vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
26/04 12u00  Deutsche Bank bereid tot fusie dochter DWS FRANKFURT (AFN/DPA) - Deutsche Bank staat open voor een fusie van zijn divisie voor vermogensbeheer met die van een rivaal. Volgens topman Christian Sewing wil het bedrijf met dochter DWS meedoen aan de consolidatieslag die gaande is op het gebied van vermogensbeheer. DWS blijft wel deel uitmaken van de kernstrategie van Deutsche, aldus Sewing.
26/04 12u00  'Nieuwe Renault-baas wil fusie met Nissan' PARIJS (AFN) - De nieuwe topman van Renault wil het Franse autoconcern fuseren met de Japanse branchegenoot en samenwerkingspartner Nissan. Eerdere fusievoorstellen stuitten nog op Japanse bezwaren.
26/04 11u45  Beurzen licht lager na cijfervloed AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag licht omlaag. Beleggers worstelden zich op de laatste handelsdag van de week door een flinke stapel kwartaalberichten van toonaangevende bedrijven. Op het Damrak kwamen onder meer KPN, Galapagos, Besi, Corbion, GrandVision, Signify en Wereldhave met cijfers.
26/04 11u45  'Philips krikt omzet verder op' AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het eerste kwartaal naar verwachting met 2,1 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het zorgtechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
26/04 10u45  Ook laatste naam management AH bekend ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn heeft zijn nieuwe tienkoppige managementteam rond. Sonja Boelhouwer wordt per 1 september directeur winkels bij de supermarktketen.
26/04 10u30  'Cijfers Corbion een kleine teleurstelling' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Corbion kwamen licht onder de verwachtingen uit. Dat is de beoordeling van kenners bij KBC Securities. Verliezen bij het onderdeel Innovation Platforms waren vooral een domper, zo stellen ze. Kenners bij ING wijzen ook op de teleurstellende prestatie van Innovation Platforms.
26/04 10u30  'Wereldhave biedt weinig positief nieuws' AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave bood met zijn kwartaalbericht ,,meer van hetzelfde'', met weinig positief nieuws. Dat schrijven analisten van ING. Ze wijzen onder andere op problemen met de Franse portefeuille, waar meer panden leegstaan en huurders te maken hebben met dalende bezoekersaantallen.
26/04 10u15  'Tegenvallende outlook bij Besi' AMSTERDAM (AFN) - De verwachting voor de omzetgroei in het tweede kwartaal door chiptoeleverancier Besi ligt behoorlijk onder de verwachtingen. Dat meldde ING in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.
26/04 10u00  'Marge GrandVision aan zachte kant' AMSTERDAM (AFN) - De winstmarge bij optiekbedrijf GrandVision in het eerste kwartaal was aan de zachte kant, terwijl de omzetgroei boven verwachting was. Dat meldde KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van GrandVision.
26/04 10u00  Engie verkoopt kolencentrale Maasvlakte ROTTERDAM (AFN) - Het Franse energieconcern Engie doet zijn kolencentrale in Rotterdam van de hand. Ook een drietal Duitse kolencentrales wordt verkocht. Koper is het Amerikaanse investeringsfonds Riverstone. Volgens Engie past de deal in de strategie van het bedrijf om de uitstoot te verlagen.
26/04 09u30  'Resultaten Galapagos brengen vertrouwen' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die biotechnologiebedrijf Galapagos publiceerde, zorgden voor nog meer vertrouwen. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie op de handelsupdate.
26/04 09u15  AEX daalt na cijferregen AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag licht lager begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. Beleggers kregen op de laatste handelsdag van de week nog flink wat kwartaalberichten voor de kiezen. Op Beursplein 5 openden onder meer KPN, Galapagos, Besi, Corbion, GrandVision, Signify en Wereldhave de boeken.
26/04 09u15  'Update Fugro wat zwakker dan gedacht' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het handelsbericht van bodemonderzoeker Fugro is wat zwakker dan verwacht. Dat stelt NIBC in een reactie op de update. Daarbij wordt gewezen op het brutoverlies van naar schatting 20 miljoen euro, de schuld en tragere groei van de autonome omzet en orderportefeuille.
26/04 09u15  'Iets beter resultaat Signify onvoldoende' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Signify in het eerste kwartaal waren iets beter dan verwacht. Dat is echter onvoldoende aanleiding om het aandeel hoger te zetten, vooral in het licht van de recente koersstijgingen. Dat schrijven kenners bij Morgan Stanley.
26/04 09u15  Just Eat groeit vooral internationaal LONDEN (AFN) - Het Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat timmert vooral buiten de eigen landsgrenzen stevig aan de weg. Vooral in Canada zijn de prestaties volgens interim-topman Peter Duffy uitstekend. Op de thuismarkt was er nog wel sprake van groei, maar in een veel lager tempo dan in de andere landen waar Just Eat actief is.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
26/04 12u30  De missie van Too Good To Go: app als wapen tegen voedselverspilling Too Good To Go, een app om voedselverspilling te bestrijden, verovert Europa razendsnel. Maar daar stopt het lang niet, zegt CEO Mette Lykke. 'Het potentieel is enorm.'
26/04 11u30  'De westerse aandelenmarkten zijn nog niet uit de zorgen' We hebben de voorbije jaren al vaker aangegeven dat het dit en de komende jaren voor alle beleggers belangrijk is naar de rente-evolutie te kijken. Want de stijging van bijna alle financiële activa in de afgelopen jaren is in minder of meerdere mate het gevolg van de uiterst soepele monetaire politiek van de centrale banken.
26/04 11u15  De e-fietsstart-up Cowboy plaatst demarrage naar het buitenland Na eerder 10 miljoen euro te hebben opgehaald om de verkoop in het buitenland aan te zwengelen, kondigt Cowboy aan dat het zijn slimme elektrische fiets gaat commercialiseren in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Hoe trek je naar drie markten tegelijk?
26/04 07u45  Recticel verwerpt unaniem het bod van Kingspan De raad van bestuur van Recticel verwerpt na zorgvuldige overweging unaniem het overnamebod van het Ierse Kingspan op de isolatie- en schuimdivisies. Dat meldt het Belgische bedrijf vrijdag voorbeurs.
25/04 23u30  'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs' Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
25/04 19u30  Gratis beschermd en toch onbekend: weinig Vlamingen vragen verzekering gewaarborgd wonen aan Voor wie langdurig ziek valt of zijn baan verliest, kunnen de maandelijkse afbetalingen van de hypothecaire lening zwaar om te dragen zijn. En toch maken maar weinig mensen gebruik van de gratis verzekering tegen inkomensverlies die de Vlaamse en de Waalse overheid al twintig jaar aanbiedt.
25/04 19u00  Belgische chemie en farma presteert sterk, 'maar met Trump weet je nooit' De Belgische chemie- en farmaindustrie heeft er opnieuw een sterk jaar opzitten. Toch zijn er de eerste signalen van vertraging, ingegeven door mondiale onzekerheden. 'Met Trump weet je nooit', klinkt het bij sectorfederatie essenscia.
25/04 18u00  Axa zoekt overnemer voor Axa Bank Belgium De Franse verzekeraar Axa zet zijn Belgische bankdochter Axa Bank Belgium in de etalage.
25/04 17u30  Annick De Ridder (Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling): 'Hoogbouw is geen doel op zich' De nieuwe Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling, Annick De Ridder, wil minder gedetailleerde bouwvergunningen. Ze mikt op hoogbouw, waar dat noodzakelijk is. Voorts wil ze Linkeroever en de oude havengebieden uitbouwen tot aantrekkelijke wijken.
25/04 16u45  Fusie Deutsche Bank en Commerzbank komt er niet Deutsche Bank en Commerzbank zullen niet fuseren. De gesprekken over een fusie tussen beide Duitse banken zijn na ruim een maand afgesprongen.
25/04 16u00  Bart Somers (Open VLD): 'Vlaanderen zal dezelfde weg als Mechelen moeten volgen' De economische en sociale recepten die Mechelen uit het slop hebben gehaald, worden de komende jaren het best ook Vlaams en federaal opgediend, zegt burgemeester Bart Somers. Werk is volgens het Vlaamse Open VLD-kopstuk de beste manier om uit de armoede te geraken.
25/04 16u00  Omzetgroei en hogere winst voor Microsoft Microsoft heeft in het afgelopen derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zowel de omzet als de winst flink zien aandikken. Het concern deed wederom goede zaken met zijn clouddiensten.
25/04 15u15  Op zoek naar een appartement? Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten In welke gemeenten is een appartement het duurst en in welke het goedkoopst? Een overzicht.
25/04 14u45  Voka: '42 procent van de waardecreatie van bedrijven vloeit naar de overheid' Ondernemingen realiseren ruim 60 procent van het bbp, heeft Voka berekend. 'Ze zijn de belangrijkste bron van de welvaartsgroei', zegt Karl Collaerts van het Voka Kenniscentrum. 'Maar van de toegevoegde waarde die bedrijven genereren, vloeit wel 42 procent naar de overheid.'
25/04 13u00  Onderzoek naar witwassen bij Degroof Petercam De Nationale Bank voert een witwasonderzoek bij private banker Degroof Petercam. De bank bevestigt dat er een audit plaatsvond, maar ontkent mogelijke witwaspraktijken.
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u18
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
26/04 12u00  Deutsche Bank bereid tot fusie dochter DWS FRANKFURT (AFN/DPA) - Deutsche Bank staat open voor een fusie van zijn divisie voor vermogensbeheer met die van een rivaal. Volgens topman Christian Sewing wil het bedrijf met dochter DWS meedoen aan de consolidatieslag die gaande is op het gebied van vermogensbeheer. DWS blijft wel deel uitmaken van de kernstrategie van Deutsche, aldus Sewing.
26/04 12u00  Beurzen licht lager na cijfervloed AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag licht omlaag. Beleggers worstelden zich op de laatste handelsdag van de week door een flinke stapel kwartaalberichten van toonaangevende bedrijven. Op het Damrak kwamen onder meer KPN, Galapagos, Besi, Corbion, GrandVision, Signify en Wereldhave met cijfers.
26/04 12u00  'Nieuwe Renault-baas wil fusie met Nissan' PARIJS (AFN) - De nieuwe topman van Renault wil het Franse autoconcern fuseren met de Japanse branchegenoot en samenwerkingspartner Nissan. Eerdere fusievoorstellen stuitten nog op Japanse bezwaren.
26/04 11u45  'Philips krikt omzet verder op' AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het eerste kwartaal naar verwachting met 2,1 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het zorgtechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
26/04 10u45  Ook laatste naam management AH bekend ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn heeft zijn nieuwe tienkoppige managementteam rond. Sonja Boelhouwer wordt per 1 september directeur winkels bij de supermarktketen.
26/04 10u30  'Cijfers Corbion een kleine teleurstelling' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Corbion kwamen licht onder de verwachtingen uit. Dat is de beoordeling van kenners bij KBC Securities. Verliezen bij het onderdeel Innovation Platforms waren vooral een domper, zo stellen ze. Kenners bij ING wijzen ook op de teleurstellende prestatie van Innovation Platforms.
26/04 10u30  'Wereldhave biedt weinig positief nieuws' AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave bood met zijn kwartaalbericht ,,meer van hetzelfde'', met weinig positief nieuws. Dat schrijven analisten van ING. Ze wijzen onder andere op problemen met de Franse portefeuille, waar meer panden leegstaan en huurders te maken hebben met dalende bezoekersaantallen.
26/04 10u15  'Tegenvallende outlook bij Besi' AMSTERDAM (AFN) - De verwachting voor de omzetgroei in het tweede kwartaal door chiptoeleverancier Besi ligt behoorlijk onder de verwachtingen. Dat meldde ING in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.
26/04 10u00  'Marge GrandVision aan zachte kant' AMSTERDAM (AFN) - De winstmarge bij optiekbedrijf GrandVision in het eerste kwartaal was aan de zachte kant, terwijl de omzetgroei boven verwachting was. Dat meldde KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van GrandVision.
26/04 10u00  Engie verkoopt kolencentrale Maasvlakte ROTTERDAM (AFN) - Het Franse energieconcern Engie doet zijn kolencentrale in Rotterdam van de hand. Ook een drietal Duitse kolencentrales wordt verkocht. Koper is het Amerikaanse investeringsfonds Riverstone. Volgens Engie past de deal in de strategie van het bedrijf om de uitstoot te verlagen.
26/04 09u30  'Resultaten Galapagos brengen vertrouwen' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die biotechnologiebedrijf Galapagos publiceerde, zorgden voor nog meer vertrouwen. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie op de handelsupdate.
26/04 09u15  AEX daalt na cijferregen AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag licht lager begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. Beleggers kregen op de laatste handelsdag van de week nog flink wat kwartaalberichten voor de kiezen. Op Beursplein 5 openden onder meer KPN, Galapagos, Besi, Corbion, GrandVision, Signify en Wereldhave de boeken.
26/04 09u15  'Update Fugro wat zwakker dan gedacht' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het handelsbericht van bodemonderzoeker Fugro is wat zwakker dan verwacht. Dat stelt NIBC in een reactie op de update. Daarbij wordt gewezen op het brutoverlies van naar schatting 20 miljoen euro, de schuld en tragere groei van de autonome omzet en orderportefeuille.
26/04 09u15  'Iets beter resultaat Signify onvoldoende' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Signify in het eerste kwartaal waren iets beter dan verwacht. Dat is echter onvoldoende aanleiding om het aandeel hoger te zetten, vooral in het licht van de recente koersstijgingen. Dat schrijven kenners bij Morgan Stanley.
26/04 09u15  Just Eat groeit vooral internationaal LONDEN (AFN) - Het Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat timmert vooral buiten de eigen landsgrenzen stevig aan de weg. Vooral in Canada zijn de prestaties volgens interim-topman Peter Duffy uitstekend. Op de thuismarkt was er nog wel sprake van groei, maar in een veel lager tempo dan in de andere landen waar Just Eat actief is.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
26/04 04u45  Webgigant Amazon verdubbelt winst De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien.13 
25/04 19u45  U werkt het liefst bij de Vlaamse overheid (zeker als u wat ouder bent) Lees meer >
25/04 17u15  Microsoft voor het eerst meer dan 1.000 miljard dollar waard Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft is op de beurs van New York voor het eerst meer dan 1.000 miljard dollar waard. Die eer viel eerder ook al Apple en Amazon te beurt.
25/04 03u15  Tesla boekt stevig kwartaalverlies Tesla is weer in de rode cijfers gedoken, na twee kwartalen op rij met winst. De maker van elektrische auto's had afgelopen verslagperiode naar eigen zeggen te maken met onvoorziene omstandigheden, waardoor er minder voertuigen afgeleverd werden dan de bedoeling was. Het verlies kwam uit op dik 702 miljoen dollar, bijna net zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar en groter dan alom verwacht.
24/04 21u30  Pensioenexpert Marjan Maes: ?Pensioenleeftijd op 65 jaar houden? Dat is waanzin, hallucinant, verkeerd? Lees meer >
24/04 14u30  Hoe koopt u "schone" kleren? Of kleren 'schoon' zijn of niet, dat is soms moeilijk te achterhalen. Maar met dit trucje kan u alvast op een andere manier gaan winkelen: u berekent de 'cost per wear'. Wat kost een kledingstuk als u berekent hoeveel het kost elke keer u het draagt.
23/04 00u00  Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is aangeklaagd voor fraude na dieselgate Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is in Duitsland aangeklaagd in het schandaal rond de sjoemelsoftware. Dat meldt het openbaar ministerie van Braunschweig. Winterkorn stapte in september 2015 op, korte tijd nadat het schandaal met sjoemelsoftware bij dieselwagens aan het licht was gekomen.
20/04 16u15  Willen wij meer Uber? Het verlieslatende Amerikaanse technologiebedrijf Uber maakte recent zijn langverwachte beursgang. De balans van technologisch adviseur Frederik De Bosschere oogt niet fraai voor het deelplatform: 'Wellicht is de nettobalans voor onze maatschappij zoals de cijfers van Uber: negatief'.
20/04 11u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen op de huurmarkt Lees meer >
20/04 10u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen van de huurmarkt Lees meer >
19/04 22u15  Gerechtelijk onderzoek naar betaalsysteem van RES Prepaid Het parket van Leuven is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar het betaalsysteem van RES Prepaid. 'Dat komt er na klachten van de Nationale Bank en de FOD Economie', bevestigt parketwoordvoerster Sarah Callewaert vrijdag.
19/04 17u45  Hoe kunnen we het weggooien van peren vermijden? Het is weer zover. Elk jaar zien we een plotse crisis in onze landbouwsector die leidt tot ongelofelijke verkwisting van appels, peren, komkommers, paprika?s, ... Zeker, elke keer gaat iets anders verloren, maar zien we niet dat ons voedselsysteem lijdt aan een structureel verspillingsprobleem? Hoe komt dit, en minstens even belangrijk, wat kunnen we er aan doen?
19/04 07u15  Ongeziene crisis bij perenboeren: ?Straks zijn we alleen nog goed voor bloesemtoerisme? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 4u45

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
26/04 12u30  Staalmaker Tata Steel ziet winst smelten De winst van staalmaker Tata Steel, moederbedrijf van de producent in IJmuiden, is over afgelopen kwartaal met 76% gedaald.
26/04 12u00  Deutsche Bank bereid tot fusie dochter DWS Deutsche Bank staat open voor een fusie van zijn divisie voor vermogensbeheer met die van een rivaal. Volgens topman Christian Sewing wil het bedrijf met dochter DWS meedoen aan de consolidatieslag die gaande is op het gebied van vermogensbeheer. DWS blijft wel deel uitmaken van de kernstrategie van Deutsche, aldus Sewing.
26/04 12u00  Moederbedrijf Roto Smeets onder zware druk Circle Media Group (CMG), het moederbedrijf van de failliete drukkerij Roto Smeets, wil zijn activiteiten in België, Spanje en Duitsland afstoten. Dat zegt ceo Joost de Haas.
26/04 11u45  'Philips krikt omzet verder op' Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het eerste kwartaal naar verwachting met 2,1 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het zorgtechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
26/04 11u30  ’Chinese interesse voor DAF en bustak VDL’ De Chinese projectontwikkelaar Evergrande Group heeft wel oren naar een overname van Nederlandse automakers. Het bedrijf zou onder meer truckmaker DAF en de busdivisie van VDL hebben benaderd, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De Chinezen zouden de nodige ambities op het gebied van elektrisch rijden hebben.
26/04 11u15  Midkappers verliezen na cijferpublicaties De kwartaalberichten van bijna alle middelgrote Nederlandse beursfondsen die vanochtend naar buiten kwamen, vielen tegen. Hoofdfonds KPN kreeg de handen juist wel op elkaar.
26/04 10u45  Ook laatste naam management AH bekend Albert Heijn heeft zijn nieuwe tienkoppige managementteam rond. Sonja Boelhouwer wordt per 1 september directeur winkels bij de supermarktketen.
26/04 10u45  Forse boete DeReisPlanner voor onterechte incasso’s Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een flinke boete uitgedeeld aan DeReisPlanner. Deze partij deed aan misleidende telefonische verkoop en stuurde vervolgens onterecht rekeningen op.
26/04 10u30  Verzwakking game-tak speelt Sony parten De Japanse elektronica- en entertainmentreus Sony verwacht dit jaar lagere resultaten in de boeken te zetten. Onder andere de game-divisie zal minder presteren. De verkoop van de spelcomputer Playstation 4 vlakt naar verwachting verder af en er is nog geen opvolger voor dit voormalige succesnummer.
26/04 10u30  Zo word je rijk op Koningsdag Als je het slim aanpakt, kan je flink wat geld verdienen op de vrijmarkt. Marlou Visser van de DFT-redactie geeft tips.
26/04 10u30  Puma had beste kwartaal ooit Puma heeft afgelopen kwartaal een recordomzet gedraaid. De Duitse producent van sportartikelen profiteerde van een stevige vraag uit China. Ook gingen de zaken goed in Noord- en Zuid-Amerika, waar Puma weer terug is op de markt voor basketbalartikelen.
26/04 10u30  Zweedse miljardair aast op Slagharen De Zweedse miljardairsfamilie Wallenberg heeft zijn oog laten vallen op het pretparkenbedrijf Parques Reunidos, dat ook het attractie- en vakantiepark Slagharen bezit
26/04 10u30  ’Renault wil met Nissan fuseren’ Autobouwer Renault wil zijn huidige alliantie met Nissan omvormen tot een fusiebedrijf. Van een constructie waarin beide bedrijven een belang in elkaar hebben, moet een nieuw concern komen waarin de Fransen en de Japanners allebei de helft van de aandelen hebben.
26/04 10u30  'Cijfers Corbion een kleine teleurstelling' De resultaten van Corbion kwamen licht onder de verwachtingen uit. Dat is de beoordeling van kenners bij KBC Securities. Verliezen bij het onderdeel Innovation Platforms waren vooral een domper, zo stellen ze. Kenners bij ING wijzen ook op de teleurstellende prestatie van Innovation Platforms.
26/04 10u30  'Wereldhave biedt weinig positief nieuws' Winkelvastgoedfonds Wereldhave bood met zijn kwartaalbericht ,,meer van hetzelfde'', met weinig positief nieuws. Dat schrijven analisten van ING. Ze wijzen onder andere op problemen met de Franse portefeuille, waar meer panden leegstaan en huurders te maken hebben met dalende bezoekersaantallen.
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 11u02
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
26/04 08u30  Energie van zonneparken groeit fors, op daken blijft groei achter Het opgestelde elektrische vermogen in zonneparken is in één jaar tijd ruimschoots verviervoudigd. Eind 2017 stond er 98 megawatt aan zonnepanelen op weilanden en akkers, eind vorig jaar was dat 444 megawatt.
26/04 00u00  Van het gas af met een elektrische ketel: ‘Stekker erin en klaar’ Nederland moet straks verder zonder gas. Maar wat doe je in een flatgebouw waar je met een warmtepomp geen kant op kunt? Mar Aalders denkt de oplossing te hebben. ‘Stekker erin en klaar.’12 
26/04 00u00  Waar kun je terecht met je financiële klacht? Als de installateur slecht werk levert, weet ik waar ik moet klagen. Maar waar moet ik terecht met mijn klacht over de lage spaarrente of de hoge verzekeringspremie?10 
25/04 23u45  Is de deeleconomie een goede belegging? ‘God begreep dat hij niet overal kon zijn en daarom schiep hij moeders. En toen realiseerde hij dat moeders ook niet overal kunnen zijn en daarom schiep hij Uber’, aldus een tweet.
25/04 21u15  Elon Musk blijft stuntrijden met Tesla (en verlies maken) Wat in februari door topman Elon Musk nog werd aangekondigd als ‘een klein verlies’, bleek in woensdagavond laat te zijn opgezwollen tot een van de slechtste kwartalen uit de recente geschiedenis van Tesla. Het concern deed financiële analisten versteld staan met een kwartaalverlies van ruim 700 miljoen dollar (628 miljoen euro).
25/04 18u45  Twintig tot dertig nieuwe treinstations? Zo makkelijk gaat dat niet Grote opwinding woensdag als ProRail meldt dat er de komende negen jaar liefst twintig tot dertig stations bijkomen. Maar dat ligt in de praktijk anders én ingewikkelder.
25/04 08u00  Voormalige Nissan-baas Ghosn vrij op borgtocht van 4 miljoen euro Voormalig Nissan-baas Carlos Ghosn komt op borgtocht vrij. Een Japanse rechtbank heeft bepaald dat hij tegen betaling van 4,5 miljoen dollar, omgerekend 4 miljoen euro, de cel mag verlaten.
24/04 21u15  Zou een Catweazle even in het jaar 3000 kunnen kijken? De 11de-eeuwse magiër Catweazle, die tijdens een reis in de tijd per ongeluk in de tweede helft van de 20ste eeuw terechtkomt, sprak in bijna alle afleveringen van de onlangs via Ons opnieuw uitgezonden televisieserie dezelfde bezweringsformule uit: Sator, Arepo, Tenet, Opera, Rotas.
24/04 20u00  Geef robots vakantiegeld, net als Poolse aspergestekers Hebben intelligente robots geen recht op salaris? En wanneer mag een seksrobot ‘nee’ zeggen? Het klinkt vreemd, maar rechten én plichten voor robots kunnen de concurrentie met mensen op de arbeidsmarkt minder oneerlijk maken.
24/04 15u00  Van ‘smeerpoets’ naar ‘milieuvriendelijk’: het cruiseschip werkt hard aan een groener imago ‘Milieuvriendelijk’ en ‘cruiseschip’ werden jarenlang nooit in een adem genoemd. Maar de branche werkt intussen hard aan een groener imago. Misschien leidt dat er ook toe dat meer Nederlanders zich wagen aan een luxezeereis.
23/04 20u00  Bouwbedrijf runnen mét knalroze bouwhelm: ‘Als ik op beurzen rondloop, denken ze dat ik de secretaresse ben’ Souad El Markhous nam tijdens de crisis het bouwbedrijf over waar ze ooit als schoonmaker was begonnen. ‘Als vrouw in de bouw sta je eerst met 10-0 achter, maar kan je vervolgens wel echt een verschil maken.’
23/04 20u00  Is er een recept voor succesvol ondernemen? In de jaren tachtig dacht de goegemeente nog een recept te hebben voor succesvol ondernemen.
23/04 20u00  Waarom ABN Amro nog steeds een staatsbank is De privatisering van ABN Amro is tot stilstand gekomen. Het getreuzel leidt tot frustratie bij de bankiers – en kan de belastingbetaler miljarden kosten. Drie verklaringen waarom de Nederlandse staat geen afstand doet van zijn aandelen.
23/04 19u45  Elon Musk belooft een Tesla zonder stuur: houdt hij dit keer wél woord? Elke keer wanneer Elon Musk een datum noemt voor een productlancering, zullen de meeste mensen die met een korrel zout ­nemen. De baas van ­autofabrikant Tesla is immers ­berucht om het niet halen van zijn deadlines. Met name in zijn voorspellingen over zelf­rijdende auto’s, is Musk een hopeloze optimist gebleken. Keer op keer kwam hij beloften niet na en werd de komst van de ­autonoom sturende Tesla uitgesteld.
23/04 18u15  De allerrijksten geven wel, maar het liefst aan goede doelen die hun ijdelheid strelen Terwijl de brandweer in Parijs nog bezig was de vlammen te doven die de avond ervoor de toren van de Notre-Dame hadden verslonden, zegde François-Henri Pinault, de op een na rijkste man van Frankrijk, 100 miljoen euro toe voor de wederopbouw van de kathedraal. Dat kon de rijkste man van Frankrijk en aartsrivaal Bernard Arnault niet op zich laten zitten. Binnen enkele uren overtroefde hij Pinault met een gift van 200 miljoen euro. En dat was nog maar het begin. Binnen twee etmalen was bijna een miljard euro toegezegd voor de restauratie van de Notre-Dame.
Laatste update: vandaag om 8u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
26/04 12u30  Ontdek alle lijsten met kandidaten bij de verkiezingen van 26 mei Op zondag 26 mei is het weer zover. Dan dient zich andermaal een nieuwe ‘moeder aller verkiezingen’ aan. Vijf jaar na de laatste stembusgang van 2014 mag de Vlaamse kiezer nog eens volledig nieuwe vertegenwoordigers kiezen voor zowel het federale, Vlaamse als Europese parlement.
26/04 12u30  Drie maanden nadat voetballer Emiliano Sala omkwam bij vliegtuigongeluk, sterft nu ook zijn vader Horacio Sala, de vader van Emiliano Sala, is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. Drie maanden na het tragische vliegtuigongeluk van de speler van Cardiff City werd diens vader het slachtoffer van een hartaanval.
26/04 12u30  Dit zijn de Antwerpse kopstukken bij de verkiezingen Sommige mensen laten hun stem afhangen van het ideeëngoed van een partij, anderen kijken dan weer naar wat individuele kandidaten in hun mars hebben. Voor beide soorten kiezers creëerden wij een handig en overzichtelijk instrument in de aanloop naar zondag 26 mei. De lijsttrekkers en hun ‘running mates’ van de zeven grootste partijen voor de federale en Vlaamse verkiezingen presenteren zich via deze fiches aan de Antwerpse kiezer.
26/04 12u30  Dries Mertens slechts één doelpunt verwijderd van geschiedenis bij Napoli Zondagmiddag speelt Dries Mertens met zijn club Napoli op het veld van Frosinone. Onze landgenoot kan in die wedstrijd de geschiedenis evenaren en verbeteren. Onze landgenoot staat met 80 doelpunten slechts eentje achter El Dies.
26/04 12u30  Steeds meer lopers willen nóg meer dan marathon: aantal ultralopers stijgt fors Het aantal ultralopers in ons land zit in de lift. Tien jaar geleden waren ze nog met 590, vandaag zijn dat er al 3.639. Ook zondag, tijdens de AG Antwerp 10 Miles & Marathon staan ze aan de meet, om de twee wedstrijden na elkaar lopen. “Waarom? Dat is rationeel niet uit te leggen”, zegt sportpsycholoog Jef Brouwers. “Je kan er alleen maar bewondering voor hebben.”
26/04 12u15  Nederlandse wielrenner overleden in Antwerpen na hartaanval eind maart verleden. De renner van Alecto Cycling Team werd eind maart getroffen door een hartaanval tijdens de Omloop van de Braakman, toen de koers zo’n vijftien kilometer onderweg was. Hij werd in Antwerpen in een kunstmatige coma gehouden.
26/04 12u15  Trouw echtpaar maakt ronde langs drie deeldorpen Lucia Mulders (94) en haar man Jan Maes (91) maakten gedurende hun 65-jarige huwelijk een ronde langs de drie deeldorpen van Ravels. Nadat ze eerst een eigen boerderij hadden gerund in Weelde, verhuisden ze na hun pensioen naar een seniorenflat in Poppel. Vandaag wonen ze in Ravels, in Home Onze Lieve Vrouw van de Kempen, waar ze hun briljanten huwelijksjubileum vierden. “Wat het geheim is van een lang en goed huwelijk? Elkaar verdragen, verdedigen en altijd steunen”, zeggen de twee ervaringsdeskundigen.
26/04 12u15  H-eerlijk Zoersel wil 's nachts licht weer aan in Kikkerpadje en op andere veilige fietsverbindingen Op de gemeenteraad afgelopen week agendeerde CD&V een voorstel om tijdens het weekend de bestaande straatverlichting in de gemeente opnieuw aan te steken in afwachting van een versnelde ‘verledding’ van de straatverlichting. Omdat het gemeentebestuur hier weinig voor voelde, probeerde H-eerlijk Zoersel via een amendement een meerderheid te vinden om de fietsverbindingen tussen de dorpskernen tijdens de weekendnachten te verlichten. Maar ook dat voorstel werd door de meerderheid van N-VA, Groen en Open VLD weggestemd. 'We begrijpen het niet, dat is de grote kost toch niet?', vindt Tom Sleeuwaert.
26/04 12u00  Charles Leclerc niet geobsedeerd door eerste F1-overwinning Na zijn debuut vorig jaar in de Formule 1 rijdt Charles Leclerc dit jaar voor Ferrari. De verwachtingen zijn hooggespannen en Leclerc toonde al meermaals dat hij een uitdager is van teamgenoot Vettel. Volgens Leclerc is het dan ook eerder een kwestie van tijd alvorens hij zijn eerste F1-overwinning behaalt.
26/04 12u00  Steeds meer lopers willen nóg meer dan marathon: aantal ultralopers zit fors in de lift Het aantal ultralopers in ons land zit in de lift. Tien jaar geleden waren ze nog met 590, vandaag zijn dat er al 3.639 . Ook zondag, tijdens de AG Antwerp 10 Miles & Marathon staan ze aan de meet, om de twee wedstrijden na elkaar lopen. “Waarom? Dat is rationeel niet uit te leggen”, zegt sportpsycholoog Jef Brouwers. “Je kan er alleen maar bewondering voor hebben.”
26/04 12u00  AZ Herentals verdubbelt capaciteit daghospitaal voor interne geneeskunde Het AZ Herentals heeft de capaciteit van zijn daghospitaal verdubbeld met het in gebruik nemen van een nieuwe vleugel.
26/04 11u45  Onze Netflix bingetip. Keizerin Beyoncé in ‘Homecoming’: “Dit is next level shit” 2018 was het jaar waarin voor het eerst een zwarte superheld – Black Panther – de massa naar een middelmatige Marvel-film lokte. Maar het was nog meer het jaar waarin een zwarte zangeres zwarte geschiedenis schreef met twee verpletterend straffe concerten op het Coachella-festival. Hoewel het woord ‘concert’ die Homecoming-shows van Beyoncé tekortdoet: het waren niet minder dan momenten van ontvoogding.
26/04 11u45  De roem viel zwaar voor Vanessa Hudgens (30): “Op mijn 27ste had ik een midlifecrisis, en ik ben er dankbaar voor” Disney-ster Vanessa Hudgens heeft op haar 27ste een midlifecrisis doorgemaakt. Dat vertelt ze in een interview met het magazine People. “En ik ben daar blij om”, aldus de nu 30-jarige Hudgens. “Ik geniet nu van de vrijheid.”
26/04 11u45  Nieuw zwemcomplex staat in de steigers: “Op elke moment van de dag vrije banen voor zwemmers” De bouwwerkzaamheden aan het nieuwe zwembad van Heist-op-den-Berg verlopen volgens de planning. Dat blijkt uit een bezoek dat uw krant bracht aan de werf in de Lostraat. Op dit moment is al goed te zien hoe het complex van Sportoase er in grote lijnen gaat uitzien. Als het project goed blijft vlotten, kan er zoals gepland in het voorjaar van 2020 gezwommen worden.
26/04 11u30  Ott Tänak eerste leider in rally van Argentinië, landgenoot Thierry Neuville vijfde. “Vandaag wordt een hele uitdaging” debnOtt Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft de eerste klassementsrit in de rally van Argentinië op zijn naam geschreven. In de straten van Villa Carlos Paz was de Est 1,6 seconde sneller dan Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) en 1,7 seconde dan zijn teamgenoot Kris Meeke (Toyota Yaris WRC). De Belg Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) reed de vijfde tijd en volgt op 2,1 seconden van Tänak.
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
26/04 10u15  Benzineprijs morgen op hoogste peil in jaren Benzine tanken zal morgen duurder worden. Een liter benzine 95 E10 kost dan maximaal 1,565 euro aan de pomp, een stijging van 3 cent. Dat meldt de...
26/04 09u45  Sportmerk Puma draait recordomzet door stevige vraag vanuit China en Amerika Puma heeft afgelopen kwartaal een recordomzet gedraaid. De Duitse producent van sportartikelen profiteerde van een stevige vraag uit China. Ook...
26/04 08u45  Slimme meter: toch (nog) niet zo slim De Vlaamse overheid omschrijft de digitale elektriciteits- en aardgasmeter graag als een slimme meter. Maar is die nieuwste generatie meters wel zo...
26/04 08u30  Isolatiespecialist Recticel verwerpt unaniem het bod van Ierse Kingspan De raad van bestuur van Recticel verwerpt "na zorgvuldige overweging" unaniem het overnamebod - een "onaantrekkelijk voorstel” - dat het Ierse...
26/04 08u15  Commercialisering doet steeds meer haar intrede in de zorg Sinds 2013 kwamen er in onze woonzorgcentra ruim 10.000 plaatsen bij. Vooral commerciële voorzieningen hebben een tandje bijgestoken. Maar, die...
26/04 08u15  Let op met de (verdoken) kosten van uw effectenrekening Als u wilt beleggen in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen, dan hebt u een effectenrekening nodig. Daar zijn diverse kosten aan verbonden,...
26/04 03u00  Webgigant Amazon overtreft verwachtingen en verdubbelt winst De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger...
26/04 00u00  Koen Geens: “Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt” "Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden voor personenwagens er ooit komt, maar er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten...
25/04 19u30  De aantrekkelijkste werkgever? De Vlaamse overheid De Vlaamse overheid is de aantrekkelijkste werkgever in de publieke sector. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van hr-dienstverlener Randstad....
25/04 19u00  Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten op de huizenmarkt Knokke-Heist was vorig jaar met een mediaanprijs van 530.000 euro de duurste gemeente in het Vlaams Gewest om een huis te kopen. In Ronse waren...
25/04 18u45  IN KAART: dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten op de huizenmarkt Knokke-Heist was vorig jaar met een mediaanprijs van 530.000 euro de duurste gemeente in het Vlaams Gewest om een huis te kopen. In Ronse waren...
25/04 18u15  Geen kassierster meer in de supermarkt van de toekomst, lief robotje maakt je rekening wel Zoals u in het Appartement van de Toekomst kan kennismaken met de slimme koelkast, zo zal u in het Shoppingcentrum van de Toekomst ervaring opdoen...
25/04 17u30  Knokke-Heist duurste, Ronse goedkoopste gemeente op Vlaamse huizenmarkt Knokke-Heist was vorig jaar met een mediaanprijs van 530.000 euro de duurste gemeente in het Vlaams Gewest om een huis te kopen. In Ronse waren...
25/04 16u45  Laatste uren zijn geslagen voor biljet van 500 euro De laatste uren van het 500 eurobiljet zijn definitief geslagen. Morgen stoppen ook Duitsland en Oostenrijk definitief met het uitgeven van het...
25/04 16u30  1 op de 5 besteedt meer dan 30% van inkomen aan woning Nog steeds een vijfde van de Vlaamse huishoudens besteedt meer dan 30 procent van hun inkomen aan hun woning en heeft dus een...
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 13u39
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
26/04 10u30  AFM legt verzekeraars boete van 4 ton op wegens reisje naar China De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft boetes van 200.000 euro elk opgelegd aan schadeverzekeraar Vivat en SRLEV, een dochteronderneming van REAAL die levensverzekeringen aanbiedt. De verzekeraars zouden met een reis naar China voor bemiddelaars het provisieverbod en regels omtrent beloning hebben overtreden.
26/04 09u45  Huidige stimuleringsregeling voor zonnepanelen verlengd tot 2023 Het kabinet verlengt de huidige stimuleringsregeling voor zonnepanelen tot 1 januari 2023, meldt het ministerie van Financiën vrijdag. Hierdoor blijft het financieel erg aantrekkelijk voor particulieren om te investeren in zonnepanelen op het eigen dak.
26/04 09u45  'Parkeren bij vliegveld afgelopen jaar stuk duurder geworden' Parkeren bij vliegvelden is in het afgelopen jaar flink duurder geworden, meldt Vliegveldinfo.nl vrijdag. Alleen bij Schiphol zijn de prijzen gedaald, hoewel parkeren nog relatief duur blijft.
26/04 09u30  'Parkeren bij vliegveld stuk duurder geworden' Parkeren bij vliegvelden is in het afgelopen jaar flink duurder geworden, meldt vliegveldinfo.nl vrijdag. Alleen bij Schiphol zijn de prijzen gedaald, hoewel parkeren nog relatief duur blijft.
26/04 09u30  Bijna alle SAS-vluchten op Schiphol geschrapt door pilotenstaking Door een driedaagse pilotenstaking zijn vrijdag 673 vluchten van luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines (SAS) geannuleerd. Op Schiphol blijven al zeker negen vluchten aan de grond. Volgens de maatschappij zal de eerste stakingsdag meer dan 72.000 passagiers raken.
26/04 09u15  'Parkeren bij vliegveld stuk duurder geworden in 2018' Parkeren bij vliegvelden is in het afgelopen jaar flink duurder geworden, meldt vliegveldinfo.nl vrijdag. Alleen bij Schiphol zijn de prijzen gedaald, hoewel parkeren nog relatief duur blijft.
26/04 09u15  SAS-vluchten op Schiphol geschrapt door staking Scandinavische piloten Door een driedaagse pilotenstaking zijn op vrijdag 673 vluchten van luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines (SAS) geannuleerd. Op Schiphol blijven al zeker vier vluchten aan de grond. Volgens de maatschappij zal de eerste stakingsdag meer dan 72.000 passagiers raken.
26/04 09u00  Geschrapte vluchten SAS op Schiphol door staking Scandinavische piloten Door een driedaagse pilotenstaking zijn op vrijdag 673 vluchten van luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines (SAS) geannuleerd. Op Schiphol blijven al zeker vier vluchten aan de grond. Volgens de maatschappij zal de eerste stakingsdag meer dan 72.000 passagiers raken.
26/04 08u45  'PayPal gaat half miljard dollar in Uber investeren bij beursgang' Het onlinebetaalbedrijf PayPal is van plan 500 miljoen dollar (449 miljoen euro) in Uber te investeren bij de beursgang, zo meldt International Financing Review (IFR) vrijdag.
26/04 08u45  Nederlander besteedt groter deel aan voedsel- en woonkosten Een steeds groter deel van de uitgaven van Nederlanders gaat naar primaire levensbehoeften, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
26/04 08u15  Explosieve groei bedrijvigheid eerste kwartaal, 80.000 nieuwe bedrijven De Nederlandse bedrijvigheid is in het eerste kwartaal van 2019 met maar liefst 116,7 procent gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder, stelt de financiële dienstverlener Graydon vrijdag. De bedrijvigheid, de nettogroei van het aantal bedrijven, kwam in de eerste drie maanden van 2019 uit op 47.348 bedrijven.
26/04 08u15  Vermogen aan zonne-energie met 50 procent gegroeid in 2018 Het opgestelde vermogen aan zonnepanelen is vorig jaar met maar liefst 50 procent gegroeid in Nederland. Eind 2018 stond er 4.400 megawatt aan zonnepanelen opgesteld, tegen 2.900 megawatt eind 2017, blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
26/04 08u00  Klap voor Nederlandse brievenbusfirma's door uitspraak Europees Hof Het Europese Hof maakt een eind aan de fiscale voordelen die niet-Europese investeerders hebben via tussenschakels in voornamelijk Nederland en Luxemburg. Dat is een zware financiële klap voor de 15.000 Nederlandse brievenbusfirma's, meldt het Financieele Dagblad.
26/04 07u45  'PayPal gaat half miljard dollar in Uber investeren' Het online betaalbedrijf PayPal is van plan 500 miljoen dollar (449 miljoen euro) te investeren in Uber bij de beursgang. Dat meldt International Financing Review (IFR) vrijdag.
26/04 07u15  Explosieve groei van bedrijvigheid in Nederland in eerste kwartaal De Nederlandse bedrijvigheid is in het eerste kwartaal van 2019 met maar liefst 116,7 procent gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder, stelt de financiële dienstverlener Graydon vrijdag. De bedrijvigheid, de nettogroei van het aantal bedrijven, kwam in de eerste drie maanden van 2019 uit op 47.348 bedrijven.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
26/04 00u00  ?Is een binnentuin megalomaan?? Lees meer >
24/04 00u00  Haalt links voorstel voor ?Shell-belasting? meerderheid? GroenLinks, SP en PvdA willen door een wetswijziging Shell dwingen winstbelasting te gaan betalen. Kan dat plan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer? Het initiatief komt van GroenLinks-Kamerlid Bart Snels. ‘Grote bedrijven betalen te weinig belasting,’ zegt hij dinsdag in dagblad Trouw. Trouw meldde in november al dat Shell al jaren geen winstbelasting … Continued The post Haalt links voorstel voor ‘Shell-belasting’ meerderheid? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/04 00u00  Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint Wat zal de uitslag van Real Madrid-Ajax op 5 maart worden? Bij de thuiswedstrijd wist Ajax te imponeren tegen de voetbalgrootmacht. De Amsterdammers zetten gedurfd, aanvallend voetbal tegenover een lui, afwachtend Real. Toch wonnen de Madrilenen met 2-1. De jonge Ajacieden konden niet op tegen de dure veteranen van Real. Dat Real Madrid zich duurdere … Continued The post Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee Finland begon twee jaar geleden als eerste Europees land een experiment met een basisinkomen, maar het is niet effectief gebleken bij het tegengaan van werkloosheid. De afgelopen jaren werden experimenten met ‘gratis geld’ al vaker op kleinere schaal gedaan in allerlei landen, maar het is nergens een onverdeeld succes geworden. De centrum-rechtse regering van premier … Continued The post Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Amazon-baas Bezos onthult chantage Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is. Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter … Continued The post Amazon-baas Bezos onthult chantage appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 00u00  Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug Het CBS publiceerde donderdag cijfers over arbeidsmigranten. Waar komen ze vandaan, wat verdienen ze en hoelang blijven ze? Vier vragen en antwoorden. Waar komen de buitenlandse werknemers vandaan? Lees meer over dit onderwerp: In 2100 is in Nederland mogelijk de helft allochtoon De meest recente cijfers over arbeidsmigranten komen uit 2017. Het Centraal Bureau voor … Continued The post Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 00u00  Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? Er is veel belangstelling voor de opvattingen van de CEO van Shell, Ben van Beurden, over de energietransitie. Zojuist is de tweede druk gepubliceerd van zijn Economie-lezing, die hij afgelopen jaar op verzoek van de redactie van Elsevier Weekblad heeft gehouden. Shell-topman Ben van Beurden hield in 2018 de Economie-lezing. Bestel hier: Non solus: nieuwe … Continued The post Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
26/04 11u45  Onze tong kan ook ruiken Tot nu toe veronderstelde de wetenschap dat smaak en reuk twee verschillende zintuigen vormden die onafhankelijk van elkaar werkten. Pas wanneer hun signalen de hersenen bereikten, zou het menselijk brein beide ervaringen combineren. In werkelijkheid blijkt tussen smaak en reuk echter al eerder een samenwerking te onstaan. Dat zegt onderzoek door wetenschappers van het Monell … The post Onze tong kan ook ruiken appeared first on Express.
25/04 21u43  6 zaken die je nog niet wist over liefde Lees meer >
25/04 18u00  De twee gezichten van Facebook: onbetrouwbare rentmeester en kolossale geldmachine Facebook maakte woensdag nabeurs zijn kwartaalresultaten bekend. Omdat die iets beter waren dan verwacht stuurden beleggers het aandeel 8% hoger. De beurskapitalisatie van het bedrijf ging zo op enkele uren met 40 miljard dollar omhoog. Dat het bedrijf zich aan een boete van 5 miljard dollar verwacht omdat het op onrechtmatige wijze de privé-gegevens van … The post De twee gezichten van Facebook: onbetrouwbare rentmeester en kolossale geldmachine appeared first on Express.
25/04 16u30  Van waar komt onze kledij? De lidstaten van de Europese Unie hebben het voorbije jaar voor 166 miljard euro kleding ingevoerd. Daarvan kwam 51 procent van fabrikanten buiten de Europese Unie. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. In vergelijking met vijf jaar voordien in de import van kleding in de lidstaten van de … The post Van waar komt onze kledij? appeared first on Express.
25/04 16u00  Airbnb gaat televisie maken Het alternatieve hotelplatform Airbnb wil zijn activiteiten ook naar de televisiesector uitbreiden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters benadrukt. Met een eigen televisiestudio zou het bedrijf vooral toeristische reportages en natuurdocumentaires willen maken. Die strategie zou Airbnb willen gebruiken om de consument aan te sporen vaker op reis te gaan. Volgens Reuters … The post Airbnb gaat televisie maken appeared first on Express.
25/04 15u40  Poetin zet zijn zinnen op? Wit-Rusland Lees meer >
25/04 15u15  Poetin zet zijn zinnen op… Wit-Rusland Over vijf jaar moet Vladimir Poetin voor de laatste keer zijn mandaat als president van Rusland teruggeven. Volgens sommigen zou hij een eventuele inlijving van Wit-Rusland als een mogelijkheid overwegen om toch aan de macht te blijven. Een samenvoeging van de twee landen zou immers een nieuwe entiteit creëren. Met een dergelijke constructie zou Poetin … The post Poetin zet zijn zinnen op… Wit-Rusland appeared first on Express.
25/04 14u40  ?Koning dollar? zet zijn opmars voort Lees meer >
25/04 14u30  ‘Koning dollar’ zet zijn opmars voort De Amerikaanse dollar blijft stijgen als gevolg van de terugval van een aantal grotere economieën in de wereld. Dat heeft ook repercussies voor de euro die lijdt onder de aanhoudende negatieve berichten over de Duitse economie, De Ifo-index, die het ondernemersklimaat in de industrie in kaart brengt, noteerde woensdag opnieuw onder de kritische grens van … The post ‘Koning dollar’ zet zijn opmars voort appeared first on Express.
25/04 14u15  Breinimplantaat vertaalt gedachten in woorden Het is mogelijk om menselijke gedachten aan de hand van digitale technologieën rechtstreeks in woorden om te zetten. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of California. De resultaten van het onderzoek kunnen ooit een instrument opleveren om de levenskwaliteit van mensen met ernstige spraakstoornissen te verbeteren. De wetenschappers registreerden de elektrische … The post Breinimplantaat vertaalt gedachten in woorden appeared first on Express.
25/04 12u00  Boeing moet 210 bestellingen uit de boeken halen De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een aanzienlijk pakket bestellingen uit zijn orderboek moeten schrappen. Dat heeft de onderneming aangekondigd. De beslissing is naar eigen zeggen genomen omwille van twijfels over de kredietwaardigheid van een klant. Door die ingreep heeft de vliegtuigbouwer ook bij zijn financiële divisie Boeing Capital een waardevermindering geboekt. Het Amerikaanse concern deed … The post Boeing moet 210 bestellingen uit de boeken halen appeared first on Express.
25/04 10u38  EU-landen die China?s ?One Belt, One Road? steunen denken beter twee keer na Lees meer >
25/04 10u15  EU-landen die China’s ‘One Belt, One Road’ steunen denken beter twee keer na Lidstaten van de Europese Unie moeten heel goed weten wat hen te wachten staat wanneer ze in zee gaan met het Belt & Road Initiative van de Chinese overheid. Dat zegt de redactie van de Britse financiële krant Financial Times in een reactie op de investeringen die China in verschillende Europese landen heeft aangekondigd. “Dit … The post EU-landen die China’s ‘One Belt, One Road’ steunen denken beter twee keer na appeared first on Express.
25/04 00u15  14 geheimen die IKEA-werknemers niet snel zullen vertellen IKEA is de grootste meubelretailer ter wereld, die jaarlijks voor miljarden euro’s aan producten verkoopt, gaande van BILLY-boekenkasten tot GLIMMA-theelichtjes. Over de hele wereld zorgen 150.000 werknemers ervoor dat een bezoek aan deze meubelzaak vlot verloopt. Het Amerikaanse magazine Mental Floss sprak met een aantal van die werknemers en onthulde enkele verborgen geheimen van IKEA. … The post 14 geheimen die IKEA-werknemers niet snel zullen vertellen appeared first on Express.
24/04 23u32  Wordt uiterst-rechtse Vox zondagavond de ?kingmaker? in Spanje? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 11u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Microsoft rondt kaap van duizend miljard dollar26/04 03u52 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
15x Nintendo boert goed met Super Smash Bros26/04 03u52 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
15x Steeds groter aandeel van consumptie gaat naar huisvesting en voedsel26/04 00u15 - Nu.nl Economie: Een steeds groter deel van de uitgaven van Nederlanders gaat naar primaire levensbehoeften, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
14x Vermogen zonne-energie met 50 procent gegroeid in 201826/04 00u15 - Nu.nl Economie: Het opgestelde vermogen aan zonnepanelen is vorig jaar met maar liefst 50 procent gegroeid in Nederland. Eind 2018 stond er 4.400 megawatt aan zonnepanelen opgesteld, tegen 2.900 megawatt eind 2017, blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
13x Webgigant Amazon verdubbelt winst26/04 04u45 - VRT NWS: Economie: De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien.
13x Boete van 3 miljardmaar daar voelt Facebook niets van26/04 03u52 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
13x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rug26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Niet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak.
13x ING lost eeuwigdurende obligatielening af26/04 00u00 - Beurs.nl: Lees meer >
12x Meer dan 13.000 glyfosaat-klachten tegen Bayer in VS26/04 03u52 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft.

Statistieken

Artikels:
30041
Gelezen:
15903
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven