maandag 17 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
17/06 15u30  Altice-oprichter koopt veilinghuis Sotheby's NEW YORK (AFN) - Altice-grootaandeelhouder Patrick Drahi neemt Sotheby's over. Via het bedrijf BidFair USA betaalt de Franse miljardair 3,7 miljard dollar voor het internationaal bekende veilinghuis. Door de overname verdwijnt Sotheby's na 31 jaar van de beurs in New York.
17/06 15u00  'Wall Street begint vrijwel vlak aan Fed-week' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen aan de nieuwe handelsweek. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat deze week vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve en de ontwikkelingen aan het handelsfront. Ook de oplopende spanningen rond Iran na de vermoedelijke aanvallen op tankers in de Golf van Oman hangen nog boven de markt.
17/06 14u45  Industrie New York sterk afgezwakt NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand sterk afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
17/06 14u45  T-Mobile daagt KPN om claim beter netwerk DEN HAAG (AFN) - KPN mag de claim 'beter netwerk' in zijn reclames niet uiten, omdat onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet juist is. Dat betoogt concurrent T-Mobile Nederland die KPN om die reden voor de rechter sleept. Het kort geding dient donderdag.
17/06 14u00  Explosie kost Shell 2,5 miljoen boete DEN BOSCH (AFN) - De explosie bij Shell Moerdijk in juni 2014 is de eigen schuld van het olie- en gasbedrijf. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag geoordeeld. Shell moet een boete betalen van 2,5 miljoen euro.
17/06 13u30  'Huawei-ban kost bedrijf miljarden omzet' PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse sancties tegen de Chinese techreus Huawei kosten het bedrijf de komende jaren miljarden aan omzet. Oprichter Ren Zhengfei spreekt van een impact op de opbrengsten in de komende twee jaar van zo'n 30 miljard dollar.
17/06 13u15  Pfizer neemt biotechbedrijf Array over NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Pfizer neemt biotechnologiebedrijf Array BioPharma over. De farmareus betaalt 48 dollar per aandeel, waarmee Array wordt gewaardeerd op 11,4 miljard dollar. Dat betekent een premie op de slotkoers van Array vrijdag van 62 procent.
17/06 12u45  'OCI-deal met Adnoc positief' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat kunstmestproducent OCI zijn kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika onderbrengt in een samenwerkingsverband met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi kan gunstig uitpakken. Dat schrijven kenners van Bank Degroof Petercam in een rapport.11 
17/06 12u00  Staat haalt bijna 2,6 miljard euro op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft maandag een kleine 2,6 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. De Staat beoogde oorspronkelijk om met beide leningen 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen.
17/06 12u00  Beperkte koersuitslagen op beurzen AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese beurzen bleven de koersuitslagen maandag beperkt. Beleggers hielden hun blik vooral gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. De luchtvaartaandelen gingen in de uitverkoop na een winstwaarschuwing van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.10 
17/06 11u45  Boskalis vordert met berging schepen PAPENDRECHT (AFN) - Het bergen en het leegpompen van de twee vermoedelijk aangevallen tankers in de Golf van Oman vordert gestaag. Een woordvoerder van de Nederlandse maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis, die met die taak is belast, wist te melden dat beide schepen veilig voor anker liggen voor de kust van de Verenigd Arabische Emiraten. Het is nu wachten op toestemming om de schepen leeg te pompen.
17/06 11u15  Arbeidskosten eurozone omhoog LUXEMBURG (AFN) - De arbeidskosten per uur in de eurozone zijn in het eerste kwartaal 2,4 procent hoger uitgekomen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt statistiekbureau Eurostat. In het vierde kwartaal van 2018 bedroeg de toename nog 2,3 procent.
17/06 11u00  'Meer nodig voor koersherstel Unibail' AMSTERDAM (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield heeft analisten van ING niet heel erg enthousiast gemaakt op zijn beleggersdagen in Londen vorige week. Vanzelfsprekend presenteerde het bedrijf zich als 'goed geoliede machine', schrijven de marktvorsers in een rapport. Maar volgens ING hebben beleggers meer nodig dan alleen mooie woorden en beloftes.
17/06 11u00  'Gewraakte Boeing dit jaar weer operationeel' PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Boeings van het type 737 MAX, die om veiligheidsredenen aan de grond worden gehouden, zullen nog dit jaar weer luchtwaardig zijn. Die verwachting sprak Boeing-baas Dennis Muilenberg uit tijdens de luchtvaartshow van Parijs.
17/06 11u00  Airbus tekent grote order met Air Lease PARIJS (AFN) - Het Europese luchtvaartconcern Airbus heeft een order ontvangen voor honderd vliegtuigen van de Amerikaanse leasemaatschappij Air Lease. Bronnen hadden eerder al tegen persbureau Bloomberg gezegd dat de deal er aan zat te komen.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
17/06 12u45  Tim Rooney (CEO Bank Nagelmackers): 'Er is plaats voor een kleine, gespecialiseerde vermogensbank' Een jaar geleden trad de Engelsman Tim Rooney aan als nieuwe CEO van Bank Nagelmackers. Een transformatie deed de bank in 2018 in de rode cijfers belanden. Door te focussen op vermogende klanten en de kosten te drukken wil hij van Nagelmackers weer een rendabele vermogensbank maken.15 
17/06 12u45  Vier tips om beleggingsfondsen te selecteren Er zijn bijna 24.000 beleggingsfondsen beschikbaar in België. Hoe moeten beleggers een fonds kiezen uit dat overweldigende aanbod?15 
17/06 12u30  Tim Rooney (CEO Bank Nagelmackers): 'Er is plaats op de Belgische markt voor een kleine, gespecialiseerde vermogensbank' Een jaar geleden trad de Engelsman Tim Rooney aan als nieuwe CEO van Bank Nagelmackers. Een transformatie deed de bank in 2018 in de rode cijfers belanden. Door te focussen op vermogende klanten en de kosten te drukken wil hij van Nagelmackers weer een rendabele vermogensbank maken.13 
17/06 11u45  Deutsche Bank wil 'bad bank' van 50 miljard oprichten Deutsche Bank overweegt de oprichting van een bad bank, die tot 50 miljard euro aan risicovolle activa kan bevatten. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen.12 
17/06 11u15  Deutsche Bank wil 'bad bank' van 50 mijard oprichten Deutsche Bank overweegt de oprichting van een bad bank, die tot 50 miljard euro aan risicovolle activa kan bevatten. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen.14 
17/06 11u00  Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen): 'Ik moet blijkbaar af en toe een goede tik krijgen' Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen, legt uit hoe hij in zijn leven het evenwicht vindt tussen werk en vrije tijd. 'Mijn beste alarmsysteem is mijn partner. Als die zegt dat ik er niet echt bij ben, zorgt dat toch voor een moment van bewustwording.'15 
16/06 16u15  Drie CEO's over hun spirituele kapitaal: 'Waarden zijn niet iets dat je inlijst en boven de ingang van je bedrijf hangt' Ank De Wilde, Christophe Degrez en Toon Bossuyt behoren tot de groeiende groep bedrijfsleiders die waarden en zingeving even belangrijk vinden als winst maken. 'Dat gaat verder dan maatschappelijk verantwoord ondernemen.'
15/06 10u30  Bayer kampt met een glyfosaatnachtmerrie: 'Het zou dwaas zijn nu al met de witte vlag te zwaaien' Het juridische moeras waarin Bayer na de overname van Monsanto in de Verenigde Staten verzeild is geraakt, bewijst hoe sterk het Amerikaanse rechtssysteem verschilt van het onze. De Amerikaanse topadvocaat Mark Behrens geeft tekst en uitleg.
14/06 15u15  Nieuwe wet op mede-eigendom maakt feitelijke onteigening mogelijk De nieuwe wetgeving op de mede-eigendom versoepelt de mogelijkheid om werken te laten uitvoeren. Het wordt bovendien minder moeilijk om tegen de wil van sommige eigenaars appartementsblokken te slopen en weer op te bouwen.
14/06 13u15  Vastgoed aan de kust: Nieuwpoort blijft met afstand de duurste gemeente Nieuwpoort groeit en bloeit. Maar het ruime aanbod aan oude en nieuwe appartementen weegt op de prijsontwikkeling.
14/06 13u15  Vastgoed aan de kust: in Middelkerke-Westende vind je de goedkoopste appartementen De appartementenprijzen dalen in Middelkerke-Westende. Vooral verouderde appartementen doen het prijsniveau dalen.
14/06 13u00  Trappistenbroeders Westvleteren gaan hun bier online verkopen Het trappistenbier van Westvleteren is hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet om aan de vraag te voldoen. Daarom worden soms woekerprijzen betaald. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en verkopen het bier voortaan via een webshop.
14/06 12u45  Trappistenbier Westvleteren wordt voortaan online verkocht Het trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Bijgevolg gaan de begeerde flesjes soms voor woekerprijzen de deur uit. De trappistenbroeders willen de verkoop nu transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
14/06 12u30  Trappistenbier Westvleteren wordt vooortaan online verkocht Het trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Daarom worden soms woekerprijzen op tafel gegooid voor de begeerde flesjes. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
14/06 11u15  Wees voorbereid op een volatiele beurszomer De vakantieperiode wenkt, die uitnodigt tot reflectie. Tijd om even terug te blikken en vooral vooruit te kijken naar wat ons de rest van het beursjaar nog te wachten staat.
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 14u45
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
17/06 15u30  Altice-oprichter koopt veilinghuis Sotheby's NEW YORK (AFN) - Altice-grootaandeelhouder Patrick Drahi neemt Sotheby's over. Via het bedrijf BidFair USA betaalt de Franse miljardair 3,7 miljard dollar voor het internationaal bekende veilinghuis. Door de overname verdwijnt Sotheby's na 31 jaar van de beurs in New York.
17/06 14u45  'Wall Street begint vrijwel vlak aan Fed-week' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen aan de nieuwe handelsweek. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat deze week vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve en de ontwikkelingen aan het handelsfront. Ook de oplopende spanningen rond Iran na de vermoedelijke aanvallen op tankers in de Golf van Oman hangen nog boven de markt.
17/06 14u45  Industrie New York sterk afgezwakt NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand sterk afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
17/06 14u45  T-Mobile daagt KPN om claim beter netwerk DEN HAAG (AFN) - KPN mag de claim 'beter netwerk' in zijn reclames niet uiten, omdat onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet juist is. Dat betoogt concurrent T-Mobile Nederland die KPN om die reden voor de rechter sleept. Het kort geding dient donderdag.
17/06 14u00  Explosie kost Shell 2,5 miljoen boete DEN BOSCH (AFN) - De explosie bij Shell Moerdijk in juni 2014 is de eigen schuld van het olie- en gasbedrijf. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag geoordeeld. Shell moet een boete betalen van 2,5 miljoen euro.
17/06 13u30  'Huawei-ban kost bedrijf miljarden omzet' PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse sancties tegen de Chinese techreus Huawei kosten het bedrijf de komende jaren miljarden aan omzet. Oprichter Ren Zhengfei spreekt van een impact op de opbrengsten in de komende twee jaar van zo'n 30 miljard dollar.
17/06 13u15  Pfizer neemt biotechbedrijf Array over NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Pfizer neemt biotechnologiebedrijf Array BioPharma over. De farmareus betaalt 48 dollar per aandeel, waarmee Array wordt gewaardeerd op 11,4 miljard dollar. Dat betekent een premie op de slotkoers van Array vrijdag van 62 procent.
17/06 12u45  'OCI-deal met Adnoc positief' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat kunstmestproducent OCI zijn kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika onderbrengt in een samenwerkingsverband met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi kan gunstig uitpakken. Dat schrijven kenners van Bank Degroof Petercam in een rapport.12 
17/06 12u00  Staat haalt bijna 2,6 miljard euro op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft maandag een kleine 2,6 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. De Staat beoogde oorspronkelijk om met beide leningen 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen.
17/06 12u00  Beperkte koersuitslagen op beurzen AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese beurzen bleven de koersuitslagen maandag beperkt. Beleggers hielden hun blik vooral gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. De luchtvaartaandelen gingen in de uitverkoop na een winstwaarschuwing van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.
17/06 11u45  Boskalis vordert met berging schepen PAPENDRECHT (AFN) - Het bergen en het leegpompen van de twee vermoedelijk aangevallen tankers in de Golf van Oman vordert gestaag. Een woordvoerder van de Nederlandse maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis, die met die taak is belast, wist te melden dat beide schepen veilig voor anker liggen voor de kust van de Verenigd Arabische Emiraten. Het is nu wachten op toestemming om de schepen leeg te pompen.
17/06 11u15  Arbeidskosten eurozone omhoog LUXEMBURG (AFN) - De arbeidskosten per uur in de eurozone zijn in het eerste kwartaal 2,4 procent hoger uitgekomen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt statistiekbureau Eurostat. In het vierde kwartaal van 2018 bedroeg de toename nog 2,3 procent.
17/06 11u00  'Meer nodig voor koersherstel Unibail' AMSTERDAM (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield heeft analisten van ING niet heel erg enthousiast gemaakt op zijn beleggersdagen in Londen vorige week. Vanzelfsprekend presenteerde het bedrijf zich als 'goed geoliede machine', schrijven de marktvorsers in een rapport. Maar volgens ING hebben beleggers meer nodig dan alleen mooie woorden en beloftes.
17/06 11u00  'Gewraakte Boeing dit jaar weer operationeel' PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Boeings van het type 737 MAX, die om veiligheidsredenen aan de grond worden gehouden, zullen nog dit jaar weer luchtwaardig zijn. Die verwachting sprak Boeing-baas Dennis Muilenberg uit tijdens de luchtvaartshow van Parijs.
17/06 11u00  Airbus tekent grote order met Air Lease PARIJS (AFN) - Het Europese luchtvaartconcern Airbus heeft een order ontvangen voor honderd vliegtuigen van de Amerikaanse leasemaatschappij Air Lease. Bronnen hadden eerder al tegen persbureau Bloomberg gezegd dat de deal er aan zat te komen.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
17/06 08u30  ACV krijgt zeven klachten per dag binnen over uitzendkantoren Lees meer >10 
15/06 17u15  Meer windenergie? Vlaanderen zal er wel bij varen Lees meer >
15/06 13u45  Keukenfabrikant Donald Muylle over zijn befaamde tv-spotjes: "Ik kreeg het idee 's nachts in mijn bed" Donald Muylle van Dovy Keukens is ontegensprekelijk de bekendste keukenbouwer in ons land. Niet zo bijster originele, maar des te effectievere reclamespotjes maakten van Muylle een Bekende Vlaming. In een bikkelharde concurrentiestrijd heeft Dovy Keukens daardoor een vaste plaats ingenomen in de Belgische keukenmarkt. Ons magazine 'De markt' sprak met hem.
15/06 11u15  Deliveroo-koeriers leggen vanavond het werk neer in Gent In Gent gaat een deel van de maaltijdkoeriers van Deliveroo tussen 19 uur en 20 uur vanavond het werk neerleggen. Ze doen dat uit protest tegen de verlaging van hun loon. Dat zou sinds augustus met 35 procent zijn gedaald. Deliveroo verwacht weinig hinder en noemt de actie niet representatief.
15/06 09u00  Harde concurrentie in keukenland: waarom Belgisch maatwerk (voorlopig) standhoudt tegen buitenlandse standaardkeukens Lees meer >
14/06 18u30  Asco start voorzichtig herop, maar verlengt tijdelijke werkloosheid tot dinsdag Asco, het bedrijf uit Zaventem dat wegens een cyberaanval al zijn activiteiten sinds een week heeft gestaakt, is begonnen met zijn systemen geleidelijk weer op te starten, maar heeft de technische werkloosheid wel verlengd tot volgende dinsdag. Dat maakte de directie bekend in een bericht aan het personeel.
13/06 15u45  Kan ik mijn ouders ten laste nemen? En moet ik huurinkomsten aangeven? 9 lezersvragen over de belastingen beantwoord Lees meer >
13/06 07u45  Fluvius start op 1 juli met de uitrol van de digitale energiemeter Distributienetbeheerder Fluvius start begint volgende maand met de uitrol van de digitale meters voor elektriciteit en aardgas. Voor eind 2022 zullen al 1,8 miljoen digitale meters actief zijn.
13/06 05u30  Cacaoprijs schiet omhoog na opschorten verkoop door Ghana en Ivoorkust De cacaoprijs is op de termijnmarkten van Londen en New York gestegen tot het hoogste niveau in bijna een jaar, nadat de twee belangrijkste leveranciers -Ivoorkust en Ghana- beslist hebben om de verkoop voor volgend jaar op te schorten om een minimumprijs uit de wacht te kunnen slepen.
13/06 01u45  Cacaoprijs schiet omhoog nadat Ivoorkust en Ghana verkoop opschorten De cacaoprijs is op de termijnmarkten van Londen en New York gestegen tot het hoogste niveau in bijna een jaar, nadat de twee belangrijkste leveranciers -Ivoorkust en Ghana- beslist hebben om de verkoop voor volgend jaar op te schorten om een minimumprijs uit de wacht te kunnen slepen.
12/06 18u30  2.600 dozen verdacht speelgoed ontdekt in Wevelgem In een winkel in Wevelgem zijn 2.600 dozen verdacht speelgoed aangetroffen en in beslag genomen. Waarschijnlijk is het namaak uit China. De douane en de federale overheidsdienst Economie controleerden de winkel na een tip en deden de ontdekking.
12/06 15u15  1.000 werknemers bij Asco Zaventem nog twee dagen langer werkloos door hacking bedrijf Lees meer >
12/06 14u00  Klanten in paniek door "sluiting" favoriete lokale winkel, Unizo: "Schokeffect dat we wilden" Lees meer >
11/06 16u45  Audi gaat E-trons uit Brussel terugroepen na probleem met afsluiting stekkerdoos Lees meer >
11/06 15u30  Wat kunnen steden doen om massatoerisme tegen te gaan? "Beter voorkomen dan genezen" Steden die veel toeristen aantrekken, kunnen beter voorkomen dat het de spuigaten uitloopt. Achteraf bijsturen, is namelijk veel moeilijker. Dat zegt Bart Neuts, onderzoeker toerisme en economie aan de KU Leuven in 'De wereld van Sofie' op Radio 1.
Laatste update: vandaag om 8u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
17/06 15u30  Eenmaal, andermaal: Sotheby’s verkocht Veilinghuis Sotheby’s komt in Franse handen. Telecom-miljardair Patrick Drahi haalt het Amerikaanse bedrijf voor $3,7 miljard van de beurs.
17/06 15u30  Altice-oprichter koopt veilinghuis Sotheby's Altice-grootaandeelhouder Patrick Drahi neemt Sotheby's over. Via het bedrijf BidFair USA betaalt de Franse miljardair 3,7 miljard dollar voor het internationaal bekende veilinghuis. Door de overname verdwijnt Sotheby's na 31 jaar van de beurs in New York.
17/06 15u00  Beurs: AEX zakt in het rood De Amsterdamse beursgraadmeter AEX belandde halverwege de middag op een klein verlies. Beleggers deden het rustig aan, in aanloop naar de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.
17/06 15u00  'Wall Street begint vrijwel vlak aan Fed-week' De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen aan de nieuwe handelsweek. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat deze week vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve en de ontwikkelingen aan het handelsfront. Ook de oplopende spanningen rond Iran na de vermoedelijke aanvallen op tankers in de Golf van Oman hangen nog boven de markt.
17/06 15u00  Industrie New York sterk afgezwakt De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand sterk afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
17/06 14u45  T-Mobile daagt KPN om claim beter netwerk KPN mag de claim 'beter netwerk' in zijn reclames niet uiten, omdat onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet juist is. Dat betoogt concurrent T-Mobile Nederland die KPN om die reden voor de rechter sleept. Het kort geding dient donderdag.
17/06 14u30  Staat blijft de baas in speurtocht ceo ABN Amro ABN Amro heeft een klein jaar om een nieuwe ceo te vinden. Vijf vragen over de haken en ogen van de speurtocht naar een nieuwe topman van de staatsbank.
17/06 14u00  Explosie kost Shell 2,5 miljoen boete De explosie bij Shell Moerdijk in juni 2014 is de eigen schuld van het olie- en gasbedrijf. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag geoordeeld. Shell moet een boete betalen van 2,5 miljoen euro.
17/06 13u45  Oproep: wil of ga jij binnenkort minder werken? Fulltime werken is in Nederland nog altijd de norm, maar de balans tussen werk en privé vinden we ook steeds belangrijker. Voor een artikel in de krant van dinsdag zoeken we mensen die graag minder uren zouden willen werken en ons willen vertellen waarom (met foto).
17/06 13u30  'Huawei-ban kost bedrijf miljarden omzet' De Amerikaanse sancties tegen de Chinese techreus Huawei kosten het bedrijf de komende jaren miljarden aan omzet. Oprichter Ren Zhengfei spreekt van een impact op de opbrengsten in de komende twee jaar van zo'n 30 miljard dollar.
17/06 13u15  Pfizer neemt biotechbedrijf Array over De Amerikaanse farmaceut Pfizer neemt biotechnologiebedrijf Array BioPharma over. De farmareus betaalt 48 dollar per aandeel, waarmee Array wordt gewaardeerd op 11,4 miljard dollar. Dat betekent een premie op de slotkoers van Array vrijdag van 62 procent.
17/06 13u15  ’Rutte, gooi die belastingen omlaag!’ In de nieuwe DFT-podcast doet Martin Visser een oproep aan Mark Rutte: nu blijkt dat de lonen de prijsstijging niet kunnen bijbenen en weinig mensen lijken te kunnen meeprofiteren van de aantrekkende economie, wordt het tijd dat de belastingen weer omlaag gaan. Luister de hele podcast hieronder, of via Spotify en iTunes.
17/06 13u00  ‘Rutte, gooi die belastingen omlaag!’ In de nieuwe DFT-podcast doet Martin Visser een oproep aan Mark Rutte: nu blijkt dat de lonen de prijsstijging niet kunnen bijbenen en weinig mensen lijken te kunnen meeprofiteren van de aantrekkende economie, wordt het tijd dat de belastingen weer omlaag gaan. Luister de hele podcast hieronder, of via Spotify en iTunes.11 
17/06 12u45  'OCI-deal met Adnoc positief' Dat kunstmestproducent OCI zijn kunstmestactiviteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika onderbrengt in een samenwerkingsverband met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi kan gunstig uitpakken. Dat schrijven kenners van Bank Degroof Petercam in een rapport.12 
17/06 12u45  USB-sticks taboe bij fiscus Om datalekken bij de fiscus te voorkomen kunnen werknemers van de afdeling Data & Analytics geen gebruik meer maken van USB-sticks. Ook mailen kan niet.14 
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
17/06 13u45  ?Opel moet meer dan 200.000 benzines terugroepen? Lees meer >10 
17/06 11u44  Extra besparingen bij Brussels Airlines op komst Lees meer >
17/06 10u44  Vlaamse maakindustrie 4.0: flexibel automatiseren is mensenwerk Lees meer >
17/06 10u44  Mobile Vikings daagt concurrentie uit met goedkoop onbeperkt abonnement Lees meer >
17/06 07u42  Supermarkten geven 600 miljoen euro aan gratis producten weg Lees meer >
17/06 06u42  140% meer klachten van uitzendkrachten, vooral over uitbetaling: meeste problemen bij Accent, minste bij Randstad Lees meer >
17/06 03u41  ACV krijgt elke werkdag 7 klachten, vooral over foute uitbetaling loon uitzendkrachten Lees meer >12 
16/06 06u27  Voedingsreuzen willen ?recyclagesprong? maken: negen grote bedrijven beloven plastic en ander verpakkingsafval terug te dringen Lees meer >
15/06 21u23  Fietskoeriers Deliveroo in Gent staken voor hogere vergoeding Lees meer >
15/06 07u12  Alle grote zenders verklaren Proximus de oorlog: geen deal voor nieuw platform Pickx Lees meer >
15/06 04u11   ?Provincies en gemeenten ondergraven Vlaams winkelvergunningsbeleid? Lees meer >
15/06 04u11  Belg ?bewijst? steeds minder beroepskosten: te moeilijke aangifte, te weinig pakkans Lees meer >
14/06 22u09  Wel of geen ontmoeting met Chinese president boeit Trump niet: ?Komt hij niet, dan blijven we miljarden per maand extra ophalen? Lees meer >
14/06 16u06  Asco start voorzichtig weer op na cyberaanval, maar verlengt tijdelijke werkloosheid tot dinsdag Lees meer >
14/06 12u05  Daar is de virtuele ingenieur: virtual engineering met software en AI Lees meer >
Laatste update: vandaag om 13u45
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
17/06 12u30  Bij de grootste keten van winkels in gebruikte goederen is tweedehands een rekbaar begrip Used Products is de grootste keten van winkels in tweedehands goederen. Vrijwel overal in Nederland bevinden zich filialen, geleid door zelfstandige ondernemers. Overal, behalve in Zeeland. Waarom daar niet? ‘Geen idee.’
16/06 22u30  De droom: een oerdegelijke bank zonder winst en investeringen, maar veilig als de crisis toeslaat Het Nederlandse geldstelsel moet op de schop en er moet een nutsbank komen. Die eis van burgerbeweging Ons Geld resulteerde in een rapport van de WRR en een reactie daarop van de minister van Financiën. Nu is de Tweede Kamer aan zet.
16/06 22u30  Bij de grootste keten van winkels in gebruikte goederenis tweedehands een rekbaar begrip Used Products is de grootste keten van winkels in tweedehands goederen. Vrijwel overal in Nederland bevinden zich filialen, geleid door zelfstandige ondernemers. Overal, behalve in Zeeland. Waarom daar niet? ‘Geen idee.’
16/06 00u00  Wanneer krijgt u AOW? Check hier wat het pensioenakkoord voor u persoonlijk betekent De pensioenen zijn sinds 2013 op drift geraakt. Deze week werd alles opnieuw anders door het pensioenakkoord. Wat betekent dit voor u?
15/06 00u00  Sociale partners schepen de toekomst – gezond en vrolijk doorwerken – toch weer af met een fooi Over het deze week gesloten principeakkoord tussen kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties over pensioen (en andere dingen) kan je een boek schrijven. Over – dan toch nog – het succes van de polder. Over – toch nog – het succes van Wouter Koolmees als minister van Sociale Zaken. Over de techniek van het pensioenstelsel, wat een tegelijkertijd saai én opwindend hoofdstuk zou worden. Over de gevolgen voor de schatkist, waar het kabinet werkelijk achteloos mee omgaat. En over de achterban van de FNV natuurlijk, die stemmen mag, en bij een tegenstem niet alleen het akkoord opblaast, maar ook de eigen organisatie.
15/06 00u00  ‘Onvrede over technologie kan nieuwe voedingsbodem voor populisten worden’ Cassières zijn nog geen zelfscankassa’s aan het slopen, maar technologie is niet veilig voor de woede van mensen die slecht gedijen in de moderne economie. Dat stelt econoom Carl Frey, bekend van zijn voorspelling dat de helft van de huidige banen gaat verdwijnen.
14/06 21u45  ‘Zelfstandigen, flexwerkers: dat is de sociale kwestie van onze tijd’ Wat te doen met de flexkrachten en zzp’ers, die amper bescherming genieten? Harry van de Kraats, directeur van werkgeversvereniging AWVN, maakt zich zorgen. De overheid heeft een wig laten ontstaan tussen flex en vast. Dat gat moet gedicht. ‘Alle werkenden moeten aan de basis gelijk worden behandeld.’
14/06 21u45  We moeten niet de geluksvogels ­omlaag trekken, maar de pechvogels een opkontje geven ‘Een significante ­reductie van de ­onderwijsongelijk­­heid zou vereisen dat er iets gedaan wordt aan de ‘onverdiende’ voordelen die sommige kinderen van hun ouders meekrijgen.’ Dit betoogden ­Michael Merry en Geert Driessen deze week in de Volkskrant. Voorlezen, samen naar de bieb, huiswerkondersteuning – sommige kinderen profiteren van zulke ­‘onverdiende’ voordelen, andere niet.
14/06 21u45  VanMoof kan niets fout doen, Fastned helemaal niets goed Wie kapitaal voor een gedurfd ondernemingsavontuur bij elkaar wil harken, hoeft de omslachtige weg via de beurs niet te nemen. Er kan gewoon met crowdfunding worden begonnen. En met een beetje goede publiciteit werkt het als een tierelier.
14/06 20u15  De verafgoding van de rich & famous op vaderlandse ­tv is tenenkrommend De verafgoding van de rich & famous op vaderlandse ­tv is tenenkrommend. Na Ivo Niehe, Peter van der Vorst en de Quote-clan heeft Jair ­Ferwerda op het publieke net een programma gekregen om de elite te adoreren. KRO-NCRV wil blijkbaar ook dat Nederlanders zich vergapen aan de privileges van mensen als Cor van Zadelhoff die een polowedstrijd organiseert in zijn achtertuin en zijn schoenveters laat strikken door een 21ste-eeuwse slaaf.
14/06 00u00  Boeings crash is niet Airbus’ brood: ‘Een reus als Boeing komt niet ten val door een enkel incident’ Voor Boeing zijn de gevolgen van de vliegrampen met zijn 737 MAX-toestellen groot. Klanten dreigen bestelde vliegtuigen te schrappen en naar de concurrentie over te stappen. Maar zo eenvoudig gaat dat niet.
14/06 00u00  Is het een goed idee om te investeren in een duurzaam fonds? Het Energietransitiefonds van Meewind belooft 6 tot 7 procent rendement per jaar. Is dat een aanrader? Duurzaamheid spreekt mij wel aan.
14/06 00u00  Een appetijtelijk beurssnoepje dat niemand durft op te pakken Weinig aandelenfondsen op de Amsterdamse beurs zijn zo kleurloos als Wereldhave, tegenwoordig eigenaar van middelgrote winkelcentra. Al sinds 1947 staat het op het Damrak genoteerd als een suikerloze toffee. Afgezien van de keren dat de handel in het fonds werd stilgelegd vanwege een vermeend bod, haalde het zelden de nieuwskolommen.
13/06 22u00  De vermogenskloof is entertainment geworden in plaats van misstand De verafgoding van de rich & famous op vaderlandse ­tv is tenenkrommend. Na Ivo Niehe, Peter van der Vorst en de Quote-clan heeft Jair ­Ferwerda op het publieke net een programma gekregen om de elite te adoreren. KRO-NCRV wil blijkbaar ook dat Nederlanders zich vergapen aan de privileges van mensen als Cor van Zadelhoff die een polowedstrijd organiseert in zijn achtertuin en zijn schoenveters laat strikken door een 21ste-eeuwse slaaf.
13/06 21u15  Mag ik mijn woning te goedkoop verkopen? Ik wil mijn woning verkopen aan mijn dochter, liefst zo goedkoop mogelijk. Mag ik dat zelf weten, of levert een te lage prijs problemen op?
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
17/06 15u15  Antwerp Giants overwegen tal van aanbiedingen, coach Moors hakt vandaag de knoop door Dennis Donkor (27) tekende een nieuw contract van twee jaar bij Telenet Giants Antwerp. Dave Dudzinski (27) staat dan weer dicht bij een contractverlenging bij de Giants. Voorzitter Roger Roels bevestigt ook dat àls coach Roel Moors de Antwerpse club straks verlaat, hij zal worden opgevolgd door een Belg. “Wij gaan zeker geen clown/comediant zoals Dario Gjergja (coach van Oostende, red) aantrekken”, geeft Roels mee.
17/06 15u15  Cindy Crawford pikt de kritiek op haar naaktfoto’s niet Cindy Crawford is vandaag 53 en heeft al een lange carrière als model achter zich liggen. Ze pikt het dan ook niet dat ze kritiek krijgt op haar leeftijd als ze naakt poseert. “Het is gewoon een andere vorm van schoonheid.”
17/06 15u00  Uitbater Carrefour Market stopt eind augustus De zelfstandige uitbater die de vestiging van Carrefour Market in de Legrellestraat in Berlaar openhoudt, stopt er eind augustus mee. Dat bevestigt de uitbater. Wat er met de winkel gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.
17/06 15u00  Burgemeester van Dessel Kris Van Dijck (N-VA) wordt voorzitter van Vlaams Parlement De 55-jarige Kris Van Dijck (N-VA) zal dinsdag aangeduid worden als voorzitter van het Vlaams Parlement. Dat is maandag afgesproken tussen de verschillende fractieleiders van het Vlaams Parlement. Van Dijck, sinds 2007 burgemeester van Dessel, volgt zijn partijgenoot Jan Peumans op. De regeringsvorming zal uitmaken of Van Dijck de functie meer dan enkele maanden zal bekleden.
17/06 14u45  Brand aan gevel door dakwerken De brandweer is maandag uitgerukt naar de Wijngaardstraat in Wijnegem omdat daar een kleine brand was ontstaan tijdens dakwerken.
17/06 14u45  Succesvol duivenmelker (80) tweede keer in jaar slachtoffer dieven: “Vorig jaar stalen ze de helft, nu roofden ze hele duivenkot leeg” De tachtigjarige Henri Menten beleefde zaterdagochtend een akelig déjà vu-gevoel toen hij de duiventil achter zijn woning in Herselt binnenging. Voor de tweede keer in veertien maanden plunderden dieven zijn duivenhok.
17/06 14u15  Drie verdachten van drugshandel in de cel Twee mannen en een vrouw van 19 zijn vrijdag gearresteerd in Deurne nadat ze waren betrapt op drugshandel. Dat zegt de Antwerpse politie in een persbericht.
17/06 14u15  Even tijd doorbrengen in de natuur kan je gezondheid een boost geven Een nieuwe Britse studie heeft aangetoond dat wekelijks twee uurtjes doorbrengen in de natuur al een flinke boost kan geven aan je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Trek dus die wandelschoenen maar aan.
17/06 14u00  Voormalige gemeentehuizen met nieuwe bestemming: “Varendonk had kleinste gemeentehuis van België” Het voormalige gemeentehuis in Vorst-Laakdal wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe bestemming. De Kempen tellen heel wat voormalige gemeentehuizen die nu helemaal anders worden gebruikt. We lichten er een aantal uit.
17/06 14u00  Pikant detail uit verleden van Madonna blijkt verzonnen Begin de jaren negentig zou Madonna een romance gehad hebben met de Canadese singer-songwriter K.D. Lang. Zou, want daar blijkt niets van aan te zijn geweest, bevestigt die laatste in een interview met The Sunday Times.
17/06 13u45  Orel Mangala zit met gemengde gevoelens op EK U21: “Ben zelf tevreden, maar we winnen niet” De Belgische beloften verloren zondagavond tegen Polen (3-2) dan wel hun eerste wedstrijd op het EK U21, één man maakte indruk op het Belgische middenveld. Orel Mangala koppelde een sterk loopvermogen aan veel duelkracht en bracht de Belgen vroeg in de wedstrijd ook nog eens bijna op voorsprong met een vlammend schot op de paal. Tijdens zijn persbabbel gaf hij dan ook aan tevreden te zijn over zijn match. “Maar dat is niet belangrijk”, voegde hij er meteen aan toe. “Want het heeft niets opgebracht.”
17/06 13u45  Elias Cobbaut: “Had liever dat Italië-Spanje gelijk was geëindigd” “We kunnen Spanje kloppen.” Elias Cobbaut klinkt een dag na het ontgoochelende verlies tegen Polen (3-2) strijdvaardig. “Wanneer je drie matchen in negen dagen tijd speelt, moet je niet blijven mopperen.”
17/06 13u30  Schoolbus met 47 kleuters betrokken bij ongeval op Antwerpse Ring, Liefkenshoektunnel tolvrij Op de Antwerpse ring richting Nederland zijn maandagochtend omstreeks 10 uur vier voertuigen met elkaar in aanrijding gekomen ter hoogte van Borgerhout, net voor het knooppunt met de E313. Dat zegt de federale politie. Eén van de voertuigen was een schoolbus, maar er raakten geen kinderen gewond. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij richting Nederland om het fileleed enigszins in te perken.
17/06 13u30  BAS onderzoekt onpartijdigheid voorzitter matchfixingzaak na wrakingsverzoek fans KV Mechelen Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft een college samengesteld dat zich moet buigen over het wrakingsverzoek tegen Herman Huygens, voorzitter van de drie arbiters die moeten oordelen over vermeende competitievervalsing in KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018. Dat heeft het BAS zondagavond gemeld via zijn website.
17/06 13u00  DISCUSSIE. Kampt jouw kind met een gameverslaving? Is het nu Fortnite of is het de nieuwste FIFA: de gemiddelde Belgische jongere spendeert elf uur per week aan games. Dat blijkt uit een bevraging bij bijna duizend jongeren tussen 12 en 23. Ken jij iemand die met een gameverslaving kampt? Of is verslaving een te zwaar woord voor fanatiek gamen?10 
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
17/06 12u45  Na Zeeman komt nu ook Aldi met eigen merkshirts: met River, Buval of Golder Power op je t-shirt naar de festivals Altijd al willen rondlopen in een t-shirt met daarop je favoriete Aldi-merk, zoals River of Buval? Dan kan je deze week terecht in je lokale...13 
17/06 12u00  Loonkost in België minder gestegen dan Europese gemiddelde De loonkost in België lag in het eerste kwartaal van dit jaar 2,1 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De loonkost steeg zo minder...10 
17/06 08u30  Amerikaanse chipsector wil dat VS sancties tegen Huawei versoepelen De Verenigde Staten moeten sancties tegen het Chinese technologiebedrijf Huawei versoepelen. Dat vinden meerdere grote Amerikaanse chipbedrijven....10 
17/06 08u15  Dit zijn de tofste vakantiejobs in retail De zomervakantie nadert: tijd om flink bij te verdienen! Voor wie commercieel is ingesteld en graag met mensen werkt, zijn er heel wat toffe jobs...
17/06 07u00  Mobile Vikings stunt: kwart goedkoper dan de rest, "want nu betaalt u gewoon te veel” Onbeperkt bellen en sms'en én mobiele data voor 29 euro per maand: Mobile Vikings lanceert vandaag een formule die liefst een kwart goedkoper is...15 
16/06 21u30  Vergader alleen als het écht moet en nog 8 geboden om te werken als Elon Musk Voor Elon Musk, miljardair en topman van Tesla en SpaceX, draait alles om maximale productiviteit. Hij werkt hard en verwacht dat zijn medewerkers...
16/06 16u15  China zegt dat onderzoek naar FedEx geen vergelding is voor Huawei Dat China een onderzoek is gestart naar FedEx, moet niet worden gezien als een vergelding in de aanhoudende handelsvete tussen China en de...
16/06 13u15  India verhoogt importtarieven op producten uit VS India heeft vanaf vandaag hogere importheffingen ingesteld op een reeks Amerikaanse producten, zoals kikkererwten, fosforzuur, appels, amandelen en...
16/06 06u00  Migranten sturen recordbedrag van 490 miljard euro naar ontwikkelingslanden Volgens de Wereldbank zullen migranten dit jaar 490 miljard euro aan remittances (geldtransfers van particulieren) naar ontwikkelingslanden sturen....
15/06 22u00  Nu ook probleem met Boeing Dreamliner: blussysteem van motor faalt Meerdere Boeing 787 Dreamliners hebben problemen met het blussysteem van de motor. Dat heeft het bedrijf bevestigd in de Britse krant The Guardian.
15/06 19u45  VISA en PayPal doen mee aan Facebook-munt: “Dit zou wel eens de doorbraak van de cryptomunt kunnen worden” Via gelekte informatie in de Amerikaanse pers worden de contouren van de munt die Facebook volgende week voorstelt stilaan duidelijk. Ook bedrijven...
15/06 07u15  WOONVIDEO. Loftappartement met verrassend groot terras, een draaibare haard en buffer tegen verkeersdrukte Ondanks beperkingen, zoals een geringe plafondhoogte en de ligging in een drukke straat, slaagden Ilse Van der Stappen (46) en Werner Verwerft (52)...
15/06 05u45  Goud op hoogste peil in meer dan twee jaar: “Het kan ook snel weer keren” Een oude beurswijsheid leek gisteren even terug van jaren weggeweest: Is er onrust in de wereld, koop goud. Gisteren bereikte de goudprijs in euro...
14/06 21u15  Wel of geen ontmoeting met Xi tijdens G20-top boeit Trump niet Het maakt de Amerikaanse president Donald Trump naar eigen zeggen niet uit of het later deze maand tot een ontmoeting komt met zijn Chinese collega...
14/06 18u30  Nog steeds geen witte rook na sociaal overleg bij skeyes, maar acties onwaarschijnlijk Het sociaal overleg bij luchtverkeersleider skeyes heeft ook vandaag nog geen witte rook opgeleverd. De onderhandelingen tussen directie en...
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 13u45
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
17/06 15u30  Shell krijgt boete van 2,5 miljoen euro voor explosie in Moerdijk Shell moet een boete van 2,5 miljoen euro betalen voor de explosie op het terrein van het bedrijf in het Brabantse Moerdijk in 2014. De rechtbank in Den Bosch oordeelde maandag dat het concern niet voldoende maatregelen heeft genomen om een dergelijk zwaar ongeval te voorkomen.
17/06 15u15  Brussel: Aantal handelsbarrières op recordniveau in 2018 Het aantal handelsbarrières is toegenomen. In landen buiten de Europese Unie (EU) zijn er vorig jaar 45 nieuwe handelsbeperkingen bij gekomen, blijkt maandag uit een rapport van de Europese Commissie.
17/06 14u45  Ruim twee miljoen euro boete voor Shell na explosie fabriek Moerdijk Shell moet een boete van 2,5 miljoen euro betalen voor de explosie in 2014 op het terrein van het bedrijf in het Brabantse Moerdijk. De rechtbank in Den Bosch oordeelde maandag dat het bedrijf niet voldoende maatregelen heeft genomen om een dergelijk zwaar ongeval te voorkomen.
17/06 14u30  Ruim twee miljoen euro boete voor Shell na explosies fabriek Moerdijk Shell moet een boete van 2,5 miljoen euro betalen voor de explosie in 2014 op het terrein van het bedrijf in het Brabantse Moerdijk. De rechtbank in Den Bosch oordeelde maandag dat het bedrijf niet voldoende maatregelen heeft genomen om een dergelijk zwaar ongeval te voorkomen.
17/06 13u00  Zwitserse bank UBS onder vuur in China na opmerking over varkens De Zwitserse bank UBS ligt onder vuur in China nadat een econoom van de bank een opmerking maakte over de Afrikaanse varkenspest in een discussie over Chinese voedselinflatie.
17/06 12u00  Economie van Amsterdam groeit harder dan in de rest van Nederland De economie in de Metropoolregio Amsterdam groeit dit jaar en volgend jaar harder dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit de economische verkenning van Metropoolregio Amsterdam, die maandag gepresenteerd werd. Ook komen er tot en met volgend jaar tienduizenden banen bij.
17/06 12u00  Consumenten geven alle banken een voldoende, maar verschillen zijn groot Consumenten beoordelen alle banken met een voldoende, maar de onderlinge verschillen zijn groot. Dat meldt de Consumentenbond maandag op basis van een enquête onder ruim veertienduizend mensen.10 
17/06 11u15  'Verzekeraars verlagen dekking voor schade aan mobiele elektronica' Veel verzekeraars passen hun dekking voor smartphones, tablets en laptops bij inboedelverzekeringen aan vanwege de al jaren stijgende schadelast van mobiele elektronica. Dat meldt onderzoeksbureau MoneyView maandag in een nieuw rapport.10 
17/06 10u30  Nibud: Geldruzies van stellen gaan meestal over bezuinigen Een kwart van de Nederlandse stellen heeft weleens ruzie over geldzaken. In de meeste gevallen gaat dat over bezuinigen, meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in een maandag gepubliceerd rapport.
17/06 09u30  H&M ziet omzet met 11 procent stijgen in tweede kwartaal H&M heeft de omzet met 11 procent opgevoerd in het tweede kwartaal van dit jaar, meldt de Zweedse kledingwinkelketen maandag in een tussentijdse update.
17/06 09u00  Deutsche Bank wil 'bad bank' van 50 miljard euro oprichten Deutsche Bank wil een zogenoemde bad bank oprichten voor 50 miljard euro aan bezittingen die als risicovol worden beschouwd, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times (FT) maandag op basis van bronnen.11 
17/06 08u45  Bitcoin breekt door waardegrens van 9.000 dollar De prijs van 1 bitcoin is maandag boven de 9.000 dollar uitgekomen. Om 8.30 uur bereikte de cryptomunt de waarde van 9.130 dollar, zo'n 8.142 euro.11 
17/06 08u00  Consumentenbond: Alle banken krijgen een voldoende, maar verschillen zijn groot Consumenten beoordelen alle banken met een voldoende, maar de onderlinge verschillen zijn groot. Dat meldt de Consumentenbond maandag op basis van een enquête onder ruim veertienduizend mensen.
17/06 07u30  Voedsel in tien jaar tijd 14,5 procent duurder geworden In tien jaar tijd zijn de prijzen van voedingsmiddelen met 14,5 procent gestegen. Groente en fruit werden in deze periode een vijfde duurder en zijn daarmee de grootste stijgers in prijs. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.10 
16/06 22u15  Werkt je pinpas niet op vakantie? Zoek deze betaalzaken uit voor vertrek Even boodschappen doen op vakantie, werkt je pinpas niet. Haal je geld uit de automaat, zie je op het bonnetje dat je behoorlijk wat euro’s rente hebt moeten betalen. Een overzicht van waar je op moet letten als je in het buitenland wil betalen.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
14/06 16u45  Oud-minister doet pensioenakkoord vergeten met streng advies Lees meer >
14/06 16u45  Mini-BOT Lees meer >
14/06 16u45  2,3 procent Lees meer >
14/06 11u15  ?Met deze ketting draag ik mijn oma bij me? Lees meer >
14/06 11u15  Zonnige Zeeuwse dokterswoning In 1992 besloot Hans Meijer (64), toen huisarts in Rotterdam, dat hij in Zeeland wilde wonen. ?Ik zocht rust en ruimte.? En een praktijk die hij kon overnemen. Die vond hij in Oost-Souburg, vlak bij Middelburg. Zijn voorganger hield er praktijk aan huis, dus zo kwam Meijer met zijn jonge gezin terecht in dit fraaie … Continued The post Zonnige Zeeuwse dokterswoning appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/06 18u00  Welke multinational betaalt wat? Lees meer >
11/06 12u15  ?De eerste zes jaar viel alles steeds tegen? Lees meer >
11/06 12u15  Vervallen transitievergoeding kan duizenden euro?s schelen Per 1 januari vervalt de regeling die oudere werknemers bij ontslag een hogere vergoeding geeft. Dat kan tienduizenden euro?s schelen. Lees meer over de hervorming van het ontslagrecht: Koolmees stuit op muur – polderoverleg in impasse Sinds 2015 hebben werknemers die minimaal twee jaar in dienst zijn bij ontslag recht op een ontslagvergoeding, in jargon … Continued The post Vervallen transitievergoeding kan duizenden euro’s schelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 12u15  Highfiven op de gang van GES ?Connection please!? ? verbinding alstublieft! De zangeres tijdens de openingsshow van de Global Entrepreneurship Summit (GES) in de Koning Willem-Alexanderzaal van het World Forum in Den Haag heeft een duidelijke boodschap voor de 2.000 ondernemers uit 170 landen in de zaal. ?Wat je uitdaging ook is, je staat er niet alleen voor Maatschappelijke problemen oplossen. … Continued The post Highfiven op de gang van GES appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/06 09u45  Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen Ontwikkelt de binnenstad van Amsterdam zich tot een pretpark? Waar de kwaliteit van het winkelen en uitgaan verloren gaat? In een soort mengelmoes van evenementen en attracties? Bevolkt door schreeuwende bezoekers? Die zich grenzeloos misdragen? Volgens velen klopt dit beeld. En Hans van Tellingen kan het ook zelf beamen. Want sinds 1993 is hij werkzaam … Continued The post Pretpark Amsterdam: focus alleen op kwaliteitstoeristen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vrijdag 14 juni 2019, 16u45

Express.be

Verbergen Tonen
17/06 15u30  Ook Duitsland valt voor alcoholvrij bier De warme zomer heeft de bierverkoop ook in Duitsland het voorbije jaar een sterke stimulans bezorgd. Opmerkelijk is echter dat een groot deel van die omzet op rekening is gekomen van alcoholarme en alcoholvrije bieren. Dat blijkt uit cijfers van de Deutscher Brauer-Bund (DBB). De sector heeft in de totale Duitse bierverkoop inmiddels een aandeel … The post Ook Duitsland valt voor alcoholvrij bier appeared first on Express.
17/06 15u16  Gaan Saudi?s alcohol tolereren? Lees meer >
17/06 14u30  Gaan Saudi’s alcohol tolereren? In Saudi-Arabië doen hardnekkige geruchten de ronde dat de regering het verbod op de consumptie van alcohol zal opheffen. Op die ogenblik zijn in het Arabische koninkrijk alcoholische dranken verboden, maar het land maakt een belangrijke sociale transformatie door. Vele Saudi’s beginnen zich nu af te vragen of daarbij ook het alcoholverbod uiteindelijk zal verdwijnen. … The post Gaan Saudi’s alcohol tolereren? appeared first on Express.
17/06 14u00  Gemotiveerde medewerkers werken harder In samenwerking met Smart Internet Media Wanneer je werknemers een hart hebben voor de zaak zullen hun resultaten een stuk beter zijn. Gemotiveerde werknemers werken een stuk harder. Dat klinkt voor werkgevers natuurlijk als muziek in de oren. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers gemotiveerd worden en blijven? Wij hebben een aantal manieren … The post Gemotiveerde medewerkers werken harder appeared first on Express.
17/06 13u15  Drinken op het werk is een goede zaak Lees meer >
17/06 13u00  N-VA werkt samen met Vlaams Belang aan minder snel sociale zekerheid voor nieuwkomers Moeten nieuwkomers een tijdje wachten voor ze kunnen rekenen op (alle stukken van) de sociale zekerheid? Op die piste werkt de N-VA, in combinatie met Vlaams Belang, om teksten te schrijven voor een nieuw Vlaams regeerakkoord. Bart De Wever (N-VA) blijft intensief verder werken met Vlaams Belang, om een Vlaamse regering te vormen. N-VA blijft … The post N-VA werkt samen met Vlaams Belang aan minder snel sociale zekerheid voor nieuwkomers appeared first on Express.
17/06 12u30  Miljardairs gaven nog geen cent voor heropbouw Notre Dame De eerste restauratiefases van de Notre-Dame de Paris worden nagenoeg uitsluitend gefinancierd met kleine donaties van Franse en Amerikaanse burgers. De beloofde schenkingen van de rijke Franse elite voor de heropbouw van de kathedraal blijven voorlopig achterwege. Dat hebben woordvoerders van de Notre-Dame gezegd. Toch gaan ze er vanuit dat de grote donaties nog zullen … The post Miljardairs gaven nog geen cent voor heropbouw Notre Dame appeared first on Express.11 
17/06 11u00  2 op 3 Indiase gevangenen zijn nog niet veroordeeld In India zit 68 procent van de totale gevangenispopulatie in voorlopige hechtenis en is nog niet veroordeeld. Dat blijkt uit een rapport van het Indiase National Crime Records Bureau (NCRB), gebaseerd op gegevens van drie jaar geleden. Wereldwijd tellen alleen in de Verenigde Staten de penitentiaire instellingen meer gevangenen in voorhechtenis dan in India. In … The post 2 op 3 Indiase gevangenen zijn nog niet veroordeeld appeared first on Express.21 
16/06 15u30  Luchtvaart kan van zelfrijdende auto zware klappen krijgen Zelfrijdende auto’s zullen op termijn ook op de luchtvaartindustrie een grote invloed hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Embry-Riddle Aeronautical University in Florida. Naarmate de adoptie van zelfrijdende auto’s toeneemt, zal volgens de wetenschappers ook het reisgedrag van de bevolking veranderen. Dat zal volgens hen ook voor de luchtvaart … The post Luchtvaart kan van zelfrijdende auto zware klappen krijgen appeared first on Express.
16/06 14u05  ?Huawei gaat Android vervangen door Russisch besturingssysteem Aurora? Lees meer >
16/06 14u00  “Huawei gaat Android vervangen door Russisch besturingssysteem Aurora” De Chinese smartphonemaker Huawei onderhandelt met het Russische Rostelecom over de mogelijke integratie van het besturingssysteem Aurora van deze laatste in zijn toestellen. Huawei verloor door een beslissing van de Amerikaanse overheid recent de toegang tot updates van Google Android. Volgens welingelichte bronnen zouden de Russische telecomoperator Rostelcom en de lokale zakenman Grigory Berezkin de … The post “Huawei gaat Android vervangen door Russisch besturingssysteem Aurora” appeared first on Express.
16/06 13u45  Oorlog weegt zwaar op mentale gezondheid getroffen bevolking In landen die het toneel van gewapende conflicten zijn geweest, heeft de bevolking een aanzienlijk grotere kans om angsten of depressies te ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Queensland en de University of Washington. Het onderzoek toont volgens de onderzoekers dat oorlogen ernstige gevolgen hebben voor de geestelijke gezondheid … The post Oorlog weegt zwaar op mentale gezondheid getroffen bevolking appeared first on Express.
14/06 20u45  Iran: “Situatie in Midden-Oosten vereist toenadering tot Rusland” De Amerikaanse president Trump bevestigt dat Iran volgens zijn inlichtingendiensten achter de explosies zit die donderdagochtend twee olietankers hebben beschadigd in de Golf van Oman. De Iraanse president Hassan Rouhani geeft ondertussen aan toenadering te zullen zoeken tot Rusland, ‘omdat de VS een ernstige bedreiging voor de globale en regionale stabiliteit zijn geworden’. In de … The post Iran: “Situatie in Midden-Oosten vereist toenadering tot Rusland” appeared first on Express.
14/06 20u38  Iran: ?Situatie in Midden-Oosten vereist toenadering tot Rusland? Lees meer >
14/06 16u00  ECB wil meer prominente en globale rol voor de euro De Europese Centrale Bank en de Europese Commissie pleiten voor een meer prominente en globale rol voor de euro. De eenheidsmunt is de op de Amerikaanse dollar na meest verhandelde munt ter wereld. Toch blijft zijn impact beperkt, net door de schijnbaar onaantastbare dominantie van de ‘greenback’. De Europese Commissie liet eerder al verstaan dat … The post ECB wil meer prominente en globale rol voor de euro appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x 2 op 3 Indiase gevangenen zijn nog niet veroordeeld17/06 11u00 - Express.be: In India zit 68 procent van de totale gevangenispopulatie in voorlopige hechtenis en is nog niet veroordeeld. Dat blijkt uit een rapport van het Indiase National Crime Records Bureau (NCRB), gebaseerd op gegevens van drie jaar geleden. Wereldwijd tellen alleen in de Verenigde Staten de penitentiaire instellingen meer gevangenen in voorhechtenis dan in India. In … The post 2 op 3 Indiase gevangenen zijn nog niet veroordeeld appeared first on Express.
15x Tim Rooney (CEO Bank Nagelmackers): 'Er is plaats voor een kleine, gespecialiseerde vermogensbank'17/06 12u45 - Trends.be: Een jaar geleden trad de Engelsman Tim Rooney aan als nieuwe CEO van Bank Nagelmackers. Een transformatie deed de bank in 2018 in de rode cijfers belanden. Door te focussen op vermogende klanten en de kosten te drukken wil hij van Nagelmackers weer een rendabele vermogensbank maken.
15x Vier tips om beleggingsfondsen te selecteren17/06 12u45 - Trends.be: Er zijn bijna 24.000 beleggingsfondsen beschikbaar in België. Hoe moeten beleggers een fonds kiezen uit dat overweldigende aanbod?
15x Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen): 'Ik moet blijkbaar af en toe een goede tik krijgen'17/06 11u00 - Trends.be: Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen, legt uit hoe hij in zijn leven het evenwicht vindt tussen werk en vrije tijd. 'Mijn beste alarmsysteem is mijn partner. Als die zegt dat ik er niet echt bij ben, zorgt dat toch voor een moment van bewustwording.'
15x Mobile Vikings stunt: kwart goedkoper dan de rest, "want nu betaalt u gewoon te veel”17/06 07u00 - Het Laatste Nieuws: Economie: Onbeperkt bellen en sms'en én mobiele data voor 29 euro per maand: Mobile Vikings lanceert vandaag een formule die liefst een kwart goedkoper is...
14x USB-sticks taboe bij fiscus17/06 12u45 - De Financiële Telegraaf: Om datalekken bij de fiscus te voorkomen kunnen werknemers van de afdeling Data & Analytics geen gebruik meer maken van USB-sticks. Ook mailen kan niet.
14x Tik voor Adyen op vlakke beurs17/06 12u45 - De Financiële Telegraaf: De Amsterdamse beursgraadmeter AEX had tijdens lunchtijd moeite de bescheiden ochtendwinst vast te houden. Tegenover mooie plussen voor de financiële dienstverleners stond een stevig verlies voor Adyen. Zwaargewicht Shell stond ook onder druk.
14x Deutsche Bank wil 'bad bank' van 50 mijard oprichten17/06 11u15 - Trends.be: Deutsche Bank overweegt de oprichting van een bad bank, die tot 50 miljard euro aan risicovolle activa kan bevatten. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen.
14x Eurocastle koopt 1,3 miljoen aandelen in17/06 08u30 - De Financiële Telegraaf: Eurocastle Investment heeft circa 1,3 miljoen eigen aandelen ingekocht voor 7,50 euro per stuk. Daarmee werd voor circa 10 miljoen euro aan eigen aandelen ingekocht, aldus de beursgenoteerde investeerder.
13x Na Zeeman komt nu ook Aldi met eigen merkshirts: met River, Buval of Golder Power op je t-shirt naar de festivals17/06 12u45 - Het Laatste Nieuws: Economie: Altijd al willen rondlopen in een t-shirt met daarop je favoriete Aldi-merk, zoals River of Buval? Dan kan je deze week terecht in je lokale...

Statistieken

Artikels:
31317
Gelezen:
27701
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven