woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
11/12 19u00  'FAA voorzag vele rampen met Boeing 737 MAX' NEW YORK (AFN) - Al na de eerste ramp met de Boeing 737 MAX in oktober 2018 wist de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA dat er meer rampen te gebeuren stonden met het toestel. Dat stelt nieuwszender CNBC die wijst op documenten die nog voor de tweede ramp met het toestel begin dit jaar werden opgesteld.
11/12 18u45  SBM sluit deal met Petrobras over FPSO AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft een deal gesloten met het Braziliaanse olie- en gasbedrijf Petrobras. De maritiem dienstverlener gaat een productie- en opslagschip (FPSO) inzetten in het Mero-veld voor de Braziliaanse kust.
11/12 18u30  President-commissaris SBM Offshore vertrekt AMSTERDAM (AFN) - President-commissaris Floris Deckers van SBM Offshore vertrekt begin volgend jaar. Deckers heeft dan de maximale twaalf jaar erop zitten in die functie bij de maritiem oliedienstverlener. Het is de bedoeling dat Deckers wordt opgevolgd door Roeland Baan, die vorig jaar toetrad tot de raad van commissarissen.
11/12 18u15  ICT-commissaris Van der Werf treedt terug AMSTERDAM (AFN) - ICT Group ziet commissaris Gina van der Werf om persoonlijke redenen vertrekken. Eind dit jaar legt ze haar taken neer. Van der Werf werd in mei 2018 benoemd in de toezichthoudende raad van automatiseerder.
11/12 18u15  Financieel directeur Kiadis vertrekt AMSTERDAM (AFN) - Financieel directeur Scott Holmes van Kiadis Pharma vertrekt eind dit jaar bij het biotechnologiebedrijf. Dat meldde de in Amsterdam genoteerde onderneming. Volgens Kiadis wil Holmes zich richten op kansen buiten de onderneming.
11/12 18u00  AEX omlaag, rest Europese beurzen stijgt AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag overwegend hoger gesloten. In Amsterdam was er juist een min voor de leidende AEX-index. Beleggers wachtten op het rentebesluit van de Federal Reserve en keken uit naar ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.
11/12 17u30  'Just Eat-bod Takeaway minder aantrekkelijk' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat de Britse marktwaakhond CMA zich zorgen maakt over de Amazon-investering in maaltijdbezorgdienst Deliveroo maakt het overnamebod van sectorgenoot Takeaway.com op Just Eat wat minder aantrekkelijk. Mogelijk moet dat bod omhoog, concluderen marktvorsers van Jefferies.
11/12 15u45  Gemengd beeld op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - Het beeld op de Europese beurzen was woensdag gemengd. In Amsterdam stond de leidende AEX-index in de min. Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van de ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese tarievenstrijd. Verder is het wachten op de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve later op de dag.
11/12 15u45  Wall Street blijft dicht bij huis bij opening NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine koersuitslagen aan de dag begonnen. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Er wordt algemeen verwacht dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente onveranderd laat. Verder zijn beleggers attent op de verdere ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese handelsvete.
11/12 15u00  Wall Street wacht op rentebesluit Fed NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting met zeer kleine uitslagen openen. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Er wordt algemeen verwacht dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente onveranderd laat. Verder zijn beleggers attent op de verdere ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese handelsvete.
11/12 14u45  Inflatie VS gaat verder omhoog WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in november gestegen naar 2,1 procent op jaarbasis, van 1,8 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
11/12 14u45  Zorgen om investering Amazon in Deliveroo LONDEN (AFN) - De Britse markttoezichthouder CMA maakt zich de nodige zorgen over de investering van webgigant Amazon bij maaltijdbezorgdienst Deliveroo. De waakhond wil dat de bedrijven toezeggingen doen om die zorgen weg te nemen.
11/12 14u30  Problemen 737 MAX nemen hap uit winst TUI HANNOVER (AFN/BLOOMBERG) - Reisonderneming TUI heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een fors lagere winst behaald. De Duitse reisorganisator en luchtvaartmaatschappij had onder andere last van het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX. Daarnaast zorgde onzekerheid rond de brexit ervoor dat klanten langer wachtten met het boeken van een vakantie.
11/12 14u15  Nieuwe topman voor ING Nederland AMSTERDAM (AFN) - Ruud van Dusschoten wordt per 1 januari de nieuwe topman van ING Nederland, als opvolger van huidig bestuursvoorzitter Vincent van den Boogert. Die vertrekt om carrièremogelijkheden buiten de bank na te streven. Hij blijft wel enkele maanden aan om een soepele overgang te garanderen.
11/12 12u00  Beurzen lager in afwachtende handel AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden woensdag overwegend een stapje terug. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese tarievenstrijd. Daarnaast werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag bekend wordt gemaakt, en de Britse verkiezingen op donderdag.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
11/12 18u15  Hoe familiebedrijven ambacht en digitalisering verzoenen Familiebedrijven willen de trein van de digitalisering, automatisering en robotisering niet missen, maar zien ook specifieke uitdagingen. Zal de robot trouwe medewerkers vervangen en hoe kun je troeven als ambachtelijkheid blijven uitspelen?11 
11/12 16u00  Vrijspraak volgt na schikking in monsterproces Omega Diamonds Op 5 februari 2020 herstart het proces tegen Omega Diamonds voor het hof van beroep van Gent. Maar wegens een schikking tussen de partijen en de douane is de strafklacht vervallen en zal de vrijspraak volgen.
11/12 15u00  Frankrijk is even de motor van euroland De sociale protesten doen iets anders vermoeden, maar de Franse economie groeit momenteel sneller dan de Duitse. Dat is een zeldzaamheid. De koopkrachtmaatregelen die president Emmanuel Macron nam als antwoord op de gele hesjes zwengelen de consumptie aan.13 
11/12 12u30  133 jaar oud koekjesmerk Jules Destrooper zoekt een jonger publiek Jules Destrooper is het iconische koekjesmerk uit de Westhoek. Maar het vindt steeds minder aansluiting bij de jongere generatie in België. De nieuwe gedelegeerd bestuurder Ives Depoortere zoekt een nieuw en jonger publiek. Vreemd genoeg met een krachtiger verhaal over het originele recept uit 1886.15 
11/12 11u30  Wall Street bezig aan langste opmars in zijn geschiedenis: na het beursfeestje dreigt de ontnuchtering De beleggers werden in 2019 onverwacht getrakteerd op een beurshausse van meer dan 20 procent. Daarmee hebben ze al een flinke voorsprong genomen op een economische versnelling, als die er al komt.13 
11/12 11u15  Dieter Vranckx wordt nieuwe CEO van Brussels Airlines De huidige financieel directeur Dieter Vranckx wordt zoals verwacht de nieuwe CEO van Brussels Airlines. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij woensdag bevestigd.13 
11/12 11u00  Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn de nieuwe informateurs Joachim Coens, de kersverse voorzitter van CD&V, en zijn MR-collega Georges-Louis Bouchez zijn door de koning aangesteld als informateurs. Ze zullen op 20 december verslag uitbrengen over hun bevindingen. 'Met de aanstelling van Coens en Bouchez is de paars-groene piste hopelijk van de baan', reageerde N-VA-voorzitter Bart De Wever.14 
10/12 19u30  Twee Belgen halen 47,6 miljoen dollar op voor hun cybersecurity-starter Secure Code Warrior Het Belgisch-Australische Secure Code Warrior haalt 47,6 miljoen dollar op bij gereputeerde namen als Goldman Sachs, Cisco en Forcepoint Capital. Pieter Danhieux en Matias Madou willen het geld investeren in hun platform om programmeurs veiligere code te laten schrijven en in de uitbouw van hun team, in het bijzonder in Brugge.
10/12 19u15  Twee Belgen halen 47,6 miljoen dollar op met cybersecurity-startup Secure Code Warrior Het Belgisch-Australische Secure Code Warrior haalt 47,6 miljoen dollar op bij gereputeerde namen als Goldman Sachs, Cisco en Forcepoint Capital. Pieter Danhieux en Matias Madou willen het geld investeren in hun platform om programmeurs veiligere code te laten schrijven en in de uitbouw van hun team, in het bijzonder in Brugge.
10/12 17u30  België gaat volgend jaar geen staatsbons uitgeven Het Agentschap voor de Schuld gaat volgend jaar geen staatsbons uitgeven, zo maakte het dinsdag bekend in zijn financieringsplan voor 2020. De staatsbons voor particulieren zijn door de lage rente veel minder aantrekkelijk geworden.
10/12 13u00  Hoogleraar aandelenwaardering Aswath Damodaran: 'Beleggers overschatten de invloed van centrale banken op de rente' De beurzen staan op recordhoogtes, waardoor sommigen waarschuwen voor een zeepbel. Nergens voor nodig, zegt Aswath Damodaran, die al decennialang schrijft en les geeft over de financiële markten en de aandelenwaardering.
10/12 12u30  Professor Kurt Deketelaere (KU Leuven): 'Niemand vraagt een 'Vlaams' Klimaatplan' Het terugschroeven van de klimaatambities van de Vlaamse regering begin deze week deed veel stof opwaaien. Kurt Deketelaere, professor klimaat- en energierecht aan de KU Leuven en oprichter van het Sustainability College Bruges, is sceptisch. 'Wat mij stoort, en onze ministers wekken graag ook die indruk, is dat het lijkt alsof Europa een 'Vlaams' plan vraagt. Dat is niet zo.'
10/12 12u30  Hebben rookmelders een invloed op uw brandverzekering? Vanaf 1 januari 2020 moet elke woning in Vlaanderen voorzien zijn van voldoende rookmelders. Hebben ze ook een effect op de premie en de tussenkomst van uw brandpolis?
10/12 12u00  Hoe Tesla de Duitse concurrenten provoceert met een fabriek in een Oost-Duits dorp Tesla kiest voor het Duitse Grünheide, in de buurt van Berlijn, voor zijn Europese 'gigafabriek'. We brachten een bezoek aan een dorp met een donker verleden maar een mogelijk bijzonder zonnige toekomst.
09/12 19u45  De Wever over formatie: 'Er is heel veel schade aangericht' Bij N-VA stelde voorzitter De Wever dat hij eventueel wel aan zet wil komen, maar benadrukt hij dat de 'schade' die de Open VLD-top heeft aangericht 'gigantisch' is.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
11/12 19u00  'FAA voorzag vele rampen met Boeing 737 MAX' NEW YORK (AFN) - Al na de eerste ramp met de Boeing 737 MAX in oktober 2018 wist de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA dat er meer rampen te gebeuren stonden met het toestel. Dat stelt nieuwszender CNBC die wijst op documenten die nog voor de tweede ramp met het toestel begin dit jaar werden opgesteld.
11/12 18u45  SBM sluit deal met Petrobras over FPSO AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft een deal gesloten met het Braziliaanse olie- en gasbedrijf Petrobras. De maritiem dienstverlener gaat een productie- en opslagschip (FPSO) inzetten in het Mero-veld voor de Braziliaanse kust.
11/12 18u30  President-commissaris SBM Offshore vertrekt AMSTERDAM (AFN) - President-commissaris Floris Deckers van SBM Offshore vertrekt begin volgend jaar. Deckers heeft dan de maximale twaalf jaar erop zitten in die functie bij de maritiem oliedienstverlener. Het is de bedoeling dat Deckers wordt opgevolgd door Roeland Baan, die vorig jaar toetrad tot de raad van commissarissen.
11/12 18u15  ICT-commissaris Van der Werf treedt terug AMSTERDAM (AFN) - ICT Group ziet commissaris Gina van der Werf om persoonlijke redenen vertrekken. Eind dit jaar legt ze haar taken neer. Van der Werf werd in mei 2018 benoemd in de toezichthoudende raad van automatiseerder.
11/12 18u15  Financieel directeur Kiadis vertrekt AMSTERDAM (AFN) - Financieel directeur Scott Holmes van Kiadis Pharma vertrekt eind dit jaar bij het biotechnologiebedrijf. Dat meldde de in Amsterdam genoteerde onderneming. Volgens Kiadis wil Holmes zich richten op kansen buiten de onderneming.
11/12 18u00  AEX omlaag, rest Europese beurzen stijgt AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag overwegend hoger gesloten. In Amsterdam was er juist een min voor de leidende AEX-index. Beleggers wachtten op het rentebesluit van de Federal Reserve en keken uit naar ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.
11/12 17u30  'Just Eat-bod Takeaway minder aantrekkelijk' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat de Britse marktwaakhond CMA zich zorgen maakt over de Amazon-investering in maaltijdbezorgdienst Deliveroo maakt het overnamebod van sectorgenoot Takeaway.com op Just Eat wat minder aantrekkelijk. Mogelijk moet dat bod omhoog, concluderen marktvorsers van Jefferies.
11/12 15u45  Gemengd beeld op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - Het beeld op de Europese beurzen was woensdag gemengd. In Amsterdam stond de leidende AEX-index in de min. Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van de ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese tarievenstrijd. Verder is het wachten op de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve later op de dag.
11/12 15u45  Wall Street blijft dicht bij huis bij opening NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine koersuitslagen aan de dag begonnen. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Er wordt algemeen verwacht dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente onveranderd laat. Verder zijn beleggers attent op de verdere ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese handelsvete.
11/12 15u00  Wall Street wacht op rentebesluit Fed NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting met zeer kleine uitslagen openen. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Er wordt algemeen verwacht dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente onveranderd laat. Verder zijn beleggers attent op de verdere ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese handelsvete.
11/12 14u45  Inflatie VS gaat verder omhoog WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in november gestegen naar 2,1 procent op jaarbasis, van 1,8 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
11/12 14u45  Zorgen om investering Amazon in Deliveroo LONDEN (AFN) - De Britse markttoezichthouder CMA maakt zich de nodige zorgen over de investering van webgigant Amazon bij maaltijdbezorgdienst Deliveroo. De waakhond wil dat de bedrijven toezeggingen doen om die zorgen weg te nemen.
11/12 14u30  Problemen 737 MAX nemen hap uit winst TUI HANNOVER (AFN/BLOOMBERG) - Reisonderneming TUI heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een fors lagere winst behaald. De Duitse reisorganisator en luchtvaartmaatschappij had onder andere last van het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX. Daarnaast zorgde onzekerheid rond de brexit ervoor dat klanten langer wachtten met het boeken van een vakantie.
11/12 14u15  Nieuwe topman voor ING Nederland AMSTERDAM (AFN) - Ruud van Dusschoten wordt per 1 januari de nieuwe topman van ING Nederland, als opvolger van huidig bestuursvoorzitter Vincent van den Boogert. Die vertrekt om carrièremogelijkheden buiten de bank na te streven. Hij blijft wel enkele maanden aan om een soepele overgang te garanderen.
11/12 12u00  Beurzen lager in afwachtende handel AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden woensdag overwegend een stapje terug. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese tarievenstrijd. Daarnaast werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag bekend wordt gemaakt, en de Britse verkiezingen op donderdag.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
10/12 09u15  Nederlandse magazines als vtwonen, Donald Duck en Libelle komen in handen van Belgisch DPG Media DPG Media, het Belgische moederbedrijf van onder meer VTM en Het Laatste Nieuws, neemt de Nederlandse activiteiten van Sanoma over. Dat is de uitgever van enkele bekende magazines als Libelle, vtwonen en Donald Duck en de nieuwssite NU.nl.
09/12 14u15  Sociaal plan bij Proximus dan toch goedgekeurd: christelijke vakbond gaat alsnog voor "ja" De christelijke vakbond heeft het sociale luik van het transformatieplan bij telecombedrijf Proximus dan toch goedgekeurd. Omdat vorige week de liberale vakbond ook al akkoord gegaan is, is er nu een tweederdemeerderheid. Volgens dat plan zullen er meer dan 1.300 banen verdwijnen.
09/12 11u45  Vlaamse regering heeft akkoord over klimaatplan: maximumsnelheid op Brusselse Ring daalt naar 100 km per uur De Vlaamse regering wil de maximumsnelheid op de Brusselse Ring beperken tot honderd kilometer per uur. Dat is een onderdeel van het Vlaamse klimaatplan.
09/12 10u45  Vlaamse regering heeft akkoord over klimaatplan: maximumsnelheid op Brusselse Ring daalt naar 100 De Vlaamse regering wil de maximumsnelheid op de Brusselse Ring beperken tot honderd kilometer per uur. Dat is een onderdeel van het Vlaamse klimaatplan.
09/12 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 7 december.
06/12 20u30  Vakbonden en directie van AB InBEV sluiten principeakkoord over werkzekerheid Bij brouwer AB InBev hebben de vakbonden en de directie een principeakkoord bereikt over werkzekerheid. Dat meldt het bedrijf. In de komende weken wordt er verder onderhandeld over de koopkracht.
06/12 12u30  Belgen kopen voor miljarden euro's over de grens en dat baart lokale ondernemers zorgen: "Winkel meer hier" In 2018 gaven we met z'n allen ongeveer 8 miljard euro uit in buitenlandse winkels, zo becijferde ondernemersorganisatie Unizo. 'Dat zijn miljarden euro?s die elk jaar wegstromen uit onze economie.' Unizo zet een actie op poten om weer meer gewoon hier, in eigen gemeente, streek en land, te shoppen.
05/12 19u15  Gemeente Lierde schaft belastingen helemaal af Het gemeentebestuur van Lierde gaat binnen vijf jaar geen gemeentebelastingen meer innen. Lierde gaat de belasting de komende jaren stelselmatig afbouwen. Dat betekent dat elk gezin, op vijf jaar tijd, 140 euro minder belastingen zal moeten betalen.
05/12 11u45  Energiewaakhond CREG: "Voor minstens 400.000 Belgen is energiefactuur te zwaar" Lees meer >
05/12 02u30  Vakbondsblokkades bij AB InBev op bevel van rechter opgeheven De vakbondsblokkades bij AB InBev aan de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden zijn opgeheven. Dat meldt Laure Stuyck, woordvoerster van AB InBev.
04/12 13u30  Wie factuur niet kan betalen, krijgt meer ademruimte: eerste herinnering gratis, extra kosten aan banden Mensen die moeite hebben om hun facturen te betalen of die met een betalingsachterstand kampen, krijgen binnenkort iets meer respijt. Een wetsvoorstel daarover van SP.A, CD&V en PS is in de bevoegde Kamercommissie door alle aanwezige partijen goedgekeurd. 'Een eerste belangrijke stap in de strijd tegen de schuldenindustrie', klinkt het.
04/12 06u45  Vakbonden bij AB InBev blijven tweede nacht op rij brouwerijen blokkeren Bij bierbrouwer AB InBev hebben de vakbonden voor de tweede nacht op rij de poorten geblokkeerd van de vestigingen in Leuven, Jupille en Hoegaarden. Er kunnen sinds maandagnamiddag geen vrachtwagens meer binnen of buiten. Het personeel kan wel aan het werk. Het sociaal conflict bij AB InBev draait onder meer rond werkzekerheid, en de uitbetaling van de lonen waar volgens de vakbonden veel fouten mee gebeuren.
Laatste update: dinsdag 10 december 2019, 9u15

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
11/12 15u15  De duurzame Bosatlas is bijna té verhelderend Net verschenen: de Bosatlas van de duurzaamheid. Draagt dat ook bij aan duurzaamheid?10 
11/12 11u30  Krijgt DPG Media niet te veel macht, en andere vragen rond de overname van Sanoma DPG Media koopt voor 460 miljoen euro Sanoma Nederland, uitgever van bladen en eigenaar van Nu.nl. Zo ontstaat het grootste uitgeverijbedrijf in de Nederlandse geschiedenis. Is dat goed nieuws, en is deze stap logisch? Vijf vragen over deze overname.
11/12 10u15  Lukt het de overheid wel om SUV en gehaktbal van burgers af te pakken? De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), een belangrijke adviseur van de regering, komt vandaag met een rapport waarin het de rijksoverheid adviseert hoe de transitie naar een duurzame economie vorm moet worden gegeven. Pakt de overheid het goed aan? De belangrijkste feiten uit het rapport op een rij.15 
11/12 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.19 
10/12 21u30  Had Keolis zijn bussen bij VDL moeten bestellen? Op de pagina Beurs en Bedrijf stond zaterdag op een onopvallende plek een opvallend bericht. Het streekvervoersbedrijf Keolis Nederland, vooral actief in het oosten van het land, heeft 259 elektrische bussen besteld bij het Chinese bedrijf BYD. Die zullen worden ingezet bij de nieuwe concessie IJssel-Vecht. Het is de grootste Europese order van elektrische bussen ooit.
10/12 07u30  Hudson’s Bay laat spoor van vernieling achter Meerdere boze verhuurders, één woedende topkok, en een rechter die Hudson’s Bay verwijt dat het haar verplichtingen ‘ernstig en kennelijk moedwillig heeft geschonden’. Het kortstondige Nederlandse avontuur van de Canadese keten eindigt met een spoor van vernieling. En een rekening van 300 miljoen dollar.
10/12 07u15  Verzekeren van zonnepanelen op bedrijfsgebouwen dreigt probleem te worden De plaatsing van zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen dreigt in het gedrang te komen doordat de panelen moeilijk te verzekeren zijn. Volgens het Financieele Dagblad zou de premie die verzekeraars vragen, fors zijn gestegen, omdat het risico op brand groeit. En sommige verzekeraars beginnen er niet meer aan, aldus de krant.
10/12 00u00  Hudson’s Bay trekt spoor van vernieling: keten laat boze verhuurders en rekening van 300 miljoen achter Meerdere boze verhuurders, één woedende topkok, en een rechter die Hudson’s Bay verwijt dat het haar verplichtingen ‘ernstig en kennelijk moedwillig heeft geschonden’. Het kortstondige Nederlandse avontuur van de Canadese keten eindigt met een spoor van vernieling. En een rekening van 300 miljoen dollar.
10/12 00u00  Wie maakt straks de bekendste fietspomp van Nederland? De bekendste fietspomp van Nederland wordt al veertig jaar lang in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Arnhem. Door de Participatiewet dreigen deze werkplekken langzaam te verdwijnen.
10/12 00u00  Voor scheidende DSM-baas is geld verdienen niet het ultieme doel Voor een topman van een beursgenoteerd bedrijf houdt Feike Sijbesma er een merkwaardige boodschap op na: eerst de wereld, dan pas de winst. Als ze op korte termijn succes en rendement voor ogen hadden, konden ze hun geld beter in een ander bedrijf steken, waarschuwde DSM-topman Feike Sijbesma aandeelhouders vaak. Hij wilde innoveren, wat tijd kost, en op de lange termijn succesvol zijn.
09/12 20u45  Hudson’s Bay trekt spoor van vernieling: keten laat boze verhuurders en één woedende topkok achter Meerdere boze verhuurders, één woedende topkok, en een rechter die Hudson’s Bay verwijt dat het haar verplichtingen ‘ernstig en kennelijk moedwillig heeft geschonden’. Het kortstondige Nederlandse avontuur van de Canadese keten eindigt met een spoor van vernieling. En een rekening van 300 miljoen dollar.
09/12 20u00  Moet de term ‘negatieve rente’ worden verboden? Vorige week stond op de voorpagina van deze krant dat zorginstellingen ‘een negatieve rente betalen over het geld op hun bankrekening’. Iedereen begrijpt wat wordt bedoeld, maar taalkundig is het niet juist. De zorginstellingen betalen een positieve rente. Wie negatieve rente betaalt, ontvangt rente. Wie positieve rente betaalt, moet rente overmaken.
09/12 19u00  Drukt de deurverkoper straks voor het laatst op de bel? Consumenten vinden verkoop aan de deur (colportage) onaangenaam. Afgelopen maand heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen om toezicht op energieverkoop aan de deur te verscherpen. Betekent dit het begin van het einde van de verkoper aan de deur?
09/12 00u00  Hij voorziet de hele wereld van varens Tientallen miljoenen varens die worden verkocht in tuincentra en warenhuizen over de hele wereld zijn geboren in Burgh-Haamstede. Ze komen uit het laboratorium van Vitro Plus, een bedrijf dat John Bijl van zijn vader overnam en moderniseerde. En wat met varens kan, kan ook met groenten, meent Bijl.
09/12 00u00  Zelfs na klachten van klanten blijft AH verslaafd aan plastic Weet u nog dat Albert Heijn de hoeveelheid plastic ging terugdringen? Na veel onvrede onder klanten over de enorme hoeveelheid verpakkingsmateriaal, beloofde de grootgrutter beterschap. Eerst werd op een filiaal in Hoofddorp een proef gedaan met minder plastic en toen dat een succes bleek, gingen afgelopen mei meer filialen op een plastic-arm dieet. Tenminste, dat zegt Albert Heijn zelf.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
11/12 19u00  585.000 euro subsidies voor slimme technologie De stad Antwerpen krijgt 585.000 euro aan Vlaamse subsidies ter ondersteuning van twee innovatieprojecten. Het gaat om onderzoek naar een vlotter bereikbare stad en een project waarbij gekeken wordt of slimme technologie een antwoord kan bieden op overlast in de universiteitsbuurt.
11/12 19u00  Huts pompt 126 miljoen euro in Katoen Natie Fernand Huts investeert 126 miljoen euro in zijn bedrijf Katoen Natie en 30 miljoen euro in zijn afvalverwerkingsbedrijf Indaver. Dat blijkt uit documenten in het Belgisch Staatsblad.
11/12 18u45  Bekende kunstschool verandert van naam De bekende kunstschool in Arendonk, die al bestaat sinds 1963 en bijna tweeduizend leerlingen telt, verandert na ruim een halve eeuw van naam. De school heet voortaan Academie Arendonk. Dat besliste de gemeenteraad.
11/12 18u30  Gennaro Gattuso wordt de nieuwe trainer van Dries Mertens bij Napoli Gennaro Gattuso is de opvolger van de dinsdagavond ontslagen Carlo Ancelotti bij de woelige Italiaanse eersteklasser Napoli, de werkgever van Rode Duivel Dries Mertens, zo maakte de club woensdag bekend.
11/12 18u30  Mini-Tomorrowland in woonzorgcentrum Sint-Jozef: “Tijdens de burendag was het deze zomer te warm voor onze bewoners” De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Jozef beleefden een dolle woensdag. Ze zakten ’s namiddags massaal af naar de nieuwe cafetaria, waar de organisatoren van Tomorrowland voor muziek, animatie en acts zorgden.
11/12 18u15  Oud-chiroleden zingen kerstliedjes voor bouwkas chiro Kontakt Mannenkoor Il Cuore zingt zaterdag in de H. Hartkerk ten voordele van de bouwkas van chiro Kontakt. Niet onlogisch, want het negentienkoppig koor bestaat bijna uitsluitend uit oud-leden van chiro Kontakt. Ook Michiel De Meyer (Thuis, Ghost Rockers) doet mee.
11/12 17u45  Politie verspreidt opsporingsbericht voor vermiste Max Meijer (23) De federale politie heeft nu ook een officieel opsporingsbericht verspreid over Max Meijer (23) uit het Nederlandse Ossendrecht. De man werd zondagochtend vroeg voor het laatst gezien in Antwerpen.
11/12 17u30  Pauwelslei wordt eerste lokale voorrangsbaan in Brasschaat De Pauwelslei, waarvan de heraanleg nu helemaal achter de rug is, wordt een voorrangsbaan. Het is de eerste lokale voorrangsweg in Brasschaat. Na zes maanden wordt de situatie geëvalueerd.
11/12 17u15  Omega Diamonds: proces start opnieuw, maar strafklacht is vervallen Het proces tegen Omega Diamonds herstart 5 februari 2020 voor het hof van beroep van Gent. Maar wegens een schikking tussen de partijen en de douane is de strafklacht vervallen en zal de vrijspraak volgen, zo meldt Knack woensdag.
11/12 17u15  Vuurwerkverbod op oudejaarsnacht in Zoersel Vuurwerk zorgt normaal voor een gezellig moment van samenzijn, maar in Zoersel verdeelt het de gemeente. Het schepencollege heeft beslist dat er dit jaar geen vuurwerk komt: privaat gebruik is verboden en ook de gemeente organiseert het niet. Onbegrijpelijk, zegt de oppositie.
11/12 17u00  Geen prijs voor Elise Mertens op WTA Player Awards Elise Mertens en haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka zijn woensdag bij de toekenning van de WTA Player Awards niet verkozen tot beste dubbelpaar van het Jaar. De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg de Prijs voor Speelster van het Jaar.
11/12 16u45  Chiro mag rekenen op 20.000 euro aan subsidies Het Brasschaatse gemeentebestuur buigt zich maandag over een aantal investeringstoelagen voor de jeugdverenigingen. Drie Chiroafdelingen hebben een aanvraag ingediend.
11/12 16u45  Stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan Klina De stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan AZ Klina. Op die manier willen Toon Verheijen en Joyce De Sager van de stichting het verblijf voor jonge patiëntjes zo aangenaam mogelijk maken. Het speelgoed kan worden gebruikt door de jonge patiëntjes en de broertjes en zusjes. Voor de ouders is er een verzorgingsset.
11/12 16u45  VIDEO. U19 Club Brugge stoot door in Youth League na kopbalgoal van doelman De U19 van Club Brugge hebben op de slotspeeldag in Youth League, de jongerenversie van de Champions League, gelijkgespeeld tegen Real Madrid.
11/12 16u45  Veiliger fietsen langs en naar Houtlaan: gemeente vernieuwt fietspad langs ’s-Gravenwezelsteenweg De Vlaamse overheid legt volgend voorjaar een nieuw breed fietspad aan langs de Houtlaan, tussen de Reigerstraat en Merksemsebaan. Dankzij een eveneens geplande zachte fietshelling komt de hoger gelegen Houtlaan dan vlot binnen het bereik van gebruikers van de fietsostrade Antwerpen-Hasselt langs het Albertkanaal.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
11/12 18u00  Monsterproces Omega Diamonds: vrijspraak volgt na schikking Op 5 februari 2020 herstart het proces tegen Omega Diamonds voor het hof van beroep van Gent. Maar wegens een schikking tussen de partijen en de...
11/12 17u30  Geneesmiddel dat complexe handchirurgie kan vermijden niet meer beschikbaar in België Het UZ Leuven is niet te spreken over het feit dat de Amerikaanse producent van het geneesmiddel collagenase om economische redenen gestopt is met...
11/12 16u00  Bijna D-day voor Boris Johnson: komt er brexitdeal of blijft Westminster hopeloos verdeeld? De Britten trekken morgen voor de derde keer in vijf jaar tijd naar de stembus. Voor premier Boris Johnson is het erop of eronder: haalt hij zijn...
11/12 15u30  Verzekeraar Allianz schrapt komende drie jaar 75 jobs in België Verzekeraar Allianz wil in België de komende drie jaar 75 banen schrappen. Dat meldt De Tijd op zijn website en het nieuws wordt door vakbondsman...
11/12 10u30  Ajax krijgt een dreun op de beurs na uitschakeling Champions League Het aandeel Ajax staat op de beurs in Amsterdam flink onder druk. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland overwintert niet in de...15 
11/12 10u15  Dieter Vranckx wordt nieuwe CEO van Brussels Airlines Dieter Vranckx wordt zoals verwacht de nieuwe CEO van Brussels Airlines. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bevestigd. Vranckx is nu nog...13 
11/12 09u15  Ahold Delhaize investeert bijna half miljard dollar in de VS Ahold Delhaize gaat 480 miljoen dollar (433 miljoen euro) investeren in de bevoorradingsketen van zijn Amerikaanse supermarkten. De hervorming van...13 
11/12 08u30  Werken als bewakingsagent: dit moet je zeker weten De functie van bewakingsagent staat al jaren op de lijst van knelpuntberoepen. De job kampt met een imagoprobleem, zo blijkt. Nochtans gaat het...11 
11/12 07u45  Werken als bewakingsagent: 5 vooroordelen ontkracht De functie van bewakingsagent staat al jaren op de lijst van knelpuntberoepen. De job kampt met een imagoprobleem, zo blijkt. Nochtans gaat het...10 
10/12 22u00  Handelsdeal die NAFTA vervangt ondertekend in Mexico Vertegenwoordigers van de Mexicaanse, Canadese en Amerikaanse regeringen hebben dinsdag in het Mexicaans presidentieel paleis een herzien...
10/12 17u45  Kleine aankoop, grote ergernis: waarom worden geschenkjes in véél te grote dozen verpakt? Met de feestdagen in aantocht worden er weer miljoenen pakjes besteld bij webwinkels als bol.com en Coolblue. En meteen duiken ook de ergernissen...
10/12 17u30  Valse Facebook-reclame met BV's kostte slachtoffers zeker 400.000 euro De hopen valse reclameberichten op Facebook met BV's als Natalia of An Lemmens in de hoofdrol hebben slachtoffers ruim 400.000 euro gekost. Dat...
10/12 15u45  VS en China onderhandelen over uitstel handelstarieven die zondag ingaan Amerikaanse en Chinese onderhandelaars zijn in overleg over uitstel van nieuwe handelstarieven van de Verenigde Staten tegen China die komende...
10/12 14u45  Socialistische en liberale vakbond bij het spoor willen staken op 19 december De socialistische vakbond ACOD en de liberale vakbond VSOA hebben een aanzegging ingediend voor een 24 urenstaking bij het spoor op donderdag 19...
10/12 13u45  Morgan Stanley krijgt boete van 20 miljoen euro wegens koersmanipulatie De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft van het sanctiecomité van de Franse toezichthouder AMF een boete gekregen van 20 miljoen euro voor...
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
11/12 16u30  Inval ACM bij Vattenfall-kantoor vanwege klachten over verkooptrucs Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is woensdag het kantoor van Vattenfall binnengevallen om onderzoek te doen. De inval is onderdeel van een onderzoek naar misleidende verkooptactieken binnen de sector.
11/12 15u45  'Vliegautoriteit liet 737 MAX doorvliegen na crash, ondanks grote risico's' De Amerikaanse vliegautoriteit FAA heeft het 737 MAX-toestel van vliegtuigmaker Boeing na de eerste fatale crash van vorig jaar door laten vliegen, ondanks dat een eigen analyse van de FAA aantoonde dat het toestel gevoelig was voor ongevallen. Dat schrijft The Wall Street Journal woensdag op basis van een intern FAA-onderzoek, dat woensdag waarschijnlijk openbaar wordt gemaakt.
11/12 14u45  Inval ACM bij Vattenfall-kantoor, mogelijk om klachten over verkooptrucs Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is woensdag het kantoor van Vattenfall binnengevallen om onderzoek te doen. Mogelijk hangt de inval samen met de klachten van klanten over misleidende verkooptactieken.
11/12 14u45  Nieuwbouw sociale huurwoningen in 2018 naar 'dieptepunt' De nieuwbouw door woningcorporaties laat te wensen over: in 2018 kwamen er een kleine dertienduizend sociale huurwoningen bij, wat stukken minder is dan corporaties zelf voor ogen hadden. Ook lag het aantal lager dan in 2017, toen er 14.387 sociale huurwoningen werden gebouwd. Dat meldt branchevereniging Aedes woensdag.
11/12 14u30  ACM valt in bij Vattenfall-kantoor: mogelijk om klachten over verkooptrucs Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is woensdag het kantoor van Vattenfall binnengevallen om onderzoek te doen. Mogelijk hangt de inval samen met de klachten van klanten over misleidende verkooptactieken.
11/12 14u00  Nederland telt meer dan 50.000 laadpunten voor elektrische auto's Nederland telt sinds deze maand meer dan 50.000 laadpunten voor stekkervoertuigen, zo blijkt woensdag uit een overzicht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
11/12 11u45  Cashen met de kerst: baas verdeelt bonus van 10 miljoen onder werknemers De eigenaar van de Amerikaanse projectontwikkelaar St. Johns Properties heeft gisteren werknemers van geluk aan het huilen gebracht. De baas van het bedrijf, Edward St. John, verdeelde op het kerstfeest 10 miljoen dollar (9,8 miljoen euro) onder 198 medewerkers. Een gemiddelde bonus van zo'n 50.000 dollar dus.
11/12 10u15  Aandeel van Ajax keldert na uitschakeling in Champions League Het aandeel van voetbalclub Ajax is woensdag gekelderd op de beurs in Amsterdam. De club werd dinsdag uitgeschakeld in de Champions League na een 0-1-nederlaag in eigen huis tegen Valencia. Het aandeel daalde met 10,76 procent naar 19,90 euro.14 
11/12 09u45  Record voor staatsoliebedrijf Saudi Aramco: grootste beursgang ooit Het Saoedische staatsolieconcern Saudi Aramco heeft woensdag het record gevestigd voor de grootste beursgang ooit. Het bedrijf haalde woensdag zo'n 25,6 miljard euro op, 0,6 miljard meer dan een eerdere beursgang van de Chinese onlinegigant Alibaba.11 
11/12 09u00  ACM beboet bedrijf voor snel verwijderen van WhatsAppjes tijdens een inval De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een onbekend bedrijf beboet, omdat medewerkers van het bedrijf tijdens een inval snel WhatsApp-groepen verlieten en chats verwijderden. Het bedrijf ontvangt hiervoor een boete van 1,84 miljoen euro.11 
11/12 08u30  Meer dan 20.000 gedupeerden dienen claim in na Thomas Cook-faillissement Meer dan twintigduizend Nederlanders hebben een claim ingediend bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) na het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook, zegt directeur Erik-Jan Reuver van de SGR woensdag in De Telegraaf.
11/12 08u15  'Autoriteiten onderzoeken Fitbit-overname Google wegens zorgen over data' Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat de overname van Fitbit door Google onderzoeken, melden ingewijden tegen persbureau Reuters. Het onderzoek zal zich waarschijnlijk toespitsen op de hoeveelheid data van Fitbit-gebruikers die Google in handen krijgt na de overname.11 
11/12 07u30  'Meer dan 20.000 gedupeerden dienen claim in na Thomas Cook-faillissement' Meer dan 20.000 Nederlanders hebben een claim ingediend bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) na het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook, zegt directeur Erik-Jan Reuver van de SGR woensdag in De Telegraaf.10 
10/12 19u00  Hudson's Bay schikt met winkelverhuurder en koopt contract af De Canadese winkelketen Hudson's Bay (HBC) heeft een schikking getroffen met een Nederlandse winkelpandverhuurder om zo een huurcontract af te kopen, blijkt dinsdag uit een kwartaalbericht van het bedrijf.
10/12 19u00  Kou lijkt uit de lucht: ggz-instelling Parnassia helpt VGZ-klanten weer Ggz-organisatie Parnassia Groep gaat klanten van verzekeraar VGZ weer helpen, laat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dinsdag weten na bemiddeling. De organisatie voerde vorige week een patiëntenstop voor VGZ-klanten in, omdat een financieel conflict uit de hand was gelopen.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
08/12 00u00  Duitse steun voor EU-spaargarantie onbegrijpelijk Lees meer >
07/12 00u00  Jaag houders aflossingsvrije hypotheek niet op kosten! Lees meer >
07/12 00u00  Elbers (KLM): Groei luchtvaart nodig voor duurzame ontwikkeling Lees meer >
06/12 00u00  ?Nederland moet 25 procent heffen op iPhones? De Verenigde Staten voeren importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om Nederlandse kaas, varkensvlees en boter, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond publiceerde. Bekijk de volledige lijst hier. Ook mosselen en peren uit Nederland en andere EU-landen worden getroffen door de importheffingen. … Continued The post ‘Nederland moet 25 procent heffen op iPhones’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 00u00  Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaft Het toeslagencircus duwt jaarlijks tienduizenden armen in nog grotere armoede, en het doet de Belastingdienst wankelen. Daarom moet het in 2005 ingevoerde systeem van huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag zo snel mogelijk worden afgeschaft, schrijft Jeroen van Wensen. Jaarlijks keert de Belastingdienst 13 miljard euro uit, in de vorm van 7,5 miljoen toeslagen aan 5 miljoen … Continued The post Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaft appeared first on Elsevierweekblad.nl.
05/12 00u00  VVD is boos op topman Volksbank De VVD is verbolgen over de houding van Volksbank-topman Maurice Oostendorp, die zegt niet naar winstmaximalisatie te streven. ?Dit is de wereld op z?n kop,? zegt het liberale Tweede Kamerlid Roald van der Linde, die vindt dat de overheid de in 2013 genationaliseerde bank zo snel mogelijk moet verkopen. Daarbij zijn de uitspraken van Oostendorp … Continued The post VVD is boos op topman Volksbank appeared first on Elsevierweekblad.nl.
05/12 00u00  Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger Wie tegen de laagste kosten zelf wil beleggen, kan het beste terecht bij de Duitse nieuwkomer Flatex. Dat blijkt uit het tiende brokeronderzoek van Beleggers Belangen. Worden handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service meegewogen dan moet de debutant Lynx, TradersOnly en DeGiro voor zich dulden. Flatex maakte afgelopen zomer zijn debuut op de Nederlandse markt voor particuliere … Continued The post Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger appeared first on Elsevierweekblad.nl.
04/12 13u15  Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen Iets meer dan 38.600 miljard euro. Dat hebben de inwoners van de 36 landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) eind 2018 bij fondsen en verzekeraars aan pensioengeld ondergebracht. Het valt te lezen in het jaarlijkse pensioenonderzoek van de OESO, waarin naast cijfers ook zorgen staan. Om met de cijfers te beginnen: … Continued The post Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: zondag 8 december 2019, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
11/12 00u00  Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op Sinds 13 maart 2019 worden alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. De aanleiding is het neerstorten van twee zulke toestellen in oktober 2018 en maart 2019, waarbij in totaal 346 doden vielen. Boeing zelf raamde de kosten van deze industriële catastrofe – die haar gelijke niet … The post Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op appeared first on Express.19 
10/12 00u00  De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom… Niet de Dow Jones, maar de Moskou Exchange is de meest performante beurs ter wereld. Wanneer de stijging van de aandelen en de uitgekeerde dividenden worden samengesteld is sprake van een stijging van niet minder dan 44% sinds begin januari, waarvan 9% enkel in de maand oktober. De Moscow Exchange overklast de MSCI Index van … The post De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom… appeared first on Express.
09/12 00u00  De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten Duitse privé-personen en kmo’s kunnen binnenkort profiteren van de negatieve rentetarieven.  Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De staatsbank KfW wil vanaf volgend jaar leningen met negatieve rente verstrekken aan wie bouwt. Wie geld leent krijgt dan meer geld terug dan hij voor de lening betaalt. Volgens Günther Bräunig, de CEO van KfW wordt de … The post De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten appeared first on Express.
05/12 00u00  Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet Paul Magnette (PS) blijft nog minstens een weekje informateur. Op zich niets bijzonder: hij is pas twee weken bezig. Geleidelijk voert hij de druk op. Wat gebeurt er precies? Informateur Paul Magnette (PS) verlengt nog een week z’n opdracht. Of liever, de koning ‘geeft’ hem nog een week tijd om ‘de koninklijke opdracht te vervullen’. Dat … The post Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet appeared first on Express.
05/12 00u00  Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk” Belgische kmo’s ondervinden steeds meer moeilijkheden om geschikte profielen te rekruteren. Dat blijkt uit een enquête van SD Worx bij 940 bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken. Meer dan 1 op elke 2 kmo’s zegt zijn criteria te moeten aanpassen om een geschikte kandidaat te vinden. Een derde van de kmo’s zegt dan weer te weinig respons te … The post Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk” appeared first on Express.
05/12 00u00  Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen Een waargebeurd verhaal. Een soldaat keert na Wereldoorlog II van het front terug naar huis. Kort na zijn thuiskomst stopt hij met spreken. Zijn familieleden laten hem onderzoeken, maar de dokters vinden niets. Geen wonde, geen hersenletsel, geen stemproblemen.  De man kan lezen, schrijven, conversaties begrijpen en orders volgen. Doch spreken doet hij niet meer … The post Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen appeared first on Express.
04/12 00u00  Europese titel brengt Rode Duivels massa geld op België kan op het Europees Kampioenschap 2020 een pak geld verdienen. De UEFA heeft het prijzengeld voor deze editie flink verhoogd. De deelnemende ploegen zullen op het einde van de competitie 371 miljoen euro onder elkaar hebben verdeeld. Dat is 70 miljoen meer dan bij het EK 2016 in Frankrijk. Dat België zich zaterdag in … The post Europese titel brengt Rode Duivels massa geld op appeared first on Express.
04/12 00u00  “Wil je opstappen? Stap dan op!”: Magnette (PS) voerde forcing met De Wever, maar N-VA bleef aan boord Paul Magnette, de PS-voorzitter, blijft nog even informateur. Zijn nota’s moeten iedereen kleur doen bekennen. N-VA zit nog steeds aan boord. In het nieuws: Vanmiddag gaat informateur Magnette weer naar de koning. Die zal z’n opdracht nog eens verlengen, vermoedelijk met een tweetal weken. Oneindig lang kan het niet duren, maar anderzijds wil de informateur toch … The post “Wil je opstappen? Stap dan op!”: Magnette (PS) voerde forcing met De Wever, maar N-VA bleef aan boord appeared first on Express.
04/12 00u00  “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat” “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat.” Dat zegt Alexia Bertrand (foto), die voor de MR de Brusselse oppositie leidt, in de krant Le Soir. Ook het Rekenhof trekt aan de alarmbel. De Brusselse regering heeft het over ‘een budget in evenwicht’. Maar volgens Bertrand … The post “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat” appeared first on Express.
04/12 00u00  Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard? België bezit 227,4 ton goud, goed voor een waarde van iets minder dan 10 miljard euro. Ons land rangschikt daarmee op een 24ste plek in een ranglijst die wordt aangevoerd door de Verenigde Staten (8.133 ton), Duitsland (3.369 ton), Italië (2.451 ton) en Frankrijk (2.436 ton).  In ons land is het de Nationale Bank die … The post Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard? appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 0u00Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op11/12 00u00 - Express.be: Sinds 13 maart 2019 worden alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. De aanleiding is het neerstorten van twee zulke toestellen in oktober 2018 en maart 2019, waarbij in totaal 346 doden vielen. Boeing zelf raamde de kosten van deze industriële catastrofe – die haar gelijke niet … The post Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op appeared first on Express.
19x Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open11/12 00u00 - Volkskrant Economie: Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
18x Zoekactie in Lobroekdok naar mogelijk voertuig en slachtoffer afgeblazen11/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Antwerpse politie heeft dinsdagavond een zoekactie gehouden in het Lobroekdok. Een getuige had daar eerder op de avond een wagen zien drijven.
15x 133 jaar oud koekjesmerk Jules Destrooper zoekt een jonger publiek11/12 12u30 - Trends.be: Jules Destrooper is het iconische koekjesmerk uit de Westhoek. Maar het vindt steeds minder aansluiting bij de jongere generatie in België. De nieuwe gedelegeerd bestuurder Ives Depoortere zoekt een nieuw en jonger publiek. Vreemd genoeg met een krachtiger verhaal over het originele recept uit 1886.
15x Ajax krijgt een dreun op de beurs na uitschakeling Champions League11/12 10u30 - Het Laatste Nieuws: Economie: Het aandeel Ajax staat op de beurs in Amsterdam flink onder druk. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland overwintert niet in de...
15x Lukt het de overheid wel om SUV en gehaktbal van burgers af te pakken?11/12 10u15 - Volkskrant Economie: De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), een belangrijke adviseur van de regering, komt vandaag met een rapport waarin het de rijksoverheid adviseert hoe de transitie naar een duurzame economie vorm moet worden gegeven. Pakt de overheid het goed aan? De belangrijkste feiten uit het rapport op een rij.
14x Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn de nieuwe informateurs11/12 11u00 - Trends.be: Joachim Coens, de kersverse voorzitter van CD&V, en zijn MR-collega Georges-Louis Bouchez zijn door de koning aangesteld als informateurs. Ze zullen op 20 december verslag uitbrengen over hun bevindingen. 'Met de aanstelling van Coens en Bouchez is de paars-groene piste hopelijk van de baan', reageerde N-VA-voorzitter Bart De Wever.
14x Aandeel van Ajax keldert na uitschakeling in Champions League11/12 10u15 - Nu.nl Economie: Het aandeel van voetbalclub Ajax is woensdag gekelderd op de beurs in Amsterdam. De club werd dinsdag uitgeschakeld in de Champions League na een 0-1-nederlaag in eigen huis tegen Valencia. Het aandeel daalde met 10,76 procent naar 19,90 euro.
13x Frankrijk is even de motor van euroland11/12 15u00 - Trends.be: De sociale protesten doen iets anders vermoeden, maar de Franse economie groeit momenteel sneller dan de Duitse. Dat is een zeldzaamheid. De koopkrachtmaatregelen die president Emmanuel Macron nam als antwoord op de gele hesjes zwengelen de consumptie aan.
13x Wall Street bezig aan langste opmars in zijn geschiedenis: na het beursfeestje dreigt de ontnuchtering11/12 11u30 - Trends.be: De beleggers werden in 2019 onverwacht getrakteerd op een beurshausse van meer dan 20 procent. Daarmee hebben ze al een flinke voorsprong genomen op een economische versnelling, als die er al komt.

Statistieken

Artikels:
31600
Gelezen:
45159
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven