woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Computeridee.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
18/07 12u15  Skype 8.0: Grote update vanaf september verplicht Microsoft is de uitrol gestart van een grote update voor Skype. De videobel-app wordt daarmee wederom in een nieuw jasje gestoken, om in lijn met de mobiele versie te blijven. Maar er zijn ook veel nieuwe functies beschikbaar.
18/07 10u45  VirtualLink: één nieuwe kabel voor virtual reality Bij het aansluiten van een virtual reality-headset komt doorgaans nogal een verbouwing kijken, mede doordat er veel verschillende kabels aan te pas komen. De nieuwe VirtualLink-standaard moet dit probleem oplossen.
18/07 10u30  Ondersteuning voor Chrome-extensies in Opera-browser Gebruikers van de Opera-browser kunnen voortaan ook Chrome-extensies installeren. Ondersteuning daarvoor heeft een poosje geduurd, gezien Opera reeds sinds 2013 gebaseerd is op Chromium.
18/07 10u00  Haagse start-up komt met Facebook-alternatief Openbook Facebook komt de laatste tijd erg negatief in het nieuws, omdat het bedrijf bijzonder slordig omgaat met uw privacy. Daarom werkt een startup uit Den Haag aan een alternatief: Openbook.
17/07 14u15  Vivoactive 3 Music: Daar zit muziek in Garmin maakt naast navigatiesystemen ook slimme sporthorloges, met de Vivoactive 3 Music als nieuwste voorbeeld.
17/07 10u15  Sonos Beam is slimme soundbar Veel mensen nemen geen genoegen met de standaard speakers in hun tv, maar investeren in een goede surround set of een soundbar. In deze laatste categorie presenteert Sonos nu de Sonos Beam, zowaar een slimme soundbar.
16/07 11u00  Verbeterd toetsenbord voor vernieuwde MacBook Pro-modellen Apple kondigt twee nieuwe MacBook Pro-modellen aan. Naast snellere specificaties valt op dat het toetsenbord is verbeterd. Dit nadat er bij vorige MacBooks regelmatig sprake was van defecte toetsenborden.
16/07 10u00  Microsoft waarschuwt voor gevaren van gezichtsherkenning Microsoft roept Amerikaanse beleidsmakers op om strengere wetten en regels op te stellen rond het inzetten van gezichtsherkenning. Het bedrijf waarschuwt voor de gevaren ervan en stelt dat voorzichtigheid geboden is.
13/07 12u00  Vergader-app Microsoft Teams voortaan deels gratis Veel organisaties (waaronder ook wij) stappen langzaam maar zeker af van e-mail ten gunste van de chat-app Slack. Microsoft ging daar eerder al de concurrentie mee aan door Teams te lanceren. Voortaan is dat net zoals Slack gratis te gebruiken.
13/07 10u45  Internetballonnen Google klaar voor volgende fase Google werkt reeds sinds 2013 aan het project Loon, dat bestaat uit ballonnen die door de lucht draadloos internet naar lastig begaanbare plekken brengen. De uitprobeer-fase is nu voorbij, Loon is een dochteronderneming binnen Google.
13/07 10u00  Consumentenbond: 'Update snel je onveilige Foscam-camera' Dat de beveiligingscamera's van Foscam eenvoudig te hacken zijn, blijkt opnieuw na onderzoek van de Consumentenbond. Dit is te verhelpen door een firmware-update uit te voeren, wat handmatig moet gebeuren.
12/07 14u15  Extra Xbox-opslagruimte met externe ssd Seagate Raakt de schijf van je Xbox One telkens vol? Niet verwonderlijk, want hedendaagse games nemen vele gigabytes in beslag.
12/07 10u15  AC Power Bank Brick van Xtorm heeft zelf stopcontact Powerbanks laden doorgaans via usb op, wat voor smartphones en tablets prima is. Lastiger wordt het als je onderweg je laptop wil opladen, deze is vaak afhankelijk van een traditioneel stopcontact.
11/07 15u30  Nieuwe Mozilla-apps: Lockbox en Notes Mozilla lanceert vandaag twee nieuwe, mobiele apps. Lockbox is een wachtwoordmanager voor iOS en Notes is een notitie-app voor Android. Beide zitten nog in de testfase, maar iedereen kan ze proberen.
11/07 11u30  Facebook test digitale pashokjes Online kleding bestellen blijft vaak een gok. Bij gebrek aan een pashokje is het altijd maar de vraag of de maat wel klopt, of dat het je goed staat. Facebook zet augmented reality in om voor dit probleem een oplossing te bieden.
Laatste update: vandaag om 12u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Haagse start-up komt met Facebook-alternatief Openbook18/07 10u00 - Computeridee.nl: Facebook komt de laatste tijd erg negatief in het nieuws, omdat het bedrijf bijzonder slordig omgaat met uw privacy. Daarom werkt een startup uit Den Haag aan een alternatief: Openbook.
6x VirtualLink: één nieuwe kabel voor virtual reality18/07 10u45 - Computeridee.nl: Bij het aansluiten van een virtual reality-headset komt doorgaans nogal een verbouwing kijken, mede doordat er veel verschillende kabels aan te pas komen. De nieuwe VirtualLink-standaard moet dit probleem oplossen.
6x Skype 8.0: Grote update vanaf september verplicht18/07 12u15 - Computeridee.nl: Microsoft is de uitrol gestart van een grote update voor Skype. De videobel-app wordt daarmee wederom in een nieuw jasje gestoken, om in lijn met de mobiele versie te blijven. Maar er zijn ook veel nieuwe functies beschikbaar.
2x Facebook test digitale pashokjes11/07 11u30 - Computeridee.nl: Online kleding bestellen blijft vaak een gok. Bij gebrek aan een pashokje is het altijd maar de vraag of de maat wel klopt, of dat het je goed staat. Facebook zet augmented reality in om voor dit probleem een oplossing te bieden.
2x Sonos Beam is slimme soundbar17/07 10u15 - Computeridee.nl: Veel mensen nemen geen genoegen met de standaard speakers in hun tv, maar investeren in een goede surround set of een soundbar. In deze laatste categorie presenteert Sonos nu de Sonos Beam, zowaar een slimme soundbar.
2x Ondersteuning voor Chrome-extensies in Opera-browser18/07 10u30 - Computeridee.nl: Gebruikers van de Opera-browser kunnen voortaan ook Chrome-extensies installeren. Ondersteuning daarvoor heeft een poosje geduurd, gezien Opera reeds sinds 2013 gebaseerd is op Chromium.
0x Netflix introduceert 'slimme downloads' in app11/07 10u46 - Computeridee.nl: Bepaalde Netflix-films en series zijn te downloaden om offline te bekijken, maar de bestanden nemen veel opslagruimte in. Daarom introduceert de streamingdienst nu 'smart downloads', voorlopig enkel in de Android-app.
0x Nederland zakt op ranglijst van wereldwijde internetsnelheden11/07 10u46 - Computeridee.nl: Met een gemiddelde downloadsnelheid van 35,95Mbit/s is Nederland twee plaatsen gezakt op de wereldwijde ranglijst van internetsnelheden. Dit jaar eindigen we op een 7e plek, alsnog niet verkeerd.
0x Nieuwe Mozilla-apps: Lockbox en Notes11/07 15u30 - Computeridee.nl: Mozilla lanceert vandaag twee nieuwe, mobiele apps. Lockbox is een wachtwoordmanager voor iOS en Notes is een notitie-app voor Android. Beide zitten nog in de testfase, maar iedereen kan ze proberen.
0x AC Power Bank Brick van Xtorm heeft zelf stopcontact12/07 10u15 - Computeridee.nl: Powerbanks laden doorgaans via usb op, wat voor smartphones en tablets prima is. Lastiger wordt het als je onderweg je laptop wil opladen, deze is vaak afhankelijk van een traditioneel stopcontact.

Statistieken

Artikels:
32159
Gelezen:
24035
Aantal lezers nu:
47


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven