zaterdag 25 februari 2017, week 08


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
25/02 14u45  Dijsselbloem: Unilever bescherm jezelf DEN HAAG (AFN) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën roept Unilever op een beschermingsconstructie op te werpen om zo een overname te voorkomen van ,,de aasgieren, de hyena's die je bedrijf proberen kapot te maken'. Hij zei dat zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. ,,Unilever is voor ons een cruciaal bedrijf.'
25/02 11u30  'Unilever, blijf duurzaam opereren' AMSTERDAM (AFN) - Als Unilever meer waarde voor zijn aandeelhouders wil creëren, dan moet het concern dat op een duurzame manier blijven doen. Daarvoor pleiten investeerders van drie pensioenfondsen (PMT, PME en MN) zaterdag in een open brief in de Volkskrant.
25/02 08u45  Enthousiasme beleggers licht afgenomen AMSTERDAM (AFN) - Beleggers hebben iets minder vertrouwen in de economische situatie in Nederland. Ook is hun verwachting voor de AEX wat getemperd. Dat blijkt uit de BeleggersBarometer van ING. De barometer stond begin dit jaar op de hoge score van 148, maar is intussen gedaald tot 141.
25/02 07u30  Helft minder gedwongen ontslagen ING België BRUSSEL (AFN) - De vakbonden en de directie van ING België hebben een mondeling akkoord bereikt over beperking van het aantal ontslagen bij de Belgische tak van de bank. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.12 
24/02 22u15  Wall Street zet recordreeks toch voort NEW YORK (AFN) - De zeldzame recordreeks op de aandelenbeurzen in New York heeft vrijdag een onverwacht vervolg gekregen. Na de hele dag in het rood gestaan te hebben sloot de Dow-Jonesindex uiteindelijk met dank aan de retailsector op de valreep toch voor de elfde handelsdag op rij met een record.
24/02 20u30  Dieselgate blijft domper op winst Volkswagen WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De afboekingen voor het dieselschandaal bij Volkswagen zijn vorig jaar opgelopen met 6,4 miljard euro. Daarmee heeft de Duitse autogigant sinds de emissiefraude in september 2015 aan het licht kwam tot nu toe 22,6 miljard euro opzijgezet voor boetes, reparaties en juridische kosten, zo meldde de Duitse autogigant vrijdag.
24/02 19u45  Banken onder druk op lager Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York koersten vrijdag halverwege de handel in de min. De lange reeks recordslotstanden van de laatste tijd lijkt daarmee ten einde te komen. De Dow-Jonesindex sloot een dag eerder voor de tiende handelsdag op rij op een recordniveau. Net als eerder op de dag in Europa gingen ook in de VS financiële aandelen onderuit.
24/02 19u45  Intesa blaast overname Generali af MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo is niet meer geïnteresseerd in een overname van verzekeraar Generali. Intesa liet vrijdagavond weten na een analyse tot de conclusie te zijn gekomen onvoldoende groeimogelijkheden te zien bij een samengaan.
24/02 19u15  NN vergroot belang in Delta Lloyd AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group heeft zijn belang in branchegenoot Delta Lloyd uitgebreid tot 8 procent. Dat maakte de onderneming die werkt aan een volledige overname vrijdagavond bekend.
24/02 18u15  Vakbond roept op tot staking bij Air France PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse luchtvaartbond CGT roept op tot een staking onder al het personeel van Air France. Met de voorgestelde werkonderbreking wil de bond de druk opvoeren op de salarisonderhandelingen op 7 maart.
24/02 17u45  Europese beurzen met verlies het weekend in AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters zijn vrijdag met verlies gesloten. Het sentiment werd gedrukt door onzekerheid over het politieke klimaat. Beleggers deden vooral financiële fondsen in de uitverkoop.
24/02 16u15  Consumentenvertrouwen VS afgenomen ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in februari gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer dat de Universiteit van Michigan vrijdag publiceerde.
24/02 16u15  Verkoop nieuwe woningen VS toegenomen WASHINGTON (AFN) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in januari met 3,7 procent gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag.
24/02 16u00  Europese beurzen in het rood AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters stonden vrijdagmiddag eensgezind in de min. Vooral financiële fondsen en grondstoffengerelateerde bedrijven moesten het ontgelden. In Amsterdam moesten biotechnoloog Galapagos en detacheerder Brunel het ontgelden na cijfers. Bodemonderzoeker Fugro was na sterke resultaten een positieve uitzondering in de MidKap.
24/02 15u45  Wall Street begint lager aan handel NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager geopend. Daarmee lijkt er mogelijk een einde te komen aan de lange reeks recordslotstanden van de laatste tijd. De Dow-Jonesindex sloot donderdag voor de tiende handelsdag op rij op een recordniveau. Beleggers verwerkten cijfers van enkele bedrijven.
Laatste update: vandaag om 14u45
Lees meer van IEX.NL >Trends.be

Verbergen Tonen
25/02 09u30  Greg Parekh (financier in chemie en lifesciences): 'Ik ben minder geschikt om voltijds CEO te zijn' Bijna vier jaar na zijn vertrek als CEO van het biotechbedrijf Biocartis is Greg Parekh vanuit ons land volop actief als investeerder in lifesciences en chemie. Hij heeft lessen getrokken uit de fouten die hij maakte als CEO.
25/02 09u30  'Pierre Wunsch wordt gouverneur Nationale Bank in 2019' Een Franstalige zal opnieuw de Nationale Bank leiden. De laatste Franstalige gouverneur was Guy Quaden, van PS-signatuur.10 
24/02 19u45  Topmanagement Volkswagen gaat minder verdienen Het topmanagement van de Duitse autoreus Volkswagen zal voortaan minder verdienen. In de nasleep van het uitstootschandaal en bijbehorende kritiek heeft de toezichtsraad van de Duitse autogroep beslist om een hervorming van het verloningssysteem door te voeren.
24/02 19u30  'Publieke sector is te aantrekkelijk' Het ambtenarenstatuut moet meer in de richting van het werknemersstatuut evolueren. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
24/02 17u00  19 procent hogere bedrijfswinst bij Econocom Econocom blijft fluks doorgroeien en zijn marge verbeteren. België probeert na de reorganisatie van 2015-2016 en de vernieuwing van het hoofdgebouw meer jongeren aan te trekken.
24/02 15u30  China overtreft VS als belangrijkste handelspartner van Duitsland China - en niet langer de VS - is het afgelopen jaar de belangrijkste handelspartner van Duitsland geworden. Dat blijkt uit cijfers van het federale bureau voor de statistiek.
24/02 14u30  'Pensioensparen heeft wonderwel gewerkt' Het pensioensparen bestaat dit jaar dertig jaar. Trends bracht de beheerders van de grootste vier Belgische pensioenspaarfondsen rond de tafel. 'Er is iets in het design van het product dat goed zit.'
24/02 14u15  Uber heeft nieuwe missie in brussel Na drie jaar van juridische procedures heeft Uber de strijdbijl begraven in Brussel. De taxi-app werpt zich op als een bondgenoot in de strijd tegen de verkeers-ellende, maar moet zich nog altijd beroepen op juridische acrobatie om naast de klassieke taxi's te bestaan.
24/02 14u00  Vooral gezondheidszorg en ziekte-uitkeringen jagen sociale zekerheid in het rood Het tekort in de sociale zekerheid bedraagt bijna 800 miljoen euro . Een stuk meer dan gedacht. Dat is een gevolg van lagere inkomsten, maar ook van hogere uitgaven.
24/02 12u30  Factuur niet betaald? Toch nog even beperkt mobiel internet Klanten die hun gsm-factuur niet betalen, zullen binnenkort toch nog minstens tien dagen beperkt mobiel kunnen internetten.
24/02 11u45  'Zelfs verzekeraars staan niet boven de wet' 'Het is ronduit stuitend te moeten vaststellen hoe sommige verzekeraars zichzelf stelselmatig boven de wet blijven plaatsen'
24/02 10u30  De grondstoffensector profiteert van reflatie Het vooruitzicht op reflatie geeft de grondstoffensector wind in de zeilen.
24/02 10u15  Proximus boekt 8 procent meer winst Een licht hogere omzet op de thuismarkten en lagere kosten hebben de winst van Proximus gestuwd. Er kwamen 17.000 tv- en 14.000 internetabonnees bij. De mobiele inkomsten gingen achteruit. De jaarwinst per aandeel steeg met 8,4 procent.
24/02 09u00  Meer klanten voor Proximus Proximus heeft het voorbije jaar zijn klantenbestand in België opnieuw zien groeien en zijn marktaandeel verder zien stijgen, 'ondanks de hevige concurrentie op de telecommarkt', zo blijkt uit de jaarresultaten van het bedrijf.
24/02 08u30  Hoe kunnen kinderloze koppels vermijden dat hun ouders deel van de erfenis krijgen? Bij koppels zonder kinderen hebben de ouders een reservatair deel van 1/2de, wat vaak vervelend is. Hoe schakelt je deze reserve uit en wat verandert er in de toekomst?
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 14u52
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
25/02 14u45  Dijsselbloem: Unilever bescherm jezelf DEN HAAG (AFN) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën roept Unilever op een beschermingsconstructie op te werpen om zo een overname te voorkomen van ,,de aasgieren, de hyena's die je bedrijf proberen kapot te maken'. Hij zei dat zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. ,,Unilever is voor ons een cruciaal bedrijf.'
25/02 11u30  'Unilever, blijf duurzaam opereren' AMSTERDAM (AFN) - Als Unilever meer waarde voor zijn aandeelhouders wil creëren, dan moet het concern dat op een duurzame manier blijven doen. Daarvoor pleiten investeerders van drie pensioenfondsen (PMT, PME en MN) zaterdag in een open brief in de Volkskrant.
25/02 08u45  Enthousiasme beleggers licht afgenomen AMSTERDAM (AFN) - Beleggers hebben iets minder vertrouwen in de economische situatie in Nederland. Ook is hun verwachting voor de AEX wat getemperd. Dat blijkt uit de BeleggersBarometer van ING. De barometer stond begin dit jaar op de hoge score van 148, maar is intussen gedaald tot 141.
25/02 07u30  Helft minder gedwongen ontslagen ING België BRUSSEL (AFN) - De vakbonden en de directie van ING België hebben een mondeling akkoord bereikt over beperking van het aantal ontslagen bij de Belgische tak van de bank. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.11 
24/02 22u15  Wall Street zet recordreeks toch voort NEW YORK (AFN) - De zeldzame recordreeks op de aandelenbeurzen in New York heeft vrijdag een onverwacht vervolg gekregen. Na de hele dag in het rood gestaan te hebben sloot de Dow-Jonesindex uiteindelijk met dank aan de retailsector op de valreep toch voor de elfde handelsdag op rij met een record.
24/02 20u30  Dieselgate blijft domper op winst Volkswagen WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De afboekingen voor het dieselschandaal bij Volkswagen zijn vorig jaar opgelopen met 6,4 miljard euro. Daarmee heeft de Duitse autogigant sinds de emissiefraude in september 2015 aan het licht kwam tot nu toe 22,6 miljard euro opzijgezet voor boetes, reparaties en juridische kosten, zo meldde de Duitse autogigant vrijdag.
24/02 19u45  Banken onder druk op lager Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York koersten vrijdag halverwege de handel in de min. De lange reeks recordslotstanden van de laatste tijd lijkt daarmee ten einde te komen. De Dow-Jonesindex sloot een dag eerder voor de tiende handelsdag op rij op een recordniveau. Net als eerder op de dag in Europa gingen ook in de VS financiële aandelen onderuit.
24/02 19u45  Intesa blaast overname Generali af MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo is niet meer geïnteresseerd in een overname van verzekeraar Generali. Intesa liet vrijdagavond weten na een analyse tot de conclusie te zijn gekomen onvoldoende groeimogelijkheden te zien bij een samengaan.
24/02 19u15  NN vergroot belang in Delta Lloyd AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group heeft zijn belang in branchegenoot Delta Lloyd uitgebreid tot 8 procent. Dat maakte de onderneming die werkt aan een volledige overname vrijdagavond bekend.
24/02 18u15  Vakbond roept op tot staking bij Air France PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse luchtvaartbond CGT roept op tot een staking onder al het personeel van Air France. Met de voorgestelde werkonderbreking wil de bond de druk opvoeren op de salarisonderhandelingen op 7 maart.
24/02 17u45  Europese beurzen met verlies het weekend in AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters zijn vrijdag met verlies gesloten. Het sentiment werd gedrukt door onzekerheid over het politieke klimaat. Beleggers deden vooral financiële fondsen in de uitverkoop.
24/02 16u15  Consumentenvertrouwen VS afgenomen ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in februari gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer dat de Universiteit van Michigan vrijdag publiceerde.
24/02 16u15  Verkoop nieuwe woningen VS toegenomen WASHINGTON (AFN) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in januari met 3,7 procent gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag.
24/02 16u00  Europese beurzen in het rood AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters stonden vrijdagmiddag eensgezind in de min. Vooral financiële fondsen en grondstoffengerelateerde bedrijven moesten het ontgelden. In Amsterdam moesten biotechnoloog Galapagos en detacheerder Brunel het ontgelden na cijfers. Bodemonderzoeker Fugro was na sterke resultaten een positieve uitzondering in de MidKap.
24/02 15u45  Wall Street begint lager aan handel NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager geopend. Daarmee lijkt er mogelijk een einde te komen aan de lange reeks recordslotstanden van de laatste tijd. De Dow-Jonesindex sloot donderdag voor de tiende handelsdag op rij op een recordniveau. Beleggers verwerkten cijfers van enkele bedrijven.
Laatste update: vandaag om 14u45
Lees meer van Belegger.nl >

deredactie.be: Economie

Verbergen Tonen
25/02 00u00  Chinezen stappen in Deutsche Bank Deutsche Bank heeft een nieuwe grootaandeelhouder: het Chinese conglomeraat HNA Group. Met een belang van ruim drie procent wordt het de op vier na grootste aandeelhouder van de Duitse bank.
25/02 00u00  Kraft Heinz wil fuseren met afhoudend Unilever Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz wil fuseren met Unilever. Het Brits-Nederlandse concern heeft een eerste voorstel daartoe evenwel afgewezen. Dat heeft Kraft Heinz bevestigd.11 
24/02 20u30  VW maakt 5 miljard euro winst, topmanagement moet inbinden De CEO zal voortaan hoogstens het ronde bedrag van 10 miljoen euro per jaar mogen verdienen. Voor de andere leden van het topmanagement is dat maximaal 5,5 miljoen euro.
24/02 20u00  Topmanagement VW moet het straks met veel minder stellen De CEO zal voortaan hoogstens het ronde bedrag van 10 miljoen euro per jaar mogen verdienen. Voor de andere leden van het topmanagement is dat maximaal 5,5 miljoen euro.
23/02 20u45  Macquarie wil belang in Brussels Airport verkopen De Australische holding Macquarie -een van de belangrijke aandeelhouders van Brussels Airport- wil dat belang verkopen. Dat zou leiden tot een belangrijke herschikking van de aandeelhoudersstructuur van de luchthaven van Zaventem. De verkoop zou wel niets te maken hebben met de huidige crisis over de geluidsnormen rond de luchthaven.
23/02 10u00  Dexia boekt nettowinst van 353 miljoen: "Voorlopig geruststellend" Dexia heeft vorig jaar een nettowinst gerealiseerd van 353 miljoen euro. Dat heeft de restbank bekendgemaakt. 'Uiterste waakzaamheid blijft geboden', waarschuwt minister van Financien Johan Van Overtveldt (N-VA).
22/02 22u45  Grote modemerken boycotten textieltop in Bangladesh Vier grote modemerken gaan niet deelnemen aan de grote top over de textielsector die zaterdag begint in het Aziatische land Bangladesh, één van de grootste producenten van kleding ter wereld. H&M, C&A, Tchibo en Inditex, het moederbedrijf van het Spaanse merk Zara. Ze doen dat uit protest tegen de onderdrukking van arbeidersprotest in de textielsector in Bangladesh.
22/02 00u00  "Huwelijk tussen Peugeot en Opel in de maak" De Franse autogroep boven Peugeot en Citroën (PSA) onderzoekt een mogelijke overname van Opel en Vauxhall, de Europese activiteiten van General Motors.
21/02 22u15  Verizon moet 350 miljoen dollar minder betalen voor Yahoo! Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! en kandidaat-overnemer Verizon hebben een akkoord bereikt over een verlaging van de overnameprijs voor de kernactiviteiten van Yahoo!. Op die manier lijkt de overname toch nog een feit te worden. De prijs is nu vastgesteld op 4,48 miljard dollar, dat is 350 miljoen dollar minder dan eerder was afgesproken.
21/02 17u45  Peugeot belooft Merkel jobgarantie en vestigingen bij Opel De Franse autogroep PSA (Peugeot-Citroën) is bereid om bij een overname van het Duitse Opel alle bestaande akkoorden inzake jobgarantie en de toekomst van de vestigingen te respecteren. Dat heeft CEO Carlos Tavares belooft in een telefoongesprek met de Duitse kanselier Angela Merkel. PSA onderhandelt met General Motors over de overname van Opel/Vauxhall.
20/02 08u00  Ontwerp van sociaal akkoord voor Caterpillar-arbeiders Bij de met sluiting bedreigde producent van graafmachines Caterpillar in Gosselies hebben vakbonden en directie een ontwerp van sociaal akkoord bereikt voor de arbeiders.
19/02 21u00  Kraft Heinz ziet af van fusie met Unilever Dat hebben de Amerikaanse voedingsreus en de Brits-Nederlandse twee onderneming gemeld in een gemeenschappelijk persbericht.
18/02 00u00  Telenet verkoopt Ortel Mobile aan Lycamobile Telenet verkoopt Ortel Mobile, een aanbieder van prepaid kaarten, aan telecomoperator Lycamobile. Tegelijkertijd zal Lycamobile gebruik maken van het netwerk van Telenet.
18/02 00u00  Disney wil Disneyland Parijs uit slop trekken Walt Disney heeft zijn belang in Disneyland Parijs uitgebreid en aast op een volledige overname. Het Amerikaanse entertainmentconcern hoopt dat het pretpark onder de vleugels van het moederbedrijf weer kan opbloeien.
Laatste update: vandaag om 0u00

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
25/02 16u00  'Unilever moet zich wapenen tegen aasgieren' Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën roept Unilever op een beschermingsconstructie op te werpen om zo een overname te voorkomen van ,,de aasgieren, de hyena's die je bedrijf proberen kapot te maken'. Hij zei dat zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. ,,Unilever is voor ons een cruciaal bedrijf.'
25/02 14u45  Dijsselbloem: Unilever bescherm jezelf Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën roept Unilever op een beschermingsconstructie op te werpen om zo een overname te voorkomen van ,,de aasgieren, de hyena's die je bedrijf proberen kapot te maken'. Hij zei dat zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. ,,Unilever is voor ons een cruciaal bedrijf.'
25/02 14u15  Waldorf Astoria jaren dicht Het wereldberoemde Waldorf-Astoriahotel in New York sluit woensdag de deuren. Het hotel blijft naar verwachting drie jaar dicht.
25/02 13u00  Vorstelijke terugkeerpremie voor cfo Tesla Deepak Ahuja komt niet gratis terug uit zijn pensioen om weer bij elektrische autofabrikant Tesla aan de slag te gaan. Zijn basissalaris is bescheiden, $500.000, maar als terugkeerpremie ontvangt hij daarnaast $15 miljoen aan aandelen.
25/02 11u30  'Unilever, blijf duurzaam opereren' Als Unilever meer waarde voor zijn aandeelhouders wil creëren, dan moet het concern dat op een duurzame manier blijven doen. Daarvoor pleiten investeerders van drie pensioenfondsen (PMT, PME en MN) zaterdag in een open brief in de Volkskrant.
25/02 11u30  Pensioenfondsen bezorgd om Unilever Als Unilever meer waarde voor zijn aandeelhouders wil creëren, dan moet het concern dat op een duurzame manier blijven doen.
25/02 09u45  Column: Banen het nieuwe topthema Uit opinie-onderzoek blijkt dat werkgelegenheid voor veel kiezers een belangrijk thema is en dat ze zich zorgen maken over de toekomst van hun werk. De bezorgdheid houdt verband met de opmars van flexwerk en gevolgen van de snelle digitalisering, globalisering en automatisering op de werkgelegenheid in Nederland.
25/02 09u45  ’SHV liet omstreden betalingen toe’ Bij Nederlands grootste familiebedrijf SHV zouden jarenlang omstreden commissies zijn betaald in het Midden-Oosten.
25/02 09u30  Enthousiasme beleggers licht gedaald De stemming onder beleggers is afgelopen maand licht gedaald, maar staat wel nog steeds op een hoog niveau. Dat blijkt uit de maandelijkse peiling van ING onder beleggers.
25/02 09u00  Enthousiasme beleggers licht afgenomen Beleggers hebben iets minder vertrouwen in de economische situatie in Nederland. Ook is hun verwachting voor de AEX wat getemperd. Dat blijkt uit de BeleggersBarometer van ING. De barometer stond begin dit jaar op de hoge score van 148, maar is intussen gedaald tot 141.
25/02 07u30  Helft minder gedwongen ontslagen ING België De vakbonden en de directie van ING België hebben een mondeling akkoord bereikt over beperking van het aantal ontslagen bij de Belgische tak van de bank. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.12 
25/02 07u15  Beurzen in ban van Trump Beleggers zijn de komende week vooral gericht op de toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump dinsdagnacht (Nederlandse tijd) geeft voor het Congres in Washington. Zij hopen dat Trump in deze State of the Union zijn langverwachte plannen gaat presenteren om de belastingen in de VS fors te verlagen en $1 biljoen te investeren in de infrastructuur.          11 
25/02 07u15  MijnOverheid.nl: uitkomst of zorg? Amine* heeft een account geactiveerd op MijnOverheid.nl voor zijn digitale post over de toeslagen van de Belastingdienst. Dat was snel geregeld. Maar nu krijgt hij niet alleen post van de Belastingdienst in zijn berichtenbox, maar ook van andere organisaties. Zoals een WOZ- aanslag en een bericht dat zijn auto gekeurd moet worden. Maar dat was niet de bedoeling, hij wilde andere berichten gewoon per post.12 
24/02 23u15  Praat mee met politici over financiële sector! Geven de banken het bedrijfsleven wel genoeg financiële ruimte? Zijn de pensioenfondsen sterk genoeg? Is er een grotere rol van verzekeraars nodig voor het financieren van de oude dag?
24/02 22u30  Wall Street zet recordreeks toch voort De zeldzame recordreeks op de aandelenbeurzen in New York heeft vrijdag een onverwacht vervolg gekregen. Na de hele dag in het rood gestaan te hebben sloot de Dow-Jonesindex uiteindelijk met dank aan de retailsector op de valreep toch voor de elfde handelsdag op rij met een record.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 9u21
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
25/02 13u45  NS komt met ruim duizend nieuwe treinen, 'anders loopt Nederland hopeloos vast' Er moet een soort Deltaplan komen voor de Nederlandse infrastructuur. Anders is een infarct op het spoorwegen- en wegennet niet te voorkomen en 'loopt Nederland hopeloos vast'. Dat zegt NS-topman Rogier van Boxtel vandaag in De Telegraaf. Hij zal dinsdag een dergelijk geïntegreerd plan presenteren. Het nieuwe kabinet moet daar vele miljarden voor gaan uittrekken. De NS wil volgens de huidige plann
25/02 13u30  NS komt met ruim duizend nieuwe treinen om infarct op spoor te voorkomen Er moet een soort Deltaplan komen voor de Nederlandse infrastructuur. Anders is een infarct op het spoorwegen- en wegennet niet te voorkomen en 'loopt Nederland hopeloos vast'. Dat zegt NS-topman Rogier van Boxtel vandaag in De Telegraaf. Hij zal dinsdag een dergelijk geïntegreerd plan presenteren. Het nieuwe kabinet moet daar vele miljarden voor gaan uittrekken. De NS wil volgens de huidige plann
25/02 13u15  Aandeelhouder ASR schaart zich achter oproep pensioenfondsen: 'Unilever, blijf duurzaam' Verzekeraar ASR - met een belang van 5,8 procent een van de grootste aandeelhouders van Unilever - schaart zich achter de oproep van twee pensioenfondsen aan het concern niet voor de snelle winst te gaan. ASR liet dat zaterdag weten in een reactie op de ingezonden brief van de pensioenfondsen PMT en PME in de Volkskrant. 'Wij vinden dat Unilever moet vasthouden aan de ingezette duurzame koers. Het
25/02 10u45  Lasser, arts of kelner gezocht: Zeeland krijgt al die vacatures niet gevuld Nu de economie aantrekt, keert de krapte op de arbeidsmarkt terug, zo signaleert het UWV. Vooral in Zeeland, dat - ten onrechte! - met een saai imago kampt, kunnen werkgevers maar moeilijk vacatures vervullen. Als iemand in pak 'm beet Middelburg of Kwadendamme pijn op de borst krijgt of in een anafylactische shock raakt door een wespensteek, dan belandt de ongelukkige op de spoedeisende hulp van
25/02 07u00  Pensioenfondsen roepen Unilever op niet toe te geven aan druk aandeelhouders: 'Blijf duurzaam' Twee grote Nederlandse pensioenfondsen roepen Unilever op niet toe te geven aan de druk van andere aandeelhouders, die uit zijn op snelle winst. Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) en het Pensioenfonds van de Metalelektro (PME) maken zich zorgen over de plotselinge koerswijziging van het concern. Unilever kondigde deze week aan zich voortaan op kortetermijndoelen als het verhogen van de aand11 
25/02 02u30  Aanbieding van uw super: 1 cent korting Kunnen Nederlandse koopjesjagers de supermarktfolders voortaan laten liggen? Als het aan start-up Hiiper ligt wel. Met de site en app, die begin deze week op de Huishoudbeurs werd geïntroduceerd, kunnen consumenten voor het boodschappen doen zien in welke supermarkt bepaalde boodschappen het voordeligst zijn. Op dit moment legt de Hiiper-app de boodschappenprijzen van acht verschillende supermarkt15 
25/02 02u30  We verdienen een andere verkiezingsstrijd Begrotingsoverschot! Deze week meldde minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem aan de Kamer dat vorig jaar waarschijnlijk een begrotingsoverschot is ontstaan. De overheid kreeg in 2016 meer geld binnen dan werd uitgegeven. Nadat de overheid in 2009 de eerste klap van de crisis had opgevangen liep het tekort op tot 5,4 procent van het nationaal inkomen - en nu is het verdwenen als sneeuw voor de12 
25/02 02u30  Sterk zitvlees bij Besi en een pyrrusoverwinning bij Unilever Blijf zitten waar je zit en verroer je niet, zou in deze tijd van grote arbeidsmobiliteit vaker gepropageerd moeten worden. Dat zou managers ook dwingen op langere termijn te denken. Richard Blickman (62), de baas van BE Semiconductors Industries (Besi), beschikt over veel zitvlees.Hij is al sinds de beursgang in 1995 de baas bij het in het Gelderse Duiven gevestigde bedrijf. Meestal draait het be11 
25/02 02u15  Vrouwen opgelet: uw pensioen schiet tekort Het pensioenstelsel is niet gul voor vrouwen. Daarvoor heeft Nederland te lang te traditioneel geleefd. De man werkt (en bouwt op) de vrouw doet de kinderen. Een bezigheid die zich niet uitbetaalt. Veel vrouwen bouwen een ontoereikend pensioen op. Dat is het gevolg van de vaak gemaakte keuze om minder te werken als er kinderen komen. De man blijft voltijds werken en de vrouw wordt financieel afhan15 
25/02 02u15  Lasser, arts of kelner: in Zeeland is werk zat Nu de economie aantrekt, keert de krapte op de arbeidsmarkt terug, zo signaleert het UWV. Vooral in Zeeland, dat - ten onrechte! - met een saai imago kampt, kunnen werkgevers maar moeilijk vacatures vervullen. Als iemand in pak 'm beet Middelburg of Kwadendamme pijn op de borst krijgt of in een anafylactische shock raakt door een wespensteek, dan belandt de ongelukkige op de spoedeisende hulp van14 
25/02 02u15  Pensioenfondsen roepen Unilever op niet toe te geven aan druk aandeelhouders Twee grote Nederlandse pensioenfondsen roepen Unilever op niet toe te geven aan de druk van andere aandeelhouders, die uit zijn op snelle winst. Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) en het Pensioenfonds van de Metalelektro (PME) maken zich zorgen over de plotselinge koerswijziging van het concern. Unilever kondigde deze week aan zich voortaan op kortetermijndoelen als het verhogen van de aand12 
24/02 22u30  Voormalig IMF-baas Rato krijgt 4,5 jaar cel De huidige IMF-topvrouw Christine Lagarde kwam in Frankrijk nog met de schrik vrij. Ondanks een veroordeling in een zaak rond voormalig zakentycoon Bernard Tapie hoefde ze niet de cel in. Haar voorganger Dominique Strauss-Kahn (IMF-topman van 2007 tot 2011) had minder geluk. Hij moest zijn baan opgeven nadat hij was opgepakt vanwege vermeende aanranding van een kamermeisje in New York. Hij verblee
24/02 22u15  Britse bank RBS noteert negende verliesjaar op rij Als er een Oscar moet worden uitgereikt voor de bank met de meeste verliezen, dan gooit de Britse bank RBS hoge ogen. RBS had in 2016 het negende verliesjaar op rij. Het verlies was dit keer 7 miljard pond (8,2 miljard euro), waardoor het totale verlies uitkomt op 58 miljard pond (68 miljard euro). RBS moest miljarden uittrekken voor een reeks juridische kwesties, waaronder de verkoop van Amerikaa
24/02 22u00  Griekse brouwer claimt 100 miljoen van Heineken Heineken heeft zijn eigen Griekse wespennest. De Griekse bierbrouwer Macedonian Thrace Brewery (MTB) heeft een schadeclaim van 100 miljoen euro ingediend bij het Nederlandse concern, de tweede brouwer in de wereld. Volgens de Grieken heeft Heineken via dochter Athenian Brewery jarenlang misbruik gemaakt van zijn machtspositie in Griekenland. Het moet zich daarvoor nu bij de rechtbank in Amsterdam
24/02 20u00  Wie het CJIB vergeet, is al snel de pineut Mijn dochter kreeg een bekeuring voor te hard rijden en bij te laat betalen ging de boete met 50 procent omhoog. De overheid is toch bezig de hoge kosten aan te pakken van incassobureaus? Dan zouden ze zelf het goede voorbeeld moeten geven. U vindt dat de overheid zelf weinig oog heeft voor menselijk falen. Kamerlid Jeroen van Wijngaarden (VVD) zei onlangs tijdens het vragenuurtje tegen de ministe
Laatste update: vandaag om 13u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
25/02 19u00  Princen begint uitstekend aan BK en wint rally van Haspengouw Kris Princen (Skoda Fabia R5) heeft de rally van Haspengouw gewonnen. In de openingswedstrijd van het BK rally 2017 hield hij zaterdag in een spannende slotfase merkgenoot Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) af. De Nederlander Kevin Abbring (Peugeot 208 T16) eindigde op de derde plaats.
25/02 19u00  Boyata boekt met Celtic 25e zege van het seizoen tegen Hamilton Academical Celtic heeft zijn 25e zege van het seizoen beet. De ploeg uit Glasgow versloeg op de 26e speeldag van de Scottish Premiership hekkensluiter Hamilton Academical met 2-0. Dedryck Boyata speelde de hele partij in het centrum van de Celtic-defensie.
25/02 19u00  Arthur De Greef op één zege van hoofdtabel in Sao Paulo Arthur De Greef (ATP 138) heeft zaterdag de eerste kwalificatieronde op het ATP-tennistoernooi van het Braziliaanse Sao Paulo (gravel/455.565 dollar) overleefd.
25/02 19u00  Bocholt klopt Hasselt en mag naar finale BENE-League Achilles Bocholt heeft zaterdag in het tweede duel van de Final Four van de BENE-League handbal met 33-32 gewonnen van titelverdediger Hubo Initia Hasselt. Bocholt, dat bij rust nog ruim leidde (20-12), verzekerde zich zo van een ticket voor de finale, waar zondag het Nederlandse OCI Nitrogen-Lions wacht.
25/02 19u00  Mauro Finetto heerst in Classic Sud Ardèche Mauro Finetto (Delko Marseille Provence) heeft zaterdag de Classic Sud Ardèche (Fra/1.1) op zijn palmares gebracht. De Italiaan haalde het in de sprint met een kleine groep voor zijn landgenoten Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec) en Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermec).
25/02 18u45  Lichaam gevonden in Amerikadok In het Amerikadok in de Antwerpse haven is zaterdagmiddag een lichaam aangetroffen. Het is nog niet duidelijk om wie het gaat.
25/02 18u45  Tsonga voorbij Kyrgios naar finale van ATP-toernooi Marseille Jo-Wilfried Tsonga (ATP 11) heeft zich zaterdag als eerste verzekerd van een ticket voor de finale van het ATP-tennistoernooi van het Franse Marseille.
25/02 18u45  Man rijdt met auto in op voetgangers: meerdere gewonden In de Duitse stad Heidelberg zijn zaterdag drie gewonden gevallen toen een man om nog onbekende reden een voetgangerszone inreed met zijn wagen. De politie kon de man neerschieten en hem zo een halt toeroepen.
25/02 18u30  Lucie Safarova is de eerste finaliste op WTA Boedapest Lucie Safarova (WTA 47) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het WTA-tennistoernooi van Boedapest (hard/250.000 dollar). De als tweede geplaatste Tsjechische nam in haar halve finale in de Hongaarse hoofdstad in twee sets de maat van de Duitse Carina Witthoeft (WTA 83), het werd 6-4 en 6-3.
25/02 18u30  Koning Filip krijgt nieuwe kabinetschef Frans van Daele zwaait deze zomer af als kabinetschef van koning Filip. Dat laat het Paleis weten in een mededeling. Hij wordt vervangen door Vincent Houssiau, op dit moment kabinetschef van justitieminister Geens.
25/02 18u15  Papegaai verovert het internet met imitatie van Rihanna Een muzikale papegaai bezorgt Rihanna behoorlijk wat concurrentie nadat een video waarin de vogel de popster imiteert een sensatie werd op het internet. In de video waagt het tropische huisdier zich met verve aan enkele strofes van ‘The Monster’, een pophit die Rihanna samen met rapper Eminem maakte in 2013.
25/02 18u15  Dit Antwerps modemerk verkoopt tot in Japan: “We reden van winkel tot winkel om onze collecties te tonen” Ze zijn zeventien jaar bezig, Vicky Vinck (56) en Katrien Strijbol (53). Met een modelabel dat ontstond door een samenloop van omstandigheden. Just In Case is een avontuur dat blijft inspireren. Een verhaal dat onmiskenbaar Antwerps klinkt, maar wel met een flinke snuif Kempense creativiteit.
25/02 18u00  Heropening van Zadenbib in bibliotheek Driehoek Eens de winter (bijna) voorbij openen opnieuw vijf Antwerpse zadenbibs de deuren. De zadenbib is een soort minibibliotheek waarin de zaadjes van verschillende planten centraal staan. Tot 31 maart, of tot de voorraad strekt, zijn er in de zadenbibs kits voor bodemanalyse van moestuinen of kippenrennen te koop.
25/02 18u00  Tom Boonen verklaart valpartij en opgave: “Renner voor mij deed het domste wat je kan doen” Tom Boonen zal de Omloop Het Nieuwsblad nooit winnen. Hij stapte uit de wedstrijd na twee ongelukkige valpartijen. Lichamelijke schade liep hij gelukkig niet op.
25/02 18u00  Blunderende Swansea-doelman zet Chelsea op weg, Benteke pakt belangrijke zege Chelsea kent duidelijk niet zijn beste periode. Na het gelijkspel tegen Burnley had het tegen Swansea City hulp nodig om puntenverlies te vermijden. The Blues leken op een gelijkspel af te stevenen, maar een blunder van Fabianski op een schot van Pedro bracht redding. The Blues wonnen uiteindelijk nog met 3-1. Romelu Lukaku was trefzeker in de 2-0 zege tegen Sunderland, Crystal Palace pakte belangrijke drie punten.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
25/02 16u00  Magda? Alles wat je altijd al wilde weten over winkelen, maar nooit durfde vragen De plastic folie rond zes flessen cola of de kartonnen bodem van evenveel brikken melk? Die mag je achterlaten op de supermarktvloer. Zo
25/02 08u45  Verbazend wat voor 'n modern interieur achter de gevel van deze patriciërswoning schuilt Een ovalen dakkoepel, wereldbollen die omgevormd zijn tot luchter, een zwevende keukenkast die uit natuursteen bestaat en een badkamer die aan
25/02 08u15  Het mobiliteitsbudget zal (nog) geen oplossing zijn voor ons fileprobleem Het aandeel bedrijfswagens in de dagelijkse files is immens groot. Bovendien horen we al heel lang dat bedrijfswagens te gemakkelijk worden
25/02 05u45  Fors minder ontslagen bij ING in België Bij het sanerende ING België is er een mondeling akkoord om het aantal ontslagen te beperken tot ten hoogste 890. Dat is bijna de helft minder
25/02 04u30  Aantal bezoekers voor premiezoeker.be op enkele jaren tijd gehalveerd De website www.premiezoeker.be is vorig jaar net geen 350.000 keer bezocht. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Wonen Liesbeth Homans op
24/02 21u30  Nieuwe selectieronde lokt bijna 9.000 kandidaat-cipiers Er hebben zich bijna 9.000 mensen kandidaat gesteld voor de nieuwe selectieprocedures van penitentiair beambte. Aan Nederlandstalige kant hebben
24/02 21u00  Opdoeken roaming kost 80 miljoen aan Proximus, dat aantal klanten ziet toenemen Het afschaffen van de roamingkosten deze zomer zal Proximus meer dan 80 miljoen euro kosten. Het bedrijf heeft het voorbije jaar zijn
24/02 19u00  Bel20-index onder 3.600 punten na resultatenregen De Bel20-index is onder 3.600 punten gezakt. Bij het luiden van de slotbel stond de sterindex van de Brusselse beurs op 3.575,75 punten of 0,88
24/02 16u45  CEO Proximus: "Wat Telenet doet, zouden wij nooit doen" De directie van Proximus was 'verrast' toen uitkwam dat concurrent Telenet al jaren politici betaalt voor advies. 'Wij zouden zoiets nooit doen',
24/02 15u15  Ingevoerd kippenvlees levensgevaarlijk: "Bacteriën zijn resistent tegen alle antibiotica" Wetenschappers waarschuwen voor import van besmet kippenvlees uit Brazilië, Thailand en China. 'Het bevat bacteriën die resistent zijn tegen alle
24/02 12u45  VS niet langer belangrijkste handelspartner van Duitsland China heeft het afgelopen jaar de Verenigde Staten overklast als belangrijkste handelspartner van Duitsland. Dat blijkt uit cijfers van het
24/02 12u00  Schokkende getuigenissen van werknemers over angstcultuur bij Primark: "Het is een gevangenis" De resultaten van een enquête van de Nederlandse vakbond FNV bij werknemers van Primark zijn verbijsterend. Het management van de kledingketen
24/02 11u45  Virtuele munt Bitcoin op nieuw record De virtuele munt Bitcoin is vandaag verder in waarde gestegen, tot 1.218,85 dollar of een nieuw record. Volgens analisten anticiperen kopers op
24/02 11u30  Gsm-factuur niet betaald? Toch nog even beperkt mobiel internet Klanten die hun gsm-factuur niet betalen, zullen binnenkort toch nog minstens tien dagen beperkt mobiel kunnen internetten. Operatoren zullen ook
24/02 10u45  Aangiften voor Vlaamse fiscale regularisatie mogelijk vanaf 6 maart Wie gebruik wil maken van de tijdelijke Vlaamse fiscale regularisatie zal vanaf 6 maart aangifte kunnen doen. Na de krokusvakantie gaat namelijk
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 8u06
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
25/02 18u00  Citigroup onder vergrootglas toezichthouder om personeelsbeleid De Amerikaanse bank Citigroup ligt onder het vergrootglas van de Amerikaanse beurswaakhond om het personeeldsbeleid in het buitenland.
25/02 13u15  Citigroup onder vergootglas toezichthouder om personeelsbeleid De Amerikaanse bank Citigroup ligt onder het vergrootglas van de Amerikaanse beurswaakhond om het personeeldsbeleid in het buitenland.
25/02 13u00  'Nederlandse eigenaar wil Belgische zuiveringsspecialist verkopen' De Nederlandse investeerder Aac Capital wil zuiveringsspecialist Desotec uit het Belgische Roeselare verkopen.
25/02 12u30  'Jarenlange omkoping in Midden-Oosten door handelshuis SHV'o Een dochterbedrijf van handelshuis SHV heeft jarenlang omstreden commissies betaald aan bedrijven in het Midden-Oosten.10 
25/02 10u45  Amerikaanse warenhuisketen JC Penney sluit ruim 100 winkels De Amerikaanse warenhuisketen JC Penney heeft een groter dan verwachte daling in verkoop gerapporteerd. Het concern wil nu 130 tot 140 vestigingen gaan sluiten.10 
25/02 09u15  Beleggersvertrouwen licht gedaald Beleggers hebben iets minder vertrouwen in de economische situatie in Nederland. Ook is hun verwachting voor de AEX wat getemperd. 
25/02 08u45  'Jarenlange omkoping in Midden-Oosten door handelshuis SHV' Een dochterbedrijf van handelshuis SHV heeft jarenlang omstreden commissies betaald aan bedrijven in het Midden-Oosten.
25/02 08u30  Pensioenfondsen roepen Unilever op niet toe te geven aan aandeelhouders Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) en het Pensioenfonds van de Metalelektro (PME) roepen Unilever op niet toe te geven aan de druk van andere aandeelhouders.
25/02 08u30  'Hobbypiloot heeft in Nederland steeds minder ruimte' De recreatieve luchtvaart heeft in Nederland steeds minder ruimte door wet- en regelgeving en door obstakels op de grond, zoals hogere windmolens.
25/02 08u30  Dieselschandaal blijft domper op winst Volkswagen De afboekingen voor het dieselschandaal bij Volkswagen zijn vorig jaar opgelopen met 6,4 miljard euro. 
25/02 06u00  Helft minder gedwongen ontslagen bij ING België De vakbonden en de directie van ING België hebben een mondeling akkoord bereikt over beperking van het aantal ontslagen bij de Belgische tak van de bank. 11 
24/02 17u30  Ontslagen medewerkers Verkade krijgen hogere ontslagvergoeding Ontslagen medewerkers van koekfabrikant Koninklijke Verkade krijgen alsnog een hogere ontslagvergoeding. FNV bereikte vrijdag een akkoord met Verkade over een sociaal plan.
24/02 15u15  Nieuwe onderdelenfabriek Boeing in Engeland Vliegtuigfabrikant Boeing gaat een nieuwe onderdelenfabriek bouwen in de Engelse stad Sheffield. 
24/02 15u15  Fusievoorstel Kraft Heinz is een 'keerpunt' voor Unilever Voor Unilever is het recente ongevraagde overnamebod van Kraft Heinz een belangrijk ''keerpunt''. Daardoor is volgens financieel directeur Graeme Pitkethly duidelijk geworden dat de aandelen van Unilever ondergewaardeerd zijn.
24/02 13u15  Boete van 2 ton voor Groningse tandarts om te dure kronen Een tandartspraktijk in Groningen moet een forse boete betalen omdat zij ten onrechte patiënten toeslagen liet betalen. 
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/02 23u30  Juncker waarschuwt EU: ‘Gedraag je niet zoals Trump’ Een waarschuwing van Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie. Het Europese continent verliest aan kracht, vergeleken met andere regio’s. De leden van de Europese Unie (EU) moeten zich volgens de EU-chef richten op ‘multilateralisme, in plaats van provincialisme’. Niet meer in G7 ‘We hebben een sterke economie, maar die economie verliest aan kracht. Het … Continued The post Juncker waarschuwt EU: ‘Gedraag je niet zoals Trump’ appeared first on Elsevier.nl.
24/02 17u00  Hongersnood neemt wereldwijd af, maar niet in Venezuela Venezuela vertoont steeds meer kenmerken van een mislukte staat. De economie staat op instorten, er heerst politieke instabiliteit,  misdaadbendes teisteren het land. En: er is hongersnood. De economische crisis in Venezuela is er één met ernstige gevolgen. Volgens het Cato Institute in Washington neemt hongersnood wereldwijd af, maar niet in Venezuela. Ongeveer eenderde van de … Continued The post Hongersnood neemt wereldwijd af, maar niet in Venezuela appeared first on Elsevier.nl.
23/02 19u00  Zo wil Henk Krol AOW naar 65 toch betalen Vooral werkenden en bedrijven moeten meer betalen om de pensioenplannen van 50Plus te betalen. Na veel gesteggel presenteerde de ouderenpartij op donderdag de financiële verantwoording van zijn verkiezingsprogramma. De plannen om de AOW-leeftijd terug te brengen naar 65 en deze welvaartsvast te houden (zodat de AOW meegroeit met de gemiddelde lonen) zorgden voor onrust binnen … Continued The post Zo wil Henk Krol AOW naar 65 toch betalen appeared first on Elsevier.nl.
23/02 13u30  Duitsers zitten Marokkaans-Nederlandse plofkraakbende op de hielen Vijf leden van de Audi-bende, de Nederlands-Marokkaanse groep die in Duitsland honderden plofkraken pleegde, zijn door de Duitse politie op heterdaad betrapt. Daarmee zijn de problemen nog niet voorbij. Twee mannen van 42 en 46 jaar probeerden in de nacht van dinsdag op woensdag een geldautomaat open te breken in Hagen (in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen). Toen de … Continued The post Duitsers zitten Marokkaans-Nederlandse plofkraakbende op de hielen appeared first on Elsevier.nl.
23/02 13u15  Marokko ruziet met EU en waarschuwt voor nieuwe migranten De Marokkaanse regering poogt een slaatje te slaan uit de duizenden migranten die via Marokko de Spaanse exclaves Ceuta en Melilla proberen binnen te komen. Als een handelsverdrag met de EU niet snel wordt ingevoerd, kan een nieuwe migratiestroom naar Europa op gang komen. Exclaves bestormd De afgelopen weken hebben duizenden migranten de Spaanse exclaves … Continued The post Marokko ruziet met EU en waarschuwt voor nieuwe migranten appeared first on Elsevier.nl.
22/02 18u45  In deze sectoren vindt u zeker een baan Nederland heeft acht beroepsgroepen waar vacatures moeilijk zijn te vervullen. Door u te specialiseren in deze zogeheten krapteberoepen maakt u aanzienlijk meer kans op een baan. Deze maand publiceerde het UWV het rapport ‘Kansrijke beroepen’. Daarin wordt een achttal beroepsgroepen beschreven met een tekort aan arbeidskrachten. Om welke beroepsgroepen gaat het? 80.000 extra arbeidskrachten per … Continued The post In deze sectoren vindt u zeker een baan appeared first on Elsevier.nl.
22/02 18u45  50Plus: pensioenleeftijd terug naar 65, maar geen hogere AOW Het doel van 50Plus om de AOW-leeftijd terug te brengen naar 65 jaar, kost volgens het Centraal Planbureau (CPB) vele miljarden en is volgens het kabinet zelfs onbetaalbaar. De ouderenpartij presenteert een ander onderzoek om het tegendeel te bewijzen. Het CPB stelt dat de totale kosten van de AOW in 2060 12 miljard hoger zullen … Continued The post 50Plus: pensioenleeftijd terug naar 65, maar geen hogere AOW appeared first on Elsevier.nl.
22/02 09u30  Wiebes weerspreekt kritiek: ‘Zelfstandigen vinden juist makkelijker werk’ Het aantal zelfstandigen zonder personeel dat makkelijker werk kon krijgen vorig jaar lag juist veel hoger dan het aantal zzp’ers dat moeilijker aan opdrachten kwam. Dat zegt staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) naar aanleiding van onderzoek door de Kamer van Koophandel. Dat onderzoek, dat vorige week werd gepubliceerd, zorgde voor ophef en kritiek. Nog … Continued The post Wiebes weerspreekt kritiek: ‘Zelfstandigen vinden juist makkelijker werk’ appeared first on Elsevier.nl.
22/02 00u15  Wiebes weerspreekt kritiek: ‘Meer zelfstandigen juist positief’ Het aantal zelfstandigen zonder personeel dat makkelijker werk kon krijgen vorig jaar lag juist veel hoger dan het aantal zzp’ers dat moeilijker aan opdrachten kwam. Dat meldt staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) naar aanleiding van onderzoek van de Kamer van Koophandel. Dat onderzoek, dat vorige week werd gepubliceerd, zorgde voor ophef en kritiek. Nog … Continued The post Wiebes weerspreekt kritiek: ‘Meer zelfstandigen juist positief’ appeared first on Elsevier.nl.
22/02 00u15  50Plus: pensioensleeftijd terug naar 65, maar geen hogere AOW Het doel van 50Plus om de AOW-leeftijd terug te brengen naar 65 jaar, kost volgens het Centraal Planbureau (CPB) vele miljarden en is volgens het kabinet zelfs onbetaalbaar. De ouderenpartij presenteert een ander onderzoek om het tegendeel te bewijzen. Het CPB stelt dat de totale kosten van de AOW in 2060 12 miljard hoger zullen … Continued The post 50Plus: pensioensleeftijd terug naar 65, maar geen hogere AOW appeared first on Elsevier.nl.
21/02 18u00  EU dicht ‘sluiproute belastingontwijking’: drie vragen Lidstaten van de Europese Unie gaan gezamenlijk belastingontwijking aanpakken. De eurogroep maakte dinsdag bekend sluiproutes te dichten: bedrijven kunnen geen ‘misbruik meer maken’ van de verschillen tussen EU-landen. Elsevier.nl beantwoordt vier vragen over de oplossing van de EU. Wat is precies het probleem? Grote internationale bedrijven, in veel gevallen Amerikaanse multinationals, maken gebruik van belastingvoordelen … Continued The post EU dicht ‘sluiproute belastingontwijking’: drie vragen appeared first on Elsevier.nl.
21/02 18u00  Zweedse EU-commissaris: Trump levert ons ook voordeel op De ene na de andere EU-prominent sprak al dreigend in de richting van de Amerikaanse president Donald Trump. De Zweedse Eurocommissaris Cecilia Malmström denkt juist dat Trump grote voordelen biedt voor de Unie. Trump maakt er geen geheim van vijandig te staan tegenover vrijhandelsakkoorden. Protectionisme Een akkoord sneuvelde al vlak na zijn inauguratie: het TPP-verdrag … Continued The post Zweedse EU-commissaris: Trump levert ons ook voordeel op appeared first on Elsevier.nl.
21/02 18u00  50Plus heeft eigen cijfers: ‘AOW naar 65 is betaalbaar’ Het doel van 50Plus om de AOW-leeftijd terug te brengen naar 65 jaar, kost volgens het Centraal Planbureau (CPB) vele miljarden en is volgens het kabinet zelfs onbetaalbaar. De ouderenpartij presenteert een ander onderzoek om het tegendeel te bewijzen. Het CPB stelt dat de totale kosten van de AOW in 2060 12 miljard hoger zullen … Continued The post 50Plus heeft eigen cijfers: ‘AOW naar 65 is betaalbaar’ appeared first on Elsevier.nl.
20/02 18u15  Griekse miljarden zijn druppel op een gloeiende plaat Griekenland heeft maandag 2 miljard euro terugbetaald aan het noodfonds ESM. Geldschieters zien het als een positief signaal, maar de Griekse geldproblemen zijn verre van voorbij. In 2015 ontving Griekenland 5,4 miljard euro van het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), onder meer als kapitaal voor noodlijdende banken. In ruil voor het geld – een deel van de … Continued The post Griekse miljarden zijn druppel op een gloeiende plaat appeared first on Elsevier.nl.
20/02 09u15  Talpa geeft geen krimp na verhoogd bod op TMG door Mediahuis In de strijd om Telegraaf Media Groep (TMG) hebben het Vlaamse Mediahuis samen met VP Exploitatie het overnamebod op het concern verhoogd. De bedrijven bieden nu 5,90 euro per aandeel TMG, waar eerst nog 5,25 euro werd geboden. Eind 2016 kwam Mediahuis voor het eerst met een bod naar buiten. Het bedrijf vormt samen met … Continued The post Talpa geeft geen krimp na verhoogd bod op TMG door Mediahuis appeared first on Elsevier.nl.
Laatste update: vrijdag 24 februari 2017, 23u30
Lees meer van Elsevier.nl >

Express.be

Verbergen Tonen
25/02 15u00  Onze vooruitgang is ongeëvenaard: 5 krantentitels die u nergens las De media lijken doorgaans geobsedeerd door het berichten over geïsoleerde evenementen en zaken die fout gaan. Evenementen en trends die onze wereld weliswaar op een tragere, maar meer duurzame manier transformeren krijgen te weinig aandacht. Wat dacht u van volgende onderstaande krantentitels, die spijtig genoeg nergens las: 1. Het aantal mensen dat in extreme armoede […] The post Onze vooruitgang is ongeëvenaard: 5 krantentitels die u nergens las appeared first on Express [NL].
25/02 15u00  Supercompetitief en anti-merken… Meet Generation Z Jarenlang waren de media geobsedeerd met millennials en daar was een goede reden voor. Het is de generatie die de sociale media heeft uitgevonden, de generatie die zijn inkopen online doet en die naadloos overschakelde van de televisie naar Netflix. De volgende generatie die zich opmaakt om de arbeidsmarkt te betreden is de Generatie Z […] The post Supercompetitief en anti-merken… Meet Generation Z appeared first on Express [NL].
25/02 14u00  Bijna niemand betaalt meer belastingen op whisky dan de Schotten Britten betalen veel te veel belasting op hun whisky. In andere Europese landen wordt het product veel minder belast dan in Groot-Brittannië. Dat heeft Julie Hesketh-Laird, chief executive van de Scotch Whisky Assocation (SWA), gezegd. Hesketh-Laird vraagt dat de Philip Hammond, Brits minister van financiën, de accijnzen op whisky met 2 procent zou verlagen. De […] The post Bijna niemand betaalt meer belastingen op whisky dan de Schotten appeared first on Express [NL].
25/02 14u00  De Lijn denkt aan zelfrijdende stedelijke vervoerdiensten De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn hoopt tegen het begin van volgend decennium te kunnen starten met tests voor de inzet van autonome voertuigen in steden en gemeenten. Dat heeft het persbureau Belga gemeld op basis van een dossier dat De Lijn rond de materie heeft opgesteld. De Lijn werkt op dit ogenblik al aan […] The post De Lijn denkt aan zelfrijdende stedelijke vervoerdiensten appeared first on Express [NL].
25/02 13u00  Wet-Renault redt uiteindelijk niet zoveel banen Bij grote herstructureringen moeten bedrijven in België de richtlijnen van de Wet-Renault volgen, maar bijzonder veel resultaten hebben die operaties niet opgeleverd. Dat heeft de krant De Tijd gemeld naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de beslissing van de Franse autobouwer Renault om zijn fabriek in Vilvoorde te sluiten. De Belgische regering nam na […] The post Wet-Renault redt uiteindelijk niet zoveel banen appeared first on Express [NL].
25/02 01u00  Jonge Russen gaan leren hoe de Reichstag te bestormen Sergei Shoigu, de Russische minister van Defensie, heeft woensdag aangekondigd dat zijn land een replica van de Reichstag gaat bouwen. De Reichstag is het Duitse parlementsgebouw in de hoofdstad Berlijn aan het Platz der Republik en dateert van 1894. Op de Reichstag liet de Georgische sergeant Meliton Kantaria op 2 mei 1945 de Sovjet-Russische vlag wapperen […] The post Jonge Russen gaan leren hoe de Reichstag te bestormen appeared first on Express [NL].18 
25/02 01u00  Gek op het web… maar ook bang The post Gek op het web… maar ook bang appeared first on Express [NL].16 
24/02 22u00  7 zaken die u wil weten over het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio De Braziliaanse regering heeft 9.000 soldaten gemobiliseerd om de veiligheid in Rio de Janeiro te garanderen.  In tenminste 48 Braziliaanse gemeenten en steden, in niet minder dan 8 verschillende staten, is het carnaval dit jaar afgelast. De reden is eenvoudig: het land beleeft zijn zwaarste recessie in de recente geschiedenis. flickr André Gustavo Stumpf Besparingsmaatregelen aangekondigd […] The post 7 zaken die u wil weten over het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio appeared first on Express [NL].
24/02 21u00  Het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio De Braziliaanse regering heeft 9.000 soldaten gemobiliseerd om de veiligheid in Rio de Janeiro te garanderen.  In tenminste 48 Braziliaanse gemeenten en steden, in niet minder dan 8 verschillende staten, is het carnaval dit jaar afgelast. De reden is eenvoudig: het land beleeft zijn zwaarste recessie in de recente geschiedenis. flickr André Gustavo Stumpf Besparingsmaatregelen aangekondigd […] The post Het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio appeared first on Express [NL].
24/02 19u00  Probleemgedrag van executives kan bedrijf duur te staan komen Het probleemgedrag van executives kan de onderneming uiteindelijk bijzonder zware verliezen kosten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Missouri. Op basis van meer dan driehonderd indiscreties van executives – zoals drugsgebruik, geweld, seksuele schandalen en bedrog – moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat de werkgevers van deze […] The post Probleemgedrag van executives kan bedrijf duur te staan komen appeared first on Express [NL].
24/02 17u00  De Zweden betalen te veel belastingen… en hebben daar een goede reden voor Zweden heeft al één van de zwaarste fiscale stelsels van de wereld, maar toch blijkt dat vorig jaar door de burgers en bedrijven van het land 40 miljard Zweedse kronen of bijna 5 miljard dollar teveel belastingen werden betaald. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Er wordt echter opgemerkt dat de Zweden heel […] The post De Zweden betalen te veel belastingen… en hebben daar een goede reden voor appeared first on Express [NL].
24/02 17u00  Onze oceanen… de vuilnisbelten van de wereld De oceanen verkeren in een bijzonder slechte gezondheid. Er moet dan ook dringend actie worden ondernomen. Dat zeggen onder meer de Verenigde Naties, die de campagne CleanSeas hebben gelanceerd. Het initiatief moet ervoor zorgen dat plastic niet langer in de oceanen terecht komt. Plastic vertegenwoordigt immers 80 procent van het afval dat in de oceanen […] The post Onze oceanen… de vuilnisbelten van de wereld appeared first on Express [NL].
24/02 17u00  Producenten elektrische wagens worden gegijzeld door 6 hefboomfondsen Producenten van elektrische wagens zitten met een probleem. Een zestal hefboomfondsen – waaronder een Zwitsers en een Chinees fonds – heeft volgens de Financial Times de voorbije maanden ruim 280 miljoen dollar gespendeerd aan de aankoop van 6.000 ton kobalt, goed voor 17% van de wereldproductie. Kobalt is een grondstof die wordt gebruikt om zowat […] The post Producenten elektrische wagens worden gegijzeld door 6 hefboomfondsen appeared first on Express [NL].
24/02 16u00  Amazon, H&M, Zalando… ze nemen ons allemaal bij de neus In Frankrijk heeft de overheidsdienst Répression des Fraudes negentien ecommerce-bedrijven geverbaliseerd wegens bedrieglijke commerciële praktijken. Onder meer de groepen Amazon, Zalando en Hennes & Mauritz (H&M) werden op inbreuken betrapt. Dat heeft de Franse krant Le Parisien gemeld. De diensten van de Répression des Fraudes bleken te hebben vastgesteld dat de betrokken ondernemingen onder meer […] The post Amazon, H&M, Zalando… ze nemen ons allemaal bij de neus appeared first on Express [NL].
24/02 16u00  Google’s Waze gaat concurreren met Uber Ook het Amerikaanse internetconcern Google wil een positie uitbouwen op de markt van de alternatieve taxidiensten. Daarmee gaat Google de concurrentie aan met bedrijven zoals Uber en Lyft. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. Google lanceerde in augustus vorig jaar een pilootproject op basis van zijn navigatie-platform Waze in de steden […] The post Google’s Waze gaat concurreren met Uber appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Express.be >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Jonge Russen gaan leren hoe de Reichstag te bestormen25/02 01u00 - Express.be: Sergei Shoigu, de Russische minister van Defensie, heeft woensdag aangekondigd dat zijn land een replica van de Reichstag gaat bouwen. De Reichstag is het Duitse parlementsgebouw in de hoofdstad Berlijn aan het Platz der Republik en dateert van 1894. Op de Reichstag liet de Georgische sergeant Meliton Kantaria op 2 mei 1945 de Sovjet-Russische vlag wapperen […] The post Jonge Russen gaan leren hoe de Reichstag te bestormen appeared first on Express [NL].
16x Gek op het web… maar ook bang25/02 01u00 - Express.be: The post Gek op het web… maar ook bang appeared first on Express [NL].
15x Aanbieding van uw super: 1 cent korting25/02 02u30 - Volkskrant Economie: Kunnen Nederlandse koopjesjagers de supermarktfolders voortaan laten liggen? Als het aan start-up Hiiper ligt wel. Met de site en app, die begin deze week op de Huishoudbeurs werd geïntroduceerd, kunnen consumenten voor het boodschappen doen zien in welke supermarkt bepaalde boodschappen het voordeligst zijn. Op dit moment legt de Hiiper-app de boodschappenprijzen van acht verschillende supermarkt
15x Vrouwen opgelet: uw pensioen schiet tekort25/02 02u15 - Volkskrant Economie: Het pensioenstelsel is niet gul voor vrouwen. Daarvoor heeft Nederland te lang te traditioneel geleefd. De man werkt (en bouwt op) de vrouw doet de kinderen. Een bezigheid die zich niet uitbetaalt. Veel vrouwen bouwen een ontoereikend pensioen op. Dat is het gevolg van de vaak gemaakte keuze om minder te werken als er kinderen komen. De man blijft voltijds werken en de vrouw wordt financieel afhan
15x Terre Bleue opent boetiek op IJzerenleen25/02 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: In het pand op de Mechelse IJzerenleen waar tot voor kort Damart gevestigd was, heeft Terre Bleue vrijdag een nieuwe boetiek geopend.
14x Boekenbeurs houdt dit jaar langste editie ooit25/02 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Boekenbeurs houdt dit jaar haar langste editie ooit. Organisator Boek.be slaat in november vijftien dagen de tenten op in Antwerp Expo, vier dagen langer dan de gemiddelde duur van het jaarlijkse boekevent. Maar op de ‘daldagen’ gaat de beurs tijdelijk dicht.
14x Café Tipsy gesloten na vondst heroïne25/02 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft café Tipsy op het Sint-Jansplein laten sluiten wegens drugshandel. Bij de uitbaters werd bijna tachtig gram heroïne gevonden en 24.000 euro cash.
14x Stad geïnteresseerd in project rond zelfrijdende bus25/02 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Lijn voert binnenkort tests uit voor zelfrijdende shuttles in steden en gemeenten. Volgens schepen van Mobiliteit Koen ­Kennis (N-VA) is de stad Antwerpen alvast vragende partij voor zo'n onderzoek. “Een zelfrijdende shuttlebus zou een goede optie kunnen zijn op de Scheldekaaien.
14x Lasser, arts of kelner: in Zeeland is werk zat25/02 02u15 - Volkskrant Economie: Nu de economie aantrekt, keert de krapte op de arbeidsmarkt terug, zo signaleert het UWV. Vooral in Zeeland, dat - ten onrechte! - met een saai imago kampt, kunnen werkgevers maar moeilijk vacatures vervullen. Als iemand in pak 'm beet Middelburg of Kwadendamme pijn op de borst krijgt of in een anafylactische shock raakt door een wespensteek, dan belandt de ongelukkige op de spoedeisende hulp van
14x Pijnlijke vergissing: bejaarde vrouw woont eigen begrafenis bij25/02 01u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een bejaarde vrouw heeft donderdag in Mechelen haar eigen begrafenis meegemaakt, terwijl het eigenlijk om die van haar zus ging. Voorlopig is er geen sluitende verklaring voor hoe zoiets kon gebeuren, maar de pastoor had het nog nooit meegemaakt. Dat meldt RTV.

Statistieken

Artikels:
35927
Gelezen:
27612
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven