maandag 17 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
17/02 17u15  ADO concludeert dat er geen sprake was van spreekkoren richting Ihattaren Volgens ADO Den Haag is er zaterdag geen sprake geweest van kwetsende spreekkoren richting PSV-speler Mohamed Ihattaren. Dat concludeert de club na eigen onderzoek.
17/02 17u15  Liveblog | Amerikaanse cruisegangers moeten nogmaals twee weken in quarantaine In dit liveblog praat de redactie van NU.nl je een aantal keren per dag bij over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
17/02 17u00  Franse parlement bespreekt pensioenwet, inclusief 41.000 amendementen Het Franse parlement buigt zich vanaf maandag over de pensioenhervormingsplannen van president Emmanuel Macron. De bespreking kan even duren, want de oppositie heeft maar liefst 41.000 amendementen ingediend.
17/02 16u45  Zes tieners vast voor doodsteken man (20), 'slachtoffer werd vastgehouden' De politie heeft maandag zes tieners tussen de vijftien en achttien jaar aangehouden voor een dodelijk steekincident 21 december op de Goudriaankade in Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie (OM) via Twitter. De twintigjarige Bilal Aydin zou zijn doodgestoken terwijl hij door een groep personen werd vastgehouden.12 
17/02 16u15  Video | Britse straten overstroomd door storm Dennis Als gevolg van storm Dennis zijn er zondag meerdere Britse steden overstroomd. Dronebeelden laten de gevolgen van de regenval in verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk zien.10 
17/02 16u15  Ring van Amerikaanse vrouw 47 jaar later teruggevonden in Fins bos De 63-jarige Debra McKenna uit de staat Amerikaanse staat Maine raakte in 1973 een ring kwijt in Portland. Ruim 47 jaar later kreeg ze bericht dat haar ring was teruggevonden in een bos in Finland.10 
17/02 16u00  Bijna honderd nieuwe besmettingen op cruiseschip Diamond Princess Er zijn 99 nieuwe besmettingen met het coronavirus 2019-nCoV op het cruiseschip Diamond Princess vastgesteld, meldt het Japanse ministerie van Gezondheid maandag.
17/02 15u30  Transgenderpersonen willen excuses voor verplichte sterilisatie Mensen die tussen 1985 en 2014 van geslacht wilden veranderen, moesten volgens de wet verplicht worden gesteriliseerd. Zestien transgenderpersonen eisen daarvoor maandag van de overheid excuses voor het aangedane leed en een financiële compensatie.
17/02 14u15  Grapperhaus: Openbaar Ministerie scherper in de gaten houden Het Openbaar Ministerie (OM) komt onder verscherpt toezicht na een interne vertrouwenscrisis, meldt minister van Justitie Ferd Grapperhaus.
17/02 14u15  Liveblog | Alle opvarenden cruiseschip De Westerdam getest op coronavirus In dit liveblog praat de redactie van NU.nl je een aantal keren per dag bij over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
17/02 14u00  Stormloop op tientallen ANWB-paddenstoelen die Terschelling verkoopt Het Waddeneiland Terschelling heeft bijna veertig oude ANWB-paddenstoelen te koop gezet op Marktplaats. De oude bewegwijzering werd afgelopen zomer ingeruild voor nieuwe bordjes. Het blijkt een schot in de roos; online worden inmiddels honderden euro's voor de paaltjes geboden.
17/02 13u45  Video | Krimse speleologen ontdekken grotten met fossielen uit tijdperk jura Deze amateurspeleologen stuitten op drie grotten vol met fossielen uit het tijdperk jura. Deze periode duurde van ongeveer 201,3 tot 145 miljoen jaar geleden. Ze vonden fossielen van tanden en wervels van maritieme reptielen.
17/02 13u30  Podcast | 'Excuses zijn op voor Red Bull, in Melbourne moeten ze er staan' De meeste merken hebben hun wagen voor het nieuwe seizoen al laten zien. Wat maken onze Formule 1-experts op uit de (kleine) aanpassingen die dit seizoen van toepassing zijn? Je wordt volledig bijgepraat in de eerste aflevering van een vers seizoen van De Boordradio.13 
17/02 13u15  Podcast | 'Excuses zijn op voor Red Bull, op Melbourne moeten ze er staan' De meeste merken hebben hun wagen voor het nieuwe seizoen al laten zien. Wat maken onze Formule 1-experts op uit de (kleine) aanpassingen die dit seizoen van toepassing zijn? Je wordt volledig bijgepraat in de eerste aflevering van een vers seizoen van De Boordradio.11 
17/02 12u00  Bijna honderd nieuwe besmettingen op cruiseschip Diamond Princess in Japan Er zijn 99 nieuwe besmettingen met het coronavirus 2019-nCoV op het cruiseschip Diamond Princess vastgesteld, meldt het Japanse ministerie van Gezondheid maandag.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
17/02 17u15  ‘Belegger maakt zich al zorgen om komst Amazon’ De jaarcijfers van 2019 druppelen langzaam binnen. Beursanalist Jos Versteeg van InsingerGillissen bespreekt die van Ahold en SBM Offshore. Hij laat ook zijn licht schijnen over het plotselinge vertrek van BAM-topman Van Wingerden.
17/02 17u15  Riskante bloeddrukdaling bij operatie kan worden voorspeld In het Amsterdam UMC is met succes een speciaal waarschuwingssysteem uitgeprobeerd dat alarm slaat als de bloeddruk van een patiënt in de operatiekamer dreigt te dalen. Het systeem blijkt een te lage bloeddruk (hypotensie), vaak de voorbode van complicaties, zo te kunnen beperken.
17/02 17u15  ADO sluit dossier: geen spreekkoren richting Ihattaren De supporters van ADO Den Haag hebben zaterdag geen liedje gezongen of dingen geroepen over de vorig jaar overleden vader van PSV-speler Mohamed Ihattaren.
17/02 17u15  Zwijn Barry heeft een nieuw huis en helpt mensen met een depressie Was hangbuikzwijn Barry in januari nog op zoek naar een nieuw onderkomen, sinds half februari heeft hij een nieuw thuis. Het dier is zaterdag verhuisd naar het terrein van een oud klooster in Baarle-Nassau. Hij zal daar genoeg te doen hebben: hij gaat bij Logeerhuis Frits in Noord-Brabant mensen met een burn-out of depressie helpen.
17/02 17u15  Zes jongeren opgepakt voor doodsteken Hagenaar (20) Zes jongeren uit Den Haag zijn maandag opgepakt, omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij het doodsteken van een 20-jarige man in december. De zes verdachten zijn 15 tot 18 jaar oud. Eerder had de politie al drie anderen opgepakt, twee 19-jarigen en iemand van 16.
17/02 17u00  Opnieuw ophef bij Barcelona: ’Voorzitter wil imago Messi beschadigen’ Er is opnieuw ophef rond Barcelona. En net als afgelopen zaterdag behelst het niet de sportieve prestaties de Catalaanse ploeg, maar is de club opnieuw onderdeel van een ’social media’-rel.
17/02 16u45  Duizenden Brexitbrieven aan Britten in Nederland verkeerd bezorgd Duizenden brieven met algemene informatie over de Brexit zijn eind januari aan het verkeerde adres bezorgd. Het gaat om een brief aan Britten in Nederland.
17/02 16u30  Goud op recordprijs: 20% erbij in zes weken Ga je als bezitter van goud nu eindelijk verdienen aan het edelmetaal? De vraag naar goud stijgt met horten en stoten al weken. De lage rente voor spaarders en het coronavirus dat de economie vertraagt, hebben goud tot een recordstand omhoog geduwd.16 
17/02 16u30  Woensdag mogelijk verkeershinder door boerenprotest Automobilisten krijgen woensdag misschien te maken met verkeershinder, wanneer mogelijk duizenden boeren per tractor optrekken richting Den Haag. Maar hoe groot de overlast zal zijn, en waar de problemen het grootst zijn, dat is vooraf moeilijk in te schatten, zeggen de ANWB en Rijkswaterstaat.12 
17/02 16u15  Tientallen Chinese koks in NL in quarantaine om coronavirus Zeker twintig koks en andere personeelsleden van Chinese restaurants hebben de afgelopen weken op verzoek van hun werkgever geïsoleerd thuis of ’opgesloten’ gezeten in een vakantiehuisje. Het gaat om medewerkers die recentelijk in China zijn geweest.10 
17/02 16u15  Dit weekend wéér onstuimig: ‘Het is vrij extreem’ De stormen volgen elkaar in rap tempo op en tussendoor blijft het stevig waaien. Raymond Klaassen van Weerplaza legt uit waarom het zo onstuimig is.10 
17/02 16u00  Man (21) met 28 kilo heroïne en 50.000 euro van de weg gehaald bij Hoofddorp Een 21-jarige man uit Vlaardingen is vorig weekend bij een verkeerscontrole van de A4 gehaald bij Hoofddorp. De politie controleerde het bestelbusje waarin de man reed en trof in een verborgen ruimte 28 kilo heroïne en 50.000 euro aan.12 
17/02 16u00  Ajax nu ook akkoord met Antony zelf De officiële bevestiging van de transfer van Antony (19) naar Ajax is weer een stap dichterbij gekomen.
17/02 16u00  Lid opgerolde terreurcel Duitsland was politie-informant Een van de leden van een opgerolde terreurcel in Duitsland was een informant van de politie, melden Duitse media. Vrijdag werden twaalf mannen aangehouden die van plan waren om aanslagen te plegen op moskeeën, migranten en politici.
17/02 15u45  Beroerte aangezien voor dronkenschap, man ligt uren verlamd in cel Een man uit de Canadese stad Crossfield heeft urenlang verlamd in een politiecel gelegen omdat agenten zijn beroertes niet herkenden. De dienders dachten dat de man te veel gedronken had. Alan Ruel, het slachtoffer, klaagt de politie nu aan.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
17/02 12u15  Het betreurenswaardige vertrek van volksverheffer Matthijs van Nieuwkerk Hij maakte deel uit van ons leven, beweerde Eva Jinek stellig. We zouden allemaal steeds geweten hebben wat we ?s avonds om zeven uur gingen doen. Deze verwijzing van de talkshowhost naar de impact van haar collega Matthijs van Nieuwkerk en diens programma De Wereld Draait Door (DWDD) getuigt van een ernstige blikvernauwing in televisieland, … Continued The post Het betreurenswaardige vertrek van volksverheffer Matthijs van Nieuwkerk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/02 12u15  Houd de overheid uit uw slaapkamer: gevaren van een nieuwe zedenwet Lees meer >10 
15/02 13u30  Geachte Pieter Elbers, maak tegengaan discriminatie speerpunt KLM Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan de CEO van KLM Pieter Elbers: leer van het ?briefjesincident? en maak het discriminatievraagstuk speerpunt van uw werkgever. Merkwaardige communicatiecrisis afgelopen week. Op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Seoul had de crew een briefje op een van de … Continued The post Geachte Pieter Elbers, maak tegengaan discriminatie speerpunt KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/02 21u30  Vice-premier gegrild over marinierskazerne Lees meer >
14/02 16u45  Het populisme in vier misvattingen Populisme wordt vaak gezien als een ondemocratische, rechtse stroming die vooral lageropgeleiden aantrekt en vanzelf wel weer overwaait. Het tegendeel is waar, betoogt Max van Duijn in dit ingezonden opiniestuk. Het jaar 2016 is wel het wonderjaar van het populisme genoemd. Het populisme bloeide op, bleek vitaal en leek niet meer te stuiten. Zo besloten … Continued The post Het populisme in vier misvattingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/02 15u30  In gesprek met Trumps nieuwe veiligheidsadviseur, de opvolger van Bolton Lees meer >
13/02 18u30  Planbureau voor de Leefomgeving opnieuw de mist in Een pijnlijke rekenfout van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL): het verduurzamen van anderhalf miljoen huizen gaat 40 tot 50 procent meer kosten dan de eerder geschatte honderden miljoenen euro?s. Volgens minister Eric Wiebes (VVD) blijven de plannen betaalbaar. Waarmee heeft het Planbureau zich misrekend? In het Klimaatakkoord is afgesproken om anderhalf miljoen huizen in … Continued The post Planbureau voor de Leefomgeving opnieuw de mist in appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/02 14u45  D66-plan voor arbeidsmigratie uit Afrika valt volledig verkeerd Als het aan D66 ligt, gaat Nederland tijdelijk arbeidsmigranten uit Afrikaanse landen als Nigeria halen. Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen wil zo openstaande vacatures vervullen en illegale immigratie via de Middellandse Zee tegengaan. Coalitie- en oppositiepartijen reageren vol onbegrip: zij benadrukken dat het kabinet eerst maar eens de terugkeer van illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers op orde … Continued The post D66-plan voor arbeidsmigratie uit Afrika valt volledig verkeerd appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/02 14u45  Podcast: Shell als banenmotor voor Trump in Pennsylvania en het debacle van Iowa In de nieuwste podcast van de Holland-Amerikalijn spreken correspondent Verenigde Staten Emile Kossen en redacteur Victor Pak over een gigantische fabriek die Shell in Pennsylvania bouwt. De fabriek is goed voor liefst 600 banen in een regio die decennialang in verval was. Ook bespreken zij de eerste voorverkiezingen van de Democraten in de staat Iowa, … Continued The post Podcast: Shell als banenmotor voor Trump in Pennsylvania en het debacle van Iowa appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/02 10u15  Oude banken gaan strijd aan met ?nieuwkomers? In de slag om de klant kiezen Europese banken voor een digitale aanvalsstrategie met hippe dochterbedrijven. Topzware moeders fungeren alleen maar als sleepanker, schrijft Marijn Jongsma. Nieuwkomer Openbank presenteert zich in een promofilmpje als het archetypische digitale bedrijf. Werknemers komen met de fiets naar het hoofdkantoor, dragen geen pak, en spelen elkaar op kantoor letterlijk … Continued The post Oude banken gaan strijd aan met ‘nieuwkomers’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/02 16u30  Socialist Bernie Sanders wint nipt van Buttigieg in New Hampshire Democraat en socialist Bernie Sanders heeft dinsdag nipt de voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. De 78-jarige Sanders kreeg 25,7 procent van de stemmen, maar wordt op de hielen gezeten door de gematigde Democraat Pete Buttigieg (24,4 procent) en Amy Klobuchar (19,8 procent). Bij de voorverkiezingen spreken inwoners zich uit over de cruciale vraag: wie moet … Continued The post Socialist Bernie Sanders wint nipt van Buttigieg in New Hampshire appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/02 16u30  Wereldwinkelproza kenmerkt visie van CDA Lees meer >
12/02 16u30  Zij zitten in commissie die oordeelt over slavernijverleden Lees meer >
12/02 13u00  Dit wil Macron met de Europese militaire slagkracht Macron houdt zijn mede-Europeanen een spiegel voor, schrijft Bram Boxhoorn. Wat zijn de Europese veiligheidsbelangen precies en hoe kan de EU die het beste behartigen? Het grote onderhandelingsspel over de toekomstige verhoudingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU is aanstaande. De relatie op het gebied van veiligheid en defensie speelt een cruciale rol in … Continued The post Dit wil Macron met de Europese militaire slagkracht appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/02 11u45  Socialist Bernie Sanders wint nipt in New Hampshire van Buttigieg Democraat en socialist Bernie Sanders heeft dinsdag nipt de voorverkiezingen in New Hampshire gewonnen. De 82-jarige Sanders kreeg 25,7 procent van de stemmen, maar wordt op de hielen gezeten door de gematigde Democraat Pete Buttigieg (24,4 procent) en Amy Klobuchar (19,8 procent). Bij de voorverkiezingen spreken inwoners zich uit over de cruciale vraag: wie moet … Continued The post Socialist Bernie Sanders wint nipt in New Hampshire van Buttigieg appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
17/02 16u30  Tientallen koks van Chinese restaurants in quarantaine om coronavirus Zeker twintig koks en andere personeelsleden van Chinese restaurants hebben de afgelopen weken op verzoek van hun werkgever geïsoleerd thuis of 'opgesloten' gezeten in een vakantiehuisje. Het gaat om medewerkers die recentelijk in China zijn geweest.14 
17/02 15u00  Kabinet verwijst compromisvoorstel EU-begroting naar prullenbak Het Nederlandse kabinet verwijst het nieuwe voorstel voor de EU-meerjarenbegroting naar de prullenbak, blijkt uit een brief van minister Stef Blok aan de Tweede Kamer. Daarmee kan Nederland de borst natmaken voor een lastig overleg in Brussel.
17/02 13u00  Nederlandse toeristen mijden niet alleen China, ook andere Aziatische landen Reisorganisaties die verre reizen aanbieden, zien een terugloop in aanvragen voor een heleboel bestemmingen in Azië door het coronavirus. "Mensen zijn huiveriger: ze stellen hun reis uit of gaan helemaal niet."10 
17/02 09u15  Rob van Wingerden weg als ceo van bouwbedrijf BAM Over twee maanden kan Rob van Wingerden gaan bouwen aan een nieuwe toekomst. De topman van BAM treedt terug, na bijna zes jaar het bouwbedrijf te hebben geleid.
17/02 06u30  Migratieplan van D66 is stap in goede richting Lees meer >13 
16/02 23u15  Storm Dennis blaast dak van huis: 'Het is een grote ravage' Edwin Geurts (51) uit het Brabantse Landhorst zat televisie te kijken, toen hij ineens een knal hoorde. "En toen nog één, en nog één. Toen ik ging kijken in de gang zag ik dat het mis was. Het hele dak was weggeblazen."
16/02 21u30  Ireen Wüst wint goud op 1500 meter en sleept 21ste (!) wereldtitel binnen Een fantastische prestatie van Ireen Wüst in Salt Lake City. Ze wist voor de vijfde keer in haar carrière de wereldtitel op de 1500 meter te veroveren. En daarmee behaalde ze haar 21ste wereldtitel in totaal.
16/02 20u45  Meisje (9) redt peuter van verdrinking in hotelzwembad VS Schokkende bewakingsbeelden uit een hotelzwembad in de Amerikaanse stad Livonia. Daarop is te zien dat een 2-jarig jongetje onder water verdwijnt, zonder dat iemand het in de gaten heeft.
16/02 20u30  Storm ontregelt treinverkeer in de Randstad flink Door een combinatie van factoren was het treinverkeer flink ontregeld op verschillende plekken in Nederland. Problemen waren er vooral in de Randstad en het zuiden van het land. Reizigers hadden gedurende de dag onder meer te kampen met een kapotte bovenleidingen, werkzaamheden en bomen op het spoor.
16/02 18u45  Doden en evacuaties in Wales door storm Dennis De storm Dennis, die vandaag over Groot-Brittannië trok, heeft drie levens geëist. Een man viel vandaag in een rivier in de plaats Ystradgynlais in het zuiden van Wales, aldus de politie. Hij werd later dood teruggevonden.
16/02 18u30  'Spaanse politie rolt Nederlandse drugsbende op' De Spaanse politie heeft een vermeende Nederlandse criminele organisatie opgerold die zich bezig zou houden met drugshandel in Alicante. De vier Nederlanders werden gearresteerd wegens het bezit van meer dan 100 kilo marihuana, 550 wietplanten, een vuurwapen en sommen geld.
16/02 18u30  Treinverkeer in Randstad flink ontregeld Door een combinatie van factoren is zondag het treinverkeer flink ontregeld op verschillende plekken in Nederland.
16/02 18u15  Agressieve Pool bijt agent stuk vinger af tijdens arrestatie Een 29-jarige man heeft in Polen een deel van een vinger van een politieagent afgebeten toen hij werd gearresteerd. "Het is een 1,5 centimeter lang stuk van de pink van de rechterhand."
16/02 17u45  Dode en evacuaties in Wales door storm Dennis De storm Dennis, die zondag over Groot-Brittannië trok, heeft zeker een leven geëist. Een man viel in een rivier in de plaats Ystradgynlais in het zuiden van Wales, aldus de politie. Hij werd later dood teruggevonden.
16/02 16u45  RIVM zoekt passagiers cruiseschip Westerdam na corona-besmetting Het RIVM roept de 91 Nederlandse passagiers van het cruiseschip Westerdam op om zich te melden, nu gebleken is dat een Amerikaanse passagier (83) van het schip besmet is met het coronavirus. Tot nu toe is er contact met 'een handvol passagiers'.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
17/02 17u15  Zes tieners aangehouden voor dodelijke steekpartij Den Haag Zes jongeren van tussen de 15 en 18 jaar zijn aangehouden vanwege een dodelijke steekpartij in december vorig jaar in Den Haag. Er zijn ook twee woningen doorzocht, meldt Omroep West. Op 21 december werd het slachtoffer neergestoken op de Goudriaankade. Een paar uur later overleed hij. Het slachtoffer was de 20-jarige Bilal Aydin, een speler van de Haagse amateurvoetbalclub H.V.V. Laakkwartier. Volgens de familie van Aydin was er voor de steekpartij een ruzie geweest en wilde hij die ruzie sussen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan niet bevestigen of dat de toedracht was. Eerder werden voor de steekpartij al vier mensen aangehouden. Twee van hen zitten nog vast, laat het OM weten.
17/02 17u15  EU staakt missie om mensensmokkel vanuit Libië tegen te gaan De operatie van de Europese Unie voor de kust van Libië om mensensmokkel tegen te gaan stopt volgende maand. In plaats van deze Operatie Sophia komt er een missie om naleving van het VN-wapenembargo af te dwingen, hebben de EU-ministers van Buitenlandse Zaken afgesproken. De operatie tegen mensensmokkelaars begon in 2015, op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis. Met name Italië en Oostenrijk (dat zelf geen marine heeft) verzetten zich tegen de inzet van marineschepen, omdat daarvan een aanzuigende werking op migranten zou uitgaan. De migranten gokken erop dat ze bij hun poging om de Middellandse Zee over te steken worden opgepikt door de marineschepen, net als de smokkelaars die hen vervoeren, is de redenering. Operatie Sophia wordt daarom sinds vorig jaar maart voornamelijk nog uitgevoerd met vliegtuigen en drones. Uit de buurt Bij de nieuwe operatie worden wel weer schepen ingezet, maar de bedoeling is dat die uit de buurt blijven van routes die het meest worden gebruikt door mensensmokkelaars en migranten. Overigens zijn EU-schepen nog steeds verplicht om migranten uit zee op te pikken als die in moeilijkheden verkeren. Over de nieuwe deal is in Brussel weken onderhandeld, omdat alle 27 EU-lidstaten ermee moesten instemmen. Vandaag kwam er onverwacht groen licht, omdat Oostenrijk zijn verzet opgaf. Zware wapens Bij de nieuwe missie worden ook vliegtuigen en satellieten gebruikt, maar details moeten nog worden uitgewerkt. Het wapenembargo geldt sinds 2011, maar er is nauwelijks toezicht op en het chaotische Libië is vergeven van de zware wapens. De door de VN erkende regering in Tripoli levert met Turkse steun strijd tegen troepen van generaal Haftar, die op zijn beurt kan rekenen op steun van Rusland en Frankrijk. Ook zijn er talloze bendes actief in het land. Op een speciale Libië-top in Berlijn vorige maand spraken de meest betrokken politieke leiders al af om strenger te gaan toezien op het wapenembargo en hun bemoeienis met Libië af te bouwen.
17/02 16u45  Uitzwaaifeest 'Brexit aan Zee' gaat niet door, te weinig animo Een feest op het strand van Wijk aan Zee, waarbij Groot-Brittannië zou worden uitgezwaaid uit de Europese Unie, gaat niet door. Het feest is afgelast omdat er te weinig kaarten zijn verkocht. Het uitzwaaifeest 'Brexit aan Zee' werd vorig jaar groots aangekondigd. Het idee was om met Nederlandse chips, Franse wijn en Duits bier in een strandstoel naar Groot-Brittannië te kijken en te zwaaien. Er zouden tienduizenden geïnteresseerden van plan zijn om te komen. De oorspronkelijke feestdatum was 31 oktober, wat toen ook de deadline voor de brexit was. Maar toen bleek dat het de organisatoren niet lukte om het evenement zo snel te organiseren en de brexit bovendien werd uitgesteld, werd de datum voor het uitzwaaifeest opgeschoven naar 29 februari. 500 kaarten verkocht De laatste weken viel de kaartverkoop tegen. Die is blijven steken op 500. 'Dat is gewoon te weinig', zegt organisator Marcel Korver tegen NH Nieuws. 'We hoefden er niets aan te verdienen, maar op deze manier zou het geld gaan kosten. Dat risico willen we niet lopen. Daarom zijn we als volwassen mensen bij elkaar gaan zitten om deze beslissing te nemen.' Onder andere de Bintangs en Roel van Velzen zouden optreden in Wijk aan Zee. Zij zijn inmiddels afgebeld. 'Spijtig', zegt Korver. 'Alle vergunningen waren rond, maar het is niet anders. We hebben de datum 29 februari heel bewust gekozen. De kans op beter weer is dan gewoon groter. Maar de aandacht voor de brexit is ook afgenomen. Niemand heeft het er meer over.'
17/02 16u45  Biesbosch wordt plasticvrij gemaakt met hulp van vrijwilligers Er is grote belangstelling van vrijwilligers om te komen helpen met het opruimen van plastic in de Biesbosch. Nu het hoge water van de afgelopen dagen in het natuurgebied aan het zakken is, komen bomen en struiken weer tevoorschijn. Dat levert een zorgwekkend beeld op: verspreid over het hele natuurgebied zijn plekken sterk vervuild met plastic. Sommige velden liggen helemaal vol. Boswachters spreken van 'plasticsoep'. Staatsbosbeheer wil er zo snel mogelijk vanaf, omdat binnenkort het broedseizoen begint. Vogels gaan dan nesten bouwen, en voorkomen moet worden dat ze daarvoor plastic gebruiken. Boswachter Jacques van der Neut laat zien hoe veel plastic er is aangespoeld: De tientallen aanmeldingen van mensen die willen komen helpen met opruimen vallen dus in goede aarde: komende zaterdag en zaterdag 7 maart worden met behulp van de vrijwilligers schoonmaakacties gehouden. Voor deze week hebben zich tot nu toe 80 mensen aangemeld. Opruimen met de boot Het schoonmaken is logistiek trouwens nog wel ingewikkeld: de Biesbosch is voor het grootste deel alleen per boot toegankelijk. Mensen moeten met platbodems worden weggebracht en het opgeruimde plastic moet dus ook met die boten worden afgevoerd. Voor de operatie wordt daarom de hulp ingeroepen van Rijkswaterstaat.
17/02 16u30  Biesbosch wordt 7 maart plasticvrij gemaakt Er is grote belangstelling van vrijwilligers om te komen helpen met het opruimen van plastic in de Biesbosch. Nu het hoge water van de afgelopen dagen in het natuurgebied aan het zakken is, komen bomen en struiken weer tevoorschijn. Dat levert een zorgwekkend beeld op: verspreid over het hele natuurgebied zijn plekken sterk vervuild met plastic. Sommige velden liggen helemaal vol. Boswachters spreken van 'plasticsoep'. Staatsbosbeheer wil er zo snel mogelijk vanaf, omdat binnenkort het broedseizoen begint. Vogels gaan dan nesten bouwen, en voorkomen moet worden dat ze daarvoor plastic gebruiken. Boswachter Jacques van der Neut laat zien hoe veel plastic er is aangespoeld: De tientallen aanmeldingen van mensen die willen komen helpen met opruimen vallen dus in goede aarde: komende zaterdag en zaterdag 7 maart worden met behulp van de vrijwilligers schoonmaakacties gehouden. Voor deze week hebben zich tot nu toe 80 mensen aangemeld. Opruimen met de boot Het schoonmaken is logistiek trouwens nog wel ingewikkeld: de Biesbosch is voor het grootste deel alleen per boot toegankelijk. Mensen moeten met platbodems worden weggebracht en het opgeruimde plastic moet dus ook met die boten worden afgevoerd. Voor de operatie wordt daarom de hulp ingeroepen van Rijkswaterstaat.
17/02 16u15  Britse tabloids onder vuur na zelfmoord Love Island-presentatrice De dood van voormalig Love Island-presentatrice Caroline Flack leidt in het Verenigd Koninkrijk tot veel discussie. De 40-jarige presentatrice werd zaterdag dood gevonden in haar appartement in Londen. Volgens een advocaat van haar familie heeft ze zelfmoord gepleegd. Veel Britten geven de tabloids daarvan de schuld: een petitie om Britten beter te beschermen tegen de (roddel)pers is inmiddels honderdduizenden keren ondertekend. Flack lag onder een vergrootglas nadat ze eind vorig jaar werd beschuldigd van het mishandelen van haar vriend met een lamp. Ze stopte daarna met de realityshow Love Island, die ze sinds de start in 2015 presenteerde. De Britse tabloids besteedden veel aandacht aan de zaak, die volgende maand opnieuw voor de rechter zou komen. Flacks vriend, de 27-jarige Lewis Burton, was overigens tegenstander van de rechtszaak. Zelf heeft Flack de aantijgingen altijd ontkend. Hoge druk In een reactie op haar dood beschuldigt het management van de overleden presentatrice het Britse Openbaar Ministerie (OM) ervan een 'showproces' te hebben nagestreefd. 'Ze wisten niet alleen hoe kwetsbaar Caroline was, maar ook dat het vermeende slachtoffer de vervolging niet ondersteunde en de OM-versie van de gebeurtenissen in twijfel trok.' Volgens haar management stond Flack de afgelopen periode onder hoge druk. Op sociale media geven veel mensen de Britse tabloids daarvan de schuld. Vrijdag publiceerde The Sun nog een tekening waarop Flack roept: 'I'll f*cking lamp you'. Die prent is inmiddels verwijderd. Wilde westen Ook vóór de vermeende mishandeling van haar vriend wisten de tabloids Flack al te vinden. Onder andere haar dates met One Direction-ster Harry Styles en geruchten over een korte romance met prins Harry vonden hun weg naar de voorpagina. De presentatrice, die eerder onder andere X-Factor presenteerde, was ook regelmatig doelwit van internettrollen. Meer dan een half miljoen mensen hebben inmiddels een petitie ondertekend die het voor Britse media strafbaar wil maken om 'bewust en meedogenloos iemand te pesten'. 'We zullen nooit weten wat er in Carolines hoofd omging toen ze besloot een einde aan haar leven te maken. Maar we weten wel dat sommige mediaorganisaties erg blij waren om haar leven door de mangel te halen, alleen maar om een paar extra exemplaren te verkopen.' Ook de politiek laat van zich horen. Volgens Labour-parlementslid Keir Starmer, die in de race is om Jeremy Corbyn op te volgen, moeten de media meer verantwoordelijkheid nemen en niet uitvergroten wat er op sociale media gebeurt. Zijn partijgenoot Lisa Nandy, ook in de race voor het partijleiderschap, noemt het terrein van sociale media het 'wilde westen'. Volgens haar kunnen sociale-mediabedrijven zichzelf niet reguleren. Dat zien ook de Liberal Democrats: Ook het programma Love Island wordt op sociale media onder de loep genomen. Hier en daar gaan stemmen op om het hele programma te schrappen. Sommige mensen wijzen er daarbij op dat Flack niet de eerste betrokkene bij de show is die zelfmoord heeft gepleegd. Eerder maakten twee oud-deelnemers aan het realityprogramma ook een einde aan hun leven. Er klonk toen veel kritiek op het gebrek aan begeleiding en de afwezigheid van nazorg. Er zijn ook veel Twitteraars die benadrukken dat de dood van Flack niets te maken had met Love Island. Het programma wordt vanavond gewoon weer uitgezonden, nadat de producent het dit weekend van de buis had gehaald uit respect voor Flacks familie.
17/02 16u15  100 jongeren bekogelen gemeentehuis Urk Een groep van rond de honderd jongeren heeft zaterdagavond het gemeentehuis van Urk belegerd en bekogeld met stenen en zwaar vuurwerk. De schade loopt in de duizenden euro's. De politie van Urk riep tijdens het opstootje de hulp in van collega's uit andere gemeenten. Ook de Landelijke Eenheid werd opgeroepen. Die stuurde vier auto's naar Urk. De politie zegt dat de jongeren al weg waren toen agenten bij het gemeentehuis kwamen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie is op zoek naar getuigen. Van de vernielingen zijn camerabeelden. Deze zijn aan de politie overgedragen. De aanleiding voor het opstootje is nog niet duidelijk. Volgens Omroep Flevoland wordt op sociale media een verband gelegd met de recente sluiting van enkele jeugdhonken. Twee clubs zijn tijdelijk gesloten en een derde jeugdhonk moet volgens de gemeente definitief dicht vanwege overtreding van het aantal bezoekers en de aanwezigheid van drugs, wapens en/of vuurwerk.
17/02 16u00  100 jongeren vernielen gemeentehuis Urk Een groep van rond de honderd jongeren heeft zaterdagavond het gemeentehuis van Urk belegerd en bekogeld met stenen en zwaar vuurwerk. De schade loopt in de duizenden euro's. De politie van Urk riep tijdens het opstootje de hulp in van collega's uit andere gemeenten. Ook de Landelijke Eenheid werd opgeroepen. Die stuurde vier auto's naar Urk. De politie zegt dat de jongeren al weg waren toen agenten bij het gemeentehuis kwamen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie is op zoek naar getuigen. Van de vernielingen zijn camerabeelden. Deze zijn aan de politie overgedragen. De aanleiding voor het opstootje is nog niet duidelijk. Volgens Omroep Flevoland wordt op sociale media een verband gelegd met de recente sluiting van enkele jeugdhonken. Twee clubs zijn tijdelijk gesloten en een derde jeugdhonk moet volgens de gemeente definitief dicht vanwege overtreding van het aantal bezoekers en de aanwezigheid van drugs, wapens en/of vuurwerk.
17/02 15u45  Grote opruimactie achtergebleven plastic in Biesbosch Zeker honderd vrijwilligers hebben zich gemeld om te helpen met het opruimen van plastic in de Biesbosch. Nu het hoge water van de afgelopen dagen in het natuurgebied aan het zakken is, komen bomen en struiken weer tevoorschijn. Dat levert een zorgwekkend beeld op: verspreid over het hele natuurgebied zijn plekken sterk vervuild met plastic. Sommige velden liggen helemaal vol. Boswachters spreken van 'plasticsoep'. Staatsbosbeheer wil er zo snel mogelijk vanaf, omdat binnenkort het broedseizoen begint. Vogels gaan dan nesten bouwen, en voorkomen moet worden dat ze daarvoor plastic gebruiken. De tientallen aanmeldingen van mensen die willen komen helpen met opruimen vallen dus in goede aarde: zaterdag 7 maart wordt er met behulp van de vrijwilligers een grote schoonmaak gehouden. Opruimen met de boot Het schoonmaken is logistiek trouwens nog wel ingewikkeld: de Biesbosch is voor het grootste deel alleen per boot toegankelijk. Mensen moeten met platbodems worden weggebracht en het opgeruimde plastic moet dus ook met die boten worden afgevoerd. Voor de operatie wordt daarom de hulp ingeroepen van Rijkswaterstaat.
17/02 14u45  Vader uit Domburg krijgt zes jaar cel voor doodschudden baby Een 23-jarige man uit Domburg is veroordeeld tot zes jaar cel voor doodslag op zijn zoontje van vier maanden. De rechtbank acht bewezen dat hij dusdanig geweld heeft gebruikt tegen zijn baby, dat die daaraan is overleden. De uitspraak valt hoger uit dan de eis van 4,5 jaar cel door het Openbaar Ministerie. Omroep Zeeland meldt dat de rechter het de man zwaar aanrekent dat hij geen medische hulp zocht toen de baby begon te schokken en niet meer reageerde, nadat hij het hard door elkaar had geschud. Het gezin ging pas de volgende dag met het kindje naar het ziekenhuis. 'De baby was kansloos', zei de rechter. De man heeft altijd ontkend de baby te hebben geschud. De rechter vindt dat hij daarmee geen verantwoordelijkheid heeft genomen. Ook het feit dat hij al een strafblad met geweldsdelicten heeft, woog mee in het vonnis. Vertraging door onderzoek De uitspraak komt bijna vier jaar na het voorval. De rechtszaak liep vertraging op doordat de verdediging allerlei extra onderzoeken wilde naar de verwondingen van de baby en het ontstaan daarvan. De man uit Domburg wordt volgens Omroep Zeeland ook verdacht van de beroving van een vrouw in Grijpskerke in mei vorig jaar. De buit, de dagopbrengst van het Zeeuwse muziekfestival Hrieps, bedroeg tonnen.
17/02 14u30  Verloren liefdesring uit Amerika na 47 jaar teruggevonden in Fins bos Een ring die in 1973 werd verloren in de Amerikaanse staat Maine, is teruggevonden in een bos in Finland. Debra McKenna verloor de ring 47 jaar geleden en dacht hem nooit meer terug te vinden. McKenna kreeg het sieraad van haar geliefde Shawn aan het einde van zijn schooltijd. In de binnenkant stond zijn naam en het jaar van zijn afstuderen gegraveerd: Morse High School, 1973, S M. Debra verloor de ring kort daarna in een warenhuis, waar ze hem had afgedaan om haar handen te wassen en op een gootsteen had gelegd. 'Toen ik besefte dat ik hem vergeten was, ging ik hem daar zoeken, maar hij was weg', vertelt ze aan televisiezender WGME-TV. 'Ik liet mijn naam en nummer achter, maar niemand nam contact op. Ik heb hem nooit teruggezien.' Tot nu dus: Debra is haar hele leven samen geweest met Shawn, nadat ze in 1977 trouwden. Haar echtgenoot overleed drie jaar geleden aan kanker. 'We hadden een goed leven samen', zegt ze. Metaaldetector Twee weken geleden ontving ze de ring opeens bij de post. Een metaalwerker had het sieraad in Finland gevonden toen hij met een metaaldetector in een bos liep. 'Meestal zijn mijn bevindingen flessendoppen of andere rommel,' vertelt hij trots in een Finse krant. De man besloot contact op te nemen met de alumni-vereniging van de Morse High School. Met het jaartal en de initialen die in het sieraad gegraveerd stonden, konden ze achterhalen dat de ring van Shawn McKenna moest zijn geweest. Hoe de ring in het Finse bos is beland is nog een groot raadsel. Haar overleden echtgenoot was ooit wel voor werk in Finland geweest, maar nooit in het bos waar die werd gevonden. Bovendien was de ring toen al twintig jaar kwijt. 'Shawn zei altijd dat toevalligheden niet bestaan', zegt ze daarom nu. Ze denkt dat haar man haar misschien iets probeert te vertellen: 'Hij wil duidelijk maken dat ik door moet met mijn leven'. Debra is dankbaar dat de vinder zoveel moeite heeft gedaan om de ring bij haar terug te krijgen. 'Er bestaan goede mensen in de wereld, daar hebben we er meer van nodig.'
17/02 14u30  'Brandaris 0,5' en andere ANWB-paddenstoelen te koop De VVV op Terschelling doet uitgerangeerde ANWB-paddenstoelen van de hand. Vorig jaar zijn de meeste fietswegwijzers op het eiland vervangen en liefhebbers kunnen er nu op Marktplaats een op de kop tikken. In totaal staan 37 paddenstoelen te koop. 'Er wordt fors geboden', zegt Michel Aaldering, directeur van het VVV-kantoor op het eiland. Enkele uren na het online gaan van de advertenties was op de meeste paddenstoelen 200 tot 300 euro geboden. Voor paddenstoel nummer 4 - Midsland 2,9 - stond de teller rond 14.00 uur al op 400 euro. De opbrengst van de oude wegwijzers gaat naar 'Tastbaar Terschelling', een uitkijkpunt voor blinden en slechtzienden op het Kaapsduin. Daar komt een drie meter grote bronzen maquette waar blinden en slechtzienden zich op de tast op Terschelling kunnen oriënteren. Bieden op de ANWB-paddenstoelen kan tot 3 maart.
17/02 14u30  Advocaat 'godfather' Martien R.: proces is pr-operatie Het proces tegen de veronderstelde bende rond Martien R. is een pr-operatie en R. is geen 'Taghi, Holleeder of Soerel'. Dat was de kern van het verweer van advocaat Jan Hein Kuijpers op de eerste dag van de zaak tegen R. en zes mede-verdachten voor de rechtbank in Den Bosch. Het proces is het sluitstuk van een groot onderzoek. R. heeft al vaker voor de rechter gestaan en 'vindt zelf ook dat hij geen koorknaapje is', zei Kuijpers. Maar de suggestie van het OM dat 'een godfather, de zoveelste, is geboren' is volgens hem onterecht. Hij vindt dat R. door justitie publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld. Het Openbaar Ministerie hoopt in deze zaak aan de hand van geheime opnamen, onder meer uit 'het kantoor' van de bende (een schuur op een woonwagenterrein), bewijs te leveren voor de beschuldigingen van grootschalige drugshandel, witwassen, wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. Advocaat Kuijpers zei dat de opgenomen gesprekken geen bewijs vormen en voor R. zelfs ontlastend zijn. Hij betwist de rechtmatigheid van de opnamen. 'Daar zal het nog wel langer over gaan', zegt verslaggever Mattijs van de Wiel. 'Het laatste woord is daar nog niet over gezegd.' Een hoop geklets De gesprekken, die ook werden opgenomen in woningen en auto's, geven een gedetailleerd beeld van de werkwijze en taakverdeling binnen de groep, stelt het OM. Niet beseffend dat ze werden afgeluisterd spraken de verdachten in alle openheid over hun zaken, met elkaar maar ook met buitenlandse zakenrelaties. Voor de buitenwereld werden de transacties vermomd als handel in hout, fruit en roestvrij staal. R's advocaat omschrijft de gesprekken als 'een hoop geklets' en zegt dat die nog niet bewijzen dat de verdachten met criminele activiteiten in verband kunnen worden gebracht. R. zou de leider zijn van de bende, die verder bestond uit zijn broer, zijn zoon en andere familieleden. Allen waren vanochtend aanwezig in de rechtszaal. 'R. knuffelde zijn zoon en sloeg zijn broer op de schouder. Verder zat hij onderuit gezakt, glimlachend te luisteren naar wat er allemaal werd gezegd', vertelt Mattijs van de Wiel. Sociale controle In de schuur waar de bende vaak bijeenkwam werden in het diepste geheim afluisterapparatuur en camera's geplaatst. Een ingewikkelde operatie, omdat de schuur op een woonwagenkamp in Oss stond, een voor buitenstaanders volstrekt ontoegankelijke plek. Op zulke kampen met veel sociale controle en bewakingscamera's kom je niet binnen als je er niet woont of mensen goed kent. Hoe het is gelukt om de apparatuur te plaatsen is niet bekend. Bij de operatie van de opsporingsdiensten zijn 400 man betrokken geweest. Overigens hielden R. en de zijnen er wel rekening mee dat ze in de gaten werden gehouden. Dat blijkt volgens het OM uit hun gebruik van goed beveiligde smartphones en telkens wisselende auto's. Ook voelden ze zich bedreigd: hun wagens waren gepantserd en ze droegen vaak kogelwerende vesten.
17/02 14u15  OM komt onder scherper toezicht Er komt intensiever en scherper toezicht op het Openbaar Ministerie. Dat schrijft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer. De Kamer had om het scherpere toezicht gevraagd nadat de top van het OM in opspraak was gekomen na integriteitsschendingen en het verzwijgen van een relatie tussen twee hoofdofficieren. De top van het OM was op de hoogte van de relatie, maar greep niet in. Een onderzoekscommissie concludeerde dat het niet om incidenten ging en adviseerde onder meer dat het ethisch leiderschap bij het Openbaar Ministerie moet worden versterkt. Te weinig zicht Omdat het Openbaar Ministerie een onafhankelijke instantie is, kan de inspectie Justitie en Veiligheid geen oordeel vellen of aanbevelingen doen over het handelen van het orgaan. Volgens de Kamer is er daardoor te weinig zicht op juist die onafhankelijkheid, en kan niet beoordeeld worden of incidenten goed worden afgehandeld. De procureur van de Hoge Raad was vorig jaar al door de minister gevraagd om op het werk van het OM toe te zien, nu wordt dat toezicht dus verscherpt. Bovendien is het de bedoeling dat er 'met grotere regelmaat' met de minister over kwesties die om onderzoek vragen wordt overlegd. 'Dit in het licht van de politieke verantwoordelijkheid die ik draag voor het OM, daarbij uiteraard de zelfstandigheid van het OM respecterend', aldus minister Grapperhaus.
17/02 14u00  Jihadisten richten bloedbad aan in kerk Burkina Faso Bij een aanval van jihadisten op een protestantse kerk in het noordoosten van Burkina Faso zijn 24 doden gevallen. Drie mensen werden door de aanvallers ontvoerd. Ongeveer twintig gewapende mannen vielen zondag de kerk binnen tijdens de dienst. Ze openden het vuur op de kerkgangers. Mannen en vrouwen werden van elkaar gescheiden en na de aanval staken ze de kerk in brand. Pastoor vermoord teruggevonden Christenen zijn vaker het doelwit van aanvallen in Burkina Faso. Vorige week werd in dezelfde regio een pastor ontvoerd uit zijn woning. Hij werd vermoord teruggevonden in een dorpje bij de grens met Niger. Ook de lichamen van zijn vier zoons werden daar aangetroffen. De aanvallen worden uitgevoerd door jihadistische strijders. Ze komen uit buurland Mali en hebben banden met Islamitische Staat of Al-Qaida. Het leger van Burkina Faso en Mali strijden met hulp van onder anderen Franse militairen tegen de jihadisten. Frankrijk stuurde onlangs nog extra militairen naar het gebied.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
17/02 17u15  Het succes van Advocaat: Afspraken, fitheid en een kwartet dat de leiding neemt Nederland breekt het hoofd om de succesreeks van Dick Advocaat bij Feyenoord te verklaren. De trainer is duidelijk en maakt keiharde afspraken met zijn spelers. En hij bouwt op vier steunpilaren.
17/02 17u15  Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’
17/02 17u15  Waarom België al 435 dagen zonder regering zit: ‘Koning Filip weet het ook niet meer’ Voor de zoveelste keer zijn Belgische regeringsonderhandelingen op niets uitgelopen. Waarom lukt het toch steeds niet? En wat nu? ,,Het lijkt erop dat de koning het ook niet meer weet.’’
17/02 17u15  De 75e Huishoudbeurs: speel de quiz en win twee kaartjes Hét uitje voor moeders met dochters en vriendinnengroepjes staat weer voor de deur. Vanaf zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart is het weer tijd voor de Huishoudbeurs. Thema dit jaar is ‘Feest’, want het evenement wordt voor de 75e keer gehouden. Het evenement groeide uit van vakbeurs voor de Nederlandse huisvrouw tot lifestyle-event voor de moderne vrouw.
17/02 17u15  Ellen liet eigen varkens slachten: ‘Als laatste avondmaal kregen ze appeltaart’ Omdat Ellen Willems wil weten wat ze écht eet, is ze sinds een jaar varkenshouder. Vier biggen bracht de culinair journalist van De Gelderlander groot in haar wei. ‘De varkens zijn groot. Ik kijk naar de lege diepvries in de winkel en hak de knoop door. De slachtdatum is geboekt.’
17/02 17u15  ADO Den Haag na onderzoek: Geen spreekkoren richting Ihattaren ADO Den Haag heeft niet kunnen vaststellen dat fans van de club zaterdagavond PSV-speler Mohamed Ihattaren hebben uitgejouwd. Na de wedstrijd in Den Haag (0-3) kwamen berichten over kwetsende spreekkoren naar buiten, maar ADO heeft na bij nadere bestudering van beelden en geluidsfragmenten niks daarvan kunnen vinden.
17/02 17u15  Man (42) opgepakt voor twee steekpartijen in Zwolle Een 42-jarige man uit Zwolle is afgelopen week opgepakt vanwege twee steekincidenten in zijn eigen stad. De man wordt ook verdacht van diefstal van een auto en het bezit van een vuurwapen. De steekincidenten vonden plaats op oudejaarsdag en 17 januari. Beide in de wijk Holtenbroek.
17/02 17u15  Martien R. haalt fel uit naar politie en justitie: ‘Ik ben de most hunted man van Brabant’ In zijn ‘laatste woord’ voor de rechtbank Oost-Brabant heeft ‘Godfather van Oss' Martien R. vandaag fel uitgehaald naar het Openbaar Ministerie en politie. ,,Er worden leugens en geruchten over mij verspreid zonder enig bewijs. De krant kopte na mijn aanhouding: ‘De most wanted man van Brabant’. Maar wat ik ben is de most hunted man.”
17/02 17u00  Emile Ratelband meldt zich morgen bij politie Utrecht om aangehouden te worden Emile Ratelband gaat zich morgen melden bij de politie Utrecht. De kans bestaat dat hij dan zal worden gearresteerd en enige dagen in hechtenis zal moeten blijven. Ratelband zou zijn zoon aan ‘het bevoegd gezag’ hebben ontrokken, maar de jongen is alweer terug.
17/02 17u00  ADO: Geen spreekkoren richting Ihattaren ADO Den Haag heeft niet kunnen vaststellen dat fans van de club zaterdagavond PSV-speler Mohamed Ihattaren hebben uitgejouwd. Na de wedstrijd in Den Haag (0-3) kwamen berichten over kwetsende spreekkoren naar buiten, maar ADO heeft na bij nadere bestudering van beelden en geluidsfragmenten niks daarvan kunnen vinden.
17/02 17u00  Zes tieners aangehouden voor fatale steekpartij waarbij geliefde speler Bilal omkwam De politie heeft vanmorgen zes jonge Hagenaars aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de fatale steekpartij op 21 december waarbij Bilal Aydin, een geliefde speler van HVV Laakkwartier, om het leven kwam.
17/02 16u45  'Scherm Galaxy Z Flip kan al beschadigen door vingernagels’ Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo gemakkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, hoewel Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.
17/02 16u45  Zes tieners aangehouden voor betrokkenheid bij fatale steekpartij waarbij geliefde speler Bilal omkwam De politie heeft vanmorgen zes jonge Hagenaars aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de fatale steekpartij op 21 december waarbij Bilal Aydin, een geliefde speler van HVV Laakkwartier, om het leven kwam.
17/02 16u45  Pompbediende (21) fraudeerde voor tienduizenden euro’s met Totobonnetjes en moet (bijna) alles terugbetalen Een flinke geldboete voor een 21-jarige benzinepompmedewerker uit Utrecht. De man verduisterde tijdens zijn werk bijna 64.000 euro aan loten van de gokspelen Toto en Lotto en moet bijna het complete bedrag terugbetalen.
17/02 16u30  Jeanet en Hans leven in eenvoud: ‘Energierekening is maar 60 euro per maand’ In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Jeanet en Hans doen zuinig aan. Over een jaar hopen ze in Hongarije te wonen, in een huis van 25.000 euro.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
17/02 16u30  Aan boord van de Westerdam: ‘We zitten in een luxe gevangenis’ Hans Droppert (72) behoort met zijn vrouw tot de 31 Nederlandse passagiers die nog vastzitten op cruiseschip Westerdam in een Cambodjaanse haven. ‘Ik zou niet weten waar of hoe wij besmet zouden kunnen zijn.’
17/02 16u00  Grote gemeenten niet meer in staat dakloosheid te bestrijden Door een toenemend gebrek aan woningen en geld voor begeleiding zijn de grote gemeenten niet meer in staat de dakloosheid effectief te bestrijden. In onder meer Amsterdam, Utrecht en Nijmegen barst de nachtopvang uit haar voegen. ‘De hele keten is vastgelopen’, waarschuwt een Utrechtse wethouder.
17/02 14u00  Voetbaltrainer Ron Jans in problemen door uitspreken n-woord: ‘Ik dacht: wat gebeurt er nou?’ Er loopt een onderzoek naar Ron Jans, de oud-trainer van PEC Zwolle, omdat hij in de kleedkamer bij zijn Amerikaanse club FC Cincinnati een paar woorden uit een hiphop-liedje meezong. Inclusief het n-woord.
17/02 13u30  ‘China wordt machtiger en is niet bang de competitie aan te gaan met het westerse model’ De gezaghebbende Amerikaanse buitenlandcommentator Ian Bremmer ziet een ‘technologische Koude Oorlog’ ontstaan tussen de VS en China die de Europeanen in een heel moeilijke positie plaatst.
17/02 12u00  In het met China vergroeide Afrika lijkt men zich weinig zorgen te maken over het coronavirus Amper een continent dat zo met China is verbonden als Afrika. Toch is er pas één geval van besmetting met het coronavirus vastgesteld. Heeft het virus inderdaad niet de overtocht gemaakt, of wordt het niet herkend?
17/02 12u00  Hij moet lerarenopleiding aantrekkelijk maken: ‘Ons voornaamste doel: de bureaucratie aanpakken’ Lerarenopleidingen moeten op de schop om het vak aantrekkelijker te maken. Maandag wordt een commissie benoemd die daar dit jaar nog werk van gaat maken. Voorzitter Paul Zevenbergen: ‘Het moet soepeler, of flexibeler.’
17/02 09u00  ‘We zijn waarschijnlijk de veiligste mensen van het land’ Na twee weken quarantaine in een Belgisch militair hospitaal mag China-correspondent Leen Vervaeke van de Volkskrant vanmiddag eindelijk naar buiten. We belden met haar vlak voor de deur openging.
17/02 00u15  Transgender eist excuses overheid: ‘Om vrouw te worden, moest ik me laten steriliseren’ Willemijn van Kempen wist al op jonge leeftijd dat ze eigenlijk geen man was. Maar om echt vrouw te mogen worden, moest ze zich verplicht laten steriliseren – zo stond dat tot 2014 in de wet. Nu strijdt ze voor erkenning van het haar aangedane leed.
16/02 23u15  We staan aan de vooravond van een technologische Koude Oorlog, meent Ian Bremmer: ‘VS en Europa zien Chinese dreiging compleet anders’ De gezaghebbende Amerikaanse buitenlandcommentator Ian Bremmer ziet een ‘technologische Koude Oorlog’ ontstaan tussen de VS en China die de Europeanen in een heel moeilijke positie plaatst.
16/02 23u15  Overstappen naar het onderwijs? Een dagje meekijken in de klas helpt bij het kiezen Zelfs op een excellente school als het Scala College in Alphen aan den Rijn merken ze dat de animo om voor de klas te staan afneemt. Daarom organiseert de school een meeloopdag voor wie overweegt in het onderwijs te gaan werken. ‘Voor het vak kun je studeren, maar voel je je ook prettig voor een groep met kinderen?’
16/02 23u00  CDA-top staat provincie-bestuur niet in de weg bij samenwerking met FvD: ‘Het is aan Brabant’ De CDA-top zal de Brabantse partijafdeling niet terugfluiten als die het plan doorzet om in het provinciebestuur in zee te gaan met Forum voor Democratie. In navolging van vicepremier Hugo de Jonge vindt ook fractievoorzitter Pieter Heerma dat de beslissing aan zijn Brabantse partijgenoten is.
16/02 22u45  Voetbaltrainer Ron Jans in problemen door uitspreken n-woord: ‘Ik dacht: wat gebeurt er nou?’ Er loopt een onderzoek naar Ron Jans, de oud-trainer van PEC Zwolle, omdat hij in de kleedkamer bij zijn Amerikaanse club FC Cincinnati een paar woorden uit een hiphop-liedje meezong. Inclusief het n-woord.
16/02 22u00  Pjotr Pavlenski, Russische provocateur, opgepakt nadat hij bondgenoot Macron ten val bracht De Franse politie heeft de Russische provocateur en kunstenaar Pjotr Pavlenski gearresteerd. Pavlenski bracht vrijdag een naaste bondgenoot van president Macron ten val nadat hij een seksvideo van hem op het internet had gezet.
16/02 21u30  De lijn van het campagne-bedrijf van Erik van Bruggen loopt dwars door alle politieke partijen heen Politici, opiniemakers en politieke strategen rouwen om het heengaan van Erik van Bruggen. De mede-grondlegger van de Niet Nix-beweging, die later met zijn campagne-academie BKB een lange reeks politici en hun adviseurs opleidde, overleed vrijdag op 51-jarige leeftijd. Hij kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen.
16/02 21u00  Chinese president Xi was al vroeg op hoogte van uitbraak coronavirus De Chinese president Xi Jinping was al in een vroeg stadium op de hoogte van de uitbraak van het coronavirus dat China nu al weken zijn zijn greep houdt. Uit een redevoering die de Chinese communistische partij dit weekeinde publiceerde, blijkt dat Xi al op 7 januari opdracht gaf maatregelen te nemen om het virus in te dammen. Op dat moment was de bevolking nog niet op de hoogte van de uitbraak.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
17/02 17u15  Duizenden Surinamers demonstreren tegen regering-Bouterse Circa tienduizend Surinamers uiten hun onvrede over de slechte economische toestand en over de crisis bij de Centrale Bank, waar omgerekend 90 miljoen euro is verdwenen.
17/02 17u15  Zes Haagse tieners aangehouden voor dodelijke steekpartij Het OM kan nog niets zeggen over het motief voor de steekpartij. Nabestaanden suggereren dat de dood van Bilal Aydin het gevolg was van drillrap.
17/02 17u15  In Farmsum vrezen ze voor de wekelijkse ontploffing Delfzijl en de provincie willen geen gezondheidsrisico’s door de productie van siliciumcarbide. Probleem: fabrikant ESD-SIC heeft al sinds 1974 een vergunning.
17/02 17u00  Op Instagram wordt nog lekker doorgedronken Influencers laten de drank rijkelijk vloeien op Instagram. Jongeren krijgen zo het idee dat alcohol en plezier onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Fabrikanten betalen daarvoor. Onwenselijk, aldus UvA-onderzoek.
17/02 16u30  De vergeten klank van de theorbe en de muziek van Kapsperger De zachte en kwetsbare stem van de theorbe houdt een spiegel voor aan een samenleving die meer schreeuwt dan luistert, vindt musicus Fred Jacobs. Hij maakte een album en toert met de grillige muziek van de Italiaan Kapsperger.12 
17/02 16u15  ‘Iconisch’ automerk Holden verdwijnt, tot onvrede van Australiërs Het besluit om Holden te laten verdwijnen, komt niet volledig uit de lucht vallen. In 2017 werd de productielijn in Australië al gesloten.
17/02 16u00  The Masked Singer is het best verkochte tv-format van 2019 The Masked Singer werd in 2019 verkocht aan 22 landen en heeft al spin-offs. Afgelopen najaar zond RTL 4 de show uit. BN’ers staan te dringen voor seizoen 2.
17/02 16u00  Schaamte Wat Marcel van Roosmalen van zijn ouders meekreeg was: hou je op de achtergrond, val niet op, stel geen vragen.
17/02 15u30  OM: Martien R. stal vrachtwagen om onderschepte drugs terug te halen Volgens het OM is Martien R. uit Oss de leider van een gehaaide bende. Zijn advocaat spreekt van een verkeerde uitleg van getapte gesprekken. „Mijn cliënt zal het u straks haarfijn uitleggen.”
17/02 15u30  IND zendt brief aan duizenden Britten tot twee keer naar verkeerde adres De Immigratie- en Naturalisatiedienst verstuurde per ongeluk brieven naar een verkeerd adres. Toen de dienst die fout wilde rechtzetten, ging het opnieuw mis.
17/02 15u15  Aanval op kerk in Burkina Faso: 24 doden Religieus en sektarisch geweld zijn sterk toegenomen in Burkina Faso. Vorig jaar kwamen ten minste 1.300 burgers om het leven bij dergelijk geweld.
17/02 15u00  IND zendt brief aan duizenden Britten tot twee keer aan verkeerde adres De Immigratie- en Naturalisatiedienst verstuurde per ongeluk brieven naar een verkeerd adres. Toen de dienst die fout wilde rechtzetten, ging het opnieuw mis.
17/02 15u00  Aanval op kerk in Burkina Faso, 24 doden Religieus en sektarisch geweld hebben een vlucht genomen in Burkina Faso. Vorig jaar kwamen ten minste 1.300 burgers om het leven bij dergelijk geweld
17/02 14u45  Zwakke wijk is nog geen ‘banlieue’ De vergelijking tussen moeilijke wijken in Nederland en die in Frankrijk gaat mank, schrijft Luuk Slooter.
17/02 14u30  Wynton Marsalis is perfecte gastheer in avontuurlijk gebracht jazzmuseum Als directeur van Jazz at Lincoln Center houdt trompettist Wynton Marsalis de traditionele jazz levend. In het Concertgebouw speelden zij uiteenlopend bigband-repertoire en klassiekers in nieuwe jasjes.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
17/02 17u15  Voetbalwereld geschokt door racisme tegen Moussa Marega: ‘Een dieptepunt voor ons voetbal’ Portugal is in de ban van een ernstig racistisch incident in een stadion. ‘Een dieptepunt voor ons voetbal.’
17/02 16u15  Vrouwen met psychiatrische problemen vragen vaker om euthanasie Voor het eerst hebben onderzoekers grootschalig onderzocht wie de psychiatrisch patiënten zijn die om euthanasie vragen. Ze zijn rond de vijftig, vaak depressief en de meerderheid is vrouw.11 
17/02 15u45  Johnson wil BBC een kopje kleiner maken Premier Johnson ligt op ramkoers met de BBC. Dit weekend lekten plannen uit om het kijk- en luistergeld af te schaffen en de omroep zelf verantwoordelijk te maken voor zijn inkomsten. De zoveelste aanwijzing dat de premier de invloed van de bekendste publieke omroep ter wereld wil inperken.
17/02 14u45  Vertrekkende Bam-topman kon slecht getij niet keren Bouwbedrijf Bam neemt afscheid van topman Rob van Wingerden. Hij moest het bedrijf de afgelopen jaren door zware tijden loodsen.10 
17/02 14u30  De pensioensector is ook geïnfecteerd met het virus Ook Nederlandse pensioenfondsen krijgen een forse knauw van het nieuwe coronavirus.
17/02 14u15  IND blundert met brexitbrieven voor Britten Duizenden brieven voor Britten in Nederland met daarin informatie over de brexit zijn door de IND naar verkeerde adressen verstuurd. Bij het corrigeren van de fout ging het weer mis. Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.11 
17/02 14u00  Meer meldingen van Jodenhaat Het Cidi ziet steeds meer online-antisemitisme, scheldpartijen en spreekkoren bij voetbalwedstrijden. De politie neemt meldingen volgens het Cidi niet altijd serieus.
17/02 11u45  Hoe de verwoesting van de natuur de economie hard raakt Voor de eerste keer zijn harde economische cijfers geplakt op de uitsterving van soorten en verschraling van leefgebieden. De schade van natuurvernietiging in geld gerekend is enorm.10 
17/02 11u15  Centrale Bank in Suriname pleegt ‘de grootste bankroof aller tijden’ Maandag wordt een grote opkomst verwacht bij de demonstratie tegen het funeste economisch beleid van Bouterse. Daar komt een venijnig schandaal bij kijken, met de Centrale Bank van Suriname als de grote slechterik.11 
17/02 10u45  Weer een slachting in het Malinese dorp Ogossagou In een jaar tijd is er voor de tweede keer een massamoord gepleegd in het dorp Ogossagou in Mali. Er vielen 31 doden. Etnische groepen en jihadistische strijders slachten elkaar af.10 
17/02 10u30  Vijf vragen over de financiering van moskeeën De eerste week van de verhoren van de Tweede Kamercommissie over ongewenste buitenlandse financiering van moskeeën leverde weinig nieuwe inzichten op.11 
17/02 09u30  Geen probleem met Russen, maar met Russische regering Zaterdag stond een man met een blanco protestbord op het Rode Plein in Moskou. Niet lang, want hij werd al snel afgevoerd door de politie, die hem na een uur weer op vrije voeten stelde. Je kunt erover twisten of een leeg bord een ‘protestbord’ kan zijn, maar de arrestatie van de man wijst natuurlijk wel in die richting. Alleen al het idee dat hij íets zou kunnen bedoelen, was te veel voor de autoriteiten.10 
17/02 01u15  Cruciaal IT-project bij Defensie dreigt te mislukken De Nederlandse krijgsmacht raakt verder achterop nu een nieuw informatiesysteem is opgeschort. Het delen en duiden van grote hoeveelheden data wordt steeds belangrijker.27 
17/02 01u15  ‘In een digitale oorlog doet de Nederlandse krijgsmacht er nu niet toe’ De vernieuwing van de digitale ruggegraat van Defensie, de IT, stokt. De aanbesteding van het miljardenproject hapert. Wat staat er op het spel voor het Nederlandse leger?28 
16/02 23u00  Routinier en nieuwe ster zorgen voor wereldtitels in Salt Lake City De prestaties van Kjeld Nuis, Ireen Wüst en Jutta Leerdam verbloemden een toch wel moeizaam wereldkampioenschap voor Nederland.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
17/02 17u00  Een messenverbod voor minderjarigen, heeft dat zin? Dit weekend pleitten de burgemeesters van twee Zuid-Hollandse gemeenten voor een algeheel messenverbod voor minderjarigen, na steekincidenten waarbij jongeren betrokken waren. Dergelijke incidenten hebben we in Amsterdam ook gehad. Hoe werkbaar is zo’n verbod?
17/02 17u00  Michiel Couzy en Ruben Koops: ‘In de politiek heeft iedereen een belang’ Michiel Couzy en Ruben Koops schrijven voor Het Parool over alles wat met de stadspolitiek te maken heeft. ‘De beste verhalen komen niet uit de Stopera, maar uit de stad.’
17/02 17u00  Kritiek over omgang kabinet met coronacruise Tienduizenden mensen zijn besmet met het coronavirus. Een speciaal comité van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een internationale noodsituatie uitgeroepen. Hier volgen we alle ontwikkelingen op de voet.
17/02 16u30  Boeren woensdag weg op: verkeershinder onvermijdelijk Protestorganisatie Farmers Defence Force (FDF) zegt aanstaande woensdag met ongeveer 7500 boeren te willen demonstreren in Den Haag. Dat betekent dat automobilisten zich die dag op kunnen maken voor verkeershinder.12 
17/02 16u00  Geen recreanten welkom bij marathon in Tokio Tienduizenden mensen zijn besmet met het coronavirus. Een speciaal comité van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een internationale noodsituatie uitgeroepen. Hier volgen we alle ontwikkelingen op de voet.
17/02 15u15  ‘Er is te weinig tijd voor gedegen onderzoek naar rol Amsterdam bij slavernij’ De datum waarop Amsterdam excuses zal aanbieden voor haar rol in de slavernij staat al vast.10 
17/02 15u00  Man raakt Maserati en Rolex kwijt na controle van politie De politie heeft donderdag 13 februari twee mannen aangehouden voor witwassen en een Maserati en Rolex in beslag genomen.
17/02 15u00  De campagne #ikchinees versterkt stigmatisering Een jaar of twintig geleden was ik medeorganisator van Made in Asia, een avondvullend programma voor en door jonge Aziatische Nederlanders. Panelgesprek, dans, mode, muziek, spoken word, comedy, film, poëzie; the works. Het was de eerste keer dat zoiets voor deze groep werd georganiseerd. Vanuit het hele land kwamen jongvolwassenen van met name Chinese, Indische, Indonesische, Vietnamese en Filipijnse afkomst naar De Balie, dat toen onder leiding van Andrée van Es nog een progressief en inclusief huis was.
17/02 14u30  Recordaantal meldingen van antisemitisme in Amsterdam Het antisemitisme is afgelopen jaar explosief toegenomen. Het Cidi spreekt van een pijnlijk record. Het taboe om met ‘Jood’ te schelden is eraf, vooral onder jongeren.10 
17/02 14u30  Dit zijn de 3 valkuilen voor Ajax tegen knokploeg Getafe Zonder romantiek, nostalgie, blinde loyaliteit en nog blinder optimisme heeft voetbal geen zin. Maar voetbal bevat ook logica. In de nieuwe rubriek Da’s logisch analyseert Het Parool elke maandag ‘het spel achter het spel’. Vandaag: een vooruitblik naar de aanstaande Europa League-tegenstander van Ajax, het effectieve Getafe.
17/02 13u30  ‘Vroeger hoorde klaverjassen bij de opvoeding’ Klaverjassen was het favoriete kaartspel van vele Amsterdammers, maar de klaverjasclubs vergrijzen en sterven uit. ‘Er wordt al zo weinig voor de oudjes georganiseerd. Als ik negentig ben, hoop ik dat iemand dit ook voor mij regelt, maar ik vrees van niet.’11 
17/02 13u15  Alle passagiers Westerdam getest op virus Tienduizenden mensen zijn besmet met het coronavirus. Een speciaal comité van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een internationale noodsituatie uitgeroepen. Hier volgen we alle ontwikkelingen op de voet.11 
17/02 12u30  Je kunt een enorme vreemdganger zijn en een uitstekend politicus Op het ogenblik ben ik weer in Parijs om het droevige met het aangename te combineren. Daarover morgen meer. Nu lig ik op mijn hotelbed naar de Parijse tv te kijken.
17/02 12u15  Recordaantal meldingen antisemitisme in Amsterdam Het antisemitisme is afgelopen jaar explosief toegenomen. Het Cidi spreekt van een pijnlijk record. Het taboe om met ‘Jood’ te schelden is eraf, vooral onder jongeren.
17/02 12u00  Antisemitisme neemt fors toe, vooral in Amsterdam Het antisemitisme is afgelopen jaar explosief toegenomen. Het Cidi spreekt van een pijnlijk record. Het taboe om met ‘Jood’ te schelden is eraf, vooral onder jongeren.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
17/02 17u15  Rabobende verdachten eisen andere rechters ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De mannen worden verdacht van meerdere overvallen op de Rabobank, waaronder een poging in Zundert.
17/02 17u15  Geweigerd bij een kroeg? Dan mag je nergens meer binnen ROOSENDAAL - Raddraaiers die de sfeer verzieken. De Roosendaalse horeca en politie zijn ze spuugzat. Afgelopen weekend was het weer raak. De horeca krijgt de mogelijkheid om de vechtersbazen overal te weigeren. ,,Die komen er gewoon niet meer in!”
17/02 17u15  Het succes van Advocaat: Afspraken, fitheid en een kwartet dat de leiding neemt Nederland breekt het hoofd om de succesreeks van Dick Advocaat bij Feyenoord te verklaren. De trainer is duidelijk en maakt keiharde afspraken met zijn spelers. En hij bouwt op vier steunpilaren.
17/02 17u15  Hoeveel geld geef jij uit met carnaval? Wagenbouwers zijn nog druk in de weer. De laatste carnavalsinkopen worden gedaan. Vrijdag barst het feest in het zuiden weer los. Maar hoeveel spenderen we eigenlijk met carnaval? Hoeveel geeft u uit tijdens het leutfeest?
17/02 17u15  Werk aan onveilige kruispunten Raadhuisplein in Rijen eindelijk van start RIJEN - Aannemer Schapers Wegenbouw mag eindelijk beginnen aan het aanpakken van drie kruispunten op het Raadhuisplein in Rijen. Nu alle bezwaren tegen de wijze waarop het werk wordt uitgevoerd van tafel zijn geveegd, heeft de gemeente Gilze en Rijen de klus definitief aan Schapers gegeven.
17/02 17u15  Vuistvlag voor Bredase boa, handhavers dringen opnieuw aan op wapenstok en pepperspray BREDA - De noodzaak voor de Bredase handhavers om zich beter kunnen verdedigen is dit weekend nogmaals onderstreept door een incident op de Nieuwe Prinsenkade. Daar kreeg een bijzondere opsporingsambtenaar een gebalde vuist in zijn gezicht.
17/02 17u15  Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’
17/02 17u15  Waarom België al 435 dagen zonder regering zit: ‘Koning Filip weet het ook niet meer’ Voor de zoveelste keer zijn Belgische regeringsonderhandelingen op niets uitgelopen. Waarom lukt het toch steeds niet? En wat nu? ,,Het lijkt erop dat de koning het ook niet meer weet.’’
17/02 17u15  De 75e Huishoudbeurs: speel de quiz en win twee kaartjes Hét uitje voor moeders met dochters en vriendinnengroepjes staat weer voor de deur. Vanaf zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart is het weer tijd voor de Huishoudbeurs. Thema dit jaar is ‘Feest’, want het evenement wordt voor de 75e keer gehouden. Het evenement groeide uit van vakbeurs voor de Nederlandse huisvrouw tot lifestyle-event voor de moderne vrouw.
17/02 17u15  ADO Den Haag na onderzoek: Geen spreekkoren richting Ihattaren ADO Den Haag heeft niet kunnen vaststellen dat fans van de club zaterdagavond PSV-speler Mohamed Ihattaren hebben uitgejouwd. Na de wedstrijd in Den Haag (0-3) kwamen berichten over kwetsende spreekkoren naar buiten, maar ADO heeft na bij nadere bestudering van beelden en geluidsfragmenten niks daarvan kunnen vinden.
17/02 17u15  Man (42) opgepakt voor twee steekpartijen in Zwolle Een 42-jarige man uit Zwolle is afgelopen week opgepakt vanwege twee steekincidenten in zijn eigen stad. De man wordt ook verdacht van diefstal van een auto en het bezit van een vuurwapen. De steekincidenten vonden plaats op oudejaarsdag en 17 januari. Beide in de wijk Holtenbroek.
17/02 17u00  Poll | Wie wint dit seizoen de Champions League? Na een onderbreking van ruim twee maanden gaat de knock-outfase van de Champions League dinsdagavond van start. Deze week zijn de eerste vier wedstrijden in de achtste finales, volgende week de andere vier. Welke club is voor jou dit seizoen de grote favoriet voor de eindzege?
17/02 17u00  Emile Ratelband meldt zich morgen bij politie Utrecht om aangehouden te worden Emile Ratelband gaat zich morgen melden bij de politie Utrecht. De kans bestaat dat hij dan zal worden gearresteerd en enige dagen in hechtenis zal moeten blijven. Ratelband zou zijn zoon aan ‘het bevoegd gezag’ hebben ontrokken, maar de jongen is alweer terug.
17/02 17u00  ADO: Geen spreekkoren richting Ihattaren ADO Den Haag heeft niet kunnen vaststellen dat fans van de club zaterdagavond PSV-speler Mohamed Ihattaren hebben uitgejouwd. Na de wedstrijd in Den Haag (0-3) kwamen berichten over kwetsende spreekkoren naar buiten, maar ADO heeft na bij nadere bestudering van beelden en geluidsfragmenten niks daarvan kunnen vinden.
17/02 17u00  Voetbalclub Advendo moet partners zoeken in Breda-Noord BREDA - Voetbalvereniging Advendo uit Breda-Noord kan alleen voortbestaan als een samenwerking ontstaat met andere partijen in de wijk op het gebied van onderwijs, jeugd, sport, gezondheid en veiligheid.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
17/02 17u15  Het succes van Advocaat: Afspraken, fitheid en een kwartet dat de leiding neemt Nederland breekt het hoofd om de succesreeks van Dick Advocaat bij Feyenoord te verklaren. De trainer is duidelijk en maakt keiharde afspraken met zijn spelers. En hij bouwt op vier steunpilaren.
17/02 17u15  Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’
17/02 17u15  Waarom België al 435 dagen zonder regering zit: ‘Koning Filip weet het ook niet meer’ Voor de zoveelste keer zijn Belgische regeringsonderhandelingen op niets uitgelopen. Waarom lukt het toch steeds niet? En wat nu? ,,Het lijkt erop dat de koning het ook niet meer weet.’’
17/02 17u15  De 75e Huishoudbeurs: speel de quiz en win twee kaartjes Hét uitje voor moeders met dochters en vriendinnengroepjes staat weer voor de deur. Vanaf zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart is het weer tijd voor de Huishoudbeurs. Thema dit jaar is ‘Feest’, want het evenement wordt voor de 75e keer gehouden. Het evenement groeide uit van vakbeurs voor de Nederlandse huisvrouw tot lifestyle-event voor de moderne vrouw.
17/02 17u15  ADO Den Haag na onderzoek: Geen spreekkoren richting Ihattaren ADO Den Haag heeft niet kunnen vaststellen dat fans van de club zaterdagavond PSV-speler Mohamed Ihattaren hebben uitgejouwd. Na de wedstrijd in Den Haag (0-3) kwamen berichten over kwetsende spreekkoren naar buiten, maar ADO heeft na bij nadere bestudering van beelden en geluidsfragmenten niks daarvan kunnen vinden.
17/02 17u15  Man (42) opgepakt voor twee steekpartijen in Zwolle Een 42-jarige man uit Zwolle is afgelopen week opgepakt vanwege twee steekincidenten in zijn eigen stad. De man wordt ook verdacht van diefstal van een auto en het bezit van een vuurwapen. De steekincidenten vonden plaats op oudejaarsdag en 17 januari. Beide in de wijk Holtenbroek.
17/02 17u15  Martien R. haalt fel uit naar politie en justitie: ‘Niémand hoeft bang van mij te zijn’ DEN BOSCH/OSS - In zijn ‘laatste woord’ voor de rechtbank Oost-Brabant heeft Martien R. maandag fel uitgehaald naar het Openbaar Ministerie en politie. ,,Er worden leugens en geruchten over mij verspreid zonder enig bewijs. De krant kopte na mijn aanhouding: ‘De most wanted man van Brabant’. Maar wat ik ben is de most hunted man.”
17/02 17u00  Marcel van Roosmalen tegen jonge NEC-fan: ‘Fiets maar lekker naar beneden over die trap’ ARNHEM - Een opmerkelijke video met Marcel van Roosmalen in de hoofdrol gaat sinds dit weekend viraal dankzij het videoplatform Dumpert. In het fragment is te zien dat de bekende Arnhemse schrijver en columnist tegen een kind zegt dat hij met zijn fiets van de trap af moet fietsen.
17/02 17u00  Emile Ratelband meldt zich morgen bij politie Utrecht om aangehouden te worden Emile Ratelband gaat zich morgen melden bij de politie Utrecht. De kans bestaat dat hij dan zal worden gearresteerd en enige dagen in hechtenis zal moeten blijven. Ratelband zou zijn zoon aan ‘het bevoegd gezag’ hebben ontrokken, maar de jongen is alweer terug.
17/02 17u00  ADO: Geen spreekkoren richting Ihattaren ADO Den Haag heeft niet kunnen vaststellen dat fans van de club zaterdagavond PSV-speler Mohamed Ihattaren hebben uitgejouwd. Na de wedstrijd in Den Haag (0-3) kwamen berichten over kwetsende spreekkoren naar buiten, maar ADO heeft na bij nadere bestudering van beelden en geluidsfragmenten niks daarvan kunnen vinden.
17/02 16u45  Martien R. haalt fel uit naar politie en justitie: ‘Ik ben de most hunted man van Brabant’ DEN BOSCH/OSS - In zijn ‘laatste woord’ voor de rechtbank Oost-Brabant heeft Martien R. maandag fel uitgehaald naar het Openbaar Ministerie en politie. ,,Er worden leugens en geruchten over mij verspreid zonder enig bewijs. De krant kopte na mijn aanhouding: ‘De most wanted man van Brabant’. Maar wat ik ben is de most hunted man.”10 
17/02 16u30  Mogelijk brandstichting in Zevenaarse loods op BAT-terrein ZEVENAAR - De brand in een loods op het BAT-terrein aan de Kerkstraat in Zevenaar, zondagavond, is waarschijnlijk aangestoken. Volgens een woordvoerder van de brandweer stond de loods zo goed als leeg en was het pand afgesloten van stroom: ,,Brandstichting sluiten we niet uit.”14 
17/02 16u30  Jeanet en Hans leven in eenvoud: ‘Energierekening is maar 60 euro per maand’ In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Jeanet en Hans doen zuinig aan. Over een jaar hopen ze in Hongarije te wonen, in een huis van 25.000 euro.14 
17/02 16u30  In Landhorst ging het dak eraf: ‘Het was een windhoos’ LANDHORST - Gerammel van dakpannen, gevolgd door een enorme klap. Met dank aan de storm die de naam Dennis had meegekregen, ging bij de broers Erik en Stephan Geurts zondagavond het dak van de woning bij de viskwekerij er voor een deel af.13 
17/02 16u15  Patty Brard presenteert schoonmaakcollectie met panterprint Schoonmaken met artikelen in panterprint. Veel stijlvoller kan het niet volgens televisiepersoonlijkheid Patty Brard, die vandaag haar voorjaarsschoonmaakcollectie ‘From PB with Love’ presenteert. Kruidvat gaat de spullen verkopen.10 
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
17/02 17u15  Aanslag op kerk in Burkina Faso eist 24 levens Ook aantal kerkgangers gekidnapt, aanslag nog niet opgeëist.
17/02 17u00  Bonden en werkgevers bereiken akkoord over cao afvalverwerkers Volgens nieuwe cao krijgen medewerkers een salarisverhoging van 3,75%.
17/02 17u00  Lagasse vertrekt bij North Sea Port Fusiebedrijf dat havens van Terneuzen, Vlissingen en Gent aanstuurt, gaat terug naar eenhoofdige leiding.
17/02 16u45  China overweegt uitstel Volkscongres vanwege coronavirus Dodental coronavirus bedraagt inmiddels 1775. Het aantal geïnfecteerden is opgelopen tot bijna 72.000.
17/02 16u45  ASML's Extreme Uitgaven Versneller Voor de bouw van de euv-chipmachines heeft ASML zoveel werkkapitaal nodig dat het bedrijf klanten om voorschotten moest vragen.
17/02 16u45  Oekraïens gasbedrijf verhoogt claim Rusland vanwege verliezen Krim Staatsenergiebedrijf Naftogaz claimt een compensatie van $8 mrd, voor de verliezen in infrastructuur op de Krim, het schiereiland in de Zwarte Zee dat sinds 2014 door Rusland is bezet.
17/02 16u30  Oud-medewerkers roepen op tot aftreden van Amerikaanse minister van justitie Barr Oproep is ondertekend door 1142 oud-ambtenaren van Democratische en Republikeinse huize.
17/02 15u45  Ruim vierduizend nepwebwinkels uit de lucht De grote schoonmaak was in 2018, maar er blijven louche webshops bijkomen
17/02 15u30  Trump raakt Airbus, maar treft eigen luchtvaart wellicht het meest Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben het al moeilijk door productieproblemen bij Boeing. Nu moeten ze ook meer gaan betalen voor toestellen van Europese makelij.
17/02 14u45  Kabinet voelt niets voor compromis van Michel over EU-begroting EU-voorzitter Charles Michel zet volgens Den Haag nog steeds veel te hoog in door een Europese meerjarenbegroting van 1,074% voor te stellen. Nederland wil ook een 'permanente, substantiële' korting op de EU-afdracht bedingen en meer douanegelden in eigen zak houden.
17/02 14u15  Kabinet trekt €5 mrd uit voor CO₂-reductie Voor het eerst komen ook andere emissiereductietechnologieën dan hernieuwbare energieproductie in aanmerking voor subsidie, zoals waterstof, aquathermie en de afvang en opslag van CO₂.
17/02 14u00  Kabinet stelt €5 mrd beschikbaar voor CO₂-reductie Voor het eerst komen ook andere emissiereductietechnologieën dan hernieuwbare energieproductie in aanmerking voor subsidie, zoals waterstof, aquathermie en de afvang en opslag van CO₂.
17/02 13u45  Franse Alstom wil met treinenfusie Chinese opmars stoppen Alstom en Canadese Bombardier bundelen hun treinactiviteiten. De nieuwe combinatie zet €15 mrd om en bindt de strijd aan met de Chinese marktleider.10 
17/02 13u15  China stelt jaarlijks Volkscongres mogelijk uit vanwege coronavirus Dodental coronavirus bedraagt inmiddels 1775. Het aantal geïnfecteerden is opgelopen tot bijna 72.000.
17/02 13u15  Bouw en infra hebben nog steeds last van pfas-problemen Ondanks soepeler normen zijn de problemen voor de bouw- en infrasector nog niet voorbij.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
17/02 17u00  CDA en ChristenUnie kritisch over omgang kabinet met coronacruise DEN HAAG (ANP) - Regeringspartijen CDA en ChristenUnie zijn kritisch over de manier waarop het kabinet is omgegaan met de Nederlanders op cruiseschip de Westerdam. Ze kijken ervan op dat sommigen al naar huis mochten terwijl een medepassagier het coronavirus bleek te hebben opgelopen. En dat tegelijkertijd andere Nederlandse opvarenden nog niet weten wanneer ze naar Nederland kunnen terugkeren. Het bericht CDA en ChristenUnie kritisch over omgang kabinet met coronacruise verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 16u45  Duizenden brexitbrieven aan Britten in Nederland verkeerd bezorgd DEN HAAG (ANP) - Duizenden brieven met algemene informatie over de brexit zijn eind januari aan het verkeerde adres bezorgd. Het gaat om een brief aan Britten in Nederland. 'Door een vergissing' is de huisnummertoevoeging van zo'n 6800 adressen weggevallen, meldt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) na berichtgeving door Trouw. Het bericht Duizenden brexitbrieven aan Britten in Nederland verkeerd bezorgd verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 16u15  Martien R.: ‘Politie en justitie zijn slechte verliezers’ DEN BOSCH (ANP) - Martien R., hoofdverdachte in een omvangrijke strafzaak over onder meer grootschalige handel in drugs en wapens, is maandag fel uitgevallen naar justitie. Hij voelt zich slachtoffer van 'stemmingmakerij van de bovenste plank'. Het Openbaar Ministerie heeft volgens hem de jacht op hem geopend, nadat hij in 2012 definitief werd vrijgesproken van een liquidatie. Politie en OM tonen zich 'slechte verliezers', aldus R. Het bericht Martien R.: ‘Politie en justitie zijn slechte verliezers’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 16u15  OM wil 5 jaar cel voor drugssmokkel op marineschip ARNHEM (ANP) - Een 23-jarige ontslagen militair moet vijf jaar celstraf krijgen voor de mislukte smokkel van 22 kilo cocaïne van Curaçao naar Nederland op marineschip Zr. Ms. Johan de Witt. Dat heeft de officier van justitie maandag geëist voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem. Het bericht OM wil 5 jaar cel voor drugssmokkel op marineschip verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 15u30  Moskee kreeg 2,5 miljoen uit Koeweit ‘zonder voorwaarden’ DEN HAAG (ANP) - De omstreden moskee As-Soennah in Den Haag kreeg in 2014 en 2015 in totaal bijna 2,5 miljoen euro uit Koeweit zonder dat er speciale voorwaarden zijn gesteld. Dat zegt Abdelhamid Taheri, tot september vorig jaar bestuursvoorzitter van het gebedshuis. Het bericht Moskee kreeg 2,5 miljoen uit Koeweit ‘zonder voorwaarden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 15u30  ‘VS willen meer hobbels voor China opwerpen’ NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse regering wil met extra handelsbeperkingen voorkomen dat China Amerikaanse apparatuur kan gebruiken om chips mee te maken. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De plannen zijn nog niet definitief en het is ook nog niet zeker dat de regels worden ingevoerd. Het bericht ‘VS willen meer hobbels voor China opwerpen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 15u15  Red Bull verkoopt bijna net zoveel blikjes als er mensen zijn FUSCHL AM SEE (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde verkoop van Red Bull is vorig jaar sterk toegenomen. Hierdoor wist de Oostenrijkse maker van energiedranken zoveel blikjes aan de man te brengen, dat bijna alle mensen op aarde wel een blikje hadden kunnen drinken. Het bericht Red Bull verkoopt bijna net zoveel blikjes als er mensen zijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 15u00  Wall Street dicht vanwege President’s Day NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag gesloten vanwege de viering van President's Day. De handel op Wall Street zal dinsdag weer beginnen. Het bericht Wall Street dicht vanwege President’s Day verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 15u00  Organisaties willen stop op afschieten dieren bij vliegveld ASSEN (ANP) - De dierenrechtenorganisaties Animal Rights en Fauna4Life zijn 'ontzet' door de hernieuwde toestemming van de provincie Drenthe voor het afschieten van dieren voor de vliegveiligheid op en bij Groningen Airport Eelde. Ze willen dat die wordt ingetrokken, omdat een goede onderbouwing zou ontbreken en het om 'belachelijk veel diersoorten' gaat. Ze hebben een bezwaarschrift ingediend. Het bericht Organisaties willen stop op afschieten dieren bij vliegveld verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 15u00  ‘Imola meldt zich als vervanger voor Formule 1-race in China’ IMOLA (ANP) - Het circuit van Imola heeft zich bij de organisatoren van de Formule 1 gemeld als vervanger van de Grote Prijs van China. Dat melden meerdere autowebsites. Die wedstrijd werd onlangs uitgesteld vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het bericht ‘Imola meldt zich als vervanger voor Formule 1-race in China’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 14u45  Woensdag mogelijk verkeershinder door boerenprotest DEN HAAG (ANP) - Automobilisten krijgen woensdag misschien te maken met verkeershinder, wanneer mogelijk duizenden boeren per tractor optrekken richting Den Haag. Maar hoe groot de overlast zal zijn, en waar de problemen het grootst zijn, dat is vooraf moeilijk in te schatten, zeggen de ANWB en Rijkswaterstaat. Het bericht Woensdag mogelijk verkeershinder door boerenprotest verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 14u45  Honderd jongeren vernielen Urker gemeentehuis URK (ANP) - Een groep van ongeveer honderd jongeren heeft voor duizenden euro's schade aangericht aan en rond het gemeentehuis van Urk, maakte de politie maandag bekend. De politie zoekt getuigen van de vernielingen, die zaterdagavond plaatsvonden. Het bericht Honderd jongeren vernielen Urker gemeentehuis verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 14u45  Nederlanders om in de gaten te houden: activist en kunstenaar Sioejeng Tsao (28) Van kleins af aan is activist en kunstenaar Sioejeng Tsao met creativiteit en tekenen bezig. Het bericht Nederlanders om in de gaten te houden: activist en kunstenaar Sioejeng Tsao (28) verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 14u15  Scherper toezicht op Openbaar Ministerie DEN HAAG (ANP) - Het toezicht op het reilen en zeilen van het Openbaar Ministerie wordt verscherpt. De toezichthouder op het OM gaat met grotere regelmaat onderzoek doen. En hij zou voortaan ook een onderzoek kunnen instellen als het OM bij een incident verkeerd lijkt te hebben gehandeld, schrijft justitieminister Ferd Grapperhaus aan de Tweede Kamer. Het bericht Scherper toezicht op Openbaar Ministerie verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/02 14u00  Inperking zelfstandigheid ProRail stap dichterbij DEN HAAG (ANP) - De inperking van de zelfstandigheid van spoorbedrijf ProRail is weer een stap dichterbij. Verantwoordelijk minister Stientje van Veldhoven heeft daarvoor maandag een wetsvoorstel ingediend. Vanaf 1 januari komend jaar moet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meer zeggenschap over de spoorbeheerder krijgen. Het bericht Inperking zelfstandigheid ProRail stap dichterbij verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
17/02 17u15  Het succes van Advocaat: Afspraken, fitheid en een kwartet dat de leiding neemt Nederland breekt het hoofd om de succesreeks van Dick Advocaat bij Feyenoord te verklaren. De trainer is duidelijk en maakt keiharde afspraken met zijn spelers. En hij bouwt op vier steunpilaren.
17/02 17u15  Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’
17/02 17u15  Waarom België al 435 dagen zonder regering zit: ‘Koning Filip weet het ook niet meer’ Voor de zoveelste keer zijn Belgische regeringsonderhandelingen op niets uitgelopen. Waarom lukt het toch steeds niet? En wat nu? ,,Het lijkt erop dat de koning het ook niet meer weet.’’
17/02 17u15  De 75e Huishoudbeurs: speel de quiz en win twee kaartjes Hét uitje voor moeders met dochters en vriendinnengroepjes staat weer voor de deur. Vanaf zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart is het weer tijd voor de Huishoudbeurs. Thema dit jaar is ‘Feest’, want het evenement wordt voor de 75e keer gehouden. Het evenement groeide uit van vakbeurs voor de Nederlandse huisvrouw tot lifestyle-event voor de moderne vrouw.
17/02 17u15  ADO Den Haag na onderzoek: Geen spreekkoren richting Ihattaren ADO Den Haag heeft niet kunnen vaststellen dat fans van de club zaterdagavond PSV-speler Mohamed Ihattaren hebben uitgejouwd. Na de wedstrijd in Den Haag (0-3) kwamen berichten over kwetsende spreekkoren naar buiten, maar ADO heeft na bij nadere bestudering van beelden en geluidsfragmenten niks daarvan kunnen vinden.
17/02 17u00  Poll | Wie wint dit seizoen de Champions League? Na een onderbreking van ruim twee maanden gaat de knock-outfase van de Champions League dinsdagavond van start. Deze week zijn de eerste vier wedstrijden in de achtste finales, volgende week de andere vier. Welke club is voor jou dit seizoen de grote favoriet voor de eindzege?
17/02 17u00  Emile Ratelband meldt zich morgen bij politie Utrecht om aangehouden te worden Emile Ratelband gaat zich morgen melden bij de politie Utrecht. De kans bestaat dat hij dan zal worden gearresteerd en enige dagen in hechtenis zal moeten blijven. Ratelband zou zijn zoon aan ‘het bevoegd gezag’ hebben ontrokken, maar de jongen is alweer terug.
17/02 17u00  ADO: Geen spreekkoren richting Ihattaren ADO Den Haag heeft niet kunnen vaststellen dat fans van de club zaterdagavond PSV-speler Mohamed Ihattaren hebben uitgejouwd. Na de wedstrijd in Den Haag (0-3) kwamen berichten over kwetsende spreekkoren naar buiten, maar ADO heeft na bij nadere bestudering van beelden en geluidsfragmenten niks daarvan kunnen vinden.
17/02 17u00  Man (42) opgepakt voor twee steekpartijen in Zwolle Een 42-jarige man uit Zwolle is afgelopen week opgepakt vanwege twee steekincidenten in zijn eigen stad. De man wordt ook verdacht van diefstal van een auto en het bezit van een vuurwapen. De steekincidenten vonden plaats op oudejaarsdag en 17 januari. Beide in de wijk Holtenbroek.
17/02 16u45  Meisje (15) stapt uit het leven na misbruik: oom moet naar een kliniek Een 35-jarige man uit Moerdijk die zijn nichtje (15) in Ede dronken voerde en misbruikte, moet naar een kliniek. Het meisje beroofde zich na de daad van het leven.
17/02 16u45  'Scherm Galaxy Z Flip kan al beschadigen door vingernagels’ Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo gemakkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, hoewel Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.
17/02 16u45  Ernstig ongeluk op N35 bij Raalte: weg tot na avondspits dicht Bij een ongeluk op de N35 tussen Heino en Raalte is vanmiddag een ernstig gewonde gevallen. De N35 ging na het ongeluk op slot. De weg is nog uren afgesloten.
17/02 16u30  Jeanet en Hans leven in eenvoud: ‘Energierekening is maar 60 euro per maand’ In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Jeanet en Hans doen zuinig aan. Over een jaar hopen ze in Hongarije te wonen, in een huis van 25.000 euro.
17/02 16u15  Patty Brard presenteert schoonmaakcollectie met panterprint Schoonmaken met artikelen in panterprint. Veel stijlvoller kan het niet volgens televisiepersoonlijkheid Patty Brard, die vandaag haar voorjaarsschoonmaakcollectie ‘From PB with Love’ presenteert. Kruidvat gaat de spullen verkopen.10 
17/02 16u15  ‘We eten bijna elke dag vlees en dat halen we in Duitsland’ In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Jeanet en Hans doen zuinig aan. Over een jaar hopen ze in Hongarije te wonen, in een huis van 25.000 euro.10 
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
17/02 17u15  Riskante bloeddrukdaling bij operatie kan worden voorspeld In het Amsterdam UMC is met succes een speciaal waarschuwingssysteem uitgeprobeerd dat alarm slaat als de bloeddruk van een patiënt in de operatiekamer dreigt te dalen. Het systeem blijkt een te lage bloeddruk (hypotensie), vaak de voorbode van complicaties, zo te kunnen beperken.
17/02 17u15  Duizenden Surinamers betogen tegen Bouterse Duizenden mensen zijn maandag in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo de straat opgegaan uit onvrede over de slechte financiële situatie in het land. De betogers willen dat president Desi Bouterse en minister van Financiën Gillmore Hoefdraad opstappen.
17/02 17u15  SDOK stelt symposium uit vanwege coronavirus Een door Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) georganiseerde predikantensymposium gaat niet door vanwege het coronavirus. De Chinese hoofdspreker komt niet naar Nederland.
17/02 17u00  Forum neemt zetel in van afgesplitste Groep-Otten (GO) in senaat Forum voor Democratie heeft in de Eerste Kamer een zetel teruggepakt van politieke concurrent GO, de Groep-Otten die zich van Forum afsplitste. Forum-politicus Otto Hermans neemt de plaats in van Dorien Rookmaker, die voor GO naar het Europees Parlement gaat. Zij neemt daar een zetel in die eigenlijk was bedoeld voor Forum.
17/02 17u00  Zes jongeren opgepakt voor doodsteken Hagenaar Zes jongeren uit Den Haag zijn maandag opgepakt, omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij het doodsteken van een 20-jarige man in december. De zes verdachten zijn 15 tot 18 jaar oud. Eerder had de politie al drie anderen opgepakt, twee 19-jarigen en iemand van 16.
17/02 17u00  CDA en ChristenUnie kritisch over omgang kabinet met coronacruise Regeringspartijen CDA en ChristenUnie zijn kritisch over de manier waarop het kabinet is omgegaan met de Nederlanders op cruiseschip de Westerdam. Ze kijken ervan op dat sommigen al naar huis mochten terwijl een medepassagier het coronavirus bleek te hebben opgelopen. En dat tegelijkertijd andere Nederlandse opvarenden nog niet weten wanneer ze naar Nederland kunnen terugkeren.
17/02 16u45  Ds. E. de Mots neemt beroep aan naar hervormd Ridderkerk Ds. E. de Mots, predikant van de hervormde gemeente (wijk 3) in Rijssen, heeft een beroep naar Ridderkerk aangenomen.
17/02 16u45  Alkmaar groeide, slonk, bleef toch bestaan „Als evangelist Kwantes heen en weer ging wiegen, wist je dat er een verhaal kwam.” Sommige kerkgangers op de evangelisatiepost van de Gereformeerde Gemeenten in Alkmaar komen er al sinds de beginjaren. Zondag bestaat de post een halve eeuw.
17/02 16u30  Robots in de zorg: knuffelen en praten met een zeehond Robots inzetten in verzorgingstehuizen: dat lijkt een onwenselijke combinatie. Toch doen de zorgverleners het bij woon-zorgcentrum Charim in Veenendaal. Van robotzeehond tot imitatiekat: Charim heeft de modernste snufjes in huis. „Ik zou de robots niet meer willen missen.”11 
17/02 16u30  Duizenden brexitbrieven aan Britten in Nederland verkeerd bezorgd Duizenden brieven met algemene informatie over de brexit zijn eind januari aan het verkeerde adres bezorgd. Het gaat om een brief aan Britten in Nederland. „Door een vergissing” is de huisnummertoevoeging van zo’n 6800 adressen weggevallen, meldt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) na berichtgeving door Trouw.11 
17/02 16u15  Nieuwe EU-missie voor toezicht op wapenembargo Libië Er komt een nieuwe EU-missie inclusief schepen om toezicht te houden op het VN-wapenembargo tegen Libië. Daarover hebben de EU-ministers van Buitenlandse Zaken een principeakkoord bereikt, zeiden de Duitse minister Heiko Maas en zijn Oostenrijkse collega Alexander Schallenberg na overleg in Brussel. De details worden de komende weken uitgewerkt.
17/02 16u15  Verdachten van overval op klanten Rabobank eisen andere rechters Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank.10 
17/02 16u15  Martien R.: ‘Politie en justitie zijn slechte verliezers’ Martien R., hoofdverdachte in een omvangrijke strafzaak over onder meer grootschalige handel in drugs en wapens, is maandag fel uitgevallen naar justitie. Hij voelt zich slachtoffer van „stemmingmakerij van de bovenste plank”. Het Openbaar Ministerie heeft volgens hem de jacht op hem geopend, nadat hij in 2012 definitief werd vrijgesproken van een liquidatie. Politie en OM tonen zich „slechte verliezers”, aldus R.
17/02 16u00  OM wil 5 jaar cel voor drugssmokkel op marineschip Een 23-jarige ontslagen militair moet vijf jaar celstraf krijgen voor de mislukte smokkel van 22 kilo cocaïne van Curaçao naar Nederland op marineschip Zr. Ms. Johan de Witt. Dat heeft de officier van justitie maandag geëist voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem.
17/02 16u00  Smeren tijdens een cursus stuken Een wandje grijze gipsplaten grijnst me aan. Vijf rechts, vijf links. Pakweg 5 vierkante meter. Opdracht: muurtje stuken. Strak en glad. In de strijd tegen de winterdip. Flats! Een klodder gips valt op de vloer uiteen. Lekkere smeerboel.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
17/02 16u45  Laboratorium voor synthetische drugs in afgelegen schuren Eemnes aangetroffen Zondag heeft de politie in afgelegen schuren aan de Te Veenweg Zuid in Eemnes een laboratorium voor de productie van synthetische drugs ontdekt. 'Tijdens de actie is een verdachte aangehouden. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), gaat maandag het drugslab ontmantelen', zo meldt de politie maandag.
17/02 16u30  Opnieuw duizenden boeren woensdag naar Den Haag Duizenden boeren willen woensdag wederom op de trekker naar Den Haag komen.
17/02 16u30  CIDI registreert 35% meer antisemitische incidenten in 2019 In 2019 is het aantal gevallen van anti-Joodse discriminatie explosief toegenomen. Dat blijkt maandag uit de Monitor Antisemitische Incidenten 2019 van het CIDI.
17/02 15u45  Eerste trajectcontrole op N-weg gaat op 24 februari in werking Vanaf 24 februari gaat de trajectcontrole op de N414 bij Bunschoten handhaven. 'Het is het eerste trajectcontrolesysteem op een N-weg in Nederland dat actief wordt', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.
17/02 15u30  Beslag op dure Maserati en twee aanhoudingen voor witwassen Donderdag 13 februari heeft de politie in Amsterdam twee mannen aangehouden ter zake witwassen en conservatoir beslag gelegd op een Maserati. Dit meldt de politie maandag.
17/02 14u45  Groep van ongeveer 100 jongeren vernielt ruiten gemeentehuis van Urk Een groep van ongeveer 100 jongeren hebben afgelopen zaterdagavond rond 23.15 uur vernielingen gepleegd aan het gemeentehuis aan de Singel op Urk. Dit meldt de politie maandag.
17/02 11u30  Spoorbeheerder ProRail vanaf 2021 zelfstandig bestuursorgaan ProRail, de beheerder van het Nederlandse spoornetwerk, wordt met ingang van 1 januari 2021 een zelfstandig bestuursorgaan (zbo). Dat is de inzet van het wetsvoorstel dat vandaag door minister Stientje van Veldhoven (milieu en wonen) is ingediend bij de Tweede Kamer. De omvorming van bedrijf (BV) tot zbo vereenvoudigt de aansturing. Voor reizigers, vervoerders en goederenvervoer verandert er niets en het personeel van ProRail behoudt de eigen CAO en arbeidsvoorwaarden.
17/02 11u15  André Hazes en Bridget Maasland weer uit elkaar André Hazes (26) en Bridget Maasland (45) hebben na drie maanden besloten een punt te zetten achter hun relatie. Dit bevestigd het koppel aan RTL Boulevard.10 
17/02 11u15  André Hazes en Bridget Maasland alweer uit elkaar André Hazes (26) en Bridget Maasland (45) hebben alweer een punt gezet achter hun relatie.
17/02 10u45  Dekkingsgraad pensioenfondsen onder druk door coronavirus Vorige maand heeft de financiële positie van de grote pensioenfondsen een flinke terugval gehad. Door de wereldwijde angst voor het coronavirus, werd de aandelenmarkten flink onder druk gezet en deden de fondsen minder goede zaken met hun beleggingen.10 
17/02 10u45  Kabinet stelt met SDE++ €5 miljard beschikbaar voor CO₂-reductie De eerste ronde van de verbrede Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) wordt tussen 29 september en 22 oktober 2020 opengesteld. Dat schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van de nieuwe regeling. Naast hernieuwbare energieproductie komen in de nieuwe regeling ook CO₂-reducerende technologieën in aanmerking voor subsidie. De SDE++ kent dit jaar een verplichtingenbudget van €5 miljard. Het budget voor toekomstige rondes wordt jaarlijks vastgesteld.
17/02 10u15  Auto uitgebrand in Boxtel Zondagnacht woedde rond 0.30 uur een autobrand op een parkeerterrein tussen twee flats aan de Baandervrouwenlaan in Boxtel. Bij aankomst van de brandweer brandde het voertuig volledig, maar door snel ingrijpen kon overslag naar andere voertuigen worden voorkomen.
17/02 10u00  Man beschoten met luchtdrukwapen In een woning in de Sibeliusstraat is zondag 16 februari een man met een luchtdrukwapen beschoten. De man hoefde niet behandeld te worden door een ambulance. Een verdachte is hierbij aangehouden.
17/02 10u00  Verdachte aangehouden brandstichting school Hoogeveen De recherche in Drenthe heeft een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van brandstichting in de Christelijke school Juliana van Stolberg in Hoogeveen op 31 december 2019.
17/02 10u00  Wijkverpleegkundigen: ‘Kwaliteit van ons werk goed, maar Kwaliteitskader Wijkverpleging slecht bekend’ Het Kwaliteitskader Wijkverpleging is, anderhalf jaar na vaststelling, nog niet breed bekend onder verpleegkundigen en verzorgenden in de wijkverpleging. Wel voldoet de wijkverpleging al aan veel van de kenmerken van goede wijkverpleging die in dit Kwaliteitskader zijn opgenomen, zo is de mening van de verpleegkundigen en verzorgenden in de praktijk. Dit blijkt uit een vragenlijstonderzoek onder deelnemers van het landelijke Nivel Panel Verpleging & Verzorging.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
17/02 15u30  Woensdag weer boerenprotesten, mogelijk verkeershinder Als je woensdag de weg op moet, houd dan rekening met verkeershinder. Mogelijk duizenden boeren trekken per tractor naar Den Haag.
17/02 15u15  Smeltwater uit Groenland wordt straks geëxporteerd Het klinkt als een marketingtruc, maar blijkt toch wel wat noodzakelijker dan dat. Groenland gaat namelijk smeltwater exporteren.
17/02 15u15  Woontrends: richt je huis (opnieuw) in met deze tips Zin in een frisse woning? Het voorjaar is in aantocht, een goed moment om te starten met een flinke schoonmaak of het vernieuwen van je interieur.
17/02 14u45  Carrièreswitch? NASA zoekt astronauten Loop je vast in je carrière? Is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Dan hebben we misschien wel een leuke vacature voor je gevonden. NASA is namelijk op zoek naar nieuwe astronauten.
17/02 14u30  Zes jaar gevangenis voor vader die baby doodschudde Een 23-jarige man uit Domburg moet zes jaar de gevangenis in, omdat hij zijn vier maanden oude zoontje zo hard door elkaar heeft geschud dat de baby hersenletsel opliep waaraan hij drie dagen daarna overleed. Doodslag, zo oordeelde de rechtbank in Middelburg maandag.10 
17/02 14u15  Verminderde zelfstandigheid ProRail stap dichterbij De inperking van de zelfstandigheid van spoorbedrijf ProRail is weer een stap dichterbij. Verantwoordelijk minister Stientje van Veldhoven heeft daarvoor maandag een wetsvoorstel ingediend.
17/02 14u00  Zes jaar gevangenis voor vader die baby dood schudde Een 23-jarige man uit Domburg moet zes jaar de gevangenis in, omdat hij zijn vier maanden oude zoontje zo hard door elkaar heeft geschud dat de baby hersenletsel opliep waaraan hij drie dagen daarna overleed. Doodslag, zo oordeelde de rechtbank in Middelburg maandag.
17/02 13u45  Een zus hebben maakt je blijer en optimistischer Waarschijnlijk dacht je er als kind heel anders over, maar het hebben van een zus maakt je echt blijer en optimistischer. 
17/02 12u15  Peking bouwt razendsnel mondkapjesfabriek De autoriteiten in de Chinese hoofdstad Peking willen in minder dan een week tijd een fabriek laten neerzetten waar mondmaskers worden geproduceerd. De vraag naar dergelijke beschermende hulpmiddelen is omhoog geschoten door de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
17/02 12u15  Ga aan de slag met nieuwe trends voor in de tuin Kijk jij ook al uit naar de zomer? Zon, zee, strand en die heerlijke avonden op het terras? Hoewel storm Dennis nog maar net uitgeraasd is, komen de warme jaargetijden er ook weer aan!
17/02 11u30  Werkgevers lokken niet-afgestudeerde mbo'ers met goed salaris Als je een mbo-opleiding doet, hoef je je over een baan waarschijnlijk geen zorgen te maken. Bedrijven zijn namelijk druk bezig om mbo'ers te vinden.
17/02 11u00  'Geen grote gevolgen MH17-zaak reorganisatie OM Oekraïne' Het Openbaar Ministerie (OM) verwacht niet dat de reorganisatie bij justitie in Oekraïne grote invloed zal hebben op het MH17-proces in Nederland dat in maart begint. NRC meldt dat alle Oekraïense MH17-aanklagers uit hun functie zijn ontheven.
17/02 10u15  Agressieve man bijt stuk vinger van agent af Een 29-jarige man in Polen was het niet eens met zijn arrestatie. Toen een politieagent hem arresteerde, besloot de Pool daarom de vinger van de agent af te bijten. Dat heeft een woordvoerster van de politie in Poznan, waar het incident zich afspeelde, gezegd.
17/02 10u00  Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand Het waren drie mooie maanden, maar helaas is de liefde tussen Bridget Maasland en André Hazes alweer voorbij. De twee zijn uit elkaar.
17/02 10u00  Duur IT-project Defensie lijkt te mislukken Een nieuw IT-project van Defensie lijkt een stuk duurder uit te pakken dan gepland. De ontwikkeling van het cruciale informatiesysteem is op een dood spoor beland.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

31x 'MH17-onderzoek getroffen door ontslag Oekraïense aanklagers'17/02 01u00 - Nu.nl: Bij een reorganisatie zijn alle Oekraïne aanklagers die de MH17-vliegramp onderzochten uit hun functie ontheven, schrijft NRC maandag. Ook twee officieren die namens Oekraïne deelnamen aan het Joint Investigation Team (JIT), het internationale samenwerkingsverband dat de ramp onderzoekt, zijn ontslagen.
29x Chaos op vliegveld Londen Heathrow door IT-probleem bij inchecken17/02 01u00 - Gelderlander: Duizenden passagiers op de Britse luchthaven Heathrow zagen zondag hun vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen. De storing treft alle vier de passagiersterminals, meldt de Britse krant Independent. Heathrow is de drukste luchthaven van Europa.
29x Chaos op vliegveld Londen Heathrow door IT-probleem bij inchecken17/02 01u00 - BN/DeStem: Duizenden passagiers op de Britse luchthaven Heathrow zagen zondag hun vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen. De storing treft alle vier de passagiersterminals, meldt de Britse krant Independent. Heathrow is de drukste luchthaven van Europa.
29x Speelronde 23: alle goals op een rij17/02 00u15 - De Telegraaf: Bekijk hier alle doelpunten uit de 23e speelronde van de Eredivisie.
28x ‘In een digitale oorlog doet de Nederlandse krijgsmacht er nu niet toe’17/02 01u15 - Trouw: De vernieuwing van de digitale ruggegraat van Defensie, de IT, stokt. De aanbesteding van het miljardenproject hapert. Wat staat er op het spel voor het Nederlandse leger?
28x Actrice over racisme: ’Ik heb de haat recht in het gezicht gezien’17/02 00u15 - De Telegraaf: Actrice Miryanna van Reeden (52) wilde in maart vorig jaar de straat oversteken bij het Joods Historisch Museum in Amsterdam toen een man naast haar kwam staan. „Hij zei iets, maar ik verstond het niet want ik had m’n oortjes in. Ik liep door, maar hij haalde me in en ging voor me staan. Midden op het zebrapad. Toen verstond ik hem wel: ’Vieze Jodin’, zei hij: ’Loop door vieze Jodin’.”
27x Rico over liefdesbreuk en gevecht tegen Badr: ’Ik was met een andere strijd bezig’17/02 02u15 - De Telegraaf: Bij het wereldtitelgevecht tegen Badr Hari was een dreun van zijn opponent niet de enige klap die kickbokser Rico Verhoeven moest verwerken. De regerend wereldkampioen vertelt maandag in een exclusief interview in Telesport dat zijn gezin uit elkaar valt na een moeilijke tijd. Verhoeven en partner Jacky gaan na dertien jaar ieder hun weg. De maandenlange stress van zijn relatie brak Verhoeven op toen hij in de Gelredome voor 30.000 man en miljoenen tv-kijkers zijn titel moest verdedigen.
27x Cruciaal IT-project bij Defensie dreigt te mislukken17/02 01u15 - Trouw: De Nederlandse krijgsmacht raakt verder achterop nu een nieuw informatiesysteem is opgeschort. Het delen en duiden van grote hoeveelheden data wordt steeds belangrijker.
26x Chaos op vliegveld Londen Heathrow door IT-probleem bij inchecken17/02 01u00 - AD.nl: Duizenden passagiers op de Britse luchthaven Heathrow zagen zondag hun vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen. De storing treft alle vier de passagiersterminals, meldt de Britse krant Independent. Heathrow is de drukste luchthaven van Europa.
25x Actrice over antisemitisme: ’Ik heb de haat recht in het gezicht gezien’17/02 00u30 - De Telegraaf: Actrice Miryanna van Reeden (52) wilde in maart vorig jaar de straat oversteken bij het Joods Historisch Museum in Amsterdam toen een man naast haar kwam staan. „Hij zei iets, maar ik verstond het niet want ik had m’n oortjes in. Ik liep door, maar hij haalde me in en ging voor me staan. Midden op het zebrapad. Toen verstond ik hem wel: ’Vieze Jodin’, zei hij: ’Loop door vieze Jodin’.”

Statistieken

Artikels:
31565
Gelezen:
39752
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven