dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u00
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
10/12 22u30  Banken bij verliezers op groen Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afspraken PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend.
10/12 20u00  Brexit en handelsvete drukken Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie overwegend in de min. Aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken het sentiment, evenals de onzekerheid over de brexit-deal. Chipmaker Qualcomm en techreus Apple wisten de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 19u15  VS: stop met aanleg gaspijplijn Nord Stream 2 WASHINGTON (AFN/DPA) - De Verenigde Staten hebben er openlijk toe opgeroepen de aanleg van de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 te staken. De Amerikaanse onderminister voor energiegerelateerde zaken Francis Fannon riep alle betrokken partijen op om per direct te stoppen met het project, waar vooral Rusland aan gehecht is.
10/12 17u45  AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed.
10/12 17u15  Uittocht bij Verizon door vertrekregeling NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon neemt afscheid van duizenden werknemers. Het gaat om personeelsleden die gebruikmaken van een vrijwillige vertrekregeling, kondigde het concern aan. Verizon wil afslanken om vervolgens te kunnen investeren in 5G, een nieuw type internetverbinding dat veel hogere snelheden mogelijk maakt.
10/12 17u00  VNO-NCW omarmt bedenktijd van 250 dagen DEN HAAG (AFN) - Ondernemersorganisatie VNO-NCW steunt het voorstel van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming om een wettelijke bedenktijd van 250 dagen in te voeren voor bestuurders van beursgenoteerde bedrijven. De regeling geeft de leiding van de bedrijven langer de tijd om bijvoorbeeld de argumenten voor en tegen een overname te staven.
10/12 16u45  GoPro haalt deel productie weg uit China SAN MATEO (AFN) - Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd.
10/12 16u00  Europese beurzen overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandagmiddag in de min. Ook elders in Europa gingen graadmeters overwegend omlaag. De oplaaiende handelsspanningen tussen de VS en China deden het sentiment geen goed. Verder wordt gewacht op de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord. Deze staat gepland op dinsdag, maar wordt vermoedelijk uitgesteld.
10/12 16u00  Rustige opening op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek met kleine uitslagen begonnen. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Verder wisten chipmaker Qualcomm en techreus Apple de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 15u45  'Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones' PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Een rechter in China heeft de import en verkoop van bepaalde types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. De twee concerns zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten.
10/12 15u00  'Licht herstel bij opening Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een licht hogere opening, na de stevige verliezen op vrijdag. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Beleggers kijken verder met een schuin oog naar de brexitperikelen in het Verenigd Koninkrijk.
10/12 14u30  Topman NSI in bestuur IVBN DEN HAAG (AFN) - Topman Bernd Stahli van vastgoedinvesteerder NSI treedt per 1 januari toe tot het bestuur van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN). Stahli krijgt de portefeuille kantoren onder zijn hoede.
10/12 14u00  Centralebankgouverneur India per direct weg MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De gouverneur van de Indiase centrale bank, Urjit Patel, treedt met onmiddellijke ingang af, naar eigen zeggen vanwege persoonlijke redenen. Dat maakte de Reserve Bank of India (RBI) bekend.
10/12 13u30  Signify rondt aandeleninkoopprogramma af EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Onder dit programma werden tussen 30 juli tot 7 december ruim 9,6 miljoen aandelen ingekocht voor een totale prijs van 220 miljoen euro.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 13u00  ABN: economische groei zwakt sterker afAMSTERDAM (AFN) - De groei van de Nederlandse economie zwakt sterker af, mede door de minder gunstige vooruitzichten voor de wereldeconomie. Dat schrijft ABN AMRO in een rapport.
10/12 13u00  FNV staat alleen met acties bij PostNLUTRECHT (AFN) - FNV kondigt werkonderbrekingen aan bij PostNL, nadat de post- en pakketbezorger maandag niet inging op een ultimatum voor toezeggingen over een nieuwe cao. De drie andere bonden die met PostNL onderhandelen over een nieuwe cao, zien niets in actievoeren.
10/12 12u15  Zwakkere groei economie OESO-gebiedPARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) laat afzwakking zien, ook in de eurozone. Dat schrijft de OESO in een rapport.
10/12 12u00  Staat haalt 2,8 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 2,8 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
10/12 12u00  Brexit en handelszorgen drukken beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden maandag een stap terug. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar vrijdag de handelsvrees weer oplaaide. Verder werd uitgekeken naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord op dinsdag.
10/12 11u30  Shell investeert in gasproject NoordzeeLONDEN (AFN) - Shell heeft een definitief investeringsbesluit genomen voor een gasproject in de Noordzee. Het gaat om een gasdistributieknooppunt rond het boorplatform Shearwater. Er werden geen financiële details gemeld.
10/12 11u00  Britse industrie produceert minderLONDEN (AFN) - De productie in de Britse industrie is in oktober met 0,6 procent gekrompen op maandbasis. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
10/12 10u00  FNV staat alleen met ultimatum aan PostNLUTRECHT (AFN) - Het ultimatum dat FNV aan PostNL heeft gesteld, kan niet op bijval van andere vakbonden rekenen. FNV dreigt met acties als het post- en pakketbedrijf niet voor 12.00 uur aan haar eisen voor een nieuwe cao tegemoetkomt. De andere drie bonden die over een nieuwe arbeidsovereenkomst onderhandelen, CNV, BVPP en VHP2, vinden het nog veel te vroeg voor acties.
10/12 09u45  Schoonmaakreus ISS schrapt 100.000 banenKOPENHAGEN (AFN) - Schoonmaakbedrijf ISS schrapt de komende twee jaar wereldwijd 100.000 banen. In totaal werken er momenteel ongeveer 490.000 mensen bij de facilitair dienstverlener. Ook vertrekt de onderneming de komende jaren uit dertien landen. Doel van de operatie is om de bedrijfsvoering te versimpelen.
10/12 09u45  KBC plakt koopadvies op AdyenAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities gaat betalingsbedrijf Adyen volgen met een koopadvies en een koersdoel van 555 euro. Volgens KBC is Adyen een uitblinker in de sterk groeiende markt voor betalingsdiensten en zeer goed gepositioneerd om sterk te groeien.
10/12 09u45  Damrak doet stap terugAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed maandag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen gingen omlaag. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar vrijdag de handelsvrees weer oplaaide. Verder werd uitgekeken naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord op dinsdag.
10/12 09u30  AEX begint met verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden lager. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar vrijdag de handelsvrees weer oplaaide. Verder werd uitgekeken naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord op dinsdag.
10/12 09u15  Musk: niemand controleert mijn tweetsPALO ALTO (AFN) - De tweets van Tesla-topman Elon Musk worden niet gecontroleerd voordat hij ze uitstuurt. Dat zei hij zondag in het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes. Volgens Musk hoeven alleen zijn tweets die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden, te worden gecontroleerd en geldt anders de vrijheid van meningsuiting.
10/12 09u15  Sterke afzwakking groei Turkse economieANKARA (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de Turkse economie is in het derde kwartaal scherp afgezwakt, vooral door de sterke waardedaling van de Turkse lira. Dat komt naar voren uit cijfers van het Turkse statistiekbureau.
10/12 08u30  Ook BP krijgt klimaatresolutie aan broekLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Na Shell krijgt ook het Britse BP een klimaatresolutie van vereniging Follow This aan zijn broek. Het is voor het eerst dat de klimaatactivistische aandeelhouder zich op een andere oliemaatschappij richt. Follow This koopt aandelen in de gas- en oliemaatschappijen zodat het die resoluties kan indienen. De milieugroepering denkt er ook over om ExxonMobil en Chevron aan te pakken, maar doet dit alleen als het geen andere groeperingen in de weg zit.
10/12 08u30  Duitse export toont herstelWIESBADEN (AFN) - De export van Duitsland is in oktober gestegen, na de daling een maand eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
10/12 08u15  'Beleggers kijken naar handel en brexit'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent maandag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen lijken lager te beginnen. Beleggers verwerken de lagere slotstanden op Wall Street, waar vrijdag de handelsvrees weer oplaaide. Verder wordt uitgekeken naar de stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord op dinsdag en het Europese rentebesluit op donderdag.
10/12 08u00  Groei passagiers bij Air France-KLMPARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft in november meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. In totaal stapten 7,6 miljoen reizigers aan boord bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Dat is een plus van 3,3 procent.
10/12 07u45  SoftBank blijft bij beursgang ondanks marktdipTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - SoftBank blijft bij de geplande beursgang van zijn divisie voor mobiele technologie, ondanks het recente zware weer op de financiële markten. Dat werd maandag nog eens bevestigd door de Japanse tech- en telecomreus.
10/12 07u45  Oud-voorzitter Nissan aangeklaagd in JapanTOKIO (AFN) - Carlos Ghosn, de opgepakte voormalig voorzitter van Nissan, is in Japan aangeklaagd vanwege valse verklaringen in financiële rapporten van het bedrijf. Zijn assistent Greg Kelly is hetzelfde misdrijf ten laste gelegd. Nissan is ook aangeklaagd voor het overtreden van de financiële wet in Japan.
10/12 07u30  Nieuwe topman voor GileadFOSTER CITY (AFN) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences heeft in Daniel O'Day een nieuwe voorzitter en topman gevonden. De bestuurder begint effectief begin maart aan zijn nieuwe baan, zo bleek maandag.
10/12 07u15  Nikkei begint week fors lagerTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een fors verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Een dieper dan verwachte krimp van de Japanse economie en tegenvallende Chinese handelscijfers zorgden voor een negatieve stemming. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beursgraadmeters omlaag.
10/12 07u00  Japanse economie krimpt harder dan voorzienTOKIO (AFN) - De Japanse economie is in het derde kwartaal harder dan aanvankelijk gedacht gekrompen. Dat kwam maandag naar voren uit nieuwe overheidscijfers. Onder meer de gevolgen van enkele natuurrampen deden een duit in het zakje.
10/12 07u00  Productie industrie omhoog in oktoberDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in oktober 3,4 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijging is iets groter dan in september.
10/12 06u45  Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaakAMSTERDAM (AFN) - De Consumentenbond dreigt met een rechtszaak tegen luchtvaartmaatschappij KLM. De organisatie wil dat KLM onmiddellijk stopt met haar no-show beleid, waarmee ze reizigers onrechtmatig op kosten zou jagen. Als KLM de clausule niet uit haar voorwaarden schrapt, stapt de Consumentenbond naar de rechter.
09/12 15u30  'Handelsspanningen domineren beurzen'AMSTERDAM (AFN) - De wereldwijde aandelenbeurzen blijven komende week in de ban van de internationale handelsspanningen. De vrees voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog zorgde vorige week voor grote onrust bij beleggers, waarbij de Amsterdamse AEX-index donderdag zelfs voor het eerst in bijna twee jaar onder de 500 punten dook.
09/12 14u15  Producentenprijzen China zwakken opnieuw afPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in China zijn in november opnieuw minder sterk gestegen dan een maand eerder. Dat bleek uit cijfers van het Chinese statistiekbureau.
09/12 13u45  'Fusieplannen Deutsche Bank en Commerzbank'BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldt het Duitse blad Focus.
09/12 13u15  'Beursgang zakelijke chatdienst Slack'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De zakelijke chatdienst Slack wordt waarschijnlijk volgend jaar naar de aandelenbeurs in New York gebracht. Dat meldden bronnen met kennis van de plannen voor de beursgang van Slack.
09/12 13u00  'Ghosn wilde topman Nissan vervangen'TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Carlos Ghosn, de gearresteerde voorzitter van Nissan, werkte aan een plan om de topman van het Japanse autobedrijf te vervangen. Ghosn was ontevreden over de prestaties van Hiroto Saikawa. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden bij Nissan.
08/12 10u00  'ING verhoogde salaris Hamers ondanks boete'AMSTERDAM (AFN) - ING is in 2017 verschillende keren gewaarschuwd dat de bank een megaboete wachtte vanwege de witwasaffaire, maar de top besloot desondanks begin dit jaar het salaris van CEO Ralph Hamers met 50 procent te verhogen naar 3 miljoen euro. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad. De krant spreekt van een 'dubbele inschattingsfout'.
07/12 23u00  Tesla wil misschien GM-fabrieken overnemenPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla heeft eventueel interesse om een of meerder fabrieken die General Motors (GM) wil sluiten, over te nemen. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's gezegd in het televisieprogramma 60 Minutes. Dat wordt zondag pas uitgezonden, maar zender CBS zette vrijdag al enkele fragmenten online.
07/12 22u15  Handelsangst drukt Wall Street in minNEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. De angst voor een opleving van de handelsoorlog met China laaide weer op. Beleggers letten op Canada waar financieel directeur Meng Wanzhou van het Chinese techbedrijf Huawei werd voorgeleid. Daarbij werd duidelijk dat de VS haar willen berechten wegens fraude met betrekking tot het schenden van een embargo tegen Iran.
07/12 21u45  Investeerder Elliott meldt zich bij BayerLEVERKUSEN (AFN/RTR) - De activistische investeerder Elliott heeft zich ingekocht bij chemieconcern Bayer en stuurt aan op opsplitsing van het bedrijf. Ingewijden hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd.
07/12 20u15  BASF geeft winstwaarschuwingLUDWIGSHAFEN (AFN/BLOOMBERG) - Chemieconcern BASF heeft zijn winstverwachting naar beneden bijgesteld. Het Duitse bedrijf denkt dat de brutowinst (ebit) over heel het jaar tussen de 15 procent en 20 procent lager uitvalt dan vorig jaar.
07/12 19u45  Wall Street duikt in het roodNEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk lager. Beleggers verwerkten het belangrijke Amerikaanse banenrapport. Daaruit kwam voorbeurs naar voren dat de groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in november fors is afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Ook een besluit van de OPEC om de olieproductie te beperken, kreeg volop aandacht.
07/12 18u30  Financieel directeur Flow Traders stapt opAMSTERDAM (AFN) - Financieel directeur Marcel Jongmans van Flow Traders stapt met onmiddellijke ingang op. Hij wil andere kansen najagen, meldt de beursintermediair. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door andere leden van de raad van bestuur.
07/12 17u45  Plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend met flinke plussen gesloten. Daarmee werden de forse verliezen van een dag eerder weer enigszins goedgemaakt.
07/12 17u30  'Opslag ING-topman ondanks dreigende boete'AMSTERDAM (ANP) - ING heeft topman Ralph Hamers begin dit jaar een salarisverhoging van 50 procent gegeven ondanks dat toen al een halfjaar duidelijk was dat een megaboete voor de bank in de lucht hing. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een reconstructie.
07/12 16u15  Groothandelsvoorraden VS nemen toeWASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
07/12 16u15  Consumentenvertrouwen VS blijft gelijkANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in december gelijk gebleven aan een maand eerder. Dat blijkt uit een eerste raming van de Universiteit van Michigan.
07/12 16u15  ECB kan tot hertoetsing ING-leiding besluitenAMSTERDAM (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) kan nog altijd beslissen over hertoetsing van de ING-leiding vanwege de witwaszaak, ondanks dat ING strafvervolging heeft afgekocht. Bankbestuurders moeten naast kennis en kunde ook een ongeschonden reputatie hebben, aldus de ECB-richtlijnen.
07/12 16u00  Europese beurzen op weg naar positief slotAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag op ruime plussen na de forse verliezen van een dag eerder. De hoop dat de Federal Reserve volgend jaar mogelijk minder voortvarend de rente zal verhogen, steunde het sentiment. Beleggers verwerkten verder een OPEC-besluit om de olieproductie verder terug te brengen dan verwacht.
07/12 16u00  Wall Street zoekt richting na banen en OPECNEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York kozen vrijdag in de eerste handelsminuten geen duidelijke richting. Beleggers verwerkten het belangrijke Amerikaanse banenrapport. Daaruit kwam voorbeurs naar voren dat de groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in november fors is afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Ook een besluit van de OPEC om de olieproductie te beperken, kreeg volop aandacht.
07/12 15u15  BAM werkt mee aan renovatie Paleis Het LooBUNNIK (AFN) - BAM werkt mee aan de verbouwing van delen van Paleis Het Loo. Het bedrijf is geselecteerd als coördinerend bouwer voor de renovatie van de vleugels en entreepaviljoens van het museum. Daarnaast gaat BAM het ontwerp voor een ondergrondse ruimte uitwerken.
07/12 15u00  'Wall Street verwerkt banenrapport en OPEC'NEW YORK (AFN) - De aandelenhandel in New York staat vrijdag in het teken van het belangrijke Amerikaanse banenrapport. Daaruit kwam voorbeurs naar voren dat de groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november fors afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Het banenrapport speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve, de centrale bank.
07/12 15u00  Banengroei VS valt flink terugWASHINGTON (AFN) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november fors afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
07/12 15u00  Oliekartel OPEC sluit nieuwe productiedealWENEN (AFN/RTR) - De vergadering van oliekartel OPEC in Wenen is vrijdag afgesloten met een akkoord over een productieverlaging. De productie wordt met 1,2 miljoen vaten per dag ingeperkt, zo kwamen de OPEC-leden en bondgenoten als Rusland overeen.
07/12 13u45  Marlboro-fabrikant stapt in de cannabisTORONTO (AFN/BLOOMBERG) - Altria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, investeert flink in cannabis. Het Amerikaanse bedrijf steekt 1,8 miljard dollar in de Canadese cannabisonderneming Cronos.
07/12 13u45  DNB: hertoetsing bestuurders ING ligt bij ECBAMSTERDAM (AFN) - Het is aan de Europese Centrale Bank (ECB) om de leiding van ING aan een eventuele hertoetsing te onderwerpen in verband met de witwaszaak. Dat meldde een woordvoerder van De Nederlandsche Bank (DNB) desgevraagd aan het ANP. Hij reageerde daarmee op het eerdere bericht van Het Financieele Dagblad (FD), dat meldde dat DNB zijn handen aftrekt van verdere stappen tegen de bank die eerder voor 775 miljoen euro strafvervolging afkocht.
07/12 13u45  Chinezen bieden op eigenaar sportmerk WilsonXIAMEN (AFN/BLOOMBERG) - Bekende Amerikaanse sportmerken als Wilson en Louisville Slugger komen mogelijk in Chinese handen. Anta Sports uit China heeft samen met een groep investeerders een miljardenbod uitgebracht op Amer Sports, de Finse eigenaar van de merken.
07/12 13u00  'Topman Nissan niet naar Amsterdam om Ghosn'TOKIO (AFN) - De topman van het Japanse autobedrijf Nissan kon een bijeenkomst in Amsterdam op 29 november niet persoonlijk bijwonen vanwege het onderzoek in Japan naar de vermeende belastingfraude door de gearresteerde oud-voorzitter Carlos Ghosn. Dat meldden ingewijden rond de kwestie aan persbureau Reuters.
07/12 12u15  Grote vliegtuigorder voor AirbusPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Airbus heeft een definitieve order ontvangen van de in Ierland gevestigde leasemaatschappij Avolon, voor honderd vliegtuigen. Op basis van de cataloguswaarde is de opdracht 11,5 miljard dollar waard, al worden doorgaans kortingen gegeven op dergelijk grote deals.
07/12 12u00  Breed herstel op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden vrijdag over een breed front herstel na de recente zware verliezen. Op het Damrak keerde de AEX-index terug tot boven de 500 punten. De hoop dat de Federal Reserve volgend jaar mogelijk terughoudender zal zijn met het verhogen van de rente steunde het sentiment. Verder wordt gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt vrijgegeven.
07/12 12u00  BAM en Hilversum akkoord over bouw 21 huizenBUNNIK (AFN) - BAM en de gemeente Hilversum hebben een overeenkomst gesloten over de bouw van 21 gasloze woningen. Het gaat om de tweede fase van een bouwproject voor de woonwijk Anna's Hoeve in de Noord-Hollandse stad.
07/12 11u15  'Russen doen geste aan OPEC-leden'WENEN (AFN/RTR) - Ook Rusland lijkt bereid om zijn olieproductie in te perken om daarmee de prijzen te stutten. Als de OPEC-leden tezamen meer dan 1 miljoen vaten olie per dag minder gaan produceren, zal Moskou zijn dagelijkse productie met 200.000 vaten verlagen. Dat meldden bronnen rond het energieministerie van Rusland.
07/12 11u15  Economische groei eurozone bevestigdLUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
07/12 10u45  Vragen CDA over afhandeling INGAMSTERDAM (AFN) - Regeringspartij CDA vindt het vreemd dat toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) niet gaat toetsen of het bestuur van ING nog wel geschikt is om de bank te leiden. De top kwam in opspraak door een affaire met witwassen, die werd geschikt voor 775 miljoen euro.
07/12 10u30  'Onzekerheid rond sluis IJmuiden houdt aan'AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijven BAM en VolkerWessels boeken vooruitgang bij de bouw van de zeesluis in IJmuiden, maar volgens KBC Securities zijn er nog de nodige onzekerheden rond het megaproject. Kenners van ING menen dat de risico's op nieuwe tegenvallers wel kleiner zijn geworden.
07/12 10u00  'Strategie-update Aegon bemoedigend'AMSTERDAM (AFN) - De strategie-update waar Aegon donderdag mee op de proppen kwam voor zijn Amerikaanse activiteiten geeft wat meer houvast, maar zal niet direct koersbepalend zijn. Dat is het oordeel van ING-analisten in een rapport over de verzekeraar.
07/12 09u45  'Nissan faalt weer met kwaliteitscontrole'TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse autofabrikant Nissan heeft opnieuw gefaald met de interne kwaliteitscontroles. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei. Onlangs kwam Nissan ook nog in het nieuws door de arrestatie van voormalig voorzitter Carlos Ghosn in Japan vanwege vermeende belastingfraude.
07/12 09u30  'Beleggers nerveus om kwestie PostNL'AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in PostNL worden mogelijk wat nerveus vanwege de perikelen als actiedreiging door vakbond FNV. Zeker met het oog op de soortgelijke problemen die recent aan de basis stonden van een forse koersdaling bij de Belgische branchegenoot Bpost. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport over het postbedrijf.
07/12 09u15  Japans Pioneer verdwijnt van de beursTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse fabrikant van audio- en videoapparatuur Pioneer verdwijnt van de beurs in Tokio. De investeerder Baring Private Equity Asia koopt het elektronicabedrijf en wil dit als private onderneming runnen.
07/12 09u15  AEX opent boven 500 puntenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index opende vrijdag met winst en keerde terug boven de 500 punten. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de zware verliezen een dag eerder. De hoop dat de Federal Reserve volgend jaar mogelijk terughoudender zal zijn met het verhogen van de rente steunde het sentiment. Verder wordt gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt vrijgegeven.
07/12 09u00  Franse industrie ziet productie groeienPARIJS (AFN) - De Franse industriële productie heeft in oktober een stijging van 1,2 procent op maandbasis laten zien. Dat blijkt uit gegevens van het Franse statistiekbureau.
07/12 08u30  Relx gaat aandelen inkopenAMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier Relx gaat volgend jaar in de periode tussen 2 januari en 18 februari eigen aandelen inkopen, voor een bedrag van 100 miljoen pond. Het programma werd vrijdag aangekondigd.
07/12 08u30  ICT wil door met president-commissarisBARENDRECHT (AFN) - ICT Group wil door met president-commissaris Theo van der Raadt. Verder wil de beursgenoteerde automatiseerder Wouter van der Bunt, voormalig partner van accountantskantoor KPMG, toevoegen aan de toezichthoudende raad.
07/12 08u15  'OPEC en banen in focus op beurzen'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag hoger te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen wat herstellen na de zware koersverliezen een dag eerder. De hoop dat de Federal Reserve volgend jaar mogelijk terughoudender zal zijn met het verhogen van de rente steunt het sentiment. Verder wordt gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt vrijgegeven.
07/12 08u15  Productie Duitse industrie onverwachts omlaagWIESBADEN (AFN) - De productie van de Duitse industrie is in oktober met 0,5 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau bekend. Economen rekenden in doorsnee juist op en groei met 0,3 procent.
07/12 08u00  Topvrouw Huawei verschijnt in rechtbankVANCOUVER (AFN/RTR) - De in Canada gearresteerde financieel topvrouw Meng Wanzhou van het Chinese technologieconcern Huawei verschijnt vrijdag in een rechtbank in Vancouver voor een zitting waar bepaald wordt of ze op borgtocht vrijkomt of niet. De Verenigde Staten hebben om haar uitlevering gevraagd.
07/12 08u00  'AF-KLM houdt Joon toch in de lucht'PARIJS (AFN) - Air France-KLM houdt de recent in het leven geroepen prijsvechter Joon toch in de lucht. Dat schrijft de Franse krant Les Echos, die zich baseert op uitlatingen van topman Ben Smith tijdens een bijeenkomst met vakbonden. Wel zal de budgetdochter de nodige veranderingen ondergaan.
07/12 07u45  'Vliegtaks in 2021 zo'n 7 euro per ticket'DEN HAAG (AFN) - De vliegtaks die het kabinet in 2021 invoert wordt zo'n 7 euro per ticket. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Daarnaast komt er een heffing voor vervuilende en lawaaiige vliegtuigen.
07/12 07u30  Positieve uitslag bij studie met RuconestLEIDEN (AFN) - Biotechnoloog Pharming heeft positieve resultaten behaald bij een Berlijnse studie met het middel Ruconest tegen actuele zwellingen. Het ging om een vergelijkende studie met Ruconest en andere therapieën tegen acute erfelijk angio-oedeem-aanvallen.
07/12 07u30  'Ajax-speler Frenkie de Jong kiest voor PSG'AMSTERDAM (AFN) - Ajax raakt Frenkie de Jong na dit seizoen zo goed als zeker kwijt aan Paris Saint Germain (PSG). De Telegraaf meldt dat de 21-jarige middenvelder de Franse topclub verkiest boven Manchester City. De club uit Parijs is bereid 75 miljoen euro te betalen voor de Ajacied.
07/12 07u15  Nikkei sluit negatieve week hoger afTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Het late herstel op Wall Street zorgde voor enige opluchting onder beleggers na de eerdere zware koersverliezen. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende zorgen over het handelsconflict en de economie. Ook werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.
07/12 06u30  'ING-top niet opnieuw getoetst om witwaszaak'AMSTERDAM (AFN) - Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) gaat niet onderzoeken of ING-topman Ralph Hamers en zijn medebestuurders nog wel geschikt zijn om de bank te leiden. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) in een reconstructie van de schikking die de bank in september trof met het Openbaar Ministerie. ING betaalde 775 miljoen euro.
06/12 22u30  Opmerkelijk herstel bij slot op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York liet donderdag kort tegen het slot van de handelsdag een opmerkelijk herstel zien van de forse verliezen eerder op de dag. De stemming kwam eerder juist sterk onder druk te staan door het nieuws over de arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese technologieconcern Huawei. Dit wakkerde de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten aan.
06/12 20u45  'Onderzoek HSBC om schending sancties Huawei'WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank HSBC wordt onderzocht door de Amerikaanse autoriteiten voor betrokkenheid bij het vermeende schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran door het Chinese technologieconcern Huawei. Dat meldden ingewijden rond het onderzoek aan persbureau Reuters.
06/12 19u45  Ook flinke koersverliezen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen donderdag stevig omlaag. Net als in Azië en Europa reageerden beleggers op Wall Street nerveus op het nieuws over de arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei. Dit wakkerde de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten aan.
06/12 19u15  'Marketingdirecteur Unilever stapt op'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Keith Weed stapt in maart op als marketingdirecteur van Unilever, na 35 jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van een aankondiging door Unilever.
06/12 18u45  Martika Jonk commissaris bij HeijmansROSMALEN (AFN) - Martika Jonk is benoemd als nieuw lid van de raad van commissarissen van Heijmans. Dat bleek na afloop van een buitengewone aandeelhoudersvergadering van het bouwbedrijf.
06/12 18u30  Nog geen productiedeal oliekartel OPECWENEN (AFN/BLOOMBERG) - De vergadering van oliekartel OPEC in Wenen is donderdag afgesloten zonder dat er een akkoord is bereikt over een productieverlaging. Er wordt dan ook geen aansluitende persconferentie gehouden.
06/12 17u45  Flinke daling olievoorraden VSWASHINGTON (AFN) - De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week voor het eerst in tien weken gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse energiebureau EIA.
06/12 17u45  AEX-index duikelt onder 500 puntengrensAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam is donderdag met dieprode cijfers gesloten. De hoofdgraadmeter eindigde onder de 500 punten, wat het laagste niveau in bijna twee jaar is. Ook elders in Europa waren zware koersverliezen te zien door de angst voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog na de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei.
06/12 16u30  Fabrieksorders VS flink omlaagWASHINGTON (AFN) - De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in oktober met 2,1 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
06/12 16u15  Dienstensector VS groeit onverwacht sterkerNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector is in november iets sterker gegroeid dan een maand eerder. Dat maakte onderzoeksinstituut ISM bekend.
06/12 16u15  AEX zakt onder 500-puntengrensAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond donderdagmiddag fors in het rood. De AEX-hoofdgraadmeter zakte daarbij onder de grens van 500 punten. Ook de andere Europese indices toonden scherpe verliezen. Beleggers vrezen dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten. Begin deze week heerste er juist nog optimisme over de wapenstilstand tussen de twee economische grootmachten.
06/12 16u00  AEX zakt weg tot 500-puntengrensAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond donderdagmiddag fors in het rood. De AEX-hoofdgraadmeter kreeg daarbij de 500-puntengrens in zicht. Ook de andere Europese indices toonden scherpe verliezen. Beleggers vrezen dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten. Begin deze week heerste er juist nog optimisme over de wapenstilstand tussen de twee economische grootmachten.
06/12 15u45  'Deutsche Bank groter in witwaszaak Danske'LONDEN (AFN) - Deutsche Bank is nog dieper betrokken bij het grote witwasschandaal bij Danske Bank dan eerder werd aangenomen. Volgens zakenkrant Financial Times verwerkte de Duitse bank nog eens 31 miljard euro aan dubieuze geldstromen, bovenop de 132 miljard euro die eerder werd gemeld.
06/12 15u45  Wall Street opent flink in het roodNEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn donderdag flink in het rood geopend. De arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei wakkerde de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog aan. Ook de energiesector weet de aandacht op zich gericht door de sterk gedaalde olieprijzen.
06/12 15u45  Philips wil uitstoot met driekwart verlagenAMSTERDAM (AFN) - Philips wil de uitstoot van broeikasgassen verder terugdringen na 2020, het jaar waarin het zorgtechnologiebedrijf klimaatneutraal hoopt te zijn. In de jaren daarna moet de CO2-uitstoot met zeker driekwart omlaag.
06/12 15u45  FNV dreigt met acties bij PostNLUTRECHT (AFN) - Vakbond FNV heeft postbedrijf PostNL een ultimatum gesteld. Als de onderneming niet voor aanstaande maandag 12.00 uur aan de eisen van FNV voldoet, volgen er acties. De bond wil onder meer verlaging van de werkdruk, een loonsverhoging van 5 procent, een vast contract voor uitzendkrachten die een jaar bij PostNL werken en herstel van de pensioenopbouw.
06/12 15u00  Handelstekort VS loopt opWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten is in oktober toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel naar buiten bracht.
06/12 15u00  Arbeidsproductiviteit VS stijgt verderWASHINGTON (AFN) - De arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten, exclusief de landbouwsector, is in het derde kwartaal met 2,3 procent gestegen. Dat blijkt uit een definitief cijfer van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
06/12 15u00  'Handelsspanning loopt op op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York duiken donderdag naar verwachting flink in het rood. De arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei wakkert de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog aan. Ook de energiesector weet de aandacht op zich gericht door de sterk gedaalde olieprijzen.
06/12 15u00  Uitkeringsaanvragen VS iets gedaaldWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week iets gedaald tot 231.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
06/12 14u45  Banengroei bedrijfsleven VS minder sterkNEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in november minder sterk gegroeid dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers van loonstrookverwerker ADP.
06/12 14u45  Reddingsplan Noble Group op losse schroevenHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De reorganisatie die grondstoffenhandelaar Noble Group van de ondergang moet redden, komt mogelijk op losse schroeven te staan. Autoriteiten in Singapore gaan niet akkoord met een hernieuwde beursgang van het concern. Een beursnotering als nieuwe entiteit was juist een belangrijk onderdeel van het reddingsplan voor het Hongkongse bedrijf.
06/12 14u00  Boskalis aan de slag met windparkPAPENDRECHT (AFN) - Maritiem dienstverlener Boskalis gaat definitief kabels aanleggen voor een windpark voor de Schotse kust. Een eerdere overeenkomst over de opdracht is omgezet in een definitief contract ter waarde van 110 miljoen euro.
06/12 13u30  Aegon voorziet groeispurt in VSNEW YORK (AFN) - Aegon mikt op een groeiversnelling in de Verenigde Staten. De verzekeraar meldde voorafgaand aan een Amerikaanse investeerdersdag dat het goed gepositioneerd is voor verdere groei. Daarbij wees topman Mark Mullin van Aegon in Noord- en Zuid-Amerika op de sterke kapitaalpositie.
06/12 13u30  Taxi-app Lyft wil naar de beursSAN FRANCISCO (AFN/RTR) - Lyft wil naar de beurs. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app heeft dat bekendgemaakt. Details over de beursgang, zoals bijvoorbeeld de datum van het debuut of het aantal aan te bieden aandelen zijn er nog niet.
06/12 13u00  'Schade door foute swaps 14 miljard euro'BUSSUM (ANP) - De verkoop van renteswaps door financiële instellingen aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, heeft volgens financieel activist Pieter Lakeman 14 miljard euro aan schade aangericht. Dat schrijft hij in zijn donderdag verschenen boek Banken falende toezichthouders.
06/12 12u45  Kamer wil multinationals horen over belastingDEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer wil Shell en andere multinationals aan de tand voelen over de wijze waarop zij winstbelasting betalen in Nederland. Een meerderheid steunt een voorstel van Kamerlid Henk Nijboer (PvdA).
06/12 12u30  Olieprijzen hard omlaagWENEN (AFN) - De olieprijzen gingen donderdag hard omlaag. De daling nam een vlucht na berichten over de relatief kleine ingreep in de olieproductie waar de OPEC-landen voor lijken te gaan tekenen. Zowel een vat Amerikaanse olie als Brentolie zakte tegen het middaguur op donderdag bijna 5 procent in prijs.
06/12 12u00  Europese beurzen diep in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdag diep in het rood. Beleggers vrezen dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten. Begin deze week heerste er juist nog optimisme over de wapenstilstand tussen de twee economische grootmachten.
06/12 12u00  EU-beslissing Tata en ThyssenKrupp opgeschortBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie heeft het onderzoek naar de fusie tussen de Europese activiteiten van Tata Steel en ThyssenKrupp opgeschort. Volgens Brussel hebben de staalbedrijven verzuimd om tijdig informatie te verschaffen.
06/12 11u45  Oud-baas Blokker aan de slag bij AHZAANDAM (AFN) - Rob Heesen, de voormalig algemeen directeur van winkelketen Blokker, gaat aan de slag bij AH to go. Dat werd donderdag bekendgemaakt.
06/12 11u15  Volkswagen op koers voor recordjaarWOLFSBURG (AFN) - Volkswagen ligt naar eigen zeggen nog altijd op koers voor een recordjaar qua leveringen. Daarmee zou de Duitse automaker tegenwind van onder meer strengere emissiestandaarden, de verschuiving naar elektrisch rijden en de ban op sommige diesels het hoofd weten te bieden.
06/12 10u15  'Decemberdrukte ondersteunt prognoses PostNL'AMSTERDAM (AFN) - De recorddrukte bij de pakketbezorging door PostNL onderschrijft de jaarprognoses van het post- en pakketbedrijf. Dat schrijft ING in een analistenrapport.
06/12 10u00  Oekraïense VEON-dochter door met interim-baasAMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern VEON heeft Aleksandr Komarov definitief aangesteld als de nieuwe topman van de Oekraïense dochter Kyivstar. Dat maakte het in Amsterdam genoteerde bedrijf bekend. Komarov was al sinds afgelopen zomer als interim-baas aan de slag bij Kyivstar.
06/12 10u00  OPEC wacht op nieuws uit MoskouWENEN (AFN/RTR) - Leden van oliekartel OPEC besluiten pas over het al dan niet verlagen van de olieproductie, als bekend is in hoeverre partner Rusland bereid is om mee te doen. De olieproducerende landen zijn deze dagen in Wenen bijeen om over ingrepen in de olieproductie te beslissen.
06/12 10u00  Opnieuw flinke verliezen op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam ging donderdag opnieuw flink omlaag. Ook de andere Europese beurzen verloren terrein. Het sentiment bleef negatief na de recente zware verliezen. Ook wordt gevreesd dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten.
06/12 09u45  'Presentaties Unilever India geruststellend'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever heeft tijdens investeerdersdagen in India geruststellende presentaties gegeven. Dat schrijven analisten van Berenberg in een rapport naar aanleiding van het tweedaagse evenement van het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern.
06/12 09u30  Aanbesteding Gigafactory Tesla China gestartPALO ALTO (AFN/RTR) - Tesla is begonnen met de selectieprocedure voor een bouwer van zijn Chinese Gigafactory. Dat blijkt uit documenten die persbureau Reuters heeft ingezien. Al minimaal één bouwbedrijf is begonnen met het inkopen van bouwmaterialen.
06/12 09u15  Negatief begin voor DamrakAMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is donderdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. Het sentiment bleef negatief na de recente zware verliezen. Ook wordt gevreesd dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten.
06/12 09u15  BAM schudt structuur aan top opBUNNIK (AFN) - Bouwer BAM gaat de structuur aan de top van het bedrijf wijzigen. Het bedrijf roept onder meer een speciaal comité (Executive Committee) in het leven om sneller en beter te kunnen beslissen over strategische kwesties. Door de nieuwe structuur moet het geluid van de werkmaatschappijen beter doorklinken in de top van het bedrijf.
06/12 09u15  TheStreet verkoopt sites voor zakelijke marktNEW YORK (AFN) - Mediabedrijf TheStreet verkoopt twee sites met zakelijk nieuws, The Deal en BoardEx, aan branchegenoot Euromoney. Die nieuwswebsite telt 87,3 miljoen dollar neer voor de activiteiten.
06/12 08u30  Fabrieksorders in Duitsland overwacht omhoogWIESBADEN (AFN) - De fabrieksorders in Duitsland zijn in oktober toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
06/12 08u30  Gemalto test biometrisch boarden in LAAMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto gaat samen met American Airlines een test uitvoeren voor het boarden van passagiers door middel van het scannen van biometrische gegevens. Het systeem met gezichtsherkenning wordt op Los Angeles International Airport (LAX) ingezet. Financiële details zijn niet verstrekt.
06/12 08u30  'Beurzen zetten daling voort'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs opent donderdag naar verwachting in het rood. Ook de andere Europese beurzen zullen lager beginnen. Beleggers blijven voorzichtig na de recente zware verliezen. Ook wordt gevreesd dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten.
06/12 07u30  Petrobras wil miljarden gaan investerenRIO DE JANEIRO (AFN/RTR) - Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras wil in de jaren tot en met 2023 miljarden dollars gaan investeren. Dat kwam naar voren uit de financieringsplannen die de onderneming openbaarde. In totaal gaat het om ruim 84 miljard dollar.
06/12 07u30  Nikkei flink lager door chipbedrijvenTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag flink lager geëindigd. Vooral de chipbedrijven stonden onder druk na de arrestatie van een financiële topvrouw van het Chinese technologieconcern Huawei in Canada, op verzoek van de Verenigde Staten. Beleggers vrezen dat de arrestatie tot een verharding van de handelsrelatie tussen China en de VS zal leiden.
06/12 07u00  Consumentenprijzen stijgen met 2 procentDEN HAAG (AFN) - Nederlandse consumenten betaalden in november 2 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In oktober gingen de prijzen op jaarbasis nog met 2,1 procent omhoog.
06/12 07u00  'Verizon kanshebber voor TomTom-tak'AMSTERDAM (AFN) - TomTom mag hopen op meer dan een miljard euro voor het onderdeel Telematics, waarover het momenteel verkoopgesprekken voert. Bronnen in de markt noemen het Amerikaanse telecombedrijf Verizon als grootste kandidaat koper voor het onderdeel van de navigatiedienstverlener. Dat schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden.
06/12 07u00  'Staalheffingen VS hebben weinig effect'AMSTERDAM (ANP) - De gevolgen van de Amerikaanse invoerheffingen op de internationale staal- en metaalindustrie blijven vooralsnog beperkt. Er is geen sprake van afnemende vraag en bijbehorende prijsdalingen, meldt kredietverzekeraar Atradius op basis van zijn Market Monitor Staal- en Metaalindustrie. De prijzen zijn zelfs gestegen door de hogere vraag naar staal.
06/12 00u00  Staat wil tot 4 miljard euro ophalenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
05/12 21u45  S&P: kredietomstandigheden worden slechterLONDEN (AFN) - De globale omstandigheden voor het afsluiten van leningen worden waarschijnlijk moeizamer, met het oog op de wereldwijde handelsspanningen, de stijgende rentes en de afzwakkende wereldeconomie. Dat stelt kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) in een rapport over de wereldwijde kredietmarkt.
05/12 20u30  Fed: economische groei zet door in VSWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - In de meeste regio's van de Verenigde Staten blijft de economie groeien. Dat meldde de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, in zijn Beige Book, dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS.
05/12 19u00  Goedkeuring DNB voor stap NN GroupAMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft goedkeuring gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) voor uitbreiding van zijn 'Partial Internal Model under Solvency II' naar de levens- en niet- levensverzekeringsentiteiten van Delta Lloyd in Nederland.
05/12 18u30  Pakkettenrecord PostNL dankzij SinterklaasDEN HAAG (AFN) - PostNL heeft in aanloop naar pakjesavond het recordaantal van circa 12 miljoen pakketten verwerkt in zijn distributiecentra. Vorig jaar lag dit cijfer in de periode tussen Black Friday en pakjesavond op iets minder dan 10 miljoen pakketten.
05/12 18u30  Alumexx verwacht hogere omzet in tweede helftETTEN-LEUR (AFN) - De producent van aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt Alumexx verwacht dat de omzet in de tweede helft van dit jaar licht hoger zal uitvallen dan in de eerste helft. Dat meldde Alumexx in een tussentijds handelsbericht.
05/12 18u15  Transactiewaarde Euronext behoorlijk gedaaldAMSTERDAM (AFN) - De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van Euronext is in november met ruim 10 procent gedaald op jaarbasis. In doorsnee werd er voor ruim 7,4 miljard euro per dag gehandeld op de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Dublin. Dat liet de beursexploitant weten.
05/12 17u45  Negatieve handelsdag op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met behoorlijke verliezen de handelsdag uitgegaan. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street, die werd aangewakkerd door economische zorgen en nieuwe twijfels over een oplossing in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Eerder leken die juist te zijn verdwenen na een ontmoeting tussen de presidenten van de twee economische grootmachten.
05/12 17u15  Trump: geen productieverlaging OPECWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump dringt er bij oliekartel OPEC op aan niet de productie te verlagen, omdat de olieprijzen dan gaan stijgen. Dat schreef Trump op Twitter. De OPEC en haar bondgenoten beginnen donderdag in Wenen aan een vergadering over de productie.
05/12 16u15  Verliezen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag behoorlijk in de min. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street, die werd aangewakkerd door economische zorgen en nieuwe twijfels over een oplossing in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Eerder leken die juist te zijn verdwenen na een ontmoeting tussen de presidenten van de twee economische grootmachten.
05/12 16u00  Onderzoek Trafigura voor omkoping PetrobrasRIO DE JANEIRO (AFN) - De internationale grondstoffenhandelaren Trafigura, Vitol en Glencore worden onderzocht door de Braziliaanse autoriteiten voor mogelijke betrokkenheid bij de grote omkoopzaak rond staatsolieconcern Petrobras. Zij hebben mogelijk smeergeld betaald aan bestuurders van Petrobras in ruil voor opdrachten.
05/12 15u00  'ECB zint op afscheid van goedkoop geld'FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) denkt na over manieren waarop het huidige beleid van goedkoop geld kan worden beëindigd. Beleidsmakers praten al over verschillende voorstellen om die transitie zo pijnloos mogelijk te laten verlopen, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
05/12 14u45  Wall Street dicht vanwege begrafenis BushNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn woensdag gesloten vanwege de begrafenis van oud-president George H.W. Bush. Daarvoor is een dag van nationale rouw uitgeroepen. Op maandag werd op de New York Stock Exchange en de Nasdaq al een minuut stilte in acht genomen voor Bush, die onlangs op 94-jarige leeftijd overleed. Hij was president van 1989 tot 1993.
05/12 14u15  Fugro helpt bij klimaatonderzoek TuvaluLEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro gaat meewerken aan een onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering voor Tuvalu, een eilandenstaat in de Stille Oceaan. Het bedrijf heeft daarvoor een opdracht binnengehaald van de Verenigde Naties.
05/12 13u45  'Elektronicabouwer Pegatron naar Indonesië'TAIPEI (AFN) - De Taiwanese elektronicabouwer Pegatron opent in de komende zes maanden een fabriek in Indonesië. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review op basis van ingewijden. In de fabriek wil het bedrijf, dat ook een belangrijke bouwer van iPhones is, onder meer settopboxen en andere slimme apparaten in elkaar gaan zetten.
05/12 13u45  Atrium herfinanciert Pools winkelcentrumJERSEY (AFN) - Atrium European Real Estate heeft het in oktober aangekochte Wars Sawa Junior winkelcentrum in Warschau geherfinancierd. Voor die aankoop had het vastgoedfonds destijds een overbruggingslening afgesloten.
05/12 13u00  Ordina levert planningstool voor DouaneNIEUWEGEIN (AFN) - Ordina gaat een automatiseringsoplossing leveren aan de Belastingdienst voor het plannen van douanecontroles. De ICT-dienstverlener gaat ook de komende acht jaar het beheer van de software en opleidingen voor personeel verzorgen.
05/12 12u30  'Ryanair moet gedupeerden staking compenseren'DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair moet passagiers wel degelijk compenseren voor de vertragingen en geschrapte vluchten die deze zomer werden veroorzaakt door stakingen. Doet de prijsvechter dat niet, dan dreigen volgens de Britse toezichthouder voor de luchtvaart ,,handhavende acties''.
05/12 12u15  Iets grotere groei luchtvrachtvervoerGENÈVE (AFN) - Het wereldwijde luchtvrachtvervoer is in oktober weer wat harder gegroeid dan een maand tevoren. De vraag steeg op jaarbasis met 3,1 procent, maakte de internationale luchtvaartassociatie IATA bekend. Overigens nam de capaciteit met 5,4 procent toe waardoor de bezettingsgraad daalde naar 50,4 procent.
05/12 12u00  Beurzen lager door economische zorgenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen woensdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street, die werd aangewakkerd door economische zorgen en nieuwe twijfels over een oplossing in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Eerder leken die juist te zijn verdwenen na een ontmoeting tussen de presidenten van de twee economische grootmachten.
05/12 11u15  Winkelverkopen eurozone weer in de liftLUXEMBURG (AFN) - De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in oktober licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit ramingen van het Europese statistiekbureau Eurostat.
05/12 11u00  Bayer wil profiteren van bevolkingsgroeiLEVERKUSEN (AFN/BLOOMBERG) - Chemieconcern Bayer wil de komende jaren gaan profiteren van verschillende ,,megatrends'', zoals een groeiende en verouderende wereldbevolking. Nu het bedrijf van een chemisch en farmaceutisch bedrijf is omgevormd tot een onderneming die zich richt op gezondheid en voeding, is Bayer daarvoor in een goede positie. Dat zei bestuursvoorzitter Werner Baumann tijdens een investeerdersdag.
05/12 10u30  Britse toezichthouder waarschuwt RyanairDUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair moet passagiers wel degelijk compenseren voor de vertragingen en geschrapte vluchten die deze zomer werden veroorzaakt door stakingen. Doet de prijsvechter dat niet, dan dreigen volgens de Britse toezichthouder voor de luchtvaart ,,handhavende acties''.
05/12 10u15  Groei diensten eurozone iets lagerLONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de dienstensector in de eurozone is in november iets minder hard gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van definitieve cijfers.
05/12 10u00  'Deutsche Bank schikt inzake CumEx-transacties'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft naar verluidt een schikking met getroffen met openbaar aanklagers in Frankfurt in een zaak rond controversiële belastingdeals. Volgens ingewijden koopt de bank voor 4 miljoen euro verder onderzoek door het openbaar ministerie af. Het financiële concern zelf gaf geen commentaar.
05/12 09u30  Advies ASR omlaag bij KBCAMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities hebben het beleggingsadvies voor ASR verlaagd naar reduce van hold. Het koersdoel ging ook naar beneden, met 2 euro naar 37 euro. Dat maakten de bank woensdag bekend in een rapport.
05/12 09u15  AEX over breed front omlaagAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met verlies begonnen. Ook elders in Europa openden de beurzen in het rood. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street, die werd aangewakkerd door economische zorgen en nieuwe twijfels over een oplossing in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Eerder leken die juist te zijn verdwenen na een ontmoeting tussen de presidenten van de twee economische grootmachten.
05/12 08u45  Value8 kleiner in NovisourceAMSTERDAM (AFN) - Value8 heeft zijn belang in Novisource verkleind. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
05/12 08u45  Cat Rock groter in TakeawayAMSTERDAM (AFN) - Cat Rock Capital Management heeft zijn belang in Takeaway vergroot. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
05/12 08u30  'Openingsverlies voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk lager beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te openen. Beleggers verwerken de verkoopgolf op Wall Street, door aanwakkerende zorgen over de economische omstandigheden.
05/12 08u00  Bonden bereiken cao-akkoord met SignifyAMSTERDAM (AFN) - De vakbonden hebben een cao-akkoord bereikt met Signify. Dat meldt vakorganisatie VHP2 in een verklaring. Signify bracht eind april nog een eindbod uit, dat werd afgewezen. Na intrekking van dat bod zijn de partijen weer met elkaar gaan praten. De nieuwe cao, waarbij ook afspraken zijn gemaakt over een generatiepact, heeft een looptijd tot 1 augustus.
05/12 07u15  Nikkei sluit opnieuw lagerTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw lager gesloten. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street. Vooral de banken moesten het ontgelden door de zorgen over de dalende Amerikaanse obligatierentes. Ook staken de zorgen over een vertraging van de wereldeconomie en de groei van de bedrijfswinsten de kop weer op.
05/12 07u00  'Fiscus: AEX-fondsen veilige belegging'AMSTERDAM (AFN) - Volgens de Belastingdienst zit er weinig risico aan het beleggen in AEX-bedrijven en onroerend goed. Terwijl het rendement op deze beleggingen beter aansluit bij de belasting op vermogen, aldus de dienst, die ook verwacht dat de opbrengst uit staatsobligaties weer richting 4 procent gaat. Dat is in de buurt van het fictieve rendement in box 3 van de inkomstenbelasting. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).
05/12 06u30  'Aangifte tegen banken om witwassen'AMSTERDAM (AFN) - Een Amerikaanse zakenman heeft aangifte gedaan tegen Nederlandse banken en bedrijven wegens witwassen van crimineel geld, blijkt uit onderzoek van Zembla en dagblad NRC. Volgens de zakenman, Bill Browder, zijn Nederlandse banken en ook een aantal Nederlandse bedrijven betrokken bij het witwassen van ruim 8 miljoen euro afkomstig uit de Magnitski-zaak.
04/12 23u00  Stevige groei voor techbedrijf ElasticMOUNTAIN VIEW (AFN) - Techbedrijf Elastic, van mede-oprichter Steven Schuurman, is de voorbije maanden stevig gegroeid. Het in New York genoteerde bedrijf sloot het tweede kwartaal van zijn boekjaar af met fors meer omzet. Daarbij viel het verlies veel lager uit dan een jaar eerder.
04/12 23u00  ING vindt financieel directeur in eigen kringAMSTERDAM (AFN) - ING wil de Thai Tanate Phutrakul aanstellen als de nieuwe financieel directeur. Hij wordt de opvolger van Koos Timmermans wiens positie onhoudbaar was geworden na het witwasschandaal. Die kwestie zadelde de bank op met een megaboete van 775 miljoen euro. Phutrakul was als Group Controller aan ING verbonden.
04/12 22u15  Bloedrode beursdag op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beleefden een bloedrode dinsdag. Vooral de uitverkoop van bankaandelen sprong in het oog. Beleggers maakten zich zorgen over de ontwikkeling van de rentetarieven. Die wakkerden zorgen over de economische omstandigheden aan. De handelshoop van een dag eerder, na de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping, verdween ver naar de achtergrond.
04/12 21u45  'Tarieven pakketbezorging VS moeten omhoog'WASHNINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De tarieven voor het bezorgen van pakketten in de Verenigde Staten moeten omhoog. Die aanbeveling deed een speciaal door president Donald Trump aangestelde commissie. Een dergelijk stap zou onder meer een klap betekenen voor grote onlinespeler Amazon.
04/12 21u15  VW mogelijk aan de slag in Ford-fabrieken VSWASHINGTON (AFN/RTR) - De Duitse automaker Volkswagen gaat in de VS mogelijk auto's bouwen in de fabrieken van branchegenoot Ford. Volgens VW-topman Herbert Diess wordt momenteel gewerkt aan een pact met Ford. Hij zei dit na zijn bezoek aan het Witte Huis. Daar sprake de Amerikaanse president Donald Trump met topbestuurders van VW en branchegenoten BMW en Daimler.
04/12 19u45  Verliezen Wall Street lopen hard opNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie stevig op verlies. Vooral bankaandelen stond onder druk. Minder dan verwachte vooruitzichten die JPMorgan Chase voor het lopende kwartaal schetste, wakkerden zorgen aan over de economische omstandigheden. De handelshoop van een dag eerder, na de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping, verdween ver naar de achtergrond.
04/12 19u30  Ahold Delhaize prijst bod op obligatiesAMSTERDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft het bod op obligatieleningen met een gezamenlijke waarde van 350 miljoen euro geprijsd. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om de aflossing van leningen met een looptijd tot 2040 en een rente van 5,70 procent.
04/12 17u45  AF-KLM en PostNL grote verliezers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. Vooral twijfels over de verstandhouding tussen China en de VS drukten het sentiment. De AEX-index in Amsterdam hield het verlies nog enigszins beperkt. PostNL en Air France-KLM verloren bij de middelgrote fondsen op het Damrak fors aan beurswaarde en drukten daarmee de MidKap stevig in het rood.
04/12 16u30  'Daimler wil belangen in China vergroten'STUTTGART (AFN) - Automaker Daimler heeft het idee geopperd om zijn belang in een samenwerkingsverband met de Chinese branchegenoot BAIC te vergroten. Dat hebben ingewijden aan persbureau Bloomberg gemeld. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart wil zo meer controle krijgen over zijn activiteiten in de grootste automarkt ter wereld.
04/12 15u45  Kleine plus voor AEX-indexAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam noteerde dinsdag een fractie boven de slotstand van een dag eerder. Elders in Europa was het sentiment negatief. Beleggers deden weer iets rustiger aan na de opluchtingsrally van een dag eerder. Die was het gevolg van bemoedigende geluiden over de handelsbetrekking tussen China en de Verenigde Staten.
04/12 15u45  Beurzen New York doen stap terugNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen aan de nieuwe handelsdag begonnen. De handelshoop van een dag eerder, na de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping, heeft plaatsgemaakt voor scepsis over het vermogen van beide landen om handelsafspraken te maken. Verder is er bovengemiddelde aandacht voor de olieprijzen in aanloop naar de OPEC-vergadering later deze week.
04/12 15u30  Thomson Reuters schrapt 3200 banenTORONTO (AFN/RTR) - Nieuws- en dataleverancier Thomson Reuters schrap de komende twee jaar 3200 banen. Dat is twaalf procent van het volledige personeelsbestand van de Canadese onderneming.
04/12 15u00  'Premier Italië komt met begrotingsvoorstel'MILAAN (AFN) - De Italiaanse premier Giuseppe Conte wil zo snel mogelijk een aangepast begrotingsvoorstel aan de EU overleggen om verdere problemen met de Europese Commissie te voorkomen. Hij werkt naar eigen zeggen aan een voorstel dat de EU serieus moet nemen en waarmee hij die kan overtuigen.
04/12 15u00  'Londen kan brexitbesluit eenzijdig intrekken'LUXEMBURG (AFN) - Het Verenigd Koninkrijk kan het besluit om de EU te verlaten eenzijdig intrekken. Als Londen dat zou willen, hoeven de overige 27 landen daar niet apart goedkeuring voor te geven.
04/12 14u45  'Optimistische sfeer op Wall Street weer weg'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een lagere opening. Het handelsoptimisme na de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping heeft plaatsgemaakt voor scepsis over het vermogen van beide landen om handelsafspraken te maken. Ook de olieprijzen zijn in de aanloop naar de OPEC-vergadering van later deze week weer in beeld.
04/12 14u30  Voorzitter Franse pilotenbond niet herkozenPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Philippe Evain is niet herkozen als voorzitter van de Franse pilotenvakbond SNPL. Hij was sinds 2014 voorzitter bij SNPL en gold als een hardliner in de contractonderhandelingen met luchtvaartconcern Air France.
04/12 13u45  Creditcardbedrijven bieden Brussel korting aanBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Mastercard en Visa hebben aangeboden bepaalde tarieven voor betalingen met credit- en debetkaarten in de Europese Unie te verlagen. Met de korting hopen de Amerikaanse bedrijven een einde te maken aan een Europees mededingingsonderzoek. De Europese Commissie verdenkt de creditcardmaatschappijen al lange tijd van concurrentievervalsing.
04/12 13u30  'Onzekerheid rond productiebesluit OPEC'KATOWICE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Er is nog onzekerheid over het productiebesluit van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten bij de vergadering later deze week in Wenen. Dat heeft de Saudische olieminister Khalid al-Falih gezegd op de klimaattop in het Poolse Katowice.
04/12 12u45  Grote spooropdracht ProRail voor StruktonDEN HAAG (AFN) - Bouw- en ingenieursbedrijf Strukton heeft een opdracht gekregen van ProRail bij het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk- Rotterdam. Het gaat om aanpassingen aan sporen en stations, waaronder een verdubbeling van twee naar vier sporen tussen Rijswijk en Delft Zuid.
04/12 12u45  Jope houdt vast aan winstambities UnileverLONDEN (AFN) - De aanstaande topman van Unilever, Alan Jope, blijft vasthouden aan de doelen die zijn voorganger Paul Polman voor de komende periode heeft gesteld. Dat liet hij weten op een investeerdersdag in het Indiase Mumbai, meldt zakenkrant Financial Times.
04/12 12u15  Zuid-Afrika komt uit recessiePRETORIA (AFN/BLOOMBERG) - Zuid-Afrika heeft in het derde kwartaal een recessie achter zich gelaten. De economie van het land groeide met 2,2 procent, terwijl in de voorgaande twee kwartalen nog sprake was van economische krimp.
04/12 12u00  Beurzen geven terrein prijsAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gaven dinsdag wat terrein prijs. Beleggers namen gas terug na de opluchtingsrally die volgde op de wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Vooral de sterk gestegen grondstoffenbedrijven werden van de hand gedaan.
04/12 11u15  Producentenprijzen eurozone in de liftLUXEMBURG (AFN) - De producentenprijzen in de eurozone zijn in oktober met 0,8 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
04/12 11u15  BAM ontwikkelt woningen in AmstelveenBUNNIK (AFN) - BAM-dochter AM gaat ongeveer driehonderd woningen ontwikkelen in Amstelveen. Daarvoor werkt de gebieds- en vastgoedontwikkelaar samen met investeringsmaatschappij Redevco en de gemeente Amstelveen. Financiële details van de samenwerking maakte AM niet bekend.
04/12 10u45  Deal Ryanair met Duitse pilotenFRANKFURT (AFN/RTR) - Ryanair heeft een voorlopige deal gesloten met de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) over verbeterde arbeidsvoorwaarden. Het betreft afspraken voor een periode van vier jaar over onder meer loon, pensioen en verlofregelingen.
04/12 10u45  NIBC terug op securitisatiemarktDEN HAAG (AFN) - Zakenbank NIBC is teruggekeerd op de markt voor securitisatie. Het bedrijf heeft voor 447 miljoen euro aan obligaties verkocht die worden gedekt door hypotheken. De transactie werd vorige week vrijdag afgerond.
04/12 10u15  Nieuwe metroklus in Duitsland voor BAM-dochterBUNNIK (AFN) - Een consortium met BAM-dochter Wayss Freytag Ingenieurbau heeft twee nieuwe opdrachten gekregen rond de aanleg van een metrolijn in München. De opdrachten van Deutsche Bahn hebben een totale waarde van 676 miljoen euro. Eerder kreeg de joint venture al de opdracht tot de bouw van een bovengronds traject van de metrolijn.
04/12 10u15  'Grootste koersverliezen GrandVision achter de rug'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het advies voor GrandVision gaat omhoog naar neutral van underperform bij Bank of America Merrill Lynch (BofAML). De vooruitzichten bij het optiekconcern zijn goed en de grootste koersverliezen voor het aandeel zijn achter de rug. De kans op verdere waardedalingen is volgens de marktvorsers beperkt.
04/12 10u00  Beurzen nemen gas terugAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef dinsdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten beperkte koersuitslagen zien. Beleggers namen gas terug na de opluchtingsrally die volgde op de wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
04/12 09u30  'Aankoop Loyalis door ASR logisch'AMSTERDAM (AFN) - De aankoop door ASR van zijn Nederlandse branchegenoot Loyalis is logisch en voldoet aan de financiële criteria van de verzekeraar. Dat constateren analisten van KBC Securities in een korte reactie.
04/12 09u30  MKB Nedsense handhaaft jaarverwachtingBUSSUM (AFN) - MKB Nedsense blijft bij zijn prognose dat in het boekjaar 2018 een duidelijk positief resultaat wordt gerealiseerd. Dat liet het bedrijf weten in een tussentijds handelsbericht, waarin aandeelhouders werden geïnformeerd over de recente ontwikkelingen.
04/12 09u15  AEX opent nipt hogerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag nipt hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. Beleggers namen gas terug na de opluchtingsrally die volgde op de wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
04/12 09u15  Kempen sluit kantoor in EdinburghAMSTERDAM (AFN) - Vermogensbeheerder Kempen Capital Management gaat zijn kantoor in Edinburgh sluiten omdat het beheer van de small-capstrategieën wordt gecentraliseerd in Amsterdam. Dat betekent dat de uitvoering van het beheer van de Europese small-capbeleggingsfondsen en -mandaten verplaatst wordt van Edinburgh naar Amsterdam.
04/12 09u00  'Aanklagers willen Ghosn langer in cel houden'TOKIO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Japanse openbaar aanklagers willen de gevallen autobaas Carlos Ghosn mogelijk tot het einde van dit jaar vasthouden. Ze zouden de voormalige voorzitter van Nissan op basis van nieuwe verdenkingen opnieuw willen arresteren, zodat zijn detentie kan worden verlengd tot 30 december. Dat meldt de Japanse krant Sankei op basis van ingewijden.
04/12 08u45  Biedingen bij aflossing Ahold DelhaizeZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft voor ruim 493 miljoen dollar aan biedingen ontvangen bij zijn geplande aflossing van maximaal 350 miljoen dollar aan langlopende obligaties.
04/12 08u30  WDP rondt kapitaalverhoging afWOLVERTEM (AFN) - Vastgoedinvesteerder WDP heeft zijn kapitaalverhoging van 45 miljoen euro afgerond. Daarbij werden 390.702 nieuwe aandelen geplaatst voor een uitgifteprijs van 115 euro per aandeel. De aandelen krijgen woensdag een notering op de beurzen in Brussel en Amsterdam.
04/12 08u30  ASR koopt verzekeraar LoyalisUTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR Nederland koopt zijn branchegenoot Loyalis van pensioenuitvoerder APG. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. De overnamesom bedraagt 450 miljoen euro.
04/12 08u15  'Negatief begin beurshandel Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag lager te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met verliezen beginnen. Beleggers nemen gas terug na de opluchtingsrally die volgde op de wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
04/12 07u30  Aandelenemissie door Ease2payROTTERDAM (AFN) - De beursgenoteerde betalingsdienst Ease2pay gaat nieuwe aandelen uitgeven, onder meer om verdere groei van het bedrijf te realiseren en de balans te versterken. In totaal worden 1.539.999 nieuwe aandelen uitgegeven tegen een uitgifteprijs van 1,50 euro per stuk.
04/12 07u15  Japanse beurs staakt winstreeksTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een flink verlies geëindigd en staakte daarmee een zevendaagse winstreeks. Na het optimisme over de ingelaste pauze in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China gingen beleggers over tot de orde van de dag en werd onder meer uitgekeken naar de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank later deze maand.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Zwakkere groei economie OESO-gebied10/12 12u15 - Belegger.nl: PARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) laat afzwakking zien, ook in de eurozone. Dat schrijft de OESO in een rapport.
2x 'Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones'10/12 15u45 - Belegger.nl: PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Een rechter in China heeft de import en verkoop van bepaalde types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. De twee concerns zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten.
1x FNV staat alleen met acties bij PostNL10/12 13u00 - Belegger.nl: UTRECHT (AFN) - FNV kondigt werkonderbrekingen aan bij PostNL, nadat de post- en pakketbezorger maandag niet inging op een ultimatum voor toezeggingen over een nieuwe cao. De drie andere bonden die met PostNL onderhandelen over een nieuwe cao, zien niets in actievoeren.
1x Centralebankgouverneur India per direct weg10/12 14u00 - Belegger.nl: MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De gouverneur van de Indiase centrale bank, Urjit Patel, treedt met onmiddellijke ingang af, naar eigen zeggen vanwege persoonlijke redenen. Dat maakte de Reserve Bank of India (RBI) bekend.
1x Europese beurzen overwegend lager10/12 16u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandagmiddag in de min. Ook elders in Europa gingen graadmeters overwegend omlaag. De oplaaiende handelsspanningen tussen de VS en China deden het sentiment geen goed. Verder wordt gewacht op de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord. Deze staat gepland op dinsdag, maar wordt vermoedelijk uitgesteld.
1x GoPro haalt deel productie weg uit China10/12 16u45 - Belegger.nl: SAN MATEO (AFN) - Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd.
1x VNO-NCW omarmt bedenktijd van 250 dagen10/12 17u00 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - Ondernemersorganisatie VNO-NCW steunt het voorstel van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming om een wettelijke bedenktijd van 250 dagen in te voeren voor bestuurders van beursgenoteerde bedrijven. De regeling geeft de leiding van de bedrijven langer de tijd om bijvoorbeeld de argumenten voor en tegen een overname te staven.
0x Japanse beurs staakt winstreeks04/12 07u15 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een flink verlies geëindigd en staakte daarmee een zevendaagse winstreeks. Na het optimisme over de ingelaste pauze in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China gingen beleggers over tot de orde van de dag en werd onder meer uitgekeken naar de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank later deze maand.
0x Aandelenemissie door Ease2pay04/12 07u30 - Belegger.nl: ROTTERDAM (AFN) - De beursgenoteerde betalingsdienst Ease2pay gaat nieuwe aandelen uitgeven, onder meer om verdere groei van het bedrijf te realiseren en de balans te versterken. In totaal worden 1.539.999 nieuwe aandelen uitgegeven tegen een uitgifteprijs van 1,50 euro per stuk.
0x 'Negatief begin beurshandel Damrak'04/12 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag lager te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met verliezen beginnen. Beleggers nemen gas terug na de opluchtingsrally die volgde op de wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Statistieken

Artikels:
31793
Gelezen:
2712
Aantal lezers nu:
21


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven