vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

DataNews

Verbergen Tonen
22/03 18u45  Destiny lanceert geïntegreerde mobiele telefooncentrale Belgisch cloudcommunicatiebedrijf Destiny lanceert SmartMobile, een platform dat de functies van vaste telefooncentrales en unified communications integreert in mobiele toestellen.
22/03 17u30  3 miljoen euro voor Waalse startup die vast internet via 4G levert Tessares, een Waalse start-up die vast internet wil verbeteren via het 4G-signaal, krijgt opnieuw een investering van Proximus en Vives II. Ook SIRW, de investeringsmaatschappij van het Waalse gewest, stapt mee aan boord.
22/03 17u00  Belgische NGO gaat blockchain inzetten om donaties effectiever te besteden De NGO VIA Don Bosco heeft donderdag een blockchain-project aangekondigd in samenwerking met Settlemint. De fraudebestendige technologie moet de administratieve overhead verminderen, zodat donaties meer gebruikt kunnen worden waarvoor ze bedoeld zijn.
22/03 12u30  'Galaxy S9 heeft last van ongevoelige zones op het touchscreen' Sommige Galaxy S9-gebruikers melden problemen met het scherm van hun toestellen. Het touchscreen zou op sommige plaatsen ongevoelig zijn.
22/03 12u15  Ook grote Amerikaanse retailer stopt met verkoop van Huawei-telefoons De e-commercesite Best Buy gaat binnenkort niet langer Huawei-smartphones aanbieden. Het nieuws raakt bekend een maand nadat Huawei gebruikers neprecensies liet schrijven op de site.
22/03 11u45  Robert Bouchard wordt nieuwe CEO van Econocom Group Op 22 maart laat Econocom Group weten dat Robert Bouchard vanaf nu de rol van CEO zal vervullen. Hij volgt daarmee zijn vader en oprichter van het bedrijf Jean-Louis Bouchard op.
22/03 11u30  IBM lanceert eigen digitale assistent Na Alexa, Siri en Bixby mogen we een nieuw lid aan de familie van digitale assistenten toevoegen. Op IBM's jaarlijkse 'Think'-conferentie toont het bedrijf haar AI met misschien wel de meest passende naam voor een digitale butler: 'Watson'.
22/03 11u30  Ook grote Amerikaanse retailer stopt met verkoopt van Huawei-telefoons De e-commercesite Best Buy gaat binnenkort niet langer Huawei-smartphones aanbieden. Het nieuws raakt bekend een maand nadat Huawei gebruikers neprecensies liet schrijven op de site.
22/03 11u15  Beveiligingstopmannen van Facebook, Google en Twitter stappen op De afgelopen week zijn op korte tijd verschillende security-topmannen van drie internetgiganten opgestapt. Na Facebook, verliezen nu ook Google en Twitter zonder enige uitleg hun topmannen.
22/03 10u00  Ook Toyota schort tests met zelfrijdende auto's in de VS op Toyota zet zijn tests met zelfrijdende auto's in de Verenigde Staten tijdelijk stop. Dat heeft de Japanse autobouwer beslist in de nasleep van het dodelijk ongeval met een robotwagen van Uber. De Amerikaanse taxi-app kondigde eerder zelf ook al aan zijn tests op te schorten.
22/03 09u30  'De burger centraal in plaats van Brussel centraal' 'No wrong door' en 'API first': dat zijn de twee basisprincipes in de digitale strategie van de Vlaamse Overheid. Dat moet de complexiteit weghalen bij de burger die nog al te vaak van het al dan niet digitale kastje naar de muur gestuurd wordt.
22/03 09u15  "De burger centraal in plaats van Brussel centraal" 'No wrong door' en 'API first': dat zijn de twee basisprincipes in de digitale strategie van de Vlaamse Overheid. Dat moet de complexiteit weghalen bij de burger die nog al te vaak van het al dan niet digitale kastje naar de muur gestuurd wordt.
22/03 08u45  Nederland verdeeld over afluisteren burgers Nederland hield woensdag gemeenteraadsverkiezingen, maar gebundeld met die verkiezing werd ook een referendum afgenomen over de zogenaamde Sleepwet, waarin bepaald wordt hoe ver de inlichtingendiensten kunnen gaan om burgers af te luisteren. Uit de eerste exitpolls moet het een nek-aan-nek race blijken tussen voor en tegen.
21/03 16u45  Fujitsu kiest Brussel als locatie voor blockchain-innovatiecentrum De Japanse technologiegigant Fujitsu heeft voor Brussel gekozen als locatie voor zijn blockchain-innovatiecentrum. Dat centrum werd woensdag ingehuldigd door minister van Werk Kris Peeters en de ambassadeur van Japan.
21/03 16u45  Gents ziekenhuis gaat vitale functies monitoren met draadloze sensoren Verpleegkundigen in het Gentse ziekenhuis AZ Maria Middelares gaan met wearables de medische parameters van patiënten opvolgen. Het ziekenhuis is het eerste in Europa dat metingen automatiseert met draadloze technologie.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 18u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 13u45  De Croo bezoekt 'Silicon Savannah' in KeniaDe Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking en Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) is woensdag begonnen aan een twee dagen durend bezoek aan de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De minister neemt er een kijkje bij enkele jonge technologiebedrijven.
21/03 12u30  YouTube wil je laten livestreamen vanuit de camera-app van je telefoonYouTube wil meer gaan doen met livestreaming. Het bedrijf lanceert een nieuwe Chrome-toepassing, en een feature dat streamen mogelijk maakt op smartphones vanaf de camera-app.
21/03 12u15  Outline laat iedereen eigen VPN-server hostenAlphabets dochterbedrijf Jigsaw lanceert haar VPN-software 'Outline'. Dat is een open-source VPN waarmee je zelf een VPN kan hosten op een privé-server.
21/03 11u45  Europa trakteert steden op gratis wifiGoed nieuws voor steden en gemeenten die een openbare hotspot willen aanleggen. Vanaf vandaag kunnen ze bij Europa om 15.000 euro subsidies aanvragen.
21/03 11u45  Uber loopt tegen rechtszaak aan na weigering blindengeleidehondUber wordt beschuldigd van discriminatie ten opzichte van een persoon met een beperking. Het slachtoffer is een rechtszaak begonnen.
21/03 11u15  Europa wil techreuzen beter belasten met 3-procent-regelDe Europese Commissie heeft een voorstel klaar om grote internationale technologiebedrijven beter te belasten. In plaats van de winst wordt voortaan omzet geviseerd. Maar nog niet iedereen is mee.
21/03 10u30  Google wil fabrikant van lichtveldcamera's overnemen voor 40 miljoen dollarGoogle wil investeren in een bedrijf dat gespecialiseerd is in camera's met lichtveldtechnologie. De aankoop zou Google kunnen helpen om betere VR-toepassingen te ontwikkelen.
21/03 10u15  Zwitsers datacenter moet Kaspersky's reputatie oppoetsenDe Russische beveiligingsspecialist Kaspersky Lab is van plan om een datacenter te openen in Zwitserland. Zo wil het spionage-aantijgingen van zich afschudden.
21/03 10u15  'Vrouwen die de wereld willen verbeteren, worden beter ingenieur dan politica'De Belgische industriesector schreeuwt om ingenieurs, terwijl het aandeel vrouwelijke ingenieurs en ingenieursstudenten laag blijft. Vijf vrouwelijke ingenieurs doen in een open brief een oproep aan meisjes met interesse in STEM om voor ingenieursstudies te kiezen.
21/03 09u00  Aandeelhouders klagen Facebook aanEen groep investeerders heeft Facebook voor de rechter gesleept. Ze eisen een compensatie voor de dreun die het aandeel heeft gekregen door de affaire over misbruik van gebruikersgegevens.
20/03 17u45  Politiechef: 'Uber was niet in fout bij dodelijk ongeval'Een Amerikaanse politiewoordvoerster verklaart dat Uber waarschijnlijk niet verantwoordelijk is voor het recente dodelijke ongeval met een zelfrijdende wagen.
20/03 15u30  De Backer: 'Nooit toelaten dat Zuckerbergs en Facebooks van deze wereld voor gedachtepolitie gaan spelen'Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) reageert ontzet op het schandaal rond Cambridge Analytica. 'Elk bedrijf moet altijd kunnen antwoorden op de vraag: 'wie gebruikt mijn persoonsgegevens voor welke doeleinden?'
20/03 15u30  Telenet geeft gratis wifibooster aan klanten met bereikprobleemTelenet gaat klanten voortaan een gratis 'wifibooster' uitlenen als hun draadloos internet niet het hele huis dekt. Met zo'n toestel, dat tot nu toe enkel gekocht kon worden, wordt het wifi-bereik via het elektriciteitsnet uitgebreid. Wie nog een tweede booster wil, moet daarvoor wel 2 euro per maand ophoesten.
20/03 15u15  Belgische uitgevers spannen samen tegen Facebook en GoogleGoogle en Facebook zuigen alle onlinereclamebestedingen naar zich toe. De Belgische uitgevers spannen samen om toch een stukje van de markt te bedienen.
20/03 12u45  Ikea laat je meubels 'passen' met ARMet een zetel thuiskomen om dan pas te beseffen dat die niet in de woonkamer past? Met een 'augmented reality'-app waarmee je een virtuele 3D-versie kan 'passen', probeert Ikea dat te voorkomen. Deze 'Ikea Place' app is nu ook beschikbaar op Android.
20/03 12u15  Big data, big trouble: waarom Cambridge Analytica zo tot de verbeelding spreektDe heisa rond Cambridge Analytica spreekt van een sterk geloof in het kunnen van data-analyse, maar toont meteen ook aan hoe dun de lijn is van wat je mag en kan doen met die gegevens.
20/03 12u00  Oracle boekt verlies door belastinghervormingDoor een hoge speciale last als gevolg van de Amerikaanse belastinghervorming, viel Oracle in het laatste fiscale kwartaal in de rode cijfers. In de drie maanden tot het einde van februari 2018 liep het verlies op tot 4 miljard dollar zo meldt Oracle.
20/03 11u45  IBM toont computer zo groot als een zoutkorrelOp zijn eigen conferentie toont IBM een glimp van zijn nieuwste computer, eentje die amper een millimeter groot is.
20/03 11u00  Nieuwe AR-functie in Ebay-app laat een pakketje virtueel in een doos passenEbay heeft een functie voorgesteld voor haar app waarmee kopers meteen de geschikte doos voor pakketjes kunnen bepalen.
20/03 10u30  Beveiligingsdirecteur Facebook stapt op na onvrede over aanpak van fake newsAlex Stamos, de Facebook-directeur belast met informatiebeveiliging vertrekt bij het bedrijf na ruzie over de te volgen koers, schrijft The New York Times.
20/03 10u30  Windows 10-updates installeren sneller (of zo lijkt het toch)De grote updaterondes van Windows 10 zullen voortaan sneller worden geïnstalleerd. Microsoft past ze aan zodat de tijd dat je pc onbruikbaar is, drastisch wordt ingekort.
19/03 20u15  Eerste dodelijke ongeval met zelfrijdende UberBij een ongeval met een zelfrijdende auto van de taxi-app Uber in de Verenigde Staten is zondagavond een vrouw om het leven gekomen.
19/03 19u45  Eerste dodelijke ongeval met zelfrijdende Uber: 'Ongelooflijk droevig nieuws'Bij een ongeval met een zelfrijdende auto van de taxi-app Uber in de Verenigde Staten is zondagavond een vrouw om het leven gekomen.
19/03 15u15  LG's webOS-besturingssysteem is nu open-sourceLG heeft de code voor haar webOS besturingssysteem open-source gemaakt. Ontwikkelaars kunnen nu zelf vrij met de software aan de slag.
19/03 12u45  Google wil meer verdienen aan zoekresultatenGoogle gaat samenwerken met grote merken in de VS. In ruil voor zoekresultaten en links naar loyaliteitsprogramma's van retailers krijgt Google een aandeel van de verkoop.
19/03 12u45  Wie bestuurt bitcoin?Bitcoin werd ongekend populair na een enorme stijging in waarde enkele maanden terug. De digitale munt wordt echter vormgegeven door een complex kluwen aan actoren zonder duidelijke bestuursstructuur. Wie zijn die actoren, en hoe regelen ze het netwerk?
19/03 12u30  Waalse start-up wil je smartphone opladen met zonne-energieDe grootste basisbehoefte van de moderne mens? Een volle smartphone-batterij. En laat net dat vaak een probleem zijn. Met de oplaadbare zonnebatterij van de Waalse start-up Sunslice kan deze ergernis binnenkort tot het verleden behoren.
19/03 12u30  NASA moderniseert datatransfer tussen ruimteschip en AardeNieuwe antennes van NASA kunnen op een flexibelere manier de gegevensoverdracht tussen een ruimteschip en de Aarde laten verlopen.
19/03 11u45  Microsoft negeert je standaardbrowser en opent alle e-mail-links in EdgeEen nieuwe Windows 10-preview opent alle hyperlinks uit de Windows Mail-app in de Edge browser, ongeacht welke browser je als standaard hebt ingesteld.
19/03 11u45  Gerucht: Apple werkt aan nieuwe schermtechnologieApple heeft zijn zinnen gezet op het introduceren van microLED-technologie voor fellere en dunnere schermen.
19/03 10u15  'Twitter beperkt advertenties cryptomunten'Twitter is van plan strenger te gaan optreden bij advertenties voor digitale munten zoals bitcoin. Volgens de Britse nieuwszender Sky komt Twitter binnen twee weken met een verbod op reclames voor onder meer beursgangen van cryptomunten, zogenoemde Initial Coin Offerings (ICO's).
17/03 00u15  Health House Leuven: medische toekomstvisie of showroom zonder verhaal?Een kleine groep journalisten ging net voor de opening langs voor een sneak peak van het nieuwe Health House belevingscentrum voor medische tech in Leuven. Health House heeft potentieel, maar voelt aan als een zorgenkind.
16/03 18u30  Young ICT Lady of the Year: 'Zodra je credibel bent, heb je meteen ook een heel sterke stem'Ze kwam pas bij haar eerste job in contact met ICT, keert momenteel terug na twee jaar in New York en loopt over van ambitie. 'Je kan niet alles doen, maar je kan wel alles leren.' Alleen al voor die zin verdient Laurence Schuurman de titel van ICT Young Lady of the Year.
16/03 16u45  Data News breidt online nieuwsaanbod uitGoed nieuws: voortaan vindt u op datanews.be nóg meer analyse, achtergrond, opinies en dossiers. En nog beter: helemaal gratis. Welkom in onze +zone!
16/03 16u45  In beeld: She goes ICT 2018De tiende editie van She Goes ICT leverde niet enkel twee verdiende winnaressen op. Ook de bijna tweehonderd aanwezigen zagen er weer schitterend uit en jawel, daar zijn beelden van!
16/03 16u30  'Ex-topman werkt aan overname Qualcomm'Voormalig Qualcomm-topman Paul Jacobs is bezig investeerders te ronselen die hem willen helpen de chipfabrikant van de beurs te halen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times (FT) op gezag van bronnen rond het bestuur van het technologiebedrijf.
16/03 16u30  Het einde van ruimtetelescoop Kepler nadert door brandstoftekortDe ruimtetelescoop Kepler, ontdekker van vele exoplaneten, is aan zijn laatste maanden bezig. De telescoop zal dan door zijn laatste brandstofreserves heen zijn.
16/03 16u30  ICT Woman of The Year: 'Diversiteit is een taak van vrouwen èn mannen'Van leerkracht in het kunstonderwijs tot chief enterprise officer bij Orange Belgium, met daartussen dertig jaar bij Xerox. Het parcours van Ingrid Gonnissen is er eentje om te bewonderen. Maar ook eentje dat het beste maakt van elke situatie.
16/03 15u15  Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens lekt gegevens van eigen personeelEen gegevenslek bij de Autoriteit Persoonsgegevens in Nederland heeft ervoor gezorgd dat de namen van personeelsleden per ongeluk openbaar gelekt zijn.
16/03 14u45  'De IT-sector heeft nood aan meer vrouwelijk denken'In België is 14.1 procent van de IT'ers een vrouw. 'Daarmee doen we het slechter dan Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk', schrijft Data News-hoofdredacteur Kristof Van der Stadt. 'Nochtans hebben IT-bedrijven er zelf alle belang bij dat ze een afspiegeling van de maatschappij vormen.'
16/03 13u45  Facebook déploie un réseau de bornes wifi dans des pays en voie de développementEn Inde et au Kenya, Facebook est en train de tester une nouvelle appli permettant à des personnes de se connecter à internet à moindres frais via un réseau de bornes wifi.
16/03 12u30  LG zet gedupeerde smartphone-gebruikers nogmaals schaakmatAls gevolg van een juridische uitspraak zou LG gedupeerde klanten financieel tegemoet komen. Het bedrijf heeft echter op het laatste moment de spelregels veranderd.
16/03 12u15  Google Lens nu beschikbaar op iOSOver de komende weken maakt Google de 'Lens'-app ook beschikbaar op iOS-toestellen. Google Lens is een 'augmented reality'-toepassing die foto's analyseert en meer informatie geeft over de inhoud.
16/03 12u15  Dertien jaar wordt minimumleeftijd voor sociale mediaDe minimumleeftijd voor sociale media in ons land wordt dertien jaar. De regering volgt het voorstel daarover van staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld).
16/03 11u45  Facebook rolt netwerk van wifi-hotspots uit in ontwikkelingslandenIn India en Kenia test Facebook een nieuwe app die mensen op een voordelige manier laat verbinden via een netwerk van hotspots.
16/03 11u15  Destiny doet eerste buitenlandse overnameDestiny breidt zijn cloudcommunicatie uit met de overname van Motto Communications. Het gaat om de eerste buitenlandse overname van het bedrijf.
16/03 10u45  Startups.be lanceert intelligent jobplatformStartups.be lanceert een gloednieuw platform om jobzoekers in contact te brengen met rekruterende start-ups. Met artificiële intelligentie wil het platform voor betere matching zorgen.
16/03 10u30  Uber en Toyota in gesprek over zelfrijdende wagensUber's ceo zou in gesprek zijn met Toyota om zelfrijdende technologie in de wagens te plaatsen.
16/03 09u45  Omdat het nodig isSoms krijg ik de vraag waarom we een ICT Woman of the Year en een Young ICT Lady of the Year verkiezen. Is dat geen positieve discriminatie, durft er al eens eentje opwerpen. Mijn antwoord op die vraag is nochtans simpel: omdat het (helaas) écht nog altijd nodig is om de aandacht te vestigen op de vrouwelijke talenten in onze ICT-sector.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x "De burger centraal in plaats van Brussel centraal"22/03 09u15 - DataNews: 'No wrong door' en 'API first': dat zijn de twee basisprincipes in de digitale strategie van de Vlaamse Overheid. Dat moet de complexiteit weghalen bij de burger die nog al te vaak van het al dan niet digitale kastje naar de muur gestuurd wordt.
1x Gents ziekenhuis gaat vitale functies monitoren met draadloze sensoren21/03 16u45 - DataNews: Verpleegkundigen in het Gentse ziekenhuis AZ Maria Middelares gaan met wearables de medische parameters van patiënten opvolgen. Het ziekenhuis is het eerste in Europa dat metingen automatiseert met draadloze technologie.
1x Fujitsu kiest Brussel als locatie voor blockchain-innovatiecentrum21/03 16u45 - DataNews: De Japanse technologiegigant Fujitsu heeft voor Brussel gekozen als locatie voor zijn blockchain-innovatiecentrum. Dat centrum werd woensdag ingehuldigd door minister van Werk Kris Peeters en de ambassadeur van Japan.
1x Ook Toyota schort tests met zelfrijdende auto's in de VS op22/03 10u00 - DataNews: Toyota zet zijn tests met zelfrijdende auto's in de Verenigde Staten tijdelijk stop. Dat heeft de Japanse autobouwer beslist in de nasleep van het dodelijk ongeval met een robotwagen van Uber. De Amerikaanse taxi-app kondigde eerder zelf ook al aan zijn tests op te schorten.
1x Ook grote Amerikaanse retailer stopt met verkoop van Huawei-telefoons22/03 12u15 - DataNews: De e-commercesite Best Buy gaat binnenkort niet langer Huawei-smartphones aanbieden. Het nieuws raakt bekend een maand nadat Huawei gebruikers neprecensies liet schrijven op de site.
1x 'Galaxy S9 heeft last van ongevoelige zones op het touchscreen'22/03 12u30 - DataNews: Sommige Galaxy S9-gebruikers melden problemen met het scherm van hun toestellen. Het touchscreen zou op sommige plaatsen ongevoelig zijn.
0x Omdat het nodig is16/03 09u45 - DataNews: Soms krijg ik de vraag waarom we een ICT Woman of the Year en een Young ICT Lady of the Year verkiezen. Is dat geen positieve discriminatie, durft er al eens eentje opwerpen. Mijn antwoord op die vraag is nochtans simpel: omdat het (helaas) écht nog altijd nodig is om de aandacht te vestigen op de vrouwelijke talenten in onze ICT-sector.
0x Uber en Toyota in gesprek over zelfrijdende wagens16/03 10u30 - DataNews: Uber's ceo zou in gesprek zijn met Toyota om zelfrijdende technologie in de wagens te plaatsen.
0x Startups.be lanceert intelligent jobplatform16/03 10u45 - DataNews: Startups.be lanceert een gloednieuw platform om jobzoekers in contact te brengen met rekruterende start-ups. Met artificiële intelligentie wil het platform voor betere matching zorgen.
0x Destiny doet eerste buitenlandse overname16/03 11u15 - DataNews: Destiny breidt zijn cloudcommunicatie uit met de overname van Motto Communications. Het gaat om de eerste buitenlandse overname van het bedrijf.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven