woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Metro

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Metro

Verbergen Tonen
21/08 23u00  Student vindt peperdure sportwagens in garage oma Je zou maar de garage van je oma binnenlopen en geen rommel, maar twee (flink!) waardevolle objecten aantreffen: da’s toch even schrikken. Het overkwam een Amerikaanse student, die op een zeldzame Lamborghini en Ferrari stuitte. De twee sportwagens zouden samen bijna een half miljoen waard zijn.
21/08 21u45  Vrouw organiseert één tinderdate met zo'n 150 mannen Het zal je maar overkomen: denk je ein-de-lijk een leuke vrouw op Tinder aan de haak te hebben geslagen, blijkt dat er met jou nóg zo’n honderdvijftig tot tweehonderd mannen op dezelfde persoon aan het azen zijn. Het gebeurde zondag op Union Square in New York, waar één vrouw, Natasha Aponte, een enorme groep mannen voor dezelfde date bleek uit te hebben genodigd.
21/08 20u45  6x de leukste #treinleventweets over de storing Reizigers rondom Amsterdam kunnen er helaas niet meer omheen: door een grote storing bij spoorbeheerder ProRail ligt het treinverkeer op dinsdag flink op zijn gat. De technische storing zou inmiddels voorbij zijn, maar het is nog onduidelijk wanneer (alle) treinen weer gaan rijden. Verlichten kunnen we de situatie niet echt, maar een beetje humor kan nooit kwaad: daarom verzamelen we de leukste #treinleventweets voor je.
21/08 19u00  Usain Bolt werkt eerste voetbaltraining in Australië af Usain Bolt heeft zijn eerste voetbaltraining in Australië afgewerkt. De Jamaicaanse oud-topsprinter hoopt een contract af te dwingen bij de Central Coast Mariners, dat in de hoogste divisie van Australië speelt. Eerder lukte het hem niet om een contract te krijgen bij Manchester United, Borussia Dortmund en het Noorse Strømsgodset IF.
21/08 18u45  Stel schiet trouwfoto's tussen de brie en camembert Weinig lastiger dan het schieten van een originele trouwfoto - honderd andere stelletjes hebben immers precíes dezelfde ambitie als jij. Tim en Brigit Reijmer besloten voor hun fotoalbum daarom maar terug te gaan naar de plek waar het ooit begon: de kaasafdeling van de Albert Heijn in Zevenaar. Het jonge stel gaat inmiddels viral met hun kiekjes, maar ze staan daarin niet alleen: Metro selecteert daarom vijf andere niet-traditionele trouwplaten.
21/08 17u00  The Hills krijgt reboot: hoe is het met de sterren? „Feel the rain on your skin, no one else can feel it for you..” De eerste woorden van het refrein van Nathasha Bedingfields nummer Unwritten herinneren veel millennials zich vast nog wel als introtune van realityshow The Hills. Lauren, Heidi, Whitney en Audrina waren de oorspronkelijk hoofdrolspeelsters. Menig jongere volgde de turbulente levens van de realitysterren in The Hills. MTV kondigde maandagavond officieel een reboot aan, waardoor wij ons afvroegen: hoe is het nu met de dames?
21/08 16u45  Britse student verandert plots in multimiljonair De Britse doctoraalstudent Harry Destecroix (31) hoeft zich de rest van zijn leven waarschijnlijk niet meer druk te maken over het saldo op zijn bankrekening: door de (zeer geslaagde) verkoop van zijn bedrijfje is hij opeens een paar miljoen euro rijker. Best een aangenaam einde van je studie, denken wij zo.
21/08 16u15  Inpakken en wegwezen, de reismeisjes geven tips De reismeisjes gaan weer op reis en laten zien wat ze meenemen en wat niet.
21/08 16u15  Dave Roelvink gaat alcoholcursus volgen: 'Mezelf uit het oog verloren' Dave Roelvink heeft aangekondigd dat hij een alcoholcursus gaat volgen, nadat hij door de politie werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Ook betuigt hij nogmaals spijt voor zijn naar eigen zeggen 'verschrikkelijk domme' daad: „Ik ben mezelf in dat moment uit het oog verloren.'
21/08 15u45  Limburgers hoeven niet zo nodig naar Barcelona Wat zijn de populairste vliegbestemmingen van Nederlanders per provincie? Website Vliegtickets.nl zocht het uit aan de hand van de boekingen die zijn gedaan in de eerste zeven maanden van dit jaar en die cijfers zijn vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Wat blijkt: Spanje is in trek, maar Barcelona is voor Limburgers toch echt passé. 
21/08 15u00  Zwerfhond bedelt voor geld, koopt er een hotdog van Hij doet het iets slimmer dan bedelen om een oud snoepje: zwerfhond Cabron (dommerik in het Spaans) bedelt voor geld en koopt daar dan zijn favoriete snack voor: een lekkere hotdog. 
21/08 14u30  Drake verrast ziek meisje die 'Kiki-challenge' deed Drake is een schatje, dat bleek maar weer uit een daad die hij recent verrichte voor een 11-jarig meisje die in het ziekenhuis lag. De artiest bezorgde het meisje de mooiste verjaardag ooit. 
21/08 14u30  Ophef over met politie vechtende vluchtelingen in Duitsland Er is ophef ontstaan in Duitsland, nadat vluchtelingen in het stadje Plauen met de politie op de vuist zijn gegaan. De agenten moesten uiteindelijk pepperspray gebruiken om zich te beschermen.
21/08 14u15  Inbox vol na de vakantie? Zo ruim je snel op! Fijne vakantie gehad? I hope so! Het is (binnenkort) weer tijd om naar het werk te gaan en de realiteit onder ogen te komen. 400 mailtjes bijvoorbeeld die zich in jouw afwezigheid in de inbox hebben verzameld. Hoe zorg je dat je daar niet urenlang mee aan de slag gaat? Hier volgen wat tips. Neem de tijd voor je mail 
In het boek ‘Fluitend naar je werk’ legt coach Roland Leenaarts uit dat je de tijd moet nemen om je mailbox bij te werken. Zo raak je niet direct van de leg door de hoeveelheid berichten. Wat mij betreft is dat een goede tip, maar overdrijf het niet. Probeer een keuze te maken in de mail die je wel wilt lezen en wat je aan je voorbij laat gaan. Lang niet alle informatie heb je nodig om je werk goed te doen. En 400 mails kun je waarschijnlijk toch niet goed in je opnemen. Plan van aanpak om je mailbox op te ruimen Zorg eerst dat je alle mails kort scant. In de eerste ronde kijk je alleen naar de onderwerpregel van de mail. Mails die je over het algemeen direct kunt archiveren: Nieuwsbrieven Re: Re: Re: Re: mailtjes (alleen de laatste uit de reeks moet je bewaren) In ronde 2 open je de oudst ongeopende mail die nog niet gearchiveerd is. Indien niet te lange tekst lees je hem volledig door, bij lange mails lees je het intro en de laatste alinea(’s). In de laatste alinea lees je namelijk meestal of er iets van je verwacht of aan je gevraagd wordt. Kom je tot de conclusie dat de mail alleen ter kennisgeving is, dan archiveer je hem. Wordt er een actie gevraagd, dan laat je de mail in de inbox staan. Zo werk je de hele lijst snel door, zonder veel energie te verspillen. Uiteindelijk houd je een overzichtelijke lijst over met mails waar een actie aan gekoppeld is. Grote kans dat je 75 procent van alle mail in ronde 1 en 2 hebt weggewerkt. Dat voelt minder overwhelming dan dat je 400 mails ziet en niet weet wat je daarin te wachten staat. Je hebt bovendien al kort gescand wat erin staat en weet beter wat je wel en niet direct moet oppakken.
 Tijd voor plan B..? 
Plan B is voor de echte daredevils: selecteer alle (400) binnengekomen mailtjes uit je vakantie. Druk op Delete. Klaar is Kees. En als je denkt: dat doet toch niemand, nou dan heb ik nieuws voor je. Ik had ooit een collega die het elk jaar weer deed. Zijn motto: “Als het echt belangrijk is, mailen ze me wel opnieuw”. Ach… helemaal onlogisch klinkt het ook niet. Foto credits: Marlous Krul - VelixFotografie Over TechGirl.nl 
TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl
21/08 13u45  'Studenten betalen 100 euro teveel voor hun kamer' Honderd euro per maand. Dat is het bedrag dat studenten gemiddeld per maand teveel betalen aan hun kamer.
Laatste update: dinsdag 21 augustus 2018, 23u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/08 13u15  ‘Als je alles geeft, kun je ook niet verliezen’Wat is na 163 kilometer en 55 uur zwemmen het eerste wat je ’s ochtends doet? Precies, in bad gaan. In een radioprogramma van Omroep Brabant zei Maarten van der Weijden dat hij van zijn vrouw in bad moest. „Ik stonk, zei ze.”
21/08 13u15  Nederland heeft behoefte aan smerig miezerweerWe krijgen de komende dagen flink wat regen voor onze kiezen. Helpen die buien tegen de droogte die de snikhete zomer heeft veroorzaakt of is er nog steeds sprake van een paar druppels op de gloeiende plaat? „Helaas dat laatste”, zegt droogte-expert Nico Wanders van de Universiteit Utrecht. „Regen is natuurlijk altijd beter dan 35 graden met volle zon, maar de grond in ons land is nog steeds zo droog dat de paar millimeter regen die gaat vallen niet genoeg is om de droogte achter ons te laten.”
21/08 12u15  Dit betekent het als je voor de wekker wakker wordtVoor hen die graag tot zo laat mogelijk uitslapen, voelt het vaak ellendig. Je moet vroeg op en nog voor de wekker gaat, ben je klaarwakker. Je weet dat nog even snoozen er niet voor gaat zorgen dat je je beter voelt, en toch draai je je nog even om. Maar wat betekent het als je voor het kraaien van je mobiele haan wakker wordt?
21/08 11u30  Van Akkrum tot Zandvoort aan Zee: Akkrum-SteenwijkMetro’s Iris gaat op wereldreis door eigen (spoorweg)land en ze neemt mee: haar zwemspullen, meestal goede humeur én awardwinnende Huawei P20 Pro, waarmee ze van alles vastlegt. Van knappe bankstellen tot a train with a view, tweedeklas liefdesgraffiti tot een Friese keukenprinses met Indonesische wortels, pal naast het spoor.
21/08 11u30  Meer bedrijven vrezen voor hogere werkdruk personeelBedrijven en organisaties hebben moeite met het opvullen van vacatures, vooral vanwege een gebrek aan sollicitanten. Werknemers maken zich hierdoor zorgen om hun werknemers, bij wie de werkdruk door het tekort aan personeel stijgt.
21/08 11u15  Jason Mraz: Ik vertel niet wie fucking Jason Mraz isHoewel Jason Mraz beweert dat hij amper herkend wordt, hoopt hij luisteraars wel te emotioneren met zijn nummers. “Mensen hoeven niet te weten wie fucking Jason Mraz is”, zegt hij tegen Metro. “Ik wil gewoon dat ze mijn liedjes mooi vinden.” Vier jaar na zijn album Yes!, dat enkel in Nederland de nummer 1-positie bereikte in de verkooplijsten, is de Amerikaanse singer-songwriter terug met de opvolger Know. Aanvankelijk wilde hij de plaat No! noemen, maar dat vond hij te negatief klinken. “Know klinkt hetzelfde als No!, al is het veel positiever. Wat er ook zou gebeuren, dit moest de titel worden. Een van de redenen is omdat ik hoop dat mensen hierdoor ook weer naar Yes! gaan luisteren, want ik ben apetrots op die plaat. Los daarvan is het niet zo dat die twee echt bij elkaar horen. Anderzijds, ergens ook weer wel. Het zijn meer neefjes van elkaar dan broertjes.” Muzikaal gezien grijpt Mraz juist terug naar zijn inmiddels tien jaar oude succesalbum We Sing. We Dance. We Steal Things., met daarop de top 10-hits ‘I’m Yours’ en ‘Lucky’. “Het is een uitdaging om nog steeds jong en lollig te klinken als je 41 bent”, zegt hij met een glimlach. “Je wilt ook aan jezelf bewijzen dat je niet ouder aan het worden bent. Als ik naar nieuw werk van wat oudere artiesten luister, hoop ik altijd dat ze nog net zoals vroeger klinken, maar meestal klinken ze uitgeblust. Ik wil een stukje van die nostalgie herbeleven.”
21/08 10u30  'Offeren van dieren berust op een wreed verhaal'Het offeren van dieren moet verboden worden. Hiervoor pleiten de dierenorganisaties Comité Dierennoodhulp, Rechten voor al wat leeft, Een DIER Een VRIEND en stichting Dierennood.
21/08 09u30  Orde in de jungle van voedselkeurmerkenHet ene product is ‘duurzaam’, het andere ‘puur’. Dan staat er weer ‘groen’ op een verpakking. Of ‘eerlijk’. In de schappen van de supermarkt is het soms bijna onmogelijk om het overzicht te houden als het gaat om verantwoord boodschappen doen. Daarom heeft Milieu Centraal een top 11 van duurzaamheidskeurmerken op voedsel samengesteld. Dankzij die lijst kun je gemakkelijker producten kiezen die bij jou passen.
21/08 09u15  Waarom zijn vrouwen niet de baas van de wereld?Hij is z'n huis uitgevlucht. Z'n zwangere vrouw is de satan, het wordt tijd dat ze het kind uitpoept. „Dan wordt alles weer normaal”, verzucht hij.
21/08 08u00  Medicatie moet gebruiksvriendelijker wordenMedicatie moet gebruiksvriendelijker worden, dat concludeert ouderenorganisatie ANBO na onderzoek onder 7700 senioren. 
21/08 07u45  Ingevette paalklimmen als sport in IndonesiëIn Friesland doen ze aan fierljeppen, waarbij je een hoge paal in moet klimmen. In Indonesië doen ze iets soortgelijks. Alleen zit de uitdaging er dan niet in dat je ver moet springen, maar dat de paal is ingevet met een olieachtige substantie. Leuke uitdaging toch?
21/08 07u30  Daders Sint-Niklaas vluchtten na eerdere aanrijdingDe daders van de aanrijding in België, die het leven kostte aan een 5-jarig meisje, zouden op de vlucht zijn geweest na een eerder ongeluk: een aanrijding van een fietser. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. Volgens het Het Laatste Nieuws doet de politie momenteel nog onderzoek naar deze mogelijkheid.
21/08 07u15  Rijkswaterstaat blundert met koop onbruikbare bootEen kostbaar foutje bij Rijkswaterstaat heeft een miljoen euro gekost. In 2015 zijn opblaasbare speedboten voor de Kustwacht aangeschaft, terwijl naderhand bleek dat de twee boten daar niet geschikt voor waren. En dus liggen ze onbruikbaar in de kast. 
21/08 07u00  Rijkswaterstaat fout in met aankoop onbruikbare bootEen kostbaar foutje bij Rijkswaterstaat heeft een miljoen euro gekost. In 2015 zijn opblaasbare speedboten voor de Kustwacht aangeschaft, terwijl naderhand bleek dat de twee boten daar niet geschikt voor waren. En dus liggen ze onbruikbaar in de kast. 
21/08 06u45  Van der Weijden wordt ook in woonplaats gehuldigdNiet alleen in Leeuwarden, maar ook in zijn eigen woonplaats Waspik (Waalwijk) zal Maarten van der Weijden gehuldigd worden. Dat maakte burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk maandag bekend.
21/08 06u45  21 augustus - Metro's nieuwsminuutElke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.
21/08 06u15  Nederlandse auto schept kinderen; 1 overlijdtEen triest verkeersdrama vond maandagmiddag plaats in het Belgische Sint-Niklaas: daar reed een auto met Nederlands kenteken met volle snelheid in op een moeder en haar twee kinderen. Een meisje van 5 kwam om het leven, de moeder en haar andere dochter raakten zwaargewond en liggen in het ziekenhuis. 
20/08 23u00  Nederlandse auto schept moeder en zoons; 1 overlijdtEen triest verkeersdrama vond maandagmiddag plaats in het Belgische Sint-Niklaas: daar reed een auto met Nederlands kenteken met volle snelheid in op een moeder en haar twee kinderen. Een jongetje van 5 kwam om het leven, de moeder en haar andere zoontje raakten zwaargewond en liggen in het ziekenhuis. 
20/08 22u15  De Staat geeft in het voorjaar optreden in AFAS LiveDe Staat zal op in 2019 het podium van AFAS Live in Amsterdam beklimmen. De band maakte zaterdagavond op Lowlands bekend op 16 maart weer eens op eigen bodem een eigen show te hebben. 
20/08 21u30  Hoe Maarten van der Weijden ieders held werdOh, wat zou het mooi zijn geweest. Het moment waarop Maarten van der Weijden langs het huis van de familie Van der Velden in Dokkum was gezwommen, even op had gekeken en daar hun zelfgemaakte spandoek had zien hangen: ‘Maarten, het is goed zo. De elfde stad is binnen! Nu maar de centen tellen.’ 
20/08 21u00  Nieuwe film Spacey levert bij première amper $126 opDe nieuwste film van Kevin Spacey, ‘Billionaire Boys Club’, heeft op de eerste draaiavond amper geld opgebracht. De film werd maar in tien zalen vertoond en wist slechts een paar tickets te verkopen.  
20/08 20u15  Zwemtocht Van der Weijden levert 2,5 miljoen opOndanks dat hij voortijdig moest stoppen, heeft de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden tot nu toe 2.511.302 miljoen euro opgebracht. Met het geld dat de legendarische zwemactie heeft opgebracht, draagt van der Weijden bij aan kankeronderzoek. Het bedrag kan de komende dagen nog oplopen.
20/08 20u00  Smikkelen bij Hoogkwartier Proeft 
20/08 20u00  Biseksuelen vinden uit de kast komen niet van belangDe meeste biseksuelen in Nederland vinden het niet nodig om ,,uit de kast te komen.'' Ze vinden dat die informatie niet relevant is en weinig toevoegt. Dat blijkt uit een onderzoek van sociaal geograaf Emiel Maliepaard (29) van de Radboud Universiteit. 
20/08 19u15  Gratis ijsvogel-ijs tere ere van de ‘ijs-ijsvogel’De verzameling ‘dode dieren met een verhaal’ wordt steeds groter. Na de Domino-mus, de McFlurry-egel en de Verslikvis presenteert het Natuurhistorisch Museum Rotterdam nu de ijs-ijsvogel.
20/08 19u15  In deze vijf landen kosten sigaretten het meestEen pakje sigaretten in kost tegenwoordig aan de andere kant van de wereld ongeveer net zoveel als een braadpan of een kaartje voor Artis. De regering van Australië heeft besloten de prijs voor een pakje te verhogen tot maar liefst 25 euro. En daar blijft het niet bij: sinds 2017 verhoogt de Australische regering de prijs elke september met 12,5%, meldt het AD. In welke andere landen kost het kartonnetje een rib uit je lijf en in welke landen zijn ze juist erg goedkoop? Metro zoekt het voor je uit. 
20/08 19u00  Ook Lowlands ging over op duurzaamHet festivalseizoen is in volle gang. Fervent festivalbezoeker zal gemerkt hebben dat het bij Nederlandse festivals lang niet meer alleen maar gaat om de muziek en goed geluid: nee ook onze gezondheid en de toekomst van de planeet zijn stukken belangrijker geworden en dat zie je terug, ook tijdens het feesten. Lowlands gaf daarin het afgelopen weekend het goede voorbeeld voor veel andere festivals. Want wie voor duurzaamheid gaat, kon het krijgen!
20/08 17u30  In 2030 als haring in een tonnetje in de treinHet spoor is vol, meldde ProRail maandagmorgen. En spoor erbij leggen heeft geen zin, want daar is geen ruimte meer voor. Het bedrijf luidt de noodklok en zegt geld nodig te hebben om ervoor te kunnen zorgen dat reizigers in 2030 nog fatsoenlijk met de trein kunnen reizen.
20/08 17u00  'Kanker'-scene in Zapp-film: Zonder overleg op tvRoy Hofmans was een van de mensen die raar opkeek, toen hij zondagavond rond 19.45 zijn televisie op Nederland 3 had afgestemd staan. Tijdens de programmering van Zapp - dat zich vooral op 6 tot 12-jarigen zou richten - kwamen er een aantal termen voorbij die je niet direct zou verwachten.
20/08 16u30  Vreemde Insta-trend: men valt zogenaamd dood neerWe zien geregeld opvallende trends voorbij komen op Instagram en daar kunnen we weer een nieuwe, ietwat vreemde trend aan toevoegen: de #fallingstars2018. ​​​​​​Daarbij draperen sterren zich vol overgave op de grond, alsof ze ter plekke zijn doodgevallen. Rijke Russen bedachten de luguber ogende challenge op Instagram, die ondertussen ook in Amerika is opgepikt.
20/08 16u15  Waarom spinnen katten?Je kat ligt lekker te spinnen op je schoot, dus hij is tevreden, toch? Nou, er zit toch een andere reden dan je had gedacht achter dat spinnen.
20/08 16u00  'Hoogste tijd voor een standbeeld voor Kiki Bertens'In haar geboorteplaats Wateringen barst het van de standbeeldjes op straat. Wordt het niet eens tijd voor een standbeeld voor Kiki Bertens nu ze zo uitzonderlijk presteert?
20/08 16u00  Stationsontruiming Tilburg blijkt loos alarmIn tegenstelling tot eerdere bericht blijkt de ontruiming van station Tilburg zondagavond loos alarm. Er was een koffer achtergelaten, maar daar bleek niets gevaarlijks in te zitten. Bovendien was de koffer ook niet van de mannen die gearresteerd waren. 
20/08 14u45  Slaap je amper in het vliegtuig? Dit doe je eraan!Sommige mensen doen hun ogen al dicht voordat ze überhaupt opstijgen en anderen liggen de hele vlucht wakker. Slapen in een vliegtuig is soms lastiger dan verwacht. Hoe komt dit en wat doe je eraan? 
20/08 14u30  Van der Weijden zwemt waanzinnige afstand van 163 kilometerNa 163 lange kilometers heeft Maarten van der Weijden zijn tocht door de Friese wateren moeten staken. De topzwemmer had als doel om de hele Elfstedentocht te zwemmen, maar dat was niet verantwoord meer. Toch kunnen we niet anders dan applaudisseren voor de actie van Van der Weijden, die met zijn zwemtocht geld ophaalde voor kankeronderzoek.
20/08 13u45  Maarten van der Weijden gestopt met zwemmenMaarten van der Weijden is gestopt met het zwemmen van zijn 11stedenzwemtocht, dat meldt de Leeuwarder Courant. Net voor Dokkum heeft de zwemmer het water verlaten.
20/08 13u00  Nieuw-Zeelandse vrouw gewurgd door eigen sjaalIn Nieuw-Zeeland is maandag een vrouw op bizarre wijze om het leven gekomen. De vrouw werd in de Nieuw-Zeelandse kustplaats Tauranga, ten zuidoosten van Auckland, gewurgd door haar eigen sjaal.
20/08 12u45  Zo stop je met moetenAls er één woord is dat we vaak gebruiken, dan is het wel ‘moeten’. Maar wist je dat al dat moeten je leven niet leuker maakt? Met deze vijf tips verander je moeten in willen. 1. Gebruik ‘willen’ in plaats van ‘moeten’ Door tegen jezelf te zeggen dat je iets moet, geef je het een negatieve lading. Je krijgt er daardoor minder zin in of je gaat er zelfs tegenop zien. Probeer daarom ‘moeten’ te vervangen door het woord ‘willen’. Je moet niet sporten, maar je wil sporten. En je moet niet naar je werk, maar je wil naar je werk. Hoe vaker je ‘willen’ gebruikt, hoe meer het een automatisme wordt. 2. Leer je innerlijke criticus kennen Iedereen heeft een vervelende, kritische stem in zijn hoofd. Deze innerlijke criticus heeft één talent: je commanderen. ‘Je moet dit, je moet zus en je moet zo.’ Dé manier om deze stem stil te krijgen, is door er extra aandacht aan te schenken. Wanneer steekt je innerlijke criticus de kop op? Welke dingen moet je steeds? En hoe reageer je hierop? Het kan ook helpen om bij alles wat deze kritische stem zegt, ‘nou en’ te denken. 3. Versimpel je leven Als je het gevoel hebt dat je te veel moet, is het tijd om je leven onder de loep te leggen. Maak een lijst van de dingen die je energie geven en die belangrijk voor je zijn. Schrijf daarna op welke dingen energie slurpen en bedenk hoe je hier minder tijd aan kunt besteden. Je leven wordt ook een stuk simpeler als je stopt met multitasken. Doe één ding tegelijk met je volle aandacht. 4. Focus je op het moment Het woord ‘moeten’ is altijd verbonden aan de toekomst. Je moet straks naar je werk, naar een verjaardag of je moet het vuilnis nog buiten zetten. Hierdoor ben je niet volledig aanwezig in het moment, waardoor je er minder van geniet. Komt er een moet-gedachte in je hoofd op? Sta er een paar seconden bij stil en focus je dan weer op datgene waarmee je bezig was. 5. Vraag je af waarom het moet Er zijn maar weinig dingen in het leven die echt moeten. Als je iets van jezelf moet, is het daarom slim om je af te vragen waarom het eigenlijk moet. Misschien kom je tot de ontdekking dat het helemaal niet zo belangrijk is of dat je een goede reden hebt waarom je het wil doen. Een uur sporten geeft je bijvoorbeeld energie en in een schoon huis voel je je fijner. Moeten verander je zo zonder moeite in willen. OVER ZENZOEKERS Het openbaar vervoer staat meestal synoniem voor drukte, haast en stress. Wij, Lisa en Shirah, helpen je met 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen onderweg. Op Zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. Wil jij je leven iets meer zen maken, maar weet je niet hoe? Stuur je vraag dan naar info@zenzoekers.nl. Bekijk ook: Moeite met 'nee' zeggen? Zo niet meer Bekijk ook: De 6 beste manieren om de dag af te sluiten Bekijk ook: Met deze tips val je ’s avonds als een blok in slaap
20/08 12u45  De AVG lijkt bij nieuwssites echt te werkenDe nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) lijkt inmiddels echt zijn vruchten af te werpen. Uit onderzoek blijkt dat nieuwssites uit verschillende Europese landen minder cookies van derden plaatsten na de invoering van de wet.
20/08 12u15  Stationsontruiming Tilburg was terreurdreigementDe vier mannen die zondagavond op het station van Tilburg zijn aangehouden vanwege een bommelding, worden verdacht van dreiging met terroristisch misdrijf. Dat heeft de politie maandag gemeld. 
20/08 12u15  Zo gaat Suzanne Schulting kapot in het krachthonkOok in de zomer werkt Suzanne Schulting keihard om op het shorttrackijs hoge ogen te gooien. We volgden de olympisch kampioene een dag om jullie een kijkje achter haar schermen geven.
20/08 11u00  Ariana Grande toont veerkracht op SweetenerDe rest van haar leven zal er geen dag voorbij gaan zonder dat Ariana Grande niet even aan 22 mei 2017 denkt. Op die dag blies een zelfmoordterrorist zichzelf op voor de zaal waar de Amerikaanse superster zojuist had opgetreden. 22 fans vonden de dood, 139 mensen raakten gewond. Met Sweetener, haar nieuwe album, laat Grande horen zich niet de mond te laten snoeren door terreur.
20/08 11u00  Heerenveen-mascotte drijft de spot met Kraay Jr.De actie van Hans Kraay Jr. waarbij hij als trainer van FC Lienden met zijn jasje smijt, is al jaren een wereldberoemd fragment onder de Nederlandse voetballiefhebber. De presentator/trainer wordt er echter nog altijd aan herinnerd. Zo bleek zondag ook wel, toen hij klaarstond om voor de camera's van FOX Sports voor te beschouwen over de wedstrijd sc Heerenveen - Vitesse. De mascotte van de thuisploeg deed nog eens uitgebreid na, wat Kraay zoveel jaar geleden al eens deed. 
20/08 10u45  Spaanse politie schiet messentrekker doodIn Barcelona is maandagochtend door de politie een man doodgeschoten die de agenten wilde aanvallen met een mes. Het voorval vond plaats in de ontvangstruimte van het politiebureau van de Mossos d’Esquadra in de wijk Cornellá de Llobregat.
20/08 10u45  Zomer is voorbij: 17 graden en regen verwachtGeniet nog maar even van de zon zolang het kan, binnenkort is het namelijk voorbij. Voor het eerst in twee maanden gaat de temperatuur onder de twintig graden zakken.
20/08 10u30  Jongen neemt alle risico's om nijlpaard tik te gevenIn Nederland kenden we een aantal jaar terug de weddenschap van Ajacied Wesley, die het veld op rende en AZ-doelman Esteban Alvarado aanviel. In de Verenigde Staten zagen ze afgelopen week een soort gelijk geval. Een jongen werd gefilmd in de dierentuin, terwijl hij uitgedaagd was om een van de nijlpaarden op zijn kont te slaan. Gelukkig voor hem lijkt het dier niet in een gewelddadige bui te zijn en komt hij zonder problemen weg. Tenminste, fysieke problemen. De politie is namelijk wel op zoek naar de dader. Omdat het nijlpaard niet gewond is geraakt door de klap, kan de jongen alleen vervolgd worden voor het zich begeven op verboden terrein.
20/08 10u15  Netflix test met reclameblokkenHet filmaanbod is hier en daar wat karig, en grote series verdwijnen binnenkort zeer waarschijnlijk van de server. Maar een van de grootste argumenten om Netflix aan te schaffen blijft overeind: er is geen reclame. Toch kan daar binnenkort verandering inkomen.
20/08 10u15  Zeg niet dat je baas een eikel isElke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: hoe zeg je je baan op? 
20/08 09u45  Boot zeilmeisje Laura Dekker is total lossGuppy, de boot waarmee Laura Dekker in 2012 rond de wereld vaarde, is niet meer. Op haar Facebookpagina schrijft ze dat de zeilboot gestand is op een rif in de buurt van de Cookeilanden.
20/08 09u15  Het spoor is volProRail is er zeer duidelijk in: het spoor is vol en meer spoor erbij leggen heeft geen zin. Daar is namelijk ook al bijna geen ruimte meer voor. 
20/08 09u15  Stop met zoeken: zo vind je rust in de stadIn de zomer zocht ik de rust om een nieuwe dichtbundel te kunnen schrijven, maar ik vond 'm eerst niet. Bij de bovenburen zijn bouwvakkers al maanden de boel kort en klein aan het slaan. Dat helpt niet, als je thuiswerkende bent. De deadline naderde, terwijl het buiten zomerde en boven donderde. Het leven gooit wel vaker obstakels op de weg als je ze niet kan gebruiken. Ik zocht rust elders, verbleef wat dagen bij mijn ouders, in hun tuin, in hun koele en serene huis. Dat hielp even. Ik ging naar cafés, waar het rumoerde van mensen die hun geluk niet op konden met zulk goed weer. Op terrassen in de zon heb ik gezeten, kijkend naar de passanten die zich in het buitenland waanden. Ik wandelde langs de kades, zag de rivier zich door de droge stad snellen, de mensen in het verdorde gras in de hoogst noodzakelijke kleding liggen. Maar nergens vond ik echt de rust.
20/08 09u15  Vliegveldbewaker heeft tijd voor dance-off met jochieDacht jij dat de bewakers en douaniers op het vliegveld geen enkele ruimte hebben voor enige ontspanning tijdens het werk? Dan heb je het mis. Op het Amerikaanse Newark Airport gaat Joshua McCall, een van de medewerkers van de security, een heuse dance-off aan met een jochie. Wie de dance-off gewonnen heeft dat is onduidelijk.
20/08 09u15  Amerikaanse ambassade in Ankara beschotenDe ambassade van de Verenigde Staten is in de Turkse hoofdstad Ankara met geweerschoten onder vuur genomen. Uit een rijdende auto werden vier of vijf geschoten gelost. Dit meldt de Turkse media maandagochtend. 
20/08 08u15  Was de bloedhete zomer saai of juist enerverend?Hoe was het voor meteorologen om tijdens de snikhete zomer elke dag met het weer bezig te zijn? RTL-weervrouw Jennifer Faber was blij dat het eindelijk weer ging regenen, terwijl Jaco van Wezel van Weeronline juist genoot van alle hitterecords.
20/08 07u30  Kiki Bertens klopt Halep in finale CincinnatiKiki Bertens heeft zondagavond in Cincinnati de grootste prijs uit haar loopbaan behaald. Ze won het hardcourttoernooi door in de finale de Roemeense nummer een van de wereld Simona Halep met 2-6, 7-6 (6), 6-2 te verslaan.
20/08 07u15  Kinderen in het zuiden weer naar schoolVoor de kinderen in het zuiden (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) is de pret voorbij, de vakantie is afgelopen dus ze moeten weer naar school. Een week later begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden Nederland, waaronder de provincies Utrecht en Zuid-Holland evenals delen van Gelderland. De week daarna is de pret voorbij voor de overige scholieren.
20/08 07u00  Aanjaagster #metoo wordt zelf beticht van misbruikDe Italiaanse actrice en regisseuse Asia Argento, die als een van de eerste Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ontoelaatbaar gedrag, is zelf beschuldigd van aanranding. Argento heeft de man die haar beschuldigt een grote som geld gegeven. Dat schrijft de New York Times die zegt over papierwerk in de zaak te beschikken.
20/08 06u45  We sparen niet voor later, maar wel voor een doelSparen voor later? Voor dat spreekwoordelijke appeltje voor de dorst? Nee, dat is ‘middeleeuws’. We sparen voor een concreet doel.
20/08 06u45  20 augustus - Metro's nieuwsminuutElke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.
20/08 06u45  Friezen helpen Maarten de nacht door„De geestdrift en magie van de Elfstedentocht is na 1997 helemaal terug in Franeker', is geschreven op Twitter. Dorpsbewoners in het noorden van Friesland hebben zondagnacht massaal langs de waterkant zwemmer Maarten van der Weijden aangemoedigd, tijdens de tweede nacht van zijn monstertocht voor het goede doel langs de Friese elf steden. 
19/08 23u00  Lees de krant van morgen nu al onlineDe krant van maandag 20 augustus is morgenochtend weer te vinden op onder andere de grote treinstations in Nederland. Benieuwd en nieuwsgierig naar wat er in staat? Hierbij een voorproefje!
19/08 22u15  Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram„Als ik dit nu zo doe, is de stof opgewaaid als ik weer naar school ga', twittert Anne de Poel zondag. Het is een quote van haar dertienjarige dochter Lily, die deze week op prachtige wijze via Instagram bekendmaakte dat ze op meisjes valt.
19/08 21u30  Reuzenpoppen in Leeuwarden populairder dan verwachtDe Franse reuzenpoppen die dit weekend door Leeuwarden wandelden, zijn vaker bezocht dan verwacht. In totaal zijn er zo'n 425.000 mensen op de poppen afgekomen, zo schat de gemeente. De toeschouwers zagen vrijdag, zaterdag en zondag hoe een elf meter hoge duiker met een ouderwetse duikersklok, een hond genaamd Xolo (3 meter hoog) en een 'klein reuzenmeisje' van 5,5 meter zich een weg baanden door de Friese hoofdstad.
19/08 21u00  Suzanne Schulting: In sport-bh rondlopen moet kunnenIn deze rubriek gaan we op pad met iemand uit de sportwereld. Vandaag duiken we in het spoor van olympisch shorttrackkampioene Suzanne Schulting tijdens een pittige trainingsdag. ‘Het lijkt me geweldig om mee te doen aan Expeditie Robinson.’
19/08 21u00  Je voelt je eenzaam na een slechte nachtrustEen nacht slecht geslapen? Het is dan heel normaal dat je je eenzaam voelt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Californië. Mensen die moe zijn, hebben geen zin in sociaal contact en zien er eenzamer uit.
19/08 20u45  Meer hiphop dan vrouwen op Lowlands. Is dat erg?A Campingflight To Lowlands Paradise behoort al sinds 1993 tot de meest toonaangevende festivals van Nederland. Ook 25 jaar na oprichting loopt Lowlands nog steeds vooruit op zijn concurrentie, al blijft het aantal vrouwelijke artiesten fors achter. 
19/08 20u45  Zondag tweede aardbeving bij LombokOp Lombok is zondagavond (plaatselijke tijd) voor de tweede keer op dag een zware aardbeving geweest. De eerste beving zondag had een kracht van 6,3, de tweede beving had een kracht van 6,9.
19/08 19u45  Moed voor Maarten: duizenden bezoekers juichenVeel mensen, lawaai en gejuich. Maarten van der Weijden wordt massaal gesteund door toeschouwers die aan de Friese oevers staan. Op de tweede dag van zijn epische zwemtocht van 200 kilometer, waarmee hij geld inzamelt voor onderzoek naar kanker, sloten bekende en onbekende Nederlanders aan om de gewezen Olympisch kampioen openwaterzwemmen een hart onder de riem te steken.
19/08 19u30  Zondag tweede aardbeving op LombokOp Lombok is zondagavond (plaatselijke tijd) voor de tweede keer op dag een zware aardbeving geweest. Of er slachtoffers zijn gevallen of veel schade is, is nog niet duidelijk. 
19/08 18u15  Speelse hond neergeschoten door politieagent CanadaEen Canadese hond moest worden gereanimeerd en kan haar been verliezen nadat ze woensdag door een politieagent is neergeschoten. 
19/08 17u15  Zo overleef je die irritante dip na je vakantieDe tent is weer op zolder, de koffer uitgepakt en de factor 50 ligt weer in de la. Dat betekent maar één ding: je moet weer aan de bak. Maar vaak gaat dat niet vanzelf. Veel werknemers hebben namelijk moeite met die eerste werkdagen na een relaxte periode van ultieme vrijheid. Er is zelfs een naam voor de dip na je vakantie: het post-holiday-syndroom.
19/08 17u15  Doet Tony Junior ook mee met Expeditie Robinson?We weten het 99,9 procent zeker: ook Tony Jr. doet mee aan het gloednieuwe seizoen van Expeditie Robinson.  RTL plaatste een filmpje met aanwijzing op hun Instagram-account, waarin een dj te zien is die op Tomorrowland draaide. Het lijkt op oude beelden van het programma dat RTL met Tony maakte: Toni & Tony: Zo Vader, Zo Zoon. Ook het silhouet lijkt verdacht veel op Tony en de fans die reageren weten het zeker: de dj doet mee aan het programma. 
19/08 15u45  Vermist meisje (3) dood aangetroffen in DuinrellEen urenlange zoektocht naar een meisje van 3 dat zondagmiddag vermist raakte in Duinrell, is dramatisch geëindigd. Het meisje is dood aangetroffen op de camping bij het attractiepark. De familie heeft het slechte nieuws te horen gekregen. 
19/08 15u30  Drie mensen onwel door ontplofte iPad in Apple StoreDrie mensen zijn onwel geworden door een ontplofte iPad in de Apple Store in Amsterdam. De winkel werd zondag ontruimd, meldt de brandweer aan AT5. 
19/08 14u45  Dave Roelvink reageert op arrestatie dronken rijdenHet was zaterdagnacht een roerige nacht voor Dave Roelvink. Na een avondje lekker drinken reed hij niet al te onopvallend op weg naar Apeldoorn voor een optreden via de A10, waar hij opviel bij de politie. Die sloegen hem uiteindelijk in de boeien, midden op het Surinameplein. Roelvink heeft nu zelf gereageerd op alle commotie rondom zijn arrestatie. 
19/08 13u45  Enkhuizen zorgde voor start Gouden EeuwVerhalen van Michiel de Ruyter kennen we wel: de heldhaftige zeeheld, die bekend staat als de grootste admiraal van zijn tijd. Toch zijn er ook nog veel onvertelde verhalen te zijn. Uit Enkhuizen bijvoorbeeld. De stad blijkt een rol te hebben gespeeld in het starten van de Gouden Eeuw en de onafhankelijkheid van Nederland.
19/08 13u00  Dodental brugramp Genua officieel op 43Het dodental van de brugramp in het Italiaanse Genua staat officieel op 43. Daarmee zijn de niet-officiële cijfers van zaterdag bevestigd. Negen mensen liggen momenteel nog in het ziekenhuis, vier in kritieke toestand.
19/08 12u15  ‘Sorry, maar wij schenken geen gratis kraanwater’„Een Chardonnay, twee cola en drie kraanwater, alsjeblieft”, zeg je netjes tegen de gastvrouw van het desbetreffende restaurant waar je eet. Hoe een tevreden gevoel giert door je lijft - want, lekker uit eten met zijn allen - wordt dat plots verpest door de volgende reactie. „Sorry, maar wij schenken geen gratis kraanwater.” 
19/08 11u30  Van der Weijden had een zware nacht, maar zwemt doorUpdate 11:00: Wil jij de persoonlijke held van Maarten van der Weijden worden? De zwemmer heeft honger en heeft om een pizza Funghi gevraagd. Met ham, kaas en champignons. En die eet hij graag voor hij in Bolsward is. 
19/08 10u30  Het gaat iets beter met NouriOp neurologisch vlak is er een kleine vooruitgang te zien in de situatie van Abdelhak Nouri (21), zijn gezondheidssituatie is stabiel. Dat zegt de broer van Nouri, Abderrahim, in een interview met de NOS. 
19/08 10u15  Fans gewond bij concert Backstreet BoysVeertien mensen zijn gewond geraakt bij een concert van de Backstreet Boys in de Verenigde Staten. Het ging om een openluchtconcert, waarbij een tent instortte.
19/08 09u30  Laatste dag Lowlands van startHet meerdaagse festival Lowlands komt tot een einde. Zondag is de laatste festivaldag, waarbij nog genoten kan worden van artiesten als Kendrick Lamar, Dua Lipa en Max Cooper. 
19/08 09u15  Lombok opgeschrokken van nieuwe aardbevingenHet Indonesische eiland Lombok is weer opgeschrikt door een stevige aardbeving. Deze had een kracht van 6,3 op de schaal van richter en kwam na een lichtere aardbeving van 5,2. 
19/08 08u45  Van der Weijden zat er mentaal doorheenMaarten van der Weijden had het zwaar vannacht en zat er mentaal doorheen, zegt de organisatie van de 11stedenzwemtocht tegen Metro. In de nacht van zaterdag op zondag heeft de zwemmer een pauze van een paar uur genomen, voordat hij zijn grote uitdaging weer herstart. 
19/08 08u30  Van der Weijden zit er mentaal doorheenMaarten van der Weijden had het zwaar vannacht en zat er mentaal doorheen, zegt de organisatie van de 11stedenzwemtocht tegen Metro. In de nacht van zaterdag op zondag heeft de zwemmer een pauze van een paar uur genomen, voordat hij zijn grote uitdaging weer herstart. 
18/08 22u30  Geloei uit je voortuin; koeien aan de wandelJe kijkt toch wel even raar op als je geloei uit je voortuin hoort komen, vooral als je in een stad woont. Om acht uur 's morgens ging vanmorgen niet de wekker, maar de koe in Breda. Een zevental koeien was uitgebroken en vermaakte zich prima in de Overkroetenlaan. 
18/08 21u30  Van der Weijden gaat gestaag met elfstedenzwemtochtMaarten van der Weijden zwemt nog altijd door in Friesland. In ieder dorpje waar hij doorheen zwemt staat een grote, toegestroomde menigte luid te juichen.
18/08 20u30  Dief gepakt met schoenen ter waarde van 3300 euroSnel een zakcentje verdienen dat er helaas niet in voor een man in Rotterdam. Hij probeerde ervandoor te gaan met een paar schoenen van maar liefst 3300 euro, maar werd gepakt door beveiligers. 
18/08 18u45  Half miljard voor afwikkeling ramp GenuaDe exploitant van de brug die afgelopen dinsdag in Genua instortte, heeft een half miljard toegezegd voor de afwikkeling van de ramp, dat zegt het bedrijf.
18/08 17u45  Balkonspringen is léúk? Bizarre posters in BarcelonaVeel ‘oorspronkelijke bewoners’ van steden waar veel toeristen komen, zitten daar niet altijd op te wachten. De drukte en overlast in het straatbeeld zijn daar vaak genoemde redenen voor.
18/08 17u00  Slachtoffers brugramp Genua geëerd met lang applausBij de staatsbegrafenis van de slachtoffers van de ingestorte snelwegbrug nabij Genua werd zaterdagmiddag langdurig geapplaudisseerd toen de namen van de 38 bevestigde slachtoffers werden voorgelezen. Ook verschillende ministers en voetballers van de lokale eersteklassers woonden de plechtigheid bij.
18/08 16u30  Janet Jackson gaat voor reggaeton met Daddy YankeeHet was maar liefst veertien jaar geleden dat Janet Jackson aanschoof bij een latenightshow, maar vrijdagavond was het zover: bij The Tonight Show met Jimmy Fallon liet de zangeres haar nieuwe single horen.
18/08 14u45  Heftig: fokker verwaarloost 56 honden in smerig hokRuim 50 honden, waaronder puppy’s, zijn door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming deze week aangetroffen in een schuur onder „erbarmelijke omstandigheden.”
18/08 14u00  Meisje gevonden onder puin, dodenaantal Genua nu 42Het aantal dodelijke slachtoffers van het verschrikkelijke brugongeluk in Genua is opgelopen tot 42.
18/08 12u45  Oud-VN-topman Kofi Annan (80) overledenVoormalig VN-secretaris-generaal Kofi Annan (80) is overleden. Dat heeft de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zaterdag bekendgemaakt. Annan is tachtig jaar geworden en overleed in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen.
18/08 11u45  Ariana geeft haar fans een knuffel via nieuw albumHet nummer 'Get Well Soon' dat op het nieuwe album van Ariana Grande te luisteren is, gaat deels over de aanslag in Manchester. Ruim een jaar geleden kwamen 22 mensen om het leven bij een bomaanslag na een concert in de Engelse stad. In een interview met Beats 1 Radio Friday vertelt de zangeres over de betekenis van het nummer.
18/08 11u45  Hierom moet je 's ochtends niet snoozen06.55 uur en de wekker gaat. Wat doe jij? Nog vijf keer snoozen of ben je een type dat meteen uit bed stapt en onder de douche springt? 
18/08 10u45  Vijf dagen lang alleen maar games op GamescomSinds 1995 is E3 (Electronic Entertainment Expo) in Los Angeles de grootste vakbeurs als het aankomt op games. Toch begint Keulen stilaan meer en meer in de buurt te komen met Gamescom. Er zijn zelfs ontwikkelaars die de Amerikaanse variant tegenwoordig links laten liggen. Metro bereidt je daarom alvast voor op wat je in op Gamescom kan verwachten.
18/08 09u45  Moeder van Hugo Borst (89) overledenDe moeder van schrijver en AD-columnist Hugo Borst is overleden. Ze leed aan alzheimer en was onderwerp in de boeken 'Ma' en 'Ach moedertje'. Ze was 89 jaar oud en overleed in het verpleeghuis waar ze woonde.
18/08 09u15  It giet oan: Maarten van der Weijden is gestartIt giet oan! Maarten van der Weijden is zaterdagochtend om 04.30 uur in Leeuwarden aan zijn Elfstedenzwemtocht begonnen. De 37-jarige zwemmer wil zo veel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. Het is de bedoeling dat hij maandagavond finisht. 
18/08 08u45  Cybercrime: 'Je kunt het niet bij de IKEA kopen'Of je zomaar cybercrimineel kunt worden? Niet iedereen kan dat. Op ondergrondse marktplaatsen is allerlei informatie voor digitale misdaad te koop, maar dat zijn geen kant-en-klaarpakketten. De aanstaande crimineel heeft ook eigen kennis nodig om iets te brouwen met die ingrediënten: dat betekent dat de drempel voor zulke misdaad nog vrij hoog is. En dat is goed nieuws, zegt onderzoeker Rolf van Wegberg van de TU Delft.
17/08 22u15  Duits pretpark bouwt drop tower van 120 meter hoogWaaghalzen opgelet! Een pretpark in Duitsland pakt uit met een recordbrekende attractie: Hansa-Park opent volgend jaar een drop tower van maar liefst 120 meter hoog, en daarmee wordt het de hoogste vrijevaltoren van Europa. Dat heeft het park vanavond bekendgemaakt. 
17/08 21u45  The Voice of Holland komt met een familie-editieNa de reguliere variant, The Voice Kids en The Voice Senior komt er nu een online spinoff van de talentenshow The Voice of Holland. Dat betekent dat families of andere groepen nu ook kunnen deelnemen aan de talentenjacht. 
17/08 21u30  Verkort een koolhydraatarm dieet onze levensduur?Heb je wel eens overwogen om koolhydraatarm te gaan eten om wat sneller af te vallen? Think twice! Uit nieuw onderzoek blijkt dat vleesrijke koolhydraatarme diëten in verband kunnen worden gebracht met een kortere levensduur.
17/08 21u00  Vrouw heeft na 28 jaar contactlens nog in haar oogRaar maar waar: een 42-jarige vrouw uit Groot-Brittannië ging naar de dokter met gezwollen oog, en kreeg te horen dat ze een cyste boven haar oogbol had waaraan ze geopereerd moest worden. Maar tijdens die ingreep deden de chirurgen wel een hele bijzondere ontdekking: ze vonden een contactlens, die maar liefst 28 jaar in het oog van de vrouw heeft gezeten. Ja, 28 jaar. 
17/08 20u45  Vrouw heeft 28 jaar haar contactlens in haar oogRaar maar waar: een 42-jarige vrouw uit Groot-Brittannië ging naar de dokter met gezwollen oog, en kreeg te horen dat ze een cyste boven haar oogbol had waaraan ze geopereerd moest worden. Maar tijdens die ingreep deden de chirurgen wel een hele bijzondere ontdekking: ze vonden een contactlens, die maar liefst 28 jaar in het oog van de vrouw heeft gezeten. Ja, 28 jaar. 
17/08 20u30  Asos komt met een Simpsons-collectieFans van The Simpsons opgelet! De Britse webshop Asos brengt een eigen collectie op de markt die gebaseerd is op je favoriete gele tekenfilmfiguren. Vanaf eind deze maand zullen de kleren beschikbaar zijn.
17/08 19u30  Harry Potter-fans zijn beter in de liefdeBen jij een echte Potterhead of heb je er thuis eentje rondlopen? Dan heb je geluk. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat fans van Harry en zijn vrienden het in een relatie beter doen dan zij die er nog nooit een boek van hebben gelezen. 
17/08 18u30  Temptation-Niels en Rosanna gaan trouwenJa, dat lees je goed. Temptation Island kijkers zullen wat vreemd opkijken van dit nieuws, aangezien het stel niet één maar twee keer het avontuur van de verleiding met heftige ruzie heeft verlaten. Maar onder het motto 'echte liefde overwint alles' stapt het stel nu dan toch echt in het huwelijksbootje. Of nou ja, dat is in ieder geval de bedoeling. 
17/08 17u45  Sinds 1961 weer een Franse nummer 1 hit in Top 100Het nummer Djadja van Aya Nakamura bereikte vrijdag de hoogste positie van de Nederlandse Singles Top 100, meldt haar platenmaatschappij Warner Music. Voor het eerst sinds het nummer Non, je ne regrette rien van Édith Piaf uit 1961 (!!) staat er weer een vrouwelijke Franse artiest op nummer 1 in de hitlijst. 
17/08 17u15  Sponsoren mogen niet meezwemmen met Van der WeijdenDe sponsorrecreanten die met de Elfstedenzwemtoch van Maarten van der Weijden wilden meezwemmen, mogen dat niet van de waterschappen. De waterkwaliteit is zo slecht vanwege de aanwezigheid van de E. coli-bacterie. De monstertocht van Van der Weijden zelf gaat wel door. ,,Ik realiseer mij dat de kans groot is dat ik bijvoorbeeld een buikgriep oploop. Maar dat risico neem ik'', laat hij in een verklaring weten.
17/08 16u45  Michael Jackson-show komt naar NederlandDe grote muziekshow over de carrière van Michael Jackson, Thriller Live, zal in oktober op de Nederlandse planken te zien zijn. Het spektakel van de The King of Pop is op 17 en 18 oktober exclusief te zien in het Rai Theater in Amsterdam.
17/08 16u30  Een koolhydraatarm dieet verkort onze levensduurHeb je wel eens overwogen om koolhydraatarm te gaan eten om wat sneller af te vallen? Think twice! Uit nieuw onderzoek blijkt dat koolhydraatarme diëten in verband worden gebracht met een kortere levensduur.
17/08 16u15  Maak een festivalselfie en win een smartphone!Even een selfie op een festival schieten en posten om te laten zien wat voor tofs je nu weer aan het doen bent: doen we dat niet allemaal? Vanaf Lowlands gebeurt het in ieder geval massaal en dit weekend ongetwijfeld ook vanaf festivals als Decibel en Dutch Valley. Misschien gebeurt het deze zomer nog wel vaker als je weet dat je de ZenFone 5 - de nieuwste uit de smartphone-serie - ermee kunt winnen… 
17/08 16u15  Een koolhydraatarme dieet verkort onze levensduurHeb je wel eens overwogen om koolhydraatarm te gaan eten om wat sneller af te vallen? Think twice! Uit nieuw onderzoek blijkt dat koolhydraatarme diëten in verband worden gebracht met een kortere levensduur.
17/08 16u15  Foodhallen geopend in RotterdamDe Foodhallen in Pakhuismeesteren op de Wilhelminakade gingen vorige week stiekem al geruisloos open, maar vandaag is de officiële opening. Bij vijftien verschillende mini-restaurants kan een culinaire reis om de wereld worden gemaakt.
17/08 16u15  Maarten van der Weijden vindt zwemmen niet zo leukVan Groningen naar Nijmegen rijden, dat is een autorit van zo’n twee uur en net iets meer dan tweehonderd kilometer. Kun je je voorstellen dat je zo’n afstand zou zwemmen? Maarten van der Weijden gaat er zaterdag aan beginnen.
17/08 15u45  Puntenrijbewijs jonge bestuurders werkt nietHet beginnersrijbewijs, dat is ingevoerd om beginnende bestuurders veiliger te laten rijden, werkt niet. Het zorgt er niet voor dat kersverse automobilisten minder verkeersovertredingen begaan of minder vaak betrokken zijn bij ernstige verkeersongelukken. Dat is de conclusie van een onderzoek dat is gedaan in opdracht van het WODC, het wetenschappelijk centrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
17/08 15u15  Stem op jouw favoriete Fresh Video! #8Nieuwe videoclips van Maluma, Nicki Minaj, Oliver Heldens & Sidney Samson, Quavo, bazart! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdag te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.
17/08 15u15  #56 We zijn de club uitgezet vanwege een sekspartijSam heeft Maud meegenomen op verrassingsvakantie naar Mallorca. De twee kunnen wel wat ontspanning gebruiken na al hun sores in Nederland en genieten dan ook volop. Als ze een avondje gaan stappen in een foute Spaanse club komt Sam ineens met een zakje met XTC aan. Ze besluiten een klein beetje te gebruiken en hebben de avond van een leven. Sam neemt Maud mee naar een donker hoekje en een intense zoenpartij volgt. Sam duwt Maud zachtjes aan de kant en trekt aan de deurklink van de deur waar ze eerder tegenaan stonden. ,,Ik ben even heel benieuwd wat hierachter zit Maud...' zegt hij met een ondeugende lach op zijn gezicht. 
17/08 15u00  Veel ziekmakende teken op honden en kattenDe meerderheid van de teken die voorkomen op honden en katten is besmet met ziekteverwekkers die ook voor mensen schadelijk zijn. Dat blijkt uit de eerste cijfers van een onderzoek naar teken in ons land. Dit betekent dat bestrijding van de teken bij dieren ook bestrijding van nare gevolgen bij mensen zou kunnen opleveren.
17/08 14u45  Feest! Zaterdag de 100ste warme dag van 2018Het is de laatste dagen ietsje minder warm, maar de records worden nog steeds verbroken. Vrijdag was het in De Bilt om 11:20 uur 20,1 graden. Daarmee is vrijdag de 54e officiële warme dag op rij. De laatste keer dat de 20 graden niet werd gehaald was op 24 juni. Het record uit 2003, met een serie van 53 dagen, is daarmee gebroken.
17/08 14u15  Gezocht: iemand die de wereld rond wil en gin drinktOp katten passen op een idyllisch eiland, de hele wereld rond met je camera of een kasteel onderhouden op een onbewoond eiland: steeds vaker weten bedrijven hun vacatures slim onder de aandacht te brengen met enorme socialmedia-campagnes.
17/08 14u15  'Skûtsjesilen is leuk, gaaf en spannend'Vrijdag is de dag van de laatste race van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) in Friesland, maar wie denkt dat daarmee de skûtsjes-gekte over is, heeft het goed mis. Zaterdag start er namelijk gewoon weer een nieuwe wedstrijd: het Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS). 
17/08 13u15  Hoteldieven geven zichzelf aan na online klopjachtEen ouder echtpaar dat dacht gratis in hotels te verblijven, is daar niet zo gemakkelijk mee weggekomen. De twee werden op social media gezocht, verschillende media besteedden hier aandacht aan en 'Henk en Jolanda' gaven het op: de media-aandacht werd hen te veel. Ze gaven zichzelf donderdagmiddag aan.
17/08 12u30  Dieven geven zichzelf aan na enorme media-aandachtEen ouder echtpaar dat dacht gratis in hotels te verblijven, is daar niet zo gemakkelijk mee weggekomen. De twee werden op social media gezocht, verschillende media besteedden hier aandacht aan en 'Henk en Jolanda' gaven het op: de media-aandacht werd hen te veel. Ze gaven zichzelf donderdagmiddag aan.
17/08 11u45  Drumcode Festival: 'Geen dubbelganger van VOLTT'Waar je vorig jaar aan het einde van de zomer nog toeleefde naar VOLTT Festival, is het dit jaar tijd voor een gloednieuwe naam in de scene: Drumcode Festival. En dat is er niet zomaar eentje, want hoewel het de eerste editie is, is het festival zo goed als uitverkocht en staat er een line-up te wachten waar je U tegen zegt. Kan ook bijna niet anders, met Awakenings en VOLTT-organisator Bart Skils aan het roer. Laatstgenoemde tackelden we dan ook even om hem het hemd van het lijf te vragen over dit gloednieuwe festival.
17/08 11u15  Staking KLM dreigt 'piloten hebben constante jetlag'Er dreigen stakingen bij de KLM aan te komen, dat meldt vakbond VNV. Het laatste cao-bod van de pilotenbond is vanmorgen afgewezen door de luchtvaartmaatschappij. 
17/08 11u00  Giga zwemtocht start zaterdag 'zwemmen is niet leuk'Van Groningen naar Nijmegen rijden, dat is een autoritje van zo’n twee uur en net iets meer dan tweehonderd kilometer. Kun je je voorstellen dat je zo’n afstand zou zwemmen? Maarten van der Weijden gaat er zaterdag aan beginnen.
17/08 11u00  Zwaargewonden door busongeluk bij BerlijnEen bus van de onderneming Flixbus is vrijdagochtend in het noorden van Duitsland zonder duidelijke reden van de weg geraakt. Daarbij vielen zeker zestien gewonden. Acht van hen zijn er ernstig aan toe, zegt de politie.
17/08 09u45  Brabantse vindt wespennest van meter bij een meterJe kan niet op het terras zitten of een wesp probeert mee te genieten van jouw drankje of lekkere snack. Het is namelijk volop genieten voor de wespen in ons land. Het is warm en droog en daar houden de beestjes van. Onder die omstandigheden kunnen nesten snel en makkelijk groeien.
17/08 09u45  Lid studentenvereniging filmde stiekem op toiletEen lid van de Delftse studentenvereniging Virgiel is niet langer welkom. Hij had namelijk een camera verstopt in een koffiebekertje en die op het vrouwentoilet van de sociëteit gezet. 
17/08 08u00  Honderden babyschildpadjes trekken naar de zeeHet is nog vroeg, maar het is waarschijnlijk al een van de meest aandoenlijke dingen die je vandaag gaat zien. Honderden babyschildpadjes worden vrijgelaten vlakbij de zee en zoeken zo snel mogelijk hun weg naar het water.
17/08 07u30  Bijtgrage vossen komen de stad inWe hebben het regelmatig over de wolf die Nederland binnentreedt, maar de vos laat zich ook niet onbetuigd. Dat ervoer deze man uit IJmuiden onlangs. Had dacht even een wilde vos vast te leggen, toen deze wel heel erg dichtbij kwam. Uiteindelijk was hij zelfs zo brutaal om in de staart van de filmer zijn hond te bijten. 
17/08 07u15  'Al sinds mei bezig met de kruidnoten van december'Waar een groot deel van Nederland nog op vakantie is, is er een sector die zich al volop bezighoudt met Sinterklaas en kerst. Het mag dan nog een aantal maanden duren voordat de kerstboom weer in huis komt, in mei zijn de eerste voorbereidingen voor kerstkransjes, kerstbroden én pepernoten.
17/08 06u45  Gigantisch zeemonster aangespoeld in RuslandOp het Russische schiereiland Kamtsjatka is een bizar wezen aangespoeld. Het lijkt op een gigantisch zeemonster dat zwaar behaard is. De bewoners willen dat wetenschappers de vreemde substantie komen onderzoeken.
17/08 06u45  Geen militaire parade voor Trump dit jaarSlecht nieuws voor de Amerikaanse president Donald Trump. De militaire parade waar hij om had gevraagd, wordt uitgesteld tot 2019. De parade stond gepland voor november.
17/08 06u45  17 augustus - Metro's nieuwsminuutElke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.
17/08 00u00  Ken je deze 'onontdekte' culinaire bestemmingen al?Waar kies jij je vakantiebestemmingen op uit? Strand? Cultuur? Natuur? Of ga je toch vooral voor een onvergetelijke culinaire belevenis? In dat geval hebben we vier niet voor de hand liggende culinaire topbestemmingen voor je op een rij gezet.
16/08 23u00  Handig: deze VR-app verlost je van je hoogtevreesSta jij al te trillen op je benen als je op de televisie een hoge brug ziet en zal je nooit zomaar een berg beklimmen? Er gloort hoop. 
16/08 21u45  Niet op de kiek? Plak dan een rode stip op je hoofd!Bezoekers van een culinair evenement in Bloemendaal die liever niet op de foto willen, moeten een rode stip op het voorhoofd plakken.
16/08 21u15  ‘Ik ben overtuigd pastafari, mijn geloof is serieus’‘God is een vliegend spaghettimonster’. Dat is het uitgangspunt van de pastafari. Voor velen klinkt het als een grote grap, maar volgens Dirk Jan Dijkstra is het pastafarisme een gewone, ‘echte’ religie. „Religies klinken altijd gek als je ze niet zelf aanhangt.”
16/08 21u00  Nederlandse jongen vast voor dodelijk jetski-ongelukEen negentienjarige man uit Nederland is aangehouden voor de dood op een even oude man uit Nederland in Malta. Hij zit vast op het bureau en moet daar vannacht blijven.
16/08 19u45  Wie en waar is toch de Vierdaagse-hunk van Nicole?Je zou denken dat het in dit digitale tijdperk een appeltje is om met iemand contact te houden. Facebook, Twitter, WhatsApp: mogelijkheden te over.
16/08 18u45  7 x Grote hits waar je Aretha Franklin van kentDe muziekwereld is een grote ster armer: Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden aan kanker. De koningin van de soul scoorde tal van hits en nominaties. Zo kreeg ze achttien Grammy’s en werd ze door muziektijdschrift Rolling Stone uitgeroepen tot beste zangeres ter wereld.  
16/08 16u45  Nog tien tot twintig vermisten na ramp in GenuaEr zijn mogelijk nog tien tot twintig mensen vermist na het instorten van de snelwegbrug in de Italiaanse havenstad Genua. Reddingswerkers zoeken nog steeds met man en macht tussen het puin naar overlevenden.
16/08 16u30  Soulkoningin Aretha Franklin (76) overledenVerdrietig nieuws voor fans, familie, muziekliefhebbers en de rest van de wereld: de Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden.
16/08 16u15  DJ Mia More maakt een nummertjeDJ Mia More: draait door en gaat langs bij de Beat fabriek om te kijken hoe je aan inspiratie komt en maakt een house nummer
16/08 16u15  Ken je deze onontdekte culinaire bestemmingen al?Waar kies jij je vakantiebestemmingen op uit? Strand? Cultuur? Natuur? Of ga je toch vooral voor een onvergetelijke culinaire belevenis? In dat geval hebben we vier niet voor de hand liggende culinaire topbestemmingen voor je op een rij gezet.
16/08 16u15  Klaver: Rutte, neem afstand van uitspraken Stef BlokJesse Klaver verwijt Mark Rutte dat hij nog niet openlijk afstand heeft gedaan van de omstreden uitspraken van minister Blok vorige maand. Dit schrijft de GroenLinks-leider in een open brief aan de premier. 
16/08 16u15  Man de bak in na valse bommelding om vlucht te halenJe moet er niet aan denken: maandenlang heb je gespaard om een reis te maken, om vervolgens de vlucht bijna te gaan missen. Wat doe je dan?
16/08 15u45  Robot is in staat om je blikje drinken te openenEen receptionist die nooit te laat is? Microsoft heeft er een voor je in de aanbieding. Of beter: ze hebben er een voor je ontwikkeld. De receptiebot blijkt echter ook goed in een een paar andere klusjes.
16/08 15u15  Op je kleedje genieten van romantische muziekHet wordt al jaren gezien als één van de leukere festivals van de stad: De Dag van de Romantische Muziek, dat dit jaar alweer haar 32ste editie viert.
16/08 15u00  The War On Drugs staat in december in de Ziggo DomeOp 8 december staat de band The War On Drugs in de Ziggo Dome.
16/08 14u30  De onbekenden van Expeditie Robinson zijn bekendVorige week werden de eerste deelnemers aan Expeditie Robinson 2018 bekend gemaakt. Nu weten we naast de teamleden van Kamp Zuid ook welke zeven onbekende Nederlanders er dit jaar meedoen. Dat heeft RTL donderdag bekend gemaakt.
16/08 14u15  Vrachtwagen N36 haalt levensgevaarlijke actie uitDeze inhaalmanoeuvre van een vrachtwagenchauffeur op de N36 heeft tot veel woede geleid. Op de opgenomen beelden is te zien dat hij heel lang op de baan naast een andere vrachtwagen blijft rijden, terwijl er een tegenligger aankomt. Uiteindelijk weer hij net op tijd weer naar rechts uit te wijken. 
16/08 14u00  Overvallers trekken ring van vinger 90-jarige dameVier inbrekers hebben een hoogbejaarde vrouw in Rotterdam beroofd. De gemaskerde mannen trokken hierbij de ring van haar vinger.
16/08 13u45  Vier nieuwe tips over vermiste Nsimire (14)Na een politiebericht op TV West heeft de politie vier nieuwe tips binnengekregen over de vermiste Nsimire Massembo uit Den Haag. De 14-jarige wordt vrijdag drie weken vermist. 
16/08 13u30  Turken vernielen iPhones uit protest tegen de VSHet conflict tussen de Turkse president Recep Erdogan en de Amerikaanse president Donald Trump heeft forse gevolgen voor op dit moment vooral de Turkse economie. Toch zijn aanhangers van Erdogan niet te beroerd om hun leider openlijk te steunen. Op filmpjes is te zien dat ze in groten getale iPhones vernielen.
16/08 12u45  Hamburg verkoopt vluchtelingenwoning via eBayNieuwe werkruimte of hobbyruimte nodig? Speur dan eens rond op veilingsite eBay. Daar kun je namelijk vluchtelingenwoningen kopen die in de Duitse stad Hamburg staan. Potentiële kopers kunnen al vanaf 1000 euro bieden op de woningen. Volgens de advertentie zijn de woningen uitermate geschikt om te worden gebruikt als sportruimte, gastenkamer, werkplaats of hobbyruimte.
16/08 12u45  Lowlands in 10 legendarische momentenDit weekend is het weer tijd voor Lowlands. Er is geen festival in de wereld zoals het festival in de Flevopolder, en dat komt niet (alleen) door de muziek. Deze tien legendarische momenten in de 26-jarige geschiedenis maken Lowlands one of a kind.
16/08 12u30  Vermiste echtgenoot blijkt getrouwd met een anderDe Schotse Cheryl Cowie had geen idee waar haar man was en gaf hem als vermist op bij de politie. Wat bleek? Hij was naar de VS gevlucht om daar te trouwen met een nieuwe liefde.
16/08 12u15  'In Denemarken wil iedereen cupcakecafés beginnen',,Denemarken is socialistische staat vol cupcake-cafés”, was getekend Trish Regan. De 45-jarige presentatrice van FOX Business hield een betoog tegen socialisme naar aanleiding van de situatie in Venezuela en besloot om daar ook Denemarken bij te halen.
16/08 11u45  Instagrammers riskeren leven voor foto bij watervalAlles voor die vette foto op Instagram, toch? Kaaterskill Falls is een prachtige plek in New York en een hotspot voor Instagrammers die er in groten getale naartoe trekken voor de perfecte foto. De plek kostte om deze reden ook al aan een groot aantal mensen het leven. 
16/08 11u15  Bedrijven leiden zelf op bij gebrek aan werknemersJe ziet het steeds vaker: bedrijven die toekomstige werknemers zelf opleiden of omscholen. Dat is het resultaat van het aantal openstaande vacatures in Nederland, dat momenteel op het hoogste punt in ruim tien jaar tijd staat. De kosten van het omscholen nemen ze voor lief, zo schrijft RTLZ.
16/08 10u15  Madonna is 60 en nog niet klaar met haar muziekZe ziet er nog goed uit voor haar leeftijd, hetzij met wat hulp van anderen: Madonna. Donderdag is ze zestig jaar geworden. De provocerende zangeres is al ruim 36 jaar actief in de entertainmentwereld en met het album dat nog gaat komen, lijkt ze er nog niet klaar mee te zijn.
16/08 10u15  YouTube verwijdert te enge promo voor horrorfilmYouTube wil niet langer geld verdienen aan de mini-promo voor de horrorfilm The Nun. De zeven seconden verschenen aanvankelijk regelmatig voor filmpjes als advertentie, maar de conclusie van de videosite is dat de beelden toch te eng zijn. 
16/08 10u15  Til je nacho's naar een hoger level: vier tipsBij alleen het woord nacho's, loopt het water al uit onze mond. Waarom zou je enkel uit de zak graaien als je er ook een waar feestje van kunt maken? Vier tips om je nacho's naar een hoger level te tillen! 
16/08 09u45  OM onderzoekt misbruik bij Jehova's getuigenHet seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap van de Jehova’s getuigen wordt onderzocht in een strafrechtelijk onderzoek van het OM.
16/08 09u15  FRESH VIDEO WK 32: Twenty One Pilots - LevitateTwenty One Pilots - Levitate
16/08 08u45  Openstaande celstraf en toch een uitkering krijgenVaak zijn ze onvindbaar voor justitie en politie, maar het UWV weet tientallen Nederlandse criminelen wel te vinden en die krijgen dan ook een uitkering. Dat blijkt uit cijfers van de onderzoeksredactie van RTL Nieuws. Het gaat om criminelen die nog een gevangenisstraf uit moeten zitten.
16/08 08u15  Win 2 kaarten voor Strandfestival ZANDWil jij met een vriend(in) naar Strandfestival ZAND? Schrijf je hieronder in voor de Music City nieuwsbrief en maak kans op 2 kaarten. Je ontvangt de nieuwsbrief iedere donderdag in je mailbox met info over de nieuwste concerten, festivals, video's en leuke winacties. 
16/08 07u45  METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #8Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 
16/08 07u15  Ben je introvert? ‘Een kantoortuin is echt een hel'„Werktuinen zijn echt de hel voor introverte mensen. Je hoort overal geluiden, mensen wippen de hele dag langs en er zijn overal afleidingen”, vertelt ondernemer Charlotte van ’t Wout (30) aan Metro. „De gezamenlijke lunchpauze of het ‘gezellige koffierondje’? Dat is echt dodelijk vermoeiend.”
16/08 07u00  Schrappen dividendbelasting nóg duurder dan gedachtHet afschaffen van de dividendbelasting wordt nog duurder dan was gepland. Volgens bronnen in Den Haag kost het plan honderden miljoenen extra en gaan de kosten richting de twee miljard euro, meldt het AD.
16/08 06u45  16 augustus - Metro's nieuwsminuutElke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.
16/08 06u45  Bekostiging middelbare scholen wordt veel simpelerHet wordt voor middelbare scholen een stuk simpeler te berekenen hoeveel geld ze van het Rijk krijgen. Dat maakt vooruitkijken en plannen maken gemakkelijker, denkt minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs). Hij komt met een wetsvoorstel hiervoor, meldt Trouw.
16/08 06u45  1,6 miljoen afhakers door drukte BelastingTelefoonDoor de enorme drukte bij de BelastingTelefoon hebben vorig jaar 1,6 miljoen mensen de verbinding gebroken zonder iemand te spreken. Bijna 700.000 bellers hebben dit jaar niet eens de wachtrij van de BelastingTelefoon gehaald, omdat het te druk was. In totaal zijn 1,6 miljoen telefoontjes geëindigd zonder dat er iemand bij de BelastingTelefoon werd bereikt.
16/08 06u30  Kranten Amerika spreken zich samen tegen Trump uitMeer dan 300 dagbladen in Amerika zullen zich voor de vrijheid van de pers en dus tegen de Amerikaanse president Donald Trump uitspreken. Dit doen de bladen naar aanleiding van uitspraken van de president, die verschillende media-bedrijven 'vijanden van het Amerikaanse volk' noemt.
15/08 23u00  Liam uit One Direction date met 19-jarige fanDaten met een fan? De meeste artiesten peinzen er niet over, maar dat geldt niet voor de 24-jarige Liam Payne, die vroeger in One Direction zat. De zanger date sinds kort namelijk met de 19-jarige Maya Henry en die blijkt groot fan te zijn geweest van One Direction. 
15/08 22u45  Decibel Outdoor gaat door ondanks acties politieLiefhebbers van het driedaagse dancefestival Decibel Outdoor kunnen dit weekend gewoon terecht in Hilvarenbeek. Het festival gaat dit weekeinde gewoon door, ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat meldt een woordvoerder van de organisatie na overleg met de gemeente, de politie en het OM.
15/08 21u30  'Straks bestaat Nederland over 200 jaar niet meer’Het gaat in Nederland vaak over het niet laten verdwijnen van de Nederlandse cultuur, maar misschien zouden we ons meer zorgen moeten maken over het verdwijnen van Nederland in zijn geheel.
15/08 20u45  Tijd voor een laatste Modern Family-marathon?Ben je een grote fan van Homeland, Prison Break, How I Met Your Mother, White Collar, Sons of Anarchy, New Girl, Modern Family en/of Lie to Me? Dan is het misschien goed om nog even snel een marathon te organiseren. 
15/08 19u45  Noodtoestand in Genua: 'Beheerder snelweg schuldig'De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio Genua waar dinsdag een cruciale verkeersbrug instortte. Hij zei dat dit op verzoek van de plaatselijke autoriteiten te doen.
15/08 19u30  Zo merk je dat je date enkel uit is op seksOf je nu op zoek bent naar de ware liefde of een onenightstand, er zijn tegenwoordig genoeg apps om de juiste persoon te vinden. Het is wel belangrijk om allebei op dezelfde golflengte te zitten. Wat als je date enkel geïnteresseerd is in seks en jij eerder een lange relatie voor ogen hebt? Dan zijn dit de vijf signalen om in de gaten te houden.
15/08 19u15  Grootschalig kindermisbruik door priesters in de VSSchokkend nieuws kwam er dinsdag naar buiten. In de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn er zo'n driehonderd priesters geweest die samen duizend verschillende kinderen hebben misbruikt. Dit gebeurde verspreid over verschillende decennia. Ze werden lange tijd beschermd door de bovenlaag van de kerk.
15/08 18u00  Rechter geeft DENK ongelijk in strijd met BNNVARADe politieke partij DENK is door de rechter in het ongelijk gesteld in het kort geding dat het had aangespannen tegen de journalisten van BNNVARA. Er werd geoordeeld dat de uitgezonden opnames niet hoeft te verwijderen.
15/08 17u30  Bepaalt je collega straks je salaris?Het hebben over de hoogte van je salaris is voor veel mensen een taboe. Steeds meer creatieve start-ups hanteren daarom een open salariscultuur. Bij het bedrijf Keytoe in het Zuid-Hollandse Maassluis gaan ze zelfs een stapje verder: niet de baas, maar werknemers gaan elkaars salaris bepalen.
15/08 17u15  Vrouw crasht BMW tijdens proefrit in showroomEven een proefritje maken is niet raar voordat je een auto koopt. Alleen deze vrouw ging niet over de weg rijden, ze reed dwars door de showroom van deze Chinese autodealer heen.
15/08 17u15  Verhoeven verschijnt nu ook op het witte doekMet Denzel Washington en Rico Verhoeven zitten er in ieder geval veel stoere mannen in onze bioscooptips. Maar het betekent niet dat er deze week alleen maar actie te zien is. In tegendeel. We hebben onder andere een animatiefilm en een typische Nederlandse familiefilm in de aanbieding.
15/08 16u15  Verhoeven verschijnt deze week dan ook op het witte doekMet Denzel Washington en Rico Verhoeven zitten er in ieder geval veel stoere mannen in onze bioscooptips. Maar het betekent niet dat er deze week alleen maar actie te zien is. In tegendeel. We hebben ook een animatiefilm en een typische Nederlandse familiefilm in de aanbieding.
15/08 16u00  Dit boek kan je pas lezen als je het in de fik zetEen fan van magie? Dan is dit boek wat voor jou. Niet per se vanwege de inhoud, maar vanwege de manier waarop het gelezen moet worden. Dat gaat namelijk pas als je het aan een vlam blootstelt. De zwarte pagina wordt dan wit, behalve op de plekken waar letters staan.
15/08 15u45  Accu elektrische fiets ontploft tijdens fietstochtEen man uit Nijmegen moet woensdagochtend een engeltje op zijn schouders hebben gehad. Terwijl hij op zijn elektrische fiets zat, ontplofte de accu van het voertuig en vloog de fiets in brand. De man zelf bleef gelukkig ongedeerd, maar is wel enorm geschrokken.
15/08 15u15  Grappige video onthult hoe vrouwenaudities soms zijnIn de filmwereld moet je natuurlijk auditie doen om een rol te krijgen, maar bij vrouwen gaat dat er soms maar raar aan toe. Dat blijkt wel uit deze grappige satirische video waarin een aantal actrices, waaronder Emilia Clarke (Game of Thrones) en Felicity Jones (Star Wars: Roque One), voordoen hoe een auditie er aan toe kan gaan. 
15/08 15u15  Celstraf voor mishandelen homo's in AmsterdamEen 27-jarige man is woensdag veroordeeld voor het mishandelen van twee homo's op het Damrak in hartje Amsterdam. Voor poging tot doodslag en zware mishandeling moet hij twee jaar de cel in, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Drie anderen waren eerder al veroordeeld, zij kregen tot 40 maanden cel.
15/08 14u15  Vier handige tips om voedselverspilling te voorkomenMisschien let je er al op, misschien houd ben je er totaal niet mee bezig: het is hoe dan ook belangrijk om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Maar hoe doe je dit nou zonder er al te veel bij na te denken? 
15/08 14u15  Storing Schiphol: opstijgen gaat weer, landen nietUpdate 13:57
15/08 13u45  Storing op Schiphol: geen vliegverkeer mogelijkHet vliegverkeer op Schiphol ligt plat. Door een storing bij de Luchtverkeersleiding is geen inkomend en uitgaand vliegverkeer mogelijk. Dat hebben woordvoerders van zowel de luchthaven als de Luchtverkeersleiding bevestigd.
15/08 13u15  Wijn drinken en toch afvallen: het kan gewoonDacht jij dat je dat glaasje wijn of bier moest laten staan om te kunnen afvallen? Dan hebben we nu goed nieuws voor jou! Het kan namelijk tegelijkertijd: heerlijke cocktails drinken en toch afvallen. Gematigde drinkers hebben zelfs minder kans op overgewicht. Al staat of valt alles met een gezonde dosis zelfdiscipline. 
15/08 13u00  Arm, maar wel uit eten? First Dates zoekt figurantenHeb je het de komende tijd een beetje krap, maar wil je wel graag lekker uit eten? Dan heeft BNN wellicht een heel fijn initiatief voor je: je kunt namelijk als achtergrondeter bij First Dates aan de slag. 
15/08 12u45  Craig David tovert huisfeestjes om tot housepartiesVoor de twintigers- en dertigers onder ons; grote kans dat de nummers Seven Days, Fill Me In en Walking Away van Craig David in je geheugen gegrift staan… (we vergeten alles, maar op een of andere manier blijf je songteksten altijd onthouden). Mocht je je afvragen of de Britse artiest na zijn succes in de jaren zero’s is weggelopen? Dan hebben wij het antwoord voor je: nee. Craig heeft niet stil gezeten, maar zich ontwikkeld als dj. Metro sprak hem op Tomorrowland, waar hij zijn party-concept TS5 presenteerde. ,,Het begon als klein intiem huisfeestje voor vrienden, maar nu reizen we de wereld rond.” Andere richting Om je geheugen op te frissen; de 37-jarige Britse muzikant en R&B legende Craig David behaalde in de jaren 2000 verschillende successen met zijn singles Walking Away, Seven Days, Fill me In en Rise & Fall (samen met Sting). In Groot-Brittannië kwam zijn debuutsingle Fill Me in op nummer één terecht. De toen 19-jarige Craig was destijds de jongste mannelijke solo-artiest ooit die een nummer één-positie haalde in Groot-Brittannië. Ook in de VS haalde hij een platina status. Eind jaren ‘00 werd het steeds stiller rondom Craig David. Maar Craig is back! En al best wel een tijdje, want in 2016 maakte hij het nummer Ain’t Giving Up met de Britse dj Sigala. Een hele andere richting dus, maar het draaien vergaat hem goed. Tegenwoordig vind je Craig niet meer op de ‘normale’ podia, maar op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Tomorrowland met zijn party-concept TS5. Begonnen als gezellig geintje Vijf jaar geleden begon het hele concept eigenlijk als een geintje, als we de zanger en dj mogen geloven. David legt uit dat zijn TS5-feesten begonnen in zijn appartement in de Tower Suite in Miami. ,,Ik begon met het geven van feestjes voor een stuk over tien vrienden. Goede drank, mooi uitzicht, genoeg dansruimte en ik draaide wat muziek.” Het feestje viel in de smaak en vrienden begonnen weer andere vrienden uit te nodigen. De huisfeestjes bleven gratis, maar werden steeds groter. Ik wilde het exclusief houden. Er was altijd een gastenlijst en beveiliging, omdat mijn appartement in een hotel zat. Maar daarmee groeide het al snel uit tot een echt ‘feest’” Huisfeestjes met Afrojack Volgens Craig David zijn huisfeestjes vaak de leukste feesten. ,,Je kunt zelf de muziek bepalen, er is vaak goede drank, je hebt genoeg ruimte om te dansen of te praten en de sfeer is vaak leuk omdat het allemaal bekenden van elkaar zijn.” Zitten daar misschien ook nog bekenden bij die wij kennen? ,,Afrojack is wel eens langsgeweest op één van die beruchte feesten in Miami ja”, zegt de artiest met een big smile. Van urban/R&B naar housemuziek Craig David besloot dezelfde soort feestjes te organiseren in Londen. Ook daar wilde naar eigen zeggen ,,Niemand het feestje verlaten” . Vanaf toen ging het snel; twee jaar geleden stond zijn hij met zijn ‘pre-party’ concept op het Britse Glastonbury voor zo’n 10.000 mensen te draaien. En was hij dus van die bekende R&B-zanger, opeens ook een bekende dj. ,,Voor sommige mensen lijkt het misschien een grote verandering van urban/R&B naar housemuziek, maar al voordat ik mijn eerste plaat uitbracht deed ik veel aan draaien. Ik heb alles geleerd met vinyl”, legt hij uit. ,,Voor mij is het dus helemaal niet zo’n gekke overgang.” Welke muziek je kunt verwachten tijdens zo’n avond? Oldschool R&B anthems, garage, maar ook house hits. ,,En af en toe zing ik zelf ook nog een nummertje mee. Tussendoor draai ik vaak namelijk wat van mijn eigen oude hits (sommige zijn al 18! jaar oud, red.) en daar reageert men altijd laaiend enthousiast op. Dat vind ik tof. Als mensen naar een feestje gaan van TS5, dan moeten ze het gevoel hebben dat ze op vakantie zijn. Ik vind het leuk als ze nieuwe mensen leren kennen, nieuwe vrienden maken of misschien wel hun partner leren kennen en gewoon lekker los gaan.” ‘Mijn nummers zijn als kinderen voor me’ Voorzichtig vragen we of hij zijn eigen nummers niet een beetje zat is? ,,Ik vind ze nog steeds zo leuk als de eerste keer toen ik de liedjes schreef. Het zijn een soort kinderen voor me. Je houdt onvoorwaardelijk van ze en kunt ze niet negeren.” Hij legt uit dat sommige van zijn tracks dan misschien wel al 18 jaar oud zijn, maar dat hij ze steeds op een andere manier in zijn sets gebruikt. ,,Ik mix die tracks met andere muziek waardoor het weer net zo leuk is.” Meer connectie met het publiek Wat er zo leuk is aan draaien? ,,Ik vond het altijd heel leuk om met een band te touren en optredens te geven, maar nu heb ik echt alle vrijheid. Als je staat te draaien kun je direct anticiperen op het publiek. Je hebt meer connectie met het publiek, vooral in een club. Je hebt direct een reactie, daar leer ik veel van. Als je optreedt met een band kun je niet zo snel ineens iets veranderen. Ik kan nu meer freestylen.” Of Craig David zelf nog wel eens uit gaat? ,,Ja, maar dan voel ik mij eigenlijk altijd een beetje een nerd. Omdat ik altijd met de muziek bezig ben en wil weten welk liedje heb ik net gehoord. Pas als ik een paar drankjes op heb kan ik meer ontspannen.” Samenwerken met jonge producers De muzikant wil zich blijven ontwikkelen als artiest, want ook al loopt hij inmiddels al tegen de veertig, hij voelt zich nog steeds 16. ,,Ik hou ervan om te denken dat we allemaal grote kinderen zijn,” grapt hij. ,,Mijn teksten zijn de afgelopen jaren wel veranderd, maar ik wil dingen blijven maken waar tieners zich in herkennen. Dat is ook één van de redenen dat ik samenwerk met jonge producers als Jonas Blue of Sigala.” Moeite met het feit dat hij dan toch wel een stukje ouder is heeft hij niet: ,,Ik denk dat de iets oudere generatie mij accepteert omdat ze me herkennen van vroeger. En de hele jonge generatie leert mij nu pas kennen als dj. Dat is leuk, want voor hen ben ik nog helemaal nieuw. Ik moet mijn ego een beetje aan de kant zetten, maar dat vind ik niet erg.” Bekijk ook: Di-rect geeft gratis concert in Bijenkorf Den Haag Bekijk ook: DJ Armin kan zomaar naast je staan op een festival Bekijk ook: Drake heeft als eerste artiest 50 miljard streams
15/08 11u15  Sheriff bevrijdt beer uit auto door ruit kapot te schietenEen sheriff in South Lake Tahoe moet een beer uit een auto bevrijden. Het beest was op eten afgekomen. De auto ingaan, dat lukte nog wel. Maar eruit bleek problemen op te leveren voor de beer. 
15/08 11u00  Met een vergiet op de pasfoto van je ID mag nietSlecht nieuws voor de aanhangers van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster: een pasfoto met een vergiet op je identiteitsbewijs is verboden.
15/08 10u45  Dochtertje (4) gooit smartphone vader in zeeWat als je niet genoeg aandacht van je vader krijgt omdat hij te veel met zijn smartphone bezig is? Precies; je vraagt hem of hij zijn telefoon even weg wilt leggen. Maar de 4-jarige dochter van Russische rapper Timati (34) nam een veel drastischer besluit: ze gooide de smartphone van haar vader regelrecht de zee in. 
15/08 10u45  'Tot 2022 blijft het bloedheet in de zomermaanden'Twijfelde je over het aanschaffen van een airco nadat je de hittegolven van de afgelopen weken - al zwetend in je kamer - uiteindelijk toch hebt overleefd? Nou, koop er maar één want het blijft de komende vier zomers sowieso hartstikke heet. Althans, dat meent KNMI-onderzoeker Sybren Drijfhout. 
15/08 10u45  Dit is de smartphone van het jaar„De meest geavanceerde, innovatieve en technisch superieure smartphone ooit.” Het klinkt als een reclameslogan, maar het is een zin uit het juryrapport van de European Image en Sound Assocation (EISA) over de HUAWEI P20 Pro, die is uitgeroepen tot smartphone van het jaar. „Het is de perfecte compagnon voor mobiele gebruikers en een voorloper op het gebied van mobiele fotografie. Een winnende combinatie van uitstekende hardware, optiek en vakmanschap.”
15/08 10u15  Ongelukkig worden? Lees werkmail in je vrije tijd!Slecht nieuws voor de workaholics. Onderzoek van de Amerikaanse Academy of Management heeft uitgewezen dat het lezen van mails na de werkuren desastreuze gevolgen heeft voor zowel de gezondheid als voor je persoonlijke relaties. Tijd voor wat qualitytime dus. 
15/08 09u30  Rechter beslist over dragen vergiet op pasfoto IDDe Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, beslist woensdag of mensen op hun pasfoto een vergiet op hun hoofd mogen hebben. De zaak is aangespannen door Mienke de Wilde uit Nijmegen, een aanhanger van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster.
15/08 09u15  Er komen steeds meer 'tienerscholen' in NederlandWat nou als je het een hele grote stap vindt om van de basisschool naar de middelbare school te gaan? Dan kun je terecht bij een 'tienerschool'. Nederland telt namelijk steeds meer van dit soort scholen. Dit is een school bedoeld voor leerlingen van tien tot veertien jaar om de overgang van basisschool naar middelbare school kleiner te maken. Op dit soort scholen werken middelbare en basisschool nauw samen en krijgen de kinderen les van docenten uit het primair én het voortgezet onderwijs. 
15/08 08u45  Omstanders trekken auto uit sinkhole in ChinaIn de Chinese stad Xi'an hebben omstanders zaterdag voorkomen dat een auto in een sinkhole viel dat door t slechte weer was ontstaan. Door middel van touwen en mankracht werd de auto uit de sinkhole getrokken. 
15/08 08u00  Top 10 LHBT-bestemmingen ter wereldDe wereld is prachtig en makkelijker te bereizen dan ooit, alleen nog steeds niet voor iedereen. Er zijn maar liefst 72 landen ter wereld, waar homoseksualiteit strafbaar is en veel LHBT-personen lopen dat risico liever niet. Gelukkig zijn er ook heel veel bestemmingen WEL helemaal ingesteld op deze reizigers en vandaag vertel ik je precies welke 10 LHBT-bestemmingen je zou moeten opzoeken, wereldwijd. Berlijn Sorry dat ik weer over Berlijn begin, maar jongens (en meisjes en gender-neutrale personen), wat is Berlijn een toffe stad! Dat heeft vooral te maken met het karakter van Berlijn: er hangt gewoon een soort festivalsfeer, door de hele stad. Het heeft ook iets rauws, met al die industriële plekken. En iets vintage, met allemaal photobooths door de stad. En dan de mensen: zo no-nonsense. Iedereen is lekker zichzelf, homo of hetero: het maakt niet uit! En de feestjes? Ge-wel-dig. En sinds vorig jaar mag je hier als homostel trouwen, wat wil je nog meer? Guadalajara Ook wel GAYdelajara, met wel 26 gay-bars. We waren bijna in shock toen we stellen van hetzelfde geslacht net zo zagen ‘kleffen’ op straat als de heteroseksuelen (en geloof me: dat kan heftig zijn in Mexico). Heerlijk om elkaar op straat even lekker een klapzoen te geven en dat het gewoon kan. Naar het schijnt, wonen hier ook de mooiste mensen van Mexico. Dus ik zou zeggen: hup boeken, die vlucht! New York Vergeet San Francisco, hier is ooit alles begonnen voor de homo’s. Hier is gevochten voor rechten en hier is echt een verschil gemaakt. Volgend jaar vind er ook een fantastisch evenement plaats: WorldPride, die samenvalt met de viering van 50 jaar Gay Pride! Chiang Mai Thailand is altijd een goed idee als LHBT-bestemming en zeg nou zelf: iedereen valt wel eens voor een ladyboy, toch? Nu is Bangkok wel erg druk en niet voor iedereen weggelegd: Chiang Mai is heerlijk voor iedereen. Prachtige tempels, kunstzinnige galerijen, mooie natuur en heerlijk eten (plus lekkere kookcursussen). Taipei Taipei Pride is de grootste van heel Azië, alleen daarom al hoort Taipei in deze top 10. Wij hebben ons zelden zo op ons gemak gevoeld als lesbisch stel, als in Taiwan. Dit heeft vooral met de tolerante cultuur te maken. Dat is heel anders dan Nederlands tolerant. In Nederland is het vooral ‘ik-ben-tolerant-maar-in-naam-van-vrijheid-van-meningsuiting-ook-vaak-niet’. In Taiwan hoeven ze niet zo nodig hun ongevraagde mening te delen en wat nog mooier is: vanuit het boeddhisme geloven ze dat alles met een reden gebeurt. Dus als een man op een man valt is het met een reden en wie ben jij om daar stom over te gaan lopen doen? Barcelona Eerlijk is eerlijk, ik ben er alleen geweest tijdens een excursie van de middelbare school en Roxanne toen ze met haar ouders in Blanes ging kamperen. Maar we moeten er zeker een keer samen heen, want Barcelona is inmiddels de 'gay capital of Europe'. In het hart van Barcelona ligt Eixample, wat grappend GAYxample wordt genoemd door de vele gay uitgaansgelegenheden en winkels. Mocht je nu op zoek zijn naar hedonistische LGBT-sferen, moet je naar Sitges, 35 kilometer zuidelijk van Barcelona: Spanjes homohoofdstad. Toronto Canada is natuurlijk sowieso een geweldig tolerant land. Wist je dat het allereerste officiële homohuwelijk ooit, plaatsvond in Canada? En natuurlijk moet je dan naar de LGBT-hoofdstad van Canada: Toronto. Zelfs premier Justin Trudeau liep vorig jaar tijdens de Gay Pride in Toronto mee om zijn steun te betuigen aan de LHBT-gemeenschap! Tel Aviv Dit is misschien wel de gayest stad ter wereld. Waar de meeste steden een ‘LHBT-buurt’ hebben, is er in Tel Aviv niet meer één gebied aan te wijzen. Naar schatting is 25% van de bevolking van Tel Aviv homoseksueel. Daarbij vieren ze hier de grootste Gay Pride van het Midden-Oosten. Wij snappen dus eigenlijk ook niet waarom we er nog steeds niet zijn geweest... Rio de Janeiro Voor epische kleurrijke feestjes, moet je in Rio de Janeiro zijn. Denk eens aan dat geweldige carnaval! En dan zijn er ook nog heerlijke stranden. Rio is niet voor niets de gay capital van Latijns Amerika. In Brazilië zijn er ook geen wetten tegen homoseksualiteit, iets wat helaas nog veel te weinig voorkomt ter wereld. Reykjavik IJsland is een van de weinige landen waar LHBT-mensen gelijke rechten kennen als heteroseksuelen. Wettelijk gezien, is IJsland een koploper. Zo hebben LHBT-stellen bij adoptie dezelfde rechten als heteroseksuele stellen. Reykjavik is het bruisende gay-centrum van IJsland, met verschillende LHBT-uitgaansgelegenheid en Pride festiviteiten in augustus! Over de Reismeisjes Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. Zestien maanden lang hebben we door Azië & Noord-Amerika gereisd en nu is het tijd voor het volgende avontuur: Europa! In onze blogs & vlogs voor Metro vertellen we over onze avonturen en geven we je handige tips. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com. Bekijk ook: Terug in de (reis)kast Bekijk ook: Reismeisjes #35: Lesbisch in het tolerante Taiwan Bekijk ook: Berlijn Gay Pride: veel glitter, kleur en bloot!
15/08 07u00  Raad van State beslist over vergiet op pasfotoDe Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, beslist woensdag of mensen op hun pasfoto een vergiet op hun hoofd mogen hebben. De zaak is aangespannen door Mienke de Wilde uit Nijmegen, een aanhanger van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster.
15/08 07u00  Pffff, die zware rugtas… Zo is ie beter te tillen!Hoe zwaar mag je rugtas zijn? Hoe kun je die tas het beste dragen? Het zijn vragen die al vele jaren opduiken als het nieuwe schooljaar in zicht is. Tips zijn er volop, maar met een beetje slimmigheid blijk je al een hoop (rug)leed te kunnen voorkomen.
15/08 07u00  Advocaat Marco Kroon werd betaald door DefensieDe rekeningen voor de advocaat van Marco Kroon werden betaald door Defensie, terwijl dat niet gebruikelijk is. Dit blijkt uit documenten die De Telegraaf door middel van een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) in handen kreeg.
15/08 06u45  Nergens in EU bewegen mensen zoveel als in NederlandIn geen enkel land in de Europese Unie wordt zoveel bewogen als in Nederland. Tachtig procent van de Nederlanders doet wekelijks aan zaken als fietsen, wandelen, tuinieren of zwemmen. In de rest van de Europese Unie ligt dat gemiddelde op 44 procent, meldt Trouw.
15/08 06u45  15 augustus - Metro's nieuwsminuutElke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.
15/08 06u45  Duiken van 27 meter hoogteDeze professionele duiker weet gelukkig waar hij mee bezig is als hij van 27 meter hoogte in een zwembad duikt tijdens een wedstrijd in Boedapest. Omdat het van bovenaf gefilmd is, hebben nogal wat mensen maagpijn als ze de video zien. En jij?
15/08 06u30  Dodental ingestorten brug Genua opgelopen tot 31Zeker 31 mensen zijn om het leven gekomen bij het instorten van een verkeersbrug dinsdag in de Italiaanse havenstad Genua. Het dodental gaat waarschijnlijk nog verder oplopen. Van de vijftien gewonden zijn er negen ernstig aan toe. Bovendien worden nog minstens tien mensen vermist.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Dodental ingestorten brug Genua opgelopen tot 3115/08 06u30 - Metro: Zeker 31 mensen zijn om het leven gekomen bij het instorten van een verkeersbrug dinsdag in de Italiaanse havenstad Genua. Het dodental gaat waarschijnlijk nog verder oplopen. Van de vijftien gewonden zijn er negen ernstig aan toe. Bovendien worden nog minstens tien mensen vermist.
0x Duiken van 27 meter hoogte15/08 06u45 - Metro: Deze professionele duiker weet gelukkig waar hij mee bezig is als hij van 27 meter hoogte in een zwembad duikt tijdens een wedstrijd in Boedapest. Omdat het van bovenaf gefilmd is, hebben nogal wat mensen maagpijn als ze de video zien. En jij?
0x 15 augustus - Metro's nieuwsminuut15/08 06u45 - Metro: Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.
0x Nergens in EU bewegen mensen zoveel als in Nederland15/08 06u45 - Metro: In geen enkel land in de Europese Unie wordt zoveel bewogen als in Nederland. Tachtig procent van de Nederlanders doet wekelijks aan zaken als fietsen, wandelen, tuinieren of zwemmen. In de rest van de Europese Unie ligt dat gemiddelde op 44 procent, meldt Trouw.
0x Advocaat Marco Kroon werd betaald door Defensie15/08 07u00 - Metro: De rekeningen voor de advocaat van Marco Kroon werden betaald door Defensie, terwijl dat niet gebruikelijk is. Dit blijkt uit documenten die De Telegraaf door middel van een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) in handen kreeg.
0x Pffff, die zware rugtas… Zo is ie beter te tillen!15/08 07u00 - Metro: Hoe zwaar mag je rugtas zijn? Hoe kun je die tas het beste dragen? Het zijn vragen die al vele jaren opduiken als het nieuwe schooljaar in zicht is. Tips zijn er volop, maar met een beetje slimmigheid blijk je al een hoop (rug)leed te kunnen voorkomen.
0x Raad van State beslist over vergiet op pasfoto15/08 07u00 - Metro: De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, beslist woensdag of mensen op hun pasfoto een vergiet op hun hoofd mogen hebben. De zaak is aangespannen door Mienke de Wilde uit Nijmegen, een aanhanger van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster.
0x Top 10 LHBT-bestemmingen ter wereld15/08 08u00 - Metro: De wereld is prachtig en makkelijker te bereizen dan ooit, alleen nog steeds niet voor iedereen. Er zijn maar liefst 72 landen ter wereld, waar homoseksualiteit strafbaar is en veel LHBT-personen lopen dat risico liever niet. Gelukkig zijn er ook heel veel bestemmingen WEL helemaal ingesteld op deze reizigers en vandaag vertel ik je precies welke 10 LHBT-bestemmingen je zou moeten opzoeken, wereldwijd. Berlijn Sorry dat ik weer over Berlijn begin, maar jongens (en meisjes en gender-neutrale personen), wat is Berlijn een toffe stad! Dat heeft vooral te maken met het karakter van Berlijn: er hangt gewoon een soort festivalsfeer, door de hele stad. Het heeft ook iets rauws, met al die industriële plekken. En iets vintage, met allemaal photobooths door de stad. En dan de mensen: zo no-nonsense. Iedereen is lekker zichzelf, homo of hetero: het maakt niet uit! En de feestjes? Ge-wel-dig. En sinds vorig jaar mag je hier als homostel trouwen, wat wil je nog meer? Guadalajara Ook wel GAYdelajara, met wel 26 gay-bars. We waren bijna in shock toen we stellen van hetzelfde geslacht net zo zagen ‘kleffen’ op straat als de heteroseksuelen (en geloof me: dat kan heftig zijn in Mexico). Heerlijk om elkaar op straat even lekker een klapzoen te geven en dat het gewoon kan. Naar het schijnt, wonen hier ook de mooiste mensen van Mexico. Dus ik zou zeggen: hup boeken, die vlucht! New York Vergeet San Francisco, hier is ooit alles begonnen voor de homo’s. Hier is gevochten voor rechten en hier is echt een verschil gemaakt. Volgend jaar vind er ook een fantastisch evenement plaats: WorldPride, die samenvalt met de viering van 50 jaar Gay Pride! Chiang Mai Thailand is altijd een goed idee als LHBT-bestemming en zeg nou zelf: iedereen valt wel eens voor een ladyboy, toch? Nu is Bangkok wel erg druk en niet voor iedereen weggelegd: Chiang Mai is heerlijk voor iedereen. Prachtige tempels, kunstzinnige galerijen, mooie natuur en heerlijk eten (plus lekkere kookcursussen). Taipei Taipei Pride is de grootste van heel Azië, alleen daarom al hoort Taipei in deze top 10. Wij hebben ons zelden zo op ons gemak gevoeld als lesbisch stel, als in Taiwan. Dit heeft vooral met de tolerante cultuur te maken. Dat is heel anders dan Nederlands tolerant. In Nederland is het vooral ‘ik-ben-tolerant-maar-in-naam-van-vrijheid-van-meningsuiting-ook-vaak-niet’. In Taiwan hoeven ze niet zo nodig hun ongevraagde mening te delen en wat nog mooier is: vanuit het boeddhisme geloven ze dat alles met een reden gebeurt. Dus als een man op een man valt is het met een reden en wie ben jij om daar stom over te gaan lopen doen? Barcelona Eerlijk is eerlijk, ik ben er alleen geweest tijdens een excursie van de middelbare school en Roxanne toen ze met haar ouders in Blanes ging kamperen. Maar we moeten er zeker een keer samen heen, want Barcelona is inmiddels de 'gay capital of Europe'. In het hart van Barcelona ligt Eixample, wat grappend GAYxample wordt genoemd door de vele gay uitgaansgelegenheden en winkels. Mocht je nu op zoek zijn naar hedonistische LGBT-sferen, moet je naar Sitges, 35 kilometer zuidelijk van Barcelona: Spanjes homohoofdstad. Toronto Canada is natuurlijk sowieso een geweldig tolerant land. Wist je dat het allereerste officiële homohuwelijk ooit, plaatsvond in Canada? En natuurlijk moet je dan naar de LGBT-hoofdstad van Canada: Toronto. Zelfs premier Justin Trudeau liep vorig jaar tijdens de Gay Pride in Toronto mee om zijn steun te betuigen aan de LHBT-gemeenschap! Tel Aviv Dit is misschien wel de gayest stad ter wereld. Waar de meeste steden een ‘LHBT-buurt’ hebben, is er in Tel Aviv niet meer één gebied aan te wijzen. Naar schatting is 25% van de bevolking van Tel Aviv homoseksueel. Daarbij vieren ze hier de grootste Gay Pride van het Midden-Oosten. Wij snappen dus eigenlijk ook niet waarom we er nog steeds niet zijn geweest... Rio de Janeiro Voor epische kleurrijke feestjes, moet je in Rio de Janeiro zijn. Denk eens aan dat geweldige carnaval! En dan zijn er ook nog heerlijke stranden. Rio is niet voor niets de gay capital van Latijns Amerika. In Brazilië zijn er ook geen wetten tegen homoseksualiteit, iets wat helaas nog veel te weinig voorkomt ter wereld. Reykjavik IJsland is een van de weinige landen waar LHBT-mensen gelijke rechten kennen als heteroseksuelen. Wettelijk gezien, is IJsland een koploper. Zo hebben LHBT-stellen bij adoptie dezelfde rechten als heteroseksuele stellen. Reykjavik is het bruisende gay-centrum van IJsland, met verschillende LHBT-uitgaansgelegenheid en Pride festiviteiten in augustus! Over de Reismeisjes Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. Zestien maanden lang hebben we door Azië & Noord-Amerika gereisd en nu is het tijd voor het volgende avontuur: Europa! In onze blogs & vlogs voor Metro vertellen we over onze avonturen en geven we je handige tips. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com. Bekijk ook: Terug in de (reis)kast Bekijk ook: Reismeisjes #35: Lesbisch in het tolerante Taiwan Bekijk ook: Berlijn Gay Pride: veel glitter, kleur en bloot!
0x Omstanders trekken auto uit sinkhole in China15/08 08u45 - Metro: In de Chinese stad Xi'an hebben omstanders zaterdag voorkomen dat een auto in een sinkhole viel dat door t slechte weer was ontstaan. Door middel van touwen en mankracht werd de auto uit de sinkhole getrokken. 
0x Er komen steeds meer 'tienerscholen' in Nederland15/08 09u15 - Metro: Wat nou als je het een hele grote stap vindt om van de basisschool naar de middelbare school te gaan? Dan kun je terecht bij een 'tienerschool'. Nederland telt namelijk steeds meer van dit soort scholen. Dit is een school bedoeld voor leerlingen van tien tot veertien jaar om de overgang van basisschool naar middelbare school kleiner te maken. Op dit soort scholen werken middelbare en basisschool nauw samen en krijgen de kinderen les van docenten uit het primair én het voortgezet onderwijs. 

Statistieken

Artikels:
29473
Gelezen:
26
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven