woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
18/07 13u30  Forse winstgroei voor Morgan Stanley NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft in het tweede kwartaal fors meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Het financiële concern profiteerde onder meer van de toegenomen activiteit op de financiële markten en van de Amerikaanse belastingverlagingen.
18/07 13u30  Nieuwe megaboete Google breekt record BRUSSEL (AFN) - Alphabet, het moederbedrijf van internetreus Google, moet 4,34 miljard euro betalen vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Google gaat in beroep tegen de boete.
18/07 13u00  Autobranche betreurt Europese staaltarieven BRUSSEL (AFN) - De autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. Volgens autobranchevereniging ACEA zal de heffing nadelig uitpakken voor Europese automakers.
18/07 12u00  'GE schrapt veel banen in Duitsland' FRANKFURT (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) zet het mes in het personeelsbestand in Duitsland. Daarbij gaat een derde van de circa 10.000 arbeidsplaatsen verloren, aldus de topman van de Duitse activiteiten van GE, Wolfgang Dierker, in een interview met zakenblad Capital.
18/07 12u00  Bedrijfsresultaten stuwen beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen woensdag terrein. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde.
18/07 11u30  BAM krijgt renovatieopdracht in Emmen BUNNIK (AFN) - BAM Wonen en woningcorporatie Lefier hebben een contract getekend voor het energieneutraal maken van 169 woningen in Emmerhout, een wijk in Emmen. Dat maakte het bouwbedrijf bekend zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
18/07 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 2 procent LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juni uitgekomen op 2 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in mei. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers. Deze waren gelijk aan de voorlopige ramingen.
18/07 11u15  Bouwproductie in eurozone licht gestegen LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in mei met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/07 11u15  Ieren stappen uit Gamma en Karwei DUBLIN (AFN) - De Ierse bouwmaterialengigant CRH stapt volledig uit klusketens Karwei en Gamma. De voormalig grootaandeelhouder heeft zijn belang verkocht in Intergamma, het moederbedrijf van de bijna vierhonderd doe-het-zelf-winkels in Nederland en België. De deelneming van bijna 50 procent komt in handen van Intergamma zelf.
18/07 11u00  'Google krijgt 4,3 miljard boete van Brussel' BRUSSEL (AFN) - De boete die Google van de Europese Commissie gaat krijgen, zal 4,3 miljard euro bedragen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Eurocommissaris Margrethe Vestager zal om 13.00 uur een persconferentie geven over de strafmaatregelen. Google wordt ervan beschuldigd zijn dominante marktpositie met het mobiele besturingssysteem Android te misbruiken.
18/07 11u00  Blankenburgverbinding mag worden aangelegd DEN HAAG (AFN) - De veelbesproken Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam mag worden aangelegd. Bezwaren van diverse milieuorganisaties, waaronder Natuurmonumenten, en omwonenden werden woensdag door de Raad van State ongegrond verklaard.
18/07 10u30  'Handelskift sloopt vertrouwen wereldeconomie' PEKING (AFN/RTR) - De wereldwijde handelsoorlog die door de Verenigde Staten in gang is gezet is de grootste ,,vertrouwensmoordenaar' voor de wereldeconomie. Dat staat in een verklaring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het departement zal ,,de hele wereld' terugslaan als de Amerikanen hogere importtarieven blijven opleggen.
18/07 10u15  'Belgische tak stabielste onderdeel Wereldhave' AMSTERDAM (AFN) - Wereldhave Belgium is een van de stabielste onderdelen van de hele Wereldhave-groep. Dat concludeert een analist van ING.
18/07 10u15  AFM laat handel in NSE weer hervatten NOORDWIJK (AFN) - De handel in het aandeel New Sources Energy (NSE) wordt hervat. Dat maakte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) woensdag bekend, na een verzoek van de onderneming aan de toezichthouder om de noteringsmaatregel op te heffen.
18/07 09u45  'Tegenvallers AkzoNobel vooral eenmalig' AMSTERDAM (AFN) - Het tegenvallende aangepaste bedrijfsresultaat van AkzoNobel kwam vooral door eenmalige posten. Zonder die kosten voor onder meer de afsplitsing van Specialty Chemicals was de winstgevendheid juist iets beter dan gedacht. Dat schrijft een analist van KBC Securities in reactie op de tweedekwartaalcijfers.
Laatste update: vandaag om 13u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/07 09u30  ASML koploper in groene AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag hoger geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen in het groen. Op het Damrak vielen de kwartaalresultaten van chipmachinemaker ASML in goede aarde. Ook verfconcern AkzoNobel, dat eveneens met cijfers kwam, werd iets hoger gezet.
18/07 09u30  'ASML maakt situatie in Korea elders goed'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft met zijn omzet en winst per aandeel de verwachtingen overtroffen. Dat constateert een analist van Mirabaud. Volgens hem gingen de verkopen in Zuid-Korea wel omlaag door ontwikkelingen bij Samsung, maar het bedrijf uit Veldhoven wist dit elders meer dan goed te maken.
18/07 09u15  EasyJet optimistischer ondanks verstoringenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - EasyJet heeft zijn winstverwachting opgeschroefd na een sterk tweede kwartaal, ondanks dat de budgetvlieger naar eigen zeggen wel last heeft van allerlei verstoringen in Europa. Als bijvoorbeeld de luchtverkeersleiders of bagage-afhandelaars ergens staken dan raakt dit ook de bedrijfsvoering van easyJet.
18/07 09u00  Ericsson profiteert van koerswijzigingenSTOCKHOLM (AFN/RTR) - Ericsson begint de vruchten te plukken van de reorganisatie die eerder is ingezet, waarbij slecht presterende onderdelen zijn verkocht en de broekriem werd aangehaald. De Zweedse maker van netwerkapparatuur timmerde daarnaast vooral in Noord-Amerika stevig aan de weg.
18/07 09u00  Esperite stelt publicatie jaarverslag weer uitAMSTERDAM (AFN) - Esperite heeft de publicatie van zijn jaarverslag over 2017 wederom uitgesteld. Het stamcelbedrijf wijt de vertraging ook nu weer aan technische problemen, die inmiddels wel ,,geïdentificeerd'' zijn, zo bleek woensdag.
18/07 08u45  Bezettingsgraad Wereldhave Belgium omhoogVILVOORDE (AFN) - Wereldhave Belgium heeft de bezettingsgraad van zijn winkelcentra in het afgelopen halfjaar zien toenemen. Dat kwam woensdag naar voren uit een handelsbericht van de dochteronderneming van het in Amsterdam genoteerde Wereldhave.
18/07 08u30  Familie Van Puijenbroek investeert in AccsysAMSTERDAM (AFN) - VP Participaties, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek, investeert ruim 5,7 miljoen euro in houtveredelaar Accsys Technologies. Dat bleek woensdag.
18/07 08u30  Altice herfinanciert weer Franse leningAMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft wederom twee nieuwe leningen afgesloten voor zijn Franse dochter. Het gaat om leningen met een looptijd van 8,5 jaar van respectievelijk 1,75 miljard dollar en 1 miljard euro. De stap van Altice volgt daags nadat het bedrijf een praktische gelijke herfinanciering aankondigde.
18/07 08u15  'ASML en Akzo in schijnwerpers op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag waarschijnlijk met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel.
18/07 08u15  Japanse beurs opnieuw vooruitTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw hoger geëindigd. Beleggers verwerkten de uitlatingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, dat de Amerikaanse centrale bank op koers ligt om de rente geleidelijk op te schroeven en dat de Amerikaanse economie het de komende tijd goed zal blijven doen.
18/07 08u15  Tele2 positiever over rest van het jaarSTOCKHOLM (AFN) - Telecomaanbieder Tele2 heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Het Zweedse bedrijf verdiende meer aan zijn mobiele abonnementen en streek ook meer winst op. Het gaat voor de rest van het jaar uit van hogere resultaten, zo maakte Tele2 bekend in een kwartaalupdate.
18/07 08u00  Bate stuwt resultaten NovartisBASEL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Novartis heeft in het tweede kwartaal de winst flink zien stijgen. Dat kwam onder meer door een eenmalige bate uit de verkoop van zijn belang in een samenwerkingsverband met het Britse GlaxoSmithKline (GSK) op het gebied van consumentenzorg.
18/07 07u45  Hogere prijzen kleuren cijfers AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Verfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. De lagere verkopen werd deels gecompenseerd door hogere prijzen die Akzo met name rekent voor zijn decoratieve verven. Al met al viel de omzet lager uit, ook doordat wisselkoerseffecten de verfmaker in weg zaten. Verder werden grondstoffen duurder.
18/07 07u30  Koers bitcoin weer boven de 7500 dollarNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.
18/07 07u30  Hoogste winst in jaren voor SwatchBIEL (AFN/BLOOMBERG) - Swatch heeft in de eerste zes maanden van het jaar de hoogste winst in drie jaar tijd in de boeken weten te zetten. De Zwitserse horlogemaker profiteerde van een duidelijk herstel in de vraag naar horloges, ook bij zijn duurdere modellen.
18/07 07u30  ASML doet goede zaken met EUV-machinesAMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal flink kunnen opkrikken. Nu de verkoop van vernieuwende EUV-machines beter op gang komt heeft het bedrijf veel vertrouwen in de toekomst.
18/07 07u15  Wisselkoersen wegen zwaar op América MóvilMEXICO-STAD (AFN/RTR) - América Móvil (AMX) heeft in het tweede kwartaal van het jaar flink last gehad van negatieve wisselkoerseffecten. Daardoor kelderde de winst in de verslagperiode, zo bleek woensdag uit een handelsbericht van de Mexicaanse telecomreus.
17/07 22u15  Fed-president helpt Wall Street aan winstNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten, na een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Verder verwerkten beleggers cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs.
17/07 21u15  Altice sluit herfinancieringsronde afAMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft twee nieuwe leningen afgesloten voor zijn Franse dochter. Het gaat om achtjarige leningen van respectievelijk 1,75 miljard dollar en 1 miljard euro.
17/07 20u00  OCI rondt inlijving OCI Partners afAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kunstmestbedrijf OCI heeft de volledige inlijving van zijn Amerikaanse dochterbedrijf OCI Partners afgerond. De beursnotering in New York van OCI Partners wordt beëindigd.
17/07 20u00  Wall Street omhoog na verklaring PowellNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden dinsdag op winst, na een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Verder verwerkten beleggers cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs.
17/07 18u45  NSE vraagt AFM om opheffen noteringsmaatregelNOORDWIJK (AFN) - New Sources Energy (NSE) wil de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vragen om de noteringsmaatregel op te heffen, zodat de handel in het aandeel NSE kan worden hervat. Dat liet het bedrijf weten na afloop van de aandeelhoudersvergadering.
17/07 18u45  Bonden: bemiddelaar bij pensioenconflict AkzoUTRECHT (AFN) - FNV en CNV willen een bemiddelaar instellen bij het pensioenconflict met AkzoNobel. De vakbonden willen zorgvuldig alle opties doornemen om op korte termijn tot een oplossing voor het pensioentekort van AkzoNobel te komen.
17/07 18u00  Afstraffing voor SBM Offshore op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag hoger gesloten, net als de markten elders in Europa. Oliedienstverlener SBM Offshore kreeg zware klappen op het Damrak na een adviesverlaging, terwijl navigatiebedrijf TomTom werd beloond voor een verhoging van de verwachtingen. Verder verwerkten beleggers een verklaring van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres.
17/07 17u45  'Google-top belt met EU over miljardenboete'BRUSSEL (AFN) - Google-topman Sundar Pichai gaat dinsdag telefonisch overleg hebben met eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) over de Europese miljardenboete die het bedrijf te wachten zou staan. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
17/07 17u30  Derivatenkwestie bij ABN en Rabo duurt voortAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO en Rabobank hebben opnieuw vertraging opgelopen bij de afwikkeling van de affaire met rentederivaten in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in alweer het derde voortgangsrapport over de kwestie.
17/07 16u45  Powell: rente VS geleidelijk verder omhoogWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Federal Reserve gaat verder met het geleidelijk verhogen van de rente. Dat meldde president Jerome Powell van de koepel van Amerikaanse centrale banken in een verklaring bij het Amerikaanse Congres.
17/07 16u00  Klein verlies voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam stond dinsdag in de middaghandel licht in de min. Elders in Europa was een wisselend beeld te zien. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Oliedienstverlener SBM Offshore ging juist onderuit na een adviesverlaging. Beleggers waren verder in afwachting van de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.
17/07 16u00  Wall Street opent in het roodNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag lager begonnen. Beleggers verwerkten cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs. Ook wordt uitgekeken naar een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres.
17/07 15u30  Amerikaanse productie herstelt van dipWASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie in de Verenigde Staten is in juni met 0,6 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
17/07 15u00  'Wall Street levert iets in'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen staan dinsdag voor een licht lagere opening. Beleggers verwerken cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs. Ook wordt uitgekeken naar een verklaring van centralebankhoofd Jerome Powell over het economisch en monetair beleid van de Federal Reserve. Woensdag beantwoordt hij vragen van het Huis van Afgevaardigden.
17/07 14u30  Topman Goldman Sachs kondigt vertrek aanNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Topman Lloyd Blankfein van de grote Amerikaanse bank Goldman Sachs draagt met ingang van oktober het stokje over aan David Solomon. Dat werd dinsdag officieel bekendgemaakt. Er gingen al heel lang geruchten over het aanstaande vertrek van Blankfein.
17/07 13u45  J&J schaaft aan jaarprognosesNEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft zijn verwachting voor 2018 bijgeschaafd. Dat deed het concern nadat het met beter dan verwachte kwartaalcijfers op de proppen kwam. De prognose voor de omzet werd evenwel iets versoberd en de bandbreedte van de winstverwachting werd aangescherpt.
17/07 13u15  IEA: investeringen in schone energie gedaaldPARIJS (AFN) - De wereldwijde investeringen in hernieuwbare energie zijn vorig jaar afgenomen. Het internationaal energieagentschap IEA maakt zich zorgen om de afname.
17/07 13u00  UnitedHealth verhoogt verwachtingenMINNETONKA (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De grote Amerikaanse zorgverzekeraar UnitedHealth Group heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug bij al zijn divisies. Zowel de omzet als de winst steeg. Het bedrijf verhoogde bovendien de winstverwachtingen voor heel 2018.
17/07 12u30  Recordverkopen voor VolkswagenWOLFSBURG (AFN) - De Duitse automaker Volkswagen heeft de verkopen in de eerste zes maanden van het jaar met ruim 7 procent zien stijgen tot 5,5 miljoen auto's. Daarmee zette het concern, waar ook merken als Skoda, Audi en Porsche toe behoren, de beste prestatie in zijn bestaan in de boeken.
17/07 12u00  TomTom en SBM Offshore blikvangers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven dinsdag dicht bij huis. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Oliedienstverlener SBM Offshore ging juist onderuit na een adviesverlaging. Beleggers waren verder in afwachting van de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.
17/07 11u45  Chinese koopjessite wil miljardenbeursgangSHANGHAI (AFN/RTR) - De Chinese kortingensite Pinduoduo wil met zijn beursgang in de Verenigde Staten tot wel 1,6 miljard dollar ophalen. Daarmee zou de waarde van het drie jaar oude bedrijf worden geschat op 20 tot 24 miljard dollar, blijkt uit documenten die het internetbedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.
17/07 11u45  Weer miljardendeals voor vliegtuigmakersFARNBOROUGH (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmakers als Boeing en Airbus gebruiken ook de tweede dag van de luchtvaartshow van het Britse Farnborough om de nodige miljardendeals aan te kondigen. Zo sleepte het Amerikaanse Boeing onder meer een order van 29 vrachtvliegtuigen van het type 777 binnen van CargoLogicHolding.
17/07 11u30  'Toch grotere kans op boete SBM'AMSTERDAM (AFN) - Een grote boete voor maritiem oliedienstverlener SBM Offshore in zijn Braziliaanse corruptiezaak is bij nader inzien toch een geloofwaardige uitkomst. Dat concluderen analisten van Bernstein na herlezing van de juridische documenten in de zaak. Eerder riepen de kenners nog op aandelen van SBM te kopen vanwege de lage prijs.
17/07 10u30  'Sterke resultaten TomTom'AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft alles bij elkaar sterke prestaties geleverd in het tweede kwartaal. Dat stelt ING in een analistenrapport naar aanleiding van de dinsdag gepresenteerde kwartaalcijfers van de navigatiedienstverlener. Ook andere analisten oordeelden positief over TomTom.
17/07 09u15  TomTom in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag iets lager begonnen. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Tevens werd uitgekeken naar de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.
17/07 08u30  Omzet Casino lager door wisselkoerseffectenSAINT-ETIENNE (AFN) - Het Franse supermarktconcern Casino heeft in het afgelopen kwartaal een lagere omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Die daling is onder meer te wijten aan ongunstige wisselkoersen, aldus het bedrijf dinsdag in een handelsupdate.
17/07 08u15  'TomTom trapt cijferseizoen op Damrak af'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt dinsdag iets hoger te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters zonder grote koersuitslagen openen. Op het Damrak gaat de aandacht uit naar de resultaten van navigatiespecialist TomTom. Tevens wordt uitgekeken naar de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.
17/07 08u15  Zwakkere yen helpt Nikkei vooruitTOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met winst gesloten. Een daling van de Japanse yen hielp de belangrijke exportbedrijven vooruit. De makers van industriële machines stonden daarentegen onder druk na de zwakke Chinese economische cijfers, die maandag naar buiten kwamen.
17/07 08u15  TomTom kijkt positiever vooruitAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom verhoogt zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar. De stap volgt op een tweede kwartaal waarin de cijfers weer hoger uitvielen dan voorzien. Vooral de diensten aan de auto-industrie brachten meer geld in het laatje voor het bedrijf.
17/07 08u00  TomTom wil Haank als voorzitter commissarissenAMSTERDAM (AFN) - TomTom wil Derk Haank benoemen als lid van de raad van commissarissen en voorzitter van het toezichthoudende orgaan. De navigatiedienstverlener legt de benoeming voor tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering in september, zo werd dinsdag bekend. Haank volgt Peter Wakkie op als voorzitter van de commissarissen. Zijn termijn eindigt bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in 2019.
17/07 08u00  Arcadis aan de slag in Limburgse gemeentenAMSTERDAM (AFN) - Arcadis gaat zes gemeenten in Limburg helpen klimaatbestendiger te worden. Het advies- en ingenieursbureau gaat een water- en rioleringsplan opstellen voor de gemeenten Voerendaal, Simpelveld, Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Arcadis werkt al met meerdere gemeenten in Nederland aan vergelijkbare plannen.
17/07 07u45  'Heineken aast op pluche bij United Breweries'MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Heineken onderzoekt de juridische mogelijkheid om een voorzitter te benoemen bij de Indiase brouwer United Breweries. Dat meldde de Indiase krant Economic Times op basis van ingewijden.
17/07 07u00  Van Herk groter in EurocommercialAMSTERDAM (AFN) - Aat van Herk heeft zijn belang in Eurocommercial Properties vergroot. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
17/07 06u45  Blind keert terug naar AjaxBURTON UPON TRENT (AFN) - Daley Blind keert terug bij Ajax. De 54-voudig international ondertekent op korte termijn een contract voor vier jaar bij zijn vroegere club. Ajax betaalt een transfersom van 16 miljoen euro aan de Engelse club. Dit bedrag kan door bonussen en andere uitkeringen nog oplopen tot maximaal 20,5 miljoen euro.
16/07 22u30  Aanwas abonnees Netflix valt tegenLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix heeft in het afgelopen kwartaal minder nieuwe abonnees weten bereiken dan gehoopt. De streamingdienst steekt een vermogen in het binnenhengelen en -houden van abonnees en zag zijn gebruikersbestand met 5,2 miljoen namen wereldwijd groeien. Dat was echter minder dan Netflix zelf had voorspeld en waar door volgers van het bedrijf op werd gerekend.
16/07 22u15  Weinig beweging op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met een verdeeld beeld gesloten. De blikken waren onder meer gericht op Helsinki, waar een topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin plaatsvond. Ook verwerkten beleggers cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America. Verder gingen de olieprijzen flink omlaag.
16/07 21u30  Olieprijzen nemen duikvluchtAMSTERDAM (AFN) - De olieprijzen gingen maandag hard omlaag. Handelszorgen en vooral berichten dat oliegrootmacht Saudi-Arabië bereid is meer olie te leveren aan klanten in Azië zetten de markt onder druk.
16/07 20u15  Nauwelijks beweging op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag halverwege de handelsdag weinig beweging zien. De blikken waren onder meer gericht op Helsinki, waar een topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin plaatsvond. Ook verwerkten beleggers cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America. Ook gingen de olieprijzen flink omlaag.
16/07 19u15  WeTransfer mikt op beursgang in EuropaAMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse internetbedrijf WeTransfer mikt op een beursgang in Europa. Een notering aan bijvoorbeeld Euronext in Amsterdam past het beste bij de omvang van het bedrijf, vertelt topman Gordon Willoughby.
16/07 19u00  Lavide verlengt opties SitimoALKMAAR (AFN) - Lavide heeft de opties van investeerder Sitimo voor de aankoop van 115.200 aandelen tegen een prijs van 0,50 euro verlengd met een jaar. Ook de blokkade om evenveel stukken niet te verhandelen is verlegd.
16/07 19u00  Ook president-commissaris ThyssenKrupp wegESSEN (AFN/BLOOMBERG) - President-commissaris Ulrich Lehner stapt op bij ThyssenKrupp. Eerder deze maand kondigde topman Heinrich Hiesinger ook al zijn vertrek aan bij het Duitse staal- en industrieconcern.
16/07 17u45  Oliebedrijven krijgen knauw op rode beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten. Dalende olieprijzen sleurden oliegerelateerde bedrijven, zoals AEX-zwaargewicht Shell, mee omlaag. Beleggers bekeken verder onder meer de Russisch-Amerikaanse top en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak.
16/07 17u15  Air France-KLM haalt Chinese banden aanAMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM voegt twee bestaande samenwerkingsverbanden met partners in China samen. De nieuwe joint venture met zowel Xiamen Airlines als China Southern Airlines moet zorgen voor nauwere banden tussen de bedrijven en reizigers een soepelere dienstverlening bieden, zo meldt Air France-KLM.
16/07 16u15  Bedrijfsvoorraden VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,4 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
16/07 16u00  AEX in het rood op dalende olieprijzenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs zakte maandag in de middaghandel licht in het rood. De olieprijzen gingen gedurende de dag verder omlaag en sleurden oliegerelateerde bedrijven, zoals AEX-zwaargewicht Shell met zich mee. Beleggers verwerkten verder onder meer een wat afzwakkende Chinese economische groei, de Russisch-Amerikaanse top en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak.
16/07 15u45  Wall Street begint voorzichtig aan de weekNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag zonder grote bewegingen aan de nieuwe handelsweek begonnen. De blikken zijn onder meer gericht op Helsinki, waar een topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin plaatsvindt. Ook verwerkten beleggers cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America en een publicatie over de detailhandelsverkopen.
16/07 15u00  Tragere groei industrie rond New YorkNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand wat minder sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
16/07 15u00  'Wall Street maakt zich op voor drukke week'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven naar verwachting maandag bij de opening dicht bij huis. Beleggers kijken naar de topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische evenknie Vladimir Poetin. Ook verwerken ze cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America.
16/07 14u45  Winkelverkopen VS gaan omhoogWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
16/07 14u00  BlackRock-interesse stuwt waarde crypto'sNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Cryptomunten als bitcoin, ripple en ethereum wonnen maandag op de verschillende handelsplatformen meer dan 5 procent aan waarde. Reden voor de opleving was de vermeende interesse van 's werelds grootst vermogensbeheerder BlackRock in digitale valuta.
16/07 13u45  Salzgitter aast op onderdelen ArcelorMittalSALZGITTER (AFN) - Staalbedrijf Salzgitter heeft oren naar staalfabrieken die ArcelorMittal moet afstoten. Het Duitse concern heeft een bod gedaan op productiefaciliteiten in Luik en het Luxemburgse Dudelange van zijn branchegenoot, zo werd maandag bekendgemaakt.
16/07 13u45  Linde verkoopt bezittingen in AmerikaNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse producent van industriële gassen Linde verkoopt een groot deel van zijn Noord- en Zuid-Amerikaanse bezittingen aan investeerders Messer en CVC. De overnamesom voor de divisie, die vorig jaar goed was voor een omzet van 1,4 miljard euro, bedraagt circa 2,8 miljoen euro.
16/07 13u30  Een derde meer winst voor BofACHARLOTTE (AFN) - Bank of America (BofA) heeft in het tweede kwartaal van het jaar een derde meer winst geboekt. De grote Amerikaanse bank profiteerde van belastingverlagingen, kostenbesparingen en groei bij de verstrekking van leningen.
16/07 13u15  Beheerd vermogen BlackRock gegroeidNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft in het tweede kwartaal het beheerd vermogen zien groeien. De totale waarde van de beheerde bezittingen kwam eind juni uit op 6,3 biljoen dollar, tegen 5,7 biljoen dollar een jaar eerder.
16/07 13u00  'OCI staat voor winstgroei'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kunstmestfabrikant OCI kan zijn winst de komende tijd verhogen. Die verwachting spreken analisten van Kempen uit, die veel geldgenererend vermogen zien. Kempen gaat het in Amsterdam genoteerde bedrijf volgen met een koopadvies.
16/07 13u00  Franse waakhond neemt supers onder de loepPARIJS (AFN) - De Franse mededingingsautoriteit gaat onderzoek doen naar gezamenlijke inkoopprogramma's van grote supermarktketens. De waakhond wil nagaan of de supers consumenten en leveranciers benadelen met die samenwerkingsverbanden.
16/07 12u30  'Dalende winstmarge bij ASML'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML zal in het tweede kwartaal naar verwachting meer winst hebben gemaakt op een hogere omzet, zo blijkt uit de gemiddelde prognose van analisten in een consensus opgesteld door Bloomberg. De winstmarges zullen evenwel zijn gedaald, nu de verkoop van vernieuwende EUV-machines, met een lagere marge, beter op gang komt.
16/07 12u15  BAM-dochter bouwt mee aan Feyenoord CityBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM gaat aan de slag met een project voor Feyenoord City, het gebied rond het nieuw te bouwen voetbalstadion van Feyenoord in Rotterdam. Dochteronderneming AM is samen met het architectenbureau Barcode geselecteerd voor de ontwikkeling van een appartementencomplex aldaar.
16/07 12u15  Staat haalt bijna 1,6 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 1,6 miljard euro opgehaald met de heropening van een lening die loopt tot 27 september. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA).
16/07 12u15  Weinig beweging op afwachtende beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven maandag dicht bij huis. Beleggers verwerkten een wat afzwakkende Chinese economische groei en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak. Tevens werd gelet op de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin.
16/07 11u30  Cijfers Deutsche Bank beter dan verwachtFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft voorlopige cijfers over het afgelopen kwartaal gemeld die beter zijn dan verwacht. Op de beurs in Frankfurt zat het aandeel van de grootste bank van Duitsland duidelijk in de lift.
16/07 11u15  Export eurozone gedaald in meiLUXEMBURG (AFN) - De eurolanden hebben in mei voor 189,6 miljard euro aan goederen verkocht aan landen buiten de muntunie. De exportwaarde ligt daarmee 0,8 procent lager dan in mei vorig jaar. Dat maakt het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
16/07 11u00  'Lagere omzet voor Unilever'AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft in de eerste helft van dit jaar een lagere omzet behaald, onder druk van negatieve wisselkoerseffecten en desinvesteringen. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die Unilever op de eigen website heeft gepubliceerd. Het was- en levensmiddelenconcern komt donderdag voorbeurs met resultaten naar buiten.
16/07 11u00  Volkswagen Leasing wil branchegenoten kopenDEN HAAG (AFN) - Volkswagen Leasing wil twee branchegenoten overnemen. Het bedrijf staat op het punt de bedrijven Autolease Beheer en XLEasy te kopen, zo maakt de Autoriteit Consument Markt bekend. De marktwaakhond moet de overname nog goedkeuren.
16/07 11u00  Ahold Delhaize op koers voor onlinegroeiZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize is op koers om over twee jaar bijna 5 miljard euro aan online verkopen te halen. Dat meldt het Nederlands-Belgische bedrijf naar aanleiding van de aangekondigde uitbreiding van een distributiecentrum van Bol.com. Ahold Delhaize investeert al een tijdje in lokale onlinemerken om de verkopen te doen groeien.
16/07 10u45  Bol.com breidt distributiecentrum uitWAALWIJK (AFN) - Internetwinkel Bol.com breidt zijn distributiecentrum in Waalwijk uit. Dat levert tenminste honderd nieuwe banen op, stelt de Ahold Delhaize-dochter. Het centrum, dat vorig jaar september in gebruik werd genomen, is na de uitbreiding twee keer zo groot en meet dan 100.000 vierkante meter.
16/07 10u30  'Blik bij Akzo op geschil met bonden'AMSTERDAM (AFN) - Bij de presentatie van de resultaten van verfbedrijf AkzoNobel zal de aandacht ook uitgaan naar de huidige stand van zaken in het geschil tussen het bedrijf en de vakbonden over een nieuwe cao. Vooral de gevraagde bijstorting in het pensioenfonds van Akzo is een pijnpunt bij de onderhandelingen. De kwestie heeft al tot meerdere stakingen geleid.
16/07 10u15  Renault boekt verkooprecordPARIJS (AFN) - Het Franse autoconcern Renault heeft in de eerste helft van dit jaar een verkooprecord behaald. Voor de gehele groep (met ook merken als Dacia en Lada) ging de verkoop met bijna 10 procent omhoog in vergelijking met vorig jaar tot iets minder dan 2,1 miljoen voertuigen.
16/07 10u00  AEX boekt kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag licht vooruit. Ook op de andere Europese beurzen werden overwegend kleine winsten geboekt. Beleggers verwerkten een wat afzwakkende Chinese economische groei en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak. Tevens werd gelet op de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin.
16/07 09u45  Aegon koopt dienstverlener RobidusDEN HAAG (AFN) - Verzekeraar Aegon neemt Robidus over. De dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid is nu nog in handen van investeerder Avedon Capital Partners. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
16/07 08u45  Boeing trapt luchtvaartshow af met flinke orderFARNBOROUGH (AFN) - De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft de grote luchtvaartshow van Farnborough afgetrapt met een miljardenorder van DHL. Het logistieke concern koopt veertien vrachtvliegtuigen van het type 777 bij de Amerikanen. Daarmee is volgens de cataloguswaarde een bedrag gemoeid van omgerekend 4 miljard euro. Doorgaans weten bedrijven de nodige kortingen te bedingen.
16/07 08u45  Altice herfinanciert lening van Franse takAMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft een nieuwe lening met een waarde van 2,5 miljard dollar afgesloten voor zijn Franse dochter. Die gaat daarmee een deel van een eerdere lening van 4 miljard dollar aflossen. De nieuwe lening heeft een looptijd van acht jaar, vier jaar langer dan de lening die wordt afgelost.
16/07 08u45  Berenberg verlaagt advies AdyenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Berenberg verlaagt zijn beleggingsadvies voor betalingsverwerker Adyen van buy naar hold na de opmars van het aandeel in de afgelopen tijd.
16/07 08u30  Wederom kapitaalinjectie voor LavideALKMAAR (AFN) - Lavide heeft via een kapitaalinjectie zijn eigen vermogen versterkt en de liquiditeit vergroot. Dat werd maandag bekendgemaakt. Het gaat wederom om een injectie van in totaal 82.500 euro.
16/07 08u15  'Damrak begint week vrijwel vlak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen lijken zonder grote koersuitslagen te beginnen. Op het Damrak wordt het cijferseizoen dinsdag officieus afgetrapt door TomTom. De AEX-bedrijven ASML, AkzoNobel en Unilever openen deze week eveneens de boeken.
16/07 08u15  Beurzen Azië lager na Chinese cijfersTOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen maandag omlaag. Beleggers verwerkten een stroom aan Chinese macro-economische cijfers. Tevens werd uitgekeken naar de verklaringen die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell dinsdag en woensdag zal afleggen voor het Amerikaanse Congres.
16/07 08u15  Papa John's zet boegbeeld verder op afstandLOUISVILLE (AFN/BLOOMBERG) - Papa John's heeft de banden met oprichter John Schnatter verder verbroken. De gewezen topman is nu ook niet meer welkom op het hoofdkwartier van de pizzaketen. Eerder was zijn beeltenis al van alle marketinguitingen afgehaald. Reden voor de breuk zijn racistische uitlatingen.
16/07 08u00  Heijmans gaat bouwen in AmsterdamROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans gaat huurwoningen en een hotel bouwen in Amsterdam. Met de twee projecten op het Oostenburgereiland in de hoofdstad is ongeveer 35 miljoen euro gemoeid.
16/07 07u30  BinckBank wil Princen als commissarisAMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker BinckBank houdt op 30 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Daarbij wordt de aandeelhouders gevraagd te stemmen over de benoeming van Jeroen Princen tot lid van de raad van commissarissen.
16/07 07u30  Iets tragere groei economie ChinaPEKING (ANP/BLOOMBERG) - De economie van China is in het tweede kwartaal iets minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. De groei kwam uit op 6,7 procent op jaarbasis, de traagste vooruitgang sinds 2016.
16/07 07u15  Arcadis benoemt nieuwe bestuurder voor AziëAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft een nieuwe bestuurder voor Azië en Oceanië benoemd. Greg Steele, die de afgelopen acht jaar de baas was van de Australische activiteiten van Arcadis, gaat die rol vervullen. Het is de bedoeling dat hij meer kostenvoordelen gaat behalen tussen de Aziatische en de Australische activiteiten.
16/07 07u00  'Ex-top AkzoNobel mengt zich in pensioenconflict'AMSTERDAM (AFN) - Oud-bestuursvoorzitters Aarnout Loudon en Kees van Lede van AkzoNobel roepen het zittende bestuur van het verfbedrijf op om het kwakkelende pensioenfonds middels een financiering te versterken. Ze doen dit via een ingezonden brief aan het Financieele Dagblad maandag.
15/07 16u15  Halfjaarcijferseizoen voorzichtig van startAMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam krijgen komende week de eerste halfjaarcijfers en resultaten over het tweede kwartaal voor de kiezen. Onder meer ASML, AkzoNobel en Unilever geven inzicht in hun financiële prestaties in de afgelopen maanden.
15/07 16u00  Stiptheidsacties beveiligers VU AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - Beveiligers van de Vrije Universiteit Amsterdam zetten vanaf maandag met stiptheidsacties een week lang hun roep om een betere cao kracht bij. Dit betekent dat de beveiligers zich stipt aan de werkinstructies houden, bijvoorbeeld bij de telefoonafhandeling en de sluitingstijden van gebouwen, zo meldde vakbond CNV.
15/07 15u15  Protesten Irak hinderen olieproductie nietBAGDAD (AFN/BLOOMBERG) - De olieproductie van Irak ligt volgens het land op een normaal niveau, ondanks dat protesten in de zuidelijke regio zich steeds verder verspreiden. Dat heeft een regeringswoordvoerder gezegd.
15/07 14u15  'Airbus sleept miljardenorder Azië binnen'FARNBOROUGH (AF/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigmaker Airbus lijkt een omvangrijke order van het Maleisische AirAsia te hebben binnengesleept. De Aziaten zouden, gelet op de cataloguswaarde, voor 23 miljard dollar aan vliegtuigen bestellen, aldus ingewijden.
14/07 08u30  'Ajax maakt van Blind duurste aankoop ooit'AMSTERDAM (AFN) - Daley Blind wordt de duurste speler ooit van Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdamse club en Manchester United mondelinge overeenstemming bereikt over een transfersom van 16 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 21 miljoen euro.
13/07 22u45  Core Lab houdt dividend gelijkAMSTERDAM (AFN) - Core Laboratories betaalt in het derde kwartaal een dividend van 0,55 dollar per aandeel in contanten. De twee voorgaande kwartalen bedroeg het dividend ook telkens 0,55 dollar per aandeel. De winstuitkering wordt op 13 augustus uitbetaald.
13/07 22u30  Fitch negatiever over TurkijeNEW YORK (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is somberder geworden over Turkije. Het kredietoordeel van het land ging omlaag van BB+ naar BB. De prognose ging van stabiel naar negatief.
13/07 22u30  Wall Street sluit licht hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag iets hoger gesloten. De aandacht ging vooral uit naar financiële fondsen. Beleggers reageerden op de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Daarmee komt het cijferseizoen in de Verenigde Staten langzaamaan op stoom.
13/07 19u45  Grote banken in schijnwerpers op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie overwegend iets boven de slotstanden van donderdag. De aandacht ging vooral uit naar financiële fondsen. Beleggers reageerden op de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Daarmee komt het cijferseizoen in de Verenigde Staten langzaamaan op stoom.
13/07 18u45  Beleggers Fortis krijgen eindelijk vergoedingAMSTERDAM (AFN) - Beleggers die misleid waren in aanloop naar het omvallen van Fortis in 2008, kunnen eindelijk een vergoeding tegemoet zien. Het Gerechtshof in Amsterdam heeft zijn fiat gegeven voor de tweede schikkingsovereenkomst hierover tussen de Belgische verzekeraar Aegeas, oftewel de erfgenaam van Fortis, en claimorganisaties.
13/07 18u00  Brussel doet onderzoek naar treinfusieBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie opent een onderzoek naar de voorgenomen fusie van de treindivisies van het Franse industrieconcern Alstom en zijn Duitse branchegenoot Siemens. Volgens Brussel kan met het samenvoegen van de onderdelen de concurrentie in het geding komen.
13/07 17u45  Europese beurzen met winst weekend inAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten gesloten. Daarmee kreeg de stijgende lijn van een dag eerder een passend vervolg. Beleggers maken zich langzamerhand op voor de start van het cijferseizoen dat volgende week begint.
13/07 17u30  Van Oord neemt MPI Offshore overROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord neemt windparkenbouwer MPI Offshore over. Dat bedrijf dat zich specialiseert in het aanleggen van windparken op zee wordt gekocht van rederij Vroon Group. Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.
13/07 16u30  Klad in consumentenvertrouwen VSANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in juli afgenomen. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
13/07 16u15  Werkgevers metaal klaar met opstelling bondenAMSTERDAM (AFN) - Werkgevers in de metaalsector hebben het gehad met de opstelling van de vakbonden in het conflict over een nieuwe cao. Volgens hoofdonderhandelaar Ab van der Touw van werkgeversorganisatie FME zijn er maanden verloren gegaan, omdat de vakbonden blijven weigeren om aan de onderhandelingstafel te verschijnen.
13/07 16u00  Europese beurzen verder in het groenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen haddden vrijdagmiddag de winst uit de ochtendhandel verder uitgebreid. Ze zetten daarmee de stijgende lijn van een dag eerder voort. Beleggers schoven de handelszorgen even aan de kant.
13/07 16u00  Wall Street verwerkt cijfers grote bankenNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag met kleine plusjes aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers verwerken de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Daarmee begint de kwartaalcijferperiode op Wall Street weer op gang te komen.
13/07 15u00  Acties in de maak bij RyanairAMSTERDAM (AFN) - Piloten van Ryanair leggen binnenkort mogelijk het werk neer. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen de prijsvechter en pilotenvakbond VNV zitten muurvast. Om de boel in beweging te krijgen, dreigt VNV nu met acties.
13/07 15u00  Importprijzen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/07 14u45  'Wall Street buigt zich over cijfers banken'NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen vrijdag naar verwachting dicht bij huis. Beleggers verwerken de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Daarmee begint de kwartaalcijferperiode op Wall Street weer op gang te komen.
13/07 14u30  Hogere winst voor CitigroupNEW YORK (AFN) - Citigroup heeft in het tweede kwartaal een hogere winst behaald dan een jaar eerder. Er werd met name geprofiteerd van een lagere belastingrekening door de belastingverlagingen van president Donald Trump. Dat blijkt uit cijfers die de grote Amerikaanse bank heeft gepubliceerd.
13/07 14u00  Fitch verhoogt beoordeling ArcelorMittalLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch krikt de kredietwaardigheid van staalconcern ArcelorMittal op van BB+ naar BBB-. Het vooruitzicht is stabiel.
13/07 13u30  JPMorgan Chase boekt recordresultatenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal recordresultaten behaald. Het grote financiële concern profiteerde van de hogere rente, groeiende kredietverstrekking en hogere inkomsten uit de beurshandel en bij het zakenbankieren.
13/07 13u30  NIBC houdt bava op 27 augustusDEN HAAG (AFN) - NIBC heeft een buitengewone aandeelhoudersvergadering uitgeschreven voor 27 augustus. Aandeelhouders kunnen dan stemmen over de voordracht van Susi Zijderveld en Angelien Kemna als leden van de raad van commissarissen.
13/07 12u30  'Nieuwe baas AF-KLM in komende weken'PARIJS (AFN) - De leiding van Air France-KLM komt naar verwachting binnen enkele weken met een opvolger voor de onlangs opgestapte Jean-Marc Janaillac op de proppen. Dat staat in een interne memo van niet-uitvoerend bestuurder Anne-Marie Couderc. Daarin geeft ze aan dat de zoektocht naar een opvolger vertraging heeft opgelopen, onder meer door talloze geruchten over kandidaten.
13/07 12u15  'TomTom op koers'AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom ligt naar verwachting goed op koers om aan de eigen financiële doelstellingen voor het hele jaar te voldoen. Het bedrijf, dat dinsdag voorbeurs de boeken opent, kampt nog altijd met dalende omzetten bij zijn consumentendivisie. Maar zoals bekend behaalt TomTom het leeuwendeel van zijn opbrengsten inmiddels uit zijn data, software en diensten. Dit zal ook in het tweede kwartaal het geval zijn, zo is de verwachting.
13/07 12u15  Beurzen zetten stijging voortAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wisten vrijdag de winsten van een dag eerder wat verder uit te breiden. Beleggers keken onder meer uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Wells Fargo en Citigroup en schoven de handelszorgen even aan de kant.
13/07 11u46  Vakbond dreigt met nieuwe acties bij AkzoUTRECHT (AFN) - Vakbond CNV dringt bij de directie van AkzoNobel aan op een ultieme poging om een cao te creëren voor de 5000 werknemers van het concern. Anders volgen er nieuwe acties bij het verf- en chemiebedrijf.
13/07 10u45  Tijdelijk topman benoemd bij ThyssenKruppESSEN (AFN) - Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp heeft financieel directeur Guido Kerkhoff benoemd tot tijdelijk bestuursvoorzitter. Hij neemt voorlopig de topfunctie over van de opgestapte Heinrich Hiesinger.
13/07 10u00  ING verhoogt advies FugroAMSTERDAM (AFN) - De markt voor oliedienstverleners herstelt van de langdurige neergang en bodemonderzoeker Fugro is goed gepositioneerd om daarvan te profiteren. Dat schrijft ING een rapport over het bedrijf. Het advies wordt verhoogd van hold naar buy en het koersdoel gaat van 13 euro naar 15,10 euro. Het aandeel Fugro wordt op de Benelux-favorietenlijst gezet.
13/07 10u00  'Welkome opdrachten voor Boskalis'AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe maritieme transportopdrachten voor Boskalis zijn positief voor het bedrijf om zo de bezettingsgraad bij de worstelende transportdivisie op peil te houden. Dat meldde KBC Securities.
13/07 10u00  AEX breidt winst uitAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag verder omhoog. Ook de andere Europese beurzen wisten de winsten van een dag eerder verder uit te breiden. Beleggers keken onder meer uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Wells Fargo en Citigroup en schoven de handelszorgen even aan de kant.
13/07 09u16  Damrak begint met winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag hoger begonnen. Ook de andere Europese beurzen gingen verder omhoog na de winstbeurt een dag eerder. Beleggers keken onder meer uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Wells Fargo en Citigroup en schoven de handelszorgen even aan de kant.
13/07 09u16  BAM bouwt en ontwerpt school in LeekBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft een nieuwe opdracht binnengesleept, voor het ontwerp en de bouw van een school in het Groningse Leek. Met de werkzaamheden is een bedrag van ruim 5,2 miljoen euro gemoeid.
13/07 09u00  Ajax langer door met AdidasAMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft met Adidas overeenstemming bereikt het 'partnership' te verlengen. De nieuwe overeenkomst gaat op 1 juli 2019 in en loopt tot 30 juni 2025, zo liet de club vrijdag weten. De partijen werken al sinds 2000 samen, sinds 2009 is Adidas één van de officiële hoofdsponsors van de Amsterdamse club.
13/07 08u47  Royal Delft rondt vastgoedinvestering afDELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft, voorheen Porceleyne Fles, heeft zijn miljoeneninvestering in vastgoed afgerond. De koop en levering van de bedrijfspanden is geregeld, meldt de beursgenoteerde onderneming. De bijbehorende appartementen worden, onder de opschortende voorwaarde dat deze conform de verwachtingen zijn, op een later moment geleverd.
13/07 08u31  'Bekijk alternatief afschaffen dividendtaks'AMSTERDAM (AFN) - Het kabinet moet kijken naar alternatieven voor het volledig afschaffen van de dividendbelasting. Dat zegt de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), Bartjan Zoetmulder, in het Financieele Dagblad.
13/07 08u31  'Ajax langer door met Adidas'AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft overeenstemming bereikt met Adidas over het openbreken en verlengen van het bestaande sponsorcontract. Dat meldt De Telegraaf. De nieuwe verbintenis geldt tot 2025, de huidige liep nog tot 2019.
13/07 08u31  Accell lijft moederbedrijf Babboe helemaal inHEERENVEEN (AFN) - Fietsenbedrijf Accell Group lijft Velosophy, de Nederlandse moederonderneming van bakfietsmerk Babboe, helemaal in. Accell had al een minderheidsbelang van 35 procent en neemt nu de rest van Velosophy over.
13/07 08u31  'Positief begin voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag hoger te beginnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen waarschijnlijk met winst openen. Beleggers kijken onder meer uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Wells Fargo en Citigroup.
13/07 08u17  Boskalis sleept nieuwe opdrachten binnenPAPENDRACHT (AFN) - Boskalis heeft voor 65 miljoen dollar aan nieuwe opdrachten binnengesleept. Het gaat om een logistiek managementcontract en een transport- en installatieklus, meldt de baggeraar en maritieme dienstverlener.
13/07 08u17  Nikkei sluit positieve week hoger afTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag opnieuw met een flinke winst gesloten. Een daling van de Japanse yen bleef de stemming ondersteunen en hielp vooral de exportbedrijven vooruit. Beter dan verwachte kwartaalresultaten van retailer Fast Retailing, een zwaargewicht op de Japanse beurs, boden eveneens steun aan de handel.
13/07 07u46  'Defensieconcern Saab gaat banen schrappen'STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het Zweedse defensie- en luchtvaartconcern Saab gaat naar verluidt flink in zijn personeelsbestand snijden. Volgens zakenkrant Dagens Industri is het bedrijf in gesprek met vakbonden over het ontslag van zo'n 1300 van zijn circa 16.500 medewerkers.
13/07 07u31  Handel China in de liftPEKING (AFN/BLOOMBERG) - China heeft in juni meer geëxporteerd, terwijl ook de import van het land toenam. Dat blijkt uit cijfers die de Chinese douane naar buiten heeft gebracht.
13/07 07u01  Winkels zetten meer om in meiDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in mei 3,4 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het verkoopvolume was 3,2 procent hoger, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 13,5 procent meer omgezet.
13/07 06u32  'Heijmans in de race voor Rotterdam-Zuid'ROTTERDAM (AFN) - Bouwconcern Heijmans is in de race om Rotterdam-Zuid te ontwikkelen. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. „We zijn samen met Syntrus Achmea en Provast de beoogde partij voor de ontwikkeling van het gebied rond de nieuwe Kuip”, zegt bestuursvoorzitter Ton Hillen tegen de krant.
12/07 23u00  'Geen staatsbemoeienis gewenst bij AF-KLM'PARIJS (AFN) - De Franse staat moet zich niet bemoeien met Air France-KLM. Dat schrijven een aantal prominente personeelsleden, bestuurders en voormalig bestuurders van het bedrijf en vakbonden in een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron.
12/07 22u32  Broadcom gebeten hond op Wall StreetNEW YORK (AFN) - Chipproducent Broadcom ging donderdag op de beurs in New York hard onderuit. Beleggers zetten vraagtekens bij de overname van softwarebedrijf CA Technologies voor een bedrag van bijna 19 miljard dollar. Het sentiment op Wall Street was overigens positief, geholpen door de wegebbende handelsspanningen. Ook positieve woorden van Fed-preses Jerome Powell over de economie droegen een steentje bij.
12/07 21u30  Fed-preses tevreden over rentestappen VSWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie staat er goed voor. Dat zei Jerome Powell, de voorzitter van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, tijdens een radio-interview in de VS. De Fed-preses is vooral tevreden over de effecten van het geleidelijk laten oplopen van de rente.
12/07 20u16  Brussel akkoord met overname LaudaMotionBRUSSEL (AFN) - Ryanair mag van de Europese Commissie de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij LaudaMotion overnemen. Uit onderzoek van de commissie blijkt dat de toename van de slotportefeuille van Ryanair waarschijnlijk geen negatief effect heeft voor passagiers en dat er voldoende concurrentie overblijft.
12/07 19u46  Broadcom hard onderuit op Wall StreetNEW YORK (AFN) - Chipproducent Broadcom ging donderdag op de beurs in New York hard onderuit. Het bedrijf verraste met de overname van softwarebedrijf CA Technologies voor een bedrag van bijna 19 miljard dollar. Het sentiment op Wall Street was overigens positief, geholpen door de wegebbende handelsspanningen. Chinese en Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders zetten de deur voor onderhandelingen op een kiertje.
12/07 18u45  Batenburg neemt toeleverancier Adelco overAMSTERDAM (AFN) - Batenburg Techniek heeft de overname afgerond van toeleverancier Adelco. Dat maakte de beursgenoteerde technisch dienstverlener bekend, zonder de overnamesom te noemen. De overname past volgens Batenburg in de strategie om te groeien in de toelevering van producten en diensten aan de industrie.
12/07 18u00  ArcelorMittal sterkste stijger in groene AEXAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag met winst gesloten. Ook elders in Europa gingen de graadmeters vooruit. Zorgen over handelsspanningen tussen met name de Verenigde Staten en China werden opzijgeschoven. In de AEX-index was ArcelorMittal de sterkste stijger.
12/07 16u46  Michelin koopt Canadese maker tractorbandenPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse bandenmaker Michelin neemt de producent van tractorbanden Camso over. De Fransen betalen een bedrag van 1,5 miljard dollar voor het Canadese bedrijf. Naast trekkers en machines maken de Canadezen ook banden voor sneeuwscooters. Camso is goed voor een jaarlijkse omzet van 1 miljard dollar.
12/07 16u00  Winsten op beurzen op EuropaAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond donderdagmiddag in de plus. Ook elders in Europa gingen graadmeters vooruit. Zorgen over oplopende handelsspanningen tussen met name de Verenigde Staten en China werden opzijgeschoven. Toch blijven beleggers verdere ontwikkelingen scherp in de gaten houden.
12/07 15u45  Wall Street hoger door afnemende spanningenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Dat Chinese en Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders de deur voor onderhandelingen op een kiertje hebben gezet, zorgde voor enige opluchting bij beleggers.
12/07 15u01  Inflatie VS loopt iets opWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in de Verenigde Staten is in juni iets opgelopen naar 2,9 procent op jaarbasis, blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid. In mei bedroeg de inflatie 2,8 procent.
12/07 14u45  'Wall Street opent met plussen'NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York staan donderdag naar verwachting voor een hogere opening. De zorgen over het internationaal handelsconflict lijken minder geworden, nu Chinese en Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders de deur voor onderhandelingen op een kiertje hebben gezet. De handel zal verder in het teken staan van een aantal macro-economische publicaties.
12/07 14u45  Aantal uitkeringsaanvragen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gedaald naar 214.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
12/07 14u31  Groen licht nieuwe topman Holland ColoursAPELDOORN (AFN) - De aandeelhouders van Holland Colours zijn akkoord met de benoeming van Coenraad Vinke tot nieuwe topman. Hij is de opvolger van Rob Harmsen. Die was sinds januari 2012 topman van de producent van verfpigmenten.
12/07 14u15  Tom de Swaan president-commissaris ABN AMROAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van ABN AMRO hebben donderdag op een buitengewone vergadering ingestemd met de benoeming van Tom de Swaan tot commissaris. De raad van commissarissen benoemde hem vervolgens tot president-commissaris.
12/07 13u32  Winstalarm Delta Air om brandstofkostenATLANTA (AFN) - Delta Air Lines, de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM, verlaagt zijn winstverwachting voor het gehele jaar in verband met de flink stijgende brandstofkosten. De maatschappij denkt dat de kosten voor kerosine dit jaar 2 miljard dollar hoger zullen uitvallen dan vorig jaar.
12/07 13u32  Fugro doet grondonderzoek voor Engelse HSLLEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro gaat aan de slag voor de bouwer van een hogesnelheidslijn in Engeland. Het bedrijf gaat een onderzoek naar de bodem waarop het consortium Align een viaduct voor de spoorweg zal bouwen, ten noordwesten van Londen. Dat levert Fugro 5,2 miljoen pond op, omgerekend zo'n 5,8 miljoen euro.
12/07 12u46  Hogere omzet voor supermarkten CoopVELP (AFN) - Coop heeft naar eigen zeggen een goed eerste halfjaar achter de rug. Supermarkten van de coöperatie verkochten 5,2 procent meer ten opzichte van een jaar eerder, laat de supermarktketen weten in een halfjaarbericht. Dat is sneller dan de omzetgroei van de branche als geheel.
12/07 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen krabbelden donderdag weer wat op na de stevige verliesbeurt een dag eerder. Beleggers schoven de zorgen over de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China aan de kant, maar bleven de ontwikkelingen scherp in de gaten houden.
12/07 11u45  'Guillouard geen topvrouw Air France-KLM'PARIJS (AFN) - Catherine Guillouard wordt niet de nieuwe bestuursvoorzitter van Air France-KLM. De Franse staat wil dat Guillouard leiding blijft geven aan het Parijse openbaarvervoerbedrijf RATP, meldt de Franse zender BFM.
12/07 11u45  Duitse boete ArcelorMittal om prijsafsprakenBONN (AFN) - Staalproducent ArcelorMittal is samen met vijf andere bedrijven in Duitsland beboet wegens het maken van verboden prijsafspraken. Ook zouden ze concurrentiegevoelige informatie hebben uitgewisseld. In totaal moeten de zes bedrijven, een branchevereniging en tien betrokken personen een boete van 205 miljoen euro betalen.
12/07 11u45  Tragere economische groei in EU en NederlandBRUSSEL (AFN) - De verwachte economische groei in de Europese Unie vertraagt, ook in Nederland. Brussel verlaagt de groeiprognose van drie maanden geleden voor Nederland van 3 naar 2,8 procent in 2018 en van 2,6 naar 2,5 in 2019. Nederland scoort wel nog altijd fors beter dan de eurozone en de EU als geheel.
12/07 11u45  Productie industrie eurozone omhoogLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in het eurogebied is in mei met 1,3 procent toegenomen ten opzichte van april. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.
12/07 11u45  Belang Van Herk in Zealand PharmaKOPENHAGEN (AFN) - Investeerder Aat van Herk heeft een aandelenbelang en stemrecht opgebouwd van 6,38 procent in de Deense biotechnoloog Zealand Pharma. Dat liet Zealand Pharma weten op de eigen website.
12/07 11u00  IEA: OPEC-productie opgerekt naar maximumPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De olieproductie van de Golfstaten in oliekartel OPEC kan mogelijk worden opgerekt naar het maximale niveau om de wegvallende productie in Venezuela en Iran op te vangen. Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in zijn maandelijkse rapport.
12/07 11u00  ING positief over fabriek Avantium.AMSTERDAM (AFN) - De eerste concrete resultaten van Avantiums Zambezi-fabriek, die door het chemisch technologiebedrijf is omgedoopt tot Dawn Tech, zijn over een halfjaar tot een jaar beschikbaar. Dat verwachten analisten van ING na de investeerdersdag van Avantium en een bezoek aan de pilotfabriek. ING is positief gesteld over de fabriek.
12/07 10u30  Broadcom sluit deal over miljardenovernameSAN JOSE (AFN) - Broadcom heeft een definitief akkoord gesloten over de overname van softwarebedrijf CA Technologies. De chipmaker telt een kleine 19 miljard dollar neer voor de Amerikaanse leverancier van zakelijke software, zo werd bevestigd na eerdere geruchten. De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal afgerond.
12/07 10u15  AEX levert openingswinst inAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs leverde donderdag de openingswinst weer in. Ook de andere Europese beursgraadmeters zagen de eerdere winsten grotendeels verdampen. De handelsvete tussen de Verenigde Staten en China bleef zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.
12/07 10u00  Philips haalt Duitse opdrachten binnenAMSTERDAM (AFN) - Philips gaat vier ziekenhuizen in Duitsland voorzien van medische beeldvormende apparatuur. Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf heeft daarover twee contracten getekend met ziekenhuisorganisaties in Keulen en München. De totale waarde van de deals is circa 140 miljoen euro.
12/07 10u00  AEX opent met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met een kleine winst geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen in het groen na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers lijken de zorgen over de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China even aan de kant te schuiven.
12/07 09u01  Franse inflatie blijft op 2 procentPARIJS (AFN) - De consumentenprijzen in Frankrijk zijn in juni met 2 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat liet het Franse statistiekbureau weten op basis van een definitief cijfer.
12/07 09u01  SUV's stuwen verkopen PSA Peugeot CitroënPARIJS (AFN) - Automaker PSA Peugeot Citroën heeft in de eerste helft van dit jaar ruim 38 procent meer auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Franse bedrijf, waar de merken Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall onder vallen, grotendeels te danken aan de introductie van een fors aantal SUV's. Die waren goed voor ruim een kwart van de verkopen van het concern.
12/07 08u15  Zwakkere yen stuwt NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een stevige winst gesloten. Beleggers schoven de handelszorgen even aan de kant na de flinke verliesbeurt een dag eerder. De stemming werd daarbij gesteund door een daling van de Japanse yen. Ook elders in het Verre Oosten toonden de beursgraadmeters herstel.
12/07 08u15  Duitse inflatie bevestigd op 2,1 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in juni uitgekomen op 2,1 procent op jaarbasis, tegen 2,2 procent in mei. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
12/07 08u15  Shell: effecten Noorse oliestaking beperktDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Een staking van Noorse medewerkers van boorplatformen zal er op korte termijn niet voor zorgen dat de olieproductie verder moet worden teruggeschroefd. Shell moest zijn oliewinning in het Knarr-olieveld eerder deze week wel stilleggen door de staking, maar bij andere bedrijven loopt het naar verwachting niet zo'n vaart.
12/07 08u15  Arcadis-consortium wint overheidscontractenAMSTERDAM (AFN) - Een consortium van advies- en ingenieursbureau Arcadis, consultancybedrijf Berenschot en ontwerpbureau Posad heeft negen raamcontracten binnengehaald voor diensten aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met een totale waarde van 11 miljoen euro.
12/07 07u45  Aandeelhouder bezorgd om verhuizing UnileverLONDEN (AFN) - Een grote aandeelhouder van Unilever heeft zijn zorgen geuit over de verhuizing van het hoofdkantoor van het concern naar Nederland. Deze verhuizing kan leiden tot een geforceerde verkoop van aandelen, aldus Nick Train, medeoprichter van aandeelhouder Lindsell Train, tegen zakenkrant Financial Times.
12/07 07u15  Ook Comcast verhoogt bod op SkyLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft het bod op het Britse mediaconcern Sky opgevoerd. Daarmee overtreft het de laatste bieding van concurrent 21st Century Fox, zo bleek donderdag.
12/07 06u45  Export groeit 5 procent in meiDEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in mei 5 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend.
11/07 22u45  'Broadcom doet weer grote overname'SAN JOSE (AFN) - Broadcom koopt naar verluidt het Amerikaanse softwarebedrijf CA Technologies. Persbureau Bloomberg meldt op basis van een ingewijde dat Broadcom akkoord is met een overnamebedrag van 19 miljard dollar. Zo lijft de chipgigant wederom een groot ander bedrijf in.
11/07 22u30  Wall Street in teken handelsvete en olieprijsNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen deden woensdag net als de graadmeters in Europa en Azië een stap terug. Beleggers maakten zich wereldwijd zorgen over het oplaaiende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Ook de olieprijzen gingen sterk omlaag.
11/07 21u47  Olieprijzen gaan hard omlaagNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen zijn woensdag hard omlaaggegaan na nieuws dat de Libische staatsoliemaatschappij vier exportterminals wil heropenen. Dat zou immers betekenen dat het wereldwijde olieaanbod verder oploopt. Ook zorgen over het escalerende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China drukten de prijs.
11/07 19u46  Ook Wall Street omlaag door handelszorgenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Maar de verliezen waren niet zo groot als de minnen in Europa en Azië eerder op de dag. Beleggers maken zich wereldwijd zorgen over het oplaaiende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
11/07 19u01  Negatief resultaat voor NSEAMERSFOORT (AFN) - New Sources Energy (NSE) heeft in de eerste drie kwartalen zijn gebroken boekjaar een negatief resultaat in de boeken gezet. Uit het handelsbericht van de lege beurshuls blijkt verder dat het bedrijf financiering heeft geregeld met zijn grootaandeelhouder, de Stichting tot Behoud van Beursnoteringen in Europa (SBBE).
11/07 18u00  Handelsvete drukt beurzen in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen eindigden woensdag stevig in het rood. Beleggers vrezen een verdere escalatie van het handelsconflict na de dreiging van extra importheffingen van de Verenigde Staten op Chinese goederen.
11/07 16u47  Steinhoff begint proces schuldherstructureringJOHANNESBURG (AFN/BLOOMBERG) - Het in financiële moeilijkheden verkerende winkelbedrijf Steinhoff is een proces gestart met schuldeisers over een definitieve schuldenherstructurering. Die deal moet het bedrijf behoeden voor een mogelijke ondergang.
11/07 16u47  Groothandelsvoorraden VS nemen toeWASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,6 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
11/07 16u01  S&P bevestigt rating D voor KardanAMSTERDAM (AFN) - De Israëlische dochter van kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP), Maalot, handhaaft zijn rating D (Default) voor de in Amsterdam genoteerde investeerder Kardan. Daarmee is dus nog steeds officieel sprake van het in gebreke blijven bij financiële verplichtingen door Kardan, aldus SP.
11/07 16u01  Damrak kleurt roodAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag stevig in het rood. Ook de andere aandelenbeurzen in Europa gingen behoorlijk omlaag. Beleggers vrezen een verdere escalatie van het handelsconflict na de dreiging van extra importheffingen van de Verenigde Staten op Chinese goederen.
11/07 15u46  Wall Street lager door oplaaiende handelsveteNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen aan de handel begonnen. Het oplaaiende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgde voor hernieuwde onrust bij beleggers op Wall Street.
11/07 15u30  Producentenprijzen VS stijgen opnieuwWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid heeft gepubliceerd.
11/07 14u45  'Wall Street gaat lager openen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag met duidelijke verliezen te gaan beginnen. Het oplaaiende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgt voor hernieuwde onrust bij beleggers op Wall Street.
11/07 14u31  OPEC: voldoende aanbod voor vraag in 2019WENEN (AFN/BLOOMBERG) - De OPEC denkt dat er in 2019 voldoende extra aanbod zal zijn van landen buiten het oliekartel om aan de stijgende vraag naar olie te kunnen voldoen. Met name de groeiende schalieproductie in Noord-Amerika speelt hier een rol in, aldus het maandelijkse rapport van de organisatie.
11/07 13u00  Staat heropent korte leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil volgende week maandag 1 miljard tot 2 miljard euro ophalen met de heropening van een lening die loopt tot 27 september. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA).
11/07 12u01  Beurzen in ban van handelsoorlogAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden woensdag een flinke stap terug. Beleggers vrezen een verdere escalatie van het handelsconflict na de dreiging van extra importheffingen van de Verenigde Staten op Chinese goederen.
11/07 11u30  BAM aan de slag met Ierse kaasfabriekBUNNIK (AFN) - De Ierse dochter van BAM heeft opdracht gekregen tot de bouw van een kaasfabriek in Ierland. De bouwsom voor het project bedraagt 25 miljoen euro, maakt het bouwbedrijf bekend.
11/07 11u30  Werknemers zoutfabriek Akzo stakenHENGELO (AFN) - Het personeel van de zoutfabriek van AkzoNobel in Hengelo staakt woensdag. Zo'n 35 van de 390 personeelsleden staken momenteel volgens het verf- en chemiebedrijf en daardoor is de productie gehinderd. Bij Akzo wordt veelal in ploegendienst gewerkt. Daardoor zijn nooit alle werknemers tegelijk aan het werk.
11/07 10u46  ABN AMRO verhoogt advies op Beter BedAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ABN AMRO heeft zijn advies op Beter Bed verhoogd. De kenners spreken van een instapmoment. Het bedrijf verloor dit jaar tot woensdag meer dan 50 procent van zijn beurswaarde, vooral als gevolg van problemen in Duitsland. ABN AMRO meent dat er momenteel sprake is van een ,,aantrekkelijk compromis' van risico en rendement.
11/07 10u46  'Nieuwe topman Sif goed nieuws'AMSTERDAM (AFN) - De nominatie van Fred van Beers als nieuwe topman van funderingsspecialist Sif is goed nieuws. Dat schrijven analisten van ING in een rapport over het bedrijf. Zeker nu Sif een relatief moeilijke periode doorgaat, kan het bedrijf bogen op de nodige ervaring van de beoogde bestuursvoorzitter.
11/07 10u46  PageGroup boekt recordwinst ondanks brexitLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse detacheerder PageGroup heeft het tweede kwartaal van het jaar afgesloten met een recordwinst. Het bedrijf denkt dat de prestaties dit jaar beter zullen zijn dan in doorsnee door kenners wordt voorzien. Brexitperikelen hebben wel een remmend effect.
11/07 09u15  AEX lager door handelszorgenAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden in de min. De beurshandel werd opnieuw gedomineerd door het handelsconflict dat met de extra importheffingen van de Verenigde Staten op Chinese goederen verder dreigt te escaleren.
11/07 09u15  Staking legt zoutfabriek AkzoNobel stilHENGELO (AFN) - Het personeel van de zoutfabriek van AkzoNobel in Hengelo staakt woensdag. Daardoor ligt de productie stil, meldt vakbond FNV. Dinsdag waren er al 24-uursstakingen bij een verffabriek in Sassenheim en een coatingfabriek in Wapenveld. Inzet is een nieuwe cao en een bijstorting voor het pensioenfonds.
11/07 08u31  Fox verhoogt bod op SkyLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Mediaconcern 21st Century Fox heeft zijn bod op zijn Britse branchegenoot Sky verhoogd. Het concern van mediamagnaat Rupert Murdoch is bereid 14 pond per aandeel te betalen voor de aandelen Sky die het nog niet bezit. Daarmee wordt het Britse mediabedrijf gewaardeerd op 24,5 miljard pond (27,7 miljard euro).
11/07 08u31  Sif krijgt opdracht voor Deens gasveldROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif gaat meewerken aan de bouw van nieuwe gaswinningsfaciliteiten voor een Deens gasveld. Het Limburgse bedrijf gaat samen met het Spaanse Dragados twee zogeheten jackets bouwen, waar een gaswinningsinstallatie bovenop kan worden geplaatst.
11/07 08u31  Nieuwe kapitaalinjectie voor LavideALKMAAR (AFN) - Lavide heeft wederom via een kapitaalinjectie zijn eigen vermogen versterkt en de liquiditeit vergroot. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Het gaat nu om een injectie van in totaal 44.243 euro.
11/07 08u31  'Beurshandel in teken van handelsconflict'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal woensdag naar verwachting lager beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken met verliezen te openen. De beurshandel wordt opnieuw gedomineerd door het handelsconflict dat met de extra importheffingen van de Verenigde Staten op Chinese goederen verder dreigt te escaleren.
11/07 08u31  Nikkei lager na escalatie handelsstrijdTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag met een flink verlies geëindigd. De vrees voor een verdere escalatie van het handelsconflict laaide weer op nadat de Amerikaanse regering een lijst publiceerde met Chinese producten waarvoor zij de invoerheffingen met 10 procent wil verhogen. In totaal gaat het om 200 miljard dollar aan goederen.
11/07 07u45  'Google-moeder wacht Europese miljardenboete'NEW YORK (AFN) - Google-moeder Alphabet staat een Europese miljardenboete te wachten. Het Amerikaanse techbedrijf zou zijn dominante marktpositie met zijn mobiele besturingssysteem Android misbruiken. De Europese Commissie spreekt zich volgens zakenkrant The Wall Street Journal volgende week uit over de hoogte van de geldstraf.
11/07 07u31  VS wil extra invoerheffingen voor ChinaWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse regering heeft een lijst gepubliceerd met Chinese producten waarvoor zij de invoerheffingen met 10 procent wil verhogen. In totaal gaat het om 200 miljard dollar aan goederen. Met de lijst stuurt de regering van president Donald Trump aan op een verdere escalatie van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
11/07 07u15  Italiaanse verzekeraar in kantorenfonds ASRUTRECHT (AFN) - Een Italiaanse verzekeraar is toegetreden als participant in het ASR Dutch Mobility Office Fund. De investering in het kantorenfonds bedraagt circa 30 miljoen euro, aldus de verzekeraar woensdag in een verklaring. Hiermee komt het totaal extern geplaatste kapitaal van het fonds op circa 180 miljoen euro.
11/07 06u46  Aantal faillissementen daalt verderDEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. In juni werden er 11 bedrijven minder failliet verklaard dan in mei. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Hogere prijzen kleuren cijfers AkzoNobel18/07 07u45 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Verfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. De lagere verkopen werd deels gecompenseerd door hogere prijzen die Akzo met name rekent voor zijn decoratieve verven. Al met al viel de omzet lager uit, ook doordat wisselkoerseffecten de verfmaker in weg zaten. Verder werden grondstoffen duurder.
8x Bate stuwt resultaten Novartis18/07 08u00 - Belegger.nl: BASEL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Novartis heeft in het tweede kwartaal de winst flink zien stijgen. Dat kwam onder meer door een eenmalige bate uit de verkoop van zijn belang in een samenwerkingsverband met het Britse GlaxoSmithKline (GSK) op het gebied van consumentenzorg.
8x Tele2 positiever over rest van het jaar18/07 08u15 - Belegger.nl: STOCKHOLM (AFN) - Telecomaanbieder Tele2 heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Het Zweedse bedrijf verdiende meer aan zijn mobiele abonnementen en streek ook meer winst op. Het gaat voor de rest van het jaar uit van hogere resultaten, zo maakte Tele2 bekend in een kwartaalupdate.
8x 'ASML en Akzo in schijnwerpers op Damrak'18/07 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag waarschijnlijk met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel.
8x Altice herfinanciert weer Franse lening18/07 08u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft wederom twee nieuwe leningen afgesloten voor zijn Franse dochter. Het gaat om leningen met een looptijd van 8,5 jaar van respectievelijk 1,75 miljard dollar en 1 miljard euro. De stap van Altice volgt daags nadat het bedrijf een praktische gelijke herfinanciering aankondigde.
8x Esperite stelt publicatie jaarverslag weer uit18/07 09u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Esperite heeft de publicatie van zijn jaarverslag over 2017 wederom uitgesteld. Het stamcelbedrijf wijt de vertraging ook nu weer aan technische problemen, die inmiddels wel ,,geïdentificeerd'' zijn, zo bleek woensdag.
8x Ericsson profiteert van koerswijzigingen18/07 09u00 - Belegger.nl: STOCKHOLM (AFN/RTR) - Ericsson begint de vruchten te plukken van de reorganisatie die eerder is ingezet, waarbij slecht presterende onderdelen zijn verkocht en de broekriem werd aangehaald. De Zweedse maker van netwerkapparatuur timmerde daarnaast vooral in Noord-Amerika stevig aan de weg.
7x Familie Van Puijenbroek investeert in Accsys18/07 08u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - VP Participaties, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek, investeert ruim 5,7 miljoen euro in houtveredelaar Accsys Technologies. Dat bleek woensdag.
6x Japanse beurs opnieuw vooruit18/07 08u15 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw hoger geëindigd. Beleggers verwerkten de uitlatingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, dat de Amerikaanse centrale bank op koers ligt om de rente geleidelijk op te schroeven en dat de Amerikaanse economie het de komende tijd goed zal blijven doen.
6x 'ASML maakt situatie in Korea elders goed'18/07 09u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft met zijn omzet en winst per aandeel de verwachtingen overtroffen. Dat constateert een analist van Mirabaud. Volgens hem gingen de verkopen in Zuid-Korea wel omlaag door ontwikkelingen bij Samsung, maar het bedrijf uit Veldhoven wist dit elders meer dan goed te maken.

Statistieken

Artikels:
32159
Gelezen:
24035
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven