woensdag 24 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

DataNews

Verbergen Tonen
24/04 12u30  Asus-hack trof ook zes andere bedrijven ShadowHammer, de hack waarmee het updateproces van Asus-laptops werd onderschept, mikte niet enkel op Asus-toestellen. In totaal waren nog zes bedrijven het doelwit van de hackers.
24/04 12u00  Facebook kop van jut in Sri Lanka (en dat is niet zo simpel als het lijkt) Sri Lanka heeft, kort na de aanslagen, een groot aantal sociale netwerken geblokkeerd. De ban moet de verspreiding van vals nieuws indijken, maar het vormt ook een gevaarlijke stap richting censuur.
24/04 11u30  Vier op vijf sites met seksueel kindermisbruik worden gehost in Europa De overgrote meerderheid van sites met seksueel misbruik van kinderen wordt gehost in Europa. Nederland alleen is goed voor bijna de helft. Dat stelt een rapport van de Internet Watch Foundation (IWF).
24/04 10u45  Orange start jaar met verlies Orange Belgium is het jaar gestart met rode cijfers, zo blijkt uit de resultaten van de telecomspeler over de eerste drie maanden. Het verlies bedroeg 8,3 miljoen euro.
24/04 10u30  Samsung investeert zwaar in chipdivisie Elektronicareus Samsung is van plan omgerekend 103 miljard euro uit te geven aan de ontwikkeling van zijn chipdivisie. Met die investering in de periode tot 2030 wil de maker van smartphones en televisies op het vlak van chips de strijd aangaan met de grootste namen, zoals Intel en Qualcomm.
24/04 10u30  Paint verdwijnt (voorlopig) toch niet uit Windows 10 Microsoft Paint blijft behouden als standaardprogramma op Windows 10. Daarmee ziet Microsoft af van haar oorspronkelijke plannen om het laagdrempelige tekenprogramma te vervangen door Paint 3D.
24/04 09u30  Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit (update) Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics stelt de lancering van zijn nieuwe Galaxy Fold-smartphone uit tot zeker volgende maand vanwege problemen met het opvouwbare toestel. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
24/04 05u15  Ondanks spionagerisico: Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-Brittannië De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur.
24/04 04u45  Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-Brittannië De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur.15 
23/04 19u15  Twitter groeit onverwacht sterk Twitter heeft in het eerste kwartaal goede zaken gedaan met zijn advertentieverkopen. De microblogdienst zag zijn omzet mede daardoor sterker stijgen dan gedacht. Ook het aantal gebruikers zat in de lift. Na de bekendmaking van de gunstige cijfers koerste het aandeel van Twitter fors hoger.
23/04 17u30  Google-zuster Wing krijgt toelating om pakketjes met drones te bezorgen in de VS Techreus Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft van Amerikaanse autoriteiten groen licht gekregen voor het bezorgen van pakketjes met drones. Het is de eerste keer dat de Federal Aviation Administration (FAA) en het ministerie van Transport een bedrijf hier toestemming voor geven.
23/04 17u00  Alphabet krijgt toelating om pakketjes met drones te bezorgen Techreus Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft van Amerikaanse autoriteiten groen licht gekregen voor het bezorgen van pakketjes met drones. Het is de eerste keer dat de Federal Aviation Administration (FAA) en het ministerie van Transport een bedrijf hier toestemming voor geven.
23/04 17u00  Start-up Hallelujah wil uitgroeien tot dé specialist over geluk op de werkvloer Hallelujah begint deze week aan een nieuw tijdperk. 'Het is tijd om onze puber volwassen te laten worden', zegt Pieter Dejonghe, die het bedrijf in 2017 startte met Dieter De Vos.
23/04 15u15  Recyclagebedrijf in Menen mag als eerste batterijen uit elektrische wagens halen De firma Galloo is het eerste EC+ centrum in Vlaanderen. Dat betekent dat ze erkend zijn om batterijen uit elektrische wagens te halen. De lithiumbatterijen krijgen daarna een tweede leven als reservebatterij van computers of als laadstation. 'Het aantal elektrische wagens stijgt erg snel, en de recyclagesector kan onmogelijk achterblijven', zegt Rik Naert, algemeen directeur van het recyclagebedr...
23/04 12u45  Tesla voorziet wagens van eigen AI-chip Tesla heeft de 'Full Self-Driving Computer' voorgesteld, een boordcomputer bestaande uit twee zelf ontwikkelde AI-chips. 'Alle Tesla's die nu geproduceerd worden, zijn uitgerust met deze computer. Ze beschikken nu over de hardware die nodig is om volledig zelf te rijden', zei topman Elon Musk tijdens een presentatie voor investeerders.
Laatste update: vandaag om 12u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/04 12u30  Dommel vraagt bescherming tegen schuldeisersTelecomoperator heeft voor de ondernemingsrechtbank van Hasselt bescherming aangevraagd en gekregen tegen schuldeisers. Het bedrijf krijgt tot september om een plan tot reorganisatie op te stellen.
23/04 12u00  Netflix komt met zapfunctieStreamingdienst Netflix is een nieuwe functie aan het uittesten die je moet helpen om toch te kijken, wanneer je niet weet wat je wil zien.
23/04 11u15  Europa werkt aan eengemaakte biometrische databankEen reeks databanken die door douane, immigratie en politiediensten worden bijgehouden, zullen aan elkaar gekoppeld worden. Daar heeft het Europees Parlement mee ingestemd. Eens afgerond zou het gaan om een van de grootste biometrische databanken ter wereld, met alle privacygevolgen van dien.
23/04 10u30  Elon Musk: 'Tesla heeft volgend jaar zelfrijdende taxi's'Tesla begint al volgend jaar met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's in enkele staten in de Verenigde Staten. Dat beloofde Tesla-topman Elon Musk tijdens een beleggersdag. De introductie zou veel eerder zijn dan bij concurrenten. Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.
23/04 09u30  Instagram denkt eraan likes te verbergenInstagram zou testen hebben uitgevoerd waarbij het de hoeveelheid 'likes' op een bericht gaat verbergen. De verandering zou goed zijn voor de mentale gezondheid van gebruikers, maar wordt ook gezien als een horde voor influencers en bedrijven.
23/04 07u45  'Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit'Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics stelt de lancering van zijn nieuwe Galaxy Fold-smartphone uit tot zeker volgende maand vanwege problemen met het opvouwbare toestel. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
19/04 18u30  'De belangrijkste groei van 5G zal zich concentreren in de industrie'5G lijkt het terrein van de grote telecombedrijven, maar onder de oppervlakte werken ook Belgische start-ups, kmo's en onderzoekers mee aan de nieuwe generatie mobiel internet. 'De belangrijkste groei van 5G zal zich concentreren in de industrie, en daar is er ook plek voor de gespecialiseerde spelers', stelt Michael Peeters, directeur connectiviteit bij de onderzoeksinstelling imec.
19/04 13u30  Google en Amazon brengen elk een gratis muziekdienst uit voor slimme luidsprekersGoogle en Amazon starten tegelijkertijd een gratis versie van respectievelijk YouTube Music en Amazon Music, waarmee je aan Google Assistant of aan Alexa kan vragen om een bepaald muziekgenre af te spelen. Tussendoor krijg je reclame te horen.
19/04 12u00  Beheerder van elektronisch geld RES faillietDe ondernemingsrechtbank van Leuven heeft donderdag de vennootschap RES Prepaid failliet verklaard. De bvba uit Leuven legde zich toe op het beheer van elektronisch geld, met de gelijknamige munt als betaalmiddel voor particulieren en bedrijven in ons land.
19/04 11u45  China Mobile nog steeds niet welkom in de VSDe voorzitter van de Amerikaanse telecomregulator FCC stelt voor om China Mobile uit de Amerikaanse markt te houden. De operator zelf noemt de redenen daarvoor ongegrond.
19/04 11u30  Europese Commissie: 'Geen bewijs dat Kaspersky Lab gevaarlijk is'Ondanks een eerdere waarschuwing geeft de Europese Commissie toe dat het geen bewijs heeft dat software van het Russische beveiligingsbedrijf een probleem vormt voor de veiligheid.
19/04 11u15  Google en Amazon brengen gratis muziekdienst uit voor slimme luidsprekersGoogle en Amazon starten tegelijkertijd een gratis versie van respectievelijk YouTube Music en Amazon Music, waarmee je aan Google Assistant of aan Alexa kan vragen om een bepaald muziekgenre af te spelen. Tussendoor krijg je reclame te horen.
19/04 11u15  Uber haalt miljard op voor zelfrijdende auto'sUber heeft in een financieringsronde voor zijn aanstaande beursgang een miljard dollar opgehaald bij drie Japanse bedrijven. Het geld is bedoeld voor de financiering van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.
19/04 10u45  768k Day: barst het internet opnieuw uit zijn voegen?Over vermoedelijk een maand komt '768k Day' eraan. Het gaat om een belangrijk moment voor het internet, waarbij netwerkbeheerders vrezen dat verouderde hardware kan zorgen voor pannes op het web.
19/04 10u30  Europese Commissie: geen bewijs dat Kaspersky Lab gevaarlijk isOndanks een eerdere waarschuwing geeft de Europese Commissie toe dat het geen bewijs heeft dat software van het Russische beveiligingsbedrijf een probleem vormt voor de veiligheid.
19/04 10u15  Fitbit Inspire HR: een basic tracker voor beginnersData News testte de Fitbit Inspire HR, een toestelletje waarmee Fitbit naar eigen zeggen de drempel wil verlagen voor mensen die willen beginnen met fitnessen.
19/04 09u00  'We hebben het recht om te weten wie ons met advertenties bestookt, ook online'Guy Verhofstadt is boos op de advertentieregels van Facebook. 'Nochtans moeten die net misbruik tegengaan', schrijft Pieterjan Van Leemputten, die vindt dat internetbedrijven nog een stap verder zouden moeten gaan. 'Wat houdt Facebook en Google tegen om de identiteit van alle adverteerders beter te controleren, en ze ons mee te delen?'
19/04 08u45  BlackBerry Messenger stopt met gratis chatdienstBlackBerry Messenger gooit de handdoek in de ring. Daarmee komt een einde aan een van de eerste gratis mobiele chatdiensten.
19/04 08u15  Hands-on met de Samsung Galaxy FoldSamsung brengt op 3 mei de eerste vouwbare smartphone ter wereld op de markt. Data News mocht het toestel al even in handen nemen en was aangenaam verrast.
19/04 07u45  Facebook bewaarde 'miljoenen' niet-versleutelde Instagram-paswoordenNetwerksite Facebook heeft 'miljoenen' paswoorden van Instagram-gebruikers bewaard op zijn interne servers zonder die te versleutelen. Dat meldt het bedrijf zelf in een blogpost. In eerste instantie sprak Facebook nog van enkele tienduizenden.
19/04 01u30  We hebben het recht om te weten wie ons met advertenties bestookt, ook onlineGuy Verhofstadt is boos op de advertentieregels van Facebook. 'Nochtans moeten die net misbruik tegengaan', schrijft Pieterjan Van Leemputten, die vindt dat internetbedrijven nog een stap verder zouden moeten gaan. 'Wat houdt Facebook en Google tegen om de identiteit van alle adverteerders beter te controleren, en ze ons mee te delen?'
18/04 18u30  Europese partijvoorzitters klagen bij Zuckerberg over politieke advertentieregels FacebookDe voorzitters van de grootste Europese politieke partijen hebben donderdag een open brief aan het adres van Facebook-baas Mark Zuckerberg gepubliceerd. Daarin klagen ze over een nieuwe regel van de sociale netwerksite die betaalde politieke advertenties beperkt tot het land waar de adverteerder gevestigd is.
18/04 16u45  Huawei biedt Duitsland 'antispionage-overeenkomst' aan voor 5G-netwerkDe oprichter van de Chinese telecomreus Huawei, Ren Zhengfei, heeft Duitsland een 'antispionage-overeenkomst' aangeboden, om mogelijke beveiligingsproblemen rond de uitwerking van het nieuwe 5G-mobiele netwerk uit de weg te ruimen. Ren vertelde donderdag aan een Duitse krant dat Huawei bereid is om dat akkoord te ondertekenen.
18/04 16u30  Google gaat Europese Android-gebruikers andere browsers en zoekmachines aanbevelenMensen met een Android-telefoon krijgen binnenkort meer zoekmachines en browsers te zien, die ze gemakkelijk als standaardapp kunnen instellen. Met deze stap wil Google tegemoetkomen aan de eisen van de Europese Commissie.
18/04 12u15  Amazon wil Chinese onlinewinkel sluitenAmazon, de grootste internetgigant ter wereld, gaat vanaf midden juli zijn Chinese onlinewinkel sluiten. Daar kon de consument Chinese producten kopen. In de toekomst is hij aangewezen op het internationale aanbod van Amazon, dat gedomineerd wordt door buitenlandse merken.
18/04 12u15  Samsung onderzoekt barsten in vouwtelefoonHet gloednieuwe vlaggenschip van Samsung, de opvouwbare smartphone Galaxy Fold, vertoont nu al kuren, een paar weken voordat hij op de markt komt. Testexemplaren bleken snel kapot te gaan. ''We zullen deze exemplaren grondig onderzoeken om de oorzaak te vinden'', liet Samsung weten.
18/04 11u30  Facebook schraapt zonder toestemming e-mailcontacten van anderhalf miljoen gebruikersFacebook geeft toe dat het zonder toestemming de e-mailcontacten van 1,5 miljoen nieuwe Facebookgebruikers naar het eigen netwerk geüpload heeft. Volgens het bedrijf gaat het om een ongelukje.
18/04 10u45  Internetbedrijven krijgen één uur om terreurpropaganda te verwijderenIeder internetbedrijf moet binnen het uur terroristische propaganda in een EU-lidstaat verwijderen als de lokale autoriteiten hen daar om vragen. Dat staat in een wetsvoorstel dat het Europees Parlement donderdag heeft aangenomen. Internetbedrijven moeten binnen het uur terroristische propaganda in een EU-lidstaat verwijderen als de lokale autoriteiten hen daar om vragen. Dat staat in een wetsvoor...
18/04 10u15  Microsoft weigerde gezichtsherkenning aan politie te leverenMicrosoft heeft een verzoek afgewezen om gezichtsherkenning te installeren in auto's en draagbare camera's van politiedepartement in de Amerikaanse staat Californië. Het bedrijf zou zich daarbij zorgen maken om de mensenrechten.
18/04 09u45  'Uber verkoopt deel van tak autonome auto's'Uber is dichtbij de verkoop van een belang van ongeveer 13 procent van zijn divisie die zich met zelfrijdende auto's bezighoudt. Techinvesteerder SoftBank, automaker Toyota en producent van auto-onderdelen Denso zouden dat belang kopen, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
18/04 07u00  Aandelen Pinterest gaan 19 dollar kostenDe introductieprijs van aandelen Pinterest is met 19 dollar (17 euro) hoger dan verwacht. Eerdere berichten wezen op een introductieprijs van tussen de 15 tot 17 dollar per stuk. Het bedrijf zal met zijn komende beursgang zo'n 1,4 miljard dollar ophalen.
17/04 16u15  Britse leeftijdscontrole voor porno start op 15 juliNa eerder uitstel heeft de Britse overheid dan toch een datum geprikt om strenge leeftijdscontroles voor pornosites in te voeren.
17/04 16u00  Europese partijen boos over Facebook-regels tegen politieke beïnvloedingEuropese politici en partijen zijn ontstemd over nieuwe regels van Facebook over politieke reclames op zijn netwerk en Instagram. Het Amerikaanse internetbedrijf staat die sinds deze week alleen toe in het land waar een individu of organisatie gevestigd is.
17/04 15u45  Sam Lloyd ruilt Telenet voor EasyjetSam Lloyd, de Chief Information Officer van Telenet, verlaat het bedrijf na 3,5 jaar. Ze gaat aan de slag bij een Brits bedrijf.
17/04 15u15  Zwitserland rolt eerste commerciële 5G-netwerk in Europa uitDe Zwitserse operator Swisscom en de Zweedse netwerkbouwer Ericsson hebben de commercialisering aangekondigd van een eerste 5G-netwerk in Europa. Het netwerk zal 5G, het supersnelle mobiele internet, meteen beschikbaar maken in een vijftigtal Zwitserse plaatsen.
17/04 13u45  Intracto doet met Gentse Adagio nieuwe overnameAdagio, dat vijftig werknemers telt, is gespecialiseerd in marketingautomatisering. Met de overname, die vandaag wordt bekendgemaakt, versterkt Intracto die expertise sterk en blijft het fors groeien.
17/04 12u45  Russisch ultimatum voor Twitter en FacebookRusland heeft Facebook en Twitter dinsdag een ultimatum gesteld. De bedrijven hebben negen maanden de tijd om gegevens over Russische gebruikers op Russische servers te zetten. Als ze dat niet doen, kunnen ze worden geblokkeerd, aldus de telecomwaakhond.
17/04 12u15  Microsoft brengt Xbox zonder diskdrive uitMicrosoft gaat vanaf 7 mei een goedkopere Xbox One uitbrengen. Die zal niet langer een sleuf voor schijfjes bevatten.
17/04 12u15  Waarom de technologiesector naar Texas trektAls we de vele wereldwijde bezoekers van het jaarlijkse technologiefestival South by Southwest moeten geloven, dan is Austin de absolute vervanger van Silicon Valley. Maar hoe interessant is de Texaanse hoofdstad nu echt voor start-ups, en vooral voor de Belgische?
17/04 11u15  IBM ziet cloudomzet halverenIBM kende een slechte start van het jaar. Het Amerikaanse technologieconcern zag de omzet teruglopen. Vooral bij de voor IBM belangrijke cloudactiviteiten gingen de zaken niet zo goed als gehoopt.
17/04 11u15  Amper groei in wereldwijde IT-uitgavenDit jaar zullen de wereldwijde IT-uitgaven amper groeien. Enkel enterprise software en IT services zullen toenemen voorspelt Gartner.
17/04 10u15  KPN komt met rivaal WeTransferDe Nederlandse telecomprovider KPN heeft een eigen dienst gelanceerd waarmee mensen bestanden naar elkaar kunnen sturen. Opvallend aan deze KPN Secure File Transfer is dat ze eind-tot-eind-versleuteling gebruikt, in tegenstelling tot de Nederlandse concurrent WeTransfer.
17/04 09u45  Intel stopt met 5G-chips voor smartphonesIntel stopt met het ontwikkelen van 5G modem chips voor smartphones. Dat is het rechtstreekse gevolg van de deal die Apple met concurrent Qualcomm heeft gesloten voor gelijkaardige chips.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-Brittannië24/04 04u45 - DataNews: De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur.
8x Ondanks spionagerisico: Huawei mag helpen bij uitbouw 5G-netwerk in Groot-Brittannië24/04 05u15 - DataNews: De Britse premier Theresa May geeft de Chinese telecomreus Huawei groen licht om te helpen bij de uitbouw van het Britse 5G-netwerk. De Nationale Veiligheidsraad kwam dinsdag overeen dat Huawei in beperkte mate mag bijdragen aan de gedeeltelijke uitbouw van het netwerk. Er wordt dan gedacht aan antennes en andere 'minder essentiële' infrastructuur.
8x Orange start jaar met verlies24/04 10u45 - DataNews: Orange Belgium is het jaar gestart met rode cijfers, zo blijkt uit de resultaten van de telecomspeler over de eerste drie maanden. Het verlies bedroeg 8,3 miljoen euro.
7x Facebook kop van jut in Sri Lanka (en dat is niet zo simpel als het lijkt)24/04 12u00 - DataNews: Sri Lanka heeft, kort na de aanslagen, een groot aantal sociale netwerken geblokkeerd. De ban moet de verspreiding van vals nieuws indijken, maar het vormt ook een gevaarlijke stap richting censuur.
6x Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit (update)24/04 09u30 - DataNews: Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics stelt de lancering van zijn nieuwe Galaxy Fold-smartphone uit tot zeker volgende maand vanwege problemen met het opvouwbare toestel. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
6x Samsung investeert zwaar in chipdivisie24/04 10u30 - DataNews: Elektronicareus Samsung is van plan omgerekend 103 miljard euro uit te geven aan de ontwikkeling van zijn chipdivisie. Met die investering in de periode tot 2030 wil de maker van smartphones en televisies op het vlak van chips de strijd aangaan met de grootste namen, zoals Intel en Qualcomm.
4x Europa werkt aan eengemaakte biometrische databank23/04 11u15 - DataNews: Een reeks databanken die door douane, immigratie en politiediensten worden bijgehouden, zullen aan elkaar gekoppeld worden. Daar heeft het Europees Parlement mee ingestemd. Eens afgerond zou het gaan om een van de grootste biometrische databanken ter wereld, met alle privacygevolgen van dien.
4x Paint verdwijnt (voorlopig) toch niet uit Windows 1024/04 10u30 - DataNews: Microsoft Paint blijft behouden als standaardprogramma op Windows 10. Daarmee ziet Microsoft af van haar oorspronkelijke plannen om het laagdrempelige tekenprogramma te vervangen door Paint 3D.
4x Vier op vijf sites met seksueel kindermisbruik worden gehost in Europa24/04 11u30 - DataNews: De overgrote meerderheid van sites met seksueel misbruik van kinderen wordt gehost in Europa. Nederland alleen is goed voor bijna de helft. Dat stelt een rapport van de Internet Watch Foundation (IWF).
4x Asus-hack trof ook zes andere bedrijven24/04 12u30 - DataNews: ShadowHammer, de hack waarmee het updateproces van Asus-laptops werd onderschept, mikte niet enkel op Asus-toestellen. In totaal waren nog zes bedrijven het doelwit van de hackers.

Statistieken

Artikels:
30841
Gelezen:
23802
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven