woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Renners beginnen aan tweede bergrit in Tour de France In de elfde etappe van de Tour de France staat opnieuw een bergrit op het programma. De renners moeten over een kort parcours van 108,5 kilometer onder meer drie beklimmingen trotseren. Volg de etappe, die om 14.00 uur is begonnen, in ons liveblog.
18/07 13u45  Waterstand in Rijn door droogte tot onder minimumgrens gedaald De waterstand in de Rijn die bij Lobith Nederland binnenstroomt, is de afgelopen week gedaald tot onder de minimumgrens die de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) hanteert voor de maand juli.
18/07 13u15  Waterstand in Rijn door droogte gedaald tot onder minimumgrens De waterstand in de Rijn dat bij Lobith Nederland binnenstroomt is de afgelopen week gedaald tot onder de grens die de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) hanteert voor de maand juli. Die lage waterstand heeft mogelijk maatregelen als gevolg.
18/07 13u15  Google krijgt recordboete van 4,34 miljard euro voor machtsmisbruik Android De Europese Unie heeft zoekgigant Google een recordboete van 4,34 miljard euro opgelegd. Het bedrijf heeft volgens Europa zijn machtspositie met het mobiele besturingssysteem Android misbruikt.
18/07 13u15  Hongarije stapt uit migrantenovereenkomst Verenigde Naties Hongarije trekt zich terug uit het akkoord dat de lidstaten van de Verenigde Naties (VN) vorige week sloten met betrekking tot maatregelen op het gebied van massamigratie. 
18/07 13u15  Geredde Thaise voetballers na ruim een week ontslagen uit ziekenhuis De jongens uit het Thaise voetbalteam dat vorige week uit een grot is gered, geven een persconferentie na hun ontslag uit het ziekenhuis.
18/07 13u15  Tot negen jaar cel voor voormalige kopstukken Haarlemse Hells Angels De rechtbank in Amsterdam heeft drie voormalig kopstukken van de Haarlemse chapter van Hells Angels straffen tot negen jaar cel gegeven. 
18/07 13u15  Advocaat: 'Endstra's geld aan xtc-handelaar geven strijdig met openbare orde' Het toewijzen van miljoenen euro's aan de voormalige xtc-handelaar Ronald van Essen zou in strijd zijn met de openbare orde, omdat het om crimineel geld gaat. Dat maakte de advocaat van de erven van Willem Endstra woensdag duidelijk.
18/07 13u00  Tot negen jaar cel voor voormalig kopstukken Haarlemse Hells Angels De rechtbank in Amsterdam heeft drie voormalig kopstukken van de Haarlemse chapter van Hells Angels straffen tot negen jaar cel gegeven. 
18/07 12u45  Minister Blok: 'Ik ken geen multiculturele samenleving die vreedzaam is' Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) heeft in een besloten bijeenkomst enkele opmerkelijke uitspraken gedaan over etniciteit en multiculturele samenlevingen.
18/07 12u45  Ondernemingskamer schorst president-commissaris Eneco Ondernemingskamer schorst Edo van den Assem als president-commissaris van Eneco. Er wordt een nieuwe, tijdelijke voorzitter van de Raad van Commissarissen aangesteld.
18/07 12u30  'Toewijzen van Endstra's miljoenen aan xtc-handelaar in strijd met openbare orde' Het toewijzen van miljoenen euro's aan de voormalige xtc-handelaar Ronald van Essen zou in strijd zijn met de openbare orde, omdat het om crimineel geld gaat. Dat maakte de advocaat van de erven van Willem Endstra woensdag duidelijk.
18/07 12u30  Syriëganger (22) met baby opgepakt na mogelijke voorbereidingen terrorisme Een 22-jarige Syriëganger is dinsdagavond op Schiphol opgepakt nadat ze vermoedelijk terugkeerde uit het strijdgebied van de Islamitische Staat. Ze arriveerde vanuit de Iraakse stad Erbil, samen met haar baby van slechts enkele maanden oud. 
18/07 12u00  Politie vindt 2,2 miljoen euro cashgeld in Amsterdams pand De politie heeft vorige week woensdag 2,2 miljoen euro aangetroffen in het Amsterdamse evenementencentrum Dido Events aan de Jan van Galenstraat. Volgens de politie fungeert het centrum als een kantoor waar criminelen samenkomen om zaken te doen.
18/07 10u45  Politie vindt 2,2 miljoen euro cashgeld in Amsterdams evenementencentrum De politie heeft vorige week woensdag 2,2 miljoen euro aangetroffen in het Amsterdamse evenementencentrum Dido Events aan de Jan van Galenstraat. Volgens de politie is het centrum een misdaadkantoor, waar criminelen samenkomen om zaken te doen.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
18/07 14u00  Water wordt slecht: ’Zwem alleen op officiële locatie’ Door het warme en droge weer van de laatste tijd neemt de waterkwaliteit af. Rijkswaterstaat en de waterschappen roepen daarom op alleen te gaan zwemmen op officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit goed genoeg is. Er zijn de afgelopen week steeds meer meldingen over blauwalg, botulisme, vissterfte en ongewenste bacteriën in zoet water.
18/07 13u45  Wrede vrouwenhandelaar Saban Baran langer in Turkse cel Saban Baran, de zeer beruchte en in Nederland veroordeelde mensenhandelaar die inmiddels in Turkije in de cel zit, moet nóg een Nederlandse straf in Turkije uitzitten. Een straf van 2 jaar en 8 maanden die hem in Nederland in 2013 werd opgelegd, wordt ook in Turkije ten uitvoer gelegd.
18/07 13u30  Hiermee kan je altijd internetten in de tuin Ongestoord Netflix kijken in de tuin zonder dat je internetverbinding wegvalt. Het is mogelijk met deze gadget en onze verslaggever Rick de Graaff legt uit hoe dit precies werkt.
18/07 13u00  Celstraffen tot 9 jaar voor Angels-kopstukken Drie kopstukken van de Haarlemse Hells Angels-chapter hebben celstraffen tot negen jaar opgelegd gekregen. In de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp noemde de rechtbank hen de leiders van een organisatie „die het plegen van strafbare feiten faciliteerde en stimuleerde.”
18/07 13u00  Mensen opgepakt voor ’voice phishing’ In de omgeving van Rotterdam zijn twee mensen opgepakt voor fraude met internetbankieren. Ze stuurden spam-mailtjes en daarna belden ze hun beoogde slachtoffers ook nog op. Ze zeiden dat ze van de bank waren en probeerden inloggegevens voor internetbankieren in handen te krijgen. Voice phishing, wordt dat genoemd. Als het lukte, konden de cybercriminelen snel geld wegsluizen.
18/07 13u00  Syriëgangster met baby op Schiphol opgepakt Een 22-jarige vrouw die vermoedelijk is teruggekeerd uit het strijdgebied van Islamitische Staat is dinsdagavond op Schiphol aangehouden. Ze arriveerde met haar enkele maanden oude baby op een vlucht vanuit Erbil, in het noorden van Irak, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend.
18/07 12u45  Blok: Suriname is een ’failed state’ Suriname is volgens minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken een ’failed state’ en dat heeft ’ernstig te maken met de etnische opdeling’. Dat zei de bewindsman vorige week dinsdag tijdens een besloten bijeenkomst met Nederlanders die werkzaam zijn bij internationale organisaties.
18/07 12u30  Verdachte in zaak Van Luijn: ’Ik moest lichaam weghalen’ De 19-jarige man die vastzit in verband met de dood van filmeditor Wouter van Luijn op Mallorca heeft verklaard dat hij werd gedwongen door criminele bendes om het lichaam van de Amsterdammer weg te halen uit de drugswijk Son Banya. Dat schrijft de lokale Spaanse krant Ultima Hora woensdag.12 
18/07 12u30  Ex-drugshandelaar Ronald van Essen wil Endstra’s laten lijden „Ik wil hem pijn laten lijden, net als hij mij. Hij heeft mijn leven verkankerd, natuurlijk wil ik een schadevergoeding.” Dat zei voormalig xtc-handelaar Ronald van Essen woensdag aan het slot van een procedure bij het gerechtshof in Amsterdam tegen de de erfgenamen van de in 2004 geliquideerde vastgoedbaron Willem Endstra.
18/07 12u30  Dit moet je níét doen in deze hitte: 6 tips! Help, het blijft warm de komende dagen. Fijn als je er tegen kunt, maar wat moet je vooral níet doen als je last hebt van de hitte?10 
18/07 12u30  Erkende schade? Dan krijg je 250 euro extra voor gedoe Mensen met erkende schade door de gaswinning in Groningen kunnen een overlastvergoeding van 250 euro krijgen. De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen heeft dit bepaald.11 
18/07 12u15  Woede om ’rotklusjes’ Dirk-medewerker: ’Hij wordt behandeld als slaaf’ Op sociale media is ophef ontstaan vanwege een filmpje van een verstandelijk beperkte medewerker van de Dirk van de Broek in Alblasserdam. De man, die al dertien jaar als vakkenvuller bij de supermarkt zou werken, zou worden gebruikt voor ’rotklusjes’.
18/07 12u00  Woede om ’rotklusjes’ Dirk-medewerker: ’Hij wordt behandeld aan slaaf’ Op sociale media is ophef ontstaan vanwege een filmpje van een verstandelijk beperkte medewerker van de Dirk van de Broek in Alblasserdam. De man, die al dertien jaar als vakkenvuller bij de supermarkt zou werken, zou worden gebruikt voor ’rotklusjes’.
18/07 12u00  Indonesiër Yaseman krijgt vergoeding voor foltering Een Indonesiër die in 1947 in voormalig Nederlands-Indië is mishandeld door Nederlandse militairen, heeft een schadevergoeding van 5000 euro toegekend gekregen. De rechtbank in Den Haag acht bewezen dat de inmiddels overleden oud-strijder Yaseman met een stok op zijn hoofd is geslagen en een sigaret op zijn hoofd is uitgedrukt.
18/07 11u45  Extra geld dit jaar voor aanpak asbestdaken Dit jaar komt er extra subsidie beschikbaar voor de sanering van asbestdaken. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) trekt er 5,5 miljoen euro meer voor uit dan eerder gepland. Daarmee is dit jaar 23 miljoen euro beschikbaar.
Laatste update: vandaag om 14u00
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/07 13u45  Partijgenoot: ?Corbyn is een antisemitische racist? De leider van de Britse Labourpartij Jeremy Corbyn ligt opnieuw onder vuur. Margaret Hodge, Lagerhuislid voor Labour, beschuldigd haar partijleider van antisemitisme. Corbyn zou antisemitische incidenten niet serieus hebben genomen. Eerder al werd Labour als partij in verband gebracht met sluimerend antisemitisme. Voor de partij was dit reden om een onderzoek te laten instellen door … Continued The post Partijgenoot: ?Corbyn is een antisemitische racist? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/07 09u00  Tientallen vrouwen aangerand bij WK-feesten Tijdens het WK-feest in de straten in Franse steden zijn niet alleen massale rellen uitgebroken en plunderingen gepleegd, maar ook feestvierende vrouwen aangerand. Op Twitter doen tientallen vrouwen hun verhaal over seksueel misbruik in Parijs en andere steden waar zondagavond werd gevierd dat Frankrijk wereldkampioen voetbal werd. Sinds zondagavond verschijnen op Twitter onder de hashtag … Continued The post Tientallen vrouwen aangerand bij WK-feesten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/07 03u15  Trump draait: Ik versprak me in Helsinki Lees meer >21 
18/07 03u15  VMBO Maastricht opnieuw in opspraak, dit is waarom Lees meer >17 
17/07 22u30  Trump: Ik versprak me in Helsinki over Russische inmenging Lees meer >
17/07 16u45  Luister: Elsevier Weekblad podcast over aardgas Nederlandse huishoudens moeten af van het aardgasnetwerk en over op stroom uit duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie. Dat wil het kabinet-Rutte III. En dat heeft enorme gevolgen. Wat cijfers: In 2050 moeten alle 7,6 miljoen huizen van fossiele brandstoffen zijn gekoppeld Ruim 95 procent van alle woningen in Nederland is momenteel op het gasnet … Continued The post Luister: Elsevier Weekblad podcast over aardgas appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 16u45  ?Verraad? en ?natte noedel?: heftige reacties op Trump na top met Poetin Snoeiharde reacties in Amerika na de persconferentie van de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin maandag in Helsinki. Daar verdedigde Trump Poetin tegen beschuldigingen van Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Hij gaf aan dat hij Poetin op zijn woord gelooft. Dat gebeurde in antwoord op de vraag van een journalist. … Continued The post ‘Verraad’ en ‘natte noedel’: heftige reacties op Trump na top met Poetin appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 12u30  Trump ontziet Europese bedrijven niet bij Iran-sancties Als de Verenigde Staten sancties opleggen aan bedrijven die handel drijven met Iran, maken zij daarbij geen uitzondering voor Europese ondernemingen. De Amerikaanse regering heeft geen gehoor gegeven aan verzoeken hierom van Europa. ‘Geen verrassing,’ reageerde Federica Mogherini, buitenlandchef van de Europese Unie. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken bevestigden maandag dan ook dat het zogenoemde … Continued The post Trump ontziet Europese bedrijven niet bij Iran-sancties appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 12u30  Kurz: ?Toetreding Turkije tot EU direct stopzetten? De Oostenrijkse premier Sebastian Kurz wil het toetredingsproces van Turkije tot de Europese Unie direct een halt toeroepen. Volgens Kurz hebben verdere gesprekken over toetreding geen enkele zin. ?Turkije heeft zich de afgelopen jaren voortdurend verwijderd van Europa en de Europese waarden.? Dat zegt Kurz in een interview met de Griekse krant Ekathimerini. Oostenrijk is … Continued The post Kurz: ‘Toetreding Turkije tot EU direct stopzetten’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 12u30  Waarom ik stop met deze column en Twitter Het spijt me zo verschrikkelijk, moet u weten. Afgelopen jaren heb ik in mijn columns soms meningen verkondigd waarvan sommigen dan zeiden: nou nou, moet dat echt? En kan dat niet op een andere toon? Een ander ging verder en noemde mij een fascist. Het waren vooral de hardste schreeuwers die me tot inkeer brachten. … Continued The post Waarom ik stop met deze column en Twitter appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/07 00u30  Minister Blok hoopt op afbouw kernwapens na Helsinki Minster Stef Blok van Buitenlandse Zaken hoopt dat de top tussen de presidenten Donald Trump en Vladimir Poetin in Helsinki de opmaat is naar goede afspraken over de afbouw van kernwapens. ‘Als dat uit deze top komt, dan zou dat winst zijn,’ zei hij na overleg met zijn EU-collega?s in Brussel. Donald Trump is lomp, … Continued The post Minister Blok hoopt op afbouw kernwapens na Helsinki appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/07 21u00  Trump ontziet Europese bedrijven niet met Iran-sancties Hij het opleggen van sancties aan bedrijven die handeldrijven met Iran, maken de Verenigde Staten geen uitzondering voor Europese ondernemingen. De Amerikaanse regering heeft geen gehoor gegeven aan verzoeken hierom vanuit Europa. ‘Geen verrassing,’ reageerde EU-buitenland-chef Federica Mogherini. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken bevestigden maandag dan ook het zogenoemde blokkadestatuut, dat bedrijven in de EU … Continued The post Trump ontziet Europese bedrijven niet met Iran-sancties appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/07 16u45  Was de videoscheidsrechter nou een zegen of een vloek? Lees meer >
16/07 15u30  Inspiratie om te genieten in ?s-Hertogenbosch Bezoek ?s-Hertogenbosch deze zomer en verblijf in het hart van de stad in Golden Tulip Hotel Central. Even lekker weg in eigen land. Dit is geen hotel, dit is thuiskomen. In een bad vol Brabant op z?n best. Waar alles en iedereen er is om het je naar de zin te maken. Vanaf het allereerste … Continued The post Inspiratie om te genieten in ‘s-Hertogenbosch appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/07 12u00  Optimaal tot rust komen bij Fontana Resort Bad Nieuweschans Lees meer >
Laatste update: vandaag om 13u45
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
18/07 13u00  Noorse Vierdaagsesoldaten: 'Hier zijn mooie meiden' Ook dit jaar lopen er weer duizenden militairen mee met de Vierdaagse. Er is zelfs een heel dorp voor ze gebouwd. De Noorse militairen vinden Nederland mooi. Vooral vanwege de vrouwen.
18/07 12u00  Fietser valt in opening brug Een bizar ongeluk in Wisconsin, Amerika. Een fietser fietst recht op een open brug af en maakt een nare val. De politie doet nog onderzoek maar vermoedt dat er drank in het spel was.
17/07 23u00  Betalen voor kiss and ride Schiphol? 'Idioot' Schiphol overweegt serieus om mensen te laten betalen voor het even snel ophalen en afzetten van reizigers. Zo willen ze het verkeer en de chaos voor de vertrekhal verminderen: 'We doen het juist om klantvriendelijk te zijn.'
17/07 22u30  Gesponsord - Etappe 11: Vuurwerk en oorlog vanaf de start? Met relatief weinig kilometers, drie pittige klimmen én een aankomst bergop belooft de 11e etappe van de Tour de France een spectaculaire rit te worden!
17/07 22u00  Kinderen Chantal bijna overleden door meningokokken 'Een medisch raadsel, artsen studeren af op onze casus.' Beide kinderen van Chantal kregen hersenvliesontsteking door de meningokokkenbacterie. Het RIVM kondigt een extra vaccinatie aan tegen een oprukkende variant van de infectie. Het gezin van Chantal heeft daar voorlopig niets aan, omdat de oproep vanaf 14 jaar is.
17/07 19u30  Kinderen MH17-slachtoffer bezoeken levenswerk vader in Afrika Aidsonderzoeker Joep Lange en zijn partner Jacqueline van Tongeren kwamen vier jaar geleden om, bij de ramp met vlucht MH17. Hun kinderen gingen langs bij projecten waar Joep werkte: 'Nu weten we waar hij was als hij niet thuis was.'
17/07 18u30  Slachtoffers MH17 herdacht bij Nationaal Monument In Vijfhuizen, vlakbij Schiphol, worden bij het Nationaal Monument de 298 slachtoffers herdacht van de ramp met vlucht MH17. Dat is vandaag precies vier jaar geleden.
17/07 16u30  Frits & Floors eerste Vierdaagse-dag: 'Gezellig, maar jammer dat je zo ver moet lopen' Politiek verslaggevers Frits Wester en Floor Bremer lopen dit jaar samen de Vierdaagse. Onderweg komen ze heel wat tegen en moeten ze vaak stilstaan omdat Frits met fans op de foto moet. Maar het is vooral heel gezellig!
17/07 16u00  Lavabom treft rondvaartboot: talloze gewonden De uitbarstende Kilauea-vulkaan bij Hawaii is een toeristische attractie. Rondvaartboten komen er dicht in de buurt. Zo dicht, dat een boot wordt geraakt door een lavabom. Er zijn tientallen gewonden.
17/07 13u30  Advocaat familie Faber: 'Hoop dat Michael P. niet in beroep gaat' Advocaat Ruth Jager van de familie van Anne Faber laat weten dat de familie kan leven met de straf die vandaag tegen Mixchael P. is uitgesproken. Ze hopen dat ze deze zaak kunnen sluiten en dat Michael P. niet in hoger beroep gaat.
17/07 10u30  'Kalmer en vrediger dan je denkt', massage door wurgslangen Het is niet goedkoop maar het schijnt echt geweldig ontspannend te zijn, een massage door wurgslangen. In New York is het in ieder geval een trend aan het worden.
17/07 07u30  Haalt Frits Wester de finish van de Vierdaagse? Politici voorspellen Frits Wester loopt samen met verslaggever Floor Bremer de Vierdaagse van Nijmegen. We vroegen politici of ze verwachten dat Frits de finish haalt. Ze zijn voorzichtig optimistisch.
17/07 00u00  Veehouder na stalbrand: 'Het laat je nooit meer los' In Nederland is gemiddeld elke twee weken een stalbrand. Honderdduizenden dieren komen elk jaar om. Voor veel veehouders is het een nachtmerrie, maar voor Arie van Bommel werd het een jaar geleden realiteit.
16/07 23u00  Gesponsord - Etappe 10: Ontzettend steil en onverhard! Na de rustdag is het meteen klimmen geblazen voor de renners van het Tourpeloton. Met steile beklimmingen en zelfs een stukje onverhard belooft het meteen spektakel te worden!
16/07 22u00  Honderdduizenden fans in Parijs voor huldiging Les Bleus Het Franse kampioenselftal keerde vanmiddag terug naar eigen land. Met enige vertraging landde de WK-selectie in Parijs, waarna ze in een open bus over de Champs-Élysées werden gereden.
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Flinke celstraffen voor Haarlemse Hells Angels Drie kopstukken van de Haarlemse afdeling van Hells Angels zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tot negen jaar. In de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam noemde de rechtbank hen de leiders van een organisatie 'die het plegen van strafbare feiten faciliteerde en stimuleerde.' 'Chapterpresident' Lysander de R. (36) kreeg negen jaar. Zijn secondanten Ricardo van der H. (43) en Frank L. (38) kregen respectievelijk zeven en vijf jaar gevangenisstraf, meldt NH Nieuws. Beklemmende stilte 'Geweld is de rode draad', zei een van de officieren van justitie in de rechtszaak tegen de drie. 'Ze hebben als Hells Angels Haarlem het oogmerk misdrijven te plegen en hun territorium, de stad Haarlem, met geweld schoon te houden. Dit is een wereld waarin een beklemmende kilte heerst.' De mannen waren volgens het OM tussen 2014 en hun arrestatie in 2017 de kopstukken van de motorclub. Hun advocaat deed in een pleidooi van zo'n 130 pagina's pogingen om korte metten te maken met het onderzoek van het OM en verwierp alle beschuldigingen, van brandstichtingen, beschietingen, bedreigingen, afpersing, geweld en het bezit van vuurwapens en drugs. Hij bepleitte vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Schuldig als de tering Zelf concludeerde Lysander de R. dat de officieren van justitie hem 'zo schuldig als de tering' vonden. 'Maar ik vind dat ik onschuldig ben. Ik hoop dat u als rechtbank met veel wijsheid hiernaar gaat kijken.' De rechtbank heeft nu bepaald dat Lysander de R. niet de geëiste veertien jaar maar negen jaar de cel in moet. Ook voor Ricardo van der H, en Frank L. valt de straf lager uit dan de eis van de officier van justitie. Tegen beiden was tien jaar cel geëist.
18/07 14u15  Zanger Cliff Richard wint privacyzaak van BBC De BBC en de politie moeten de zanger Cliff Richard een schadevergoeding van ruim 235 duizend euro betalen. Hij won vandaag een rechtszaak van de BBC. Volgens de rechter heeft de Britse omroep in 2014 met behulp van de politie de privacy van Richard geschonden tijdens een politie-inval bij hem thuis. De politie doorzocht de woning van Richard in verband met een mogelijke zedenzaak. De zanger werd ervan beschuldigd in de jaren tachtig seks te hebben gehad met een minderjarige. Daarvoor is hij uiteindelijk niet vervolgd, omdat er onvoldoende bewijs was voor het vermeende misbruik. Live uitzending Een dag voordat de politie de woning van Richard in 2014 binnenviel, tipte ze de BBC over de inval. Dat was naar eigen zeggen om te zorgen dat BBC-verslaggevers de politie niet in de wielen zouden rijden. De omroep zond de politie-inval live uit op televisie. Daarvoor werd ook een helikopter ingezet. De 77-jarige Richard zegt dat hij 'een gevoel van paniek en machteloosheid' kreeg toen hij zag dat de BBC live aan het uitzenden was boven zijn huis. De zanger was op het moment van de inval op vakantie in Portugal. Volgens hem heeft de Britse omroep zijn reputatie geschaad en kampt hij met gezondheidsproblemen door de voortdurende stress. De BBC heeft steeds gezegd dat de berichtgeving in het publieke belang was. Na afloop van de uitspraak van de rechter vandaag bood BBC-nieuwsdirecteur Fran Unsworth wel haar excuses aan Richard aan. 'Achteraf gezien zijn er dingen die we anders hadden kunnen doen.' Wel zei Unsworth ze dat deze zaak draait om het recht te weten wat er speelt. De BBC overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Schadevergoeding Vorig jaar trof Richard in dezelfde privacyzaak al een schikking met de politie van South Yorkshire, die vier jaar geleden zijn woning binnenviel. Een onderzoekscommissie had geoordeeld dat de politie de fout in was gegaan door informatie over het onderzoek en de inval aan de BBC door te spelen. De politie sprak met Richard een schadevergoeding van bijna 450 duizend euro af. Ook in de rechtszaak met de BBC moet de politie een bijdrage leveren. De rechter heeft vandaag bepaald dat de politie moet opdraaien voor ruim een derde van de totale schadevergoeding van 235 duizend euro.
18/07 14u00  Grote bosbrand Loonse en Drunense Duinen In Noord-Brabant woedt een grote brand in natuurgebied De Loonse en Drunense duinen. Het vuur breidt zich door de droogte snel uit. Brandweerkorpsen uit de hele omgeving zijn uitgerukt om het vuur te bestrijden. Vanwege de aanhoudende droogte heeft de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling code geel afgekondigd.
18/07 14u00  EU legt Google nieuwe recordboete op voor machtsmisbruik: 4,34 miljard De Europese Commissie legt Google een recordboete op van 4,34 miljard euro. De internetgigant krijgt de nieuwe boete vanwege machtsmisbruik met zijn mobiele besturingssysteem Android. Daarmee maakt Google zich volgens de commissie schuldig aan oneerlijke concurrentie. Android is het belangrijkste besturingssysteem in Europa en in de rest van de wereld. Binnen de EU heeft het een marktaandeel van zo'n 80 procent. Dat komt doordat fabrikanten het gratis mogen gebruiken: het is open source-software. Recordbedrag De boete is een record, maar Google kan hem zonder problemen betalen, want het bedrijf heeft 103 miljard dollar in kas. Bovendien loopt deze zaak al jaren, dus het concern heeft erop kunnen anticiperen. De commissie ontving in 2013 een aanklacht over het machtsmisbruik van Google bij Android en heeft sindsdien onderzoek gedaan. De commissie zegt drie strafbare feiten te hebben geconstateerd: Op het moment dat een telefoonfabrikant op zijn toestel met Android de appwinkel van Google wil installeren, de Google Play Store, stelt de zoekgigant aanvullende eisen. De fabrikanten zijn dan verplicht om ook de zoek-app van Google en de browser - Google Chrome - te installeren. Ook heeft het bedrijf telefoonfabrikanten en telecomproviders geld betaald, op voorwaarde dat zij uitsluitend de zoekmachine van Google voorinstalleren op de telefoon. Ten slotte staat de zoekgigant het fabrikanten die telefoons leveren met Google-apps niet toe om telefoons te verkopen die gebruikmaken van de zogeheten Android-fork. Dit zijn niet-goedgekeurde versies van het besturingssysteem. Het betalen van fabrikanten is volgens de commissie inmiddels gestopt, Google deed dit tussen 2011 en 2014. De andere twee praktijken gaan tot de dag van vandaag door. Vestager eist dat het bedrijf er binnen 90 dagen mee stopt en er niet opnieuw mee begint. Bij overtreding kan een boete worden opgelegd met een waarde van maximaal 5 procent van de dagomzet van moederbedrijf Alphabet. Een woordvoerder van Google laat weten dat het bedrijf in beroep gaat tegen de beslissing: 'Android heeft meer keuze voor iedereen gecreëerd, niet minder. Een levendig ecosysteem, snelle innovatie en lagere prijzen zijn klassieke kenmerken van robuuste concurrentie.' Het is de tweede boete van de Europese Commissie voor Google. Vorig jaar juni legde Vestager Google een geldstraf op van 2,42 miljard euro voor machtsmisbruik met prijsvergelijker Google Shopping. Tegen dat besluit is de zoekgigant in beroep gegaan, die zaak loopt nog. Er loopt daarnaast nog een derde zaak, die gaat over de macht van het bedrijf op de advertentiemarkt. Amerikaanse techbedrijven hebben inmiddels een aardige geschiedenis opgebouwd met Europese geschillen. Zo werd Microsoft beboet voor machtsmisbruik met de browser Internet Explorer. Apple kreeg in 2016 van de commissie een naheffing van 13 miljard vanwege onbetaalde belastingen aan Ierland. De boete komt op het moment dat Europa en de VS op tal van onderwerpen met elkaar overhoop liggen. Volgende week gaat commissievoorzitter Juncker naar de VS om met president Trump te praten over het escalerende handelsconflict tussen de twee continenten.
18/07 13u30  Code geel vanwege aanhoudende droogte Vanwege de aanhoudende droogte heeft de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling code geel afgekondigd. Het neerslagtekort stijgt de komende periode waarschijnlijk naar 266 millimeter en dat is vergelijkbaar met het recordjaar 1976. In de vandaag gepubliceerde Droogtemonitor staat dat vooral de aanvoer van water in de Rijn fors is gedaald. Code geel is afgegeven omdat deze aanvoer nu onder de norm voor juli ligt. De Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling verwacht dat de dalende wateraanvoer de komende twee weken aanhoudt. De Maas krijgt voorlopig wel genoeg water aangevoerd uit het buitenland. Volgens de commissie zijn de sproeiverboden in delen van Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel en Drenthe nog altijd nodig. Op deze hoge zandgronden kan geen zoet water uit andere gebieden aangevoerd worden.
18/07 13u30  Wereldteam brengt meer kleur naar de Vierdaagse: 'Ik miste de Afrikaanse vlag' Moe maar opgelucht komt Mo Hersi over de finish. Hersi en zijn 'World team' hebben de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse gehaald. 'Fantastisch dat we dit met het team kunnen doen. Je voelt echt de saamhorigheid', zegt hij. Vorig jaar liep Hersi voor het eerst mee. Het viel hem op dat de Vierdaagse eigenlijk een 'wit feestje' was. 'Je ziet heel veel vlaggen, maar ik miste die van Afrika. De Nijmeegse Vierdaagse is een verbroederend evenement, maar mijn Afrikaanse broeders deden niet mee', vertelt hij. Hersi, die oorspronkelijk uit Ethiopië is gevlucht, kwam toen op het idee een Wereldteam op te zetten met mensen van verschillende nationaliteiten. 84 nationaliteiten Mede door het opzetten van het team doet dit jaar een recordaantal nationaliteiten mee aan de Vierdaagse. Vorig jaar schreven 72 verschillende nationaliteiten zich in en dat waren er dit jaar 84. 'In eerste instantie heb ik negentien mensen uit verschillende Afrikaanse landen kunnen overtuigen mee te doen. Helaas zijn er vlak voordat de Vierdaagse begon een paar afgevallen. Maar mijn doel blijft om binnen tien jaar alle nationaliteiten mee te laten doen aan het evenement en iedereen met elkaar te verbinden', zegt Hersi. Een van de andere deelnemers aan het Wereldteam is Denise Dusabe uit Rwanda. Ze is onderweg 'inderdaad niet zo veel Afrikanen is tegengekomen'. Volgens Dusabe is het Wereldteam een mooi initiatief om iedereen bij elkaar te brengen. 'We hebben samen iets moois neergezet', zegt ze. Het grootste deel van het team is ooit vanuit Afrika naar Nederland gevlucht. Zo ook Niksh Vita uit Angola. Toen ze 4 jaar oud was kwam ze naar Nederland omdat er een burgeroorlog heerste in haar geboorteland. 'Toen wij naar Nederland kwamen zijn we goed ontvangen. Ik ben nu 30 jaar en ik heb zo veel over Nederland geleerd in de tussentijd. En dan is het geweldig om met de Vierdaagse tussen al die andere Nederlanders te lopen', zegt Vita. Nederlandse cultuur leren kennen Sandra Uwase uit Rwanda wil de Nederlandse cultuur nog beter leren kennen. 'Ik zou dit nooit in mijn geboorteland doen, maar ik wil gewoon laten zien dat ik me echt wil verenigingen', vertelt ze. Denise Dusabe zegt dat ze zich inmiddels geen vluchteling meer voelt, maar dat ze die achtergrond altijd zal houden. 'Het is goed om als vluchteling te zien dat je in Nederland ook gewoon een leven kunt opbouwen en kunt bijdragen aan de maatschappij. Ik vind het mooi dat ik dat met het Wereldteam aan de vluchtelingen kan meegeven.' Mo Hersi vertelt dat hij veel moeite heeft moeten doen om het team bij elkaar te brengen. 'Niet zozeer om mensen te vinden, maar omdat het moeilijk was om uit te leggen wat de Vierdaagse inhoudt. Sommigen wisten zelfs niet eens dat het vier dagen was', zegt Hersi. Zo ook de jongste deelnemer van het team, Rebecca Namyalo van 19 uit Uganda. 'Toen Mo zei dat ik kon zorgen voor meer diversiteit, heb ik meteen ja gezegd, maar ik had geen idee wat de Vierdaagse inhield,' vertelt ze. 'Toen ik hoorde dat het veertig kilometer lopen was, dacht ik dat we dat één dag moesten doen. Ik had me er wel op voorbereid dat het er uiteindelijk vier waren, maar toch is het uiteindelijk langer dan je verwacht.' Ook Denise Dusabe had het evenement wat onderschat. 'Mo had het wel een beetje uitgelegd dus ik dacht dat ik wel wist wat het inhield, maar ik had nooit gedacht dat het zo ver was'. Volgens Mo Hersi is het nu de vraag wie het haalt en wie niet. Het team lijkt namelijk wat moeite te hebben met de afstand. 'Het was echt lastig en ik ben blij dat het vandaag afgelopen is. Ik ben echt bang voor morgen, want m'n voeten doen nu al pijn,' vertelt Nikish Vita. De sfeer binnen het team is in ieder geval erg gezellig. 'Bij iedereen ging het redelijk goed, we hebben genoten en het is lekker weer. De eerste dag hebben we in ieder geval met z'n allen mooi uit kunnen houden', aldus Hersi.
18/07 13u30  Syriëganger Melis A. aangehouden op Schiphol Op Schiphol is de Nederlandse jihadiste Melis A. opgepakt. De 22-jarige vrouw uit Rotterdam vertrok twee jaar geleden naar het IS-gebied in Syrië. Ze wordt verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van terroristische misdrijven. Gisteravond kwam de Rotterdamse met een vliegtuig aan uit Irak, samen met haar baby van enkele maanden. Vermissing Haar vader deed in 2016 aangifte van vermissing en zei dat zijn dochter sterk geradicaliseerd was en dat ze was getrouwd met een jihadstrijder. Melis A. en haar zoontje zaten tot voor kort in een Koerdisch gevangenenkamp in Noord-Syrië. Ze werden onlangs om humanitaire redenen vrijgelaten door hun bewakers. De vader van de vrouw reisde vanuit Nederland naar het gebied en nam zijn dochter en kleinzoon daarna mee naar de Noord-Iraakse stad Erbil. Daar meldden de drie zich bij het Nederlandse consulaat. Veroordeeld De Rotterdamse vrouw zit nu in een Nederlandse cel. Ze wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het is niet duidelijk waar haar baby en vader nu zijn. Gisteren zijn drie Syriëgangers bij verstek veroordeeld tot celstraffen tot zeven jaar. Ze hebben volgens de rechtbank meegevochten met IS en Al-Nusra.
18/07 13u15  Ondernemingskamer grijpt in bij energiebedrijf Eneco De Ondernemingskamer grijpt stevig in om een eind te maken aan de bestuurlijke wanorde bij energiebedrijf Eneco. President-commissaris Edo van den Assem wordt geschorst en er wordt een nieuwe voorzitter aangesteld. Ook komt er een onderzoek naar wanbeleid bij Eneco en naar de gang van zaken in de afgelopen maanden. De Centrale Ondernemingsraad (COR) was naar de rechter gestapt naar aanleiding van de onrust rond de voorgenomen verkoop van Eneco en het plotselinge ontslag van bestuursvoorzitter Jeroen de Haas en de benoeming van Ruud Sondag als opvolger. De Raad van Commissarissen passeerde daarbij de ondernemingsraad. Een verzoeningspoging die de Ondernemingskamer vorige maand gelastte leverde niets op. De ondernemingsraad eiste het vertrek van alle drie de commissarissen, maar daar gaat de Ondernemingskamer niet in mee. De president-commissaris wordt geschorst, een andere commissaris is al afgetreden en voor het wegsturen van de derde commissaris ziet de Ondernemingskamer geen aanleiding. Wie de nieuwe commissaris namens de Ondernemingskamer bij Eneco wordt is niet duidelijk. De Ondernemingskamer heeft een lijstje van mogelijke kandidaten en zal binnen 1 à 2 weken zijn keuze bekendmaken. Ook zal dan bekend worden wie de enquête naar het wanbeleid zullen houden.
18/07 13u00  Week na redding uit grot mogen Thaise voetballers naar huis De Thaise jonge voetballers die vorige week zijn gered uit een ondergelopen grot, zijn uit het ziekenhuis. De twaalf jongens en hun coach geven een persconferentie en gaan daarna terug naar huis. Het voetbalteam werd in zilver en roze geverfde busjes uit het ziekenhuis vervoerd. De persconferentie zal ongeveer 45 minuten duren en wordt live uitgezonden op tientallen zenders. Journalisten mogen alleen vooraf ingediende vragen stellen. 'De pers weet dat de kinderen in een moeilijke situatie zitten. Wie gevoelige vragen stelt, overtreedt de wet', zegt een woordvoerder van het Thaise ministerie van Justitie. Wonden in hun hart Het ministerie roept journalisten ook op om vanaf nu de privacy van de spelers te respecteren. 'We weten niet welke wonden de kinderen in hart hebben opgelopen.' De jongens tussen de 11 en 16 en hun 25-jarige coach kwamen vorige maand vast te zitten in een grot in het noorden van Thailand. Na twee weken werden ze door duikers uit de grot bevrijd. Bij de grootscheepse reddingsoperatie kwam een van de duikers om het leven. Na hun redding bleven de voetballers in het ziekenhuis van Chiang Rai. Daar konden ze aansterken en vooral veel eten.
18/07 12u30  Syriëganger aangehouden op Schiphol Op Schiphol is een vermoedelijke Syriëganger aangehouden. Het is een 22-jarige vrouw uit Rotterdam. Ze zou twee jaar geleden naar het IS-gebied in Syrië zijn vertrokken. Ze wordt verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van terroristische misdrijven. Gisteravond kwam de Rotterdamse met een vliegtuig aan uit Irak, samen met haar baby van enkele maanden. Vermissing Haar vader deed in 2016 aangifte van vermissing. Hij zei dat zijn dochter sterk geradicaliseerd was en dat ze was getrouwd met een jihadstrijder. De Rotterdamse vrouw zit vast. Ze wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Gisteren zijn drie Syriëgangers bij verstek veroordeeld tot celstraffen tot zeven jaar. Ze hebben volgens de rechtbank meegevochten met IS en Al-Nusra.
18/07 12u30  Spaanse marine vergroot haven omdat onderzeeër niet past De Spaanse marinehaven in de stad Cartagena moet op de schop. Er komt een verbouwing van 16 miljoen euro omdat de nieuwe onderzeeërs van het Spaanse leger niet in de haven blijken te passen. De Spaanse krant El Pais spreekt van een nieuw hoofdstuk in het bizarre verhaal rond de nieuwe onderzeeërs van het type S-80, die vanaf 2022 inzetbaar moeten zijn. De komende dagen geeft de Spaanse regering waarschijnlijk goedkeuring om bijna 1,8 miljard euro extra uit te geven voor het project. De totale kosten voor de vier onderzeeërs komen daarmee op 4 miljard euro, een miljard per onderzeeboot. De schepen zijn daarmee ongeveer twee keer zo duur als verwacht. De vorige regering van premier Rajoy had de papieren voor de extra uitgaven al klaarliggen, maar nog niet ondertekend. De nieuwe minister van Defensie, Margarita Robles, wil de investeringen snel doorvoeren. De werkzaamheden in de haven zouden dit najaar kunnen beginnen. Niet drijven De problemen met de S-80 begonnen in 2013, toen een afwijking in de gewichtsverdeling van 125 ton aan het licht kwam. Daardoor kwam het drijfvermogen van de onderzeeër in gevaar. Het was niet gegarandeerd dat het schip na een duik weer aan het wateroppervlak kon komen. De gewichtsverdeling kon alleen worden hersteld door de S-80 met ongeveer 10 meter te verlengen, naar bijna 81 meter. De onderzeeër kreeg ook meteen een nieuwe naam: de S-80 Plus. 3 meter te kort Nu blijkt de S-80 Plus dus te lang voor de haven in de Zuid-Spaanse stad Cartagena. De aanlegplaatsen zijn 78 meter lang, zo'n 3 meter te kort voor de nieuwe onderzeeër dus. Daarnaast zijn er ook problemen met de motoren die de onderzeeërs moeten voortstuwen. Ook hebben experts grote twijfels of de S-80 de concurrentie aankan met andere onderzeeërs. Een Duits type heeft bijvoorbeeld een marktwaarde van 400 tot 600 miljoen euro, ongeveer de helft van de kosten van de Spaanse onderzeeërs dus.
18/07 12u15  Minister Blok: mensen uit verschillende culturen leven niet vreedzaam samen Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft op een besloten bijeenkomst opmerkelijke uitspraken gedaan over migratie, vluchtelingen en de multiculturele samenleving. Dat blijkt uit videobeelden die in handen zijn van televisieprogramma Zembla. Op de opnames zegt Blok dat hij geen land kent waarin mensen uit verschillende culturen vreedzaam samenleven. 'Noem mij een voorbeeld, van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont (...) en waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken het niet.' Hij voegt eraan toe dat hij zijn medewerkers de opdracht heeft gegeven om uit te zoeken of zo'n samenleving bestaat. Suriname 'failed state' Op de bijeenkomst in Den Haag ging de minister in gesprek met zo'n tachtig Nederlanders die werkzaam zijn bij internationale organisaties. Als iemand uit de zaal Suriname als voorbeeld noemt, stelt Blok dat Suriname een failed state is. 'Dat heeft ernstig te maken met de etnische opdeling', zegt hij erbij. Blok gaat verder ook in op de opvang van vluchtelingen, migratie en xenofobie.
18/07 12u15  250 euro voor iedere Groninger met aardbevingsschade Iedereen met erkende schade door gaswinning heeft recht op een overlastvergoeding van minimaal 250 euro. Dat heeft de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen bekendgemaakt. De Tijdelijke Commissie is sinds april dit jaar verantwoordelijk voor de afhandeling van de schade die de gaswinning in Groningen veroorzaakt. Vanochtend is een lijst met tarieven bekendgemaakt. Daarop staat een overlastvergoeding van 250 euro en van 500 euro voor mensen die meer dan 10.000 euro aan schade hebben. Allerlei mensen over de vloer De uitkering van de overlastschade gaat niet ten koste van andere vergoedingen. 'Het moet puur worden gezien als vergoeding voor al het gedoe bij de schadeafwikkeling, zoals allerlei mensen die over de vloer komen', aldus een woordvoerder van de commissie bij RTV Noord. Op de nieuwe tarievenlijst staan nog meer bedragen waar gedupeerden recht op hebben. Zo kunnen ze een dagdeelvergoeding van 95 euro krijgen voor de uren dat ze thuis moeten zijn voor de opname van schade en/of herstel van de schade. Voor schoonmaakkosten na het schadeherstel geldt een vergoeding van 150 euro. De betrokkenen krijgen de vergoedingen niet automatisch op hun rekening. Ze moeten ze eerst aanvragen.
18/07 12u15  Reddingsbrigade tegen ouders: 'Let op je kind, niet op je telefoon' Door het warme weer zitten stranden en grasveldjes bij recreatieplassen vol. De Reddingsbrigade waarschuwt ouders om zich in de buurt van water niet te laten afleiden, bijvoorbeeld door hun smartphone. 'Kleintjes zijn bliksemsnel weg. Als je een paar seconden niet kijkt, een bericht op je telefoon leest, of iets uit je tas pakt, of een boek of tijdschrift leest, kan het zomaar gebeurd zijn', zegt Kees Buis van Reddingsbrigade Nederland. 'Dat geldt voor het strand, maar ook voor het zwembad en de recreatieplas.' Op het strand brengt de brigade jaarlijks honderden kinderen en ouders terug bij elkaar. 'Vaak zijn ze binnen een kwartier terug. Maar dat zorgt voor veel paniek.' Door het mooie weer is het drukker op stranden en bij plassen. Of er dit jaar meer verdrinkingen zijn dan voorgaande jaren, weet Buis niet. Uit CBS-cijfers blijkt dat vorig jaar 86 mensen verdronken, hetzelfde aantal verdrinkingen als in 2016. Tussen 2010 en 2015 verdronken jaarlijks gemiddeld 80 mensen. Onderdompelen De brigade raadt aan om te zwemmen op plaatsen waar toezicht is. 'Dan kan je in de gaten worden gehouden door mensen die zijn opgeleid en eerste hulp kunnen verlenen. Als je ergens anders in de problemen komt, moet je maar hopen dat een omstander weet wat 'ie moet doen. Negen van de tien mensen weten dat niet.' Zorg dat je zeker weet dat je goed kan zwemmen, benadrukt Buis. 'Zo niet, dan kun je ook tot maximaal je middel in het water en even onderdompelen voor verkoeling.' Pools en Arabisch Na recente verdrinkingen van twee Syrische jongens en een Poolse man in de IJssel en de Waal waarschuwden de politie en Rijkswaterstaat vorige week al voor de gevaren van rivieren en kanalen. Posters waarop onder meer staat dat van bruggen springen levensgevaarlijk is, werden ook in het Pools en Arabisch gemaakt.
18/07 12u00  Gesloten zwembad Bergen op Zoom was al jaren onveilig Er is jarenlang een onveilige situatie geweest in zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. Er is niets gedaan met twee inspectierapporten uit 2015 en 2016 waarin werd gewaarschuwd voor roestvorming in bouten en moeren. Pas in maart 2018 werd het zwembad plotseling gesloten. De twee inspectierapporten van adviesbureau Cobra kwamen aan het licht nadat het lokale raadslid Louis van der Kallen (Bergse Sociaal Democraten) een beroep had gedaan op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). Uit de stukken blijkt dat het adviesbureau in september 2015 voor het eerst waarschuwde. Zowel in de dakconstructie als bij de bevestiging van de discoverlichting en de glijbaan was sprake van roestvorming. Roest in bouten waar speakers aan hangen Opvallend is dat Cobra ook corrosie constateert bij de bevestiging van een aantal grote luidsprekerboxen. In november 2011 kwam een luidsprekerbox naar beneden in een zwembad in Tilburg. Daarbij kwam een vijf maanden oude baby om het leven. Naar aanleiding van dat ongeluk moesten zwembaddirecties nagaan hoe hun draagconstructies er aan toe waren. Ook werd het gebruik van 'niet resistent' roestvrij staal in zwembaden verboden, omdat chloor dat materiaal snel aantast. Nieuwe waarschuwing In mei 2016 gaf Cobra na een uitgebreide inspectie een nieuwe waarschuwing. Opnieuw was geconstateerd dat de ophanging van de luidsprekerboxen op verschillende plekken in het zwembad, ook boven het peuterbad, roest vertoonde. Ook de bouten waarmee een van de duikplanken vastzitten, lieten sporen van corrosie zien. Toch bleef het zwembad tot maart van dit jaar open. Toen werd het plotseling door de gemeente gesloten. Directeur Boris van der Linden van De Schelp zei toen bij Omroep Brabant: 'We wisten dat er bij de bouw in 1999 in de dakconstructie RVS is gebruikt. We hebben aanvullend onderzoek laten doen naar de toestand van dat RVS. We hebben monsters genomen van enkele bouten en moeren in de draagconstructie. En daar is corrosie op gevonden.' Onbegrijpelijk dat er niets is gebeurd Raadslid Van der Kallen is woedend dat de waarschuwingen uit 2015 en 2016 in de wind zijn geslagen. 'Onbegrijpelijk dat de tekortkomingen in zwembad De Schelp niet zijn aangepakt', zegt hij bij Omroep Brabant. 'De inspecteurs schreven zelfs: 'Als er geen geld of tijd is om alle bouten te vervangen, doe dan aanvullende onderzoek naar de bouten die er het slechtst aan toe zijn.' Maar ook dat is niet gebeurd.' Van der Kallen dient een tweede WOB-verzoek in om te kijken wat er is gebeurd bij de aanbesteding van het gebouw. 'Ik heb na een gesprek met een aantal oud-wethouders het idee dat mensen uit geldgebrek toen dingen hebben gedaan die zo niet hadden gemoeten.' Beleving wordt aangepakt De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft deze maand besloten om het zwembad te renoveren, meldt De Schelp op de website: 'Het RVS in de draagconstructie wordt vervangen, het groot onderhoud dat in de komende jaren gepland staat, wordt naar voren gehaald, er wordt een slag in verduurzaming geslagen en de beleving wordt flink aangepakt.' In de loop van 2019 zou het bad weer open kunnen.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Op vakantie? Beveilig je huis met slimme waakhonden Vakantiegangers houden van warme zomers, maar inbrekers ook. We zetten soms een extra raampje voor ze open en we zijn ook vaker en langer van huis. Hoe laat je je huis veilig achter als je straks in Frankrijk zit?
18/07 14u15  Baas Picnic: 'Laat zien dat je eigen ideeën hebt en toon initiatief' Wie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hún beste tips. Vandaag: Michiel Muller, medeoprichter van online supermarkt Picnic.
18/07 14u15  Koos Alberts maanden uit running wegens kwaadaardige tumor Levensliedzanger Koos Alberts (71) heeft door ziekte al zijn optredens tot en met september dit jaar moeten annuleren. Volgens zijn management zijn vorige week kwaadaardige tumoren uit de blaas van de Ik verscheurde je foto-vocalist verwijderd en moet hij worden nabehandeld met chemotherapie.
18/07 14u15  Vakantie voor gezin na tien minuten al voorbij door gekantelde caravan Nog geen tien minuten waren ze onderweg naar hun vakantieadres, Rob van Heijningen en zijn vrouw uit Alphen aan den Rijn, toen plots hun nieuwe caravan kantelde op de N11. Nu is het nog maar zeer de vraag of hun vakantie doorgaat. ,,We hebben er heel slecht van geslapen.''
18/07 14u00  Koos Alberts maanden uit running wegens kwaadaardige blaaskanker Levensliedzanger Koos Alberts (71) heeft door ziekte al zijn optredens tot en met september dit jaar moeten annuleren. Volgens zijn management zijn vorige week kwaadaardige tumoren uit de blaas van de Ik verscheurde je foto-vocalist verwijderd en moet hij worden nabehandeld met chemotherapie.
18/07 13u45  Sinnema/Bloem zeker van volgende ronde bij EK beach Jolien Sinnema en Laura Bloem hebben zich bij het EK beachvolleybal vroegtijdig geplaatst voor de volgende ronde.
18/07 13u45  Vakantie voor gezin na 10 minuten al voorbij door gekantelde caravan Nog geen tien minuten waren ze onderweg naar hun vakantieadres, Alphenaar Rob van Heijningen en zijn vrouw, toen plots hun nieuwe caravan kantelde op de N11. Nu is het nog maar zeer de vraag of hun vakantie doorgaat. ,,We hebben er heel slecht van geslapen.”
18/07 13u30  LIVE: Spektakel gegarandeerd bij eerste zware aankomst bergop Aankomst bergop op La Rosière Start om 14.05, finish rond 17.30 Verliest Van Avermaet gele trui? Wat kunnen Dumoulin en Kruijswijk?
18/07 13u15  ‘Je kunt het je niet meer veroorloven niet in vrouwen te investeren’ Een flinke groep olympiërs uit het schaatsen zoekt nog naar een sponsor, in het vrouwenwielrennen, waar Trek gisteren bekendmaakte in te stappen, gaat het op sponsorgebied juist voorspoedig. ,,Vrouwenwielrennen zit in de lift.”
18/07 13u15  Neerslagtekort naar recordhoogte, maar geen problemen met drinkwater Het neerslagtekort is in heel Nederland verder toegenomen. De verwachting is dat het tekort in de komende periode zal stijgen naar 266 mm. Dat is vergelijkbaar met het recordjaar 1976. Code geel, wat staat voor een dreigend watertekort, blijft van kracht.
18/07 13u15  Beekse Bergen biedt 100.000 fans 'knuffelen met luipaarden' een alternatief Safaripark De Beekse Bergen wil echt iets doen voor de bijna 100.000 mensen die zich op Facebook hebben aangemeld voor de activiteit 'knuffelen met luipaarden'. Dat evenement kwam voort uit de veelbesproken actie van een Frans gezin, dat bij de jachtluipaarden uit hun auto stapte.
18/07 13u00  Blok: Suriname is mislukte staat vanwege etnische opdeling Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) heeft tijdens een bijeenkomst in Den Haag keihard uitgehaald naar Suriname, dat volgens hem een 'failed state' is vanwege de 'etnische opdeling'. Dat blijkt uit videobeelden die Zembla in handen heeft.
18/07 13u00  Rechter schorst president-commissaris Eneco President-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco is door de Ondernemerskamer van het gerechtshof in Amsterdam geschorst. De rechter zal een vervanger aanwijzen. Ook moet er een onderzoek komen naar de gang van zaken binnen de Rotterdamse onderneming.
18/07 12u45  Groninger krijgt geldboete voor schrijven nepnieuws over Joling De 34-jarige Groninger die eind vorig jaar op zijn satirisch bedoelde site Nieuwsbom nepnieuws over een opgerolde wietplantage bij Gerard Joling verspreidde, is vandaag door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot een deels voorwaardelijk geldboete van 750 euro. Volgens de officier van justitie en de rechter was het onzinbericht dat de man schreef en publiceerde zo realistisch dat de goede naam van zanger er door is aangetast.
18/07 12u45  Baasje zieke hond in zak en as: geen geld voor operatie De Capelse Inge Iedema (53) zit in zak en as. Haar hond Zuri heeft dringend een operatie nodig aan zijn knie, maar daar heeft ze simpelweg het geld niet voor. ,,Het is mijn kindje.' Haar buren zijn een crowdfundingsactie gestart.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Door de frontlijn naar Sanaa, de belegerde hoofdstad van Houthi-rebellen in Jemen Sinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.
18/07 13u30  Dit is de vrouw die Google een recordboete van 4,3 miljard euro oplegt Eurocommissaris Margrethe Vestager – die van de megaboetes – strijdt tegen onfrisse deals van grote bedrijven. ‘Het doel is niet straffen, maar de markt verbeteren.’
18/07 13u15  Ruim achthonderd Duitse Tesla-eigenaren moeten groensubsidie terugbetalen Het laatste nieuws, geruchten en roddels over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
18/07 12u30  Van kuikentje tot kip op je bord Lees meer >
18/07 12u30  Had de moord op Jeroen voorkomen kunnen worden? In Engeland zoeken leken dat uit Een schizofrene man in Londen stak in 2016 de Nederlandse wetenschapper Jeroen Ensink dood, die even daarvoor vader was geworden. Een speciale burgerjury heeft nu beoordeeld of de autoriteiten hebben gefaald. ‘Had ik het maar geweten, dan...’
18/07 12u00  Zelfstandige profiteert eerder en sterker van economische groei dan werknemer in loondienst De beloningen van zelfstandigen groeien momenteel sneller dan die van werknemers in loondienst. Tot die conclusie komt het Economisch Bureau van ING. ‘Zelfstandigen profiteren eerder en sterker van de economische groei en de daarmee samenhangende krapte op de arbeidsmarkt.’
18/07 11u00  Zij is de schrik van multinationals die Google straks een recordboete van 4,3 miljard euro oplegt Eurocommissaris Margrethe Vestager – die van de megaboetes – strijdt tegen onfrisse deals van grote bedrijven. ‘Het doel is niet straffen, maar de markt verbeteren.’
18/07 10u30  Spanningen tussen pulsvissers en kustvissers over vangst in ondiep water Na kritiek uit buitenlandse hoek volgt voor Nederlandse pulsvissers nu ook afkeuring uit eigen land. Kleinschalige kustvissers maken bezwaar tegen de pulskotters, omdat die dankzij hun speciale techniek ook op lager water kunnen vissen - voorheen alleen bevisbaar voor kleinschalige vissers.
18/07 10u00  Trump zegt dat hij een woord vergat en probeert vergeefs de betekenis van zijn opmerking om te keren De Amerikaanse president Trump zegt dat hij het woordje ‘niet’ was vergeten, toen hij maandag tijdens een persconferentie met Vladimir Poetin in Helsinki sprak over de Russische hacks tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Met dat ene extra woordje probeerde hij dinsdag vergeefs de betekenis van zijn uitlatingen om te keren.
18/07 09u45  Basisscholen: lerarentekort wreekt zich na de vakantie Basisscholen vrezen na de zomervakantie het nieuwe schooljaar te moeten beginnen met een tekort van naar schatting 1.300 leerkrachten. Dat blijkt uit een peiling van de PO-Raad, de brancheorganisatie van schoolbesturen in het primair onderwijs.
18/07 09u30  Het Houthi-rebellengebied in Jemen zit voor journalisten op slot. Het lukte onze correspondent toch om er te komen Sinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.
18/07 09u15  Twee vrouwen en een peuter dood gevonden op gezonken rubberboot, een derde vrouw overleefde Twee vrouwen en een peuter zijn dinsdag door Proactiva Open Arms dood gevonden op de resten van een gezonken rubberboot in de Middellandse Zee. Volgens de Spaanse hulporganisatie zijn ze achtergelaten door de Libische kustwacht. Een vrouw heeft de ramp overleefd.
18/07 09u15  Israël houdt Syrische vluchtelingen tegen op de Golan-hoogvlakte Israëlische militairen hebben dinsdag Syrische vluchtelingen tegengehouden die het door Israël bezette deel van de Golan-hoogvlakte probeerden te bereiken. Duizenden, zo niet tienduizenden burgers zitten klem tussen het oprukkende Syrische leger en rebellen die weerstand bieden.
18/07 09u15  Tot drie jaar cel voor hoofdverdachten in zaak financieel schandaal Vestia De twee hoofdverdachten in de geruchtmakende fraudezaak bij de Rotterdamse woningcorporatie Vestia zijn veroordeeld tot drie en tweeënhalf jaar gevangenisstraf.
18/07 09u15  Kiss & ride? Op Schiphol gaat dat (mogelijk) geld kosten Iemand even met de auto naar Schiphol wegbrengen of ophalen gaat in de toekomst mogelijk geld kosten. Iedere reiziger die met trein of bus komt scheelt de luchthaven namelijk vier auto’s die alleen maar komen en gaan.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Uitzendbureau hield vingerafdrukken bijstandontvangers bij Bij het in- en uitklokken moesten werknemers hun vingerafdruk achterlaten op speciale kastjes. Daarmee werd bijgehouden hoeveel uur was gewerkt.
18/07 14u15  Het succes van Nederlands keramiek verklaard Voor Made in Holland kon Keramiekmuseum Princessehof onderzoek laten doen naar 400 jaar export van Nederlands keramiek. De succesformule: kopiëren en er een eigen draai aan geven.
18/07 14u00  Minister Blok: 'Ik ken geen vreedzame multiculturele samenleving' Minister Blok heeft op een besloten bijeenkomst gezegd dat hij geen enkel multicultureel land kent waar mensen vreedzaam met elkaar leven. Ook noemde hij Suriname een ‘failed state’.
18/07 13u45  22-jarige uitreizigster opgepakt op Schiphol Het OM vermoedt dat de vrouw terugkeerde vanuit strijdgebied van Islamitische Staat.
18/07 13u45  Minister Blok kent geen vreedzame multiculturele samenleving Minister Blok heeft op een besloten bijeenkomst gezegd dat hij geen enkel multicultureel land in de wereld kent waar mensen vreedzaam met elkaar leven.
18/07 13u45  Dreigend watertekort, Code Geel voor waterbeheerders Om te voorkomen dat het zoutgehalte in wateren in het westen van het land te hoog wordt, wordt zoet water uit het IJsselmeer aangevoerd.
18/07 13u30  Negen jaar cel voor president Hells Angels Haarlem De straffen zijn lager dan de oorspronkelijke eis van het OM. Voor een aantal aanklachten was niet genoeg bewijs, daarvoor sprak de rechtbank ze vrij.
18/07 13u30  Pasteitje met kippenragout Vroeger was ragout een feestmaaltijd die werd opgediend bij speciale gelegenheden. Tegenwoordig zie ik het bijna nooit meer iemand eten. Tijd dus om het weer een beetje trendy te maken.
18/07 13u30  Wij zijn onze drone kwijt Lees meer >
18/07 13u15  Foutmelding Lees meer >
18/07 13u00  Ondernemingskamer schorst topman Eneco Een jaar geleden werd besloten om het energiebedrijf – nu nog in handen van 53 gemeenten – te verkopen. De verkoop leidde tot een crisis in de top van Eneco. Edo van den Assem moet nu opstappen.
18/07 12u45  Kabinet maakt 2 miljoen extra vrij voor zelfmoordpreventie Het kabinet verhoogt het budget van 113 Zelfmoordpreventie naar 5,4 miljoen euro, omdat het aantal zelfmoorden onder jongeren fors is toegenomen.
18/07 12u15  Houd een wedstrijdje-met-jezelf op kantoor Deze zomer bespreekt NRC-redacteur Ykje Vriesinga methodes om beter te werken. Deze week: nieuwe goede gewoonte aanleren? Maak een keten-kalender.
18/07 11u45  Google krijgt miljardenboete. Wat is er mis met Android? En 14 andere vragen De EU vindt dat Google de dominante positie van Android misbruikt. Google ziet dat anders. 15 vragen over besturingssysteem Android en Googles nieuwste miljardenboete.
18/07 11u30  Hella en Freek de Jonge zijn zes weken lang ‘levend kunstwerk’ Zes weken lang zullen cabaretier Freek de Jonge en zijn vrouw Hella de Jonge-Asser zichzelf exposeren in het Groninger Museum. „Mogelijk best vermoeiend voor mensen van onze leeftijd.”
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
18/07 14u15  'Om de dag' en 'om de andere dag' is in de praktijk even vaak Treinen die om de tien minuten rijden, mensen die om de zes weken naar de kapper gaan, volkstellingen die om de acht jaar worden gehouden. Het gaat hier om treinen die iedere tien minuten rijden, om mensen die elke zes weken een keer naar de kapper gaan en om volkstellingen die eens in de acht jaar plaatsvinden.
18/07 14u15  Persvrijheid: Ghana doet het beter dan Spanje en Frankrijk, maar er is nog een lange weg te gaan Ghana wordt vaak beschreven als het voorbeeldland van Afrika. Waar heeft het land die status aan te danken? Deel 2 van een drieluik: met de persvrijheid is het relatief goed gesteld, maar er is nog een lange weg te gaan.
18/07 14u00  De Nederlandse vertaling van het brexit-document had nog even langs de corrector gemoeten De niet-Britse buitenwereld heeft tot nu toe al geen hoge pet op van de professionaliteit van het brexit-proces in Londen, maar het kan nog een graadje gênanter.
18/07 13u15  Er lijkt geen einde te komen aan de groei van chipmaker ASML Meer omzet, meer winst en een flink uitgedijd personeelsbestand. Het wordt zo langzamerhand eentonig, maar ook dit jaar groeit ASML, de in Veldhoven gevestigde fabrikant van machines waarmee andere bedrijven chips maken, weer vrolijk door.
18/07 13u00  Vertaling van Brits Witboek had nog even langs de corrector gemoeten De niet-Britse buitenwereld heeft tot nu toe al geen hoge pet op van de professionaliteit van het brexit-proces in Londen, maar het kan nog een graadje gênanter.
18/07 12u15  Voorkom de dip na de zomervakantie: oefen onderweg naar Frankrijk met maten en vermenigvuldigen Vergeten kinderen tijdens de zomervakantie wat ze in het schooljaar geleerd hebben, en zo ja, is dat erg?
18/07 11u30  Wéér recordboete voor Google: 4,3 miljard euro Google heeft van de Europese Commissie een boete gekregen van 4,3 miljard euro. Dat meldt persbureau Bloomberg. Vanmiddag zal Eurocommissaris Margrethe Vestager een persconferentie geven over de strafmaatregelen.
18/07 11u30  De omstreden Blankenburgtunnel komt er De Blankenburgtunnel komt er definitief. De Raad van State veegde vanmorgen de bezwaren tegen de verbinding van tafel. Daarmee komt er een einde aan een slepende procedure tegen de tunnel.
18/07 11u15  Britse komiek Sacha Baron Cohen flikt het weer: nu jaagt hij rechts Amerika op de kast De Britse komiek Sacha Baron Cohen, bekend van zijn shows en films waarin hij de personages 'Ali G' en 'Borat' speelt, heeft zich de woede van rechts Amerika op de hals gehaald.
18/07 11u15  Chinezen kopen echt alles online, en het milieu betaalt de prijs Mijn gemakzucht en mijn geweten waren al een tijdje in een strijd verwikkeld, een moreel gevecht rond een cruciaal aspect van het Chinese leven. Het was een moeilijke kwestie, met mogelijk ingrijpende gevolgen. Ik bleef maar twijfelen, tot een online-bestelling bij de supermarkt de doorslag af.
18/07 11u00  Mollema slachtoffer van dadendrang Sky-ploeg De eerste Alpenrit was een lijdensweg voor Bauke Mollema. Pijn in zijn rug én het beulswerk van Sky braken hem op.
18/07 10u30  Gemeente Den Haag steunt het scholierenfestival van Shell niet langer De gemeente Den Haag trekt zijn steun aan Shells jaarlijkse jeugdfestival over energie in. De 100.000 euro subsidie voor het evenement 'Generation Discover' vervalt, maakte wethouder Bruines bekend. Er komt geen bestuurder naar het Malieveld om het evenement te openen, en de gemeentelijke informatiekraam blijft weg.
18/07 10u15  Geen eindmusical, maar een eindfilm Voor achtstegroepers is het is de tijd van knikkende knieën en het gehannes in de coulissen. Beter bekend als: de eindmusical. Maar voor scholen die de spanning niet aankunnen, die gewoon eens zin hebben in iets anders of de prestaties van hun leerlingen vereeuwigd willen zien, is er nu de eindfilm. Scholen kunnen bij bedrijfjes scripts kopen, montage en eventueel een regisseur.
18/07 10u00  Wrevel over subsidie voor pulsvisserij Nederland sjoemelt met visserijsubsidies, zegt milieuorganisatie Bloom. Welnee, zegt het ministerie. Toch weigerde de EU Nederland miljoenen, vanwege slordig boekhouden.
18/07 09u30  De kiezer blijkt toch verstandig als het om referenda gaat De kiezer nam het raadgevend referendum zo serieus dat de kampioen van de volksraadpleging en de directe ‘volksinvloed’ zijn speeltje niet kreeg.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Is Trump amoreel? Tijdens de persconferentie van Trump en Poetin, sprak de Amerikaanse president een mooie zin uit: 'Ik neem liever een politiek risico met het najagen van vrede dan dat ik de vrede riskeer met het najagen van politiek.'Ik weet niet of hij die zin zelf heeft verzonnen, maar hij getuigt van politiek inzicht en hij tekent de man. Hij neemt risico's en beseft dat hij kan falen. Dat Trump een diepzinnig
18/07 14u15  Halsema opnieuw fel over bedreigingen Leen Schaap Burgemeester Femke Halsema heeft zich woensdagmiddag opnieuw fel uitgelaten over de bedreigingen aan het adres van brandweercommandant Leen Schaap. 'Namens de gemeenteraad en het college van b. en w. spreek ik onze verontwaardiging uit voor de bedreigingen aan het adres van Leen Schaap,' zei ze bij aanvang van de raadsvergadering. 'Schaap en zijn collega's dienen de veiligheid van de bevolking en
18/07 13u45  Van luchtig tot looiig: voor ieder wat wils in de bios deze week Elke week zetten we de nieuwste films die te zien zijn in de Amsterdamse bioscopen voor je op een rij. Mektoub, My LoveWie zwaar drama zoekt in het meanderende Mektoub, My Love zal het niet vinden, maar dat is precies het punt: Kechiche wil laten zien hoe vrolijk en zorgeloos het Franse leven in 1994 was voor jongeren, ook die van Arabische afkomst. Te zien in Cinecenter, Eye, Filmhallen, Rialto A
18/07 13u45  Tot 9 jaar cel voor Hells Angels-kopstukken Haarlem Drie kopstukken van de Haarlemse Hells Angels-chapter hebben celstraffen tot negen jaar opgelegd gekregen. In de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp noemde de rechtbank hen de leiders van een criminele organisatie, 'die het plegen van strafbare feiten faciliteerde en stimuleerde'.Chapterpresident Lysander de R. (36) kreeg de hoogste straf. Zijn secondanten Ricardo van der H. (43) e
18/07 13u45  Femke Halsema leidt haar eerste raadsvergadering Femke Halsema, de kersverse burgemeester van Amsterdam, leidt woensdag haar eerste gemeenteraadsvergadering in de hoofdstad. Op de agenda staan onder meer radicalisering en winkeldiversiteit. De voormalige GroenLinks-leider volgde Eberhard van der Laan op, die in oktober overleed aan longkanker. De 52-jarige Halsema werd al langer genoemd als nieuwe burgemeester. Toch bleef het tot het einde spann
18/07 13u30  Syriëgangster met baby op Schiphol opgepakt Een 22-jarige vrouw die vermoedelijk is teruggekeerd uit het strijdgebied van Islamitische Staat is dinsdagavond op Schiphol aangehouden. Ze arriveerde met haar enkele maanden oude baby op een vlucht vanuit Erbil, in het noorden van Irak, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend.De Rotterdamse wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van terr
18/07 13u15  Celstraffen geëist om spookfacturen tandarts Zuidoost Justitie eist een gevangenisstraf van een jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk, tegen een voormalig medewerker van een tandarts in Zuidoost vanwege het verzinnen van declaraties. Ook een compagnon, die hem hielp bij het maken en indienen van bijna honderd valse tandartsdeclarties, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt de cel in. Er zou voor zo'n 185.000 euro onterecht zijn uitgekeerd.
18/07 13u00  Het mooiste aan de 06-vrouwen vond ik hun geduld Op een terras in de Beethovenstraat raak ik aan de praat met een man en een vrouw die vroeger in de sekslijnen zaten. In mijn jeugd, toen er nog een draaischijftelefoon in de gang van mijn ouderlijk stond, belde ik elke woensdag 06-nummers.'Hoi Brenda, je spreekt met...'Met wie spreek ik?'Hoi Brenda, je spreekt met Rikkert. Hoe zie je eruit?'Ik ben slank, Rikkert. En mijn borsten zijn vol.'Hoe
18/07 12u45  Halsema kan nu doorpakken na bedreigingen Leen Schaap De bedreigingen aan het adres van brandweercommandant Leen Schaap zijn een nieuw dieptepunt. Maar het geeft Schaap, én burgemeester Femke Halsema als zijn nieuwe baas, wel het momentum om door te pakken. Commandant Leen Schaap, die sinds 2016 is aangesteld om schoon schip te maken bij het brandweerkorps, heeft te maken heeft met ernstige bedreigingen. Dinsdag werd bekend dat het Team Grootschalige
18/07 12u30  Dijksma: handhaving overlast op het water schiet tekort De anarchie op de grachten neemt grootse vormen aan. Er wordt tot diep in de nacht lawaai gemaakt, lallende passanten plassen in de grachten en overal duiken aanbieders op van illegaal verhuurde bootjes. Volgens wethouder Sharon Dijksma (Water) staat het aantal overlastklachten in 2018 al op 2800, terwijl de teller na heel vorig jaar was gestokt bij 1139. Het grootste deel van de klachten draait o
18/07 12u15  Waternet: nog geen speciale maatregelen tegen droogte De droogte teistert het hele land, maar in Amsterdam zijn speciale maatregelen niet nodig. Er zijn nog geen watertekorten, laat een woordvoerder van Waternet weten. De zomer­vakantie, die na deze week begint, is dit jaar de reddende engel: Waternet gaat ervan uit dat door vakantievierders minder vraag is naar water. 'Mensen kunnen, dus blijven geniet van water, maar ga er verstandig mee om en vers
18/07 12u15  Honderden Amsterdammers melden zich met fout paspoort Honderden Amsterdammers hebben zich afgelopen week gemeld bij het Stadsloket omdat hun nieuwe paspoort of identiteitskaart mogelijk een productiefout heeft. Volgens de gemeente zijn er geen gevolgen. Vorige week meldde staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken dat ongeveer 5.000 paspoorten en identiteitskaarten een productiefout hebben. Hierdoor kan het zijn dat een elektronisch echthe
18/07 12u00  Pesca crowdfundt 750.000 euro voor nieuw restaurant Visrestaurant Pesca heeft met een crowdfundactie ruim 750.000 euro binnengehaald waarmee de opening van een nieuw restaurant in Amsterdam moet worden gerealiseerd. Het geld is bijeen gebracht met hulp van bedrijven en liefhebbers van Pesca. Het huidige restaurant op de Rozengracht, dat inmiddels twee jaar bestaat, moest worden gezien als een 'testcase' van het concept - Pesca heeft als doelstellin
18/07 11u45  Saadia Ait-Taleb alleen vervolgd voor fout met drie nota's Justitie in Amsterdam heeft de strafzaak wegens fraude en valsheid in geschrifte tegen de ontslagen antiradicaliseringsambtenaar Saadia Ait-Taleb teruggebracht tot een ­beschuldiging van gerommel met drie rekeningen. Die waren ingediend voor de geheime 'grijscampagne' van voormalig burgemeester Van der Laan, die radicaliserende jongeren op andere gedachten moest brengen zonder dat zij wisten dat d
18/07 11u30  Zo ken ik Tuschinski weer Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: première Mamma Mia 2. De hele Reguliersbreestraat is met dranghekken afgesloten, zelfs voor de trams. Dit heb ik niet eerder meegemaakt voor een première in Tuschinski en daar heb ik er in mijn leven inmiddels meer van gehad dan melk bij mijn ontbijt.En dan zijn Meryl Streep
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Bloeiende logistiek, maar met grote uitdagingen BREDA/ROOSENDAAL/WAALWIJK - De logistiek in Brabant beleeft een ongekende bloeiperiode. Maar kan deze groei doorgaan nu de beschikbare ruimte drastisch is afgenomen en het nijpende personeelstekort de vervoerders in een steeds steviger houdgreep neemt?
18/07 14u15  Op vakantie? Beveilig je huis met slimme waakhonden Vakantiegangers houden van warme zomers, maar inbrekers ook. We zetten soms een extra raampje voor ze open en we zijn ook vaker en langer van huis. Hoe laat je je huis veilig achter als je straks in Frankrijk zit?
18/07 14u15  Koos Alberts maanden uit running wegens kwaadaardige tumor Levensliedzanger Koos Alberts (71) heeft door ziekte al zijn optredens tot en met september dit jaar moeten annuleren. Volgens zijn management zijn vorige week kwaadaardige tumoren uit de blaas van de Ik verscheurde je foto-vocalist verwijderd en moet hij worden nabehandeld met chemotherapie.
18/07 14u00  Koos Alberts maanden uit running wegens kwaadaardige blaaskanker Levensliedzanger Koos Alberts (71) heeft door ziekte al zijn optredens tot en met september dit jaar moeten annuleren. Volgens zijn management zijn vorige week kwaadaardige tumoren uit de blaas van de Ik verscheurde je foto-vocalist verwijderd en moet hij worden nabehandeld met chemotherapie.
18/07 14u00  Boeren en ZLTO naar rechter vanwege provincieregels veehouderij BAARLE-NASSAU - Landbouworganisatie ZLTO stapt samen met een groep getroffen boeren naar de rechter om de verscherpte milieu-eisen die de provincie vanaf 2022 stelt aan te vechten.
18/07 13u45  Sinnema/Bloem zeker van volgende ronde bij EK beach Jolien Sinnema en Laura Bloem hebben zich bij het EK beachvolleybal vroegtijdig geplaatst voor de volgende ronde.
18/07 13u30  LIVE: Spektakel gegarandeerd bij eerste zware aankomst bergop Aankomst bergop op La Rosière Start om 14.05, finish rond 17.30 Verliest Van Avermaet gele trui? Wat kunnen Dumoulin en Kruijswijk?
18/07 13u15  ‘Je kunt het je niet meer veroorloven niet in vrouwen te investeren’ Een flinke groep olympiërs uit het schaatsen zoekt nog naar een sponsor, in het vrouwenwielrennen, waar Trek gisteren bekendmaakte in te stappen, gaat het op sponsorgebied juist voorspoedig. ,,Vrouwenwielrennen zit in de lift.”
18/07 13u15  Neerslagtekort naar recordhoogte, maar geen problemen met drinkwater Het neerslagtekort is in heel Nederland verder toegenomen. De verwachting is dat het tekort in de komende periode zal stijgen naar 266 mm. Dat is vergelijkbaar met het recordjaar 1976. Code geel, wat staat voor een dreigend watertekort, blijft van kracht.
18/07 13u15  Grasmeester Victoria’03 kijkt ogen uit: ‘Griekse miljonairs kwamen vol bombarie binnen’ Het is een heerlijke entree, op sportpark Albano in Oudenbosch. Ondanks de langdurige droogte, die West-Brabant de afgelopen weken teistert, ruikt het bij binnenkomst naar het vers gemaaide gras. Voor de voetbalfetisjisten een absolute pre bij beoordeling van een voetbalaccommodatie. En blijkbaar ook voor internationale betaald voetbal organisaties, die de weg naar Oudenbosch massaal gevonden hebben.
18/07 13u15  Beekse Bergen biedt 100.000 fans 'knuffelen met luipaarden' een alternatief Safaripark De Beekse Bergen wil echt iets doen voor de bijna 100.000 mensen die zich op Facebook hebben aangemeld voor de activiteit 'knuffelen met luipaarden'. Dat evenement kwam voort uit de veelbesproken actie van een Frans gezin, dat bij de jachtluipaarden uit hun auto stapte.
18/07 13u15  Sterren genieten van nieuwe Mamma Mia!, Tiësto klaar voor Tomorrowland Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de nieuwe rubriek Brabant-Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB's, oftewel: Bekende Brabanders.
18/07 13u00  Oud-bendelid John Jansen: ‘Ik zal het nooit goed doen bij mensen als Depla’ BREDA – Burgemeester Paul Depla van Breda, noemt zelfbenoemd oud-crimineel John Jansen uit Breda een 'gevaarlijk voorbeeld'. Dat zegt hij woensdagmorgen op Radio1, in reactie op het nieuws dat criminele weldoeners willen scoren bij verenigingen en goede doelen in gemeenten.
18/07 13u00  Bergse ouderen vestigen wereldrecord aerobics BERGEN OP ZOOM - Het is ze gelukt. De Bergse ouderen hebben het wereldrecord aerobics verbeterd. Dat staat nu op 240 deelnemers die gelijktijdig bewegen.
18/07 13u00  Brabantse boeren naar rechter om milieuregels BAARLE-NASSAU - Brabantse veehouders klagen de provincie aan vanwege strengere milieuregels die er gaan gelden. De maatregelen om veehouderij sneller duurzaam te maken, bedreigen volgens hen het voortbestaan van veel Brabantse boerenbedrijven.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Gratis parkeren voor automobilist die nuchter blijft NIJMEGEN - Automobilisten die geen alcohol drinken kunnen woensdag en donderdag gratis parkeren bij een speciaal ingerichte parkeerplaats de P&R op Nijmegen Noord. De slagboom gaat alleen open voor bezoekers die bij terugkomst van de Vierdaagsefeesten nuchter zijn.
18/07 14u15  Op vakantie? Beveilig je huis met slimme waakhonden Vakantiegangers houden van warme zomers, maar inbrekers ook. We zetten soms een extra raampje voor ze open en we zijn ook vaker en langer van huis. Hoe laat je je huis veilig achter als je straks in Frankrijk zit?
18/07 14u15  Koos Alberts maanden uit running wegens kwaadaardige tumor Levensliedzanger Koos Alberts (71) heeft door ziekte al zijn optredens tot en met september dit jaar moeten annuleren. Volgens zijn management zijn vorige week kwaadaardige tumoren uit de blaas van de Ik verscheurde je foto-vocalist verwijderd en moet hij worden nabehandeld met chemotherapie.
18/07 14u00  Koos Alberts maanden uit running wegens kwaadaardige blaaskanker Levensliedzanger Koos Alberts (71) heeft door ziekte al zijn optredens tot en met september dit jaar moeten annuleren. Volgens zijn management zijn vorige week kwaadaardige tumoren uit de blaas van de Ik verscheurde je foto-vocalist verwijderd en moet hij worden nabehandeld met chemotherapie.
18/07 13u30  LIVE: Spektakel gegarandeerd bij eerste zware aankomst bergop Aankomst bergop op La Rosière Start om 14.05, finish rond 17.30 Verliest Van Avermaet gele trui? Wat kunnen Dumoulin en Kruijswijk?
18/07 13u30  Social media gaan los op bizar optreden van stomdronken rockband NIJMEGEN - Wat het hoogtepunt van de week op het Valkhof Festival had moeten worden, draaide uit op een fiasco. De bandleden van de Amerikaanse band Parquet Courts - op papier de grote publiekstrekker van het festival - stonden gisteravond straalbezopen op het podium en maakten ruzie met elkaar én het publiek: ,,Waar doen jullie moeilijk over, het is toch een gratis festival?’’
18/07 13u15  ‘Je kunt het je niet meer veroorloven niet in vrouwen te investeren’ Een flinke groep olympiërs uit het schaatsen zoekt nog naar een sponsor, in het vrouwenwielrennen, waar Trek gisteren bekendmaakte in te stappen, gaat het op sponsorgebied juist voorspoedig. ,,Vrouwenwielrennen zit in de lift.”
18/07 13u15  Neerslagtekort naar recordhoogte, maar geen problemen met drinkwater Het neerslagtekort is in heel Nederland verder toegenomen. De verwachting is dat het tekort in de komende periode zal stijgen naar 266 mm. Dat is vergelijkbaar met het recordjaar 1976. Code geel, wat staat voor een dreigend watertekort, blijft van kracht.
18/07 13u15  Beekse Bergen biedt 100.000 fans 'knuffelen met luipaarden' een alternatief Safaripark De Beekse Bergen wil echt iets doen voor de bijna 100.000 mensen die zich op Facebook hebben aangemeld voor de activiteit 'knuffelen met luipaarden'. Dat evenement kwam voort uit de veelbesproken actie van een Frans gezin, dat bij de jachtluipaarden uit hun auto stapte.
18/07 13u00  Blok: Suriname is mislukte staat vanwege etnische opdeling Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) heeft tijdens een bijeenkomst in Den Haag keihard uitgehaald naar Suriname, dat volgens hem een 'failed state' is vanwege de 'etnische opdeling'. Dat blijkt uit videobeelden die Zembla in handen heeft.
18/07 13u00  Rechter schorst president-commissaris Eneco President-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco is door de Ondernemerskamer van het gerechtshof in Amsterdam geschorst. De rechter zal een vervanger aanwijzen. Ook moet er een onderzoek komen naar de gang van zaken binnen de Rotterdamse onderneming.
18/07 12u45  Einde Nederlandsch-Indisch Leger herdacht bij Bronbeek in Arnhem ARNHEM - Veteranen hebben woensdagochtend op het terrein van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem de opheffing van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger herdacht.
18/07 12u45  Diskwalificatie dreigt voor lopers die met supersoaker schieten NIJMEGEN - Vier deelnemers aan de Vierdaagse hebben in de ochtenduren van de Dag van Wijchen een waarschuwing gekregen omdat ze hun mede-wandelaars met een supersoaker natspoten.
18/07 12u45  Groninger krijgt geldboete voor schrijven nepnieuws over Joling De 34-jarige Groninger die eind vorig jaar op zijn satirisch bedoelde site Nieuwsbom nepnieuws over een opgerolde wietplantage bij Gerard Joling verspreidde, is vandaag door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot een deels voorwaardelijk geldboete van 750 euro. Volgens de officier van justitie en de rechter was het onzinbericht dat de man schreef en publiceerde zo realistisch dat de goede naam van zanger er door is aangetast.
18/07 12u45  Inspectie: meerdere klachten over te hete werkplek Werknemers doen deze warme periode inmiddels wekelijks meldingen over oververhitte arbeidsomstandigheden. Vakbond FNV zegt dat het risico van een warme werkplek nog te vaak onderschat wordt. De Inspectie SZW kreeg deze maand tot nu toe acht berichten binnen over bedrijven waar het op de werkvloer te heet zou zijn.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Brussel legt Google boete van €4,34 mrd op Europese Commissie legt Google recordboete op vanwege pogingen om concurrentie tegen te houden op Android, het dominante besturingssysteem van de Amerikaanse internetgigant.
18/07 14u00  Raad van State geeft toestemming voor aanleg Blankenburgtunnel Voldoende alternatieven zijn onderzocht voor verbinding tussen A15 en A20 ten westen van Rotterdam.
18/07 13u00  Ondernemingskamer gelast onderzoek naar wanbeleid bij Eneco Rechters schorsen president-commissaris Edo van den Assem en stellen nieuwe tijdelijke voorzitter aan
18/07 13u00  Kleine behaarde rups wint het voorlopig van big data De eikenprocessierups rukt op; bestrijding is versnipperd.
18/07 12u45  Ondernemingskamer vervangt president-commissaris en gelast onderzoek Eneco Vonnis is forse overwinning voor ondernemingsraad van energiebedrijf.
18/07 12u45  TomTom en ASML aan kop op groen Damrak ASML verslaat analistenverwachtingen, TomTom wint 5% in de Midkap
18/07 12u30  Raad van State geeft groen licht voor Blankenburgtunnel Voldoende alternatieven zijn onderzocht voor verbinding tussen A15 en A20 ten westen van Rotterdam.
18/07 12u30  Netflix is niet meer alleenheerser onder de streamingdiensten Van alle kanten betreden concurrenten de markt van series-kijken-wanneer-je-wilt.
18/07 12u00  FC Twente van de ondergang gered Regionale bedrijfsleven investeert €14 mln in Twentse profclub
18/07 12u00  Verfmaker AkzoNobel moet aan de bak om uitstaande facturen te innen Producent van Flexa en Sikkens is zo hard bezig geweest hogere prijzen te bedingen dat de nota's zich intussen opstapelden.
18/07 11u45  'Brussel legt Google boete van €4,3 mrd op' Europese Commissie legt Google recordboete op vanwege pogingen om concurrentie tegen te houden op Android, het dominante besturingssysteem van de Amerikaanse internetgigant.
18/07 11u45  PEC Zwolle gaat de regio mobiliseren voor zijn Europese droom Voetbalclub gaat €20 mln ophalen bij ondernemers en investeerders om spelers te kopen.
18/07 11u15  ASML wint op groen Damrak Veldhovense chipmachinefabrikant verslaat analistenverwachtingen, verfmaker AkzoNobel boekt minder omzet en winst maar haalt wel hogere marges.
18/07 10u45  Hoekstra: bankiers maken oneigenlijk gebruik van beloningsregel Minister dreigt met schrappen van de uitzondering die het mogelijk maakt meer te betalen dan het bonusplafond van 20% van het vaste salaris.
18/07 10u15  Google zet zich schrap voor nieuwe miljardenboete EU Europese Commissie wil einde maken aan gedwongen winkelnering van Amerikaanse zoekmachine.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Dumoulin rekent op aanvallen op slotklim ALBERTVILLE (ANP) - Tom Dumoulin rekent op een spannende slotfase in de twaalfde etappe van de Tour de France, een korte rit (108 km) naar skioord La Rosière. ,,Movistar gaat op de slotklim zeker de kaarten op tafel gooien'', voorspelde de kopman van Sunweb, die aangaf zich ,,redelijk fris'' te voelen. De dag ervoor, in de eerste bergetappe, hadden de klassementsrenners vooral naar elkaar gekeken, met name door de overmacht in de groep van Sky-renners rond Chris Froome. ,,Ze waren erg goed. Als Froome nog vier man voor zich heeft, heeft aanvallen ook geen zin. Dat is zonde, maar het is zelfmoord als je dan toch gaat.'' Het bericht Dumoulin rekent op aanvallen op slotklim verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 14u15  Kritiek Halsema op bedreiging brandweerbaas AMSTERDAM (ANP) - Aan het begin van haar eerste gemeenteraadsvergadering in Amsterdam heeft burgemeester Femke Halsema de bedreigingen aan het adres van brandweercommandant Schaap opnieuw scherp veroordeeld. Zij deed dat in een verklaring namens het college. Halsema noemde de bedreigingen onacceptabel. Het bericht Kritiek Halsema op bedreiging brandweerbaas verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 14u00  ‘Ga alleen zwemmen op officiële locaties’ LELYSTAD (ANP) - Door het warme en droge weer van de laatste tijd neemt de waterkwaliteit af. Rijkswaterstaat en de waterschappen roepen daarom op alleen te gaan zwemmen op officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit goed genoeg is. Er zijn de afgelopen week steeds meer meldingen over blauwalg, botulisme, vissterfte en ongewenste bacteriën in zoet water. Het bericht ‘Ga alleen zwemmen op officiële locaties’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u45  Google in beroep tegen boete MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google gaat in beroep tegen de boete die de Europese Commissie woensdag heeft opgelegd. Het bedrijf moet een recordbedrag van 4,34 miljard euro betalen voor oneerlijke concurrentie met besturingssysteem Android. Het bericht Google in beroep tegen boete verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u45  Sinnema/Bloem zeker van volgende ronde DEN HAAG (ANP) - Jolien Sinnema en Laura Bloem hebben zich bij het EK beachvolleybal vroegtijdig geplaatst voor de volgende ronde. Het Nederlandse duo won in Den Haag ook de tweede poulewedstrijd. Het als negentiende geplaatste koppel verraste tegen het Zwitserse tweetal Zoé Vergé-Dépré/Anouk Vergé-Dépré, de nummers drie van de plaatsingslijst: 21-14 21-17. Sinnema en Bloem spelen later op woensdag ook nog de derde en laatste groepswedstrijd. Het bericht Sinnema/Bloem zeker van volgende ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u45  Boete voor schrijver nepnieuws Gerard Joling GRONINGEN (ANP) - De man die vorig jaar nepnieuws heeft verspreid over zanger Gerard Joling is veroordeeld tot een boete van 750 euro, waarvan 500 euro voorwaardelijk. Dat heeft de politierechter in Groningen bepaald. Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van twintig uur geëist. Het bericht Boete voor schrijver nepnieuws Gerard Joling verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u30  Bosbrand in De Loonse en Drunense Duinen DEN BOSCH (ANP) - In het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant is woensdag een bosbrand uitgebroken. De brandweer spreekt van een grote brand en is met vier blusvoertuigen en een watertankwagen uitgerukt. De omvang van de brand is nog niet bekend, zei een woordvoerster. Het bericht Bosbrand in De Loonse en Drunense Duinen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u15  Nieuwe megaboete Google breekt record BRUSSEL (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van internetreus Google, moet 4,34 miljard euro betalen vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Het bericht Nieuwe megaboete Google breekt record verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u15  Syriëgangster met baby op Schiphol opgepakt SCHIPHOL (ANP) - Een 22-jarige vrouw die vermoedelijk is teruggekeerd uit het strijdgebied van Islamitische Staat is dinsdagavond op Schiphol aangehouden. Ze arriveerde met haar enkele maanden oude baby op een vlucht vanuit Erbil, in het noorden van Irak, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend. Het bericht Syriëgangster met baby op Schiphol opgepakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Celstraffen tot 9 jaar voor Angels-kopstukken AMSTERDAM (ANP) - Drie kopstukken van de Haarlemse Hells Angels-chapter hebben celstraffen tot negen jaar opgelegd gekregen. In de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp noemde de rechtbank hen de leiders van een organisatie ,,die het plegen van strafbare feiten faciliteerde en stimuleerde'. Het bericht Celstraffen tot 9 jaar voor Angels-kopstukken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Rechter schorst president-commissaris Eneco AMSTERDAM (ANP) - President-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco is door de Ondernemerskamer van het gerechtshof in Amsterdam geschorst. De rechter zal een vervanger aanwijzen. Ook moet er een onderzoek komen naar de gang van zaken binnen de onderneming. Het bericht Rechter schorst president-commissaris Eneco verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Karin Slaughter blijft het populairst AMSTERDAM - De Amerikaanse schrijfster Karin Slaughter blijft onverminderd populair in Nederland. Haar bestseller Gespleten staat voor de vijfde week op rij op de eerste plaats in de Boeken Top 10. Het bericht Karin Slaughter blijft het populairst verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Blok: Suriname is een ‘mislukte staat’ DEN HAAG (ANP) - Suriname is volgens minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken een mislukte staat (,,failed state') en dat heeft ,,ernstig te maken met de etnische opdeling'. Dat zei de bewindsman vorige week dinsdag tijdens een besloten bijeenkomst met Nederlanders die werkzaam zijn bij internationale organisaties. Het bericht Blok: Suriname is een ‘mislukte staat’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Overlastvergoeding bij schade gaswinning GRONINGEN (ANP) - Mensen met erkende schade door de gaswinning in Groningen kunnen een overlastvergoeding van 250 euro krijgen. De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen heeft dit bepaald. Het bericht Overlastvergoeding bij schade gaswinning verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u30  Ex-drugshandelaar wil Endstra’s laten lijden AMSTERDAM (ANP) - ,,Ik wil hem pijn laten lijden, net als hij mij. Hij heeft mijn leven verkankerd, natuurlijk wil ik een schadevergoeding.” Dat zei voormalig xtc-handelaar Ronald van Essen woensdag aan het slot van een procedure bij het gerechtshof in Amsterdam tegen de de erfgenamen van de in 2004 geliquideerde vastgoedbaron Willem Endstra. Het bericht Ex-drugshandelaar wil Endstra’s laten lijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Op vakantie? Beveilig je huis met slimme waakhonden Vakantiegangers houden van warme zomers, maar inbrekers ook. We zetten soms een extra raampje voor ze open en we zijn ook vaker en langer van huis. Hoe laat je je huis veilig achter als je straks in Frankrijk zit?
18/07 14u15  Deventenaar krijgt 9,5 jaar cel in Duitsland voor drugshandel via darknet De 29-jarige Deventenaar Rhett D. is door de rechtbank in het Duitse Coburg (Beieren) veroordeeld tot 9,5 jaar cel voor drugshandel. Dat bevestigt persrechter Ingo Knecht-Günther.
18/07 14u15  Koos Alberts maanden uit running wegens kwaadaardige tumor Levensliedzanger Koos Alberts (71) heeft door ziekte al zijn optredens tot en met september dit jaar moeten annuleren. Volgens zijn management zijn vorige week kwaadaardige tumoren uit de blaas van de Ik verscheurde je foto-vocalist verwijderd en moet hij worden nabehandeld met chemotherapie.
18/07 14u00  Lelystad Airport: niet vliegen naar Rome of Barcelona, wel Napels en Malaga De lijst met mogelijke vliegbestemmingen vanaf het nieuwe Lelystad Airport is door het ministerie drastisch ingekort. Vliegen naar Rome, Barcelona of Lissabon is er straks niet bij. Bestemmingen als Napels, Malaga of Faro behoren wél tot de opties.
18/07 14u00  Koos Alberts maanden uit running wegens kwaadaardige blaaskanker Levensliedzanger Koos Alberts (71) heeft door ziekte al zijn optredens tot en met september dit jaar moeten annuleren. Volgens zijn management zijn vorige week kwaadaardige tumoren uit de blaas van de Ik verscheurde je foto-vocalist verwijderd en moet hij worden nabehandeld met chemotherapie.
18/07 14u00  Voorlopig gratis parkeren op zondag in Zwolle Bezoekers en bewoners van de Zwolse binnenstad kunnen voorlopig iedere zondag gratis parkeren op straat en in gemeentelijke parkeeraccommodaties, laat de gemeente weten in een bericht op de gemeentelijke website.
18/07 13u45  Sinnema/Bloem zeker van volgende ronde bij EK beach Jolien Sinnema en Laura Bloem hebben zich bij het EK beachvolleybal vroegtijdig geplaatst voor de volgende ronde.
18/07 13u15  ‘Je kunt het je niet meer veroorloven niet in vrouwen te investeren’ Een flinke groep olympiërs uit het schaatsen zoekt nog naar een sponsor, in het vrouwenwielrennen, waar Trek gisteren bekendmaakte in te stappen, gaat het op sponsorgebied juist voorspoedig. ,,Vrouwenwielrennen zit in de lift.”
18/07 13u15  Neerslagtekort naar recordhoogte, maar geen problemen met drinkwater Het neerslagtekort is in heel Nederland verder toegenomen. De verwachting is dat het tekort in de komende periode zal stijgen naar 266 mm. Dat is vergelijkbaar met het recordjaar 1976. Code geel, wat staat voor een dreigend watertekort, blijft van kracht.
18/07 13u15  Beekse Bergen biedt 100.000 fans 'knuffelen met luipaarden' een alternatief Safaripark De Beekse Bergen wil echt iets doen voor de bijna 100.000 mensen die zich op Facebook hebben aangemeld voor de activiteit 'knuffelen met luipaarden'. Dat evenement kwam voort uit de veelbesproken actie van een Frans gezin, dat bij de jachtluipaarden uit hun auto stapte.
18/07 13u15  Diskwalificatie dreigt voor Vierdaagselopers die met supersoaker schieten Vier deelnemers aan de Vierdaagse hebben in de ochtenduren van de Dag van Wijchen een waarschuwing gekregen omdat ze hun mede-wandelaars met een supersoaker natspoten.
18/07 13u15  Eerste neusberen in opvang bij MeerZoo Marknesse Best spannend, die eerste stappen in een nieuw hok. Maar de acht neusberen die net bij MeerZoo zijn gekomen, zijn inmiddels aardig gewend aan hun nieuwe thuis.
18/07 13u00  Blok: Suriname is mislukte staat vanwege etnische opdeling Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) heeft tijdens een bijeenkomst in Den Haag keihard uitgehaald naar Suriname, dat volgens hem een 'failed state' is vanwege de 'etnische opdeling'. Dat blijkt uit videobeelden die Zembla in handen heeft.
18/07 13u00  Rechter schorst president-commissaris Eneco President-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco is door de Ondernemerskamer van het gerechtshof in Amsterdam geschorst. De rechter zal een vervanger aanwijzen. Ook moet er een onderzoek komen naar de gang van zaken binnen de Rotterdamse onderneming.
18/07 13u00  Anne Ringsma, oud-raadslid Ommen, overleden Anne Ringsma uit Beerzerveld is op zaterdag 14 juli overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Ringsma is mede-oprichter en oud-raadslid van de Lokale Partij Ommen.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Marechaussee vindt gezin in verborgen ruimte De marechaussee heeft in Hoek van Holland in een verborgen ruimte in een bestelauto een Afghaans gezin van vier personen ontdekt. De 36-jarige Roemeense bestuurder van het busje en zijn 33-jarige Roemeense bijrijder zijn aangehouden voor mensensmokkel.
18/07 14u15  Kritiek Halsema op bedreiging brandweerbaas Aan het begin van haar eerste gemeenteraadsvergadering in Amsterdam heeft burgemeester Femke Halsema de bedreigingen aan het adres van brandweercommandant Schaap opnieuw scherp veroordeeld. Zij deed dat in een verklaring namens het college. Halsema noemde de bedreigingen onacceptabel.
18/07 14u00  „Rutte moet afstand nemen van uitspraken Blok” VluchtelingenWerk Nederland roept minister-president Mark Rutte op om afstand te nemen van de uitspraken van minister Stef Blok. „Blok ondermijnt inspanningen van het kabinet om in Europa gezamenlijke afspraken te maken over een goede opvang van vluchtelingen”, reageert de organisatie.
18/07 13u45  Straffen tot negen jaar cel Angels-kopstukken Drie kopstukken van de Haarlemse Hells Angels-chapter hebben celstraffen tot negen jaar opgelegd gekregen. In de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp noemde de rechtbank hen de leiders van een criminele organisatie, „die het plegen van strafbare feiten faciliteerde en stimuleerde”.
18/07 13u45  Documentaire over orgelmaker Klaas Veltman Op het Haarlems orgelfestival gaat donderdag 19 juli een documentaire over de orgelmaker en organist Klaas Veltman (1953-2016) in première: ”De Kleur van Lucht”.
18/07 13u45  Google in beroep tegen boete Google gaat in beroep tegen de boete die de Europese Commissie woensdag heeft opgelegd. Het bedrijf moet een recordbedrag van 4,34 miljard euro betalen voor oneerlijke concurrentie met besturingssysteem Android.
18/07 13u45  Column: Seculier selfisme In de voormalige synagoge aan de Turfmarkt te Gouda woonde ik vorige week de presentatie bij van Peter Hitchens’ boek ”Opstand tegen God”, een vertaling van ”Rage against God”. De oorspronkelijke titel drukt treffender uit dat Hitchens de moderne westerse mens typeert als een klein kind dat kwaad is op z’n ouders omdat het z’n zin niet krijgt. Furieus, dat is niet complimenteus. Maar het punt dat Hitchens hier maakt spoort wel met de waarneming dat de samenleving sinds de opstand van de jaren 60 een stuk puberaler is geworden. Als je alles kunt doen wat je leuk vindt en pijn vermijdt, bereik je het volmaakte geluk. Plezier hebben en lol maken, daar gaat het om in het leven.
18/07 13u30  „Ga alleen zwemmen op officiële locaties” Door het warme en droge weer van de laatste tijd neemt de waterkwaliteit af. Rijkswaterstaat en de waterschappen roepen daarom op alleen te gaan zwemmen op officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit goed genoeg is. Er zijn de afgelopen week steeds meer meldingen over blauwalg, botulisme, vissterfte en ongewenste bacteriën in zoet water.
18/07 13u30  Brussel legde vaker grote boetes op Google is niet het eerste bedrijf dat een zware boete heeft gekregen van de Europese Commissie. Meer bedrijven zijn bestraft omdat ze volgens Brussel de regels overtraden. Een overzicht:
18/07 13u30  Abortuspil kan leiden tot meer psychische problemen De abortuspil wordt steeds vaker toegepast. Het voorstel van de PvdA en GroenLinks om die nu ook via de huisarts beschikbaar te stellen, maakt het vrouwen alleen maar moeilijker, waarschuwt Kees van Helden.
18/07 13u30  Kerk in Oostenrijk beklad Een protestantse kerk in de Oostenrijkse stad Salzburg is slachtoffer van vandalisme geworden. Onbekenden bekladden de kerk met verf.
18/07 13u30  Juncker ontkent alcoholgebruik bij NAVO-top Jean-Claude Juncker heeft woensdag ook persoonlijk ontkend dat hij vorige week had gedronken toen regeringsleiders hem moesten ondersteunen rond een diner bij de NAVO-top in Brussel. De voorzitter van de Europese Commissie zei „onder de indruk” te zijn dat er zo veel aandacht voor het incident is geweest. „Eerlijk gezegd heb ik geen tijd voor zulke onbeduidende nonsens. Ik vraag om respect.”
18/07 13u15  Bosbrand in De Loonse en Drunense Duinen In het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant is woensdag een bosbrand uitgebroken. De brandweer spreekt van een grote brand en is met vier blusvoertuigen en een watertankwagen uitgerukt. De omvang van de brand is nog niet bekend, zei een woordvoerster.
18/07 13u15  Lagerhuis schorst N-Iers lid om luxe reisjes Het Britse Lagerhuis heeft een Noord-Iers parlementslid voor dertig dagen geschorst omdat deze had verzuimd luxe vakantiereisjes naar Sri Lanka op kosten van de regering van dat land aan te melden. Het gaat om Ian Paisley junior van de Democratic Unionist Party (DUP). Hij is de zoon van wijlen dominee Ian Paisley, de oprichter van de partij en voormalig parlementslid.
18/07 13u15  Nieuwe megaboete Google breekt record Alphabet, het moederbedrijf van internetreus Google, moet 4,34 miljard euro betalen vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Politie valt horecapand binnen: bijna 2,2 miljoen euro cash geld aangetroffen Vorige week woensdag heeft de politie bij een inval in een horecapand aan de Jan van Galenstraat bijna 2,2 miljoen euro aan cash geld aangetroffen. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.
18/07 14u00  Crash Aviodrome vliegtuig door passagier gefilmd: 'This is getting very bad' Er zijn op internet opmerkelijke videobeelden opgedoken van de dodelijke vliegtuigcrash vorige week met een historisch toestel Convair 340. De beelden zijn zo bijzonder omdat ze zijn gemaakt door een passagier die aan boord van het toestel was toen het crashte.
18/07 13u15  Politie onderzoekt schietincidenten Vlaardingen en Schiedam De politie onderzoekt twee schietincidenten die plaatsvonden in de nacht van dinsdag op woensdag in Schiedam en Vlaardingen. Daarbij raakte niemand gewond. De incidenten lijken vooralsnog niets met elkaar te maken te hebben.
18/07 12u45  Man gewond na schietincident in Zandvoort Een 24-jarige man uit Haarlem is dinsdagavond rond 19.10 uur gewond geraakt bij een schietincident op de Oranjestraat in Zandvoort. De verdachte(n) is daarna weggereden in een witte bestelauto.
18/07 12u45  Google krijgt van Brussel recordboete van 4,3 miljard euro Google heeft van de Eurpese Commissie een recordboete van 4,3 miljard euro gekregen.
18/07 12u30  'Kinderen iets grotere kans op hersentumor door CT-scans' Kinderen die bij het maken van een CT-scan worden blootgesteld aan straling op hun hoofd, lopen op termijn een iets grotere kans op een hersentumor.
18/07 11u30  Dionne Stax heeft al jaar nieuwe vriend Op Radio 538 heeft Dionne Stax woensdagochtend onthuld dat zij al ruim een jaar een relatie heeft.
18/07 10u45  Dode man aangetroffen op galerij flat Middelburg De politie is een onderzoek gestart naar het overlijden van een 36-jarige man uit de gemeente Goes.
18/07 10u00  Ouder echtpaar in Susteren ernstig mishandeld bij overval In het Limburgse Susteren is in de nacht van zondag op maandag een ouder echtpaar overvallen.
18/07 09u15  Enschede Politie houdt verdachte aan in zaak Het Oosterveld in Enschede Op donderdag 12 juli hield de politie een 36-jarige man uit Hengelo aan in het onderzoek naar het overlijden van een 26-jarige man uit Enschede aan het Oosterveld.
18/07 09u00  Wakker Dier doopt KFC om tot KFP Wakker Dier start vandaag een televisiecampagne tegen Kentucky Fried Chicken (KFC).
18/07 08u30  Jaarlijkse subsidie voor 113Zelfmoordpreventie omhoog naar 5,4 miljoen Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) wil het aantal zelfmoorden en zelfmoordpogingen terugdringen.
18/07 08u15  Meisje (4) verdronken in Waddinxveen Dinsdag is een 4-jarig meisje in Waddinxveen verdronken.
17/07 22u45  Orde van Advocaten: ingrijpen bij ICT-drama rechterlijke macht De Orde van Advocaten wil dat de Raad voor de Rechtspraak en minister Dekker snel ingrijpen na het ICT-drama bij de rechterlijke macht.
17/07 22u00  Justitie looft 15.000 euro uit voor tip die leidt tot aanhouding Gerel Palm Justitie looft 15.000 euro uit voor de ‘gouden tip’ die leidt tot de aanhouding van de 35-jarige Gerel Palm, verdachte van het schietincident in Noordeloos waar december 2016 twee mannen bijna bij om het leven kwamen. Politie geeft nieuwe foto’s vrij om de kans op herkenning te vergroten.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Vader omgekomen kinderen MH17 boos op Trump De vader van drie kinderen, die omkwamen bij de vliegramp met MH17, heeft zich op Facebook boos uitgelaten over het gesprek van Donald Trump met de Russische president Vladimir Poetin.
18/07 12u45  Kinderen verdrinken bijna, ouders blijken shoppen Vier jonge kinderen zijn volgens de Belgische politie „aan de dood ontsnapt” toen ze zonder begeleiding zwommen in de zee van Blankenberge. De ouders van de kinderen waren in geen velden of wegen te bekennen. Zij bleken te zijn winkelen.
18/07 12u30  Aantal openbare laadpunten in drie jaar verdubbeld Het aantal openbare laadpunten in Rotterdam is in drie jaar tijd bijna verdubbeld, tot ruim 1.710 stuks. Al meer dan 6.830 elektrische autobezitters maken er gebruik van.
18/07 12u30  Groep van 25 dolfijnen gespot in de Noordzee Als je wit zwemmen met dolfijnen hoef je voortaan niet meer naar tropische gebieden af te reizen. In de Noordzee voor de kust van België is namelijk een groep van 25 dolfijnen gespot. 
18/07 12u15  Donateurs gezocht om mishandelde kitten te redden Grote kans dat je het verhaal van kitten Kitty al ergens voorbij hebt zien komen. Social media ontplofte, nadat het ernstig gewonde dier vorige week werd aangetroffen bij het Marconiplein. Het lapjeskatje was met tiewraps vastgebonden aan een hek.
18/07 11u45  Meld je aan voor de Music City Nieuwsbrief Metro-lezers zijn fanatieke muziekliefhebbers die regelmatig naar een concert of festival gaan. Natuurlijk naar de artiest of band waar je fan van bent, maar wanneer er iets leuks voorbij komt blijken jullie ook massaal in te zijn voor een avondje uit. En daar gaan wij je bij helpen.
18/07 11u30  Bikinimodel oogst lof met borstvoeding op catwalk Bikinimodel Mara Martin liep vijf maanden na haar bevalling over de catwalk in Miami voor de badpakkenspecial van tijdschrift Sports Illustrated. Alsof dat niet bijzonder genoeg was, deed het model dat ook nog eens terwijl ze borstvoeding aan het geven was.
18/07 11u15  Toeristen in nood bellen 'verkeerde' politie Twee Amerikaanse toeristen die vastzaten in een lift in Portugal belden het verkeerde telefoonnummer van de politie. De vrouwen zochten online naar het telefoonnummer van de politie in Lissabon, maar belden volgens het Amerikaanse WCSH-TV in plaats daarvan met de hulpdiensten in een gelijknamige plaats in het Amerikaanse Maine.
18/07 10u30  Vrouwen aangerand in feestgedruis na WK-finale Eerder deze week kwam al het nieuws naar buiten dat de Fransen de overwinning op de Kroaten niet zonder slag of stoot voorbij hebben laten gaan. Het land stond op zijn kop, en dat ging gepaard met de nodige opstootjes en rellen. Nu blijkt dat het daar niet bij is gebleven. Op sociale media laten tientallen vrouwen weten seksueel misbruikt te zijn.
18/07 10u30  Chinook haalt gevaarlijke move uit om mensen te redden van berg Op Mount Hood, een stratovulkaan in Oregon in Amerika, waren een aantal mensen in groot gevaar. Een helikopter, een chinook, moest een gevaarlijke move uithalen om de mensen van de vulkaan te redden en dat ziet er spectaculair uit.
18/07 10u15  Gezin dumpt ziek konijn, Dierenambulance verbijsterd De Dierenambulance Den Haag maakt zich kwaad over een gezin met vier kinderen dat een ziek konijn gedumpt zou hebben in het bos. „We maken veel mee, maar dit is wel weer een bizar verhaal.”
18/07 10u15  'Een machine mag nooit kiezen om mensen te doden' Killed by drones. Muse omschreef het al op haar laatste album en het is een schrikbeeld dat tal van mensen hebben. Robots en machines die zo slim worden dat ze onze plaats innemen. 
18/07 09u45  Roffa Mon Amour gaat van start De zomer van films kijken op aparte plekken begint nu dan echt. Vandaag starten de eerste screenings van Roffa Mon Amour.
18/07 09u30  Met deze tips is de Transsiberië Express nog leuker! Eerlijk, als Nederlander heb je waarschijnlijk geen plannen om naar Rusland te gaan deze zomer. Maar er is wel een hele goede reden waarom je Rusland zou moeten bezoeken: de Transsiberië Express. Eerder schreven we een artikel over waarom je deze reis zou moeten maken en vorige week vertelde we hoe je de trein zelf kan boeken. Vandaag delen we onze insider-tips, de dingen die niemand ons vooraf verteld had, maar onze reis zoveel mooier hebben gemaakt!
18/07 09u30  Meisje in India (12) door achttien man misbruikt In India heeft de politie achttien mannen gearresteerd die ervan worden verdacht herhaaldelijk een meisje van twaalf te hebben verkracht. Onder de verdachten zijn bewakers, liftmonteurs en loodgieters die in het gebouw werkten waar het meisje woonde, in de stad Chennai.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Weeshuizen opgericht door Moeder Teresa onderzocht na babydiefstal18/07 03u30 - De Stentor: De Indiase overheid is een onderzoek gestart naar de weeshuizen die werden opgericht door de Katholieke organisatie Missionaries of Charity. Deze werd opgericht door Moeder Teresa. Medewerkers van één van de weeshuizen worden verdacht van het stelen en doorverkopen van baby’s.
21x Ex-zangeres Destiny's Child opgenomen in psychiatrische kliniek18/07 03u45 - BN/DeStem: Michelle Williams heeft zichzelf vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische kliniek. De Destiny's Child-zangeres, die onlangs nog met haar collega's Beyoncé Knowles en Kelly Rowland te zien was op het Amerikaanse festival Coachella, kampt al geruime tijd met depressies en zoekt hiervoor hulp. Dit meldt TMZ.
21x Ex-zangeres Destiny's Child opgenomen in psychiatrische kliniek18/07 03u45 - De Stentor: Michelle Williams heeft zichzelf vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische kliniek. De Destiny's Child-zangeres, die onlangs nog met haar collega's Beyoncé Knowles en Kelly Rowland te zien was op het Amerikaanse festival Coachella, kampt al geruime tijd met depressies en zoekt hiervoor hulp. Dit meldt TMZ.
21x Weeshuizen opgericht door Moeder Teresa onderzocht na babydiefstal18/07 03u30 - Gelderlander: De Indiase overheid is een onderzoek gestart naar de weeshuizen die werden opgericht door de Katholieke organisatie Missionaries of Charity. Deze werd opgericht door Moeder Teresa. Medewerkers van één van de weeshuizen worden verdacht van het stelen en doorverkopen van baby’s.
21x Boeing tekent deal voor nieuwe Air Force One Amerikaanse president18/07 03u30 - Nu.nl: Vliegtuigmaker Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. 
21x Weeshuizen opgericht door Moeder Teresa onderzocht na babydiefstal18/07 03u30 - AD.nl: De Indiase overheid is een onderzoek gestart naar de weeshuizen die werden opgericht door de Katholieke organisatie Missionaries of Charity. Deze werd opgericht door Moeder Teresa. Medewerkers van één van de weeshuizen worden verdacht van het stelen en doorverkopen van baby’s.
21x Trump draait: Ik versprak me in Helsinki18/07 03u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
20x Batwoman is eerste lesbische superheldin met eigen tv-serie18/07 04u00 - BN/DeStem: Batwoman krijgt haar eigen televisieserie op het Amerikaanse kanaal The CW. Het wordt de eerste superheldenserie met een homoseksueel hoofdpersonage.
20x Kleine meerderheid keurt Trumps optreden af18/07 03u30 - Reformatisch Dagblad: Meer dan de helft van de Amerikanen is afkeurend over de wijze waarop president Donald Trump de top met de Russische president Vladimir Poetin heeft aangepakt. Dat blijkt uit een peiling uitgevoerd door Reuters/Ipsos. Van de ondervraagden zei 55 procent zijn optreden in relatie tot de Russen af te keuren en 37 procent vond dat hij het goed had gedaan.
19x Ex-zangeres Destiny's Child opgenomen in psychiatrische kliniek18/07 03u45 - Gelderlander: Michelle Williams heeft zichzelf vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische kliniek. De Destiny's Child-zangeres, die onlangs nog met haar collega's Beyoncé Knowles en Kelly Rowland te zien was op het Amerikaanse festival Coachella, kampt al geruime tijd met depressies en zoekt hiervoor hulp. Dit meldt TMZ.

Statistieken

Artikels:
32099
Gelezen:
23605
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven