vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van Metro

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u30
 

Metro

Verbergen Tonen
26/04 11u30  Love it: nooit meer je vrienden kwijt met Koningsdag Weten waar al je vrienden zijn tijdens Koningsdag, zonder dat je de hele dag door aan het appen bent: dat klinkt velen waarschijnlijk als muziek in de oren. En het is mogelijk, namelijk met de app Woov.
26/04 11u15  Frisse Koningsdag en -nacht verwacht Wie tijdens Koningsdag een vrijmarkt of festival wil bezoeken heeft warme kleding en een paraplu nodig. Weeronline verwacht maximumtemperaturen rond de 13 graden en een stevige zuidwestenwind.
26/04 09u45  Maanden voorpret bij uitstippelen Koningsdagroute Morgen maakt de Koning met zijn gezin een twee uur durende wandeling door Amersfoort, ter ere van zijn 52e verjaardag. De route en activiteiten onderweg zijn zorgvuldig uitgekozen door de gemeente. Geen gemakkelijke taak, vertelt Manolito Buth van de Gemeente Amersfoort. „Je wil een veelzijdig beeld van de stad en haar inwoners laten zien.”
26/04 09u45  Sigaret na 2020 in 'saaie' verpakking Vanaf 1 januari 2020 zal de sigaret alleen nog in 'saaie' verpakking worden verkocht. dat meldt de NOS op zijn website naar aanleiding van voorstellen die staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid op internet heeft gepubliceerd.
26/04 09u15  Kabinet in actie tegen designerdrugs Designerdrugs moeten verboden worden. Zo pleit staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Hij is met minister Ferd Grapperhaus (Justitie) bezig aan een wetsvoorstel om dat mogelijk te maken. Designerdrugs zijn drugs die in een laboratorium in elkaar worden geknutseld.
26/04 08u45  Christelijke koepel wil verbod 'homogenezing' Als het aan de LPK, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, ligt gaat de regering paal en perk stellen aan de praktijk waarbij actief geprobeerd wordt de geaardheid van kerkgangers te veranderen. Dat meldt het AD.10 
26/04 08u15  Huisarts gaat doorverwijzen naar drogist Wie langs de huisarts gaat met een huis-tuin-en-keukenkwaal zoals buikpijn, verkoudheid of schaafwonden, kan vanaf nu worden doorverwezen naar een drogisterij in plaats van de apotheek. 
26/04 07u15  Zo vind je morgen de parels op de rommelmarkt Haar hele berging ligt stampvol met sportspullen, kleding en tapijt. Allemaal bestemd voor de verkoop op de rommelmarkt morgen. Al weken kijkt student Judith Weening naar Koningsdag uit. „Na morgen ben ik hopelijk af van die oude troep”, lacht ze. 
26/04 06u45  Lekker blijven barbecueën We kunnen natuurlijk niet allemaal Michelle Obama zijn, maar hoe meer ik over onze landsgrenzen kijk, hoe meer ik denk dat Nederland Gidsland, qua inspiratie, toch een beetje de boot mist.
26/04 00u00  PSV wint ruim in Tilburg maar verliest Lozano PSV deed donderdagavond goede zaken bij Willem II om in de race voor de titel van de Erevisie te blijven. Toch zal er met gemengde gevoelens teruggekeken worden naar de wedstrijd. Vlak voor tijd viel sterspeler Hirving Lozano uit na een felle charge. De Mexicaan is met een brancard van het veld verwijderd en heeft vermoedelijk een knieblessure opgelopen. 
25/04 23u00  Calamiteitenfonds gaat toeristen Sri Lanka weghalen Vanwege de onveilige en onvoorspelbare situatie in Sri Lanka, gaan touroperators vrijdag alle Nederlandse reizigers in dat land terug naar huis brengen.
25/04 20u30  BuZa scherpt reisadvies naar Sri Lanka aan Het Ministerie van Buitenlandse ontraadt alle reizen naar Sri Lanka die niet strikt noodzakelijk zijn in de nasleep van de aanslagen tijdens eerste paasdag. 
25/04 20u30  UPDATE: Henk Otten stapt op als bestuurslid FvD Het blijft rommelen binnen de top van het Forum voor Democratie. Oorzaak van het conflict is de positie van partijbestuurder en mede-oprichter Henk Otten. Kamerlid Theo Hiddema laat donderdagmiddag in een reactie weten dat het aanblijven 'lastig wordt'. 
25/04 19u15  FvD wil dat Henk Otten vertrekt na 'greep uit kas' Het blijft rommelen binnen de top van het Forum voor Democratie. Oorzaak van het conflict is de positie van partijbestuurder en mede-oprichter Henk Otten. Kamerlid Theo Hiddema laat donderdagmiddag in een reactie weten dat het aanblijven 'lastig wordt'. 
25/04 17u15  Diggy Dex: Teksten maken is vooral veel zweten Taalkunstenaars wordt een nieuwe traditie van gebundelde Nederlandse songteksten. Succesrapper Diggy Dex trapte af.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/04 16u45  Oorlogsdreigement van Filipijnen aan Canada om afvalPresident Duterte van de Filipijnen heeft het helemaal gehad met de tonnen vuilnis uit Canada die zijn opgestapeld in zijn land.
25/04 14u45  Oom vermoorde Daniël wil asielzoekerscentrum dichtDe negenjarige Daniël werd woensdag dood in een sloot aangetroffen nabij het Vlaamse asielzoekerscentrum van Broechem. De oom van het Palestijnse jochie doet nu een oproep om het centrum te sluiten. Vijf Palestijnse jongeren zijn inmiddels aangehouden.
25/04 14u00  Zeldzame neushoorn geboren in MiamiIn Maimi is een zeldzame neushoorn geboren. Wat extra bijzonder is aan deze bevalling, is dat de neushoorntelg ontstaan is met behulp van kunstmatige inseminatie.
25/04 13u30  Aantal asielzoekers met status bijna gehalveerdHet aantal asielzoekers dat van Nederland een asiel heeft gekregen, is in het voorbija jaar gehalve. Nederland heeft vorig jaar 4795 mensen asiel of een andere beschermde status toegekend.
25/04 13u15  AIVD en MIVD kregen regelmatig onterecht toestemmingDe inlichtingen- en veiligheidsdiensten AIVD en MIVD hebben het afgelopen jaar voor ongeveer een op de twintig verzoeken voor bijzondere bevoegdheden, ten onrechte toestemming gekregen van de minister. Het gaat dan bijvoorbeeld om het observeren in een woning, een DNA-onderzoek of het tappen van de kabel. In 4,5 procent van de verzoeken van de AIVD en 5,8 procent van de verzoeken van de MIVD had de bevoegde minister al goedkeuring gegeven, maar floot de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) de diensten alsnog terug.
25/04 12u30  Hoofdofficier geschorst vanwege verzwegen affaireDe top van het Openbaar Ministerie (OM) heeft de Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen geschorst. Aanleiding daarvoor is het rapport van de commissie-Fokkens, die onder meer de verzwegen liefdesrelatie tussen Van Nimwegen en collega-hoofdofficier Marianne Bloos heeft onderzocht.
25/04 11u00  Kim en Poetin laten weinig los na eerste ontmoetingDe Russische president Vladimir Poetin en Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben elkaar voor het eerst ontmoet. De mannen spraken elkaar donderdag bijna twee uur op een eiland bij de Russische stad Vladivostok, veel langer dan verwacht.
25/04 10u45  RIVM wil handen ineen slaan tegen microplasticsIedereen kan bijdragen aan de strijd tegen microplastics, de piepkleine stukjes plastic die met name heel veel in synthetische en gemixte kleding zitten en zo vooral door wasbeurten in het milieu terecht komen. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het stelt verschillende maatregelen voor.
25/04 10u30  Zanger Paul Sinha zit vol zinDe levenslust en zin spat gewoon van zanger Paul Sinha af. Zijn nieuwe single Bloemen is nét uit en zou zomaar een dikke zomerhit zou kunnen worden.  
25/04 10u15  Aangevallen moslims verlaten aanslagplek Sri LankaVeel moslims vertrekken in de nasleep van de zelfmoordaanslagen in Sri Lanka uit de kuststad Negombo. Daar zijn de spanningen de afgelopen dagen flink opgelopen. Honderden moslims stapten woensdag op bussen die waren geregeld door lokale leiders en de autoriteiten. Ze vrezen voor hun veiligheid na de bomaanslagen. De daders sloegen onder meer toe in een kerk in Negombo.
25/04 09u30  Bekijk hier de mooiste beelden van Johan CruijffJohan Cruijff werd vandaag (donderdag) 72 jaar geleden geboren. De Amsterdammer groeide uit tot Nederlands meest iconische voetballer ooit en misschien wel de beste ooit op de aardbol. Hoog tijd dus om nog even te genieten van een paar van zijn mooiste acties.
25/04 09u00  Klokkenluider UU gepikeerd: Ze staan op tegen mijFloris Boudens ontdekte onlangs dat de declaraties van Anton Pijpers, voorzitter van de Universiteit Utrecht, buitensporig hoog zijn. Maar voor zijn actie als klokkenluider wordt het vooralsnog alles behalve geroemd. Sterker nog, Boudens is degene die vies wordt aangekeken.
25/04 08u15  ‘Ga geen mensen opsluiten omdat je ze niet begrijpt'De Tweede Kamer wil opnieuw het plan invoeren om personen met verward gedrag maximaal drie dagen verplicht te kunnen observeren in een ggz-instelling. Het is niet de eerste keer dat deze maatregel wordt besproken in de Kamer. In 2017 werd een dergelijk voorstel na de nodige kritiek afgewezen. 
25/04 08u15  Hoe maak je de mooiste foto’s op Koningsdag?Iedereen kan tegenwoordig een goede camera op zak hebben tijdens Koningsdag. Maar ben je dan ook een topfotograaf? Het kán!
25/04 08u00  Iran: Trump wordt in oorlog met ons geloktMohammad Javad Zarif, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, gelooft niet dat de Amerikaanse president Donald Trump aanstuurt op een oorlog met Iran, maar denkt wel dat hij er door bepaalde personen toe kan worden uitgelokt.
25/04 07u45  Nederlanders Airbnb'en steeds vaker in eigen landDenk je bij Airbnb alleen aan buitenlandse toeristen, die de huizen bevolken, dan heb je het mis. Airbnb wordt ook veel gebruikt door Nederlanders die in eigen land op zoek zijn naar een overnachtingsadres.
25/04 07u45  Guus Meeuwis schudde aan de boom van Rowwen HèzeGuus Meeuwis mag zich naast zanger en liedjesschrijver ook de eigenaar van zijn eigen platenfirma noemen. Zo is hij de nieuwe platenbaas van Rowwen Hèze. „Als collega en vriend van de band is het moeilijk om met de vuist op tafel te slaan. Die ambitie heb ik ook niet”, aldus Meeuwis. Het platenlabel van Guus Meeuwis heet Modestus Records, waar eerder al zijn eigen album Geluk uitkwam. Nu heeft hij ook Rowwen Hèze, een van de meest succesvolle dialectbands die Nederland rijk is, onder contract. Het nieuwe album Voorwaartsch is de eerste vrucht van die samenwerking. Het zaadje werd zo’n anderhalf jaar geleden geplant, in het Noord-Limburgse dorpje America, waar Rowwen Hèze vandaan komt. „Er kwam op een vrijdagavond een matzwarte partybus bij ons het dorp binnenrijden en ineens stapten er twaalf gezellige Brabanders uit”, weet zanger en tekstschrijver Jack Poels nog. „Ze liepen mijn stamcafé binnen en ze gingen met iedereen praten. Guus kwam naast mij staan.” Er volgde een lang gesprek tussen de twee muzikanten op die vrijdagavond in America. „Ik vertelde waar ik mee bezig was en blijkbaar heb ik dat goed verteld, want hij was getriggerd”, zegt Meeuwis over het gesprek met Jack Poels aan de bar bij Boëms Jeu. De Rowwen Hèze-frontman herinnert zich dat gesprek anders. „We waren al met andere partijen in gesprek, want het was een aantrekkelijk idee om het uitbrengen van een album niet meer in eigen beheer te doen. Ik sprak met Guus erover dat andere platenfirma’s ons hadden benaderd. ‘Niet doen!’ Oh? ‘Jullie moeten bij ons komen!’ Oh? Het was een broodnuchter gesprek en die opmerking kwam uit zijn tenen. Het was gemeend.”Efteling De vriendschap tussen de mannen gaat terug tot midden jaren ’90. „Guus en ik hebben elkaar altijd gemogen, sinds dat concert in de Efteling waar we elkaar voor het eerst spraken. Dat was een gesprek over managers. Toen wist ik meteen: deze jongen is uit het goede hout gesneden.” Meeuwis is trots dat hij na al die jaren op hetzelfde platenlabel zit als Rowwen Hèze. „Het is geen must om heel snel heel groot te worden, maar wel een must om te werken met mensen die graag bij ons zijn.” Wat Meeuwis betreft verandert er aan die vriendschap niets nu de band zich bij zijn label heeft gevoegd. „Ik heb vooral een licht adviserende rol.” Het beste advies dat Meeuwis de Limburgers gegeven heeft? „Om naar ons toe te komen”, lacht de Tilburgse zanger. Rowwen Hèze heeft ruim tien jaar lang albums in eigen beheer uitgegeven, die allen geproduceerd werden door accordeonist Tren van Enckevort. Hij maakte ook de arrangementen voor de liedjes die Poels schreef. „Ik zat er een beetje naar te snakken dat op de een of andere manier andere mensen er iets van vonden”, erkent Poels. „Bij Rowwen Hèze is er niet echt de cultuur om heel snel iets te zeggen over een demo. Het is wel een dingetje om ergens iets van te vinden. Bij sommige mensen begint dat pas te ontstaan als het arrangement er is. Bij Guus op kantoor hebben ze wel vaker met dat bijltje gehakt. Ze konden er al achter kijken. Zoveel reacties krijgen op een liedje was ik niet gewend.” Contract Meeuwis herkent dat. „Als een carrière wat langer duurt, zoals die van Rowwen Hèze, is het wel goed om even aan de boom te schudden, zoals ik dat noem. Tot nieuwe inzichten komen en kijken wat er anders kan.” Op een gegeven moment kwam bij Rowwen Hèze het platencontract binnen. „Het contract met Guus was zo goed dat onze manager het niet vertrouwde”, schatert Poels. „Met alle vrijheid en alle egards. ‘Het zaakje stinkt!’ Het bleek wel te kloppen, het is een heel fijn en open contract.” Meeuwis stelde Rowwen Hèze voor aan producer Huub Reijnders (Krezip, Rondé, Bløf) en liet hem zijn gang gaan. „Ik heb aan de zijkant meegeluisterd”, zegt hij bescheiden. „Alles is redelijk autonoom gegaan. Ik kan mijn rol groter maken dan dat ‘ie is en ik kan enorm de platenbaas gaan uithangen, maar dan doe ik iedereen hier op kantoor en vooral de band te kort.”  Als Jack Poels een andere Nederlandse muzikant als platenbaas zou moeten kiezen, zou hij gaan voor Golden Earring-zanger Barry Hay of Bennie Jolink. „Bennie van Normaal zou ik mijn portemonnee geven.” Meeuwis is ondertussen druk met de voorbereidingen voor de aankomende reeks Groots Met Een Zacht G-concerten. „Je moet toch zorgen dat het ieder jaar weer anders is dan daarvoor. Dat maakt het tot een fikse uitdaging, maar wel eentje die nooit verveelt. Op het moment dat het wel zo is, is het hoog tijd om je gitaar aan de wilgen te hangen, want dit is het allermooiste wat er is. Als 35.000 man voor je neus je niet meer inspireren, doet niets het meer. En anders kun je altijd nog een iets drukkere platenbaas worden.”Voorwaartsch verschijnt op vrijdag 26 april. De kaartverkoop voor het jaarlijkse Slotconcert van Rowwen Hèze start een dag later, om 10.00 uur.
25/04 07u45  METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #42Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 
25/04 07u30  Vele nachtvluchten op Schiphol onder drukSchiphol ligt de laatste jaren enorm onder een vergrootglas en nu zijn het de nachtvluchten die veel besproken zijn. D66 wil niet langer dat het aantal vluchten dat landt of opstijgt tussen 23.00 en 5.00 toeneemt.
25/04 06u15  Politie ziet voordelen in gebruik bodycamBodycams bij agenten blijken een succes, daarom heeft de politie nu besloten tweeduizend exemplaren aan te schaffen. Zowel burgers als agenten gedragen zich beter wanneer zij weten dat hun gedrag wordt vastgelegd. Toch is het filmen met een bodycam door de politie niet in iedere situatie wenselijk, heeft een test uitgewezen.
25/04 06u15  Vier op tien Nederlanders geen liefhebber KoningsdagMaar liefst 41 procent van de Nederlanders zegt geen fan te zijn van Koningsdag, vanwege de drukte en overmatig alcoholgebruik. Daarnaast vindt de helft van de ondervraagden het niet erg om met Koningsdag te werken als ze hiervoor op een ander moment een vrije dag kunnen opnemen. Dat blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.025 Nederlanders.
24/04 23u00  Vans brengt Harry Potter collectie uit!Harry Potter-fans opgelet! Het kleding en schoenenmerk Vans zal een speciale Harry Potter collectie gaan uitbrengen. Dit heeft het merk via social media laten weten. 
24/04 22u30  Dinokat: baasjes scheren hun kat als een dinosaurusDat je je hond eens in de zoveel tijd mee neemt naar een trimsalon is de normaalste zaak van de wereld. Maar ook katten worden nu steeds vaker mee genomen naar een kapsalon. Er is een nieuwe trend waarbij baasjes hun katten een bizar kapsel laten aanmeten: ze laten de viervoeter op zo'n manier scheren dat het beestje op een dinosaurus lijkt. 
24/04 22u00  Koningsdag 2019 tips voor lastminute beslissersNog een paar dagen en dan viert heel Nederland de verjaardag van Koning Willem Alexander. Er zijn altijd mensen die al maanden van tevoren kaartjes kopen voor een vet festival, bedenken dat ze hun halve inboedel gaan verkopen op de vrijmarkt en er zijn mensen die tot een dag van tevoren nog niet weten wat ze moeten doen met Koningsdag. Voor de late beslissers hebben we leuke events op een rij gezet. 
24/04 20u45  'Haatprediker niet welkom in Nederland'De extremistische christelijke prediker Steven Anderson uit de Amerikaanse staat Arizona moet niet worden toegelaten in Nederland. Dat zeggen de Tweede Kamer, burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, homobelangenorganisatie COC en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).
24/04 20u15  In Londen doe je Harry Potter-tour makkelijk zelfLonden staat hoogstwaarschijnlijk op het reislijstje van elke Harry Potter-fan. Er is een heel aantal Harry Potter-tours dat je kunt boeken (per voet, boot, met de bus), maar eigenlijk kan je het ook makkelijk zelf doen. Helemaal met deze gratis Harry Potter-audiotour. Om het je nog wat makkelijker te maken, hebben wij de beroemdste Harry Potter-plekken in Londen op een rijtje gezet. 
24/04 20u15  Talent in de genen: Niet belasten met jouw ervaringHet kleine Nederland herbergt ongekend veel sporttalent en dat heeft voor een groot deel te maken met de genen. Een paar van Nederlands meest populaire sporters hebben een of zelfs twee (voor)ouders die sport beoefend hebben op het allerhoogste niveau. De voorbije week was wat dat betreft een groot hoogtepunt.
24/04 19u15  Burgers' Zoo laat olifant Rekka (50) inslapenDierenpark Burgers' Zoo in Arnhem laat woensdag de ruim 50 jaar oude Aziatische olifant Rekka inslapen. De kiezen van de olifantenkoe zijn door haar hoge leeftijd zo afgesleten dat het dier niet meer goed kan eten. Omdat de olifant ook erg lusteloos is, hebben de dierenarts, biologen en verzorgers besloten dat het dier geen 'olifantwaardig' bestaan meer heeft.
24/04 19u00  24/7 films kijken bij Pathé Arena in AmsterdamZin om na middernacht nog naar de bioscoop te gaan? Vanaf dit weekend kan het. De vestiging van Pathé bij de Johan Cruijff ArenA blijft in het weekend van Koningsdag voor het eerst de hele nacht open. De pilot in Amsterdam loopt tot en met zaterdag 20 juli.
24/04 17u30  Drugs gevonden in lading bevroren kippenboutenTijdens een controle van een transportbedrijf in De Lier (in het Westland) heeft de douane crystal meth en ketamine gevonden. De drugs waren verstopt in dozen met bevroren kippenbouten. De lading was bestemd voor Engeland.
24/04 16u30  Burgers'Zoo laat olifant Rekka (50) inslapenDierenpark Burgers'Zoo in Arnhem laat woensdag de ruim 50 jaar oude Aziatische olifant Rekka inslapen. De kiezen van de olifantenkoe zijn door haar hoge leeftijd zo afgesleten dat het dier niet meer goed kan eten. Omdat de olifant ook erg lusteloos is, hebben de dierenarts, biologen en verzorgers besloten dat het dier geen 'olifantwaardig' bestaan meer heeft.
24/04 16u15  Maakt geld gelukkig? - Weer iets geleerdMaakt geld nou echt gelukkig? André van Hoorn, docent Economie en Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft daar een antwoord op.
24/04 16u15  Bevestigd: Gökmen T. mishandelde gevangenispersoneelGökmen T. heeft toen hij hiervoor al in voorlopige hechtenis in een penitentiaire inrichting zat een gevangenisbewaarder mishandeld. Dit was eerder al gemeld door Peter R. de Vries, maar het nieuws is nog ook bevestigd door minister Ferdinand Grapperhaus.
24/04 16u00  Bouwvakkers negeerden rookverbod Notre-DameBouwvakkers die de Notre-Dame renoveerden, hebben tijdens de werkzaamheden stiekem gerookt. Dat erkent hun werkgever, die ook beklemtoont dat de verwoestende brand in de historische kathedraal niet kan zijn veroorzaakt door de rokende medewerkers.
24/04 15u15  'Helft kinderporno via Nederlandse hosting'In Nederland wordt van Europa de meeste kinderporno gehost. Wereldwijd staat Nederland op nummer twee. Alleen in de Verenigde Staten wordt meer kinderporno gehost, het gaat daar om 43 procent van het totaal. In Nederland is dat 19 procent van de wereldwijde kinderpornografische beelden. Als alleen binnen Europa wordt gekeken is 51 procent van de kinderporno via Nederlandse netwerken oproepbaar, meldt het Meldpunt Kinderporno. ‘Vertekend beeld’ De kinderrechtenwaakhond Internet Watch Foundation meldde eerder woensdag dat bijna de helft van de kinderpornografische beelden die vorig jaar zijn gemeld, werd gehost in Nederland. Volgens de Nederlandse evenknie van de organisatie is dat percentage echter vertekend, omdat IWF juist op Nederlandse sites gericht naar illegale beelden zoekt. Agent opgepakt Ook kwam vandaag naar buiten dat een medewerker van de politie is aangehouden omdat hij mogelijk kinderporno heeft verzameld. De man werkte als ICT-er en cyberspecialist bij een landelijke dienst van de politie. De man, een 23-jarige Brabander, was actief op internet en werd ontdekt door medewerkers van de Landelijke Eenheid. Hij werd vorige week aangehouden, terwijl hij op het internet zat. Geen aanwijzingen van zelf maken Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen aanwijzingen dat hij zelf ook kinderporno maakte. Omdat hij ook vrijwilliger was bij een vereniging in de regio Eindhoven, is het bestuur van die vereniging ingelicht. De man is inmiddels door de rechter-commissaris voor 14 dagen vastgezet. Hij zit in alle beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Bekijk ook: Gevangene verruilt Tenerife voor Oostenrijkse cel Bekijk ook: Grote steden nog niet in de rij voor staatswiet Bekijk ook: VVD en PvdA: Amerikaanse haatprediker niet welkom
24/04 15u15  Scoor voordelige tickets voor het Holland FestivalVan een symfonieorkest van synthesizers en luidsprekers door Colin Benders tot springen bij De Jeugd van Tegenwoordig. En van een onderzoek naar het leven op een onbewoond eiland in Crash Park – La Vie d’une Ile tot de theatertour van Ruben Hein. Deze week allemaal mét CJP-voordeel. Scoor je tickets snel, want de acties gelden tot 1 mei. Nog geen CJP? Bestel ‘m direct onderaan deze pagina.
24/04 14u30  Gevangene verruilt Tenerife voor Oostenrijkse celWaar de meeste gevangenen dromen van een rustig leven onder de zon, wellicht op een eiland, ging een Oostenrijkse man liever weer terug het gevang in. De man beweert meer dan tien jaar geleden uit een gevangenis in zijn thuisland te zijn gevlucht.
24/04 13u45  Grote steden nog niet in de rij voor staatswietDe vier grote steden staan niet trappelen om mee te doen aan de proef met legale wietteelt. De overheid wil hiermee de teelt van cannabis decriminaliseren, nu gaat dat nog via achterdeuren en geheime paden. Wiet wordt hiermee (als het goed gaat) volledig gelegaliseerd, in plaats van gedoogd. De inschrijving daarvoor is dinsdag begonnen, maar Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben zich nog niet aangemeld.
24/04 13u30  VVD en PvdA: Amerikaanse haatprediker niet welkomWat de VVD en PvdA betreft, komt de extremistische christelijke prediker Steve Anderson uit de Amerikaanse staat Arizona niet naar Nederland. De predikant, die vindt dat alle homo's, lesbiennes en transgenders moeten worden geëxecuteerd, wil op 23 mei een bezoek brengen aan Nederland.
24/04 11u30  Schietsport Airsoft is booming in NederlandNaast een veiligheidsbril, masker en tactical vest krijg ik een M4-Carbine-replica en twee magazijnen in mijn handen gedrukt. Samen met de andere nieuwe rekruten togen we achter de marshall aan richting het speelveld. We zijn vandaag bij Balls & Arrows in Lelystad en doen mee aan onze eerste Airsoft Skirm.
24/04 11u30  Huurprijzen rondom grote steden weer fors gestegenWie wil huren in de vrije sector, moet wederom meer betalen. De prijzen zijn in het eerste kwartaal van 2019 weer gestegen, ditmaal met 4,9 procent. Dat is dezelfde stijging als in het vierde kwartaal van 2018, meldt verhuurbemiddelaar Pararius. Nieuwe huurders betalen nu gemiddeld 16,33 euro per vierkante meter.
24/04 11u15  Wat draagt Máxima zaterdag? 'Het kan alle kanten op'Koningsdag in weer in aantocht. Dé vraag is dan: wat draagt onze koningin? Máxima-kenner Josine Droogendijk (28) hoopt op een outfit van een Nederlandse ontwerper.
24/04 10u15  Amersfoort kleurt oranje voor koude KoningsdagAmersfoort telt al weken af en nu Pasen voorbij is, telt ook de rest van Nederland mee af naar Koningsdag. De stad in het midden van het land kleurt al weken oranje en bedrijven en bewoners zijn druk bezig het de Koning en zijn gezin straks zoveel mogelijk naar hun zin te maken.
24/04 09u30  Treinreizen makkelijker door modern instapbordGoed nieuws voor de treinreizigers onder ons, dat wordt binnenkort namelijk nog comfortabeler. ProRail werkt aan het station van de toekomst waar koffie en je krant klaarstaan en op Utrecht Centraal begint vandaag een nieuwe proef waarmee je precies weet waar nog zitplaatsen zijn. Met instapinformatie op de borden op spoor 18 weet je hoeveel plek er is én wanneer de trein precies zal vertrekken.
24/04 09u00  Aangifte Trump niet vrijgegeven door belastingdienstDe belastingaangiften van president Donald Trump zijn niet overgedragen aan het Huis van Afgevaardigden door de Amerikaanse belastingdienst IRS. Steven Mnuchin, minister van Financiën, liet weten niet mee te kunnen werken aan het verzoek tot is vastgesteld dat de overdracht in lijn is met de wet. De deadline voor de overdracht liep dinsdagavond o 23:00 uur af. Op 6 mei denkt de minister meer duidelijkheid te kunnen geven.
24/04 08u15  Groningse huizenbezitters krijgen nieuwe regelingAlle Groningers die in het aardbevingsgebied een huis bezitten, kunnen vanaf volgend jaar waarschijnlijk aanspraak maken op een nieuwe regeling. Deze regeling moet ervoor zorgen dat de huiseigenaren een compensatie krijgen voor de waardedaling van hun woningen.
24/04 08u00  Aantal doden in Sri Lanka weer gestegenTientallen slachtoffers van de zelfmoordaanslagen in Sri Lanka zijn alsnog overleden. Daarmee is het dodental gestegen naar 359. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in ziekenhuizen 38 mensen overleden aan hun verwondingen, meldde de politie.
24/04 07u15  Maakt innovatie een eind aan het proefkonijn?Dat Dierendag op 4 oktober valt, is algemeen bekend. Minder bekend is Internationale Proefdierendag, hier wordt jaarlijks op 24 april bij stilgestaan.
24/04 06u15  Ik moet maar gewoon wennenEr hangt verandering in de lucht. Dit zal het jaar zijn dat alles anders gaat worden. Een paar dingen hebben zich al aangekondigd. Zo verhuist mijn broer met zijn gezin naar Friesland, heel ver van ons vandaan. Ik vind dat maar niks, maar wat doe je eraan? Het is tenslotte zijn leven. Nog een verandering is dat in de bar waar ik graag kom een grootscheepse personeelswisseling op handen is. Met hangende mondhoeken hoorde ik de aankondigingen van het vertrek van mijn lievelingspersoneel aan. Die bar zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik ben bang dat ik voortaan zelfs ergens anders heen moet. 
23/04 21u30  Publicist Joost Lagendijk mag terug naar TurkijeJoost Lagendijk mag terugkeren naar Turkije. De Nederlandse oud-Europarlementariër (GroenLinks) en publicist meldde dat hij dinsdagmiddag van de Turkse ambassadeur Saban Disli te horen kreeg dat hij terug mag naar zijn tweede vaderland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft dit bevestigd, aldus Lagendijk in een tweet.
23/04 21u00  IS komt met video van aanslagplegers Sri LankaEerder op dinsdag eiste terreurbeweging IS al de verantwoordelijkheid op voor de aanslagen in Sri Lanka. Nu hebben zij ook een video vrijgegeven waarin de acht aanslagplegers te zien zouden zijn. De video is daarom volgens IS het bewijs dat zij daadwerkelijk achter de aanslag zitten.
23/04 20u30  Amal Clooney wil nieuw tribunaal in Den HaagMensenrechtenadvocate Amal Clooney is van mening dat de internationale gemeenschap seksueel misbruik tijdens de oorlog moet kunnen vervolgen en berechten in een internationaal tribunaal in Den Haag. Clooney zei dit in New York, waar ze de Veiligheidsraad toesprak. 
23/04 20u15  ‘Super super hyped’ voor de laatste AvengersfilmRijendik staan ze dinsdagavond te wachten, om om één minuut over twaalf de eerste beelden van de laatste Avengersfilm te kunnen zien. Dinsdagnacht gaat The Avengers Endgame in première en wie denkt dat niemand zo gek is om ’s nachts naar de bioscoop te gaan, heeft het goed mis. Ze zijn goed voorbereid, de Nederlandse Marvelfans.
23/04 20u00  60.000 handtekeningen afschaffing hondenbelastingDinsdag is aan de Tweede kamer een petitie overhandig met 60.000 handtekeningen voor het afschaffen van de Hondenbelasting. Volgens Garry Yanover, de initiatiefnemer van de petitie, is deze belasting onrechtvaardig en gebaseerd op willekeur.
23/04 18u45  Totale vrijheid voor Henry van Loon in Random ShitHenry van Loon speelt 21 rollen in Videolandserie Random Shit. „En dat hebben we er in drie maanden op geknald.”
23/04 18u45  Amsterdamse handhavers gaan staken op KoningsdagOm te voorkomen dat handhavers in Amsterdam gaan staken op de avond van Koningsdag, stapt de gemeente Amsterdam naar de rechter. Volgens een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema gaat deze actie te ver. „Juist op een moment dat de halve stad leegstroomt en de politie afhankelijk is van samenwerking met de boa's.' Het kort geding dient vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam.
23/04 18u15  Vrouw ontwaakt na 27 jaar uit comaIn de Verenigde Arabische Emiraten is Munira Abdulla na 27 jaar uit haar coma ontwaakt. Tegen alle verwachtingen in kan de vrouw sinds kort weer gesprekjes voeren. „Ineens zei ze mijn naam”, zegt haar zoon Omar (32).
23/04 17u30  We zeggen nog best vaak KoninginnedagHoewel we zaterdag voor de vijfde keer Koningsdag vieren, zijn we nog altijd niet gewend aan de ‘nieuwe’ naam. Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking (57 procent) verspreekt zich regelmatig en zegt Koninginnedag.
23/04 16u30  Saharastof boven Nederland verwachtHoog in de lucht trekt er dinsdag Saharastof over ons land. Het is het gevolg van een lagedrukgebied dat vanuit Afrika, verschuift naar het noorden en daardoor over grote delen van Europa trekt.
23/04 16u15  Op de thee bij koningin Elizabeth (proberen) - De ReismeisjesDe Reismeisjes gaan proberen thee te drinken met de koningin. Ondertussen laten ze de beroemde Long Walk zien.
23/04 14u45  Bedreigster Baudet (21) krijgt 100 uur taakstrafDe 21-jarige Mila van den B. moet een taakstraf doen van honderd uur voor het bedreigen van Thierry Baudet. De rechtbank in Amsterdam vindt dat de vrouw schuldig is aan opruiing en bedreiging van de leider van Forum voor Democratie.
23/04 14u00  Aanslagen Sri Lanka 'wraak voor Christchurch'De zelfmoordaanslagen in Sri Lanka waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeeën. Dat blijkt volgens onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene uit de eerste onderzoeksresultaten.
23/04 13u15  Aanslagen Sri Lanka 'wraak voor ChristchurchDe zelfmoordaanslagen in Sri Lanka waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeeën. Dat blijkt volgens onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene uit eerste onderzoeksresultaten.
23/04 11u30  Verdwaalde ijsbeer krijgt lift met een helicopterDe Russische autoriteiten hebben een verdwaalde ijsbeer een lift gegeven met een helikopter. Het dier was kennelijk op een ijsschots weggedreven van zijn leefgebied en kwam recentelijk aan land bij de plaats Tilitsjiki in de oostelijke regio Kamtsjatka, berichten Russische media.
23/04 11u15  De tunnelvisie van Elon MuskIn december was de eerste tech tunnel af: gemaakt onder Los Angeles door The Boring Company. Van tech-pionier Elon Musk dus. Het grootschalige project moet ervoor zorgen dat duizenden passagiers zich per elektrische shuttle kunnen vervoeren onder de stad. Een mooi doel, maar is het ook haalbaar? Het klinkt prachtig, maar op dit moment mag de tunnel nog helemaal niet worden gebruikt. Eerst moeten toezichthouders er namelijk nog toestemming voor geven om dat ding ook daadwerkelijk in gebruik te nemen. De tunnel gaat naar het internationale vliegveld van LA: LAX. Om precies te zijn, wordt de tunnel een ruime 3 kilometer lang en gaat hij van het SpaceX-terrein naar het eindpunt, het nieuwe O’Leary station. Toch kan het snel gaan. Bij toestemming zouden er al binnen een paar maanden ritten kunnen worden gereden. In een shuttle passen acht tot zestien personen en het plan is om er ook karren tussen te zetten die auto’s mee kunnen nemen. Toch kun je pech hebben als je daar eenmaal staat met je auto: voetgangers en fietsers hebben voorrang. En zij zullen de tunnel waarschijnlijk ook veel gebruiken: de prijs per rit wordt volgens Musk lager dan die voor een buskaartje. Achtbaan Om in die tunnel te komen, neem je een soort lift die vervolgens met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur door de tunnels zoeft. Dat geldt ook voor auto’s, al worden die op een soort plateaus gezet die door de tunnels schieten. Het zou je auto maar zijn?! Het lijkt er vooralsnog op dat alleen Tesla-auto’s en andere zelfrijdende elektrische wagens in deze achtbaan kunnen, en daar is een speciaal wieluitrustingssysteem voor nodig dat een paar honderd euro gaat kosten. Het klinkt allemaal prachtig, maar op dit moment schijnen Tesla’s in de tunnels maar 50 kilometer per uur te reizen en nogal te schudden tijdens de rit, als we Amerikaanse media mogen geloven. Mogelijk heeft die snelheid te maken met de toestemming die nog moet komen, maar dat hobbelige staat daar natuurlijk los van. Bovendien is het huidige openbaar vervoersbedrijf nog weinig onder de indruk. Er werd gezegd “Ja, er kan één auto in rijden, we laten het je wel weten als we daar interesse in hebben”. Het lijkt erop dat Elon daar nog wat witte voetjes moet halen als hij zijn tunnel succesvol wil gaan runnen. Hij heeft rekening te houden met meer dan alleen de openbaar vervoeraanbieders die op dit moment het transport in Los Angeles runnen. Hij zal ook het milieu in ogenschouw moeten nemen. Zo werd de bouw van een tunnel onder de Sepulveda Boulevard verboden wegens milieuregels. De bewoners aldaar hadden hiervoor een rechtszaak aangespannen en die hebben ze gewonnen. Tunnelvisie Ach, Musk heeft nog genoeg andere plannen. Onder het mom van ‘Beat the snail’ (versla de slak) is hij bezig om nu weer betere boren te bouwen. In ieder geval schijnt het bouwen van zijn smalle tunnels aanzienlijk goedkoper te zijn dan trein- of metrotunnels, wat helpt bij het laag houden van de kaartprijs voor passagiers. En wat waarschijnlijk ook daarom een onaangenaam gevoel geeft bij de huidige openbaar vervoerbedrijven, die het tot nu toe een ‘show’ noemen wat Musk doet. Show of niet: Elon heeft nog meer tunnelplannen, want zijn The Boring Company moet ook een tunnel gaan graven tussen Los Angeles en San Francisco. Hierbij gaat een soort pod door een vacuümbuis, wat sneller zou gaan dan een vliegtuig. Tussen Washington D.C. en New York komt volgens Musk ook een tunnel van The Boring Company. Dat zou een enorme tijdwinst kunnen opleveren: je gaat dan in een half uurtje van de ene naar de andere stad in plaats van vijf (!) uur. Uiteindelijk is het plan van Musk zelfs om een soort enorme ondergrondse snelweg te bouwen waarbij hij de tunnels met elkaar verbindt. Nice! Dit artikel werd geschreven door TechGirl Laura Jenny Kempenaar. Over TechGirl.nl TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl. Bekijk ook: Waarom maken wij selfies?
23/04 11u00  Tim Douwsma en vriendin verwachten eerste kindjeHoera! Tim Douwsma (31) en zijn vriendin Elske (30) verwachten hun eerste kindje. „Het was moeilijk om het nog niet te vertellen, maar het was nog in een fase dat het alle kanten op kon gaan. Nu mag iedereen het weten, ik word vader!,' verteld de zanger aan De Telegraaf.
23/04 10u30  Paasbeste start van festivalseizoenHet festivalseizoen is weer aan! Afgelopen weekend trokken 45.000 liefhebbers hun paasbeste ravepak uit de kast voor DGTL, het groenste festival ter wereld.
23/04 10u00  Filipijnen weer getroffen door aardbevingDe Filipijnen zijn weer getroffen door een krachtige aardbeving. Die had volgens de eerste berichten een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Het dodental door een lichtere beving op maandag is inmiddels opgelopen naar elf. Ook raakten toen meer dan honderd mensen gewond.
23/04 09u00  Aantal megastallen met 76 procent gestegenHet aantal megastallen in Nederland is in zeven jaar tijd gestegen met 76 procent, aldus dierenrechtenorganisatie Wakker Dier. Het aantal steeg van 456 in 2010 naar 801 in 2017, telde Wakker Dier, dat gebruik maakte van cijfers van Wageningen University & Research.
23/04 08u15  Brunei achter invoering doodstraf homoseksuelenBrunei blijft achter de invoering van de doodstraf voor homoseksuelen staan. In een brief aan het Europees Parlement verdedigt het Aziatische land de wens van het land, zijn traditionele waarden en familiewaarden en roept het op tot „tolerantie, respect en begrip', citeert de Britse krant The Guardian.
23/04 08u15  De overheid als wietteler – goed idee?Gemeenten kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor het zogenoemde ‘staatswiet’ experiment. De overheid wil hiermee de teelt van cannabis decriminaliseren, nu gaat dat nog via achterdeuren en geheime paden. Wiet wordt hiermee (als het goed gaat) volledig gelegaliseerd, in plaats van gedoogd. Maar wat gaat er precies veranderen, en is dat wel een goed idee?
23/04 07u45  Dodental Sri Lanka loopt op naar 310Het dodental als gevolg van de aanslagen in Sri Lanka is opgelopen naar 310. Volgens de politiewoordvoerder zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere slachtoffers aan hun verwondingen bezweken. Rond de 500 mensen zijn gewond geraakt door de zelfmoordaanslagen.
23/04 07u45  DeugenJa, toen er een moskee werd gebombardeerd in Nieuw-Zeeland, zweeg ik.
22/04 21u00  Drie Nederlanders omgekomen bij aanslagen Sri LankaBij de zeer bloederige aanslagen op Eerste paasdag in Sri Lanka zijn nog twee Nederlanders omgekomen.
22/04 20u30  Parkranger Congo gaat viraal met gekke gorillaselfieOp de Facebookpagina van het Virunga-reservaat in de Democratische Republiek Congo verscheen afgelopen donderdag een wel zeer opmerkelijk beeld. 
22/04 20u15  #91 Wat doen die twee nou samen?!Rochelle en Levi zijn opgepakt en halsoverkop moest Maud na het politiebureau. Uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af en Maud besloot dat Rochella nog een keer bij haar thuis mocht slapen. Door al het gedoe met haar zwangere vriendin was ze de ruzie met Jelle bijna vergeten. Jelle lijkt er van alles aan te willen doen om het goed te maken en Maud weet eindelijk wie Rosa is. Als ze s’ avonds bij elkaar in bed liggen springen de vonken er vanaf.. Jelle begon mij langzaam te strelen en heel langzaam trok hij mijn panty uit. Hij pakte mijn hoofd vast alsof het de eerste keer was dat we zouden zoenen. Het voelde intenser en liefdevoller dan ooit. Hij fluisterde allerlei lieve dingen in mijn oor en begon mijn hele lichaam te zoenen. Hij begon in mijn oren en dwaalde langzaam af naar beneden. Ik wist wel dat Jelle behoorlijk wat skills had, maar deze keer was anders dan ander. De rest van de nacht hebben we maar weinig geslapen. Ik was ook niet erg blij toen ik om 08.00 uit bed werd gebeld door Zoë. We hadden afgesproken om te bellen en Zoë kon blijkbaar niet wachten. Ze vroeg zich af zij en Rochella dezelfde dag nog kon langskomen voor een gesprek. Na die heftige nacht op het politiebureau hebben Zoë en Rochella in mijn kamer geslapen. De dag erna zijn ze naar hun ouders gegaan en heb ik weinig van ze gehoord. Als de twee zussen bij mij op de bank zitten zie ik ineens hoeveel ze op elkaar lijken. Rochelle ziet er gelukkig goed uit. Ze heeft kleur in haar gezicht en haar wallen lijken minder. Het lijkt erop dat ze veel rust heeft gehad. „We hebben alles aan mijn ouders verteld,” zegt Zoë. Ze zijn zich rot geschrokken en in eerste instantie wilde ze niet geloven dat Rochella zwanger is. Mijn vader liep met een wit getrokken gezicht naar buiten en kwam pas een uur later terug. „Hij had tijd nodig om na te denken! Maar Maud, ik heb goed nieuws. Mijn ouders willen mij financieel steunen, ze gaan helpen met het vinden van een huis! Ik heb ze wel moeten beloven dat ik mijn studie af ga maken. Dat wil ik zelf ook natuurlijk. En ik heb jou, ik weet dat ik altijd op jou kan rekenen Maud.” De woorden duizelen mij door mijn hoofd. En ik merk dat ik tijd nodig heb om alles te verwerken. Ik heb Rochella in al die maanden bijna nooit over haar ouders gehoord en nu willen ze haar ineens financieel steunen en helpen om een huis te vinden. Zoë lijkt mijn twijfel te zien en valt gelijk bij. ,,Ik snap dat het raar klinkt Maud, maar onze familie is complex. We zijn er altijd voor elkaar, maar we spreken elkaar soms weken niet.” Ik probeer Zoë te geloven en blij te zijn voor Rochella. Ze heeft nogal wat meegemaakt en een beetje rust zou goed doen. Toch blijf ik mijn twijfels houden bij deze situatie. Rochella bijt op haar lip en ik zie haar zenuwachtig heen en weer wiebelen. „Maud..' en toen viel het stil. Ik zie een traan rollen over haar wang en met een piepstem zet ze haar verhaal voort. „Ik eh, nouja ik moet je nog wat zeggen. Ik heb mij de afgelopen tijd flink misdragen. Het spijt me ontzettend. Het spijt me dat ik niks heb uitgevoerd terwijl jij voor mij zorgde. En ik snap niet wat mij bezielde toen ik die ravage aanrichtte in je kamer. Ik was compleet mezelf kwijt. Dit had niet mogen gebeuren. Ik hoop dat je mij kan vergeven.” Rochella bijt op haar lip en ik zie haar zenuwachtig heen en weer wiebelen. De excuses van Rochella doen me goed en ik ben blij dat ze eindelijk inziet waar ze mee bezig is geweest. Ik geef haar een dikke knullen en laat haar weten dat ze dit niet nog een keer moet flikken. „Heb je zin om eind mei een paar dagen met mij weg te gaan? Ik wil je graag trakteren op iets leuks.” Ik stem toe, maar ergens heb ik een onstuimig gevoel en kan Rochella dat geld niet veel beter gebruiken? Ik kan niet helemaal peilen waar dit allemaal vandaan komt. Maar misschien moet ik er maar op vertrouwen dat Rochella's ouders een positieve invloed op haar hebben gehad. Over Levi laat Rochella nog verdomd weinig los. Hij weet niet eens dat Rochelle zwanger is en als het aan haar ligt hoeft hij dat ook niet te weten te komen. Ik heb besloten het onderwerp Levi even los te laten en probeer het na het Paasweekend wel weer aan te snijden. Pasen was trouwens een groot feestje. Zaterdag was ik met Jessie naar Thuishaven en we hebben uren gedanst. Jessie kende de jongens achter de bar en daardoor waren alle drankjes gratis! We kwamen allemaal oude bekende tegen en de avond vloog voorbij. Zondag voelde ik mij helaas iets minder florissant. Ik was zo brak als een tak en met met lood in mijn schoenen ging ik naar het huis van mijn ouders voor een Paasdiner. Uiteindelijk was het heel gezellig en ik ben lekker een nachtje blijven slapen om bij te komen. Als ik de volgende dag in de trein naar huis zit zet pak ik mijn telefoon om Jelle te bellen. Jelle neemt niet op. Maar ik maak me er eigenlijk niet zo druk om. Hij zou dit weekend met vrienden gaan surfen en ik snap wel dat hij dan niet zo met zijn telefoon bezig is. Dat zou ik ook eens moeten doen, zeg ik tegen mezelf als ik voor de zoveelste keer die dag Instagram open. Tot mijn verbazing heb ik ineens vijftien nieuwe likes en een volgverzoek van Rosa! Heh? Ik klik door naar haar profiel en bekijk haar story. Foto’s van een paasontbijt, een biertje in de zon, een selfie met een paarse zonnebril, een boomerang van golven, een strandfoto, nog een strandfoto met surfers op de achtergrond en net als ik wil wegklikken, zie ik nog een boomerang van Jelle die de zee in loopt!! Wat krijgen we nou!? Wat doen die twee samen?! Bekijk ook: #90 Zijn hand zakt richting het kruis van mijn panty
22/04 19u15  Zee, zon en terrasjes: zo vierde Nederland PasenHet was flink warm en zonnig afgelopen Paasweekend: een van de warmste ooit, zelfs. Zulk warm weer met Pasen is vrij uitzonderlijk, maar maakt het des te leuker om lekker wat te gaan doen! Naar het strand of bos bijvoorbeeld, of fijn een terrasje pakken. Dit leverde ook mooie plaatjes op, hieronder zie je hoe Nederland Pasen vierde.
22/04 18u45  Samsung stelt lancering opvouwbare smartphone uitHet uitbrengen van het 'foldable' flagshipmodel had voor elektronicaconcern Samsung een groot feest moeten worden. Dit is echter veranderd in een PR-nachtmerrie. De testversies die werden verstrekt aan techjournalisten en insiders bleken nogal wat kuren te hebben. 
22/04 17u15  NL'er in Sri Lanka: Laat me niet leiden door angstSri Lanka rouwt om - inmiddels al - 290 doden, na de aanslagen van Eerste Paasdag. Het dodental loopt mogelijk nog op en het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten waarschuwt voor nog meer aanslagen. De rust in Sri Lanka begon eindelijk weer een beetje terug te keren na een bloederige burgeroorlog, maar dat lijkt nu volledig weggerukt te zijn.
22/04 16u45  President Oeganda wil orale seks verbiedenMeestal mag je als inwoner van een land zelf bepalen wat je met je mond doet onder de lakens. Volgens president Yoweri Museveni moet hier verandering in komen, hij stelt dat de mond bedoeld is 'om mee te eten' en niet voor oraal geslachtsverkeer. 
22/04 15u00  Koningsdag tien graden kouder dan PasenBen je al helemaal in de zomerse sferen? Juich dan niet te hard, het wordt namelijk een flink stuk kouder. En net op Koningsdag zijn de weergoden ons niet goedgezind. 
22/04 14u45  Mathieu van der Poel: Mafkees, stuntman, fenomeenFenomeen, mafkees, alleskunner, stuntman, wondermens? In elk geval: Mathieu van der Poel, een ‘halve Belg’ die nu hélemaal van ons is.
22/04 13u15  Sri Lanka: Nog een explosie in kerk ColomboBij een kerk in de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo heeft maandag nog een explosie plaatsgevonden. Dat gebeurde volgens een getuige van persbureau Reuters terwijl de explosieven opruimingsdienst daar actief was. De explosieven zouden in een busje hebben gelegen.
22/04 13u00  Kinderen van eigenaar Jack&Jones gedood in Sri LankaDe aanslagen in Sri Lanka hebben ook het leven gekost aan drie kinderen van de rijkste man van Denemarken, Anders Holch Povlsen (46). Deense media berichten dat het gezin op vakantie was in Sri Lanka.
22/04 11u45  Radicale groep NTJ achter aanslag in Sri LankaVolgens de Sri Lankaanse regering was de radicaal-islamitische groep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) verantwoordelijk voor de aanslagen van zondag. Dat maakte regeringswoordvoerder en minister Rajitha Senaratne maandag bekend.
22/04 11u00  Lichamen drie ervaren bergbeklimmers gevondenEr zijn zondag drie lichamen van ervaren bergbeklimmers gevonden in de Canadese Rocky Mountains, melden verschillende Canadese media. De 36-jarige Amerikaan Jess Roskelley en Oostenrijkers David Lama (28) en Hansjörg Auer (35) werden afgelopen dinsdag overvallen door een lawine. Eerder waren de drie al opgegeven als vermist. 
22/04 09u00  Vader (71) en zoon (32) verdrinken bij reddingsactieEen vader en zoon die in Australië als strandwachten werkten, zijn overleden na een reddingsactie. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.
22/04 07u45  Tot nu toe 290 doden door explosies op Sri LankaUpdate maandag 07.00 uur Het dodental na de aanslagen in Sri Lanka zondag loopt nog steeds op. Tot nu toe wordt er gesproken van 290 doden en 500 gewonden. Onder de slachtoffers zit één Nederlandse vrouw van 54 jaar. Vooralsnog zijn er dertien mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat er mogelijk meer aanslagen volgen in Sri Lanka. Zonder enige waarschuwing kunnen de terroristen toeslaan in toeristische gebieden, het openbaar vervoer of winkelcentra. „Terroristen zijn continu bezig met het plannen van nieuwe aanslagen in Sri Lanka', stelt het Amerikaanse ministerie. Update zondag 18.00 uur Bij de aanslagen in Sri Lanka zijn tot nu toe 215 mensen overleden en 450 mensen gewond geraakt. Onder de slachtoffers zijn 27 buitenlandse toeristen, waaronder één Nederlandse vrouw van 54 jaar. Oorspronkelijk bericht Het openbaar leven op Sri Lanka gaat 'op slot' na de aanslagen van zondag. De universiteit gaan, tot nader order, dicht en alle nachtposttreinen blijven stilstaan. De autoriteiten kondigden eerder al een avondklok en twee verplichte vrije dagen aan. Door zes bomexplosies in kerken en hotels in Sri Lanka zijn meer dan 160 mensen om het leven gekomen en ruim 400 mensen gewond geraakt. De ontploffingen vonden plaats op paaszondag in de kerken in Kochchikade, Katuwapitiya en Batticaloa. In drie hotels in het centrum van de hoofdstad Colombo vonden eveneens explosies plaats. Het gaat om Shangri-La hotel, Kingsbury hotel en Cinnamon Grand, hotels waar veel buitenlandse toeristen komen. Bloed doneren De gewonden zijn gebracht naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo. De autoriteiten hebben opgeroepen om bloed te doneren. Alle openbare scholen gaan twee dagen dicht. Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken. Nederlandse slachtoffers Onder de slachtoffers in Sri Lanka bevinden zich Nederlanders. Om hoeveel Nederlanders het gaat, dat is nog niet bekend. Tussen de 35 buitenlandse slachtoffers bevinden zich ook Amerikanen en Britten. Zo zei een zegsman in een van de ziekenhuizen in Colombo. Dat meldt persbureau AFP. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld. Zo'n 244 mensen hebben zich geregistreerd, waarvan 29 matches waren. Die mensen hebben elkaar kunnen laten weten dat alles goed gaat. De site gaat open bij grote rampen en calamiteiten, om de communicatie in vaak chaotische toestanden makkelijker te maken. Bekijk ook: Branden verhinderen treinen, veel motorongelukken Bekijk ook: Juventus kampioen Ronaldo: Ik blijf sowieso hier Bekijk ook: Ga los op Awakenings, Melt en Knaldrang met CJP
22/04 07u30  Politie haalt man onder douche vandaan in SchiedamDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man onder de douche vandaan gehaald in Schiedam. Een vreemde bedoeling, want de man stond niet onder zijn eigen douche. 
22/04 07u15  Vier doden door verkeersongeluk A1 bij DeventerOp de A1, ter hoogte van Deventer, zijn maandagmorgen vier mensen om het leven gekomen bij een ongeval, dat meldt de politie.
21/04 22u45  Geforceerd glimlachen op werk slecht voor gezondheidDe klant is natuurlijk koning, maar pas op: die geforceerde glimlach moet je niet te vaak laten zien. Zeker niet wanneer de emotie niet oprecht is. Waarom? Uit onderzoek, dat onlangs verscheen in Journal of Occupational Health Psychology, blijkt dat geforceerd glimlachen slecht is voor je gezondheid.
21/04 21u30  Vrouw (54) die na aanslag overleed, was met gezinDe 54-jarige Nederlandse vrouw die omkwam bij de aanslagen in Sri Lanka, was op vakantie met haar gezin. Samen met haar man en kinderen bezocht ze het eiland.
21/04 21u15  Nederlandse vrouw (54) was op vakantie met gezinDe 54-jarige Nederlandse vrouw die omkwam bij de aanslagen in Sri Lanka, was op vakantie met haar gezin. Samen met haar man en kinderen bezocht ze het eiland.
21/04 21u00  Paaspop trapt af met recordaantal bezoekersEen goede dag voor Paaspop: het festival trapte af met een recordaantal bezoekers. Het festival in het Brabantse Schijndel trok de afgelopen drie dagen 90.000 mensen.
21/04 20u00  Dit is er bekend over de aanslagen in Sri LankaIn Sri Lanka zijn zondag acht aanslagen gepleegd bij verschillende kerken en hotels. Hierbij zijn zeker 215 doden gevallen en meer dan 450 mensen gewond geraakt. Onder de slachtoffers is één Nederlandse vrouw van 54 jaar. 
21/04 19u00  Politie bevrijdt hondje uit gloeiend hete autoDe politie in Weert heeft zondag een hondje uit een gloeiend hete auto gehaald. De Jack Russell bewoog volgens de politie bijna niet meer. Met een temperatuur van ruim veertig graden Celsius was het dan ook veel te warm voor het beestje. 
21/04 18u15  Meer dan 200 doden door explosies op Sri LankaUpdate 18.00 uur Bij de aanslagen in Sri Lanka zijn 207 doden en honderden gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn 27 buitenlandse toeristen, waaronder één Nederlandse vrouw van 54 jaar. Oorspronkelijk bericht Het openbaar leven op Sri Lanka gaat 'op slot' na de aanslagen van zondag. De universiteit gaan, tot nader order, dicht en alle nachtposttreinen blijven stilstaan. De autoriteiten kondigden eerder al een avondklok en twee verplichte vrije dagen aan. Door zes bomexplosies in kerken en hotels in Sri Lanka zijn meer dan 160 mensen om het leven gekomen en ruim 400 mensen gewond geraakt. De ontploffingen vonden plaats op paaszondag in de kerken in Kochchikade, Katuwapitiya en Batticaloa. In drie hotels in het centrum van de hoofdstad Colombo vonden eveneens explosies plaats. Het gaat om Shangri-La hotel, Kingsbury hotel en Cinnamon Grand, hotels waar veel buitenlandse toeristen komen. Bloed doneren De gewonden zijn gebracht naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo. De autoriteiten hebben opgeroepen om bloed te doneren. Alle openbare scholen gaan twee dagen dicht. Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken. Nederlandse slachtoffers Onder de slachtoffers in Sri Lanka bevinden zich Nederlanders. Om hoeveel Nederlanders het gaat, dat is nog niet bekend. Tussen de 35 buitenlandse slachtoffers bevinden zich ook Amerikanen en Britten. Zo zei een zegsman in een van de ziekenhuizen in Colombo. Dat meldt persbureau AFP. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld. Zo'n 244 mensen hebben zich geregistreerd, waarvan 29 matches waren. Die mensen hebben elkaar kunnen laten weten dat alles goed gaat. De site gaat open bij grote rampen en calamiteiten, om de communicatie in vaak chaotische toestanden makkelijker te maken. Bekijk ook: Branden verhinderen treinen, veel motorongelukken Bekijk ook: Juventus kampioen Ronaldo: Ik blijf sowieso hier Bekijk ook: Ga los op Awakenings, Melt en Knaldrang met CJP
21/04 14u15  Yes! Paasmaandag mogelijk eerste officiële zomerdagAls je dacht dat het zaterdag en zondag al warm was, dan heb je het mis. Maandag, tijdens tweede Paasdag, is er namelijk kans op 25 (!) graden. Als het kwik in De Bilt zover stijgt, kan dit de eerste officiële zomerse dag van het jaar worden. Trek die supersoaker en bikini maar vast uit de kast! 
21/04 13u15  Paus spreekt urbi et orbi uit tijdens PaasmisOnder het toeziend oog (en oor) van tienduizenden gelovigen sprak Paus Franciscus op het plein voor de Sint Pieterkathedraal de traditionele woorden urbi et orbi. Hiermee wordt de paasmis gevierd.  Over de vrolijke viering lag een zwarte werken door de aanslagen op Sri Lanka, waarbij drie katholieke kerken het doelwit waren. De paus sprak van „wreed geweld' en verklaarde dat hij zich verbonden voelt met de slachtoffers die door „rouw en pijn' zijn geraakt met Pasen. Na het traditionele urbi et orbi zei hij: „Ik vertrouw de Heer hen toe die tragisch om het leven zijn gekomen en bid voor de gewonden en allen die lijden door deze dramatische gebeurtenis.''
21/04 13u00  'Aanslagen Sri Lanka zijn terreurdaad'De Srilankaanse autoriteiten hebben een beeld van de aanslagplegers van de acht aanslagen in Sri Lanka zondag. De minister van Defensie Ruwan Wijewardene sprak tijdens een persconferentie van een terreurdaad. 
21/04 12u15  Man verliest bewustzijn tijdens autorit met GHBHij had een hele rits dodelijke ongelukken kunnen veroorzaken. Een 34-jarige man uit Den Bosch, die zaterdagavond zwaar onder invloed van GHB besloot om een ritje door Breda te maken. Dankzij de dappere achtervolging van een getuige en van een politiehelikopter, wist de politie de man aan te houden. De autorit stopte op de Tramsingel omdat de man bewusteloos raakte.
21/04 11u30  Sri Lanka getroffen door nog twee explosiesSrilankaanse plaats Dematagoda werd zondag als achtste plaats opgeschrikt met een explosie. Zo meldt de zender Newsfirst op gezag van de politie.  Dehiwela Sri Lanka werd nog maar kort daarvoor als zevende plek getroffen. Dat meldt de politie. Zeker twee mensen hebben de aanslag niet overleefd, zo meldt de Srilankaanse zender Newsfirst. De explosie vond plaats in een hotel in de buurt van een dierentuin. 
21/04 11u15  Paasvuren Duitsland veroorzaken stank in NederlandInwoners in Urk, Appingedam, Noordwijk, Delfzijl, Kampen, Assen, Zwolle en zelfs Amsterdam hadden misschien stiekem wel gehoopt vandaag verkouden te zijn. Paasvuren over de grens bij Duitsland veroorzaken namelijk een intense brandlucht. De stankoverlast is te wijten aan een oostenwind. 
21/04 10u00  Opnieuw handgranaat in Amsterdamse SpuistraatIn de Spuistraat in Amsterdam is zondag opnieuw een handgranaat gevonden. Het explosief is veilig verwijderd en niet ontploft, zo meldt de politie. De granaat lag in de buurt van coffeeshop New Times.  De melding van het explosief kwam rond half vier in de nacht. Op dezelfde plek merkte een schoonmaker zaterdag ook al een handgranaat op. De EOD heeft hem onschadelijk gemaakt. Het is nog onduidelijk wie de handgranaten daar neer heeft gelegd en met welke reden. Begin april was het ook al raak aan de Spuistraat. Toen explodeerde een handgranaat bij club Mad Fox. 
21/04 08u45  Meer dan 160 doden door explosies op Sri LankaDoor zes bomexplosies in kerken en hotels in Sri Lanka zijn meer dan 160 mensen om het leven gekomen en zeker 360 mensen gewond geraakt.
21/04 08u15  Zeker 50 doden door explosies op Sri LankaDoor bomexplosies in Sri Lanka zijn meer dan 50 mensen om het leven gekomen en zeker 260 mensen gewond geraakt. Er waren zes explosies in kerken en hotels. 
21/04 08u00  Zeker 20 doden door explosies op Sri LankaDoor explosies in Sri Lanka zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen en 280 mensen gewond geraakt. Er waren zes explosies in kerken en hotels. 
21/04 08u00  'Verslagen IS doodt 60 Syrische soldaten'Ondanks diverse claims en berichten dat Islamitische Staat definitief zou zijn verslagen, zouden IS-strijders de afgelopen twee dagen ruim 60 soldaten van het Syrische leger en geallieerde troepen hebben gedood. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van de „bloedigste aanslagen van de afgelopen tijd'.
21/04 07u45  Juventus kampioen Ronaldo: Ik blijf sowieso hierJuventus heeft vier dagen na het Champions League-drama tegen Ajax de Serie A-titel gewonnen. Makkelijk ging het niet, maar de 2-1 overwinning op Fiorentina was voldoende.
21/04 07u45  'Keukenhof is vol, kom niet meer'De Keukenhof is vol, zo heeft het bloemenpark in Lisse zaterdagmiddag laten weten. Op het parkeerterrein kan er geen auto meer bij en de aanvoerwegen zijn dichtgeslibt.
20/04 22u45  Branden verhinderen treinen, veel motorongelukkenMeerdere branden langs het spoor hebben het treinverkeer gehinderd. Volgens ProRail reden op het traject tussen Eindhoven en Boxtel geen treinen vanwege een bermbrand bij Best. Het vuur is inmiddels geblust en het treinverkeer hervat.
20/04 22u00  Juventus kampioen; Ronaldo: Ik blijf sowieso hierJuventus heeft vier dagen na het Champions League-drama tegen Ajax de Serie A-titel gewonnen. Makkelijk ging het niet, maar de 2-1 overwinning op Fiorentina was voldoende.
20/04 21u15  Slachtoffers scheepsramp aangespoeld in RwandaVerscheidene slachtoffers van de scheepsramp op het Congolese deel van het Kivu-meer zijn aangespoeld in buurland Rwanda. De autoriteiten van het district Gisenyi maakten zaterdag bekend dat op de oevers vijftien lijken zijn geborgen. Vijf boten met reddingswerkers van het Rwandese Rode Kruis zijn het water opgegaan op zoek naar vermisten.
20/04 20u45  Feestende Airbnb-gangers vallen Britse agenten aanIn Manchester zijn Britse politie-agenten aangevallen door een groep Airbnb-ers, toen de agenten een feest in het Airbnb-huis wilde stilleggen. Op het feest waren zo'n tweehonderd man afgekomen. 
20/04 20u30  Ajax ontsnapt in Groningen door 'rode' HuntelaarOp bezoek bij FC Groningen heeft Ajax ternauwernood een zege geboekt. De Eredivisie-koploper won met 0-1 dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, die ook nog rood kreeg. Het kan nu rustig afwachten wat PSV zondag doet tegen ADO Den Haag.
20/04 19u45  Feestende Airbnb-gangers vallen Briste agenten aanIn Manchester zijn Britse politie-agenten aangevallen door een groep Airbnb-ers, toen de agenten een feest in het Airbnb-huis wilde stilleggen. Op het feest waren zo'n tweehonderd man afgekomen. 
20/04 19u30  Blinde zeiler voltooit tocht over Stille OceaanVoor het eerst in de geschiedenis heeft een blinde man een zeiltocht over de Stille Oceaan succesvol afgerond. Mitsuhiro Iwamoto vertrok bijna twee maanden geleden en kwam zaterdag aan.
20/04 19u15  Blinde zeiler voltooid tocht over Stille OceaanVoor het eerst in de geschiedenis heeft een blinde man een zeiltocht over de Stille Oceaan succesvol afgerond. Mitsuhiro Iwamoto vertrok bijna twee maanden geleden en kwam zaterdag aan.
20/04 19u00  ''Verslagen' IS doodt 60 Syrische soldaten''Ondanks diverse claims en berichten dat Islamitische Staat definitief zou zijn verslagen, zouden IS-strijders de afgelopen twee dagen ruim 60 soldaten van het Syrische leger en geallieerde troepen hebben gedood. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van de „bloedigste aanslagen van de afgelopen tijd'.
20/04 18u45  Blinde zeiler voltooid toch over Stille OceaanVoor het eerst in de geschiedenis heeft een blinde man een zeiltocht over de Stille Oceaan succesvol afgerond. Mitsuhiro Iwamoto vertrok bijna twee maanden geleden en kwam zaterdag aan.
20/04 18u00  2-jarige sabbelt aan gebruikt condoom bij McDonald'sIn het Australische Perth hebben de ouders van een tweejarig meisje de schrik van hun leven gekregen. Het koppel wilde op vrijdagavond lokale tijd (zaterdagochtend in Nederland) wat bij de plaatselijke McDonald's bestellen, maar zag toen dat hun dochter aan een gevonden condoom sabbelde. De condoom zag er volgens de ouders 'gebruikt' uit.
20/04 17u15  Schiphol waarschuwt voor enorme drukte en wachtrijenHet zomerseizoen is nog pas zeer kort begonnen, maar de drukte op Schiphol is al immens. In piekuren lopen de wachttijden flink op. De aan- en afvoerwegen rond het vliegveld staan vol, het station is afgeladen en op de parkeerplaats kan er bijna geen auto meer bij.
20/04 16u45  Ruim honderd 'gele hesjes' opgepakt in ParijsIn Parijs zijn tijdens de wekelijkse protesten door gele hesjes 126 demonstranten opgepakt door de politie. Dat melden Franse media. Het is de 23e week op rij dat de gele hesjes demonstreren. Ze doen dat op meerdere plaatsen in Frankrijk.
20/04 16u15  Help! Ik ben nog maagd - Lullen over sexIs het erg om nog maagd te zijn? En als je 25 bent? Anne en Leila de seksuologen in spé geven er hun mening over. 
20/04 16u00  'Keukenhof is vol, komt niet meer'De Keukenhof is vol, zo heeft het bloemenpark in Lisse zaterdagmiddag laten weten. Op het parkeerterrein kan er geen auto meer bij en de aanvoerwegen zijn dichtgeslibt.
20/04 15u15  Foetus na abortus ingeschreven in bevolkingsregisterVoor zover bekend is er voor het eerst een foetus na abortus alsnog ingeschreven in de Basisregistratie Personen. Een vrouw aborteerde haar kind, maar kreeg daar later spijt van. Met behulp van een advocaat heeft ze het voor elkaar gekregen dat het kind nu alsnog in het bevolkingsregister staat.
20/04 14u00  VVD: 'Vrijheid van onderwijs niet voor salafisten'Volgens Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD, moet de vrijheid van onderwijs zoals hij nu geldt in Nederland worden beperkt. Dijkhoff schrijft in een discussiestuk over de koers van zijn partij dat hij vindt dat er geen salafistische scholen mogen worden opgericht met een beroep op de vrijheid van onderwijs.
20/04 13u00  Sok kwijt? Dit merk verkoopt ze per stuk!The struggle of life. Je doet je sokken netjes in de was, maar na afloop is er altijd op z’n minst eentje die ontbreekt. Waarna er vervolgens een zielige weessok achterblijft. Je stopt die nog even in de sokkenla, „gewoon, voor de zekerheid”, maar uiteindelijk belandt de eenzame sok in de vuilnisbak.
20/04 12u30  Het gaat beter met van balkon gegooide jongen (5)Natuurlijk is hij nog lang niet de oude, maar gelukkig gaat het iets beter met landen Hoffman, het vijfjarige jongetje dat meer dan een week geleden van een balkon in een winkelcentrum in Minnesota werd gegooid. 
20/04 12u00  Jonge verdachten aangehouden na dood journalisteDe Noord-Ierse politie heeft twee mannen aangehouden in verband met de dood van de 29-jarige journaliste Lyra McKee. Het gaat om twee jonge mannen van 18 en 19 jaar, maakte de politie zaterdagmorgen bekend via Twitter.
20/04 11u15  Geen Dag, maar Weekend van de Romantische MuziekDe Dag van de Romantische Muziek wordt dit jaar uitgebreid tot een meerdaags festival. Onder de naam ‘Weekend van de Romantische Muziek’ kun je op 23, 24 en 25 augustus gratis genieten van de mooiste klassieke muziek en bijzondere aanvullende activiteiten.
20/04 10u15  Adele en man na ruim zeven jaar uit elkaarAdele en haar man Simon Konecki zijn uit elkaar. Dat hebben woordvoerders van de Britse zangeres vrijdag bevestigd in een verklaring. 
20/04 09u45  Zonnig tot wel 26 graden, Koningsdag 'normaal'Trek je korte broek maar uit de kast, want al vroeg zaterdagochtend is het warm en zonnig. Zo rond het middaguur ligt de temperatuur al rond de twintig graden. 
20/04 09u30  Wonen aan voet van Euromast?De gemeente Rotterdam geeft toestemming voor een haalbaarheidsonderzoek naar woningbouw in het gebied links en rechts van de Euromast, grenzend aan Het Park. Ontwikkelcombinatie Parkhaven Partners heeft plannen voor ongeveer 700 woningen.
20/04 09u15  Buurpreventie: Mensen voelen zich verantwoordelijkVan Burgernet tot buurtpreventieteams. Steeds vaker worden burgers ingezet bij veiligheidskwesties doormiddel van buurtpreventieteams en app-groepen. Gemeenten zien het als een positief burgerinitiatief, maar uit recent onderzoek blijkt ook de keerzijde van buurtpreventie: burgers die zelf ingrijpen en doorgeschoten sociale controle. 
20/04 09u15  Rotterdam krijgt overdekte jeu de boules-foodhalIn juni opent in Rotterdam-Noord de allereerste Rotterdamse overdekte jeu de boules bar haar deuren: Mooie Boules. De oude, karakteristieke metaalfabriek in het opkomende ZOHO-kwartier wordt omgetoverd tot Frans dorpsplein.
20/04 09u00  Baudet te rechts en te ijdel, volgens tweede man FVDMet zijn ‘uil van Minerva’ en ‘boreale wereld’ liet Thierry Baudet een hoop wenkbrauwen fronsen tijdens zijn overwinningsspeech na de Provinciale Statenverkiezingen. Ook die van Henk Otten, de tweede man van Forum voor Democratie (FVD). 
19/04 22u15  Youtuber Enzo Knol krijgt eigen muntYouTuber Enzo Knol krijgt een eigen munt van de Koninklijke Nederlandse Munt. Hij is daarmee de eerste vlogger die wordt geëerd met een eigen uitgifte. Vrijdag signeerde de vlogger de eerste 200 exemplaren van de Knolmunt bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht.
19/04 21u15  In beeld: De Spaanse paastraditie Semana SantaDonderdagavond keken we in Nederland massaal naar The Passion. Mocht je dat indrukwekkend vinden, dan doen ze daar in Zuid-Spanje nog een schepje bovenop. In de paasweek lopen verschillende katholieke broederschappen door de straten met enorme altaren op hun schouders.
19/04 20u15  Er is een kampioenschap papieren vliegtuigjes gooienHeb je vaak het idee dat je nooit een kampioenschap zult gaan winnen? Omdat er geen wedstrijden zijn waarin jouw talent centraal staat? Dan is het wellicht tijd om een oude skill af te stoffen: papieren vliegtuigjes vouwen. Het wereldkampioenschap komt namelijk naar België.
19/04 19u45  Voorlaatste speelronde definitief verschovenHet is definitief. De voorlaatste speelronde van de eredivisie wordt verplaats van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Alle thuisspelende clubs hebben toestemming gekregen van de lokale autoriteiten. De KNVB bereikte donderdag al overeenstemming met de clubs over het initiatief.
19/04 19u15  Computerstoring mogelijk oorzaak brand Notre-DameDe brand die maandag woedde in de Notre-Dame in Parijs zou mogelijk veroorzaakt zijn door een computerstoring. Dat laat rector Chauvet van de kathedraal weten na een gesprek met ondernemers uit de omgeving van de Notre-Dame.
19/04 18u15  Rijkswaterstaat komt met droogtemonitorRijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen komen in de loop van volgende week met een droogtemonitor. Dat is nodig omdat het al een tijdje niet heeft geregend en er voorlopig ook geen regen wordt verwacht. In de monitor zal een landelijk beeld worden geschetst van de watertekorten, zegt een woordvoerster van de Unie. 
19/04 17u15  Door warme weer ook muggen verwachtNaast dat we dit weekend heerlijk in de buitenlucht op het terras, in de tuin, of in het bos kunnen doorbrengen, heeft het zonnetje ook minder leuke gevolgen. Het is namelijk ook het moment waarop de muggen die de winter overleefden uit hun winterslaap komen. Deze muggen gaan eitjes leggen en op zoek naar bloed.
19/04 16u45  Vijf verdachten aanslag Telegraaf langer vastDe raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag bepaald dat de vijf verdachten van de aanslag op het gebouw van de Telegraaf voorlopig vast blijven zitten. Eén verdachte is door de rechtbank in vrijheid gesteld, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft daar hoger beroep tegen aangetekend.
19/04 15u30  Mijn vriend wil NIET dat ik hem pijp - Kijkersvragen - Lullen over sexMoet ik mijn ouders vertellen dat ik seks heb gehad? en mijn vriend wil niet dat ik hem pijp, ligt dat aan mij? Ook op deze kijkersvragen hebben Anne en Leila de seksuologen in spé een antwoord.
19/04 15u30  Veel Nederlanders hebben last van vakantiestressHoewel op vakantie gaan vaak is bedoeld om echt even ultiem te ontspannen, kan het ook flink wat stress opleveren. Meer dan tweederde van de Nederlanders ervaart stress tijdens de voorbereidingen van de langere vakantie in de zomer. Die vakantie leidt vaak tot ruzie, blijkt uit onderzoek van Amazon.
19/04 14u51  Miljard opgehaald voor zelfrijdende auto UberEén van de meest besproken techbedrijven van het moment heeft bij drie Japanse bedrijven geld opgehaald voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Uber was bezig met een financieringsronde voor de aanstaande beursgang van het bedrijf. Een miljard dollar moet zorgen voor de ontwikkeling van de wagen.
19/04 14u15  Scholier aangehouden bij onrustig Amstelveen CollegeOp een middelbare school in Amstelveen is vrijdag besloten de deuren gesloten te houden. Aanleiding hiervoor zijn onder meer berichten op social media, waarin wordt opgeroepen ‘flink te gaan rellen’ tijdens de geplande stunt van eindexamenleerlingen.
19/04 14u00  Middelbare school gesloten uit angst voor rellenOp een middelbare school in Amstelveen is vrijdag besloten de deuren gesloten te houden. Aanleiding hiervoor zijn onder meer berichten op social media, waarin wordt opgeroepen ‘flink te gaan rellen’ tijdens de geplande stunt van eindexamenleerlingen.
19/04 13u30  Zes kogels afgevuurd op tabakswinkel RotterdamIn Rotterdam is vrijdagochtend een tabakswinkel beschoten. Niemand is gewond geraakt. Het incident gebeurde in de Oranjeboomstraat in de wijk Feijenoord. In dezelfde straat werd vorige maand een man doodgeschoten.
19/04 12u45  Samenwerking moet zorgen voor minder proefdierenEen nieuwe samenwerking moet ervoor gaan zorgen dat er minder proefdieren worden gebruikt bij de ontwikkeling van medicatie. Onderzoeksorganisatie TNO, Stichting Proefdiervrij en biofarmaceutisch bedrijf Galapagos slaan de handen ineen om te kijken of het mogelijk is het gebruik van proefdieren te verminderen.
19/04 12u15  Urban trail langs en door Rotterdamse iconenKLM Urban Trail Series keert zondag 12 mei terug naar Rotterdam met een vernieuwd parcours. Nog minder dan een maand en dan zijn het ss Rotterdam, de Maassilo, Nieuwe Luxor Theater én Maastunnel mede het toneel van de vierde editie van dit populaire hardloopevent.
19/04 12u00  Vergunningvrij bouwen in delen RotterdamEen dakkapel, schutting of schuurtje bouwen is vanaf dit najaar mogelijk zonder vergunning in een aantal wijken in Prins Alexander en Hoogvliet. Dan start de gemeente met een proef waarbij bewoners met hun buren kunnen overleggen in plaats van met de gemeente.
19/04 11u15  Insmeren! Paasweekend wordt heerlijk warmHaal je zonnehoed en factor 50 maar tevoorschijn, dit paasweekend kun je namelijk heerlijk het terras op of de tuin in! De temperaturen liggen dit weekend ongewoon hoog. Met een 23 tot 24 graden op sommige plekken, is het 10 graden warmer dan normaal deze tijd van het jaar.
19/04 10u45  200.000 bijen overleven brand in Notre-DameDe verwoestende brand in de Notre-Dame afgelopen maandag zorgt niet alleen voor slecht nieuws. Naast de structuur en het altaar, blijkt nu ook dat 200.000 bijen die op de Notre-Dame leefden zijn gered.
19/04 10u00  VVD: Laat werklozen vakkenvullenWerkloos? Bereid je dan maar voor op een baan in de supermarkt. De VVD wil namelijk dat Nederlandse werklozen een baan als vakkenvuller aangeboden moeten krijgen. Weigeren werklozen deze baan, dan moeten ze worden gekort op hun uitkering. Dat zegt de VVD tegen De Telegraaf na het nieuws dat meerdere supermarkten ’s nachts bijgevuld blijken te worden door Polen.
19/04 10u00  Journaliste gedood bij oproer in Noord-IerlandIn de Noord-Ierse stad Londonderry is een vrouw doodgeschoten tijdens onlusten. Volgens de politie is de dood van de vrouw een terroristisch incident. Een journalist die aanwezig was bij de rellen, zag de vrouw in de buurt van een politievoertuig staan toen ze werd getroffen.
19/04 09u15  Eén dode bij oproer in Noord-IerlandIn de Noord-Ierse stad Londonderry is een vrouw doodgeschoten tijdens onlusten. Volgens de politie is de dood van de vrouw een terroristisch incident. Een journalist die aanwezig was bij de rellen, zag de vrouw in de buurt van een politievoertuig staan toen ze werd getroffen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed vlak nadat ze daar aankwam.
19/04 08u45  Miljoenen wachtwoorden Instagram onveilig bewaardWachtwoorden van miljoenen Instagram-accounts zijn vorige maand enige tijd onversleuteld op de servers van Facebook bewaard. In een blogpost meldt het sociale netwerk dat de wachtwoorden onveilig op de servers werden bewaard.
19/04 08u15  Minder laagvliegroutes Lelystad door versoepelingGoed nieuws voor de inwoners van Lelystad die last hebben van laagvliegend verkeer. De twee eisen die dat veroorzaken, worden losgelaten. Dat is te lezen in een brief van het kabinet aan de Tweede Kamer.
19/04 07u45  Wapens verhandeld door TBS'er in inrichtingWederom een schokkende zaak in een TBS-inrichting. Een 24-jarige man in een inrichting in Heiloo, kon vanuit de kliniek zonder problemen een vuurwapenhandel aansturen. De man werd vorige week aangehouden op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Christelijke koepel wil verbod 'homogenezing'26/04 08u45 - Metro: Als het aan de LPK, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, ligt gaat de regering paal en perk stellen aan de praktijk waarbij actief geprobeerd wordt de geaardheid van kerkgangers te veranderen. Dat meldt het AD.
9x PSV wint ruim in Tilburg maar verliest Lozano26/04 00u00 - Metro: PSV deed donderdagavond goede zaken bij Willem II om in de race voor de titel van de Erevisie te blijven. Toch zal er met gemengde gevoelens teruggekeken worden naar de wedstrijd. Vlak voor tijd viel sterspeler Hirving Lozano uit na een felle charge. De Mexicaan is met een brancard van het veld verwijderd en heeft vermoedelijk een knieblessure opgelopen. 
5x Lekker blijven barbecueën26/04 06u45 - Metro: We kunnen natuurlijk niet allemaal Michelle Obama zijn, maar hoe meer ik over onze landsgrenzen kijk, hoe meer ik denk dat Nederland Gidsland, qua inspiratie, toch een beetje de boot mist.
5x Huisarts gaat doorverwijzen naar drogist26/04 08u15 - Metro: Wie langs de huisarts gaat met een huis-tuin-en-keukenkwaal zoals buikpijn, verkoudheid of schaafwonden, kan vanaf nu worden doorverwezen naar een drogisterij in plaats van de apotheek. 
5x Sigaret na 2020 in 'saaie' verpakking26/04 09u45 - Metro: Vanaf 1 januari 2020 zal de sigaret alleen nog in 'saaie' verpakking worden verkocht. dat meldt de NOS op zijn website naar aanleiding van voorstellen die staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid op internet heeft gepubliceerd.
5x Maanden voorpret bij uitstippelen Koningsdagroute26/04 09u45 - Metro: Morgen maakt de Koning met zijn gezin een twee uur durende wandeling door Amersfoort, ter ere van zijn 52e verjaardag. De route en activiteiten onderweg zijn zorgvuldig uitgekozen door de gemeente. Geen gemakkelijke taak, vertelt Manolito Buth van de Gemeente Amersfoort. „Je wil een veelzijdig beeld van de stad en haar inwoners laten zien.”
4x Frisse Koningsdag en -nacht verwacht26/04 11u15 - Metro: Wie tijdens Koningsdag een vrijmarkt of festival wil bezoeken heeft warme kleding en een paraplu nodig. Weeronline verwacht maximumtemperaturen rond de 13 graden en een stevige zuidwestenwind.
3x Zo vind je morgen de parels op de rommelmarkt26/04 07u15 - Metro: Haar hele berging ligt stampvol met sportspullen, kleding en tapijt. Allemaal bestemd voor de verkoop op de rommelmarkt morgen. Al weken kijkt student Judith Weening naar Koningsdag uit. „Na morgen ben ik hopelijk af van die oude troep”, lacht ze. 
1x FvD wil dat Henk Otten vertrekt na 'greep uit kas'25/04 19u15 - Metro: Het blijft rommelen binnen de top van het Forum voor Democratie. Oorzaak van het conflict is de positie van partijbestuurder en mede-oprichter Henk Otten. Kamerlid Theo Hiddema laat donderdagmiddag in een reactie weten dat het aanblijven 'lastig wordt'. 
1x Love it: nooit meer je vrienden kwijt met Koningsdag26/04 11u30 - Metro: Weten waar al je vrienden zijn tijdens Koningsdag, zonder dat je de hele dag door aan het appen bent: dat klinkt velen waarschijnlijk als muziek in de oren. En het is mogelijk, namelijk met de app Woov.

Statistieken

Artikels:
29767
Gelezen:
14491
Aantal lezers nu:
39


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven