woensdag 24 april 2019, week 17


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u45
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
24/04 15u45  Onderzoekers bedenken methode om levensduur solidstate-lithiumaccu's te verhogen Amerikaanse wetenschappers hebben een techniek ontwikkeld om solidstate-lithiumaccu's langer te laten meegaan. De onderzoekers hebben een speciale nanocoating ontwikkeld om te voorkomen dat het elektrolyt door het energiedichte lithium wordt aangetast.
24/04 15u30  'Malware die in Asus-updatetool werd gevonden trof ook gamebedrijven' De malware die vorige maand op Asus-computers werd gevonden, is ook verspreid via Aziatische gameontwikkelaars en ict-bedrijven. Dat zegt beveiligingsbedrijf Kaspersky, dat de malware analyseerde.
24/04 14u45  Microsoft blokkeert Windows May 2019 Update op computers met externe schijven Computers waarop externe schijven zijn geïnstalleerd, kunnen de Windows May 2019 Update niet installeren. Anders zou de update interne en externe schijven een andere stationsletter kunnen geven. Daarom moeten usb-sticks en sd-kaarten voor de update worden losgekoppeld.
24/04 14u30  IFixit: Samsung Galaxy Fold is 'verontrustend fragiel' De Samsung Galaxy Fold is 'verontrustend fragiel', claimt iFixit. De site heeft een teardown van de vouwbare smartphone online gezet en daaruit blijkt dat er zwakheden zitten in het ontwerp van de telefoon. Samsung had de release al uitgesteld.
24/04 14u00  'Nederlandse servers hosten meeste beelden van seksueel kindermisbruik' - update Bijna de helft van de online foto’s en video’s van seksueel kindermisbruik wordt gehost door servers in Nederland. Dit staat te lezen in het jaarlijkse rapport van de Internet Watch Foundation, een Britse organisatie die beeldmateriaal van kindermisbruik opspoort en probeert te verwijderen.
24/04 13u45  Uitgelekte beelden tonen mogelijke Pixel 3a die Google op 7 mei zal aankondigen Er gaan al maanden geruchten dat Google op 7 mei twee goedkopere Pixel-smartphones zal aankondigen en van één toestel weten we nu ook hoe het er waarschijnlijk gaat uitzien. De betrouwbare 'leaker' Evan Blass tweette woensdag een foto van wat de Pixel 3a lijkt te zijn.
24/04 13u45  PlayerUnknown's Battlegrounds wordt toch niet verboden in Nepal Nepal gaat PlayerUnknown's Battlegrounds toch niet verbieden. Een groep advocaten wist succesvol te lobbyen tegen het verbod. Nepal wilde de game verbieden, omdat die schadelijk zou zijn voor kinderen.
24/04 13u15  Uitgelekte beelden tonen mogelijke Pixel 3a die Google op 7 mei gaat voorstellen Er gaan al maanden geruchten dat Google op 7 mei twee goedkopere Pixel-smartphones zal aankondigen en van één toestel weten we nu ook hoe het er waarschijnlijk gaat uitzien. De betrouwbare 'leaker' Evan Blass tweette woensdag een foto van wat de Pixel 3a lijkt te zijn.
24/04 13u00  'Panasonics 10-25mm f/1.7-lens voor microfourthirds kost ongeveer 2200 euro' Volgens een Russische manager van Panasonic, Mikhail Semenov, krijgt het eerder aangekondigde, relatief zeer lichtsterke 10-25mm f/1.7-zoomobjectief een prijs van omgerekend ruim 2200 euro. Het objectief moet nog dit jaar verschijnen, waarschijnlijk in de herfst.
24/04 13u00  Nvidia GeForce GTX 1650 gebruikt video-encoder van de vorige generatie De Nvidia GeForce GTX 1650 maakt gebruik van de Volta video-encoder, een encoder met slechtere resultaten dan de nieuwere Turing-encoder. Het is tot nu toe de enige Turing-videokaart zonder de nieuwe encoder.
24/04 12u15  'Nederlandse servers hosten de meeste beelden van seksueel kindermisbruik' Bijna de helft van de online foto’s en video’s van seksueel kindermisbruik wordt gehost door servers in Nederland. Dit staat te lezen in het jaarlijkse rapport van de Internet Watch Foundation, een Britse organisatie die beeldmateriaal van kindermisbruik opspoort en probeert te verwijderen.
24/04 11u45  Versie 1.0 van opensourcegame SuperTuxKart met online multiplayer is verschenen Ontwikkelaars hebben na twaalf jaar ontwikkeling versienummer 1.0 op opensourcekartgame SuperTuxKart geplakt. De nieuwe release is volgens hen de belangrijkste tot nu toe, onder andere door de toevoeging van spelen via netwerken.
24/04 11u30  Europa stemt in met biometrische 'database' van 350 miljoen mensen De Europese Unie gaat het makkelijker maken om biometrische en identiteitsgegevens uit te wisselen tussen douanes, politie- en migratiediensten. Een nieuw Europees systeem leidt tot één doorzoekbare 'database' waar al die gegevens op te vragen zijn.
24/04 10u45  'Apple wil dat winkels MacBook-toetsenborden binnen een dag repareren' Apple wil dat de meeste toetsenbordproblemen van de MacBook en MackBook Pro de volgende dag in de Apple Stores gerepareerd zijn. Om dat mogelijk te maken hebben de winkels extra onderdelen gekregen. Apple laptops worden al langer geplaagd door toetsenbordproblemen.
24/04 10u30  Samsung investeert 103 miljard euro om in 2030 grootste processormaker te zijn Samsung investeert tot aan 2030 een bedrag van 133 biljoen Koreaanse won in de productie van processors. Omgerekend is dat zo'n 103 miljard euro. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant wil daarmee 's werelds grootste fabrikant van logic chips worden.
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
24/04 15u45  Oppo's nieuwe Reno smartphones zijn er in varianten met 5G en 10x zoom Vandaag lanceerde Oppo in Zürich zijn nieuwste smartphones onder de naam Reno. De Reno komt in drie versies beschikbaar, waaronder een 5G-variant en een met een 10x zoomfunctie. Daarnaast onderscheidt het toestel zich met een bijzondere selfie camera, die omhoog komt wanneer je de selfiemodus activeert. Hierdoor dekt het scherm de volledige voorkant af, zonder noodzaak voor een notch of een 'hole' in het scherm.  Het is geen toeval dat Oppo juist voor Zwitserland koos voor deze introductie....
24/04 13u45  Razer vernieuwt Blade 15 met optionele 240Hz Full HD of 4K OLED displays Razer heeft zowel de zowel de Advanced- als Base-modellen van zijn Blade 15 laptop-serie uitgerust met de 9 Gen Intel Core i7 6 Core processoren. Daarnaast komen de Advanced-modellen, zoals we afgelopen januari reeds hebben gemeld, beschikbaar met een 240Hz full hd of 4k oled touch display, terwijl het basismodel een upgrade krijgt tot 144Hz full hd en GeForce RTX graphics. De nieuwe Blade 15 Advanced wordt zoals gezegd geleverd met een 9 Gen Intel Core i7-9750H cpu, die geklokt is op 2,6 GHz m...
24/04 12u00  Intel introduceert 25 nieuwe desktop-CPU's in de negende generatie Intel heeft gisteren nieuwe laptop-cpu's geïntroduceerd, die nu voor het eerst 8 kernen kunnen bevatten. Tegelijkertijd heeft het nieuwe desktop-processors uit de doeken gedaan, die de bestaande Core i9 9900K, i7 9700K en i5 9600K moeten vergezellen. Het gaat dus nog steeds om cpu's die gefabriceerd worden op 14 nanometer. Het hoogst gepositioneerde nieuwe model is de i9-9900, die in tegenstelling tot zijn grotere broer met de K geen unlocked multiplier heeft. Deze chip heeft als eerste ook ond...
24/04 11u30  SteelSeries introduceert Arctis 9x Xbox One headset SteelSeries heeft zijn nieuwe Arctis 9X voor Xbox One aangekondigd. Dit is het eerste product uit de Arctis-familie van gamingheadsets dat specifiek voor Xbox One ontworpen is. De headset beschikt over Xbox Wireless voor eenvoudige installatie en configuratie en heeft simultane bluetooth audio. De Arctis 9X wordt rechtstreeks met je Xbox One verbonden, net als een draadloze controller. Dankzij de volledige integratie met de Xbox moet je met de ChatMix-besturing op de headset de volumes van het...
24/04 10u45  Acer Predator Triton 500 review update - betere ssd-prestaties, langere accuduur Eerder deze maand geleden reviewden we de Acer Predator Triton 500 gaming notebook. Daar waren we zeker over te spreken, maar één aspect viel tegen: de twee ssd's in raid-0 presteerden niet zoals verwacht. Zoals geschreven in de review hebben we dat neergelegd bij Acer, en naar aanleiding daarvan ontvingen we uitgebreide feedback en een oplossing van het bedrijf. Die zorgde niet alleen voor aanzienlijk betere prestaties van de ssd, maar ook de accuduur bleek er niet onder te lijden. De review is...
24/04 10u15  Acer Predator Triton 500 review update - betere ssd-prestaties, hogere accuduur Eerder deze maand geleden reviewden we de Acer Predator Triton 500 gaming notebook. Daar waren we zeker over te spreken, maar één aspect viel tegen: de twee ssd's in raid-0 presteerden niet zoals verwacht. Zoals geschreven in de review hebben we dat neergelegd bij Acer, en naar aanleiding daarvan ontvingen we uitgebreide feedback en een oplossing van het bedrijf. Die zorgde niet alleen voor aanzienlijk betere prestaties van de ssd, maar ook de accuduur bleek er niet onder te lijden. De review is...
24/04 10u00  Acer Triton 500 review update - betere ssd-prestaties, hogere accuduur Eerder deze maand geleden reviewden we de Acer Predator Triton 500 gaming notebook. Daar waren we zeker over te spreken, maar één aspect viel tegen: de twee ssd's in raid-0 presteerden niet zoals verwacht. Zoals geschreven in de review hebben we dat neergelegd bij Acer, en naar aanleiding daarvan ontvingen we uitgebreide feedback en een oplossing van het bedrijf. Die zorgde niet alleen voor aanzienlijk betere prestaties van de ssd, maar ook de accuduur bleek er niet onder te lijden. De review is...
24/04 09u15  Sponsored: Twee goede opties om je thuisnetwerk te beveiligen met VPN Als je een beetje tech-savvy bent, heb je jouw mobiele devices mogelijk al beveiligd met een VPN dienst. Je wilt immers niet dat anderen meekijken als je via een onveilige wifi-verbinding je mail ophaalt of online bankiert. Of misschien gebruik je een VPN voor de privacy-toepassingen of unblocking-capaciteiten. Waarom zou je ook je thuisnetwerk niet met VPN beschermen? Je beveiligt dan alle apparatuur die is aangesloten is, zoals je smart-tv. VPN Gids heeft twee goede opties voor thuis-VPN gesel...
24/04 08u30  Nvidia GeForce 430.39-driver brengt ondersteuning voor Windows 10 May 2019 Update en voor nieuwe G-Sync-compatibele monitoren Nvidia heeft een nieuwe GeForce-driver uitgebracht. Het gaat om versie 430.39, en moet een optimale game-ervaring bieden voor Mortal Kombat 11, Anthem en Strange Brigade. Verder is er ondersteuning toegevoegd voor de GTX 1650 (desktop) en voor de GTX 1660 Ti en 1650 die in laptops terecht zullen komen. De driver kan nu ook overweg met zeven nieuwe 'G-Sync compatible'-monitoren en er is ondersteuning voor de Windows 10 May 2019 Update. Kaarten van tot en met de GTX 600-serie worden ondersteund....
24/04 08u00  Lancom WiFi 5 access point oogt als rookmelder Met de LW-500 breidt Lancom zijn hardware-portfolio uit met een 802.11ac Wave 2-compatibel access point dat eruit ziet als een rookmelder, maar een discreet uiterlijk, hoge datadoorvoer en een gunstige prijs moet combineren, zo stelt de fabrikant. De witte, ronde behuizing van de LW-500 moet met zijn rookmelderontwerp naadloos in elke omgeving passen en met zijn interne antennes geschikt zijn voor plafondmontage in hotelkamers en vergaderzalen. De twee geïntegreerde radiomodules bedienen zowel...
24/04 07u15  Razer komt met Blade Pro 17 gaming laptop Razer brengt met de Blade Pro 17 een nieuwe versie van zijn 17-inmch gaming laptop op de markt. Het nieuwe vlaggenschip is volgens de maker van de grond af aan nieuw ontwikkeld. Zo is het thermo-management verbeterd met Razers dampkamerkoelsysteem en een nieuw multi-ventilator ontwerp, terwijl de 9 Gen Intel Core i7-9750H cpu, een basiskloksnelheid van 2,6 GHz en een boost snelheid tot 4,5 GHz ervoor moeten zorgen voor voldoende rekenkracht. Razer heeft de laptop verder voorzien van de nieuwe N...
24/04 06u45  Sony kondigt Bravia AG8 OLED-serie aan Sony introduceert met de Bravia AG8-serie twee nieuwe 4K hdr oled  tv’s in 55- en 65-inch formaat. Deze modellen zijn vanaf eind mei verkrijgbaar. De meer dan 8 miljoen zelf oplichtende pixels worden aangestuurd door de Picture Processor X1 Xtreme beeldprocessor. Deze processor is voorzien van object-based hdr-remaster, super bit mapping 4K hdr en dual database processing. Dit moet volgens de maker een ultieme kijkervaring met meer detail, kleur en contrast bieden. De AG8 is verder uitgerust m...
23/04 20u00  Intel kondigt negende generatie laptopprocessors aan met 'Thermal Velocity Boost' Intel lanceert vandaag zijn nieuwe, negende generatie laptopprocessors. De Coffee Lake-H-refresh bevat vanaf nu ook 8-core cpu's met 16 threads. Bovenaan de lijst staat de nieuwe Core i9 9980HK met een kloksnelheid van 2,4 GHz en een maximale (single core) turbo van 5,0 GHz. Het tdp blijft hetzelfde als zijn voorganger en ligt op 45W, de processor kan overklokt worden en ondersteunt dual-channel ddr4-2666 MHz werkgeheugen. Intel noemt de i9 9980HK geschikt voor 'musclebooks', als vervanger van d...
23/04 19u45  Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit voor onbepaalde tijd - update Samsung stelt de lancering van de Galaxy Fold uit voor onbepaalde tijd, zo zegt het in een statement tegen The Verge. Review-toestellen begaven het vroegtijdig en na onderzoek zegt Samsung het scherm te willen versterken. Wanneer de nieuwe lanceerdatum is blijft onbekend. Samsung zegt in de komende twee weken een nieuwe datum te communiceren. Vroege resultaten uit het onderzoek van de kapotte toestellen laat zien dat er vuil in het toestel kan komen, dat 'het functioneren van het scherm beïnvlo...
23/04 17u15  HyperX voegt 4266 en 4600 MHz DDR4-geheugen toe aan Predator-lijn HyperX breidt zijn assortiment aan Predator-geheugenmodules uit. Het gamingmerk komt met setjes van ddr4-geheugen met snelheden van 4266 MHz en 4600 MHz. De modules zijn afgewerkt met een zwarte heatspreader van aluminium en een zwarte pcb. Ze komen beschikbaar als kits van 2x 8 GB. Voor de snelste modules van dit duo geldt een frequentie van 4600 MT/s met een bijbehorende latency van CL12 tot CL19. Diezelfde latencies gelden voor de 4266MHz-versie. Ze draaien op 1,4 en 1,5 volt, wat een stuk h...
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
24/04 15u30  Huawei helpt ondanks veiligheidszorgen met aanleg Brits 5G-netwerk De Britse premier Theresa May is akkoord gegaan met hulp van het Chinese bedrijf Huawei bij de aanleg van de 5G-infrastructuur in het land. Daarbij gaat het wel alleen om onderdelen van de infrastructuur die niet tot de kern behoren, zoals antennes en andere netwerkcomponenten. De beslissing werd gemaakt door de National Security Council, waar […]
24/04 14u30  Chrome 74 is beschikbaar met dark mode en databesparing Google stelt vanaf vandaag Chrome 74 beschikbaar op Windows, Mac, Linux, Chrome OS en Android. De nieuwe versie bevat een aantal veiligheidsupdates, betere databesparing op Android en de langverwachte Dark Mode. Wie gebruik wil maken van Dark Mode, hoeft niet op zoek te gaan in het instellingenmenu van Chrome. Het enige wat je moet doen, […]
24/04 13u15  Salesforce voegt nieuwe AI-functies toe aan Sales Cloud Salesforce heeft nieuwe functies toegevoegd aan Sales Cloud, met als doel om werknemers te helpen om sneller de informatie te vinden die ze nodig hebben om productief te zijn. De meeste mogelijkheden maken gebruik van Einstein, het kunstmatige intelligentie (AI)-systeem van het bedrijf. De eerste grote verbetering komt naar Salesforce Inbox, schrijft Silicon Angle. Dat […]
24/04 13u15  Hotel Okura: ?Onze ICT-omgeving staat in dienst van ultieme gastvrijheid voor onze klanten? Wie in een luxe vijfsterrenhotel logeert, weet vaak niet dat er achter alle pracht en praal en comfort ook een ingewikkelde bedrijfsvoering schuilgaat. Techzine was onlangs op uitnodiging van Ictivity op bezoek in Hotel Okura Amsterdam. Tot onze verrassing ontdekten we dat ook de ICT-omgeving binnen hotels vaak een complexe aangelegenheid is. En dit alles […]
24/04 12u00  HP-patent op chip voor printercartridge volgens Hoge Raad ongeldig Een patent van HP op een chip in printercartridges is ongeldig. Dat heeft de Hoge Raad besloten, meldt Tweakers. Daarmee komt er een einde aan een jarenlange patentstrijd tussen het bedrijf en 123inkt. Die zaak begon aan het einde van 2014. Toen stelde HP dat de huismerkcartridges van 123inkt een patent van HP schonden, omdat […]
24/04 10u45  Bit.ly, BlogSpot en Pastebin gebruikt bij verspreiding malware Beveiligingsonderzoekers van Unit 42 van Palo Alto Networks hebben ontdekt dat de Aggah-campagne Bit.ly, BlogSpot en Pastebin gebruikt om varianten van de RevengeRAT-malware te verspreiden. RevengeRAT is een remote access tool. Volgens de onderzoekers begon de Aggah-campagne met een e-mail die op 27 maart verstuurd werd, schrijft Security Intelligence. De e-mail leek te komen van […]
24/04 10u45  Google rondt onderzeese kabel van 10.000 kilometer af Google heeft zijn werk aan de onderzeese kabel van 10.000 kilometer tussen zijn Amerikaanse hoofdkwartier en Chili afgerond. De kabel heet Curie, naar de Nobelprijs-winnaar Marie Curie. De kabel loopt tussen Los Angeles en de poort van Valparaiso in Chili. Curie is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili in twintig […]
24/04 09u45  Windows 10-update geblokkeerd voor pc?s met USB-opslag of SD-kaart Microsoft laat weten dat er een probleem is met de Windows 10 May 2019 Update in combinatie met USB-opslag of een SD-kaart. De softwaregigant werkt aan een oplossing, maar in tussentijd is er een eenvoudige oplossing: verwijder alle externe opslag en herstart de installatie. Microsoft heeft een begeleidende blog gedeeld waar het probleem in detail […]11 
23/04 21u30  Huawei blijft groeien ondanks spionagebeschuldigingen vanuit VS Huawei heeft deze week voor de eerste keer zijn kwartaalresultaten bekendgemaakt. Ondanks verdenkingen vanuit de Verenigde Staten en andere landen over mogelijke veiligheidsrisico?s in zijn apparatuur, blijft de Chinese fabrikant groeien. Huawei is geen beursgenoteerd bedrijf en heeft volgens CNBC nooit eerder kwartaalresultaten gepubliceerd. Dat het dat nu wel doet, lijkt een duidelijke reactie op […]
23/04 19u15  Equinix neemt voor 30 miljoen euro Amsterdams datacenter over Equinix heeft voor 30 miljoen euro de AMS1-datacenteractiviteiten van Switch Datacenters overgenomen. Deze locatie bevindt zich vlakbij de Equinix-campus in Amsterdam Zuidoost. Het datacenter zal verdergaan onder de naam Equinix AM11 International Business Exchange (IBX). Door de overname, die op 18 april werd afgerond, heeft Equinix nu elf IBX-datacenters in Nederland. Negen daarvan bevinden zich […]
23/04 18u00  Huawei komt met eerste 5G-hardware voor de automobielindustrie Huawei heeft onlangs aangekondigd ?s werelds eerste 5G-hardware voor de automobielindustrie te hebben gepresenteerd. Met de nu gelanceerde hardware, een module op de eigen 5G-chipset Balong 5000, wordt het voor automobielfabrikanten mogelijk om self-driving technologie in hun auto?s in te bouwen. Ondanks de blijvende ophef die rondom de Chinese fabrikant blijft bestaan, lijkt de fabrikant […]
23/04 16u45  Sennheiser verbetert werkplekervaring met nieuwe headset en speakerphone UC- en headsetleverancier Sennheiser wil werknemers voor het gebruik van Unified Communications (UC) op hun werkplek nog beter faciliteren. Binnen zijn topsegment heeft de fabrikant van headsets en aanverwante UC-producten nu een nieuwe speakerphone en headset gelanceerd. Met de nu gelanceerde producten wil de UC- en headsetspecialist, zo bericht UC Today, werknemers binnen bedrijven nog […]
23/04 16u45  Kaspersky: ?Technologiebedrijven moeten broncodes vrijgeven om vertrouwen te winnen? Overheden die zich zorgen maken over systemen van buitenlandse technologiebedrijven, moeten hen vragen om hun broncodes open te stellen voor inspectie, vindt Eugene Kaspersky. Dat is beter dan dat overheden hun paranoia hierover laten sudderen, aldus de CEO van Kaspersky Lab. Wereldwijd moeten IT-leveranciers volgens Kaspersky dergelijke opties bieden om zo zakelijke zorgen over beveiliging […]
23/04 14u15  Windows-update zorgt voor problemen met McAfee, Sophos en Avast Een recente patch voor Windows lijkt voor problemen te hebben gezorgd met anti-malware-software, schrijft Ars Technica. Microsoft heeft de afgelopen dagen steeds meer antivirus-programma’s toegevoegd aan zijn lijst met bekende problemen. Het gaat onder meer om software van Sophos, Avira, ArcaBit, Avast en McAfee. De problemen zijn ontstaan na de patch die op 9 april […]
23/04 14u15  Dell EMC verlengt samenwerking met Cisco Dell EMC en Cisco hebben hun samenwerking verlengt. Beide bedrijven willen voortbouwen op tien jaar collaboratie om zo een leiderspositie in de hyperconverged-markt te behouden. Cisco en Dell EMC hebben hun samenwerking officieel verlengt. Beide bedrijven gaan al een decennium lang samen in zee voor het aanbieden van marktspecifieke oplossingen. Dezer dagen gaat het vooral […]
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
24/04 11u00  MS Paint in Windows 10 mag toch blijven Heugelijk nieuws voor fervente MS Paint-gebruikers, het programma blijft toch een wezenlijk onderdeel van Windows 10. Toen in 2017 bekend werd dat Microsoft de tekensoftware zou schrappen, werd er massaal gerouwd.
24/04 10u30  Antivirus-problemen voor Windows 7 nog niet opgelost Meteen na het verschijnen van de april-updates meldden gebruikers van Windows 7 dat hun pc’s vastliepen en crashten. Aanvankelijk leek het probleem op te treden bij computers waarop antivirussoftware van Avira was geïnstalleerd, maar in de dagen erna bleek ook bepaalde software van Sophos, Avast , McAfee en ArcaBit te clashen met de april-update. Inmiddels zijn we twee weken verder, maar het probleem is nog lang niet opgelost …
24/04 10u15  Vouwbare Galaxy Fold uitgesteld wegens defecte schermen De langverwachte Samsung Galaxy Fold zou bijna te koop zijn, maar de lancering van de vouwbare smartphone wordt nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Verschillende recensenten die al eerder met het toestel aan de slag mochten, brachten gebreken van het scherm aan het licht.
23/04 11u00  OV-chipkaart misbruikt door phishers Heb je een OV-Chipkaart en heb je toestemming gegeven om het saldo automatisch op te waarderen? Pas dan op, want er doet sinds een paar dagen een vervelende phishing-mail de ronde.
23/04 10u15  Zotac Mek Mini: Compacte gaming-pc Gaming-pc's zijn vaak grote bakbeesten. Interne onderdelen nemen nogal wat ruimte in beslag, met de videokaart als doorgaans de grootste boosdoener. De Zotac Mek Mini is echter de helft kleiner dan een traditionele pc.
19/04 14u49  Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor Google ziet zich genoodzaakt om Android-gebruikers te wijzen op alternatieven voor de Chrome-browser en de Google-zoekmachine. Dit onder druk van de Europese Commissie, die er op verschillende fronten voor waakt dat Google geen monopolieposities inneemt. Nu is bekend hoe dat er straks uit ziet.
19/04 11u45  BlackBerry Messenger stopt na 14 jaar trouwe dienst BlackBerry Messenger is vanaf 31 mei niet meer te gebruiken, zo maakt platformhouder Emtek vandaag bekend. Daarmee komt er een einde aan een chatdienst die inmiddels alweer 14 jaar bestaat en in het verleden erg populair bleek.
19/04 10u00  Facebook blundert opnieuw met privacy en wachtwoorden Facebook is lek. Het ene schandaal is nog niet afgesloten of de volgende blunder komt alweer naar buiten. Zo hebben er veel meer Instagram-wachtwoorden op de tocht gestaan dan eerder gedacht, en blijkt Facebook anderhalf miljoen adresboeken van nieuwe gebruikers heimelijk te hebben opgeslagen.
18/04 14u15  Goed verstaanbaar met Battle Buds van Turtle Beach Gamers zijn vaak aangewezen op grote koptelefoons, omdat microfoons in oordopjes niet de kwaliteit bieden die nodig is in online games. Turtle Beach wil daar verandering in brengen.
18/04 12u15  Nieuwe Xbox lust geen schijfjes Microsoft heeft een nieuwe Xbox aangekondigd. Bijzonder aan de Xbox One S All-Digital Edition is dat er geen fysieke games meer op gespeeld kunnen worden: de console heeft namelijk geen schijfstation meer.
18/04 10u30  Archos Play Tab groot genoeg voor digitale bordspellen Trek jij nog wel eens een bordspel uit de kast? Vast minder vaak dan vroeger, terwijl het zo'n gezellig tijdverdrijf is. Het Franse Archos komt met een hedendaags alternatief.
18/04 09u15  Brexit disaster voor .eu-domeinen Het aantal geregistreerde .eu-domeinen is afgelopen jaar flink gekelderd, meldt EURid. De topleveldomeinregistrar heeft er wel een verklaring voor: het komt vooral door de Brexit.
18/04 09u15  Hoe een game kan helpen bij de heropbouw van de Notre Dame Na de grote brand in de Notre Dame in Parijs wordt er gekeken naar allerlei hulpmiddelen om de ruim 800 jaar oude kerk weer in haar oude glorie te herstellen. Kunnen games een rol spelen? Misschien: het zou zomaar kunnen dat de Assassin’s Creed Unity-versie van het gebouw gebruikt gaat worden bij de heropbouw...
18/04 00u00  Camera Samsung Galaxy A80 schuift uit en draait rond Bij de meeste smartphones hebben de camera's aan de achterzijde een hogere resolutie dan die aan de voorkant. De nieuw onthulde Samsung Galaxy A80 heeft echter een uniek kantelmechanisme, waardoor je dezelfde drie camera's zowel voor standaard foto's als voor selfies gebruikt.
17/04 12u15  Hyperloop als vliegtuig-vervanger weer stapje dichterbij Van Schiphol naar Frankfurt reizen in slechts een half uurtje, de Hyperloop moet dat in de toekomst mogelijk maken. Om de ontwikkeling ervan te stimuleren, investeert de provincie Noord-Holland nu 50.000 euro in het initiatief.
Laatste update: vandaag om 11u00
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
24/04 15u00  11 Chrome-extensies die je productiever maken in Gmail Haal meer uit Gmail met deze add-ons.
24/04 14u15  Hands-on met B&W Formation draadloze speakers Het gloednieuwe draadloze mesh systeem streamt audio met een 24-bit resolutie en sampling rates tot 96kHz.
24/04 12u00  Alles over Intels gloednieuwe Core-chips Uitgebreide reeks chipsets aangekondigd, naast eerder onthulde 9900K.
24/04 10u45  AI vereist vaak veel meer capaciteit dan beschikbaar is Over rijen bij de kassa en naar de weg turende zelfrijdende auto's.
24/04 09u45  Microsoft Paint blijft in Windows 10 De applicatie wordt toch niet verbannen naar de Microsoft Store.
24/04 00u00  Welke vingerafdrukscanner is beter: Galaxy, OnePlus of iPhone? We kijken naar verschillende scantechnieken en de praktijk.10 
24/04 00u00  Zo omzeil je een captcha Ook moeite met die Turing-tests?14 
24/04 00u00  Wat is WireGuard? Een blik op het relatief nieuwe, lichte VPN-protocol.10 
24/04 00u00  Pc's met Avast lopen vast door Windows-patches Het is dus niet alleen Sophos, meer AV heeft last van hetzelfde issue.12 
23/04 14u45  De 8 beste gratis e-maildiensten Zoveel keuzemogelijkheden.
23/04 14u15  Wie is er gek genoeg om Facebooks spraakassistent te willen? Een microfoon van Facebook thuis of op kantoor? Slecht plan.
23/04 11u30  Windows' tabbladensysteem Sets van de baan Als je zat te wachten op Microsoft Sets: slecht nieuws.
23/04 10u00  Windows 7 zeurt dat je het moet dumpen Microsoft meldt gebruikers via notificatiescherm dat het nu echt tijd is om over te stappen.
23/04 00u00  Lenovo Legion Y7000: slimme betaalbare laptop voor gamers We voelen deze game-laptop uitgebreid aan de tand.
23/04 00u00  5 tips als de pc jouw smartphone niet herkent via usb Dit zijn de typische problemen.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
24/04 00u00  Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbot Als robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen.
24/04 00u00  Cpu testen en geheugen controleren bij pc-problemen De processor en het geheugen vormen samen het hart van de pc. In de loop der jaren zijn beide steeds complexer geworden met steeds kleinere transitoren, steeds meer functies en steeds hogere snelheden. Maar functioneren ze je in jouw pc wel voldoende? Je cpu testen en geheugen controleren doe je zo.
24/04 00u00  De beste gaming-headsets vergeleken Een hoog draagcomfort is een must om urenlange sessies te garanderen. Bovendien speelt de geluidskwaliteit met eventuele surroundeffecten natuurlijk ook een belangrijke rol. In dit artikel hebben we enkele van de beste gaming-headsets met elkaar vergeleken.
23/04 00u00  Ssd kopen: Waar moet je op letten? Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?
23/04 00u00  Waarom we nog niet overal glasvezel hebben Waarom kun je niet overal in Nederland snel internet (glasvezel) ontvangen in huis? Zelfs als je in het drukke Amsterdam woont, hoef je niet per se het snelste internet bij je provider te kunnen afnemen. Hoewel er op een heleboel plekken wel glasvezel in de grond ligt, kan het compleet “verglazen” van Nederland nog wel even duren.
23/04 00u00  Systeemanalyse met All-in One System Rescue Toolkit Computerproblemen opsporen bij een pc die niet van jezelf is en je dus niet van binnen en buiten kent. De software All-in One System Rescue Toolkit helpt bij het maken van een systeemanalyse. Hier leggen we uit hoe.
22/04 00u00  De beste atx-behuizingen vergeleken De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.
20/04 00u00  PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes? Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
19/04 00u00  Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend? Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?
19/04 00u00  PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2 Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
19/04 00u00  Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!
19/04 00u00  Nas-schijf vervangen? Hier moet je op letten Een nas-schijf vervangen doe je op twee momenten, als alle schijven vol zijn of als een schijf defect is. In beide gevallen moet je beseffen dat een harde schijf in een nas onderdeel is van een complex opslagsysteem. Zomaar een schijf eruit halen en een andere erin, is geen goed idee. Lees hier waar je op moet letten.
18/04 00u00  Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone? Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
18/04 00u00  Welke Linux-versie past het beste bij jou? Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
18/04 00u00  Hoe zit het met auteursrecht op gifjes? Inmiddels weet iedereen met een website of blog het wel: je kunt niet zomaar foto’s gemaakt door andere mensen gebruiken op je site. Soms kiezen mensen dan voor gifjes om hun artikelen vorm te geven, zeker als dat bijvoorbeeld over bekende films gaat. Maar is dat wel toegestaan? Wat zijn de regels omtrent gif auteursrecht?
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
24/04 12u30  Asus-hack trof ook zes andere bedrijven ShadowHammer, de hack waarmee het updateproces van Asus-laptops werd onderschept, mikte niet enkel op Asus-toestellen. In totaal waren nog zes bedrijven het doelwit van de hackers.
24/04 12u00  Facebook kop van jut in Sri Lanka (en dat is niet zo simpel als het lijkt) Sri Lanka heeft, kort na de aanslagen, een groot aantal sociale netwerken geblokkeerd. De ban moet de verspreiding van vals nieuws indijken, maar het vormt ook een gevaarlijke stap richting censuur.
24/04 11u30  Vier op vijf sites met seksueel kindermisbruik worden gehost in Europa De overgrote meerderheid van sites met seksueel misbruik van kinderen wordt gehost in Europa. Nederland alleen is goed voor bijna de helft. Dat stelt een rapport van de Internet Watch Foundation (IWF).
24/04 10u45  Orange start jaar met verlies Orange Belgium is het jaar gestart met rode cijfers, zo blijkt uit de resultaten van de telecomspeler over de eerste drie maanden. Het verlies bedroeg 8,3 miljoen euro.
24/04 10u30  Samsung investeert zwaar in chipdivisie Elektronicareus Samsung is van plan omgerekend 103 miljard euro uit te geven aan de ontwikkeling van zijn chipdivisie. Met die investering in de periode tot 2030 wil de maker van smartphones en televisies op het vlak van chips de strijd aangaan met de grootste namen, zoals Intel en Qualcomm.
24/04 10u30  Paint verdwijnt (voorlopig) toch niet uit Windows 10 Microsoft Paint blijft behouden als standaardprogramma op Windows 10. Daarmee ziet Microsoft af van haar oorspronkelijke plannen om het laagdrempelige tekenprogramma te vervangen door Paint 3D.
24/04 09u30  Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit (update) Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics stelt de lancering van zijn nieuwe Galaxy Fold-smartphone uit tot zeker volgende maand vanwege problemen met het opvouwbare toestel. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
24/04 05u15  Ondanks spionagerisico: Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-Brittannië De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur.
24/04 04u45  Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-Brittannië De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur.15 
23/04 19u15  Twitter groeit onverwacht sterk Twitter heeft in het eerste kwartaal goede zaken gedaan met zijn advertentieverkopen. De microblogdienst zag zijn omzet mede daardoor sterker stijgen dan gedacht. Ook het aantal gebruikers zat in de lift. Na de bekendmaking van de gunstige cijfers koerste het aandeel van Twitter fors hoger.
23/04 17u30  Google-zuster Wing krijgt toelating om pakketjes met drones te bezorgen in de VS Techreus Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft van Amerikaanse autoriteiten groen licht gekregen voor het bezorgen van pakketjes met drones. Het is de eerste keer dat de Federal Aviation Administration (FAA) en het ministerie van Transport een bedrijf hier toestemming voor geven.
23/04 17u00  Alphabet krijgt toelating om pakketjes met drones te bezorgen Techreus Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft van Amerikaanse autoriteiten groen licht gekregen voor het bezorgen van pakketjes met drones. Het is de eerste keer dat de Federal Aviation Administration (FAA) en het ministerie van Transport een bedrijf hier toestemming voor geven.
23/04 17u00  Start-up Hallelujah wil uitgroeien tot dé specialist over geluk op de werkvloer Hallelujah begint deze week aan een nieuw tijdperk. 'Het is tijd om onze puber volwassen te laten worden', zegt Pieter Dejonghe, die het bedrijf in 2017 startte met Dieter De Vos.
23/04 15u15  Recyclagebedrijf in Menen mag als eerste batterijen uit elektrische wagens halen De firma Galloo is het eerste EC+ centrum in Vlaanderen. Dat betekent dat ze erkend zijn om batterijen uit elektrische wagens te halen. De lithiumbatterijen krijgen daarna een tweede leven als reservebatterij van computers of als laadstation. 'Het aantal elektrische wagens stijgt erg snel, en de recyclagesector kan onmogelijk achterblijven', zegt Rik Naert, algemeen directeur van het recyclagebedr...
23/04 12u45  Tesla voorziet wagens van eigen AI-chip Tesla heeft de 'Full Self-Driving Computer' voorgesteld, een boordcomputer bestaande uit twee zelf ontwikkelde AI-chips. 'Alle Tesla's die nu geproduceerd worden, zijn uitgerust met deze computer. Ze beschikken nu over de hardware die nodig is om volledig zelf te rijden', zei topman Elon Musk tijdens een presentatie voor investeerders.
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
24/04 12u45  Samsung stopt ruim 100 miljard in chipproductie Samsung heeft een investeringsplan bekendgemaakt om tegen 2030 de grootste chipproducent ter wereld te worden. De Zuid-Koreaanse elektronicareus heeft daarvoor een bedrag van liefst 133 biljoen Won, omgerekend 103 miljard euro, vrijgemaakt.
24/04 12u45  Computest gaat Amber Alert-platform testen Amber Alert heeft een samenwerking gesloten met Computest voor de performance testing van het online-platform. Sinds de start in 2008 heeft het kindervermissingsalarm een grote groei doorgemaakt. Om te blijven voldoen aan de vereisten en het...
24/04 12u45  Dataiku geeft databenutting GE Aviation vleugels Dataiku, leverancier van enterprise-ai- en -machine learning-platformen, kondigt een samenwerking aan met vliegtuigmotorenfabrikant GE Aviation. De oplossing van Dataiku wordt de spil van het self-service dataprogramma van GE Aviation waaraan tot op vandaag 1.800 medewerkers deelnemen.
24/04 12u30  Gemeenten zoeken partners voor 562.000.000 printjes De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) schrijft een Europese aanbesteding uit voor de levering van printdiensten aan Nederlandse gemeenten. Die moet leiden tot een raamovereenkomst met maximaal vier leveranciers. Volgens een eerste inventarisatie gaat het in...
24/04 12u00  FC Twente biedt ontmoetingsplaats it’er en werkgever Twente wil het Silicon Valley van Nederland zijn. De regio moet daarom bij it- en tech-talenten op de kaart gezet worden. Om dit te realiseren, slaan Today&Beyond en Solar Team Twente de handen ineen. Zij organiseren...
24/04 11u00  Interxion rondt verbouwing oude Sara-datacenter af Interxion heeft zijn AMS9-datacenter op het Amsterdamse Science Park uitgebreid en gemoderniseerd. Het betreft het oorspronkelijke Sara-datacenter van Vancis dat Interxion begin 2017 overnam.
24/04 10u45  Dataiku geeft datacapaciteit GE Aviation duwtje in rug Dataiku, leverancier van enterprise-ai- en -machine learning-platformen, kondigt een samenwerking aan met vliegtuigmotorenfabrikant GE Aviation. De oplossing van Dataiku wordt de spil van het self-service dataprogramma van GE Aviation waaraan tot op vandaag 1.800 medewerkers deelnemen.
24/04 10u45  Ohpen vindt in NPM Capital nieuwe investeerder Het Amsterdamse fintechbedrijf Ohpen krijgt een nieuwe aandeelhouder. Het gaat om het investeringsbedrijf NPM Capital, dat 35 procent van de aandelen overneemt van de huidige investeerder Amerborgh. Ohpen wil met de nieuwe geldschieter schaalvergroting in nieuwe...
23/04 17u30  Main Capital brengt Verklizan onder bij Enovation Main Capital brengt zorgsoftwareleverancier Verklizan onder bij een andere meerderheidsdeelneming: Enovation uit Capelle aan den IJssel. De bedrijven gaan een gezamenlijk patiëntmonitoringsysteem naar de zorgmarkt brengen.
23/04 15u15  Bedrijven maken zich weinig zorgen om cybersecurity Ondernemingen en organisaties maken zich meestal niet erg veel zorgen over de veiligheid van hun it-netwerk. Dat blijkt uit de vierde jaarlijkse benchmarkstudie over Cyber Resilience, uitgevoerd door het Ponemon Institute en gesponsord door IBM Resilient.
23/04 14u45  Cloud brengt vr in stroomversnelling Het grootschalig commercieel gebruik van virtual reality (vr) ondersteund in de cloud, komt in een stroomversnelling. Huawei denkt dat cloud-vr de wind in de zeilen krijgt door de opmars van glasvezel en 5G waarbij snelheden van...
23/04 14u00  Ai- en robotrecht-vereniging heeft al dertigtal leden NVAIR, de Nederlandse Vereniging voor AI- en Robotrecht, heeft, een zevental maanden na de oprichting, een dertigtal leden. Op 16 mei organiseert de vereniging zijn eerste ledenbijeenkomst in Amsterdam.
23/04 13u00  Equinix legt 30 miljoen neer voor datacenter Switch Datacenteraanbieder Equinix neemt de AMS1-datacenteractiviteiten over van Switch Datacenters. Het datacentrum is gevestigd in Amsterdam-Zuidoost en kent een totaal vloeroppervlak van 8.320 vierkante meter. Met de overname is 30 miljoen euro gemoeid.
23/04 13u00  Orange Cyberdefense gaat samenwerken met Gatewatcher Voor het eerst hebben twee bedrijven met een accreditatie van de Franse veiligheidsdienst ANSSI een strategisch partnerschap gesloten. Het gaat om de Parijse startup Gatewatcher en Orange Cyberdefense, de securityafdeling van de gelijknamige telecomoperator.
23/04 12u45  Jaarcijfers Centric: omzet stijgt, winst daalt De omzet van Centric bedroeg in 2018 490 miljoen euro, een stijging van bijna vijf procent ten opzichte van 2017 (468 miljoen euro). Het resultaat kwam uit op 18,3 miljoen euro. Dit is lager dan in...
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
24/04 10u30  AI vereist vaak veel meer capaciteit dan beschikbaar is Over rijen bij de kassa en naar de weg turende zelfrijdende auto's.
24/04 10u30  'Organisaties moeten functioneren als opensource communities' Open innovatie heeft de toekomst volgens Dick Lans, Regional Manager Benelux bij Red Hat.
24/04 00u00  Wat is WireGuard? Een blik op het relatief nieuwe, lichte VPN-protocol.11 
24/04 00u00  Waarom Zero Trust zo'n hype is 'Het model is goed, maar ik word zo moe van de term.'10 
23/04 14u30  Wie is er gek genoeg om Facebooks spraakassistent te willen? Een microfoon van Facebook thuis of op kantoor? Slecht plan.
23/04 00u00  Dit is de killer-app voor zakelijke slimme speakers Hoe deze markt zich ontwikkelt en hoe deze toepassing bedrijven helpt.
22/04 00u00  5 gevaarlijke aanvalstrends van 2019 en verder En vooral hoe je het netwerk bewapent tegen zulke aanvallen.
21/04 00u00  Hoe het zit met Google's hardwaredraai Bedrijf schaalt ontwikkelingen op hardwaregebied terug.
21/04 00u00  10 overwegingen bij het kiezen van een high-productivity platform We geven je de meest voorkomende valkuilen
21/04 00u00  Virtual reality streamen wordt realiteit met 5G Low-latency is de sleutel tot realtime cloudstreaming.
20/04 00u00  Wat doe je nu het einde van Python 2 nabij is? Met EOL van Python 2 over acht maanden kijken we naar je opties.
20/04 00u00  Blockchain is de 5G van de betaalsector Veel hype, maar niet helemaal onterecht.
20/04 00u00  5 pijnlijke opsec-faals Informatiebeveiliging is lastiger dan je denkt, ook voor hackers zelf.
19/04 11u30  Wat doet een wallet voor cryptovaluta precies? Deze toepassing beheert op een dag ook je identiteit en andere gegevens.
19/04 00u00  3 signalen dat je je laat meeslepen door cloudfeatures Vooruitgang kan achteruitgang betekenen als je wordt meegesleurd door gehype.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
24/04 15u45  'Apple komt binnen jaar met twee nieuwe AirPods-versies' Apple zou binnen een jaar met twee nieuwe AirPods-modellen komen: een kleine update en een compleet nieuw ontwerp. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 14u15  Met Smartians maak je oude apparaten 'slim' Waarom je apparaten vervangen omdat ze niet de nieuwste slimme snufjes hebben? Met Smartians bestuur je analoge spullen digitaal. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 14u15  Standbeelden van Steve Jobs, Elon Musk en andere tech-keizers De Chileense kunstenaar Sebastian Errazuriz exposeert in New York met standbeelden van Steve Jobs, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos en andere leiders van techbedrijven. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 14u00  Standbeelden voor Steve Jobs, Elon Musk en andere tech-keizers De Chileense kunstenaar Sebastian Errazuriz exposeert in New York met standbeelden van Steve Jobs, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos en andere leiders van techbedrijven. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 13u45  'Nederland grote speler bij hosting kinderporno' Nederland is de belangrijkste speler in Europa en de tweede ter wereld bij de hosting van kinderpornografische beelden, blijkt uit een nieuw onderzoek. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 13u45  Kunstenaar maakt standbeelden van Steve Jobs en Elon Musk De Chileense kunstenaar Sebastian Errazuriz exposeert met standbeelden van Steve Jobs, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos en andere tech-leiders. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 13u45  Cyberspecialist politie vast vanwege verzamelen kinderporno Ruim een week geleden is een medewerker van de politie aangehouden die ervan wordt verdacht kinderporno te hebben verzameld. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 13u15  Instagram voegt quiz-sticker toe aan Stories Instagram voegt een quiz-sticker toe aan Stories, waarmee je aan je volgers multiplechoice-vragen kunt stellen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 12u15  Tesla Model S en X krijgen groter bereik met dezelfde accu De Tesla Model S en Model X krijgen dankzij een nieuwe aandrijving een 10 procent groter bereik met dezelfde accu. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 12u15  Samsung wil de grootste worden in rekenchips, investeert miljarden Techreus Samsung heeft flinke plannen voor zijn chipdivisie. Tussen nu en 2030 investeert het bedrijf 133 biljoen won (100 miljard euro) in de tak die chips produceert. Daarmee wil Samsung de grootste fabrikant van rekenchips worden. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 12u15  Aantal tv-aansluitingen in Nederland verder gedaald Het aantal tv-aansluitingen is afgelopen jaar opnieuw gedaald. Met 25.000 aansluitingen minder werd nog geen grote deuk in het totaal van ongeveer 7,5 miljoen aansluitingen geslagen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 11u15  Dit busje van Renault bezorgt je pakje klimaatneutraal Online winkelen betekent rustige winkelstraten, maar bezorgbusjes overal. Renault heeft een conceptauto ontwikkeld die de komende jaren geprobeerd wordt door bedrijven en gemeenten. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 11u00  Agent veiliger door 'de-escalerende' bodycam: 'Positief effect op gedrag' De proef met bodycams is de politie zo goed bevallen dat er de komende tijd 2000 van die camera's worden aangeschaft. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 10u30  Politie koopt 2000 bodycams, agent voelt zich veel veiliger De proef met bodycams is de politie zo goed bevallen dat er de komende tijd 2000 van die camera's worden aangeschaft. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/04 10u30  Netflix maakt toch kans bij de Oscars De eigen filmproducties van streamingdienst Netflix blijven net als 'gewone' films meedingen naar een Oscar. Dat is dinsdagavond besloten tijdens de Academy-vergadering waar de spelregels van de komende Oscars werden besproken. Dat meldt The Hollywood Reporter. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
24/04 00u00  Archos kondigt smartphone 'Diamond' aan Archos heeft een aantal nieuwe smartphones aangekondigd, waaronder de Archos Diamond. Het nieuwe toestel is voorzien van een 6,39 inch FHD+ AMOLED-scherm dat vrijwel de volledige voorkant beslaat. Het...13 
24/04 00u00  Panasonic introduceert compactcamera Lumix TZ95 (video) Panasonic heeft de Lumix TZ95 geïntroduceerd, een compacte camera met 30x optische zoom en een 1/2.3 inch 20,3 megapixel sensor. Het toestel kan 4K video opnemen met 30 fps en is voorzien van een...11 
23/04 00u00  Website toont griezelig echt lijkende niet bestaande mensen Dat met kunstmatige intelligentie veel mogelijk is en - met het oog op 'fake news' - ook steeds gevaarlijker wordt, toont de website ThisPersonDoesNotExist.com maar weer eens aan. Op deze site worden ...
23/04 00u00  UMIDIGI lanceert S3 Pro (video) De in januari door UMIDIGI aangekondigde S3 Pro is sinds kort verkrijgbaar via crowdfundingsite Indiegogo. Het toestel heeft ondanks de lage prijs van 269 dollar veelbelovende specificaties. Zo is de ...
22/04 00u00  Peugeot introduceert nieuwe 208 met elektrische aandrijving Peugeot toont aankomende maand tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe 208. Deze heeft direct vanaf de introductie drie verschillende aandrijfopties: naast benzine en diesel ook elektrisch. ...
22/04 00u00  Sony kondigt nieuwe Xperia-smartphones aan Sony heeft maandag drie nieuwe smartphones aangekondigd, de Xperia 1, Xperia 10 (en 10 Plus) en de Xperia L3. De Xperia 1 is het nieuwe topmodel van Sony, met onder meer 's werelds eerste 4K OLED-sche...
18/04 00u00  Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon Genève Kia heeft aangekondigd op de Autosalon van Genève een volledig elektrisch aangedreven conceptcar te zullen presenteren. De auto is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt....
18/04 00u00  Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video) Samsung lanceert in Europa op 3 mei de langverwachte Galaxy Fold, een 'opvouwbare' smartphone. Dat heeft de Koreaanse elektronicafabrikant woensdag bekendgemaakt. De Galaxy Fold is voorzien van een gr...
17/04 00u00  Xiaomi Mi 9 met 48 megapixel camera en Snapdragon 855 aangekondigd Xiaomi heeft de Mi 9 aangekondigd, het nieuwe vlaggenschip van de Chinese smartphonefabrikant. Het toestel is onder meer voorzien van een 48 megapixel camera en de snelle Snapdragon 855-chipset. Er ko...
17/04 00u00  Nieuwe Parijs-map voor Overwatch is live (video) Spelers van de populaire game Overwatch hebben sinds vandaag een nieuwe map tot hun beschikking: Parijs. Dat heeft ontwikkelaar Blizzard bekendgemaakt. De Assault-map is live op de pc, PlayStation 4 e...
Laatste update: vandaag om 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
24/04 15u15  H&M deelt uitgebreide informatie over herkomst producten online H&M deelt voortaan bij elk kledingstuk op hm.com en in de H&M-app extra informatie over herkomst, materialen en duurzaamheid. Klanten hebben ook toegang tot deze informatie via de H&M-app.
24/04 15u00  iFixit: Galaxy Fold verontrustend fragiel Opnieuw slecht nieuws voor Samsung. Reparatiebedrijf iFixit heeft de Galaxy Fold van Samsung uit elkaar gehaald en constateert diverse ernstige gebreken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de vouwbare smartphone overigens al voor onbepaalde tijd uitgesteld.
24/04 14u15  Chatbot beantwoordt historische vragen aan virtuele Vader des vaderlands Op zijn geboortedag, 24 april, komt Willem de Zwijger virtueel tot leven dankzij een educatieve chatbot. Makers Helpr en ThiemeMeulenhoff […]
24/04 12u45  Netflix leent weer 2 miljard dollar voor content Netflix sluit opnieuw een lening van 2 miljard dollar af om uitgaven aan content te kunnen bekostigen. Niet verwonderlijk nu Disney, Apple en WarnerMedia aan de deur rammelen met eigen videodiensten.
24/04 12u00  Gamingnetwerk Douyu in VS naar de beurs Het Chinese gamingnetwerk Douyu, vergelijkbaar met Twitch, gaat in de VS naar de beurs. Daar hoopt het 500 miljoen dollar op te halen.
24/04 11u15  Tv-markt groeit in omzet, maar groeispurt zakt snel weer in De prijsverhogingen van KPN, XS4ALL, Telfort, Caiway, Delta en Ziggo hebben gezorgd voor een hogere omzet van de Nederlandse tv markt, maar de vooruitzichten zijn minder positief. Het aantal aansluitingen daalt.
24/04 10u15  Weer onderzoek naar integriteit mediawethouder Hilversum Voor de derde keer loopt er een onderzoek naar de integriteit van de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger, die media in […]
24/04 09u30  Picnic heeft 25.000 Duitse klanten Websuper Picnic heeft het Duitse bezorggebied verder uitgebreid. Dat blijkt uit een gesprek met de Duitse directeur in de Rheinische Post.
24/04 09u01  l’Oreal met mobiele pukkelspotter Een app die met patroonherkenning puistjes, pukkels en andere oneffenheden aangeeft. Dat is wat l'Oreal uitgeeft, natuurlijk met bijbehorend advies voor verzorgende middelen.
24/04 08u15  Werk van Rembrandt gevalideerd via blockchain Een 17e eeuwse ets van Rembrandt is voor het eerst gevalideerd met behulp van de blockchain en daardoor volgens de initiatiefnemers beter beschermd tegen kunstfraude.10 
24/04 08u00  Amazon bezorgt voortaan ook in garages Amazon bezorgt pakketjes voortaan ook in garages. Die uitbreiding is onderdeel van het zogeheten Amazon Key programma dat al langer in de VS loopt.
24/04 07u45  Peperduur high-end audiosysteem Bowers & Wilkins Onder de noemer Formation Suite lanceert Bowers & Wilkins een nieuw high-end audiosysteem waarvan de componenten ook apart te gebruiken zijn.
24/04 07u15  Orange verdient aan convergente diensten Het aantal klanten met een mobiel abonnement bij Orange, de tweede mobiele speler op de Vlaamse markt, steeg met 21.000 tot 2,5 miljoen in het eerste kwartaal.
24/04 06u45  Duits e-commerce groeit 11 procent in Q1 2019 Het traditioneel wat zwakkere eerste kwartaal pakt voor Duitse webwinkels en online verkopers goed uit. De digitale omzet steeg in de eerste drie maanden 'onverwacht sterk' met 11,2 procent tot 16,2 miljard euro.
24/04 06u45  GTST brengt nieuw verhaal ‘Valentijns Vlucht’ exclusief voor Instagram GTST heeft als eerste Nederlandse dramaserie een verhaal ontwikkeld speciaal voor Instagram Stories. Valentijns Vlucht wordt vanaf maandag 29 april vier weken lang elke werkdag op drie momenten per dag gepost.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
24/04 13u15  VK: Spionagelanden Five Eyes niet altijd op één lijn over risico Huawei De landen die behoren tot de zogenoemde Five Eyes-inlichtingengemeenschap hebben niet altijd op één lijn gezeten als het over het spionagerisico omtrent Huawei gaat. Dat zegt Ciaran Martin, het hoofd van het Britse nationale cybersecuritycentrum, dat onderdeel is van de Britse geheime dienst GCHQ.
24/04 12u15  VK: 'Spionagelanden Five Eyes niet altijd op één lijn over risico Huawei' De landen die behoren tot de zogenoemde Five Eyes-inlichtingengemeenschap hebben niet altijd op één lijn gezeten als het gaat om het spionagerisico omtrent Huawei. Dat zegt Ciaran Martin, het hoofd van het Britse nationale cybersecuritycentrum, dat onderdeel is van de Britse geheime dienst GCHQ.
24/04 10u45  'Verenigd Koninkrijk staat geen Huawei-apparatuur toe in kern 5G-netwerk' Het Verenigd Koninkrijk gaat niet toestaan dat apparatuur van de Chinese telecomfabrikant Huawei in de kern van het aankomende 5G-netwerk wordt gebouwd, zo meldt een bron aan persbureau Reuters.
24/04 10u30  'Verenigd Koninkrijk staat geen Huawei-apparatuur toe in kern van 5G-netwerk' Het Verenigd Koninkrijk gaat niet toestaan dat apparatuur van de Chinese telecomfabrikant Huawei in de kern van het aankomende 5G-netwerk wordt gebouwd, zo meldt een bron aan persbureau Reuters.
24/04 09u00  'Verenigd Koninkrijk blokkeert Huawei uit kern van 5G-netwerk' Het Verenigd Koninkrijk gaat niet toestaan dat apparatuur van de Chinese telecomfabrikant Huawei in de kern van het aankomende 5G-netwerk wordt gebouwd. Dat meldt een bron aan persbureau Reuters.
24/04 08u15  'Helft van online beelden seksueel kindermisbruik gehost in Nederland' Bijna de helft van alle afbeeldingen en video's van seksueel misbruik van kinderen wordt gehost in Nederland, aldus de Internet Watch Foundation (IWF), een Britse organisatie die kindermisbruik in kaart brengt en aanpakt, in haar woensdag gepubliceerde jaaroverzicht.
24/04 08u00  'Helft beelden van online seksueel kindermisbruik wordt gehost in Nederland' Bijna de helft van alle afbeeldingen en video's van seksueel misbruik van kinderen wordt gehost in Nederland, aldus de Internet Watch Foundation (IWF), een Britse organisatie die kindermisbruik in kaart brengt en aanpakt, in zijn woensdag gepubliceerde jaaroverzicht.
24/04 07u15  Aantal gebruikers Snapchat krabbelt omhoog naar 190 miljoen Het aantal gebruikers van Snapchat stijgt: in het eerste kwartaal van 2019 maakten 190 miljoen mensen gebruik van de dienst. Eind 2018 waren dat er nog 186 miljoen, een stijging van 2,2 procent.
23/04 20u00  SNS Bank had dinsdag last van storing in mobiele app De SNS Bank kampte dinsdag met een storing in de mobiele app, waardoor klanten niet konden inloggen, bevestigde een woordvoerder van de bank.
23/04 19u30  Twitter wist vijfduizend bots die Ruslandonderzoek een hoax noemden Twitter heeft een netwerk van vijfduizend bots verwijderd, schrijft NBC News dinsdag. De bots noemden het Ruslandonderzoek van de Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller een hoax.
23/04 19u15  Twitter wist vijfduizend bots die Ruslandonderzoek 'hoax' noemden Twitter heeft een netwerk van vijfduizend bots verwijderd, schrijft NBC News. De bots noemden het Ruslandonderzoek van de Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller een 'hoax'.
23/04 18u30  SNS Bank heeft last van storing in mobiele app De SNS Bank kampt dinsdag met een storing in de mobiele app, waardoor klanten niet kunnen inloggen, bevestigt een woordvoerder van de bank.
23/04 16u15  Plex-server met duizenden illegaal gedeelde films offline na schikking Brein Een beheerder van een Plex-server met daarop 5.700 films en 10.000 tv-afleveringen heeft zijn diensten offline gehaald na een schikking met Stichting Brein. Dat vertellen de Plex-beheerder en Stichting Brein aan Tweakers.
23/04 14u45  Aantal gebruikers Twitter stijgt voor het eerst sinds begin 2018 Het aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter is voor het eerst sinds begin vorig jaar gestegen, blijkt uit de kwartaalcijfers van het socialemediaplatform.
23/04 14u30  Aantal gebruikers Twitter stijgt voor het eerst sinds 2018 Het aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter is voor het eerst sinds begin vorig jaar gestegen, blijkt uit de kwartaalcijfers van het socialemediaplatform.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-Brittannië24/04 04u45 - DataNews: De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur.
14x Zo omzeil je een captcha24/04 00u00 - Webwereld: Ook moeite met die Turing-tests?
13x Archos kondigt smartphone 'Diamond' aan24/04 00u00 - GadgetZone: Archos heeft een aantal nieuwe smartphones aangekondigd, waaronder de Archos Diamond. Het nieuwe toestel is voorzien van een 6,39 inch FHD+ AMOLED-scherm dat vrijwel de volledige voorkant beslaat. Het...
12x Pc's met Avast lopen vast door Windows-patches24/04 00u00 - Webwereld: Het is dus niet alleen Sophos, meer AV heeft last van hetzelfde issue.
11x Windows 10-update geblokkeerd voor pc?s met USB-opslag of SD-kaart24/04 09u45 - Techzine: Microsoft laat weten dat er een probleem is met de Windows 10 May 2019 Update in combinatie met USB-opslag of een SD-kaart. De softwaregigant werkt aan een oplossing, maar in tussentijd is er een eenvoudige oplossing: verwijder alle externe opslag en herstart de installatie. Microsoft heeft een begeleidende blog gedeeld waar het probleem in detail […]
11x Panasonic introduceert compactcamera Lumix TZ95 (video)24/04 00u00 - GadgetZone: Panasonic heeft de Lumix TZ95 geïntroduceerd, een compacte camera met 30x optische zoom en een 1/2.3 inch 20,3 megapixel sensor. Het toestel kan 4K video opnemen met 30 fps en is voorzien van een...
11x Wat is WireGuard?24/04 00u00 - ComputerWorld: Een blik op het relatief nieuwe, lichte VPN-protocol.
10x Werk van Rembrandt gevalideerd via blockchain24/04 08u15 - Emerce: Een 17e eeuwse ets van Rembrandt is voor het eerst gevalideerd met behulp van de blockchain en daardoor volgens de initiatiefnemers beter beschermd tegen kunstfraude.
10x Welke vingerafdrukscanner is beter: Galaxy, OnePlus of iPhone?24/04 00u00 - Webwereld: We kijken naar verschillende scantechnieken en de praktijk.
10x Wat is WireGuard?24/04 00u00 - Webwereld: Een blik op het relatief nieuwe, lichte VPN-protocol.

Statistieken

Artikels:
30523
Gelezen:
21655
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven