woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 

DataNews

Verbergen Tonen
19/09 11u30  Sony brengt mini-PlayStation uit Sony doet Nintendo na en brengt vlak voor kerst een kleine PlayStation uit voorzien van 20 games.
19/09 11u15  LRM investeert in Duits bedrijf Silicon Line Gmbh, moederbedrijf van de Hasseltse start-up met dezelfde naam, haalt 8,2 miljoen euro op in een serie B kapitaalsronde. Een van de investeerders is LRM, de Limburgse investeringsmaatschappij.
19/09 11u00  Fintech start-up Virtuo krijgt 1,1 miljoen euro extra kapitaal De Mechelse fintech start-up Virtuo heeft in een nieuwe ronde 1,1 miljoen euro aan kapitaal opgehaald.
19/09 11u00  Silicon Line haalt 8,2 miljoen euro op Silicon Line Gmbh, moederbedrijf van de Hasseltse start-up met dezelfde naam, haalt 8,2 miljoen euro op in een serie B kapitaalsronde.
19/09 10u45  Belg koopt minder online dan Nederlander In vergelijking met onze buurlanden wordt in België veel minder online gewinkeld. Dat blijkt uit een rangschikking opgesteld door het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
19/09 10u30  Hasseltse start-up Silicon Line haalt 8,2 miljoen euro op Silicon Line, een Belgische start-up gespecialiseerd in 'ultra-low-power' optische verbindingen, haalt 8,2 miljoen euro op in een serie B kapitaalsronde.
19/09 10u15  Nieuwe voorzitter voor Cipal IT-intercommunale Cipal heeft een nieuwe voorzitter. Aftredend voorzitter Walter Schroons trekt naar het Rekenhof.
19/09 10u00  Unix-Solutions opent tweede datacenter Na een eerste datacenter in Zaventem opent Unix-Solutions in Leuven een tweede vestiging. Zo vergroot het zijn capaciteit met tachtig procent.
19/09 09u45  SAP start met panel voor ethiek in AI SAP heeft een adviesorgaan opgericht voor AI-ethiek. Het panel moet de techgigant helpen op het juiste pad te blijven bij het ontwikkelen van machine learning technologie.
19/09 08u30  'Amerikaanse justitie onderzoekt Tesla' De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Bronnen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Mogelijk hebben de autobouwer en Musk fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had.
18/09 12u15  Twitter gaat chronologische tijdlijn terug invoeren Het lijkt erop dat Twitter een van de wensen van zijn gebruikers gaat inwilligen. Neen, intimidatie en pestgedrag worden niet ineens ontmoedigd. Wel krijgt de app zijn chronologische tijdlijn terug.
18/09 12u15  Analist-ontwikkelaar is meest gevraagd ICT-profiel Bijna de helft van alle IT-vacatures vragen naar een Analist-ontwikkelaar ICT. Ook Integratie- en implementatie-experts zijn populair.
18/09 11u30  Vijftien Europese kansspelcommissies gaan lootboxen onderzoeken De kansspelcommissies van vijftien Europese landen, en eentje van de staat Washington, hebben een gezamenlijke verklaring ondertekend waarin ze melden dat ze lootboxes in games willen onderzoeken. In België en Nederland zijn de virtuele beloningen al illegaal.
18/09 11u30  Renault, Nissan en Mitsubishi krijgen Android Autogroep Renault-Nissan-Mitsubishi slaat de handen ineen met Google. Het technologiebedrijf gaat de wagens van Renault, Nissan en Mitsubishi voorzien van navigatie en spraakassistentie.
18/09 10u45  4G-problemen bij Proximus na werkzaamheden Een klein deel van de Proximus-klanten heeft gisteren en vanmorgen problemen ondervonden met hun 4G-verbinding.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/09 10u45  Google zet 'per ongeluk' spaarstand bij gebruikers aanGoogle heeft zich verontschuldigd nadat gebruikers van de nieuwe Android Pie merkten dat hun batterij-instellingen werden veranderd zonder hun goedkeuring. Volgens de techgigant gaat het om een intern experiment dat per ongeluk werd uitgerold naar klanten.
18/09 10u30  CoderDojo4Divas laat meisjes van alle leeftijden programmerenCoderDojo organiseert opnieuw een namiddag waar het exclusief meisjes leert programmeren. Daarbij wil het niet enkel de kinderen uitnodigen.
18/09 10u15  Japanse zakenman wordt eerste ruimtetoerist naar de maanDe Japanse miljardair Yusaku Maeazawa (42) zal als eerste ruimtevaarttoerist met het private ruimtevaartbedrijf SpaceX naar de maan vliegen. De vlucht met ruimteschip Big Falcon Rocket zal ongeveer een week duren en zal, 'als alles goed gaat', plaatsvinden in 2023, kondigde SpaceX-baas Elon Musk aan.
18/09 06u45  Test Amerikaans waarschuwingssysteem uitgesteldDe test van een nieuw Amerikaanse waarschuwingssysteem via sms is uitgesteld. Amerikanen zouden eigenlijk komende donderdag een tekstbericht krijgen van president Donald Trump, maar moeten nu wachten tot 3 oktober. De vertraging heeft te maken met de hulpverlening rond de tropische storm Florence, zeggen de autoriteiten.
18/09 05u00  Politie krijgt amper helft haatboodschappen op internet verwijderdDe sectie van de federale politie die al bijna twee jaar speurt naar haatboodschappen op het web, krijgt amper de helft van die boodschappen verwijderd. Dat schrijft De Tijddinsdag.
17/09 17u45  Zwitserland vervolgt Russen voor cyberaanvalJustitie in Zwitserland wil twee Russen vervolgen voor het uitvoeren van een cyberaanval op het wereldantidopingbureau WADA in Lausanne.
17/09 17u30  Nederland wil examen afnemen van zelfrijdende autoWanneer zelfrijdende auto's binnen enkele jaren de weg op mogen, dan moeten ze in Nederland eerst een rijexamen doen. Wordt dat naar behoren afgelegd, dan krijgt het autonoom rijdend voertuig een rijbewijs S, waarbij de S staat voor software.
17/09 17u15  Nederland wil zelfrijdende auto examen laten doenWanneer zelfrijdende auto's binnen enkele jaren de weg op mogen, dan moeten ze in Nederland eerst een rijexamen doen. Wordt dat naar behoren afgelegd, dan krijgt het autonoom rijdend voertuig een rijbewijs S, waarbij de S staat voor software.
17/09 11u30  OnePlus wil tv's makenSmartphonemaker OnePlus wil binnenkort eigen televisietoestellen op de markt brengen. De prijsbreker hint tegelijk subtiel op andere toestellen.
17/09 11u15  9.000 Belgische bedrijfscomputers gebruiken onbeveiligde RDP clientsZo'n 8.803 computers in Belgische bedrijven lopen een beveiligingsrisico door het gebruik van onbeveiligde 'remote desktop' clients, dat meldt het Gentse Awingu. Het bedrijf deed een onderzoek IP-adressen waaraan onbeschermde Remote Desktop Servers verbonden waren.
17/09 10u45  Linus Torvalds neemt pauze om te kalmerenDe man achter Linux excuseert zich voor het jarenlange scheldgedrag. Hij stopt tijdelijk om te herbronnen.
17/09 10u30  Data News zoekt innovatieve en succesvolle ICT-projectenData News gaat ook dit jaar op zoek naar de meest succesvolle en innovatieve ICT-projecten. Inzenden kan nog tot 28 september. Misschien zien we u dan wel op de uitreiking van de ICT/Digital Project of the Year awards?
17/09 09u30  Google Street View auto's gaan ook luchtvervuiling metenAuto's die beelden maken voor Google Street View zullen in verschillende steden worden uitgerust met sensors die de luchtvervuiling meten.
17/09 09u15  Iran klaagt over TwitterIran is boos op Twitter. Volgens de islamitische republiek worden de accounts van ''echte'' Iraniërs verwijderd, terwijl tegenstanders van de regering wel worden toegestaan.
17/09 08u30  Baas Salesforce koopt Time MagazineHet Amerikaanse blad Time Magazine krijgt een nieuwe eigenaar. Marc Benioff, oprichter van technologiebedrijf Salesforce, neemt samen met zijn vrouw Lynne het tijdschrift over van mediabedrijf Meredith. Daarvoor betaalt de zakenman 190 miljoen dollar, meldt The Wall Street Journal.
17/09 00u15  Tesla wil auto's zelf reparerenTesla is van plan om zijn auto's voortaan zelf te gaan repareren als er een aanrijding is geweest. Schadeherstellers doen soms weken tot maanden over een klus, zegt topman Elon Musk, 'en daar worden Tesla-eigenaren (en wij) gek van'.
16/09 22u45  Amazon onderzoekt of medewerkers bedrijfsgeheimen verkochtenMedewerkers zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen. De Wall Street Journal onthulde die praktijken zondag.
14/09 16u00  Hebben mobiele toestellen hun plaats in de klas?Zo goed als alle middelbare-schoolleerlingen hebben een smartphone. Jongeren zijn dan ook vaak de eersten om mee te zijn met technologie. Maar hoe bij de tijd zijn de scholen waar zij hun tijd spenderen? Waar staat de digitalisering in het secundair onderwijs?
14/09 12u45  Bedrijven reageren te traag op GDPR-verzoekenHet merendeel van de bedrijven reageert niet of te traag op de vraag om inzage of overdracht van persoonsgegevens. Europese bedrijven doen het zelfs slechter dan de rest.
14/09 12u45  Wie wordt CIO of the Year? Stem nu!Vandaag maakt Data News de drie genomineerden bekend voor CIO of the Year 2018. De redactie koos ditmaal voor drie CIO's die ook de digitale strategie van hun bedrijf (mee) bepalen.
14/09 11u15  In beeld: Data News PR Drink 2018Na de zomer heeft Data News een vaste afspraak met PR-agentschappen en communicatieverantwoordelijken. En zij misten hun afspraak met de PR Drink duidelijk niet. Dank voor jullie aanwezigheid!
14/09 11u00  EU heeft bezwaar tegen fusie T-Mobile en Tele2De Europese Commissie heeft bezwaren tegen de fusie van T-Mobile en Tele2 in Nederland en breidt zijn onderzoek uit. Volgens de toezichthouder blijft er niet genoeg concurrentie over als er nog maar drie mobiele netwerken overblijven.
14/09 10u15  Nintendo-abonnement begint volgende weekNintendo komt volgende week met een nieuwe betaalde onlinedienst. Nintendo Switch Online begint op 18 september. Gebruikers kunnen onlinegames als Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en ARMS spelen.
14/09 10u15  Cyberaanvallen kosten Duitsland 43 miljard euroDuitsland heeft in de afgelopen twee jaar meer dan 43 miljard euro schade geleden door cyberaanvallen. Bedrijven werden slachtoffer van sabotage, datadiefstal en spionage.
14/09 09u45  Hoe meer we de camera bedekken, hoe vaker de microfoon meeluistertPlakt u ook de webcam af met een post-it? Een goed idee, maar misschien moeten we het ook eens met kauwgom tegen de microfoon proberen.
14/09 09u45  Internetgebruik in Belgische universiteiten stijgt exponentieelVorig academiejaar verbruikten onze universiteiten in totaal 53 petabyte aan data. Dat is een verdrievoudiging vergeleken met vijf jaar geleden.
13/09 17u15  Zorgstart-up Helpper start na Antwerpen en Gent nu ook in BrusselHelpper, de start-up die zorgbehoevenden aan een helpende hand moet helpen, breidt zijn diensten nu ook uit naar Brussel. Eerder konden mensen al in Antwerpen en Gent hulp vinden via de principes van de deeleconomie, nu komt ook de hoofdstad aan de beurt. Minister Maggie De Block ziet het goedkeurend aan, en prijst de liberale inzet voor de deeleconomie.
13/09 12u15  Tien jaar oude hackingtruc werkt plots weerEen truc die tien jaar geleden werd ontdekt, om data van een afgesloten laptop te krijgen kan via een omweg nog steeds worden uitgevoerd.
13/09 11u30  Datalek bij Stad AntwerpenDe gegevens van meer dan 3.000 aanvragers voor een 'doorrijvergunning' tijdens de autoloze zondag stonden enkele uren tot dagen onbeveiligd op het net. Het ging om namen, telefoonnummers en nummerplaten. De database is ondertussen offline gehaald.
13/09 11u30  De val van cryptomunten is nu zwaarder dan de dotcom crashNa de ongekende hoogten die cryptomunten vorig jaar bereikten, gaat het sinds het begin van dit jaar pijlsnel bergaf. De crash is nu steiler dan die van Nasdaq in 2000.
13/09 11u00  Russische hacker bekent schuld in de VSEen Russische hacker die in de Verenigde Staten terechtstaat, heeft daar schuld bekend. Peter Levasjov zou het beruchte Kelihos-botnet hebben geleid. Dat is een netwerk van tienduizenden gekaapte computers die aan elkaar waren gekoppeld.
13/09 09u45  Schiphol onderzoekt mogelijkheden hyperloopDe luchthaven van Schiphol is een samenwerking aangegaan met start-up Hardt Hyperloop uit Delft. De twee gaan onderzoeken wat de hyperloop, een technologie die in de toekomst razendsnel openbaar vervoer mogelijk moet maken, kan betekenen in het totale mobiliteitsvraagstuk.
13/09 09u00  'Facebook haalt topbestuurder bij Instagram'Facebook heeft Marne Levine aangesteld als hoofd wereldwijde partnerships, meldt de nieuwswebsite Recode. Levine komt over van Facebook-dochter Instagram waar ze operationeel directeur was. Ze volgt bij Facebook Dan Rose op die vorige maand zijn vertrek aankondigde.
13/09 08u15  Google stopt met InboxGoogle stopt met zijn berichtendienst Inbox. In maart volgend jaar is het over en uit. Google wil zich concentreren op Gmail.
12/09 14u15  EU-parlement stemt in met hervorming auteursrechtHet Europees Parlement heeft vandaag gestemd voor een aanpassing van het online auteursrecht. Daardoor zouden grote internetplatformen als YouTube, Facebook en Instagram vergoedingen moeten afdragen over auteursrechtelijk beschermde filmpjes, foto's of muziek die gebruikers uploaden.
12/09 13u15  Regering wil 1.500 cybersecurity-expertsHet investeringsplan van de federale regering voorziet extra middelen rond cybersecurity. Er moeten een pak meer specialisten komen, maar ook de wetgeving moet moderner, zo staat er te lezen.
12/09 12u45  Zware boetes voor bedrijven die terreurboodschap te laat verwijderenTerroristische propaganda van organisaties en ander terreurgerelateerd materiaal moeten in de EU binnen een uur offline zijn gehaald. De Europese Commissie wil dit wettelijk regelen omdat vrijwillige afspraken met internetplatforms als Facebook, Twitter ren Google onvoldoende opleveren.
12/09 12u30  Regering wil 1.500 cybersecurityexpertsHet investeringsplan van de regering voorziet extra middelen rond cybersecurity. Er moeten een pak meer specialisten komen, maar ook de wetgeving moet moderner.
12/09 11u45  Windows 10 gebruikt de cloud om schijfruimte te sparenWindows 10 zal na de oktober-update slimmer omgaan met tijdelijke bestanden en zal ook sneller bestanden in de cloud opslaan. Dat moet schijfruimte besparen.
12/09 10u15  Databeheerder Veeam lekt dataVeeam, dat gespecialiseerd is in het beheren van bedrijfsgegevens om ze in noodgevallen te herstellen, heeft zelf zijn gegevens niet goed afgeschermd. Dat kwam een onderzoeker te weten.
12/09 10u15  Patrick Steenssens (Tech Data) krijgt er Nederlandse bevoegdheid bijDistributeur Tech Data heeft Patrick Steenssens benoemd tot Regional Managing Director Benelux. Hij was al country manager van Tech Data Belux en krijgt er dus nu de Nederlandse regio bij.
12/09 10u15  Veeam lekt dataVeeam, dat gegevens van bedrijven beheert en in noodgevallen herstelt, blijkt zelf slordig om te gaan met die gegevens. Een onderzoeker vond vrij eenvoudig enorme bestanden van Veeam. Die waren niet goed genoeg afgeschermd.
12/09 07u45  'EU wil extreme posts binnen uur verwijderd'De Europese Commissie komt met nieuwe wetten die Google, Facebook, Twitter en anderen internetbedrijven verplichten om extremistische inhoud binnen een uur te verwijderen. Anders kunnen de bedrijven een boete krijgen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x 'Amerikaanse justitie onderzoekt Tesla'19/09 08u30 - DataNews: De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Bronnen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Mogelijk hebben de autobouwer en Musk fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had.
6x Silicon Line haalt 8,2 miljoen euro op19/09 11u00 - DataNews: Silicon Line Gmbh, moederbedrijf van de Hasseltse start-up met dezelfde naam, haalt 8,2 miljoen euro op in een serie B kapitaalsronde.
6x Fintech start-up Virtuo krijgt 1,1 miljoen euro extra kapitaal19/09 11u00 - DataNews: De Mechelse fintech start-up Virtuo heeft in een nieuwe ronde 1,1 miljoen euro aan kapitaal opgehaald.
6x LRM investeert in Duits bedrijf19/09 11u15 - DataNews: Silicon Line Gmbh, moederbedrijf van de Hasseltse start-up met dezelfde naam, haalt 8,2 miljoen euro op in een serie B kapitaalsronde. Een van de investeerders is LRM, de Limburgse investeringsmaatschappij.
5x Unix-Solutions opent tweede datacenter19/09 10u00 - DataNews: Na een eerste datacenter in Zaventem opent Unix-Solutions in Leuven een tweede vestiging. Zo vergroot het zijn capaciteit met tachtig procent.
4x SAP start met panel voor ethiek in AI19/09 09u45 - DataNews: SAP heeft een adviesorgaan opgericht voor AI-ethiek. Het panel moet de techgigant helpen op het juiste pad te blijven bij het ontwikkelen van machine learning technologie.
4x Nieuwe voorzitter voor Cipal19/09 10u15 - DataNews: IT-intercommunale Cipal heeft een nieuwe voorzitter. Aftredend voorzitter Walter Schroons trekt naar het Rekenhof.
4x Sony brengt mini-PlayStation uit19/09 11u30 - DataNews: Sony doet Nintendo na en brengt vlak voor kerst een kleine PlayStation uit voorzien van 20 games.
3x Belg koopt minder online dan Nederlander19/09 10u45 - DataNews: In vergelijking met onze buurlanden wordt in België veel minder online gewinkeld. Dat blijkt uit een rangschikking opgesteld door het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
2x OnePlus wil tv's maken17/09 11u30 - DataNews: Smartphonemaker OnePlus wil binnenkort eigen televisietoestellen op de markt brengen. De prijsbreker hint tegelijk subtiel op andere toestellen.

Statistieken

Artikels:
34040
Gelezen:
20283
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven