vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
22/03 22u45  Kabinet moet met tegenstem inlichtingenwet aan de slag Nederland heft in meerderheid 'nee' gezegd tegen de Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De uitslag is een teleurstelling voor het kabinet, zo gaf minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) toe.
22/03 22u45  Enorme hoeveelheden speelgoed geïmporteerd uit China Het importeren van spullen is door de jaren heen steeds populairder geworden. Vooral websites met producten uit landen als China en Hong Kong zijn ontzettend aantrekkelijk. Blijkbaar zijn niet alleen particulieren fan van spullen importeren. Het statistiekbureau Eurostat maakte bekend dat de Europese Unie in 2016 voor 7,2 miljard Euro speelgoed heeft geïmporteerd, waarvan maar liefst 85 procent uit China afkomstig was.
22/03 21u30  Verdachte schietincident Blerick blijft voorlopig vastzitten in Frankrijk De maandag aangehouden tweede verdachte van een dodelijk schietincident in Blerick van afgelopen november blijft voorlopig in hechtenis zitten in Frankrijk.
22/03 21u30  Vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden, mits de vaccinatie uitvoerbaar en betaalbaar is.
22/03 21u30  Activist legalisering softdrugs gaat in Tweede Kamer over tot wanhoopsdaad Een 65-jarige man uit Groenlo is donderdagmorgen van de publiekstribune gesprongen en raakte daarbij gewond. De man had een voorwerp om zijn nek, wat was vastgebonden aan de tribune.
22/03 21u15  Bondscoach Ronald Koeman debuteert in een uitverkochte ArenA Het Nederlands elftal treedt morgen – vrijdag 23 maart – in een uitverkochte Amsterdam ArenA aan tegen Engeland.
22/03 21u00  Trump ziet af van importheffing op Europees staal en aluminium De importheffing van buitenlands staal en aluminium gaat voorlopig niet gelden voor de Europese Unie (EU).
22/03 21u00  Dode bij schietpartij in Schaijk is 51-jarige Henk Baum (51) uit Nistelrode De recherche is een onderzoek begonnen naar de dood van een 51-jarige man uit Nistelrode. Hij werd rond 15.00 uur zwaargewond in zijn auto gevonden onder een viaduct langs de Rijksweg in Schaijk. De man bleek te zijn neergeschoten en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.Dit maakte de politie bekend.
22/03 20u45  'Zeker 200 aangiften tegen Pechtold vanwege schenking van appartement' Tegen Alexander Pechtold, de leider van D66, zijn al meer dan 200 aangiften gedaan vanwege de schenking van een appartement door een Canadese oud-diplomaat .
22/03 20u00  Vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen moet uitvoerbaar en betaalbaar zijn Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden, mits de vaccinatie uitvoerbaar en betaalbaar is.
22/03 19u00  Politie vindt 3600 kg hasj in container op bedrijventerrein Spaanse Polder Snel handelen door politie en partners heeft op dinsdag 20 maart geleid tot acht arrestaties en de inbeslagname van 3600 kg hasj bij een bedrijf dat opslagboxen verhuurt in de Spaanse Polder.
22/03 18u00  Tim Knol verlaat boos de studio na nieuwe streaker-grap Giel Beelen Opnieuw heeft Giel Beelen zich de woedde op zijn nek gehaald van een zanger. Was het eerder Maan, nu is het zanger Tim Knol die donderdagochtend zijn optreden bij Veronica-dj Beelen heeft onderbroken nadat een stripper de studio binnenkwam.
22/03 18u00  Offline en online marketing: plaats voor beiden De wereld van de marketing is al enkele jaren aan het verschuiven van offline naar online marketing. Die stap van het aloude drukwerk en reclame op televisie richting een model dat mikt op social media en online advertenties is groot te noemen. Zelfs dusdanig groot dat heel wat marketeers, ietwat voorbarig, gesproken hebben over de dood van offline marketing.
22/03 17u30  Fitness steeds populairder, populariteit sportverenigingen neemt af Fitness is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag. Meer mensen kiezen ervoor om te sporten in de sportschool dan te sporten bij een sportvereniging. Deze shift is toch opmerkelijk. De sportparticipatie bij sportclubs blijft maar afnemen. Hoe komt het dat meer mensen gaan fitnessen?
22/03 17u15  Patholoog stapt van microscoop over op digitale beelden voor diagnose Digitale beelden van weefsel en slimme software moeten de patholoog gaan helpen om efficiënter te werken en een optimale diagnose vast te stellen. Dit meldt Philips donderdag.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 22u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/03 16u45  Dode bij schietpartij in SchaijkBij een schietpartij in het Brabantse Schaijk Is donderdagmiddag een man zwaargewond geraakt. Dit maakte de politie bekend.
22/03 16u30  Onderzoek opvolging aanbevelingen MH17 onderzoek naar vliegen boven conflictgebiedenDe Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoeken in hoeverre de aanbevelingen met betrekking tot het vliegen boven conflictgebieden, afkomstig uit het onderzoek naar de crash van vlucht MH17, zijn opgevolgd. Dit heeft de Raad donderdag bekendgemaakt.
22/03 16u30  CBG maakt zich zorgen om toenemend antibiotica-tekortHet College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) maakt zich zorgen over het toenemend tekort aan antibiotica in Nederland. 'In het bijzonder over de smalspectrum antibiotica, die werken tegen een beperkt aantal bacteriën. Door het toenemend tekort aan smalspectrum antibiotica krijgen patiënten steeds vaker breedspectrum antibiotica, die het risico op resistentie vergroten', zo laat het CBG donderdag weten.
22/03 16u00  Woonboerderij verwoest door brandIn Tiendeveen is donderdagmorgen een woonboerderij in vlammen opgegaan. De bewoonster en haar vijf honden konden op tijd de woning verlaten.
22/03 15u30  'Geen sprake van dreigende ramp bij Fort Oranje'Uit een op 16 maart gepubliceerd onderzoeksrapport van het Instituut Fysieke Veiligheid blijkt dat de Veiligheidsregio op oneigenlijke gronden de noodsituatie heeft uitgeroepen bij de inbezitneming van Fort Oranje. De conclusie is dat de opschaling naar GRIP-4 plaatsgevonden heeft zonder de door de wet voorgeschreven dreigende ramp of crisis. Het rapport spreekt van een oneigenlijk gebruik. Het bestuur wilde hiermee een signaal afgeven aan de beheerder van Fort Oranje, de bewoners en het publiek dat er krachtdadig opgetreden werd door de overheid. Verder was dit een middel om meer gelden vrij te kunnen maken voor de Gemeente Zundert.
22/03 15u30  Poging zelfmoord in Tweede KamerEen 65-jarige man uit Groenlo is donderdagmorgen van de publiekstribune gesprongen en raakte daarbij gewond. De man had een voorwerp om zijn nek, wat was vastgebonden aan de tribune.
22/03 14u00  Verdachte steekpartij Alphen na lange zoektoch aanngehouden in TilburgDe politie heeft donderdagmorgen na een lange zoektocht een man inm Tilburg aangehouden voor een steekincident aan de Turfbaan in Alphen.
22/03 14u00  Twee jaar cel en TBS voor mensenhandel en ontucht met minderjarig meisjeDe rechtbank in Den Haag heeft donderdag een man van 27 uit Voorburg veroordeeld voor mensenhandel, ontucht met een 14-jarig meisje en het maken en versturen van kinderporno. Hij krijgt een gevangenisstraf van twee jaar en TBS met dwangverpleging.
22/03 14u00  Voorlopige hechtenis van één van de verdachten moord Djordy Latumahina opgehevenDe rechtbank heft per direct de voorlopige hechtenis op van Tony D., een van de mannen die verdacht werd van het doodschieten van Djordy Latumahina. Hoewel de vonnissen in deze zaak pas op 9 mei aanstaande worden uitgesproken, is de rechtbank van oordeel dat hij niet langer in voorlopige hechtenis kan worden gehouden.
22/03 13u30  Meer psychische klachten bij lesbische of biseksuele vrouwen en homoseksuele mannen in AmsterdamLesbische/biseksuele vrouwen ervaren meer psychische klachten dan de heteroseksuele bevolking. Eenzaamheid onder homoseksuele mannen is ten opzichte van 2012 toegenomen. Zowel homoseksuele mannen als lesbische/biseksuele vrouwen voelen zich vaker gediscrimineerd dan de heteroseksuele bevolking. Dit zeggen de cijfers uit de rapportage ‘Gezondheid in Beeld: homoseksuele mannen en lesbische of biseksuele vrouwen in Amsterdam’ van de GGD.
22/03 13u15  Man springt van publieke tribune in Tweede KamerIn de Tweede Kamer is donderdagmorgen een man van de publieke tribune naar beneden gesprongen. Volgens getuigen zou het om een zelfmoordpoging gaan.
22/03 13u00  Tim Knol verlaat boos studio na nieuwe streaker-grap Giel BeelenOpnieuw heeft Giel Beelen zich de woedde op zijn nek gehaald van een zanger. Was het eerder Maan, nu is het zanger Tim Knol die donderdagochtend zijn optreden bij Veronica-dj Beelen heeft onderbroken nadat een stripper de studio binnenkwam.
22/03 13u00  Afpersings- en mishandelingszaak ex No Surrender leden aanghoudenDe rechtbank Noord-Nederland heeft gisteren besloten de inhoudelijke behandeling van de afpersings- en mishandelingszaak van ex leden van No Surrender aan te houden.
22/03 12u15  Nee-stemmers aan kop in referendum over sleepwetDe weerstand tegen de wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv), die de diensten meer ruimte geeft om informatie te verzamelen, is veel groter dan verwacht.
22/03 12u00  De natuur levert sluipschutter tegen ziekenhuisbacterieBacteriën produceren eiwitten om heel gericht concurrenten te doden. Eén van die eiwitten kan de ziekenhuisbacterie Pseudomonas aeruginosa uitschakelen. Leuvense wetenschappers hebben nu ontrafeld hoe dit eiwit de aanval inzet en ervoor zorgt dat de bacterie zeer snel het loodje legt. Deze eiwitten openen op lange termijn perspectieven voor nieuwe cocktails van antibiotica.
22/03 12u00  Verdachten vrijgelaten na vondst handgranatenDe twee mannen die waren aangehouden nadat ze twee handgranaten hadden afgeleverd op het politiebureau in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, zijn vrij.
22/03 11u30  Twee jongens zwaargewond bij ongeval tussen auto en snorscooterTwee jongens zijn woensdag in Maarssen zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op de Gageldijk.
22/03 11u30  Minder vrouwen aan anticonceptieHet aantal gebruiksters van hormonale anticonceptiva in de vruchtbare leeftijd was in 2017 ongeveer 8,5% minder dan twee jaar ervoor. Het zijn vooral minder twintigers die een hormonaal anticonceptivum gebruiken. Dat meldt de SFK deze week in het Pharmaceutisch Weekblad.
22/03 11u00  8 maanden cel voor uitbuiting vluchtelingen in wasserijVier broers van 41 tot 58 jaar zijn voor mensenhandel veroordeeld tot 8 maanden celstraf, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De vier mannen lieten 6 vluchtelingen tegen een zeer laag loon lange dagen werken in hun wasserij in Zaandam.
22/03 11u00  Politie geeft beelden vrij van fatale aanrijding met UberDe politie van Tempe in de Amerikaanse staat Arizona heeft beelden vrijgegeven van de fatale aanrijding deze week met een auto van Uber.
22/03 10u15  Lokale partijen absolute winnaars, CDA landelijkLokale partijen zijn de grote winnaars van de gemeentelijke verkiezingen. In Amsterdam is GroenLinks veruit de grootste partij geworden. Landelijk gezien heeft het CDA gewonnen. Volgens de Exitpoll van de NOS gaat de partij in de hoofdstad van zes naar elf zetels.
22/03 09u30  ANWB druk met winterzonvakantiesDe ANWB Alarmcentrale heeft het de laatste maanden aanzienlijk drukker met hulp aan vakantiegangers op zonnige bestemmingen. Het aantal hulpverleningen is ten opzichte van de vorige winterperiode met 10 % gestegen tot zo’n 5500. De landen waar de meeste hulpvragen vandaan komen zijn: Spanje, Turkije, Thailand, Verenigde Staten en Indonesië.
22/03 09u15  Cryptojacking-aanvallen explosief toegenomenCybercriminelen voegen in hoog tempo nieuwe methoden toe aan hun arsenaal van digitale wapens om nieuwe inkomsten te genereren, zo blijkt uit het 23ste Internet Security Threat Report (ISTR) dat vandaag is gepubliceerd door Symantec.
22/03 09u15  Lage rugpijn: gewoon blijven werken en bewegenVeel patiënten met lage rugklachten krijgen verkeerde zorg. Dit is schadelijk voor miljoenen patiënten in de wereld en kost veel geld. De zorg voor rugklachten moet beter georganiseerd worden: de juiste behandelingen moeten worden voorgeschreven en vergoed.
22/03 09u15  Transportcriminaliteit in 2017 stabiel ten opzichte van 2016Het aantal bij de politie geregistreerde ladingdiefstallen in Nederland is in 2017 nagenoeg gelijk gebleven met het aantal registraties in 2016. Respectievelijk 237 en 232. Bij de diefstal van voertuigen en diefstal van voertuigen met lading waren ook lichte verschillen geregistreerd.
22/03 09u15  GroenLinks in grote steden absolute winnaar, CDA landelijkIn Amsterdam is GroenLinks veruit de grootste partij geworden. Landelijk gezien heeft het CDA gewonnen. Volgens de Exitpoll van de NOS gaat de partij in de hoofdstad van zes naar elf zetels.
22/03 08u30  Nee-stemmers aan kop in referendum sleepwetDe weerstand tegen de wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv), die de diensten meer ruimte geeft om informatie te verzamelen, is veel groter dan verwacht.
22/03 08u30  Grote politieactie na steekpartij in de bossenDonderdagmorgen vroeg heeft de politie na een lange zoektocht een man aangehouden voor een steekincident aan de Turfbaan in Alphen.
21/03 23u30  GroenLinks In grote steden absolute winnaarIn Amsterdam is GroenLinks veruit de grootste partij geworden. Volgens de Exitpoll van de NOS gaat de partij in de hoofdstad van zes naar elf zetels.
21/03 22u45  Kunstmatige intelligentie en blockchain ingezet bij behandeling beroerteNico.lab, spin-off van het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) en bouwer van medische kunstmatige intelligentie, en Tymlez, leverancier van enterprise blockchain-technologie hebben de krachten gebundeld en starten deze maand een pilot in een aantal ziekenhuizen voor een betere behandeling van beroertes. 'Zij kregen hiervoor subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waarmee het belang van deze innovaties wordt onderstreept', zo meldt Nico.lab woensdag.
21/03 21u15  Tieners aangehouden voor meerdere overvallenDe politie heeft de afgelopen week vier minderjarigen aangehouden. Zij worden alle vier verdacht van het plegen van meerdere gewapende overvallen. De aangehouden jongens uit Purmerend en Amsterdam zijn in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar.
21/03 21u00  Stembureaus gesloten, het tellen kan beginnenDe stembureaus voor de gemeenteraadverkiezingen van 2018 zijn gesloten en het tellen kan beginnen.
21/03 21u00  Twee aanhoudingen om handgranaat in politiebureauIn Utrecht heeft de politie woensdagmiddag rond 14.00 uur het politiebureau aan de Marco Pololaan ontruimd vanwege een handgranaat. Dit heeft de politie woensdagmiddag laten weten.
21/03 20u30  Zeker 10 gewonden bij Paasvee-festiviteiten in SchagenIn Schagen zijn woensdagavond zeker vijftien personen gewond geraakt. Naast enkele ambulances is er ook een traumahelikopter en vrijwilligers van het Rode Kruis ter plaatsen. In Schagen werden vandaag de Paasvee-festiviteiten gehouden.
21/03 20u30  Heerhugowaard sluit stembureau station om overlast dronken jongerenOmstreeks 18.00 uur is het stembureau op het NS-Station van Heerhugowaard gesloten omdat volgens de gemeente de veiligheid van de medewerkers van het stembureau niet meer gewaarborgd kon worden.
21/03 20u15  Dienstfiets wijkagent gestolenIn de Landjuweel in Roosendaal is woensdagmiddag de dienstfiets van wijkagent Bas Nielen gestolen. De politie zoekt getuigen.
21/03 19u45  Zeker 15 gewonden bij Paasvee-festiviteiten in SchagenIn Schagen zijn woensdagavond zeker vijftien personen gewond geraakt. Naast enkele ambulances is er ook een traumahelikopter ter plaatsen.
21/03 19u30  Heerhugowaard sluit stembureau station uit veiligheidOmstreeks 18.00 uur is het stembureau op het NS-Station van Heerhugowaard gesloten omdat volgens de gemeente de veiligheid van de medewerkers van het stembureau niet meer gewaarborgd kon worden.
21/03 19u30  Vergelijken zorguitkomsten leidt tot sneller verbeteren patiëntenzorgReumatologen van Medisch Spectrum Twente (MST) hebben in de afgelopen 15 jaar een methode ontwikkeld waarmee verschillende zorguitkomsten met elkaar te vergelijken zijn. Dit leidt tot een enorme versnelling in de verdere verbetering van de patiëntenzorg. Hiermee verdienden ze een nominatie voor de prestigieuze Europese Value-based healthcare award 2018.
21/03 19u15  Twee zwaar gewonden bij ongeval op Gageldijk MaarssenOp de Gageldijk in Maarssen zijn woensdagavond twee personen gewond geraakt bij een ongeval tussen een personenwagen en een scooter.
21/03 19u15  Dienstfiets wijkagengt gestolenIn de Landjuweel in Roosendaal is woensdagmiddag de dienstfiets van wijkagent Bas Nielen gestolen. De politie zoekt getuigen.
21/03 19u00  Dubbel stemmen in NijmegenDe controle op dubbel stemmen in Nijmegen laat te wensen over blijkt uit een steekproef van Omroep Gelderland. Bij de bezorging van de stempassen zijn rond de 400 passen nagestuurd. Hierdoor hebben veel mensen een dubbele stempas.
21/03 19u00  'Stille' elektrische Jaguar I-PACE rijdt 's nachts op Grand-Prix-circuit MonacoDe nieuwe, geheel elektrische Jaguar I-PACE, heeft in het geheim midden in de nacht een ronde afgelegd op het circuit van Monaco.
21/03 18u30  Politie houdt student (24) aan voor beïnvloeden verkiezingen RotterdamDe politie heeft een student van 24 jaar, uit Rotterdam, aangehouden die de afgelopen week naar bewoners een nepbrief had gestuurd uit naam van de gemeente Rotterdam. De politie startte een onderzoek en hield de stemmingmaker woensdag aan, zo laat de politie woensdagavond weten.
21/03 18u15  OM eist 15 jaar voor poging moord in PI VughtHet Openbaar Ministerie (OM) Oost-Brabant eist tegen een 31-jarige verdachte die gedetineerd zit in de penitentiaire inrichting Vught 15 jaar celstraf voor een poging moord op een medegevangene. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.
21/03 17u45  Man (76) in ongelijk gesteld om eis aanpak 'Amsterdamse fietsjungle'De Amsterdammer die voor de rechtbank eiste dat de burgemeester op zou treden tegen de in zijn ogen ‘Amsterdamse fietsjungle’, heeft van de rechter geen gelijk gekregen. De man had niet de burgemeester maar de gemeente moeten dagvaarden. 'Had hij dat wel gedaan, dan nog was zijn eis ook op inhoudelijke gronden afgewezen;, zo meldt de rechtbank Amsterdam woensdag.
21/03 17u15  OM start onderzoek naar zelfdodingsmiddel 'X' Coöperatie Laatste WilEr wordt een strafrechtelijk onderzoek naar de gedragingen van de Coöperatie Laatste Wil (CLW) gedaan door het Openbaar Ministerie (OM). 'Deze beslissing is vandaag schriftelijk aan het bestuur van CLW meegedeeld. Het OM heeft de coöperatie ook verzocht om de activiteiten met onmiddellijke ingang te staken', zo meldt het OM woensdag.
21/03 17u00  Auto zwaar beschadigd na nachtelijke beschieting op A16In de nacht van dinsdag op woensdag is een auto beschoten die op de A16 reed vanaf Rotterdam richting Dordrecht. Dit meldt de politie, die op zoek is naar getuigen, woensdag.
21/03 16u30  Politiebureau Utrecht ontruimd om handgranaatIn Utrecht heeft de politie woensdagmiddag rond 14.00 uur het politiebureau aan de Marco Pololaan ontruimd vanwege een mogelijk explosief. Dit heeft de politie woensdagmiddag laten weten.
21/03 16u00  Wetsvoorstellen vervolging neerhalen MH17 naar Tweede KamerEen eventueel MH17-proces zal plaatsvinden voor de rechtbank Den Haag en zal alle slachtoffers van neerhalen van vlucht MH17 omvatten, ongeacht hun nationaliteit zo blijkt woensdag uit twee wetsvoorstellen van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Blok van Buitenlandse Zaken die vandaag bij de Tweede Kamer zijn ingediend.
21/03 15u30  Geheim superieure Leeuwenhoek-microscoop na 350 jaar opgelostOnderzoekers van de TU Delft en Rijksmuseum Boerhaave hebben een eeuwenoud raadsel rond de microscopen van Antoni van Leeuwenhoek opgelost. Een bijzondere samenwerking op het snijvlak van cultuur en wetenschap heeft onomstotelijk aan het licht gebracht dat de Delftse lakenhandelaar annex amateurgeleerde dunne, zelfgeslepen lensjes gebruikte.
21/03 14u00  Verdachte bompakketten Texas blaast zichzelf op in de autoEen man die in het Texaanse Austin in verband werd gebracht met een hele reeks dodelijke bompakketten heeft zichzelf in zijn eigen auto opgeblazen.
21/03 13u45  RvS: Nederland mag Afghaan terugsturenNederland mag een man uit Afghanistan, die hier als vreemdeling asiel had aangevraagd, terugsturen naar zijn geboorteland. Dit heeft de Raad van State in een uitspraak van vandaag bekendgemaakt.
21/03 13u30  Isala Zwolle start ook met kinderraadHet Isala ziekenhuis in Zwolle start met een kinderraad. Een cliëntenraad voor volwassenen had Isala al jaren maar voor kinderen was er nog niets. Vanaf april start Isala met een heuse kinderraad en de kinderafdeling zoekt nog leden, zo laat Isala woensdag weten.
21/03 13u15  Uitslaande brand in aanbouw achter woning Oude PekelaIn een aanbouw achtereen woning aan de Savornin Lohmanlaan in Oude Pekela is dinsdagavond brand uitgebroken
21/03 13u15  Aantal vrouwen dat hormonale anticonceptiva gebruikt, daalt voor het vijfde jaar op rijHet aantal vrouwen dat homonale anticonceptiva gebruikt, daalt voor het vijfde jaar op rij.
21/03 12u45  EVA-Team vindt veroordeelde man in balkonkastIn de vroege ochtend van woensdag 21 maart hielden politieagenten van het EVA-Team een 32-jarige man uit Den Haag aan in een woning in Den Haag. Hij moet nog een celstraf van 50 dagen uitzitten.
21/03 12u30  Weer minder vrouwen aan de pilHet aantal vrouwen dat homonale anticonceptiva gebruikt, daalt voor het vijfde jaar op rij.
21/03 11u45  Vier tieners uit Purmerend en Amsterdam verdacht van hondsbrutale overvallenDe politie heeft de afgelopen week vier minderjarigen aangehouden. Zij worden alle vier verdacht van het plegen van meerdere gewapende overvallen.
21/03 11u15  Vier tieners verdacht van hondsbrutale overvallenDe politie heeft de afgelopen week vier minderjarigen aangehouden. Zij worden alle vier verdacht van het plegen van meerdere gewapende overvallen.
21/03 11u15  ING schrijft pinbetalingen dubbel af, klanten in de problemenHeel veel ING-klanten zijn woensdagochtend in de problemen gekomen, omdat de bank drie miljoen pinbetalingen dubbel heeft afgeschreven.
21/03 10u45  Ouders omgekomen militairen bij mortierongeluk Mali doen aangifte tegen DefensieDe ouders van de twee militairen die in Mali om het leven bij een ongeluk met een mortier, gaan volgende week aangifte doen tegen het ministerie van Defensie en een nog onbekend aantal Defensiemedewerkers vanwege dood door schuld. Dit schrijft de Volkskrant woensdag.
21/03 10u30  Woningbrand met dode enkele dagen later pas opgemerktIn een woning aan de Akkerweg in Wijchen is woensdagmorgen een stoffelijk overschot aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om de bewoner van het pand.
21/03 09u30  Johnas van Lammeren (PvdD) beste raadslid van NederlandHet beste raadslid van Nederland is Johnas van Lammeren van Partij voor de Dieren.
21/03 09u30  'Foute bedrijfscultuur' Brandweer Amsterdam kost miljoenenPersoneel van de Amsterdamse brandweer heeft jarenlang tegen alle regels in extraatjes uitgekeerd aan personeel. In totaal is vier miljoen euro onrechtmatig uitbetaald, zo blijkt uit een onderzoeksrapport van Forensisch Onderzoeksbureau Integis dat in handen is van het AD.
21/03 09u15  Alle stembureaus nu open, ook stemmen op bijzondere plaatsenVanaf 07.30 uur zijn alle stembureaus in Nederland open.
21/03 09u15  400 duizend inwoners IJsselmeerpoldersHonderd jaar nadat besloten werd de Zuiderzee in te dijken en een deel daarvan in te polderen bieden de IJsselmeerpolders een woonplaats aan 404 duizend inwoners (2018). Dat is 2,3 procent van de Nederlandse bevolking. Bijna 70 procent hiervan woont in Almere en Lelystad. Dat meldt het CBS.
21/03 09u00  Koopwoningen 9,5 procent duurder in februariBestaande koopwoningen waren in februari 9,5 procent duurder dan in februari 2017.
21/03 08u15  Cafés Korenmarkt blijven gesloten om vermoeden witwaspraktijkenDinsdag heeft de rechtbank in Arnhem bepaald dat de cafés Madame Touché, De Barron en Den Koopman op de Korenmarkt in Arnhem gesloten blijven.
20/03 23u00  Anouk zingt 'LENTE' tijdens RTL WeerberichtZangeres Anouk verraste iedereen dinsdagavond door na het RTL Nieuws tijdens het weerbulletin haar nieuwe nummer 'Lente' live te laten horen.
20/03 22u15  Grote brand loods Moerdijk onder controle, nablussen gestartDinsdagavond is rond 18.45 uur een zeer grote brand uitgebroken in een loods van verfproducent Drecht Coating Services in Moerdijk. Dit meldt de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant dinsdagavond.
20/03 21u45  Actieprogramma aanpak eenzaamheid onder ouderen van start gegaanMinister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft dinsdag samen met een keur aan partijen die zich hard maken tegen eenzaamheid het actieprogramma Eén Tegen Eenzaamheid gestart. 'Het programma schetst een aanpak om eenzaamheid onder ouderen eerder te signaleren, te doorbreken en tegen te gaan', zo meldt het ministerie van VWS.
20/03 20u15  Grote brand in loods verfproducent MoerdijkDinsdagavond is rond 18.45 uur een zeer grote brand uitgebroken in een loods van verfproducent Drecht Coating Services in Moerdijk. Dit meldt de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant dinsdagavond.
20/03 19u30  Amerika heeft Trump Towers, wij hebben Lee TowersDe woontorens in de Merwe-VierHavens in Rotterdam hebben vanaf nu een nieuwe naam: de 'Lee Towers', zo laat de gemeente Rotterdam dinsdag weten.
20/03 18u00  Aanrijding A20 auto komt op dak tot stilstandBij een aanrijding dinsdagmiddag op de A20 is een auto op zijn dak tot stilstand gekomen. De auto kwam in botsing met een vrachtwagen.
20/03 18u00  Partij voor de Dieren wil cameratoezicht voor jagersDe Gelderse Partij voor de Dierenfractie heeft voorgesteld cameratoezicht voor jagers in te voeren. Het voorstel is gedaan in het kader van de "Dag van Gelderland", een dag die de provincie organiseert om goede ideeën voor de omgevingsvisie van de provincie te bespreken. In totaal zijn door inwoners van Gelderland 120 voorstellen ingediend, waarvan de voorstellen die de meeste stemmen krijgen gepresenteerd mogen worden op de omgevingsdag in juni.
20/03 17u45  Ruimtetelescoop Ariel gaat planeten bij andere sterren analyserenDinsdag heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA ruimtetelescoop Ariel geselecteerd als vierde middelgrote missie (M4). 'Ariel gaat met bijdragen van ruimteonderzoeksinstituut SRON Netherlands Institute for Space Research de atmosferen analyseren van circa 1000 'warme' planeten die rond nabije sterren draaien', zo laat SRON dinsdag weten.
20/03 17u45  Afgevallen lading asbest zorgt voor flinke vertragingEen wagen is dinsdagmiddag op de A4 Den Haag in de richting van Amsterdam een zak met asbest verloren. Dit gebeurde tussen Hoogmade en Roelofarendsveen. Volgens de VID konden auto’s achter de wagen de lading niet meer ontwijken.
20/03 17u30  Zandvoortse Center Parcs-bungalows te koop aangeboden voor particulierenNa Port Zélande gaat opnieuw het vastgoed van een Nederlands Center Parcs-vakantiepark in de verkoop. Twee derde van de ongeveer 400 vakantiewoningen op het park is bestemd voor particuliere investeerders. Daarnaast worden ook het hotel en de parkvoorzieningen te koop gezet.
20/03 17u15  Taakstraf voor stiekem filmen buurvrouwEen 33-jarige man uit Amerongen die bijna twee jaar stiekem zijn buurvrouw filmde is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand. Hij is vrijgesproken van belaging en het filmen van minderjarigen met een verborgen camera.
20/03 17u15  Medewerker Waternet vergokt 1,5 miljoen euroEen medewerker op de crediteurenadministratie van Waternet Amsterdam heeft 1,5 miljoen euro achterover weten te drukken. Binnen enkele maanden had de 50-jarige Nico B. het geld vergokt. Afgelopen december liep B. tegen de lamp.
20/03 17u00  Afgevallen lading asbest zorgt voor flinke vetragingEen wagen is dinsdagmiddag op de A4 Den Haag in de richting van Amsterdam een zak met asbest verloren. Dit gebeurde tussen Hoogmade en Roelofarendsveen. Volgens de VID konden auto’s achter de wagen de lading niet meer ontwijken.
20/03 16u30  Tot 10 jaar celstraf in onderzoek TrefpuntDe rechtbank Oost-Brabant heeft een 52-jarige man uit Best veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar, een 39-jarige man uit Eindhoven tot een celstraf van 9 jaar en een 57-jarige man uit Eindhoven tot een celstraf van 8 jaar. De mannen vormden een criminele organisatie die zich ruim 2 jaar bezighield met onder meer de productie van en handel in synthetische drugs. Een 30-jarige Tilburger krijgt een celstraf van 42 maanden voor betrokkenheid bij de organisatie en de productie van harddrugs en een 58-jarige vrouw moet 6 maanden de cel in.
20/03 16u30  Cliënten met S-ICD niet meer naar ziekenhuis voor borstonderzoekCliënten met een S-ICD (Subcutane Implanteerbare Cardioverter Defibrillator) kunnen voortaan weer in een onderzoekscentrum van de screeningsorganisaties meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker.
20/03 14u45  Ministerie krijgt onderzoeksrapport over ongeval sluis Zuid-Limburg niet terugHet Openbaar Ministerie hoeft een inbeslaggenomen rapport van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat niet terug te geven. Het gaat om een rapportage over een arbeidsongeval met dodelijke afloop bij een sluis in Zuid-Limburg. De rechtbank Oost-Brabant besliste vandaag dat het belang van waarheidsvinding groter is dan teruggave van het rapport.
20/03 14u30  Straf voor man die stiekem opnames maakte van buurvrouwEen 33-jarige man uit Amerongen die bijna twee jaar stiekem zijn buurvrouw filmde is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand. Hij is vrijgesproken van belaging en het filmen van minderjarigen met een verborgen camera.
20/03 14u30  Hyenapuppy geboren in DierenPark AmersfoortHyena Osaghie is bevallen van een jong in DierenPark Amersfoort. “Wij zijn erg blij met dit mooie geboortenieuws. Moeder en jong maken het goed”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Het kleintje drinkt goed en is erg nieuwsgierig.” De Amersfoortse dierentuin beheert het Europese stamboek voor de gevlekte hyena’s.
20/03 14u15  Medewerker Waternet drukt 1,5 miljoen euro achteroverEen medewerker op de crediteurenadministratie van Waternet Amsterdam heeft 1,5 miljoen euro achterover weten te drukken. Binnen enkele maanden had de 50-jarige Nico B. het geld vergokt. Afgelopen december liep B. tegen de lamp.
20/03 14u15  Vlieger die door Rusland werd beschuldigd van neerhalen MH17 pleegt zelfmoordDe vlieger van de Oekraïnse luchtmacht die volgens Rusland de MH17 uit de lucht heeft geschoten is dood in zijn woning gevonden. Oekraïense media melden dat de 29-jarige Vladislav Voloshin zelfmoord zou hebben gepleegd.
20/03 13u30  Eerste diensten Talking Traffic live voor verkeersgebruikersRuim 1,2 miljoen weggebruikers kunnen vanaf nu persoonlijke waarschuwingen voor naderend filegevaar, stilstaand verkeer en plotseling veranderende lokale weersomstandigheden ontvangen. Gebruikers van Flitsmeister profiteren als eerste van dit soort realtime informatie. Het is de eerste live-dienst die tot stand komt door het samenwerkingsverband Talking Traffic.
20/03 13u30  Gemeenten en provincies krijgen samen 6,2 miljard extraGemeenten en provincies krijgen samen 6,2 miljard extra. Dat is vandaag bekendgemaakt in de maartcirculaire. De maartcirculaire bevat de financiële uitgangspunten en afspraken uit het regeerakkoord en het Interbestuurlijk Programma dat op 14 februari j.l. is gesloten. De maartcirculaire komt met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen nu uit, zodat straks bij de collegeonderhandelingen de financiële kaders helder zijn. De reguliere circulaire verschijnt zoals gewoonlijk in mei.
20/03 13u15  Driekwart Nederlanders vindt zichzelf slechte onderhandelaarDe lente komt eraan, voor 62 procent van de Nederlanders hét seizoen voor werkzaamheden in en om het huis. Aan voorjaarsklussen geven we gemiddeld 1.568,- euro uit. Bij zulke bedragen zou je stevige onderhandelingen verwachten met aannemers of verkopers. Dat valt tegen blijkt uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van SNS, onder meer dan 1.000 Nederlanders. Sterker nog, onderhandelen is tegenwoordig niet meer normaal zegt 45 procent. We vinden het ongemakkelijk (32%) en driekwart van de Nederlanders vindt zichzelf dan ook een slechte onderhandelaar. Zonde, want bijna iedereen (97%) krijgt een goed gevoel van korting.
20/03 13u15  19-jarige gearresteerd voor meerdere aanrandingen RotterdamNa een uitvoerig rechercheonderzoek hield de politie vrijdag 16 maart rond 9.00 uur een 19-jarige Rotterdammer aan. Hij wordt verdacht van het plegen van zeker vier aanrandingen in januari en maart van dit jaar. De recherche sluit niet uit dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt.
20/03 13u15  Tekort aan ambulancepersoneel Rijnmondgebied: stedentrip en hotelovernachting moet nieuwe collega's lokkenDe ambulancedienst in Rotterdam-Rijnmond komt ernstig personeel tekort. Met tourguide en een hotelovernachting probeert de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) ambulanceverpleegkundigen te werven.
20/03 13u15  Grote brand Oosterhout onder controleBij een schildersbedrijf in Oosterhout is dinsdagochtend brand uitgebroken.
20/03 11u15  Gorillavrouwen tijdelijk aan de pil om nieuwe leider Bao Bao uit TaiwanDe nieuwe gorillaleider van Apenheul is gisteren gearriveerd. De 33-jarige Bao Bao uit Taipei Zoo in Taiwan gaat de huidige gorillaleider Jambo opvolgen. Dit heeft alles te maken met het internationale fokprogramma voor gorilla’s in dierentuinen, waar Apenheul onderdeel van is.
20/03 11u15  Grote brand in schildersbedrijf in OosterhoutBij een schildersbedrijf in Oosterhout is dinsdagochtend brand uitgebroken.
20/03 11u15  Oud-president Nicolas Sarkozy Frankrijk opgepakt om llegale campagnefinancieringIn Frankrijk heeft de politie de Franse oud-president Nicolas Sarkozy opgepakt. Hij wordt verdacht van fraude in zijn financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007, zo meldt de Franse krant Le Monde.
20/03 10u30  Oud-president Nicolas Sarkozy Frankrijk opgepakt om fraudeIn Frankrijk heeft de politie de Franse oud-president Nicolas Sarkozy opgepakt. Hij wordt verdacht van fraude in zijn financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007, zo meldt de Franse krant Le Monde.
20/03 09u45  Eerste Nederlandse vrouw volgt opleiding tot bushpiloteEen 31-jarige vrouw uit Aalsmeer is bezig met de opleiding om piloot te worden in de moeilijkste vlieggebieden ter wereld. Ze is voor zover bekend de eerste vrouw in Nederland die probeert ‘bushpilote’ te worden.
20/03 09u45  Laatste witte neushoornmannetje doodDeze week is het laatste mannelijke exemplaar van de witte neushoorn overleden. Daarmee komt een eind aan het voortbestaan van het diersoort.
20/03 09u45  'Erasmus MC lekte e-mailadressen van jonge hiv-patiënten'Het Erasmus MC Sophia heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens melding gemaakt van een datalek.
20/03 09u00  Aukje Kuypers Zakenvrouw van het Jaar 2018Algemeen directeur van technisch dienstverlener Kuijpers, de 39-jarige Aukje Kuypers, is vandaag uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2018.
20/03 08u45  Meer Nederlanders koesteren een oldtimer, maar rijden geen meterHet aantal klassieke personenauto’s van 40 jaar of ouder is de afgelopen jaren verder toegenomen. Het aantal oldtimers is begin 2018 met 24 procent gestegen ten opzichte van vier jaar eerder. Dat meldt het CBS op basis van de laatste cijfers.
20/03 08u45  VEH: OZB in vier jaar tijd meer dan 25% omhoog in 24 gemeentenDe onroerendezaakbelasting (ozb) is in de afgelopen vier jaar in 24 gemeenten met 25% of meer gestegen.
20/03 08u00  Gezonde voeding blijkt ook duurzaamVoedingspatronen die gezonder zijn, blijken over het algemeen ook duurzamer. Dat geldt zowel voor een flexitarisch, vegetarisch, Mediterraan, Scandinavisch als een traditioneel Nederlandse menu. “De hoeveelheid vlees en de hoeveelheid calorieën zijn daarin het meest bepalend,” concludeert VU-wetenschapper Corné van Dooren.
20/03 08u00  Fiets van de zaak wordt aantrekkelijkerHet wordt een stuk aantrekkelijker gemaakt een fiets van de zaak te krijgen door een versimpeling van de fiscale fietsregeling. De regeling wordt de komende tijd samen met brancheverenigingen en moet per 1 januari 2020 ingaan. Dit schrijft staatssecretaris Snel van Financiën, mede namens staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat, aan de Tweede Kamer.
20/03 08u00  Negen op de tien noemen zichzelf gelukkigBijna negen op de tien volwassenen in Nederland zeggen gelukkig te zijn en 3 procent ongelukkig. Het percentage dat gelukkig is, is sinds 2013 stabiel. Werkenden zijn vaker gelukkig dan uitkeringsontvangers. Dit maakt het CBS bekend op de internationale dag van het geluk.
20/03 07u45  Twee gewonden bij ongeval met oldtimer in KoekangeOp de Schoonveldeweg tussen De Wijk en Koekange zijn maandagavond twee mensen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
19/03 22u15  Twee mannen in Rotterdam beschotenTwee mannen van 22 en 28 jaar liepen maandagavond op de Haringspakkersstraat toen zij op het pleintje werden beschoten. Gelukkig raakte niemand gewond.
19/03 21u00  Spelers Oranje voor het eerst bij elkaar in ZeistVoor het eerst in heel lange tijd hebben spelers van het Nederlands elftal zich weer eens verzameld in Zeist, in voorbereiding op een interland.
19/03 20u30  Eis van tien jaar voor dodelijke steekpartij voor ogen dochter slachtofferHet Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep tien jaar gevangenisstraf geëist voor het om het leven brengen van een man voor de ogen van de 13-jarige dochter van het slachtoffer.
19/03 19u00  Datalek in Erasmus MCHet Erasmus MC Sophia heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens melding gemaakt van een datalek.
19/03 19u00  Man gewond van dak gehaald na ruzie met collegaMaandagmiddag is het hoogtereddingsteam (HRT) gealarmeerd voor een gewonde man op het dak van een nieuwbouwflat aan de Santplaet.
19/03 19u00  'Grazers Oostvaardersplassen moeten eerder uit lijden worden verlost'De grote grazers op de Oostvaardersplassen lijken onnodig te lijden. Dit blijkt uit een quickscan die de Dierenbescherming heeft gedaan.
19/03 18u45  Ernstig verkeersongeval N270 kost vijf mensen het levenVlakbij Helmond zijn maandagmiddag 5 doden gevallen bij een zeer zwaar verkeersongeval op de N270 halverwege Helmond en Deurne. Dit heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt.
19/03 18u45  Vergunning voor Nuon voor bouw windpark zonder subsidieNuon krijgt via dochter Chinook C.V. de vergunning om zonder subsidie het windpark op kavels I en II van Hollandse Kust (zuid) te gaan bouwen en exploiteren. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat maandagavond bekendgemaakt.
19/03 18u45  Politie en boswachters zijn loslopende honden meer dan zatBoswachter en politie zijn loslopende honden in de bossen meer dan zat. Gisteren werd in de bossen aan de Gilzerbaan in Alphen opnieuw een dood dier aangetroffen die was aangevallen door een loslopende hond.
19/03 18u45  Gezondheidsraad wil erkenning voor ME-patiëntDe klachten van ME-patiënten moeten serieus genomen worden en erkend bij de beoordeling van uitkeringsaanspraken. Over het ontstaan van ME/CVS is nog weinig bekend, waardoor behandeling zich alleen kan richten op de symptomen. Daarom is meer onderzoek nodig. Dit stelt de Gezondheidsraad maandag.
19/03 18u30  10 jaar cel geëist voor dodelijke steekpartij voor ogen dochter slachtofferHet Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep tien jaar gevangenisstraf geëist voor het om het leven brengen van een man voor de ogen van de 13-jarige dochter van het slachtoffer. Dit heeft het OM maandag bekendgemaakt.
19/03 18u15  Vrouw (70) zwaargewond aangetroffen tijdens uitlaten hondjeIn de Admiraal Helfrichstraat in Amsterdam-West is zaterdagavond 10 maart 2018 een zwaargewonde vrouw aangetroffen die haar hondje aan het uitlaten was. Dit meldt de politie maandagmiddag.
19/03 18u00  Vier doden bij zeer zwaar verkeersongeval HelmondVlakbij Helmond zijn maandagmiddag zeker 4 doden gevallen bij een zeer zwaar verkeersongeval op de N270 halverwege Helmond en Deurne. Dit heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt.
19/03 17u30  Verdachte schietincident Blerick aangehouden vliegveld ParijsOp de luchthaven in Parijs is maandagochtend bij een controle de gezochte verdachte van een dodelijk schietincident in Blerick van afgelopen november door de Franse autoriteiten aangehouden. Dit meldt de politie maandagmiddag.
19/03 17u30  Franse president Macron bezoekt koning en premierPremier Rutte ontvangt woensdag 21 maart president Macron van Frankrijk. Dit heeft het ministerie van Algemene Zaken maandag bekendgemaakt.
19/03 17u15  Aantal TBC-patiënten in Nederland met ruim 10 procent gedaaldDe vandaag gepubliceerde cijfers van het RIVM bieden goed nieuws. In 2017 werd bij 787 patiënten in Nederland tuberculose vastgesteld. Dat is 11% minder dan in 2016 toen er 889 patiënten waren en brengt ons iets onder het niveau van 2014 (814).
19/03 17u00  Automobilist (20) rijdt in op agentAfgelopen zondag is 's nachts even voor 03.00 uur een automobilist in de Korte Kapoenistraat in Doetinchem ingereden op een agent. 'De agent kon net op tijd aan de kant springen waardoor niemand gewond raakte. De bestuurder, een 20-jarige man uit Doetinchem, is aangehouden', zo meldt de politie maandagmiddag.
19/03 16u45  'Dieren Oostvaardersplassen eerder uit lijden verlossen'De grote grazers op de Oostvaardersplassen lijken onnodig te lijden. Dit blijkt uit een quickscan die de Dierenbescherming heeft gedaan.
19/03 16u45  Code Geel voor spekgladde wegenHet KNMI waarschuwt voor spekgladde wegen de komende nacht.
19/03 15u45  Geen vervolging agenten na doodschieten man met stofzuigerbuisDe drie agenten, die begin september 2017 's nachts op een man hebben geschoten die schreeuwend met een naar achteraf bleek stofzuigerbuis op hen af kwam rennen, worden niet vervolgd voor hun betrokkenheid. Dit heeft het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) besloten.
19/03 14u15  Lente in aantocht: tuincentra maken volop omzetHoewel het nu nog even koud is, is het toch echt een feit dat de lente alweer bijna voor de deur staat. Iets waar veel mensen zich wel op hebben verheugd. Niet alleen zij die van terrasjes houden en graag bloemetjes plukken zijn blij dat de lente weer begint, ook de eigenaars van tuincentrums zijn enorm blij dat de lente weer begint. Zij zien hun omzet namelijk flink stijgen.
19/03 13u45  Ruim 14.000 mannen voldoen aan DNA-oproep zaak Nicky VerstappenAan de oproep van de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in de zaak Nicky Verstappen hebben twee op de drie mannen die zijn aangeschreven gehoor gegeven. De politie heeft bij ruim 14.000 mannen DNA afgenomen. In totaal werden 21.500 mannen aangeschreven om DNA-af te staan.
19/03 13u45  'Mannenpil weer een stapje dichterbij'Wetenschappers zoeken al minstens 30 jaar naar een pil voor mannen die zwangerschappen moet voorkomen.
19/03 13u15  Extra zorg voor kinderen die psychosociale problemem krijgen tijdens behandeling kankerDe meerderheid van de kinderen met kanker laat tijdens behandeling veel psychosociale veerkracht zien. Een op de vijf kinderen houdt echter last van gedragsproblemen die zorgen voor belemmeringen in het dagelijks leven.
19/03 13u15  Weer minder tuberculose patiënten in NederlandDe vandaag gepubliceerde cijfers van het RIVM bieden goed nieuws. In 2017 werd bij 787 patiënten in Nederland tuberculose vastgesteld. Dat is 11% minder dan in 2016 toen er 889 patiënten waren en brengt ons iets onder het niveau van 2014 (814).
19/03 13u00  Minister Ollongren wil integriteitsbeleid lokaal bestuur versterkenEr komt een ‘basistoets integriteit’ voor bestuurders. Wethouders worden verplicht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te hebben.
19/03 12u45  Verdachte aangehouden in onderzoek dood Mustafa AtesPolitieagenten hielden maandag 19 maart om 08.15 uur in Pijnacker een man aan voor mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de Vlaardinger Mustafa Ates.
19/03 12u30  Tankwagen kantelt op A59Op de A59 bij knooppunt Zonzeel is maandagochtend een tankwagen gekanteld.
19/03 12u30  Treinverkeer rond Rotterdam komt na storing weer langzaam op gangDe grote storing die Rotterdam CS maandagochtend tijdelijk plat heeft gelegd is verholpen. Het treinverkeer is weer op gang gekomen.
19/03 12u15  Twee vrouwen (21 en 22) uit Leiden gedrogeerd en verkracht in AntwerpenTwee jonge Nederlandse vrouwen uit Leiden zijn in Antwerpen slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Ze werden bedwelmd in een discotheek en daarna seksueel misbruikt door vijf mannen in hun hotelkamer.
19/03 12u15  Levensgevaarlijke taferelen op A4 door bestuurder onder invloedDe politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart op de A4 ter hoogte van Burgerveen een 28-jarige man uit Nootdorp aangehouden. De man bestuurde een auto maar zorgde door zijn rijgedrag voor levensgevaarlijke taferelen. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. Later verklaarde hij dat hij GHB had genuttigd.
19/03 12u15  Boze leraren melden zich massaal ziek om langdurig conflict op Geldropse basisscholenBijna alle leerkrachten van drie basisscholen hebben zich zondagavond ziek gemeld. De ziekmeldingen is het gevolg van een slepend conflict binnen Stichting ‘t Nut, dat nu al een jaar aanhoudt, zo meldt Omroep Brabant.
19/03 12u00  Schreeuwende man opgepakt bij joods restaurant HaCarmelDe politie heeft een man aangehouden die zich verdacht gedroeg bij een Israëlische koosjer restaurant in Amsterdam.
19/03 12u00  Minister Ollongren wil strengere screening kandidaat-wethoudersMinister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil dat kandidaat-wethouders in de toekomst strenger gescreend worden.
19/03 11u30  Door een sein-, wissel- en stroomstoring ligt treinverkeer rond Rotterdam helemaal platDoor een sein-, wissel- en stroomstoring ligt het treinverkeer van en naar Rotterdam CS helemaal plat.
19/03 10u45  'Ouderen hebben weinig vertrouwen in de lokale politiek'Slechts 26% van de ouderen heeft vertrouwen in de lokale politiek. Dat blijkt uit een enquête die het Nationaal Ouderenfonds, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart, heeft gehouden onder het Ouderenpanel.
19/03 10u45  Op tijd extra zorg dankzij vroege screening angst na kankerDe meerderheid van de kinderen met kanker laat tijdens behandeling veel psychosociale veerkracht zien. Een op de vijf kinderen houdt echter last van gedragsproblemen die zorgen voor belemmeringen in het dagelijks leven.
19/03 10u30  Reactietijden van de politie bij spoedmeldingen licht verbeterdIn noodsituaties laat de politie alles uit haar handen vallen om zo snel mogelijk aanwezig te kunnen zijn. De reactietijden van de politie bij spoedmeldingen zijn in 2017 licht verbeterd ten opzichte van 2016. Gemiddeld was de politie bij 85 procent van de zeer urgente meldingen binnen vijftien minuten aanwezig. Dat is een verbetering van 0,7 procent ten opzichte van 2016. De cijfers over de eerste helft van 2017 gaven hetzelfde beeld.
19/03 10u30  Tijdelijke groei aantal tuberculose patiënten in Nederland tot stilstand gebrachtDe vandaag gepubliceerde cijfers van het RIVM bieden goed nieuws. In 2017 werd bij 787 patiënten in Nederland tuberculose vastgesteld. Dat is 11% minder dan in 2016 toen er 889 patiënten waren en brengt ons iets onder het niveau van 2014 (814).
19/03 10u30  'Zinkende woonboot Leiden niet meer te redden'In Leiden is maandagochtend vroeg een woonboot deels gezonken. Rond 05.45 uur ontving de brandweer de melding dat een woonboot langs de Oegstgeesterweg in Leiden aan het zinken was.
19/03 10u30  Minister Ollongren wil strengere screening kandidaat-bestuurdersMinister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil dat kandidaat-wethouders in de toekomst strenger gescreend worden.
19/03 10u15  Brand in containerruimte VlaardingenIn Vlaardingen heeft zondagavond een brandje gewoed in containerruimte van een flat aan de Zwaluwenlaan.
19/03 10u00  Twee vrouwen uit Leiden gedrogeerd en verkracht in AntwerpenTwee jonge Nederlandse vrouwen uit Leiden zijn in Antwerpen slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Ze werden bedwelmd in een discotheek en daarna seksueel misbruikt door vijf mannen in hun hotelkamer.
19/03 10u00  72 scouts uit Utrecht naar Amerika voor World Scout Jamboree72 jonge scouts uit Utrecht vertrekken in 2019 naar Amerika om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Hier komen ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.
19/03 09u45  Waarschuwing voor spekgladde wegenHet KNMI waarschuwt voor spekgladde wegen de komende nacht.
19/03 09u45  Auto in vlammen op in HoogeveenAan Het Hoekje in Hoogeveen heeft in de nacht van zondag op maandag een brand een auto in as gelegd.
19/03 09u45  Woedende leraren melden zich massaal ziek om langdurig conflict op Geldropse basisscholenBijna alle leerkrachten van drie basisscholen hebben zich zondagavond ziek gemeld. De ziekmeldingen is het gevolg van een slepend conflict binnen Stichting ‘t Nut, dat nu al een jaar aanhoudt, zo meldt Omroep Brabant.
19/03 09u30  Nederlandse vrouwen gedrogeerd en verkracht in AntwerpenTwee jonge Nederlandse vrouwen uit Leiden zijn in Antwerpen slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Ze werden bedwelmd in een discotheek en daarna seksueel misbruikt door vijf mannen in hun hotelkamer.
19/03 09u30  Man raakt rijbewijs kwijt na inhalen agenten met 200 kilometer per uurAgenten hebben zondagmiddag het rijbewijs van een 46-jarige man uit Goes ingevorderd, omdat de man asociaal verkeersgedrag vertoonde. Dit bleek niet de eerste keer.
19/03 09u30  Leraren melden zich massaal ziek na ruzie op Geldropse basisscholenBijna alle leerkrachten van drie basisscholen hebben zich zondagavond ziek gemeld. De ziekmeldingen is het gevolg van een slepend conflict binnen Stichting ‘t Nut, dat nu al een jaar aanhoudt, zo meldt Omroep Brabant.
19/03 09u30  Ouders zetten basisschoolleraren onder druk om schooladvies kind aan te passenUit een ênquete onder 2000 leraren blijkt dat driekwart van de basisschoolleraren in de afgelopen twee jaar te maken heeft gekregen met intimidatie door ouders die een hoger advies willen voor hun kind.
19/03 09u30  60-jarigen leven langer en gezonderZestigjarigen in 2040 zullen naar verwachting niet alleen langer leven dan de huidige zestigers, ze kunnen ook meer jaren zonder lichamelijke beperkingen en in goede gezondheid verwachten.
19/03 09u00  Twee Nederlandse vrouwen gedrogeerd en verkracht in AntwerpenTwee jonge Nederlandse vrouwen uit Leiden zijn in Antwerpen slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Ze werden bedwelmd in een discotheek en daarna seksueel misbruikt door vijf mannen in hun hotelkamer.
19/03 09u00  Man gewond bij steekpartij in VlissingenBij een steekpartij zondagavond in de Jan Vermeerlaan is een man gewond geraakt.
19/03 08u15  60-jarigen leven in 2040 3 jaar langerZestigjarigen in 2040 zullen naar verwachting niet alleen langer leven dan de huidige zestigers, ze kunnen ook meer jaren zonder lichamelijke beperkingen en in goede gezondheid verwachten.
18/03 23u00  Twee gewonden bij aanrijding op A15Op de A15 in Rotterdam (parallelbaan Ridderkerk richting Hoogvliet) heeft zondagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee mensen raakte gewond.
18/03 23u00  Verdachte aangehouden in zedenonderzoek BreukelenOp donderdagochtend 15 maart 2018 is in Breukelen een vrouw slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf.
18/03 22u45  Gewonden bij aanrijding op A15Op de A15 in Rotterdam (parallelbaan Ridderkerk richting Hoogvliet) heeft zondagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden.
18/03 22u30  Vladimir Poetin wint met ruim 70 procent de verkiezingenHet is de zittende president Vladirmir Poetin weer gelukt en blijft nog zes jaar president van Rusland.
18/03 21u45  Volgens eerste exitpolls wint Vladimir Poetin met ruim 70 procent de verkiezingenHet is de zittende president Vladirmir Poetin weer gelukt. Volgens de exitpolls heeft hij de Russische presidentsverkiezingen gewonnen.
18/03 20u45  FvD komt met 'loveboat' als ludieke reactie op Amsterdamse demonstratieHet Forum voor Democratie (FvD) heeft op ludieke wijze gereageerd op de demonstratie in Amsterdam die onder meer tegen FvD gericht was.
18/03 19u15  Demonstratie tegen racisme in Amsterdam rustig verlopen, politie houdt vijf mensen aanDe demonstratie tegen racisme die zondagmiddag in Amsterdam werd gehouden is rustig verlopen.
18/03 17u15  Online supermarkt Picnic ook van start in DuitslandOnline supermarkt Picnic gaat ook van start in Duitsland. Enkele maanden geleden startte het bedrijf in het diepste geheim onder de codenaam Sprinter een pilot in de regio Düsseldorf die zó voorspoedig verliep, dat besloten is over vier weken te starten met de bezorging aan alle inwoners in het pilotgebied.
18/03 16u45  Criminelen sturen afpersingsmails over zogenaamde naakbeelden in sauna'sEr gaat momenteel een email rond waarin criminelen dreigen naaktbeelden van de ontvanger van de mail online te zetten als deze niet snel geld naar hen overmaakt.
18/03 16u15  Drie arrestaties na uit de hand gelopen parkeerruzieEen 29-jarige man en zijn 26-jarige vrouw zijn zaterdagavond mishandeld. Beide slachtoffers liepen een hoofdwond op, ze zijn vermoedelijk met een langwerpig voorwerp geslagen.
18/03 14u30  Beschonken beginnend bestuurder crasht, één inzittende belandt op fietspadEen 18–jarige man kreeg zaterdagnacht rond 03.00 uur op de Goirleseweg een ongeluk. Alle drie de inzittenden raakten gewond.
18/03 14u15  Kandidaats-raadslid voor Pvda in Emmen gediscrimineerd tijdens campagnevoeringUgbaad Kilincci die 12de op de verkiezingslijst van de PvdA in Emmen staat, werd zaterdag tijdens het campagnevoeren meerdere keren uitgescholden.
18/03 14u00  Ex dringt woning 24-jarige vrouw binnen, politie net op tijdEen 31-jarige man uit Terneuzen is zondag omstreeks 04.05 uur aangehouden ter zake bedreiging van zijn 24-jarige ex-vriendin, huisvredebreuk en vernielingen aan haar woning.
18/03 13u15  Verklaring Astrid Holleeder leidt tot aanhoudig Amsterdamse crimineel Sjaak B. inzake moord op Cor van HoutDe recherche heeft gisteren, na een verklaring van Astrid Holleeder tijdens het Holleeder-proces, de Amsterdamse crimineel Sjaak B. aangehouden. B. wordt verdacht van de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout, meldt De Telegraaf.
18/03 13u00  Activisten boos op boswachters na doden edelhertBoswachters van Staatsbosbeheer hebben het zaterdagmiddag aan de stok gekregen met enkele activisten toen ze voor hun ogen een edelhert afschoten.
18/03 13u00  Zes appartementen woonzorgcentrum Oude Pekela tijdelijk ontruimd vanwege brandIn de nacht van zaterdag op zondag is in een appartement van een woonzorgcentrum in Oude Pekela brand uitgebroken.
18/03 12u45  Opiniepeiling Maurice de Hond: FvD tweede partij van NederlandForum voor Democratie (FvD), de partij die bij de verkiezingen met twee zetels de Kamer in kwam, staat bij de opiniepeiling van Maurice de Hond als tweede partij van Nederland.
18/03 11u30  Drie arrestaties en twee gewonden bij forse vechtpartij Bergen op ZoomAfgelopen nacht zijn bij een forse vechtpartij op de Steenbergsestraat een 37-jarige man en een 27-jarige man uit Bergen op Zoom gewond geraakt.
18/03 11u00  Amsterdam stelt voorwaarden aan demonstratiesVandaag (18 maart) wordt in de stad een aantal demonstraties gehouden. De driehoek houdt er rekening mee dat de demonstratie van Het comité 21 maart tot tegengeluiden kan leiden.
18/03 11u00  Gouden Film voor Bankier van het verzetMeer dan 100.000 bezoekers hebben de film Bankier van het Verzet in de bioscoop gezien sinds de release op 8 maart 2018. Daarmee heeft de film de Gouden Film status behaald.
18/03 10u30  Woonzorgcentrum Oude Pekela tijdelijk ontruimd vanwege brandIn de nacht van zaterdag op zondag is in een appartement van een woonzorgcentrum in Oude Pekela brand uitgebroken.
18/03 10u30  Man mishandelt vrouw in bus in HaarlemEen 42-jarige man uit IJmuiden is vrijdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Rijksstraatweg in Haarlem. Kort daarvoor had de man in een stadsbus, vanuit het niets, een vrouw mishandeld.
18/03 09u45  Identiteit doodgeschoten man Amsterdam-Slotervaart bekendDe man die donderdag in Amsterdam-Slotervaart werd neergeschoten en een dag later overleed is de 46-jarige Goran Tasic uit het voormalig Joegoslavië. Dat heeft de politie bevestigd aldus de NOS.
17/03 21u30  Boswachters krijgen het aan de stok met activisten na doden edelhertBoswachters van Staatsbosbeheer hebben het zaterdagmiddag aan de stok gekregen met enkele activisten toen ze voor hun ogen een edelhert afschoten.
17/03 21u30  Tijdelijke chaletwoning tot de grond toe afgebrandAan de Drogterweg in Zuidwolde is zaterdagavond een chalet tot de grond toe afgebrand.
17/03 20u15  Het is stil op straat door snijdende kou. Zondag niet beterWie je ook spreekt, iedereen klaagt vandaag over het snijdende koude weer. Zondag wordt het helaas niet veel beter.
17/03 19u30  Jongens aangehouden na vondst zwaar vuurwerk in Krimpen aan den IJsselDe politie hield vanmiddag een 14 en een 15-jarige jongen aan voor het bij zich hebben en achterlaten van een rugzak met zwaar vuurwerk in een loods aan de IJsseldijk in Krimpen a/d IJssel. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) moest eraan te pas komen en vier woningen aan diezelfde dijk werden ontruimd. Wat de jongens van plan waren, wordt onderzocht.
17/03 19u30  Aanpak files: spitsstroken omzetten naar normale rijstrokenMinister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) pakt met extra maatregelen op kortere termijn de files op drukke wegen in Nederland aan. Weginspecteurs en bergers worden op strategische plekken ingezet zodat de weg na een incident snel weer vrij is.
17/03 17u15  Utrechtse data-specialisten kritisch over sleepwetNaast stemmen voor de gemeenteraad, mag de Nederlandse kiezer zich op 21 maart in een raadgevend referendum uitspreken over de ‘Sleepwet’, de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). De wet regelt dat deze diensten grote hoeveelheden gegevens over ons online-communicatieverkeer kunnen verzamelen en analyseren.
17/03 16u30  Insluiper met ‘hoge nood’ op wc aangetroffenEen bizarre gewaarwording voor een bewoner van de stationsweg in Alkmaar. Een onbekend persoon had zaterdag rond 05.45 uur een raam vernield, was de woning binnen gegaan en zat vervolgens op het toilet.
17/03 16u30  Meer mensen overleden in koude februari schaatsweekDe ijskoude laatste week van februari heeft een sterftepiek veroorzaakt. In die zeven dagen zijn 3887 mensen gestorven, zo meldt het AD, op basis van verkregen cijfers van het CBS.
17/03 16u15  Mannen aangehouden na vondst mogelijk explosief in Krimpen aan den IJsselIn Krimpen aan de Lek heeft de politie zaterdagmiddag rond 13.34 uur arrestaties verricht na een vondst van een verdachte tas in een loods aan de IJsseldijk.
17/03 16u15  Meisje (13) ernstig gewond geraakt onder paneel betonnen schuttingOp de Spanjaardsgoed in Veenendaal is een 13-jarig meisje ernstig gewond geraakt.
17/03 13u15  Rusland zet net als de UK 23 diplomaten uit in gifgasrelHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de Britse ambassadeur in Moskou op het matje geroepen. Die kreeg te horen dat Moskou 23 Britse diplomaten gaat uitzetten, zo melden Russische staatsmedia.
17/03 12u00  Plan om spitsstroken om te zetten naar normale rijstrokenEr ligt een plan op tafel om de komende jaren ca. 25% van de spitsstroken om te zetten naar normale rijstroken. Dat zou de doorstroming op bepaalde knelpunten moeten verbeteren, zo meldt de vid.
17/03 12u00  Insluiper met ‘hoge nood’Een bizarre gewaarwording voor een bewoner van de stationsweg in Alkmaar. Een onbekend persoon had zaterdag rond 05.45 uur een raam vernield, was de woning binnen gegaan en zat vervolgens op het toilet.
17/03 11u45  KNMI waarschuwt voor gladheid en zware windstotenHet KNMI waarschuwt vandaag met code geel voor gladheid in het zuiden en zware windstoten in het noorden.
17/03 11u00  Man mishandeld vrouw in bus in HaarlemEen 42-jarige man uit IJmuiden is vrijdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Rijksstraatweg in Haarlem. Kort daarvoor had de man in een stadsbus, vanuit het niets, een vrouw mishandeld.
17/03 11u00  Rusland zet 23 Britse diplomaten uit in gifgasrelHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de Britse ambassadeur in Moskou op het matje geroepen. Die kreeg te horen dat Moskou 23 Britse diplomaten gaat uitzetten, zo melden Russische staatsmedia.
17/03 10u45  Meer mensen overleden in koude schaatsweekDe ijskoude laatste week van februari heeft een sterftepiek veroorzaakt. In die zeven dagen zijn 3887 mensen gestorven, zo meldt het AD, op basis van verkregen cijfers van het CBS.
17/03 10u45  Ziggo en Max Verstappen breiden partnership verder uitMiddels een 3-jarige samenwerking wil Ziggo Max Verstappen verder ondersteunen in zijn strijd om het wereldkampioenschap. Het partnership tussen het grootste Formule 1-talent van de afgelopen jaren en de grootste internet en content provider van Nederland, gaat per direct in.
17/03 10u15  Amsterdamse crimineel Sjaak B. aangehouden voor moord op Cor van HoutDe recherche heeft gisteren, na een verklaring van Astrid Holleeder tijdens het Holleeder-proces, de Amsterdamse crimineel Sjaak B. aangehouden. B. wordt verdacht van de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout, meldt De Telegraaf.
17/03 09u30  Straatrovers slaan slachtoffer in de boeienTwee gemaskerde straatrovers hebben vrijdagnacht 17 maart een man gegijzeld en beroofd.
17/03 09u30  Opnieuw auto in vlammen op in VlaardingenEn opnieuw is afgelopen nacht is een voertuig in Vlaardingen in vlammen opgegaan. Vorige week deed de brandweer via Facebook een dringende oproep om te stoppen met het in brand steken van andermans eigendommen'.
17/03 09u00  40.000 burgers bereid om te helpen in noodsituatiesDe teller van Ready2Help, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis, staat op 40.000 mensen. De 40.000e burgerhulpverlener die zich aan heeft gemeld is de 22-jarige Marlotte van der Ham: “Ik las laatst in de krant over een vermiste jongen.
16/03 22u45  Jeugdzorgorganisatie blijkt ordinair drugshol te zijnEen man (23) en een meisje (17) zijn op de St. Ignatiusstraat in Breda aangehouden voor drugsbezit. Zij worden verdacht van dealen.
16/03 22u45  KNMI waarschuwt voor gladheidHet KNMI heeft voor het komende weekend code geel afgegeven vanwege de mogelijke gladheid door winterse neerslag. De VID raadt automobilisten aan hiermee rekening te houden.
16/03 22u30  Opnamestop VUmc opgehevenDe opnamestop bij VUmc, vanwege de resistente ziekenhuisbacterie, is opgeheven. Er is geen verdere verspreiding van de bacterie aangetroffen. Dit betekent dat de Spoedeisende Hulp en Intensive Care afdelingen weer normaal functioneren.
16/03 21u00  Waarschuwing voor ossenstaarten van Belgisch vleesbedrijfDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 19 Nederlandse bedrijven opgedragen consumenten te waarschuwen om ossenstaarten die afkomstig zijn van het Belgische vleesbedrijf VEVIBA niet te consumeren. Het gaat om ossenstaarten die door het Belgische vleesbedrijf in de handel zijn gebracht zonder dat het vlees door een dierenarts is goedgekeurd voor menselijke consumptie.
16/03 20u45  Verdachte aangehouden voor dreigende tekst bushokjeAgenten van team Kaag en Braassem hielden vrijdag 16 maart een 32-jarige man uit de gemeente Nieuwkoop aan als verdachte van het plaatsen van een dreigende tekst in een bushokje in Nieuwkoop.
16/03 20u30  Wetsvoorstel tegen onverdoofd slachtenPartij voor de Dieren komt met een nieuw wetsvoorstel voor een algehele verplichting tot bedwelming van dieren voorafgaand aan de slacht. De uitzondering op het wettelijk voorschrift om dieren voorafgaand te verdoven voor halal en koosjer slachten wordt geschrapt. De wet kent een overgangstermijn van vijf jaar, zodat slachterijen de gelegenheid krijgen om de benodigde aanpassingen te doen. Na deze vijf jaar zullen alle dieren in Nederland worden bedwelmd voordat ze worden geslacht.
16/03 20u30  Snackbar in Van Woustraat in vlammen opgegaanSnackbar annex Shoarmazaak Florida in Amsterdam is vrijdagmorgen voor een groot gedeelte verwoest door brand.
16/03 19u45  Onafhankelijke dierenartsen naar OostvaardersplassenDe provincie Flevoland heeft Staatsbosbeheer gevraagd om twee onafhankelijke dierenartsen mee te laten kijken bij het bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Zij moeten samen met de dierenarts die Staatsbosbeheer adviseert op zeer korte termijn aanvullend advies geven over de uitvoering van het bijvoeren in de komende weken.
16/03 19u45  Arnhemmer moet goudvissen uit Jansbeek vangenDe Arnhemmer die begin dit jaar een elftal goudvissen in de Jansbeek losliet, wat weer leidde tot nieuwe uitzettingen, moet ervoor zorgen dat alle aanwezige goudvissen worden teruggevangen.
16/03 19u30  Bedrijven zijn gestopt met verkoop 'zelfmoordpoeder' aan particulierenHet zogenoemde ‘zelfmoordpoeder’ waaraan de 19-jarige Ximena Knol overleed, wordt door Nederlandse bedrijven niet meer aan particulieren verkocht. Dit blijkt uit onderzoek van het RTL Nieuws. Desondanks is het voor particulieren nog altijd niet moeilijk om het poeder te bemachtigen.
16/03 19u30  VEH: Gemeenten krijgen onvoldoende van inwoners bij grote projectenVeel gemeenten doen te weinig om inwoners te betrekken bij grote bouwprojecten die het karakter van een woonwijk veranderen. Omwonenden willen eerder en beter worden geïnformeerd over de bouw van nieuwe woningen, de aanleg van wegen en de plaatsing van hoogspanningsmasten en windmolens. Zij missen voldoende mogelijkheden om mee te denken en mee te praten in het besluitvormingsproces.
16/03 17u15  Wintersporters uit op hol geslagen skilift geslingerdIn de wintersportplaats Gudauri in Georgië zijn zeker tien mensen gewond geraakt toen de skilift waarin zei zaten op hol was geslagen. Het letsel valt mee, zo melden de autoriteiten.
16/03 16u45  Voorstel halvering collegegeld naar Tweede KamerMet ingang van aanstaand collegejaar (2018-2019) betalen alle nieuwe studenten aan hogescholen en universiteiten voor het eerste jaar de helft minder collegegeld. Dat komt neer op een korting van ruim 1000 euro, die gaat gelden voor bachelor- en associate degree-opleidingen. Deze maatregel is afgesproken in het regeerakkoord om zo het hoger onderwijs zo toegankelijk mogelijk te maken.
16/03 16u45  NVWA neemt 17 honden in bewaringEen inspecteur van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft vrijdag op Schiphol 13 volwassen honden en 4 pups in bewaring genomen.
16/03 16u15  Levenslang voor moorden in Dwingelderveld en ExlooHet Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vrijdag in hoger beroep de broers R. veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de moord op Berend Smit op het Dwingelderveld in november 2012 en de moord op het echtpaar Veenendaal in Exloo in juli 2013.
16/03 16u15  Monopoly Valsspelers EditieDit najaar brengt spellenproducent Hasbro de Monopoly Valsspelers Editie uit, waarin valsspelen een must is om te winnen. Het schijnt namelijk dat in de VS bijna de helft van de Monopoly-spelers valsspeelt. Maar hoe zit dat hier, zijn wij ook zulke valsspelers? Hasbro zocht het uit aan de hand van een onderzoek onder Nederlanders en Belgen van 18 tot 65 jaar. Hoe spelen we vals, worden we gesnapt en hoe willen we gestraft worden, zijn vragen die aan bod kwamen.
16/03 15u45  Griepprik heeft 49 procent van griepgevallen in Europa voorkomenDe griepprik van het griepseizoen 2017-2018 heeft tot nu toe ongeveer 49% van de griepgevallen bij gevaccineerde mensen in Europa voorkomen. Het B/Yamagata-griepvirus veroorzaakt dit griepseizoen de meeste infecties in Nederland, maar was niet opgenomen in de griepprik. Ook blijkt dat het andere B-griepvirus (van de Victoria-lijn), dat wel is opgenomen in de griepprik, toch voor gedeeltelijke bescherming heeft gezorgd. Dat is de conclusie van tussentijdse onderzoeksresultaten van het Europese I-MOVE-project naar effectiviteit van de griepprik. In dit project werken verschillende instituten in Europa samen, waaronder het RIVM en het NIVEL. De eerste Nederlandse schattingen geven een effectiviteit van 45% aan.
16/03 15u45  Kwekers zijn selfies in bollenvelden zatIn de Bollenstreek zullen de komende weken 500 borden worden geplaatst met de tekst ‘Please do not enter the flower fields’. Hiermee roepen de bollenkwekers toeristen op om niet het bollenveld in te gaan om selfies te gaan maken.
16/03 15u15  Gladheid door wintersebuienHet KNMI heeft voor het komende weekend code geel afgegeven vanwege de mogelijke gladheid door winterse neerslag. De VID raadt automobilisten aan hiermee rekening te houden.
16/03 14u45  Verband tussen tandverlies moeder en het aantal kinderen‘Ieder kind kost je een tand’ is een bekende uitdrukking, waarmee een direct verband wordt gesuggereerd tussen het aantal kinderen en het tandverlies van de moeder. Het is veelgehoord bakerpraatje, maar toch ook met een licht serieuze ondertoon. Goed onderzocht is het eigenlijk nooit.
16/03 14u15  Eerste pro forma rechtszaak Milica van DoornVoor de rechtbank Noord-Holland is de rechtszaak gestart tegen een 47-jarige man uit Zaandam. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van de verkrachting en gewelddadige dood van Milica van Doorn in 1992.
16/03 14u15  Groninger veroordeeld voor verkeersongeval NoordeindeDe rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Groningen tot een werkstraf van 180 uur. Daarnaast mag de man 1 jaar lang geen motorvoertuigen besturen. De man veroorzaakte in september 2016 in Noordeinde een ongeval waarbij 2 fietsers gewond raakten.
16/03 14u00  Neergeschoten slachtoffer Nieuw-West overledenBinnen een tijdsbestek van 7 uur hebben zich in Amsterdam twee schietincidenten voorgedaan waarbij in totaal 2 personen gewond zijn geraakt. Dit meldt de politie vrijdag.
16/03 14u00  Vijf debutanten in selectie bondscoach Ronald KoemanBondscoach Ronald Koeman heeft voor de oefeninterlands tegen Engeland (vrijdag 23 maart, Amsterdam) en Portugal (maandag 26 maart, Genève) 25 spelers in zijn selectie opgenomen. Onder hen vijf debutanten, de AZ-spelers Marco Bizot (27), Guus Til (20) en Wout Weghorst (25), de 24-jarige Hans Hateboer (Atalanta Bergamo) en Ajacied Justin Kluivert (18).
16/03 14u00  Vuurwapens en geld gevonden in woning AmstelveenDe politie heeft dinsdag 13 maart in een woning aan de Laan van de Helende Meesters twee personen aangehouden. In de woning trof de politie diverse vuurwapens en een groot geldbedrag aan. De twee verdachten, 25 en 31 jaar oud zonder vaste woon- en verblijfplaats, zitten nog vast.
16/03 13u45  Zaak blokkeren Pirate Bay door Ziggo en XS4ALL moet overDe zaak van Stichting BREIN tegen internetproviders Ziggo en XS4ALL over het blokkeren van The Pirate Bay (TPB) moet over. Dat adviseert advocaat-generaal Van Peursem de Hoge Raad vrijdag in zijn conclusie.
16/03 13u45  Vrijspraak na diefstal 960 iPhones uit rijdende vrachtwagen A73De rechtbank Overijssel spreekt 5 mannen uit Roemenië vrij van het stelen van 960 Apple iPhones uit een rijdende vrachtwagen op de A73. Er is geen bewijs dat deze aanklacht tegen hen ondersteunt. Wel zijn de mannen veroordeeld voor het bezit van de gestolen telefoons tot celstraffen van 15 maanden. 5 dagen na de diefstal zijn de mannen aangehouden op een vakantiepark in Otterlo, in het bezit van de lading ter waarde van zo’n 550.000 euro.
16/03 13u00  Brandweer gemiddeld in 7,7 minuten ter plaatseVorig jaar heeft de Nederlandse brandweer gemiddeld 7,7 minuten nodig gehad om bij een brand te komen. Dat is 0,2 minuten oftewel 12 seconden meer dan een jaar eerder. Bij een aantal korpsen liep de responstijd vorig jaar met 0,7 minuten oftewel 42 seconden op. De toename van de gemiddelde responstijd is het gevolg van een toegenomen uitruk- en rijtijd, zo meldt het CBS vrijdag.
16/03 12u15  Politie tref 20 kilo cocaïne in bestelwagen aan, 2 aanhoudingenDonderdagmiddag heeft de politie na een melding in een bestelwagen in een loods in het Zeeuwse Tholen 20 kilo cocaïne aangetroffen. Dit meldt de politie vrijdag.
16/03 11u45  Neergeschoten slachtoffer Piet Mondriaanstraat overledenBinnen een tijdsbestek van 7 uur hebben zich in Amsterdam twee schietincidenten voorgedaan waarbij in totaal 2 personen gewond zijn geraakt. Dit meldt de politie vrijdag.
16/03 11u45  Coffeeshop in Oss vannacht beschotenIn het Brabantse Oss is in de nacht van donderdag op vrijdag een coffeeshop aan de Kromstraat beschoten. 'Rond 3.45 uur kreeg de politie een melding binnen dat de zaak meerdere keren beschoten was', zo meldt de politie vrijdag.
16/03 11u00  Wakker liggen, het gebeurt bij één op de vijf NederlandersUit de nieuwe cijfers van de Gezondheidsenquête van het CBS blijkt dat 20 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder naar eigen zeggen in 2017 problemen hadden met slapen.
16/03 10u15  Medicijntekort apothekers loopt nog steeds verder opOok in 2017 is het geneesmiddelentekort opnieuw gestegen. 'We noteerden 732 tekorten, tegenover 710 in 2016. De tekorten lopen sinds 2010 steeds verder op', zo meldt apothekersorganisatie KNMP.
16/03 10u15  SER adviseert meer rekening te houden met knelpunten dubbele banenDe Sociaal-Economische Raad (SER) publiceert vandaag de verkenning De vele kanten van banen combineren. In deze gezamenlijke analyse heeft de SER de stand van zaken rond combinatiebanen bij elkaar gebracht. Zo meldt de SER vrijdag.
16/03 09u30  Twee schietincidenten Amsterdam binnen 7 uur tijdBinnen een tijdsbestek van 7 uur hebben zich in Amsterdam twee schietincidenten voorgedaan waarbij in totaal 2 personen gewond zijn geraakt. Dit meldt de politie vrijdag.
16/03 09u30  Geïnfiltreerde politie rolt postorderbedrijf in drugs op darknet opDe politie heeft met de aanhouding van vier verdachten afgelopen dinsdag in hun woonplaats Amsterdam of Werkendam een einde gemaakt aan de drugshandel van darknet-drugsverkopers die voorheen werkten onder de naam Doug-Heffernan. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.
16/03 08u30  Meer Nederlandse agenten naar buitenlandse politiemissiesNederland gaat de komende jaren tientallen extra agenten uitzenden naar het buitenland. 'Dat is ook in het belang van Nederland, stelt korpschef Erik Akerboom. ‘Criminaliteit stopt niet bij de grenzen, maar wordt steeds internationaler.’
16/03 08u15  Trailer met grondstoffen voor drugs gevondenDonderdagmiddag is op de Koopvaardijweg een trailer met grondstoffen voor drugs gevonden.
16/03 00u00  Debat in Universiteit Gent: Wat gebeurde er echt op 11 september?In het auditorium van de Universiteit van Gent vond woensdagavond een debat plaats over complottheorieën rond de aanslagen van 11 september 2001. Dit schrijft de Vlaamse krant De Standaard.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen moet uitvoerbaar en betaalbaar zijn22/03 20u00 - Blik op Nieuws: Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden, mits de vaccinatie uitvoerbaar en betaalbaar is.
2x 'Zeker 200 aangiften tegen Pechtold vanwege schenking van appartement'22/03 20u45 - Blik op Nieuws: Tegen Alexander Pechtold, de leider van D66, zijn al meer dan 200 aangiften gedaan vanwege de schenking van een appartement door een Canadese oud-diplomaat .
2x Dode bij schietpartij in Schaijk is 51-jarige Henk Baum (51) uit Nistelrode22/03 21u00 - Blik op Nieuws: De recherche is een onderzoek begonnen naar de dood van een 51-jarige man uit Nistelrode. Hij werd rond 15.00 uur zwaargewond in zijn auto gevonden onder een viaduct langs de Rijksweg in Schaijk. De man bleek te zijn neergeschoten en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.Dit maakte de politie bekend.
2x Trump ziet af van importheffing op Europees staal en aluminium22/03 21u00 - Blik op Nieuws: De importheffing van buitenlands staal en aluminium gaat voorlopig niet gelden voor de Europese Unie (EU).
2x Bondscoach Ronald Koeman debuteert in een uitverkochte ArenA22/03 21u15 - Blik op Nieuws: Het Nederlands elftal treedt morgen – vrijdag 23 maart – in een uitverkochte Amsterdam ArenA aan tegen Engeland.
2x Activist legalisering softdrugs gaat in Tweede Kamer over tot wanhoopsdaad22/03 21u30 - Blik op Nieuws: Een 65-jarige man uit Groenlo is donderdagmorgen van de publiekstribune gesprongen en raakte daarbij gewond. De man had een voorwerp om zijn nek, wat was vastgebonden aan de tribune.
2x Vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen22/03 21u30 - Blik op Nieuws: Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden, mits de vaccinatie uitvoerbaar en betaalbaar is.
2x Verdachte schietincident Blerick blijft voorlopig vastzitten in Frankrijk22/03 21u30 - Blik op Nieuws: De maandag aangehouden tweede verdachte van een dodelijk schietincident in Blerick van afgelopen november blijft voorlopig in hechtenis zitten in Frankrijk.
2x Enorme hoeveelheden speelgoed geïmporteerd uit China22/03 22u45 - Blik op Nieuws: Het importeren van spullen is door de jaren heen steeds populairder geworden. Vooral websites met producten uit landen als China en Hong Kong zijn ontzettend aantrekkelijk. Blijkbaar zijn niet alleen particulieren fan van spullen importeren. Het statistiekbureau Eurostat maakte bekend dat de Europese Unie in 2016 voor 7,2 miljard Euro speelgoed heeft geïmporteerd, waarvan maar liefst 85 procent uit China afkomstig was.
2x Kabinet moet met tegenstem inlichtingenwet aan de slag22/03 22u45 - Blik op Nieuws: Nederland heft in meerderheid 'nee' gezegd tegen de Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De uitslag is een teleurstelling voor het kabinet, zo gaf minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) toe.

Statistieken

Artikels:
33674
Gelezen:
8008
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven