En zijn er veel mensen die nu al recht hebben op zo'n pensioen? We zochten het voor u uit. (18/01 12u45 - VRT NWS)
36x Onrustwekkende verdwijning: Juliette (14) spoorloos sinds ze gisteren naar school vertrokJuliette Goormans, een 14-jarige meisje uit Namen, is sinds gisterochtend niet meer gezien. Child Focus heeft een opsporingsbericht verspreid. (18/01 10u45 - Het Laatste Nieuws)
36x Kroniek van de week: over het nee van de PS, het kartel N-VA/CD&V en de Rode DuivelsDe voorbije week ging het over de PS, die voor de zoveelste keer zegt niet met de N-VA te willen regeren, het feitelijke kartel N-VA/CD&V en 'het geval' Karel Van Eetvelt. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug. (18/01 05u30 - Knack)
36x Bosbranden en zondvloed teisteren AustraliëDe oostkust van Australië wordt vandaag geteisterd door hevige onweders die leiden tot overstromingen en wegversperringen. Ondertussen bestrijdt de... (18/01 04u00 - Het Laatste Nieuws)
35x 200 Russische passagiers vluchten uit vliegtuig nadat motor in brand schietRussische vakantiegangers die op weg waren van Siberië naar Vietnam zijn moeten vluchten uit hun vliegtuig in Novosibirsk nadat een van de motoren... (18/01 07u45 - Het Laatste Nieuws)
34x Ex-vriendin verkoopt hilarisch portret van Jeff Hoeyberghs op veilingsite… voor 15 euroEen geschilderd portret van Jeff Hoeyberghs met een plastic zak over het hoofd heeft bij een online veiling 15 euro opgebracht. Het doek werd te koop aangeboden door Hoeyberghs’ ex. (18/01 09u15 - Het Nieuwsblad)
33x Zieke hersenen doen ons aan zelfdoding denkenVoor zover bekend is de mens de enige diersoort die zelfdoding kent. Het is dan ook niet zo gek dat wetenschappers naar de ingewikkelde werking van onze hersenen kijken om de neiging tot zelfdoding te verklaren. Want ook ons brein kan falen. (18/01 05u30 - Knack)
32x Polestar viert entree op Autosalon (en belooft de autosector door elkaar te schudden)Polestar was een van de blikvangers van de Brussels Motor Show 2020. De Zweeds-Chinese nieuwkomer, het resultaat van een joint venture tussen Volvo en Zhejiang Geely Holding, belooft de automobielwereld door elkaar te schudden. Het verkooppraatje zit alvast goed: 'We zijn een nieuw merk voor een nieuw decennium.' (18/01 11u30 - Knack)
32x Onrustwekkende verdwijning van 14-jarig meisje in NamenJuliette Goormans, een 14-jarige meisje uit Namen, is sinds gisterochtend niet meer gezien. Child Focus heeft een opsporingsbericht verspreid. (18/01 10u15 - Het Laatste Nieuws)
32x Mysterieus longvirus verspreidt zich: ‘Meer dan 1.700 mensen besmet’De longziekte die in China al twee dodelijke slachtoffers maakte, blijft zich verspreiden en komt nu ook voor in Japan en Thailand. Amerikaanse luchthavens nemen maatregelen. (18/01 08u15 - De Standaard)
32x Naast de bosbranden wordt Australië nu ook geteisterd door zondvloedDe oostkust van Australië wordt vandaag geteisterd door hevige onweders die leiden tot overstromingen en wegversperringen. Ondertussen bestrijdt de... (18/01 07u00 - Het Laatste Nieuws)
32x Tuchtcommissie van PS zet Emir Kir uit partijDe tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie heeft beslist om de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir, uit de partij te zetten. Dat is zaterdag vernomen bij een bron bij de PS-federatie. De voorzitter en twee vice-voorzitters van de PS-federatie hebben de informatie bevestigd. (18/01 04u15 - Knack)
32x 'Impeachmentprocedure gaat invloed hebben op Democratische voorverkiezingen'Donald Trump schreef deze week geschiedenis: hij is de eerste Amerikaanse president die een impeachmentprocedure ondergaat in een verkiezingsjaar. 'De impeachment gaat Super Tuesday nog belangrijker maken dan andere jaren.' (18/01 04u15 - Knack)
31x Vlaams Belang dient klacht in tegen Gentse LEZ-affiches in het ArabischVlaams Belang dient klacht in tegen affiches waarmee het Gentse stadsbestuur Turks en Arabisch sprekende doelgroepen wil informeren over de... (18/01 12u30 - Het Laatste Nieuws)
31x “Kat is geen koelkast, toch zijn regels hetzelfde”: België wil duidelijke garantieregels voor aankoop van dierenStel: je koopt een dwergkonijn, maar later valt dat toch een pak groter uit dan verwacht. Of je dure rashond blijkt eigenlijk een kruising te zijn. Dan heb je recht op garantie. Tot nu, want door nieuwe EU-regels lijkt dat niet meer van toepassing op dieren. Daarom wil minister van Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) eigen regels maken. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
31x Vinger kwijt en pols bijna doorgesneden: stagiair mee verantwoordelijk voor ongeval in plooimachineEen leerling (19) van een Bilzense school krijgt een voorlopige schadevergoeding van 3.600 euro nadat hij zijn hand verminkte op zijn stageplaats in Diepenbeek. Hij verloor zijn rechterpink, meerdere vingers raakten beschadigd en zijn linkerpols werd ei zo na doorgesneden in een plooimachine. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
31x De waarschuwing van SP.A-voorzitter Conner Rousseau: “Nieuwe verkiezingen betekenen einde van het land”Dat hij een jonge snaak is die zich met de doorwinterde politici van ons land moet meten, stoort SP.A-voorzitter Conner Rousseau niet. “Al hun ervaring heeft ons precies ook niet verder geholpen, hé?”, klinkt het zelfbewust aan de vooravond van zijn eerste nieuwjaarsspeech. Maar dat neemt niet weg dat hij snel een uitweg wil uit de politiek impasse. “Ik geloof in dit land, maar dan moet je wel bewijzen dat het systeem werkt.” (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
31x Geen Big Ben maar speech Johnson bij ‘viering’ brexitBritten die de breuk met de Europese Unie op 31 januari uitbundig willen vieren, moeten zich tevreden stellen met lichtshows, wapperende vlaggen, een geprojecteerde klok en een speech van premier Boris Johnson. De beroemde en geliefde Big Ben krijgen ze niet te horen. (18/01 02u00 - Gelderlander)
30x “Frustrerend en vernederend”: Japanse moet zwangerschapstest ondergaan alvorens ze vliegtuig op magGrote consternatie bij Midori Nishida: de 25-jarige Japanse wilde in november van Hong Kong naar de Noordelijke Marianen vliegen om haar ouders te... (18/01 13u30 - Het Laatste Nieuws)
30x De kleinste man ter wereld die kan stappen, is overleden op 27-jarige leeftijdDe Nepalees Khagendra Thapa Magar is overleden. Hij werd 27 jaar oud. Magar was volgens Guinness World Records de kleinste man ter wereld die zelfstandig kon stappen. Op zijn achttiende verjaardag mat hij 67,08 centimeter. Magar stierf in een ziekenhuis in Nepal aan de gevolgen van een longontsteking. (18/01 12u45 - VRT NWS)
30x PS zet burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node uit partij na ontmoeting met uiterst rechtse Turkse collega'sDe tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie heeft beslist om de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir, uit de partij te zetten. Dat meldt de Brusselse PS. Ze doet dat nadat hij 2 uiterst rechtse Turkse collega's heeft ontmoet. (18/01 09u15 - VRT NWS)
30x 7.000 lolly’s zetten situatie bij De Lijn extra op scherp: “Dit pikken we niet”De topman van De Lijn licht zijn personeel pas over een tweetal weken in over de resultaten van een tevredenheidsmeting, maar de socialistische vakbond trekt die nu al in twijfel. De reden daarvoor: een lolly. Elke medewerker kreeg er één, om hen eraan te herinneren de enquête in te vullen. Maar sommigen waren daar zo door geaffronteerd dat ze weigerden. “Letterlijk een zoethoudertje, en dat pikken ze niet.” (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
30x Geen Big Ben maar speech Johnson bij ‘viering’ brexitBritten die de breuk met de Europese Unie op 31 januari uitbundig willen vieren, moeten zich tevreden stellen met lichtshows, wapperende vlaggen, een geprojecteerde klok en een speech van premier Boris Johnson. De beroemde en geliefde Big Ben krijgen ze niet te horen. (18/01 02u00 - BN/DeStem)
30x Geen Big Ben maar speech Johnson bij ‘viering’ brexitBritten die de breuk met de Europese Unie op 31 januari uitbundig willen vieren, moeten zich tevreden stellen met lichtshows, wapperende vlaggen, een geprojecteerde klok en een speech van premier Boris Johnson. De beroemde en geliefde Big Ben krijgen ze niet te horen. (18/01 02u00 - De Stentor)
30x Geen Big Ben maar speech Johnson bij ‘viering’ brexitBritten die de breuk met de Europese Unie op 31 januari uitbundig willen vieren, moeten zich tevreden stellen met lichtshows, wapperende vlaggen, een geprojecteerde klok en een speech van premier Boris Johnson. De beroemde en geliefde Big Ben krijgen ze niet te horen. (18/01 02u00 - AD.nl)
30x Honduras verplaatst ambassade Israël van Tel Aviv naar JeruzalemHonduras gaat zijn ambassade in Israël verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem zodra Israël zoals afgesproken een ambassade opent in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa. Dat heeft president Juan Orlando Hernández vrijdag aangekondigd. (18/01 01u30 - Gelderlander)
30x Nu al een chouchou: groeidiamant Aster Vranckx (17) grijpt kans tegen StandardHij is dé groeidiamant van KV Mechelen. Aster Vranckx (17) kreeg voor het eerst sinds 20 september vorig jaar nog eens zijn kans. De middenvelder... (18/01 01u30 - Het Laatste Nieuws: Sport)
30x Vroeg doelpunt van Vachiberadze beslissend voor Lommel SKHet kostte weer bloed, zweet en tranen, maar Lommel pakte dankzij een vroeg doelpunt van Vachiberadze de scalp van Lokeren: 1-0. Het team van Peter Maes krijgt zo opnieuw wat meer ademruimte, Stijn Vreven en co zinken (weer) dieper weg in het moeras. (18/01 00u00 - Het Belang van Limburg)
30x Gemaskerde dieven stelen geld vispremieIn de nacht van donderdag op vrijdag is in het visserslokaal De Blokhut van vzw Meylandtvissers ingebroken. De dieven gingen aan de haal met het geld van de vispremie. (17/01 23u45 - Het Belang van Limburg)
30x Herman Van Rompuy geeft geen interviews meer over politiekOud-premier Herman Van Rompuy (CD&V) geeft voortaan geen interviews meer over de politiek. Dat bevestigt zijn voormalige woordvoerder Dirk De Backer. In De Afspraak op Vrijdag liet Van Rompuy nog een laatste keer in zijn kaarten kijken. (17/01 22u30 - De Standaard)
29x Boris Johnson onthult plannen: zo vieren Britten "Brexit Day"De Britse premier Boris Johnson heeft de plannen voor 'Brexit day' uit de doeken gedaan. Op 31 januari verlaat het Verenigd Koninkrijk officieel de Europese Unie. Dat zal uitbundig gevierd worden met lichtshows, een aftelklok op de ambtswoning van de premier en een speciale brexitmunt. De beroemde Big Ben zal niet luiden, de klokken worden momenteel gerestaureerd. (18/01 08u00 - VRT NWS)
29x Belgen onderschatten maandelijkse kosten: zo duur is de autoWe betalen maandelijks gemiddeld 400 euro aan brandstof, verzekeringen, belastingen en onderhoud van onze auto. Nochtans is maar 10,7 procent van de bestuurders zich daar echt van bewust, blijkt uit een enquête. (18/01 07u45 - De Morgen)
29x Sommelier Shannah Zeebroek: 'Ik wil een opstand organiseren'Wie is Shannah Zeebroek, die samen met haar man Willem Hiele het gelijknamige restaurant aan zee uitbaat? Voor het eerst vertelt ze over haar liefde voor filosofie en haar moeilijke jeugd. 'Ik zal mezelf altijd blijven pushen: doordoen, Shannah, komaan.' (18/01 05u30 - Knack)
29x Vlaanderen wil geslachtsvrije verkeersborden: “Zal wereld niet veranderen, maar is een stap in de goede richting”Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) ziet wel wat in het initiatief van de Zwitserse stad Genève. Die heeft een hele resem verkeersborden in de stad gender- of geslachtsneutraal gemaakt. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
29x Vanden Borre krijgt mini-contract bij Anderlecht, cruciaal duel met Club Brugge haalt hij nietAnthony Vanden Borre (32) is officieel weer een Anderlecht-speler. Hij heeft een paars-witte aansluitingskaart en via een mini-contract wordt hij ook betaald. Zijn loon kan stelselmatig groeien als hij zich bewijst. Al zal dat nog niet het geval zijn in de levensbelangrijke topper tegen Club Brugge, want zo ver staat de rechtsback nog niet.Jürgen Geril (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
29x Hang een oude jas op en wees niet bang voor wat minder licht: zo maak je je tuin vogelvriendelijkIn heel Vlaanderen liggen volgend weekend weer tal van vogelliefhebbers op de loer, alert voor gefladder en gekwetter van alle aard. Maar hoe lok je onze gevederde vrienden nu naar je tuin? Ontdek op onderstaande tekening om te ontdekken wat je kan doen om je tuin meer vogelvriendelijk te maken. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
29x ANDRÉ VAN DUIN: ’Zo verloor ik mijn grote liefde…’Samen met zijn ernstig zieke man MARTIN ELFERINK (55) zweeg ANDRÉ VAN DUIN (72) maandenlang over het drama wat zich in hun beider leven voltrok. Vandaag, in de week na het overlijden van zijn echtgenoot en grote liefde, doet hij aan PRIVÉ’s EVERT SANTEGOEDS eenmalig zijn verhaal over de vergeefse strijd tegen botkanker, de donkere periode waarin álles tegen zat, tot het onvermijdelijke einde afgelopen maandag. „Daar ging het busje met Martin de gracht af, bij het stoplicht naar links, en dat was het…” (18/01 00u30 - De Telegraaf: Privé)
29x Matchwinnaar Avenatti: “Dit is een grote bevrijding’Invaller Felipe Avenatti (26) kroonde zich tot matchwinnaar. In het slot schoot hij Standard naar een felbevochten zege tegen KV Mechelen. Met een... (18/01 00u30 - Het Laatste Nieuws: Sport)
29x Rouches krijgen onterechte corner en profiteren met goal: “Nooit goed als referee achteraf ‘sorry’ komt zeggen”Ongeloof bij KV Mechelen net voor minuut 70. Scheidsrechter Wesley Alen wees naar de cornervlag, terwijl Standard-spits Obbi Oulare en niet... (18/01 00u30 - Het Laatste Nieuws: Sport)
28x PS zet burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node uit partij na ontmoeting uiterst rechtse Turkse collega'sDe tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie heeft beslist om de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir, uit de partij te zetten. Dat meldt de Brusselse PS. Ze doet dat nadat hij 2 uiterst rechtse Turkse collega's heeft ontmoet. (18/01 08u00 - VRT NWS)
28x Recordaantal klachten na uitspraken Jeff HoeyberghsHet Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft een record van 1.489 klachten ontvangen na de uitspraken die plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs deed tijdens een lezing voor Gentse studenten. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
28x Honduras verplaatst ambassade Israël van Tel Aviv naar JeruzalemHonduras gaat zijn ambassade in Israël verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem zodra Israël zoals afgesproken een ambassade opent in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa. Dat heeft president Juan Orlando Hernández vrijdag aangekondigd. (18/01 01u30 - BN/DeStem)
28x Honduras verplaatst ambassade Israël van Tel Aviv naar JeruzalemHonduras gaat zijn ambassade in Israël verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem zodra Israël zoals afgesproken een ambassade opent in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa. Dat heeft president Juan Orlando Hernández vrijdag aangekondigd. (18/01 01u30 - De Stentor)
27x Brand in beroemd Parijs restaurant la Rotonde: “Vermoedelijk kwaad opzet”Het beroemde Parijse restaurant La Rotonde is deze ochtend getroffen door een brand. Dat melden Franse media. Het vuur kon relatief snel geblust... (18/01 14u00 - Het Laatste Nieuws)
27x Lichaam van man uit de Maas gehaald in HoeiIn Hoei is deze ochtend een lichaam uit de Maas gehaald. Dat meldt de brandweerzone Hemeco. (18/01 12u45 - Het Laatste Nieuws)
27x Emir Kir: politoloog Dave Sinardet verwacht 'verregaande gevolgen voor PS in Brussel'Voor de vorming van een federale regering zal de beslissing van de Brusselse PS om Kamerlid Emir Kir uit de partij te zetten, weinig gevolgen hebben, analyseert politoloog Dave Sinardet (VUB). 'De gevolgen zullen vooral voor de Brusselse PS zijn, die jaren nodig zal hebben om dit uitgelegd te krijgen aan zijn achterban en nieuwe gezichten te vinden die electoraal even sterk staan als Kir.' (18/01 12u30 - Knack)
27x Dit denken de toppers op de Australian Open van de comeback van Kim ClijstersKim Clijsters had er op de Australian Open haar tweede comeback moeten maken, maar een knieblessure dwingt haar tot uitstel. Sport/Voetbalmagazine peilde bij de toppers op de eerste grandslam van het tennisjaar naar hun verwachtingen bij de 'Kimback'. (18/01 12u00 - Knack)
27x Lolly-actie schiet in het verkeerde keelgat bij De Lijn-chauffeursDe topman van De Lijn licht zijn personeel pas over een tweetal weken in over de resultaten van een tevredenheidsmeting, maar de socialistische vakbond trekt die nu al in twijfel. De reden daarvoor: een lolly. Elke medewerker kreeg er één, om hen eraan te herinneren de enquête in te vullen. Maar sommigen waren daar zo door geaffronteerd dat ze weigerden. (18/01 10u15 - De Standaard)
27x Lichtshows, een aftelklok, maar geen Big Ben: dit staat Britten te wachten op "Brexit Day"De Britse premier Boris Johnson heeft de plannen voor 'Brexit day' uit de doeken gedaan. Op 31 januari verlaat het Verenigd Koninkrijk officieel de Europese Unie. Dat zal uitbundig gevierd worden met lichtshows, een aftelklok op de ambtswoning van de premier en een speciale brexitmunt. De beroemde Big Ben zal niet luiden, de klokken worden momenteel gerestaureerd. (18/01 09u15 - VRT NWS)
27x Mogelijk smeltende sneeuw en korrelhagel vanavondNa een relatief warme week wordt het opnieuw iets kouder dit weekend. Opgelet: er wordt op enkele plaatsen in het binnenland winterse neerslag verwacht, meldt het KMI. (18/01 07u45 - De Standaard)
27x André Gantman: ‘Zoek maar eens de verschillen tussen Aalst carnaval 2019 en carnaval in Mainz 1939’‘Hoelang nog zullen de Joden de maatschappij moreel blijven gijzelen.’ Het was die reactie tijdens de heisa over Aalst carnaval die André Gantman (79) aanzette tot het schrijven van zijn boek: Het Auschwitz-gen. Nu, na een hetze rond de kazerne Dossin waar hij bestuurder is, komt het boek uit. (18/01 07u30 - De Morgen)
27x Debbie is de laatste vrouw in ‘Kamp Waes’: “Ik ging al tegen mijn grenzen, maar nooit zo ver als nu”In haar tienerjaren moesten ze haar in de turnles nog vooruit sleuren, nu blijft de Antwerpse Debbie Verstraeten (37) als enige vrouw over in het loodzware ‘Kamp Waes’. “Maar ik zie er stoerder uit dan ik ben”, zegt ze over haar imago. Ze is vooral een “strever”, die alles overheeft voor haar doel. Zélfs vlees eten, ook al was ze al vijftien jaar vegetariër. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
27x Trump waarschuwt Iran: ‘Khamenei moet op zijn woorden letten’De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran ervoor dat Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van het land, moet opletten wat hij zegt. Trump reageerde daarmee op de harde woorden die Khamenei sprak richting de VS tijdens het vrijdaggebed, waarbij hij voor het eerst sinds 2012 als voorganger optrad. (18/01 02u30 - Gelderlander)
27x Trump waarschuwt Iran: ‘Khamenei moet op zijn woorden letten’De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran ervoor dat Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van het land, moet opletten wat hij zegt. Trump reageerde daarmee op de harde woorden die Khamenei sprak richting de VS tijdens het vrijdaggebed, waarbij hij voor het eerst sinds 2012 als voorganger optrad. (18/01 02u30 - BN/DeStem)
27x Trump waarschuwt Iran: ‘Khamenei moet op zijn woorden letten’De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran ervoor dat Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van het land, moet opletten wat hij zegt. Trump reageerde daarmee op de harde woorden die Khamenei sprak richting de VS tijdens het vrijdaggebed, waarbij hij voor het eerst sinds 2012 als voorganger optrad. (18/01 02u30 - AD.nl)
27x Sport Kort: Chelsea moet Pulisic tot midden februari missenIn de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan de meest uiteenlopende gebeurtenissen in de sportwereld: van voetbal tot darts, van tennis tot golf, van atletiek tot wielrennen en alles daartussenin. (18/01 00u45 - Telegraaf: Sport)
27x Van Basten-goal voor Pattynama van TelstarShayne Pattynama maakte vanavond zijn eerste doelpunt voor Telstar - en wat voor één. De middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van FC Utrecht nam een voorzet van Ilias Bronkhorst vol op de slof en liet Excelsior-doelman Alessandro Damen kansloos. Het deed veel denken aan de magische goal van Marco van Basten in de EK-finale tegen de Sovjet-Unie. (18/01 00u45 - AD: Sport)
27x Hoongelach voor nieuwe bed Romelu LukakuWie de top wil bereiken, moet groot denken, zal de Belgische profvoetballer en Internazionale-ster Romelu Lukaku hebben gedacht. Ook thuis. Maar de foto’s die Lukaku van zijn slaapkamer maakte, krijgen de wind van voren. (18/01 00u00 - De Telegraaf)
27x Zanger krijgt hartinfarct tijdens benefietconcert voor AustraliëEen oprichter van de Australische band The Wiggles heeft een hartinfarct gekregen tijdens een benefietconcert in Sydney. Zanger Greg Page (48)... (17/01 23u00 - Het Laatste Nieuws)
26x MG: terug van 20 jaar weggeweestHet laatste wapenfeit van MG dateert van 2005, het jaar waarin MG Rover Group de boeken neerlegde. Het failliet van de Engelse autogroep betekende ook het voorlopige einde van MG. Na een afwezigheid van 20 jaar op het Europese vasteland maakt het roemrijke Engelse automerk immers zijn rentree, weliswaar onder de vlag van het Chinese SAIC. (18/01 11u45 - Knack)
26x ‘Exit Emir Kir uit PS maakt paars-groen onmogelijk’De tuchtcommissie van de PS heeft Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten Node, uit de partij gezet. Een opmerkelijke beslissing met mogelijk verstrekkende gevolgen. Hoofdredacteur en Brusselaar Bart Eeckhout legt uit. (18/01 11u00 - De Morgen)
26x Euthanasie bij psychisch lijden: 'De psychiatrie is heel lang paternalistisch geweest'Euthanasie bij psychische aandoeningen is controversieel. De meningen van psychiaters zijn niet alleen erg verdeeld, ook hun kennis van de euthanasiewetgeving laat soms te wensen over. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Frank Schweitser. 'Wat heb je er als patiënt aan dat iemand je zegt: ooit zul je misschien wel beter worden?' (18/01 09u45 - Knack)
26x Flyers uitdelen of zichzelf vastlijmen aan auto's: Extinction Rebellion voert actie op het AutosalonOp de voorlaatste dag van het Autosalon in Brussel wil de radicale klimaatorganisatie Extinction Rebellion actievoeren tegen wat ze het 'Leugensalon' noemt. De activisten kunnen kiezen uit allerlei acties, van laagdrempelige, zoals flyers uitdelen, naar meer gevorderde, zoals het zichzelf vastlijmen aan auto's. En dat springt natuurlijk in het oog. 'Zo willen wij ruimte claimen om onze boodschap, die nog te weinig gehoord wordt, over te brengen.' (18/01 09u15 - VRT NWS)
26x ‘Tine zou zich omdraaien in haar graf’: eerste schaakstukken neergezet op euthanasieproces‘Tine heeft tot op haar sterfbed aan haar familie gevraagd om de artsen die haar hadden geholpen niet lastig te vallen. Nu worden ze vervolgd voor gifmoord. Mocht Tine dit weten, ze zou zich omdraaien in haar graf.’ Dag 1 van het euthanasieproces in Gent. (18/01 07u30 - De Morgen)
26x Grote Amerikaanse pick-uptrucks steeds populairder in ons land, maar horen ze wel thuis op onze wegen?Lees meer > (18/01 07u00 - VRT NWS)
26x Gent krijgt dan toch een biomassacentraleDe biomassacentrale die vier jaar geleden door toenmalig minister Annemie Turtelboom werd afgeschoten, komt er toch. In een fel afgeslankte versie... (18/01 04u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Visagiste test 10 soorten tissues: “In sommige wil je echt je neus niet snuiten”De verkoudheden zijn alweer goedkoop dezer dagen. Een doos vol degelijke tissues komt momenteel dus heel goed van pas. Geen last van ziektekiemen? Dan kun je er ook make-upborstels mee reinigen of gemors opruimen. Visagiste Fien Quagebeur testte tien tissueboxes en maakt een onderscheid tussen praktisch en comfortabel. “In sommige doekjes wil je echt je neus niet snuiten”, luidt haar verdict. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
26x Honduras verplaatst ambassade Israël van Tel Aviv naar JeruzalemHonduras gaat zijn ambassade in Israël verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem zodra Israël zoals afgesproken een ambassade opent in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa. Dat heeft president Juan Orlando Hernández vrijdag aangekondigd. (18/01 01u30 - AD.nl)
26x Chelsea maand zonder PulisicChelsea kan waarschijnlijk tot midden februari niet beschikken over Christian Pulisic. De Amerikaanse international was geblesseerd uitgevallen in het duel met Brighton & Hove Albion op 1 januari (1-1) en is sindsdien niet meer in actie gekomen. Pulisic heeft last van een spierblessure in het bovenbeen. (18/01 00u15 - BN/DeStem)
26x Thuis loopt een vrouw het meeste gevaarTrouw bracht van één jaar alle zaken in kaart, waarin een vrouw werd gedood door haar levenspartner of ex-partner. Zulk geweld is nog altijd een van de meest voorkomende levensdelicten. (18/01 00u15 - Trouw)
26x LIVE (13u30). Tottenham trekt naar Watford• 23ste speeldag Premier League • Aftrap: 13u30 • Vicarage Road • Tottenham staat achtste, Watford zeventiende (18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
26x Chelsea maand zonder PulisicChelsea kan waarschijnlijk tot midden februari niet beschikken over Christian Pulisic. De Amerikaanse international was geblesseerd uitgevallen in het duel met Brighton & Hove Albion op 1 januari (1-1) en is sindsdien niet meer in actie gekomen. Pulisic heeft last van een spierblessure in het bovenbeen. (18/01 00u15 - De Stentor)
26x Verdachten grootste sigarettensmokkel ooit blijven in de celDe acht verdachten van de grootste sigarettensmokkel ooit in ons land blijven in de cel. De onderzoeksrechter heeft ze aangehouden op verdenking van sluikinvoer. (17/01 23u45 - Gazet van Antwerpen)
26x Het in een muur gevonden schilderij blijkt een echte Gustav KlimtKunstkenners bevestigen dat het schilderij dat vorige maand toevallig in de muur van een kunstgalerij is ontdekt, effectief van de hand is van Gustav Klimt. Het schilderij 'Portret van een dame' is ruim 20 jaar geleden gestolen uit diezelfde galerij. Hoe het schilderij daar is beland, is onduidelijk. (17/01 21u30 - VRT NWS)
25x Extinction Rebellion verstoort Autosalon: verschillende actievoerders opgepakt nadat ze zich vastketenen in auto’sExtinction Rebellion voert vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. De actievoerders... (18/01 14u30 - Het Laatste Nieuws)
25x Zeventienjarige opgepakt voor aanval op buschauffeur die tien messteken kreegDe lokale politie van de zone Hekla (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) heeft vrijdag een 17-jarige opgepakt in het onderzoek naar de aanval op een 58-jarige buschauffeur aan het station van Kontich. Dat meldt het Antwerpse parket zaterdag. De tiener werd intussen al voor de jeugdrechter geleid, die besliste om hem in een gesloten instelling te plaatsen. (18/01 13u30 - De Standaard)
25x Wouter en Barbara Torfs: ‘Wij hebben jarenlang lief en leed gedeeld. Wij geven ontzettend veel om elkaar’De oudste is 62 en sleepte als CEO van Torfs meermaals de prijs voor de beste werkgever in de wacht. De jongste is 54, deelde 22 jaar lief, leed én een bureau met die CEO. Wouter en Barbara Torfs, neef en nicht. (18/01 13u30 - De Morgen)
25x Lieven Scheire over het verdienmodel achter uw DNA: 'We leven in de cowboytijd'Verdient u binnenkort grof geld in ruil voor uw DNA? Lieven Scheire vlooit het uit in een zaalshow en een boek. 'We zullen pas over twintig jaar weten wat we nu hadden moeten reguleren.' (18/01 11u45 - Knack)
25x Dorstige koala likt regenwater van straat in AustraliëIn het zuidoosten van Australië heeft het de voorbije dagen nog eens geregend. Goed nieuws, zou je denken, voor de door bosbranden geteisterde regio. Maar op sommige plaatsen viel er ook te veel water, met overstromingen tot gevolg. Al was deze koala nabij Moree toch vooral blij met het water. (18/01 11u00 - De Standaard)
25x Schilderij dat in een muur is gevonden, blijkt een echte Gustav KlimtKunstkenners bevestigen dat het schilderij dat vorige maand toevallig in de muur van een kunstgalerij is ontdekt, effectief van de hand is van Gustav Klimt. Het schilderij 'Portret van een dame' is ruim 20 jaar geleden gestolen uit diezelfde galerij. Hoe het schilderij daar is beland, is onduidelijk. (18/01 10u30 - VRT NWS)
25x Geslachtsvrije verkeersborden in Vlaanderen? 'Goed idee'Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) ziet wel wat in het initiatief van de Zwitserse stad Genève. Die heeft een hele resem verkeersborden in de stad gender- of geslachtsneutraal gemaakt. (18/01 09u00 - De Standaard)
25x En toen werden de schermen blauw: reconstructie van de cyberaanval op PicanolMaandag zullen arbeiders in de fabrieken van Picanol weer langzaam het werk hernemen. De productie zal een week nagenoeg volledig stilgelegen hebben door een cyberaanval die de computersystemen overnam. Een reconstructie. ‘We ondervinden nu pas hoe afhankelijk we zijn van de technologie.’ (18/01 07u30 - De Morgen)
25x Tones and I breekt Ultratop-record met ‘Dance monkey’ en stoot na 13 jaar de Fixkes van de troonZe dook vorige zomer op uit het niets, maar intussen kan iedereen ter wereld het refrein van haar catchy Dance monkey meezingen. De Australische Tones and I (19) mag nu ook een Vlaams record op haar conto schrijven: haar hit prijkt intussen al voor de zeventiende week op nummer 1 in de Ultratop 50. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
25x Ibiza en Mallorca pakken dranktoerisme op eilanden aanDe lokale overheid van de Balearen heeft vrijdag een wet goedgekeurd die het overtollige alcoholgebruik op de Spaanse eilanden Ibiza en Mallorca moet aanpakken, meldt de regiopresident van de eilandengroep op Twitter. (18/01 01u30 - Nu.nl)
25x Bij oorlogsdreiging liggen bedrieglijke reflexen altijd op de loerWat een racistische kop boven een diplomatieke analyse over de Iran-crisis, vond een lezer: Trump spreekt de taal die het Midden-Oosten verstaat. (18/01 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
25x Tussen China en de VS moet Europa niet vergeten dat het zelf ook een reus isHet tafereel is inmiddels bekend: het Oval Office in het Amerikaanse Witte Huis, president Trump die een groot wit document van zijn handtekening voorziet, met vice-president… (18/01 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
25x Geen spierblessure voor Aster VranckxAster Vranckx startte vrijdagavond voor de tweede keer in zijn nog prille carrière in de Mechelse basis. De zeventienjarige youngster verving de geblesseerde Joachim Van Damme met verve. Vooral na rust kwam hij helemaal in zijn spel. Aan zijn optreden kwam echter vroegtijdig een einde. In minuut 67 ging Vranckx er bij zitten, en liet hij zich vervangen door Sheldon Bateau. Na het laatste fluitsignaal benadrukte Wouter Vrancken dat Vranckx eerder uit voorzorg naar de kant was gegaan. De middenvelder voelde de vermoeidheid toeslaan in de hamstrings en de kuit. Van een spierblessure is dus geen sprake. Voor Vranckx was het zijn vierde competitieduel bij de profs. Eerder op het seizoen deed hij ook al mee tegen Anderlecht, AA Gent en KV Kortrijk. (18/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
25x Hoongelach voor nieuw bed Romelu LukakuWie de top wil bereiken, moet groot denken, zal de Belgische profvoetballer en Internazionale-ster Romelu Lukaku hebben gedacht. Ook thuis. Maar de foto’s die Lukaku van zijn slaapkamer maakte, krijgen de wind van voren. (18/01 00u15 - De Telegraaf)
25x LIVE (20u30). AA Gent krijgt Moeskroen over de vloer• 22ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u30 • Ghelamco Arena • Raapt Moeskroen iets in Oost-Vlaanderen? (18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
25x LIVE (20u). Wat doet STVV in zijn eerste wedstrijd onder Milos Kostic?• 22ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u • Stayen • Eerste match van nieuwe coach Kostic bij STVV (18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
25x LIVE (20u). Oostende en Waasland-Beveren willen de kloof op Cercle vergroten• 22ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u • Versluys Arena • Oostende heeft één puntje meer dan de Waaslanders (18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
25x LIVE (18u). Charleroi verdedigt tegen Eupen haar tweede plek• 22ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u • Kehrweg • Charleroi wil tegen Eupen zijn tweede plek behouden (18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
25x LIVE (15u30). Witsel en Thorgan Hazard nemen het op tegen Augsburg• 18de speeldag Bundesliga • Aftrap: 15u30 • WWK ARENA • Dortmund staat vierde, Augsburg tiende (18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
25x LIVE (20u45). Napoli heeft tegen Fiorentina dringend nood aan punten• 20ste speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • Stadio San Paolo • Dries Mertens is twijfelachtig met last aan de adductoren (18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
25x LIVE (16u). Topduel in Spanje: Real Madrid krijgt het bezoek van Sevilla• 20ste speeldag La Liga • Aftrap: 20u • Bernabéu • Real Madrid deelt de leiding met Barcelona, Sevilla staat op een gedeelde derde plek (18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
25x LIVE (16u). Speelt De Bruyne weer een belangrijke rol bij City tegen Crystal Palace?• 23ste speeldag Premier League • Aftrap: 16u • Etihad Stadium • De Bruyne bij City, Benteke bij Crystal Palace (18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
25x Chelsea maand zonder PulisicChelsea kan waarschijnlijk tot midden februari niet beschikken over Christian Pulisic. De Amerikaanse international was geblesseerd uitgevallen in het duel met Brighton & Hove Albion op 1 januari (1-1) en is sindsdien niet meer in actie gekomen. Pulisic heeft last van een spierblessure in het bovenbeen. (18/01 00u15 - AD.nl)
25x Aandelentips om binnen tien jaar te oogsten18:00 Welke aandelen kunnen het komende decennium uitblinken? Negen experts geven hun tips. Met kwaliteitsholdings en enkele solide bedrijven die leiden in megatrends als duurzaamheid, technologie of vergri... (17/01 18u01 - De Tijd)
25x N-VA: ‘Democratie heeft vandaag gewonnen van de achterkamerpolitiek’Zakia Khattabi, ex-covoorzitter van Ecolo, wordt geen rechter bij het Grondwettelijk Hof. Ze behaalde ook bij een tweede stemming in de Senaat geen tweederdemeerderheid. N-VA was tegen haar kandidatuur. ‘We zullen ons blijven verzetten’, klinkt het op Twitter. (17/01 17u00 - De Standaard)
24x Extinction Rebellion voert actie op AutosalonExtinction Rebellion voert vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. De actievoerders... (18/01 13u45 - Het Laatste Nieuws)
24x ‘Voor de katholieke kerk is de buit al binnen’: eerste schaakstukken neergezet op euthanasieproces‘Tine heeft tot op haar sterfbed aan haar familie gevraagd om de artsen die haar hadden geholpen niet lastig te vallen. Nu worden ze vervolgd voor gifmoord. Mocht Tine dit weten, ze zou zich omdraaien in haar graf.’ Dag 1 van het euthanasieproces in Gent. (18/01 10u30 - De Morgen)
24x Massale vissterfte in Australië nadat as van bosbranden in rivier stroomtNaar schatting honderdduizenden vissen zouden gestorven zijn in het door bosbranden zwaar geteisterde New South Wales nadat as en slib door de... (18/01 09u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Opnieuw kans op uitbarsting vulkaan Taal: meer dan 162.000 mensen geëvacueerdMeer dan 162.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten door de activiteit van de vulkaan Taal, ten zuiden van de Filipijnse hoofdstad Manilla. De... (18/01 09u30 - Het Laatste Nieuws)
24x De meteoriet is toch weer de hoofdverdachte bij het uitsterven van de dinosauriërsHet was toch echt een meteoriet die de dino deed uitsterven, concluderen onderzoekers. Zij weerleggen de theorie dat vulkaanuitbarstingen er iets mee te maken zouden hebben. (18/01 07u45 - De Morgen)
24x CLUBNIEUWS. AA Gent haalt Godeau weg bij Moeskroen, slecht nieuws voor AntwerpDe Jupiler Pro League werd vrijdagavond weer op gang getrapt, met een stevige dosis nieuws als resultaat. Een overzicht vindt u op deze pagina. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x Wij polderen onze neoliberale ondergang tegemoet‘Er zijn twee verschillende visies over water. De ene mening, die ik extreem vind, wordt vertegenwoordigd door ngo’s die blijven doordrammen over hoe water tot een publiek recht… (18/01 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
24x ANDRÉ VAN DUIN: ’Zo verloor ik mijn grote liefde…’Samen met zijn ernstig zieke man MARTIN ELFERINK (55) zweeg ANDRÉ VAN DUIN (72) maandenlang over het drama wat zich in hun beider leven voltrok. Vandaag, in de week na het overlijden van zijn echtgenoot en grote liefde, doet hij aan PRIVÉ’s EVERT SANTEGOEDS eenmalig zijn verhaal over de vergeefse strijd tegen botkanker, de donkere periode waarin álles tegen zat, tot het onvermijdelijke einde afgelopen maandag. „Daar ging het busje met Martin de gracht af, bij het stoplicht naar links, en dat was het…” (18/01 00u45 - De Telegraaf)
24x Geen spierblessure voor Aster VranckxAster Vranckx startte vrijdagavond voor de tweede keer in zijn nog prille carrière in de Mechelse basis. De zeventienjarige youngster verving de geblesseerde Joachim Van Damme met verve. Vooral na rust kwam hij helemaal in zijn spel. Aan zijn optreden kwam echter vroegtijdig een einde. In minuut 67 ging Vranckx er bij zitten, en liet hij zich vervangen door Sheldon Bateau. Na het laatste fluitsignaal benadrukte Wouter Vrancken dat Vranckx eerder uit voorzorg naar de kant was gegaan. De middenvelder voelde de vermoeidheid toeslaan in de hamstrings en de kuit. Van een spierblessure is dus geen sprake. Voor Vranckx was het zijn vierde competitieduel bij de profs. Eerder op het seizoen deed hij ook al mee tegen Anderlecht, AA Gent en KV Kortrijk. (18/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: Sport)
24x Geen spierblessure voor Aster VranckxAster Vranckx startte vrijdagavond voor de tweede keer in zijn nog prille carrière in de Mechelse basis. De zeventienjarige youngster verving de geblesseerde Joachim Van Damme met verve. Vooral na rust kwam hij helemaal in zijn spel. Aan zijn optreden kwam echter vroegtijdig een einde. In minuut 67 ging Vranckx er bij zitten, en liet hij zich vervangen door Sheldon Bateau. Na het laatste fluitsignaal benadrukte Wouter Vrancken dat Vranckx eerder uit voorzorg naar de kant was gegaan. De middenvelder voelde de vermoeidheid toeslaan in de hamstrings en de kuit. Van een spierblessure is dus geen sprake. Voor Vranckx was het zijn vierde competitieduel bij de profs. Eerder op het seizoen deed hij ook al mee tegen Anderlecht, AA Gent en KV Kortrijk. (18/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
24x Geen spierblessure voor Aster VranckxAster Vranckx startte vrijdagavond voor de tweede keer in zijn nog prille carrière in de Mechelse basis. De zeventienjarige youngster verving de geblesseerde Joachim Van Damme met verve. Vooral na rust kwam hij helemaal in zijn spel. Aan zijn optreden kwam echter vroegtijdig een einde. In minuut 67 ging Vranckx er bij zitten, en liet hij zich vervangen door Sheldon Bateau. Na het laatste fluitsignaal benadrukte Wouter Vrancken dat Vranckx eerder uit voorzorg naar de kant was gegaan. De middenvelder voelde de vermoeidheid toeslaan in de hamstrings en de kuit. Van een spierblessure is dus geen sprake. Voor Vranckx was het zijn vierde competitieduel bij de profs. Eerder op het seizoen deed hij ook al mee tegen Anderlecht, AA Gent en KV Kortrijk. (18/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
24x Chelsea maand zonder PulisicChelsea kan waarschijnlijk tot midden februari niet beschikken over Christian Pulisic. De Amerikaanse international was geblesseerd uitgevallen in het duel met Brighton & Hove Albion op 1 januari (1-1) en is sindsdien niet meer in actie gekomen. Pulisic heeft last van een spierblessure in het bovenbeen. (18/01 00u15 - AD: Sport)
24x Indrukwekkende mod tovert Minecraft om in een Harry Potter RPGHet is intussen al heel wat jaren geleden dat er nog eens een deftige Harry Potter game is verschenen, maar gelukkig zijn er fans die zelf aan de slag gaan. Zo heeft The Floo Network, een groep van Harry ... (18/01 00u00 - 4Gamers)
24x Duitse politie onderzoekt mogelijk geblunder van agenten: naam van pedofiel werd getipt, Marvin (15) werd 5 maanden later pas gevondenDuitse justitie onderzoekt mogelijk geblunder door agenten in Duisburg in de zaak van de vermiste Marvin (15). De jongen was ruim twee jaar vermist... (17/01 23u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Euthanasie voor assisen - ‘Tine werd bewust naar de dood geleid en geduwd’‘Tine werd bewust naar de dood geleid en geduwd.’ Dat zei advocaat Fernard Keuleneer, die optreedt voor de familie van Tine Nys, op het assisenproces rond de euthanasie. (17/01 19u15 - De Standaard)
23x Harry en Meghan ontslaan personeel van hun villa, na peperdure renovatie van 2,8 miljoen euroEerst lieten ze Frogmore House renoveren voor maar liefst 2,8 miljoen euro, op kosten van de Britse belastingbetaler. Maar nu hun definitieve verhuis naar Canada steeds reëler wordt, hebben Harry en Meghan al het personeel van datzelfde huis, vlakbij Windsor, ontslagen. De kritiek groeit. (18/01 14u00 - Het Belang van Limburg)
23x Vanaf deze zomer kunnen orgaandonoren zich met nieuwe app online registrerenDeze zomer komt er een app waarmee orgaandonoren zich online zullen kunnen registreren. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block... (18/01 13u15 - Het Laatste Nieuws)
23x ‘Familie’-actrice Ann Van den Broeck: “Ik had wel graag een kind van mezelf gehad, maar drie kleine Cretsen is meer dan voldoende”Ann Van den Broeck (43) heeft een drukke agenda: ze vertolkt sinds kort de rol van Kathleen in ‘Familie’, ze heeft er net de ‘Winterrevue’ opzitten... (18/01 13u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
23x Minderjarige opgepakt voor neersteken buschauffeur die met tien messteken zijn dienst uitreedEr is een verdachte opgepakt voor het neersteken van een buschauffeur aan het station van Kontich. De 17-jarige ontkent de feiten. Hij werd geplaatst in een gesloten instelling. De feiten zijn gekwalificeerd zijn als moordpoging. Niets erop dat verdachte en slachtoffer elkaar kenden. (18/01 13u15 - Het Belang van Limburg)
23x Dit gebeurt er wanneer je papa’s voor de kinderen laat zorgen: Baby zingt AC/DC’s ThunderstruckWaar de ene niets anders hoort dan gebrabbel, hoort de ander misschien een potentiële hit. De Amerikaan Matt MacMillan heeft een jaar lang videootjes opgenomen van zijn jongste spruit. De jonge vader heeft alle clips van de kleine Ryan zorgvuldig gemonteerd en nu lijkt het haast alsof de baby ‘Thunderstruck’ zingt. (18/01 13u00 - Het Nieuwsblad)
23x PS-voorzitter Paul Magnette over Emir Kir: 'Cordon sanitaire tegenover alle verkozenen extreemrechts'De tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie heeft beslist om Emir Kir, de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, uit de partij te zetten. Aanleiding zijn contacten van Kir met extreemrechtse Turken. (18/01 12u45 - Knack)
23x Hank Azaria wil niet langer stem van "Apu" in "The Simpsons" insprekenHank Azaria, de acteur die in de Amerikaanse animatiereeks 'The Simpsons' de stem van de Indiase winkeleigenaar Apu inspreekt, zegt dat hij dat niet langer wil doen. Al jarenlang is er controverse over het personage door de stereotiepe manier waarop het wordt neergezet. 'Dit voelt als het juiste om te doen', zegt Azaria. (18/01 12u45 - VRT NWS)
23x Brexitday wordt feest met aftelklok, lichtspektakel en speciale brexitmuntDe Britse premier Boris Johnson heeft feestelijke plannen bekendgemaakt voor de ‘Brexit day’ op 31 januari, melden Britse media. (18/01 10u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Drie Amerikaanse luchthavens screenen passagiers uit China op longvirusLuchthavens in New York, San Francisco en Los Angeles gaan mensen controleren die uit de Chinese stad Wuhan komen. Daar heeft een nieuw longvirus zowat 50 mensen besmet, maar wetenschappers vrezen dat dat aantal wordt onderschat. Eerder hadden ook verschillende Aziatische luchthavens voorzorgsmaatregelen genomen. (18/01 10u30 - VRT NWS)
23x Nederlanders blijven sparen ondanks almaar dalende renteSpaarders kijken met argusogen naar ING en Rabobank, nadat ABN AMRO deze week als eerste grote bank de spaarrente verlaagde naar 0 procent. Het valt te bezien of Nederlanders hierdoor minder gaan sparen. De rente daalt namelijk al acht jaar en in die tijd zetten mensen almaar meer geld opzij, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). (18/01 10u15 - Reformatisch Dagblad)
23x Alle premium plug-inhybrides op de marktPremiummerken vallen vooral sterk in de smaak bij professionele bestuurders, die bijzonder g (18/01 10u15 - Vroom.be)
23x Ludieke actie met lolly’s zet situatie bij De Lijn op scherp: “Dit pikken we niet”De topman van De Lijn licht zijn personeel pas over een tweetal weken in over de resultaten van een tevredenheidsmeting, maar de socialistische vakbond trekt die nu al in twijfel. De reden daarvoor: een lolly. Elke medewerker kreeg er één, om hen eraan te herinneren de enquête in te vullen. Maar sommigen waren daar zo door geaffronteerd dat ze weigerden. “Letterlijk een zoethoudertje, en dat pikken ze niet.” (18/01 07u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Tuchtcommissie van PS zet burgemeester Emir Kir uit partijDe tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie heeft beslist om de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir, uit de partij te zetten. Dat meldt de Brusselse PS. (18/01 07u00 - VRT NWS)
23x Wie is de mol in de Wetstraat? Waarom groene politica het niet haalde als rechter in Grondwettelijk HofWie is de mol? De vraag dook vrijdag op in de Senaat, waar Ecolo-politica Zakia Khattabi werd weggestemd als toekomstig rechter bij het Grondwettelijk Hof. N-VA, Vlaams Belang en Open VLD’ster Els Ampe stemden tegen, maar de 43 resterende senatoren zeiden allemaal voor te hebben gestemd. Vijf van hen hebben gelogen. (18/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Na het uitvallen van Vandevoordt: Racing Genk denkt aan KalinicBrute pech voor Genk en Vandevoordt. De 17-jarige doelman moet door een elleboogblessure een kruis maken over de rest van het seizoen. Genk denkt... (18/01 03u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
23x N-VA wil strengere controles van online apotheken: “Zijn 19-jarige studenten toerisme die gebrekkig advies geven”“Sommige online apotheken laten 19-jarigen met bijvoorbeeld een opleiding toerisme advies geven over geneesmiddelen.” N-VA eist daarom strengere controles, zodat online apotheken van net over de grens maar die mikken op Belgische klanten, ook voldoen aan onze wetgeving. En die zegt dat apotheekassistenten verplicht een tweejarige opleiding moeten volgen. (18/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
23x Boeing ontdekt nieuw softwareprobleem in 737 MAXVliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw een probleem gevonden in de software van de 737 MAX, meldt persbureau Bloomberg. Doordat het nieuwe probleem eerst moet worden verholpen, kan het nog langer duren voordat het model weer mag vliegen. De 737 MAX staat sinds maart aan de grond na twee dodelijk ongevallen met het toestel. (18/01 03u00 - Nu.nl)
23x Trump waarschuwt Iran: ‘Khamenei moet op zijn woorden letten’De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran ervoor dat Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van het land, moet opletten wat hij zegt. Trump reageerde daarmee op de harde woorden die Khamenei sprak richting de VS tijdens het vrijdaggebed, waarbij hij voor het eerst sinds 2012 als voorganger optrad. (18/01 02u45 - De Stentor)
23x EmotieregulatorHeerlijk lijkt me dat! Om na mijn pensioen de hele dag te zeuren tegen een avatar op mijn tablet of mijn telefoon. (18/01 02u00 - NRC Handelsblad)
23x Regeren tot het uiterste: een leven lang dezelfde leidersWeinig leiders zo creatief als de Russische president Poetin om koste wat kost aan de macht te blijven binnen de marges van de wet. Maar hij is niet de enige. (18/01 02u00 - NRC Handelsblad)
23x Wij polderen onze neoliberale ondergang tegemoet‘Er zijn twee verschillende visies over water. De ene mening, die ik extreem vind, wordt vertegenwoordigd door ngo’s die blijven doordrammen over hoe water tot een publiek recht… (18/01 01u15 - NRC Handelsblad)
23x Bij oorlogsdreiging liggen bedrieglijke reflexen altijd op de loerWat een racistische kop boven een diplomatieke analyse over de Iran-crisis, vond een lezer: Trump spreekt de taal die het Midden-Oosten verstaat. (18/01 01u15 - NRC Handelsblad)
23x Tussen China en de VS moet Europa niet vergeten dat het zelf ook een reus isHet tafereel is inmiddels bekend: het Oval Office in het Amerikaanse Witte Huis, president Trump die een groot wit document van zijn handtekening voorziet, met vice-president… (18/01 01u15 - NRC Handelsblad)
23x Van Basten-goal voor Pattynama van TelstarShayne Pattynama maakte vanavond zijn eerste doelpunt voor Telstar - en wat voor één. De middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van FC Utrecht nam een voorzet van Ilias Bronkhorst vol op de slof en liet Excelsior-doelman Alessandro Damen kansloos. Het deed veel denken aan de magische goal van Marco van Basten in de EK-finale tegen de Sovjet-Unie. (18/01 00u45 - Gelderlander)
23x Scheidsrechter Bax helpt NAC en trekt boetekleed aan: ‘Kan niks anders doen dan mijn fout toegeven’Achteraf had het 0-1 voor Jong AZ moeten zijn, beaamt Christiaan Bax. De scheidsrechter die NAC vrijdagavond onbedoeld een handje hielp. ,,Ik kan niks anders doen dan mijn fout toegeven. Ik had graag het doelpunt toegekend, maar ik had al gefloten voor de bal in het doel lag, dus die mogelijkheid was er niet. (18/01 00u45 - BN/DeStem)
23x VS legt buitenlandse militairen in opleiding beperkingen opHet Pentagon legt alle internationale militairen in opleiding op Amerikaanse bases nieuwe restricties op, meldt persbureau Associated Press (AP). De aanleiding is de aanslag op een militaire basis in de Amerikaanse staat Florida afgelopen december, waarbij een militaire student uit Saoedi-Arabië drie mariniers doodschoot en acht anderen verwondde. (18/01 00u30 - Nu.nl)
23x Geen spierblessure voor Aster VranckxAster Vranckx startte vrijdagavond voor de tweede keer in zijn nog prille carrière in de Mechelse basis. De zeventienjarige youngster verving de geblesseerde Joachim Van Damme met verve. Vooral na rust kwam hij helemaal in zijn spel. Aan zijn optreden kwam echter vroegtijdig een einde. In minuut 67 ging Vranckx er bij zitten, en liet hij zich vervangen door Sheldon Bateau. Na het laatste fluitsignaal benadrukte Wouter Vrancken dat Vranckx eerder uit voorzorg naar de kant was gegaan. De middenvelder voelde de vermoeidheid toeslaan in de hamstrings en de kuit. Van een spierblessure is dus geen sprake. Voor Vranckx was het zijn vierde competitieduel bij de profs. Eerder op het seizoen deed hij ook al mee tegen Anderlecht, AA Gent en KV Kortrijk. (18/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
23x Gordon na drie jaar weer terug op het podiumGordon heeft vrijdag zijn comeback op het podium gemaakt. De zanger en presentator, die in 2016 zijn zangcarrière beëindigde, had zijn eerste optreden in drie jaar tijd. (18/01 00u00 - De Telegraaf: Privé)
23x Vierdeklasser kraakt tegen Marseille pas in het slotkwartierIn de Coupe de France heeft Bordeaux de 1/16e finales niet overleefd. De eersteklasser ging met de billen bloot op bezoek bij Pau, een club uit de Franse 3e klasse. Marseille stoot wel door. (18/01 00u00 - Sporza)
23x Renault introduceert Clio en Captur PHEVOp het Autosalon van Brussel beleven de Renault Clio E-TECH 140 en de Captur E-TECH Plug-in 1601 hun wereldpremiere. Het betreft een full hybrid versie van de Clio en een plug-in hybrideversie van de Captur. De line-up wordt binnenkort uitgebreid met de Renault Megane E-TECH Plug-in. De E-TECH aandrijflijnen zijn vanaf aan blanco vel papier nieuw ontwikkeld. Het gaat hier dus niet om reeds bestaande verbrandingsmotoren die geschikt zijn gemaakt voor elektrificatie. (18/01 00u00 - Autozine)
23x De vijf goals uit eerste match na winterbreak, met knappe openingstreffer van AmallahVijf goals achter De Kazerne. De Jupiler Pro League kon na de winterstop niet leuker hervatten. Standard trok uiteindelijk aan het langste eind,... (17/01 23u45 - Het Laatste Nieuws: Sport)
23x Standard krijgt onterechte corner en profiteert met goal: “Dit snap ik écht niet”Ongeloof bij KV Mechelen net voor minuut 70. Scheidsrechter Wesley Alen wees naar de cornervlag, terwijl Standard-spits Obbi Oulare en niet... (17/01 23u45 - Het Laatste Nieuws: Sport)
23x Opschudding in de Franse gastronomische wereld: restaurant Bocuse na meer dan halve eeuw geen driesterrenrestaurant meerHet restaurant L'Auberge du Pont de Collonges in Lyon heeft zijn derde Michelinster verloren. Het restaurant van de Franse chef Paul Bocuse, die twee jaar geleden is overleden, was sinds 1965 goed voor drie sterren in de gastronomische gids van Michelin. Geen enkel restaurant ter wereld doet beter. L'Auberge du Pont is een instituut in de gastronomische wereld. De Franse president Macron heeft ontzet gereageerd op het nieuws. (17/01 22u45 - VRT NWS)
23x Mallacoota na de branden: "Iedereen beseft nog niet goed hoe erg het allemaal was"Lees meer > (17/01 21u30 - VRT NWS)
23x Voedselagentschap roept afrodisiaca terugHet federaal voedselagentschap FAVV roept twee voedingssupplementen terug: ‘Gouttes d’amour’ en ‘Miel du Soudan Aphrodisiaque’, twee afrodisiaca voor mannen. Bij een staalname stelden inspecteurs vast dat er een medicijn in was verwerkt. (17/01 19u45 - De Standaard)
23x Euthanasie voor assisen - verdediging haalt erg zwaar uit‘Dit assisenproces is een pure schande. Deze dokters wilden alleen helpen en zitten hier nu alsof ze de zwaarste misdadigers zijn.’ Dat zei advocaat Walter Van Steenbrugge op de eerste dag van het proces. (17/01 17u15 - De Standaard)
23x Sp.a blaast effectentaks nieuw leven in16:47 Het wetsvoorstel van de socialisten viseert onder meer effecten op naam, maar wil alleen de schijf boven 500.000 euro effectief belasten. (17/01 17u00 - De Tijd)
23x Lanaken: Inwoners gaan bewuster om met afvalMedewerkers van de dienst afvalzorg van de technische dienst hebben in 2019 in totaal 193.325 kg afval en zwerfvuil ingezameld in Lanaken. Dat is liefst 17% minder dan het jaar voordien. 'De dalende tendens wijst erop dat onze inwoners, en toeristen ... (17/01 00u00 - Limburgnieuws.be)
23x Peer: Opfrissing wandelpaden Hoksent MolhemDe Stad Peer frist momenteel de houten wandelconstructies in het wandelgebied Hoksent-Molhem op. Daardoor is het wandelgebied tijdelijk niet toegankelijk. De Winning voert deze werken in opdracht van Stad Peer uit. Concreet gaat het om d... (14/01 20u45 - Limburgnieuws.be)
22x Fotograaf Paul Conroy: ‘Er staat nog altijd een miljoen dollar op mijn hoofd’Oorlogsverslaggever Marie Colvin liet in 2012 het leven bij een bombardement van het Syrische leger op de stad Homs. Fotograaf Paul Conroy (55) stond aan haar zijde; hij overleefde de aanslag nipt. Hun verhaal werd als A Private War verfilmd – nu te zien op Telenet Play More. ‘Ik ben a pain in the ass van Assad.’ (18/01 11u45 - De Morgen)
22x Al meer dan 162.000 mensen geëvacueerd door vulkanische activiteit op FilipijnenDoor de activiteit van de vulkaan Taal, ten zuiden van de Filipijnse hoofdstad Manilla, hebben al meer dan 162.000 mensen hun huis moeten verlaten. (18/01 11u30 - De Standaard)
22x "Bad boys" Will Smith en Martin Lawrence: "Wat spierscheurtjes, maar Adil en Bilall leverden uitstekend werk"Donderdagavond is in Brussel 'Bad boys for life' voorgesteld, de nieuwste film van het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Onze filmreporter Ward Verrijcken sprak eerder deze week met hoofdrolspelers Will Smith en Martin Lawrence en vroeg hen hoe moeilijk het was om opnieuw in de huid van de Bad Boys te kruipen. Hoe is de samenwerking met Adil en Bilall verlopen en welke toekomst wacht het regisseursduo? Ontdek het in bovenstaande video. (18/01 11u30 - VRT NWS)
22x Van luiers tot de crèche, zoveel kost je babyJe hebt de liefde gevonden, samen een huis gekocht en kijkt uit naar een eerste kindje. Maar ooit al eens bij stilgestaan wat dat kost, een baby? (18/01 11u30 - Het Belang van Limburg)
22x Erdogan: “Islamistische terreur zal heropleven als Libische regering omvergeworpen wordt”De Turkse president Recep Tayyip Erdogan waarschuwt voor een heropleving van het islamistisch terrorisme als de Libische regering omvergeworpen... (18/01 11u00 - Het Laatste Nieuws)
22x Hoe verder met beroemde Nijmeegse volkswijk de Kolping? ‘We hadden een jaar langer de tijd moeten nemen voor renovatie’Hij is trots op het resultaat van de Kolping, de Nijmeegse buurt die anderhalf jaar op de schop ging. Maar bestuurder Ronald Leushuis van woningcorporatie Talis is niet trots op de impact van de renovatie op de bewoners. Wilde de corporatie te snel te veel? (18/01 10u15 - Gelderlander)
22x Lichtshow, aftelklok en speciale munt: zo gaan Britten de Brexit vierenEen geldinzamelingsactie om de klokken van de Big Ben te laten luiden, komt er niet meer. Toch wil de Britse premier Boris Johnson de dag waarop het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, 31 januari, niet onopgemerkt voorbij laten gaan. (18/01 09u00 - De Standaard)
22x Hoe de Turkse Grijze Wolven het protest van Oeigoeren in ons land hebben gekaaptOp beelden van een betoging in Brussel voor Oeigoeren is te zien hoe demonstranten het gebaar maken van de Grijze Wolven, de Turkse ultra-nationalistische groepering. Een Gentse sympathisant van de Grijze Wolven bracht een speech. Tot onvrede van andere betogers. (18/01 07u30 - De Morgen)
22x Rob De Nijs: ‘Ik heb zo’n mooi leven gehad, dat ga ik niet laten verpesten door het laatste stukje’Afgelopen jaar kreeg Rob de Nijs (77) te horen dat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt. Maar stoppen met zingen is er nog niet bij. Zo zijn er vanaf april meerdere optredens in Vlaanderen gepland. ‘Als er een hemel is, dan mag ik misschien ergens achteraan zitten.’ (18/01 07u30 - De Morgen)
22x Handelsakkoord is vooral een pas op de plaats tussen VS en ChinaVechten terwijl je elkaar omhelst. En slaan, maar niet hard genoeg om onherstelbare schade aan te richten. Dat zijn de steekwoorden in Beijing voor de omgang met de Verenigde Staten na de ondertekening van het handelsakkoord van woensdag. (18/01 05u15 - Volkskrant Economie)
22x Club Brugge heeft Guineese spits op de radar als alternatief voor toptargetsNog op het lijstje van Club Brugge: de 24-jarige centrumspits Sory Kaba. De Guineeër (1,90m) is een alternatief voor toptargets Cristian Benteke... (18/01 05u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
22x Trump wil geen ASML-technologie in ChinaDe VS willen niet dat de Nederlandse fabrikant van chipmachines ASML een vergunning krijgt om zijn geavanceerde machines in China te verkopen. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra met zoveel woorden gezegd. (18/01 04u45 - Het Belang van Limburg)
22x “N-VA wil voortouw nemen voor gouverneurschap in Limburg”Lees meer > (18/01 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x Boeing ontdekt nieuw softwareprobleem in 737 MAXVliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw een probleem gevonden in de software van de 737 MAX, meldt persbureau Bloomberg. Doordat het nieuwe probleem eerst moet worden verholpen, kan het nog langer duren voordat het model weer mag vliegen. De 737 MAX staat sinds maart aan de grond na twee dodelijk ongevallen met het toestel. (18/01 03u15 - Nu.nl Economie)
22x Tuchtcommissie van PS zet burgemeester Emir Kir uit partijDe tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie heeft beslist om de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir, uit de partij te zetten. Dat meldt de Brusselse PS. (18/01 02u15 - VRT NWS: Politiek)
22x Winnende Weijs over afgekeurde goal Jong AZ: ‘Mazzel mee gehad, maar wij hebben niks onsportiefs gedaan’De opluchting is groot in het NAC-kamp na de 3-1-zege op Jong AZ, dat zegt Willem Weijs. ,,Vorige week hikten we al tegen de winst aan en vandaag wilden de kansjes in de eerste helft er niet in.” Op het uur brak Arno Verschueren dan toch de ban, tot groot genoegen van zijn trainer. (18/01 00u45 - BN/DeStem)
22x Van Basten-goal voor Pattynama van TelstarShayne Pattynama maakte vanavond zijn eerste doelpunt voor Telstar - en wat voor één. De middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van FC Utrecht nam een voorzet van Ilias Bronkhorst vol op de slof en liet Excelsior-doelman Alessandro Damen kansloos. Het deed veel denken aan de magische goal van Marco van Basten in de EK-finale tegen de Sovjet-Unie. (18/01 00u45 - BN/DeStem)
22x Goalgetter Verschueren: ‘De laatste keer dat ik er twee maakte, was in de jeugd’Met zijn twee doelpunten was aanvoerder Arno Verschueren goud waard voor NAC vrijdagavond. De bescheiden Belg vindt het vooral ‘leuk’ en is ‘blij voor het team’. (18/01 00u45 - BN/DeStem)
22x Van Basten-goal voor Pattynama van TelstarShayne Pattynama maakte vanavond zijn eerste doelpunt voor Telstar - en wat voor één. De middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van FC Utrecht nam een voorzet van Ilias Bronkhorst vol op de slof en liet Excelsior-doelman Alessandro Damen kansloos. Het deed veel denken aan de magische goal van Marco van Basten in de EK-finale tegen de Sovjet-Unie. (18/01 00u45 - De Stentor)
22x Van Basten-goal voor Pattynama van TelstarShayne Pattynama maakte vanavond zijn eerste doelpunt voor Telstar - en wat voor één. De middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van FC Utrecht nam een voorzet van Ilias Bronkhorst vol op de slof en liet Excelsior-doelman Alessandro Damen kansloos. Het deed veel denken aan de magische goal van Marco van Basten in de EK-finale tegen de Sovjet-Unie. (18/01 00u45 - AD.nl)
22x Ontspannen bij het haardvuur met deze officiële Pokémon ASMR videoThe Pokémon Company heeft een officiële Pokémon ASMR video online gegooid. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response, een gevoelssensatie die sommige mensen ervaren bij het horen van ... (18/01 00u15 - 4Gamers)
22x Beau van Erven Dorens beklimt KilimanjaroHet is Beau van Erven Dorens gelukt de Kilimanjaro in Tanzania te beklimmen. Op Instagram deelt hij trots een foto van de bijzondere ervaring. (18/01 00u00 - De Telegraaf: Privé)
22x Vernieuwde Opel Insignia in BrusselDe nieuwe Opel Insignia GSi beleeft zijn wereldpremiere op het Autosalon van Brussel (9-19 januari 2020). De topversie in de Insignia-reeks schittert naast de vernieuwde Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer die eveneens hun debuut beleven. De nieuwe GSi valt op met zijn scherpe lijnen en krachtige front met verticale, slagtand-achtige luchtopeningen. Met zijn nieuwe 2,0-liter turbobenzinemotor met 169 kW (230 pk), nieuwe 9-traps automaat, Twinster vierwielaandrijving met torque vectoring en FlexRide onderstel betreft het het vlaggenschip in het Opel-aanbod. (18/01 00u00 - Autozine)
22x Advocaten: "Een pure schande dat drie hardwerkende dokters als gifmoordenaars voor assisen moeten komen"Op de eerste dag van het assisenproces rond de euthanasie van Tine Nys in april 2010, kwamen vandaag de openbaar aanklager en de advocaten van de artsen en de familie van Tine Nys voor het eerst aan het woord. De advocaten van de artsen haalden zwaar uit naar de openbaar aanklager, die besliste om de artsen te vervolgen voor het hof van assisen. 'Deze hardwerkende dokters die dagelijks mensen helpen, verzorgen en genezen en het allerbeste voorhadden met Tine, horen niet thuis op de slechtste bank waarop iemand kan terechtkomen, namelijk de beklaagdenbank in een assisenhof. Dat is iets voor kindermoordenaars, seriemoordenaars en psychopaten.' (17/01 21u30 - VRT NWS)
22x Trudeau kondigt financiële hulp aan voor gezinnen van slachtoffers vliegrampDe Canadese premier Justin Trudeau heeft aangekondigd financiële noodhulp te geven aan families van slachtoffers van de vliegramp met de Oekraïense Boeing. (17/01 20u30 - De Standaard)
22x Roundup-klachten tegen Bayer verdubbeld14:23 Het Duitse chemiebedrijf ontving al zeker 75.000 klachten over zijn omstreden onkruidverdelger. Een schikking lijkt op komst. (17/01 14u30 - De Tijd)
22x Kledingketen E5 Mode trekt zich terug uit Wallonië11:45 De Belgische winkelketen sluit het komende jaar al zijn Waalse winkels. Het is het eerste wapenfeit van de nieuwe eigenaar. (17/01 13u30 - De Tijd)
22x Weekendplanner: van Marcolini tot Le Corbusier10:37 Dit zijn Sabato's tips voor een boeiend weekend. (17/01 10u45 - De Tijd)
22x Lynn Wesenbeek in raad van bestuur VRT, CD&V pakt uit met wit konijn08:29 Gewezen VTM-coryfee Lynn Wesenbeek, de ex-partner van John Crombez en een ex-correspondent van ’t Pallieterke worden bestuurders bij de VRT. (17/01 08u45 - De Tijd)
22x Waarop letten als u dividendaandelen koopt?06:20 Wie tuk is op dividenden, zit goed op de Brusselse beurs. Met een gemiddeld dividendrendement van 2,4 procent netto bieden Belgische aandelen een hogere opbrengst dan de meeste andere beleggingen. Toc... (17/01 06u30 - De Tijd)
22x Media: 16 avontuurlijke Vlamingen en Nederlanders dingen naar de gegeerde titel van Robinson 2020Vanaf donderdag 23 januari gaan acht onbekende Belgen en acht onbekende Nederlanders 32 dagen lang de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar en de natuurelementen op een onbewoond eiland. De presentatie is in handen van Bartel van Riet en Gerald... (14/01 20u45 - Limburgnieuws.be)
22x Hechtel-Eksel: Feestelijk openingsweekend vernieuwde bibliotheek EkselIn de bibliotheek van Eksel valt er altijd veel te beleven. Maar dit weekend nog net dat tikkeltje meer. Burgemeester Jan Dalemans en schepen Johan Feyen verklaren, samen met alle raadsleden, de bib na ingrijpende verbouwingen op vrijdag 17 januari o... (14/01 20u30 - Limburgnieuws.be)
21x Politie neemt dertien kilo van zeldzame drug in ons land in beslagBij vier huiszoekingen vrijdag in het drugsmilieu heeft de recherche van politiezone Brussel Zuid een valies khat in beslag genomen bij een koppel thuis. Het duo, beiden Afrikanen, werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Ze ontkennen alles. (18/01 13u30 - Het Belang van Limburg)
21x Acteur The Simpsons weigert nog langer Apu in te sprekenDe Amerikaanse stemacteur Hank Azaria heeft aangekondigd niet langer de stem van The Simpsons-figuur Apu te willen inspreken voor de wereldberoemde tekenfilmserie. Het figuur van de supermarkteigenaar uit India ligt al jarenlang onder vuur, wegens beschuldigingen van racisme. (18/01 13u30 - Het Belang van Limburg)
21x PS zet Emir Kir uit partij: "Geen grote gevolgen voor regeringsvorming, wel voor Brusselse PS”Voor de vorming van een federale regering zal de beslissing van de Brusselse PS om Kamerlid Emir Kir uit de partij te zetten weinig gevolgen... (18/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
21x De sauna-etiquette: we zouden beter moeten zwetenMag je kijken naar iemand die bloot is in de sauna? En is het oké om een fles water mee te smokkelen, of eventueel boterhammen? Alsjeblief: een stoomcursus sauna-etiquette voor wie zijn winterse, uitgebluste lijf naar de wellness wil slepen. (18/01 11u45 - De Morgen)
21x PS zet burgemeester Emir Kir uit partijDe tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie heeft beslist om Emir Kir, de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, uit de partij te zetten. Aanleiding zijn contacten van Kir met extreemrechtse Turken. (18/01 09u00 - Knack)
21x Voorstel Hoge Raad voor Financiën moet fiscale revolutie in gang zettenOp een moment dat de regeringsvorming nog altijd in het slop zit, stelt de Hoge Raad van Financiën de politiek zes modellen voor een hervorming van de personenbelasting voor. Dat bericht De Tijd zaterdag. (18/01 08u45 - Het Belang van Limburg)
21x Gent krijgt dan toch biomassacentraleDe biomassacentrale die vier jaar geleden door toenmalig minister Annemie Turtelboom werd afgeschoten, komt er toch. In een fel afgeslankte versie... (18/01 05u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Omen voor VivaldiDe minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten. (18/01 04u45 - Het Belang van Limburg)
21x GouverneurLees meer > (18/01 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Zelfs een lolly is goed voor ruzie bij De LijnMet een enquête wou De Lijn de frustraties bij het personeel blootleggen om zo een oplossing te zoeken. Als aansporing kreeg elke medewerker een lolly. Met een grote ruzie wegens dit “affront” tot gevolg. (18/01 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Herbruikbare airbag voor fietsersFietsen wordt weer een stuk veiliger. Vanaf nu kunt u zich immers beschermen met… een airbag. “Eigenlijk een jas die zich razendsnel opblaast wanneer de fietser ergens tegenaan botst”, zegt bedenker Bert Celis van Bike Safety Solutions uit Beringen. (18/01 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Somers wil vrouwen op verkeersbordenLees meer > (18/01 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Nederlandse militairen hervatten het geven van trainingen in IrakDe Nederlandse militairen hervatten hun activiteiten in het Noord-Iraakse Erbil en in Bagdad. Het gaat om het opleiden van Iraaks-Koerdische milities. Deze Peshmerga bevechten ISIS-strijders op de grond. Ook trainen Nederlandse militairen Iraakse... (18/01 02u00 - FOK!)
21x EmotieregulatorHeerlijk lijkt me dat! Om na mijn pensioen de hele dag te zeuren tegen een avatar op mijn tablet of mijn telefoon. (18/01 02u00 - NRC.nl: Wetenschap)
21x Regeren tot het uiterste: een leven lang dezelfde leidersWeinig leiders zo creatief als de Russische president Poetin om koste wat kost aan de macht te blijven binnen de marges van de wet. Maar hij is niet de enige. (18/01 02u00 - NRC.nl: Wetenschap)
21x Albert Heijn roept nog meer boerenkaas terugAlbert Heijn haalt alle stukken en plakken AH belegen boerenkaas 30+ terug uit de winkel, omdat de kaas mogelijk voedselvergiftiging veroorzaakt. Eerder deze week deed de supermarktketen dat al met plakken boerenkaas met een bepaalde houdbaarheidsdatum, maar nu is de terugroepactie dus uitgebreid. Een woordvoerder van Albert Heijn zei eerder dat het om een voorzorgsmaatregel gaat bij deze rauwmelkse kaas, nadat een aantal mensen er ziek van was geworden. Mensen die de boerenkaas al hebben gekocht, worden verzocht die niet op te eten maar terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terug. (18/01 01u00 - NOS.nl)
21x HiSense stopt met oled-televisies om zich op eigen uled xd-formaat te focussenHiSense stopt met het maken van oled-televisies. Volgens Techradar wil het bedrijf zich voortaan richten op zijn eigen uled xd-panelen. Er komt geen opvolger van de O8B-oled die vorig jaar uit kwam. (18/01 00u15 - Tweakers.net)
21x Toyota onthult nieuwe GR YarisToyota onthult de nieuwe GR Yaris. Het sportieve model is ontwikkeld aan de hand van de rallyervaring die Toyota opdoet in het World Rally Championship (WRC). Elk aspect van de Toyota GR Yaris is gericht op presteren: het volledig nieuwe platform, de nieuwe motor en wielophanging, de lichtgewicht constructie, het aerodynamische ontwerp en het nieuwe permanente 4x4-systeem GR-FOUR. Met veel vermogen en een laag gewicht is de GR Yaris de ultieme hot hatch, klaar voor deelname aan racecompetities. (18/01 00u00 - Autozine)
21x Volvo XC40 nu ook als T2Volvo introduceert een nieuwe instapversie van de XC40: de T2 benzine met 95 kW (129 pk). De prijzen beginnen bij 37.995 euro voor de XC40 T2 Momentum Core, een nieuwe en extra complete uitvoering met tijdelijk standaard een achttraps automaat. Wie voor Volvo Private Lease kiest, betaalt 479 euro per maand inclusief een automaat, allriskverzekering, wegenbelasting en onderhoud. De XC40 T2 is per direct te bestellen. (18/01 00u00 - Autozine)
21x Dan toch: verkrachter van Thilly ontmaskerd in ‘Thuis’Vrijdagavond liet Thuis de kijkers achter met een onthulling vanjewelste: Jacques (Peter Van De Velde) bleek de verkrachter van Thilly (Lauren Müller) te zijn. (17/01 23u30 - Het Belang van Limburg)
21x REGERINGSBLOG. PVDA organiseert mars op Brussel: de Grote ColèreVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming. (17/01 19u30 - De Standaard)
21x Big tech breekt alle beursplafonds18:02 Alphabet, de moederholding boven Google, is de vierde techreus die de kaap van 1.000 miljard dollar rondt. Big tech heeft de voorbije tien jaar haast alle olieconcerns en bankreuzen uit de top tien va... (17/01 18u15 - De Tijd)
21x Luchtbeelden tonen Australië voor en na de bosbrandenDe bosbranden in Zuid-Australië en Nieuw-Zuid-Wales in Australië hebben heel wat ravage aangericht. Het zijn de ergste branden die het land ooit gekend heeft. Meer dan een miljard dieren zijn gestorven, 27 mensen kwamen om en meer dan 2.100 huizen zijn verwoest. Voor- en na-beelden tonen hoe het landschap drastisch veranderd is. (17/01 16u45 - De Standaard)
21x Knokse grondbezitters in het verweer tegen Lippens15:59 Een aantal families stapt naar de Raad van State omdat Knokke-Heist hun potentiële bouwgronden heeft omgevormd tot landbouwgebied. 'Onze gronden zijn opgeofferd voor die van de familie van burgemeeste... (17/01 16u15 - De Tijd)
21x Paul Magnette zet deur op een kier voor N-VA20:33 PS-voorzitter Paul Magnette heeft in zijn nieuwjaarsspeech een opening gelaten om het gesprek met N-VA aan te gaan. (16/01 20u45 - De Tijd)
20x Beroemd Parijs restaurant La Rotonde getroffen door brandHet beroemde Parijse restaurant La Rotonde is zaterdagochtend getroffen door een brand. Dat melden Franse media. Het vuur kon relatief snel geblust worden, maar het is nog onduidelijk hoe groot de schade is. Volgens de zender BFMTV zijn er vermoedens van brandstichting, maar dat is niet bevestigd. (18/01 14u15 - De Standaard)
20x Een stoomcursus sauna-etiquette: 5 do’s en don’tsMag je kijken naar iemand die bloot is in de sauna? En is het oké om een fles water mee te smokkelen, of eventueel boterhammen? Alsjeblief: een stoomcursus sauna-etiquette voor wie zijn winterse, uitgebluste lijf naar de wellness wil slepen. (18/01 13u45 - De Morgen)
20x PS zet Emir Kir uit partij: “Geen grote gevolgen voor regeringsvorming, wel voor Brusselse PS”Voor de vorming van een federale regering zal de beslissing van de Brusselse PS om Kamerlid Emir Kir uit de partij te zetten, weinig gevolgen hebben. “Met één zetel op overschot was paarsgroen sowieso al moeilijk”, analyseert politicoloog Dave Sinardet (VUB). “De gevolgen zullen vooral voor de Brusselse PS zijn, die jaren nodig zal hebben om dit uitgelegd te krijgen aan zijn achterban en nieuwe gezichten te vinden die electoraal even sterk staan als Kir.” (18/01 13u30 - Het Belang van Limburg)
20x Van welke film kennen we deze Ferrari?Hint: het loopt slecht af met de auto in de film. (18/01 13u15 - Autoblog.nl)
20x Nieuwe nederlaag voor Indoor Red Lions op EKDe Indoor Red Lions moeten op het EK de kelk tot op de bodem ledigen. Ook hun derde pouleduel ging verloren: 3-4 tegen Tsjechië. (18/01 13u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
20x Vijf arrestaties en drie voertuigen in beslag genomen bij controleactie in Oost-VlaanderenBij een grootschalige controleactie in Oost-Vlaanderen zijn vijf personen gerechtelijk aangehouden en drie voertuigen in beslag genomen. Het gaat om personen die grote hoeveelheden drugs bij zich hadden. De politie controleerde vrijdagnacht op verschillende locaties. (18/01 13u00 - De Standaard)
20x REGERINGSBLOG. Liesbeth Homans: 'Ik weet niet of er nog een uitkomst is voor de formatie'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming. (18/01 12u30 - De Standaard)
20x Braziliaans minister van Cultuur moet opstappen na citeren GoebbelsAmper twee maanden na zijn aantreden moet Roberto Alvim al ontslag nemen. De voormalige Braziliaanse cultuurminister kwam onder vuur te liggen nadat hij in een toespraak Nazi-minister van Propaganda Joseph Goebbels, al dan niet opzettelijk, geciteerd had. Oordeel zelf op basis van bovenstaande video. (18/01 12u00 - De Standaard)
20x Anuna De Wever gaat opnieuw spijbelen in Brussel voor meer propere oceanenNa bijna vier maanden in het buitenland te hebben vertoefd, duiken Anuna De Wever, haar zus Josefien Hoerée en het Waalse Youth for the Climate-boegbeeld Adélaïde Charlier weer op in eigen land. Op 7 februari roepen ze jongeren opnieuw te spijbelen voor het klimaat. De actie, voor meer propere oceanen, vindt plaats in Brussel. (18/01 11u30 - Het Belang van Limburg)
20x Twee zwaargewonden nadat wagen over de kop ging in UkkelBij een ongeval zaterdagochtend omstreeks 4 uur op de De Frélaan in Ukkel zijn twee personen zwaargewond geraakt. De auto ging over de kop en één inzittende moest door de brandweer bevrijd worden. (18/01 11u15 - De Standaard)
20x Knokse grondbezitters naar Raad van State tegen Leopold LippensEnkele families uit Knokke stappen naar de Raad van State omdat Knokke-Heist hun potentiële bouwgronden heeft omgevormd tot landbouwgebied. ‘Onze gronden zijn opgeofferd voor die van de familie van burgemeester Lippens’, zeggen ze in De Tijd. (18/01 11u00 - De Standaard)
20x Onrustwekkende verdwijning van 14-jarig meisje in NamenJuliette Goormans, een 14-jarige meisje uit Namen, is sinds vrijdagochtend niet meer gezien. Child Focus heeft een opsporingsbericht verspreid, en het parket van Namen bevestigt de verdwijning. (18/01 10u45 - De Standaard)
20x ‘Conner Rousseau staat voor een groen dilemma’De plotselinge aarzeling van sp.a over de lage-emissiezones in centrumsteden legt een fundamenteler vraagstuk bloot. Hoe moeten socialisten de zorgen van de ‘kleine man’ verzoenen met de ambities van de progressieve grootstedeling? Hoofdredacteur Bart Eeckhout overschouwt de politieke week. (18/01 10u30 - De Morgen)
20x Kasboek: Jasper (26) verdient 4500 euro netto, maar spaart nietsVoor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer elke week zijn of haar persoonlijk huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde van de maand nog wat over? (18/01 10u15 - De Telegraaf)
20x Eén op drie minderjarigen kocht ooit al krasbiljetVAD (Vlaams expertisecentrum voor alcohol en andere drugs) organiseert elk schooljaar een bevraging bij 7.500 leerlingen uit het secundair... (18/01 07u00 - Het Laatste Nieuws)
20x Tuchtcommissie PS zet stemmenkanon Emir Kir uit partijDe tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie heeft Emir Kir uit de partij gezet naar aanleiding van zijn banden met Turks nationalistisch rechts. ‘Ik ben een man van links en van actie’, reageert Kir. (18/01 07u00 - De Standaard)
20x Leven van 1.000 euro per maand: het kan volgens deze financieel expertHij komt rond met nauwelijks 1.000 euro per maand, spaarde vorig jaar 30.000 euro bij elkaar en haalt maandelijks zo’n 400 euro op via de beurs. “Over tien jaar wil ik financieel onafhankelijk zijn”, zegt financieel expert Stefan Willems. (18/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

95x Blauwdruk voor fiscale revolutie klaar18/01 01u15 - De Tijd: 01:01 Een rapport van de Hoge Raad van Financiën toont de politiek de weg naar een totale fiscale hervorming met onder meer een meerwaardebelasting en het schrappen van de het gros van de aftrekken. Het mod...
69x PS zet Emir Kir uit partij na ontmoeting met extreemrechtse Turken18/01 01u45 - Het Laatste Nieuws: Emir Kir, PS-Kamerlid en burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, wordt uit zijn partij gezet. Dat heeft de tuchtcommissie van de Brusselse...
66x Trump waarschuwt Iran: “Khamenei moet op zijn woorden letten”18/01 01u00 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran ervoor dat Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van het land, moet opletten wat hij...
58x Ook Honduras verhuist ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem18/01 00u45 - Het Laatste Nieuws: Honduras gaat zijn ambassade in Israël verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem wanneer Israël een ambassade opent in Tegucigalpa. Dat heeft president...
57x Youth for Climate kondigt "nationale staking" op 7 februari aan18/01 02u30 - Het Laatste Nieuws: Youth for Climate heeft vrijdag in een persbericht aangekondigd dat er op 7 februari in Brussel een "nationale staking" zal plaatsvinden. De...
56x Twee garages beschadigd door brand: hond op nippertje uit aanpalende ren bevrijd18/01 00u45 - Het Belang van Limburg: Een garage op de Herebaan-Oost in Houthalen is vrijdag even voor middernacht bij een uitslaande brand helemaal uitgebrand. De aanpalende garage liep schade op. Het waren toevallige passanten die het vuur opmerkten. Toen ze gingen kijken, zagen ze de vlammen al uit het dak van de ene garage staan. Niemand was thuis in het bijhorende huis. Omdat de passanten gejammer van een hond hoorden, keken ze rond en zagen ze vlakbij de getroffen garage een hondenren staan. Ze wisten het dier nog op het nippertje uit het hok te bevrijden.
53x Luikse blamage voor Limburg United18/01 00u15 - Het Belang van Limburg: United speelde een zwakke wedstrijd in Luik. Toch kon het een achterstand van 16 punten ophalen. In de verlenging stak het even de hand uit naar winst, maar de beperkte kern door de blessures werd fataal.
51x Boeing ontdekt nieuwe softwarefout in 737 MAX18/01 00u00 - VRT NWS: De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag. Het gaat om het systeem dat in het vliegtuig controleert of andere monitoringsystemen wel correct werken. Boeing is al bezig met de nodige updates en staat daarover ook in contact met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.
50x PS zet Emir Kir uit partij na ontmoeting met extreemrechtse Turken18/01 02u00 - De Morgen: Emir Kir, PS-Kamerlid en burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, wordt uit zijn partij gezet. Dat heeft de tuchtcommissie van de Brusselse PS-federatie beslist, zo maakt de partij vanochtend vroeg bekend.
49x PS zet Emir Kir uit partij na ontmoeting met extreemrechtse Turken, en dat heeft mogelijk gevolgen voor federale formatie18/01 08u45 - Het Laatste Nieuws: Emir Kir, PS-Kamerlid en burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, wordt uit zijn partij gezet naar aanleiding van zijn ontmoeting met twee...

Statistieken

Artikels:
29539
Gelezen:
27833
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven