zaterdag 20 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u30
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
20/10 00u00  De afspraak op vrijdag Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 19 oktober.12 
19/10 22u15  Wouter Beke (CD&V) over verzoenende Bart De Wever: "Proof of the pudding is in the eating" CD&V-voorzitter Wouter Beke reageert enigszins verheugd op de koerswijziging van zijn N-VA-collega Bart De Wever, die zich heeft laten ontvallen dat hij zich meer verzoenend wil gaan opstellen. Beke kan dat alleen maar toejuichen, maar neemt een afwachtende houding aan.
19/10 22u15  Jan Peumans (N-VA): "Op aantal plaatsen is bewezen dat N-VA en Groen goed samenwerken" Lees meer >
19/10 22u15  Patrick Dupriez trekt zich terug als covoorzitter van Ecolo Patrick Dupriez heeft bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt als covoorzitter van Ecolo. Samen met Zakia Khattabi stond hij sinds maart 2015 aan het hoofd van de Franstalige groenen.
19/10 17u30  Komt er twee jaar uitstel voor de afschaffing van zomer- en wintertijd? De Europese Commissie heeft voorgesteld om vanaf oktober volgend jaar (2019) te stoppen met de omschakeling van wintertijd- naar zomertijd en omgekeerd. De Nederlandse regering vindt dat dit te snel is. Naar verluidt heeft EU-voorzitter Oostenrijk een compromis naar de lidstaten gestuurd, met het voorstel om zomer- en wintertijd pas in 2021 af te schaffen.
19/10 16u15  Twee formateurs actief in Oostende Ook SP.A-voorzitter John Crombez is in Oostende begonnen aan een consultatieronde om een meerderheid bijeen te zoeken. Open VLD-kopstuk Bart Tommelein was al bezig met formatiegesprekken, maar die leverden tot nu geen doorbraak op.
19/10 13u00  Het schaakbord in Antwerpen: welke opties heeft Bart De Wever? De reportage van Jambers bood een interessante inkijk in de warroom van de Antwerpse N-VA op verkiezingsavond. De coalitievorming in de grootste stad van Vlaanderen is een schaakspel, met Bart De Wever die de pionnen moet uitzetten. Welke opties heeft hij en waar kunnen die zetten toe leiden?
19/10 13u00  Tussenstand 5 dagen na 14 oktober: ruim 90 procent van de gemeenten kent zijn nieuwe burgemeester We zijn vijf dagen na de lokale verkiezingen van 14 oktober. In sommige gemeenten wordt nog hard gewerkt aan een nieuwe coalitie, maar op de meeste plaatsen is het al allemaal netjes in kannen en kruiken. Hoeveel coalities kennen we nu al? En hoeveel burgemeesters kunnen hun sjerp al bestellen? Tijd om een tussenstand op te maken.
19/10 11u45  "De selectieve verontwaardiging van rechts als er moslims bij betrokken zijn" Othman El Hammouchi - zelf een rechts-conservatieve auteur - klaagt selectieve verontwaardiging aan bij rechtse gelijkgestemden bij de interpretaties van recent sterk becommentarieerde foto's 'als er moslims bij betrokken zijn'.
19/10 09u30  Vlaams Belang klaagt Meyrem Almaci (Groen) aan voor laster na uitspraak over racisme Lees meer >
18/10 22u30  Waarom De Wever plots milder is voor links in Antwerpen 'We kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag. Eigenlijk zouden wij ook moeten zeggen: overstijg dat.' Dat zei Bart De Wever zondagnamiddag voor de camera van Jambers, wachtend op de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA-burgemeester blijft die boodschap nu herhalen. Is dit de grote ommekeer in zijn houding tegenover Groen en de SP.A?
18/10 22u30  Peeters vraagt uitleg over daling aantal sancties werkonwillige werklozen Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vraagt tekst en uitleg aan de regionale ministers van Werk in verband met de daling van het aantal sancties tegen werkonwillige werklozen. Die daling blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zegt dat de RVA-cijfers niet kloppen.
18/10 21u30  Assita Kanko: "Naar de N-VA? Veel vragen gekregen, maar ik ben een vrouw die er zelf over beslist" Lees meer >
18/10 21u30  Bourgeois houdt vol: "Reynders heeft mij gezegd dat hij de ambassadeur zou roepen" Lees meer >
18/10 21u30  Ivan De Vadder: "Rik Van Cauwelaert heeft eigenlijk al voorspeld dat we zouden eindigen met N-VA en SP.A in Antwerpen" 'We kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag. Eigenlijk zouden wij ook moeten zeggen: overstijg dat.' Dat zei Bart De Wever zondagnamiddag voor de camera van Jambers, wachtend op de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA-burgemeester blijft die boodschap nu herhalen. Is dit de grote ommekeer in zijn houding tegenover Groen en de SP.A?
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

47x Groen zet De Wever voor het blok en dient symbooldossiers in: “Zien of hij toenadering meent”20/10 05u00 - Het Laatste Nieuws: Groen-kopman Wouter Van Besien dient maandag op de Antwerpse gemeenteraad twee van zijn symbooldossiers in. De partij zet zo N-VA-formateur Bart De...
43x Zweedse studente die vliegtuig aan de grond hield om deportatie te voorkomen wordt vervolgd20/10 03u30 - Het Laatste Nieuws: Zweden gaat de 21-jarige studente vervolgen die in juli in haar eentje een vliegtuig aan de grond hield om te voorkomen dat een Afghaanse...
38x Wereldwijd scepsis, woede en afschuw over omstandigheden dood Khashoggi, maar Trump vindt Saoediërs “geloofwaardig”20/10 04u15 - Het Laatste Nieuws: Wereldwijd wordt met afschuw gereageerd op de dood van de kritische Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Saoedi-Arabië gaf deze nacht toe dat de...
32x Parlement Macedonië akkoord met naamswijziging20/10 00u45 - Het Laatste Nieuws: Het parlement van Macedonië heeft gisterenavond ingestemd met het regeringsvoorstel om de grondwet aan te passen om de naam van het land veranderen...
31x “De Wever móet kiezen: N-VA-voorzitter of coalitie met ons”20/10 03u45 - Het Nieuwsblad: Zolang Bart De Wever naast burgemeester van Antwerpen ook nog N-VA-voorzitter is, is het voor Groen moeilijk om in ’t Stad in zee te gaan met de Vlaams-nationalisten. Dat zegt Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo in een interview met onze krant.
31x Het Italiaanse begrotingstekort noopt Moody's om de kredietwaardering te verlagen20/10 00u45 - VRT NWS: Lees meer >
30x België zoekt stroomschepen tegen black-out20/10 04u45 - Het Laatste Nieuws: Om het dreigende stroomtekort deze winter op te lossen is de energiegroep Engie Electrabel op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in...
30x De tatoeëerder zei het nog: “Hier ga je spijt van krijgen”20/10 03u45 - Het Nieuwsblad: De naam van je lief op je arm laten tatoeëren, of die mysterieuze tribal op je rug. Op het moment zelf lijkt het een geweldig idee. Maar dan raakt het af met je lief, en die tribal ziet er eerder marginaal uit dan mysterieus. Tatoeëerders krijgen steeds meer klanten over de vloer die spijt hebben van hun tattoo. Of hoe inkt verwijderen intussen een booming business is geworden.
28x Aantal leefloners in 10 jaar tijd met 40 procent gestegen20/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Het aantal leefloners is in 10 jaar tijd met 40 procent gestegen. “Lokale besturen moeten zelf initiatief nemen. In plaats van te wachten tot iemand in armoede dreigt te geraken”, zegt professor Peter Raeymaeckers van de Universiteit Antwerpen.
28x Europese Commissie streng voor Belgische begroting 20/10 00u45 - De Tijd: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
35188
Gelezen:
19056
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven