woensdag 29 maart 2017, week 13


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
29/03 20u15  SnowWorld wil skihal openen in Italië ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld heeft zijn pijlen gericht op Italië. De uitbater van skihallen maakte woensdag bekend dat het een intentieovereenkomst heeft getekend voor de realisatie van een skihal nabij Milaan. Daarvoor slaat het de handen ineen met een Italiaanse ondernemer die zowel de grond ter beschikking stelt, alsook voor een groot deel de kosten zal dragen.
29/03 19u45  Wisselend beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de handelssessie een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street deden rustig aan na de winsten van een dag eerder. Toen kreeg het sentiment op de beurzen een impuls van positieve cijfers over het consumentenvertrouwen. Beleggers moesten het midweeks doen met een nagenoeg lege agenda.
29/03 18u30  Samsung onthult smartphone Galaxy S8 LONDEN (AFN) - Samsung heeft woensdag zijn nieuwste topmodellen smartphones onthuld. Met de Galaxy S8 en S8+ wil de Koreaanse technologiegigant de herinnering aan het debacle met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7, die vorig jaar uit de handel moest worden gehaald, uitwissen.
29/03 17u45  Plusje voor AEX-index AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een plus de handel uitgegaan. Ook elders in Europa kleurden graadmeters groen. De officiële aankondiging van de Britse regering om het lidmaatschap van de Europese Unie op te zeggen zorgde nauwelijks voor reuring. De sterkste reactie was te zien op de valutamarkt, waar de waarde van het Britse pond flink schommelde.
29/03 16u45  TenneT haalt miljard op voor windparken ARNHEM (AFN) - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft 1 miljard euro opgehaald voor de financiering van netaansluitingen van windparken op zee. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. TenneT gaf zogeheten groene hybride obligaties uit met een rendement van krap 3 procent en een looptijd van 7 jaar.
29/03 16u15  Voorlopige woningverkopen VS in de lift WASHINGTON (AFN) - Het aantal in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten is in februari 5,5 gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse branchevereniging van makelaars woensdag publiceerde.
29/03 16u00  Europese beurzen overwegend hoger AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag overwegend in de plus. De Britse regering kondigde woensdagmiddag officieel het vertrek uit de Europese Unie aan. Deze formele stap van de Britten zorgde nauwelijks voor reuring. De sterkste reactie was te zien op de valutamarkt, waar de waarde van het Britse pond flink schommelde.
29/03 15u45  Wall Street opent met kleine min NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine minnen aan de handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street maakten pas op de plaats na de winsten van een dag eerder. Toen kreeg het sentiment op de beurzen een impuls van positieve cijfers over het consumentenvertrouwen. Beleggers moeten het midweeks doen met een nagenoeg lege agenda.
29/03 15u30  Philips zet in op slimme diagnose borstkanker AMSTERDAM (AFN) - Techconcern Philips wil de nauwkeurigheid van de diagnose bij borstkanker verbeteren door in te zetten op kunstmatige intelligentie. Het bedrijf slaat daarvoor de handen ineen met PathAI, een bedrijf dat dergelijke technologie ontwikkelt voor pathologie.
29/03 15u30  Houtveredelaar Accsys bouwt nieuwe fabriek AMSTERDAM (AFN) - Houtveredelaar Accsys Technologies bouwt een nieuwe fabriek in het Britse Hull voor de productie van Tricoya. Dat materiaal bestaat uit houtvezels en is steviger dan hout en gaat bovendien langer mee.
29/03 15u30  'Vlakke opening op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting vrijwel onveranderd openen. Daarmee zou even een pas op de plaats worden gemaakt na de winsten van een dag eerder toen het sentiment steun kreeg van een goed cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.
29/03 14u00  Euronext blijft bereid LCH.Clearnet te kopen AMSTERDAM (AFN) - Euronext blijft bereid afhandelingsbedrijf LCH.Clearnet over te nemen van London Stock Exchange (LSE), na het mislukken van de fusie tussen LSE met de branchegenoot Deutsche Börse. Dat maakte de uitbater van aandelenbeurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon woensdag bekend in een verklaring.
29/03 13u30  S&P iets positiever over KPN AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) is iets positiever geworden over de vooruitzichten voor KPN. De outlook voor het telecombedrijf werd woensdag door het ratingbureau bijgesteld naar positief.
29/03 13u15  Aandeelhouders Delta Lloyd: akkoord overname AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Delta Lloyd hebben woensdag met overgrote meerderheid ingestemd met voorwaarden rond de overname van het verzekeringsbedrijf door concurrent NN Group. Daarbij ging het onder meer om de goedkeuring van de voorwaardelijke fusie, een statutenwijziging en de decharge van het bestuur.
29/03 12u30  Staat geeft nieuwe korte lening uit DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 1 en 2 miljard euro ophalen met de uitgifte van een nieuwe kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) woensdag bekend.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van IEX.NL >Trends.be

Verbergen Tonen
29/03 17u30  Eddy Merckx Cycles krijgt vierde topman in drie jaar De fietsenmaker Eddy Merckx Cycles dook vorig jaar alweer zwaar in het rood. Bart Van Muylder, de rechterhand van eigenaar Jan Toye, wordt de vierde topman in minder dan drie jaar. De vertrouweling van Jan Toye moet de boel rechttrekken. De bekende Vlaamse econoom Geert Noels wordt dan weer bestuurder in Diepensteyn, de familiale holding rond Jan Toye.
29/03 17u00  'De PTB/PVDA is meer een partij van stachanovisten van de angst dan van marxisten' De leiders van de PTB zijn een beetje zoals die irriterende passagiers die op de achterbank zitten en niet rijden, maar de hele weg commentaar geven op uw manier van rijden. Dat zegt Amid Faljaoui, directeur van de Franstalige Roulartamagazines, vast.
29/03 16u30  Duitsland blijft belangrijkste handelspartner van België Duitsland blijft voor België de belangrijkste handelspartner. Maar ook de andere buurlanden blijken van groot belang.
29/03 15u45  Cobot Baby Geert helpt Audi Brussels Baby Geert heet het nieuwste speeltje bij Audi Brussels. Het is een robot die samen met de werknemers zorgt voor goed gelijmd koetswerk. 'Wij willen duidelijk maken dat robots en mensen heel sterk kunnen samenwerken', verantwoordt fabrieksdirecteur Patrick Danau.
29/03 15u15  Brexit-procedure is officieel in gang gezet: 'Niet doen alsof dit een blije dag is' De Brexit-procedure is in gang gezet. Dat heeft de Europese president Donald Tusk laten weten op Twitter.10 
29/03 14u45  Populisme en de opstand van de jager-verzamelaar Ons brein is dat van een jager-verzamelaar. De grote tragedie is dat de verongelijkte jager-verzamelaar van nu populistische machthebbers kiest, die de ongelijkheid nog dreigen te versterken. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
29/03 14u30  Brexit-procedure is officieel in gang gezet: 'Er is geen weg terug' De Brexit-procedure is in gang gezet. Dat heeft de Europese president Donald Tusk laten weten op Twitter.
29/03 14u30  Intel gelooft in zelfrijdende auto Intel is nog altijd voor meer dan de helft van zijn omzet afhankelijk van de klassieke pc-markt. In het lopende boekjaar zullen de omzet en de winst stabiliseren. De sleutel voor nieuwe groei is diversificatie.
29/03 14u15  'Digitalisering maakt bankieren persoonlijker' Artificiële intelligentie wordt de komende drie jaar een topprioriteit voor de banken. Dat leert een onderzoek van het internationale adviesbureau Accenture.
29/03 14u00  'Het economische model van de wielersport is lekgeslagen' De Ronde van Vlaanderen van zondag wordt opnieuw een kijkcijferkanon in Vlaanderen. Maar wereldwijd loopt de belangstelling voor het wielrennen terug. 'Het economische model van de wielersport is lekgeslagen.'10 
29/03 12u15  Farmareus J&J lanceert programma tegen burn-out bij topmanagers J&J heeft een programma klaar om burn-out bij topmanagers te voorkomen. De farmareus heeft het getest bij zeven van zijn eigen topkaderleden en lanceert het nu op de markt.
29/03 11u15  Vlaamse meerderheid bereikt akkoord over verbod op onverdoofd slachten De meerderheid heeft een akkoord bereikt over een verbod op onverdoofd slachten. Straks is er een persconferentie.
29/03 11u00  Frère-bedrijf mag geen zand meer leveren voor Paris Plages Het stadsbestuur van Parijs wil niet langer een beroep doen op LafargeHolcim, het bedrijf dat bereid is cement te leveren voor de bouw van de omstreden muur van Donald Trump.
29/03 11u00  Hoeveel kost een huurwoning in uw gemeente? De website huurschatter.be, waar mensen hun huurprijs kunnen berekenen, heeft een opfrisbeurt gekregen.
29/03 09u45  'Spaarverzekeringen zijn niet altijd een veilig alternatief voor het spaarboekje' 'Tak21-verzekeringen worden beschouwd als veilige spaarproducten, maar wie niet oplet, raakt opgezadeld met negatieve rendementen', waarschuwt Yves Evenepoel, de verzekeringsspecialist van Test-Aankoop.
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 20u56
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
29/03 20u15  SnowWorld wil skihal openen in Italië ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld heeft zijn pijlen gericht op Italië. De uitbater van skihallen maakte woensdag bekend dat het een intentieovereenkomst heeft getekend voor de realisatie van een skihal nabij Milaan. Daarvoor slaat het de handen ineen met een Italiaanse ondernemer die zowel de grond ter beschikking stelt, alsook voor een groot deel de kosten zal dragen.
29/03 19u45  Wisselend beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de handelssessie een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street deden rustig aan na de winsten van een dag eerder. Toen kreeg het sentiment op de beurzen een impuls van positieve cijfers over het consumentenvertrouwen. Beleggers moesten het midweeks doen met een nagenoeg lege agenda.
29/03 18u30  Samsung onthult smartphone Galaxy S8 LONDEN (AFN) - Samsung heeft woensdag zijn nieuwste topmodellen smartphones onthuld. Met de Galaxy S8 en S8+ wil de Koreaanse technologiegigant de herinnering aan het debacle met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7, die vorig jaar uit de handel moest worden gehaald, uitwissen.
29/03 17u45  Plusje voor AEX-index AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een plus de handel uitgegaan. Ook elders in Europa kleurden graadmeters groen. De officiële aankondiging van de Britse regering om het lidmaatschap van de Europese Unie op te zeggen zorgde nauwelijks voor reuring. De sterkste reactie was te zien op de valutamarkt, waar de waarde van het Britse pond flink schommelde.
29/03 16u45  TenneT haalt miljard op voor windparken ARNHEM (AFN) - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft 1 miljard euro opgehaald voor de financiering van netaansluitingen van windparken op zee. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. TenneT gaf zogeheten groene hybride obligaties uit met een rendement van krap 3 procent en een looptijd van 7 jaar.
29/03 16u15  Voorlopige woningverkopen VS in de lift WASHINGTON (AFN) - Het aantal in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten is in februari 5,5 gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse branchevereniging van makelaars woensdag publiceerde.
29/03 16u00  Europese beurzen overwegend hoger AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag overwegend in de plus. De Britse regering kondigde woensdagmiddag officieel het vertrek uit de Europese Unie aan. Deze formele stap van de Britten zorgde nauwelijks voor reuring. De sterkste reactie was te zien op de valutamarkt, waar de waarde van het Britse pond flink schommelde.
29/03 15u45  Wall Street opent met kleine min NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine minnen aan de handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street maakten pas op de plaats na de winsten van een dag eerder. Toen kreeg het sentiment op de beurzen een impuls van positieve cijfers over het consumentenvertrouwen. Beleggers moeten het midweeks doen met een nagenoeg lege agenda.
29/03 15u30  Philips zet in op slimme diagnose borstkanker AMSTERDAM (AFN) - Techconcern Philips wil de nauwkeurigheid van de diagnose bij borstkanker verbeteren door in te zetten op kunstmatige intelligentie. Het bedrijf slaat daarvoor de handen ineen met PathAI, een bedrijf dat dergelijke technologie ontwikkelt voor pathologie.
29/03 15u30  Houtveredelaar Accsys bouwt nieuwe fabriek AMSTERDAM (AFN) - Houtveredelaar Accsys Technologies bouwt een nieuwe fabriek in het Britse Hull voor de productie van Tricoya. Dat materiaal bestaat uit houtvezels en is steviger dan hout en gaat bovendien langer mee.
29/03 15u30  'Vlakke opening op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting vrijwel onveranderd openen. Daarmee zou even een pas op de plaats worden gemaakt na de winsten van een dag eerder toen het sentiment steun kreeg van een goed cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.
29/03 14u00  Euronext blijft bereid LCH.Clearnet te kopen AMSTERDAM (AFN) - Euronext blijft bereid afhandelingsbedrijf LCH.Clearnet over te nemen van London Stock Exchange (LSE), na het mislukken van de fusie tussen LSE met de branchegenoot Deutsche Börse. Dat maakte de uitbater van aandelenbeurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon woensdag bekend in een verklaring.
29/03 13u30  S&P iets positiever over KPN AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) is iets positiever geworden over de vooruitzichten voor KPN. De outlook voor het telecombedrijf werd woensdag door het ratingbureau bijgesteld naar positief.
29/03 13u15  Aandeelhouders Delta Lloyd: akkoord overname AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Delta Lloyd hebben woensdag met overgrote meerderheid ingestemd met voorwaarden rond de overname van het verzekeringsbedrijf door concurrent NN Group. Daarbij ging het onder meer om de goedkeuring van de voorwaardelijke fusie, een statutenwijziging en de decharge van het bestuur.
29/03 12u30  Staat geeft nieuwe korte lening uit DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 1 en 2 miljard euro ophalen met de uitgifte van een nieuwe kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) woensdag bekend.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Belegger.nl >

deredactie.be: Economie

Verbergen Tonen
29/03 18u30  75 extra belastingcodes: "De fiscale helaasheid der dingen" De belastingaangifte voor 2016 telt maar liefst 885 codes, of 75 meer dan de aangifte van vorig jaar. Vereenvoudiging is dan ver zoek en volgens professor fiscaal recht aan de VUB Michel Maus is dat niet enkel vervelend, maar op de duur ook onrechtvaardig.
29/03 17u30  75 extra belastingcodes, de "fiscale helaasheid der dingen" De belastingaangifte voor 2016 telt maar liefst 885 codes, of 75 meer dan de aangifte van vorig jaar. Vereenvoudiging is dan ver zoek en volgens professor fiscaal recht aan de VUB Michel Maus is dat niet enkel vervelend, maar op de duur ook onrechtvaardig.
29/03 15u30  Nog eens 75 extra codes op belastingaangifte De belastingaangifte voor 2016 telt maar liefst 885 codes, of 75 meer dan de aangifte van vorig jaar.
28/03 18u00  Ook christelijke en liberale vakbonden keuren sociaal plan ING goed De drie grote vakbonden hebben zich achter het sociaal plan bij de Belgische tak van ING geschaard. Dat akkoord zou mogelijk morgen al getekend kunnen worden. In totaal zouden er 932 medewerkers ontslagen worden in plaats van de 1.700 die eerst waren genoemd. ING wil de activiteiten in ons land fors herstructureren.
28/03 10u45  Investeringsfonds Bain Capital ziet af van overname petflessenfabrikant Resilux Het Amerikaanse investeringsfonds Bain Capital ziet af van een overname van Resilux, de petflessenfabrikant uit Wetteren. Het aandeel van Resilux opende ruim 17 procent lager.
28/03 05u30  Stroomfactuur is voorbije 10 jaar meer dan verdubbeld Elektriciteit is tussen 2007 en 2016 voor een Vlaams gezin 112 procent duurder geworden. Gemiddeld gaat het om een prijsstijging met 561,91 euro per jaar.
27/03 23u15  Waalse Gewest neemt site van Caterpillar in Gosselies over Het Waalse Gewest en de Amerikaanse industriële gigant Caterpillar hebben een akkoord bereikt over de fabriek en het terrein in Gosselies nabij Charleroi. Wallonië neemt die site over voor één symbolische euro. Vorig jaar kondigde Caterpillar de sluiting van de fabriek in Gosselies aan.
27/03 21u45  Golfstaat Qatar wil fors investeren in Groot-Brittannië na brexit De Arabische Golfstaat Qatar wil de volgende vijf jaar meer dan 5,87 miljard euro investeren in het Verenigd Koninkrijk. Dat is erg welkom nieuws voor de Britse regering die volgende week officieel zal aankondigen dat ze de Europese Unie wil verlaten.
27/03 06u30  "Europese grootbanken boeken grote winsten in belastingparadijzen" De twintig grootste Europese banken, waaronder ook BNP Paribas en ING, boeken maar liefst een kwart van hun winsten in belastingparadijzen. Dat blijkt uit een rapport van Oxfam.
25/03 15u45  Telenet wil voorzitter Bert De Graeve fikse opslag geven Telenet zal zijn aandeelhouders op 26 april voorstellen om de vaste vergoeding voor de voorzitter van de raad van bestuur, momenteel Bert De Graeve, op te trekken van 100.000 naar 120.000 euro per jaar.
24/03 18u15  Belgische luchtvaartmaatschappijen moeten staatssteun terugbetalen De federale regering vraagt de 19 miljoen euro staatssteun terug die Brussels Airlines, TUIfly en Thomas Cook Airlines in 2014 had ontvangen.
24/03 15u45  ABVV voert actie tegen sociale dumping in Europa Aan de vooravond van de 60e verjaardag van de Europese Unie heeft de socialistische vakbond actie gevoerd voor een meer sociaal Europa.
23/03 18u37  Proximus rolt glasvezel uit in Gent Na Antwerpen, Charleroi en Namen is Proximus gestart met de versnelde uitrol van een glasvezelnetwerk naar eindgebruikers in Gent. De buurt van het Sint-Pietersstation is de eerste zone waar glasvezel tot in de woonkamers wordt gebracht.
Laatste update: vandaag om 18u30

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
29/03 20u15  SnowWorld wil skihal openen in Italië SnowWorld heeft zijn pijlen gericht op Italië. De uitbater van skihallen maakte woensdag bekend dat het een intentieovereenkomst heeft getekend voor de realisatie van een skihal nabij Milaan. Daarvoor slaat het de handen ineen met een Italiaanse ondernemer die zowel de grond ter beschikking stelt, alsook voor een groot deel de kosten zal dragen.
29/03 20u00  Wisselend beeld op Wall Street De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de handelssessie een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street deden rustig aan na de winsten van een dag eerder. Toen kreeg het sentiment op de beurzen een impuls van positieve cijfers over het consumentenvertrouwen. Beleggers moesten het midweeks doen met een nagenoeg lege agenda.
29/03 19u30  Turkije weert Booking.com Het is binnenkort niet meer mogelijk via Booking.com een hotel in Turkije te boeken. Een Turkse rechtbank oordeelde vandaag dat de site voor onbepaalde tijd geblokkeerd moet worden.10 
29/03 19u15  Fastfood wint van snackbar De traditionele snackbar verliest in Nederland nog altijd terrein ten opzicht van de nog snellere hap. Waar het aantal snackbars nog altijd tanende is, geldt dit geenszins voor het aantal filialen van fastfoodketens.
29/03 18u45  Samsung onthult smartphone Galaxy S8 Samsung heeft woensdag zijn nieuwste topmodellen smartphones onthuld. Met de Galaxy S8 en S8+ wil de Koreaanse technologiegigant de herinnering aan het debacle met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7, die vorig jaar uit de handel moest worden gehaald, uitwissen.
29/03 18u30  Pijnlijk Pasen choco-kopers Eerst werd de ruimte tussen de brokken van de Toblerone-reep vergroot. Nu moet chocolademaker Cadbury de prijzen verhogen of zijn chocoladerepen verkleinen.
29/03 18u00  Zwaargewichten helpen Damrak aan plus De Amsterdamse beurs is woensdag met een plusje gesloten, dankzij stevige koerswinst voor onder anderen Shell en Unilever. Air France KLM behoorde tot de grootste dalers.10 
29/03 17u30  Fraudeklacht treft Turkse bankier  De Turkse Halkbank heeft woensdag bijna 20% van zijn beurswaarde verloren nadat een bestuurder in de Verenigde Staten is vervolgd wegens het schenden van sanctiemaatregelen tegen Iran.
29/03 17u30  Vakbond dreigt met staking bij Jumbo Vakbond CNV heeft supermarktketen Jumbo een ultimatum gesteld. Maakt de grootgrutter niet voor maandag 18.00 uur bekend dat het weer wil onderhandelen over een nieuwe cao voor medewerkers van de vijf distributiecentra, dan volgen acties. Stakingen worden daarbij niet uitgesloten, meldde CNV woensdag.
29/03 17u15  Samsung lanceert Galaxy S8 Elektronicagigant Samsung heeft in New York eindelijk zijn nieuwste 'vlaggenschip' getoond, de Galaxy S8. Het apparaat valt vooral op vanwege zijn grote scherm, waardoor aan de voorzijde geen ruimte meer is voor een fysieke knop. Ook de zijkanten zijn afgerond, waardoor maar liefst 83 procent van het oppervlak van de telefoon uit scherm bestaat. 
29/03 17u00  TenneT haalt miljard op voor windparken Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft 1 miljard euro opgehaald voor de financiering van netaansluitingen van windparken op zee. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. TenneT gaf zogeheten groene hybride obligaties uit met een rendement van krap 3 procent en een looptijd van 7 jaar.
29/03 16u45  FNV krijgt gelijk van adviseur Europese Hof Kinderopvangbedrijf Smallsteps kan mogelijk een flinke claim tegemoetzien in verband met de doorstart van zijn failliete branchegenoot Estro in 2014. De advocaat-generaal van het Europese Hof stelde woensdag dat werknemers bij de toen toegepaste 'flitsprocedure' nooit zomaar aan de kant gezet hadden mogen worden. Vakbond FNV voelt het gelijk aan zijn zijde en reageerde verheugd.
29/03 16u45  Schotse premier hekelt eind lidmaatschap EU De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft woensdag het opzeggen van het lidmaatschap van de EU ,,een sprong in het duister'' genoemd. Ze zei dat de Britse premier Theresa May ook negen maanden na het referendum over EU-lidmaatschap nog steeds niet duidelijk heeft kunnen maken wat de brexit precies betekent voor de samenleving en voor de economie.
29/03 16u45  Damrak wacht op cijfernieuws De Amsterdamse beurs staat woensdagmiddag licht hoger. Bij de hoofdfondsen staat Unilever in de kopgroep. Air France KLM behoort tot de grootste dalers.
29/03 16u45  'Brexit is historische misser’ De keuze van het Verenigd Koninkrijk om definitief uit de Europese Unie te stappen, zal voor de Britten financieel en economisch slecht gaan uitpakken, zo stelt Manfred Weber, een lid van het Europees Parlement.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 16u04
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
29/03 18u30  Uw pizza wordt binnenkort bezorgd door dit robotkarretje Het beroep van pizzabezorger staat op de tocht. Pizzaketen Domino's wil zijn koeriers op fietsen en bromfietsen op korte termijn aanvullen met robotkarretjes die vrijwel zelfstandig pizza's afleveren bij klanten. Binnen twee maanden wil de fastfoodketen ergens in Nederland met vijf wagentjes gaan proefdraaien. Het wachten is nog op een ontheffing op het verbod van onbemande voertuigen op de openba
29/03 18u15  Na 'batterijgate' is het voor Samsung erop of eronder met nieuwe Galaxy S8 De Galaxy S8 ziet er indrukwekkend uit en de prestaties lijken dik in orde. En, o ja, u kunt hem ook als computer gebruiken. Maar bovenal is de vraag: vliegt de batterij dit keer niet in brand? 'Samsung Galaxy Note 7 ontploft in handen lerares.' 'Galaxy brandt vloerbedekking vliegtuig weg.' Na een stroom van dergelijke berichten besloot Samsung vorig jaar een complete generatie telefoons terug te10 
29/03 17u15  Nieuw vlaggenschip Galaxy S8 is ultieme test voor Samsung De Galaxy S8 ziet er indrukwekkend uit en de prestaties lijken dik in orde. En, o ja, u kunt hem ook als computer gebruiken. Maar bovenal is de vraag: vliegt de batterij dit keer niet in brand? 'Samsung Galaxy Note 7 ontploft in handen lerares.' 'Galaxy brandt vloerbedekking vliegtuig weg.' Na een stroom van dergelijke berichten besloot Samsung vorig jaar een complete generatie telefoons terug te
29/03 16u15  Amerikaanse providers gaan zoekgeschiedenis aan de hoogste bieder verkopen Alleen Donald Trump moet zijn handtekening nog zetten. Daarna kunnen Amerikaanse internetproviders de zoekgeschiedenis van klanten doorverkopen aan de hoogste bieder. Zonder toestemming van die klanten, welteverstaan. Daarmee stemde een meerderheid van het Amerikaanse Congres woensdag in. Het internetgedrag van Trumptegenstanders, dat via providers bij Trumps bedrijven terechtkomt - en dus indirec12 
29/03 09u15  Sheila Sitalsing: 'De Hummerpartij samen met de kilometerheffingpartij, gaat dat werken?' Bij De Telegraaf hadden ze voor de verkiezingen nog zo gewaarschuwd: 'Automobilisten zijn de klos bij links.' Onder het kopje 'links' vatte de krant voor het gemak alles vanaf D66 samen. En 'de klos' betekent: autorijden wordt duurder, er komt een tarief per gereden kilometer, er komt geen asfalt bij en de maximumsnelheid gaat omlaag. De mensen hebben niet geluisterd en dus zitten VVD en GroenLink13 
29/03 02u15  Dit mag níet ontbreken in het regeerakkoord: een simpeler belastingstelsel De formatie biedt een kans op gezondverstandoplossingen voor slepende problemen. Wat mag straks niet ontbreken in het regeerakkoord? Vandaag: maak het belastingstelsel simpel. De formatie van een nieuw kabinet begint vandaag. Eerste poging: een coalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Welke samenstelling de nieuwe ploeg straks ook heeft, het kan een enorme klus niet langer uitstellen: de versimpe30 
29/03 02u15  Kan BBQ'en schoner worden met duurzame houtskool? Op de grill Houtskool lijkt een brandstof uit het verleden, toch verstoken we jaarlijks nog tonnen. In Afrika en Zuid-Amerika is het vaak energiebron nummer één. In Europa is de barbecue de veelvraat. Dat kan een stuk schoner. Op zich wel. Houtskool is gemaakt van hout, een hernieuwbare grondstof. Het verbranden van houtskool heeft zelfs minder milieu-effecten dan gewoon hout omdat het schoner, he30 
29/03 02u15  Het gevecht om AkzoNobel - een analyse In de overnamestrijd bij AkzoNobel presenteert de top een nieuw perspectief voor de chemiereus. Of dit de Amerikanen op afstand houdt, is de vraag. Wie kan het best de aandeelhouders paaien? Terwijl PPG-topman Michael McGarry deze week in de VS de grootaandeelhouders van AkzoNobel probeert te overtuigen dat een overname door zijn bedrijf het beste is, zei Ton Büchner van AkzoNobel zelf woensdag da27 
29/03 02u15  Ford, groot dankzij lopende band, wil persoonlijk interieur mogelijk maken Dashboard-fetish? De 3D-printers van Ford bieden uitkomst. Wie een nieuwe auto bestelt, mag bij de dealer de kleur kiezen en bepalen of de bekleding van stof of leer wordt. Verder toont de verkoopmedewerker graag de opties waar het de lichtmetalen velgen betreft en of de gewaardeerde klant wellicht interesse heeft om de merknaam op de dorpels te laten plaatsen. Hier houden de mogelijkheden voor pe28 
29/03 02u15  Hij was uiterst serieus. Niet iemand die met een biertje kon doorzakken' De Deense Jens Arnbak zette zich als strenge Opta-voorzitter in voor lagere tarieven in de telecomsector, zwaar tegen de zin van KPN. Hij werd 73 jaar. Bij KPN konden ze destijds zijn bloed wel drinken. Professor dr. Jens Arnbak was baas van waakhond Opta - inmiddels opgegaan in de ACM (Autoriteit Consument & Markt) - in de periode dat KPN nog steeds het monopolie had op vaste telefonie. En hij li29 
29/03 02u15  De Hummerpartij samen met de kilometerheffingpartij. Gaat dat werken? Bij De Telegraaf hadden ze voor de verkiezingen nog zo gewaarschuwd: 'Automobilisten zijn de klos bij links.' Onder het kopje 'links' vatte de krant voor het gemak alles vanaf D66 samen. En 'de klos' betekent: autorijden wordt duurder, er komt een tarief per gereden kilometer, er komt geen asfalt bij en de maximumsnelheid gaat omlaag. De mensen hebben niet geluisterd en dus zitten VVD en GroenLink27 
29/03 02u15  Peugeot 3008 maakt rijden nog leuker dan het al is Het blijft een rustige wagen, maar voor de rest: olala wat lekker allemaal. Alles aan de Auto van het Jaar is makkelijk, vertrouwd en comfortabel. Kwam dat even goed uit. Juist nu het Franse oud-geldmerk Peugeot voornemens was zijn imago af te stoffen, verpletterde zijn 3008 DKR alle concurrenten in de 'slopendste rally ter wereld', Dakar. Die tegenwoordig overigens in Zuid-Amerika wordt verreden,30 
29/03 02u15  Ons levend cultureel erfgoed wordt bedreigd door maatregelen tegen het mestoverschot De Nederlandse melkveestapel wordt gedomineerd door Holsteins. Een kwart procent slechts bestaat uit mooie, oude rassen. Hun voortbestaan wordt bedreigd door de maatregelen tegen het mestoverschot. Op het weiland van Jessica en Maurits Tepper is de mestkwestie overzichtelijk: hier en daar een ouderwetse koeienvlaai. Vijftien zwarte en rode Groninger blaarkoppen grazen op twee hectare grasland in h27 
29/03 02u15  Gooien we minder eten weg als de tht-datum verdwijnt? De overheid wil de verspilling van voedsel tegengaan. Nieuw onderzoek wijst uit dat consumenten minder weggooien als er op de verpakking iets anders staat dan 'tenminste houdbaar tot'. Er gaat nogal wat eten verloren bij alle tussenstops die ons voedsel maakt op de weg van de boerderij of de fabriek tot de maag of de vuilnisbak. De consument is de grootste bron van verspilling: die is verantwoorde27 
29/03 02u15  Onlinesupermarkt Picnic wekt interesse rijke families Is de onlinesupermarkt Picnic met gratis bezorgdienst een bedrijf met enorme potentie, of blijft het altijd een lastige mug tussen giganten als Albert Heijn en Jumbo? Een aantal investeerders stopt er 100 miljoen euro in. Wat maakt de kleine onlinesupermarkt Picnic zo bijzonder dat vier vermogende Nederlandse families bereid zijn er 100 miljoen euro in te steken? Het wapen waarmee de jonge start-u27 
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
29/03 20u45  Van Besien: “De Wever heeft op gemeenteraad gelogen over persconferentie” Groen-politicus Wouter Van Besien hoopt dat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) “de juiste lessen trekt” uit het ‘verbod’ dat het federale en Antwerpse parket volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) hadden uitgevaardigd om een persconferentie te geven na het incident met de verdachte auto op de Antwerpse Meir vorige week. Volgens Van Besien heeft De Wever op de Antwerpse gemeenteraad “gelogen”. “Hij heeft daar gezegd dat de toestemming wel werd gegeven”.
29/03 20u45  Hemelhoeve krijgt voorlopig pop-up-invulling Het Brasschaatse gemeentebestuur onderhandelt met jonge ondernemers om in de Hemelhoeve een pop-up te starten. Om een definitieve huurder te vinden werd een nieuwe marktbevraging opgesteld.
29/03 20u15  Ella Leyers haalt haar innerlijke ‘Temptation’ Lize naar boven en de gelijkenis is treffend Vanavond imiteert Ella Leyers Lize uit’Temptation Island’ in ‘Tegen De Sterren Op’. De actrice zette enkele filmpjes op Instagram terwijl ze zich op haar rol voorbereidde en eerlijk, we zijn bijna in de war. Wil de echte Lize nu opstaan?
29/03 20u15  Mooiste verjaardagcadeau voor elfjarige infantiele Mariken De grootste wens van Marikens ouders Marc Delhoune en Cindy Symons was om samen met dochter Mariken (11), het kind dat lijdt aan infantiele spasmen, en de rest van de familie te kunnen fietsen. Die droom wordt nu werkelijkheid. Enkele Bonheidenaren zorgden daarvoor en zamelden geld in. De rolstoelfiets die Mariken woensdag kreeg was meteen haar mooiste verjaardagscadeau.
29/03 20u15  Benneteau en Chardy vervangen geblesseerden in Frans Davis Cup-duel tegen Britten Pierre-Hugues Herbert (ATP 73)en Gaël Monfils (ATP 11) moeten geblesseerd afhaken voor de ontmoeting tussen Frankrijk en Groot-Brittannië in de kwartfinales van de Davis Cup tennis. Dat heeft de Franse tennisfederatie woensdag laten weten. Het duo wordt vervangen door Julien Benneteau (ATP 112) en Jérémy Chardy (ATP 77). Herbert, die in principe in het dubbelspel aan de bak moest, sukkelt met een beenblessure. Monfils, geselecteerd als vervanger, heeft last van de heup.
29/03 20u00  Luikse agent verdacht van verduisteren 4,7 miljoen euro Na twee jaar onderzoek is een Luikse politieagent, F. A., aangehouden op verdenking van corruptie, witwassen en fiscale fraude. Dat meldt het parket van Luik woensdag, dat zo informatie van La Dernière Heure bevestigt. Zijn naam duikt op bij verschillende criminele activiteiten, maar de politieman is enkel aangehouden in een dossier rond zijn deelname aan rally’s.
29/03 20u00  Geval van bacteriële meningitis in kinderdagverblijf Een kind dat een gemeentelijk kinderdagverblijf in Doornik bezoekt, is in het ziekenhuis opgenomen voor een bacteriële meningitis. De verantwoordelijken hebben woensdag alle noodzakelijke maatregelen genomen voor het welzijn van de andere kinderen en het personeel.
29/03 20u00  George Michael drie maanden na zijn dood eindelijk begraven De op Kerstdag overleden Britse popzanger George Michael (Georgios Kyriacos Panayiotou) is woensdag in intieme kring begraven. Dat heeft zijn familie meegedeeld aan de Britse omroep BBC. Zijn begrafenis heeft heel wat voeten in aarde gehad. Pas die weken geleden wist de lijkschouwer de exacte doodsoorzaak te geven: een hart- en leverziekte. Een post-mortemonderzoek had “geen overtuigende” oorzaak vastgesteld.
29/03 20u00  De ochtend op Radio 1 ook op zondag (met speciale uitzending op 2 april) Vanaf zondag 2 april loopt De ochtend op Radio 1 ook op zondag. De uitzending op 2 april wordt meteen een bijzondere editie: op locatie bij de start van de 101ste Ronde van Vlaanderen op het Steenplein in Antwerpen en uitzonderlijk een uurtje langer, van 7 tot 11 uur. De eucharistieviering, traditiegetrouw zondag om 10 uur op Radio 1, zit uitzonderlijk niet op de radio, bevestigt Anne Stroobants, communicatieverantwoordelijke Radio 1.
29/03 20u00  Robot verbrandt tweets van Donald Trump Een onbekende tegenstander van Donald Trump heeft een robot ontwikkeld die de tweets van de Amerikaanse president afdrukt en verbrandt.
29/03 19u45  Onverdoofd slachten, eenvoudig uitgelegd: dit zijn de krachtlijnen van het ‘historische’ akkoord In Vlaanderen komt er vanaf januari 2019 een verbod op onverdoofd ritueel slachten in de slachthuizen. Vlaams minister van Dierenwelzijn Weyts (N-VA) spreekt van een ‘historisch akkoord’, maar de Moslimexecutieve verwerpt het. Ook de joodse gemeenschap zegt nog niet volmondig ‘ja’.
29/03 19u45  Moeder overleden Didier waarschuwt jongeren voor gevaren bij uitgaan De moeder van de overleden Didier Bartholomeus uit Schilde start een campagne ‘Verantwoord uitgaan’ op.
29/03 19u45  Blokken in Heilige Petrus en Pauluskerk Kunnen de Wommelgemse studenten straks de rust en sereniteit van de trouwzaal in het gemeentehuis of de Heilige Petrus en Pauluskerk opzoeken om te blokken? Als het van de plaatselijke Jong-N-VA-afdeling afhangt wel.
29/03 19u45  Vastenmarkt ten voordele van de Congoreis van Loes en Robin Loes Claessens en Robin Jacobs, twee leerkrachten van de vrije basisschool O.-L.-Vrouw van Lourdes, bereiden zich voor op hun project in Congo. Om hun reis te bekostigen werd woensdag in de school in samenwerking met de leerlingen, een vastenmarkt gehouden.
29/03 19u45  VIDEO. Studenten drinken ad fundum Fristi in plaats van bier Fristika, de studentenvereniging van de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen in Antwerpen, wil medestudenten erop wijzen dat je niet altijd alcohol hoeft te drinken om je te amuseren. Dat deden ze aan de hand van het BK Fristi, dat woensdag op het Theaterplein plaatsvond.
Laatste update: vandaag om 20u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
29/03 17u45  Tot 16.000 nieuwe jobs dankzij offshore windindustrie De ontwikkeling van de Belgische offshore windindustrie kan op termijn 16.000 jobs opleveren. Dat blijkt uit een studie van het Belgian Offshore
29/03 15u00  Belastingaangifte wordt weer complexer: nog eens 75 extra codes De belastingaangifte voor 2016 telt maar liefst 885 codes, of 75 meer dan de aangifte van vorig jaar. In 2015 kwamen er 'slechts' 43 nieuwe codes
29/03 14u15  Werkgevers liggen vooral wakker van vorming, flexibiliteit en schaarste Belgische werkgevers liggen anno 2017 vooral wakker van vorming, flexibiliteit en de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een
29/03 11u15  Gezin met thuisbatterij verbruikt 58% minder stroom Voor het eerst is in detail berekend welk effect een thuisbatterij heeft op het verbruik, en dat is niet min. Tom Nijsen (39) en Katrien Swennen
29/03 08u15  Ruben Van Gucht: "Die droomjob moest ik hebben, ik had zelfs geen plan B" Als het parcours van sportjournalist Ruben Van Gucht één ding bewijst, dan wel dat je veel kunt bereiken door in je droom te geloven. 'Ik ben
29/03 07u00  IN BEELD: de luxevilla die Optima-topman Piqueur moet verkopen Na zijn tweede verblijf in Knokke staat nu ook de villa van Jeroen Piqueur in Deurle te koop. De oprichter en hoofdaandeelhouder van de Gentse
29/03 07u00  Belgen verwerven aandeel in airbag-gigant De Nederlandse maker van hoezen voor airbags ALT Technologies komt in Belgische handen. De aan de beurs in Brussel genoteerde investeerder Gimv
29/03 06u45  Villa Piqueur te koop voor 1.995.000 euro Na zijn tweede verblijf in Knokke staat nu ook de villa van Jeroen Piqueur in Deurle te koop. De oprichter en hoofdaandeelhouder van de Gentse
29/03 05u15  Zorgsector zit op berg van 2 miljard Terwijl er een enorme nood is aan investeringen in de zorg, zitten 630 sociale vzw's samen op een berg van 2 miljard euro. N-VA'er Lorin Parys11 
29/03 00u30  Onderzoek belastinginspectie naar Belgen betrokken bij Panama Papers vordert moeizaam De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) eist 175.000 euro van Belgen wiens naam viel in de onthullingen van de zogenaamde Panama Papers. Een19 
28/03 22u00  ZEB neemt Waalse keten PointCarré over Kledingketen ZEB, voor zeventig procent in handen van retailer Colruyt, neemt de Waalse concurrent PointCarré over. Dat heeft ZEB bekendgemaakt.
28/03 21u45  Geen ontslagen bij overname Vanden Borre door Fnac Er zullen geen ontslagen of afvloeiingen gebeuren bij het samengaan van elektroketen Vanden Borre en de Franse keten Fnac in ons land. Dat hebben
28/03 21u45  OPINIE: "Het basisinkomen is ook voor toekomst met robots het antwoord" Open Vld-Kamerlid en eerste schepen van Hechtel-Eksel Nele Lijnen is een petitie gestart om het basisinkomen onder de aandacht van de regering te
28/03 21u15  OPINIE: "Het basisinkomen is het antwoord voor een toekomst met robots Open Vld-Kamerlid en eerste schepen van Hechtel-Eksel Nele Lijnen is een petitie gestart om het basisinkomen onder de aandacht van de regering te
28/03 20u00  "Een op vijf verscheepte mobiele telefoons is nep" Bijna een op de vijf mobiele telefoons en een kwart van alle spelcomputers die wereldwijd worden verscheept, zijn nep. Dat blijkt uit onderzoek
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 13u34
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
29/03 18u15  Belgische bonden zijn akkoord met sociaal plan ING De vakbonden in België hebben woensdag officieel hun goedkeuring gegeven aan het sociaal plan bij ING, meldt zakenkrant De Tijd.10 
29/03 18u15  FNV beraadt zich op acties bij Holland Casino na verliezen rechtszaak FNV beraadt zich op acties en stakingen bij Holland Casino. Ook bekijkt de vakbond of het zinvol is om zijn verzet tegen een belangrijke stap in het privatiseringstraject van het staatsgokbedrijf nog in een hoger beroep voort te zetten. Dat heeft FNV-bestuurder Bob Bolte laten weten in reactie op de verloren rechtszaak van woensdag.10 
29/03 17u30  Turkse rechter stopt activiteiten Nederlandse site Booking.com Een Turkse rechtbank heeft bedrijfsactiviteiten van de Nederlandse reiswebsite Booking.com gestopt. Het bedrijf zou de Turkse mededingingsregels hebben overtreden.
29/03 17u30  TenneT haalt 1 miljard euro op voor windparken Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft 1 miljard euro opgehaald voor de financiering van netaansluitingen van windparken op zee.
29/03 17u30  'Smallsteps mocht werknemers failliet Estro niet aan de kant zetten' Kinderopvangbedrijf Smallsteps had oud-werknemers van het failliet verklaarde Estro bij een doorstart in 2014 niet zomaar aan de kant mogen zetten. Dat adviseert de advocaat-generaal aan het Hof van Justitie van de Europese Unie.
29/03 17u00  TenneT haalt miljard euro op voor windparken Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft 1 miljard euro opgehaald voor de financiering van netaansluitingen van windparken op zee. Het bedrijf gaf zogeheten groene hybride obligaties uit met een rendement van krap 3 procent en een looptijd van 7 jaar.
29/03 16u45  Turkse rechtbank stopt activiteiten Nederlandse reiswebsite Booking.com Een Turkse rechtbank heeft bedrijfsactiviteiten van de Nederlandse reiswebsite Booking.com gestopt. Het bedrijf zou de Turkse mededingingsregels hebben overtreden.
29/03 16u30  'Smallsteps mocht werknemers Estro niet aan de kant zetten' Kinderopvangbedrijf Smallsteps had oud-werknemers van het failliet verklaarde Estro bij een doorstart in 2014 niet zomaar aan de kant mogen zetten. Dat adviseert de advocaat-generaal aan het Hof van Justitie van de Europese Unie.
29/03 15u30  Aandeelhouders Delta Lloyd stemmen in met fusie NN Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Delta Lloyd heeft woensdag ingestemd met een aantal voorwaarden rond de overname van het bedrijf door NN Group.
29/03 15u30  Rechters eensgezind over manier van belasten vermogen Mensen die vinden dat ze te veel belasting hebben betaald over hun vermogen, hebben vooralsnog geen rechters aan hun kant gevonden.
29/03 15u15  Aandeelhouders Delta Lloyd stemmen in met juridische fusie NN Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Delta Lloyd heeft woensdag ingestemd met een aantal voorwaarden rond de overname van het bedrijf door NN Group.10 
29/03 14u45  Opel-CEO ziet overname door PSA-concern 'als een echtscheiding' De overname van Opel door PSA, het Franse concern achter de merken Peugeot, Citroën en DS, verraste vriend en vijand. Opel valt sinds 1929 onder het Amerikaanse General Motors, maar daar komt met deze deal een einde aan. AutoWeek sprak naar aanleiding van het nieuws uitgebreid met Opel-CEO Karl-Thomas Neumann.
29/03 14u45  Meerderheid aandeelhouders Delta Lloyd stemt in met juridische fusie NN Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Delta Lloyd heeft woensdag ingestemd met een aantal voorwaarden rond de overname van het bedrijf door NN Group.
29/03 14u30  Opel-CEO noemt overname door PSA Peugeot 'een echtscheiding' De overname van Opel door PSA, het Franse concern achter de merken Peugeot, Citroën en DS, verraste vriend en vijand. Opel viel sinds 1929 onder het Amerikaanse General Motors, maar daar komt met deze overeenkomst een einde aan. AutoWeek sprak naar aanleiding van het nieuws uitgebreid met Opel-CEO Karl-Thomas Neumann.
29/03 13u00  Rechters eensgezind over huidige manier van belasten vermogen Mensen die vinden dat ze te veel belasting hebben betaald over hun vermogen, hebben vooralsnog geen rechters aan hun kant gevonden.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
28/03 21u15  Klimaatverandering bestrijden? Trump heeft liever meer banen Weg met onnodige milieuregels en projecten om klimaatverandering tegen te gaan en ruim baan voor de steenkolenindustrie: met één decreet zet president Donald Trump een streep door het milieubeleid van zijn voorganger. De Verenigde Staten gaan zich minder actief inzetten om klimaatverandering tegen te gaan. Het beschermen van Amerikaanse banen is veel belangrijker, zo staat … Continued The post Klimaatverandering bestrijden? Trump heeft liever meer banen appeared first on Elsevier.nl.
28/03 18u00  ECB moet transparanter en minder politiek, zegt waakhond De politieke rol van de Europese Centrale Bank in Europa is te groot. De centrale bank moet transparanter worden, stelt corruptiebestrijder Transparency International (TI). De Europese Centrale Bank (ECB) is een van de belangrijkste organisaties in de eurozone geworden. Burgers moeten meer inzicht krijgen in het handelen van de bank. Ook moet de ECB zich … Continued The post ECB moet transparanter en minder politiek, zegt waakhond appeared first on Elsevier.nl.
28/03 11u45  Halbe Zijlstra (VVD) ‘denkt eigenlijk dat de euro is mislukt’ Achter gesloten deuren slaat Halbe Zijlstra een heel andere toon aan over de euro dan het beleid van de VVD doet vermoeden. Zijlstra zou van mening zijn dat de euro is mislukt, en denkt dat de munt niet lang meer zal bestaan. Ook een van de architect van de euro waarschuwt: ‘Munteenheid is kaartenhuis op … Continued The post Halbe Zijlstra (VVD) ‘denkt eigenlijk dat de euro is mislukt’ appeared first on Elsevier.nl.
27/03 17u00  China toont het Westen dat ontwikkelingshulp ook anders kan China wordt steeds belangrijker in Afrika. In tegenstelling tot westerse ontwikkelingshulp richt China zich op het ontplooien van duurzame handelsrelaties, waarbij wederzijds voordeel centraal staat. Haley J. Swedlund, werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen, stelt dat China voornamelijk investeert in de Afrikaanse agrarische sector, mijnbouw en infrastructuur. Daar staat tegenover dat China grondstoffen mag ontginnen … Continued The post China toont het Westen dat ontwikkelingshulp ook anders kan appeared first on Elsevier.nl.
24/03 20u00  Is deze gadget het nieuwe geheim van Apple? Een laptop die wordt bestuurd door een iPhone. Het lijkt een futuristisch idee, maar Apple is achter de schermen bezig met een iPhone- en iPad-laptop. Dat bleek donderdag, toen het Amerikaanse octrooibureau USPTO (United States Patent and Trademark Office) beelden naar buiten bracht van het ontwerp waarvoor Apple al een patent heeft aangevraagd. Lees meer: … Continued The post Is deze gadget het nieuwe geheim van Apple? appeared first on Elsevier.nl.
24/03 16u45  Is dit gadget het nieuwe geheim van Apple? Een laptop die wordt aangestuurd vanaf een iPhone. Het lijkt een futuristisch idee, maar Apple is al een tijd bezig met het ontwerp van een zogenaamde iPhone- of iPad-laptop. Dat bleek donderdag, toen het Amerikaanse octrooibureau USPTO (United States Patent and Trademark Office) beelden publiceerde van het ontwerp waarvoor Apple al een patent heeft aangevraagd. … Continued The post Is dit gadget het nieuwe geheim van Apple? appeared first on Elsevier.nl.
24/03 13u45  Overheid houdt miljarden over, huishoudens merken weinig De overheid behaalde in 2016 – eerder dan verwacht – een fors begrotingsoverschot van bijna 3 miljard euro. Het gaat om het eerste overschot sinds 2008, maar huishoudens merken weinig van de positieve berichten. Overheidsuitgaven daalden in 2016 met drie miljard euro, onder meer door een afname van de rentelasten. Sinds de crisis zijn de … Continued The post Overheid houdt miljarden over, huishoudens merken weinig appeared first on Elsevier.nl.
24/03 10u15  Telegraaf-journalisten: ‘De Mol moet stoppen met overnamepoging’ Het lijkt onwaarschijnlijk dat mediamagnaat John de Mol met zijn Talpa nog kans maakt de Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen. Eerst ving hij bot bij de Ondernemingskamer. Nu zegt ook de redactie van De Telegraaf dat zij niets ziet in overname door De Mol. De redactieraad van de krant heeft De Mol zelfs … Continued The post Telegraaf-journalisten: ‘De Mol moet stoppen met overnamepoging’ appeared first on Elsevier.nl.
23/03 18u37  Hierover zijn de partijen het oneens bij de formatiegesprekken Donderdag kwamen de lijsttrekkers van VVD, CDA, D66 en GroenLinks bijeen voor een formatiegesprek, onder toeziend oog van verkenner Edith Schippers. Kunnen de vier – zeer verschillende – partijen tot een Regeerakkoord komen? Verkenner Edith Schippers heeft nog vier dagen te gaan voordat ze haar verkennersverslag wil presenteren.  De ideeën van GroenLinks en VVD liggen … Continued The post Hierover zijn de partijen het oneens bij de formatiegesprekken appeared first on Elsevier.nl.
23/03 18u37  Vanderlande overgenomen door Japanse gigant Toyota De Brabantse fabrikant Vanderlande is voor bijna 1,2 miljard euro overgenomen door het Japanse Toyota Industries. Vanderlande is een van de wereldmarktleiders in bagagebanden voor luchthavens. Toyota Industries meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft gesloten met Vanderlande. Voor 140 miljard yen – ongeveer 1,2 miljard euro – koopt de Japanse gigant alle aandelen van … Continued The post Vanderlande overgenomen door Japanse gigant Toyota appeared first on Elsevier.nl.
23/03 18u37  Deze Syrische vluchtelingen zegden uitkering vaarwel en begonnen eigen bedrijf De meeste vluchtelingen belanden na hun asielprocedure in de bijstand. Maar het kan ook anders, laten deze ondernemende Syriërs zien. Al is het opzetten van een bedrijf niet makkelijk. Thuis zitten en niks doen, dat was Jihad ‘Jay’ Assads (53) grootste nachtmerrie toen hij twee jaar geleden in Nederland arriveerde. Reeds in het asielzoekerscentrum begon … Continued The post Deze Syrische vluchtelingen zegden uitkering vaarwel en begonnen eigen bedrijf appeared first on Elsevier.nl.
Laatste update: dinsdag 28 maart 2017, 21u15

Express.be

Verbergen Tonen
29/03 17u45  IJsland: Werkgever moet bewijzen dat hij mannen en vrouwen gelijk betaalt In het IJslandse parlement is dinsdag een wetsvoorstel ingediend dat werkgevers in de toekomst zou verplichten te bewijzen dat ze mannen en vrouwen even veel betalen. Het voorstel maakt veel kans om te worden aanvaard. Vrouwen verdienen in IJsland gemiddeld 18% minder dan hun mannelijke collega’s (in België is dat gemiddeld 8%) en de IJslanders […] The post IJsland: Werkgever moet bewijzen dat hij mannen en vrouwen gelijk betaalt appeared first on Express [NL].
29/03 17u45  Flexibiliteit mag niet formeel worden afgelijnd Flexibel werk moet ook soepel worden georganiseerd. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Cass Business School en de Cranfield School of Management bij ruim zesentwintighonderd werknemers in Groot-Brittannië. Er werd immers vastgesteld dat werknemers de grootste tevredenheid tonen over een flexibele werkorganisatie wanneer ze de voorwaarden op een informele manier met hun […] The post Flexibiliteit mag niet formeel worden afgelijnd appeared first on Express [NL].10 
29/03 16u45  Artificiële intelligentie is voor meeste werknemers welkom Werknemers staan niet afkerig van de inzet van artificiële intelligentie op de werkvloer. Dat blijkt uit een studie van het rekruteringsplatform Jobsite bij meer dan vierduizend Britse werknemers. Vastgesteld werd dat 76 procent van de ondervraagden te kennen gaf zich niet ongemakkelijk te voelen over een automatisering van de werkvloer. Volgens 54 procent zal de […] The post Artificiële intelligentie is voor meeste werknemers welkom appeared first on Express [NL].
29/03 16u45  Domino’s laat in Nederland pizza leveren door robots; België volgt Starship Technologies, een bedrijf dat robots maakt die bestellingen leveren, heeft een akkoord met de bekende pizzafranchiseketen Domino’s om de levering van pizza’s te gaan testen in Duitsland, Nederland en ook België.  Als eerste is Amsterdam aan de beurt. De robot zal worden ingezet voor leveringen in een straal van ongeveer 1 tot 1,5 kilometer rond […] The post Domino’s laat in Nederland pizza leveren door robots; België volgt appeared first on Express [NL].
29/03 16u45  Grootste jobvernietiger ooit wil robots die jobs vernietigen belasten Een fiscale belasting van robots in het bedrijfsleven, zoals Bill Gates recent heeft voorgesteld, is geen bijzonder goed idee. Dat zegt Andy Kessler – gewezen hedgefonds-manager en auteur van het boek Eat People – in een column voor de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal. Een fiscale sanctionering van innovatie zal volgens Kessler immers de vooruitgang […] The post Grootste jobvernietiger ooit wil robots die jobs vernietigen belasten appeared first on Express [NL].
29/03 15u30  Rusland plant grootste militaire oefening ooit naast Baltische staten Westerse militaire leiders tonen zich bezorgd over plannen van het Russische leger om in september in de buurt van de Baltische staten grote manoeuvres te organiseren. Bij de Russische militaire oefening Zapad (West) zouden ongeveer duizend manschappen worden betrokken. Het is ook de eerste grote operatie van het Russische leger in het gebied sinds de […] The post Rusland plant grootste militaire oefening ooit naast Baltische staten appeared first on Express [NL].12 
29/03 14u30  Robot metselt 3.000 bakstenen per dag; bouwvakker 500 Op werven in de hele wereld zullen snel de eerste bouwrobots hun intrede doen. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf Construction Robotics, ontwikkelaar van de robot Semi-Automated Mason (Sam), benadrukt. Op een aantal bouwwerven in de Verenigde Staten werd Sam al ingezet. De robot bleek daarbij in staat om gemiddeld ongeveer drieduizend stenen per dag te […] The post Robot metselt 3.000 bakstenen per dag; bouwvakker 500 appeared first on Express [NL].11 
29/03 14u30  ‘In tijden van democratisch populisme werd Europa gered door onverkozen bureaucraten’ De Europese beurzen presteren sterker dan de Amerikaanse en ook de euro heeft de voorbije weken veel van de achterstand opgehaald die werd opgelopen sinds de inhuldiging van president Donald Trump. Het gaat goed met Europa, Amerika’s grootste handelspartner, en de sterke Europese prestaties geven enkel aan in welke mate het economisch herstel op het […] The post ‘In tijden van democratisch populisme werd Europa gered door onverkozen bureaucraten’ appeared first on Express [NL].11 
29/03 14u30  Amerikaanse boeren eerste slachtoffers van Trumps protectionisme Mexico bekijkt de mogelijkheid om maïs uit Brazilië en Argentinië belastingvrij in te voeren. Die import zou een alternatief kunnen zijn voor de aanvoer uit de Verenigde Staten. Daarmee hoopt Mexico zich te kunnen beschermen tegen plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om onder meer het North American Free Trade Agreement (Nafta) te laten […] The post Amerikaanse boeren eerste slachtoffers van Trumps protectionisme appeared first on Express [NL].13 
29/03 14u30  Reclame leeft vooral van de grote metropolen Tot het eind van dit decennium zullen tien grote metropolen samen 11 procent van de groei in de wereldwijde reclame voor hun rekening nemen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Zenith over de wereldwijde reclamebestedingen. Opgemerkt wordt dat het voorbije jaar een bedrag van 61 miljard dollar werd geïnvesteerd in de steden New York, […] The post Reclame leeft vooral van de grote metropolen appeared first on Express [NL].11 
29/03 13u30  Buzzfeed gaat naar de beurs Het Amerikaanse mediabedijf BuzzFeed gaat naar de beurs. De site werd 10 jaar geleden opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de jonge media. Ooit gestart als een ‘site voor liefhebbers van katten’ is de site ondertussen uitgegroeid tot een ambitieuze nieuwsdienst, beschikbaar in 8 talen en met een kleine 1.000 mensen in dienst, waaronder […] The post Buzzfeed gaat naar de beurs appeared first on Express [NL].13 
29/03 13u30  Katholieke Kerk: ‘Mexicanen die mee aan Trumps muur bouwen zijn landverraders’ Mexicanen die zich bereid tonen mee te bouwen aan de muur die de Verenigde Staten op de grens met hun land willen optrekken, moeten als landverraders worden gebrandmerkt. Dat staat in een editoriaal van Desde la Fe, het weekblad dat door het aartsbisdom van Mexico City wordt uitgegeven. Het is volgens het editoriaal een schande […] The post Katholieke Kerk: ‘Mexicanen die mee aan Trumps muur bouwen zijn landverraders’ appeared first on Express [NL].13 
29/03 12u30  AB InBev wordt een duurzaam energieverbruiker Tegen het midden van het volgende decennium zal brouwer AB InBev voor zijn wereldwijde elektriciteitsgebruik nog uitsluitend op duurzame bronnen beroep doen. Dat heeft het concern bekend gemaakt. Op dit ogenblik is slechts 7 procent van het totale elektriciteitsverbruik van de bierproducent van duurzame origine, maar tegen het midden van volgende decennium moet de elektriciteitsvoorziening […] The post AB InBev wordt een duurzaam energieverbruiker appeared first on Express [NL].10 
29/03 11u30  Banken keren diamantairs de rug toe De Belgische bankwereld stelt zich bijzonder terughoudend op tegenover een samenwerking met de Antwerpse diamanthandelaars. Dat hebben experts tegenover de krant De Tijd gezegd. Er wordt opgemerkt dat steeds meer banken weigeren om met de diamantsector zaken te doen. Er wordt gewag gemaakt van een gebrek aan vertrouwen, verwijzend naar de berichten over fraude, belastingontduiking […] The post Banken keren diamantairs de rug toe appeared first on Express [NL].
29/03 01u30  Amerikaanse belastingbetaler moet nu toch voor Trumps muur betalen De Amerikaanse belastingbetaler gaat nu toch voor de muur betalen die president Donald Trump wil neerzetten aan de zuidelijke grens met Mexico. Trump wil die grens van de Verenigde Staten volledig afschermen tegen illegale immigratie vanuit het buurland. Uit geheime documenten die het Witte Huis aan het congres heeft overgemaakt en waarvan de inhoud naar de Associated […] The post Amerikaanse belastingbetaler moet nu toch voor Trumps muur betalen appeared first on Express [NL].26 
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Express.be >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

30x Dit mag níet ontbreken in het regeerakkoord: een simpeler belastingstelsel29/03 02u15 - Volkskrant Economie: De formatie biedt een kans op gezondverstandoplossingen voor slepende problemen. Wat mag straks niet ontbreken in het regeerakkoord? Vandaag: maak het belastingstelsel simpel. De formatie van een nieuw kabinet begint vandaag. Eerste poging: een coalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Welke samenstelling de nieuwe ploeg straks ook heeft, het kan een enorme klus niet langer uitstellen: de versimpe
30x Kan BBQ'en schoner worden met duurzame houtskool?29/03 02u15 - Volkskrant Economie: Op de grill Houtskool lijkt een brandstof uit het verleden, toch verstoken we jaarlijks nog tonnen. In Afrika en Zuid-Amerika is het vaak energiebron nummer één. In Europa is de barbecue de veelvraat. Dat kan een stuk schoner. Op zich wel. Houtskool is gemaakt van hout, een hernieuwbare grondstof. Het verbranden van houtskool heeft zelfs minder milieu-effecten dan gewoon hout omdat het schoner, he
30x Peugeot 3008 maakt rijden nog leuker dan het al is29/03 02u15 - Volkskrant Economie: Het blijft een rustige wagen, maar voor de rest: olala wat lekker allemaal. Alles aan de Auto van het Jaar is makkelijk, vertrouwd en comfortabel. Kwam dat even goed uit. Juist nu het Franse oud-geldmerk Peugeot voornemens was zijn imago af te stoffen, verpletterde zijn 3008 DKR alle concurrenten in de 'slopendste rally ter wereld', Dakar. Die tegenwoordig overigens in Zuid-Amerika wordt verreden,
29x Hij was uiterst serieus. Niet iemand die met een biertje kon doorzakken'29/03 02u15 - Volkskrant Economie: De Deense Jens Arnbak zette zich als strenge Opta-voorzitter in voor lagere tarieven in de telecomsector, zwaar tegen de zin van KPN. Hij werd 73 jaar. Bij KPN konden ze destijds zijn bloed wel drinken. Professor dr. Jens Arnbak was baas van waakhond Opta - inmiddels opgegaan in de ACM (Autoriteit Consument & Markt) - in de periode dat KPN nog steeds het monopolie had op vaste telefonie. En hij li
28x Sportsubisidies gaan omhoog na te groot overschot29/03 02u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: De gemeenteraad heeft het subsidiereglement voor ‘sporten in kwaliteitsvolle omstandigheden’ aangepast. De huidige regels zorgden er voor dat het budget niet opgebruikt raakte.
28x Ford, groot dankzij lopende band, wil persoonlijk interieur mogelijk maken29/03 02u15 - Volkskrant Economie: Dashboard-fetish? De 3D-printers van Ford bieden uitkomst. Wie een nieuwe auto bestelt, mag bij de dealer de kleur kiezen en bepalen of de bekleding van stof of leer wordt. Verder toont de verkoopmedewerker graag de opties waar het de lichtmetalen velgen betreft en of de gewaardeerde klant wellicht interesse heeft om de merknaam op de dorpels te laten plaatsen. Hier houden de mogelijkheden voor pe
28x Is Elon Musk visionair of financiële stuntman?29/03 02u15 - Volkskrant Economie: Behalve dat de zon opkomt is er elke dag nog een andere zekerheid. Elon Musk lanceert een nieuw plan. De 45-jarige ondernemer maakte dinsdag bekend onder de naam Neurolink een nieuw bedrijf op te richten dat computers laat communiceren met de hersenen, waardoor mensen een stuk slimmer worden en de robot de baas blijven. Elke dag verstuurt hij wel een tweet met een wild plan. Een dag eerder kondigd
27x Het gevecht om AkzoNobel - een analyse29/03 02u15 - Volkskrant Economie: In de overnamestrijd bij AkzoNobel presenteert de top een nieuw perspectief voor de chemiereus. Of dit de Amerikanen op afstand houdt, is de vraag. Wie kan het best de aandeelhouders paaien? Terwijl PPG-topman Michael McGarry deze week in de VS de grootaandeelhouders van AkzoNobel probeert te overtuigen dat een overname door zijn bedrijf het beste is, zei Ton Büchner van AkzoNobel zelf woensdag da
27x De Hummerpartij samen met de kilometerheffingpartij. Gaat dat werken?29/03 02u15 - Volkskrant Economie: Bij De Telegraaf hadden ze voor de verkiezingen nog zo gewaarschuwd: 'Automobilisten zijn de klos bij links.' Onder het kopje 'links' vatte de krant voor het gemak alles vanaf D66 samen. En 'de klos' betekent: autorijden wordt duurder, er komt een tarief per gereden kilometer, er komt geen asfalt bij en de maximumsnelheid gaat omlaag. De mensen hebben niet geluisterd en dus zitten VVD en GroenLink
27x Ons levend cultureel erfgoed wordt bedreigd door maatregelen tegen het mestoverschot29/03 02u15 - Volkskrant Economie: De Nederlandse melkveestapel wordt gedomineerd door Holsteins. Een kwart procent slechts bestaat uit mooie, oude rassen. Hun voortbestaan wordt bedreigd door de maatregelen tegen het mestoverschot. Op het weiland van Jessica en Maurits Tepper is de mestkwestie overzichtelijk: hier en daar een ouderwetse koeienvlaai. Vijftien zwarte en rode Groninger blaarkoppen grazen op twee hectare grasland in h

Statistieken

Artikels:
29112
Gelezen:
43667
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven