vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
26/04 11u30  Man aangehouden die reed in gestolen wagen Op de A5 is vrijdagmorgen een man aangehouden die reed in een auto die te boek stond als gestolen.
26/04 10u45  Rode Kruis komt met tips voor natte Koningsdag Het Rode Kruis waarschuwt Oranje feestvierders dit weekend voor mogelijke regen en komt met tips tegen een natte Koningsdag. Belangrijk zijn goede schoenen en eventueel een extra paar sokken om blaarvorming te voorkomen. Eenmaal een nat pak gehaald, is er een grotere kans op onderkoeling. Zeker in combinatie met overmatig alcoholgebruik is dit een risico. “Van het drinken van alcohol koelt je lichaam juist sneller af, al denk je dat je het warmer krijgt. Pas dus op met te veel alcoholconsumpties,” aldus Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is vanavond en morgen in het hele land aanwezig om EHBO te verlenen tijdens de feesten rond Koningsdag.
26/04 10u15  Automobilist (29) negeert stopteken en vlucht Een 29-jarige man uit Waalwijk negeerde donderdagavond 25 april een stopteken van de politie. Hij reed er met hoge snelheid vandoor, maar werd niet veel later aangehouden.
26/04 09u45  Huisvesting en voeding groter deel consumptie Uitgaven aan eerste levensbehoeften, zoals huisvesting en voeding, zijn de afgelopen tien jaar een groter deel van de consumptie gaan uitmaken. In 2018 betrof ruim 32 procent van de werkelijke individuele consumptie bestedingen aan primaire producten. In 2008 ging het nog om ruim 29 procent. In Nederland nam dit aandeel sterker toe dan in andere West-Europese landen, vooral doordat de huren meer stegen. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS naar ontwikkelingen in de consumptie van Nederland.
26/04 09u45  'Boa's hebben geen wapenstok of pepperspray nodig' Politiesocioloog Jaap Timmer van de Vrije Universiteit in Amsterdam zegt tegenover BNR dat de claim van de boa-vakbonden voor een wapenstok en pepperspray nergens op gebaseerd zijn.
26/04 09u45  Explosief bij geldautomaat in Winschoten Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn momenteel bezig met een onderzoek naar een geldautomaat in Winschoten.
26/04 09u00  Verdacht pakketje bij geldautomaat in Winschoten Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn momenteel bezig met een onderzoek naar een geldautomaat in Winschoten.
26/04 08u45  Man vastgebonden aan hek bij autobrand Een 30-jarige man is vannacht, vrijdag 26 april, gewond geraakt bij een autobrand aan de Tom Schreursweg. De man die was vastgebonden aan een hek is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen.
26/04 08u45  Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023 De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten. Het blijft hierdoor financieel aantrekkelijk voor huishoudens en mkb-bedrijven om te investeren in zonnepanelen. De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Eigenaren van zonnepanelen kunnen drie jaar langer salderen dan was voorzien in het Regeerakkoord. Tot 1 januari 2023 verandert er niets voor wie al zonnepanelen heeft.
26/04 08u45  Blokhuis start Platform tegen Stijging Drugsgebruik Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) start een platform waarin hij met verschillende partijen in gesprek gaat over het tegengaan van de stijging van drugsgebruik. Daarmee wil hij o.a. verkennen hoe het bereik van het preventiebeleid kan worden uitgebreid naar de context van werk. Ook gaat hij samen met experts en jongeren aan de slag om de voorlichting over drugs te vernieuwen en uit te breiden, met name met het oog op de niet-gebruiker. Om ook wettelijk een halt toe te roepen aan de normalisering en toevoer van drugs, bereidt Blokhuis een wetsvoorstel voor met minister Grapperhaus (J&V) om het verbieden van designerdrugs eenvoudiger te maken.
26/04 08u30  Vermogen zonnepanelen meer dan de helft toegenomen Het opgesteld vermogen aan zonnepanelen is in 2018 met 1 500 megawatt gegroeid naar 4 400 megawatt. Dat is ruim de helft meer dan een jaar eerder. De toename was bij bedrijven (71 procent) groter dan bij woningen (37 procent), vooral door de aanleg van zonneparken. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
26/04 00u00  Henk Otten (FvD) stapt op als bestuurslid, Hiddema: 'Jongens, hou toch op met die onzin!' Theo Hiddema laat aan de media weten dat hij zijn best gaat doen om Baudet en Otten nog normaal samen te laten werken. 'Misschien kan ik rust brengen in de tent'
25/04 23u45  Oud-minister van Financiën Johan Witteveen (97) overleden Oud-minister van Financiën en IMF-topman Johan Witteveen (VVD) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden.
25/04 23u30  'Oude' LandRover Defender opnieuw in productie in Polen In Engeland is LandRover gestopt met de fabricage van de bekende robuuste Defender, maar in Polen ziet men een markt door juist het oude model opnieuw leven in te blazen.
25/04 22u30  10.000 keer hulp voor dieren van Amsterdamse minima Met de regeling Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima (ADAM) zijn huisdieren sinds 2016 al 10.000 keer geholpen met een gratis bezoek aan de dierenarts voor een consult, een chip of sterilisatie.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/04 22u00  Sri Lanka stelt dodental aanslag drastisch bij, Nederlandse toeristen worden morgen naar huis gevlogenEen hoge Sri Lankaanse functionaris heeft laten weten dat het dodental van de aanslagen in Sri Lanka afgelopen zondag behoorlijk kan worden bijgesteld.
25/04 21u45  Otten (FvD) stapt op als bestuurslid, Hiddema: 'Jongens, hou toch op met die onzin!'Theo Hiddema laat aan de media weten dat hij zijn best gaat doen om Baudet en Otten nog normaal samen te laten werken. 'Misschien kan ik rust brengen in de tent'
25/04 20u45  Hiddema van FvD: 'Jongens, hou toch op met die onzin!'Theo Hiddema laat aan de media weten dat hij zijn best gaat doen om Baudet en Otten nog normaal samen te laten werken. 'Misschien kan ik rust brengen in de tent'
25/04 20u30  Negen gewonden en grote ravage bij ernstig ongeval EindhovenBij een aanrijding op de kruising Anthonie van Leeuwenhoeklaan en Marconilaan zijn negen gewonden gevallen.
25/04 19u45  Hiddema van FvD: 'vertrouwensbreuk' met Henk Otten vanwege betalingen aan zichzelfHet partijbestuur van Forum voor Democratie (FvD) wil Henk Otten weg hebben uit het bestuur, omdat Otten een betaling aan zichzelf gedaan heeft.
25/04 17u30  Belangstellingsregistratie van gemeenten voor deelname aan het wietexperimentGemeenten kunnen sinds deze week hun interesse voor deelname aan het wietexperiment kenbaar maken. De minister voor Medische Zorg & Sport en de minister van Justitie & Veiligheid hebben alle burgemeesters hierover eerder al geïnformeerd.
25/04 17u30  Zeven rijbewijzen ingevorderd na illegale straatraceDe politie heeft woensdagavond 24 april in Amsterdam van zeven bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Zij namen deel aan een illegale straatrace op de Siciliëweg en de Australiëhavenweg.
25/04 17u00  Inbreker sluit zich op in garageAfgelopen nacht is een 32-jarige man uit Vlissingen aangehouden in de Nieuwe Burg. Hij wordt verdacht van een poging inbraak.
25/04 16u15  De behoefte aan stabiele en faire grondstofprijzen en de rol voor speculantenEen stabiele economie heeft behoefte aan stabiele prijzen, zeker wanneer het op noodzakelijke grondstoffen aankomt. Commodities Futures en Optiemarkten helpen in een complexe economie om de prijzen te stabiliseren door het risico te verleggen van de producenten naar de speculanten. Ze creëren zo ook liquiditeit voor die markten. Het handelen via Commodities Futures en Optiemarkten in grondstoffen geeft ons zicht op de verschillende effecten die hier aanwezig zijn, van de kostenverhogende druk tot het weer maar ook belangrijke gebeurtenissen in de wereld.
25/04 16u00  Auto rijdt tegen gevel van stadhuis; Vermoedelijke bestuurder aangehoudenTegen de gevel van het stadhuis in Harderwijk is donderdagmiddag een automobilist aangereden. Het is nog niet duidelijk of het om een bewuste actie gaat of een ongeval.
25/04 15u30  Opnieuw aanhoudingen in overvalszaken KFC AlmereIn het onderzoek naar de overvallen op de KFC in Almere Buiten zijn er twee jongens aangehouden. Op woensdag 24 april is een 17-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Almere ingerekend. Eerder werd al een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden in Purmerend.
25/04 14u30  Prinses Margriet benoemd tot erevoorzitter InvictusPrinses Margriet is benoemd tot erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag 2020. De Invictus Games, een internationaal sportevenement voor lichamelijk en psychisch gewonde militairen, worden volgend jaar in het Zuiderpark in Den Haag gehouden. De officiële kick-off bijeenkomst van dit evenement vindt 9 mei a.s. plaats in aanwezigheid van de Prinses.
25/04 14u00  Voormalig topambtenaar radicalisering vecht ontslag aanSaaida ait-Taleb, de voormalig topambtenaar radicalisering in Amsterdam, heeft vandaag voor de rechtbank haar ontslag aangevochten. Ait-Taleb werd twee jaar geleden ontslagen omdat zij zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling.
25/04 14u00  FIOD houdt twee verdachten aan voor handel in merkvervalste kledingDe FIOD heeft woensdag 24 april een 34-jarige man uit Haarlem en een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Zij worden verdacht van handel in merkvervalste kleding. Bij doorzoeking op twee bedrijfsadressen in Amsterdam werden opslagboxen vol met kleding en schoenen aangetroffen.
25/04 13u45  Onvoorwaardelijke gevangenisstraffen voor Roemeense winkeldievenDe rechtbank in Leeuwarden heeft donderdag drie Roemeense verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen voor een aantal winkeldiefstallen. Aan de verdachten zijn onvoorwaardelijke gevangenisstraffen opgelegd.
25/04 13u30  Bredanaar toont blote bips aan agenten tijdens controleDe politie heeft woensdagavond een 34-jarige Bredanaar rond 21.50 uur op de Stadionstraat in Breda tijdens de wedstrijd Nac-Feyenoord aangehouden ter zake het plegen van schennis en de Wet op de Identificatieplicht. 'De man kon zich niet legitimeren en toonde aan de agenten zijn blote achterwerk', zo meldt de politie donderdag.
25/04 13u15  Brandweerhulp voor 'gevluchte' Nanday parkietUit een woning aan de van der Heimstraat was donderdagochtend een Nanday parkiet genaamd Rocco weggevlogen, hij werd later aangetroffen in een boom aan de Jacob Gillestraat.
25/04 13u00  Duurzaam beheer bodem basis voor kringlooplandbouwEen juist bodemgebruik is de basis van kringlooplandbouw en draagt bij aan een hogere opbrengst, dient als buffer voor extreme weersomstandigheden, kan veel beter water opnemen en is beter bestand tegen droogte. 'Bovendien draagt een rijker bodemleven bij aan gezonde gewassen', zo schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit donderdag in een brief die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd waarin zij het Nationaal Programma Landbouwbodems aankondigt. Hierin staat dat alle landbouwbodems in 2030 duurzaam beheerd worden.
25/04 13u00  Nu ook 'Vermist Kind Alert' naast AMBER AlertVanaf donderdag worden er naast AMBER Alerts ook 'Vermist Kind Alerts' getoond op politie.nl. 'Bij een Vermist Kind Alert, wanneer de politie zich ernstige zorgen maakt over het welzijn van een vermist kind, is er nu een opvallende banner zichtbaar op de homepage', zo laat de politie donderdag weten.
25/04 12u45  Verdachte vier steekincidenten Noord-Holland opgepaktWoensdagavond heeft de politie na onderzoek een 23-jarige man uit Julianadorp aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een reeks steekincidenten die plaatsvonden in november 2018 en januari 2019 in Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn. Dit meldt de politie donderdag.
25/04 12u45  Rapport: 'imago OM door relatie tussen twee hoofdofficieren beschadigd''Het imago van het Openbaar Ministerie, dat onkreukbaar moet zijn, is beschadigd door het verwijtbare gedrag van twee hoofdofficieren en hoe de top van het OM daarmee is omgegaan', zo luidt de reactie van Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) op het rapport van de commissie Fokkens.
25/04 11u15  Fietser gewond na aanrijding met auto op Boxtelseweg in VughtOp de Boxtelseweg in Vught is woensdagavond rond 18.00 uur een fietser aangereden door een auto. Dit gebeurde voor de deur bij zorgpark Voorburg.
25/04 11u15  Healingsceremonie met verboden stof door politie afgebroken na dood HongaarAfgelopen woensdagavond heeft de politie met een team van bijna veertig mensen in het Brabantse Eersel tijdens een omstreden healingsessie in een woning aan de Nieuwstraat ingegrepen. Dit meldt de politie donderdag.
25/04 10u45  Kim en Poetin hebben eerste ontmoeting in VladivostokDonderdag hebben Kim Jong-un en Vladimir Poetin elkaar voor het eerst de hand geschud tijdens hun eerste ontmoeting in Vladivostok in Rusland. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kwam per trein naar Rusland en werd in Vladivostok welkom geheten door de Russische president Vladimir Poetin.
25/04 10u15  Jerrycans in verongelukte auto Venray, inzittenden gewondAgenten troffen in de nacht van woensdag op donderdag in een auto die tegen een vangrail was gereden twee gewonde inzittenden aan. 'In de auto lagen ook een aantal jerrycans', zo meldt de politie donderdag.
25/04 09u30  Brabantse woonboerderij compleet verwoest door vlammenzeeIn de nacht van woensdag op donderdag is een woonboerderij in het Brabantse Heukelom ten prooi gevallen aan een fatale brand. De complete woning en aangrenzende schuur brandde uit. 'De bewoners wisten op de tijd de woning te verlaten', zo laat de veiligheidsregio donderdag weten.
25/04 08u45  Bewoner van dak gered bij flatbrandAan de Rozenlaan in het Drentse Nieuw-Buinen brak in de nacht van woensdag op donderdagnacht brand uit op de gang van een etage van een flatgebouw. Wat hier de oorzaak van was is nog niet bekend.
24/04 22u30  Delfts studententeam gaat op vloeibaar waterstof vliegenAeroDelft, een studententeam van de TU Delft, is bezig met het ontwikkelen van het allereerste bemande vliegtuig ter wereld dat aangedreven wordt door vloeibaar waterstof. Op woensdag 24 april heeft het team het ontwerp onthuld van een prototype van dit vliegtuig, dat enkel waterdamp produceert en daardoor geen schadelijke uitstoot heeft.
24/04 21u45  Examen gestolen uit auto vmbo-docentOnderwijsminister Arie Slob laat aan de Tweede Kamer weten dat vorige week vrijdag de opgaven van een vmbo-examen uit de auto van een docent zijn gestolen.
24/04 21u45  Tien miljoen sigaretten gevonden in loodsDe FIOD heeft in een loods in Hengelo 33 pallets met 10 miljoen illegale sigaretten gevonden. De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor het buitenland. De sigarettendoosjes waren gesloten met vervalste accijnszegels. Ook de sigarettendoosjes waren nagemaakt.
24/04 20u45  Hoogste Franse onderscheiding voor landmachtcommandantCommandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Leo Beulen heeft vandaag het Légion d'Honneur ontvangen. Hij krijgt Frankrijks hoogste onderscheiding voor zijn bijzondere inspanningen voor de Frans-Nederlandse samenwerking.
24/04 20u45  Politie doet inval na melding vuurwapensEen arrestatieteam van de politie heeft woensdagavond een inval gedaan in een woning in de Amsterdamse wijk Slotervaart.
24/04 20u30  Tot 5 jaar gevangenisstraf voor ontvoering en afpersingDrie mannen en een vrouw zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor de ontvoering en afpersing van een man op 15 november 2017. Eén van de mannen, een 34-jarige man uit Nieuwegein, is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag op het slachtoffer.
24/04 20u15  Grote politieactie in AmsterdamDe politie is bezig met een grote actie in de omgeving van de Ottho Heldringstraat in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart.
24/04 20u00  Dodelijk verkeersongeval in VenloBij een verkeersongeval op de Marco Poloweg is vanmiddag een vrouw overleden. Het gaat om een 39-jarige vrouw uit Blerick.
24/04 19u30  Brandende scooter zorgt voor kleine bosbrand in Sint-OedenrodeDe brandweer is druk bezig geweest met het blussen van een kleine bosbrand aan de Watermolenstraat in Sint-Oedenrode.
24/04 18u15  Duo na faillissementsfraude ook in hoger beroep veroordeeldHet gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft woensdag een Twentse handelaar in BV’s veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 maanden. Dit meldt het gerechtshof woensdag.
24/04 18u15  Tot 5 jaar celstraf voor ontvoering en afpersingWoensdag zijn drie mannen en een vrouw door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor de ontvoering en afpersing van een man op 15 november 2017. 'Eén van de mannen, een 34-jarige man uit Nieuwegein, is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag op het slachtoffer', zo meldt de rechtbank woensdag.
24/04 18u00  Schuldeiser moet bewijs leveren voor geldlening 10.000,- euro Patricia PaaijWoensdag heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant een tussenvonnis gewezen in de zaak Osuro Holding BV tegen Patricia Paaij. 'Hierin krijgt de eisende partij, Osuro, de opdracht bewijs te leveren dat Paaij een bedrag van € 10.000,- heeft ontvangen als geldlening. Osuro eist naast terugbetaling van dit bedrag nog een aantal bedragen van Paaij. Die vorderingen zullen door de rechtbank worden afgewezen', zo laat de rechtbank woensdag weten.
24/04 17u45  Grote bedrijven betalen MKB te laat, betalingstermijn moet naar 30 dagenStaatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) wil de wettelijke termijn waarop grote bedrijven de rekeningen van hun mkb-leveranciers moeten betalen, verlagen van 60 naar maximaal 30 dagen. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat woensdag bekendgemaakt.
24/04 17u30  Douane stuit op crystal meth en ketamine onder lading kippenboutenVorige week woensdag heeft de douane tijdens een controle bij een transportbedrijf in De Lier crystal meth en ketamine gevonden. 'De verdovende middelen waren verstopt in dozen met bevroren kippenbouten. De drugs, met een straatwaarde van tientallen miljoen euro’s, zouden worden vervoerd naar Engeland', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.
24/04 16u45  'Gemeente schoot tekort bij kerkbrand Amstelveen, niet de brandweer'Doordat de bluswatervoorziening niet op orde was, had de brandweer Amsterdam-Amstelland 15 september 2018 moeite de brand in de Amstelveense Sint Urbanuskerk te bestrijden. 'De brandweerlieden valt hierin niets te verwijten', zo concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid in haar onderzoek naar de bestrijding van de kerkbrand.
24/04 16u00  Gökmen T. mishandelde medewerker PIOp 25 februari 2019 heeft een geweldsincident plaatsgevonden in de penitentiaire inrichting waar Gökmen T., de verdachte die heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor de aanslag op 18 maart 2019 op het 24 Oktoberplein in Utrecht, op dat moment in voorlopige hechtenis zat. Dit schrijft minister Grapperhaus woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.
24/04 15u30  ProRail investeert in comfortabeler, betere en slimmere stationsHet aantal grote(re) storingen is in 2018 met 10% afgenomen. Ook reden er meer treinen op tijd: 91,4% (2017: 90,5%) Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2018 van ProRail.
24/04 15u00  Oorzaak ongeval met 4 doden A1 Deventer niet meer te achterhalenDe politie heeft na uitvoerig onderzoek naar het ongeval met 4 doden van afgelopen maandag op de A1 bij Deventer niet meer kunnen achterhalen wat de oorzaak is. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.
24/04 14u30  Auto compleet uitgebrand op carpoolplaats HoogeveenOp de Carpoolplaats aan de Weg om de Oost in Hoogeveen brandde in de nacht van dinsdag op woensdag door nog onbekende oorzaak een Audi helemaal uit.
24/04 14u15  Opnieuw auto uitgebrand in VlaardingenIn de nacht van dinsdag op woensdag is op de Floris de Vijfdelaan een auto compleet verwoest door brand. Er was voor de brandweer geen redden meer aan.
24/04 14u15  Politiemedewerker aangehouden na downloaden kinderpornoRuim een week geleden is, op last van de officier van justitie van het Landelijk Parket, een medewerker van de politie aangehouden die ervan verdacht wordt kinderporno te hebben verzameld. 'De man was werkzaam als ICT-er en cyberspecialist bij een landelijke dienst van de politie', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.
24/04 13u45  Fietser zwaargewond na frontale aanrijding WildervankOp de Landbouwstraat in Wildervank heeft zich aan het begin van de dinsdagavond een ernstig ongeluk voorgedaan.
24/04 13u30  DierenPark Amersfoort licht tipje van de sluier op over KoningsdagAanstaande zaterdag brengt de koninklijke familie een bezoek aan Amersfoort. “Ook DierenPark Amersfoort is te vinden op de koninklijke route”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. “De voorbereidingen zijn in volle gang en wie straks op ons stukje van de koninklijke route staat, stapt even een andere wereld binnen.”
24/04 13u00  Mannen willen bewoner van balkon gooien vanwege financieel conflictEen conflict in de zakelijke sfeer is dinsdagavond in een flat in de Hoge Vucht flink geëscaleerd.
24/04 13u00  COC: 'Deze Amerikaanse haatprediker is voorstander van de doodstraf voor homoseksuelen'COC Nederland roept staatssecretaris Mark Harbers (Justitie & Veiligheid) in een brief op om de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson de toegang tot Nederland te weigeren. Anderson wil op 23 mei een bezoek brengen aan Nederland.
24/04 12u45  Rover blij met ProRail-plan nieuwe stationsReizigersvereniging Rover is blij met de ambitie van ProRail om in Nederland 30 nieuwe stations te bouwen voor 2030 en bestaande kleine stations op te knappen.
24/04 12u45  Dodelijk ongeval WageningenEind van de ochtend heeft een ongeluk plaatsgevonden bij de N225 ter hoogte van de Zijdvang in Wageningen. Dit heeft Politie Gelderland bekendgemaakt.
24/04 12u30  FNV zorgen om Koningsdag: paraatheid ambulances is verder verslechterdVakbond FNV roept ambulancemedewerkers op om problemen met de bezetting en aanrijtijden van ambulances te melden bij de Inspectie SZW. FNV krijgt in toenemende mate signalen van leden dat de aanrijdtijden van ambulances langer zijn geworden.
24/04 12u15  Nieu­we is­la­mi­ti­sche ba­sis­school West­land moet er vol­gens de wet ko­menDe minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media moet een nieuwe islamitische basisschool in de gemeente Westland bekostigen.
24/04 12u00  ProRail Jaarverslag 2018: investeren in de mobiliteit en stations van NederlandHet aantal grote(re) storingen is in 2018 met 10% afgenomen. Ook reden er meer treinen op tijd: 91,4% (2017: 90,5%) Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2018 van ProRail.
24/04 12u00  COC: Amerikaanse prediker, bekend vanwege aanzetten tot haat tegen LHBTI's, niet welkomCOC Nederland roept staatssecretaris Mark Harbers (Justitie & Veiligheid) in een brief op om de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson de toegang tot Nederland te weigeren. Anderson wil op 23 mei een bezoek brengen aan Nederland.
24/04 11u45  Pro Rail Jaarverslag 2018: investeren in de mobiliteit en stations van NederlandHet aantal grote(re) storingen is in 2018 met 10% afgenomen. Ook reden er meer treinen op tijd: 91,4% (2017: 90,5%) Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2018 van ProRail.
24/04 10u15  COC: staatssecretaris moet komst radicale Amerikaanse prediker tegenhoudenCOC Nederland roept staatssecretaris Mark Harbers (Justitie & Veiligheid) in een brief op om de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson de toegang tot Nederland te weigeren. Anderson wil op 23 mei een bezoek brengen aan Nederland.
24/04 09u15  Nieuwe regeling voor compensatie waardedaling huizen in aardbevingsgebiedHuiseigenaren in het Groningse aardbevingsgebied kunnen naar verwachting vanaf volgend jaar een vergoeding krijgen voor de waardedaling van hun woning. De hoogte van de compensatie zal per postcodegebied worden vastgesteld en kan oplopen tot meer dan 10 procent van de WOZ-waarde afhankelijk van de ondervonden aardbevingen.
24/04 09u15  Explosie in hotel ZaandijkDe politie onderzoekt een explosie in een Hotel aan de Lagedijk in Zaandijk.
24/04 09u15  Positief effect geneesmiddel op zenuwpijn-aandoeningOnderzoekers van het Maastricht UMC+ hebben aangetoond dat het middel lacosamide een positief effect heeft op patiënten met dunnevezelneuropathie, een aandoening waarbij mensen continu pijn ervaren.
24/04 09u15  ‘Schadelijke brandvertragers moeten verboden worden’De autoriteiten zouden de industrie moeten verbieden om nog schadelijke brandvertragers te blijven produceren, want er bestaan goede alternatieven. Dit bepleit VU-hoogleraar Jacob de Boer in een opiniestuk in Science.
24/04 08u45  Vier doden bij ongeval op A12 bij Den HaagIn de nacht van dinsdag op woensdag zijn bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag vier mensen om het leven gekomen.
24/04 08u15  Bodycam waardevol voor politie op straatDe bodycam is een waardevolle toevoeging voor de uitoefening van politiewerk. Dat blijkt uit experimenten en onderzoek in alle politie-eenheden.
24/04 07u45  Meer geïnvesteerd in februariIn februari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 7,5 procent groter dan in februari 2018, meldt het CBS.
23/04 22u00  Vrouw komt onder vuilniswagen en raakt zwaargewond, kindje ongedeerdDinsdagmiddag is een vrouw zwaargewond geraakt nadat zij op de Botersloot in Rotterdam onder een vuilniswagen terecht was gekomen. 'Haar kindje bleef ongedeerd', zo meldt de politie dinsdag.
23/04 21u45  Koningsdag dreigt in het water te vallenHadden we als het gaat om het weer een zomers Pasen, Koningsdag dreigt in het water te vallen. Is het woensdag nog redelijk buiten vertoeven, vanaf donderdag nemen de buien toe en wordt het kouder.
23/04 20u30  Voorbijgangers grijpen in bij hooibrand en voorkomen ergerDinsdagavond werd de brandweer rond 18.00 uur gealarmeerd voor een natuurbrand nabij het Hooibrugpad in Gemonde.
23/04 20u15  COC roept op om haatprediker toegang tot Nederland te weigerenCOC Nederland roept staatssecretaris Mark Harbers van Justitie & Veiligheid in een brief op om de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson de toegang tot Nederland te weigeren. 'Anderson wil op 23 mei een bezoek brengen aan Nederland', zo meldt COC dinsdag.
23/04 19u00  Brandweerauto betrokken bij aanrijding in BaarnDinsdagmiddag is een brandweerwagen die onderweg was naar een melding van een bosbrand in aanrijding gekomen met een personenauto op de Amsterdamsestraatweg in Baarn.
23/04 18u00  Lichaam gevonden tijdens onderzoek vermissing Miranda ZitmanIn een woning aan de Lange Brinkweg in Soest is de politie dinsdagmorgen begonnen met een zoeking in een onderzoek naar de vermist Miranda Zitman uit die plaaats. In de woning is een lichaam aangetroffen
23/04 17u45  Grote ravage na ongeval met meerdere voertuigen op snelweg A58 bij OirschotOp de snelweg A58 van Tilburg naar Eindhoven is dinsdagmiddag rond 15.30 uur bij Oirschot een ernstig verkeersongeval gebeurd. Maar liefst 4 personenauto’s en een bestelbus raakte bij het ongeval betrokken.
23/04 17u45  Digitale systemen ondersteunen arts steeds vaker bij keuze voor behandelingIn de zorg zijn grote veranderingen gaande doordat zorgdata worden gedigitaliseerd en computers een grotere rekenkracht hebben. Door deze ontwikkelingen wordt er steeds meer geïnvesteerd in digitale systemen die artsen kunnen ondersteunen bij hun beslissingen. Artsen gebruiken vooral beslisbomen, waarbij de computer op basis van patiëntkenmerken en een behandelrichtlijn aangeeft wat de beste behandeling is. Dit blijkt uit een verkenning van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu waarin is onderzocht welke ontwikkelingen in de medische praktijk plaatsvinden rond het gebruik van digitale beslissingsondersteunende systemen.
23/04 17u15  Verdachte vernieling monument Nicky Verstappen aangehoudenDe politie heeft dinsdagochtend een man opgepakt, die verdacht wordt het monument van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide in Brunssum vernield te hebben. De man werd aangehouden in zijn woning in Heerlen.
23/04 16u45  Levensduur auto met 2 jaar gestegenOnze auto’s gaan steeds langer mee. De gemiddelde leeftijd wanneer een auto wordt afgedankt is sinds 2010 met wel 2 jaar gestegen. Hier zijn meerdere verklaring hiervoor. Onder meer de kwaliteit van nieuwe auto’s, economische omstandigheden en de prijs van een nieuwe auto verklaren waarom mensen langer met hun auto doen. Feit is in ieder geval dat een auto in Nederland tegenwoordig gemiddeld 18,4 jaar mee gaat.
23/04 16u30  Vergoedingen en contractontbinding voor piloten RyanairRyanair moet 8 piloten vergoedingen betalen tussen ruim 380.000 en 480.000 euro. De arbeidsovereenkomst tussen de partijen wordt bovendien per 1 mei a.s. ontbonden. Dit besliste de kantonrechter van de rechtbank Oost-Brabant zojuist.
23/04 15u00  Doorzoeking in woning vanwege vermissing Miranda ZitmanIn een woning aan de Lange Brinkweg in Soest is de politie dinsdagmorgen begonnen met een zoeking in een onderzoek naar de vermist Miranda Zitman uit die plaaats
23/04 14u30  Ameland krijgt zijn eigen postzegelDe bekende postzegelserie Mooi Nederland staat in 2019 in het teken van de Nederlandse Waddeneilanden. Vandaag is het vierde postzegelvel uit deze serie verschenen, met ruimschoots aandacht voor de natuur en de architectuur van Ameland. Begin dit jaar verschenen al postzegels over Texel, Vlieland en Terschelling. Na de zomer brengt PostNL nog postzegels over Schiermonnikoog uit en een verzamelvel over alle 5 de eilanden.
23/04 14u15  Veroordelingen voor afpersing van voormalig No Surrender-lidDe rechtbank Noord-Nederland heeft vier mannen en een vrouw veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier tot bijna zes jaar voor hun rol bij de afpersing van een voormalig lid van No Surrender. Het slachtoffer was eerder met een zogenaamde bad standing uit de motorclub gezet.
23/04 13u45  Vrouw (32) overleden door aanrijding in AmsterdamBij een aanrijding op de kruising van de Marnixlaan met de Rozengracht is dinsdagmorgen een 32-jarige vrouw om het leven gekomen.
23/04 13u45  Drie verdachten aangehouden voor handgranaat bij supportershome ADODe recherche van district Den Haag-Zuid heeft op dinsdag rond 05.30 uur drie mannen uit Amsterdam aangehouden. Het gaat om twee mannen van 18 jaar en een man van 20 jaar.
23/04 13u45  Veroordeling 'Passage'-verdachten blijven in standDe veroordelingen van zes verdachten in het Passageproces wegens onder meer betrokkenheid bij een aantal liquidaties in de periode 1993 tot en met 2006, blijven in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld.
23/04 13u30  Verdachten beschieting woningen Uithoorn langer vastDrie van de vier personen die zijn aangehouden voor betrokkenheid bij het beschieten van woningen in Uithoorn zitten langer vast. Dat heeft de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank bepaald. Eerder werd een 20-jarige Amsterdammer onder voorwaarden heengezonden. Hij is nog wel verdachte.
23/04 12u00  Consumptie huishoudens bijna 1 procent hogerConsumenten hebben in februari 0,9 procent meer besteed dan in februari 2018, meldt het CBS. Dit is de laagste groei sinds medio 2016. Consumenten verbruikten in februari 2019 fors minder gas en besteedden ook minder aan auto’s dan een jaar eerder.
23/04 12u00  Aanhoudingen na schietincidentDe politie heeft maandag 22 april na een schietincident op het Van Foreestplein drie mannen aangehouden. De politie kreeg even na 14.00 uur meerdere meldingen dat er geschoten werd in die omgeving.
23/04 12u00  Koopwoningen 7,7 procent duurder in maartBestaande koopwoningen waren in maart 7,7 procent duurder dan in maart 2018. De stijging is iets groter dan in februari. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
23/04 12u00  Column Elfie Tromp over Urk vrijheid van meningsuitingDe column die Elfie Tromp op 14 maart 2019 uitspraak bij NPOradio1 naar aanleiding van de onrust die was ontstaan op Urk, riep de vraag op of hier sprake zou zijn van discriminatie. Het Openbaar Ministerie heeft de tekst bestudeerd en komt tot de conclusie dat de gehele tekst onder de vrijheid van meningsuiting valt vanwege het karakter van de column, waarbij de uitlatingen zijn gedaan in het kader van het maatschappelijk debat.
23/04 11u30  Crimineelnetwerk telefoonverkeer gekraakt dankzij tipDe enorme hoeveelheid versleutelde berichten tussen criminelen is niet verkregen omdat de politie de versleuteling heeft weten te kraken, maar doordat een mede-eigenaar van een Amsterdams IT-bedrijf een geheim wachtwoord gespeeld heeft aan de politie.
23/04 09u45  Doorzoeking in woning vanwege vermissing persoonIn een woning aan de Lange Brinkweg in Soest is de politie dinsdagmorgen begonnen met een zoeking in een onderzoek naar een vermist persoon.
23/04 09u45  Plofkraak in UtrechtEen geldautomaat aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht is dinsdagmorgen het doelwit geweest van een plofkraak. Hierbij is forse schade ontstaan.
23/04 08u45  Toename aantal megastallenHet aantal megastallen in Nederland is in zeven jaar tijd gestegen met 76 procent, van 456 in 2010 naar 801 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van de WUR, die door Wakker Dier zijn geanalyseerd. “Wij maken ons ernstig zorgen om deze megagroei. Megastallen verhogen de risico’s. Bij brand of ziekte, treft het direct ontzettend veel dieren”, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.
23/04 08u45  Helft fietsers weet niet waar de dode hoek zitUit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat bijna 50% van de volwassenen niet weet waar de dode hoek van een vrachtauto zit en waar je als fietser veilig staat in de buurt van een groot voertuig. Daarom komt Veilig Verkeer Nederland met een augmented reality app waarmee ouders en kinderen thuis op een interactieve manier leren over de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer.
23/04 08u00  Vertrouwen consument daalt niet verderNa acht maanden met een daling neemt de stemming onder consumenten in april niet verder af, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen stijgt 1 punt en komt uit op -3. De koopbereidheid stijgt een fractie. Het oordeel over het economisch klimaat wijzigt niet.
22/04 21u45  Traumaheli voor 3e keer in 4 dagen naar SchijndelZondagavond werd Schijndel opnieuw opgeschrikt door de vele sirenes van hulpverleningsvoertuigen. Rond 20.30 uur werd als eerste een ambulance gestuurd naar de Boschweg bij ‘t Tunneke, een locatie waar themafeesten en dinnershows worden gegeven.
22/04 20u30  FC Twente keert terug in de EredivisieFC Twente is terug in de Eredivisie, de club speelt komend seizoen weer op het hoogste niveau. Maandagmiddag speelde de ploeg in De Grolsch Veste gelijk tegen Jong AZ (0-0) en is daarmee drie wedstrijden voor het einde van het seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. 'Een geweldige prestatie van de spelers en staf die dit samen met de gehele achterban van FC Twente hebben weten te bereiken', zo laat FC Twente maandagavond weten.
22/04 20u00  Vijf personen uit supportersbus aangehoudenMaandagmiddag is een bus met voetbalsupporters onder politiebegeleiding teruggereden van Nijmegen naar Sprang-Capelle. 'Agenten hebben na controle vijf mannen aangehouden', zo laat de politie maandagavond weten.
22/04 18u00  Politie massaal naar schietincident DelftEven voor 14.30 uur kreeg de politie maandagmiddag een melding binnen van een schietincident aan de Van Adrichemstraat in Delft-West. Dit meldt de politie maandagmiddag.
22/04 16u30  Brandweer dooft kampvuur bij Rosmalense Zandverstuiving met zandZondagavond werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand bij de Rosmalense Zandverstuiving op de hoek van de Graafsebaan met de Deken van Roestellaan in Rosmalen. Voorbijgangers hadden vuur waargenomen en de brandweer gealarmeerd.
22/04 14u30  Parachutiste gewond bij landingTweede paasdag is een parachutiste in het Zuid-Hollandse Rhoon bij de Jan Cornelispolder gewond geraakt bij een landing. Ze was afgedreven en had de oorspronkelijke landingsplaats gemist.
22/04 14u15  Man ramt politieauto, waarschuwingsschoten gelost bij aanhoudingIn de nacht van zondag op maandag heeft de politie bij een achtervolging waarschuwingsschoten gelost nadat een auto tot twee keer toe een politieauto heeft geramd. 'De politie heeft een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden', zo laat de politie maandag weten.
22/04 13u45  Vroege inzet voor de traumahelikopterDe traumahelikopter is maandagochtend rond 08.30 uur geland op het parkeerterrein van de Lidl aan de Reigerlaan in Vlaardingen vanwege een inzet in de IJsvogelstraat.
22/04 13u30  Omgebrachte vrouw (71) in woning aangetroffen, zoon (40) aangehoudenIn een appartement aan het Methusalemplein in Eindhoven is zaterdag het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen. De politie zegt uit te gaan van een misdrijf.
22/04 11u30  Inbreker van dak gehaald na achtervolgingIn de nacht van zondag op maandag heeft de brandweer een inbreker van het dak gehaald aan de Nieuwe Haven in Schiedam.
22/04 11u00  Vreemde man staat onder de doucheIn de nacht van zondag op maandag heeft de politie een vreemde man onder de douche vandaan gehaald bij een woning in Schiedam. Dit meldt de politie maandag.
22/04 10u30  Vrouw omgekomen bij woningbrand VeldhovenIn de nacht van zondag op maandag is in Veldhoven bij een woningbrand een vrouw om het leven gekomen. Dit meldt de politie maandag.
22/04 10u00  Vrouw (19) overleden na eenzijdige aanrijding A28In de nacht van zondag op maandag is de bestuurster van een auto bij een verkeersongeval bij Staphorst op de A28 richting Zwolle om het leven gekomen. Dit meldt de politie maandag.
22/04 09u45  Vier doden bij ernstig verkeersongeval DeventerMaandagochtend zijn bij een eenzijdig verkeersongeval op de A1 bij Deventer vier personen om het leven gekomen. Dit meldt de politie maandag.
21/04 21u15  Dode gevonden in woning na brandDe politie is zondag een onderzoek gestart in een woning aan de Kerkstraat in Weert waar een overleden man is gevonden. In de woning is ook brand geweest.
21/04 21u15  Bromfietser gewond na botsing met bord op Haarenseweg in EschOp de Haarenseweg tussen Esch en Haaren is zondagavond een bromfietser gewond geraakt nadat hij tegen een bord botste. Omdat Brabant Water met werkzaamheden in die straat bezig is mogen alleen (brom)fietser van deze straat gebruik maken.
21/04 19u45  Aanhoudingen bij conflict in AlmereDe politie heeft na een melding van een conflict in Almere drie personen aangehouden. Een van deze personen is door een diensthond gebeten en moest naar het ziekenhuis voor behandeling
21/04 19u45  Brandweer redt drie bewusteloze mensen uit woningDe brandweer heeft zondagmiddag 3 bewusteloze mensen uit een woning gered aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam.
21/04 17u30  Dode vrouw in woning aangetroffenIn een appartement aan het Methusalemplein in Eindhoven is zaterdag het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen. De politie zegt uit te gaan van een misdrijf.
21/04 17u30  Nederlandse vrouw (54) omgekomen bij bomaanslag in Sri LankaIn drie kerken en drie hotels op Sri Lanka hebben zich zondagmorgen verschillende bomexplosies voorgedaan. Volgens verschillende media hebben de aanslagen tenminste 160 mensen het leven gekost en zijn honderden mensen gewond geraakt.
21/04 17u15  Motorrijder ten val in BoxtelOp de Kapelweg in Boxtel is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt na een valpartij.
21/04 17u00  Twee aanhoudingen in Rijswijk in lopend onderzoekDe politie heeft zondagmiddag in Rijswijk in een lopend onderzoek een 26-jarige vrouw en 40-jarige man uit die plaats aanhouden. Bij een doorzoeking in een bedrijfspand aan de Diepenhorstlaan in Rijswijk zijn een grote hoeveelheid auto-onderdelen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.
21/04 15u45  Zeer grote brand in RotterdamBij het bedrijf Galvame Oppervlaktetechnieken op de Willingestraat in Rotterdam is zondag een zeer grote brand uitgebroken. Er kwam korte tijd zeer veel zwarte rook uit het pand, waardoor er snel extra materieel ter plaatse werd gestuurd.
21/04 14u00  Zwaargewonde bij ongeval Etten-LeurOp de Leurshaven in Etten-Leur is zondag aan het begin van de middag een auto tegen een boom aangereden en in een droge sloot tot stilstand gekomen.
21/04 13u15  Bestuurder neemt de benen na ongevalZaterdagavond vond er op de Treurenburg, de weg van Den Bosch naar Hedel een eenzijdig ongeval plaats. Een auto schoof links van de weg tussen de bosschages door de vangrail op. Echter bij aankomst van de hulpdiensten was niemand meer bij het voertuig aanwezig.
21/04 11u00  Man onder invloed GHB veroorzaakt commotieAgenten hebben zaterdag 20 april rond 19.20 uur op de Tramsingel een 34-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij zou zwaar onder invloed van GHB door Breda gereden zijn.
21/04 10u30  Dodelijk ongeval A58Een 29-jarige man uit Breda is zaterdag door onbekende oorzaak tegen een boom tot stilstand gekomen langs de A58 ter hoogte van Hoeven. Hij overleed aan zijn verwondingen.
21/04 10u15  Stankoverlast door Duitse paasvurenDe traditionele paasvuren in Duitsland zorgen zondagmorgen voor stankoverlast in het gehele land.
21/04 10u15  Handgranaat gevonden in Utrechtse wijk OvervechtIn de Utrechtse wijk Overvecht is op een industrieterrein in de nacht van zaterdag op zondag een handgranaat aangetroffen.
21/04 10u00  Gewonde bij steekpartij in HoofddorpBij een conflict op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp is zaterdagavond rond 20.30 uur een 26-jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer raakte gewond door een scherp voorwerp.
21/04 10u00  Opnieuw handgranaat in SpuistraatIn de Amsterdamse Spuistraat is binnen 24 uur een tweede handgranaat gevonden. Deze lag vlak bij een coffeeshop.
21/04 09u30  Bomexplosies in Sri Lanka; tenminste 160 doden en honderden gewondenIn drie kerken en drie hotels op Sri Lanka hebben zich zondagmorgen verschillende bomexplosies voorgedaan. Volgens verschillende media hebben de aanslagen tenminste 160 mensen het leven gekost en zijn honderden mensen gewond geraakt.
20/04 22u00  Kind gewond door attractie op kermisOp de kermis in Helden is zaterdagavond een kind uit een attractie - de rups - gevallen en raakte daarbij gewond.
20/04 21u45  Twee verdachten aangehouden na schietpartijBij een schietincident aan de Van Speykstraat in Rotterdam is een man gewond geraakt aan zijn been. De politie hield twee verdachten aan. Hun betrokkenheid wordt onderzocht.
20/04 20u45  Vier gewonden bij ongeval in CoevordenIn Coevorden zijn bij het station zaterdagavond vier personen gewond geraakt bij een ongeval.
20/04 20u15  Motorrijders zwaargewond na aanrijding met beschonken bestuurderIn het Brabantse Eersel zijn zaterdagmiddag twee motorrijders zwaargewond geraakt nadat zij in botsing kwamen met een personenwagen die werd bestuurd door een beschonken bestuurder.
20/04 20u00  Hakselaar raakt van de weg in OirschotDe Geeneindseweg in het buitengebied van Oirschot is zaterdag geblokkeerd geweest nadat een hakselaar tegen een boom reed en zwaar beschadigd raakte.
20/04 16u45  Handgranaat gevonden voor coffeeshop in AmsterdamDe Spuistraat in Amsterdam is zaterdagmorgen afgezet vanwege de vondst van een handgranaat. Rond 07.30 uur werd het projectiel aangetroffen bij coffeeshop New Times.
20/04 16u45  Motorrijder onderuit op N619Op de Bestseweg N619 bij Sint-Oedenrode is zaterdagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motor kwam uiteindelijk op het naastgelegen fietspad terecht nadat een jong boompje omver was gereden.
20/04 16u30  Bosbrand in DrouwenZaterdagmiddag was er een klein bosbrandje in Drouwen. Dit was tegenover het attractiepark.
20/04 14u30  Boerderijbrand bij sloopwerkzaamhedenIn een boerderij aan de Bonnerveen in Gietereveen is zaterdag brand uitgebroken. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
20/04 14u00  Badr Hari accepteert schorsing na positieve dopingtestHerman Ram, voorzitter van de Dopingautoriteit, zegt dat kickbokser Badr Hari zijn schorsing accepteert na het gebruik van verbodenmiddelen. Dit meldt de NOS.
20/04 14u00  Schaapscheerdag in Heerenveen druk bezochtDe jaarlijkse schaapscheerdag van de schaapskudde van Heerenveen op het parkeer terrein P6 in de wijk Skoatterwald trok zaterdag veel bekijks.
20/04 12u30  'Lid No Surrender neergeschoten in Amsterdam'In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Amsterdamse wijk De Pijp een man gewond geraakt bij een schietpartij. Het zou gaan om een lid van motorclub No Surrender.
20/04 12u30  Getuige auto inbraak neergestokenZaterdagochtend even na vieren is er een steekincident geweest tussen de Archimedesstraat en de Edisonlaan in Apeldoorn.
20/04 10u30  Twee mannen aangehouden na schietpartijAgenten hebben zaterdag 20 april rond 0.30 uur twee mannen op de Noordhoekring aangehouden. Ze zouden mogelijk betrokken zijn bij een schietpartij op de Bernard Loderstraat. Er raakte niemand gewond. Eerst onderzoek wijst uit dat er waarschijnlijk met knalpatronen is geschoten.
20/04 10u30  Kopstuk Italiaanse maffia legt cocaïnehandel in Amsterdam blootEen kopstuk van de Italiaanse maffia heeft een omvangrijke verklaring afgelegd bij de politie over de Amsterdamse onderwereld. Zo worden in de verklaring van Giuseppe T. belastende dingen gezegd over Nederlandse, Italiaanse, Turkse, Albanese en Colombiaanse criminelen.
20/04 10u15  Auto op de kop in de slootIn Stedum is vrijdagavond een personenwagen op de kop in een sloot beland. Bij het ongeval raakte niemand gewond.
20/04 10u00  Auto volledig uitgebrand in CoevordenEen auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig uitgebrand aan de Elemastraat in Coevorden.
20/04 10u00  Ree vast in hekwerkZaterdagochtend sloeg rond 7.00 uur een voorbijganger alarm nadat hij ontdekte dat een ree vast zat in een hekwerk. De man was onderweg naar het werk in twijfelde geen moment en waarschuwde de hulpdiensten. Het beest was met zijn achterpoot achter een spijl van het hekwerk blijven steken en kon niet op eigen kracht loskomen.
20/04 09u45  Opnieuw handgranaat gevonden in AmsterdamDe Spuistraat in Amsterdam is zaterdagmorgen afgezet vanwege de vondst van een handgranaat. Rond 07.30 uur werd het projectiel aangetroffen ter hoogte van de parkeergarage.
20/04 09u30  Verdacht voorwerp gevonden in AmsterdamDe Spuistraat in Amsterdam is zaterdagmorgen afgezet vanwege de vondst van een verdacht voorwerp. Rond 07.30 uur werd het voorwerp aangetroffen ter hoogte van de parkeergarage.
20/04 09u30  Politie onderzoekt autobrand in AlkmaarDe politie doet onderzoek naar een autobrand die plaatsvond op vrijdagavond op de Stalpaertstraat in Alkmaar. De politie is opzoek naar getuigen.
20/04 09u30  Brandweer rukt uit voor aangebrandt etenDe brandweer werd vrijdagavond gealarmeerd voor een woningbrand aan het Rozenburgerplein in Schiedam. De woning zou vol rook hangen.
19/04 21u45  Brandweer laat klein vuur in Best blussen door vermoedelijke brandstichterDe brandweer werd vrijdagavond rond 20.15 uur gealarmeerd voor een buitenbrand in de bossages tussen de Erica en het kanaal in Best. Midden in de bossage werd brand een kampvuurtje gesticht. De vermoedelijke brandstichter was nog aanwezig,
19/04 21u30  Vrachtwagen met mest gekanteld op N34Een bestuurder van een vrachtwagen is vrijdag aan het begin van de avond gewond geraakt nadat zijn vrachtwagen en tankwagen waren gekanteld op de N34 ter hoogte van Coevorden.
19/04 21u00  Twee gewonden bij aanrijding op AfsluitdijkBij een aanrijding op de Afsluitdijk ter hoogte van Breezanddijk zijn vrijdagmiddag twee inzittenden van een personenwagen gewond geraakt.
19/04 19u30  Negen aanhoudingen in rechercheonderzoek naar drugshandelDe recherche heeft negen mannen aangehouden. Ze worden verdacht van drugshandel. Het gaat om een criminele groepering uit Roosendaal die in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken bij de politie in beeld was.
19/04 19u30  Koninklijke Nederlandse Munt eert vlogger Enzo Knol met muntYouTuber Enzo Knol krijgt een eigen munt van de Koninklijke Nederlandse Munt. Hij is daarmee de eerste vlogger die wordt geëerd met een eigen uitgifte. Vandaag op 19 april signeert de vlogger de eerste 200 exemplaren van de Knolmunt bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Enzo Knol: “Het is zo’n enorme eer dat ik geëerd wordt met een eigen munt. De Knolmunt is super mooi geworden, heel bijzonder en iets om nooit meer te vergeten!"
19/04 19u30  Cabine van vrachtwagen op boeren erf in Haaren vat vlamOp een boerenerf aan het Holleneind in Haaren vatte vrijdag kort voor 18.00 uur een vrachtwagen vlam. De cabine van het voertuig brandde grotendeels uit. De brandweer rukte met groot materieel uit maar men kon de brand bestrijden met één tankautospuit.
19/04 19u15  Traumateam ingevlogen voor medisch incident met kind in SchijndelVrijdagmiddag werd de hulp ingeroepen van het traumateam voor een medisch incident in een woning aan de Oetelaarsestraat in Schijndel. De traumahelikopter landde in een weiland niet ver van de woning.
19/04 19u15  Rotterdamse carjacker aangehouden na waarschuwingsschotDonderdagnacht rond 02.15 uur werd onder bedreiging van een vuurwapen een auto gestolen van twee slachtoffers op de Veemarktstraat in Rotterdam. Vanmorgen rond 06.30 uur zagen agenten de auto met de verdachte in Hoogvliet. Na een waarschuwingsschot kon de 44-jarige Rotterdammer daar worden aangehouden op de Alsemstraat.
19/04 18u00  Celstraffen van 8 en 16 jaar voor pogingen moord door brandstichtingDe rechtbank in Almelo heeft vrijdag drie mannen veroordeeld tot lange celstraffen voor pogingen tot moord omdat zij in het holst van de nacht brand hebben gesticht bij twee woningen in Almelo. Dit meldt de rechtbank vrijdagmiddag.
19/04 17u30  Brandweermannen gewond geraakt bij woningbrand RotterdamVrijdagmiddag heeft in een woning aan de Zuidhoek in Rotterdam een felle uitslaande brand gewoed. Bij de bestrijding van de brand zijn twee brandweermannen gewond geraakt.
19/04 17u00  Twee aanhoudingen in onderzoek liquidatie Farid Souhali in 2017Afgelopen dinsdagavond heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met de liquidatie van Farid Souhali in 2017 in Den Haag. 'De rechter-commissaris heeft hun voorarrest vrijdag met 14 dagen verlengd', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten.
19/04 17u00  Politie vindt vuurwapen in onderbroek van verdachteEen controle van een auto vannacht in Heinenoord leidde tot de aanhouding van twee mannen van 18 en 21 jaar uit Amsterdam. 'Bij de 21-jarige verdachte werd in zijn onderbroek een vuurwapen aangetroffen', zo meldt de politie vrijdag.
19/04 17u00  Eerste blauwalg leidt tot negatief zwemadvies voor Put de Omloop WoudrichemGedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben een negatief zwemadvies afgegeven voor Put de Omloop in Woudrichem. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB), die in heel Noord-Brabant de controles uitvoert, heeft bij de laatste inspectie van deze zwemplas een forse bloei van blauwalgen aangetroffen. Deze bacteriën kunnen zorgen voor overlast en gezondheidsproblemen.
19/04 16u30  'Lok-terrorist' niet verder vervolgd voor plannen aanslag MaassiloDe 22-jarige man uit Noord-Brabant die in 2017 werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dreiging met een terroristisch misdrijf in de Rotterdamse Maassilo, is geen verdachte meer in de zaak. 'De officier van justitie die het onderzoek leidt, heeft besloten de man niet verder te vervolgen', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
19/04 15u45  Ruzie lachgasballon:12 jaar cel voor dodelijke schietpartij shishaloungeVrijdag heeft de rechtbank Den Haag een 20-jarige man uit Rotterdam veroordeeld tot 12 jaar celstraf voor het doodschieten van de 17-jarige Azad Sahin in de nacht van 7 op 8 april 2018 in een shishalounge aan de Laan van Meerdervoort te Den Haag. Dit meldt de rechtbank vrijdag.
19/04 15u30  Lichtmast omver gereden in EindhovenOp de Karel de Grotelaan in Eindhoven is vrijdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd. Een automobilist botste door onbekende oorzaak op een lantaarnpaal rechts van de weg.
19/04 15u30  Verdachten aanslag Telegraaf-gebouw 90 dagen langer vastVan vijf verdachten in het onderzoek naar de aanslag op het Telegraaf-gebouw heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam vrijdag het voorarrest verlengd. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
19/04 15u30  Veroordeelde voor drugsproductienetwerk door EVA-team aangehoudenHet EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield deze maand tot vandaag aan toe vijf personen aan, waaronder een 43-jarige man die in februari werd veroordeeld voor deelname aan een drugsproductienetwerk. Dit meldt de politie vrijdag.
19/04 15u30  ACM: geef zzp'ers in woonhuis energie tegen consumentenvoorwaardenDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) roept energieleveranciers op om ondernemers die voor hun woonhuis energie afnemen en vooral privé gebruiken, consumentenbescherming te bieden. Dat betekent onder andere dat energieleveranciers een lagere opzegvergoeding moeten rekenen aan deze groep, onder wie veel ZZP’ers. De ACM heeft daarover een brief aan alle energieleveranciers gestuurd. De ACM kan eventueel lasten onder dwangsom of boetes opleggen.
19/04 14u15  Handgranaat vastgeplakt op brievenbus Eerste Coehoornstraat AmsterdamIn de Eerste Coehoornstraat in Amsterdam is vrijdagmiddag een handgranaat gevonden bij een woning. De handgranaat zat met tape vastgeplakt op de brievenbus van een van de appartementen die vlakbij de Czaar Peterstraat liggen, zo weet stadszender AT5 aan de hand van een foto te melden.
19/04 13u45  Handgranaat vastgeplakt op brievenbus Czaar Peterstraat AmsterdamIn de Czaar Peterstraat in Amsterdam is vrijdagmiddag een handgranaat gevonden bij een woning. De handgranaat zat met tape vastgeplakt op de brievenbus van een van de appartementen, zo weet stadszender AT5 aan de hand van een foto te melden.
19/04 13u15  Vuurwerk veroorzaakte brand Hilversumse heideDe grote brand op de Laapersheide in Hilversum eerder deze maand is niet veroorzaakt door opzettelijke brandstichting. Dit blijkt uit politieonderzoek. Eén verdachte heeft zich bij de politie gemeld, nadat de politie een getuigenoproep in de media had gedaan. Tevens is een tweede verdachte aangehouden.
19/04 13u15  Vier medewerkers politie Limburg buiten functie gesteldVorige week zijn vier politiemedewerkers van de eenheid Limburg buiten functie gesteld vanwege plichtsverzuim. De vier medewerkers werkten in hetzelfde team.
19/04 12u30  Drietal aanhoudingen na schietpartijDe politie doet onderzoek naar openlijke geweldpleging en een schietincident van donderdag 18 april 2019 rond 20.30 uur in Vlissingen. Er zijn drie verdachten aangehouden.
19/04 12u15  22 jaar cel voor moord peuter Xaja uit HengeloDe 33-jarige Maick S. is verantwoordelijk voor de gewelddadige dood van de 14 maanden oude peuter Xaja uit Hengelo. De rechtbank Overijssel veroordeelt de Hengeloër voor moord tot een celstraf van 22 jaar. De moeder van Xaja is vrijgesproken. Tegen de 23-jarige Sarinda van E. is geen bewijs dat zij haar dochter iets heeft aangedaan of bewust heeft nagelaten haar te helpen. De man moet zo’n 84.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan de vader en oma van het slachtoffertje.
19/04 11u45  Orpheus moet RMS toelaten voor organiseren herdenkingTheater en Congrescentrum Orpheus uit Apeldoorn moet de Republiek Maluku Seletan (RMS) toelaten op 25 april aanstaande, zodat zij daar hun jaarlijkse herdenking kunnen organiseren. Dat bepaalt de kortgedingrechter. Mocht het theater deze beslissing niet nakomen, dan moet hij een dwangsom betalen.
19/04 11u30  Voorgeleidingen en dagvaardingen voor geweld in Kanaalstraat UtrechtNa de onrust die dinsdag 16 april ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige man uit Utrecht in de Kanaalstraat, zijn in totaal vijf personen aangehouden. Na onderzoek heeft het Openbaar Ministerie vier van hen gedagvaard voor zittingen bij de politierechter; drie van hen worden vandaag voorgeleid.
19/04 11u15  Schoten op winkel OranjeboomstraatOp een winkel op de Oranjeboomstraat in Rotterdam is vrijdagmorgen rond 04.30 uur geschoten. Er is niemand gewond geraakt, de politie zoekt getuigen.
19/04 11u15  Vliegverkeer bestemd voor Lelystad mag hoger vliegenHet vliegverkeer van en naar Lelystad hoeft volgens de nieuwe eisen niet meer onder het vliegverkeer richting Schiphol door te vliegen.
19/04 10u45  PostNL eert 50e editie Pinkpop met postzegelOver precies 50 dagen begint de 50e editie van Pinkpop. PostNL eert dit oudste openluchtpopfestival van Europa met de uitgifte van het postzegelvel 50 jaar Pinkpop. De 5 speciale jubileumpostzegels zijn straks ook op het festivalterrein te koop.
19/04 10u45  Zonadvies warme PaasdagenMet het zonnige paasweekend voor de deur adviseert KWF mensen om zich goed tegen de zon te beschermen. Omdat het nog vroeg in het jaar is en de huid nog niet gewend is aan veel zon, is ook bij deze voorjaarszon het advies om iedere twee uur goed en dik te smeren met minimaal factor 30. Daarnaast is het beter om tussen 12.00 uur en 15.00 uur in de schaduw te blijven.
19/04 10u15  Rode Kruis: controleer op tekenbeten tijdens PasenHet Rode Kruis waarschuwt mensen zich dit weekend goed te controleren op tekenbeten als ze naar buiten zijn geweest. Met het mooie weer dat met de Paasdagen is voorspeld, trekt iedereen er massaal op uit. Daarmee is de kans dat ze een tekenbeet oplopen, ook groter. Het is belangrijk om die snel te verwijderen, zo wordt de kans op besmetting met de ziekte van Lyme verkleint. Het Rode Kruis adviseert om een teek met een puntig pincet recht uit de huid te trekken. Slechts 1 op de 5 mensen zouden zo een teek verwijderen, bleek uit eerder onderzoek.
19/04 10u15  Aanrijding met gewonden op de ErasmusbrugOp de Erasmusbrug heeft donderdagavond een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Meerdere ambulances, de traumahelikopter en de brandweer werden ter plaatse gestuurd.
19/04 09u45  Tbs'er verhandelde vuurwapens vanuit inrichtingDe man die vorige week op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo werd aangehouden, kon vanuit de kliniek wapens verhandelen. Voor zijn duistere handel beschikte hij over drie telefoons en een laptop.
19/04 09u30  Prepaid energie helpt bij energiebewustzijnWerken met ‘prepaid energie’ heeft voor huishoudens die problemen hebben met het betalen van hun energierekening een groot potentieel. Het helpt om meer grip te krijgen op hun energiekosten, te besparen en schulden te voorkomen. Bovendien wordt meer zelfredzaamheid ervaren. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een pilot die afgelopen jaar onder vijftig huishoudens is gehouden door Alliander, Stedin, Greenchoice, Vattenfall en de Energiebank.
19/04 09u30  Zonnepanelen zijn nauwelijks recycelbaarZonnepanelen leveren groene energie en bespaart bedrijven en particulieren geld op de stroomrekening, maar er is ook een keerzijde. Deskundigen zeggen tegenover BNR dat zonnepanelen niet winstgevend te recyclen zijn en er dus een afvalberg dreigt van afgedankte panelen.
19/04 09u00  Vier medewerkers poilitie Limburg buiten functie gesteldVorige week zijn vier politiemedewerkers van de eenheid Limburg buiten functie gesteld vanwege plichtsverzuim. De vier medewerkers werkten in hetzelfde team.
19/04 09u00  Zonnepanelen zijn nauwelijk recycelbaarZonnepanelen leveren groene energie en bespaart bedrijven en particulieren geld op de stroomrekening, maar er is ook een keerzijde. Deskundigen zeggen tegenover BNR dat zonnepanelen niet winstgevend te recyclen zijn en er dus een afvalberg dreigt van afgedankte panelen.
19/04 08u45  Steeds meer aardgasloze nieuwbouwIn het verzorgingsgebied van netbeheerder Liander kwamen in het eerste kwartaal van dit jaar meer aanvragen binnen voor een nieuwbouwwoning zonder aardgas dan met. Van alle aanvragen, nieuwbouwwoningen en renovaties, is 62% een aansluiting zonder aardgas. Vorig jaar was dit in het vierde kwartaal 56%.
19/04 08u45  Dordtenaar aangehouden voor gebruik drone boven The PassionEen 29-jarige Dordtenaar dacht donderdagavond misschien dat hij betere beelden kon maken dan de 19 professionele camera’s van het muzikale evenement The Passion. Hij werd rond 21.15 uur gearresteerd op verdenking van het laten vliegen van een drone rond de Oude Kerk en boven de mensenmassa richting het centrum. Hij riskeert een boete van honderden euro’s.
19/04 08u45  Ruim 1 op 5 vraagt herhaalrecept online aanVan de volwassen Nederlanders heeft 22 procent in 2018 via internet een herhaalrecept aangevraagd bij de huisarts. Het maken van een afspraak online doet iets meer dan 1 op de 10 volwassenen. Weinig mensen hebben de huisarts via een videoverbinding gesproken over gezondheidsklachten of zeggen bereid te zijn dit in de toekomst wel te doen. Dit blijkt uit het onderzoek Belevingen van het CBS.
19/04 08u30  Voor het eerst minder werklozen dan voor crisisHet aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 16 duizend per maand toegenomen. In maart waren er ruim 8,9 miljoen werkenden. Het aantal werklozen daalde met gemiddeld 7 duizend per maand tot 307 duizend. Zij hadden geen betaald werk en gaven aan recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor direct beschikbaar te zijn. Hiermee was het aantal werklozen voor het eerst lager dan op het laagste punt vlak voor het begin van de crisis in 2008. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
19/04 00u00  Steekpartij in HoofddorpOp het Doeverenplein in Hoofddorp is donderdagavond iemand neergestoken
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Henk Otten (FvD) stapt op als bestuurslid, Hiddema: 'Jongens, hou toch op met die onzin!'26/04 00u00 - Blik op Nieuws: Theo Hiddema laat aan de media weten dat hij zijn best gaat doen om Baudet en Otten nog normaal samen te laten werken. 'Misschien kan ik rust brengen in de tent'
5x Blokhuis start Platform tegen Stijging Drugsgebruik26/04 08u45 - Blik op Nieuws: Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) start een platform waarin hij met verschillende partijen in gesprek gaat over het tegengaan van de stijging van drugsgebruik. Daarmee wil hij o.a. verkennen hoe het bereik van het preventiebeleid kan worden uitgebreid naar de context van werk. Ook gaat hij samen met experts en jongeren aan de slag om de voorlichting over drugs te vernieuwen en uit te breiden, met name met het oog op de niet-gebruiker. Om ook wettelijk een halt toe te roepen aan de normalisering en toevoer van drugs, bereidt Blokhuis een wetsvoorstel voor met minister Grapperhaus (J&V) om het verbieden van designerdrugs eenvoudiger te maken.
5x Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 202326/04 08u45 - Blik op Nieuws: De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten. Het blijft hierdoor financieel aantrekkelijk voor huishoudens en mkb-bedrijven om te investeren in zonnepanelen. De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Eigenaren van zonnepanelen kunnen drie jaar langer salderen dan was voorzien in het Regeerakkoord. Tot 1 januari 2023 verandert er niets voor wie al zonnepanelen heeft.
5x Man vastgebonden aan hek bij autobrand26/04 08u45 - Blik op Nieuws: Een 30-jarige man is vannacht, vrijdag 26 april, gewond geraakt bij een autobrand aan de Tom Schreursweg. De man die was vastgebonden aan een hek is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen.
5x Verdacht pakketje bij geldautomaat in Winschoten26/04 09u00 - Blik op Nieuws: Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn momenteel bezig met een onderzoek naar een geldautomaat in Winschoten.
5x Explosief bij geldautomaat in Winschoten26/04 09u45 - Blik op Nieuws: Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn momenteel bezig met een onderzoek naar een geldautomaat in Winschoten.
5x Huisvesting en voeding groter deel consumptie26/04 09u45 - Blik op Nieuws: Uitgaven aan eerste levensbehoeften, zoals huisvesting en voeding, zijn de afgelopen tien jaar een groter deel van de consumptie gaan uitmaken. In 2018 betrof ruim 32 procent van de werkelijke individuele consumptie bestedingen aan primaire producten. In 2008 ging het nog om ruim 29 procent. In Nederland nam dit aandeel sterker toe dan in andere West-Europese landen, vooral doordat de huren meer stegen. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS naar ontwikkelingen in de consumptie van Nederland.
4x Oud-minister van Financiën Johan Witteveen (97) overleden25/04 23u45 - Blik op Nieuws: Oud-minister van Financiën en IMF-topman Johan Witteveen (VVD) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden.
4x 'Boa's hebben geen wapenstok of pepperspray nodig'26/04 09u45 - Blik op Nieuws: Politiesocioloog Jaap Timmer van de Vrije Universiteit in Amsterdam zegt tegenover BNR dat de claim van de boa-vakbonden voor een wapenstok en pepperspray nergens op gebaseerd zijn.
4x Automobilist (29) negeert stopteken en vlucht26/04 10u15 - Blik op Nieuws: Een 29-jarige man uit Waalwijk negeerde donderdagavond 25 april een stopteken van de politie. Hij reed er met hoge snelheid vandoor, maar werd niet veel later aangehouden.

Statistieken

Artikels:
29845
Gelezen:
14932
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven