zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u00
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
18/01 14u45  Tulpen uit Amsterdam Het is vandaag de derde zaterdag van januari en daarom werd traditioneel de Nationale Tulpendag gevierd op de Dam in Amsterdam met een reusachtige tulpenpluktuin.
18/01 14u30  NCSC adviseert overheid om kwetsbaar Citrix systeem uit te schakelen Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft Rijksoverheid en vitale organisaties, zoals energievoorziening, de telecom- en de financiële sector, die werken met Citrix geadviseerd deze uit te schakelen. 'Het kan zijn dat het abrupt uitschakelen van Citrix grote gevolgen heeft voor de uitvoering van belangrijke taken van de aangewezen organisaties. Dan moet de organisatie beoordelen of Citrix kan doordraaien met aanvullende veiligheidsmaatregelen', zo meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid vrijdagavond.
18/01 14u15  Automobiliste gewond na botsing tegen boom Sint-Oedenrode Zaterdagochtend vond er in Sint-Oedenrode op de Ollandseweg een eenzijdig verkeersongeval plaats. Rond 9.15 uur botste een vrouw ter hoogte van het Kinderbos met haar auto tegen een boom aan de linkerzijde van de weg.
18/01 12u15  Overleden man (24) uit te water geraakte auto gehaald In het Friese Bontebok is zaterdagochtend rond 08.45 uur een auto aangetroffen in het water aan de TweedeCompagnonsweg. In de auto trof de politie een overleden persoon aan. 'Het gaat om een 24-jarige man uit Heerenveen', zo meldt de politie zaterdag.
18/01 12u00  Bestuurder 45-km auto spoorloos na ongeval Zeker is dat de bestuurder van een 45-km auto bezoek krijgt van de politie om zijn verhaal te doen waarom deze vrijdagavond de plaats van een ongeval heeft verlaten.
18/01 12u00  Dode in greppel begraafplaats Nijkerk is geen misdrijf Zaterdagochtend vroeg is in Nijkerk een lichaam gevonden bij de Frieswijkstraat in Nijkerk. Dit meldt de politie zaterdag.10 
18/01 11u15  Dode aangetroffen in greppel bij begraafplaats Nijkerk Zaterdagochtend vroeg is in Nijkerk een lichaam gevonden bij de Frieswijkstraat in Nijkerk. Dit meldt de politie zaterdag.10 
18/01 10u15  Man in flatwoning neergestoken in Zwolle Vrijdagavond is een 40-jarige man uit Kampen gewond geraakt bij een steekincident aan de Palestrinalaan in Zwolle. 'De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht en vraagt getuigen zich te melden', zo meldt de politie zaterdag.
18/01 10u15  Man wordt 's nachts aangereden en overlijdt In de nacht van vrijdag op zaterdag is een man komen te overlijden nadat hij vermoedelijk door een auto is aangereden. Het ongeval gebeurde in Geleen op de Oude Postbaan. 'Vermoedelijk is de persoon geraakt door een auto op die weg. Het slachtoffer is vervolgens ter plekke aan zijn verwondingen overleden', zo meldt de politie zaterdag.
17/01 23u15  NCSC: schakel Citrix uit daar waar dat geen ernstige gevolgen heeft Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft Rijksoverheid en vitale organisaties, zoals energievoorziening, de telecom- en de financiële sector, die werken met Citrix geadviseerd deze uit te schakelen. 'Het kan zijn dat het abrupt uitschakelen van Citrix grote gevolgen heeft voor de uitvoering van belangrijke taken van de aangewezen organisaties. Dan moet de organisatie beoordelen of Citrix kan doordraaien met aanvullende veiligheidsmaatregelen', zo meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid vrijdagavond.
17/01 22u15  Dief probeert gestolen spullen terug te verkopen aan eigenaar Eerst spullen stelen uit een auto en dan contact opnemen met het slachtoffer om het proberen terug te verkopen. 'Een 24-jarige man uit Gorinchem probeerde het maar werd aangehouden', zo meldt de politie vrijdag.
17/01 22u00  Rechter tikt gemeente Oostzaan op de vingers na sluiting terrein voetbalclub OFC De gemeente Oostzaan heeft vrijdag het complex van de voetbalclub OFC gesloten. 'Na maanden overleg en een gesteld ultimatum aan OFC om transparantie over de financiën van de club te geven, is sluiting in een stroomversnelling geraakt, omdat de openbare veiligheid en orde onvoldoende kunnen worden gewaarborgd', zo laat de gemeente vrijdag weten.
17/01 20u15  Gemeente Oostzaan sluit terrein van voetbalclub OFC De gemeente Oostzaan heeft vrijdag het complex van de voetbalclub OFC gesloten. 'Na maanden overleg en een gesteld ultimatum aan OFC om transparantie over de financiën van de club te geven, is sluiting in een stroomversnelling geraakt, omdat de openbare veiligheid en orde onvoldoende kunnen worden gewaarborgd', zo laat de gemeente vrijdag weten.
17/01 18u15  Miljoenen euro's voor stamceltherapie bij te vroeg geboren baby’s Een Europees consortium van wetenschappers krijgt in totaal 9 miljoen euro voor onderzoek naar de behandeling van hersenschade bij te vroeg geboren baby’s. Van de 9 miljoen euro is 1,3 miljoen beschikbaar gesteld voor het Maastricht UMC+.
17/01 17u00  Hersenactiviteit wakkere patiënt live te zien tijdens hersenoperatie Onderzoekers van CUBE (Center for Ultrasound Brain imaging @ Erasmus MC) van het Erasmus MC in Rotterdam, zijn erin geslaagd om met functionele UltraSound (fUS) live de doorbloeding van hersentumoren in beeld te brengen tijdens een wakkere hersenoperatie. Dit heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.
Laatste update: vandaag om 14u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 16u45  Vrouw en kind onder glas na steen door ruit van trein, 2 jongens aangehoudenDonderdagmiddag heeft de politie in Heerhugowaard twee jongens aangehouden die mogelijk een voorbijrijdende trein hebben bekogeld met stenen. 'Door een gegooide steen sneuvelde een raam van de trein. In de trein kwam een vrouw, met kind, onder het glas te zitten', zo meldt de politie vrijdag.
17/01 16u00  Dakar 2020 zit erop. Stam en zijn team dik tevredenDe Dakar 2020 zit erop. Dat geldt ook voor René Bargeman en Teun Stam.
17/01 15u30  Dader liquidatie Diemen krijgt 23 jaar celDe rechtbank Amsterdam heeft vrijdag een 30-jarige man veroordeeld tot 23 jaar celstraf voor het medeplegen van moord op een 39-jarige man op 27 mei 2016 in Diemen. 'Het slachtoffer werd doodgeschoten in het bijzijn van zijn 9-jarige zoontje', zo meldt de rechtbank vrijdag.
17/01 15u15  Toestand Dakar motorrijder Edwin Straver nog steeds kritiekDe toestand van motorrijder Edwin Straver is onverminderd kritiek. Dat heeft zijn familie vrijdag vanuit het Saudi German Hospital in Riyad laten weten.
17/01 14u15  Twee mannen zwaargewond na schietpartij in RotterdamBij een schietpartij in de Rotterdamse wijk Charlois zijn donderdagavond twee mannen zwaargewond geraakt. Dit meldt de politie vrijdag.
17/01 14u00  Speksteen als deklading voor smokkel van ruim 400 kilo heroïneOp oudejaarsdag van het afgelopen jaar hebben medewerkers van de Douane en de dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid tijdens een routinecontrole 439 kilo heroïne aangetroffen. Dit meldt de politie vrijdag
17/01 14u00  Arnhemmer (22) boodt 12 miljard gestolen wachtwoorden aanHet cybercrimeteam Oost-Nederland heeft in nauwe samenwerking met het team digitale ondersteuning Oost-Nederland op woensdag 15 januari een 22-jarige inwoner uit Arnhem aangehouden op verdenking van het online aanbieden van omstreeks 12 miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden. Gebruikers konden deze tegen betaling inzien en downloaden. Het betreft een samenwerking tussen de National Crime Agency (Verenigd Koninkrijk), de FBI, het Bundeskriminalamt en de Nederlandse politie.
17/01 13u00  Hoger diabetesrisico bij lager opgeleiden ondanks gezonde voedingLager opgeleiden die een gezond voedingspatroon hebben, hebben een twee keer zo hoog diabetesrisico dan hoger opgeleiden met een gezond voedingspatroon. Dat concludeerden wetenschappers van het UMCG na analyse van de gegevens van ruim 90.000 Nederlanders. Ze publiceerden hun resultaten deze week in EClinical Medicine, gepubliceerd door The Lancet.
17/01 12u00  Twee verdachten aangehouden in onderzoek naar gestolen wachtwoordenHet cybercrimeteam Oost-Nederland heeft in nauwe samenwerking met het team digitale ondersteuning Oost-Nederland op woensdag 15 januari een 22-jarige inwoner uit Arnhem aangehouden op verdenking van het online aanbieden van omstreeks 12 miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden. Gebruikers konden deze tegen betaling inzien en downloaden. Het betreft een samenwerking tussen de National Crime Agency (Verenigd Koninkrijk), de FBI, het Bundeskriminalamt en de Nederlandse politie.
17/01 10u45  Cocaïne en vuurwerk gevonden bij verkeerscontroleAgenten hebben in samenwerking met douaniers donderdagmiddag 16 januari rond 16.30 uur aan de Groenlandweg in Nieuwdorp een 20-jarige man uit Baarland aangehouden. De man had drugs en vuurwerk in zijn auto liggen.
17/01 10u30  Alcohol- en drugstesten mogelijk maken voor chemiebedrijvenWaar zich grote veiligheidsrisico’s kunnen voordoen doordat werknemers onder invloed verkeren van alcohol of drugs, moeten deze werknemers van de werkvloer geweerd kunnen worden. Niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van hun collega’s. Daarom verkent staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor chemiebedrijven, die onder het besluit risico zware ongevallen (Brzo) vallen de mogelijkheid om bij werknemers alcohol- en drugstesten af te nemen.
17/01 09u30  Minder pakketjes in december te laat afgeleverdHet te laat bezorgen van pakketjes is in de maand december van 2019 procentueel minder dan voorgaande jaren. Afgelopen december kwam 3,5 procent te laat aan. Dit was in 2018 nog 5,5 procent.
17/01 08u30  Nieuwe coldcasekalender ook in tbs-instellingenDe politie brengt in 2020 opnieuw een coldcasekalender uit. Voor het vierde jaar op rij wordt de kalender met 52 zaken verspreid onder gevangenen, in de hoop dat dit waardevolle tips oplevert. Dit jaar ontvangen ook alle tbs-instellingen in Nederland de kalender.
17/01 08u30  Prijzen nieuwbouwkoopwoningen ruim 6 procent hogerIn het derde kwartaal van 2019 waren nieuwbouwkoopwoningen 6,3 procent duurder dan een jaar eerder. De prijzen van bestaande koopwoningen stegen in dezelfde periode ook met 6,3 procent. Daarmee bevindt Nederland zich met betrekking tot de huizenprijsontwikkeling in de Europese middenmoot. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Kadaster.
17/01 08u15  Export landbouwgoederen stijgt naar recordwaardeDe export van landbouwgoederen in 2019 wordt geraamd op 94,5 miljard euro. Dit is 4,6 procent meer dan in 2018 en de hoogste exportwaarde ooit. Dat melden Wageningen Economic Research (WUR) en het CBS op basis van gezamenlijk onderzoek in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).
17/01 00u00  Premie zorgverzekering stijgt in 2020De zorgverzekeraars hebben allemaal hun zorgpremie bekend gemaakt voor het nieuwe jaar. Voor de zorgverzekering in 2020 gaat de premie bij het grootste deel wat omhoog.
16/01 23u45  38 procent Kamerleden tijdens debat op smartphoneUit onderzoek van studenten van de Bildung Academie, schrijver Sidney Vollmer en startup myndr is gebleken dat bij plenaire vergaderingen – op ieder moment – 38% van de Kamerleden met een smartphone bezig is, met uitschieters naar 90 procent.
16/01 23u15  Kamervragen over doorvliegen KLM boven IranRegeringspartijen CDA en D66 vragen zich af hoe het kan dat KLM boven Iran bleef vliegen ondanks de Iraanse raketaanvallen op een mlitaire basis in Irak.
16/01 21u30  ProRail mag rangeren met gevaarlijke stoffen Waalhaven nog niet herstartenHet emplacement Waalhaven Zuid mag nog niet in gebruik worden genomen voor het rangeren met gevaarlijke stoffen.
16/01 21u15  Nout Wellink moet dinsdag onder ede getuigen over opzettelijk DSB-lekVoormalige topman van De Nederlandse Bank (DNB) Nout Wellink wordt dinsdag 21 januari in de rechtbank Den Haag onder ede verhoord over zijn rol in de aanloop die leidde tot het faillissement DSB-bank.
16/01 20u45  Zieke coffeeshophouder Van Laarhoven geland op Schiphol, kort geding moet opname ziekenhuis afdwingenDe in Thailand veroordeeld oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven is op Schiphol geland.
16/01 20u15  Aanhoudingen in grootschalig oplichtingsonderzoekHet Cybercrimeteam van de politie Oost-Nederland heeft meerdere aanhoudingen verricht in een onderzoek naar oplichting van verkopers via de verkoopsite Marktplaats.
16/01 19u00  Nederlandse motorcoureur Edwin Straver in kritieke toestand na crashDe Nederlandse motorcoureur Edwin Straver (48) uit het Brabantse Rijswijk is in de voorlaatste etappe van de Dakar-rally zwaargewond geraakt.
16/01 16u30  503 aanmeldingen Subsidieregeling sanering varkenshouderijenDe inschrijvingstermijn voor deelname aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) is op 15 januari gesloten. 503 varkenshouders hebben zich opgegeven voor deelname aan deze regeling, het aantal inschrijvingen is daarmee boven verwachting.
16/01 16u15  Onderzoeksraad voor Veiligheid start onderzoek naar brand in flat ArnhemDe Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de brand in de galerijflat aan het Gelderseplein te Arnhem.
16/01 15u15  Hagenaar (47) neergestokenEen nog onbekende man heeft donderdagochtend rond 06.15 uur stakeen 47-jarige Hagenaar neergestoken op de Melis Stokelaan ter hoogte van De Dreef.
16/01 14u45  Tot 2040 explosieve stijging aantal Nederlanders met dementie, parkinson en beroerteHet aantal Nederlanders dat een beroerte krijgt, lijdt aan dementie of de ziekte van Parkinson zal tot 2040 explosief stijgen ten opzichte van 2015. Dit constateert de Hersenstichting op basis van gegevens over hersenaandoeningen uit de Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2018 (VTV-2018) van het RIVM.
16/01 14u30  Nederlands busje crasht in Duitsland: drie zwaargewondenBij een ongeval op de Duitse A57, net over de grens bij Kleve, zijn zes Nederlanders gewond geraakt.
16/01 13u30  70 procent van de Nederlanders is blind voor kinderarmoede in eigen landKinderarmoede komt vaker voor dan veel mensen denken. Zo schat 70 procent van de Nederlanders het aantal kinderen dat in Nederland onder de armoedegrens leeft te laag in of geeft aan geen idee te hebben van de omvang van kinderarmoede.
16/01 13u15  Aantal klassieke auto's in Nederland neemt nog steeds toeHet aantal klassieke auto's of oldtimers in Nederland neemt nog steeds toe. Dit meldt de BOVAG donderdag.
16/01 12u45  Elektrische bedrijfswagens Hyundai op komstHyundai gaat samenwerken met Arrival, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde start-up van elektrische voertuigen. 'De overeenkomst moet de transformatie naar schone mobiliteit verder versnellen', zo meldt Hyundai donderdag.
16/01 12u00  Software TU Delft leert 'gesprekken' tussen cellen beter te begrijpenOnderzoekers van de TU Delft hebben software ontwikkeld die gesprekken tussen cellen kan voorspellen en visualiseren aan de hand van de betrokken moleculen. Dit meldt de TU Delft donderdag.
16/01 11u45  Politie oefent met paarden bij 'relletjes' in binnenstad UtrechtWoensdagavond heeft de politie in de binnenstad van Utrecht een oefening gehouden waarbij politiemensen en politie te paard bij het Janskerkhof moesten ingrijpen bij 'relletjes' op straat.
16/01 10u00  Douane vindt 921 kilo cocaïne tussen bananenAfgelopen dinsdag heeft de Douane tijdens een controle in de haven van Vlissingen 921 kilo cocaïne onderschept. 'De drugs zaten verstopt in een container tussen bananen', zo meldt de politie donderdag.
16/01 09u45  Zieke coffeeshophouder Van Laarhoven in vliegtuig onderweg naar NederlandJohan van Laarhoven, de coffeeshophouder die al vijf jaar in een Thaise cel zit, is met het vliegtuig onderweg naar Nederland. Zijn vliegtuig komt naar verwachting rond 18.30 uur aan op Schiphol. Dit melden diverse media donderdag.
16/01 09u00  Twee gewonden bij verkeersongeval in AssenEven voor middernacht vond er een aanrijding plaats op de Loner rotonde in Assen. Hierbij kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Twee personen raakten gewond.
16/01 08u45  Aantal mensen met een baan was nog nooit zo hoog: 9 miljoenHet aantal mensen met betaald werk nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 17 duizend per maand toe en bedroeg in december voor het eerst meer dan 9 miljoen personen. Het aantal werklozen is in de afgelopen drie maanden gedaald met gemiddeld 7 duizend per maand naar 302 duizend in december. Zij hadden geen betaald werk en gaven aan recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor direct beschikbaar te zijn. Dat heeft het CBS donderdag op basis van nieuwe cijfers bekendgemaakt.
16/01 08u30  Aantal mensen met een baan was nog nooi zo hoog: 9 miljoenHet aantal mensen met betaald werk nam in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 17 duizend per maand toe en bedroeg in december voor het eerst meer dan 9 miljoen personen. Het aantal werklozen is in de afgelopen drie maanden gedaald met gemiddeld 7 duizend per maand naar 302 duizend in december. Zij hadden geen betaald werk en gaven aan recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor direct beschikbaar te zijn. Dat heeft het CBS donderdag op basis van nieuwe cijfers bekendgemaakt.
15/01 21u15  Grote brand in vakantiepark HellevoetsluisAan de Parkweg in Hellevoetsluis is woensdagavond brand uitgebroken in een houten huisje op een vakantiepark.
15/01 21u00  Autobrand op A28Op de A 28 tussen Fluitenberg en Pesse vloog woensdagavond een personenwagen onder her rijden spontaan in brand.
15/01 20u15  OM eist gevangenisstraffen voor schieten op agentenAgenten staan doodsangsten uit, één agent raakt lichtgewond als hij wordt beschoten, een jonge vrouw wordt zwaargewond afgevoerd nadat ze door een politiekogel is getroffen. ‘Een zaak met alleen maar verliezers’, zo kenschetst de officier van justitie de strafzaak die voortvloeit uit een poging afpersing en een schietpartij op 9 december 2018 in Winterswijk. Drie verdachten, een 23-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Winterswijk en een 27-jarige man uit Apeldoorn, stonden vandaag terecht voor de meervoudige kamer.
15/01 19u30  Team Van de Laar krijgt niet de duinen waar ze op hooptenHet was een beetje een domper toen de mannen van Fried van de Laar Racing halverwege de tiende etappe in de gaten kregen dat het tweede deel niet door zou gaan. Veel ongelukken in de eerste reeks duinen van de dag hielden de helikopters zo bezig, dat er voor het tweede deel geen medische hulp beschikbaar was. Dat risico nam de organisatie van de Dakar 2020 niet.
15/01 19u30  Stam doet rustig aan in Dakar marathonetappeTeun Stam heeft het in de tiende etape rustig aan gedaan. Deze tiende dag werd niet helemaal uitgereden in verband met de harde wind waardoor reddingshelikopters aan de grond moesten blijven.
15/01 19u15  Ladingdieven in Eindhoven aangehouden na wilde achtervolgingIn de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 januari hield de politie in Eindhoven drie verdachten na een achtervolging aan. De drie mannen, een 56-jarige vader en zijn 32-jarige zoon uit Eindhoven en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen en de diefstal van een doos cosmeticaspiegels.
15/01 18u15  KNMI: Afgelopen decennium was warmste ooitHet afgelopen decennium (2010-2019) was wereldwijd het warmste decennium ooit. 'Dat blijkt uit een analyse van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO). Sinds de jaren tachtig is elk opeenvolgend decennium warmer dan het vorige', zo meldt het KNMI woensdag.
15/01 18u00  Den Haag verdubbelt aantal laadpalen voor elektrische auto’sGemeente Den Haag trekt geld uit voor extra laadpalen voor elektrische auto’s. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Van Tongeren van Duurzaamheid en Energietransitie woensdag bekendgemaakt.
15/01 18u00  Ongeval tussen vrachtauto en personenauto op N34 bij EmmenEen vrachtwagen en een personenauto zijn woensdag op de N34 tegen elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde vanmiddag bij de afslag Emmen Noord-Klijndijk.
15/01 17u30  'Klapdag' politie levert grote vangst op in grootschalig onderzoekDinsdag 14 januari organiseerde de politie een zogeheten ‘klapdag’. 'Met 100 collega’s uit diverse politieteams in Twente vonden op acht verschillende adressen doorzoekingen plaats. Uiteindelijk werd er een grote hoeveelheid aan verdovende middelen aangetroffen, ruim €11.000, - aan contact geld, vier personenauto’s werden in beslaggenomen en er werd beslag gelegd op een woning', zo laat de politie woensdag weten.
15/01 17u30  Team De Rooy voorzichtig in ingekorte etappeEr gebeurde zoveel in het eerste deel van de tiende etappe van de Dakar 2020 dat de organisatie besloot het tweede deel te schrappen. Dat was niet per se nadelig voor Petronas Team De Rooy Iveco, want in de eerste 345 km had Janus van Kasteren een cabinedemper kapot en stond Albert Llovera met een kapotte turbo. Michiel Becx en Vick Versteijnen moesten dus te hulp schieten.
15/01 17u00  Ziekenhuis sluit dataverkeer met buitenwereld na hackpogingHackers hebben een poging gedaan in te breken in de digitale systemen van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Dit heeft het MCL vastgesteld. 'Uit voorzorg heeft het MCL daarom alle dataverkeer met de buitenwereld tijdelijk afgesloten', zo laat het ziekenhuis woensdag weten.
15/01 16u45  Twee personen van balkon gered bij brand in HoogeveenDe brandweer heeft woensdagmiddag twee personen van het balkon van een woning gehaald aan de Lomanlaan in Hoogeveen nadat er na een explosie brand was uitgebroken.
15/01 16u30  OM: Bloedsporen op auto verdachte medeplegen moord WiersumDe 36-jarige man uit Almere, die verdacht wordt van het medeplegen van de moord op advocaat Derk Wiersum op 18 september 2019, blijkt zowel in de dagen voor als in de dagen na 18 september 2019 de vaste gebruiker van deze witte Opel Combo te zijn geweest, dat blijkt uit tankgegevens en camerabeelden. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag tijdens de prof formazitting laten weten.
15/01 16u00  Geen explosief in verdacht pakket Joods restaurant AmsterdamNa een melding van een verdacht object heeft de politie woensdagmorgen een deel van de Amstelveenseweg in Amsterdam afgesloten.
15/01 15u00  Kwaliteit van leven ouderen neemt toe door gebruik technologische hulpmiddelenUit onderzoek door het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)-Campus Den Haag en de gemeente Den Haag blijkt dat de kwaliteit van leven van ouderen toeneemt door technologische hulpmiddelen te gebruiken. Dit meldt het LUMC woensdag.
15/01 14u00  Vermeende benzinedieven hadden accuboor en volle jerrycans bij zichIn de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 25-jarige man uit Volendam en een 22-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van benzinediefstal. 'Bij een verkeerscontrole kregen de agenten argwaan door de benzinelucht die in de auto van de mannen hing', zo meldt de politie woensdag.
15/01 13u45  Amsterdam beschermt koopmarkt tegen duur doorverhurenDe gemeente Amsterdam wil in de strijd tegen het duur verhuren van nieuwbouw koopwoningen (buy-to-let) maatregelen nemen, zodat deze woningen alleen nog maar door de koper zelf bewoond kunnen worden. Dit heeft de gemeente Amsterdam woensdag bekendgemaakt.
15/01 12u15  Verdacht pakket bij Joods restaurant in AmsterdamNa een melding van een verdacht object heeft de politie woensdagmorgen een deel van de Amstelveenseweg in Amsterdam afgesloten.
15/01 11u15  Verdacht pakket in AmsterdamNa een melding van een verdacht object heeft de politie woensdagmorgen een deel van de Amstelveenseweg in Amsterdam afgesloten.
15/01 10u30  Identiteit bekend gemaakt tweede verdachte explosie op UrkDe politie heeft de identiteit bekend gemaakt van de tweede verdachte in het onderzoek naar een explosie in een woning op Urk. Het gaat om een 23-jarige man uit die plaats
15/01 09u30  Huisartsenzorg bij lagerugklachten afgelopen vijf jaar weinig veranderdDe afgelopen vijf jaar is er niet veel veranderd in de huisartsenzorg voor patiënten met lagerugklachten, zo blijkt uit onderzoek van het Nivel en het Radboudumc voor het programma Zinnige Zorg van het Zorginstituut Nederland. Het aantal recepten voor opioïden en het aantal verwijzingen naar medisch specialisten zijn licht gestegen. De manier van diagnose stellen en de behandeling zijn vergelijkbaar gebleven, net als het percentage patiënten dat extra evaluaties heeft bij de huisarts.
15/01 09u30  Tot drie jaar cel geëist voor betrokkenheid bij drugslab HagesteinHet Openbaar Ministerie heeft vandaag tot drie jaar cel geëist tegen vijf personen die verdacht worden van betrokkenheid bij een drugslab in Hagestein, gemeente Vianen. De politie ontdekte het drugslab op 30 januari 2018 na een melding van een verdachte situatie.
15/01 09u15  Brand in kelderboxIn een kelderbox aan de Calkoenstraat in Hoogeveen zorgde voor flink rookontwikkeling.
15/01 09u15  Sterkste stijging gemeentelijke woonlasten sinds 2007De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar aanzienlijk sterker dan de inflatie. Huurders betalen 5,1 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De afvalstoffenheffing stijgt met 5,9 procent sterk doordat veel gemeenten nu pas de verhoging van een rijksbelasting in 2019 doorberekenen. De ozb stijgt met 4,0 procent relatief sterk door onder meer tekorten op het sociaal domein. Dit blijkt uit het rapport Kerngegevens Belastingen Grote Gemeenten 2020, dat is opgesteld door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen.
15/01 09u00  Van Nieuwenhuizen: Nederland opnieuw inrichten tegen weersextremenOm Nederland robuust te maken tegen extreem weer, zoals piekbuien en langdurige droogte, moet er komende jaren extra worden geïnvesteerd. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) spreekt vandaag met de Tweede Kamer over haar voorstel tot een wijziging van de Waterwet zodat er meer geld beschikbaar komt voor de aanpak van wateroverlast. Om projecten op korte termijn vanuit de Rijksoverheid te steunen stelt de minister dit jaar bovendien ook bijna €5 miljoen extra beschikbaar voor vijf regionale pilotprojecten waarvan op korte termijn al de schop de grond ingaat.
15/01 08u00  Meer misdrijven in 2019, daders steeds jongerAan de jarenlange daling van het aantal misdrijven is een einde gekomen. Vorig jaar werden ruim 800.000 misdrijven geregistreerd, een stijging met 4 procent in vergelijking met 2018. Wat opvalt is het groeiend aandeel jonge daders. Verder werden er fors meer meldingen van overlast gedaan. Ook het aantal fraudegevallen nam in 2019 aanzienlijk toe, zo blijkt uit de jaarcijfers van de politie.
15/01 08u00  Economisch beeld fractie minder gunstigHet conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in januari een fractie minder gunstig dan een maand eerder, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van half januari presteren 9 van de 13 indicatoren beter dan hun langjarige trend.
14/01 22u30  Grote brand in woonzorgcomplex Hoorn, 1 gewonde en 20 evacuésDinsdagavond is rond 20.00 uur een grote brand uitgebroken bij een woonzorgcomplex locatie Betsy Perk in de wijk Kersenboogerd in Hoorn. Dit heeft de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord dinsdag bekendgemaakt.
14/01 22u15  AH waarschuwt voor voedselvergiftiging 30+ boerenkaasAlbert Heijn heeft besloten de AH boerenkaas belegen 30+ plakken met houdbaarheidsdatum 30-01-2020 per direct uit de winkels terug te halen. De kaas wordt per direct uit de schappen gehaald, omdat hij voedselvergiftiging kan veroorzaken.
14/01 20u45  Patiënten opgeroepen voor test op Hepatitis en HIV na gebitsreinigingHet Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gaat uit voorzorg in totaal 649 patiënten oproepen, die een gebitsreiniging hebben ondergaan op of na maandag 27 januari 2014, om hun bloed te laten testen op hepatitis B, hepatitis C en hiv. Dit heeft het ziekenhuis dinsdag laten weten.
14/01 19u30  YouTube-ster Nikkie de Jager in haar coming out-videoYouTube-ster Nikkie de Jager (25), beter bekend als NikkieTutorials, heeft bekend gemaakt dat ze transgender is.
14/01 19u15  VCA cursus noodzakelijk in terugdringen werkgerelateerde ongevallenGewond raken op het werk is voor mensen in bepaalde beroepen een reële alledaagse dreiging. Elk jaar vinden er zo’n 200.000 werkgerelateerde ongevallen plaats in Nederland. In 2018 raakten daarbij 4318 werknemers gewond. Dat is niet alleen veel, maar het is zelfs 27 procent meer in vergelijking met 2014. Deze stijging schrijft de Inspectie SZW toe aan het economische klimaat: de zaken gaan zo goed dat men sneller en efficiënter moet werken om alles gedaan te krijgen, waardoor er vaker onveilige situaties ontstaan. 71 mensen vonden in 2018 de dood door een bedrijfsongeval. Meer bewustzijn van risico’s op de werkvloer is dus noodzakelijk. Daarom is er tegenwoordig de steeds populairdere VCA cursus.
14/01 18u45  Man (41) aangehouden als verdachte dodelijke schietpartij SchiedamDinsdag heeft de politie een 41-jarige Schiedammer aangehouden die er van verdacht wordt betrokken te zijn bij de dodelijke schietpartij op zaterdag 28 december in Schiedam waarbij een 26-jarige man uit Rijswijk om het leven kwam. Dit meldt de politie dinsdag.
14/01 17u00  Jeugddetentie voor gewapende overval op KFC-restaurant AlmereTwee jongens van 17 en 18 jaar uit Almere zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een jeugddetentie van 1 jaar, waarvan een deel voorwaardelijk met daarbij een gedrag beïnvloedende maatregel (GBM). Een andere jongen van 17 kreeg 9 maanden jeugddetentie opgelegd, plus een PIJ-maatregel, ook wel jeugd-tbs genoemd. De jongens pleegden begin vorig jaar in Almere een gewapende overval op een KFC-restaurant, waarbij ze €2.700,- buitmaakten.
14/01 16u15  Straver maakt tijd goed in lastige etappeDe negende etappe van de Dakar 2020 was een slopende rit, letterlijk en figuurlijk. In de briefing was al gewaarschuwd voor moeilijk terrein, met gaten, geulen, stenen en ander onheil. Edwin Straver maakte na een moeizaam begin toch best wat tijd goed op zijn concurrenten in het kistklassement.
14/01 16u00  VVD en CDA steunen verbod op vuurpijlen en knalvuurwerkOok de regeringspartijen VVD en CDA steunen een landelijk verbod voor knalvuurwerk en vuurpijlen. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff laat aan De Telegraaf weten: ‘Ik hoop dat iedereen tijdens de komende jaarwisseling geniet van siervuurwerk’.
14/01 14u00  Opnieuw arrestaties in Operatie AlfaOnder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft de recherche dinsdag drie mannen (24, 53 en 75 jaar) uit Oss en Berghem opgepakt in Operatie Alfa. Ze worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie.
14/01 14u00  5 jaar cel voor poging doodslag op ex-partnerDe rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 42-jarige man veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor een poging tot doodslag op en bedreiging van zijn ex-partner. De man had vorigg jaar op het parkeerterrein nabij de huisartsenpost aan de President Kennedylaan in Den Haag met een moersleutel van 1,65 kilogram zwaar en 40 centimeter lang meerdere keren op het hoofd en tegen het lichaam van zijn ex-partner geslagen.
14/01 13u15  "strafrechtelijk beslag in zaak tegen oprichter Stichting Loterijverlies kan in stand blijven"De beslissing van de rechtbank van januari 2019 om de beslagen te handhaven in de zaak tegen de oprichter van Stichting Loterijverlies en enkele aan hem gekoppelde BV’s kan in stand blijven. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Harteveld de Hoge Raad in zijn conclusie van vandaag.
14/01 11u30  Twee aanhoudingen voor steekincidentDe politie heeft dinsdagochtend 14 januari 2020 twee jongens aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij een steekincident afgelopen zaterdag in Hilvarenbeek. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Goirle en een 17-jarige jongen uit Tilburg.
14/01 11u15  Doorrijder na ongeval in ZeistMaandagavond rond 19:30 uur trof de politie een gewonde vrouw aan op de kruising Driebergseweg met de Bunsinglaan in Zeist. Er was een melding binnengekomen dat daar een scooter aangereden zou zijn.
14/01 11u15  Explosief aangetroffen bij café in ZwolleDe Voorstraat in Zwolle is voor een groot gedeelte afgezet na het aantreffen van een mogelijk explosief bij een café. Dit meldt de politie dinsdag.
14/01 10u15  Mogelijk explosief aangetroffen bij café in ZwolleDe Voorstraat in Zwolle is voor een groot gedeelte afgezet na het aantreffen van een mogelijk explosief bij een café. Dit meldt de politie dinsdag.
14/01 10u15  Mogelijk explosief aangetroffe bij café in ZwolleDe Voorstraat in Zwolle is voor een groot gedeelte afgezet na het aantreffen van een mogelijk explosief bij een café. Dit meldt de politie dinsdag.
14/01 10u00  Niveau basisschool gaat achteruitLeerlingen van het basisonderwijs maken steeds vaker bijgespijkerd worden omdat zij met achterstanden de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. De VO-raad vreest dat door een leraren tekort in het basisonderwijs de leerachterstanden steeds groter worden.
14/01 09u45  Politie roept verdachte explosie Urk op zich te meldenDe politie heeft een ultimatum gesteld voor de tweede verdachte in het onderzoek naar een explosie die in november vorig jaar bij een huis aan de Golfoploop naar binnen werd gegooid. Als hij zich niet voor woensdag meldt, worden zijn foto en naam vrijgegeven.
14/01 08u30  ANWB: Bestuurders gaan veiliger rijden door feedback van verzekeraarBestuurders gaan veiliger rijden als ze een autoverzekering hebben die hun feedback geeft over hun rijstijl. De deelnemers zijn minder vaak betrokken bij verkeersongevallen en hebben minder schades dan mensen met een 'gewone' autoverzekering. De korting die de ANWB verstrekt, wordt gecompenseerd met het dalen van de schades. Dat blijkt uit een analyse van gegevens van de ANWB Veilig Rijden Verzekering.
14/01 08u30  Patiënten roepen Nederland op: laat dierbaren weten of je donor wil zijnVandaag roepen patiënten, die op de wachtlijst staan voor een orgaandonor, Nederland op om dierbaren te laten weten of ze na overlijden donor willen zijn. Zij vragen hiervoor aandacht, omdat veel mensen elkaars keuze niet kennen. Doordat mensen elkaar laten weten of ze donor willen zijn, wordt een wens vaker nageleefd en vaker ingestemd met donatie. Daarnaast neemt het bespreken van de keuze twijfel weg bij nabestaanden op een moeilijk moment. De oproepen worden gesteund en mogelijk gemaakt door de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland.
14/01 08u15  Nederlandse goederenimport uit China ruim 39 miljard euroIn 2018 importeerde Nederland voor 39,2 miljard euro aan goederen uit China, waarvan twee derde weer naar andere landen werd geëxporteerd. Bedrijven voeren uit China relatief vaak hightechproducten in die ze verder verwerken. Dit meldt het CBS in de publicatie “De Nederlandse importafhankelijkheid van China, Rusland en de VS”.
13/01 22u15  Van vrachtwagen gevallen aardappelen maken N34 spekgladMaandagmiddag was de N34 tussen Odoorn en Klijndijk uren lang afgesloten voor het verkeer. Oorzaak waren aardappels die rond het middaguur ter hoogte van Klijndijk van een vrachtwagen waren afgevallen waardoor het wegdek spekglad werd.
13/01 21u30  Drugssmokkelaars kloonden bestelbusje technische dienst terminalIn een onderzoek naar witwassen en de invoer van cocaïne van FIOD Harc Amsterdam en het Landelijk Parket (OM) zijn afgelopen vrijdagochtend 10 januari in Rotterdam een man van 29 jaar en een vrouw van 28 jaar aangehouden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.
13/01 20u30  Douane treft 110 kilo cocaïne aan op kolenschipVorige week maandag is op een kolenschip in IJmuiden 110 kilo cocaïne aangetroffen door het Landelijke Visitatieteam van de Douane. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.
13/01 18u15  Utrechtse apotheker die drugsorganisatie leidde moet cel inEen 45-jarige man uit Utrecht, die de spil in een drugsorganisatie was, is maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. 'Ook verduisterde de man als Utrechtse apotheker medicijnen. Zes anderen die elk een eigen rol hadden in of bij de drugsorganisatie zijn veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen, taakstraffen en geldboetes', zo meldt de rechtbank Midden-Nederland maandag.
13/01 18u00  Bewoners sluiten zich buiten bij brand in garage aan de Zicht in GemondeMaandagmiddag rond 16.10 uur rukte de brandweer uit voor een brand in een garage aan een woning aan de Zicht in Gemonde. De bewoners hadden zichzelf intussen buitengesloten maar de brandweer pakte de vuurhaard in de garage vakkundig aan.
13/01 18u00  Stam: het was een bende in de proef van de achtste etappe van de DakarStam en Bargeman keken hun ogen uit in etappe 8 van de Dakar.
13/01 17u45  Geen rente meer op ABNAMRO rekening vanaf 1 aprilVoor vrijwel alle individuele particuliere spaarrekeningen bij ABNAMRO, wordt de rente vanaf 1 april op 0% vastgesteld. 'Voor individuele zakelijke spaarrekeningen gold dat percentage al', zo laat ABNAMRO maandag weten.
13/01 17u15  Drie gewonden bij ongeluk in Barger-CompascuumBij een ongeluk in Barger-Compascuum zijn vanmiddag drie mensen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de Verlengde Oosterdiep.
13/01 17u00  Man gewond bij woningoverval Amsterdam-Zuid, vermoedelijk geschotenMaandagmiddag is bij een vermoedelijke poging woningoverval aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid rond 13.30 uur een man gewond geraakt. Dit meldt de politie maandagmiddag.
13/01 16u15  Minder voedselverspilling met de foodybag van het restaurantVanaf vandaag kunnen restaurants met een speciaal #verspillingsvrij-logo achter hun raam of op hun menukaart duidelijk maken dat zij zich inzetten tegen voedselverspilling. 'Wat de klant niet opeet, mag mee naar huis', zo meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) die het logo heeft gelanceerd.
13/01 16u00  Nederlands meisje (9) zwaargewond door val uit skilift in WinterbergIn het Duitse Winterberg is zondagmiddag een Nederlands 9-jarig meisje zwaargewond geraakt na een val uit een skilift. Dit meldt de Duitse politie maandag.
13/01 15u45  Vernielingen aan en rondom woning Harderwijk leiden tot onrustDe politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vernielingen die zijn gepleegd aan en in de buurt van een woning in Harderwijk aan de Stakenbergerhout in het afgelopen weekend. Dit meldt de politie maandag.
13/01 15u30  Voortvluchtige veroordeelde oplichter moet nog ruim 1.000 dagen zittenAfgelopen zondag heeft de politie een 53-jarige man aangehouden in een woning in Leeuwarden. Dit meldt de politie maandag.
13/01 15u30  Miljoenensubsidie voor onderzoek naar oorzaak hartfalen en vasculaire dementieWetenschappers van het Maastricht UMC+ ontvangen bijna anderhalf miljoen euro subsidie voor onderzoek naar de mogelijk gedeelde oorzaak van vasculaire dementie en hartfalen. Dit heeft het ziekenhuis maandag bekendgemaakt.
13/01 15u00  Vrouw (59) moet 2,1 miljoen euro betalen voor PGB-fraudeVolgens de rechtbank Oost-Brabant heeft een 59-jarige vrouw 2,1 miljoen euro op illegale wijze verkregen door fraude te plegen met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Daarom moet zij van de rechtbank het hele bedrag terugbetalen aan de Staat, zo heeft de rechtbank maandag laten weten.
13/01 13u15  FNV: Medewerkers Lidl geven bazen wake-up call over torenhoge werkdrukOp 13 januari krijgt de Nederlandse directie van Lidl een wake-up call. Op het hoofdkantoor in Huizen tijdens een alternatieve nieuwjaarsreceptie overhandigt een groep medewerkers ruim 500 handtekeningen. We hebben ze binnen 1 week opgehaald, dit leeft breed. Het is tijd voor een wake-up call’, zegt kaderlid Abdel Ben Touhami.
13/01 13u00  Handgranaat bij woning burgemeester Maasdriel onschadelijk gemaakt, burgemeester mogelijk geen doelwitIn het Gelderse Kerkdriel werd maandagochtend vroeg een handgranaat gelegd bij het appartementencomplex waar burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel woont.
13/01 12u15  Flinke brand bij hotels voor Centraal Station AmsterdamOp de Prins Hendrikkade voor het Centraal Station en ter hoogte van het Art'hotel Amsterdam en het Victoria Hotel woedt maandagochtend een flinke brand.
13/01 11u30  Inspectie Beverwijkse Bazaar: 5 spoedsluitingen en vele overtredingenZaterdag 11 januari hebben meer dan 30 inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op de Beverwijkse Bazaar een uitgebreide inspectie uitgevoerd.
13/01 10u45  Appen op telefoon in houder niet veiliger dan appen op met telefoon in de handSWOV heeft een onderzoek uitgevoerd naar het effect van appen met de telefoon in een houder op het rij- en kijkgedrag van automobilisten versus het appen met de telefoon in de hand.
13/01 10u30  Man (19) aangehouden na misbruik alarmnummerDe politie hield zondagavond 12 januari een 19-jarige man uit Breda aan, nadat hij die dag meerdere malen voor niets het alarmnummer 112 belde. Bij misbruik van het alarmnummer kunnen er onnodig slachtoffers vallen.
13/01 10u15  VVN Rijsimulator op Horecava moet toename alcohol in verkeer terugdraaienHet aantal dodelijke slachtoffers door alcohol in het verkeer is sinds 2016 meer dan verdubbeld.
13/01 10u00  Handgranaat die werd gelegd bij woning burgemeester Maasdriel onschadelijk gemaaktIn het Gelderse Kerkdriel werd maandagochtend vroeg een handgranaat gelegd bij het appartementencomplex waar burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel woont.
13/01 09u30  Schone lucht voor 50 procent gezondheidswinstIn 2030 50% gezondheidswinst door schonere lucht ten opzichte van 2016. Die afspraak tekent minister van Veldhoven (Milieu en Wonen) vandaag in Utrecht met 36 gemeenten en negen provincies.
13/01 09u30  In 2019 iets meer faillissementen dan in 2018In december 2019 zijn er voor zittingsdagen gecorrigeerd 46 bedrijven minder failliet verklaard dan in november, meldt het CBS.
13/01 09u00  Handgranaat gelegd bij woning burgemeester Maasdriel, tientallen woningen ontruimdIn het Gelderse Kerkdriel is een handgranaat gelegd bij het appartementencomplex waar burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel woont.
13/01 08u15  Man gewond na schietincident TerneuzenZondagavond omstreeks 23.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er mogelijk geschoten zou zijn op een personenauto ergens in de omgeving van Terneuzen.
12/01 20u30  Dode bij frontale aanrijding in NijkerkBij een ongeval tussen een vrachtwagen en een personenwagen is zondagavond in Nijkerk een persoon om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.
12/01 20u15  Man aangehouden door arrestatieteamEen arrestatieteam (AT) van de politie heeft vanmorgen om 09.50 uur een man aangehouden die er van wordt verdacht in zijn woning een persoon te hebben neergeschoten. Het slachtoffer van die schietpartij meldde zich kort na 06.30 uur met een schotwond in het ziekenhuis en ook hij is als verdachte aanhouden.
12/01 18u45  Vuurwapens gevonden in woning waar vuurwerkexplosie plaatsvondIn de woning in Born waar zaterdagavond een ontploffing plaatsvond heeft de politie een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen.
12/01 17u00  Aart Staartjes (81) overleden na verkeersongevalOp 81-jarige leeftijd is acteur en televisiemaker Aart Staartjes overleden. Afgelopen vrijdag raakte Staatjes betrokken bij een ernstig verkeersongeval met een personenwagen. Hierbij werd hij uit zijn brommobiel geslingerd.
12/01 17u00  Van Kasteren ‘plankgas of geen gas’Een kapot palletje onder het gaspedaal maakte dat Janus van Kasteren in de zevende etappe van de Dakar Rally 2020 nogal wat tijd verloor. De kopman van Petronas Team De Rooy Iveco kwam met de vijftiende tijd over de finish en zag in het klassement Dmitry Sotnikov hem passeren. Vick Versteijnen sloot de etappe van Riyad naar Wadi Al-Dawasir af met de zevende tijd.
12/01 16u30  Aart Staartjes overleden na verkeersongevalOp 81-jarige leeftijd is acteur en televisiemaker Aart Staartjes overleden. Afgelopen vrijdag raakte Staatjes betrokken bij een ernstig verkeersongeval met een personenwagen. Hierbij werd hij uit zijn brommobiel geslingerd.
12/01 16u00  Man bekeurd voor voorhanden hebben van lachgasIn de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 januari hoorde de politie op het Burgemeester Jansenplein het geluid van het vullen van een ballon met gas.
12/01 16u00  Man (21) omgekomen bij ongeval op A1 bij HengeloOp zondagochtend kwam bij een ongeval op de A1 een 21-jarige man uit Almelo om het leven. Om ongeveer 06:45 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdig ongeval op de A1 ter hoogte van hectometerpaal 156. Ter plaatse bleek dat er ondertussen twee auto’s bij de aanrijding betrokken waren.
12/01 12u30  Politieagenten gewond door stenengooiende minderjarigenTwee politieagenten raakten zaterdagavond 11 januari in Den Haag gewond toen de ruit van de politieauto waar zij inzaten werd ingegooid met een steen. Twee minderjarigen zijn aangehouden.
12/01 12u15  Voetbalteam uit hotel gezet in BredaDe politie werd in de nacht van zaterdag op zondag ter assistentie geroepen door de beveiliging van het Novotel aan de Dr. Batenburglaan in Breda. Een groep van 27 personen, volgens de melder een voetbalteam, was door hen gesommeerd het hotel te verlaten, maar gaf daar geen gehoor aan.
12/01 12u00  Verdachte aangehouden van doorrijden na aanrijdingDe politie heeft zondagochtend vroeg een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden die ervan verdacht wordt dat hij zaterdagochtend een 32-jarige vrouw heeft aangereden op de Mathenesserlaan.
12/01 12u00  Onderzoek naar dood naakte manEen bebloede man liep zondagochtend 12 januari naakt door Helmond. Agenten brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij kort daarna overleed. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het overlijden van de man.
12/01 12u00  Motorrijder komt om het leven in zevende etape DakarDe Dakar Rally kent een trieste dag. Vanochtend is tijdens de zevende etape de Portugees Paulo Goncalves overleden.
12/01 10u30  Man meldt zich met schotwond in ziekenhuisEen arrestatieteam (AT) van de politie heeft vanmorgen om 09.50 uur een man aangehouden die er van wordt verdacht in zijn woning een persoon te hebben neergeschoten. Het slachtoffer van die schietpartij meldde zich kort na 06.30 uur met een schotwond in het ziekenhuis en ook hij is als verdachte aanhouden.
12/01 10u30  Dode en gewonden bij ongeval op A1 bij HengeloBij een verkeersongeval op de A1 bij Hengelo is zondagmorgen een persoon om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.
12/01 10u15  Man bedreigd met vuurwapen ZaandamZondagmorgen omstreeks 04.30 uur kwam een melding bij de politie binnen dat een 31 jarige drankbezorger uit Amsterdam was beroofd van zijn auto. Hij werd op de Poelenburg aangesproken en kreeg direct een vuurwapen op zijn hoofd gericht, terwijl het wapen werd doorgeladen. De verdachte nam vervolgens de auto van de drankbezorger over.
12/01 10u15  Jongen (12) naar HALT voor bezit nepwapenVan een 12-jarige jongen uit de gemeente Vlissingen is een nepvuurwapen vernietigd door de politie. Voor de afhandeling van dit strafbare feit wordt hij doorgestuurd naar HALT.
12/01 00u00  BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichtenOmdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl.
11/01 20u15  Iran geeft toe Oekraïense vliegtuig te hebben neergehaaldDe Iraanse commandant van de luchtmacht heeft toegegeven dat het Oekraïense verkeersvliegtuig dat afgelopen woensdag nabij Teheran verongelukte, door hen uit de lucht is geschoten.
11/01 19u45  Kabinet versterkt aansturing BelastingdienstHet kabinet versterkt de aansturing van de Belastingdienst om de dienstverlening van een van de grootste uitvoeringsorganisaties te verbeteren. De onderdelen Toeslagen en Douane worden ontvlochten van de rest van de Belastingdienst. Minister Hoekstra (Financiën) heeft de Tweede Kamer vandaag in een brief over de wijzigingen geïnformeerd.
11/01 19u45  Zwaargewonde na explosie van vuurwerkBij een ongeval met vuurwerk is zaterdagavond een persoon ernstig gewond geraakt in het Limburgse Born. Dit maakte de politie bekend.
11/01 19u45  Ajax huurt Ryan Babel van Galatasaray SKAjax heeft overeenstemming bereikt met Ryan Babel en Galatasaray SK. De aanvaller wordt per direct gehuurd van de Turkse club, waar hij op dit moment onder contract staat. De huurovereenkomst heeft een looptijd tot en met 30 juni 2020.
11/01 19u45  Auto's botsen op kruising in BoxtelOp bedrijventerrein Ladonk in Boxtel kwam even na 16.30 uur twee auto's met elkaar in botsing. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Mijlstraat met de Schouwrooij en de Industrieweg. Na het ongeval was het kruispunt afgesloten door de politie
11/01 18u45  Gerard de Rooy tevreden over de Dakar tot nu toePetronas Team De Rooy Iveco kende wat tegenslag in de eerste week van de Dakar Rally 2020, maar er zijn nog volop kansen dat Janus van Kasteren voor het podium kan gaan en dus is Gerard de Rooy tevreden.
11/01 17u15  Dronken automobilist ramt auto’s en vluchtEen dronken automobilist ramde vrijdag 10 januari in zijn woonplaats in Sint-Oedenrode meerde auto’s. Hij sloeg vervolgens op de vlucht en kon uiteindelijk na een achtervolging in Beek en Donk aangehouden worden.
11/01 15u45  Gewonden bij steekpartij in KampenIn de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari om ongeveer 01:50 uur kreeg de politie een melding van een steekincident aan de Sint Jacobstraat in Kampen.
11/01 15u30  Vrouw geschept door auto en bestuurder rijdt doorEen vrouw van 32 uit Rotterdam is zaterdagochtend rond 6.10 uur op de Mathenesserlaan geschept door een personenauto. De vrouw is geraakt en de bestuurder is na het ongeluk doorgereden. Deze auto is enige tijd later aangetroffen in de Veelzigtstraat in Rotterdam.
11/01 12u15  Storyworld geopend in Groninger ForumIn het Groninger Forum werd zaterdag om 10.00 uur Storyworld geopend. Dit in navolging op de sluiting van het Nederlands Stripmuseum dat in maart 2019 werd gesloten.
11/01 12u00  Dode door ongeval met tracktorOp vrijdagavond 10 januari rond 22:50 uur vond er op de Ootmarsumseweg een verkeersongeval met dodelijke afloop plaats.
11/01 10u45  Eenzijdig ongeval onder invloed van alcoholVrijdagavond omstreeks 20.30 uur werd het rijbewijs van een 62-jarige man uit Kloosterzande door agenten ingenomen omdat de man onder invloed van alcohol een eenzijdig ongeval had veroorzaakt.
11/01 10u45  Verdachte bijt politieagent tijdens zijn aanhoudingEen politieman liep afgelopen nacht in Breda een bijtwond op toen hij een persoon wilde aanhouden die zich agressief gedroeg in het uitgaansgebied.
11/01 10u45  PvdD: Zuid-Holland moet aandringen op landelijk vuurwerkverbodZuid-Holland moet, samen met andere provincies, bij het Rijk pleiten voor een landelijk vuurwerkverbod. Nu de politieke en maatschappelijke discussie daarover volop gaande is, moet de provincie het ijzer smeden als het heet is, vindt de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland. Want de overlast en schade voor mens, dier, natuur en milieu zijn te groot om de verkoop en het afsteken van vuurwerk nog langer toe te staan.
11/01 09u30  Busje vat vlam bij tankstationVrijdagavond rond 20.05 uur vatte een bestelbus vlam onder de overkapping bij Esso tankstation Ooiendonk langs de snelweg A2 bij Liempde. De brand woedde in het motorcompartiment maar het voertuig kon nog onder de overkapping vandaan geduwd worden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Dode aangetroffen in greppel bij begraafplaats Nijkerk18/01 11u15 - Blik op Nieuws: Zaterdagochtend vroeg is in Nijkerk een lichaam gevonden bij de Frieswijkstraat in Nijkerk. Dit meldt de politie zaterdag.
10x Dode in greppel begraafplaats Nijkerk is geen misdrijf18/01 12u00 - Blik op Nieuws: Zaterdagochtend vroeg is in Nijkerk een lichaam gevonden bij de Frieswijkstraat in Nijkerk. Dit meldt de politie zaterdag.
8x Bestuurder 45-km auto spoorloos na ongeval18/01 12u00 - Blik op Nieuws: Zeker is dat de bestuurder van een 45-km auto bezoek krijgt van de politie om zijn verhaal te doen waarom deze vrijdagavond de plaats van een ongeval heeft verlaten.
7x Man wordt 's nachts aangereden en overlijdt18/01 10u15 - Blik op Nieuws: In de nacht van vrijdag op zaterdag is een man komen te overlijden nadat hij vermoedelijk door een auto is aangereden. Het ongeval gebeurde in Geleen op de Oude Postbaan. 'Vermoedelijk is de persoon geraakt door een auto op die weg. Het slachtoffer is vervolgens ter plekke aan zijn verwondingen overleden', zo meldt de politie zaterdag.
7x Man in flatwoning neergestoken in Zwolle18/01 10u15 - Blik op Nieuws: Vrijdagavond is een 40-jarige man uit Kampen gewond geraakt bij een steekincident aan de Palestrinalaan in Zwolle. 'De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht en vraagt getuigen zich te melden', zo meldt de politie zaterdag.
6x Automobiliste gewond na botsing tegen boom Sint-Oedenrode18/01 14u15 - Blik op Nieuws: Zaterdagochtend vond er in Sint-Oedenrode op de Ollandseweg een eenzijdig verkeersongeval plaats. Rond 9.15 uur botste een vrouw ter hoogte van het Kinderbos met haar auto tegen een boom aan de linkerzijde van de weg.
6x Tulpen uit Amsterdam18/01 14u45 - Blik op Nieuws: Het is vandaag de derde zaterdag van januari en daarom werd traditioneel de Nationale Tulpendag gevierd op de Dam in Amsterdam met een reusachtige tulpenpluktuin.
5x NCSC adviseert overheid om kwetsbaar Citrix systeem uit te schakelen18/01 14u30 - Blik op Nieuws: Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft Rijksoverheid en vitale organisaties, zoals energievoorziening, de telecom- en de financiële sector, die werken met Citrix geadviseerd deze uit te schakelen. 'Het kan zijn dat het abrupt uitschakelen van Citrix grote gevolgen heeft voor de uitvoering van belangrijke taken van de aangewezen organisaties. Dan moet de organisatie beoordelen of Citrix kan doordraaien met aanvullende veiligheidsmaatregelen', zo meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid vrijdagavond.
4x Overleden man (24) uit te water geraakte auto gehaald18/01 12u15 - Blik op Nieuws: In het Friese Bontebok is zaterdagochtend rond 08.45 uur een auto aangetroffen in het water aan de TweedeCompagnonsweg. In de auto trof de politie een overleden persoon aan. 'Het gaat om een 24-jarige man uit Heerenveen', zo meldt de politie zaterdag.
3x Minder pakketjes in december te laat afgeleverd17/01 09u30 - Blik op Nieuws: Het te laat bezorgen van pakketjes is in de maand december van 2019 procentueel minder dan voorgaande jaren. Afgelopen december kwam 3,5 procent te laat aan. Dit was in 2018 nog 5,5 procent.

Statistieken

Artikels:
29313
Gelezen:
25600
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven