zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/02 12u15  'Duo’s jagen op verzekeraar Vivat' AMSTERDAM (AFN) - Meerdere consortia bereiden een bod op verzekeraar Vivat voor. Zowel Aegon als Nationale-Nederlanden (NN) heeft de handen ineengeslagen met een gespecialiseerde investeringsmaatschappij. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. De krant baseert zich op ingewijden.
23/02 08u30  'Eerste plus beleggersvertrouwen in maanden' AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is voor het eerst in ruim een halfjaar weer aan het toenemen. Volgens de maandelijkse beleggersbarometer van ING zien beleggers het allemaal weer wat zonniger in, na de terugval van het vertrouwen door onder meer de onrust op de beurzen in de tweede helft van vorig jaar.
22/02 23u45  Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
22/02 23u30  Nederland houdt 'triple A' bij Moody's LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's blijft overtuigd van de kredietwaardigheid van Nederland. Het ratingbureau geeft ons land opnieuw het hoogst mogelijke rapportcijfer (AAA). De prognose houdt de firma op stabiel.
22/02 22u30  Kraft Heinz keldert op Wall Street NEW YORK (AFN) - Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan op de beurs in New York. Beleggers hebben het Amerikaanse levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel positief.
22/02 22u00  Ook techbedrijf Zoom wil naar de beurs SAN JOSE (AFN) - Ook techbedrijf Zoom, dat zogeheten videoconferences regelt, wil naar verluidt naar de beurs in New York. Volgens ingewijden van Business Insider mikt het bedrijf erop eind maart een aanvraag hiervoor in te dienen. In dat geval zou de beursgang al in april kunnen plaatsvinden.
22/02 21u45  'VEON wil Russisch onderdeel verkopen' AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON wil naar verluidt zijn Russische wireless-tak van de hand doen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het onderdeel misschien meer oplevert dan VEON zelf waard is op de markt. Er zouden hierover afgelopen jaar ook al gesprekken zijn gevoerd met het Russische staatsbedrijf Rostelecom.
22/02 21u15  Trump praat binnenkort met Chinese president WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG ) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht binnenkort zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping te ontmoeten. Samen zouden ze dan de puntjes op de i kunnen zetten van een handelsovereenkomst tussen de twee economische grootmachten.
22/02 20u30  Chinese moeder Vivat langer onder curatele PEKING (AFN) - Anbang Insurance Group, het in de problemen geraakte Chinese moederbedrijf van verzekeraar Vivat, staat minstens nog een jaar langer onder curatele van de autoriteiten in China. Dat heeft het team van bewindvoerders van de Chinese overheid laten weten.
22/02 19u45  Wall Street op winst NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Optimisme over de verstandhouding tussen China en de Verenigde Staten droeg bij aan de positieve teneur op Wall Street. Beleggers straften daarnaast Kraft Heinz flink af, omdat het levensmiddelenconcern plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen.
22/02 17u45  ASMI grote winnaar op Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - Chipbedrijf ASMI was vrijdag erg in trek op de beurs in Amsterdam dankzij sterke kwartaalresultaten. Beleggers waren verder vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. De Europese beurzen gingen met kleine winsten het weekend in.
22/02 17u45  Volkswagen voert winst op tot ruim 12 miljard WOLFSBURG (AFN) - Volkswagen heeft zijn winst afgelopen jaar opgekrikt tot ruim 12 miljard euro. Het autoconcern voorspelt voor 2019 daarbij nog hogere marges en verkopen. Maar de Duitsers waarschuwen tegelijkertijd voor aanhoudende tegenwind.
22/02 16u15  Hoekstra ziet niets in verkoop KLM-belang DEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat zijn aandelenbelang in KLM niet verkopen. Dat zei minister Wopke Hoekstra van Financiën. ,,Ik zie niet wat het toegevoegde belang is van verkoop van die 6 procent', zei hij vrijdag na de ministerraad.
22/02 16u00  Kleine plus voor Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa gingen licht vooruit. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. In Amsterdam was chipbedrijf Besi in trek dankzij sterke kwartaalresultaten.
22/02 15u45  Kraft Heinz zwaar afgestraft op Wall Street NEW YORK (AFN) - Levensmiddelenconcern Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan bij de opening van de beurzen in New York. Beleggers hebben het levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel licht positief.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
23/02 10u15  Frédéric François en Philippe Lhomme, het duo achter Batibouw: 'We willen een nieuw publiek aanspreken' Batibouw is aan zijn zestigste editie toe. De beurs moet vernieuwen om het hoofd te kunnen bieden aan het dalende aantal bezoekers en de hogere eisen van de exposanten. De organisatoren dringen er daarom zachtjes op aan dat werk gemaakt wordt van een ambitieus renovatieproject voor Brussels Expo.
23/02 05u15  Nauwelijks boetes voor bedrijven die 55-plussers thuis laten zitten Slechts een twintigtal bedrijven betalen al boetes omdat ze 55-plussers betaald thuis laten zitten. De vrees is dat veel bedrijven dat niet aangeven om de boete te ontlopen, bericht De Tijd zaterdag.16 
22/02 19u30  Het ondernemerschap in de lucht van Vlerick In de rubriek De Club van 1 miljoen zijn deze week Proceedix en zusterbedrijf Iristick aan de beurt. Telkens zijn twee ervaren ondernemers de drijvende kracht: Peter Verstraeten en Riemer Grootjans.
22/02 18u30  Lonen mogen toch met 1,1 procent stijgen De lonen mogen dit en volgend jaar met maximaal 1,1 procent stijgen bovenop de index. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen door de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB).
22/02 17u00  Kan een sterke samenleving bestaan zonder sterke industrie? 'Een echt industriebeleid zou ook voor ons land op zijn plaats zijn', meent professor Jonathan Holslag (VUB).
22/02 16u15  Jos Clijsters stopt volgend jaar als voorzitter van Belfius Het mandaat van Jos Clijsters (68) als bestuursvoorzitter van Belfius loopt in april 2020 af, en hij is niet van plan dat te verlengen. Dat zei Clijsters deze middag na afloop van een persconferentie van Belfius.
22/02 15u30  Ann Claes (JBC) en Pascal Leglise (Carrefour) zijn CSR Professionals 2018 Op een gala-evenement in Brussel heeft de organisator vzw Time4Society voor de vierde keer de prijzen voor CSR Professional van het Jaar uitgereikt aan mensen die voortrekkers zijn in het duurzamer maken van hun organisatie. Nieuw was dat er voor het eerst een Nederlandstalige en een Franstalige winnaar was, en een aparte prijs voor starters.
22/02 15u00  Diversificatie loont voor Belfius Belfius realiseerde vorig jaar 649 miljoen euro winst (+7%), en keert een stabiel dividend van 363 miljoen euro uit aan de Belgische staat. De staatsbank dankt het goede resultaat aan haar bank-verzekeraarsstrategie, de groei in bedrijfskredieten en de lagere belastingdruk.
22/02 14u30  Fons Verplaetse (89) over ouder worden: 'Economie is nog altijd mijn leven' Op een dag komen ze je huis binnen. Ze nemen je rijbewijs in beslag, sluiten de gaskraan af en dwingen je het beheer van je bankrekeningen en beleggingen af te staan. De misdaad die zo'n straf legitimeert? Je bent de 80 voorbij. In haar nieuwe boek toont Knack-journaliste Ann Peuteman hoe we oude mensen alles uit handen nemen wat het leven de moeite waard maakt.
22/02 12u45  Belfius stelt Belgische staat opnieuw dividend van 363 miljoen euro voor Belfius heeft in 2018 de winst met 7 procent opgetrokken tot 649 miljoen euro, ten opzichte van 606 miljoen euro een jaar eerder. De bank stelt, net als voor 2017, een dividend van 363 miljoen euro voor. Dat maakt de staatsbank vrijdag bekend.
22/02 12u15  Bouwen en verbouwen: hoe beperkt u het energieverbruik van uw woning? Wie een huis wil (ver)bouwen, moet veel knopen doorhakken. Maar hoe maakt u verstandige keuzes? MoneyTalk gaat deze week dieper in op vier belangrijke beslissingen. Vandaag: hoe houdt u het energieverbruik van uw woning onder controle?
22/02 12u00  Abdijbier Grimbergen trekt naar China Het abdijbier Grimbergen wordt voortaan ook in China geschonken. De eigenaar van het Belgische bier is de Deense brouwer Carlsberg. Grimbergen wordt al in meer dan vijftig landen verkocht.
22/02 05u15  Een op negen oudere werknemers bij AXA Bank in eindeloopbaanregeling Bij AXA Bank België stappen bijna 100 oudere werknemers in een eindeloopbaanregeling waardoor ze betaald thuis kunnen blijven. De bank, die ruim 850 werknemers telt, gaat met die eindeloopbaanregeling in tegen de wil van de federale regering. Die houdt oudere werknemers graag langer aan het werk.
22/02 03u30  Ford waarschuwt Amerikaanse toezichthouder over emissietesten Autoconcern Ford Motor heeft toezichthouders in de Verenigde Staten gewaarschuwd dat er mogelijk iets niet deugt aan de eigen omgang met emissie- en brandstoftesten van auto's. De fabrikant heeft externe onderzoekers ingehuurd om de zaak verder uit te zoeken.
21/02 19u00  Ook kmo's kunnen duurzaamheid in hun zakenmodel slijpen Grote bedrijven hebben meer middelen om te investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook kmo's kunnen kiezen voor duurzaamheid. Dat is de overtuiging van de ondernemers Nathalie Bekx en Bob Elsen.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u06
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/02 12u15  'Duo’s jagen op verzekeraar Vivat' AMSTERDAM (AFN) - Meerdere consortia bereiden een bod op verzekeraar Vivat voor. Zowel Aegon als Nationale-Nederlanden (NN) heeft de handen ineengeslagen met een gespecialiseerde investeringsmaatschappij. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. De krant baseert zich op ingewijden.
23/02 08u30  'Eerste plus beleggersvertrouwen in maanden' AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is voor het eerst in ruim een halfjaar weer aan het toenemen. Volgens de maandelijkse beleggersbarometer van ING zien beleggers het allemaal weer wat zonniger in, na de terugval van het vertrouwen door onder meer de onrust op de beurzen in de tweede helft van vorig jaar.
22/02 23u45  Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
22/02 23u30  Nederland houdt 'triple A' bij Moody's LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's blijft overtuigd van de kredietwaardigheid van Nederland. Het ratingbureau geeft ons land opnieuw het hoogst mogelijke rapportcijfer (AAA). De prognose houdt de firma op stabiel.
22/02 22u30  Kraft Heinz keldert op Wall Street NEW YORK (AFN) - Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan op de beurs in New York. Beleggers hebben het Amerikaanse levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel positief.
22/02 22u00  Ook techbedrijf Zoom wil naar de beurs SAN JOSE (AFN) - Ook techbedrijf Zoom, dat zogeheten videoconferences regelt, wil naar verluidt naar de beurs in New York. Volgens ingewijden van Business Insider mikt het bedrijf erop eind maart een aanvraag hiervoor in te dienen. In dat geval zou de beursgang al in april kunnen plaatsvinden.
22/02 21u45  'VEON wil Russisch onderdeel verkopen' AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON wil naar verluidt zijn Russische wireless-tak van de hand doen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het onderdeel misschien meer oplevert dan VEON zelf waard is op de markt. Er zouden hierover afgelopen jaar ook al gesprekken zijn gevoerd met het Russische staatsbedrijf Rostelecom.
22/02 21u15  Trump praat binnenkort met Chinese president WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG ) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht binnenkort zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping te ontmoeten. Samen zouden ze dan de puntjes op de i kunnen zetten van een handelsovereenkomst tussen de twee economische grootmachten.
22/02 20u30  Chinese moeder Vivat langer onder curatele PEKING (AFN) - Anbang Insurance Group, het in de problemen geraakte Chinese moederbedrijf van verzekeraar Vivat, staat minstens nog een jaar langer onder curatele van de autoriteiten in China. Dat heeft het team van bewindvoerders van de Chinese overheid laten weten.
22/02 19u45  Wall Street op winst NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Optimisme over de verstandhouding tussen China en de Verenigde Staten droeg bij aan de positieve teneur op Wall Street. Beleggers straften daarnaast Kraft Heinz flink af, omdat het levensmiddelenconcern plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen.
22/02 17u45  ASMI grote winnaar op Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - Chipbedrijf ASMI was vrijdag erg in trek op de beurs in Amsterdam dankzij sterke kwartaalresultaten. Beleggers waren verder vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. De Europese beurzen gingen met kleine winsten het weekend in.
22/02 17u45  Volkswagen voert winst op tot ruim 12 miljard WOLFSBURG (AFN) - Volkswagen heeft zijn winst afgelopen jaar opgekrikt tot ruim 12 miljard euro. Het autoconcern voorspelt voor 2019 daarbij nog hogere marges en verkopen. Maar de Duitsers waarschuwen tegelijkertijd voor aanhoudende tegenwind.
22/02 16u15  Hoekstra ziet niets in verkoop KLM-belang DEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat zijn aandelenbelang in KLM niet verkopen. Dat zei minister Wopke Hoekstra van Financiën. ,,Ik zie niet wat het toegevoegde belang is van verkoop van die 6 procent', zei hij vrijdag na de ministerraad.
22/02 16u00  Kleine plus voor Amsterdamse beurs AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa gingen licht vooruit. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. In Amsterdam was chipbedrijf Besi in trek dankzij sterke kwartaalresultaten.
22/02 15u45  Kraft Heinz zwaar afgestraft op Wall Street NEW YORK (AFN) - Levensmiddelenconcern Kraft Heinz is vrijdag zwaar onderuit gegaan bij de opening van de beurzen in New York. Beleggers hebben het levensmiddelenconcern meer dan een kwart lager gezet, omdat het bedrijf plotseling met een miljardenafschrijving op de proppen is gekomen. Het algehele sentiment op Wall Street was wel licht positief.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/02 14u30  Batibouw open voor het grote publiek: ook hier staat klimaat in de kijker De Brusselse bouwbeurs Batibouw 2019 heeft vanochtend de deuren geopend voor het grote publiek. En ook daar zijn klimaat en energie duidelijk een thema. 'De waarde van een huis wordt almaar meer bepaald door de energieprestaties.'
22/02 21u00  Maxi Toys neemt Bart Smit over Het Belgische speelgoedwinkelmerk Maxi Toys neemt de speelgoedketen Bart Smit over. Het gaat om 39 Belgische winkels die onderdeel waren van het failliete Nederlandse Intertoys en die allemaal gerebrand zullen worden naar Maxi Toys. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.
22/02 18u30  Lonen mogen stijgen met 1,1 procent in plaats van 0,8 procent Lees meer >
22/02 16u15  Belfius voortaan voorzichtiger met toekennen van woonkredieten Bankverzekeraar Belfius zegt dat het minder risico's wil nemen bij het toekennen van woonkredieten en dus niet langer meegaat in de scherpe concurrentiestrijd voor de beste tarieven. Dat heeft de bank aangekondigd bij de voorstelling van de jaarresultaten. Vorige week waarschuwde de Nationale Bank nog dat banken te vlot woonkredieten geven.
22/02 11u30  Btw op digitale kranten wordt afgeschaft, tarief op e-books verlaagd Lees meer >
22/02 10u30  De Lijn zoekt bijna 500 extra chauffeurs (maar vindt die amper) Lees meer >
21/02 14u30  103 Belgische jobs bedreigd bij Fedrus International Bij de leverancier van dak- en gevelmateriaal Fedrus zijn 253 jobs bedreigd, waarvan 103 in ons land. Het bedrijf centraliseert zijn productie- en logistieke activiteiten in andere landen.
21/02 13u30  Flats worden meest voorkomende woningtype in Vlaanderen Appartementen worden vanaf 2022 het meest voorkomende woningtype in Vlaanderen. Dat voorspelt de Vlaamse Confederatie Bouw op basis van de huidige bouwtendenzen. Er is meer vraag naar appartementen omdat er steeds meer alleenstaanden zijn en koppels zonder kinderen.
21/02 09u45  Vlaamse nieuwbouw nu al extreem energiezuinig. Maar bestaande huizen moeten nog een stevig tandje bijsteken Wie in Vlaanderen een nieuw huis bouwt, klopt meestal makkelijk alle strenge normen rond energiezuinigheid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD) vandaag voorstelt op bouwbeurs Batibouw. Maar heel wat schrijnender zijn de energieprestaties van bestaande huizen in ons land. Massaal renoveren dan maar? Of gewoon slopen?
21/02 08u30  Fox News-interview met historicus die in Davos uithaalde naar de rijken ontspoort volledig: "Je bent een idioot!" Eerst viraal gaan met je kritische betoog op het Wereld Economisch Forum in Davos en nu uitgescholden worden door Fox News-presentator Tucker Carlson: de Nederlandse historicus Rutger Bregman blijft voor ophef zorgen. Hij heeft nu zelf een niet-uitgezonden interview vrijgegeven waarin Carlson helemaal over de rooie gaat: 'Why don't you go fuck yourself!'
21/02 06u30  Personeel van Atos legt het werk neer Het personeel van de Atos-groep legt vandaag het werk neer uit protest tegen de geplande outsourcing van 53 werknemers van Unify in Beersel. De personeelsleden van Atos, Worldline en Unify voeren actie aan de hoofdzetel in Zaventem.
21/02 05u15  60 jaar Batibouw in beeld: zo werd het de grootste bouwbeurs van ons land Feest op Batibouw, want vandaag opent een jubileumeditie de deuren. Speciaal voor deze 60e verjaardag duiken we in ons archief om de beelden van toen nog eens te tonen. De locatie mag dan wel veranderd zijn, de baksteen in de maag van de Belgen blijft generatie na generatie aanwezig.
21/02 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 februari.
20/02 22u15  Geen vluchten meer tussen Brussel en Amsterdam? Goed voor het klimaat, minder voor het reiscomfort De Nederlandse partij GroenLinks wil dat lijnvluchten tussen de luchthavens van Amsterdam en Brussel worden afgeschaft. De partij zal een voorstel doen in het Nederlandse parlement. GroenLinks beargumenteert dat je perfect de trein kunt nemen tussen de luchthaven Schiphol en Brussels Airport. Luchtvaartjournalist Luc De Wilde geeft de partij gelijk als het over het klimaat gaat, maar hij wijst wel op de ongemakken voor de passagiers.
20/02 21u00  Geen vluchten meer tussen Brussel en Amsterdam ? Goed voor het klimaat, minder voor het reiscomfort De Nederlandse partij GroenLinks wil dat lijnvluchten tussen de luchthavens van Amsterdam en Brussel worden afgeschaft. De partij zal een voorstel doen in het Nederlandse parlement. GroenLinks beargumenteert dat je perfect de trein kunt nemen tussen de luchthaven Schiphol en Brussels Airport. Luchtvaartspecialist Luc De Wilde geeft de partij gelijk als het over het klimaat gaat, maar hij wijst wel op de ongemakken voor de passagiers.
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/02 16u00  Superbelegger Buffett raakt $100 miljard niet kwijt Warren Buffett wil dolgraag een grote overname doen. De Amerikaanse superbelegger heeft daarvoor ruim $100 miljard beschikbaar, maar hij kan geen betaalbare overnamekandidaten vinden.
23/02 15u00  ’Bevriezen AOW op 66 jaar wel degelijk betaalbaar’ Werknemers hoeven niet duur uit zijn als de AOW-leeftijd op 66 jaar wordt bevroren. Het kabinet kan er ook voor kiezen het tekort wat te laten oplopen, stelt voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP.10 
23/02 13u15  Column: Ja, juist nu is het cv belangrijk! De arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Hoe je cv eruitziet, maakt in deze tijd niet zoveel uit. Zolang je maar over de juiste eisen beschikt en er niet teveel fouten of vreemde zaken op staan. Een baan met goede secundaire arbeidsvoorwaarden is snel gevonden.
23/02 12u15  'Duo’s jagen op verzekeraar Vivat' Meerdere consortia bereiden een bod op verzekeraar Vivat voor. Zowel Aegon als Nationale-Nederlanden (NN) heeft de handen ineengeslagen met een gespecialiseerde investeringsmaatschappij. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. De krant baseert zich op ingewijden.
23/02 12u15  Onredelijk dat m’n energienota zo stijgt? Het energiespreekuur van De Telegraaf kreeg deze week een recordaantal van ruim vijfhonderd vragen voorgelegd. Hieronder staan de meest gestelde vragen die door experts van vergelijkingssite Gaslicht.com en Vereniging Eigen Huis werden beantwoord.
23/02 11u45  5 vragen over 5G Het Mobile World Congress dat komende dagen in Barcelona wordt gehouden, staat grotendeels in het teken van de 5G mobiele datanetwerken die vanaf eind dit jaar worden uitgerold. Maar wat is het eigenlijk: Vijf Grote vragen over 5G.
23/02 10u30  Nederlandse belegger creatieve doe-het-zelver We zijn geen windvanen, maar Nederlandse beleggers zijn onderweg wel erg creatief en daadkrachtig om vooral op de lange termijn geld te kunnen verdienen voor hun pensioen of noodpotjes.
23/02 10u15  Dirk valt Albert Heijn aan Supermarktketen Dirk van den Broek heeft zaterdag de aanval geopend op aartsrivaal Albert Heijn. In paginagrote advertenties stelt Dirk het jammer te vinden dat de concurrent uit Zaandam is gestopt met het verkopen van producten onder de naam ’Goedkoopjes’.
23/02 10u15  Column: Kan de KLM-zwaan overleven met Air France? Zwanen blijven elkaar trouw tot de dood hen scheidt. Dat zal voor Air France een zeer geruststellende gedachte zijn. Vijftien jaar geleden stapte zij met ’onze’ blauwe zwaan KLM in het huwelijksbootje. Maar tot nog toe blijkt Air France-KLM alles behalve een sprookjeshuwelijk. De Franse echtgenoot gedraagt zich behoorlijk dominant, maar draagt ondertussen nauwelijks bij aan het huwelijk. Hij is misschien de hoofdkostwinner, maar geeft het geld nog harder uit. En daar hebben beleggers last van.
23/02 10u00  Winsten AEX-bedrijven baren zorgen Na een weekwinstje op het Damrak, kijken beleggers met een bomvolle cijferagenda komende week naar bedrijven die een steviger omzet en winst moeten neerleggen nu recente resultaten tegenvallen. Er zijn daarnaast op de macroagenda enkele lichtpuntjes in de markt zonder rentestijgingen en onzekerheid over het handelsconflict tussen de VS en China.
23/02 09u15  Agenda: Winsten AEX-bedrijven baren zorgen Na een weekwinstje op het Damrak, kijken beleggers met een bomvolle cijferagenda komende week naar bedrijven die een steviger winst moeten neerleggen nu recente resultaten tegenvallen. Er zijn daarnaast op de macroagenda enkele lichtpuntjes in de markt zonder rentestijgingen en onzekerheid over het handelsconflict tussen de VS en China.
23/02 08u30  Meer mensen met migrantenafkomst aan het werk Nederlanders met een niet-westerse afkomst doen steeds meer mee op de arbeidsmarkt. Mensen met een migratieachtergrond uit landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië kwamen in de afgelopen jaren vaker aan betaald werk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een rapport.10 
23/02 07u15  Column: Nederland heeft een ander klimaatbeleid nodig Deze week moest klimaatminister Erik Wiebes naar de Tweede Kamer komen om uit te leggen dat dit jaar de energierekening van een gemiddeld huishouden met 334 euro zal stijgen. Zijn staatssecretaris Mona Keijzer had in december de Kamer nog gerustgesteld met het veel lagere bedrag van 108 euro.
23/02 06u30  Vertrouwen belegger stijgt weer Het vertrouwen van Nederlandse consumenten is afgelopen maanden flink ingezakt, zo bleek uit cijfers van het CBS. De somberaars hebben inmiddels de meerderheid. Die negatieve stemming is er bij beleggers niet: zij zien het juist zonnig in.11 
23/02 05u45  ’AOW-eis funest’ Een bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar heeft grote financiële gevolgen voor de pensioenfondsen. Om dat te kunnen betalen moet de pensioenpremie fors omhoog, ten koste van de loonruimte van werknemers. Een verhoging met 10 tot 15 procent is daarvoor noodzakelijk.10 
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u48
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/02 14u45  Vier huishoudens over stijgende energiekosten: ‘Nu een efficiënte HR-ketel wegdoen, vind ik wat veel van het goede’ De energierekening gaat fors omhoog in 2019, al beweerde het kabinet op basis van verkeerde informatie van niet. Hoe kijken huishoudens aan tegen deze fout en de stijgende kosten? Zet het aan tot verduurzaming of ontmoedigt het juist? ‘Dat het geld kost, ontslaat ons niet van de plicht meer te doen.’
22/02 23u30  Elberst redt blauwe zwaan, Van Nieuwenhuizen is roeptoeter De blauwe zwaan krijgt vooralsnog geen rode streep. KLM zal het 100-jarig bestaan kunnen vieren als een eigen merk met een eigen hoofdkantoor en een eigen ­Nederlander aan de top. Het contract van Pieter ­Elbers is vier jaar verlengd.
22/02 23u15  Vier huishoudens over energiekosten: ‘Nu een efficiënte HR-ketel wegdoen, vind ik wat veel van het goede’ De energierekening gaat fors omhoog in 2019, al beweerde het kabinet op basis van verkeerde informatie van niet. Hoe kijken huishoudens aan tegen deze fout en de stijgende kosten? Zet het aan tot verduurzaming of ontmoedigt het juist? ‘Dat het geld kost ontslaat ons niet van de plicht meer te doen.’
22/02 22u00  Voor de reisredactie van de Volkskrant hoort een vliegverbod te gelden Voor de reisredactie van de Volkskrant hoort een vliegverbod te gelden.
22/02 15u15  Is er bij Floortje Dessing en de NPO geen vliegschaamte? Echt ongerepte plekjes op de aardbol zullen er weinig meer zijn. Maar de allerlaatste krijgen vanaf volgende week weer bezoek van Floortje ­Dessing, die op de NPO – ze is een kijkcijferkanon – nu al schaamteloos reclame maakt voor haar reisjes naar de uithoeken van de wereld.
22/02 14u45  Er wordt ineens 49 euro afgeboekt, ben ik opgelicht bij het webwinkelen? Ik heb iets besteld via de website grootwinkelen.com en betaald met mijn creditcard. Nu wordt er ineens via de creditcard 49 euro afgeboekt voor een lidmaatschap. Kan dat zomaar? Of ben ik opgelicht?
22/02 14u30  Hoe groot is Schiphol nu echt? Lees meer >
21/02 20u15  Deze mensen beschermen hun privégegevens wél – en gaan daarin heel ver Veel Nederlanders zeggen privacy belangrijk te vinden, maar klikken tijdens het online winkelen toch op ‘Oké’ zonder de privacyvoorwaarden te lezen. Aan ‘digitariërs’ is deze privacyparadox niet besteed. Wat motiveert de mensen die hun data alleen delen als het echt niet anders kan, en wat leren we van ze?
21/02 20u15  Intertoys is failliet, verliest strijd met (online) prijsstunters Speelgoedwinkelketen Intertoys is failliet. Vorige week dinsdag kreeg de keten uitstel van betaling van de rechter. De bewindvoerders van de winkel hebben nu gevraagd om dat om te zetten in een faillissement. Intertoys hoopt op een doorstart; de vierhonderd filialen blijven voorlopig open om de kans daarop te vergroten.
21/02 00u00  Rutger Bregman brengt Fox-presentator tot ontploffing: ‘Je bent een idioot!’ Nog geen maand nadat Rutger Bregman wereldnieuws werd als de ‘Angry Dutch historian’ die in Davos de vloer aanveegde met de elite, gaat de Nederlandse publicist opnieuw viraal. Dit keer weet hij met een brede glimlach de conservatieve Fox-presentator Tucker Carlson tot ontploffing te brengen. ‘Je bent een idioot’, bijt die Bregman vervolgens toe. ‘Why don’t you go fuck yourself.’
20/02 22u45  Met een tas vol knuffels (niet) naar Israël – Transavia had niets gemeld over extra controles Marieke gaat met een vriendin naar de bezette Palestijnse gebieden. Op Schiphol krijgen ze problemen met de Israëlische beveiliging, waardoor ze hun vlucht missen. Transavia had niets gemeld over extra controles. Ze missen een vlucht. Vervolgens raakt een koffer zoek.
20/02 22u30  Is het niet tijd dat de Duitse diesel even gaat pruttelen? De diesel van de Europese Unie is al een tijd een pruttelend motortje geworden. De Duitse economie groeit niet meer.
20/02 20u30  Dit ‘skateboard’ moet het fundament van Volkswagen worden, een riskante strategie Kort na de uitbraak van Dieselgate besloot de top van Volkswagen het roer om te gooien: het concern moet ’s werelds grootste producent worden van betaalbare, schone elektrische auto’s. Een riskante strategie.
20/02 18u30  Met ‘Hollandse prijzen’ naar België: klanten blij, concurrenten boos Met ‘Hollandse prijzen’ trekt Albert Heijn in België klanten. Nu ook Jumbo er vestigingen wil openen, regent het zelfs bonuskortingen bij AH. Klanten blij, concurrenten boos: ‘Deze race naar de bodem schaadt de hele economie.’
20/02 14u45  Vooral stakingen bij Air France zadelden Air France-KLM op met aanzienlijke kosten Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan het jaar daarvoor. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde aanzienlijk beter dan Franse zuster Air France.
Laatste update: vandaag om 14u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/02 16u45  Pastabar van Tom Boonen zit in de problemen Anderhalf jaar na de opening van ‘Roberto Pastabar’ in het hartje van Sint-Truiden, gaat Tom Boonen zich naar alle waarschijnlijkheid uit de zaak terugtrekken. Boonen zou te weinig tijd hebben om de pastabar op te volgen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
23/02 16u45  Simon Yates wint koninginnenrit in Ruta del Sol, Wellens leider af Vueltawinnaar Simon Yates heeft de vierde etappe gewonnen in de Ruta del Sol. De Colombiaan Higuita won de sprint in de achtervolgende groep om de tweede plaats. In het algemeen klassement heeft Jakob Fuglsang de trui overgenomen van Tim Wellens. Hij moest tijdens een geaccidenteerde etappe de rol lossen.
23/02 16u45  Lil’ Kleine kocht voor 40.000 euro kleren in Parijse winkel: “Ik voelde me vernederd” De Nederlandse rapper Lil’ Kleine heeft zo veel kleren dat ze niet meer passen in zijn dressing. Zijn garderobe neemt ondertussen anderhalve slaapkamer in beslag.
23/02 16u30  Leerling die spijbelt voor betoging Vlaams Belang zwaarder gestraft dan bosbrossers: ouders verbolgen, onderwijsnet ziet er geen graten in Wie spijbelt voor het klimaat, krijgt een alternatieve straf. Neem je aan een politieke demonstratie deel, dan loopt je een echte strafstudie op. Dat ervoer een leerling van het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Lier. De ouders van de betrokken jongen zijn er niet over te spreken, maar Lieven Boeve, de topman van het Katholiek Onderwijs, ziet er geen graten in.
23/02 16u15  LIVE. Ditmaal is Beerschot Wilrijk eerst aan zet: lopen de Mannekes uit op KV Mechelen? De vorige speeldagen was het KV Mechelen dat eerst aan zet was in de strijd om een eventuele promotiefinale in Eerste Klasse B, maar op de voorlaatste speeldag is Beerschot Wilrijk eerst aan de beurt. De Mannekes ontvangen om 17 uur de West-Vlamingen uit Roeselare en kunnen zo KV Mechelen onder druk zetten als ze de partij winnend afsluiten. Hieronder hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen wanneer de strijd losbarst.
23/02 16u15  Toon Aerts vloert Tom Meeusen in de sprint en schrijft bijzonder spannende Soudal Classic Leuven op zijn naam Toon Aerts heeft de Soudal Classic in Leuven gewonnen. De Belgische kampioen versloeg Tom Meeusen in de sprint. Lars van der Haar werd derde.
23/02 16u15  Nek-aan-nekrace tussen Malinwa en Beerschot Wilrijk: zo staat het er nu voor “Een spannender scenario valt echt niet te bedenken”, zei ervaringsdeskundige Joren Dom (Beerschot Wilrijk) eerder al. Komt er een promotiefinale in 1B of niet? Dat blijft de hamvraag op twee speeldagen van het einde in de tweede periode. KV Mechelen heeft de eerste periodetitel al op zak. Wie de tweede pakt, komen we pas op de slotspeeldag te weten.
23/02 16u15  Denise Betsema blijft maar winnen: Nederlandse pakt in Leuven haar 14e zege van het seizoen Denise Betsema blijft de zeges aan elkaar rijgen. De Nederlandse heeft de Soudal cross in Leuven op haar naam gezet. Na een moeilijke start reed Betsema solo naar de overwinning, voor Loes Sels. Annemarie Worst legde beslag op de derde plek.
23/02 16u15  E313 vrijgemaakt na zwaar ongeval met vrachtwagens, bestuurder uren gekneld Op de E313 richting Antwerpen zijn twee vrachtwagens zaterdagmorgen betrokken geraakt in een kop-staartaanrijding ter hoogte van Geel-Oost. De rijbaan richting Antwerpen was er volledig versperd. De chauffeur van één van de vrachtwagens kon pas na enkele uren bevrijd worden uit zijn voertuig. Intussen is de weg volledig vrijgemaakt.
23/02 16u00  Bestuurders urenlang vast op E313 na zwaar ongeval: “Uitstap naar Antwerpen dan maar afgelast” Op de E313 richting Antwerpen zijn twee vrachtwagens zaterdagmorgen betrokken geraakt in een kop-staartaanrijding ter hoogte van Geel-Oost. Het verkeer zat er urenlang vast, want de rijbaan richting Antwerpen is er volledig versperd. “Vier uur na het ongeval kon ik de snelweg bijna verlaten”, zegt Guy Goddefroy uit het Limburgse Lummen, die van plan was om naar Antwerpen te trekken op deze zonnige dag.
23/02 15u30  Man knielt op pechstrook van snelweg en wordt bijna overreden door vrachtwagen Een automobiliste keek donderdagochtend raar op, toen ze een man op zijn knieën zag zitten op de A73 bij Roermond in Nederland, net over de Belgische grens. Terwijl de man lijkt te bidden, stond het verkeer in de file. Een takelwagen rijdt over de pechstrook om een voertuig op te halen en kan op een haar na een aanrijding met de man vermijden.
23/02 15u30  KVM of Beerschot Wilrijk? De ‘captains’ van de zes andere clubs uit 1B geven hun prognose KV Mechelen of Beerschot Wilrijk, wie wint de tweede periode? Nog twee speeldagen en de Proximus League geeft haar best bewaarde geheim van het seizoen prijs. De hoogste tijd dus om de échte 1B-experts aan het woord te laten. Want wie kent de twee topploegen beter dan de spelers die het week na week tegen hen moeten opnemen? Uw krant legde vijf vragen voor aan de aanvoerders van Union (Charles Morren), Westerlo (Wouter Corstjens), Roeselare (Wouter Biebauw), Lommel (Glenn Neven), OH Leuven (Elliot Moore) en Tubeke (Anthony Lippini).
23/02 15u30  Vluchtende bestuurder botst met politie Een bestuurder is in de nacht van vrijdag op zaterdag gebotst met een politievoertuig nadat hij wilde ontsnappen aan de agenten.
23/02 15u15  Kardinaal Marx: ‘Kerk heeft dossiers over seksueel misbruik “vernietigd”’ De Kerk heeft dossiers over de daders van seksueel misbruik in haar rangen vernietigd. Dat heeft de Duitse kardinaal Reinhard Marx, een naaste adviseur van paus Franciscus, zaterdag toegegeven op de derde dag van de top over seksueel misbruik in de Kerk in het Vaticaan.
23/02 14u45  Tia Hellebaut slaat handen in elkaar met bouwbedrijf voor verdere uitbouw van haar droom Enkele uren voor de belangrijke wedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en Roeselare was Beerschot Wilrijk ook gastheer voor Olympische kampioene Tia Hellebaut. Voor de verdere professionele uitbouw van haar grote droom gaat de Tia Hellebaut Academy een partnership aan met bouwbedrijf DCA.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/02 07u15  Acht gouden regels om het maximum uit je pensioensparen te halen Twee op de drie Belgen op beroepsactieve leeftijd doen vandaag aan pensioensparen. Door nu al zelf een stuk voor hun pensioen opzij te zetten,...11 
23/02 05u00  Nauwelijks boetes voor wie 55-plussers thuislaat Slechts een twintigtal bedrijven betalen al boetes omdat ze 55-plussers betaald thuis laten zitten. De vrees is dat veel bedrijven dat niet...15 
23/02 00u00  Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid...13 
22/02 22u15  Goed nieuws voor Nutella-fans: grootste fabriek ter wereld heropent maandag De grootste Nutella-fabriek ter wereld, gevestigd in het Normandische Villers-Ecalles, heropent maandag na een kwaliteitsprobleem. Dat heeft...
22/02 19u30  Geen Europees verbod op onkruidverdelger chloorprofam Er komt geen verbod op chloorprofam, een onkruidverdelger die vooral gebruikt wordt in de aardappelsector. De Europese Commissie wilde de stof...
22/02 18u30  Volkswagen voert winst op tot ruim 12 miljard Volkswagen heeft zijn winst afgelopen jaar opgekrikt tot ruim 12 miljard euro. Het dieselschandaal en problemen met de nieuwe WLTP-emissietesten...
22/02 18u15  Lonen kunnen dit en volgend jaar dan toch met 1,1 procent stijgen De lonen mogen dit en volgend jaar met maximaal 1,1 procent stijgen boven op de index. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen door de Centrale Raad...
22/02 17u45  Lonen mogen komende twee jaar dan toch 1,1 procent stijgen De lonen mogen de komende twee jaar met maximaal 1,1 procent stijgen boven op de index. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.
22/02 16u30  “Gesjoemel Volkswagen is een materiële fout” Het Duitse Bundesgerichtshof heeft de sjoemelsoftware in auto's van autoconcern Volkswagen bestempeld als een materiële fout. De hoogste Duitse...
22/02 15u00  649 miljoen euro winst voor Belfius, stabiel dividend van 363 miljoen euro voor de staat Belfius heeft in 2018 de winst met 7 procent opgetrokken tot 649 miljoen euro, ten opzichte van 606 miljoen euro een jaar eerder. De bank stelt,...
22/02 08u30  Regering wil btw op digitale kranten afschaffen De federale regering wil een btw-tarief van nul procent op digitale kranten en tijdschriften, zo meldt minister van Financiën Alexander De Croo...
22/02 08u15  Wie levert de beste techniekers af: het onderwijs of de bedrijfswereld? Met zulke enorme tekorten is het voor Belgische bedrijven intussen een heuse uitdaging om competent technisch personeel te vinden. Vaak kunnen ze...
22/02 06u45  Hoeveel duurder is nieuwbouw eigenlijk geworden? Bouwen is de laatste jaren een pak duurder geworden. En de komende jaren zal er nog veel bijkomen, door strengere energie- en milieunormen. De...
21/02 20u45  Huawei wil miljarden investeren in plan om vertrouwen terug te winnen Huawei wil miljarden steken in een nieuwe manier om software en hardware te ontwikkelen. Daarmee wil het Chinese telecombedrijf tegemoetkomen aan...
21/02 17u15  Zes op de tien gezinnen met zonnepanelen zullen minder moeten betalen met digitale meter Zes op de tien prosumenten die een digitale meter hebben en efficiënt omspringen met hun elektriciteitsverbruik, zullen minder betalen op hun...
Laatste update: vandaag om 7u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 6u47
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/02 13u45  Nederlandse economie is 'stabiel' en behoudt hoogste kredietstatus Kredietbeoordelaar Moody's blijft overtuigd van de kredietwaardigheid van Nederland en verandert niets aan de AAA-status, zo maakt het kredietbureau zaterdag bekend.11 
23/02 13u30  CBS: Inhaalslag mensen met niet-westerse achtergrond op arbeidsmarkt Het verschil in arbeidsparticipatie tussen mensen met een Nederlandse achtergrond en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond liep tijdens de crisis op, maar is inmiddels weer geslonken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zaterdag.13 
23/02 12u45  ACM: '70 procent van huurbemiddelaars rekent nog steeds illegale kosten' Huurders betalen nog altijd onterechte bemiddelingskosten voor een nieuwe woning, stelt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zaterdag in gesprek met de NOS.
23/02 12u45  ING: Vertrouwen beleggers stijgt voor het eerst in half jaar Nederlandse beleggers zijn voor het eerst in maanden weer eens positiever over de markt, blijkt zaterdag uit de Beleggersbarometer van ING. In de tweede helft van 2018 viel het beleggersvertrouwen steeds verder terug door de onrust op de beurzen.
23/02 12u15  Nederlandse economie 'stabiel' en behoudt hoogste kredietstatus Kredietbeoordelaar Moody's blijft overtuigd van de kredietwaardigheid van Nederland en verandert niets aan de AAA-status. Dat maakt het kredietbureau zaterdag bekend.
23/02 12u15  Bezorgde kredietbeoordelaar Fitch stelt rating Italië niet bij Kredietbeoordelaar Fitch stelt de rating van Italië niet bij en houdt vast aan de BBB-rating. Door de hoge staatsschuld, de lage economische groei en politieke instabiliteit kan dit echter nog naar beneden worden bijgesteld, waarschuwt de kredietbeoordelaar.
23/02 10u45  '70 procent van de huurbemiddelaars rekent nog steeds illegale kosten' Huurders betalen nog altijd onterechte bemiddelingskosten voor een nieuwe woning, stelt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zaterdag in gesprek met NOS.
23/02 10u30  'Vertrouwen beleggers stijgt voor het eerst in een half jaar' Nederlandse beleggers zijn voor het eerst in maanden weer eens positiever over de markt, dat blijkt zaterdag uit de Beleggersbarometer van ING. In de tweede helft van 2018 viel het beleggersvertrouwen steeds verder terug door de onrust op de beurzen.11 
23/02 10u00  Kredietbeoordelaar Fitch stelt rating Italië niet bij, bezorgd over toekomst Kredietbeoordelaar Fitch stelt de rating van Italië niet bij en houdt vast aan de BBB-rating. Door de hoge staatsschuld, de lage economische groei en politieke instabiliteit kan dit echter nog naar beneden worden bijgesteld, waarschuwt de kredietbeoordelaar.
23/02 04u30  Verenigde Staten en China willen handelsbesprekingen uitbreiden Amerikaanse en Chinese onderhandelaars hebben vrijdag gezegd dat ze voornemens zijn om hun handelsbesprekingen verder gaan uitbreiden. President Donald Trump zei dat hij hoopt om met de Chinese president Xi Jinping volgende maand een overeenkomst te bereiken.19 
23/02 03u00  Verenigde Staten en China breiden handelsbesprekingen uit Amerikaanse en Chinese onderhandelaars hebben vrijdag besloten dat zij hun handelsbesprekingen verder gaan uitbreiden. President Donald Trump zei dat hij hoopt om met de Chinese president Xi Jinping volgende maand een overeenkomst te bereiken.14 
23/02 02u45  'Verenigde Staten en China breiden handelsbesprekingen uit' Amerikaanse en Chinese onderhandelaars hebben vrijdag besloten dat zij hun handelsbesprekingen verder gaan uitbreiden. President Donald Trump zei dat hij hoopt om met de Chinese president Xi Jinping volgende maand een overeenkomst te bereiken.21 
23/02 00u45  CBS: Mensen met niet-westerse achtergrond maken inhaalslag op arbeidsmarkt Het verschil in arbeidsparticipatie tussen mensen met een Nederlandse achtergrond en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond liep tijdens de crisis op, maar is inmiddels weer geslonken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zaterdag.
22/02 19u00  Speelgoedwinkelketen Maxi Toys koopt Bart Smit van Intertoys De speelgoedwinkelketen Maxi Toys neemt Bart Smit over van Intertoys, zo is vrijdag bekendgemaakt.
22/02 18u45  Volkswagen boekt winst van ruim 12 miljard euro in 2018 Volkswagen heeft in 2018 een winst van ruim 12 miljard euro geboekt, 6 procent meer dan in het voorgaande jaar, meldt het autoconcern vrijdag.
Laatste update: vandaag om 13u45
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/02 00u00  Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.15 
23/02 00u00  Scepsis alom over ?elitefeestje? Davos zonder Trump en Xi Vandaag begint het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse bergdorp Davos, waar jaarlijks de belangrijkste regeringsleiders en topmanagers elkaar ontmoeten. Dit jaar ontbreken hoofdrolspelers als Donald Trump, Xi Jinping en Emmanuel Macron, die hun eigen land voorrang geven. De verwachtingen van het driedaagse ‘elitefeestje’ zijn zeker niet hooggespannen. ‘Globalization 4.0: Shaping A Global Architecture … Continued The post Scepsis alom over ‘elitefeestje’ Davos zonder Trump en Xi appeared first on Elsevierweekblad.nl.14 
23/02 00u00  Facebook betaalde om te spioneren Facebook ligt opnieuw onder vuur. Het zou jongeren hebben betaald om toegang te krijgen tot hun hele digitale leven. Waarvan wordt Facebook beschuldigd? Dat Facebook veel van je weet en wil weten, is bekend. Het sociale netwerk verdient geld met het koppelen van jouw gegevens aan adverteerders zodat aan jou de juiste advertenties kunnen worden … Continued The post Facebook betaalde om te spioneren appeared first on Elsevierweekblad.nl.12 
22/02 00u00  Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland Lees meer >
21/02 00u00  Britse economie krijgt tegenwind door Brexit De Britse economie groeit steeds minder hard. Bedrijven uit binnen- en buitenland zetten vanwege de grote onzekerheid over de politieke situatie hun investeringen op een laag pitje. Zo verplaatst de Japanse automaker Nissan productielijnen van het Verenigd Koninkrijk terug naar Japan. De gevolgen van de keus voor een Brexit zijn steeds duidelijker te merken in … Continued The post Britse economie krijgt tegenwind door Brexit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/02 00u00  Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom Kerst is de tijd van vrijgevigheid en kinderen over de vloer. Maar bederft geld schenken niet de sfeer? Dat wil je niet: jaarlijks met goede bedoelingen een flink bedrag schenken aan je dochter, en dan in januari de schoonzoon op bezoek krijgen. Wordt het geen tijd om het geld voor dit jaar over te maken? … Continued The post Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/02 00u00  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
16/02 00u00  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
16/02 00u00  Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee Finland begon twee jaar geleden als eerste Europees land een experiment met een basisinkomen, maar het is niet effectief gebleken bij het tegengaan van werkloosheid. De afgelopen jaren werden experimenten met ‘gratis geld’ al vaker op kleinere schaal gedaan in allerlei landen, maar het is nergens een onverdeeld succes geworden. De centrum-rechtse regering van premier … Continued The post Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/02 00u00  Amazon-baas Bezos onthult chantage Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is. Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter … Continued The post Amazon-baas Bezos onthult chantage appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
23/02 16u00  Europese jongeren kritisch over hun onderwijssystemen De meeste jonge Europeanen voelen zich goed voorbereid op de arbeidsmarkt van het digitale tijdperk. Tegelijkertijd zijn ze ook erg kritisch over de manier waarop hun nationale onderwijssystemen hen daarop voorbereiden. Dat zegt een onderzoek van consulent Ipsos bij meer dan drieduizend mensen in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en België. Uit het onderzoek bleek dat … The post Europese jongeren kritisch over hun onderwijssystemen appeared first on Express.
22/02 19u30  Emoji doen hun intrede in de rechtszaal In Californië heeft een openbaar aanklager vorige week door middel van emoji proberen aan te tonen dat een man die in een zaak van prostitutie werd aangeklaagd wel degelijk een pooier was. Emoji zijn ideogrammen van Japanse origine. Het zijn kleine afbeeldingen die worden ingevoegd in e-mails en webpagina’s. Ondertussen ziet men ze ook steeds … The post Emoji doen hun intrede in de rechtszaal appeared first on Express.
22/02 19u15  Hernieuwbare energie zal geopolitieke wereldkaart herschikken De introductie van hernieuwbare energie zal op het wereldwijde geopolitieke landschap een grote impact hebben. Dankzij de toenemende introductie van hernieuwbare energie zullen vertrouwde evenwichten snel veranderen. Dat zegt een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). De onderzoekers merken op dat niet elke natie over reserves aan olie, gas of steenkool beschikt. Daarentegen … The post Hernieuwbare energie zal geopolitieke wereldkaart herschikken appeared first on Express.
22/02 16u00  12 lege supertankers zeggen veel over de hedendaagse oliemarkt Supertankers voeren olie van de Verenigde Staten uit naar de rest van de wereld. Nadat ze hun lading hebben afgeleverd, keert een groot gedeelte van die vloot echter zonder lading naar Amerikaanse havens terug. Dat fenomeen vormt een goede weerspiegeling van de huidige situatie op de internationale oliemarkt. “In normale tijden zouden de schepen gevuld … The post 12 lege supertankers zeggen veel over de hedendaagse oliemarkt appeared first on Express.
22/02 16u00  6 Chinese woorden die globaal gaan 1. Jia You Dit betekent letterlijk ‘”bijtanken”, maar wordt meestal gebruikt als een aanmoediging bij bijvoorbeeld sportmanifestaties. Het gebruik zou zijn ingevoerd tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008 om lokale atleten tot grotere inspanningen te bewegen. Maar het Oxford English Dictionary omschrijft “jia you” als een vertaling van het Cantonese “ga yau,” en … The post 6 Chinese woorden die globaal gaan appeared first on Express.
22/02 15u30  20 signalen die aangeven dat je een psychopaat bent Een psychopaat kan een briljante manager zijn. Op de korte termijn welteverstaan… want ze moeten altijd iemand pijn doen vooraleer ze verder kunnen. Volgens psycholoog Robert Hare, de ontwikkelaar van de Psychopathy Checklist-Revised (PCL-R), zijn 4% van de mensen met een doorslaggevend vermogen om beslissingen te nemen, binnen bedrijven psychopaten. Een psychopaat heeft echte doelstellingen en leidt … The post 20 signalen die aangeven dat je een psychopaat bent appeared first on Express.
22/02 15u14  Als de wagen te duur is? Er zijn nu Porsche-schoenen Lees meer >
22/02 15u00  Als de wagen te duur is… Er zijn nu Porsche-schoenen EPA-EFE/Adam Berry Porsche en Puma zien elkaar als logische partners De Duitse merken Puma en Porsche brengen een gezamenlijke modecollectie op de markt. Puma, fabrikant van sportkleding, werkt daarvoor samen met Porsche Design, de modedivisie van de sportwagenbouwer. De collaboratie wil daarbij inspelen op de sterke vraag naar luxeproducten. Omgekeerd toonden luxelabels eerder ook al … The post Als de wagen te duur is… Er zijn nu Porsche-schoenen appeared first on Express.
22/02 13u13  Er is een sport waarin vrouwen meer verdienen dan mannen Lees meer >
22/02 13u13  Zaterdag is D-Day voor Venezuela Lees meer >
22/02 11u45  Tonijn komt straks niet noodzakelijk meer uit zee In de Verenigde Staten bieden retailers zoals Whole Foods en Thrive Markets voortaan een alternatief voor de traditionele tonijn. Het product, gecreëerd door de onderneming Good Catch, bevat helemaal geen vis. Good Catch deed bij de bereiding beroep op een combinatie van zes peulvruchten en algen. In de nabije toekomst zullen ook een aantal andere … The post Tonijn komt straks niet noodzakelijk meer uit zee appeared first on Express.
21/02 21u00  Kunnen we wat hier aan de gang is met een ander woord omschrijven dan ‘krankzinnig’? OPINIE – Naar aanleiding van het toenemend aantal antisemitische incidenten, heeft Frans president Macron aangekondigd begin mei een wetsvoorstel te zullen indienen in de strijd tegen de haatberichten die via sociale media worden verspreid. Dat voorstel zal grotendeels steunen op het werk van parlementslid Laetitia Avia van La République en Marche (LREM). Die had vorig jaar … The post Kunnen we wat hier aan de gang is met een ander woord omschrijven dan ‘krankzinnig’? appeared first on Express.
21/02 20u59  Kunnen we wat hier aan de gang is met een ander woord omschrijven dan ?krankzinnig?? Lees meer >
21/02 18u00  Online reclamemarkt toont signalen van vertraging De groei van de wereldwijde online reclamemarkt begint duidelijke signalen van vertraging te tonen. Dat zegt een studie van consulent Warc. Uit het rapport blijkt dat de wereldwijde reclamebestedingen dit jaar nog een groei met 4,3 procent tot 616 miljard dollar zullen laten optekenen. De online sector is nog altijd de drijvende kracht achter de … The post Online reclamemarkt toont signalen van vertraging appeared first on Express.
21/02 17u00  Europa verloor op 8 jaar twee derde van alle jobs in de productie van zonnepanelen China versterkt zijn dominantie op de wereldwijde fotovoltaïsche markt. Het Aziatische land vertegenwoordigt bovendien meer dan de helft van de banen die in de sector werden gecreëerd. Europa verliest op het gebied van zonnekracht anderzijds aan belang. Dat blijkt uit een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). Zonnekracht vertegenwoordigt wereldwijd inmiddels 3,1 miljoen … The post Europa verloor op 8 jaar twee derde van alle jobs in de productie van zonnepanelen appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x 'Verenigde Staten en China breiden handelsbesprekingen uit'23/02 02u45 - Nu.nl Economie: Amerikaanse en Chinese onderhandelaars hebben vrijdag besloten dat zij hun handelsbesprekingen verder gaan uitbreiden. President Donald Trump zei dat hij hoopt om met de Chinese president Xi Jinping volgende maand een overeenkomst te bereiken.
19x Verenigde Staten en China willen handelsbesprekingen uitbreiden23/02 04u30 - Nu.nl Economie: Amerikaanse en Chinese onderhandelaars hebben vrijdag gezegd dat ze voornemens zijn om hun handelsbesprekingen verder gaan uitbreiden. President Donald Trump zei dat hij hoopt om met de Chinese president Xi Jinping volgende maand een overeenkomst te bereiken.
17x Afscheid van Kevin Pauwels: “Wie weinig zegt, kan ook niet veel verkeerd zeggen”23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zondag neemt de veldritsport afscheid van een markant figuur. Kevin Pauwels (34, Marlux - Bingoal) hangt in Oostmalle zijn crossfiets aan de haak. Met Pauwels verdwijnt een sportieve hoogvlieger – twee wereldtitels bij de jeugd, tweemaal eindwinnaar van de wereldbeker, meer dan dertig profzeges – van het toneel. Maar meer nog dan om zijn sportieve prestaties groeide Kevin Pauwels uit tot een cultfiguur door de persoon die hij was: introvert, bescheiden, de verbale underdog. Maar onderschat hem niet: Kevin Pauwels is niet het kneusje waarvoor u (en ik) hem soms versleten. Wie lacht met Kevin Pauwels, lacht vooral met zichzelf. Aan de hand van tien personages fietsen we samen met de Kalmthoutenaar doorheen de carrière en het teruggetrokken leven van een vedette die geen vedette wilde zijn.
17x CD&V: “Aanleg parking bij sporthal kost te veel”23/02 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: De aanleg van een nieuwe parking bij de sporthal op De Hoogt zou 657.000 euro kunnen kosten. Oud-burgemeester Jos Vinckx reageert furieus. “Die parking kost te veel. Dat kan zeker voor de helft van de prijs.”
16x Nauwelijks boetes voor bedrijven die 55-plussers thuis laten zitten23/02 05u15 - Trends.be: Slechts een twintigtal bedrijven betalen al boetes omdat ze 55-plussers betaald thuis laten zitten. De vrees is dat veel bedrijven dat niet aangeven om de boete te ontlopen, bericht De Tijd zaterdag.
16x Bizar avontuur in Roemenië: “Ik miste een penalty en werd ontslagen”23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Nu Kino Delorge helemaal hersteld is van een vervelende blessure aan de achillespees, hoort de 21-jarige rechtsback tegen Oudenaarde voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Lierse Kempenzonen. De voormalige jeugdinternational kwam tijdens de winterstop op het Lisp terecht na een bizar avontuur bij... Dinamo ­Boekarest.
16x Straatnaamborden Jodenstraat verwijderd voor gevelrenovatie: “Geen aanwijzing van antisemitisme”23/02 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het verdwijnen van de straatnaamborden in de Jodenstraat is waarschijnlijk het gevolg van een gevelrenovatie. De nieuwe straatnaamborden werden vrijdagochtend weeraan de gevels bevestigd.
15x Nauwelijks boetes voor wie 55-plussers thuislaat23/02 05u00 - Het Laatste Nieuws: Economie: Slechts een twintigtal bedrijven betalen al boetes omdat ze 55-plussers betaald thuis laten zitten. De vrees is dat veel bedrijven dat niet...
15x Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag!23/02 00u00 - Elsevier.nl: Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14x Sambou Yatabaré: “De mensen zien niet hoeveel kilometers ik loop”23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een paar mindere matchen en de kritiek ten spijt is het ondenkbaar dat Sambou Yatabaré bij Antwerp uit de ploeg verdwijnt. Bölöni heeft de Malinese middenvelder, die volgende week 30 wordt, nódig. En hij is ook zinnens om te blijven. “Waarom zou ik weer veranderen? Met deze club kan ik misschien Europa in.”

Statistieken

Artikels:
32368
Gelezen:
26647
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven