donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Autofans.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Autofans.be

Verbergen Tonen
18/10 16u00  McLaren plaagt met nog een hypercar voor 2018 Want een driezits-opvolger voor de legendarische F1 die de P1 in het stof doet bijten was gewoonweg niet genoeg voor het merk. Nee, er moet nog een ultieme hypertrackdaycar bij, met toelating voor de openbare weg.
18/10 15u15  Mitsubishi doet toekomstplan uit de doeken: investeren, besparen en onderdelen lenen Moest het even uit je achterhoofd zijn gevlucht, Mitsubishi is sinds vorig jaar deel van de Renault-Nissan-alliantie. En zoals dat wel vaker gaat moet zo'n nieuw merk in de portefeuille een nieuwe strategie voor de komende jaren uit de doeken doen. Die heeft Mitsubishi nu. Of het echter goed nieuws is voor het merk?
18/10 14u30  Zo gaat Lamborghini de Urus in elkaar vijzen Videotips Even meekijken naar de productielijn die er voor zal zorgen dat Lamborghini haar verkoop nog eens verdubbelt vanaf volgend jaar? Even meekijken naar de productielijn die er voor zal zorgen dat Lamborghini haar verkoop nog eens verdubbelt vanaf volgend jaar?
18/10 13u00  Seat stelt naam nieuwe SUV uit wegens Catalaanse crisis Spaans dochtermerk van Volkswagen, Seat, heeft besloten dat het geen goed idee is om te midden van de Catalaanse crisis een groot feest te bouwen rond de naam van haar nieuwe grote SUV. Een naam waarvoor het de hulp van het volk inriep.
18/10 11u30  Daar is ze weer: De Grote Verkeersquiz 2017! Het jaar komt stilaan op z'n einde waardoor de Vlaamse Stichting Verkeerskunde weer van leer trekt met haar Grote Verkeersquiz. Heb je jouw verkeerskunde bijgeschaafd dit jaar, of is er nog werk aan de winkel? Awel, doe de test!
18/10 11u00  Vraag: Heeft de Polestar 1 nood aan een Volvo-badge? Nee, geen filosofische vraag over de slaagkansen van de coupé als hij onder de Volvo-naam zou verkocht worden. Gewoon letterlijk; staat de Polestar 1 niet beter met een Volvo-badge op z'n snuit?
18/10 10u30  Lol: MINI stapt al af van haar 5-modellen-strategie Na het terugschroeven van het aantal modellen bij de dealer heeft MINI nu openlijk toegegeven dat het kijkt naar manieren om haar aanbod terug te vergroten. Wat was de definitie van krankzinnigheid nu weer? Juist ja...
18/10 10u00  Toyota Fine-Comfort Ride is lelijk als de nacht, comfortabel als een droom Hadden we medailles voor het autosalon van Tokio, dan zou Toyota die naar huis nemen van 'meeste conceptwagens per vierkante meter'. Deze Fine-Comfort Ride voegt zich nog eens toe aan dat lijstje, een futuristische sedan op waterstof. Nu ja, 'sedan'.
18/10 10u00  Porsche 718 Cayman en 718 Boxster gaan GTS'en Porsche bouwt het gamma van de 718-modellen verder uit door een GTS-versie van beiden aan te bieden. Daarmee heeft het gamma ineens een nieuwe topversie, weliswaar tijdelijk.
18/10 09u45  Neemt Nissan langverwachte elektrische SUV mee naar Tokio? Dat Japanse merken steeds groot uitpakken op het autosalon in eigen land is een vanzelfsprekendheid. Nissan, die kunnen wel eens een Leaf in SUV-vorm meenemen naar het autosalon van Tokio volgden week. Een gerucht gevoed door een plaagbeeld aan het einde van een video van het merk.
17/10 18u15  Lotus en SUV, nooit gedacht dat in een zin te zien Al zeker niet zonder ontkenning. Maar Lotus is een bedrijf dat ongeveer de markt moet volgen en nog belangrijker: winst moet maken.
17/10 14u45  Op tafel: overheidsplannen rond autofiscaliteit en hybrides Tot 2020 genieten hybride en elektrische wagens allerlei voordelen op vlak van autofiscaliteit. Vanaf dan wordt verwacht dat er belastingen zullen geheven worden op die wagens, op basis van batterijgewicht. De plannen zijn er alvast en iemand legde ze te vroeg op tafel.
17/10 14u45  Officieel: Polestar 1 is Zweedse lekkerbek (2017) Polestar, de tuningsafdeling van Volvo gaat voortaan door het leven als sportwagenmerk en om dat te onderstrepen pakt het merk meteen uit met een straffe plug-in-coupé. Die is maar liefst 600 pk sterk en beschikt over een elektrische range van 150 kilometer. En o ja, de Polestar 1 is ook nog eens een plaatje.
17/10 14u00  Officieel: Polestar Polestar 1 is Zweedse lekkerbek (2017) Polestar, de tuningsafdeling van Volvo gaat voortaan door het leven als sportwagenmerk en om dat te onderstrepen pakt het merk meteen uit met een straffe plug-in-coupé. Die is maar liefst 600 pk sterk en beschikt over een elektrische range van 150 kilometer. En o ja, de Polestar 1 is ook nog eens een plaatje.
17/10 11u00  Citroën rakelt C3 VTR weer op Het is een publiek geheim dat Citroën aan het uitdokteren is of ze met de huidige C3 het hothatchsegment kunnen betreden. Niemand minder dan de CEO van het bedrijf, Linda Jackson, opent het geruchtendoosje nog eens en weet wat interessante dingen over zo'n C3 VTR te zeggen.
Laatste update: woensdag 18 oktober 2017, 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 10u01  Motofans: BMW R nineT PureDe caferacer scene heeft een hele beweging in gang gezet waarbij retro looks hand in hand gaan met moderne technologie. Een merk met zo’n rijke geschiedenis als BMW kan hierin niet achterblijven.
17/10 09u46  Basisversie Volkswagen Polo is plasticwinkelAls een nieuw model wordt voorgesteld, krijgen de versies op de persfoto's de nodige toeters en bellen. Maar eens je in de catalogus kijkt, krijg je vaak een veel minder straffe basisversie te zien. Zo ook bij de Volkswagen Polo.
17/10 09u15  Ecovraagstuk: In neutraal of in versnelling de berg af?Videotips Het is een eeuwenoud debat, het vraagstuk over wat nu het minste brandstof verbruikt als je van de berg rolt; de wagen in neutraal zetten, of het geheel in versnelling laten staan? Maar geen nood, Jason van Engineering Explained lost het voor ons op! Het is een eeuwenoud debat, het vraagstuk over wat nu het minste brandstof verbruikt als je van de berg rolt; de wagen in neutraal zetten, of het geheel in versnelling laten staan? Maar geen nood, Jason van Engineering Explained lost het voor ons op!
17/10 09u00  Mazda schroeft productie CX-5 opHet lijkt er op dat de nieuwe generatie van de CX-5 de verkoop van de populaire SUV niet vertraagd heeft. Waardoor Mazda zich genoodzaakt ziet een extra fabriek aan te spreken om CX-5'en van de band te laten rollen. Kwestie van de wachttijden niet te hoog op te laten lopen.
17/10 09u00  Deep Orange 7 MINI Concept is hersenspinsel van studentenWat je krijgt als je studenten de vrijgeleide van MINI geeft om een auto te ontwikkelen voor 2025? Deze Deep Orange 7, een wagen die compleet afstapt van de MINI-waarden.
16/10 17u30  Daimler deelt zich in drieOm het hoofd te bieden aan de veranderende marktsituatie heeft Daimler besloten het bedrijf in drie onafhankelijke bedrijfsonderdelen op te splitsen.
16/10 17u00  Audi start plaagcampagne voor nieuwe generatie A7Audi heeft nog een drukke tijden voor de boeg, want na de lancering van de nieuwe A8 staat er ook nog de A7 en A6 op de planning. Nummertje zeven van de afhaal-Audi zal deze donderdag, 19 oktober, uit de pan mogen. Waardoor het merk aan de plaagbeelden gaat.
16/10 13u00  BMW zoekt in Great Wall partner voor productie elektrische wagensVolgens insiders van BMW is het merk volop in gesprekken met het Chinese Great Wall om een nieuwe joint-venture op te stellen. Die samenwerking moet op Chinese bodem een rits aan elektrische wagens opleveren, onder een nieuwe merknaam.
16/10 11u45  LG Chem bouwt grootste batterijenfabriek van Europa in PolenEn dat is heus niet om kinderspeelgoed van peut te voorzien. Wel zal de Poolse fabriek jaarlijks lithium-ion batterijen gaan maken voor maar liefst 100.000 elektrische wagens.
16/10 11u15  Toyota Concept-i Ride is droom voor rolstoelgebruikersHet Japanse Toyota zal op het eveneens Japanse autosalon van Tokio de Concept-i Ride voorstellen, een compacte wagen met vleugeldeuren en een droom voor rolstoelgebruikers. Of dat probeert Toyota ons toch wijs te maken.
16/10 11u00  Euhm: Rus speelt Tetris in zijn dashboardVideotips Hoe vaak denk je in de file niet: had ik nu maar Tetris op het schermpje van mijn instrumentencluster? Wel, blijkt dat de Russische GAZelle Next (een busje) daar toegang tot heeft, na een zeer specifieke sequentie van handelingen. Of deze video een hoax is, daarvoor hebben we geen Next tot onze beschikking. Maar lollig is het zeker. Dat de Russen fier zijn op hun grootste game-exportproduct, het blijkt nog maar eens. Dat het echter veilig is om Tetris te spelen in de 'trip-computer' van je wagen... dat is weer een geheel andere zaak.
16/10 11u00  Jaguar XEL zoekt de ruimte opZo lang gerekt dat 'ie niet eens meer in ons plaatje past...
16/10 09u15  Mercedes staakt productie G 500 4×4² eind oktoberDe Mercedes G-Klasse ontpopte zich doorheen de jaren niet enkel tot een icoon in offroadland, hij was ook de basis voor een rits van de pot gerukte modellen. Met het einde van de huidige G in zicht mogen die speciallekes ook stilaan op pensioen. Voor de G 500 4×4² staat dat pensioenfeestje eind deze maand gepland.
16/10 09u00  Toyoda Gosei Flesby II Concept is spons op wielenToeleverancier Toyoda Gosei heeft besloten om lekker raar te gaan doen op het autosalon van Tokio. Met een eigen conceptkar die nog het meeste weg heeft van een spons op wielen. Goed nieuws voor fietsers die verkeersregels aan hun laars lappen en in aanraking zouden komen met deze Flesby II.
15/10 17u30  Met de LC 500h naar de Zoute Grand PrixDe Zoute Grand Prix, als doorwinterde autoliefhebbers kennen we het event uiteraard, we hebben zelfs bijna elk jaar een mooie fotorepo dankzij onze camerakleppers Cedric en Fréderic. Toch hebben we hem nog nooit meegereden, door Lexus kwam daar verandering in.
13/10 18u15  Aston Martin haalt dak van DB11: VolanteAston Martin heeft net na de zomer haar open versie van de DB11 getoond, kwestie van al even te dromen over volgend voorjaar.
13/10 16u45  Aston Marin haalt dak van DB11: VolanteAston Martin heeft net na de zomer haar open versie van de DB11 getoond, kwestie van al even te dromen over volgend voorjaar.
13/10 13u30  Mclaren komt op de proppen met MSO R Coupé en MSO R SpiderOmdat je toch niet wil dat iemand in je eigen continent met dezelfde wagen rond rijdt, komt Mclaren MSO nogmaals met iets uniek aandraven.
13/10 10u45  Zwaai zwaai: Volkswagen stopt productie SciroccoVolkswagen heeft een einde gemaakt aan de productie van de Scirocco. Een slachtoffer van dieselgate, al was diesel nooit echt helemaal de bedoeling bij de Scirocco.
12/10 20u15  Nieuwe afwerkingsniveau bij BMW X5 en X6Deze speciale editie zal vanaf december dit jaar te bestellen zijn bij je lokale BMW-dealer.
12/10 14u15  Europa: Minstens 1 laadpaal per 10 parkeerplaatsenVolgens een nieuwe Europese richtlijn moeten nieuwe gebouwen vanaf 2025 beschikken over 1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen. Zo wordt de omgeving klaargestoomd voor de elektrische voertuigenrevolutie.
12/10 11u00  Rijtest: Audi A5 Cabrio (2017)Als ze bij Audi een nieuwe coupé van hun A5-reeks uitbrengen, dan is het kwestie van tijd voordat ook de andere versies volgen. Als afsluiter nemen we de A5 Cabrio mee.
12/10 10u00  Rinspeed Snap wisselt van opbouw zoals jij van onderbroekIn de veronderstelling dat je dat regelmatig doet natuurlijk
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Lol: MINI stapt al af van haar 5-modellen-strategie18/10 10u30 - Autofans.be: Na het terugschroeven van het aantal modellen bij de dealer heeft MINI nu openlijk toegegeven dat het kijkt naar manieren om haar aanbod terug te vergroten. Wat was de definitie van krankzinnigheid nu weer? Juist ja...
2x Officieel: Polestar Polestar 1 is Zweedse lekkerbek (2017)17/10 14u00 - Autofans.be: Polestar, de tuningsafdeling van Volvo gaat voortaan door het leven als sportwagenmerk en om dat te onderstrepen pakt het merk meteen uit met een straffe plug-in-coupé. Die is maar liefst 600 pk sterk en beschikt over een elektrische range van 150 kilometer. En o ja, de Polestar 1 is ook nog eens een plaatje.
2x Officieel: Polestar 1 is Zweedse lekkerbek (2017)17/10 14u45 - Autofans.be: Polestar, de tuningsafdeling van Volvo gaat voortaan door het leven als sportwagenmerk en om dat te onderstrepen pakt het merk meteen uit met een straffe plug-in-coupé. Die is maar liefst 600 pk sterk en beschikt over een elektrische range van 150 kilometer. En o ja, de Polestar 1 is ook nog eens een plaatje.
2x Op tafel: overheidsplannen rond autofiscaliteit en hybrides17/10 14u45 - Autofans.be: Tot 2020 genieten hybride en elektrische wagens allerlei voordelen op vlak van autofiscaliteit. Vanaf dan wordt verwacht dat er belastingen zullen geheven worden op die wagens, op basis van batterijgewicht. De plannen zijn er alvast en iemand legde ze te vroeg op tafel.
2x Lotus en SUV, nooit gedacht dat in een zin te zien17/10 18u15 - Autofans.be: Al zeker niet zonder ontkenning. Maar Lotus is een bedrijf dat ongeveer de markt moet volgen en nog belangrijker: winst moet maken.
2x Neemt Nissan langverwachte elektrische SUV mee naar Tokio?18/10 09u45 - Autofans.be: Dat Japanse merken steeds groot uitpakken op het autosalon in eigen land is een vanzelfsprekendheid. Nissan, die kunnen wel eens een Leaf in SUV-vorm meenemen naar het autosalon van Tokio volgden week. Een gerucht gevoed door een plaagbeeld aan het einde van een video van het merk.
2x Porsche 718 Cayman en 718 Boxster gaan GTS'en18/10 10u00 - Autofans.be: Porsche bouwt het gamma van de 718-modellen verder uit door een GTS-versie van beiden aan te bieden. Daarmee heeft het gamma ineens een nieuwe topversie, weliswaar tijdelijk.
2x Toyota Fine-Comfort Ride is lelijk als de nacht, comfortabel als een droom18/10 10u00 - Autofans.be: Hadden we medailles voor het autosalon van Tokio, dan zou Toyota die naar huis nemen van 'meeste conceptwagens per vierkante meter'. Deze Fine-Comfort Ride voegt zich nog eens toe aan dat lijstje, een futuristische sedan op waterstof. Nu ja, 'sedan'.
2x Vraag: Heeft de Polestar 1 nood aan een Volvo-badge?18/10 11u00 - Autofans.be: Nee, geen filosofische vraag over de slaagkansen van de coupé als hij onder de Volvo-naam zou verkocht worden. Gewoon letterlijk; staat de Polestar 1 niet beter met een Volvo-badge op z'n snuit?
2x Daar is ze weer: De Grote Verkeersquiz 2017!18/10 11u30 - Autofans.be: Het jaar komt stilaan op z'n einde waardoor de Vlaamse Stichting Verkeerskunde weer van leer trekt met haar Grote Verkeersquiz. Heb je jouw verkeerskunde bijgeschaafd dit jaar, of is er nog werk aan de winkel? Awel, doe de test!

Statistieken

Artikels:
37237
Gelezen:
23503
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven