woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Bouwproductie in eurozone neemt toe LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in juli met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/09 11u00  Britse inflatie in de lift LONDEN (AFN/RTR) - De inflatie in Groot-Brittannië is in augustus geklommen naar 2,7 procent op jaarbasis, van 2,5 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Britse nationale statistiekbureau.
19/09 10u45  'Brussel staakt onderzoek naar McDonald's' BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie staakt haar onderzoek naar mogelijke belastingontduiking door McDonald's. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
19/09 10u30  'Onzekerheid voor TomTom door Google-deal' AMSTERDAM (AFN) - De deal die auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi heeft gesloten met Google leidt tot veel onduidelijkheid over de gevolgen voor TomTom, schrijven ING-analisten. Zo is de grootte van de omzet van TomTom die gevaar loopt door die deal niet zeker.
19/09 10u00  'Deal AMG geeft inzicht in productie' AMSTERDAM (AFN) - De afnameovereenkomst voor vanadium die metalenspecialist AMG sloot met een Amerikaanse staalproducent betreft 60 procent van de jaarlijkse vanadiumproductie van het bedrijf. Dat geeft de markt volgens analisten van ING meer inzicht in toekomstige productievolumes van AMG.
19/09 10u00  TomTom en Pharming duikelen op Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de Aziatische beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak werd TomTom opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder. Ook Pharming ging in de uitverkoop na een teleurstellende update over zijn medicijn Ruconest.
19/09 10u00  Topman Danske Bank weg na megafraude KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de enorme witwaszaak bij de instelling onder zijn bewind. Daarbij zijn tussen 2007 en 2015 miljarden euro's weggesluisd.
19/09 09u30  TomTom verder omlaag op Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de Aziatische beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak werd TomTom opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder.
19/09 09u15  ING investeert in fintechstart-up Cobase AMSTERDAM (AFN) - ING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. De bank investeert vanuit zijn fonds ING Ventures 7,5 miljoen euro in Cobase en zal ook deelnemen aan volgende financieringsrondes.
19/09 09u00  Philips doet overname in VS AMSTERDAM (AFN) - Philips neemt het Amerikaanse Blue Willow Systems over, een bedrijf dat zich bezighoudt met software voor gebruik in de ouderenzorg. Dat maakte Philips bekend, zonder financiële details te vermelden over de transactie.
19/09 09u00  Topman Danske Bank weg na ophef over fraude KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de grote fraudezaak bij de instelling onder zijn bewind.
19/09 08u30  Aegon koopt aandelen in voor dividend AMSTERDAM (AFN) - Aegon koopt ruim 24,1 miljoen aandelen in om verwatering vanwege het interim-dividend tegen te gaan. De aandelen worden naar verwachting tussen 1 oktober en 9 november ingekocht. De stukken worden aangehouden en ingezet voor toekomstig dividend in aandelen.
19/09 08u15  Japanse beurs zet stijging voort TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met een stevige winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street en schoven de zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China aan de kant. Ook handhaafde de Japanse centrale bank het zeer ruime monetaire beleid en de verwachting dat de Japanse economie gematigd zal blijven groeien.
19/09 08u00  'B&S staat er goed voor' AMSTERDAM (AFN) - BS Group staat er goed voor ten opzichte van zijn concurrenten. Dat concludeert een analist van Morgan Stanley die de distributeur en groothandel met een notering in Amsterdam gaat volgen met een equal-weight-advies.11 
19/09 08u00  Adyen bevestigt deal met H&M AMSTERDAM (AFN) - Het Amsterdamse betaalplatform Adyen heeft HM binnengehaald als klant. Dat bevestigt topman Pieter van der Does in een interview met de Zweedse techsite Break It.11 
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Nieuwe mobiliteitsoplossingen moeten megasteden leefbaar houden Hij was een van de blikvangers op het Autosalon van Genève. Met de EZ-GO zet Renault een nieuwe stap in de richting van de mobiliteit van de toekomst. En die zal elektrisch, geconnecteerd en autonoom zijn. Met de mogelijkheid om zelf te rijden of zich te laten rijden, met of zonder chauffeur.
19/09 11u00  Belg koopt minder online dan Nederlander In vergelijking met onze buurlanden wordt in België veel minder online gewinkeld. Dat blijkt uit een rangschikking opgesteld door het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
19/09 10u45  Agoria waarschuwt voor impact van constant groeiende vraag naar werknemers Als de politici niks doen, zullen in 2030 in België liefst 584.000 vacatures niet ingevuld geraken. Dat leert een studie van Agoria, Roland Berger en de arbeidsbemiddelingsdiensten. Daardoor dreigt de Belgische economie tegen 2030 niet minder dan 95 miljard euro mis te lopen.
19/09 10u00  Ook in beroep vier maanden cel en 3,8 miljoen kwijt voor Jeroen Piqueur De voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur krijgt vier maanden effectieve celstraf, een geldboete van 1,5 miljoen euro en de verbeurdverklaring van 2,3 miljoen euro opgelegd voor grootschalige fiscale fraude.
19/09 05u30  Elektriciteit in jaar tijd fors duurder geworden, gemiddeld gezin betaalt 100 euro meer De groothandelsprijs voor elektriciteit is al een tijd in stijgende lijn, en is ook doorgesijpeld in de stroomfactuur die de gezinnen in de bus krijgen. Elektriciteit is vandaag zowat 90 euro à honderd euro duurder dan een jaar geleden.
18/09 18u00  Europese Unie neemt leiding van modernisering Wereldhandelsorganisatie De Wereldhandelsorganisatie (WTO) moet gemoderniseerd worden, zodat de internationale handelsregels afgestemd zijn op de mondiale economie van vandaag. Dat zegt de Europese Commissie, die dinsdag een conceptnota heeft gepubliceerd voor de hervorming van de WTO.
18/09 17u15  CEO Deloitte over mobiliteit: 'Je moet mensen uitdagen om alternatieven te gebruiken' Werkgevers en werknemers wachten niet op het mobiliteitsbudget om zelf nieuwe vormen van vervoer te verkennen. Voor het consultancybedrijf Deloitte bijvoorbeeld is de wagen niet langer heilig. 'We willen het aantal gereden autokilometers tegen 2021 met 10 procent verminderen', zegt de CEO, Piet Vandendriessche.
18/09 14u15  Wat verklaart de stilstand op de beurs? Hoe kwetsbaar is de wereldeconomie voor een stijging van de rente, een handelsoorlog en een harde brexit? Dat zijn de drie grote zorgen van de beleggers.
18/09 12u30  Europees onderzoek naar mogelijk Duits autokartel De Europese Commissie heeft een diepgaand onderzoek opgestart om na te gaan of de Duitse autobouwers BMW, Daimler en Volkswagen illegaal afspraken hebben gemaakt rond uitstoottechnologie. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt.
18/09 12u30  Rekenhof: 'Te weinig transparantie om ziekenfondsen door te lichten' De overheid heeft amper zicht op hoe de ziekenfondsen hun werkings­middelen inzetten. Het Rekenhof dringt aan op meer transparantie. N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel vraagt een discussie over de toekomstige werking en financiering van de ziekenfondsen.
18/09 12u15  Manfred Weber: een pion op Merkels schaakbord? EVP-fractievoorzitter Manfred Weber wil volgend jaar Jean-Claude Juncker opvolgen als Europees Commissievoorzitter. Al zou het kunnen dat Angela Merkel hem als pasmunt gebruikt in een deal met de Franse president Emmanuel Macron.
18/09 12u15  Belgische game-industrie speelt hoog spel België heeft eindelijk een groeiende videogame-industrie. Dat bewezen dertig gamebedrijven eind augustus tijdens het Duitse Gamescom-festival.
18/09 11u15  Alternatieve aandrijfsystemen: wie heeft recht op welke premie? Om het gebruik van alternatieve aandrijfsystemen te promoten, kent de overheid al enkele jaren financiële incentives toe aan wie een nieuwe auto met een zuivere uitlaat koopt. Het slechte nieuws is dat die tegemoetkomingen verschillen van gewest tot gewest. Een overzicht.
18/09 11u15  CNG: gas geven is goedkoper Er is meer dan één manier om autorijden milieuvriendelijker te maken. Rijden op gas is er zo eentje. Als milieubewuste autobestuurder kan je kiezen tussen Liquified Petrol Gas (LPG) en Compressed Natural Gas (CNG). Het eerste lijkt out, het tweede is in.
18/09 11u00  CNG: gas geven is goedkoper én gezond Er is meer dan één manier om autorijden milieuvriendelijker te maken. Rijden op gas is er zo eentje. Als milieubewuste autobestuurder kan je kiezen tussen Liquified Petrol Gas (LPG) en Compressed Natural Gas (CNG). Het eerste lijkt out, het tweede is in.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 11u05
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Bouwproductie in eurozone neemt toe LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in juli met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/09 11u00  Britse inflatie in de lift LONDEN (AFN/RTR) - De inflatie in Groot-Brittannië is in augustus geklommen naar 2,7 procent op jaarbasis, van 2,5 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Britse nationale statistiekbureau.
19/09 10u45  'Brussel staakt onderzoek naar McDonald's' BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie staakt haar onderzoek naar mogelijke belastingontduiking door McDonald's. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
19/09 10u30  'Onzekerheid voor TomTom door Google-deal' AMSTERDAM (AFN) - De deal die auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi heeft gesloten met Google leidt tot veel onduidelijkheid over de gevolgen voor TomTom, schrijven ING-analisten. Zo is de grootte van de omzet van TomTom die gevaar loopt door die deal niet zeker.
19/09 10u00  'Deal AMG geeft inzicht in productie' AMSTERDAM (AFN) - De afnameovereenkomst voor vanadium die metalenspecialist AMG sloot met een Amerikaanse staalproducent betreft 60 procent van de jaarlijkse vanadiumproductie van het bedrijf. Dat geeft de markt volgens analisten van ING meer inzicht in toekomstige productievolumes van AMG.
19/09 10u00  TomTom en Pharming duikelen op Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de Aziatische beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak werd TomTom opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder. Ook Pharming ging in de uitverkoop na een teleurstellende update over zijn medicijn Ruconest.
19/09 10u00  Topman Danske Bank weg na megafraude KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de enorme witwaszaak bij de instelling onder zijn bewind. Daarbij zijn tussen 2007 en 2015 miljarden euro's weggesluisd.
19/09 09u30  TomTom verder omlaag op Damrak AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de Aziatische beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak werd TomTom opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder.
19/09 09u15  ING investeert in fintechstart-up Cobase AMSTERDAM (AFN) - ING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. De bank investeert vanuit zijn fonds ING Ventures 7,5 miljoen euro in Cobase en zal ook deelnemen aan volgende financieringsrondes.
19/09 09u00  Philips doet overname in VS AMSTERDAM (AFN) - Philips neemt het Amerikaanse Blue Willow Systems over, een bedrijf dat zich bezighoudt met software voor gebruik in de ouderenzorg. Dat maakte Philips bekend, zonder financiële details te vermelden over de transactie.
19/09 09u00  Topman Danske Bank weg na ophef over fraude KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de grote fraudezaak bij de instelling onder zijn bewind.
19/09 08u30  Aegon koopt aandelen in voor dividend AMSTERDAM (AFN) - Aegon koopt ruim 24,1 miljoen aandelen in om verwatering vanwege het interim-dividend tegen te gaan. De aandelen worden naar verwachting tussen 1 oktober en 9 november ingekocht. De stukken worden aangehouden en ingezet voor toekomstig dividend in aandelen.
19/09 08u15  Japanse beurs zet stijging voort TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met een stevige winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street en schoven de zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China aan de kant. Ook handhaafde de Japanse centrale bank het zeer ruime monetaire beleid en de verwachting dat de Japanse economie gematigd zal blijven groeien.
19/09 08u00  'B&S staat er goed voor' AMSTERDAM (AFN) - BS Group staat er goed voor ten opzichte van zijn concurrenten. Dat concludeert een analist van Morgan Stanley die de distributeur en groothandel met een notering in Amsterdam gaat volgen met een equal-weight-advies.
19/09 08u00  Adyen bevestigt deal met H&M AMSTERDAM (AFN) - Het Amsterdamse betaalplatform Adyen heeft HM binnengehaald als klant. Dat bevestigt topman Pieter van der Does in een interview met de Zweedse techsite Break It.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
19/09 11u15  In groep naar de rechter tegen doorrekenen jaarvergoeding bij overstap: "Dit druist in tegen de wet" De Consumentenombudsdienst stapt naar de rechter tegen afspraken die minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) heeft gemaakt met de energieleveranciers over het doorrekenen van jaarlijkse abonnementskosten, ook bij een overstap. Eric Houtman, ombudsman Energie, vindt het niet kunnen dat de overheid en de leveranciers afspraken maken die indruisen tegen de wet.
19/09 08u00  Oud-Fortis topman: ?We vreesden gelyncht te worden? Op de extreem rumoerige aandeelhoudersvergaderingen na de val van Fortis, nu 10 jaar geleden, stonden interventietroepen klaar om in te grijpen indien nodig. Die interventietroepen stonden verborgen achter een zwart gordijn, niet zichtbaar voor de duizenden aandeelhouders. ?We wilden die niet tonen omdat we geen olie op het vuur wilden gooien. Maar we waren ook niet zeker dat we niet gelyncht zouden worden?, zegt Karel De Boeck daarover in 'De val: 10 jaar na de crisis'. Hij zat destijds als CEO van Fortis mee op het podium tijdens die aandeelhoudersvergaderingen.
19/09 07u00  Digitalisering zet de arbeidsmarkt op haar kop: hoe houdt u de komende jaren uw kansen op werk gaaf? Digitalisering, robots en 'cobots': binnen dit en 12 jaar leeft u in een compleet andere wereld. Technologiefederatie Agoria liet berekenen wat dat betekent voor de Belgische arbeidsmarkt. En wat moet u dan doen om uw kansen op werk gaaf te houden? Dit zijn de cijfers en conclusies van Agoria op een rij.
18/09 20u45  Waarom Thomas Vanderveken TripAdvisor niet langer vertrouwt Lees meer >
18/09 18u30  "Uitspraken van havenschepen Van Peel over loon en werkuren loodsen zijn plat populisme" Lees meer >
18/09 12u00  Brussels Airlines stopt met rechtstreekse vluchten naar Mumbai Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zet na 6 januari de vluchten van en naar de Indiase stad Mumbai stop. De verbinding die in maart 2017 was gelanceerd, levert volgens Brussels Airlines niet de verwachte resultaten op. De vluchtcapaciteit die vrijkomt, wordt ingezet op Afrika.
18/09 08u45  Trump port Peking opnieuw: 10 procent heffingen op 200 miljard aan Chinese goederen De Amerikaanse president Donald Trump heeft nieuwe invoerrechten van 10 procent aangekondigd op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. Trump belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking reageert met tegenmaatregelen. China op zijn beurt zal 'zich vastberaden verdedigen', klinkt het.
18/09 07u45  Nieuw protest tegen hervormingen Homans: zware hinder in de havens en aan de sluizen De vakbonden van de maritieme diensten voeren vandaag opnieuw op verschillende plaatsen actie tegen de hervormingsplannen van Vlaams minister voor Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). Alle loodsen hebben het werk neergelegd, al zeker acht sluizen zijn geblokkeerd. Dat zorgt voor veel hinder op de Vlaamse waterwegen.
18/09 06u30  Audi gaat met de elektrische E-Tron frontaal in de aanval tegen concurrent Tesla Lees meer >
18/09 06u30  "Grote switch naar elektrische auto komt er wanneer een e-Golf evenveel kost als een fossiele Golf" Lees meer >
18/09 01u45  Trump voert 10 procent heffingen in op 200 miljard dollar Chinese goederen Donald Trump heeft maandag nieuwe invoerrechten van 10 procent aangekondigd op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. Hij belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking repliceert.
17/09 22u15  Opnieuw acties bij zeeloodsen, Homans: "Dit getuigt allesbehalve van verantwoordelijkheidszin" Lees meer >
17/09 21u15  Opnieuw acties bij zeeloodsen, ACOD: "We zijn bereid om tot het einde te gaan" In aanloop naar de stakingsdag van de Vlaamse ambtenaren van vrijdag zijn er sinds vanavond opnieuw acties aan de gang bij de zeeloodsen aangesloten bij ACOD, mogelijks doen ook andere vakbonden mee.
17/09 20u00  Advocaat belangengroep Arco: "Tot nog toe zag ik altijd frustraties, maar nu zie ik woede" Lees meer >
17/09 17u30  Nieuwe briefjes van 100 en 200 euro voorgesteld Lees meer >
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
19/09 11u30  Bouwproductie in eurozone neemt toe De bouwproductie in de eurozone is in juli met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/09 11u15  Beurs: Pharming onderuit op vlak Damrak De Amsterdamse beurs staat woensdag vrijwel ongewijzigd. Op het Damrak ging biotechnologiebedrijf Pharming onderuit na een tegenvaller in de Verenigde Staten. Navigatieconcern TomTom incasseerde een nieuwe koersdaling nadat dinsdag al bijna een kwart van zijn beurswaarde in rook opging.
19/09 11u00  Britse inflatie in de lift De inflatie in Groot-Brittannië is in augustus geklommen naar 2,7 procent op jaarbasis, van 2,5 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Britse nationale statistiekbureau.
19/09 10u45  'Brussel staakt onderzoek naar McDonald's' De Europese Commissie staakt haar onderzoek naar mogelijke belastingontduiking door McDonald's. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
19/09 10u30  'Onzekerheid voor TomTom door Google-deal' De deal die auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi heeft gesloten met Google leidt tot veel onduidelijkheid over de gevolgen voor TomTom, schrijven ING-analisten. Zo is de grootte van de omzet van TomTom die gevaar loopt door die deal niet zeker.
19/09 10u15  Column: Nieuwe rally in Adyen De koersgeschiedenis van deze jonge beursganger is net voldoende om mijn marktlensindicatoren op de dagkaart te voeden, waardoor ik trend en sentiment kan meten en in kaart kan brengen. En dan blijkt dat er een nieuwe rally wordt voorbereid met de intentie de €750 weer te halen, net zoals dat vijf dagen terug het geval was. Ik zal de dagchart voor u analyseren en de meest waarschijnlijke korte termijn route voor u uitstippelen.
19/09 10u15  Schuld bij eigen bv voortaan belast Ondernemers met een schuld bij hun eigen bv krijgen binnenkort een extra belastingaanslag op de mat. Deze directeuren-grootaandeelhouders moeten belasting gaan betalen bij bedragen boven de €500.000.
19/09 10u00  Omzetwaarschuwing Adecco De omzet van uitzendconcern Adecco groeide in juli en augustus met maar 2% ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. In september ligt de omzetgroei zelfs nog iets lager, meldt het Zwitserse bedrijf op zijn analisten- en investeerdersdag.
19/09 10u00  'Deal AMG geeft inzicht in productie' De afnameovereenkomst voor vanadium die metalenspecialist AMG sloot met een Amerikaanse staalproducent betreft 60 procent van de jaarlijkse vanadiumproductie van het bedrijf. Dat geeft de markt volgens analisten van ING meer inzicht in toekomstige productievolumes van AMG.
19/09 10u00  Topman Danske Bank weg na megafraude Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de enorme witwaszaak bij de instelling onder zijn bewind. Daarbij zijn tussen 2007 en 2015 miljarden euro's weggesluisd.
19/09 09u45  Beurs: Pharming onderuit op hoger Damrak De Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger van start gegaan. Op het Damrak ging biotechnologiebedrijf Pharming onderuit na een tegenvaller in de Verenigde Staten. Navigatieconcern TomTom ging ook achteruit nadat dinsdag al bijna een kwart van zijn beurswaarde in rook opging.
19/09 09u15  Beurs: TomTom achteruit op hoger Damrak De Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger van start gegaan. Op het Damrak ging navigatieconcern TomTom echter opnieuw achteruit nadat dinsdag al bijna een kwart van zijn beurswaarde in rook opging.10 
19/09 09u15  Philips doet overname in VS Philips neemt het Amerikaanse Blue Willow Systems over, een bedrijf dat zich bezighoudt met software voor gebruik in de ouderenzorg. Dat maakte Philips bekend, zonder financiële details te vermelden over de transactie.
19/09 09u15  ING investeert in fintechstart-up Cobase ING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. De bank investeert vanuit zijn fonds ING Ventures 7,5 miljoen euro in Cobase en zal ook deelnemen aan volgende financieringsrondes.
19/09 09u00  Topman Danske Bank weg na ophef over fraude Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de grote fraudezaak bij de instelling onder zijn bewind.
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u49
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
19/09 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
18/09 21u15  De trein van de toekomst: zwevende capsules die voorbijrazen met een snelheid van 1.100 km per uur Een magnetische zweeftrein, die de reiziger in een uur van Amsterdam naar Frankfurt schiet. Een Delftse start-up werkt aan deze droom. Is het toekomstmuziek of een reëel plan?
18/09 21u15  Is 5 procent meer loon te veel of juist te weinig? De coördinator arbeidsvoorwaarden van de FNV werd maandag niet uitgenodigd bij Jeroen Pauw of Twan Huys, omdat die vanwege de kijkcijfers liever een entertainmentdeskundige als gast hebben. Maar met een looneis van 5 procent gooit de vakbond eindelijk een knuppel in het hoenderhok.
18/09 21u15  Nederlanders somber over financiële toekomst van hun kroost Nergens is de gespletenheid tussen optimisme over het nu en pessimisme over de toekomst zo groot als in Nederland: ‘Later is alles slechter’.
18/09 16u30  Europa onderzoekt verboden afspraken tussen Duitse autofabrikanten Duitse autofabrikanten hangt opnieuw een fikse boete boven het hoofd wegens mogelijk gerommel met de schadelijke uitstoot van hun auto’s. Dit keer gaat het om verboden afspraken tussen BMW, Daimler en Volkswagen. De concerns zouden hebben overlegd om systemen van de markt te weren die uitlaatgassen kunnen opschonen. Dinsdag kondigde de Europese Commissie een ‘diepgaand onderzoek’ aan.
18/09 14u45  Nieuw hoofdstuk in handelsoorlog China-VS: extra heffingen van 200 miljard dollar Met nieuwe importheffingen op 200 miljard dollar (171 miljard euro) aan Chinese goederen hebben de VS gekozen voor verdere escalatie van de handelsoorlog met China. China kondigde meteen tegenmaatregelen aan die, zo zei een woordvoerder van president Trump, ook weer niet onbeantwoord zullen blijven.
18/09 14u00  Rijdt TomTom doodlopende weg in? Grote klant stapt over naar Google TomTom heeft dinsdag een kwart van zijn beurswaarde verloren nadat bekend was geworden dat het Nederlandse navigatiebedrijf een van zijn grootste klanten kwijtraakt. Renault/Nissan gaat vanaf 2021 navigatiesystemen van concurrent Google inbouwen.
17/09 22u45  Openlijk Brits verzet tegen verhuizing hoofdkantoor Unilever Een nieuwe fase in het Britse verzet tegen de verhuizing van multinational Unilever naar Nederland is aangebroken. De vermogensbeheerder van de Britse verzekeraar Aviva, een van de grotere aandeelhouders van Unilever, heeft openlijk laten weten tegen te zullen stemmen.
17/09 22u45  Salesforce-oprichter Marc Benioff koopt Time Magazine Marc Benioff neemt het Amerikaanse Time Magazine over. De oprichter van technologiebedrijf Salesforce heeft samen met zijn vrouw Lynne het tijdschrift gekocht van mediabedrijf Meredith. Met de overname is 190 miljoen dollar gemoeid, zegt The Wall Street Journal.
17/09 22u45  Nieuwe baas Air France-KLM steekt helft van zijn vaste salaris in aandelen van het bedrijf Benjamin Smith, de nieuwe Canadese baas van Air France-KLM, steekt de helft van zijn vaste salaris in aandelen van het bedrijf. Dat betekent dat hij 450 duizend euro investeert in het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern.
17/09 20u30  Is de Miljoenennota even folkloristisch als de koets? Omdat alles van de Miljoenennota al is uitgelekt, draait Prinsjesdag eigenlijk om het folkloristische randgebeuren.
17/09 18u00  Autolobby verzet zich tegen klimaatnormen voor vrachtwagens De strijd om de vrachtwagenuitlaat is ontbrand. Als het aan de Europese Commissie ligt, zouden vrachtwagens die in 2025 van de band rollen, per kilometer 15 procent minder broeikasgassen mogen uitstoten dan in 2019. De autolobby vindt dat veel te ver gaan en komt met een reeks tegenvoorstellen.
17/09 17u30  Waarom Nederlands antiek onwijs populair is in Oost-Europa Nederlands antiek gaat vaak bij veilinghuizen onder de hamer voor Oost-Europese handelaren die het wegbrengen naar landen als Polen en Tsjechië. Waarom is Nederlands antiek zo populair in Oost-Europa? Antiquairszoon Hans Koster in het Estse dorp Alatskivi weet wel waarom.
16/09 23u15  BMW schroeft productie terug in Born, VDL Nedcar geeft vakbond de schuld Tot nu toe was het altijd meer en meer. Sinds VDL Nedcar in 2014 in Born met de productie van Mini’s begon, kon de fabriek het niet aan. Maar nu is het voor de eerste keer minder. Twee weken geleden moesten werknemers op zaterdag nog overwerken. Nu is dat niet meer nodig.
16/09 21u30  LabHotel verhuurt laboratoria met alles erop en eraan Een kant-en-klaar laboratorium waar je zó kunt beginnen – LabHotel verhuurt ze aan start-ups en andere ondernemingen. Een miljoeneninvestering voor een tweede vestiging staat op stapel.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
19/09 11u30  Oud-burgemeester Eddy De Herdt lijstduwer van Hemiksem Vooruit Voormalig burgemeester Eddy De Herdt (72), jarenlang boegbeeld en stemmenkanon van sp.a, staat bij de komende verkiezingen dan toch op de lijst. Niet bij de socialisten, maar als lijstduwer voor Hemiksem Vooruit. “Intern zijn er enkele dingen gebeurd waardoor ik bedankt heb voor het lijst­duwerschap dat ze mij desondanks nog wilden aanbieden. Enkelen van de jonge garde wilden mij blijkbaar opzijschuiven. Voor mij hoefde het niet meer”, vertelt de ereburgemeester.
19/09 11u30  Vlaams onderzoek: “Leerkrachten werken gemiddeld 46 uur per lesweek” Leerkrachten werken gemiddeld 46 uur per lesweek, of iets meer dan negen uur per dag. Dat blijkt uit het langverwachte tijdsbestedingsonderzoek in opdracht van Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).
19/09 11u15  Sony kondigt het perfecte eindejaarsgeschenk voor gamers aan: ‘PlayStation Classic’ bundelt tal van klassiekers Geweldig nieuws voor gamers die alsnog met de klassiekers van de allereerste PlayStation willen kennismaken. Sony Interactive Entertainment heeft namelijk de PlayStation Classic aangekondigd, een miniatuurversie van de eerste PlayStation die het levenslicht zag. Op 3 december ligt het apparaat wereldwijd in de rekken.
19/09 11u15  Quick Step verliest Duits talent Maximilian Schachmann aan de ploeg van Peter Sagan BORA-hansgrohe heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Maximilian Schachmann. De 24-jarige Duitser komt over van Quick Step Floors, waar hij de voorbije twee jaar kennismaakte met het profpeloton. Hij tekende voor twee seizoenen.
19/09 11u15  DISCUSSIE. Vindt u de tramsporen in Antwerpen onveilig? N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt wil “op lange termijn” de Gentse binnenstad tramspoorvrij maken. “Er zijn veel onveilige situaties”, verdedigt ze haar voorstel. Ook in Antwerpen zorgen de tramsporen geregeld voor valpartijen.
19/09 11u15  Vijf jaar cel voor Kempense spilfiguur in miljoenenfraudezaak De rechtbank in Turnhout heeft Kempenaar Dirk D.G. (44) woensdag veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf waarvan drie jaar effectief. De gewezen verzekeraar krijgt ook een beroepsverbod van zeven jaar opgelegd. Samen met enkele andere beklaagden ging hij er met miljoenen spaargeld van nietsvermoedende beleggers vandoor.
19/09 11u15  Deense dog imiteert baasje, tot in absurde toe De beelden van deze lenige Deense dog worden gretig gedeeld op sociale media. Een man is wat stretchoefeningen aan het doen in zijn woonkamer, en zijn hond doet lustig mee. Het lijkt er zelfs even op dat de hond wat meewarig kijkt omdat hij maar niet snapt wat zijn baasje, en hijzelf dus, nu eigenlijk aan het doen is. Herkenbaar voor veel hondeneigenaars.
19/09 11u15  Veiligheidskorps legt werk neer in Brussels gerechtshof Het Veiligheidskorps, dat instaat voor de overbrenging van gedetineerden uit de gevangenissen naar de gerechtsgebouwen en voorleiding in de rechtszaken, heeft woensdag in Brussel het werk neergelegd. Dat stelt Belga ter plaatse vast. Daardoor kunnen er in het Brusselse justitiepaleis geen processen met gedetineerden plaatsvinden.
19/09 11u15  Franstalige christelijke bediendebond houdt vast aan staking bij Ryanair op 28 september De Franstalige christelijke bediendebond CNE houdt vast aan de geplande staking van 28 september bij de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair. Het voorstel van Ryanair dinsdagavond om vakbondsdelegaties te erkennen voor de in België gebaseerde piloten en het cabinepersoneel, en om te onderhandelen over collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) volgens het Belgische arbeidsrecht, is voor de vakbond “op verschillende punten onaanvaardbaar”.
19/09 11u15  Apothekers starten nieuwe vaccinatiecampagne tegen griep en pneumokokken De nationale en regionale apothekersverenigingen organiseren dit najaar met de steun van de farmaceutische sector opnieuw een sensibiliseringscampagne rond griep en pneumokokken. De vaccinatiegraad voor beide aandoeningen moet de hoogte in, menen ze, want het gaat niet om onschuldige ziektes.
19/09 11u00  Koen Crucke vervangt ontslagen Margriet Hermans na ruzie met Jacky Lafon Koen Crucke zal Margriet Hermans vervangen in de komende HD en D-show van Jacky Lafon. Oorspronkelijk zou Lafon de humorvoorstelling met Jef De Smedt en Margriet Hermans spelen, maar toen die laatste zich negatief uitliet over de Blankenbergse zomershow van Lafon, werd ze de laan uitgestuurd. Crucke zal nu haar plaats innemen. Helemaal onlogisch is dat niet want Crucke was afgelopen zomer voor het eerst te zien in Lafons zomerrevue Cruise Nostalgie.
19/09 10u45  Met welke lijsttrekker deel jij de meeste stANTpunten rond Economie? De haven van Antwerpen is de levensader van België, wordt wel eens gezegd. Voor de economie en financiën van de stad is de haven alleszins van onschatbare waarde. Over het belang ervan wordt weinig geredetwist onder de verschillende partijen. Over het ondernemerschap in de stad is er dan weer wel meer onenigheid. Moeten de belastingen voor ondernemers omlaag en moeten handelaars zelf hun openingsuren kunnen bepalen? Of zijn er toch beperkingen aan de vrijheid van ondernemen? En in hoeverre moet de stad investeren in cultuur en sport?
19/09 10u45  Victoria Beckham over haar schooltijd: “Ik was anders dan de rest” Victoria Beckham mocht onlangs haar tiende verjaardag vieren als succesvolle modeontwerpster maar het ging de voormalige ‘Spice Girl’ niet altijd voor de wind. “Ik was absoluut niet populair op school, ik was anders dan de rest”, zegt de modeontwerpster in een interview met magazine “Glamour”.
19/09 10u30  Andy Najar, dé overlever van Anderlecht: “Misschien ben ik de nieuwe Deschacht” He’s a survivor. Andy Najar (25) vocht nog eens terug na een langdurige blessure, is zowat de laatste overblijver van het tijdperk-Vanden Stock én wendde al verschillende paars-witte crisissen af. Dat moet hij morgen ook doen tegen Spartak Trnava, want verliezen in Slovakije is geen optie. Zeker niet na de 1 op 9 in de competitie.
19/09 10u30  Hoe één zinnetje bij zijn voorstelling als een schaduw over Vanderhaeghe is blijven hangen Het Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. “Die verliep positief. We gaan morgen gewoon aan het werk”, aldus Vanderhaeghe achteraf. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied, viel er heel wat te bespreken. AA Gent nam geen drastische maatregelen voor de topper tegen Club Brugge, maar je voelt dat het verstandshuwelijk tussen Vanderhaeghe en AA Gent na nog geen jaar tegen zijn houdbaarheidsdatum aan loopt.
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
19/09 09u45  Jeroen Piqueur ook in beroep veroordeeld voor fraude: vier maanden cel en 1,5 miljoen euro boete De voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur krijgt vier maanden effectieve celstraf, 1,5 miljoen euro geldboete en 2,3 miljoen euro...
19/09 09u45  40.000 klanten benadeeld: ombudsman Energie sleept zes energieleveranciers voor rechtbank De federale Ombudsdienst voor Energie sleept zes energieleveranciers voor de rechtbank. Hij wil dat ze stoppen met het aanrekenen van een...
19/09 09u15  Ombudsman Energie sleept zes energieleveranciers voor rechtbank De federale Ombudsdienst voor Energie sleept zes energieleveranciers voor de rechtbank. Hij wil dat ze stoppen met het aanrekenen van een...
19/09 09u00  Succesvolle verkopers over de tactieken die volgens hen het beste werken Klanten overtuigen van je product wordt er niet makkelijker op. De opkomst van het internet maakt consumenten steeds kritischer en het was ook...
19/09 08u30  Eén Belg op drie mag thuiswerken Een derde van de Belgische werknemers mag thuiswerken van de baas. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener SD Worx. Vooral wie lang moet...
19/09 08u15  De verkoper verklapt: “Wie faket, valt meteen door de mand” Klanten overtuigen van je product wordt er niet makkelijker op. De opkomst van het internet maakt consumenten steeds kritischer en het was ook...
19/09 06u30  We betalen fors meer voor stroom (en dit is waarom) Elektriciteit is vandaag zowat 90 à 100 euro duurder dan een jaar geleden. De groothandelsprijs voor elektriciteit zit al een tijd in stijgende...
19/09 05u45  Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000...
19/09 05u30  "Geld van de staat zit vast door Arco" Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen...11 
19/09 05u15  "Geld staat zit vast door Arco" Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen...
18/09 22u00  Ryanair opent deur voor Belgische cao-onderhandelingen De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair is bereid om vakbondsdelegaties te erkennen voor de in België gebaseerde piloten en het cabinepersoneel, en om...
18/09 20u15  Aarschot eerste Belgische gemeente die zelf rookmelders verkoopt Als eerste Belgische gemeente biedt Aarschot rookmelders te koop aan op het stadhuis. Het stadsbestuur heeft twee types: een autonome en een versie...
18/09 19u15  Termont over aangepaste plannen Gent-Sint-Pieters: "Niet inboeten aan comfort? Misschien niet in vergelijking met jaren 60" "De perrons blijven overdekt", zei woordvoerder Bart Crols over de aangepaste plannen van Gent-Sint-Pieters. De NMBS zal naar eigen zeggen niet...
18/09 19u00  NMBS: "Perrons station Gent-Sint-Pieters wél overdekt" De NMBS zal naar eigen zeggen niet inleveren op het reizigerscomfort bij de renovatie van het station Gent Sint-Pieters. "De perrons blijven...
18/09 18u30  Treinen opnieuw minder stipt in augustus De treinen reden in augustus minder stipt in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en...
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 5u04
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Autoverkopen EU flink omhoog in augustus door invoering uitstoottest De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is sterk toegenomen in augustus, meldt brancheorganisatie ACEA woensdag. De groei heeft waarschijnlijk te maken met de introductie van de WLTP-uitstoottest per 1 september.
19/09 11u00  Nederlanders zijn EU-koploper online boodschappen doen In 2017 kocht 29 procent van de Nederlanders weleens online levensmiddelen. Dat is het hoogste percentage van de Europese Unie, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
19/09 10u45  Nederland voor het eerst EU-koploper online boodschappen doen In 2017 kocht 29 procent van de Nederlanders weleens online levensmiddelen. Dat is het hoogste percentage van de Europese Unie, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
19/09 10u00  Topman Danske Bank vertrekt na miljardenfraude onder zijn bewind Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank, meldt hij woensdag. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de enorme witwaszaak bij de instelling onder zijn bewind. Daarbij zijn tussen 2007 en 2015 miljarden euro's weggesluisd.
19/09 09u15  Topman Danske Bank vertrekt vanwege fraudezaak Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de grote fraudezaak bij de instelling onder zijn bewind.
19/09 09u15  Vijftien multinationals gaan handelen via blockchainplatform Vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, werken samen aan een op blockchain gebaseerd handelsplatform. Voor de ontwikkeling hebben ze samen een nieuwe onderneming opgericht genaamd Komgo, die voor het einde van het jaar online moet gaan.
19/09 08u30  Autoverkopen EU stegen in augustus met ruim 31 procent De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is sterk toegenomen. In juli ging het om een stijging van 10,5 procent ten opzichte van een jaar eerder en in augustus zelfs om een groei van 31,2 procent, meldt brancheorganisatie ACEA.10 
19/09 08u15  Betaalplatform Adyen haalt H&M binnen als klant Het Amsterdamse betaalplatform Adyen heeft H&M binnengehaald als klant, bevestigt topman Pieter van der Does in een interview met de Zweedse techsite Break It.
19/09 07u45  'Multinationals vernietigen regenwoud door foute palmolie' Multinationals vernietigen Indonesisch regenwoud, blijkt uit onderzoek van Greenpeace International. Dit ondanks beloften dat de bedrijven alleen nog maar duurzame palmolie zouden gebruiken.
19/09 02u45  Vakbond en werkgevers eens over nieuwe cao beveiligers Beveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
19/09 00u30  Nederland hoog op Europese ranglijst online winkelen Vier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Nederland staat daarmee hoog op de Europese ranglijst van online shoppen. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen in 2017 nog net iets vaker spullen gekocht bij webshops.10 
18/09 20u15  'Amerikaanse justitie ook achter Musk aan vanwege tweet over beursexit' Justitie in de Verenigde Staten doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. De zaak draait om een tweet waarin de ondernemer zei dat hij zijn bedrijf van de beurs wilde halen en de financiering daarvoor al rond had.
18/09 19u45  'Justitie VS ook achter Musk aan vanwege tweet over beursexit' Justitie in de Verenigde Staten doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. De zaak draait om een bericht van Musk op Twitter dat hij zijn bedrijf van de beurs wilde halen en de financiering daarvoor al rond had.
18/09 18u45  'Justitie ook achter Musk aan vanwege Tweet over beursexit' De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. De zaak draait om een bericht van Musk op Twitter dat hij zijn bedrijf van de beurs wilde halen en de financiering daarvoor al rond had.
18/09 18u00  TomTom krijgt flinke dreun, verliest bijna kwart van beurswaarde Het aandeel TomTom is met zwaar verlies gesloten in Amsterdam. Het aandeel verloor bijna een kwart (24,4 procent) van zijn beurswaarde.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/09 00u00  Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, stopt met haar modelabel. Ze wil zich naar eigen zeggen richten op haar werk voor de regering van haar vader. Maar eerder bleek al dat haar kledingmerk niet bij iedereen even goed lag. Ivanka Trump is werkzaam als topadviseur van haar vader in Washington. … Continued The post Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/09 00u00  Erdogan stelt gerust: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah? Lees meer >
18/09 00u00  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 00u00  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/09 00u00  Podcast: blijven we superslimme computers de baas? Lees meer >
15/09 00u00  Koers lira hard op weg naar nieuw dieptepunt Lees meer >
14/09 00u00  Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt de oorzaak van de val van de Turkse lira bij van alles behalve zichzelf. Volgens hem wordt de Turkse economie van buitenaf aangevallen. In de Turkse hoofdstad Ankara sprak de president Turkse ambassadeurs toe en benadrukte hij dat Turkije deze ?aanval? op de economie zal overwinnen, meldt dagblad … Continued The post Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/09 00u00  Stagnerend Facebook tolereert antisemitische berichten Lees meer >
13/09 00u00  Toezichthouders: ?zorgelijke trend op huizenmarkt? De overspannen huizenmarkt brengt sommige kopers tot wanhoopsdaden. Toezichthouders noemen de situatie ‘zorgelijk’ en zijn ‘alert’ op signalen. Door de krapte op de huizenmarkt gaan kopers steeds verder om een huis te kunnen kopen. Dit blijkt uit de reacties van bijna driehonderd huizenkopers en -verkopers op een oproep van Elsevier Weekblad om hun ervaringen te … Continued The post Toezichthouders: ‘zorgelijke trend op huizenmarkt’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/09 00u00  Blije Juncker na gesprek met Trump: ?Handelsrelatie verbeteren? Jean-Claude Juncker is opgetogen over zijn gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump. Juncker kondigt na afloop ‘een nieuwe fase in de relatie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie’ aan. Lees ook Dit zijn de wapens van de handelsoorlog ‘Een fase van hechte vriendschap, sterke handelsrelatie waarbij we beiden winnen, en een fase … Continued The post Blije Juncker na gesprek met Trump: ‘Handelsrelatie verbeteren’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
19/09 05u00  Transfer Ronaldo kost Juventus 340 miljoen euro. Hoe worden die terugverdiend? Juventus betaalt in totaal 340 miljoen euro voor de overstap van Cristiano Ronaldo. Dat bedrag terugverdienen wordt geen sinecure voor de Italianen.10 
18/09 21u00  Na het voetbal valt nu ook de Formule 1 voor de gokindustrie De Formule 1 mag de volgende 5 jaar rekenen op 100 miljoen dollar aan sponsoring rekenen vanuit de gokindustrie. Het gaat om een belangrijke strategische wijziging. 
18/09 19u00  De marketingmythe van de ‘superfoods’ Voedingsdeskundigen ontkennen dat exotische producten als chiazaad, gojibessen en andere zogenaamde 'superfoods' speciale eigenschappen hebben. 'Superfoods' zijn niets meer dan een uitvinding van de marketingindustrie.
18/09 15u45  Komt er ooit een tweede Jack Ma? De kans is miniem... Volgend jaar neemt Jack Ma afscheid als voorzitter van het Chinese ecommerce-concern Alibaba. Het is heel onwaarschijnlijk dat het land nog een keer een dergelijk ondernemer kan voortbrengen. Dat heeft het Britse magazine The Economist gezegd. Volgens het magazine heeft geen enkele Chinese ondernemer de economische transformatie van het land beter belichaamd dan Jack Ma.
18/09 15u15  Handelsoorlog China - VS: "Het wordt nu echt serieus" De VS heffen met onmiddellijke ingang een importtaks van 10% op een reeks Chinese goederen en dat voor een totale waarde van 200 miljard dollar. De handelsoorlog tussen beide landen treedt een nieuwe fase in.
18/09 14u15  4,9% minder bezoekers: wordt Spanje te warm voor toeristen? Het Spaans toerisme gaat een onzekere toekomst tegemoet. Signalen van die dreiging konden tijdens de eerste acht maanden van dit jaar worden geregistreerd. Dat zegt de Spaanse krant La Vanguardia, verwijzend naar cijfers van het Instituto Nacional de Estadística (Ine), het Spaanse bureau voor de statistiek.
18/09 14u00  3 financiële begrippen die elke manager moet kennen Een  basiskennis van financieel management is een echte must voor elke professional. Met deze 3 fundamentele begrippen kom je al een heel eind.
18/09 12u45  Levensomstandigheden worden overal alleen maar beter De voorbije jaren is de kwaliteitskloof in de levensomstandigheden bij de wereldwijde bevolking ingekrompen. Ook binnen de verschillende landen blijkt bovendien het gebrek aan gelijkheid minder groot te zijn geworden. Dat is de boodschap van de jongste Human Development Index (HDI) van het United Nations Development Programme (UNDP).
18/09 12u45  Polen houdt niet van immigranten, maar heeft ze wel nodig Maaltijdbesteller Uber Eats maakt bij zijn activiteiten in de Poolse hoofdstad Warschau van Indiase fietskoeriers. Hun aanwezigheid is het meest zichtbare kenmerk van de jongste evoluties die de economie van Polen - dat historisch nochtans weinig affiniteit met immigratie heeft gekend - heeft doorgemaakt. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.
18/09 12u00  Coca-Cola denkt aan drank op basis van cannabis De Amerikaanse drankenproducent Coca-Cola verkent de mogelijkheden van cannabis-dranken. Het concern is daarvoor gesprekken gestart met de Canadese onderneming Aurora Cannabis, producent van marihuana.  Dat hebben bronnen tegenover de Canadese nieuwsdienst BNN Bloomberg gezegd. Volgens de bronnen zou Coca-Cola mogelijk in de lancering van dranken met cannabidiol, dat geen psychoactieve werking heeft, geïnteresseerd zijn.
17/09 23u30  WEF: 'Er komen enorme schokken op de globale arbeidsmarkt' De robotica-revolutie zal tussen vandaag en 2025 netto ruim 58 miljoen nieuwe jobs creëren. Tot daar het goede nieuws, want het gaat om hoog gespecialiseerde profielen die vandaag amper vindbaar zijn, schrijft het World Economic Forum in een nieuw rapport.
17/09 22u30  Italiaanse regering gaat media financieel kortwieken De Italiaanse regering bereidt een schrijven voor waarin staatsbedrijven zal worden gevraagd geen advertentieruimte meer te kopen in kranten.
17/09 19u15  Schuldencrisis in Zambia zegt veel over de staat van de wereld Afrika wordt opnieuw met een zware schuldencrisis bedreigd. De voorbije zes jaar hebben de regeringen uit de Sub-Sahara voor 81 miljard dollar obligaties uitgeschreven. Bovendien hebben de landen grote schulden aan China, waaraan ze door grote infrastructuurprojecten zijn gebonden. Deze situatie houdt grote gevaren in. Dat schrijft het magazine The Economist.
17/09 17u30  Japan telt 70.000 honderdjarigen en 90% daarvan zijn vrouwen In Japan wonen momenteel 69.785 eeuwelingen. Daarmee is het aantal Japanse honderdjarigen tot een absoluut record gestegen. Dat heeft het Japanse ministerie van volksgezondheid gemeld. Het fenomeen kan volgens de autoriteiten vooral worden verklaard door de realisatie van belangrijke medische vorderingen en een toenemend bewustzijn van het belang van een gezonde levensstijl.
17/09 17u00  Gouverneur Bank of England: "Vastgoed na hard Brexit 35% minder waard" Indien de EU en het VK niet tot een akkoord komen over de Brexit, dreigt het Britse vastgoed met 35% in waarde te verminderen, aldus de gouverneur van de Bank of England.
Laatste update: vandaag om 5u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Slimme tv raakt te snel uit de tijd19/09 08u00 - De Financiële Telegraaf: Fabrikanten van smart-tv’s moeten garanderen dat apps het tenminste zes jaar blijven doen. Die eis legt de Consumentenbond bij de fabrikanten op tafel. Bij een meldpunt van de organisatie zijn het afgelopen halfjaar driehonderd klachten binnengekomen over ’slimme’ televisies waarop bepaalde apps na enkele jaren al niet meer worden ondersteund.
12x Haalt Yves Vanderhaeghe zijn eerste verjaardag bij AA Gent?19/09 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied viel er heel wat te bespreken. Na nog geen jaar aan het roer bij de Buffalo’s is het trainerschap van Vanderhaeghe in Gent een aflopend verhaal. Een kroniek, nu al in de verleden tijd.
12x Oude boeren leren kinderen hooien19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zo’n zeventig kinderen uit de lagere scholen hebben deze week de LIA-tuin in Sombeke (Waasmunster) klaargestoomd voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober.
12x Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgen19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken.
12x Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaart19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden.
12x Geen politieke campagne tijdens dorpsdag19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Project2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat.
11x 'B&S staat er goed voor'19/09 08u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - BS Group staat er goed voor ten opzichte van zijn concurrenten. Dat concludeert een analist van Morgan Stanley die de distributeur en groothandel met een notering in Amsterdam gaat volgen met een equal-weight-advies.
11x Adyen bevestigt deal met H&M19/09 08u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Het Amsterdamse betaalplatform Adyen heeft HM binnengehaald als klant. Dat bevestigt topman Pieter van der Does in een interview met de Zweedse techsite Break It.
11x "Geld van de staat zit vast door Arco"19/09 05u30 - Het Laatste Nieuws: Economie: Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen...
11x Turnhoutenaar wil korte afstanden met fiets afleggen19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zes op de tien Turnhoutenaren is bereid om de fiets te nemen voor korte afstanden. De bereidheid is er groter dan in andere Vlaamse steden. “Dat betekent niet dat ze het ook doen”, zegt Wout Baert, directeur van Fietsberaad Vlaanderen. “We denken dat elke inspanning om meer mensen op de fiets te krijgen, zal lonen.”

Statistieken

Artikels:
33925
Gelezen:
19711
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven