woensdag 24 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 
61x Peiling: N-VA blijft grootste partij in Vlaanderen, Ecolo wint terrein in WalloniëMochten er vandaag verkiezingen plaatsvinden, dan zou N-VA met ruime voorsprong de grootste partij van Vlaanderen zijn. CD&V, Groen en Open Vld... (24/04 03u45 - Het Laatste Nieuws)
44x Belasting op vermogens vanaf 1 miljoen euro? ?Middenklassetaks? volgens Open VLD, ?bescheiden bijdrage? volgens GroenKamerleden Kristof Calvo (Groen) en Vincent Van Quickenborne hebben in ?Terzake? stevig gebotst over de invoering van een vermogenskadaster. Groen wil dit in het leven roepen, zodat iedereen die een vermogen heeft van meer dan 1 miljoen daarop belastingen moet betalen. Open VLD wil hiervan niet weten en spreekt van een ?middenklassetaks?. (24/04 00u00 - VRT NWS)
33x Manuel (24) wint jackpot van 763 miljoen: “Ik heb meteen mijn job opgezegd”Manuel Franco deed sinds zijn achttiende mee aan de Amerikaanse loterij. En dat het heeft geloond, is nog een understatement. De 24-jarige man uit... (24/04 07u30 - Het Laatste Nieuws)
31x Naar B&B omdat ze huis té snel verkochtenLees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
31x Nee, de Notre-Dame staat niet alleen. Deze kerken en musea werden ook verwoest door brandLees meer > (24/04 00u00 - VRT NWS)
30x Ze was er het uithangbord van, maar Tanja Dexters in alle stilte (al twee maanden) vertrokken bij Flamingo BarOmdat ze het “in alle commotie rond haar ongeval op de E313 niet de juiste timing vond”, hield ze het nog even stil. Maar intussen is Tanja Dexters al twee maanden niet meer betrokken bij ‘haar’ Flamingo Bar in Antwerpen. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
30x “Voormalig Ecolo-gemeenteraadslid betrokken bij overval”Een voormalig Ecolo-gemeenteraadslid in Sint-Joost-ten-Node zou door de onderzoeksrechter zijn gehoord in een dossier dat draait rond de overval op... (24/04 01u00 - Het Laatste Nieuws)
29x Dit zijn de populairste politici van het momentTheo Francken maakt opnieuw plaats voor zijn voorzitter bovenaan de ranglijst met populairste politici. Dit zijn volgens de laatste opiniepeiling van De Standaard en VRT NWS de populairste politici van het moment. (24/04 04u00 - De Standaard)
28x Geen angst voor spionage: Huawei mag helpen bij uitbouw Brits 5G-netwerkDe Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. Dat berichten... (24/04 04u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Twee personen dood aangetroffen in appartement in HenegouwenIn een appartement in Jemappes, in de provincie Henegouwen, zijn dinsdagavond twee personen dood aangetroffen. Het parket kwam ter plaatse, maar... (24/04 00u00 - Het Laatste Nieuws)


25x Deze vijf lessen trekt onze chef politiek uit de politieke barometerHoe liggen de politieke kaarten, goed een maand voor de verkiezingen van 26 mei? Dit zijn de vijf lessen die chef politiek Jan-Frederik Abbeloos trekt uit de nieuwe politieke barometer van De Standaard en de VRT. (24/04 04u00 - De Standaard)
25x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basketPanathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen)
24x Belgische kunstenaar ontwerpt "zwarter dan zwarte" torenspits voor Notre-DameDe Belgische kunstenaar Frederik De Wilde (44) heeft een ontwerp klaar van een "zwarter dan zwarte torenspits" voor de architectuurwedstrijd van de... (24/04 15u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Kunstenaar zet vagina’s centraal: “Via Tinder vond ik modellen van alle leeftijden en maten”Davide Di Votti is aan een speciaal kunstwerkje bezig. Hij wil shockeren maar eveneens een positieve boodschap verspreiden door middel van vagina-prints. (24/04 07u15 - Het Nieuwsblad)
24x N-VA blijft op kop in Vlaanderen, vier partijen dringen voor de tweede plaatsLees meer > (24/04 06u15 - VRT NWS)
24x Mensenrechtenhof buigt zich over zaak Syrisch gezin dat geen humanitair visum kreeg voor ons landHet Europees Hof voor de Rechten van de Mens buigt zich vandaag over het verzoek van een gezin uit het Syrische Aleppo dat tevergeefs had... (24/04 05u30 - Het Laatste Nieuws)
24x Remake Zweedse coalitie wordt inzet verkiezingenDe politieke barometer zet alle centrumrechtse regeringspartijen op verlies. Een heruitgave van de Zweedse coalitie wordt precair, zelfs als CDH bijspringt. (24/04 04u00 - De Standaard)
24x Opgetrokken sokken zijn niet langer ‘fout’hasselt Wie de afgelopen dagen in short rondliep, deed dat blijkbaar het best mét opgetrokken sokken. Want wat voor de ene een overblijfsel is uit de jaren zeventig, is voor modebewuste mannen de trend van het seizoen. (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Dood van conciërge in Helchteren is wellicht ongevalLees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Verdachte komt niet opdagen op proces voor moord op ex-vrouw. Onze reporter ging langs op zijn ‘laatst gekende adres’, maar: “Hij is al jaren weg. Niemand weet waar hij is”Niemand weet waar Lei B. (71) naartoe is en waar hij ondergedoken leeft. De Nederlander daagde dinsdag niet op voor zijn assisenproces in Tongeren, waar hij wordt beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw. Volgens zijn laatste officiële gegevens woont hij in Zeeland. Maar ook daar hebben ze hem al een tijd niet meer gezien. “Ik had hier drie jaar een relatie met hem”, vertelt zijn gewezen partner. “Ik geloof in zijn onschuld. Hij is altijd eerlijk tegenover mij geweest.” (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
24x Noordoosten van India opgeschrikt door zware aardbevingIn India heeft een zware aardbeving met een magnitude van 6,1 de noordoostelijke deelstaat Arunachal Pradesh opgeschrikt. Dat meldt het Amerikaanse... (24/04 00u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Er staat 160 miljoen euro op het spel, maar daarom vroeg Adele toch de scheiding aanToen Adele (30) bij monde van een persbericht vorige week aankondigde dat ze zou scheiden van haar man Simon Konecki (45) kwam dat voor haar talrijke fans als een donderslag bij heldere hemel. Maar nu raken steeds meer details bekend over het hoe en het waarom. (24/04 10u00 - Het Belang van Limburg)
23x Vrachtwagen rijdt in op file: E313 versperdOp de E313 is woensdagochtend richting Antwerpen de rijbaan volledig versperd geraakt ter hoogte van Herentals-West door een ernstig ongeval. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Een vrachtwagen reed er - allicht aan hoge snelheid - in op de staart van een file. Er is sprake van minstens één zwaargewonde die gekneld zit in een aangereden voertuig. (24/04 08u45 - De Standaard)
23x Cijferstorm in glas water: langverwachte berekening kiesprogramma’s wordt grote sofHet Planbureau presenteert vrijdag zijn langverwachte doorrekening van de verkiezingsprogramma’s: zo kan de kiezer weten hoe realistisch de... (24/04 05u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Hoe Vorselaar een modelgemeente werd: 'Je moet de Vlaming niet bruuskeren'Een burgemeester die zijn marktplein onthardt en vergroent, hogere bouwlagen toelaat in zijn dorpskern, weekendhuizen in recreatiegebieden afbreekt én toch de steun krijgt van zijn bevolking: Lieven Janssens krijgt het voor elkaar in Vorselaar. (24/04 05u00 - Knack)
23x Jeroen Meus deelt verdriet om zieke broer“Ik zeg het gewoon in drie woorden: ik ben bang. Ik ben ontzettend, ontzettend bang.” Tv-kok Jeroen Meus (41) luchtte gisteravond zijn hart bij Wim Lybaert (50) in een adembenemende aflevering van ‘De Columbus’. Meus had pas vernomen dat zijn broer Wim kanker had toen hij met Lybaert op vierdaagse vertrok. “Ik weet niet of ik dit gekund zou hebben”, zegt Wim Lybaert. (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x Amerikaanse belastingdienst geeft aangiften Trump voorlopig niet vrijDe Amerikaans belastingdienst IRS heeft de belastingaangiften van president Donald Trump niet overgedragen aan een commissie van het Huis van... (24/04 01u30 - Het Laatste Nieuws)
22x Wat zou het resultaat van de peiling betekenen voor regeringsvorming? "Door verlies van MR dreigt federale blokkering"De Franstalige liberalen van de MR - de enige Franstalige partij in de huidige federale regering - staan fors op verlies. Dat is een van de vaststellingen in de politieke barometer van VRT NWS. Een peiling gaat over de hypothese 'wat als het vandaag verkiezingen zouden zijn'. Welnu, binnen een maand zijn het verkiezingen. Hoe moeten we de resultaten van de peiling in dat licht zien? 'Het verlies van de MR maakt een aantal scenario's onmogelijk', analyseert VRT NWS-expert Ivan De Vadder. (24/04 08u45 - VRT NWS)
22x E313 versperd na ongeval ter hoogte van Herentals-West richting RanstOp de E313 richting Ranst gebeurde een ernstig ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Herentals-West, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De... (24/04 07u45 - Het Laatste Nieuws)
22x De woonenquête: de Vlaming woont nog altijd het liefst op het plattelandDe fermette op het platteland geniet nog steeds de voorkeur, blijkt uit een nieuwe studie van het Vlaams Agentschap Wonen. Het zal dus nog knap lastig worden om de Vlamingen te overtuigen slimmer, kleiner en gestapeld te gaan wonen, zoals de overheid wil. (24/04 05u00 - Knack)
22x Chauffeur busje Mawda aan ons land overgeleverdDe Irakees die het busje bestuurde waarin de Koerdische peuter Mawda zat, is al verhoord. Het onderzoek naar het schietincident is bijna klaar. (24/04 04u00 - De Standaard)
22x Kim Jong-un vertrokken naar Siberië voor top met PoetinDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is woensdagochtend met de trein vertrokken naar Siberië, waar hij een topontmoeting zal hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA. (24/04 03u45 - De Standaard)
22x Waarom recreatieve sporters beter genieten van hun sport dan almaar extremere prestaties na te jagenWie gezond wil sporten, blijft sporten, een leven lang. En dus kun je er maar beter genieten van je sport, in plaats van almaar extremer te willen presteren. (24/04 03u45 - De Standaard)
22x Waarom je konijntjes nooit mag oppakken & andere do’s en don’ts bij huisdierenHeeft je kind konijntjes gekregen voor Pasen? Weet dan dat ze niet graag opgetild worden en dat ze gelukkiger zijn met twee. Een hamster is wel gelukkig op z’n eentje, net als een kat. Maar die kat wil dan weer niet op haar buik geaaid worden, en een hond niet op zijn kop. Alle eigenaardigheidjes van je huisdieren, uitgelegd door experts. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
22x Jeroen Meus deelt verdriet om zieke broer met Wim Lybaert en kijkers van ‘De Columbus’: “Ik ben bang. Ik ben ontzettend bang”“Ik zeg het gewoon in drie woorden: ik ben bang. Ik ben ontzettend, ontzettend bang.” Tv-kok Jeroen Meus (41) luchtte gisteravond zijn hart bij Wim Lybaert (50) in een adembenemende aflevering van De Columbus. Meus had pas vernomen dat zijn broer Wim kanker had toen hij met Lybaert op vierdaagse vertrok. “Ik weet niet of ik dit gekund zou hebben”, zegt Wim Lybaert. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
21x Gert Verhulst fel tegen elke vorm van cordon sanitaire: “Het zijn toch geen misdadigers?”In een interview met Knack heeft Studio 100-baas Gert Verhulst zich fel uitgesproken tegen het cordon sanitaire. “Ik ben tegen gelijk welke vorm... (24/04 12u00 - Het Laatste Nieuws)
21x May daagt als enige partijleider niet op tijdens meeting met Greta ThunbergVerschillende Britse politici stonden gisteren in de rij om de Britse klimaatactiviste Greta Thunberg te ontmoeten. Enkel de Britse premier Theresa... (24/04 10u00 - Het Laatste Nieuws)
21x “Nederlandse Bollenstreek kan ongelofelijke drukte niet meer aan”De wegen in de Bollenstreek in Nederland zaten tijdens het paasweekend zo verstopt dat de Keukenhof - de grootste bloementuin ter wereld - mensen... (24/04 09u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Bart De Wever: ‘Angst slaat me om het hart wanneer ik peiling zie’N-VA mag dan afgetekend de grootste blijven in Vlaanderen, partijvoorzitter Bart De Wever liet in ‘De Ochtend’ op Radio 1 blijken dat hij niet echt gelukkig is met de resultaten van de politieke barometer. ‘Ik vrees een Waals volksfront dat een belastingtsunami op Vlaanderen afstuurt, met Kristof Calvo als premier.’ (24/04 09u30 - De Standaard)
21x Onderzoek UGent: “Totaalverbod op alcoholreclame is noodzakelijk”Een totaalverbod op alcoholreclame is noodzakelijk om de volksgezondheid te verzekeren. Dat is de conclusie van een studie in opdracht van het... (24/04 08u30 - Het Laatste Nieuws)
21x N-VA blijft grootste partij, Ecolo wordt populairder, bevestigt peilingMochten er vandaag verkiezingen plaatsvinden, dan zou N-VA met ruime voorsprong de grootste partij van Vlaanderen zijn. CD&V, Groen en Open VLD strijden op ruime afstand voor de tweede plaats. Ecolo wordt in Wallonië de tweede grootste. Dat blijkt althans uit een peiling van VRT en De Standaard, waarvan de resultaten woensdag werden bekendgemaakt. (24/04 04u45 - Knack)
21x Gorilla’s poseren voor selfie met parkwachtersLees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x PaasmaaienLees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Experts waarschuwen nu al voor historisch watertekort: “Het is hopen op een kletsnatte zomer”“Je gazon besproeien is nu geen goed idee. Verspil daar geen kostbaar water aan. Er dreigt een historisch tekort.” Experts waarschuwen nu al om water te besparen, want de watervoorraden zijn de gigantische klap van de droogte van vorig jaar nog altijd niet te boven. “Als het mooi weer blijft tot in augustus, komen we echt op ongezien terrein”, zegt Patrick Willems (KU Leuven). (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
21x KV Mechelen overweegt bond voor rechtbank te dagen nadat die degradatie voor matchfixing vorderdeKV Mechelen en Waasland-Beveren maken zich sterk dat ze niet zullen degraderen voor matchfixing in de zaak-Propere Handen. De bond vorderde gisteren degradatie naar 1B en een puntenaftrek van respectievelijk twaalf en zes punten. Maar beide clubs zullen alle juridische middelen uitputten om zo’n scenario te vermijden. Een van de manieren is een kortgedingprocedure tegen de bond. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
21x Braziliaans gerecht kort celstraf Lula fors inHet Braziliaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag de celstraf van oud-president Luiz Inácio Lula da Silva fors ingekort. Lula ziet zijn verblijf in de gevangenis teruggebracht van 12 jaar en een maand naar 8 jaar en 10 maanden. Daardoor komt de 73-jarige ex-president al vanaf september in aanmerking voor een halfopen gevangenisregime of huisarrest, zo melden lokale media. (24/04 02u15 - Knack)
21x Stand van het land | Pensioenbom is nog niet onschadelijk gemaakt Lees meer > (24/04 01u20 - De Tijd)
21x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van EriksenTottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Opnieuw bezoeker Grand Canyon omgekomen na val in kloof: vierde in één maandOpnieuw is een toerist bij een bezoek aan de Grand Canyon overleden. Een 70-jarige vrouw viel door nog onbekende oorzaak in een kloof. Parkwachters... (24/04 08u15 - Het Laatste Nieuws)
20x De Wever steekt Francken voorbij als populairste politicusN-VA-voorzitter Bart De Wever is opnieuw de populairste politicus van Vlaanderen. Dat blijkt uit de peiling van VRT, De Standaard, RTBF en La... (24/04 08u00 - Het Laatste Nieuws)
20x Eerst zonnig, dan kans op buien en onweerWoensdag begint op de meeste plaatsen met mooie zonnige perioden, al verwachten we in het oosten aanvankelijk enkele buien. In de loop van de dag verwachten we meer bewolking vanuit Frankrijk en kunnen er vooral in het oosten van het land regen- of zelfs onweersbuien ontstaan. (24/04 07u00 - De Standaard)
20x Gwendolyn Rutten: 'Wallonië kan makkelijker inspanningen doen voor klimaat'Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten wil dat Wallonië meer dan Vlaanderen inspanningen levert om de Europese klimaatdoelstellingen te halen. Dat zegt ze in een geanimeerd dubbelgesprek met Groen-voorzitster Meyrem Almaci, dat vandaag verschijnt in Knack. (24/04 05u15 - Knack)
20x Model maakt haar exclusieve supercar nog exclusiever door slim -en duur- trucjeEen Lamborghini AventadorSV is al behoorlijk exclusief, er zijn slechts 600 exemplaren van gemaakt. Maar Russisch model Daria Radionova ging nog een stapje verder. De Russische schone is gek op superauto’s en die mogen best nog gepersonaliseerd worden. Dus liet ze de hele carrosserie van haar Lambo bezetten kleine Swarovski-kristalletjes. Liefst 2 miljoen stuks. Alsjeblieft. Op die manier blinkt en schittert de auto nog wat meer. Een team werkte liefst 700 uur om de wagen op die manier te pimpen. Volgens Londenaar Kush Shah, die de bolide spotte in Londen en het filmpje maakte, voelen de kristallen ruw aan: “Het is alsof je aan asfalt komt, of een gigantische kaasrasp. Maar het is wel zowat de meest exclusieve wagen ter wereld!” Zo exclusief is het echter niet meer, vorig jaar werd ook al een Lamborghini Huracan met kristallen gespot, en eerder kreeg een dure Mercedes-Benz CLS350 de Swarovski behandeling. U mag 3 keer raden in wiens garage die bolides staan te blinken… van Daria Radionova uiteraard. (24/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Irakese chauffeur busje Mawda aan ons land uitgeleverdDe Irakees die het busje bestuurde waarin de Koerdische peuter Mawda zat, is uitgeleverd aan ons land en werd al verhoord. Het onderzoek naar het... (24/04 05u00 - Het Laatste Nieuws)
20x Gwendolyn Rutten en Meyrem Almaci: 'Het land heeft behoefte aan vrouwelijk leiderschap'De groen-blauwe as bestaat niet meer. Vrijwel nergens zijn Meyrem Almaci en Gwendolyn Rutten, de voorzitsters van respectievelijk Groen en de Open VLD, het over eens. 'Nu hebben we écht een sociaal-economische herstelregering nodig.' (24/04 05u00 - Knack)
20x Ondanks bezorgdheden om spionage: Huawei mag helpen bij uitbouw Brits 5G-netwerkDe Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. Dat berichten... (24/04 04u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Eén op de zeven baby's ziet geen pediater of huisartsEén op de zeven baby's in ons land ziet geen pediater of huisarts. Bij baby's uit gezinnen met verhoogde tegemoetkoming (RVV), die een laag inkomen... (24/04 04u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Politieke barometer: de resultatenOver enkele weken trekken we naar de stembus en kiezen we nieuwe parlementen. Hoe liggen de kaarten volgens de nieuwste politieke barometer van De Standaard en VRT NWS? (24/04 03u45 - De Standaard)
20x Hoe betrouwbaar is TripAdvisor? Thomas test het met… een neprestaurantHoe betrouwbaar is TripAdvisor, een website met recensies van restaurants en hotels? Thomas Vanderveken neemt de proef op de som en stampt een vals restaurant uit de grond. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
20x Braziliaans gerecht kort celstraf oud-president Lula fors inHet Braziliaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag de celstraf van oud-president Luiz Inácio Lula da Silva fors ingekort. Lula ziet zijn verblijf in de gevangenis teruggebracht van 12 jaar en een maand naar 8 jaar en 10 maanden. Daardoor komt de 73-jarige ex-president al vanaf september in aanmerking voor een halfopen gevangenisregime of huisarrest, zo melden lokale media. (24/04 03u30 - De Standaard)
20x Waarom recreatieve sporters beter van hun sport genieten dan almaar extremere prestaties na te jagenWie gezond wil sporten, blijft sporten, een leven lang. En dus kun je er maar beter genieten van je sport, in plaats van almaar extremer te willen presteren. (24/04 03u15 - De Standaard)
20x Kim Jong-un per trein op weg naar RuslandDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is met de trein richting Siberië vertrokken, waar hij een topontmoeting zal hebben met de Russische president... (24/04 00u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basketPanathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld. (24/04 00u15 - Het Belang van Limburg)
19x Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-BrittanniëDe Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur. (24/04 04u45 - Knack)
19x Het rapport van de Brusselse regeringSamen met collega's van Le Soir en Bruzz overschouwt De Standaard het bilan van de Brusselse regering onder leiding van Rudi Vervoort (PS). Is de man intussen verveld tot een echte regeringsleider? Heeft de ploeg de Waalse vijandschap tussen PS en CDH overleefd? Hoe hebben de Nederlandstalige ministers het ervan af gebracht? U leest hier wie schittert en wie zakt (24/04 04u00 - De Standaard)
19x Voormalig Ecolo-gemeenteraadslid Sint-Joost gehoord in zaak rond overvalEen voormalig Ecolo-gemeenteraadslid in Sint-Joost-ten-Node zou door de onderzoeksrechter zijn gehoord in een dossier dat draait rond de overval op een sportwedkantoor in Schaarbeek. Kenan Aydogan nam eind maart ontslag als gemeenteraadslid, officieel om ‘persoonlijke redenen’, maar volgens sudinfo.be en La DH zou hij betrokken zijn geweest bij een overval, zo melden beide media dinsdagavond. (24/04 03u45 - De Standaard)
19x Eén laat singles daten in Vlaamse ‘First dates’Lees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x 5.000 politieagenten verspild door stakingen in gevangenissen Lees meer > (24/04 01u20 - De Tijd)
19x ?Tijd van sit back and relax over GDPR is voorbij' Lees meer > (24/04 01u20 - De Tijd)
19x Chinezen maken het Umicore lastig Lees meer > (24/04 01u20 - De Tijd)
19x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van EriksenTottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. (24/04 00u15 - De Standaard - Sport)
18x Vrouw met buikpijn “niet zwanger” volgens dokter. Enkele uren later bevalt ze in hotelkamerOpmerkelijke aflevering in de realityreeks Ambulance op BBC One morgenavond. Daar neemt een vrijdagavondshift van de North West Ambulance Service... (24/04 14u45 - Het Laatste Nieuws)
18x 59ste veroordeling en tien maanden cel voor rapper Kaye Styles die levenslang rijverbod aan zijn laars laptDe Brugse politierechter heeft Kaye Styles (37) bij verstek veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf. De rapper kroop ondanks een... (24/04 13u30 - Het Laatste Nieuws)
18x De Wever steekt Francken voorbij als populairste politicus, “maar angst slaat me om het hart”N-VA-voorzitter Bart De Wever is opnieuw de populairste politicus van Vlaanderen. Dat blijkt uit de peiling van VRT, De Standaard, RTBF en La... (24/04 09u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Amerikaanse en Afghaanse troepen doden meer burgers dan de talibanDe Amerikaanse en Afghaanse troepen hebben voor het eerst meer burgers gedood dan de taliban en andere gewapende groepen in Afghanistan. Dat blijkt... (24/04 08u45 - Het Laatste Nieuws)
18x Dodentol aanslagen stijgt naar 359, “een van daders studeerde in het Verenigd Koninkrijk en Australië”De slachtofferbalans na de bloedige zelfmoordaanslagen van zondag in Sri Lanka is verder opgelopen tot 359 doden. Verschillende mensen die bij de... (24/04 08u45 - Het Laatste Nieuws)
18x E313 volledig dicht richting Antwerpen door zwaar ongeval, vijf gewondenLees meer > (24/04 08u45 - VRT NWS)
18x Zorgvastgoedspeler Aedifica wil 418 miljoen euro ophalen Lees meer > (24/04 08u24 - De Tijd)
18x Prijs van worsten stort in door...BrexitEen daling in de prijs van worst kan weleens het eerste voordeel zijn dat de Britse consument uit de Brexit haalt. Vleesverwerkers hadden een extra voorraad aangelegd voor de originele uitstapdatum van 29 maart. (24/04 07u30 - Het Belang van Limburg)
18x "Lijden is een deel van het zijn, maar op de dood volgt ook steeds nieuw leven"“Hey manneke, het is zondag en Pasen bovendien. Stilte!” (24/04 07u30 - Het Belang van Limburg)
18x Natuur kreunt onder droogte, grondwaterstand blijft “zeer laag”HasseltDe natuur in Limburg kreunt onder de droogte. “Tegelijk worden onze waterlopen leeggezogen voor de landbouw, soms zelfs vanuit Nederland”, waarschuwt Ludwig Vandenhove (sp.a). (24/04 07u00 - Het Belang van Limburg)
18x Draagvlak voor verhoging van de pensioenleeftijd is er nog altijd nietLees meer > (24/04 06u15 - VRT NWS)
18x Te koop: restaurant in bovenste bol van AtomiumLees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
18x Zweedse coalitie moeilijk voor herhaling vatbaarDe voortzetting van centrumrechts na de verkiezingen van 26 mei is verre van zeker. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van De Standaard en VRT. Die zet de partijen van Michel I allemaal op verlies. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
18x Voormalig Ecolo-gemeenteraadslid Sint-Joost gehoord in zaak rond overvalEen voormalig Ecolo-gemeenteraadslid in Sint-Joost-ten-Node zou door de onderzoeksrechter zijn gehoord in een dossier dat draait rond de overval op een sportwedkantoor in Schaarbeek. Kenan Aydogan nam eind maart ontslag als gemeenteraadslid, officieel om “persoonlijke redenen”, maar volgens sudinfo.be en La DH zou hij betrokken zijn geweest bij een overval, zo melden beide media dinsdagavond. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
18x Celstraf Braziliaanse ex-president Lula fors ingekortHet Braziliaanse Hooggerechtshof heeft gisteren de celstraf van oud-president Luiz Inácio Lula da Silva fors ingekort. Lula ziet zijn verblijf in... (24/04 02u00 - Het Laatste Nieuws)
18x Manoeuvres op til bij Degroof Petercam Lees meer > (24/04 01u20 - De Tijd)
18x Avengers zijn murw gebeuktNa 22 films krijgt de eerste fase van het 'Marvel Cinematic Universe' een ontknoping met 'Avengers: Endgame'. Dat werkt minder goed als een op zichzelf staande film. (24/04 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
18x COC vraagt minister om komst Amerikaanse haatprediker tegen te houdenBelangenorganisatie COC heeft in een brief aan staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) gevraagd om de komst van de radicale Amerikaanse prediker Steven Anderson tegen te houden. De dominee heeft op YouTube aangekondigd op 23 mei een bezoek aan Amsterdam te brengen. (24/04 00u15 - Gelderlander)
18x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basketPanathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld. (24/04 00u15 - De Standaard: Wetenschap)
18x Coucke over transfer Sanneh: “‘Please, andere namen’, vroegen we. Maar hij hield vast aan twee opties"Anderlecht-voorzitter Marc Coucke was vanavond te gast in Eén-praatprogramma ‘Van Gils & Gasten’. De ondernemer had het net als in onze... (24/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
18x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basketPanathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
18x Wetenschappers printen 3D-hart met menselijk weefselWetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv hebben voor het eerst een miniatuur 3D-hart geprint dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten, meldt persbureau AFP. (24/04 00u00 - GezondheidsNet)
18x Barcelona legt al 1,5 hand op de Spaanse kampioenenbekerEen 26e landstitel kan Barcelona nauwelijks nog ontsnappen. Na de zege op Alaves telt het op 4 speeldagen van het einde 12 punten voorsprong op Atletico Madrid, dat morgen wel nog speelt. (24/04 00u00 - Sporza)
18x Ajax wint van Vitesse (4-2) en zet PSV verder onder drukAjax heeft weer een hindernis genomen op weg naar het eerste kampioenschap in vijf jaar. De koploper van de eredivisie versloeg Vitesse (4-2) en krijgt de finish van de titelrace al aardig in zicht. Ajax mag zich eindelijk weer eens de beste van Nederland noemen als de resterende competitieduels met FC Utrecht en De Graafschap gewonnen worden, tenzij PSV zijn drie resterende wedstrijden tot een go (24/04 00u00 - Het Parool)
18x Belasting op vermogens vanaf 1 miljoen euro? ?Middenklassetaks? volgens Open VLD, ?bescheiden bijdrage? volgens GroenKamerleden Kristof Calvo (Groen) en Vincent Van Quickenborne hebben in ?Terzake? stevig gebotst over de invoering van een vermogenskadaster. Groen wil dit in het leven roepen, zodat iedereen die een vermogen heeft van meer dan 1 miljoen daarop belastingen moet betalen. Open VLD wil hiervan niet weten en spreekt van een ?middenklassetaks?. (24/04 00u00 - VRT NWS: Politiek)
17x Bouwvakkers negeerden rookverbod Notre-Dame, “maar ondenkbaar dat smeulende peuk oorzaak was”Het bedrijf Le Bras Frères, dat de stellingen rond de Notre-Dame in Parijs plaatste, erkent en "betreurt" vandaag dat sommige van zijn werknemers... (24/04 13u30 - Het Laatste Nieuws)
17x E313 versperd in Herentals-West nadat vrachtwagen inrijdt op fileOp de E313 is woensdagochtend richting Antwerpen de rijbaan volledig versperd geraakt ter hoogte van Herentals-West door een ernstig ongeval. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Een vrachtwagen reed er - allicht aan hoge snelheid - in op de staart van een file. Er is sprake van minstens één zwaargewonde die gekneld zit in een aangereden voertuig.De brandweer is ter plaatse geroepen om de geknelde te bevrijden en de ravage na het ongeval op te ruimen. Dat laatste zal echter nog even op zich moeten laten wachten, want vanwege de ernst van de aanrijding komt een fotogrammetrieteam eerst de nodige vaststellingen doen om alles in kaart te kunnen brengen. “We verwachten dan ook dat de hinder een flink stuk van de voormiddag zal blijven duren”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.Het verkeer dat vastzit achter het ongeval wordt onder politiebegeleiding weggeleid. Het aankomende verkeer vanuit Hasselt moet de snelweg verlaten in Herentals-West en vervolgens een lokale calamiteitenroute volgen tot in Massenhoven, waar het de E313 weer op mag. “Ook op die lokale wegen is het echter erg druk”, stelt Bruyninckx. “We roepen dan ook op om de komende uren de omgeving zoveel mogelijk te vermijden.”Op de E313 zelf staat richting Antwerpen een file van zowat 6 kilometer stilstaand verkeer van voor Herentals. Ook richting Hasselt zijn er trouwens vertragingen, door een kijkfile. Over langere afstand tussen Gent en Hasselt rij je in beide richtingen beter om via Brussel. Vanuit Geel is de E34 een alternatief om Antwerpen te bereiken en ook het Nederlandse verkeer kiest best voor die weg. (24/04 08u45 - Het Belang van Limburg)
17x N-VA op kop in peiling, Zweedse bisronde huzarenstuk Lees meer > (24/04 08u24 - De Tijd)
17x Auto rijdt in op voetgangers in Californië: acht gewondenEen automobilist heeft een groep voetgangers aangereden in het Amerikaanse Sunnyvale, in de staat Californië. Zeker acht mensen raakten gewond,... (24/04 07u30 - Het Laatste Nieuws)
17x Dodentol aanslagen stijgt naar 359De slachtofferbalans na de bloedige zelfmoordaanslagen van zondag in Sri Lanka is verder opgelopen tot 359 doden. Verschillende mensen die bij de... (24/04 06u45 - Het Laatste Nieuws)
17x De handen van een nieuwsanker zijn technisch werkloos. Ze niks te doen geven, is geen goed ideeDM ZAPT. Stef Selfslagh zet deze week de blik op oneindig. Vandaag schrijft hij over de beginseconden van Het Journaal. (24/04 06u45 - De Morgen)
17x Geen televisie en geen huiswerk voor kinderen op BuitenspeeldagVoor de twaalfde editie van Buitenspeeldag, gaan televisieschermen vandaag voor kinderen alweer op zwart. Er worden meer dan 300 activiteiten... (24/04 06u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Saharastof op uw wagen? Niet ongewoon voor deze tijd van het jaarLees meer > (24/04 06u15 - VRT NWS)
17x 'Eén op de zeven baby's ziet geen pediater of huisarts'Eén op de zeven baby's in ons land ziet geen pediater of huisarts. Bij baby's uit gezinnen met verhoogde tegemoetkoming (RVV), die een laag inkomen hebben, of eenoudergezinnen gaat het zelfs om één op de vijf. Dat melden de Onafhankelijke Ziekenfondsen woensdag. (24/04 04u45 - Knack)
17x Opnieuw bezoeker Grand Canyon overleden na val in kloof; vierde binnen een maandOpnieuw is een toerist bij een bezoek aan de Grand Canyon overleden. Een 70-jarige vrouw viel door nog onbekende oorzaak in de kloof. Parkwachters vonden het lichaam dinsdag op 61 meter onder de South Rim van de Canyon. (24/04 04u15 - AD.nl)
17x Kind en Gezin steunt vraag wetdsdokter: “Autopsie na elke wiegendood”HasseltEen op de vijf baby’s die plots en onverwacht sterven, is door geweld omgekomen. Een overlijden dat al te vaak als wiegendood wordt gecatalogeerd, zegt wetsdokter Werner Jacobs. (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Limburgers laten robot cocktails shaken in ‘Kan Iedereen Nog Volgen?’Nooit zelf nog cocktails shaken. Dat is het opzet van de geautomatiseerde cocktailbar van Dominique Hrynczak uit Hamont-Achel en Zonhovenaar Yannick Plessers. Dinsdagavond verbaasden ze tv-nerd Lieven Scheire met hun BarGenius in ‘Kan Iedereen Nog Volgen?’.  (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Britney Spears verlaat tijdelijk psychiatrisch ziekenhuisLees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x “De hemel is een groot artiest rijker”Begeleid door zijn eigen muziek, een stoet BV’s en een duizendtal fans is Paul Severs gistermiddag begraven in het Vlaams-Brabantse Halle. “De aarde is een groot artiest armer, de hemel eentje rijker”, aldus de priester die de uitvaart leidde. (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Jonas Van Geel en Evelien Bosmans krijgen zoontjeLees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Play-off-finale uitgesteld tot na 30 juni?Wordt de finale tussen de winnaar van Play-off 2 en de vierde van Play-off 1 uitgesteld door Propere Handen? Het kan, maar er heerst nog complete onduidelijkheid over. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
17x Bestuurder maait agent brutaal van de weg: “Werd afgeleid achter het stuur”Een politieagent is zondag aan de dood ontsnapt nadat een Lexus-bestuurder hem van de weg maaide in het Russische Sint-Petersburg. De agent wilde net iets bespreken met zijn collega buiten de wagen toen de wegpiraat iets te dicht voorbijreed. De bestuurder stopte even verderop en verklaarde aan de agenten dat hij werd afgeleid achter het stuur. De gewonde agent werd naar het ziekenhuis gebracht met een hersenschudding en gebroken been. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
17x Wees hip: trek je sokken op (en zelfs de verguisde witte sportsok is hélemaal in)Wie de afgelopen dagen in short rondliep, deed dat blijkbaar het best mét opgetrokken sokken. Want wat voor de ene een overblijfsel is uit de jaren zeventig, is voor heel wat modebewuste mannen de trend van het seizoen. “Mensen betalen soms tot 100 euro voor een paar hippe sokken. Dan is het zonde om die niet te laten zien”, zegt stylist Jan Dendievel. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
17x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van EriksenTottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Arie Oostlander (1936-2019): geestelijk vader van oud-premier BalkenendeOostlander was directeur van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA toen Balkenende daar in 1984 kwam werken. (24/04 00u15 - NRC Handelsblad)
17x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van EriksenTottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. (24/04 00u15 - Het Belang van Limburg)
17x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basketPanathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
17x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van EriksenTottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
17x COC vraagt minister om komst Amerikaanse haatprediker tegen te houdenBelangenorganisatie COC heeft in een brief aan staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) gevraagd om de komst van de radicale Amerikaanse prediker Steven Anderson tegen te houden. De dominee heeft op YouTube aangekondigd op 23 mei een bezoek aan Amsterdam te brengen. (24/04 00u15 - De Stentor)
17x COC vraagt minister om komst Amerikaanse haatprediker tegen te houdenBelangenorganisatie COC heeft in een brief aan staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) gevraagd om de komst van de radicale Amerikaanse prediker Steven Anderson tegen te houden. De dominee heeft op YouTube aangekondigd op 23 mei een bezoek aan Amsterdam te brengen. (24/04 00u15 - AD.nl)
17x Levensteken van Nederlandse Joän (18) maakt verdwijning nog mysterieuzerTwaalf weken na haar verdwijning heeft de Nederlandse Joän Berends (18) uit het Gelderse Heteren voor het eerst van zich laten horen. Althans, daar... (23/04 23u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Nieuwe partij ‘Genoeg voor Iedereen’ kan deelnemen aan Vlaamse verkiezingenIlse Houben, de stichtster van de nieuwe partij ‘Genoeg voor Iedereen’ kreeg zowel van Groen als CD&V handtekeningen, waardoor de partij een lijst kan indienen voor het Vlaams Parlement. (24/04 14u45 - Gazet van Antwerpen)
16x Tramschutter Gökmen Tanis mishandelde gevangenisbewaarderGökmen Tanis, de verdachte van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht, heeft vlak voor de aanslag een gevangenisbewaarder mishandeld.... (24/04 14u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Medewerker Nederlandse politie aangehouden wegens downloaden kinderpornoDe Nederlandse politie heeft vorige week een van zijn eigen medewerkers aangehouden. De man van 23 wordt ervan verdacht kinderporno te hebben... (24/04 13u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Waarom nemen de gorilla's in Virunga National Park een menselijke houding aan?Een park ranger van het Virunga National Park heeft een verrassende selfie genomen met twee gorilla's die op twee voeten staan, net zoals mensen. (24/04 13u45 - Knack)
16x Abby en Libby filmden hun moordenaar met Snapchat. Hele dorp in angst nu politie beelden heeft vrijgegevenIn februari 2017 werden de lichamen van Abby Williams (13) en Libby German (14) aangetroffen langs een verlaten spoorwegbrug in het stadje Delphi... (24/04 13u00 - Het Laatste Nieuws)
16x “Mijn schoonouders boden me 9.000 euro om mijn verloofde te dumpen. En ik ging akkoord”“Ik heb mijn verloofde gedumpt omdat mijn schoonouders me 10.000 dollar (ongeveer 9.000 euro) gaven als ik ervandoor zou gaan.” Dat bekende een vrouw anoniem op sociaalnetwerksite Reddit. “Maar ik had er nog een goede reden voor.” (24/04 12u30 - Het Nieuwsblad)
16x Bart De Wever (N-VA): ‘Angst slaat me om het hart als ik peiling zie’In een nieuwe peiling van VRT NWS en De Standaard duikt de N-VA onder de 30 procent. ‘De angst slaat me om het hart als ik de peiling zie’, zegt voorzitter Bart De Wever in De ochtend. Hij heeft het echter niet over de Vlaamse resultaten, maar over die van Wallonië. ‘In Wallonië stemt bijna 60 procent links of uiterst links.’ (24/04 11u00 - De Morgen)
16x Van eind november geleden dat dieselrijders nog zoveel moesten betalen aan de pompDe maximumprijs van diesel gaat morgen omhoog. Wie diesel (B7) tankt, betaalt dan maximaal 1,567 euro per liter, zo meldt de federale... (24/04 10u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Vlaamse partijen uitgelicht: N-VA heeft maand om oude vorm terug te vinden, plafond Groen is bereiktVoor de N-VA is het zaak om haar ondergesneeuwde kernthema’s op de agenda te zetten, zonder Vlaams Belang groter te maken. (24/04 10u45 - De Standaard)
16x Sri Lankaanse moslims houden hun hart vast voor wat komtHet was een afsplitsing van een afsplitsing, de terreurcel die op Pasen de gruwelijke aanslagen pleegde. Toch vrezen nu alle moslims in Sri Lanka represailles. ‘Breng de galg voor de daders.’ (24/04 08u30 - De Morgen)
16x Het spook van de Wetstraat ligt weer op tafel: links wil grote vermogens meer doen bijdragen, maar dat is volgens experts makkelijker gezegd dan gedaanDaar is ze weer: de discussie over de invoering van een vermogenswinstbelasting. Groen wil alle inkomens van boven de 1 miljoen euro belasten om de fiscaliteit eerlijker te maken. Maar de (centrum)rechtse partijen zijn radicaal tegen, en ook volgens fiscalisten staan tussen droom en daad veel praktische bezwaren. (24/04 07u45 - Het Nieuwsblad)
16x Vegan Street Festival, waar ‘food’ centraal staatVan natuurlijke make-up tot ‘wurgers’. De eerste editie van het Vegan Street Festival zaterdag op de Napoleonkaai op het Eilandje heeft heel wat te bieden. “We willen dat mensen de levensstijl leren kennen.” (24/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Vlaming verkiest elektronisch betalen, maar doet het nietLees meer > (24/04 04u21 - Nieuwsblad: Geldzaken)
16x Opnieuw bezoeker Grand Canyon overleden na val in kloof; vierde binnen een maandOpnieuw is een toerist bij een bezoek aan de Grand Canyon overleden. Een 70-jarige vrouw viel door nog onbekende oorzaak in de kloof. Parkwachters vonden het lichaam dinsdag op 61 meter onder de South Rim van de Canyon. (24/04 04u15 - BN/DeStem)
16x Jani voortaan óp de dansvloerLees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
16x ‘ENDGAME’ sluit MCU in schoonheid af‘Avengers: Endgame’ wordt zonder enige twijfel de grootste filmhit van het jaar. Niet omdat het de duurste en spectaculairste Marvel-film is, wel omdat het de beste tot nu toe is. De fans gaan overdonderd zijn. (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
16x Waarom Waasland-Beveren wel en Moeskroen niet? 10 prangende vragen over nieuwe ontwikkeling in operatie Propere Handen beantwoordWaarom moeten KV Mechelen en Waasland-Beveren zich wel verantwoorden en Moeskroen of Eupen niet? Waarom wordt er met geen woord gerept over de gewraakte refs? En hoe kan de bond makelaars vervolgen die niet bij de bond zijn aangesloten? Wij praten u bij aan de hand van tien prangende vragen over deze nieuwe fase in dossier Propere Handen. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
16x COC: Minister moet komst haatprediker naar Amsterdam tegenhoudenBelangenorganisatie COC heeft in een brief aan staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) gevraagd om de komst van de radicale Amerikaanse prediker Steven Anderson tegen te houden. De dominee heeft op YouTube aangekondigd op 23 mei een bezoek aan Amsterdam te brengen. Wat hij precies komt doen en wie hij in Nederland zal ontmoeten is niet bekend. Naar eigen zeggen komt hij naar Amsterd (24/04 00u30 - Het Parool)
16x COC vraagt minister om komst Amerikaanse haatprediker tegen te houdenBelangenorganisatie COC heeft in een brief aan staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) gevraagd om de komst van de radicale Amerikaanse prediker Steven Anderson tegen te houden. De dominee heeft op YouTube aangekondigd op 23 mei een bezoek aan Amsterdam te brengen. (24/04 00u15 - BN/DeStem)
16x Marc Coucke slaat terug naar Hein Vanhaezebrouck: “Zijn interview was verschrikkelijk, vol met leugens”Anderlecht-voorzitter Marc Coucke is terug van een deugddoende vakantie in Vietnam. Een vakantie die verstoord werd door alle heisa rond zijn Anderlecht. In Van Gils en Gasten kwam hij terug op de hectische weken die paars-wit kende én gaf hij ex-trainer Hein Vanhaezebrouck enkele vegen uit de pan. Die had laatst een explosief interview gegeven. “Vol met leugens”, aldus Coucke. (24/04 00u15 - De Standaard: Wetenschap)
16x Marc Coucke slaat terug naar Hein Vanhaezebrouck: “Zijn interview was verschrikkelijk, vol met leugens”Anderlecht-voorzitter Marc Coucke is terug van een deugddoende vakantie in Vietnam. Een vakantie die verstoord werd door alle heisa rond zijn Anderlecht. In Van Gils en Gasten kwam hij terug op de hectische weken die paars-wit kende én gaf hij ex-trainer Hein Vanhaezebrouck enkele vegen uit de pan. Die had laatst een explosief interview gegeven. “Vol met leugens”, aldus Coucke. (24/04 00u15 - De Standaard - Sport)
16x LIVE (21u). Springt Man. City over Liverpool naar de leiding of steekt Man. United daar stokje voor?• Premiers League • Old Trafford • Ref: Andre Marriner • Hoeveel Belgen aan de aftrap? (24/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
16x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basketPanathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
16x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van EriksenTottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basketPanathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
15x Steigerbouwbedrijf sluit uit dat rokende arbeiders brand in Notre-Dame veroorzaaktenHet bedrijf Le Bras Frères, dat de stellingen rond de Notre-Dame in Parijs plaatste, erkent en "betreurt" vandaag dat sommige van zijn werknemers... (24/04 13u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Tien jaar Peumans als parlementsvoorzitter in zes opmerkelijke momentenNa tien jaar komt er vandaag een einde aan het voorzitterschap van Jan Peumans (N-VA) in het Vlaams Parlement. Op 26 mei neemt Peumans afscheid van de politiek, maar vandaag is het de laatste plenaire vergadering van dit parlement. Wij doken in het archief op zoek naar enkele opmerkelijke fragmenten uit Peumans’ carrière als parlementsvoorzitter. (24/04 12u45 - De Standaard)
15x Vijf boekhoudsters gewond na botsing met splinternieuwe wagenBij een ongeval in Oekene, bij Roeselare, raakten woensdagmorgen zes vrouwen gewond. Een automobilste reed met een splinternieuwe terreinwagen een wagen met vijf boekhoudsters aan die op weg waren naar het werk. (24/04 11u00 - Het Nieuwsblad)
15x “Nederlandse Bollenstreek kan drukte niet meer aan”De wegen in de Bollenstreek in Nederland zaten tijdens het paasweekend zo verstopt dat de Keukenhof - de grootste bloementuin ter wereld - mensen... (24/04 10u00 - Het Laatste Nieuws)
15x Jonge mama verloor haar ledematen door vleesetende bacterie, maar vecht terug: “Alles, zelfs eten en drinken, moet Tara opnieuw leren”Eind vorig jaar belandde Tara in een nachtmerrie toen ze door een vleesetende bacterie werd getroffen. Haar vier ledematen werden geamputeerd, maar vandaag is ze vastberaden aan het revalideren. Komend weekend is er een benefiet om haar te steunen. (24/04 09u30 - Het Nieuwsblad)
15x Huizenprijzen dalen voor tweede kwartaal op een rij: “Opmerkelijk”De gemiddelde prijs van een huis in België is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gedaald tegenover eind vorig jaar. Het is de... (24/04 09u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Meyrem Almaci: ‘Kiezers ontevreden, anders zou Zweedse coalitie niet afgestraft worden’De politieke barometer voorspelt winst voor Groen, al boeken de ecologisten in Vlaanderen minder winst dan in Wallonië. Toch zei partijvoorzitster Meyrem Almaci woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1 erg tevreden te zijn over de peiling. (24/04 08u30 - De Standaard)
15x Annulatie voordracht ‘Kruiden’ in De KlapstoelDe voordracht ‘De geneeskrachtige werking van kruiden’ - gepland voor morgen, donderdag 25 april – vindt niet plaats. (24/04 08u30 - Het Belang van Limburg)
15x CEO Deceuninck: 'Ik begrijp de koers niet. De beurskoers.' Lees meer > (24/04 08u24 - De Tijd)
15x Orange Belgium start 2019 met rode cijfers Lees meer > (24/04 08u24 - De Tijd)
15x Fietsers negeren verbodstekens op kruispunt dat veiliger wordt gemaakt voor… fietsersDe Brugsesteenweg wordt straks veiliger voor wie de R8 moet kruisen. De werken startten dinsdag. Aan de R8 mag nu geen fietser door. Maar weinigen houden zich aan de regels. (24/04 08u15 - Het Nieuwsblad)
15x Huizenprijzen dalen voor tweede kwartaal op een rijDe gemiddelde prijs van een huis in België is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gedaald tegenover eind vorig jaar. Het is de tweede daling op rij, zo blijkt uit de vastgoedbarometer van de notarissenfederatie (Fednot). Die notarissen registreerden wel een recordaantal vastgoedtransacties. (24/04 07u30 - De Morgen)
15x N-VA eenzaam op kop in peiling Lees meer > (24/04 07u23 - De Tijd)
15x Stadswandeling laat deelnemers iconische gebouwen tekenenAntwerpen heeft er vanaf donderdag een fris concept van stadstoerisme bij. Tijdens de Antwerp Drawing Tour zet u wekelijks, na een kleine rondleiding, een iconisch gebouw op papier. “Als je iets tekent, neem je het helemaal in je op”, verklaart de organisator. Onze journalist deed de test en tekende het MAS. (24/04 07u00 - Gazet van Antwerpen)
15x Cipiersstakingen van 2018 kosten staatskas 3 miljoen euroMeer dan 5.000 politieagenten moesten het afgelopen jaar inspringen voor stakende cipiers in de gevangenissen. Daar was een kostprijs mee gemoeid... (24/04 06u45 - Het Laatste Nieuws)
15x Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-BrittanniëDe Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur. (24/04 04u45 - DataNews)
15x Deze vijf lessen trekt onze chef politiek uit de politieke barometerHoe liggen de politieke kaarten, goed een maand voor de verkiezingen van 26 mei? Dit zijn de vijf lessen die chef politiek Jan-Frederik Abbeloos trekt uit de nieuwe politieke barometer van De Standaard en de VRT. (24/04 04u00 - De Standaard: Wetenschap)
15x Onze Chef Voetbal Ludo Vandewalle heeft het over de belangrijkste zaak in 10 jaar: “En het bondsreglement is geen bondgenoot”Zonder de hulp van de onderzoeksrechter waren de pogingen tot matchfixing rond KV Mechelen-Waasland-Beveren nooit aan de oppervlakte gekomen. Volgens het bondsreglement zijn pogingen tot matchfixing even zwaar als matchfixing zelf, maar dat betekent niet dat de clubs daadwerkelijk zullen worden gestraft. Er moeten nu nog twee instanties hun zegje doen én er is het verouderde bondsreglement dat in deze zaak mogelijk zijn ultieme failliet kent. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
15x Prijs van worsten stort in door...BrexitEen daling in de prijs van worst kan weleens het eerste voordeel zijn dat de Britse consument uit de Brexit haalt. Vleesverwerkers hadden een extra voorraad aangelegd voor de originele uitstapdatum van 29 maart. (24/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
15x Omstreden plan voor verplichte observatie ‘tijdbommen’ nieuw leven ingeblazenDe Tweede Kamer haalt een plan uit de mottenballen om verwarde mensen maximaal drie dagen verplicht te kunnen observeren in een ggz-instelling. (24/04 03u30 - Gelderlander)
15x Belastingdienst geeft aangiften Trump niet vrijDe Amerikaans belastingdienst IRS heeft de belastingaangiften van president Donald Trump niet overgedragen aan een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Een deadline hiervoor liep dinsdagavond om 23.00 af. (24/04 01u15 - Gelderlander)
15x Johnny de Mol zingt liedje voor jarige Johnny de Mol (1)Johnny de Mol heeft dinsdagavond in de talkshow van Jeroen Pauw een speciaal liedje gezongen voor zijn jarige zoontje Johnny. Het ventje is dinsdag één jaar geworden. Het nummer Hoop dat je niet op mij lijkt schreef de presentator speciaal voor hem. (24/04 01u00 - Gelderlander)
15x Arie Oostlander (1936-2019): geestelijk vader van oud-premier BalkenendeOostlander was directeur van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA toen Balkenende daar in 1984 kwam werken. (24/04 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
15x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van EriksenTottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
15x Beroep van vastgoedjager in de lift Lees meer > (24/04 00u14 - Netto)
15x EleaLees meer > (24/04 00u14 - Gamed)
15x Waarom het niet de beste week was voor heel wat wereldleidersWereldleider zijn, het is een vak apart. Een aantal politici hadden het deze week nogal moeilijk. Zo werd de Britse parlementsvoorzitter John Bercow op straat belaagd door de BBC, zoals u in de video hierboven ziet. (24/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
15x Eriksen redt Tottenham op de valreep met streep voorbij RyanTottenham heeft zich iets steviger op de 3e plaats genesteld dankzij een felbevochten zege tegen Brighton, dat nog volop tegen de degradatie knokt. (24/04 00u00 - Sporza)
14x Zuid-Afrikaanse president bezoekt overstroomde gebieden: dodental loopt op naar 51Het dodental na de hevige regenval en overstromingen in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal is opgelopen naar 51, hebben de autoriteiten... (24/04 15u00 - Het Laatste Nieuws)
14x China beschuldigt ex-baas Interpol formeel van corruptieChina heeft de voormalige chef van Interpol, Meng Hongwei, gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen, zo heeft het hoogste... (24/04 14u45 - Het Laatste Nieuws)
14x 'Wie mij kan herhalen, krijgt een bak Duvel': tien jaar Peumans in zes opmerkelijke fragmentenNa tien jaar komt er vandaag een einde aan het voorzitterschap van Jan Peumans (N-VA) in het Vlaams Parlement. Op 26 mei neemt Peumans afscheid van de politiek, maar vandaag is het de laatste plenaire vergadering van dit parlement. Wij doken in het archief op zoek naar enkele opmerkelijke fragmenten uit Peumans’ carrière als parlementsvoorzitter. (24/04 13u45 - De Standaard)
14x Wijzen IS-video’s uit Sri Lanka en Saudi-Arabië op éénzelfde brein?De video van de Sri Lankaanse terroristen die IS naar buiten heeft gebracht, lijkt bijna een kopie te zijn van wat er zondag al vanuit... (24/04 12u30 - Het Laatste Nieuws)
14x Carl Devos over nieuwste peiling: 'De goede uitslag van Groen verbleekt tegenover die van Ecolo'De peiling van VRT en De Standaard laat zien dat de federale regeringsvorming helemaal open ligt. De Zweedse partijen verliezen, Groen, Vlaams Belang en PVDA winnen. 'Voor N-VA is de inzet een fundamentele keuze tussen het Zweedse model en de 'volksfrontregering'', zegt politicoloog Carl Devos (UGent). (24/04 12u30 - Knack)
14x ‘Verschillende terroristen Sri Lanka studeerden in buitenland, afkomstig uit rijke families’Volgens de veiligheidsdiensten van Sri Lanka zijn de bloedige aanslagen van afgelopen zondag uitgevoerd door negen zelfmoordterroristen. Acht ervan zijn intussen geïdentificeerd, een van hen was een vrouw. De slachtofferbalans is woensdag verder opgelopen tot 359 doden. (24/04 12u00 - De Standaard)
14x Model wil exclusieve Lamborghini nóg exclusiever, en daar heeft ze geld voor overEen Lamborghini Aventador SV is al behoorlijk exclusief, er zijn slechts 600 exemplaren van gemaakt. Maar een Russisch model Daria Radionova ging nog een stapje verder. De vrouw is gek op mooie wagens en die mogen het liefst van al nog extra gepersonaliseerd worden. Ze vond er niks beters op dan de hele carrosserie van haar Lambo te bezetten met kleine Swarovski-kristalletjes. (24/04 11u30 - Het Nieuwsblad)
14x Schadevergoeding voor slachtoffers gedwongen sterilisatie in JapanDe Japanse premier Shinzo Abe heeft verontschuldigingen aangeboden aan mensen die een gedwongen sterilisatie moesten ondergaan onder de voormalige... (24/04 11u00 - Het Laatste Nieuws)
14x Miljardair wordt bijna verpletterd door vallend spandoekRichard Branson, een Britse miljardair, is maandag bijna verpletterd door een spandoek. De man was aanwezig bij de opening van een treinstation in het Amerikaanse Miami, maar bij het onthullen van de naam ging het mis. Toen Branson het doek wilde naar beneden halen, viel het – inclusief metalen staaf – net niet op zijn hoofd. Beelden van het akelige moment gaan razendsnel viraal. (24/04 09u30 - Het Belang van Limburg)
14x Orange Belgium duikt in het rood Lees meer > (24/04 08u24 - De Tijd)
14x Jeroen Meus deelt verdriet om zieke broer met Wim Lybaert en kijkers“Ik zeg het gewoon in drie woorden: ik ben bang. Ik ben ontzettend, ontzettend bang.” Tv-kok Jeroen Meus (41) luchtte gisteravond zijn hart bij Wim Lybaert (50) in een adembenemende aflevering van ‘De Columbus’. Meus had pas vernomen dat zijn broer Wim kanker had toen hij met Lybaert op vierdaagse vertrok. “Ik weet niet of ik dit gekund zou hebben”, zegt Wim Lybaert. (24/04 08u00 - Het Belang van Limburg)
14x Dodental van aanslagen in Sri Lanka opgelopen tot 359Lees meer > (24/04 07u30 - VRT NWS)
14x Vermoedelijke chauffeur busje waarin 2-jarige Mawda stierf, overgeleverd aan ons landLees meer > (24/04 07u30 - VRT NWS)
14x Te koop: 17 miljoenenflats in centrum van HasseltHASSELTUit de jaarlijkse Notarisbarometer blijkt dat huizen in ons land vorig jaar goedkoper zijn geworden en appartementen iets duurder. Opvallend is dat in Hasselt vandaag maar liefst 17 appartementen van meer dan 1 miljoen euro in de etalage staan. (24/04 07u30 - Het Belang van Limburg)
14x Lei B. daagt niet op voor assisenproces: ex gelooft rotsvast in zijn onschuldNiemand weet waar Lei is. Volgens de laatste officiële gegevens woont hij in Zeeland. Ook daar is hij verdwenen. “Maar ik geloof in zijn onschuld”, vertelt zijn gewezen partner. (24/04 07u15 - Het Belang van Limburg)
14x Nieuwe studie: regels op reclame voor alcohol moeten veel strengerIn flitsende tv-spots, bij hippe dj boots op festivals en zelfs in de officiële benaming van onze eerste voetbalklasse: we worden overal geconfronteerd met reclame voor alcoholische dranken. Kan niet, volgens een nieuwe studie in opdracht van het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO). ‘We moeten naar een totaalverbod op alcoholreclame.’ (24/04 06u45 - De Morgen)
14x Gevaar voor ‘nieuwe club van ongewensten’ in de MaghrebHet afnemen van de dubbele nationaliteit van terreurveroordeelden creëert een nieuwe club van ongewensten in de Maghreb. Dat zegt een rapport van het Egmont-instituut. ‘Ze zullen niet enkel wrok koesteren tegenover Europese overheden, maar ook contact houden met vrienden en familie bij ons, buiten het zicht van onze veiligheidsdiensten.’ (24/04 06u15 - De Morgen)
14x Geen huiswerk en geen televisie op kinderzenders: kinderen moeten vandaag buiten spelenVoor de twaalfde editie van Buitenspeeldag, gaan televisieschermen vandaag, woensdag, voor kinderen op zwart. Er worden meer dan 300 activiteiten georganiseerd om kinderen aan te zetten tot buiten spelen. Leerkrachten mogen ook geen huiswerk geven aan de kinderen. (24/04 06u00 - Het Nieuwsblad)
14x (W)Onderwijs verbouwt oude vleugel tot nieuw schooldeelVan de acht Kempense scholen die van de Vlaamse overheid subsidies krijgen om uit te breiden of te vernieuwen, gaat de grootste brok naar de Herentalse basisschool (W)Onderwijs. Die verbouwt een leegstaande vleugel. (24/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Opnieuw bezoeker Grand Canyon overleden na val in kloof; vierde binnen een maandOpnieuw is een toerist bij een bezoek aan de Grand Canyon overleden. Een 70-jarige vrouw viel door nog onbekende oorzaak in de kloof. Parkwachters vonden het lichaam dinsdag op 61 meter onder de South Rim van de Canyon. (24/04 04u15 - Gelderlander)
14x Opnieuw bezoeker Grand Canyon overleden na val in kloof; vierde binnen een maandOpnieuw is een toerist bij een bezoek aan de Grand Canyon overleden. Een 70-jarige vrouw viel door nog onbekende oorzaak in de kloof. Parkwachters vonden het lichaam dinsdag op 61 meter onder de South Rim van de Canyon. (24/04 04u15 - De Stentor)
14x Het rapport van de Brusselse regeringSamen met collega's van Le Soir en Bruzz overschouwt De Standaard het bilan van de Brusselse regering onder leiding van Rudi Vervoort (PS). Is de man intussen verveld tot een echte regeringsleider? Heeft de ploeg de Waalse vijandschap tussen PS en CDH overleefd? Hoe hebben de Nederlandstalige ministers het ervan af gebracht? U leest hier wie schittert en wie zakt (24/04 04u00 - De Standaard: Wetenschap)
14x Chauffeur busje Mawda aan ons land overgeleverdDe Irakees die het busje bestuurde waarin de Koerdische peuter Mawda zat, is al verhoord. Het onderzoek naar het schietincident is bijna klaar. (24/04 04u00 - De Standaard: Wetenschap)
14x “Groen leven lukt niet als je geen geld hebt.”Lees meer > (24/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
14x Omstreden plan voor verplichte observatie ‘tijdbommen’ nieuw leven ingeblazenDe Tweede Kamer haalt een plan uit de mottenballen om verwarde mensen maximaal drie dagen verplicht te kunnen observeren in een ggz-instelling. (24/04 03u30 - De Stentor)
14x Omstreden plan voor verplichte observatie ‘tijdbommen’ nieuw leven ingeblazenDe Tweede Kamer haalt een plan uit de mottenballen om verwarde mensen maximaal drie dagen verplicht te kunnen observeren in een ggz-instelling. (24/04 03u30 - AD.nl)
14x Belastingdienst geeft aangiften Trump niet vrijDe Amerikaans belastingdienst IRS heeft de belastingaangiften van president Donald Trump niet overgedragen aan een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Een deadline hiervoor liep dinsdagavond om 23.00 af. (24/04 01u15 - BN/DeStem)
14x Trump verbiedt medewerkers aanwezig te zijn bij Correspondents' DinnerDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn naaste medewerkers verboden om aanwezig te zijn bij het jaarlijkse White House Correspondents' Dinner, dat zaterdag plaatsvindt. (24/04 01u15 - Nu.nl)
14x Johnny de Mol zingt liedje voor jarige Johnny de Mol (1)Johnny de Mol heeft dinsdagavond in de talkshow van Jeroen Pauw een speciaal liedje gezongen voor zijn jarige zoontje Johnny. Het ventje is dinsdag één jaar geworden. Het nummer Hoop dat je niet op mij lijkt schreef de presentator speciaal voor hem. (24/04 01u00 - BN/DeStem)
14x Johnny de Mol zingt liedje voor jarige Johnny de Mol (1)Johnny de Mol heeft dinsdagavond in de talkshow van Jeroen Pauw een speciaal liedje gezongen voor zijn jarige zoontje Johnny. Het ventje is dinsdag één jaar geworden. Het nummer Hoop dat je niet op mij lijkt schreef de presentator speciaal voor hem. (24/04 01u00 - De Stentor)
14x Vitesse onder indruk van Ajax: 'Absoluut de sterkste'Waar Vitesse PSV zestien dagen geleden nog in grote problemen bracht in Arnhem (3-3), had de ploeg dinsdag tegen Ajax in Amsterdam maar weinig in te brengen (4-2). De ene titelkandidaat is de andere niet, zo vinden Vitesse-trainer Leonid Sloetski en Vitesse-doelman Remko Pasveer. 'Ajax is absoluut sterker', zei ex-PSV'er Pasveer na de wedstrijd. 'Voetballend zeker, ze laten het echt duidelijk zien. Als ze kampioen worden, is dat verdiend. Ik gun het PSV, maar als ik reëel en eerlijk ben, is Ajax de sterkste van de competitie.' 'Het was een moeilijke wedstrijd', aldus Sloetski. 'Maar wel heel leerzaam, een echte test. Van dit soort wedstrijden krijg ik veel informatie over mijn spelers. Ajax heeft een van de beste teams van de wereld. Het beste Ajax sinds 1995.' Sloetski's collega Erik ten Hag had ook een sterk Ajax gezien. 'In grote delen van de wedstrijd hebben we kwaliteit geleverd', aldus de coach van de Amsterdammers. 'We hebben uitstekend gespeeld.' Alleen over het laatste half uur, toen Ten Hag Nicolás Tagliafico en Hakim Ziyech had vervangen door Rasmus Kristensen en David Neres, was de trainer niet tevreden. Vitesse scoorde in dat laatste half uur twee keer. 'Het viel niet goed achterin', aldus Ten Hag. 'Door een bepaalde lichtzinnigheid had de wedstrijd nog kunnen kantelen.' De wedstrijd kantelde uiteindelijk echter niet en Ajax pakte drie punten. 'Nog een weekje', keek aanvoerder Matthijs de Ligt alvast vooruit op het duel met Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League op 30 april. 'Ben extra blij dat we gewonnen hebben. Nu kunnen we ons rustig voorbereiden.' (24/04 00u30 - NOS: Sport)
14x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basketPanathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Lojeski en Panathinaikos uitgeschakeld door Real Madrid in kwartfinales Euroleague basketPanathinaikos heeft ook zijn derde ontmoeting met Real Madrid in de kwartfinales van de Euroleague basketbal verloren. De Grieken zijn na een 82-89 nederlaag, ondanks zestien punten van Matt Lojeski in 26 speelminuten, uitgeschakeld. (24/04 00u15 - De Standaard - Sport)
14x Avengers zijn murw gebeuktNa 22 films krijgt de eerste fase van het 'Marvel Cinematic Universe' een ontknoping met 'Avengers: Endgame'. Dat werkt minder goed als een op zichzelf staande film. (24/04 00u15 - NRC Handelsblad)
14x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van EriksenTottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. (24/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Wat is Battlefield V? Trailer geeft antwoord!Lees meer > (24/04 00u14 - Gamed)
14x Fan van FC Twente over terugkeer in Eredivisie: ?Wij haten iedereen!?Lees meer > (24/04 00u14 - VoetbalZone)
14x Barcelona heeft landstitel voor het grijpen na overwinning in VitoriaLees meer > (24/04 00u14 - VoetbalZone)
14x PlayStation 5 wordt backwards compatible met PS4De PlayStation 5 is backwards compatible met PlayStation 4-games. Dat bevestigt Sony's Mark Cerny in een interview met de site Wired, waarin de eerste details van de next-gen console officieel naar buiten zijn gebracht. Naast PlayStation 4-games is ook de huidige PlayStation VR op de PS5 aan te sluiten. Overigens staat de naam van de spelcomputer nog niet vast. Volgens geruchten lanceert de console op z'n vroegst in 2020. Rond die tijd gaat Sony er vanuit dat nieuwe games geregeld op beide consoles uitkomen. Death Stranding is mogelijk zo'n titel die voor beide platforms in ontwikkeling is, speculeert Wired. Tussen de PlayStation 3 en de PlayStation4 zat eerder een soortgelijke overgangsperiode.Lees meer... (24/04 00u00 - Eurogamer)
14x Kabasele slikt snelste goal uit geschiedenis van de Premier LeagueChristian Kabasele en Watford namen het dinsdagavond op tegen Southampton. Vertellen dat de wedstrijd een blitzstart nam, is een open deur intrappen. (24/04 00u00 - Voetbalkrant)
14x Serero adviseert Overmars: 'Twintig miljoen euro voor Ødegaard'Thulani Serero heeft ondanks het resultaat genoten van zijn terugkeer bij Ajax. (24/04 00u00 - Voetbal International)
14x Zo omzeil je een captchaOok moeite met die Turing-tests? (24/04 00u00 - Webwereld)
13x Vier familieleden verongelukken in Nederland: één van hen ging trouwenDe Turkse gemeenschap in Den Haag is in diepe rouw nadat afgelopen nacht vier jonge mannen uit één familie om het leven zijn gekomen bij een... (24/04 16u00 - Het Laatste Nieuws)
13x Scheidsrechtersbaas Johan Verbist geeft toe: VAR had moeten ingrijpen bij penaltyfase met Jelle Van Damme tegen Club BruggeEen match in een match was het, de voortdurende duels die Antwerp-verdediger Jelle Van Damme en Club Brugge-aanvaller Loïs Openda uitvochten. Maar had blauw-zwart al vroeg in de match geen strafschop moeten krijgen? Scheidsrechtersbaas Johan Verbist zegt nu van wel. (24/04 14u45 - Het Belang van Limburg)
13x Umicore krijgt nieuwe tik Lees meer > (24/04 14u27 - De Tijd)
13x Onder druk van Trump: Mexico zet honderden migranten vastMexico heeft honderden migranten die op weg waren naar de VS opgepakt en vastgezet. Volgens de BBC ging de politie tot actie over bij de plaats... (24/04 14u00 - Het Laatste Nieuws)
13x Siska Schoeters en Tomas De Soete: ‘Uit elkaar? Ik heb de fut niet om met een ander te slapen’Het is bijna zover. Op 15 mei kunt u op Canvas kijken naar de langverwachte en – op basis van de eerste aflevering, die we al konden bekijken – indrukwekkende terugkeer van Tomas De Soete, in de door hemzelf geschreven fictiereeks Fiskepark. Voldoende aanleiding voor het allereerste dubbelinterview met De Soete en zijn lief Siska Schoeters. In de elf jaar sinds het begin van hun relatie – toen was hij nog de golden boy en zij de sidekick – namen ze nooit eerder samen plaats voor de microfoon. ‘Kan ik eigenlijk wel iets? Is er nog wel íémand met mij bezig?’ (24/04 12u15 - De Morgen)
13x Koppel krijgt koude douche bij huisbezoek in ‘Blind gekocht’: “Dat is lastig”Reality-check voor Blind gekocht’s nieuwste koppel Klaas & Heleen. Ze krijgen het huis van hun dromen voorgeschoteld, een instapklaar herenhuis, maar niks is wat het lijkt. Dina Tersago is duidelijk: “We wilden jullie heel graag laten zien hoe het huis van jullie dromen er zou uitzien, maar dat daar ook en prijskaartje aan vast hangt natuurlijk.” (24/04 12u15 - Het Nieuwsblad)
13x "Leuvense universiteit omzeilt wet om gruwelijke tests te doen op wilde bavianen", KU Leuven: "Geen andere keuze"De KU Leuven heeft via een achterpoortje in de wet proeven laten uitvoeren op wilde bavianen in Kenia. Dat zegt onafhankelijk Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum, naar aanleiding van een nieuwe aanklacht van de dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Sanctorum vraagt dat dierproeven die buiten de Europese Unie worden uitgevoerd, strenger gecontroleerd worden. De KU Leuven ontkent dat ze de wet omzeilt en zegt dat er op dat moment geen andere keuze was. (24/04 12u00 - VRT NWS)
13x "Nubische koningin" in Soedan: "Onze strijd is ver van voorbij"Alaa Salah, de studente die als 'Nubische koningin' het symbool werd van het protest in Soedan dat president Omar Al Bashir van de macht verdreven heeft, zegt dat de revolutie in haar land ver van voorbij is. We willen dat 'het regime van moord en tirannie' in zijn geheel verdwijnt, zegt ze in een interview met het persagentschap Reuters. (24/04 12u00 - VRT NWS)
13x Bestuurster ziet plots ladder in haar richting vliegenRustig op een snelweg rijden nabij Las Vegas, in de Amerikaanse staat Nevada, werd vorige week niet gegund aan studente Madi Nelson. Zij zag immers plots een ladder in haar richting vliegen, die uiteindelijk tegen haar voorruit botste en die ook beschadigde. Nelson zelf kwam er met de schrik af. De beelden van het opmerkelijke incident, opgenomen door een dashcam, gingen intussen viraal. (24/04 10u45 - VRT NWS)
13x Kapitalist en ex-communist redden erfgoed uit de voormalige DDREen opmerkelijk een-tweetje tussen een multimiljardair en een ex-communist zorgt ervoor dat een architectonisch pronkstuk uit de Deutsche Demokratische Republik (DDR) verandert van een ruïne in een museum voor kunst uit de voormalige socialistische staat. (24/04 10u00 - De Morgen)
13x Er staat 160 miljoen euro op het spel, maar daarom vroeg Adele toch de scheiding aanToen Adele (30) bij monde van een persbericht vorige week aankondigde dat ze zou scheiden van haar man Simon Konecki (45) kwam dat voor haar talrijke fans als een donderslag bij heldere hemel. Maar nu raken steeds meer details bekend over het hoe en het waarom. (24/04 10u00 - Het Nieuwsblad)
13x Wat zou resultaat van peiling betekenen voor regeringsvorming? "Door verlies van MR dreigt federale blokkering"De Franstalige liberalen van de MR - de enige Franstalige partij in de huidige federale regering - staan fors op verlies. Dat is een van de vaststellingen in de politieke barometer van VRT NWS. Een peiling gaat over de hypothese 'wat als het vandaag verkiezingen zouden zijn'. Welnu, binnen een maand zijn het verkiezingen. Hoe moeten we de resultaten van de peiling in dat licht zien? 'Het verlies van de MR maakt een aantal scenario's onmogelijk', analyseert VRT NWS-expert Ivan De Vadder. (24/04 09u45 - VRT NWS)
13x ‘We moeten naar een totaalverbod op alcoholreclame’In flitsende tv-spots, bij hippe dj boots op festivals en zelfs in de officiële benaming van onze eerste voetbalklasse: we worden overal geconfronteerd met reclame voor alcoholische dranken. Kan niet, volgens een nieuwe studie in opdracht van het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO). ‘We moeten naar een totaalverbod op alcoholreclame.’ (24/04 09u00 - De Morgen)
13x Avengers: Endgame: afscheid in schoonheidAvengers: Endgame wordt zonder enige twijfel de grootste filmhit van het jaar. Niet omdat het de duurste en spectaculairste Marvel-film is, wel omdat het de beste tot nu toe is. De fans gaan overdonderd zijn. (24/04 08u30 - Gazet van Antwerpen)
13x Rapport waarschuwt voor strategie om Syrië-strijders dubbele nationaliteit af te nemenHet afnemen van de dubbele nationaliteit van terreurveroordeelden creëert een nieuwe club van ongewensten in de Maghreb. Dat zegt een rapport van het Egmont-instituut. ‘Ze zullen niet enkel wrok koesteren tegenover Europese overheden, maar ook contact houden met vrienden en familie bij ons, buiten het zicht van onze veiligheidsdiensten.’ (24/04 08u00 - De Morgen)
13x Dodentol explosies Sri Lanka stijgt naar 359De slachtofferbalans na de bloedige zelfmoordaanslagen van zondag in Sri Lanka is verder opgelopen tot 359 doden. Verschillende mensen die bij de aanslagen gewond raakten, bezweken de voorbije uren aan hun verwondingen. Dat heeft de politie woensdag gezegd. (24/04 07u30 - De Standaard)
13x CEO Deceuninck: 'Ik begrijp de koers niet' Lees meer > (24/04 07u23 - De Tijd)
13x Amerikaanse belastingdienst geeft aangiften Trump voorlopig niet vrijDe Amerikaans belastingdienst IRS heeft de belastingaangiften van president Donald Trump niet overgedragen aan een commissie van het Huis van Afgevaardigden. De deadline hiervoor lag op dinsdagavond 23 uur. Minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat hij niet kon ingaan op het verzoek ‘tot is vastgesteld dat het in lijn is met de wet’. De minister denkt op 6 mei meer duidelijkheid te kunnen geven. (24/04 07u15 - De Morgen)
13x Irakese chauffeur busje Mawda aan ons land uitgeleverdDe Irakees die het busje bestuurde waarin de Koerdische peuter Mawda zat, is uitgeleverd aan ons land en werd al verhoord. Het onderzoek naar het schietincident is bijna klaar. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. (24/04 07u15 - De Morgen)
13x Appel- en perenteelt erkend als sectoren in crisisHasseltFederaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) erkent de peren-, appelen- en rundveesector als sectoren in crisis. Door die erkenning kunnen de telers en boeren tot eind 2019 kortingen of uitstel krijgen op sociale bijdragen. (24/04 07u00 - Het Belang van Limburg)
13x 7 prangende vragen : waarom Mechelen en Beveren wel en Moeskroen niet?Waarom moeten KV Mechelen en Waasland-Beveren zich wel verantwoorden en Moeskroen of Eupen niet? Waarom wordt er met geen woord gerept over de gewraakte refs? En hoe kan de bond makelaars vervolgen die niet bij de bond zijn aangesloten? Wij praten u bij aan de hand van zeven prangende vragen over deze nieuwe fase in Operatie Propere Handen. (24/04 07u00 - Gazet van Antwerpen)
13x Eén op de zeven baby’s ziet geen pediater of huisartsEén op de zeven baby’s in ons land ziet geen pediater of huisarts. Bij baby’s uit gezinnen met verhoogde tegemoetkoming (RVV), die een laag inkomen hebben, of eenoudergezinnen gaat het zelfs om één op de vijf. Dat melden de Onafhankelijke Ziekenfondsen woensdag. Ze vragen alle actoren om nog meer specifieke maatregelen rond preventie en gezondheidsvaardigheden uit te werken voor kwetsbare groepen. (24/04 06u00 - Het Nieuwsblad)
13x Pensioenfactuur steden loopt op tot meer dan 3 miljardDe volgende regeringen moeten zo snel mogelijk een oplossing zoeken voor de pensioenbom onder de steden en gemeenten. Die factuur loopt tegen 2024... (24/04 05u00 - Het Laatste Nieuws: Economie)
13x Diddy: Ik schoot in 'mama-modus' na dood van ex Kim PorterNa de dood van zijn ex Kim Porter afgelopen november was de eerste zorg van Sean 'Diddy' Combs dat zijn kinderen het nieuws niet via de media vernamen. ,,Ik schoot meteen in de mama-modus’’, vertelt de muzikant in Essence. ,,Ik stuurde overal mensen naartoe om er maar voor te zorgen dat ze het niet van een ander hoorden.’’ (24/04 03u45 - AD.nl)
13x Nieuwe lichting diamantbewerkers krijgt gratis opleiding: “Voor goede slijpers zal er áltijd werk zijn”Over tien tot vijftien jaar zal meer dan de helft van de diamantslijpers in het Antwerpse met pensioen gaan. Daarom is er nu een gratis opleiding tot diamantslijper gestart. De eerste lichting van acht kandidaten is gisteren begonnen. (24/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Amerikaanse belastingdienst IRS geeft aangiften Trump nog niet vrijDe Amerikaans belastingdienst IRS heeft de belastingaangiften van president Donald Trump niet overgedragen aan een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Een deadline hiervoor liep dinsdagavond om 23.00 uur (Nederlandse tijd) af. (24/04 01u30 - Nu.nl Economie)
13x ’Het werd chaos bij Ajax’Ajax won in de Johan Cruijff ArenA van Vitesse (4-2), maar een aantal noodzakelijke wissels pakte matig uit aan Amsterdamse kant. (24/04 01u30 - Telegraaf: Sport)
13x Belastingdienst geeft aangiften Trump niet vrijDe Amerikaans belastingdienst IRS heeft de belastingaangiften van president Donald Trump niet overgedragen aan een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Een deadline hiervoor liep dinsdagavond om 23.00 af. (24/04 01u15 - De Stentor)
13x Belastingdienst geeft aangiften Trump niet vrijDe Amerikaans belastingdienst IRS heeft de belastingaangiften van president Donald Trump niet overgedragen aan een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Een deadline hiervoor liep dinsdagavond om 23.00 af. (24/04 01u15 - AD.nl)
13x Tottenham wint in extremis van Brighton na mooie knal van EriksenTottenham heeft dinsdag in een inhaalwedstrijd van de 33e speeldag in de Engelse Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam. (24/04 00u15 - De Standaard: Wetenschap)
13x Woning verkopen? Niet zonder een asbestinventarisattest Lees meer > (24/04 00u14 - Netto)
13x Nieuwe Assassin's Creed: Odyssey infoLees meer > (24/04 00u14 - Gamed)
13x Spider-ManLees meer > (24/04 00u14 - Gamed)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

61x Peiling: N-VA blijft grootste partij in Vlaanderen, Ecolo wint terrein in Wallonië24/04 03u45 - Het Laatste Nieuws: Mochten er vandaag verkiezingen plaatsvinden, dan zou N-VA met ruime voorsprong de grootste partij van Vlaanderen zijn. CD&V, Groen en Open Vld...
44x Belasting op vermogens vanaf 1 miljoen euro? ?Middenklassetaks? volgens Open VLD, ?bescheiden bijdrage? volgens Groen24/04 00u00 - VRT NWS: Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Vincent Van Quickenborne hebben in ?Terzake? stevig gebotst over de invoering van een vermogenskadaster. Groen wil dit in het leven roepen, zodat iedereen die een vermogen heeft van meer dan 1 miljoen daarop belastingen moet betalen. Open VLD wil hiervan niet weten en spreekt van een ?middenklassetaks?.
33x Manuel (24) wint jackpot van 763 miljoen: “Ik heb meteen mijn job opgezegd”24/04 07u30 - Het Laatste Nieuws: Manuel Franco deed sinds zijn achttiende mee aan de Amerikaanse loterij. En dat het heeft geloond, is nog een understatement. De 24-jarige man uit...
31x Naar B&B omdat ze huis té snel verkochten24/04 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
31x Nee, de Notre-Dame staat niet alleen. Deze kerken en musea werden ook verwoest door brand24/04 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
30x Ze was er het uithangbord van, maar Tanja Dexters in alle stilte (al twee maanden) vertrokken bij Flamingo Bar24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: Omdat ze het “in alle commotie rond haar ongeval op de E313 niet de juiste timing vond”, hield ze het nog even stil. Maar intussen is Tanja Dexters al twee maanden niet meer betrokken bij ‘haar’ Flamingo Bar in Antwerpen.
30x “Voormalig Ecolo-gemeenteraadslid betrokken bij overval”24/04 01u00 - Het Laatste Nieuws: Een voormalig Ecolo-gemeenteraadslid in Sint-Joost-ten-Node zou door de onderzoeksrechter zijn gehoord in een dossier dat draait rond de overval op...
29x Dit zijn de populairste politici van het moment24/04 04u00 - De Standaard: Theo Francken maakt opnieuw plaats voor zijn voorzitter bovenaan de ranglijst met populairste politici. Dit zijn volgens de laatste opiniepeiling van De Standaard en VRT NWS de populairste politici van het moment.
28x Geen angst voor spionage: Huawei mag helpen bij uitbouw Brits 5G-netwerk24/04 04u15 - Het Laatste Nieuws: De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. Dat berichten...
28x Twee personen dood aangetroffen in appartement in Henegouwen24/04 00u00 - Het Laatste Nieuws: In een appartement in Jemappes, in de provincie Henegouwen, zijn dinsdagavond twee personen dood aangetroffen. Het parket kwam ter plaatse, maar...

Statistieken

Artikels:
30659
Gelezen:
22849
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven