zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Metro

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Metro

Verbergen Tonen
20/04 23u15  Nieuw protest tegen vuurwapengeweld in de VS Duizenden scholieren en studenten zijn vrijdag in de Verenigde Staten opnieuw de straat op gegaan om te protesteren tegen vuurwapengeweld. Ze willen dat het moeilijker wordt om vuurwapens te kunnen aanschaffen. 
20/04 22u30  Meer honger als je moe bent? Heel normaal! Heb jij ook altijd meer honger als je moe bent? Je bent niet de enige! Het is nu wetenschappelijk bewezen dat te weinig slaap je eetlust beïnvloed; het is dus heel logisch dat je tijdens een vermoeide periode de snacks niet kan laten liggen. 
20/04 21u15  Twitter kan reacties op overlijden Avicii niet aan Omstreeks half acht vrijdagavond werd het nieuws bekend gemaakt dat wereldster Avicii onverwachts is overleden. De dood van de 28-jarige Zweedse Tim Bergling maakt wereldwijd zoveel los, dat Twitter de berichten niet meer kon bijhouden en mensen ee tijdje geen nieuwe tweets konden plaatsen. In de foutmelding die verscheen bij het plaatsen van tweets stond dat het sociale medium 'over zijn capaciteit' heen zit.
20/04 20u15  Cel en tbs geëist voor doodsteek vorig jaar in metro Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat een 27-jarige man die vorig jaar een willekeurige passagier in de Amsterdamse metro doodstak, een celstraf krijgt van zes jaar en tbs met dwangverpleging. Amsterdammer Philip O. stak het slachtoffer volkomen onverwacht neer. Dat gebeurde tijdens het spitsuur in een overvol metrostel. 
20/04 20u00  Dj en producer Avicii (28) overleden De Zweedse dj, producer en remixer Avicii - Tim Bergling - is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat melden meerdere media op basis van een verklaring van zijn manager.
20/04 18u15  Met deze banen word je sneller naar rechts geswipet Piloot, model, verpleegkundige. De stereotiepe ‘sexy’ beroepen laten zich raden, maar met welke baantjes heb je nu echt succes op datingapps?
20/04 17u30  Bier uit een blikje is beter dan bier uit een flesje Bier drinken uit blik heeft op zijn zachts gezegd niet een al te best imago. We denken bij een blik bier vaak aan dikke mannen, hangjongeren of een dakloze die met een halve literblik van het huismerk van de dichtstbijzijnde supermark over straat slenteren. Mannen zien het als goedkoop of zelfs ordinair, sommigen zijn er zelfs heilig van overtuigd dat het zo ook smaakt. Toch is volgens Business Insider Nederland het drinken van bier uit blik beter dan uit een fles, de redenen daarvoor zijn: 
20/04 17u15  Recept: Geplette chocoladecake Geplette chocoladecake
20/04 17u00  65 uur feest in Groothandels Gebouw Dit jaar programmeert Motel Mozaïque tijdens het festival 65 uur lang non-stop in het Groot Handelsgebouw (GHG). Van garagefeesten tot concert bij zonsopgang. Op het enorme dakterras met 360-gradenuitzicht over Rotterdam kan de hele dag ontbeten worden. De aanleiding voor het 65 uur durende programma is het 65-jarig jubileum van het GHG.
20/04 16u15  Romantische Zutphenaar zoekt leuke vrouw via poster Romantischer dan dit ga je het niet krijgen: een man uit Zutphen heeft posters door de stad opgehangen om misschien wel de liefde van zijn leven terug te vinden. Ze ontmoetten elkaar op zaterdag 14 april en hij had gewild dat hij nog nader kennis met haar had kunnen maken, schrijft hij op de poster.
20/04 15u30  Mannen met een bierbuikje hebben meer seks Mannen die het bier omwille van hun – seksueel aantrekkelijke - lichaam laten staan, hoeven dat niet langer meer te doen: uit onderzoek van Chapman University is gebleken dat juíst de heren met een bierbuikje meer seks zouden hebben.
20/04 15u00  #39 Wat is je nummer Jarige Jet? Nadat Jelle en Maud ruzie hebben gekregen, komt Jelle opeens niet opdagen op werk. Hij blijkt zich dagenlang te verstoppen in het strandhuisje van zijn opa en oma en is omringd door lege bierblikjes én een pakje coke. Sam wil na een radiostilte weer praten, maar heeft allesbehalve goed nieuws. Hij kan Maud niet meer vertrouwen en maakt het uit, net een paar uur voor Maud haar twintigste levensjaar in gaat.. 
20/04 14u00  69-jarige man bedolven onder vallend bankstel Een bizar ongeval in het Belgische Antwerpen: daar is een 69-jarige man, terwijl hij onderweg was naar de bakker, bedolven onder een bankstel. Twee verhuizers lieten de tweezit vallen. Hij is vijf dagen later overleden aan zijn verwondingen. 
20/04 13u45  Muziek luisteren tijdens operatie helpt tegen angst Je had het misschien al verwacht, maar nu is er ook nog eens keihard bewijs voor: muziek vermindert angst en zelfs pijn tijdens operaties. Zelfs als een patiënt volledig onder narcose is, kan muziek nog verlichting geven, blijkt uit nieuw onderzoek van het Erasmus MC.
20/04 13u15  Arsène Wenger stopt als trainer van Arsenal Arsène Wenger stopt na dit seizoen als trainer van Arsenal. Maar liefst 22 jaar stond de 68-jarige Fransman aan het hoofd van het eerste team van de Londense voetbalclub.
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 23u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/04 13u00  Politie redt jonge bouvier uit kokend hete autoHet voelt als zomer in Nederland! En dat is heerlijk, tot je achterblijft in een bloedhete auto. Ondanks de vele, aanhoudende waarschuwingen van politie en verschillende media vergeten sommige mensen nog steeds hun huisdieren of zelfs kinderen in de auto.
20/04 12u30  'De koe is over paar honderd jaar grootste zoogdier'Over een paar honderd jaar is het grootste zoogdier dat op onze aardbol rondloopt de koe, vrezen wetenschappers.
20/04 12u30  Mier in Borneo ontdekt die ontploftHoe kan je je tegenstanders beter aanvallen dan met een spectaculaire ontploffing? Op het Aziatische eiland Borneo is een mier ontdekt die deze techniek maar al te goed onder de knie heeft.
20/04 12u15  ‘Af en toe een printje of kleurtje mag best’Online een kledingbox bestellen. Hoe gaat dat in zijn werk? We namen de proef op de som bij House of Einstein.
20/04 12u15  Sneaker Gumshoe heeft een zool gemaakt van kauwgomIrritant hè, als er een stuk kauwgom aan je schoenzool blijft plakken? Met de introductie van een unieke sneaker met kauwgomzolen moeten bewoners van Amsterdam en omstreken zich bewust worden van het kauwgomprobleem van de stad.
20/04 12u15  Oplossing voor bloedheet tentje tijdens festivalsOok zo’n liefde voor al die zomerfestivals? Dan heb je vast ook te maken gehad met een bloedheet tentje. Je doet amper een oog dicht en je drijft er veel te vroeg weer uit. Gelukkig is de oplossing deze zomer dichtbij.
20/04 12u00  Arnhems duo komt met oplossing voor bloedhete tentOok zo’n liefde voor festivals en de zomer, maar geen zin om geen oog dicht te kunnen doen door je bloedhete tent? Twee Arnhemse jongens willen daar zo snel mogelijk verandering in brengen. De ‘anti-hitte tent’ moet ervoor zorgen dat je onder élke weersomstandigheid kan slapen als een roosje.
20/04 11u45  Op déze zonnige bestemming vind je 'Unicorn Island'Ze zijn al een tijdje in ons leven, maar écht genoeg kunnen we nog niet van ze krijgen: unicorns, in alle vormen en maten. In de Filipijnen denken ze daar hetzelfde over, al kun je je daar –letterlijk- onderdompelen met het regenboogdier: in Subic Bay vind je een zogenaamd ‘Unicorn Island’ van maar liefst 3.400 vierkante meter.
20/04 11u30  Vlog Anouk: We moeten allemaal de reële kosten betalenAnouk heeft in de Kalverstraat een nieuwe zomerjas gekocht voor vijftig euro. Ze denkt echter dat ze minimaal tachtig euro voor de jas had moeten betalen, als alle reële kosten in de prijs worden meegenomen.
20/04 11u00  ‘Ik kan de woorden healthy en vegan niet meer horen'Je kunt tegenwoordig geen krant, website, blog, of restaurantdeur meer openslaan of de woorden healthy, vegan, glutenvrij en zonder suiker vliegen je om de oren. Nu is dat al een tijdje zo, en word ik daar ook al een tijdje best wel moe van, maar inmiddels zijn we zelfs zo ver heen dat we niets meer kunnen eten zonder de volgende dag meteen euh, ja.. toch wel bijna dood te gaan.
20/04 11u00  Dit bedrijf geeft elke twee weken een vrijdag vrijWe lezen het steeds vaker: bedrijven die werknemers zelf hun uren laten bepalen of dagen vrij geven. Vijf dagen per week van negen tot vijf op kantoor zitten lijkt niet meer van deze tijd. Adviesbureau Edo in het Engelse Bristol is het hier volledig mee eens en geeft haar werknemers elke twee weken een vrijdag vrij.
20/04 10u45  Van showroom tot showroem!Een transparant kijkje in de steeds vernieuwende wereld der showrooms van het World Fashion Centre.
20/04 10u00  Doorbraak in het onderzoek naar huidkankerEen doorbraak in het onderzoek naar huidkanker: immuuntherapie zou voor patiënten met een melanoom, een agressieve vorm van huidkanker, kunnen helpen bij de genezing. De kans dat de ziekte terugkeert is een stuk kleiner wanneer ze na de operaties aanvullend behandeld worden. Dit meldt de Telegraaf.
20/04 10u00  4 manieren om duurzaam je modegevoel te behoudenMinder lang douchen, vaker kiezen voor een vegetarische of vegan variant van je diner en in plaats van de auto met de fiets naar werk. Steeds meer mensen kiezen ervoor om duurzamer te leven. Maar hoe kun je op een duurzame manier tóch modieus voor de dag komen? Metro zet vier duurzame mode-alternatieven op een rijtje.
20/04 10u00  Achtstegroepers minder goed in gym dan 10 jaar terugKinderen op Nederlandse basisscholen zijn minder goed geworden in gymmen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 
20/04 09u45  De sigaret: van partysnack tot sluipmoordenaarVroeger - toen je met al je vriendjes op woensdagmiddag naar die ene buurvrouw rende die een televisie had zodat je je favoriete tekenfilm kon kijken, in zwart wit - stonden de sigaretten tijdens feestjes ‘gewoon’ in een glas gepresenteerd op tafel. Naast de chips en het bier. Doe zoiets vandaag de dag en je krijgt een boel scheve gezichten. Het imago van de sigaret is sinds de uitvinding van tabak drastisch veranderd. Uit recente cijfers van de gezondheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat steeds minder mensen roken. In 2016 rookte nog 18,6 procent van de mensen dagelijks, vorig jaar is dat gedaald naar 17,2 procent. Het aantal rokers en dagelijkse rokers daalt sinds 2015. Toen rookte 26,3 procent van de bevolking, waarvan 19,5 procent dagelijks. Het aantal mannen dat rookt (27 procent) en dagelijks rookt (19,2 procent) is nog steeds flink hoger dan het aantal vrouwen dat rookt (19,9 procent) en dagelijks rookt (14,5 procent). Geneeskrachtig Je zou het bijna niet geloven, maar uit meerdere verhalen blijkt dat men eerst dacht dat tabak een geneeskrachtige werking had. Nu weten we wel beter. Hoe ging zo’n onschuldig ogend staafje van geneesmiddel naar gezellig en stoer om jaren later weer bestempeld te worden als not done? Om bij het begin te beginnen, moeten we de welbekende Columbus erbij halen. Toen hij in 1492 in Amerika aankwam met zijn boot, gaven de Indianen hem tabak. De beste man voer daarmee terug naar Europa en verspreidde het product. In het begin wordt tabak gesnoven in plaats van gerookt en denkt men dat je het kan gebruiken voor allerlei kwaaltjes. Wetenschappers hielden zich toen niet echt bezig met het exotische goedje en mensen wisten niet beter. Industrie In 1847 komt er een grote verandering in de tabaksindustrie. Dan start en zekere meneer Philip Morris een sigarettenfabriek in Londen. In de fabriek worden met de hand gerolde sigaretten geproduceerd zoals wij ze kennen. Philip heeft zo’n goede business dat hij uiteindelijk zevenduizend sigaretten per uur kan maken. Dan moet je natuurlijk ook wel mensen vinden die al die duizenden sigaretten die je per dag maakt oproken: tijd voor reclame. Er moest reclame worden gemaakt voor sigaretten, mensen moesten weten hoe lekker en gaaf het is om zo’n brandend staafje in je mond te laten bungelen. Dan kon Morris namelijk op vakantie naar een tropisch eiland. Reclame In de jaren vijftig en zestig zijn de reclames voor sigaretten echt booming business. Op dat moment roken bijna alle mannen van vijftien jaar en ouder. Het ene na het andere merk komt met een gelikt spotje of goed ontworpen poster. Als we je nu moesten laten raden wie de opperbaas van de sigarettenreclame is, raad je het waarschijnlijk goed. Dit merk is namelijk zo geslaagd in de promotie, dat het in een mum van tijd razend populair werd. We hebben het natuurlijk over Marlboro. Sommigen zeggen zelfs dat dit merk de hele reclame-industrie heeft veranderd. Waarom? Omdat ze een ander soort reclame gingen maken. Vroege sigarettencommercials waren saai. Heel saai. Bijvoorbeeld deze reclame van Camel: In het spotje praat een man over waarom deze sigaret zoveel beter is dan die van de concurrenten en hij haalt er nog wat 'experts' bij. Marlboro doet eerst ook wat dappere pogingen met reclames gericht op vrouwen - het sigarettenmerk begon als een merk voor vrouwen - maar had al snel door dat dit niet werkte. Ze moesten zich richten op mannen en wel de stoere man. The Marlboro Man Zo ontstond ‘The Marlboro Man’, een echte vent. Een hardwerkende, vrijgevochten, ruige man die het allemaal goed voor elkaar had. In de reclame die het merk lanceerde zag je geen mannetje saai praten over staafjes die je kan oproken, je zag de levensstijl van een stoere man. Op de posters verscheen een aantrekkelijke cowboy. Het duurde nu niet heel lang meer voordat de gezondheidsindustrie door kreeg dat sigaretten helemaal niet zo goed voor je zijn als altijd werd gedacht. Sterker nog, sigaretten bleken ineens slecht voor je. Kankerverwekkend. Het deed de sterke merken zoals Marlboro bijna niets. Zij hadden zo’n naam opgebouwd, dat ze onaantastbaar leken. De onderzoeken lieten de advertentiemachine alleen nog maar harder draaien, want je moest mensen nu niet alleen aan je binden, je moest ze ook laten negeren dat jouw product eigenlijk heel slecht voor ze is. Dus zag de politiek maar één oplossing: reclames voor sigaretten verbieden. Dat gebeurt in ons land in 2002. Een jaar later komen er waarschuwingen op de pakjes en sinds 2008 zijn cafés rookvrij. Verbod De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schrijft dat Reclame maken voor tabaksproducten of aanverwante producten (elektronische sigaretten en navulverpakkingen/patronen - beide met en zonder nicotine - en voor roken bestemde kruidenproducten) is verboden. De vermindering van die openbare verleiding en het aanbrengen van onsmakelijke plaatjes en waarschuwingen op verpakkingen lijken nu de vruchten af te werpen. Rookte in de jaren vijftig nog bijna alle mannen van vijftien jaar en ouder, nu is dat 'maar' zo'n 17,2 procent van de hele bevolking. Lees ook: Roken is dodelijk, maar OM 'verschuilt' zich Lees ook: Dierentuin Indonesië onder vuur om rokende mensaap Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar
20/04 09u45  Jeugd van Tegenwoordig vernielt gouden plaat DotanEr lijkt nog geen einde te komen aan het belachelijk maken van Dotan. Ook de Jeugd van Tegenwoordig heeft nu een duit in het zakje gedaan. 
20/04 09u15  Bejaarde man (83) geëxecuteerd in AmerikaIn Amerika is een 83-jarige man donderdagavond lokale tijd geëxecuteerd. Walter Moody kreeg een dodelijke injectie toegediend in de gevangenis van Atmore, een plaatsje in de staat Alabama.
20/04 08u45  Balen! Moeder van dertien zonen krijgt nog een zoonAl veertien keer werden ze vader en moeder, maar Kateri en Jay Schwandt uit Michigan hebben nog geen een dochter. Kateri beviel woensdag alweer van haar veertiende zoon.
20/04 08u00  Haaien gespot dichtbij de Spaanse strandenIn het water bij de populaire Spaanse vakantiestad Alicante zijn in korte tijd meerdere grote haaien gezien die zich goed vermaken dicht bij de kust. Waarschijnlijk gaat het in alle gevallen om een blauwe haai. Die zijn in principe niet gevaarlijk voor mensen maar kunnen natuurlijk wel bijten.
20/04 07u15  Hagenaar verstopt vermoorde vrouw op balkonEen man uit Den Haag wordt er niet alleen van verdacht dat hij zijn echtgenote heeft vermoord, hij zou haar daarna ook nog in stukken hebben gezaagd en in een kist op het balkon hebben verstopt.
20/04 07u00  20 april - Gasexplosie op motorboot in FrieslandElke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.
20/04 06u15  Win een Zalon-box t.w.v. 250 euro!Altijd al eens een outfit willen hebben die speciaal voor jou door een stylist is samengesteld? Dit is je kans! Metro mag vier keer een Zalon-box ter waarde van 250 euro weggeven. Kans maken? Vul hier je gegevens in en laat ons weten waarom jij zo graag de box wilt ontvangen!
20/04 06u15  Jan Taminiau: Ben óók leuk in de echte wereldJan Taminiau kan mensenlijke interactie zeer waarderen. Ondertussen ziet hij ook dat nieuwe technologieën de wereld prachtige dingen brengen.
20/04 06u15  Wat je wel en niet moet doen voor een summerbodySummer is coming! Voor je het weet kan de bikini weer uit je kast. Wil jij last-minute nog een zomerproof lichaam verwezenlijken? Een 30-dagen challenge voor een six-pack, sapjeskuren of een speciale zalf die je je vet laat verbranden, het lijkt misschien verleidelijk, maar al deze wondermiddel gaan je niet helpen om een gezond en fit lichaam te krijgen. ,,Langetermijn denken, planning en bewustwording”, dát is volgens Tom Barten, oprichter van Personal Body Plan het sleutelwoord als het gaat om gezond aan je (summer)body werken. Metamorfose-foto's Tom Barten heeft vanuit een persoonlijke drijfveer Personal Body Plan opgezet, waarmee ruim 20.000 mensen aan de slag zijn gegaan. Je kent het misschien van de opvallende voor/na-foto’s op Instagram, waarbij bijzondere lichaamstransformaties te zien zijn. Hoe hij ooit begon? In de zomer van 2006 keek Tom foto’s terug van een vakantie in Chersonissos. De vele alcoholische versnaperingen, junkfood en nachten zonder slaap hadden hem geen goed gedaan. Hij zat niet lekker in zijn vel en zocht een manier om dit aan te pakken. Inmiddels is zijn plan uitgegroeid tot een bedrijf met voedingscoaches en personal trainers die hun kennis baseren op wetenschappelijk onderzoek. Wat moeten we doen om op gewicht te blijven en wat kunnen we beter niet doen? Afvallen is simpel en moeilijk tegelijk Tom legt uit dat afvallen op zich niet zo moeilijk is, de kunst is om op gewicht te blijven. ,,De helft van de mensen in Nederland heeft overgewicht. Ik zeg weleens gekscherend dat het simpel is om af te vallen, maar het hoeft niet per se makkelijk te zijn. Psychologisch volhouden, daar gaat het om. En daar lopen veel mensen tegenaan.” Erken je zwakheden Het lukt de meeste mensen wel om af te vallen, maar het gewicht eraf houden, dat is vaak moeilijk. Tja, hoe behouden we dat gewenste resultaat? ,,Het is belangrijk om je bewust te worden van ongewenste gewoontes. Die gewoontes zijn er vaak vanaf jongs af aan in geslopen en die kun je niet in een week afleren. Begin daarom ook stap voor stap met gedragsverandering.” Gedrag, voeding, training en herstel De ondernemer legt uit dat de sleutel tot succes is om van tevoren een stevig plan te maken vanuit de pijlers gedrag, voeding, training en herstel. ,,Stel jezelf vragen als: wat wil ik bereiken en hoe ga ik dat bereiken? Wat vind ik moeilijk, wat kunnen mijn valkuilen zijn? Je gaat sowieso een keer terugvallen, als je van tevoren weet wat je zwakheden kunnen zijn, dan kun je een noodplan maken.” In zijn boek The Fat Burning Guide geeft hij handvatten om te ontdekken wat werkt voor jou, want ieder mens heeft weer andere wensen en behoeften. Als het gaat om afvallen, dan zijn er heel veel verschillende theorieën , manieren en fabels. Volgens Barten is het belangrijk om een persoonlijk plan te bedenken. Voordat we aan de slag gaan, willen we de volgende fabels nog even bespreken. Feiten en fabels Voeding is belangrijker dan bewegen? - Waar moet ik op letten als ik gewicht wil verliezen? Waar. Het gaat om een combinatie van de juiste voeding, beweging en gedragsverandering. Bij elk doel passen weer verschillende uitgangspunten. Als je vooral gewicht wilt verliezen dan is voeding wel echt belangrijker. Bewegen helpt ook, maar voeding bepaalt 70% van je resultaat. Voeding heeft de grootste impact. Alleen door gezond te eten kan ik afvallen. Mag ik dan nooit meer genieten van een broodje kroket en een biertje? Niet waar. Het is een fabel om te denken dat je enkel afvalt door quinoa-salades, tarwegras shotjes en avocado’s te eten. Gezonde voeding moet je niet alleen eten om er naakt goed uit te zien, maar vooral om je lichaam van binnen te voeden. Betekent dat dat je nooit meer mag zondigen? Nee, het gaat om de energie-inname en je energiegebruik. Een biertje of wijntje op zijn tijd kan heus wel. Sterker nog een broodje kroket bevat vaak minder calorieën dan een ‘broodje gezond’ met mayonaise, kaas, ei en ham. Na 20:00 eten maakt dik. - Mag ik na 20:00 nog wel eten? Niet waar. Van eten na acht uur ’s avonds word je niet dik. Het tijdstip waarop je eet heeft geen invloed op aankomen of afvallen, maar kan wel invloed hebben op de totale hoeveelheid calorieën die jij gedurende de dag binnenkrijgt. Niets meer eten na 20:00 kan voor sommige mensen een manier zijn om simpelweg minder calorieën binnen te krijgen. In dertig dagen kan ik een sixpack kweken. - Hoe zit het met die 30-dagen challenges? Niet waar. Je ziet ze inderdaad veel voorbij komen op sociale media. Binnen dertig dagen een gespierde buik of ronde billen. Zo’n challenge klinkt verleidelijk, maar levert op de lange termijn weinig op. Voor een aantal mensen die al redelijk strak in hun vel zitten zal het wellicht lukken om in 30 dagen wat vet te verliezen. Alleen die challenges bestrijden symptomen en geen structurele oplossingen. Wij werken altijd met een periode van minimaal zes maanden. In die periode is het haalbaar om een gedragsverandering te bereiken en geen symptoombestrijding. Als ik niet genoeg slaap, val ik niet af.- We hebben wel eens gehoord dat als je te weinig slaapt dat je dan niet af kunt vallen, hoe zit dat? Waar. Slaap speelt een belangrijke rol bij de uitscheiding van hormonen die zich bezighouden met de eetlust. Bij weinig slaap daalt de hoeveelheid leptine (dit werkt eetlustremmend) en stijgt de hoeveelheid ghreline (eetlustopwekkend). Dit kan ervoor zorgen dat je overdag meer honger hebt. Je herkent het misschien wel, als je een nacht slecht hebt geslapen heb je overdag meer zin in suiker, zodat je het gevoel hebt dat je even snel wordt opgepept. Afvallen in combinatie met festivals en vakantie is niet mogelijk.- Veel alcohol en lekker eten, hoe ga ik daar mee om? Niet waar. Wij zijn allemaal biopsychosociaal, sociale events koppelen we vaak aan eten en drinken. Je omgeving heeft grote invloed op je gedrag. Daarom moet je je vrienden, familie en collega’s op de hoogte stellen van je (afval) plannen zodat ze ze kunnen steunen. Meer tips lees je in The Fatburning Guide! Vanaf 19 april verkrijgbaar. Lees ook: Dit museum is volledig gewijd aan de avocado Lees ook: Samen sporten is echt goed voor je relatie
20/04 00u00  Barney gaat voor selfie met Messi en SuarezRaymond van Barneveld voelde zich donderdagavond de koning te rijk in Ahoy. Na zijn zege in de Premier League op Michael van Gerwen riep de Hagenaar zelfs dat hij de sfeer in het Rotterdamse sportpaleis misschien nog wel mooier vond dan het winnen van de wereldtitel.
19/04 23u00  Vooral toegezongen Ziyech uitblinker Ajax tegen VVVHet waren een paar roerige en tevens slechte dagen voor Ajax en met name Hakim Ziyech, maar tegen VVV-Venlo wisten de Amsterdammers de kater iets weg te spelen met een 4-1 overwinning. De veelbesproken Ziyech maakte een van de doelpunten.
19/04 22u45  Lees hier de modespecial van Metro op 20 aprilBen je deze vrijdag lekker vrij en hoef je het openbaar vervoer niet te gebruiken, maar wil je toch even Dagblad Metro lezen. Dan kan je hier terecht, want onze digitale editie is vanaf dit moment al online te vinden.
19/04 22u30  Koppel heeft veertien kinderen, maar géén dochterAl veertien keer werden ze vader en moeder, maar Kateri en Jay Schwandt uit Michigan hebben nog geen een dochter. Kateri beviel woensdag alweer van haar veertiende zoon.
19/04 21u45  Europese Commissie luidt noodklok rondom vaccinatiesSteeds meer ouders laten hun kinderen niet vaccineren en dat baart de bestuurders zorgen. De Europese Commissie wil dan ook dat de landen actie ondernemen en de zogenaamde spookverhalen uit de wereld helpen. „Het aantal gevaccineerde mensen is niet langer groot genoeg voor bescherming tegen virussen.'
19/04 21u30  Europese Comissie slaat alarmklok rondom vaccinatiesSteeds meer ouders laten hun kinderen niet vaccineren en dat baart de bestuurders zorgen. De Europese Commissie wil dan ook dat de landen actie ondernemen en de zogenaamde spookverhalen uit de wereld helpen. „Het aantal gevaccineerde mensen is niet langer groot genoeg voor bescherming tegen virussen.'
19/04 21u30  'Obama': Trump is een ettertjeEerst zien, dan geloven. Een welbekende uitspraak in de Nederlandse taal. Maar met het internet houdt zelfs dat niet echt steek. Dat blijkt uit een filmpje van niemand minder dan Barack Obama.
19/04 20u45  Juichen de dartsfans voor Barney of voor Van Gerwen?Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen staan donderdagavond in Ahoy tegenover elkaar op het podium van de Premier League. De clash zorgt voor een dilemma onder de Nederlandse dartsfans: juichen ze voor Barney of voor Mighty Mike?
19/04 20u45  Wat je wel en niet moet doen voor een summerbody?Summer is coming! Voor je het weet kan de bikini weer uit je kast. Wil jij last-minute nog een zomerproof lichaam verwezenlijken? Een 30-dagen challenges voor een six-pack, sapjeskuren of een speciale zalf die je je vet laat verbranden, het lijkt misschien verleidelijk, maar al deze wondermiddel gaan je niet helpen om een gezond en fit lichaam te krijgen. ,,Langetermijn denken, planning en bewustwording”, dát is volgens Tom Barten, oprichter van Personal Body Plan het sleutelwoord als het gaat om gezond aan je (summer)body werken. Metamorfose-foto's Tom Barten heeft vanuit een persoonlijke drijfveer Personal Body Plan opgezet, waarmee ruim 20.000 mensen aan de slag zijn gegaan. Je kent het misschien van de opvallende voor/na-foto’s op Instagram, waarbij bijzondere lichaamstransformaties zijn te zijn. Hoe hij ooit begon? In de zomer van 2006 keek Tom foto’s terug van een vakantie in Chersonissos. De vele alcoholische versnaperingen, junkfood en nachten zonder slaap hadden hem geen goed gedaan. Hij zat niet lekker in zijn vel en zocht een manier om dit aan te pakken. Inmiddels is zijn plan uitgegroeid tot een bedrijf met voedingscoaches, personal trainers en die hun kennis baseren op wetenschappelijk onderzoek. Wat moeten we doen om op gewicht te blijven en wat kunnen we beter niet doen? Afvallen is simpel en moeilijk tegelijk Tom legt uit dat afvallen op zich niet zo moeilijk is, de kunst is om op gewicht te blijven. ,,De helft van de mensen in Nederland heeft overgewicht. Ik zeg weleens gekscherend dat het simpel is om af te vallen, maar het hoeft niet per se makkelijk te zijn. Psychologisch volhouden, daar gaat het om. En daar lopen veel mensen tegenaan.” Erken je zwakheden Het lukt de meeste mensen wel om af te vallen, maar het gewicht eraf houden, dat is vaak moeilijk. Tja, hoe behouden we dat gewenste resultaat? ,,Het is belangrijk om je bewust te worden van ongewenste gewoontes. Die gewoontes zijn er vaak vanaf jongs af aan in geslopen en die kun je niet in een week afleren. Begin daarom ook stap voor stap met gedragsverandering.” Gedrag, voeding, training en herstel De ondernemer legt uit dat de sleutel tot succes is om van tevoren een stevig plan te maken vanuit de pijlers gedrag, voeding, training en herstel. ,,Stel jezelf vragen als: wat wil ik bereiken en hoe ga ik dat bereiken? Wat vind ik moeilijk, wat kunnen mijn valkuilen zijn? Je gaat sowieso een keer terugvallen, als je van tevoren weet wat je zwakheden kunnen zijn, dan kun je een noodplan maken.” In zijn boek The Fat Burning Guide geeft hij handvatten om te ontdekken wat werkt voor jou, want ieder mens heeft weer andere wensen en behoeften. Als het gaat om afvallen, dan zijn er heel veel verschillende theorieën , manieren en fabels. Volgens Barten is het belangrijk om een persoonlijk plan te bedenken. Voordat we aan de slag gaan, willen we de volgende fabels nog even bespreken. Feiten en fabels Voeding is belangrijk dan bewegen? - Waar moet ik op letten als ik gewicht wil verliezen? Waar. Het gaat om een combinatie van de juiste voeding, beweging en gedragsverandering. Bij elk doel passen weer verschillende uitgangspunten. Als je vooral gewicht wilt verliezen dan is voeding wel echt belangrijker. Bewegen helpt ook, maar voeding bepaald 70% van je resultaat. Voeding heeft de grootste impact. Alleen door gezond te eten kan ik afvallen. Mag ik dan nooit meer genieten van een broodje kroket en een biertje? Niet waar. Het is een fabel om te denken dat je enkel afvalt door quinoa-salades, tarwegras shotjes en avocado’s te eten. Gezonde voeding moet je niet alleen eten om er naakt goed uit te zien, maar vooral om je lichaam van binnen te voeden. Betekend dat dat je nooit meer mag zondigen? Nee, het gaat om de energie-inname en je energiegebruik. Een biertje of wijntje op zijn tijd kan heus wel. Sterker nog een broodje kroket bevat vaak minder calorie dan een ‘broodje gezond’ met mayonaise, kaas, ei en ham. Na 20.00 eten maakt dik. - Mag ik na 20.00 nog wel eten? Niet waar. Van eten na acht uur ’s avonds word je niet dik. Het tijdstip waarop je eet heeft geen invloed op aankomen of afvallen, maar kan wel invloed hebben op de totale hoeveelheid calorieën die jij gedurende de dag binnenkrijgt. Niets meer eten na 20.00 kan voor sommige mensen een manier zijn om simpelweg minder calorieën binnen te krijgen In dertig dagen kan ik een sixpack kweken. - Hoe zit het met die 30-dagen challenges? Niet waar. Je ziet ze inderdaad veel voorbij komen op sociale media. Binnen dertig dagen een gespierde buik of ronde billen. Zo’n challenge klinkt verleidelijk, maar levert op de lange termijn weinig op. Voor een aantal mensen die al redelijk strak in hun vel zitten zal het wellicht lukken om in 30 dagen wat vet te verliezen. Alleen die challenges bestrijden symptomen en geen structurele oplossingen. Wij werken altijd met een periode van minimaal zes maanden. In die periode is het haalbaar om een gedragsverandering te bereiken en geen symptoombestrijding. Als ik niet genoeg slaap, val ik niet af.- We hebben wel eens gehoord dat als je te weinig slaapt dat je dan niet af kunt vallen, hoe zit dat? Waar. Slaap speelt een belangrijke rol bij de uitscheiding van hormonen die zich bezighouden met de eetlust. Bij weinig slaap daalt de hoeveelheid leptine (dit werkt eetlustremmend) en stijgt de hoeveelheid ghreline (eetlustopwekkend). Dit kan ervoor zorgen dat je overdag meer honger hebt. Je herkend het misschien wel, als je een nacht slecht heb geslapen heb je overdag meer zin in suiker, zodat je het gevoel hebt dat je even snel wordt opgepept. Afvallen in combinatie met festivals en vakantie is niet mogelijk.- Veel alcohol en lekker eten, hoe ga ik daar mee om? Niet waar. Wij zijn allemaal biopsychosociaal, sociale events koppelen we vaak aan eten en drinken. Je omgeving heeft grote invloed op je gedrag. Daarom moet je je vrienden, familie en collega’s op de hoogte stellen van je (afval) plannen zodat ze ze kunnen steunen. Meer tips lees je in The Fatburning Guide! Vanaf 19 april verkrijgbaar. Lees ook: Dit museum is volledig gewijd aan de avocado Lees ook: Samen sporten is echt goed voor je relatie
19/04 20u45  Wielrenner vanuit auto beschoten tijdens trainingDe achttienjarige Clément Delcros mikt nog altijd op een loopbaan als wielrenner. Alleen moet hij voorlopig rust houden vanwege een blessure. Op zich niets nieuws, behalve dat de Fransman deze opliep omdat hij tijdens de training beschoten werd.
19/04 19u45  Barbie overweegt carrière in de porno-industrieHet nieuws rondom Samantha de Jong (beter bekend als Barbie) is elke week anders. De realityster heeft nu weer een nieuw doel voor ogen. Ze zou zich namelijk willen melden in de porno-industrie.
19/04 18u45  Motorrijder rijdt 163 kilometer p/u te hard op N201Waren het Valentino Rossi en Jorge Lorenzo die woensdag een show gaven in Noord-Holland? Nee, het waren gewoon twee onverlaten die de N201 gebruikten om ver boven de toegestane snelheid te rijden.
19/04 17u45  Dreigt er een verbod op de populaire game FIFA?Het is een van de langstlopende gamesseries en tevens een van de meest populaire. Toch is het mogelijk dat er in de toekomst geen FIFA meer verkocht wordt in Nederland.
19/04 17u15  Recept: Pompoensoep met crème fraîchePompoensoep met crème fraîche
19/04 16u30  Vlogger ontdekt mannen die seks willen met dierenDe 21-jarige Sven van der Meulen heeft aangifte gedaan tegen drie mannen. De vlogger kwam via een openbare chatsite het drietal op het spoor, zij wilden seks hebben met honden, paarden en/of varkens.
19/04 16u15  Zwembadpersoneel te vaak overbelastMinder lang aaneengesloten toezicht houden, langere pauzes en de gelegenheid om tijdens de dienst even te zitten. Dat is de aanbeveling voor zwembadmedewerkers van FNV Sport & Bewegen op basis van een enquête onder 330 badmeesters en -juffen. 
19/04 16u15  Patricia Paay sleept Johan Vlemmix voor de rechterPatricia Paay sleept de Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix voor de rechter en eist een schadevergoeding van 30.000 euro. Vlemmix wilde levensgrote sekspoppen van tv-persoonlijkheid Paay op de markt brengen.
19/04 16u15  Barbecueën in het park - wat zijn precies de regels?Waarom koken als de zon schijnt? Voor wie niet gezegend is met een flinke achtertuin is een stadspark de perfecte gelegenheid om de barbecue aan te steken, een biertje te drinken, een balletje te trappen en bij te praten. Er is echter een nadeel: het geeft ontzettend veel zooi. Zo was het Vroesenpark in Rotterdam na een warme dag één grote vuilnisbelt.
19/04 16u00  Toulouse wordt al drie dagen geteisterd door rellenIn de Franse stad Toulouse is het sinds een paar dagen grote chaos. En dan vooral in de buitenwijk Mirail, waar veel migranten wonen. Begin deze week startte daar de rellen van met name jongeren. De groep zou een paar honderd man groot zijn. 
19/04 15u15  Gents stadsbestuur blundert met knalrood fietspadIn het Belgische Gent heeft het stadsbestuur geblunderd door een fietspad per ongeluk knalrood te laten verven. Het lijkt daarom net alsof voor fietsers de rode loper is uitgerold.
19/04 15u15  Isabelle bezocht 6 steden en 5 concerten in 2 weken!Isabelle van der Vlist (25) won vorig jaar een waanzinnige wereldreis bij Qmusic. Ze bezocht zeven wereldsteden en zes concerten van de grootste sterren in twee weken tijd. Vrijdag 20 april kun je opnieuw een wereldreis winnen, maar dan wel een overtreffende trap: 9 topartiesten in 9 steden!
19/04 15u15  Tegenstanders Oostvaardersplassen krijgen boetesVerschillende actievoerders die tegen het beleid zijn in de Oostvaardersplassen hebben een boete gekregen. Het gaat niet alleen om mensen die naar het natuurgebied zijn afgereisd om te protesteren, maar de straffen zijn ook uitgedeeld aan mensen die zich hebben uitgelaten social media. 
19/04 15u00  Het was nog nooit zo heet op 19 aprilEr weer een weerrecord gebroken in Nederland. In De Bilt werd om 12.30 uur 24,4 graden gemeten en dat maakt van deze donderdag de warmste 19 april sinds de metingen in 1901 begonnen. Het oude record, 24,3 graden, dateert van 1988.
19/04 14u00  Kleuter schiet per ongeluk zwangere moeder neerEen 3-jarig meisje heeft per ongeluk haar zwangere moeder verwond met het geladen wapen van haar vader, schrijft The New York Post. Het meisje zat met een 1-jarige jongen en haar moeder in de auto toen het ongeluk gebeurde.
19/04 14u00  Blokkeerders anti-Zwarte Piet demonstratie berechtHet Openbaar Ministerie gaat de 34 mensen vervolgen die vorig jaar de A7 bij Joure blokkeerden, om op die manier een anti-Zwarte Piet demonstratie te voorkomen. Zij zijn aangeklaagd wegens het opzettelijk versperren van de weg en het hinderen van de demonstratie. 
19/04 13u45  'Nederland moet meer uitgeven aan defensie'NAVO-topman Jens Stoltenberg had donderdag maar één boodschap voor de leden van Eerste en Tweede Kamer: de spanningen in de wereld nemen toe en dus moet Nederland meer geld uitgeven aan defensie. „We verwachten meer.'
19/04 13u45  Vijf gekke gerechten op een rijEen vogelspinnenburger, jawel hoor die wordt gewoon geserveerd in de Verenigde Staten. Dit is lang niet het enige gekke gerecht ter wereld.
19/04 13u30  Afvallen is moeilijker voor korte vrouwenJe kleine vriendin zei het altijd al, maar nu is het ook nog eens bewezen: korte vrouwen verliezen moeilijker gewicht dan lange vrouwen. 
19/04 13u15  Sushi en hamburgers aan boord bij KLMVlieg jij binnenkort van Amsterdam naar Japan? Dan wij hebben wij goed nieuws. In de worldbusinessclass van KLM kun je vanaf nu eten alsof je in een restaurant zit. Op het menu staan onder andere sushi en hamburgers. 
19/04 12u30  Binnenkort vliegen we misschien wel staandKun je nooit lekker zitten in een vliegtuigstoel? Binnenkort is dat misschien allemaal wel verleden tijd. Stoelenfabrikant Avioninteriors heeft nieuwe vliegtuigstoelen gepresenteerd, waar je staat in plaats van zit. Kun je eindelijk je benen strekken onderweg! 
19/04 12u30  Asscher: lage inkomens eerder met pensioen„Mensen met een hoog inkomen leven gemiddeld gezien langer en hebben ook meer gezonde jaren dan mensen met een laag inkomen' zei PvdA-leider Lodewijk Asscher in gesprek met EenVandaag. Hij pleit ervoor dat mensen met een laag inkomen eerder kunnen stoppen met werken.
19/04 12u30  50 jaar Paradiso: Van blowgangetje tot sterrenhemelIn het Amsterdam Museum krijg je meteen zin om te feesten! De expo 50 jaar Paradiso neemt je mee van blowgangetje tot sterrenhemel. 
19/04 12u15  Volgende week moet je weer je trui uit de kast halenDat het warm is, is je zeer waarschijnlijk niet ontgaan. Zoals het er nu uit ziet, is er een grote kans dat er donderdag warmterecords verbroken zullen worden.
19/04 12u00  Meer treinen en goedkoper reizen op KoningsdagGoed nieuws voor wie op Koningsdag de trein als vervoersmiddel kiest: de Nederlandse Spoorwegen rijden op 27 april volgens een speciale Oranjedienstregeling. Op diverse trajecten - onder andere naar Amsterdam - worden meer en langere treinen ingezet.
19/04 12u00  Nederlands initiatief voor alternatief FacebookDe roep om een ander sociaal medium klinkt de afgelopen weken steeds harder. De populariteit van Facebook is na het dataschandaal gigantisch gekelderd, en andere opties blijven vooralsnog uit. Oud-PvdA-kamerlid Astrid Oosenbrug en Ahmed Aard, mede-oprichter van Open Source & Overheid komen met een ambitieus initiatief. 
19/04 12u00  Volgende week moet je je trui weer uit de kast halenDat het warm is, is je zeer waarschijnlijk niet ontgaan. Zoals het er nu uit ziet, is er een grote kans dat er warmterecords verbroken zullen worden. Op sommige plekken wordt het vandaag maar liefst 28 graden! Morgen ook nog zeer warm met een maximale temperatuur van 27 graden. Ter vergelijking: vorig jaar rond deze tijd was het een schamele 10 graden en werd Koningsdag gevierd met dikke jassen aan. 
19/04 11u45  MAFS-trouwjurk razend populair op MarktplaatsIn de laatste aflevering van de serie Married At First Sight hebben we kunnen zien dat ook Yordi en Elisa niet de rest van hun leven zullen delen, ondanks hun bruiloft een aantal weken geleden. Elisa heeft wel een oplossing voor de spullen die herinneren aan dit avontuur: zij biedt haar bruidsjurk en trouwring te koop aan via Marktplaats.
19/04 11u45  Fokverbod op mismaakte katten massaal genegeerdHet fokverbod op zogenaamde desginer cats wordt door fokkers massaal genegeerd. Dat zegt Dier&Recht dat deze week een petitie tegen het fokken indiende bij de Tweede Kamer.
19/04 11u30  Britse media: Amsterdam? Rotterdam is veel beter!Voor veel Nederlanders blijft het een dingetje: of je vindt de trein naar Rotterdam het beste aan Amsterdam óf je dwaalt het liefst urenlang over de grachten van onze hoofdstad. En alhoewel de meeste toeristen automatisch afkomen op de beroemde Wallen en het seksmuseum zijn de Britten eruit: Rotterdam is waar je moet zijn. Eén van de populairste dagbladen The Telegraph schreef een uitgebreid artikel met de titel Why Rotterdam is better than Amsterdam (and should be your next city break). Volgens het artikel kun je de Euromast en kubuswoningen echt niet missen en moet je vooral even wat eten en drinken in de Markthal. Levendig en modern Rotterdam wordt door de Britten een „levendige, moderne en cultureel rijke Nederlandse stad” genoemd. De stad is de stop voor Amsterdam, als mensen de nieuwe rechtstreekse Eurostar verbinding van Londen naar Amsterdam nemen. Toeristen worden dus aangemoedigd niet in de trein te blijven zitten, maar de tijd te nemen voor onze havenstad. En eigenlijk snappen wij dat ook wel... als we zo naar onderstaande plaatjes kijken. Lees ook: Kleinste café van Rotterdam staat te koop Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar
19/04 11u30  Rietjes binnenkort verboden in LondenFristi met een rietje voor de kids? Cola met een rietje ter bescherming voor je tanden? In Londen is het binnenkort verleden tijd. De Britse regering wil de verkoop van de rietjes verbieden. Het plan is onderdeel van een breder pakket maatregelen tegen de vervuiling van rivieren en zeeën met plastic, meldde de BBC.
19/04 11u00  Werkloosheid gedaald naar onder de 4 procentHet is voor het eerst in 10 jaar dat minder dan 4 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zonder baan zit. Volgens het CBS zijn er op dit moment ruim 100.000 mensen minder werkloos dan een jaar geleden.
19/04 11u00  Even niksen op het werk is helemaal geen slecht ideeWie te lang doorwerkt, put zijn brein uit en wordt minder productief. Even lekker niks doen op je werk is daarom helemaal geen slecht idee, vinden ze in Zweden. Daarom hebben ze daar tweemaal per dag ‘Fika’. Een kleine pauze om onder het genot van een kopje koffie even bij te kletsen. 
19/04 10u45  19 april - Nederlandse kinderen uit Syrische kampenElke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.
19/04 10u30  Van blowgangetje tot popsterrenhemel in het paradijsIn het Amsterdam Museum krijg je meteen zin om te feesten! De expo 50 jaar Paradiso neemt je mee van blowgangetje tot sterrenhemel. 
19/04 10u15  911-medewerkster opgepakt: „geen zin om te praten"In Houston is een 43-jarige 911-medewerkster veroordeeld tot tien dagen cel en 18 maanden voorwaardelijk. Het bleek dat zij bij duizenden telefoontjes de hoorn erop gooide. Tegenover de politie verklaarde ze soms „geen zin te hebben om met mensen te praten.”
19/04 10u15  Trotse reacties op mooiste vrouw ter wereld P!nkHet Amerikaanse tijdschrift People kiest jaarlijks de mooiste vrouw en meest sexy man ter wereld uit. Dit jaar is zangeres Pink uitgeroepen tot 's werelds mooiste vrouw. Ze neemt de titel over van Julia Roberts, die vorig jaar voor de vijfde keer door het Amerikaanse blad in het zonnetje werd gezet.
19/04 10u00  Van gevangenis tot klooster: 5 unieke hotels!Waarom slapen in een standaard hotel? Als je ook op een toffe plekzoals een oude gevangenis, postkantoor of klooster kunt slapen? Wij hebben de allergaafste uniek locaties voor je op een rij gezet.
19/04 10u00  Slachtoffers aanslag Münster trouwen in ziekenhuisOp 7 april 2018 reed een 48-jarige man met een kampeerbusje in op een populair terras in het Duitse Münster. Twee mensen kwamen om het leven en meer dan twintig mensen raakten gewond. De bestuurder pleegde daarna zelfmoord. Twee van de gewonden zijn nu in het ziekenhuis getrouwd.
19/04 09u45  Alcoholvrij bier is steeds populairderOp het terras zitten voor een drankje? De kans is groot dat je dan een alcoholvrij biertje besteld. Het afgelopen jaar is de consumptie van alcoholvrij bier gestegen met 24,7 procent. En leuk bijkomertje: de stijging is het sterkst onder jongvolwassenen (25 tot 34 jaar). Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel. 
19/04 09u15  Slachtoffers aanslag München trouwen in ziekenhuisOp 7 april 2018 reed een 48-jarige man met een kampeerbusje in op een populair terras in het Duitse Münster. Twee mensen kwamen om het leven en meer dan twintig mensen raakten gewond. De bestuurder pleegde daarna zelfmoord. Twee van de gewonden zijn nu in het ziekenhuis getrouwd.
19/04 08u45  Ombudsman wil Nederlandse kinderen uit Syrië halenHet is een probleem waar de politiek in ons land al langer mee worstelt: Syrië-gangers die terugkomen naar Nederland. Nu IS in het Midden Oosten wordt weggevaagd, voelen veel Jihadisten zich genoodzaakt terug te keren. Maar hoe zorg je dat de gedesillusioneerde en/of getraumatiseerde uitreizigers weer in onze maatschappij passen en hoe weten we dat zij geen gevaar vormen? De politiek is er druk mee.
19/04 08u00  Scheveningse strandtent 'Blue Lagoon' afgebrandHet is lente in Nederland. De zon schijnt volop en dat betekent drukte bij de strandtenten. Helaas geldt dat niet meer voor de Scheveningse 'Blue Lagoon'. De bekende strandtent ging precies nu het kwik de dertig graden kan aantikken in vlammen op.
19/04 07u30  Dit is de man achter de stem van Ik Vertrek‘In Ik Vertrek volgen we Nederlanders die op het punt staan te emigreren.’ Liefhebbers van het populaire avrotros-programma zitten handenwrijvend voor de buis als ze dat zinnetje horen. Zodra de voiceover die woorden heeft uitgesproken, weten ze: nu kan het feest beginnen. Maar wie is de man achter deze stem? Metro ging op bezoek bij de 49-jarige radio-dj Edwin Diergaarde.
19/04 07u30  Hbo'ers komen vrijwel altijd aan de bakBen jij hbo-student? Gefeliciteerd, want dan heb je waarschijnlijk niet zoveel moeite om na je studie een baan te vinden. De werkloosheid onder hbo-afgestudeerden is namelijk voor het vierde jaar op rij gedaald. Nog maar 3,2 procent had in 2017 geen baan.
19/04 07u15  Dit hotel heeft de mooiste wc van NederlandWie had dat nou gedacht, een wedstrijd wie het mooiste toilet van Nederland heeft? Toch bestaat het en wordt het georganiseerd door 123toilet.nl. Ze hebben een heuse jury van echte kenners uit de branche die bepalen wie het mooiste toilet heeft. Dit jaar hebben ze de titel aan W Amsterdam gegeven. Metro zocht uit wat er nou zo bijzonder is aan het toilet.
19/04 07u15  Is Dotan schizofreen of een moderne marketeer?Daar zat Dotan aan de glimmende talkshowtafel zijn imago als getergd muzikant uit te venten. Extra schutterend, het gewicht van de wereld torsend op zijn brede schouders. Mensen herkennen hem meestal niet, vertelde hij. In de sportschool, bijvoorbeeld. Arme Dotan. Ziggo Dome uitverkopen, maar niemand die je zweet van de crossfit-aparaten wil likken. Ja, dat verklaart waarom je ’s avonds laat achter je laptopje onder schuilnamen andere artiesten zwartmaakte en jezelf verheerlijkte. 
19/04 06u15  Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.
19/04 05u30  Daghoroscoop Vissen 19 April 2018Een goede vriendschap spat plotseling uit elkaar als een zeepbel. Je leven staat op de kop omdat jij dit beschouwde als een van de fundamenten in je leven. Probeer afstand te nemen en rust te vinden.
19/04 05u30  Daghoroscoop Waterman 19 April 2018Je moet meer actie ondernemen. Dat lui in de stoel zitten doet jou helemaal geen goed. Zowel je geest als je lichaam hebben beweging nodig. Dus kom op, ga er lekker op uit en ga iets nieuws doen.
19/04 05u30  Daghoroscoop Steenbok 19 April 2018Zoals gewoonlijk sta jij weer klaar voor anderen. Ook vandaag hoeft men jou niks te vragen, je ziet zelf al waar je ondersteuning kunt bieden. Dat is een bijzonder mooie karaktereigenschap.
19/04 05u30  Daghoroscoop Boogschutter 19 April 2018Jij bent al zolang op zoek naar iets dat je niet kan vinden. Kijk vandaag maar eens goed om je heen. Het is goed mogelijk dat een lang gekoesterde droom in vervulling gaat.
19/04 05u30  Daghoroscoop Schorpioen 19 April 2018Impulsieve aankopen zijn niet verstandig vandaag. Koop dus niets duurs, je krijgt spijt. Je vindt het waarschijnlijk niet mooi meer of het past helemaal niet bij jou of je inrichting.
19/04 05u30  Daghoroscoop Weegschaal 19 April 2018Helder denken is vandaag voor jou geen probleem. Maak daar dus gebruik van en geniet van je briljante oplossingen die jij vandaag bedenkt.
19/04 05u30  Daghoroscoop Maagd 19 April 2018Jouw partner voldoet niet aan jouw verwachtingen. Ligt dat aan je partner of aan je verwachtingen? Goed om daar eens over na te denken. Vergeet niet dat je zelf ook niet altijd even gemakkelijk bent.
19/04 05u30  Daghoroscoop Leeuw 19 April 2018Vandaag ben jij op zijn zachts gezegd lichtgeraakt. De minste of geringste opmerking van een ander doet jou in woede uitbarsten. Wat is er toch met je aan de hand? Tijd om eerlijk te worden tegen jezelf.
19/04 05u30  Daghoroscoop Kreeft 19 April 2018Er liggen romances op jou te wachten, vrijgezel of niet. Denk niet alleen aan de korte termijn en weet waar je aan begint. Voor singles is dit een zorgeloze, heerlijke tijd om van te genieten.
19/04 05u30  Daghoroscoop Tweeling 19 April 2018Jij hebt normaal gesproken een helder beeld van wat je wilt met je leven. Vandaag echter niet, houd je daarom liever bezig met enkele details die ook van belang zijn, de rest komt later weer.
19/04 05u30  Daghoroscoop Stier 19 April 2018Vandaag gaat het er heftig aan toe. Iedereen krijgt de pure en onverbloemde waarheid van jou te horen. Diplomatie is ver te zoeken en dat is nou precies waar jij je het beste bij voelt.
19/04 05u30  Daghoroscoop Ram 19 April 2018Jij wilt meer tijd hebben om met je hobby bezig te zijn. Je hoeft je daar niet voor te verontschuldigen, dit is toch een hele legitieme behoefte. Wees eerlijk tegen je partner en gebruik geen smoesjes.
18/04 23u15  Lees de Metro van morgen nu al onlineYes! Hij is gedrukt en wordt de komende uren verspreid over tientallen grote stations in Nederland. Kan je nou echt niet wachten op de krant van donderdag 19 april? Hij is nu al online te lezen! 
18/04 23u00  Gemiddelde Facebookmedewerker verdient 193.000 euroFacebook mag dan de laatste tijd behoorlijk veel kritiek te verduren hebben, het personeel van de Amerikaanse sociale mediagigant zal echter een stuk minder te klagen hebben. Het bedrijf heeft naar buiten gebracht dat het gemiddelde loon van de werknemers meer dan 240.000 dollar is. Dit is omgerekend 193.000 euro. 
18/04 22u15  Werken op de mooiste plek van RotterdamEen recruitmentdag met als motto, stelling en/of uitdaging: ‘Werken op de mooiste plek van Rotterdam’. Dat staat zondag 29 april te gebeuren in dat hotel dat je vanaf de Maas niet kunt missen, hotel New York.
18/04 21u45  VS wil een verbod op eten van honden- en kattenvleesDat men er in andere plekken op de wereld vreemde eetgewoonten op nahoudt is een bekend feit. In de Verenigde Staten is het op dit moment nog legaal om honden en katten te eten.
18/04 20u00  Twintig dode lammetjes langs de weg gedumptEen zeer lugubere vondst in het Groningse Marum. Woensdagmiddag werden er aan de Leidijk drie vuilniszakken aangetroffen met daarin de stoffelijke resten van ongeveer pasgeboren twintig lammetjes, weet RTV Noord. Of de dieren al dood waren voor ze gedumpt werden, weet de politie niet zeker. Volgens hen bestaat de mogelijkheid dat de dieren nog in leven waren voor ze aan hun lot werden overgelaten.
18/04 20u00  'Scholieren moeten stoppen met seksen op rotondes'In Nederland kennen we het fenomeen 'examenstunt'; dan is de school een dag lang overgenomen door de examenleerlingen. In Noorwegen gaan ze echter een stapje verder wanneer de examens erop zitten. Tijdens dit weken durende examenfeest wordt het hele land overgenomen door de scholieren. 
18/04 19u15  'Scholieren moeten stoppen met seksen op rontondes'In Nederland kennen we het fenomeen 'examenstunt'; dan is de school een dag lang overgenomen door de examenleerlingen. In Noorwegen gaan ze echter een stapje verder wanneer de examens erop zitten. Dit examenfeest duurt een paar weken lang. 
18/04 17u15  Lezerscolumn: De echte problematiek van OostvaardersIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Helen Kopnina
18/04 17u15  Recept: Flowerpower-ijsFlowerpower-ijs
18/04 16u45  Witte de Withstraat krijgt futuristisch hotelOp de Witte de Withstraat in Rotterdam opent deze vrijdag CityHub, een futuristisch hotel, waarin toeristen slapen in een cabine van bijna acht vierkante meter, zonder ramen. Drie jaar geleden opende in Amsterdam de eerste vestiging van CityHub, wat volgens woordvoerder Robin van Meurs een enorm succes is.
18/04 16u30  Nichtje van 'pornohacker' werd zelf ook slachtofferHet nichtje van Mitchell van der K., waarvan dinsdag bekend werd dat hij wordt verdacht bijna 200 vrouwen te hebben gehackt, is zelf ook voor een lange tijd slachtoffer geweest van de hacker.
18/04 16u30  Jongetje (9) 's avonds alleen in Amstelveense metroPolitie Amstelveen kreeg vorige week een merkwaardige melding over een jongetje van slechts 9 jaar oud die in zijn eentje 's avonds laat in de metro reisde. 
18/04 16u15  'Erg kwade' das kraakt kasteel in SchotlandEen Schots kasteel uit de zestiende eeuw is voor een deel gesloten door bezoekers vanwege de aanwezigheid van een hele humeurige das. Dit is geen Monty Phyton, maar de bittere realiteit voor de beheerders van het monument. De tunnel onder het Craignethan Castle is vorige week dicht gegaan vanwege de kersverse harige kraker, dit vertelt Historic Schotland, de beheerder van het kasteel aan de BBC. 
18/04 16u15  Jongen vertelt over misbruik door vriendinIn de Britse media werd er vorige week veelvuldig over geschreven: de zaak Jordan Worth. Deze 22-jarige studente heeft haar vriend jarenlang ernstig psychisch en lichamelijk mishandeld.
18/04 15u45  Eerste Nederlandse Netflix-serie wordt super engDe eerste Nederlandse Netflix original serie wordt een horrorserie over studenten uit Amsterdam. De serie is bedacht door Pieter Kuijpers, maker van onder meer de serie Smeris en de film Riphagen. De nu nog naamloze serie zal eind van dit jaar gemaakt worden. 
18/04 15u45  Japans eiland in de ban van ontsnapte gevangeneHet Japanse eiland Mukaishima is helemaal in de ban van één ontsnapte gevangene. De man houdt de gemoederen al dagenlang bezig en is inmiddels groot nieuws in het Aziatische land. 
18/04 15u45  De euforie van de titel in beeld: Uit 1000 kelenFotograaf Carel van Hees volgde op 14 en 15 mei het kampioenschap van Feyenoord op de voet, in het stadion, Hofpleinvijver en de volgende dag op het stadhuis. Donderdag verschijnt zijn fotoboek ‘Uit 1000 kelen’ waarin hij de euforie van de titel in beeld heeft gebracht.
18/04 15u30  Lezerscolumn: Staat de Bijstand je wel bij?Iedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Jan Hendrik
18/04 15u30  Nóg een huldiging in Eindhoven: voor de schoonmakersVoor wie nog wel zin heeft in een feestje na de huldiging van de PSV-voetballers afgelopen maandag, moet donderdag een gaatje vrijhouden in de agenda. 
18/04 15u30  Max Verstappen in Zandvoort: kijk nu vooral vooruitMax Verstappen was woensdag weer even in Nederland. De coureur was in Zandvoort en dat had trouwens niks met het heerlijke weer te maken.
18/04 15u15  Bakken in april: ‘Dit is luxe, hoor!’En dan is het opeens zomer. Niet officieel, maar daar laten échte zonaanbidders zich niet door weerhouden. Met honderden tegelijk togen ze woensdag naar Zandvoort aan Zee. Doordeweekse dag of niet.
18/04 15u15  Er komt een derde seizoen van La Casa De PapelGoed nieuws voor de fans van La Casa de Papel: de Spaanse hitserie krijgt een derde seizoen op Netflix. Dat werd woensdag bekendgemaakt door de streamingdienst.
18/04 14u45  Jongen vertelt openhartig over misbruik van vriendinIn de Britse media werd er vorige week veelvuldig over geschreven: de zaak om Jordan Worth. Deze 22-jarige studente heeft haar vriend jarenlang ernstig psychisch en lichamelijk mishandeld.
18/04 14u30  Het wordt donderdag extreem warm in NederlandDe lente is nog maar net begonnen, maar het lijkt wel of we zo doorschieten richting de zomer. Het kan donderdag zomaar 30 graden worden.
18/04 14u15  Bus knalt door vangrail en rijdt van talud AmsterdamIn Amsterdam is woensdagochtend een bus vol toeristen van de weggeraakt nadat de chauffeur onwel werd. Er zijn meerdere gewonden gevallen bij het ongeluk. 
18/04 14u00  Rubberen handschoen en plastic jurk: ‘bizar’ is modeRubberen schoonmaakhandschoenen alleen bestemd voor een schoonmaaksessie of twee? Nee joh, allang niet meer. Calvin Klein verkoopt ze ‘gewoon’ voor 315 euro, net als een scala aan andere modemerken: bizarre mode én prijskaartjes lijken namelijk steeds vaker de trend. Vraag blijft: waarom?
18/04 13u30  Lezerscolumn: Geile mediaverslavingIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Michiel Geurtse
18/04 12u45  'Grotere kans op leukemie door elektriciteitskabels'Kinderen die wonen in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen, stroomdraden, hebben mogelijk een één tot twee keer grotere kans om leukemie te krijgen dan andere kinderen. 
18/04 12u00  Zou jij de marathon lopen op de Noordpool?Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van woensdag.
18/04 11u15  Muziekrel in Duitsland om Jodenhaat in songtekstenHet ontvangen van een Echo, een Duitse muziekaward, zal een kroon zijn op de carrière van menig artiest uit het land. Toch is de uitreiking van de awards uitgelopen tot een relletje: steeds meer artiesten bedanken semi-vriendelijk voor de eer en geven hun prijs terug.
18/04 11u15  Drie makkelijke ijsjes om zelf te makenNa maanden van sneeuw, ijs, storm en regen is de lente dan eindelijk aangebroken. We kunnen het terras weer op en de blote benen mogen weer een lekker kleurtje vangen op het strand of in het park. Donderdag loopt de temperatuur op tot zo’n 26 graden. En wat hoort daarbij? Precies: ijs! Je eigen ijs maken Je kunt natuurlijk kant-en-klare ijsjes halen bij de supermarkt of in de rij staan bij de plaatselijke Italiaanse ijssalon of foodtruck, maar je kunt ook zelf aan de slag. Onwijs makkelijk en je weet precies wat er in je ijs zit. Je kunt het dus zo gezond maken als je zelf wil! Gintonic-ijs Gek op gintonic? Je bent niet de enige. Wij drinken het inmiddels beroemde (of beruchte) drankje in allerlei varianten. Of we eten ‘m in de ijsvariant. Hoewel het lastig is om alcohol te bevriezen, zijn gintonic-ijsjes niet onmogelijk om te maken. Klik hier voor een heerlijk recept. Sorbetijs De rijen voor de ijszaak worden steeds langer. Maar je kunt ook zelf overheerlijk ijs maken. Een heerlijke dorstlesser én verkoeler is dit recept voor sorbetijs. En ideaal voor als je geen ijsmachine hebt, of een kleine vriezer. Gezond én vegan roomijs Romig ijs op een stokje dat ook nog eens gezond is, het klinkt alsof het niet bestaat. Maar dit vegan pruimen-cashewnotenijsje is lekker, gezond én verkoelend. Het is ook nog eens een eitje om ‘m te fabriceren. Eet smakelijk! Lees ook: Recept: Flowerpower-ijs Lees ook: Nieuwe hit: de zwarte softijsjes in Los Angeles Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar
18/04 10u30  Lezerscolumn: Het SLANG woordenboek voor ouderen #1Iedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Skit Eleven
18/04 10u15  'KvK verkoopt illegaal data aan adverteerders'„Meneer, u staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Wij vroegen ons af of u ook interesse hebt in energie op uw zakelijke adres.” Dat klinkt veel ondernemers waarschijnlijk bekend in de oren. De Kamer van Koophandel verkoopt namelijk data van ingeschrevenen door aan adverteerders. Maar de verkoop van data gaat nog veel verder dan alleen telefoongegevens, zo blijkt nu.
18/04 09u45  Jongeren laten veel geld liggenAls het aankomt op financiële zelfredzaamheid, dan hebben vooral jongeren nog veel te leren
18/04 09u45  Teenslippers op ’t werk? Dat kan (soms) primaDe zon schijnt: tijd voor korte rokjes en blote benen, Maar ook op je werk?
18/04 08u45  Autistisch jongetje bouwt grootste lego-Titanic ooitDe allergrootste Titanic van lego ter wereld bouwen? Het is niet voor iedereen weggelegd. Toch lukte het de 10-jarige Brynjar uit IJsland om een schip van maar liefst 6 meter te bouwen. Het jongetje, dat autisme heeft, deed vijf jaar over de klus, meldt Daily Mail.
18/04 08u15  Radiopresentator noemt doodgeschoten kinderen 'hoax'Een Amerikaanse radiopresentator die heilig in een complottheorie gelooft wordt door de ouders van twee overleden kinderen voor de rechter gesleept. De kinderen kwamen om bij de schietpartij op de Amerikaanse basisschool Sandy Hook. Dit incident wordt door de presentator, Alex Jones, al vijf jaar als hoax bestempeld.
18/04 08u00  Brandweer wil drones gaan inzettenDrones ‘alleen’ voor fantastisch beeldmateriaal vanuit de lucht? Allang niet meer. Brandweer Nederland gaat een landelijk dekkend netwerk van dronevliegers opzetten dat 24 uur per dag, zeven dagen in de week ingezet kan worden. Dit meldt de Telegraaf.
18/04 07u30  Kinderopvang dreigt onbetaalbaar te worden in 2019Vanaf 1 januari 2019 dreigt de kinderopvang niet meer hetzelfde te kosten als voorheen: door nieuwe regels kan de opvang van baby’s voor sommigen zelfs onbetaalbaar worden. Kindercentra, medewerkers en ouders komen nu in actie, meldt het AD.
18/04 07u30  Met schoonouders op vakantie? Dan nog liever thuis!Met je schoonouders op vakantie? Eén op de drie Nederlanders blijft nog liever thuis dan dat zij met de vader en moeder van hun partner in een tropisch oord verblijven. Vooral de vrouwen blijken nogal moeite te hebben met het vooruitzicht op een tripje met schoonmams: 40 procent peinst er niet over. 
18/04 05u30  Daghoroscoop Vissen 18 April 2018Jij wilt het één en ander veranderen in je leven. Neem daar de tijd voor en zet niet alles tegelijk op zijn kop. Je hebt al niet zo heel veel stabiele peilers in je leven, laat die paar dan in ieder geval overeind staan. Heb een beetje geduld.
18/04 05u30  Daghoroscoop Waterman 18 April 2018Het is een goede tijd om werkzaamheden op te pakken die al een tijdje liggen. Je heldere geest zal er voor zorgen dat jij je werkzaamheden met succes kunt afronden. Ook die dingen waarvoor je de moed al had opgegeven.
18/04 05u30  Daghoroscoop Steenbok 18 April 2018Vandaag zul jij een compromis moeten sluiten, dat zie je wel in. Zorg ervoor dat je met dat compromis niet te veel van je eigen principes afwijkt, dat geeft je uiteindelijk een ontevreden gevoel.
18/04 05u30  Daghoroscoop Boogschutter 18 April 2018Jij hebt een grote verbeeldingskracht. Zorg dat je genoeg speelruimte hebt en zomin mogelijk beperkingen, om je verbeelding regelmatig te kunnen uitleven.
18/04 05u30  Daghoroscoop Schorpioen 18 April 2018Eindelijk is het zover: vandaag kun jij de vruchten plukken van al je inspanningen van de laatste tijd. Geniet van het heerlijke gevoel dat het bij je op zal roepen.
18/04 05u30  Daghoroscoop Weegschaal 18 April 2018Als jij merkt dat je oplossing niet correct is, houd daar dan niet aan vast. Het is helemaal niet erg eens een keer iets aan te nemen van een ander, die het wel bij het rechte eind heeft.
18/04 05u30  Daghoroscoop Maagd 18 April 2018Het geluk is voor jou weggelegd de komende periode. Maak daar meteen gebruik van want wie weet hoe lang - of kort - deze geluksperiode aanhoudt. Besteed veel aandacht aan je partner.
18/04 05u30  Daghoroscoop Leeuw 18 April 2018Vandaag kun jij weer eens opgelucht ademhalen. Je plukt de vruchten van al je inspanningen van de laatste tijd. De tijd van oogsten is eindelijk aangebroken en dat geeft je veel voldoening.
18/04 05u30  Daghoroscoop Kreeft 18 April 2018Als het in de werksfeer allemaal niet zo gaat als jij het je voorstelt, maak je dan niet te druk. Je uitingen van ongenoegen vinden geen vaste bodem. Neem liever een langere pauze om tot rust te komen.
18/04 05u30  Daghoroscoop Tweeling 18 April 2018Vandaag is een goede dag om de werkelijke aard van jouw gevoelens te onderzoeken. Probeer daar ook over te praten met iemand die je vertrouwt. Dat helpt je jouw gevoelens te relativeren.
18/04 05u30  Daghoroscoop Stier 18 April 2018Er is een nieuw iemand in jouw omgeving opgedoken die je bewegingsvrijheid inperkt. Althans zo ervaar jij dat. Maak het bespreekbaar en je zult zien dat het allemaal reuze meevalt.
18/04 05u30  Daghoroscoop Ram 18 April 2018Jij vertelt je partner iets van je diepste geheimen en fantasieën. Dat kost je een hoop moed, maar het gebaar wordt zeker op waarde geschat. Dit zal een nieuwe dimensie aan je relatie geven.
18/04 05u15  9 tips voor een gezonde relatie op reisOp Instagram krijgen we vaak te horen dat onze relatie #couplegoals is en velen vragen zich af hoe het kan dat we het zo leuk hebben samen. We zijn inmiddels 411 dagen op reis en zijn al die tijd 24/7 samen geweest. Onze relatie is alleen maar sterker geworden, maar dat betekent niet dat het altijd gezellig was. Met hoogte- en dieptepunten hebben wij ontdekt wat “het geheim” is van een gezonde relatie op reis. Spoiler alert: het is geen geheim en het is niet altijd makkelijk.
17/04 22u45  8000 Starbucks dicht om training tegen racismeWie op 29 mei een koffie gaat halen bij Starbucks in de Verenigde Staten heeft grote kans om voor een dichte deur te staan. De koffiewinkelketen gaat volgende maand op de Amerikaanse thuismarkt ruim 8000 vestigingen tijdelijk sluiten om personeel te trainen op het gebied van racismebestrijding.
17/04 20u00  Ontslag hoofdredacteur VICE om ontoelaatbaar gedragHoofdredacteur Casper Sikkema is ontslagen bij online jongerenplatform Vice. Dat heeft algemeen-directeur van Vice Benelux Sjoerd Raaijmakers bevestigd tegenover NRC. De reden van zijn onmiddellijke vertrek is dat Sikkema „ontoelaatbaar gedrag heeft vertoond”.
17/04 18u45  OM eist twee jaar cel voor sadistische stroperEen man die illegaal allerlei dieren doodschoot, onder meer voor een jaarlijkse barbecue, moet van het Openbaar Ministerie (OM) celstraf krijgen. De man had geen jachtakte of wapenvergunning en doodde volgens de aanklager in korte tijd tientallen ganzen, reeën, wilde zwijnen en een big, maar ook katten, een hond en een roofvogel. Het OM eiste voor de rechtbank in Amsterdam twee jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
17/04 18u15  'Koreaanse Oorlog eindigt volgende week na 67 jaar'Noord- en Zuid-Korea zouden voornemens zijn om de strijdbijl te begraven en na 67 jaar vrede met elkaar te sluiten. Aankomende week ontmoeten de Noord-Koreaanse leider Kim Yong Un en de Zuid-Koreaanse leider Moon Jae-In op een vredestop.
17/04 18u00  'Koreaanse Oorlog eindigt volgende week na 68 jaar'Noord- en Zuid-Korea zouden voornemens zijn om de strijdbijl te begraven en na 68 jaar vrede met elkaar te sluiten. Aankomende week ontmoeten de Noord-Koreaanse leider Kim Yong Un en de Zuid-Koreaanse leider Moon Jae-In op een vredestop.
17/04 17u15  Recept: Loaded fries met pulled porkLoaded fries met pulled pork & cheesy beersauce
17/04 17u00  Bavianen ontsnappen uit lab met behulp van vatVier bavianen ontsnapten zaterdag uit hun verblijf van een Texaans lab waar dierproeven voor medisch onderzoek worden uitgevoerd. De apen gingen volgens de verzorgers zeer gerafineerd te werk. Door een groot olievat naar de muur van het verblijf te rollen, konden de dieren over de omheining van het buitenverblijf springen, dit meldt SF Gate. 
17/04 17u00  Niet in DNA, dus wanneer start het Feyenoordvirus?Feyenoordsupporter en schrijver Ellen Mannens selecteerde honderd momenten waarop bij vrouwelijke fans het Feyenoordvirus insloeg.
17/04 16u30  Horrorvlucht met 150 dronken Engelsen voor 'Barney'Raymond van Barneveld hoopte na zijn nederlagen in de Premier League van vorige week tot rust te komen in Spanje, waar hij een huisje heeft. Maar de vlucht van Leeds naar Alicante beloofde weinig goeds. Barney zat 2,5 uur tussen zo’n 150 dronken Engelsen, die hem aanvankelijk als dartsheld benaderden. Maar hoe langer ze in de lucht hingen, des te onvriendelijker het werd.
17/04 15u30  Kinderen zouden vaker buiten moeten spelenEnzo Knol plaatst elke dag om 16:00 uur een nieuwe video op YouTube, STUK TV overdondert je driemaal in de week met populaire filmpjes en met enige regelmaat is er weer een nieuwe game uit voor de pc, tablet of smartphone, waar je urenlang zoet mee bent. Kortom, er is altijd wat te doen. Daar waar (groot)ouders vroeger massaal naar buiten gingen, spelen kinderen nu ook veel binnen.
17/04 15u30  Nylon met Koningsdag passé: kies hippe Maxima-truiModeontwerper Janice ontwikkelde speciaal voor Koningsdag twee truien met Maxima als hoofdthema. Perfect voor de feestdag die er weer aan komt, want waarom niet een keer een mooi kledingstuk aan tijdens onze oer-Hollandse feestdag?
17/04 14u45  Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.
17/04 14u30  Uniek: slaap in een luchtbel op de Keukenhof!Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen op de Keukenhof.
17/04 14u15  Uniek: slapen in een luchtbel op de Keukenhof!Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten? En wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen op de Keukenhof! Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit op de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod', maar jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.
17/04 14u00  Jokte Dotan opnieuw bij Humberto Tan aan tafel?Na waarschijnlijk het meest verschrikkelijke weekend in zijn leven, trok singer-songwriter Dotan maandag het boetekleed aan. De artiest deelde een emotioneel bericht op Facebook waarin hij toegaf inderdaad trollaccounts ingezet te hebben 'aan het begin van zijn loopbaan in 2011' en dat een ontmoeting met de jonge leukemie-patiënt Andy niet had plaatsgevonden.
17/04 12u15  Video: Giraffe geboren in ArtisElke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste en opmerkelijkste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van dinsdag.
17/04 12u15  Lezerscolumn: Douma, onze media, de weltschmerzIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Daniel van der Zwet
17/04 12u00  Lezerscolumn: DetectiveIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Mariska van Andel
17/04 11u30  Bol.com haakt handig in op Dotan-relHet nieuws over Dotan is dit weekend zo viral gegaan, dat zelfs Bol.com ermee aan de haal is gegaan. Het bedrijf amuseert zich kostelijk met het relletje rondom de zanger en heeft een post geplaatst op Facebook waar veel klanten hartelijk om kunnen lachen.
17/04 09u45  Lezerscolumn: Van de HogeIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Monique Louis
17/04 09u15  Dit is dé reisbucketlist van 2018Wat je in 2018 móet zien, ervaren of doen? De keuze is soms zo reuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het bedrijf Flight Network levert het daarom met een uitgebreide bucketlist kant-en-klaar voor je aan – hoef je zelf bíjna niet meer na te denken over je volgende bestemming.
17/04 09u15  Help! Obers gezocht nu het mooi weer wordtTerwijl wij de komende dagen de terrassen opzoeken om lekker te relaxen met een biertje en een bitterbal in de zon is het stressen voor de branche die dit mogelijk maakt. 
17/04 08u00  Facebook gebrand op herstellen vertrouwenInterview. Facebook-baas over het belang van groepen en de gevolgen van de Cambridge Analytica-rel.
17/04 07u30  Bijzonder: Rapper Kendrick Lamar wint Pulitzer-prijsKendrick Lamar (30) is de eerste rapper ooit die een Pulitzer-prijs heeft gewonnen. Lamar won de Pulitzer voor muziek met zijn album Damn, dat vorig jaar uitkwam. 
17/04 07u15  Dit wist je niet van CoachellaEen kaartje voor het Californische festival Coachella is peperduur. Maar in wiens zakken komt al dat geld eigenlijk terecht?
17/04 07u15  VrouwenlunchMoet je gaan? Moet je niet gaan?
17/04 07u15  Winkeliers: niet overdrijven met laadpalenElektrische laadpalen op parkeerterreinen: de detailhandel Nederland roept de politiek in Den Haag op om Europese regels over laadpalen niet heel streng uit te voeren. Het gaat om een verplichting voor ondernemers tot het plaatsen van een minimum aantal elektrische laadpalen op hun parkeerterreinen.
17/04 06u45  Almeerse VVD'er gearresteerd voor hack naaktfoto'sEen Almeerse VVD-politicus heeft computers van tientallen vrouwen gehackt om op zoek te gaan naar naaktfoto’s en video’s. In veel gevallen lukte het de VVD’er Mitchell van der K. toegang te krijgen tot seksueel getint beeldmateriaal. Dat schrijft De Telegraaf.
17/04 06u45  Informatie herkomst varkensvlees geld waardMeer betalen voor varkensvlees wanneer je weet waar het varkensvlees vandaan komt. Meerendeel van de consumenten uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn het hiermee eens, als dat betekent dat ze informatie krijgen over de omstandigheden waarin het dier geleefd heeft. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen.
17/04 05u30  Daghoroscoop Vissen 17 April 2018Jij krijgt een paar grote uitdagingen te verwerken de komende tijd. Zorg dat je niet overspannen raakt en schakel vroegtijdig de hulptroepen in. Wees daarvoor niet te trots, maar accepteer dat je dit niet alleen af kunt.
17/04 05u30  Daghoroscoop Waterman 17 April 2018Jij voelt je op die bijeenkomst helemaal niet op je gemak. Waarom eigenlijk? Je bent niets meer of minder dan die andere mensen. Probeer daar eens achter te komen, dan weet je dat voor de volgende keer.
17/04 05u30  Daghoroscoop Steenbok 17 April 2018Vandaag doe jij alles met links. Alles wat je doet lukt zonder dat je je daar erg druk voor moet maken. Was dat maar elke dag zo...
17/04 05u30  Daghoroscoop Boogschutter 17 April 2018Vriendinnen die altijd voor een ander klaarstaan, vragen zelf nooit om hulp. Zorg dus dat jij die hulp gewoon geeft als een van jouw beste vriendinnen jouw hulp nodig heeft.
17/04 05u30  Daghoroscoop Schorpioen 17 April 2018Vandaag voel jij je misschien niet helemaal op en top. Laat je je gevoel wel toe? Of heb je bedacht dat dat vandaag niet zo heel goed uitkomt? Dat is vragen om moeilijkheden.
17/04 05u30  Daghoroscoop Weegschaal 17 April 2018Vandaag kun jij je draai niet vinden. Je bent binnenin onrustig en straalt dat uit. Tijd voor een zelfonderzoek naar de oorzaak.
17/04 05u30  Daghoroscoop Maagd 17 April 2018Je relatie verloopt een beetje moeizaam de laatste tijd. Je partner is niet helemaal degene die jij voor ogen had. Een gevoel van grote teleurstelling komt bij je opzetten. Geef de moed niet meteen op.
17/04 05u30  Daghoroscoop Leeuw 17 April 2018Vandaag kom jij tot nieuwe inzichten. Je belandt in een situatie, waar jij je conclusies uittrekt en die je leven definitief zullen veranderen. Goed of slecht? Anders, maar bewuster in het leven staan is nooit slecht.
17/04 05u30  Daghoroscoop Kreeft 17 April 2018Singles hebben goede kansen vandaag. Houd je ogen en oren goed open zodat er geen belangrijke informatie aan jouw neus voorbij gaat. Een gemiste kans in de liefde is pas echt jammer.
17/04 05u30  Daghoroscoop Tweeling 17 April 2018Vandaag ga jij helemaal op in jezelf en je eigen werkzaamheden. Je vergeet dat er ook nog andere mensen op de wereld zijn, waar je ook nog eens heel veel van kan leren, mits je er voor openstaat.
17/04 05u30  Daghoroscoop Stier 17 April 2018Jij hebt je iets voorgenomen waar je de consequenties nog niet van overziet. Spannend is het en je wilt terugkrabbelen. Niet doen! Gewoon ogen dicht en doorgaan, het pakt zeker goed uit.
17/04 05u30  Daghoroscoop Ram 17 April 2018Je kunt een (korte) vakantie nemen en daardoor kun je jouw opgebouwde spanningen gelukkig weer afbouwen. Jij en je partner kunnen genieten van een rustige periode en je hebt alleen elkaar nodig.
17/04 05u00  Beperk je foodprintMenukaarten worden vaak van karton of van papier gemaakt. Hoeveel bomen worden daarvoor omgehakt? Met duizenden restaurants in Nederland zijn dat er nogal wat. Weg met de traditionele menukaart, de huidige mogelijkheden zijn nu eindeloos!
16/04 23u15  Netflix verwacht veel nieuwe abonnees in de toekomstDe videostreamingsdienst Netflix, die ooit begon met het opsturen van dvd’s, doet het goed. In het laatste kwartaal van 2017 kreeg de dienst er 8,3 miljoen klanten bij. Dat zullen er in komende kwartaal nog veel meer worden, denkt Netflix zelf.
16/04 22u30  Woensdag begint het gifgas-onderzoek, zegt RuslandEigenlijk zou het internationale team deskundigen dat de mogelijke gifgasaanval in het Syrische Douma gaat onderzoeken, al in het gebied moeten zijn. Maar de toegang werd ze geweigerd. Woensdag kunnen ze volgens een Russische ambassadeur echt aan de slag. 
16/04 21u30  Yolanthe en Kaj presenteren nieuw seizoen TemptationAlhoewel we qua nieuwtjes en sappige details nog middenin dit seizoen van de realityserie Temptation Island en guilty pleasure van menig Nederlander (en Belg) lijken te zitten, is er alweer van alles bekend over de nieuwe reeks. 
16/04 20u30  In beeld: PSV partyt met de schaal op overvol pleinHet is feest in Eindhoven. Op het zonnige en afgeladen Stadhuisplein heeft de selectie van PSV maandagavond vol trots de kampioensschaal laten zien. Er werd met volle borst meegezongen met het clublied, er was vuurwerk en flink wat rook: de sfeer was feestelijk tijdens de viering van de 24e landstitel. 
16/04 19u45  Ouders binden man vast die seks wil met dochter (13)Twee ouders die een man vastbonden waarvan ze vermoedden dat hij seks zou proberen te gaan hebben met hun minderjarige dochter, kunnen bestraft worden voor deze actie.
16/04 17u45  'Dikzak!' Kinderen schelden op jongere leeftijdDikzak, relnicht, homo, heks, kutkind! Ga je mond spoelen met zeep, zou er vroeger soms door een ouder of leerkracht worden gezegd. Dat gebeurt nu misschien wel minder vaak, want kinderen op de basisschool schelden op steeds jongere leeftijd. 
16/04 17u00  Recept: Spaghetti met gehaktballetjesSpaghetti met gehaktballetjes
16/04 17u00  Dotan bekent bedrog: 'Ik was dom, naïef en onzeker'Zanger Dotan geeft toe dat hij met nepprofielen heeft geprobeerd om zijn muziek onder de aandacht te brengen. In een video op zijn Facebook-pagina vertelt hij maandag dat dat hij de profielen sinds 2011 heeft aangemaakt en dat hij daar nu spijt van heeft. ,,Ik ben dom, naïef, te ambitieus en onzeker geweest.'
16/04 16u00  Vier mannen opgepakt die mogelijk aanslag plandenDe politie heeft maandag vier mannen opgepakt die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij terrorisme. Ze zouden een aanslag hebben willen gepleegd op het Turkse consulaat in Rotterdam.
16/04 15u45  Mannen opgepakt die aanslag in Rotterdam plandenDe politie heeft maandag vier mannen opgepakt die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij terrorisme. Ze zouden een aanslag hebben willen gepleegd op het Turkse consulaat in Rotterdam.
16/04 14u45  Suikertaks in Groot-Brittannië is een groot succesDe ‘suikertaks’ die het overgewicht in Groot-Brittannië moet gaan terugdringen blijkt al een groot succes te zijn. Door de invoering van belasting op suikerhoudende frisdranken hebben veel producenten de hoeveelheid suiker in hun producten verlaagd.
16/04 14u30  De gevaren van social media voor kwetsbare personenDe maatschappij lijkt langzaamaan te worden wakker geschud door de gevaren van social media. De samenleving is het erover eens dat er meer maatregelen moeten worden genomen om mensen tegen de inbreuk op hun privacy te beschermen. Maar hoe zit dat met mensen die tegen zichzelf beschermd moeten worden, zij maken ook gebruik van sociale media, en kunnen de gevolgen van hun daden vaak moeilijk overzien.
16/04 14u00  Lezerscolumn: Kunst met een geslepen randjeIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Eduard Sarens
16/04 13u30  Lezerscolumn: Wijze lesIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Simone Pikkaart
16/04 13u00  Man valt 5 meter naar beneden in kerktorenIn het Gelderse Velddriel is een man zo'n vijf meter naar beneden gevallen in de kerktoren van van de H. Martinuskerk. Hij was bezig met werkzaamheden in de toren toen hij viel.
16/04 12u15  Video: Boze Ajax-fans wachten spelersbus opElke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste of opmerkelijkste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van maandag.
16/04 12u15  Waarom hebben fans van Ajax hekel aan Hakim Ziyech?De relatie tussen Hakim Ziyech en de supporters van Ajax is zondagavond naar een nieuw dieptepunt gedaald. Toen fans de spelersbus opwachtten bij de ArenA kreeg de middenvelder een flinke zet van een boze aanhanger. Waarom heeft een deel van de Amsterdamse supporters toch zo’n hekel aan Ziyech? Metro probeert het antwoord te vinden door in te zoomen op de volgende vier aspecten:
16/04 11u45  Lezerscolumn: In het bos zijn de wilde dierenIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Tamara Onos
16/04 11u30  Coca-cola lanceert Cola-slushies in Japan!Goed nieuws voor de Coca-cola liefhebbers! Het frisdrankmerk brengt na acht jaar ontwikkelen een Coca-Cola slush op de markt.
16/04 11u00  Tiener overleeft beet ’s werelds giftigste kwalDe Australische Hannah Mitchell was met een vriendin aan het zwemmen toen ze voor de kust van West-Australië werd gestoken door een van 's werelds giftigste kwallen! De 14-jarige Hannah dacht dat ze zou overlijden, want de pijn was niet te verdragen. Ze overleefde de beet en heeft na twee weken het ziekenhuis mogen verlaten.
16/04 10u45  Steeds meer mensen met Lyme door de teekIn het afgelopen jaar hebben 27.000 mensen de ziekte van Lyme opgelopen. Dat heeft het RIVM bekend gemaakt. Bij de vorige peiling in 2014 werden er 25.000 nieuwe gevallen geteld. En dat is allemaal de schuld van die rottige teek. 
16/04 10u30  Lezerscolumn: KikkerIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Anita van Bruggen-Knape
16/04 10u30  Lezerscolumn: Mijn succesverhaalIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Mariëlle Dekker
16/04 10u30  Tiener overleeft beet ’s wereld meest giftige kwalDe Australische Hannah Mitchell was met een vriendin aan het zwemmen toen ze voor de kust van West-Australië werd gestoken door een 's werelds meest giftige kwallen! De 14-jarige Hannah dacht dat ze zou overlijden, want de pijn was niet te houden. Ze overleefde de beet en heeft na twee weken het ziekenhuis mogen verlaten.
16/04 10u30  Lezerscolumn: Generatie Y oftewel de MillenialsIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: José van den Diepstraten
16/04 10u15  Lezerscolumn: De BabyindustrieIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Roséanne Timmer-Aukes
16/04 10u15  Lezerscolumn: StefanIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Sander van den Broek
16/04 10u15  Lezerscolumn: Auw, VERpest het niet!Iedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Sanne de Ruijter
16/04 10u15  Lezerscolumn: Laten we leren gevenIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Guus Gelsing
16/04 10u15  Lezerscolumn: VredeIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Berber Bouma
16/04 10u15  Lezerscolumn: Lieve LoesIedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Thanatos Eros
16/04 10u15  Australië kampt met vleesetende zweerBrrr, in Australië hebben ze te kampen met een vleesetende zweer. En deze zweer verspreidt zich heel snel in de staat Victoria en daar spreekt men nu zelfs van een epidemie. Het is nog niet duidelijk wat je kan doen om de zweer te voorkomen. 
16/04 09u30  Deelstaat Australië kampt met vleesetende zweerBrr, een vleesetende zweer verspreidt zich zo snel in de Australische deelstaat Victoria dat wordt gesproken over een epidemie. Het is nog niet duidelijk hoe de zweer voorkomen kan worden.
16/04 09u30  Lekker eten zonder gelul: MasterChef begint weerDé plek om te laten zien wat je als hobbykok in huis hebt moet wel MasterChef Nederland zijn, het tv-programma waarin gezocht wordt naar de beste amateurchef van ons land. Vanaf maandagavond zie je iedere maandag en woensdag op Net5 hoe twintig kandidaten strijden om uiteindelijk het allerbeste kunstje in de keuken te kunnen laten zien. 
16/04 09u15  Lekker eten zonder gelul: vanavond begint MasterChefDé plek om te laten zien wat je als hobbykok in huis hebt moet wel MasterChef Nederland zijn, het tv-programma waarin gezocht wordt naar de beste amateurchef van ons land. Vanaf vanavond zie je iedere maandag en woensdag op Net5 hoe twintig kandidaten strijden om uiteindelijk het allerbeste kunstje in de keuken te kunnen laten zien. 
16/04 08u45  Gechanteerde Conchita Wurst: ik ben hiv-positiefArtiest Conchita Wurst heeft op Instagram bekendgemaakt dat ze al jaren HIV heeft. De voormalig winnaar van het Eurovisiesongfestival bracht dit naar buiten nadat een ex-vriend had gedreigd wereldkundig te maken dat ze besmet is met het virus.
16/04 08u45  Recordaantal klachten van discriminatie vastgesteldHet totaal aantal vragen en meldingen over discriminatie bij het College voor de Rechten van de Mens is vorig jaar met ruim een derde gestegen. Dit blijkt uit de Monitor Discriminatiezaken 2017 van het College. Een groot aandeel van de meldingen ging over zwangerschapsdiscriminatie of het uitsluiten van mensen met een handicap of chronische ziekte.
16/04 08u15  Yes! Er komen slaapcabines voor vliegtuigenZijn jouw nachten in het vliegtuig ook áltijd gebroken vanwege een snurkende buurman of oncomfortabele zitstoel? Je bent niet de enige. Als het aan vliegtuigbouwer Airbus ligt is dat vanaf 2020 verleden tijd: ze zijn bezig met het ontwikkelen van slaapcabines.
16/04 08u15  Van de beste werkgever kan iedereen iets lerenWie wil er niet werken bij de beste werkgever van Nederland? Ieder jaar zijn er diverse lijstjes met werkgevers die uitblinken. Dat ondernemers graag in zo'n ranglijst staan is niet zo gek, want er is krapte op de arbeidsmarkt en daarom moeten zij extra hun best doen om goede medewerkers aan te trekken. En werkzoekenden vinden de sfeer op kantoor en interessant werk zelfs nog iets belangrijker dan hun salaris. Maar wat maakt een goede werkgever dan een ‘beste werkgever’? 
16/04 08u00  Kroatische ooievaar vliegt 14.500 km voor de liefdeHoe toegewijd je ook bent, liefdevoller dan deze ooievaar wordt het niet sneller: Klepetan vliegt namelijk ieder jaar 14.500 kilometer van Zuid-Afrika naar Kroatië om met ‘zijn’ Malena te paren. Het gehandicapte wijfje werd in 1993 neergeschoten en kan niet meer vliegen. Dit meldt AFP.
16/04 07u45  In de liftOmmoord, Rotterdam. Een grijze dag tussen grijze flats en het miezert ook nog eens. De grote bomen tussen de gebouwen vertonen de eerste tekenen van de lente, lichtgroen aan de eindes van de takken. De wijk Ommoord heeft al decennia de bijnaam ‘Rollator City’, vanwege het hoge aantal bejaarde inwoners. 
16/04 07u30  Ex-FBI-directeur noemt Trump ongeschikte presidentDe voormalig FBI-directeur James Comey heeft in het langverwachte interview met de Amerikaanse zender ABC gezegd dat Trump moreel ongeschikt is om president van de Verenigde Staten te zijn. Zo zou Trump vrouwen behandelen als een stuk vlees, constant over van alles liegen en zich niet houden aan de belangrijkste waarden van de VS.
16/04 06u45  ‘Kippetje uit Israël wint het Songfestival’De deelnemers aan het Songfestival 2018 streken zaterdag neer in Amsterdam. Metro beoordeelt zoals elk jaar de live-uitvoeringen.
16/04 06u15  Jan Kooijman: Depressieve jongeren zeer openhartigMetro volgt deze maand de True Selfie-weken van de publieke omroep. Deze aflevering: #jesuisdepri. Vanaf maandagavond (vier afleveringen, wekelijks om 21.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3) volgt Jan Kooijman vijf jongeren met een depressie een half jaar lang. De tv-maker, acteur en danser houdt indringende gesprekken waarbij de jongeren en hun omgeving openhartig vertellen over de oorzaken van hun ziekte, het intense gevoel van ongelukkig zijn, de angst voor of verlangen naar suïcide en de worsteling om uit hun depressie te komen. #jesuisdepri probeert depressie onder jongeren bespreekbaar te maken en meer begrip te creëren voor jongeren die aan deze ziekte lijden.
16/04 05u30  Daghoroscoop Vissen 16 April 2018Laat je niet misleiden door mooie praatjes van gladde 'jongens'. Blijf zelf altijd kritisch en blijf nadenken bij alles wat je doet. Dan kun jij je rustig laten adviseren en kun jij je nooit een bult vallen.
16/04 05u30  Daghoroscoop Waterman 16 April 2018Jij ontvangt vandaag informatie waardoor de verschillende puzzelstukjes opeens op hun plaats vallen. Je overziet in een keer de hele situatie en weet hoe de vork in de steel zit. Nu is het tijd om actie te ondernemen.
16/04 05u30  Daghoroscoop Steenbok 16 April 2018Jij bent trots en ambitieus aan het worden. Zolang je voor jouw ambities hard en op een eerlijke manier werkt, is dat een goede zaak. Pas op dat je niet over andermans rug je doel bereikt.
16/04 05u30  Daghoroscoop Boogschutter 16 April 2018Jij voelt je de laatste tijd belemmerd in je bewegingsvrijheid. Het is tijd om oude, knellende banden los te snijden en een nieuwe weg in te gaan. Pas dan voel jij je weer vrij.
16/04 05u30  Daghoroscoop Schorpioen 16 April 2018Als jij het gevoel hebt minderwaardig te zijn, trek je dan eens terug om uit te zoeken waar dat gevoel vandaan komt. Dan kun je iets aan de oorzaak doen.
16/04 05u30  Daghoroscoop Weegschaal 16 April 2018Vandaag is een dag om eens flink de schouders er onder te zetten. Het resultaat zal binnenkort duidelijk worden en daar kun jij dan trots op zijn.
16/04 05u30  Daghoroscoop Maagd 16 April 2018Het buitenland speelt de komende tijd een belangrijke rol in je leven. Wellicht komt er een vakantie aan, maar waarschijnlijker is dat het jou geld gaat opleveren in plaats van geld gaat kosten.
16/04 05u30  Daghoroscoop Leeuw 16 April 2018Je krijgt vandaag de kans om aan te tonen dat je ideeën waarde hebben. Dat ze niet onwerkelijk of onpraktisch zijn, maar dat jouw ideeën weldegelijk de moeite van een investering waard zijn.
16/04 05u30  Daghoroscoop Kreeft 16 April 2018Dat jij vandaag opwinding in je relatie hebt staat wel vast. Of dit een moeilijke of een prettige opwinding is dat valt nog te bezien. Het hangt voornamelijk af van je eigen initiatieven.
16/04 05u30  Daghoroscoop Tweeling 16 April 2018Jij hebt de neiging eventuele agressieve gevoelens te onderdrukken. Onderdrukking van gevoelens kan echter makkelijk leiden tot lichamelijke klachten. Zorg voor een goede alternatieve uitlaatklep.
16/04 05u30  Daghoroscoop Stier 16 April 2018Je maakt je druk omdat je economische positie niet zo is als je je wensen zou? Als je niet alles kunt kopen wat je wel zou willen, ben je niet uniek. Het is soms nog mooier om te willen dan te hebben.
16/04 05u30  Daghoroscoop Ram 16 April 2018Ga vandaag eens naar die persoon toe, die jij door de drukte van de afgelopen tijd een beetje bent vergeten. Het zal je niet verbazen dat dat jullie beiden goed zal doen.
16/04 05u30  Weekhoroscoop Vissen Week 16 2018Jij staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Maar het kan geen kwaad soms even de aandacht te vragen. Deze week doet zich zo’n situatie voor, dus zet je beste beentje voor. Twijfel niet aan jezelf, je kunt dat heel goed.
16/04 05u30  Weekhoroscoop Waterman Week 16 2018Laat je deze week verleiden door de bloeiende fantasie van je partner. Je kunt je daar gelukkig helemaal in vinden. Wees wel eerlijk. Dat wordt voor jullie een heerlijke tijd. Vertel eerlijk wat jij wel prettig vindt, je partner waardeert dat.
16/04 05u00  Altijd haast? Dankzij deze 5 tips niet meerWe leven in een gehaaste maatschappij, waarin alles snel, sneller, snelst lijkt te moeten. Maar waarom eigenlijk? Gun jezelf minder stress door deze tips op te volgen. 1. Zet je wekker tien minuten eerder Langzamer leven kan zo simpel zijn als je wekker tien minuten eerder zetten. Veel mensen hebben tijd tekort in de ochtend, waardoor ze zich wel moeten haasten. Dit opgejaagde gevoel blijft je vaak de rest van de dag achtervolgen. Door een paar minuten eerder op te staan, is de kans een stuk kleiner dat je 's ochtends haast hebt. Houd je zelfs tijd over? Begin de dag dan nog relaxter door een paar minuten op je ademhaling te focussen. 2. Doe minder Als je vaak haast hebt, kan dat een teken zijn dat je te veel op een dag wilt doen. Om te voorkomen dat je verzuipt in je to-do list, is het slim om deze lijst flink in te korten. Maak ’s ochtends geen waslijst aan taken, maar beperk je tot de drie belangrijkste dingen van die dag. Hierdoor heb je minder het gevoel dat je in een versnelling hoger moet leven. Stel jezelf gedurende de dag de vraag: ‘Is dit nu echt belangrijk?’ Als het antwoord ‘nee’ is, kan het best een dag wachten. Tip: plan je week niet bomvol. Zorg dat er ruimte is voor spontane plannen of om even helemaal niks te doen. 3. Besef dat haasten je niets brengt Ghandi zei het mooi: “There is more to life than increasing its speed.” Gehaast leven levert je helemaal niets op. Niet meer tijd, niet meer plezier en zeker niet meer ontspanning. Door te haasten leef je juist vluchtiger, waardoor je minder oog hebt voor de wereld om je heen. Ook is het veel lastiger om ergens van te genieten, als je jezelf er niet de tijd voor gunt. 4. Vraag jezelf: ‘Kan het ook anders?’ Om minder te haasten, is het belangrijk dat je opmerkt wanneer je je opgejaagd voelt. Misschien ben je iemand die altijd haast heeft in de ochtend of eindig je de werkdag meestal gestrest. Stel jezelf voortaan iedere keer als je je opgejaagd voelt de vraag: ‘Kan het ook anders?’ Hierdoor creëer je afstand en herinner je jezelf eraan dat je best een stapje terug mag doen. 5. Doe iets zo langzaam mogelijk Het tegenovergestelde van haasten is vertragen. Probeer tenminste één keer per dag iets in een slakkentempo te doen. Zoals je tandenpoetsen, je handen wassen, naar de trein lopen of eten. Zo raak je eraan gewend om ergens echt de tijd voor te nemen en is het makkelijker om de rest van de dag in deze relaxte modus te blijven. Maak er ook een gewoonte van om niet meer dan één ding tegelijk te doen. Door te multitasken heb je namelijk eerder het gevoel dat je je moet haasten. OVER ZENZOEKERS Wij, Lisa en Shirah, schrijven voor Metro over de 1001 manieren om je meer ontspannen te voelen in het openbaar vervoer met mindfulness, meditatie en yoga. En nee, dat hoeft echt niet zweverig te zijn! Op www.zenzoekers.nl kun je onze zoektocht naar meer zen in ons dagelijks leven volgen. Lees ook: 6 mailgewoontes waar je vandaag nog mee moet stoppen
16/04 00u30  Blader hier alvast door de krant van vandaag!De krant van vandaag (maandag 16 april) staat vanaf nu online. Daarin vind je onder andere alles over landskampioen PSV, een verhaal over de 'trollenkwestie van Dotan' en een groot artikel over de beste werkgevers van Nederland.
15/04 23u45  Blader hier alvast door de krant van morgen!De krant van morgen (maandag 16 april) staat vanaf nu online. Daarin vind je onder andere alles over landskampioen PSV, een verhaal over de 'trollenkwestie van Dotan' en een groot artikel over de beste werkgevers van Nederland.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Nieuw protest tegen vuurwapengeweld in de VS20/04 23u15 - Metro: Duizenden scholieren en studenten zijn vrijdag in de Verenigde Staten opnieuw de straat op gegaan om te protesteren tegen vuurwapengeweld. Ze willen dat het moeilijker wordt om vuurwapens te kunnen aanschaffen. 
2x #39 Wat is je nummer Jarige Jet?20/04 15u00 - Metro: Nadat Jelle en Maud ruzie hebben gekregen, komt Jelle opeens niet opdagen op werk. Hij blijkt zich dagenlang te verstoppen in het strandhuisje van zijn opa en oma en is omringd door lege bierblikjes én een pakje coke. Sam wil na een radiostilte weer praten, maar heeft allesbehalve goed nieuws. Hij kan Maud niet meer vertrouwen en maakt het uit, net een paar uur voor Maud haar twintigste levensjaar in gaat.. 
2x Recept: Geplette chocoladecake20/04 17u15 - Metro: Geplette chocoladecake
2x Dj en producer Avicii (28) overleden20/04 20u00 - Metro: De Zweedse dj, producer en remixer Avicii - Tim Bergling - is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat melden meerdere media op basis van een verklaring van zijn manager.
1x Arsène Wenger stopt als trainer van Arsenal20/04 13u15 - Metro: Arsène Wenger stopt na dit seizoen als trainer van Arsenal. Maar liefst 22 jaar stond de 68-jarige Fransman aan het hoofd van het eerste team van de Londense voetbalclub.
1x Muziek luisteren tijdens operatie helpt tegen angst20/04 13u45 - Metro: Je had het misschien al verwacht, maar nu is er ook nog eens keihard bewijs voor: muziek vermindert angst en zelfs pijn tijdens operaties. Zelfs als een patiënt volledig onder narcose is, kan muziek nog verlichting geven, blijkt uit nieuw onderzoek van het Erasmus MC.
1x 69-jarige man bedolven onder vallend bankstel20/04 14u00 - Metro: Een bizar ongeval in het Belgische Antwerpen: daar is een 69-jarige man, terwijl hij onderweg was naar de bakker, bedolven onder een bankstel. Twee verhuizers lieten de tweezit vallen. Hij is vijf dagen later overleden aan zijn verwondingen. 
1x Mannen met een bierbuikje hebben meer seks20/04 15u30 - Metro: Mannen die het bier omwille van hun – seksueel aantrekkelijke - lichaam laten staan, hoeven dat niet langer meer te doen: uit onderzoek van Chapman University is gebleken dat juíst de heren met een bierbuikje meer seks zouden hebben.
1x Romantische Zutphenaar zoekt leuke vrouw via poster20/04 16u15 - Metro: Romantischer dan dit ga je het niet krijgen: een man uit Zutphen heeft posters door de stad opgehangen om misschien wel de liefde van zijn leven terug te vinden. Ze ontmoetten elkaar op zaterdag 14 april en hij had gewild dat hij nog nader kennis met haar had kunnen maken, schrijft hij op de poster.
1x 65 uur feest in Groothandels Gebouw20/04 17u00 - Metro: Dit jaar programmeert Motel Mozaïque tijdens het festival 65 uur lang non-stop in het Groot Handelsgebouw (GHG). Van garagefeesten tot concert bij zonsopgang. Op het enorme dakterras met 360-gradenuitzicht over Rotterdam kan de hele dag ontbeten worden. De aanleiding voor het 65 uur durende programma is het 65-jarig jubileum van het GHG.

Statistieken

Artikels:
31909
Gelezen:
5933
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven