woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u45
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/09 07u45  Handelsreuzen tuigen blockchainplatform op AMSTERDAM (AFN) - Vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, werken samen aan een op blockchain gebaseerd handelsplatform. Voor de ontwikkeling hebben ze samen een nieuwe onderneming opgetuigd, Komgo, die voor het jaar voorbij is online moet gaan.
19/09 07u45  Tegenslag Pharming bij toezichthouder FDA LEIDEN (AFN) - De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wil dat Pharming meer klinisch onderzoek gaat doen naar het gebruik van het medicijn Ruconest bij profylaxe, het voorkomen van aanvallen bij patiënten met erfelijk angio-oedeem. Dat meldde de FDA in een zogenoemde Complete Response Letter aan Pharming.
19/09 07u30  'Multinationals vernietigen regenwoud' AMSTERDAM (AFN) - Multinationals vernietigen Indonesisch regenwoud, ondanks beloften dat ze alleen nog maar duurzame palmolie zouden gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Greenpeace International.
19/09 06u45  'ING neemt meerderheidsbelang in Cobase' AMSTERDAM (AFN) - ING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.
18/09 22u30  AMG gaat vanadium leveren aan staalmaker VS AMSTERDAM (AFN) - AMG Vanadium, een dochterbedrijf van de beursgenoteerde metaalspecialist AMG, gaat de komende twee jaar bijna 3,2 miljoen kilo vanadium leveren aan een Amerikaanse staalproducent. De leveringen beginnen in januari volgend jaar en duren tot en met december 2020.
18/09 22u15  Wall Street sluit met winst NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street hielden de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China nauwlettend in de gaten, maar de gevolgen van nieuwe heffingen lijken mee te vallen.
18/09 19u45  Wall Street hoger ondanks handelsvete NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag in de plus. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China op de voet, maar lijken zich er niet al te veel zorgen om te maken.
18/09 19u00  'Unilever biedt op Indiaas onderdeel GSK' ROTTERDAM (AFN) - Unilever is naar verluidt een van de partijen die biedt op een Indiase dochter van GlaxoSmithKline. Bronnen hebben tegen persbureau Reuters gezegd dat het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, Nestle en Coca-Cola een bod hebben gedaan, maar Reckitt Benckiser niet. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare brengt naar verwachting ruim 3,4 miljard euro op.
18/09 18u30  'Amerikaanse justitie onderzoekt Tesla' PALO ALTO (AFN) - De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Bronnen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Mogelijk hebben de autobouwer en Musk fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had.
18/09 18u00  Aandeelhouders Takeaway akkoord met overname AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com hebben ingestemd met de overname van het Israëlische 10bis. Dat deden ze tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Met de overname is ongeveer 135 miljoen euro gemoeid.
18/09 18u00  Koersdreun voor TomTom op licht hoger Damrak AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft dinsdag een dreun gekregen op de Amsterdamse beurs. Het nieuws dat een belangrijke klant met Google in zee gaat, viel niet in goede aarde bij beleggers. Over het algemeen was het beurssentiment juist gematigd positief. Een nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en de aangekondigde tegenmaatregel van Peking brachten beleggers niet van de wijs.
18/09 17u45  Banken niet blij met toenemende lastendruk AMSTERDAM (AFN) - Banken worden zwaarder belast dan het overige bedrijfsleven. Dat concludeert de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) naar aanleiding van de miljoenennota.
18/09 16u30  BMW sluit Britse fabriek eerder door brexit MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Automaker BMW heeft het jaarlijkse onderhoud van zijn fabriek in het Engelse Oxford voor volgend jaar naar voren gehaald. In plaats van in de zomer gaat de fabriek op 1 april dicht, de dag na de brexit.
18/09 16u15  ING neemt belang in Brits fintechplatform AMSTERDAM (AFN) - ING steekt omgerekend een kleine 6 miljoen euro in Funding Options, een Britse fintechbedrijf dat een marktplaats biedt voor financiering van het midden- en kleinbedrijf. Daarmee krijgt het financiële concern een minderheidsaandeel in het platform.
18/09 16u15  Raad van State kritisch over plan dividendtaks DEN HAAG (AFN) - De Raad van State vindt dat het kabinet het plan om de dividendbelasting af te schaffen beter moet onderbouwen. Dat schrijft het adviesorgaan in een beoordeling van het belastingplan dat op Prinsjesdag is gepresenteerd.
Laatste update: vandaag om 7u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/09 16u15  BAM bouwt laboratorium Zwitserse universiteitBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM gaat een onderzoekscentrum en laboratorium bouwen voor de Zwitserse universiteit ETH Zürich. Het contract voor het 37.500 vierkante meter grote Biosystems Science heeft een waarde van ruim 90 miljoen euro.
18/09 16u00  Klappen voor TomTom op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft dinsdag zware klappen gekregen op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op berichten dat een belangrijke klant van het bedrijf zich mogelijk van TomTom afwendt. Het algehele beurssentiment was juist gematigd positief. Een nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en de aangekondigde tegenmaatregel van Peking brachten beleggers niet van de wijs.
18/09 16u00  Wall Street opent in het groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street lijken goedgemutst maar ze blijven de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China wel op de voet volgen.
18/09 15u30  Philips haalt nieuw contract binnen in TexasAMSTERDAM (AFN) - Philips heeft een vijftienjarige overeenkomst gesloten met Children's Health, een verbond op het gebied van kinderzorg in Noord-Texas. De waarde van de deal kan oplopen tot 75 miljoen dollar.
18/09 15u00  Duits campermerk Hymer in Amerikaanse handenBAD WALDSEE (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse camper- en caravanmerk Hymer komt in handen van Thor Industries, de Amerikaanse eigenaar van camper- en caravanfabrikanten als Airstream en Dutchmen. Bij de deal is Hymer gewaardeerd op zo'n 2,1 miljard euro.
18/09 15u00  'Wall Street houdt handelsvete in de gaten'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een vlakke tot licht hogere opening. Beleggers op Wall Street blijven voorzichtig terwijl ze de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China op de voet volgen.
18/09 14u30  Miljardenschikking Visa en MastercardWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De grote creditcardbedrijven Visa en Mastercard en een aantal andere financiële dienstverleners treffen een enorme schikking met winkeliers in de Verenigde Staten. Ze betalen een bedrag tot zo'n 6,2 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) om een slepende kwestie over prijsafspraken achter zich te kunnen laten.
18/09 14u30  Pilotenbond Air France optimistischPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De pilotenvakbond SNPL bij Air France is ,,optimistisch'' gestemd over de komst van de nieuwe topman Ben Smith naar moederconcern Air France-KLM. Dat liet SNPL-voorzitter Philippe Evain weten na een eerste ontmoeting met Smith die maandag in dienst trad.
18/09 14u15  Ferrari zet flink in op hybride-motorenMARANELLO (AFN) - Ferrari wil dat in 2022 60 procent van de modellen zijn voorzien van hybride-motoren. Ook is het Italiaanse bedrijf van plan in dat jaar met zijn eerste SUV te komen. Dat meldde de nieuwe topman van het iconische sportwagenmerk, Louis Camilleri, op een investeerdersbijeenkomst op het hoofdkantoor in Maranello.
18/09 13u15  Websuper Picnic in zee met SanddAMSTERDAM (AFN) - Internetsupermarkt Picnic gaat samenwerken met bezorgbedrijf Sandd. De elektrische boodschappenbezorgwagentjes van Picnic nemen vanaf deze week voor klanten kosteloos hun retourzendingen van webwinkels mee.
18/09 13u15  Brexit trekt ook financiële banen naar LondenAMSTERDAM (AFN) - De brexit drijft niet alleen financiële concerns Londen uit, door het vertrek uit de Europese Unie komen er waarschijnlijk ook wat nieuwe financiële banen bij in de Britse hoofdstad. Dat heeft mede-topman Dennis Dijkstra van de Nederlandse beursintermediair Flow Traders laten weten in een interview met persbureau Bloomberg.
18/09 13u15  'Saudi's tevreden met olieprijs van 80 dollar'RIYAD (AFN) - Saudi-Arabië is voorlopig tevreden met een prijs van een vat Brentolie van 80 dollar of meer. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg. Eerder dit jaar probeerden de Saudi's de olieprijs juist nog onder de 80 dollar per vat te houden, mede vanwege oproepen van de Amerikaanse president Donald Trump om de olieprijzen laag te houden.
18/09 12u00  TomTom zwaar onder vuur op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom lag dinsdag zwaar onder vuur op het Damrak. Het aandeel werd massaal gedumpt na berichten dat het bedrijf mogelijk een belangrijke klant dreigt te verliezen. Het algehele beurssentiment was daarentegen gematigd positief. Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door de nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen.
18/09 11u15  TomTom krijgt zware klap op beursAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel TomTom stond dinsdagochtend zwaar onder druk op Beursplein 5. Het aandeel verloor in de ochtendhandel meer dan een kwart van zijn beurswaarde en beleefde de grootste koersdreun sinds 2011. Analisten wezen naar een samenwerking van Renault, Nissan en Mitsubishi met Google-moederbedrijf Alphabet. Ze gaan het Android-systeem van de Amerikaanse techgigant inbouwen in de dashboards. Dat is volgens kenners een zware klap voor de Nederlandse navigatiedienstverlener.
18/09 10u30  Grote autogroep gaat samenwerken met GooglePARIJS (AFN) - Autogroep Renault-Nissan-Mitsubishi slaat de handen ineen met Google. Het technologiebedrijf gaat de wagens van Renault, Nissan en Mitsubishi voorzien van slimme infotainmentsystemen.
18/09 10u30  TomTom keldert op Android-alliantie autosectorAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel TomTom stond dinsdagochtend zwaar onder druk. Analisten wijzen naar een samenwerking van Renault, Nissan en Mitsubishi met Google-moederbedrijf Alphabet. Ze gaan het Android-systeem van de Amerikaanse techgigant inbouwen in de dashboards.
18/09 10u30  Europees kartelonderzoek Duitse autobouwersBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie is een diepgaand kartelonderzoek begonnen naar de Duitse autofabrikanten BMW, Daimler en Volkswagen. Zij worden door Brussel ervan verdacht onderling afspraken gemaakt te hebben rond uitstoottechnologie.
18/09 10u00  Beurzen schuiven handelszorgen aan de kantAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht omhoog. Ook de meeste andere beurzen in Europa stonden in het groen. Beleggers waren niet onder de indruk van de nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en schoven de zorgen over het handelsconflict aan de kant.
18/09 09u45  'FNG is goed gepositioneerd'AMSTERDAM (AFN) - Kledingbedrijf FNG is goed gepositioneerd om beter te presteren dan sectorgenoten. Dat stellen analisten van ING dinsdag in een rapport over het bedrijf. Ze gaan het aandeel volgen met een koopadvies en een koersdoel van 30 euro.
18/09 09u30  China slaat terug met heffingen tegen VSPEKING (AFN/BLOOMBERG) - China slaat terug met importheffingen op Amerikaanse producten, na de nieuwe tarieven die de Verenigde Staten gaan invoeren op Chinese goederen. Volgens Peking wordt China gedwongen terug te slaan in de handelsvete met Washington.
18/09 09u30  AEX nipt lager na nieuwe importtarievenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag licht lager begonnen. Ook de andere beurzen in Europa openden zonder grote koersuitslagen. Beleggers verwerkten de nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen.
18/09 09u15  'Arcelor bekijkt bouwdivisie Essar Group'MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ArcelorMittal heeft interesse in een overname van de bouw- en ingenieursdivisie van Essar Group, genaamd EPC Constructions India. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan zakenkrant Economic Times.
18/09 08u45  Sunderland en Mohaupt kleiner in AdyenAMSTERDAM (AFN) - N.V. Sunderland en H.S.J. Mohaupt hebben hun belang in Adyen verkleind. Dat bleek dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
18/09 08u45  Opdracht voor Gemalto in GeorgiaAMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde digitale beveiliger Gemalto heeft een opdracht gekregen van de Amerikaanse staat Georgia. Het bedrijf gaat producten leveren rond de beveiliging van rijbewijzen.
18/09 08u45  Heet zomerweer zit Zalando dwarsBERLIJN (AFN) - De van oorsprong Duitse online modewinkel Zalando heeft zijn verwachtingen voor de winst en omzet in heel 2018 neerwaarts bijgesteld als gevolg van het ongebruikelijk hete zomerweer en de vertraagde overgang naar het herfst- en winterseizoen.
18/09 08u30  Opslagverhuurder Shurgard naar beurs BrusselMUNSBACH (AFN) - De Luxemburgse internationale opslagverhuurder Shurgard Self Storage Europe wil naar de beurs in Brussel. Dat werd dinsdag formeel aangekondigd. Het beursdebuut zal waarschijnlijk ,,in de nabije toekomst'' plaatsvinden en is onder meer afhankelijk van de marktomstandigheden.
18/09 08u30  'Damrak in teken nieuwe ronde importtarieven'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag licht lager te openen. Ook de andere beursgraadmeters in Europa beginnen naar verwachting met kleine verliezen. Beleggers verwerken de nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen.
18/09 08u15  Berenberg plakt koopadvies op Air France-KLMAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Analisten van Berenberg gaan het aandeel Air France-KLM volgen met een buy-advies en een koersdoel van 10,50 euro. Dat bleek dinsdag uit een rapport van de bank. Daar kwam ook uit naar voren dat de marktvorsers een voorkeur hebben voor luchtvaartbedrijven die beschikken over een netwerk voor de lange afstand.
18/09 08u15  Nikkei stevig hoger in gemengde regioTOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag stevig hoger geëindigd. De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien na de heffing van nieuwe importtarieven op Chinese goederen door de Verenigde Staten.
18/09 08u00  Stakingsdreiging bij ArcelorMittal in VSPITTSBURGH (AFN) - Werknemers van staalconcern ArcelorMittal in de Verenigde Staten dreigen het werk neer te leggen om hun eisen voor verbeterde arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. Volgens de vakbond United Steelworkers hebben de werknemers groen licht gegeven voor acties.
18/09 07u30  Pershing wil aandelen Howard Hughes verkopenAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde investeringsbedrijf Pershing Square Holdings is van plan een deel van zijn aandelen in The Howard Hughes Corporation (HHC) te verkopen. De verkoop moet uiterlijk eind november een feit zijn. Pershing heeft hiervoor een transactieplan opgesteld.
18/09 07u30  T. Rowe Price Group meldt belang in TakeawayAMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse investeerder T. Rowe Price Group heeft een belang in maaltijdbestelsite Takeaway aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek dinsdag uit een melding bij de toezichthouder.
18/09 00u00  Amsterdamse beurs sluit met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag gesloten met een kleine plus. Beleggers waren terughoudend in afwachting van een mogelijke nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen. De overige Europese beurzen gingen licht omlaag.
17/09 22u45  FedEx verhoogt winstverwachtingMEMPHIS (AFN/BLOOMBERG) - Pakketvervoerder FedEx ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf constateert dat de Amerikaanse economie op volle toeren draait en krikt mede daarom zijn winstverwachtingen voor het hele boekjaar op.
17/09 22u30  Winst Oracle omhoog op vrijwel vlakke omzetREDWOOD SHORES (AFN/BLOOMBERG) - Oracle heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar zijn winst weten op te krikken. Het op een na grootste softwarebedrijf deed goede zaken met zijn clouddiensten en softwarelicenties.
17/09 22u30  Emissie VS levert Galapagos 296 miljoen opMECHELEN (AFN) - De aandelenuitgifte van Galapagos heeft de biotechnoloog bruto 296,2 miljoen euro opgeleverd. De emissie werd vorige week aangekondigd.
17/09 22u15  Vooruitzicht heffingen drukt Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen de dag uitgegaan. De stemming op de financiële markten werd gedrukt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Vooral technologiebedrijven hadden het daardoor moeilijk.
17/09 22u15  Goedkeuring voor mega-overname in zorgsectorNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De mega-overname door de Amerikaanse zorgverzekeraar Cigna van zorgdienstverlener Express Scripts mag doorgaan. Mededingingsautoriteiten gaven maandag groen licht voor de overname ter waarde van 54 miljard dollar.
17/09 21u00  Grotredder klaagt Tesla-topman Musk aanLOS ANGELES (AFN/RTR) - Een Britse duiker die door Elon Musk is uitgemaakt voor pedofiel, spant een rechtszaak tegen hem aan. Vernon Unsworth beschuldigt de Tesla-topman van laster, zo blijkt uit rechtbankdocumenten. Hij eist bij de rechtbank in Los Angeles onder meer een schadevergoeding van 75.000 dollar (ruim 64.000 euro).
17/09 19u45  Onthulling Audi's in achtertuin TeslaLOS ANGELES (AFN) - Het luxe automerk Audi wil tussen nu en 2025 met twaalf nieuwe elektrische modellen de aanval openen op Tesla. De onthulling van de E-Tron crossover staat voor maandag gepland op een autoshow in San Francisco, praktisch de achtertuin van Tesla.
17/09 19u45  Tech lager op Wall Street door handelsvreesNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handel in de min. De stemming op de financiële markten wordt gedrukt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Vooral technologiebedrijven hadden het moeilijk.
17/09 18u15  Coca-Cola kijkt ook naar wietdrankjesATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Coca-Cola kijkt nu ook naar de markt voor cannabisdrankjes. De frisdrankgigant is naar verluidt zelfs in gesprek hierover met wietproducent Aurora Cannabis, waardoor de beurskoers van dat Canadese bedrijf maandag flink omhoogschoot.
17/09 16u15  FNV kondigt stakingen aan bij AkzoNobelWAPENVELD (AFN) - Werknemers van AkzoNobel gaan staken. Medewerkers op vier locaties van het verfbedrijf leggen vanaf volgende week maandag om de beurt voor 48 uur het werk neer, zo laat FNV weten.
17/09 16u15  AEX in de plus in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs poetste zijn openingsverlies weg en stond in de middaghandel op een kleine plus. Beleggers bleven evenwel terughoudend in afwachting van een mogelijke nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen. De overige Europese beurzen lieten een verdeeld beeld zien.
17/09 15u45  Wall Street opent met kleine minnenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. De stemming op de financiële markten wordt gedrukt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.
17/09 14u45  Industrie rond New York groeit minder sterkNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand een minder sterkere groei. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
17/09 14u45  'Wall Street in teken van handelsconflict'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een vlakke tot licht lagere opening. De stemming op de financiële markten wordt gedrukt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.
17/09 14u15  'Smith investeert helft salaris in AF-KLM'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De nieuwe topman van Air France-KLM investeert de helft van zijn vaste jaarsalaris in de luchtvaartcombinatie. Dat heeft Benjamin Smith op zijn eerste dag bekendgemaakt in een videoboodschap aan het personeel, melden Franse media. Die investeringen zijn volgens hem een blijk van het vertrouwen dat hij heeft in het toekomstige succes van Air France-KLM.
17/09 14u15  Topman Tyson Foods treedt afSPRINGDALE (AFN) - De topman van de Amerikaanse vleesverwerker Tyson Foods, Tom Hayes, treedt terug om persoonlijke redenen. Hij wordt aan het einde van deze maand opgevolgd door Noel White, die leiding geeft aan de internationale activiteiten van Tyson Foods.
17/09 14u00  'Turkije wil banken helpen met slechte leningen'ANKARA (AFN) - Turkije is van plan banken te helpen met slechte leningen als gevolg van de waardedaling van de Turkse lira en de stijgende rente. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
17/09 13u00  ASR investeert in vastgoedfonds BlackRockAMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar ASR investeert 100 miljoen euro in een Europees vastgoedfonds van vermogensbeheerder BlackRock. Het BlackRock Eurozone Core Property Fund investeert voornamelijk in kantoren, winkels en logistiek vastgoed.
17/09 12u45  Remmenfabrikant Knorr-Bremse naar beursMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse fabrikant van onder meer remmen voor vrachtwagens, bussen en treinen Knorr-Bremse wordt dit jaar naar de beurs gebracht. De meerderheidseigenaar, de miljardair Heinz Hermann Thiele en zijn familie, zullen dan een minderheidsbelang aan de beurs in Frankfurt noteren.
17/09 12u15  Economische groei G20 iets sterkerPARIJS (AFN) - De economische groei in de G20, de groep van 's werelds belangrijkste economieën, trekt heel licht aan. Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
17/09 12u00  Staat haalt bijna 2,5 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 2,5 miljard euro opgehaald met de heropening van twee leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
17/09 12u00  Kleine verliezen op afwachtende beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine verliezen zien. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van een mogelijke nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen. Pharming moest opnieuw terrein prijsgeven op het Damrak.
17/09 11u30  Shell stelt grens aan uitstoot methaanDEN HAAG (AFN) - Shell zet een maximum op zijn uitstoot van methaan. Naar eigen zeggen neemt de olie- en gasreus zo opnieuw een belangrijke stap wat betreft het terugdringen van de emissie van broeikasgassen.
17/09 11u15  Inflatie eurozone op 2 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in augustus uitgekomen op 2 procent op jaarbasis, van 2,1 procent in juli. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers.
17/09 11u15  Aantal vacatures in eurozone stabielLUXEMBURG (AFN) - De vraag naar werknemers in de eurozone is in het tweede kwartaal stabiel gebleven. Het gemiddelde aantal openstaande vacatures in de eurolanden stond gelijk aan 2,1 procent van het totale werkaanbod. Dat bleek uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
17/09 10u45  'Philips klaar voor snelle omzetgroei'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Medische beeldtechnologie is een belangrijke drijver van groei voor Philips, schrijven analisten van Exane die de rating van het medisch technologiebedrijf verhogen van neutral naar outperform. Zowel onontgonnen markten als een verouderende bevolking biedt kansen, stellen de kenners.
17/09 10u30  Mogelijke verkoop telecommasten VodafoneLONDEN (AFN) - Aankomend topman Nick Read van het Britse telecomconcern Vodafone bekijkt een mogelijke verkoop van zendmasten om daarmee de hoge schuld te verlagen. Dat meldde zakenkrant Financial Times. Read zal per 1 oktober topman worden bij Vodafone, na het vertrek van Vittorio Colao.
17/09 10u00  Pharming opnieuw omlaag op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef maandag dicht bij huis. De andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. De stemming werd gedrukt door de vrees voor een escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak was het aandeel van biotechnologiebedrijf Pharming opnieuw een daler.
17/09 09u30  Verkoop Frans belang AF-KLM 'geen taboe'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van het belang van de Franse staat in luchtvaartcombinatie Air France-KLM is geen taboe meer. Dat heeft de Franse minister van Transport Elisabeth Borne maandag gezegd tegen het Franse radiostation RMC. Ze voegde daar wel aan toe dat de optie op dit moment niet op tafel ligt nu net een nieuwe topman is aangetreden.
17/09 09u15  AEX lager door handelsvreesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag iets lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. De stemming werd gedrukt door de vrees voor een escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
17/09 09u15  'Kleine aankoop van WDP'AMSTERDAM (AFN) - De aankoop door WDP van een extra terrein in het Belgische Zellik is ,,klein maar welkom''. Dat stellen analisten van KBC Securities maandag.
17/09 09u00  Credit Suisse ontloopt boete om witwassenZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Credit Suisse ontloopt een boete om gebreken bij de controle op witwaspraktijken, nadat de Zwitserse bank aanzienlijke verbeteringen heeft doorgevoerd bij de naleving van anti-witwasregels. Dat maakte het bedrijf en de Zwitserse financieel toezichthouder Finma bekend.
17/09 09u00  Value8 koopt cumprefs inBUSSUM (AFN) - Investeerder Value 8 heeft 51.776 cumulatief preferente aandelen gekocht. Met de aankoop in een bedrag gemoeid van 1,3 miljoen euro, zo werd maandag bekendgemaakt.
17/09 08u45  WDP breidt terrein in Zellik uitWOLVERTEM (AFN) - Het Belgische vastgoedbedrijf WDP heeft zijn locatie in het Belgische Zellik vergroot. Dat maakte de onderneming maandag bekend in een verklaring. De plek bevindt zich naast de locatie voor Euro Pool Systems (EPS).
17/09 08u30  'Handelsconflict houdt beleggers bezig'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk met een klein verlies. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting iets lager openen. De stemming wordt gedrukt door de vrees voor een escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.
17/09 08u30  Shell boort naar olie in EgypteDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft een concessie gekregen om in het Egyptische deel van de Middellandse Zee naar olie te boren. Samen met het Maleisische Petronas investeert het olie- en gasconcern ruim 1 miljard dollar en gaat het 8 bronnen boren, meldt de Egyptische krant Borsa op gezag van het Egyptische ministerie van Olie.
17/09 08u15  Nieuwe topman voor SnowWorldZOETERMEER (AFN) - Uitbater van skihallen SnowWorld krijgt een nieuwe topman. Wim Hubrechtsen zal de functie vanaf 1 oktober gaan vervullen, aldus de onderneming maandag in een verklaring. Hij volgt oprichter en de huidige directeur Koos Hendriks op.
17/09 08u15  Beurzen Azië lager door handelszorgenTOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen maandag overwegend omlaag. De vrees voor een escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgde voor terughoudendheid onder beleggers. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zal president Donald Trump mogelijk maandag al nieuwe importtarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen invoeren.
17/09 08u00  Aviva wil tegen verhuizing Unilever stemmenLONDEN (AFN) - Een grote Britse aandeelhouder van Unilever is van plan tegen de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van het concern naar Nederland stemmen. Volgens de vermogensbeheertak van verzekeraar Aviva kan die stap er toe leiden dat er geforceerd aandelen verkocht moeten worden. Dat zei hoofd aandeleninvesteringen David Cumming van Aviva Investors tegen zakenkrant Financial Times.
17/09 07u45  ING neemt klimaat mee bij bedrijfsleningAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ING gaat bedrijven die geld willen lenen beoordelen op hun klimaatimpact. Daarmee wil de bank bepalen of die bedrijven ook in de toekomst, als ze aan strengere regels moeten voldoen, nog hun lening kunnen afbetalen. ING heeft zo'n 500 miljard euro aan bedrijfsleningen uitstaan.
17/09 07u30  Verkoop Pakistaanse zendmasten VEON afgeblazenAMSTERDAM (AFN) - Telecomaanbieder VEON heeft het verkoopproces van zijn Pakistaanse zendmasten afgebroken. VEON's Pakistaanse dochter Jazz en koper Tanzanite kregen geen goedkeuring van toezichthouders voor de verkoop.
17/09 07u00  'Zorgen over gemorrel Brussel aan boekhoudregels'AMSTERDAM (AFN) - Beursgenoteerde bedrijven en grote beleggers in Nederland zijn faliekant tegen een plan van de Europese Commissie om internationale boekhoudregels Europees aan te passen. Dat schrijft het Financieele Dagblad maandag. Grote bedrijven als Shell, Philips of Unilever zouden in dat geval gedwongen kunnen worden om in Europa een ander winstcijfer te presenteren dan in Azië of de Verenigde Staten.
16/09 16u30  Handelsspanningen drukken stempel op marktenAMSTERDAM (AFN) - De aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China zullen ook de komende week hun stempel drukken op de financiële markten. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde voor het weekend aan zijn plan voor nog eens 200 miljard dollar aan heffingen op te voeren door te zetten. China zal naar verwachting met heffingen terugslaan.
16/09 14u45  VW schakelt tandje bij met elektrisch rijdenWOLFSBURG (AFN/DPA) - Volkswagen wil de overstap naar elektrisch rijden versnellen. Het bedrijf scherpt daarvoor zijn productiedoelstellingen aan. Tegen 2022 moeten 27 nieuwe elektrische modellen van vier van de merken van de Duitse automaker in productie zijn.
16/09 13u45  Baas Aston Martin noemt harde brexit rampLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Als de Britten uit de Europese Unie stappen zonder een onderhandelde exit is dat een ramp voor de auto-industrie aan beide zijden van het Kanaal. Dat zei Andy Palmer, baas van de Britse maker van luxe auto's Aston Martin, in een interview met krant Mail on Sunday.
16/09 12u45  'Brits ITV aast op Endemol Shine'NEW YORK (AFN) - Het Britse televisiebedrijf ITV heeft baar verluidt 3 miljard pond (3,3 miljard euro) over voor productiemaatschappij Endemol Shine Group, het fusiebedrijf met daarin het Nederlandse Endemol. Dat meldde de Britse krant Sunday Times.
16/09 12u45  Voorman VNO-NCW trots op dividendlobbyAMSTERDAM (AFN) - Hans de Boer, de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, is er trots op dat hij ,,aan de goede kant van de streep' strijdt vóór het afschaffen van de dividendbelasting. Hij zei in WNL op Zondag op NPO 1 dat hij vierkant achter zijn lobby blijft staan.
16/09 09u45  'Trump komt maandag al met nieuwe heffingen'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump zal mogelijk maandag al voor 200 miljard dollar aan nieuwe importheffingen op Chinese producten aankondigen. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van ingewijden.
16/09 09u30  Mislukte beursgang Belfius kost miljoenenBRUSSEL (AFN/ BELGA) - De voorbereidingen voor de beursgang van de Belgische bank Belfius, die voorlopig niet doorgaat, heeft de belastingbetaler in het land al zo'n 10 miljoen euro gekost. Dat meldden verschillende media.
16/09 08u30  'Trump klaagt niet meer over valuta Japan'TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het is gevaarlijk om het onderwerp valuta aan te snijden. Dat heeft de Japanse premier Shinzo Abe zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens hun eerste ontmoeting in 2017 verteld. Sinds die opmerking van Abe heeft Trump volgens de premier niet meer geklaagd over de munt in de richting van Japan.
14/09 22u30  Wall Street terughoudend door handelszorgenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York bleven vrijdag dicht bij huis. De handelszorgen op Wall Street keerden terug na het bericht dat president Donald Trump groen licht heeft gegeven voor importheffingen op 200 miljard dollar aan goederen uit China. Eerder was er juist nog enige hoop bij beleggers dat de Verenigde Staten en China het handelsoverleg zouden hervatten.
14/09 21u30  ING krijgt boete van beurs New YorkNEW YORK (AFN) - ING heeft een boete gekregen van 5 miljoen dollar van de beurs in New York omdat de bank jarenlang de regels heeft overtreden. ING ging de fout in met regelgeving voor de handel rond zogeheten American Depositary Receipts (ADR's), aandelen in niet-Amerikaanse bedrijven die zijn genoteerd in New York.
14/09 19u45  Datalek bij AegonAMSTERDAM (AFN) - Tientallen klanten van Aegon hebben abusievelijk een verkeerd hypotheekoverzicht opgestuurd gekregen. De oorzaak is een datalek bij de verzekeraar en financieel dienstverlener. De Autoriteit Persoonsgegevens is ingelicht. Dat meldt het AD.
14/09 19u45  Handelsvrees drukt Wall Street omlaagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag licht in het rood. De handelsvrees op Wall Street keerde terug na het bericht dat president Donald Trump groen licht heeft gegeven voor importheffingen op 200 miljard dollar aan goederen uit China. Eerder was er juist nog enige hoop bij beleggers dat de Verenigde Staten en China het handelsoverleg zouden hervatten.
14/09 18u45  'Trump zet door met heffingen tegen China'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump zet door met zijn plannen om importheffingen in te voeren op 200 miljard dollar aan goederen uit China. Volgens ingewijden tegen persbureau Bloomberg heeft hij zijn medewerkers opgedragen om de heffingen uit te voeren.
14/09 18u00  Kleine plus voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst gesloten. Ook elders in Europa waren plussen te zien. De hoop dat de Verenigde Staten en China de handelsgesprekken zullen hervatten bleef het sentiment ondersteunen. Op het Damrak profiteerde verzekeraar NN Group van een adviesverhoging. Ahold Delhaize kampte daarentegen met een adviesverlaging.
14/09 17u30  Shell schortte activiteiten in Iran opDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft sinds begin augustus zijn activiteiten in Iran opgeschort. Dat werd destijds niet pro-actief gecommuniceerd door het bedrijf, zo liet Shell desgevraagd weten. Er is sindsdien niets veranderd aan de situatie.
14/09 17u30  'Volkswagen bekijkt beursgang truckdivisie'WOLFSBURG (AFN) - Het Duitse autoconcern Volkswagen bekijkt een beursgang van zijn vrachtwagen- en bussendivisie, met de merken MAN en Scania. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
14/09 16u45  Consumentenvertrouwen VS in de liftANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in september gestegen. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer dat de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
14/09 16u45  Bedrijfsvoorraden VS groeienWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,6 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/09 16u15  Amerikaanse industriële productie neemt toeWASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie van de Verenigde Staten is in augustus met 0,4 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
14/09 16u00  Beperkte winsten voor beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag op winst. De hoop dat de Verenigde Staten en China de handelsgesprekken zullen hervatten bleef het beurssentiment ondersteunen. Op het Damrak profiteerde verzekeraar NN Group van een adviesverhoging. Ahold Delhaize kampte daarentegen met een adviesverlaging.
14/09 16u00  Kleine plussen bij opening Wall StreetNEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. Beleggers op Wall Street zijn hoopvol dat de Verenigde Staten en China verder gaan praten over een handelsakkoord. Daarnaast wordt orkaan Florence in de gaten gehouden die de kust van North Carolina heeft bereikt. Verder zijn er verschillende macro-economische cijfers.
14/09 16u00  Fugro doet bodemonderzoek in OostzeeLEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro is begonnen met een bodemonderzoek voor het windmolenpark Baltic Eagle in het Duitse deel van de Oostzee. De werkzaamheden vinden van augustus tot en met februari plaats. De contractwaarde is ruim 10 miljoen euro.
14/09 15u30  Importprijzen VS dalenWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,6 procent afgenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
14/09 15u30  Winkelverkopen VS licht hogerWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
14/09 15u15  DSM sluit distributiedeal met FormFuturaGELEEN (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM heeft een distributiedeal gesloten met FormFutura, een wereldwijde toeleverancier aan de maakindustrie. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
14/09 15u00  'Wall Street hoger op handelspositivisme'NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York staan vrijdag voor een licht hogere opening. Beleggers zijn hoopvol dat de Verenigde Staten en China verder gaan praten over een handelsakkoord. Daarnaast wordt orkaan Florence in de gaten gehouden die de kust van North Carolina heeft bereikt.
14/09 14u45  Rusland verhoogt rente onverwachtMOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De Russische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief onverwacht verhoogd. De rente ging met 0,25 procentpunt omhoog naar 7,5 procent. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de rente gelijk zou blijven.
14/09 12u00  Handelshoop helpt beurzen vooruitAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag licht vooruit. De hoop dat de Verenigde Staten en China de handelsgesprekken zullen hervatten bleef het beurssentiment ondersteunen. Op het Damrak profiteerde verzekeraar NN Group van een adviesverhoging. Ahold Delhaize kampte daarentegen met een adviesverlaging.
14/09 11u45  Nestlé gaat ontbossing vanuit ruimte bekijkenVEVEY (AFN) - Voedingsmiddelengigant Nestlé gaat de ontbossing rond palmolieplantages vanuit de ruimte in de gaten houden. Met satellieten wordt gekeken of er geen tropisch regenwoud wordt gekapt rond de plantages waar het Zwitserse bedrijf zijn palmolie betrekt. De dienst Starling die Nestlé gebruikt is ontwikkeld door Airbus en The Forest Trust, een goed doel dat vecht tegen ontbossing.
14/09 11u30  Smith maandag aan de slag bij Air France-KLMPARIJS (AFN) - De nieuwe topman van Air France-KLM Ben Smith begint maandag in zijn nieuwe functie. Eerder liet de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie weten dat de Canadees uiterlijk aan het einde van deze maand zou beginnen.
14/09 11u30  Export eurozone trekt aanLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in juli met 9,4 procent gestegen tot een bedrag van 194,6 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste schatting.
14/09 11u15  Ryanair sluit cao-akkoord ItaliëDUBLIN (AFN) - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een principe-akkoord bereikt met de Italiaanse vakbonden over een cao voor het cabinepersoneel. De laatste hand wordt gelegd aan een definitief akkoord dat op 1 oktober van kracht moet worden.
14/09 10u15  'Consolidatie Franse telecombranche is mogelijk'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Consolidaties op de Franse telecommarkt zijn niet onvermijdelijk. Dat zegt voorzitter Sébastien Soriano van ARCEP, de Franse toezichthouder voor de sector in een interview met La Tribune.
14/09 10u00  Advies Ahold Delhaize omlaag bij UBSAMSTERDAM (AFN) - Het advies voor het aandeel Ahold Delhaize is door analisten van UBS verlaagd van neutral naar sell. Het koersdoel werd eveneens teruggebracht, van 20 euro naar 18 euro, zo bleek vrijdag uit een rapport.
14/09 10u00  NN in kopgroep groene AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De hoop dat de Verenigde Staten en China de handelsgesprekken zullen hervatten bleef het beurssentiment ondersteunen. Op het Damrak profiteerde verzekeraar NN Group van een adviesverhoging.
14/09 09u45  'Omzet multiplay groeit'HOUTEN (AFN) - De omzet van providers uit de bundeling van internet-, telefoon- en televisiediensten groeide in het tweede kwartaal met 0,5 procent naar 1,15 miljard euro. Het aantal huishoudens met naast internet nog minimaal één andere dienst bij dezelfde provider groeide met 0,1 procent naar 6,7 miljoen, zo meldt marktonderzoeker Telecompaper.
14/09 09u15  Metro zet supermarktketen Real in etalageDÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse groothandelsconcern Metro zet zijn supermarktketen Real in de etalage. Metro, het moederbedrijf van onder meer Makro, wil zich op zijn groothandelsactiviteiten richten. Eerder stootte Metro zijn elektronicawinkels MediaMarkt en Saturn al af door ze samen naar de beurs te brengen als Ceconomy.
14/09 09u15  Damrak begint in het groenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openen in het groen. De hoop dat de Verenigde Staten en China de handelsgesprekken zullen hervatten bleef het beurssentiment ondersteunen.
14/09 09u15  'Stap América Móvil bij KPN niet onverwacht'AMSTERDAM (AFN) - Het verkleinen van het belang van het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil in het Nederlandse telecomconcern KPN komt niet als een verrassing. Dat zeiden analisten van KBC Securities vrijdag.
14/09 08u45  Royal Delft koopt bedrijfspand in UtrechtDELFT (AFN) - Aardewerkproducent Royal Delft heeft overeenstemming bereikt over de koop van een bedrijfspand in Utrecht. Het gaat om een vastgoedinvestering die geld moet opleveren voor de instandhouding van het kerndoel van het bedrijf: de productie van Delfts blauw aardewerk en kristalglas.
14/09 08u45  Aandeelhouders Accell eind oktober bijeenHEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell organiseert op 26 oktober een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Beleggers worden dan bijgepraat over het voornemen om Ruben Baldew te benoemen als nieuwe financieel topman en lid van de raad van bestuur.
14/09 08u15  'Positief begin Amsterdamse beurshandel'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs zal vrijdag naar verwachting hoger openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen positief te beginnen. De hoop dat de Verenigde Staten en China de handelsgesprekken zullen hervatten blijft het beurssentiment ondersteunen.
14/09 08u15  Nikkei op hoogste niveau sinds februariTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag opnieuw hoger gesloten. De hoop dat de Verenigde Staten en China weer om de tafel gaan zitten om het handelsconflict op te lossen bleef zorgen voor optimisme onder beleggers. Ook positieve macro-economische cijfers uit China boden steun aan de handel.
14/09 07u15  América Móvil kleiner in KPNAMSTERDAM (AFN) - Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft zijn belang in het Nederlandse telecomconcern verkleind tot 16,08 procent. Dat bleek vrijdag uit een melding bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).
14/09 07u00  Chinese detailhandelsverkopen omhoogPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in China zaten in augustus in de lift. De verkopen in winkels in de op een na grootste economie ter wereld stegen met 9 procent op jaarbasis, zo bleek vrijdag.
14/09 06u45  Omzet detailhandel flink omhoogDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in juli 3,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verkoopvolume groeide met 3,3 procent, aldus het statistiekbureau.
14/09 06u45  Tweede Kamer wil ING-top aan de tand voelenDEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer wil de ING-top aan de tand voelen over het ongestoorde witwassen van honderden miljoenen euro's door klanten van de bank. Topman Ralph Hamers en president-commissaris Hans Wijers zouden binnenkort een uitnodiging kunnen verwachten.
13/09 22u45  Galapagos kondigt overbruggingsstudie aanMECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos start met een zogeheten Fase 1 studie met het programma MOR106 voor patiënten die kampen met eczeem. De studie behelst het onderzoeken van een bepaalde formulering van MOR106, dat door Galapagos en samenwerkingspartner MorphoSys ontwikkeld.
13/09 22u30  Recordomzet voor softwaremaker AdobeSAN JOSE (AFN) - Softwaremaker Adobe heeft een sterk derde kwartaal achter de rug, waarbij de omzet naar recordhoogte steeg. Net als een kwartaal eerder dankte het bedrijf de goede prestaties onder meer aan de abonnementen op zijn software voor beeldbewerking.
13/09 22u30  Plussen op aandelenbeurzen in New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten onder meer rentebesluiten in Groot-Brittannië, Turkije en van de Europese Centrale Bank (ECB). Verder stonden cijfers op de rol over de Amerikaanse inflatie en de uitkeringsaanvragen. Ook de handelsspanningen tussen de VS en China bleven de gemoederen bezighouden.
13/09 21u00  Handelsinkomsten JPMorgan lopen terugNEW YORTK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase verwacht dat de handelsinkomsten in het lopendekwartaal lager zullen uitvallen in vergelijking met het derde kwartaal een jaar eerder. Dat zei financieel directeur Marianne Lake donderdag tijdens een bijeenkomst in New York.
13/09 20u15  'CK Infrastructure mikt op beursgang Londen'LONDEN (AFN) - De Hongkongse tycoon Victor Li wil met zijn bedrijf CK Infrastructure naar verluidt naar de beurs in Londen. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Het Aziatische concern, dat wereldwijd actief is met infrastructurele projecten in energie en water, zou daarover met partijen als banken in gesprek zijn.
13/09 19u45  'WDP op drempel van hoofdindex beurs Brussel'BRUSSEL (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP staat op het punt te worden opgenomen in de hoofdindex van de effectenbeurs in Brussel de Bel20. Het bedrijf dat ook een notering heeft in Amsterdam, is volgens berekening van de Belgische krant De Tijd de belangrijkste gegadigde om de plek van de Franse energiereus Engie over te nemen.
13/09 19u45  Wall Street doet stap vooruitNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie op winst. Beleggers verwerkten onder meer rentebesluiten in Groot-Brittannië, Turkije en van de Europese Centrale Bank (ECB). Verder stonden cijfers op de rol over de inflatie en de uitkeringsaanvragen, terwijl de handelsspanningen tussen de VS en China de gemoederen blijven bezighouden.
13/09 18u30  Stoelendans in top Goldman SachsNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Goldman Sachs kondigde de nodige wijzigingen in het bestuur aan, nadat eerder al topman Lloyd Blankfein zijn vertrek aankondigde per oktober. De bank maakte meer namen van bestuurders bekend die samen met David Solomon, de nieuwe topman, de leiding over de financiële instelling krijgen.
13/09 17u45  PostNL blikvanger op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag overwegend lager gesloten. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Die zal zeker tot na de zomer volgend jaar vasthouden aan de huidige lagere rentetarieven. Op het Damrak profiteerde PostNL van de politieke steun voor een eventuele fusie met concurrent Sandd.
13/09 16u30  Mede-topman Flow Traders stopt volgend jaarAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Mede-topman Sjoerd Rietberg van beursintermediair Flow Traders vertrekt volgend jaar bij het beursgenoteerde bedrijf. Rietberg dient zijn termijn uit en wil geen verlenging. Hij wil meer tijd met zijn familie doorbrengen, zo werd in een verklaring gemeld.
13/09 16u15  'Onzekerheid neemt toe door protectionisme'FRANKFURT (AFN) - De economische onzekerheid is de afgelopen tijd groter geworden door het toenemende protectionisme. Ook de kwetsbare situatie in een aantal opkomende markten, zoals Turkije en Argentinië, baart zorgen. Dat zei president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag na afloop van de beleidsvergadering van de centrale bank.
13/09 16u15  ASML wijst weer beschuldigend naar NikonAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chipmachinemaker ASML heeft andermaal een zaak aangespannen tegen concurrent Nikon. ASML beschuldigt de Japanners er van inbreuk te hebben gemaakt op drie ASML-octrooien voor llithografiemachines.
13/09 16u15  Europese beurzen overwegend in de plusAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen donderdag overwegend omhoog. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Die zal zeker tot na de zomer volgend jaar vasthouden aan de huidige lagere rentetarieven. Op het Damrak profiteerde PostNL van de politieke steun voor een eventuele fusie met concurrent Sandd.
13/09 15u45  Wall Street hoger uit startblokkenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer rentebesluiten in Groot-Brittannië, Turkije en van de Europese Centrale Bank (ECB). Verder wordt de naderende orkaan Florence angstvallig in de gaten gehouden, vooral door verzekeraars en klusketens. Florence komt waarschijnlijk komende nacht of vrijdag aan land in North Carolina.
13/09 15u15  Trump: baas JPMorgan ongeschikt als presidentWASHINGTON (AFN/RTR) - Jamie Dimon, de topman van de Amerikaanse bank JPMorgan, zou ongeschikt zijn als president van de Verenigde Staten. Dat liet president Donald Trump donderdag weten op Twitter.
13/09 15u00  'Wall Street begint hoger aan de handel'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag met winst aan de handel te beginnen. Beleggers verwerken onder meer rentebesluiten in Groot-Brittannië, Turkije en van de Europese Centrale Bank (ECB). Verder komen er onder meer macro-economische publicaties over de inflatie en ww-aanvragen en wordt gekeken naar de naderende orkaan Florence.
13/09 15u00  Jumbo voert tweede keurmerk voor melk inVEGHEL (AFN) - Supermarktketen Jumbo voert een tweede keurmerk in voor zijn melkproducten. Het door verschillende product- en lobbygroepen gesteunde Planet Proof-keurmerk wordt gebruikt náást het Beter Leven-keurmerk dat door de dierenbescherming wordt gesteund.
13/09 15u00  Uitkeringsaanvragen VS fractie gedaaldWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week een fractie gedaald naar 204.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
13/09 15u00  Inflatie VS zwakt af in augustusWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in augustus afgezwakt in vergelijking met juli. De inflatie kwam uit op 2,7 procent op jaarbasis, tegen 2,9 procent een maand eerder, aldus cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/09 14u45  S&P positiever over VEONLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) heeft de rating van telecombedrijf VEON verhoogt naar BB+. Dat was eerder BB. De outlook voor VEON is stabiel.
13/09 14u15  Supermarkten Ahold Delhaize dicht om orkaanZAANDAM (AFN) - Tachtig supermarkten van Ahold Delhaize zijn dicht vanwege orkaan Florence. De winkels van de keten Food Lion staan allemaal in het kustgebied van de staten North Carolina en South Carolina. In totaal heeft Food Lion meer dan 600 winkels in die staten. De gesloten winkels gaan pas weer open ,,als het veilig is''.
13/09 14u15  ECB: rente tot zeker na zomer 2019 onveranderdFRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal zeker tot na de zomer van 2019 de huidige lage rentetarieven handhaven. Dat liet de centrale bank donderdag weten na afloop van zijn beleidsvergadering.
13/09 13u30  Bezwaren EU tegen fusie T-Mobile en Tele2BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie heeft bezwaren tegen de fusie van T-Mobile en Tele2 in Nederland. Volgens de toezichthouder blijft er niet genoeg concurrentie over als er nog maar drie mobiele netwerken overblijven, verklaart T-Mobiles moederbedrijf Deutsche Telekom.
13/09 13u30  Centrale bank Turkije negeert ErdoganANKARA (AFN/BLOOMBERG) - De Turkse centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief fors verhoogd om de inflatie te beteugelen. Met de rentestap wordt een oproep van president Recep Tayyip Erdogan genegeerd, die enkele uren voor het bekendmaken van het rentebesluit de druk op de centrale bank verhoogde om de rente juist te verlagen.
13/09 13u15  Britse centrale bank laat rente onveranderdLONDEN (AFN) - De Britse centrale bank laat het belangrijkste rentetarief onveranderd op 0,75 procent, zoals algemeen was verwacht op de financiële markten. In augustus krikte de Bank of England (BoE) de rente nog op met een kwart procentpunt.
13/09 13u15  'Gratis wetenschapsartikelen gevaar voor RELX'AMSTERDAM (AFN) - Plannen voor vrije toegang tot wetenschappelijke publicaties kunnen informatieleverancier RELX op drie manieren schaden. Dat stellen analisten van UBS. Vorige week ontvouwden onderzoeksfinanciers uit Europese landen hun zogenoemde ,,Plan-S''.
13/09 12u45  Arcadis stuurt personeel in VS naar huisAMSTERDAM (AFN) - Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft een kleine 400 personeelsleden in de Verenigde Staten naar huis gestuurd. Zij moeten geëvacueerd worden vanwege orkaan Florence. Die trekt naar verwachting vrijdagmorgen aan land in de staten North en South Carolina.
13/09 12u30  ECB: banken staan achter Ester-tariefFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Banken steunen de invoering voor een nieuw tarief voor het berekenen van onderlinge rentekosten. Volgens de Europese Centrale Bank (ECB) zal het zogeheten Ester-tarief, dat de vervanger wordt van Eonia, uiterlijk in oktober 2019 ingevoerd worden.
13/09 12u30  Erdogan vergroot druk op centrale bankANKARA (AFN/BLOOMBERG) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft kort voor het bekendmaken van het nieuwe Turkse rentebesluit de druk op de centrale bank flink verhoogd. Hij verweet de centralebankiers dat de gestelde inflatiedoelen telkens buiten beeld blijven, ondanks eerdere renteverhogingen.
13/09 12u30  Toyota voert productiedoel opJAPAN (AFN) - De Japanse autobouwer Toyota heeft zijn productiedoelen voor dit jaar opgevoerd. Dat komt onder meer door de goede vraag naar onder meer de Lexus in China, aldus een zegsman donderdag.
13/09 12u15  Cabinepersoneel Ryanair staakt 28 septemberBRUSSEL (AFN/BELGA) - Het Nederlandse cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair staakt op 28 september. Ook de bemanning uit België, Spanje, Portugal en Italië legt dan het werk neer, hebben Europese vakbonden in Brussel besloten. Het zou gaan om de ,,grootste staking uit de geschiedenis van Ryanair''.
13/09 12u00  Beurzen wachten op centrale bankenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien. Beleggers keken vooral uit naar de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank (ECB), de Bank of England (BoE) en de Turkse centrale bank. Berichten dat de Verenigde Staten en China de handelsgesprekken zullen hervatten boden enige steun aan de handel. Op het Damrak profiteerde PostNL van de politieke steun voor een eventuele fusie met concurrent Sandd.
13/09 12u00  NEPI Rockcastle koopt Hongaars winkelcentrumAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds NEPI Rockcastle neemt voor 254 miljoen euro een controlerend belang in het winkelcentrum Mammut in Boedapest. Het Hongaarse winkelcentrum bestaat uit twee delen. Mammut 1 komt volledig in handen van NEPI Rockcastle, in Mammut 2 krijgt het vastgoedfonds een belang van 81 procent.
13/09 11u00  IEA: scherpe daling export olie IranPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De export van olie door Iran is in augustus scherp gedaald omdat kopers afzien van aankopen vanwege de Amerikaanse handelssancties tegen het land. Dat laat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) weten in zijn maandelijkse rapport over de oliemarkt.
13/09 10u30  China en VS willen handelsoverleg hervattenPEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben China uitgenodigd het handelsoverleg te hervatten. Peking zegt de uitnodiging te hebben ontvangen en reageerde positief. ,,China heeft steeds volgehouden dat escalatie van het handelsconflict in niemands belang is'', aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
13/09 10u00  PostNL klimt op afwachtende beursAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers keken vooral uit naar de ontwikkelingen op het handelsvlak en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag. Op het Damrak profiteerde PostNL van de politieke steun voor een eventuele fusie met concurrent Sandd.
13/09 09u30  'Politieke steun fusie PostNL en Sandd positief'AMSTERDAM (AFN) - De brede steun in politiek Den Haag voor een fusie met branchegenoot Sandd is positief voor PostNL. Dat schrijft KBC Securities. Op de beurs in Amsterdam zat het aandeel PostNL stevig in de lift.
13/09 09u30  'Galapagos zit goed bij kas'AMSTERDAM (AFN) - Galapagos zit extra goed bij kas door de 300 miljoen dollar die het ophaalt met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat concluderen analisten van KBC Securities.
13/09 09u15  AEX opent licht lagerAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen zonder grote koersuitslagen. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de ontwikkelingen op het handelsvlak en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag.
13/09 09u15  Inflatie Frankrijk blijft op 2,3 procentPARIJS (AFN) - De inflatie in Frankrijk is in augustus uitgekomen op 2,3 procent op jaarbasis, wat gelijk is aan juli. Dat maakte het Franse statistiekbureau bekend op basis van definitieve cijfers.
13/09 09u00  MKB Nedsense verkoopt AquaServa/BioBeheerBUSSUM (AFN) - Investeringsmaatschappij MKB Nedsense verkoopt AquaServa/Biobeheer voor 8,8 miljoen euro aan Normec. Dat werd donderdag bekendgemaakt.
13/09 08u45  Tofane rondt deal met Altice afPARIJS (AFN) - Tofane Global heeft de aankoop van de internationale groothandelsspraakdiensten van Altice Europe afgerond. Dat bleek donderdag.
13/09 08u45  Lactalis koopt babymelkdivisie AspenDURBAN (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse zuivelbedrijf Lactalis neemt voor 740 miljoen euro de babymelkdivisie van het Zuid-Afrikaanse farmacieconcern Aspen Pharmacare over. Aspen had in januari aangegeven naar de opties te kijken voor het onderdeel, nadat een ongevraagd bod op de divisie was ontvangen.
13/09 08u30  Omzet Delivery Hero groeit flinkBERLIJN (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Delivery Hero heeft in de eerste helft van het jaar stevig aan de weg getimmerd. De concurrent van het Nederlandse Takeaway.com moest daarvoor wel diep in de buidel tasten.
13/09 08u30  'Handel en ECB in focus op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt donderdag iets hoger te beginnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen met kleine winsten openen. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de ontwikkelingen op het handelsvlak en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).
13/09 08u15  Inflatie Duitsland blijft stabielWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in augustus stabiel gebleven op 2 procent op jaarbasis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van definitieve cijfers.
13/09 08u15  Handelshoop stuwt NikkeiTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag met winst geëindigd. Berichten dat de Verenigde Staten en China proberen de handelsgesprekken te hervatten zorgden voor optimisme op de beursvloer. Ook een sterke stijging van de Japanse machineorders bood steun aan de handel. De andere beurzen in het Verre Oosten lieten eveneens overwegend winsten zien.
13/09 08u00  Unibail plaatst voor 1 miljard aan obligatiesPARIJS (AFN) - Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield heeft voor 1 miljard dollar aan obligaties geplaatst in de Verenigde Staten. Het gaat om 500 miljoen dollar aan tienjaarsleningen met een coupon van 4,125 procent en om 500 miljoen dollar aan leningen met een looptijd van dertig jaar met een coupon van 4,625 procent.
13/09 07u45  Esperite heeft nieuwe opslag gereedGENÈVE (AFN) - Esperite heeft bij zijn dochterbedrijf CryoSave een vernieuwde opslagfaciliteit gereed waardoor maximaal een miljoen monsters kunnen worden opgeslagen. De opslag in Genève is bedoeld voor het bewaren van biologisch materiaal, zoals bloed uit de navelstreng en weefsels van baby's.
13/09 07u30  'Unilever heeft kleine Britse beleggers genegeerd'AMSTERDAM (AFN) - Door kleine beleggers in het Verenigd Koninkrijk niet te betrekken in de toekomstplannen heeft Unilever de mogelijkheid gemist deze achter de plannen te krijgen. Dat zegt directeur Cliff Weight van Share Soc, een vereniging van particuliere beleggers uit Londen, in De Telegraaf.
13/09 07u00  'Reorganisatie Rabo nooit helemaal afgerond'UTRECHT (AFN) - De reorganisatie bij Rabobank zal nooit helemaal afgerond zijn. Dat zegt topman Wiebe Draijer in een gesprek met het Financieele Dagblad. Hij wijst daarbij onder meer naar de gevolgen van digitalisering.
12/09 22u45  Deal Galapagos met Novartis van startMECHELEN (AFN) - De samenwerking van biotechnoloog Galapagos en zijn Duitse branchegenoot MorphoSys met farmaceut Novartis voor de ontwikkeling en commercialisering van hun programma MOR106 is deze week in werking getreden. Dat gebeurde nadat de wachttijd die vanwege antitrustwetgeving gold, was afgelopen. De licentiebetaling van 95 miljoen euro van Novartis aan Galapagos en MorphoSys kan nu gedaan worden.
12/09 22u30  Fed wijst op importtarieven in Beige BookWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse economie groeit in een gematigd tempo. Dat kwam woensdag naar voren uit het zogeheten Beige Book van de Federal Reserve. Daarin werd onder meer krapte op de arbeidsmarkt gesignaleerd. Ook veroorzaakten zorgen over het handelsklimaat een rem op investeringen en leiden de importtarieven tot stijgende prijzen voor onder meer grondstoffen en eindproducten.
12/09 22u30  Apple en chips domineren beurssessie New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend gesloten. Een rapport van zakenbank Goldman Sachs over de chipsector zorgde voor dalende koersen. Verder ging veel aandacht uit naar Apple. Het qua beurswaarde duurste bedrijf ter wereld presenteerde nieuwe iPhones en een nieuwe Apple Watch.
12/09 21u15  Apple: drie nieuwe iPhones en nieuwe WatchCUPERTINO (AFN) - Apple heeft zijn drie nieuwe iPhones gepresenteerd. Die heten XS, XS Max en Xr. Die namen waren al uitgelekt. De XS is de opvolger van de iPhone X die vorig jaar op de markt kwam. De XS Max is de grotere broer van de XS. Aan de andere kant staat de Xr, wat is bedoeld als een instapmodel.
12/09 21u15  Ruim baan voor consolidatie postmarktDEN HAAG (AFN) - Mochten PostNL en Sandd de handen ineen willen slaan om de krimp van de postmarkt het hoofd te bieden, dan kunnen zij waarschijnlijk rekenen op brede steun in politiek Den Haag. Verantwoordelijk staatssecretaris Mona Keijzer sluit niet uit dat zij daarvoor zelfs gebruikmaakt van haar bevoegdheid om een eventueel verbod van toezichthouder ACM terug te draaien.
12/09 21u00  Koers rivaal daalt bij onthulling Apple WatchNEW YORK (AFN) - Het aandeel Fitbit ging woensdag duidelijk omlaag. Fitbit maakt vooral fitnesstrackers, maar beconcurreert technologieconcern Apple ook met een eigen smartwatch. En die brengt een nieuwe smartwatch op de markt.
12/09 19u45  Chipsector omlaag op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag een wisselend beeld zien Een rapport van zakenbank Goldman Sachs over de chipsector zorgde voor dalende koersen. Verder ging veel aandacht uit naar Apple. Het qua beurswaarde duurste bedrijf ter wereld houdt zijn alom bekende evenement waarin het de nodige noviteiten zal laten zien.
12/09 19u00  Piloten KLM keuren cao-akkoord goedAMSTELVEEN (AFN) - De leden van pilotenvakbond VNV hebben het met luchtvaartmaatschappij KLM gesloten cao-akkoord goedgekeurd. Ze krijgen een loonsverhoging van 4 procent. Ook zijn er afspraken gemaakt over het verlichten van werkdruk.
12/09 19u00  'Neergang treft chipsector ook volgend jaar'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De prijzen van chips komen volgend jaar mogelijk nog verder onder druk te staan. Ook houdt het aanbodoverschot aan, stellen analisten van Goldman Sachs in een sectorrapport.
12/09 18u45  Aalberts steekt geld in distributiecentrumLANGBROEK (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries steekt 30 miljoen euro in een distributie- en assemblagecentrum in Zeewolde. Het bedrijf doet de investering samen met een logistieke partner.
12/09 18u45  Headfirst laat lege beurshuls achterHOOFDDORP (AFN) - De naam Headfirst Source Group verdwijnt van de beurs, maar de lege beurshuls blijft over. Dat valt op te maken uit een kleine agenda van de buitengewone aandeelhoudersvergadering van de onderneming op 20 september.
12/09 18u30  Prime Ventures stapt uit bij TakeawayAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Takeaway-aandeelhouder Prime Ventures verkoopt zijn complete resterende belang in de maaltijdbestelsite. De durfinvesteerder maakte bekend zo'n 2,4 miljoen aandelen van de hand te doen.
12/09 18u30  Adyen-investeerders verkopen stukkenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vroege investeerders in betalingsdienstverlener Adyen verkopen voor 1,5 miljard euro aan aandelen aan institutionele beleggers. De verkochte stukken zijn goed voor zo'n 7 procent van alle aandelen Adyen.
12/09 17u45  Galapagos en Aalberts kleuren beursdagAMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos en industrieel toeleverancier Aalberts Industries kleurden woensdag de beursdag in Amsterdam. Het algehele beurssentiment in Europa was gematigd positief. Beleggers bleven wel enigszins terughoudend door de aanhoudende handelszorgen.
12/09 16u00  Galapagos en Aalberts in trekAMSTERDAM (AFN) - De aandelen van biotechnologiebedrijf Galapagos en industrieel toeleverancier Aalberts Industries kleurden woensdag de beursdag in Amsterdam. Het algehele beurssentiment in Europa was gematigd positief. Beleggers bleven terughoudend door de aanhoudende handelszorgen.
12/09 15u45  Techfondsen in de schijnwerpers op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend geopend. Veel aandacht ging uit naar technologiefondsen zoals Apple. Het qua beurswaarde duurste bedrijf ter wereld houdt zijn alom bekende evenement waarin het de nodige noviteiten zal laten zien.
12/09 15u45  Stijging levensverwachting vlakt afUTRECHT (AFN) - De levensverwachting in Nederland stijgt nog wel, maar minder snel dan waar eerder op werd gerekend. Een Nederlands meisje dat in 2019 geboren wordt, heeft volgens het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) een gemiddelde levensverwachting van 92,5 jaar. Voor jongens is dat 90,0 jaar. Twee jaar geleden hield het AG nog rekening met een stijging tot 93 jaar voor meisjes en 90,1 jaar voor jongens.
12/09 15u15  Philips werkt samen met Amerikaans IntegronAMSTERDAM (AFN) - Philips gaat samenwerken met het Amerikaanse Internet of Things-bedrijf Integron. Het zorgtechnologiebedrijf gaat zijn HealthSuite digitale platform combineren met Integrons producten om internetdiensten uit te rollen. Financiële details maakte Philips niet bekend.
12/09 15u15  Producentenprijzen VS licht gedaaldWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid heeft gepubliceerd.
12/09 15u15  'Wall Street opent vrijwel vlak'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag voor een vrijwel vlakke opening. Veel aandacht gaat uit naar techreus Apple. Het qua beurswaarde duurste bedrijf ter wereld houdt zijn alom bekende evenement waarin het de nodige noviteiten zal laten zien. Vooral de nieuwste iPhones kunnen traditiegetrouw op aandacht rekenen. De smartphones zijn goed voor ongeveer twee derde van de omzet van Apple.
12/09 14u30  Nieuwe termijn voor topman RabobankUTRECHT (AFN) - Topman Wiebe Draijer van Rabobank gaat op voor een nieuwe termijn van vier jaar. Dat heeft het financiële concern woensdag bekendgemaakt. De nieuwe termijn van de bestuurder gaat op 1 oktober in.
12/09 14u00  Franse software-opdracht voor NedapGROENLO (AFN) - Nedap heeft van de Franse kledingketen Celio een opdracht gekregen voor zijn !D Cloud-software bij alle 750 winkels in Europa. Dat maakte Nedap bekend zonder financiële details te melden.
12/09 14u00  Biedingen op obligaties Air France-KLMPARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft voor 194,5 miljoen euro aan biedingen ontvangen op zijn eeuwigdurende achtergestelde obligatieleningen die zijn uitgegeven in 2015.
12/09 13u45  OPEC: risico's zichtbaar voor oliemarktWENEN (AFN/BLOOMBERG) - Er zijn verschillende risico's te zien in de wereldeconomie die de vraag naar olie kunnen raken. Het gaat bijvoorbeeld om de internationale handelsspanningen, het aanscherpen van monetair beleid door centrale banken en financiële problemen in opkomende markten. Dat schrijft oliekartel OPEC in zijn maandrapport.
12/09 13u30  BAM aan de slag met riool in MünchenBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft een opdracht binnengesleept voor de bouw van twee rioolwatertunnels in München. De Duitse BAM-dochter Wayss Freytag Ingenieurbau is belast met de uitvoering van het project in opdracht van Münchner Stadsentwasserung. Met de klus is een bedrag gemoeid van bijna 20 miljoen euro.
12/09 12u45  Groei luchtvrachtvervoer zwakt afGENÈVE (AFN) - De groei van het wereldwijde vrachtvervoer door de lucht is in de drie maanden tot en met juli afgezwakt naar het laagste percentage in ruim twee jaar tijd. Uit cijfers van brancheorganisatie IATA blijkt dat de groei in de meetperiode op jaarbasis uitkwam op 2,8 procent.
12/09 12u30  Industriële productie eurozone omlaagLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in het eurogebied is in juli met 0,8 procent gedaald ten opzichte van juni. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.
12/09 12u30  Staat heropent kortlopende leningenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. Met beide leningen is het doel om 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen.
12/09 12u15  EU-agentschap moet witwastoezicht banken doenSTRAATSBURG (AFN) - De Europese Bankautoriteit (EBA) moet gaan toezien op de handhaving van de anti-witwaswetten door banken in de EU. Recente witwasonthullingen bij ING en bij banken in Denemarken, Letland, Estland en Malta tonen het falen aan van het nationale toezicht op hoe de banken de EU-wetgeving volgen, stelt de Europese Commissie.
12/09 12u15  New York neemt kroon van Londen overNEW YORK (AFN) - New York heeft de koppositie van Londen als meest aantrekkelijke financiële centrum ter wereld overgenomen van Londen. Londen is nog wel tweede, vóór Hongkong en Singapore, zo blijkt uit een jaarlijks onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau Z/Yen.
12/09 12u15  Weer minder aansluitingen voor vaste telefoonHOUTEN (AFN) - Het aantal vastetelefoonaansluitingen is in het tweede kwartaal weer verder teruggelopen. Uit cijfers van marktonderzoeker Telecompaper blijkt dat er 5,96 miljoen vaste aansluitingen zijn. Dat is een daling van 1,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar. In totaal heeft 75,6 procent van de huishoudens momenteel een vaste lijn.
12/09 12u00  Galapagos blikvanger in licht hogere AEXAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van biotechnologiebedrijf Galapagos was woensdag flink in trek op de Amsterdamse beurs na positieve testresultaten van een middel tegen reuma. Het algehele beurssentiment in Europa was gematigd positief. Beleggers bleven terughoudend door de aanhoudende handelszorgen.
12/09 11u30  'Waardering Aalberts aantrekkelijk'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries is relatief aantrekkelijk gewaardeerd, na de koersdaling van het aandeel sinds eind mei. Dat stelt zakenbank Kempen, die het advies voor Aalberts verhoogt van hold naar buy.
12/09 11u15  Adyen in zee met dataplatformbedrijfSANTA CRUZ (AFN) - Betalingsbedrijf Adyen is een samenwerkingsverband aangegaan met dataplatformbedrijf Looker. Adyen gebruikt inmiddels de kennis en kunde van Looker om dataprocessen te verbeteren en de onafhankelijkheid en efficiëntie van medewerkers te vergroten.
12/09 11u15  Lagarde: geen topbaan bij ECB of EULONDEN (AFN) - Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), zal geen toppositie accepteren bij de Europese Centrale Bank (ECB) of de Europese Unie. Er werd gespeculeerd dat zij opvolger zou kunnen worden van ECB-president Mario Draghi of voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie.
12/09 11u15  Matige beursgang Chinese tegenhanger TeslaSHANGHAI (AFN) - De Chinese maker van elektrische auto's NIO haalt minder geld op met zijn geplande beursgang dan aanvankelijk gehoopt. De Chinese tegenhanger van Tesla blijft steken aan de onderkant van zijn eigen verwachtingen voor de opbrengst, zo bevestigde NIO.
12/09 11u00  'Internationale rol euro moet worden versterkt'STRAATSBURG (AFN) - De internationale rol van de euro moet worden versterkt. ,,Het is belachelijk dat Europese bedrijven goederen betalen in dollars en niet in euro’s. Het is raar dat de EU energierekeningen in dollars afrekent terwijl maar 2 procent van de energie uit de Verenigde Staten komt. Dat moet veranderen'', zei Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker woensdag in zijn jaarlijkse beleidstoespraak.
12/09 10u00  'Nieuws Galapagos op alle fronten positief'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De succesvolle studie van biotechnoloog Galapagos samen met partner Gilead Sciences met het middel filgotinib tegen reuma is ,,op alle fronten positief''. Dat schrijft KBC Securities.
12/09 10u00  Galapagos uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Op het Damrak was Galapagos in trek na positieve testresultaten van een middel tegen reuma. Aalberts Industries profiteerde van een adviesverhoging.
12/09 09u45  Hermès profiteert van koopgrage ChinezenPARIJS (AFN) - Het Franse luxemerk Hermès kijkt terug op een sterk halfjaar. De fabrikant van onder meer parfums, sjaaltjes, dassen en tassen deed vooral goede zaken in China en zag zijn winstgevendheid oplopen naar het hoogste niveau ooit.
12/09 09u45  Unilever eind dit jaar uit hoofdindex LondenLONDEN (AFN/RTR) - Was- en levensmiddelengigant Unilever verliest tegen het einde van het jaar zijn plek in de hoofdindex van de Londense beurs. Deze stap komt voort uit de beslissing van het bedrijf om zijn structuur te versimpelen. Daarbij wordt Unilever op papier Nederlands. Om die reden komt het bedrijf niet in aanmerking voor een notering in de leidende FTSE 100, zo meldde indexbouwer FTSE Russell in een verklaring.
12/09 09u30  BEURZEN Galapagos uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag licht hoger begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine winsten. Op het Damrak was Galapagos in trek na positieve testresultaten van een middel tegen reuma.
12/09 09u00  KPN investeert in Belgisch techfondsDEN HAAG (AFN) - KPN heeft geïnvesteerd in het Belgische technologiefonds imec.xpand. Dat fonds richt zich op vindingen van de universiteit in Leuven op het vlak van nano-elektronica en ICT.
12/09 09u00  Frisdrankbottelaar CCEP positiever over winstLONDEN (AFN) - Frisdrankbottelaar Coca-Cola European Partners (CCEP) is positiever gestemd over de winst in het gehele jaar. Het mede in Amsterdam genoteerde fusiebedrijf van cola-bottelaars denkt nu dat de groei van de operationele winst aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 6 procent tot 7 procent zal uitkomen.
12/09 09u00  'Deel Q-Park mogelijk in de etalage'STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse investeerder KKR onderzoekt de verkoop van de activiteiten van de uitbater van parkeergarages Q-Park in Zweden, Noorwegen en Finland. Dat meldde de Zweedse zakenkrant Dagens Industri woensdag op basis van ingewijden.
12/09 08u30  'Vlak begin beurshandel Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent woensdag naar verwachting vrijwel vlak. Ook elders in Europa zullen de beurzen met kleine koersuitslagen beginnen. Op het Damrak staat Galapagos in de schijnwerpers na positieve testresultaten van een middel tegen reuma. ING en Aalberts Industries zullen mogelijk bewegen op adviesverhogingen.
12/09 08u30  Chipbedrijven drukken Japanse beursTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met verlies gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de stevige winst een dag eerder. Vooral de Japanse chipbedrijven werden van de hand gedaan na koersverliezen onder de Amerikaanse branchegenoten. Ook elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beursgraadmeters overwegend licht omlaag.
12/09 07u45  'Dimon op weg naar uitgang bij JPMorgan'NEW YORK (AFN) - Topman Jamie Dimon van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase lijkt voorzichtig op weg naar de uitgang bij de bank. De langstzittende bankdirecteur van Wall Street overhandigt steeds meer van zijn dagelijkse taken aan twee van zijn hoogste functionarissen, meldde de Britse zakenkrant Financial Times. Dit is volgens de krant het duidelijkste teken tot nu toe dat zijn termijn bij de bank er bijna op zit.
12/09 07u45  Lastig halfjaar moeder kledingketen ZaraMADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse kledingconcern Inditex, met bekende ketens als Zara, Bershka en Pull Bear, heeft een lastige eerste jaarhelft gekend. Het bedrijf zag daarin de vergelijkbare omzet in het zwakste tempo stijgen in vier jaar, door ongunstige weersomstandigheden, negatieve wisselkoerseffecten en online concurrentie.
12/09 07u30  'Teleurstellende beursgang Chinese Tesla'SHANGHAI (AFN) - De Chinese maker van elektrische auto's NIO haalt minder geld op met zijn geplande beursgang dan aanvankelijk gehoopt. De Chinese tegenhanger van Tesla blijft steken aan de onderkant van zijn eigen verwachtingen voor de opbrengst, zo meldden ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
12/09 07u00  Export groeit 3 procent in juliDEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in juli 3 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. In juni was de export juist voor het eerst in ruim vier jaar iets gekrompen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x 'ING neemt meerderheidsbelang in Cobase'19/09 06u45 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - ING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.
1x 'Nieuws Galapagos op alle fronten positief'12/09 10u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De succesvolle studie van biotechnoloog Galapagos samen met partner Gilead Sciences met het middel filgotinib tegen reuma is ,,op alle fronten positief''. Dat schrijft KBC Securities.
1x New York neemt kroon van Londen over12/09 12u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - New York heeft de koppositie van Londen als meest aantrekkelijke financiële centrum ter wereld overgenomen van Londen. Londen is nog wel tweede, vóór Hongkong en Singapore, zo blijkt uit een jaarlijks onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau Z/Yen.
1x Piloten KLM keuren cao-akkoord goed12/09 19u00 - Belegger.nl: AMSTELVEEN (AFN) - De leden van pilotenvakbond VNV hebben het met luchtvaartmaatschappij KLM gesloten cao-akkoord goedgekeurd. Ze krijgen een loonsverhoging van 4 procent. Ook zijn er afspraken gemaakt over het verlichten van werkdruk.
1x Trump: baas JPMorgan ongeschikt als president13/09 15u15 - Belegger.nl: WASHINGTON (AFN/RTR) - Jamie Dimon, de topman van de Amerikaanse bank JPMorgan, zou ongeschikt zijn als president van de Verenigde Staten. Dat liet president Donald Trump donderdag weten op Twitter.
1x Wall Street hoger uit startblokken13/09 15u45 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer rentebesluiten in Groot-Brittannië, Turkije en van de Europese Centrale Bank (ECB). Verder wordt de naderende orkaan Florence angstvallig in de gaten gehouden, vooral door verzekeraars en klusketens. Florence komt waarschijnlijk komende nacht of vrijdag aan land in North Carolina.
1x Shell schortte activiteiten in Iran op14/09 17u30 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft sinds begin augustus zijn activiteiten in Iran opgeschort. Dat werd destijds niet pro-actief gecommuniceerd door het bedrijf, zo liet Shell desgevraagd weten. Er is sindsdien niets veranderd aan de situatie.
1x Websuper Picnic in zee met Sandd18/09 13u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Internetsupermarkt Picnic gaat samenwerken met bezorgbedrijf Sandd. De elektrische boodschappenbezorgwagentjes van Picnic nemen vanaf deze week voor klanten kosteloos hun retourzendingen van webwinkels mee.
1x Wall Street sluit met winst18/09 22u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street hielden de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China nauwlettend in de gaten, maar de gevolgen van nieuwe heffingen lijken mee te vallen.
1x AMG gaat vanadium leveren aan staalmaker VS18/09 22u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - AMG Vanadium, een dochterbedrijf van de beursgenoteerde metaalspecialist AMG, gaat de komende twee jaar bijna 3,2 miljoen kilo vanadium leveren aan een Amerikaanse staalproducent. De leveringen beginnen in januari volgend jaar en duren tot en met december 2020.

Statistieken

Artikels:
32755
Gelezen:
10418
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven