dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u00
 

DataNews

Verbergen Tonen
10/12 17u15  'Chinese rechter verbiedt verkoop van sommige iPhone-modellen' Een rechter in China heeft de import en verkoop van de meeste types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm.
10/12 13u30  De Britse inlichtingendienst gaat op grotere schaal gesprekken afluisteren in het buitenland De Britse geheime dienst gaat haar 'overzeese activiteiten' uitbreiden, zo blijkt uit een brief van Ben Wallace, de Britse minister voor veiligheid, aan de inlichtingendienst. Privacy-voorstanders waarschuwen dat Groot-Brittannië daardoor op grote schaal communicatie zal kunnen afluisteren.
10/12 12u15  Siemens neemt bekabelingsspecialist COMSA over Siemens heeft COMSA Computer & Software GmbH uit München overgenomen. COMSA ontwikkelt software voor elektrische systemen en bekabeling in auto's.
10/12 11u45  Hotelketen Marriott wist in september al van hack Marriott heeft meer info gegeven over de hack bij de Starwood-hotels die zo'n half miljard hotelgangers treft. Het bedrijf treft maatregelen maar daar hebben Belgische klanten weinig aan.
10/12 11u45  Breekt brexit de cloud? Morgen stemt het Britse Lagerhuis over Theresa May's recentste brexit-akkoord. De uitkomst daarvan is onzeker, en de aanslepende onduidelijkheid heeft ook gevolgen voor de IT.
10/12 10u30  Musk: 'Niemand controleert mijn tweets' De tweets van Tesla-topman Elon Musk worden niet allemaal gecontroleerd voordat hij ze uitstuurt. Dat zei hij zondag in het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes. Volgens Musk gaat het enkel om de tweets die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden.
10/12 10u15  Ook Eurocommissaris Ansip waarschuwt voor Huawei Nadat de VS bondgenoten oproepen op Huawei te mijden, waarschuwt ook Eurocommissaris Andrus Ansip voor Chinese technologiebedrijven.
10/12 10u15  Spacepal brengt rioleringen digitaal in kaart Dat het met onze vaak erg verouderde rioleringen soms belabberd gesteld is, is geen nieuws. Dat de plannen ervan vaak niet meer beschikbaar zijn is ook zorgwekkend, want zonder opmeting geen renovatie. De Antwerpse start-up Spacepal bedacht een oplossing die alles een stuk vlotter moet doen verlopen.
10/12 09u30  Huawei-topvrouw vraagt vrijlating omwille van gezondheidsproblemen Meng Wanzhou, De CFO van de Chinese telecomgigant Huawei die nog steeds vastzit in Canada, vraagt haar vrijlating. In een verklaring onder ede, bezorgd aan het Canadese gerecht, klaagt ze over een hoge bloeddruk.
07/12 18u15  Justitie krijgt sneller toegang tot elektronische bewijzen Of het nu mails, sms'jes, whatsappjes of chats zijn: zowat elke misdaad anno 2018 laat digitale sporen na. Maar voor politie en justitie vergt het vaak maanden om bewijsmateriaal te verkrijgen van providers die in een andere land gevestigd of vertegenwoordigd zijn. Een akkoord onder de Europese ministers van Justitie moet ervoor zorgen dat ze die informatie veel sneller ontvangen.
07/12 14u30  De e-Gov-awards: hoe we (langzaam) naar een meer elektronische overheid evolueren Er zijn landen waar de overheid al zo goed als volledig digitaal interageert met haar burgers of met het bedrijfsleven. België en zijn vele overheidsniveaus zijn nog niet zover. Toch laten de projecten die door Agoria op de e-Gov-awards bekroond werden, zien dat we gestaag in die richting evolueren.
07/12 14u15  De vijf verschilmakers volgens Gartner Continu blijven verbeteren. Maar wel met een focus op vijf specifieke punten. Die boodschap geeft Gartner CIO's mee op haar symposium, waar het ook de Antwerpse haven looft om haar digitale aanpak.
07/12 14u00  De e-Gov-awards tonen hoe we (langzaam) naar een meer elektronische overheid evolueren Er zijn landen waar de overheid al zo goed als volledig digitaal interageert met haar burgers of met het bedrijfsleven. België en zijn vele overheidsniveaus zijn nog niet zover. Toch laten de projecten die door Agoria op de e-Gov-awards bekroond werden, zien dat we gestaag in die richting evolueren.
07/12 13u45  Vlaams onderzoeksportaal wint e-Gov-award Het departement Economie, Wetenschap & Innovatie van de Vlaamse overheid heeft de vijftiende editie van de e-Gov-awards gewonnen met een regionaal portaal voor onderzoekers en hun onderzoek in Vlaanderen. Dat heeft organisator Agoria donderdagavond bekendgemaakt.
07/12 13u30  De e-Gov-awards tonen hoe we (langzaam) evolueren naar een meer elektronische overheid Er zijn landen waar de overheid al zo goed als volledig digitaal interageert met haar burgers of met het bedrijfsleven. België en zijn vele overheidsniveaus zijn nog niet zover. Toch laten de projecten die door Agoria op de e-Gov-awards bekroond werden, zien dat we gestaag in die richting evolueren.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
07/12 12u30  'Google stopt met chatprogramma Allo'Google trekt binnenkort de stekker uit zijn chatdienst Allo, meldt de techsite 9to5Google. Het is nog niet bekend wanneer Google het zelf bekendmaakt.
07/12 11u45  Edge-browser zal binnenkort op Chromium draaienMicrosoft bevestigt dat Edge, de standaardbrowser in Windows 10, binnenkort niet langer op eigen technologie maar op Chromium zal laten draaien.
07/12 11u30  Tegen 2022 meer internetverkeer over smartphones dan via computersIn 2022 wordt het kantelpunt bereikt waarbij er wereldwijd meer internetverkeer via smartphones verloopt dan via computers. De dataexplosie houdt onverminderd aan, zo voorspelt technologiebedrijf Cisco.
07/12 11u15  IBM verkoopt softwareafdelingen aan HCLIBM doet een aantal softwareproducten van de hand. Het Indische HCL Technologies legt daar 1,8 miljard dollar voor op tafel, maar de deal lijkt niet meteen logisch.
07/12 11u00  Gevoelige passages in Mechels jaarverslag per ongeluk leesbaarDe stad Mechelen heeft een blunder begaan bij de publicatie van het Mechels Jaarverslag Informatieveiligheid. De passages die op het eerste zicht zwart zijn gemaakt, kan je zonder veel moeite gewoon lezen.
07/12 10u45  Google leert zijn vertaaldienst om minder seksistisch te zijnGoogle gaat zijn vertaaltools minder seksistisch maken door zowel mannelijke als vrouwelijke vertalingen voor een woord te geven, waar dat mogelijk is.
07/12 10u45  Gevoelige passages per ongeluk leesbaar in Mechels jaarverslagDe stad Mechelen heeft een blunder begaan bij de publicatie van het Mechels Jaarverslag Informatieveiligheid. De passages die op het eerste zicht zwart zijn gemaakt, kan je zonder veel moeite gewoon lezen.
07/12 10u30  Opnieuw illegale arbeiders aangetroffen op werf van Google in HenegouwenDe sociale inspectie heeft op de werf van internetgigant Google in Baudour 227 illegale arbeiders aangetroffen. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF en het Arbeidsauditoraat bevestigt de feiten. Ook bij twee eerdere inspecties werden al inbreuken op de sociale wetgeving vastgesteld.
07/12 10u00  Topjurist en vertrouweling Musk weg bij TeslaTesla ziet zijn topjurist vertrekken. Dit bevestigde het bedrijf nadat berichten over het vertrek van Todd Maron al de ronde deden. Hij was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is zeker niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.
07/12 10u00  België voert onderzoek naar HuaweiNadat de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland Huawei gebannen hebben, neemt ook België de Chinese telecomleverancier onder de loep. Het Centrum voor Cybersecurity (CCB), dat onder eerste minister Charles Michel (MR) valt, gaat na of de overheid Huawei van onze markt moet weren, bericht De Tijdvrijdag.
07/12 08u45  1 op 2 jongeren voelt zich verslaafd aan smartphoneDe helft van de jongeren voelt zich verslaafd aan zijn smartphone. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 Belgische jongeren tussen 12 en 23 jaar over hun digitale welzijn.
07/12 05u45  België voert onderzoek naar Chinese HuaweiNadat de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland Huawei gebannen hebben, neemt ook België de Chinese telecomleverancier onder de loep. Het Centrum voor Cybersecurity (CCB), dat onder eerste minister Charles Michel (MR) valt, gaat na of de overheid Huawei van onze markt moet weren, bericht De Tijdvrijdag.
06/12 16u15  Europa wil terroristische boodschappen binnen het uur offlineProviders moeten terroristische propaganda binnen het uur van het internet verwijderen. Daarover zijn de Europese ministers van Binnenlandse Zaken het eens geworden. Wie niet meewerkt, riskeert zware boetes.
06/12 14u00  Raad van bestuur van Facebook schaart zich achter Sheryl SandbergSheryl Sandberg, de nummer twee van internetbedrijf Facebook, heeft woensdag de nadrukkelijke steun gekregen van de raad van bestuur van het bedrijf. Sandberg ligt onder vuur voor haar rol bij een intern onderzoek naar miljardair George Soros.
06/12 12u45  China vraagt onmiddellijke vrijlating van Huawei-topvrouwHet Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt dat Meng Wanzhou, CFO van de Chinese telecomgigant Huawei, onmiddellijk vrijgelaten wordt. Meng werd zaterdag in Vancouver gearresteerd.
06/12 12u15  Australië laat autoriteiten encryptie omzeilenAustralië heeft een controversiële wet goedgekeurd die veiligheids- en inlichtingendiensten toelaat om encryptie te ontcijferen met hulp van de app-ontwikkelaar.
06/12 12u00  'Google personaliseert resultaten, ook als je uitgelogd bent'Wie uitgelogd is in Google, of surft in incognitomodus, krijgt toch nog gepersonaliseerde resultaten te zien. Dat beweert Google-concurrent DuckDuckGo.
06/12 11u45  'Beste CIO, dit is hét moment om u te bewijzen''Ik ben ervan overtuigd dat in het merendeel van onze bedrijven een aparte chief digital officer niet nodig is', schrijft Kristof Van der Stadt. 'De voorwaarde moet dan wel zijn dat het voltallige directiecomité voluit voor de digitalisering gaat en de CIO - of hoe u hem of haar voortaan wil noemen - een open mandaat en alle ruimte krijgt.'
06/12 11u15  Google personaliseert resultaten, ook als je uitgelogd bentWie uitgelogd is in Google, of surft in incognitomodus, krijgt toch nog gepersonaliseerde resultaten te zien. Dat beweert Google-concurrent DuckDuckGo.
06/12 10u15  Frankrijk zal bij uitblijven van Europees akkoord zelf 'digitaks' invoerenFrankrijk zal vanaf 2019 zelf een nationale 'digitaks' invoeren als er geen akkoord op Europees niveau wordt gevonden. Dat heeft minister van Financiën Bruno Le Maire donderdag bekendgemaakt. De digitaks moet ervoor zorgen dat internetgiganten meer belastingen gaan betalen.
06/12 10u15  'China lijkt betrokken bij Marriott-hack'De hackers die gegevens van tot wel een half miljard klanten van hotelketen Marriott buitmaakten, werkten mogelijk voor de Chinese overheid. Ze lieten aanwijzingen achter die daarop duiden, hoorde persbureau Reuters van bronnen bij het onderzoek.
06/12 09u45  Zuckerberg doneert 1 miljoen dollar aan Leuvense onderzoeksgroep om de hersenen te bestuderen op een chipEen consortium van Leuvense onderzoekers krijgt de komende drie jaar 1,05 miljoen dollar van het Chan Zuckerberg Initiative (CZI). Het geld van het liefdadigheidsinitiatief van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en zijn echtgenote Priscilla Chan gaat naar onderzoek naar de oorzaken van neurodegeneratieve aandoeningen en mogelijke behandelingen.
06/12 09u00  Eindelijk mobiel internet op CubaCuba, een van de landen met de strengst beperkte en gecontroleerde internettoegang ter wereld, zal vanaf donderdag aan zijn burgers de mogelijkheid bieden om op het internet te surfen via een mobiele telefoon. De tarieven zullen evenwel hoog zijn voor de Cubaanse bevolking.
06/12 06u00  Huawei-topvrouw gearresteerd in Canada; zou Iraanse sancties geschonden hebbenCanada heeft de CFO gearresteerd van de Chinese telecomgigant Huawei Technologies, op vraag van de Verenigde Staten. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze de handelssancties tegen Iran heeft overtreden. Dat bericht de Canadese krant Globe and Mail woensdag.
05/12 16u30  Nieuwe parkeerapp beschikbaar in BrusselDe parkeerapplicatie 'Polly, the Parking Fairy', is vanaf nu beschikbaar in Brussel. De app belooft gebruikers dubbel zo snel een parkeerplaats te laten vinden, zij het op straat of in (ondergrondse) garages.
05/12 15u45  België en Verenigd Koninkrijk voortaan verbonden via stroomkabelHet Belgische en Britse stroomnet zijn voortaan verbonden. Een onderzeese stroomkabel tussen beide landen - Nemo Link - is woensdag ingehuldigd.
05/12 13u00  Microsoft ondertitelt Skype-gesprekken binnenkort in het NederlandsMicrosoft kondigt aan dat het live ondertiteling en live vertalingen gaat toevoegen aan Skype en PowerPoint.
05/12 12u15  Telenet trekt mobiele datalimiet opTelenet biedt klanten met een WIGO-abonnement voortaan meer mobiele data. Voor de duurste abonnementen wordt het virtueel onbeperkt. Al geldt dat enkel voor gezinnen.
05/12 11u45  Financiële sector is voortrekker in blockchainprojectenDe blockchainprojecten in Vlaanderen en Brussel zijn vooral afkomstig uit de financiële sector en de publieke sector. De overheid is vaak betrokken partij.
05/12 10u30  'BT bant Huawei uit haar core 4G netwerk'Volgens de Financial Times gaat de Britse operator BT haar Chinese netwerkpartner Huawei niet langer onderdelen laten leveren voor de core van haar 4G-netwerk.
05/12 10u15  Vanaf donderdag eindelijk mobiel internet op CubaCuba, een van de landen met de strengst beperkte en gecontroleerde internettoegang ter wereld, zal vanaf donderdag aan zijn burgers de mogelijkheid bieden om op het internet te surfen via een mobiele telefoon. De tarieven zullen evenwel hoog zijn voor de Cubaanse bevolking.
04/12 15u45  Nog steeds geen akkoord over Europese 'digitaks' voor technologiebedrijvenOndanks een Frans-Duits compromisvoorstel dat in laatste instantie op tafel werd gelegd, hebben de Europese ministers van Financiën nog steeds geen akkoord bereikt over de invoering van een 'digitaks' die ervoor moet zorgen dat ook internetgiganten als Google en Facebook meer belastingen gaan betalen. Er wordt nu gemikt op een akkoord tegen maart 2019.
04/12 15u30  Storing op mobiel netwerk van TelenetTelenet kampt met een storing op zijn netwerk voor mobiel bellen. In een datacenter van de operator in Hoboken is een router in panne gevallen, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.
04/12 15u15  Proximus wordt klant bij CollibraProximus gaat haar data governance voortaan toevertrouwen aan het Belgische Collibra. Zo wil het bedrijf meer halen uit datastromen en beter compliant zijn.
04/12 12u15  Ubisoft neemt i3D.net overUbisoft koopt het Nederlandse i3D.net, dat zich toelegt op hostingoplossingen voor de game-industrie. De dienst telt 50 miljoen gamers die dagelijks hun servers gebruiken.
04/12 12u00  SpaceX lanceert 64 satellieten tegelijkHet Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft maandag voor een drievoudige primeur gezegd: het bewoog zich voor het eerst en met succes op de groeiende markt van kleine satellieten door bij wijze van Amerikaans record 64 satellieten tegelijk te lanceren en door een eerste trap van zijn Falcon-draagraket een derde keer te gebruiken.
04/12 11u45  Huawei zit Samsung op de hielenSamsung blijft de grootste smartphoneverkoper, maar de Zuid-Koreanen verkopen minder toestellen dan een jaar geleden terwijl Huawei blijft groeien. Apple behoudt intussen de status quo.
04/12 11u15  Persoonlijke gegevens van 100 miljoen Quora-gebruikers gestolenVraag- en antwoorddienst Quora maakt bekend dat iemand ongeoorloofde toegang heeft gekregen tot haar systemen. Een groot aantal gebruikersgegevens, waaronder versleutelde wachtwoorden, zijn buitgemaakt.
04/12 11u00  'Microsoft gaat Edge vervangen door Chromium-browser'Microsoft zou van plan zijn om de Edge browser in Windows 10 te vervangen door een nieuwe browser die steunt op Chromium.
04/12 10u45  Tumblr verbant expliciet materiaalBlogplatform Tumblr gaat vanaf 17 december erotisch materiaal verbieden. Bestaande posts worden verwijderd.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Tumblr verbant expliciet materiaal04/12 10u45 - DataNews: Blogplatform Tumblr gaat vanaf 17 december erotisch materiaal verbieden. Bestaande posts worden verwijderd.
0x 'Microsoft gaat Edge vervangen door Chromium-browser'04/12 11u00 - DataNews: Microsoft zou van plan zijn om de Edge browser in Windows 10 te vervangen door een nieuwe browser die steunt op Chromium.
0x Persoonlijke gegevens van 100 miljoen Quora-gebruikers gestolen04/12 11u15 - DataNews: Vraag- en antwoorddienst Quora maakt bekend dat iemand ongeoorloofde toegang heeft gekregen tot haar systemen. Een groot aantal gebruikersgegevens, waaronder versleutelde wachtwoorden, zijn buitgemaakt.
0x Huawei zit Samsung op de hielen04/12 11u45 - DataNews: Samsung blijft de grootste smartphoneverkoper, maar de Zuid-Koreanen verkopen minder toestellen dan een jaar geleden terwijl Huawei blijft groeien. Apple behoudt intussen de status quo.
0x SpaceX lanceert 64 satellieten tegelijk04/12 12u00 - DataNews: Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft maandag voor een drievoudige primeur gezegd: het bewoog zich voor het eerst en met succes op de groeiende markt van kleine satellieten door bij wijze van Amerikaans record 64 satellieten tegelijk te lanceren en door een eerste trap van zijn Falcon-draagraket een derde keer te gebruiken.
0x Ubisoft neemt i3D.net over04/12 12u15 - DataNews: Ubisoft koopt het Nederlandse i3D.net, dat zich toelegt op hostingoplossingen voor de game-industrie. De dienst telt 50 miljoen gamers die dagelijks hun servers gebruiken.
0x Proximus wordt klant bij Collibra04/12 15u15 - DataNews: Proximus gaat haar data governance voortaan toevertrouwen aan het Belgische Collibra. Zo wil het bedrijf meer halen uit datastromen en beter compliant zijn.
0x Storing op mobiel netwerk van Telenet04/12 15u30 - DataNews: Telenet kampt met een storing op zijn netwerk voor mobiel bellen. In een datacenter van de operator in Hoboken is een router in panne gevallen, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.
0x Nog steeds geen akkoord over Europese 'digitaks' voor technologiebedrijven04/12 15u45 - DataNews: Ondanks een Frans-Duits compromisvoorstel dat in laatste instantie op tafel werd gelegd, hebben de Europese ministers van Financiën nog steeds geen akkoord bereikt over de invoering van een 'digitaks' die ervoor moet zorgen dat ook internetgiganten als Google en Facebook meer belastingen gaan betalen. Er wordt nu gemikt op een akkoord tegen maart 2019.
0x Vanaf donderdag eindelijk mobiel internet op Cuba05/12 10u15 - DataNews: Cuba, een van de landen met de strengst beperkte en gecontroleerde internettoegang ter wereld, zal vanaf donderdag aan zijn burgers de mogelijkheid bieden om op het internet te surfen via een mobiele telefoon. De tarieven zullen evenwel hoog zijn voor de Cubaanse bevolking.

Statistieken

Artikels:
31793
Gelezen:
2712
Aantal lezers nu:
23


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven