donderdag 22 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
22/08 14u15  Ook VolkerWessels neemt weer last op OpenIJ AMERSFOORT (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels heeft net als partner BAM een aanvullende last genomen op het sluisproject OpenIJ. De twee beursgenoteerde bouwers zitten elk voor 50 procent in het project. Daarom moeten ze allebei een even hoge last inboeken.
22/08 13u30  Groen: brexit geen probleem voor Takeaway AMSTERDAM (AFN) - De naderende uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie levert geen problemen op voor maaltijdbezorger Takeaway.com. Dat zei topman Jitse Groen in gesprek met BNR Nieuwsradio.
22/08 13u30  BAM-baas: we krijgen lek boven AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM krijgt het lek weer boven. Daar is topman Rob van Wingerden van overtuigd. Hij moest donderdag opnieuw de nodige tegenvallers in de resultaten van de onderneming verdedigen. 'Dat is niet leuk, maar ik weet zeker dat de onderneming op de juiste weg is', zei hij. Hij gaf ook aan volgend jaar beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.
22/08 12u30  Bedrijf Berlusconi beticht Vivendi van lekken ROME (AFN) - Mediaset, het mediabedrijf van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi, heeft bij de marktwaakhond van Italië een klacht ingediend tegen grootaandeelhouder Vivendi. Die laatste partij is volgens ingewijden tegen plannen van Mediaset voor een fusie van onderdelen. Mediaset beschuldigt Vivendi er nu van anoniem informatie te lekken naar de media om de beurskoers van het bedrijf te beïnvloeden.
22/08 12u00  Europese beurzen doen stap terug AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stap terug, na de stevige koerswinsten een dag eerder. Beleggers keken vooral uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later op de dag begint. Op het Damrak moesten bouwer BAM en betaalbedrijf Adyen het ontgelden na publicatie van de halfjaarberichten.
22/08 10u30  Meer bezoekers en meer omzet voor Kinepolis GENT (AFN) - Kinepolis heeft zijn opbrengsten in de eerste helft van dit jaar stevig opgevoerd, mede door een toename van het aantal bezoekers. De Belgische bioscoopketen, met zeventien vestigingen in Nederland, begon zwak aan het jaar maar kwam later alsnog op stoom.
22/08 10u15  KBC verlaagt advies voor Boskalis AMSTERDAM (AFN) - De ontwikkelingen bij de divisie van Boskalis voor het leggen van kabels voor windmolenparken zijn zorgwekkend, stellen analisten van KBC Securities. Ze verlagen hun advies voor het bedrijf van buy naar accumulate. De baggeraar en maritiem dienstverlener kondigde bij zijn halfjaarcijfers voorzieningen van ruim 100 miljoen euro aan wegens geschillen rond offshore windprojecten en een ontmantelingsklus.
22/08 10u00  'Flinke groei Adyen is zo niet vol te houden' AMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen verrast in zijn resultaten in positieve zin met een beter dan verwacht bedrijfsresultaat. Ook was wederom sprake van een flinke omzetgroei. Toch verwachten analisten van KBC Securities dat de stevige aanwas van de opbrengsten bij het huidige kostenniveau niet vol te houden is voor de langere termijn. Daarbij houden de marktvorsers vast aan hun reduce-advies.
22/08 09u45  Philips doende met pathologieafdeling Taiwan AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft een contract ondertekend voor de realisatie van een digitale pathologieafdeling in Taiwan. Volgens Philips gaat het om de eerste in zijn soort in het Aziatische land.
22/08 09u45  'Extra last OpenIJ raakt vertrouwen in BAM' AMSTERDAM (AFN) - Dat bouwbedrijf BAM een extra voorziening moest treffen voor sluisproject OpenIJ zal het vertrouwen in de onderneming geen goed doen. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming.
22/08 09u45  Onverwachte groei Franse industrie LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Franse industrie heeft in augustus een kleine groei laten zien, terwijl economen gemiddeld juist op lichte krimp hadden gerekend. Dat bleek uit de inkoopmanagersindex van marktonderzoeker Markit. In Duitsland bleef de krimp aanhouden.
22/08 09u30  Interesse in Value8-dochter AmsterdamGold BUSSUM (AFN) - Externe partijen hebben interesse getoond in een overname van Value8-dochter AmsterdamGold. Volgens de beursgenoteerde investeerder hebben vier partijen zich gemeld, waarvan er drie een concrete bieding hebben gedaan. Hoeveel geld hiermee is gemoeid, bracht Value8 niet naar buiten.
22/08 09u15  BAM en Boskalis onderuit op rood Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelen van bouwer BAM en baggeraar Boskalis gingen donderdag onderuit op het Damrak na tegenvallende halfjaarberichten. De Europese beurzen gingen ook omlaag. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve en keken uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. AEX-fonds Adyen werd eveneens lager gezet na een handelsupdate.
22/08 09u15  Novisource plukt vruchten van specialisatie NIEUWEGEIN (AFN) - Novisource heeft zijn operationele resultaat in het eerste halfjaar 'conform verwachting' verbeterd. Naar eigen zeggen plukt het bedrijf de vruchten van de keuze om zich meer te specialiseren.
22/08 09u00  Vastgoed stuwt omzet Royal Delft DELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft heeft het afgelopen halfjaar bijna een kwart meer omzet gerealiseerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral de stap in vastgoed pakte voor de onderneming naar eigen zeggen goed uit. Ook verkocht het bedrijf meer van het bekende porselein aan toeristen. Bij kristalmaker Royal Leerdam daalden de opbrengsten.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
22/08 12u30  Parkeerplaatsen worden duurder, maar niet in de steden De prijzen van parkeerplaatsen aan de kust blijven stijgen. Maar in de grote Vlaamse steden staan de prijzen onder druk.
22/08 11u45  Succes 'speed pedelecs' stuwt verkoop bromfietsen fors hoger De verkoop van bromfietsen zit na jaren van daling opnieuw in de lift. Dat is grotendeels te danken aan het succes van de zogenaamde speed pedelecs, meldt de automobiel- en tweewielerfederatie Febiac.
22/08 08u45  Negatieve rentes worden normaal: 'Het lijkt wel alsof de obligatiemarkt een soort paniekaanval heeft' Een investering doen waarmee je gegarandeerd geld verliest, nog niet zo lang geleden was het volslagen waanzinnig idee. Vandaag doet iedereen het op de obligatiemarkten.16 
21/08 16u45  Consumentenvertrouwen op laagste peil in bijna drie jaar Het consumentenvertrouwen in België is in augustus gedaald tot -9, het laagste peil sinds november 2016. Dat meldt de Nationale Bank.
21/08 15u45  Hoe de volgende Vlaamse regering 120.000 nieuwe jobs kan creëren De volgende Vlaamse regering wil een steile ambitie waarmaken: 120.000 extra banen creëren en de Vlaamse werkzaamheidsgraad op 80 procent brengen. Om daarin te slagen, zijn forse maatregelen nodig.
21/08 15u15  Robots gaan klanten op weg helpen in Belgische computerwinkels Elf humanoïde assistenten zullen binnenkort als assistent-verkoper en animator ingezet worden. De mobiele, intelligente en interactieve Cruzr-robots moeten klanten helpen en het personeel bijstaan. De eerste robots - volgens de partners een primeur in Europa - worden ingezet in verkoopruimtes van de ketens Auva en Computer Checkpoint.
21/08 14u45  Academici leggen 'superslim rekeningrijden' op tafel: 'De files zouden volledig kunnen verdwijnen' Over het rekeningrijden staat geen woord in de Vlaamse startnota en dreigt dus niet op de onderhandelingstafel te belanden. Een nieuwe publicatie van de KU Leuven wil daar verandering in brengen. De onderzoekers pleiten voor 'superslim rekeningrijden'. 'Varieer de tolheffing binnen de spitsperiode zelf.'
21/08 12u00  Jan Dejonghe (CEO Abriso): 'Plastic is niet het probleem, afval is het probleem' Met de overname van zijn Italiaanse sectorgenoot Airpack is het West-Vlaamse Abriso uitgegroeid tot de grootste producent van bubbelfolie in Europa. Maar de overnamehonger van CEO Jan Dejonghe is nog niet gestild. Hij richt zijn blik al op Spanje, Portugal en de Baltische landen.
21/08 11u00  Paul De Grauwe over mogelijk einde vrij verkeer van personen bij brexit: 'Ramp voor 2 miljoen EU-burgers' Als er geen akkoord komt over de Brexit, komt er meteen een eind aan het vrij verkeer van personen, zo liet de Britse premier Boris Johnson weten. Is Paul De Grauwe, die in Londen doceert, zijn koffers al aan het pakken?
21/08 10u45  Duizenden Belgen met Amerikaanse nationaliteit dreigen zichtrekening te verliezen Boodschappen betalen met Bancontact in de supermarkt, snel geld afhalen aan een automaat, wat zakgeld overschrijven naar zoon of dochter, voor duizenden Belgen zal het binnenkort niet meer lukken. Door een wet die president Barack Obama nog invoerde, dreigen een hele hoop Belgen met ook de Amerikaanse nationaliteit op 1 januari 2020 zonder bankrekening te vallen.
20/08 22u00  Italiaanse premier Conte kondigt ontslag aan: regering in lopende zaken De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft dinsdagavond zijn ontslag ingediend bij president Sergio Mattarella. Dat zeggen officiële bronnen. De aftredende regeringsleider moet nu de lopende zaken afhandelen.
20/08 18u00  Jurist-ondernemer Matthias Dobbelaere-Welvaert: 'Bewust offline zijn? Ik ben bewust altijd bereikbaar' In deze rubriek bevragen we ondernemers over hun ervaringen met carrière en stijl. Matthias Dobbelaere-Welvaert brengt met zijn eigen productiehuis juridische vlogs en podcasts, en richtte tussendoor ook het legal techbedrijf Ethel op. Zijn doel: het recht toegankelijker maken en de privacystrijd opvoeren. 'Onze persoonsgegevens zijn tegenwoordig meer waard dan olie.'
20/08 17u45  Apple investeert 6 miljard dollar in series: de strijd om de comakijker Apple heeft zijn budget voor originele films en series opgeblazen van 1 miljard tot 6 miljard dollar. Dat bericht de Britse zakenkrant Financial Times. Maar wat betekent dat voor de andere streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime Video? Een overzicht.
20/08 16u45  Italiaanse premier kondigt ontslag regering aan De Italiaanse premier Giuseppe Conte gaat zijn ontslag indienen bij president Sergio Mattarella. Dat zei hij tijdens een debat in de Senaat over de huidige regeringscrisis.
20/08 16u30  Italiaanse premier kondigt ontslag aan De Italiaanse premier Giuseppe Conte gaat zijn ontslag indienen bij president Sergio Mattarella. Dat zei hij tijdens een debat in de Senaat over de huidige regeringscrisis.
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 14u16
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
22/08 14u15  Ook VolkerWessels neemt weer last op OpenIJ AMERSFOORT (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels heeft net als partner BAM een aanvullende last genomen op het sluisproject OpenIJ. De twee beursgenoteerde bouwers zitten elk voor 50 procent in het project. Daarom moeten ze allebei een even hoge last inboeken.
22/08 13u30  Groen: brexit geen probleem voor Takeaway AMSTERDAM (AFN) - De naderende uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie levert geen problemen op voor maaltijdbezorger Takeaway.com. Dat zei topman Jitse Groen in gesprek met BNR Nieuwsradio.
22/08 13u30  BAM-baas: we krijgen lek boven AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM krijgt het lek weer boven. Daar is topman Rob van Wingerden van overtuigd. Hij moest donderdag opnieuw de nodige tegenvallers in de resultaten van de onderneming verdedigen. 'Dat is niet leuk, maar ik weet zeker dat de onderneming op de juiste weg is', zei hij. Hij gaf ook aan volgend jaar beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.
22/08 12u30  Bedrijf Berlusconi beticht Vivendi van lekken ROME (AFN) - Mediaset, het mediabedrijf van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi, heeft bij de marktwaakhond van Italië een klacht ingediend tegen grootaandeelhouder Vivendi. Die laatste partij is volgens ingewijden tegen plannen van Mediaset voor een fusie van onderdelen. Mediaset beschuldigt Vivendi er nu van anoniem informatie te lekken naar de media om de beurskoers van het bedrijf te beïnvloeden.
22/08 12u00  Europese beurzen doen stap terug AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stap terug, na de stevige koerswinsten een dag eerder. Beleggers keken vooral uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later op de dag begint. Op het Damrak moesten bouwer BAM en betaalbedrijf Adyen het ontgelden na publicatie van de halfjaarberichten.
22/08 10u30  Meer bezoekers en meer omzet voor Kinepolis GENT (AFN) - Kinepolis heeft zijn opbrengsten in de eerste helft van dit jaar stevig opgevoerd, mede door een toename van het aantal bezoekers. De Belgische bioscoopketen, met zeventien vestigingen in Nederland, begon zwak aan het jaar maar kwam later alsnog op stoom.
22/08 10u15  KBC verlaagt advies voor Boskalis AMSTERDAM (AFN) - De ontwikkelingen bij de divisie van Boskalis voor het leggen van kabels voor windmolenparken zijn zorgwekkend, stellen analisten van KBC Securities. Ze verlagen hun advies voor het bedrijf van buy naar accumulate. De baggeraar en maritiem dienstverlener kondigde bij zijn halfjaarcijfers voorzieningen van ruim 100 miljoen euro aan wegens geschillen rond offshore windprojecten en een ontmantelingsklus.
22/08 10u00  'Flinke groei Adyen is zo niet vol te houden' AMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen verrast in zijn resultaten in positieve zin met een beter dan verwacht bedrijfsresultaat. Ook was wederom sprake van een flinke omzetgroei. Toch verwachten analisten van KBC Securities dat de stevige aanwas van de opbrengsten bij het huidige kostenniveau niet vol te houden is voor de langere termijn. Daarbij houden de marktvorsers vast aan hun reduce-advies.
22/08 09u45  Philips doende met pathologieafdeling Taiwan AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft een contract ondertekend voor de realisatie van een digitale pathologieafdeling in Taiwan. Volgens Philips gaat het om de eerste in zijn soort in het Aziatische land.
22/08 09u45  'Extra last OpenIJ raakt vertrouwen in BAM' AMSTERDAM (AFN) - Dat bouwbedrijf BAM een extra voorziening moest treffen voor sluisproject OpenIJ zal het vertrouwen in de onderneming geen goed doen. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming.
22/08 09u45  Onverwachte groei Franse industrie LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Franse industrie heeft in augustus een kleine groei laten zien, terwijl economen gemiddeld juist op lichte krimp hadden gerekend. Dat bleek uit de inkoopmanagersindex van marktonderzoeker Markit. In Duitsland bleef de krimp aanhouden.
22/08 09u30  Interesse in Value8-dochter AmsterdamGold BUSSUM (AFN) - Externe partijen hebben interesse getoond in een overname van Value8-dochter AmsterdamGold. Volgens de beursgenoteerde investeerder hebben vier partijen zich gemeld, waarvan er drie een concrete bieding hebben gedaan. Hoeveel geld hiermee is gemoeid, bracht Value8 niet naar buiten.
22/08 09u15  BAM en Boskalis onderuit op rood Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelen van bouwer BAM en baggeraar Boskalis gingen donderdag onderuit op het Damrak na tegenvallende halfjaarberichten. De Europese beurzen gingen ook omlaag. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve en keken uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. AEX-fonds Adyen werd eveneens lager gezet na een handelsupdate.
22/08 09u15  Novisource plukt vruchten van specialisatie NIEUWEGEIN (AFN) - Novisource heeft zijn operationele resultaat in het eerste halfjaar 'conform verwachting' verbeterd. Naar eigen zeggen plukt het bedrijf de vruchten van de keuze om zich meer te specialiseren.
22/08 09u00  Vastgoed stuwt omzet Royal Delft DELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft heeft het afgelopen halfjaar bijna een kwart meer omzet gerealiseerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral de stap in vastgoed pakte voor de onderneming naar eigen zeggen goed uit. Ook verkocht het bedrijf meer van het bekende porselein aan toeristen. Bij kristalmaker Royal Leerdam daalden de opbrengsten.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
22/08 09u00  Transporteconomen: "Met superslimme kilometerheffing kunnen files verdwijnen" Transporteconomen Stef Proost (KU Leuven) en Bruno De Borger (Universiteit Antwerpen) hebben een systeem ontwikkeld waarmee volgens hen de files kunnen oplossen. Zonder dat er wagens hoeven te verdwijnen. 'Er is bewijs dat het werkt.'10 
21/08 17u45  Grote gasinvestering uit Qatar lijkt nu ook in Vilvoorde van de baan Lees meer >
21/08 14u00  Pulsvisserij is voortaan verboden voor Belgische kust, garnaalvissers zijn blij Voortaan mag niet meer aan pulsvisserij gedaan worden in het Belgische deel van de Noordzee. Dat heeft Vlaams minister Koen Van den Heuvel (CD&V) gezegd in Nieuwpoort. De garnaalvissers zijn blij: 'De pulsvissers, vooral Nederlanders, roven onze visgronden leeg. We vangen alleen nog maar garnaal. Alle tong en pladijs is opgevist door die Nederlanders', zegt kustvisser Rudy Beuckels.
21/08 14u00  "Menselijke" robots helpen klanten op weg in winkels in Hasselt In de Hasseltse vestiging van ICT-winkel AUVA is de Cruzr-robot voorgesteld. Dat is een robot met een menselijke vorm die in de AUVA-winkels als verkoopassistent en animator zal worden ingezet.
20/08 20u15  Eten we binnenkort sardienen of tonijn uit de Noordzee? Door de opwarming van de aarde is het over afzienbare tijd mogelijk om commercieel op vissoorten als sardienen en tonijn te vissen in de Noordzee. Dat zegt een Duitse sectorfederatie. Wetenschappers bij ons nuanceren het bericht.
19/08 20u30  Koffieverkoop daalt, maar betekent dat ook dat er minder wordt gedronken? "Er is een verschuiving aan de gang" Lees meer >
19/08 18u15  Heeft Michel minder bespaard dan Di Rupo? En waar heeft de regering het laten liggen? 5 vragen over het begrotingstekort De regering-Michel heeft het begrotingstekort vooral kunnen terugdringen door de gunstige conjunctuur en door een aantal meevallers. Zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Waardoor is het tekort dan zo sterk gedaald? Vijf vragen over het begrotingstekort.
19/08 09u15  Koen Van Gerven stopt als topman bij Bpost Bpost-CEO Koen Van Gerven is geen kandidaat meer voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt hij in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
18/08 13u00  "Verplicht afronden voor cashbetalingen zal leiden tot discussie aan de kassa" Er komt kritiek op de maatregel om cashbetalingen af te ronden. Vanaf december moeten handelaars afronden tot op 5 eurocent wanneer iemand cash betaalt. Maar voor elektronische betalingen is er geen verplichting. Dat zal verwarring veroorzaken, vindt Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).
16/08 14u30  Na dagen in het rood, lijken beurzen zich licht te herpakken Na dagen van zenuwachtigheid op de beurs, en signalen van een nakende recessie, lijken de beurzen zich deze middag licht te herpakken. 'In de neerwaartse beweging lijkt op z'n minst een rustpauze te zijn gekomen, maar het is te vroeg om victorie te kraaien', zegt Erik Joly, hoofdeconoom van ABN AMRO. 'Komt er nieuws uit de Verenigde Staten, gaan president Trump of de Chinese president Xi Jinping iets zeggen over hun handelsconflict? Dat is voldoende om de beurs in de ene of de andere richting te sturen.'
16/08 06u15  5 recepten om de Vlaamse werkzaamheidsgraad naar 80 procent te brengen Een werkzaamheidsgraad van 80 procent is een concrete doelstelling uit de startnota waar formateur Jan Jambon (N-VA) een Vlaamse regering rond vormt. Volgens professor arbeidseconomie Stijn Baert is het bijzonder ambitieus maar tegelijk noodzakelijk. Hij doet de regeringsonderhandelaars vijf recepten aan de hand om dit doel te realiseren.
15/08 19u45  Michael Van Droogenbroeck: ?Beurzen gekalmeerd, maar toch nog altijd rode cijfers? Lees meer >
15/08 11u30  Amerikaanse beurzen diep in het rood: "Beleggers zijn in de ban van het r-woord, de vrees voor een recessie" Lees meer >
15/08 00u00  Amerikaanse beurzen krijgen rake klappen door vrees voor recessie De aandelenbeurzen in New York zijn vanavond met stevige minnen gesloten. De vrees voor recessies werd aangewakkerd door tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie. Die angsten werden verder gevoed door de ontwikkeling van rentes op de obligatiemarkt.
15/08 00u00  Belgische autotoeleveranciers zien omzet met 15 procent teruglopen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 9u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
22/08 14u15  Kaartnummers Duitse klanten Mastercard gelekt Door een datalek bij een bonusprogramma van Mastercard in Duitsland zijn lijsten met volledige nummers van creditcards op straat komen te liggen. Dat heeft de Amerikaanse creditcardmaatschappij laten weten aan klanten wier betaalpassen mogelijk door het lek getroffen zijn.
22/08 14u15  Ook VolkerWessels neemt weer last op OpenIJ Bouwbedrijf VolkerWessels heeft net als partner BAM een aanvullende last genomen op het sluisproject OpenIJ. De twee beursgenoteerde bouwers zitten elk voor 50 procent in het project. Daarom moeten ze allebei een even hoge last inboeken.
22/08 13u45  Groen: brexit geen probleem voor Takeaway De naderende uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie levert geen problemen op voor maaltijdbezorger Takeaway.com. Dat zei topman Jitse Groen in gesprek met BNR Nieuwsradio.
22/08 13u30  Ouderenbond: Kabinet moet koopkracht verbeteren Het kabinet moet bij Prinsjesdag maatregelen aankondigen om de koopkracht van ouderen te verbeteren. Daarvoor pleit KBO-PCOB, naar eigen zeggen de grootste seniorenorganisatie van Nederland.
22/08 13u30  ‘Miljardenplan kabinet is ingewikkelde puzzel’ Om Nederland toekomstbestendig te houden in slechtere economische tijden moet er volgens het kabinet een miljardenfonds komen. DFT-columnist Martin Visser over de uitgelekte plannen.
22/08 13u30  BAM-baas: we krijgen lek boven Bouwbedrijf BAM krijgt het lek weer boven. Daar is topman Rob van Wingerden van overtuigd. Hij moest donderdag opnieuw de nodige tegenvallers in de resultaten van de onderneming verdedigen. 'Dat is niet leuk, maar ik weet zeker dat de onderneming op de juiste weg is', zei hij. Hij gaf ook aan volgend jaar beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.
22/08 12u45  5 vragen over hoe Nederland €50 miljard leent De Nederlandse overheid wil een fonds oprichten voor extra investeringen in de economie. Zo moet onze economie ook in de toekomst bijven groeien.
22/08 12u30  Bedrijf Berlusconi beticht Vivendi van lekken Mediaset, het mediabedrijf van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi, heeft bij de marktwaakhond van Italië een klacht ingediend tegen grootaandeelhouder Vivendi. Die laatste partij is volgens ingewijden tegen plannen van Mediaset voor een fusie van onderdelen. Mediaset beschuldigt Vivendi er nu van anoniem informatie te lekken naar de media om de beurskoers van het bedrijf te beïnvloeden.
22/08 12u30  Oproep: zij-instromer in het onderwijs Steeds meer hbo- en universitair opgeleiden melden zich aan om als zij-instromer in het onderwijs aan de slag te gaan.
22/08 12u15  Indonesië dreigt met maatregelen tegen Airbus De regering van Indonesië wil dat Indonesische luchtvaartmaatschappijen geen vliegtuigen meer bij Airbus bestellen. Jakarta is kwaad dat de Europese Unie de import op Indonesische biodiesel uit palmolie beperkt. Met maatregelen tegen de Europese vliegtuigbouwer wil het land die maatregel vergelden.
22/08 12u00  VW wil vooruit met smaller logo en nieuwe koers In het strenge geheime ’Walhalla’, het design-Mekka in Wolfsburg, is vandaag samen met een slanker logo de nieuwe koers van Volkswagen gepresenteerd. Alle hoop vestigt Europa’s grootste autobouwer daarbij op het nieuwe emissie-vrije model ID.3, dat de waardige opvolger van de Kever en de Golf moet worden.
22/08 12u00  Beurs kijkt naar beneden Behalve een paar bedrijfscijfers is er weinig richtinggevend nieuws voor de Amsterdamse beurs. En dus gaat het licht naar beneden, met forse uitschieters voor Adyen en BAM.
22/08 11u30  Boskalis: windenergie afgrijselijke markt De aanleg van windmolenparken op de Noordzee heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een vechtmarkt. Dat zegt topman Peter Berdowksi van maritiem dienstverlener Boskalis, dat een winstval over het eerste halfjaar rapporteerde door disputen met klanten. Boskalis nam een verlies van €100 miljoen op offshore windprojecten. Berdowski geeft uitleg.10 
22/08 11u30  Internetsuper Picnic haalt uit naar vakbond Picnic ergert zich aan de vele verwijten van vakbond FNV over de internetsupermarkt. De bond komt vandaag weer met een aantal ontevreden krachten naar het hoofdkantoor van Picnic in Duivendrecht.
22/08 11u15  Column: Tijd voor iets nieuws Geen komkommertijd voor beleggers deze zomer. Diverse politieke spelletjes zorgen ervoor dat de aandacht van beleggers niet kan verslappen. Vanuit de VS blijft president Trump zich grillig gedragen als het gaat om het bereiken van een oplossing voor het handelsconflict met China. Elke keer dat de gesprekken de goede kant op leken te gaan, volgde er een onverwachte negatieve wending.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u44
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
21/08 21u45  Een verplicht vrouwenquotum? Wel meer topvrouwen, niet meer winst Nieuwe munitie in het slepende maatschappelijke debat over het invoeren van een verplichtend vrouwenquotum: een wettelijk bindend quotum zal het al jarenlang bedroevend achterblijvende aantal vrouwen in de top in Nederland inderdaad snel vergroten. Maar een wondermiddel is het niet: zo wordt de winstgevendheid van bedrijven niet groter (maar ook niet kleiner).
21/08 21u00  Komt het voetballek van de Rabo de banken goed uit? Bankgeheimen zijn nog heiliger dan die van MI6 of het Torentje. Als de stukken van een bank op straat slingeren, kan dat het einde zijn van een bank. Niemand wil dat de buitenwereld – buiten de belastingdienst – inzage krijgt in zijn of haar bankrekeningen. Lekken is een doodzonde. Zelfs binnen de bank zijn er zogenoemde Chinese walls, zodat collega’s niet bij elkaars informatie kunnen komen.
21/08 19u45  Voor al uw hr-diensten én aansprakelijkheid In het moeras van flexregelgeving floreren flexmakelaars, uitzendbureaus 2.0 die niet alleen handelen in tijdelijke werknemers, maar ook fungeren als papieren opdrachtgever voor zzp’ers. ‘Ontzorgen’ heet het: de flexmakelaars nemen personeelszaken én aansprakelijkheid over. De marges zijn klein, de aantallen groot. De risico’s ook.
21/08 17u30  Door het internet lijkt de klant op vakantie heel even écht koning De economische vooruitgang kan zich geen betere reclame wensen dan vakanties in het buitenland. Denk even terug. De Italiaanse camping aan het water, waarvan ik pas bij aankomst ontdekte dat het meer was opgedroogd? Het romantische eettentje dat enkel bleek uit te blinken in voedselvergiftigingen? De geldwisselaars die je op straat tegen woekerprijzen aan lokale valuta hielpen? Ze behoren, uitzonderingen daargelaten, tot het verleden.
21/08 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
21/08 00u00  Elk jaar een nieuwe iPhone? Je gadgets zijn grotere vervuilers dan je denkt Onze vleesconsumptie en vliegvakanties vormen een enorme belasting voor het milieu. Dat weet ondertussen iedereen. Maar wist je ook dat de spullen om je heen, en dan met name je digitale gadgets, grote vervuilers zijn? Waarschijnlijk niet, omdat deze vervuiling grotendeels buiten ons zicht plaatsvindt. Hoe zit dat en wat kun je doen?
20/08 23u15  Helft huishoudens heeft ‘slimme’ meter In de meterkast van helft van de Nederlandse huishoudens — ongeveer vier miljoen woningen — hangt een ‘slimme’ meter. Het aantal huizen met een meter die op afstand kan worden uitgelezen, is het afgelopen jaar met 18 procent gestegen, aldus een onderzoek van Multiscope.
20/08 22u00  Kan Nederland niet beter Groenland kopen? Alles is te koop. Het enige obstakel is de prijs. Dat een tot president opgeklommen makelaar de ijsvlakte van Groenland – ‘a cool place’ - wil kopen van Denemarken is in dat opzicht geen fantasie.
20/08 21u15  Moet u straks betalen om te kunnen sparen? Bankiers sluiten niet langer uit dat spaarders moeten gaan betalen om hun geld bij de bank te stallen. Anderzijds moeten ze er niet aan denken vanwege alle nare bijwerkingen zoals klanten die hun geld komen opeisen. Tien vragen over negatieve spaarrente.
20/08 18u45  Concurrentie en klant veroorzaken tweedeling in kledingbranche De stevige concurrentie en de wispelturige klant veroorzaken een tweedeling in de kledingbranche. Zichtbaarheid is daarbij essentieel: kledingwinkels met een aansprekende locatie en met een substantiële omzet via een aantrekkelijke website groeien over het algemeen snel.
20/08 00u00  Opmerkelijke transfer in verzekeringsbranche: topman NN stapt over naar Aegon Alsof Edwin van der Sar per onmiddellijk stopt als directeur van Ajax en aankondigt dat hij komend voorjaar directeur wordt van Feyenoord. Zo opmerkelijk is ongeveer de overstap van Lard Friese, bestuursvoorzitter van NN Groep, naar dezelfde positie bij Aegon.
19/08 22u30  Negatieve rentes brengen iedereen in dromenland – tenminste de bezitlozen Geldzaken worden in deze onwerkelijke tijd van ­negatieve rentes het ­domein van wiskundenerds. Wie lenen, sparen en pensioenrechten nog wil doorgronden, moet op de middelbare school ten minste de logica achter min maal min is plus hebben begrepen.
19/08 21u30  CBS: stijgend beschikbaar inkomen gaat vooral naar aflossing schuld De consumptie is tussen 2008 en 2018 minder hard gegroeid dan de economie, blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat maandag verschijnt. Dat roept vragen op, schrijft het CBS: ‘Hebben consumenten niet naar verhouding geprofiteerd van de economische groei van de laatste jaren?’
19/08 20u15  Hoe Nederland uitgroeide tot vuilnisland Omdat de grootste afvalverbrander van Nederland, de Amsterdamse AEB, vier van zijn zes ovens moest stilleggen, heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) de invoer van vullis aan banden gelegd. Het einde van Nederland vuilnisland lijkt aanstaande, maar hoe zijn we het ooit geworden?
19/08 14u45  Washington gooit Huawei reddingsboei toe en draait tegelijkertijd de duimschroeven aan Huawei mag toch nog drie maanden goederen afnemen van Amerikaanse bedrijven. Tot die verlenging heeft het Amerikaanse ministerie van Handel besloten. Tegelijkertijd zijn er meer dan veertig dochtermaatschappijen van het Chinese concern toegevoegd aan de lijst van ondernemingen waarmee Amerikaanse bedrijven geen zaken mogen doen.
Laatste update: woensdag 21 augustus 2019, 21u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
22/08 13u45  Mechelen plaatst grotere vuilnisbakken De stad Mechelen neemt vanaf donderdag zestien grotere vuilnisbakken in gebruik. Ze zijn allemaal ook uitgerust met een gescheiden opvang voor sigarettenpeuken.
22/08 13u45  10 x eropuit: De Schakel, Schaal Sels, rolschaatsen of naar de schildersmarkt We staan voor een zonnig weekend. Zin om actief bezig te zijn? Dat kan op de fiets in de Kempen of op rolschaatsen in Antwerpen. Of kijk je liever naar sportieve prestaties met een pintje erbij tijdens de wielerwedstrijd Schaal Sels?
22/08 13u15  Meghan Markle gunt ons een blik achter de schermen van haar kledingcollectie Eind juli werd bekendgemaakt dat Meghan Markle een kledingcollectie zal ontwerpen ten voordele van Smart Works HQ, een goed doel dat de hertogin na aan het hart ligt. Smart Works HQ helpt kwetsbare vrouwen op de arbeidsmarkt, en daar wil Meghan nu haar steentje aan bijdragen.
22/08 13u15  Nederland heeft schrik van Belgische invasie: Antwerp-fans op de voorpagina, extra politie in Enschede De Europa League-wedstrijd tussen AZ en Antwerp van donderdagavond (20u30) blijft de gemoederen beroeren. Nadat de burgemeester van Enschede, waar de match gespeeld zal worden, duidelijk maakte dat de Belgische fans niet welkom zijn, riepen supporters van Antwerp op toch massaal naar Nederland af te zakken. Het dreigement is voorpaginanieuws in de lokale krant Tubantia, dat meldt dat alvast extra politie is opgeroepen.
22/08 13u15  Oogstfeest sluit zomervakantie af Toerisme Malle en de Sint-Sebastiaansgilde organiseren naar jaarlijkse gewoonte op de laatste zondag van augustus het Oogstfeest.
22/08 13u00  Antwerpen gaat zones 30 beter aanduiden met grondstickers De stad Antwerpen is begonnen met het systematisch plakken van grondstickers in de vele zones 30 op haar grondgebied. De stickers worden om de 250 meter geplakt en zijn een aanvulling op de borden en markeringen die al bij het binnenrijden van de zones 30 zijn aangebracht. “We hopen dat de mensen zich meer aan de snelheidslimiet gaan houden als ze er regelmatig aan herinnerd worden”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
22/08 13u00  Kevin Janssens kwam 17 kilo aan voor hoofdrol in ‘De Patrick’: “Iedereen kent wel ne Patrick” Vanaf 28 augustus kunt u in de bioscoop naar De Patrick gaan kijken, de debuutfilm van Mortselaar Tim Mielants, die zich in 1985 afspeelt op een nudistencamping in Wallonië. Stabroekenaar Kevin Janssens propte zich speciaal voor de hoofdrol vol vetzakkerij om 17 kilo aan te komen.
22/08 12u45  DISCUSSIE. Hoe kan de schoolrekening betaalbaar blijven? Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht komt ook het schoolbudget in het secundair onderwijs op de agenda. Hoe blijft het voor ouders betaalbaar? Welzijnszorg, de Gezinsbond én de onderwijskoepels zélf kaarten het fenomeen aan van de dure en ongebruikte studieboeken.
22/08 12u45  Atletiekclub OLSE viert 75-jarig bestaan met jeugd van nu en atleten van weleer Op de Jos Nuyens-piste warmen ze zich op voor de viering van 75-jaar OLSE Atletiek. De club was in menig opzicht pionier in Vlaanderen en bracht ontelbare kampioenen voort. Maar het plezier dat duizenden ook minder getalenteerde leden al zo lang lopend, springend of werpend beleven in Merksem, is altijd van even groot belang geweest.
22/08 12u30  Wekelijkse markt afgelast voor Maanrock De wekelijkse markt op zaterdag in Mechelen is eenmalig afgelast door de organisatie van Maanrock dit weekend.
22/08 12u30  Vincent Kompany wordt nu ook kapitein van Anderlecht Vincent Kompany neemt de aanvoerdersband over bij Anderlecht. De speler-trainer van paars-wit wil meer de focus leggen op het speler zijn en zal tijdens wedstrijden het commando aan Simon Davies laten, op papier de echte hoofdcoach van de Brusselaars. Tot nu toe was het steeds de oudste na Kompany die kapitein was.
22/08 12u30  Groep kajakkers bijna verpletterd door rotsblokken wanneer hoge klif instort Een groep kajakkers kwam vorige week er met de schrik vanaf in de Amerikaanse staat Michigan. Twee fotografen konden filmen hoe een deel van een hoge klif bij het Bovenmeer instortte. De kajakkers mochten van veel geluk spreken: ze waren amper een vijftiental meter van het gevaar verwijderd en werden net niet verpletterd door de rotsen.
22/08 12u30  50 toppers voor een avondje uit in Antwerpen Op de Cultuurmarkt prijzen de theater- en concertzalen hun waren zondag om ter luidst aan. Uw krant heeft vooraf haar huiswerk al gemaakt. Uit de programmering van Antwerpens beste zalen putten wij vijftig voorstellingen die garant staan voor een fijn avondje uit. Reserveren maar!
22/08 12u15  Pleidooi voor ‘superslim’ rekeningrijden om files aan te pakken Voor de verkiezingen was er zo veel tegenkanting tegen het rekeningrijden voor automobilisten dat N-VA het plan van tafel veegde. Ook nu staat er in de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen niks over rekeningrijden, en dat vinden twee transporteconomen een gemiste kans. Zij pleiten in hun paper ‘Superslim rekeningrijden voor dummies’ voor een versie die naar hun mening “aanvaardbaar” is voor de bevolking.
22/08 12u15  Definitief: Liam Hemsworth vraagt officieel scheiding aan van Miley Cyrus Fans moeten niet langer hopen op een hereniging: de scheiding tussen Miley Cyrus en Liam Hemsworth is binnenkort definitief. De Australische acteur heeft de scheiding officieel aangevraagd en maakt zo een einde aan hun huwelijk.
Laatste update: vandaag om 13u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/08 11u00  Baas bpost krijgt half miljoen bij vertrek, PVDA eist dat postbedrijf vergoeding laat vallen In februari trekt CEO Koen Van Gerven de deur van bpost achter zich dicht. De man is geen kandidaat voor een tweede mandaat aan het hoofd van het...
22/08 10u30  Wat is het verschil tussen pensioensparen en langetermijnsparen? Wie na zijn arbeidsloopbaan dezelfde levensstandaard wil behouden, kan maar beter nu al een aanvullend pensioen opbouwen. De overheid biedt...11 
22/08 10u15  Speed pedelecs zorgen voor boost in verkoop van bromfietsen De verkoop van bromfietsen zit na jaren van daling opnieuw in de lift, en hoe. De verkoop van klasse B-bromfietsen steeg in de eerste zeven maanden...
22/08 09u15  Pensioensparen of langetermijnsparen: wat is voor u het interessantst? Wie na zijn arbeidsloopbaan dezelfde levensstandaard wil behouden, kan maar beter nu al een aanvullend pensioen opbouwen. De overheid biedt...
22/08 09u00  Fiscus verstuurt eerste belastingberekeningen De FOD Financiën verzendt de komende dagen een eerste pakket van belastingberekeningen, of zogenaamde aanslagbiljetten. Tegen het einde van deze...
22/08 08u45  Meer bezoekers en meer omzet voor Kinepolis in eerste semester De Belgische bioscoopgroep Kinepolis heeft in het eerste semester van dit jaar 7,3 procent meer omzet en 3,7 procent meer bezoekers opgetekend. Dat...13 
22/08 08u30  Binnenkort vind je bio-ethanol ook aan de Belgische pomp: prijs per liter half zo hoog als gewone benzine De federale regering legt de laatste hand aan een kader om de zogenaamde E85-brandstof ook in ons land algemeen toe te laten. Die brandstof bestaat...
22/08 08u15  Baas bpost krijgt half miljoen bij vertrek In februari trekt CEO Koen Van Gerven de deur van bpost achter zich dicht. De man is geen kandidaat voor een tweede mandaat aan het hoofd van het...
22/08 08u00  Bore-out: zo stap je uit een job waar je geen voldoening aan hebt Zit je moe en futloos op je werk? Kom je uitgeblust thuis? Dan zou je wel eens een bore-out kunnen hebben, en ben je misschien dringend toe aan een...
22/08 07u15  Baas bpost krijgt half miljoen bij vertrek om niet naar concurrentie te stappen In februari trekt CEO Koen Van Gerven de deur van bpost achter zich dicht. De man is geen kandidaat voor een tweede mandaat aan het hoofd van het...12 
22/08 06u30  Dure schoolboeken blijven heel jaar dicht Welzijnszorg, de Gezinsbond maar ook de onderwijskoepels vragen dat middel­bare scholen zich ernstig beraden over de boeken die hun leerlingen...
21/08 18u00  N-VA ontkent dat autobelastingen zullen stijgen: “Maatregel wordt volledig budgetneutraal” Als de nieuwe Vlaamse regering de autofiscaliteit aanpast zoals in de startnota van Bart De Wever (N-VA) wordt aangegeven, kan de factuur voor de...
21/08 17u30  Febiac over startnota De Wever: “Factuur voor automobilist kan fors stijgen” Als de nieuwe Vlaamse regering de autofiscaliteit aanpast zoals in de startnota van Bart De Wever (N-VA) wordt aangegeven, kan de factuur voor de...
21/08 16u15  Bitcoin krijgt stevige tik De waarde van de bitcoin heeft vandaag een flinke tik gekregen. Een directe aanleiding voor de dip met 8 procent tot net geen 10.000 dollar per...
21/08 15u15  Consumentenvertrouwen op laagste peil in bijna drie jaar Het consumentenvertrouwen in België is deze maand gedaald tot -9, het laagste niveau sinds november 2016. Dat meldt de Nationale Bank.
Laatste update: vandaag om 11u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: woensdag 21 augustus 2019, 18u38
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/08 13u01  'Europese Unie tegen herintreden Rusland tot G8' De Europese Unie is tegen een onvoorwaardelijke uitnodiging voor Rusland om weer terug te kregen bij de G8, schrijft persbureau Reuters donderdag op basis van een anonieme EU-functionaris. De Russen werden in 2014 geschorst, vanwege de rol die het land speelde in de crisis op de Krim en in Oekraïne.
22/08 12u30  Immigratie van Europeanen naar VK op laagste punt sinds Brexit-referendum De immigratie vanuit de Europese Unie naar het Verenigd Koninkrijk staat op het laagste punt sinds 2013, blijkt woensdag uit jaarcijfers van het Britse statistiekbureau ONS die liepen tot maart van dit jaar. Ondanks het lagere aantal, trekken er nog altijd meer Europeanen naar het VK dan andersom.
22/08 11u30  Duitse industrie blijft kwakkelen in augustus De bedrijvigheid in de Duitse industrie krimpt in augustus voor de achtste maand op een rij, hoewel de krimp wel lager uitviel dan een maand eerder. Dit blijkt uit de inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau IHS Markit.
22/08 09u00  Adyen verwerkt steeds meer betalingen en ziet klandizie toenemen Het Nederlandse betaalplatform Adyen wordt steeds vaker gebruikt om financiële transacties mee te doen, dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Het transactievolume kwam in de eerste zes maanden uit op een kleine 105 miljard euro, een stijging van 49 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.10 
22/08 07u30  ABN AMRO-economen: Stikstofkwestie kost bouwsector 14 miljard omzet De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro.
22/08 05u45  ABN-AMRO-economen: Stikstofkwestie kost bouwsector 14 miljard omzet De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro.10 
22/08 01u30  ABN-AMRO-economen: Stikstofkwestie kost bouwers miljarden aan omzet De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro.19 
22/08 00u15  Flexibele kracht krijgt 48 procent minder dan vaste medewerker Werknemers met een flexibel arbeidscontract verdienen gemiddeld 48 procent minder dan medewerkers met een vast dienstverband, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gecorrigeerd voor achtergrondkenmerken zoals leeftijd en opleiding bedraagt het loonverschil 7 procent.29 
21/08 20u30  'Begrotingstekort VS neemt komende tien jaar toe tot 12,2 biljoen dollar' De Verenigde Staten hebben de verwachting van het begrotingstekort over tien jaar verhoogd van 809 miljard (708 miljard euro) tot 12,2 biljoen dollar (bijna 11 biljoen euro). Dat schrijft The Wall Street Journal woensdag op basis van een bericht van het Congressional Budget Office (CBO).
21/08 20u15  Taxibedrijven spannen kort geding tegen gemeente aan om Uber-chauffeurs Taxiorganisaties Taxistad en TAT hebben een kort geding tegen de gemeente Amsterdam aangespannen. De bedrijven weigeren nog langer de voorschreven sancties aan hun chauffeurs op te leggen. Ze vinden dat er door de komst van partijen als Uber een oneerlijk speelveld is ontstaan.
21/08 19u45  Taxibedrijven spannen kort geding aan tegen gemeente om Uberchauffeurs Taxiorganisaties Taxistad en TAT hebben een kort geding tegen de gemeente Amsterdam aangespannen. De bedrijven weigeren nog langer de voorschreven sancties aan hun chauffeurs op te leggen. Ze vinden dat er door de komst van partijen als Uber een oneerlijk speelveld is ontstaan.
21/08 19u30  'Overheidsschuld VS neemt komende tien jaar toe tot 12,2 biljoen dollar' De Verenigde Staten hebben de verwachting van de staatsschuld over tien jaar verhoogd van 809 miljard (708 miljard euro) tot 12,2 biljoen dollar (bijna 11 biljoen euro). Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van een bericht van het Congressional Budget Office (CBO).
21/08 18u45  Fitbit tekent deal met Singapore: Miljoen burgers krijgen fitnesstracker Fitbit gaat een miljoen burgers uit Singapore voorzien van fitnesstrackers. Het bedrijf bereikte een deal met de overheid van het land in Zuidoost-Azië. De deal maakt deel uit van het gezondheidsprogramma dat het land in oktober lanceert.
21/08 17u30  Quotum topvrouwen zorgt niet voor meer vrouwen in middenfuncties Een dwingend topvrouwenquotum zorgt niet voor meer vrouwen in middenmanagement. Dat concluderen het CPB en CBS woensdag in een het rapport Vrouwen aan de top.
21/08 17u15  Frankrijk ziet 'no deal' nu als waarschijnlijkste Brexit-scenario De Franse regering ziet een harde Brexit, de zogenoemde 'no deal-Brexit', als het waarschijnlijkste scenario, nu de Britse premier Boris Johnson eist dat het terugtredingsakkoord wordt opengebroken.
Laatste update: vandaag om 13u01
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/08 00u00  Houd van je klanten, verwen ze Waarom stenen winkels het niet hoeven af te leggen tegen webwinkels. We schrijven het jaar 2011. Drie jaren recessie lagen achter ons, en er zouden nog drie jaren van recessie volgen. Ellende genoeg. Denk je. Maar er zat nog meer in het vat. Nederland werd namelijk nog een keer onaangenaam wakkergeschud. Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing … Continued The post Houd van je klanten, verwen ze appeared first on Elsevierweekblad.nl.13 
22/08 00u00  ?Mijn buffer is groot genoeg voor volgende recessie? Lees meer >13 
22/08 00u00  Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? De Amerikaanse beurzen beleefden maandag de slechtste dag van het jaar. Als reactie op het Amerikaanse besluit om per 1 september de importtarieven uit te breiden naar meer Chinese producten, kondigde China aan de waarde van de yuan te verlagen. Dreigt er een valutaoorlog nu China de eigen munt in de strijd gooit? En zo … Continued The post Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? appeared first on Elsevierweekblad.nl.13 
21/08 00u00  Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels Met een stortvloed aan klimaatregels drijft de overheid de prijs van nieuwbouwwoningen op. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) na publicatie van cijfers over de woningmarkt. Het afgelopen kwartaal daalde de verkoop van nieuwe woningen met 13 procent. De verkoop van nieuwbouwhuizen daalt al anderhalf jaar, maar nog niet eerder was de daling … Continued The post Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/08 00u00  Eigen huis voor onderwijzer en politieagent onbetaalbaar Een huis kopen is de afgelopen jaren voor mensen met een middeninkomen steeds moeilijker geworden. Dat blijkt uit berekeningen van het Economisch Bureau van Rabobank waarover dagblad De Telegraaf schrijft. Het percentage huizenbezitters onder de middeninkomens was in 2012 nog 64,4 procent. Vorig jaar was dat gedaald naar 61,3 procent. Mensen met een middeninkomen zagen … Continued The post Eigen huis voor onderwijzer en politieagent onbetaalbaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/08 00u00  ?De bevolking is aangepraat dat er een groot probleem is met pensioenen? Vakbond FNV wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. Moeten we ons houden aan de afspraken in het pensioenakkoord?, vroegen we u. Of moeten we terughoudend zijn met maatregelen die achteraf misschien helemaal niet nodig blijken? In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘De bevolking is aangepraat dat er een groot probleem is met pensioenen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/08 00u00  ?Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord? Vakbond FNV neemt een maand na de gemaakte afspraken al afstand van het pensioenakkoord. De vakbond wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. ‘Nu korten zou een drama zijn,’ zegt FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga woensdag in een interview in De Telegraaf. In het Pensioenakkoord … Continued The post ‘Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 18u15  ?Nederland ontspringt economische crisis echt niet? Nederlandse groei overtreft die van alle buurlanden: Duitsland niest, maar Nederland is nog niet verkouden, kopte de Volkskrant woensdag. In het stuk haalt de krant economische cijfers aan van Nederland en omringende landen. Uit cijfers van het tweede kwartaal dit jaar blijkt dat de Nederlandse economie is gegroeid met 0,5 procent. Omringende landen doen het … Continued The post ‘Nederland ontspringt economische crisis echt niet’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 00u00  Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk! Economieredacteur Servaas van der Laan renoveerde samen met zijn vriendin een jarentwintighuis in Rotterdam. Stress? Relatietest? Dat viel reuze mee. Zeven tips om van je verbouwing een succes te maken. 1. Neem de tijd: lang leve de voorpret! Al tijdens de bezichtiging van het huis, een door honderd jaar sociale huur uitgewoond pand, jeukten onze … Continued The post Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 00u00  Komen China en Amerika tot oplossing handelsconflict? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
22/08 14u15  35,6 liter water nodig om halve liter Coca-Cola te produceren Om een halveliterfles Coca-Cola te produceren is 35 liter water nodig. 80% gaat op aan de productie van suikerbieten, dat is de bron die de frisdrank zijn zoete smaak geeft. Nog eens 19% is nodig om de verpakking te fabriceren, terwijl de overige 1% in de rest van de toeleveringsketen wordt opgebruikt. Dat blijkt uit … The post 35,6 liter water nodig om halve liter Coca-Cola te produceren appeared first on Express.
22/08 13u30  Biljet van 100 dollar is nieuwe wereldster Gedurende lange tijd was het biljet van één Amerikaanse dollar het meest populaire papiergeld van de hele wereld. Twee jaar geleden kwam daarin echter plots verandering. Toen nam het biljet van honderd Amerikaanse dollar die leidende positie over. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het fenomeen heeft volgens de experts … The post Biljet van 100 dollar is nieuwe wereldster appeared first on Express.
22/08 12u30  Naar nieuwe verkiezingen in januari? In de Wetstraat circuleert alweer volop het gerucht van vervroegde verkiezingen. Een scenario dat al een paar keer op- en weer onderdook. Wat gebeurt er precies? Deze week lanceerde journalist David Coppi alweer het gerucht dat de PS op vervroegde verkiezingen aast. Nieuw is dat niet. De Franstalige socialisten lijken systematisch te verspreiden dat zij geen … The post Naar nieuwe verkiezingen in januari? appeared first on Express.
22/08 11u30  Appartementsgebouwen uit Sovjettijdperk vormen grootste rem op energie-efficiëntie De sovjet-architectuur legt een aanzienlijke hypotheek op de plannen van de Europese Unie om zijn huisvesting klimaatneutraal te maken. De beruchte en troosteloze woonblokken die in de jaren vijftig van de voorbije eeuw overal in de Sovjet-Unie werden opgetrokken, zijn op het gebied van duurzaamheid immers een complete ramp. Dat zegt de redactie van het … The post Appartementsgebouwen uit Sovjettijdperk vormen grootste rem op energie-efficiëntie appeared first on Express.
21/08 21u00  5 kenmerken van genieën Wikipedia Allan warren 1.Wees nieuwsgierig en ambitieus Wikipeida Herbert Hoover Library Henry Ford, Thomas Edison, and Harvey Firestone, respectively. Ft. Myers, Florida, February 11, 1929 Creatieve, succesvolle individuen hebben volgens Mihali Csikszentmihalyi, auteur van ‘Creativity’, twee dingen in overvloed: nieuwsgierigheid en ambitie. Csikszentmihalyi baseert deze stelling op zijn interviews met 91 genieën, waaronder 14 Nobelprijswinnaars. 2. Oefening baart … The post 5 kenmerken van genieën appeared first on Express.
21/08 17u15  Panamaziekte of ‘Aids van de bananenteelt’ bereikt Zuid-Amerika en dat is een catastrofe De Panamaziekte, een onbehandelbare schimmel die wereldwijd de belangrijkste bananensoort heeft aangetast, heeft nu ook Zuid-Amerika bereikt. Dat continent is de de grootste exporteur van fruit wereldwijd.   De Panamaziekte is de populaire benaming voor een schimmel (Fusarium wilt) die al honderd jaar bananenplanten doodt in de ganse wereld. De voorbije jaren verspreidde de ziekte zich … The post Panamaziekte of ‘Aids van de bananenteelt’ bereikt Zuid-Amerika en dat is een catastrofe appeared first on Express.
21/08 17u08  Panamaziekte of ?Aids van de bananenteelt? bereikt Zuid-Amerika en dat is een catastrofe Lees meer >
21/08 17u01  Israëli’s hebben beeldtechniek die Alzheimer kan helpen voorspellen Wetenschappers van de Hebrew University of Jerusalem hebben een technologie ontdekt die in staat is om meer informatie te halen uit beelden van hersenscans. Die methode zal volgens de ontwikkelaars in de toekomst artsen wellicht de kans bieden om een aantal ziektes sneller te herkennen en te behandelen. Daarbij denken de wetenschappers onder meer aan … The post Israëli’s hebben beeldtechniek die Alzheimer kan helpen voorspellen appeared first on Express.
21/08 15u45  Mercedes bespiedt zijn chauffeurs In Groot-Brittannië heeft de Duitse autobouwer Mercedes-Benz voor aanzienlijke opschudding gezorgd. De constructeur heeft immers moeten toegeven technologie te gebruiken om de bestuurders te bespioneren. De Britse krant The Sun, die het nieuws bracht, stelt dat Mercedes in zijn auto’s heimelijk een apparaat installeert dat de exacte locatie van het voertuig verraadt. De constructeur zegt … The post Mercedes bespiedt zijn chauffeurs appeared first on Express.
21/08 15u07  ?Tesla killers? zijn alles, behalve dat Lees meer >
21/08 14u45  ‘Tesla killers’ zijn alles, behalve dat In de Verenigde Staten wordt de markt van de elektrische wagens door Tesla gedomineerd. Ook de introductie van prestigieuze projecten zoals de I-Pace van Jaguar en de E-Tron van Audi kunnen aan de machtspositie voorlopig niet tornen. Dat zegt Colin Beresford, redacteur bij het persbureau Bloomberg. Zowel de I-Pace als de E-Tron zijn er echter … The post ‘Tesla killers’ zijn alles, behalve dat appeared first on Express.
21/08 14u30  2019 zou het jaar van de opvouwbare smartphone worden. Of niet? 2019 zou het jaar van de opvouwbare smartphone worden. Maar de wetten van de fysica lijken daar anders over te gaan beslissen.  Eerst was het de beurt aan Samsung. Het Zuid-Koreaanse concern had aangekondigd in april zijn opvouwbare telefoon Galaxy Fold (foto onder) op de markt te zullen brengen. Daar werd in extremis van afgezien … The post 2019 zou het jaar van de opvouwbare smartphone worden. Of niet? appeared first on Express.
21/08 14u16  Satellieten volgen u overal De jongste tijd hebben satellieten de sector van de beeldvorming grote vooruitgang opgeleverd. Die progressie kan talloze sectoren belangrijke voordelen aanreiken. Tegelijkertijd is er echter ook een toenemende vrees voor een onophoudelijke surveillance. Dat zegt Shelby Brown, redacteur van Cnet, in een commentaar op een rapport van de MIT Technology Review. Op dit ogenblik zijn … The post Satellieten volgen u overal appeared first on Express.
21/08 13u00  Winkelcentra hebben het moeilijk, maar winkels in luchthavens doen het uitstekend De traditionele retail maakt een bijzonder moeilijke periode door. Shoppingcenters en winkelstraten krijgen steeds minder bezoek. Vele retailers zoeken dan ook naar alternatieve verkooppunten om klanten te vinden. Voor vele merken zijn luchthavens daarbij een lucratieve uitwijkmogelijkheid gebleken. Dat zegt Nathaniel Meyersohn, redacteur bij CNN Business, op basis van een aantal rapporten over de prestaties … The post Winkelcentra hebben het moeilijk, maar winkels in luchthavens doen het uitstekend appeared first on Express.
21/08 11u30  VK telt meer oplaadstations voor elektrische voertuigen dan benzinestations Een gebrek aan oplaadstations komt vaak naar voor als één van de cruciale hindernissen die een snellere doorbraak van de elektrische auto zou kunnen belemmeren. Ook de lange oplaadtijden blijken vaak een punt van frustratie. Die problemen zullen echter steeds minder zwaar doorwegen. Dat zegt Bengt Halvorsen, hoofdredacteur van de nieuwssite Green Car Reports. Hij … The post VK telt meer oplaadstations voor elektrische voertuigen dan benzinestations appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

29x Flexibele kracht krijgt 48 procent minder dan vaste medewerker22/08 00u15 - Nu.nl Economie: Werknemers met een flexibel arbeidscontract verdienen gemiddeld 48 procent minder dan medewerkers met een vast dienstverband, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gecorrigeerd voor achtergrondkenmerken zoals leeftijd en opleiding bedraagt het loonverschil 7 procent.
25x ’Loskoppelen gas kost in dit tempo 150 jaar’22/08 00u15 - De Financiële Telegraaf: Lees meer >
19x ABN-AMRO-economen: Stikstofkwestie kost bouwers miljarden aan omzet22/08 01u30 - Nu.nl Economie: De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro.
17x Almaar meer oranje knipperlichten voor Duitse economie, en dat is geen goed nieuws voor de rest van de wereld22/08 00u10 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
16x Negatieve rentes worden normaal: 'Het lijkt wel alsof de obligatiemarkt een soort paniekaanval heeft'22/08 08u45 - Trends.be: Een investering doen waarmee je gegarandeerd geld verliest, nog niet zo lang geleden was het volslagen waanzinnig idee. Vandaag doet iedereen het op de obligatiemarkten.
16x Omzet- en winstalarm bij Henkel22/08 00u10 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
14x 'Stop Gronings gas is risico voor gashandel'22/08 08u45 - IEX.NL: GRONINGEN (AFN) - Het dichtdraaien van de Groningse gaskraan heeft gevolgen voor de toekomst van het grootste Europese handelsplatform voor gas. Daarvoor waarschuwt topbestuurder Annie Krist van gashandelaar GasTerra in een interview met persbureau Bloomberg.
14x Nestlé-topman onder de indruk van Nederland22/08 07u30 - De Financiële Telegraaf: Mark Schneider (1965) is sinds twee jaar de baas bij Nestlé. Hij wist het logge voedingsbedrijf om te vormen tot een flexibelere organisatie en de beurskoers flink te verhogen. „Snelheid blijft geboden, want retail verandert razendsnel.’
13x Meer bezoekers en meer omzet voor Kinepolis in eerste semester22/08 08u45 - Het Laatste Nieuws: Economie: De Belgische bioscoopgroep Kinepolis heeft in het eerste semester van dit jaar 7,3 procent meer omzet en 3,7 procent meer bezoekers opgetekend. Dat...
13x Altijd verzendkosten, altijd retourkosten? en toch snelst groeiende webshop van het land22/08 03u42 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
28905
Gelezen:
26291
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven