dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
10/12 22u30  Banken bij verliezers op groen Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afspraken PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend.
10/12 20u00  Brexit en handelsvete drukken Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie overwegend in de min. Aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken het sentiment, evenals de onzekerheid over de brexit-deal. Chipmaker Qualcomm en techreus Apple wisten de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 19u15  VS: stop met aanleg gaspijplijn Nord Stream 2 WASHINGTON (AFN/DPA) - De Verenigde Staten hebben er openlijk toe opgeroepen de aanleg van de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 te staken. De Amerikaanse onderminister voor energiegerelateerde zaken Francis Fannon riep alle betrokken partijen op om per direct te stoppen met het project, waar vooral Rusland aan gehecht is.
10/12 17u45  AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed.
10/12 17u15  Uittocht bij Verizon door vertrekregeling NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon neemt afscheid van duizenden werknemers. Het gaat om personeelsleden die gebruikmaken van een vrijwillige vertrekregeling, kondigde het concern aan. Verizon wil afslanken om vervolgens te kunnen investeren in 5G, een nieuw type internetverbinding dat veel hogere snelheden mogelijk maakt.
10/12 17u00  VNO-NCW omarmt bedenktijd van 250 dagen DEN HAAG (AFN) - Ondernemersorganisatie VNO-NCW steunt het voorstel van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming om een wettelijke bedenktijd van 250 dagen in te voeren voor bestuurders van beursgenoteerde bedrijven. De regeling geeft de leiding van de bedrijven langer de tijd om bijvoorbeeld de argumenten voor en tegen een overname te staven.
10/12 16u45  GoPro haalt deel productie weg uit China SAN MATEO (AFN) - Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd.
10/12 16u00  Europese beurzen overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandagmiddag in de min. Ook elders in Europa gingen graadmeters overwegend omlaag. De oplaaiende handelsspanningen tussen de VS en China deden het sentiment geen goed. Verder wordt gewacht op de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord. Deze staat gepland op dinsdag, maar wordt vermoedelijk uitgesteld.
10/12 16u00  Rustige opening op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek met kleine uitslagen begonnen. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Verder wisten chipmaker Qualcomm en techreus Apple de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 15u45  'Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones' PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Een rechter in China heeft de import en verkoop van bepaalde types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. De twee concerns zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten.
10/12 15u00  'Licht herstel bij opening Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een licht hogere opening, na de stevige verliezen op vrijdag. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Beleggers kijken verder met een schuin oog naar de brexitperikelen in het Verenigd Koninkrijk.
10/12 14u30  Topman NSI in bestuur IVBN DEN HAAG (AFN) - Topman Bernd Stahli van vastgoedinvesteerder NSI treedt per 1 januari toe tot het bestuur van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN). Stahli krijgt de portefeuille kantoren onder zijn hoede.
10/12 14u00  Centralebankgouverneur India per direct weg MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De gouverneur van de Indiase centrale bank, Urjit Patel, treedt met onmiddellijke ingang af, naar eigen zeggen vanwege persoonlijke redenen. Dat maakte de Reserve Bank of India (RBI) bekend.
10/12 13u30  Signify rondt aandeleninkoopprogramma af EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Onder dit programma werden tussen 30 juli tot 7 december ruim 9,6 miljoen aandelen ingekocht voor een totale prijs van 220 miljoen euro.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 22u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
11/12 00u45  Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 2019 De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten.
10/12 19u15  Schoonzoon Albert Frère wordt de enige CEO bij holding GBL Ian Gallienne, de schoonzoon van de onlangs overleden miljardair Albert Frère, neemt als enige CEO de operationele leiding van de holding GBL.
10/12 18u15  Dit moet in het nieuwe beheerscontract voor de NMBS worden opgenomen Het nieuwe beheerscontract voor de NMBS laat al meer dan vijf jaar op zich wachten. De zenuwachtigheid over het dossier neemt toe. Wat moet zeker in die nieuwe overeenkomst worden opgenomen?
10/12 18u00  Vakbonden dreigen met stakingen en blokkades In verscheidene sectoren en bedrijven wordt deze week door de vakbonden actie gevoerd tegen het regeringsbeleid, meer in het bijzonder tegen de pensioenplannen van de regering.
10/12 17u00  Oppositie vraagt vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultaties N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 16u15  Oppositie vraag vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultaties N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 15u00  Hans Maertens (Voka) over de regering-Michel II: '2019 mag geen verloren jaar worden' Hans Maertens, de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, vraagt snel duidelijkheid over het sociaaleconomische beleid dat de regering-Michel II wil voeren.
10/12 14u45  N-VA, SP.A en Groen vragen vertrouwensstemming in parlement N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 14u45  België telt bijna miljoen kmo's België telde vorig jaar 940.440 kmo's, een toename met 4 procent ten opzichte van 2016. Dat blijkt maandag uit de derde editie van de Boordtabel van de kmo's en zelfstandige ondernemers,
10/12 14u15  Michel in Marrakesh: 'Mijn land zal aan goede kant van geschiedenis staan' Op de VN-top in het Marokkaanse Marrakesh is maandagvoormiddag het 'Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration', het veelbesproken VN-migratiepact, goedgekeurd. In zijn toespraak op de top zei premier Charles Michel (MR) dat ons land 'aan de goede kant van de geschiedenis zal staan'.
10/12 12u30  Schoonmaakreus ISS schrapt 100.000 banen Schoonmaakbedrijf ISS is van plan wereldwijd 100.000 banen te schrappen - of bijna één baan op vijf - nadat het zich uit dertien landen terugtrekt. Dat heeft het grootste schoonmaakbedrijf ter wereld bekendgemaakt.
10/12 11u30  Centrale bank halveert groeiprognoses Franse economie De Franse centrale bank heeft de groeiprognoses voor het Franse bbp voor het vierde kwartaal gehalveerd van 0,4 procent naar 0,2 procent. Dat is het gevolg van de sociale onrust in het land.
10/12 11u30  Erven zonder conflicten: nieuwe wetgeving gemaakt op maat van nieuw samengestelde gezinnen Een op de tien gezinnen is een nieuw samengesteld gezin. Dat kan aanleiding geven tot conflicten bij de erfenis. Het nieuwe erfrecht wil daar een mouw aan passen.
10/12 11u00  Francken stelt grondwettelijke legitimiteit van Michel II ter discussie Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt zich af of de doorstart van de regering-Michel als een minderheidskabinet met MR, Open VLD en CD&V grondwettelijk wel in orde is.
10/12 10u45  Francken stelt grondwettelijke legitimiteit van Michel II in vraag Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt zich af of de doorstart van de regering-Michel als een minderheidskabinet met MR, Open VLD en CD&V grondwettelijk wel in orde is.
Laatste update: vandaag om 0u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: maandag 10 december 2018, 22u39
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
10/12 22u30  Banken bij verliezers op groen Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afspraken PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend.
10/12 20u00  Brexit en handelsvete drukken Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie overwegend in de min. Aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken het sentiment, evenals de onzekerheid over de brexit-deal. Chipmaker Qualcomm en techreus Apple wisten de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 19u15  VS: stop met aanleg gaspijplijn Nord Stream 2 WASHINGTON (AFN/DPA) - De Verenigde Staten hebben er openlijk toe opgeroepen de aanleg van de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 te staken. De Amerikaanse onderminister voor energiegerelateerde zaken Francis Fannon riep alle betrokken partijen op om per direct te stoppen met het project, waar vooral Rusland aan gehecht is.
10/12 17u45  AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed.
10/12 17u15  Uittocht bij Verizon door vertrekregeling NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon neemt afscheid van duizenden werknemers. Het gaat om personeelsleden die gebruikmaken van een vrijwillige vertrekregeling, kondigde het concern aan. Verizon wil afslanken om vervolgens te kunnen investeren in 5G, een nieuw type internetverbinding dat veel hogere snelheden mogelijk maakt.
10/12 17u00  VNO-NCW omarmt bedenktijd van 250 dagen DEN HAAG (AFN) - Ondernemersorganisatie VNO-NCW steunt het voorstel van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming om een wettelijke bedenktijd van 250 dagen in te voeren voor bestuurders van beursgenoteerde bedrijven. De regeling geeft de leiding van de bedrijven langer de tijd om bijvoorbeeld de argumenten voor en tegen een overname te staven.
10/12 16u45  GoPro haalt deel productie weg uit China SAN MATEO (AFN) - Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd.
10/12 16u00  Europese beurzen overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandagmiddag in de min. Ook elders in Europa gingen graadmeters overwegend omlaag. De oplaaiende handelsspanningen tussen de VS en China deden het sentiment geen goed. Verder wordt gewacht op de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord. Deze staat gepland op dinsdag, maar wordt vermoedelijk uitgesteld.
10/12 16u00  Rustige opening op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek met kleine uitslagen begonnen. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Verder wisten chipmaker Qualcomm en techreus Apple de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 15u45  'Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones' PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Een rechter in China heeft de import en verkoop van bepaalde types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. De twee concerns zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten.
10/12 15u00  'Licht herstel bij opening Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een licht hogere opening, na de stevige verliezen op vrijdag. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Beleggers kijken verder met een schuin oog naar de brexitperikelen in het Verenigd Koninkrijk.
10/12 14u30  Topman NSI in bestuur IVBN DEN HAAG (AFN) - Topman Bernd Stahli van vastgoedinvesteerder NSI treedt per 1 januari toe tot het bestuur van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN). Stahli krijgt de portefeuille kantoren onder zijn hoede.
10/12 14u00  Centralebankgouverneur India per direct weg MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De gouverneur van de Indiase centrale bank, Urjit Patel, treedt met onmiddellijke ingang af, naar eigen zeggen vanwege persoonlijke redenen. Dat maakte de Reserve Bank of India (RBI) bekend.
10/12 13u30  Signify rondt aandeleninkoopprogramma af EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Onder dit programma werden tussen 30 juli tot 7 december ruim 9,6 miljoen aandelen ingekocht voor een totale prijs van 220 miljoen euro.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 22u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
10/12 20u15  Modemerken slaan handen in elkaar en doen klimaatbelofte in Polen Op de VN-klimaatconferentie in Katowice in Polen engageren meer dan 40 grote modemerken zich om hun CO2- uitstoot sterk te verminderen. De textielindustrie stoot meer broeikasgassen uit dan scheep- en luchtvaart samen.
08/12 21u15  ACOD wint de sociale verkiezingen bij het spoor De socialistische spoorbond ACOD heeft de sociale verkiezingen bij de spoorwegen gewonnen. Van de 523 mandaten haalde de ACOD er 302 binnen. De christelijke bond ACV-Transcom komt uit op 188 mandaten en de kleinere bonden op 33.
08/12 11u45  Welkin and Meraki, "het vijfsterrenhotel voor werkende mensen" 'Coworking spaces' schieten als paddenstoelen uit de grond. Alsmaar meer vastgoedmakelaars storten zich op deze markt, zo ook het luxueuze Welkin and Meraki dat deze week haar deuren opende. 'De markt' ging langs op de opening.
07/12 10u45  Een reclameplafond voor VRT-radio leidt tot een plafond op alle radio-investeringen Eergisteren organiseerde de Commissie Media van het Vlaams Parlement - tussen Sinterklaasbezoeken en Marrakechdebatten door - een hoorzitting over de economische meerwaarde van de VRT en de leefbaarheid van de audiovisuele industrie. Eminente sprekers beklommen het spreekgestoelte. Helaas was de stem van de adverteerder afwezig. Merken zijn nochtans de grootste financierder van het complexe medialandschap. Vooral toen het debat over het VRT-?excedent? en over radio ging was het spijtig dat de opinie van de merkenbouwers afwezig was.
06/12 21u45  Europese beurzen in het rood: op laagste peil in twee jaar De Europese beurzen zijn vandaag gekelderd door de angst voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. De directe aanleiding was de aanhouding van een topvrouw van het Chinese telecomconcern Huawei in Canada, die dreigt te worden uitgeleverd aan de VS.
06/12 14u45  Sociale onrust nog niet van de baan bij Bpost: "Voorstellen directie zijn onvoldoende" Voor de socialistische vakbond zijn de voorstellen van de Bpost-directie voorlopig onvoldoende om de sociale rust bij het bedrijf te doen terugkeren. De andere bonden zijn wel nog aan het overleggen. Nieuwe acties komen er voorlopig niet.
06/12 11u30  Elke euro voor de VRT levert 2,5 euro op voor de economie De VRT levert een belangrijke economische return. Dat blijkt uit een studie van de VUB en de KU Leuven, in opdracht van de openbare omroep. 'De VRT heeft niet alleen een maatschappelijke, maar ook een economische meerwaarde.'
05/12 07u15  In kaart: zoveel kost een kamer in de ziekenhuizen in uw buurt Lees meer >
05/12 06u15  Zo wil de CM ziekenhuisopnames betaalbaar houden: "Verbied alle ereloonsupplementen" De extra sommen geld die artsen mogen vragen in ziekenhuizen als u in een eenpersoonskamer ligt, de zogenaamde 'ereloonsupplementen', beginnen echt de pan uit te swingen. Dat concludeert de christelijke mutualiteit CM in haar nieuwste Ziekenhuisbarometer. En dat moet stoppen, klinkt het nog. De CM roept op alle ereloonsupplementen gewoon te verbieden en ziekenhuizen voortaan anders te financieren.
04/12 12u45  Bpost haalt 3.000 rode brievenbussen weg uit het straatbeeld Lees meer >
04/12 10u45  Aandeel Bpost keldert ruim 20 procent Het aandeel van Bpost zakt met ruim 20 procent op de Brusselse beurs. De aanleiding is de waarschuwing van het bedrijf dat het voorstel voor een nieuwe arbeidsovereenkomst zal wegen op de winst.
04/12 03u45  EU-staten bereiken akkoord over sociale standaard voor vrachtwagenchauffeurs Lees meer >
04/12 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 1 december.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 20u15

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
10/12 22u30  Banken bij verliezers op groen Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk.
10/12 22u00  'Meerdere records in heel goed horecajaar' Op de laatste dag van Masters of LXRY verzamelden verschillende horeca-grootheden zich bij het Stan Huygens Café in de RAI. Ze bespraken het afgelopen horecajaar met elkaar.
10/12 21u30  Column: arrestaties tonen verharding spelregels Mijn vorige column ging over de arrestatie van de topman van Nissan, Renault en Mitsubishi, Carlos Ghosn in Japan. Inmiddels heeft zich de financiële directeur van het Chinese telecombedrijf Huawei, Meng Wanzhou, gevoegd bij het rijtje internationale topbestuurders die hun dagen zonder schoenveters moeten doorbrengen.
10/12 21u30  Toezichthouder zoekt goedkopere stroom in buitenland De energierekening moet betaalbaar blijven. Daarom zou Nederland beter verbonden moeten worden met elektriciteitsnetwerken van zijn buurlanden. „Dat de energietransitie duur wordt, verwacht iedereen. Maar het moet niet onnodig duur worden,” zegt Henk Don, bestuurslid bij toezichthouder ACM.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afspraken China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend.
10/12 20u45  China: Canada schendt afspraken China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen.
10/12 20u30  Automakers VS eisen barrière tegen Japanners De Amerikaanse automarkt moet niet verder opengesteld worden voor voertuigen van Japanse makelij. Een Amerikaanse brancheorganisatie, die onder meer Ford, General Motors en Fiat Chrysler vertegenwoordigt, dringt er bij de regering-Trump op aan de regelingen niet te verruimen totdat Tokio laat zien dat het zich ook inzet voor een open markt.
10/12 20u00  Portugal lost IMF-lening af Portugal heeft de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelost. Het land maakte maandag de laatste tranche van 4,7 miljard euro over. Het land leunde sinds 2011 op de financiële steun van Europa en het IMF. Die voorzagen Portugal voor in totaal 78 miljard euro aan noodkredieten.
10/12 20u00  Brexit en handelsvete drukken Wall Street De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie overwegend in de min. Aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken het sentiment, evenals de onzekerheid over de brexit-deal. Chipmaker Qualcomm en techreus Apple wisten de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 20u00  VS: stop aanleg gaspijplijn Nord Stream 2 De Verenigde Staten hebben er openlijk toe opgeroepen de aanleg van de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 te staken. De Amerikaanse onderminister voor energiegerelateerde zaken Francis Fannon riep alle betrokken partijen op om per direct te stoppen met het project, waar vooral Rusland aan gehecht is.
10/12 19u30  ’Onmogelijk om goed voorbereid te zijn op Brexit’ De douane roept ondernemers op om tijdig voorbereid te zijn op de Brexit, maar de eigen aanloop verloopt ook met horten en stoten. Dat kan je de grensdienst nauwelijks verwijten, vinden experts.
10/12 19u30  VS: stop met aanleg gaspijplijn Nord Stream 2 De Verenigde Staten hebben er openlijk toe opgeroepen de aanleg van de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 te staken. De Amerikaanse onderminister voor energiegerelateerde zaken Francis Fannon riep alle betrokken partijen op om per direct te stoppen met het project, waar vooral Rusland aan gehecht is.
10/12 19u00  ‘Gênant hoe Elon Musk Tesla leidt’ Kondigt de huidige malaise op de beurzen een recessie aan? En wat moet Tesla met de eigenwijze Elon Musk doen? Dit en meer in de beursweek met Jos Versteeg.
10/12 18u45  Strijd om ’bezit’ van Nissan-topman Ghosn De breuk tussen automaker Nissan en voormalig voorzitter Carlos Ghosn ontaardt in een heuse vechtscheiding. Beide kampen menen recht te hebben op 'privébezittingen' van de eerder gewipte preses.
10/12 18u00  AEX op laagste punt in bijna 2 jaar De Amsterdamse beursgraadmeter AEX is maandag op het laagste punt sinds februari 2017 gesloten. Uitstel van de stemming in het Britse parlement over de Brexit-deal zorgde voor onzekerheid bij beleggers. Ook een negatieve opening op Wall Street deed de stemming op het Damrak geen goed. Kabelaar Altice Europa bungelde onderaan met een koersval van bijna 8%.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 22u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: maandag 10 december 2018, 17u23
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
11/12 00u00  Tijdens uw studententijd een paar jaar in de horeca gewerkt? Let op: uw kleine pensioen gaat verhuizen Volgend jaar begint een grote schoonmaakactie in de pensioensector. Kleine pensioenen die elders zijn opgebouwd, verhuizen naar het fonds waaraan u op dit moment deelneemt. Handig?
10/12 22u45  Deze Roemeense windmolens kunnen Nederland behoeden voor miljoenenboetes Waarom windmolens bouwen in Drenthe als het ook in Roemenië kan? Door daar een windmolenproject te ondersteunen, kan Nederland ontsnappen aan zeker lijkende miljoenenboetes. De Tweede Kamer spreekt zich er dinsdag over uit.
10/12 22u45  ECB moet rente verhogen, anders wordt deze recessie nog lelijker dan de vorige De markten weten het, economen denken het en de politici vrezen het. De recessie is in aantocht.
10/12 16u30  ING laat man jarenlang betalen voor pinpas van zijn overleden vrouw Zeven jaar na het overlijden van mevrouw Nebbeling laat ING haar weduwnaar nog steeds betalen voor een extra pas. Haar zoon probeert het oplossen, maar stuit daarbij op administratieve barrières.
10/12 08u30  ‘Minder, minder, minder Schiphol’ galmt het door de Amsterdome In Amsterdam bogen overheid, branche en burgers zich zaterdag nog een keer over de toekomst van Schiphol, voor er komende vrijdag een advies gaat naar de minister. ‘Uiteindelijk vellen we een Salomonsoordeel. Oplossingen zonder pijn zijn er niet.’
10/12 01u00  Onderzoek: pensioenfondsen doen te weinig tegen dwangarbeid Dwangarbeid is op papier een belangrijk thema voor de meeste pensioenfondsen, zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VDBO). Maar vrijwel geen enkel fonds laat zien wat het doet om dwangarbeid tegen te gaan, stelt onderzoeker Hester Holtland.
10/12 01u00  VR-cursussen om mensen voor te bereiden op levensbedreigende situaties Hoe bereid je personeel voor op bijvoorbeeld een brand? Warp Industries helpt bedrijven interactieve trainingen te maken met virtual reality. Met een VR-bril op kun je zelfs leren wat te doen bij een bankoverval.
10/12 00u00  Eén gitaar is 60 tot 120 uur werk: ‘Wij bouwen vaak voor mensen die alles al gehad hebben’ Rikkers Gitaarbouw uit Groningen maakt sinds 35 jaar handgemaakte (bas-)gitaren. Zagen en frezen is de uitdaging niet meer, wel uitvinden wat de klant precies wil. ‘Niemand speelt hetzelfde. Iedereen zoekt een andere klank.’
09/12 21u30  Ben ik inderdaad een oude mopperpot? Zo in deze donkere dagen voor kerst ben ik gewoon om mijzelf en mijn leven eens goed tegen het licht te houden. Ben ik wie ik wil zijn en ben ik waar ik wil zijn? Dat soort vragen. Vaak kan een gebeurtenis, een gesprek, of een simpele vraag of opmerking een gedachtestroom op gang brengen. Nu ook weer. Jeroen Wollaers, de uitermate bekwame en charmante presentator van Nieuwsuur, stelde mij naar aanleiding van mijn vorige column via Twitter de vraag of ik weleens iets leuk, goed of vrolijk vond. Ik antwoordde dat dit heus weleens voorkwam, maar dat ik het niet als mijn taak zag daarover te schrijven. Dat antwoord klopte wel, maar was ook wat makkelijk. Ben ik inderdaad een oude mopperpot, zoals Wollaers suggereert? Of vind ik wel degelijk dingen leuk, goed of vrolijk? En als dat zo is, waarom schrijf ik daar dan zo zelden over? Zie hier mijn eindejaarszelfonderzoek.
08/12 09u45  Nederland eindigt met 38,8 procent als tweede onder de prutsers Gezegend is het land waar netjes belasting wordt geheven, en dit belastinggeld door de overheid wordt gebruikt om prachtige publieke voorzieningen van te organiseren en inkomen wijselijk te herverdelen. En ja, Nederland is zo’n land. Hou deze gedachte alstublieft vast.
08/12 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
07/12 22u15  Baeten laat zich zien, Cruiming is spoorloos Winnaar & verliezer van de week
07/12 20u45  Frankrijk mag de prutser van het jaar zijn, Nederland is een goede tweede Het spel en de knikkers
07/12 20u15  ‘Het is belangrijk dat mensen de economie eerlijk vinden’ De baas van ING, Ralph Hamers, moet komende week de Tweede Kamer uitleggen waarom hij te weinig verdient. Deborah Hargreaves is gespecialiseerd in topsalarissen en schreef er een boek over. ‘Kopstukken van het bedrijfsleven hebben hun morele autoriteit te grabbel gegooid met hun exorbitante salarissen.’
07/12 11u00  Begin deze eeuw een hype, maar inmiddels hebben plastic zonnepanelen hun populariteit verloren Plastic zonnecellen waren begin deze eeuw een hype. Flexibeler, dunner, lichter en véél goedkoper: het klassieke zonnepaneel kreeg concurrentie. Maar twintig jaar later is van die concurrentie weinig over. Heeft plastic de strijd definitief verloren van silicium?
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
11/12 01u15  “Alles wat ik verkoop is van kurk als ode aan mijn vader” Antwerpen Centraal heeft er met Captain Cork een nieuwe winkel bij. Ina De Quint (33) uit Merksem verkoopt er producten gemaakt uit Portugese kurkeik. “Een veganistische, ecologische en duurzame stof met dezelfde kwaliteiten als leder.”
11/12 01u15  Beeldje dat overleden mama maakte teruggevonden dankzij oproep: “Nooit gedacht dat zo veel mensen zouden meeleven” Floor en Mies Leemans hebben het beeldje opgespoord dat hun in september overleden mama maakte voor het kunstproject ­Coming World ­Remember Me. “Woensdag rijden we naar ­Ruddervoorde (Oostkamp) om het op te ­halen”, glundert Floor.
10/12 23u15  “Aartsmoeilijke gesprekken” in Antwerpen volgens sp.a-top Zowel Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws als onderhande­laarster Yasmine Kherbache heeft maandag op de moeilijke coalitiegesprekken gewezen. De discussie over het Marrakesh-akkoord en de socialemediacampagne van N-VA maakten het er blijkbaar niet eenvoudiger op aan de onderhandelingstafel.
10/12 23u00  ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan Vlaanderen Heb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken.
10/12 23u00  Venus Williams breekt na elf jaar met coach Venus Williams (WTA 38) zet de samenwerking met trainer David Witt stop. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld.
10/12 22u30  Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld” Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel.
10/12 22u15  Bloemen voor Manu en Adil na dodelijke crash op Ruggeveldlaan Vrienden en collega’s hebben de voorbije dagen massaal bloemen, kaarsjes en boodschappen achtergelaten op de plaats van de dodelijke crash vrijdagnacht in de Ruggeveldlaan in Deurne. Daarbij kwamen Manu Ravigot en Adil, een vriend van hem, om het leven.
10/12 22u00  Theo Francken neemt week verlof voor hij opnieuw burgemeester van Lubbeek wordt Theo Francken zal zijn ambt als burgemeester van Lubbeek pas volgende week of de week nadien opnieuw opnemen. Dat heeft waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA), die de burgemeestersjerp van Francken eind 2014 overnam na diens aantreden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie, maandagavond aan Belga laten weten.
10/12 22u00  Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’ De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
10/12 21u15  Franse president Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
10/12 20u30  Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM Nieuws Tijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
10/12 20u00  Barcelona-trainer Valverde gunt Luis Suarez rust in de Champions League tegen Tottenham Luis Suarez zal met Barcelona niet spelen in de wedstrijd tegen Tottenham, dinsdag op de zesde speeldag van de Champions League. Barça-trainer Ernesto Valverde bevestigde maandag dat de Uruguayaanse aanvaller rust krijgt.
10/12 20u00  Lotto Soudal maakt Gerben Thijssen en Brent Van Moer profrenners in 2019 Op 1 juli volgend jaar maken Gerben Thijssen (20) en Brent Van Moer (20) de overstap van het U23-team van Lotto Soudal naar de WorldTour-ploeg. Thijssen veroverde dit jaar de Belgische titel bij de beloften op de weg en Van Moer behaalde zilver op het WK tijdrijden voor beloften. Beide renners zijn momenteel met de WorldTour-ploeg mee op stage in Mallorca.
10/12 20u00  Verzet tegen coalitie met N-VA groeit bij Antwerpse sp.a: verkozenen dreigen als onafhankelijken te zetelen Als de socialisten in een coalitie stappen met N-VA zonder stevige toezeggingen, dreigt Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws opgezadeld te zitten met dissidentie bij zijn verkozenen. De Marrakesh-campagne van N-VA deed bij enkele van de zes verkozen sp.a-raadsleden de deur dicht. Het risico groeit dat één of meerderen als onafhankelijken gaan zetelen. De coalitie van N-VA, sp.a en Open Vld zou dan starten met een krappe meerderheid.
10/12 19u45  Brons op het vorige EK en vierde plek op het WK, maar Belgian Cats zitten niet in pot 1 bij loting voor EK basketbal De Belgische basketbalvrouwen kunnen op het komende EK basketbal 2019, dat zal doorgaan van 27 juni tot 7 juli 2019 in Servië, een moeilijke loting verwachten. De Belgian Cats hebben hun status als reekshoofd verloren en verzeilen zo in pot 2 bij de loting van woensdagmiddag.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
10/12 17u00  GoPro haalt deel productie weg uit China Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in...
10/12 13u45  Elon Musk: “Ik respecteer Amerikaanse beurswaakhond niet” Tesla-topman Elon Musk haalt opnieuw uit naar de machtige Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, die hem heeft doen aftreden als voorzitter van de...
10/12 13u00  België telt bijna een miljoen kmo’s, maar ook aantal faillissementen is gestegen België telde vorig jaar 940.440 kmo's, een toename met 4 procent ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit de derde editie van de Boordtabel van de...
10/12 10u00  Schoonmaakbedrijf ISS schrapt wereldwijd 100.000 banen Schoonmaakbedrijf ISS schrapt de komende twee jaar wereldwijd 100.000 banen. In totaal werken er momenteel ongeveer 490.000 mensen bij de...
10/12 09u00  Ryanair-baas O’Leary door vakbonden uitgeroepen tot ‘slechtste baas ter wereld’ Ryanair-baas Michael O’Leary is in Kopenhagen uitgeroepen tot ‘slechtste baas ter wereld’. Dat gebeurde tijdens ITUC, een congres van de...
10/12 08u30  Ryanair-baas O’Leary door vakbonden uitgeroepen als ‘slechtste baas ter wereld’ Ryanair-baas Michael O’Leary is in Kopenhagen uitgeroepen tot ‘slechtste baas ter wereld’. Dat gebeurde tijdens ITUC, een congres van de...
10/12 08u15  Ingenieurs zien soft skills en IT-kennis als essentiële eigenschappen voor hun toekomst Welke eigenschappen maken dat een ingenieur klaar is voor de toekomst? Ingenieursvereniging ie-net vroeg aan 900 ingenieurs naar hun verwachtingen...
10/12 08u00  Zo verdien je nog wat extra geld aan je eindejaarspremie Voor veel mensen is de eindejaarspremie een handige extra om de feesten goed mee in te zetten, maar je kan je zogenaamde dertiende maand ook als...
08/12 07u45  Elon Musk: “Tesla overweegt overname van General Motors-fabrieken” Elon Musk, zei in het Amerikaanse televisieprogramma ‘60 minutes’ op CBS dat Tesla interesse heeft in de overname van een of meerdere fabrieken van...
08/12 07u15  WOONVIDEO. Zo verbouwden Anders en Jessica hun huis met amper 50.000 euro Toen Anders en Jessica hun onderkomen rijhuis wilden renoveren, zat hun budget er al bijna door. Als je het resultaat ziet, is het verbluffend dat...
08/12 06u00  Belgische ondernemers investeren 100 miljoen euro in kankeronderzoek Een twintigtal Belgische ondernemers waaronder Marc Coucke, Filip Balcaen, Christian Van Thillo en Alexander Van Damme leggen 100 miljoen euro op...
07/12 17u15  Co-worken met kaviaar en champagne: eerste vijfsterrenwerkplek opent in Brussel Een lederen bureaublad, lunch bereid door een Michelinchef en barista's die jouw kop kantoorkoffie verzorgen: bij co-workingspace Welkin and Meraki...
07/12 14u30  Prijzen van benzine en diesel volgend jaar niet geïndexeerd De prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerd. Dat werd overeengekomen binnen de ministerraad, bevestigen regeringsbronnen....
07/12 11u30  Dit zijn de (nieuwe) lonen in de zorgsector In de zorgsector zijn er altijd handen te kort. Maar vertaalt de hoge vraag naar verpleeg- en zorgkundigen zich ook in een hoog loon? vacature.com...
07/12 11u30  Bitcoin is nu al 80 procent minder waard dan een jaar geleden Cryptomunt bitcoin verloor weer stevig aan waarde. Met een koers rond de 3.400 dollar per stuk is nu sprake van het laagste prijsniveau sinds...
Laatste update: maandag 10 december 2018, 17u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: maandag 10 december 2018, 15u33

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
11/12 01u00  Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand Binnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren.
11/12 00u45  Aantal banen in energie fors toegenomen dankzij gebruik hernieuwbare energie Het aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
10/12 19u45  Portugal lost laatste deel IMF-lening af Portugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fond (IMF) volledig afgelost.
10/12 17u30  Koers Britse munt omlaag na uitstel Brexit-stemming Het Britse pond daalde maandag naar een van de laagste niveaus in maanden na het nieuws dat premier Theresa May de Brexit-stemming in het Lagerhuis mogelijk uitstelt.
10/12 15u45  Chinese autoriteiten verbieden verkoop sommige iPhone-modellen De Chinese autoriteiten hebben de verkoop van een aantal iPhone-modellen verboden. Dit komt nadat chipfabrikant Qualcomm een rechtbank ervan wist te overtuigen dat Apple enkele patenten van het concern schendt.
10/12 15u30  'Gele Hesjes' halveren verwachte economische groei Frankrijk De economische groei in Frankrijk zal naar verwachting de helft lager uitvallen door de felle protesten van de zogeheten 'Gele Hesjes'.
10/12 15u30  Koers Britse munt omlaag na mogelijk uitstel Brexit-stemming Het Britse pond daalde maandag naar een van de laagste niveaus in maanden na het nieuws dat premier Theresa May de Brexit-stemming in het Lagerhuis mogelijk uitstelt.
10/12 15u15  Tesla-topman Musk: 'Ik heb geen respect voor beurswaakhond SEC' Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw uitspraken gedaan over zijn gespannen verhouding met de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC. De Amerikaanse zakenman zegt 'geen respect voor de SEC te hebben', maar zich wel aan de schikking met de toezichthouder te zullen houden, 'omdat hij het rechtssysteem respecteert'.
10/12 14u30  Britse pond omlaag na mogelijk uitstel Brexit-stemming Het Britse pond daalde maandag naar één van de laagste niveaus in maanden na het nieuws dat premier Theresa May mogelijk de Brexit-stemming in het Lagerhuis uitstelt.
10/12 13u30  Brits kabinet houdt spoedoverleg, stelt Brexit-stemming mogelijk uit De Britse premier Theresa May houdt momenteel een telefonisch spoedoverleg met haar kabinet. Diverse Britse media melden dat de stemming over het terugtredingsakkoord morgen wordt uitgesteld.
10/12 13u15  Duitse export groeit in oktober na eerdere afname De export van Duitsland is in oktober gegroeid, na een afname in september, blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
10/12 13u00  'Gele Hesjes' halveren groeiverwachting Frankrijk De economische groei in Frankrijk zal naar verwachting de helft lager uitvallen door de felle protesten van de zogeheten 'Gele Hesjes'.
10/12 12u15  Polikliniek IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord per direct gesloten De polikliniek van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord is per direct dicht.
10/12 12u00  Musk: 'Ik heb geen respect voor SEC' Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw van zich laten horen over zijn gespannen verhouding met de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC. De Amerikaanse zakenman zegt ''geen respect voor de SEC te hebben'', maar zich wel aan de schikking met de SEC te gaan houden ''omdat hij het rechtssysteem respecteert''.
10/12 11u45  Nibud: Mensen met geldproblemen vragen nauwelijks om hulp Veel Nederlanders met betalingsproblemen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben, zegt het Nibud. De helft van de mensen met ernstige betalingsproblemen weet niet waar ze terecht moeten. 
Laatste update: vandaag om 1u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
09/12 00u00  CEO-fraude: opgelicht door de ?directeur? Lees meer >
09/12 00u00  Lonen stijgen amper door te lage arbeidsproductiviteit Lees meer >
07/12 00u00  President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen General Motors, fabrikant van onder meer het automerk Chevrolet, ontslaat bijna 15.000 mensen en sluit vijf fabrieken. Daarmee verliest 15 procent van het GM-personeel zijn baan. President Trump is woest en dreigt de subsidies voor de autofabrikant in te trekken. Vier vragen en antwoorden over de ruzie tussen de Amerikaanse automaker en de president. Waarom … Continued The post President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/12 00u00  Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op De topman van Unilever, Paul Polman, stapt eind dit jaar op. Polman gaf tien jaar leiding aan de Brits-Nederlandse multinational. De topman was de afgelopen jaren veel in het nieuws, eerst omdat hij de levensmiddelenproducent wilde verduurzamen en het afgelopen jaar wegens de roep om afschaffing van de dividendbelasting. Een terugblik. Unilever was een groot … Continued The post Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 18u15  Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen Steinar Henskens had net zijn vwo-diploma toen hij ontdekte dat je laserstralen kunt gebruiken om vogels te verjagen. Een vogel ervaart een bewegende, groene laserstraal als een stok die op hem afkomt, en vliegt weg. Hij ontwikkelde de Agrilaser. In 2012 richtte hij Bird Control Group op, het bedrijf waarmee hij de Agrilaser verkoopt. Zijn … Continued The post Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 18u15  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
06/12 18u15  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
06/12 17u00  Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain De strijd om de innovatieve blockchaintechnologie is losgebarsten, blijkt uit de explosieve stijging van het aantal patentaanvragen. Ook hier lopen de supermachten Amerika en China op de troepen vooruit. Sinds de introductie van de digitale munt bitcoin in 2008 zijn er wereldwijd 4.095 patenten voor innovaties in blockchaintechnologie aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers die het … Continued The post Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 00u00  Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen Zelfs Donald Trump zegt het: de aarde warmt op. En dat betekent, op zijn minst, dat een beetje verkoeling op zijn tijd meer dan welkom is. Met een biertje bijvoorbeeld. Maar dat laatste gaat dus niet zomaar. Klimaatverandering zal bier namelijk veel duurder maken, concludeerden wetenschappers in een vorige week verschenen artikel in het blad … Continued The post Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 00u00  ?Europa wordt gezien als saai: er gebeurt weinig? Lees meer >
05/12 00u00  De bank als politieagent: vragen we niet te veel? Lees meer >
05/12 00u00  7 tips bij het overstappen: zo bespaart u op uw zorgpolis Lees meer >
Laatste update: zondag 9 december 2018, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
10/12 21u15  Gele hesjes: 'Online verkoop in Frankrijk steeg zaterdag met 65%" Gele hesjes duwen Franse consument in de armen van Amazon en co.
10/12 19u15  De Chinese machtsgreep in Zuid-Europa: "Als de EU niet investeert doen wij het" In alle stilte hebben China en Portugal vorige week een aantal handelsovereenkomsten gesloten die duidelijk maken hoe de Chinezen op kleinere EU-landen focussen om hun invloed in de eenheidsmarkt uit te breiden.
10/12 18u30  De pijnlijke irrelevantie van de Clintons: lege zalen en Groupon-tickets Bill en Hillary Clinton zijn aan een toernee door een reeks Canadese en Amerikaanse steden begonnen, onder het sympathieke motto ‘An evening with the Clintons’. Maar een klein probleem dringt zich op.
10/12 16u00  Neen, Microsoft is niet groter dan Apple Eind vorige maand werd gemeld dat Microsoft op het gebied van marktkapitalisatie groter was geworden dan Apple, maar die beweringen moeten worden gerelativeerd. Dat betoogt de redactie van de nieuwssite Axios. Opgemerkt wordt dat Apple op een aantal parameters nog altijd groter is dan Microsoft. Bovendien zijn er tussen beide ondernemingen enkele fundamentele verschillen.
10/12 14u15  Antwerpen: "Diamonds are no longer forever" Ook de Antwerpse diamantwereld bevindt zich in een belangrijke transformatieperiode, waarbij de sector met nieuwe verkoopmethodes en technologische uitdagingen probeert om te gaan. Dat zegt Adria Budry Carbo, technologie-redacteur bij de Zwitserse krant Le Temps. De omschakeling wordt volgens Carbo onder meer geïllustreerd door de opening van de online verkoper Baunat in het hart van het Antwerpse diamantkwartier, naar het voorbeeld van grote Amerikaanse platformen zoals Blue Nile en James Allen.
10/12 14u15  Carlos Ghosn nu ook gearresteerd in tweede fraudezaak Het openbaar ministerie van Tokio verdenkt voormalig Nissan en Mitsubish-baas Carlos Ghosn ervan om tijdens de periode 2010 - 2018 ruim 80 miljoen dollar van zijn inkomen niet te hebben aangegeven.
10/12 13u30  De N-VA is weg, wat nu? Het valt op: de zucht van opluchting die opstijgt bij Open Vld en CD&V, nu de N-VA eindelijk de regering verlaten heeft. En ook het enthousiasme over de nieuwe bevoegdheden. Maar een felle aanval van Maggie De Block (Open Vld) op voorganger Theo Francken (N-VA) zette meteen de relaties tussen de kleine coalitie en de gedoogsteunpartner op scherp. Bij wie wil Michel II die steun dan gaan halen? "Het zal of met N-VA, of met de PS zijn", zo is te horen.
10/12 12u45  Trumps handelsoorlog is nefast voor de VS, maar goed voor zijn herverkiezing Handelsconflicten zijn slecht voor het bedrijfsleven van de Verenigde Staten, maar zouden wel eens cruciaal kunnen blijken voor de herverkiezing van Amerikaanse president Donald Trump. Dat zegt politiek commentator Ramesh Ponnuru in een column voor het persbureau Bloomberg. In het kader van een herverkiezing zou Trump er volgens Ponnuru dan ook mogelijk goed aan doen om de klachten over de negatieve gevolgen van de handelsoorlog met China te negeren.
10/12 12u45  Zuid-Afrika zet datum voor onteigening blanke boerderijen Tegen eind maart volgend jaar moet Zuid-Afrika een wet hebben die het mogelijk maakt om blanke landeigenaars zonder compensaties te onteigenen. Dat heeft het Zuid-Afrikaanse parlement beslist. Er wordt een commissie opgericht die de nieuwe wet moet opstellen. De Zuid-Afrikaanse regering, geleid door het African National Congress (ANC), noemt de maatregel een rechtzetting van een historische onrechtvaardigheid.
10/12 11u45  De meeste onder ons linken geld verdienen aan onze uitgaven, de superrijken niet De superrijken lijken een onophoudelijke honger naar meer geld te hebben. Steeds weer zoeken ze naar nieuwe manieren om hun vermogen op te drijven. Ze verschillen dan ook in sterke mate met de gemiddelde bevolking. Dat zegt Joe Pinsker, redacteur bij het magazine The Atlantic. Opmerkelijk is volgens hem echter dat die toenemende rijkdom niet tot een groter geluk lijkt te leiden.
08/12 15u15  Er is geen monopolie in artificiële intelligentie Vaardigheden in artificiële intelligentie zijn over een brede waaier van economische sectoren en over verschillende grote geografische clusters over de hele wereld verspreid. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse technologiebedrijf Diffbot, gespecialiseerd in machine learning. De Verenigde Staten en Microsoft zijn echter duidelijke marktleiders.
08/12 02u15  12 redenen waarom ook Uber een grote zeepbel is Uber heeft zichzelf een aureool van onvermijdelijkheid en onoverwinnelijkheid aangemeten. Maar achter die façade schuilt een ander verhaal...
07/12 21u00  Al gemerkt dat de eerste klasse in vliegtuigen zo goed als verdwenen is? Omdat de kosten immer lijken te blijven stijgen en de marges krimpen nemen steeds meer luchtvaartmaatschappijen afscheid van hun eerste klasse.
07/12 17u45  Nieuwe test kan elke vorm van kanker opsporen in 10 minuten Onderzoekers van het Australisch Instituut voor Bioengineering en Nanotechnologie (AIBN) aan de University of Queensland hebben een test ontwikkeld die snel en goedkoop elk type kanker kan identificeren. De diagnose kan op basis van bloed of weefsel van de patiënt. De Australische onderzoekers stelden vast dat bij alle kankers een identieke genetische handtekening kan worden geregistreerd.
07/12 17u30  "Nucleaire ontwapening Noord-Korea is een leugen" Noord-Korea werkt nog steeds aan de uitbreiding van militaire faciliteiten van waaruit met raketten de Verenigde Staten zouden kunnen worden aangevallen. Dat staat in een rapport van het Amerikaanse Middlebury Institute of International Studies, gebaseerd op satellietbeelden die de voorbije maanden werden geregistreerd.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 21u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand11/12 01u00 - Nu.nl Economie: Binnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren.
9x Tijdens uw studententijd een paar jaar in de horeca gewerkt? Let op: uw kleine pensioen gaat verhuizen11/12 00u00 - Volkskrant Economie: Volgend jaar begint een grote schoonmaakactie in de pensioensector. Kleine pensioenen die elders zijn opgebouwd, verhuizen naar het fonds waaraan u op dit moment deelneemt. Handig?
8x Aantal banen in energie fors toegenomen dankzij gebruik hernieuwbare energie11/12 00u45 - Nu.nl Economie: Het aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
7x “Alles wat ik verkoop is van kurk als ode aan mijn vader”11/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Antwerpen Centraal heeft er met Captain Cork een nieuwe winkel bij. Ina De Quint (33) uit Merksem verkoopt er producten gemaakt uit Portugese kurkeik. “Een veganistische, ecologische en duurzame stof met dezelfde kwaliteiten als leder.”
7x Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 201911/12 00u45 - Trends.be: De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten.
6x Beeldje dat overleden mama maakte teruggevonden dankzij oproep: “Nooit gedacht dat zo veel mensen zouden meeleven”11/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Floor en Mies Leemans hebben het beeldje opgespoord dat hun in september overleden mama maakte voor het kunstproject ­Coming World ­Remember Me. “Woensdag rijden we naar ­Ruddervoorde (Oostkamp) om het op te ­halen”, glundert Floor.
2x “Aartsmoeilijke gesprekken” in Antwerpen volgens sp.a-top10/12 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zowel Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws als onderhande­laarster Yasmine Kherbache heeft maandag op de moeilijke coalitiegesprekken gewezen. De discussie over het Marrakesh-akkoord en de socialemediacampagne van N-VA maakten het er blijkbaar niet eenvoudiger op aan de onderhandelingstafel.
2x Banken bij verliezers op groen Wall Street10/12 22u30 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk.
2x Column: arrestaties tonen verharding spelregels10/12 21u30 - De Financiële Telegraaf: Mijn vorige column ging over de arrestatie van de topman van Nissan, Renault en Mitsubishi, Carlos Ghosn in Japan. Inmiddels heeft zich de financiële directeur van het Chinese telecombedrijf Huawei, Meng Wanzhou, gevoegd bij het rijtje internationale topbestuurders die hun dagen zonder schoenveters moeten doorbrengen.
2x Toezichthouder zoekt goedkopere stroom in buitenland10/12 21u30 - De Financiële Telegraaf: De energierekening moet betaalbaar blijven. Daarom zou Nederland beter verbonden moeten worden met elektriciteitsnetwerken van zijn buurlanden. „Dat de energietransitie duur wordt, verwacht iedereen. Maar het moet niet onnodig duur worden,” zegt Henk Don, bestuurslid bij toezichthouder ACM.

Statistieken

Artikels:
31793
Gelezen:
2712
Aantal lezers nu:
21


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven