woensdag 24 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
24/04 16u30  Adviseurs ABN krijgen tijdelijk beroepsverbod AMSTERDAM (AFN) - De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs van ABN AMRO een beroepsverbod opgelegd van twee tot zes weken. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van klanten te kopiëren, zonder toestemming of medeweten van die klanten.
24/04 16u15  Hoofdindex Amsterdam op verlies AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Ook de meeste andere graadmeters in Europa gingen omlaag. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten te verwerken. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel lager werd gezet na de kwartaalcijfers.
24/04 16u00  ASML: we hadden diefstal eerder moeten melden VELDHOVEN (AFN) - ASML erkent dat het aandeelhouders eerder had moeten inlichten over diefstal van bedrijfsgeheimen bij een kantoor in de Verenigde Staten. Het incident vond jaren geleden plaats, maar werd onlangs aan het licht gebracht door Het Financieele Dagblad (FD). De tijdgeest was destijds anders, waardoor diefstal van intellectueel eigendom een minder prangend onderwerp leek dan nu, verklaart ASML op de algemene aandeelhoudersvergadering.
24/04 16u00  Wall Street verwerkt resultaten Boeing NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen aan een nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken weer een trits kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers.
24/04 15u30  Shell doet ontdekking in Golf van Mexico HOUSTON (AFN) - Shell heeft een diepzeeolieveld ontdekt in het Amerikaanse deel van de Golf van Mexico. Het olie- en gasconcern meldt dat er momenteel gewerkt wordt aan de evaluatie en het onderzoeken van de mogelijkheden om het veld tot ontwikkeling te brengen.
24/04 15u15  Ook Equinor overstag na druk klimaatgroepen OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Ook de Noorse oliereus Equinor heeft onder druk van beleggers ingestemd met eisen om zijn klimaatdoelstellingen aan te scherpen. Eerder gingen al onder meer Shell, BP en Glencore overstag na klimaatdruk.
24/04 15u15  Winst olieconcern Eni omhoog ROME (AFN) - Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft in het eerste kwartaal een hogere winst behaald. Ook de omzet ging omhoog, maar de productie daalde.
24/04 15u00  'Voorzichtig begin voor Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven woensdag bij opening naar verwachting dicht bij huis, nadat bedrijfscijfers de SP 500 een dag eerder naar een recordhoogte hadden gestuwd. Ook nu is de blik van beleggers gericht op een trits kwartaalberichten. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook bedrijven als ATT, Northrop Grumman en Caterpillar openden de boeken. In de oliesector tekent zich een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum.
24/04 14u15  Geplaagd Boeing zet streep door prognoses CHICAGO (AFN) - Vliegtuigmaker Boeing heeft een streep gezet door zijn prognoses voor dit jaar. Het bedrijf wil eerst meer zekerheid hebben over de financiële impact van de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die uit veiligheidsoverwegingen wereldwijd aan de grond worden gehouden, alvorens het een stip op de horizon zet. Ook staakt Boeing voorlopig een aandeleninkoopprogramma.
24/04 14u00  Caterpillar verhoogt winstprognose DEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij een belastingmeevaller door de Amerikaanse belastinghervormingen.
24/04 14u00  AT&T trekt veel nieuwe mobiele klanten DALLAS (AFN) - Communicatie- en entertainmentconcern ATT heeft in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht meer nieuwe mobiele abonnementen afgesloten dan verwacht. Het bedrijf voerde de omzet op, maar behaalde wel een lagere winst.
24/04 13u45  Twitter attent op nepnieuws rond verkiezingen SAN FRANCISCO (AFN) - Twitter zegt met de Europese verkiezingen voor de deur en de lopende Indiase verkiezingen extra attent te zijn op het voorkomen van verspreiding van nepnieuws en valse data via zijn platform. Vanaf donderdag kunnen gebruikers in India actief valse pogingen om de stembusgang te beïnvloeden melden bij het bedrijf. Per 28 april is die mogelijkheid er ook voor Europese kiezers.
24/04 13u45  Hoger overnamebod Occidental op Anadarko HOUSTON (AFN) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern Occidental Petroleum legt een bod op tafel van in totaal 57 miljard dollar voor branchegenoot Anadarko Petroleum om Chevron af te troeven in de overnamestrijd rond het Amerikaanse bedrijf. Chevron had eerder deze maand 50 miljard dollar geboden voor Anadarko, inclusief schuld.
24/04 13u30  BAM mag Zwitsers ziekenhuis bouwen BUNNIK (AFN) - BAM mag een nieuw ziekenhuis in Zwitserland gaan bouwen. Een consortium met daarin het Nederlandse bouwbedrijf is uitgekozen voor de realisatie van het Aarau Cantonal Hospital KSA. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
24/04 13u15  Blokkadeactie klimaatbetogers in Groningen GRONINGEN (AFN) - Enkele actievoerders van Extinction Rebellion Nederland hebben woensdagochtend in Groningen de ingang van het gebouw van GasTerra een paar uur geblokkeerd. Dat is een groothandelaar in aardgas en groen gas. Enkele rebellen, zoals ze zichzelf noemen, hadden zich vastgeketend aan het gebouw. Ze hebben zelf de actie beëindigd.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/04 13u15  Overname stuwt omzet Northrop GrummanFALLS CHURCH (AFN) - Northrop Grumman, producent van onder meer de B2-bommenwerper en de Global Hawk-drone, heeft in het eerste kwartaal een duidelijk hogere omzet behaald. Dat is voornamelijk te danken aan de overname van rakettenfabrikant Orbital ATK, waardoor ruim 1,4 miljard dollar aan de opbrengsten werden toegevoegd.
24/04 13u00  NSI sluit huurdeals in Den BoschHOOFDDORP (AFN) - NSI heeft zes huurovereenkomsten gesloten met een totale vloeroppervlakte van zo'n 3300 vierkante meter in het gebouw HNK in Den Bosch. Financiële details zijn niet gemeld door het vastgoedfonds.
24/04 12u30  'Shell wil belang BP in gasproject Noordzee'LONDEN (AFN) - Shell voert gesprekken met BP over de overname van diens belang in een gezamenlijk gasproject in de Noordzee. Dat meldden ingewijden rond de onderhandelingen aan persbureau Reuters.
24/04 12u00  Beurzen lager op drukke cijferdagAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht omlaag. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten te verwerken. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel en Heineken lager werden gezet na de kwartaalcijfers. Ook elders in Europa was het druk aan het cijferfront.
24/04 11u30  BAM helpt met ontmantelen Schotse kerncentraleLONDEN (AFN) - De Britse BAM-dochter BAM Nuttall is één van de partijen die gaat helpen met de ontmanteling van de Schotse kerncentrale in Dounreay. In totaal krijgen tientallen bedrijven een rol in het project.
24/04 11u30  Winstwaarschuwing staalbedrijf PoscoSEOUL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Zuid-Koreaanse staalconcern Posco heeft gewaarschuwd dat de winst dit jaar onder druk zal staan door een zwakkere vraag en hogere grondstofprijzen. Dat meldde het bedrijf bij de bekendmaking van cijfers over het eerste kwartaal.
24/04 10u45  Britten zoeken nieuw hoofd centrale bankLONDEN (AFN/RTR) - De Britse regering moet op zoek naar een nieuwe preses voor de centrale bank van het land, maakt het ministerie van Financiën bekend. Mark Carney legt de functie volgend jaar eind januari neer, nadat hij zijn termijn twee keer had verlengd om continuïteit te garanderen te midden van de brexit.
24/04 10u15  Vertrouwen Duitse ondernemers licht lagerMÜNCHEN (AFN) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in april licht gedaald. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo.
24/04 10u15  Randstad koploper in lagere AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers kregen een hoop kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel en Heineken lager werden gezet na de kwartaalberichten. Ook in de rest van Europa was het druk aan het cijferfront.
24/04 10u00  'Van Lanschot Kempen let op kosten'AMSTERDAM (AFN) - De vrijwel gelijk gebleven winst van Van Lanschot Kempen is te danken aan betere kostenbeheersing. Dat stellen analisten van ING die erop wijzen dat de winst van de vermogensbeheerder in de eerste helft van 2018 gestuwd werd door eenmalige baten.
24/04 10u00  Randstad koloper in lagere AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers kregen een hoop kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel en Heineken lager werden gezet na de kwartaalberichten. Ook in de rest van Europa was het druk aan het cijferfront.
24/04 09u45  'Resultaat AkzoNobel onder consensus'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aangepaste operationeel resultaat van AkzoNobel in het eerste kwartaal is lager uitgevallen dan de consensus van analisten. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de cijfers van de verfproducent.
24/04 09u30  'Sterke verkoopcijfers Heineken'AMSTERDAM (AFN) - Heineken beleefde een ,,sterk begin van het jaar''. Dat constateren analisten van Investec en KBC Securities. De Nederlandse biergigant bracht meer bier aan de man dan kenners gemiddeld hadden verwacht.
24/04 09u30  'Interessante kleine overname Basic-Fit'AMSTERDAM (AFN) - De overname van Fitland door Basic-Fit is een interessante, maar relatief kleine aankoop door de beursgenoteerde uitbater van fitnesscentra. Dat schrijven analisten van KBC Securities, die vinden dat de overname wel past binnen de ambitie van Basic-Fit om marktleider te zijn in zijn belangrijkste markten. Ook is het positief dat Basic-Fit behalve naar uitbreiding op eigen kracht, blijft kijken naar overnamedeals.
24/04 09u30  'WDP boven verwachting'AMSTERDAM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP wist in het eerste kwartaal de verwachtingen te verslaan. Dat constateren analisten van KBC Securities. Ze merken daarbij op dat de prestaties voor een groot deel aangejaagd worden door voorverhuurde projecten.
24/04 09u15  Nissan zet mes in winstverwachtingYOKOHAMA (AFN/RTR) - Autofabrikant Nissan heeft zijn tweede winstwaarschuwing in enkele maanden afgegeven. Het Japanse bedrijf haalde ongeveer een kwart van het verwachte resultaat af vanwege de tegenvallende autoverkopen in het vierde kwartaal. Ook noemt Nissan ,,recente bedrijfsmatige ontwikkelingen'' die de verkopen negatief beïnvloedden. Nissan staat sinds november in de schijnwerpers na de arrestatie van topman Carlos Ghosn op verdenking van fraude.
24/04 09u15  Dip Rémy Cointreau minder groot dan gedachtPARIJS (AFN/RTR) - Rémy Cointreau heeft zijn omzetgroei in het voorbije kwartaal zoals verwacht wat zien afvlakken, maar minder dan gedacht. Vooral de verkopen op de belangrijke Chinese markt waren wat minder, mede doordat Chinees nieuwjaar dit jaar relatief vroeg viel en zich al in het voorgaande kwartaal liet gelden.
24/04 09u15  AEX begint lager na cijferstroomAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. Beleggers kregen een hoop kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak openden onder meer de AEX-bedrijven Randstad, Heineken en AkzoNobel de boeken. Ook in de rest van Europa was het druk aan het cijferfront.
24/04 09u15  'Degroof goede kans voor ABN'AMSTERDAM (AFN) - De Belgische zakenbank en vermogensbeheerder Bank Degroof Petercam zou goed bij ABN AMRO passen en een aankoop past ook ,,binnen de vuurkracht'' van de Nederlandse bank. Dat stelt een analist van KBC Securities.
24/04 08u45  'Mogelijk verkoop Bank Degroof Petercam'BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Belgische zakenbank en vermogensbeheerder Bank Degroof Petercam kan mogelijk in de verkoop worden gezet. Dat meldden Belgische zakenmedia op basis van ingewijden.
24/04 08u45  Nedap levert beveilingssysteem aan DeliverooGROENLO (AFN) - Nedap gaat zijn beveiligingssysteem AEOS leveren aan maaltijdbezorger Deliveroo. Het systeem voor toegangscontrole wordt bij ongeveer vijftig vestigingen van Deliveroo geïnstalleerd. Financiële details maakte het beursgenoteerde technologiebedrijf niet bekend.
24/04 08u45  Herschel weer aan de slag bij Value8BUSSUM (AFN) - Remko Herschel gaat weer aan de slag voor investeerder Value8. Hij was in de periode december 2016 tot en met augustus 2018 financieel topman. Vanaf medio april gaat hij aan de slag als Investment Director.
24/04 08u45  Basic-Fit koopt branchegenoot FitlandHOOFDDORP (AFN) - Uitbater van fitnesscentra Basic-Fit koopt zijn Nederlandse branchegenoot Fitland. Dat bedrijf heeft 37 sportscholen en is de op twee na grootste partij in Nederland. Wat Basic-Fit betaalt voor Fitland, heeft de beursgenoteerde onderneming niet bekendgemaakt.
24/04 08u45  'Goed kwartaal voor Randstad'AMSTERDAM (AFN) - Randstad beleefde een goed eerste kwartaal. Daarbij kwam de autonome groei uit op 0,5 procent, waar de markt rekende op een krimp met 1 procent. Dat constateren analisten van Goldman Sachs. Zij rekenden zelf op een stabiele groei.
24/04 08u30  Hogere winst Volvo, maar minder bestellingenGÖTEBORG (AFN/BLOOMBERG) - Truckbouwer Volvo heeft zijn operationele winst in het eerste kwartaal stevig opgevoerd. Daarbij profiteerde het Zweedse bedrijf nog van de uitbundige vraag naar trucks vorig jaar. In de eerste drie maanden van 2019 daalde het aantal orders juist met ruim een derde. Vooral in de Verenigde Staten nam het aantal bestellingen af.
24/04 08u30  Heineken verkoopt meer bierAMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in de eerste drie maanden van het jaar meer bier aan de man gebracht. De biergigant uit Amsterdam zag de verkopen in eigen land gelijk blijven, maar deed over de grens wel goede zaken.
24/04 08u15  Nikkei eindigt met klein verliesTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met een klein verlies geëindigd. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de vele bedrijfsresultaten die aan het einde van de week naar buiten komen. Ook werd er weinig gehandeld voorafgaand aan de lange vakantieperiode in verband met de kroning van de nieuwe Japanse keizer, die aankomend weekend begint. De nieuwe recordstanden op Wall Street hielden de verliezen beperkt.
24/04 08u15  Chipsector beweegt na geluiden TexasAMSTERDAM (AFN) - De chipsector weet woensdag de aandacht op zich gericht, na waarschuwende geluiden van het Amerikaanse chipconcern Texas Instruments. Die drong aan op voorzichtigheid wat betreft het herstel van de consumentenvraag.
24/04 08u15  Alfen sluit zonnepanelen op twee parken aanALMERE (AFN) - Alfen gaat twee zonneparken van Ecorus aansluiten. De fabrikant van onder meer laadpalen voor elektrische auto's verzorgt voor de parken in het Zeeuwse Tholen en Leeksterveld in Groningen een micronetwerk en de aansluiting op het centrale elektriciteitsnet. Financiële details maakte Alfen niet bekend.
24/04 08u15  Softwaremaker SAP verhoogt winstdoelWALLDORF (AFN) - De producent van bedrijfssoftware SAP heeft zijn winstdoelstelling voor dit jaar opgeschroefd. Het Duitse bedrijf is bezig met een reorganisatie en verwacht daar nu de vruchten van te gaan plukken. Ook wordt geprofiteerd van sterke ontwikkelingen met verkoop van clouddiensten.
24/04 08u15  STMicro voelt afzwakkende chipvraagGENÈVE (AFN) - STMicroelectronics voelt de aanhoudend afzwakkende vraag naar chips in zijn resultaten. Het Franse-Italiaanse bedrijf sneed mede als gevolg daarvan woensdag in zijn investeringsdoel voor heel het jaar.
24/04 08u00  Novartis rekent op hogere winstBAZEL (AFN/BLOOMBERG) - Novartis verwacht dit jaar een hogere winst te halen dan het bedrijf eerder voorzag. De Zwitserse farmaceut scherpte zijn vooruitzichten aan na een eerste kwartaal waarin de omzet steeg, maar de winst daalde als gevolg van wisselkoerseffecten en een eenmalige last.
24/04 08u00  Verkoop onderdelen stuwt winst Van LanschotDEN BOSCH (AFN) - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen heeft het eerste kwartaal van het jaar fors meer winst behaald in vergelijking met de verslagperiode een jaar eerder. De stijging is puur te danken aan de verkoop van onderdelen. Exclusief die extra opbrengsten was volgens het bedrijf sprake van een stabiel resultaat.
24/04 08u00  ICT goed uit de startblokken in 2019BARENDRECHT (AFN) - ICT Group is goed aan het jaar 2019 begonnen. De omzet en het bedrijfsresultaat lieten in de eerste drie maanden van het jaar een sterke groei zien. Wel verwacht de beursgenoteerde automatiseerder een afvlakkende vraag uit de autobranche en de hightechsector.
24/04 07u45  'Betaalbedrijven actief na Wirecard-deal'AMSTERDAM (AFN) - De aandelen van digitale betaalbedrijven zullen woensdag in de schijnwerpers staan, na een deal tussen branchegenoot Wirecard met het Japanse conglomeraat SoftBank. Laatstgenoemde investeert ongeveer 900 miljoen euro in het Duitse fintechbedrijf.
24/04 07u45  Tele2 verhoogt winst door kostenbesparingenSTOCKHOLM (AFN) - Het Zweedse telecomconcern Tele2 heeft in de eerste drie maanden van dit jaar iets minder omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd voerde het bedrijf de winst wel op. In Zweden ziet Tele2 kostenvoordelen van de overname van kabelbedrijf Com Hem.
24/04 07u45  Credit Suisse voert winst opZÜRICH (AFN) - De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in het eerste kwartaal van het jaar meer winst geboekt. De bank deed dit naar eigen zeggen ondanks uitdagende marktomstandigheden en een moeilijke vergelijkingsbasis, gelet op het sterke eerste kwart van 2018.
24/04 07u30  Vlakke omzet voor AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal een vrijwel onveranderde omzet behaald, met een hoger resultaat. Het verkoopvolume bij AkzoNobel ging omlaag, maar het bedrijf kon dit compenseren door prijsstijgingen.
24/04 07u30  SoftBank investeert in WirecardAMSTERDAM (AFN) - Het Japanse conglomeraat SoftBank investeert ongeveer 900 miljoen euro in het Duitse fintechbedrijf Wirecard. Dat bevestigde laatstgenoemde, nadat geruchten over een deal rondgingen.
24/04 07u30  Samsung pompt vermogen in chipdivisieSEOUL (AFN) - Elektronicagigant Samsung is van plan omgerekend 103 miljard euro uit te geven aan de ontwikkeling van zijn chipdivisie. Met die investering in de periode tot 2030 wil de maker van smartphones en televisies op het vlak van chips de strijd aangaan met de grootste namen, zoals Intel en Qualcomm.
24/04 07u15  Omzetgroei voor uitzender RandstadDIEMEN (AFN) - Randstad heeft de omzet in het eerste kwartaal van het jaar zien groeien. In veel landen en regio's waar de uitzender actief is dikten de opbrengsten aan of bleven ze stabiel, maar in Duitsland had de uitzender flink last van wijzigingen in regelgeving en een lagere activiteit in de autosector.
24/04 06u45  Meer geïnvesteerd in februariDEN HAAG (AFN) - In februari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 7,5 procent groter dan dezelfde maand een jaar eerder. De groei is groter dan in de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral in woningen, bedrijfsgebouwen, infrastructuur en machines is meer geïnvesteerd.
24/04 06u45  WDP herhaalt winstdoelstellingBRUSSEL (AFN) - Logistiek vastgoedbedrijf WDP rekent voor heel 2019 nog steeds op een stijging van de winst per aandeel. Dat maakte de onderneming woensdag bekend bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.
23/04 23u15  Galapagos kondigt Fase 2-studie aanMECHELEN (AFN) - Galapagos en MorphoSys kondigen de start aan van een fase 2-studie met MOR106 bij patiënten met eczeem. Dat meldde het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf. Met deze studie kan we het ontwikkelingsprogramma voor MOR106 worden uitgebreid naar de VS en Canada, als aanvulling op de lopende klinische studies in Europa.
23/04 23u00  Internethandelaar eBay kijkt zonniger vooruitSAN JOSE (AFN) - Internethandelaar eBay heeft zijn prognoses voor winst en omzet in het lopende boekjaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed het Amerikaanse bedrijf nadat het met beter dan verwachte kwartaalcijfers over het eerste kwartaal naar buiten kwam. Het bedrijf plukt de vruchten van de inspanning die het deed op het gebied van gebruikersgemak.
23/04 22u45  Snap ziet aantal gebruikers weer toenemenSANTA MONICA (AFN) - Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, heeft het afgelopen kwartaal het aantal gebruikers weer zien stijgen. Die groei viel ook op te maken uit de omzetcijfers die fors hoger uitvielen dan een jaar eerder en die ook beter waren dan waar kenners in doorsnee op rekenden.
23/04 22u30  Minder winst en omzet Texas InstrumentsDALLAS (AFN) - Texas Instruments heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met minder winst op een lagere omzet. Het Amerikaanse chipconcern kampte met een mindere vraag naar zijn chips. Dit wijt het bedrijf aan algehele marktomstandigheden die verminderd zijn.
23/04 22u30  Bedrijfscijfers stuwen S&P 500 naar recordNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. De graadmeters op Wall Street werden geholpen door beter dan verwachte kwartaalcijfers van verschillende bedrijven. Zo wisten onder meer Twitter, Hasbro en Lockheed Martin positief te verrassen. De brede SP 500 sloot de sessie met een nieuw record.
23/04 22u00  Jaarcijfers Royal IHC vertraagdKINDERDIJK (AFN) - De publicatie van de jaarcijfers van maritiem concern Royal IHC laat wat langer op zich wachten. Volgens het bedrijf heeft accountant KPMG meer tijd nodig, zo bevestigde een woordvoerster na berichtgeving door het Financieele Dagblad.
23/04 21u30  'SoftBank overweegt belang in Wirecard'AMSTERDAM (AFN) - Het Japanse conglomeraat SoftBank overweegt een belang van 5 procent te nemen in het Duitse fintechbedrijf Wirecard. Dat meldden ingewijden rond het bedrijf aan persbureau Bloomberg. Volgens de bronnen zijn de nodige adviseurs achter de schermen bezig met de deal.
23/04 21u00  'UBS praat met Deutsche over vermogensbeheer'LONDEN (AFN) - De Zwitserse bank UBS praat met zijn Duitse branchegenoot Deutsche Bank over het fuseren van de vermogensbeheerdivisies. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.
23/04 20u30  'Shell komt snel met nieuw loonbod'AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasreus Shell komt uiterlijk donderdag met een verbeterd loonvoorstel voor medewerkers in Moerdijk en Pernis. Dat meldde vakbond FNV. Op de locaties wordt door personeel al enige dagen actiegevoerd, in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Zo lang het nieuwe bod niet bij de bonden binnen is, blijven de acties voortduren, aldus FNV.
23/04 20u15  Overname BinckBank weer stap dichterbijAMSTERDAM (AFN) - De overname van BinckBank door Saxo Bank is weer een stap dichterbij. Aandeelhouders van de brokers stemden tijdens de jaarlijkse vergadering in meerderheid in met de agendapunten die een overname mogelijk maken.
23/04 19u45  Record in de maak op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op winst, geholpen door beter dan verwachte kwartaalcijfers van verschillende bedrijven. Zo wisten onder meer Twitter, Hasbro en Lockheed Martin met hun resultaten positief te verrassen. De brede SP 500 flirtte opzichtig met een nieuw record.
23/04 19u15  Geen decharge voor ING-top van aandeelhoudersAMSTERDAM (AFN) - Bestuurders van ING hebben tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering geen decharge gekregen. Aandeelhouders toonden zich bijzonder ontevreden over de schikking van 775 miljoen euro in verband met de witwasaffaire.
23/04 18u45  Alumexx stelt publicatie jaarverslag uitETTEN-LEUR (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Alumexx heeft de publicatie van zijn jaarverslag uitgesteld. De producent van aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt zou eigenlijk dinsdag de boeken openen, maar zegt langer nodig te hebben om werkzaamheden af te ronden.
23/04 18u15  Batenburg na 63 jaar van de beursROTTERDAM (AFN) - Batenburg Techniek verdwijnt op 26 april van de beurs, na 63 jaar een notering te hebben gehad in Amsterdam. Dat meldde de technisch dienstverlener in een tussentijds handelsbericht, waarin geen concrete cijfers werden gemeld.
23/04 18u00  Ahold Delhaize levert in op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met een kleine winst gesloten. Ook elders in Europa eindigden de graadmeters positief. In Amsterdam sprong het verlies van zwaargewicht Ahold Delhaize in het oog. Het supermarktbedrijf stelde zijn financiële doelen neerwaarts bij en kreeg een adviesverlaging aan de broek.
23/04 16u45  Beter Bed stelt inkoopdirecteur aanUDEN (AFN) - Beter Bed heeft Cyril van Seumeren aangesteld als Category Management Group Director. In die nieuwe rol wordt hij verantwoordelijk voor onder meer een beter gestroomlijnde inkoop en het behalen van meer voordelen op groepsniveau.
23/04 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone gedaaldBRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in april gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/04 16u15  Verkoop nieuwe woningen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in maart gestegen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
23/04 16u00  Ahold Delhaize drukt AEX in het roodAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag in de min. Met name het verlies van zwaargewicht Ahold Delhaize liet zich voelen. Het supermarkt stelde zijn financiële doelen neerwaarts bij en kreeg een adviesverlaging aan de broek. Elders in Europa was het beeld gemengd.
23/04 15u45  Wall Street licht hoger na cijferstroomNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten geopend. Beleggers op Wall Street bogen zich over een grote hoeveelheid kwartaalresultaten van bekende namen als Coca-Cola, Procter Gamble, Lockheed Martin en United Technologies. Ook microblogdienst Twitter opende de boeken.
23/04 15u30  ING weer door stof om witwaskwestieAMSTERDAM (AFN) - ING is op zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering andermaal door het stof gegaan om de megaboete die de bank moest betalen vanwege de witwaskwestie. In september betaalde ING 775 miljoen euro omdat het financiële concern tekortschoot bij de bestrijding van witwaspraktijken door klanten.
23/04 15u00  Wall Street verwerkt veel kwartaalcijfersNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een iets hogere opening. Beleggers op Wall Street krijgen een trits aan bedrijfscijfers te verwerken, waarbij socialmediabedrijf Twitter goed in de smaak lijkt te vallen. Ook grote namen als Coca-Cola, Procter Gamble, Lockheed Martin en United Technologies openden de boeken.
23/04 14u45  Gemalto verdwijnt eind mei van beursPARIJS (AFN) - De beursnotering van Gemalto wordt op 29 mei beëindigd. De laatste dag dat Gemalto-aandelen kunnen worden verhandeld op Euronext zal daarom 28 mei zijn. Dat hebben Gemalto en Thales in gezamenlijk persbericht laten weten.
23/04 14u30  Lockheed Martin verhoogt winstverwachtingBETHESDA (AFN) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar. Het bedrijf profiteert van goede zaken met de verkoop van kruis- en luchtdoelraketten en leveringen van de F-35 Lightning II, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF).
23/04 14u15  Verizon ziet 2019 zonniger inNEW YORK (AFN) - Verizon Communications heeft in het eerste kwartaal ruim een tiende meer winst geboekt op een iets hogere omzet. De Amerikaanse telecomaanbieder spreekt van een sterke start van het jaar en heeft meteen zijn winstverwachting voor heel 2019 opgekrikt.
23/04 14u00  Vliegtuigtak helpt United Tech vooruitFARMINGTON (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft in het eerste kwartaal zijn omzet flink opgevoerd. Het bedrijf profiteerde van de overname van producent van vliegtuigonderdelen Rockwell Collins. Ook krikte de onderneming zijn winstverwachtingen op voor het lopende jaar.
23/04 14u00  Procter & Gamble positiever over groeiCINCINNATI (AFN) - Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) is positiever gestemd over de autonome omzetgroei in het gehele gebroken boekjaar. PG, bekend van Pampers, Ariel, Braun en Gillette, rekent nu op een omzetgroei op eigen kracht met een ,,solide'' 4 procent. Eerder stond die prognose nog op een bandbreedte van 2 tot 4 procent.
23/04 14u00  Sterke start van jaar voor Coca-ColaATLANTA (AFN) - Coca-Cola heeft het in het eerste kwartaal van dit jaar meer drankjes aan de man gebracht dan een jaar eerder. Ook de winst viel fors hoger uit. Onder meer het opbouwen van voorraad in het Verenigd Koninkrijk gaf de drankjesfabrikant een zetje in de rug. Dat gebeurde met het oog op een mogelijke harde brexit.
23/04 13u45  Iets meer omzet voor Sherwin-WilliamsCLEVELAND (AFN) - De Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams heeft de omzet in het eerste kwartaal licht opgekrikt. Volgens topman John Morikis was sprake van progressie op het vlak van prijzen, maar viel het verkochte volume tegen door moeilijke marktomstandigheden en een latere start van het professionele verfseizoen in Noord-Amerika.
23/04 13u45  Lagere verkoop Harley-DavidsonMILWAUKEE (AFN) - De Amerikaanse motorfietsenbouwer Harley-Davidson heeft in het eerste kwartaal minder motorfietsen aan de man gebracht. Mede daardoor kwamen de omzet en winst lager uit dan een jaar eerder.
23/04 13u45  Groeiend Twitter boert goedSAN FRANCISCO (AFN/RTR) - Twitter heeft in het eerste kwartaal goede zaken gedaan met zijn advertentieverkopen. De microblogdienst zag zijn omzet mede daardoor harder stijgen dan gedacht. Ook het aantal gebruikers zat in de lift.
23/04 13u30  'Belastingafspraak Shell kostte 893 miljoen'DEN HAAG (AFN) - Een omstreden deal van Shell met de Belastingdienst kostte de schatkist vorig jaar 893 miljoen euro. Dat berekende Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (Somo) op basis van het dividend dat het olie- en gasbedrijf vorig jaar uitkeerde. Volgens Somo liep de Staat van 2005 tot en met 2017 al meer dan 7 miljard euro aan dividendbelasting mis.
23/04 13u15  Speelgoedmaker Hasbro verrast met winstPAWTUCKET (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft in het eerste kwartaal onverwacht zwarte cijfers geschreven. De fabrikant van onder meer Nerf-speelgoedpistolen, het Monopoly-bordspel, My Little Pony's en Transformers-poppetjes toont daarmee aan op de goede weg te zijn na de problemen door de ondergang van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us.
23/04 12u45  'Galapagos haalt hogere omzet'AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft naar verwachting in het eerste kwartaal een hogere omzet in de boeken gezet ten opzichte van een jaar geleden. Onder de streep resteerde wel een groter verlies dan in de eerste drie maanden van 2018. Dat komt naar voren uit de consensus van analistenramingen samengesteld door persbureau Bloomberg.
23/04 12u00  Beurzen overwegend in de minAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden dinsdag een stapje terug. Op het Damrak stond supermarktconcern Ahold Delhaize onder druk na een verlaging van zijn financiële doelstellingen. Beleggers deden het verder rustig aan na het lange paasweekeinde en maakten zich op voor een paar drukke handelsdagen met veel kwartaalresultaten.
23/04 11u30  'Bod op Franse dochter Arcelor is klein bier'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De eventuele verkoop van TrefilUnion door staalgigant ArcelorMittal zou zeer beperkte gevolgen hebben. Dat schrijft een analist van Société Générale, nadat de Duitse investeerder Mutares een bindend bod had gedaan op de dochteronderneming.
23/04 11u30  Staatsschuld landen eurozone verder gedaaldLUXEMBURG (AFN) - De staatsschuld van de landen in de eurozone is in 2018 verder gedaald, tot gemiddeld 85,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de economie van het eurogebied. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.
23/04 11u00  Acties Pernis en Moerdijk gaan nieuwe week inROTTERDAM (AFN) - De cao-acties van medewerkers van Shell in Pernis en Moerdijk gaan voorlopig door. Het overleg tussen de vakbonden en het olie- en gasconcern dat dinsdagmiddag plaatsvindt, brengt daar wat FNV betreft geen verandering in.
23/04 11u00  'Minder omzet en winst voor Randstad'AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft zijn omzet en winst vorig kwartaal licht zien afnemen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern woensdag voorbeurs publiceert.
23/04 10u45  'Heineken krikt bierverkoop verder op'AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting opnieuw meer bier verkocht. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt woensdag met resultaten naar buiten.
23/04 10u45  'AkzoNobel verbetert resultaten'AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal naar verwachting iets betere resultaten neergezet in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Uit een analistenraming die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd blijkt onder meer dat de winst en omzet volgens de kenners hoger uitvallen. Akzo opent woensdag de boeken.
23/04 10u15  'Groei op eigen kracht lastig voor BinckBank'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten van BinckBank bewijzen dat het voor de onlinebroker moeilijk is op eigen kracht te groeien. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de cijfers.
23/04 10u15  Vleesvervangers Beyond Meat naar de beursLOS ANGELES (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van vleesvervangers van Beyond Meat heeft een aanvraag ingediend om naar de beurs in New York te gaan. Het bedrijf wil ongeveer 184 miljoen dollar ophalen bij investeerders met de uitgifte van bijna 9 miljoen aandelen waarmee het hele bedrijf meer dan een miljard dollar waard zou zijn.
23/04 10u00  Therapie Novartis mogelijk oorzaak dode babyBASEL (AFN/BLOOMBERG) - Een baanbrekende behandeling van farmaciegigant Novartis heeft mogelijk geleid tot de dood van een baby. Dat liet het bedrijf weten na onderzoek. De baby is behandeld met Zolgensma, een experimentele gentherapie, die de ernstige spierziekte spinale musculaire atrofie moet tegengaan.
23/04 09u45  'Impact staking Ahold gelukkig eenmalig'AMSTERDAM (AFN) - De tegenvaller van 90 miljoen tot 110 miljoen dollar voor Ahold Delaize door stakingen in de Verenigde Staten is significant maar gelukkig eenmalig. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
23/04 09u15  Ahold Delhaize onder druk op lager DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met een klein verlies begonnen. Supermarktconcern Ahold Delhaize stond onder druk na een verlaging van zijn financiële doelstellingen. De andere Europese beurzen openden gemengd. Beleggers maakten zich na het lange paasweekeinde op voor een paar drukke handelsdagen met veel kwartaalresultaten.
23/04 09u15  Arcadis aan de slag met TwentekanaalAMSTERDAM (AFN) - Arcadis gaat in opdracht van Rijkswaterstaat helpen bij de verruiming van het Twentekanaal. Met de klus is circa 2,7 miljoen euro gemoeid, maakt het ingenieurs- en adviesbureau bekend.
23/04 08u30  Staking raakt Ahold Delhaize in portemonneeZAANDAM (AFN) - Ahold Delhaize voelt de stakingen bij zijn Noord-Amerikaanse dochterbedrijf Stop Shop in de portemonnee. Het Nederlands-Belgische supermarkt concern rekent nu op een ,,iets lagere' operationele marge in 2019 ten opzichte van een jaar eerder.
23/04 08u30  'Klein openingsverlies voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - In Amsterdam, waar beleggers terugkeren na een lang paasweekend, lijkt de beurs dinsdag iets lager te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine minnen openen. Beleggers maken zich op voor een paar drukke handelsdagen met veel kwartaalresultaten. Op het Damrak openen deze week de AEX-bedrijven RELX, AkzoNobel, Heineken, Randstad, Unibail-Rodamco-Westfield, Galapagos en KPN de boeken.
23/04 08u15  'Tesla heeft volgend jaar zelfrijdende taxi's'PALO ALTO (AFN/RTR) - Tesla begint al volgend jaar met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's in enkele staten in de Verenigde Staten. Dat zou veel eerder zijn dan concurrenten. Dat beloofde Tesla-topman Elon Musk tijdens een beleggersdag. Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines die lang niet altijd worden gehaald.
23/04 08u15  Oliebedrijven in trek op Japanse beursTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger gesloten. De oliebedrijven waren in trek dankzij de flinke opvering van de olieprijzen een dag eerder. Beleggers namen verder wat winst in een aantal sterk gestegen aandelen en keken uit naar de stroom aan kwartaalcijfers die de komende dagen naar buiten komt.
23/04 08u00  ArcelorMittal krijgt bod op TrefilUnionMÜNCHEN (AFN) - De Duitse investeerder Mutares heeft een bindend bod gedaan op ArcelorMittal-onderdeel TrefilUnion. Er is nog geen overnamebedrag naar buiten gebracht.
23/04 07u45  BinckBank voelt lage volatiliteitAMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft het afgelopen kwartaal last gehad van de lage volatiliteit op de financiële markten. De omzet zakte daardoor met 17 procent ten opzichte van een jaar eerder, zo laat de onlinebroker die wordt ingelijfd door het Deense Saxo Bank weten in een handelsupdate.
23/04 07u00  'Fastned heeft miljoenen per jaar nodig van beleggers'AMSTERDAM (AFN) - Laadpalenbedrijf Fastned heeft de komende jaren 40 miljoen euro per jaar aan extern kapitaal nodig. Het gaat in ieder geval om meer dan 160 miljoen euro. Aandeelhouders van Fastned, dat de komende maanden een notering aan de Amsterdamse beurs krijgt, zien hierdoor hun belang verwateren. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een vertrouwelijke analistenrapport van ING. De bank is door Fastned ingehuurd om het bedrijf naar de beurs te brengen.
23/04 07u00  Consumentenvertrouwen daalt niet verderDEN HAAG (AFN) - Na acht maanden met een daling neemt de stemming onder consumenten in april niet verder af. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De koopbereidheid stijgt een fractie. Maar het oordeel over het economisch klimaat wijzigt niet.
22/04 22u30  Weinig beweging op afwachtend Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag geen grote koersbewegingen zien. Beleggers op Wall Street keerden terug na het lange paasweekeinde en keken vooral uit naar de cijferdrukte later deze week, met resultaten van onder meer Facebook, Amazon, Microsoft, Tesla en ExxonMobil.
22/04 19u45  Kleine uitslagen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag beperkte koersuitslagen zien. Beleggers op Wall Street keerden terug na het lange paasweekeinde, maar moesten het doen zonder richtinggevend nieuws uit Europa, waar de beurzen op tweede paasdag nog gesloten waren. Verder werd vooral uitgekeken naar de cijferdrukte later deze week, met onder meer Facebook, Amazon, Microsoft, Tesla en ExxonMobil.
22/04 18u45  Trump nomineert Herman Cain niet voor FedWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - President Donald Trump zal Herman Cain niet voordragen voor een bestuursfunctie bij de Federal Reserve. Volgens Trump heeft Cain zelf gevraagd om niet genomineerd te worden.
22/04 16u15  Verkoop bestaande woningen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in maart met 4,9 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
22/04 16u00  Nieuwe topman voor Kraft HeinzNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz krijgt per 1 juli een nieuwe bestuursvoorzitter. Dan wordt het stokje overgenomen van topman Bernardo Hees door Miguel Patricio.
22/04 15u45  Lagere opening op beurzen New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met rode cijfers geopend. Beleggers op Wall Street keerden terug na het lange paasweekeinde. Maar ze moesten het doen zonder richtinggevend nieuws uit Europa, waar de beurzen op tweede paasdag nog gesloten zijn.
22/04 15u15  VS: Iraanse olie-export moet naar nulWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering wil bepaalde olie-ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog altijd olie kopen in Iran maar die afspraken lopen begin mei af. De Amerikanen willen de druk op Teheran graag opvoeren.
22/04 14u45  'Lagere opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een lagere opening. Beleggers op Wall Street keren terug na het lange paasweekeinde. Maar ze moeten het doen zonder richtinggevend nieuws uit Europa, waar de beurzen op tweede paasdag nog gesloten zijn.
22/04 14u30  Kimberly-Clark voelt sterke dollarDALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark had afgelopen kwartaal last van de relatief sterke dollar. Daardoor kwam omzet lager uit dan een jaar eerder. Maar gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten gingen de verkopen juist omhoog.
22/04 13u45  Hogere winst oliedienstverlener HalliburtonHOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Oliedienstverlener Halliburton heeft zijn winst in het eerste kwartaal stevig opgevoerd vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam maandag naar voren uit een handelsbericht.
22/04 11u00  'Fitnessnetwerk ClassPass naar Nederland'AMSTERDAM (AFN) - Fitnessnetwerk ClassPass komt naar Nederland. Volgens topman Fritz Lanman kunnen leden binnenkort in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag bij honderden aanbieders lessen en trainingen boeken. In plaats van vast te zitten aan één sportschool, kunnen ze zo bij diverse aanbieders terecht met één abonnement, vertelt Lanman in De Telegraaf.
22/04 10u30  Nieuwe aanklacht tegen voormalig Nissan-baasTOKIO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Japanse autobouwer Nissan heeft weer een nieuwe aanklacht ingediend tegen oud-topman Carlos Ghosn. De reden voor de aanklacht zijn betalingen van in totaal 5 miljoen dollar die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de autobaas er zelf rijker van te worden.
22/04 09u30  'VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
22/04 09u00  'Shell geïnteresseerd in Britse subsidie'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft de Britse overheid om bepaalde subsidie gevraagd voor de ontwikkeling van ondergrondse opslag van koolstofdioxide. Dat meldde The Sunday Times. Om wat voor bedrag het gaat, is onduidelijk.
22/04 08u30  Flinke verliesbeurt Chinese beursSHANGHAI (AFN) - De Chinese aandelenbeurs ging maandag duidelijk omlaag. Beleggers reageerden op opmerkingen van beleidsmakers in China, die erop lijken te wijzen dat bepaalde stimuleringsmaatregelen mogelijk wat teruggeschroefd worden omdat de economie van het land tekenen van stabilisatie vertoont.
22/04 08u15  Europese beurzen dicht op tweede paasdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen blijven maandag gesloten vanwege tweede paasdag, net als op Goede Vrijdag. De Amerikaanse beurzen in New York kennen maandag wel een normale handelsdag.
22/04 07u30  Nissan klaagt oud-topman Ghosn aanTOKIO (ANP/RTR) - Nissan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-topman van het bedrijf Charles Ghosn voor een ernstige vertrouwensbreuk. De reden voor de aanklacht zijn betalingen die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de toenmalige voorzitter van het autobedrijf er zelf rijker van te worden.
21/04 16u00  Korte maar drukke beursweek in het verschietAMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Europa staan voor een korte maar drukke handelsweek. Verschillende bedrijven openen komende dagen de boeken, waaronder AEX-fondsen RELX, AkzoNobel, Heineken, Randstad, Unibail-Rodamco-Westfield, Galapagos en KPN. Op maandag blijven de beurzen in Europa gesloten vanwege tweede paasdag. In Azië en de Verenigde Staten wordt dan wel gehandeld.
21/04 14u00  Tesla wil door met kleiner bestuurPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla wil het aantal bestuurders van het bedrijf terugbrengen van elf naar negen. Ook wil de maker van elektrische auto's de zittingstermijn van bestuurders terugbrengen van drie naar twee jaar. Daardoor kunnen aandeelhouders vaker stemmen over de prestaties van het bestuur.
21/04 12u15  Shell sluit miljoenendeal met Saudi AramcoDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasreus Shell doet zijn belang in joint venture Saudi Aramco Shell Refinery (Sasref) van de hand. Shell ontvangt een bedrag van 631 miljoen dollar van Saudi Armaco voor 50 procent van de raffinaderij. De verkoop wordt naar verwachting later dit jaar afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.
19/04 18u00  Oud DAF-baas aan het stuur van moeder PaccarSEATTLE (AFN) - Voormalig DAF Trucks-baas Preston Feight krijgt de leiding in handen van het Amerikaanse moederbedrijf Paccar. De onderneming maakte bekend dat hij komende zomer topman Ron Armstrong zal opvolgen bij de truckmaker.
19/04 17u15  DSM aan de slag met gepersonaliseerde voedingHEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM bundelt de krachten met de Amerikaanse Panaceutics op het gebied van gepersonaliseerde voeding voor consumenten. Volgens DSM zijn consumenten steeds meer bewust van hun gezondheid. Het bedrijf gelooft dat gepersonaliseerde voeding de voedings- en supplementenmarkt zal blijven verstoren en zal uitgroeien tot een miljardenindustrie.
19/04 17u15  Shell vangt bot bij rechter om overwerkBREDA (AFN) - Personeel van Shell hoeft niet over te werken bij groot onderhoud op de locatie in Moerdijk. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding dat door de olie- en gasreus was aangespannen. Het weigeren van overwerk maakt onderdeel uit van vakbondsacties van FNV en CNV in de roep om een betere cao.
19/04 16u30  Infra-opdracht voor BAM in AmstelveenAMSTELEVEEN (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft een contract getekend met de gemeente Amstelveen voor de aanpak van Knooppunt Ouderkerkerlaan. BAM Infra gaat in september aan de slag met het verbreden van het viaduct Ouderkerkerlaan-Beneluxbaan. Financiële details werden door de partijen niet gemeld.
19/04 16u00  Total ziet heil in ontwikkelingen Zuid-AfrikaPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse olie- en gasreus Total heeft fiducie in toekomstige gaswinning in Zuid-Afrika. Het bedrijf maakte begin dit jaar een grote gasvondst voor de kust van het land bekend. Topman Patrick Pouyanné sprak vrijdag de verwachting uit dat er veel mag worden verwacht van deze licentie.
19/04 15u30  Ook Wall Street dicht vanwege Goede VrijdagNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen blijven vrijdag gesloten vanwege Goede Vrijdag. In tegenstelling tot op de Europese beurzen wordt er maandag, op tweede paasdag, wel gehandeld in New York.
19/04 15u30  Woningbouw VS loopt onverwachts terugWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in maart met 0,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
19/04 14u30  Shell: gevaar veiligheid bij actie MoerdijkDEN HAAG (AFN) - Shell is bang voor de veiligheid van mensen en milieu in Moerdijk als vakbondsacties van FNV en CNV vanaf vrijdag doorgaan. Dat laat het bedrijf vrijdag weten tijdens een kort geding bij de rechtbank in Breda.
19/04 12u15  Demonstranten Shell-kantoor opgepaktDEN HAAG (AFN) - Bij een klimaatprotest voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag zijn zo'n twintig demonstranten opgepakt. Twaalf van hen hadden vernielingen aangericht en acht anderen luisterden niet naar opdrachten van agenten, aldus de politie.
19/04 11u45  Shell naar rechter om vakbondsacties MoerdijkDEN HAAG (AFN) - Shell wil vrijdag bij de rechter afdwingen dat vakbonden hun acties bij Moerdijk stoppen. De protesten maken het onmogelijk om onderhoud te plegen aan een petrochemische installatie, waardoor volgens het olie- en gasconcern de veiligheid in het geding is.
19/04 11u30  Klimaatprotest bij Haags kantoor ShellDEN HAAG (AFN) - Enkele tientallen klimaatactivisten demonstreren vrijdagochtend bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Een deel van de groep heeft zichzelf vastgelijmd aan de deuren bij de ingang. Op de ramen zijn leuzen geschreven, op de grond liggen mensen in bodybags en op de trappen ligt nepbloed. ,,We willen de ingang voor langere tijd bezet houden'', zegt een woordvoerder van de demonstranten.
19/04 11u00  Groen licht voor herbenoeming topman VastnedAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Vastned hebben ingestemd met de herbenoeming van topman Taco de Groot als topman voor een periode van vier jaar. Ook de benoeming van Jaap Blokhuis als nieuwe commissaris kon op goedkeuring rekenen.
19/04 11u00  BP met partners in project Kaspische ZeeLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Oliemaatschappij BP gaat samen met partners een nieuw olieplatform ontwikkelen in de Kaspische Zee. Met het project in samenwerking met het staatsoliebedrijf van Azerbeidzjan Socar is in totaal 6 miljard dollar gemoeid.
19/04 10u30  'Short gaan' op Wirecard mag weerBONN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse verbod op shortposities in het fintechbedrijf Wirecard is opgeheven. Door 'short' te gaan speculeren beleggers op een koersdaling. Marktwaakhond BaFin vond dat dit na nieuws over vermeende fraude bij WireCard te vaak gebeurde, waardoor het algehele vertrouwen in aandelenbeurzen zou worden geschaad.
19/04 10u30  Uber haalt miljard op voor zelfrijdende auto'sSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Uber heeft in een financieringsronde voor zijn aanstaande beursgang een miljard dollar opgehaald bij drie Japanse bedrijven. Het geld is bedoeld voor de financiering van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.
19/04 10u30  Nieuwe managers voor Albert HeijnZAANDAM (AFN) - Marit van Egmond, de onlangs aangetreden directeur van Albert Heijn, heeft haar nieuwe team van managers klaar. Zij gaan onderzoeken wat nieuwe klantbehoeften zijn en waar groeikansen voor de supermarktketen liggen. De samenstelling kwam tot stand na gesprekken met winkels, distributiecentra, franchisenemers en de ondernemingsraad.
19/04 09u15  Duitse diensten Takeaway samengevoegdAMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com heeft zijn Duitse activiteiten samengevoegd. Daarmee is de overname van de Duitse tak van concurrent Delivery Hero nu helemaal afgerond. Dat laat het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd.nl vrijdag weten.
19/04 08u30  Europese Beurzen dicht op Goede VrijdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen blijven vrijdag gesloten vanwege Goede Vrijdag. Ook in de Verenigde Staten en enkele markten en Azië wordt niet gehandeld op deze dag. Op maandag, tweede paasdag, zijn de beurzen in Europa eveneens dicht. Dan is er echter wel een handelssessie op Wall Street.
19/04 08u30  Nikkei sluit week hoger afTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag hoger gesloten. Beleggers deden het rustig aan, nu elders in de wereld veel beurzen gesloten zijn wegens Goede Vrijdag. Verder verwerkten ze het nieuws dat de centrale bank van Japan de economische vooruitzichten mogelijk wat naar beneden bijstelt.
19/04 08u15  'Grootaandeelhouder: bod op Binck te laag'AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder John Fentener van Vlissingen vindt het bod op BinckBank door het Deense Saxo Bank te laag. Dat schrijft het FD op basis van een brief van de miljardair aan het bankbestuur.
19/04 07u45  Oud-topman: particulieren wilden belang KLMAMSTERDAM (AFN) - Een groep particuliere investeerders wilde in 2012 een belang van 12 procent nemen in Air France-KLM. Het kabinet hield het plan tegen. Dat zegt oud-topman van KLM Peter Hartman in een interview in vakblad Zakenreis.
18/04 22u15  Wall Street met winst naar PasenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag in de plus gesloten. Het sentiment kreeg enige steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder keken beleggers vooral uit naar het extra lange paasweekend. Wall Street blijft op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.
18/04 20u30  Jaarverlies voor LavideALKMAAR (AFN) - Beursfonds Lavide heeft in 2018 een negatief resultaat na belastingen behaald van 1 miljoen euro, tegen een min van 540.000 euro in 2017. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de onderneming.
18/04 19u45  Wall Street overwegend in het groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag overwegend in de plus. Het sentiment kreeg enige steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder maken beleggers zich op voor het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.
18/04 19u30  Unilever neemt OLLY Nutrition overROTTERDAM (AFN) - Unilever neemt het Amerikaanse OLLY Nutrition over, een premium-merk dat zich bezighoudt met vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen. Er werden geen financiële details over de overname gemeld.
18/04 18u30  Brill tevreden over begin 2019LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft in het eerste kwartaal naar eigen zeggen naar tevredenheid gepresteerd met zijn autonome omzetgroei op jaarbasis. De omzetontwikkeling lag volgens het bedrijf in lijn met de verwachtingen van het management bij alle productlijnen.
18/04 18u00  Russische economie groeit tragerMOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de Russische economie is in het eerste kwartaal behoorlijk afgezwakt: de economie groeide met nog 0,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het voorgaande kwartaal was de groei op jaarbasis nog 2,7 procent.
18/04 18u00  Unilever en Arcadis uitblinkers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met groene cijfers gesloten, geholpen door een stevige koerswinst voor Unilever dankzij goede kwartaalcijfers. Ook de resultaten van Arcadis vielen in goede aarde op het Damrak. De andere Europese beurzen lieten een wisselend beeld zien. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 17u15  Unilever verkoopt terrein in VlaardingenROTTERDAM (AFN) - Unilever verkoopt het onderzoeks- en ontwikkelingsterrein aan de Olivier van Noortlaan in Vlaardingen aan Van Adrighem Group. Van Adrighem gaat het terrein benutten voor een combinatie van woon- en werkdoeleinden.
18/04 17u00  Recordomzet supermarkten met paasweekendLEIDSCHENDAM (AFN) - Met dank aan de zonneschijn pakken Nederlanders naar verwachting flink uit in het komende paasweekend wat betreft aankopen in de supermarkt. Belangenorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) rekent op een recordomzet van 870 miljoen euro.
18/04 16u30  DowDupont geeft weer winstalarmMIDLAND (AFN/BLOOMBERG) - Chemiereus DowDupont geeft voor de tweede keer in korte tijd een waarschuwing over zijn kwartaalresultaten. De omzet en winst van de landbouwdivisie vallen als gevolg van overstromingen in het Amerikaanse Midwesten nog lager uit dan verwacht. Eind maart gaf het concern ook al een winstalarm wegens noodweer.
18/04 16u30  Bedrijfsvoorraden VS nemen toeWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in februari met 0,3 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/04 16u15  Conjunctuurbarometer VS in de liftNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in maart verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/04 16u15  Stabiel groeitempo industrie VSNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in april in een vergelijkbaar tempo gegroeid als in maart. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.
18/04 16u00  Mooie plus voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag behoorlijk omhoog, geholpen door een stevige koerswinst voor Unilever dankzij goede kwartaalcijfers. Ook de resultaten van Arcadis vielen in goede aarde op het Damrak. De andere Europese beurzen lieten ook overwegend plussen zien. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 16u00  Wall Street hoger richting PasenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst geopend. Het sentiment krijgt wat steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder maken beleggers op Wall Street zich op voor het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.
18/04 16u00  Meer loon voor medewerkers KPNAMSTERDAM (AFN) - Medewerkers van KPN kunnen een loonstijging van gemiddeld 4,5 procent tegemoet zien. Het telecombedrijf is die salarisverhoging overeengekomen met onderhandelaars van de vakbonden FNV, CNV, De Unie en VHP2. Leden van die bonden moeten nog instemmen met de nieuwe cao.
18/04 15u15  ConocoPhillips verkoopt Noordzee-activiteitenHOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse olieconcern ConocoPhillips verkoopt een flink deel van zijn bezittingen in de Noordzee. Oliebedrijf Chrysaor telt bijna 2,7 miljard dollar neer voor de twee gasvelden in Britse wateren en een belang in een ander veld bij de Shetland.
18/04 15u15  DSM neemt vitamineroyalty's over van AmyrisHEERLEN (AFN) - DSM heeft een overeenkomst voor het verkrijgen van royalty's over de verkoop van Vitamine E overgenomen van het Amerikaanse bedrijf Amyris. Daar betaalt DSM 57 miljoen dollar voor.
18/04 15u15  'Kalme start Wall Street voor paasweekend'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met kleine uitslagen. Beleggers doen het rustig aan in aanloop naar het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag. Daarnaast wordt nog nagekauwd op cijfers over de Chinese economie en hangt er nog angst boven de markt over meer regulering van bedrijven in de gezondheidszorg.
18/04 15u00  Bedrijvigheid Philadelphia afgenomenPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand afgenomen. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
18/04 14u45  Uitkeringsaanvragen VS licht gedaaldWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met 5.000 gedaald tot 192.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
18/04 14u45  Winkelverkopen VS trekken aanWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in maart met 1,6 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
18/04 14u45  AmEx profiteert van meer kaartgebruikNEW YORK (AFN) - American Express heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer omzet in de boeken gezet. Klanten gaven meer uit met hun kaart, maar de creditcardaanbieder haalde ook meer geld op door rente en de kaartbijdrage van klanten. De winst viel wel lager uit omdat de onderneming meer kwijt was aan marketingkosten. Ook moest het bedrijf, ook wel bekend als AmEx, meer uitgeven aan rechtszaken.
18/04 14u45  Minder omzet en winst voor uitzender ManpowerMILWAUKEE (AFN/BLOOMBERG) - Uitzendreus Manpower heeft afgelopen kwartaal minder omzet en winst behaald dan dezelfde periode vorig jaar. Volgens het bedrijf, dat al langer kampt met lastige marktomstandigheden, was er in enkele belangrijke Europese markten wel sprake van een stabiliserende trend.
18/04 14u00  Schlumberger boekt lagere winstHOUSTON (AFN/RTR) - Oliedienstverlener Schlumberger heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een lagere winst in de boeken gezet. Klanten op de belangrijke Noord-Amerikaanse markt staan onder toenemende druk om hun kosten te verlagen, waardoor de vraag naar diensten en materieel van Schlumberger terugliep.
18/04 14u00  Sigarettenvervanger Philip Morris groeit doorNEW YORK (AFN) - Tabaksreus Philip Morris heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een vijfde meer tabak verkocht voor zijn sigarettenvervanger IQOS. Vooral in Europa kon het bedrijf daar flink mee uitbreiden. Het aantal verkochte sigaretten bleef vrijwel gelijk ten opzichte van een jaar eerder. Een neergang in Europa werd door een stijging van de verkopen in Afrika en het Midden-Oosten gecompenseerd.
18/04 13u45  Ook Blackstone wil een bedrijf wordenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij Blackstone wil een bedrijf worden. Formeel is het fonds nu nog een zogeheten PTP, een publiek verhandelbaar samenwerkingsverband. De stap moet het makkelijker maken voor investeerders om aandelen te kopen en daarmee de waarde van de aandelen opjagen.
18/04 13u45  Verfproducent PPG kampt met moeilijke marktPITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries had afgelopen kwartaal last van uitdagende economische omstandigheden, waarbij de vraag vanuit de industrie naar bepaalde producten van het bedrijf afnam. Ook werden de opbrengsten gedrukt door negatieve wisselkoerseffecten.
18/04 13u30  'Deutsche Bank kijkt ook naar plan B'FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank werkt naar verluidt ook aan een plan B voor het geval de onderhandelingen over een samengaan met Commerzbank op niets uitlopen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Deutsche Bank zelf wilde niet op het bericht reageren.
18/04 13u15  Honeywell verhoogt winstverwachtingMORRIS PLAINS (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell krikt zijn winstverwachting op na sterke resultaten in het eerste kwartaal. Het bedrijf presteerde in de eerste drie maanden goed met zijn producten voor de luchtvaartindustrie en defensie. Ook de onderdelen voor automatisering van distributiecentra kenden een sterke jaarstart.
18/04 13u00  AF-KLM breidt capaciteit naar India uitAMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM breidt het aantal vluchten naar India uit. Dat maakt de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie bekend in een mededeling over het wegvallen van vluchten naar India via samenwerkingspartner Jet Airways.
18/04 12u15  Bavaria-moeder boekt recordomzetLIESHOUT (AFN) - Swinkels Family Brewers, vooral bekend van het biermerk Bavaria, sloot vorig jaar af met een recordomzet van 713,1 miljoen euro. De uitbreiding van een moutfabriek zorgde deels voor de omzetgroei. Daarnaast deed het familiebedrijf goede zaken met zijn Ethiopische merk Habesha.
18/04 12u00  Unilever helpt AEX vooruitAMSTERDAM (AFN) - Unilever trok donderdag de kar op het Damrak na goed ontvangen kwartaalcijfers en hielp de AEX-index aan winst. Ook de resultaten van Midkapper Arcadis vielen in goede aarde. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers kregen op de laatste dag van de verkorte handelsweek nog flink wat kwartaalcijfers voor de kiezen. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 11u15  Ajax speelt uitduel met Tottenham op 30 aprilAMSTERDAM (AFN) - De eerste wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax in de halve finales van de Champions League wordt gespeeld op dinsdag 30 april. De aftrap in Londen is om 21.00 uur. De return in de Johan Cruijff ArenA volgt op woensdag 8 mei, eveneens met 21.00 uur als begintijdstip. Dat maakte de UEFA donderdag bekend.
18/04 10u45  BAM onderdeel van grote Britse dealLONDEN (AFN) - Bouwer BAM is een van de partijen die in het Verenigd Koninkrijk aan de slag gaat met het beschermen van honderdduizenden woningen tegen kusterosie en het buiten de oevers treden van rivieren. Met het totale project van de Britse Environment Agency is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard pond. Welk deel daarvan naar de Britse BAM-dochter vloeit is niet bekend.
18/04 10u00  ING verhoogt advies voor Van LanschotAMSTERDAM (AFN) - ING verhoogt zijn advies voor Van Lanschot Kempen van hold naar buy. De financieel dienstverlener heeft zich de afgelopen jaren met succes gespecialiseerd in vermogensbeheer, terwijl niet-kernactiviteiten zoals kredietverlening zijn afgeslankt. Dat vertaalt zich volgens de kenners in bijzondere kapitaaluitkeringen, vergelijkbaar met het speciaaldividend van 1,50 euro per aandeel vorig jaar.
18/04 10u00  'Sterke resultaten voor Arcadis'AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft sterke resultaten geboekt in het eerste kwartaal, zeker gezien de moeilijkheden die het ingenieurs- en adviesbureau vorig jaar in Azië, Latijns-Amerika en het Midden-oosten had. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een reactie op de kwartaalcijfers van het bedrijf.
18/04 10u00  Duitse industrie blijft stevig krimpenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Duitse industrie gaat ook deze maand stevig omlaag, na de ook al forse neergang een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van een voorlopig cijfer. Ook in Frankrijk is sprake van krimp.
18/04 09u45  Toezichthouder AFM verbiedt binaire optiesAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legt het aanbieden van bepaalde riskante beleggingsproducten aan banden. De toezichthouder verbiedt de handel in zogeheten binaire opties en voert beperkingen in voor de handel in CFD's.
18/04 09u45  'Ups en downs in herstel Beter Bed'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers van Beter Bed bleven wat achter bij de verwachtingen, maar het bedrijf bevindt zich in een overgangsfase dus er moet niet te veel nadruk worden gelegd op de resultaten. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
18/04 09u30  'België is groeimotor SligroAMSTERDAM (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft in het eerste kwartaal op eigen kracht goede zaken gedaan in België. Analisten van KBC Securities zijn tevreden over de prestaties bij de zuiderburen. België zou een groeimotor voor het bedrijf kunnen worden, denken ze.
18/04 09u30  'Basic-Fit onderstreept solide verdienmodel'AMSTERDAM (AFN) - Sportschoolketen Basic-Fit toont met zijn kwartaalupdate aan dat zijn verdienmodel solide is. Dat schrijven analisten van KBC Securities. Zij zien in de recente cijfers bewijs dat de Nederlandse keten goed munt weet te slaan uit een groeiende groep abonnees.
18/04 09u15  Unilever en Arcadis in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is donderdag met een kleine winst begonnen. De andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Beleggers kregen op de laatste dag van de verkorte handelsweek nog flink wat kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak weren de handelsupdates van onder meer Unilever en Arcadis goed ontvangen. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 09u15  NPM Capital koopt belang in fintech OhpenAMSTERDAM (AFN) - NPM Capital heeft zich ingekocht bij het Nederlandse fintechbedrijf Ohpen. De investeerder koopt een belang van 35 procent in het Nederlands bedrijf van Amerborgh. Die investeerder, die al langere tijd aan Ohpen verbonden was, wil met de opbrengst andere projecten investeren.
18/04 09u15  'Vraagtekens bij prognoses Unilever'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van was- en voedingsmiddelenconcern Unilever over het eerste kwartaal waren oké. Maar de stippen op de horizon wat betreft omzetgroei, roepen de nodige vragen op. Dat schrijven kenners van RBC in een reactie op het handelsbericht.
18/04 09u15  ArcelorMittal biedt staal aan voor Notre-DamePARIJS (AFN/RTR) - Staalconcern ArcelorMittal heeft staal aangeboden voor de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Dat heeft het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf laten weten.
18/04 09u00  'Twijfels over overname Osram Licht'HAMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Investeerders Bain Capital en Carlyle betwijfelen of ze Osram Licht nog willen overnemen, nadat het Duitse verlichtingsbedrijf vorige maand met een stevige omzetwaarschuwing kwam. Dat laten ingewijden weten aan het zakenblad Manager Magazin.
18/04 09u00  Nedap werkt aan winkelgemak met MishiPayGROENLO (AFN) - Het beursgenoteerde technologiebedrijf Nedap werkt met het Britse softwarebedrijf MishiPay aan toepassingen voor in winkels. Het gaat om een veilige mobiele oplossing voor het door klanten zelf laten scannen van producten.
18/04 08u45  Pernod Ricard scherpt winstverwachting aanPARIJS (AFN/RTR) - Pernod Ricard is positiever gestemd over zijn jaarresultaten. De Franse drankproducent verwacht dat het resultaat uit doorlopende activiteiten op eigen kracht 8 procent hoger uitvalt dan in het voorgaande jaar. Dat is de bovenkant van een eerder afgegeven bandbreedte.
18/04 08u30  Unilever profiteert van hogere verkoopprijzenROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft in het eerste kwartaal meer verkocht en ook nog eens tegen hogere prijzen. Het Nederlands-Britse bedrijf zag de totale omzet weliswaar licht dalen door de verkoop van zijn margarinetak, maar als die buiten beschouwing wordt gelaten stegen de opbrengsten juist wat meer dan waar kenners gemiddeld op hadden gerekend.
18/04 08u30  Duitse producentenprijzen onverwacht omlaagWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in maart onverwacht met 0,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
18/04 08u30  Nieuwe boekhoudregels positief voor EuronextAMSTERDAM (AFN) - Euronext voorziet een positief effect van nieuwe boekhoudregels. De beursuitbater rekent op een bedrijfsresultaat in het eerst kwartaal dat vanwege de invoer van de IFRS 16-standaard circa 2,7 miljoen euro hoger zal uitvallen.
18/04 08u30  'Drukke cijferdag op Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting iets lager. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine minnen te beginnen. Beleggers krijgen op de laatste dag van de verkorte handelsweek aardig wat kwartaalcijfers voor de kiezen van bedrijven als Unilever, Arcadis, Sligro en Basic-Fit. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.
18/04 08u15  TSMC voelt zwakkere smartphonevraagHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft duidelijk last van de afzwakkende vraag naar smartphones. De leverancier van chips aan onder meer Apple en Huawei zag de winst terugvallen in het afgelopen kwartaal.
18/04 08u15  Japanse beurs doet stap terugTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan deed donderdag een stap terug. Beleggers namen wat winst na de recente sterke opmars die de Japanse hoofdindex naar het hoogste niveau in meer dan vier maanden stuurde. Een bericht dat het Japanse technologieconcern Canon zijn winstverwachting gaat verlagen drukte eveneens op het beurssentiment.
18/04 08u15  'Samsung-zeperd zet druk op toeleveranciers'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Toeleveranciers van techgigant Samsung weten donderdag op de aandelenbeurzen de aandacht op zich gericht. Enkele testmodellen van de nieuwe opvouwbare telefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf kampen al binnen enkele dagen met de nodige problemen. Daarmee ligt mogelijk een nieuwe fiasco op de loer voor Samsung, menen kenners.
18/04 08u00  Duidelijkheid huidzorg Nestlé in zomerVEVEY (AFN) - Voedingsmiddelen- en verzorgingsproductengigant Nestlé verwacht medio 2019 duidelijkheid over zijn huidverzorgingstak. Het onderzoeken van de strategische opties, zoals een verkoop, verloopt volgens het Zwitserse bedrijf volgens plan. Over de vleeswarentak, die ook in de etalage staat, wordt later in het jaar een knoop doorgehakt.
18/04 08u00  Sligro komt traag uit de startblokkenVEGHEL (AFN) - Sligro Food Group kende naar eigen zeggen een trage start van het jaar. Het groothandelsbedrijf merkte dat het consumentenvertrouwen in zowel Nederland als België achteruit is gegaan. Ook speelt mee dat Pasen wat later valt dan vorig jaar.
18/04 08u00  Omzetgroei voor sportschooluitbater Basic-FitAMSTERDAM (AFN) - De beursgenoteerde sportschooluitbater Basic-Fit heeft afgelopen kwartaal de omzet flink zien groeien. De onderneming kreeg er 22 nieuwe sportclubs bij, waardoor het totale bestand groeide tot 651 stuks.
18/04 07u45  Beter Bed optimistisch over Matratzen ConcordUDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed is optimistisch over de hervormingen bij Matratzen Concord. De Duitse keten die een flink aantal winkels sloot heeft nog altijd teruglopende verkopen, maar volgens het moederbedrijf zijn onderliggend de eerste positieve ontwikkelingen te zien.
18/04 07u45  Arcadis profiteert van Amerikaanse groeiAMSTERDAM (AFN) - Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een hogere omzet behaald. Dat had het bedrijf met name te danken aan stevige groei op de Noord-Amerikaanse markt. Ook de winstgevendheid ging omhoog.
18/04 07u30  Booking-oprichter meldt zich voor EnecoAMSTERDAM (AFN) - Kees Koolen, de man die rijk werd met hotelboekingssite Booking.com, wil energiebedrijf Eneco kopen. Hij trekt op met een coalitie van ondernemers die zich Het Groene Consortium noemt. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
18/04 07u15  Aantal werklozen lager dan voor crisisDEN HAAG (AFN) - Het aantal werklozen in Nederland is voor het eerst lager dan voor de economische crisis in 2008 uitgekomen. Dat bleek uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreekt van een mijlpaal.
17/04 23u45  Spurs schakelen City uit en treffen AjaxMANCHESTER (AFN) - Tottenham Hotspur heeft zich na een knotsgekke wedstrijd geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Daarin gaat de Londense club het opnemen tegen Ajax. De ploeg van coach Mauricio Pochettino verloor met 4-3 van Manchester City, maar die uitslag was na de 1-0 in Londen voldoende voor een plek bij de laatste vier.
17/04 23u00  Alcoa verwacht minder vraag naar aluminiumPITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa denkt dat de wereldwijde vraag naar dat metaal lager uitvalt dan het bedrijf eerder verwachtte. Alcoa gaat nu uit van een groei van 2 tot 3 procent, dat was eerder nog 3 tot 4 procent. Vooral in in de Chinese transport- en elektronicasectoren wordt minder aluminium gebruikt.
17/04 22u30  Kleine verliezen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Beleggers kauwden op een aantal kwartaalresultaten en beter dan verwachte cijfers uit China. Chipbedrijven reageerden daar positief op. Bedrijven in de gezondheidszorg zakten juist weg uit angst voor ander beleid nu de presidentsverkiezingen naderen.
17/04 22u00  'Uber verkoopt deel van tak autonome auto's'SAN FRANCISCO (AFN) - Uber is dichtbij de verkoop van een belang van ongeveer 13 procent van zijn divisie die zich met zelfrijdende auto's bezighoudt. Techinvesteerder SoftBank, automaker Toyota en producent van auto-onderdelen Denso zouden dat belang kopen, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
17/04 21u15  OCI nomineert drie bestuursledenAMSTERDAM (AFN) - Kunstmestfabrikant OCI heeft Dod Fraser, David Welch en Maud de Vries genomineerd voor een plaats in het bestuur. Fraser en Welch worden niet-uitvoerende bestuursleden, vergelijkbaar met een commissariaat. De Vries wordt uitvoerend bestuurslid. Zij is nu al het hoofd van de juridische en personeelsafdeling van OCI.
17/04 20u45  Fed ziet economische groei weer aantrekkenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie blijft doorgroeien. In de meeste regio's gaat dat met hetzelfde tempo als eerder, maar in sommige streken trekt de groei aan. Dat merkt de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, op in zijn Beige Book. Dat verslag geeft inzicht in de Amerikaanse economische activiteit.
17/04 20u15  Ajax neemt Pierie over van HeerenveenAMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft Kik Pierie overgenomen van sc Heerenveen. De club liet weten dat de verdediger een contract voor vijf seizoenen heeft getekend, tot en met 2024.
17/04 20u00  Wall Street blijft dicht bij huisNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hadden woensdag moeite om richting te vinden. Beleggers kauwden op een aantal kwartaalresultaten en positiever dan verwachte cijfers uit China. Chipbedrijven reageerden daar positief op, maar bedrijven in de gezondheidszorg zakten juist weg uit angst voor ander beleid nu de presidentsverkiezingen naderen.
17/04 18u30  Ook commissaris SBM heeft datum verhoorHAARLEM (AFN) - Commissaris Sietze Hepkema van maritiem oliedienstverlener SBM Offshore moet 22 mei getuigen over zijn in het corruptieschandaal bij de onderneming. Ook advocaat Jaap de Keijzer van De Brauw wordt die dag verwacht. De verhoren van Hepkema en De Keijzer volgen vijf dagen na dat van topman Bruno Chabas.
17/04 18u30  EU klaar voor heffingen op producten VSBRUSSEL (AFN) - De Europese Unie staat klaar om eigen importheffingen in te voeren als de Amerikaanse president Donald Trump zijn dreigement van heffingen op Europese producten doorzet. De Europese Commissie heeft daarom een lijst opgesteld van producten die de EU mogelijk wil belasten.
17/04 18u00  Europese beurzen houden winst vastAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag na een trage start overwegend met winst gesloten. Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers. Ook waren er bemoedigende cijfers over de Chinese economie. Op het Damrak konden onder meer Vopak, ASML en TomTom op instemming rekenen nadat ze de boeken hadden geopend. Ajax was ook in trek na het bereiken van de laatste vier in de Champions League.
17/04 17u00  Nieuwe termijn financieel directeur TomTomAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van TomTom hebben voor een verlenging van de termijn van financieel directeur Taco Titulaer gestemd. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de navigatiedienstverlener. Titulaers termijn loopt nu tot en met de aandeelhoudersvergadering van 2023.
17/04 16u45  Alle vliegtuigen Jet Airways aan de grondMUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways heeft alle vluchten geschrapt. Dat gebeurde nadat het niet gelukt was om noodkrediet los te krijgen. Daardoor kon Jet Airways onder meer de brandstofkosten niet meer betalen.
17/04 16u30  Groothandelsvoorraden VS licht hogerWASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in februari met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
17/04 16u15  Europese beurzen in de plusAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdagmiddag in de plus. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers te verstouwen en verwerkten een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie. Op het Damrak vielen de resultaten van Vopak, ASML en TomTom in goede aarde. Ajax was eveneens in trek na het bereiken van de halve finales van de Champions League.
17/04 16u00  Wisselende opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld geopend. Meevallende cijfers over de Chinese economie ondersteunden het sentiment. Met name de chipsector profiteerde daarvan. Verder verwerkten beleggers kwartaalresultaten van onder meer PepsiCo en Morgan Stanley.
17/04 16u00  Heineken-onderdeel koopt Ranja en LimeauBUNNIK (AFN) - Frisdrankmaker Vrumona, een onderdeel van Heineken, neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in de siroopmerken Ranja en Limeau. Volgens de Nederlandse producent van bijvoorbeeld Pepsi, Royal Club, Sourcy, Sisi en Rivella gaat het om een belangrijke aanvulling op het assortiment.
17/04 15u30  Brussel akkoord met afstoting ArcelorBRUSSEL (AFN) - Staalgigant ArcelorMittal heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen voor de verkoop van onderdelen aan branchegenoot Liberty House Group. Die afstoting was voor Arcelor de laatste horde voor de inlijving van de Italiaanse staalfabrikant Ilva.
17/04 15u00  'Minder boetes voor kartelvorming in 2018'AMSTERDAM (AFN) - Wereldwijd zijn vorig jaar minder boetes voor kartelvorming opgelegd dan in 2017 en 2016. Dat meldde het internationale advocatenkantoor Allen Overy op basis van eigen onderzoek.
17/04 15u00  Handelstekort VS wordt kleinerWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten is in februari afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel naar buiten bracht.
17/04 15u00  'Chinese data geven Wall Street zetje'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag naar verwachting voor een hogere opening. Meevallende cijfers over de economische groei van China lijken de markten een zetje omhoog te geven. Beleggers op Wall Street kregen verder kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven voor de kiezen.
17/04 13u45  Lagere winst Morgan StanleyNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley is in het eerste kwartaal op een lagere winst uitgekomen. Ook de baten gingen omlaag, zo blijkt uit cijfers van het financiële concern.
17/04 13u30  'Deutsche Bank vreest gevolgen witwasaffaire'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank vreest naar verluidt voor boetes, juridische stappen en mogelijke vervolging van bestuurders vanwege zijn rol in een Russische witwasaffaire. Dat meldt The Guardian op basis van een intern rapport waarop de Britse krant de hand heeft kunnen te leggen.
17/04 13u00  'Saudi Aramco wil groot belang in Reliance'LONDEN (AFN) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is in gesprek over een minderheidsdeelneming in het Indiase raffinaderij- en petrochemische concern Reliance Industries. Dat meldden ingewijden aan zakenkrant Financial Times.
17/04 13u00  Snacks geven cijfers PepsiCo glansPURCHASE (AFN/BLOOMBERG) - Snack- en frisdrankproducent PepsiCo heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met meer winst op een hogere omzet. Met name met de verkoop van snacks wist het bedrijf te verrassen. Het Amerikaanse bedrijf profiteerde van de extra inspanningen die het deed om producten aan de man te brengen. Ook is er een steeds grotere vraag naar gezondere snacks.
17/04 12u15  Moody's positiever over vooruitzichten VEONLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's krikt het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling van telecomconcern VEON op van stabiel naar positief. De rating wordt bevestigd op Ba2.
17/04 12u00  ASR wil voor 500 miljoen obligaties uitgevenAMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar ASR Nederland is van plan voor 500 miljoen euro aan obligaties uit te geven, afhankelijk van marktomstandigheden. ASR denkt dat de leningen een rating krijgen van BBB- door kredietbeoordelaar SP.
17/04 12u00  Vopak en Ajax smaakmakers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen en verwerkten een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie. Op het Damrak vielen de resultaten van Vopak, ASML en TomTom in goede aarde. Ajax was eveneens in trek na het bereiken van de halve finales van de Champions League.
17/04 11u30  Halvering groeiverwachting Duitse economieBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse regering halveert haar verwachting voor de economische groei in 2019. Het ministerie van Economische Zaken rekent nu op een groei met 0,5 procent voor de Duitse economie, terwijl in januari nog 1 procent werd voorspeld.
17/04 11u15  Export eurozone neemt toeLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in februari met 4,4 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 183,3 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
17/04 11u15  Inflatie eurozone bevestigd op 1,4 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in maart gedaald naar 1,4 procent op jaarbasis, van 1,5 procent in februari. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
17/04 11u15  Moody's verlaagt vooruitzichten UnibailLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is somberder over de financiële toekomst van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield. De outlook voor de onderneming wordt naar beneden bijgesteld, van stabiel naar negatief. Aan de kredietratings voor de onderneming zelf verandert Moody's niets.
17/04 10u30  'Contracten Adyen aardige toevoeging'AMSTERDAM (AFN) - De contracten van betalingsbedrijf Adyen met de Amerikaanse verkoper van woninginrichting Restoration Hardware en Singapore Airlines zijn een aardige toevoeging aan de omzet, maar geen game changers. Dat meldde KBC Securities.
17/04 10u15  'Commerzbank past niet in ING-strategie'AMSTERDAM (AFN) - Een eventueel fusie van Commerzbank en ING zou niet passen in de onlangs gepresenteerde strategie van ING. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie op het bericht in Duitse media over een mogelijk samengaan van de banken.
17/04 10u15  'Aankoop Kiadis zeer goede aanvulling'AMSTERDAM (AFN) - De overname door Kiadis Pharma van het Amerikaanse CytoSen Therapeutics is een zeer goede aanvulling. Dat concludeert een analist van KBC Securities, die de aankoop zegt toe te juichen.
17/04 10u00  'Bruto huurinkomsten NSI zoals verwacht'AMSTERDAM (AFN) - De bruto huurinkomsten van NSI waren in het eerste kwartaal zoals verwacht, zo constateerde ING. Maar de winst per aandeel kwam met 0,56 euro hoger uit dan de 0,52 euro waar kenners op rekenden.
17/04 10u00  'Sterke kwartaalupdate TomTom'AMSTERDAM (AFN) - TomTom rapporteerde solide cijfers over het eerste kwartaal van het jaar. Dat constateren analisten van ING. Daarbij wezen ze specifiek op de prestaties van de consumentendivisie, waar de omzetkrimp veel kleiner was dan voorzien.
17/04 09u45  'Goed kwartaal voor Vopak'AMSTERDAM (AFN) - Vopak heeft een goed eerste kwartaal gedraaid, met een toenemende winstgevendheid. Dat laat KBC Securities weten in een reactie op de handelsupdate van het tankopslagbedrijf.
17/04 09u45  'Significante tik op orderboek BAM'AMSTERDAM (AFN) - Het kwijtraken van de opdracht voor de aanpak van het snelwegknooppunt Hoevelaken is een significante tik voor het orderboek van bouwbedrijf BAM, van enkele honderden miljoenen. Dat constateert KBC Securities. Wel merken ze op dat de impact op de omzet relatief beperkt is, aangezien de order over meerdere jaren was uitgesmeerd.
17/04 09u30  Ajax in trek op Damrak na winst op JuventusAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Ajax was woensdag in trek op Beursplein 5. Beleggers reageerden verheugd op de winst van de club op de Italiaanse grootmacht Juventus. Daarmee bereikte de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland voor het eerst in 22 jaar weer de halve finale van de Champions League. Het aandeel Juventus kelderde in Italië.
17/04 09u15  ASML en Vopak bovenaan groene AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een kleine winst begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. De beurshandel stond vooral in het teken van bedrijfsresultaten. Een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie bood daarbij enige steun aan de handel. Op het Damrak vielen de resultaten van ASML en Vopak in goede aarde.
17/04 09u15  'Prognose sterk ASML ietwat behouden'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinemaker ASML kwam door de bank genomen met sterke resultaten op de proppen, maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal vielen iets lager uit dan voorzien. Dat schrijven kenners van Goldman Sachs in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.
17/04 09u00  'Fransen storten zich op Italiaanse gin'PARIJS (AFN) - De Franse drankengigant Pernod Ricard lijkt het Italiaanse gin-merk Malfy over te nemen uit de portefeuille van Biggar Leith. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De overname wordt naar verwachting op korte termijn wereldkundig gemaakt.
17/04 08u45  Ericsson profiteert van 5G-contractenSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse producent van netwerkapparatuur Ericsson heeft in het eerste kwartaal winst geboekt, terwijl een jaar eerder nog verlies werd geleden. Investeringen in 5G, een nieuwe en snellere vorm van internet, betalen zich uit in nieuwe contracten met telecombedrijven.
17/04 08u30  Teslin Participaties groter in BrillAMSTERDAM (AFN) - Teslin Participaties Coöperatief heeft zijn belang in wetenschappelijk uitgever Brill. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
17/04 08u30  Danone handhaaft doelen ondanks drukPARIJS (AFN/RTR) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone houdt vast aan zijn doelstellingen voor dit jaar. Het bedrijf rekent nog steeds op een groei van de winst en de omzet, ondanks een zwakkere vraag naar babyvoeding in China en een consumentenboycot in Marokko in het eerste kwartaal van het jaar.
17/04 08u30  Boskalis aan de slag in IndonesiëPAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft twee contracten ontvangen in Indonesië met een gezamenlijke waarde van 75 miljoen euro. Beide baggerprojecten worden in de tweede helft van dit jaar uitgevoerd.
17/04 08u30  'Bedrijfsresultaten in focus op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt woensdag afwachtend te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters met kleine koersuitslagen openen. De beurshandel staat vooral in het teken van de bedrijfsresultaten. Een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie biedt daarbij mogelijk enige steun aan de handel. Op Beursplein 5 gaven onder meer ASML, Vopak en TomTom inzicht in de prestaties in het eerste kwartaal.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x 'Goed kwartaal voor Randstad'24/04 08u45 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Randstad beleefde een goed eerste kwartaal. Daarbij kwam de autonome groei uit op 0,5 procent, waar de markt rekende op een krimp met 1 procent. Dat constateren analisten van Goldman Sachs. Zij rekenden zelf op een stabiele groei.
8x 'Mogelijk verkoop Bank Degroof Petercam'24/04 08u45 - Belegger.nl: BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Belgische zakenbank en vermogensbeheerder Bank Degroof Petercam kan mogelijk in de verkoop worden gezet. Dat meldden Belgische zakenmedia op basis van ingewijden.
7x Meer geïnvesteerd in februari24/04 06u45 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - In februari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 7,5 procent groter dan dezelfde maand een jaar eerder. De groei is groter dan in de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral in woningen, bedrijfsgebouwen, infrastructuur en machines is meer geïnvesteerd.
7x Herschel weer aan de slag bij Value824/04 08u45 - Belegger.nl: BUSSUM (AFN) - Remko Herschel gaat weer aan de slag voor investeerder Value8. Hij was in de periode december 2016 tot en met augustus 2018 financieel topman. Vanaf medio april gaat hij aan de slag als Investment Director.
7x Nedap levert beveilingssysteem aan Deliveroo24/04 08u45 - Belegger.nl: GROENLO (AFN) - Nedap gaat zijn beveiligingssysteem AEOS leveren aan maaltijdbezorger Deliveroo. Het systeem voor toegangscontrole wordt bij ongeveer vijftig vestigingen van Deliveroo geïnstalleerd. Financiële details maakte het beursgenoteerde technologiebedrijf niet bekend.
7x Randstad koloper in lagere AEX24/04 10u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers kregen een hoop kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel en Heineken lager werden gezet na de kwartaalberichten. Ook in de rest van Europa was het druk aan het cijferfront.
7x 'Van Lanschot Kempen let op kosten'24/04 10u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De vrijwel gelijk gebleven winst van Van Lanschot Kempen is te danken aan betere kostenbeheersing. Dat stellen analisten van ING die erop wijzen dat de winst van de vermogensbeheerder in de eerste helft van 2018 gestuwd werd door eenmalige baten.
7x NSI sluit huurdeals in Den Bosch24/04 13u00 - Belegger.nl: HOOFDDORP (AFN) - NSI heeft zes huurovereenkomsten gesloten met een totale vloeroppervlakte van zo'n 3300 vierkante meter in het gebouw HNK in Den Bosch. Financiële details zijn niet gemeld door het vastgoedfonds.
7x 'Voorzichtig begin voor Wall Street'24/04 15u00 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven woensdag bij opening naar verwachting dicht bij huis, nadat bedrijfscijfers de SP 500 een dag eerder naar een recordhoogte hadden gestuwd. Ook nu is de blik van beleggers gericht op een trits kwartaalberichten. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook bedrijven als ATT, Northrop Grumman en Caterpillar openden de boeken. In de oliesector tekent zich een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum.
6x WDP herhaalt winstdoelstelling24/04 06u45 - Belegger.nl: BRUSSEL (AFN) - Logistiek vastgoedbedrijf WDP rekent voor heel 2019 nog steeds op een stijging van de winst per aandeel. Dat maakte de onderneming woensdag bekend bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.

Statistieken

Artikels:
30750
Gelezen:
23509
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven