maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u00
 

DataNews

Verbergen Tonen
16/09 15u00  'China achter hack Australische parlement' China zit achter de hack van de computersystemen van het parlement van Australië begin dit jaar. Dat melden vijf bronnen binnen de Australische inlichtingendienst ASD aan persbureau Reuters.
16/09 12u15  An Swalens aan het hoofd van IT-departement Nationale Bank van België An Swalens, nu nog CIO bij Partena Promeris, wordt Head of IT bij de Nationale Bank van België. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Data News.14 
16/09 10u45  Security in de cloud blijft gedeelde verantwoordelijkheid Bedrijven die de stap naar de cloud zetten, zijn zich lang niet altijd bewust van hun verantwoordelijkheden op het vlak van security. Meer nog, vaak kiezen ze voor de cloud in de hoop van hun beveiligingsproblemen af te raken. Alleen is dat niet bepaald een goed idee.14 
16/09 10u00  Discord stopt alweer met gamesabonnement Chatdienst Discord gaat stoppen met het aanbieden van gratis games aan abonnees van zijn betaalde Nitro-dienst. De games zouden amper gebruikt worden.13 
16/09 08u30  CdH en PVDA vragen dringend bijeenroeping commissie Lokale Besturen over verkoop VOO Na PVDA heeft ook cdH de dringende bijeenroeping geëist van de commissie Lokale Besturen van het Waals Parlement over de aangekondigde verkoop door Nethys van de kabelmaatschappij VOO aan de Amerikaanse investeringsgroep Providence. Daarbij zijn er vragen over de mogelijke aantasting van het algemeen belang.10 
16/09 08u15  'Centrale banken bespreken gebruik digitale munt van Facebook' De libra is vandaag in Basel onderwerp van gesprek bij een topoverleg tussen Facebook en afgevaardigden van 26 centrale banken. Het is de eerste grote ontmoeting tussen de ontwikkelaars van de digitale munt van Facebook en beleidsmakers sinds het sociale netwerkbedrijf zijn plannen voor de cryptocurrency lanceerde, weet zakenkrant Financial Times.13 
16/09 08u15  Verkoop Voo - Nog een ander filiaal van Nethys verkocht Het Luikse Nethys heeft niet alleen telecomprovider Voo -tegenhanger van het Vlaamse Telenet- verkocht, maar ook zijn filiaal Win, de operator die zich richt tot bedrijven en openbare besturen.11 
16/09 08u00  Onderzoekers eisen mails van techreuzen op Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft interne e-mails van Amazon, Facebook, Apple en Googles moederbedrijf Alphabet opgevraagd. De berichten moeten duidelijk maken of de bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en de concurrentie hebben tegengewerkt. Voor 14 oktober moeten de mails en andere bedrijfsdocumenten binnen zijn.15 
16/09 07u45  De eerste riskante hack van Edward Snowden: voorpublicatie In Onuitwisbaar vertelt klokkenluider Edward Snowden voor het eerst zijn verhaal. Lees een voorpublicatie, over de eerste hack van Snowden als tiener.12 
14/09 16u45  Dominique Leroy vertrekt al op 20 september bij Proximus Dominique Leroy verlaat Proximus al op 20 september. Dat zijn Leroy en de raad van bestuur onderling overeengekomen 'met het oog op het herstellen van een sereen klimaat binnen het bedrijf en in het belang van de onderneming', zo meldt het telecombedrijf.
13/09 15u15  Opgelet voor dure telefoontjes die uit zone Brussel lijken te komen De Ombudsdienst voor Telecommunicatie kreeg afgelopen dagen al meer dan 30 klachten binnen van mensen die telefoontjes van onbekenden krijgen. Wie terugbelt, riskeert een dure factuur.
13/09 14u15  Europese PSD2-richtlijn verplicht vanaf zondag betere bescherming bij onlinebetalingen Wie regelmatig op het internet aankopen doet of betalingen verricht, kan vanaf zondag strengere beveiliging verwachten. De maatregel maakt deel uit van de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 (Payment Services Directive 2), die vanaf 14 september volledig van kracht gaat.
13/09 13u30  Verzoeningsvergadering bij Econocom levert niets op De verzoeningsvergadering over het sociaal conflict bij Econocom heeft donderdag niets opgeleverd. De sociale onrust bij Econocom blijft zo aanslepen.
13/09 13u15  Pc-gaming: Microsofts spelletje is nog niet uit Microsoft heeft nog altijd grootse plannen met videogames. Al stuurt het zijn schip iets verder weg van de slabakkende Xbox-huiskamerconsole, in de richting van een platform waarop het ooit zijn game-imperium begon: de pc.
13/09 12u45  Twitter blokkeert Raúl Castro en journalisten Twitter heeft het account van voormalig president van Cuba Raúl Castro geblokkeerd. Ook het profiel van de dochter van de leider van de Cubaanse communistische partij werd geblokkeerd samen met die van diverse journalisten van staatsmedia.
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/09 12u30  Belgen en Nederlanders ontwikkelen efficiëntere flexibele zonnecelOnderzoekers van het Vlaams-Nederlandse Solliance Solar Research hebben een nieuw record neergezet voor de efficiëntie van een flexibele zonnecel die CIGS en perovskiet combineert.
13/09 12u30  Volgend jaar contactloos betalen bij Brussels openbaar vervoerDe Brusselse vervoersmaatschappij MIVB test contactloos betalen met bankkaarten. Vanaf volgend jaar wil MIVB die 'ticketloze' dienst aanbieden.
13/09 11u45  Spotify gaat familie-abonnement beter controlerenSpotify gaat beter controleren of gebruikers van een familie-abonnement wel degelijk samenwonen. Al is het nog niet duidelijk hoe doortastend en waterdicht die controles zullen zijn.
13/09 11u30  Yahoo koopt webshop van toekomstige maanreizigerDe Japanse miljardair Yusaku Maezawa vertrekt bij zijn geesteskind, de grote fashionwebshop Zozotown. De webshop wordt overgenomen door Yahoo Japan.
13/09 10u30  Gents museum analyseert je bezoek om bezienswaardigheden te suggererenWie het Design Museum in Gent bezoekt, krijgt voortaan aanbevelingen om andere Gentse plekken en monumenten te bekijken op basis van waar je tijdens je museumbezoek stil staat. Het gaat om een proefproject om slimme technologie in musea te integreren.
13/09 10u30  Proximus krijgt een plekje bij Microsoft BelgiëWie bij Microsoft België op bezoek gaat, ziet daar voortaan prominent een stand van Proximus staan. De twee technologiereuzen gaan voortaan (nog) meer samenwerken.
13/09 10u15  Google schikt Franse belastingzaak voor bijna 1 miljard euroTechreus Google heeft een zaak in Frankrijk over belastingontduiking geschikt. Het Amerikaanse bedrijf betaalt een boete van 500 miljoen euro en betaalt nog eens 465 miljoen euro aan achterstallige belastingen.
13/09 10u00  Duizendtal commerciële dronevluchten per maand in BelgiëSinds maart 2018 hebben er boven België iets meer dan 16.000 commerciële dronevluchten plaatsgevonden, bijvoorbeeld om inspecties uit te voeren of luchtbeelden te maken. Dat is donderdag gezegd bij de lancering van 'droneguide PRO'.
12/09 22u15  Huawei biedt 5G-technologie te koop aan voor westerse concurrentenDe CEO van het Chinese telecombedrijf Huawei, Ren Zhengfei, stelt voor om de knowhow van zijn bedrijf over 5G-technologie te verkopen aan een westers bedrijf. Zo wil hij het wantrouwen van onder andere de VS over de veiligheid van de technologie counteren.
12/09 12u30  'Duitse regels voor Google News gelden niet'Door een foutje in de procedure van de wet heeft Google geen toestemming van uitgevers nodig om delen van nieuwsberichten op de Duitse versie van Google Nieuws te zetten.
12/09 12u15  AWS kondigt Amazon Forecast en Quantum Ledger Database aanAmazon Web Services kondigt haar Quantum Ledger Database (QLDB) aan en een service om voorspellingen te maken.
12/09 12u15  Frankrijk wil libra in Europa blokkerenFrankrijk zit absoluut niet te wachten op de komst van de libra, de virtuele munt waar Facebook aan werkt. Parijs dreigt de komst van de munt naar Europa te blokkeren.
12/09 12u00  Jaya Baloo: 'De huidige algoritmes zullen niet meer veilig zijn'Hoe beveilig je tegen kwantumcomputers die de huidige algoritmes kunnen kraken? Post-quantum security betekent dat alles op de schop moet, zegt Jaya Baloo, de voormalige CISO van telecomgigant KPN en specialist in kwantumbeveiliging: 'Het probleem is dat cryptografie in alles zit.'
12/09 11u00  Opnieuw spontane acties bij ProximusBij Proximus zijn vandaag opnieuw spontane stakingsacties uitgebroken. De sfeer in het telecombedrijf is erg gespannen, na het aangekondigde vertrek van CEO Dominique Leroy naar sectorgenoot KPN.
12/09 11u00  Waarom het vertrek van Dominique Leroy op een slecht moment komt voor ProximusProximus moet op zoek naar een nieuwe CEO, nu Dominique Leroy naar het Nederlandse KPN gaat. Degene die het roer van haar overneemt, wacht een woelige vaart.
12/09 10u45  App 'eerste hulp' van Rode Kruis al 80.000 keer gedownloadSinds de lancering op 1 april is de gratis app eerste hulp van Rode Kruis-Vlaanderen al bijna 80.000 keer gedownload. Dat aantal downloads was in totaal al goed voor meer dan 2,5 miljoen actieve sessies. 'Met andere woorden: de app wordt niet enkel gedownload, maar ook gebruikt', meldt de organisatie.
12/09 10u30  Oracle-CEO tijdelijk weg door ziekteMark Hurd, een van Oracle's co-CEO's, zal voor onbepaalde tijd afwezig zijn wegens ziekte. Het bedrijf kondigt ook kwartaalresultaten aan die onder de verwachtingen blijven.
12/09 08u15  Uber zet 435 werknemers aan de deur in tweede grote ontslagrondeRitjesdienst Uber heeft 435 van zijn werknemers ontslagen. Het gaan om ingenieurs en mensen die op productontwikkeling werken. Het bedrijf voerde in juli van dit jaar al een ontslagronde uit van 400 mensen in het marketingdepartement.
12/09 06u45  Skipr is je copiloot in multimodale mobiliteitAllemaal uit de auto en de fiets, de tram en de bus op? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan als je snel en vlot op je bestemming wil raken. De Brusselse start-up Skipr wil het kinderspel maken met een app die alle vervoersmiddelen combineert én voor je het juiste traject uitstippelt.
11/09 17u00  Apple trekt de streaming wars open: wie wint straks het gevecht om uw tv-avond?Beste kijkers, er wordt gevochten om uw aandacht en uw geld. Door de lineaire zenders en Netflix, maar binnenkort ook door Disney en Apple+. Expert Tom Evens overschouwt het slagveld van de streaming wars: 'Disney zal dé concurrent worden voor Netflix.'
11/09 17u00  Google valt octrooi van Belgische start-up aanDe onlinezoekgigant Google heeft onlangs voor de Brusselse ondernemingsrechtbank een vordering ingediend om een van de octrooien te laten vernietigen van de Belgische start-up Proxistore, die is gespecialiseerd in onlinereclame. De vordering komt er nadat het Belgische bedrijf al maanden met getrokken messen met Google heeft gepraat.
11/09 14u45  Waakhond VS bereidt kartelzaak tegen Amazon voorDe Amerikaanse kartelwaakhond onderzoekt of Amazon zijn dominante positie misbruikt. De toezichthouder, de Federal Trade Commission (FTC), is begonnen met het ondervragen van kleine bedrijven die hun producten verkopen via Amazon.
11/09 12u15  Springbok neemt Rise+Shine overDigitaal communicatie- en servicebureau Springbok neemt haar sectorgenoot Rise+Shine over. Het bedrijf blijft wel onder eigen vlag varen.
11/09 11u15  Nintendo wint zaak tegen Britse providers over piraterijVijf grote Britse internetproviders moeten sites blokkeren waar games voor de Switch-spelcomputer illegaal kunnen worden gedownload.
11/09 11u00  'Menstruatie-apps delen gevoelige gegevens met Facebook'Enkele populaire menstruatie-apps voor Android sturen gevoelige data van gebruikers automatisch door naar Facebook. Dat zou zelfs gebeuren als de gebruiker geen Facebook-account op de telefoon heeft staan.
11/09 11u00  Californië: Uber-chauffeurs voortaan werknemerCalifornië wil dat bedrijven achter taxi-apps als Uber en Lyft hun chauffeurs voortaan als werknemers behandelen. De senaat van de Amerikaanse staat heeft een wet aangenomen die dat bepaalt.
11/09 10u45  Binnenkort bestelt u een Big Mac bij de stemrobotMcDonalds neemt een start-up over die stemtechnologie naar bestelkiosks kan brengen. Het is al de tweede technologische overname die het bedrijf dit jaar doet.
11/09 07u30  Honderden internetoplichters opgepaktNigeria en de Verenigde Staten hebben tijdens een maandenlange operatie bijna driehonderd internetoplichters opgepakt. Beide landen denken hiermee diverse internationaal opererende bendes te hebben opgerold die op grote schaal mensen via phishing geld afhandig proberen te maken.
10/09 23u15  iPhone 11 krijgt extra cameraApple stelde dinsdagavond de nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max voor. Maar er is ook een nieuwe iPad, Apple Watch en meer details over haar game- en videostreamingdienst.
10/09 21u15  Apple TV+ wordt concreet: lancering op 1 november en goedkoper dan alle concurrentenOp het lanceringsevent van de iPhone 11 heeft Apple meer concrete details gelost over haar nieuwe streamingdienst. Dat die Apple TV+ zal heten, weten we al even, maar nu weten we ook wanneer die gelanceerd zal worden en hoeveel die zal kosten.
10/09 17u00  Voorpublicatie: de giftige start-upcultuur van UberVandaag verschijnt De strijd om Uber. Van tomeloze ambitie tot totale ontsporing van Mike Isaac, techjournalist bij The New York Times. Het verhaal van een start-up die een snelle groei kende, de taximarkt helemaal veranderde om dan totaal te ontsporen. We mogen u bij wijze van voorpublicatie de proloog van het boek aanbieden.
10/09 14u00  Nieuwe CEO voor EdebexWim De Ridder wordt de nieuwe CEO bij facturatieplatform Edebex. Hij volgt Xavier Corman op.
10/09 12u00  Indiase maanlander teruggevondenHet Indiase ruimtevaartinstituut ISRO heeft dinsdag de onbemande maanlander gevonden waarmee het contact eerder verloren ging. Contact met de lander, die onderdeel uitmaakt van de missie Chandrayaan-2 (Maanvaartuig-2), is er desondanks nog niet geweest, meldt het instituut op Twitter.
10/09 11u30  Jack Ma vertrekt na twintig jaar bij AlibabaEr komt een nieuw tijdperk aan voor de Chinese internetreus Alibaba. Na zo'n twintig jaar vertrekt voorzitter Jack Ma. Ma draagt de verantwoordelijkheid voor het concern over aan huidig CEO Daniel Zhang.
10/09 11u30  Vijftig Amerikaanse staten onderzoeken GoogleInternetgigant Google wordt ondertussen al in vijftig Amerikaanse staten onder de loep genomen in een grootschalig kartelonderzoek. Dat werd formeel bekendgemaakt door de procureur-generaal van de staat Texas, die het onderzoek leidt. Geruchten over een dergelijke onderzoek deden al de ronde.
10/09 11u30  Cisco wil een turbo zetten op het netwerkbeheerOp zijn jongste Cisco Live!-conferentie belooft het netwerkbedrijf om beheer te vereenvoudigen en te automatiseren. Tegelijkertijd wil het via kunstmatige intelligentie en machine learning betere inzichten geven in de complexe netwerken van vandaag.
10/09 11u00  Gespot op IFA: de smartwatch die je nooit moet opladenAan slimme horloges en activiteitstrackers geen tekort op IFA. Maar de PowerWatch pakt uit met een vrij unieke eigenschap: het horloge laadt op met je eigen lichaamswarmte.
10/09 10u30  Sharp lanceert 4K interactief scherm voor vergaderingenElektronicafabrikant Sharp breidt zijn gamma kantoorspullen uit met een nieuw scherm dat vergaderingen moet faciliteren. Het 4K-aanraakscherm komt met een camera, IoT-sensoren en plug-and-play mogelijkheden voor de meeste toestellen.
10/09 10u15  Signify breidt aanbod geconnecteerde lampen uitOp IFA komt Signify, het vroegere Philips Lighting, met een nieuwe reeks lampen en accessoires. Zo brengt het bedrijf een knop uit om slimme lampen in het huis te bedienen.
10/09 09u45  Voorpublicatie: de giftige start-up-cultuur van UberVandaag verschijnt De strijd om Uber. Van tomeloze ambitie tot totale ontsporing van Mike Isaac, techjournalist bij The New York Times. Het verhaal van een start-up die een snelle groei kende, de taximarkt helemaal veranderde om dan totaal te ontsporen. We mogen u bij wijze van voorpublicatie de proloog van het boek aanbieden.
10/09 08u15  Europees navigatienetwerk bedient miljard telefoonsEen miljard smartphones over de hele wereld zijn inmiddels aangesloten bij het navigatienetwerk Galileo. Dat is de Europese tegenhanger van het gps-netwerk, dat van het Amerikaanse leger is. Volgens de Europese Commissie is Galileo maandag door de grens van een miljard aansluitingen gegaan.
10/09 08u00  Twitter zet zich in voor preventie van zelfdoding in BelgiëSamen met het Centrum ter Preventie van Zelfdoding lanceert Twitter vandaag, op de Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding, een initiatief om mensen die met donkere gedachten kampen te helpen. Wie op Twitter zoekt naar termen die gelinkt zijn aan zelfdoding of zelfverwonding, krijgt als zoekresultaat een aanmoediging om hulp te vragen.
09/09 12u15  Bol.com breidt uit naar Franstalig BelgiëEcommerce-site Bol.com werkt aan een Franstalige versie van zijn app. De versie is in de eerste plaats gericht op klanten in Brussel en Wallonië en zou in de zomer van volgend jaar gelanceerd worden.
09/09 12u00  Chatbots: de hype voorbijHoe zou het nog zijn met de chatbot? Data News sprak met de mensen achter de Belgische bot Oswald over intelligentie, evolutie en stemassistenten.
09/09 12u00  Youtube start gespecialiseerd fashion-kanaalAlle mode en stijl gerelateerde video's op een plek. Met '/fashion' lanceert Youtube een kanaal dat tegemoetkomt aan de vraag van designers en fashionliefhebbers. 'We zullen de komende maanden werken aan het introduceren van meer internationale stemmen en het lokaal maken voor globale markten', aldus Derek Blasberg, hoofd fashion en beauty.
09/09 12u00  Michael Verveckken leidt voortaan Fujitsu BelgiumMichael Verveckken is de nieuwe Managing Director bij Fujitsu Belgium. Hij neemt de fakkel over van Yves de Beauregard die zich vanaf nu volledig focust op de verdere uitbouw van de digital business in Europa.
09/09 11u30  Nieuwe CEO voor EVSHet Luikse EVS Broadcast Equipment heeft Serge Van Herck met onmiddellijke ingang als nieuwe CEO aangesteld. Dat meldt de Luikse producent van uitrustingen voor live-uitzendingen. Pierre De Muelenaere, die sinds juli 2018 de rol van voorzitter combineerde met die van interim-CEO, verlaat het bedrijf.
09/09 11u30  Wikipedia getroffen door een DDoS-aanvalDe online encyclopedie Wikipedia was urenlang in België niet bereikbaar. Ook in andere Europese landen lag de website sinds vrijdagavond eruit. Volgens de Vereniging Wikimedia Duitsland waren ze het slachtoffer van een DDoS-aanval.
09/09 11u00  Nokia breidt basisgamma en midrange smartphones uitNokia lanceert twee nieuwe smartphones in het middensegment. Tegelijk breidt het merk haar feature phones uit met een goedkoop kleurrijk model, een clamshell voor de oudere generatie en een model dat tegen een stevige stoot kan.
09/09 11u00  'Chinese iPhone-fabriek lapt regels aan laars'Een fabriek in het Chinese Zhengzhou waar de helft van alle iPhones wordt gemaakt, trekt zich niets aan van de Chinese arbeidswetten. Dat stelt belangenvereniging China Labor Watch, die zich inzet voor Chinese arbeiders.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Onderzoekers eisen mails van techreuzen op16/09 08u00 - DataNews: Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft interne e-mails van Amazon, Facebook, Apple en Googles moederbedrijf Alphabet opgevraagd. De berichten moeten duidelijk maken of de bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en de concurrentie hebben tegengewerkt. Voor 14 oktober moeten de mails en andere bedrijfsdocumenten binnen zijn.
14x Security in de cloud blijft gedeelde verantwoordelijkheid16/09 10u45 - DataNews: Bedrijven die de stap naar de cloud zetten, zijn zich lang niet altijd bewust van hun verantwoordelijkheden op het vlak van security. Meer nog, vaak kiezen ze voor de cloud in de hoop van hun beveiligingsproblemen af te raken. Alleen is dat niet bepaald een goed idee.
14x An Swalens aan het hoofd van IT-departement Nationale Bank van België16/09 12u15 - DataNews: An Swalens, nu nog CIO bij Partena Promeris, wordt Head of IT bij de Nationale Bank van België. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Data News.
13x 'Centrale banken bespreken gebruik digitale munt van Facebook'16/09 08u15 - DataNews: De libra is vandaag in Basel onderwerp van gesprek bij een topoverleg tussen Facebook en afgevaardigden van 26 centrale banken. Het is de eerste grote ontmoeting tussen de ontwikkelaars van de digitale munt van Facebook en beleidsmakers sinds het sociale netwerkbedrijf zijn plannen voor de cryptocurrency lanceerde, weet zakenkrant Financial Times.
13x Discord stopt alweer met gamesabonnement16/09 10u00 - DataNews: Chatdienst Discord gaat stoppen met het aanbieden van gratis games aan abonnees van zijn betaalde Nitro-dienst. De games zouden amper gebruikt worden.
12x De eerste riskante hack van Edward Snowden: voorpublicatie16/09 07u45 - DataNews: In Onuitwisbaar vertelt klokkenluider Edward Snowden voor het eerst zijn verhaal. Lees een voorpublicatie, over de eerste hack van Snowden als tiener.
11x Verkoop Voo - Nog een ander filiaal van Nethys verkocht16/09 08u15 - DataNews: Het Luikse Nethys heeft niet alleen telecomprovider Voo -tegenhanger van het Vlaamse Telenet- verkocht, maar ook zijn filiaal Win, de operator die zich richt tot bedrijven en openbare besturen.
10x CdH en PVDA vragen dringend bijeenroeping commissie Lokale Besturen over verkoop VOO16/09 08u30 - DataNews: Na PVDA heeft ook cdH de dringende bijeenroeping geëist van de commissie Lokale Besturen van het Waals Parlement over de aangekondigde verkoop door Nethys van de kabelmaatschappij VOO aan de Amerikaanse investeringsgroep Providence. Daarbij zijn er vragen over de mogelijke aantasting van het algemeen belang.
0x 'Chinese iPhone-fabriek lapt regels aan laars'09/09 11u00 - DataNews: Een fabriek in het Chinese Zhengzhou waar de helft van alle iPhones wordt gemaakt, trekt zich niets aan van de Chinese arbeidswetten. Dat stelt belangenvereniging China Labor Watch, die zich inzet voor Chinese arbeiders.
0x Nokia breidt basisgamma en midrange smartphones uit09/09 11u00 - DataNews: Nokia lanceert twee nieuwe smartphones in het middensegment. Tegelijk breidt het merk haar feature phones uit met een goedkoop kleurrijk model, een clamshell voor de oudere generatie en een model dat tegen een stevige stoot kan.

Statistieken

Artikels:
32197
Gelezen:
27328
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven