zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
18/01 11u00  Leegstand in Nederlandse winkelstraat neemt flink toe WOERDEN (AFN) - De leegstand in de Nederlandse winkelstraten is vorig jaar flink toegenomen, na vier jaar van afname. Volgens onderzoeksbureau Locatus sloten 2767 winkels de deuren. Dat komt neer op ongeveer 3 procent van het totale winkelbestand en het is tevens het hoogste aantal in zeker vijftien jaar.
18/01 10u15  Nederlanders blijven sparen ondanks almaar dalende rente DEN HAAG (AFN) - Spaarders kijken met argusogen naar ING en Rabobank, nadat ABN AMRO deze week als eerste grote bank de spaarrente verlaagde naar 0 procent. Het valt te bezien of Nederlanders hierdoor minder gaan sparen. De rente daalt namelijk al acht jaar en in die tijd zetten mensen almaar meer geld opzij, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).
17/01 22u30  Amerikaanse beurzen scherpen records verder aan NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag wederom met recordstanden gesloten. De stemming werd nog steeds gesteund door optimisme over het Chinees-Amerikaanse handelsakkoord en goede kwartaalresultaten van bedrijven. Daarnaast waren de ogen gericht op vliegtuigmaker Boeing, die een nieuwe softwarefout heeft ontdekt in probleemtoestel 737 MAX.
17/01 21u45  Boeing ontdekt nog een softwarefout in 737 MAX CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in probleemvliegtuig 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag.
17/01 19u45  Wall Street houdt winsten vast NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. De stemming werd nog steeds gesteund door optimisme over het Chinees-Amerikaanse handelsakkoord en goede kwartaalresultaten van bedrijven. Daarnaast ging de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar verschillende macro-economische cijfers.
17/01 19u00  Reggeborgh koopt opnieuw stukken VolkerWessels AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 62.748 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft daarmee nu 73,95 procent van het bouwbedrijf in handen.
17/01 18u30  BAM krijgt klus voor verduurzamen wonen BUNNIK (AFN) - BAM Wonen gaat voor woningcorporatie Woondiensten Aarwoude woningen verduurzamen. Het project begint dit voorjaar.
17/01 18u00  Europese beurzen gaan met winsten weekend in AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend in gegaan. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende recordreeks op Wall Street en meevallende macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak was navigatiedienstverlener TomTom een opvallende stijger.
17/01 17u30  KLM en Schiphol houden zich aan beloftes DEN HAAG (AFN) - KLM en Schiphol houden zich aan toezeggingen om geen onderling contact meer te hebben over de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen op het vliegveld. Dat constateert toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) op basis van een eerste tussentijdse controle. Met de afspraken, die dateren uit 2018 en gelden voor vijf jaar, wordt voorkomen dat KLM mogelijk een voordeel heeft op concurrenten bij het gebruiken van de faciliteiten op de luchthaven.
17/01 16u45  TomTom in zee met smartphonemaker Huawei AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom gaat zijn kaarten en andere producten leveren aan de Chinese smartphonemaker Huawei. Dat bevestigt het Nederlandse bedrijf na berichtgeving van De Telegraaf.
17/01 16u30  Consumentenvertrouwen VS loopt terug ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari gedaald. Dat blijkt uit een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan.
17/01 16u00  Hoofdindex Damrak wint terrein AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters zaten in de lift. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende recordreeks op Wall Street en meevallende macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak was navigatiedienstverlener TomTom een opvallende stijger.
17/01 15u45  Hogere opening op Wall Street AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de handel begonnen, na de records van een dag eerder. De stemming wordt nog steeds gesteund door optimisme over het Chinees-Amerikaanse handelsakkoord en goede kwartaalresultaten van bedrijven. Daarnaast gaat de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar verschillende macro-economische cijfers.
17/01 15u45  'TomTom sluit deal met smartphonemaker Huawei' AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft een contract gesloten met Huawei over het gebruik van zijn producten op het eigen besturingssysteem dat de Chinese smartphonemaker heeft ontwikkeld. Dat schrijft De Telegraaf. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet bekend. Na het bericht schoot de beurskoers van TomTom bijna 5 procent omhoog.
17/01 15u45  Industriële productie VS gedaald WASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in december met 0,3 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
Laatste update: vandaag om 11u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 15u00  'Wall Street scherpt records verder aan'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een hogere opening, na de nieuwe records een dag eerder. De stemming wordt nog steeds gesteund door optimisme over het Chinees-Amerikaanse handelsakkoord en goede kwartaalresultaten van bedrijven. Daarnaast gaat de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar verschillende macro-economische cijfers.
17/01 14u45  Woningbouw in VS neemt zeer sterk toeWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in december met 16,9 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
17/01 14u00  Schlumberger krimpt op Amerikaanse marktHOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - De dienstverlener voor de olie-industrie Schlumberger heeft vorig jaar een vrijwel even hoge omzet geboekt als het voorgaande jaar. In Noord-Amerika daalden de inkomsten, met name doordat de vraag naar diensten voor schalie-olie terugliep. Een stijging van de omzet elders compenseerde die daling.
17/01 13u30  Shell wil meer samenwerken met Gazprom NeftMOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell ziet heil in meer samenwerking met het Russische oliebedrijf Gazprom Neft. Dat zei voorzitter Cederic Cremers van de Russische tak van Shell. Er wordt gekeken naar meerdere nieuwe samenwerkingen. Ook bestaande projecten worden uitgebreid.
17/01 12u00  NN vindt rechter aan zijn zijde in zaak boeterenteAMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Delta Lloyd heeft in de periode vóór 14 juli 2016 geen onredelijke voorwaarden gesteld bij de berekening van de boeterente voor het oversluiten van hypotheken. Dat oordeelt de rechtbank in Amsterdam in een zaak die door de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond was aangespannen.
17/01 11u45  Beurzen hoger na Chinese cijfersAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen vrijdag terrein. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende recordreeks op Wall Street en meevallende macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak kwam Beter Bed met een handelsupdate.
17/01 11u30  Inflatie eurozone bevestigd op 1,3 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in december opgelopen tot 1,3 procent op jaarbasis, van 1 procent in november. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
17/01 11u30  Bouwproductie eurozone gaat omhoogLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in november met 0,7 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
17/01 11u00  Kaag: overleg met ASML over export chipmachinesDEN HAAG (ANP) - Het kabinet voert overleg met het bedrijf ASML over de mogelijke export van geavanceerde chipmachines naar China. Dat zegt minister voor Buitenlandse Handel Sigrid Kaag.
17/01 11u00  Britse winkelverkopen onverwacht verder gedaaldLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De winkelverkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn in december onverwacht gedaald. De verkopen zakten met 0,6 procent op maandbasis, zo meldde het Britse nationale statistiekbureau. Economen hadden in doorsnee juist op een plus van 0,6 procent gerekend.
17/01 10u15  Jet verkoopt Nederlandse activiteiten aan KLMAMSTERDAM (AFN/RTR) - De failliete Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways doet zijn Nederlandse activiteiten over aan KLM. Dat meldde Jet in een verklaring bij de Indiase beurstoezichthouder. Daarin werd niet gemeld om welke bezittingen het gaat. Wel meldde Jet dat, als de deal is afgerond, het alleen gaat om de verkoop van onderdelen en dat niet wordt getornd aan de aandeelhoudersstructuur.
17/01 10u15  'Flybe geniet geen speciale behandeling'LONDEN (AFN) - De financieel geplaagde luchtvaartonderneming Flybe krijgt geen speciale behandeling van de Britse overheid. De onderneming spreekt in Britse media dergelijke beweringen uit de sector tegen. Branchegenoten als British Airways-moeder IAG en prijsvechter Ryanair uitten eerder bezwaren tegen het reddingsplan, dat zij als illegale staatssteun en misbruik van publieke gelden bestempelden.
17/01 09u45  Damrak wint terreinAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won vrijdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers verwerkten de aanhoudende recordreeks op Wall Street en een reeks van macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak kwam Beter Bed met een handelsupdate.
17/01 09u30  KBC Securities verlaagt advies Beter Bed naar holdAMSTERDAM (AFN) - Analisten bij KBC Securities zien af van hun koopadvies voor Beter Bed na een 'licht teleurstellende' omzetcijfers over het vierde kwartaal. Het nieuwe advies bij de Belgische bank is hold.
17/01 09u15  AEX begint in het groenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag in het groen begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met winsten. Beleggers verwerkten de aanhoudende recordreeks op Wall Street en een reeks van macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak kwam Beter Bed met een positieve handelsupdate.
17/01 09u15  'Managers Barclays moeten vrezen voor baan'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank Barclays wil het mes zetten in zijn managementlaag. In eerste instantie gaat het om honderd hooggeplaatste werknemers bij de investeringsdivisie die moeten vrezen voor hun baan. Met de stap wil Barclays de kosten verlagen.
17/01 09u00  BAM mag brug bouwen in GlasgowGLASGOW (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft groen licht gekregen om een brug in Glasgow te bouwen. De brug moet voor voetgangers en fietsers een verbinding bieden tussen het centrum van Glasgow en woonwijk Sighthill in het noorden van de Schotse stad. De opdracht heeft een waarde van 18,5 miljoen pond, omgerekend 21,7 miljoen euro.
17/01 09u00  Nieuwe financieel topman voor uitzender AdeccoZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Uitzendreus Adecco heeft Coram Williams aangesteld als nieuwe financieel topman. Hij volgt halverwege het jaar de huidige financieel eindverantwoordelijke Hans Ploos van Amstel bij het Zwitserse bedrijf op.
17/01 09u00  IMCD neemt Israëlische Zifroni overROTTERDAM (AFN) - IMCD heeft de overname van het Israëlische Zifroni Chemical Suppliers afgerond. Dat heeft de beursgenoteerde chemicaliëndistributeur vrijdag bekendgemaakt zonder een overnamesom prijs te geven.
17/01 09u00  Kledingbedrijf Gap splitst zich toch niet opNEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse kledingbedrijf Gap Inc. splitst zich toch niet op. Het scheiden van onderdelen is kostbaar en complex en dat beperkt volgens de onderneming de waarde die uit de stap gehaald kan worden.
17/01 09u00  Exportbedrijven stuwen NikkeiTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Een daling van de Japanse yen hielp exportbedrijven vooruit. Beleggers kregen daarnaast een reeks van economische cijfers uit China voor de kiezen. Zo bleek dat de Chinese economie vorig jaar in het traagste tempo is gegroeid in bijna drie decennia. De winkelverkopen en de industriële productie in China namen in de laatste maand van het jaar echter sterker dan verwacht toe.
16/01 22u30  Google-moeder Alphabet meer dan 1 biljoen waardMOUNTAIN VIEW (AFN) - Het moederbedrijf van Google is voor het eerst door de grens van 1 biljoen dollar aan beurswaarde gebroken. Daarmee behoort technologieconcern Alphabet naast techreus Microsoft, iPhonemaker Apple en oliegigant Saudi Aramco tot de club van de waardevolste bedrijven ter wereld.
16/01 22u30  Records Wall Street alweer aan diggelenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met overduidelijke winsten gesloten. Daarbij werden eerdere records weer gebroken. Beleggers werden niet van hun stuk gebracht door politieke ontwikkelingen in Washington, waar in de Senaat het proces over de afzetting van president Donald Trump formeel van start is gegaan. De aandacht ging uit naar een reeks bedrijven die met cijfers kwamen.
16/01 22u00  Computer taboe bij voorpublicatie macrocijfers VSWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Journalisten die voor de officiële publicatie economische rapporten van het Amerikaanse ministerie van Arbeid kunnen inzien, mogen daar binnenkort geen computers meer bij gebruiken. Met de maatregel wil de regering-Trump voorkomen dat bepaalde flitshandelaren een oneerlijk voordeel halen uit snelle publicaties.
16/01 20u00  Prosus op Conviction List van Goldman SachsAMSTERDAM (AFN) - Goldman Sachs heeft het aandeel Prosus op zijn zogeheten Conviction List gezet. De analisten herhaalden het koop-advies op het aandeel en voerden het koersdoel op naar 94 euro.
16/01 19u45  Afgetekende winsten op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag tussentijds duidelijk op winst. Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door politieke spanningen in Washington, waar in de Senaat het afzettingsproces over president Donald Trump formeel is begonnen. De aandacht ging uit naar een reeks bedrijven die met cijfers kwamen.
16/01 18u45  Supermarktreus Casino negatiever over FrankrijkPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktconcern Casino is negatiever geworden over de resultaten op de Franse thuismarkt. Onder andere aanhoudende protesten wegens pensioenhervormingen zitten de supermarkten dwars.
16/01 18u00  Gemengd beeld bij slot Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De koersenborden op de Europese aandelenbeurzen lieten donderdag bij het slot een gemengd beeld zien. De belangrijkste graadmeters kwamen niet ver van hun plek. Beleggers leken het ondertekenen van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de VS en China grotendeels ingeprijsd te hebben en richtten hun blik op bedrijfscijfers.
16/01 17u30  Ook Ryanair tegen staatslening voor Flybe gekantLONDEN (ANP) - Na luchtvaartconcern IAG heeft ook de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair zijn bezwaren tegen de redding van Flybe geuit. Topman Michael O'Leary heeft in een open brief aan de Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid gezegd dat de noodlening die de Britse overheid aan die luchtvaartmaatschappij verstrekt 'duidelijk illegale staatssteun' is en dreigt met financiële stappen.
16/01 17u15  Bombardier houdt samenwerking met Airbus tegen het lichtMONTREAL (AFN/BLOOMBERG) - De Canadese fabrikant van vliegtuigen en treinen Bombardier overweegt zich terug te trekken uit zijn samenwerkingsverband met Airbus. Dit omdat het gezamenlijke programma voor het maken van Airbus A220-toestellen veel extra kosten met zich mee brengt en het rendement daardoor onder druk komt te staan.
16/01 16u45  'Verbond met Shell aast op Petrobras-installaties'SAO PAULO (AFN) - Een samenwerkingsverband van Shell en de Braziliaanse ethanolproducent Cosan werkt aan een bod op raffinaderij van staatsoliebedrijf Petrobras. Daarvoor trekt de joint venture samen op met de Amerikaanse vermogensbeheerder Global Infrastructure Partners (GIP). Dat meldt persbureau Reuters althans op basis van ingewijden.
16/01 16u30  Bedrijfsvoorraden VS omlaagWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in november met 0,2 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
16/01 16u00  AEX komt amper van zijn plekAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op het Damrak stond donderdag in de namiddag een fractie in de plus. Elders in Europa kwamen de belangrijkste graadmeters ook niet ver van hun plek. Beleggers lijken de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China grotendeels te hebben ingecalculeerd, terwijl de ze blik richten op een reeks bedrijfscijfers
16/01 15u45  Wall Street zet winstreeks voortNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten aan de nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers borduurden voort op de winsten een dag eerder, toen de Amerikaanse president Donald Trump zijn handtekening zette onder een gedeeltelijk handelsakkoord met China. Daarnaast kwam een trits bedrijven met cijfers op de proppen.
16/01 15u00  'Hogere opening voor beurzen New York'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag hoger te gaan openen. Daarmee zou worden voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder, toen het sentiment op Wall Street werd gesteund door de ondertekening van de gedeeltelijke handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten. Beleggers buigen zich verder opnieuw over een reeks bedrijfsresultaten en verschillende macro-economische gegevens, waaronder de Amerikaanse detailhandelsverkopen.
16/01 15u00  Foxconn en Fiat Chrysler mikken op Chinese automarktTAIPEI (AFN/BLOOMBERG) - Elektronicabedrijf Foxconn bundelt zijn krachten met automaker Fiat Chrysler. De bedrijven zijn van plan om de Chinese markt te bestieren met elektrisch aangedreven auto's via een nog op te richten joint venture. Er moet nog wel een handtekening worden gezet onder de samenwerkingsovereenkomst.
16/01 15u00  Bedrijvigheid Philadelphia maakt sprongPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia groeit deze maand duidelijk sterker dan een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
16/01 14u45  Uitkeringsaanvragen VS onverwacht lagerWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week met 10.000 gedaald tot 204.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
16/01 14u45  Importprijzen VS nemen sterker toeWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in december met 0,3 procent toegenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
16/01 14u45  Winkelverkopen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in december met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
16/01 14u45  Vuurdoop Lagarde begon met discussie over effect ECB-beleidFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De eerste beleidsvergadering van Christine Lagarde als president van de Europese Centrale Bank (ECB) begon met oproepen tot 'waakzaamheid' ten aanzien van de doeltreffendheid van de huidige monetaire stimuleringsmaatregelen. Dit ondanks dat de aanwezigen overeenkwamen voorlopig niet te tornen aan de rente of het opkoopprogramma van de ECB.
16/01 14u30  Ook Southwest Airlines rekent langer niet op 737 MAXDALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines rekent voor een langere periode niet meer op de inzet van de gewraakte 737 MAX-toestellen van Boeing. De datum van 13 april, waar tot nu toe in de planning rekening mee werd gehouden, werd verlengd tot begin juni. Eerder kwamen branchegenoten American Airlines en United Airlines tot eenzelfde conclusie.
16/01 14u30  TomTom-systemen voor Amerikaanse Subaru'sAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom gaat alle auto's die de Japanse automaker Subaru voor de Amerikaanse markt levert van navigatiesystemen voorzien. Financiële details gaf het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf niet.
16/01 14u00  Forse winststijging voor Morgan StanleyNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft het slotkwartaal van 2019 fors meer winst gemaakt in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De financiële instelling profiteerde vooral van zijn sterke positie in de handel en uitgifte van obligaties.
16/01 13u45  PPG krikt winst op dankzij verbetering in ChinaPITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries heeft in het vierde kwartaal zijn winst opgekrikt dankzij betere prestaties in China. De rivaal van AkzoNobel wijst naar de stabilisatie op de markt voor industriële verven in het Aziatische land.
16/01 13u45  Voor het eerst in tien jaar meer Britse pubsLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Verenigd Koninkrijk heeft er vorig jaar welgeteld 315 pubs bijgekregen. Daarmee is voor eerst in tien jaar sprake van een toename van het aanbod van dranklokalen, zo meldt het Britse statistiekbureau. Bij kleinere zaken, waar minder dan tien mensen op de loonlijst staan, was voor het eerst in vijftien jaar tijd sprake van groei.
16/01 13u15  Opnieuw renteverlaging Turkse centrale bankANKARA (AFN/BLOOMBERG) - De Turkse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief opnieuw verlaagd om de economie te stimuleren. Het is de vijfde renteverlaging op rij in Turkije.
16/01 13u00  Shell verkoopt belang gasproject NoorwegenDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft zijn minderheidsbelang in een Noors gasproject van de hand gedaan aan een Deens pensioenfonds. Het gaat om een belang van 8 procent in een pijplijn- en een verwerkingsfabriek voor gas, genaamd Vestprosess. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.
16/01 12u45  BAM aan de slag met huizen in KerkradeBUNNIK (AFN) - Bouwer BAM gaat 27 nieuwbouwwoningen realiseren in Kerkrade. De onderneming tekende daarvoor een contract met HEEMwonen. De bouw start in juni dit jaar. Financiële details werden niet bekendgemaakt.
16/01 12u30  Verwachtingen groei Zweedse economie omlaagSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De verwachtingen voor de groei van de Zweedse economie in 2020 en 2021 zijn neerwaarts bijgesteld door de Zweedse overheid. Volgens Stockholm wordt de economie van het land harder geraakt door de afzwakking van de wereldeconomie dan eerder geraamd.
16/01 12u00  Gemengd beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street, die volgden op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast ging de aandacht uit naar de kwartaalcijfers van bedrijven.
16/01 11u45  IEA: olieleveringen Irak gevoelig voor onrustPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De olieleveringen van Irak zijn gevoelig voor escalerende spanningen in het Midden-Oosten. Dat schrijft het Internationaal Energieagentschap (IEA) in zijn maandelijkse olierapport. Onlangs liepen de spanningen in de regio nog sterk op na de dood van een hoge Iraanse generaal bij een Amerikaanse luchtaanval en Iraanse wraakaanvallen op Amerikaanse doelen in Irak. Daardoor schoten de olieprijzen hard omhoog.
16/01 11u00  Wolters Kluwer breidt uit in risicobeheersoftwareAMSTERDAM (AFN) - Wolters Kluwer neemt de Nederlandse leverancier van risicobeheersoftware CGE Risk Management Solutions over. Daarmee wil de informatie- en dataleverancier zijn positie op de groeiende markt voor risicobeheersoftware versterken. CGE wordt bij Wolters Kluwer onderdeel van dezelfde softwaregroep die ook Enablon en eVision omvat.
16/01 10u45  'Stap Amazon verandert niet veel voor Bol.com'AMSTERDAM (AFN) - Dat webwinkelreus Amazon zijn aanwezigheid in Nederland vergroot, zal niet veel afdoen aan de positie van marktleider Bol.com, onderdeel van Ahold Delhaize. Dat meldt ING in een reactie op de aankondiging van de Amerikanen die sinds 2013 in Nederland actief zijn.
16/01 10u30  Tegenvallende update Hays raakt uitzendersAMSTERDAM (AFN) - De tegenvallende handelsupdate van de Britse detacheerder Brunel zet de Europese uitzendsector onder druk. ING stelt dat Hays met een nogal grimmig bericht met zeer zwakke vooruitzichten kwam.
16/01 10u15  Verkopen autoconcern PSA gedaald in 2019PARIJS (AFN/RTR) - Het Franse autoconcern PSA Group, met onder meer de merken Peugeot en Citroën, heeft in 2019 de wereldwijde verkoop met 10 procent zien dalen, na het record in 2018. Het bedrijf, met ook Opel, Vauxhall en DS, verkocht vorig jaar in totaal 3,5 miljoen auto's, terwijl een jaar eerder er nog bijna 3,9 miljoen auto's aan de man werden gebracht.
16/01 10u00  Extra winkeloppervlak stuwt omzet PrimarkLONDEN (AFN) - De Britse kledingketen Primark heeft de eerste zestien weken van zijn nieuwe boekjaar meer omzet gedraaid. De groei was vrijwel volledig te danken aan de opening van nieuwe winkels of de uitbreiding van bestaande filialen. Alles bij elkaar steeg de omzet in de meetperiode tot 4 januari met 3 procent. Op basis van gelijke wisselkoersen vielen de opbrengsten 4,5 procent hoger uit.
16/01 10u00  Moederbedrijf InsingerGilissen verandert naamLUXEMBURG (AFN) - De Luxemburgse private bank KBL European Private Bankers verandert van naam. Het moederbedrijf van het Nederlandse InsingerGilissen gaat voortaan door het leven als Quintet Private Bank.
16/01 10u00  Kleine winst voor AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet donderdag een klein plusje zien. Ook de andere Europese beurzen gingen overwegend licht vooruit. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street, die volgden op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Ook hielden ze de blik gericht op de kwartaalcijfers van bedrijven.
16/01 09u15  AEX opent met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met een kleine winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen overwegend licht hoger. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street, die volgden op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Ook hielden ze de blik gericht op de kwartaalcijfers van bedrijven.
16/01 09u15  KBC voert koersdoel ASMI flink opAMSTERDAM (AFN) - Het koersdoel voor het aandeel ASM International (ASMI) is door analisten van KBC Securities flink opgevoerd. De marktvorsers deden dat in een nieuwe reactie op het handelsbericht van de toeleverancier aan de chipindustrie.
16/01 09u15  Detacheerder Hays ziet lastige marktomstandighedenLONDEN (AFN) - De Britse detacheerder Hays verwacht dat de marktomstandigheden op de korte termijn lastig zullen blijven, met een duidelijk merkbare afzwakking in december. Dat meldde de recruiter in een handelsupdate over het afgelopen kwartaal.
16/01 09u00  HelloFresh groeit nog harder dan verwachtBERLIJN (AFN) - Bezorger van maaltijdboxen HelloFresh is positiever over zijn financiële prestaties van het afgelopen jaar. De Duitse onderneming ging eerder uit van maximaal 33 procent omzetgroei, maar dat is nu zeker 36 procent, zo meldde Hello Fresh in een handelsupdate. Daarin werden ook de verwachtingen voor de marges op het bedrijfsresultaat opgevoerd.
16/01 08u45  Accell sluit deal rond frameproductie in BelgiëHEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell Group heeft een overeenkomst gesloten met het Belgische bedrijf REIN4CED over samenwerking bij de geautomatiseerde productie van hoogwaardige carbon frames. Vanaf medio dit jaar zullen fietsen van het Accell-merk Ghost met die nieuwe technologie beschikbaar zijn in Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Tsjechië.
16/01 08u30  Nivea-maker Beiersdorf voert omzet opHAMBURG (AFN) - Beiersdorf heeft afgelopen jaar meer omzet gedraaid. Naast groei op eigen kracht, vooral door goede prestaties van merken als Nivea, Eucerin en Aquaphor, profiteerde de Duitse maker van verzorgingsproducten ook van de eerdere overname van de Amerikaanse maker van zonnebrandcrème Coppertone.
16/01 08u15  Inflatie Duitsland blijft 1,5 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in december uitgekomen op 1,5 procent op jaarbasis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een definitief cijfer.
16/01 08u15  'Positief begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag iets hoger te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine winsten openen. Beleggers verwerken de nieuwe recordstanden op Wall Street, die volgden op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.
16/01 08u00  'Work-outketen F45 mikt op beursnotering'LOS ANGELES (AFN) - Work-outketen F45, die met acteur en filmproducent Mark Wahlberg een van zijn beroemdste klanten en investeerders weet, overweegt een beursnotering in de Verenigde Staten. Het van huis uit Australische bedrijf, dat inmiddels in Los Angeles is neergestreken, zou daarvoor een aanvraag hebben ingediend. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. De gang naar de beurs zou nog voor de zomer kunnen worden gemaakt.
16/01 07u30  Chipbedrijf TSMC krikt resultaten opHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het vierde kwartaal van 2019 zijn resultaten verder verbeterd. Het bedrijf profiteerde van de stijgende vraag naar duurdere chips in smartphones. TSMC behoort tot 's werelds grootste makers van smartphonechips voor bedrijven als Apple, Samsung en Huawei en is een belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML.
16/01 07u30  Nikkei hoger na handelsakkoordTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag licht hoger geëindigd. Beleggers verwerkten de ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten door president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He. De twee economische grootmachten maakten daarmee een pas op de plaats in de handelsoorlog. Washington wil nu snel werk maken van de volgende ronde van onderhandelingen voor een vervolgakkoord.
16/01 06u45  Flinke omzetgroei voor SnowWorldZOETERMEER (AFN) - SnowWorld heeft de omzet in het afgelopen boekjaar, dat liep van 1 oktober 2018 tot en met 30 september 2019, flink zien stijgen. Dat kwam onder meer door verschillende overnames, zo viel donderdag op te maken uit een handelsbericht.
16/01 06u30  Voor het eerst meer dan 9 miljoen werkendenDEN HAAG (AFN) - Het aantal mensen met betaald werk nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 17.000 per maand toe en bedroeg in december voor het eerst meer dan 9 miljoen personen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
15/01 23u00  Alcoa voorziet overschot op markt voor aluminiumPITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa denkt dat er dit jaar een overschot ontstaat op de markt voor aluminium. Het aanbod aan aluminium stijgt waarschijnlijk harder dan de vraag, waardoor er naar verwachting sprake zal zijn van een surplus van zo'n 600.000 ton.
15/01 22u30  Wall Street sluit hoger na handelsdealNEW YORK (AFN) - Op de Amerikaanse aandelenbeurzen is positief gereageerd op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten. De graadmeters op Wall Street gingen woensdag met winsten de handel uit. Beleggers verwerkten tevens weer een keur aan bedrijfsresultaten.
15/01 20u45  Zwakkere arbeidsmarkt blijkt ook uit Beige BookWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie liet in de laatste periode van vorig jaar een 'bescheiden' groei zien, al waren er wel signalen dat de banenaanwas afzwakte. Dat meldde de Federal Reserve in zijn zogeheten Beige Book, dat inzage geeft in de economische activiteit in de Verenigde Staten.
15/01 20u15  Huis VS stuurt aanklachten tegen Trump naar SenaatWASHINGTON (AFN/AFP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stuurt de aanklachten tegen president Donald Trump naar de Senaat. Afgevaardigden in het door Democraten gedomineerde Huis stemden daar met 228 tegen 193 stemmen mee in.
15/01 20u00  Envipco regelt vertrek topmanAMERSFOORT (AFN) - Envipco-topman Gool Santchurn is opgestapt. De leiding bij de beursgenoteerde maker van statiegeldsystemen is nu in handen van president-commissaris Gregory Garvey, die een meer uitvoerende rol heeft gekregen. Envipco meldt een last van 1 miljoen euro te nemen voor de vertrekregeling met Santchurn, die meer dan twintig jaar voor het bedrijf werkte.
15/01 19u45  Wall Street positief over ondertekenen handelsdealNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers reageerden enthousiast op de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten. Verder werd weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt.
15/01 19u15  VS en China ondertekenen gedeeltelijke handelsdealWASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben hun handtekening gezet onder een gedeeltelijke handelsdeal. Daarmee maken de twee landen een pas op de plaats in hun handelsoorlog die anderhalf jaar geleden ontstond.
15/01 18u45  Reggeborgh breidt belang in VolkerWessels verder uitAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 4528 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft daarmee nu 73,44 procent van het bouwbedrijf in handen.
15/01 18u15  Euronext rondt overname Nord Pool afAMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft de overname van een belang van 66 procent in Nord Pool afgerond. Daarmee breidt de beursuitbater zijn activiteiten uit naar de energiehandel. Het in Oslo gevestigde Nord Pool faciliteert handel in elektriciteit in veertien landen in Europa.
15/01 17u45  Chipbedrijf ASMI uitblinker op beursAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag rond de slotstanden van een dag eerder gesloten. Beleggers leken terughoudend in afwachting van de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. In Amsterdam was chipbedrijf ASMI een uitblinker na een positief handelsbericht.
15/01 16u30  Hoofdindex Amsterdam zakt in het roodAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag licht in de min. Ook diverse andere Europese graadmeters gingen licht omlaag. Beleggers lijken terughoudend in afwachting van de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak was chipbedrijf ASMI een uitblinker na een positief handelsbericht.
15/01 16u00  Wall Street wacht op ondertekening handelsdealNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten aan de handel begonnen. Beleggers wachten op de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten later op de dag. Verder wordt weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt.
15/01 15u15  Ajax sluit sponsordeal met CuraçaoWILLEMSTAD (AFN) - Ajax voetbalt vanaf zondag met de naam ‘Curaçao’ op de mouw. De landskampioen werkt aan de laatste details van een nieuwe sponsovereenkomst met het eiland voor de duur van drie jaar.
15/01 15u15  Industrie New York groeit harderNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York groeit deze maand harder in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/01 15u00  Handelsdeal VS-China in schijnwerpers op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen woensdag naar verwachting met zeer kleine uitslagen aan de nieuwe handelsdag beginnen. Veel aandacht gaat uit naar de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten later op de dag. Het gaat dan voornamelijk om de details uit het 86-pagina's tellende document. Verder wordt weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt.
15/01 14u45  Producentenprijzen VS licht toegenomenWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in december met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
15/01 14u45  OPEC verwacht minder vraag naar eigen olieLONDEN (AFN/RTR) - De vraag naar ruwe olie uit OPEC-landen zal dit jaar lager uitkomen, voorziet het verbond van olieproducerende landen. De wereldwijde vraag naar olie zal in 2020 juist stijgen. Een groter deel van de benodigde olie zal worden opgepompt door niet-OPEC-landen. Vooral de Verenigde Staten produceren fiks meer schalie-olie.
15/01 14u30  Kwart minder winst voor Goldman SachsNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft de winst in het vierde kwartaal van 2019 met ongeveer een kwart zien dalen. Dat heeft onder meer te maken met fors hogere juridische kosten, mede vanwege een fraudeschandaal in Maleisië waar Goldman Sachs bij betrokken is.
15/01 14u15  IAG klaagt bij EU om overheidsredding FlybeLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern IAG heeft een klacht ingediend bij de Europese Unie over de redding van luchtvaartmaatschappij Flybe. Het moederbedrijf van onder meer British Airways, Iberia en prijsvechter Vueling meent dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun. De Britse overheid verstrekte een noodkrediet aan Flybe.
15/01 13u30  Bank of America boekt lagere winstCHARLOTTE (AFN) - Bank of America heeft in het vierde kwartaal van 2019 een lagere winst behaald, vooral onder druk van de gedaalde rente in de Verenigde Staten. De nettowinst bedroeg 7 miljard dollar tegen 7,3 miljard dollar in het vierde kwartaal een jaar eerder.
15/01 13u00  Winst- en omzetstijging voor BlackRockNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft vorig jaar iets meer winst gemaakt op een licht hogere omzet. Volgens de onderneming werd onder meer geprofiteerd van de uitbreiding van activiteiten. Zo wordt BlackRock door klanten meer en meer als strategische partner gezien, waarbij de kennis en kunde van de investeerder wordt ingezet bij macro-economische en geopolitieke kwesties. Verder staat het bedrijf steeds meer te boek als dienstverlener op het gebied van technologie.
15/01 13u00  'Duitse toezichthouder houdt 25 banken in de gaten'FRANKFURT (AFN) - De Duitse financiële toezichthouder Bafin houdt 25 banken scherp in de gaten, schrijft zakenkrant Handelsblatt op basis van documenten die het bij de overheid heeft opgevraagd. Bij die banken is een verhoogd risico op witwaspraktijken. Bafin gaat bij die banken de systemen voor het tegengaan en opsporen van witwassen controleren.
15/01 13u00  Wolters Kluwer rondt desinvestering België afAMSTERDAM (AFN) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer heeft de verkoop van zijn Belgische opleidingsdivisie Kluwer Opleidingen en Kluwer Formations aan online opleider NCOI afgerond. De desinvestering werd in december aangekondigd, zonder financiële details naar buiten te brengen.
15/01 12u15  Staat wil tot 4 miljard euro ophalenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag 2 miljard tot 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
15/01 12u00  ASMI straalt op afwachtende beursAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Berichten dat Washington eerder opgelegde importtarieven op Chinese goederen niet zal terugdraaien zorgden voor enige terughoudendheid. Op het Damrak was chipbedrijf ASMI een uitblinker na een positief handelsbericht.
15/01 11u15  Export eurozone neemt afLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in november met 2,9 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 197,7 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
15/01 11u15  Industriële productie eurozone licht gestegenLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in de eurozone is in november met 0,2 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
15/01 11u15  Britse inflatie zakt onverwacht wegLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse inflatie is in december onverwacht teruggelopen en op de laagste stand in drie jaar uitgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het Office for National Statistics. De lagere inflatie voedt de verwachting dat de Bank of England (BoE) binnenkort de rente zal verlagen.
15/01 10u30  Zwakste groei Duitse economie in zes jaar in 2019BERLIJN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse economie heeft in 2019 een groei laten zien van 0,6 procent. Dat is het zwakste groeitempo in zes jaar, zo blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. De grootste economie van Europa had vorig jaar te kampen met tegenwind door de wereldwijde handelsspanningen en zwakte in de Duitse auto-industrie.
15/01 10u00  Bakkerijketen Greggs gaat met Just Eat in zeeLONDEN (AFN) - Maaltijdbezorger Just Eat gaat alle bezorgingen voor de Britse bakkerijketen Greggs verzorgen. Een proef tussen de twee bedrijven in Londen, Newcastle en Glasgow was succesvol, lieten de twee bedrijven weten. Deze week komen daar al bezorgingen in Bristol en Birmingham bij.
15/01 10u00  'Galapagos zet eerste stap met oorlogskas'AMSTERDAM (AFN) - Galapagos maakt via de samenwerking met Fibrocor voor het eerst gebruik van zijn oorlogskas van 5,5 miljard euro. Zodoende 'warmt Galapagos zijn motor voor bedrijfsontwikkeling op', schrijven analisten van KBC Securities.
15/01 09u45  'Interne opvolger financiële baas B&S positief'AMSTERDAM (AFN) - Dat distributeur en groothandelsbedrijf BS in Peter Kruithof intern een nieuwe financieel directeur heeft gevonden, is volgens analisten van ING positief. Kruithof, die nu al corporate treasurer is en in die functie betrokken is geweest bij de nodige overnames en de beursgang, kent de complexe bedrijfsstructuur en de cultuur al.
15/01 09u30  'Indrukwekkende ordergroei bij ASMI'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De ordergroei van ASM International is indrukwekkend. Dat zeggen kenners van NIBC in een reactie op de handelsupdate van de toeleverancier aan de chipindustrie. Ook bij KBC spreken ze van een positieve mededeling. ASMI maakte dinsdag nabeurs bekend dat de orderintake en de omzet in slotkwartaal van het vierde kwartaal van vorig jaar beter waren dan geraamd.
15/01 09u30  ASR hevelt bankklanten over naar Van Lanschot KempenUTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR stapt via een samenwerking met Van Lanschot Kempen uit zijn bancaire activiteiten. Ruim 15.000 klanten met een beleggingsrekening bij ASR Bank krijgen de mogelijkheid gratis over te stappen naar Evi, een merk voor online beleggingsrekeningen van Van Lanschot Kempen.
15/01 09u15  ASMI in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel ASMI was woensdag in trek op het Damrak na een positief handelsbericht van de chiptoeleverancier. De Europese beurzen begonnen overwegend licht hoger. Beleggers zijn vooral benieuwd naar de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, die later op de dag worden vrijgegeven. Berichten dat Washington niet van plan zou zijn om eerder opgelegde importtarieven op Chinese goederen terug te draaien zorgden voor enige terughoudendheid.
15/01 09u15  Malaysia Airlines schort bestellingen gewraakte 737 MAX opKUALA LUMPUR (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartonderneming Malaysia Airlines heeft de bestelling van toestellen van het gewraakte type 737 MAX bij Boeing dit jaar opgeschort. Het is daarmee de eerste maatschappij in Zuidoost-Azië die een dergelijke stap zet, sinds de vliegtuigen om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond worden gehouden. Dit na twee dodelijk crashes in korte tijd.
15/01 09u15  Inflatie Frankrijk iets sterkerPARIJS (AFN) - De inflatie in Frankrijk is in december opgelopen tot 1,5 procent op jaarbasis, van 1,0 procent een maand eerder. Dat meldde het Franse statistiekbureau op basis van een definitief cijfer. Bij een voorlopige raming werd nog een inflatie van 1,4 procent gerapporteerd.
15/01 09u00  Avantium wil Michelle Jou tot commissaris benoemenAMSTERDAM (AFN) - Chemiebedrijf Avantium wil Michelle Jou benoemen tot commissaris voor een periode van vier jaar. Haar voordracht wordt voorgelegd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei.
15/01 08u30  NIBC stopt met kapitaalmarktactiviteitenDEN HAAG (AFN) - Zakenbank NIBC stopt met kapitaalmarktdiensten voor zakelijke klanten. Het gaat om activiteiten op het gebied van obligaties, schulden en aandelen. De beslissing kost ongeveer vijftig banen.
15/01 08u30  VEON praat over verkoop Armeense activiteitenAMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON is in gesprek met UCom over de verkoop van zijn activiteiten in Armenië. Dat bevestigt de onderneming na berichten in de media.
15/01 08u30  ICT Group wil Koen Beeckmans als commissarisBARENDRECHT (AFN) - Automatiseerder ICT Group wil Koen Beeckmans benoemen als commissaris. De financieel directeur van het Amsterdamse openbaarvervoersbedrijf GVB moet nog wel het groene licht krijgen van de aandeelhouders. Die mogen zich in mei uitspreken over de nominatie van de 48-jarige Belg.
15/01 08u15  Prosus prijst bijna 1,3 miljard dollar aan obligatiesAMSTERDAM (AFN) - Technologie-investeerder Prosus wil voor 1,25 miljard dollar aan obligaties uitgeven. Met de opbrengst wil Prosus andere leningen vervroegd aflossen.
15/01 08u15  'Beleggers wachten op details handelsdeal'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag naar verwachting lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te beginnen. Beleggers zijn vooral benieuwd naar de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. De deal zal naar verwachting later op de dag worden ondertekend, waarna de details worden vrijgegeven.
15/01 08u00  Galapagos breidt samenwerking met Fibrocor uitMECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft een samenwerking met de Canadese branchegenoot Fibrocor Therapeutics op het gebied van fibrose uitgebreid. Daarbij neemt Galapagos ook een aandelenbelang in Fibrocor.
15/01 08u00  Alfen levert verdeelstations aan EnexisALMERE (AFN) - Laadpalenfabrikant Alfen gaat prefab distributiestations leveren aan netbeheerder Enexis Netbeheer. De overeenkomst, waarbij geen financiële details werden verstrekt, is volgens de bedrijven een voortzetting van de bestaande relatie tussen beiden.
15/01 07u30  Amazon.nl zet nieuwe stap in NederlandAMSTERDAM (AFN) - Webwinkelreus Amazon zet een nieuw stap in Nederland. Nog dit jaar worden miljoenenen fysieke producten geïntroduceerd op Amazon.nl. Bedrijven die hun producten willen aanbieden via Amazon.nl kunnen zich vanaf woensdag registreren.
15/01 07u30  Nikkei lager na afwachtende sessieTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag lager gesloten. Beleggers waren in afwachting van de ondertekening van de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, die later op de dag zou moeten plaatsvinden. Marktpartijen zijn vooral benieuwd naar de details van het akkoord. Berichten dat Washington niet van plan zou zijn om eerder opgelegde importtarieven op Chinese goederen terug te draaien zorgden daarbij voor terughoudendheid.
15/01 07u00  CBS: economisch beeld fractie minder gunstigDEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in januari een fractie minder gunstig dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/01 07u00  Export groeit in novemberDEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in november 4,1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van aardolieproducten en machines groeide. Het volume van de import was 6,3 procent groter dan een jaar eerder.
15/01 06u45  Detailhandel zet meer omDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in november vorig jaar 2,6 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het verkoopvolume was 1,4 procent hoger, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/01 06u45  Ambassadeur China: relatie in gevaar door blokkeren export ASMLAMSTERDAM (AFN) - De relatie tussen Nederland en China loopt gevaar als het kabinet de export van een chipmachine van ASML naar China blijft blokkeren uit politieke redenen. Dat zegt de Chinese ambassadeur in Nederland, Xu Hong, in Het Financieele Dagblad.
14/01 23u00  'VS willen journalist minder tijd geven met macro-cijfers'WASHINGTON (AFN) - De regering-Trump wil naar verluidt journalisten minder tijd geven om zich voor te bereiden op koersgevoelige macro-economische data. Dat meldde bronnen in Washington aan persbureau Bloomberg.
14/01 22u30  Berichten over heffingen drukken sentiment Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend lager gesloten. Eerdere winsten verdampten na berichten dat de Verenigde Staten eerder opgelegde heffingen op Chinese producten voorlopig niet zullen terugdraaien. Ze zouden gelden als stok achter de deur. Verder stonden financiële fondsen in de schijnwerpers nadat een reeks banken de boeken openden.
14/01 21u00  'VS houden Chinese importheffingen voorlopig in stand'WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten lijken niet van plan om eerder ingevoerde importheffingen op Chinese goederen te schrappen als onderdeel van de fase 1-handelsovereenkomst waar woensdag de handtekeningen onder gezet moeten worden. Persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat huidige tarieven zeker tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november in stand blijven.
14/01 20u30  'Boeing praat met banken over lening om MAX-crisis'CHICAGO (AFN) - Vliegtuigmaker Boeing is naar verluidt in gesprek met verschillende banken over een lening. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het geld is nodig om de problemen met de 737 MAX-toestellen te bezweren, nu de productie van het gewraakte toestel is stilgelegd.
14/01 19u45  Wall Street op winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op winst. Beleggers verwerken een eerste stroom aan bedrijfsresultaten, waaronder die van grote banken en luchtvaartonderneming Delta Air Lines. Verder zijn beleggers gespitst op de aanstaande ondertekening van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China later deze week. Als de krabbels zijn gezet, komen naar verwachting ook meer details over de overeenkomst naar buiten.
14/01 19u30  VEON prijst obligatiesAMSTERDAM (ANP) - Telecomconcern VEON heeft voor 300 miljoen dollar aan obligaties geprijsd. Het gaat om schuldpapier met een looptijd tot 2025 en een coupon van 4 procent.
14/01 19u30  'OPEC+ staat voor verlenging productiebeperking'MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland en Kazachstan (OPEC+) gaan afspraken over productiebeperkingen mogelijk verlengen. Het Russische persbureau TASS meldt op basis van bronnen dat de komende vergadering van OPEC+, waarin over de kwestie zou worden gesproken, mogelijk wordt geschrapt. Dan zal de geldende overeenkomst die in maart afloopt, worden verlengd tot juni.
14/01 19u30  Britse overheid houdt Flybe in de luchtLONDEN (AFN/RTR) - De Britse luchtvaartmaatschappij Flybe is gered van de ondergang. De Britse overheid kwam dinsdag met een noodkrediet voor de regionale vlieger. Daarmee zijn voorlopig ook de 2000 banen bij de onderneming gespaard.
14/01 19u00  Reggeborgh breidt belang in VolkerWessels uitAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft weer meer aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht iets meer dan 6700 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft daarmee nu 73,43 procent van het bouwbedrijf in handen.
14/01 19u00  'Deliveroo krijgt noodlening van Amazon'LONDEN (AFN) - Maaltijdbezorger Deliveroo heeft een noodlening gekregen van de Amerikaanse webwinkel Amazon. Bij het Britse bedrijf dreigde de bodem van de kas in zicht te komen nu de Britse mededingingswaakhond een investering van Amazon in het bedrijf onderzoekt, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Hoe groot de lening is, weet Bloomberg niet te melden.
14/01 18u30  Nieuwe financieel directeur voor B&S GroupAMSTERDAM (AFN) - Groothandelaar BS Group wil Peter Kruithof aanstellen als nieuwe financieel directeur. Hij moet de opvolger worden van Gert van Laar die in mei dit jaar met pensioen gaat. Als aandeelhouders akkoord gaan dan wordt Kruithof voor 4 jaar aangesteld.
14/01 18u15  Orderboek ASMI zit voller dan voorzienAMSTERDAM (AFN) - ASM International is met bemoedigende berichten over de omzet en het orderboek naar buiten gekomen. Volgens de toeleverancier aan de chipindustrie was de omzet in het slotkwartaal van 2019 hoger dan de 330 miljoen euro die maximaal werd voorzien. Daarbovenop was de order intake in de meetperiode met 370 miljoen euro ver boven de eigen verwachting.
14/01 18u00  RELX dagwinnaar in groene AEX-indexAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met winst de handel uitgegaan. De leidende index op Beursplein 5 werd aangevoerd door informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX, die eerder een grote overname in de VS bekendmaakte. Elders in Europa was het sentiment gematigd positief. De blik van beleggers is onder meer gericht op economische grootmachten China en de Verenigde Staten die later deze week hun fase 1-handelsakkoord ondertekenen.
14/01 17u45  Leveringen Boeing leden onder problemen 737CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft afgelopen jaar 380 vliegtuigen afgeleverd, ongeveer de helft van een jaar eerder. Daarmee blijft het Amerikaanse bedrijf ver achter bij de 863 vliegtuigen die grote concurrent Airbus aan klanten leverde. De problemen met de Boeing 737 MAX zijn daar debet aan. Dat toestel staat al sinds maart aan de grond en de productie ervan is inmiddels opgeschort.
14/01 17u45  'Shell bouwt met CNOOC plasticfabriek in China'DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell gaat samen met de Chinese branchegenoot CNOOC een fabriek voor het vervaardigen van industrieel plastic bouwen in China. Die fabriek komt te staan bij een bestaand chemisch complex van Shell Nanhai en CNOOC in Huizhou, meldt de Chinese krant Global Times.
14/01 17u00  AF-KLM koopt obligaties terugPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft uitstaande obligaties teruggekocht. Tegelijkertijd heeft het bedrijf nieuwe obligaties uitgeven om het bod op de uitstaande leningen te financieren.
14/01 16u45  'Franse 5G-veiling wordt half april gehouden'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse veiling voor 5G-frequenties wordt midden april gehouden. Hoofd van de Franse telecomwaakhond Sébastien Soriano heeft dat in een interview met de krant Le Monde gezegd. In juni worden dan de winnaars bekendgemaakt.
14/01 15u45  RELX voert groene AEX-index aanAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index stond dinsdag op winst, aangevoerd door informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX. Die onderneming deed eerder een grote overname in de VS. Elders in Europa deden beleggers rustig aan. De blik is onder meer gericht op economische grootmachten China en de Verenigde Staten die later deze week hun fase 1-handelsakkoord ondertekenen. Ook worden resultaten van grote Amerikaanse banken als Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo, verwerkt.
14/01 15u45  Banken in schijnwerpers op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers verwerken een eerste stroom aan bedrijfsresultaten, waaronder die van grote banken en luchtvaartonderneming Delta Air Lines. Verder zijn beleggers gespitst op de aanstaande ondertekening van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China later deze week. Als de krabbels zijn gezet, komen naar verwachting ook meer details over de overeenkomst naar buiten.
14/01 15u30  Prosus kijkt nog steeds naar voedselovernamesAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Techinvesteerder Prosus mag dan wel de slag om de Britse maaltijdbezorger Just Eat hebben verloren, het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf blijft op zoek naar investeringen in de voedselbezorgbranche. 'We bekijken veel verschillende opties', zegt Larry Illg die bij Prosus aan het hoofd staat van de voedseltak.
14/01 15u30  KPN gaat toch door met merk XS4ALLDEN HAAG (AFN) - KPN gaat toch door met het merk XS4ALL. Het telecombedrijf heeft dat besloten naar aanleiding van alle ophef bij klanten en medewerkers over de voorgenomen opheffing van de internetprovider.
14/01 15u00  Staalmaker Salzgitter verlaagt verwachtingenSALZGITTER (AFN) - Staalfabrikant Salzgitter verwacht een steviger jaarverlies dan eerder geraamd. Dat komt door eenmalige afschrijvingen op bepaalde onderdelen van in totaal 200 miljoen euro. Die maatregel is ingegeven door economische en politieke omstandigheden die de winst beïnvloeden.
14/01 15u00  'Wall Street licht lager bij opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York noteren dinsdag naar verwachting kleine minnen bij de opening. Het Amerikaanse cijferseizoen komt op gang met de opening van de boeken door een drietal grote banken. Ook Delta Air Lines gaf een inkijk in de prestaties. Verder kijken beleggers nog altijd uit naar de ondertekening van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China later deze week, als ook de details van die deal bekend worden gemaakt.
14/01 14u45  Inflatie VS loopt op in decemberWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in december opgelopen naar 2,3 procent op jaarbasis, van 2,1 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
14/01 14u30  BAM bouwt appartementen in VoorburgBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM gaat samen met woningcorporatie Vidomes 48 nul-op-de-meterappartementen ontwikkelen en bouwen in Voorburg. Financiële details van de opdracht maakte BAM niet bekend.
14/01 14u15  Delta Air Lines heeft sterk 2019 achter de rugATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern Delta Air Lines heeft in 2019 naar eigen zeggen een uitstekend jaar gedraaid, met een hogere winst en een recordomzet. De Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM profiteerde onder meer van de sterke vraag naar vliegreizen in de Verenigde Staten.
14/01 14u00  Zakenbankdivisie doet kassa rinkelen bij JPMorganNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in het vierde kwartaal geprofiteerd van sterke prestaties bij zijn zakenbankdivisie. Het financiële concern deed met name goede zaken met de handel in obligaties en aandelen. Vooral daardoor wist de grootste bank van de Verenigde Staten zijn inkomsten en winst op te krikken, ondanks de gedaalde rente.
14/01 13u30  Volkswagen krikt groepsverkoop op in 2019WOLFSBURG (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft zijn totale wereldwijde verkopen vorig jaar met 1,3 procent verhoogd naar bijna 11 miljoen voertuigen. In Europa en Zuid-Amerika zaten de verkopen in de lift, maar in Noord-Amerika en Azië kromp de afzet.
14/01 13u00  Geen fusie gouddelvers Endeavour en CentaminLONDEN (AFN) - Gouddelver Endeavour ziet af van een fusie met branchegenoot Centamin. Volgens Endeavour kreeg het van Centamin informatie van onvoldoende kwaliteit. Tegelijkertijd wilde Centamin de zogeheten 'Put up or Shut up'-deadline niet verlengen, waardoor Endeavour besloten heeft om uiteindelijk toch geen bod uit te brengen.
14/01 12u15  Ctac rondt overname meerderheidsbelang Purple Square afDEN BOSCH (AFN) - Automatiseerder Ctac heeft de overname van een meerderheidsbelang van 70 procent in Purple Square, een specialist in programma-project- en verandermanagement, afgerond. Die onderneming is jaarlijks goed voor een omzet van ruim 5 miljoen euro.
14/01 12u00  Kleine koersuitslagen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten dinsdag kleine koersuitslagen zien. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen. Ook wordt gewacht op de ondertekening van het Amerikaans-Chinese handelsakkoord, die voor woensdag op het programma staat.
14/01 12u00  Fabriek Picanol plat na hack met gijzelsoftwareIEPER (AFN/BELGA) - De fabriek van weefmachinemaker Picanol in het Belgische Ieper ligt plat vanwege een cyberaanval. Het bedrijf kreeg maandag een melding dat het IT-systeem was gehackt met zogenoemde gijzelsoftware. Pas als losgeld wordt betaald zouden de systemen worden vrijgegeven. Welk bedrag wordt geëist is niet bekendgemaakt.
14/01 11u15  BlackRock stelt klimaattransitie centraalNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft klimaattransitie centraal gesteld in zijn beleggingsstrategie. De beleggingsreus zal voortaan vervuilende bedrijven als steenkoolproducenten afstoten en mijden in toekomstige investeringen. Ook zet BlackRock ondernemingen onder druk om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, meldde topman Larry Fink in een jaarlijkse brief aan directeuren van grote bedrijven.
14/01 11u00  Adyen zoekt naar extra commissarisAMSTERDAM (AFN) - Adyen gaat op zoek naar een vijfde lid van de raad van commissarissen. Daarbij zoekt het bedrijf nadrukkelijk naar een vrouw, heeft de beursgenoteerde betalingsdienstverlener naar buiten gebracht.
14/01 10u45  Staat haalt bijna 1,2 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft dinsdag bijna 1,2 miljard euro opgehaald met de heropening van een groene lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
14/01 10u15  'Rentestap ABN AMRO is positief'AMSTERDAM (AFN) - Het besluit van ABN AMRO om de spaarrente op nul te zetten en vermogende spaarders te laten betalen is positief. Dat schrijft ING in een reactie op de bekendmaking. Door die stap kan ABN AMRO namelijk de druk op zijn nettorente-baten opvangen.
14/01 10u15  'Stevige groei Takeaway duurt voort'AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway zal de komende jaren nog sterk groeien. In de afzetmarkten van het bedrijf is er nog relatief veel ruimte om meer klanten voor online maaltijdbestellingen te vinden. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de kwartaalupdate van het bedrijf.
14/01 10u15  'Mooie deal voor Aedifica in Verenigd Koninkrijk'AMSTERDAM (AFN) - De aankoop van woonzorgcomplexen in het Verenigd Koninkrijk is een mooie deal voor Aedifica. Dat is de beoordeling van de transactie door kenners van KBC Securities.
14/01 10u00  Nieuwe onderhoudsklus voor BAMROTTERDAM (AFN) - BAM-onderdeel BAM Industrie is geselecteerd voor het meerjarig beheer en onderhoud van Stichting Sanquin Bloedvoorziening. De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar en is gestart per 1 januari 2020. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
14/01 10u00  AEX zakt in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zakte dinsdagochtend in het rood. Ook de andere Europese beurzen lieten minnen zien. Beleggers namen wat gas terug voorafgaand aan de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen. Ook werd gewacht op de ondertekening van het Amerikaans-Chinese handelsakkoord, die voor woensdag op het programma staat.
14/01 09u45  VEON zet obligaties in de marktAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern VEON biedt nog eens 300 miljoen euro aan obligaties aan. Het geld wordt onder andere gebruikt om bestaande leningen te herfinancieren.
14/01 09u30  Bang & Olufsen draait wederom kwartaalverliesKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - De Deense maker van luxe tv's en geluidsapparatuur Bang Olufsen heeft opnieuw een verliesgevend kwartaal gedraaid. Consumenten laten de dure televisies, speakers en koptelefoons links liggen. De omzet ging in de afgelopen periode met bijna een derde omlaag vergeleken met een jaar eerder.
14/01 09u30  Marktmoeilijkheden raken detacheerder Page GroupLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Detacheerder Page Group heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een licht lagere brutowinst geboekt. Het Britse bedrijf wijt die daling aan politieke en economische onzekerheid, onder andere door de brexit.
14/01 09u15  AEX begint vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag vrijwel vlak begonnen. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers keken uit naar de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen. Ook werd gewacht op de ondertekening van het Amerikaans-Chinese handelsakkoord, die waarschijnlijk woensdag zal plaatsvinden.
14/01 09u00  Aedifica koopt woonzorgvastgoed in VKBRUSSEL (AFN) - Woonzorgvastgoedgroep Aedifica heeft een portefeuille van woonzorgcomplexen in het Verenigd Koninkrijk bemachtigd. Met de aankoop is een bedrag van 61 miljoen pond, omgerekend 71 miljoen euro, gemoeid. Aedifica verwacht dat de investering een rendement geeft van ongeveer 6 procent.
14/01 09u00  Visa telt miljarden neer voor fintechbedrijfSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Creditcardmaatschappij Visa telt miljarden dollars neer voor Plaid, een technologiebedrijf dat bankrekeningen aan apps voor geldzaken koppelt. Met die stap volgt het creditcardbedrijf branchegenoten die eerder op overnamepad gingen om nieuwe markten in de betaalbranche aan te boren
14/01 08u45  Pharming biedt converteerbare obligaties aanLEIDEN (AFN) - Pharming zet 125 miljoen euro aan nieuwe converteerbare obligaties in de markt. De biotechnoloog gebruikt de opbrengst om een andere lening af te lossen. Daarmee verlengt Pharming de looptijd van de financiering voor de ontwikkeling van zijn medicijnen.
14/01 08u30  TKH rondt desinvestering Chinees ZTC afHAAKSBERGEN (AFN) - TKH heeft de verkoop van het Chinese Zhangjiagang Twentsche Cable (ZTC) afgerond. Dat meldde het beursgenoteerde technologiebedrijf.
14/01 08u30  'Kleine openingswinst voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag met een kleine winst te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk licht hoger openen. Beleggers zijn vooral in afwachting van de details van het gedeeltelijke handelsakkoord tussen Washington en Peking. Daarnaast wordt uitgekeken naar de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen.
14/01 08u30  Curetis lanceert toepassing Unyvero in VSAMSTERDAM (AFN) - Curetis is begonnen met de commerciële lancering van een nieuwe toepassing van zijn diagnosesysteem Unyvero in de Verenigde Staten. De biotechnoloog gaat de zogeheten Respiratory Tract Cartridge nu ook gebruiken voor het herkennen van een soort longontsteking.
14/01 08u00  China voert export flink opPEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - China heeft zijn export in december flink opgekrikt. Het aantal goederen dat het land uitvoerde, steeg met 7,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat was een positieve verrassing na een krimp van de export in november. Ook de import in het Aziatische land ging fors omhoog in december, met een plus van 16,3 procent.
14/01 08u00  Vivoryon sluit samenwerking met Deens bedrijfHALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Vivoryon Therapeutics, het voormalige Probiodrug, heeft een samenwerking gesloten met zijn Deense branchegenoot Nordic Bioscience. De twee medische bedrijven gaan samen aan de slag bij de klinische ontwikkeling van medicijn PQ912 voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer.
14/01 07u45  Sterke groei voor Takeaway in DuitslandAMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway heeft vorig jaar flink meer bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Vooral in Duitsland groeide het bedrijf hard, met meer dan een verdubbeling van het aantal orders.
14/01 07u30  'Mogelijk ook corruptie hoogste baas Shell Nigeria'AMSTERDAM (AFN) - De voormalige hoogste baas van Shell Nigeria heeft mogelijk zelf ook geprofiteerd van de omstreden aankoop door het olie- en gasbedrijf van een olieveld voor de kust van het Afrikaanse land. Sunmonu Mutio wordt ervan verdacht 5 miljoen dollar te hebben gekregen van de Nigeriaanse oud-minister Dan Etete, die eigenaar was van het olieveld. Dat schrijft NRC op basis van een rechtshulpverzoek van een Italiaanse aanklager die de omkoping door Shell en de Italiaanse branchegenoot Eni onderzoekt.
14/01 07u30  Nikkei eindigt met winstTOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met winst geëindigd. Beleggers verwerkten de hogere slotstanden op Wall Street en waren vooral in afwachting van de ondertekening van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast werd uitgekeken naar de kwartaalcijfers van enkele grote Amerikaanse banken die later op de dag naar buiten komen.
13/01 22u30  Wall Street opent week met winstenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met plussen aan de week begonnen. Beleggers keken vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Dan worden ook de details van het akkoord bekend. Daarnaast gaat het cijferseizoen op Wall Street van start met resultaten van onder meer de grote Amerikaanse banken.
13/01 20u45  'Amerikaanse supermarkt Albertson's naar beurs'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Albertson's overweegt een terugkeer op de beurs. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het concern, dat ook de ketens Safeway, Vons en Jewel-Osco bezit, neemt in de komende weken een besluit over een beursgang.
13/01 19u45  Wall Street duidelijk in de plusNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag duidelijk in de plus. Beleggers kijken vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Dan worden ook de details van het akkoord bekend. Daarnaast gaat het cijferseizoen op Wall Street van start met resultaten van onder meer de grote Amerikaanse banken.
13/01 19u00  Reggeborgh koopt weer stukken VolkerWesselsAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft weer meer aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 359.894 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft daarmee nu 73,42 procent van het bouwbedrijf in handen.
13/01 18u30  'VS herziet verwijt valutamanipulatie China'WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten komen terug van hun eerdere beschuldiging dat de Chinezen de yuan manipuleren. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Washington zou die geste doen in aanloop naar de ondertekening van het fase 1-handelsakkoord tussen beide landen. Een Chinese delegatie vloog maandag daarvoor naar de VS.
13/01 18u15  Flow Traders nomineert nieuwe risicodirecteurAMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders heeft Britta Achmann genomineerd als de nieuwe risicodirecteur en lid van de raad van het bestuur. Daarnaast meldde het bedrijf dat commissaris Han Sikkens niet beschikbaar is voor een nieuwe termijn.
13/01 18u00  ABN AMRO zet spaarrente op nulAMSTERDAM (AFN) - Spaarders krijgen bij ABN AMRO vanaf april geen rente meer over tegoeden op hun rekening. Klanten die meer dan 2,5 miljoen euro op de bank hebben staan, gaan dan zelfs 0,5 procent rente betalen. Dat maakte de bank maandag bekend. Daarmee is het de eerste grote bank die geen rente meer geeft aan spaarders.
13/01 18u00  AEX lager op overwegend rode beursdag EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend in het rood gesloten. Beleggers keken vooral vooruit naar de ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Ze zijn met name benieuwd naar de details van het handelsakkoord. Ook wachten ze de start van het cijferseizoen af dat deze week voorzichtig op gang komt.
13/01 16u00  Europese beurzen in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandagmiddag in de min. De beurshandel stond vooral in het teken van de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten, die later deze week zal plaatsvinden. Beleggers zijn met name benieuwd naar de details van het handelsakkoord.
13/01 16u00  Hoger begin voor Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger geopend. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Daarnaast gaat het cijferseizoen op Wall Street van start met resultaten van onder meer de grote Amerikaanse banken.
13/01 15u30  RELX doet grote overname in Verenigde StatenLONDEN (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX heeft analysebedrijf ID Analytics gekocht van de beursgenoteerde Amerikaanse informatiebeveiliger NortonLifeLock. Met een prijskaartje van 375 miljoen dollar, gaat om de op twee na grootste overname voor RELX in de afgelopen tien jaar.
13/01 15u00  'Wall Street gaat hogere opening krijgen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting met plussen beginnen aan de nieuwe handelsweek. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Daarnaast gaat het cijferseizoen op Wall Street van start met resultaten van onder meer de grote Amerikaanse banken.
13/01 14u00  Lufthansa verwelkomt recordaantal passagiers in 2019FRANKFURT (AFN) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft in 2019 een recordaantal passagiers aan boord van zijn vliegtuigen verwelkomd. In totaal stapten ruim 145 miljoen reizigers in bij de vliegtuigen van het bedrijf, een stijging van 2,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.
13/01 13u45  737 MAX zadelt TUI op met extra kostenHANNOVER (AFN/BLOOMBERG) - Reisorganisatie TUI verwacht minstens 130 miljoen euro aan extra kosten te moeten maken als gevolg van de vertraagde leveringen van Boeing 737 MAX-toestellen. Dat zei topman van TUI Fly Oliver Lackmann tegen het Duitse zakenblad Wirtschaftswoche.
13/01 13u00  'Overeenkomst China-VS stopt handelsoorlog niet'PEKING (AFN/RTR) - De ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst door China en de Verenigde Staten later deze week maakt geen einde aan de handelsoorlog tussen de economische grootmachten. Daarvoor waarschuwt vicepresident Myron Brilliant van de Amerikaanse Kamer van Koophandel.
13/01 13u00  AM en BAM tekenen overeenkomst over gebouw UtrechtBUNNIK (AFN) - Gebiedsontwikkelaar AM en BAM Bouw en Techniek - Projecten hebben de realisatieovereenkomst getekend voor de bouw van Helix, een nieuw kantoorgebouw aan het Reykjavikplein in Utrecht Leidsche Rijn. Dat maakten de partijen bekend zonder financiële details over de overeenkomst te melden.
13/01 12u30  OESO: stabiele groei in meeste grote economieënPARIJS (AFN) - De economische groei in de meeste grote economieën zal de komende zes tot negen maanden stabiel blijven. Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
13/01 12u00  Beurzen overwegend in de plusAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag overwegend kleine plussen zien. De beurshandel stond vooral in het teken van de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten, die later deze week zal plaatsvinden. Beleggers zijn met name benieuwd naar de details van het handelsakkoord.
13/01 11u15  'Stroll voorloper bij investering Aston Martin'GAYDON (AFN) - De Canadese miljardair Lawrence Stroll loopt voor op andere potentiële investeerders in gesprekken met de Britse autobouwer Aston Martin over een belang. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Stroll heeft volgens de bronnen veel vooruitgang geboekt in de gesprekken. De eigenaar van het team Racing Point F1 zou omgerekend zo'n 230 miljoen euro in Aston Martin willen steken.
13/01 11u15  Britse economie toont krimp in novemberLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse economie heeft in november krimp laten zien in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Britse statistiekbureau bekend. De economie kromp met 0,3 procent op maandbasis, na een bijgestelde plus van 0,1 procent in oktober.
13/01 10u15  Tegenvaller AstraZeneca bij testen cholesterolmiddelLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse farmaceut AstraZeneca heeft een tegenvaller moeten incasseren bij vergevorderde testen met een experimenteel medicijn tegen een bepaalde vorm van hoog cholesterol. Het bedrijf stopt nu met verdere testen met het middel genaamd Epanova en zet een buitengewone last van 100 miljoen dollar in de boeken.
13/01 10u00  'Galapagos snel met zoektocht proefpersonen'AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft sneller dan verwacht de rekrutering van patiënten voor een zogeheten PINTA-studie inzake idiopathische pulmonaire fibrose afgerond. Die conclusie trekken analisten van KBC Securities. Daarmee loopt het onderzoek voor op schema.
13/01 10u00  'Koers Adyen rond hoogste niveau ooit'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De koers van betalingsverwerker Adyen zit de laatste tijd in de lift en beweegt zich rond de hoogste koers ooit. In de vroege handel steeg het aandeel maandag met 0,4 procent in waarde tot 751,80 euro. Daarmee is Adyen in 2020 al bijna 3 procent meer waard geworden.
13/01 10u00  AEX boekt kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte maandag een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen gingen licht vooruit. Beleggers keken vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten, die later deze week zal plaatsvinden.
13/01 09u15  AEX opent vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen afwachtend aan de nieuwe week. Beleggers keken vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten, die later deze week zal plaatsvinden.
13/01 09u15  'Britse luchtvaartmaatschappij Flybe staat op omvallen'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse luchtvaartmaatschappij Flybe is weer in de problemen. Volgens het Britse Sky News worden momenteel gesprekken gevoerd met de Britse overheid voor een noodkrediet. Een jaar geleden wist een consortium onder leiding van Virgin Atlantic de regionale maatschappij, die ook op Schiphol vliegt, nog van de ondergang te redden.
13/01 08u45  Neways stelt verwachtingen wederom bijSON (AFN) - Neways Electronics heeft zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat andermaal verlaagd. De producent van elektronische componenten rekent voor heel 2019 nu op een bedrijfsresultaat van 15 miljoen euro. Daarmee is de tweede jaarhelft duidelijk minder geweest dan de eerste jaarhelft. Neways rekende er eerder op het niveau van de eerste zes maanden van het jaar te kunnen evenaren.
13/01 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk iets lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen afwachtend te beginnen. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week.
13/01 08u30  Aegon beperkt beleggingen in steenkoolDEN HAAG (AFN) - Verzekeraar Aegon beperkt sinds begin dit jaar zijn investeringen in steenkoolbedrijven. De komende jaren worden de regels voor nieuwe investeringen nog strenger. De financiële instelling zegt op die manier zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te willen nemen en een steentje bij te willen dragen aan de overgang naar een 'koolstofarme economie'.
13/01 08u30  'Leiding Nissan onderzoekt breuk met Renault'LONDEN (AFN) - In de top van automaker Nissan wordt onderzocht of er een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met partner Renault. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Het 'rampenplan' zou onder meer een totale scheiding van de productie- en ontwerpafdelingen behelzen.
13/01 08u15  Galapagos werft voldoende patiënten voor studieMECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft de rekrutering van patiënten voor een zogeheten PINTA-studie inzake idiopathische pulmonaire fibrose afgerond.
13/01 08u00  'LSE binnenkort naar Brussel voor Refinitiv-deal'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - London Stock Exchange (LSE) moet voor de overname van financieel dienstverlener en dataleverancier Refinitiv nog altijd een goedkeuringsaanvraag indienen bij de Europese Commissie. Volgens de Financial Times doet het Britse beursbedrijf dat waarschijnlijk binnen enkele weken.
13/01 07u45  Euronext-baas houdt Spaanse beurs in vizierPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Beursuitbater Euronext, het bedrijf achter onder meer de beurs in Amsterdam, onderzoekt nog altijd een overname van zijn Spaanse branchegenoot BME. Euronext-topman Stéphane Boujnah bevestigde dit nogmaals in een interview met de Franse krant Le Figaro, maar zei tevens dat er nog altijd geen beslissing is genomen.
13/01 07u15  Aantal faillissementen vorig jaar opgelopenDEN HAAG (AFN) - Het aantal faillissementen is vorig jaar opgelopen ten opzichte van 2018. Dat bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is de eerste stijging op jaarbasis na 2013.
13/01 07u15  Beurzen Azië overwegend vooruitTOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen maandag overwegend vooruit. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markt in Japan gesloten bleef vanwege een nationale feestdag. Beleggers keken verder vooruit uit naar de ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Een Chinese handelsdelegatie onder leiding van vicepremier Liu He is van maandag tot woensdag in Washington.
12/01 16u00  Beleggers gespitst op beklinken deal China-VSAMSTERDAM (AFN) - Op de aandelenbeurzen zal de aandacht de komende week vooral uitgaan naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten. De partijen bereikten vorige maand al een akkoord, maar de krabbels onder het document ontbreken nog. Verder blijven de spanningen in het Midden-Oosten de gemoederen bezighouden. Ook het cijferseizoen vangt langzamerhand aan.
12/01 13u45  Wisseling in top betalingsbedrijf WirecardBERLIJN (AFN/DPA) - Het Duitse betalingsverwerker Wirecard heeft een nieuwe president-commissaris. Wulf Matthias kondigde aan om persoonlijke redenen een stap opzij te doen. De voorzittershamer wordt overgedaan aan Thomas Eichelman, de voormalig financieel directeur van Deutsche Börse. De 75-jarige Matthias maakt zijn termijn als commissaris tot de zomer van 2021 wel af.
12/01 13u00  Moeder aller beursgangen levert nog meer opRIYAD (AFN/BLOOMBERG) - 's Werelds grootste beursgang ooit, die van de Saudische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco, heeft nog meer opgeleverd. Door de uitoefening van een zogeheten overtoewijzingsoptie stroom er een maand na de beursgang nog meer geld in de kas van de onderneming.
12/01 12u45  Grotere kans op rentestap Britse centrale bankLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De kans dat de Britse centrale bank later deze maand de rente zal verlagen wordt steeds groter. Beleidsmaker Gertjan Vlieghe van de Bank of England (BoE) zegt tegen zakenkrant Financial Times dat hij voor een renteverlaging zal stemmen als er geen tekenen van economische vooruitgang zijn sinds de verkiezingen van half december.
11/01 11u15  'Belegger positief over financiële markten ondanks onrust Iran'AMSTERDAM (AFN) - Beleggers zijn aan het begin van het nieuwe jaar positief gestemd over de financiële markten na een voor de beurzen ook al 'zeer positief' verlopen 2019. De oplopende spanningen in het Midden-Oosten doen daar niets aan af, al heeft de onrust wel invloed op de voorkeursaandelen van beleggers. Dat meldt onlinebroker BinckBank in zijn Beleggersbarometer.
11/01 10u45  Airbus onttroont Boeing als grootste vliegtuigbouwerTOULOUSE (AFN/DPA) - Boeing is niet langer de grootste vliegtuigbouwer ter wereld. Het Amerikaanse concern is ingehaald door zijn Europese rivaal Airbus.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Nederlanders blijven sparen ondanks almaar dalende rente18/01 10u15 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - Spaarders kijken met argusogen naar ING en Rabobank, nadat ABN AMRO deze week als eerste grote bank de spaarrente verlaagde naar 0 procent. Het valt te bezien of Nederlanders hierdoor minder gaan sparen. De rente daalt namelijk al acht jaar en in die tijd zetten mensen almaar meer geld opzij, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).
8x Leegstand in Nederlandse winkelstraat neemt flink toe18/01 11u00 - Belegger.nl: WOERDEN (AFN) - De leegstand in de Nederlandse winkelstraten is vorig jaar flink toegenomen, na vier jaar van afname. Volgens onderzoeksbureau Locatus sloten 2767 winkels de deuren. Dat komt neer op ongeveer 3 procent van het totale winkelbestand en het is tevens het hoogste aantal in zeker vijftien jaar.
3x Hoofdindex Damrak wint terrein17/01 16u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters zaten in de lift. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende recordreeks op Wall Street en meevallende macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak was navigatiedienstverlener TomTom een opvallende stijger.
2x Boeing ontdekt nog een softwarefout in 737 MAX17/01 21u45 - Belegger.nl: CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in probleemvliegtuig 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag.
1x Afgetekende winsten op Wall Street16/01 19u45 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag tussentijds duidelijk op winst. Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door politieke spanningen in Washington, waar in de Senaat het afzettingsproces over president Donald Trump formeel is begonnen. De aandacht ging uit naar een reeks bedrijven die met cijfers kwamen.
0x Airbus onttroont Boeing als grootste vliegtuigbouwer11/01 10u45 - Belegger.nl: TOULOUSE (AFN/DPA) - Boeing is niet langer de grootste vliegtuigbouwer ter wereld. Het Amerikaanse concern is ingehaald door zijn Europese rivaal Airbus.
0x 'Belegger positief over financiële markten ondanks onrust Iran'11/01 11u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Beleggers zijn aan het begin van het nieuwe jaar positief gestemd over de financiële markten na een voor de beurzen ook al 'zeer positief' verlopen 2019. De oplopende spanningen in het Midden-Oosten doen daar niets aan af, al heeft de onrust wel invloed op de voorkeursaandelen van beleggers. Dat meldt onlinebroker BinckBank in zijn Beleggersbarometer.
0x Grotere kans op rentestap Britse centrale bank12/01 12u45 - Belegger.nl: LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De kans dat de Britse centrale bank later deze maand de rente zal verlagen wordt steeds groter. Beleidsmaker Gertjan Vlieghe van de Bank of England (BoE) zegt tegen zakenkrant Financial Times dat hij voor een renteverlaging zal stemmen als er geen tekenen van economische vooruitgang zijn sinds de verkiezingen van half december.
0x Moeder aller beursgangen levert nog meer op12/01 13u00 - Belegger.nl: RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - 's Werelds grootste beursgang ooit, die van de Saudische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco, heeft nog meer opgeleverd. Door de uitoefening van een zogeheten overtoewijzingsoptie stroom er een maand na de beursgang nog meer geld in de kas van de onderneming.
0x Wisseling in top betalingsbedrijf Wirecard12/01 13u45 - Belegger.nl: BERLIJN (AFN/DPA) - Het Duitse betalingsverwerker Wirecard heeft een nieuwe president-commissaris. Wulf Matthias kondigde aan om persoonlijke redenen een stap opzij te doen. De voorzittershamer wordt overgedaan aan Thomas Eichelman, de voormalig financieel directeur van Deutsche Börse. De 75-jarige Matthias maakt zijn termijn als commissaris tot de zomer van 2021 wel af.

Statistieken

Artikels:
29675
Gelezen:
29287
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven