dinsdag 18 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u30
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
18/12 11u30  Man probeert ex te steken en wordt aangehouden De politie hield maandagmiddag 17 december een 59-jarige man uit Tilburg aan nadat hij kort daarvoor, in zijn woning in de wijk Het Zand, zijn ex-vrouw probeerde te steken. De vrouw raakte gewond aan haar hand en moest naar de huisartsenpost.
18/12 11u15  UMCG start met een onderzoek naar het risico op dementie Het UMCG start met een studie naar beschermende en risicofactoren voor dementie onder volwassenen van 40-60 jaar, waarvan in de afgelopen maanden bij een van hun ouders de diagnose ziekte van Alzheimer of Vasculaire Dementie is gesteld.
18/12 11u15  Dodelijk verkeersongeval A76 bij Heerlen Bij een verkeersongeval op de A76 bij Heerlen tussen een vrachtwagen en een kleine vrachtwagen is dinsdagmorgen even na 9.00 uur een dodelijk slachtoffer gevallen.
18/12 10u15  Strengere procedure toelating nieuwe taalscholen inburgering Er komt een strengere procedure voor de toelating van nieuwe aspirant-taalscholen die inburgeringscursussen aan nieuwkomers verzorgen. Deze strengere procedure is nodig om te voorkomen dat malafide taalscholen kunnen toetreden tot het inburgeringstelsel en zo wordt fraude voorkomen. Dit heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag besloten op basis van een analyse van de Inspectie SZW over meldingen van signalen van fraude bij taalscholen.
18/12 10u00  Snorfietsers met helm op de rijbaan in Amsterdam Vanaf 8 april 2019 moeten snorfietsers in Amsterdam met helm op de rijbaan rijden. De nieuwe regel geldt voor het gebied binnen de ring A10, op een klein aantal uitzonderingen na. Komende maanden treft de gemeente de benodigde voorbereidingen op straat.
18/12 09u45  Overval op tankstation in Groningen Twee mannen hebben maandagavond het Shell-tankstation aan de Zonnelaan in Groningen overvallen.
18/12 09u15  Fietsster gewond na aanrijding Bij een aanrijding tussen een auto en een fietsster op de Zwaluwlaan in Schiedam is dinsdagochtend een vrouw gewond geraakt. Ter hoogte van de rotonde reed de vrouw op het fietspad toen zij werd aangereden.
18/12 09u15  Blokkeerfries woord van het jaar 2018 Van 28 november tot en met 17 december kon men stemmen op de achttien genomineerde woorden voor het Van Dale Woord van het Jaar 2018. In de media werd de afgelopen weken veelvuldig gediscussieerd over de genomineerde woorden, en werden er oproepen gedaan om te stemmen.
18/12 08u45  Meer aardgas verbruikt door industrie dan vastgesteld Het verbruik van aardgas in de chemische en farmaceutische industrie blijkt in de periode 2012-2017 gemiddeld 22 petajoule (PJ) per jaar hoger te zijn dan eerder is vastgesteld. Dat komt neer op een extra verbruik van 0,7 miljard m3 aardgas. Dit is 1,7 procent van het totale aardgasverbruik in Nederland (41 miljard m3 in 2017). Deze correctie leidt tot een extra uitstoot van CO2 van gemiddeld 1,3 megaton per jaar voor de chemische industrie. Dit is 0,8 procent van de gemiddelde uitstoot van CO2 in Nederland in die periode (165 megaton per jaar). Het uiteindelijke aardgasverbruik in de chemische industrie is gestegen van 189 PJ in 2010 naar 221 PJ in 2017. Dit blijkt uit nieuwe, gecorrigeerde cijfers van het CBS.
18/12 08u45  Veel signalen van doorgaan met criminaliteit vanuit gevangenissen Medewerkers van gevangenissen vangen dagelijks signalen op die volgens hen kunnen wijzen op voortgezet crimineel handelen tijdens detentie (VCHD). Toch heeft het signaleren en opvolgen van VCHD in de dagelijkse praktijk geen hoge prioriteit. Dit blijkt uit een verkennend onderzoek door onderzoeks- en adviesbureau DSP-groep in opdracht van Politie en Wetenschap.
18/12 08u45  Minder melkvee en droge zomer drukken landbouwinkomsten De inkomsten per arbeidsjaar in de landbouw zijn in 2018 gedaald. Vergeleken met een jaar eerder daalden deze inkomsten met bijna 11 procent. De inkomsten gingen over een breed front achteruit na een goed landbouwjaar in 2017, waarin de landbouwinkomsten voor de tweede keer in meer dan twintig jaar boven het niveau van 1995 lagen. De landbouwinkomsten per arbeidsjaar kwamen in 2018 weer onder dat niveau uit. Dit blijkt uit een eerste raming van CBS en Wageningen Economic Research.
18/12 08u30  Woonbond en woningcorporaties dicht bij nieuw Sociaal Huurakkoord De Woonbond en Aedes hebben op bestuursniveau een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuw Sociaal Akkoord. Het akkoord beoogt een gematigde huurontwikkeling, waardoor huurders de komende jaren zekerheid hebben over de betaalbaarheid van hun woning. De huurprijs van sociale huurwoningen van woningcorporaties wordt de komende jaren gemiddeld met niet meer verhoogd dan het inflatiepercentage. Binnenkort besluiten de leden van de Woonbond (huurdersorganisaties) en Aedes (corporaties) over deze voorstellen.
18/12 08u00  Automobilist overleden na auto te water, reddende getuige dood gevonden Maandagmiddag is in Capelle aan den IJssel een auto te water geraakt in de Hollandse IJssel. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zou er zich in de auto één inzittende bevinden. Een getuige van het ongeval die te water ging in een poging de automobilist te redden wordt nu ook vermist.
18/12 08u00  Hack_Right: jonge hackers weer op het rechte pad Politie en Openbaar Ministerie komen ze steeds vaker tegen: jongeren die zich schuldig maken aan hacken. Ze realiseren zich vaak niet wat de gevolgen kunnen zijn en hoe groot de schade. Speciaal voor jonge hackers tussen de 12 en 23 is ‘Hack_Right’ ontwikkeld; een alternatief, onderdeel of aanvulling op een strafrechtelijk traject. Met als doel: deze ‘first offenders’ op het rechte pad krijgen én houden. Het afgelopen jaar hebben elf jongeren aan de pilot van Hack_Right meegedaan.
18/12 08u00  Zeer grote brand in villa Bussum In Bussum is in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand uitgebroken in een villa van hout. Volgens de veiligheidsregio hebben de bewoners en een huisdier de woning op tijd kunnen verlaten.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/12 22u30  Froger met Eyelove meest irritante reclame 2018'Ik kom voor een multifocáále bril': met 70 procent van de stemmen wint René Froger met zijn reclame voor Eyelove de Loden Leeuw voor irritantste BN'er in een reclame. De rap-reclame van zorgverzekeraar ASR wint met 45 procent van de stemmen de prijs voor de irritantste reclame.
17/12 22u00  Blok heropent ziekenhuis in Irak: ‘Nederland zet in op wederopbouw na verslaan ISIS’Nederland zet in op de veiligheid en stabiliteit in Irak en de regio, ook nadat ISIS militair is verslagen, stelt minister Blok tijdens zijn reis naar Jordanië en Irak. ‘Dat is nodig om te voorkomen dat ISIS opnieuw aan kracht wint.’
17/12 21u00  Minderjarige door leeftijdgenoot neergestoken station DierenMaandagmiddag is op het stationsplein in het Gelderse Dieren een minderjarige jongen zwaargewond geraakt nadat hij door een leeftijdgenoot was gestoken. Dit meldt de politie maandag.
17/12 20u45  Overvallers slopen etalageruit juwelier Kinkerstraat en nemen sieraden meeMaandag hebben in Amsterdam aan het eind van de middag vier personen met een zwaar voorwerp de etalageruit van een juwelier aan de Kinkerstraat stukgeslagen en vervolgens kostbaarheden weggenomen. Dit meldt de politie maandag.
17/12 19u45  Klaas Dijkhoff Politicus van het Jaar 2018Klaas Dijkhoff is in de jaarlijkse publieksverkiezing van EenVandaag gekozen tot Politicus van het Jaar. Voor de vijftiende keer brachten de leden van het Opiniepanel hun stem uit. Geert Wilders wordt tweede en Jesse Klaver eindigt als derde.
17/12 18u15  Inspectie onderzoekt behandeling zedenslachtoffers door politieAlles wat zedenslachtoffers kan helpen om aangifte te doen grijpt de politie met beide handen aan. ‘We grijpen iedere gelegenheid aan om de aangifte-drempel zo laag mogelijk te houden’, zegt Walter van Kleef, portefeuillehouder zeden bij de politie.
17/12 17u45  Nigeriaan verdacht van zeeroof Nederlands vrachtschip opgepakt in Zuid-AfrikaEen 28-jarige Nigeriaan is op verzoek van het Openbaar Ministerie in Zuid-Afrika aangehouden. 'De man wordt er van verdacht de bemanning van een Nederlands vrachtschip begin dit jaar te hebben ontvoerd en gegijzeld', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.
17/12 17u45  GroenLinks wil dat overheid xtc gaat regulerenDe overheid moet xtc reguleren, aldus GroenLinks (GL). De partij wil xtc uit het criminele circuit halen.
17/12 17u30  Man die urnen begraafplaats Oldenzaal vernielde vannacht op heterdaad gepaktDe politie heeft afgelopen nacht in Oldenzaal een verdachte op heterdaad aangehouden voor het vernielen van diverse urnen op de begraafplaats aan de Schipleidelaan. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.
17/12 16u45  EOD maakt zware knutselbommen Spijkenisser onschadelijkOnderzoek van het vuurwerkteam van district Zuid-West van de Politie Rotterdam heeft op afgelopen zondag geleid tot de aanhouding van een 44-jarige inwoner van Spijkenisse. 'De EOD had vier explosies nodig om al het materiaal te vernietigen', zo meldt de politie maandag.
17/12 16u30  Radboudumc 'levert' de meeste baby's op na vruchtbaarheidsbehandelingDe kans op een doorgaande zwangerschap na een vruchtbaarheidsbehandeling was in 2017 in het Radboudumc het grootst. 'Zowel voor de reguliere IVF, ICSI als de cryo behandelingen behaalde het Radboudumc dat jaar de beste cijfers van alle fertiliteitsklinieken in Nederland', zo heeft het RAdboudumc maandag bekendgemaakt.
17/12 16u15  Automobilist overleden na auto te water, reddende getuige nog vermistMaandagmiddag is in Capelle aan den IJssel een auto te water geraakt in de Hollandse IJssel. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zou er zich in de auto één inzittende bevinden. Een getuige van het ongeval die te water ging in een poging de automobilist te redden wordt nu ook vermist.
17/12 16u00  Zowel automobilist als reddende getuige vermist na auto te waterMaandagmiddag is in Capelle aan den IJssel een auto te water geraakt in de Hollandse IJssel. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zou er zich in de auto één inzittende bevinden. Een getuige van het ongeval die te water ging in een poging de automobilist te redden wordt nu ook vermist.
17/12 15u45  Zowel reddende getuige als automobilist vermist na auto te waterMaandagmiddag is in Capelle aan den IJssel een auto te water geraakt in de Hollandse IJssel. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zou er zich in de auto één inzittende bevinden. Een getuige van het ongeval die te water ging in een poging de automobilist te redden wordt nu ook vermist.
17/12 15u30  Minderjarige aangehouden voor valse bommelding middelbare school EpeMaandag heeft de politie een minderjarige jongen uit Epe aangehouden naar aanleiding van een bommelding maandagochtend bij een middelbare school in Epe. Dit meldt de politie maandag.
17/12 15u30  Duizenden beschermde cactussen, apen en koraal onderscheptTussen 1 september en 18 november 2018 hebben het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Douane, het Openbaar Ministerie (OM) en de politie gezamenlijk opgetreden tegen de illegale handel in beschermde planten- en diersoorten.
17/12 15u00  Geldboete tv-makers voor invoer en opslag zwaar illegaal vuurwerkEen Amsterdams productiebedrijf voor het maken van televisieprogramma’s is maandag veroordeeld voor de invoer en opslag van zwaar professioneel illegaal vuurwerk. 'Het bedrijf krijgt daarvoor een geldboete van 10.000 euro, waarvan 5.000 euro voorwaardelijk', zo meldt de rechtbank Oost-Brabant maandag.
17/12 14u30  DNB: Afname meer dan gemiddelde groei economie'De meer dan gemiddelde groei van de economie houdt aan, maar de groei van de Nederlandse economie loopt de komende jaren wat terug. Voor 2018 wordt een groei van het bruto binnenlands product (bbp) geraamd van 2,5%, gevolgd door 1,7% in 2019 en 2020', zo blijkt maandag uit nieuwe halfjaarlijkse ramingen van de Nederlandsche Bank (DNB).
17/12 14u00  Verwarde man bedreigt ambulancepersoneel met mesDe politie heeft zondagmiddag een bewoner van een woning aan de Lokert in het Brabantse Heeze aangehouden nadat hij ambulancepersoneel ernstig had bedreigd waaronder met een mes. 'De man zit vast', zo laat de politie maandag weten.
17/12 13u00  Politie onderzoekt overval op bedrijf in MijdrechtOp maandagmorgen is in alle vroegte een overval gepleegd op een bedrijf in Mijdrecht.
17/12 13u00  Kerstfiles op buitenlandse wegenDe ANWB verwacht dat de kerstuittocht vooral op de wegen in het buitenland tot files leidt.
17/12 12u45  Haarlemmer (55) meldt zich na doden eigen vrouwDe politie heeft zondagmiddag een 55-jarige Haarlemmer aangehouden.
17/12 12u00  Nederlandse jihadist bij Salou opgepaktDe Nederlandse Khalid M. (29) is door de Spaanse politie op de snelweg A7 bij Tarragona in de buurt van Salou opgepakt.
17/12 11u15  Man meldt zich na doden eigen vrouwDe politie heeft zondagmiddag een 55-jarige Haarlemmer aangehouden.
17/12 11u15  Snorfietsers vanaf 8 april 2019 met helm de rijbaan opVanaf 8 april 2019 moeten snorfietsers in Amsterdam met helm op de rijbaan rijden.
17/12 10u45  Politie-inzet op middelbare scholen naar aanleiding van mogelijk dreigingsfilmpjeDe politie heeft vanochtend vijf locaties van middelbare scholen in Culemborg bezocht.
17/12 10u30  Rotterdam maakt zich klaar voor dubbele vergrijzingRotterdam wil de beste stad worden om in oud te worden. Daarom trekt de gemeente de komende jaren 10 miljoen euro uit om de stad klaar te maken voor de aanstaande dubbele vergrijzing
17/12 10u15  Vijf jaar NIX brengt normverandering roken en drinken op gangOp 1 januari is het precies vijf jaar geleden dat de leeftijdsgrens voor roken en drinken werd verhoogd naar 18 jaar.
17/12 10u15  GroenLinks: overheid moet xtc regulerenDe overheid moet xtc reguleren, aldus GroenLinks (GL). De partij wil xtc uit het criminele circuit halen.
17/12 08u45  Vliegverkeer weer normaal op Eindhoven AirportHet vliegverkeer vanaf Eindhoven Airport is maandagochtend weer op gang gekomen.
17/12 08u15  Musicals en opera’s trekken meer publiekVoorstellingen en concerten op Nederlandse podia trokken in 2017 18,5 miljoen bezoeken, 1 procent meer dan een jaar eerder.
17/12 08u15  Structurele afname werknemers in financiële sectorHet aantal werknemers in de financiële dienstverlening neemt al jaren af
16/12 21u45  Gewonde bij steekpartij in BlerickBij een steekpartij in Blerick is zondagavond een persoon gewond geraakt.
16/12 21u15  Kerstmarkt Heerenveen druk bezochtNet als voorgaande jaren trok de kerstmarkt in Heerenveen weer veel bezoekers.
16/12 19u30  Vrouw met rolstoel overleden in SchijndelIn het water bij de Rietbeemdweg in Schijndel is zondag een vrouw om het leven gekomen.
16/12 19u15  Handgranaat gevonden in centrum CulemborgOp de Oude Vismarkt in het Gelderse Culemborg is een handgranaat aangetroffen voor een shishalounge.
16/12 17u45  Bijna 125% meer kans op inbraak tijdens Kerst en jaarwisselingTijdens de kerstdagen, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, is er sprake van een verhoogd inbraakrisico van 124% ten opzichte van andere dagen in het jaar. Dit blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat politiedata van de afgelopen vijf jaar onderzocht, inclusief inbraakcijfers van 2018 tot en met de maand november.
16/12 16u45  Granaat gevonden in centrum CulemborgOp de Oude Vismarkt in het Gelderse Culemborg is een granaat aangetroffen.
16/12 15u30  Dode vrouw in Haarlemse woning onder 'verdachte' omstandighedenAan de Van Deventerstraat in Haarlem is zondagmiddag het lichaam van een overleden vrouw gevonden in een woning. Tegenover NH Nieuws zegt de politie dat de dood van de vrouw onder verdachte omstandigheden is.
16/12 15u30  Explosie blijkt botsing van autoDe hulpdiensten werden zondagochtend gealarmeerd vanwege een explosie aan de Govert van Wijnkade in Maassluis. De melder had een harde klap gehoord wat gemeld werd als een mogelijke explosie.
16/12 15u15  Nederland tevreden met uitkomsten klimaattop COP24Nederland is tevreden over het resultaat van de VN-klimaattop COP24 in Polen. Op de top is afgesproken hoe landen laten zien dat zij het Klimaatakkoord van Parijs uitvoeren. ,,Dat is belangrijk. Bijna 200 landen hebben in Parijs hun handtekening gezet onder het internationale klimaatakkoord. Nu is het zaak dat iedereen die afspraken nakomt en invult met concrete maatregelen,’’ reageert minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.
16/12 12u45  Man ernstig gewond na steekpartij in NijmegenIn de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige Nijmegenaar ernstig gewond geraakt bij een conflict in een horecagelegenheid aan de 14e straat in Horstacker in de wijk Lindenholt. De politie heeft de zaak in onderzoek en sprak met diverse aanwezigen. Het slachtoffer moest met spoed worden geopereerd. Hoe het met het slachtoffer is, is op dit moment niet bekend.
16/12 12u30  Motorrijder in Den Haag overleden na eenzijdig ongevalEen 29-jarige Hagenaar overleed zaterdag 15 december nadat hij op de Ockenburghstraat ongelukkig ten val kwam met zijn motor.
16/12 10u45  Ramen eruit door zwaar vuurwerkDe politie is op zoek naar getuigen van een incident dat zaterdagavond plaatsvond op de Dijkschouwerslaan in Den Helder.
16/12 10u45  Man loopt snijwond op tijdens ruzieEen 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vannacht op de Heuvel in Tilburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 28-jarige man uit de gemeente Neder-Betuwe in zijn wang te hebben gestoken tijdens een ruzie. Het slachtoffer hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.
16/12 10u30  Undercoveractie tegen illegale prostitutieAfgelopen zaterdag hield de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel (AVIM) een undercoveractie. De actie was gericht tegen illegale prostitutie en mogelijke mensenhandel. Vijf sekswerkers zijn gecontroleerd en bleken geen vergunning te hebben.
16/12 09u45  Nederland wordt wakker met een laagje sneeuwGrote delen van het land is zondag wakker geworden in een winterstafreel. In de loop van zaterdagavond kwam er een sneeuwfront het zuidwesten van Nederland binnen die in de loop van de nacht de rest van Nederland onder een laagje sneeuw legde.
15/12 20u15  Brand op plezierjachtDe brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een scheepsbrand aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. Het brandweerkorps uit Schiedam en Vlaardingen en de RPA kwamen met spoed ter plaatse.
15/12 20u00  Personeel uitwisselen tussen politie en DefensieHet moet makkelijker worden om over te stappen tussen politie en Defensie, of te worden gedetacheerd. Onder meer op het gebied van cybercrime zien korpschef Erik Akerboom en commandant der strijdkrachten Rob Bauer kansen en op dat vlak gaan de partijen ook meer samenwerken.
15/12 20u00  Albert Heijn, Aldi en Vomar passen windei-kandidaten aanAlbert Heijn, Aldi en Vomar passen hun producten aan die genomineerd zijn voor het Gouden Windei 2018. Albert Heijn zal op de zoete aardappelpuree duidelijk op de voorkant gaan vermelden dat het product (vooral) gewone aardappel bevat. Daarnaast zal ze bij de Zaanse Hoeve kaasplakken niet meer rekenen met een portiegrootte van minder dan een kaasplak, wat suggereerde dat er minder calorieën in zaten.
15/12 20u00  Verdachte neersteken drie vrouwen aangehoudenDe politie in het Duitse district Neurenberg hebben een 38-jarige man gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij drie steekpartijen die vrijdag plaatsvonden.
15/12 18u30  Piloot (36) omgekomen bij ongeval met vliegtuigje in HilversumOp vliegveld Hilversum heeft zaterdagmiddag een ongeval met een vliegtuigje plaatsgevonden.
15/12 17u45  Piloot gewond bij ongeval met vliegtuigje in HilversumOp vliegveld Hilversum heeft zaterdagmiddag een ongeval met een vliegtuigje plaatsgevonden.
15/12 17u30  Piloot gewond bij ongeval met vliegtuig in HilversumOp vliegveld Hilversum heeft zaterdagmiddag een ongeval met een vliegtuig plaatsgevonden.
15/12 15u45  Zwaargewonde bij vechtpartij in kartcentrum CoronelBij Kartracing Coronel in Huizen heeft een bezoeker ernstig letsel opgelopen na een vechtpartij. Met een traumahelikopter is het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht.
15/12 15u45  Bedrijvige winkeldief aangehoudenWinkelpersoneel van een drogisterij aan de Appelmarkt in Zierikzee sloeg vrijdagochtend 14 december 2018 alarm toen zij in een winkelend stel met baby de plegers van een eerdere winkeldiefstal uit september 2018 herkenden. Dat zij het bij het rechte eind hadden, bleek wel uit de buit die agenten na onderzoek in de auto van de mannelijke verdachte, vermoedelijk een 40-jarige man uit Mongolië, aantroffen.
15/12 14u15  Gele hesjes demonstratie op Dam in AmsterdamOp de Dam in Amsterdam vindt er een zogeheten ‘gele hesjes’ demonstratie plaats. Net als vorig weekend toen een zelfde actie die vanaf de Stopera naar de Dam leidde. Deze keer vanaf het Centraal Station.
15/12 14u15  Man met imitatiewapen zorgt voor onrustEen 33-jarige inwoner van Goes heeft vrijdag 14 december 2018 rond 19.30 uur voor onrust gezorgd door met een imitatiewapen over straat te lopen.
15/12 13u00  Verdachte steekpartij aangehoudenDe politie hield zaterdagochtend een 20-jarige man uit Oss aan op het politiebureau, nadat hij daar was ontboden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekincident op de Leeuwerikstraat op 16 november. De verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek.
15/12 11u30  Wegpiraat rijdt door na aanrijding en wordt opgepaktEen automobilist reed vrijdag aan het eind van de middag in de Hinthamerstraat een fietsster aan en hij ging er daarna vandoor. De man, een 23-jarige inwoner van ’s-Hertogenbosch, werd later aangehouden. Hij bleek met zijn auto meerdere, levensgevaarlijke capriolen te hebben uitgehaald.
15/12 11u30  Dode (94) bij brand in appartement in MaastrichtBij een brand in een woning aan het Bassin in Maastricht is vrijdagavond het lichaam een overleden vrouw aangetroffen. Volgens de politie zou het om de 94-jarige bewonster gaan.
15/12 10u15  Kans op gladheid door sneeuwvalIn de loop van zaterdagavond zal volgens het KNMI in he zuidwesten van het land een neerslagzone bereiken. Door de dalende temperatuur kan er (natte) sneeuw vallen. Lokaal is er ook kans op ijzel of ijsregen. Hierdoor kan het glad worden op de wegen.
15/12 10u15  Drugs en wapen aangetroffen in woningIn een woning aan de Tienhont Sleeuwijk werd vrijdag 14 december een handelshoeveelheid aan harddrugs en een vuurwapen aangetroffen. De woning werd doorzocht nadat de politie een anonieme tip kreeg. Er is geen aanhouding verricht.
15/12 10u00  1 op de 3 autobezitters kreeg snelheidsboete in 2017Een op de drie Nederlandse autobezitters kreeg in 2017 ten minste één snelheidsboete. Onder particulieren werden jonge autobezitters relatief vaker bekeurd dan oudere autobezitters. Dat blijkt uit het onderzoek Snelheidsboetes: de bekeurden in beeld, van het CBS.
15/12 10u00  Amsterdamse brandweercommandant trad al vijftig keer op tegen personeelSinds Leen Schaap in juni 2016 aantrad als commandant van de brandweer Amsterdam, heeft hij al vijftig keer moeten optreden tegen brandweerpersoneel die regels en integriteitscodes negeerden. Uit onderzoek van AT5 blijkt dat in totaal zes brandweerlieden werden ontslagen.
14/12 23u00  Dode bij brand in appartement in MaastrichtBij een brand in een woning aan het Bassin in Maastricht is vrijdagavond het lichaam een overleden vrouw aangetroffen. Dit maakte de politie bekend.
14/12 22u30  Zeer grote brand in FoxholBij een bedrijf aan de Avbe-weg in Foxhol is vrijdagavond een zeer grote brand uitgebroken.
14/12 22u00  Kleine brand in batterijopslag ApeldoornBij een bedrijf aan de Gladsaxe in Apeldoorn werd vrijdagavond een brand gewoed in een bunker waar accu's liggen opgeslagen.
14/12 20u45  Grote brand in bedrijfspand ApeldoornBij een bedrijf aan de Gladsaxe in Apeldoorn werd vrijdagavond een grote brand gemeld.
14/12 20u30  Vrijspraak voor mishandeling politieagent en burgerDe rechtbank Den Haag heeft een 19-jarige man uit Manchester vrijgesproken van de mishandeling van een politieagent en een 32-jarige man op 1 januari 2018. De rechtbank kon niet vaststellen dat de verdachte betrokken was bij de vechtpartij waarbij de burger mishandeld werd. Ook is niet met voldoende mate van zekerheid vast te stellen dat de verdachte degene was die de agent zwaar mishandeld heeft.
14/12 20u15  25.000 patiënten MC Slotervaart geïnformeerd over voortzetting zorgVoor afdelingen Bariatrie, Orthopedie, Neurologie, Longgeneeskunde, Reumatologie zijn concrete stappen gezet voor continuering van zorg na het faillissement van MC Slotervaart. Er zijn sluitende afspraken gemaakt over de opvang van deze patiënten in de ontvangende ziekenhuizen.
14/12 20u00  OM eist 28 jaar cel tegen dader liquidatie broer kroongetuigeHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de Amsterdamse rechtbank 28 jaar celstraf geëist tegen een 40-jarige Hilversummer die in maart van dit jaar in Amsterdam de broer van een kroongetuige heeft geliquideerd.
14/12 20u00  Veroordeling voor fataal ongeval met landbouwtrekker in LelystadEen 58-jarige man uit IJsselmuiden is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor het veroorzaken van gevaar op de weg met zijn landbouwtrekker. Bij een ongeval in de zomer van 2016 reed hij twee fietsers aan. Een 73-jarige fietser kwam daarbij om het leven, zijn vrouw raakte ernstig gewond.
14/12 20u00  Vrouw door misdrijf omgekomen in HooglandIn een woning aan de Hoge Geeren in Hoogland (Amersfoort) is vrijdagmiddag het lichaam van een dode vrouw aangetroffen. Zij is door een misdrijf om het leven gekomen.
14/12 19u30  Zienswijzen Lelystad Airport in januari van startVanaf 11 januari kan iedereen reageren op het ontwerpbesluit tot wijziging van het Luchthavenbesluit Lelystad Airport (ontwerpbesluit). Tijdens de zienswijzenperiode van 6 weken kunt u reageren op het ontwerpbesluit en de geactualiseerde milieueffectrapportage (MER) bij het Luchthavenbesluit.
14/12 19u30  Tweede verdachte vast voor dood Schiedammer Stuart MarkietNadat eerder dit jaar zijn tweelingbroer werd aangehouden, is nu ook de 28-jarige Melvin M. gearresteerd door de politie. Hij stond sinds september 2015 gesignaleerd op de Nationale Opsporingslijst, als verdachte van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Stuart Markiet. Zijn lichaam werd op 22 april 2015 gevonden in Rozenburg. De verdachte was sinds 2015 op de vlucht samen met zijn broer.
14/12 19u30  File door ongeval op A4Op de snelweg A4 vanaf Delft richting Vlaardingen heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.
14/12 19u15  Verbetertraject bij Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs na diplomacrisis VMBO MaastrichtStichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), het ministerie van OCW, de Inspectie van het Onderwijs, de VO-raad en lokale overheden slaan de handen ineen om de onderwijskwaliteit op een vijftal locaties van LVO te verbeteren. Een team deskundigen ondersteunt de scholen hierbij. Het nieuwe bestuur van LVO laat zich bovendien bijstaan door ervaren onderwijsbestuurders vanuit de VO-raad. Dit schrijven ministers Slob en Van Engelshoven vandaag in een Kamerbrief over VMBO Maastricht.
14/12 19u15  Verstikkingsgevaar met slaapzakken PrénatalWinkelketen Prénatal roept slaapzakken terug omdat deze niet voldoen aan de eisen van de Nederlandse wetgeving en aan die van Prénatal.
14/12 19u00  Maximumstraf voor Aydin C.De 40-jarige Aydin C. is in hoger beroep veroordeeld tot de hoogst mogelijke straf, voor zedendelicten en andere strafbare feiten. Het gerechtshof Amsterdam heeft dit vrijdag beslist. Opleggen van meer dan deze maximumstraf van 10 jaar en 243 dagen gevangenisstraf is wettelijk niet mogelijk.
14/12 18u45  Man (21) gestoken door bestuurder scootmobielDe politie doet onderzoek naar een steekincident van afgelopen nacht. Een 21-jarige man uit Breda werd op de Haagdijk door een andere man in zijn bovenlichaam gestoken. Hier ging een ruzie aan vooraf.
14/12 16u15  Tot vier jaar celstraf geëist tegen terrorisme verdachtenVrijdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) bij de rechtbank Rotterdam een celstraf van 4 jaar geëist tegen een 30-jarige Zweed die op kerstavond vorig jaar is aangehouden vanwege betrokkenheid bij terrorisme. Dit meldt het OM vrijdag.
14/12 16u00  Grote zoekactie naar dader steekpartijen Neurenberg, 3 vrouwen gewondDe Duitse politie is een klopjacht gestart in Neurenberg met speurhonden en helikopters. Zij zijn opzoek naar een of meerdere dader(s) van verschillende steekpartijen die donderdagavond plaats hebben gevonden in de stad.
14/12 15u45  Vlees edelherten Oostvaardersplassen niet al deze Kerst verkrijgbaarHet grootste deel van het vlees van de afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen wordt verkocht. Dit meldt Staatsbosbeheer vrijdag nadat zij met wildgroothandel Pieter van Meel uit Amsterdam overeenstemming heeft bereikt over het voor consumptie beschikbaar stellen van het vlees.
14/12 15u30  Patiënt de eigen hennep kweekte is strafbaar maar krijgt geen strafEen 43-jarige man uit Naaldwijk heeft zich schuldig gemaakt aan het opzettelijk telen van vijf hennepplanten. De rechtbank Den Haag oordeelt dat de verdachte strafbaar is maar legt de man geen straf op.
14/12 15u15  Bij lopen nachtdiensten in ziekenhuis 20 procent meer kans op griepUit een onderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onder bijna 600 medewerkers van zes Nederlandse ziekenhuizen blijkt dat ziekenhuismedewerkers die regelmatig nachtdiensten draaien 20 procent meer kans lopen op griep- en luchtwegklachten dan personeel dat alleen dagdiensten draait. Dit heeft het RIVM vrijdag bekendgemaakt.
14/12 14u45  Aanrijding met meerdere auto’s A20Vrijdagochtend heeft er op de A20 richting de A4 een ongeval plaatsgevonden. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse.
14/12 14u30  Man op zoek naar zijn vermiste kat vindt andere vermiste katVrijdagmorgen werd er door een voorbijganger een kat aangetroffen in een boom aan de Lepelaarsingel in Vlaardingen. De man was op zoek naar zijn vermiste kat maar vond uiteindelijk een andere kat in een boom, deze bleek ook al vier dagen vermist te zijn.
14/12 14u15  OM eist 28 jaar cel tegen dader (40) liquidatie broer kroongetuigeHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de Amsterdamse rechtbank 28 jaar celstraf geëist tegen een 40-jarige Hilversummer die in maart van dit jaar in Amsterdam de broer van een kroongetuige heeft geliquideerd.
14/12 12u15  Anticonceptiespiraal Ancora kan afbreken bij verwijderenWanneer artsen Ancora anticonceptiespiralen verwijderen, kunnen onderdelen afbreken en in de baarmoeder achterblijven. Daarvoor waarschuwt het Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten. Vrouwen die deze spiraaltjes hebben, hoeven deze niet uit voorzorg te laten verwijderen. De fabrikant geeft artsen instructies voor het verwijderen, om het afbreken van het spiraal in de toekomst te voorkomen.
14/12 12u15  Zeer lange celstraffen voor poging tot liquidatieIn hoger beroep zijn 5 mannen veroordeeld tot zeer lange gevangenisstraffen voor hun betrokkenheid bij de poging tot moord op Peter Raap. Het gerechtshof Amsterdam heeft dit vandaag beslist. Het slachtoffer is op 5 november 2015 in Diemen beschoten met 2 aanvalsgeweren waarbij hij door 6 kogels is geraakt. Toch overleefde hij de aanslag. In totaal vuurden de schutters 34 kogels af.
14/12 11u00  Beveiliger AZC Middelburg bedreigd, verdachte aangehoudenMet de inzet van een diensthond is vrijdagmorgen een bewoner van het AZC in Middelburg aangehouden. Hij wordt er van verdacht een beveiligingsmedewerker bedreigd te hebben met een mes.
14/12 10u30  Bewoner gekneveld bij overvalEen 68-jarige man werd vrijdagmorgen omstreeks 5.30 uur, in zijn woning aan de Schoonenburgseweg in Overasselt overvallen door meerder personen.
14/12 10u30  Man met vuurwapen aangehouden na diefstal uit caféDe politie hield donderdagmiddag 13 december een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan in een horecazaak op de Marksingel. De verdachte zou kort ervoor geld hebben gestolen uit een café op de Godeveart Montensstraat.
14/12 10u30  Grote zoekactie na steekpartijen in NeurenbergDe Duitse politie is een klopjacht gestart in Neurenberg met speurhonden en helikopters. Zij zijn opzoek naar een of meerdere dader(s) van verschillende steekpartijen die donderdagavond plaats hebben gevonden in de stad.
14/12 10u15  Aanrijding met meerdere auto's op A20Op de A20 richting de A4 heeft vrijdagmorgen een ongeval plaatsgevonden. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse. Meerdere auto’s raakte met elkaar in botsing.
14/12 10u15  Man met mes aangehouden op SchipholOp Schiphol is donderdagavond een man met een mes overmeesterd en aangehouden.
14/12 10u00  'Illegaal gegevens verzameld over seksleven hoofdofficier'De Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen heeft een klacht tegen de top van het Openbaar Ministerie ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dit omdat er illegaal gegevens over zijn seksleven zouden zijn verzameld.
14/12 09u30  Beweegloterij stimuleert sportschoolbezoeker om beweegdoel te halenSportschoolbezoekers die een half jaar mee hebben gedaan aan een loterij hebben meer kans om na een jaar hun beweegdoel te halen dan mensen die korter of helemaal niet mee hebben gedaan aan een loterij. Op het gewicht heeft een Beweegloterij geen effect. Dat blijkt uit een promotieonderzoek dat Koen van der Swaluw van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in samenwerking met Tilburg University heeft gedaan.
14/12 08u45  Meer griep- en luchtwegklachten bij nachtwerkers in ziekenhuisZiekenhuismedewerkers die regelmatig nachtdiensten draaien hebben 20 procent meer kans op griep- en luchtwegklachten dan personeel dat alleen dagdiensten draait. Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onder bijna 600 medewerkers van zes Nederlandse ziekenhuizen. Een artikel over dit onderzoek is recent verschenen in het American Journal of Epidemiology.
14/12 08u45  Viertal opgepakt voor chanteren jonge vrouwen met naaktfoto'sDe politie heeft een man en drie vrouwen aangehouden voor afpersing. Ze worden verantwoordelijk gehouden dat zij meer dan tien jonge vrouwen uit het hele land hebben afgedreigd door ze onder druk te zetten met het dreigement dat ze naaktfoto’s van hen op internet zouden publiceren, ook wel exposen genoemd. De man wordt daarnaast ook verdacht van verkrachting van een van de slachtoffers.
14/12 08u30  Economische positie van vrouwen verbeterdDe economische positie van vrouwen is na de crisisjaren weer verbeterd. Dit blijkt uit de tiende Emancipatiemonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
14/12 08u30  Al 4 miljoen ritten met OV-fiets gemaakt in 2018Afgelopen woensdag werd de 4 miljoenste rit in 2018 met de OV-fiets gereden. Daarmee is het aantal ritten al 800.000 meer dan in geheel 2017. Een groei van bijna 35 %. Om deze groei bij te benen zette NS dit jaar 6000 extra nieuwe fietsen in. Het totaal aantal OV-fietsen komt daarmee op 20.500.
14/12 08u30  VEH: afvalstoffenheffing stijgt voor het eerst in 10 jaarDe afvalstoffenheffing stijgt volgend jaar met gemiddeld 4,4 %, zo blijkt uit de jaarlijkse steekproef van Vereniging Eigen Huis onder 111 gemeenten. Na jaren van licht dalende tarieven gaan huishoudens voor het eerst in 10 jaar meer betalen voor het ophalen en verwerken van hun huisvuil. Opvallend zijn de grote onderlinge verschillen tussen gemeenten. In Enkhuizen is de rekening met € 418 maar liefst 12 keer zo hoog als in Nijmegen.
14/12 08u00  Viertal opgepakt voor 'exposen' jonge kwetsbare vrouwenDe politie heeft een man en drie vrouwen aangehouden voor afpersing. Ze worden verantwoordelijk gehouden dat zij meer dan tien jonge vrouwen uit het hele land hebben afgedreigd door ze onder druk te zetten met het dreigement dat ze naaktfoto’s van hen op internet zouden publiceren, ook wel exposen genoemd. De man wordt daarnaast ook verdacht van verkrachting van een van de slachtoffers.
14/12 07u45  Omzet detailhandel ruim 3 procent hoger in oktoberDe detailhandel heeft in oktober 3,3 procent meer omgezet dan in oktober 2017, meldt het CBS. Het verkoopvolume lag 2,6 procent hoger. In de foodsector groeide de omzet met bijna 3 procent en in de non-foodsector met 2 procent. Daarnaast is online ruim 14 procent meer omgezet.
14/12 00u00  Grote brand legt loods van autowerkplaats in Veldhoven in de asIn het Brabantse Veldhoven is een loods van autowerkplaats Buhne aan De Run 2100 afgebrand.
13/12 23u15  Schreeuwende man met mes aangehouden op SchipholOp Schiphol is donderdagavond een man met een mes overmeesterd en aangehouden.
13/12 23u00  Verdachte terreuraanslag Straatsburg gedood tijdens vuurgevecht met de politieDe vermoedelijke dader van de terreuraanslag in Straatsburg is doodgeschoten tijdens een vuurgevecht met de politie in zijn eigen woonplaats. Dat hebben politiebronnen verklaard tegenover de Franse media.
13/12 22u30  Commissie Remkes pleit voor een bindend, correctief referendumEen staatscommissie parlementair stelsel onder leiding van oud-VVD-minister Johan Remkes stelt dat het bindend, correctief referendum er nu echt moet komen.
13/12 21u45  Meerdere gewonden bij ongeval in DalenDe N34 bij Dalen is na een ongeluk afgesloten. Volgens de politie zouden er meerdere gewonden zijn gevallen tussen meerdere voertuigen.
13/12 21u30  Grote politieactie in Straatsburg in verband met klopjacht op vermoedelijke aanslagpleger, vriend verdachte opgepaktTwee dagen na de aanslag heeft de Franse politie vanmiddag in Straatsburg een omvangrijke actie gehouden.
13/12 21u00  Omvangrijke politieactie in Straatsburg in verband met klopjacht op vermoedelijke aanslagplegerTwee dagen na de aanslag heeft de Franse politie vanmiddag in Straatsburg een omvangrijke actie gehouden.
13/12 19u15  Celstraf én tbs in hoger beroep voor vader die zwakbegaafde dochter misbruikteEen 54-jarige man uit het Limburgse Swalmen is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar én tbs met dwangverpleging voor het langdurig misbruiken en verkrachten van zijn zwakbegaafde dochter.
13/12 18u45  Geen straf voor de vrouw die Jip de kip stalDe vrouw die in januari 2016 een kip meenam uit een studieproject bij de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam wordt wel schuldig verklaard aan diefstal, maar krijgt geen straf opgelegd. Dat heeft de rechtbank Amsterdam bepaald.
13/12 18u00  Kinderporno sneller van internet afKinderporno moet sneller van internet af. Het aantal meldingen van online seksueel kindermisbruik is enorm toegenomen met de voortschrijdende digitalisering van de samenleving. ICT-bedrijven hebben vandaag in Den Haag afgesproken bij een melding van kinderpornografisch materiaal deze binnen 24 uur te verwijderen. Tegelijkertijd kondigde minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid tijdens deze bijeenkomst aan op te treden tegen bedrijven die niet meewerken aan het verwijderen van online kinderporno.
13/12 17u30  Licht gewonde bij brand in SchiedamIn een huis aan het Rubensplein in Schiedam is donderdagmiddag een klein brandje geweest in de keuken van een woning.
13/12 17u15  Politie zoekt getuigen van ongeval op A73Het onderzoek naar de oorzaak en omstandigheden van het ongeval op de A73 is nog in volle gang. De politie komt graag in contact met automobilisten die rond het tijdstip van het ongeval, 00.30 uur, in noordelijke richting over de A73 reden.
13/12 17u00  Forse eis tegen Hilversummer voor liquidatie broer kroongetuigeHet is niet eerder voorgekomen dat een volstrekt onschuldige burger doelbewust is geliquideerd omdat een familielid ervoor heeft gekozen bij te dragen aan de opsporing en vervolging van verdachten. Dat zei het Openbaar Ministerie vandaag voor de Amsterdamse rechtbank. Tegen een 40-jarige Hilversummer werd 28 jaar geëist.
13/12 15u45  Verdachte aangehouden in zaak vergismoord AmsterdamVoor de mogelijke betrokkenheid bij twee liquidaties in Amsterdam, is een 31-jarige man in zijn cel aangehouden. De man zat al vast op verdenking van een andere liquidatie. De politie meldt tegen De Telegraaf dat hij een rol heeft gespeeld in de vergismoord op Stefan Regalo Eggermont en de dood van Massod Amin Hosseini.
13/12 15u15  Geen nader onderzoek mishandeling Michael P.Het hof wees donderdag tussenarrest in de zaak Michael P. die verdacht wordt van het verkrachten, het van haar vrijheid beroven en doden van Anne Faber en het mishandelen van medewerkers van het Pieter Baan Centrum.
13/12 15u00  Fransman gooit tevergeefs drugs wegEen Franse automobilist heeft tijdens een achtervolging geprobeerd drugs weg te gooien. Dat was tevergeefs want agenten vonden de cocaïne en heroïne terug en de Fransman zit nu in de politiecel
13/12 13u45  FIOD stuit op drie hennepplantages tijdens actiedag in witwasonderzoekDe FIOD heeft op woensdag acht panden in Amsterdam doorzocht en één in Lisse. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. De FIOD heeft een 38-jarige Amsterdammer aangehouden en beslag gelegd op bankrekeningen in Nederland, Spanje Portugal en Italië. Daarnaast is beslag gelegd op 10.000 euro contant geld, een gouden Rolex-horloge, computers en mobiele telefoons.
13/12 13u45  Auto's rijden op brandweerwagenIn de stad Groningen zijn donderdagmorgen twee personenwagens op een brandweerauto gereden. De blikschade is aanzienlijk.
13/12 13u30  Toets- en examenpraktijk in het onderwijs uit balansToetsen en examens dragen onvoldoende bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Dat komt doordat de toetspraktijk in verschillende opzichten uit balans is. De Onderwijsraad adviseert de overheid en de onderwijsinstellingen om toe te werken naar een evenwichtiger toets- en examenpraktijk. Voor verbetering van kwaliteit van toetsing en meer eigenaarschap stelt de raad een toets- en examencommissie in het primair en voortgezet onderwijs voor. Dit staat in het advies Toets wijzer dat Onderwijsraad vandaag heeft aangeboden aan minister Van Engelshoven en minister Slob.
13/12 13u30  Onderzoeken naar voorvallen DefensieDefensie heeft drie onderzoeken ingesteld naar enkele gesignaleerde voorvallen op het gebied van sociale veiligheid en onwenselijk gedrag. Het gaat om twee onderzoeken die zowel betrekking hebben op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) en het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM), beide onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Een derde onderzoek betreft een situatie bij een ander Defensieonderdeel waarbij sprake zou zijn van ontoelaatbare uitingen.
13/12 13u30  Brexit Impact Scan voor decentrale overheden gelanceerdHet ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Europa decentraal hebben de Brexit Impact Scan voor decentrale overheden gelanceerd. De impactscan helpt gemeenten, provincies en waterschappen zich voor te bereiden op de mogelijke gevolgen van de Brexit - deal en no-deal - en biedt waar mogelijk handelingsperspectieven om adequaat om te gaan met eventuele negatieve gevolgen.
13/12 13u00  'Nog weinig huizen Sint-Maarten jaar na orkaan hersteld'Meer dan een jaar nadat orkaan 'Irma' op Sint-Maarten heeft huisgehouden is er nog nauwelijks geld daadwerkelijk besteed aan de wederopbouw. 'Hierdoor zien inwoners van Sint-Maarten een jaar na de ramp nog weinig aan concrete resultaten, zoals herstel van huizen, andere gebouwen en infrastructuur', zo meldt de Algemene Rekenkamer donderdag.
13/12 13u00  Agenten schieten op gewapende man voor politiebureau HengeloAgenten hebben woensdagmiddag in het centrum van Hengelo een 60-jarige Hengeloër aangehouden. Aanleiding was een serieuze melding dat de man gewapend was. Bij de aanhouding werden meerdere waarschuwingsschoten en een gericht schot gelost. De verdachte raakte niet gewond en kon door agenten worden overmeesterd. Op dit moment wordt het incident onderzocht.
13/12 12u45  Kabinet neemt actie tegen nepnieuws in aanloop verkiezingenHet kabinet gaat, in aanloop naar de verkiezingen in de eerste helft van 2019 voor Provinciale Staten, Waterschappen en het Europees Parlement, maatregelen nemen tegen nepnieuws. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties donderdag.
13/12 11u30  Vooral minderjarige mannen slachtoffer van vuurwerkletsel bij jaarwisselingUit onderzoek van ziekenhuizen in Zuid-West Nederland blijkt dat vooral minderjarige mannen en omstanders gewond raken door vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Dit meldt het Erasmus MC donderdag.
13/12 11u15  Automobilist (61) omgekomen na aanrijding met vrachtwagenWoensdag is aan het begin van de middag een 61-jarige automobilist uit Naaldwijk om het leven bij een aanrijding met een vrachtwagen op de Veilingroute (N211). Dit meldt de politie donderdag.
13/12 11u15  CBS: 3.655 miljard euro via Nederlandse brievenbusfirma's weggesluisdHet merendeel van de inkomende buitenlandse investeringen blijft niet in Nederland, maar wordt direct doorgesluisd naar het buitenland. Dit meldt het CBS donderdag in de Internationaliseringsmonitor over financiële globalisering, mede op basis van cijfers van DNB.
13/12 11u00  Dode en gewonde bij woningbrand Gelderse EefdeBij een grote uitslaande woningbrand aan de Reeverdijk in het Gelderse Eefde is donderdagochtend een persoon om het leven gekomen. Een ander persoon is gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Dit meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland donderdag.
13/12 09u45  Autoriteit Persoonsgegevens krijgt bijna 10.000 privacyklachten in half jaarHet afgelopen half jaar hebben bijna 10.000 mensen een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 'Mensen trekken vooral aan de bel over een schending van hun privacyrechten, als meer gegevens worden uitgevraagd dan noodzakelijk en over het ongewenst doorgeven van hun persoonsgegevens aan derden', zo meldt de AP donderdag.
13/12 09u45  Stint zal eerst moeten worden aangepast voor terugkeer op de wegVolgens onderzoeksinstituut TNO is het veiligheidsniveau van de Stint ontoereikend voor personenvervoer. Dit blijkt donderdag uit onderzoek dat TNO deed in opdracht van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Er komen risico’s naar voren voor de veiligheid van de bestuurder en passagiers van de Stint.
13/12 09u15  Twee gewonden bij verkeersongeval Barger CompascuumOp de kruising Verlengde Oosterdiep Oost Zijde en de Postweg zijn woensdagavond bij een aanrijding tussen twee auto's twee gewonden gevallen. En man en een vrouw, beide bestuurders van de auto's, raakten dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht.
13/12 09u00  CBS: 80 procent inkomende buitenlandse investeringen direct doorgesluisdHet merendeel van de inkomende buitenlandse investeringen blijft niet in Nederland, maar wordt direct doorgesluisd naar het buitenland. Dit meldt het CBS donderdag in de Internationaliseringsmonitor over financiële globalisering, mede op basis van cijfers van DNB.
13/12 08u30  Lichaam op wegdek A73: dode en zwaargewonde bij verkeersongevalBij een ernstig verkeersongeval op de A73 ter hoogte van Sint Odilienberg is donderdag een persoon overleden en een persoon zwaargewond geraakt. Dit meldt de politie donderdag.
12/12 22u00  Zwaargewonde man na explosie in snackbar gevondenDe man die zwaargewond raakte na de explosie aan de Schiedamse Parkweg is gevonden. Dit maakte de politie bekend.
12/12 21u15  Rechtbank onderzoekt mogelijkheden community courtDe rechtbank Oost-Brabant werkt aan de oprichting van een wijkrechtbank in de regio Eindhoven. Daarover is de rechtbank in gesprek met de gemeente Eindhoven en het Openbaar Ministerie. In een community court (een wijkrechtbank) staat de mens achter de rechtszaak centraal. Het gaat niet alleen om het berechten van strafbare feiten, maar ook om het aanpakken van bijvoorbeeld schulden en familierechtelijke problemen.
12/12 21u00  Aangetroffen kelder in De Grote Kazerne in Delfzijl nog goed intactBij De Vennen in Delfzijl is de vorige week bij het verwijderen van de fundering op het voormalig Lommerts-terrein een bijzondere archeologische vondst gedaan. De aangetroffen kelder, die onder-deel uitmaakt van De Grote Kazerne is verrassend genoeg nog goed intact. Volgende week wordt de kelder met speciaal zand gevuld.
12/12 20u45  Eerste witte pup opgevangen in PieterburenZeehondencentrum Pieterburen heeft de eerste witte pup van deze winter opgevangen. Na de storm van afgelopen weekend kwamen vele grijze zeehonden en hun pups terecht op Terschelling. Na een ruime observatieperiode is er besloten dit dier op te vangen. De pup heeft de naam Jolly gekregen en is vanaf nu iedere dag te volgen via de social media kanalen van het centrum.
12/12 20u15  OM eist taakstraffen voor anti-homo folderMedio oktober 2016 kregen diverse bewoners van Amsterdam-West en Amsterdam-Nieuw-West een folder in hun brievenbus met teksten uit de Bijbel, de Thora en de Koran. Omdat de folder voor homoseksuelen beledigende teksten zou bevatten hebben diverse bewoners aangifte gedaan. Woensdag heeft de officier van justitie tegen de drie verdachten taakstraffen van 40 uur geëist wegens groepsbelediging, het aanzetten tot discriminatie en het verspreiden van dat gedachtengoed.
12/12 20u00  Jos B. blijft in voorlopige hechtenisIn de zaak Nicky Verstappen heeft de rechtbank Limburg in Maastricht tijdens de eerste pro-formazitting besloten dat verdachte Jos B. in voorlopige hechtenis blijft. Dat betekent dat de rechtbank het verzoek van de raadsman om opheffing daarvan heeft afgewezen.
12/12 20u00  In korte tijd stalen de Polen zeven elektrische fietsenTussen de 2000 en 3000 euro. Zoveel kost een nieuwe, elektrische fiets. Een stel Polen zag er wel handel in. Afgelopen oktober stalen ze in Voorschoten, Leiden en Leiderdorp zeven mooie exemplaren. Waar ze niet op hadden gerekend, was dat de politie hen in de gaten hield. Vandaag eiste het OM straffen tot vijf maanden cel tegen hen.
12/12 19u45  Gewonde bij schietpartij in AmsterdamBij een schietpartij in Amsterdam is woensdagavond een persoon gewond geraakt. Dit maakte de politie bekend.
12/12 19u45  PostNL naar de rechter om kerststaking te voorkomenPostNL spant een kort geding aan tegen vakbond FNV om een staking in de kerstperiode te voorkomen. Dit besluit is genomen vanwege de mogelijke consequenties die een staking zou hebben voor klanten, medewerkers en het bedrijf in de drukste weken van het jaar.
12/12 19u30  Agenten schieten bij aanhouding in HengeloAgenten hebben woensdagmiddag in het centrum van Hengelo een 60-jarige Hengeloër aangehouden. Aanleiding was een serieuze melding dat de man gewapend was. Bij de aanhouding werden meerdere waarschuwingsschoten en een gericht schot gelost. De verdachte raakte niet gewond en kon door agenten worden overmeesterd. Op dit moment wordt het incident onderzocht.
12/12 18u15  Baby uitwendig handmatig draaien bij stuitligging voorkomt onnodige keizersnedenMomenteel is een keizersnede de meest gebruikte oplossing in geval van een stuitligging. De uitwendige methode, waarbij een getrainde verloskundige de baby met zijn of haar handen probeert te draaien, kan het aantal stuitliggingen en het aantal keizersneden verminderen. Zo blijkt uit het proefschrift van gynaecoloog in opleiding Joost Velzel, studerend aan de Universiteit van Amsterdam.
12/12 18u00  OM eist taakstraffen voor beledigende teksten in folderMedio oktober 2016 kregen diverse bewoners van Amsterdam-West en Amsterdam-Nieuw-West een folder in hun brievenbus met teksten uit de Bijbel, de Thora en de Koran. Omdat de folder voor homoseksuelen beledigende teksten zou bevatten hebben diverse bewoners aangifte gedaan. Woensdag heeft de officier van justitie tegen de drie verdachten taakstraffen van 40 uur geëist wegens groepsbelediging, het aanzetten tot discriminatie en het verspreiden van dat gedachtengoed.
12/12 18u00  Minder complicaties bij verwijderen galblaas ouderen met acute galblaasontstekingHet operatief verwijderen van de galblaas bij ouderen met een acute galblaasontsteking blijkt beter te zijn dan drainage van de galblaas. Dit blijkt woensdag uit onderzoek van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
12/12 17u45  Opnieuw ladingdiefstallen uit rijdende vrachtauto's gemeld bij politieTransport en Logistiek Nederland (TLN) en de politie ontvangen signalen over criminelen die proberen rijdende vrachtauto's open te breken en de lading te stelen. Dit meldt de politie woensdagmiddag.
12/12 17u00  Gas in kruipruimte woningen SchiedamBewoners van een woning aan de Schoener hadden woensdag last van een gaslucht. Nadat eerst een installateur is ingeschakeld, is later ook de brandweer met spoed ter plaatse gegaan.
12/12 17u00  Jonge vrouw (21) in woning Rotterdam doodgestokenIn een woning in Rotterdam is woensdag aan het begin van de middag een jonge vrouw om het leven gekomen bij een steekpartij. Dit meldt de politie woensdag.
12/12 16u00  Subsidie zorgt voor toename vrouwelijke hooglerarenIn Nederland is 20,9% van de hoogleraren vrouw, zo blijkt woensdag uit de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2018 die door het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) werd gepresenteerd. 'De belangrijke mijlpaal van 20% is hiermee gepasseerd. Met één op de vijf hoogleraren vrouw, is er echter nog altijd sprake van een grote oververtegenwoordiging van mannen in de hoogste echelons van de wetenschap en zal het nog tot 2048 duren voordat er evenredigheid zal zijn bereikt', zo liet het LNVH berekenen.
12/12 15u45  Scooterrijder (42) omgekomen bij aanrijding Den HaagEen 42-jarige man uit Den Haag is woensdagochtend om het leven gekomen nadat hij met zijn snorscooter in aanrijding kwam met een auto op de Oude Haagweg. Dit meldt de politie woensdag.
12/12 15u45  Jonge vrouw in woning Rotterdam doodgestokenIn een woning in Rotterdam is woensdag aan het begin van de middag een jonge vrouw om het leven gekomen bij een steekpartij. Dit meldt de politie woensdag.
12/12 14u30  Experts NFI onderzoeken Stint, recherche neemt administratie in beslagBijna drie maanden na het tragische ongeluk met de Stint in Oss is het onderzoek naar de toedracht nog in volle gang. 'Woensdag heeft de recherche op meerdere locaties onderzoek gedaan, waaronder op een bedrijfslocatie in Bilthoven, waarbij administratie in beslag is genomen', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdagmiddag.
12/12 14u30  Advocaat vraagt om vrijlating, Jos B. ontkentJos B. (56) die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen heeft woensdagochtend voor het eerst gesproken in de rechtbank
12/12 14u15  AH-supermarkten worden uitgerust met keukens en meer versproductenAlbert Heijn (AH) gaat zijn supermarkten drastisch ombouwen.
12/12 14u00  Bewaking van veiligheid medische hulpmiddelen thuisgebruik kan beterDe aandacht voor het borgen van de kwaliteit en veiligheid van door gemeenten en zorgverzekeraars verstrekte medische hulpmiddelen die mensen thuis gebruiken, is voor verbetering vatbaar. Dit meldt NIVEL woensdag.
12/12 14u00  Jongen door elektrische step overreden en gewond achtergelatenDe politie in Middelburg is op zoek naar de bestuurder van een elektrische step. 'Afgelopen maandagmiddag raakte op de Henry Dunantlaan in Middelburg een fietser gewond bij een aanrijding met de bestuurder van een elektrische step', zo laat de politie woensdag weten.
12/12 13u45  Start Vuelta in 2020 in Utrecht en Noord-BrabantUtrecht en Noord-Brabant vormen samen het parcours voor de start van de Vuelta a España in 2020. 'Vuelta-directeur Javier Guillén heeft dat maandag laten weten aan de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen', zo laat de gemeente Utrecht woensdag weten.
12/12 13u45  Jongen door elektrische step overreden en gewond geraaktDe politie in Middelburg is op zoek naar de bestuurder van een elektrische step. 'Afgelopen maandagmiddag raakte op de Henry Dunantlaan in Middelburg een fietser gewond bij een aanrijding met de bestuurder van een elektrische step', zo laat de politie woensdag weten.
12/12 13u30  Jos B. ontkent in rechtbank betrokkenheid bij dood Nicky VerstappenJos B. (56) die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen heeft woensdagochtend voor het eerst gesproken in de rechtbank
12/12 12u15  'Patiënt in laatste levensfase krijgt vaak onnodige medicatie'Het gebeurt nog vaak dat artsen te lang doorgaan met het behandelen van patiënten die in de laatste fase van het leven zitten.
12/12 12u00  Onderwijsvakbond: liever 4-daagse schoolweek dan onbevoegde voor de klasBasisscholen kunnen beter vier dagen goed lesgeven als er vanwege het lerarentekort geen leerkracht te vinden is en overgaan op een vierdaagse schoolweek.
12/12 12u00  Twee Filipijnse kinderen bevrijd uit seksindustrie dankzij tip Nederlandse politieDankzij een tip van de Nederlandse politie konden twee Filipijnse meisjes van 8 en 11 jaar oud worden bevrijd uit een wereld van misbruik voor cyberseks.
12/12 11u15  'Te veel medicatie voor patiënt in laatste levensfase'Het gebeurt nog vaak dat artsen te lang doorgaan met het behandelen van patiënten die in de laatste fase van het leven zitten.
12/12 10u00  ANWB: Consument wacht af bij elektrisch rijdenDe consument wacht af bij de aanschaf van een elektrische auto.
12/12 09u45  Twee fietsers komen om het leven bij aanrijding met busje. Derde fietser zwaargewond.Woensdagochtend heeft er rond 07:30 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de Vliegertsdijk in het Limburgse Grashoek.
12/12 09u30  Drie doden en twaalf gewonden schietpartij bij kerstmarkt StraatsburgDinsdagavond zijn bij een schietpartij rond 20.00 uur in het Franse Straatsburg 3 doden en 12 gewonden gevallen. Dit heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner laten weten. Zes gewonden zijn er ernstig aan toe.
12/12 08u45  Drie doden en twaalf gewonden schietpartij kerstmarkt StraatsburgDinsdagavond zijn bij een schietpartij rond 20.00 uur in het Franse Straatsburg 3 doden en 12 gewonden gevallen. Dit heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner laten weten. Zes gewonden zijn ernstig aan toe.
12/12 08u15  Meer huishoudens met inkomen boven 50.000 euroIn 2017 hadden ruim een half miljoen huishoudens, 6,7 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland, een gestandaardiseerd inkomen van meer dan 50 000 euro. Dit waren er 120 duizend meer dan in 2013,
12/12 08u15  Aantal faillissementen neemt opnieuw toeHet aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw toegenomen. In november 2018 zijn er 13 bedrijven meer failliet verklaard dan in oktober, meldt het CBS.
11/12 22u15  Twee doden en elf gewonden schietpartij kerstmarkt StraatsburgDinsdagavond zijn bij een schietpartij rond 20.00 uur in het Franse Straatsburg 2 dode en 11 gewonden gevallen. Dit melden de Franse Media dinsdagavond.
11/12 22u00  Dode en negen gewonden schietpartij kerstmarkt StraatsburgDinsdagavond zijn bij een schietpartij rond 20.00 uur in het Franse Straatsburg 1 dode en 9 gewonden gevallen. Dit melden de Franse Media dinsdagavond.
11/12 21u45  Dode en zes gewonden schietpartij kerstmarkt StraatsburgDinsdagavond zijn bij een schietpartij in het Franse Straatsburg 1 dode en 6 gewonden gevallen. Dit melden de Franse Media dinsdagavond.
11/12 21u00  Ruim 5.000 inwoners aardbevingsgebied eisen emotieschadevergoeding van NAMRuim 5.000 gedupeerden van de bevingen in het gaswinningsgebied in Groningen eisen een verklaring voor recht dat de NAM ook tegenover deze inwoners aansprakelijk is voor de immateriële schade. 'De dagvaarding beslaat ruim 20.000 pagina’s', zo laat De Haan Advocaten & Notarissen die de eisers bijstaat dinsdag weten.
11/12 19u00  Politierechercheur verkocht 1,5 jaar lang informatie uit politiesystemenEen rechercheur die tegen betaling informatie uit politiesystemen zou hebben verstrekt aan criminelen. 'Daar draaide het maandag om in de zaak tegen een 36-jarige, voormalige politieman uit Zoetermeer', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).
11/12 19u00  Bejaarde (82) nacht lang in gangkast opgesloten na overvalMaandagavond is er een overval op een woning aan de Kikkertsveldweg gepleegd. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de overval.
11/12 18u45  Delftenaar (23) loopt brandwonden op in lijnbus 57Een 23-jarige man uit Delft heeft maandagochtend brandwonden opgelopen nadat hij in de bus op een bank ging zitten waarop een nog onbekende stof lag. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.
11/12 17u45  Douane vindt 2500 kilo cocaïne tussen meloenenOp vrijdag 16 november is tijdens een controle door de Douane een partij van 2500 kilo cocaïne aangetroffen.
11/12 17u45  Vrouw in kast opgesloten tijdens overvalMaandagavond is er een overval op een woning aan de Kikkertsveldweg gepleegd. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de overval.
11/12 17u30  KLM vindt no-show clausule niet ongerechtmatigKLM vindt de no-show clausule in haar Algemene Voorwaarden niet onrechtmatig en is niet van plan die te schrappen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij in een brief aan de Consumentenbond. KLM is echter wel bereid om met de Consumentenbond in gesprek te gaan. De Consumentenbond neemt de uitnodiging aan. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'We gaan met open vizier het gesprek in'.
11/12 17u30  Vrouw overvallen in woning De KrimOp een woning aan de Kikkertsveldweg in De Krim is maandagavond een overval gepleegd. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de overval.
11/12 17u00  Vrouw in kast opgeslotenMaandagavond is er een overval op een woning aan de Kikkertsveldweg gepleegd. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de overval.
11/12 16u45  Twee verdachten aangehouden na het houden van verboden hanengevechtenHet Team Milieu van de politie eenheid Den Haag en politieteam Gouda hebben dinsdagmorgen 11 december twee mannen aangehouden op verdenking van het houden van verboden hanengevechten. De mannen, van 31 jaar uit Zwammerdam en van 38 jaar uit Bodegraven, worden verhoord over de illegale praktijken.
11/12 16u45  Brand in Duitse kerncentrale toch in nucleair gedeelteDe brand die heeft gewoed bij de kerncentrale in het Duitse Lingen heeft afgelopen donderdag toch in een van het terrein geweest. Dit meldt een woordvoerder van de kerncentrale aan de NDR.
11/12 16u30  Identiteit dodelijke slachtoffers en gewonde bekendDe identiteit van de twee overleden personen en van de gewonde, betrokken bij de aanrijding van maandagmiddag op de A16 bij Prinsenbeek, zijn bekend.
11/12 16u15  Eindhovense vrouw veroordeeld voor mishandeling eigen hondEen 33-jarige vrouw uit Eindhoven is door de politierechter van de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor mishandeling van haar hond en voor mishandeling en bedreigingen van begeleiders van een zorginstelling. Ze krijgt daarvoor een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur en een geldboete van 300 euro. Ook mag ze 3 jaar geen dieren houden.
11/12 16u15  Verdere aanpak ter voorkoming van witwassen en terrorismefinancieringAanbieders van diensten met virtuele valuta, ook wel crypto’s of cryptovaluta genoemd, hebben voortaan een vergunning nodig om deze diensten aan te mogen bieden. Zo wordt het witwassen van geld uit criminaliteit of de financiering van terrorisme, via het financiële stelsel, verder aangepakt. Bij de vergunningverlening zal worden getoetst of de aanbieders kunnen voldoen aan hun Wwft-verplichtingen. DNB gaat hier toezicht op houden. Dit staat in het wetsvoorstel ter implementatie van de wijziging van de vierde anti-witwasrichtlijn dat vandaag is aangeboden voor internetconsultatie.
11/12 16u15  Belgische tandarts aangehouden voor aanranding patiëntenEen 35-jarige Vlaamse tandarts zit momenteel in de cel omdat hij verdacht wordt van het aanranden van patiënten die in zijn behandelstoel lagen. Inmiddels hebben tien vrouwen een klacht ingediend.
11/12 16u00  Carjacker vliegt uit de bochtEen 21-jarige man die dinsdagnacht een auto had gestolen op de S.M. Hugo van Gijnweg in Dordrecht klapte op de N3 tegen een paal. Hij ging er rennend vandoor. Achtervolgende agenten hielden hem aan.
11/12 15u45  20 jaar gevangenisstraf in cold case zaak Milica van DoornDe rechtbank Noord-Holland heeft een 48-jarige man veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor het in 1992 om het leven brengen van Milica van Doorn. Met zijn daad heeft de man willen voorkomen dat hij voor haar gewelddadige verkrachting zou worden bestraft.
11/12 15u45  Vrouw raakt gewond tijdens achtervolging van politieEen vrouw raakte dinsdag 11 december bij een ongeval op de Heemraadsingel in Rotterdam zwaargewond aan haar been. De vrouw werd op haar motorfiets aangereden door een 23-jarige automobilist die op de vlucht was voor de politie. De bestuurder van de auto is aangehouden.
11/12 15u00  Tientallen duizenden euro’s gevonden in Frans voertuigMaandagavond rond 23.00 uur zijn twee mannen uit Metz (F) in de Leemstraat aangehouden nadat in hun auto een aanzienlijk geldbedrag is gevonden. Tegenover de agenten konden de verdachten geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst.
11/12 13u00  Poederbrief bezorgd parlementaire redactie Telegraaf in Den HaagDe politie heeft dinsdagmiddag de perstoren afgesloten omdat er een anonieme brief met een onbekend poeder was bezorgd aan de parlementaire redactie van De Telegraaf.
11/12 12u45  Vier minderjarige meisjes aangehouden na steekpartij in AlmereIn het centrum van Almere Stad vond op maandag 10 december een steekincident plaats. In verband hiermee heeft de politie vier minderjarige verdachten aangehouden. De recherche doet onderzoek naar de aanleiding en de toedracht en roept getuigen op zich te melden.
11/12 12u45  1110 bekeuringen bij trajectcontrole in UtrechtDe Verkeerspolitie heeft op vrijdag 7 december op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht een radarsnelheidscontrole gehouden. Een kleine tien procent van de gecontroleerde bestuurders reed ruimschoots te hard en krijgt binnenkort een acceptgirokaart met een boete in de brievenbus.
11/12 12u30  Provinciehuis Zwolle ontruimd om verdacht pakketjeIn het provinciehuis in Zwolle is dinsdagmorgen een verdacht pakketje aangetroffen. Dit maakte de politie bekend.
11/12 12u30  Aantal verkeersclaims gedaald, schadelast neemt toeHet aantal verkeersclaims naar aanleiding van een aanrijding is in 2017 met achttien procent gedaald. De schadelast is daarentegen afgelopen jaar met zeven procent toegenomen. Verzekeraars zien van 2014 tot en met 2017 een stijging van 25 procent aan schadelast. Dat blijkt uit de nieuwste Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars
11/12 11u15  Aanwijzing discriminatie vernieuwdDe aanwijzing discriminatie, waarin wordt beschreven hoe het Openbaar Ministerie (OM) zich inzet voor de aanpak van discriminatie, is herzien en gemoderniseerd. In de nieuwe aanwijzing is onder andere meer aandacht voor delicten met een discriminatieaspect en voor transgenders. De regels gaan per 1 januari 2019 in.
11/12 11u15  Nieuwe aanhoudingen na ongeregeldheden intocht SinterklaasDe politie heeft dinsdagochtend zes personen gearresteerd die we ervan verdenken betrokken zijn te geweest bij wanordelijkheden tijdens een demonstratie rond de intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november in Eindhoven.
11/12 11u00  Cel en tbs voor woningoverval en poging verkrachting hoogbejaarde vrouwEen 42-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar en tbs met dwangverpleging. Vanwege deze veroordeling is ook de voorwaardelijke invrijheidstelling van de man herroepen. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch vindt bewezen dat hij een 94-jarige vrouw heeft beroofd, aangerand en geprobeerd te verkrachten en op dezelfde dag 2 mannen heeft mishandeld. De rechtbank Oost-Brabant legde de man eerder 6 jaar celstraf op.
11/12 10u45  Vrijwillige aflossingen dragen bij aan verlaging hypotheekrisico’sGezinnen die vrijwillig aflossen op hun hypotheekschuld zijn beter bestand tegen de gevolgen van een stijging van de rente. Bij een renteverhoging van 2,5 procentpunt zijn ze over een periode van tien jaar gemiddeld tussen de 150 en 350 euro per jaar minder kwijt aan extra rentekosten. Door de lage spaarrente zijn vrijwillige aflossingen, terugbetalingen op een bestaande hypotheek bovenop de contractuele verplichtingen, profijtelijk.
11/12 10u15  Vrachtwagen in de sloot na ongevalBij een ongeval in Gasselternijveenschemond is dinsdagmorgen een vrachtwagencombinatie in een sloot beland.
11/12 10u00  Metalen implantaat maakt medicijnOnderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt dat het ijzer in metalen implantaten medicijnen zoals antibiotica kan activeren. Op deze manier kunnen antibiotica in het bloed uitsluitend bij een implantaat infecties actief onderdrukken, schrijven onderzoekers Marja Bulte-ter Meer en Leo Schultze Kool in Chemical Communications.
11/12 09u45  Meer banen in hernieuwbare energie en energiebesparingIn 2017 waren er in Nederland 54 duizend voltijdbanen in hernieuwbare energie en energiebesparing. In 2008 waren dit er nog 35 duizend. De werkgelegenheid in de hernieuwbare energie en energiebesparing stijgt onafgebroken sinds 2008, met enkel een kleine terugval in 2011. De werkgelegenheid in de conventionele energie groeide vanaf 2008 gestaag tot 2014, waarna zij terugviel tot het niveau van 2008. In 2017 waren er omgerekend 64 duizend voltijdbanen verbonden aan conventionele energie. Dit blijkt uit onderzoek dat het CBS vandaag publiceert.
11/12 09u45  Man zwaargewond bij vechtpartij; verdachte aangehoudenEen man van 50 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond in Baarlo bij een ruzie zwaar gewond geraakt. Hij werd geslagen en getrap door een andere man. De politie kon de verdachte aanhouden.
11/12 09u45  Landelijke pinstoring weer verholpenIn veel plaatsen heeft dinsdagmorgen een storing van de pinbetaling plaatsgevonden. Dit meldt de Betaalvereniging Nederland.
11/12 09u15  FIOD houdt 3 verdachten van faillissementsfraude en witwassen aanDe FIOD heeft op 10 december drie aanhoudingen gedaan in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude en witwassen. Verdachten zijn twee mannen van 53 en 30 jaar en een 47-jarige vrouw uit Geldermalsen en Tiel. Er zijn doorzoekingen gedaan in twee woningen en twee bedrijfslocaties in Geldermalsen en Tiel. Daarbij is beslag gelegd op de administratie, een woning, bankrekeningen, auto’s, 23 stamboekpaarden, Rolex-horloges en sieraden. Ook zijn 2 vuurwapens gevonden, die zijn overgedragen aan de politie.
11/12 09u00  Stadskikkers zijn sexyer dan boskikkersMannetjeskikkers in stedelijke omgevingen zijn aantrekkelijker voor vrouwtjes dan de mannetjes in bossen omdat ze een complexere lokroep hebben. Dat toont nieuw onderzoek aan onder leiding van evolutiebiologen Wouter Halfwerk en Jacintha Ellers van de Vrije Universiteit Amsterdam.
11/12 09u00  Gemeenten experimenteren met vrijwillige vuurwerkvrijzonesAankomende jaarwisseling hebben zeker 13 grote gemeenten vrijwillige vuurwerkvrije zones. De gemeenten willen hiermee . Dit blijkt uit een rondgang door de Volkskrant.
11/12 08u30  Man aangehouden voor hacken van webshopEen man van 45 uit Wijchen is aangehouden omdat hij verdacht wordt van het hacken van een webshop. Dat gebeurde begin dit jaar. De hacker drong binnen op de webshop en veranderde en wiste daar gegevens.
11/12 08u15  Meisjes stijgen meer boven schooladvies uit dan jongensIn 2017/’18 zaten meisjes in het derde leerjaar van het voortgezet onderwijs vaker dan jongens op een hoger niveau dan het definitieve advies dat ze kregen in groep 8. Het gaat hierbij om leerlingen die in de tussentijd geen vertraging opliepen. In 2014/’15 – toen deze leerlingen op de basisschool zaten – scoorden meisjes ook al hoger voor de eindtoets dan het eerder gegeven advies. Dat blijkt uit cijfers die het CBS in de Jeugdmonitor publiceert.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Veel signalen van doorgaan met criminaliteit vanuit gevangenissen18/12 08u45 - Blik op Nieuws: Medewerkers van gevangenissen vangen dagelijks signalen op die volgens hen kunnen wijzen op voortgezet crimineel handelen tijdens detentie (VCHD). Toch heeft het signaleren en opvolgen van VCHD in de dagelijkse praktijk geen hoge prioriteit. Dit blijkt uit een verkennend onderzoek door onderzoeks- en adviesbureau DSP-groep in opdracht van Politie en Wetenschap.
6x Woonbond en woningcorporaties dicht bij nieuw Sociaal Huurakkoord18/12 08u30 - Blik op Nieuws: De Woonbond en Aedes hebben op bestuursniveau een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuw Sociaal Akkoord. Het akkoord beoogt een gematigde huurontwikkeling, waardoor huurders de komende jaren zekerheid hebben over de betaalbaarheid van hun woning. De huurprijs van sociale huurwoningen van woningcorporaties wordt de komende jaren gemiddeld met niet meer verhoogd dan het inflatiepercentage. Binnenkort besluiten de leden van de Woonbond (huurdersorganisaties) en Aedes (corporaties) over deze voorstellen.
6x Minder melkvee en droge zomer drukken landbouwinkomsten18/12 08u45 - Blik op Nieuws: De inkomsten per arbeidsjaar in de landbouw zijn in 2018 gedaald. Vergeleken met een jaar eerder daalden deze inkomsten met bijna 11 procent. De inkomsten gingen over een breed front achteruit na een goed landbouwjaar in 2017, waarin de landbouwinkomsten voor de tweede keer in meer dan twintig jaar boven het niveau van 1995 lagen. De landbouwinkomsten per arbeidsjaar kwamen in 2018 weer onder dat niveau uit. Dit blijkt uit een eerste raming van CBS en Wageningen Economic Research.
6x Meer aardgas verbruikt door industrie dan vastgesteld18/12 08u45 - Blik op Nieuws: Het verbruik van aardgas in de chemische en farmaceutische industrie blijkt in de periode 2012-2017 gemiddeld 22 petajoule (PJ) per jaar hoger te zijn dan eerder is vastgesteld. Dat komt neer op een extra verbruik van 0,7 miljard m3 aardgas. Dit is 1,7 procent van het totale aardgasverbruik in Nederland (41 miljard m3 in 2017). Deze correctie leidt tot een extra uitstoot van CO2 van gemiddeld 1,3 megaton per jaar voor de chemische industrie. Dit is 0,8 procent van de gemiddelde uitstoot van CO2 in Nederland in die periode (165 megaton per jaar). Het uiteindelijke aardgasverbruik in de chemische industrie is gestegen van 189 PJ in 2010 naar 221 PJ in 2017. Dit blijkt uit nieuwe, gecorrigeerde cijfers van het CBS.
6x Blokkeerfries woord van het jaar 201818/12 09u15 - Blik op Nieuws: Van 28 november tot en met 17 december kon men stemmen op de achttien genomineerde woorden voor het Van Dale Woord van het Jaar 2018. In de media werd de afgelopen weken veelvuldig gediscussieerd over de genomineerde woorden, en werden er oproepen gedaan om te stemmen.
5x Fietsster gewond na aanrijding18/12 09u15 - Blik op Nieuws: Bij een aanrijding tussen een auto en een fietsster op de Zwaluwlaan in Schiedam is dinsdagochtend een vrouw gewond geraakt. Ter hoogte van de rotonde reed de vrouw op het fietspad toen zij werd aangereden.
4x Hack_Right: jonge hackers weer op het rechte pad18/12 08u00 - Blik op Nieuws: Politie en Openbaar Ministerie komen ze steeds vaker tegen: jongeren die zich schuldig maken aan hacken. Ze realiseren zich vaak niet wat de gevolgen kunnen zijn en hoe groot de schade. Speciaal voor jonge hackers tussen de 12 en 23 is ‘Hack_Right’ ontwikkeld; een alternatief, onderdeel of aanvulling op een strafrechtelijk traject. Met als doel: deze ‘first offenders’ op het rechte pad krijgen én houden. Het afgelopen jaar hebben elf jongeren aan de pilot van Hack_Right meegedaan.
4x Snorfietsers met helm op de rijbaan in Amsterdam18/12 10u00 - Blik op Nieuws: Vanaf 8 april 2019 moeten snorfietsers in Amsterdam met helm op de rijbaan rijden. De nieuwe regel geldt voor het gebied binnen de ring A10, op een klein aantal uitzonderingen na. Komende maanden treft de gemeente de benodigde voorbereidingen op straat.
3x Zeer grote brand in villa Bussum18/12 08u00 - Blik op Nieuws: In Bussum is in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand uitgebroken in een villa van hout. Volgens de veiligheidsregio hebben de bewoners en een huisdier de woning op tijd kunnen verlaten.
3x Automobilist overleden na auto te water, reddende getuige dood gevonden18/12 08u00 - Blik op Nieuws: Maandagmiddag is in Capelle aan den IJssel een auto te water geraakt in de Hollandse IJssel. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zou er zich in de auto één inzittende bevinden. Een getuige van het ongeval die te water ging in een poging de automobilist te redden wordt nu ook vermist.

Statistieken

Artikels:
34322
Gelezen:
18390
Aantal lezers nu:
44


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven