maandag 21 oktober 2019, week 43


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
21/10 15u15  'Farmaceuten opiatencrisis VS schikken' NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse medicijndistributeurs AmerisourceBergen, Cardinal, McKesson en de Israëlische farmaceut Teva maken maandag een schikkingsakkoord bekend. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal. De bedrijven zouden maandag voor het eerst voor de rechter moeten verschijnen vanwege hun aandeel in de opiatencrisis.
21/10 15u15  Coty zet haarverzorgingsmerken in etalage NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Cosmeticagigant Coty houdt de opties tegen het licht voor haarverzorgingsmerken als Wella, Good Hair Day en Clairol en de nagellakken van OPI. Door de merken af te stoten zou Coty zijn omvangrijke schuld wat kunnen verkleinen. Ook zou de opbrengst gebruikt kunnen worden om aandeelhouders te belonen.
21/10 15u00  'Wall Street opent fractie hoger' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de nieuwe handelsweek maandag naar verwachting met kleine plussen aanvangen. Beleggers zijn gespitst op ontwikkelingen rond de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Verder houden brexitperikelen de financiële markten bezig. Een aantal Amerikaanse bedrijven opende de boeken, waaronder oliedienstverlener Halliburton.
21/10 14u30  Jurlique gaat in zee met Adyen AMSTERDAM (AFN) - Het Australische huidverzorgingsbedrijf Jurlique laat alle onlinebetalingen voortaan via Adyen verlopen. Dat maakte de Amsterdamse betalingsdienstverlener bekend. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.
21/10 14u30  Aandeelhouders halen Hudson's Bay van beurs TORONTO (AFN/BLOOMBERG) - Warenhuisketen Hudson's Bay (HBC) verdwijnt van de beurs. Een groep aandeelhouders van het Canadese bedrijf bereikten een akkoord over de privatisering van de onderneming. Ze betalen daarvoor 10,30 Canadese dollar per aandeel. De deal hangt een prijskaartje van 1,9 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro) aan de onderneming.
21/10 14u30  Winst Halliburton zakt flink HOUSTON (AFN/RTR) - Oliedienstverlener Halliburton heeft in het derde kwartaal fors minder winst geboekt. Het bedrijf had last van minder vraag naar zijn diensten en materialen vanuit olie- en gasproducenten in Noord-Amerika. Dat is de grootste markt voor Halliburton.
21/10 13u45  'Shell-velden Egypte zijn 775 miljoen waard' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Shell-bezittingen in het westen van Egypte kunnen tot 775 miljoen dollar opbrengen. Dat zeggen analisten van energieconsultant Wood Mackenzie die schatten dat de te koop gezette olievelden gemiddeld 110.000 vaten olie per dag zullen produceren.
21/10 12u45  'Heineken slijt wederom meer bier' AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het derde kwartaal zijn bierverkopen weer opgevoerd. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten, die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt woensdag voorbeurs met resultaten naar buiten.
21/10 12u45  'Steady resultaten Marel in de maak' AMSTERDAM (AFN) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel komt woensdag naar verwachting met 'steady' resultaten over het derde kwartaal op de proppen. De onderneming die recent de gang naar de beurs in Amsterdam maakte, zal volgens ING een hogere winst en omzet hebben behaald.
21/10 12u30  'AkzoNobel voert zijn resultaten op' AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel zet in het derde kwartaal een hogere omzet en winst in de boeken. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd. AkzoNobel komt woensdag met een kwartaalupdate.
21/10 12u00  Staat haalt ruim 2,1 miljard op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 2,1 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
21/10 12u00  Reckitt Benckiser bevestigt komst Jeff Carr LONDEN (AFN) - Jeff Carr wordt definitief de nieuwe financieel directeur van Reckitt Benckiser (RB). Dat heeft de Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen bekendgemaakt. Carr volgt Adrian Hennah op die met pensioen gaat.
21/10 12u00  Beurzen wachten op brexitdeal AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen maandag overwegend licht vooruit. Beleggers wachten op de verdere ontwikkelingen rond de brexit, nadat het Britse Lagerhuis zaterdag besloot nog geen goedkeuring te geven aan de deal van premier Boris Johnson en de Europese Unie. Brussel zou bereid zijn om Groot-Brittannië tot februari 2020 brexit-uitstel te geven.
21/10 11u30  Hoop op brexitdeal stuwt Britse pond LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse pond won maandag aan waarde ten opzichte van de dollar door de hoop dat het Verenigd Koninkrijk een no-dealbrexit volgende week kan vermijden. De Britse munt veerde op tot 1,30 dollar, het hoogste niveau in de afgelopen vijf maanden.
21/10 11u30  Staatsschuld landen eurozone gedaald LUXEMBURG (AFN) - De staatsschuld van de landen in de eurozone is vorig jaar gedaald tot gemiddeld 85,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de economie van het eurogebied. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat in een tweede raming.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
21/10 15u30  Bertrand Piccard (Solar Impulse): 'De klimaatstrijd is de industriële markt van de eeuw' Bertrand Piccard wil met zijn stichting Solar Impulse in twee jaar duizend geloofwaardige én rendabele milieuoplossingen selecteren. Hij wordt er wanhopig van dat zo veel mensen milieu en economie nog altijd tegen elkaar uitspelen. 'We weten al tien jaar dat milieubescherming en economie verzoenbaar zijn. Het wordt dringend tijd dat we er werk van maken.'
21/10 11u15  SP.A wil inzage in geheime deals met grote farmabedrijven SP.A-Kamerleden Melissa Depraetere en Karin Jiroflée dienen een wetsvoorstel in om de geheime Maggie-contracten in te zien.14 
21/10 11u00  Brexit: wat gebeurt er vandaag? De Britse premier Boris Johnson wil vandaag in het Lagerhuis een 'betekenisvolle stemming' over de deal met de Europese Unie (EU) over de brexit. Maar de sleutel ligt in handen van parlementsvoorzitter John Bercow, zo blijkt.13 
21/10 10u15  Kunt u een geërfde woning meteen weer verkopen? Wie een onroerend goed erft, wil daar vaak zo snel mogelijk weer van af. Soms is zo'n onmiddellijke verkoop zelfs de enige manier om de erfbelastingen op de volledige nalatenschap te kunnen betalen.11 
20/10 20u15  Overnemer bevestigt: 62 Neckermann-reiskantoren openen de deuren De 62 reiskantoren die door de Spaanse speler Wamos zijn overgenomen van het failliete Thomas Cook, openen maandag de deuren. Dat heeft de overnemer zondag bevestigd.
20/10 18u00  Frederic Landtmeters (CEO Canada bij Molson Coors): 'Toen ik in Canada begon, fronste ik mijn wenkbrauwen' De Vlaming Frederic Landtmeters is al vier jaar CEO Canada bij Molson Coors, de op een na grootste brouwer van het land. Een gesprek over bier in een van de meest beschermde markten in de wereld, en de Belgische invloed daar. Maar ook over het doelgerichte migratiebeleid, premier Justin Trudeau en Zwarte Piet, en Canadees patriottisme. 'In de Canadese biersector gebeurt een aardverschuiving.'
20/10 17u45  Dominic Raab: 'Boris Johnson krijgt voldoende stemmen voor brexit-deal' Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab krijgt premier Johnson volgende week voldoende steun in het parlement om tijdig een brexit-akkoord te bezegelen.
20/10 17u15  Dominic Raab: 'Boris Johnson krijgt voldoende stemmen voor een brexit-deal' Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab krijgt premier Johnson volgende week voldoende steun in het parlement om tijdig een brexit-akkoord te bezegelen.
20/10 11u30  Sara Lammens (KBR): 'De overheid investeert te weinig in de digitalisering van haar erfgoed' De KBR heeft iets van een topmuseum waarvan de hele collectie in de reserves zit. Daar komt verandering in. Sinds deze week toont de bibliotheek haar unieke verzameling Bruegel-prenten in een nieuwe prestigieuze tentoonstellingsruimte. Ook online gooit de KBR de deuren open.
20/10 08u30  Boris Johnson stuurt twee brieven naar EU: vraag om uitstel, en pleidooi om niet uit te stellen Boris Johnson, verplicht door zijn parlement om uitstel te vragen voor de brexit, heeft een brief met die vraag naar de EU gestuurd, maar hem niet ondertekend. Hij heeft een tweede, wel ondertekende brief verstuurd, waarin hij aangeeft dat het uitstel een vergissing zou zijn.
19/10 16u00  Brexit: Britse parlementsleden dwingen Johnson tot uitstel Zaterdagmiddag stemt het Brits parlement (eventueel) over het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Brite regering. Volg hier de meest recente ontwikkelingen.
19/10 15u45  Brexit: Britse parlementsleden maken zich op voor de stemming Zaterdagmiddag stemt het Brits parlement (eventueel) over het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Brite regering. Volg hier de meest recente ontwikkelingen.
19/10 12u30  Brexit: stemt het Brits parlement voor of tegen het akkoord? Zaterdagmiddag stemt het Brits parlement (eventueel) over het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Brite regering. Volg hier de meest recente ontwikkelingen.
18/10 19u45  Keldert de Iron Lady van Noord-Ierland het brexit-akkoord van Boris Johnson? De unionistische roergangster Arlene Foster gijzelde jarenlang de brexit-onderhandelingen, en zo de hele Europese Unie. Zaterdag wacht haar een nieuwe gloriedag in Britse parlement. Keldert zij het brexit-akkoord van premier Boris Johnson?
18/10 18u00  Balans van de week: waarom Boris Johnson Noord-Ierland onder de bus gooit Controle was het codewoord van de week. Het Verenigd Koninkrijk wint de controle over zijn economische toekomst door Noord-Ierland onder de bus te gooien, tenminste als het Britse parlement zaterdag toestemming geeft voor die brexit-deal. En België verliest de controle over zijn overheidsfinanciën, en daar kan het Belgische parlement niets aan veranderen.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen

Belegger.nl

Verbergen Tonen
21/10 15u15  'Farmaceuten opiatencrisis VS schikken' NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse medicijndistributeurs AmerisourceBergen, Cardinal, McKesson en de Israëlische farmaceut Teva maken maandag een schikkingsakkoord bekend. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal. De bedrijven zouden maandag voor het eerst voor de rechter moeten verschijnen vanwege hun aandeel in de opiatencrisis.
21/10 15u15  Coty zet haarverzorgingsmerken in etalage NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Cosmeticagigant Coty houdt de opties tegen het licht voor haarverzorgingsmerken als Wella, Good Hair Day en Clairol en de nagellakken van OPI. Door de merken af te stoten zou Coty zijn omvangrijke schuld wat kunnen verkleinen. Ook zou de opbrengst gebruikt kunnen worden om aandeelhouders te belonen.
21/10 15u00  'Wall Street opent fractie hoger' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de nieuwe handelsweek maandag naar verwachting met kleine plussen aanvangen. Beleggers zijn gespitst op ontwikkelingen rond de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Verder houden brexitperikelen de financiële markten bezig. Een aantal Amerikaanse bedrijven opende de boeken, waaronder oliedienstverlener Halliburton.
21/10 14u30  Jurlique gaat in zee met Adyen AMSTERDAM (AFN) - Het Australische huidverzorgingsbedrijf Jurlique laat alle onlinebetalingen voortaan via Adyen verlopen. Dat maakte de Amsterdamse betalingsdienstverlener bekend. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.
21/10 14u30  Aandeelhouders halen Hudson's Bay van beurs TORONTO (AFN/BLOOMBERG) - Warenhuisketen Hudson's Bay (HBC) verdwijnt van de beurs. Een groep aandeelhouders van het Canadese bedrijf bereikten een akkoord over de privatisering van de onderneming. Ze betalen daarvoor 10,30 Canadese dollar per aandeel. De deal hangt een prijskaartje van 1,9 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro) aan de onderneming.
21/10 14u30  Winst Halliburton zakt flink HOUSTON (AFN/RTR) - Oliedienstverlener Halliburton heeft in het derde kwartaal fors minder winst geboekt. Het bedrijf had last van minder vraag naar zijn diensten en materialen vanuit olie- en gasproducenten in Noord-Amerika. Dat is de grootste markt voor Halliburton.
21/10 13u45  'Shell-velden Egypte zijn 775 miljoen waard' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Shell-bezittingen in het westen van Egypte kunnen tot 775 miljoen dollar opbrengen. Dat zeggen analisten van energieconsultant Wood Mackenzie die schatten dat de te koop gezette olievelden gemiddeld 110.000 vaten olie per dag zullen produceren.
21/10 12u45  'Heineken slijt wederom meer bier' AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het derde kwartaal zijn bierverkopen weer opgevoerd. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten, die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt woensdag voorbeurs met resultaten naar buiten.
21/10 12u45  'Steady resultaten Marel in de maak' AMSTERDAM (AFN) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel komt woensdag naar verwachting met 'steady' resultaten over het derde kwartaal op de proppen. De onderneming die recent de gang naar de beurs in Amsterdam maakte, zal volgens ING een hogere winst en omzet hebben behaald.
21/10 12u30  'AkzoNobel voert zijn resultaten op' AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel zet in het derde kwartaal een hogere omzet en winst in de boeken. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd. AkzoNobel komt woensdag met een kwartaalupdate.
21/10 12u00  Staat haalt ruim 2,1 miljard op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 2,1 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
21/10 12u00  Reckitt Benckiser bevestigt komst Jeff Carr LONDEN (AFN) - Jeff Carr wordt definitief de nieuwe financieel directeur van Reckitt Benckiser (RB). Dat heeft de Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen bekendgemaakt. Carr volgt Adrian Hennah op die met pensioen gaat.
21/10 12u00  Beurzen wachten op brexitdeal AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen maandag overwegend licht vooruit. Beleggers wachten op de verdere ontwikkelingen rond de brexit, nadat het Britse Lagerhuis zaterdag besloot nog geen goedkeuring te geven aan de deal van premier Boris Johnson en de Europese Unie. Brussel zou bereid zijn om Groot-Brittannië tot februari 2020 brexit-uitstel te geven.
21/10 11u30  Hoop op brexitdeal stuwt Britse pond LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse pond won maandag aan waarde ten opzichte van de dollar door de hoop dat het Verenigd Koninkrijk een no-dealbrexit volgende week kan vermijden. De Britse munt veerde op tot 1,30 dollar, het hoogste niveau in de afgelopen vijf maanden.
21/10 11u30  Staatsschuld landen eurozone gedaald LUXEMBURG (AFN) - De staatsschuld van de landen in de eurozone is vorig jaar gedaald tot gemiddeld 85,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de economie van het eurogebied. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat in een tweede raming.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
21/10 14u30  62 winkels van Neckermann opnieuw open na faillissement Thomas Cook 62 winkels van Neckermann hebben vanochtend de deuren weer kunnen openen, nadat ze drie weken gesloten waren door het faillissement van reisorganisator Thomas Cook. Maar door de overname van het Spaanse Wamos, kunnen twee op de drie winkels weer open. Daardoor kunnen iets minder dan de helft van de personeelsleden weer aan de slag.
21/10 12u00  Vlaamse "brexit taskforce" zet zich schrap: "Dit gaat sowieso een impact hebben" De Vlaamse regering wil de ontwikkelingen rond de brexit zo nauw mogelijk opvolgen en niets aan het toeval overlaten. Daarom zijn de bevoegde Vlaamse ministers en vertegenwoordigers van enkele economische sectoren vanochtend bijeengekomen in de 'brexit taskforce' om een stand van zaken op te maken. 'We moeten alert zijn.'
21/10 06u15  Helft jongeren vreest dat er voor hen geen pensioen meer zal zijn: "We moeten dat wantrouwen wegnemen" Jongeren tussen 17 en 28 jaar oud hebben niet bijster veel vertrouwen in hoe de overheid de toekomst van onze pensioenen aanpakt. Dat blijkt uit een bevraging [bij meer dan 800 jongeren] van werkgeversfederatie VBO. De helft van de jongeren vreest dat er voor hen geen wettelijk pensioen zal zijn en dat ze nog langer zullen moeten werken. Die conclusie baart ook het VBO zorgen.
19/10 17u30  Sociaal akkoord voor werknemers Thomas Cook die aan de slag kunnen blijven in Neckermann-winkels Lees meer >
19/10 14u00  De Lijn zkt (m/v): 50 nieuwe buschauffeurs voor het einde van dit jaar Lees meer >
19/10 06u45  Studiejaren afkopen in ruil voor meer pensioen? Wacht dan niet te lang met uw aanvraag MyPension kan het aantal aanvragen van mensen die hun studiejaren willen afkopen niet aan. Bij de pensioenadministratie is de achterstand opgelopen tot ruim de helft van de ruim 22.000 dossiers. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri opvroeg bij minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR).
18/10 21u15  Boeing-werknemers wisten eerder van problemen met 737 MAX: ?Ik ben slecht in vliegen, maar dit was vreselijk? Het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) beschuldigt vliegtuigbouwer Boeing ervan belangrijke documenten te hebben achtergehouden, waaruit blijkt dat werknemers van het bedrijf al van bij het begin van het certificatieproces op de hoogte waren van softwareproblemen bij de Boeing 737 MAX. Die toestellen staan al sinds maart wereldwijd aan de grond nadat bij twee ongevallen 346 mensen om het leven zijn gekomen.
18/10 17u45  Kringwinkels vragen extra geld aan regering-Jambon: "Wij hebben werk voor 2.000 mensen" Opnieuw noteerden de 145 Vlaamse Kringwinkels samen een recordomzet. Werk is er dus genoeg. Uit een rondvraag bij de verkooppunten blijkt dat ze samen zowat 2.000 extra mensen kunnen gebruiken. De grote vraag is nu of de Vlaamse overheid daar het geld voor wil en kan vrijmaken.
18/10 10u45  Havens van Antwerpen en Zeebrugge willen fuseren De havens van Antwerpen en Zeebrugge starten onderhandelingen over een mogelijke fusie tussen beide havens. Dat hebben ze vrijdag in een gemeenschappelijk persbericht bekendgemaakt.
17/10 21u15  Grootste zonnepaneleninstallatie van Vlaanderen ligt op dak van bedrijf in Zonnebeke Op het dak van diepvriesgroentenbedrijf Pasfrost in Zonnebeke ligt de grootste zonnepaneleninstallatie van heel Vlaanderen. Het gaat om 13.700 panelen. Die geven het bedrijf lokale, groene energie.
17/10 15u45  Opsteker voor wie 500.000 euro op effectenrekening heeft: effectentaks gaat in de prullenmand Het Grondwettelijk Hof heeft de effectentaks die vorig jaar werd ingevoerd vernietigd. Bijgevolg zal de fiscus voortaan geen 0,15 procent belasting meer mogen heffen op effectenrekeningen waarop meer dan 500.000 euro staat. De Staat moet de taks die al betaald werd echter niet terugbetalen.
17/10 14u30  Armoede-expert Bea Cantillon scherp voor armoedebeleid Vlaamse regering: "Er is geen plan" Professor en armoede-expert Bea Cantillon haalt in Het Nieuwsblad hard uit naar de plannen rond armoedebestrijding van de nieuwe Vlaamse regering. Dat doet ze naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Armoede. Deze regering laat na om van armoedebestrijding een prioriteit te maken, zegt ze ook aan VRT NWS.
17/10 12u15  Bea Cantillon scherp voor armoedebeleid Vlaamse regering: "Er is geen plan. Dat is verontrustend" Professor en armoede-expert Bea Cantillon haalt in Het Nieuwsblad hard uit naar de plannen rond armoedebestrijding van de nieuwe Vlaamse regering. Dat doet ze naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Armoede. Deze regering laat na om van armoedebestrijding een prioriteit te maken, zegt ze ook aan VRT NWS.
16/10 10u45  Minimumlonen worden nog niet verhoogd Er komt voorlopig geen verhoging van de minimumlonen. Het is de sociale partners, verenigd in de Groep van Tien, niet gelukt hierover vanochtend een akkoord te bereiken.
16/10 06u15  Fonds dat kwetsbare mensen helpt energiefactuur te betalen, zit zelf krap bij kas: "30 miljoen extra per jaar nodig" Bij wie het niet breed heeft, wegen de hoge energieprijzen enorm op het maandelijkse budget. Mensen die echt in moeilijkheden komen om hun stroomfactuur te betalen, kunnen beroep doen op het Fonds Gas en Elektriciteit. Alleen botst dat Fonds ook stilaan op zijn grenzen. Het heeft zeker 30 miljoen euro extra per jaar nodig.
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
21/10 11u45  Superfoods zijn overbodig en slecht voor je portemonnee De uitzending van Steenrijk, Straatarm eindigde afgelopen week met een paar potten superfood. Even in het kort het tv-programma: mensen met veel geld ruilen een week met mensen die elk dubbeltje moeten omdraaien Ze gaan in elkaars huizen leven, nemen elkaars vaste uitjes en klusjes over en hebben elkaars weekbudget te besteden. Meestal komt het erop neer dat de arme mensen gaan eten bij een sterrenrestaurant, cadeautjes kopen voor hun kinderen en zich onder handen laten nemen door een personal trainer of een schoonheidsspecialist. De rijkelui brengen de avonden door met zelf koken en bordspellen, terwijl ze uitroepen hoe leuk en gezellig het allemaal is. Zoals kamperen in het wild ook leuk kan zijn als je weet dat je na een week weer in je Hästens ligt. Aan het begin en eind van het programma wordt de vraag gesteld of geld gelukkig maakt. Het antwoord is meestal enigszins ontkennend: liefde en warmte zijn veel belangrijker. Dat is natuurlijk flauwekul. Juist als je naar Steenrijk, Straatarm kijkt, kun je alleen maar concluderen dat het leven veel minder zwaar is als je niet bij elke beslissing moet bedenken of je het kunt betalen.
21/10 00u00  Beide ouders hebben baat bij langer partnerverlof Steeds meer bedrijven worden guller met verlof voor ouders. Sinds dit jaar krijgt de niet-bevallende ouder een werkweek in plaats van twee werkdagen betaald verlof. Vanaf juli 2020 kan dit in de hele Europese Unie zelfs aangevuld worden met vijf extra weken. Coca-Cola European Partners, ING en de Goede Doelen Loterijen zijn bedrijven die met hun cao’s al vooruitlopen op de komende wet. Maar hoe vooruitstrevend en effectief is dat partnerverlof?15 
21/10 00u00  Voor al uw botsingen, Viking-aanvallen en andere krachttoeren Het Leidse bedrijf Movie Stunts levert stunts op bestelling voor films en tv-programma's. In brand staan was lange tijd hot, ‘maar het leukste blijft toch auto’s crashen’.15 
20/10 20u15  Siervissen te huur voor meer werkvreugde op kantoor: ‘Met Kerst leg ik kerstballen in het aquarium’ Als je voor de kantoortuin planten kunt leasen, waarom dan geen vissen, dacht Erik Rood toen hij een eigen bedrijf wilde beginnen. Zo werd AquariumVerhuur geboren. Aanvankelijk was het lastig klanten te vinden voor de siervis. Inmiddels staan er ruim honderd aquaria door het land.
18/10 20u45  Intertoys doet wat het moet doen, Hema blijft in de rode cijfers Gewoon weer speelgoed verkopen. ‘Wij zijn geen attractiepark’, zei Eddy Assies, die onlangs ­terugkeerde bij Intertoys, nu in de rol van ceo.
18/10 15u30  In strijd tegen witwassen moeten drie miljoen creditcardhouders zich opnieuw identificeren Drie miljoen creditcardhouders van ICS, dochter van ABN Amro, moeten zich opnieuw identificeren. De maatregel past in een breder offensief van banken om hun klanten beter in kaart te brengen, nadat ING vorig jaar een miljoenenboete heeft moeten betalen en het OM onlangs een onderzoek naar ABN Amro is begonnen. Zes vragen over een nogal uitzonderlijke actie.
17/10 23u45  De economische elite heeft één boodschap: er is onweer op komst Terwijl de Nederlandse economie op een roze wolk zit, is het onder de deze week in Washington verzamelde mondiale beleidselite somberheid troef. Moeten we ons dan toch zorgen gaan maken?
17/10 23u45  Kan DNB niet meteen wat goud erbij kopen? Goud aanhouden is een dure hobby, zoals iedereen weet die ooit een gouden tientje heeft gekregen van een oude tante en dat zo goed heeft verscholen dat het niet meer is terug te vinden. Het verslepen van het Nederlandse goud van Amsterdam naar Haarlem en weer naar Zeist plus de nieuwbouw van een eigen Fort Knox (Camp New Amsterdam) kost De Nederlandsche Bank 200 miljoen euro.
16/10 20u45  De economie doet er niet toe: door Brexit is de Britse pond nu een politieke speelbal Wie handelt in het Britse pond sterling, houdt de Brexitverwikkelingen in Westminster en Downing Street angstvallig in de gaten. Economische indicatoren doen er veel minder toe. ‘De grote beslissingen over de economie van dit land worden door politici genomen.’
16/10 20u45  Krijgen we nou toch al ons geld terug uit Griekenland? Soms worden onhoudbare schulden ineens toch weer houdbaar.
16/10 20u45  De machtigen die moeder Teresa spelen, dát voedt het cynisme waarop populisme drijft Terwijl in een nazomerend Washington de economische elite de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) benut om van gedachten te wisselen over gendergelijkheid, ‘de verborgen waarde van biodiversiteit’ en andere progressieve stokpaardjes, overziet Ecuador het slagveld.
16/10 08u15  EU naar Wereldhandelsorganisatie wegens Colombiaanse sancties op Nederlandse friet Brussel stapt naar de Wereldhandelsorganisatie om een ‘frietoorlog’ met Colombia te beslechten. ‘Colombia’s beschuldigen zijn echt kolder’, zei de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI). Lees hier wat we eerder schreven over de frietoorlog.
16/10 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
15/10 22u45  Is Jesse Klavers anti-globalisme een echo van Trump? Er worden deze week de meest onmogelijke coalities gesmeed. De Syriërs en de Koerden, die elkaar acht jaar naar het leven stonden, trekken nu samen op tegen de Turken. De Britse premier Johnson probeert met de Ierse plaaggeest Leo Varadkar een Brexit te bewerkstelligen.
15/10 22u00  Shell zit nog decennialang in olie en gas Milieubeschermers, politici, beleggers en bezorgde burgers die hopen dat Shell op afzienbare termijn afscheid neemt van fossiele brandstoffen, moeten hun verwachtingen temperen. De olie- en gasgigant verwacht, ondanks de groeiende druk om te verduurzamen, zeker nog enkele decennia profijt te hebben van zijn activiteiten in olie en gas.
Laatste update: vandaag om 11u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/10 15u30  Wat een mirakel: man met karretje redt onbewust leven van kleuter die van balkon valt Een bewakingscamera in het Indische Tikamgarh kon een heel onwaarschijnlijk toeval filmen. Een man stapt met zijn riksja aan de hand over straat, als plots een jongetje letterlijk uit de lucht komt gevallen. Pardoes in zijn riksja. Het kereltje was met wat familieleden aan het spelen op het balkon. “Hij hing aan de railing, maar kon zijn evenwicht niet bewaren”, vertelde de vader aan lokale media. De man met de riksja was echter op het juiste moment op de juiste plaats. Terwijl hij de woning passeerde, kwam de kleuter netjes in het karretje terecht.
21/10 15u30  Stad eert Louis Neefs op Komet-site met eigen straat De legendarische artiest Louis Neefs krijgt zijn eigen straat in Mechelen. Volgend jaar op kerstdag is het veertig jaar geleden dat de zanger samen met zijn echtgenote Liliane om het leven kwam bij een verkeersongeval in Lier. Zijn familie reageert verrast en blij.
21/10 15u30  Pro Basketball League All Star Game helemaal in teken van goede doel Pascal Angillis besliste onlangs om een time-out van onbepaalde duur te nemen als coach van Spirou Basket. Bij zijn zoontje Sid werd kanker vastgesteld en hij wil hem volledig bijstaan in zijn strijd. Deze aangrijpende gebeurtenis bracht een golf van solidariteit teweeg bij alle clubs van de Pro Basketball League, die hun steun betuigden.
21/10 15u15  CoBuro Schoten biedt oplossing voor wegenwerken: “Wie niet in Antwerpen geraakt mag hier komen werken” Langs het Albertkanaal draait CoBuro Schoten, de eerste coworking ruimte in de gemeente, op volle toeren. En daar zijn de vele wegwerkzaamheden in de gemeente niet vreemd aan.
21/10 15u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Dit KV doet mij denken aan het Antwerp van twee jaar geleden” Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
21/10 15u00  Vier International Apple Day met deze hartverwarmende recepten Op 21 oktober vieren we International Apple Day, de jaarlijkse viering van appels en boomgaarden. Nu de dagen langer worden en de temperaturen killer, is het een goed idee om eens een hartverwarmend gerecht met appels op het menu te zetten. We geven alvast de voorzet.
21/10 15u00  Nieuwe McDonald’s is goed voor 65 jobs: vroeg openingsuur is primeur voor België Fastfoodketen McDonald’s opent woensdag tegenover Janssen Pharmaceutica in Beerse een gloednieuw restaurant. Franchisenemer Nancy Haenen neemt na de filialen in Turnhout, Geel, Mol en Lommel al het vijfde fastfoodrestaurant onder haar vleugels. “In Beerse kunnen 65 mensen uit de streek aan de slag”, zegt Haenen.
21/10 15u00  Man die iPhone steelt geeft echt adres door De politie Bodukap kon zaterdag een winkeldief vatten. In een elektronicazaak in Duffel deed de 24-jarige man alsof hij een iPhone 11 wilde kopen. Op het moment dat de verkoper zijn gegevens in de computer aan het zetten was, griste de man de smartphone mee en zette het op een lopen. Lang moest de politie niet naar de dief zoeken. Hij had namelijk zijn echte naam en adres opgegeven. De gestolen iPhone werd bij hem thuis aangetroffen.
21/10 15u00  Inwoners Lint leven langst “Misschien omdat het de enige gemeente zonder stoplichten is” De inwoners van Schilde, Edegem en Lint leven gemiddeld het langst in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit een onderzoek van de VUB en de UCL. Onze reporter ging naar Lint om daar bij de Lintenaren zelf te horen waarom zij gemiddeld het langst leven.
21/10 15u00  Club Brugge-trainer Philippe Clement: “PSG is nog een stap hoger dan Real Madrid” Net voor speeldag 3 staat Club Brugge zowaar op de tweede plaats in groep A. Maar Clement krijg je niet gek. Hij zegt dat derde worden in deze groep nog steeds een uitzonderlijke prestatie zou zijn.
21/10 14u45  Freddy Flashback staat vijftig jaar op de planken, maar weet nog niet van ophouden Baandancing De Toverfluit in Halle-Zoersel was zaterdagavond helemaal uitverkocht voor de showavond rond Freddy Flashback.
21/10 14u45  Duizendtal stappers op voorlopig laatste lichtjeswandeling Hooidonk by Light Dromenvangers, tipi’s, een compleet fort uit palettenhout, indianen en cowboys: Hooidonk by Light in Zandhoven stond helemaal in het teken van western.
21/10 14u45  Man wijzigt rekeningnummer op factuur en incasseert 80.000 euro Het Openbaar Ministerie heeft maandag twee jaar cel gevraagd tegen een man die zich schuldig had gemaakt aan postfraude. Hij had een factuur onderschept, wijzigde het rekeningnummer op het document en kreeg zo het bedrag van 80.000 euro op zijn rekening gestort. De man zei niks met de zaak te maken te hebben.
21/10 14u45  Gevaarleuke, de nieuwe tripel uit Pulderbos, heeft écht kwaaie afdronk Pulderbos staat bekend als een dorp van bierdrinkers. Renée Stuyck (50) en Dirk Van Put (51) lanceerden zondag in het gemeentezaaltje hun eerste blonde en donkere tripel, die beide de naam Ne Gevaarleuke dragen.
21/10 14u30  Is het een vleermuis? Nee, het is een kat! Het was zondag voor veel mensen blijkbaar geschikt weer om naar een kattenshow te gaan, want de internationale raskattententoonstelling van de speciaalclub BKV’94 lokte nooit eerder zoveel volk naar De Populier in Zandhoven. Er waren dan ook veel katten en kittens te zien, de ene al wat poezeliger dan de andere.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
21/10 15u30  Vertrouwen Belgische consument herstelt licht na twee opeenvolgende dalingen Het Belgische consumentenvertrouwen is deze maand, na twee opeenvolgende dalingen, weer lichtjes hersteld. De indicator staat nu op -8 punten, of...
21/10 15u00  Open Vld pleit opnieuw voor ruimere openingsuren winkels Kamerlid Vincent Van Quickenborne (Open Vld) herlanceert zijn voorstel om ruimere openingsuren - 's avonds en op zondag - mogelijk te maken voor...
21/10 14u00  Duurdere kerst in aantocht? Een smartphone onder de kerstboom? Dan kan je die beter nu al kopen, want consumentenelektronica wordt straks allicht een stuk duurder. Dat is een...10 
21/10 13u45  Creades roept madeleines en cakes terug wegens te veel bewaarmiddel Producent Creades roept madeleines en minicakes terug van bij de consument, omdat ze een te grote hoeveelheid van het bewaarmiddel kaliumsorbaat...
21/10 13u15  Belgische schuldenberg blijft in Europese top vijf Met een schuldgraad van 100 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2018 staat België op de vijfde plaats in de Europese...
21/10 12u45  Koken met Darth Vader en Han Solo: Le Creuset pakt uit met gietijzeren Star Wars-collectie Het merk Le Creuset, van de gietijzeren kookpannen, pakt uit met een collectie die geïnspireerd is op ‘Star Wars’. De braadpannen, uitgebracht naar...
21/10 12u15  Te koop: het superjacht waar Kylie Jenner onlangs haar verjaardag op vierde, voormalige eigenaar op de vlucht Het ruim 90 meter lange superjacht ‘Tranquility’, dat gebouwd werd bij scheepswerf Oceanco in het Nederlandse Alblasserdam, staat te koop....
21/10 11u00  Vlaamse regering houdt vinger aan brexit-pols: “Noodplan klaar” De Vlaamse regering wil de ontwikkelingen in het brexit-dossier zo nauw mogelijk opvolgen en niets aan het toeval overlaten. Daarom is de kerngroep...10 
21/10 10u30  “Nederland heeft beste pensioenstelsel ter wereld” Het Nederlandse pensioenstelsel is uitgeroepen tot het beste van de wereld. Adviesbureau Mercer zette Nederland in zijn Global Pensions Index net...10 
21/10 06u15  Dit is de op één na bestverkochte auto van Europa De Volkswagen Golf was in de maand augustus de bestverkochte auto van Europa, maar ook de budget-auto is zeer populair in Europa. De Dacia Duster...10 
19/10 15u30  Akkoord over arbeidsvoorwaarden voor overgenomen werknemers Thomas Cook Er is een akkoord bereikt over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de voormalige Thomas Cook-werknemers die normaal gezien vanaf maandag een...
19/10 12u15  Luc Bellings proeft bijna-echte burgers: “De geur is afstotelijk, maar deze burger is sappiger dan een Bicky” Toch wat schuldgevoel bij het binnensmikkelen van zo’n dikke, sappige, rosé hamburger? Geen nood als we de vegetarische voedingsfabrikanten mogen...
19/10 09u45  Het depositofonds staat garant voor 100.000 euro spaargeld per rekening: wat als het toch fout loopt? Wie meer dan 100.000 euro op z’n spaarboekje heeft, moet daar rente op betalen. Dat stelde voorzitter van de Europese bankenfederatie begin deze...
18/10 21u15  Een van de laatste fabrieken in Monaco (gesticht door Charles Leclercs opa) stopt ermee Het doek is gevallen voor een van de laatste fabrieken in Monaco. Van de industriële initiatieven van wijlen prins Rainier III (1923-2005) is...
18/10 20u45  “Boeing hield belangrijke info 737 achter” Een hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee...
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
21/10 15u00  'Tata Steel wil 170 miljoen euro bezuinigen, 2.500 banen op de tocht' Tata Steel is van plan om in Nederland in ieder geval 170 miljoen euro te bezuinigen, meldt NH Nieuws maandag op basis van een memo van het personeel. De ondernemingsraad vreest vanwege de bezuinigingen in de fabriek in Velsen voor 2.500 banen, wat een kwart van alle banen is.
21/10 15u00  China haalt VS voor het eerst in met 100 miljoen allerrijksten China heeft voor het eerst meer inwoners die tot de rijkste 10 procent van de wereld behoren dan de Verenigde Staten. Het gaat respectievelijk om 100 miljoen tegenover 99 miljoen mensen in de rijkste categorie. Dat meldt Credit Suisse in het jaarlijkse Global Wealth Report.
21/10 15u00  Audax erkent voorraadproblemen bij Marskramer, werkt aan oplossing Huishoudketen Marskramer is in de problemen geraakt omdat er maar een beperkt aantal artikelen wordt geleverd, zeggen franchisenemers maandag tegen Het Financieele Dagblad (FD). Mediabedrijf Audax, de eigenaar van moederbedrijf De Marskramer, erkent de problemen en zegt hard te werken aan een structurele oplossing.
21/10 13u15  'Jonge bestuurder betaalt na schade twee keer zoveel premie als gemiddeld' Een jonge automobilist met geen of weinig schadevrije jaren is na autoschade gemiddeld bijna twee keer zoveel kwijt aan premies. Daarbij is het voor een jonge bestuurder met schade vaak moeilijker om van autoverzekeraar over te stappen, schrijft vergelijkingssite Geld.nl maandag.
21/10 13u15  Ultimatum onderwijsbonden verloopt, landelijke staking leraren gaat door De landelijke staking van leraren in het basis- en voortgezet onderwijs op 6 november gaat door. Maandagochtend verliep het ultimatum dat de onderwijsbonden hadden gesteld om meer geld voor het onderwijs te krijgen. De Algemene Onderwijsbond (AOb) zegt geen nieuw voorstel te hebben ontvangen van het kabinet.
21/10 12u45  China wil 2,4 miljard dollar aan sancties vanwege windmolentarieven VS China wil dat er 2,4 miljard dollar (ruim 2,1 miljard euro) aan sancties wordt ingesteld voor de handelstarieven die de Verenigde Staten al sinds het presidentschap van Barack Obama berekenen over onder meer zonnepanelen en windmolens. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) oordeelde eerder al dat deze tarieven onterecht zijn.
21/10 12u30  Beoogd Takeaway-partner Just Eat ziet omzet groeien, maar aandeel duikt Het Britse bezorgplatform Just Eat, dat in augustus een akkoord bereikte met het Nederlandse Takeaway.com over een fusie, heeft zijn omzet in het derde kwartaal met 25 procent zien groeien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet ligt hoger dan verwacht, maar toch daalt het aandeel op de Londense beurs met ongeveer 7 procent.
21/10 11u30  'Jonge bestuurder betaalt na schade twee keer meer premie dan gemiddeld' Een jonge automobilist met geen of weinig schadevrije jaren is na autoschade gemiddeld bijna twee keer meer kwijt aan premies. Daarbij is het voor een jonge bestuurder met schade vaak moeilijker om van autoverzekeraar over te stappen, schrijft vergelijkingssite Geld.nl maandag.10 
21/10 09u00  Adviesbureau: Nederlands pensioenstelsel is beste ter wereld Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld, schrijft adviesbureau Mercer in de Global Pension Index van het bureau. Hiermee staat Nederland voor het eerst in zeven jaar weer bovenaan, gevolgd door Denemarken en Finland.11 
21/10 08u00  'Problemen bij Marskramer omdat eigenaar te weinig spullen levert' Huishoudketen Marskramer zit in de problemen omdat er maar een beperkt aantal verkoopwaren wordt geleverd, zeggen franchisenemers maandag tegen Het Financieele Dagblad (FD). Het probleem zou bij het mediabedrijf Audax liggen, dat sinds kort eigenaar is van moederbedrijf De Marskramer.10 
21/10 02u45  Ook bouwsector wil grote demonstratie tegen stikstofbeleid In navolging van de boerenprotesten willen ook bedrijven in de bouw massaal naar Den Haag. Een oproep van de stichting Grond In Verzet om op woensdag 30 oktober op het Malieveld in Den Haag te demonstreren, heeft al veel bijval gekregen, meldt initiatiefnemer Klaas Kooiker zondag.14 
20/10 05u01  Trump ziet af van organiseren G7-top op eigen golfresort Amerikaanse president Donald Trump ziet af van zijn plan om de 46e editie van de G7-top in 2020 te organiseren op Trump National Doral, een luxe golfresort dat hij zelf bezit. Dat zegt Trump zondagochtend (Nederlandse tijd) in een reeks berichten op Twitter.
19/10 17u46  Franse staatsloterij FDJ richting beurs Parijs Een aanvraag van de Franse regering om de staatsloterij La Française des Jeux (FDJ) naar de Parijse beurs te brengen is goedgekeurd.
19/10 15u45  'Kosten opiatencrisis VS afgelopen jaren meer dan 550 miljard euro' De opiatencrisis in de Verenigde Staten heeft naast honderdduizenden slachtoffers ook enorme economische schade veroorzaakt, blijkt uit een rapport van de Society of Actuaries (SOA).
19/10 11u30  'Deel klanten DSB Bank kampt nog altijd met schulden' Een aantal klanten met een lening bij de in 2009 failliet verklaarde DSB Bank heeft nog altijd last van schulden, blijkt uit een rondvraag van De Volkskrant.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/10 00u00  Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers Internetcriminelen zijn erin geslaagd om persoonsgegevens van huizenzoekers op zoeksite Funda te stelen. De internetcriminelen hebben zichzelf met phishingmails toegang verschaft tot de beveiligde omgeving van Funda die bedoeld is voor makelaars. Dat melden gedupeerden aan Elsevier Weekblad. Een woordvoerder van Funda bevestigt het incident. Servaas van der Laan houdt u op de hoogte van … Continued The post Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/10 00u00  Jaag houders aflossingsvrije hypotheek niet op kosten! Lees meer >
19/10 00u00  Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! Retail als branche is bezig aan een opmars. Een grote bloeiperiode is nakende. Er is kans van slagen voor de V&D-2.0, schrijft Hans van Tellingen. Action. Een gigantisch succes. Een formule die niet alleen fors uitbreidt. Maar ook enorme winsten behaalt. Action is in feite een warenhuis. Want ?alles? kun je er kopen. Zelfs kleren. … Continued The post Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/10 00u00  ?Nederland moet 25 procent heffen op iPhones? De Verenigde Staten voeren importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om Nederlandse kaas, varkensvlees en boter, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond publiceerde. Bekijk de volledige lijst hier. Ook mosselen en peren uit Nederland en andere EU-landen worden getroffen door de importheffingen. … Continued The post ‘Nederland moet 25 procent heffen op iPhones’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/10 00u00  Woonboerderij in historisch stadje Lees meer >
17/10 00u00  Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool Boven de ingang van de voormalige Hoogere Burgerschool (hbs) uit 1906 prijkt het wapen van Haarlem. Jessica Bos (41) en haar man kochten hun appartement in het gebouw in 2015 voor de verhuur en om er ooit zelf te gaan wonen. Adres: Oude Zijlvest 25 Plaats: Haarlem Provincie: Noord-Holland Woonoppervlakte: 217 m2 Prijs: 925.000 euro … Continued The post Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/10 00u00  Negatieve spaarrente nu ook in Nederland Lees meer >
15/10 00u00  CDA-plan om pensioenspaarders te beschermen, is zinloos Lees meer >
Laatste update: zondag 20 oktober 2019, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
21/10 15u15  China blijft zwaar inzetten op elektriciteit uit zonnekracht Tegen eind volgend decennium zal zonnekracht wereldwijd een capaciteit van meer dan 1.500 gigawatt hebben uitgebouwd. Dat betekent bijna een verdrievoudiging tegenover het huidige niveau. Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeker GlobalData. Volgens de onderzoekers zullen vooral China, India, Duitsland, de Verenigde Staten en Japan het volgende decennium bijkomende capaciteit installeren. Volgens de cijfers … The post China blijft zwaar inzetten op elektriciteit uit zonnekracht appeared first on Express.
21/10 15u15  Vragen over positieve impact professionele sport op toerisme Professionele sport pretendeert een positieve impact te hebben op de lokale economie, maar het is niet evident om daarvoor onomstootbare bewijzen te vinden. Dat is de boodschap van een onderzoek van wetenschappers aan de West Virginia University, de University of New York en de Cornell University, gebaseerd op de invloed van wedstrijden uit verschillende professionele … The post Vragen over positieve impact professionele sport op toerisme appeared first on Express.
21/10 13u16  Wapens met 3D-technologie worden steeds betrouwbaarder Driedimensionale druktechnieken (3D) kunnen een belangrijk onderdeel worden van de illegale wapenmarkt. Dat zegt Benedikt Fuest, technologie-specialist van de Duitse krant Die Welt, verwijzend naar de recente terroristische aanslag in de Duitse stad Halle. De dader had immers gebruik gemaakt van een 3D-vuurwapen. De instructies en plannen voor de productie van het wapen had hij … The post Wapens met 3D-technologie worden steeds betrouwbaarder appeared first on Express.
21/10 11u15  Internationale stedenbond wil luchtvervuiling aanpakken Op de recente C40-top in Kopenhagen hebben vijfendertig steden uit de hele wereld toegezegd maatregelen te zullen nemen om de luchtkwaliteit boven hun grondgebied te verbeteren. Onder meer beloofden de initiatiefnemers de introductie van emissievrije zones en klimaatneutrale transportmiddelen. Tevens verbonden de deelnemers zich ertoe om de stedelijke infrastructuur voor fietsers te verbeteren. Bovendien engageerden … The post Internationale stedenbond wil luchtvervuiling aanpakken appeared first on Express.11 
21/10 00u31  “Zonder de EU heeft elke lidstaat de keuze: een Amerikaanse of Chinese kolonie worden” “De Europese Unie heeft tijdens de brexitonderhandelingen vooral bewezen belangrijk te zijn voor de kleinere lidstaten. Zonder de EU zou Noord-Ierland volledig zijn weggevaagd door een akkoord dat door Londen was geanticipeerd en waarbij met Noord-Ierland geen enkele rekening werd gehouden.” Dat heeft voormalig Italiaans premier Enrico Letta gezegd in een interview met de Franse … The post “Zonder de EU heeft elke lidstaat de keuze: een Amerikaanse of Chinese kolonie worden” appeared first on Express.18 
21/10 00u31  Remote Desktop Connection Free Download Torrent location.href='#torrentp' Remote Desktop Connection is a part of the Microsoft operating system which allows users to connect from one PC to another. It can be accessed via the ‘Start’ button on PCs running Windows 7 and ConnectivityWith the Remote Desktop Connection available in Windows, users are able connect to any computer terminal that is also running Windows. So long as the PC concerned is either connected to the same local area network or an internet connection can be established, the programme will work. Users might typically use it to access their office computer’s programmes and files through a different PC they are using in the field or from home. When Remote Desktop Connection is running what you see on the screen is just the same as you would at the actual PC you are accessing. It is just like being sat in front of your work computer. In order to preserve security, various measures can be put in place by network engineers to prevent unwarranted access. This might typically include requiring users to enter a password before they are given access to the files and systems held on a remotely accessed (function() { (‘review-app-page-desktop’); });Remote WorkingAlthough Remote Desktop Connection is handy for workers who would like to access all of their customer’s files and so on when they are out, it is also widely used by IT support staff to take control of users PCs to help diagnose problems remotely. If you run Windows, then try it out for free. Remote Desktop Connection torrent download Remote Desktop Connection update Torrent Torrent rating 34 5 Get uTorrent The post Remote Desktop Connection Free Download Torrent appeared first on Express.17 
21/10 00u31  Black Widow 2020 free download torrent location.href='#torrentp' A film about Natasha Romanoff in her quests between the films Civil War and Infinity War. Director: Cate Shortland Writers: Ned Benson (screenplay), Don Heck (comic book & character) | At birth the Black Widow (aka Natasha Romanova) is given to the KGB, which grooms her to become its ultimate operative. When the breaks up, the government tries to kill her as the action moves to present-day New York, where she is a freelance operative. The standalone film will find Romanoff living in the United States 15 years after the fall of the Soviet Union. Black Widow 2020 AC3 download torrent Black Widow 2020 Clean Audio x264 free movie torrent Torrent rating 13 5 Get uTorrent The post Black Widow 2020 free download torrent appeared first on Express.15 
21/10 00u31  The Death of Dick Long 2019 download full movie torrent location.href='#torrentp' Dick died last night, and Zeke and Earl don’t want anybody finding out how. That’s too bad though, cause news travels fast in small-town Alabama. Director: Daniel Scheinert Writer: Billy Chew Stars: Michael Abbott Jr., Virginia Newcomb, Andre Hyland | Dick died last night, and Zeke and Earl don’t want anybody finding out how. That’s too bad though, cause news travels fast in small-town Alabama. The Death of Dick Long 2019 FastDL free movie torrent The Death of Dick Long 2019 free torrent download Torrent rating 19 5 Get uTorrent The post The Death of Dick Long 2019 download full movie torrent appeared first on Express.17 
20/10 23u30  De 3 marktinefficiënties achter ‘dating’: waarom eerste afspraakjes tot mislukken gedoemd zijn Image by StockSnap from Pixabay Dating dook voor het eerst in de economische onderzoeksliteratuur op in 1973, toen Gary Becker de eerste huwelijkstheorie voorstelde. Sarah Sharf leidde in navolging van Becker haar eigen datingexperiment en beschrijft op Priceonomics drie specifieke marktinefficiënties. Becker beschouwde de maatschappij als één groot feest met mannen en vrouwen als rationele agenten die hun partnerselectie trachten … The post De 3 marktinefficiënties achter ‘dating’: waarom eerste afspraakjes tot mislukken gedoemd zijn appeared first on Express.10 
20/10 23u15  De 3 marktinefficiënties achter ‘dating’: waarom de eerste afspraakjes tot mislukken gedoemd zijn Image by StockSnap from Pixabay Dating dook voor het eerst in de economische onderzoeksliteratuur op in 1973, toen Gary Becker de eerste huwelijkstheorie voorstelde. Sarah Sharf leidde in navolging van Becker haar eigen datingexperiment en beschrijft op Priceonomics drie specifieke marktinefficiënties. Becker beschouwde de maatschappij als één groot feest met mannen en vrouwen als rationele agenten die hun partnerselectie trachten … The post De 3 marktinefficiënties achter ‘dating’: waarom de eerste afspraakjes tot mislukken gedoemd zijn appeared first on Express.
20/10 14u15  Ray Dalio: “4 soorten oorlogen simultaan aan de gang” “Centrale banken kunnen nog weinig doen nu de wereldeconomie een natuurlijke terugval kent. De globale cyclus deint stilaan uit en we zitten in wat ik een ‘grote verzakking’ zou noemen. Er zijn ook twee parallellen met de jaren 1930.” Dat heeft de Amerikaan Ray Dalio gezegd ter gelegenheid van een panelgesprek in de marge van … The post Ray Dalio: “4 soorten oorlogen simultaan aan de gang” appeared first on Express.
20/10 01u01  Ray Dalio: “4 soorten oorlogen zijn simultaan aan de gang” “Centrale banken kunnen nog weinig doen nu de wereldeconomie een natuurlijke terugval kent. De globale cyclus deint stilaan uit en we zitten in wat ik een ‘grote verzakking’ zou noemen. Er zijn ook twee parallellen met de jaren 1930.” Dat heeft de Amerikaan Ray Dalio gezegd ter gelegenheid van een panelgesprek in de marge van … The post Ray Dalio: “4 soorten oorlogen zijn simultaan aan de gang” appeared first on Express.
19/10 01u15  Doctor Sleep 2019 fast-dl HDXviD.AQOS download movie torrent location.href='#torrentp' Years following the events of “The Shining,” a now-adult Dan Torrance meets a young girl with similar powers as his and tries to protect her from a cult known as The True Knot who prey on children with powers to remain immortal. Director: Mike Flanagan Writers: Stephen King (based on the novel by), Mike Flanagan Stars: Rebecca Ferguson, Ewan McGregor, Jacob Tremblay | On highways across America, a tribe of people called The True Knot travel in search of sustenance. They look harmless-mostly old, lots of polyester, and married to their RVs. But as Dan Torrance knows, and tween Abra Stone learns, The True Knot are quasi-immortal, living off the “steam” that children with the “shining” produce when they are slowly tortured to death. Haunted by the inhabitants of the Overlook Hotel where he spent one horrific childhood year, Dan has been drifting for decades, desperate to shed his father’s legacy of despair, alcoholism, and violence. Finally, he settles in a New Hampshire town, an AA community that sustains him, and a job at a nursing home where his remnant “shining” power provides the crucial final comfort to the dying. Aided by a prescient cat, he becomes “Doctor Sleep.” Then Dan meets the evanescent Abra Stone, and it is her spectacular gift, the brightest shining ever seen, that reignites Dan’s own demons and summons him to a battle for Abra’s Doctor Sleep 2019 Baby Blue Full Movie Torrent Download Doctor Sleep 2019 DVDRip Bing Ta Full Movie Torrent Download Torrent rating 30 0 Get uTorrent The post Doctor Sleep 2019 fast-dl HDXviD.AQOS download movie torrent appeared first on Express.
19/10 01u15  MiKTeX Update Free Download Torrent location.href='#torrentp' MiKTeX is an up-to-date implementation of LaTex/ Tex along with other related programs. It is free because it is open source, which also means you may be able to redistribute this program under certain circumstances. This piece of software is suitable for document typesetters who wish to add complex mathematical formulas into their Ervin Knuth created Tex, which is a typesetting system that allows people to create beautiful looking books. He created it with the hopes it would help create beautiful books; even if those same books contained mathematics. The setup wizard will walk you through the installation process. It is just as easy to install this software as it is any modern game that you may buy from or Steam. When the software is installed on your computer, you will find that you have a complete set of add-ons that will now be available for you to use when typesetting your documents. It includes additions such as different styles, new programs and alternative install the packages you needYou get to choose which packages you download and install because you are the one responsible for manually keeping your MiKTeX software up to date. Only download and install the packages you want, and that will help to keep your computer clutter free. Deploying the MiKTex software can be tricky sometimes, but they have tutorials that explain how it is is very easyWorks for Windows and (function() { (‘review-app-page-desktop’); }); MiKTeX update download MiKTeX fast-dl Romey Download Torrent Torrent rating 33 0 Get uTorrent The post MiKTeX Update Free Download Torrent appeared first on Express.
19/10 01u15  The Meg 2018 Pompom Torrent Download location.href='#torrentp' After escaping an attack by what he claims was a 70-foot shark, Jonas Taylor must confront his fears to save those trapped in a sunken submersible. Director: Jon Turteltaub Writers: Dean Georgaris (screenplay by), Jon Hoeber (screenplay by) Stars: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson Genres: Action | Horror | Sci-Fi | Thriller Country: China | USA RELEASE: SOURCE: 1080p KOR – Thanks! ViDEO: 1600 Kbps RESOLUTiON: 720×304 RUNTiME: 1h 49m 43s SUBTiTLES: Korean (Hardcoded) AUDiO: 192 Kbps AC3 LANGUAGE: ENGLiSH ENCODER: DdHD SPECIAL THANKS TO: DdHD & KING_DVD & HITMAN & SR & OmNiC NOTES: Stutters here and there. Nothing major. You are warned. Best for now. Enjoy. The Meg 2018 With Subs Torrent Download The Meg 2018 DVDRip Download Full Movie Torrent Torrent rating 39 1 Get uTorrent The post The Meg 2018 Pompom Torrent Download appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x “Zonder de EU heeft elke lidstaat de keuze: een Amerikaanse of Chinese kolonie worden”21/10 00u31 - Express.be: “De Europese Unie heeft tijdens de brexitonderhandelingen vooral bewezen belangrijk te zijn voor de kleinere lidstaten. Zonder de EU zou Noord-Ierland volledig zijn weggevaagd door een akkoord dat door Londen was geanticipeerd en waarbij met Noord-Ierland geen enkele rekening werd gehouden.” Dat heeft voormalig Italiaans premier Enrico Letta gezegd in een interview met de Franse … The post “Zonder de EU heeft elke lidstaat de keuze: een Amerikaanse of Chinese kolonie worden” appeared first on Express.
17x Remote Desktop Connection Free Download Torrent21/10 00u31 - Express.be: location.href='#torrentp' Remote Desktop Connection is a part of the Microsoft operating system which allows users to connect from one PC to another. It can be accessed via the ‘Start’ button on PCs running Windows 7 and ConnectivityWith the Remote Desktop Connection available in Windows, users are able connect to any computer terminal that is also running Windows. So long as the PC concerned is either connected to the same local area network or an internet connection can be established, the programme will work. Users might typically use it to access their office computer’s programmes and files through a different PC they are using in the field or from home. When Remote Desktop Connection is running what you see on the screen is just the same as you would at the actual PC you are accessing. It is just like being sat in front of your work computer. In order to preserve security, various measures can be put in place by network engineers to prevent unwarranted access. This might typically include requiring users to enter a password before they are given access to the files and systems held on a remotely accessed (function() { (‘review-app-page-desktop’); });Remote WorkingAlthough Remote Desktop Connection is handy for workers who would like to access all of their customer’s files and so on when they are out, it is also widely used by IT support staff to take control of users PCs to help diagnose problems remotely. If you run Windows, then try it out for free. Remote Desktop Connection torrent download Remote Desktop Connection update Torrent Torrent rating 34 5 Get uTorrent The post Remote Desktop Connection Free Download Torrent appeared first on Express.
17x The Death of Dick Long 2019 download full movie torrent21/10 00u31 - Express.be: location.href='#torrentp' Dick died last night, and Zeke and Earl don’t want anybody finding out how. That’s too bad though, cause news travels fast in small-town Alabama. Director: Daniel Scheinert Writer: Billy Chew Stars: Michael Abbott Jr., Virginia Newcomb, Andre Hyland | Dick died last night, and Zeke and Earl don’t want anybody finding out how. That’s too bad though, cause news travels fast in small-town Alabama. The Death of Dick Long 2019 FastDL free movie torrent The Death of Dick Long 2019 free torrent download Torrent rating 19 5 Get uTorrent The post The Death of Dick Long 2019 download full movie torrent appeared first on Express.
17x Antwerpse sterkhouders trekken aan de alarmbel na dreun in Mechelen: “Dringend wakker worden”21/10 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Antwerp leverde op het begin van de wedstrijd na een sof af in Mechelen, waar de Great Old nooit echt indruk wist te maken. Individuele foutjes bij de twee eerste tegengoals én een gebrek aan creativiteit om uit het tij nog te doen keren. De Deurnenaars moeten dringend operatie-rehabilitatie inzetten: “Dit is écht balen, want we hébben de kwaliteit. Maar we kijken tegelijkertijd ook de realiteit in de ogen”, zei een duidelijk misnoegde Wesley Hoedt.
15x Black Widow 2020 free download torrent21/10 00u31 - Express.be: location.href='#torrentp' A film about Natasha Romanoff in her quests between the films Civil War and Infinity War. Director: Cate Shortland Writers: Ned Benson (screenplay), Don Heck (comic book & character) | At birth the Black Widow (aka Natasha Romanova) is given to the KGB, which grooms her to become its ultimate operative. When the breaks up, the government tries to kill her as the action moves to present-day New York, where she is a freelance operative. The standalone film will find Romanoff living in the United States 15 years after the fall of the Soviet Union. Black Widow 2020 AC3 download torrent Black Widow 2020 Clean Audio x264 free movie torrent Torrent rating 13 5 Get uTorrent The post Black Widow 2020 free download torrent appeared first on Express.
15x Beide ouders hebben baat bij langer partnerverlof21/10 00u00 - Volkskrant Economie: Steeds meer bedrijven worden guller met verlof voor ouders. Sinds dit jaar krijgt de niet-bevallende ouder een werkweek in plaats van twee werkdagen betaald verlof. Vanaf juli 2020 kan dit in de hele Europese Unie zelfs aangevuld worden met vijf extra weken. Coca-Cola European Partners, ING en de Goede Doelen Loterijen zijn bedrijven die met hun cao’s al vooruitlopen op de komende wet. Maar hoe vooruitstrevend en effectief is dat partnerverlof?
15x Voor al uw botsingen, Viking-aanvallen en andere krachttoeren21/10 00u00 - Volkskrant Economie: Het Leidse bedrijf Movie Stunts levert stunts op bestelling voor films en tv-programma's. In brand staan was lange tijd hot, ‘maar het leukste blijft toch auto’s crashen’.
14x SP.A wil inzage in geheime deals met grote farmabedrijven21/10 11u15 - Trends.be: SP.A-Kamerleden Melissa Depraetere en Karin Jiroflée dienen een wetsvoorstel in om de geheime Maggie-contracten in te zien.
14x Antwerp is zoekende met 2 op 9: “Eerste keer in vijf jaar dat we in deze situatie zitten”21/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Wat Bölöni vrijdag voorspelde, kwam gisteren uit. De trip naar provinciegenoot KV Mechelen werd de moeilijkste verplaatsing van het seizoen. Tegen een Malinwa vol passie en overgave was de Great Old niet opgewassen om zijn voorsprong vast te houden. Ook een achterstand ongedaan maken, lukte vervolgens niet. “Met zijn enthousiasme en spirit verdiende KV Mechelen de zege.”
14x Slimme sticker voor lopers moet sporthorloge vervangen: “Veel gemakkelijker te interpreteren”21/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een sticker die van kleur verandert als je te snel loopt of een slechte loophouding hebt. De Vlaamse prof Steven Vos ontwikkelt een slimme patch die lopers toont of ze wel goed bezig zijn. “Veel lopers hebben geen idee hoe ze hun sporthorloge moeten interpreteren. Dit is simpeler en duidelijker.”

Statistieken

Artikels:
29509
Gelezen:
25262
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven