vrijdag 23 juni 2017, week 25


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/06 22u30  Wall Street vlak de handel uit NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn donderdag rond de slotstanden van een dag eerder gesloten. Vooral biotech- en gezondheidsgerelateerde bedrijven waren in trek, nadat de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat een plan presenteerden om het gezondheidsstelsel in de VS drastisch te hervormen.
22/06 21u30  Buffett schiet Canadees bedrijf te hulp OMAHA (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Miljardair en investeerder Warren Buffett is de in zwaar weer geraakte Canadese hypotheekverstrekker Home Capital Group te hulp geschoten, met 2 miljard Canadese dollar (1,4 miljard euro) aan nieuwe financiering. Zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway heeft tegelijk ook voor zo'n 400 miljoen dollar een belang van 38 procent genomen in de onderneming.
22/06 19u45  Wall Street kleurt groen NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden donderdag halverwege de sessie licht in de plus. Vooral biotech- en gezondheidsgerelateerde bedrijven waren in trek, nadat de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat een plan presenteerden om het gezondheidsstelsel in de VS drastisch te hervormen.
22/06 19u00  Cao distributiecentra Albert Heijn is rond ZAANDAM (AFN) - De leden van vakbond CNV hebben ingestemd met een nieuwe cao voor de distributiecentra van Albert Heijn. Daarmee zijn de afgesproken arbeidsvoorwaarden en loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar een feit. Volgens Albert Heijn geldt de cao meteen voor alle betreffende medewerkers, ook die geen lid van een bond zijn.
22/06 18u30  Aperam rondt aandeleninkoopprogramma af LUXEMBURG (AFN) - Aperam is klaar met het aandeleninkoopprogramma dat bij de jaarcijfers in februari werd aangekondigd. Dat meldde de roestvrijstaalfabrikant donderdag.
22/06 17u45  Corbion na overnamegerucht uitblinker Damrak AMSTERDAM (AFN) - Corbion was donderdag de grote uitblinker op de beurs in Amsterdam. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic zou een overnamebod hebben ontvangen van investeringsmaatschappijen en een industrieel chemiebedrijf. Beleggers zetten het aandeel daarop meer dan een tiende hoger.
22/06 17u00  OVV onderzoekt instorting parkeergarage EINDHOVEN (AFN) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat definitief onderzoek doen naar de instorting van een parkeergarage in aanbouw op Eindhoven Airport. De onderzoeksraad heeft dat besloten na een verkennend onderzoek.
22/06 16u45  Koers Altice USA omhoog bij beursdebuut NEW YORK (AFN) - De koers van Altice USA is bij zijn debuut op de beurs in New York direct omhoog gegaan. Aandelen in het Amerikaanse dochterbedrijf van telecom- en kabelconcern Altice werden ongeveer een uur na de openingsbel verhandeld voor 32,01 dollar, wat neerkomt op een koersstijging van 6,7 procent.
22/06 16u15  Stijging conjunctuurbarometer VS NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in mei opnieuw verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board donderdag op basis van zijn index van leidende indicatoren.
22/06 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone omhoog BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juni gestegen. Dat meldde de Europese Commissie donderdag op basis van een voorlopig cijfer.
22/06 16u00  Corbion uitschieter op beurs na geruchten AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Corbion was donderdag een positieve uitschieter op de beurs in Amsterdam. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic zou een overnamebod hebben ontvangen van investeringsmaatschappijen en een industrieel chemiebedrijf. De oliegerelateerde fondsen bleven last houden van de sterk gedaalde olieprijzen.
22/06 15u45  Kleine minnen bij opening Wall Street NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn donderdag licht lager aan de handel begonnen. De olieprijs blijft voor beleggers een reden tot zorg. Die daalde de afgelopen tijd sterk, al was er donderdag wel een licht herstel te zien. Wall Street verwerkt verder onder meer cijfers over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen.
22/06 15u00  'Wall Street gaat weer omlaag' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen openen donderdag waarschijnlijk iets lager. De olieprijs blijft voor beleggers een reden tot zorg. Die daalde de afgelopen tijd sterk, al was er donderdag een licht herstel te zien. Beleggers verwerken verder cijfers over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen. Na opening van de handel volgt ook nog de conjunctuurbarometer van onderzoeksbureau Conference Board.
22/06 14u45  Uitkeringsaanvragen in VS licht gestegen WASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week met 3000 gestegen tot 241.000. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.
22/06 14u45  Qatar Airways wil belang in American Airlines DALLAS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways wil een belang nemen van 10 procent in haar branchegenoot en samenwerkingspartner American Airlines. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf donderdag bekend. Het benadrukte daarbij dat het niet om de investering heeft gevraagd.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 22u30
Lees meer van IEX.NL >Trends.be

Verbergen Tonen
22/06 19u30  'Brussels Airlines doet aan sociale dumping' Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de luchtvaartmaatschappij is van oordeel dat CityJet, waarop Brussels Airlines voor bepaalde vluchten een beroep doet, de regels van de sociale wetgeving niet naleeft.
22/06 17u30  Honderdtal banen bedreigd door sluiting 3M Nijvel Bij een dochterbedrijf van 3M in het Waals-Brabantse Nijvel heeft de directie de intentie tot sluiting aangekondigd, meldt de liberale vakbond. Het dochterbedrijf Wendt Boart, producent van diamantgereedschap, telt 107 werknemers.
22/06 16u00  Vlaamse groeiers worstelen met hun digitale strategie Vlerick Business School peilde in zijn netwerk van Vlaamse groeibedrijven naar hun digitale strategie. Zowat alle 77 leden zijn zich bewust van de noodzaak hun werking en businessmodel aan te passen aan de digitale economie, maar minder dan een derde heeft al een concreet plan.
22/06 15u00  'De Duitse bondskanselier Angela Merkel voelt zich in de steek gelaten' In de komende kiescampagne wil Merkel zich profileren als rots in de branding. Dat zegt Jean-Pierre Blumberg, advocaat en docent aan de Universiteit Antwerpen.
22/06 14u30  39 Belgische start-ups van Hoek Af creëerden 1624 banen Woensdag, niet toevallig op de 21ste, stelde auteur en start-upexert Eric Kenis zijn tweede boek in een trilogie met 21 Vlaamse ondernemersportretten per boek voor. Uit de beknopte niet-wetenschappelijke rondvraag die Kenis bij die bedrijven deed, vallen best wel interessante conclusies te trekken.
22/06 12u45  'Jeroen Piqueur en management verantwoordelijk voor faillissement Optima Bank' Volgens de parlementaire onderzoekscommissie zijn hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur en het management verantwoordelijk voor het faillissement van Optima Bank. De commissie pleit ook voor strenger toezicht.
22/06 12u15  Optima Bank: onderzoekscommissie legt schuld voor faillissement bij management en aandeelhouder De onderzoekscommissie pleit ook voor strenger toezicht.
22/06 11u45  Vastgoedmarkt aan de kust profiteert van herwonnen optimisme Aan de kust is het altijd een beetje vakantie. Zeker als de zon schijnt en de vastgoedprijzen stijgen. Het vastgoedrapport oogt al veelbelovend. Nu de weergoden nog gunstig stemmen.
22/06 11u45  Grondwettelijk Hof vernietigt Turteltaks Voor 2016 en 2017 blijft hij wel behouden, om rechtsonzekerheid en administratieve moeilijkheden te vermijden.
22/06 11u45  Hoe profiteert u van de digitalisering van de banken? Banken en verzekeraars hebben de afgelopen jaren grote veranderingen ondergaan. De financiële crisis, de technologische evoluties en de lage intrestvoeten dwongen hen tot nieuwe businessmodellen en digitale transformaties. Hoe plukt u daar de vruchten van?
22/06 10u45  Hoelang betalen wij nog met onze bankkaart? De Nederlandse bank ABN Amro test betalingen met een ring in plaats van een bankkaart. Hoelang gaat de bankkaart nog overleven?
22/06 09u30  Prof wil werknemers week laten uitzieken zonder doktersbriefje Laat mensen zelf beslissen of ze een week willen thuisblijven als ze ziek zijn. Dat stelt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven).
21/06 16u45  KBC houdt rekening met inkrimping kantorennet KBC denkt dat 80 procent van de klantencontacten tegen 2020 digitaal zullen verlopen. De bank houdt daarom rekening met een inkrimping van haar Belgische kantorennetwerk, erkent CEO Johan Thijs.
21/06 15u15  Tweede elektrisch model voor Audi Vorst De Brusselse vestiging van de Duitse luxewagenbouwer Audi mag een tweede elektrisch model bouwen. Het gaat om een vierdeurs coupé met de naam 'e-tron Sportback'.
21/06 15u00  Johan Thijs (CEO KBC Groep): 'Analisten waren te optimistisch' KBC kondigde een belangrijke investering van anderhalf miljard euro in de digitale transformatie van de bank aan. De markt focuste echter op de versterking van de kapitaalbuffers, waardoor er mogelijk minder ruimte is voor de uitkering van een dividend. Drie vragen aan CEO Johan Thijs.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 19u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/06 22u30  Wall Street vlak de handel uit NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn donderdag rond de slotstanden van een dag eerder gesloten. Vooral biotech- en gezondheidsgerelateerde bedrijven waren in trek, nadat de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat een plan presenteerden om het gezondheidsstelsel in de VS drastisch te hervormen.
22/06 21u30  Buffett schiet Canadees bedrijf te hulp OMAHA (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Miljardair en investeerder Warren Buffett is de in zwaar weer geraakte Canadese hypotheekverstrekker Home Capital Group te hulp geschoten, met 2 miljard Canadese dollar (1,4 miljard euro) aan nieuwe financiering. Zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway heeft tegelijk ook voor zo'n 400 miljoen dollar een belang van 38 procent genomen in de onderneming.
22/06 19u45  Wall Street kleurt groen NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden donderdag halverwege de sessie licht in de plus. Vooral biotech- en gezondheidsgerelateerde bedrijven waren in trek, nadat de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat een plan presenteerden om het gezondheidsstelsel in de VS drastisch te hervormen.
22/06 19u00  Cao distributiecentra Albert Heijn is rond ZAANDAM (AFN) - De leden van vakbond CNV hebben ingestemd met een nieuwe cao voor de distributiecentra van Albert Heijn. Daarmee zijn de afgesproken arbeidsvoorwaarden en loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar een feit. Volgens Albert Heijn geldt de cao meteen voor alle betreffende medewerkers, ook die geen lid van een bond zijn.
22/06 18u30  Aperam rondt aandeleninkoopprogramma af LUXEMBURG (AFN) - Aperam is klaar met het aandeleninkoopprogramma dat bij de jaarcijfers in februari werd aangekondigd. Dat meldde de roestvrijstaalfabrikant donderdag.
22/06 17u45  Corbion na overnamegerucht uitblinker Damrak AMSTERDAM (AFN) - Corbion was donderdag de grote uitblinker op de beurs in Amsterdam. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic zou een overnamebod hebben ontvangen van investeringsmaatschappijen en een industrieel chemiebedrijf. Beleggers zetten het aandeel daarop meer dan een tiende hoger.
22/06 17u00  OVV onderzoekt instorting parkeergarage EINDHOVEN (AFN) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat definitief onderzoek doen naar de instorting van een parkeergarage in aanbouw op Eindhoven Airport. De onderzoeksraad heeft dat besloten na een verkennend onderzoek.
22/06 17u00  Koers Altice USA omhoog bij beursdebuut NEW YORK (AFN) - De koers van Altice USA is bij zijn debuut op de beurs in New York direct omhoog gegaan. Aandelen in het Amerikaanse dochterbedrijf van telecom- en kabelconcern Altice werden ongeveer een uur na de openingsbel verhandeld voor 32,01 dollar, wat neerkomt op een koersstijging van 6,7 procent.
22/06 16u15  Stijging conjunctuurbarometer VS NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in mei opnieuw verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board donderdag op basis van zijn index van leidende indicatoren.
22/06 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone omhoog BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juni gestegen. Dat meldde de Europese Commissie donderdag op basis van een voorlopig cijfer.
22/06 16u00  Corbion uitschieter op beurs na geruchten AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Corbion was donderdag een positieve uitschieter op de beurs in Amsterdam. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic zou een overnamebod hebben ontvangen van investeringsmaatschappijen en een industrieel chemiebedrijf. De oliegerelateerde fondsen bleven last houden van de sterk gedaalde olieprijzen.
22/06 15u45  Kleine minnen bij opening Wall Street NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn donderdag licht lager aan de handel begonnen. De olieprijs blijft voor beleggers een reden tot zorg. Die daalde de afgelopen tijd sterk, al was er donderdag wel een licht herstel te zien. Wall Street verwerkt verder onder meer cijfers over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen.
22/06 15u00  'Wall Street gaat weer omlaag' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen openen donderdag waarschijnlijk iets lager. De olieprijs blijft voor beleggers een reden tot zorg. Die daalde de afgelopen tijd sterk, al was er donderdag een licht herstel te zien. Beleggers verwerken verder cijfers over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen. Na opening van de handel volgt ook nog de conjunctuurbarometer van onderzoeksbureau Conference Board.
22/06 14u45  Uitkeringsaanvragen in VS licht gestegen WASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week met 3000 gestegen tot 241.000. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.
22/06 14u45  Qatar Airways wil belang in American Airlines DALLAS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways wil een belang nemen van 10 procent in haar branchegenoot en samenwerkingspartner American Airlines. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf donderdag bekend. Het benadrukte daarbij dat het niet om de investering heeft gevraagd.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 22u30
Lees meer van Belegger.nl >

deredactie.be: Economie

Verbergen Tonen
23/06 00u00  OESO positiever over groei Belgische economie De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), een denktank van voornamelijk rijke landen, is positiever geworden over de groei van de Belgische economie. De organisatie gaat uit van 1,6 procent groei dit jaar en 1,7 procent volgend jaar, tegenover respectievelijk 1,3 en 1,5 procent in haar vorige prognose.38 
23/06 00u00  Failliete Spaanse Banco Popular gered door overname In Spanje wordt de noodlijdende Banco Popular voor een euro overgenomen door de grotere rivaal Santander. Daarmee wordt een nieuwe bankencrisis bezworen bovendien gebeurde dat voor het eerst onder de nieuwe regels waarbij de Europese Centrale Bank (ECB) als toezichthouder optreedt.38 
23/06 00u00  Arco-waarborgregeling is strijdig met de grondwet Dat zegt het Grondwettelijk hof. CD&V blijft erbij dat er voor het eind van het jaar een regeling moet komen voor de Arco-coöperanten, minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wil zich niet op een timing laten vastpinnen.40 
22/06 20u30  Honderdtal banen bedreigd door sluiting 3M Nijvel Bij een dochterbedrijf van het Amerikaanse 3M in Nijvel heeft de directie de intentie tot sluiting aangekondigd. Volgens 3M werken er 107 mensen bij Wendt Boart, een producent van diamantgereedschap.
22/06 00u00  Voka pleit voor klimaatzorg, meer export en tegen politieke "graaicultuur" Dat heeft voorzitter Paul Kumpen gezegd op het jaarlijkse Vokacongres in Antwerpen.
21/06 13u00  Optima-topman Piqueur in beroep tegen veroordeling 'Ik ben correctioneel veroordeeld voor een zaak die nog in behandeling is bij de fiscus. Dat is kafkaiaans', zegt Piqueur.
21/06 09u30  Topman Uber stapt op onder druk van aandeelhouders Travis Kalanick is opgestapt als baas bij het bedrijf achter de taxi-app. Volgens The New York Times was zijn positie onhoudbaar geworden, omdat grote aandeelhouders het niet meer met hem zagen zitten.
21/06 09u00  Topman Uber stapt op onder druk aandeelhouders Travis Kalanick is opgestapt als baas bij het bedrijf achter de taxi-app. Volgens The New York Times was zijn positie onhoudbaar geworden, omdat grote aandeelhouders het niet meer met hem zagen zitten.
21/06 00u00  Grootste bestelling trams ooit gaat naar Spanje, Bombardier krijgt troostprijs Bombardier Brugge krijgt een kleinere bestelling voor het ombouwen van de Antwerpse Hermelijntrams, zodat deze gekoppeld kunnen worden.
20/06 00u00  Opel-CEO stapt op en wordt opgevolgd door financieel directeur De topman van Opel, Karl-Thomas Neumann, stapt op als CEO van het bedrijf. Dat heeft de Duitse autobouwer bekendgemaakt. Hij wordt opgevolgd door financieel directeur (CFO) Michael Lohscheller.
18/06 00u00  Ruim 420.000 bedienden hebben uitzicht op koopkrachtstijging met 1,1 procent Vakbonden en werkgevers hebben daarover een akkoord bereikt in het aanvullend paritair comité voor de bedienden.
17/06 00u00  LibDems: "Ondenkbaar dat May over 10 dagen brexitonderhandelingen kan opstarten" 'Geen deal is beter dan een slechte deal', vindt Tim Farron, leider van de Liberal Democrats. Hij wil dat de onderhandelingen on hold gezet worden tot de regering haar prioriteiten opnieuw heeft beoordeeld en die duidelijk heeft gemaakt aan het Britse publiek.
Laatste update: vandaag om 0u00

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
22/06 22u45  Wall Street vlak de handel uit De Amerikaanse beurzen zijn donderdag rond de slotstanden van een dag eerder gesloten. Vooral biotech- en gezondheidsgerelateerde bedrijven waren in trek, nadat de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat een plan presenteerden om het gezondheidsstelsel in de VS drastisch te hervormen.
22/06 22u30  Betalingsbedrijf Adyen krijgt bankvergunning Het Nederlandse betalingsverkeerbedrijf Adyen heeft een bankvergunning verkregen bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dat bleek donderdag uit een publicatie in het vergunningenregister van de toezichthouder.
22/06 22u15  Altice USA  maakt stralend beursdebuut Altice USA beleefde donderdag een mooi debuut op de beurs in New York  Aandelen in het Amerikaanse dochterbedrijf van telecom- en kabelconcern Altice werden 8,8% meer waard op $32.65.
22/06 21u45  Buffett schiet Canadees bedrijf te hulp Miljardair en investeerder Warren Buffett is de in zwaar weer geraakte Canadese hypotheekverstrekker Home Capital Group te hulp geschoten, met 2 miljard Canadese dollar (1,4 miljard euro) aan nieuwe financiering. Zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway heeft tegelijk ook voor zo'n 400 miljoen dollar een belang van 38 procent genomen in de onderneming. 
22/06 20u00  Wall Street kleurt groen De Amerikaanse beurzen stonden donderdag halverwege de sessie licht in de plus. Vooral biotech- en gezondheidsgerelateerde bedrijven waren in trek, nadat de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat een plan presenteerden om het gezondheidsstelsel in de VS drastisch te hervormen.
22/06 20u00  EU verlengt sancties Rusland De economische sancties die de Europese Unie tegen Rusland heeft lopen, worden met zes maanden verlengd. Dat heeft EU-president Donald Tusk donderdag gezegd op de top van regeringsleiders in Brussel. De strafmaatregelen werden ingesteld vanwege de Russische bemoeienis in het oosten van Oekraïne in 2014.
22/06 19u15  Cao distributiecentra Albert Heijn is rond De leden van vakbond CNV hebben ingestemd met een nieuwe cao voor de distributiecentra van Albert Heijn. Daarmee zijn de afgesproken arbeidsvoorwaarden en loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar een feit. Volgens Albert Heijn geldt de cao meteen voor alle betreffende medewerkers, ook die geen lid van een bond zijn.
22/06 18u45  Aperam rondt aandeleninkoopprogramma af Aperam is klaar met het aandeleninkoopprogramma dat bij de jaarcijfers in februari werd aangekondigd. Dat meldde de roestvrijstaalfabrikant donderdag.
22/06 18u45  Afbraakplan Obamacare De Republikeinen in de Amerikaanse Senaat hebben donderdag een plan gepresenteerd om het gezondheidsstelsel drastisch te hervormen. Het 142 pagina’s tellende conceptvoorstel zou de zorgwet van oud-president Barack Obama grotendeels ontmantelen.
22/06 18u00  Herstel olieprijzen beperkt min AEX Het Damrak verloor donderdag opnieuw terrein, hoewel de schade uiteindelijk beperkt bleef dankzij het herstel van de olieprijzen. Vooral ArcelorMittal presteerde bij de hoofdfondsen sterk. Absolute uitblinker was Midkapper Corbion, dankzij berichten over een op handen zijnde overname.
22/06 17u15  OVV onderzoekt instorting parkeergarage De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat definitief onderzoek doen naar de instorting van een parkeergarage in aanbouw op Eindhoven Airport. De onderzoeksraad heeft dat besloten na een verkennend onderzoek.
22/06 17u15  Koers Altice USA omhoog bij beursdebuut De koers van Altice USA is bij zijn debuut op de beurs in New York direct omhoog gegaan. Aandelen in het Amerikaanse dochterbedrijf van telecom- en kabelconcern Altice werden ongeveer een uur na de openingsbel verhandeld voor 32,01 dollar, wat neerkomt op een koersstijging van 6,7 procent.
22/06 16u30  Philips zwak op lager Damrak Het verlies op het Damrak liep in de namiddag iets verder op, hoewel Wall Street zich bij opening staande hield. Onder meer de neergang van de olieprijzen had een drukkend effect. Philips belandde onderaan. Midkapper Corbion blonk uit, dankzij berichten over een op handen zijnde overname.
22/06 16u30  Verdere verlaging bodem AEX De bodem tijdens deze correctieve beweging werd gisteren verder verlaagd naar een niveau van 515,30. De recente vorige bodem was te vinden bij 515,85. De neerwaartse druk kan de komende tijd verder toenemen.
22/06 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone omhoog Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juni gestegen. Dat meldde de Europese Commissie donderdag op basis van een voorlopig cijfer.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 22u45
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/06 02u15  Van Haren wint slag om rode schoenzolen bij Europees Hof van Justitie Van Haren heeft de slag om de rode schoenzolen gewonnen. De winkelketen werd in 2013 voor de rechter gesleept door schoenenontwerper Christian Louboutin, die meende het alleenrecht te hebben op de productie en verkoop van damesschoenen met rode zolen. Maar dat is niet zo. Tot die conclusie komt een belangrijke adviseur van het Europese Hof van Justitie. De Franse ontwerper heeft de karakteristieke29 
23/06 02u15  Deze thuisbatterij moet ons energieoverschot opvangen Nog nooit werd in Nederland per dag zoveel zonne-energie opgewekt. Dat heeft ook nadelen: waar laat je het teveel aan zonnestroom? In kleine centrales aan huis, bijvoorbeeld. In de kern van het schilderachtige dorp Sloten, gemeente Amsterdam, staat sinds kort een energiecentrale. Een kleine, zonder rookpluim, verspreid over vijftig privéwoningen. Eénvijftigste van de centrale hangt in de meterkast29 
23/06 02u15  Olie klotst tegen de plinten dus de prijs zakt De olieprijs is deze week ver weggezakt, tot onder de 45 dollar per vat, het laagste niveau van dit jaar. De productiebeperking van grote olielanden als Saoedi-Arabië en Rusland wordt meer dan goedgemaakt door extra productie in onder meer de Verenigde Staten (dat niet meedoet aan de productiebeperking) en Libië. Bovendien lijken handelaren niet te geloven dat de grote olielanden de prijs in de ha26 
23/06 02u15  Is de demografische tijdbom te ontmantelen? 'Zonde. Gooit haar leven nu al op slot.' Tien jaar geleden werden tienerzwangerschappen in de onderklasse gezien als een van de grote sociale problemen van de westerse samenleving. Vooral in de achterstandswijken van grauwe indus-triesteden, zoals in Groot-Brittannië, liepen meisjes van nog geen 18 jaar al achter de kinderwagen, hopelijk nog samen met de vagebond die hiervoor verantwoordelijk was.27 
22/06 23u30  Clooney verdient paar honderd miljoen met verkoop 'wondertequila' De kater die George Clooney zes jaar geleden overhield aan een drankgelag in Mexico, is de hoofdpijn dubbel en dwars waard geweest. Clooney en zijn vriend Rande Gerber (de man van supermodel Cindy Crawford) besloten in 2011 tijdens een Mexicaanse vakantie een eigen tequilamerk op te zetten, Casamigos. Het Britse drankenconcern Diageo maakte deze week bekend dat 'premium'-merk van de acteur te kope
22/06 23u30  Hoe ABN Amro met de betaalring ING probeert in te halen ING liep in Nederland altijd voorop met hippe, nieuwe betaalmethoden. Maar donderdag kwam ABN Amro ineens met een primeur: 'pinnen' met een smartring. Heeft ABN de achtervolging ingezet? Klanten van ABN Amro kunnen misschien nog dit jaar betalen met de ring om hun vinger. Zij moeten dan wel een smartring van het Britse bedrijf Kerv kopen. Als ze die omdoen, kunnen ze hun pinpas voortaan thuislaten
22/06 22u45  Chinese voetbalbond gaat toptransfers met 100 procent belasten De Chinese voetbalbond gaat met een harde, financiële maatregel deze zomer de transfergekte een halt toeroepen. Koopt een Chinese club een speler voor een bedrag vanaf 6 miljoen euro, dan kost hij door een nieuwe belastingregel het dubbele. De staat heft 100 procent belasting. Het geld gaat naar een ontwikkelingsfonds voor jeugdvoetbal. Daarmee reageert de bond op de vele kritische geluiden uit de
22/06 12u45  Europese rechter torpedeert Nederlands flitsfaillissement na bezwaar vier gedupeerden De hoogste Europese rechter heeft donderdag een streep gezet door het Nederlandse flitsfaillissement. Werknemers die hierdoor op straat zijn komen te staan, kunnen als gevolg van deze uitspraak hun oude baan opeisen. De zaak was aanhangig gemaakt door vier medewerksters van kinderopvang Estro, dat in 2014 failliet ging. Een maand later ging de kinderopvang verder onder de naam Smallsteps. Meer dan
22/06 12u45  Betalen met een slimme ring, bij ABN Amro kan het mogelijk eind dit jaar Klanten van ABN Amro kunnen nog eind dit jaar hun pinpas thuislaten en met een zogenoemde smartring betalen. Ten minste, dat is de bedoeling. Eerst moet het slimme sieraad, dat momenteel door ABN-medewerkers wordt uitgeprobeerd, als betrouwbaar uit de test komen. De bank doet ook een betaalexperiment met een slim horloge. De smartring in kwestie wordt door het Britse bedrijf Kerv gemaakt en heeft
22/06 09u30  Hoogopgeleiden eerder met pensioen dan laagopgeleiden: 'Is dit wel rechtvaardig?' Laagopgeleiden gaan ruim een jaar later met pensioen dan hoogopgeleiden, hoewel zij veelal de zwaarste beroepen uitoefenen én minder lang leven dan andere Nederlanders. Terwijl hbo-plussers het bijltje er gemiddeld al enkele maanden voor hun 64ste bij neergooien, stoppen laagopgeleiden in de praktijk pas met werken als ze 65 zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Raymond Montizaan van het Researchcent
22/06 02u15  Laagopgeleide gaat ruim jaar later met pensioen dan hoogopgeleide Laagopgeleiden gaan ruim een jaar later met pensioen dan hoogopgeleiden, hoewel zij veelal de zwaarste beroepen uitoefenen én minder lang leven dan andere Nederlanders. Terwijl hbo-plussers het bijltje er gemiddeld al enkele maanden voor hun 64ste bij neergooien, stoppen laagopgeleiden in de praktijk pas met werken als ze 65 zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Raymond Montizaan van het Researchcent
22/06 02u15  Moet Philips-voorzitter Frans van Houten bang zijn voor Dan Loeb? Bestuursvoorzitter Frans van Houten van Philips kan zijn borst nat maken. Hij zal de 'grootste waardevernietiger ter wereld worden genoemd'. Hij zal door Dan Loeb te kijk worden gezet als de 'meest incompetente en gevaarlijkste topmanager in de wereld'. Zijn doopcel zal worden gelicht. Elke faux pas - of die nu in zijn kindertijd is gemaakt of als vrijwilliger van het zangkoor - zal breed worden u
22/06 02u15  Ook zware beroepen moeten langer doorwerken, maar wat als ze dat niet halen? Ook personen met een zwaar beroep moeten langer doorwerken tot hun pensioen. Maar fysiek zullen zij een pensioenleeftijd van 71,5 jaar veelal niet halen. Dat heeft gevolgen, ook voor u. Hans is een zwembadmonteur van 55 jaar, die een maand geleden volledig werd afgekeurd vanwege zijn versleten rug. Hans heeft zijn rug verknald door 'over de hele wereld te vaak met te zware materialen' te sjouwen.
22/06 02u15  Pensioenhervorming valt 40 miljard goedkoper uit dan verwacht Volgens nieuwe berekeningen kost de noodzakelijke verbouwing van het pensioenstelsel geen 100 miljard euro maar 60 miljard. Hoe kan dat? Over de toekomst van onze oudedagsvoorziening wordt al jaren gesteggeld in de Sociaal-Economische Raad. Het huidige stelsel ligt onder vuur omdat het de laatste jaren steeds minder doet waarvoor het ooit is opgericht: zorgen voor een goede en vooral zekere pensio
22/06 01u45  Utrechters ontstemd: hun streekgerecht ontbreekt op de nieuwe postzegels Elke poging om de Nederlandse identiteit te definiëren is vragen om moeilijkheden - daar kan de ontwerper van een nieuwe serie postzegels over meepraten. Joost Overbeek ontwierp voor PostNL een vel van tien zegels met typische Nederlandse lekkernijen, dat sinds maandag in omloop is. Streekproducten uit tien provincies zijn vertegenwoordigd: van de Bossche bol, Limburgse vlaai en Zeeuwse bolus tot
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/06 04u45  Tickets Zomerfest vliegen de deur uit De eerste editie van Zomerfest op 30 juni en 1 juli in ruiterhal Kraaienhorst belooft nu al een succes te worden. De tickets vliegen de deur uit. Wie zeker wil zijn van een kaartje, bestelt er best een in voorverkoop.13 
23/06 04u15  Kramers Sinksenfoor verkopen massaal namaakgeweren: “Als nepwapens verboden waren, had de politie het al wel gezegd” In de schietkramen op de Sinksenfoor zijn speelgoedwapens nog steeds een graag geschoten prijs, “maar voor de gevolgen kunnen wij niet instaan”, zeggen de foorkramers. “We zeggen wel dat kinderen er alleen thuis mee mogen spelen – in deze tijden van terreur – maar als ze niet luisteren...” Volgens de wet gaat het om nepwapens en die mogen eigenlijk uitsluitend worden verkocht door wapenhandelaars.23 
23/06 04u00  Inspecteur die lag te slapen in combi wordt overgeplaatst Een van de twee inspecteurs die afgelopen zondag al slapend gefilmd werd op de parking aan de hoek van de Singel en de Plantin en Moretuslei, was de mentor van de andere slapende inspecteur.29 
23/06 03u30  Zwemmer stoot op wapens in vaart Een zwemmer die donderdagavond in Muizen (Mechelen) in de Leuvense Vaart aan het zwemmen was, is op twee wapens gestoten.42 
23/06 03u15  Lien (23) is Belgisch kampioene boomklimmen dankzij boterhammen met choco Vandaag trekt Lien Vlaminckx naar het Nederlandse Deventer om er als enige vrouw België te vertegenwoordigen op het EK boomklimmen.De nationale titel behaalde ze vorig weekend al. En dat dankzij één boterham met choco per dag.20 
23/06 03u15  ‘Paterstage’ van tien maanden in abdij: “Wij helpen mensen hier om hun roeping te vinden” Ze waren met drie om de Vlaamse primeur aan te gaan in oktober: de allereerste ‘patersstage’ in de abdij van Averbode. Een jaar lang bidden, eten en in de tuin ploegen met zo’n veertig broeders. Doel: weten wat je wilt in je leven, als een soort spiritueel alternatief voor pakweg een Erasmus- of sabbatjaar. Met het einde van de queeste in zicht heeft één stagiair beslist om ook echt pater te worden, de andere twee worstelen nog een beetje met hun roeping.20 
23/06 03u15  Bart De Wever gaat radio maken Bart De Wever wordt deejay. De Antwerpse burgemeester is de hoofdgast bij Radio Minerva op zondag 16 juli. De zender nodigt die dag bekende Antwerpenaren uit om een uurtje radio te maken. “Ik ben wat zenuwachtig, maar ik kijk er wel naar uit”, zegt De Wever.15 
23/06 03u15  Dode man aan Belgische grens stelt Nederlandse politie voor raadsel Een wandelaar heeft vlak bij de Belgische grens, in het Nederlandse Nispen, een dode man gevonden. Er zijn sterke aanwijzingen dat de man werd vermoord. De politie tast in het duister en doet een oproep.14 
23/06 03u15  Federaal procureur: “Verbied IS-propaganda, zoals kinderporno” Federaal procureur Frédéric Van Leeuw, die de leiding heeft over terrorisme-onderzoeken in ons land, pleit ervoor om het bezoeken van jihadistische websites strafbaar te maken.14 
23/06 03u15  Helft van wegenwerken in de Kempen wordt uitgesteld “De helft van de bouw- en onderhoudsprojecten van nieuwe wegen en fietspaden in de Kempen schuift met een jaar op”, concludeert Vlaams Parlementslid Jan Bertels (sp.a) uit het recent goedgekeurde investeringsplan 2017-2019 van het Agentschap Wegen en Verkeer. Onder de werken die helemáál niet doorgaan: de verbinding tussen de Blaubergsesteenweg en Westerlosesteenweg in Herselt. Burgemeester Luc Peetermans (CD&V) is woest en verwijt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) “woordbreuk”.14 
23/06 03u15  Kempens koppel met 10 kilo cocaïne opgepakt op Malta De Maltese politie heeft afgelopen weekend een koppel uit het Kempense Lille betrapt op het smokkelen van tien kilo cocaïne. Carine D. (51) en Johnny H. (46) hebben inmiddels bekend en zitten achter slot en grendel. Hun buren weten niet wat het koppel bezielde. “Dat waren nette mensen”, luidt het.14 
23/06 03u15  Zomerbar Café Kamyon keert terug Gelegen aan de oevers van de Schelde opent Café Kamyon het weekend van 7 juli opnieuw de deuren. De bar met maritiem karakter zag het licht in 2015 toen er een gelijknamige voorstelling van de Zomer van Antwerpen plaatsvond.14 
23/06 03u15  “Antwerpen verkeert in een wooncrisis” Bij de sociale huisvestingsmaatscha-ppij Woonhaven werd de kaap van 20.000 kandidaat-huurders op de wachtlijst overschreden. Dat is 20% meer dan in 2014. Bij De Ideale Woning zijn er 12.961 kandidaat-huurders. Groen, dat de cijfers kon inkijken, heeft een plan klaar.
23/06 03u15  Schepen Duchateau krijgt struisvogelei cadeau Volgens ABVV Bouw steekt Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) als een struisvogel de kop in het zand als het over sociale fraude gaat. Ze gaven hem symbolisch een struisvogelei cadeau.
23/06 03u15  “Even uitblazen ver van de drukte” Aan de oevers van de Schelde opent Café Kamyon in het weekend van 7 juli opnieuw de deuren. De bar met maritiem karakter zag in 2015 het licht toen er een gelijknamige voorstelling van de Zomer van Antwerpen plaatsvond.
Laatste update: vandaag om 4u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/06 00u15  Amerikaanse grootbanken doorstaan stresstest De grote financiële instellingen in de VS hebben de eerste ronde van de jaarlijkse stresstest doorstaan. Dat meldt de koepel van centrale banken36 
22/06 22u30  "Vorig jaar storm en nu die droogte. We kunnen gewoon niet op adem komen" Marijn Delanote is landbouwer in Ieper. Hij kweek al tien jaar industriegroenten. Hij zag al een deel van zijn bloemkolen kapot gaan door de
22/06 21u30  Zijn witte sokken in sandalen weer hip? Elke zomer zijn ze te zien in het straatbeeld, de witte sokken in sandalen. Afgrijselijk volgens de ene, uiterst comfortabel volgens de andere.
22/06 20u15  "Brussels Airlines organiseert sociale dumping binnen eigen bedrijf" Brussels Airlines organiseert sociale dumping binnen het eigen bedrijf, zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront (BBTK, LBC, ACLVB). Voor een
22/06 19u30  Ondernemingsraad Audi heeft kritiek op toewijzing tweede model aan Brussel Peter Mosch, de voorzitter van de ondernemingsraad bij de Duitse luxewagenbouwer Audi, heeft vandaag forse kritiek geuit op de beslissing van
22/06 18u15  Schepen moeten samen door de sluis om water te sparen Het extreem droge weer heeft ook gevolgen voor de scheepvaart. Zo moeten schepen op het Albertkanaal sinds vanmorgen in groep door de sluis van
22/06 15u15  Zo motiveer je jezelf als je echt geen zin hebt om te werken Het liefst van al zouden we op dit moment in een ijskoud zwembad springen, om daarna weer op adem te komen op een terrasje. Maar tussen droom en
22/06 14u30  Piqueur en management verantwoordelijk voor faillissement van Optima Bank, niet Nationale Bank Aandeelhouder Jeroen Piqueur en het management zijn verantwoordelijk voor het faillissement van Optima Bank. Dat is de conclusie van de
22/06 12u30  Management Optima Bank verantwoordelijk voor faillissement De parlementaire onderzoekscommissie naar het faillissement van Optima Bank legt de verantwoordelijkheid bij voormalig topman Jeroen Piqueur en
22/06 12u00  Al 100.000 Vlamingen bezochten toekomstige woning vanuit hun luie zetel Ruim 100.000 Vlamingen bezochten hun toekomstige woning vanuit hun luie zetel. Met andere woorden: via een virtueel huisbezoek. In plaats van
22/06 11u45  Grondwettelijk Hof vernietigt omstreden Turteltaks Het Grondwettelijk Hof heeft de Turteltaks vernietigd. Voor 2016 en 2017 blijft hij wel behouden. Het Hof zegt dat er al een federale belasting
22/06 10u00  Voorstel: "Laat mensen een week uitzieken zonder doktersbriefje" Laat mensen zelf beslissen of ze een week willen thuisblijven als ze ziek zijn. Dat stelt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven)
22/06 09u30  Geen doktersbriefje meer nodig voor korte afwezigheid? "Laat mensen zelf beslissen of ze willen uitzieken" Laat mensen zelf beslissen of ze een week willen thuisblijven als ze ziek zijn. Dat stelt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven)
22/06 09u15  "Laat mensen zelf beslissen of ze willen uitzieken" Laat mensen zelf beslissen of ze een week willen thuisblijven als ze ziek zijn. Dat stelt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven)
22/06 08u15  Nog meer administratieve superkrachten nodig in Vlaanderen Op zoek naar een toffe administratieve job? Misschien iets dichter bij huis dan nu? Hieronder selecteerden we per provincie enkele toffe
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 16u37
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/06 01u15  Europese Commissie gaat Nederlands bod op EU-agentschap beoordelen Het Nederlandse bod om het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vanuit Londen naar Amsterdam te verhuizen, zal worden beoordeeld door de Europese Commissie. 45 
22/06 19u30  Cao distributiecentra Albert Heijn is rond De leden van vakbond CNV hebben ingestemd met een nieuwe cao voor de distributiecentra van Albert Heijn. Daarmee zijn de afgesproken arbeidsvoorwaarden en loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar een feit. 
22/06 18u00  De Unie, ANBO en UOV treden toe tot grote vakcentrale Vakbond De Unie, seniorenorganisatie ANBO en de Unie van Onafhankelijke Vakorganisaties (UOV) praten voortaan mee op het hoogste niveau van het Nederlandse polderoverleg. 
22/06 17u45  Britse chipfabrikant zet zichzelf in de verkoop na ruzie met Apple Imagination Technologies, een chipfabrikant en voormalig leverancier van Apple, gaat het gehele bedrijf verkopen.
22/06 17u15  'Betaalbedrijf Adyen vraagt bankvergunning aan' Technologiebedrijf Adyen uit Amsterdam heeft een bankvergunning aangevraagd. Hiermee zou de onderneming het betaalproces van klanten soepeler kunnen laten verlopen.
22/06 14u45  Qatar Airways wil belang van 10 procent in American Airlines Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways wil een belang nemen van 10 procent in haar branchegenoot en samenwerkingspartner American Airlines. 
22/06 14u00  ECB wil vanaf november 2018 directe betalingen mogelijk maken De Europese Centrale Bank (ECB) wil een platform lanceren waarmee het mogelijk wordt om 365 dagen per jaar binnen enkele seconden een banktransactie te doen.  
22/06 13u30  Airbus krijgt grote opdrachten van Iraanse luchtvaartmaatschappijen Twee Iraanse luchtvaartmaatschappijen hebben grote orders geplaatst bij vliegtuigbouwer Airbus. In totaal gaat het om 73 toestellen.
22/06 13u30  PostNL koopt meubelbezorger JP Haarlem Delivery Postbedrijf PostNL koopt JP Haarlem Delivery, een bedrijf dat meubels bezorgt en monteert.
22/06 12u45  Oprichter Louis Vuitton Moët Hennessy schikt met Belgische justitie Bernard Arnault, de eigenaar van de Franse producent van luxeartikelen LVMH, hoeft vanwege een schikking niet langer te vrezen voor vervolging in België.
22/06 12u00  Beroepsverbod voor drie Nederlandse bankmedewerkers Drie bankmedewerkers hebben een beroepsverbod opgelegd gekregen vanwege schendingen van de bankierseed. 
22/06 11u45  Volgens Hof van Justitie EU behoudt werknemer rechten bij snelle doorstart Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft bepaald dat oud-medewerkers van het failliete kinderopvangbedrijf Estro wel aanspraak kunnen maken op hun arbeidsrechten na het bankroet en de snelle doorstart van het bedrijf.
22/06 11u30  Volgens Hof van Justitie EU behoudt werknemer Estro rechten bij snelle doorstart Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft bepaald dat oud-medewerkers van het failliete kinderopvangbedrijf Estro wel aanspraak kunnen maken op hun arbeidsrechten na het bankroet en de snelle doorstart van het bedrijf.
22/06 11u15  'Rode zolen Louboutin geen beschermd merk bij belemmering concurrentie' De bekende rode zolen van de Franse ontwerper Christian Louboutin kunnen geen merkbescherming krijgen, als concurrenten daardoor geen producten met een vergelijkbaar functioneel karakter kunnen verkopen.
22/06 11u15  'Lageropgeleide gaat ruim een jaar later met pensioen' Ondanks dat ze vaak zwaardere beroepen uitoefenen, gaan mensen met een lagere opleiding gemiddeld ruim een jaar later met pensioen dan hoogopgeleiden.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/06 21u15  Krol (50Plus): ‘Maak leeftijdsdiscriminatie strafbaar’ Als het aan Kamerlid Henk Krol (50Plus) ligt, wordt discriminatie op basis van leeftijd strafbaar. Dat zei Krol naar aanleiding van cijfers over de arbeidsmarkt. CBS publiceerde vandaag een rapport waaruit blijkt dat werkloze 45plussers nog steeds moeilijk aan een baan komen. Meer dan de helft van de hoogopgeleiden die ouder dan 45 zijn, heeft … Continued The post Krol (50Plus): ‘Maak leeftijdsdiscriminatie strafbaar’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 17u00  EU-hof stelt vakbond in gelijk bij flitsfaillissement Als een bedrijf een doorstart maakt na een ‘flitsfaillissement’ moet het dezelfde rechten geven aan werknemers als bij een standaard overname. Dat bepaalde het Europese Hof van Justitie vandaag, naar aanleiding van een zaak die FNV heeft aangespannen. Werknemers van bedrijven die financiële problemen hebben, mogen na een doorstart niet zomaar op straat worden gezet. … Continued The post EU-hof stelt vakbond in gelijk bij flitsfaillissement appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 17u00  Laagopgeleiden werken langer, is dat eerlijk? Laagopgeleiden werken bijna een jaar langer door dan hoogopgeleiden, zou blijken uit nieuw onderzoek. Vakcentrale FNV vindt dat oneerlijk en eist actie van de politiek. De leeftijd waarop mensen kunnen stoppen met werken was een belangrijk thema bij de verkiezingen in maart. 50Plus wil dat de verhoging van de AOW-leeftijd wordt teruggedraaid en weer naar … Continued The post Laagopgeleiden werken langer, is dat eerlijk? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 12u30  Airbnb verzet zich tegen plan Amsterdam: meldplicht werkt averechts Airbnb verzet zich tegen de meldplicht voor Airbnb-verhuurders die is ingevoerd door de gemeente Amsterdam. De meldplicht werkt averechts, en raakt juist verantwoordelijke huurders het meest, zegt het bedrijf. Dat blijkt uit documenten waarin Elsevier Weekblad inzage heeft gekregen. Het gaat onder meer om een brief aan de gemeente Amsterdam, als reactie op de voorgestelde … Continued The post Airbnb verzet zich tegen plan Amsterdam: meldplicht werkt averechts appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 12u30  Macron berispt EU-landen: ‘Het is geen supermarkt’ ‘Europa is geen supermarkt, het is een gezamenlijke lotsbestemming’, dat vindt de Franse president Emmanuel Macron. In het eerste interview dat hij geeft sinds zijn verkiezing als Franse president, neemt hij andere lidstaten de maat. ‘We moeten werken aan een Europa met een groter sociaal bewustzijn.’ Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je … Continued The post Macron berispt EU-landen: ‘Het is geen supermarkt’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 11u30  Opleiding minder belangrijk dan leeftijd in zoektocht naar werk De economie trekt aan en de werkgelegenheid ook, maar niet iedereen plukt daar de vruchten van. Mensen die na hun 45ste werkloos worden, komen nog steeds moeilijk aan een nieuwe baan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag publiceert. Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan … Continued The post Opleiding minder belangrijk dan leeftijd in zoektocht naar werk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 10u00  Intieme app Camarilla gaat voor zakelijke markt Het kleinste sociale medium ter wereld, Camarilla, gaat fuseren met Appical, dat zogeheten ‘onboarding-software’ levert voor bedrijven. Samen gaan de twee partijen sociale bedrijfsapps bouwen die werknemers langer moeten binden aan hun bedrijf. Dat melden de twee partijen aan Elsevier Weekblad. De fusie zal later op donderdag officieel bekend worden gemaakt. De vonk sloeg over … Continued The post Intieme app Camarilla gaat voor zakelijke markt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/06 15u00  Dankzij Ierse dochter kan NS concurreren Zowel Caterpillar als NS kwamen recent in het nieuws als belastingontwijkers. De NS zelfs voor de tweede keer.  Dat is op zijn minst gezegd een bizar gegeven nu de NS een staatsdeelneming is. Wat is er gaande? Een aantal jaren geleden werd voor de eerste keer door de pers opgepikt dat de NS een eigen … Continued The post Dankzij Ierse dochter kan NS concurreren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/06 11u00  Uber-CEO Kalanick moet het veld ruimen vanwege crises De CEO en mede-oprichter van taxibedrijf Uber stapt op. De chaos bij het bedrijf werd zo groot, dat topman Travis Kalanick (40) officieel ontslag neemt, na druk van investeerders. Eerder werd Kalanick op non-actief gezet. Hij ging ‘drie maanden met bijzonder verlof’. In de tussentijd zou de chaos bij Uber enigszins worden opgeruimd. In de … Continued The post Uber-CEO Kalanick moet het veld ruimen vanwege crises appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/06 21u00  Kamer verzet zich tegen EU-bemoeienis met vaderschapsverlof Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen het Europese plan voor onder meer een betaald vaderschapsverlof van tien dagen. Meerdere partijen hopen op een gele kaart tegen de Europese Commissie in Brussel. Het gaat onder meer VVD, PVV, CDA en SP zijn voorstander van een gele kaart. Ze vinden dat de Europese Unie zich … Continued The post Kamer verzet zich tegen EU-bemoeienis met vaderschapsverlof appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/06 21u00  Wat wil activistische aandeelhouder Third Point met Philips? Daniel Loeb, een activistisch ondernemer en topman van hedgefonds Third Point, lijkt zijn pijlen te hebben gericht op Philips. De activistische belegger zou een belang opbouwen bij het Nederlandse concern. Dat meldt de Britse krant The Times. Activistische aandeelhouders kopen aandelen op van bedrijven om zo verandering in de top van het bedrijf te bewerkstelligen. … Continued The post Wat wil activistische aandeelhouder Third Point met Philips? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/06 13u15  Prestigieuze handelsroute in Nicaragua in gevaar Sinds 2014 bouwt Nicaragua aan een kanaal dat de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan verbindt. Het Midden-Amerikaanse land wil zo concurreren met het Panamakanaal, een van de belangrijkste handelsroutes ter wereld. Na tegenslag op tegenslag is het project ernstig in gevaar. Nicaragua is al jaren het toneel van massademonstraties. Afgelopen vrijdag verzamelden zich weer … Continued The post Prestigieuze handelsroute in Nicaragua in gevaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/06 12u45  Brussel: Hongarije mag rode ster Heineken verbieden Bierbrouwer Heineken hoeft niet te rekenen op de steun van de Europese Unie om de rode ster van het merk te verdedigen. Viktor Orbán wil de rode ster verbieden voor commercieel gebruik, omdat het zou refereren naar het communisme. De Commissie ziet daar geen probleem in. Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je … Continued The post Brussel: Hongarije mag rode ster Heineken verbieden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/06 00u45  Sinds verkiezingsverlies kampt PvdA met groeiende geldproblemen De financiële problemen van de Partij van de Arbeid stapelen zich op. De bijdrage van het rijk gaat fors omlaag door het zetelverlies bij de verkiezingen, en door een fout in het boekhoudsysteem zijn honderden betalingen niet geïnd. Dat meldt RTL Nieuws maandag. De partij moet zelfs werknemers ontslaan om te bezuinigen. PvdA ging van … Continued The post Sinds verkiezingsverlies kampt PvdA met groeiende geldproblemen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/06 19u15  Mega-overname Amazon raakt Ahold meteen Online winkelgigant Amazon legt meer dan 12 miljard euro neer voor het Amerikaanse supermarktconcern Whole Foods. De megadeal heeft direct gevolgen voor concurrenten: het aandeel Ahold Delhaize – moederbedrijf van Albert Heijn – zakte vrijdagmiddag ruim 8,5 procent. Ook Kroger, moederbedrijf van de Amerikaanse supermarktketen Walmart, kreeg het zwaar te verduren. De koers zakte bijna … Continued The post Mega-overname Amazon raakt Ahold meteen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 21u15
Lees meer van Elsevier.nl >

Express.be

Verbergen Tonen
22/06 18u45  Waarom een soldaat op straat nooit misstaat Die militairen op straat en heel het overspannen debat daarrond. In Brussel Centraal heeft er zo eentje een terrorist tijdig neergeschoten die met een klunzig gemaakte spijkerbom rondliep, waardoor een bloedbad kon vermeden worden. Heel rechts juicht, terwijl links mokt, want de mensenrechten enzo, weet u wel, die terrorist had niet de kans om een […] The post Waarom een soldaat op straat nooit misstaat appeared first on Express [NL].
22/06 17u45  Deze Zweedse ‘hypercar’ maakt Ferrari-eigenaars jaloers In het luxesegment van de automobielmarkt wordt een onderscheid gemaakt tussen zogenaamde ‘superauto’s’ (supercar) en ‘hyperauto’s’ (hypercar). Tot de eerste categorie behoren zeldzame, dure modellen zoals Ferrari en Lamborghini. Maar wanneer nog exclusievere wagens de markt begonnen te betreden, vonden fans al snel het woord ‘hypercar’ uit. Dat zijn high-performance sportwagens, die dermate exclusief zijn, […] The post Deze Zweedse ‘hypercar’ maakt Ferrari-eigenaars jaloers appeared first on Express [NL].
22/06 16u45  Total heeft een ‘Praktische gids over hoe we met godsdienst omgaan’ De Franse oliemaatschappij Total heeft een Guide pratique sur la prise en compte du fait religieux  (Praktische gids over hoe we met godsdienst omgaan) uitgegeven. Het gaat om een intern document dat 88 bladzijden telt en zaken als de normen rond kledij en maaltijden binnen het kader van de godsdienstbeleving wil verduidelijken. In het voorwoord […] The post Total heeft een ‘Praktische gids over hoe we met godsdienst omgaan’ appeared first on Express [NL].
22/06 15u45  Afpersing kost bedrijven in El Salvador elk jaar 3% van het bbp El Salvador is een van de meest gewelddadige landen ter wereld. Het Centraal-Amerikaanse land telt net als Vlaanderen 6 miljoen inwoners en een oppervlakte die driekwart bedraagt van die van België. Toch worden er dagelijks gemiddeld 14 mensen vermoord. In het land is al jaren een bloedige strijd bezig tussen verschillende machtige straatbendes, de zogenaamde ‘mara’s’. […] The post Afpersing kost bedrijven in El Salvador elk jaar 3% van het bbp appeared first on Express [NL].
22/06 15u45  Ethiopië: klimaatopwarming bedreigt tot 60% van de koffie-oogst Ethiopië zou  tegen het einde van deze eeuw 40 tot 60% van zijn koffieplantages kunnen kwijtspelen als gevolg van de klimaatwijziging. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. De kwaliteit van Ethiopische koffie voor koffieliefhebbers kan worden vergeleken met wat Franse wijn voor wijnamateurs betekent. Ethiopië is een relatief kleine producent van koffiebonen en rangschikt […] The post Ethiopië: klimaatopwarming bedreigt tot 60% van de koffie-oogst appeared first on Express [NL].
22/06 11u45  eBay is een goudmijn voor wijnfraudeurs Het online verkoopplatform van eBay biedt aan wijnfraudeurs onverhoopte kansen. Dat zegt de Amerikaanse detective Maureen Downey, gespecialiseerd in de opsporing van malafide wijntransacties. Downey benadrukt tegenover de Britse krant The Times dat kandidaat-fraudeurs immers op eBay de hand kunnen leggen op honderden lege flessen die ooit oude wijnen hebben bevat, met inbegrip van de […] The post eBay is een goudmijn voor wijnfraudeurs appeared first on Express [NL].
22/06 10u45  “Trump wordt in 2020 gewoon herkozen” “De Amerikaanse Democratische partij is verdeeld en heeft geen idee hoe ze Donald Trump van de macht kan verdrijven”. Dat heeft Michael Bloomberg, de voormalige burgemeester van New York, gezegd in een interview met Anderson Cooper, op het televisienetwerk CNN. Cooper interviewde Bloomberg in de marge van de tussentijdse verkiezingen in de staat Georgia, die […] The post “Trump wordt in 2020 gewoon herkozen” appeared first on Express [NL].
22/06 09u45  Tesla gaat auto’s bouwen in China Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische wagens, staat op het punt een akkoord te sluiten met de Chinese stad Shangai om fabrieken te bouwen in Lingang, de industriële zone van China’s grootste stad. Dat meldt het persagentschap Bloomberg. Een officiële aankondiging zou eerstdaags volgen. China is ‘s werelds grootste markt voor elektrische auto’s (EV’s), die […] The post Tesla gaat auto’s bouwen in China appeared first on Express [NL].
22/06 08u45  Audi Brussel bouwt twee elektrische modellen De Duitse autoconstructeur Audi gaat in zijn fabriek in Brussel twee elektrische wagens bouwen. Dat heeft Hubert Waltl, directeur productie en logistiek bij Audi, bevestigd. Eerder was al bekend gemaakt dat Audi vanaf volgend jaar in zijn fabriek in Vorst het elektrische model e-tron zal produceren, maar het jaar daarop wordt die activiteit aangevuld met […] The post Audi Brussel bouwt twee elektrische modellen appeared first on Express [NL].
21/06 20u45  De man die de transportwereld revolutioneerde moet zijn eigen bedrijf verlaten Na maanden van schandalen en amper een week nadat hij voor onbepaalde tijd verlof had genomen, heeft Travis Kalanick, de oprichter en CEO van het alternatieve taxibedrijf Uber, ontslag genomen. Een revolte onder de aandeelhouders had zijn positie bij Uber onmogelijk gemaakt. Vijf belangrijke investeerders, waaronder aandeelhouder Benchmark Capital, een van de grootste durfkapitaalbedrijven ter wereld, hadden […] The post De man die de transportwereld revolutioneerde moet zijn eigen bedrijf verlaten appeared first on Express [NL].
21/06 19u45  Met Prime Wardrobe maakt Amazon elke kledingwinkel overbodig De Amerikaanse webwinkel Amazon denkt de oplossing te hebben gevonden om een van de grootste obstakels in de online verkoop van kledij te overkomen. Het bedrijf van Jeff Bezos lanceert in de Verenigde Staten een nieuwe dienst die klanten toelaat kledij, schoenen en accessoires thuis uit te proberen vooraleer die betaald moeten worden. Al wat niet […] The post Met Prime Wardrobe maakt Amazon elke kledingwinkel overbodig appeared first on Express [NL].
21/06 16u45  De man die de transportwereld veranderde heeft zijn bedrijf moeten verlaten Na maanden van schandalen en amper een week nadat hij voor onbepaalde tijd verlof had genomen, heeft Travis Kalanick, de oprichter en CEO van het alternatieve taxibedrijf Uber, ontslag genomen. Een revolte onder de aandeelhouders had zijn positie bij Uber onmogelijk gemaakt. Vijf belangrijke investeerders, waaronder aandeelhouder Benchmark Capital, een van de grootste durfkapitaalbedrijven ter wereld, hadden […] The post De man die de transportwereld veranderde heeft zijn bedrijf moeten verlaten appeared first on Express [NL].
21/06 15u45  Rusland vindt olie op de Noordpool Het Russische energieconcern Rosneft heeft in het Noordpoolgebied een nieuw onderzees olieveld gevonden. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. In de Laptev Zee zou een veld zijn aangetroffen dat ongeveer 9,5 miljard ton olie zou kunnen omvatten. De ontdekking betekent een belangrijke mijlpaal voor Rusland, dat van het Noordpoolgebied een strategische energiebron wil maken. Recent […] The post Rusland vindt olie op de Noordpool appeared first on Express [NL].
21/06 14u45  Gaat Trump de ‘zaak Noord-Korea’ in zijn eentje regelen? De Amerikaanse president Trump stuurde dinsdagnamiddag een tweet uit waarin hij zijn appreciatie uitdrukte voor de Chinese pogingen om het regime in Noord-Korea op andere gedachten te brengen, maar schreef ook dat dit weinig resultaat had opgeleverd. Eerder deze week was de Amerikaanse student Otto Warmbier, die ruim een jaar gevangen zat in Noord-Korea en […] The post Gaat Trump de ‘zaak Noord-Korea’ in zijn eentje regelen? appeared first on Express [NL].
21/06 14u45  Robot kan nu ook pizza’s bakken Het Italiaanse bedrijf Robotic Dynamic Manipulation (RoDyMan) werkt aan een procedure om ook pizza machinaal te kunnen vervaardigen. Het project is een initiatief van de Italiaanse ingenieur Bruno Siciliano, directeur van de divisie robotonderzoek aan de Università Federico II Napoli. Rodyman, dat 2,5 miljoen euro subsidies heeft ontvangen van de European Research Council, moet in […] The post Robot kan nu ook pizza’s bakken appeared first on Express [NL].
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 18u45
Lees meer van Express.be >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

45x Europese Commissie gaat Nederlands bod op EU-agentschap beoordelen23/06 01u15 - Nu.nl Economie: Het Nederlandse bod om het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vanuit Londen naar Amsterdam te verhuizen, zal worden beoordeeld door de Europese Commissie. 
42x Zwemmer stoot op wapens in vaart23/06 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een zwemmer die donderdagavond in Muizen (Mechelen) in de Leuvense Vaart aan het zwemmen was, is op twee wapens gestoten.
41x Laat een idee achter aan de kiosk23/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op de Kioskplaats staat een tijdelijke kiosk die onlangs feestelijk opende. Ontdek hem zelf en laat weten wat u er graag zou organiseren!
40x Arco-waarborgregeling is strijdig met de grondwet23/06 00u00 - deredactie.be: Economie: Dat zegt het Grondwettelijk hof. CD&V blijft erbij dat er voor het eind van het jaar een regeling moet komen voor de Arco-coöperanten, minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) wil zich niet op een timing laten vastpinnen.
38x Goede doelen ontvangen 10.000 euro na geslaagd parkfeest23/06 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De organisatoren van de Beekparkfeesten hebben 10.000 euro verdeeld onder vijf goede doelen. “Als Fifty One CLub Diamant Nijlen zijn we blij dat de feesten zo’n succes waren en dat we veel opbrengst kunnen verdelen. We steunen hiermee De Regenboog, Pulderbos Revalidatiecentrum, Akabe Nijlen en Minder Mobielen Centrale Nijlen”, somt coördinator Stef Verhaegen op. 
38x OESO positiever over groei Belgische economie23/06 00u00 - deredactie.be: Economie: De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), een denktank van voornamelijk rijke landen, is positiever geworden over de groei van de Belgische economie. De organisatie gaat uit van 1,6 procent groei dit jaar en 1,7 procent volgend jaar, tegenover respectievelijk 1,3 en 1,5 procent in haar vorige prognose.
38x Failliete Spaanse Banco Popular gered door overname23/06 00u00 - deredactie.be: Economie: In Spanje wordt de noodlijdende Banco Popular voor een euro overgenomen door de grotere rivaal Santander. Daarmee wordt een nieuwe bankencrisis bezworen bovendien gebeurde dat voor het eerst onder de nieuwe regels waarbij de Europese Centrale Bank (ECB) als toezichthouder optreedt.
37x Een starter van 69: pralinebedrijf op je oude dag23/06 00u00 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
36x Kom deze week BV’s spotten in arboretum23/06 01u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Wie een bezoek brengt aan het arboretum in Kalmthout ofeen wandeling maakt opde Kalmthoutse Heide zou weleens een filmcrewkunnen tegenkomen. Op verschillende plaatsen vinden dezer dagen opnames van de film Beyond Suicide plaats.
36x Amerikaanse grootbanken doorstaan stresstest23/06 00u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: De grote financiële instellingen in de VS hebben de eerste ronde van de jaarlijkse stresstest doorstaan. Dat meldt de koepel van centrale banken

Statistieken

Artikels:
32161
Gelezen:
17217
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven