dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u30
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
23/07 19u15  Dode en drie gewonden bij ernstig verkeersongeval Tilburg In Tilburg is aan het begin van de avond rond 17.43 bij een ernstig verkeersongeval een persoon komen te overlijden. 'Twee volwassenen en een minderjarig kind zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht', zo laat de politie dinsdagavond weten.
23/07 18u45  Utrechts waterschap gestart met preventief beregenen van dijken Het is al een tijd droog in Nederland en bij langdurige droogte ontstaat er gevaar op het uitdrogen van dijken. Daarom is vanaf deze week het waterschap De Stichtse Rijnlanden in de provincie Utrecht gestart met het beregenen van de dijken langs de Grecht, de Wierickes, de Bijleveld, de Grote Heicop, de Heinoomsvaart en de Geer. Dit heeft het waterschap De Stichtse Rijnlanden dinsdag bekendgemaakt.
23/07 18u15  Verhoogde taxatie? Bekijk deze 5 tips Ben je van plan om je pand te verkopen? Dan is het belangrijk dat je pand zo hoog mogelijk wordt getaxeerd. Een hogere taxatie betekent dat jij meer geld ontvangt bij de verkoop. Er zijn veel manieren hoe je er voor zorgt dat jij de waarde kan verhogen van je pand. Als je dit hebt gedaan is het zaak om een taxateur in te schakelen welke vervolgens het pand taxeert. Aan de hand van een rapportage kun je bedenken wat je voor je pand wilt vragen. Hieronder zullen vijf tips worden gegeven om je pand hoger te laten taxeren.
23/07 17u15  Simyo verkozen tot beste Sim Only provider 2019 Simyo is met een 8,7 verkozen tot beste Sim Only provider van 2019. Dit blijkt uit een recentelijk onderzoek van simonly.nl. Onder meer dan 1100 sim only abonnees is bepaald welke provider als beste wordt ervaren.
23/07 17u00  Dode bij aanvaring tussen speedboot en rubberboot Een 20-jarig persoon is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een botsing tussen een speedboot en een rubberboot ter hoogte van Zoutelande. Dit maakte de politie bekend.
23/07 16u45  Online verkoop RDW-gegevens RTL Nieuws geeft aan dat RDW-gegevens, waaronder persoonsgegevens, online worden verkocht. Voor de RDW staat nog niet vast dat dit gebeurt door rechtstreekse raadpleging van het kentekenregister. Dit is een ernstige kwestie en de RDW neemt dit hoog op.
23/07 16u30  Je kinderen met een gerust hart achterlaten bij de oppas Je wilt samen een avondje op stap, of jullie moeten samen naar een belangrijke afspraak gaan. Daarom laat je een oppas komen die voor jouw kind of kinderen kan zorgen. De oppas komt bij jullie in huis zodat de omgeving vertrouwd is voor de kinderen. Aan alles is gedacht, toch blijft er een naar gevoel hangen. Moet je iedere vijf minuten gaan bellen of appen, of zijn er andere mogelijkheden om de situatie in de gaten houden? Met smart home toepassingen zoals een wifi alarmsysteem of een slimme rookmelder is dat zeker mogelijk. Deze oplossingen en meer vind je op deze pagina.
23/07 15u30  Parachutist overleden na sprong Een leerling-parachutist is dinsdagmiddag om het leven gekomen tijdens een sprong. Dit bevestigt de manager van het Nationaal Paracentrum Teuge. De inzet van de hulpdiensten mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed op de plaats van het incident.
23/07 15u15  Reddingsbrigade pleit voor alertheid op veiligheid tijdens hittegolf Het Nationaal Hitteplan is geactiveerd. In Nederland is een hittegolf aan de orde, met van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 juli tropische temperaturen van (ruim) boven de 30 graden. Dat leidt, zeker nu de zomervakantie is begonnen, tot extra drukte op de stranden aan zee, in recreatiegebieden en bij buitenzwembaden. Reddingsbrigade Nederland pleit voor alertheid op veiligheid en bewustzijn van risico's.
23/07 15u00  RIVM stelt hitteplan in werking; KNMI: Code Oranje Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vanaf dinsdag 23 juli 2019 het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland.
23/07 15u00  Specifieke aandacht voor vrouwen met reuma gerechtvaardigd vanwege zwaardere behandellast Vrouwen ondervinden meer klachten ten gevolge van de behandeling van reuma dan mannen. Toch wordt er bij de behandeling van deze ziekte geen rekening gehouden met de verschillen tussen mannen en vrouwen. Het Nivel deed onderzoek naar verschillen in de ‘behandellast’ (‘treatment burden’) bij reuma. De uitkomsten rechtvaardigen meer specifieke aandacht voor vrouwen.
23/07 15u00  Man schiet met geweer op politie Een 37-jarige man heeft dinsdagmorgen vanuit een woning in Tilburg met een geweer geschoten op agenten. De politie heeft bij zijn aanhouding een waarschuwingsschot gelost.
23/07 14u45  Hoge straffen geëist voor liquidatie in Leiden Het Openbaar Ministerie eist 25 en 22 jaar cel tegen respectievelijk een 25-jarige en een 36-jarige man voor een liquidatie in Leiden in juni 2016. Op klaarlichte dag werd toen een 50-jarige man door tientallen kogels om het leven gebracht. 'Aan de dodelijke spiraal van liquidaties moet echt een einde komen', aldus de officieren van justitie. 'Daarvoor is van alles nodig, onder meer hoge straffen voor de daders.'
23/07 12u00  Pride Walk is activistisch en demonstratief begin van Pride Amsterdam Met een manifestatie bij het homo-monument en een demonstratieve en activistische mars naar het Vondelpark, wordt het negen dagen durende festival Pride Amsterdam zaterdag 27 juli met de zogenoemde Pride Walk officieel geopend. De route van de Pride Walk is dit jaar aangepast. De stoet zal namelijk richting Concertgebouw gaan, door de PC Hooftstraat, onder het Rijksmuseum doorlopen richting Vondelpark. Het Rijksmuseum is die dag in regenboogkleuren gehuld. Daar zal van de stoet van duizenden mensen een officiële foto worden gemaakt. In het Vondelpark wordt Pride Amsterdam vervolgens officieel bijgeschreven in Inventaris Immaterieel Erfgoed van Nederland.
23/07 12u00  Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval Spectrumdreef Op maandag 22 juli is een 34-jarige motorrijder om het leven gekomen bij een verkeersongeluk op de Spectrumdreef in Almere.
Laatste update: vandaag om 19u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/07 11u45  Alsnog vervolging journalist Jelle Brandt CorstiusDe journalist Jelle Brandt Corstius moet zich alsnog voor de strafrechter verantwoorden voor het in de landelijke media en in een persbericht uiten van beschuldigingen van verkrachting. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag beslist. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder besloten niet tot vervolging over te gaan. Tegen deze beslissing van het OM heeft Gijs van Dam, tegen wie de beschuldigingen gericht bleken maar die de aantijgingen ontkent, 2 ‘klachten wegens niet vervolgen voor een strafbaar feit’ (artikel 12 Wetboek van Strafvordering) ingediend bij het gerechtshof Amsterdam. Het hof heeft deze klachten gegrond bevonden.
23/07 11u45  Agente gewond bij aanhoudingDe politie heeft maandagnacht 22 juli een 27-jarige man aangehouden nadat hij een politieagente in het gezicht heeft geslagen en gespuugd. De politievrouw raakte hierbij gewond aan haar gezicht.
23/07 11u30  Vrouw en hond overlijden na aanrijding GordelwegOp de Gordelweg in Rotterdam-Noord zijn gisteravond om kwart over tien een 70-jarige vrouw en haar hond omgekomen nadat ze werden aangereden door een auto. Hulpverleners reanimeerden de vrouw , helaas overleed zij. De automobilist reed weg na de aanrijding. Direct werd een onderzoek ingesteld naar zijn identiteit.
23/07 11u30  In heel Nederland kans op smog door ozonOp woensdag 24 juli 2019 is er in heel Nederland kans op smog door ozon. Naar verwachting wordt de luchtkwaliteit "slecht". Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is.
23/07 10u45  Allergievrije honden en katten bestaan nietVeel mensen zijn allergisch voor honden of katten. Honden, zoals de Labradoodle en katten, zoals de Sphynx naaktkat, worden verkocht met de toezegging dat ze geen allergie veroorzaken. Dat blijkt volgens wetenschappelijk onderzoek onzin.
23/07 10u15  RIVM stelt hitteplan in werking; Code OranjeDoor de voorspelling van zeer warm weer in Nederland, heeft het RIVM in De Bilt het hitteplan afgekondigd.
23/07 09u30  RIVM stelt hitteplan in werkingDoor de voorspelling van zeer warm weer in Nederland, heeft het RIVM in De Bilt het hitteplan afgekondigd.
23/07 09u30  Grote schade bij aanrijdingOp de kruising van de Weievenseweg met de Bikkelkampen in het buitengebied van Sint-Oedenrode zijn maandagavond rond 22.25 uur twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen.
23/07 09u00  ACM: zzp’ers kunnen afspraken maken over minimuminkomenZelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) kunnen collectief afspraken maken over hun beloning om aan een minimuminkomen te komen. Dat staat in de ‘concept-Leidraad tariefafspraken zzp’ers’. Deze Leidraad sluit aan bij de initiatieven van het kabinet om de positie van zzp’ers aan de onderkant van de arbeidsmarkt te verbeteren.
23/07 08u45  Bijna 9 procent meer geïnvesteerd in meiIn mei was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 8,9 procent groter dan in mei 2018, meldt het CBS. De groei is groter dan in de voorgaande maand. In mei is vooral in woningen, bedrijfsgebouwen, transportmiddelen en machines meer geïnvesteerd dan een jaar eerder.
22/07 22u30  NVWA controleert extra op dierenwelzijn bij hoge temperaturenVanwege de verwachte hoge temperaturen treedt vanaf maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2019 het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen in werking. Dit heeft de NVWA maandag bekendgemaakt.
22/07 22u15  Dood in berm gevonden man is vrijwel zeker schutter MijdrechtDe man die op 3 april van dit jaar dood werd aangetroffen in de berm aan de Amsteldijk in Wilnis, is vrijwel zeker degene die op 2 april een 45-jarige vrouw in de Landsherenstraat in Mijdrecht doodde. 'Dit kan geconcludeerd worden na intensief forensisch onderzoek door de politie', zo laat de gemeente De Ronde Venen maandag weten.
22/07 21u15  Belgische bestuurster is het spoor bijsterHet tramverkeer tussen Vlaardingen en Schiedam kwam maandagavond stil te liggen nadat een Belgische bestuurster de trambaan opgereden was.
22/07 19u30  Auto over de kop na botsingOp de kruising van de Van Schaikweg met de Klepel in Emmen kwamen maandagmiddag twee auto's met elkaar in botsing.
22/07 19u30  Prijs koopwoningen in afgelopen 6 jaar met 38 procent gestegenBestaande koopwoningen waren in juni 6,9 procent duurder dan in juni 2018. De stijging is kleiner dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
22/07 17u45  'Code Rood' op het spoorHet belooft deze week zeer warm te worden met op woensdag en donderdag zelfs kans op temperaturen van meer dan 35 graden. 'Hitte kan zorgen voor extra kans op storingen op het spoor. Daarom neemt ProRail extra maatregelen om storingen zo snel mogelijk te repareren', zo meldt ProRail maandag.
22/07 17u45  Koopwoningen bijna 7 procent duurder in juniBestaande koopwoningen waren in juni 6,9 procent duurder dan in juni 2018. De stijging is kleiner dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
22/07 17u45  Geen celstraf maar wel tbs voor neersteken drie mensenDe 32-jarige man, die op 5 mei 2018 in Den Haag drie mensen probeerde te vermoorden door ze meerdere keren met een mes te steken, is maandag tot TBS met dwangverpleging voor onbepaalde tijd veroordeeld. 'Volgens de rechtbank is de man volledig ontoerekeningsvatbaar en is er geen sprake van een terroristisch oogmerk', zo laat de rechtbank maandagmiddag weten.
22/07 17u30  Man bekneld onder omgevallen graafmachineEen man is maandagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij bekneld raakte nadat een graafmachine kantelde. Het ongeval gebeurde op de Van Helmontstraat in Rotterdam.
22/07 16u30  De mooiste heteluchtballonnen op de 34-ste editie Friese Ballonfeesten JoureDe slotavond van de Friese Ballonfeesten in het Friese Joure trok zondagavond op Nutsbaan traditioneel weer veel publiek.
22/07 16u30  Automobilisten die rode kruizen op A4 negeren beboetMeer dan honderd automobilisten zorgden zondagmiddag 21 juli voor levensgevaarlijke situaties op de A4 toen zij de rode kruizen boven de weg negeerden. Zij ontvangen binnenkort een boete in de brievenbus.
22/07 16u30  Man (45) krijgt 5 jaar cel voor stalken ex-vriendin en brandstichtingenDe rechtbank Oost-Brabant heeft maandag een 45-jarige man uit Venlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. 'Hij stalkte zijn ex-vriendin en stak de auto en het kantoorpand van haar nieuwe vriend in brand. De schade van ruim 50.000 euro moet hij vergoeden', zo meldt de rechtbank die de man tevens een maximaal contact- en gebiedsverbod oplegde.
22/07 15u45  Tbs’er 'Kraggenburgzaak' moet Nederland verlatenEen 51-jarige man die in 2006 is veroordeeld voor onder andere het medeplegen van vrijheidsberoving, verkrachtingen, mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie mag Nederland onder strenge voorwaarden verlaten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland besloten.
22/07 15u15  Tbs voor neersteken drie mensen en bedreigingDe 32-jarige man, die op 5 mei 2018 in Den Haag drie mensen probeerde te vermoorden door ze meerdere keren met een mes te steken, is maandag tot TBS met dwangverpleging voor onbepaalde tijd veroordeeld. 'Volgens de rechtbank is de man volledig ontoerekeningsvatbaar en is er geen sprake van een terroristisch oogmerk', zo laat de rechtbank maandagmiddag weten.
22/07 14u45  Vrijspraak voor 5 ex-militairen na 'misstanden' Oranjekazerne SchaarsbergenDe militaire kamer van de rechtbank Gelderland heeft 5 (ex-)militairen vrijgesproken van alle ten laste gelegde feiten die zij in 2013 zouden hebben begaan op of vanaf de Oranjekazerne in Schaarsbergen. 'Ondanks aanwijzingen dat er toentertijd zich misstanden hebben voorgedaan, is er te weinig bewijs dat deze militairen daaraan hebben deelgenomen', zo laat de rechtbank maandag weten.
22/07 13u15  Bewoner aangehouden voor brandstichting, hond loopt brandwonden opEen dronken 55-jarige man is zondag omstreeks 19.35 uur aangehouden ter zake brandstichting.
22/07 13u00  Snelle motorboot in beslag genomenBij een grote controle in het kader van de aanpak van Ondermijning hebben agenten van de Zeehavenpolitie zaterdag en snelle motorboot in beslag genomen.
22/07 13u00  Boeren gebruiken door aanhoudende droogte steeds vaker grondwaterHet Waterschap Rijn en IJssel hebben afgelopen donderdag een beregeningsverbod afgekondigd.
22/07 12u15  Man beschoten tijdens uitlaten hondDe recherche van District West is op zoek naar twee mannen die in de richting van een andere man hebben geschoten.
22/07 11u45  Twee Nederlanders komen om het leven bij auto-ongeluk bij AlicanteTwee Nederlanders zijn bij een zwaar auto-ongeluk in Spanje om het leven gekomen.
22/07 11u15  Politie start onderzoek naar mogelijk misbruik zwaar gehandicaptenDe politie is een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik bij zorgstichting Dichterbij in het Limburgse Gennep.
22/07 10u15  Studenten Delft Hyperloop vierde in 2019 SpaceX Hyperloop Pod CompetitieStudententeam Delft Hyperloop is zondag 21 juli vierde geworden in de finale van de 2019 SpaceX Hyperloop Pod Competitie in Los Angeles.
22/07 09u45  Man mogelijk beschoten tijdens uitlaten hondEen man die in de nacht van zondag op maandag zijn hond uitliet in een Amsterdamse woonwijk is mogeijk beschoten.
22/07 09u15  Reddingsbrigade Nederland heeft grote zorgen over toename aantal verdrinkingenHet aantal verdrinkingen lag in 2018 beduidend hoger dan in voorgaande jaren. In 2018 verdronken in Nederland 112 mensen, meer dan in 2017 (85).
22/07 09u00  'In de toekomst mogelijk vijf jaarsalarissen als nabestaandenpensioen'In de toekomst krijgt de partner van een overleden werknemer mogelijk vijf jaarsalarissen van het pensioenfonds als nabestaandenuitkering.
22/07 08u30  Vertrouwen consument verbetert verderDe stemming onder consumenten verbetert in juli opnieuw, meldt het CBS.
22/07 08u15  Meer verdrinkingen in 2018In 2018 verdronken 112 inwoners van Nederland, 27 meer dan in 2017.
21/07 22u30  Hulpdiensten massaal naar melding gezonken woonbootZondagmiddag zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd omdat er een woonboot met daarop meerdere mensen zou zijn gezonken in Oostvoorne.
21/07 22u15  Zwemmers in de problemen, drie mannen overledenZondagavond rond 18.30 uur kregen de hulpdiensten de melding dat er een zwemmer in de problemen was geraakt ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag. 'Rond dat tijdstip waren er ook twee zwemmers in de problemen geraakt bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar', zo laat de politie zondagavond weten.
21/07 22u00  Lichaam Rijnkanaal blijkt van 43-jarige Albanese politicusAfgelopen vrijdagmiddag 19 juli werd een stoffelijk overschot aantroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal. 'Een rechercheteam (TGO) is een onderzoek gestart. Vermoedelijk gaat het om een 43-jarige man uit Albanië', zo laat de politie zondag weten.
21/07 20u00  Stoffelijk overschot in Amsterdam Rijnkanaal aangetroffenAfgelopen vrijdagmiddag 19 juli werd een stoffelijk overschot aantroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal. 'Een rechercheteam (TGO) is een onderzoek gestart. Vermoedelijk gaat het om een 43-jarige man uit Albanië', zo laat de politie zondag weten.
21/07 19u45  Dode man Beesel is geen misdrijfUit onderzoek van de politie is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf na de vondst van een dode man in een natuurgebied aan de Drakenweg in Beesel zaterdagavond. Dit meldt de politie zondagvond.
21/07 19u30  Banken voorzichtig in het financieren van MKBOndernemers in het Nederlandse en Belgische midden- en kleinbedrijf ontvangen in ongeveer zestien procent van de gelegenheden minder snel een banklening in vergelijking met mkb'ers in de rest van de landen in Europa. Daarnaast worden aanvragen voor krediet in de Benelux het meest vaak afgewezen in Europa, zo stelt het Centraal Planbureau. Een veelvoorkomende reden van deze afname is de huidige machtspositie van banken op vooral de Nederlandse kredietmarkt.
21/07 17u45  Veel deelnemers bij Classic demo races HeerenveenHet Rijdend Motor Museum organiseerde zondagmiddag de Classic demo races op het industrieterrein Businesspark West in Heerenveen.
21/07 16u15  Utrecht wil dat burgemeester van Zanen nog 6 jaar extra blijftDe gemeenteraad van Utrecht heeft burgemeester Jan van Zanen voorgedragen voor herbenoeming. Van Zanen is sinds 2014 burgemeester van deze gemeente en zijn termijn loopt in januari 2020 af. 'De gemeenteraad wil graag dat de heer Van Zanen ook de komende 6 jaar burgemeester van Utrecht blijft', zo heeft de gemeente Utrecht laten weten.
21/07 15u30  Rouwronde Zwarte Cross ter herdenking overleden 18-jarige jongenBij het muziek- en cross festival de Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde is zondag stilgestaan bij het plotselinge overlijden afgelopen vrijdag van een 18-jarige bezoeker die op het campingterrein verbleef.
21/07 14u15  Man steekt baby met mes en springt van 5e etage van appartementIn Duitsland heeft een man zaterdag net voor middernacht een baby gestoken en is vervolgens van het balkon van de 5e etage gesprongen en daarbij om het leven gekomen. De baby liep door de messteken ernstige verwondingen op.
21/07 13u45  Bijrijder in kritieke toestand na zwaar verkeersongeval N57 OuddorpIn de nacht van zaterdag op zondag vond op de N57 ter hoogte van Goedereede een eenzijdig ongeval plaats waarbij een persoon ernstig gewond is geraakt. Dit meldt de politie zondag
21/07 13u45  Motorrijder (25) overlijdt na botsing achterop RET-busEen motorrijder is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen toen hij achter op een RET-bus reed in Rotterdam. Dit meldt de politie zondag.
21/07 13u30  Man (21) gestoken tijdens vechtpartijAfgelopen nacht is een 21-jarige man uit Bergen op Zoom op de Markt gestoken. 'Aan dit incident is een ruzie en een vechtpartij tussen verschillende personen vooraf gegaan. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht', zo laat de politie zondag weten.
21/07 13u15  Man (33) doodgeschoten in Amsterdam ZuidoostIn de nacht van zaterdag op zondag is er in Amsterdam Zuidoost geschoten vlak bij het metrostation Kraaiennest. 'Een persoon is daarbij overleden', zo meldt de politie zondag.
21/07 13u15  Onderzoek na melding mogelijke schietpartij VlaardingenZondagochtend rond 09.50 uur kwam er een melding van een schietpartij in Vlaardingen binnen bij de politie. De melder had een knal gehoord wat leek op het lossen van een schot.
21/07 10u00  Dode aangetroffen in natuurgebied bij BeeselZaterdagavond is in Limburg in het natuurgebied bij Beesel een lichaam gevonden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
21/07 10u00  Politie gaat uit van misdrijf na vondst overleden persoon NijmegenDe politie in Nijmegen is zaterdagavond een onderzoek gestart nadat er een overleden persoon werd aangetroffen.
21/07 09u30  Man doodgeschoten in Amsterdam ZuidoostIn de nacht van zaterdag op zondag is er in Amsterdam Zuidoost geschoten vlak bij het metrostation Kraaiennest. 'Een persoon is daarbij overleden', zo meldt de politie zondag.
20/07 20u30  Stille tocht voor Lisa drukbezochtEen groep van ruim honderd personen gaf zaterdagavond gehoor aan de oproep om mee te lopen in een stille tocht voor Lisa van Leeuwen. Zij werd maandagnacht door haar ex-vriend in haar woning neergestoken en overleed later aan haar verwondingen.
20/07 19u45  Politie start onderzoek na vondst overleden persoonDe politie in Nijmegen is zaterdagavond een onderzoek gestart nadat er een overleden persoon werd aangetroffen.
20/07 19u30  Handgranaat bij wooncomplex gevonden in AmstelveenOp de Lindenhof in Amstelveen is zaterdagmiddag een handgranaat gevonden bij een wooncomplex. Dit maakte de politie bekend.
20/07 18u00  Straatnaamborden gestolen in WeespIn de vroege ochtend van zaterdag 20 juli haalden twee mannen het straatnaambord van de Achteromdwarsstraat in Weesp van de paal af. Ook werden andere straatnaamborden gestolen. De politie is op zoek naar getuigen.
20/07 16u45  Crossers rijden met rouwband tijdens Zwarte CrossNaar aanleiding van het aantreffen vrijdagmiddag van een overleden persoon op het campingterrein van festival de Zwart Cross is door de politie onderzoek gedaan naar de identiteit en doodsoorzaak. Het onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er geen sprake is van een geweldsmisdrijf. 'Onderzoek naar de precieze doodsoorzaak is nog gaande', aldus de politie.
20/07 16u00  Crossers rijden met rouwbanden tijdens Zwarte CrossNaar aanleiding van het aantreffen vrijdagmiddag van een overleden persoon op het campingterrein van festival de Zwart Cross is door de politie onderzoek gedaan naar de identiteit en doodsoorzaak. Het onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er geen sprake is van een geweldsmisdrijf. 'Onderzoek naar de precieze doodsoorzaak is nog gaande', aldus de politie.
20/07 14u00  Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser in BussumEen personenauto en een fietser kwamen zaterdagochtend rond 10.45 uur met elkaar in botsing op de kruising met de Landstraat en de De Genestetlaan in Bussum. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto die na de aanrijding doorreed.
20/07 14u00  Meer mannen van 25 tot 45 jaar niet op arbeidsmarktEen steeds groter deel van de 25- tot 45-jarige mannen is niet actief op de arbeidsmarkt. In het eerste kwartaal van 2009 ging het nog om 4,6 procent, begin dit jaar om 8,0 procent. Bij vrouwen in deze leeftijdsgroep bleef het percentage dat niet deelneemt aan de arbeidsmarkt over deze periode ongeveer gelijk. Dit blijkt uit een analyse van cijfers uit de Enquête beroepsbevolking van het CBS.
20/07 12u45  Steekincident bij AsielzoekerscentrumBij het Asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk raakte zaterdagmorgen 20 juli een 32-jarige bewoner gewond. Tijdens een ruzie met een 21-jarige medebewoner dreigden beide mannen met een mes, waarbij een van hen werd gestoken. Beiden zijn aangehouden.
20/07 11u30  Dode bij verkeersongeval in ElburgEen 41-jarige man uit Dronten is vrijdagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval in Elburg.
20/07 11u30  Vierdaagsefeesten: jubileumeditie met gouden glansVierdaagsefeesten vierde de afgelopen week haar 50-jarig jubileum. Met een fantastische sfeer, prachtige programmering, veel belangstelling en perfecte weersomstandigheden, blikken we terug op een glansrijke editie. Het grootste evenement van Nederland was nagenoeg even drukbezocht als vorig jaar. Verspreid over 7 dagen deden zo’n 1.625.000 feestvierders de binnenstad van Nijmegen aan.
20/07 10u45  Auto vliegt in brand na aanrijdingOp de snelweg A2 tussen Liempde en Best gebeurde zaterdagochtend een ongeval waarbij meerdere voertuigen en een caravan betrokken waren. Een van de betrokken voertuigen vloog in brand, vermoedelijk het voertuig wat achterop de auto met caravan knalde.
20/07 10u30  Man zonder rijbewijs vlucht na aanrijdingEen 18-jarige man uit Tilburg raakte vrijdagmiddag betrokken bij een aanrijding op de Burgemeester Letschertweg. In plaats van zijn identiteit kenbaar te maken aan de andere betrokkene, rende hij weg. De politie trof hem even later aan.
20/07 10u15  Man uit Utrecht in Spanje aangehouden voor diamantroofIn het Spaanse Platja d’Aro is een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij voortvluchtig zou zijn na een diamantroof op Schiphol.
20/07 09u45  Motorrijder overlijdt na verkeersongevalEen 36-jarige Rotterdamse motorrijder is vrijdag 19 juli op de A16 om het leven gekomen nadat hij met zijn motor ten val kwam.
20/07 09u45  Woningbrand door kokenDe brandweer is vrijdagnacht uitgerukt voor een woningbrand aan de Willemskade in
19/07 23u15  Vanaf 1 augustus gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kledingVanaf 1 augustus gaat de wet ‘Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ in. Onder bepaalde omstandigheden en op bepaalde plekken is het dan verboden om gezichtsbedekkende kleding te dragen.
19/07 21u45  Ajax en Club América bereiken akkoord over Edson ÁlvarezAjax heeft overeenstemming bereikt met Club América over de overgang van Edson Omar Álvarez naar Ajax. Het akkoord is onder voorbehoud van de medische keuring en de vervulling van een aantal overige voorwaarden.
19/07 21u45  Nieuwe Passat voordeliger en standaard met DSGDe introductie van de nieuwe Volkswagen Passat komt steeds dichterbij. In het jaar waarin het 30-miljoenste exemplaar van de band rolde, komt Volkswagen met een nieuwe versie met nieuwe motoren, een vernieuwd design en innovatieve technologie.
19/07 21u30  Vierdaagse Nijmegen voorbij, 17.523 blaren doorgepriktHet Rode Kruis heeft afgelopen week 17.523 blaren geprikt tijdens de Vierdaagse in Nijmegen. Dat waren er minder dan vorig jaar. 'Het goede wandelweer zorgde waarschijnlijk voor minder pijnlijke voeten bij de wandelaars', zo meldt het Rode Kruis vrijdag.
19/07 20u15  Dode en twee gewonden bij brand in jachthaven WageningenIn de jachthaven aan het Havenkanaal in Wageningen is vrijdag aan het eind van de middag brand uitgebroken op een jacht. 'Hierbij is een dodelijk slachtoffer gevallen', zo meldt de brandweer van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden vrijdagavond.
19/07 20u00  Nederlandse Staat in zeer beperkte mate aansprakelijk in zaak 'Mothers of Srebrenica'De Nederlandse Staat is in zeer beperkte mate aansprakelijk in de zogenoemde zaak ‘Mothers of Srebrenica’. Die aansprakelijkheid is beperkt tot 10 procent van de geleden schade van ongeveer 350 slachtoffers. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld.
19/07 18u00  Dode aangetroffen op camping Zwarte CrossVrijdagmiddag is er op de camping van de Zwarte Cross een overleden persoon aangetroffen. Dit heeft de politie bevestigd.
19/07 17u30  Rasmus Kristensen van Ajax naar Red Bull SalzburgAjax en Red Bull Salzburg hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Rasmus Kristensen naar de Oostenrijkse club. dit meldt Ajax vrijdag.
19/07 17u30  Meisje ernstig gewond na aanrijding met autoVrijdagmiddag is een 14-jarig meisje ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Meijelseweg in Heibloem. 'Een medisch team dat werd ingevlogen met een traumahelikopter verleende medische hulp', zo meldt de politie vrijdagmiddag.
19/07 16u45  Nederland maakt zich op voor hittegolf maar eerst Code Geel voor onweerDat het weer grillig kan zijn hebben we maar al te vaak kunnen ervaren. Zo heeft het KNMI voor zaterdagmiddag Code Geel afgegeven terwijl Nederland volgende week te maken gaat krijgen met flinke temperatuurstijgingen waarbij de 30 graden zelfs wordt overschreden. Dit melden diverse weerstations vrijdag.
19/07 16u00  Amerikaan probeert Poolse man te wurgenIn de nacht van donderdag op vrijdag is een 24-jarige man uit de USA, zonder vaste woon- en verblijfplaats, in een pand aan de Sebastiaansweg aangehouden. 'Hij wordt verdacht van zware mishandeling c.q. poging doodslag', zo meldt de politie vrijdag.
19/07 15u30  Meer dan helft door Consumentenbond geteste traphekjes onveiligVan de 15 door de Consumentenbond geteste traphekjes blijken 8 hekjes zo gevaarlijk dat ze een 1 krijgen en het predicaat Afrader. 'Veel van die hekjes blijken levensgevaarlijk als ze alleen met de meegeleverde plakstrips zijn vastgezet', zo laat de Consumentenbond vrijdag weten.
19/07 14u00  Vermoedelijke drugsdealer gooit met messen naar agentVrijdagochtend kreeg een agent twee messen richting zijn hoofd geworpen toen hij een man wilde controleren in het Wilheminapark in Tilburg. 'De agente vermoedde dat de man drugs dealde', zo meldt de politie vrijdag.
19/07 13u00  Politie haalt grote geldbedragen uit rugzak en plafondDe politie deed afgelopen dinsdag vier invallen in een lopend onderzoek naar onder meer handel in verdovende middelen. Daarbij is een 27-jarige man aangehouden; hij kwam een woning uitlopen met ruim twee ton in zijn rugzak. Bij doorzoekingen werden nog tienduizenden euro’s en drie kilo heroïne gevonden.
19/07 12u30  Invoering één landelijk waarschuwingssysteem maakt kinderafdelingen nog veiligerKomend najaar kunnen alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling één en hetzelfde signaleringssysteem implementeren dat zorgverleners vroegtijdig waarschuwt zodra de vitale functies van opgenomen kinderen gevaar lopen. Wie in de kindzorg werkt, kent dit systeem als Pediatric Early Warning Score, kortweg PEWS. Momenteel zijn er in Nederland minstens 45 verschillende PEWS in gebruik. Ze zijn op lokale leest geschoeid, gebruiken een bonte variëteit aan parameters en zijn door gebrek aan wetenschappelijke validatie zelden bruikbaar voor deugdelijk onderzoek. Tot opluchting van alles en iedereen die de kindzorg een warm hart toedraagt, kan binnenkort een einde komen aan die situatie.
19/07 11u00  Gewonde bij aanrijding in SchiedamVrijdagochtend heeft een aanrijding plaatsgevonden op het Nieuwlandplein in Schiedam tussen twee auto's. Een ambulance kwam ter plaatse om een vrouw na te kijken.
19/07 10u15  'Tandzorg kan beter, ook in Nederland'Er moet nodig wat veranderen aan de Nederlandse tand- en mondzorg, stelt Stefan Listl, hoogleraar bij de afdeling tandheelkunde in het Radboudumc. In tegenstelling tot veel andere Europese landen zit deze zorg in Nederland niet in het basispakket. Ook zijn sociale ongelijkheden in toegang tot mondzorg voor vijftigplussers in Nederland veel groter dan in veel andere Europese landen. Het productiviteitsverlies door tandziekten in Nederland wordt geschat op 3 miljard euro per jaar. In een serie artikelen in the Lancet schrijven Listl en internationale collega’s waarom ons huidige mondiale systeem van mondzorg vastloopt. En wat we daaraan kunnen doen.
19/07 09u30  Dalende trend cash betalen zet verder doorIn 2018 betaalden consumenten in Nederland 37% van hun aankopen in winkels, horeca en dergelijke met contant geld en 63% met hun pinpas terwijl zij in 2017 41% van hun aankopen contant afrekenden.
19/07 09u15  VEH en Hypotheekshop: Verleng looptijd van aflossingsvrije hypothekenVeel oudere huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek verkeren in grote onzekerheid als zij na 30 jaar in hun huis willen blijven wonen. Daarvoor moet de lening worden verlengd en bij veel banken is dat niet vanzelfsprekend. Soms wordt als voorwaarde gesteld dat de klant eerst een fors bedrag aflost. Veel mensen met een bescheiden (pensioen) inkomen hebben daar het geld niet voor. Dan kan de huiseigenaar voor het ultimatum worden gesteld om het huis te verkopen, hoewel hij de maandelijkse hypotheeklasten prima kan blijven betalen.
19/07 09u00  Erotische massagesalon in vlammen opgegaanBij een grote brand in Groningen is donderdagavond een massagesalon in vlammen opgegaan. De toedracht van de brand is nog niet bekend. Tijdelijk werden enkele omliggende woningen ontruimd.
19/07 09u00  Man vraagt geld en dreigt met mesEen 24-jarige man werd donderdagmiddag 18 juli samen met zijn moeder in het park nabij de Lachappellestraat bedreigd door een man met een mes. De politie hield een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij zit vast voor verder onderzoek.
19/07 08u45  Jongere minder vaak, oudere vaker gelukkig dan in 1997Van de 18- tot 25-jarigen gaf 86 procent in 2018 aan gelukkig te zijn, in 1997 was dit nog 91 procent. De ervaren mate van geluk en tevredenheid met het leven van de totale Nederlandse bevolking is de afgelopen twee decennia nauwelijks veranderd. Dit blijkt uit recente cijfers van het CBS, waarmee voor het eerst lange-termijnontwikkelingen worden beschreven van het ervaren welzijn van Nederlanders.
18/07 21u45  Snel duidelijkheid nodig over situatie afvalverbranding AEBDe Nederlandse afval- en recyclingmarkt stagneert als er niet snel een oplossing komt voor afvalstromen die de komende tijd niet door Afval Energie Bedrijf (AEB) Amsterdam verwerkt kunnen worden. Dat heeft de Vereniging Afvalbedrijven in een brief aan Burgemeester en Wethouders van Amsterdam geschreven.
18/07 20u45  Plannen gepresenteerd voor hightech observatorium voor zwaartekrachtgolvenAls het van een consortium van Belgische, Duitse en Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen afhangt, wordt er de komende jaren in Nederlands-Limburg, twee- tot driehonderd meter onder de aardkorst, ijverig gebouwd aan de Einstein Telescope. 'Met dat prestigieuze internationale project willen wetenschappers zwaartekrachtgolven gaan monitoren, en daar heeft ook de industrie baat bij', zo laat de Universiteit Antwerpen donderdag weten.
18/07 19u30  Man aangehouden voor grootschalige online betaalfraudeAfgelopen dinsdag heeft het Cybercrimeteam van de politie Amsterdam in samenwerking met de recherche uit Amsterdam Zuid een man aangehouden op verdenking van betaalfraude. Dit meldt de politie donderdag.
18/07 19u00  OM eist 5 jaar celstraf voor invoer tientallen vuurwapensGemiddeld kijken elke dag in Nederland vijf mensen in de loop van een vuurwapen, en er wordt elke dag wel een operatie uitgevoerd naar aanleiding van een of meer schotwonden. Een 38-jarige man uit Tiel die wordt verdacht van de invoer van zeker 88 vuurwapens vanuit Slowakije moet, als het aan de officier van justitie van het Landelijk Parket ligt, dan ook 5 jaar de cel in. De zaak werd donderdag behandeld door de rechtbank Rotterdam.
18/07 18u00  11 jaar cel voor doden ex-vriendin in woning HooglandDe rechtbank Midden-Nederland heeft een 54- jarige man uit Hoogland een gevangenisstraf opgelegd van 11 jaar. De man doodde zijn ex-vriendin door haar hals dicht te knijpen en haar vervolgens met een mes te steken.
18/07 18u00  Man overleden op terrein politiebureauOp het terrein van het politiebureau in Spijkenisse is donderdagochtend een man overleden. Ambulance- en politiepersoneel hebben geprobeerd de man te reanimeren, helaas mocht dit niet meer baten.
18/07 17u45  Ontslag voor drie politiemedewerkersDe politie heeft drie medewerkers ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. De drie vervulden bestuursfuncties bij politievakbond ANPV, maar waren nog in dienst bij de politie. De drie hebben regels en voorschriften van zowel de ANPV als de politie overtreden.
18/07 16u15  Westerkwartier roept NAM op gaswinning bij locatie Grijpskerk te heroverwegenHet college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier roept samen met de verenigingen van dorpsbelangen van Kommerzijl, Niezijl, Grijpskerk en Pieterzijl de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) op de intentie om gas te winnen bij de locatie Grijpskerk te heroverwegen.
18/07 16u00  Verdachte van terrorisme aangehouden in MaastrichtDe politie heeft woensdag aan het einde van de middag in Maastricht een 27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van terroristische misdrijven, te weten opruiing tot een terroristisch misdrijf en meewerken aan training voor terrorisme.
18/07 15u30  Politiemedewerker aangehouden voor huiselijk geweldDe eenheidsleiding van de politie eenheid Zeeland-West-Brabant heeft een 35-jarige medewerker buiten functie gesteld. Dit maakte zij donderdag bekend.
18/07 15u30  Gewonde bij bouwwerkzaamhedenBij bouwwerkzaamheden aan de Haparandadam in Amsterdam is donderdagmorgen een bouwvakker gewond geraakt.
18/07 15u15  Albert Verlinde nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen MECCMECC Maastricht heeft een nieuwe voorzitter voor haar Raad van Commissarissen (RvC). Vrijdag 5 juli jl. hebben de leden van Raad van Commissarissen Albert Verlinde uit haar midden tot voorzitter gekozen. Albert Verlinde was al commissaris bij MECC Maastricht sinds 1 september 2018 en volgt nu Jan Lamkin op als voorzitter die in het voorjaar is afgetreden.
18/07 14u15  Celstraf man uit Nijmegen voor doodslag moederDe rechtbank veroordeelt een 41-jarige man uit Nijmegen voor het doden van zijn moeder. Hij krijgt een gevangenisstraf van 7 jaar. Daarnaast legt de rechtbank de maatregel op strekkende tot gedragsbeïnvloeding of vrijheidsbeperking op.
18/07 14u15  Vrouw aangehouden in onderzoek windmolen bedreigingenIn het onderzoek naar de bedreigingen rond het aanleggen van windmolenparken in Noord-Nederland, heeft de politie woensdagochtend een 65-jarige vrouw aangehouden.
18/07 14u00  Brand in Nieuw-DordrechtIn Nieuw-Dordrecht is dinsdag aan het begin van de middag een brand uitgebroken bij een metaal- en ijzerhandel aan de Oosterwijk WZ.
18/07 14u00  Agent mishandeld in politiebureauEen agent raakte woensdagavond 17 juli in het politiebureau Scheveningen gewond toen hij werd mishandeld door een 27-jarige man uit Den Haag. De man was eerder op de avond aangehouden voor de belediging van een agent.
18/07 13u45  Nivel: Info over ziekte en behandeling steeds belangrijker voor patiëntTransparantie in de zorg richt zich steeds meer op informatie over aandoeningen en behandelingen. Hiermee geeft het invulling aan een behoefte bij zowel de patiënt als de zorgprofessional, zo blijkt donderdag uit Nivel-onderzoek.
18/07 13u00  Forse schade bij verkeersongeval HoogeveenForse schade en één lichtgewonde bij een ongeval donderdag op De Buitenvaart in Hoogeveen.
18/07 13u00  Medewerker OM Den Haag geschorstOp dinsdag 18 juni is in Duitsland een medewerker van het OM Den Haag aangehouden op verdenking van een strafbaar feit. Deze zit daar in voorarrest. 'Gedurende het onderzoek van de Duitse autoriteiten heeft het OM Den Haag de medewerker voorlopig geschorst', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) donderdag weten.
18/07 12u45  Gestolen Tesla klemgereden door de politieDe politie heeft donderdagochtend op de Lodewijk Pincoffsweg in Rotterdam een gestolen Tesla klemgereden. Hierbij raakten ook enkele geparkeerde auto's beschadigd.
18/07 12u30  Techniek die kankercellen laat oplichten tijdens operatie blijkt succesvolHet Franse biotechnisch bedrijf SurgiMab heeft in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een nieuwe techniek ontwikkeld die kankercellen tijdens een operatie laat oplichten. Dit heeft het LUMC bekendgemaakt.
18/07 12u15  Levenslange celstraf voor moord op Iraniër in AlmereDe rechtbank in Amsterdam heeft donderdag een 38-jarige man veroordeeld tot een levenslange celstraf voor zijn betrokkenheid bij de moord op een inwoner van Almere, op 15 december 2015. 'De rechtbank acht bewezen dat hij de moord mede heeft georganiseerd en dat hij een ander heeft uitgelokt om de moord te plegen', zo laat de rechtbank donderdag weten.
18/07 11u15  Matthijs de Ligt voor 75 miljoen euro naar JuventusAjax heeft overeenstemming bereikt met Juventus FC over de overgang van Matthijs de Ligt naar de Italiaanse club. De verdediger stond bij Ajax nog tot en met 30 juni 2021 onder contract. Ajax ontvangt een transfersom van 75 miljoen euro.
18/07 10u45  Grote brand verwoest pand papierrecyclingbedrijf StaphorstIn de nacht van woensdag op donderdag is bij een papierrecyclingsbedrijf in Staphorst een zeer grote brand uitgebroken. Dit meldt de Veiligheidsregio IJsselland donderdag.
18/07 10u00  Dekkingsgraden pensioenfondsen door lage rente verder onder drukDe dekkingsgraden van veel pensioenfondsen zijn ook in het tweede kwartaal van 2019 verder omlaag gegaan als gevolg van de aanhoudende daling van de rente. 'De over het algemeen positieve beleggingsrendementen van pensioenfondsen hebben het negatieve rente-effect niet kunnen compenseren', zo meldt de Pensioenfederatie donderdag.
18/07 09u00  Einde aan wegwerpplastic in Caribisch NederlandCaribisch Nederland doet het gebruik van wegwerpplastic in de ban. Saba, Sint Eustatius en Bonaire tekenen daartoe een overeenkomst met staatssecretaris Stientje van Veldhoven (infrastructuur en Waterstaat). Dit meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat donderdag.
18/07 08u30  Auto vliegt tijdens het rijden in de brandWoensdagavond is in de Diksbosstraat in Emmen een auto volledig afgebrand. Niemand is gewond geraakt.
17/07 21u30  Magneetvissers halen vuurwapen bovenIn het water van de Amstelkade in Amsterdam hebben twee 12-jarige magneetvissers woensdagmiddag een vuurwapen boven water gehaald.
17/07 20u15  Interesse Canada rond samenwerking geneesmiddelenCanada staat ervoor open om samen met Nederland op te trekken bij het aanpakken van problemen rond dure geneesmiddelen. Belangrijk punt hierbij is een eerlijke prijs voor medicijnen. Mogelijk treedt Canada ook toe tot het door Nederland geïnitieerde ‘International Horizon Scanning Initiative’: een nieuw samenwerkingsverband waarin deelnemende landen kennis delen over nieuwe, veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van innovatieve geneesmiddelen. Minister Bruno Bruins (medische zorg) heeft hierover in Ottawa gesproken met zijn Canadese collega Simon Kennedy.
17/07 20u15  St Jansdal mag IJsselmeerziekenhuis Lelystad overnemenDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de overname van MC IJsselmeerziekenhuizen Lelystad door St Jansdal definitief goed. MC IJsselmeerziekenhuizen ging in oktober 2018 failliet. De ziekenhuisgroep had meerdere vestigingen, waaronder de locatie in Lelystad. Ziekenhuis St Jansdal is gevestigd in Harderwijk. Doordat de locatie Lelystad wordt overgenomen, blijft er zorgaanbod in de regio Lelystad. Vanwege de noodsituatie die ontstond door het faillissement, gaf de ACM eerder al toestemming om de overname tot stand te brengen, onder voorbehoud van een definitief besluit van de ACM.
17/07 20u00  Geen extra subsidie voor Utrechts Centrum voor de KunstenDe gemeente Utrecht hoeft het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) geen extra subsidie te verlenen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een zaak tussen het UCK en de gemeente Utrecht. Het UCK was naar de rechter gestapt omdat de gemeente Utrecht voor 2019 een lagere subsidie heeft verleend dan voorgaande jaren.
17/07 19u45  Dode bij bedrijfsongeval in SappemeerOp het terrein van Olthof Beton in Sappemeer is woensdagmiddag een persoon om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval.
17/07 19u45  Negeren bandenspanningslampje leidt tot ernstig ongeluk én strafzaakHet negeren van het bandenspanningslampje leidde op donderdag 26 augustus 2017 tot een ernstig verkeersongeluk op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegen de 38-jarige chauffeur uit Moordrecht eiste de officier van justitie vandaag 120 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging met een proeftijd van twee jaar.
17/07 18u00  Aggregaat beregeningsinstallatie vat vlam in OirschotWoensdagmiddag vatte rond 16.45 uur een aggregaat voor de beregeningsinstallatie van een akkerland aan de Heibloemdijk in Oirschot vlam.
17/07 18u00  Geen strafrechtelijk onderzoek naar overlijden commando bij zwemtrainingHet Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland doet geen nader strafrechtelijk onderzoek naar het overlijden van een commando in opleiding in een zwembad in Roosendaal op 19 oktober vorig jaar. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.
17/07 18u00  Teller op twee miljoen in ondermijningszaak 'Tuimelaar'De doorzoekingen waren begin juni in Leeuwarden en Goutum, maar het onderzoek naar de zaak-‘Tuimelaar’ – zoals het onderzoek heet binnen politie en Openbaar Ministerie (OM) – is nog in volle gang. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.
17/07 17u30  Vuurwapens en 15 kilo coke en cash bij doorzoeking woning BrouwersgrachtBij een doorzoeking van een woning aan de Brouwersgracht heeft de politie dinsdag vuurwapens, harddrugs en cashgeld aangetroffen. Dit meldt de politie woensdag.
17/07 17u30  OM: Aardappel- en uienhandel vatbaar voor witwaspraktijkenDe export van aardappelen en uien blijkt vatbaar voor grootschalige witwaspraktijken vanwege contante geldstromen. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.
17/07 17u30  Politie snapt 15-jarige bellend achter het stuur in geleende MercedesTijdens een verkeersactie op de Capelseweg in Rotterdam heeft de politie een automobilist staande gehouden inzake mobiel bellen. Dit meldt de politie woensdag.
17/07 17u15  FastNL houdt door Turkije gezochte veroordeelde 36-jarige Turk aanMaandagochtend heeft het speciale team van de politie en OM dat zich bezighoudt met de opsporing van mensen die zijn veroordeeld en nog een straf moeten uitzitten, FastNL, een door Turkije gezochte man aangehouden. 'De man was aan het werk in een bedrijf in Almere', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.
17/07 17u00  Politie grijpt in na oproep ‘project X’ bij DobbeplasDinsdagavond kreeg de politie in de gaten dat er via social media werd opgeroepen tot een zogeheten Project X bij de Dobbeplas in het Zuid-Hollandse Pijnacker/Nootdorp. 'In verschillende Facebook- en WhatsAppgroepen werd opgeroepen om naar de Dobbeplas te komen en veel drank, drugs en vuurwerk mee te nemen', zo laat de politie woensdag weten.
17/07 16u45  Bijna twee miljoen cash in beslag genomenMaandagochtend vonden agenten bij invallen in vijf woningen in Den Haag en Leidschendam in totaal bijna twee miljoen euro aan contant geld. 'Ook hielden zij twee verdachten aan, een 41-jarige man uit Den Haag en een 59-jarige vrouw uit Leidschendam', zo meldt de politie woensdag.
17/07 15u30  Gevel appartement ontzet na explosie flatwoning MaassluisIn een flatwoning op de 1e verdieping aan de Merellaan in Maassluis heeft woensdagmiddag een explosie plaatsgevonden. De brandweer schaalde direct op naar Middelbrand.
17/07 15u15  Streep door tracébesluit A27/A12 ring UtrechtDe Raad van State heeft door de plannen van het kabinet met betrekking tot tracébesluit A27/A12 ring Utrecht een streep gezet. Dit blijkt uit de uitspraak die de Raad van State woensdag heeft gedaan.
17/07 15u00  Amsterdammer (33) zwaargewond na schietincident Eerste OosterparkstraatDinsdagavond laat is een 33-jarige Amsterdammer zwaargewond geraakt bij een schietincident op de Eerste Oosterparkstraat. 'Rond 23.35 uur werd in een horecagelegenheid een 33-jarige Amsterdammer beschoten. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd', zo laat de politie woensdag weten.
17/07 14u30  Politie doet onderzoek na vondst lichaam woning LeeuwardenIn een woning aan de Professor Gerbrandyweg in Leeuwarden is dinsdagmiddag het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
17/07 12u30  10.000 euro voor gouden tip die leidt naar vermiste Mohamed AnayaHet Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning uit van € 10.000,- voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van de vermiste 26-jarige Rotterdammer Mohamed Anaya.
17/07 11u45  Aanhouding na verkeersagressieDe politie arresteerde dinsdagavond 16 juli twee minderjarigen (16) uit Tholen wegens een verkeersagressie rond 16.30 uur op het Terreplein in hun woonplaats.
17/07 11u30  Nader onderzoek naar arrestatie Michael P.Het Openbaar Ministerie moet nader strafrechtelijk onderzoek verrichten naar de gang van zaken bij de aanhouding van Michael P. (verdachte in de zaak Anne Faber) en zijn overbrenging naar een cellencomplex daarna. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag beslist naar aanleiding van een klacht van Michael P. in het kader van een artikel 12 Wetboek van Strafvordering procedure.
17/07 11u30  Vertrouwdheid met directe omgeving en personen belangrijk voor ouderen die langer thuis wonenVoor ouderen die langer thuis wonen is vertrouwdheid met de directe omgeving belangrijk om kwaliteit van leven te ervaren. Daar zijn de ouderen zelf en de professionals in de ouderenzorg het over eens. Dit komt er in de praktijk op neer dat er een vertrouwde persoon is die overzicht heeft. Bij veranderingen in de leefsituatie kan deze persoon samen met de oudere de juiste keuzen maken over zorg in de eigen, vertrouwde omgeving. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat met een kamerbrief over langer thuiswonende ouderen naar de Tweede Kamer is gestuurd.
17/07 10u45  Gewond door aanrijdingEen 72-jarige fietsster uit Wilhelminadorp raakte dinsdag 16 juli 2019 rond 15 uur op de Albert Joachimikade na een aanrijding gewond. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend hoe dit heeft kunnen gebeuren.
17/07 10u15  Hoge bloeddruk te behandelen bij patiënten met AlzheimerAlgemeen wordt aangenomen dat een hoge bloeddruk bij oudere mensen met dementie beter niet kan worden behandeld. Dat zou de bloedtoevoer naar de hersenen alleen maar verder kunnen verminderen. Dit idee klopt niet, schrijven onderzoekers van het Radboudumc in een artikel in het vakblad Hypertension. Ze onderzochten in een groep patiënten het effect van een bloeddrukverlager en zagen geen daling van de bloedtoevoer. In de hippocampus, een gebied in de hersenen dat betrokken is bij geheugen en oriëntatie, neemt de bloedtoevoer zelfs toe.
17/07 09u00  1,2 miljoen slachtoffers van digitale criminaliteitIn 2018 gaf 8,5 procent van de internetgebruikers van 12 jaar of ouder aan in de afgelopen twaalf maanden slachtoffer te zijn geweest van digitale criminaliteit. Dat komt neer op ruim 1,2 miljoen mensen. Vooral jongeren waren slachtoffer. Vermogensdelicten kwamen het vaakst voor. Dat meldt het CBS op basis van het vandaag verschenen onderzoek Digitale Veiligheid en Criminaliteit.
17/07 09u00  Utrechter aangehouden voor maken en verspreiden foute softwareHet Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid van de politie heeft recent een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden die ervan verdacht wordt op grote schaal foute software, zogenoemde malware, te hebben gemaakt en verkocht. Bij de jonge Utrechter kon je programma’s kopen met namen als Rubella, Cetan en Dryad waarmee onder andere in word- en excel-bestanden verborgen code of malware ingebouwd konden worden. In verband met het onderzoek kon de aanhouding niet eerder bekend gemaakt worden door politie en Landelijk Parket.
17/07 09u00  Diefstal met geweldEen 56-jarige fietser uit Roosendaal werd woensdagochtend 17 juli 2019 rond 02u30 op de Bokberg mishandeld en de daders gingen met de buit ervandoor.
16/07 22u30  Ursula von der Leyen gekozen tot eerste vrouwelijke voorzitter Europese CommissieDinsdagavond heeft het Europees Parlement Ursula von der Leyen gekozen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Dit heeft het Europees Parlement dinsdagavond bekendgemaakt.
16/07 22u00  Vrouw omgekomen bij ernstig ongeval op A73Dinsdagavond is bij een ernstig verkeersongeval met een vrachtauto en een personenauto op de A73 een vrouw om het leven gekomen. 'Twee mannen raakten gewond bij het ongeluk. De A73 is afgesloten voor politieonderzoek', zo laat de politie dinsdagavond weten.
16/07 20u30  Nieuwe CAO rechtelijke ambtenaren ondertekendDe Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) en minister Dekker (Rechtsbescherming) – mede namens minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) – hebben op dinsdag 16 juli gezamenlijk een nieuwe CAO voor rechterlijke ambtenaren ondertekend. Dit meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid dinsdag.
16/07 20u15  Klein gaslek in woning Kapelweg BoxtelDinsdag kort na 17.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een gaslek aan de Kapelweg in Boxtel.
16/07 19u30  Magneetvisser schrikt van explosiefAfgelopen zaterdag kreeg een magneetvisser in het Brabantse Haghorst de schrik van zijn leven. 'De 34-jarige man haalde zijn magneet uit het water en dacht dat hij een mortiergranaat aan de haak had geslagen. De man belde direct de politie', zo meldt de politie dinsdag.
16/07 19u15  Woning tegelijkertijd 'verhuurd' aan meerdere vooruitbetalende slachtoffersTientallen mensen zijn slachtoffer geworden omdat zij allen dachten een huurwoning te hebben gehuurd, maar bedrogen uitkwamen. 'De afgelopen dagen werd er door verschillende mensen aangifte gedaan', zo laat de politie die een onderzoek is gestart weten.
16/07 18u15  Politie doet onderzoek naar dode in LeeuwardenIn een woning aan de Professor Gerbrandyweg in Leeuwarden is dinsdagmiddag het lichaam van een overleden persoon aangetroffen.
16/07 17u30  Sluiting villa na vondst drugslabWaarnemend burgemeester Yves de Boer van de gemeente Haaren heeft besloten dat de drugsvilla aan de Broxven in Esch vanaf dinsdag 16 juli voor zes maanden op slot gaat. In de kelder van de woning werd 3 juli een groot drugslab gevonden.
16/07 17u00  Geliquideerde Saban Berk werd in de gaten gehoudenDe op 17 juni doodgeschoten 57-jarige Saban Berk werd al langere tijd in de gaten gehouden. Dit blijkt uit bestudering van camerabeelden uit de omgeving van de Papaverweg in Amsterdam Noord.
16/07 16u15  Nieuwe dreigbrieven verstuurd voor aanleg windmolenparkOndanks dat de politie twee verdachten heeft aangehouden in de windmolen bedreigingszaak, zijn er opnieuw dreigbrieven verstuurd.
16/07 16u15  Imam vervolgd voor groepsbeledigingHet Openbaar Ministerie heeft besloten een imam te vervolgen voor uitspraken die hij in augustus 2017 deed in een Haagse moskee. De man zei toen dat mensen die geen moslim zijn, of niet de soennitische stroming aanhangen, varkens zijn. Volgens het OM heeft de 50-jarige imam zich hiermee schuldig gemaakt aan groepsbelediging.
16/07 16u15  Sulfiet in emmertjes Klene D'rop uit Zoet & DropfruitPerfetti Van Melle roept uit voorzorg emmertjes Klene D’rop uit Zoet & Dropfruit terug. In de drop is sulfiet aanwezig, maar dat staat niet vermeld in de ingrediëntendeclaratie op de verpakking.
16/07 15u45  Vier Roemenen van dak gehaald Media MarktDankzij een alerte melding van een beveiliger betrapte de politie maandagavond 15 juli vier mannen op het dak van de Mediamarkt in Son en Breugel. Ze worden verdacht van poging inbraak en zitten vast voor verder onderzoek.
16/07 15u30  Celstraffen geëist tegen tijdens internationale actie opgepakte NederlandersEr is niet gebleken dat deze verdachten betrokken zijn bij de verdovende-middelenhandel van de Italiaanse ‘Ndrangheta. Maar ze waren zelf wel bezig met het produceren en verkopen van synthetische drugs. Als het aan de officier van justitie van het Landelijk Parket ligt, gaan ze daarvoor tot 6 jaar de cel in. Dinsdagochtend behandelde de rechtbank in Zwolle de zaken tegen de eerste drie verdachten. De andere twee zaken worden dinsdagmiddag behandeld.
16/07 15u30  Motorrijder crasht na achtervolgingGisteravond is een 37-jarige motorrijder uit Steenwijk licht gewond geraakt nadat hij met de motor onderuit was gegaan na een achtervolging door de politie.
16/07 13u00  Variaties in hersenstructuur gelinkt aan functie en gedragMensen kunnen aanzienlijk verschillen in hersenstructuur, in de manier waarop hun hersenen zijn opgebouwd. Onderzoekers van het Radboudumc wisten globale variaties in de hersenstructuur te koppelen aan verschillen in bijvoorbeeld geheugenfunctie, eenzaamheid en intelligentie. Dat schrijven ze in een artikel in eLife.
16/07 12u00  Vrouw overleden na steekpartij in VlaardingenIn een woning aan de Van ‘t Hoffstraat in Vlaardingen-West heeft in de nacht van maandag op dinsdag een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij raakte een vrouw zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Hier is zij enige tijd later aan haar verwondingen overleden.
16/07 11u30  Scooterbestuurder omgekomen na aanrijding met treinDoor een aanrijding tussen een trein en een scooter in het Gelderse Wijchen, rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Oss.
16/07 11u30  Handgranaat gevonden bij ontharingskliniekBouwvakkers hebben dinsdagmorgen een handgranaat gevonden aan de voordeur van een winkel in Amsterdam.
16/07 11u30  Economisch beeld iets minder gunstigHet conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in juli een fractie minder gunstig dan een maand eerder, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van half juli presteren 11 van de 13 indicatoren beter dan hun langjarige trend.
16/07 11u15  Aantal consumenten met betalingsachterstanden blijft stabielIn de eerste helft van 2019 heeft 6,2% van de consumenten een betalingsachterstand op hun krediet. Dit is gelijk aan het percentage over 2018. In absolute aantallen steeg het aantal mensen met een betalingsachterstand de afgelopen 6 maanden met ruim 5.000 naar ca. 675.000. Ook steeg het totaal aantal mensen met een geregistreerd krediet. In totaal zijn er nu meer dan 10,9 miljoen mensen met een geregistreerd krediet. Dit blijkt uit de Kredietbarometer van Stichting BKR.
16/07 11u15  Drie aanhoudingen voor brandDe politie heeft drie personen aangehouden voor een brand in een woning aan de Zelen op maandagavond.
16/07 09u45  Zeer grote brand in kantoor RijswijkOp de Steenplaetsstraat in Rijswijk is dinsdagmorgen een grote brand uitgebroken in een kantoorpand. Bij de brand komt veel rook vrij.
16/07 09u45  Vierdaagse weer van startDe 103ste Vierdaagse is vanochtend vroeg van start gegaan. De Vierdaagse van Nijmegen zal in het begin koel zijn, maar komende dagen zal de temperatuur oplopen.
16/07 09u45  Kleine krimp rundveestapelNederland telde op 1 april 2019 bijna 3,8 miljoen runderen. Dit zijn er 121 duizend (3 procent) minder dan een jaar eerder. Het aantal runderen per bedrijf is opnieuw niet verder toegenomen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de CBS Landbouwtelling 2019.
16/07 09u45  Vijf auto's uitgebrand in RotterdamOp de Max Planckplaats in Rotterdam zijn dinsdagochtend rond 05:00 uur vijf auto's uitgebrand. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse.
16/07 09u30  Daling voertuigdiefstal vlakt afDe eerste 6 maanden van 2019 is het aantal gestolen personenauto’s slechts licht gedaald ten opzichte van 2018. Het eerste halfjaar werden er 3606 gestolen tegen 3642 in dezelfde periode van 2018. Ook het aantal diefstallen van andere voertuigen daalt licht. Alleen brom- en snorfietsen worden fors meer gestolen (+12,8%).
16/07 09u30  Doorzoeking in onderzoek windmolen bedreigingenDe politie is dinsdagmorgen gestart met een doorzoeking van een woning in Emmen. Deze doorzoeking maakt deel uit van het onderzoek van de windmolen bedreigingen.
16/07 08u45  Meer goederen vervoerd over de weg en over zee in 2018In 2018 werd 1,71 miljard ton goederen vervoerd vanuit, naar en binnen Nederland. Dit is een stijging van 1,2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Deze toename was geheel het gevolg van meer goederenvervoer over de weg (1,6 procent) en over zee (1,5 procent). Dit meldt het CBS in de nieuwe Jaarmonitor goederenvervoer.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Grote schade bij aanrijding23/07 09u30 - Blik op Nieuws: Op de kruising van de Weievenseweg met de Bikkelkampen in het buitengebied van Sint-Oedenrode zijn maandagavond rond 22.25 uur twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen.
8x In heel Nederland kans op smog door ozon23/07 11u30 - Blik op Nieuws: Op woensdag 24 juli 2019 is er in heel Nederland kans op smog door ozon. Naar verwachting wordt de luchtkwaliteit "slecht". Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is.
8x Utrechts waterschap gestart met preventief beregenen van dijken23/07 18u45 - Blik op Nieuws: Het is al een tijd droog in Nederland en bij langdurige droogte ontstaat er gevaar op het uitdrogen van dijken. Daarom is vanaf deze week het waterschap De Stichtse Rijnlanden in de provincie Utrecht gestart met het beregenen van de dijken langs de Grecht, de Wierickes, de Bijleveld, de Grote Heicop, de Heinoomsvaart en de Geer. Dit heeft het waterschap De Stichtse Rijnlanden dinsdag bekendgemaakt.
7x Vrouw en hond overlijden na aanrijding Gordelweg23/07 11u30 - Blik op Nieuws: Op de Gordelweg in Rotterdam-Noord zijn gisteravond om kwart over tien een 70-jarige vrouw en haar hond omgekomen nadat ze werden aangereden door een auto. Hulpverleners reanimeerden de vrouw , helaas overleed zij. De automobilist reed weg na de aanrijding. Direct werd een onderzoek ingesteld naar zijn identiteit.
6x ACM: zzp’ers kunnen afspraken maken over minimuminkomen23/07 09u00 - Blik op Nieuws: Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) kunnen collectief afspraken maken over hun beloning om aan een minimuminkomen te komen. Dat staat in de ‘concept-Leidraad tariefafspraken zzp’ers’. Deze Leidraad sluit aan bij de initiatieven van het kabinet om de positie van zzp’ers aan de onderkant van de arbeidsmarkt te verbeteren.
6x RIVM stelt hitteplan in werking23/07 09u30 - Blik op Nieuws: Door de voorspelling van zeer warm weer in Nederland, heeft het RIVM in De Bilt het hitteplan afgekondigd.
6x Agente gewond bij aanhouding23/07 11u45 - Blik op Nieuws: De politie heeft maandagnacht 22 juli een 27-jarige man aangehouden nadat hij een politieagente in het gezicht heeft geslagen en gespuugd. De politievrouw raakte hierbij gewond aan haar gezicht.
6x Pride Walk is activistisch en demonstratief begin van Pride Amsterdam23/07 12u00 - Blik op Nieuws: Met een manifestatie bij het homo-monument en een demonstratieve en activistische mars naar het Vondelpark, wordt het negen dagen durende festival Pride Amsterdam zaterdag 27 juli met de zogenoemde Pride Walk officieel geopend. De route van de Pride Walk is dit jaar aangepast. De stoet zal namelijk richting Concertgebouw gaan, door de PC Hooftstraat, onder het Rijksmuseum doorlopen richting Vondelpark. Het Rijksmuseum is die dag in regenboogkleuren gehuld. Daar zal van de stoet van duizenden mensen een officiële foto worden gemaakt. In het Vondelpark wordt Pride Amsterdam vervolgens officieel bijgeschreven in Inventaris Immaterieel Erfgoed van Nederland.
6x Je kinderen met een gerust hart achterlaten bij de oppas23/07 16u30 - Blik op Nieuws: Je wilt samen een avondje op stap, of jullie moeten samen naar een belangrijke afspraak gaan. Daarom laat je een oppas komen die voor jouw kind of kinderen kan zorgen. De oppas komt bij jullie in huis zodat de omgeving vertrouwd is voor de kinderen. Aan alles is gedacht, toch blijft er een naar gevoel hangen. Moet je iedere vijf minuten gaan bellen of appen, of zijn er andere mogelijkheden om de situatie in de gaten houden? Met smart home toepassingen zoals een wifi alarmsysteem of een slimme rookmelder is dat zeker mogelijk. Deze oplossingen en meer vind je op deze pagina.
6x Dode bij aanvaring tussen speedboot en rubberboot23/07 17u00 - Blik op Nieuws: Een 20-jarig persoon is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een botsing tussen een speedboot en een rubberboot ter hoogte van Zoutelande. Dit maakte de politie bekend.

Statistieken

Artikels:
31160
Gelezen:
32602
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven