zaterdag 25 februari 2017, week 08


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van BN/DeStem

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u15
 

BN/DeStem

Verbergen Tonen
21/02 10u00  Fietser komt onder vrachtwagen en overlijdt in Breda BREDA - Bij een ernstig ongeval op de kruising van de Markendaalseweg en het Van Coothplein in Breda is dinsdagochtend een fietser om het leven gekomen.
21/02 09u30  'Make carnaval great again!' Maskers Trump hit onder carnavalsvierders BREDA - Maskers van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump zijn dit jaar dé hit onder carnavalsvierders. Sommige grote verkopers moeten zelfs al nee zeggen tegen klanten. ,,Wie echt origineel denkt te zijn met een masker van Trump, komt bedrogen uit’’, voorspelt bijvoorbeeld Koen Bouwens van de grote internetwinkel Compleet Verkleed.
21/02 09u00  Ongeval op A58 Roosendaal richting Breda zorgt voor flinke file SINT WILLEBRORD - Op de A58 zijn dinsdagmorgen ter hoogte van Sint Willebrord twee personenauto's op elkaar gebotst.
21/02 08u30  Brandoefening in verzorgingshuis in Halsteren: 'Het is wel erg spannend hoor! HALSTEREN - En dan begint opeens de sirene te loeien als een malle. Met zijn allen turen de medewerkers van verzorgingshuis Sint Elisabeth in Halsteren naar de brandinstallatie om de fik te traceren. Daar, op de eerste verdieping, 151! Gelukkig gaat het om een oefening.
21/02 07u45  Kielegatse optocht krijgt centrale commandopost BREDA - Breda krijgt tijdens carnaval een centrale commandopost die bereikbaar is tijdens incidenten. Die post komt bij Parc aan de Grote Markt; deze wordt van zondag tot en met dinsdag voornamelijk bemand door mensen van de Bredase Carnaval Viering. 
21/02 07u30  Weer geen treinen tussen Breda en Tilburg BREDA - Tussen Breda en Tilburg rijden dinsdagochtend geen treinen door een aanrijding met een persoon. Dat meldt de NS op haar website.
21/02 07u15  'Dit is geen burenruzie. Buurman moet zich gewoon aan de regels houden' BREDA - Van een 'burenruzie', zoals beweerd door de advocaat van de buren, is volgens de Bredase familie Van Oers geen sprake: 'Hij moet zich gewoon aan de regels houden en dan is er niks aan de hand.'
21/02 07u15  Geen vergunning voor Holiday on Ice in Breda BREDA - Er is te weinig tijd is om het gebouw te beoordelen. Op dit moment is de evenementenhal nog in aanbouw. 
21/02 07u00  Twijfelachtige eer: Breda op plaats negen in file top-15 BREDA - Het is een twijfelachtige eer. Breda staat op plaats negen in de file top-15 van navigatiesysteemfabrikant TomTom.
21/02 07u00  Strafzaak in cruciale fase: 'Otto heeft getuigen laten beïnvloeden' BERGEN OP ZOOM - De strafzaak tegen Klaas Otto (49) lijkt in een cruciale fase te zijn beland met de aanhouding gisteravond van zijn partner Nancy. De arrestatie en gelijktijdige reeks huiszoekingen in heel Nederland volgden op een nieuwe aangifte van afpersing tegen de No Surrender-oprichter door een goede bekende van de familie.
21/02 06u45  Man geboeid afgevoerd uit woning na brand in woonkamer in Etten-Leur ETTEN-LEUR - Na een woningbrand op de tweede etage van een seniorencomplex aan de Emmalaan in Etten-Leur in de nacht van maandag op dinsdag is een man gearresteerd. 
21/02 06u45  Etten-Leur: Open gaan Burgemeester kan alleen mét vergunning ETTEN-LEUR - Zonder vergunning kán de gemeente niet toestaan dat de exploitatie van een horecagelegenheid weer wordt opgepakt. Dat laat het college weten na vragen van het raadslid Björn Vaarwerk van ONS Etten-Leur over een mogelijke heropening van het vorig jaar gesloten grand-café De Burgemeester.
21/02 06u15  'Gemeenteraad Roosendaal stuurt bewust op uitkomst nieuw onderzoek mestfabriek' ROOSENDAAL - Initiatiefnemer Lodewijk Burghout van de biomineralenfabriek wil nog deze week een onderhoud met burgemeester en wethouders van Roosendaal om hen 'vanuit juridisch perspectief' te wijzen op de plicht om een vergunning te verstrekken voor de fabriek.
21/02 03u15  Weer meer last van verwarden in West-Brabant ETTEN-LEUR - De politie Zeeland-West-Brabant kreeg in 2016 weer meer meldingen binnen over verwarde mensen. Kwamen in 2015 nog 5.400 meldingen binnen, in 2016 waren dat er 5.993, een toename van 11 procent. Landelijk was er een nóg forsere toename, van 14 procent.
20/02 23u45  Column: Klikspaan Pak gewoon die verkeershufters aan. Doe je werk.
Laatste update: dinsdag 21 februari 2017, 10u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/02 23u45  Trainer Vreven: 'Kansenverhouding is 10-4 voor ons, abnormaal in een uitwedstrijd'EINDHOVEN – “Doelkansen verhouding 10-4 voor ons”, zegt Stijn Vreven voor de camera’s van FOX. “In een uitwedstrijd is dat abnormaal. Dat je dan 2-0 verliest is heel zuur. Voetbal op hoog niveau draait om momenten en daar zijn wij de laatste weken niet goed in.”
20/02 23u30  Balende Dessers: 'Het zit niet echt mee'EINDHOVEN – “We hadden meer mogelijkheden, maar zij scoren twee keer.” Cyriel Dessers verwoordt na afloop van de 2-0-nederlaag tegen Jong PSV het algehele gevoel in de kleedkamer van NAC. Genoeg doelpogingen, nul effectiviteit.
20/02 23u30  Rommens: 'We maken de kansen niet af'EINDHOVEN Olivier Rommens speelde gisteren met NAC eindelijk tegen zijn jongere broertje Philippe. ,,Dat is leuk voor de familie en bekenden die er waren, maar daar ging het vanavond niet om”, stelde Olivier met een gezicht als een oorwurm. 
20/02 22u45  Gouden Bolhoed voor Piet, Roosenspeld voor BertROOSENDAAL - De Gouden Bolhoed voor hofchauffeur Piet Alders en een Roosenspeld voor Bert Mathijssen. De onderscheidingen waren maandagavond in De Kring niet van de lucht tijdens de jaarlijkse carnavaleske bijeenkomst van IQ Aarmoei-nieke.
20/02 22u00  Middelmatig NAC verliest kansloos bij Jong PSV: 2-0EINDHOVEN – NAC kan de derde periodetitel vergeten. Dat is de conclusie die getrokken kan worden nadat ook de uitwedstrijd bij Jong PSV werd verloren. Dankzij twee treffers van de IJslander Albert Gudmundsson wonnen de Eindhoven met 2-0. Jong PSV dreef vooral op de individuele kwaliteiten van spelers als Gudmundsson, Zinchenko en Locadia. NAC stelde er louter middelmaat tegenover. Verder dan een (wegens buitenspel) afgekeurde treffer van Cyriel Dessers kwamen de Bredanaars niet. NAC, dat vrijdag thuis speelt tegen FC Volendam, staat achtste op de ranglijst.  
20/02 21u45  LIVE: Jong PSV vergroot voorsprong tegen NAC: 2-0 (75')EINDHOVEN - Na een uur voetbal leidt Jong PSV in 'eigen huis' (stadion FC Eindhoven) tegen NAC met 2-0. Op aangeven van Oleksandr Zinchenko stifte Albert Gundmundsson de bal over doelman Jorn Brondeel. In  de 22ste minuut had de Gudmundsson de Eindhovenaren al op voorsprong gezet. De 2-0 viel op het moment dat NAC de thuisploeg onder druk zette.    
20/02 21u30  112-overzicht: Vrouw Klaas Otto aangehouden en achtervolgingen in West-BrabantETTEN-LEUR - Wat was het meest opvallende 112- en politienieuws in West-Brabant dat maandag op deze website is verschenen? De redactie maakte voor u een selectie.
20/02 21u30  LIVE: Jong PSV vergroot voorsprong tegen NAC: 2-0 (58')EINDHOVEN - Na een uur voetbal leidt Jong PSV in 'eigen huis' (stadion FC Eindhoven) tegen NAC met 2-0. Op aangeven van Oleksandr Zinchenko stifte Albert Gundmundsson de bal over doelman Jorn Brondeel. In  de 22ste minuut had de Gudmundsson de Eindhovenaren al op voorsprong gezet. De 2-0 viel op het moment dat NAC de thuisploeg onder druk zette.    
20/02 21u15  LIVE: Jong PSV leidt tegen NAC: 1-0 (tweede helft begonnen)EINDHOVEN - Na 45 minuten voetbal leidt Jong PSV in 'eigen huis' (stadion FC Eindhoven) tegen NAC met 1-0. Albert Gundmundsson schoot de Eindhovenaren in de 22ste minuut op voorsprong. Hij pikte de bal op nadat de inzet van de doorgebroken Jurgen Locadia was gekeerd door doelman Jorn Brondeel. Even later verhinderde de Belgische goalie dat Jong PSV via Kenneth Paal verder uitliep. NAC was op slag van rust dicht bij de gelijkmaker, maar de treffer van Cyriel Dessers werd wegens buitenspel afgekeurd.  
20/02 21u00  LIVE: Jong PSV leidt bij rust tegen NAC: 1-0 (rust)EINDHOVEN - Na 45 minuten voetbal leidt Jong PSV in 'eigen huis' (stadion FC Eindhoven) tegen NAC met 1-0. Albert Gundmundsson schoot de Eindhovenaren in de 22ste minuut op voorsprong. Hij pikte de bal op nadat de inzet van de doorgebroken Jurgen Locadia was gekeerd door doelman Jorn Brondeel. Even later verhinderde de Belgische goalie dat Jong PSV via Kenneth Paal verder uitliep. NAC was op slag van rust dicht bij de gelijkmaker, maar de treffer van Cyriel Dessers werd wegens buitenspel afgekeurd.  
20/02 20u45  LIVE: Jong PSV op voorsprong tegen NAC: 1-0 (30')EINDHOVEN - Na een half uur voetbal leidt Jong PSV in 'eigen huis' (stadion FC Eindhoven) tegen NAC met 1-0. Albert Gundmundsson schoot de Eindhovenaren in de 22ste minuut op voorsprong. Hij pikte de bal op nadat de inzet van de doorgebroken Jurgen Locadia was gekeerd door doelman Jorn Brondeel. Even later verhinderde de Belgische goalie dat Jong PSV via Kenneth Paal verder uitliep.  
20/02 20u45  Boswachters en politie werken samen bij controles in bossen rond de grensTILBURG - Agenten van politieteam Leijdal en boswachters en toezichthouders van Gorp en Roovert en Brabants Landschap werken sinds kort intensief samen om illegale praktijken in het grensgebied aan te pakken. Meerdere keren per maand wordt 's nachts in de bossen ten zuiden van Tilburg gecontroleerd.
20/02 20u30  LIVE: Jong PSV - NAC: 0-0 (15')EINDHOVEN - Om een kans te blijven maken op de periodetitel, moet NAC maandagavond winnen van Jong PSV. De wedstrijd is om 20.00 uur begonnen en is hier live te volgen. Na vijftien gezapige minuten is de stand nog altijd 0-0. De enige kans was voor Cyriel Dessers (NAC), die op aangeven van Brandon Barker de bal op de vuisten van doelman Koopmans schoot. 
20/02 20u15  LIVE: Jong PSV - NAC (0-0)EINDHOVEN - Om een kans te blijven maken op de periodetitel, moet NAC maandagavond winnen van Jong PSV. De wedstrijd is om 20.00 uur begonnen en is hier live te volgen. 
20/02 20u00  Politie houdt ook vrouw Klaas Otto aan in Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - De politie heeft maandag in Bergen op Zoom Nancy Otto, de vrouw van Klaas Otto aangehouden. Dat gebeurde tijdens een grote politieactie waarbij op zes plaatsen in Nederland huiszoekingen zijn gedaan. Op het kampje aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom was de politie maandagavond nog bezig met huiszoekingen in de woonwagen van Otto en die van twee andere families.
20/02 19u15  LIVE: Jong PSV - NACEINDHOVEN - Om een kans te blijven maken op de periodetitel, moet NAC maandagavond winnen van Jong PSV. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is hier live te volgen. 
20/02 19u15  Hartje Breda: Hossen op de Markt, Kielegat in bewegingBREDA - ,,Zijstap, tik, sluit. En nog een keer.” All-round fitnessdeskundige en koningin van de ochtendtelevisie, Olga Commandeur, gaat de Kielegatters helpen om in optimale hos-conditie te komen. Dat mag ook wel want carnavalszondag, om 20.00 uur staat de eerste officiële Carnavalsrun op het programma.
20/02 18u45  Politie houdt ook vrouw Klaas Otto aanBERGEN OP ZOOM - De politie heeft maandagavond Nancy Otto, de vrouw van Klaas Otto aangehouden, dat bevestigt de advocaat Louis de Leon van de familie. Rechercheurs hebben het terrein rond de woonwagen van de familie aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom afgezet en zijn begonnen met een doorzoeking van de woning.
20/02 17u00  Keizersveerbrug en Merwedebrug worden vervangen: 389 miljoen euro extra van ministerWERKENDAM - De Merwedebrug bij Werkendam en de Keizersveerbrug bij Raamsdonksveer worden niet versterkt maar volledig vervangen. Dat meldt Rijkswaterstaat maandagmiddag.
20/02 16u30  Excuusbrief naar honderden belastingbetalersETTEN-LEUR - Honderden belastingbetalers hebben maandag per koerier een excuusbrief van Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) ontvangen. De belastingbetalers hadden allemaal het aanslagbiljet met vertrouwelijke informatie van één en dezelfde Dongenaar gehad.
20/02 16u15  Drugsdumpingen gevaar voor Brabants drinkwater, Maastrichtse bodemexpert bezorgdBREDA - Als het aantal drugsdumpingen in Nederland niet op korte termijn afneemt, kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de kwaliteit van ons drinkwater. Dat zegt een bodemexpert van LievenseCSO, een Bredaas advies- en ingenieursbureau op het gebied van infrastructuur, milieu, bouw, water en omgevingsvraagstukken.
20/02 16u00  Participatie centraal in Mantelzorgcafé HulstHULST - Het Mantelzorgcafé dat donderdag 23 februari plaatsvindt in Hulst staat in het teken van participatie.
20/02 16u00  GroenLinks denkt communistisch?BREDA - 'Dat is toch communisme?’, vraagt een leerling als hij van wethouder Kevin van Oort hoort dat GroenLinks meer gelijkheid in inkomen wil zien. 'Nee”, zegt Van Oort, ,,Dat is als we allemaal precies evenveel zouden verdienen.” Een andere leerlinge is het hier duidelijk niet mee eens. ,'Maar de een leert langer voor een beroep dan de ander? Dan is het toch logisch dat je meer salaris krijgt.”
20/02 16u00  Drugsafval op je grond? Vraag subsidie aan!ETTEN-LEUR - Grondeigenaren op wier terrein drugsafval gestort wordt, kunnen vanaf 1 april weer subsidie aanvragen voor de opruimkosten. Er is ook voor 2017 een miljoen euro beschikbaar als tegemoetkoming in de schade.
20/02 16u00  Nieuwe tentoonstelling in Lokaal 54TERNEUZEN - Na twee maanden gesloten te zijn gaat er op woensdag 1 maart weer een nieuwe tentoonstelling van start in Lokaal 54 in Terneuzen.
20/02 15u45  Grootste mediaproductie ooit, Bredase ontwerper trots op Horizon Zero Dawn: ‘Eindelijk is het klaar’BREDA/VALKENSWAARD - Een steentje bijdragen aan een van de grootste Nederlandse mediaproducties aller tijden. Misja Baas uit Breda en Angie Smets uit Valkenswaard voelen zich ontzettend vereerd dat ze deel mochten uitmaken van de ontwikkeling van Horizon Zero Dawn. De nieuwste openwereldgame voor de PlayStation 4 is maandag bedolven onder de lovende kritieken. “We hebben jarenlang naar deze dag uitgekeken.”
20/02 15u45  'Gezinnen soms te lang onder de hoede van CJG'BREDA - De naam van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is in twee jaar tijd snel gegroeid, 'maar de capaciteit is niet altijd toereikend'. Dat zegt Omar Sirre, coach en preventiemedewerker bij het CJG in Breda, in gesprek met wethouder Patrick van Lunteren.
20/02 15u45  Lepelstraatse carnavalswagen klaar voor carnaval: 'Alles ziet eruit zoals op de tekeningen'LEPELSTRAAT - Het zijn stressvolle weken voor bouwclubs van carnavalswagens. Met man en macht wordt er in bouwketen gelast en geverfd om de wagens tijdens carnaval te laten stralen. Tot aan carnaval volgen we bouwclub de Leutige Bouwers uit Lepelstraat in hun bouwproces.
20/02 15u00  Granaatdreiger Princenhage blijft langer in cel; 'Het gaat goed met hem'BREDA - ,,Het gaat naar omstandigheden goed met hem.'' Dat zegt de echtgenote van de 49-jarige Janie H. die vorige week in Princenhage dreigde zichzelf op te blazen met een handgranaat.
20/02 14u30  BSD: 'Wat is er aan de hand met parkeergarage De Parade?'De BSD maakt zich grote zorgen over de staat waarin parkeergarage De Parade in Bergen op Zoom zich bevindt. De raadsfractie is zich een hoedje geschrokken dat de herstelwerkzaamheden aan de garage bijna een miljoen euro kosten en vraagt zich af of gebruikers geen risico lopen.
20/02 14u30  Geen buitenopslag voor Mostert Trading StampersgatB en W van Halderberge geven het Mostert Trading geen toestemming om op het bedrijfsterrein aan de Fabrieksstraat allerlei rollend materieel op te slaan, zoals tweedehands trekkers en opleggers. 
20/02 14u30  Natte maar warme carnaval in West-Brabant verwacht, dinsdag laat de zon zich zienETTEN-LEUR - Carnavalsvierders in West-Brabant moeten er rekening houden dat ze een flinke plens regen in hun nek kunnen krijgen. Vooral op zaterdag en maandag kan er flink wat regen vallen, voorspelt Weerplaza.
20/02 14u15  Verkiezingsavond in Theek 5 voor zwevende kiezersOOSTERHOUT - Voor zwevende kiezers en mensen die meer over de verkiezingen van 15 maart willen weten, heeft bibliotheek Theek 5 een verkiezingsavond op poten gezet. Op donderdag 9 maart geeft de onafhankelijke organisatie ProDemos uitleg over wat de Tweede Kamer doet en hoe verschillende partijen denken over zorg, AOW, immigratie en andere onderwerpen. 
20/02 14u15  Het weer met carnaval: nat en zacht, dinsdag wat zonETTEN-LEUR - Carnavalsvierders in West-Brabant moeten er rekening houden dat ze een flinke plens regen in hun nek kunnen krijgen. Vooral op zaterdag en maandag kan er flink wat regen vallen, voorspelt Weerplaza.
20/02 14u15  400 kinderen nemen nieuwe school in Etten-Leur zingend in gebruik (video)ETTEN-LEUR - Uitgelaten zingen de kinderen het schoollied van de 4 Heemskinderen. Het enthousiasme op het schoolplein is groot, vandaag krijgen de vierhonderd leerlingen voor het eerst les in de nieuwe brede school.
20/02 14u15  Dode en gewonde bij ongeval bij AxelAXEL - Bij een ongeval op de Hulsterseweg, ter hoogte van Axel, is maandagmiddag rond half één een persoon om het leven gekomen.
20/02 14u15  Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding Oss: Te triest voor woordenOSS -  Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'.  Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.  
20/02 13u45  OM: Verwarde man die 3-jarig meisje probeerde te ontvoeren in Eindhoven moet inrichting inDEN BOSCH - Een 'verwarde man' die in september vorig jaar bij het Eindhovense Maerlant-lyceum probeerde een 3-jarig meisje mee te nemen hoeft daar geen straf voor te krijgen. Wel moet hij dan meteen in een inrichting worden geplaatst, vindt het OM.
20/02 13u45  Genie oefent bij voormalige seksclub Badda Bing aan de Rijksweg in HultenHULTEN - De voormalige seks- en saunaclub Badda Bing aan de Rijksweg in Hulten is tegenwoordig het oefendomein van de genie.
20/02 13u30  Dode bij ongeval bij AxelAXEL - Bij een ongeval op de Hulsterseweg, ter hoogte van Axel, is maandagmiddag rond half één een persoon om het leven gekomen.
20/02 13u15  Datalek: Privégegevens van belastingbetaler liggen op staatETTEN-LEUR - Honderden West-Brabanders hebben via een datalek bij de Belastingsamenwerking West-Brabant de privégegevens van één belastingbetaler uit Dongen gekregen. De BWB probeert 'op volle oorlogssterkte' te achterhalen wat er is mis gegaan.
20/02 12u45  Datalek: Prive gegevens van belastingbetaler liggen op staatETTEN-LEUR - Honderden West-Brabanders hebben via een datalek bij de Belastingsamenwerking West-Brabant de privégegevens van één belastingbetaler uit Dongen gekregen. De BWB probeert 'op volle oorlogssterkte' te achterhalen wat er is mis gegaan.
20/02 12u30  Meisje van 15 mishandeld door groepje meiden op Piusplein TilburgTILBURG - Een meisje van 15 is zondag mishandeld op het Piusplein in Tilburg door een groepje vriendinnen. Rond 20.10 uur wist de politie twee Tilburgse meisjes van 16 en en 17 te arresteren. Zij zouden het slachtoffer hebben geschopt en in haar gezicht hebben geslagen omdat ze contact had met de vriend van een van de meisjes uit de agressieve groep. Dat heeft de politie maandag gemeld.
20/02 12u15  Treinen tussen Tilburg en Oisterwijk rijden weerBERKEL-ENSCHOT - Tussen Tilburg en Oisterwijk reden maandagochtend vanaf 10.00 uur geen treinen door een aanrijding met een persoon. Tussen Oisterwijk en Eindhoven reden minder treinen. Iets na het middaguur reden de treinen weer volgens de normale dienstregeling.
20/02 12u00  Handgeschreven kenteken leidt naar materialen hennepkwekerij in auto op A27HANK/WASPIK - Een 20-jarige man uit Waspik is zondagavond op de A27 opgepakt met materialen voor het opzetten van een  hennepkwekerij. Dat meldt de politie.
20/02 12u00  Leiders Satudarah krijgen lagere straffen in drugszaak door ontbreken bewijsDrie vooraanstaande leden van motorclub Satudarah zijn vandaag veroordeeld in een grote drugszaak. De straffen vallen echter veel lager uit dan geëist, onder meer omdat er volgens de rechter in Breda geen bewijs is dat de leden een criminele organisatie vormden.
20/02 12u00  Straffen voor Tilburgse leiders Satudarah fors lager dan geëistTILBURG/BREDA - Angelo M. uit Tilburg, de president van Satudarah, is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot 25 maanden cel. Tegen hem was vijf jaar geëist. Hij zou volgens justitie drugslaboratoria hebben geregeld. De straffen voor de Satudarah-leiders voor drugshandel, witwassen en verboden wapenbezit vallen vrijwel allemaal een stuk lager uit dan de eisen van justitie. De rechtbank ziet Satudarah niet als criminele organisatie.
20/02 11u45  Prijs carnavalsbiertjes bijna overal gestegen, Breda blijft het duurste (overzicht)BREDA - In de meeste West-Brabantse plaatsen zijn de prijzen voor een biertje tijdens carnaval licht gestegen. Gemiddeld kost een carnavalsmunt zo’n tien cent meer dan vorig jaar.
20/02 11u45  Lek bij belastingdienst: honderden mensen kregen privégegevens Dongenaar te zienETTEN-LEUR - Honderden West-Brabanders hebben via een datalek bij de Belastingsamenwerking West-Brabant de privégegevens van één belastingbetaler uit Dongen gekregen. De BWB probeert 'op volle oorlogssterkte' te achterhalen wat er is mis gegaan.
20/02 11u45  Fietsster gewond na aanrijding op Raadhuisplein in RijenRIJEN - Op het Raadhuisplein in rijen is maandagmorgen een fietster gewond geraakt toen hij werd aangereden door een personenauto.
20/02 11u15  Achtervolging: dronken automobilist (19) klapt met hoge snelheid tegen lantaarnpaal in AlphenALPHEN - Een dronken jongeman (19) uit Alphen is in de nacht van zondag op maandag tijdens een achtervolging met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal gereden. Hij is aangehouden. Ook de bijrijder werd opgepakt omdat hij agenten beledigde. Dat meldt de politie.
20/02 11u15  Ongeluk met meerdere voertuigen op A58 bij HeerleHEERLE - Door een ongeluk was de A58 van Bergen op Zoom naar Breda maandagochtend enige tijd deels afgesloten. Meerdere voertuigen kwamen ter hoogte van Heerle met elkaar in botsing. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) was er nog één rijstrook open.
20/02 11u15  Meeuwen in Zie-Zoo Volkel waarschijnlijk doodgeschotenVOLKEL - De meeuwen die zondagochtend levenloos werden aangetroffen in dierenpark Zie-Zoo in Volkel zijn naar alle waarschijnlijkheid doodgeschoten met een luchtgeweer. Eeg Manders, voorzitter van het dierenpark, kan er met zijn verstand niet bij.
20/02 11u15  Identiteit in kanaal Helmond gevonden lichaam bekend; politie gaat niet uit van misdrijfHELMOND - De politie heeft de identiteit van de zondagmiddag in het kanaal bij Helmond levenloos gevonden vrouw achterhaald en gaat niet uit van een misdrijf. Dat heeft de politie maandagochtend bekendgemaakt.  
20/02 11u00  Drie zestienjarige jongens opgepakt voor inbraak in leegstaande school in Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - De politie heeft zondagmiddag drie zestienjarige jongens opgepakt op verdenking van inbraak in een leegstaand schoolgebouw aan de Nobellaan in Bergen op Zoom.
20/02 10u45  Wat maakt Sint Willebrord zo bijzonder? De Britten willen het wetenSINT-WILLEBRORD - ,,Watch and learn. Kijk en leer…’’ Stan Roovers uit Sint Willebrord zal de Engelse BBC-verslaggevers Tim Whewell en Helen Grady wel eens laten zien hoe driebanden echt werkt. En dat op het biljart waarop echte wereldkampioenen zoals Dick Jaspers het spel geleerd hebben.
20/02 10u45  Drugsdumpingen in West-Brabant zijn helaas geen unicum meerETTEN-LEUR - De vondst van vaten met vermoedelijk drugsafval is geen unicum in West-Brabant. Zowel in het buitengebied als midden in een woonwijk proberen producenten van hun chemisch drugsafval en materialen voor wietkwekerijen af te komen. De opruimkosten zijn hoog en bijna nooit te verhalen. 
20/02 10u45  Scooterrijdster gewond bij aanrijding Karnemelkstraat BredaBREDA - Op de Karnemelkstraat in Breda is maandagochtend een scooterrijdster gewond geraakt bij een aanrijding.  
20/02 10u45  Geen treinen tussen Tilburg en OisterwijkBERKEL-ENSCHOT - Tussen Tilburg en Oisterwijk rijden maandagochtend vanaf 10.00 uur geen treinen door een aanrijding met een persoon. Dat meldt de NS op haar website. Tussen Oisterwijk en Eindhoven rijden minder treinen.
20/02 10u30  Met meer dan 200 per uur over de snelweg na inbraak: duo crasht met auto in RoosendaalBERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Een auto van twee woninginbrekers is in de nacht van zondag op maandag na een achtervolging gecrasht in Roosendaal. De twee mannen hadden een inbraak gepleegd in Bergen op Zoom. Bij de achtervolging op de snelweg werden snelheden van boven de 200 kilometer per uur gehaald.
20/02 10u15  A58 bij Heerle deels dicht door ongeluk met meerdere voertuigen: hulpdiensten aanwezigHEERLE - Door een ongeluk is de A58 van Bergen op Zoom naar Breda deels afgesloten. Meerdere voertuigen kwamen ter hoogte van Heerle met elkaar in botsing. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is er nog één rijstrook open.
20/02 10u15  Bewegende beelden van sluwe auto-inbreker in Oosterhout: ‘Herkent u deze man?’OOSTERHOUT - De politie heeft afgelopen weekend camerabeelden vrijgegeven van een auto-inbraak in Oosterhout. Die vond vorige week zondagnacht op een parkeerplaats aan de Luzernevlinder plaats.
20/02 09u45  Live | Dag van de waarheid voor Tilburgse leiders SatudarahTILBURG/BREDA - De rechtbank in Breda spreekt maandagmorgen de vonnissen uit in de zaak tegen de Tilburgse leiders van motorclub Satudarah. Justitie eiste vijf jaar cel tegen president Angelo M., één jaar tegen diens broer Xanterra en acht jaar tegen vice-president Bjorn E. de drie zijn niet bij de uitspraak aanwezig. Verslaggever Rene van der Lee doet verslag van de zaak via twitter.
20/02 09u15  Identiteit in kanaal Helmond gevonden lichaam bekend; politie gaan niet uit van misdrijfHELMOND - De politie heeft de identiteit van de zondagmiddag in het kanaal bij Helmond levenloos gevonden vrouw achterhaald en gaat niet uit van een misdrijf. Dat heeft de politie maandagochtend bekendgemaakt.  
20/02 09u00  Voormalig Praxisgebouw in Etten-Leur klaarmaken voor manifestatie 'Alleen even een beetje opruimen'ETTEN-LEUR - ,,Luister, we gaan zo direct twee aan twee aan de slag. De pallets worden in rijen neergezet en we zorgen daarbij dat alle pallets vrij staan.' Aan het woord is Bas Mol. Hij instrueert een sjouwploeg van zo'n 12 vrijwilligers die zaterdagochtend aan de slag gaan in het voormalig Praxisgebouw aan de Grauwe Polder. De hal van zo'n 40 bij 40 meter vormt met Pasen het decor van een unieke culturele manifestatie rondom de kruiswegschilderijen van de Amsterdamse kunstenaar Theo Forrer.
20/02 09u00  Dag van de waarheid voor Tilburgse leiders SatudarahTILBURG/BREDA - De rechtbank in Breda spreekt maandagmorgen de vonnissen uit in de zaak tegen de Tilburgse leiders van motorclub Satudarah. Eind november eiste justitie vijf jaar cel tegen president Angelo M., één jaar tegen diens broer Xanterra en acht jaar tegen vice-president Bjorn E. 
20/02 08u45  Fietser zwaargewond na aanrijding door motorfiets in Breda (video)BREDA - Een fietser is maandagmorgen zwaargewond geraakt nadat hij door een motorfiets was aangereden op een oversteekplaats op de kruising van de Crogtdijk met de Terheijdenseweg in Breda. 
20/02 08u15  Grôtste Mââuwert verkiezing onverminderd populair in BredaBREDA - In de grote zaal van de Mezz werd afgelopen zondag voor de 13e keer de Grôtste Mââuwert verkiezing gehouden. Tijdens de grappentapwedstrijd werd zoals gewoonlijk zowel lokale zaken als nationale gebeurtenissen op de hak genomen. Net als vorig jaar was de zaal zo goed als uitverkocht. 
20/02 07u45  Ouders van omgekomen Youri Bicker (26) eisen heropening onderzoek naar doodDe ouders van de Bredase student Youri Bicker (26), die in 2011 dood werd gevonden in de rivier de Mark in zijn woonplaats, eisen vandaag via een zogenoemde artikel 12-procedure dat het onderzoek naar zijn overlijden wordt heropend. Ook eisen zij een kopie van het onderzoeksdossier op. Daarmee willen ze zelf onderzoek laten doen.
20/02 07u30  Fietser zwaargewond na aanrijding door motorfiets op kruising Crogtdijk/Terheijdenseweg in BredaBREDA - Een fietser is maandagmorgen zwaargewond geraakt nadat hij door een motorfiets was aangereden op een oversteekplaats op de kruising van de Crogtdijk met de Terheijdenseweg in Breda. 
20/02 07u30  Werkdruk neemt toe: Spoedeisende hulp straks zelf aan de beademingBREDA - Ze zijn de commando's van het ziekenhuis. Nergens is de druk op medewerkers zó groot, het werk zó zwaar als op de Spoedeisende Hulp. Soms staan mensen op omvallen.
20/02 07u15  Brabantse gezelligheid die wel degelijk tijd kent bij zwemwedstrijd De WarandeOOSTERHOUT - ,,Wilt u misschien een blokje kaas of een stukje worst?' Het doet een beetje vreemd aan om in een bomvol zwembad ineens een schaal met borrelhapjes en minitomaatjes voorgehouden te krijgen. Toch is het niet ongebruikelijk dat de gasten van zwemclub OZ&PC De Warande gefêteerd worden rondom een zwemwedstrijd.
20/02 06u15  Voormailig Praxisgebouw in Etten-Leur klaarmaken voor manifestatie 'Alleen even een beetje opruimen'ETTEN-LEUR - ,,Luister, we gaan zo direct twee aan twee aan de slag. De pallets worden in rijen neergezet en we zorgen daarbij dat alle pallets vrij staan.' Aan het woord is Bas Mol. Hij instrueert een sjouwploeg van zo'n 12 vrijwilligers die zaterdagochtend aan de slag gaan in het voormalig Praxisgebouw aan de Grauwe Polder. De hal van zo'n 40 bij 40 meter vormt met Pasen het decor van een unieke culturele manifestatie rondom de kruiswegschilderijen van de Amsterdamse kunstenaar Theo Forrer.
19/02 23u30  Installatie jeugdraad Stijloren, Prinses Charlotte assisteert prins Joris1ETTEN-LEUR - Tot zijn groot genoegen zag Prins Joris 1 zondagmiddag in zaal Markzicht in zijn Stijlorenrijk een volledige Jeugdraad gepresenteerd worden. Van klein naar groot kwamen de raadsleden tevoorschijn. 
19/02 23u30  Lichaam vrouw gevonden in kanaal in Helmond* UPDATE 22.48 UUR * HELMOND - In het kanaal in Helmond is zondagmiddag rond 17.00 uur het lichaam van een vrouw gevonden, ter hoogte van de Kanaaldijk N.W. Volgens de politie gaat het om een vrouw van middelbare leeftijd.
19/02 23u00  Tusse de schuifdeure zeer gevarieerd in Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - Zoals al vanaf de beginjaren gebruikelijk is bij 'Tusse de Schuifdeure' was ook zaterdag Evenementzaal de Stoelemat aan de Westersingel in Bergen op Zoom tot de laatste plaats bezet.
19/02 22u30  Column: ErnieIn een zaterdag verschenen interview in het Eindhovens Dagblad kijkt Ernie Brandts nog een keer terug op zijn wonderseizoen bij NAC. Hij loodste de Bredanaars naar de derde plek in de eredvisie. Opmerkelijk genoeg had Brandts enkele maanden ervoor te horen gekregen dat zijn contract niet verlengd werd. Omdat de directie niet verwachtte dat Brandts het elftal beter kon maken. Oftewel Brandts werd niet gezien als een bouwer. 
19/02 22u15  Smerdiek verliest niptVROUWENVOETBAL - Smerdiek verliest in de laatste minuten en Schijf pakt een punt.
19/02 22u15  Scheldevogels zeker van promotieKORFBAL - Scheldevogels is zeker van promotie, terwijl Springfield juist degradeert. De overige Brabantse teams speelden gelijk.
19/02 22u00  Jurgen van Dijk driemaal trefzeker voor Irene'58ZONDAG VIERDE KLASSE D - Drie goals van Jurgen van Dijk van Irene'58 waren SVG te machtig.
19/02 22u00  Monument gepoetst op Markt in ZevenbergenZEVENBERGEN - Voor de camera's van Baronie TV is zondagmorgen het carnavalsmonument op de Markt gepoetst door leden van het Loge der Oud Prinsen en beschermers van het Knijn. 
19/02 21u30  Alliance vloert DIOZ en pakt periode tweeZONDAG VIERDE KLASSE B - In de uitwedstrijd tegen DIOZ liet Alliance twee kostbare punten liggen, maar in Roosendaal nam de formatie van Rick Schimmel revanche. Alliance won met 7-0 en werd hierdoor tevens winnaar van de tweede periodetitel. Koploper RBC maakte tegen Achtmaal geen fout (4-0) en houdt vier punten voorsprong op Alliance.
19/02 21u30  Dosko heel februari ongeslagen, Halsteren onderuit (video)ZONDAG HOOFDKLASSE B - Dosko krabbelt op. Tegen Gestel bleef de ploeg al voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen; er werd met 3-1 gewonnen. Competitiegenoot Halsteren verloor van IFC: 4-2.
19/02 21u00  VVR knokt zich terug in de topZONDAG VIERDE KLASSE C - Door met 0-2 in en van Terheijden te winnen, heeft VVR zich gerevancheerd van de eerdere 3-2-nederlaag in Rijsbergen en nestelt het team van Gijs Smulders zich weer in de kop van de rangschikking. Terheijden haakt voorlopig in de strijd voor promotie af.
19/02 20u30  Cluzona wint topper, Hoeven maakt er vijfZONDAG DERDE KLASSE A - Cluzona won de topper tegen Steenbergen en Unitas'30 pakte de periode. Hoeven maakte indruk door met 5-0 te winnen van Terneuzen.
19/02 20u30  Periodetitel voor Unitas'30 na derbywinstZONDAG DERDE KLASSE A - Unitas'30 is door een 3-1 overwinning op Internos winnaar geworden van de tweede periodetitel. Unitas'30 eindigde weliswaar in punten gelijk met Cluzona, maar omdat de ploeg uit Wouw de eerste periodetitel al in het bezit had, ging deze titel naar de formatie van Juliën en Eddy van Vugt.
19/02 20u30  Rood-Wit loopt verder uit, Roosendaal onder de maatZONDAG TWEEDE KLASSE E - Door met 3-1 te winnen van Madese Boys, en het gelijkspel van Unitas op het veld van Zundert heeft Rood-Wit zijn voorsprong in het klassement vergroot tot vier punten. Kruisland kwam door 2-0 winst op VOAB op gelijke hoogte met Unitas. Onderin ging Roosendaal flink onderuit tegen Rijen, 0-4.
19/02 20u15  Carnavalsgezinsmis in Roosendaalse Sint Josephkerk; 'Feesten en dansen doe je niet alleen'ROOSENDAAL - Leut en bezinning: ze liggen dicht bij elkaar, blijkt maar weer eens bij de traditionele carnavalsgezinsmis, zaterdagavond in de Sint Josephkerk. De kerkbanken zijn versierd met confetti en zitten vol verklede Tullepetaone. Voor in de kerk een levensgrote Tullepetaon van ballonnen en de in geel en rood geklede muzikanten van dweilband Zullie. En natuurlijk zitten ook Prins Ruben I, Narreke Malou en Sjampetter Rinus in de kerkbanken.
19/02 20u00  Derde nederlaag op rij voor GestaZONDAG VIERDE KLASSE C - In blessuretijd won DIA thuis met 1-0 van TVC Breda.
19/02 19u45  Hartje Breda: Jubileum Zen in BredaBREDA - De Bredase tak van Zen.nl bestaat vijf jaar en vierde dat zondagmiddag met een jubileumbijeenkomst in De Avenue. ,,Zen kun je zien als geestelijke fitness. Het komt uit het oosten en is een eeuwenoud, maar ontwikkelt zich wel continu zonder de raakvlakken met het boeddhisme te verliezen. Het draait om meditatie en concentratie, bezien vanuit jezelf”, duidt Etiënne Jacobs, Zen-coach en oprichter van Zen.nl Breda.
19/02 19u30  Oranje Blauw wint in MoerstratenZONDAG VIJFDE KLASSE B - Hekkensluiter Oranje Blauw weet voor de tweede keer dit seizoen te winnen. Met 0-3 moest het matig ogende Moerstraten het ontgelden. De Schutters wint verdiend van zijn oude trainer die nu TPO onder zijn hoede heeft.
19/02 19u15  PvdD voert actie voor troeteleik in middenberm A58: 'Red onze boom!'ULVENHOUT - De Partij voor de Dieren wil de 'troeteleik' in de middenberm van de A58 redden. Daarom heeft de partij, onder leiding van kandidaat-Kamerlid Frank Wassenberg, zondagmiddag actie gevoerd en een spandoek op het viaduct opgehangen met de tekst 'Red onze boom!'.
19/02 18u45  Nieuw Borgvliet en WVV'67 laten het afwetenZONDAG VIJFDE KLASSE A - Zowel Nieuw Borgvliet als WVV'67 leed een onverwachte nederlaag. 
19/02 18u30  Oosterhout behoudt beste papieren, SCO en Beek Vooruit delen de puntenZONDAG DERDE KLASSE B- Door met 2-0 te winnen van Right Oh behoudt Oosterhout de beste papieren op de tweede periodetitel. TSC had het lastig tegen een defensief Veerse Boys, maar won in de slotminuut door een treffer van Tyron Zschusschen, 1-0. SCO en Beek Vooruit deelden de punten.
19/02 18u15  Twee grote drugsdumpingen in een weekend 'wel heel erg toevallig' volgens politieZEGGE - ‘Wel heel erg toevallig’ noemt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage de tweede dumping van - hoogstwaarschijnlijk - synthetisch drugsafval dit weekend in het buitengebied van de gemeente Rucphen. Honderd kleine vaten en één groot vat met een inhoud van duizend liter werden zondagochtend aangetroffen aan de Lage Zegstraat in Zegge, nadat vrijdagavond al vijftig vaten met synthetisch drugsafval waren gevonden in het buitengebied van Schijf.
19/02 17u30  Bestuurster rijdt van verbindingsweg A16 bij MoerdijkMOERDIJK -  Een automobiliste is zondagmiddag met haar auto onderaan de verbindingsweg van A16 naar A17 terecht gekomen. De bestuurster kon op eigen kracht haar auto verlaten. 
19/02 17u30  Bekaro op titelkoersRUGBY – In de derde klasse van het rugby heeft Bekaro de zo goed als alles beslissende wedstrijd om de titel winnend afgesloten.
19/02 17u30  Viola ondanks kansenregen onderuitZONDAG VIERDE KLASSE E - Viola slaagde er niet in te winnen van RKDSV, terwijl de ploeg kansen genoeg kreeg. Gloria UC won opnieuw niet.
19/02 17u30  Jong PSV zonder de grootste talenten tegen NAC (video)EINDHOVEN – Bij wedstrijden met beloftenteams is het iedere keer weer een verrassing welke elf aan de aftrap verschijnen. Zo ook bij Jong PSV dat maandag tegen NAC een half dozijn talenten noodgedwongen moet afstaan aan de onder 19 (A1). Daarvoor in de plaats krijgt het spelers te leen van het eerste.
19/02 17u15  Moerse Boys breekt remisereeks met zege op MOC'17ZONDAG EERSTE KLASSE C - Geen elfde remise van het seizoen. Voorlopig dan. Moerse Boys heeft in de degradatiekraker gewonnen van MOC'17: 2-1. Een duel met een verhitte slotfase.
19/02 16u45  Dosko heel februari ongeslagen, Halsteren onderuitZONDAG HOOFDKLASSE B - Dosko krabbelt op. Tegen Gestel bleef de ploeg al voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen; er werd met 3-1 gewonnen. Competitiegenoot Halsteren verloor van IFC: 4-2.
19/02 16u45  Jong PSV zonder de grootste talenten tegen NACEINDHOVEN – Bij wedstrijden met beloftenteams is het iedere keer weer een verrassing welke elf aan de aftrap verschijnen. Zo ook bij Jong PSV dat maandag tegen NAC een half dozijn talenten noodgedwongen moet afstaan aan de onder 19 (A1). Daarvoor in de plaats krijgt het spelers te leen van het eerste.
19/02 16u15  NAC-trainer Vreven wisselt voorin van vleugels (video)ZUNDERT – Naast de geschorste Danny Verbeek ontbreekt ook Thomas Agyepong maandag (20.00 uur) in Eindhoven als NAC op bezoek gaat bij Jong PSV. De Ghanees heeft last van zijn hamstring en trainer Stijn Vreven wil geen onnodig risico nemen.
19/02 15u45  Opwarmersbal opent carnaval in Ut ZwammegatSTANDDAARBUITEN – In een prachtig versierde zaal van gemeenschapshuis De Standaert in Zwammegat ( Standdaarbuiten) werd zaterdagavond carnaval officieel geopend met het Opwarmersbal. 
19/02 15u30  Colin Bekers moet over zijn schouder kijken in AtledocrossDONGEN - Ook de laatste cross van het seizoen, de goed bezette Atledocross in Dongen, is gewonnen door Colin Bekers uit Teteringen. 
19/02 15u30  Vrouw rijdt dwars over rotonde lantaarnpaal uit de grond in RoosendaalROOSENDAAL - Een automobiliste is zondagmiddag met haar auto in botsing gekomen met een lantaarnpaal op de rotonde aan de Willem Dreesweg in Roosendaal. 
19/02 15u30  Nieuwe winkel Roy Donders in centrum TilburgTILBURG - Roy Donders gaat zijn winkel verhuizen naar het centrum van Tilburg. Dat maakte hij zondag bekend. Nu zit de winkel van de stylist van het zuiden nog in Broekhoven, ook in Tilburg.
19/02 15u15  NAC-trainer Vreven wisselt voorin van vleugelsZUNDERT – Naast de geschorste Danny Verbeek ontbreekt ook Thomas Agyepong maandag (20.00 uur) in Eindhoven als NAC op bezoek gaat bij Jong PSV. De Ghanees heeft last van zijn hamstring en trainer Stijn Vreven wil geen onnodig risico nemen.
19/02 14u15  Liveblog amateurvoetbal: MOC'17 en Moerse Boys strijden om de puntenAMATEURVOETBAL - Na een weekend vol afgelastingen zijn we toe aan een normale voetbalzondag. Volg hier alles.
19/02 13u45  Grijze Kuivenbal weer topper in ZevenbergenLees meer >
19/02 13u45  Treinen rijden weer tussen Breda/Zevenbergen en Dordrecht en tussen Breda en Gilze-RijenBREDA - De treinen rijden na een urenlange stremming weer tussen Dordrecht en Breda/Zevenbergen.
19/02 13u30  Hoe kom je van die mollen af?ETTEN-LEUR - Liefhebbers van een strak gazon houden komende weken met angst en beven hun gazon in de gaten. Want met het zachter worden van de grond duikt de mol, letterlijk, weer op.
19/02 13u15  Hengstdijk draait vast warmHENGSTDIJK - Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, dachten ze in Hengstdijk. En dus was daar zaterdag de eerste carnavalsoptocht van Zeeuws-Vlaanderen. 
19/02 13u15  Longread: Pim Fortuyn en de dag dat hij in Breda zijn eigen sterfdatum opschreefBREDA - Dit jaar is het 15 jaar geleden dat in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen Pim Fortuyn in Hilversum werd vermoord. Vandaag zou hij zijn 69e verjaardag hebben gevierd. Fortuyns laatste publieke optreden op die 6e mei 2002 was tijdens een verkiezingsdebat van BN DeStem in Breda. Hieronder de reconstructie van Fortuyns laatste dag zoals deze in 2012, tien jaar na dato, in BN DeStem stond.
19/02 12u45  Spoedcursus carnaval in Boemeldonck voor staatssecretaris Sander DekkerPRINSENBEEK - ,,We denken in het noorden vaak dat carnaval alleen draait om bierdrinken en achter de vrouwen aanzitten”, aldus staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs (VVD). ,,Maar er is zoveel meer dan dat.” 
19/02 12u30  Inzittende in Den Helder aangetroffen auto is inderdaad Rob van Dongen uit Etten-LeurDEN HELDER - Het stoffelijk overschot dat afgelopen week in een auto in een water in Den Helder is aangetroffen is van Rob van Dongen. 
19/02 11u15  Bushokje Parklaan in Etten-Leur wederom vernieldETTEN-LEUR - Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag het bushokje aan de Parklaan in Etten-Leur vernield. 
19/02 11u15  Meer dan 100 vaten met drugsafval aangetroffen in Zegge, aantal lektZEGGE - Aan de Lage Zegstraat in Zegge zijn zondagochtend vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen. Het gaat volgens de politie vermoedelijk om meer dan 100 exemplaren.
19/02 11u00  Auto de vangrail op gelanceerd op A27 bij OosterhoutBREDA - Een auto met meerdere mannen er in is zondagochtend rond 10.15 uur de vangrail op gelanceerd langs de A27 bij Kalix Berna. 
19/02 10u45  Vier personen met inbrekerswerktuigen aangehouden in UlvenhoutULVENHOUT - Drie mannen en een vrouw die ervan verdacht worden op inbrekerspad te zijn geweest, werden zaterdag door twee agenten aangehouden op de Chaamsebaan in Ulvenhout.
19/02 10u45  Bredanaar (70) bedreigt agenten met honkbalknuppelBREDA - In de wijk Princenhage in Breda is zaterdagavond een man (70) aangehouden toen hij agenten bedreigde met een honkbalknuppel.
19/02 10u45  Tientallen vaten met drugafval aangetroffen in ZeggeZEGGE - Aan de Lage Zegstraat in Zegge zijn zondagochtend zo'n 40 vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen. 
19/02 10u30  Hoe kom je van die mollen af? (fotoalbum)ETTEN-LEUR - Liefhebbers van een strak gazon houden komende weken met angst en beven hun gazon in de gaten. Want met het zachter worden van de grond duikt de mol, letterlijk, weer op.
19/02 10u15  West-Brabantse week: Klaas Otto opnieuw aangehouden, bloemisten hebben het zwaar en meerETTEN-LEUR - BN DeStem blikt terug op de week en zet een aantal belangrijke verhalen op een rijtje. Wat gebeurde er allemaal deze week?
19/02 09u00  Automobilist zwaargewond bij eenzijdig ongeval bij Effen (video)EFFEN - Op de Rijsbergseweg bij Effen is zaterdagavond laat een ernstig eenzijdig ongeval gebeurd. Een automobilist raakte daarbij zwaargewond.
19/02 08u45  Vuurpijl zorgt voor brandje in heg in PrinsenbeekPRINSENBEEK - Een vuurpijl heeft in de nacht van zaterdag op zondag voor een brandje in een heg gezorgd bij een woning aan de Zuidlaan in Prinsenbeek. 
19/02 08u45  71-jarige Tilburger moet voor vijfde keer auto inleveren bij politieTILBURG - Een 71-jarige Tilburger werd zaterdagnacht voor de veertiende keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Daarop moest hij zijn auto inleveren.
19/02 08u30  Geen treinen tussen Breda/Zevenbergen en Dordrecht door stroomstoringBREDA - Tussen Dordrecht en Breda/Zevenbergen rijden zondagochtend geen treinen door een stroomstoring. 
19/02 00u45  Automobilist zwaargewond bij eenzijdig ongeval bij EffenEFFEN - Op de Rijsbergseweg bij Effen is zaterdagavond laat een ernstig eenzijdig ongeval gebeurd. Een automobilist raakte daarbij zwaargewond.
19/02 00u15  Traumahelikopter opgeroepen voor ernstig ongeval bij EffenEFFEN - Op de Rijsbergseweg bij Effen is zaterdagavond laat een ernstig ongeval gebeurd. 
19/02 00u00  Ook proef met voorschoolse opvang in Hulst en Sint JansteenHULST Basisscholen in Hulst en Sint Jansteen krijgen nog voor de zomer een proef met voorschoolse opvang. Het project met de zogenoemde startgroepen loopt al in Heikant, Clinge, Nieuw Namen, Koewacht en Sas van Gent. Peuters kunnen daar al vanaf 2 jaar naar school. De proef is in het leven geroepen om de weglek naar België te voorkomen. Daar mogen kinderen vanaf 2,5 jaar naar school.
19/02 00u00  'Heel Bladel staat achter ons'BLADEL - Peer Hooijen, al 38 jaar betrokken bij het wel en wee van Bladella, heeft er een paar kwaaie nachten van geslapen, zegt hij.  Woensdag zat hij in de auto en hoorde het hele relaas over die lootjes op de radio. ,,Ik dacht eerst nog: er zal toch niet een van de kaderleden aan de voetballertjes gezeten hebben?'
19/02 00u00  Lees het laatste nieuws via de WhatsApp-service van BN DeStemNieuws van BN DeStem dat je écht niet mag missen, kun je nu ook van via WhatsApp ontvangen. Ook delen we bijzondere foto's en videofragmenten, zodat je op de hoogte blijft van wat er speelt.
18/02 23u30  112-overzicht: lekkende drugsvaten, onbekende fietsendieven en ongevalsveroorzaker onder invloedETTEN-LEUR - Wat was het meest opvallende 112- en politienieuws in West-Brabant dat zaterdag op deze website is verschenen? De redactie maakte voor u een selectie.
18/02 23u00  Fietsendieven in de kraag gevat in Oosterhout, maar van wie is het rijwiel?OOSTERHOUT - Alerte politieagenten wisten zaterdag in de vooravond twee fietsendieven aan te houden in het centrum van Oosterhout.  
18/02 22u00  Reddingsboot Jan 1 heeft vervangerTERNEUZEN - De reddingsboot van de strandwacht en brandweer van Vlissingen vervangt reddingsvaartuig de Jan 1 op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Dat schrijft het dagelijks bestuur van Terneuzen in een antwoord op vragen van fractievoorzitter Gerry Loof-Bakker van de ChristenUnie.
18/02 22u00  Dongen vecht zich terug en klopt Jong Achilles'29ZONDAG DERDE DIVISIE - Dongen knokte zich zaterdagavond goed terug in het uitduel met Jong Achilles'29. In Groesbeek boog het een 2-0 ruststand om in een 2-3 zege.
18/02 21u00  Veel blije gezichten op carnavalsbal Neefjes WaspikWASPIK -  Voor de tiende keer hield carnavalsvereniging De Neefjes zaterdagmiddag een carnavalsbal voor mensen met een beperking in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De formule is ieder jaar hetzelfde, maar sluit perfect aan bij de doelgroep: veel muziek, zang en dans. Het was deze keer drukker dan voorgaande jaren.
18/02 20u30  Jailhouse Rock in de 'jail' tijdens Carnavaleske Wandeling door het Kielegat (video)BREDA - 'Kunde maot'ouwe? Zing dan mee!' Onder dat motto wordt zaterdag voor de vijfde maal de Kielegatse carnavalswandeling gehouden. 
18/02 20u15  SPS haalt uit tegen VosmeerZATERDAG VIERDE KLASSE B - Grote uit-overwinningen waren er zaterdag voor SPS en Smerdiek. Op de overwinningen van Smerdiek en SPS was niets af te dingen. Beide ploegen blijven op koers voor de (periode-)titel. Stavenisse won tegen de verhoudingen in.
18/02 20u15  Zwaluwe schudt Tholense Boys van zich afZATERDAG DERDE KLASSE B - Zwaluwe won de topper tegen Tholense Boys dankzij een benutte strafschop van aanvoerder Pim Schonk: 2-1. De penalty volgde onmiddellijk op de Thoolse gelijkmaker.
18/02 20u00  Prinsenland en Klundert verliezenZATERDAG TWEEDE KLASSE E - Prinsenland zit diep in de problemen na het 1-4 verlies tegen de directe concurrent DBGC. 
18/02 19u00  ONI lijdt nederlaag na knotsgek duelZATERDAG VIERDE KLASSE E- Good Luck won, ONI verloor.
18/02 17u45  Video | Gemeente haalt leuzen weg bij Molukse moskee in Waalwijk* UPDATE 16.57 UUR * WAALWIJK – 'Fuck Allah' en 'Fuck ISIS'. Met die leuzen is de Molukse An-Nur-moskee in Waalwijk vrijdagnacht beklad. Gemeente Waalwijk heeft de muren zaterdagmiddag schoongemaakt. 
18/02 17u15  Geen vervangende nieuwbouw voor gesloopte woningen in LamswaardeLAMSWAARDE - Voor de vier woningen die aan de Dreef in Lamswaarde gesloopt gaan worden, komt waarschijnlijk geen nieuwbouw in de plaats. Woningbouwplannen in de kernen dienen aan te sluiten bij de vraag. Als de vraag naar huizen uitblijft heeft het ontwikkelen van plannen geen zin. Dat schrijft het Hulster B en W aan René van den Kieboom van Groot Hontenisse.
18/02 17u15  Auto tegen de vangrail op A4 bij HoogerheideHOOGERHEIDE - Op de A4 bij Hoogerheide heeft een automobilist zaterdagmiddag door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail aangekomen. 
18/02 16u45  Drugsdeal verijdeld in Putte: dealer en opstandige klant (16) opgepaktPUTTE - In Putte heeft de politie vrijdagavond een drugsdeal verijdeld. Op de parkeerplaats aan de Zuster Will van Hooijdonkstraat werden een 25-jarige drugsdealer en een 16-jarige klant opgepakt wegens drugsbezit.
18/02 16u45  Promovendi 'geschrokken' van fraudeverdenking oud-decaan Tilburg UniversityTILBURG - Verschillende promovendi die door voormalig Tilburg University-decaan Arie de Ruijter werden begeleid geven aan 'erg geschrokken' te zijn. 'Ontluisterend', zegt een Tilburgse promovendus.
18/02 16u30  Elf weetjes over Oosterhoutse carnavalsinsignesHet bungelt tijdens carnaval bij menig feestvierder om de nek: het Kaaiendonkse carnavalsinsigne. Het verzamelobject werd 62 jaar geleden geïntroduceerd. Zondag verschijnt een boek dat geheel in het teken staat van deze traditie: EddeGijUtOkAl?
18/02 16u00  Al 33 jaar Bob van de Priens in RoosendaalROOSENDAAL / RUCPHEN - Piet Alders uit Rucphen is deze carnaval voor de 33ste keer hofchauffeur van Priens, nar en Sjampetter in Tullepetaonestad. 'Ik wil nog wel een paar jaar doorgaan.'
18/02 15u30  Lezers aan tafel met 7 landelijke lijsttrekkers: stel uw vraagETTEN-LEUR - Ook zo aan het zweven? Zit u nog met vragen die u graag beantwoord zou zien, liefst door een van de huidige politieke leiders? Dat treft! BN DeStem haalt lijsttrekkers in huis. Zeven stuks, samen met de andere Brabantse kranten Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad. En u mag de lijsttrekkers vragen komen stellen.
18/02 15u00  José (63) van de aardbodem verdwenen: ‘We maken ons heel erg zorgen’BREDA – Ze weten niet meer waar ze moeten zoeken. Ze kan overal zijn. De langslepende vermissing van José van der Heijden uit Breda houdt haar familie dag en nacht bezig. “Je staat ermee op, en je gaat ermee naar bed. We hebben echt geen idee waar ze kan zijn”, zegt een familielid tegen deze krant.
18/02 14u30  Komen de drugstoeristen weer terug?ETTEN-LEUR - Het wetsvoorstel over het softdrugsbeleid dat bij de Tweede Kamer ligt, kan ervoor zorgen dat wietteelt gereguleerd wordt. Wat betekent dat voor de regio? In aanloop naar verkiezingsdebat van BN DeStem en Chassé Theater brengt BN DeStem meerdere verhalen over onderwerpen die inwoners bezighouden. Vandaag Deel 1: Voor- en na-delen van het reguleren van wietteelt
18/02 14u15  WVV’67-topschutter Schevenhoven: ‘Wij gaan promoveren’ZONDAG VIJFDE KLASSE A - Het was geen wereldgoal, verklaarde WVV’67-speler Qurijn Schevenhoven (21) daags na de gewonnen wedstrijd tegen koploper Nieuw Borgvliet. Maar belangrijk was hij wel. De spits besliste met een bal die via een scrimmage via zijn buik in het doel rolde hoogstpersoonlijk het topduel in de zondag vijfde klasse A. 
18/02 14u15  'Spookrijders spelen met mensenlevens na ongeval A27'NIEUWENDIJK - Massaal negeerden ze de rode kruizen. Sommigen deden zelfs aan spookrijden. Vrachtwagenchauffeur Edwin van de Ouweland moet er nog steeds van bijkomen. Volgens hem speelden weggebruikers op de A27 bij Nieuwendijk zaterdag met mensenlevens. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Dit was te absurd voor woorden. Die achterlijke idioten weten niet waar ze mee bezig zijn.”
18/02 14u00  Traumahelikopter naar voetbalveld Tilburg voor gewonde keepsterTILBURG - Tijdens een voetbalwedstrijd zaterdagmorgen kwam een keepster zo hard met een medespeelster in botsing dat er een traumahelikopter opgeroepen werd.
18/02 14u00  ‘Dit moet écht stoppen!’ Gevaarlijke situaties A27 door spookrijders en massaal negeren rood kruisNIEUWENDIJK - Massaal negeerden ze de rode kruizen. Sommigen deden zelfs aan spookrijden. Vrachtwagenchauffeur Edwin van de Ouweland moet er nog steeds van bijkomen. Volgens hem speelden weggebruikers op de A27 bij Nieuwendijk zaterdag met mensenlevens. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Dit was te absurd voor woorden. Die achterlijke idioten weten niet waar ze mee bezig zijn.”
18/02 13u45  Urenlang geen treinen tussen Bergen op Zoom en Zeeland door aanrijding persoonBERGEN OP ZOOM - Er reden zaterdag urenlang geen treinen tussen Bergen op Zoom en het Zeeuwse Kruiningen-Yerseke. Dat kwam door een aanrijding met een persoon.
18/02 13u30  PVV-zangeres Annemiek in debatprogramma Het Lagerhuis: 'Geselecteerd door die gekke liedjes' (video)BREDA - Annemiek Ottenhoff uit Breda is één van de panelleden van 'De Wereld Draait Door Heimwee presenteert: Het Lagerhuis'. Vanaf maandag zijn vier afleveringen te zien van het debatprogramma. Ottenhoff was vrijdagavond al even te zien in het programma De Wereld Draait Door. Daar werd gesproken over het Lagerhuis dat vanaf 1997 een reeks jaren werd gepresenteerd door Paul Witteman.
18/02 13u15  Kooien met levende honden gedumptDORDRECHT - Twee grote kooien met daarin vier honden zijn vrijdagavond gevonden aan de Smitsweg in Dordrecht. Volgens William de Vos van Dierenambulance Dieren SOS waren de twee hokken bedekt met een deken.
18/02 13u00  ‘Dit moet écht stoppen!’ Gevaarlijke situaties A27 door spookrijders en massaal negeren rode kruisNIEUWENDIJK - Automobilisten die zaterdagochtend over de A27 bij Nieuwendijk reden, negeerden massaal de rode kruizen en reden tegen het verkeer in. Vrachtwagenchauffeur Edwin van de Ouweland bedacht zich geen moment en waarschuwde de politie. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Dit was te absurd voor woorden. Die achterlijke idioten spelen met mensenlevens.”
18/02 13u00  Tot 13.15 uur geen treinen tussen Bergen op Zoom en Zeeland door aanrijding persoonBERGEN OP ZOOM - Er rijden sinds zaterdagochtend geen treinen tussen Bergen op Zoom en het Zeeuwse Kruiningen-Yerseke. Dat komt door een aanrijding met een persoon, meldt de NS.
18/02 12u45  Wens van ernstig zieke Weber komt uit: carnavalsliedje op internetMEER/ULVENHOUT Het carnavalsliedje staat online bij BN DeStem. Daarmee is de wens van Alma Weber, oud-Ulvenhoutse, uitgekomen. 
18/02 11u45  Wat is er toch met José gebeurd? Vrouw (63) uit Breda al maanden spoorloosBREDA - Waar is José van der Heijden uit Breda gebleven? Dat vraagt de politie zich af. De 63-jarige vrouw is de afgelopen maanden door niemand meer gezien. Om haar snel te kunnen traceren, zijn haar foto en signalement op de website van de politie gepubliceerd.
18/02 11u30  Jachthaven Oosterhout breidt uit: vijfde aanlegsteigerOOSTERHOUT - Jachthaven Den Ouwe Sluis in Oosterhout krijgt een vijfde aanlegsteiger. Daarmee komen er bovenop de huidige 130 nog eens 40 ligplaatsen bij. Deze week liet het gemeentebestuur weten mee te willen werken aan de uitbreiding. 
18/02 11u30  Weinig aandacht voor verkiezingsborden in gemeente WoensdrechtHOOGERHEIDE - Of verkiezingsborden met posters van politieke partijen veel effect hebben op het stemgedrag, is nog maar de vraag. Het merendeel van de passanten lijkt er niet naar om te kijken.
18/02 11u15  Topschutter Rood-Wit: 'We zijn een lastig clubje om tegen te spelen'ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Boy van Steen laat zich niet gek maken De eerste twee duels na de winterstop leverden Rood-Wit het maximale resultaat op. De ploeg uit Sint Willebrord lijkt ook in de tweede klasse onverstoorbaar op weg naar het kampioenschap.
18/02 11u15  Verdwaald konijn herenigd met familie na zoektocht politie: 'Kinderen enorm blij!'BERGEN OP ZOOM - Het konijn dat zaterdagochtend in alle vroegte werd gevonden rondom het politiebureau in Bergen op Zoom, is terug bij haar familie. De politie startte via sociale media een zoektocht naar het baasje van Flappie, die eigenlijk Kamuk heet.
18/02 11u00  ‘Levensverhaal Jesse Klaver in Roosendaal is aangedikt’, politicus ontkentROOSENDAAL - Het verhaal van GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver (30) over zijn jeugd in Roosendaal, is onwaarschijnlijk, of op z’n minst aangedikt. Die conclusie maakt De Telegraaf op basis van gesprekken met mensen uit zijn omgeving.
18/02 10u15  Perrongeluk: OpaBredanaar Steven van Beek (33) schrijft op zijn Facebookpagina Perrongeluk en op zijn website www.perrongelukken.nl over zijn observaties als kioskmedewerker op het station in Breda. BN DeStem publiceert elke donderdag op deze plek het nieuwste Perrongelukje van Van Beek.
18/02 10u15  Als het klinkt als te mooi om waar te zijn...HALSTEREN / BREDA - Stel: je verhuurt ruimtes in een grote loods. De huurder wil geen visueel contact, heeft geen identiteitsbewijs, geen telefoonnummer en wil dat je de sleutel bij de brievenbus legt en stopt dan een envelop met de huur á 1000 euro in de brievenbus. Wat denk je dan? Juist. Linke soep, niet aan beginnen.
18/02 10u00  Van wie is Flappie? Politie Bergen op Zoom start zoektocht naar baasjeBERGEN OP ZOOM - Van wie is dit schattig konijntje? Dat vraagt de politie in Bergen op Zoom zich af. Het korps werd zaterdagochtend in alle vroegte verrast door het rondhuppelende dier. Via sociale media wordt nu naarstig gezocht naar de rechtmatige eigenaar.
18/02 10u00  A27 weer open na ongeluk in dichte mist met vrachtwagen, twee gewondenNIEUWENDIJK - Door een ongeluk was zaterdagochtend de A27 tussen Breda en Gorinchem urenlang afgesloten. Een vrachtwagen en een auto botsten ter hoogte van Nieuwendijk op elkaar. Daarbij raakten twee jongemannen gewond. Inmiddels is de weg weer vrij.
18/02 09u45  Jonge Tullepetaontjes oefenen 'Alles Daanst', dus veel met je billen schudden (video)ROOSENDAAL - ,,Je moet deze carnaval veel met je billen schudden.'' Wijze raad van zangeres Martine van de Kar, die samen een groep kinderen bij de Brakkenzooi het carnavalslied 'Alles daanst' instudeerde.
18/02 09u45  Tot 12.30 uur geen treinen tussen Bergen op Zoom en Zeeland door aanrijding persoonBERGEN OP ZOOM - Er rijden sinds zaterdagochtend geen treinen tussen Bergen op Zoom en het Zeeuwse Kruiningen-Yerseke. Dat komt door een aanrijding met een persoon, meldt de NS.
18/02 09u30  Ja hoor, daar gaan we weer: remmen en stilstaan op A58!ETTEN-LEUR - Op de A58 gaat het maar al te vaak van ‘au au’. Wéér remmen en stilstaan. En wat het extra pijnlijk maakt: het fileleed dat de snelweg tussen Eindhoven, Tilburg en Breda teistert gaat nog jaren duren. Deze krant besteedt er in een reeks verhalen aandacht aan.
18/02 09u15  'We zijn mentaal kwetsbaar bij Lepelstraatse Boys, de onzekerheid neemt toe'ZONDAG VIERDE KLASSE B - Met vlag en wimpel werden ze vorig seizoen kampioen in de vijfde klasse. Een trapje hoger is Lepelstraatse Boys hekkensluiter. Het cruciale duel met BVV'63 moet volgens Klaas van der Spoel zondag gewonnen worden. ,,Het is een van onze laatste kansen.''
18/02 09u15  KNVB luidt noodklok: twee derde voetbalclubs heeft financieel moeilijkBREDA - Twee derde van de amateurvoetbalclubs heeft organisatorisch en financieel moeite het hoofd boven water te houden. Daarvoor waarschuwt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. Hij luidt de noodklok bij politieke partijen.
18/02 09u00  Zakenman Ton Linssen stemt PVV: 'Links heeft geen verhaal'BREDA - Zakenman-politicus Ton Linssen uit Bergen op Zoom weet het zeker: bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer stemt hij op de PVV. Hij is helemaal klaar met de schandalen die in zijn ogen de landelijke politiek teisteren. De Bergenaar kiest voor een rechtse koers, want links heeft volgens hem ‘geen verhaal’.
18/02 08u45  Ton Linssen stemt PVV: 'Links heeft geen verhaal'BREDA - Zakenman-politicus Ton Linssen uit Bergen op Zoom weet het zeker: bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer stemt hij op de PVV. Hij is helemaal klaar met de schandalen die in zijn ogen de landelijke politiek teisteren. De Bergenaar kiest voor een rechtse koers, want links heeft volgens hem ‘geen verhaal’.
18/02 08u45  'Help, er zit een mol in m’n tuin!', nachtmerrie voor tuinliefhebbers (video en fotoalbum)FIJNAART - Het wordt lente, mollen steken de kop op. De mol graaft met zijn poten als kolenschoppen hele gazons overhoop.
18/02 08u45  De Draai verandert van koersROOSENDAAL - Een klein peloton renners met slechts een handvol grote namen, die om beurten voorop rijden zodat het publiek ze niet hoeft te zoeken. Met aan de finish áltijd de gedoodverfde en door iedereen voorspelde winnaar. Het comité van de Draai van de Kaai  in Roosendaal zet een dikke streep door dit traditionele wielercriterium. ,,In de huidige vorm heeft dat geen toekomst meer. Je ziet alle criteriums daarmee worstelen'', zegt voorzitter Sander van Peer van de stichting Draai van de Kaai. 
18/02 08u45  Dichte mist in Brabant, KNMI waarschuwt weggebruikers: 'Pas snelheid aan'ETTEN-LEUR – In Noord-Brabant is het oppassen geblazen voor dichte mist. Weggebruikers moeten zaterdag tot zeker 10.00 uur rekening houden met slecht zicht.
18/02 08u45  PVV-zangeres Annemiek uit Breda in DWDD-debatprogramma Het LagerhuisBREDA - Annemiek Ottenhoff uit Breda is één van de panelleden van 'De Wereld Draait Door Heimwee presenteert: Het Lagerhuis'. Vanaf maandag zijn vier afleveringen te zien van het debatprogramma. Ottenhoff was vrijdagavond al even te zien in het programma De Wereld Draait Door. Daar werd gesproken over het Lagerhuis dat vanaf 1997 een reeks jaren werd gepresenteerd door Paul Witteman.
18/02 08u30  A27 afgesloten na ongeluk in dichte mist met vrachtwagen, twee gewonden: ‘Ga niet spookrijden!’NIEUWENDIJK - Door een ongeluk is zaterdagochtend de A27 tussen Breda en Gorinchem afgesloten. Een vrachtwagen en een auto botsten ter hoogte van Nieuwendijk op elkaar. Daarbij raakten twee jongemannen gewond. 
18/02 08u30  Koetshuis Etten-Leur wordt woonhuis: Leste keer carnaval in het KarrekotETTEN-LEUR - Oude tijden herleven. Zo ook dit jaar met carnaval in het Koetshuis. Voor de allerlaatste keer gaan de fles en de tap open in 't Karrekot. Pieter en Janine Slagter, tot voor kort de uitbaters van het restaurant Mi Casa, willen nog één keer feestelijk uitpakken met een ouderwetse carnaval.
18/02 08u15  Geplaagd Moerse Boys moét winnen van MOC'17ZONDAG EERSTE KLASSE C - Op Sportpark De Akkermolen speelt zondag de nummer tien tegen de nummer laatst van de Eerste Klasse C. Dat betekent een pure strijd tegen degradatie, omdat Moerse Boys weliswaar zes punten meer heeft dan MOC '17, maar de bezoekers nog wel twee duels te goed hebben.
18/02 08u15  Acht op de tien klanten tevreden over op afspraak werkenOUDENBOSCH - Voor een proefperiode van een jaar werkt de gemeente Halderberge op afspraak sinds ook de openingstijden zijn gewijzigd. Dat leidde aanvankelijk tot veel ontevredenheid bij klanten aan de balie, waarop het college met een aantal verbeterplannen is gekomen. 
18/02 08u15  De Draai van de Kaai in Roosendaal stopt met traditioneel wielercriteriumROOSENDAAL - De Draai van de Kaai stopt na 37 jaar met het traditionele wielercriterium en houdt dit jaar in Roosendaal een échte profkoers over 130 kilometer. 
18/02 07u45  Herrie over aanbesteding werk aan parkeergarage De Parade in Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - Betonrestore uit Gorinchem heeft een zaak tegen de gemeente Bergen op Zoom verloren over het herstel van parkeergarage De Parade. Het bedrijf vond dat het ten onrechte het werk niet mocht uitvoeren, maar de Bredase rechter is van mening dat de gemeente geen fouten heeft gemaakt bij de aanbesteding.
18/02 07u15  De Kiezer aan Zet!, verkiezingsdebat van BN DeStem en Chassé Theater (poll)BREDA - BN DeStem en het Chassé Theater houden op woensdag 8 maart het verkiezingsdebat De Kiezer aan Zet. Prominente politici uit West-Brabant debatteren deze avond met hun kiezers. Het podium is dus ook voor de kiezer!
18/02 02u15  Nog lang rooklucht na brand bij Tilburgs recyclingbedrijf*UPDATE 00:01 UUR * TILBURG - Het sein brand meester is afgegeven voor de brand bij recyclingbedrijf CVB aan de Centaurusweg in Tilburg. De brandweer zal het vuur gecontroleerd laten uitbranden. Dit kan nog enkele uren duren, laat Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten op Twitter. De rooklucht blijft waarschijnlijk nog lang hangen. 
18/02 01u30  Fietser gewond bij aanrijding in RoosendaalROOSENDAAL - Bij de kruising van de Takspui met de Van Beethovenlaan in Roosendaal is vrijdagavond een fietser gewond geraakt bij een verkeersongeluk.  
18/02 01u30  Tientallen vaten gevonden in buitengebied Schijf, vermoedelijk drugsdumpingSCHIJF - Aan de Turfvaartsestraat in het buitengebied bij Schijf zijn enkele tientallen vaten gevonden. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een drugsdumping. Een deel van de vaten lekt.
18/02 01u15  Tientallen vaten gedumpt in buitengebied Schijf, vermoedelijk drugsdumpingSCHIJF - Aan de Turfvaartsestraat in het buitengebied bij Schijf zijn enkele tientallen vaten gevonden. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een drugsdumping. Een deel van de vaten lekt.
18/02 00u15  Nog lang een rooklucht na brand bij Tilburgs recyclingbedrijf*UPDATE 00:01 UUR * TILBURG - De brandweer heeft het sein brand meester gegeven voor de brand bij recyclingbedrijf CVB aan de Centaurusweg in Tilburg. Wel zal de brandweer nog lang bezig zijn met het gecontroleerd laten uitbranden van het vuur. Er zal nog lang een rooklucht te ruiken zijn, laat Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten op Twitter. 
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Bekaro op titelkoers19/02 17u30 - BN/DeStem: RUGBY – In de derde klasse van het rugby heeft Bekaro de zo goed als alles beslissende wedstrijd om de titel winnend afgesloten.
1x A27 afgesloten na ongeluk in dichte mist met vrachtwagen, twee gewonden: ‘Ga niet spookrijden!’18/02 08u30 - BN/DeStem: NIEUWENDIJK - Door een ongeluk is zaterdagochtend de A27 tussen Breda en Gorinchem afgesloten. Een vrachtwagen en een auto botsten ter hoogte van Nieuwendijk op elkaar. Daarbij raakten twee jongemannen gewond. 
1x A27 weer open na ongeluk in dichte mist met vrachtwagen, twee gewonden18/02 10u00 - BN/DeStem: NIEUWENDIJK - Door een ongeluk was zaterdagochtend de A27 tussen Breda en Gorinchem urenlang afgesloten. Een vrachtwagen en een auto botsten ter hoogte van Nieuwendijk op elkaar. Daarbij raakten twee jongemannen gewond. Inmiddels is de weg weer vrij.
1x ‘Levensverhaal Jesse Klaver in Roosendaal is aangedikt’, politicus ontkent18/02 11u00 - BN/DeStem: ROOSENDAAL - Het verhaal van GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver (30) over zijn jeugd in Roosendaal, is onwaarschijnlijk, of op z’n minst aangedikt. Die conclusie maakt De Telegraaf op basis van gesprekken met mensen uit zijn omgeving.
1x ‘Dit moet écht stoppen!’ Gevaarlijke situaties A27 door spookrijders en massaal negeren rood kruis18/02 14u00 - BN/DeStem: NIEUWENDIJK - Massaal negeerden ze de rode kruizen. Sommigen deden zelfs aan spookrijden. Vrachtwagenchauffeur Edwin van de Ouweland moet er nog steeds van bijkomen. Volgens hem speelden weggebruikers op de A27 bij Nieuwendijk zaterdag met mensenlevens. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Dit was te absurd voor woorden. Die achterlijke idioten weten niet waar ze mee bezig zijn.”
1x Auto tegen de vangrail op A4 bij Hoogerheide18/02 17u15 - BN/DeStem: HOOGERHEIDE - Op de A4 bij Hoogerheide heeft een automobilist zaterdagmiddag door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail aangekomen. 
1x 112-overzicht: lekkende drugsvaten, onbekende fietsendieven en ongevalsveroorzaker onder invloed18/02 23u30 - BN/DeStem: ETTEN-LEUR - Wat was het meest opvallende 112- en politienieuws in West-Brabant dat zaterdag op deze website is verschenen? De redactie maakte voor u een selectie.
1x 'Heel Bladel staat achter ons'19/02 00u00 - BN/DeStem: BLADEL - Peer Hooijen, al 38 jaar betrokken bij het wel en wee van Bladella, heeft er een paar kwaaie nachten van geslapen, zegt hij.  Woensdag zat hij in de auto en hoorde het hele relaas over die lootjes op de radio. ,,Ik dacht eerst nog: er zal toch niet een van de kaderleden aan de voetballertjes gezeten hebben?'
1x Automobilist zwaargewond bij eenzijdig ongeval bij Effen (video)19/02 09u00 - BN/DeStem: EFFEN - Op de Rijsbergseweg bij Effen is zaterdagavond laat een ernstig eenzijdig ongeval gebeurd. Een automobilist raakte daarbij zwaargewond.
1x Hoe kom je van die mollen af? (fotoalbum)19/02 10u30 - BN/DeStem: ETTEN-LEUR - Liefhebbers van een strak gazon houden komende weken met angst en beven hun gazon in de gaten. Want met het zachter worden van de grond duikt de mol, letterlijk, weer op.

Statistieken

Artikels:
35927
Gelezen:
27612
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven