vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u15
 

DataNews

Verbergen Tonen
14/12 19u30  Regels voor netneutraliteit afgevoerd: VS kiest voor internet met twee snelheden De FCC heeft de regels die in het Obama-tijdperk werden ingevoerd om netneutraliteit te beschermen, terug afgevoerd. Daardoor hoeven providers het internetverkeer niet meer gelijk te behandelen.
14/12 17u15  Beveiliger Fox-IT zelf gehackt De Nederlandse beveiligingsspecialist Fox-IT laat weten dat het in september zelf slachtoffer werd van een man-in-the-middle-aanval. De schade blijft beperkt, maar het bedrijf trekt wel duidelijke lessen.
14/12 11u45  Toshiba en Western Digital begraven de strijdbijl Toshiba heeft een juridisch geschil beslecht met zijn partner Western Digital (WD). Die laatste had bezwaar tegen de verkoop voor 18 miljard dollar aan een consortium onder leiding van Bain Capital.
14/12 11u30  Gemalto wijst overnamebod Atos van de hand Gemalto wijst het overnamebod van Atos van 4,3 miljard euro af. Het bedrijf noemt het bod te laag en stelt op eigen kracht beter gepositioneerd te zijn voor toekomstige groei.
14/12 11u15  Chirec onthult zijn 'Innovative Hospital Datacenter' De nieuwe Delta-site van het Brusselse Chirec-ziekenhuis die dit weekend werd ingehuldigd, is een pareltje op technologisch en IT-vlak. Een korte rondleiding door de eigenaar, samen met CIO Olivier Remacle.
14/12 10u45  Belgische maker beveiligingswearables haalt 1,7 miljoen euro op Ticto, dat zich specialiseert in wearables voor onder meer toegangscontrole, haalt 1,7 miljoen euro op. Daarmee wil het zijn product verder ontwikkelen.
14/12 10u15  Ook hoofd van de Fed waarschuwt voor Bitcoin Janet Yellen, de voorzitster van de Amerikaanse centrale bank, waarschuwde woensdag voor de digitale munt bitcoin. De cryptomunt steeg dit jaar al zeventien keer in waarde.
14/12 09u45  Frankrijk wil leeftijdsgrens op Facebook Franse jongeren moeten hun ouders straks om toestemming vragen voordat ze zich kunnen aanmelden bij Facebook en vergelijkbare sites. De regering maakte woensdag bekend dat verplicht te gaan stellen.
13/12 15u15  20 miljoen dollar voor Belgisch data intelligence platform OTA Insight, in 2012 opgericht door drie jonge Belgen, kondigt een nieuwe kapitaalronde aan van 20 miljoen dollar. De financiering moet dienen om het data intelligence platform verder uit te bouwen met machine learning en artificial intelligence.
13/12 10u30  Na bitcoin stijgen nu ook twee andere digitale munten naar recordhoogten De bitcoin-hysterie dijt uit naar andere cryptocurrencies, nu ook de waarde van de ether en de litecoin door het dak gaan. De forse stijging van de ether komt er nadat een aantal banken, waaronder KBC, aankondigden de blockchaintechnologie ervan te gaan testen.
13/12 10u15  WhatsApp groeit minder hard in België WhatsApp blijft ook in ons land groeien als communicatiekanaal, maar merkelijk minder hard dan het wereldwijde gemiddelde. De traditionele sms blijft het in ons land dan weer beter doen dan het gemiddelde.
12/12 21u45  Storify stopt ermee Storify, eind 2009 nog opgericht door de Belg Xavier Damman, trekt in mei volgend jaar de stekker uit de webservice. Wel blijft Storify 2 beschikbaar voor betalende gebruikers van Livefyre Studio.
12/12 20u00  100.000 Belgen betrokken bij Uber-hack Taxidienst Uber heeft meer details vrijgegeven over de hack waarbij gegevens van 57 miljoen gebruikers werden gestoken. Daar blijken dus ook duizenden Belgen bij betrokken.
12/12 17u30  Seagate ontslaat 500 mensen Storagefabrikant Seagate moet nogmaals herstructureren. Daarbij verdwijnen vijfhonderd banen.
12/12 17u00  Zweedse gezinnen mogen aan de slag met zelfrijdende Volvo Twee gezinnen uit Zweden mogen voortaan testrijden met een Volvo die op termijn autonoom moet rijden. Zo wil de autoconstructeur inzicht krijgen in het rijgedrag.
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 19u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/12 15u15  Als Belgische bedrijven de IoT-trein niet willen missen, is het nu tijd om te reagerenLaat er geen twijfel over bestaan: de Internet of Things-trein staat op het punt om te vertrekken. Als Belgische bedrijven hem niet willen missen, is het nu tijd om te reageren. Daarbij moeten we meer doen dan simpel apparaten verkopen of netwerken installeren.
12/12 12u00  Google lanceert drie nieuwe fotografie-appsAppsperiments: zo luidt de moeilijk uitspreekbare naam van een nieuw Google-project rond experimentele apps. Het bedrijf stelt alvast drie nieuwe fotografie-apps voor.
12/12 11u45  Opmerkelijk: Proximus stopt met de telegramProximus gaat eind dit jaar stoppen met het aanbieden van telegrammen. Het bood de dienst aan sinds 1846. Al gaat de geschiedenis ervan in ons land meer dan 200 jaar terug.
12/12 10u30  Tientallen taxichauffeurs protesteren in Brussel tegen UberOp het Brusselse Rogierplein protesteren sinds vanmorgen taxichauffeurs om maatregelen te eisen tegen chauffeurs van Uber, die onder het statuut van limousinechauffeur werken. Volgens de politie protesteren meer dan 70 chauffeurs, de organisatoren hebben het over bijna 150 betogers.
12/12 10u00  Microsoft lanceert quantum-programmeertaalMicrosoft publiceert een gratis preview-versie van zijn Quantum Development Kit , die de Q # programmeertaal en andere bronnen bevat voor mensen die willen beginnen met het schrijven van applicaties voor een kwantumcomputer.
12/12 09u15  Op zoek naar de efficiëntste zonnecelIn november vorig jaar kwam de UHasselt in het nieuws met een nieuwe generatie zonnecel op basis van perovskiet, die veel meer licht kan absorberen. Een jaar later ligt de focus vooral op kijken hoe perovskiet zonder lood of in combinatie met bestaande technologie kan samengaan.
12/12 09u00  Gemalto bestudeert bod van AtosDigitaal beveiliger Gemalto bekijkt het bod dat het bedrijf heeft ontvangen van branchegenoot Atos. Dat heeft het in Amsterdam genoteerde Franse concern dinsdag bekendgemaakt. Het heeft adviseurs en banken ingehuurd.
11/12 17u30  Conficker-worm na negen jaar nog actiefDe computerworm Conficker, die in 2008 opdook, blijkt negen jaar later nog steeds actief te zijn. De reden: slecht patchen. De worm duikt vooral op in sectoren als de overheid, de industrie en de gezondheidszorg. Die zijn vooral bezig met hun eigen werk en minder met de technologie waarmee ze dat werk doen.
11/12 17u15  Uber blijft voorlopig in LondenUber kan nog maanden actief blijven in Londen. Het beroep van het bedrijf achter de taxi-app tegen het intrekken van de vergunning in de Britse hoofdstad dient op 30 april of 25 juni. Die data werden maandag voorgesteld door een rechter als eerste dag van de vijfdaagse behandeling.
11/12 17u00  Chinezen ontkennen spionage via LinkedInChina ontkent dat het via sociale media als LinkedIn inlichtingen probeert te vergaren in Duitsland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking noemde de beschuldiging daarover van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BfV ongegrond.
11/12 16u45  Stuurprogramma voor toetsenbord bevat per ongeluk keyloggerLaptops van HP worden momenteel gepatcht nadat iemand ontdekte dat een onderdeel in een driver het mogelijk maakte om toetsaanslagen bij te houden.
11/12 12u15  Amazon verkoopt Echo speakers voortaan ook in BelgiëAmazon breidt langzaam maar zeker zijn aanbod voor de Belgische markt uit. Voortaan zijn ook de speakers met spraakbesturing leverbaar in ons land.
11/12 11u15  Belg ziet biometrie wel zittenZowat de helft van de Belgische consumenten ziet in authenticatie via vingerafdruk of iris-scanning een goed alternatief voor pincodes en wachtwoorden. Is de drempelvrees overwonnen?
11/12 11u00  Frankrijk wil smartphoneverbod op school in september 2018De Franse minister van onderwijs bevestigt dat er vanaf volgend schooljaar een stevige beperking komt op het gebruik van smartphones op school. Maar de concrete invulling is er nog niet
11/12 10u00  Voorzitter privacycommissie niet van plan zichzelf op te volgenWillem Debeuckelaere, die bijna 13 jaar de huidige privacycommissie leidt, is niet van plan zich kandidaat te stellen om de organisatie vanaf mei volgend jaar nog te leiden. Wel heeft hij ambitie voor een andere, meer praktische, rol.
11/12 09u45  Johny Ive keert terug naar designafdeling van AppleJohny Ive, die zich de afgelopen twee jaar op de bouw van Apple's nieuwe bedrijfscampus, wordt terug voltijds verantwoordelijk voor het productdesign bij het bedrijf.
11/12 09u00  Dell en IBM pakken martktaandeel in servermarktDell en IBM weten meer marktaandeel te pakken in de servermarkt ten koste van HPE aldusmarktonderzoeksbureau IDC. De server business van Lenovo staat onder druk.
11/12 01u45  Unicef: 'Maak de digitale wereld veiliger voor kinderen'Hoewel één op de drie internetgebruikers jonger is dan 18 jaar, wordt er te weinig gedaan om hen te beschermen tegen de risico's van de digitale wereld. Dat zegt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, in het rapport 'State of the World's Children'.
10/12 16u15  Handel in bitcoin-futures van startDe handel in bitcoin-futures zal zondagavond van start gaan op de beurs in de Amerikaanse stad Chicago. Daarmee kunnen beleggers speculeren op een stijging of daling van de digitale munt.
09/12 17u30  Premier Michel stelt Europese onderhandelingen over toetreding Turkije in vraagPremier Charles Michel stelt zich opnieuw ernstige vragen bij de toekomst van de Europese toetredingsonderhandelingen met Turkije.
09/12 11u45  Apple wil Shazam opkopenDe Amerikaanse technologiereus Apple staat kort bij een akkoord over de overname van Shazam, de onderneming die de gelijknamige muziekherkenningsapp ontwikkelde. Dat meldt het financieel nieuwsagentschap Bloomberg op basis van een bron die de onderhandelingen opvolgt.
08/12 18u00  Hoe big data de wereld kan verbeterenU dacht dat Big Data er vooral was om bedrijven meer geld te doen verdienen en marketeers te helpen u beter in het vizier te krijgen? Volgens data-analyticsbedrijf SAS kan u er ook de wereld mee verbeteren.
08/12 17u15  Gsm-gebruik toont precies waar armoede heerstAmerikaanse onderzoekers testen in Senegal een nieuwe methode om extreme armoede in kaart te brengen. Die maakt gebruik van gegevens over mobiel telefoongebruik. Dat moet betere voorspellingen mogelijk maken.
08/12 14u45  87Seconds een van de snelstgroeiende Europese technologiebedrijven: 'Onze manier van aanwerven verklaart onze snelle groei'Donderdag was 87Seconds als een van de Belgische laureaten aanwezig bij de bekendmaking van de Deloitte Tech EMEA Fast 500. Het agentschap, gespecialiseerd in onlinevideo, kwam met een groei van 1331 procent uit op de 85ste plaats in de ranking van de 500 snelstgroeiende Europese technologiebedrijven van Deloitte.
08/12 14u15  Digitaal paspoort voor elke woning in Vlaanderen moet papiermolen lichter makenVanaf het voorjaar van 2018 krijgt elke woning in Vlaanderen een Woningpas, een soort digitaal paspoort met daarin alle data en attesten waarover de overheid beschikt. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist.
08/12 12u45  Belgisch securitybedrijf ontdekt kwetsbaarheid in AndroidHet Belgische securitybedrijf GuardSquare heeft een kwetsbaarheid in Android gevonden waarmee malafide apps ongemerkt op je telefoon geraken.
08/12 12u30  Ook de seksindustrie ontdekt blockchain en ICO'sDubieuze websites die 'sugar dating' en escortediensten aanbieden, hebben nu ook de weg naar blockchain, digitale munten en ICO's gevonden. Met alle gevolgen van dien.
08/12 11u45  BDO neemt Crossroad overConsultancybureau BDO neemt het Mechelse Crossroad over. Het bedrijf, dat zich specialiseert in digitale transformatie, blijft wel onder eigen vlag varen.
08/12 10u45  Stel je eigen developmentcocktail samen met SmoothyAls developer beschik je maar beter over een uitgebreide skillset. Layout, servers, gebruiksgemak,... je hebt het best in de vingers. Smoothy probeert dat alvast makkelijker te maken. De jonge Geelse start-up biedt kant-en-klaar functionaliteiten aan, zodat je als ontwikkelaar kunt focussen op waar je echt goed in bent.
08/12 10u30  Vlaamse overheid lanceert netwerk van openbare statistieken om fake news aan te pakkenDe Vlaamse overheid gaat een nieuw netwerk voor openbare statistieken lanceren: Statistiek Vlaanderen. 'In tijden van fake news en alternative facts is het des te belangrijker dat de overheid onpartijdige en kwaliteitsvolle cijfers ter beschikking stelt om het democratische debat te voeden', legt hoofdstatisticus Roeland Beerten uit.
08/12 10u30  Belg kijkt 34 keer per dag naar smartphoneWe kijken vaak naar onze smartphone en hoewel de groei stabiliseert, zal bijna één op drie zijn toestel volgend jaar vervangen. Tegelijk kopen we die toestellen nog vooral in een fysieke winkel.
08/12 09u45  IBM's nieuwe server chip is gemaakt voor AIIBM brengt een nieuwe generatie Power Systems Servers op de markt die geoptimaliseerd zijn voor toepassingen rond artificiële intelligentie.
08/12 08u45  Instagram test chatappInstagram heeft een speciale chatapp ontwikkeld, Direct genaamd. Die is op proef beschikbaar voor Android en iOS in zes landen: Italië, Portugal, Turkije, Israël, Chili en Uruguay.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Zweedse gezinnen mogen aan de slag met zelfrijdende Volvo12/12 17u00 - DataNews: Twee gezinnen uit Zweden mogen voortaan testrijden met een Volvo die op termijn autonoom moet rijden. Zo wil de autoconstructeur inzicht krijgen in het rijgedrag.
1x Seagate ontslaat 500 mensen12/12 17u30 - DataNews: Storagefabrikant Seagate moet nogmaals herstructureren. Daarbij verdwijnen vijfhonderd banen.
1x 100.000 Belgen betrokken bij Uber-hack12/12 20u00 - DataNews: Taxidienst Uber heeft meer details vrijgegeven over de hack waarbij gegevens van 57 miljoen gebruikers werden gestoken. Daar blijken dus ook duizenden Belgen bij betrokken.
1x Storify stopt ermee12/12 21u45 - DataNews: Storify, eind 2009 nog opgericht door de Belg Xavier Damman, trekt in mei volgend jaar de stekker uit de webservice. Wel blijft Storify 2 beschikbaar voor betalende gebruikers van Livefyre Studio.
1x WhatsApp groeit minder hard in België13/12 10u15 - DataNews: WhatsApp blijft ook in ons land groeien als communicatiekanaal, maar merkelijk minder hard dan het wereldwijde gemiddelde. De traditionele sms blijft het in ons land dan weer beter doen dan het gemiddelde.
1x Na bitcoin stijgen nu ook twee andere digitale munten naar recordhoogten13/12 10u30 - DataNews: De bitcoin-hysterie dijt uit naar andere cryptocurrencies, nu ook de waarde van de ether en de litecoin door het dak gaan. De forse stijging van de ether komt er nadat een aantal banken, waaronder KBC, aankondigden de blockchaintechnologie ervan te gaan testen.
1x 20 miljoen dollar voor Belgisch data intelligence platform13/12 15u15 - DataNews: OTA Insight, in 2012 opgericht door drie jonge Belgen, kondigt een nieuwe kapitaalronde aan van 20 miljoen dollar. De financiering moet dienen om het data intelligence platform verder uit te bouwen met machine learning en artificial intelligence.
1x Frankrijk wil leeftijdsgrens op Facebook14/12 09u45 - DataNews: Franse jongeren moeten hun ouders straks om toestemming vragen voordat ze zich kunnen aanmelden bij Facebook en vergelijkbare sites. De regering maakte woensdag bekend dat verplicht te gaan stellen.
1x Ook hoofd van de Fed waarschuwt voor Bitcoin14/12 10u15 - DataNews: Janet Yellen, de voorzitster van de Amerikaanse centrale bank, waarschuwde woensdag voor de digitale munt bitcoin. De cryptomunt steeg dit jaar al zeventien keer in waarde.
1x Belgische maker beveiligingswearables haalt 1,7 miljoen euro op14/12 10u45 - DataNews: Ticto, dat zich specialiseert in wearables voor onder meer toegangscontrole, haalt 1,7 miljoen euro op. Daarmee wil het zijn product verder ontwikkelen.

Statistieken

Artikels:
35704
Gelezen:
2865
Aantal lezers nu:
23


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven