woensdag 24 mei 2017, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
24/05 13u30  Tiffany ziet vergelijkbare verkoop dalen NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse juweliersketen Tiffany Co heeft in zijn eerste kwartaal de verkoop in winkels die langer dan een jaar zijn geopend met 2 procent zien dalen. Analisten hadden juist verwacht dat die licht zou stijgen.
24/05 12u00  Rustige handelsdag op Beursplein 5 AMSTERDAM (AFN) - De beurshandel in Amsterdam verliep woensdagochtend vrij rustig. Ook elders in Europa waren de koersuitslagen beperkt. Uitzender Randstad ging flink omlaag op het Damrak na een afwaardering door Credit Suisse. Advies- en ingenieursbureau Arcadis was juist een uitblinker dankzij een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux.
24/05 11u30  'Geen verlies van vertrouwen Intel in ASML' AMSTERDAM (AFN) - Het verkleinen van het belang van Intel in chipmachinefabrikant ASML moet niet worden gezien als een verlies van vertrouwen in de EUV-technologie van het bedrijf. Dat stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.12 
24/05 11u30  Overname Heineken van Coors onwaarschijnlijk AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een overname van de grote Amerikaanse bierbrouwer Molson Coors door Heineken ligt niet voor de hand, ondanks een verbetering van de strategische positie ten opzichte van de grote concurrent AB Inbev. Dat concluderen analisten van Bernstein woensdag.14 
24/05 11u00  Kepler Cheuvreux positiever over Arcadis AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kepler Cheuvreux raadt beleggers aan het aandeel van advies- en ingenieursbureau Arcadis te kopen. Volgens Kepler zijn de risico's rond het schenden van de bankconvenanten en verdere afschrijvingen bij het bedrijf laag. Arcadis ging woensdag zeer sterk omhoog op de beurs in Amsterdam.
24/05 10u15  Kleine uitslagen op beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam liet woensdag kleine koersbewegingen zien. Uitzender Randstad ging flink omlaag in de AEX-index na een afwaardering door Credit Suisse. Advies- en ingenieursbureau Arcadis was bij de middelgrote fondsen juist een uitblinker dankzij een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux.
24/05 09u30  Licht lagere opening beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is woensdag licht lager geopend. Uitzender Randstad ging flink omlaag in de AEX-index na een afwaardering door Credit Suisse. Advies- en ingenieursbureau Arcadis was bij de middelgrote fondsen juist een uitblinker dankzij een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux.
24/05 09u30  Reorganisatie drukt resultaat Marks & Spencer LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse winkelbedrijf Marks Spencer (MS) heeft in het afgelopen boekjaar fors minder winst gemaakt. Vooral kosten voor herstructureringen en afschrijvingen zorgden er voor dat het brutoresultaat fors lager uitviel. Ook de verkoop van kleding was niet geheel om over naar huis te schrijven.
24/05 09u30  Nederlandse industrie zet groei voort AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse industrie groeit dit jaar met 3 procent. Die verwachting spreekt ING woensdag uit. Dat zou de hoogste groei zijn sinds 2011.
24/05 09u15  Wereldhandel neemt toe DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel is in maart met 1,5 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) woensdag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.11 
24/05 09u15  Dong verkoopt oliedivisie KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Deense energieconcern Dong Energy verkoopt zijn olie- en gasactiviteiten voor ruim 1,1 miljard dollar aan het Britse Ineos. Dong kan zich nu beter focussen op zijn activiteiten op het gebied van duurzame energie, zoals windmolens op zee en biomassa.11 
24/05 08u45  Fors verlies voor Kardan AMSTERDAM (AFN) - Kardan is in het eerste kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, ten opzichte van een jaar eerder. De aan de Amsterdamse beurs genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij wijt dat aan negatieve wisselkoerseffecten die ,,significant'' van omvang waren.
24/05 08u45  Beurzen China dalen na verlaging rating TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in China gingen woensdag omlaag na een verlaging van de Chinese kredietwaardigheid door kredietbeoordelaar Moody's. In Tokio ging de Nikkei-index omhoog, net als de beurzen elders in de regio.
24/05 08u30  'Kleine openingswinst voor AEX' AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam lijkt woensdag licht hoger te gaan openen. Beleggers op Beursplein 5 verwerken een kredietverlaging voor China door Moody's, wat advieswijzigingen voor verschillende bedrijven en kwartaalcijfers van kleine fondsen. Verder is er weinig richtinggevend nieuws.10 
24/05 08u30  Credit Suisse negatiever over Randstad AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse bank Credit Suisse heeft zijn advies op uitzender Randstad verlaagd van outperform naar underperform. Ook branchegenoot Adecco kreeg die adviesverlaging aan zijn broek. Volgens de bank hebben de financiële markten de risico's van automatisering voor uitzendorganisaties nog niet nauwkeurig ingeprijsd.11 
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van IEX.NL >Trends.be

Verbergen Tonen
24/05 13u00  Al ruim 275 werkgevers nemen deel aan werkpleklerenproject 'Welt' van Voka Al meer dan 275 werkgevers hebben zich geëngageerd om deel te nemen aan Welt (Werkervarings- en leertrajecten), een nieuw traject rond werkplekleren van werkgeversorganisatie Voka, met de steun van de Vlaamse overheid en in samenwerking met arbeidsbemiddelaar VDAB. Dat heeft Voka woensdag bekendgemaakt, in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).
24/05 12u30  Acht op de tien 15-jarigen verdienen een centje bij In Vlaanderen heeft drie kwart van de 15-jarigen een bankrekening. Zeven op de tien jongeren krijgen zakgeld en acht op de tien verdienen op een of andere manier een cent bij.
24/05 12u15  Draaien consumenten op voor afschaffing roamingkosten? Vanaf 15 juni moeten wij niet langer roamingkosten betalen wanneer we in het buitenland naar onze vrienden in België bellen. Maar de telecombedrijven lijken nu de tarieven van bestaande bundels te verhogen.
24/05 11u45  'De Europese regels zijn het probleem niet, wel de toepassing ervan' Frankrijk en Duitsland, de twee overgebleven Europese hoofdrolspelers, willen de Europese Unie versterken. Maar hoe moet dat gebeuren?
24/05 10u30  Hilde Vernaillen (CEO P&V): 'De lage rente speelt ons steeds meer parten' De coöperatieve verzekeringsgroep P&V zag haar winst vorig jaar met een derde zakken. Vanaf volgend jaar moet de afslanking met 300 werknemers zijn vruchten beginnen af te werpen, zegt CEO Hilde Vernaillen.
24/05 10u30  IKEA heeft nieuwe baas De Zweedse meubelreus IKEA heeft een nieuwe CEO: Jesper Brodin.
24/05 09u00  Moody's verlaagt Chinese kredietwaardigheid Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China voor het eerst sinds 1989 verlaagd. Het ratingbureau waarschuwt voor de groeiende schuldenberg van de Chinese overheden, bedrijven en gezinnen.
24/05 09u00  Voortaan ook bloemen en reparaties te betalen met ecocheques Als het van de sociale partners afhangt, kun je binnenkort ook bloemen, tweedehandsspullen en reparaties betalen met ecocheques.
23/05 19u30  Sioen neemt Britse textielgroep over Sioen Industries, de West-Vlaamse producent van technisch textiel, neemt het Britse James Dewhurst over.
23/05 18u00  IS eist aanslag Manchester op, dader geïdentificeerd De politie denkt de identiteit te kennen van de persoon die zichzelf aan de Manchester Arena heeft opgeblazen. Er is ook een andere verdachte van 23 jaar opgepakt.
23/05 16u15  'Red de globalisering' De globalisering verkeert in een leiderschapsvacuüm. Als China in dat vacuüm stapt, verandert het traject van de mensheid in de 21e eeuw. Dat zegt Marc De Vos, directeur van de denktank Itinera.
23/05 15u30  Buitenlandse investeringen: 'België mist de Europese boot' Terwijl de buitenlandse investeringen in Europa vorig jaar met 15 procent stegen, daalde het aantal investeringsprojecten in België met 5 procent. Pijnpunten voor de internationale aantrekkelijkheid van ons land als investeringslocatie zijn volgens het onderzoek van EY de belastingdruk, het innovatiebeleid en de mobiliteitsproblemen.
23/05 15u00  'Buitenlandse financiers strijken de winsten van onze kampioenen op' Terwijl de particuliere belegger risico's schuwt, vullen buitenlandse financiers de leemte en strijken de winsten van onze kampioenen op. We laten ons de kaas van het brood stelen. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
23/05 15u00  IS eist aanslag Manchester op De politie denkt de identiteit te kennen van de persoon die zichzelf aan de Manchester Arena heeft opgeblazen. Er is ook een andere verdachte van 23 jaar opgepakt.
23/05 12u00  'Happy Aging Day moet innovaties in ouderenzorg versnellen' Woensdag gaat in Hasselt de tweede Happy Aging Day van start. De frontvrouw van dat netwerkevenement is voormalig Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a). 'We willen innovatie in de ouderzorg versnellen door de gereguleerde zorgsector en de bedrijfswereld dichter bij elkaar brengen', zegt ze.
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 13u23
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
24/05 13u30  Tiffany ziet vergelijkbare verkoop dalen NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse juweliersketen Tiffany Co heeft in zijn eerste kwartaal de verkoop in winkels die langer dan een jaar zijn geopend met 2 procent zien dalen. Analisten hadden juist verwacht dat die licht zou stijgen.
24/05 12u00  Rustige handelsdag op Beursplein 5 AMSTERDAM (AFN) - De beurshandel in Amsterdam verliep woensdagochtend vrij rustig. Ook elders in Europa waren de koersuitslagen beperkt. Uitzender Randstad ging flink omlaag op het Damrak na een afwaardering door Credit Suisse. Advies- en ingenieursbureau Arcadis was juist een uitblinker dankzij een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux.
24/05 11u30  'Geen verlies van vertrouwen Intel in ASML' AMSTERDAM (AFN) - Het verkleinen van het belang van Intel in chipmachinefabrikant ASML moet niet worden gezien als een verlies van vertrouwen in de EUV-technologie van het bedrijf. Dat stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.
24/05 11u30  Overname Heineken van Coors onwaarschijnlijk AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een overname van de grote Amerikaanse bierbrouwer Molson Coors door Heineken ligt niet voor de hand, ondanks een verbetering van de strategische positie ten opzichte van de grote concurrent AB Inbev. Dat concluderen analisten van Bernstein woensdag.
24/05 11u00  Kepler Cheuvreux positiever over Arcadis AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kepler Cheuvreux raadt beleggers aan het aandeel van advies- en ingenieursbureau Arcadis te kopen. Volgens Kepler zijn de risico's rond het schenden van de bankconvenanten en verdere afschrijvingen bij het bedrijf laag. Arcadis ging woensdag zeer sterk omhoog op de beurs in Amsterdam.
24/05 10u15  Kleine uitslagen op beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam liet woensdag kleine koersbewegingen zien. Uitzender Randstad ging flink omlaag in de AEX-index na een afwaardering door Credit Suisse. Advies- en ingenieursbureau Arcadis was bij de middelgrote fondsen juist een uitblinker dankzij een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux.
24/05 09u30  Licht lagere opening beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is woensdag licht lager geopend. Uitzender Randstad ging flink omlaag in de AEX-index na een afwaardering door Credit Suisse. Advies- en ingenieursbureau Arcadis was bij de middelgrote fondsen juist een uitblinker dankzij een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux.
24/05 09u30  Reorganisatie drukt resultaat Marks & Spencer LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse winkelbedrijf Marks Spencer (MS) heeft in het afgelopen boekjaar fors minder winst gemaakt. Vooral kosten voor herstructureringen en afschrijvingen zorgden er voor dat het brutoresultaat fors lager uitviel. Ook de verkoop van kleding was niet geheel om over naar huis te schrijven.
24/05 09u30  Nederlandse industrie zet groei voort AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse industrie groeit dit jaar met 3 procent. Die verwachting spreekt ING woensdag uit. Dat zou de hoogste groei zijn sinds 2011.
24/05 09u15  Wereldhandel neemt toe DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel is in maart met 1,5 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) woensdag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.
24/05 09u15  Dong verkoopt oliedivisie KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Deense energieconcern Dong Energy verkoopt zijn olie- en gasactiviteiten voor ruim 1,1 miljard dollar aan het Britse Ineos. Dong kan zich nu beter focussen op zijn activiteiten op het gebied van duurzame energie, zoals windmolens op zee en biomassa.
24/05 08u45  Fors verlies voor Kardan AMSTERDAM (AFN) - Kardan is in het eerste kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, ten opzichte van een jaar eerder. De aan de Amsterdamse beurs genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij wijt dat aan negatieve wisselkoerseffecten die ,,significant'' van omvang waren.
24/05 08u30  Beurzen China dalen na verlaging rating TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in China gingen woensdag omlaag na een verlaging van de Chinese kredietwaardigheid door kredietbeoordelaar Moody's. In Tokio ging de Nikkei-index omhoog, net als de beurzen elders in de regio.
24/05 08u30  'Kleine openingswinst voor AEX' AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam lijkt woensdag licht hoger te gaan openen. Beleggers op Beursplein 5 verwerken een kredietverlaging voor China door Moody's, wat advieswijzigingen voor verschillende bedrijven en kwartaalcijfers van kleine fondsen. Verder is er weinig richtinggevend nieuws.
24/05 08u30  Credit Suisse negatiever over Randstad AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse bank Credit Suisse heeft zijn advies op uitzender Randstad verlaagd van outperform naar underperform. Ook branchegenoot Adecco kreeg die adviesverlaging aan zijn broek. Volgens de bank hebben de financiële markten de risico's van automatisering voor uitzendorganisaties nog niet nauwkeurig ingeprijsd.
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van Belegger.nl >

deredactie.be: Economie

Verbergen Tonen
23/05 20u45  Schäuble: "Griekse schuld is geen probleem, concurrentiekracht wel" Gisteren bereikte de eurogroep geen overeenstemming over een nieuwe schijf noodhulp voor Griekenland. Vanavond legde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble uit waarom dat voorlopig zo is. Niet de schulden van Athene zijn een probleem, wel het gebrek aan concurrentiekracht van Griekenland en dat moet veranderen.
23/05 14u45  Huiszoeking over uitstootfraude bij moederbedrijf Mercedes In de Zuid-Duitse stad Stuttgart is het gerecht binnengevallen in het hoofdkwartier van de industriële groep Daimler. Dat is het moederbedrijf van autoproducent Mercedes-Benz. Volgens de zender ZDF zou de actie passen in een onderzoek naar sjoemelsoftware in dieselwagens, waar eerder concurrent Volkswagen Group bij betrokken was.
22/05 14u15  België ontsnapt aan het Europese strafbankje, maar krijgt wel extra maatregelen opgelegd België ontsnapt aan strenger Europees toezicht op overheidsfinanciën. De Europese Commissie wil geen procedure tegen ons land openen omdat de schuldgraad te langzaam wordt afgebouwd. Er worden wel extra inspanningen gevraagd.
22/05 12u00  België ontsnapt aan het Europese strafbankje België ontsnapt aan strenger Europees toezicht op overheidsfinanciën. De Europese Commissie wil geen procedure tegen ons land openen omdat de schuldgraad te langzaam wordt afgebouwd. Er worden wel extra inspanningen gevraagd.
22/05 11u45  België ontsnapt aan strenger Europees toezicht op overheidsfinanciën België ontsnapt aan het Europese strafbankje. De Europese Commissie wil geen procedure tegen ons land openen omdat de schuldgraad te langzaam wordt afgebouwd. Er worden wel extra inspanningen gevraagd.
21/05 22u30  Propere lucht in bussen verkoopt goed in China De extreme luchtvervuiling in Chinese steden heeft een markt doen ontstaan voor bussen die gevuld zijn met geperste frisse lucht.
20/05 00u00  "Malta Files": 491 Belgen genoemd in nieuw onderzoek 13 Europese media zijn gestart met de publicatie van de 'Malta Files', meer dan 150.000 vertrouwelijke documenten uit de 'coulissen van het miskende fiscaal paradijs', Malta.
19/05 15u15  Van Overtveldt wil "manifeste fiscale onrechtvaardigheden" wegwerken Trouwen of samenwonen? Voor veel koppels maakt het niet uit, maar fiscaal zijn er wel degelijk verschillen. Een analyse van de fiscale behandeling van de verschillende samenlevingsvormen brengt anomalieën in kaart.
18/05 16u30  Omkoopschandaal heeft grote gevolgen voor Braziliaanse beurs De handel op de Braziliaanse beurs is geschorst, en de koers van de Braziliaanse real staat sterk onder druk.
18/05 16u00  Onrust rond Trump beroert ook de Europese beurzen Na de Amerikaanse beurs gisteren en de Aziatische financiële markten gisteren, delen ook de Europese beurzen vandaag in de klappen.
18/05 11u30  Minister van Financiën Van Overtveldt past mouw aan "pensioenval" Gepensioneerden die hun brutopensioen zien stijgen, zullen niet langer het risico lopen dat ze er netto op achteruitgaan. Hetzelfde geldt voor wie een ziekte- of invaliditeitsuitkering krijgt.
18/05 07u30  Tekort Vlaamse begroting 2016 nog kleiner dan verwacht De Vlaamse overheid boekte vorig jaar een kleiner begrotingstekort dan verwacht. Volgens een nieuw rapport van het ambtelijk monitoringcomité zou het tekort landen op 82,6 miljoen euro of zowat 382 miljoen euro minder dan voorzien bij de begrotingsaanpassing vorig jaar.
17/05 23u00  Amerikaanse beurzen zijn niet "happy" met rellen rond Trump In New York zijn de Amerikaanse beursindexen vandaag opvallend lager gesloten. De beleggers maken zich zorgen over de aanhoudende politieke heibel in en rond de regering van president Donald Trump. Men vraagt zich ook af of de business-minded agenda van Trump uitgevoerd zal worden.
17/05 13u30  Volvo ontwikkelt geen nieuwe generatie dieselmotoren meer De eerste volledig elektrische Volvo komt naar verwachting in 2019 op de markt. Volvo spiegelt zich aan het Amerikaanse Tesla.
17/05 10u00  Balta trekt naar beurs van Brussel De West-Vlaamse tapijtgroep Balta trekt naar de beurs. De beursgang, die 137,6 miljoen euro moet opbrengen, wordt 'in de nabije toekomst' gelanceerd.
Laatste update: dinsdag 23 mei 2017, 20u45
Lees meer van deredactie.be: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
24/05 13u30  Tiffany ziet vergelijkbare verkoop dalen De Amerikaanse juweliersketen Tiffany & Co heeft in zijn eerste kwartaal de verkoop in winkels die langer dan een jaar zijn geopend met 2 procent zien dalen. Analisten hadden juist verwacht dat die licht zou stijgen.
24/05 13u00  NAM kwaad over beperking gaswinning Gaswinningsbedrijf NAM is het niet eens met het besluit van minister Kamp (Economische Zaken) om de gasproductie in Groningen vanaf 1 oktober met nog eens 10% terug te brengen tot 21,3 miljard kubieke meter per jaar.
24/05 13u00  Kamp: meer ruimte voor duurzame initiatieven Initiatieven om duurzamere producten aan te bieden lopen te vaak tegen bestaande regels aan, vindt minister Kamp van Economische Zaken. Hij bereidt daarom een wetsvoorstel voor om dat op te lossen. 
24/05 13u00  Randstad onderuit op vlakke beurs De Amsterdamse beurs staat woensdag vrijwel onveranderd. Uitzender Randstad verloor bijna 4% na een adviesverlaging door Credit Suisse. Ingenieursbureau Arcadis steeg juist ruim 5% na een koopadvies.     
24/05 12u15  Een vijfde leerlingen financieel ongeletterd Maar liefst 19% van de Nederlandse leerlingen is onvoldoende financieel geletterd, zo blijkt uit onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Zo weten ze bijvoorbeeld niet wat ze met phishing mail moeten doen en het lezen van een salarisstrook lukt ook niet.
24/05 11u30  Overname Heineken van Coors onwaarschijnlijk Een overname van de grote Amerikaanse bierbrouwer Molson Coors door Heineken ligt niet voor de hand, ondanks een verbetering van de strategische positie ten opzichte van de grote concurrent AB Inbev. Dat concluderen analisten van Bernstein woensdag.14 
24/05 11u30  'Geen verlies van vertrouwen Intel in ASML' Het verkleinen van het belang van Intel in chipmachinefabrikant ASML moet niet worden gezien als een verlies van vertrouwen in de EUV-technologie van het bedrijf. Dat stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.12 
24/05 11u15  Arcadis blinkt uit op vlakke beurs De Amsterdamse beurs staat woensdag vrijwel onveranderd. Advieswijzigingen van zakenbanken gaven wel richting aan de beurshandel. Uitzender Randstad verloor ruim 3% na een adviesverlaging door Credit Suisse. Ingenieursbureau Arcadis steeg juist bijna 7% na een koopadvies.      
24/05 11u15  Probleemloos veilig communiceren Als strategieconsultant in de gezondheidszorg viel het Rick Goud op hoe vaak er gevoelige informatie werd gedeeld via de gewone mail. „Ik vroeg me af waarom er geen versleuteling werd gebruikt en ontdekte dat bestaande oplossingen voor velen te ingewikkeld zijn.”
24/05 11u00  Kepler Cheuvreux positiever over Arcadis Kepler Cheuvreux raadt beleggers aan het aandeel van advies- en ingenieursbureau Arcadis te kopen. Volgens Kepler zijn de risico's rond het schenden van de bankconvenanten en verdere afschrijvingen bij het bedrijf laag. Arcadis ging woensdag zeer sterk omhoog op de beurs in Amsterdam.
24/05 11u00  Veel zonnebrandcrèmes beschermen onvoldoende Drie zonnebrandcrèmes falen ,,faliekant'' in een test van de Consumentenbond. De crèmes van Clinique, Clarins en Europrofit (Kruidvat), beschermingsfactor 30, bieden veel minder bescherming tegen UVB stralen dan wat zij op de verpakking beloven, aldus de bond woensdag.
24/05 10u45  Australische erfenis: delen met je ex? Ik heb eerder geschreven over buitenlandse erfenissen en verdeling daarvan bij een echtscheiding. Door het Nederlandse stelsel van de algehele gemeenschap van goederen vallen, in beginsel, alle erfenissen in die gemeenschap en moeten die dus ook gedeeld worden bij een echtscheiding. Omdat dit doorgaans niet de bedoeling is van degene die een testament opstelt, zal een Nederlandse notaris doorgaans in het testament een zogeheten Uitsluitingsclausule opnemen.
24/05 10u30  Nieuwe topman voor Ikea Meubelgigant Ikea krijgt een nieuwe topman. Jesper Brodin neemt per 1 september het stokje over van Peter Agnefjäll, die zelf de beslissing nam om op te stappen. Agnefjäll was 22 jaar werkzaam voor Ikea, waarvan de laatste vijf jaar als topman.
24/05 10u15  Adam en de Pin Bar Op de koersgrafiek kun je veelal zien wanneer de tijd rijp is voor een opleving. De draai in het sentiment kan dan heel geleidelijk gaan, maar ook zijn felle varianten denkbaar.
24/05 10u15  Randstad daalt op groene beurs De Amsterdamse beurs staat woensdag licht hoger na een negatieve opening. Advieswijzigingen van zakenbanken gaven richting aan de beurshandel. Uitzender Randstad verloor ruim 3% na een adviesverlaging door Credit Suisse. Ingenieursbureau Arcadis steeg juist bijna 6% na een koopadvies.      
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u39
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
24/05 12u45  Nieuw kabinet zit financieel minder ruim dan gedacht - hoe ernstig is het? Het nieuwe kabinet heeft het financieel niet zo ruim als tijdens de verkiezingscampagne nog werd gedacht. Onverwachte tegenvallers duiken nu op. Hoe ernstig is de situatie? Volgens informateur Edith Schippers kwam minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën gedurende de formatie - toen GroenLinks nog met het 'motorblok' van CDA, VVD en D66 onderhandelde - met een vervelende boodschap. Het nieuw te
24/05 12u00  Economieblog - DNB heeft nog 800 duizend euro weg te geven, al raakt het geduld op Van de overnamesoap bij AkzoNobel tot de rijen op Schiphol. Hier vindt u groot en klein economienieuws, bij elkaar geblogd door specialisten van de Volkskrant.
24/05 11u45  Economieblog - Nederlandsche Bank wil 800 duizend euro weggeven (maar het lukt niet) Van de overnamesoap bij AkzoNobel tot de rijen op Schiphol. Hier vindt u groot en klein economienieuws, bij elkaar geblogd door specialisten van de Volkskrant.
24/05 02u15  Is de bitcoin-gekte een ordinaire Ponzifraude? Afgelopen zaterdag was op de Amerikaanse televisie de film Wizzard of Lies (Tovenaar van de Leugens) te zien. Robert De Niro speelde daarin de rol van Bernie Madoff, de grootste oplichter in de wereldgeschiedenis. Madoff wist dertig jaar lang beleggers voor 65 miljard dollar te flessen met een Ponzifraude waarbij hij deelnemers aan zijn fonds een rendement uitkeerde met de inleg van nieuwe deelnem21 
24/05 02u15  Elektriciteit nodig in de bush? Zonnelader biedt uitkomst Wel een smartphone, geen elektriciteit. Een zonnelader lijkt de uitkomst voor als je op een camping zit zonder stopcontact. Helaas is het vermogen van zo'n draagbaar zonnepaneel vaak gering. Een camping in het zuiden van Frankrijk en niet een locatie die de meeste reizigers zouden aanduiden als de rimboe. Tot de smartphone begint te piepen om stroom en de vakantieganger tot zijn schrik ontdekt dat19 
24/05 02u15  Een halalbezorgservice met vooral Nederlandse klanten Drie Turks-Nederlandse ondernemers begonnen deze maand een halalbezorgservice nabij Amersfoort en voor iedereen die van eten houdt. De deur van een nieuwbouwwoning in de Amersfoortse wijk Hooglanderveen gaat aarzelend open. Twee grote blauwe kinderogen schieten van de futuristische bakfietsen naar de bezorger en weer terug. Even later zwaait de voordeur open en staan er vier kinderen op de drempel18 
24/05 02u15  Toets overnames op maatschappelijke effecten Wanneer een vijandige overname leidt tot milieuschade, verlies van banen of prijsverhogingen, draait de gemeenschap daarvoor op, niet de aandeelhouders. Een maatschappelijke toets door bijvoorbeeld de Ondernemingskamer is dan ook noodzakelijk. De 'barbaren' staan aan de poorten: onze kroonjuwelen, waaronder de mondiale duurzaamheidskoplopers Unilever en AkzoNobel, dreigen door buitenlandse multina18 
23/05 23u00  Trump heeft nog wel een idee om de staatskas te spekken: Amerikaanse olie verkopen Naast forse bezuinigingen op de armenzorg en andere overheidsuitgaven heeft Donald Trump nog een idee opgevat om zijn belastingverlagingen en defensie-uitgaven te financieren: de verkoop van olie. Volgens zijn dinsdag ingediende begrotingsvoorstel wil de Amerikaanse president de helft van de nationale strategische oliereserve van de hand doen. Ook zouden extra inkomsten van nieuwe boringen, onder
23/05 21u30  Voedselverspilling in Nederland daalt naar 41 kilo per persoon Nederlanders verspillen steeds minder voedsel. Terwijl consumenten in 2010 nog 48 kilo voedsel per persoon weggooiden, wierpen zij vorig jaar nog 'slechts' 41 kilo voedingsmiddelen in de afvalbak. Deze cijfers komen uit twee onderzoeksrapporten die staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) dinsdag naar de Tweede Kamer stuurde. Die 41 kilo vast voedsel die consumenten onnodig weggooien i
23/05 18u15  Verfgigant PPG eist 'extra speeltijd' voor vijandig overnamebod op AkzoNobel Het Amerikaanse verfbedrijf PPG wil dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) twee weken extra bedenktijd geeft om een vijandig overnamebod uit te brengen op zijn Nederlandse concurrent AkzoNobel. Dat heeft topman Michael McGarry dinsdag laten weten tijdens een persconferentie in Amsterdam. PPG heeft al drie keer een ongevraagd, informeel bod gedaan. Het bestuur van AkzoNobel heeft de Amerikanen
23/05 16u00  Shell-aandeelhouders verwerpen activistisch voorstel: concrete actie voor minder uitstoot niet nodig Shell hoeft geen concrete doelen met deadlines vast te leggen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Een voorstel daartoe werd dinsdag met overgrote meerderheid verworpen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de olie- en gasmultinational in het Circustheater in Den Haag. Een groep activistische aandeelhouders, verenigd in Follow This, wilde Shell oproepen om als energiel
23/05 14u45  Ondergang grote grondstoffenhandelaar Noble dreigt, 'affaire lijkt veel op Enron-schandaal' Noble Inc., een van de grootste grondstoffenhandelaren in de wereld, dreigt ten onder te gaan aan een opeenstapeling van rampspoed. De Nederlandse banken ABN Amro, ING en Rabobank zijn daar nauw bij betrokken omdat zij twee maanden geleden nog een grote obligatielening van 750 miljoen dollar (669 miljoen euro) voor dit in Hongkong gevestigde bedrijf plaatsten. Op de Aziatische markten kelderde afg
23/05 02u15  Kokosyoghurt klinkt gezond, maar is dat ook zo? Kokosyoghurt klinkt heel gezond, maar is een vette calorieënbom. Nee, ik bedoel 'yoghurt' gemaakt van kokosmelk. Albert Heijn verkoopt zulke yoghurt onder de naam Creamy Kokos, Aldi verkoopt Coconuts About You, Jumbo heeft Koko en bij onder andere Deen staat Creamy Moments. Net zoals yoghurt van gewone melk. De kokosmelk wordt aangezuurd met yoghurtculturen. Dat zijn bacteriën die suikers eten en
23/05 02u15  Gekte op woningmarkt komt door 55-plussers, starters hebben het moeilijk De gekte op de woningmarkt wordt vooral veroorzaakt door de doorstromers. Starters hebben het juist nooit zo moeilijk gehad. Oorzaak is dat nieuwe regelgeving mensen die voor het eerst een huis willen kopen - veelal jongeren - in een nadelige situatie manoeuvreert ten opzichte van mensen die al een huis hebben en een hypotheek kunnen meenemen naar een nieuw huis. Deze doorstromers drijven ook de p
23/05 02u15  Scheurt ons sociaal vangnet als opmars van zzp'ers niet stopt? De Europese Commissie waarschuwt voor het risico van een te groot aandeel slecht verzekerde zzp'ers binnen de arbeidsmarkt. Maar hoe groot is de kans dat het op termijn fout gaat? Ons sociale vangnet dreigt te scheuren als de opmars van zzp'ers niet stopt. Daarvoor waarschuwde de Europese Commissie het Nederlandse kabinet maandag. Kortwiek de belastingprivileges van zzp'ers en zorg dat ze zich goe
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
24/05 13u30  Afscheid van derde slachtoffer Blue Lady's In de Sint-Martinuskerk in Retie vond woensdagochtend de uitvaart plaats van Paula Heymans (75). Zij is het derde slachtoffer van het ongeval in Kasterlee met de fietsgroep Blue Lady's uit Retie.
24/05 13u15  Lander Severins (20) treedt als cabaretier op in de huiskamer Het gebeurt niet gauw dat jong theatertalent uitpakt met een solo-cabaretprogramma. Lander Severins (20) uit Zoersel doet dat wél. Hij toert Vlaanderen rond met de voorstelling ‘Maanlander’.
24/05 13u00  Wijnegem Shopping Center pakt uit met bierweekend en eigen blondje Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei organiseert Wijnegem Shopping Center een bierweekend. Bezoekers kunnen tal van lekkere bieren degusteren en deelnemen aan leuke animaties. 'En we lanceren bij deze gelegenheid ons eigen bier, dat slechts tijdelijk te koop zal zijn', aldus Katrien Geysen van het Wijnegem Shopping Center.
24/05 13u00  Goedele Liekens lanceert seksplatform, inclusief pikante beelden Seksuologe en presentatrice Goedele Liekens is van mening dat het seksleven van mannen en vrouwen een beetje pittiger mag en lanceert daarom een eigen seksplatform Goedele.com. Daar horen naast getuigenissen ook tips bij in de vorm van beelden en demonstraties.
24/05 12u45  Steilste heuvels van Schoten worden lage kussens Al jaren dringen bezitters van lage sportwagens en elektrische rolstoelgebruikers aan op het vervangen van de verkeersdrempels in de Eksterdreef. Volgende week is het zover.
24/05 12u15  Hele publiek zingt tijdens concert van Ariana Grande ‘One Last Time’ net voor aanslag Wat een mooi moment moest worden, veranderde al snel in een nachtmerrie. Tijdens het optreden van Ariana Grande in Manchester zong het hele publiek ‘One Last Time’ mee. Het laatste liedje vooraleer de hel losbrak.
24/05 12u15  Drie ‘Thuis’-actrices staan samen op het podium Het theaterstuk ‘Het Kerkhofclubje’ kan uitpakken met drie topactrices op de affiche. Niemand minder dan Leah Thys, Ann Pira en Marleen Merckx nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Dat ze goed kunnen samen acteren, bewijzen ze elke weekdag in Vlaanderens populairste serie ‘Thuis’.
24/05 12u15  Jongen (6) pleit voor een wereld zonder geweld: “Dit moet stoppen” De 6-jarige Jeffrey Laney is het beu dat er zoveel terreur is en mensen vermoord worden. In een video wil hij duidelijk maken waarom dit moet stoppen. “Ik word zo weemoedig van al dat geweld. Dit moet stoppen”, klinkt het vastberaden.
24/05 12u15  Warm weekend komt eraan, deze feestjes zijn er allemaal Zon, zon, en nog eens zon. Dat staat er voor dit weekend op het programma. De terrasjes zullen dus goed gevuld worden, en erna kan er wel eens een stapje worden gezet. Een overzichtje van waar je dan terechtkan:
24/05 12u15  Zondag weer marathontraining in Kasterlee Wie op zondag 12 november graag de hele of halve natuurmarathon van Kasterlee mee zou lopen, kan op voorhand elke laatste zondag van de maand komen meetrainen met een steeds groter wordende groep. Nu zondag 28 mei start opnieuw een training om 9 uur.
24/05 12u15  "Stoffel Vandoorne maakt in Monaco kans op eerste F1-punten" Honda F1-baas Yusuke Hasegawa hoopt dat McLaren in Monaco voor het eerst dit seizoen in de punten kan finishen. Bij het McLaren F1 team zelf richten ze hun pijlen voor beide wagens in eerste instantie op het halen van de finish.
24/05 12u15  Zuurgooier krijgt ook in beroep 18 jaar celstraf De rechtbank heeft de straf van Jelle Frenken, de 41-jarige man die begin vorig jaar zwavelzuur in het gezicht gooide van Marina Tijssen in een Antwerpse Delhaize, bevestigd in beroep. Hij moet 18 jaar de cel in.
24/05 12u15  Extra treinen naar de kust tijdens verlengd weekend Wegens het voorspelde mooie weer legt de NMBS tijdens het hemelvaartweekend extra treinen in richting de kust. Het voordelige weekendbiljet zal bovendien al vanaf woensdagavond 19 uur voor het hele verlengde weekend geldig zijn, zo meldt woordvoerder Bart Crols woensdag.
24/05 12u15  Doet u mee aan de ‘Bloem Bucket Challenge’? Woensdagvoormiddag de aftrap gegeven van de ‘Bloem Bucket Challenge’. Het doel? Zelfdoding onder jongeren bespreekbaar te maken.
24/05 12u15  Waarom je beter niet gaat lopen met make-up op Ga je regelmatig sporten, leef je gezond en merk je dat je toch last hebt van puistjes? Dat komt omdat intensief trainen een invloed heeft op je hormonenbalans, maar let ook op met make-up.
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
24/05 12u15  Geen roamingkosten meer? Dan verhogen de prijzen wel Deze zomervakantie even vanop het strand in Saint-Tropez naar het thuisfront bellen? Het kan vanaf 15 juni zonder dat u bij thuiskomst een
24/05 09u00  Voortaan kun je ook bloemen en reparaties met ecocheques kopen Als het van de sociale partners afhangt, kun je binnenkort ook bloemen, tweedehandsspullen en reparaties betalen met ecocheques. Ze bereikten een
24/05 09u00  Moody's verlaagt kredietwaardigheid van China Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China voor het eerst sinds 1989 verlaagd. Het ratingbureau waarschuwt voor de
24/05 08u15  Brussel blijft de place to be voor wie wil grootverdienen Ondanks het feit dat Vlaanderen klein is, zijn er toch behoorlijke verschillen in salaris per regio. Zo word je in onze hoofdstad beter betaald
24/05 08u00  Moody's negatiever over kredietstatus China Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China verlaagd. Het bureau verwacht dat de financiële kracht van China wat zal
23/05 21u15  "Krankzinnige geluidsbrigade moet inbinden" Tijdens een persconferentie in Brussel heeft Ryanair-topman Michael O'Leary nog eens benadrukt dat er snel een oplossing moet komen voor de
23/05 15u45  Huiszoekingen bij autoconcern Daimler Het parket van Stuttgart heeft vandaag huiszoekingen uitgevoerd op verschillende sites van het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van
23/05 15u30  België achtste meest aantrekkelijke Europees land voor investeerders, maar 18de op vlak van jobcreatie daaruit België trok vorig jaar precies 200 buitenlandse investeringsprojecten aan, het op één na beste resultaat ooit. Het zijn er 5 procent minder dan
23/05 15u30  Lommelse Ducatt legt boeken neer: "144 werknemers wisten van niks" Ducatt, het bedrijf uit Lommel dat superdun glas voor zonnepanelen maakt, legt de boeken neer. Volgens de vakbonden ABVV en ACV zijn de 144
23/05 15u15  Lommelse Ducatt legt boeken neer: 144 werknemers wisten van niets Ducatt, het bedrijf uit Lommel dat superdun glas voor zonnepanelen maakt, legt de boeken neer. Volgens de vakbonden ABVV en ACV zijn de 144
23/05 14u45  Eurostar Londen-Amsterdam zal niet stoppen in Antwerpen De Eurostar-hogesnelheidstreinen zullen op de route Amsterdam-Brussel-Londen, die normaal eind dit jaar ingehuldigd zal worden, geen halt houden
23/05 14u45  "Let op met schuldsaldoverzekering voor wagen" De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) raadt consumenten aan 'tweemaal na te denken' om een schuldsaldoverzekering te nemen bij
23/05 12u30  250 à 300 personen zetten stakingspost op aan hoofdzetel Publifin Bij de Luikse intercommunale Publifin wordt dinsdag en woensdag gestaakt. Dinsdagochtend verzamelden tussen de 250 en 300 man voor de hoofdzetel
23/05 11u30  "Tien rijkste families in België parkeren geld in belastingparadijzen" De bedrijven van de tien rijkste families van België hebben samen minstens 266 dochterbedrijven in belastingparadijzen. Dat besluit PVDA uit
23/05 08u15  Ben je sociaal? Dan zijn deze jobs iets voor jou Ben je een vlotte babbelaar en werk je graag in team? Ontdek 10 jobs waar je sociale vaardigheden van pas komen. 1. KlantendienstmedewerkerBen je
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u08
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
24/05 12u45  'Nederlandse tieners hebben relatief weinig financiële kennis' Nederlandse tieners hebben relatief weinig financiële kennis. Veel vijftienjarigen weten bijvoorbeeld niet wat ze aan moeten met een phishingmail of zijn niet in staat om een loonstrookje te ontcijferen.  
24/05 12u15  Bankmedewerker krijgt beroepsverbod om begluren rekening schoonouders Een bankmedewerker heeft een beroepsverbod opgelegd gekregen, omdat hij bankrekeninggegevens van onder anderen zijn schoonouders had bekeken.
24/05 11u30  Minister Kamp wil meer duidelijkheid voor duurzame initiatieven Minister Henk Kamp van Economische Zaken bereidt een wetsvoorstel voor, omdat initiatieven om duurzamere producten aan te bieden te vaak tegen bestaande regels aanlopen.13 
24/05 11u30  Kabinet incasseert tegenvallers begroting, maar behoudt overschot Het kabinet moet forse tegenvallers op de begroting incasseren, maar er blijft volgend jaar en de jaren erna een begrotingsoverschot. Dat heeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën woensdagochtend gezegd.13 
24/05 11u15  Kabinet incasseert tegenvallers, maar behoudt begrotingsoverschot Het kabinet moet forse tegenvallers op de begroting incasseren, maar er blijft volgend jaar en de jaren erna een begrotingsoverschot. Dat heeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën woensdagochtend gezegd.
24/05 11u15  Minister Kamp wil meer ruimte voor duurzame initiatieven Minister Henk Kamp van Economische Zaken bereidt een wetsvoorstel voor, omdat initiatieven om duurzamere producten aan te bieden te vaak tegen bestaande regels aanlopen.
24/05 10u30  Bijna twee keer zoveel aanbieders van groene stroom Er zijn ten opzichte van 2014 bijna twee keer zoveel energie-aanbieders op de Nederlandse markt actief die louter groene stroom leveren. 
24/05 10u30  Jesper Brodin nieuwe topman IKEA Meubelgigant IKEA krijgt een nieuwe topman. Jesper Brodin neemt per 1 september het stokje over van Peter Agnefjäll, die zelf de beslissing nam om op te stappen.
24/05 10u15  Jesse Brodin nieuwe topman IKEA Meubelgigant IKEA krijgt een nieuwe topman. Jesse Brodin neemt per 1 september het stokje over van Peter Agnefjäll, die zelf de beslissing nam om op te stappen.
24/05 09u30  Reorganisatie zet resultaat Marks & Spencer onder druk Het Britse winkelbedrijf Marks & Spencer (M&S) heeft in het afgelopen boekjaar fors minder winst gemaakt.
24/05 09u15  Bijna twee keer meer aanbieders groene stroom Er zijn ten opzichte van 2014 bijna twee keer zoveel energie-aanbieders op de Nederlande markt actief die louter groene stroom leveren. 11 
24/05 08u15  Onderhoud en rente drukken resultaten Vestia Woningcorporatie Vestia zal met een gemengd gevoel terugkijken op het afgelopen jaar. Vooral door extra uitgaven aan onderhoud en rente wist de onderneming niet aan de eigen verwachtingen te voldoen. Aan de andere kant wist Vestia miljoenen te besparen.
24/05 07u30  Moody's verlaagt kredietwaardigheid China Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China verlaagd. Het bureau verwacht dat de financiële kracht van China wat zal afzwakken de komende jaren door de stijgende schuld en de minder sterke economische groei.
24/05 07u15  Bouwsector boekt omzetstijging van 5,5 procent Het eerste kwartaal van 2017 is voorspoedig verlopen voor de bouwsector. Als geheel behaalde de bouw een omzetstijging van 5,5 procent ten opzichte van twaalf maanden eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.12 
24/05 02u15  Nederlands bedrijfsleven besteedt 7,7 miljard euro aan R&D Nederlandse bedrijven hebben in 2015 bijna 7,7 miljard euro uitgegeven aan Research & Development (R&D).19 
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/05 13u15  Waar komt die ‘miljardentegenvaller voor nieuw kabinet’ vandaan? Het kabinet dat de opvolger moet worden van Rutte II dacht te kunnen profiteren van extra financiële ruimte, maar daarvan blijkt geen sprake. Vanwege tekorten op het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Onderwijs, moet het nieuwe kabinet zelfs rekening houden met een tekort. Dat melden althans NOS en De Telegraaf op basis van bronnen … Continued The post Waar komt die ‘miljardentegenvaller voor nieuw kabinet’ vandaan? appeared first on Elsevier.nl.
24/05 00u00  Wie zit er achter massale cyberaanval? ‘WannaCry’, het virus dat wereldwijd computers aanvalt, veroorzaakt veel onrust. Honderdduizenden computers werden besmet met ‘ransomware’, een virus dat computergegevens vergrendeld en pas weer vrijgeeft na betaling. Wie zit er achter deze ongekende massale aanval? Sinds vrijdag heeft WannaCry zo’n 200.000 slachtoffers gemaakt in 150 landen. Het betreft zowel individuen als organisaties. Vooral Rusland, Oekraïne … Continued The post Wie zit er achter massale cyberaanval? appeared first on Elsevier.nl.
24/05 00u00  Blokker: moeilijk overleven in de ‘V&D-zone’ Geen topman die beter wist wat zijn klanten wilden dan Jaap Blokker. Ooit waren zijn winkels vol mensen op zoek naar luchtverfrissers, stoffers en blik, spullen voor in de keuken en meer van dit soort zaken. Nu komen er weinig mensen meer. In de jaarverslagen van Blokker Holding, het moederbedrijf waar ook Intertoys, Marskramer, Big … Continued The post Blokker: moeilijk overleven in de ‘V&D-zone’ appeared first on Elsevier.nl.
24/05 00u00  Blokker kon niet anders dan ingrijpen Blokker Holding heeft besloten voortaan alleen Blokker-winkels te runnen. Andere ketens, waaronder Intertoys en Xenos, worden afgestoten. Verder sluit het concern binnen een jaar honderd structureel verlieslatende Blokker-winkels. Daarvan blijven er vierhonderd over. Door de maatregelen vervallen er negentienhonderd arbeidsplaatsen. Action-CEO Sander van der Laan weet: ‘Het is heel lastig om met ons te concurreren’ … Continued The post Blokker kon niet anders dan ingrijpen appeared first on Elsevier.nl.
23/05 16u45  Grieken in spanning: geen nieuw steunpakket De Eurogroep en het IMF hebben nog geen overeenstemming bereikt over een nieuw steunpakket voor de Grieken. Maandag mislukte een overleg in Brussel tussen de ministers van Financiën. Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >> ‘Grote vooruitgang geboekt,’ zegt Jeroen Dijsselbloem, de voorzitter van de Eurogroep, die erg … Continued The post Grieken in spanning: geen nieuw steunpakket appeared first on Elsevier.nl.
22/05 12u00  Zo bepaalt Facebook wat wel en niet mag De interne regels en richtlijnen van Facebook liggen op straat. Met behulp van trainingen, handboeken en registers instrueert het sociale medium zijn medewerkers om onder meer racisme, geweld en porno te weren. De medewerkers van Facebook voelen zich overvraagd. Het sociale medium is de afgelopen jaren zo snel gegroeid, dat de moderatoren de eindeloze stroom … Continued The post Zo bepaalt Facebook wat wel en niet mag appeared first on Elsevier.nl.
21/05 19u30  May dreigt met eigen ‘Brexit-rekening’ voor EU De Britse regering peinst er niet over tientallen miljarden aan de Europese Unie te betalen na het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. Premier Theresa May presenteert haar eigen rekening, die Brussel juist aan Londen moet betalen. Als het aan May ligt, betaalt de EU miljarden terug die Groot-Brittannië heeft betaald aan instituties als de … Continued The post May dreigt met eigen ‘Brexit-rekening’ voor EU appeared first on Elsevier.nl.
19/05 14u15  Athene verandert in slagveld na nieuwe bezuiniging Het Griekse parlement gaat vandaag akkoord met een bezuinigingspakket van bijna 5 miljard euro. Maar de steun van de bevolking hiervoor is ver te zoeken. In Athene braken er voor het parlementsgebouw grote rellen uit. Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >> Demonstranten maakten gebruik van molotovcocktails om … Continued The post Athene verandert in slagveld na nieuwe bezuiniging appeared first on Elsevier.nl.
18/05 17u45  Streamingregels aangepast: overal in EU zelfde Netflix Het Europees Parlement heeft ingestemd met een akkoord waardoor de het aanbod van streamingdiensten als Netflix vanaf 2018 overal in de Europese Unie gelijk wordt. De Europese Unie gaat providers verplichten om in elk land hetzelfde aan te bieden. Het gaat om streamingdiensten van muziek en films, en om aanbieders van sport, computerspellen en e-books. … Continued The post Streamingregels aangepast: overal in EU zelfde Netflix appeared first on Elsevier.nl.
18/05 13u30  Miljoenenboete Facebook voor WhatsApp-overname De Europese Commissie heeft een forse boete uitgedeeld aan Facebook. Het bedrijf moet 110 miljoen euro betalen, omdat het de Europese Unie verkeerd heeft geïnformeerd over de overname van WhatsApp in 2014. Margrethe Vestager, de Deense eurocommissaris voor Mededinging, kondigt vandaag aan dat Facebook ‘foute en/of misleidende informatie’ heeft gegeven ten tijde van de overname. … Continued The post Miljoenenboete Facebook voor WhatsApp-overname appeared first on Elsevier.nl.
17/05 17u15  VVD ‘overtrad belastingwet’ met giften De VVD is weer in een schandaal verstrikt geraakt. De partij ligt onder vuur nu blijkt dat zij de belastingwet heeft overtreden. De partij had openheid moeten geven over vier organisaties die geld doneren aan de VVD. Het betreft een aantal inzamelvehikels, die geld inzamelen om vervolgens te doneren aan de partij. Het is in … Continued The post VVD ‘overtrad belastingwet’ met giften appeared first on Elsevier.nl.
Laatste update: vandaag om 13u15

Express.be

Verbergen Tonen
24/05 13u15  Silicon Saksen: Duitse Valley wil Tesla pijn doen Technologiebedrijven werpen zich steeds meer op als een bedreiging voor het zakelijk model van de autobouwers, maar die zijn lang niet weerloos. Dat zegt Martin Dulig, minister van economie van de Duitse deelstaat Saksen, aan de grens met Tsjechië. Volgens hem kan Silicon Saksen – dat met onder meer Infineon en GlobalFoundries innoverende technologiebedrijven in […] The post Silicon Saksen: Duitse Valley wil Tesla pijn doen appeared first on Express [NL].
24/05 13u15  Who’s that girl? Instagram-influencers scheppen goud in Cannes Opmerkelijke gasten op het Cannes Film Festival waren onder meer Amanda Steele en Nima Benati, die op uitnodiging van het modehuis Dior naar het evenement waren afgereisd. Nochtans hadden Steele en Benati met het Franse filmfestival geen enkele band, maar het tweetal behoort wel tot de elite van het sociale netwerk Instagram en daarmee dus […] The post Who’s that girl? Instagram-influencers scheppen goud in Cannes appeared first on Express [NL].
24/05 13u15  Slechts 7 vrouwen mogen wit dragen wanneer ze de paus ontmoeten Slechts een selecte groep vrouwen mag op audiëntie bij de paus voor witte kleding kiezen. De meeste dames moeten immers zwart, als een symbool van nederigheid, dragen. Het fenomeen gaat terug naar het zogenaamde privilegio-del-bianco, een traditie die aangeeft dat alleen een selecte groep van katholieke koninginnen en prinsessen witte kleding mogen dragen voor een […] The post Slechts 7 vrouwen mogen wit dragen wanneer ze de paus ontmoeten appeared first on Express [NL].
24/05 12u15  Goedkope Chinese smartphones halen Apple en Samsung in Apple en Samsung moeten op de internationale smartphonemarkt steeds meer terrein prijsgeven aan concurrerende Chinese startups, die inmiddels samen nagenoeg één kwart van de wereldwijde verkopen voor hun rekening nemen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Gartner over de wereldwijde verkoop van smartphones tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Om een verdere groei […] The post Goedkope Chinese smartphones halen Apple en Samsung in appeared first on Express [NL].
24/05 12u15  Licenties 5G: Belgische overheid eist dekking van minstens 99,5 procent De licenties voor mobiele telefonie van de vijfde generatie (5G) voor de volgende twintig jaar moeten de Belgische overheid minstens 679 miljoen euro opleveren. Dat blijkt uit een bericht van Alexander De Croo, federaal minister van telecom, die aangeeft dat het Belgisch Instituut voor Post en Telecom (Bipt) start met een consultatie over de nieuwe […] The post Licenties 5G: Belgische overheid eist dekking van minstens 99,5 procent appeared first on Express [NL].
24/05 11u00  In Brussel heeft bijna helft zelfstandigen buitenlandse nationaliteit In Brussel heeft bijna de helft van de zelfstandigen en ondernemers een buitenlandse nationaliteit. Dat blijkt uit een studie van de ondernemersorganisatie Union des Classes Moyennes (UCM) en de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. Opgemerkt wordt dat de samenstelling van de groep zelfstandigen daarmee een goede weerspiegeling vormt van de diversiteit in de Brusselse bevolking. Wel blijkt […] The post In Brussel heeft bijna helft zelfstandigen buitenlandse nationaliteit appeared first on Express [NL].
24/05 10u00  België bij buitenlandse bedrijven geen prioriteit voor investeringsprojecten Het voorbije jaar hebben tweehonderd buitenlandse bedrijven in België geïnvesteerd in de start of uitbreiding van zijn activiteiten. Daarmee liet België op het gebied van buitenlandse investeringen het tweede beste jaar uit zijn geschiedenis optekenen. Alleen het jaar voordien werden met 211 projecten nog betere prestaties gemeld. Dat blijkt uit een rapport van consulent Ernst […] The post België bij buitenlandse bedrijven geen prioriteit voor investeringsprojecten appeared first on Express [NL].
24/05 00u00  Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke? Een video bewijst het tegenovergestelde... The post Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke? appeared first on Express [NL].17 
23/05 23u00  Las Vegas: de stad waar alles kan en mag in 15 foto’s Las Vegas is de stad waar alles kan en mag. Het is de stad die nooit slaapt, de stad waar je kunt trouwen met iedereen met wie je maar wil. De stad waar niemand ervan op kijkt als je ander bent en de stad waar niets waar is van wat je eigenlijk ziet. Las Vegas […] The post Las Vegas: de stad waar alles kan en mag in 15 foto’s appeared first on Express [NL].
23/05 23u00  Waarom datingrelaties meestal in verdriet eindigen De mate waarin iemand gehecht is, kan volgens hem met grote nauwkeurigheid voorspellen hoe mensen zich zullen gedragen in relaties en of ze goed met elkaar zullen kunnen opschieten... The post Waarom datingrelaties meestal in verdriet eindigen appeared first on Express [NL].
23/05 23u00  Vrouw voelt zich oud op 29, man op 58… Vrouwen beginnen zich oud te voelen eens ze de dertig naderen; mannen hebben er pas last van eens ze 58 zijn. Dat blijkt uit een Britse studie van een onderneming die uitvaartverzekeringen aanbiedt. De hoofdreden voor dit grote verschil in leeftijd kan worden toegedicht aan het belang dat aan fysieke schoonheid wordt gehecht binnen de […] The post Vrouw voelt zich oud op 29, man op 58… appeared first on Express [NL].
23/05 22u00  Groen licht… rood licht… je bent ontslagen In Zweden test het engineeringbedrijf ABB een systeem gebaseerd op verkeerslichten om herhaalde werkonderbrekingen op kantoor tegen te gaan . Door de activiteit van de computermuis en het toetsenbord te meten laat de “FlowLight” vanzelf een rood licht branden wanneer een werknemer 9% onder zijn gemiddelde activiteit zit. Het rode licht waarschuwt collega’s ervoor de […] The post Groen licht… rood licht… je bent ontslagen appeared first on Express [NL].
23/05 21u00  Metronetwerk Mexico City gaat rijden op energie gewonnen uit afval De metro in de Mexicaanse hoofdstad Mexico City zal vanaf 2020 in energie worden bevoorraad vanuit de afvalverwerking in de stad. De Franse onderneming Veolia, die specialiseert in nutsvoorzieningen (water , afvalverwerking, energie), heeft daartoe een openbare aanbesteding gewonnen. Veolia zal in Mexico City een afvalverwerkingsbedrijf bouwen – het eerste in zijn soort in Latijns-Amerika […] The post Metronetwerk Mexico City gaat rijden op energie gewonnen uit afval appeared first on Express [NL].
23/05 19u00  Vliegtuigtickets betalen met bitcoin Budgetvliegtuigmaatschappij Peach Aviation wordt de eerste Japanse luchtvaartmaatschappij die klanten toelaat tickets te betalen in bitcoin. Het bedrijf wil zo profiteren van de ononderbroken stroom van toeristen vanuit China en Zuid-Korea. Tegelijkertijd speelt het in op de hype die in Japan door de crypromunt is veroorzaakt. De aankondiging volgt op een aantal wijzigingen die eerder dit jaar door […] The post Vliegtuigtickets betalen met bitcoin appeared first on Express [NL].
23/05 17u00  Aarde telt snel meer digitale assistenten dan mensen Over vier jaar zullen wereldwijd meer dan 7,5 miljard digitale assistenten operationeel zijn. Daarmee zal in theorie bijna elke wereldbewoner op een persoonlijke digitale assistent kunnen rekenen. Op datzelfde ogenblik zal de planeet volgens de ramingen immers wellicht een populatie van ruim 7,8 miljard mensen tellen. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Ovum. […] The post Aarde telt snel meer digitale assistenten dan mensen appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Express.be >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Is de bitcoin-gekte een ordinaire Ponzifraude?24/05 02u15 - Volkskrant Economie: Afgelopen zaterdag was op de Amerikaanse televisie de film Wizzard of Lies (Tovenaar van de Leugens) te zien. Robert De Niro speelde daarin de rol van Bernie Madoff, de grootste oplichter in de wereldgeschiedenis. Madoff wist dertig jaar lang beleggers voor 65 miljard dollar te flessen met een Ponzifraude waarbij hij deelnemers aan zijn fonds een rendement uitkeerde met de inleg van nieuwe deelnem
19x Nederlands bedrijfsleven besteedt 7,7 miljard euro aan R&D24/05 02u15 - Nu.nl Economie: Nederlandse bedrijven hebben in 2015 bijna 7,7 miljard euro uitgegeven aan Research & Development (R&D).
19x Elektriciteit nodig in de bush? Zonnelader biedt uitkomst24/05 02u15 - Volkskrant Economie: Wel een smartphone, geen elektriciteit. Een zonnelader lijkt de uitkomst voor als je op een camping zit zonder stopcontact. Helaas is het vermogen van zo'n draagbaar zonnepaneel vaak gering. Een camping in het zuiden van Frankrijk en niet een locatie die de meeste reizigers zouden aanduiden als de rimboe. Tot de smartphone begint te piepen om stroom en de vakantieganger tot zijn schrik ontdekt dat
18x Een halalbezorgservice met vooral Nederlandse klanten24/05 02u15 - Volkskrant Economie: Drie Turks-Nederlandse ondernemers begonnen deze maand een halalbezorgservice nabij Amersfoort en voor iedereen die van eten houdt. De deur van een nieuwbouwwoning in de Amersfoortse wijk Hooglanderveen gaat aarzelend open. Twee grote blauwe kinderogen schieten van de futuristische bakfietsen naar de bezorger en weer terug. Even later zwaait de voordeur open en staan er vier kinderen op de drempel
18x Toets overnames op maatschappelijke effecten24/05 02u15 - Volkskrant Economie: Wanneer een vijandige overname leidt tot milieuschade, verlies van banen of prijsverhogingen, draait de gemeenschap daarvoor op, niet de aandeelhouders. Een maatschappelijke toets door bijvoorbeeld de Ondernemingskamer is dan ook noodzakelijk. De 'barbaren' staan aan de poorten: onze kroonjuwelen, waaronder de mondiale duurzaamheidskoplopers Unilever en AkzoNobel, dreigen door buitenlandse multina
17x Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke?24/05 00u00 - Express.be: Een video bewijst het tegenovergestelde... The post Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke? appeared first on Express [NL].
16x Meerderheid met te weinig, oppositie stapt op uit protest24/05 01u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: De meerderheid in Mechelen was dinsdagavond met onvoldoende raadsleden aanwezig om de vergadering rechtsgeldig beslissingen te laten nemen. Uiteindelijk stapte de oppositie uit protest op.
16x Vier de Dag van het park in Hydepark24/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Buurtpark Hydepark in de Hydeparkstraat wordt op zondag 28 mei omgetoverd tot speelparadijs en relaxtuin. Natuurlijk spelen voor kinderen, rust en ontspanning staan er centraal. Neem dus zeker je familie en picknickmand mee!
15x Gratis concert Guide de Schepper en Guy Renders24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Guido de Schepper en Guy Renders brengen zondag 28 mei om 11u een dubbelconcert bij KAS in de Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen.
15x Beleidsplan bepaalt toekomst kerken: ook Battel sluit24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: De gemeenteraad heeft dinsdag het kerkenbeleidsplan voor Mechelen goedgekeurd. Het opvallendst is de beslissing om de kerk van Battel omstreeks 2020 te sluiten voor de eredienst, maar dat zien ze daar liever niet gebeuren.

Statistieken

Artikels:
36331
Gelezen:
29215
Aantal lezers nu:
79


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven