vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
14/12 22u45  Oracle profiteert van clouddiensten REDWOOD SHORES (AFN/BLOOMBERG) - Softwareconcern Oracle heeft afgelopen kwartaal opnieuw meer verdiend aan clouddiensten, software die via internet wordt geleverd. De omzet in dat segment nam in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar toe tot ruim 1,5 miljard dollar.
14/12 22u30  Galapagos gaat medicijn met Gilead verkopen MECHELEN (AFN) - Galapagos oefent de optie uit om filgotinib samen met partner Gilead Sciences te verkopen in acht Europese landen, bij goedkeuring van het medicijn voor commerciële verkoop.
14/12 22u30  Wall Street sluit met kleine verliezen NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen gesloten. Disney en 21st Century Fox stonden in de schijnwerpers na een miljardendeal. Ook hadden beleggers belangstelling voor de beslissing van de Amerikaanse toezichthouder FCC om netneutraliteit af te schaffen. Verder verwerkten ze verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).
14/12 22u00  'Airbus-topman vertrekt in 2019' TOULOUSE (AFN) - Tom Enders is van plan in 2019 te vertrekken als topman bij vliegtuigbouwer Airbus. Bronnen lieten dat aan persbureau Bloomberg weten. Enders' termijn als topman loopt dan af.
14/12 20u15  Ook president-commissaris Steinhoff stapt op AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - President-commissaris Christo Wiese vertrekt bij het geplaagde winkelconcern Steinhoff. De grootaandeelhouder nam donderdag ontslag. Ook zijn zoon Jacob Wiese heeft vanwege de familiebanden zijn vertrek aangekondigd.
14/12 20u15  FCC haalt streep door 'netneutraliteit' WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) trekt de regelgeving in die zogenoemde netneutraliteit moest garanderen. Dat betekent onder meer dat providers in het land straks zelf mogen bepalen wie wat kan zien op internet en bepaalde diensten voorrang kunnen geven.
14/12 19u45  Wall Street licht lager NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York stonden donderdag tussentijds licht lager. Op Wall Street wisten Disney en 21st Century Fox de aandacht op zich gericht, na een miljardendeal. Verder verwerkten beleggers verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).
14/12 19u00  Vrachtvliegers blij met oplossing slotsgebrek SCHIPHOL (AFN) - Vrachtmaatschappijen krijgen naar verwachting weer meer ruimte op Schiphol. Daarover is een voorstel aangenomen binnen de zogeheten Coordination Committee, waarin alle luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn vertegenwoordigd. Brancheorganisaties evofenedex, TLN en ACN reageren positief en spreken van een ,,werkbare oplossing''.
14/12 18u45  Unilever koopt Schmidt's Naturals ENGLEWOOD CLIFFS (AFN) - Unilever koopt de Amerikaanse maker van persoonlijke verzorgingsproducten Schmidt's Naturals. Het Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenconcern maakte dat donderdag bekend, maar hield daarbij de financiële details voor zich.
14/12 18u00  Beurzen lager na ECB-dag AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten, na een handelssessie die gedomineerd werd door centrale banken. Zo kwamen onder meer de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE) met hun rentebesluit. De financiële markten verwerkten daarnaast de renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve.
14/12 17u15  Axalta legt bal bij AkzoNobel NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse verfconcern Axalta is niet met AkzoNobel in gesprek over een overname, maar houdt de deur wel op een kier. Topman Robert Bryant liet donderdag tijdens een investeerdersdag weten dat Axalta niet zelf de controle heeft over een hervatting van de gesprekken met zijn Nederlandse branchegenoot.
14/12 17u00  Bedrijven verdedigen einde dividendbelasting DEN HAAG (AFN) - Grote Nederlandse bedrijven hebben donderdag in de Tweede Kamer de geplande afschaffing van de dividendbelasting verwelkomd en verdedigd. Het gaat hierbij om de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders. De concerns stellen dat door het verdwijnen van de belasting Nederland aantrekkelijk blijft voor bedrijven.
14/12 16u30  Wereldhave haalt 76 miljoen op met obligaties AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedonderneming Wereldhave heeft zo'n 76 miljoen euro opgehaald met een obligatielening. De obligaties werden uitgezet bij Amerikaanse institutionele beleggers.
14/12 16u15  Bedrijfsvoorraden VS dalen licht WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,1 procent afgenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/12 16u15  Bedrijvigheid economie VS groeit minder sterk NEW YORK (AFN) - De economische bedrijvigheid in de Verenigde Staten groeide in december minder sterk dan in november. Dat meldde marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 22u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/12 16u15  Kleine minnen op beurzen na rentebesluit ECBAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen kwamen donderdag nauwelijks van hun plaats na de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank (ECB). Beiden hielden hun belangrijkste rentetarieven zoals verwacht ongewijzigd. Verder reageerde beleggers op de renteverhoging door de Fed in de VS een dag eerder.
14/12 16u00  Aandeelhouders Fugro eens met voordracht LøsethAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Fugro hebben tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering ingestemd met alle agendapunten. Zo gingen ze akkoord met de benoeming van Øystein Løseth als lid van het bestuur per 1 januari.
14/12 16u00  Disney in de schijnwerpers op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York zijn de handelsdag donderdag met winst aangevangen. Disney en 21st Century Fox wisten de aandacht op zich gericht, na een miljardendeal. Verder verwerkten beleggers verschillende rentebesluiten, waaronder die van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).
14/12 15u00  Importprijzen VS lopen opWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in november met 0,7 procent gestegen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
14/12 15u00  Minder eerste uitkeringsaanvragen in VSWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week iets gedaald. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid telde 225.000 aanvragen, tegen 236.000 een week eerder.
14/12 15u00  Winkelverkopen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in november met 0,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
14/12 15u00  'Wall Street opent licht hoger'NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York zullen de nieuwe handelsdag naar verwachting licht hoger beginnen. Beleggers verwerken donderdag onder meer het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE), daags nadat de Federal Reserve een volgende rentestap aankondigde. Daarnaast staat een reeks macro-economisch cijfers op de rol en deed Walt Disney een miljardenovername.
14/12 14u30  Delta Air Lines slaat groots in bij AirbusATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft een omvangrijke order geplaatst bij vliegtuigmaker Airbus. De Amerikanen hebben honderd vliegtuigen van het type A321 neo besteld, met daarbij de optie voor nog eens honderd stuks.
14/12 14u30  Dataverhuizer Xillio geeft obligatie uitAMSTERDAM (AFN) - Dataverhuizer Xillio, die al een notering had op handelsplatform NPEX, geeft een achtergestelde obligatielening met een rente van 8 procent uit. Dat bleek donderdag.
14/12 14u15  Verfconcern Axalta ziet stabiele groeiNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse verfconcern Axalta, dat nog altijd wordt gelinkt aan een samengaan met het Nederlandse AkzoNobel, gaat voor 2018 uit van een stabiele groei. Het bedrijf verwacht de omzet met 6 procent tot 7 procent op te voeren, zo liet het donderdag weten.
14/12 14u00  ECB houdt rente onveranderdFRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rentetarieven in de eurozone onveranderd op hun historisch lage niveaus. Dat meldde de centrale bank donderdag na afloop van de beleidsvergadering.
14/12 13u45  Teva schrapt duizenden banen en dividendNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Teva gaat stevig ingrijpen binnen de eigen organisatie. Het bedrijf dat onder meer genoteerd is op Wall Street maakte bekend een kwart van zijn personeel op straat te zetten. Daarnaast keert het bedrijf voorlopig geen dividend meer uit.
14/12 13u30  Disney sluit miljardendeal met 21st CenturyNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Walt Disney heeft een miljardendeal gesloten met 21st Century Fox. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf neemt voor ruim 52 miljard dollar de studio- en televisieproductietak van het concern van mediamagnaat Rupert Murdoch over, zo bleek donderdag.
14/12 13u30  Bank of England houdt rente ongewijzigdLONDEN (AFN) - De Britse centrale bank heeft zijn belangrijkste rentetarief ongewijzigd gelaten. Vorige maand werd de rente voor het eerst in ruim tien jaar verhoogd van 0,25 naar 0,5 procent.
14/12 13u30  Prijsvechter lanceert route Schiphol-New YorkAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Prijsvechter Norwegian Air vliegt vanaf mei vier keer per week op en naar New York vanuit Amsterdam. Dat maakte de maatschappij bekend. Het is voor het eerst dat de luchtvaartonderneming vanuit Schiphol naar de Verenigde Staten zal vliegen. Daarmee gaat het onder meer de concurrentie op transatlantische vluchten aan met Air France-KLM.
14/12 12u00  Beurzen lager richting rentebesluit ECBAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden donderdag een stapje terug. Beleggers verwerkten de derde renteverhoging van het jaar van de Amerikaanse Federal Reserve. Daarnaast werd uitgekeken naar de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank, die beide naar verwachting hun rentetarieven ongewijzigd zullen laten.
14/12 11u45  Black Friday geeft winkelverkopen VK impulsLONDEN (AFN) - Britse winkelbedrijven zullen tevreden terugkijken op detailhandelsverkopen van november. Volgens het Britse statistiekbureau werd in de winkelstraten en online fors meer uitgegeven dan een maand eerder. Vooral de uit de VS overgewaaide hype rond kortingsfeest Black Friday gaf de verkopen een impuls.
14/12 11u45  Kardan-onderdeel rondt verkoop afAMSTERDAM (AFN) - Kardan-onderdeel Water Planning for Israel (WPI) heeft de verkoop van zijn belang van 40,5 procent in Star Pumped Storage afgerond voor omgerekend 19 miljoen euro. Dat bleek donderdag.
14/12 11u30  Randstad draagt nieuwe commissaris voorAMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft Annet Aris voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Als de aandeelhouders van de uitzender op 27 maart instemmen met de benoeming dan volgt ze Giovanna Kampouri Monnas op, die haar maximale drie termijnen erop heeft zitten.
14/12 11u30  Aandeelhouders Grandvision akkoord met topmanAMSTERDAM (AFN) - Stephan Borchert wordt per 15 januari definitief de nieuwe topman van uitbater van optiekketens GrandVision. Aandeelhouders stemden donderdag in met zijn benoeming.
14/12 11u15  'Atos verhoogt bod Gemalto tot 50 euro'AMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Atos keert terug bij branchegenoot Gemalto met een tot 50 euro per aandeel verhoogd bod. Dat is de gemiddelde verwachting van elf door persbureau Bloomberg geraadpleegde analisten. Een twaalfde marktkenner verwacht geen verhoogd bod.
14/12 10u30  Russische rechter verwerpt claim SiemensMOSKOU (AFN/RTR) - Industrieconcern Siemens heeft bakzeil gehaald bij het Russische hof van Arbitrage in de kwestie rond gasturbines die al dan niet illegaal naar de Krim zijn verscheept. Volgens Siemens was de assemblage en verplaatsing van turbines illegaal en waren ze bedoeld voor een project in het zuiden van Rusland. De rechter ging echter niet mee in die claim.
14/12 10u15  Economie eurozone houdt de vaart erinLONDEN (AFN) - De economische bedrijvigheid in de eurozone blijft sterk groeien. Dat meldde marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
14/12 10u00  Consortium tekent contract BlankenburgtunnelAMSTERDAM (AFN) - Het project Blankenburgtunnel is definitief gegund aan een consortium van onder meer DEME. De Belgische baggeraar maakte donderdag bekend dat de handtekening onder het contract staat. Naast Deme bouwt ook Ballast Nedam mee aan de ontsluiting.
14/12 10u00  Damrak wacht op ECB-besluitAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht achteruit. Ook de andere Europese beurzen deden een stapje terug. Beleggers verwerkten de renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve en kijken uit naar de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank.
14/12 09u45  Economie Duitsland en Frankrijk in de liftLONDEN (AFN) - De economische situatie in Duitsland en Frankrijk, de twee grootste economieën van het eurogebied, is deze maand verder verbeterd. Dat blijkt uit voorlopige cijfers over zowel de industrie als de dienstensector die onderzoeksbureau Markit heeft gepubliceerd.
14/12 09u15  Gemalto stijgt, Altice daalt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine verliezen. Beleggers verwerkten de renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve en kijken uit naar de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank. Op het Damrak steeg Gemalto na afwijzing van een overnamebod van Atos.
14/12 09u00  Franse inflatie bevestigd op 1,2 procentPARIJS (AFN) - De inflatie in Frankrijk is in november opgelopen tot 1,2 procent op jaarbasis. Dat meldde het Franse statistiekbureau op basis van definitieve cijfers. Deze kwamen overeen met voorlopige ramingen.
14/12 08u30  Eelco Blok commissaris bij Philips LightingEINDHOVEN (AFN) - Scheidend KPN-topman Eelco Blok treedt toe tot de raad van commissarissen van Philips Lighting. Aandeelhouders van het lichtbedrijf kunnen zich bij de algemene aandeelhoudersvergadering op 15 mei over de voordracht van Blok uitspreken.
14/12 08u30  Voorzitter Routs stopt als commissaris AegonAMSTERDAM (AFN) - Robert Routs stopt als voorzitter van de raad van commissarissen bij Aegon. Hij heeft na drie termijnen besloten terug te treden tijden de aandeelhoudersvergadering van mei 2018. Dan is hij tien jaar lid geweest van de toezichthoudende raad van de verzekeraar.
14/12 08u30  HeadFirst krijgt opdrachten van ministeriesAMSTERDAM (AFN) - Arbeidsbemiddelaar HeadFirst, onderdeel van HeadFirst Source Group, is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gecontracteerd voor het leveren van externe ICT-medewerkers.
14/12 08u30  'Centrale banken in schijnwerpers op beurzen'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag licht lager te openen. Ook de andere Europese beurzen beginnen waarschijnlijk in de min. Beleggers verwerken de renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve en kijken uit naar de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank.
14/12 07u45  Heijmans bouwt woningen voor VestedaROSMALEN (AFN) - Heijmans gaat 377 huurwoningen ontwikkelen en bouwen voor Vesteda. Dat werd donderdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
14/12 07u45  Beursgang onderdeel geeft Petrobras luchtRIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - Petrobras heeft met de beursgang van zijn brandstofdochter omgerekend een kleine 1,3 miljard euro opgehaald. De aandelenverkoop moet het Braziliaanse oliebedrijf, dat de grootste schuldenlast in de olie-industrie met zich meetorst, wat lucht geven.
14/12 07u45  'Bankentoezicht eurozone schiet tekort'DEN HAAG (AFN) - Het toezicht op de banken in de eurozone schiet tekort. Dat constateren rekenkamers in vijf verschillende landen waaronder Nederland. De bevindingen van het vijftal worden onderschreven door rekenkamers in andere landen in de eurozone.
14/12 07u15  Nikkei zet daling voortTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs zette donderdag de daling voort. Ook elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beursgraadmeters overwegend omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente voor de derde keer dit jaar te verhogen. Ook werd uitgekeken naar de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank, die later op de dag bekend worden gemaakt.
14/12 07u00  Chinese detailhandelsverkopen in de liftPEKING (AFN) - De detailhandelsverkopen in China zijn in november iets harder gestegen dan een maand eerder, maar wat minder sterk dan voorzien. Dat bleek donderdag uit cijfers van de overheid.
14/12 07u00  Export groeit verder in oktoberDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse export is in oktober verder gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, met 5,2 procent. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
14/12 06u45  Atos blijft bij overnamevoorstel op GemaltoPARIJS/AMSTERDAM (AFN) - De Franse digitaal beveiliger Atos staat nog steeds achter zijn overnamevoorstel op branchegenoot Gemalto, ondanks diens stevige afwijzing. De top van Atos denkt dat er uiteindelijk toch gesprekken zullen plaatsvinden, zo stelde het in een verklaring.
13/12 22u30  Steinhoff gaat cijfers 2016 herzienFRANKFURT (AFN) - De geplaagde woongigant Steinhoff gaat de financiële resultaten over 2016 herzien. Volgens het bedrijf kan niet op de eerder gepubliceerde cijfers worden vertrouwd. Het concern neemt naar eigen zeggen de nodige stappen om de kwestie op te lossen.
13/12 22u30  Wisselend beeld Wall Street na rentestap FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag bij het slot een wisselend beeld zien. Beleggers verwerkten onder meer een nieuwe rentestap van de Federal Reserve, de derde dit jaar. Het belangrijkste tarief komt door de verhoging op een bandbreedte van 1,25 procent tot 1,5 procent. De financiële markten hielden over het algemeen al wel rekening met een verhoging.
13/12 21u45  Altice USA sluit pact in New YorkNEW YORK (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice gaat in de regio New York samenwerken met branchegenoten Charter en Comcast op het gebied van reclame-oplossingen. Door de samenwerking wordt het voor adverteerders en marketeers eenvoudiger om klanten in het belangrijke gebied te bereiken.
13/12 21u00  Parlement dwarsboomt brexitplan MayLONDEN (AFN/RTR) - Het Brits parlement heeft premier Theresa May een nederlaag bezorgd door in te stemmen met een aanpassing van haar blauwdruk voor de uittreding uit de Europese Unie. Dat besluit kan de brexit nog gecompliceerder maken.
13/12 21u00  Unibail krijgt A2-rating van Moody'sLONDEN (AFN) - Moody's geeft vastgoedfonds Unibail-Rodamco een A2-rating met een stabiele prognose. Dat maakte de firma woensdag bekend.
13/12 21u00  DNB: Nederlandse pensioenfondsen kwetsbaarAMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse pensioensector is kwetsbaarder voor schokken op de financiële markten in vergelijking met die van andere Europese landen. Dat blijkt uit een Europese 'stresstest', waarbij de weerbaarheid van pensioenfondsen werd getoetst, zo meldde De Nederlandsche Bank (DNB).
13/12 20u30  Digitaal beveiliger Gemalto wijst Atos de deurAMSTERDAM (AFN) - Gemalto wijst het overnamevoorstel van zijn Franse branchegenoot Atos af. Dat bleek woensdag nabeurs uit een verklaring van de digitaal beveiliger.
13/12 20u15  Ondernemingsraad TMG steunt deal met TalpaAMSTERDAM (AFN) - De centrale ondernemingsraad van TMG heeft een positief advies verstrekt inzake de verkoop van het belang van TMG in Talpa Radio. Dat werd woensdag nabeurs bekendgemaakt.
13/12 20u15  Fed schroeft rente in VS verder opWASHINGTON (ANP) - De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten woensdag met een kwart procentpunt verhoogd. De koepel van Amerikaanse centrale banken zette daarmee een volgende rentestap na eerdere verhogingen in maart en juni dit jaar. De financiële markten hielden over het algemeen al rekening met een verdere stijging.
13/12 19u45  Wall Street kleurt groen in afwachting FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag eensgezind in de plus. Beleggers lijken rustig aan te doen in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Alom wordt verwacht dat de rente met een kwartpunt wordt verhoogd. Het zou daarmee de derde rentestap zijn door de koepel van centrale banken in de VS dit jaar.
13/12 18u30  Van Lanschot Kempen keert 41 miljoen euro uit'S-HERTOGENBOSCH (AFN) - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen keert op 20 december ruim 41 miljoen euro uit aan aandeelhouders. Per aandeel zal het bedrijf 1 euro overmaken. Aandeelhouders gingen daar woensdag mee akkoord.
13/12 18u15  'Shell verkoopt Argentijns onderdeel'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Shell gaat zijn Argentijnse downstream-activiteiten naar verluidt verkopen aan Raizen. Volgens bronnen betaalt het bedrijf, dat een joint venture is tussen Shell en Cosan, circa 1 miljard tot 1,1 miljard dollar voor het onderdeel. De deal behelst onder meer een olieraffinaderij en honderden tankstations.
13/12 18u15  Stern keert interim dividend uitAMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Groep keert over boekjaar 2017 een interim dividend uit van 0,25 euro per aandeel in contanten. Dat heeft de onderneming laten weten.
13/12 17u45  Altice weer onderuit op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdagmiddag met een kleine min gesloten. Opvallend daarbij was het koersverlies van kabel- en telecomconcern Altice van 8 procent. Ook elders in Europa deden graadmeters een stapje terug. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op woensdag, terwijl ook al met een schuin oog wordt uitgekeken naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.
13/12 16u15  AH to go stopt ermee in DuitslandZAANDAM (AFN) - Albert Heijn stopt in Duitsland met zijn gemakswinkelformule AH to go. Dat bevestigde een woordvoerster van de supermarktketen na berichten in Duitse media.
13/12 16u15  AEX doet stapje terugAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag licht in het rood. Ook elders in Europa deden graadmeters over het algemeen een stapje terug. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op woensdag, terwijl ook al met een schuin oog wordt uitgekeken naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.
13/12 16u15  Wall Street opent Fed-dag licht in de plusNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten aan de sessie begonnen. Beleggers houden hun kruit droog in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Alom wordt verwacht dat de rente later op de dag met een kwartpunt wordt verhoogd. Verder werden cijfers gemeld over de inflatie.
13/12 15u30  Lufthansa ziet af van Air Berlin-dochter NikiFRANKFURT (AFN) - Lufthansa ziet af van de overname van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki, die deel uitmaakt van de boedel van Air Berlin. De Duitse luchtvaartgroep hoopt daarmee meer kans te maken op toestemming van de Europese Commissie om andere onderdelen van zijn failliete branchegenoot te kopen.
13/12 15u00  OPEC ziet productie rivalen stijgenWENEN (AFN) - De productie van olieproducenten die geen deel uitmaken van de OPEC en landen die zich bij de productiebeperkingen van het oliekartel hebben aangesloten neemt meer toe dan gedacht. De wereldwijde oliemarkt komt volgens de OPEC mede daardoor pas eind volgend jaar in balans.
13/12 15u00  Alle ogen Wall Street gericht op FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar alle waarschijnlijkheid zonder grote koersbewegingen. Het rentebesluit van de Federal Reserve is het belangrijkste aandachtspunt, maar dat volgt pas halverwege de handelsdag. Tot die tijd zullen beleggers hun kruit wellicht droog houden. Verder worden de verkiezingsuitslag in de staat Alabama en nieuwe inflatiecijfers verwerkt.
13/12 15u00  Inflatie VS trekt wat aanWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in november aangetrokken tot 2,2 procent op jaarbasis, van 2,0 procent in oktober. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/12 13u30  Honeywell scherpt winstverwachting verder aanMORRIS PLAINS (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell heeft zijn financiële verwachtingen voor heel 2017 opnieuw verhoogd. Ook volgend jaar verwacht het bedrijf, dat een breed scala aan producten maakt voor sectoren als de woningbouw, transport en lucht- en ruimtevaart, de omzet en winst verder op te kunnen voeren.
13/12 12u00  Beurzen wachten op rentebesluit VSAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven woensdag dicht bij huis. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het rentebesluit van de Federal Reserve. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Amerikaanse centrale bank na het slot van de Europese markten de rente verhogen.
13/12 11u30  'AMG omhoog na groen licht uitbreiding'AMSTERDAM (AFN) - Beleggers reageren woensdag positief op de goedgekeurde uitbreiding van de productiecapaciteit voor lithium bij Advanced Metallurgical Group (AMG). Het aandeel stond in de loop van de ochtend 4,5 procent hoger op 39,68 euro.
13/12 11u15  Stabiele groei werkgelegenheid eurozoneLUXEMBURG (AFN) - De werkgelegenheid in de eurozone lag in het derde kwartaal van dit jaar 0,4 procent hoger dan in de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat die gecorrigeerd zijn voor seizoensinvloeden. In het tweede kwartaal werd eveneens een toename gemeld van 0,4 procent.
13/12 11u15  Habets alleen aan het roer van RTL GroupLUXEMBURG (AFN) - Bert Habets is vanaf 1 januari de enige topman van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland. Habets deelde die functie sinds dit jaar met Guillaume de Posch, maar die doet op eigen initiatief een stapje opzij, zo meldt RTL.
13/12 11u15  Productie industrie eurozone neemt toeLUXEMBURG (AFN) - De industrie in de eurozone heeft in oktober 0,2 procent meer geproduceerd dan in de voorgaande maand. Dat meldt Eurostat op basis van cijfers die gecorrigeerd zijn voor seizoensinvloeden. Economen gingen in doorsnee uit van een stabiele productie, na een daling met 0,5 procent (herzien van 0,6 procent) in september.
13/12 10u45  'Gemalto zal bod Atos afwijzen'AMSTERDAM (AFN) - Gemalto zal het overnamevoorstel van Atos waarschijnlijk afwijzen. Het bod van 46 euro per aandeel is laag vergeleken met de koershistorie van het bedrijf en eerdere overnames in de sector, zegt een analist van Avalon Capital.
13/12 10u45  'Goedkeuring voor schikking SBM in Brazilië'BRASILIA (AFN) - Een schikking van SBM Offshore in de Braziliaanse Petrobras-corruptiezaak kan eindelijk op goedkeuring rekenen van de Braziliaanse rekenkamer TCU. Dat meldden Braziliaanse media, waaronder Valor Econômico en Folha de São Paulo. Naar verluidt moet SBM verspreid over een periode van vijftien jaar omgerekend circa 360 miljoen dollar betalen aan de Braziliaanse autoriteiten.
13/12 10u15  KBC komt met favorieten voor 2018AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities heeft de lijst met favoriete aandelen voor komend jaar bekendgemaakt. Op de zogenoemde Benelux top pick-lijst staan tien bedrijven, waarvan vijf een notering hebben in Amsterdam. De lijst is volgens de kenners ,,gebalanceerd'' met cyclische en meer defensieve aandelen.
13/12 10u00  Damrak wacht op Fed-besluitAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht omlaag. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Amerikaanse centrale bank na het slot van de Europese markten de rente verhogen.
13/12 09u45  'Nuvo-deal past bij Lucas Bols'AMSTERDAM (AFN) - De deal die Lucas Bols heeft gesloten met branchegenoot London Group over de distributierechten voor het likeurmerk Nuvo, past bij het bedrijfsmodel van de drankenproducent. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een commentaar.
13/12 09u30  TUI ziet herstel vraag naar vakanties TurkijeHANNOVER (AFN) - Reisbedrijf TUI ziet een verbetering in de vraag naar zonvakanties naar Turkije en Noord-Afrika, twee regio's die de afgelopen tijd door geopolitieke onrust uit de gratie waren. Ook reizen naar bijvoorbeeld de Spaanse eilanden en costa's en naar het Caribisch gebied blijven goed verkopen, meldt de onderneming bij de presentatie van de resultaten over het afgelopen jaar.
13/12 09u15  Damrak opent met klein verliesAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen overwegend in het rood. Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Amerikaanse centrale bank na het slot van de Europese markten de rente verhogen.
13/12 09u00  Moeder Makro ziet nieuwe jaar zonnig inFRANKFURT (ANP) - Metro, het moederbedrijf van Makro, denkt zijn winst komend jaar stevig te kunnen opvoeren. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een overgangsperiode achter de rug en ziet mogelijkheden voor verbetering in de bedrijfsvoering. Zo moeten er binnen delen van het bedrijf nog stappen worden gezet op het gebied van digitalisering.
13/12 08u45  Websupermarkt Picnic opent distributiecentrumAMSTERDAM (AFN) - Onlinesupermarkt Picnic opent een nieuw distributiecentrum in Diemen. Het nieuwe centrum is een aanvulling op de huidige centra in Nijkerk en Utrecht, aldus het bedrijf woensdag.
13/12 08u45  Lucas Bols stapt in mousserende likeurAMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols heeft de wereldwijde distributierechten verworven voor Nuvo, een mousserende likeur die geproduceerd wordt door zijn Amerikaanse branchegenoot London Group. Daarbij heeft het bedrijf ook een optie bedongen om het merk op termijn helemaal over te nemen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt
13/12 08u30  'Ziggo nadert KPN bij vaste telefonie'HOUTEN (AFN) - Ziggo heeft KPN bijna ingehaald in de strijd om de markt voor vaste telefonie. Dat melden onderzoekers van Telecompaper. Met een marktaandeel van 41,4 procent is Ziggo de huidige marktleider tot op 0,2 procentpunten genaderd.
13/12 08u30  Decico groter in Accsys TechnologiesAMSTERDAM (AFN) - Decico heeft zijn belang in Accsys Technologies vergroot. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
13/12 08u15  Duitse inflatie bevestigd op 1,8 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in november uitgekomen op 1,8 procent. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Duitse statistiekbureau.
13/12 08u15  'Beurshandel in teken Fed-besluit'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag naar verwachting licht lager. Ook elders in Europa lijken de beurzen met kleine minnen te openen. Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Amerikaanse centrale bank na het slot van de Europese markten de rente verhogen.
13/12 08u15  Zara-moeder Inditex begint kerstperiode goedMADRID (AFN) - Het Spaanse kledingconcern Inditex is de belangrijke periode rond de feestdagen goed begonnen. Het moederbedrijf van ketens als Zara, Bershka en Pull Bear meldt dat de vergelijkbare verkopen in de eerste weken van het vierde kwartaal, dat loopt van november tot en met januari, met 13 procent zijn toegenomen.
13/12 08u00  Arcadis krijgt afvalwater-opdrachtAMERSFOORT (AFN) - Arcadis heeft van het Hoogheemraadschap van Rijnland een opdracht op het gebied van afvalwater verworven. Dat werd woensdag bekendgemaakt zonder het verstrekken van financiële details.
13/12 08u00  Toshiba schikt conflict met Western DigitalTOKIO (AFN) - Toshiba heeft een punt gezet achter een maandenlang conflict met zijn Amerikaanse branchegenoot Western Digital. Daarmee is de weg vrij voor het Japanse technologieconcern om zijn chipdivisie te verkopen aan een groep investeerders onder leiding van Bain Capital.
13/12 07u15  Nikkei lager in hogere regioTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw met verlies geëindigd. Vooral technologiebedrijven stonden onder druk na de koersverliezen van Amerikaanse branchegenoten. Ook werd gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag. De meeste andere beurzen in het Verre Oosten lieten kleine winsten zien.
13/12 07u00  Westfield klimt in Sydney op bod UnibailSYDNEY (AFN) - Het aandeel van het Australische vastgoedfonds Westfield was woensdag in trek op de beurs in Sydney, na het bod op de onderneming door zijn Frans-Nederlandse branchegenoot Unibail-Rodamco. Westfield won bijna 14 procent tot 9,67 Australische dollar.
12/12 22u15  Wall Street sluit overwegend in de plusNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met winst gesloten. Beleggers op Wall Street waren vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. De tweedaagse beleidsvergadering begon dinsdag.
12/12 22u00  Fitch overweegt afwaardering Unibail-RodamcoLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch overweegt de kredietbeoordeling van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco te verlagen als gevolg van de geplande overname van het Australische Westfield. Fitch heeft Unibail-Rodamco op Rating Watch Negative gezet.
12/12 20u30  Facebook gaat lokaal belasting betalenMENLO PARK (AFN/BLOOMBERG) - Facebook gaat zijn belastingstructuur aanpassen zodat het technologiebedrijf voortaan lokaal belasting gaat betalen in landen waar inkomsten worden behaald in plaats van het doorsluizen van geld naar zijn Ierse internationale hoofdkantoor.
12/12 20u30  ING België neemt belang in StoresquareBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - ING België heeft een belang genomen in het Belgische online winkelplatform Storesquare. Dat meldde mediabedrijf en grootaandeelhouder Roularta Media Group.
12/12 19u45  Wall Street overwegend in het groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag overwegend op winst. Beleggers wachten vooral op het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. De tweedaagse beleidsvergadering begint dinsdag.
12/12 18u45  Ordina wil Princen als president-commissarisNIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina wil Caroline Princen benoemen tot commissaris en president-commissaris. Haar voordracht zal worden voorgelegd op de aandeelhoudersvergadering op 26 april volgend jaar.
12/12 18u45  AMG akkoord met vergroting productie lithiumAMSTERDAM (AFN) - De raad van toezicht van metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft ingestemd met de vergroting van de productiecapaciteit voor lithium bij de Mibra-mijn in Brazilië.
12/12 18u15  Stern verkoopt en huurt panden terugAMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Groep heeft twee panden verkocht aan Aviva Investors en deze teruggehuurd voor respectievelijk vijftien en twintig jaar. De opbrengst bedraagt 16,5 miljoen met een boekwinst van 2,2 miljoen euro die wordt verwerkt in de resultaten over het vierde kwartaal van dit jaar.
12/12 17u45  Gemalto en Unibail in schijnwerpers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met winst gesloten. Digitaal beveiliger Gemalto schoot omhoog in de AEX-index na een overnamebod van Atos. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat een miljardenbod deed op Westfield, werd juist flink lager gezet bij de hoofdfondsen op het Damrak.
12/12 17u30  EasyJet mag delen Air Berlin overnemenBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de overname van delen van het failliete Air Berlin door de Britse prijsvechter easyJet. Volgens Brussel komt door de overname de concurrentie niet in het geding.
12/12 17u00  Grootaandeelhouders Gemalto bestuderen bodFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Grootaandeelhouders Susanne Klatten-Quandt en Stefan Quandt die via hun investeringsmaatschappijen samen meer dan 10 procent bezitten van Gemalto bestuderen het bod op de digitaal beveiliger door het Franse Atos ,,met zorg''. Dat liet een woordvoerder van de familie Quandt weten.
12/12 16u00  Gemalto uitblinker op Beursplein 5AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam stond dinsdag in de middaghandel op winst. Digitaal beveiliger Gemalto schoot omhoog in de AEX-index na een overnamebod van Atos. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat een miljardenbod deed op Westfield, werd lager gezet bij de hoofdfondsen op het Damrak.
12/12 15u45  Wall Street overwegend hoger geopendNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met kleine winsten geopend. Beleggers wachten vooral op het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. De tweedaagse beleidsvergadering begint dinsdag.
12/12 15u00  'Kleine uitslagen bij opening Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen naar verwachting met kleine plussen aan de nieuwe handelsdag beginnen. Beleggers doen rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. De tweedaagse beleidsvergadering begint al wel dinsdag. Beleggers reageren verder op cijfers over producentenprijzen.
12/12 14u45  PepsiCo bestelt 100 Tesla-vrachtwagensPALO ALTO (AFN/RTR) - PepsiCo heeft honderd elektrische vrachtwagens besteld bij Tesla. Dat is de grootste openbaar bekendgemaakte order voor de vorige maand onthulde Tesla Semi.
12/12 14u45  Amerikaanse producentenprijzen stijgenWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid heeft gepubliceerd.
12/12 14u15  ExxonMobil brengt klimaateffecten in kaartIRVING (AFN/BLOOMBERG) - ExxonMobil gaat voortaan verslag uitbrengen over de invloed van klimaatverandering op zijn bedrijfsvoering. De Amerikaanse oliereus geeft daarmee gehoor aan een oproep die zijn aandeelhouders eerder dit jaar deden.
12/12 12u15  Duitse piloten Ryanair dreigen met stakingenFRANKFURT (AFN) - Duitse piloten van Ryanair dreigen met acties. De Ierse prijsvechter moet met onmiddellijke ingang rekening houden met werkonderbrekingen, meldt hun vakbond Vereinigung Cockpit (VC). Tijdens de kerstdagen zal niet worden gestaakt.
12/12 12u00  Overnames zorgen voor reuring op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten dinsdag weinig beweging zien. Op het Damrak zorgde overnamenieuws voor enige reuring. Gemalto knalde omhoog na een overnamebod van Atos. Unibail-Rodamco, dat een miljardenbod deed op Westfield, werd lager gezet.
12/12 11u45  Beleggers nog niet op hoogte van IFRS-regelsAMSTERDAM (AFN) - Bedrijven moeten meer doen om beleggers duidelijk te maken wat de gevolgen zijn van nieuwe verslaggevingsregels. Richtlijnen 9 en 15 van de International Financial Reporting Standards (IFRS) over respectievelijk financiële instrumenten en omzetverantwoording worden volgend jaar van kracht. De meeste bedrijven hebben daar nog geen aandacht aan geschonken.
12/12 11u30  Vertrouwen Duitse beleggers licht gedaaldMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in december gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
12/12 10u30  'Atos-bod op Gemalto redelijk'AMSTERDAM (AFN) - Het bod dat digitaal beveiliger Atos op de in Amsterdam genoteerde branchegenoot Gemalto deed, is redelijk, menen analisten van Natixis. Vooral de onduidelijke vooruitzichten van Gemalto, na waarschuwingen over de simkaarten en betaalkaartentakken, zorgen daarvoor.
12/12 10u15  'Atos-bod op Gemalto redelijk'AMSTERDAM (AFN) - Het bod dat digitaal beveiliger Atos op de in Amsterdam genoteerde branchegenoot Gemalto deed, is redelijk, menen analisten van Natixis. Vooral de onduidelijke vooruitzichten van Gemalto, na waarschuwingen over de simkaarten en betaalkaartentakken, zorgen daarvoor.
12/12 10u15  Gemalto stijgt, Unibail daalt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam stond dinsdag licht in de plus. De andere Europese beursgraadmeters lieten een gemengd beeld zien. Op het Damrak schoot Gemalto omhoog na een overnamebod van Atos. Unibail-Rodamco, dat een miljardenbod deed op Westfield, werd lager gezet.
12/12 10u00  'Unibail moet voordelen overname uitleggen'AMSTERDAM (AFN) - Unibail-Rodamco zal goed moeten uitleggen waar het de beloofde 100 miljoen euro aan kostenvoordelen vandaan denkt te halen als gevolg van de voorgenomen overname van Westfield. Dat schrijft analist Jaap Kuin van ING dinsdag in een commentaar.
12/12 10u00  Akkoord over nieuwe Fortis-schikkingBRUSSEL (AFN) - De Belgische bank Ageas heeft nieuwe afspraken met claimorganisaties gemaakt over de zogeheten Fortis-schikking. Het bedrijf, de opvolger van Fortis, trekt 100 miljoen euro extra uit, waardoor er nu 1,3 miljard euro beschikbaar is voor beleggers die misleid waren in aanloop naar het omvallen van het concern in 2008.
12/12 09u30  Gemalto schiet omhoog op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden in het groen. Op het Damrak schoot Gemalto omhoog na een overnamebod van Atos. Unibail-Rodamco, dat een miljardenbod deed op Westfield, werd lager gezet.
12/12 09u30  Carpetright voorzichtig over winstLONDEN (AFN/RTR) - Vloerspecialist Carpetright is zeer voorzichtig over de winst die het in boekjaar 2017-2018 in de boeken zal zetten. Het Britse bedrijf wijst met een beschuldigende vinger naar het gebrekkige Britse consumentenvertrouwen en de stevige concurrentie op de vloerenmarkt.
12/12 08u30  KPN rondt overname QSight IT afDEN HAAG (AFN) - KPN heeft de overname van databeveiliger QSight IT afgerond. Dat heeft het telecombedrijf dinsdag bekendgemaakt.
12/12 08u30  'Gemalto en Unibail in schijnwerpers op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent dinsdag waarschijnlijk hoger. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met winst te beginnen. Op het Damrak staan Gemalto en Unibail-Rodamco in de schijnwerpers na overnamenieuws. Daarnaast wordt gelet op de Federal Reserve, die dinsdag begint aan de tweedaagse rentevergadering.
12/12 07u45  Altice trekt aandelen inAMSTERDAM (AFN) - Altice heeft op 4 december besloten om aandelen A en B, die het houdt als zogenoemde treasury-aandelen, in te trekken. Dat maakte het telecom- en kabelconcern dinsdag bekend.
12/12 07u45  Japanse beurs doet stapje terugTOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Japan is dinsdag met een klein verlies gesloten. Ook elders in het Verre Oosten deden de aandelenmarkten overwegend een stapje terug. Beleggers namen geen risico's meer in afwachting van de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die dinsdag begint. Algemeen wordt verwacht dat de Fed de rente zal gaan verhogen.
12/12 07u45  Gemalto bestudeert bod van AtosAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Digitaal beveiliger Gemalto bekijkt het bod dat het bedrijf heeft ontvangen van branchegenoot Atos. Dat heeft het in Amsterdam genoteerde Franse concern dinsdag bekendgemaakt. Het heeft adviseurs en banken ingehuurd.
12/12 07u45  Miljardenbod Unibail op Australisch WestfieldPARIJS (AFN) - Vastgoedfonds Unibail-Rodamco wil branchegenoot Westfield overnemen. Het Frans-Nederlandse bedrijf heeft een bod op tafel gelegd waar bestuur en commissarissen van dat Australische bedrijf unaniem achterstaan. Het hangt aan Westfield een prijskaartje van omgerekend bijna 21 miljard euro.
12/12 07u45  Koersdoel Beter Bed omlaag bij INGAMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben het koersdoel voor het aandeel Beter Bed verlaagd, in reactie op de winstwaarschuwing van het bedrijf. Dat bleek dinsdag.
12/12 07u30  Webwinkels zitten om personeel verlegenAMSTERDAM (AFN) - Met het groeiende aantal webwinkels, zit ook de vraag naar personeel in de lift. Volgens UWV, dat informatie inwon bij vijf grote webwinkels, is er steeds meer behoefte aan ict'ers, inkopers en logistiek medewerkers. UWV deed onderzoek bij Coolblue, Bol.com, Wehkamp, FonQ en Picnic.
12/12 07u30  Groep rond Vopak leent 1,3 miljard dollarROTTERDAM (AFN) - Samenwerkingsverband PT2SB, waar onder meer Vopak in deelneemt, heeft bijna 1,3 miljard geleend bij een groep banken. Daarmee wil het de industriële terminal PT2SB in het Maleisische Pengerang financieren.
12/12 07u00  ING bouwt financiering energie uit kolen afAMSTERDAM (AFN) - ING noemt als eerste grote bank een concrete datum voor een einde aan de financiering van kolenenergie. De bank wil uiterlijk eind 2025 ,,nagenoeg geen' geld meer steken in elektriciteitsopwekking uit kolen.
12/12 07u00  Iets minder faillissementen in novemberDEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In november zijn er 8 bedrijven minder failliet verklaard dan in oktober, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
11/12 23u15  Boeing verhoogt uitkeringen aan investeerdersCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Boeing verhoogt zijn kwartaaldividend met 20 procent. Het Amerikaanse concern kondigde ook aan zijn investeerders meer te laten profiteren door het huidige aandeleninkoopprogramma te verhogen van 14 miljard dollar naar 18 miljard dollar.
11/12 22u15  Wall Street hoger in afwachting van FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen gesloten. Het nieuws over een ontplofte pijpbom in New York zorgde niet voor grote spanning op de beurzen. Er werd vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Dan wordt naar alle waarschijnlijkheid de rente verder verhoogd.
11/12 22u15  Atos brengt miljardenbod uit op GemaltoPARIJS (AFN) - Digitaal beveiliger Atos heeft een bod van 4,3 miljard euro uitgebracht op de in Amsterdam genoteerde branchegenoot Gemalto. Dat maakte de Franse onderneming maandagavond bekend.
11/12 21u15  Frans energiebedrijf steekt miljarden in zonPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse energiebedrijf EDF steekt tussen 2020 en 2035 in totaal 25 miljard euro in zonne-energie. De hoeveelheid energie die daarmee op zou kunnen worden gewekt is vier keer zoveel als nu in heel Frankrijk wordt geproduceerd, zo laat het bedrijf weten aan de vooravond van een nieuwe klimaattop in Parijs.
11/12 19u45  Wall Street tussentijds licht hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handel licht in de plus. Het nieuws over een ontplofte pijpbom in New York zorgde niet voor grote spanning op de beurzen. Er wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Dan wordt naar alle waarschijnlijkheid de rente verder verhoogd.
11/12 19u15  Apple koopt muziekherkennningsapp ShazamCUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Apple neemt muziekherkenningsapp Shazam over. Dat bevestigde de technologiegigant zonder financiële details te melden.
11/12 18u15  Kapotte pijpleiding stuwt olieprijsAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een kapotte oliepijpleiding heeft de prijs voor een vat ruwe Brent-olie opgestuwd tot het hoogste niveau sinds juni 2015. De prijs voor een vat Brent-olie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, liep aan het einde van de middag op tot bijna 65 dollar.
11/12 17u45  Altice straalt op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag iets hoger gesloten. Elders in Europa werden evenmin grote uitslagen genoteerd door de belangrijkste beursgraadmeters. Op het Damrak viel met name het herstel op van telecom- en kabelbedrijf Altice en van advies- en ingenieursbureau Arcadis. Beleggers waren verder in afwachting van de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) later in de week.
11/12 16u15  Elliott wil 135 dollar per aandeel voor NXPNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De activistische aandeelhouder Elliott Management is van mening dat het Nederlandse techbedrijf NXP Semiconductors 135 dollar per aandeel waard is. Die prijs ligt fors boven het bod van 110 dollar per aandeel waarvoor NXP al ruim een jaar geleden een overname door de Amerikaanse branchegenoot Qualcomm overeen is gekomen.
11/12 15u45  Weinig beweging op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag halverwege de middag weinig beweging zien. In Amsterdam stonden de beursgraadmeters licht hoger. Met name telecom- en kabelbedrijf Altice viel in positieve zin op. Beleggers waren vooral in afwachting van de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) later in de week.
11/12 15u45  Wall Street begint voorzichtig aan handelNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plusjes aan de handel begonnen. Het nieuws over een ontplofte pijpbom in New York zorgde niet voor grote spanning op de beurzen. Er wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Dan wordt naar alle waarschijnlijkheid de rente verder verhoogd.
11/12 14u45  'Vlakke opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York gaan maandag waarschijnlijk vrijwel onveranderd openen. Beleggers moeten het doen met weinig richtinggevend nieuws. Er wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Dan wordt naar alle waarschijnlijkheid de rente verder verhoogd.
11/12 13u15  FNV-leden steunen cao-akkoord bij PostNLDEN HAAG (AFN) - De leden van vakbond FNV bij PostNL hebben ingestemd met de nieuwe cao voor medewerkers van het postbedrijf. Daarmee hebben alle vier de bonden bij PostNL zich geschaard achter de nieuwe arbeidsovereenkomst.
11/12 12u30  Stabiele vooruitgang OESO-gebiedPARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijft de komende tijd waarschijnlijk stabiel.
11/12 12u00  Gemalto en Altice winnaars in AEXAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen maandag overwegend licht vooruit. Beleggers waren vooral in afwachting van de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) later in de week. Op het Damrak ging beddenverkoper Beter Bed in de uitverkoop na een winstalarm. Arcadis toonde herstel na de koersval van vrijdag.
11/12 12u00  Staat haalt bijna 2,3 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 2,3 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) van het ministerie van Financiën bekend.
11/12 11u00  KLM annuleert ruim 150 vluchtenSCHIPHOL (AFN) - KLM heeft vanwege de sneeuw en de stevige wind maandag ruim 150 vluchten moeten annuleren. Er kunnen op Schiphol minder vliegtuigen landen en vertrekken dan normaal. KLM heeft daarom 143 Europese retourvluchten en tien intercontinentale vluchten geschrapt.
11/12 11u00  Situatie oliemarkt drukt winst TrafiguraSINGAPORE (AFN) - Grondstoffenhandelaar Trafigura heeft boekjaar 2017 afgesloten met een winst van 887 miljoen dollar. Deze viel daarmee 9 procent lager uit dan een jaar eerder. Vooral de hevige concurrentie en het overaanbod op de oliemarkt zetten het resultaat van Trafigura onder druk.
11/12 10u00  Beter Bed krijgt tik op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in de plus. De handel staat deze week vooral in het teken van de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Op het Damrak ging beddenverkoper Beter Bed in de uitverkoop na een winstalarm. Arcadis toonde herstel na de koersval van vrijdag.
11/12 09u30  TomTom rondt aandeleninkoop afAMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 49,8 miljoen euro afgerond. Het programma werd aangekondigd op 19 september.
11/12 09u30  BEURZEN Beter Bed krijgt tik op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag in de plus geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winst. De handel staat deze week vooral in het teken van de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Beddenverkoper Beter Bed ging in de uitverkoop na een winstalarm. Op het Damrak toonde Arcadis herstel na de koersval van vrijdag.
11/12 09u15  'Zorgen om Duitsland terug bij Beter Bed'AMSTERDAM (AFN) - De Duitse markt blijft een hoofdpijndossier voor Beter Bed. Dat schrijven analisten van KBC Securities maandag in een commentaar. De beddenverkoper waarschuwde dat de winst dit jaar aanzienlijk zal dalen als gevolg van tegenvallende verkopen in Duitsland.
11/12 09u15  'Opname in biotech-index goed voor Galapagos'AMSTERDAM (AFN) - Dat Galapagos opgenomen wordt in de Nasdaq Biotech Index (NBI) per 18 december, is goed nieuws. Dat vinden analisten van KBC Securities.
11/12 09u15  NIBC verhoogt advies ArcadisAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - NIBC verhoogt het advies voor Arcadis van neutral naar buy en het koersdoel gaat van 12,50 euro naar 25 euro. Volgens NIBC is de flinke koersval van het aandeel op vrijdag ,,een mooi instapmoment''.
11/12 08u45  Koers bitcoin loopt op na start futurehandelCHICAGO (AFN) - De waarde van de bitcoin zit in de lift nadat sinds zondag voor het eerst in zogeheten futures kan worden gehandeld. Op marktplaatsen wordt de cryptomunt maandag voor bijna 17.000 dollar verhandeld, aanzienlijk meer dan op zondag.
11/12 08u30  'Beurshandel in teken centrale banken'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag naar verwachting met winst. Ook de andere beurzen in Europa lijken hoger te openen. De handel staat deze week vooral in het teken van de rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB).
11/12 08u15  Lavide zet directeuren Gastvrij eruitALKMAAR (AFN) - Lavide heeft de twee directieleden van Gastvrij Nederland per direct geschorst en een procedure in gang gezet om hen te ontslaan. Het bedrijf doet dat naar eigen zeggen wegens ,,onregelmatigheden'' die aan het licht zijn gekomen bij het kinderopvangbedrijf.
11/12 08u15  Sweco neemt HaskoningDHV Belgium overSTOCKHOLM (AFN) - Het Zweedse advies- en ingenieursbureau Sweco neemt de Belgische activiteiten van het Nederlandse Royal HaskoningDHV over. Er werden geen financiële details over de overname gemeld.
11/12 07u45  Steinhoff doet beroep op investeerdersFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De geplaagde woongigant Steinhoff vraagt steun aan investeerders nu het bedrijf voor cruciale gesprekken staat met banken. De uitbater van ketens als het Amerikaanse Mattress Firm en het Franse Conforama heeft adviseurs in de hand genomen om gesprekken met kredietverstrekkers af te handelen. Ook wordt het bedrijf bijgestaan door raadgevers om de operationeel de boel weer op de rit te krijgen.
11/12 07u45  Galapagos in Nasdaq Biotech IndexMECHELEN (AFN) - Het aandeel Galapagos wordt per 18 december opgenomen in de Nasdaq Biotech Index. Dat maakte de biotechnoloog maandag bekend.
11/12 07u45  'ThyssenKrupp komt met garanties voor banen'ESSEN (AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ThyssenKrupp is over de brug gekomen met baangaranties voor het eigen personeel als de fusie met de Europese activiteiten van Tata Steel een feit is. Volgens Duitse media is het bedrijf bereid verregaande beloftes te doen. Naast banen gaat het dan ook om investeringen.
11/12 07u15  Nikkei begint week met winstTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten stonden overwegend in de plus. De aandacht van de beleggers ging vooral uit naar de start van de handel in futures op de populaire cryptomunt bitcoin. Daarnaast werd uitgekeken naar de beleidsvergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank later in de week.
10/12 16u15  Blik op Fed en ECB als slotakkoord 2017AMSTERDAM (AFN) - De beurshandel staat deze week vrijwel geheel in het teken van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Federal Reserve. Van de Fed wordt alom verwacht dat die de rente verder zal ophogen. Bij de beleidsvergadering van de ECB zal het stimuleringsbeleid opnieuw tegen het licht worden gehouden. Verder staan er een aantal macrocijfers op de agenda voor beleggers, die zich langzamerhand op kunnen maken voor het einde van het jaar.
10/12 15u45  Handel in futures bitcoin van startCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Een plotselinge waardedaling van de bitcoin kan beleggers binnenkort ook geld op leveren. Vanaf zondagavond gaat namelijk de handel in zogeheten futures van start, waarmee kort gezegd kan worden gegokt op een prijsstijging of -daling van de cryptomunt.
10/12 14u45  VEB stelt leiding Steinhoff aansprakelijkAMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB heeft de leiding van woongigant Steinhoff aansprakelijk gesteld voor de geleden schade voor aandeelhouders na de recente koersval van het aandeel. Ook de Europese vereniging EIA houdt vijftien bestuurders en commissarissen verantwoordelijk.
09/12 09u00  'Vertrouwen beleggers licht gedaald'AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van particuliere beleggers is in december licht gedaald. Dat bleek zaterdag uit een barometer van onlinebroker BinckBank.
08/12 22u30  Wall Street met winst het weekeinde inNEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street zijn vrijdag met winst de handel uitgegaan. Op de laatste handelsdag van de week ging de aandacht van beleggers met name uit naar het maandelijkse rapport over de arbeidsmarkt van de Amerikaanse overheid.
08/12 22u00  'Veel banen op de tocht bij farmaceut Teva'LONDEN (AFN) - Het Israëlische farmacieconcern Teva wil de komende jaren 1,5 tot 2 miljard dollar bezuinigen. Het overweegt daarom tussen de 5000 en 10.000 arbeidsplaatsen te schrappen. Dat melden bronnen bij het bedrijf aan persbureau Bloomberg.
08/12 20u00  'Bezwaar EU tegen fusie Bayer en Monsanto'BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat niet akkoord met de overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door het Duitse farmacie- en chemieconcern Bayer. Dat meldt persbureau Bloomberg op gezag van bronnen rond het Brusselse mededingingsonderzoek.
08/12 19u30  Winsten op Wall Street na banenrapportNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten stonden vrijdagmiddag op bescheiden winsten. De aandacht van beleggers ging met name uit naar het maandelijkse banenrapport van de overheid en naar het eerste brexitakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie.
08/12 18u45  Weer vertraging in afhandeling rentederivatenAMSTERDAM (AFN) - De afhandeling van klachten van ondernemers die het schip in zijn gegaan met rentederivaten, loopt opnieuw vertraging op. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) die minister van Financiën Wopke Hoekstra naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
08/12 18u30  Nieuwe accountant benoemd bij IEXAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van IEX hebben tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering ingestemd met de benoeming van Accon AVM tot accountant voor het boekjaar 2017. Dat meldde de leverancier van beleggersinformatie vrijdag.
08/12 18u15  Gifkwestie Duitsland raakt winst Beter BedUDEN (AFN) - Beter Bed kampt met een verminderde vraag naar schuimmatrassen in Duitsland. Daar ontstond eerder dit jaar ophef ontstond over mogelijk te hoge concentraties van een giftige stof in dergelijke matrassen. De resultaten in het vierde kwartaal zullen daar flink onder lijden, waarschuwt het bedrijf.
08/12 17u45  Bankaandelen gewild op positieve beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan. Vooral bankaandelen waren in trek. Nieuwe regels waar de kapitaalbuffers van banken aan moeten voldoen, pakken volgens kenners gunstiger uit voor de sector dan vooraf was gedacht.
08/12 17u00  'Beursgang optie voor betalingsbedrijf Adyen'AMSTERDAM (AFN) - Een beursgang is een optie voor het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen, maar het is nog niet bezig met actieve voorbereidingen voor zo'n stap. Dat heeft operationeel directeur Roelant Prins gezegd in een interview met persbureau Reuters.
08/12 16u45  BAM bouwt verkeerstoren luchthaven DublinBUNNIK (AFN) - De Ierse tak van BAM heeft opdracht gekregen tot de bouw van een nieuwe verkeerstoren op de luchthaven van Dublin. Met de klus is een bedrag van 27 miljoen euro gemoeid, meldt het bouwbedrijf.
08/12 16u15  Consumentenvertrouwen VS onverwacht gedaaldANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in december onverwacht gedaald. Dat blijkt uit een voorlopig cijfers van de Universiteit van Michigan.
08/12 16u15  Groothandelsvoorraden VS iets gedaaldWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse groothandelsvoorraden zijn in oktober met 0,5 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel
08/12 16u00  Europese beurzen blijven in de plusAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden vrijdagmiddag duidelijk op winst. Vooral bankaandelen waren in trek. Nieuwe regels waar de kapitaalbuffers van banken aan moeten voldoen, pakken volgens kenners gunstiger uit voor de sector dan vooraf was gedacht.
08/12 15u45  Wall Street begint positief aan handelNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn vrijdag met winst aan de handel begonnen. De aandacht van beleggers gaat met name uit naar het maandelijkse banenrapport van de overheid en naar het eerste brexitakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie.
08/12 15u00  Wall Street in teken van tech en banenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York maken zich vrijdag op voor een licht positief begin aan de handel. Vooral technologiefondsen zullen naar verwachting hoger openen. Beleggers verwerken verder onder meer het belangrijke banenrapport van de overheid en een eerste brexitakkoord in Europa.
08/12 14u45  Werkgelegenheid VS groeit iets minder hardWASHINGTON (AFN) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november verder aangetrokken, maar minder hard dan een maand eerder. Daarbij was de banengroei van oktober bij nader inzien minder goed dan eerder gemeld. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
08/12 12u15  Banken in trek op positieve beursAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag aan het einde van de ochtend stevige plussen zien. Vooral de banken waren in trek na de nieuwe regels voor de kapitaaleisen. Positieve macro-economische cijfers uit China en Japan boden eveneens steun aan de handel. Daarnaast werd uitgekeken naar het Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.
08/12 11u15  Oud-topman LafargeHolcim aangeklaagdPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig topman Eric Olsen van cementbedrijf LafargeHolcim is in Frankrijk aangeklaagd vanwege financiering van terrorisme. Hem wordt ook het in gevaar brengen van andermans leven ten laste gelegd. Olsen zit niet vast, maar is onder toezicht geplaatst.
08/12 10u00  'Basel IV pakt voor banken gunstiger uit'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het uiteindelijk compromis over nieuwe kapitaalbuffers voor banken, Basel IV, valt voor Europese financiële instellingen waaronder ING en ABN AMRO gunstiger uit dan gedacht. Dat meldden analisten van Natixis in een rapport over de banken.
08/12 10u00  Woonwinkelgigant Steinhoff bij het grofvuilSTELLENBOSCH (AFN/BLOOMBERG) - Winkelconcern Steinhoff is in zeven dagen tijd 90 procent van zijn beurswaarde verloren. Vrijdag gaf kredietbeoordelaar Moody's de verkoper van matrassen en huishoudelijke goederen nog eens een zetje door de kredietwaardigheid met vier stappen te verlagen tot de junkstatus, rommel dus.
08/12 09u30  Winkelketen Steinhoff bij het grofvuilSTELLENBOSCH (AFN/BLOOMBERG) - Winkelketen Steinhoff is in zeven dagen tijd 90 procent van zijn beurswaarde verloren. Vrijdag gaf kredietbeoordelaar Moody's de verkoper van matrassen en huishoudelijke goederen nog eens een zetje door de kredietwaardigheid met vier stappen te verlagen tot de junkstatus, rotzooi dus.
08/12 09u30  Industrie Frankrijk draait op volle toerenPARIJS (AFN) - De industrie in Frankrijk heeft de wind behoorlijk mee. De productie steeg in oktober met 1,9 procent op maandbasis, zo meldde het Franse statistiekbureau.
08/12 09u30  ABN AMRO koploper in hogere AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is vrijdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden in het groen. Positieve handelscijfers uit China en een sterker dan verwachte groei van de Japanse economie steunden het sentiment. Daarnaast werd uitgekeken naar het Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.
08/12 08u45  Export Duitsland onverwacht gedaaldWIESBADEN (AFN) - De export van oktober is in oktober met 0,4 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
08/12 08u45  Philips neemt VitalHealth overAMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologiebedrijf Philips neemt het Nederlandse VitalHealth over. Dat werd vrijdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
08/12 08u30  'Beurshandel in teken banencijfer VS'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent vrijdag naar verwachting met winst. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters hoger beginnen. De handel staat vooral in het teken van het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven.
08/12 08u15  Lavide wil af van top Gastvrij NederlandALKMAAR (AFN) - Lavide voert exitgesprekken met de top van Gastvrij Nederland. Dat meldde de beursgenoteerde onderneming in een verklaring. Het gaat om bestuurders Martin van der Linden en Ingrid Ruiters van de kinderopvangorganisatie.
08/12 08u15  Akkoord scheidingsvoorwaarden EU en LondenBRUSSEL (AFN) - De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben ,,voldoende voortgang' geboekt over de scheidingsvoorwaarden van de brexit. Dat maakt de weg vrij voor onderhandelingen over de toekomstige handelsrelatie, zei de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in Brussel.
08/12 08u15  'Tekorten zitten bouw dwars'AMSTERDAM (AFN) - Tekorten aan personeel en materialen zitten de bouw dwars. De groei van de sector valt daardoor volgend jaar lager uit dan de afgelopen jaren, verwachten economen van ING. Ook wordt er niet zo veel gebouwd als zou kunnen. De kostprijs van nieuwbouwwoningen stijgt daardoor voor het eerst in tien jaar.
08/12 08u00  Sterke passagiersgroei bij KLMPARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft in november bij elkaar 6,6 miljoen reizigers vervoerd, bijna 6 procent meer dan een jaar eerder. De passagiersstroom groeide bij alle dochtermaatschappijen. Bij KLM was sprake van een groei met ruim 10 procent.
08/12 07u45  Japanse economie groeit harder dan verwachtTOKIO (AFN/RTR) - De Japanse economie is in het derde kwartaal veel harder gegroeid dan oorspronkelijk verwacht. Op jaarbasis kwam de toename uit op 2,5 procent, waar eerder werd gerekend met 1,4 procent.
08/12 07u30  ForFarmers verkoopt activiteitenLOCHEM (AFN) - ForFarmers Nederland verkoopt zijn akkerbouwactiviteiten aan CZAV. Het gaat hierbij om de niet veevoer-gerelateerde producten, zoals meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en zaden, die ForFarmers aan Nederlandse akkerbouwbedrijven levert.
08/12 07u30  Nikkei sluit week positief afTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst gesloten. Ook de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen vooruit. Beleggers trokken zich op aan een sterker dan verwachte groei van de Japanse economie en beter dan verwachte handelscijfers uit China. Daarnaast werd uitgekeken naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt.
08/12 07u15  'Kapitaalversterking Arcadis noodzakelijk'AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis zit veel dieper in de financiële problemen dan het aangeeft. Dat schrijft TT Research, het bedrijf achter analist Teun Teeuwisse, volgens De Telegraaf in een rapport.
08/12 07u00  Personeelstekort industrie loopt opDEN HAAG (AFN) - Het tekort aan gekwalificeerd personeel in de industrie loopt op. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zat aan het begin van het vierde kwartaal 16 procent van de bedrijven in de sector met een tekort aan personeel, wat de productie belemmmerde. Bijkomend probleem is dat het personeelsbestand van de sector behoorlijk vergrijst.
08/12 07u00  Sterke groei Chinese exportPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese export is in november sterker gegroeid dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat bleek vrijdag uit douanecijfers.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x KBC komt met favorieten voor 201813/12 10u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities heeft de lijst met favoriete aandelen voor komend jaar bekendgemaakt. Op de zogenoemde Benelux top pick-lijst staan tien bedrijven, waarvan vijf een notering hebben in Amsterdam. De lijst is volgens de kenners ,,gebalanceerd'' met cyclische en meer defensieve aandelen.
0x Sterke groei Chinese export08/12 07u00 - Belegger.nl: PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese export is in november sterker gegroeid dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat bleek vrijdag uit douanecijfers.
0x Personeelstekort industrie loopt op08/12 07u00 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - Het tekort aan gekwalificeerd personeel in de industrie loopt op. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zat aan het begin van het vierde kwartaal 16 procent van de bedrijven in de sector met een tekort aan personeel, wat de productie belemmmerde. Bijkomend probleem is dat het personeelsbestand van de sector behoorlijk vergrijst.
0x 'Kapitaalversterking Arcadis noodzakelijk'08/12 07u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis zit veel dieper in de financiële problemen dan het aangeeft. Dat schrijft TT Research, het bedrijf achter analist Teun Teeuwisse, volgens De Telegraaf in een rapport.
0x Nikkei sluit week positief af08/12 07u30 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst gesloten. Ook de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen vooruit. Beleggers trokken zich op aan een sterker dan verwachte groei van de Japanse economie en beter dan verwachte handelscijfers uit China. Daarnaast werd uitgekeken naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt.
0x ForFarmers verkoopt activiteiten08/12 07u30 - Belegger.nl: LOCHEM (AFN) - ForFarmers Nederland verkoopt zijn akkerbouwactiviteiten aan CZAV. Het gaat hierbij om de niet veevoer-gerelateerde producten, zoals meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en zaden, die ForFarmers aan Nederlandse akkerbouwbedrijven levert.
0x Japanse economie groeit harder dan verwacht08/12 07u45 - Belegger.nl: TOKIO (AFN/RTR) - De Japanse economie is in het derde kwartaal veel harder gegroeid dan oorspronkelijk verwacht. Op jaarbasis kwam de toename uit op 2,5 procent, waar eerder werd gerekend met 1,4 procent.
0x Sterke passagiersgroei bij KLM08/12 08u00 - Belegger.nl: PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft in november bij elkaar 6,6 miljoen reizigers vervoerd, bijna 6 procent meer dan een jaar eerder. De passagiersstroom groeide bij alle dochtermaatschappijen. Bij KLM was sprake van een groei met ruim 10 procent.
0x 'Tekorten zitten bouw dwars'08/12 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Tekorten aan personeel en materialen zitten de bouw dwars. De groei van de sector valt daardoor volgend jaar lager uit dan de afgelopen jaren, verwachten economen van ING. Ook wordt er niet zo veel gebouwd als zou kunnen. De kostprijs van nieuwbouwwoningen stijgt daardoor voor het eerst in tien jaar.
0x Akkoord scheidingsvoorwaarden EU en Londen08/12 08u15 - Belegger.nl: BRUSSEL (AFN) - De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben ,,voldoende voortgang' geboekt over de scheidingsvoorwaarden van de brexit. Dat maakt de weg vrij voor onderhandelingen over de toekomstige handelsrelatie, zei de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in Brussel.

Statistieken

Artikels:
35705
Gelezen:
3607
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven