vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/03 06u00  Zeker dertien doden bij brand in flat Vietnam Bij een brand in een flatgebouw in de Vietnamese hoofdstad Ho Chi Minhstad zijn zeker dertien mensen om het leven gekomen. Daarnaast raakten 27 mensen gewond.
23/03 05u45  Max Verstappen voor het eerst in actie in nieuw Formule 1-seizoen In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
23/03 04u45  'Kwart van huizen moet in 2030 van aardgas af zijn' Diederik Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen er mede voor te zorgen om in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af te halen. Dat zegt hij in een interview met Trouw.
23/03 04u00  Volgens voormalig playmate wilde Trump betalen voor seks met haar Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van 10 maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft in een interview met CNN verteld dat Donald Trump haar de eerste keer geld bood voor de seks die ze met hem had gehad.
23/03 03u45  Mercedes geeft eerste signaal af in Australië, Verstappen derde Max Verstappen heeft tijdens de eerste vrije training van het Formule 1-seizoen in Australië de derde tijd geklokt. De Nederland ging rond het Albert Park in  1:24.771 en moest alleen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes voor zich laten.11 
23/03 03u00  China overweegt importheffingen op producten uit Verenigde Staten China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.13 
23/03 02u45  Trump vervangt veiligheidsadviseur door voormalig adviseur Bush John Bolton, voormalig adviseur voor president George Bush, volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.15 
23/03 02u00  EU roept ambassadeur terug uit Moskou vanwege vergiftiging ex-spion De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders donderdagavond dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergei Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.
23/03 01u00  Trump vervangt veiligheidsadviseur voor voormalig adviseur Bush John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.11 
23/03 00u15  Trump vervangt veiligheidsadviseur Herbert McMaster voor John Bolton John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.12 
22/03 23u30  EU beschuldigt Rusland van zenuwgas-aanslag spion in Groot-Brittannië De regeringsleiders van de landen in de Europese Unie zijn het erover eens dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de zenuwgasaanval in Salisbury op een oud-dubbelspion zit. Volgens hen is er geen andere plausibele verklaring voor, liet EU-president Donald Tusk weten op een top in Brussel.
22/03 22u45  Coöperatie Laatste Wil noemt strafrechtelijk onderzoek OM 'bizar' De Coöperatie Laatste Wil (CLW) heeft laten weten het bizar te vinden dat het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek start.
22/03 22u00  Huldiging medaillewinnaars, opnamen Astrid besproken Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 maart 2018.
22/03 21u00  Britse agent die vergiftigde spion Skripal vond uit ziekenhuis Een Britse politieagent, die als een van de eerste hulp bood na de vergiftiging van een voormalige Russische dubbelspion, is donderdag na een behandeling van meer dan twee weken uit het ziekenhuis ontslagen.
22/03 19u45  'Zenuwachtige' Willem krijgt vrijdag kans zus Astrid te confronteren NU.nl-redacteur Joris Peters blikt vooruit op de zaak Holleeder.
Laatste update: vandaag om 6u00
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/03 05u45  Ondernemers boos op Rutte Ondernemers voelen zich in de steek gelaten door het kabinet. Zij vinden dat ze worden gestraft met hoge belastingen en lastige regeltjes. Dat schrijft een groep ondernemers in een brief op poten aan minister-president Rutte.
23/03 05u45  Terugkeer Insiya op losse schroeven De terugkeer van de ontvoerde peuter Insiya (4) komende week naar Nederland staat op losse schroeven.
23/03 05u45  Kamerspringer kreeg obsessie voor wiet door ziekte moeder Ineens was hij wereldnieuws... Hans Kamperman (65), gefortuneerd zakenman maar bovenal strijder voor de legalisering van wietteelt. De afgelopen veertig dagen kampeerde hij voor het Binnenhof, in de hoop de aandacht van de politiek te krijgen. Toen dat niet lukte, besloot hij tot een wanhoopsdaad: een sprong over de balustrade van de openbare tribune in de Tweede Kamer.
23/03 05u45  Geen geld voor koop extra JSF’s De toekomstplannen voor defensie bevatten een droeve tijding voor de luchtmacht: ze moeten het voorlopig stellen zonder extra JSF’s. Dat bevestigen ingewijden aan De Telegraaf.
22/03 23u30  Engelse voetbalfans gearresteerd in Amsterdam Een grote groep Engelse voetbalfans heeft zich donderdagavond tot doel gesteld een bezoek aan Amsterdam niet onopgemerkt voorbij te laten staan. De groep trekt zingend en feestend de binnenstad door. De politie heeft tien aanhoudingen verricht.
22/03 23u15  Engelse voetbalfans nemen Amsterdam over Een grote groep Engelse voetbalfans heeft zich tot doel gesteld hun bezoek aan Amsterdam niet onopgemerkt voorbij te laten staan. De groep trekt zingend en feestend de binnenstad door.
22/03 23u15  Voormalig bodyguard Fortuyn valt linkse actievoerder aan Het gaat er soms heftig aan toe in de documentaire Slag om Rotterdam waarin Leefbaar Rotterdam en de PVV worden gevolgd in aanloop naar de verkiezingen. Bekijk de hele film via npo3.nl
22/03 23u00  Man belt politie: ik heb thuis een explosief De politie onderzoekt de vondst van een vermoedelijk explosief in Aalsmeer. Daar was een straat urenlang afgezet voor het onderzoek, dat ontstond na een belletje van een omwonende.
22/03 22u30  Nederlanders jubelen om vertraging maar halen toch bakzeil Het hele toestel juichte al: een groep Nederlanders moest dan uren vertraging hebben gehad op een vlucht vanuit Lissabon, maar de reizigers kregen wél 250 euro compensatie. Althans, op dat scenario leek het af te stevenen, maar al snel klonk een gemeenschappelijke zucht van teleurstelling, die uiteindelijk weer plaatsmaakte voor opluchting.
22/03 22u00  Blinkende Mercedes breekt doormidden na knal op boom Het is een merkwaardig gezicht: een blinkende en volgens omstanders ogenschijnlijk ’nieuwe’ Mercedes die doormidden gebroken langs de weg staat, na een eenzijdig ongeval.
22/03 22u00  Agressieve spierbundel belaagt Utrechter Hij heeft een 23-jarige Utrechter bedreigd, zijn voordeurslot dichtgekit en een ruit ingetrapt. Kijk naar heftige beelden die door de politie zijn vrijgegeven.
22/03 21u45  Politie vindt mysterieuze Ford bij doodgeschoten man Schaijk (51) De man die donderdagmiddag werd doodgeschoten in Schaijk, en door twee jongens werd opgemerkt in zijn auto, is een bekende van de politie. Agenten gaan de komende dagen in gesprek met familie en vrienden van hem.
22/03 20u45  Jumbo haalt roomijs chocobanaan uit de winkel Jumbo haalt per direct Jumbo Roomijs Choco Banaan 750 ml uit de schappen. De doos (met EAN code 8718452155910 en houdbaarheidsdatum 06-03-2020) bevat door een productiefout Jumbo Roomijs Pecan Karamel.
22/03 20u45  Blokhuis wil kinkhoestvaccin voor zwangeren Het kinkhoestvaccin moet aan alle zwangere vrouwen in Nederland worden aangeboden. Dat vindt staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Hij volgt daarmee een advies van de Gezondheidsraad. Voor de zomer moet duidelijk worden hoe het vaccin zou moeten worden verstrekt, en of het betaalbaar is.
22/03 20u15  Meer zekerheid voor flexwerker in hbo Flexibele arbeidskrachten in het hoger beroepsonderwijs (hbo) krijgen meer zicht op een vaste baan. Dat is een van de belangrijkste afspraken in de nieuwe cao voor het hbo, waarover de AOb (Algemene Onderwijsbond) en werkgevers het eens zijn geworden. De cao is afgesproken voor twee jaar en geldt voor 40.000 mensen.
Laatste update: vandaag om 5u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/03 23u00  May eist ?solidariteit? EU tegen Rusland, maar krijgt dat niet van iedereen De Britten voeren de druk op de rest van de Europese Unie op om hun kant te kiezen in het hoger oplopende conflict met Rusland. De Britse premier Theresa May noemde Rusland donderdag een ?bedreiging voor heel Europa? en eist dat andere lidstaten de ?Russische agressie tegen het westen? unaniem veroordelen. De Britse premier was … Continued The post May eist ‘solidariteit’ EU tegen Rusland, maar krijgt dat niet van iedereen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 23u00  Sebastian Kurz: ?Voor de politieke islam is geen plaats? In juli vervangt Oostenrijk Bulgarije als voorzitter van de Europese Raad. Voor de nieuwe premier Sebastian Kurz is dat het moment om de immigratie naar Europa verder in te dammen. ?Zoals het gaat, kan het niet langer.? Dat meldt de Duitse krant Die Welt. Premier Sebastian Kurz stond al langer bekend om zijn standpunten tegen … Continued The post Sebastian Kurz: ‘Voor de politieke islam is geen plaats’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 18u15  Geen ?stiekeme? wetten meer voor EU, maar hoe? Lees meer >
22/03 18u15  Advies van campagnestrateeg: ?D66 is toe aan leiderschapswissel? Nu het stof een dag na de gemeenteraadsverkiezingen neerdwarrelt, is het tijd om de balans op te maken. Wie heeft een goede campagne gevoerd en welke partij is mogelijk toe aan een leiderschapswissel? Campagnestrateeg Henri Kruithof (voorheen onder meer voorlichter bij de VVD): ‘De rol van Pechtold is uitgewerkt.’ Ook Kruithof kan er niet omheen: … Continued The post Advies van campagnestrateeg: ‘D66 is toe aan leiderschapswissel’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 15u00  Islam-standpunt splijt Duitse coalitie en bevolking Hoort de islam bij Duitsland? Die vraag dreigt een splijtzwam te worden in de onlangs aangetreden GroKo, de Duitse coalitie tussen conservatieven en sociaal-democraten. Minister Seehofer vindt dat de islam niet bij Duitsland hoort, bondskanselier Merkel vindt van wel. De meerderheid van het volk lijkt het met Seehofer eens te zijn. Sinds minister van Binnenlandse … Continued The post Islam-standpunt splijt Duitse coalitie en bevolking appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 11u30  Cultuurschok voor de Rooien Wat is er toch aan de hand op links? Het ‘Klavereffect’ zuigt PvdA, SP en D66 leeg. GroenLinks plukt nu de vruchten van het jarenlang opzij schuiven van oude partijtijgers. De nieuwe SP-leider Lilian Marijnissen voerde een goede campagne, maar in veel gemeenten hebben de kiezers haar partij gehalveerd. PvdA-collega Lodewijk Asscher trok foutloos door … Continued The post Cultuurschok voor de Rooien appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 10u30  Bahama?s alsnog aangemerkt als belastingparadijs Lees meer >
22/03 10u30  De winnaars en verliezers van de gemeenteraadsverkiezingen Vertrouwde patronen en opzienbarende trendbreuken wisselen elkaar af in de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Wie zijn de grootste winnaars en verliezers in de grote steden? Net als vier jaar terug zijn de lokale partijen bij elkaar opgeteld het grootst, terwijl in veel gemeenten ook VVD en CDA hun sterke positie hebben behouden. Maar lang niet … Continued The post De winnaars en verliezers van de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 01u30  Exit poll: GroenLinks verovert Amsterdam, dreun D66 Kort nadat de stembureaus zijn gesloten, komen de eerste exit polls binnen. In Amsterdam is GroenLinks de grote winnaar, D66 is de grootste verliezer. DENK, Forum voor Democratie en Bij1 krijgen voet aan de grond in de hoofdstad. De SP levert zetels in. GroenLinks is onder leiding van Rutger Groot Wassink voor het eerst de … Continued The post Exit poll: GroenLinks verovert Amsterdam, dreun D66 appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 01u30  Exit polls: Nederland verdeeld over Sleepwet De eerste exitpolls voor de uitslag van het raadgevend referendum over de Sleepwet zijn binnen. De opkomst was 48 procent. Daarmee is de drempel ruim gehaald: die lag op 30 procent. De uitslag spant erom, met een nipte winst voor het voor-kamp: 49 procent stemt in de eerste exitpolls voor, en 48 procent tegen. Drie … Continued The post Exit polls: Nederland verdeeld over Sleepwet appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 01u30  Nederland perfect verdeeld: hoe nu verder met de Sleepwet? Lees meer >
22/03 01u30  Nieuwkomers bewijzen: lokale democratie werkt De eerste exitpolls van de verkiezingen voor de gemeenteraden tonen geen grote aardverschuivingen, maar wel een degelijke opfrissing van het lokale politieke landschap, schrijft Carla Joosten. Belangrijkste kenmerken van de te verwachten uitslag is de groei van de lokale partijen en de opkomst van DENK, al doet die partij maar in 12 van de 335 … Continued The post Nieuwkomers bewijzen: lokale democratie werkt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 18u00  Overzicht van een knotsgekke campagne: radicalen voerden boventoon Lees meer >
21/03 18u00  Tirade tegen Amerika moet Palestijnse chaos maskeren Lees meer >
21/03 18u00  ?Turks sprekende waarnemer gaat mee het stemhokje in? Een opvallende observatie in een stembureau in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Daar zouden waarnemers kiezers in het Turks instrueren op welke partij ze moeten stemmen, en in sommige gevallen zelfs het stemhokje mee ingaan. Dat meldt cabaretier Johan Goossens, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zelf als waarnemer in het stembureau werkt, op Twitter. Ik … Continued The post ‘Turks sprekende waarnemer gaat mee het stemhokje in’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 23u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
22/03 23u45  Theo wil niet aftakelen en heeft zelfmoordpoeder al in huis Theo Douma (71) googelde, bestelde èn kreeg een zelfmoordpoeder. Het is alleen veel te veel voor hem alleen en dus wil hij het best met anderen delen, maar dat is strafbaar.
22/03 22u15  'Ik heb DENK gestemd, want die helpen de Turken' Volgens hoogleraar bestuurskunde Marcel Boogers is het succes van DENK vooral te danken aan het feit dat ze een nieuwe groep kiezers hebben aangeboord: de migrantenkiezers. Migranten uit de Utrechtse wijk Lombok vertellen waarom ze wel óf juist niet op DENK hebben gestemd.
22/03 21u15  'Ik heb DENK gestemd, want die helpen de Turken'. Volgens hoogleraar bestuurskunde Marcel Boogers is het succes van DENK vooral te danken aan het feit dat ze een nieuwe groep kiezers hebben aangeboord: de migrantenkiezers. Migranten uit de Utrechtse wijk Lombok vertellen waarom ze wel of juist óf juist niet op DENK hebben gestemd.
22/03 20u00  Het succes van de lokale partij: 'Ik zie die man nog wel eens lopen' De grootste winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen waren de lokale partijen. In veel gemeenten kunnen ze meedoen in de onderhandelingen over een nieuw college. De Groep De Mos werd in Den Haag bijvoorbeeld de grootste.
22/03 16u00  Ooggetuige Tweede Kamer: 'In een keer hoorde ik geschreeuw' Arno Rutte van de VVD was aan het woord toen een man zelfmoord probeerde te plegen door van de publieke tribune te springen.
22/03 13u00  Man springt van publieke tribune Kamer In de Tweede Kamer is een man van de publieke tribune gesprongen. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. Een ambulance is ter plaatse. Hulpverleners hebben zich over de man ontfermd.? Het gebeurde toen Kamerlid Arno Rutte aan het woord was.
22/03 11u30  Bommenlegger Texas maakte videoboodschap voor zijn dood De politie blijft gissen naar het motief van de bommenlegger uit Texas, Mark Anthony Conditt. In een videoboodschap van 25 minuten vertelt hij over het maken van zijn bommen, maar een echte reden voor zijn daden geeft hij niet.
22/03 08u00  Misofoniepatiënt: 'Ik werd woest van doodgewone geluiden' Zomaar woest of knettergek worden van, bijvoorbeeld, alledaagse eetgeluiden. Dat is, bewezen, een echte aandoening die misofonie heet. Tineke Winterberg heeft het, maar met een nieuwe in Nederland ontwikkelde therapie heeft ze er tegenwoordig veel minder last van.
22/03 01u00  Baudet: 'Ik vind twee zetels enorm positief' Volgens de exitpolls kwam Forum voor Democratie met twee zetels in de Amsterdamse gemeenteraad, en daar waren ze al erg blij mee. Tijdens het tellen spant het er nu om of ze nog een derde zetel halen.
22/03 00u30  Alexander Pechtold: 'We leveren in, maar hebben wel zilver' 'We hebben nog steeds de kans om in besturen samen te werken.' D66-leider Alexander Pechtold is niet ontevreden over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen, ook al hebben ze verloren in grote steden als Amsterdam en Utrecht.
22/03 00u00  Leefbaar Rotterdam de grootste: 'Ik ben beretrots' 'We verliezen drie zetels, maar het was wel een versplinterd landschap.' Joost Eerdmans is blij dat, ondanks nieuwe uitdagers als DENK en de PVV, zijn partij de grootste is geworden in Rotterdam.
21/03 23u30  GroenLinks grootste in Utrecht en Amsterdam: 'Dit is historisch' GroenLinks-leider Jesse Klaver is dolblij met de prognoses van de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn partij wordt de grootste in Utrecht en Amsterdam.
21/03 22u30  Ouders omgekomen militairen doen aangifte: 'Dit mag niet meer gebeuren' De ouders van de twee Nederlandse militairen die tijdens een missie in Mali omkwamen, door afgekeurde mortiergranaten, doen aangifte van dood door schuld tegen Defensie. Ze willen dat de verantwoordelijken worden opgespoord en vervolgd. Defensie weigert vooralsnog de namen van direct betrokkenen te noemen.
21/03 20u00  In Druten stemmen ze alleen op lokale partijen 'Ik vind het belangrijker wat er in Druten gebeurt dan in de rest van het land', zegt een inwoner van het Gelderse Druten. Er staan daar bijna alleen maar lokale partijen op het stembiljet voor de gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen jaren zat er zelfs geen enkele landelijke partij in de gemeenteraad.
21/03 19u30  In Druten stemmen ze bijna alleen maar op de lokale partijen 'Ik vind het belangrijker wat er in Druten gebeurt dan in de rest van het land', zegt een inwoner van het Gelderse Druten. Er staan daar alleen maar lokale partijen op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen jaren zat er zelfs geen enkele landelijke partij in de gemeenteraad.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 23u45
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
23/03 05u45  'Vuile Oost-Europese trucks hebben geen last van milieuzones' Oost-Europese truckers die in oude, vervuilende vrachtwagens rijden, kunnen in milieuzones zoals de Maasvlakte gewoon doorrijden. Camera's in de milieuzones kunnen volgens het AD de buitenlandse kentekens namelijk niet controleren, omdat er geen Europese afspraken zijn gemaakt over het uitwisselen van kentekengegevens voor milieuovertredingen. In de krant klagen Nederlandse transportorganisaties en wordt gesproken van oneerlijke concurrentie en discriminatie. Nederlandse vrachtwagenchauffeurs hebben moeten investeren in nieuwe, schone trucks om in de milieuzones te mogen rijden. Veertig procent van de trucks op de Maasvlakte komt uit het buitenland. In de binnensteden met een milieuzone ligt dit percentage veel lager. Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verschillende gemeenten hebben het probleem al aangekaart bij de Tweede Kamer en in Brussel. Zij willen dat Europese gegevens beter worden uitgewisseld, maar die lobby heeft nog niet het gewenste effect gehad. Omdat de camera's boven de weg bij de Maasvlakte de Oost-Europese trucks niet kunnen controleren, moet dat handmatig gebeuren door inspecteurs. Maar het aantal inspecteurs is de afgelopen jaren juist sterk afgenomen, zegt een bestuurder van Vetron, een belangenorganisatie van eigen rijders, in de krant.
23/03 04u45  Zeker 13 doden bij flatbrand Vietnam Bij een brand in een flat in de Vietnamese hoofdstad Ho Chi Minh Stad zijn zeker 13 mensen om het leven gekomen. Nog eens 27 mensen raakten gewond van wie 14 ernstig. Volgens lokale media kwamen de mensen om het leven door verstikking of omdat ze van het gebouw afsprongen. Onder de slachtoffers zijn meerdere kinderen. In de appartementen wonen meer dan 700 gezinnen. De brand zou zijn uitgebroken in de parkeergarage onder het complex. De flat was relatief nieuw, het gebouw werd zes jaar geleden opgeleverd.
23/03 04u30  Doorzichtige rugzak verplicht op school Florida De school in Florida waar vorige maand 17 mensen werden doodgeschoten door een oud-leerling, stelt doorzichtige rugzakken voor leerlingen verplicht. Dat gebeurt nadat twee studenten op de school werden gearresteerd met een mes, meldt The New York Times. In een brief aan de families van de leerlingen, schrijft het bestuur dat iedere leerling gratis een tas van de school zal krijgen. Die tassen worden na de voorjaarsvakantie uitgedeeld. Ook moeten studenten en leerlingen verplicht een naamkaartje gaan dragen. Begin deze week was weer ophef op de school toen de broer van de schutter op het schoolterrein kwam terwijl hij een gebiedsverbod had. Een bewaker die de boel in de gaten moest houden, werd door een student slapend aangetroffen. Hij is op non-actief gesteld. Eerder werd hevig verontwaardigd gereageerd op een gewapende bewaker die niet ingreep toen de schutter schietend door de school liep. De bewaker diende zijn ontslag in.10 
23/03 03u30  China dreigt terug te slaan en komt met lijst Amerikaanse producten China heeft in reactie op de door president Trump aangekondigde importheffingen op staal en aluminium een lijst naar buiten gebracht met Amerikaanse producten. Onder meer varkensvlees, appels, wijn, ethanol en stalen pijpen kunnen mogelijk importheffingen tegemoet zien. Trump zette gisteren sancties tegen China door en wil voor 60 miljard dollar heffen op Chinese goederen. Het Witte Huis heeft een lijst van meer dan 1000 producten die getroffen kunnen worden. Amerikaanse landbouwsector Het Chinese ministerie van Handel wil met het Witte Huis zo snel mogelijk onderhandelen over een oplossing. In een verklaring staat dat de Amerikaanse heffingen het wereldwijde systeem van handel 'serieus ondermijnt'. De producten op de Chinese lijst treffen vooral de Amerikaanse landbouwsector. Trump scoorde goed onder kiezers in agrarische gebieden. Als er geen oplossing komt, zijn de Chinezen van plan om een importheffing van 15 procent in te voeren op landbouwproducten uit de VS, net zoveel als de Amerikanen op aluminium invoeren. Een tweede groep producten, waaronder varkensvlees, zou getroffen kunnen worden door een heffing van 25 procent, evenveel als de Amerikaanse heffing op staal. De maatregelen zouden neerkomen op een heffing van in totaal 3 miljard op Amerikaanse producten. 'Niet bang voor een handelsoorlog' De Chinezen hebben de Amerikanen opgeroepen om hun beslissing te herzien en de handelsrelaties niet op het spel te zetten. China heeft alle voorbereidingen getroffen om zijn belangen te verdedigen en is niet bang voor een handelsoorlog, zegt het ministerie. De beurzen vinden de dreiging van een handelsoorlog niet prettig. De koersen op Wall Street doken fors in de min. Zo verloor de Dow Jones-index meer dan 700 punten (-2,9 procent) omdat beleggers bang dat de handelsrelaties tussen de twee grootste economieën ter wereld verzuren. De AEX-index sloot 1,5 procent lager.12 
23/03 02u30  EU: Russen achter aanslag op Skripal, ambassadeur teruggeroepen De EU geeft Rusland de schuld van de aanval met zenuwgas op de voormalige dubbelspion Sergej Skripal in Salisbury. Volgens de regeringsleiders kan er geen andere verklaring zijn. De EU-ambassadeur in Rusland is voor overleg teruggeroepen naar Brussel. De veroordeling van de regeringsleiders gaat verder dan de vaststelling van de minister van Buitenlandse Zaken eerder deze week. Die zeiden dat ze de Britse conclusie, dat Rusland verantwoordelijk is voor de aanval, 'zeer serieus' namen. De hardere tekst richting Rusland kwam op tafel nadat de Britse premier May, de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron voor het diner hadden overlegd over de verklaring. Ook de aanvankelijke tegenstanders van een harde verklaring Griekenland en Hongarije sloten zich, na een lange discussie in de loop van de avond, bij de fellere toon aan. May heeft laten weten blij te zijn met de steun van de EU. Rusland krijgt nog wel de kans om zich te verdedigen. Een aantal landen zoals Duitsland en Frankrijk overwegen nu al extra sancties. Andere landen, waaronder Nederland, wachten de antwoorden uit Rusland af. Moskou ontkent iedere betrokkenheid. Londen en Moskou hebben een deel van elkaars diplomaten uitgewezen vanwege de zaak-Skripal.14 
23/03 02u15  Oprichter Toys R Us overlijdt week na ondergang speelgoedwinkels De man die zestig jaar geleden Toys R Us oprichtte, de 94-jarige Charles P. Lazarus, is een week na de ondergang van zijn bedrijf overleden. In een verklaring laat Toys R Us weten dat er de afgelopen weken vele droevige momenten zijn geweest, maar niet één zo verdrietig als het overlijden van de oprichter. Lazarus was tot 1994 de topman van zijn bedrijf. Hij opende kort na de Tweede Wereldoorlog zijn eerste zaak in Washington: Children's Bargain Town. De winkel verkocht onder meer commodes en babybedjes. Na een paar jaar begin hij met de verkoop van speelgoed omdat klanten ernaar vroegen. In de jaren van de babyboom concludeerde hij al snel dat de verkoop van speelgoed lucratiever was dan het verkopen van meubels. In 1957 opende hij de deuren van de eerste Toys R Us. Hij schreef de R spiegelbeeld om de illusie te wekken dat de naam door een kind was geschreven. Hij veranderde de markt door in te zetten op grote winkels die tot de nok toe waren volgepropt met speelgoed. Hij wilde dat kinderen zo de illusie hadden dat er een oneindige hoeveelheid speelgoed voorradig was. Lazarus had het concept deels afgekeken van de supermarkten waar je zelf je boodschappen kon doen, iets wat in de jaren 50 steeds populairder werd. Kleinere concurrenten moesten het vaak afleggen. In de jaren 80 en 90 domineerde de keten het speelgoedlandschap in de VS. Op zijn beurt kon Toys R Us de concurrentie met de verkoop van speelgoed door internetwinkels niet aan. Het bedrijf heeft een miljardenschuld en kondigde vorige week aan al zijn 735 winkels in de VS te sluiten.
22/03 23u45  Trump vervangt ook zijn nationale veiligheidsadviseur President Trump vervangt zijn nationale veiligheidsadviseur H.R. McMaster. Zijn plek wordt ingenomen door John Bolton. De voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties wordt gezien als een hardliner. Volgens bronnen in het Witte Huis verlaat luitenant-generaal McMaster ook het leger, meldt The New York Times. Hij zou al weken met de president overleggen over zijn vertrek. Besloten is om dat te bespoedigen omdat de geruchten over zijn ophanden zijnde vertrek, het moeilijk maakte om zijn werk nog goed te doen. Eerder deze maand ontsloeg Trump al zijn minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson en verving hem door CIA-directeur Mike Pompeo.
22/03 23u00  Man neemt 'explosief' mee naar huis, straat afgesloten De politie heeft vanavond een straat in Aalsmeer een tijd lang afgesloten omdat daar vermoedelijk een explosief aanwezig was. Een man was naar huis gegaan met iets wat veel op een explosief lijkt. Hij belde zelf de hulpdiensten. Agenten zetten direct de straat af en de explosievenopruimingsdienst heeft onderzocht of het een echt explosief is. Volgens de woordvoerder van de politie lijkt het daar wel op, schrijft NH Nieuws. Het is nog niet duidelijk hoe de man aan het voorwerp is gekomen en hoe gevaarlijk het is. De man wordt gehoord op het bureau.
22/03 23u00  Partijen in vier gemeenten vragen hertelling aan Politici in vier gemeenten hebben een hertelling van de stemmen aangevraagd. Hertelling is doorgaans alleen mogelijk als er sprake is van een fout of fraude. In dit geval gaat het om restzetels. In Maastricht heeft D66 zo'n verzoek ingediend, omdat de partij twee stemmen tekortkomt voor een extra zetel. De partij heeft er nu vijf en wil zeker weten of ze dat aantal behoudt. Er zijn twee stemmen verschil met het CDA (nu zes zetels). In Venray hebben CDA en Venray Lokaal nu precies evenveel stemmen voor een restzetel. De wet schrijft voor dat er dan moet worden geloot, maar dat willen de twee vermijden. CDA-lijsttrekker Jan Loonen noemt een loting 'nooit bevredigend'. Carla Brugman van Venray Lokaal vindt een loting 'verschrikkelijk.' Volgens de gemeente is geen sprake van fouten. In Beek (L) gaat het tussen BBB-NDB en Progressief Beek bij de toewijzing van de restzetel. Het centraal stembureau noemt een hertelling 'de moeite waard' omdat het verschil tussen beide partijen klein is. In Zeewolde is het voor Burger Belang erop of eronder. De partij had een zetel in de raad maar dreigt die te verliezen. Burger Belang maakt nu aanspraak op een restzetel, waar D66 ook voor in aanmerking komt. Waarschijnlijk komt er een hertelling vanwege vermoedens van fouten. Morgen besluiten de centrale stembureaus in alle vier gemeenten over een hertelling.
22/03 22u15  OVV bekijkt vier jaar na MH17 vliegen boven conflictgebieden De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoeken hoe het ervoor staat met vliegen boven conflictgebieden. In het onderzoek naar de vliegramp met de MH17 in Oekraïne in 2014 deed de raad aanbevelingen voor het vliegen boven gebieden waar conflicten woeden. Die waren gericht aan staten, luchtvaartmaatschappijen, de luchtvaartorganisatie IATA en de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie ICAO en zijn lidstaten. Dreigingsinformatie De raad wil weten welke maatregelen de partijen hebben getroffen op het gebied van luchtruimbeheer en het delen van dreigingsinformatie. Zo wilde de OVV dat staten luchtvaartmaatschappijen verplichten om risicoanalyses te maken van het vliegen boven conflictgebieden. Ook beval de raad alle luchtvaartmaatschappijen aan om minimaal jaarlijks openbaar verantwoording af te leggen over gekozen vliegroutes.
22/03 21u45  Opnieuw wonnen lokale partijen de verkiezingen. Wie zijn hun kiezers? Landelijke partijen doen het beter dan ooit. 33 procent van de kiezers stemde op een lokale partij, terwijl dat vier jaar geleden nog 28 procent was. Die trend is al jaren zichtbaar. Wie zijn de mensen die op een lokale partij stemmen? Net als voorgaande jaren is het aantal zetels voor lokale partijen het hoogst beneden de rivieren. In een gemiddelde Brabants of Limburgse gemeente stemt meer dan de helft van de mensen op een lokale partij, terwijl dat in de rest van de Nederlandse gemeenten gemiddeld een derde is. Volgens electoraal geograaf Josse de Voogd is op bovenstaande kaart goed te zien waar de bestandslijn liep tijdens de Tachtigjarige Oorlog. 'Het Zuiden bleef katholiek, en was lange tijd een wingewest voor de rest van Nederland. En katholieken waren tweederangsburgers. Ook al zijn de achterstanden ingehaald, het anti-establishment-sentiment in het zuiden is nog altijd sterker dan in de rest van het land. Dat zorgt voor meer stemmen op niet-Haagse of populistische partijen.' Maar dat is niet de enige verklaring. Volgens De Voogd komt het ook doordat de KVP - een van de voorlopers van het CDA - lange tijd nauwelijks meedeed aan lokale verkiezingen. 'Een belangrijk doel van de partij was om de katholieken te emanciperen. Maar dat speelde op lokaal niveau, waar iedereen katholiek was, geen rol.' De lokale politiek werd veelal overgelaten aan lokale lijsten, die georganiseerd waren rond personen in plaats van ideologieën. In allerlei gemeenten in Nederland zijn lokale partijen deze verkiezingen gegroeid, zonder dat er een duidelijke trend zichtbaar is. 'De afgelopen verkiezingen zagen we vaak grote zeges in gemeenten met een sterker anti-establishment-sentiment. Maar kijken we naar deze verkiezingen, dan komt er een heel gedifferentieerd beeld naar voren van winst en verlies.' Jongeren Toch valt er wel meer te zeggen over de aanhang van lokale partijen. Uit onderzoek van Ipsos in opdracht van de NOS blijkt dat de kiezer op een lokale partij ouder is dan de gemiddelde kiezer deze verkiezingen. Van alle kiezers op lokale partijen is 31 procent ouder dan 65, terwijl dat bij alle kiezers 26 procent is. Bij jongeren onder de 34 zie je juist het omgekeerde. Mensen die op een lokale partij hebben gestemd, zijn volgens Ipsos voor een groot deel kiezers die bij de afgelopen landelijke verkiezingen op de VVD stemden (19 procent). De rest stemde landelijk onder andere CDA (12 procent), D66 (11 procent) en SP (11 procent). Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen vaker op een lokale partij stemden dan vrouwen. 57 procent van de kiezers was man, terwijl van alle kiezers 53 procent man is. Ook is het opleidingsniveau van deze kiezers duidelijk iets lager dan van de gemiddelde kiezer.
22/03 21u30  Handlanger Marc Dutroux voor het eerst met verlof Michel Lelièvre (46), voormalig handlanger van kindermoordenaar Marc Dutroux (61), komt over drie jaar definitief op vrije voeten. Om zich daarop voor te bereiden, is hij deze maand begonnen met zijn eerste verlof. Lelièvre werd in juni 2004 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Hij hielp Dutroux bij de ontvoering van An, Eefje, Sabine en Laetitia. Sinds 1996 zit hij in de gevangenis. Inmiddels heeft hij 22 jaar van zijn straf uitgezeten. Begin deze maand kreeg Lelièvre toestemming om de gevangenis van Itter voor 36 uur te verlaten. Dat bevestigt zijn advocate aan VTM Nieuws. Voorwaarden Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan Lelièvre moest voldoen tijdens zijn verlof. Zo mocht hij niet komen in de provincies Limburg, in Nederland en België. Ook Vlaams-Brabant, de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en de Belgische gemeente Ans waren verboden terrein. Volgens de advocate van Lelièvre is deze vrijlating het begin van een reeks penitentiaire verloven. De terugkeer naar de maatschappij vindt hij moeilijk. Lelièvre heeft ruim twintig jaar in hechtenis gezeten. 'De maatschappij is veranderd. Het is niet vanzelfsprekend voor hem om uit de gevangenis te komen', zegt zijn advocate. Vrijlating Lelièvre is de tweede veroordeelde voor de ontvoering die nu vrijkomt. Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux, werd in augustus 2012 onder voorwaarden vervroegd vrijgelaten. Destijds woonde ze in een klooster. In 2015 verhuisden de zusters naar Brussel, waardoor ze weg moest. Daarna vond zij onderdak bij een oud-rechter. In 2004 werd Dutroux veroordeeld tot levenslange celstraf en tbs voor moord, ontvoering, marteling en verkrachting van minderjarige meisjes. Julie (8), Mélissa (8), An (17), Eefje (19), Sabine (12) en Laetitia (14) werden opgesloten in een kleine kooi waar ze regelmatig werden verkracht en mishandeld. An, Eefje, Julie en Mélissa overleefden het niet.
22/03 21u30  De opkomst van Denk: 'Trouwe achterban en aansprekende boodschap' De opkomst van Denk laat zien dat het politieke landschap in Nederland verandert. Denk-leider Tunahan Kuzu zei dat gisteravond nadat zijn partij als een van de winnaars uit de bus was gekomen bij de raadsverkiezingen. Denk deed als nieuwkomer mee in veertien gemeenten en behaalde zetels in onder meer Schiedam (4), Amsterdam (3), Arnhem (2) en Enschede (1). Hoe valt het succes van deze politieke beweging, zoals de partij zichzelf noemt, te verklaren? Volgens Kuzu bewijst de zetelwinst dat groepen mensen in heel Nederland een plek opeisen in de samenleving. Sommige Denk-stemmers zien dat ook zo. 'Deze partij komt op voor een groep die tot nu toe niet gehoord werd', zegt een vrouw uit Schiedam in Nieuws en Co op NPO Radio 1. De slogan van Denk verwoordt dat gevoel, zegt ze. 'Nederland is van ons allemaal.' 'Denk vult een gat op', zegt ook Floris Vermeulen, hoofddocent politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. 'De partij spreekt een specifieke groep aan die zich niet meer herkende in andere partijen.' Op de plaats van de traditionele partijen De Denk-kiezers zijn veelal mensen van Turkse en Marokkaanse afkomst die bij vorige verkiezingen vaak op de PvdA stemden. 'Veel voormalige PvdA-bolwerken zijn nu Denk-bolwerken geworden', vertelt Josse de Voogd, electoraal geograaf aan de Tilburg University. In Nieuws en Co vertelt een man dat hij voorheen ook voor de PvdA en D66 koos. Maar die partijen hebben volgens hem nooit duidelijk stelling genomen tegen het populisme. 'Het populisme wordt steeds groter, maar bij de sociaaldemocraten bleef het oorverdovend stil.' Bij de Tweede Kamer-verkiezingen werd al duidelijk dat stemmers die voorheen vaak uit gewoonte voor een traditionele partij kozen, nu een vakje inkleurden bij Denk of een andere alternatieve partij. Vermeulen: 'Dat landelijke beeld is nu ook lokaal te zien.' Keuze voor steden met achterban Denk heeft goed nagedacht voor welke gemeenten het kandidaten verkiesbaar stelde. Op basis van de uitslagen bij de landelijke verkiezingen werd een keuze gemaakt voor gemeenten waar de partij een grote achterban heeft. 'Dat lijkt een goede strategische keuze te zijn geweest', zegt De Voogd. In de gemeenten waar de partij veel stemmen binnenhaalde, woont een grote Turkse gemeenschap. Zij leverden de grootste bijdrage aan het succes van Denk, zegt Vermeulen. 'Op de lijst staan ook vooral kandidaten met een Turkse achtergrond. Mede daardoor is de opkomst bij deze groep zo hoog.' In Amsterdam lag de opkomst onder die groep zo'n 10 procent hoger dan bij de vorige raadsverkiezingen, blijkt uit onderzoek van Vermeulen. Verder kozen ook veel mensen van Marokkaanse afkomst voor Denk. Bijna de helft van de Amsterdammers met een Marokkaanse achtergrond koos gisteren voor de partij. 'Het succes in deze stad is ook te danken aan de campagne van voorman Mourad Taimounti, die heeft het volgens mij erg goed gedaan.' Nieuwe kiezers aangetrokken Mede door zijn toedoen slaagde Denk erin kiezers aan te trekken die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014 nog thuisbleven, zegt Vermeulen. Zij kwamen gisteren speciaal voor Denk naar de stembus. Toch bleef nog bijna de helft van de Nederlandse stemgerechtigden gisteren thuis. Het algemene opkomstpercentage was 54,8 procent. Onder Nederlanders met een Marokkaanse en Surinaamse achtergrond lag de opkomst met 25 procent nog een stuk lager. De Voogd: 'Dat betekent dat er nog veel mensen kunnen worden bereikt door nieuwe partijen. In zekere zin staat elke nieuwe partij voor de emancipatie van een bepaalde groep, die daarvoor uit gewoonte anders stemde of thuisbleef.' De boodschap van Denk van een inclusieve samenleving lijkt een brede groep te hebben aangesproken. Zo stemden ook kiezers met een Surinaamse of Antilliaanse achtergrond op de partij en waren in verschillende steden ook kandidaten zonder migratieachtergrond verkiesbaar. En nu? De opkomst van Denk valt samen met de toenemende verdeeldheid in Nederland. Daar zijn Vermeulen en De Voogd het over eens. Die segregatie blijkt ook uit de manier waarop bij de Tweede Kamer-verkiezingen werd gestemd in verschillende gemeenten. In Rotterdam kreeg Denk toen in sommige wijken veel stemmen en in andere helemaal geen. Een patroon dat ook zichtbaar was in andere grote steden. In kleinere gemeenten waren juist grote verschillen te zien binnen wijken, zegt De Voogd. 'In Deventer zijn stembureaus waar Denk en PVV allebei zo'n 25 procent van de stemmen kregen. En dat gebeurde toen ook in andere minder welvarende gebieden in steden.' Doordat ook bij deze verkiezingen de verschillen groot zijn, wordt het lastig om werkbare coalities te vormen in gemeenteraden, denkt Vermeulen. In bijvoorbeeld Zaanstad zijn er drie partijen met vier en vijf met drie zetels. 'Denk zal echt met andere partijen moeten gaan samenwerken als de partij op bestuurlijk vlak iets wil bereiken.' Hij verwacht dat de partij dat nu nog niet zal doen. 'Ze zijn nog relatief klein en hebben een achterban die teleurgesteld is over de huidige politiek en waarschijnlijk dus niet zit te wachten op compromissen.' Partijleider Kuzu zei gisteravond dat hij juist wel wil meebesturen. 'We willen niet alleen een partij zijn die aan de zijlijn staat te schreeuwen', zei hij voordat hij het succes bij de verkiezingen ging vieren.
22/03 21u30  Man (51) doodgeschoten langs Rijksweg bij Schaijk Langs de Rijksweg in Schaijk is vanmiddag een 51-jarige man uit Nistelrode neergeschoten. Hij werd rond 15.00 uur door twee jongens op de fiets zwaargewond gevonden in een auto. Volgens de politie is hij kort daarvoor neergeschoten onder het ecoduct Maashorst. De jongens belden meteen de politie. Een traumahelikopter werd opgeroepen en hulpverleners waren snel aanwezig, maar de man overleed kort daarna ter plekke. Porsche Panamera De auto waarin het slachtoffer is gevonden, stond onder het ecoduct. Het gaat om een dure Porsche Panamera. Het slachtoffer is Henk Baum, schrijft Omroep Brabant. Hij woonde op woonwagenkamp Loosven in Nistelrode en is een bekende van de politie. In 2014 werd een inval gedaan bij zijn autosloperij in Oss. Daar werden wapens en munitie gevonden. Ook zat hij drie jaar geleden vast voor het bedreigen van wethouder Rien Wijdeven van Bernheze. Hij kreeg een taakstraf van 80 uur en een celstraf van twee weken, wat gelijk stond aan zijn voorarrest. Bij de plek waar de auto met het slachtoffer werd gevonden, trof de politie een donkere Ford aan. De auto stond op een onverharde weg. Het is niet uitgesloten dat deze Ford door de dader of daders is gebruikt. Straten in de omgeving werden na de vondst van de man afgezet. Tientallen agenten in uniform en burger waren bezig met een groot sporenonderzoek langs de ventweg aan de Rijksweg tussen Oss en Schaijk. Agenten zijn ook een grootschalig buurtonderzoek gestart.
22/03 21u00  Mexicaanse journalist thuis doodgeschoten Een Mexicaanse journalist is gisternacht doodgeschoten bij zijn huis in Gutierrez Zamora, een plaats die bekendstaat vanwege de activiteiten van drugskartels in het zuidoosten van Mexico. Leobardo Vazquez werkte voor de nieuwssite Enlace. Zijn vrouw Ivonne Hernandez Duran zei tegen persbureau AP dat ze schoten hoorde en haar man zag liggen naast het standje bij hun huis waar Vazquez tacos verkocht. Moordmotieven Het Midden-Amerikaanse land is een van de gevaarlijkste landen voor journalisten om te werken. Vorig jaar werden dertien journalisten gedood in het land, volgens cijfers van journalistenorganisatie IFJ. De openbaar aanklager heeft gezegd dat het alle mogelijke motieven voor de moord gaat onderzoeken.
Laatste update: vandaag om 5u45
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
23/03 05u30  EU trekt Russische ambassadeur terug Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval, op Brits grondgebied, op een Russische dubbelspion en zijn dochter. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, aldus EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk, twitterend vanuit de Europese raad. Alle 28 landen konden zich vannacht op die formulering verenigen.
23/03 05u15  Zwaar psychische patiënt moet nog tot 2021 'beter' worden Duizenden mensen met ongeneeslijke psychische ziekten blijven nog tot 2021 'beschermd' wonen op kosten van de gemeente, blijkt uit een Kamerbrief die gisteravond is verstuurd. Onder die lokale regeling wordt van hen verwacht dat ze herstellen van hun loodzware aandoening. Iets wat voor deze mensen schier onmogelijk is.
23/03 05u15  Vluchtende boeven hou maar op: Zwitserse politie kiest voor Tesla De politie van Zwitserland kiest voor de Tesla Model X. Zijn acceleratie van 0-100 km/u in 3,1 seconden was niet de belangrijkste reden, maar wel een aardige bijkomstigheid, want auto’s die nog sneller accelereren zijn op een hand te tellen.
23/03 05u00  Doorzichtige rugzakken verplicht op school in Florida Op de school in Parkland (Florida) waar oud-leerling onlangs 17 leerlingen doodde en 17 anderen verwondde tijdens een schietpartij, moeten leerlingen nu verplicht doorzichtige rugzakken dragen. De school kondigde dat aan nadat twee leerlingen waren betrapt met messen.
23/03 04u15  Ex-Playmate over affaire met Trump: hij wilde betalen voor seks Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van 10 maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft zich in een exclusief interview met CNN uitgelaten over haar vermeende relatie met de president.
23/03 04u00  Verstappen achter Mercedes in eerste vrije training De eerste vrije training in Melbourne liet Mercedes zien meteen op oorlogssterkte te zijn. Daarachter legde Max Verstappen beslag op plaats drie.11 
23/03 03u15  Vuile oostbloktruck omzeilt de milieuzone De camera’s van milieuzones controleren alleen Nederlandse auto’s, de buitenlandse kentekens kunnen ze niet checken. Dat betekent dat Oost-Europese truckers met oude vrachtwagens ongestraft kunnen doorrijden.12 
23/03 01u45  Sean Penn krijgt van acteren geen kick meer De acteercarrière van Sean Penn zou weleens z'n langste tijd kunnen hebben gehad. In een interview met CBS Sunday Morning, dat aanstaand weekend in de Verenigde Staten wordt uitgezonden, bekende de acteur dat hij zijn werk niet meer zo leuk vindt als voorheen.
23/03 00u00  Trump vervangt nationale veiligheidsadviseur door 'havik' John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.11 
23/03 00u00  Engelse supporters aangehouden in Amsterdam Engelse voetbalsupporters hebben onrust veroorzaakt in het centrum van Amsterdam. Een politiewoordvoerder laat weten dat tien Engelsen zijn aangehouden.11 
22/03 23u45  Nog altijd geen Catalaanse president De Catalaanse separatisten zijn er opnieuw niet in geslaagd een regionale regeringsleider te kiezen. Vanavond mislukte de derde poging. Jordi Turull, een vertrouweling van de uit zijn ambt ontheven Carles Puigdemont, kreeg geen meerderheid.
22/03 23u45  Piqué: Niet alles was koek en ei met Pep Verdediger Gerard Piqué van Barcelona heeft grote bewondering voor het succesvolle werk van zijn vroegere coach Pep Guardiola. Maar er was een tijd dat de inmiddels 31-jarige Spanjaard slecht te spreken was over de huidige trainer van Manchester City.
22/03 23u45  EU: Rusland 'heel waarschijnlijk' achter gifgasaanval Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval op een Russische dubbelspion en zijn dochter, begin maart op Brits grondgebied. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, tweette EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk vanavond vanuit de nog lopende Europese raad. Alle 28 landen zouden zich kunnen vinden in die formulering.
22/03 23u15  Zeeuws-Vlaamse sekstelefoniste: 'Soms word ik 40 minuten lang uitgescholden' Ze walgt ervan en toch kan ze niet stoppen met haar werk als sekstelefoniste. De Zeeuws-Vlaamse filmmaakster en sekstelefoniste Kelly van Binsbergen maakt er een documentaire over, Hallo met Kyoko. ,,Ik verkoop intimiteit, het zijn niet alleen maar zaadlozingen.''
22/03 23u15  'Nederlandse jeugd begint later aan seks door social media' Sociale media spelen een belangrijke rol bij het later beginnen aan seks door de Nederlandse jeugd. Dat concludeert kenniscentrum Rutgers uit vervolgonderzoek op de grootschalige enquête waaruit vorig jaar bleek dat de helft van de ondervraagde jongeren pas op hun 18de voor het eerst geslachtsgemeenschap had.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
23/03 03u00  Onder druk van Theresa May roept EU ambassadeur terug uit Moskou De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders donderdagavond dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergej Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring. Onder druk van de Britse premier May, de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse11 
23/03 01u15  Trump vervangt veiligheidsadviseur McMaster na krap anderhalf jaar John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk. Bolton (69) wordt beschouwd als een havik. Zo pleitte hij in het verleden voor militaire actie tegen Iran en voor een harde lijn tegen Noord-Korea en Rusland.'Ik ben
23/03 00u15  Flinke zetelwinst voor Denk, maar onwaarschijnlijk dat de partij wethouders gaat leveren In dertien van de veertien gemeenten waar de partij Denk meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen heeft de partij zetels bemachtigd. Alleen in Alkmaar lukte het Denk niet de drempel voor een zetel te halen. Opvallendst is het resultaat in Schiedam: vier zetels. In Amsterdam krijgt de partij waarschijnlijk drie zetels - nog niet alle stemmen in de hoofdstad zijn geteld. Wel is duidelijk dat driekwa10 
23/03 00u15  Geluk en misère: maak er een quiz over en je hebt de perfecte bezigheidstherapie voor BN'ers Aan het riante aanbod bezigheidstherapie voor de bekenden onder de Nederlanders voegde KRO-NCRV eind 2016 een wedstrijd diagnosticeren toe: Dokters vs internet. Drie huisartsen nemen het op tegen drie BN'ers zonder al te veel kennis van medische zaken. De leken hebben een internetverbinding tot hun beschikking, de dokters moeten het doen met parate kennis. De eerste patiënt die donderdagavond in h14 
23/03 00u00  Hoe de individualisering in het kieshokje een definitieve doorbraak beleefde Het grote ideaal is bij de kiezer verdwenen. Zijn stem gaat naar de partij die goed voor hem is, analyseert Martin Sommer. Het is de definitieve doorbraak van de individualisering in het kieshokje. Jouw houtkachel is mijn astma, jouw auto mijn fijnstof. De tijd van de grote partijen is voorbij, zei Lodewijk Asscher in zijn reactie op alweer verlies voor de Partij van de Arbeid. Het was het underst11 
23/03 00u00  Omstreden wethouder Jo Palmen wint verkiezingen Brunssum De partij van de omstreden wethouder Jo Palmen heeft de verkiezingen in Brunssum gewonnen. De partij is van 4 naar 5 zetels gestegen. Daarmee is BBB/Lijst Palmen de grootste partij geworden in de Limburgse plaats. In Roermond is de partij van een andere omstreden politicus, ex-wethouder Jos van Rey, ook de grootste geworden. De Liberale Volkspartij Roermond (LVR) verloor weliswaar een zetel, maar11 
22/03 23u45  Hoe éminence grise Nicolas Sarkozy achtervolgd blijft worden door het Libische spook De Franse oud-president Sarkozy wordt verdacht van het aannemen van Libisch geld. Sneeft zo de reputatie van een politicus? Of is dit een slinkse wraakactie van de clan rond de met Franse hulp ten val gebrachte Kadhafi? Donderdag 15 september 2011 was een van de meest glorieuze dagen uit het presidentschap van Nicolas Sarkozy. Onder strenge veiligheidsmaatregelen bezocht hij Benghazi. Dictator Moa
22/03 23u45  Trump kondigt nieuwe heffingen aan tegen China; handelsoorlog tussen EU en VS lijkt van de baan De dreiging van een acute handelsoorlog tussen Amerika en Europa is voorlopig geweken. De EU-landen worden voor het moment uitgezonderd van de heffingen die Donald Trump instelt op de invoer van staal en aluminium. Maar de Amerikaanse president blijft op het oorlogspad, met China als belangrijkste doelwit. Donderdag kondigde Trump nieuwe importheffingen aan op Chinese producten ter waarde van 60 m
22/03 23u30  Uitslag referendum geeft Wiv-tegenstanders nieuwe hoop De tegenstanders van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) putten nieuwe hoop uit de uitslag van het referendum. Met bijna 100 procent van de stemmen geteld, tekent zich een lichte voorsprong af voor de tegenstemmers: 48,7 om 47,3 procent - 4 procent stemde blanco. De hoop is gericht op D66, dat van oudsher veel waarde hecht aan democratische vernieuwing en bescherming van privac
22/03 23u30  Wat kan Nederland doen aan het drama in Congo? Het drama in Congo - militiegeweld, enorme aantallen ontheemden zonder voedsel of medische hulp - is door Nederland op de agenda gezet van de Veiligheidsraad. Nederland is deze maand voorzitter van de raad. Minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bracht onlangs een kort bezoek aan ontheemdenkampen in Congo. Wat kunnen de VN doen? De Zwitserse regisseur en kunstenaar Milo
22/03 23u30  Hoe konden de peilers er zo naast zitten bij uitkomst referendum over de Wiv? De peilingen over de uitkomst van het referendum over de Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) blijken er flink naast te hebben gezeten. Het voorkamp zou op voorsprong hebben gestaan, maar daarvan bleek woensdag absoluut geen sprake. Na het tellen van bijna honderd procent van de stemmen staat het tegenkamp op 48,7 procent en het ja-kamp op 47,3. De peilingen over de uitkomst van het refe
22/03 23u30  Vergiftigde agent mag ziekenhuis uit Een Britse politieagent, die als een van de eersten hulp bood na de vergiftiging van een voormalige Russische dubbelagent, is donderdag na een behandeling van meer dan twee weken uit het ziekenhuis ontslagen. Sergeant Nick Bailey werd ernstig ziek nadat hij op 4 maart op de plek was aangekomen waar Sergej Skripal en zijn dochter in de Zuid-Engelse stad Salisbury vergiftigd waren gevonden. 'Het is
22/03 23u30  Weinig gemeenten zitten nog te wachten op intocht van Sinterklaas Het einde van een 66-jarige televiesietraditie dreigt: gemeenten staan niet langer te popelen om de intocht van Sinterklaas - dit jaar op zaterdag 17 november - te organiseren. De NTR, die de intocht altijd uitzendt, heeft een brandbrief geschreven aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters met het verzoek zich hierover druk te maken. 'Tot vorig jaar waren er altijd wel een of meer gemeenten
22/03 23u15  Jongerenpartijen boeken winst Jongerenpartijen deden het goed in de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe partijen Connect Wageningen en M:oed (Maastricht: Open Eerlijk Democratisch) brengen met 2 zetels jong bloed in de gemeenteraad. Stip (Studenten techniek in politiek) uit studentenstad Delft groeide van vier naar zes zetels en ook Student & Starter (Utrecht) kan een tweede zetel bijschrijven. 'Wageningen is een gemeente met
22/03 23u15  CDA Dalfsen wil hertelling Het CDA in Dalfsen heeft gevraagd om een hertelling van de stemmen. Na het verdelen van de restzetels bleek woensdagnacht dat het CDA in de Overijsselse gemeente één stem tekortkwam voor een zesde zetel. De resterende raadszetel ging uiteindelijk naar Gemeente-belangen. De lokale partij komt hierdoor uit op negen zetels, waarmee ze de grote winnaar is. 'Dit is uitzonderlijk en extra zuur omdat het
Laatste update: vandaag om 3u00
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
23/03 03u45  Vermijd een proces: praat met rechter over uw conflict Met ‘Huizen van het Recht’ wil de SP de rechtspraak toegankelijker maken. Rechters zijn enthousiast.13 
23/03 03u15  Nu trek je hele andere lessen uit Ronja de roversdochter Ronja de roversdochter is terug in de aandacht, maar bij herlezing krijg je twijfels over het ideaal van het vrije kind. Of is dat nou typisch volwassen?10 
23/03 03u00  ‘Het Westen tegen Rusland is Godzilla tegen Bambi’ Ook in de VN-Veiligheidsraad is het vaak Rusland tegen het Westen, ziet Michel Kerres in New York. Maar een nieuwe Koude Oorlog is het niet.14 
23/03 03u00  Sluiten de Italiaanse idealisten een pact met de duivel? In het parlement worden de eerste stappen gezet in wat een ingewikkelde formatie zal worden. Er zijn twee kandidaat-premiers.13 
23/03 02u45  Denk is ‘ultieme integratie’ Bijna 60.000 mensen stemden Denk, vooral met een migrantenachtergrond. De nieuwe partij breekt door in de gemeentepolitiek.11 
23/03 02u30  Fry hóúdt van de mythen, en dat hoor je Een hervertelling van de Griekse mythen was niet per se nodig, maar dat Fry die maakte is een luxe. Zijn gretige vertelplezier doet ze klinken als een fantastische soap over een uitgestorven, mensachtige diersoort.11 
23/03 02u00  GroenLinks is niet veel verder dan het vorig jaar was De partij van Jesse Klaver vierde woensdag feest, maar de uitslag is minder mooi dan gehoopt. Massaal meebesturen wordt best lastig.
23/03 02u00  Nóg gestoorder dan de werkelijkheid (maar niet veel) In Homeland draait het om de actuele spanning tussen het Witte Huis en de geheime diensten. Al blijft de serie vooral een thriller met een hoge entertainmentwaarde.
22/03 23u45  EU-leiders: Rusland hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijke zenuwgasaanslag Het is zeer waarschijnlijk dat Rusland achter de gifgasaanval in Salisbury zit, zei EU-president Donald Tusk namens de leiders van de Europese Unie.
22/03 22u15  Noord-Koreaanse toestanden? Niet in Reusel, hoor De lokale partij Samenwerking behaalde een absolute meerderheid in de Brabantse gemeente Reusel-De Mierden. Zonder al te veel campagne te voeren: affiches vonden ze veel te duur.
22/03 22u15  Opeens ligt er een serieus risico voor de eenheid van de coalitie D66 en ChristenUnie willen de uitslag van het referendum over de Intelwet niet negeren, CDA en VVD wel.
22/03 22u00  OM waarschuwde Laatste Wil al eerder Het OM doet onderzoek naar de organisatie die dodelijke middelen wil verspreiden. Twee jaar geleden waarschuwde het OM, achter de schermen, de coöperatie al.
22/03 21u30  De verleiding voor de coalitie om niets te doen is groot D66 en ChristenUnie willen de uitslag van het referendum over de Intelwet niet negeren, CDA en VVD wel. Opeens ligt er een serieus politiek risico voor de eenheid van de coalitie.
22/03 21u15  Eerste verlof voor ex-handlanger Dutroux De Belg Michel Lelièvre is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Hij komt over drie jaar vrij.
22/03 21u15  Was identiteit nu wel of geen lonend campagnethema? Het thema identiteit keerde tijdens de campagne herhaaldelijk terug. Vooral de landelijke politici begonnen erover. Niet alle partijen waren daar blij mee.
Laatste update: vandaag om 3u45
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
23/03 02u15  De nieuwe megaklus van Diederik Samsom: huizen zonder aardgas Diederik Samsom is terug, als groene adviseur en commissaris bij staatsenergiebedrijf EBN én als onderhandelaar voor het landelijke klimaatakkoord. Zijn missie: aardgasvrije woonwijken.15 
22/03 23u15  Trump op ramkoers met China, een handelsoorlog lijkt nabij Een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is nabij. Voor de EU gelden juist geen heffingen op staal en aluminium.
22/03 23u15  Diplomatieke missie geslaagd: de EU mag staal blijven uitvoeren naar de VS Mochten de berichten kloppen dat de Europese Unie ontsnapt aan de Amerikaanse aluminium- en staaltarieven – hoe definitief die beslissing is, was gisteravond nog onduidelijk – zou dat een grote diplomatieke overwinning zijn voor de Europese Commissie, en de Zweedse Eurocommissaris Cecilia Malmström in het bijzonder.
22/03 23u00  Diplomatieke missie in Washington lijkt geslaagd: de EU mag staal blijven uitvoeren naar de VS Mochten de berichten kloppen dat de Europese Unie ontsnapt aan de Amerikaanse aluminium- en staaltarieven – hoe definitief die beslissing is, was gisteravond nog onduidelijk – zou dat een grote diplomatieke overwinning zijn voor de Europese Commissie, en de Zweedse Eurocommissaris Cecilia Malmström in het bijzonder.
22/03 22u00  Uitslag van het referendum belooft een worsteling voor de coalitie Het ‘nee’ tegen de nieuwe inlichtingenwet vergroot de druk op de regering om de wet aan te passen. Dat kan een lastige discussie in de coalitie worden.
22/03 21u30  De afname van het ‘wij-gevoel’ maakt Denk in Schiedam groot Lijsttrekker Erdem was niet verrast. Denk kreeg in Schiedam bijna 12 procent van de stemmen en wil in het college.
22/03 21u15  Uitslag raadsverkiezingen: CDA blijft na de lokalen de grootste partij Door de winst van lokale partijen en de komst van nieuwelingen, zagen de meeste landelijke partijen hun aantal zetels slinken.
22/03 21u00  Twee miljoen huizen moeten voor 2030 van het aardgas af Klimaatonderhandelaar Diederik Samsom noemt de opdracht die hij meekrijgt van het kabinet ‘ambitieus’.
22/03 20u30  Eindelijk wat lichtpuntjes in de strijd tegen belastingontwijking Pascal Saint-Amans van de Oeso ziet vooruitgang in de aanpak van belastingontwijking. Ook in Nederland.
22/03 20u30  In Tubbergen blijft het CDA als vanouds de allergrootste In de Overijsselse gemeente Tubbergen is de politiek niet versnipperd. Daar bezet het CDA 12 van de 19 raadszetels.
22/03 20u00  In Egypte dreigt een bevolkingsexplosie, met alle negatieve gevolgen van dien Terwijl de bevolking razendsnel groeit, kampt Egypte met een groot tekort aan water. Europa lijkt zich weinig om dit cruciale land te bekommeren, ziet Jonathan Holslag in deel 17 van zijn reisserie.
22/03 19u15  Referendum: Nee-stem komt uit de stad en het Noorden Opvallend: in Groningen en Friesland is bij het referendum in bijna alle gemeenten ‘nee’ gestemd. Wat zit hier achter?
22/03 19u15  Tara Westover groeide op in afzondering, en schreef er een boek over Ze ging niet naar school, doktersbezoek was uit den boze. Hoe ongewoon haar opvoeding ook was, Tara Westover bleef lang loyaal aan haar ouders. In haar bijzondere debuut 'Leerschool' beschrijft ze hoe het toch tot een breuk kwam en hoe pijnlijk de weg daarheen was.
22/03 18u45  Movies that Matter: Schoonmakers eisen respect Ze werken stilletjes, wanneer anderen niet kijken. Maar sinds schoonmakers verenigd zijn in hun eigen parlement laten ze vaker van zich horen. Leon Verdonschot volgde een jaar lang schoonmakers die trots hun werk uitvoeren. 'Als deze stoel niet schoon is, wil niemand erop zitten.'
22/03 18u30  De granieten reuzen in Mountain zijn spectaculair mooi, maar waarom willen mensen eróp? Mountain Regie: Jennifer Peedom ★★★☆☆
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
22/03 23u30  Straat Aalsmeer afgezet om mogelijk explosief De politie heeft de Duikerstraat in Aalsmeer donderdagavond een tijdje afgezet nadat een bewoner had gemeld dat hij explosief bij zich had. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) nam het mogelijke explosief mee. Daarna gaf de politie de straat vrij. De man heeft een verklaring afgegeven aan de politie. Die wil niet zeggen wat de man heeft gezegd, maar wel dat hij niet in bewaring is genome
22/03 23u30  Engelse voetbalfans zorgen voor onrust op Wallen Het Nederlands Elftal speelt vrijdag een oefenwedstrijd tegen Engeland in de Johan Cruijff Arena, en dat is voor de meegereisde Engelse fans alvast reden voor een feestje. Dat zorgde voor de nodige onrust.  Drommen fans marcheerden donderdagavond door de Warmoesstraat, waar zij klassieke voetballiederen ten gehore brachten als 'Don't take me home'. Ook zijn Engelse vlaggen opgehangen aan een brug
22/03 23u15  'Jongeren beginnen later aan seks door social media' Jongeren beginnen later aan seks door sociale media. Ook de verhoging van de leeftijd waarop je alcohol kunt krijgen is van invloed. Dat concludeert onderzoeksbureau Rutgers uit een kwalitatief onderzoek met 47 jongeren. Dat jongeren van nu pas op latere leeftijd beginnen aan seks dan voorgaande generaties, toonde het onderzoeksinstituut vorig jaar al aan. In 2017 had de helft van de jongeren van
22/03 22u45  Gewonde na steekpartij bij World of Food in Zuidoost Bij de ingang van de McDrive bij World of Food in Zuidoost heeft donderdagavond rond 21.30 uur een steekpartij plaatsgevonden. Een persoon raakte gewond. Een traumateam, ambulance en zeven politieauto's kwamen ter plaatse. De gewonde persoon wordt ter plekke verzorgd, het is nog onduidelijk hoe hij of zij eraan toe is.Ook de oorzaak van het steekincident is nog onduidelijk. Er zijn nog geen aanhou
22/03 22u00  Eigenaar badeendenfiets moet 230 euro boete betalen De eigenaar van de badeendenfiets Bruno Jonker moet de gemeente een boete van 230 euro betalen. De rechtbank stelde de gemeente donderdag in haar gelijk dat de fiets een verstoring van de openbare orde is. Jonker zelf noemt de fleurige fiets, die al jaren op het trottoir voor de speelgoedwinkel op de Sint Antoniusbreestaat staat, een kunstuiting. De gemeente is het daar niet mee eens. Die noemt he
22/03 20u45  Bewoners Java-eiland dwingen lage huurstijging af Lager wordt de huur niet, zoals Huurdersvereniging Java-eiland hoopte. Maar na veel protest heeft vastgoedbeheerder Bouwinvest toegezegd de huur op het eiland dit jaar 'maar' met één procent te verhogen. Het lijkt erop dat de aanhouder zelfs op de Amsterdamse woningmarkt winst kan boeken. Al kan volgens de huurdersvereniging zelf van een daadwerkelijke overwinning nog niet worden gesproken.Huurder
22/03 20u30  Hva negeerde klachten over intimiderende docent en moet €65.000 betalen De Hogeschool van Amsterdam heeft volgens de rechtbank Amsterdam jarenlang klachten over (seksuele) intimidatie van een docent genegeerd. Hierdoor moeten zij de betreffende docent nu 65.000 euro ontslagvergoeding betalen, oordeelt de rechter. Dat blijkt uit het rechtbankverslag dat woensdag werd gepubliceerd. De hogeschool wilde het arbeidscontract laten ontbinden op grond van intimidatie van de d
22/03 20u15  HvA moet 65.000 euro vergoeding betalen aan intimiderende docent De Hogeschool van Amsterdam heeft volgens de rechtbank Amsterdam jarenlang klachten over (seksuele) intimidatie van een docent genegeerd. Hierdoor moeten zij de betreffende docent nu 65.000 euro ontslagvergoeding betalen, oordeelt de rechter. Dat blijkt uit het rechtbankverslag dat woensdag werd gepubliceerd. De hogeschool wilde het arbeidscontract laten ontbinden op grond van intimidatie van de d
22/03 18u00  NTR: wie wil de intocht van Sint organiseren? Omdat nog geen enkele gemeente zich had aangemeld om de intocht van Sinterklaas te organiseren, heeft de NTR begin maart een brandbrief gestuurd aan de burgemeesters. De omroep zendt het kinderfeest al jarenlang uit en wil ook dit jaar doorgaan met die '66-jarige nationale televisietraditie'. Inmiddels heeft een aantal gemeenten al interesse getoond, zegt een woordvoerder van de NTR na berichtgevi
22/03 17u00  Honderdduizenden tulpen geplant voor Tulpfestival In het Paasweekend gaat het jaarlijkse Tulpfestival van start. Amsterdammers kunnen dan via speciale routes gratis naar honderdduizenden tulpen kijken, geplant op bijzondere locaties in de stad. Voor de vierde keer wordt de stad door het jaarlijkse Tulpfestival volgeplant met allerlei bijzondere soorten tulpen. Op ruim tachtig locaties, waaronder het Rijksmuseum, EYE, het Pulitzer Hotel en het kan
22/03 16u15  Dierenopvang: 'Laat jonge haasjes liggen' De Amsterdamse Dierenopvang vraagt in een noodoproep 'achtergelaten' jonge haasjes niet mee te nemen en naar de opvang te brengen. 'Mensen bedoelen het goed, maar dat is het zeker niet.' Dat zegt de opvang in een uitzending van Editie NL.Ieder jaar weer brengen wandelaars piepjonge haasjes naar de opvang. Alleen deze lente al zijn er meer dan tien hazenbaby's afgeleverd. Goed bedoeld weliswaar, ma
22/03 15u00  Waarom duurt het stemmen tellen in Amsterdam zo lang? Waarom is er nog geen definitieve(re) uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam? Rob Kalse, hoofd verkiezingen, geeft uitleg. De belangrijkste reden in het kort? Het tellen en invoeren van de stemmen is in Amsterdam een mega-operatie, zegt Kalse, die al betrokken was bij 27 verkiezingen. 'Er zijn woensdagavond en -nacht meer dan een miljoen stemmen geteld in de stad,' legt hij uit. Ter
22/03 15u00  Exitpoll: Driekwart van de Turkse kiezers stemt op Denk Onder de kiezers van Turkse herkomst is er een grote winnaar: Denk. De partij haalde maarliefst driekwart van deze stemmers binnen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) deed samen met de Universiteit van Amsterdam. In totaal deden ruim 2600 mensen hieraan mee.Ook onder de kiezers van Marokkaanse herkomst doet de partij het goed. De helft van deze groep stemde
22/03 14u15  'Ik hoor net dat mijn slipjes jouw moeder een gore snol vinden' Op de Stadhouderskade regent het mannenondergoed en vrolijk gekleurde sokken. Een vloekende vrouw hangt uit het raam. Ze is het trottoir aan het bombarderen. Ik sta op diezelfde stoep, maar het is net alsof ze me niet ziet staan; haar razernij heeft me uitgegumd. ­Iemand heeft haar ontiegelijk pijn gedaan en daarom is ze nu mensenblind.De vrouw op driehoog kiepert een doos boeken om. De dikke boek
22/03 14u15  Peter Andre treedt op tijdens Guilty Pleasure Festival Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, van line-ups tot fotoverslagen. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 23u30
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
23/03 05u30  EU trekt Russische ambassadeur terug Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval, op Brits grondgebied, op een Russische dubbelspion en zijn dochter. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, aldus EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk, twitterend vanuit de Europese raad. Alle 28 landen konden zich vannacht op die formulering verenigen.
23/03 05u15  Zwaar psychische patiënt moet nog tot 2021 'beter' worden Duizenden mensen met ongeneeslijke psychische ziekten blijven nog tot 2021 'beschermd' wonen op kosten van de gemeente, blijkt uit een Kamerbrief die gisteravond is verstuurd. Onder die lokale regeling wordt van hen verwacht dat ze herstellen van hun loodzware aandoening. Iets wat voor deze mensen schier onmogelijk is.
23/03 05u15  Vluchtende boeven hou maar op: Zwitserse politie kiest voor Tesla De politie van Zwitserland kiest voor de Tesla Model X. Zijn acceleratie van 0-100 km/u in 3,1 seconden was niet de belangrijkste reden, maar wel een aardige bijkomstigheid, want auto’s die nog sneller accelereren zijn op een hand te tellen.
23/03 05u00  Doorzichtige rugzakken verplicht op school in Florida Op de school in Parkland (Florida) waar oud-leerling onlangs 17 leerlingen doodde en 17 anderen verwondde tijdens een schietpartij, moeten leerlingen nu verplicht doorzichtige rugzakken dragen. De school kondigde dat aan nadat twee leerlingen waren betrapt met messen.
23/03 04u15  Ex-Playmate over affaire met Trump: hij wilde betalen voor seks Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van 10 maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft zich in een exclusief interview met CNN uitgelaten over haar vermeende relatie met de president.
23/03 04u00  Verstappen achter Mercedes in eerste vrije training De eerste vrije training in Melbourne liet Mercedes zien meteen op oorlogssterkte te zijn. Daarachter legde Max Verstappen beslag op plaats drie.
23/03 03u15  Gemeentebelang en CDA kapen coalitiebesprekingen Gilze en Rijen GILZE EN RIJEN - Gemeentebelang en het CDA in Gilze en Rijen hebben besloten zaterdag gezamenlijk de coalitiegesprekken met andere fracties op te starten. Met deze coup wachten ze niet af tot Kern'75, krap de grootste fractie, begint. Daarmee is het politieke spel verrassend snel op de wagen.
23/03 03u15  Vuile oostbloktruck omzeilt de milieuzone De camera’s van milieuzones controleren alleen Nederlandse auto’s, de buitenlandse kentekens kunnen ze niet checken. Dat betekent dat Oost-Europese truckers met oude vrachtwagens ongestraft kunnen doorrijden.
23/03 01u45  Sean Penn krijgt van acteren geen kick meer De acteercarrière van Sean Penn zou weleens z'n langste tijd kunnen hebben gehad. In een interview met CBS Sunday Morning, dat aanstaand weekend in de Verenigde Staten wordt uitgezonden, bekende de acteur dat hij zijn werk niet meer zo leuk vindt als voorheen.
23/03 00u00  Trump vervangt nationale veiligheidsadviseur door 'havik' John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.11 
23/03 00u00  Engelse supporters aangehouden in Amsterdam Engelse voetbalsupporters hebben onrust veroorzaakt in het centrum van Amsterdam. Een politiewoordvoerder laat weten dat tien Engelsen zijn aangehouden.11 
22/03 23u45  Nog altijd geen Catalaanse president De Catalaanse separatisten zijn er opnieuw niet in geslaagd een regionale regeringsleider te kiezen. Vanavond mislukte de derde poging. Jordi Turull, een vertrouweling van de uit zijn ambt ontheven Carles Puigdemont, kreeg geen meerderheid.
22/03 23u45  Piqué: Niet alles was koek en ei met Pep Verdediger Gerard Piqué van Barcelona heeft grote bewondering voor het succesvolle werk van zijn vroegere coach Pep Guardiola. Maar er was een tijd dat de inmiddels 31-jarige Spanjaard slecht te spreken was over de huidige trainer van Manchester City.
22/03 23u45  EU: Rusland 'heel waarschijnlijk' achter gifgasaanval Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval op een Russische dubbelspion en zijn dochter, begin maart op Brits grondgebied. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, tweette EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk vanavond vanuit de nog lopende Europese raad. Alle 28 landen zouden zich kunnen vinden in die formulering.
22/03 23u15  'Nederlandse jeugd begint later aan seks door social media' Sociale media spelen een belangrijke rol bij het later beginnen aan seks door de Nederlandse jeugd. Dat concludeert kenniscentrum Rutgers uit vervolgonderzoek op de grootschalige enquête waaruit vorig jaar bleek dat de helft van de ondervraagde jongeren pas op hun 18de voor het eerst geslachtsgemeenschap had.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
23/03 05u30  EU trekt Russische ambassadeur terug Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval, op Brits grondgebied, op een Russische dubbelspion en zijn dochter. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, aldus EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk, twitterend vanuit de Europese raad. Alle 28 landen konden zich vannacht op die formulering verenigen.
23/03 05u15  Zwaar psychische patiënt moet nog tot 2021 'beter' worden Duizenden mensen met ongeneeslijke psychische ziekten blijven nog tot 2021 'beschermd' wonen op kosten van de gemeente, blijkt uit een Kamerbrief die gisteravond is verstuurd. Onder die lokale regeling wordt van hen verwacht dat ze herstellen van hun loodzware aandoening. Iets wat voor deze mensen schier onmogelijk is.
23/03 05u00  Doorzichtige rugzakken verplicht op school in Florida Op de school in Parkland (Florida) waar oud-leerling onlangs 17 leerlingen doodde en 17 anderen verwondde tijdens een schietpartij, moeten leerlingen nu verplicht doorzichtige rugzakken dragen. De school kondigde dat aan nadat twee leerlingen waren betrapt met messen.
23/03 04u15  Ex-Playmate over affaire met Trump: hij wilde betalen voor seks Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van 10 maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft zich in een exclusief interview met CNN uitgelaten over haar vermeende relatie met de president.
23/03 04u00  Verstappen achter Mercedes in eerste vrije training De eerste vrije training in Melbourne liet Mercedes zien meteen op oorlogssterkte te zijn. Daarachter legde Max Verstappen beslag op plaats drie.10 
23/03 03u15  Vuile oostbloktruck omzeilt de milieuzone De camera’s van milieuzones controleren alleen Nederlandse auto’s, de buitenlandse kentekens kunnen ze niet checken. Dat betekent dat Oost-Europese truckers met oude vrachtwagens ongestraft kunnen doorrijden.11 
23/03 01u45  Sean Penn krijgt van acteren geen kick meer De acteercarrière van Sean Penn zou weleens z'n langste tijd kunnen hebben gehad. In een interview met CBS Sunday Morning, dat aanstaand weekend in de Verenigde Staten wordt uitgezonden, bekende de acteur dat hij zijn werk niet meer zo leuk vindt als voorheen.
23/03 00u00  Trump vervangt nationale veiligheidsadviseur door 'havik' John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.11 
23/03 00u00  Engelse supporters aangehouden in Amsterdam Engelse voetbalsupporters hebben onrust veroorzaakt in het centrum van Amsterdam. Een politiewoordvoerder laat weten dat tien Engelsen zijn aangehouden.11 
22/03 23u45  Nog altijd geen Catalaanse president De Catalaanse separatisten zijn er opnieuw niet in geslaagd een regionale regeringsleider te kiezen. Vanavond mislukte de derde poging. Jordi Turull, een vertrouweling van de uit zijn ambt ontheven Carles Puigdemont, kreeg geen meerderheid.
22/03 23u45  EU: Rusland 'heel waarschijnlijk' achter gifgasaanval Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval op een Russische dubbelspion en zijn dochter, begin maart op Brits grondgebied. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, tweette EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk vanavond vanuit de nog lopende Europese raad. Alle 28 landen zouden zich kunnen vinden in die formulering.
22/03 23u15  Het wordt tijd om de intocht van Sinterklaas af te schaffen De grote Sinterklaasintocht organiseren? Daar staan gemeentes in Nederland niet om te springen. Sterker nog: de publieke omroep NTR schreef een brandbrief aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters om hen over te halen de intocht te organiseren.
22/03 23u15  'Nederlandse jeugd begint later aan seks door social media' Sociale media spelen een belangrijke rol bij het later beginnen aan seks door de Nederlandse jeugd. Dat concludeert kenniscentrum Rutgers uit vervolgonderzoek op de grootschalige enquête waaruit vorig jaar bleek dat de helft van de ondervraagde jongeren pas op hun 18de voor het eerst geslachtsgemeenschap had.
22/03 22u45  Gullit: Kunstgras heeft ons voetbal kapot gemaakt Ruud Gullit heeft bij het Britse persbureau Reuters opnieuw zijn afkeer voor kunstgras uitgesproken.
22/03 22u45  Coöperatie Laatste Wil: Bizar dat we vergeleken worden met drugsbendes Bestuurslid Petra de Jong van de Coöperatie Laatste Wil (CLW) spreekt van een bizarre beslissing van het OM om een strafrechtelijk onderzoek te starten naar haar organisatie.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
23/03 06u00  Ceo Paul Polman verdient 292 keer zo veel als gemiddelde Unilever-medewerker Loonkloof het grootst bij Nederlandse voedings- en levensmiddelenbedrijven en uitgevers
23/03 06u00  Zalando zet langverwachte stap naar cosmetica Zalando gaat vanaf maandag lipsticks, parfums, haarverf en andere cosmeticaproducten verkopen. Dat is slecht nieuws voor Douglas.
23/03 06u00  Vrees groeit dat Akzo Chemie na verkoop wordt opgeknipt Vandaag, vrijdag, is de laatste dag dat biedingen op de chemietak van AkzoNobel kunnen binnenkomen.
22/03 23u15  Introductieprijs NIBC aan onderkant bandbreedte Haagse zakenbank voor €8,75 per aandeel naar het Damrak.
22/03 23u15  Trumps topadvocaat houdt het nu ook voor gezien President zou in toenemende mate adviezen van topadvocaat in de wind slaan
22/03 22u45  Rutte en Macron op de bres voor hogere CO2-beperking Premier Mark Rutte wil de komende tijd met de Franse president Emmanuel Macron de boer op om de Oost-Europese lidstaten enthousiaster te krijgen over de aanpak van de klimaatverandering.
22/03 22u30  Rutte en Macron samen op de bres voor hogere CO2-beperking Premier Mark Rutte wil de komende tijd met de Franse president Emmanuel Macron de boer op om de Oost-Europese lidstaten enthousiaster te krijgen over de aanpak van de klimaatverandering.
22/03 22u15  VS zoeken verdere confrontatie met China Amerikaanse president wil voor $60 mrd aan nieuwe heffingen op producten uit China.
22/03 21u30  Dow sluit op laagste punt in zes weken door gevreesde handelsoorlog Angst voor een handelsoorlog steekt de kop op. AbbVie gaat onderuit.
22/03 21u30  Alex Wynaendts van Aegon: 'Mensen veren op als ik over duurzaamheid spreek' Topman wil meer in groen investeren, zeker omdat zijn klanten daarom vragen. Hij hoopt alleen niet dat de Europese Commissie definitiestandaarden optuigt over wat groen is, waarmee het bedrijfsleven straks niet kan werken.
22/03 21u15  Dow op laagste punt in vijf weken door gevreesde handelsoorlog Angst voor een handelsoorlog steekt de kop op. AbbVie gaat onderuit.
22/03 20u45  Beursgang B&S levert bestuurder nog eens €25 mln extra op Ceo Bert Meulman verkoopt niet alleen miljoenen aandelen, maar heeft ook recht op een riante dividenduitkering. Daardoor kan de bestuurder in totaal een kleine honderdtwintig miljoen euro tegemoet zien. B&S gaat volgens bronnen tegen een introductieprijs van €14,50 per aandeel naar de beurs.
22/03 18u30  Vrees voor handelsoorlog drukt beurzen dieper in het rood Alfen debuteert op Amsterdamse beurs, waar de hoofdgraadmeter AEX 1,5% in de min sloot.
22/03 18u30  Witteveen + Bos gaat dit jaar terug naar dubbelcijferige winstmarge Nettowinst ingenieursbureau werd vorig jaar tijdelijk gedrukt door drie grote investeringsprogramma's.
22/03 17u45  Kabinet kijkt pro forma nog eens naar Inlichtingenwet Nipte meerderheid tegen 'aftapwet' kan ook D66 niet vermurwen.
Laatste update: vandaag om 6u00
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
23/03 04u30  ‘Kwart huizen in 2030 van aardgas af’ DEN HAAG (ANP) - Diederik Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen er mede voor te zorgen om in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af te halen. Dat zegt hij in een interview met dagblad Trouw. Het bericht ‘Kwart huizen in 2030 van aardgas af’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 04u30  Verstappen derde bij eerste vrije training MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen heeft tijdens de eerste vrije training van de eerste grand prix van het nieuwe Formule 1-seizoen in Australië de derde tijd gereden. Het bericht Verstappen derde bij eerste vrije training verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 04u30  Zaak Anne Faber weer voor de rechter UTRECHT (ANP) - Voor de rechtbank in Utrecht is vrijdag de tweede niet-inhoudelijke zitting tegen Michael P., de man die ervan wordt verdacht vorig jaar september Anne Faber te hebben ontvoerd, verkracht en vermoord. Tijdens deze zitting wordt onder meer de voortgang van het onderzoek besproken. Het bericht Zaak Anne Faber weer voor de rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 04u30  Oranje maakt nieuwe start onder Koeman AMSTERDAM (ANP) - Met Ronald Koeman voor het eerst als bondscoach op de bank oefent het Nederlands elftal vanaf 20.45 uur tegen Engeland in de ArenA. De opvolger van Dick Advocaat heeft Virgil van Dijk als nieuwe aanvoerder aangewezen en hij laat Oranje voorlopig met slechts twee aanvallers voetballen. Het bericht Oranje maakt nieuwe start onder Koeman verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 23u15  Turnster Van Pol zesde in Birmingham BIRMINGHAM (ANP) - Vera van Pol is bij de wereldbeker in Birmingham op de zesde plaats geëindigd in de meerkamp. De Nederlandse turnster boekte haar beste resultaat op de balk (vierde). Op vloer en op sprong belandde Van Pol op de achtste en laatste plaats. Op brug kwam ze op de vijfde plek uit. Van Pol verzamelde een puntentotaal van 51,032. De Russin Angelina Melnikova zegevierde met een score van 54,465, gevolgd door de Amerikaanse Margzetta Frazier (53,932) en de Britse Alice Kinsella (53,099). Het bericht Turnster Van Pol zesde in Birmingham verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 23u15  ME opgeroepen voor Britse supporters Amsterdam AMSTERDAM (ANP) - De Mobiele Eenheid is naar het centrum van Amsterdam gestuurd, omdat Engelse voetbalsupporters daar onrust veroorzaken. Een politiewoordvoerder laat weten dat de ME moet voorkomen dat de situatie met de supporters uit de hand loopt. Het bericht ME opgeroepen voor Britse supporters Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 23u15  Laatste Wil noemt strafonderzoek bizar HILVERSUM (ANP) - Het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de Coöperatie Laatste Wil (CLW) is bizar. ,,We worden eigenlijk beetje neergezet als criminele organisatie', zegt bestuurslid Petra de Jong van de coöperatie in Nieuwsuur. De coöperatie heeft inmiddels wel haar activiteiten opgeschort. Het bericht Laatste Wil noemt strafonderzoek bizar verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 23u15  Ook wereldtitel voor Savchenko/Massot MILAAN (ANP) - De kunstrijders Aljona Savchenko en Bruno Massot hebben voor een zeldzame dubbel gezorgd. Het duo, dat voor Duitsland uitkomt, won in Milaan ook de wereldtitel bij het paarrijden. Vorige maand zegevierde het koppel bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea eveneens. Het is de eerste keer sinds 1992 dat beide titels in bezit komen van hetzelfde koppel. Het bericht Ook wereldtitel voor Savchenko/Massot verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 22u45  Halep ontsnapt aan uitschakeling in Miami MIAMI (ANP) - Simona Halep is bij het tennistoernooi in Miami ontsnapt aan een pijnlijke aftocht. De Roemeense nummer één van de wereld had in de tweede ronde heel wat te stellen met Oceane Dodin, de nummer 98 van de wereldranglijst. Na ruim 2 uur was het taaie verzet van de 21-jarige speelster uit Frankrijk gebroken: 3-6 6-3 7-5. In de laatste set bleek Dodin, die nog nooit tegen Halep speelde, niet bestand tegen de spanning. Ze leverde na een voorsprong van 4-2 twee keer haar service in waardoor Halep alsnog kon toeslaan. Het bericht Halep ontsnapt aan uitschakeling in Miami verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 22u30  Meer omzet Nike ondanks taaie thuismarkt BEAVERTON (ANP/BLOOMBERG) - Sportartikelenproducent Nike heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet verhoogd dankzij meer verkopen buiten Noord-Amerika. Vooral in China deed het Amerikaanse merk het goed. Dochter Converse deed het aanmerkelijk minder. Die kon de omzetdaling in eigen land niet goedmaken met groei buiten de VS. Het bericht Meer omzet Nike ondanks taaie thuismarkt verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 21u45  Van Gerwen wint dik na koude start GLASGOW (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de zevende speelavond in de Premier League Darts alleen op de eerste plaats gekomen. De titelverdediger was in Glasgow veel te sterk voor de Engelsman Michael Smith, die samen met de Brabander aan kop ging. De drievoudige kampioen zegevierde met 7-2. Van Gerwen had nog wel een koude start (0-2), maar kwam daarna in zijn vertrouwde ritme en won zeven legs op rij. Hij sloot het duel af met een gemiddelde van ruim 101 punten, tegen minder dan 93 punten per beurt voor Smith. Het bericht Van Gerwen wint dik na koude start verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 21u45  Tik voor Wall Street door angst handelsoorlog NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met een flink verlies gesloten. De vrees voor een handelsoorlog met China laaide op nadat de Amerikaanse president Trump extra importheffingen tegen de Aziatische grootmacht aankondigde. Eerder had de regering al bekendgemaakt dat importheffingen op staal en aluminium niet gelden voor onder meer de Europese Unie en Zuid-Korea. Het bericht Tik voor Wall Street door angst handelsoorlog verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 21u30  Havenbedrijf gunt aanleg nieuw treinviaduct ROTTERDAM (ANP) - Havenbedrijf Rotterdam heeft de bouw van een viaduct als onderdeel van het Theemswegtracé aanbesteed. Een consortium van bouwbedrijven Besix, Mobilis, Dura Vermeer, Hollandia en Iemants gaat het 4 kilometer lange viaduct met twee stalen boogbruggen bouwen. Het bericht Havenbedrijf gunt aanleg nieuw treinviaduct verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 21u15  Rutte: met Macron klimaatactie in Oost-Europa BRUSSEL (ANP) - Frankrijk en Nederland zouden zich er samen voor moeten inzetten om Oost-Europese landen meer bij het klimaatvraagstuk te betrekken. ,,We komen bij discussies over migratie en klimaat permanent in een vaste groef terecht’’, zei premier Mark Rutte in Brussel over de tegenstellingen in de EU. Parijs en Den Haag zouden volgens hem het voortouw kunnen nemen om daaruit te raken en ,,in gesprek'' te komen met Oost-Europese landen die moeite hebben hun economie te verduurzamen. Het bericht Rutte: met Macron klimaatactie in Oost-Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 20u45  Blokhuis wil kinkhoestvaccin voor zwangeren DEN HAAG (ANP) - Het kinkhoestvaccin moet aan alle zwangere vrouwen in Nederland worden aangeboden. Dat vindt staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Hij volgt daarmee een advies van de Gezondheidsraad. Voor de zomer moet duidelijk worden hoe het vaccin zou moeten worden verstrekt, en of het betaalbaar is. Het bericht Blokhuis wil kinkhoestvaccin voor zwangeren verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
23/03 06u00  Carinova wil dat zieke werknemer werk inhaalt Carinova wil dat werknemers die ziek zijn hun werk op een andere dag inhalen. Dat blijkt uit nieuwe verzuimprotocol van de Sallandse zorgaanbieder. Vakbonden zijn boos en vinden dat Carinova in strijd met de wet handelt.
23/03 05u30  EU trekt Russische ambassadeur terug Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval, op Brits grondgebied, op een Russische dubbelspion en zijn dochter. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, aldus EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk, twitterend vanuit de Europese raad. Alle 28 landen konden zich vannacht op die formulering verenigen.
23/03 05u15  Zwaar psychische patiënt moet nog tot 2021 'beter' worden Duizenden mensen met ongeneeslijke psychische ziekten blijven nog tot 2021 'beschermd' wonen op kosten van de gemeente, blijkt uit een Kamerbrief die gisteravond is verstuurd. Onder die lokale regeling wordt van hen verwacht dat ze herstellen van hun loodzware aandoening. Iets wat voor deze mensen schier onmogelijk is.
23/03 05u15  Vluchtende boeven hou maar op: Zwitserse politie kiest voor Tesla De politie van Zwitserland kiest voor de Tesla Model X. Zijn acceleratie van 0-100 km/u in 3,1 seconden was niet de belangrijkste reden, maar wel een aardige bijkomstigheid, want auto’s die nog sneller accelereren zijn op een hand te tellen.
23/03 05u00  Doorzichtige rugzakken verplicht op school in Florida Op de school in Parkland (Florida) waar oud-leerling onlangs 17 leerlingen doodde en 17 anderen verwondde tijdens een schietpartij, moeten leerlingen nu verplicht doorzichtige rugzakken dragen. De school kondigde dat aan nadat twee leerlingen waren betrapt met messen.
23/03 04u15  Ex-Playmate over affaire met Trump: hij wilde betalen voor seks Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van 10 maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft zich in een exclusief interview met CNN uitgelaten over haar vermeende relatie met de president.
23/03 04u00  Verstappen achter Mercedes in eerste vrije training De eerste vrije training in Melbourne liet Mercedes zien meteen op oorlogssterkte te zijn. Daarachter legde Max Verstappen beslag op plaats drie.
23/03 03u15  Vuile oostbloktruck omzeilt de milieuzone De camera’s van milieuzones controleren alleen Nederlandse auto’s, de buitenlandse kentekens kunnen ze niet checken. Dat betekent dat Oost-Europese truckers met oude vrachtwagens ongestraft kunnen doorrijden.
23/03 01u45  Sean Penn krijgt van acteren geen kick meer De acteercarrière van Sean Penn zou weleens z'n langste tijd kunnen hebben gehad. In een interview met CBS Sunday Morning, dat aanstaand weekend in de Verenigde Staten wordt uitgezonden, bekende de acteur dat hij zijn werk niet meer zo leuk vindt als voorheen.
23/03 00u00  Trump vervangt nationale veiligheidsadviseur door 'havik' John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.11 
23/03 00u00  Engelse supporters aangehouden in Amsterdam Engelse voetbalsupporters hebben onrust veroorzaakt in het centrum van Amsterdam. Een politiewoordvoerder laat weten dat tien Engelsen zijn aangehouden.11 
22/03 23u45  Nog altijd geen Catalaanse president De Catalaanse separatisten zijn er opnieuw niet in geslaagd een regionale regeringsleider te kiezen. Vanavond mislukte de derde poging. Jordi Turull, een vertrouweling van de uit zijn ambt ontheven Carles Puigdemont, kreeg geen meerderheid.
22/03 23u45  Piqué: Niet alles was koek en ei met Pep Verdediger Gerard Piqué van Barcelona heeft grote bewondering voor het succesvolle werk van zijn vroegere coach Pep Guardiola. Maar er was een tijd dat de inmiddels 31-jarige Spanjaard slecht te spreken was over de huidige trainer van Manchester City.
22/03 23u45  EU: Rusland 'heel waarschijnlijk' achter gifgasaanval Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval op een Russische dubbelspion en zijn dochter, begin maart op Brits grondgebied. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, tweette EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk vanavond vanuit de nog lopende Europese raad. Alle 28 landen zouden zich kunnen vinden in die formulering.
22/03 23u15  Zeeuws-Vlaamse sekstelefoniste: 'Soms word ik 40 minuten lang uitgescholden' Ze walgt ervan en toch kan ze niet stoppen met haar werk als sekstelefoniste. De Zeeuws-Vlaamse filmmaakster en sekstelefoniste Kelly van Binsbergen maakt er een documentaire over, Hallo met Kyoko. ,,Ik verkoop intimiteit, het zijn niet alleen maar zaadlozingen.''
Laatste update: vandaag om 6u00
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
23/03 06u00  Moeder zet apparatuur bij gewond meisje uit De ouders van een 16-jarige leerlinge van een Amerikaanse school die dinsdag ernstig gewond raakte bij een schietpartij, laten de apparatuur die haar in leven houdt uitschakelen.
23/03 04u45  „Overheden zitten ondernemers dwars” De overheid moet ondernemerschap bevorderen en bedrijven niet dwars zitten. Dat schrijven enkele prominente ondernemers en ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland in een open brief aan premier Mark Rutte. De ondernemers wijzen erop dat zowel de Europese Unie, het Rijk als de lokale overheden „contraproductieve maatregelen” nemen.
23/03 04u30  „Kwart huizen in 2030 van aardgas af” Diederik Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen er mede voor te zorgen om in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af te halen. Dat zegt hij in een interview met dagblad Trouw.
23/03 04u15  Zaak Anne Faber weer voor de rechter Voor de rechtbank in Utrecht is vrijdag de tweede niet-inhoudelijke zitting tegen Michael P., de man die ervan wordt verdacht vorig jaar september Anne Faber te hebben ontvoerd, verkracht en vermoord. Tijdens deze zitting wordt onder meer de voortgang van het onderzoek besproken.
23/03 04u15  Amsterdam maakt definitieve prognose bekend De politieke partijen die kans maken op een plek in de Amsterdamse gemeenteraad krijgen vrijdag duidelijkheid over het aantal behaalde stemmen. De gemeente maakt om 10.00 uur de definitieve prognose van de verkiezingsuitslag bekend. De uitkomst ervan is nog spannend, omdat tot nu toe alleen een tussenstand op basis van 69 procent van de getelde stemmen is bekendgemaakt.
23/03 02u15  China denkt aan heffingen tegen producten VS China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.13 
23/03 01u45  EU roept ambassadeur terug uit Moskou De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders donderdagavond dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergej Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.
23/03 00u00  Trump vervangt nationale veiligheidsadviseur John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.11 
22/03 23u45  Nog altijd geen Catalaanse president De Catalaanse separatisten zijn er opnieuw niet in geslaagd een regionale regeringsleider te kiezen. Donderdagavond mislukte de derde poging. Jordi Turull, een vertrouweling van de uit zijn ambt ontheven Carles Puigdemont, kreeg geen meerderheid.
22/03 23u30  EU-landen: Rusland achter aanslag zenuwgas De regeringsleiders van de EU-landen zijn het erover eens dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de zenuwgasaanval in Salisbury op een oud-dubbelspion zit. Volgens hen is er geen andere plausibele verklaring voor, liet EU-president Donald Tusk weten op een top in Brussel.
22/03 23u15  Collectie-Sonnenberg levert 860.000 euro op Een collectie kunstwerken verzameld door wijlen Hans Sonnenberg, galeriehouder in Rotterdam, heeft de afgelopen twee dagen bij het Venduehuis in Den Haag 859.000 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor het potje waaruit Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam aankopen doet.
22/03 23u00  Laatste Wil noemt strafonderzoek bizar Het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de Coöperatie Laatste Wil (CLW) is bizar. „We worden eigenlijk beetje neergezet als criminele organisatie”, zegt bestuurslid Petra de Jong van de coöperatie in Nieuwsuur. De coöperatie heeft inmiddels wel haar activiteiten opgeschort.
22/03 22u15  Verdachte Blerick voorlopig vast in Frankrijk Frankrijk draagt de twintigjarige Amsterdammer die mogelijk betrokken was bij een dodelijk schietpartij in Blerick nog niet aan Nederland over. Bij de in Parijs aangehouden man is een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Zolang het onderzoek naar die drugs niet is afgerond, willen de Franse autoriteiten de verdachte niet laten gaan. Parijs heeft wel toegezegd de verdachte zo spoedig mogelijk over te dragen.
22/03 22u15  Straat Aalsmeer afgezet om mogelijk explosief De politie heeft de Duikerstraat in Aalsmeer afgezet na een melding van een man dat hij een explosief bij zich had. De politie onderzoekt samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) of het echt om een explosief gaat.
22/03 22u15  Meer omzet Nike ondanks taaie thuismarkt Sportartikelenproducent Nike heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet verhoogd dankzij meer verkopen buiten Noord-Amerika. Vooral in China deed het Amerikaanse merk het goed. Dochter Converse deed het aanmerkelijk minder. Die kon de omzetdaling in eigen land niet goedmaken met groei buiten de VS.
Laatste update: vandaag om 6u00
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
22/03 22u45  Kabinet moet met tegenstem inlichtingenwet aan de slag Nederland heft in meerderheid 'nee' gezegd tegen de Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De uitslag is een teleurstelling voor het kabinet, zo gaf minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) toe.
22/03 22u45  Enorme hoeveelheden speelgoed geïmporteerd uit China Het importeren van spullen is door de jaren heen steeds populairder geworden. Vooral websites met producten uit landen als China en Hong Kong zijn ontzettend aantrekkelijk. Blijkbaar zijn niet alleen particulieren fan van spullen importeren. Het statistiekbureau Eurostat maakte bekend dat de Europese Unie in 2016 voor 7,2 miljard Euro speelgoed heeft geïmporteerd, waarvan maar liefst 85 procent uit China afkomstig was.
22/03 21u30  Verdachte schietincident Blerick blijft voorlopig vastzitten in Frankrijk De maandag aangehouden tweede verdachte van een dodelijk schietincident in Blerick van afgelopen november blijft voorlopig in hechtenis zitten in Frankrijk.
22/03 21u30  Vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden, mits de vaccinatie uitvoerbaar en betaalbaar is.
22/03 21u30  Activist legalisering softdrugs gaat in Tweede Kamer over tot wanhoopsdaad Een 65-jarige man uit Groenlo is donderdagmorgen van de publiekstribune gesprongen en raakte daarbij gewond. De man had een voorwerp om zijn nek, wat was vastgebonden aan de tribune.
22/03 21u15  Bondscoach Ronald Koeman debuteert in een uitverkochte ArenA Het Nederlands elftal treedt morgen – vrijdag 23 maart – in een uitverkochte Amsterdam ArenA aan tegen Engeland.
22/03 21u00  Trump ziet af van importheffing op Europees staal en aluminium De importheffing van buitenlands staal en aluminium gaat voorlopig niet gelden voor de Europese Unie (EU).
22/03 21u00  Dode bij schietpartij in Schaijk is 51-jarige Henk Baum (51) uit Nistelrode De recherche is een onderzoek begonnen naar de dood van een 51-jarige man uit Nistelrode. Hij werd rond 15.00 uur zwaargewond in zijn auto gevonden onder een viaduct langs de Rijksweg in Schaijk. De man bleek te zijn neergeschoten en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.Dit maakte de politie bekend.
22/03 20u45  'Zeker 200 aangiften tegen Pechtold vanwege schenking van appartement' Tegen Alexander Pechtold, de leider van D66, zijn al meer dan 200 aangiften gedaan vanwege de schenking van een appartement door een Canadese oud-diplomaat .
22/03 20u00  Vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen moet uitvoerbaar en betaalbaar zijn Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden, mits de vaccinatie uitvoerbaar en betaalbaar is.
22/03 19u00  Politie vindt 3600 kg hasj in container op bedrijventerrein Spaanse Polder Snel handelen door politie en partners heeft op dinsdag 20 maart geleid tot acht arrestaties en de inbeslagname van 3600 kg hasj bij een bedrijf dat opslagboxen verhuurt in de Spaanse Polder.
22/03 18u00  Tim Knol verlaat boos de studio na nieuwe streaker-grap Giel Beelen Opnieuw heeft Giel Beelen zich de woedde op zijn nek gehaald van een zanger. Was het eerder Maan, nu is het zanger Tim Knol die donderdagochtend zijn optreden bij Veronica-dj Beelen heeft onderbroken nadat een stripper de studio binnenkwam.
22/03 18u00  Offline en online marketing: plaats voor beiden De wereld van de marketing is al enkele jaren aan het verschuiven van offline naar online marketing. Die stap van het aloude drukwerk en reclame op televisie richting een model dat mikt op social media en online advertenties is groot te noemen. Zelfs dusdanig groot dat heel wat marketeers, ietwat voorbarig, gesproken hebben over de dood van offline marketing.
22/03 17u30  Fitness steeds populairder, populariteit sportverenigingen neemt af Fitness is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag. Meer mensen kiezen ervoor om te sporten in de sportschool dan te sporten bij een sportvereniging. Deze shift is toch opmerkelijk. De sportparticipatie bij sportclubs blijft maar afnemen. Hoe komt het dat meer mensen gaan fitnessen?
22/03 17u15  Patholoog stapt van microscoop over op digitale beelden voor diagnose Digitale beelden van weefsel en slimme software moeten de patholoog gaan helpen om efficiënter te werken en een optimale diagnose vast te stellen. Dit meldt Philips donderdag.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 22u45
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
23/03 05u30  Daghoroscoop Vissen 23 Maart 2018 Je kunt wel wat nieuwe ervaringen gebruiken. Trek er dus op uit om die ervaringen op te doen. Ontmoet nieuwe mensen, nieuwe culturen en nieuwe gewoontes. Kun je een paar van je nare gewoontes gelijk afleren.
23/03 05u30  Daghoroscoop Waterman 23 Maart 2018 Jouw nieuwsgierigheid kan je in de problemen brengen. Nieuwe dingen uitproberen is leuk en spannend, maar dat kan ook in overleg met je partner. Je komt tot verrassende ontdekkingen als je je partner erin betrekt.
23/03 05u30  Daghoroscoop Steenbok 23 Maart 2018 Wees niet te impulsief, denk goed na voordat je aan iets nieuws begint. Mocht zich vandaag echter de mogelijkheid aandienen waarop je al zo lang hebt gewacht, twijfel dan niet en grijp jouw kans.
23/03 05u30  Daghoroscoop Boogschutter 23 Maart 2018 Jij doet opeens dingen waar je voorheen je neus voor ophaalde. En je vindt het nog geinig ook. Je vrienden zullen met verbazing naar je kijken, maar ook met goedkeuring.
23/03 05u30  Daghoroscoop Schorpioen 23 Maart 2018 Onderdruk vandaag jouw gevoelens niet. Dat leidt tot frustraties die zich kunnen uiten in knallende hoofdpijn of een enorme ruzie die nergens overgaat.
23/03 05u30  Daghoroscoop Weegschaal 23 Maart 2018 Vandaag kun jij best wat positiever in het leven staan. Ga niet zitten vegeteren, stel voor jezelf persoonlijke doelen en ga daar voor.
23/03 05u30  Daghoroscoop Maagd 23 Maart 2018 Jij kunt vandaag geen onverwachte dingen verwerken. Op iedere onderbreking reageer jij pinnig. Wellicht een goed idee om zelf een onderbreking te nemen. Dan ben je morgen weer de oude.
23/03 05u30  Daghoroscoop Leeuw 23 Maart 2018 Denk vandaag eens na over hoe jij je lichamelijke conditie weer op peil kunt brengen. Die vage, kleine en vervelende klachten moeten toch een oorzaak hebben. Ga weer eens meer sporten.
23/03 05u30  Daghoroscoop Kreeft 23 Maart 2018 Iemand zal vandaag al jouw plannen in de war schoppen. Dat geeft aan de ene kant veel overlast, aan de andere kant zorgt het ook voor een hoop onverwachtse gezelligheid.
23/03 05u30  Daghoroscoop Tweeling 23 Maart 2018 Jij hebt met je opmerkingen bij iemand een heleboel emoties losgemaakt. Nu kun jij je natuurlijk niet gewoon omdraaien en weglopen. Je hebt 'A' gezegd en nu moet je ook 'B' zeggen.
23/03 05u30  Daghoroscoop Stier 23 Maart 2018 Jij hebt vandaag contact met een goede vriend. De discussie die daarop volgt is heftig en zal er toe leiden dat je je grenzen gaat verleggen. Maar daarvoor moet je eerst tot rust zijn gekomen.
23/03 05u30  Daghoroscoop Ram 23 Maart 2018 Wees niet te impulsief, denk goed na voordat je aan iets nieuws begint. Mocht zich vandaag echter de mogelijkheid aandienen waarop je al zo lang hebt gewacht, twijfel dan niet en grijp je kans met beide handen aan.
23/03 05u15  Lees Metro van 23 maart nu al online De krant van morgen (vrijdag 23 maart) staat vanaf nu online. Daarin - onder andere - een verhaal over Facebook, en de manier waarop het medium met gegevens van gebruikers omspringt. Verder een stuk over vijf Metrojongeren die de gemeenteraad hebben gehaald. 
22/03 22u45  EU-leiders eisen privacybescherming van Facebook In Brussel hebben regeringsleiders van EU-landen de eis van online privacy op tafel gelegd. Sociale netwerken als Facebook, moeten volgens de regeringsleiders garanderen dat de persoonlijke gegevens van burgers en hun privacy volledig worden beschermd. 
22/03 21u30  Vrouw in Groningen in eigen huis verkracht In Groningen is een 43-jarige man gearresteerd voor de verkrachting en mishandeling van een 47-jarige vrouw in Groningen. De man zou zich in de woning van de vrouw aan haar hebben opgedrongen.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Trump vervangt veiligheidsadviseur door voormalig adviseur Bush23/03 02u45 - Nu.nl: John Bolton, voormalig adviseur voor president George Bush, volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.
15x De nieuwe megaklus van Diederik Samsom: huizen zonder aardgas23/03 02u15 - Trouw: Diederik Samsom is terug, als groene adviseur en commissaris bij staatsenergiebedrijf EBN én als onderhandelaar voor het landelijke klimaatakkoord. Zijn missie: aardgasvrije woonwijken.
14x ‘Het Westen tegen Rusland is Godzilla tegen Bambi’23/03 03u00 - NRC Handelsblad: Ook in de VN-Veiligheidsraad is het vaak Rusland tegen het Westen, ziet Michel Kerres in New York. Maar een nieuwe Koude Oorlog is het niet.
14x EU: Russen achter aanslag op Skripal, ambassadeur teruggeroepen23/03 02u30 - NOS.nl: De EU geeft Rusland de schuld van de aanval met zenuwgas op de voormalige dubbelspion Sergej Skripal in Salisbury. Volgens de regeringsleiders kan er geen andere verklaring zijn. De EU-ambassadeur in Rusland is voor overleg teruggeroepen naar Brussel. De veroordeling van de regeringsleiders gaat verder dan de vaststelling van de minister van Buitenlandse Zaken eerder deze week. Die zeiden dat ze de Britse conclusie, dat Rusland verantwoordelijk is voor de aanval, 'zeer serieus' namen. De hardere tekst richting Rusland kwam op tafel nadat de Britse premier May, de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron voor het diner hadden overlegd over de verklaring. Ook de aanvankelijke tegenstanders van een harde verklaring Griekenland en Hongarije sloten zich, na een lange discussie in de loop van de avond, bij de fellere toon aan. May heeft laten weten blij te zijn met de steun van de EU. Rusland krijgt nog wel de kans om zich te verdedigen. Een aantal landen zoals Duitsland en Frankrijk overwegen nu al extra sancties. Andere landen, waaronder Nederland, wachten de antwoorden uit Rusland af. Moskou ontkent iedere betrokkenheid. Londen en Moskou hebben een deel van elkaars diplomaten uitgewezen vanwege de zaak-Skripal.
14x Geluk en misère: maak er een quiz over en je hebt de perfecte bezigheidstherapie voor BN'ers23/03 00u15 - de Volkskrant: Aan het riante aanbod bezigheidstherapie voor de bekenden onder de Nederlanders voegde KRO-NCRV eind 2016 een wedstrijd diagnosticeren toe: Dokters vs internet. Drie huisartsen nemen het op tegen drie BN'ers zonder al te veel kennis van medische zaken. De leken hebben een internetverbinding tot hun beschikking, de dokters moeten het doen met parate kennis. De eerste patiënt die donderdagavond in h
13x Vermijd een proces: praat met rechter over uw conflict23/03 03u45 - NRC Handelsblad: Met ‘Huizen van het Recht’ wil de SP de rechtspraak toegankelijker maken. Rechters zijn enthousiast.
13x China overweegt importheffingen op producten uit Verenigde Staten23/03 03u00 - Nu.nl: China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.
13x Sluiten de Italiaanse idealisten een pact met de duivel?23/03 03u00 - NRC Handelsblad: In het parlement worden de eerste stappen gezet in wat een ingewikkelde formatie zal worden. Er zijn twee kandidaat-premiers.
13x China denkt aan heffingen tegen producten VS23/03 02u15 - Reformatisch Dagblad: China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.
12x China dreigt terug te slaan en komt met lijst Amerikaanse producten23/03 03u30 - NOS.nl: China heeft in reactie op de door president Trump aangekondigde importheffingen op staal en aluminium een lijst naar buiten gebracht met Amerikaanse producten. Onder meer varkensvlees, appels, wijn, ethanol en stalen pijpen kunnen mogelijk importheffingen tegemoet zien. Trump zette gisteren sancties tegen China door en wil voor 60 miljard dollar heffen op Chinese goederen. Het Witte Huis heeft een lijst van meer dan 1000 producten die getroffen kunnen worden. Amerikaanse landbouwsector Het Chinese ministerie van Handel wil met het Witte Huis zo snel mogelijk onderhandelen over een oplossing. In een verklaring staat dat de Amerikaanse heffingen het wereldwijde systeem van handel 'serieus ondermijnt'. De producten op de Chinese lijst treffen vooral de Amerikaanse landbouwsector. Trump scoorde goed onder kiezers in agrarische gebieden. Als er geen oplossing komt, zijn de Chinezen van plan om een importheffing van 15 procent in te voeren op landbouwproducten uit de VS, net zoveel als de Amerikanen op aluminium invoeren. Een tweede groep producten, waaronder varkensvlees, zou getroffen kunnen worden door een heffing van 25 procent, evenveel als de Amerikaanse heffing op staal. De maatregelen zouden neerkomen op een heffing van in totaal 3 miljard op Amerikaanse producten. 'Niet bang voor een handelsoorlog' De Chinezen hebben de Amerikanen opgeroepen om hun beslissing te herzien en de handelsrelaties niet op het spel te zetten. China heeft alle voorbereidingen getroffen om zijn belangen te verdedigen en is niet bang voor een handelsoorlog, zegt het ministerie. De beurzen vinden de dreiging van een handelsoorlog niet prettig. De koersen op Wall Street doken fors in de min. Zo verloor de Dow Jones-index meer dan 700 punten (-2,9 procent) omdat beleggers bang dat de handelsrelaties tussen de twee grootste economieën ter wereld verzuren. De AEX-index sloot 1,5 procent lager.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven