zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
20/04 23u15  Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen DEN HAAG (AFN) - Bedrijven in belangrijke sectoren zoals energie, water en telecom moeten aan de hoogste standaard in cyberveiligheid gaan voldoen. Ook het basisniveau van beveiliging moet omhoog om Nederland beter te beschermen. Daar moeten overheid en bedrijfsleven samen de schouders onder zetten, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).
20/04 22u30  Apple flink onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen het weekend ingegaan. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers op Wall Street verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell.
20/04 22u00  'Besluit steunbeleid ECB kan nog even duren' FRANKFURT (AFN) - Beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) wachten mogelijk nog tot juli voor ze besluiten hoe het nu verder moet met hun omvangrijke opkoopprogramma van schuldpapier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/04 20u45  'GE voert gesprekken over verkoop spoortak' BOSTON (AFN) - General Electric (GE) overweegt naar verluidt om zijn spoortak GE Transportation te verkopen aan Wabtec, een Amerikaanse maker van locomotieven en treinonderdelen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de twee partijen daarover in onderhandeling zijn.
20/04 20u00  Apple flink omlaag op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag halverwege de middaghandel in New York op verlies. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell.
20/04 19u30  Wells Fargo schikt voor 1 miljard dollar NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. Er waren onder meer te hoge kosten in rekening gebracht aan klanten. Die gaat Wells Fargo tevens vergoeden.
20/04 19u00  Groothandelsgebouwen praat aandeelhouders bij ROTTERDAM (AFN) - Groothandelsgebouwen heeft aandeelhouders bijgepraat over de voortgang van het overleg met HighBrook, de mogelijke koper van de uitbater van het Groot Handelsgebouw. De partijen zijn nog altijd in gesprek met de Belastingdienst over een afwijkende transactiestructuur. Het gaat om een deal waarin HighBrook indirect het Groot Handelsgebouw verkrijgt, gevolgd door de liquidatie van de uitbater zelf.
20/04 18u45  Alychlo koopt weer aandelen SnowWorld MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeringsmaatschappij Alychlo heeft opnieuw aandelen SnowWorld gekocht. Het gaat om 97 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor ongeveer 9,48 euro per stuk.
20/04 18u30  Beursgang B&S Group levert meer op AMSTERDAM (AFN) - De banken die de beursgang van BS Group hebben begeleid, hebben hun overtoewijzingsoptie deels uitgeoefend. Daardoor stijgt de opbrengst van de emissie met ongeveer 23 miljoen euro naar bruto circa 381 miljoen euro. Dat liet de distributeur en groothandel vrijdag weten.
20/04 17u45  Air France-KLM en chipsector omlaag op Damrak AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM hoorde vrijdag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. Beleggers schrokken omdat topman Jean-Marc Janaillac dreigt af te treden als een stemming onder het personeel van Air France niet goed uitpakt. Daarnaast waren chipgerelateerde bedrijven duidelijk uit de gratie op het Damrak.
20/04 17u45  'Nissan schrapt honderden Britse banen' LONDEN (AFN) - Nissan gaat naar verluidt honderden schrappen in de grootste Britse autofabriek in Sunderland. Volgens bronnen aan persbureau Reuters doet het Japanse autoconcern die ingreep omdat de vraag naar zijn dieselmodellen in Europa tanende is.
20/04 17u45  Takeda verhoogt bod op Shire OSAKA (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse farmaceut Takeda heeft zijn bod op zijn Iers-Britse branchegenoot Shire opnieuw verhoogd. Het bedrijf wil nu 47 pond per aandeel neerleggen voor Shire. Daarvan bestaat 21 pond uit cash en de resterende 26 pond uit nieuwe aandelen Takeda.
20/04 16u15  Economisch vertrouwen eurozone stijgt weer BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in april gestegen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
20/04 16u15  Beleggers schrikken van nieuws Air France-KLM AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM was vrijdagmiddag de meest opmerkelijke beweger op de beurs in Amsterdam. De koers van het luchtvaartconcern zakte behoorlijk weg nadat bekend werd dat topman Jean-Marc Janaillac zijn lot heeft verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Andere grote verliezers op het Damrak waren ASMI en Wessanen, die met tegenvallende kwartaalcijfers zijn gekomen.
20/04 15u45  Vlak begin handelsdag op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine uitslagen aan de dag begonnen. De stemming op Wall Street wordt vooral beïnvloed door de kwartaalcijfers die enkele grote bedrijven naar buiten hebben gebracht. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de oliesector, vanwege een tweet van president Donald Trump.
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 23u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
20/04 18u15  Belgische consument iets somberder in april Het vertrouwen van de consumenten in België is in april licht gedaald na een opleving in maart.
20/04 17u45  Deutsche Bank schreef per ongeluk 28 miljard euro over Deutsche Bank heeft midden maart per ongeluk een bedrag van 28 miljard euro overgeschreven tijdens een routineuze financiële operatie. De fout is intussen wel al rechtgezet.
20/04 17u15  BEyond helpt tien Belgische groeibedrijven om een wereldtopper te worden Donderdag maakte Pulse Foundation bekend welke tien Belgische start-ups het koppelt aan ervaren ondernemers als onderdeel van zijn nieuwe BEyond Excellence in Entrepreneurship-programma. De bedoeling is jonge Belgische bedrijven te helpen uitgroeien tot de Solvays of Soudals van morgen.
20/04 17u00  Commercieel directeur Argenta stapt op De commercieel directeur van Argenta, Anne Coppens, stapt op. De reden is een meningsverschil over de digitale strategie van de bank.
20/04 14u15  'Begrotingsbeleid regering-Michel zwalpt tussen deliberatie en zware buis' De regering-Michel zal volgend jaar dus een begrotingshuis nalaten dat meer dan een likje verf kan gebruiken. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
20/04 12u15  Uitbreiding taxshelter is een succes: 38 miljoen euro extra voor de podiumkunsten Door de taxshelter hebben de podiumkunsten vorig jaar 38 miljoen euro extra middelen bij elkaar gesprokkeld. Dat staat in de eerste evaluatie van de Vlaamse administratie. 'Ik had vooraf geen benchmark gezet, maar ik ben tevreden met dat bedrag', zegt minister van Cultuur Sven Gatz.
20/04 12u00  Herbert Diess (de nieuwe CEO van Volkswagen): beenharde saneerder en vakbondsvriend De benoeming van Herbert Diess tot CEO van VW Groep is een grote verrassing, ook al was de man al geruime tijd als de kroonprins naar voren geschoven. Hij wil de grootste autogroep van de wereld versneld naar het elektrische tijdperk loodsen.
20/04 11u30  Prognoses vastgoedmarkt: van een zeepbel is nog geen sprake De prijs van de woningen steeg vorig jaar stevig, maar van een zeepbel is nog geen sprake. Momenteel worden transacties uitgesteld tot na juni, als de registratierechten dalen. Dit gebrek aan stabiliteit is een potentieel gevaar.
20/04 05u15  Bijna 10.000 Belgen kochten sinds 1 december studiejaren af De nieuwe regeling voor het regulariseren van de studieperiode werpt vruchten af. Tussen 1 december en 30 maart kochten bijna 9.500 ambtenaren en werknemers studiejaren af. Ze doen dit om hun pensioen op te krikken.
19/04 16u15  Federgon: 'Regeling over uitzendarbeid bij overheid maakt einde aan de komedie' De uitzendsector is 'heel gelukkig' met de beslissing van het Vlaams en de federale regering om interimarbeid in de openbare sector mogelijk te maken. 'Er komt eindelijk een einde aan de komedie', zegt sectorfederatie Federgon donderdag.
19/04 14u45  Ondanks de beloften: steeds meer kinderarbeid in cacaosector Ondanks inzet van de cacaosector om iets te doen aan kinderarbeid, neemt het probleem in de sector eerder toe dan af, blijkt uit de Cacaobarometer 2018. België zou als chocoladeland een belangrijkere rol moeten spelen in de keten, zeggen de Oxfam-Wereldwinkels in een reactie.
19/04 12u30  Conclusie na de Argenta-crisis: softwaretester is een knelpuntberoep Hoeveel geef je uit aan softwaretests? Te weinig, laten de recente capaciteitsproblemen bij Argenta vermoeden. Er is een tekort aan testers en hun job wordt ook complexer.
19/04 12u15  Het blijft woelig aan top Deutsche Bank De onrust aan de top van Deutsche Bank houdt aan. De grootste bank van Duitsland kondigt na het vertrek van de CEO nu dat van de operationeel directeur aan.
19/04 12u00  Brouwerij Palm groeit in Nederlandse handen Brouwerij Palm is bijna twee jaar in handen van de Nederlandse brouwer Bavaria. De verkoop van de ingedommelde brouwer zwengelt langzaam weer aan. 'Er was niets mis met Palm. Er ontbrak een merkenportefeuillegedachte.' De voorzitter van het directiecomité, Jan-Renier Swinkels, is heel enthousiast over zijn Belgische overname.
19/04 11u30  Kunnen vastgoedprijzen alleen maar stijgen? Vier vastgoedmythes gewikt en gewogen Ja, de locatie bepaalt in grote mate de waarde van uw woning. Maar daarnaast zijn er nog zo'n tweehonderd andere prijsbepalende factoren. De academici Marc De Ceuster en Bert De Vos zetten enkele vastgoedzekerheden op losse schroeven.
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 18u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u10
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/04 23u15  Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen DEN HAAG (AFN) - Bedrijven in belangrijke sectoren zoals energie, water en telecom moeten aan de hoogste standaard in cyberveiligheid gaan voldoen. Ook het basisniveau van beveiliging moet omhoog om Nederland beter te beschermen. Daar moeten overheid en bedrijfsleven samen de schouders onder zetten, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).
20/04 22u30  Apple flink onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen het weekend ingegaan. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers op Wall Street verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell.
20/04 22u00  'Besluit steunbeleid ECB kan nog even duren' FRANKFURT (AFN) - Beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) wachten mogelijk nog tot juli voor ze besluiten hoe het nu verder moet met hun omvangrijke opkoopprogramma van schuldpapier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/04 20u45  'GE voert gesprekken over verkoop spoortak' BOSTON (AFN) - General Electric (GE) overweegt naar verluidt om zijn spoortak GE Transportation te verkopen aan Wabtec, een Amerikaanse maker van locomotieven en treinonderdelen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de twee partijen daarover in onderhandeling zijn.
20/04 20u00  Apple flink omlaag op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag halverwege de middaghandel in New York op verlies. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell.
20/04 19u30  Wells Fargo schikt voor 1 miljard dollar NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. Er waren onder meer te hoge kosten in rekening gebracht aan klanten. Die gaat Wells Fargo tevens vergoeden.
20/04 19u00  Groothandelsgebouwen praat aandeelhouders bij ROTTERDAM (AFN) - Groothandelsgebouwen heeft aandeelhouders bijgepraat over de voortgang van het overleg met HighBrook, de mogelijke koper van de uitbater van het Groot Handelsgebouw. De partijen zijn nog altijd in gesprek met de Belastingdienst over een afwijkende transactiestructuur. Het gaat om een deal waarin HighBrook indirect het Groot Handelsgebouw verkrijgt, gevolgd door de liquidatie van de uitbater zelf.
20/04 18u45  Alychlo koopt weer aandelen SnowWorld MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeringsmaatschappij Alychlo heeft opnieuw aandelen SnowWorld gekocht. Het gaat om 97 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor ongeveer 9,48 euro per stuk.
20/04 18u30  Beursgang B&S Group levert meer op AMSTERDAM (AFN) - De banken die de beursgang van BS Group hebben begeleid, hebben hun overtoewijzingsoptie deels uitgeoefend. Daardoor stijgt de opbrengst van de emissie met ongeveer 23 miljoen euro naar bruto circa 381 miljoen euro. Dat liet de distributeur en groothandel vrijdag weten.
20/04 17u45  Air France-KLM en chipsector omlaag op Damrak AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM hoorde vrijdag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. Beleggers schrokken omdat topman Jean-Marc Janaillac dreigt af te treden als een stemming onder het personeel van Air France niet goed uitpakt. Daarnaast waren chipgerelateerde bedrijven duidelijk uit de gratie op het Damrak.
20/04 17u45  'Nissan schrapt honderden Britse banen' LONDEN (AFN) - Nissan gaat naar verluidt honderden schrappen in de grootste Britse autofabriek in Sunderland. Volgens bronnen aan persbureau Reuters doet het Japanse autoconcern die ingreep omdat de vraag naar zijn dieselmodellen in Europa tanende is.
20/04 17u45  Takeda verhoogt bod op Shire OSAKA (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse farmaceut Takeda heeft zijn bod op zijn Iers-Britse branchegenoot Shire opnieuw verhoogd. Het bedrijf wil nu 47 pond per aandeel neerleggen voor Shire. Daarvan bestaat 21 pond uit cash en de resterende 26 pond uit nieuwe aandelen Takeda.
20/04 16u15  Economisch vertrouwen eurozone stijgt weer BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in april gestegen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
20/04 16u15  Beleggers schrikken van nieuws Air France-KLM AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM was vrijdagmiddag de meest opmerkelijke beweger op de beurs in Amsterdam. De koers van het luchtvaartconcern zakte behoorlijk weg nadat bekend werd dat topman Jean-Marc Janaillac zijn lot heeft verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Andere grote verliezers op het Damrak waren ASMI en Wessanen, die met tegenvallende kwartaalcijfers zijn gekomen.
20/04 15u45  Vlak begin handelsdag op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine uitslagen aan de dag begonnen. De stemming op Wall Street wordt vooral beïnvloed door de kwartaalcijfers die enkele grote bedrijven naar buiten hebben gebracht. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de oliesector, vanwege een tweet van president Donald Trump.
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 23u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/04 18u00  Staatsschuld daalt dankzij extra jobs en lage rente De staatsschuld is vorig jaar gedaald tot 103,1 procent van het bbp. Dat blijkt uit definitieve cijfers van de Nationale Bank. Met dank aan de forse toename van de werkgelegenheid en de lagerenteomgeving.
20/04 15u45  Extra verzekering bij aankoop reis of smartphone? Verkoper moet u beter informeren Lees meer >
20/04 15u45  Finse regering laat gehypet experiment met basisinkomen stille dood sterven 560 euro per maand kregen ze. Zomaar. Voor 2.000 Finse werklozen die willekeurig waren gekozen door Kela, de Finse overheidsdienst Sociale Zekerheid, was het testproject rond basisinkomen een aangename verrassing. Maar de centrumrechtse regering lijkt ervoor te hebben gekozen het experiment stilaan te laten doodbloeden.
20/04 13u15  Extra verzekering bij aankoop reis of smartphone? Verkoper moet je binnenkort beter informeren Lees meer >
20/04 13u15  Bediende in Vlaanderen en Brussel verdient gemiddeld 3.510 euro bruto Uit de resultaten van het Salariskompas van vacature.com blijkt dat het gemiddelde maandloon van een voltijds werkende bediende uit Vlaanderen of Brussel momenteel 3.510 euro bruto bedraagt. Voor de hoogste lonen moet je nog altijd in de chemie of farmaceutische industrie zijn. De laagste lonen vinden we in de sector ?toerisme, sport & recreatie?.
20/04 12u00  Extra verzekering bij aankoop reis of smartphone? Verkoper moet je voortaan beter informeren Lees meer >
19/04 20u15  Britten willen verbod op rietjes en wattenstaafjes Met dit warme weer komen ze weer boven: de frisdranken en cocktails op het terras. Vaak hoort daar een rietje bij. Maar als het aan de Britse premier May ligt, is het volgend jaar gedaan met de verkoop van plastic voor eenmalig gebruik.
19/04 19u00  Nieuwe geneesmiddelen: te duur en te weinig doeltreffend? De Christelijke Mutualiteit waarschuwt dat het budget voor geneesmiddelen dreigt te ontsporen. Volgens voorzitter Luc Van Gorp komen er te veel nieuwe, vaak dure medicijnen op de markt, waarvan de klinische meerwaarde nog heel onzeker is.
19/04 18u00  Aan het werk en op zoek naar een andere job? 4 procent doet het (voor betere arbeidsvoorwaarden) Lees meer >
19/04 14u30  Hoogdagen voor groeiende fietstoerisme in Limburg Het is met dit mooie weer extra druk op het Limburgse fietsnetwerk. Toerisme Limburg investeert al jaren in het fietstoerisme, en dat blijft groeien. Vorig jaar lokte het 2,1 miljoen bezoekers op de fiets, en dat genereert veel inkomsten in de provincie.
19/04 13u30  Dienstencheques online betalen, dat kost je extra geld: "een mopke"? Dienstencheques bestellen en die ook online willen betalen met een bank- of kredietkaart, dat kost je extra geld. 'Gewoon' online betalen via je banksite of -app is dan weer gratis. Opmerkelijk, vinden veel mensen. Maar geen nood: er is wetgeving in de maak waardoor die extra meerkosten binnenkort niet meer mogen worden doorgerekend aan de consument.
19/04 09u00  Tekort aan ICT'ers was nog nooit zo groot: bedrijven zijn op zoek naar 16.000 digitale experts Het tekort aan ICT'ers op de arbeidsmarkt was nog nooit zo groot. Dat schrijft De Tijd. Er zijn nu 16.000 openstaande vacatures, dubbel zoveel als 10 jaar geleden.
18/04 22u15  Contracten van alle Opel-dealers opgezegd: ?Onzekere periode aangebroken? Lees meer >
18/04 18u45  Belgisch pensioensparen breekt records Lees meer >
18/04 17u30  De Persgroep boekte vorig jaar 109 miljoen euro nettowinst Lees meer >
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 18u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 3u45
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
21/04 02u15  In gesprek met voormalig ECB-president Trichet: het financiële systeem is nu kwetsbaarder voor een crisis dan in 2008 Voormalig ECB-president Jean-Claude Trichet waarschuwt voor het nog altijd 'fragiele' financiële systeem. 'Er is toezicht gekomen, de kapitaalbuffers zijn versterkt, maar we zijn er nog niet.' Van een pensioen wil hij zelf niets weten. 'Gaat het bij jullie al naar bijna 68 jaar? Mooie leeftijd. Zo ver zijn we in Frankrijk nog niet. Maar met het stijgen van de levensverwachting zou het wel moeten',10 
21/04 02u15  Oud-topman Trichet (ECB) benadrukt de fragiele staat van het huidige financiële systeem 'Het financiële systeem in de wereld is nu kwetsbaarder dan voor de crisis van 2008.' Dat zegt Jean-Claude Trichet in een interview met de Volkskrant. De Fransman was in 2008 president van de Europese Centrale Bank (ECB) en bemoeide zich toen direct met de redding van Fortis door de Belgische en Nederlandse regering. Trichets grootste zorg is dat de wereldwijde schuldenlast - publiek en privaat -10 
21/04 00u15  Vopak toonbeeld stabiliteit, weer onrust rond Arcadis Eelco Hoekstra werd deze week voor vier jaar herbenoemd en Vopak maakte bekend flink te gaan investeren in de bouw van vijftien roestvrijstalen opslagtanks in Botlek bij Rotterdam. Over twee jaar moeten die klaar zijn. Ondanks de energietransitie zit er blijkbaar nog toekomstmuziek in de opslag van fossiele brandstoffen en chemicaliën. Hoekstra is gepokt en gemazeld in de sector. Hij was de zoon v12 
21/04 00u00  Wat als ik als oudere werkloze weer ga werken? Ik ben 60 jaar en zit sinds kort in de IOAW, een vervolguitkering voor oudere werklozen. De IOAW is voor mij en mijn vrouw samen 1.346 euro per maand netto. Welk risico loop ik als ik weer ga werken? Ik ben 60 jaar en zit sinds kort in de IOAW, een vervolguitkering voor oudere werklozen. De IOAW is voor mij en mijn vrouw samen 1.346 euro per maand netto. Welk risico loop ik als ik weer ga werken?10 
20/04 23u30  Frank Kalshoven komt terug op de kwestie van loonsdispensatie Deze week hoorde de Kamer deskundigen en belanghebbenden over de vraag of het kabinet er verstandig aan doet om voor mensen die het minimumloon niet kunnen verdienen het systeem van loonkostensubsidie in te ruilen voor een systeem van loondispensatie. In de Kamer klonk het (volgens de verslagen in de kranten) unisono: neen, dat is niet verstandig. Met uitzondering dan van werkgeversclub VNO-NCW. O
20/04 20u15  Niemand wil 'nee' horen van Wopke Hoekstra als er om extra geld wordt gevraagd Wopke Hoekstra staat voor zijn ontgroening als minister van Financiën. De CDA'er moet de rekening opmaken voor het staken van de gaswinning in Groningen. Blijft hij streng of laat hij de teugels vieren?, vraagt parlementair verslaggever Frank Hendrickx zich af. Wopke Hoekstra zal de anekdote inmiddels tot vermoeiens toe hebben gehoord. Een goede minister van Financiën hoeft maar één ding te doen:
20/04 18u30  Topman Air France-KLM dreigt met vertrek als personeel salarisaanbod afwijst Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac verbindt zijn lot aan een stemming onder het personeel van Air France over loonsverhoging. Dat heeft Janaillac vrijdag aangekondigd in een persverklaring. Stemt het Franse personeel tegen een loonsverhoging in stapjes, zoals Air France wenst, dan stapt de president-­directeur op. De afgelopen maanden legde het personeel van Air France al negen dagen het we
20/04 18u30  Persgroep worstelt met papiertekort. Noodmaatregel: nieuw uiterlijk voor Sir Edmund De Persgroep, uitgever van grote Nederlandse en Belgische kranten, kampt met een acuut papiertekort. Toen het bedrijf begin dit jaar merkte dat het internationale aanbod niet toereikend was, zijn noodmaatregelen genomen om de gevolgen voor lezers en redacties te beperken. Volgens de directie kosten deze maatregelen 'meerdere tonnen'. Zichtbaar gevolg van het tekort is dat de Volkskrant-bijlage Sir
20/04 15u15  Met het overlijden van Tiemen verloor Middelstum zijn melkboer De melkboer is niet meer. De venters langs de deur zijn zo goed als uitgestorven. Maar het verdwijnen van melkboer Tiemen was wel erg plotseling. Zijn dochter schreef een ode aan de SRV-man als huisvriend. Tiemen, de melkboer van 't Hogeland, pakte zijn fiets om nog even snel wat zuivel na te brengen bij Fraamborg, een gezinsvervangend tehuis. Dat was vlakbij, daar hoefde Tiemen van Dijken niet he
20/04 08u45  Water dat aan vlees en vis wordt toegevoegd moet eerlijk op het etiket staan De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie tot 10 juli gegeven om alle vlees- en visverpakkingen van een juist etiket te voorzien. Dat bevestigt de toezichthouder na vragen van de Volkskrant. Nu verkopen Nederlandse supermarkten vlees- en visproducten met etiketten die toegevoegd water niet correct vermelden. Sinds december 2014 verplicht een Europese verordenin
20/04 00u15  Vlees mag waterig zijn als het etiket maar klopt (en dat is niet altijd zo) Het toevoegen van water aan het vlees gebeurt al jaren en is op zich niet verboden. Alleen moet het wel op het etiket staan. Dat is niet altijd het geval, bleek bij een steekproef van de Volkskrant. De Europese etiketteringwetgeving voor levensmiddelen wordt ruim drie jaar na invoering nog steeds verkeerd geïnterpreteerd door producenten en supermarkten. Neem het vermelden van 'toegevoegd water' a
20/04 00u15  Etiketten vlees- en visproducten niet altijd eerlijk over hoeveelheid water De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie tot 10 juli gegeven om alle vlees- en visverpakkingen van een juist etiket te voorzien. Dat bevestigt de toezichthouder na vragen van de Volkskrant. Nu verkopen Nederlandse supermarkten vlees- en visproducten met etiketten die toegevoegd water niet correct vermelden. Sinds december 2014 verplicht een Europese verordenin
19/04 22u45  Unilever danst wederom naar de pijpen van de aandeelhouders Unilever-topman Paul Polman gaat opnieuw door de knieën voor de aandeelhouders. Het Brits-Nederlandse was- en voedingsmiddelenconcern koopt vanaf volgende maand voor maximaal 6 miljard euro aan eigen aandelen in, zo werd donderdag bekendgemaakt. Omdat de winst dan over minder aandelen verdeeld hoeft te worden, worden de resterende aandelen meer waard en daar zijn beleggers in Unilever blij mee. Un
19/04 22u45  Wat doet gezondheidsschade van glas bier voor beurskoers? Elk alcoholische versnapering kost 30 minuten van ons ­leven, zo meldden de media vorige week vrijdag. Bron bleek het Britse medische tijdschrift The Lancet te zijn dat elke week wel ergens krantenkoppen scoort met onderzoeken over de desastreuze gezondheidseffecten van allerlei westerse geneugten. De Volkskrant bracht het onder de kop 'Ook dat ene glaasje rode wijn per dag is ongezond'. Gelukkig
19/04 22u00  Is de status aparte voor de telecomsector noodzakelijk, of onvervalst protectionisme? Het kabinet wil met een nieuwe wet de infrastructuur voor telefonie en internet beschermen tegen overnames die nationale belangen in gevaar brengen. Kapers krijgen een meldplicht. Een nobel streven, maar het verwijt van protectionisme kan op de loer liggen. In de Verenigde Staten bestaat de gewoonte wetten te vernoemen naar personen die een beslissende rol hebben gespeeld in de totstandkoming daar
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/04 05u15  Beschadigde betonplaten op E34 vernieuwd Op de E34 van Eindhoven-Antwerpen in Arendonk voert een aannemer vanaf maandag herstellingswerken uit aan het wegdek. Ter hoogte van het kanaal Schoten-Dessel is het beton over een afstand van een kilometer op drie plaatsen fel beschadigd.
21/04 03u45  Daarom staat er een eend op de kerk van Vlimmeren De Maan van Vlimmeren, het kunstwerk in de vorm van een bol aan de kerk in Vlimmeren (Beerse), is tijdelijk omgetoverd tot een eendje. De transformatie is een promotiestunt van de jeugdbeweging KLJ voor Vlimmeren Kermis.14 
21/04 03u45  Tientallen vacatures bij kledingketen Zeb: “We moeten vechten voor talent” Verkoper in de kledingindustrie is het derde meest gezochte profiel in de provincie Antwerpen. Maar de vacatures raken niet snel ingevuld. Daar heeft het lage loon misschien wel iets mee te maken.14 
21/04 03u30  Oproep tot strengere maatregelen voor rusthuizen: “Oude koppels, die haal je toch niet meer uit elkaar?” “Het is fundamenteel dat je koppels niet uit elkaar haalt als ze al zo lang samen zijn.” Dat zegt seniorenvereniging Okra na het schrijnende verhaal van Roger (87) en Vera (83) in onze krant. Volgens Okra zou het een basisrecht moeten zijn voor koppels om hun oude dag samen door te brengen. Ook de Vlaamse meerderheidspartijen zijn bereid om te onderzoeken of ze dat kunnen afdwingen bij de rusthuizen.12 
21/04 03u15  Waarom blijft een spin niet in haar eigen web kleven? Er bestaan geen domme vragen. Maar ook domme antwoorden gaat u niet vinden op het online platform Ikhebeenvraag.be. Na tien jaar wetenschappelijke antwoorden op prangende kwesties is nu een wetenswaardige bloemlezing gebundeld in een boek.
21/04 03u15  Dit jaar sneuvelden al zes warmterecords, en dat is geen toeval We zijn nog maar goed voorbij half april en het zesde warmterecord is al gesneuveld voor dit jaar. Zo hadden we al de warmste 24 januari (12,9 graden), de warmste 8 april (24,0 graden) en nu dus ook de warmste 19 april (28,1 graden). Weerspecialisten kijken er niet van op. “De jongste jaren sneuvelen vooral nog warmte- in plaats van kouderecords.”
21/04 03u15  Gezinsbond organiseert zomerkamp rond digitale media: verstoppertje met tablet, survival met smartphone Terwijl de gsm op kamp doorgaans zo veel mogelijk in de rugzak moet blijven, organiseert de Gezinsbond deze zomer samen met de vzw Mediaraven een kamp dat volledig rond digitale media draait. Verstoppertje met een tablet, survival met een smartphone en zelfs een bosspel rond Facebook. “Zo willen we het cliché doorbreken dat een smartphone kinderen altijd binnenhoudt.” Een zinnig idee, vindt pedagoog Tim Smits.
21/04 03u15  IT-specialist werkt als poetshulp en wil graag kleuterleider worden Johnny Mooren (37) is een van de meest gegeerde figuren op de arbeidsmarkt. Hij is capabel om niet minder dan drie veelgevraagde functies in te vullen. Johnny is ­informaticaspecialist, werkt als poetshulp én volgt een opleiding tot kleuterleider.
21/04 03u15  Aanpassing in M-decreet: opnieuw meer kinderen naar buitengewoon onderwijs Er mogen weer meer kinderen naar het buitengewoon onder-wijs gaan. Minister Crevits past het M-decreet aan “om het draagvlak te bewaren”.
21/04 03u15  We eten minder groenten, maar meer fruit We zijn het beste af met een koelkast vol fruit en groenten, zo peperen tal van gezondheidsrichtlijnen ons al jarenlang in. Nieuwe cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) tonen nu aan dat de Belg de adviezen effectief vaker volgt. Althans toch wat de consumptie van fruit betreft.
21/04 03u15  STANDPUNT. Stop aan alle kanten met versimpelen van de werkelijkheid We moeten meer moeite doen om elkaar serieus te nemen. Dat is zo ongeveer de conclusie na een tumultueuze week in de Antwerpse politiek, waarbij de ene versimpeling van de werkelijkheid de andere in sneltempo opvolgde.
21/04 03u15  Nick Bril giet zijn leven in boekvorm “Alleen straatboefjes overleven in de harde wereld van de keuken” “Als tiener zag ik al eens de binnenkant van een politiebureau”, zegt hij met ondeugende blik. “Een moeilijke jeugd. Een moeilijke jongen. En toen ging ik afwassen in een restaurant en kwam de klik, de discipline.” Vandaag is Nick Bril (34) sterrenchef van het Antwerpse restaurant The Jane en heeft hij zijn eerste boek op de plank. Over zijn leven als straatschoffie, hard werken, zijn gezin, recepten en de moeite die hij heeft om uit de schaduw van Sergio Herman te treden. “Leuk is het niet om op Instagram te blijven lezen hoe goed die Sergio wel kookt in The Jane. Terwijl het mijn werk is.”
21/04 03u15  Lost Frequencies haalt Britse wereldster James Blunt aan boord Hij noemde zijn eigen wereldhit You’re Beautiful ooit “heel vervelend”, maar hij verkocht wel vlot miljoenen platen. Nu heeft wereldster James Blunt een nummer klaar met ‘onze’ Lost Frequencies, Melody.
21/04 03u15  Tien culturele toppers voor deze week Zin in een concert of een voorstelling die nog niet uitverkocht is. Haal dan snel inspiratie uit deze tien tips.
21/04 03u15  Kris Peeters, na de moeilijke dagen: “Ja, ik zou het opnieuw doen. Maar ik zou het anders aanpakken” “Het zijn moeilijke dagen geweest, ook binnen de partij, maar die harde woorden blijven bij mij niet lang hangen. Zo zit ik niet in elkaar. En ja, ook na wat ik heb meegemaakt, zou ik het opnieuw doen, een kandidaat uit de chassidische gemeenschap op de lijst zetten. Maar ik zou het anders aanpakken. Ik zou meer mensen erbij betrekken.”
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
20/04 18u15  Nieuwe acties op komst bij Deliveroo Er zijn nieuwe acties op komst bij maaltijdbezorger Deliveroo omtrent het statuut van de koeriers. Dat zegt de socialistische...
20/04 18u15  "Nissan gaat honderden banen schrappen in Britse Sunderland" De Japanse autobouwer Nissan gaat honderden banen schrappen in zijn fabriek in Sunderland, in het noordoosten van Engeland. Dat is vernomen van een...
20/04 17u45  Brusselse Audi e-tron krijgt snelste laadvermogen op de markt: na half uur rijbereik van 320 km De Audi e-tron, die dit jaar nog in de fabriek in Vorst van de band zal rollen, zal als eerste elektrische seriewagen aan snellaadpalen met een...
20/04 17u30  "Ben jij even gemotiveerd als deze gekke jongens om bij ons binnen te geraken?": videobedrijf maakt grappige vacature van inbraakfilmpje Het Antwerpse videoproductiebedrijf Video Crew heeft een wel erg originele manier gevonden om een nieuwe accountmanager te vinden.
20/04 16u45  Twee 21-jarigen onthullen hoe ze groot vrijstaand huis kochten zonder hulp van hun ouders Amper 21 zijn Nathan Doe en Tyla Stanworth, maar ze hebben vorig jaar al een huis met drie slaapkamers gekocht. Zonder financiële hulp van hun...
20/04 16u30  Twee 20-jarigen onthullen hoe ze een groot vrijstaand huis kochten zonder hulp van hun ouders Amper 21 zijn Nathan Doe en Tyla Stanworth, maar ze hebben al een huis met drie slaapkamers gekocht. Zonder financiële hulp van hun ouders...
20/04 16u30  Zo zorg je ervoor dat jouw sollicitatiemail opvalt in de mailbox van de werkgever Solliciteren is niet gemakkelijk en je onderscheiden van tientallen andere sollicitanten nog veel minder. Het begint allemaal met je eerste mail...
20/04 15u15  ABVV: "Zware beroepers dreigen tot 250 euro pensioen per maand te verliezen" Wie vervroegd op pensioen zal kunnen omdat hij of zij een zwaar beroep heeft uitgeoefend, zal die uitstap zelf betalen. Dat klaagt het ABVV aan....
20/04 14u00  Deutsche Bank schreef per ongeluk 28 miljard euro over Deutsche Bank heeft midden maart per ongeluk een bedrag van 28 miljard euro overgeschreven tijdens een routineuze financiële operatie. Dat heeft de...
20/04 13u45  Deze groenten en fruit eten we het meest De gemiddelde Belg kocht vorig jaar 38 kilogram verse groenten of één kilogram minder dan in 2016. Het thuisverbruik van fruit steeg licht van 46,6...
20/04 13u00  3 studenten ontwikkelen ‘Basis’, een cryptomunt die ‘echt’ geld kan vervangen. En investeerders pompen er meteen 133 miljoen in Drie jonge studenten van de gerenommeerde universiteit van Princeton gooien hoge ogen in Silicon Valley met hun cryptomunt ‘Basis’. Gisteren...
20/04 12u45  Regering mikt pas in 2020 opnieuw op begrotingsevenwicht De federale regering wil in 2020 opnieuw met een begroting in evenwicht aanknopen. Dat werd vanmiddag vernomen van minister van Begroting Sophie...
20/04 12u15  In maar vier andere Europese landen nog minder mensen aan het werk dan in België In België was vorig jaar 68,5 procent van de 20- tot en met 64-jarigen aan het werk. Slechts vier lidstaten van de Europese Unie doen het nog...
20/04 11u45  Disney-bordjes uit de rekken bij Zeeman De Nederlandse firma W&O Product roept plastic eetbordjes met een Disney-motief terug omdat er te veel melamine vrij kan komen en bij de voeding...
20/04 08u30  Innovatief Chinees automerk wil de wereld veroveren China is een nieuw automerk rijker, dat de wereld moet gaan veroveren. Het merk heeft daartoe allerlei topmensen uit de Europese auto-industrie...
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 18u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 17u50

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
20/04 21u15  Duitse moederbedrijf Makro geeft winstalarm na slechte resultaten Rusland Het Duitse groothandelsconcern Metro heeft een winst- en omzetalarm afgegeven vanwege slechte resultaten in Rusland. Het moederbedrijf van onder meer Makro zegt dat het daar momenteel zo slecht gaat met de activiteiten, dat eerder gestelde financiële doelstellingen in het huidige boekjaar niet meer haalbaar zijn.
20/04 19u30  Wells Fargo treft schikking van 1 miljard dollar met toezichthouders De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. 
20/04 18u15  'Nissan schrapt honderden banen in grootste Britse autofabriek in Sunderland' Nissan gaat naar verluidt honderden banen schrappen in de grootste Britse autofabriek in Sunderland. Volgens bronnen van persbureau Reuters doet het Japanse autoconcern die ingreep omdat de vraag naar zijn dieselmodellen in Europa tanende is.
20/04 16u00  'Handelsconflict VS-China bedreigt Nederlandse machinemakers' Een escalerend handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China is risicovol voor de Nederlandse industrie, stelt het ING Economisch Bureau. Vooral bedrijven die machines voor industrieën leveren, kunnen daar last van krijgen. 
20/04 15u45  VDL bouwt mee aan telescoop met grootte van voetbalstadion Het Eindhovense bedrijf VDL gaat meebouwen aan een megatelescoop. Het gevaarte komt in Chili te staan en wordt volgens het bedrijf ongeveer zo groot als een voetbalstadion.
20/04 15u00  Baas AF-KLM omzeilt vakbonden met elektronische stemming over loon Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft zijn lot verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Zij moeten nu zelf hun mening geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging. 
20/04 15u00  Porsche-functionaris opgepakt in onderzoek naar uitstootmanipulatie In een onderzoek naar uitstootmanipulatie bij Porsche is een arrestatie verricht. De autoriteiten hebben Jörg Kerner, het hoofd van de aandrijflijndivisie van de Duitse automaker, vastgezet vanwege vluchtgevaar.
20/04 14u30  Nederlandse vissersbranche gaat onzekere tijden tegemoet De Nederlandse kottervisserij gaat onzekere tijden tegemoet. De sector hangt een mogelijk verbod op pulsvisserij, nieuwe wetten en de Brexit boven het hoofd, waarschuwen onderzoekers van Wageningen Universiteit.
20/04 14u30  Functionaris Porsche opgepakt in onderzoek naar manipulatie In een onderzoek naar uitstootmanipulatie bij Porsche is een arrestatie verricht. De autoriteiten hebben Jörg Kerner, het hoofd van de aandrijflijndivisie van de Duitse automaker, vastgezet vanwege vluchtgevaar.
20/04 14u00  Na Brussel ook Moskou akkoord met samengaan Monsanto en Bayer Ook Rusland keurt de overname goed van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer. De mededingingsautoriteit FAS gaf onder voorwaarden haar fiat voor de samenvoeging.
20/04 14u00  Trump accepteert opdrijven van olieprijzen niet De recent opgelopen olieprijzen kunnen de goedkeuring van de Amerikaanse president Donald Trump niet wegdragen. Op Twitter waarschuwde hij dat het kunstmatig opdrijven van de olieprijzen niet zal worden geaccepteerd.
20/04 13u15  Europese importheffingen op stalen kabels uit China verlengd De Europese Commissie verlengt een maatregel tegen het op de EU-markt dumpen van goedkope Chinese stalen kabels met vijf jaar. Het gaat om importheffingen van 60,4 procent die al in 1999 werden ingevoerd.
20/04 12u45  België zet vol in op windmolenparken op Noordzee België schroeft de capaciteit van zijn windparken op zee drastisch op. De regering in Brussel speelt daarmee in op de naderende sluiting van de kerncentrales Doel en Tihange.
20/04 12u00  Deutsche Bank stort per ongeluk 28 miljard euro Deutsche Bank heeft vorige maand per ongeluk 28 miljard euro overgemaakt naar de rekening van het beursbedrijf Deutsche Börse. Dat meldt persbureau Bloomberg.
20/04 11u45  Boete voor topman Barclays die klokkenluider wilde ontmaskeren Topman Jes Staley van Barclays heeft van Britse toezichthouders een boete gekregen in een klokkenluiderszaak. Het boetebedrag is niet genoemd. 
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 21u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
21/04 00u00  Facebook: asociaal netwerk of superslimme verleider? De schimmige samenwerking met Cambridge Analytica heeft Facebook in de grootste crisis uit zijn bestaan gestort. Wat doet Mark Zuckerberg toch allemaal met uw data? Zijn er apps of sites waar uw gegevens wel helemaal veilig zijn? En is het einde van Facebook nabij? In zijn nieuwjaarstoespraak zei oprichter Mark Zuckerberg dat 2018 het jaar … Continued The post Facebook: asociaal netwerk of superslimme verleider? appeared first on Elsevierweekblad.nl.14 
21/04 00u00  Handelsoorlog: China treft vooral Trump-aanhangers China slaat keihard terug in reactie op de plannen van de Amerikaanse overheid voor een hoge importheffing op Chinese goederen. Op een lijst die het Aziatische land vandaag presenteert, staan vooral kenmerkende Amerikaanse handelsproducten, als sojabonen, Boeing-vliegtuigen, Ford-auto’s, ingevroren rundvlees en Jack Daniel’s whiskey. In een tweet ontkent Trump dat er sprake is van een … Continued The post Handelsoorlog: China treft vooral Trump-aanhangers appeared first on Elsevierweekblad.nl.14 
20/04 13u15  Biologische markt zorgt voor grote successen Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Biologische markt zorgt voor grote successen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 10u45  Wessanen: van lelijk eendje naar high quality fonds? Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Wessanen: van lelijk eendje naar high quality fonds? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 00u00  Bizarre onthullingen in zaak Cambridge Analytica Een klokkenluider met zalmroze kapsel, een deal die helemaal verkeerd afliep en een tech-specialist die dood werd gevonden in een hotel in Kenia. Het Cambridge Analytica-schandaal ontspint zich steeds meer als een thriller. Klokkenluider Christopher Wylie onthulde vandaag een aantal nieuwe feiten in de zaak. Zo verklaarde hij tijdens zijn verhoor in het Britse parlement … Continued The post Bizarre onthullingen in zaak Cambridge Analytica appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 00u00  Groot onrecht of mythe? May wil loonkloof man-vrouw te lijf Het Verenigd Koninkrijk is in de ban van de gender pay gap, de vermeende loonkloof tussen man en vrouw. Premier Theresa May spreekt van groot onrecht, en wil bedrijven aanpakken als die kloof te groot is. Net als in Nederland is het maar zeer de vraag of de verschillen wel zo groot zijn als politici … Continued The post Groot onrecht of mythe? May wil loonkloof man-vrouw te lijf appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 10u15  Genieten van uw pensioen of toch doorwerken? Lees meer >
17/04 13u45  Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? Asielzoekers met een verblijfsstatus hebben nog altijd nauwelijks werk. Anderhalf jaar na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in 2014 had gemiddeld 4 procent van de statushouders werk. Een jaar later is dat hoger, maar nog steeds slechts 11 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de groep die wel … Continued The post Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/04 00u00  ?Waarom het sociaal woonbeleid faalt? Lees meer >
15/04 00u00  Waarom Unilever Rotterdam boven Londen verkiest Unilever schrapt haar hoofdkantoor in de Britse hoofdstad Londen. Dat betekent dat het hoofdkwartier van het bedrijf zich definitief vestigt in Rotterdam. De kogel is door de kerk: het hoofdkantoor van miljardenbedrijf Unilever verhuist definitief naar Rotterdam. De raad van bestuur van het levensmiddelenconcern heeft na bijna een jaar wikken en wegen de knoop doorgehakt, … Continued The post Waarom Unilever Rotterdam boven Londen verkiest appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/04 00u00  Kabinet vele miljoenen extra kwijt aan ICT-miskleun erfbelasting Lees meer >
14/04 00u00  Wordt biefstuk eten straks fiscaal bestraft? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
21/04 04u00  De val van Rome: Italië is nu armer dan Spanje en dat was 500 jaar geleden In de eurozone heeft zich een economische grondverschuiving voorgedaan. Volgens berekeningen van het Internationaal Muntfonds (IMF) is het bruto binnenlands product (bbp) per inwoner van Spanje voor het eerst sinds de zestiende eeuw groter dan dat van Italië. 10 
20/04 22u30  Amerikaanse Democraten (DNC) leggen klacht neer tegen Trump-campagne, Rusland en Wikileaks voor vervalsing verkiezingen 2016 De Democratische Partij van de Verenigde Staten (DNC) heeft vrijdag een klacht neergelegd tegen de presidentiële campagne van Donald Trump, de Russische regering en klokkenluiderssite Wikileaks. Volgens de Democraten spanden deze groepen samen om Donald Trump in 2016 de verkiezingsoverwinning te bezorgen. De klacht werd neergelegd bij een rechtbank in Manhattan. 
20/04 18u15  Strijd om de Noordpool is losgebarsten en iedereen kijkt naar... Groenland China haalt de banden aan met landen die grenzen aan de Noordpool. In 2014 al liet de Chinese leider Xi Jinping weten dat China 'een grote poolmacht' wil worden. Vele wegen leiden naar die Noordpool, maar de Chinezen zien vooral kansen in Groenland. 
20/04 15u30  Superrijken voorspellen nieuwe recessie binnen de 2 jaar Onder meer miljardair-filantroop Bill Gates heeft recent al voor een waarschijnlijke recessie gewaarschuwd en zijn vrees wordt door een meerderheid van de superrijke bevolkingsgroep van de wereld gedeeld. Dat is de conclusie van een enquête van JP Morgan bij meer dan zevenhonderd superrijke klanten uit de Verenigde Staten, Europa en het Midden-Oosten.
20/04 14u45  Goed nieuws voor de doden: ook de uitvaartindustrie kent disruptie Net zoals vele andere economische sectoren, maakt ook de uitvaartindustrie een sterke verandering door. Achter het fenomeen kunnen - net zoals in een aantal andere zakelijke activiteiten - zowel maatschappelijke als technologische ontwikkelingen worden opgemerkt. Dat schrijft het Britse magazine The Economist. In de uitvaartindustrie zorgen die evoluties er echter voor dat het overwicht van de zakelijke aanbieder op de klant in sterke mate kan worden afgezwakt.
20/04 14u45  Disney had niet eens het hoogste bod op Fox, maar daarom won Mickey toch de biedingsrace Disney neemt 20th Century Fox over, maar de Amerikaanse televisiemaatschappij Comcast had nog een hoger bedrag geboden. Er zijn twee redenen waarom Fox toch voor Disney koos.
20/04 14u00  YouTube is naast haar ziel ook alle controle kwijt Advertenties van wereldmerken als Adidas, Amazon, Cisco, Hilton, LinkedIn, Mozilla, Under Armour en Netflix hebben zonder het te weten bijgedragen aan de financiering van YouTube-kanalen waarin blanke suprematie, nazisme, pedofilie en samenzweringstheorieën worden gepromoot. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse nieuwszender CNN. Ook zou Amerikaans belastinggeld in de vorm van advertenties van niet minder dan 5 ministeries naar deze kanalen zijn gevloeid.  
20/04 14u00  +10% op 10 dagen: de comeback van dure olie? Het is niet onmogelijk dat de olieprijs op relatief korte termijn opnieuw naar bedragen tussen 80 dollar en 100 dollar per vat zal stijgen. Dat hebben onder meer woordvoerders van de Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec) tegenover het persbureau Reuters laten uitschijnen. Daarbij wordt opgemerkt dat vooral Saudi-Arabië belangrijke voordelen zou zien in een hoger prijsniveau.
20/04 12u45  Finland zet experiment met basisinkomen stop Finland heeft de voorbije periode wereldwijd interesse gewekt met een experiment dat aan een groep werklozen een gegarandeerd basisinkomen bood. Terwijl het systeem in een aantal kringen als een cruciaal onderdeel van het toekomstige sociale model wordt bestempeld, heeft Finland beslist om het experiment eind dit jaar stop te zetten.
20/04 12u00  Amazon creëerde vorig jaar 130.000 nieuwe jobs, maar de helft daarvan betaalt minder dan 11 euro per uur De mediaan van het loon dat bij het ecommerce-concern Amazon wordt verdiend, ligt op 28.446 dollar per jaar. Die vergoeding vertoont een groot verschil met de beloningen die door andere Amerikaanse technologiebedrijven aan hun werknemers worden toegekend. Bij het sociale netwerkbedrijf Facebook wordt bij de salarissen van de medewerkers een mediaan van 240.430 dollar geregistreerd.
20/04 11u00  Gebruikte Peeters (CD&V) kabinetsmedewerkster voor Antwerpse campagne? Dat is strafbaar De hele heisa rond de joodse kandidaat voor CD&V in Antwerpen krijgt nog een staart. Want gebruikte federaal vicepremier Kris Peeters (CD&V) z'n eigen kabinetsmedewerkers ook in de campagne van de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen? Dat blijkt uit artikels en interne getuigenissen. En dat mag helemaal niet. Joëlle Milquet (cdH) moest voor een soortgelijk misbruik aftreden, toen het Brussels parket haar op de hielen zat. 
20/04 03u30  't Is gebeurd! Robots hebben een IKEA-stoel gemonteerd en dat is zeer goed nieuws voor de mens Wetenschappers van de Nanyang Technological University in Singapore zijn er in geslaagd een IKEA-stoel in elkaar te laten zetten door een paar industriële robots. Hoewel dit op het eerste zicht de bevestiging lijkt te zijn dat de heerschappij van de mens op deze aarde dag na dag verwatert, begint stilaan duidelijk te worden dat artificiële intelligentie (A.I.) nog altijd totaal ongeschikt blijft om de meest elementaire menselijke taken uit te voeren.
19/04 21u45  Duitsland absorbeerde in 2017 ruim 60% van alle asielzoekers België heeft vorig jaar 12.895 mensen asiel of een andere beschermde status toegekend. Vooral Afghanen, Syriërs en Irakezen kregen zo’n status. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In totaal deden ruim het dubbele aantal een asielaanvraag, maar slechts 52% daarvan werd goedgekeurd.
19/04 18u00  Spaanse La Liga wil profclubs naar de beurs brengen La Liga, de koepel boven de Spaanse professionele voetbalclubs, bemiddelt tussen een reeks financiële instellingen en de profclubs om deze laatsten naar de beurs te brengen. Vanaf 2020 zullen er volgens Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, al enkele clubs op de beurs van Madrid noteren.
19/04 16u45  Niemand in de EU krijgt minder rente voor zijn spaargeld dan de Belg Spaarrekeningen zullen de Belgische consumenten dit jaar 3,84 miljard euro aan koopkracht kosten. Het is al langer bekend dat spaarrekeningen nog nauwelijks een rente opbrengen. De inflatie doet die marginale opbrengst dan ook in een negatief cijfer uitmonden. Dat blijkt uit een rapport van Eric Dor, directeur economische studies aan de Ieseg School of Management Paris-Lille.
Laatste update: vandaag om 4u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Beursupdate: AEX op Wall Street21/04 00u10 - Beurs.nl: Lees meer >
14x Daarom staat er een eend op de kerk van Vlimmeren21/04 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Maan van Vlimmeren, het kunstwerk in de vorm van een bol aan de kerk in Vlimmeren (Beerse), is tijdelijk omgetoverd tot een eendje. De transformatie is een promotiestunt van de jeugdbeweging KLJ voor Vlimmeren Kermis.
14x Tientallen vacatures bij kledingketen Zeb: “We moeten vechten voor talent”21/04 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Verkoper in de kledingindustrie is het derde meest gezochte profiel in de provincie Antwerpen. Maar de vacatures raken niet snel ingevuld. Daar heeft het lage loon misschien wel iets mee te maken.
14x Relatie met promomeisje brengt Belgische Heinekenbaas in verlegenheid, en toch krijgt hij applaus van aandeelhouders21/04 03u45 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
14x Antwerp Giants klimmen dankzij zege tegen Leuven naar tweede plaats21/04 00u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Antwerp Giants hebben vrijdagavond op de 27e speeldag van de EuroMillions Basket League eenvoudig de overwinning behaald tegen rode lantaarn Leuven (87-63). De Antwerpenaren klimmen dankzij hun zege over Aalstar en Charleroi naar de tweede plaats.
14x Apple-aandeel neemt stevige duik21/04 00u26 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
14x Facebook: asociaal netwerk of superslimme verleider?21/04 00u00 - Elsevier.nl: De schimmige samenwerking met Cambridge Analytica heeft Facebook in de grootste crisis uit zijn bestaan gestort. Wat doet Mark Zuckerberg toch allemaal met uw data? Zijn er apps of sites waar uw gegevens wel helemaal veilig zijn? En is het einde van Facebook nabij? In zijn nieuwjaarstoespraak zei oprichter Mark Zuckerberg dat 2018 het jaar … Continued The post Facebook: asociaal netwerk of superslimme verleider? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14x Handelsoorlog: China treft vooral Trump-aanhangers21/04 00u00 - Elsevier.nl: China slaat keihard terug in reactie op de plannen van de Amerikaanse overheid voor een hoge importheffing op Chinese goederen. Op een lijst die het Aziatische land vandaag presenteert, staan vooral kenmerkende Amerikaanse handelsproducten, als sojabonen, Boeing-vliegtuigen, Ford-auto’s, ingevroren rundvlees en Jack Daniel’s whiskey. In een tweet ontkent Trump dat er sprake is van een … Continued The post Handelsoorlog: China treft vooral Trump-aanhangers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12x Oproep tot strengere maatregelen voor rusthuizen: “Oude koppels, die haal je toch niet meer uit elkaar?”21/04 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: “Het is fundamenteel dat je koppels niet uit elkaar haalt als ze al zo lang samen zijn.” Dat zegt seniorenvereniging Okra na het schrijnende verhaal van Roger (87) en Vera (83) in onze krant. Volgens Okra zou het een basisrecht moeten zijn voor koppels om hun oude dag samen door te brengen. Ook de Vlaamse meerderheidspartijen zijn bereid om te onderzoeken of ze dat kunnen afdwingen bij de rusthuizen.
12x Vopak toonbeeld stabiliteit, weer onrust rond Arcadis21/04 00u15 - Volkskrant Economie: Eelco Hoekstra werd deze week voor vier jaar herbenoemd en Vopak maakte bekend flink te gaan investeren in de bouw van vijftien roestvrijstalen opslagtanks in Botlek bij Rotterdam. Over twee jaar moeten die klaar zijn. Ondanks de energietransitie zit er blijkbaar nog toekomstmuziek in de opslag van fossiele brandstoffen en chemicaliën. Hoekstra is gepokt en gemazeld in de sector. Hij was de zoon v

Statistieken

Artikels:
31909
Gelezen:
5933
Aantal lezers nu:
21


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven