dinsdag 23 januari 2018, week 04


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/01 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone flink omhoog BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in januari sterk toegenomen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/01 16u00  AEX-index noteert licht in de min AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag licht in de min. Op het Damrak moesten vooral financiële bedrijven het ontgelden na enkele adviesverlagingen. De andere Europese graadmeters noteerden overwegend hoger.
23/01 15u45  Wall Street verwerkt cijferstroom NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag gemengd aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Nu kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
23/01 15u30  Twitter-directeur Anthony Noto stapt op SAN FRANCISCO (AFN) - Operationeel directeur Anthony Noto van Twitter vertrekt bij het socialemediabedrijf. Dat doet hij om topman te worden bij fintechbedrijf SoFi, maakten beide bedrijven dinsdag bekend.
23/01 14u45  Cijferstroom overspoelt Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting zonder grote uitslagen beginnen na nieuwe records op maandag. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Dinsdag kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
23/01 13u45  Meer omzet voor Procter & Gamble CINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse producent van was- en verzorgingsproducten Procter Gamble (PG) heeft de verkopen afgelopen kwartaal kunnen opvoeren, mede geholpen door de afzwakkende dollar. De concurrent van Unilever behaalde wel fors minder winst, maar dat komt vooral doordat het bedrijf in 2016 enkele cosmeticamerken van de hand deed.
23/01 13u45  Hogere salarissen en meer banen bij JPMorgan NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase trekt de komende vijf jaar 20 miljard dollar (16,3 miljard euro) uit om onder meer salarissen te verhogen en duizenden extra arbeidsplaatsen te creëren. Volgens de bank is dit mogelijk gemaakt door de sterke prestaties van het bedrijf en de belastingverlaging in de Verenigde Staten.
23/01 13u45  Mobiele tak helpt Verizon vooruit NEW YORK (AFN) - Verizon heeft in het vierde kwartaal geprofiteerd van een stevige groei in het aantal mobiele klanten. Er kwamen in totaal 1,2 miljoen mobiele verbindingen bij. Daarbij ging het niet alleen om telefoons, maar ook om tablets en wearables. Tegelijkertijd bleven de mobiele klanten Verizon ook trouw, wat tot lagere kosten en minder kortingen op abonnementen leidde.
23/01 13u30  Stevige omzetgroei voor J&J NEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in het vierde kwartaal een beduidend hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van medicatie tegen onder meer kanker. Wel moest het concern een grote last in de boeken zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen, waardoor een miljardenverlies werd geleden.
23/01 13u00  Berisping alternatieve beleggingsinstellingen AMSTERDAM (AFN) - Het beheer van alternatieve beleggingsinstellingen is vaak beneden de maat. Dat stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek. Volgens de toezichthouder zijn verbeteringen mogelijk op het gebied van integere bedrijfsvoering, gedegen bestuur en vermogensscheiding.
23/01 12u30  Grote overnamehonger kenmerkt 2018 tot nu toe NEW YORK (AFN) - Het nieuwe jaar wordt in de financiële wereld vooral gekenmerkt door een groot aantal fusies en overnames. Na drie weken stokt de teller wereldwijd op dik 152 miljard dollar aan totale transactiewaarde. Daarmee is 2018 het beste jaar qua deals sinds 2000, toen de markten in de ban waren van de technologiebubbel, blijkt uit cijfers van Bloomberg.
23/01 12u15  Banken onder druk op Damrak AMSTERDAM (AFN) - De beurzen in Europa stonden dinsdag in het groen na de sterke koersstijgingen in Azië. Beleggers verwerkten daarnaast de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op het einde van de sluiting van de overheidsinstellingen. Op het Damrak stonden de financiële bedrijven echter onder druk na enkele adviesverlagingen.
23/01 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers neemt toe MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in januari gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft onderzoeksinstituut ZEW bekendgemaakt.
23/01 10u45  Musk blijft Tesla-baas 'voor lange termijn' PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Elon Musk blijft voor de lange termijn betrokken bij Tesla. De flamboyante ondernemer kwam een nieuwe beloningsregeling overeen met de maker van elektrische auto's, batterijen en zonnepanelen.
23/01 10u45  'Twijfel over groeipotentie ABN AMRO' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is nog maar de vraag of ABN AMRO in staat is om te groeien of aantrekkelijke rendementen te maken. Dat schrijven analisten van BofAML in een rapport over de bank. Ook andere banken kampen volgens de kenners met soortgelijke uitdagingen.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
23/01 16u15  Bitcoin challenge: opkrabbelen na de crash De koers van de bitcoin stuikte vorige week in elkaar. We herpakten ons en investeerden in twee nieuwe virtuele munten.
23/01 16u15  Daling werkloosheid zet door in Zuid-Europa In Spanje en Griekenland zal de werkloosheid dit jaar naar verwachting het sterkst dalen in vergelijking met de rest van Europa. Ook in Italië en Portugal daalt de werkloosheid, zegt de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO).
23/01 15u15  Pieter Timmermans (VBO) over de dalende loonkostenhandicap: 'We komen van ver' VBO-topman Pieter Timmermans ziet de sinds 1996 opgebouwde loonkostenhandicap 96 zo goed als verdwijnen. Daarvoor baseert hij zich op een recent rapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB). Door de taxshift zouden de Belgische ondernemingen dit jaar zelfs 1 procent competitiever zijn dan in 1996.
23/01 13u15  Het DBI-fonds: dé ontsnappingsroute voor ondernemers met een aandelenportefeuille De regering-Michel jaagt met een meerwaardebelasting al wie via een vennootschap belegt uit aandelen. Maar geen nood. De Belgische fondsenindustrie staat klaar om al die fiscale vluchtelingen op te vangen.
23/01 12u15  Textielindustrie: 'We blijven internationaal zwaar onder vuur liggen' Voor de Belgische textielindustrie was 2017 minder goed dan verwacht. Terwijl de fabrieken op volle toeren draaien en de investeringen pieken, daalde de omzet met 2 procent. Voor dit jaar is de sector gematigd positief.
23/01 11u45  Wereldleiders komen samen in Davos: wachten op Donald Trump In het Zwitserse bergdorpje Davos vindt van 23 tot en met 26 januari opnieuw het Wereld Economisch Forum (WEF) plaats, de jaarlijkse vergadering van de machtigen der aarde. Verwacht wordt dat ook de Amerikaanse president Donald Trump komt, maar zeker is dat niet.
23/01 10u45  Waar wringt precies het schoentje bij Carrefour in België? De Franse distributiereus Carrefour maakt een omvangrijk en wereldwijd reorganisatieplan bekend. Bij het personeel, dat voor ontslagen vreest, lopen de spanningen hoog op. Waar wringt precies het schoentje bij Carrefour in België?
23/01 09u15  Carrefour schrapt 2.400 banen in Frankrijk De Franse supermarktketen Carrefour heeft zijn toekomstplannen uit de doeken gedaan. In Frankrijk komt er alvast een plan van vrijwillig vertrek voor 2.400 van de 10.500 werknemers op de hoofdzetel in Parijs.
23/01 07u45  Shutdown (even?) voorbij: president Trump ondertekent overgangsbudget De Amerikaanse president Donald Trump heeft de wet ondertekend die voorziet in een federaal overgangsbudget. Daarmee komt de gedeeltelijke verlamming van de federale overheid in de VS, die al drie dagen aan de gang was, tot een einde.
23/01 07u30  Shutdown voorbij: president Trump ondertekent overgangsbudget De Amerikaanse president Donald Trump heeft de wet ondertekend die voorziet in een federaal overgangsbudget. Daarmee komt de gedeeltelijke verlamming van de federale overheid in de VS, die al drie dagen aan de gang was, tot een einde.
22/01 20u45  Doorbraak in de shutdown: Democraten stemmen in met compromis De Democraten tonen zich bereid om de stilstand van de Amerikaanse regering ongedaan te maken. 'Binnen enkele uren zal de overheid terug aan de slag gaan', zei de oppositieleider in de Senaat, Charles Schumer.
22/01 20u30  Amerikaanse shutdown is (voorlopig) van de baan De Amerikaanse Democraten hebben een tijdelijk bugettair compromis aanvaard om een eind te maken aan de gedeeltelijke opheffing van de federale regering.
22/01 20u00  Belgische oprichters mvslim.com in top 30 van Forbes' meest beloftevolle jonge Europese talenten De Belgen Hanan Challouki en Taha Riani Achhab prijken op de zogenaamde '30 under 30 Europe'-lijst van het financiële magazine Forbes. Ze werden genomineerd in de categorie 'media en marketing'.
22/01 19u45  Amerikaanse Democraten zijn bereid tot opheffing shutdown De Amerikaanse Democraten hebben een tijdelijk bugettair compromis aanvaard om een eind te maken aan de gedeeltelijke opheffing van de federale regering.
22/01 19u45  Belgische oprichters mvslim.com in top 30 van Forbes' meest beloftevolle jonge talenten De Belgen Hanan Challouki en Taha Riani Achhab prijken op de zogenaamde '30 under 30 Europe'-lijst van het financiële magazine Forbes. Ze werden genomineerd in de categorie 'media en marketing'.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 16u12
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/01 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone flink omhoog BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in januari sterk toegenomen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/01 16u00  AEX-index noteert licht in de min AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag licht in de min. Op het Damrak moesten vooral financiële bedrijven het ontgelden na enkele adviesverlagingen. De andere Europese graadmeters noteerden overwegend hoger.
23/01 15u45  Wall Street verwerkt cijferstroom NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag gemengd aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Nu kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
23/01 15u30  Twitter-directeur Anthony Noto stapt op SAN FRANCISCO (AFN) - Operationeel directeur Anthony Noto van Twitter vertrekt bij het socialemediabedrijf. Dat doet hij om topman te worden bij fintechbedrijf SoFi, maakten beide bedrijven dinsdag bekend.
23/01 14u45  Cijferstroom overspoelt Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting zonder grote uitslagen beginnen na nieuwe records op maandag. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Dinsdag kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
23/01 13u45  Meer omzet voor Procter & Gamble CINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse producent van was- en verzorgingsproducten Procter Gamble (PG) heeft de verkopen afgelopen kwartaal kunnen opvoeren, mede geholpen door de afzwakkende dollar. De concurrent van Unilever behaalde wel fors minder winst, maar dat komt vooral doordat het bedrijf in 2016 enkele cosmeticamerken van de hand deed.
23/01 13u45  Hogere salarissen en meer banen bij JPMorgan NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase trekt de komende vijf jaar 20 miljard dollar (16,3 miljard euro) uit om onder meer salarissen te verhogen en duizenden extra arbeidsplaatsen te creëren. Volgens de bank is dit mogelijk gemaakt door de sterke prestaties van het bedrijf en de belastingverlaging in de Verenigde Staten.
23/01 13u45  Mobiele tak helpt Verizon vooruit NEW YORK (AFN) - Verizon heeft in het vierde kwartaal geprofiteerd van een stevige groei in het aantal mobiele klanten. Er kwamen in totaal 1,2 miljoen mobiele verbindingen bij. Daarbij ging het niet alleen om telefoons, maar ook om tablets en wearables. Tegelijkertijd bleven de mobiele klanten Verizon ook trouw, wat tot lagere kosten en minder kortingen op abonnementen leidde.
23/01 13u30  Stevige omzetgroei voor J&J NEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in het vierde kwartaal een beduidend hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van medicatie tegen onder meer kanker. Wel moest het concern een grote last in de boeken zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen, waardoor een miljardenverlies werd geleden.
23/01 13u00  Berisping alternatieve beleggingsinstellingen AMSTERDAM (AFN) - Het beheer van alternatieve beleggingsinstellingen is vaak beneden de maat. Dat stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek. Volgens de toezichthouder zijn verbeteringen mogelijk op het gebied van integere bedrijfsvoering, gedegen bestuur en vermogensscheiding.
23/01 12u30  Grote overnamehonger kenmerkt 2018 tot nu toe NEW YORK (AFN) - Het nieuwe jaar wordt in de financiële wereld vooral gekenmerkt door een groot aantal fusies en overnames. Na drie weken stokt de teller wereldwijd op dik 152 miljard dollar aan totale transactiewaarde. Daarmee is 2018 het beste jaar qua deals sinds 2000, toen de markten in de ban waren van de technologiebubbel, blijkt uit cijfers van Bloomberg.
23/01 12u15  Banken onder druk op Damrak AMSTERDAM (AFN) - De beurzen in Europa stonden dinsdag in het groen na de sterke koersstijgingen in Azië. Beleggers verwerkten daarnaast de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op het einde van de sluiting van de overheidsinstellingen. Op het Damrak stonden de financiële bedrijven echter onder druk na enkele adviesverlagingen.
23/01 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers neemt toe MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in januari gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft onderzoeksinstituut ZEW bekendgemaakt.
23/01 11u00  Musk blijft Tesla-baas 'voor lange termijn' PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Elon Musk blijft voor de lange termijn betrokken bij Tesla. De flamboyante ondernemer kwam een nieuwe beloningsregeling overeen met de maker van elektrische auto's, batterijen en zonnepanelen.
23/01 10u45  'Twijfel over groeipotentie ABN AMRO' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is nog maar de vraag of ABN AMRO in staat is om te groeien of aantrekkelijke rendementen te maken. Dat schrijven analisten van BofAML in een rapport over de bank. Ook andere banken kampen volgens de kenners met soortgelijke uitdagingen.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
17/01 12u15  Vakbonden voeren actie tegen flexi-jobs bij handelsfederatie Comeos Een 200-tal militanten van de 3 grote vakbonden voeren vanmiddag actie aan de hoofdzetel van Comeos, de werkgeversfederatie van de handel. Ze protesteren tegen de uitbreiding van de flexi-jobs. Sinds deze maand zijn die ook mogelijk in de kleinhandel.
17/01 11u15  Vrouwen waren werkelijk nog wezens van een andere planeet Louis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Deze week: Van dievel kent de reden waarom te weinig mannen voor de klas willen staan: 'De job van leerkracht is te moeilijk geworden. Mannen zijn in wezen lui.'
17/01 11u00  Vakbondsprotest bij Vinçotte in Vilvoorde tegen ontslag van hoofdafgevaardigde Bij de hoofdzetel van keuringsbedrijf Vinçotte in Vilvoorde protesteren enkele tientallen vakbondsmilitanten tegen het ontslag van de hoofdafgevaardigde van de christelijke bediendenbond LBC-NVK. De man is ontslagen bij een reorganisatie bij Vinçotte, samen zowat 190 anderen. Volgens de vakbonden had de directie uitdrukkelijk beloofd om de afgevaardigde aan boord te houden, maar heeft ze de man daarna toch ontslagen.
17/01 10u45  Alweer recordjaar voor Antwerpse haven Het afgelopen jaar was alweer een topjaar voor de haven van Antwerpen. Zo werden er 223 miljoen ton goederen behandeld. Dat is een stijging van 4,4% tegenover vorig jaar. Vooral de handel met de Verenigde Staten nam sterk toe.
17/01 10u30  Autoverkoop in de EU opnieuw gestegen, hoogste peil in 10 jaar De verkoop van nieuwe personenwagens in de Europese Unie is vorig jaar opnieuw gestegen, en staat op het hoogste peil in 10 jaar. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Europese constructeurskoepel ACEA. In totaal zijn er ruim 15 miljoen auto's verkocht in de 28 EU-lidstaten, een stijging van ruim 3 procent ten opzichte van 2016.
17/01 02u00  Anwerps toerisme herstelt zich van "aanslagenjaar" 2016 Het toerisme in de stad Antwerpen heeft zich in 2017 nagenoeg volledig hersteld na het 'aanslagenjaar' 2016. Dat blijkt uit cijfers die de stad dinsdag heeft gepresenteerd. De bezettingsgraad van de hotels ging er met 1,7 procent op vooruit terwijl ook de kamerprijs verder steeg.
16/01 21u00  Nestlé verkoopt zijn Amerikaanse snoepdivisie aan Ferrero Voedingsgigant Nestlé heeft zijn Amerikaanse divisie die snoep en andere zoete tussendoortjes maakt, verkocht aan het Italiaanse  bedrijf Ferrero, bekend van Nutella en FerreroRocher. Met de deal is een bedrag van omgerekend zo'n 2,37 miljard euro gemoeid.
16/01 20u00  Actiris schrapt vacature van koerierbedrijf Deliveroo wegens "ongepast gebruik" De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris schrapt tijdelijk een werkaanbieding van koerierbedrijf Deliveroo. De vacature vermeldt een statuut als loontrekkende, maar Actiris vermoedt dat dat niet klopt. 
16/01 19u00  Dure kleding online vaker verkocht via de smartphone De Brits-Italiaanse groep Yoox Net-A-Porter heeft voor het eerst ruim de helft van zijn online verkopen gerealiseerd via zijn mobiele site. De groep heeft verschillende webwinkels en is verantwoordelijk voor de websites van meerdere designer labels.
16/01 18u30  Volgende week mogelijk staking bij De Lijn Vanaf volgende week donderdag 25 januari zijn er stakingsacties mogelijk bij vervoersmaatschappij De Lijn. De vakbonden hebben grote vragen bij een reorganisatieplan van de directie. Daardoor kunnen er tegen 2020 meer dan 300 jobs sneuvelen.
16/01 17u15  Zinkproducent Nyrstar schrapt 220 banen, waarvan 120 in Balen en Overpelt Zinkproducent Nyrstar wil in ons land 120 banen schrappen in het kader van een herstructurering. Nystar heeft vestigingen in Balen en Overpelt. In Frankrijk en Nederland sneuvelen nog eens 100 banen. Dat is vandaag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. 
16/01 16u45  Record van 1,3 miljoen passagiers voor FlixBus Langeafstandsbusmaatschappij FlixBus heeft vorig jaar in België een nieuw passagiersrecord gerealiseerd. In totaal reisden 1,3 miljoen mensen met FlixBus naar en vanuit België, een stijging met 50 procent ten opzichte van 2016. De populairste bestemmingen waren Nederland, Frankrijk en Duitsland.
16/01 16u30  Berlijn in de ban van de "metroschoen" Het Berlijnse metrobedrijf BVG verkoopt vandaag 500 paar sneakers met ingebouwd metroticket. Enkele tientallen fans en verzamelaars kamperen al sinds zaterdag voor één van de twee winkels om hun eigen unieke paar te bemachtigen.
16/01 16u15  Megaverlies voor Amerikaanse bank Citigroup De Amerikaanse bank Citigroup heeft afgelopen kwartaal een megaverlies van 18,3 miljard dollar (bijna 15 miljard euro) laten optekenen. Dat komt door eenmalige afboekingen ten belope van van alles bij elkaar 22 miljard dollar als gevolg van de recente belastinghervorming van de regering-Trump.
16/01 13u30  Het Vooruitzicht: herbekijk hier de lezing van Michaël Van Droogenbroeck & Steven Rombaut Tijdens 'Het Vooruitzicht 2018' in Leuven hebben de experten van VRT NWS vooruitgekeken naar het nieuwsjaar 2018. Hier kunt u de lezing van Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut (her)bekijken: '2018: het jaar van de crash?'
Laatste update: woensdag 17 januari 2018, 12u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/01 16u45  ‘Draghi gaat euro omlaag praten’ Hoewel het economisch klimaat in de eurozone sterk is verbeterd, zal ECB-president Mario Draghi tijdens de toelichting op het rentebesluit komende donderdag met zijn uitlatingen de kracht van euro een halt toeroepen. Dat stellen economen bij ABN Amro.
23/01 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone flink omhoog Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in januari sterk toegenomen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/01 16u30  Richard Branson: drink meer thee Moe, gefrustreerd of geen inspiratie? Neem even pauze en drink een kop thee, adviseert ondernemer en avonturier Sir Richard Brandson van de Virgin-groep.
23/01 16u15  Richard Branson: drink thee Moe, gefrustreerd of geen inspiratie? Neem even pauze en drink een kop thee, adviseert ondernemer en avonturier Sir Richard Brandson van de Virgin-groep.
23/01 16u15  Woonbond: Huurcommissie voor iedereen open Ook huurders in de vrije sector die problemen hebben met de verhuurder van hun woning, moeten die conflicten voor de Huurcommissie mogen uitvechten. Dat nu alleen huurders in de sociale sector dat mogen, is ’ouderwets’, vindt de belangenorganisatie Woonbond.
23/01 16u15  AEX-index noteert licht in de min De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag licht in de min. Op het Damrak moesten vooral financiële bedrijven het ontgelden na enkele adviesverlagingen. De andere Europese graadmeters noteerden overwegend hoger.
23/01 16u00  Zuid-Korea legt crypto-verkoop aan banden Zuid-Korea stopt cryptoverkopen via anonieme bankrekeningen. Daarmee wil het land munten als bitcoin nog wel omarmen, maar vooral de witwaspraktijken van criminelen beperken.
23/01 16u00  Wall Street verwerkt cijferstroom De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag gemengd aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Nu kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
23/01 15u45  ‘Minimaal 3 rentestappen in VS dit jaar’ De Amerikaanse centrale bank (Fed) zal in 2018 het monetaire beleid verder gaan verkrappen met het doorvoeren van drie renteverhogingen, al kan een vierde rentestap dit jaar ook nog in het verschiet liggen. Dat stellen economen bij ING.
23/01 15u45  ’Uber maakt binnen drie jaar winst’ Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, is binnen drie jaar winstgevend. Die verwachting sprak topman Dara Khosrowshahi uit tijdens het World Economic Forum in Davos.
23/01 15u30  Mediator bij Eneco Van onze verslaggevers Energiebedrijf Eneco en zijn aandeelhouders hebben de hulp ingeroepen van een ervaren mediator.
23/01 15u30  Twitter-directeur Anthony Noto stapt op Operationeel directeur Anthony Noto van Twitter vertrekt bij het socialemediabedrijf. Dat doet hij om topman te worden bij fintechbedrijf SoFi, maakten beide bedrijven dinsdag bekend.
23/01 15u30  ‘Kijkshop weg? Ik wou nog een weegschaal!’ De 70 winkels zijn dicht: gaat winkelend publiek de Kijkshop missen? Dat onderzoekt DFT in Utrecht.
23/01 15u15  ‘Wonderlijk dat Trump hier vrijdag verschijnt’ Trump, CEO’s, wetenschappers én onze Martin Visser melden zich in Davos (Zwitserland) voor het jaarlijkse World Economic Forum.
23/01 15u00  Cijferstroom overspoelt Wall Street De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting zonder grote uitslagen beginnen na nieuwe records op maandag. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Dinsdag kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
23/01 12u10  Carrefour schrapt 2.400 banen in Frankrijk, vakbonden houden hart vast voor jobverlies in ons land Lees meer >
23/01 10u09  De juiste kleren zorgen voor zelfvertrouwen bij sollicitatie Lees meer >
23/01 09u05  Carrefour schrapt 2.400 banen in Frankrijk, ook vrees voor verlies van jobs in ons land Lees meer >
22/01 10u54  Amazon alweer in opspraak: bedrijf ontslaat medewerkers om middernacht en laat hen 6 uur in de vrieskou op bus wachten Lees meer >
22/01 10u38  Digital storyteller worden? Lees meer >
22/01 08u37  Minister Peeters zet procedure tegen Ryanair stop: “Bedrijf heeft zijn lesje geleerd” Lees meer >
21/01 15u14  Saoedi-Arabië wil oliekraan blijven dichtdraaien om de prijs te ‘normaliseren’ Lees meer >
20/01 13u15  Pipefitter schoolt om tot fietshersteller, servicetechnieker wordt mechanisch tekenaar Lees meer >
20/01 13u15  Online killed the radio star (not!) Lees meer >
20/01 09u10  Franstalige groenen waarschuwen: “Tekort van 20 miljard voor kernuitstap” Lees meer >
20/01 08u40  De loodzware eindbalans van de Fipronilcrisis: meer dan 77 miljoen eieren vernietigd Lees meer >
19/01 10u28  Hippe werkplek zorgt voor nieuwe dynamiek Lees meer >
19/01 07u56  MIVB reed in 2017 recordaantal van 401 miljoen ritten Lees meer >
19/01 05u25  Voor het eerst werkt helft van 55-plussers Lees meer >
19/01 00u07  Meerdere Belgen “opgelicht” door “eerste bitcoinfabriek van Nederland” Lees meer >
Laatste update: vandaag om 12u10
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/01 12u30  Brits model met hijab stapt uit L'Oreal-campagne wegens verzenden van anti-Israëlische tweets Het Britse model Amena Khan is uit een L'Oreal-campagne gestapt wegens anti-Israëlische tweets die ze vier jaar geleden heeft verzonden. Dat maakte ze bekend op haar Instagrampagina. Enkele dagen daarvoor had Khan, die beroemd werd als beautyblogger, de wereld laten weten als eerste hijab-draagster prominent reclame te zullen maken voor haarverzorging. Khan toonde zich indertijd zeer betrokken bij
23/01 11u45  NVWA blokkeert bedrijven wegens mestfraude: boeren registreren verschillende kalfjes als meerlingen Melkveeboeren zijn opnieuw betrapt op gesjoemel om de fosfaatnormen op te rekken. Boeren registreerden kalfjes van verschillende koeien als twee- of drielingen waardoor het leek alsof minder koeien hadden gekalfd. Een koe die nog geen kalveren heeft gekregen, telt minder zwaar in het fosfaatregistratiesysteem dan een koe die al heeft gekalfd. Minister Schouten van Landbouw meldt de fraude in een b
23/01 11u00  Zomervakantie boeken? Zo berekent u de CO2-uitstoot van uw trip en reist u klimaatbewust Scherpe tarieven en overvloedige reclame op tv en in de krant wijzen erop dat januari de maand is om de vakantiebestemming voor deze zomer vast te leggen. Daarom kan de toerist vanaf vandaag de uitstoot van CO2 die hiermee gepaard gaat zelf berekenen en vergelijken met het jaargemiddelde van een gezin. De rekenmethode van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heet www.klimaatwijsopvakantie.nl.
23/01 10u30  Als vrouwen een stap vooruit doen, zal dit de maatschappij ten goede komen Jonge vrouwen werken vaker in deeltijd dan jonge mannen. Nergens in Europa werken zij zo weinig uren als in Nederland. Hoe zou dat komen? 'Ik ben geschrokken van de resultaten, maar ze kwamen niet onverwacht. Uit meerdere onderzoeken bleek dat jonge vrouwen vaker in deeltijd gaan werken. Ik zou graag willen zien dat er een mentaliteitsverandering komt en niet zomaar wordt aangenomen dat vrouwen mi
23/01 10u15  Wiebes: grote bedrijven moeten binnen 5 jaar stoppen met Gronings gas Bedrijven die voor hun energievoorziening in hoge mate afhankelijk zijn van het Groningse gas moeten binnen vijf jaar omschakelen naar alternatieven. Dit schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in een brief die hij vorige week verstuurde aan de ondernemers om wie het gaat. Wiebes staat onder hoge politieke en maatschappelijke druk om de gaswinning in Groningen op korte termijn ve
23/01 02u15  Mag ook de staat weer af en toe een bedrijf besturen? Nationalisatie wordt vooral vereenzelvigd met linkse dictators die hun economie in de soep laten lopen. Bijna veertig jaar geleden begon Margaret Thatcher na de 'Winter van de Onvrede' daarom met een grootscheepse privatisering van overheidsinstellingen en publieke bedrijven in Groot-Brittannië. Alles wat British heette, ging in de uitverkoop: van staal en telefonie tot luchtvaart en spoorwegen. P17 
23/01 02u15  Miljardendeals in biotechnologie: Franse Sanofi betaalt 9,5 miljard euro voor het Amerikaanse Bioverativ De miljarden blijven in het rond vliegen in de biotechnologie, in de jacht op de beste - en meest lucratieve - middelen voor de nabije toekomst. Maandag werden opnieuw twee grote overnames bekendgemaakt. De grootste komt op naam van Sanofi. Deze Franse farmaceut betaalt 11,6 miljard dollar (9,5 miljard euro) voor het Amerikaanse Bioverativ. Dat in Massachusetts gevestigde bedrijf werd vorig jaar a16 
23/01 02u15  De hervorming van de Eurozone door Duits coalitieakkoord dringt nauwelijks door in het publieke debat Het kabinet is tegen een transferunie, maar een realistisch alternatief ontbreekt. Ook de oppositie houdt zich op de vlakte. De politieke hereniging tussen CDU/CSU en SPD verbindt Parijs en Berlijn met elkaar. Het Duitse coalitieakkoord is het startsein van een organisatorische hervorming van de eurozone. Een proces dat het financiele klimaat in Nederland structureel zal beïnvloeden, maar toch nau16 
23/01 02u15  Kom je er niet meer uit? Organiseer een hackathon! De hackathon, overgewaaid uit de it-sector, is voor bedrijven en overheid een goedkope manier om frisse ideeën op te doen. Maar de 'hackers' willen ook betrokken worden bij de doorontwikkeling. Zet een groep hackers twee dagen bij elkaar, geef ze een Redbull en toegang tot jouw data en de briljante ideeën borrelen vanzelf op. De it-wereld gebruikte de zogenoemde hackathon al om software te ontwikk17 
23/01 01u15  Op deze plek stond een verhaal dat de Volkskrant heeft ingetrokken Op deze plek heeft korte tijd een verhaal gestaan over een Italiaan die zichzelf zou hebben herkend op de waarschuwingsfoto's op pakjes sigaretten, zonder dat hij akkoord was gegaan met het gebruik van zijn beeltenis. Na publicatie zijn twijfels ontstaan over het waarheidsgehalte van het artikel. Totdat met zekerheid is te zeggen dat het bericht klopt, trekt de Volkskrant het terug. Mocht u vragen12 
22/01 23u15  Air France-KLM zou failliette Alitalia willen overnemen, maar ontkent dat er al geboden is Nu het gekissebis tussen Air France en KLM wat is verstomd, kan de bedrijfstop het vizier weer naar buiten richten. Air France-KLM zou overwegen een bod uit te brengen op het failliete Alitalia, de Italiaanse luchtvaartmaatschappij waarop Air France-KLM eerder nog de tanden stuk beet. Volgens de Financial Times is er vorige week in Parijs al gesproken tussen vertegenwoordigers van Air France en de
22/01 22u45  Als vrouwen een stap vooruit doen zal dit de maatschappij ten goede komen Jonge vrouwen werken vaker in deeltijd dan jonge mannen. Nergens in Europa werken zij zo weinig uren als in Nederland. Hoe zou dat komen? 'Ik ben geschrokken van de resultaten, maar ze kwamen niet onverwacht. Uit meerdere onderzoeken bleek dat jonge vrouwen vaker in deeltijd gaan werken. Ik zou graag willen zien dat er een mentaliteitsverandering komt en niet zomaar wordt aangenomen dat vrouwen mi
22/01 22u15  Creditcardschulden in de VS stijgen ondanks economische groei - nieuwe crisis op komst? De creditcardschulden in de VS belopen 1.000 miljard dollar, ondanks economische groei. Intussen blijft het aflossen van die schulden achter. Het doet denken aan de aanloop naar de kredietcrisis van 2008. Worden er weer gaten met gaten gedicht? Ondanks de economische groei hebben steeds meer Amerikanen moeite hun creditcardschulden af te lossen. De vier grootste consumentenbanken zagen de verlieze
22/01 21u30  Kijkshop failliet, winkelketen ging te lang door met ouderwetse formule De Kijkshop is failliet, ruim veertig jaar nadat de eerste winkel de deuren opende. De zeventig winkels die nog met man en macht probeerden te concurreren met onlinegiganten als MediaMarkt, Bol.com en Coolblue, sluiten de deuren. De Zweedse eigenaar van de verliesgevende winkelketen, investeerder The One, zal dinsdag faillissement aanvragen. Door de sluiting verliezen zo'n vierhonderd werknemers h
22/01 20u00  Italiaan komt erachter dat hij ongewild afschrikmodel op pakjes sigaretten is Het zal je maar gebeuren dat je een akelige foto van jezelf terugziet op een sigarettenpakje. Een afbeelding van jou in de functie van creperend schrikbeeld voor andere rokers. Inclusief de begeleidende tekst: 'Roken veroorzaakt beroertes en ernstige handicaps.' Het overkwam de Italiaan Maurizio Plescia, schrijft de Italiaanse krant Il Golfo. Een paar jaar geleden herkende hij zichzelf op een pakj
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/01 16u45  BOIC maakt woensdag Belgische vlaggendrager voor winterspelen Pyeongchang bekend Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zal morgen/woensdag bekendmaken wie de vlag zal dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang op 9 februari.
23/01 16u45  “Tijsje is hier voor de meisjes”: daarom doen de mannelijke verleiders mee aan ‘Temptation Island’ We hadden al 'a shoulder to cry on is a dick to ride on', nu is er ook 'Tijsje is hier voor de meisjes': de mannelijke vrijgezellen van 'Temptation Island' zitten niet om een oneliner verlegen. Of ze daarmee ook vrouwen kunnen verleiden, zal moeten blijken, maar de mannen ménen het wel: 'Ik ben hier om te bewijzen dat geen enkele relatie veilig is”.
23/01 16u45  Sergio Herman breidt ‘Frites’-imperium uit: nieuwe vestigingen in Brussel en Gent Sergio Herman breidt zijn ‘Frites Atelier’-imperium uit. De luxueuze friettent, die opstartte in Den Haag en vorig jaar haar eerste Vlaamse locatie kreeg in Antwerpen, gaat nu ook open in Gent en Brussel. Ook Brussels Airport komt in het vizier.
23/01 16u45  Open Vld Geel kaapt ‘burgemeester’-worst op Toontje in Bel In Bel werd zondag de heilige Sint-Anthonius gevierd, de patroonheilige van de dieren. Naar jaarlijkse traditie werden er na de mis en de dierenwijding varkenskoppen en andere vleeswaren per opbod verkocht. De zogenaamde ‘burgemeester’-worst bleek dit jaar zeer gegeerd bij een aantal politieke families. De liberalen gingen er uiteindelijk mee aan de haal voor een recordbedrag van 10.100 BEF.
23/01 16u45  Eén dode en veel gewonden bij schietpartij in school in Kentucky Bij een schietpartij in een middelbare school in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Kentucky zijn dinsdagochtend (plaatselijke tijd) zeker één dode en “veel” gewonden gevallen.
23/01 16u45  Man bijt in batterij iPhone maar beklaagt zich dat onmiddellijk Toen een Chinese man een tweedehands iPhone op de kop wilde tikken, wilde hij eerst controleren of de batterij wel echt was door erin te bijten. De batterij ontplofte echter zodra de man zijn tanden erin zette, maar hij kon het vlammende stuk metaal snel laten vallen en kwam er uiteindelijk met de schrik vanaf.
23/01 16u30  Dieven stelen koersfiets en mountainbike uit tuinhuis In een tuinhuis van een woning aan Berg in Retie werd dinsdagmorgen om 8.15 uur een inbraak vastgesteld. Dieven hadden er het slot geforceerd en gingen aan de haal met een koersfiets en een mountainbike.
23/01 16u30  Na verlaging terreurniveau: ook ‘terro’-politieploegen grotendeels weg uit Shopping Center Na het vertrek van de militairen zal nu ook de 'terroploeg' van de politie grotendeels verdwijnen uit het Wijnegem Shopping Center. De maatregel is een gevolg van de verlaging van de terreurdreiging. De winkeliers verschillen van mening over het vertrek.
23/01 16u15  Brandweer rukt uit naar Patersstraat De brandweer rukte dinsdag om 15u uit naar de Patersstraat in Turnhout. In een leegstaand pand waar verbouwingen bezig zijn, had een aannemer een oude mazoutketel doorgeslepen. De ketel met restanten mazout is beginnen smeulen, maar alles was snel onder controle. De interventie ging wel even gepaard met wat verkeershinder in het centrum van Turnhout.
23/01 16u15  Winnaars eindejaarsactie van handelaars bekend ?Bij juwelier Maes mochten de winnaars van de Willebroekse eindejaarsactie hun geschenkbonnen ophalen.
23/01 16u00  Dit gebeurt er met de 2.000 azalea’s die het Autosalon opfleurden: “Ze kunnen nog 14 dagen mee, en we maken er anderen gelukkig mee” Het plantenverhuurbedrijf Plantrent uit Beerse schenkt 2.000 azalea's weg aan allerlei goede doelen. De bloemen stonden op het voorbije Autosalon in Brussel om de hallen op te fleuren. Het was vandaag een komen en gaan van organisaties die een deel van de bloemenpracht kwamen ophalen.
23/01 16u00  Steven Defour krijgt Aaron Lennon als ploegmakker bij Burnley Burnley heeft dinsdag de transfer van Aaron Lennon afgerond. Lennon komt over van Everton. Zijn contractduur werd niet bekendgemaakt door het team van Rode Duivel Steven Defour.
23/01 16u00  België kan in Davis Cup rekenen op Goffin, De Greef en Coppejans zeggen af Davis Cup-kapitein Johan Van Herck heeft dinsdag zijn selectie bekengemaakt voor de eerste ronde van de Davis Cup tegen Hongarije (2-4 februari), in de Country Hall in Luik. Speerpunt David Goffin (ATP 7) zit bij de vier spelers, net als Ruben Bemelmans (ATP 117), Joris De Loore (ATP 314) en debutant Julien Cagnina (ATP 264). Arthur De Greef (ATP 189) en Kimmer Coppejans (ATP 277) zegden af, net als de geblesseerde Steve Darcis (ATP 88).
23/01 15u45  Soline (42) sinds maandag vermist: dringende medische verzorging nodig Het Parket van Halle-Vilvoorde heeft dinsdag een opsporingsbericht verspreid van de 42-jarige Soline Van Eeckhout. Ze werd maandag voor het laatst opgemerkt op de Mechelseweg in Hombeek. Sindsdien ontbreekt elk spoor.
23/01 15u45  Elise Mertens speelt in halve finale tegen nummer twee van de wereld, driesetter zorgt voor Belgische hoop Elise Mertens plaatste zich vannacht voor de halve finales van de Australian Open, daarin zal ze het donderdag moeten opnemen tegen de nummer twee van de wereld. Caroline Wozniacki won haar kwartfinale tegen Carla Suárez Navarro echter pas na drie sets: 6-0, 6-7 (3-7) en 6-2. In de eerste demonstreerde de Deense waarom ze tweede staat op de WTA-ranking maar uiteindelijk moest ze een set toestaan tegen de Spaanse en dat zorgt voor hoop in het Belgische kamp.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/01 16u00  Volvo Car Gent onderzoekt plaatsing 60.000 zonnepanelen In Gent overweegt autobouwer Volvo Car om zowat 60.000 zonnepanelen te plaatsen op de productiehallen en beschermende garagecomplexen. De...
23/01 15u00  Facebook gaat nog eens 10.000 mensen aanwerven voor strijd tegen haat en propaganda online Facebook is van plan het personeel te verdubbelen dat zich bezighoudt met de strijd tegen haat en terroristische propaganda online. Dat heeft...
23/01 13u30  "Zelfregulering alleen is niet voldoende in strijd tegen discriminatie op huurmarkt" De sector van de private huurmarkt kan zelf een belangrijke bijdrage leveren aan de strijd tegen discriminatie, maar zelfregulering alleen is...
23/01 13u15  Einde aan vertrekspeculatie: Elon Musk blijft nog vele jaren Tesla-baas (maar krijgt geen loon) De Amerikaanse miljardair Elon Musk zal de producent van elektrische voertuigen Tesla nog een hele tijd blijven leiden. Hij krijgt geen cash loon,...
23/01 13u00  ABVV stelt federale regering ultimatum: pensioenplannen intrekken of stakingen De socialistische vakbond vraagt dat de federale regering haar pensioenplannen intrekt. Gebeurt dat niet, dan volgen er stakingen.
23/01 12u45  “Ik schreef open brief aan CEO van bedrijf waar ik werkte om lage lonen aan te klagen. Het verwoestte mijn leven” Talia Jane (27) was het beu. Beu dat ze elke maand moest krabben om rond te komen ondanks het feit dat ze zeker 40 uur per week werkte. En beu dat...
23/01 12u30  Aantal toegekende Vlaamse Woonleningen fors gedaald sinds 2014 Het aantal toegekende Vlaamse Woonleningen voor mensen met een bescheiden inkomen is sinds 2014 fors gedaald.
23/01 11u30  Illegaal bitcoinhandeltje leverde criminelen zo'n 10 miljoen euro op in anderhalf jaar tijd Dertien mannen hebben in anderhalf jaar tijd ongeveer 10 miljoen euro verdiend aan het witwassen van bitcoins, die verdiend waren in de criminele...
23/01 11u30  Gedraagt de Vlaamse rekruteerder zich wel correct? Sollicitanten worden tot in den treure bestookt met goedbedoelde raad die ze niet in de wind mogen slaan als ze echt kans willen maken op een job....
23/01 09u45  Carrefour schrapt 2.400 banen in Frankrijk, ook vrees voor ontslagen in België De Franse supermarktketen Carrefour heeft dinsdag zijn toekomstplannen uit de doeken gedaan. In Frankrijk komt er alvast een plan van vrijwillig...
23/01 09u30  Carrefour schrapt 2.400 banen in Frankrijk De Franse supermarktketen Carrefour heeft dinsdag zijn toekomstplannen uit de doeken gedaan. In Frankrijk komt er alvast een plan van vrijwillig...
23/01 08u15  Deze 6 jobs houden je fit en gezond Verveel je je te pletter in je huidige job? Moet je veel te veel op een saaie bureaustoel zitten? Dan vind je misschien meer je goesting bij de...
23/01 07u45  Niki Lauda neemt eigen vliegmaatschappij weer in handen De failliete Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki, vroeger een dochter van Air Berlin, is weer in handen gekomen van oprichter en voormalig...
23/01 03u00  Seksschandalen kosten Netflix 32 miljoen dollar Netflix heeft 39 miljoen dollar (32 miljoen euro) moeten afschrijven als gevolg van seksschandalen met diverse sterren uit shows van de...11 
22/01 23u15  Netflix overtreft groeiverwachtingen en zit nu aan 117,6 miljoen abonnees Netflix heeft het voorbije vierde kwartaal een stuk meer nieuwe abonnees mogen verwelkomen dan analisten hadden voorspeld. De videostreamingdienst...
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 11u10
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/01 14u15  JPMorgan trekt 20 miljard dollar uit voor hogere salarissen en extra banen De grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase trekt de komende vijf jaar 20 miljard dollar (16,3 miljard euro) uit om onder meer salarissen te verhogen en duizenden extra arbeidsplaatsen te creëren.
23/01 14u00  Amerikaanse bank JPMorgan trekt miljarden uit voor hogere salarissen en extra banen De grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase trekt de komende vijf jaar 20 miljard dollar (16,3 miljard euro) uit om onder meer salarissen te verhogen en duizenden extra arbeidsplaatsen te creëren.
23/01 13u45  'Logistieke bedrijven steeds minder te spreken over dienstverlening douane' Logistieke bedrijven zijn steeds minder te spreken over de dienstverlening van de douane. Uit onderzoek onder vierhonderd bedrijven door evofenedex blijkt dat de waardering voor de dienstverlening de afgelopen jaren tanende is. 
23/01 13u30  Medisch bedrijf Johnson & Johnson boekt stevige omzetgroei Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) heeft in het vierde kwartaal een beduidend hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van medicatie tegen onder meer kanker. 
23/01 12u45  Begin van 2018 beste sinds 2000 op gebied van overnames en fusies Het nieuwe jaar wordt in de financiële wereld vooral gekenmerkt door een groot aantal fusies en overnames. Na drie weken stokt de teller wereldwijd op dik 152 miljard dollar aan totale transactiewaarde. 
23/01 12u30  Gemeente Amsterdam mag kaaswinkel voor toeristen sluiten De gemeente Amsterdam heeft het recht om de deuren te sluiten van een kaaswinkel voor toeristen aan het Damrak. 
23/01 11u45  Medewerkers NPO krijgen loonsverhoging van 2,9 procent Werknemers van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en regionale omroepen krijgen er meer loon bij. Dat is een van de afspraken in het principeakkoord over een nieuwe cao voor omroepmedewerkers.
23/01 11u15  Elon Musk blijft voor lange termijn betrokken bij Tesla Elon Musk blijft voor de lange termijn betrokken bij Tesla. De ondernemer kwam een nieuwe beloningsregeling overeen met de maker van elektrische auto's, batterijen en zonnepanelen.
23/01 10u45  Uitzendkrachten draaien 6 procent meer uren in 2017 De Nederlandse uitzendbranche is in 2017 gegroeid met meer gewerkte uren door tijdelijke krachten en een hogere omzet voor uitzendbedrijven. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU dinsdag heeft gepubliceerd.
23/01 10u30  Europese Unie schrapt acht belastingparadijzen van zwarte lijst De EU schrapt acht namen van de zwarte lijst voor belastingparadijzen. Dat zijn de ministers van Financiën in Brussel overeengekomen. 
23/01 10u30  Verbranding fipronilmest kippenboeren loopt vertraging op Kippenboeren blijven voorlopig nog zitten met fipronilmest. BMC Moerdijk, de enige gespecialiseerde verbrandingscentrale voor de vervuilde kippenmest, gaat vanaf half mei zes weken dicht voor groot onderhoud.
23/01 09u30  Supermarktconcern Carrefour schrapt 2.400 banen op hoofdkantoor Het Franse supermarktconcern Carrefour gaat 2.400 banen schrappen op zijn hoofdkantoor om kosten te besparen. Het banenverlies moet plaatsvinden door middel van vrijwillig vertrek.
23/01 09u15  ABN Amro stopt met ontwikkeling betaaldienst Payconiq ABN Amro ziet toch geen heil in de mobiele betaaldienst Payconiq, die betalen met de mobiele telefoon in winkels mogelijk maakt. De bank kondigt aan uit de samenwerking met andere banken te stappen.
23/01 09u00  Britse toezichthouder twijfelt over goedkeuring fusie Sky en Fox De Britse marktwaakhond Competition and Markets Authority (CMA) heeft twijfels over de fusie tussen televisiezenders Fox en Sky.
23/01 08u45  Melkveehouders sjoemelen met registratie runderen Melkveehouders hebben gesjoemeld met de registratie van runderen. Bij zeker 45 bedrijven is gefraudeerd met de administratie.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen

Express.be

Verbergen Tonen
23/01 15u00  Winkeljobs voorlopig nog veilig nu ‘shop robot’ de bons krijgt De Schotse retailketen Margiotta Food & Wine heeft zijn robot Fabio al na één week moeten ontslaan. De machine bleek immers veel minder efficiënt dan verhoopt. Bovendien bleek dat Fabio er vooral in lukte de consumenten in verwarring te brengen. Het incident toont volgens waarnemers dat de inzet van robots op de arbeidsmarkt minder eenvoudig […] The post Winkeljobs voorlopig nog veilig nu ‘shop robot’ de bons krijgt appeared first on Express [NL].
23/01 14u00  In Zweden lopen tieners nu gewapend op straat Zweden kon traditioneel beschouwd worden als één van de meest veilige landen ter wereld. Nu blijkt echter dat de Zweedse maatschappij steeds meer het mikpunt wordt van geweld en seksuele agressie. De feiten zouden zich vooral concentreren in een aantal buitenwijken van de grote Zweedse steden. Het voorbije jaar werden in Zweden – een natie […] The post In Zweden lopen tieners nu gewapend op straat appeared first on Express [NL].
23/01 14u00  Microgolfovens produceren even veel CO2 als een miljoen wagens In Groot-Brittannië stoten microgolfovens evenveel koolstofdioxide (CO2) uit als een vloot van meer dan één miljoen personenwagens. Wanneer de cijfers op de Europese Unie worden toegepast, is er sprake van nagenoeg zeven miljoen auto’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Manchester. “De bereiding van voeding in de magnetron […] The post Microgolfovens produceren even veel CO2 als een miljoen wagens appeared first on Express [NL].
23/01 13u00  Hoe China op en kwarteeuw een wetenschappelijke supermacht werd China heeft zich op een kwarteeuw tot een wetenschappelijke en technische supermacht omgevormd. Dat zegt een column van Robert Samuelson, redacteur economie bij de Amerikaanse krant Washington Post. Samuelson wijst erop dat China amper vijfentwintig jaar geleden slechts een bescheiden economie kende. Zeker van een Chinese hightechsector was nauwelijks sprake. Sindsdien is er echter heel […] The post Hoe China op en kwarteeuw een wetenschappelijke supermacht werd appeared first on Express [NL].
23/01 13u00  De olifantencurve: hét spiekbriefje voor Davos Zoals elk jaar publiceerde de ngo Oxfam in de aanloop van het World Economic Forum dat dinsdag in Davos van start gaat haar rapport over de ongelijkheid in de wereld.  Volgens het rapport werd de wereld werd in 2017 meer dan 9 biljoen dollar (9.000.000.000.000) rijker. Van dat bedrag is liefst 82% naar de rijkste 1% […] The post De olifantencurve: hét spiekbriefje voor Davos appeared first on Express [NL].
23/01 12u00  Carrefour snoeit in Frankrijk, volgt België? Carrefour wil zwaar gaan investeren, en om dat te kunnen bekostigen, moet de strop erop. In het kader van het toekomstplan ‘Carrefour 2022’ willen ze daarom zo’n 2 miljard euro besparen. Zo moeten er in de Franse hoofdzetel in Parijs 2.400 werknemers ‘vrijwillig vertrekken’. Carrefour kondigt aan dat alle hoofdzetels zullen gerationaliseerd worden. Om te […] The post Carrefour snoeit in Frankrijk, volgt België? appeared first on Express [NL].
23/01 11u00  WEF in Davos start met vertraging door hevige sneeuwval Het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos is met vertraging gestart door hevige sneeuwval in Zwitserland. Staatshoofden, regeringsleiders, CEO’s en andere prominente figuren zullen het hebben over de toenemende ongelijkheid. Uitkijken wordt het vooral naar vrijdag wanneer de Amerikaanse president Donald Trump het WEF afsluit. Het Zwitserse Davos, waar het Wereld Economisch Forum (WEF) gisteren […] The post WEF in Davos start met vertraging door hevige sneeuwval appeared first on Express [NL].
23/01 11u00  Starbucks begint met het afschaffen van cash betalingen Koffieketen Starbucks is in de Amerikaanse stad Seattle gestart met een experiment waarbij alleen nog elektronische betalingen worden aanvaard. Het proefproject moet het bedrijf naar eigen zeggen toelaten een beter inzicht te verwerven in de impact die cashloze betalingen op de klantenervaring kan hebben. Starbucks gaf niet aan hoelang het experiment zou duren. Evenmin werd […] The post Starbucks begint met het afschaffen van cash betalingen appeared first on Express [NL].
23/01 09u00  Heeft nieuwe harde aanpak Francken de steun van de ‘silent majority’? Als een illegale persoon eerst het bevel heeft gekregen België te verlaten en daarop na 30 dagen nog steeds weigert mee te werken en in België gebleven is, dan mag de politie binnenvallen op de verblijfplaats van die persoon om die vervolgens mee te nemen naar een gesloten centrum. Dat is in een notendop het […] The post Heeft nieuwe harde aanpak Francken de steun van de ‘silent majority’? appeared first on Express [NL].
23/01 09u00  Ook in Vermont is het recreatief gebruik van cannabis nu toegelaten In de Amerikaanse staat Vermont is maandag het recreatief gebruik van marihuana legaal geworden. Eerder was dat ook al het geval in Colorado, Washington, Oregon, California, Alaska, Nevada, Massachusetts en Maine. Daarmee tellen de Verenigde Staten nu al 9 staten waar marihuana vrij kan worden aangekocht en gebruikt. 61% van de Amerikanen staat ondertussen achter […] The post Ook in Vermont is het recreatief gebruik van cannabis nu toegelaten appeared first on Express [NL].
23/01 09u00  69 uur nadat ie begon is de Amerikaanse shutdown alweer voorbij 69 uur nadat ie begon is de shutdown van de Amerikaanse overheid alweer voorbij. Het Congres keurde maandag een noodwetgeving goed, die federale overheid van het nodige geld voorziet tot 8 februari. De sluiting van tientallen overheidsdiensten en het gedwongen onbetaalde verlof voor honderdduizenden ambtenaren is daarmee tijdelijk achter de rug. De Democratische Senaatsfractie zei […] The post 69 uur nadat ie begon is de Amerikaanse shutdown alweer voorbij appeared first on Express [NL].
22/01 17u00  Tijd om Trump het krediet te geven dat hij verdient “Men mag dan al hysterisch doen over de overduidelijke, voortdurend door de president gedemonstreerde ongeschiktheid voor zijn ambt, er mag ook eens eerlijk worden gerapporteerd over de positieve zaken die hij heeft gerealiseerd.” Dat schrijft financieel adviseur Joshua M. Brown van Ritholtz Wealth Management op zijn blog. De repatriëring van geld dat in belastingparadijzen stond geparkeerd Het […] The post Tijd om Trump het krediet te geven dat hij verdient appeared first on Express [NL].
22/01 17u00  Lek binnen Brusselse politie behoedt illegalen voor arrestaties De politieactie tegen de toestroom van migranten rond het Brusselse Noordstation en het Maximiliaanpark, die gisteren gepland was, is geannuleerd na een lek bij de lokale politie. Verschillende hulporganisaties haalden daar de migranten weg lang voor de politie aanwezig was. De politie kon echter nog zeventien sans-papiers oppakken. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) […] The post Lek binnen Brusselse politie behoedt illegalen voor arrestaties appeared first on Express [NL].
22/01 16u00  Lek binnen Brusselse politie behoedt illegalen van arrestaties De politieactie tegen de toestroom van migranten rond het Brusselse Noordstation en het Maximiliaanpark, die gisteren gepland was, is geannuleerd na een lek bij de lokale politie. Verschillende hulporganisaties haalden daar de migranten weg lang voor de politie aanwezig was. De politie kon echter nog zeventien sans-papiers oppakken. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) […] The post Lek binnen Brusselse politie behoedt illegalen van arrestaties appeared first on Express [NL].
22/01 16u00  Familie achter modeketen C&A schenkt jaarlijks miljoenen euro’s aan goede doelen De familie achter modeketen C&A, de Nederlandse Brenninkmeijers, hebben een enorm kapitaal, maar ze zijn daar ook enorm vrijgevig mee. Ze schenken namelijk jaarlijks miljoenen euro’s aan verschillende, vooral katholieke, goede doelen. Ze investeren ook jaarlijks in Vlaamse projecten, zo blijkt uit documenten die De Morgen kon inkijken. “Ze hebben zo veel geld”, stelt een bron […] The post Familie achter modeketen C&A schenkt jaarlijks miljoenen euro’s aan goede doelen appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Fosfaatgehalte Nederlandse mest ligt weer onder de Europese norm23/01 02u15 - Nu.nl Economie: De fosfaatproductie in dierlijke mest door de Nederlandse landbouw is vorig jaar voor het eerst in drie jaar weer uitgekomen onder het door de EU vastgestelde plafond.
17x Mag ook de staat weer af en toe een bedrijf besturen?23/01 02u15 - Volkskrant Economie: Nationalisatie wordt vooral vereenzelvigd met linkse dictators die hun economie in de soep laten lopen. Bijna veertig jaar geleden begon Margaret Thatcher na de 'Winter van de Onvrede' daarom met een grootscheepse privatisering van overheidsinstellingen en publieke bedrijven in Groot-Brittannië. Alles wat British heette, ging in de uitverkoop: van staal en telefonie tot luchtvaart en spoorwegen. P
17x Kom je er niet meer uit? Organiseer een hackathon!23/01 02u15 - Volkskrant Economie: De hackathon, overgewaaid uit de it-sector, is voor bedrijven en overheid een goedkope manier om frisse ideeën op te doen. Maar de 'hackers' willen ook betrokken worden bij de doorontwikkeling. Zet een groep hackers twee dagen bij elkaar, geef ze een Redbull en toegang tot jouw data en de briljante ideeën borrelen vanzelf op. De it-wereld gebruikte de zogenoemde hackathon al om software te ontwikk
16x Late reactie na slechte communicatie: duizenden liter drinkwater weg23/01 03u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Walter Staes meldde zaterdagochtend een breuk in de waterleiding in de Fonteinstraat in Turnhout. Pas vijf uur later arriveerde een ploeg van Pidpa om de leiding te herstellen.
16x 'Bestuurders vrezen krapte arbeidsmarkt'23/01 02u16 - Beurs.nl: Lees meer >
16x Miljardendeals in biotechnologie: Franse Sanofi betaalt 9,5 miljard euro voor het Amerikaanse Bioverativ23/01 02u15 - Volkskrant Economie: De miljarden blijven in het rond vliegen in de biotechnologie, in de jacht op de beste - en meest lucratieve - middelen voor de nabije toekomst. Maandag werden opnieuw twee grote overnames bekendgemaakt. De grootste komt op naam van Sanofi. Deze Franse farmaceut betaalt 11,6 miljard dollar (9,5 miljard euro) voor het Amerikaanse Bioverativ. Dat in Massachusetts gevestigde bedrijf werd vorig jaar a
16x De hervorming van de Eurozone door Duits coalitieakkoord dringt nauwelijks door in het publieke debat23/01 02u15 - Volkskrant Economie: Het kabinet is tegen een transferunie, maar een realistisch alternatief ontbreekt. Ook de oppositie houdt zich op de vlakte. De politieke hereniging tussen CDU/CSU en SPD verbindt Parijs en Berlijn met elkaar. Het Duitse coalitieakkoord is het startsein van een organisatorische hervorming van de eurozone. Een proces dat het financiele klimaat in Nederland structureel zal beïnvloeden, maar toch nau
15x Auto rijdt winkel van tankstation E40 binnen: één dode, twee zwaargewonden23/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een wagen is maandagavond rond 21.30 uur ingereden op de winkel van een tankstation op de E40. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Drongen, in de richting van Brussel. De tol is loodzwaar: één persoon is overleden, twee andere raakten zwaargewond. Zij verkeren wel buiten levensgevaar.
15x Politie-inspecteur in beroep tegen veroordeling vals proces-verbaal23/01 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Politie-inspecteur Niki V. heeft beroep aangetekend tegen de zes maanden celstraf met uitstel die hij kreeg voor het vervalsen van een proces-verbaal. Hij gaat ook in beroep voor de vrijspraak.
13x Vind een job in de koffiebar: ook TOKO139 doet mee23/01 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Vanaf morgen kunt u in koffiebar TOKO139 in de Statiestraat niet alleen terecht voor een cappuccino. Ook een goed gesprek met loopbaancoach Marieke Genard is er dan mogelijk.

Statistieken

Artikels:
39544
Gelezen:
35677
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven