woensdag 23 augustus 2017, week 34


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/08 22u30  ASR en AF-KLM in Stoxx Europe 600 Index ZÜRICH (AFN) - De aandelen van verzekeraar ASR en luchtvaartconcern Air France-KLM maken per 18 september deel uit van de Stoxx Europe 600 Index. Dat werd dinsdag gemeld door het bedrijf Stoxx, dat de index samenstelt.
22/08 22u30  Stevige winsten op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met flinke winsten de handel uitgegaan. Doordat geopolitieke spanningen wat naar de achtergrond verdwenen, gingen beleggers op zoek naar 'koopjes' na de stevige koersdalingen van de afgelopen periode. Met name techbedrijven gingen over een breed front vooruit. Positieve geluiden over aanstaande belastinghervormingen droegen bij aan het optimisme.
22/08 20u30  'Topman Chevron staat voor vertrek' SAN RAMON (AFN/BLOOMBERG) - Topman John Watson van de Amerikaanse oliereus Chevron staat voor een vertrek. Volgens de Wall Street Journal zal hij volgende maand zijn afscheid officieel aankondigen. Michael Wirth, de huidige vice-bestuursvoorzitter van Chevron, lijkt de belangrijkste gegadigde om Watson op te volgen.
22/08 19u45  Solide winsten op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag stevige winsten noteren. Beleggers gingen verder op zoek naar 'koopjes' na de stevige koersdalingen van de afgelopen weken. Richtinggevend nieuws was nauwelijks voor handen. Wel openden een aantal bedrijven de boeken.
22/08 17u45  Louter winnaars in AEX-index AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met winst de handel uitgegaan. Daarbij lukte het alle 25 fondsen om de sessie hoger te eindigen. Ook elders in Europa was het sentiment positief, waarmee iets van herstel werd getoond na recente verliezen. Richtinggevend nieuws was nauwelijks voorhanden.
22/08 16u45  Brazilianen liggen dwars bij Time Warner-deal RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - De antitrustwaakhond van Brazilië dreigt voor de overname van mediaconcern Time Warner door telecomconcern ATT te gaan liggen. Volgens de mededingingsautoriteit Cade is er een grote kans dat de beoogde overname de concurrentie op de markt voor betaaltelevisie in Brazilië in de weg zit.
22/08 16u00  Beurzen Europa vinden weg naar boven AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag op winst. Ook elders in Europa kleurden koersborden groen. Daarmee toonden de graadmeters iets van herstel na de recente verliezen. Richtinggevend nieuws was nauwelijks voorhanden.
22/08 15u45  Wall Street opent in de plus NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. Een aantal bedrijven opende de boeken. Beleggers gingen verder op zoek naar 'koopjes' na de stevige koersdalingen van de afgelopen weken.
22/08 15u00  'Wall Street kijkt verder omhoog' NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street lijken dinsdag opnieuw een stapje omhoog te gaan zetten. Na een week van dalende koersen werd het herstel maandag ingezet met een kleine plus voor de Dow-Jonesindex en de SP 500.
22/08 14u30  VEB schikt met Deloitte in zaak Innoconcepts DEN HAAG (AFN) - Accountantskantoor Deloitte trekt de portemonnee om beleggers in Innoconcepts te compenseren voor de schade die zij hebben geleden door het faiillissement van dat uitvindersbedrijf. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft daarover een schikking getroffen met de firma.
22/08 13u00  PostNL breidt thuislevering in België uit DEN HAAG (AFN) - PostNL breidt de thuislevering voor drive.be van supermarktketen Carrefour uit. Het Nederlandse postbedrijf neemt vanaf woensdag ook bestellingen voor zijn rekening in Brussel en in Waals- en Vlaams-Brabant, meldt Carrefour.
22/08 12u00  Europese beurzen tonen herstel AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste aandelenbeurzen in Europa toonden dinsdag wat herstel na de recente verliesbeurten. Vooral de mijnbouwbedrijven en oliegerelateerde aandelen waren in trek bij beleggers. Op het Damrak profiteerde ABN AMRO van een adviesverhoging.
22/08 11u45  NEPI Rockcastle verwacht meer winst in 2017 AMSTERDAM (AFN) - NEPI Rockcastle verwacht dit jaar een winst per aandeel te behalen die ongeveer 17 procent hoger ligt dan het resultaat (pro-forma) dat eerder werd gemeld voor 2016. Dat liet de in Amsterdam en Johannesburg genoteerde vastgoedinvesteerder weten bij publicatie van de halfjaarcijfers.
22/08 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers neemt af MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in augustus gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft onderzoeksinstituut ZEW bekendgemaakt.
22/08 10u45  Deliveroo laat alle bezorgers zzp'er worden AMSTERDAM (AFN) - Alle nieuwe bezorgers van maaltijdbezorgdienst Deliveroo worden zzp'ers. Ook de bezorgers die nu nog in vaste dienst zijn, kunnen de overstap maken. Volgens Deliveroo biedt de nieuwe opzet meer vrijheid en flexibiliteit voor bezorgers omdat ze ,,kunnen werken wanneer het hen uitkomt''. Daarnaast zouden bezorgers zo meer verdienen.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 22u30
Lees meer van IEX.NL >Trends.be

Verbergen Tonen
22/08 19u00  Staking bij bagageafhandeling op Brussels Airport: directie en bonden bereiken voorakkoord Op de luchthaven van Zaventem is dinsdagmorgen een spontane staking uitgebroken bij bagageafhandelaar Swissport. Dinsdagavond hebben directie en bonden uiteindelijk een voorakkoord bereikt, waarna het personeel wordt geraadpleegd.
22/08 18u15  Vertrouwen in Duitse economie krijgt flinke knauw door dieselschandaal Het vertrouwen van de Duitse beleggers neemt een duik in augustus, blijkt uit de ZEW-index. Dat heeft onder meer te maken met het uitdijende dieselschandaal.
22/08 17u15  Spontane staking bij bagageafhandeling op Brussels Airport duurt voort Op de luchthaven van Zaventem is een spontane staking uitgebroken bij bagageafhandelaar Swissport. Brussels Airport roept de reizigers op om vandaag enkel met handbagage te reizen. Dinsdagnamiddag hebben directie en bonden nog geen akkoord bereikt.
22/08 16u30  Barbara De Saedeleer wordt 'de perfecte luitenant' bij Ghelamco Barbara De Saedeleer was bij Omega Pharma de superdiscrete rechterhand van Marc Coucke. Die ervaring met een dominerende baas zal goed van pas komen, nu ze chief investments and operations officer wordt van Ghelamco-eigenaar Paul Gheysens.
22/08 16u15  Barbara De Sadeleer wordt 'de perfecte luitenant' bij Ghelamco Barbara De Saedeleer was bij Omega Pharma de superdiscrete rechterhand van Marc Coucke. Die ervaring met een dominerende baas zal goed van pas komen, nu ze chief investments and operations officer wordt van Ghelamco-eigenaar Paul Gheysens.
22/08 15u45  'Plus est en vous, regering-Michel' Stel je voor dat de regering-Michel meer had gedaan. Dan konden we straks spreken over het economische mirakel van de Lage Landen, in plaats van het mirakel van Nederland. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
22/08 15u30  'Dromen van zeven vette jaren' Stel je voor dat de regering-Michel meer had gedaan. Dat konden we straks spreken over het economische mirakel van de Lage Landen, in plaats van het mirakel van Nederland. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
22/08 15u15  'Fiscale consolidatie is een kleine revolutie in het Belgische fiscale landschap' Er komt na 2020 een systeem van fiscale consolidatie. De invoering ervan is een mini-revolutie in het Belgische fiscale landschap, oordelen Michel Maus en Denis-Emmanuel Philippe, advocaat-vennoten van het fiscale nichekantoor Bloom Law Firm.
22/08 11u00  Spontane staking stuurt bagageafhandeling op Brussels Airport in de war Op de luchthaven van Zaventem is een spontane staking uitgebroken bij bagageafhandelaar Swissport. Brussels Airport roept de reizigers op om vandaag enkel met handbagage te reizen.
22/08 09u45  COV vraagt oplossingen voor meer werkzekerheid startende leerkrachten Ook volgend schooljaar zullen veel startende leerkrachten korte en al dan niet deeltijdse opdrachten aan elkaar rijgen. Wie tijdens de zomervakantie geen voltijdse job voor een heel schooljaar aangeboden kreeg, zal de rest van het schooljaar deeltijdse jobs bij elkaar moeten sprokkelen, afgewisseld met periodes van werkloosheid.
22/08 05u45  Steeds meer starters lenen bij familie Op vier jaar tijd is het aantal zogenaamde win-winleningen, waarmee familie en vrienden beginnende ondernemers een duw in de rug kunnen geven, met 44 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne waarover Het Laatste Nieuws dinsdag bericht.
21/08 18u30  Herbalife wil tot 600 miljoen dollar aan aandelen terugkopen De Amerikaanse maker van dieetproducenten komt de aandeelhouders tegemoet.
21/08 18u15  Dankzij Di Rupo wordt Magnette in 2019 voorzitter van een irrelevante partij Terwijl Di Rupo zich vastklampt aan de macht van een PS in vrije val, ziet Olivier Maingain zijn kans schoon om de communautaire trom te roeren in het Waals-Brusselse stratego.
21/08 18u00  Belg blijft optimist Het vertrouwen van de Belgische consument blijft ook in augustus op peil.
21/08 16u45  Stievie Premium countert Netflix met lokale programma's Er is een nieuwe betalende versie van de online-tv Stievie, met onder andere meer zenders en de mogelijkheid om programma's op te nemen.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 19u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 22u40
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/08 22u30  ASR en AF-KLM in Stoxx Europe 600 Index ZÜRICH (AFN) - De aandelen van verzekeraar ASR en luchtvaartconcern Air France-KLM maken per 18 september deel uit van de Stoxx Europe 600 Index. Dat werd dinsdag gemeld door het bedrijf Stoxx, dat de index samenstelt.
22/08 22u30  Stevige winsten op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met flinke winsten de handel uitgegaan. Doordat geopolitieke spanningen wat naar de achtergrond verdwenen, gingen beleggers op zoek naar 'koopjes' na de stevige koersdalingen van de afgelopen periode. Met name techbedrijven gingen over een breed front vooruit. Positieve geluiden over aanstaande belastinghervormingen droegen bij aan het optimisme.
22/08 20u30  'Topman Chevron staat voor vertrek' SAN RAMON (AFN/BLOOMBERG) - Topman John Watson van de Amerikaanse oliereus Chevron staat voor een vertrek. Volgens de Wall Street Journal zal hij volgende maand zijn afscheid officieel aankondigen. Michael Wirth, de huidige vice-bestuursvoorzitter van Chevron, lijkt de belangrijkste gegadigde om Watson op te volgen.
22/08 19u45  Solide winsten op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag stevige winsten noteren. Beleggers gingen verder op zoek naar 'koopjes' na de stevige koersdalingen van de afgelopen weken. Richtinggevend nieuws was nauwelijks voor handen. Wel openden een aantal bedrijven de boeken.
22/08 17u45  Louter winnaars in AEX-index AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met winst de handel uitgegaan. Daarbij lukte het alle 25 fondsen om de sessie hoger te eindigen. Ook elders in Europa was het sentiment positief, waarmee iets van herstel werd getoond na recente verliezen. Richtinggevend nieuws was nauwelijks voorhanden.
22/08 16u45  Brazilianen liggen dwars bij Time Warner-deal RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - De antitrustwaakhond van Brazilië dreigt voor de overname van mediaconcern Time Warner door telecomconcern ATT te gaan liggen. Volgens de mededingingsautoriteit Cade is er een grote kans dat de beoogde overname de concurrentie op de markt voor betaaltelevisie in Brazilië in de weg zit.
22/08 16u00  Beurzen Europa vinden weg naar boven AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag op winst. Ook elders in Europa kleurden koersborden groen. Daarmee toonden de graadmeters iets van herstel na de recente verliezen. Richtinggevend nieuws was nauwelijks voorhanden.
22/08 15u45  Wall Street opent in de plus NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. Een aantal bedrijven opende de boeken. Beleggers gingen verder op zoek naar 'koopjes' na de stevige koersdalingen van de afgelopen weken.
22/08 15u00  'Wall Street kijkt verder omhoog' NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street lijken dinsdag opnieuw een stapje omhoog te gaan zetten. Na een week van dalende koersen werd het herstel maandag ingezet met een kleine plus voor de Dow-Jonesindex en de SP 500.
22/08 14u30  VEB schikt met Deloitte in zaak Innoconcepts DEN HAAG (AFN) - Accountantskantoor Deloitte trekt de portemonnee om beleggers in Innoconcepts te compenseren voor de schade die zij hebben geleden door het faiillissement van dat uitvindersbedrijf. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft daarover een schikking getroffen met de firma.
22/08 13u15  PostNL breidt thuislevering in België uit DEN HAAG (AFN) - PostNL breidt de thuislevering voor drive.be van supermarktketen Carrefour uit. Het Nederlandse postbedrijf neemt vanaf woensdag ook bestellingen voor zijn rekening in Brussel en in Waals- en Vlaams-Brabant, meldt Carrefour.
22/08 12u00  Europese beurzen tonen herstel AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste aandelenbeurzen in Europa toonden dinsdag wat herstel na de recente verliesbeurten. Vooral de mijnbouwbedrijven en oliegerelateerde aandelen waren in trek bij beleggers. Op het Damrak profiteerde ABN AMRO van een adviesverhoging.
22/08 11u45  NEPI Rockcastle verwacht meer winst in 2017 AMSTERDAM (AFN) - NEPI Rockcastle verwacht dit jaar een winst per aandeel te behalen die ongeveer 17 procent hoger ligt dan het resultaat (pro-forma) dat eerder werd gemeld voor 2016. Dat liet de in Amsterdam en Johannesburg genoteerde vastgoedinvesteerder weten bij publicatie van de halfjaarcijfers.
22/08 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers neemt af MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in augustus gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft onderzoeksinstituut ZEW bekendgemaakt.
22/08 10u45  Deliveroo laat alle bezorgers zzp'er worden AMSTERDAM (AFN) - Alle nieuwe bezorgers van maaltijdbezorgdienst Deliveroo worden zzp'ers. Ook de bezorgers die nu nog in vaste dienst zijn, kunnen de overstap maken. Volgens Deliveroo biedt de nieuwe opzet meer vrijheid en flexibiliteit voor bezorgers omdat ze ,,kunnen werken wanneer het hen uitkomt''. Daarnaast zouden bezorgers zo meer verdienen.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 22u30
Lees meer van Belegger.nl >

deredactie.be: Economie

Verbergen Tonen
21/08 16u00  Cathay Pacific uit Hongkong koopt 32 vliegtuigen bij Airbus De grootste luchtvaartmaatschappij uit Hongkong heeft een bestelling van 4,1 miljard dollar geplaatst bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus, ten minste bij cataloguswaarde. De toestellen zijn vooral bedoeld om de verouderde vloot van het filiaal Cathay Dragon te moderniseren.
21/08 10u30  Total telt 7,5 miljard dollar neer voor olietak Maersk De Franse oliemaatschappij neemt de olietak van de Deense scheepvaartreus A.P. Møller-Maersk over. Het bedrag ter waarde van 6,35 miljard euro ligt boven de verwachtingen van de analisten. Deze grote oliedeal zal van Total de op een na grootste exploitant in de Noordzee maken.
20/08 14u45  Drie jaar cel geëist tegen oud-VW-ingenieur James Liang was één van de ingenieurs die verantwoordelijk was voor de dieselmotoren die werden uitgerust met sjoemelsoftware. Eerder bekende hij al schuld.
19/08 00u00  Belgische appeloogst daalt met twee derde De appeltelers in ons land worden zwaar getroffen door de late voorjaarsvorst. Verwacht wordt dat de oogst liefst 68 procent lager zal liggen dan vorig jaar. Voor de peren blijft de daling beperkt tot zeven procent.
19/08 00u00  Boerenbond vraagt betere controle van producten tegen bloedluis Voorzitster Sonja De Becker zegt dat het hallucinant is dat het met fipronil vermengde schoonmaakmiddel op de markt kon komen zonder enige controle.
18/08 00u00  Brussels gerecht laat fraudezaak tegen Beweging.net vallen Het Brusselse gerecht begraaft na ruim vier jaar onderzoek zijn fraudedossier tegen Beweging.net, de koepel van christelijke werknemersorganisaties in Vlaanderen. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan VRT Nieuws.
18/08 00u00  Lagere vennootschaps­belasting kost KBC 230 miljoen euro KBC heeft het zomerakkoord onder de loep genomen. De lagere vennootschapsbelasting heeft in eerste instantie een negatieve impact voor de bank van 230 miljoen euro.
17/08 00u00  1 juli op één na drukste dag voor elektronisch betaalverkeer De start van de zomerkoopjes was goed voor bijna 8 mliljoen elektronische betalingen.
17/08 00u00  Dow Jones strandt op zucht van 22.000 punten De Amerikaanse beursindex is voor de vijfde dag op rij op een recordhoogte geëindigd. De bekendmaking van enkele goed bedrijfsresultaten bracht de index tot in de buurt van de 22.000 punten.
17/08 00u00  Lidl neemt eieren van één leverancier uit handel, geen problemen bij andere ketens Supermarktketen Lidl meldt dat 'een van zijn leveranciers mogelijk de Europese norm voor Fipronil overschreed'. Het gaat om eieren die alleen verkocht werden in Lidl-winkels in Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. 'Die eieren zijn inmiddels uit verkoop genomen', meldt Lidl.
Laatste update: maandag 21 augustus 2017, 16u00

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
22/08 23u00  Vijftal wil chemie Akzo De kans groeit dat AkzoNobels chemiedivisie verkocht wordt aan private equity. Vrijwel alle grote mondiale investeerders bereiden een bod voor.
22/08 22u45  ASR en AF-KLM in Stoxx Europe 600 Index De aandelen van verzekeraar ASR en luchtvaartconcern Air France-KLM maken per 18 september deel uit van de Stoxx Europe 600 Index. Dat werd dinsdag gemeld door het bedrijf Stoxx, dat de index samenstelt.
22/08 22u45  Salesforce zakt op beurs Salesforce, een van de grootste cloudbedrijven, boekte $2,56 miljard omzet. Dat was net als de winst boven verwachting van analisten.
22/08 22u30  Stevige winsten op Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met flinke winsten de handel uitgegaan. Doordat geopolitieke spanningen wat naar de achtergrond verdwenen, gingen beleggers op zoek naar 'koopjes' na de stevige koersdalingen van de afgelopen periode. Met name techbedrijven gingen over een breed front vooruit. Positieve geluiden over aanstaande belastinghervormingen droegen bij aan het optimisme.
22/08 21u45  Brits olieveld in verkoop Premier Oil heeft voor $200 miljoen een olieveld in de Noordzee verkocht aan een nog onbekend bedrijf.
22/08 20u45  'Vliegauto' is nabij De vliegende auto komt dichterbij. Luchtvaartpionier Lilium kondigt de komst aan van enkele grote namen uit de luchtvaartindustrie.
22/08 20u30  'Topman Chevron staat voor vertrek' Topman John Watson van de Amerikaanse oliereus Chevron staat voor een vertrek. Volgens de Wall Street Journal zal hij volgende maand zijn afscheid officieel aankondigen. Michael Wirth, de huidige vice-bestuursvoorzitter van Chevron, lijkt de belangrijkste gegadigde om Watson op te volgen.
22/08 20u00  'Baas Chevron weg' De topman van oliemaatschappij Chevron John Watson vertrekt. Dat meldt de Wall Street Journal. Deze maand zou Chevron het vertrek officieel bevestigen.
22/08 20u00  Solide winsten op Wall Street De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag stevige winsten noteren. Beleggers gingen verder op zoek naar 'koopjes' na de stevige koersdalingen van de afgelopen weken. Richtinggevend nieuws was nauwelijks voor handen. Wel openden een aantal bedrijven de boeken.
22/08 19u00  Mijnreus uit schalie De Australische mijnbouwgigant BHP Billiton doet zijn schaliegasactiviteiten in de Verenigde Staten van de hand.
22/08 18u00  Beurs A'dam sluit 1% hoger De Amsterdamse beurs is dinsdag met een fraaie winst gesloten na drie handelsdagen met verliezen. Baggeraar Boskalis en tankopslagconcern Vopak waren in herstel na eerdere koersdreunen. Ook de kleinere fondsen Heijmans, Accell en Batenburg lagen er positief bij op de beurs. 
22/08 17u15  Megafusie chemie in gevaar De beoogde overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer stuit op bezwaren van de Europese Commissie.
22/08 16u45  Brazilianen liggen dwars bij Time Warner-deal De antitrustwaakhond van Brazilië dreigt voor de overname van mediaconcern Time Warner door telecomconcern AT&T te gaan liggen. Volgens de mededingingsautoriteit Cade is er een grote kans dat de beoogde overname de concurrentie op de markt voor betaaltelevisie in Brazilië in de weg zit.
22/08 16u45  Brussel bezorgd over fusie Bayer-Monsanto (3) De beoogde overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer stuit op bezwaren van de Europese Commissie.
22/08 16u45  Oh nee, de hypotheekrente daalt De hypotheekrente gaat dit najaar verder omlaag. Met het einde van de zomervakantie in zicht zullen banken tot verlaging overgaan, denken deskundigen. Goed nieuws zou je denken, of niet?
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 23u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 10u19
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/08 02u30  Is inflatie niet met een paardemiddel op te wekken? Het bewerkstelligen van inflatie lijkt een makkie. De Venezolaanse president Maduro lukt het ondanks de chaos in zijn land. De inflatie is daar 475 procent per jaar. De leiders in het gewelddadige en straatarme Zuid-Soedan slagen er ook prima in. En op de derde plek van landen met de hoogste inflatie prijkt Desi Bouterses Suriname, waar de geldontwaarding nu 70 procent bedraagt. Vanaf vandaag brek
23/08 02u30  Het geschil: buren saboteren verkoop van buurperceel Perceeleigenaar: Buren saboteren de verkoop van zijn perceelBuren: Zij strijden tegen de bebouwing van hun buurperceel Een man uit Wijdemeren probeert zijn perceel te verkopen, maar door sabotage van zijn buren haken potentiële kopers steeds af. 'Stomme kale klootzak, je hebt helemaal geen hersencellen in je kop', schreeuwt de buurvrouw een geïnteresseerde toe als hij de bouwgrond bezichtigt. 'Och
23/08 02u30  Angolese president Dos Santos treedt af, maar zijn zakenimperium moet intact blijven Onder president Dos Santos is in Angola geld op 'epische schaal' verdwenen naar een elite die een jetsetbestaan leidt met een socialistische façade. Vandaag treedt Dos Santos af via een georkestreerde machtwisseling - het zakenimperium van zijn familie moet intact blijven. Range Rovers, Jeeps en BMW's rijden over straten als de Avenida Ho Chi Minh en de Rua Salvador Allende. Het stratenplan van Lu
23/08 02u30  Huizenhausse verschilt van de vorige: vrees voor herhaling 2008 is ongegrond De snelle stijging van de huizenprijzen doet denken aan die van begin deze eeuw, in 2008 eindigend met de economische crisis. Vrees voor een herhaling vinden woningmarktexperts echter ongegrond. Na de magere crisisjaren spreken makelaars en bankiers weer over een markt die lokaal droogkookt en oververhit raakt. Voortdurend wordt de huizenmarkt vergeleken met het niveau van 2008. Een scheve vergeli
23/08 02u30  Burgers willen weer baas zijn over hun energie Nu Eneco te koop komt, doen activistische consumenten er alles aan het bedrijf uit handen te houden van vervuilende energiereuzen. Ze hebben al flink wat geld opgehaald. De eerste overnamekandidaten voor energiebedrijf Eneco hebben zich aangediend: de Europese energiecooperaties. Dat zijn lokale clubjes van mensen die zonnepanelen of windmolens exploiteren. De Europese koepel van deze coöperaties,
22/08 21u00  Voor de tweede keer in een maand brand in de Botlek, hoe veilig is de chemische industrie? Voor de tweede keer in een maand tijd stond een raffinaderij in de Rotterdamse Haven in brand. Is industriegebied de Botlek wel veilig genoeg? Vijf vragen over veiligheid in de chemische industrie. In een fabriek van olie- en gasgigant ExxonMobil (voorheen Esso) vatten maandagavond een verwarmingsinstallatie en een schoorsteen vlam. De brandweer had twee uur nodig om het grote vuur onder de duim t
22/08 21u00  Oud-staatssecretaris Linschoten ontkent belastingfraude van een ton, geeft boekhouder de schuld Voormalig staatsecretaris Robin Linschoten ontkent dat hij belastingfraude heeft gepleegd. Zijn boekhouder zou een fout hebben gemaakt en langere tijd te weinig btw hebben afgedragen. Dit zei de VVD'er dinsdag tegen Het Financieele Dagblad. Op 1 september moet Linschoten zich voor de rechtbank van Amsterdam verantwoorden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan tussen 2010 en 2012 opzettelijk o
22/08 19u45  Oud-staatssecretaris Linschoten ontkent belastingfraude van een ton, geeft schuld aan boekhouder Voormalig staatsecretaris Robin Linschoten ontkent dat hij belastingfraude heeft gepleegd. Zijn boekhouder zou een fout hebben gemaakt en langere tijd te weinig btw hebben afgedragen. Dit zei de VVD'er dinsdag tegen Het Financieele Dagblad. Op 1 september moet Linschoten zich voor de rechtbank van Amsterdam verantwoorden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan tussen 2010 en 2012 opzettelijk o
22/08 17u00  Ongekend in Nederlandse detailhandel: Hudson's Bay opent in drie weken tien warenhuizen De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay opent op 5 september haar vlaggenschipwinkel aan het Amsterdamse Rokin. Het wordt het startschot van een nooit eerder vertoond spektakel in de geschiedenis van de Nederlandse detailhandel: Hudson's Bay rolt in krap drie weken tijd in tien steden tien gloednieuwe warenhuizen uit. In 2018 volgen nog vier locaties, en in 2019 een vijftiende. Daarmee is warenhui
22/08 16u15  Noorwegen leert van 'Nederlandse ziekte': Noors oliefonds tikt 1 biljoen dollar aan Het staatsfonds waarin Noorwegen de olie-opbrengsten belegt, bereikte eind juni de magische omvang van 1 biljoen dollar. Dat is omgerekend ongeveer 850 miljard euro. Het fonds profiteerde van hard gestegen beurskoersen. Alleen al in het tweede kwartaal werd er een rendement van 2,6 procent gehaald, wat uitgedrukt in euro's dagelijks zorgde voor een groei van het fonds met 242 miljoen. In de jaren
22/08 15u00  Noors oliefonds tikt 1 biljoen dollar aan Het staatsfonds waarin Noorwegen de olie-opbrengsten belegt, bereikte eind juni de magische omvang van 1 biljoen dollar. Dat is omgerekend ongeveer 850 miljard euro. Het fonds profiteerde van hard gestegen beurskoersen. Alleen al in het tweede kwartaal werd er een rendement van 2,6 procent gehaald, wat uitgedrukt in euro's dagelijks zorgde voor een groei van het fonds met 242 miljoen. In de jaren
22/08 13u30  Economieblog - Bezorgsushi schrikbarend vaak vies door te veel bacteriën Van de gekte op de huizenmarkt tot de perikelen bij Uber. Hier vindt u groot en klein economienieuws, bij elkaar geblogd door specialisten van de Volkskrant.
22/08 12u30  Zo laten banken u te veel betalen voor het aanpassen van uw hypotheek Consumenten betalen te vaak te veel geld voor aanpassing van hun hypotheek, concludeert de Consumentenbond na eigen onderzoek. De kosten die hypotheekbanken per handeling rekenen, lopen sterk uiteen. Daarbij gaat het om aanpassingen als het oversluiten van de hypotheek naar een lagere rente, het verlengen van de looptijd met of zonder verplicht gesteld advies. Een aanpassing kost bij de ene bank e
22/08 12u15  'Onterechte boetes wegens falend Belgisch tolsysteem', vrachtwagenchauffeurs trekken aan bel Nederlandse vrachtwagenchauffeurs krijgen boete op boete doordat de tolheffing in België niet fatsoenlijk werkt. Dat stelt Transport en Logistiek Nederland (TLN). Het registratiekastje in de vrachtwagens zou regelmatig haperen, waardoor er niet automatisch tol wordt afgedragen. Vrachtwagenchauffeurs weten niet wanneer hun kastje werkt, stelt de transportbranchevereniging. De chauffeurs krijgen een
22/08 12u00  Opnieuw grote brand in de Botlek, nu in oude fabriek van ExxonMobil: 'Ligt niet aan de leeftijd' Voor de tweede keer in een maand tijd is de Rotterdamse Haven getroffen door een grote brand. Maandagavond vatten een fornuis en een schoorsteen vlam in een fabriek van olie- en gasmagnaat ExxonMobil (voorheen Esso) in de Botlek, waarbij een grote hoeveelheid roetdeeltjes neerdaalde op naburige woonwijken. Drie weken geleden was er nog brand op het nabijgelegen Shell Pernis-terrein. Naar de oorzaa
Laatste update: vandaag om 2u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/08 02u30  Snoeiwerken in de Maststraat In de Maststraat tussen de Moerkantsebaan en de Epicealaan vindt er op dinsdag 29 augustus en woensdag 30 augustus snoeiwerken met een hoogtewerker plaats.
23/08 02u15  Vijfde editie Rommelmarkt Essen Hoek Haal uw oude rommel van zolder en schrijf je in voor de vijfde editie van de Hoekse Rommelmarkt op zondag 10 september tussen 8 en 16u.
23/08 00u30  Elise Mertens naar kwartfinales New Haven Elise Mertens (WTA-46) heeft zich dinsdag voor de kwartfinales van het met 776.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi van New Haven (Connecticut) geplaatst.38 
23/08 00u30  Tweedeklasser kegelt Kabasele uit League Cup, jonge Belg toont zijn kunnen bij Crystal Palace Watford is er dinsdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde van de League Cup. De Hornets, met Christian Kabasele op het veld, gingen op Vicarage Road verrassend met 2-3 onderuit tegen tweedeklasser Bristol City en zijn uitgeschakeld.30 
23/08 00u15  Vrouwen Standard wint eerste wedstrijd in kwalificatiepoule Champions League Standard Fémina heeft dinsdagavond in Estland zijn eerste groepswedstrijd in de voorronde van de Champions League vrouwenvoetbal tegen het Estse Pärnu gewonnen met 2-0. Karlijn Knapen (56.) en Noémie Gelders (69.) scoorden de doelpunten. Gelders miste ook nog een strafschop.28 
22/08 23u30  Overrompeling op denkdag Ringland De brainstormsessie van Ringland, in aanloop naar de Ringdagen, was een enorm succes. Maar liefst tweehonderd Antwerpenaren zakten dinsdagavond af naar het Koninklijk Atheneum in Antwerpen.
22/08 23u15  Personeel Swissport hervat ten vroegste woensdagochtend het werk De directie en vakbonden van Swissport hebben een voorakkoord bereikt, nadat er dinsdagochtend een spontane staking was uitgebroken bij de afhandelaar op Brussels Airport. Dat zegt de liberale vakbond ACLVB. Het voorakkoord zal worden voorgelegd aan het personeel dat ten vroegste woensdagochtend het werk zal hervatten.
22/08 23u15  CHAMPIONS LEAGUE. Celtic bibbert naar groepsfase, oude bekende scoort voor Belgisch getint Olympiakos Nog vier clubs hebben zich samen met Napoli geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Celtic Glasgow, Sevilla, Maribor en het Belgisch getinte Olympiakos spelen dit jaar op het allerhoogste Europese niveau.
22/08 23u15  Zanger Jan Smit vindt jongeman voor garagepoort die grote behoefte doet De Nederlandse zanger Jan Smit was op zijn zachtst gezegd misnoegd toen hij een jongeman zag zitten voor zijn garagepoort die zijn behoefte aan het doen was. De zanger filmde het hele gebeuren en postte de video integraal op Facebook.
22/08 23u15  Terreurverdachte Catalonië op vrije voeten gesteld, andere drie zitten nog vast Een Spaanse rechter heeft één van de vier verdachten van de aanslagen in Barcelona op vrije voeten gesteld. Hij beval verder dat twee anderen worden vastgezet zonder borg. De vierde verdachte blijft nog 72 uur in voorhechtenis.
22/08 22u45  Dries Mertens speelt weer de pannen van het dak en plaatst zich met Napoli voor groepsfase Champions League Napoli speelt ook dit seizoen in de Champions League. Dries Mertens toonde alweer tot wat hij in staat is, maar kon deze keer niet scoren tegen Nice. Napoli won na de heenmatch echter ook de terugmatch dankzij goals van José Callejon en Lorenzo Insigne: 0-2.
22/08 22u45  “Bijna een Amerikaan op de tien accepteert neonazistisch gedachtengoed” Negen procent van de Amerikanen zou geen problemen hebben met het gedachtengoed van neonazi’s of blanke supremacisten. Dat blijkt uit een peiling van Washington Post en ABC News, waaruit eveneens blijkt dat meer dan de helft van de Amerikanen niet akkoord gaat met de manier waarop president Donald Trump gereageerd heeft op het racistisch geweld in Charlottesville vorige week, waarbij een vrouw om het leven kwam.
22/08 22u45  Voorleespret in bibliotheek Vanaf september wordt elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand voorgelezen in de bibliotheek. Na het verhaal volgt een activiteit voor de kinderen.
22/08 22u45  Drie gewonden na frontale botsing in Hemiksem Op het kruispunt van de Heuvelstraat met de Pompstraat/Saunierlei kwam het dinsdagavond kort voor 20u tot een frontale botsing tussen twee personenwagens. Een passagier raakte gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd.
22/08 22u30  Zonnepanelen op garage sociaal huis Het OCMW wil zonnepanelen plaatsen op het Sociaal Huis op de Markt. De OCMW-raad heeft de lastvoorwaarden en kostprijsraming goedgekeurd.
Laatste update: vandaag om 2u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/08 22u30  Nederlander zou topfunctie krijgen bij Audi De Duitse automaker Audi is van plan om de Nederlander Bram Schot aan te stellen als de nieuwe verkoop- en marketingdirecteur van het bedrijf.
22/08 21u45  Cipiers Leuven-Centraal staken uit protest tegen personeelstekort De namiddagploeg van Leuven-Centraal is om 14 uur niet aan het werk gegaan uit protest tegen het personeelstekort. Dat meldt VTM en
22/08 20u15  Spontane stakingsactie in Leuven-Centraal Er is een spontane staking uitgebroken in de gevangenis van Leuven-Centraal. Dat werd door de gevangenisdirectie en de politie bevestigd aan VTM
22/08 20u15  Voorakkoord bereikt tussen bonden en directie Swissport, maar ook morgen toch nog hinder Directie en vakbonden bij bagageafhandelaar Swissport hebben een voorakkoord bereikt, nadat er dinsdagochtend een spontane staking was
22/08 19u15  Staking op Brussels Airport: "30.000 reizigers getroffen, duizenden stuks bagage achtergebleven" De spontane staking die vanochtend rond 7.15 uur uitbrak bij bagageafhandelaar Swissport, veroorzaakt heel wat hinder op Brussels Airport. Rond
22/08 19u00  Schrootpremie voor oude diesels: een goed idee? Eigenaars van een dieselwagen zullen in Oostenrijk beroep kunnen doen op een schrootpremie. Concreet betekent dat dat ze een financiële
22/08 18u30  Voorakkoord bereikt tussen bonden en directie Swissport, mogelijk morgen toch nog hinder Directie en vakbonden bij bagageafhandelaar Swissport hebben een voorakkoord bereikt, zegt de liberale vakbond. Het wordt nu voorgelegd aan het
22/08 17u30  Europa opent diepgaand onderzoek naar overname Monsanto door Bayer De Europese Commissie is bezorgd dat de overname van het Amerikaanse zaaigoeidbedrijf Monsanto door de Duitse chemiereus Bayer de concurrentie op
22/08 14u00  Eerste Belgische geturfde whiskey komt eraan In Stokerij De Molenberg in Blaasveld (Willebroek) is vandaag het distillaat voorgesteld dat moet resulteren in de eerste geturfde Belgische
22/08 12u15  Staking op Brussels Airport: "Zowat 200 vluchten en 10.000 reizigers getroffen" De spontane staking die vanochtend rond 7.15 uur uitbrak bij bagageafhandelaar Swissport, veroorzaakt heel wat hinder op Brussels Airport. 'Al
22/08 12u15  Jury kent 417 miljoen dollar toe aan vrouw die beweert kanker te hebben gekregen van talkpoeder Johnson & Johnson (J&J) moet een schadevergoeding betalen van 417 miljoen dollar (353 miljoen euro) in een Amerikaanse zaak over talkpoeder. Een
22/08 12u00  Staking op Brussels Airport: "200 vluchten en 10.000 reizigers getroffen" De spontane staking die vanochtend rond 7.15 uur uitbrak bij bagageafhandelaar Swissport, veroorzaakt heel wat hinder op Brussels Airport. 'Al
22/08 10u15  Staking op Brussels Airport: "Kom enkel met handbagage naar luchthaven" Op Brussels Airport is zopas een spontane staking uitgebroken bij bagageafhandelaar Swissport. 'De conflictzoekende directie was meermaals
22/08 10u00  Staking op Brussels Airport: passagiers wachten vruchteloos op bagage Op Brussels Airport is zopas een spontane staking uitgebroken bij bagage-afhandelaar Swissport. 'De conflictzoekende directie was meermaals
22/08 08u15  Zoveel verdien je in een supermarktketen Als je denkt aan werken in de supermarkt, denk je vast in de eerste plaats aan een functie alsa
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 22u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 16u52
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/08 23u00  Gemeenten willen noodfonds voor getroffen pluimveehouders Het is dringend noodzakelijk dat er een noodfonds komt voor de door de eiercrisis getroffen pluimveehouders. Dat schrijven acht Gelderse en Utrechtse gemeenten en de provincie Gelderland in een brief aan de Tweede Kamer.
22/08 20u30  'Nederlander krijgt topfunctie bij Audi' De Duitse automaker Audi is van plan om de Nederlander Bram Schot aan te stellen als de nieuwe verkoop- en marketingdirecteur van het bedrijf.
22/08 19u45  Braziliaanse waakhond tegen overname Time Warner door AT&T De mededingingsautoriteit van Brazilië dreigt een stokje te steken voor de overname van mediaconcern Time Warner door telecomconcern AT&T.
22/08 17u45  Goederenvervoer via Duitsland per 7 oktober weer volgens schema Het goederentreinverkeer tussen Nederland en Zwitserland kan pas vanaf 7 oktober weer volgens schema rijden. Tot die tijd geldt er een noodregeling, aldus de spoorwegbedrijven in Duitsland.
22/08 16u45  Braziliaanse waakhond tegen overname AT&T door Time Warner De mededingingsautoriteit van Brazilië dreigt een stokje te steken voor de overname van mediaconcern Time Warner door telecomconcern AT&T.
22/08 15u15  Europese Commissie bezorgd over fusie Bayer-Monsanto De beoogde overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer stuit op bezwaren van de Europese Commissie.
22/08 15u15  Klesch Aluminium Delfzijl opnieuw failliet Klesch Aluminium Delfzijl, het voormalige Aldel, is opnieuw failliet. De aluminiumsmelter legde in 2013 al eens het loodje, maar wist later nog in afgeslankte vorm een doorstart te maken.
22/08 15u00  Topman winkelketen Blokker treedt per direct terug Algemeen directeur Rob Heesen van winkelketen Blokker treedt per direct terug.
22/08 14u45  VEB schikt met accountantskantoor Deloitte in zaak Innoconcepts De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een schikking getroffen met Deloitte, voormalig controlerend accountant van InnoConcepts. De schade die beleggers hebben geleden door het faillissement van het uitvindersbedrijf, wordt deels gecompenseerd.
22/08 14u30  Aandeel Provident Financial ruim 70 procent in de min De beurswaarde van de Britse kredietverstrekker Provident Financial is meer dan 70 procent gekelderd. Bestuursvoorzitter Peter Crook stapte per direct op na de tweede winstwaarschuwing in drie maanden tijd.
22/08 12u30  Nederlands ministerie praat met Belgische overheid over tolproblemen Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft bij de Belgische tegenhanger nagevraagd wat er misgaat met de tolheffing op vrachtwagens. Het departement reageert daarmee op een klacht van branchevereniging TLN.
22/08 12u00  Voormalige DNB-directeur Kellermann weg bij Europese bankenorganisatie De Nederlandse Joanne Kellermann vertrekt uit het bestuur van de Europese organisatie die gaat over de aanpak van probleembanken.
22/08 12u00  Eerste Nederlandse Hudson's Bay opent deuren op 5 september Het eerste Nederlandse warenhuis van Hudson's Bay gaat op 5 september open. Dan kan het winkelend publiek terecht in het warenhuis aan het Amsterdamse Rokin.
22/08 11u45  Hudson's Bay Amsterdam opent op 5 september Het eerste Nederlandse warenhuis van Hudson's Bay gaat op 5 september open. Dan kan het winkelend publiek terecht in het warenhuis aan het Amsterdamse Rokin.
22/08 11u30  Doorstart voor damesmodeketen Witteveen Damesmodeketen Witteveen maakt een doorstart. Een groep Nederlandse investeerders heeft daarover een akkoord gesloten met de curator van de failliete onderneming. 
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 23u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/08 20u45  Oud-staatssecretaris Linschoten: ‘Ik kan niets meer betalen’ Oud-staatssecretaris van Sociale Zaken Robin Linschoten heeft een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie afgewezen. Hij wordt van belastingfraude verdacht, een aanklacht die hij zelf stellig ontkent. ‘Mijn enige fout is dat ik mijn boekhouder onvoldoende heb gecontroleerd. Alsof ik opzettelijk btw ga achterhouden,’ zegt Linschoten in een reactie op de aantijgingen in het Financieele Dagblad. … Continued The post Oud-staatssecretaris Linschoten: ‘Ik kan niets meer betalen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 12u15  Oud-staatssecretaris Linschoten verdacht van belastingfraude Robin Linschoten, oud-staatssecretaris van Sociale Zaken, wordt verdacht van belastingontduiking. De oud-politicus van VVD-huize zou opzettelijk onjuiste of onvolledige gegevens op zijn belastingaangifte hebben ingevuld. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Linschoten zou tussen 2010 en 2012 zijn omzetbelastingen verkeerd hebben ingevuld, en daarmee voor zo’n 100.000 euro aan belastingfraude hebben gepleegd. Het Openbaar Ministerie heeft … Continued The post Oud-staatssecretaris Linschoten verdacht van belastingfraude appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 17u00  VVD wil lerarensalaris bespreken aan formatietafel De wens van de PvdA om leraren in het basisonderwijs een hoger salaris te geven, wordt besproken aan de formatietafel. Coalitiepartner VVD wil het budget voor leraren bespreken tijdens het overleg over de begroting met beoogde regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie. Maandag gingen de formerende partijen kort met elkaar in overleg. Ze bespreken de begroting … Continued The post VVD wil lerarensalaris bespreken aan formatietafel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 11u45  Ruzie PvdA en VVD loopt met een sisser af: ‘We komen er wel uit’ Het demissionaire kabinet leek af te stevenen op een crisis, maar de coalitiepartijen proberen de scherven te lijmen. De PvdA en de VVD zijn ervan overtuigd dat ze toch tot een oplossing kunnen komen, ondanks hun flinke ruzie over lerarensalarissen. De afgelopen weken waren de uitspraken van beide partijen niet mals. PvdA-leider Lodewijk Asscher, die … Continued The post Ruzie PvdA en VVD loopt met een sisser af: ‘We komen er wel uit’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 11u45  AIV: Nederland moet verzet staken tegen meer macht Brussel De macht van de Europese Monetaire Unie (EMU) moet worden vergroot om de eurozone crisisbestendiger te maken. Het beoogde nieuwe kabinet en de Tweede Kamer moeten hun verzet tegen de groeiende macht van Brussel staken. Met dat advies komt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) vrijdag. De raad, een belangrijk adviseur van de regering over buitenlands … Continued The post AIV: Nederland moet verzet staken tegen meer macht Brussel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/08 18u00  AIV: staak Nederlands verzet tegen groeiende macht Brussel De macht van de Europese Monetaire Unie (EMU) moet worden vergroot om de eurozone crisisbestendiger te maken. Het beoogde nieuwe kabinet en de Tweede Kamer moeten hun verzet tegen de groeiende macht van Brussel staken. Met dat advies komt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) vrijdag. De raad, een belangrijk adviseur van de regering over buitenlands … Continued The post AIV: staak Nederlands verzet tegen groeiende macht Brussel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/08 13u15  Belastingschulden worden ook inbaar bij ‘begunstigden’ Door de Panama Papers staat het tegengaan van belastingontduiking weer hoger op de politieke agenda. Er zijn nu meerdere aanpassingen voorgesteld, zoals een uitbreiding van de aansprakelijkheid voor belastingschulden. In een eerder artikel zijn wij al ingegaan op een vergroting van de fiscale aansprakelijkheid van erfgenamen. Dit tweede artikel bespreekt de nieuwe aansprakelijkstelling van ‘begunstigden’, en … Continued The post Belastingschulden worden ook inbaar bij ‘begunstigden’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 17u00  Werkgevers en bonden bereiken voorlopig niets aan de formatietafel Werkgeversorganisaties en vakbonden kwamen vandaag langs bij de formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, maar het overleg was weinig vruchtbaar. De sociale partners hebben nog niet eens ‘het begin van een akkoord’ bereikt. Met die woorden kwam Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, het Johan de Witthuis uit, waar de formatiepartijen volop overleg voerden. … Continued The post Werkgevers en bonden bereiken voorlopig niets aan de formatietafel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 17u00  Wat als Trumps opvolger Mark Zuckerberg heet? Er is veel te doen rond het nog prille presidentschap van Donald Trump. Er zal nog met weemoed aan hem worden teruggedacht als dataverzamelaar Mark Zuckerberg het voor het zeggen krijgt in het Witte Huis. In de belabberde verfilming van Dave Eggers’ roman De Cirkel ziet de kijker een naïef meisje dat snel furore maakt … Continued The post Wat als Trumps opvolger Mark Zuckerberg heet? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 13u45  Nog geen nieuw kabinet, wel groeispurt economie Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) groeit dit jaar met 3,3 procent: een uitzonderlijke stijging. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdagochtend bekend. Heeft dit invloed op de kabinetsformatie? Al dertien kwartalen op rij wordt er meer geld uitgegeven door de Nederlandse consument. Het vertrouwen in de economie staat op het hoogste … Continued The post Nog geen nieuw kabinet, wel groeispurt economie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 11u15  Kunnen de Britten hun handelspositie verbeteren na Brexit? Het onderwerp handel komt als laatste aan bod bij de Brexit-onderhandelingen in Brussel. Toch wordt er volop gespeculeerd over mogelijke nieuwe modellen en afspraken. Wat zijn de mogelijkheden voor het Verenigd Koninkrijk? Aan het begin van de onderhandelingen moesten de Britten al een concessie doen. De Britse onderhandelaars, onder leiding van Brexit-minister David Davis, gingen … Continued The post Kunnen de Britten hun handelspositie verbeteren na Brexit? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 11u15  Fiscale aansprakelijkheid erfgenamen wordt vergroot De Panama Papers bevestigden weer eens dat er meer moet worden gedaan om belastingontduiking en -ontwijking tegen te gaan. Er is al bekendgemaakt dat de ‘inkeerregeling’ wordt geschrapt, een uitbreiding van de fiscale aansprakelijkheid voor erfgenamen wordt nu gepland. De uitgebreide aansprakelijkheid is een van de voorstellen in de Wet aanpak belastingontduiking, waarvoor nog tot … Continued The post Fiscale aansprakelijkheid erfgenamen wordt vergroot appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 20u45

Express.be

Verbergen Tonen
23/08 01u15  Sex Toy Reviewer verdient niet slecht Online seksshop LoveWoo heeft een vacature lopen voor een ‘Sex Toy Reviewer‘. “Heb je er ooit van gedroomd om seksspeeltjes te testen voor geld?” Als je luidkeels ‘ja’ op die vraag antwoordt, dan is de job echt iets voor jou. Geloof het of niet, maar seksspeeltjes worden dus ook echt getest door proefpersonen. En, misschien […] The post Sex Toy Reviewer verdient niet slecht appeared first on Express [NL].19 
22/08 23u15  10 zaken die u niet wist over de Primera División Eind augustus en begin september starten in Europa de grote voetbalcompetities. Een daarvan is La Liga of de Spaanse Primera División. Is de transfer in extremis van het Braziliaanse wonderkind Neymar naar Paris Saint-Germain een zware aderlating voor FC Barcelona, dan blijft de Spaanse competitie zonder meer een van de meest spectaculaire op het continent.  Wat […] The post 10 zaken die u niet wist over de Primera División appeared first on Express [NL].
22/08 22u15  Jims Fitness opent straks om 7 uur ‘s ochtends Een uurtje naar de gym voor je naar ‘t werk gaat: in de Verenigde Staten is het schering en inslag. En ook in België willen steeds meer mensen een frisse neus halen voor ze zich acht uur lang achter een bureau zetten. Of is het eerder een kwestie van geen tijd meer te hebben op […] The post Jims Fitness opent straks om 7 uur ‘s ochtends appeared first on Express [NL].
22/08 20u15  Grootste fietsenstalling ter wereld komt in Utrecht In het Nederlandse Utrecht is maandag een fietsenstalling geopend, die straks de grootste ter wereld moet worden. De stalling ligt onder het centraal station van Utrecht en telt 3 verdiepingen waar ruim 6.000 fietsen kunnen worden gestald. Tegen 2018 komen daar nog eens 6.500 plekken bij. In totaal is een bedrag van 50 miljoen euro […] The post Grootste fietsenstalling ter wereld komt in Utrecht appeared first on Express [NL].
22/08 20u15  Laatste 2 gemeenschappen die dolfijnen afslachten verbroederen Kazutaka Sangen, de burgemeester van het Japanse Taiji is op bezoek op de Faeröer, een eilandengroep gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland. In de havenstad Klaksvik zullen Sangen en zijn lokale ambtsgenoot Jogvan Skorheim een document ondertekenen dat van beide plekken zustersteden maakt. Geen wereldnieuws, ware het niet dat beide steden bekend staan als de […] The post Laatste 2 gemeenschappen die dolfijnen afslachten verbroederen appeared first on Express [NL].
22/08 17u15  iPhone en iPad maakten Finland af en het land kruipt maar niet uit het dal De Finse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw gekrompen. Het bbp ging 0.5% onder de nulgroei, nadat in het eerste kwartaal nog een toename van 1,3% kon worden opgemeten. In de eurozone wordt veel aandacht besteed aan de economische problemen van landen als Spanje, Griekenland en Portugal, maar terwijl die landen […] The post iPhone en iPad maakten Finland af en het land kruipt maar niet uit het dal appeared first on Express [NL].
22/08 16u15  Zwitsers bouwen langste hangbrug ter wereld In de Zwitserse Alpen is de langste hangbrug ter wereld ingehuldigd. De voetgangersbrug is het werk van het Zwitserse Swissrope en is 494 meter lang. Op een bepaald punt bengelt ze 85 meter boven de begane grond- vergelijkbaar met de 30ste verdieping van een flatgebouw. De draagkabels wegen dan weer acht ton.  De brug is voorzien van een […] The post Zwitsers bouwen langste hangbrug ter wereld appeared first on Express [NL].
22/08 16u15  Er is slechts één significante voorspeller van moslimsteun aan geweld Discriminatie, achterstelling, woede tegenover de westerse buitenlandse politiek, onderdrukking van moslims of traumatische ervaringen. Het zijn zaken die vaak worden aangehaald om moslimextremisme en de steun aan islamistisch geweld te verklaren. Uit een lopend onderzoek van Michele Groppi van het Kings College in Londen blijkt dat geen van voormelde zaken ook maar enige rol speelt. De Bron: [Groppi] onderzocht […] The post Er is slechts één significante voorspeller van moslimsteun aan geweld appeared first on Express [NL].
22/08 15u15  Wel een functie maar geen titel voor Brigitte Macron De Franse president Emmanuel Macron geeft zijn echtgenote Brigitte een officiële functie met diplomatieke bevoegdheden. Dat meldt het persbureau AFP. De plannen van Macron konden op heel wat tegenwind bij de Franse bevolking rekenen. Zo werd er een petitie opgezet tegen het first lady-statuut van Brigitte Macron. Het resultaat: meer dan 300.000 handtekeningen, maar daar stoort Macron zich niet aan. Ondanks felle kritiek van […] The post Wel een functie maar geen titel voor Brigitte Macron appeared first on Express [NL].
22/08 15u15  Is het aan Google & co om verwerpelijke neonazi-retoriek te verbieden? Na de gewelddadige confrontatie tussen extreem-rechtse groepen en tegenbetogers in de Amerikaanse stad Charlottesville hebben een aantal grote technologiegroepen beslist om content van radicale organisaties te verwijderen of te blokkeren. Diverse critici stellen echter – zonder het extreem-rechtse gedachtegoed te willen verdedigen – de vraag of deze bedrijven zich het recht zouden mogen toeëigenen te […] The post Is het aan Google & co om verwerpelijke neonazi-retoriek te verbieden? appeared first on Express [NL].
22/08 14u15  Money, money, money… Ook De Niro en Scorcese kiezen nu voor Netflix Op 18 september starten de opnames van ‘The Irishman’, de nieuwste film van Martin Scorsese. In een interview met het vakblad Deadline vertelt Robert De Niro – die voor het eerst sinds 1995 nog eens in een film van Scorsese te zien zal zijn – waarom de deal met Netflix de beste optie was. de film zal […] The post Money, money, money… Ook De Niro en Scorcese kiezen nu voor Netflix appeared first on Express [NL].
22/08 14u15  Afghanistan: Trump verpakt conventionele militaire strategie in populistisch jasje In zijn eerste toespraak voor het Amerikaanse volk als Commander-in-Chief heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd dat zijn land bijkomende troepen naar Afghanistan zal sturen. “Dit gaat tegen mijn instincten in, maar ik heb geleerd dat de beslissingen die je neemt wanneer je in het Witte Huis zit verschillen van wat je instinct je vertelt.” Trump […] The post Afghanistan: Trump verpakt conventionele militaire strategie in populistisch jasje appeared first on Express [NL].
22/08 14u15  Woestijn is te warm voor zonnepanelen Het emiraat Qatar doet belangrijke inspanningen om bij zijn energievoorziening zoveel mogelijk op duurzame bronnen over te schakelen. Daarbij wordt onder meer bestudeerd op welke manier ook op zonnekracht beroep zou kunnen worden gedaan. Zonnekracht lijkt voor Qatar weliswaar een evidente energiebron, maar toch plaatst de technologie het land voor belangrijke uitdagingen. Het lijkt in […] The post Woestijn is te warm voor zonnepanelen appeared first on Express [NL].
22/08 13u15  Eerste lichtgevend fietspad in België ligt in Dendermonde De Oost-Vlaamse stad Dendermonde start een proefproject om de verkeersveiligheid te verbeteren. De Oost-Vlamingen pakken daarom uit met een lichtgevende fietssuggestiestrook. Die geeft niet enkel ‘s nachts licht, ook overdag is ie duidelijk zichtbaar. Lichtgevende fietspaden of fietssuggestiestroken zijn niet nieuw: Polen en Algerije hebben er al. Ook Nederland experimenteerde al met een lichtgevend fietspad als […] The post Eerste lichtgevend fietspad in België ligt in Dendermonde appeared first on Express [NL].
22/08 13u15  Delvaux opent winkel in duurste winkelstraat van Londen De Belgische groep Delvaux, fabrikant van luxe lederen handtassen, opent een filiaal langs de beroemde New Bond Street in Londen. De komst van de Belgische groep weerspiegelt volgens waarnemers de fundamentele wijzigingen die New Bond Street de voorbije vijf jaar heeft ondergaan en waarbij het straatbeeld steeds meer door absolute luxemerken wordt gedomineerd. Er wordt […] The post Delvaux opent winkel in duurste winkelstraat van Londen appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Express.be >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

38x Elise Mertens naar kwartfinales New Haven23/08 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Elise Mertens (WTA-46) heeft zich dinsdag voor de kwartfinales van het met 776.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi van New Haven (Connecticut) geplaatst.
30x Tweedeklasser kegelt Kabasele uit League Cup, jonge Belg toont zijn kunnen bij Crystal Palace23/08 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Watford is er dinsdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde van de League Cup. De Hornets, met Christian Kabasele op het veld, gingen op Vicarage Road verrassend met 2-3 onderuit tegen tweedeklasser Bristol City en zijn uitgeschakeld.
28x Vrouwen Standard wint eerste wedstrijd in kwalificatiepoule Champions League23/08 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Standard Fémina heeft dinsdagavond in Estland zijn eerste groepswedstrijd in de voorronde van de Champions League vrouwenvoetbal tegen het Estse Pärnu gewonnen met 2-0. Karlijn Knapen (56.) en Noémie Gelders (69.) scoorden de doelpunten. Gelders miste ook nog een strafschop.
19x Sex Toy Reviewer verdient niet slecht23/08 01u15 - Express.be: Online seksshop LoveWoo heeft een vacature lopen voor een ‘Sex Toy Reviewer‘. “Heb je er ooit van gedroomd om seksspeeltjes te testen voor geld?” Als je luidkeels ‘ja’ op die vraag antwoordt, dan is de job echt iets voor jou. Geloof het of niet, maar seksspeeltjes worden dus ook echt getest door proefpersonen. En, misschien […] The post Sex Toy Reviewer verdient niet slecht appeared first on Express [NL].
5x Overrompeling op denkdag Ringland22/08 23u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: De brainstormsessie van Ringland, in aanloop naar de Ringdagen, was een enorm succes. Maar liefst tweehonderd Antwerpenaren zakten dinsdagavond af naar het Koninklijk Atheneum in Antwerpen.
4x 10 zaken die u niet wist over de Primera División22/08 23u15 - Express.be: Eind augustus en begin september starten in Europa de grote voetbalcompetities. Een daarvan is La Liga of de Spaanse Primera División. Is de transfer in extremis van het Braziliaanse wonderkind Neymar naar Paris Saint-Germain een zware aderlating voor FC Barcelona, dan blijft de Spaanse competitie zonder meer een van de meest spectaculaire op het continent.  Wat […] The post 10 zaken die u niet wist over de Primera División appeared first on Express [NL].
3x Vijfde editie Rommelmarkt Essen Hoek23/08 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Haal uw oude rommel van zolder en schrijf je in voor de vijfde editie van de Hoekse Rommelmarkt op zondag 10 september tussen 8 en 16u.
3x CHAMPIONS LEAGUE. Celtic bibbert naar groepsfase, oude bekende scoort voor Belgisch getint Olympiakos22/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Nog vier clubs hebben zich samen met Napoli geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Celtic Glasgow, Sevilla, Maribor en het Belgisch getinte Olympiakos spelen dit jaar op het allerhoogste Europese niveau.
2x Personeel Swissport hervat ten vroegste woensdagochtend het werk22/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De directie en vakbonden van Swissport hebben een voorakkoord bereikt, nadat er dinsdagochtend een spontane staking was uitgebroken bij de afhandelaar op Brussels Airport. Dat zegt de liberale vakbond ACLVB. Het voorakkoord zal worden voorgelegd aan het personeel dat ten vroegste woensdagochtend het werk zal hervatten.
2x Zanger Jan Smit vindt jongeman voor garagepoort die grote behoefte doet22/08 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Nederlandse zanger Jan Smit was op zijn zachtst gezegd misnoegd toen hij een jongeman zag zitten voor zijn garagepoort die zijn behoefte aan het doen was. De zanger filmde het hele gebeuren en postte de video integraal op Facebook.

Statistieken

Artikels:
31253
Gelezen:
5327
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven