donderdag 13 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van BN/DeStem

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u30
 

BN/DeStem

Verbergen Tonen
13/12 17u30  Test BMW X5: royale reus dijt verder uit Grote auto’s zijn geliefd en dus groeide ook de BMW X5 naar alle kanten. Het model behoort al bijna twintig jaar tot de best rijdende auto’s in zijn klasse.
13/12 17u30  Groot kunstwerk Breda: stenen sporen van Poolse tank herinneren aan 75 jaar bevrijding BREDA - Een prominent kunstwerk midden in Breda moet herinneren aan de bevrijding van de stad door de Poolse Generaal Maczek, volgend jaar 75 jaar geleden. De Poolse partnerstad Wroclaw schenkt Breda het kunstwerk. In de loop van volgend jaar verschijnt het op de hoek van de Claudius Prinsenlaan met de Wilhelminasingel.
13/12 17u30  Santos strikt Sampoali als nieuwe coach Jorge Sampaoli is de nieuwe trainer van het Braziliaanse Santos. De Argentijn moet zijn nieuwe club weer succesvol maken.
13/12 17u30  Kapitein KMA over 'nazi-plaatjes' in leger: 'Cadet kreeg ontoelaatbaar materiaal onder ogen’ BREDA - Binnen een kleine groep militairen in opleiding in Breda circuleert mogelijk kwetsend en beledigend beeldmateriaal. Gilbert Stout, kapitein op de Koninklijke Militaire Academie in Breda, kan niet zeggen om wat voor beelden het precies gaat, waar ze vandaan komen en onder wie ze werden verspreid. ,,Dat is wat nu worden onderzocht”, zegt hij.
13/12 17u30  Ronaldo geniet van bezit Real Valladolid: Voelt als een cadeau Voormalig Braziliaans international Ronaldo heeft geen spijt dat hij in september een meerderheidsbelang nam in de Spaanse voetbalclub Real Valladolid.
13/12 17u15  Rechter verbiedt staking PostNL De rechter heeft de door FNV aangekondigde kerststaking bij PostNL verboden. Dat besliste de rechtbank in Den Haag vanmiddag in een kort geding dat het postbedrijf had aangespannen tegen de vakbond.
13/12 17u15  Ajax moet opnieuw vrezen voor straf na wangedrag fans Ajax moet rekening houden met een nieuwe straf van de UEFA. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond is een onderzoek gestart omdat fans van de Amsterdamse club woensdag voorwerpen op het veld zouden hebben gegooid tijdens het thuisduel met Bayern München (3-3) in de Champions League.
13/12 17u00  Stef Clement (36) zet punt achter carrière Stef Clement zet een punt achter zijn actieve wielerloopbaan. De 36-jarige Nederlander kwam sinds mei niet meer in actie vanwege aanhoudende lichamelijke klachten. Na verder medisch onderzoek is besloten om de routinier een andere functie binnen team Jumbo-Visma te geven.
13/12 17u00  Bezoekers overmeesteren overvaller buurtcafé in Breda BREDA - Bezoekers van een buurtcafé in Breda hebben donderdagmiddag iets na 15.30 uur een overvaller overmeesterd. Het ging om een man die een greep in de kassa deed. Hij is overgedragen aan de politie en afgevoerd naar het bureau.
13/12 16u45  Ter Mors verlengt contract bij Team IKO Jorien ter Mors heeft haar contract bij Team IKO tot 2020 verlengd. ,,Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik hier krijg”, reageert de drievoudig olympisch kampioen en regerend wereldkampioen op de sprint.
13/12 16u45  Lange file op A58 tussen Breda en Tilburg na ongeval TILBURG - Een ongeval op de A58 bij Tilburg had donderdagmiddag een 14 kilometer lange file vanaf Breda als gevolg. De rijbaan was een klein uur dicht tussen Tilburg-Reeshof en Tilburg Centrum-West.
13/12 16u45  Bezoekers overmeesteren overvaller buurtcafé Markhoek in Breda BREDA - Bezoekers van buurtcafé Markhoek in Breda hebben donderdagmiddag iets na 15.30 uur een overvaller overmeesterd. Het ging om een man die een greep in de kassa deed. Hij is overgedragen aan de politie en afgevoerd naar het bureau.
13/12 16u30  Terreuraanslag Straatsburg: grote politieactie aan de gang Twee dagen na de aanslag in Straatsburg is er een omvangrijke politieoperatie aan de gang in de wijk Neudorf, zo heeft nieuwszender BFMTV gemeld.
13/12 16u30  Jan Smit woest na gecancelde show: Nog nooit meegemaakt Jan Smit (32) moet zijn fans vandaag teleurstellen. De zanger zou vanavond een concert geven in Nijmegen in schouwburg De Vereeniging, maar nu blijkt dat het pand nog lang niet toegankelijk is wegens verbouwingen. De Volendammer is pissig en doet op Instagram zijn verhaal. ,,Ik vind het bijzonder teleurstellend dat wij hier op geen enkele wijze eerder van op de hoogte zijn gesteld!”
13/12 16u30  A58 dicht bij Tilburg na ongeval, file vanaf Breda TILBURG - Door een ongeval op de A58 bij Tilburg is donderdagmiddag een kilometerslange file ontstaan vanaf Breda. De rijbaan is dicht tussen Tilburg-Reeshof en Tilburg Centrum-West.
Laatste update: vandaag om 17u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/12 16u30  Bezoekers overmeesteren overvaller café Markhoek in BredaBREDA - Bezoekers van café Markhoek in Breda hebben donderdagmiddag iets na 15.30 uur een overvaller overmeesterd. Het ging om een man die een greep in de kassa deed. Hij is overgedragen aan de politie en afgevoerd naar het bureau.
13/12 16u15  26 auto's in beslag genomen bij grote verkeerscontrole in Etten-LeurETTEN-LEUR - De belastingdienst nam bij een grote verkeerscontrole in Etten-Leur dinsdag maar liefst 26 auto's in beslag.
13/12 16u15  Schoenenwinkel Bovendeert failliet, doorstart wordt onderzochtEINDHOVEN - De curatoren van Bovendeert Schoenen onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart van de winkelketen. De winkels in onder meer Bergen op Zoom, Etten-Leur en Oosterhout blijven open.
13/12 16u15  Slachtoffers mysterieus ‘ongeval’ op A73 zijn RoemenenDe twee slachtoffers van het mysterieuze ‘ongeval’ op de A73 bij het Limburgse Sint Odiliënberg, afgelopen nacht, komen uit Roemenië. Daar gaat de politie althans van uit. Het gaat om een dode man en een zwaargewonde vrouw.
13/12 16u15  Hockeyers kloppen gastland India in zinderende kwartfinaleHet Nederlands hockeyelftal overleefde de Indiase heksenketel met verve. In een heerlijk kwartfinale van het WK in en tegen India maakte Mink van der Weerden tien minuten voor de tijd de winnende (2-1). Zaterdag wacht Australië in de halve finale.
13/12 16u15  Begrip en teleurstelling over opschonen begraafplaats Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - Er klinkt een zaag, een schop gaat in de grond en grind wordt weggehaald. De grote schoon- en opknapbeurt van de begraafplaats aan de Mastendreef in Bergen op Zoom is begonnen. Alle struiken, boompjes en het grind naast en achter de graven moet weg. Dat zijn de regels. Nabestaanden tonen begrip, maar er is ook teleurstelling.
13/12 16u15  De Vrijheijt van Rosendale schrijft over 700 jaar Roosendaal in 1968 en over het Gemengd KoorROOSENDAAL - Geschiedkundige Marius Broos had het eerste exemplaar van het 73e tijdschrift van heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale eigenlijk willen overhandigen aan Betsy Mortiers-van de Velde (77). Zij is immers al 65 jaar verbonden aan het Roosendaals Gemengd Koor en dat koor is een van de hoofdonderwerpen in het boek.
13/12 16u15  A58 dicht bij Tilburg na ongeval, file vanaf BavelTILBURG - Door een ongeval op de A58 bij Tilburg is donderdagmiddag een file ontstaan vanaf knooppunt Sint Annabosch bij Bavel. De rijbaan is dicht tussen Tilburg-Reeshof en Tilburg Centrum-West.
13/12 16u15  Overval op café in Breda: kroegbezoekers overmeesteren overvallerBREDA - Bezoekers van café Markhoek hebben donderdagmiddag een man die een greep in de kassa deed achtervolgd en te pakken gekregen. Hij is overgedragen aan de politie en afgevoerd naar het bureau.
13/12 16u00  Overval op café in Breda: verdachte overmeesterd door bezoekersBREDA - Een café aan de Marksingel in Breda is donderdagmiddag overvallen. De overvaller is overmeesterd door bezoekers van het café.
13/12 15u45  Zwitser Meuwly nieuwe atletiekbondscoachDe Atletiekunie heeft Laurent Meuwly aangetrokken als bondscoach. De 44-jarige Zwitser zal samen met bondscoach Bart Bennema het sprint- en hordenprogramma van de Atletiekunie leiden en tevens de rol van hoofdcoach voor de estafettes vervullen.
13/12 15u30  Brand bij bedrijf aan Provinciënbaan in RijenRIJEN - Op het terrein van een bedrijf aan de Provinciënbaan in Rijen woedt donderdagmiddag brand. Die is ontstaan in een afzuiginstallatie.
13/12 15u15  Hennepkwekerij aangetroffen in kelder van pand modezaak in centrum BredaBREDA - In een ruimte in een kelder onder een modezaak aan de Visserstraat in Breda is donderdag een hennepkwekerij aangetroffen. Het pand ligt hartje stad, op de hoek met de Lange Brugstraat. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
13/12 15u15  Zaal Geerts wordt lunchroom Proefje's: dagbesteding voor jongeren en jong volwassenen op de ‘tofste plek’STAMPERSGAT - De eerste twee maanden van het nieuwe jaar trekken Matthijs Sturm (38) en Diana Eskes (46) uit om horecazaak Zaal Geerts om te turnen tot lunchroom en dagbesteding voor jongeren en jong volwassenen. Dat de zoektocht naar een geschikte locatie voor hun nieuwe project hen naar Stampersgat zou brengen, hadden ze nooit verwacht.
13/12 15u15  Defensie doet onderzoek naar circuleren 'nazi-afbeeldingen’Defensie heeft twee onderzoeken ingesteld naar mogelijke misstanden op de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Dat heeft staatssecretaris Barbara Visser aan de Tweede Kamer laten weten.
13/12 15u15  Mogelijke nazi-sympathieën op Koninklijke Militaire Academie in Breda: Defensie start onderzoekBREDA - Defensie heeft twee onderzoeken ingesteld naar mogelijke misstanden op de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Dat heeft staatssecretaris Barbara Visser aan de Tweede Kamer laten weten. Eén van de onderzoeken vindt plaats op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda.
13/12 15u00  Geen straf voor Sandra die Jip de kip stal uit kunstprojectSandra van de Werd, de vrouw die in januari 2016 een kip meenam uit een studieproject op de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam wordt schuldig verklaard aan diefstal, maar krijgt verder geen straf. Dat heeft de rechtbank Amsterdam bepaald.
13/12 15u00  Wij zoeken dé camping in Frankrijk: welke is jouw favoriet?Welke camping in Frankrijk is uw absolute favoriet? Zijn de plekken mooi, maken de eigenaren de camping bijzonder of kun je er heerlijk zwemmen? Valt er wat te beleven of vind je er juist de welverdiende rust? Een selectie van de tips plaatsen we in een groot campingverhaal in AD Magazine.
13/12 15u00  Defensie onderzoekt mogelijke misstandenDefensie heeft twee onderzoeken ingesteld naar mogelijke misstanden op de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Dat heeft staatssecretaris Barbara Visser aan de Tweede Kamer laten weten.
13/12 15u00  België verrast Duitsland en staat in halve finale WK hockeyDe Belgische hockeyers hebben voor het eerst de halve finales bereikt op een WK. De ‘Red Lions’ versloegen in het Indiase Bhubaneswar Duitsland met 2-1 en treffen nu zaterdag Engeland.
13/12 15u00  Wordt deze wijkmanager van Etten-Leur vanavond Ambtenaar van het Jaar?ETTEN-LEUR – “Ik heb een supermooie rok gekocht om vanavond in te shinen!”. Wijkmanager Annelieke Selbach beleeft een bijzondere dag. Ze komt net terug van de kapper en voelt zich, onder andere door het ontvangen van twee bossen bloemen, wat ontroerd. “Gespannen en zacht, ofzo.”
13/12 15u00  Te koop: een eiland met een legertje pinguins, maar voor hoeveel?Een eiland in de Falklandeilanden staat te koop, compleet met een legertje pinguins, zeeleeuwen, 42 vogelsoorten en een eigen strand van 6,5 kilometer lang. De Britse familie die het natuurschoon al 150 jaar in bezit heeft, durft er alleen geen prijskaartje aan te hangen.
13/12 15u00  Vier aanhoudingen, 10.000 euro en een gouden Rolex in witwasonderzoekIn een onderzoek naar witwassen zijn vier personen aangehouden. Bij huiszoekingen is beslag gelegd op 10.000 euro aan contant geld, een gouden Rolex-horloge, computers, mobiele telefoons en bankrekeningen in Nederland, Spanje, Portugal en Italië.
13/12 15u00  Mogelijke misstanden op Koninklijke Militaire Academie in Breda: 'Nazi-plaatjes gaan rond’BREDA - Defensie heeft twee onderzoeken ingesteld naar mogelijke misstanden op de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Dat heeft staatssecretaris Barbara Visser aan de Tweede Kamer laten weten. Eén van de onderzoeken vindt plaats op de Koninklijke Academie (KMA) in Breda.
13/12 15u00  Peters krijgt eerste basisplaats sinds ruim een jaarJordens Peters kan zich opmaken voor een basisplaats tegen ADO Den Haag. Trainer Adrie Koster heeft bevestigd dat de aanvoerder van Willem II morgenavond de geschorste Freek Heerkens vervangt.
13/12 14u45  Koster bevestigt basisplaats Peters tegen ADO Den HaagJordens Peters kan zich opmaken voor een basisplaats tegen ADO Den Haag. Trainer Adrie Koster heeft bevestigd dat de aanvoerder van Willem II morgenavond de geschorste Freek Heerkens vervangt.
13/12 14u45  ‘Lidl-bestormer’ weer op vrije voetenDONGEN - De 33-jarige man uit Dongen die maandagmorgen met een kleine Suzuki een vestiging van supermarkt Lidl in zijn woonplaats binnenreed, is op vrije voeten gesteld. Hij was stomdronken.
13/12 14u45  Hekken Oostvaardersplassen onklaar gemaaktStaatsbosbeheer heeft aangifte gedaan van vernieling omdat onbekenden de sloten van toegangshekken van natuurgebied Oostvaardersplassen hebben volgespoten met lijm. De actie lijkt gericht tegen het afschieten van circa 1830 edelherten. Daarmee is maandag begonnen.
13/12 14u30  Goffin komt voor de zesde keer naar AhoyDavid Goffin komt in februari voor de zesde keer naar het ABN AMRO World Tennis Tournament. In 2017 was de 28-jarige Belg nog finalist van op het tennistoernooi in Rotterdam, dat in 2019 voor de 46ste keer plaatsvindt van 9 tot en met 17 februari.
13/12 14u30  ‘Geprikkelde’ Beugelsdijk terug in de basis bij ADOTom Beugelsdijk staat morgenavond in de uitwedstrijd tegen Willem II weer centraal achterin bij ADO. De Haagse cultheld verloor na de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht zijn plek in het team van Fons Groenendijk, maar verdient volgens zijn trainer een nieuwe kans.
13/12 14u30  Wernhoutse Ingrid werd doodgestokenBREDA – De 46-jarige Ingrid van Elsacker uit Wernhout is op 25 maart doodgestoken. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Breda. Lange tijd was onduidelijk waardoor de vrouw om het leven kwam in de bungalow aan de Julianalaan.
13/12 14u30  Bredase Hudson's Bay: ‘Dit wordt een fantastische decembermaand’BREDA - Miljoenenverlies, een mogelijke ontslagronde? Bij de Bredase vestiging van Hudson's Bay weten personeel en management officieel van niks. Woensdag werd bekend dat 'hun’ warenhuisketen er financieel beroerd voor staat.
13/12 14u15  Bergenaar (41) is rijbewijs kwijt na autorit onder invloed van cokeBERGEN OP ZOOM - Een 41-jarige man uit Bergen op Zoom is zijn rijbewijs kwijt, omdat hij woensdagnacht onder invloed door Vlissingen reed. Hij had coke gesnoven.
13/12 14u15  Zilver voor Nederlands gemengd estafetteteam op 4x50 wisselDe Nederlandse gemengde estafetteploeg heeft bij de WK kortebaan zilver gepakt op de 4x50 meter wisselslag. Dankzij de uitblinkende vrouwen Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk kwam Oranje in het tweede deel van de race sterk opzetten.
13/12 14u15  Bredase Hudsons's Bay: ‘Dit wordt een fantastische decembermaand’BREDA - Miljoenenverlies, een mogelijke ontslagronde? Bij de Bredase vestiging van Hudsons's Bay weten personeel en management officieel van niks. Woensdag werd bekend dat 'hun’ warenhuisketen er financieel beroerd voor staat.
13/12 14u15  Wil de echte Caravaggio opstaan?De Italiaanse schilder Caravaggio inspireerde veel Europese schilders onder wie een groep Utrechters. Vanaf morgen is een unieke expositie te zien van de meester en zijn volgelingen in het Centraal Museum.
13/12 14u00  Reeks mislukkingen noodzaakt vertrek Engelse voetbalbaasMartin Glenn stapt na dit seizoen op als leider van de Engelse voetbalbond FA. De president-directeur lag onder vuur vanwege een reeks mislukkingen.
13/12 14u00  Kaartverkoop kerstvoorstelling Etten-Leur loopt als een trein: ook generale repetitie gaat in de aanbiedingETTEN-LEUR - De belangstelling voor de derde editie van de jaarlijkse kerstvoorstelling in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur is zo groot dat de uitvoering, die zondag om 15.00 uur begint, stijf uitverkocht is.
13/12 14u00  Moerdijk krijgt nieuw dorpshart, met speeltuin voor mindervalidenMOERDIJK - Het dorp Moerdijk krijgt een speeltuin waar ook mindervaliden terechtkunnen. Het is gelukt om de benodigde 24.500 euro bijeen te krijgen voor de aanschaf van speciale toestellen.
13/12 14u00  Alles in mij komt in opstand als ik de advocaat van Brech hoorJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
13/12 14u00  Knegt mist EK na ongeluk met heftruckSjinkie Knegt heeft een zware blessure aan zijn linkerbeen opgelopen bij een incident met een heftruck. De shorttracker raakte thuis bekneld tussen zijn heftruck en een kozijn van de schuurdeur. Medische onderzoeken wezen uit dat hij, naast kneuzingen en bloeduitstortingen, fors spierletsel in zijn onderbeen heeft.
13/12 13u45  Opmerkelijk advies: Kamerleden mogen niet meer stemmen bij eigenbelangVolksvertegenwoordigers in de Tweede en Eerste Kamer mogen niet meer meestemmen over wetten en voorstellen waar ze zelf voordeel bij kunnen hebben. Nu is dat wel toegestaan, tot ergernis van de staatscommissie Parlementair Stelsel, onder leiding van VVD’er Johan Remkes.
13/12 13u45  Valetparking Schiphol aan bandenBedrijven die valetparking bieden op Schiphol mogen binnenkort niet meer hun diensten aanbieden bij de vertrek- en aankomsthal. De gemeente Haarlemmermeer wil hier begin volgend jaar op handhaven, omdat het tot onveilige situaties leidt op de openbare weg.
13/12 13u45  ‘Dominique, Gregory en Steven in finale Robinson’Fans van Expeditie Robinson zitten op het puntje van hun stoel als vanavond bekend wordt welke drie deelnemers zich hebben geplaatst voor de zinderende finale. De BN’ers Gregory Sedoc en Steven Brunswijk (beter bekend als de Braboneger) en Dominique Hazeleger, uit het onbekendenkamp, maken een grote kans.
13/12 13u45  Tadic naast Lewandowski in CL-elftal van de weekDusan Tadic heeft met zijn twee goals in de wedstrijd van Ajax tegen Bayern München (3-3) een plekje veroverd in het Champions League-elftal van de week.
13/12 13u30  550 miljoen euro hulpgeld Sint-Maarten is nog nauwelijks besteedVan de 550 miljoen euro aan hulpgeld voor de wederopbouw van het door een orkaan getroffen Sint-Maarten is nog nauwelijks geld daadwerkelijk besteed. Dat stelt de Algemene Rekenkamer in een onderzoeksrapport over de Nederlandse bijdrage bij de wederopbouw van Sint-Maarten.
13/12 13u15  Bergse wethouder over Gouvernement: ‘ Dit valt ontzettend tegen’Tussen de eigenaren van het Gouvernement in Bergen op Zoom en de investeerder die het pand wil kopen zit ‘ergens een knoop’. ,,Dit valt ontzettend tegen, ze komen er niet uit.” Dat zegt wethouder Patrick van der Velden.
13/12 13u15  Ik kan geen greintje respect opbrengen voor de advocaat van BrechJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
13/12 13u15  Kromowidjojo en De Waard door naar finale 50 meter vlinderRanomi Kromowidjojo en Maaike de Waard hebben bij de WK kortebaan in Hangzhou de finale bereikt op de 50 meter vlinderslag. Een half uur nadat ze de wereldtitel had veroverd op de 100 vrij zette 'Kromo' in de halve finales van de 50 vlinder met 24,84 seconden de beste tijd neer. De Waard kwalificeerde zich met 25,17 als vierde voor de finale van vrijdag in het Chinese 25 meterbad.
13/12 13u15  EU-top: May is welkom, maar er wordt niet meer onderhandeldDe regeringsleiders van de EU komen vandaag en morgen voor de laatste keer dit jaar bij elkaar in Brussel. De Britse premier Theresa May is er ook bij, want het gaat natuurlijk weer over de brexit. ,,Maar laten we duidelijk zijn”, zeggen hoge diplomaten: ,,Er wordt niet meer onderhandeld.”
13/12 13u15  Brabantse Wal Festival maakt programma bekendHOOGERHEIDE - Op het affiche van het Brabantse Wal Festival (BWF) voor 2019 staan de namen van 25 artiesten. Het muzikale aanbod varieert van dance tot smartlap en van rock tot disco.
13/12 13u15  Onderzoek: veel nieuwe bedrijventerreinen in Brabant nodigIn Noord-Brabant moet de komende tien jaar 600 tot 1.300 hectare aan nieuwe bedrijventerreinen worden aangelegd. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie.
13/12 13u15  Wat u niet mag missen in de Europa LeagueHet groepsgeweld van de Champions League is voorbij, maar vanavond wacht ook de laatste speeldag in de Europa League nog. Een toernooi zonder Nederlandse clubs, maar met nog genoeg waar u zich op mag verheugen.
13/12 13u15  Knegt mist EK na beknelling met heftruckSjinkie Knegt heeft een zware blessure aan zijn linkerbeen opgelopen bij een incident met een heftruck. De shorttracker raakte thuis bekneld tussen zijn heftruck en een kozijn van de schuurdeur. Medische onderzoeken wezen uit dat hij, naast kneuzingen en bloeduitstortingen, fors spierletsel in zijn onderbeen heeft.
13/12 13u00  Brabantse middenstander onder drukOndanks de bloeiende economie hebben veel winkeliers in Brabant moeite het hoofd boven water te houden. Eén op de drie winkels kampt met een flink tekort aan klandizie, blijkt uit onderzoek.
13/12 13u00  ‘Lewandowski deed niks verkeerd bij strafschop’Over de strafschop waaruit Robert Lewandowski gisteravond de 2-2 maakte tegen Ajax was na afloop van het Champions Leagueduel (3-3) veel te doen. Volgens oud-scheidsrechter Mario van der Ende deed de spits van Bayern München echter niets onreglementair. ,,Ik heb niks verkeerds gezien.’’
13/12 13u00  Poolse trucker rijdt ‘geel hesje’ dood bij wegblokkade in FrankrijkIn het Zuid-Franse Avignon is een demonstrant van de zogenoemde 'gele hesjes' door een vrachtwagen aangereden en overleden.
13/12 13u00  Van Bommel polst Robben voor terugkeer naar PSVArjen Robben is inmiddels door PSV benaderd voor een terugkeer. Dat heeft Toon Gerbrands gezegd bij radioprogramma Brabants Bont.
13/12 13u00  Water schaatsbaan verandert langzaam in ijs in Wouw: komende weken volop activiteitenWOUW - Terwijl gistermiddag het water op de Wouwse schaatsbaan langzaam in ijs veranderde, werd rondom de baan hard gewerkt om sfeerverhogende elementen aan te brengen.
13/12 12u45  Grote zorgen om buslijn Sprundel en St. WillebrordRUCPHEN - Over een half jaar is er hopelijk helderheid over een alternatief vervoerssysteem waarbij reizigers met kleine busjes naar die ene overgebleven bushalte van Arriva voor Sprundel en St. Willebrord worden gebracht.
13/12 12u45  AutoMaatje uitkomst voor Etten-Leurse seniorETTEN-LEUR - Etten-Leur wil het project AutoMaatje opstarten. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden, samen met onder andere de plaatselijke ouderenbond en de Seniorenraad. Die maakt zich er ook graag hard voor, maar zegt dat succes afhangt van de vraag of er voldoende vrijwilligers gevonden worden.
13/12 12u45  Geen harde dreunen maar zwoele klanken voor De ZwaanJeffrey de Zwaan heeft op de valreep een nieuw opkomstnummer voor het WK darts gekozen. Hoewel de 22-jarige een uitgesproken voorkeur heeft voor hardcore, zal vanavond bij zijn entree reggae door Alexandra Palace galmen.
13/12 12u45  Ouders overleden Ximena (19) doen aangifte tegen psychologeDe zaak rond Ximena, die begin dit jaar op 19-jarige leeftijd uit het leven stapte met een zelfmoordmiddel dat ze op internet had gekocht, krijgt een staartje. Haar ouders doen aangifte tegen haar psychologisch behandelaar en de instelling.
13/12 12u30  Kamminga figureert in finale met wereldrecordArno Kamminga heeft zich bij de WK kortebaan in Hangzhou niet kunnen mengen in de strijd om de medailles op de 200 meter schoolslag. De houder van het Nederlands record (2.02,46) eindigde in de finale op de zevende plaats in 2.03,72.
13/12 12u30  2018 is zonnigste Hollandse jaar ooit gemeten, ruim 400 uren zon meer dan normaalRuim 2022 uur, dat is hoe lang de zon zich liet zien in De Bilt dit jaar. Zó veel zon scheen er sinds het begin van de metingen van het KNMI nog nooit in Nederland. Het oude record (uit 2003) stond op 2021 uur.
13/12 12u30  Goud en zilver voor ‘Kromo’ en Heemskerk op 100 meter vrijRanomi Kromowidjojo heeft voor de tweede keer in haar carrière de wereldtitel kortebaan veroverd op de 100 meter vrije slag. De 28-jarige Groningse zegevierde met overmacht in het 25 meterbad in de Chinese stad Hangzhou: 51,14 seconden.
13/12 12u30  Karatekid Müller biedt zijn excuses aanThomas Müller heeft Nicolas Tagliafic via Twitter zijn excuses aangeboden. De speler van Bayern München verwondde de Ajacied gisteravond met een karatetrap.
13/12 12u30  Vraag over bouwvergunning voortaan gratis in OosterhoutOOSTERHOUT – Is een bouwvergunning nodig voor een dakkapel? Passen de plannen voor een aanbouw bij het huis in het bestemmingsplan? Voor vragen over bouwvergunningen kunnen inwoners vanaf 2019 kosteloos terecht bij de gemeente Oosterhout.
13/12 12u30  Zes jaar cel geëist tegen nepfysio: Bergenaar verdacht van verkrachting en aanrandingen hoogbejaarde vrouwenBREDA/BERGEN OP ZOOM - Tegen een 53-jarige man uit Bergen op Zoom is donderdag zes jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist omdat hij zich meermaals zou hebben vergrepen aan hoogbejaarde dames. Hij deed zich voor als fysiotherapeut en verkrachtte een vrouw van 93. Drie anderen vrouwen - van 83, 88 en 94 jaar - heeft hij aangerand. Deze beschuldigingen van het Openbaar Ministerie liegen er in elk geval niet om.
13/12 12u15  Intiem dineren in een igloBERGEN OP ZOOM - In het buitenland zijn ze her en der al te vinden: iglo’s bij restaurants of cafés. En nu staan ze ook in Bergen op Zoom. Uit eten is daardoor een aparte ervaring, waarbij de gerechten wel een beetje ondergeschikt lijken.
13/12 12u15  Grootste kans voor Ajax op nieuw duel met Manchester CityNu de groepsfase van de Champions League erop zit, weten we welke tegenstanders Ajax kan loten voor de knock-outfase van de Champions League. De kans op een treffen met FC Porto is uiterst klein (11,71%). Daarentegen is de kans op een achtste finale tegen Manchester een stuk groter (20,80%).
13/12 12u15  ‘Profeet’ Giovanni Korte (NAC) voorspelt: ‘Klein feestje gevierd, maar nu moeten we door’Elke week voorspelt een andere speler of clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan NAC-aanvaller Giovanni Korte.
13/12 12u15  Bijen redden met bloemen en ander maaibeleid: ‘Een zanderig of rommelig plekje in de tuin is ook fijn voor ze’ROOSENDAAL - Met de bijen in Nederland gaat het zo slecht, dat de helft van de 360 bijensoorten bedreigd wordt. Bijenlandschap West-Brabant wil de bijen helpen. De aangesloten gemeentes gaan hun maaibeleid veranderen en de bedrijven die bij het verbond zitten, gaan zoveel mogelijk bloemen zaaien.
13/12 12u15  Speelhal en trampolinepark openen volgende week in voormalig Racketcentrum BredaBREDA - Het nieuwe indoor speelparadijs Avontura opent op woensdag 19 december in het voormalige Racketcentrum aan de Terheijdenseweg. Binnenkort opent ook trampolinepark Krazy Kangaroo, een definitieve datum daarvoor is nog niet bekend.
13/12 12u15  YouTube-jaaroverzicht is slechtst beoordeelde video aller tijdenYouTube Rewind 2018, het jaaroverzicht van de internetgigant, is de slechtst beoordeelde video aller tijden op het platform. In de video, waar de populairste videomakers een rol krijgen, zijn onder meer Will Smith en de Nederlandse make up-queen Nikkie de Jager te zien.
13/12 12u15  Zes jaar cel geëist tegen nepfysio voor verkrachting en aanrandingen hoogbejaarde vrouwen Bergen op ZoomBREDA/BERGEN OP ZOOM - Tegen een 53-jarige man uit Bergen op Zoom is donderdag zes jaar celstraf geëist omdat hij zich meermaals zou hebben vergrepen aan hoogbejaarde dames. Hij deed zich voor als fysiotherapeut en verkrachtte een vrouw van 93. Drie anderen vrouwen - van 83, 88 en 94 jaar - heeft hij aangerand. Deze beschuldigingen van het Openbaar Ministerie liegen er in elk geval niet om.
13/12 12u00  YouTube-jaaroverzicht is slechts beoordeelde video aller tijdenYouTube Rewind 2018, het jaaroverzicht van de internetgigant, is de slechtst beoordeelde video aller tijden op het platform. In de video, waar de populairste videomakers een rol krijgen, zijn onder meer Will Smith en de Nederlandse make up-queen Nikkie de Jager te zien.
13/12 12u00  Dennis sportman van het jaar in AustraliëRohan Dennis mag zich de sportman van het jaar in Australië noemen. De 28-jarige wielrenner was bij de WK in Innsbruck een klasse apart op de tijdrit. Dennis overklaste ook titelverdediger Tom Dumoulin, die genoegen moest nemen met de tweede plaats.
13/12 12u00  De Stint is nooit veilig geweest: de weg ligt open voor schadeclaimsWat iedereen al vermoedde, werd vandaag bevestigd door de experts van TNO: de Stint is bij lange na niet veilig genoeg om uw kinderen op te vervoeren. En dat was-ie al niet toen de toenmalige minister in november 2011 de elektronische bolderkar op de weg toeliet. Met deze snoeiharde conclusie komt de weg open te liggen voor schadeclaims.
13/12 12u00  Rico droomt van zijn eigen ster en Dionne trekt dé coltrui weer aanKorte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.
13/12 12u00  Nepfysio verdacht van verkrachting en aanrandingen hoogbejaarde vrouwen, OM komt met veel bewijzenBREDA/BERGEN OP ZOOM - Een 53-jarige man uit Bergen op Zoom heeft zich meermaals vergrepen aan hoogbejaarde dames. Hij deed zich voor als fysiotherapeut en verkrachtte een vrouw van 93. Drie anderen vrouwen - van 83, 88 en 94 jaar - heeft hij aangerand. Deze beschuldigingen van het Openbaar Ministerie liegen er in elk geval niet om.
13/12 11u45  TGV tussen Parijs en Nice geraakt door kogel: sprake van ‘kwade opzet’De hogesnelheidstrein tussen Parijs en Nice is gisteravond geraakt door jachtmunitie. Een raam van een wagon sloeg aan diggelen en het projectiel boorde zich in de hoofdsteun van een zetel, maar als bij wonder vielen er geen gewonden. Dat laat de Franse justitie weten.
13/12 11u45  Nepfysio verdacht van verkrachting en aanrandingen hoogbejaarde vrouwenBREDA/BERGEN OP ZOOM - Een 53-jarige man uit Bergen op Zoom heeft zich meermaals vergrepen aan hoogbejaarde dames. Hij deed zich voor als fysiotherapeut en verkrachtte een vrouw van 93. Drie anderen vrouwen - van 83, 88 en 94 jaar - heeft hij aangerand. Deze beschuldigingen van het Openbaar Ministerie liegen er in elk geval niet om.
13/12 11u45  Nieuw afvalsysteem Moerdijk hoeft prullenbak niet inZEVENBERGEN - De nieuwe inzameling van afval in de gemeente Moerdijk werpt vruchten af. De berg met restafval krimpt en er wordt meer gft en plastic opgehaald. ,,Dat is niet alleen goed voor het milieu, we houden zo ook de kosten binnen de perken”, zegt wethouder Jack van Dorst.
13/12 11u45  Nieuw scherm kan toekomstige iPhone dunner en goedkoper makenDe nieuwste serie iPhone's, die in 2019 verschijnt, krijgt volgens diverse bronnen een dunner ontwerp. Dat komt door een nieuwe schermtechnologie die goedkoper en dunner is.
13/12 11u45  Weer vrij weekend voor Marseille en BordeauxDe voetballers van Olympique Marseille en Girondins Bordeaux hebben weer een vrij weekeinde. Op last van de lokale autoriteiten is de competitiewedstrijd tussen beide clubs die voor zondagavond op het programma stond afgelast.
13/12 11u45  Tien Nederlanders naast Ajax door in Champions LeagueDe Champions League begon met ruim veertig ingeschreven Nederlandse spelers. Na de groepsfase dingen er naast Ajax nu nog tien landgenoten mee naar de belangrijkste Europese voetbalprijs. Een overzicht.
13/12 11u45  Binnenvaartschip loopt vast op strekdam bij Terneuzen en slaat lekTERNEUZEN - Binnenvaartschip Epsilon is vanochtend bij Terneuzen op een strekdam gevaren en daarbij lekgeslagen. Het schip is door een sleepboot vlotgetrokken en ligt nu in de buitenhaven.
13/12 11u45  ‘Ik sta weer met m’n poten in de klei’Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Emile Roemer is een jaar weg uit de landelijke politiek en kijkt zelf vooral met trots terug op zijn woelige carrière in Den Haag. Inmiddels is hij waarnemend burgemeester in Heerlen.
13/12 11u30  Ajax bezorgt ‘Kung Fu-Bayern’ hartritmestoornissenOok de Duitse media kwamen woorden tekort om het spektakelstuk tussen Ajax en Bayern München (3-3) te beschrijven. ‘Met hartritmestoornissen naar de groepswinst’, kopte de Tagesspiegel na de thriller in Amsterdam.
13/12 11u30  Dionne trekt coltrui weer uit de kast en Barbie in spirituele buiKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
13/12 11u30  Harde verwijten familie kroongetuige over beveiliging'De overheid kwam maar niet in actie' om de veiligheid te regelen van de familie van kroongetuige Nabil B. Dat harde verwijt maakte zijn familie de Staat donderdagochtend in hun slachtofferverklaring.
13/12 11u30  Fransman klemgereden in Bergen op Zoom na achtervolging vanuit DordrechtBERGEN OP ZOOM/DORDRECHT - Na een achtervolging vanuit Dordrecht heeft de politie woensdagavond een 34-jarige Fransman klemgereden op de A58 bij Bergen op Zoom. Hij is aangehouden voor drugsbezit.
13/12 11u15  Zweden en België gaan stap verder: niet meer paffen op straat en in autoZweden is van plan het land tegen 2025 geheel rookvrij te maken. Na in mei 2005 het roken in bars en restaurants aan banden te hebben gelegd, wordt nu het roken op sommige openbare plaatsen verboden. Het rookverbod gaat onder meer gelden voor speelplaatsen en treinstations.
13/12 11u15  ‘Ik keer niet terug in de slangenkuil’Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Emile Roemer is een jaar weg uit de landelijke politiek en kijkt zelf vooral met trots terug op zijn woelige carrière in Den Haag. Inmiddels is hij waarnemend burgemeester in Heerlen.
13/12 11u15  Bon Bini Holland 2: rake grappen maar vaak behoorlijk flauwHet AD brengt elke donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: de komedie Bon Bini Holland 2, de animatiefilm Asterix - Het geheim van de toverdrank, de fantasyfilm Aquaman en de animatiefilm Ralph Breaks the Internet.
13/12 11u15  Etten-Leur speurt naar asbestETTEN-LEUR - In Brabant ligt nog 17 tot 18 miljoen vierkante meter asbestdak. Die ongezonde situatie moet eind 2024 gedaan zijn, maar Etten-Leur wil er zo snel mogelijk vanaf. Tijd voor een campagne.
13/12 11u00  ‘Hoezo financieel zelfredzaam?!’Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.
13/12 11u00  Matthews rijdt Ronde van Vlaanderen voor het eerstMichael Matthews staat komend jaar voor het eerst aan de start van de Ronde van Vlaanderen, de koers die hij bij de beloften al eens als tweede afsloot. De Australische renner van Sunweb mikte, eenmaal tussen de profs beland, vooral op Milaan-Sanremo en daarna de heuvelklassiekers Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.
13/12 11u00  Wensen op de stoep: stoepkrijten voor een betere band met de buurtETTEN-LEUR - Dat iedereen wat liever voor elkaar is, of dat er eens iemand spontaan aanbelt. Dat zijn enkele van de wensen van de bewoners van de Iepstraat en de Beukenlaan in Etten-Leur. Iedereen die door die straten loopt, kan zien wat de bewoners wensen: het staat namelijk op de stoep voor hun huis.
13/12 11u00  Frankrijk jaagt op schutter Straatsburg: ‘Dood of levend, maakt niet uit’Honderden politieagenten zijn vandaag op de been op de tweede dag in de zoektocht naar de 29-jarige Straatsburg-schutter Cherif Chakatt. Regeringswoordvoerder Benjamin Griveaux vertelde vanmorgen tegen het Franse CNews: ,,Het maakt niet uit of we hem dood of levend te pakken krijgen. Als we hem maar zo snel mogelijk vinden.’’
13/12 10u45  Confronterende foto's Tess Milne en Tygo Gernandt onderdeel van campagneTygo Gernandt, Eva van de Wijdeven en Tess Milne plaatsten deze week foto's van zichzelf op Instagram met bloeddoorlopen ogen en flinke huiduitslag. Met de posts, die online verbaasde en geschokte reacties opleverden, vragen ze aandacht voor levensbedreigende ziektes zoals ebola. Dat maakte Artsen zonder Grenzen bekend.
13/12 10u45  Australië is muisstil over kindermisbruik door kardinaal, en dit is waaromKardinaal George Pell, een zeer invloedrijke man in het Vaticaan, is in Australië vermoedelijk schuldig bevonden voor misbruik van twee misdienaren. Helemaal zeker is dat niet: de Australische media mogen er niet over publiceren.
13/12 10u45  Duitsland mag geen buscontroles eisenDuitsland mag niet van internationale busondernemingen eisen dat zij de papieren van hun passagiers controleren als zij naar Duitsland reizen vanuit een ander EU-land. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaald.
13/12 10u45  Welke draadloze in-ear koptelefoon past het best bij jou?Op steeds meer smartphones verdwijnt de aansluiting voor een headset met draad. Dan maar draadloos, en waarom dan niet meteen helemaal zonder draden? Deze site en Hardware.Info testten 9 volledig draadloze sets in-ear hoofdtelefoons.
13/12 10u45  Vuurwerkslachtoffer is jongen van 15 jaarBijna alle vuurwerkslachtoffers in de afgelopen jaarwisseling waren jongens van gemiddeld vijftien jaar. Zij raakten voornamelijk gewond door knalvuurwerk, meldt het Erasmus MC op basis van 63 slachtoffers die binnenkwamen bij twaalf ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland.
13/12 10u30  Russische biatleten verhoord over dopinggebruik in OostenrijkKort voor de wereldbekerwedstrijden in Hochfilzen heeft de Oostenrijkse politie heel wat Russische biatleten verhoord over mogelijk dopinggebruik. Dat zou gebeurd zijn op het WK van vorig jaar op dezelfde locatie. De Russische mannenploeg won daar goud op de 4x7,5 kilometer, de gemengde estafetteploeg pakte brons.
13/12 10u30  Dit gaat er veranderen in het centrum van TerheijdenTERHEIJDEN - Voor een volgepakt De Cour in Terheijden werden woensdagavond de plannen voor de Herinrichting Centrumroute Terheijden gepresenteerd. De Hoofdstraat, Raadhuisstraat en Molenstraat gaan naar alle waarschijnlijkheid vanaf april op de schop.
13/12 10u15  Cross en Van Gerwen blikken vooruit op WK darts: ‘Wereldtop is breder’De regerend wereldkampioen, Rob Cross (28), was dit jaar behoorlijk onzichtbaar en won weinig. De nummer 1 van de wereldranglijst, Michael van Gerwen (29), presteerde wat minder dan werd verwacht. Toch zeggen ze allebei vol vertrouwen aan het WK te beginnen.
13/12 10u15  Superheld en buitenbeentje Aquaman laat niet met zich sollenDe Amerikaanse acteur Jason Momoa (39) maakte indruk als de veldheer Khal Drogo in het eerste seizoen van Game of Thrones. Zijn aandeel was een kort leven beschoren; met zijn nieuwe rol als de superheld Aquaman hoopt hij op een langer filmbestaan.
13/12 10u15  Voor Piet Huijsmans was het nog steeds een feest in de klasOUD GASTEL - Piet Huijsmans was er de man niet naar om te mopperen over de vele veranderingen, die het onderwijs de laatste jaren moest ondergaan. De Gastelse leerkracht is 65 en klaar met lesgeven. Nog een laatste maal mochten zijn 28 achtstegroepers hun favoriete ‘James Bondspel’ spelen in de gymzaal.
13/12 10u15  Waarom morrelen aan de burgemeester?Door rechtstreeks de burgemeester te kiezen zouden burgers meer bij de samenleving betrokken zijn. Maar wordt het lokale bestuur er beter van? Drie bedenkingen.
13/12 10u00  ‘Vuurwerkslachtoffer is jongen van 15 jaar’Bijna alle vuurwerkslachtoffers in de afgelopen jaarwisseling waren jongens van gemiddeld vijftien jaar. Zij raakten voornamelijk gewond door knalvuurwerk, meldt het Erasmus MC op basis van 63 slachtoffers die binnenkwamen bij twaalf ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland.
13/12 10u00  Mourinho sneert naar reservespelersJosé Mourinho is teleurgesteld in de reserves van Manchester United. De Portugese manager gunde heel wat wisselspelers een kans in de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen Valencia. De 'tweede' keus verloor in het Mestalla-stadion echter met 2-1.
13/12 09u45  Kerstdiner voor 70 ouderen in Krabbendijke valt in het water door vondst wietkwekerijKRABBENDIJKE - De keukenploeg zou vanaf 15.00 uur paraat staan, zeventig ouderen zouden komen dineren en er was een optreden van koor A58. Resto van Harte had een mooi plan voor haar kerstdiner, vanavond in De Meiboom in Krabbendijke.
13/12 09u45  Vijf buitenlanders wacht doodstraf voor drugssmokkel op eiland BaliVijf buitenlanders, die sinds eind november zijn gearresteerd voor drugssmokkel op het toeristeneiland Bali, zullen de doodstraf krijgen als ze worden veroordeeld.
13/12 09u45  Hierop zochten we dit jaar het meest op MarktplaatsNederlanders zijn dol op gratis, zo bevestigt maar weer eens het onderzoek van Marktplaats. De advertentiesite zette op een rijtje waar Nederlanders het afgelopen jaren het meest naar op zoek waren. Gebruikers van de site typten gemiddeld elke dag 50.000 keer ‘gratis spullen’ in.
13/12 09u45  Emotionele oproep: Start proces tegen daders MH17!Evert van Zijtveld heeft voor 2019 maar één wens. Dat het proces tegen de daders die vlucht MH17 uit de lucht schoten en zijn twee kinderen vermoordden, komend jaar gaat beginnen. Die oproep doet hij aan het Openbaar Ministerie. ‘De emotionele wachttijd is na bijna vijf jaar wel verstreken.’
13/12 09u45  Contract Cocu officieel ontbondenClubs die Phillip Cocu als nieuwe coach willen, kunnen vanaf heden hun slag slaan. Cocu en Fenerbahçe zijn tot overeenstemming gekomen het contract van de Nederlandse coach officieel te ontbinden.
13/12 09u45  Wereldberoemd in 'zijn' Rijsbergen, dat was Peter van BedafPeter van Bedaf was niet ziek toen hij zijn afscheidslied zong tijdens de Bonte Avond in 2017. Maar de vrijdag na carna-val overleed hij plots, 59 jaar oud.
13/12 09u30  Masmeijer vanmiddag onderworpen aan kruisverhoorFrank Masmeijer wordt vanmiddag onderworpen aan een kruisverhoor door de verdediging en enkele medeverdachten bij het Antwerpse hof van beroep. De extra zitting, over de smokkel van 467 kilo cocaïne, is gepland vanwege de plotselinge bekentenis van de voormalige tv-presentator in zijn strafzaak twee weken geleden.
13/12 09u30  De winter komt eraan: zaterdag kans op een ijsdagDe winter laat zich langzamerhand steeds meer zien, al is het steeds van korte duur. Dit weekend wordt het kortstondig koud met zaterdagnacht kans op (natte) sneeuw. Met temperaturen rond of onder het vriespunt en een stevige wind voelt het vandaag en morgen ijskoud aan. Zaterdag is er zelfs kans op een landelijke ijsdag.
13/12 09u15  Finale Boxing Stars bereikt kijkcijferdieptepuntDe finale van Boxing Stars heeft zich niet naar de kijkcijfertop weten te knokken. De laatste aflevering van het RTL5-programma trok gisteren 175.000 kijkers, niet genoeg voor een plek in de kijkcijfer top 25, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.
13/12 09u15  Bijna 10.000 klachten over privacyschendingBijna 10.000 mensen hebben het afgelopen halfjaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo meldt de toezichthouder in een rapportage.
13/12 09u15  Hockeyheksenketel in India: ‘Een stadion stil krijgen is ook leuk’De Nederlandse hockeymannen spe­len vanmiddag (14.30 uur) de kwartfinale op het WK tegen gastland India. Het Kalinga Stadium in Bhubaneswar zal een heksenketel zijn: een ambiance die Billy Bakker al kent. ,,Wie het hoofd hier koel houdt, wint.’’
13/12 09u00  Carlo Boszhard wordt emotioneel bij gedachte aan Joop van den EndeWekelijks worden we bedolven onder de nieuwe films, boeken, muziek, festivals, dvd’s en games. Tijd om het kaf van het koren te scheiden. Met deze week: Carlo Boszhard (49) die 22 en 23 december de verteller is tijdens The Christmas Show in Ziggo Dome in Amsterdam.
13/12 09u00  Bezwaren Lage Zegstraat verwachtZEGGE - Het ziet ernaar uit dat een aantal Zeggenaren bezwaar gaat maken tegen de herinrichting van de Lage Zegstraat.
13/12 09u00  Let op: wegen zijn plaatselijk glad. Op Tholen zijn al vijf auto’s van de weg geglibberdTHOLEN - Wie vanochtend de weg op gaat, let op. De wegen kunnen plaatselijk spekglad zijn. Er geldt dan ook code geel in het hele land, met uitzondering van het noorden. In alle vroegte zijn op Tholen al vijf auto's van de weg gegleden.
13/12 08u45  Kabinet lanceert in februari online campagne tegen nepnieuwsDe overheid start in februari een online bewustwordingscampagne in de strijd tegen desinformatie en nepnieuws. Die campagne loopt door tot en met de Europese verkiezingen in mei, zo maakt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vanochtend bekend.
13/12 08u45  Waarom Brexit Boy David Cameron beter even zijn kop kan houdenHoe zou het toch gaan met David Cameron? Je zou het bijna vergeten, maar een paar jaar terug was die man nog de baas van Engeland.
13/12 08u45  Gordon opnieuw teleurgesteld in liefde: ‘Ryk is instabiel mentaal wrak’Het liefdesgeluk dat Gordon leek toe te lachen, blijkt maar van korte duur. De entertainer viel onlangs voor de charmes van het 24-jarige model Ryk, maar 24 uur nadat de knappe Zuid-Afrikaan in Nederland was geweest, zette Goor zijn minnaar alweer op het vliegtuig terug naar huis.
13/12 08u45  Zeven doden en 46 gewonden bij treinongeluk in TurkijeIn de Turkse hoofdstad Ankara is vanochtend een hogesnelheidstrein tegen een metalen brug gebotst. Volgens Turkse media zijn twee rijtuigen ontspoord. Bij het ongeval vielen zeven doden en zeker 46 gewonden.
13/12 08u30  Voor wie de weg op gaat: pas op, het is glad!Automobilisten die deze morgen op pad gaan, moeten uitkijken voor gladheid. Op verschillende plekken in het land zijn er al auto's van de weg geglibberd.
13/12 08u30  Stint niet veilig genoeg: voorlopig niet meer terug op de wegDe Stint mag in de huidige vorm niet meer terug op de openbare weg. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen vandaag aan de Tweede Kamer. Uit het onderzoek van TNO, dat vanmorgen wordt gepresenteerd, blijkt dat de elektrische bolderkar niet veilig genoeg is voor personenvervoer.
13/12 08u30  Eerste internationale prijs ParanaenseDe Braziliaanse voetbalclub Atlético Paranaense heeft voor het eerst een internationale prijs veroverd. De ploeg uit Curitiba pakte de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League, door de Colombiaanse club Atlético Junior via strafschoppen te verslaan.
13/12 08u15  Nieuwe single Ariana Grande gaat over haar exenHet nieuwe nummer van Ariana Grande dat vandaag uitkomt, gaat net als haar vorige single over haar mislukte relaties. Dat laat de superster weten op Instagram.
13/12 08u15  Kerkgebouw Dinteloord krijgt 24 appartementen, omwonenden kritisch over parkeren en privacyDINTELOORD - De plannen voor de bouw van 24 appartementen in de Sint Petrus en Pauluskerk in Dinteloord zijn gisterenmiddag door omwonenden gematigd positief ontvangen. Wel zijn er zorgen over de extra parkeerdruk en aangetaste privacy, vanwege de balkons die de nieuwe huurders op de bovenverdieping krijgen. Het kindervakantiewerk vrees dat hun activiteit in de leegstaande kerk voor overlast gaat zorgen, hoewel het schip een maatschappelijke functie krijgt.
13/12 08u15  Dak parkeergarage Associate degrees Academie in Roosendaal wordt compleet vervangenROOSENDAAL - Het dak van de ondergrondse parkeergarage bij de Associate degrees Academie wordt per direct compleet vervangen. Het dak blijkt op verschillende plaatsen te lekken. Er zijn ongeveer vier weken nodig om de garage weer in orde te maken. Met die reparatie is een bedrag van enkele tienduizenden euro's gemoeid.
13/12 08u15  Tadic: Voor dit publiek willen we als spelers vechtenMet zijn tweede treffer van de wedstrijd dacht Dusan Tadic zijn ploeg Ajax aan een zege op Bayern München en de eerste plaats in groep E in de Champions League te helpen. ,,Met nog acht minuten op de klok hadden we dat nooit meer mogen weggeven”, treurde de Serviër na het uiteindelijke gelijkspel (3-3).
13/12 08u15  Tineke Schouten: Vier ton is doodnormaal voor zo’n voorstellingHaar carrière omspant een halve eeuw, waarin Tineke Schouten (64) van schuchter 14-jarig zangeresje uitgroeide tot de theaterdiva die ze thans is. In haar jubileumvoorstelling Highlights doet ze een greep uit haar rijke oeuvre. ,,Ik ben nooit tevreden over mezelf.”
13/12 08u00  ‘Voor dit publiek willen we als spelers vechten’Met zijn tweede treffer van de wedstrijd dacht Dusan Tadic zijn ploeg Ajax aan een zege op Bayern München en de eerste plaats in groep E in de Champions League te helpen. ,,Met nog acht minuten op de klok hadden we dat nooit meer mogen weggeven”, treurde de Serviër na het uiteindelijke gelijkspel (3-3).
13/12 08u00  Finalisten Het Perfecte Plaatje bekendRyanne van Dorst is als laatste afgevallen in het programma Het perfecte plaatje. Jim Bakkum en Patty Brard haalden de finale van het fotoprogramma van RTL wel, zo zagen 862 kijkers.
13/12 08u00  Kromowidjojo als snelste door op 50 vlinderRanomi Kromowidjojo heeft bij de WK kortebaan in de Chinese stad Hangzhou de beste tijd geklokt in de series van de 50 meter vlinderslag. De 28-jarige Groningse klokte 25,32 seconden, waarmee ze zich als eerste plaatste voor de halve finales van later op donderdag. Maaike de Waard ging ook door met 25,83, de zevende tijd.
13/12 08u00  Let op: wegen zijn plaatselijk glad. Op Tholen zijn al vier auto’s van de weg geglibberdTHOLEN - Wie vanochtend de weg op gaat, let op. De wegen kunnen plaatselijk spekglad zijn. Er geldt dan ook code geel in het hele land, met uitzondering van het noorden. In alle vroegte zijn op Tholen al vier auto's van de weg gegleden.
13/12 08u00  Even 375.000 afgezaagde buisjes voor vuurpijlstandaarden maken? Geen probleemNu alle lanceerstandaarden voor vuurpijlen zijn afgekeurd, zit de vuurwerkbrache met de handen in het haar. Maar er is een redder in nood: een metaalgroothandel uit Valkenswaard levert in rap tempo 375.000 gezaagde buisjes. Geen probleem.
13/12 07u45  Toronto Raptors overklast Warriors in topperToronto Raptors heeft in de NBA de topper tegen titelhouder Golden State Warriors met overtuigende cijfers gewonnen. De basketbalploeg uit Canada zegevierde in Californië met 113-93. Met 23 overwinningen tegenover zeven nederlagen zijn de Raptors vooralsnog de best presterende ploeg van dit seizoen.
13/12 07u30  UEFA buigt zich over rellen AEK - AjaxDe tuchtcommissie van de UEFA buigt zich over de ongeregeldheden tijdens het duel van twee weken geleden tussen AEK Athene en Ajax in de Champions League.
13/12 07u30  Treinreiziger dit jaar vaker op tijdTreinreizigers kwamen in 2018 vaker op tijd aan dan vorig jaar, zo blijkt uit prestatiecijfers van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Met nog een paar weken te gaan, komt het percentage treinreizigers dat - inclusief overstap - op tijd komt uit op 92,6. Vorig jaar was dat 91,6 procent.
13/12 07u30  Wie weet nog wat een ‘eusel’ is? Christ Buiks!BREDA - Wie weet er tegenwoordig nog wat een ‘eusel’ is? Niemand, toch? Behalve Christ Buiks uit Oosterhout. Hij weet dat een ‘eusel’ de benaming is van een slecht stuk weiland. En dat is niet het enige...
13/12 07u30  ‘Autorijden wordt iets voor de elite’De Europese overkoepelende organisatie van autofabrikanten waarschuwt dat autorijden iets voor de rijken wordt. Dit naar aanleiding van strengere uitstootnormen die auto's onbetaalbaar zouden maken.
13/12 07u15  Tineke Schouten: Mijn perfectionisme zit me altijd in de wegHaar carrière omspant een halve eeuw, waarin Tineke Schouten (64) van schuchter 14-jarig zangeresje uitgroeide tot de theaterdiva die ze thans is. In haar jubileumvoorstelling Highlights doet ze een greep uit haar rijke oeuvre. ,,Ik ben nooit tevreden over mezelf.”
13/12 07u15  Sluiting pand ‘funest’ voor Van Wanrooy TransportOOSTERHOUT - De sluiting van een bedrijfspand is ‘desastreus‘ voor de onderneming Van Wanrooy Transport in Oosterhout. Dat zegt directeur Mario Heeren namens Van Wanrooy Transport. “Dit is funest. Dit treft het voortbestaan van het bedrijf en ook honderd gezinnen.“
13/12 07u15  Let op: wegen zijn plaatselijk glad. Op Tholen zijn al drie auto’s van de weg geglibberdTHOLEN - Wie vanochtend de weg op gaat, let op. De wegen kunnen plaatselijk spekglad zijn. Er geldt dan ook code geel in het hele land, met uitzondering van het noorden. In alle vroegte zijn op Tholen al drie auto's van de weg gegleden.
13/12 07u00  Vier doden en 43 gewonden bij treinongeluk in TurkijeIn de Turkse hoofdstad Ankara is vanochtend een hogesnelheidstrein tegen een metalen brug gebotst. Volgens Turkse media zijn twee rijtuigen ontspoord. Bij het ongeval vielen vier doden en zeker 43 gewonden.
13/12 07u00  Kabinet pakt uit om digibeet achter computer te krijgenHet kabinet schiet Nederlanders te hulp die moeite hebben met smartphones en tablets. Zo komen er meer computercursussen en wordt de ouderenzorg ingeschakeld om digibeten aan het internetten te krijgen.
13/12 06u45  NAC moet het nu ook laten zien in uitwedstrijden: ‘Aan ons de taak het wél voor elkaar te krijgen’Kan NAC in Zwolle opbrengen wat het in Breda tegen Vitesse (2-1 zege) op de mat legde? Trainer Mitchell van der Gaag denkt van wel. Uit of thuis, het mag geen verschil maken.
13/12 06u15  Forse vertraging Jump XL HalsterenHALSTEREN - De komst van de Jump XL, het trampolinepark aan de Vang op bedrijventerrein Oude Molen in Halsteren, loopt forse vertraging op. Dat zegt initiatiefnemer Alex Swagemakers. Oorzaak: bezwaren vanuit de buurt. ,,We zijn in overleg”.
13/12 06u15  Kabinet pakt uit uit om digibeet achter computer te krijgenHet kabinet schiet Nederlanders te hulp die moeite hebben met smartphones en tablets. Zo komen er meer computercursussen en wordt de ouderenzorg ingeschakeld om digibeten aan het internetten te krijgen.12 
13/12 06u15  Waarom zou je als moslim geen kerstboom nemen?Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
13/12 06u15  Raad van State: vergunningprocedure mestvergister Moerstraten moet overDEN HAAG/MOERSTRATEN - De Raad van State heeft woensdag de provincie Noord-Brabant flink op de vingers getikt om haar aanpak van het uitbreidingsplan voor de mestvergistingsinstallatie in Moerstraten.13 
13/12 06u00  11-jarig Amerikaans meisje vindt xtc-pil in Happy MealEen medewerker van McDonald’s in Texas heeft de benaming van het kindermenu Happy Meal een nieuwe betekenis gegeven, nadat ze er al dan niet per ongeluk een xtc-pilletje in verstopte. De oudere zus van het 4-jarige jongetje dat de burger met pil geserveerd kreeg, dacht dat het om een snoepje ging.10 
13/12 05u15  ‘Autorijden wordt iets voor de rijke elite’De Europese overkoepelende organisatie van autofabrikanten waarschuwt dat autorijden iets voor de rijken wordt. Dit naar aanleiding van strengere uitstootnormen die auto's onbetaalbaar zouden maken.14 
13/12 05u00  Canadese zakenman vermist in ChinaChina heeft mogelijk opnieuw een Canadees vastgezet. Zakenman Michael Spavor nam contact op met het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken nadat hij door de Chinese politie was ondervraagd. Sindsdien is niets meer van hem vernomen en is niet bekend waar hij is. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie woensdagavond laat gezegd.13 
13/12 04u30  Misbruikschandaal in Brazilië aan het licht na bekentenis Nederlandse choreograafJoão Teixeira de Faria, in heel Brazilië bekend als spiritueel heler en medium, is door honderden vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Vier vrouwen deden enkele dagen geleden in een interview op televisie een boekje open over het grensoverschrijdende gedrag van de 76-jarige De Faria. Inmiddels hebben aanklagers meer dan tweehonderd klachten ontvangen. De Nederlandse Zahira Lieneke Mous kwam als eerste met haar beschuldigingen naar buiten.20 
13/12 03u45  Sesame Street vraagt aandacht voor dakloosheid met pop zonder huisDe makers van de Amerikaanse editie van Sesamstraat hebben dakloosheid aangekaart in het programma. Eén van de bewoners van de straat, de roze pop Lily, vertelde woensdag in de kindershow dat haar familie hun huis is kwijtgeraakt.16 
13/12 03u15  Dode en gewonde aangetroffen op A73Op de A73 bij Sint Odiliënberg is in de nacht van woensdag op donderdag een dode aangetroffen. Ook heeft de politie in een maisveld in de buurt van de weg een auto gevonden met daarin een zwaargewonde.19 
13/12 03u00  Sesame Street vraagt aandacht voor dankloosheid met pop zonder huisDe makers van de Amerikaanse editie van Sesamstraat hebben dakloosheid aangekaart in het programma. Eén van de bewoners van de straat, de roze pop Lily, vertelde woensdag in de kindershow dat haar familie hun huis is kwijtgeraakt.20 
13/12 01u45  Protesten in Hongarije na aanname omstreden overwerkwetEnkele duizenden Hongaren hebben woensdagavond in Boedapest geprotesteerd, nadat het parlement de omstreden 'slavenwet' van premier Viktor Orbán had aangenomen.
13/12 00u45  Handbalsters rechtstreeks geplaatst voor WK 2019Het bereiken van de laatste vier op het EK handbal in Frankrijk, levert het Nederlands vrouwenteam een rechtstreeks ticket voor het WK van 2019 in Japan op. Het houdt in dat Oranje geen play-offs hoeft te spelen.
13/12 00u30  Groot deel buitenlandse investeringen in Nederland verlaat het land via brievenbusfirma'sHet grootste deel van de buitenlandse investeringen in Nederland stroomt via brievenbusfirma's het land weer uit. Het gaat om ongeveer 80 procent van de 4587 miljard euro die vorig jaar Nederland binnenkwam, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
13/12 00u30  ‘We gaan met vertrouwen naar de volgende ronde’Erik ten Hag was trots op Ajax na het spektakelstuk tegen Bayern München (3-3). ,,Het is alleen doodzonde dat we het niet niet over de streep hebben getrokken', zei hij. ,,Met nog acht minuten te spelen stonden we met 2-1 voor. Daar moeten we ook van leren.”10 
13/12 00u30  Tadic: Bij 2-1 dachten we dat het binnen wasAjax mocht in het spektakelstuk tegen Bayern München even ruiken aan groepswinst. Na de benutte penalty van Dusan Tadic (2-1, 82ste min) stonden de Amsterdammers vijf minuten lang virtueel bovenaan in groep E. Daarna bracht Robert Lewandowski, na een domme overtreding van Nicolas Tagliafico, Bayern weer langszij.10 
13/12 00u15  Wie hoop jij dat Ajax in de achtste finales treft?Ajax is door het gelijkspel van vanavond tegen Bayern München (3-3) als tweede in groep E van de Champions League geëindigd. Het elftal van trainer Erik ten Hag neemt het na de winterstop in de achtste finale op tegen een van de zeven andere poulewinnaars.10 
13/12 00u15  ‘Doodzonde dat we het niet over de streep hebben getrokken’Erik ten Hag was trots op Ajax na het spektakelstuk tegen Bayern München (3-3). ,,Het is alleen doodzonde dat we het niet niet over de streep hebben getrokken', zei hij. ,,Met nog acht minuten te spelen stonden we met 2-1 voor. Daar moeten we ook van leren.”
13/12 00u15  De Jong kritisch op zichzelf: ‘Denk dat ik beter kan’Frenkie de Jong speelde niet zijn beste wedstrijd tegen Bayern München. De jonge middenvelder lag aan de basis van het derde tegendoelpunt van de Duitsers en was ook erg kritisch op zichzelf.11 
13/12 00u00  Ten Hag geniet na spektakelstuk: Hier komen onze fans voorErik ten Hag was trots op Ajax na het spektakelstuk tegen Bayern München (3-3). ,,Het is alleen doodzonde dat we het niet niet over de streep hebben getrokken', zei hij. ,,Met nog acht minuten te spelen stonden we met 2-1 voor. Daar moeten we ook van leren.”
13/12 00u00  Auto klemgereden op A58 bij Bergen op Zoom tijdens achtervolging: verkeer stilgelegdLees meer >
13/12 00u00  Oud-coach Groener prijst handbalsters: Ik gun het zeHenk Groener berustte in de nederlaag van zijn 'nieuwe' handbalmeiden. De coach die de Nederlandse handbalsters wervelend leerde spelen en naar de wereldtop bracht, zag zijn huidige ploeg Duitsland op het EK in Frankrijk vrij kansloos onderuit gaan tegen zijn oude liefde Oranje (21-27).
13/12 00u00  Kovac onder de indruk: ‘Wat een wedstrijd!’Trainer Niko Kovac moest nog even bijkomen toen hij hij na het gelijkspel van zijn Bayern München tegen Ajax (3-3) de perskamer van de Johan Cruijff Arena binnenwandelde. ,,Wat een wedstrijd', stamelde hij. ,,Ik heb een geweldige wedstrijd gezien.”
12/12 23u45  De Jong kritisch op zichzelf: Denk dat ik beter kanFrenkie de Jong speelde niet zijn beste wedstrijd tegen Bayern München. De jonge middenvelder lag aan de basis van het derde tegendoelpunt van de Duitsers en was ook erg kritisch op zichzelf.
12/12 23u45  Teleurgestelde Tadic: Bij 2-1 dachten we dat het binnen wasAjax mocht in het spektakelstuk tegen Bayern München even ruiken aan groepswinst. Na de benutte penalty van Dusan Tadic (2-1, 82ste min) stonden de Amsterdammers vijf minuten lang virtueel bovenaan in groep E. Daarna bracht Robert Lewandowski, na een domme overtreding van Nicolas Tagliafico, Bayern weer langszij.
12/12 23u30  De Ligt over 'bizarre’ wedstrijd: Teleurstelling overheerstHoewel Ajax door het gelijkspel tegen Bayern München (3-3) tweede is geworden in groep E van de Champions League en rekenen moet houden op een zware tegenstander in de achtste finales, vindt aanvoerder Matthijs de Ligt dat Ajax trots mag zijn. ,,Al overheerst op dit moment de teleurstelling”, zei hij bij Veronica.
12/12 23u15  De mooiste foto's van een krankzinnige avond in de Johan Cruijff ArenaHet was een spectaculaire en bij vlagen krankzinnige avond in de Johan Cruijff Arena, waar Ajax en Bayern Munchen uiteindelijk afsloten met een 3-3 gelijkspel. Beide teams kregen in de tweede helft een rode kaart en een strafschop. Bekijk hier de mooiste foto's van de avond.
12/12 23u15  Manchester United kan niet profiteren van nederlaag JuventusJuventus maakte zich in de laatste groepswedstrijd niet al te druk, ondanks dat de Italianen nog niet zeker waren van groepswinst. Omdat ook Manchester United niet won eindigt Juve eerste in de groep ondanks een 2-0 nederlaag tegen BSC Young Boys.
12/12 23u00  Depay en Tete plaatsen zich met Lyon voor volgende rondeHet was bibberen en beven voor Memphis Depay en Kenny Tete, maar het Nederlandse duo plaatst zich met Lyon toch voor de volgende ronde van de Champions League. Les Gones keken lang tegen een achterstand aan, maar pakten uiteindelijk toch een punt tegen Shaktar Donetsk: 1-1.
12/12 23u00  Manchester United kan niet profiteren van uitschuiver JuventusJuventus maakte zich in de laatste groepswedstrijd niet al te druk, ondanks dat de Italianen nog niet zeker waren van groepswinst. Omdat ook Manchester United niet won eindigt Juve eerste in de groep ondanks een 2-0 nederlaag tegen BSC Young Boys.
12/12 22u45  Sifan Hassan verkozen tot atlete van het jaarSifan Hassan is op het atletiekgala in Utrecht uitgeroepen tot atleet van het jaar. De 25-jarige atlete veroverde op de EK atletiek in Berlijn goud op de de 5000 meter en zilver en brons op de WK indoor op respectievelijk de 3000 en 1500 meter.
12/12 22u30  Handbalsters naar halve finale EK na winst op DuitslandDe Nederlandse handbalsters hebben zich vanavond geplaatst voor de halve finales van het EK in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen won met 27-21 van Duitsland.
12/12 22u15  'Dit is een klap voor de autoriteit van May’Hoewel een meerderheid voor het aanblijven van Theresa May stemde, is het geen grote blijk van vertrouwen, stelt het conservatieve Lagerhuislid Jacob Rees-Mogg bij de Britse omroep BBC. Hij initieerde de vertrouwensstemming.
12/12 22u15  May overleeft stemming, maar heeft nog een lange weg te gaanDe Britse premier Theresa May heeft de vertrouwenskwestie in haar Conservatieve Partij overleefd. Maar er is weinig reden tot juichen: de verdeeldheid en het verzet tegen haar brexit-akkoord met Brussel blijft bestaan. Vijf vragen:
12/12 22u00  Door Van der Gijp geparodiëerde journaliste heeft geslachtsoperatie achter de rugDe Belgische journaliste Bo Van Spilbeeck (59), die tot begin dit jaar als Boudewijn door het leven ging, kijkt op 2018 terug als ‘het zotste jaar van haar leven'. Dat vertelde ze vandaag bij het Belgische radiostation Qmusic. De geslachtsverandering van de VTM-journaliste trok ook in Nederland de aandacht.
12/12 21u45  Dierenvoedselbank krijgt ambulanceST. WILLEBRORD/ARKEL - ‘Heel erg blij’ is Dierenvoedselbank Stichting Pets Food Care met de dierenambulance die ze woensdagmiddag van de landelijke Stichting Dierenlot in bruikleen kreeg.
12/12 21u45  ‘Nieuwe eigenaar Hudson's Bay denkt aan ontslagen in Nederland’Warenhuis Hudson’s Bay (HBC) staat er beroerd voor. De nieuwe directie maakt zich grote zorgen over de zware investeringen in ons land en de achterblijvende omzetten. Dat schrijft De Telegraaf woensdag.
12/12 21u30  ‘Nieuwe eigenaar Hudson's Bay gaat snijden in Nederland’Warenhuis Hudson’s Bay (HBC) staat er beroerd voor. De nieuwe directie maakt zich grote zorgen over de zware investeringen in ons land en de achterblijvende omzetten. Dat schrijft De Telegraaf woensdag.
12/12 21u30  Keith Richards laat de sterke drank staanKeith Richards drinkt al bijna een jaar geen druppel sterke drank meer. Dat vertelde de gitarist van de Rolling Stones aan het blad Rolling Stone. ,,Ik had er genoeg van', zei de Brit.
12/12 21u30  Drama dreigt voor Hudson's Bay, dat winkels heeft in Breda en Tilburg: 'Er moet iets gebeuren’TILBURG/BREDA - Warenhuis Hudson’s Bay staat er beroerd voor. De nieuwe directie maakt zich grote zorgen over de zware investeringen in ons land en de achterblijvende omzetten.
12/12 21u30  Hagman maakt indruk met 17 treffers op EK handbalDe Zweedse handbalster Natalie Hagman heeft op het EK in Frankrijk voor een opzienbarende score gezorgd in de wedstrijd tegen Rusland. De opbouwspeelster maakte liefs zeventien doelpunten en nam daarmee bijna de helft van de productie voor haar rekening. Zweden won namelijk met 39-30.
12/12 21u15  Avril Lavigne brengt nieuwe single uitDe nieuwe single Avril Lavigne is uit. De video bij Tell Me It's Over is al te zien op YouTube. Ook maakte de voor een Grammy genomineerde zangeres bekend dat haar langverwachte zesde album op 15 februari uitkomt.
12/12 21u15  In Breda verongelukte zorgverleners waren op weg naar cliënt: 'We zijn een familielid verloren’BREDA - De twee zorgverleners die maandag om het leven kwamen bij een ernstig auto-ongeluk aan de A16 bij Breda, waren die avond op weg naar een cliënt. Zorgcollega’s reageren geschokt op het overlijden van Alexandra Brandes (42) en de 28-jarige Madelon Daamen.
12/12 21u15  CSKA Moskou bezorgt Real Madrid grootste Europese thuisnederlaag ooitReal Madrid verloor vanavond met 0-3 van CSKA Moskou. De Koninklijke was al zeker van groepswinst, maar toch zullen de jonkies van de Madrilenen niet lekker slapen vanavond.
12/12 21u15  Franse politie verspreidt poster in jacht op tereurverdachte StraatsburgFranse autoriteiten hebben een poster verspreid en roepen getuigen op zich te melden in de zoektocht naar Cherif Chekatt (29), die verdacht wordt van de aanslag rond de kerstmarkt in Straatsburg. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en raakten meer dan tien mensen gewond. Chekatt is nog steeds spoorloos.
12/12 21u15  Inspiratieloos Real Madrid roemloos onderuit tegen CSKA MoskouReal Madrid heeft zijn laatste groepswedstrijd in de Champions League roemloos verloren. De Madrilenen gingen in eigen huis onderuit tegen CSKA Moskou: 0-3.
12/12 21u00  Real Madrid en AS Roma verliezen laatste groepsduelReal Madrid heeft zijn laatste groepswedstrijd in de Champions League roemloos verloren. De Madrilenen gingen in eigen huis onderuit tegen CSKA Moskou: 0-3.
12/12 21u00  Gewonde bij geweldsincident in Breda: politie zoekt daderBREDA - Bij een bankje in de Ahornstraat is woensdagavond een man gewond geraakt na een geweldsincident. Het slachtoffer zou zijn gestoken en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de politie. De dader is op de vlucht geslagen.
12/12 20u30  Memphis en Tete bij Lyon in de basis tegen SjachtarOlympique Lyon begint met twee Nederlanders in de basis aan de afsluitende groepswedstrijd tegen Sjachtar Donetsk. Verdediger Kenny Tete en aanvaller Memphis Depay treden in Kiev aan.
12/12 20u30  Gewonde bij geweldincident in Breda: politie zoekt daderBREDA - Bij een bankje in de Ahornstraat is woensdagavond een persoon gewond geraakt na een geweldincident. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De dader is op de vlucht geslagen.
12/12 20u15  Last van stress? Koop een stukje boslucht voor aan de muurLast van hoofdpijn, stress of een zwak immuunsysteem? Stel een plantenmuur samen voor thuis of op kantoor. Het werkt echt, zegt de Noorse bedenker Jørn Viumdal.
12/12 20u15  Valencia-aanvaller Guedes onder het mes voor herniaGonçalo Guedes van Valencia moet geopereerd worden aan een hernia. Volgens de Spaanse club is de Portugese aanvaller zo'n twee maanden uitgeschakeld.
12/12 20u15  ‘Energienota stijgt wél fors, Nederlander laat zich niet foppen’Ben Woldring, baas van energievergelijker Gaslicht.com, viel gisteren van zijn stoel toen staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) in de Tweede Kamer glashard tegensprak dat de energienota volgend jaar met bedragen tot wel 360 euro stijgt.
12/12 20u15  Elektrische e-Niro wordt Kia's kaskrakerDe Kia e-Niro is een typisch gevalletje van de juiste auto op het juiste moment. Alle signalen staan op groen voor de eerste compromisloze elektrische gezinsauto.
12/12 20u00  Skischoen makkelijker dicht met Bergse vindingBERGEN OP ZOOM - Het begon als een geintje. Maar nu ligt er een kant en klaar product. En Roger van Dijk uit Bergen op Zoom is ervan overtuigd dat het aanslaat: een hulpstuk om skischoenen makkelijker te sluiten. Hij wil er de wereld mee veroveren.
12/12 19u30  TNO-onderzoek Stint al klaar: minister komt morgen met resultatenHet onderzoek van TNO naar de stint is klaar. Morgen presenteert minister Cora van Nieuwenhuizen de resultaten. De verwachting was dat het rapport rond de jaarwisseling gereed zou zijn. Vanuit de Tweede Kamer is steeds aangedrongen om tempo te maken met het onafhankelijke onderzoek naar de elektrische bolderkar.
12/12 19u30  Hartverscheurende beelden van stervend hert, boswachter Erik de Jonge boos: 'De chauffeur liet haar zo achter’BERGEN OP ZOOM - Een vrachtwagenchauffeur heeft woensdagmiddag in Bergen op Zoom een reegeit aangereden en haar vervolgens aan haar lot overgelaten. Boswachter Erik de Jonge zag het van dichtbij gebeuren en probeerde het zwaargewonde dier nog te redden. Tevergeefs. ,,We hebben de reegeit uit haar lijden moeten verlossen. Heel erg sneu.”
12/12 19u30  Spectaculaire start WK voor clubs: Al Ain wint na comeback en penalty'sHet WK voor clubteams in de Verenigde Arabische Emiraten is vandaag op spectaculaire wijze van start gegaan. Al Ain, dat meedoet namens het organiserende land, zorgde voor een prachtige comeback tegen Team Wellington uit Nieuw-Zeeland. Na een 0-3 achterstand werd het 3-3. De strafschoppenserie werd vervolgens met 4-3 gewonnen.
12/12 19u30  Na vijf jaar komt er een einde aan huwelijk Klippel en Madese BoysMadese Boys moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De huidige trainer, Mark Klippel, heeft namelijk te kennen gegeven niet zijn contract te willen verlengen. Klippel is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de tweedeklasser.
12/12 19u30  May stopt na ambtsperiode als leider Conservatieve partijDe Britse premier Theresa May heeft de parlementariërs van haar Conservatieve partij in een toespraak gezegd dat ze na haar huidige ambtsperiode geen leider van de partij meer wil zijn. Ze leidt naar eigen zeggen ,,de partij niet meer de volgende verkiezingen in”.
12/12 19u15  Defecte auto nekt Nederlandse dief na achtervolging door Duitse politieEen 43-jarige Nederlander die in het Duitse Kaarst verschillende jerrycans met benzine vulde, is na een wilde achtervolging aangehouden door de Duitse politie. Hij werd uiteindelijk genekt door zijn eigen auto, die het onderweg begaf. Dat meldt de Duitse politie.
12/12 19u15  Peter Pannekoek fileert Johnny de Mol: ‘Je bent een luie hond’Stand-upcomedian en tekstschrijver Peter Pannekoek pakt, zoals verwacht, presentator Johnny de Mol (39) genadeloos aan in The Roast of Johnny de Mol. Pannekoek gaat onder meer in op de hulpstichting Movement on The Ground, waarmee De Mol vluchtelingen op Lesbos helpt. Dit blijkt uit de eerste beelden die door Comedy Central zijn vrijgegeven aan deze site.
12/12 19u15  Leukemiepatiëntje Jade heeft 696 behandelingen achter de rugDe kleurrijke ketting van Jade de Lange (10) heeft een aanzienlijke lengte. Er zitten maar liefst 696 kralen aan. Die staan voor de 696 behandelingen die de Goese basisschoolleerlinge heeft moeten ondergaan in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, om te genezen van leukemie.
12/12 19u15  Tottenham tegen Manchester United nog gewoon op WembleyTottenham Hotspur speelt de competitiewedstrijd tegen Manchester United op 13 januari toch nog op Wembley. De Londense club had gehoopt het duel in het nieuwe stadion te kunnen spelen, maar door vertraging in de oplevering lukt dat niet, meldt Tottenham.
12/12 19u00  May stopt na ambtsperiode als leider Conservatie partijDe Britse premier Theresa May heeft de parlementariërs van haar Conservatieve partij in een toespraak gezegd dat ze na haar huidige ambtsperiode geen leider van de partij meer wil zijn. Ze leidt naar eigen zeggen ,,de partij niet meer de volgende verkiezingen in”.
12/12 19u00  Ellen DeGeneres overweegt te stoppen met showEllen DeGeneres, sinds 2003 de host van The Ellen Degeneres Show, stopt na 2020 mogelijk met haar programma. Dat zegt ze in de New York Times. Recent verlengde ze het contract van haar beroemde show tot 2020, maar dat was geen uitgemaakte zaak, zo geeft de 60-jarige comédienne toe.
12/12 19u00  Straat in Duitsland bedekt met dikke laag chocolaVeel mensen zullen er stiekem van dromen, maar voor de brandweer in het Duitse Werl was het vooral hard werken. Een straat in het stadje was maandagavond namelijk volgestroomd met chocola. Die lekte uit de plaatselijke chocoladefabriek.
12/12 18u45  Na uren verliest Nicky's moeder haar beheersingDe ouders van Nicky Verstappen stonden vanmiddag voor het eerst tegenover Jos Brech. Hij keek weg, ook toen Nicky’s moeder het uitschreeuwde. ,,Kijk me aan. Brech, kijk me aan!”
12/12 18u45  Liverpool ziet Matip wegvallen met gebroken sleutelbeenLiverpool moet het in het centrum van de defensie van Liverpool voorlopig stellen zonder Joël Matip. De 27-jarige international van Kameroen, die in Duitsland werd geboren, staat circa zes weken aan de kant door een gebroken sleutelbeen.
12/12 18u45  Drie jaar cel voor Trumps voormalige advocaat Michael CohenMichael Cohen, de voormalige advocaat van president Donald Trump, is veroordeeld tot drie jaar cel. De federale rechtbank in New York achtte hem schuldig aan onder meer belastingontduiking en het afleggen van valse verklaringen voor het Congres in het onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.
12/12 18u30  Voormalig voetballer Tony Adams wordt voorzitter van Britse rugbybondVoormalig Arsenal-verdediger en Engels international Tony Adams (52) gaat aan de slag in de rugbywereld. Adams laatste klus in het voetbal was bij het Spaanse Granada in het voorjaar van 2017.
12/12 18u30  Kledingwinkel deelde gratis lachgas uit aan klantenKlanten van kledingwinkel Heisa Space Experience in Amsterdam hebben deze week lachgasballonnetjes uitgedeeld gekregen bij hun aankoop.
12/12 18u15  Basisplaats voor Kluivert bij Roma, Karsdorp op de bankJustin Kluivert begint als basisspeler bij AS Roma aan de afsluitende groepswedstrijd in de Champions League tegen Viktoria Plzen. Landgenoot Rick Karsdorp zit in het Tsjechische stadion op de bank. De oud-Feyenoorder kwam dit seizoen nog niet veel in actie voor zijn Italiaanse club.
12/12 18u15  Afghaanse voetbalvoorzitter nu ook door FIFA geschorstWereldvoetbalbond FIFA heeft de voorzitter van de Afghaanse voetbalbond (AFF), Keramuddin Karim, voorlopig voor negentig dagen geschorst. Naar hem loopt een onderzoek naar aanleiding van beschuldigingen van seksuele intimidatie van speelsters van het nationale elftal.
12/12 18u15  Taakstraf geëist voor verspreiden anti-homo-folderTegen een man uit Rotterdam (41) en twee Hagenaars (31) zijn voor de Amsterdamse rechtbank taakstraffen van veertig uur geëist voor het verspreiden van een folder met voor homoseksuelen beledigende teksten.
12/12 18u15  In beeld: Straat in Duitsland bedekt met dikke laag chocolaVeel mensen zullen er stiekem van dromen, maar voor de brandweer in het Duitse Werl was het vooral hard werken. Een straat in het stadje was maandagavond namelijk volgestroomd met chocola. Die lekte uit de plaatselijke chocoladefabriek.
12/12 18u15  Onderwijsplan Asscher valt slecht bij christelijke partijenDe christelijke partijen reageren honend op het plan van de PvdA om het artikel in de Grondwet dat vrijheid van onderwijs regelt op de schop te nemen. Vooral de acceptatieplicht die partijleider Lodewijk Asscher voorstelt, waardoor scholen leerlingen niet meer mogen weigeren, moet het ontgelden.
12/12 18u00  ‘Rijdende rechter’ oordeelt straks ook over kleine criminaliteitDe zogenoemde buurtrechter kan in de toekomst ook kleine criminaliteit gaan behandelen. Daarop zint minister Sander Dekker (Rechtsbescherming).
12/12 18u00  Beau: van kakker naar krentenkakker in Lidl-reclame?Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
12/12 18u00  Ajax onder 19 ondanks nederlaag verder in UEFA Youth LeagueAjax onder 19 heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De ploeg van trainer John Heitinga verloor vanmiddag op Sportpark De Toekomst met 1-2 van Bayern München, maar ging desondanks als groepswinnaar door naar de volgende ronde.
12/12 18u00  Straatsburg geschokt, maar solidair‘Ik stond hier op de hoek, en ik hoorde ratatatata’, zegt medewerker Samy Banzet van Starbucks aan Place Kléber in het centrum van Straatsburg. De stad is in shock sinds de schietpartijen van gisteravond. Veel winkels zijn dicht, anderen zijn later geopend.
12/12 18u00  The Addams Family elf keer genomineerd voor Musical AwardsThe Addams Family is maar liefst elf keer genomineerd voor een Musical Award. De jury presenteerde vandaag de kanshebbers op de jaarlijkse prijzen, die 23 januari uitgereikt worden in het RAI Theater. The Addams Family heeft nominaties in belangrijke categorieën als Beste Musical, Vrouwelijke en Mannelijke hoofdrol.
12/12 17u45  België verbiedt ‘Mars tegen Marrakesh’De rechtse organisaties en jongerenverenigingen in België die zondag een ‘Mars tegen Marrakesh’ willen houden, krijgen daarvoor geen toestemming. De autoriteiten hebben besloten dat er ‘geen sprake kan zijn’ van toestemming voor ‘een bruine mars in Brussel’.
12/12 17u45  PostNL naar de rechter om kerststakingPostNL stapt naar de rechter om de door FNV aangekondigde kerststaking verboden te krijgen. Zo'n staking zorgt voor onevenredig grote schade voor klanten en PostNL zelf, stelt het postbedrijf.
12/12 17u45  Shoretire (14) jongste speler ooit in UEFA Youth LeagueShola Shoretire, onthoud die naam. De talentvolle aanvaller uit de jeugdopleiding van Manchester United werd vandaag de jongste speler in de UEFA Youth League met slechts 14 jaar en 314 dagen.
12/12 17u30  Verdachte kunstroof Wenen opgepakt op SchipholOp Schiphol is een man uit Oekraïne aangehouden in verband met een kunstdiefstal uit een veilinghuis in Oostenrijk, op 26 november. Drie mannen maakten toen een schilderij van Auguste Renoir buit.
12/12 17u30  Froome bedankt Sky voor samenwerking: ‘Een ongelooflijk avontuur’Chris Froome heeft via Twitter hoofdsponsor Sky, die na 2019 stopt als geldschieter en naamgever van zijn wielerploeg, alvast bedankt voor de jarenlange samenwerking.
12/12 17u30  Indiaas meisje stapt naar politie: Mijn vader geeft me geen toilet!Zo rond de feestdagen hebben veel kinderen grote wensen. De een wil een nieuwe fiets, de ander zou graag de laatste spelcomputer hebben. Een zevenjarig Indiaas meisje had slechts één wens: een toilet, omdat ze zich schaamt om buiten haar behoefte te doen. Toen Hanifa Zaara’s vader zijn belofte om er een voor haar te bouwen niet nakwam, stapte de kleine Indiase naar de politie.
12/12 17u30  Nederlander Bram Schot officieel benoemd tot topman AudiDe Nederlander Bram Schot (57) is door de Raad van Toezicht van Audi AG met ingang van 1 januari volgend jaar officieel benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur.
12/12 17u30  Schietpartij op kinderfeestje Bergen op Zoom leidt tot 12 jaar cel: ‘most wanted’ al jaren op de vluchtBREDA - Een 37-jarige man die voortvluchtig is sinds hij drie jaar geleden twee mannen neerschoot op een kinderfeestje in Bergen op Zoom, is woensdag bij verstek veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. Volgens de rechtbank in Breda heeft hij zich schuldig gemaakt aan een dubbele poging tot doodslag. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.
12/12 17u30  Boze partijleidster van Democraten zet Trump publiekelijk te kijkDe partijleidster van de Democratische Partij en voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi, heeft president Trump publiekelijk te kijk gezet. Pelosi stelde Trumps ‘mannelijkheid’ ter discussie, nadat de VS-leider vraagtekens had gezet bij haar positie als voorzitter van het Huis.
12/12 17u15  Christo H. al drie jaar voortvluchtig na schietpartij op kinderfeestje in Bergen op Zoom, krijgt wel 12 jaar celBREDA - Een 37-jarige man die voortvluchtig is sinds hij drie jaar geleden twee mannen neerschoot op een kinderfeestje in Bergen op Zoom, is woensdag bij verstek veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. Volgens de rechtbank in Breda heeft hij zich schuldig gemaakt aan een dubbele poging tot doodslag. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.
12/12 17u15  Filipijnse slachtoffertjes kinderporno gered door tip uit NederlandTwee Filipijnse meisjes van 8 en 11 jaar oud zijn gered uit de wereld van cyberseks dankzij een tip van de Nederlandse politie. Dat melden de politie en International Justice Mission (IJM), een organisatie die zich wereldwijd inzet tegen slavernij en mensenhandel.
12/12 17u15  Boze partijleidster van Democraten trapt Trump verbaal in ‘zijn ballen’De partijleidster van de Democratische Partij en voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi, heeft president Trump publiekelijk te kijk gezet. Pelosi stelde Trumps ‘mannelijkheid’ ter discussie, nadat de VS-leider vraagtekens had gezet bij haar positie als voorzitter van het Huis.
1 2 3 4 5 6 7


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Misbruikschandaal in Brazilië aan het licht na bekentenis Nederlandse choreograaf13/12 04u30 - BN/DeStem: João Teixeira de Faria, in heel Brazilië bekend als spiritueel heler en medium, is door honderden vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Vier vrouwen deden enkele dagen geleden in een interview op televisie een boekje open over het grensoverschrijdende gedrag van de 76-jarige De Faria. Inmiddels hebben aanklagers meer dan tweehonderd klachten ontvangen. De Nederlandse Zahira Lieneke Mous kwam als eerste met haar beschuldigingen naar buiten.
20x Sesame Street vraagt aandacht voor dankloosheid met pop zonder huis13/12 03u00 - BN/DeStem: De makers van de Amerikaanse editie van Sesamstraat hebben dakloosheid aangekaart in het programma. Eén van de bewoners van de straat, de roze pop Lily, vertelde woensdag in de kindershow dat haar familie hun huis is kwijtgeraakt.
19x Dode en gewonde aangetroffen op A7313/12 03u15 - BN/DeStem: Op de A73 bij Sint Odiliënberg is in de nacht van woensdag op donderdag een dode aangetroffen. Ook heeft de politie in een maisveld in de buurt van de weg een auto gevonden met daarin een zwaargewonde.
16x Sesame Street vraagt aandacht voor dakloosheid met pop zonder huis13/12 03u45 - BN/DeStem: De makers van de Amerikaanse editie van Sesamstraat hebben dakloosheid aangekaart in het programma. Eén van de bewoners van de straat, de roze pop Lily, vertelde woensdag in de kindershow dat haar familie hun huis is kwijtgeraakt.
14x ‘Autorijden wordt iets voor de rijke elite’13/12 05u15 - BN/DeStem: De Europese overkoepelende organisatie van autofabrikanten waarschuwt dat autorijden iets voor de rijken wordt. Dit naar aanleiding van strengere uitstootnormen die auto's onbetaalbaar zouden maken.
13x Raad van State: vergunningprocedure mestvergister Moerstraten moet over13/12 06u15 - BN/DeStem: DEN HAAG/MOERSTRATEN - De Raad van State heeft woensdag de provincie Noord-Brabant flink op de vingers getikt om haar aanpak van het uitbreidingsplan voor de mestvergistingsinstallatie in Moerstraten.
13x Canadese zakenman vermist in China13/12 05u00 - BN/DeStem: China heeft mogelijk opnieuw een Canadees vastgezet. Zakenman Michael Spavor nam contact op met het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken nadat hij door de Chinese politie was ondervraagd. Sindsdien is niets meer van hem vernomen en is niet bekend waar hij is. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie woensdagavond laat gezegd.
12x Kabinet pakt uit uit om digibeet achter computer te krijgen13/12 06u15 - BN/DeStem: Het kabinet schiet Nederlanders te hulp die moeite hebben met smartphones en tablets. Zo komen er meer computercursussen en wordt de ouderenzorg ingeschakeld om digibeten aan het internetten te krijgen.
11x De Jong kritisch op zichzelf: ‘Denk dat ik beter kan’13/12 00u15 - BN/DeStem: Frenkie de Jong speelde niet zijn beste wedstrijd tegen Bayern München. De jonge middenvelder lag aan de basis van het derde tegendoelpunt van de Duitsers en was ook erg kritisch op zichzelf.
10x 11-jarig Amerikaans meisje vindt xtc-pil in Happy Meal13/12 06u00 - BN/DeStem: Een medewerker van McDonald’s in Texas heeft de benaming van het kindermenu Happy Meal een nieuwe betekenis gegeven, nadat ze er al dan niet per ongeluk een xtc-pilletje in verstopte. De oudere zus van het 4-jarige jongetje dat de burger met pil geserveerd kreeg, dacht dat het om een snoepje ging.

Statistieken

Artikels:
36053
Gelezen:
28888
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven