donderdag 21 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u15
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
20/03 20u45  Vlaams Parlement keurt taxidecreet goed Het Vlaams Parlement heeft het taxidecreet, dat het Vlaamse taxilandschap hertekent, goedgekeurd. Dat had voor het krokusreces al moeten gebeuren, maar toen werd per ongeluk een amendement van de oppositie goedgekeurd.
20/03 19u45  Meerderheid en oppositie bereiken akkoord over basisonderwijs en M-decreet Lees meer >
20/03 17u30  CD&V-voorzitter Beke krijgt kritiek op "granaattweet" over Antwerpen: "Knipoog die je niet te ernstig moet nemen" CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt kritiek voor een tweet waarop hij voor een tank poseert, met als titel: 'Afspraak in Antwerpen, dus heb ik nog even het gepaste vervoer geregeld'. Het kabinet van de Antwerpse burgemeester De Wever reageert met: 'Klasse, je hebt het of je hebt het niet'.
19/03 21u15  Antwerpse burgemeester Bart De Wever: "'Yogasnuivers' houden hele criminele keten in gang" Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt extra veiligheidsmaatregelen, na vier incidenten met granaten op enkele weken tijd. 'Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen', zegt hij. De N-VA-voorzitter wijst ook met een beschuldigende vinger naar wat hij noemt 'yogasnuivers'.
19/03 21u15  Van Besien (Groen) na uitspraak De Wever (N-VA) over "yogasnuivers": "Hij zou beter geen groepen stigmatiseren" De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) moet stoppen om in het debat over de drugscriminaliteit bepaalde groepen te stigmatiseren. Dat zegt de voorzitter van de Antwerpse groenen Wouter Van Besien in 'Terzake'.
19/03 21u15  Wat met MR na afscheuring Liste Destexhe? "Partij dreigt te bloeden op 2 flanken" Onlangs heeft de regering van het Waals Gewest haar meerderheid verloren omdat een parlementslid van de MR is overgestapt naar Liste Destexhe, de nieuwe partij die Alain Destexhe heeft opgericht, zelf jarenlang het 'enfant terrible' van de Franstalige liberalen. Volgens RTBF-journalist en columnist Alain Gerlache is die Liste Destexhe een zoveelste tegenslag voor de MR, die nu ook aan haar rechterflank begint te bloeden, naast de concurrentie die ze sowieso al aan haar linkerzijde heeft.
19/03 18u00  Burgemeester Bart De Wever: "Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen" Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt extra veiligheidsmaatregelen, na vier incidenten met granaten op enkele weken tijd. 'Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen.'
19/03 17u00  Werknemers uit EU-landen krijgen recht op werkloosheidsuitkering na 1 maand Werknemers uit andere lidstaten van de Europese Unie moeten na 1 maand werk in een andere lidstaat een werkloosheidsuitkering in die lidstaat kunnen aanvragen. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben daarover een compromis bereikt. De maatregel maakt deel uit van een veel breder pakket maatregelen om de Europese sociale zekerheid te moderniseren.
19/03 13u30  Oppositie na nieuwe explosie aan Park Spoor Noord in Antwerpen: "Burgemeester verstopt zich" Lees meer >
19/03 11u30  Oppositie reageert na nieuwe explosie aan Park Spoor Noord in Antwerpen: "Burgemeester verstopt zich" Lees meer >
19/03 10u15  Niet meer verplicht stemmen, wel vanaf 16 jaar: Open VLD wil herziening Grondwet, zonder klassieke staatshervorming Lees meer >
19/03 10u15  Opnieuw dreigen burgemeesters om snelwegparkings te sluiten door transmigranten Lees meer >
18/03 12u45  Waalse regering verliest meerderheid door Lijsten Destexhe Lees meer >
18/03 10u15  N-VA wijst naar Open VLD in asbestdossier: "Houden asbestbedrijven hand boven het hoofd" N-VA beschuldigt Open VLD ervan bouwbedrijven als Eternit - waar begin maart opnieuw asbest werd gevonden - een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel over asbest raakte vorige week niet gestemd. Volgens N-VA kwam dat omdat Open VLD samen met MR en CD&V met opzet wegbleef, waardoor er onvoldoende parlementsleden waren om de stemming te laten doorgaan.
18/03 08u00  1.500 nieuwkomers in Vlaanderen moeten maanden wachten op cursus inburgering Lees meer >
Laatste update: woensdag 20 maart 2019, 20u45
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Nederlandse verkiezingen: Coalitie verliest meerderheid in Senaat, rechts-populistisch Forum rukt op21/03 00u15 - Knack: De rechtsliberale partij VVD van premier Mark Rutte blijft de grootste partij in de Eerste Kamer, de Nederlandse senaat, maar het rechts-populistische Forum voor Democratie wordt bij zijn eerste verkiezingsdeelname direct de op één na grootste. De coalitiepartijen lijken hun meerderheid te verliezen.
13x Marijnissen: verlies enigszins ingecalculeerd21/03 01u00 - Reformatisch Dagblad: Het verlies van de SP bij de verkiezingen voor de Provinciale Statenverkiezingen kwam voor partijleider Lilian Marijnissen niet als een grote verrassing. „We hadden het enigszins ingecalculeerd. Dat neemt niet weg dat we hier liever met een beter resultaat op het podium hadden gestaan”, zei ze in Den Haag.
13x Astana verandert van naam: Kazachstan vernoemt zijn hoofdstad naar ex-president21/03 01u00 - Trouw: De Kazachse ex-president Noersoeltan Nazarbajev is nog geen dag met pensioen, en nu al draagt de hoofdstad zijn naam. Astana (letterlijk hoofdstad in het Kazachs) heet voortaan Noersoeltan.
13x Op welke lijsttrekkers kan u stemmen in mei? Ontdek het op onze interactieve kaart21/03 00u00 - VRT NWS: Op 26 mei verkiezen we onze vertegenwoordigers in het Vlaams, federaal en Europees parlement. In Brussel stemt men tegelijk voor het Brusselse parlement. De politieke partijen geven stelselmatig de namen vrij van hun lijsttrekkers op de verschillende niveaus. Wilt u weten op welke lijsttrekkers u kan stemmen? Selecteer dan de provincie waarin u woont en ontdek op wie u kan stemmen.
12x Vier jaar cel geëist tegen Nederlandse nep-patholoog ‘Dr. Bones’, die onderzoek deed bij Germanwings-ramp21/03 01u30 - Het Laatste Nieuws: Een 58-jarige Nederlander heeft zich jarenlang voorgedaan als forensisch patholoog. Hij deed onder andere onderzoek op de crashplek van het...
12x GroenLinks ook in Haarlem veruit de grootste21/03 01u00 - Reformatisch Dagblad: GroenLinks is in Haarlem veruit de grootste partij geworden. Bijna 20 procent van de Haarlemmers stemde op de partij, een ruime verdubbeling ten opzichte van de provinciale verkiezingen van 2015. D66, PvdA en VVD volgen op ruime afstand met elk circa 12 procent van de stemmen.
12x Teleurgestelde SP’ers: campagne ging niet over onze thema’s21/03 01u00 - NRC.nl: Wetenschap: De SP verliest meer dan de helft van zijn zetels in de Eerste Kamer. „Dit komt hard aan.”
12x Hoorzitting VS over veiligheid luchtvaart na fatale crashes Boeing 73721/03 01u00 - Gelderlander: De Amerikaanse Senaat plant een hoorzitting op 27 maart over luchtvaartveiligheid na twee fatale vliegtuigongevallen met Boeing 737 MAX 8-toestellen sinds oktober. Ook zal het later nog een tweede hoorzitting houden met Boeing en andere fabrikanten, aldus overheidsfunctionarissen.
12x Hoorzitting VS over veiligheid luchtvaart na fatale crashes Boeing 73721/03 01u00 - BN/DeStem: De Amerikaanse Senaat plant een hoorzitting op 27 maart over luchtvaartveiligheid na twee fatale vliegtuigongevallen met Boeing 737 MAX 8-toestellen sinds oktober. Ook zal het later nog een tweede hoorzitting houden met Boeing en andere fabrikanten, aldus overheidsfunctionarissen.
12x GroenLinks: blij, maar geschokt21/03 01u00 - NRC Handelsblad: GroenLinks vierde woensdag feest, maar de winst is minder zoet dan gehoopt

Statistieken

Artikels:
31776
Gelezen:
2350
Aantal lezers nu:
20


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven