maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
16/09 14u30  Obligatiehouders Norwegian akkoord met uitstel OSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse budgetmaatschappij Norwegian Air heeft van zijn obligatiehouders uitstel gekregen in het terugbetalen van obligaties. De betaling van in totaal 380 miljoen dollar wordt nu met twee jaar vooruit geschoven, zo bleek maandag.
16/09 13u45  'Aramco minder optimistisch over herstel' RIYAD (AFN) - Oliegigant Saudi Aramco wordt steeds pessimistischer over de mogelijkheden van een snel herstel van de met drones aangevallen productielocaties. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
16/09 13u00  Unibail trekt meer huurders megamall LEIDSCHENDAM-VOORBURG (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield heeft opnieuw meer winkelruimtes in zijn megawinkelcentrum in Leidschendam verhuurd. Het vastgoedfonds sloot huurovereenkomsten met lingeriemerk Hunkemöller, kledingmerk Scotch Soda, en schoenenwinkels van Timberland en Nelson Premium.
16/09 12u00  Oliebedrijven in trek op rode beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden maandag in het rood. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de sterk gestegen olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. De grote Europese olieproducenten profiteerden van de duurdere olie, terwijl de luchtvaartaandelen van de hand werden gedaan door de vrees voor hogere brandstofkosten.12 
16/09 12u00  Staat haalt bijna 2,3 miljard op DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
16/09 11u45  Kritiek China op bod LSE door beurs Hongkong PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Naast het bestuur van de London Stock Exchange (LSE) ziet nu ook China weinig in het bod van de Hongkongse beursuitbater Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) op zijn Britse branchegenoot. Staatskrant People's Daily schreef dat er 'aanhoudende zorgen' zijn over Hongkong gezien de voortdurende protesten. Ook prees de krant LSE dat bij de afwijzing wees op zijn bestaande banden met de beurs in Shanghai.
16/09 11u30  Brill werkt samen met juridische zoekmachine LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill gaan samenwerken met de juridische zoekmachine Jus Mundi. Het bedrijf uit Leiden gaat de distributie van het tijdschrift Jus Mundi - Academic Research verzorgen.
16/09 11u30  Aantal vacatures eurozone onveranderd LUXEMBURG (AFN) - Het aantal vacatures in de eurozone is in het tweede kwartaal stabiel gebleven. Het percentage kwam uit op 2,3 procent van het totale werkaanbod, net als in het voorgaande kwartaal, aldus cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
16/09 10u30  Deal Thuisbezorgd in Leiden en Eindhoven AMSTERDAM (AFN) - Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Takeaway.com, heeft een deal gesloten met de stationsformules op Eindhoven en Leiden Centraal. Reizigers kunnen eten bestellen bij formules zoals Julia's, AH to go en Burger King, direct online afrekenen en hun bestelling afhalen zonder in de rij te staan.
16/09 09u30  Osram steunt overnamebod van AMS MÜNCHEN/WENEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht steunt het overnamebod van de Oostenrijkse sensormaker AMS die in een overnameslag is verwikkeld met de investeerders Bain Capital en Carlyle Group. Dat maakte Osram maandag bekend.
16/09 09u15  Shell koploper in lagere AEX AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de sterk gestegen olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Op het Damrak profiteerde olie- en gasconcern Shell van de duurdere olie.
16/09 08u45  Omzet Hennes & Mauritz verder omhoog STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het Zweedse kledingconcern Hennes Mauritz (HM) heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet in de boeken gezet. Volgens HM sloeg de zomercollectie goed aan bij het publiek en werd het marktaandeel vergroot.10 
16/09 08u30  'Koers Prosus staat voor daling' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De koers van Prosus zal de komende tijd nog wat omlaag gaan. Dat verwachten analisten van Jefferies die het aandeel zijn begonnen te volgen en er een underperform-advies op plakten. De koers is vanwege het kopen door indexfondsen nu nog wat verhoogd.
16/09 08u30  'Olieprijs in focus op Damrak' AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag waarschijnlijk lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te beginnen. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de sterke stijging van de olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Daarnaast komt de Amerikaanse centrale bank woensdag met zijn rentebesluit.11 
16/09 08u30  Altice haalt ruim 2,5 miljard op met obligaties PARIJS (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft 2,55 miljard euro opgehaald met de uitgifte van obligaties voor dochterbedrijf Altice France. Het geld wordt gebruikt voor het aflossen van bestaande leningen, tegen lagere rentes.
Laatste update: vandaag om 14u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/09 08u30  Oliebedrijven stijgen op Aziatische beurzenTOKIO (AFN) - De oliebedrijven waren maandag in trek op de Aziatische beurzen door de forse stijging van de olieprijzen, die volgde op de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. De Aziatische beursgraadmeters zelf lieten een gemengd beeld zien na tegenvallende Chinese macro-economische cijfers. In Japan waren de financiële markten gesloten vanwege een nationale feestdag.
16/09 08u15  Curetis-dochter Ares gaat samenwerking aanHOLZGERLINGEN (AFN) - Ares Genetics, een dochteronderneming van Curetis, gaat met een niet nader genoemde partij samenwerken om diagnostische oplossingen te ontwikkelen voor tests voor infectieziekten, gebaseerd op de NGS-technologie.
16/09 08u00  Technologiebedrijf CM.com naar beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf CM.com gaat naar de beurs in Amsterdam. Het bedrijf dat nu nog in handen is van oprichters Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers wil dat de notering in de 'komende weken' een feit wordt.
16/09 07u45  AMS verlaagt acceptatiedrempel bod OsramWENEN (AFN) - De Oostenrijkse sensormaker AMS verlaagt de acceptatiedrempel bij zijn bod op verlichtingsbedrijf Osram Licht en wil voor 1,5 miljard euro nieuwe aandelen uitgeven om de overname te helpen financieren. AMS is in een overnameslag verwikkeld met de investeerders Bain Capital en Carlyle Group rond het Duitse Osram.10 
16/09 07u15  CGC bezit meer dan 5 procent van FagronNAZARETH (AFN) - CGC heeft een belang van 6,54 procent in Fagron. Dat bleek maandag uit een verklaring van de apothekerstoeleverancier.
16/09 06u30  Aanval op olie-installaties stuwt olieprijzenSINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De prijzen van ruwe olie stegen maandag fors, in reactie op de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. Daarmee werd ongeveer 5 procent van de wereldwijde olieproductie stilgelegd. Waarschijnlijk duurt het nog weken voordat de productie is hersteld.14 
16/09 06u15  Eerste staking bij GM in twaalf jaarDETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autogigant General Motors (GM) gaat gebukt onder de eerste staking in twaalf jaar tijd. Bij tientallen vestigingen in de Verenigde Staten heeft personeel het werk neergelegd, vanwege een conflict over onder meer lonen en banen.10 
16/09 06u15  Chinese groei verder onder drukPEKING (AFN) - De Chinese economische groei vertraagde in augustus verder. Dat blijkt uit verschillende macro-economische cijfers die maandag naar buiten werden gebracht. Volgens kenners zijn ze een signaal dat de huidige monetaire stimuleringsmaatregelen in het land, onder meer als bescherming tegen de effecten van het handelsconflict met de Verenigde Staten, niet voldoende zijn.11 
16/09 06u00  Forse prijsstijging olie na aanval olieveldenSINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De prijzen van ruwe olie zijn aan het begin van de handelsdag maandag in Azië met meer dan 10 procent gestegen door de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. De prijs van Brentolie steeg in Singapore met 11,73 dollar naar 71,95 dollar per vat, om vervolgens terug te zakken tot onder de 68 dollar.16 
15/09 16u00  Olie en Fed bepalen beursweekAMSTERDAM (AFN) - Beleggers richten hun aandacht komende beursweek vooral op centrale bankiers en de olieprijs. Woensdag komt de Federal Reserve in de Verenigde Staten met zijn rentebesluit naar buiten. Ook de olieprijs zal met bovengemiddelde belangstelling in de gaten worden gehouden, nadat oliegigant Saudi Aramco zijn productie halveerde na aanvallen met drones.
15/09 14u30  Amerikanen helpen Suriname met dollarbiljettenPARAMARIBO (AFN) - De Verenigde Staten is Suriname te hulp geschoten om de problemen vanwege het grote tekort aan dollarbiljetten in het land te verhelpen. De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, stuurt een hoeveelheid dollars naar het Zuid-Amerikaanse land.
15/09 14u30  'Topoverleg over digitale munt libra'LONDEN (AFN) - Libra, de digitale munt die door Facebook is ontwikkeld, is maandag het onderwerp van gesprek bij een bijeenkomst tussen medewerkers van het bedrijf en ambtenaren van 26 centrale banken, waaronder de Federal Reserve en de Bank of England. In Basel vindt de eerste grote ontmoeting plaats tussen de ontwikkelaars van de munt en beleidsmakers sinds Facebook zijn plannen voor de digitale munt lanceerde, aldus zakenkrant Financial Times.
15/09 12u15  Saudische beurs omlaag na aanval op AramcoRIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De aanval met drones op het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco, zette zondag de beurshandel in het Midden-Oosten flink onder druk. Beleggers reageerden nerveus en kenners wezen op de schijnbare kwetsbaarheid van de oliefaciliteiten in het koninkrijk voor terreuraanslagen.
14/09 18u30  'Halvering Saudische olieproductie na aanval'RIYAD (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft zijn olieproductie zaterdag gehalveerd, nadat met drones aanvallen waren uitgevoerd op twee belangrijke olie-installaties van de maatschappij. Bronnen rond Saudi Aramco zeiden dat de productie met ongeveer 5 miljoen vaten per dag is verminderd.
14/09 17u45  KLM-baas: stakingen kostten enkele miljoenenBADHOEVEDORP (AFN) - De recente stakingen door grondpersoneel van KLM hebben de luchtvaartmaatschappij 'enkele miljoenen' euro’s gekost. Dat laat topman Pieter Elbers weten, zonder de financiële schade van de acties verder te specificeren.
14/09 15u45  Topvrouw Leroy toch eerder weg bij ProximusBRUSSEL (AFN) - Het Belgische telecombedrijf Proximus neemt al op 20 september afscheid van topvrouw Dominique Leroy. De bestuursvoorzitter, die overstapt naar branchegenoot KPN, zou aanvankelijk tot 1 december aanblijven. De raad van bestuur van Proximus en Leroy hebben afgesproken dat ze eerder haar functie neerlegt.
14/09 14u00  FNV kondigt nieuwe werkonderbreking KLM aanAMSTELVEEN (AFN) - Vakbond FNV kondigt voor volgende week een nieuwe werkonderbreking van vier uur aan. Het is volgens de vakbond nog niet bekend wanneer die zal zijn. De actie wordt twee dagen van tevoren kenbaar gemaakt. Begin september leidden twee werkonderbrekingen van twee uur tot annuleringen en veel overlast voor reizigers.
14/09 08u45  'PostNL wil ook de zorg gaan bezorgen'AMSTERDAM (AFN) - PostNL wil komende jaren de totale logistiek van de zorg overnemen. Vanwege de bezuinigingen en personeelstekorten in die sector zullen steeds meer patiënten noodgedwongen thuis worden behandeld. Zelfbewuste consumenten wensen zelf meer regie en technische innovaties maken die ook mogelijk, meldt Trouw.
14/09 08u45  'Nieuwe acties vakbonden bij KLM in de maak'AMSTELVEEN (AFN) - Een aantal vakbonden bereidt zich voor op nieuwe acties bij KLM. Dat meldt de vliegmaatschappij die de bonden een nieuw loonbod heeft toegestuurd. Daarin wordt een structurele loonsverhoging van 7 procent voorgesteld bij een cao-looptijd van 2 jaar en 9 maanden of als alternatief een loonsverhoging van 8,5 procent met aanpassing van de winstdelingsregeling.
13/09 22u30  Verdeeld slot Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag verdeeld gesloten. Beleggers waren voorzichtig optimistisch gestemd over ontwikkelingen aan het handelsfront. Ook kwamen er sterke cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen. Zwaargewicht Apple stond echter onder druk na een negatief analistenrapport.
13/09 21u30  Apple: TV-dienst drukt niet op resultaatCUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - De introductie van een nieuwe tv-dienst heeft volgens Apple geen negatieve gevolgen voor het resultaat. Daarmee weerspreekt Apple de conclusie van een analistenrapport.
13/09 19u45  Wall Street doet het rustig aanNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York bleven vrijdag halverwege de handel dicht bij huis. Beleggers kijken onder meer naar ontwikkelingen aan het handelsfront. Ook kwamen er cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen en werd al vooruitgekeken naar het rentebesluit van de Fed volgende week.
13/09 19u30  Akkoord PG&E over miljardenschikkingSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf PGE heeft een akkoord bereikt over de betaling van 11 miljard dollar om schade door bosbranden te schikken. De bosbranden in de Amerikaanse staat Californië ontstonden door apparatuur van PGE, dat door de kwestie in de financiële problemen raakte.
13/09 18u45  'EU moet vliegtaks overwegen'HELSINKI (AFN) - De EU moet de milieukosten van het vliegverkeer aanpakken. Een van de opties is de invoering van een Europese vliegbelasting, zei de Franse minister Bruno Le Maire in Helsinki na afloop van een bijeenkomst van de EU-ministers van Financiën. Ze spraken daar voor het eerst over de financiering van de overgang naar een groene economie.
13/09 18u45  Moody's plakt B2 op stukken AlticePARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft nieuwe waardepapieren van Altice France een B2-rating gegeven met een negatieve verwachting. De dochteronderneming van telecom- en kabelbedrijf Altice Luxemburg haalt in totaal 2,5 miljard euro op met de twee soorten obligaties met een looptijd tot 2027 en 2024.
13/09 18u45  KPN praat investeerders bij over LeroyDEN HAAG (AFN) - KPN houdt op 28 oktober in Rotterdam een buitengewone aandeelhoudersvergadering om investeerders bij te praten over de voorgenomen benoeming van Dominique Leroy als nieuwe topvrouw. Leroy is nu nog hoofdverantwoordelijke bij branchegenoot Proximus in België, waar onrust is ontstaan over de overstap.
13/09 18u00  Kone zet in op fusie liftentak ThyssenkruppESPOO (AFN/BLOOMBERG) - Liftenmaker Kone wil fuseren met de liftentak van industriegigant Thyssenkrupp. Het Finse bedrijf werkt aan een voorstel waarmee het hoopt investeerders die ook interesse hebben in het onderdeel van Thyssenkrupp te snel af te zijn.
13/09 18u00  Europese beurzen met winst het weekend inAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars. Vooral de financiële bedrijven waren wederom in trek na de stimuleringsmaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder aankondigde.
13/09 17u00  Consumentenvertrouwen VS gestegenANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in september gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan.
13/09 17u00  Bedrijfsvoorraden VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,4 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
13/09 16u00  AEX iets hoger in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond vrijdag halverwege de middag licht in de plus. Ook elders in Europa lieten de beursgraadmeters weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars. Op het Damrak bleven de financiële bedrijven in trek na de nieuwe stimuleringsmaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder aankondigde.
13/09 16u00  Onderzoekers eisen mails van techreuzen opWASHINGTON (AFN/RTR) - Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft interne e-mails van Amazon, Facebook, Apple en Googles moederbedrijf Alphabet opgevraagd. De berichten moeten duidelijk maken of de bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en de concurrentie hebben tegengewerkt. Voor 14 oktober moeten de mails en andere bedrijfsdocumenten binnen zijn.
13/09 15u45  Wall Street voorzichtig uit de startblokkenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag zonder grote koersbewegingen aan de handelsdag begonnen. Wederom blijven de ontwikkelingen aan het handelsfront de aandacht van beleggers op Wall Street opeisen. Ook zijn er cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen, terwijl chipconcern Broadcom met resultaten naar buiten kwam.
13/09 15u15  Winkelverkopen VS stijgen opnieuwWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
13/09 15u15  Importprijzen VS dalenWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,5 procent gedaald in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/09 15u15  'Hogere opening in verschiet op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting met winst aan de laatste handelsdag van de week beginnen. Wederom blijven de ontwikkelingen aan het handelsfront de aandacht van beleggers op Wall Street opeisen. Ook zijn er cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen, terwijl chipconcern Broadcom met resultaten naar buiten kwam.
13/09 14u15  Dest langer bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft het contract met Sergiño Dest met een jaar verlengd. De rechtsback is nu tot de zomer van 2022 aan de club uit Amsterdam verbonden.
13/09 14u15  'Belastingonderzoek brouwer AB InBev India'NEW DELHI (AFN) - Autoriteiten in de Indiase hoofdstad New Delhi doen onderzoek bij bierbrouwer AB InBev in verband met mogelijke belastingontduiking. Dat meldde persbureau Reuters. In juli legden de lokale autoriteiten een verbod aan AB InBev op om in de miljoenenstad zijn bier te verkopen vanwege de zaak.
13/09 14u15  LSE wijst bod Hongkongse beurs afLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - London Stock Exchange (LSE) heeft een overnamebod van zijn Honkongse branchegenoot afgewezen. Het bestuur van de Britse beursuitbater stemde unaniem tegen de toenadering van Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX). LSE ziet ook geen aanleiding om in gesprek te gaan en benadrukt zijn samenwerking met de beurs in Shanghai.
13/09 13u15  Ahold Delhaize opent 'lab' voor prijskaartjesZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize zet een nieuw 'laboratorium' op om nieuwe technologische foefjes voor in de supermarkten te ontwikkelen. Het moederbedrijf van Albert Heijn gaat daarvoor intensiever samenwerken met de Chinese leverancier van elektronische prijskaartjes Hanshow Technology.
13/09 13u15  WeWork zet beursgang door, gaat naar NasdaqNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - WeWork zet ondanks tanende interesse van beleggers zijn beursgang door. De verhuurder van gedeelde werkruimtes, die ook in Amsterdam vier panden heeft, diende een aanvraag voor de beursgang op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq in bij beurswaakhond SEC.
13/09 12u30  DNB-baas Knot hard over beleid ECBAMSTERDAM (AFN) - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) twijfelt aan de effectiviteit van het pakket aan maatregelen dat de Europese Centrale Bank (ECB) heeft gelanceerd om de economie in de eurozone een zetje te geven. Hij sprak zich, heel ongebruikelijk, in een formele verklaring op de website van de eigen centrale bank uit tegen het pakket.
13/09 12u15  'China spoort aankopen Amerikaanse soja aan'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Peking spoort binnenkort Chinese bedrijven aan om Amerikaanse landbouwproducten als soja en varkensvlees te kopen. Dat meldde het Chinese persagentschap Xinhua. Met deze stap willen de Chinezen een handreiking doen aan de Amerikanen voordat de twee economische grootmachten met elkaar volgende maand op hoog niveau weer in gesprek gaan over handel.
13/09 12u00  Weinig beweging op rustige beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven vrijdag dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars. Op het Damrak bleven de financiële bedrijven profiteren van de nieuwe stimuleringsmaatregelen, die de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder aankondigde.
13/09 11u15  Export eurozone in juli gestegenLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in juli met 6,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 206,5 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
13/09 11u15  Aziatisch gamebedrijf BBIN sponsort AjaxAMSTERDAM (AFN) - Ajax is een tweejarige samenwerking aangegaan met het Aziatische gamebedrijf BBIN, voor de seizoenen 2019/2020 en 2020/2021. BBIN wordt in die periode de iGaming Software Partner van Ajax in Groot-China.
13/09 10u45  ING verhoogt advies BoskalisAMSTERDAM (AFN) - ING denkt dat baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis op het punt staat om de weg naar boven in te slaan. Analisten van de bank verhogen dan ook hun advies voor het bedrijf van hold naar buy. Het koersdoel passen ze ook licht aan tot 26,25 euro.
13/09 10u15  Financials in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs bleef vrijdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers namen wat gas terug te nemen na de recente opmars. Op het Damrak bleven de financiële bedrijven profiteren van de nieuwe stimuleringsmaatregelen, die de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder aankondigde.
13/09 09u30  AEX begint vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag vrijwel vlak begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers namen wat gas terug te nemen na de recente opmars, die werd veroorzaakt door de nieuwe stimuleringsmaatregelen in Europa en de hoop op een tijdelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.
13/09 09u30  Strukton wint opdracht van netbeheerder TenneTAMSTERDAM (AFN) - Strukton heeft een opdracht gewonnen om hoogspanningsstations van netbeheerder TenneT te vernieuwen. Het bouwbedrijf maakte geen financiële details bekend. De werkzaamheden starten deze maand en moeten eind 2021 zijn afgerond.
13/09 08u30  'Vrijwel vlak begin voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag vrijwel vlak te beginnen. De andere Europese beurzen zullen naar verwachting eveneens met kleine koersuitslagen openen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de recente opmars, die werd veroorzaakt door de nieuwe stimuleringsmaatregelen in Europa en de hoop op een tijdelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.
13/09 08u30  Signify draagt nieuwe commissaris voorEINDHOVEN (AFN) - Signify heeft Frank Lubnau als nieuwe commissaris voorgedragen. De aandeelhouders kunnen over zijn aanstelling stemmen op de volgende aandeelhoudersvergadering in mei 2020. Tot die tijd zit Lubnau als waarnemer bij de bijeenkomsten van de raad van commissarissen.
13/09 08u30  Handelshoop en ECB-steun stuwen NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een stevige winst gesloten. Beleggers reageerden op de berichten over een mogelijke tussendeal in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast verwerkten de markten de nieuwe steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB), die de depositorente verlaagde en opnieuw maandelijks obligaties gaat inkopen om de afzwakkende economie te stimuleren.
13/09 08u30  Hunter Douglas verkoopt metaalhandelactiviteitROTTERDAM (AFN) - Raambekleder Hunter Douglas verkoopt zijn in Chicago gevestigde metaalhandelactiviteit aan het management, onder leiding van 'president' George Ribet. Financiële details zijn daarbij niet verstrekt.
13/09 07u45  'WeWork gaat nog in september naar de beurs'NEW YORK (AFN) - WeWork wil ondanks tanende interesse van beleggers alsnog deze maand naar de beurs. Dat stellen ingewijden tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Topman Adam Neumann zou hebben aangedrongen om de beursgang door te zetten, omdat hij volgend jaar weinig veranderingen aan de huidige situatie voorziet en omdat zijn bedrijf het geld nodig heeft om te groeien.
13/09 07u45  Banken willen witwassen samen bestrijdenAMSTERDAM (AFN) - De vijf grootste banken van Nederland onderzoeken de mogelijkheden om samen witwassen tegen te gaan. Naar schatting is in Nederland 16 miljard euro aan crimineel geld in omloop. Om die geldstromen eerder te onderscheppen, willen ING, ABN AMRO, Rabobank, Volksbank en Triodos een gezamenlijke organisatie opzetten die controleert of transacties wel zuiver zijn.
13/09 07u15  Topman KLM geen voorstander van Schiphol in zeeAMSTERDAM (AFN) - KLM ziet niets in het plan om een luchthaven op zee te bouwen. Dat zegt topman Pieter Elbers in een interview met De Telegraaf. Hij beschouwt het plan als 'dromerij' vanwege praktische bezwaren.
13/09 07u00  Winkeliers zetten meer omDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in juli 3,4 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarnaast is online ruim 15 procent meer omgezet.
12/09 23u30  Oranjewoud publiceert goedgekeurd jaarverslagGOUDA (AFN) - Oranjewoud heeft een door een accountant goedgekeurd jaarverslag over 2018 gepubliceerd. Volgens het moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea zijn de cijfers gelijk aan de cijfers die in mei naar buiten werden gebracht.
12/09 23u00  Chipmaker Broadcom voert omzet opSAN JOSE (AFN) - Chipmaker Broadcom heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet behaald dan een jaar eerder. De winst kwam wel lager uit. Zonder eenmalige posten steeg die echter ook.
12/09 22u30  Kleine plussen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met bescheiden plussen de dag uitgegaan. Beleggers reageerden op nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). Positieve signalen over verdere dooi in de relaties tussen de Verenigde Staten en China voedden bovendien de hoop dat de handelsoorlog niet verder ontspoort.
12/09 19u45  Handelshoop stuwt Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag duidelijk hoger. Beleggers reageren op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook nam de hoop toe dat China en de Verenigde Staten hun handelsvete tot een goed einde gaan brengen nu er enige ontspanning lijkt te zijn.
12/09 19u00  Nieuwe commissaris voor Value8BUSSUM (AFN) - Investeerder Value8 heeft in Jan Peter Kerstens een nieuwe commissaris gevonden. Zijn aanstelling werd tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering goedgekeurd. Kerstens vormt samen met Robert de Haze Winkelman de raad van commissarissen.
12/09 18u45  'Veel weerstand binnen ECB tegen stimulus'FRANKFURT (AFN) - In tegenstelling tot wat president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) zei, was er juist veel weerstand tegen het hervatten van het opkoopprogramma. Verschillende landen zagen de stap niet zitten.
12/09 18u15  TKH rondt overname cameramaker afHAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH heeft de overname van de Duitse cameramaker SVS-Vistek afgerond. Het Haaksbergense bedrijf heeft alle aandelen van de Duitsers in handen. SVS-Vistek draagt per direct bij aan de winst van TKH.
12/09 18u15  AEX sluit hoger op ECB-dagAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 is donderdag licht hoger gesloten op een dag die in het teken stond van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB begint weer met het opkopen van obligaties om de economie te stimuleren. Verder ging de depositorente omlaag. Banken betalen daardoor meer voor het stallen van geld bij de ECB. De centrale bank nam de maatregelen omdat de Europese economie tegenwind ondervindt. Zorgen daarover hingen ook boven de markt.
12/09 18u15  Aandeelhouders keuren plannen Kas Bank goedAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van effectendienstverlener Kas Bank hebben alle voorstellen met betrekking tot de overname door Caceis goedgekeurd. Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering gaven ze onder meer groen licht voor een statutenwijziging en keurden ze de voorwaarden voor een splitsing en liquidatie van Kas Bank goed.
12/09 17u00  'Adviseurs Trump bekijken interim-deal China'WASHINGTON (AFN) - Adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump hebben gepraat over een interim-handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarbij zouden importtarieven op Chinese goederen uitgesteld kunnen worden en in bepaalde gevallen zelfs ongedaan gemaakt. Dat melden bronnen bij het Witte Huis aan persbureau Bloomberg.
12/09 16u00  AEX zakt weg op economische zorgenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 ging donderdag na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) in eerste instantie duidelijk omhoog. Een nieuw economisch steunprogramma werd van de centrale bank werd aanvankelijk goed ontvangen. Maar gaandeweg zakten de koersen en namen zorgen over de economie de overhand.
12/09 15u45  Wall Street hoger door ECB en handelshoopNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag hoger geopend. Beleggers reageren op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook is er weer wat hoop op dat China en de Verenigde Staten hun handelsvete tot een goed einde gaan brengen nu er enige ontspanning lijkt te zijn.
12/09 15u30  ECB lanceert omvangrijk monetair steunpakketFRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) grijpt flink in om de Europese economie te stimuleren. De centrale bank verlaagt de depositorente en gaat opnieuw obligaties opkopen om zo de afzwakkende Europese economie te stimuleren.
12/09 15u15  Trump beschuldigt ECB van koersmanipulatieWASHINGTON (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) schaadt de Amerikaanse export door de waarde van de euro omlaag te sturen ten opzichte van de dollar. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump in reactie op de nieuwe stimuleringsmaatregelen die de centrale bank donderdag aankondigde.
12/09 15u00  'Wall Street verwerkt ECB-besluit'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan donderdag voor een licht hogere opening. Beleggers op Wall Street verwerken het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook volgen de financiële markten de ontwikkelingen in de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten, waar enige ontspanning lijkt te zijn.
12/09 15u00  Uitkeringsaanvragen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week uitgekomen op 204.000. Dat betekende een daling met 15.000 ten opzichte van een week eerder, zo maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
12/09 15u00  Inflatie VS licht gedaaldWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in augustus uitgekomen op 1,7 procent op jaarbasis, tegen 1,8 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
12/09 14u45  Economen: groot pakket maatregelen door ECBAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft een groot pakket maatregelen genomen om de economie te stimuleren, met een verlaging van de depositorente en een nieuw opkoopprogramma voor obligaties. Economen van ING spreken van een 'big bang' door de centrale bank.
12/09 14u15  ABN investeert in data-techbedrijf TrifactaAMSTERDAM (AFN) - Het ABN AMRO Digital Impact Fund (DIF) heeft een belang genomen in Trifacta, een Amerikaans data-techbedrijf. De omvang van de investering werd niet verstrekt.
12/09 14u15  Shell spreekt steun uit voor KlimaatakkoordDEN HAAG (AFN) - Shell Nederland heeft zijn steun uitgesproken voor het Klimaatakkoord. President-directeur Marjan van Loon zegt dat het akkoord 'pittige opgaven' bevat om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. 'Maar dat houdt ons niet tegen. We willen aan de slag', zegt Van Loon. Ze noemt het klimaatakkoord heel belangrijk voor de energietransitie.
12/09 14u15  AEX omhoog na stappen ECBAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 ging donderdag na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) duidelijk omhoog. Ook de andere Europese graadmeters zaten in de lift na de bekendmaking dat er een nieuw economisch steunprogramma met een open einde wordt opgezet en verdere renteverlagingen niet worden uitgesloten.
12/09 14u00  ECB komt met nieuwe stimuleringsmaatregelenFRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) grijpt flink in om de Europese economie te stimuleren. De centrale bank verlaagt de depositorente en gaat opnieuw obligaties opkopen om zo de afzwakkende Europese economie te stimuleren.
12/09 13u45  Altice bereidt obligatie-uitgifte voorAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern Altice France is een obligatie-uitgifte van 1,5 miljard euro aan het voorbereiden. Die zou een deel van de bestaande duurdere schuldfinanciering van het moederbedrijf moeten vervangen.
12/09 13u30  Kamer hekelt compensatie aan oliebedrijvenDEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer is uiterst kritisch op de 90 miljoen euro die minister Eric Wiebes aan oliebedrijven Shell en Exxonmobil moet betalen om de gaswinning eerder te stoppen.
12/09 12u30  OESO ziet economische groei afzwakkenPARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is in het tweede kwartaal van 2019 licht afgezwakt. Dat schrijft de OESO in een rapport.
12/09 12u00  Beurzen wachten op DraghiAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Alle ogen zijn gericht op president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB), die naar verwachting later op de dag nieuwe stimuleringsmaatregelen zal ontvouwen. Het uitstel van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zorgde daarnaast voor enig optimisme op de beursvloeren.
12/09 11u15  Industriële productie eurozone verder omlaagLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in de eurozone is in juli met 0,4 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
12/09 11u15  Ifo: recessie Duitsland in derde kwartaalMÜNCHEN (AFN/RTR) - De Duitse economie zal in het derde kwartaal van dit jaar waarschijnlijk in een recessie belanden. Dat meldde het toonaangevende Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. De kenners rekenen op een krimp van de grootste economie van Europa met 0,1 procent op kwartaalbasis.
12/09 10u45  IEA waarschuwt OPEC voor overschot oliemarktPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De OPEC krijgt in 2020 waarschijnlijk te maken met een groot overschot op de oliemarkt, mede door de sterk groeiende olieproductie in de Verenigde Staten en andere landen buiten het oliekartel. Daarvoor waarschuwde het Internationaal Energie Agentschap (IEA).
12/09 10u00  'Goede stap Vopak richting groei in lng-markt'AMSTERDAM (AFN) - Vopak heeft met het nemen van een belang van 49 procent in de Colombiaanse importterminal SPEC een goede stap genomen om binnen de markt voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) te groeien. Zo oordelen marktkenners bij ING. Ook analisten bij KBC Securities staan positief tegenover de transactie.
12/09 09u30  'Opdrachten Boskalis welkome toevoeging'AMSTERDAM (AFN) - De twee opdrachten in Roemenië en het Verenigd Koninkrijk zijn een welkome toevoeging aan het orderboek van Boskalis. Dat is de beoordeling van analisten bij KBC Securities.
12/09 09u15  AEX hoger na uitstel importtarievenAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winst. Alle ogen zijn gericht op de Europese Centrale Bank (ECB), die naar verwachting later op de dag nieuwe stimuleringsmaatregelen zal ontvouwen. Het uitstel van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zorgde daarnaast voor optimisme op de beursvloeren.
12/09 09u00  Tabaksreus BAT snijdt in personeelsbestandLONDEN (AFN) - Tabaksreus British American Tobacco (BAT) gaat voor het einde van het jaar wereldwijd 2300 banen schrappen. Het concern is ook in Nederland actief, maar of hier ook banen verdwijnen is niet direct duidelijk.
12/09 08u45  Kaartenmaker AND aast op nieuwe klussenCAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers heeft in de eerste helft van het jaar nieuwe kansen gecreëerd, maar die hebben nog niet concreet tot omzet geleid. Desondanks werden de omzet en het resultaat toch verbeterd in de periode, zo meldt de kaartenmaker.
12/09 08u30  Twee kustbeschermingsklussen voor BoskalisPAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in het Verenigd Koninkrijk en Roemenië contracten verworven om een deel van de kust in die landen te versterken en te beschermen tegen erosie. De gezamenlijke waarde van de contracten bedraagt circa 85 miljoen euro.
12/09 08u30  'Alle ogen gericht op ECB'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent donderdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen. Alle ogen zijn gericht op de Europese Centrale Bank (ECB), die naar verwachting later op de dag nieuwe stimuleringsmaatregelen zal ontvouwen. Verder zorgt het uitstel van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen voor optimisme op de beursvloeren.
12/09 08u15  Handelshoop helpt Nikkei vooruitTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag met winst geëindigd. De aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump om de verhoging van de importtarieven op Chinese goederen twee weken uit te stellen zorgde voor optimisme bij beleggers. Daarnaast werd gewacht op de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag waarschijnlijk met nieuwe stimuleringsmaatregelen zal komen.
12/09 08u15  BinckBank breidt diensten in Spanje uitAMSTERDAM (AFN) - BinckBank gaat zijn diensten in Spanje aanzienlijk uitbreiden met een speciaal beleggingsplatform gericht op de meer dan 2,5 miljoen Europese expats die in het land wonen of verblijven. Het is het eerste grote initiatief na de overname van de onlinebroker door het Deense Saxo Bank.
12/09 08u15  Lagere inflatie Duitsland bevestigdWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in augustus afgezwakt naar 1,4 procent op jaarbasis, van 1,7 procent een maand eerder. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van definitieve cijfers.
12/09 08u15  'Chinese video-app wil naar Wall Street'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese start-up Kuaishou overweegt een beursgang in de Verenigde Staten. De onderneming heeft een app waarop korte video's kunnen worden geplaatst en wil verder groeien, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
12/09 08u00  Maker Angry Birds verlaagt prognosesHELSINKI (AFN) - Het Finse Rovio Entertainment, de maker van het tien jaar oude mobiele spelletje Angry Birds, heeft zijn verwachtingen voor het hele jaar verlaagd. Dat komt onder meer doordat er meer investeringen gedaan moeten worden om gebruikers naar zich toe te trekken.
12/09 08u00  Financieel topman Intertrust vertrektAMSTERDAM (AFN) - Financieel topman Hans Turkesteen vertrekt bij financieel dienstverlener Intertrust. Hij wordt per direct opgevolgd door Rogier van Wijk, aldus de onderneming in een verklaring.
12/09 08u00  China overweegt boeren VS te matsenPEKING (AFN) - China overweegt de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan. De opschorting van de handelsbeperkingen zou een teken van goede wil naar de Verenigde Staten zijn in aanloop naar de aankomende hervatting van het handelsoverleg, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
12/09 08u00  Vopak neemt belang in lng-fabriek in ColombiaROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft een belang van 49 procent genomen in SPEC, een lng-importterminal in Colombia. SPEC is de enige fabriek in het Zuid-Amerikaanse land voor de invoer van lng, of vloeibaar gemaakt aardgas. Financiële details over de deal werden niet gemeld.
12/09 07u00  AB Inbev blaast beursplan nieuw leven inBRUSSEL (AFN) - Brouwersconcern AB InBev blaast zijn plannen om zijn Aziatische activiteiten naar de beurs in Hongkong te brengen nieuw leven in. Deze werden enkele maanden geleden nog afgeblazen.
12/09 07u00  Export groeit met 1 procentDEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in juli 1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is ongeveer gelijk aan de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
12/09 07u00  Aantal faillissementen afgenomenDEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werden in augustus 13 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli, aldus het statistiekbureau.
12/09 06u15  'SBM verhult ernstige gezondheidsrisico’s gifschip'AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft in 2018 een ernstig vervuild schip laten slopen in India. De gastanker bevatte zeer hoge concentraties kwik en het bedrijf was door een gespecialiseerd bureau gewaarschuwd dat werknemers tijdens het sloopwerk kwikdampen konden inademen, meldt Zembla op basis van gesprekken met betrokkenen, e-mails en vertrouwelijke documenten.
11/09 23u00  Topman Oracle tijdelijk weg om gezondheidREDWOOD SHORES (AFN) - De mede-bestuursvoorzitter van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle, Mark Hurd, legt tijdelijk zijn functie neer vanwege gezondheidsredenen. Dat maakte Oracle woensdag na het slot van de beurshandel op Wall Street bekend, samen met de publicatie van kwartaalcijfers.
11/09 22u30  Wall Street sluit met mooie koerswinstenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met duidelijke winsten gesloten, mede dankzij optimisme aan het handelsfront. China kwam met een uitzonderingenlijst voor importheffingen tegen de Verenigde Staten. Verder haalde president Donald Trump andermaal hard uit naar de Amerikaanse centralebankenkoepel, de Federal Reserve.
11/09 20u30  TeamViewer op 25 september naar beursFRANKFURT (AFN) - Het Duitse softwarebedrijf TeamViewer is van plan op woensdag 25 september naar de beurs in Frankfurt te gaan. De Britse eigenaar Permira verkoopt daarbij aandelen TeamViewer.
11/09 19u45  Ajax en Neways naar AScX, AEX ongewijzigdAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beursgenoteerde voetbalclub Ajax promoveert naar de graadmeter voor kleinere fondsen, de AScX, samen met de maker van elektrotechnische componenten Neways Electronics. Dat is het gevolg van de herweging die beursexploitant Euronext elk kwartaal uitvoert. De samenstelling van de AEX en de MidKap blijft ongewijzigd.
11/09 19u45  Winsten op koersenborden Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omhoog, mede dankzij optimisme aan het handelsfront. China kwam met een uitzonderingenlijst voor importheffingen tegen de Verenigde Staten. Verder haalde president Donald Trump andermaal hard uit naar de Amerikaanse centralebankenkoepel, de Federal Reserve.
11/09 18u45  'Bouw Duitse zeesluis BAM bodemloze put'AMSTERDAM (AFN) - De bouw van een Duitse zeesluis door BAM kan een van de mogelijke oorzaken zijn van de winstwaarschuwing door het bouwbedrijf. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
11/09 18u00  Bedrijven wachten plannen winstbelasting afAMSTERDAM (AFN) - Drie grote multinationals die vorig jaar in het nieuws kwamen omdat ze geen winstbelasting betalen in Nederland, willen niet inhoudelijk reageren op kabinetsplannen om minder aftrekposten toe te staan. Shell, AkzoNobel en Philips willen wachten tot er een definitief plan ligt.
11/09 17u45  Positieve handelsdag op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met mooie winsten gesloten, mede geholpen door de verwachting dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt. Verder verwerkten beleggers een miljardenbod op de London Stock Exchange (LSE) door de uitbater van de beurs in Hongkong. Op het Damrak maakte nieuwkomer Prosus een sterk debuut.
11/09 17u15  Kabinet wil winst multinationals belastenDEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat werk maken van een regeling waardoor Nederlandse multinationals worden gedwongen winstbelasting te betalen. Nu doet een aantal dat niet of amper. Haagse bronnen bevestigen berichtgeving van de NOS hierover.
11/09 16u15  Groothandelsvoorraden VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
11/09 16u15  Hogere standen op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen tekenden woensdag aardige winsten op, mede geholpen door de verwachting dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt. Verder verwerkten beleggers een miljardenbod op de London Stock Exchange (LSE) door de uitbater van de beurs in Hongkong. Op het Damrak kreeg nieuwkomer Prosus een warm onthaal.
11/09 16u00  Wall Street opent met kleine winstenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht hoger geopend. China kwam met een uitzonderingenlijst voor importheffingen tegen de Verenigde Staten, wat zorgde voor enig optimisme aan het handelsfront. President Donald Trump haalde daarnaast andermaal hard uit naar de Amerikaanse centralebankenkoepel, de Federal Reserve.
11/09 14u45  'Groene opening Wall Street verwacht'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen woensdag naar verwachting met bescheiden winsten aan de nieuwe handelssessie. China kwam met een uitzonderingenlijst voor importheffingen tegen de Verenigde Staten, maar die lijkt niet meteen een jubelstemming te veroorzaken. De Amerikaanse president Donald Trump haalde daarnaast andermaal hard uit naar de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve.
11/09 14u45  Nipte stijging producentenprijzen VSWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
11/09 14u45  'Rémy Cointreau haalt topman bij Richemont'PARIJS (AFN) - Drankproducent Rémy Cointreau is bijna klaar met de zoektocht naar een nieuwe topman. Eric Vallat komt over van luxemerk Richemont waar hij tot oktober nog eindverantwoordelijk is voor mode en accessoires, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van een interne bron.
11/09 13u30  Trump wil negatieve Amerikaanse renteWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de Federal Reserve de Amerikaanse rente drastisch verlaagt. Die moet volgens Trump 'naar nul, of lager'. Als dat doel bereikt is moeten de Verenigde Staten de staatsschuld herfinancieren. 'De kosten van de rentebetalingen zouden dan een stuk lager kunnen, terwijl we de leningen gelijk langer vast kunnen zetten' twitterde hij.
11/09 13u00  WDP mag aandelen splitsenBRUSSEL (AFN) - De aandeelhouders van WDP hebben de splitsing van de aandelen van het bedrijf in zevenen goedgekeurd. Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering gingen ze akkoord met de effectieve invoering van de splitsing op 2 januari.
11/09 12u15  Staat wil tot 4 miljard euro ophalenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
11/09 12u15  Liander vecht boete aan in geschil met FastnedDEN HAAG (AFN) - Liander heeft bezwaar aangetekend tegen de boete die de netbeheerder kreeg opgelegd voor het niet tijdig aansluiten van een snellaadstation van Fastned. De uitbater van snellaadstations was daarvoor naar toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) gestapt.
11/09 12u00  Stimuleringshoop stuwt beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag in het groen. Beleggers verwerkten een miljardenbod op de London Stock Exchange (LSE) door de uitbater van de beurs in Hongkong. Daarnaast werd uitgekeken naar de Europese Centrale Bank (ECB), die donderdag naar verwachting met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt. Op het Damrak kreeg nieuwkomer Prosus een warm onthaal.
11/09 12u00  Amerikaanse waakhond richt pijlen op AmazonSEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Amerikaanse mededingingsautoriteiten zijn begonnen aan een reeks ondervragingen van kleine bedrijven die hun producten verkopen via Amazon. De toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) wil daarmee nagaan of de webwinkelreus zijn dominante positie op de markt misbruikt.
11/09 11u30  Rechters: schorsing Brits parlement onwettigEDINBURGH (AFN/RTR) - De omstreden wekenlange schorsing van het Britse parlement is onwettig. Dat hebben Schotse rechters in hoger beroep besloten, zegt een politica die betrokken was bij de zaak.
11/09 11u15  Beurs Hongkong doet bod op Brits beursbedrijfHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De uitbater van de beurs in Hongkong wil zijn Londense branchegenoot London Stock Exchange (LSE) overnemen. Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) denkt door de samenvoeging een 'wereldwijde leider' op het gebied van marktinfrastructuur te worden.
11/09 10u30  'SBM Offshore heeft genoeg liquiditeit voor groei'OSLO (AFN/BLOOMBERG) - SBM Offshore heeft voldoende liquiditeit om groei te financieren. Dat zei financieel topman Douglas Wood van de maritiem dienstverlener bij een olie- en offshore conferentie in Oslo.
11/09 10u15  'Verwachting lithiumprijs steunt plannen AMG'AMSTERDAM (AFN) - De grote lithiumproducent SQM verwacht dat de prijzen van het metaal ondanks uitdagingen op de korte termijn op de lange termijn weer gaat stijgen. Analisten van ING vinden die toekomstvisie goed nieuws voor de sector en zien er een ondersteuning in voor de plannen van metalenspecialist AMG om uit te gaan breiden naar lithiumproductie.
11/09 09u30  Advies Kiadis omlaag om hogere kostenAMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma blijft last houden van hogere onderzoekskosten. Dat concludeert een analist van KBC Securities die zijn advies en koersdoel voor het farmaceutische bedrijf uit Amsterdam daarom verlaagt.
11/09 09u15  Techreus Prosus schiet omhoog op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Prosus schoot woensdag omhoog bij zijn debuut op Beursplein 5. De dochter van de Zuid-Afrikaanse techgigant Naspers kreeg een referentieprijs van 58,70 euro mee, maar stond bij de eerste handelsbeweging al op 76 euro. Dat is een stijging van bijna 30 procent.
11/09 09u15  Nieuwkomer Prosus in trek op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden in het groen. Beleggers wachten vooral op de Europese Centrale Bank (ECB), die donderdag naar verwachting met nieuwe stimuleringsmaatregelen zal komen. Op het Damrak werd nieuwkomer Prosus verwelkomd met een forse koersstijging.
11/09 09u15  Geen nieuwe biedingen op AtriumAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Atrium komt naar verwachting volledig in handen van Gazit-Globe, een vastgoedbedrijf dat al 60,1 procent van de aandelen in handen had. De afgelopen tijd is door een onafhankelijk comité gekeken naar de mogelijkheden tot een superieur bod, maar dat is niet gevonden.
11/09 08u45  Eurocastle koopt voor 60 miljoen aandelen inGUERNSEY (AFN) - Eurocastle Investment heeft voor 60 miljoen euro aan eigen aandelen ingekocht. Dat maakt de beursgenoteerde investeerder bekend na het aflopen van de aanmeldingstermijn. In totaal kocht de beursgenoteerde investeerder meer dan 7,1 miljoen van zijn eigen gewone aandelen terug voor 8,45 euro per stuk.
11/09 08u15  'Positief begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk met winst beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen hoger te openen. Beleggers wachten vooral op de Europese Centrale Bank (ECB), die donderdag naar verwachting met nieuwe stimuleringsmaatregelen zal komen. Op het Damrak krijgt het aandeel Prosus woensdag een notering.
11/09 08u15  Banken en Apple-leveranciers stuwen NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met winst gesloten. De Japanse banken bleven profiteren van de stijgende rendementen op de obligatiemarkten. Ook waren de Japanse toeleveranciers van Apple in trek na de onthulling van drie nieuwe iPhones door de Amerikaanse technologiegigant. De daling van de Japanse yen bleef daarnaast steun bieden aan de exportbedrijven.
11/09 07u45  Californië: Uber-chauffeur voortaan werknemerSACRAMENTO (AFN/BLOOMBERG) - Californië wil dat bedrijven achter taxi-apps als Uber en Lyft hun chauffeurs voortaan als werknemers behandelen. De senaat van de Amerikaanse staat heeft een wet aangenomen die dat bepaalt. De kwestie of bedrijven achter apps die klusjes aanbieden opdrachtnemers als personeel moeten behandelen, is wereldwijd al jaren een heet hangijzer.
11/09 07u45  'Carrefour kijkt al weken naar bod op Casino'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse supermarktconcern Carrefour onderzoekt al enkele weken een bod op branchegenoot Casino. Dat meldt de Franse zakenzender BFM Business op basis van ingewijden.
11/09 07u30  GE geeft meerderheid in Baker Hughes opNEW YORK (AFN/RTR) - Industrieel conglomeraat General Electric (GE) geeft zijn meerderheidsbelang in oliedienstverlener Baker Hughes op. Het concern wil tot 3 miljard dollar ophalen met de verkoop van aandelen Baker Hughes, waardoor het belang in dat bedrijf zakt tot onder de 50 procent.
11/09 07u30  'WeWork wil investeerders tegemoetkomen'NEW YORK (AFN) - WeWork hoopt investeerders te paaien voor zijn voorgenomen beursgang, door zijn interne integriteitsbeleid op de schop te nemen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
11/09 07u00  'Beleggers morren over stemverhouding Prosus'AMSTERDAM (AFN) - Beleggers keren zich tegen het beperkte stemrecht bij beursnieuwkomer Prosus. Dat meldt De Telegraaf. Steen des aanstoots zijn de 1000 stemmen per aandeel die de Zuid-Afrikaanse grootaandeelhouders zichzelf toekennen, aldus de krant.
10/09 22u30  Weinig beweging op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag dicht bij huis gebleven. Beleggers hielden in aanloop naar de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag hun kruit droog. Verder keken ze naar ontwikkelingen op het handelsfront.
10/09 21u00  Apple onthult nieuwe iPhonesCUPERTINO (AFN) - Apple heeft dinsdagavond zoals verwacht drie nieuwe iPhones onthuld. De technologiereus kwam tijdens een zijn jaarlijkse productonthulling ook met een vernieuwde Apple Watch, een streamingdienst voor video en een abonnement voor computerspelletjes op de proppen.
10/09 20u15  'ArcelorMittal denkt aan verkoop bouwtak'LUXEMBURG (AFN) - ArcelorMittal onderzoekt de mogelijkheid om zijn bouwtak te verkopen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het onderdeel, dat producten als dakplaten maakt, zou ongeveer 700 miljoen tot 800 miljoen euro kunnen opbrengen.
10/09 20u00  Wall Street licht in de minNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag iets lager. Beleggers deden het rustig aan in aanloop naar de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag. Verder werd gekeken naar ontwikkelingen op het handelsfront.
10/09 19u30  Dexia wil af van beursnoteringBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG/BELGA) - De Belgische bank Dexia wil niet meer genoteerd zijn op de Brusselse beurs. Het bedrijf heeft een bijzondere aandeelhoudersvergadering gepland om dat voor elkaar te krijgen.
10/09 18u30  Referentiekoers Prosus wordt 58,70 euroKAAPSTAD (AFN/BLOOMBERG) - De referentiekoers waarmee het aandeel Prosus woensdag naar de Amsterdamse beurs wordt gebracht bedraagt 58,70 euro. Dat heeft moederbedrijf Naspers bekendgemaakt. De referentieprijs is gebaseerd op de beurswaarde van Naspers op de beurs in Johannesburg.
10/09 18u15  Fitch verhoogt kredietwaardigheid VeonNEW YORK (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is positiever geworden over telecombedrijf Veon. De rating ging naar BBB- van BB+, waarmee Veon geen junkstatus meer heeft. De outlook voor het telecomconcern is stabiel.
10/09 18u00  Kleine plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is dinsdag iets hoger gesloten. Elders in Europa lieten de beursgraadmeters eveneens kleine plussen noteren. Beleggers leken al met de gedachten bij het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later deze week. Het vooruitzicht van nieuwe stimuleringsmaatregelen gaf net als een dag eerder vooral financiële concerns een zetje in de rug.
10/09 17u45  Renault: deal met Fiat Chrysler van de baanNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De kansen op een vergaande samenwerking tussen de autoproducenten Fiat Chrysler en Renault zijn definitief verkeken. Dat zei Renault-topman Thierry Bollore nadat eerder dit jaar een fusiepoging strandde.
10/09 17u15  Randstad US focust op finance en accountingATLANTA (AFN) - De Amerikaanse tak van uitzender Randstad gaat zich extra richten op banen in finance en accounting. Daartoe is een speciale tak opgericht die tijdelijke werknemers gaat leveren voor die vakgebieden aan bedrijven uit allerlei sectoren.
10/09 16u45  Financials in trek op lichtrode beursAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond dinsdag in de middaghandel licht in het rood. Beleggers keken uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later deze week. Het vooruitzicht van nieuwe stimuleringsmaatregelen stuwde net als een dag eerder vooral de aandelen van financiële concerns. Verder ging op het Damrak biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma in de uitverkoop.
10/09 16u00  Wall Street opent lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag geopend met kleine verliezen. Beleggers doen het rustig aan in aanloop naar de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag en blijven verder de ontwikkelingen op het handelsfront nauwlettend volgen.
10/09 15u00  'Wall Street opent met kleine uitslagen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen dinsdag af op een licht lagere opening. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit naar de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en volgen de ontwikkelingen rond de Amerikaans-Chinese handelsvete.
10/09 15u00  Delivery Hero verkoopt aandelen TakeawayLONDEN (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Delivery Hero gaat 3 miljoen aandelen Takeaway verkopen. Dat bleek uit een document dat is ingediend door de Duitse onderneming bij de Britse beurstoezichthouder.
10/09 14u00  NAM: versnelde afbouw niet verrassendDEN HAAG (AFN) - De versnelde afbouw van de gaswinning in Groningen is niet verrassend. Dat laat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) weten in een reactie.
10/09 13u45  Prosus verwacht snel AEX-bedrijf te zijnAMSTERDAM (AFN) - Prosus verwacht in december opgenomen te worden in de Amsterdamse hoofdindex AEX. De afsplitsing van het Zuid-Afrikaanse tech- en mediabedrijf Naspers maakt woensdag zijn debuut op de aandelenbeurs aan het Damrak. Naar beurswaarde gemeten hoeft de onderneming naar verwachting alleen de beursreuzen Unilever en Shell voor zich te dulden.
10/09 13u45  Inval bij Commerzbank vanwege Cum/Ex-kwestieFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben dinsdagochtend doorzoekingen gedaan op verschillende locaties van Commerzbank. Dat meldt de krant Handelsblatt. De invallen op de kantoren zouden zijn gedaan vanwege zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvragen. Daardoor lopen belastingdiensten geld mis.
10/09 13u45  Zweedse Electrolux schrapt 1700 banenSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Electrolux schrapt 1700 banen. De Zweedse witgoedfabrikant kampt met hogere kosten van onder meer staal en hogere invoertarieven als gevolg van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
10/09 12u45  Gaswinning Groningen stopt al in 2022DEN HAAG (AFN) - Het kabinet wil de gaswinning in Groningen al in 2022 stoppen, in plaats van uiterlijk 2030, waarvan eerst werd uitgegaan. Dat zeggen ingewijden in Den Haag aan het ANP.
10/09 11u45  Kleine minnen op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten dinsdag kleine minnen zien. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond de brexit in de gaten en keken uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later deze week. Op het Damrak moest biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma het ontgelden na een teleurstellend handelsbericht.
10/09 11u30  Samenwerking Marel met TOMRA FoodAMSTERDAM (AFN) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel gaat een strategische samenwerking met het Noorse TOMRA Food. Dat maakte het in Amsterdam genoteerde Marel bekend, zonder financiële details naar buiten te brengen.
10/09 10u30  Staat haalt ruim 1,5 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 1,5 miljard euro opgehaald met de heropening van een lening die loopt tot juli 2029. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA).
10/09 10u00  Beurzen doen stapje terugAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Naast de ontwikkelingen rond de brexit kijken beleggers vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later in de week. Op het Damrak ging biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma onderuit na een handelsbericht.
10/09 09u15  KBC wijst op stijgende kosten KiadisAMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma moet de komende tijd zijn kaspositie goed in de gaten houden aangezien de onderzoekskosten snel stijgen. Ook de aanstaande schuldaflossingen zetten de kaspositie onder druk. Zo beoordelen kenners bij KBC Securities de resultaten over de eerste jaarhelft van de biotechnoloog.
10/09 09u15  AEX opent vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag vrijwel vlak geopend. De andere Europese beurzen begonnen met kleine verliezen. Naast de ontwikkelingen rond de brexit kijken beleggers vooral uit naar rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later in de week. Op het Damrak ging biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma onderuit na een handelsbericht.
10/09 09u00  Productie Franse industrie licht omhoogPARIJS (AFN) - De productie in de Franse industrie is in juli met 0,3 procent gestegen vergeleken met een maand eerder. Dat meldde het Franse nationale statistiekbureau.
10/09 09u00  Overnamebod op Wessanen onvoorwaardelijkAMSTERDAM (AFN) - Het overnamebod op Wessanen door een consortium onder leiding van investeerder PAI is onvoorwaardelijk verklaard. Van alle aandelen in de producent van natuurvoeding is 91,35 procent aangemeld.
10/09 08u45  Bouwer BAM draagt nieuwe commissaris voorBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM wil Rudy Provoost voordragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Aandeelhouders mogen op 6 november stemmen over de benoeming van de Belg.
10/09 08u30  Pensioenfonds Kas Bank kiest voor ActiamAMSTERDAM (AFN) - Het pensioenfonds van effectendienstverlener Kas Bank heeft in de zoektocht naar een uitvoerder de keuze laten vallen op vermogensbeheerder Actiam. Die laatste partij wordt verantwoordelijk voor de wereldwijde aandelenportefeuille van het fonds.
10/09 08u30  Aegon benoemt nieuwe topman Britse takDEN HAAG (AFN) - Verzekeraar Aegon heeft Mike Holliday-Williams benoemd tot nieuwe topman van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. Holliday-Williams neemt per 1 oktober de taken over van de huidige baas van de Britse tak Adrian Grace. Die gaat volgend jaar met pensioen.
10/09 08u30  'Klein openingsverlies voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag met een klein verlies te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting iets lager beginnen. Naast de ontwikkelingen rond de brexit kijken beleggers vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later in de week.
10/09 08u15  Kleine winst voor Japanse beursTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag met een kleine winst geëindigd. Een daling van de Japanse yen zorgde voor koerswinsten onder de belangrijke Japanse exportbedrijven. Ook de financiële bedrijven waren in trek dankzij een stijging van de rendementen op de obligatiemarkten. Een daling van de Chinese producentenprijzen, een graadmeter voor de winstgevendheid van Chinese bedrijven, hield de winst beperkt.
10/09 08u15  TSMC krikt maandomzet met kwart opHSINCHU (AFN) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in augustus zijn omzet met een kwart verhoogd ten opzichte van een maand eerder, tot ruim 106 miljard Taiwanese dollar, omgerekend 3,1 miljard euro.
10/09 08u00  Producentenprijzen China zakken verder wegPEKING (AFN/RTR) - De producentenprijzen in China zijn in augustus verder gedaald, terwijl de inflatie in het land op het hoogste niveau in achttien maanden bleef. Dat blijkt uit gegevens van het nationale statistiekbureau.
10/09 07u45  'WeWork overweegt verzetten beursdebuut'NEW YORK (AFN) - De start-up voor gedeelde werkruimten WeWork overweegt zijn beursdebuut voor een tijdje in de ijskast te zetten. Dat stellen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Ook de grote investeerder in het bedrijf SoftBank zou achter de schermen invloed uitoefenen om de beursgang te verzetten.
10/09 07u30  Kiadis is meer geld kwijt aan personeelAMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft zijn kosten in het eerste halfjaar zien oplopen. De biotechnoloog was voornamelijk meer geld kwijt aan de uitbreiding van zijn personeelsbestand. Als gevolg daarvan liep ook het verlies op van het bedrijf, dat nog geen omzet genereert.
09/09 22u15  AT&T omhoog op verdeeld Wall StreetNEW YORK (AFN) - Het aandeel ATT stond maandag in de schijnwerpers op Wall Street, nadat de activistische aandeelhouder Elliott Management in een brief aan het bestuur opriep tot ingrijpende wijzigingen bij het telecom- en mediabedrijf. De beurzen in New York toonden een verdeeld beeld en kleine uitslagen, met internationale handelsspanningen en de brexit-ontwikkelingen die boven de markt hingen.
09/09 19u45  AT&T in de schijnwerpers op Wall StreetNEW YORK (AFN) - Het aandeel ATT stond maandag in de schijnwerpers op Wall Street, nadat de activistische aandeelhouder Elliott Management in een brief aan het bestuur opriep tot ingrijpende wijzigingen bij het telecom- en mediabedrijf. De beurzen in New York toonden een verdeeld beeld, met internationale handelsspanningen en brexit-ontwikkelingen die boven de markt hingen.
09/09 18u45  Meer gebruikers voor platform Ease2payROTTERDAM (AFN) - Betalingsdienstverlener Ease2Pay heeft het gebruik van zijn betaalplatform in de eerste helft van het jaar sterk zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat bleek maandag uit een handelsbericht van de onderneming.
09/09 17u45  AEX-index sluit in de minAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 is maandag met een kleine min gesloten. De andere graadmeters in Europa gingen ook met overwegend rode koersenborden de dag uit. De financiële markten zaten gevangen tussen de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van centrale banken en de aanhoudende onrust rond de brexit. Op het Damrak ging Air France-KLM stevig onderuit na tegenvallende vervoerscijfers van de luchtvaartcombinatie.
09/09 16u30  Elliott wil telecomreus AT&T flink opschuddenDALLAS (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Elliott Management wil dat ATT flink opgeschud wordt. De activistische aandeelhouder maakte wereldkundig miljarden te hebben geïnvesteerd in de Amerikaanse telecom- en mediagigant. Volgens het bedrijf kan ATT zijn beurswaarde aanzienlijk opkrikken.
09/09 16u15  Overwegend lager beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden maandag in de middaghandel een overwegend lager beeld. De financiële markten zaten gevangen tussen de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van de centrale banken en de aanhoudende onrust rond de brexit. Op het Damrak ging Air France-KLM onderuit na tegenvallende vervoerscijfers van de luchtvaartcombinatie.
09/09 16u15  'AF-KLM wil meebieden op failliet Aigle Azur'PARIJS (AFN/RTR) - Air France-KLM wil waarschijnlijk meebieden op de failliete Franse luchtvaartmaatschappij Aigle Azur. 'Het lijkt erop dat zij met een bod komen', zei de Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari tegen de krant Le Parisien. Het is onduidelijk of Air France-KLM interesse heeft in een deel of de gehele maatschappij.
09/09 16u00  BEURZEN Wall Street blijft dicht bij huisNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York toonden maandag aan het begin van de handelssessie kleine plusjes. Wall Street verwerkte berichten dat China bereid zou zijn meer om Amerikaanse landbouwgoederen te kopen. Daar wil het Aziatische land dan wel enkele Amerikaanse concessies voor terug hebben.
09/09 15u15  Elliott hamert op ommekeer telecomgigant AT&TDALLAS (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Elliott Management dringt ATT aan tot een ommekeer. De activistische aandeelhouder maakte wereldkundig miljarden te hebben geïnvesteerd in de Amerikaanse telecom- en mediagigant. Volgens het bedrijf kan ATT zijn beurswaarde aanzienlijk opkrikken.
09/09 15u00  'Wall Street opent licht hoger'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een iets hogere opening. Beleggers verwerkten berichten dat China bereid zou zijn meer om Amerikaanse landbouwgoederen te kopen. Daar wil het Aziatische land dan wel enkele Amerikaanse concessies voor terug hebben. Ook tegenvallende Chinese exportcijfers hingen boven de markt.
09/09 15u00  Topman Nissan weg om fraudezaakTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Topman Hiroto Saikawa van Nissan Motor treedt af in verband met een beloningsschandaal bij het Japanse autoconcern. Saikawa legt volgende week maandag zijn functie als bestuursvoorzitter neer.
09/09 14u45  VEON haalt dochter van Egyptische beursAMSTERDAM (AFN) - Telecomonderneming VEON haalt dochterbedrijf Global Telecom Holding (GTH) na het einde van handelsdag op maandag van de Egyptische beurs. Het einde van de beursnotering moet VEON helpen de bedrijfsstructuur van GTH te vereenvoudigen.
09/09 13u45  Proximus negeert oproep om exit topvrouwBRUSSEL (AFN/BELGA) - Het Belgische telecombedrijf Proximus heeft de eis van vakbonden om direct te breken met topvrouw Dominique Leroy naast zich neergelegd. Bonden deden die oproep, omdat ze vrezen dat Leroy na haar overstap naar KPN later dit jaar een 'telecomaanval op België' zal uitvoeren.
09/09 13u30  Groot pakket aandelen SIF verkochtAMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen Sif is maandag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 0,7 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
09/09 12u30  Topman Transavia aan de slag bij SunwebSCHIPHOL (AFN) - Topman Mattijs ten Brink van Transavia vertrekt bij de luchtvaartmaatschappij om later dit jaar dezelfde functie te vervullen bij vakantieaanbieder Sunweb. Ten Brink was zes jaar lang de hoogste bestuurder van het onderdeel van Air France-KLM.
09/09 12u30  Optiehandel bij Euronext verstoord in ochtendAMSTERDAM (AFN) - De optiehandel op de beurzen van de Amsterdam, Parijs en Brussel is maandag gedurende de ochtend verstoord geweest. Volgens beursuitbater Euronext wordt de handel omstreeks 12.15 uur hervat.
09/09 12u15  'Thyssen wil minderheid liftentak verkopen'ESSEN (AFN) - Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp geeft voorkeur aan de verkoop van een minderheidsbelang in zijn liften- en roltrappendivisie aan investeringsmaatschappijen. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg. Topman Guido Kerkhoff zou investeerders daarvan op de hoogte hebben gesteld.
09/09 12u15  'AF-KLM keldert op tegenvallende boekingen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM ging maandag stevig omlaag op de beurs in Amsterdam. Beleggers schrokken van een mededeling in de maandelijkse vervoerscijferupdate over 'zwakker dan voorziene' last-minuteboekingen voor het zomerseizoen.
09/09 12u00  Beurzen klem tussen brexit en stimuleringshoopAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven maandag dicht bij huis. De markten zaten gevangen tussen de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van de centrale banken en de aanhoudende onrust rond de brexit. Op het Damrak ging Air France-KLM onderuit na tegenvallende vervoerscijfers van de luchtvaartcombinatie.
09/09 11u15  Bonden willen direct van topvrouw Proximus afBRUSSEL (AFN/BELGA) - Belgische vakbonden eisen dat telecombedrijf Proximus per direct alle contacten verbreekt met topvrouw Dominique Leroy, nu ze is voorgedragen als hoogste bestuurder van KPN. De bonden vrezen dat ze het Belgische telecombedrijf in slechte staat zal achterlaten, om vanuit Nederland een 'telecomaanval op België te lanceren'.
09/09 11u00  Britse economie toont groei in juliLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse economie is in juli met 0,3 procent gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Britse nationale statistiekbureau.
09/09 10u45  Coucke grootste aandeelhouder FagronAMSTERDAM (AFN) - Na de verkoop van aandelen door Waterland en Baltisse is Marc Couckes Alychlo nu de grootste aandeelhouder van Fagron. Dat schrijven analisten van ING die opmerken dat Coucke nu een belang heeft van circa 15 procent, terwijl Waterland en Baltisse net geen 13 procent hebben na een verkoop van 7,25 procent van de aandelen. In juli maakten Waterland en Baltisse ook al ongeveer een derde van hun originele belang van 31,5 procent te gelde.
09/09 10u30  JPMorgan volgt Altice met overweight-adviesAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Telecom- en kabelbedrijf Altice Europe krijgt een overweight-advies bij JPMorgan, dat opnieuw is begonnen met het volgen van het aandeel. De bank verlaagt in een rapport over Franse telecombedrijven juist zijn advies voor Orange naar neutral.
09/09 10u15  KPN verwerpt bezwaar ondernemingsraad XS4ALLROTTERDAM (AFN) - Het management van KPN en XS4ALL zijn het niet eens met de bezwaren die de ondernemingsraad (or) van het laatste bedrijf heeft geuit tegen het opheffen van het merk XS4ALL. Met name de kritiek van het inspraakorgaan dat XS4ALL verwaarloosd is, valt slecht bij de bestuurders. Ook menen zij de or uitvoerig en zeer zorgvuldig te hebben geïnformeerd over de voorgenomen integratie van de internetprovider in moederbedrijf KPN.
09/09 10u15  Primark groeit door nieuwe winkelsLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kledingverkoper Primark groeit dit jaar met 4 procent. Dat komt vooral door nieuwe winkels in Europa en de Verenigde Staten. In winkels die al meer dan een jaar open zijn, daalde de omzet licht. Dat meldde moederbedrijf Associated British Foods, dat zijn verwachtingen voor heel 2019 gelijk hield.
09/09 10u15  Air France-KLM onderuit op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Air France-KLM ging maandag onderuit op de Amsterdamse beurs na tegenvallende vervoerscijfers van de luchtvaartcombinatie. De meeste Europese beurzen gingen licht vooruit. De hoop op meer stimuleringsmaatregelen door de wereldwijde centrale banken bood enige steun aan de handel. Daarnaast hielden beleggers de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit.
09/09 10u00  Eigenaar fietsenwinkel.nl breekt met GazelleAMSTERDAM (AFN) - Het moederbedrijf van de webshop fietsenwinkel.nl, International Bike Group (IBG), verkoopt met ingang van volgend jaar geen fietsen van het merk Gazelle meer. De onlineverkoper is het niet eens met de leveringsvoorwaarden van Gazelle.
09/09 09u30  AEX begint met nipte winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag met een nipte winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Europese beurzen openden licht hoger. De hoop op meer stimuleringsmaatregelen door de wereldwijde centrale banken zorgde voor enige steun op de beursvloeren. Vooral financiële fondsen profiteerden daarvan.
09/09 09u00  Britse bank Lloyds meer geld kwijt aan claimsLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Lloyds Banking Group verwacht meer geld kwijt te zijn aan claims van klanten aan wie in het verleden ten onrechte kredietverzekeringen zijn verkocht. Lloyds stopt wegens de verwachte claims zijn aandeleninkoopprogramma.
09/09 08u45  Galapagos rondt samenwerking met Pharnext afMECHELEN (AFN) - Biotechbedrijf Galapagos heeft een samenwerking met zijn Franse branchegenoot Pharnext afgerond. De twee ondernemingen onderzochten samen mogelijke nieuwe aandoeningen waar Galapagos-medicijnkandidaten voor gebruikt kunnen worden. Ook keken ze naar nieuwe combinaties van medicijnkandidaten en andere medicijnen en aandoeningen waarvoor die ingezet kunnen worden.
09/09 08u30  'AEX begint hoger aan nieuwe week'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk hoger aan de nieuwe handelsweek. De andere Europese beurzen lijken eveneens overwegend met winsten te openen. De beursweek staat vooral in het teken van de ontwikkelingen rond de brexit, het handelsconflict en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat voor donderdag op het programma staat.
09/09 08u30  Nikkei klimt door stimuleringshoopTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een kleine winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. Tegenvallende Chinese handelscijfers en een zwakke banengroei in de Verenigde Staten wakkerden de hoop op meer stimuleringsmaatregelen in de twee grootste economieën ter wereld aan. Een neerwaartse herziening van de Japanse economische groei hield de winst beperkt.
09/09 08u30  Financieel directeur Ahold kondigt vertrek aanZAANDAM (AFN) - Financieel directeur Jeff Carr van Ahold Delhaize vertrekt in april bij het supermarktconcern. De Brit heeft besloten het na afloop van zijn huidige termijn voor gezien te houden. Carr was sinds eind 2011 de financieel eindverantwoordelijke bij Ahold en behield die positie na de fusie met het Belgische Delhaize.
09/09 08u30  Adviesverhoging voor ABN AMROAMSTERDAM (AFN) - Analisten van Morgan Stanley zijn positiever over het aandeel ABN AMRO. Het advies voor de Nederlandse bank is verhoogd van equal-weight naar overweight. Volgens de marktvorsers staat het aandeel ABN AMRO op de beurs te laag als wordt gekeken naar de kapitaalpositie.
09/09 08u00  KLM vervoert iets meer passagiersAMSTERDAM (AFN) - KLM heeft in de augustus meer passagiers vervoerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. De bezettingsgraad liep wel een beetje terug, doordat de capaciteit sneller groeide dan het aantal reizigers.
09/09 07u30  Bol.com waagt stap in WalloniëZAANDAM (AFN) - Bol.com slaat in de zomer van 2020 zijn vleugels uit in Franstalig België. Het dochterbedrijf van het Nederlands-Belgische supermarktconcern Ahold Delhaize komt shoppers in dat deel van België tegemoet met een Franstalige app.
09/09 07u30  Aandeelhouders Fagron verkopen deel belangNAZARETH (AFN) - Grootaandeelhouder WPEF VI Holdco III BE van apothekerstoeleverancier Fagron heeft een deel van zijn belang van de hand gedaan. Het fonds, waar investeerders Baltisse en Waterland achter zitten, verkocht 7,25 procent van de aandelen aan een institutionele investeerder.
09/09 07u00  Productie industrie krimpt een fractieDEN HAAG (AFN) - De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juli 0,2 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. De daling van de productie is minder groot dan in de voorgaande vier maanden, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
09/09 07u00  'CM.com wil notering in Amsterdam'AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf en Formule 1-sponsor CM.com wil naar de Amsterdamse beurs. Dat zeggen ingewijden tegen Het Financieele Dagblad. De voorbereidingen voor de beursgang zijn al gestart, aldus de bronnen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Forse prijsstijging olie na aanval olievelden16/09 06u00 - Belegger.nl: SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De prijzen van ruwe olie zijn aan het begin van de handelsdag maandag in Azië met meer dan 10 procent gestegen door de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. De prijs van Brentolie steeg in Singapore met 11,73 dollar naar 71,95 dollar per vat, om vervolgens terug te zakken tot onder de 68 dollar.
14x Aanval op olie-installaties stuwt olieprijzen16/09 06u30 - Belegger.nl: SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De prijzen van ruwe olie stegen maandag fors, in reactie op de aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. Daarmee werd ongeveer 5 procent van de wereldwijde olieproductie stilgelegd. Waarschijnlijk duurt het nog weken voordat de productie is hersteld.
12x Oliebedrijven in trek op rode beurzen16/09 12u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden maandag in het rood. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de sterk gestegen olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. De grote Europese olieproducenten profiteerden van de duurdere olie, terwijl de luchtvaartaandelen van de hand werden gedaan door de vrees voor hogere brandstofkosten.
11x Chinese groei verder onder druk16/09 06u15 - Belegger.nl: PEKING (AFN) - De Chinese economische groei vertraagde in augustus verder. Dat blijkt uit verschillende macro-economische cijfers die maandag naar buiten werden gebracht. Volgens kenners zijn ze een signaal dat de huidige monetaire stimuleringsmaatregelen in het land, onder meer als bescherming tegen de effecten van het handelsconflict met de Verenigde Staten, niet voldoende zijn.
11x 'Olieprijs in focus op Damrak'16/09 08u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag waarschijnlijk lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te beginnen. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de sterke stijging van de olieprijzen na de aanvallen op twee belangrijke olievelden in Saudi-Arabië. Daarnaast komt de Amerikaanse centrale bank woensdag met zijn rentebesluit.
10x Eerste staking bij GM in twaalf jaar16/09 06u15 - Belegger.nl: DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autogigant General Motors (GM) gaat gebukt onder de eerste staking in twaalf jaar tijd. Bij tientallen vestigingen in de Verenigde Staten heeft personeel het werk neergelegd, vanwege een conflict over onder meer lonen en banen.
10x AMS verlaagt acceptatiedrempel bod Osram16/09 07u45 - Belegger.nl: WENEN (AFN) - De Oostenrijkse sensormaker AMS verlaagt de acceptatiedrempel bij zijn bod op verlichtingsbedrijf Osram Licht en wil voor 1,5 miljard euro nieuwe aandelen uitgeven om de overname te helpen financieren. AMS is in een overnameslag verwikkeld met de investeerders Bain Capital en Carlyle Group rond het Duitse Osram.
10x Omzet Hennes & Mauritz verder omhoog16/09 08u45 - Belegger.nl: STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het Zweedse kledingconcern Hennes Mauritz (HM) heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet in de boeken gezet. Volgens HM sloeg de zomercollectie goed aan bij het publiek en werd het marktaandeel vergroot.
9x CGC bezit meer dan 5 procent van Fagron16/09 07u15 - Belegger.nl: NAZARETH (AFN) - CGC heeft een belang van 6,54 procent in Fagron. Dat bleek maandag uit een verklaring van de apothekerstoeleverancier.
9x Staat haalt bijna 2,3 miljard op16/09 12u00 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.

Statistieken

Artikels:
32123
Gelezen:
26843
Aantal lezers nu:
72


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven