donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/10 06u45  Werkloosheid stabiel op 4,9 procent DEN HAAG (AFN) - De werkloosheid in Nederland bedroeg in september 4,9 procent van de beroepsbevolking, gelijk aan augustus. Dat bleek donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).12 
19/10 06u45  Dubbelcijferige exportgroei in Japan TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse uitvoer is in september, voor de derde maand op rij, met dubbele cijfers gegroeid. Dat bleek uit cijfers die donderdag naar buiten werden gebracht.12 
19/10 06u30  Chinese economie groeit zoals voorzien PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie is in het derde kwartaal met 6,8 procent gegroeid. Dat maakte het nationale statistiekbureau donderdag bekend.15 
18/10 23u15  Verkopen via eBay nemen vlucht SAN JOSE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Internetbedrijf eBay heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal stevig zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. De zaken gingen vooral goed doordat de e-commerceplatforms van de onderneming meer klanten trokken.
18/10 23u00  United Continental voelt orkanen CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - United Continental, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft afgelopen kwartaal flink last gehad van de serie orkanen die de staten Texas en Florida, maar ook delen van het Caribisch gebied troffen. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht van het concern.
18/10 23u00  Alcoa positiever over resultaat PITTSBURGH (AFN) - Aluminiumproducent Alcoa heeft de verwachting voor het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) opgevoerd. Dat deed de onderneming woensdag in een tussentijds handelsbericht, na het sluiten van de beurzen in New York.
18/10 23u00  Adobe in trek na vrijgeven prognose NEW YORK (AFN) - Adobe Systems was woensdag in de Amerikaanse nabeurshandel zeer in trek. Het aandeel steeg meer dan 5 procent, nadat omzet- en resultaatdoelen voor boekjaar 2018 werden vrijgegeven.
18/10 22u45  American Express verhoogt prognose NEW YORK (ANP) - American Express is positiever geworden over de resultaatontwikkeling voor het hele jaar. De creditcardmaatschappij verhoogde woensdag nabeurs de verwachting voor de winst per aandeel stevig, onder meer door een sterke leningengroei.
18/10 22u30  Techconcern IMB steelt de show op Wall Street NEW YORK (AFN) - Technologieconcern IBM was woensdag de grote uitblinker op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden verheugd op de sterke kwartaalcijfers en vooruitzichten van het Dow-fonds. Het aandeel werd bijna 9 procent hoger gezet.
18/10 22u00  Topman Danone doet stapje terug PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De hoogste baas van het Franse levensmiddelenconcern Danone doet een stapje terug. Het gaat om Franck Riboud, wiens termijn als voorzitter eigenlijk over ruim een jaar pas afloopt.
18/10 21u00  Carrefour werkt aan plannen voor thuismarkt PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Carrefour, de grootste supermarktketen van Frankrijk, wil voor het einde van het jaar een plan klaar hebben om de verkopen op de thuismarkt op te krikken. Daar kampt de super met sterke concurrentie. Ook prijsdalingen van fruit en groente eisen er hun tol.
18/10 20u45  'Bedrijvigheid in VS blijft aantrekken' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Verenigde Staten bleef afgelopen tijd aantrekken, ondanks verstoringen door schade van orkanen. Daarbij was sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Dat staat in het zogeheten Beige Book dat door de Federal Reserve is gepubliceerd.
18/10 19u45  IBM verreweg sterkste stijger in de Dow NEW YORK (AFN) - Technologieconcern IBM was woensdag halverwege de sessie de grote uitblinker op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden verheugd op de sterke kwartaalcijfers en vooruitzichten van het Dow-fonds. Het aandeel werd bijna 10 procent hoger gezet.
18/10 19u00  Alychlo koopt weer wat aandelen SnowWorld MERELBEKE (AFN) - Alychlo, dat onlangs een openbaar bod deed op SnowWorld, heeft zijn belang in de uitbater van skihallen weer iets uitgebreid. De investeringsmaatschappij van de Belgische zakenman Marc Coucke heeft 78 aandelen bijgekocht, voor 9,50 euro per stuk.
18/10 18u15  Bottelaar Refresco begint overnamegesprekken ROTTERDAM (AFN) - Refresco is in onderhandeling gegaan met de Franse investeerder PAI Partners over diens bod op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar. Dat meldt de maker van onder meer Wicky-limonade woensdag na het sluiten van de beurs.
Laatste update: vandaag om 6u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 17u45  Akzo en ASML verliezers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel en ASML waren woensdag de grote verliezers op een overwegend positieve beurs in Amsterdam. Verf- en chemieconcern Akzo gaf beleggers een winstalarm. Chipmachinefabrikant ASML bood eveneens een kijkje in de boeken en wist daarbij niet te overtuigen.
18/10 16u00  Akzo dissonant in groene AEXAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel was woensdag een van de grootste verliezers op de beurs in Amsterdam. Het verf- en chemieconcern gaf opnieuw een winstalarm na in september ook al negatiever te zijn geworden over het resultaat. Beleggers in Europa waren verder positief gestemd en verwerkten ook resultaten van andere grote Europese bedrijven.
18/10 16u00  Nieuwe bestuurder Hunter Douglas goedgekeurdWILLEMSTAD (AFN) - De aandeelhouders van raambekleder Hunter Douglas zijn akkoord met de benoeming van Adriaan Nühn tot bestuurslid. Dat is besloten op een buitengewone aandeelhoudersvergadering in Willemstad, Curaçao.
18/10 15u45  IBM schittert op licht hoger Wall StreetNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gingen woensdag met winst van start, waarbij de Dow-Jonesindex voor het eerst boven de 23.000 punten opende. Technologieconcern en Dow-fonds IBM was een uitblinker met een plus van bijna 8 procent dankzij meevallende kwartaalcijfers en vooruitzichten.
18/10 14u45  'Wall Street opent met kleine winst'NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken woensdag licht hoger te beginnen, waarmee voortgeborduurd wordt op de nieuwe records van de voorgaande dag. De handel krijgt steun van beter dan verwachte kwartaalcijfers van IBM. Verder zijn er wat macro-economische gegevens en komt later op de dag het Beige Book van de Federal Reserve, dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie.
18/10 14u45  Woningbouw VS gaat omlaagWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in september met 4,7 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/10 14u30  BAM bouwt scheepswerf in CanadaBUNNIK (AFN) - BAM gaat een scheepswerf bouwen in Canada. Het bouwbedrijf sleepte de opdracht van LNG Canada ter waarde van 95 miljoen euro binnen samen met een Canadese en een Amerikaanse partner. De helft van dat bedrag is voor BAM.
18/10 14u00  Tie slaat handen ineen in techsectorBREUKELEN (AFN) - Softwarebedrijf Tie Kinetix is een aantal samenwerkingsovereenkomsten aangegaan. Dat maakte het bedrijf bekend, zonder in te gaan op financiële details.
18/10 12u15  Hof: Bundesbank mag meedoen aan opkoop ECBKARLSRUHE (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse centrale bank mag van het hoogste Duitse gerechtshof mee blijven doen aan het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). Een verzoek om de Bundesbank te laten stoppen met deelname aan het opkoopprogramma werd verworpen door het Bundesverfassungsgericht.
18/10 12u00  Beurzen Europa in het groenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag eensgezind in het groen. Beleggers verwerkten de resultaten van enkele grote Europese bedrijven. Op het Damrak was verf- en chemieconcern AkzoNobel een van de schaarse dalers na een nieuw winstalarm. Chipmachinemaker ASML ging licht omhoog na publicatie van kwartaalresultaten.
18/10 11u15  Bouwproductie eurozone toont dalingLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in augustus met 0,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/10 09u30  EU-landen worstelen met nieuwe handelsregelsBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Het wordt voor de meeste EU-landen, waaronder Nederland, nog een hele kluif om het nieuwe pakket Europese regels voor de handel op de financiële markten (MiFID II) op tijd in te voeren. De regels worden 3 januari van kracht, maar het is nog maar de vraag of landen die deadline halen.
18/10 09u30  AkzoNobel onderaan AEX na winstalarmAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters toonden weinig beweging. Op het Damrak ging verf- en chemieconcern AkzoNobel omlaag na een nieuw winstalarm. Chipmachinemaker ASML ging juist omhoog na resultaten.
18/10 09u30  Reckitt verlaagt opnieuw omzetverwachtingLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser laat zijn verwachting voor een omzetgroei in 2017 los. Volgens het bedrijf zullen de opbrengsten dit jaar onveranderd blijven, terwijl eerder op een groei met 2 procent werd gerekend.
18/10 09u30  Bestuurder Shell weg om fraudezaak Rio TintoROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Niet-uitvoerend bestuurder Guy Elliott is per direct opgestapt bij Shell wegens fraudeverdenkingen in zijn tijd als financieel topman bij mijnbouwbedrijf Rio Tinto. Het olie- en gasconcern laat weten dat hij terug kan keren indien hij vrijuit gaat in de lopende Amerikaanse rechtszaak.
18/10 08u45  'Tegenvallende cijfers AkzoNobel'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De cijfers van AkzoNobel over het derde kwartaal zijn teleurstellend, net als de nieuwe winstverwachting voor heel 2017. Dat meldden analisten van Baader Helvea en Kepler Cheuvreux.
18/10 08u45  Zalando teert in op winstgevendheidBERLIJN (AFN) - Onlinekledingwinkel Zalando heeft in het afgelopen kwartaal flink ingeteerd op zijn winstgevendheid. Door investeringen in techniek en logistiek om marktaandeel te winnen, slonk het resultaat tot rond het nulpunt.
18/10 08u45  'Capaciteit kan ASML mogelijk beperken'AMSTERDAM (AFN) - ASML loopt qua capaciteit op tegen zijn grenzen en dat kan in de toekomst zijn weerslag hebben op de materiële winstvooruitzichten van het bedrijf. Dat schrijven analisten van Natixis in een reactie op het handelsbericht van de chipmachinemaker
18/10 08u30  'Damrak verwerkt resultaten Akzo en ASML'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs op Beursplein 5 opent woensdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken iets hoger te beginnen. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van de hoofdfondsen AkzoNobel en ASML.
18/10 08u15  Tegenslag voor Portugese overname AlticeLISSABON (AFN/BLOOMBERG) - De Portugese mediawaakhond ERC heeft geen fiat gegeven aan de overname van mediabedrijf Media Capital door Altice. De drie leden van de toezichthouder bereikten geen consensus over de aankoop door het in Amsterdam genoteerde telecom- en kabelbedrijf.
18/10 08u15  Weinig beweging op beurzen AziëTOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten bleven woensdag dicht bij huis. Beleggers hielden hun blik gericht op het negentiende nationale congres van de Communistische Partij in China, voor mogelijke signalen over het toekomstige beleid van de op een na grootste economie ter wereld.
18/10 08u00  Akzo ziet niets in voorstel aandeelhouderAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel ziet niets in de door een aandeelhouder voorgedragen kandidaat voor zijn raad van commissarissen. Het verf- en chemiebedrijf zegt daarbij te varen op de conclusies van een onafhankelijk selectiebureau, zonder mede te delen wat de bezwaren tegen de kandidaat zijn.
18/10 08u00  Wederom sterk kwartaal voor ASMLVELDHOVEN (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft andermaal een sterk kwartaal achter de rug, waarbij de winst en de omzet in de lift zaten. Het bedrijf profiteert met name van de sterk toenemende vraag naar machines met hypermoderne EUV-technologie. Met die machines lukt het producenten om steeds kleinere en krachtigere chips te maken.
18/10 08u00  AkzoNobel nog voorzichtiger over jaarwinstAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel is nog voorzichtiger geworden over de winstverwachting voor het hele jaar. Het speciaalchemie- en verfbedrijf denkt nu dat het resultaat voor rente en belasting (ebit) in 2017 in lijn zal liggen met vorig jaar. Eerder werd nog gerekend op een verbetering van het resultaat.
18/10 08u00  IJzerertsproductie BHP zet stapje terugMELBOURNE (AFN) - BHP Billiton heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar minder ijzererts geproduceerd dan een jaar eerder. Het mijnbouwconcern voerde gepland onderhoud uit en kampte verder met de naweeën van een brand die de productie in een mijn in Australië plat legde.
18/10 06u45  'ABN AMRO maakt Europese flitsbetaling mogelijk'AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO, als eerste Nederlandse grootbank, volgende maand flitsbetalingen naar andere eurolanden mogelijk maken. Geld dat wordt overgemaakt, staat dan binnen 10 seconden op de rekening van de ontvanger. Nu duurt dit soms nog meerdere werkdagen. Dat meldt de Volkskrant.
17/10 22u45  IBM verslaat verwachtingenARMONK (AFN) - IBM heeft in het derde kwartaal de marktverwachtingen verslagen, ondanks een daling van de winst en een marginale krimp van de omzet. Dat bleek dinsdag uit een handelsbericht van het concern.
17/10 22u15  Weer records op rustig Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen zijn dinsdag overwegend hoger, met nieuwe records, gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex ging in de ochtendhandel zelfs even over de grens van 23.000 punten, maar zakte daarna weer weg.
17/10 21u30  'Trump kiest volgende maand nieuwe Fed-baas'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump kiest waarschijnlijk begin november wie de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve wordt. Bronnen rond het Witte Huis hebben tegen persbureau Reuters gezegd dat de president dat voor een Aziatische reis doet.
17/10 19u45  Wall Street wacht af na snel recordNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de dag vrijwel vlak. De toonaangevende Dow-Jonesindex tikte in de ochtendhandel de grens van 23.000 punten aan, maar dook daar snel weer onder.
17/10 18u45  Airbus-deal geeft Bombardier steun in de rugMONTREAL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Beleggers hebben enthousiast gereageerd op een grote deal van het Canadese Bombardier en het Europese Airbus voor de zogeheten C-serie vliegtuigen. Op de beurs in Toronto schoot het aandeel Bombardier dinsdag circa een vijfde omhoog. Airbus is in Parijs met een koerswinst van bijna 5 procent de handel uitgegaan.
17/10 18u30  Nieuwe operationeel directeur voor RyanairDUBLIN (AFN) - Ryanair heeft in Peter Bellew een nieuwe operationeel directeur gevonden. Bellew volgt begin december Michael Hickey op bij de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. Hickey stapt op naar aanleiding van de roosterproblemen bij Ryanair, waardoor de Ieren duizenden vluchten moesten schrappen.
17/10 18u00  Aanstelling Janssen bij Heijmans goedgekeurdROSMALEN (AFN) - De benoeming van Hans Janssen als financieel directeur en lid van de raad van bestuur van Heijmans is door de aandeelhouders goedgekeurd. Dat gebeurde tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering.
17/10 18u00  Europese beurzen vrijwel vlak de handel uitAMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurzen in Europa zijn dinsdag met kleine uitslagen gesloten. Handelaren maakten een pas op de plaats en keken vooral uit naar de kwartaalcijfers van grote Amerikaanse en Europese bedrijven die later deze week naar buiten komen.
17/10 17u45  Dow breekt door grens 23.000 puntenNEW YORK (AFN) - De Dow-Jonesindex van de aandelenbeurs in New York heeft dinsdag voor het eerst de grens van 23.000 punten doorbroken. De graadmeter haalde de mijlpaal in de loop van de Amerikaanse ochtendhandel. Beleggers op Wall Street verwerkten de resultaten van diverse toonaangevende bedrijven.
17/10 17u00  FNV dagvaardt Transavia om meepraten over caoUTRECHT (AFN) - FNV heeft Transavia gedagvaard. De vakbond stapt naar de rechter om een plek aan tafel te eisen bij het cao-overleg voor het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij.
17/10 16u30  Aandeelhouders Intertrust eens met benoemingenAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van Intertrust hebben ingestemd met de toetreding van Henk-Pieter van Asselt tot het bestuur van de financiële dienstverlener. Ook de benoeming van twee commissarissen kreeg groen licht op de bijeengeroepen bijzondere aandeelhoudersvergadering.
17/10 16u00  Rustige handelsdag op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen bleven dinsdag in de middaghandel dicht bij huis. Handelaren keken vooral uit naar de kwartaalcijfers van grote Amerikaanse en Europese bedrijven die later deze week naar buiten komen.
17/10 15u30  Productie industrie VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in september met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
17/10 14u45  Importprijzen VS verder gestegenWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in september met 0,7 procent gestegen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
17/10 14u45  Bedrijfsresultaten domineren handel New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een vlakke opening, na de verse records op maandag. Beleggers verwerken weer een groot aantal bedrijfsresultaten. Onder meer banken Morgan Stanley en Goldman Sachs gaven een kijkje in de boeken. Dat deed ook medisch bedrijf Johnson Johnson.
17/10 14u45  BAM aan de slag in Sierra LeoneBUNNIK (AFN) - Bouwconcern BAM gaat meewerken aan de verbetering van de watervoorziening in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Daarvoor heeft een consortium van het Nederlandse bedrijf met ontwikkelingsadviseur IMC Worldwide en ingenieursbureau Atkins een klus binnengesleept. De opdrachtsom voor BAM bedraag circa 25 miljoen euro.
17/10 14u15  Goldman Sachs houdt winst op peilNEW YORK (AFN) - De winst van de Amerikaanse bank Goldman Sachs is in het derde kwartaal licht gestegen. Net als zijn grote branchegenoten Morgan Stanley, Citigroup, Wells Fargo en Bank of America werd minder verdiend met de handel in bijvoorbeeld obligaties. Wel namen de inkomsten van Goldman Sachs bij onder meer het zakenbankieren toe.
17/10 13u45  Zwakke motorenmarkt VS zit 'Harley' dwarsMILWAUKEE (AFN) - De moeilijke marktomstandigheden in de Verenigde Staten blijven motorenfabrikant Harley-Davidson dwarszitten. Het bedrijf haalt circa twee derde van zijn omzet op de thuismarkt. De dalende verkopen in de VS zorgden in de afgelopen maanden logischerwijs voor lagere opbrengsten.
17/10 13u45  Morgan Stanley verbetert resultatenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft in het derde kwartaal hogere resultaten in de boeken gezet. Er werd meer geld verdiend met vermogensbeheer en het zakenbankieren, al stonden daar wel lagere inkomsten uit de obligatiehandel tegenover.
17/10 13u15  Hogere omzet voor Johnson & JohnsonNEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in het derde kwartaal de omzet met meer dan 10 procent zien groeien. Het bedrijf profiteerde van een toegenomen verkoop van zijn producten en de overname van onder meer de Zwitserse farmaceut Actelion.
17/10 12u00  AND presenteert Map Fusion op show ParijsCAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - Kaartenmaker AND presenteert op EQUIP AUTO 2017 in Parijs zijn Map Fusion. EQUIP AUTO is een handelsshow voor de autobranche en wordt gehouden van 17 tot 21 oktober.
17/10 12u00  Beurzen maken pas op de plaatsAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beursgraadmeters kwamen dinsdag amper van hun plaats. Op het Damrak was verzekeraar ASR in trek na een adviesverhoging. Beleggers keken verder uit naar de kwartaalcijfers van grote Amerikaanse en Europese bedrijven die deze week naar buiten komen.
17/10 11u30  Catalonië raakt groei Spaanse economieMADRID (AFN/BLOOMBERG) - De Spaanse economie zal volgend jaar naar verwachting minder sterk groeien dan eerder gedacht, mede door de crisis rond Catalonië. De groeiverwachting voor 2018 werd door de Spaanse overheid verlaagd van 2,6 naar 2,3 procent.
17/10 11u30  Vertrouwen Duitse beleggers licht omhoogMANNHEIM (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in oktober licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte onderzoeksinstituut ZEW bekend.
17/10 11u30  Inflatie eurozone stabiel op 1,5 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in september stabiel gebleven ten opzichte van een maand eerder, met 1,5 procent op jaarbasis. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe raming.
17/10 10u15  ASR in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs koerste dinsdag nagenoeg onveranderd. Ook de andere Europese hoofdindices toonden nauwelijks beweging. Op het Damrak was verzekeraar ASR in trek na een adviesverhoging. Beleggers keken verder uit naar de kwartaalcijfers van grote Amerikaanse en Europese bedrijven die deze week naar buiten komen.
17/10 09u45  'Omzetgroei voor Unilever'AMSTERDAM (AFN) - De omzet van Unilever valt in het derde kwartaal naar verwachting hoger uit dan vorig jaar. De producent van levensmiddelen en verzorgingsproducten komt donderdag met een handelsbericht over de afgelopen periode. Mogelijk wordt er dan ook meer duidelijk over de voorgenomen veiling van de margarinetak.
17/10 09u30  'China aast op groot belang Saudi Aramco'RIYAD (AFN) - China heeft een voorstel gedaan om een belang van 5 procent te kopen in het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco, dat mogelijk volgend jaar naar de aandelenbeurs wordt gebracht. Dat meldden bronnen rond de kwestie aan persbureau Reuters.
17/10 09u15  AEX begint met nipte winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is dinsdag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese aandelenmarkten toonden beperkte bewegingen. Beleggers kijken vooral uit naar de kwartaalcijfers van grote Amerikaanse en Europese bedrijven die deze week naar buiten komen.
17/10 09u00  Amerikanen eisen opheldering van Kobe SteelTOKIO (AFN) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil opheldering van Kobe Steel over de fraude met productinformatie. Dat meldde het Japanse bedrijf dinsdag, vooralsnog zonder dat verder toe te lichten.
17/10 09u00  China stuwt omzet Rémy CointreauPARIJS (AFN) - De Franse producent van cognacs en likeuren Rémy Cointreau is in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar op een hogere omzet uitgekomen. Het bedrijf zag met name in China de vraag naar cognac aantrekken.
17/10 08u30  'Kleine openingswinst voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt dinsdag met een kleine winst aan de handelsdag te beginnen. Ook elders in Europa openen de aandelenmarkten waarschijnlijk licht hoger. Beleggers kijken vooral uit naar de kwartaalcijfers van grote Amerikaanse en Europese bedrijven die deze week naar buiten komen.
17/10 08u30  Japanse beurs zet opmars voortTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw hoger geëindigd. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen overwegend vooruit. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op Wall Street.
17/10 08u15  Danone boekt meer omzetPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse levensmiddelenconcern Danone heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald. Het bedrijf profiteerde onder meer van een gestegen verkoop van babyvoeding en mineraalwater in China.
17/10 08u15  Lufthansa ziet brood in delen AlitaliaFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Lufthansa wil bepaalde onderdelen van de failliete Italiaanse branchegenoot Alitalia overnemen. Het Duitse luchtvaartconcern mikt op een soort doorstart in afgeslankte vorm van Alitalia.
17/10 08u00  Omzetgroei voor supermarktketen CasinoSAINT-ETIENNE (AFN) - Het Franse supermarktbedrijf Casino heeft de opbrengsten in het derde kwartaal zien groeien. Dat meldde de onderneming dinsdag in een handelsupdate.
17/10 07u45  UnitedHealth voert verwachtingen opNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - UnitedHealth heeft de verwachtingen voor het hele jaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed de grootste gezondheidsverzekeraar van de Verenigde Staten na beter dan verwachte kwartaalcijfers en groei bij al zijn divisies.
17/10 07u45  'Toys 'R' Us Azië wellicht naar beurs'HONGKONG (AFN) - De Aziatische tak van Toys 'R' Us gaat mogelijk naar de beurs in Hongkong. De speelgoedwinkelketen, die in Noord-Amerika faillissement aanvroeg, onderzoekt momenteel de opties voor de divisie die geen onderdeel is van het bankroet. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/10 07u30  Credit Suisse doelwit activistische beleggerZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Credit Suisse is doelwit geworden van een activistische investeerder die aandringt op een opsplitsing van de Zwitserse bank. Volgens bronnen gaat het om hedgefonds RBR Capital, dat wordt geleid door de Zwitser Rudolf Bohli.
17/10 07u30  Nieuwe financieel topman voor VopakROTTERDAM (AFN) - Vopak wil Gerard Paulides aanstellen als nieuwe financieel topman. Dat maakte het tankopslagbedrijf dinsdag bekend. Paulides komt van olie- en gasconcern Shell, waar hij momenteel een topfunctie heeft op het gebied van Investor Relations.
16/10 22u45  Netflix groeit gestaag doorLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw stevig aan de weg getimmerd. De aanwas van nieuwe abonnees houdt aan en overtrof zelfs de verwachtingen van analisten. Het aandeel ging in de nabeurshandel omhoog.
16/10 22u15  Wall Street sluit met nieuwe recordsNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met nieuwe records gesloten. Beleggers keken vooral vooruit naar cijfers van een groot aantal toonaangevende bedrijven dat later deze week de boeken opent. Verder viel American Express in negatieve zin op.
16/10 22u15  'Trump praat deze week met Yellen'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft deze week een gesprek met Janet Yellen over een mogelijke verlenging van haar periode als voorzitter van de Federal Reserve. Dat meldt Politico, zonder informatie te geven over de precieze datum.
16/10 19u45  Wall Street weer op recordkoersNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenden maandag halverwege de handel op nieuwe records af. Beleggers keken vooral vooruit naar cijfers van een groot aantal toonaangevende bedrijven dat later deze week de boeken opent. Verder viel American Express in negatieve zin op.
16/10 19u30  Mercedes roept miljoen auto's terugSTUTTGART (AFN/RTR) - Mercedes roept wereldwijd ruim een miljoen auto's terug naar de garage wegens een mogelijk defect met de airbags. Volgens Mercedes-moederbedrijf Daimler kan door het defect de airbag aan de bestuurderskant spontaan uitklappen. Dat heeft in enkele gevallen tot lichte verwondingen geleid.
16/10 19u00  'Bombardier overweegt afstoten ruimtetak'MONTREAL (AFN) - Vliegtuig- en treinenfabrikant Bombardier overweegt zijn ruimtevaartdivisie in de etalage te zetten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
16/10 18u15  Eurocommercial wil Brussels winkelcentrumBRUSSEL (AFN) - Vastgoedinvesteerder Eurocommercial werkt aan een overname van het Brusselse winkelcentrum Woluwe. Het is daarover in exclusieve gesprekken verwikkeld. Met de overname is waarschijnlijk een bruto investeringsbedrag gemoeid van ongeveer 468 miljoen euro, zo laat het bedrijf maandag nabeurs weten.
16/10 17u45  Fugro blikvanger op groene beursdagAMSTERDAM (AFN) - Fugro was maandag in Amsterdam de uitschieter op een positieve beursdag. Het bedrijf wil de Noor Øystein Løseth benoemen als nieuwe bestuursvoorzitter en kreeg daarmee de handen van beleggers op elkaar. Verder moesten die het doen zonder groot richtinggevend nieuws en leken ze vooral met de gedachten bij het kwartaalcijferseizoen dat later deze week op gang komt.
16/10 16u00  AEX licht hoger op nieuwsluwe dagAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandag in de middaghandel iets boven de slotstand van vrijdag. Beleggers moesten het doen zonder groot richtinggevend nieuws en leken vooral met de gedachten bij wat komen gaat. Later in de week komt het kwartaalcijferseizoen wat meer op gang. Op het politieke vlak zorgde nieuws uit Spanje niet voor grote bewegingen.
16/10 15u45  Wall Street opent licht hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de handel begonnen. Het kwartaalcijferseizoen begint op gang te komen, maar beleggers kijken vooral uit naar cijfers van een groot aantal toonaangevende bedrijven die later in de week de boeken openen.
16/10 14u45  'Iets hogere opening beurzen New York'NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting licht hoger openen. Er wordt vooral uitgekeken naar de kwartaalresultaten van een groot aantal toonaangevende bedrijven later deze week.
16/10 14u45  Flinke groei industrie rond New YorkNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
16/10 14u30  Philips en Huawei samen in de cloud in ChinaSHENZHEN (AFN) - Technologieconcern Philips heeft in China met Huawei een gezondheidsplatform in de cloud opgezet. Eerste testen van het platform zijn volgens de bedrijven hoopgevend. Het platform is onderdeel van de samenwerking die de ondernemingen in 2016 aankondigden.
16/10 13u00  Capaciteit winterseizoen AF-KLM omhoogPARIJS (AFN) - Air France-KLM gaat de capaciteit dit komende winterseizoen met 5,5 procent vergroten. Dat maakte het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern bekend.
16/10 12u00  Kleine plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag overwegend kleine winsten zien. Op het Damrak was Fugro in trek bij beleggers na bekendmaking van de nieuwe topman van het bedrijf. Verder werd vooral uitgekeken naar de eerste kwartaalresultaten van grote bedrijven die deze week naar buiten komen.
16/10 12u00  Staat haalt bijna 1,3 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft 1,28 miljard euro opgehaald met de heropening van een kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
16/10 12u00  'Opnieuw sterk kwartaal voor ASML'AMSTERDAM (AFN) - ASML heeft opnieuw een sterk kwartaal achter de rug. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de derdekwartaalcijfers die de chipmachinefabrikant woensdag voorbeurs publiceert. Beleggers zullen die dag waarschijnlijk vooral letten op de vooruitzichten en het orderboek.
16/10 11u30  'Groei wereldwijde staalvraag zwakt af 2018'BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde vraag naar staal zal volgend jaar naar verwachting minder sterk groeien onder druk van een stagnerende vraag in China. Dat meldde branchevereniging World Steel Association.
16/10 11u30  Import en export goederen eurozone in de liftLUXEMBURG (AFN) - De export van goederen uit de eurozone naar landen buiten de muntunie is in augustus met bijna 7 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, tot een waarde van 171,5 miljard euro. Dat liet het Europese statistiekbureau Eurostat weten op basis van een voorlopige raming.
16/10 10u30  AkzoNobel gaat meer chloormethaan producerenAMSTERDAM (AFN) - Verf- en chemiebedrijf AkzoNobel wil de productie van chloormethaan in zijn fabriek in Frankfurt verder opvoeren. Onlangs werd de productiecapaciteit daar al vergroot. Door knelpunten weg te halen, moet die capaciteit doorgroeien. De productiviteit van andere fabrieken van AkzoNobel in Frankfurt kan daardoor ook omhoog.
16/10 10u15  'VVD'er op EZ positief voor PostNL'AMSTERDAM (AFN) - Het is in het voordeel van PostNL dat er weer een VVD-minister op Economische Zaken komt te zitten. Dat vinden analisten van ING die denken dat het waarschijnlijker is dat een VVD'er meer ingrijpende wijzigingen doorvoert in de postmarkt, dan bijvoorbeeld een D66'er of ChristenUnie-minister.
16/10 10u15  'Fugro haalt met Løseth zwaargewicht binnen'AMSTERDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft met de nominatie van de Noor Øystein Løseth tot nieuwe topman een ,,zwaargewicht'' binnengehaald. Dat liet analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux weten in een reactie.
16/10 10u00  'Blik op toekomst bij AkzoNobel'AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel is er alles aan gelegen om beleggers bij de publicatie van de kwartaalcijfers te overtuigen van zijn eigen toekomstplannen, na een zeer turbulente periode. Het verf- en chemiebedrijf kwam onlangs terug op eerdere beloftes over verbetering van de winstgevendheid in 2017. Woensdag worden kwartaalcijfers gemeld.
16/10 10u00  Probiodrug uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters lieten kleine winsten zien. Op het Damrak was Probiodrug in trek bij beleggers na positief nieuws over een medicijn van het bedrijf. Verder werd vooral uitgekeken naar de eerste kwartaalresultaten van grote bedrijven die deze week naar buiten komen.
16/10 09u15  AEX begint hoger aan drukke cijferweekAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met winst begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden hoger in navolging van de positieve stemming op de Aziatische markten. Beleggers op het Damrak krijgen deze week de eerste kwartaalresultaten van grote bedrijven te verwerken.
16/10 09u15  ABP neemt belang in telecommastenbedrijfAMSTERDAM (AFN) - Pensioenfonds ABP heeft een belang van 75 procent in telecommastenbedrijf OTC. Het pensioenfonds neemt het belang over van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF). Financiële details over de transactie werden niet gemeld.
16/10 09u15  Sandd komt met eigen postzegelUTRECHT (AFN) - Postbezorger Sandd komt met een eigen postzegel. Consumenten kunnen bij de concurrent van PostNL een brief versturen voor 60 cent, tegen 78 cent voor een postzegel bij PostNL. Wel bezorgt Sandd consumentenpost maar twee dagen in de week.
16/10 08u45  Obligaties AF-KLM converteerbaarPARIJS (AFN) - Bezitters van converteerbare obligaties van luchtvaartconcern Air France-KLM die lopen tot 15 februari 2023, de zogeheten Oceane's, kunnen deze laten omzetten tot aandelen.
16/10 08u30  'Damrak maakt zich op voor cijferseizoen'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken hoger aan de nieuwe handelsdag te beginnen. De beursweek staat vooral in het teken van bedrijfsresultaten.
16/10 08u30  Altice lanceert nieuw inkoopprogrammaAMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice lanceert een nieuw aandeleninkoopprogramma waarbij tot 1 miljard euro aan eigen aandelen wordt ingekocht. Het op 28 augustus aangekondigde inkoopprogramma wordt opgeschort.
16/10 08u15  Nikkei zet winstreeks voortTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen overwegend vooruit. Beleggers verwerkten de jongste inflatiecijfers uit China, waar de producentenprijzen in september iets harder stegen dan verwacht en de toename van de consumentenprijzen in lijn lag met de verwachtingen.
16/10 07u45  Probiodrug test verder met alzheimermedicijnHALLE (AFN/BLOOMBERG) - Biotechnologiebedrijf Probiodrug start binnenkort met een vervolgtest voor het alzheimermedicijn PQ912. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Duitse bedrijf werkt voor de Fase 2b studie opnieuw samen met onderzoeksorganisatie Julius Clinical. Daarnaast blijft Probiodrug in gesprek met mogelijke farmaceutische partners.
16/10 07u30  Noorse topman voor FugroLEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro wil de Noor Øystein Løseth benoemen tot de nieuwe bestuursvoorzitter en de opvolger van topman Paul van Riel. Løseth (1958) was in het verleden onder meer de topman van het Zweedse energieconcern Vattenfall.
16/10 07u15  'Vastgoedbeleggers vrezen financiële dreun'AMSTERDAM (AFN) - Nederlands vastgoed wordt voor beleggers stukken minder aantrekkelijk. Dat komt volgens kenners door een zinnetje in het regeerakkoord, aldus het Financieele Dagblad (FD) maandag.
16/10 07u15  Chinese producentenprijzen lopen opPEKING (AFN) - De producentenprijzen in China zijn in september met 6,9 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee klommen de prijzen die Chinese fabrikanten vragen voor hun producten in het sterkste tempo in zes maanden.
15/10 16u15  Cijferperiode komt ook in Nederland op gangAMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam krijgen komende week de eerste kwartaalresultaten van grote bedrijven de verwerken. Onder meer ASML, AkzoNobel en Unilever geven inzicht in hun financiële prestaties in de afgelopen maanden.
15/10 14u30  'Tesla stuurt honderden werknemers weg'SAN FRANCISCO (AFN) - Tesla heeft afgelopen week minstens vierhonderd werknemers de laan uitgestuurd. De fabrikant van elektrische auto's deed dat volgens verscheidene Amerikaanse media nadat de prestaties van het personeel langs een meetlat waren gelegd.
15/10 12u45  'Reckitt Benckiser in markt voor Pfizer-tak'LONDEN (AFN) - De Britse producent van schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Benckiser heeft warme belangstelling voor de consumentendivisie die de Amerikaanse farmaceut Pfizer afgelopen week in de etalage zette. Momenteel worden de financiële opties onderzocht, meldt The Sunday Times.
13/10 22u30  Wall Street hoger het weekend inNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine winsten het weekend ingegaan. Wall Street verwerkte onder meer een nieuw inflatiecijfer. Beleggers hadden ook veel aandacht voor de kwartaalresultaten van Bank of America en Wells Fargo.
13/10 21u45  'Saudi's twijfelen over beursgang Aramco'RIYAD (AFN) - Oliereus Saudi Aramco krijgt mogelijk toch geen internationale beursnotering. Volgens de Financial Times overweegt Saudi-Arabië in plaats daarvan aandelen van het staatsoliebedrijf aan grote private investeerders en staatsfondsen te verkopen.
13/10 20u30  Qualcomm dringt aan op Chinese iPhone-banBEIJING (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse chipmaker Qualcomm probeert via de rechter in China een ban af te dwingen op de verkoop en productie van iPhones in het Aziatische land. Volgens kenners gaat het om de meest gedurfde stap tot nu toe in de voortslepende juridische strijd tussen Qualcomm en Apple.
13/10 19u45  Kleine plussen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middagsessie in New York licht in de plus. Wall Street verwerkt onder meer een nieuw inflatiecijfer. Daarnaast hebben twee grote banken beleggers een kijkje in de boeken gegeven.
13/10 17u45  Arcelor trekt AEX naar nieuw slotrecordAMSTERDAM (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal was vrijdag flink in trek op de beurs in Amsterdam. Het aandeel won meer dan 7 procent en hielp daarmee de AEX-index aan de hoogste slotstand van het jaar. Op de andere Europese beurzen bleven de koersuitslagen beperkt.
13/10 16u30  Philips krijgt markttoelating voor oplossingAMSTERDAM (AFN) - Philips mag van de Amerikaanse keuringsdienst FDA een nieuwe ultrasound-oplossing op de markt brengen. Daarvoor heeft het technologiebedrijf de benodigde goedkeuring gekregen.
13/10 16u30  Bedrijfsvoorraden VS lopen verder opWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,7 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
13/10 16u30  Vertrouwen consumenten VS omhoogANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in oktober gestegen. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
13/10 16u00  AEX witte raaf in EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag vrijwel zonder uitzonderingen op verlies. De Amsterdamse AEX-index ging wel omhoog en leek af te stevenen op de hoogste slotstand van het jaar, mede dankzij een sterke koerswinst van ArcelorMittal.
13/10 15u45  Wall Street begint in de plusNEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag licht hoger aan de handel begonnen. Wall Street kijkt vooral naar de banken. Bank of America en Wells Fargo openden voorbeurs de boeken.
13/10 15u00  Wall Street kijkt naar banken en inflatieNEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken vrijdag iets hoger te openen. Beleggers op Wall Street kijken vooral naar de banken. Bank of America en Wells Fargo openden voorbeurs de boeken. Ook het inflatiecijfer kan op aandacht van de markt rekenen.
13/10 14u45  AF-KLM bekijkt joint venture vracht in ChinaAMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM en China Southern Airlines overwegen hun samenwerking op het gebied van vrachtvervoer uit te breiden tot een volledige joint venture. Dat laat de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie weten.
13/10 14u45  Winkelverkopen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in september met 1,6 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
13/10 14u45  Inflatie VS loopt opWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in september opgelopen naar 2,2 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in augustus. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/10 14u15  ABN geeft voorschot in derivatenzaakAMSTERDAM (AFN) - Een grote groep mkb-ondernemers met rentederivaten van ABN AMRO ontvangt de komende weken een brief met een aanbod voor een voorschot op de te verwachten compensatie. Dat maakte het financiële concern vrijdag bekend. Het gaat om een voorschot ter hoogte van de te verwachten coulancevergoeding.
13/10 14u15  ACM: DSM mag Trusco overnemenAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Consument Markt (ACM) heeft goedkeuring gegeven voor de overname van Trusco BV door DSM. Volgens de toezichthouder blijft er na de overname voldoende concurrentie over.
13/10 13u45  Bank of America profiteert van hogere renteCHARLOTTE (AFN) - Bank of America heeft afgelopen kwartaal, net als veel andere Amerikaanse banken, geprofiteerd van de gestegen rente en de gestaag groeiende economie. Ook kostenbesparingen hielpen het financiële concern de winst in het derde kwartaal flink te verhogen.
13/10 12u45  BMW kijkt naar Mini-fabriek in ChinaPEKING (AFN/BLOOMBERG) - BMW overweegt Mini's te gaan produceren in China. Het Duitse autoconcern is daarvoor in gesprek met de lokale autofabrikant Great Wall Motor.
13/10 12u30  Uber maakt bezwaar tegen verlies vergunningLONDEN (AFN/RTR) - Uber heeft formeel beroep aangetekend tegen het besluit van de Londense vervoersautoriteit Transport for London (TfL) om zijn vergunning voor taxivervoer in te trekken. Dat heeft een woordvoerder laten weten. In afwachting van de bezwaarprocedure mag het bedrijf achter de gelijknamige taxiapp zijn diensten gewoon blijven aanbieden.
13/10 12u00  Arcelor helpt AEX aan nieuw jaarrecordAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index scherpte vrijdag het jaarrecord verder aan, mede dankzij een sterke koerswinst van ArcelorMittal. Elders in Europa lieten de beurzen een gemengd beeld zien. Beleggers hielden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de banken Wells Fargo en Bank of America met cijfers komen en de jongste inflatieramingen op het programma staan.
13/10 11u45  Amazon bouwt weer Engels distributiecentrumBOLTON (AFN) - Webwinkelgigant Amazon bouwt een nieuw distributiecentrum in het noorden van Engeland. De retailer kondigde vorig jaar al vier nieuwe centra in Engeland aan en krikt nu zijn totale investering sinds 2010 in Groot-Brittannië op tot 6,4 miljard pond (7,2 miljard euro).
13/10 11u00  Claims drukken winst bij moederbedrijf FokkerLONDEN (AFN) - Het Britse industrieconcern GKN, moederbedrijf van onder meer de Nederlandse fabrikant van vliegtuigonderdelen Fokker Technologies, heeft zijn winstambities voor dit jaar moeten bijstellen. Het bedrijf heeft te maken met onverwachte kosten als gevolg van twee claims, waarover het verder niet uitweidde.
13/10 10u30  'ECB overweegt halvering opkoopprogramma'FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt vanaf januari het opkoopprogramma ter waarde van 60 miljard euro per maand te halveren tot 30 miljard euro. Dat meldden ingewijden bij de centrale bank aan persbureau Bloomberg.
13/10 10u30  BAM bouwt weg in DubaiDEN HAAG (AFN) - BAM gaat een weg ontwerpen en bouwen in de haven van Dubai. De 2,75 kilometer lange weg verbindt een nieuwe containerterminal met het bestaande wegennet. De opdracht is 14,5 miljoen euro waard.
13/10 10u00  FNV wil actie gaan voeren bij PostNLDEN HAAG (AFN) - FNV is van plan actie te gaan voeren bij PostNL omdat de vakbond het niet eens is met het nieuwe cao-voorstel voor medewerkers van het postbedrijf. De stap komt vrijwel direct nadat PostNL bekendmaakte dat er een principeakkoord is gesloten waarbij het salaris dit jaar en volgend jaar stijgt met in totaal 2,6 procent. Ook is er een eenmalige uitkering van 50 euro.
13/10 10u00  Arcelor en ASML stuwen AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag licht vooruit. Elders in Europa lieten de beursgraadmeters een gemengd beeld zien. Beleggers hielden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de banken Wells Fargo en Bank of America met cijfers komen en de jongste inflatieramingen op het programma staan.
13/10 09u15  Albert Heijn ziet af van fipronil-claimZAANDAM (AFN) - Albert Heijn dient geen miljoenenclaim in tegen Nederlandse pluimveehouders voor hun rol in het fipronil-schandaal. Een woordvoerder van de supermarktketen bevestigde dat vrijdag na berichtgeving van BNR.
13/10 09u15  PostNL sluit akkoord over caoDEN HAAG (AFN) - PostNL heeft principeakkoorden gesloten met de vakbonden over een cao voor medewerkers van het postbedrijf en voor zaterdagbestellers. Er is afgesproken dat dit jaar en volgend jaar het salaris in vijf stappen stijgt met in totaal 2,6 procent.
13/10 09u15  ASML koploper in hogere AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag licht hoger geopend. De andere Europese beursgraadmeters toonden een overwegend licht lager beeld. Beleggers hielden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de banken Wells Fargo en Bank of America met cijfers komen en de jongste inflatieramingen op het programma staan.
13/10 08u30  Maple-Brown Abbott meldt belang in VopakAMSTERDAM (AFN) - Maple-Brown Abbott heeft een belang in Vopak aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek vrijdag.
13/10 08u30  Bayer sluit miljardendeal met BASFLEVERKUSEN (AFN) - Het Duitse chemieconcern Bayer verkoopt voor bijna 6 miljard euro activiteiten op het gebied van landbouwbestrijdingsmiddelen en zaden aan branchegenoot BASF.
13/10 08u30  Duitse inflatie blijft op 1,8 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in september uitgekomen op 1,8 procent op jaarbasis, net als in augustus. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Duitse statistiekbureau.
13/10 08u30  'Rustig begin beurshandel Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak lijkt vrijdag iets hoger te beginnen. Ook de andere Europese aandelenmarkten openen naar verwachting met kleine plusjes. Beleggers houden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de banken Wells Fargo en Bank of America met cijfers komen en de jongste inflatieramingen op het programma staan.
13/10 08u30  Nikkei sluit week met stevige winstTOKIO (AFN) - De beurs in Japan is vrijdag met een stevige winst het weekeinde ingegaan. Een sterke koerswinst van detailhandelsconcern Fast Retailing, een zwaargewicht in de Nikkei, hielp de index vooruit. Daarnaast werd het sentiment gesteund door de hoop dat de zittende Japanse premier Shinzo Abe de vervroegde verkiezingen op 22 oktober overtuigend zal winnen en zijn economische stimuleringsbeleid zal voortzetten.
13/10 08u15  Topman weg bij elektronicatak SamsungSEOUL (AFN) - Topman Kwon Oh-hyun van de elektronicatak van Samsung heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij stapt op zodra zijn huidige mandaat in maart volgend jaar afloopt. In een toelichting lijkt de 64-jarige bestuurder onder meer te verwijzen naar een groot corruptieschandaal waar het concern in verwikkeld is geraakt.
13/10 08u15  Kobe Steel erkent ook fraude met staaldraadTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse metaalproducent Kobe Steel heeft ook gesjoemeld met de uitkomsten van kwaliteitsinspecties voor staaldraad, dat gebruikt wordt in onder meer automotoren en om banden te versterken. Het bedrijf bevestigde dat na berichtgeving door zakenkrant Nikkei.
13/10 07u30  Chinese uitvoer groeit minder sterkPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese export is in augustus minder sterk gegroeid dan verwacht. Dat bleek vrijdag uit douanecijfers.
13/10 07u15  WDP investeert weer in zonnepanelenWOLVERTEM (AFN) - WDP investeert 25 miljoen euro in de tweede fase van zijn zonnepanelenproject in Nederland. Dat werd vrijdag bekendgemaakt door het logistieke vastgoedfonds, dat een beursnotering heeft in Brussel en Amsterdam.
13/10 07u00  Omzet detailhandel blijft groeienDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in augustus 4,4 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het verkoopvolume was 3 procent hoger.
13/10 06u45  'ABN AMRO in risicovolle bedrijfsleningen'AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO gaat weer hefboomleningen verstrekken in het buitenland. Dat meldt het Financieele Dagblad vrijdag.
13/10 06u45  Beleggers ontvangen Imtech-compensatieAMSTERDAM (AFN) - Imtech-aandeelhouders kunnen de komende dagen een compensatie verwachten uit het Imtech-schikkingsfonds. Dat meldde de Vereniging van Effectenbezitters op zijn website. In de eerste uitbetaling is per aandeel meer overgemaakt dan verwacht, terwijl er later nog een slotbetaling zal volgen.
13/10 00u00  WW-aanvragen VS omlaagWASHINGTON (AFN) - Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
12/10 22u15  Wall Street omlaag na cijfers grote bankenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager gesloten, waarmee een stapje terug werd gedaan van de recordstanden een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar de resultaten van de grote banken JPMorgan Chase en Citigroup die lauw werden ontvangen.
12/10 19u45  Wall Street vlak na cijfers grote bankenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten donderdag zeer beperkte koersuitslagen optekenen, na de recordstanden een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar de resultaten van de grote banken JPMorgan Chase en Citigroup.
12/10 18u30  DSM gaat samenwerking aan met CerapedicsAMSTERDAM (AFN) - DSM gaat een strategische samenwerking aan met het Amerikaanse Cerapedics. Dat maakte DSM bekend, zonder financiële details over de samenwerking te vermelden.
12/10 18u00  ASR haalt 300 miljoen euro op met obligatiesUTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR heeft 300 miljoen euro opgehaald met de plaatsing van obligaties. Het gaat om een zogenoemde 'perpetual non-call 10 year Restricted Tier 1 capital instrument' met een vaste coupon van ruim 4,6 procent.
12/10 18u00  Kleine plus op beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is donderdag met een bescheiden winst gesloten. In de rest van Europa was een wisselend beeld te zien, met beperkte koersuitslagen. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Citigroup.
12/10 17u45  S&P verhoogt rating NIBCLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) verhoogt de kredietwaardigheid van NIBC Bank. De rating gaat naar BBB, van BBB-.
12/10 17u45  Spooropdracht voor BAMBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft opdracht gekregen voor een groot deel van de werkzaamheden voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden. Dat meldde BAM op de website, zonder financiële details over de opdracht naar buiten te brengen.
12/10 16u30  Shell sluit vestiging in RijswijkDEN HAAG (AFN) - Shell gaat zijn vestiging in Rijswijk sluiten. Het olie- en gasconcern wil het aantal onderzoeks- en kantoorlocaties in de Randstad terugbrengen van vier naar drie. De operatie neemt verwachting een paar jaar in beslag en de werknemers verhuizen mee, zo bevestigde Shell na berichtgeving door Omroep West.
12/10 16u00  Gemengd beeld op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een wisselend beeld zien, met relatief beperkte koersuitslagen. Net als in New York ging de aandacht van beleggers onder meer uit naar de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Citigroup.
12/10 16u00  Wall Street verwerkt cijfers grote bankenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag in de min geopend, na de recordstanden een dag eerder. Amerikaanse beleggers verwerken onder meer de resultaten van de grote banken JPMorgan Chase en Citigroup.
12/10 15u45  Nieuwe topman bij HSBCLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank HSBC heeft een nieuwe topman benoemd die in februari het stokje zal overnemen van bestuursvoorzitter Stuart Gulliver. Het gaat om John Flint, die nu nog leiding geeft aan de consumententak en het vermogensbeheer bij HSBC.
12/10 15u15  Wall Street kijkt naar cijfers grote bankenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting iets in de min, na de recordstanden van een dag eerder. Amerikaanse beleggers verwerken onder meer de resultaten van de grote banken JPMorgan Chase en Citigroup.
12/10 14u45  Producentenprijzen VS iets omhoogWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in september met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
12/10 14u30  Shell koopt aanbieder laadpalen NewMotionDEN HAAG (AFN) - Shell vergroot zijn aanbod aan oplaadmogelijkheden voor elektrische auto's met de overname van het in Amsterdam gevestigde NewMotion, een van de grootste spelers op dat gebied van Europa. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.
12/10 13u45  Hogere rente helpt JPMorgan ChaseNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van de stijgende rente en sterkere vraag naar kredieten. De inkomsten uit de handel in met name obligaties is daarentegen sterk gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Per saldo nam de winst met 7 procent toe tot 6,7 miljard dollar (5,6 miljard euro).
12/10 12u15  ABN zet DSM op favorietenlijstAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft speciaalchemiebedrijf DSM op zijn lijstje met favoriete fondsen opgenomen. Analisten van de bank zien in DSM een potentieel overname- of opsplitsingsdoelwit.
12/10 12u15  Unilever steekt geld in cosmeticastart-upROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever heeft via zijn investeringsmaatschappij Unilever Ventures drie miljoen dollar gestoken in cosmeticastart-up Beauty Bakery. In ruil daarvoor verkrijgt Unilever een niet nader omschreven minderheidsbelang.
12/10 12u00  Beurzen wachten op kwartaalcijfersAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen kwamen donderdag opnieuw nauwelijks van hun plaats. Beleggers waren vooral in afwachting van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse banken JPMorgan en Citigroup later op de dag. Ook werd uitgekeken naar toespraken van enkele centrale bankiers op de jaarlijkse bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington.
12/10 11u45  FNV: meer loon en zekerheid uitzendkrachtenUTRECHT (AFN) - Werkgevers en vakbonden in de uitzendbranche hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao die gaat gelden voor circa 700.000 uitzendkrachten. Daarin staan afspraken over onder meer een eerlijk loon en meer zekerheid, meldt vakbond FNV Flex.
12/10 11u30  'Waymo wilde miljard en excuses van Uber'SAN FRANCISCO (AFN) - Waymo wilde een miljard dollar en excuses van Uber wegens gebruik van technologie van het zusterbedrijf van Google door het bedrijf achter de taxi-app. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
12/10 11u15  Industriële productie eurozone in de liftLUXEMBURG (AFN) - De industriële productie in de eurozone is in augustus met 1,4 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.
12/10 11u00  IEA: olievoorraden niet omlaag in 2018PARIJS (AFN) - Aan de afname van de olievoorraden die wereldwijd in opslagtanks zitten, komt mogelijk volgend jaar alweer een einde. Dat kan een rem zetten op verdere prijsstijgingen, schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in zijn jongste maandrapport over de mondiale oliemarkt.
12/10 10u15  Lufthansa tekent voor koop delen Air BerlinBERLIJN (AFN) - Lufthansa krijgt zoals verwacht grote delen van zijn failliete branchegenoot Air Berlin in handen. Donderdagmiddag worden de handtekeningen gezet, heeft topman Carsten Spohr van de Duitse luchtvaartgroep laten weten aan het dagblad Rheinische Post.
12/10 09u30  Onderzoek beleggers naar Philips-domper VSLOS ANGELES (AFN) - Een Amerikaanse advocatenkantoor gaat zich namens investeerders buigen over mogelijke malversaties bij Philips. Het onderzoek kan leiden tot een massaclaim van beleggers die gecompenseerd willen worden voor een koersdaling.
12/10 09u15  Fagron onderuit op vlak DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag vrijwel vlak geopend. Ook elders in Europa begonnnen de beursgraadmeters zonder grote koersuitslagen aan de nieuwe handelsdag. Op het Damrak ging Fagron onderuit na tegenvallende omzetcijfers.
12/10 09u15  Loonsverhoging voor personeel AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Het personeel van AkzoNobel krijgt er loon bij. Dat kwam het verf- en chemieconcern overeen met vakbonden FNV, CNV en VMHP. In de cao met een looptijd van een jaar is een loonsverhoging van in totaal 2,25 procent afgesproken. De cao gaat met terugwerkende kracht op 1 juli in en geldt voor alle circa 5000 werknemers van Akzo in Nederland.
12/10 09u15  Verkoop Fugro-onderdeel zoals verwacht'AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van het Fugro-onderdeel dat kabels legt en geulen graaft voor pijpleidingen in de zeebodem, is geen verrassing. De bodemonderzoeker had het onderdeel al aangemerkt als niet-kernactiviteit, aldus KBC Securities.
12/10 09u00  ACM wil minder onderonsjes Schiphol en KLMAMSTELVEEN (AFN) - Schiphol had de afgelopen jaren wel erg veel onderonsjes met KLM. Dat kan concurrenten van de luchtvaartmaatschappij hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen. Regels hebben de twee bedrijven niet overtreden, maar concurrentiewaakhond ACM vond het wel nodig nieuwe afspraken te maken om een gelijk speelveld te garanderen.
12/10 09u00  Fastned groeit ondanks moeilijke marktAMSTERDAM (ANP) - Fastned heeft zijn omzet in het derde kwartaal verdubbeld. De exploitant van snellaadstations voor elektrische auto's zegt dat de groei nog sterker had kunnen zijn als er meer elektrische auto's geleverd hadden kunnen worden in Nederland.
12/10 09u00  'Fagron voldoet niet aan verwachtingen'AMSTERDAM (AFN) - Het handelsbericht over het derde kwartaal van Fagron voldoet niet aan de verwachtingen. Dat constateren analisten van ING donderdag in een reactie.
12/10 08u45  Lavide geeft topman geen leningALKMAAR (AFN) - Lavide geeft topman Vincent Poorter toch geen lening van twee ton. De lege beurshuls, waar vorige week de activiteiten van kinderopvangorganisatie Gastvrij Nederland in zijn ondergebracht, zegt de middelen zo veel mogelijk beschikbaar te willen houden voor investeringen in de onderneming.
12/10 08u30  'Licht hoger begin voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting nipt hoger. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters iets hoger te beginnen na de nieuwe recordstanden op Wall Street. Beleggers verwerken de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve en kijken uit naar de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken JPMorgan en Citigroup, die later op de dag naar buiten komen.
12/10 08u15  Nikkei zet opmars voortTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan ging donderdag verder vooruit. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op de Amerikaanse beurzen en verwerkten de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat de centralebankiers enigszins verdeeld zijn over een verdere renteverhoging dit jaar.
12/10 08u00  Akzo-baas noemt activisten 'nuttig'AMSTERDAM (AFN) - Topman Thierry Vanlancker van AkzoNobel vindt activistische aandeelhouders nuttig voor een bedrijf. ,,Ze stimuleren bestuurders naar de bredere context te kijken, zodat die geen tunnelvisie ontwikkelen', zo zegt hij in een interview in de Volkskrant.
12/10 07u45  Fagron boekt stabiele omzetNAZARETH (AFN) - Fagron heeft de omzet in het derde kwartaal nagenoeg stabiel gehouden op 103,6 miljoen euro. Op vergelijkbare basis was volgens het bedrijf wel sprake van 2,4 procent groei. De leverancier aan apotheken blijft naar eigen zeggen onverminderd positief over de groeimogelijkheden in de markten waarin het bedrijf actief is.
12/10 07u30  Fugro verkoopt kabel- en graafonderdeelLEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro verkoopt zijn bedrijfsonderdeel dat kabels legt en geulen graaft voor pijpleidingen in de zeebodem. De koper is de Amerikaanse branchegenoot Global Marine Holdings (GMG). Fugro ontvangt een belang van 24 procent in het gecombineerde bedrijf, goed voor een bedrag van 65 miljoen dollar. Daarnaast krijgt het bedrijf binnen een jaar een uitgestelde betaling van 7,5 miljoen dollar.
12/10 07u00  Export groeit met ruim 7 procentDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse export is in augustus verder gegroeid ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, met ruim 7 procent. De groei was een fractie groter dan in juli, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Chinese economie groeit zoals voorzien19/10 06u30 - Belegger.nl: PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie is in het derde kwartaal met 6,8 procent gegroeid. Dat maakte het nationale statistiekbureau donderdag bekend.
12x Dubbelcijferige exportgroei in Japan19/10 06u45 - Belegger.nl: TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse uitvoer is in september, voor de derde maand op rij, met dubbele cijfers gegroeid. Dat bleek uit cijfers die donderdag naar buiten werden gebracht.
12x Werkloosheid stabiel op 4,9 procent19/10 06u45 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - De werkloosheid in Nederland bedroeg in september 4,9 procent van de beroepsbevolking, gelijk aan augustus. Dat bleek donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
1x Verkopen via eBay nemen vlucht18/10 23u15 - Belegger.nl: SAN JOSE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Internetbedrijf eBay heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal stevig zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. De zaken gingen vooral goed doordat de e-commerceplatforms van de onderneming meer klanten trokken.
0x Export groeit met ruim 7 procent12/10 07u00 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse export is in augustus verder gegroeid ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, met ruim 7 procent. De groei was een fractie groter dan in juli, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
0x Fugro verkoopt kabel- en graafonderdeel12/10 07u30 - Belegger.nl: LEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro verkoopt zijn bedrijfsonderdeel dat kabels legt en geulen graaft voor pijpleidingen in de zeebodem. De koper is de Amerikaanse branchegenoot Global Marine Holdings (GMG). Fugro ontvangt een belang van 24 procent in het gecombineerde bedrijf, goed voor een bedrag van 65 miljoen dollar. Daarnaast krijgt het bedrijf binnen een jaar een uitgestelde betaling van 7,5 miljoen dollar.
0x Fagron boekt stabiele omzet12/10 07u45 - Belegger.nl: NAZARETH (AFN) - Fagron heeft de omzet in het derde kwartaal nagenoeg stabiel gehouden op 103,6 miljoen euro. Op vergelijkbare basis was volgens het bedrijf wel sprake van 2,4 procent groei. De leverancier aan apotheken blijft naar eigen zeggen onverminderd positief over de groeimogelijkheden in de markten waarin het bedrijf actief is.
0x Akzo-baas noemt activisten 'nuttig'12/10 08u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Topman Thierry Vanlancker van AkzoNobel vindt activistische aandeelhouders nuttig voor een bedrijf. ,,Ze stimuleren bestuurders naar de bredere context te kijken, zodat die geen tunnelvisie ontwikkelen', zo zegt hij in een interview in de Volkskrant.
0x Nikkei zet opmars voort12/10 08u15 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan ging donderdag verder vooruit. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op de Amerikaanse beurzen en verwerkten de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat de centralebankiers enigszins verdeeld zijn over een verdere renteverhoging dit jaar.
0x 'Licht hoger begin voor AEX'12/10 08u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting nipt hoger. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters iets hoger te beginnen na de nieuwe recordstanden op Wall Street. Beleggers verwerken de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve en kijken uit naar de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken JPMorgan en Citigroup, die later op de dag naar buiten komen.

Statistieken

Artikels:
37237
Gelezen:
23503
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven