donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

DataNews

Verbergen Tonen
18/10 18u00  HomeLab geopend: 'Een huis dat leert van haar bewoners' Op het technologiepark in Zwijnaarde hebben Universiteit Gent en onderzoekscentrum Imec het innovatiehuis 'HomeLab' geopend. In dat 'huis van de toekomst' kunnen wetenschappers en proefpersonen verblijven om nieuwe ideeën en producten te testen.
18/10 16u00  België koploper in 'predictive maintenance' België tussen onze buurlanden voorop bij het invoeren van 'voorspellend onderhoud'. Dat moet blijken uit ene studie van PwC en Mainnovation.
18/10 16u00  Nieuwe simkaarten geven 6.000 vips in veiligheidsketen absolute voorrang Vanaf 1 november krijgen 6.000 mensen met een belangrijke rol in de veiligheidsketen via nieuwe simkaarten permanent voorrang op het gsm-netwerk. 'Wie de aanslagen van 22 maart heeft meegemaakt, weet dat de communicatie één van de pijnpunten was', zegt minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon.
18/10 12u00  Google biedt extreme accountbescherming aan Onder de naam 'Geavanceerde beveiliging' wil Google zijn gebruikers extra beveiliging aanbieden. Dat vraagt een paar extra maatregelen, maar moet voorkomen dat accounts worden gehackt.
18/10 10u30  Twitter gaat harder optreden tegen seksuele intimidatie Twitter gaat haar gebruiksvoorwaarden aanpassen om ongewenste seksuele avances op het sociale netwerk tegen te gaan. Het bedrijf zei dat het onmiddellijk en permanent elk account zal sluiten dat zonder instemming naaktfoto's publiceert of iemand lastigvalt.
18/10 10u00  De #SociaalsteSchool staat in Antwerpen Het Lucernacollege in Antwerpen heeft de #SociaalsteSchool prijs gewonnen voor 2017. Die wedstrijd wilt scholen promoten die op een positieve manier inzetten op digitale inclusie.
18/10 09u45  Microsoft verzweeg hack van interne bug database De interne database van Microsoft om bugs in zijn eigen software op te volgen werd in 2013 gehackt. Het bedrijf heeft dat bewust verzwegen, ook nu vijf ex-medewerkers naar voren treden.
18/10 09u45  Google Wifi beschikbaar in België Om een laagdrempelige oplossing te bieden aan al wie worstelt met een slechte wifi-verbinding, lanceerde Google vorig jaar haar eigen router. Die ligt nu ook bij ons in de winkelrekken.
18/10 08u15  GPS-horloges voor kinderen slecht beveiligd Ouders die voor hun kind een GPS-horloge kopen in de hoop hen zo veiliger de wereld in de sturen, moeten opletten: de beveiliging van enkele van deze apparaten, met ingebouwde telefoon, laat te wensen over. Dat blijkt uit testen van de Noorse consumentenbond.
17/10 17u45  Microsoft stelt volgende Windows 10-update voor Wie Windows 10 gebruikt kan in de komende dagen de Fall Creators Update downloaden. Maar er zijn trucjes om de update mogelijk nu al te verkrijgen. Intussen toont Microsoft ook zijn nieuwe Surface Book 2.
17/10 16u45  Bedrijven nemen voorzorgen tegen WPA2-lek Krack: patches uitgerold of op komst (Update) De kwetsbaarheid in WPA2 die gisteren werd onthuld door een onderzoeker van de KU Leuven brengt wereldwijd opschudding. Een dag na de aankondiging hebben verschillende spelers maatregelen genomen. Een overzicht:
17/10 12u45  Bedrijven nemen voorzorgen tegen WPA2-lek Krack: patches uitgerold of op komst De kwetsbaarheid in WPA2 die gisteren werd onthuld door een onderzoeker van de KU Leuven brengt wereldwijd opschudding. Een dag na de aankondiging hebben verschillende spelers maatregelen genomen. Een overzicht:
17/10 12u15  Huawei geeft nieuwste smartphone een eigen brein Meer scherm, betere prestaties, en een langere autonomie; maar het is vooral de extra chip - een neural network processing unit (NPU) - die in het oog springt bij de pas voorgestelde Mate 10 Pro van Huawei. Of hoe de smartphone een eigen brein krijgt.
17/10 11u45  Facebook koopt tienerapp tbh Facebook neemt de Amerikaanse app tbh (kort voor 'to be honest') over. De app is populair bij jongeren en laat hen anoniem positief vrienden beoordelen.
17/10 10u31  Amerikaans hooggerechtshof bepaalt of Microsoft Ierse data moet overhandigen aan de FBI Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat zich buigen over de vraag of Microsoft data die staat opgeslagen op servers buiten de Verenigde Staten moet overhandigen aan de FBI.
Laatste update: woensdag 18 oktober 2017, 18u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 10u01  Politie onderschept duizend jihadaccountsIn een jaar tijd heeft de federale politie bijna 1.200 haatboodschappen en jihadistische propagandaberichten onderschept. Bijna 70 procent daarvan is verwijderd. Dat schrijft De Morgen vandaag.
16/10 23u15  Netflix groeit gestaag door: 5,3 miljoen nieuwe klanten in derde kwartaalNetflix heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw stevig aan de weg getimmerd. De aanwas van nieuwe abonnees houdt aan en overtrof zelfs de verwachtingen van analisten. Het aandeel ging in de nabeurshandel omhoog.
16/10 14u45  Dit moet u weten over het wifi-lek met WPA2Het probleem met WPA2 treft waarschijnlijk alle mogelijke toestellen, routers en besturingssystemen. Het goede nieuws is dat het op termijn op te lossen valt. Dit is wat u moet weten:
16/10 12u00  Onlinespel helpt schoolleerlingen met eerstehulp en preventieDe komende maanden gaan tien scholen aan de slag met 'Play it Safe!', een onlinespel dat leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs helpt met preventie en EHBO.
16/10 11u45  Augmented reality-bedrijf Arkite tankt 1,6 miljoen euroHet Genkse Arkite wil verder uitbreiden in Europa. Daarvoor haalt het in een tweede investeringsronde 1,6 miljoen euro op.
16/10 11u30  Nieuwe hetze dwingt Twitter om eigen regels (weer) te herzienNa een controversiële tijdelijke ban voor een actrice die zich uitsprak tegen verkrachting, zit Twitter zich genoodzaakt zijn regels aan te passen.
16/10 10u45  VS overweegt om 'terughacken' legaal te makenIn de Verenigde staten ligt een wetsvoorstel op tafel waarmee slachtoffers van hacking de aanvaller mogen terughacken. Al zijn er nog steeds beperkingen
16/10 10u15  T-Mobile en Sprint bereiden merger voorTelecomleveranciers Sprint en T-Mobile willen samengaan, en dat zonder delen van hun portfolio te verkopen. Samen zouden ze een groter deel van het dataspectrum kunnen aanbieden dan de concurrentie.
16/10 09u15  Belgische onderzoekers vinden fout in WPA2-beveiligingTwee Belgische onderzoekers gaan vandaag een lek openbaar maken waarmee de beveiliging van wifi-netwerken met WPA2 te omzeilen valt. Die beveiliging wordt vandaag breed gebruikt in de meeste draadloze verbindingen.
16/10 08u45  Qualcomm wil iPhones laten verbieden in ChinaQualcomm wil de verkoop en fabricage van iPhones laten verbieden in China. Het gaat om een nieuwe stap in een aanhoudende reeks rechtszaken tussen de chipmaker en Apple.
16/10 08u45  Nederland neemt motie over hacktest voor IoT-apparatuur aanEen motie van het Nederlandse SP-Kamerlid Maarten Hijink over hacktests op Internet of Things (IoT)-apparatuur is aangenomen. Hij verzoekt de regering in samenwerking met het bedrijfsleven, cybersecurityexperts en hackers hacktests te laten uitvoeren op IoT-apparatuur.
16/10 08u30  Google koopt Identity Management startup BitiumGoogle neemt voor een onbekend bedrag identiteitsbeheer startup Bitium over. Bitium biedt een softwarelaag van native tooling waarmee apps in de Google cloud worden beveiligd.
13/10 16u45  'Streaming is de toekomst van de sector'De smartphone heeft ons mediagebruik fundamenteel veranderd. Muziek, video, games: allemaal zijn ze via mobiel internet beschikbaar. Maar hoe kijken de producenten van dat entertainment tegen die evolutie aan?
13/10 15u45  Centrum voor Cybersecurity kreeg 30.000 verdachte e-mails op tien dagenVeel internetgebruikers hebben de voorbije dagen gevolg gegeven aan de oproep van het Centrum voor Cybersecurity (CCB) van de overheid om phishingmails door te sturen. 'We hebben op tien dagen tijd 30.000 e-mails ontvangen. We zijn verbaasd over het succes', zegt Miguel De Bruycker van het CCB.
13/10 15u45  CIO of the Year 2014: "De CIO moet anticiperen op toekomstige noden"Naar aanleiding van de 10de editie van CIO of the Year blikt Data News terug op de voorbije winnaars. Wat betekende de award voor hun loopbaan, hoe zagen ze de functie van CIO de voorbije jaren veranderen en wat brengt de toekomst? Deze week is het de beurt aan Veerle Lozie, VP Operations and IT van Melexis en winnaar in 2014.
13/10 13u00  Wat data uit videogames ons leren over het gedrag van gamersVideogamebedrijven maken te weinig gebruik van de data die hun spelers genereren, zeggen experten in data-analyse. In die mate zelfs dat degenen die de gegevens van miljoenen spelers wél juist hanteren de kiemen kunnen leggen voor een toekomstige disruptie in hun industrie.
13/10 12u45  Camera's in straten van Moskou herkennen automatisch gezichtenEen deel van de publieke camera's in Moskou kan nu zelf vaststellen wie door de straten loopt. Dat schrijven de nieuwsagentschappen Bloomberg en TASS. Critici wijzen op gevaren voor de privacy.
13/10 12u15  Hyatt-hotelketen opnieuw gehackt, kredietkaarten van klanten gestolenWie de afgelopen maanden in een hotel van Hyatt verbleef houdt best zijn kredietkaartafrekening in de gaten. De keten ontdekte dat gegevens van kredietkaarten zijn gestolen en dat is niet de eerste keer.
13/10 11u45  Citymesh voorziet Antwerpse SmartZone van wifiHet Brugse Citymesh mag het Antwerpse City of Things project van wifi en LTE voorzien. Daarmee breidt het bedrijf zijn aanwezigheid in Antwerpen sterk uit.
13/10 10u45  Russische Uber gaat chauffeurs en passagiers verzekerenYandex.taxi, de Russische tegenhanger van Uber, gaat in elf regio's in Rusland aan de slag met een levens- en ziektekostenverzekering voor chauffeurs en passagiers. Dat meldt het bedrijf aan de krant Kommersant.
13/10 10u00  Topman weg bij elektronicatak SamsungTopman Kwon Oh-hyun van de elektronicatak van Samsung heeft zijn vertrek aangekondigd. In een toelichting lijkt de 64-jarige bestuurder onder meer te verwijzen naar een groot corruptieschandaal waar het concern in verwikkeld is geraakt.
13/10 09u45  Amazon en Microsoft willen deep learning makkelijker makenAmazon en Microsoft werken samen aan een deep learning library die het voor ontwikkelaars, ook zonder AI-kennis, makkelijker moet maken om deep learning in te zetten.
12/10 15u30  Privacycommissie en Facebook kruisen opnieuw de degens voor Brusselse rechtersVoor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg zijn donderdag de pleidooien begonnen in het proces dat de Belgische Privacycommissie heeft aangespannen tegen Facebook. Volgens de Privacycommissie verzamelt Facebook op illegale wijze gegevens over het surfgedrag van zowel gebruikers als niet-gebruikers en is dat een flagrante inbreuk op hun privacy.
12/10 12u15  Joyn neemt Citie overHet bedrijf achter de digitale klantenkaart breidt zijn netwerk verder uit met de overname van Citie.
12/10 11u15  Qualcomm krijgt weer boete voor misbruik monopolieDe Taiwanese overheid heeft Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm een boete opgelegd van 23,4 miljard Taiwanese dollar, omgerekend zo'n 653 miljoen euro. Het bedrijf zou zijn dominante marktpositie hebben misbruikt.
12/10 11u00  'Virtual reality wacht op zijn iPhone-moment'De wereld was in 2007 klaar voor mobiel internet. Er waren smartphones, 3G en wifi. Waaraan het ontbrak was een gebruiksvriendelijke manier om te navigeren. Dat is wat het instant succes van de iPhone gemaakt heeft. Datzelfde gevoel heb ik op dit moment met Virtual Reality.
12/10 10u45  Virtual reality wacht op zijn iPhone-momentDe wereld was in 2007 klaar voor mobiel internet. Er waren smartphones, 3G en wifi. Waaraan het ontbrak was een gebruiksvriendelijke manier om te navigeren.Dat is wat het instant succes van de iPhone gemaakt heeft. Datzelfde gevoel heb ik op dit moment met Virtual Reality.
12/10 10u15  Google haalt aanraakknop uit Home MiniGoogle heeft besloten om de 'touch'-functie uit de Home Mini te halen, nadat bleek dat die in sommige gevallen toe leidde dat het toestel elk geluid opnam.
12/10 10u15  PXL gebruikt Robots om Limburgse jongeren warm te maken voor ITDe Hasseltse hogeschool PXL gaat in oktober en november de baan op met robots. Daarmee willen ze jongeren nieuwsgierig maken naar een opleiding en een carrière in IT.
12/10 09u45  Leuvens studententeam pakt brons op wereldkampioenschap voor zonnewagensHet Punch Powertrain Solar Team van de Leuvense ingenieursstudenten is als derde geïndigd op de World Solar Challenge in Australië. Het Nuon Solar Team uit Delft kwam als eerste over de finish.
12/10 08u45  Amazon lanceert waterdichte KindleAmazon heeft een nieuwe versie van zijn Kindle e-reader gepresenteerd. De vernieuwde Kindle Oasis is waterdicht en heeft Audible-technologie voor luisterboeken aan boord.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x HomeLab geopend: 'Een huis dat leert van haar bewoners'18/10 18u00 - DataNews: Op het technologiepark in Zwijnaarde hebben Universiteit Gent en onderzoekscentrum Imec het innovatiehuis 'HomeLab' geopend. In dat 'huis van de toekomst' kunnen wetenschappers en proefpersonen verblijven om nieuwe ideeën en producten te testen.
2x Amerikaans hooggerechtshof bepaalt of Microsoft Ierse data moet overhandigen aan de FBI17/10 10u31 - DataNews: Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat zich buigen over de vraag of Microsoft data die staat opgeslagen op servers buiten de Verenigde Staten moet overhandigen aan de FBI.
2x Facebook koopt tienerapp tbh17/10 11u45 - DataNews: Facebook neemt de Amerikaanse app tbh (kort voor 'to be honest') over. De app is populair bij jongeren en laat hen anoniem positief vrienden beoordelen.
2x Huawei geeft nieuwste smartphone een eigen brein17/10 12u15 - DataNews: Meer scherm, betere prestaties, en een langere autonomie; maar het is vooral de extra chip - een neural network processing unit (NPU) - die in het oog springt bij de pas voorgestelde Mate 10 Pro van Huawei. Of hoe de smartphone een eigen brein krijgt.
2x Bedrijven nemen voorzorgen tegen WPA2-lek Krack: patches uitgerold of op komst17/10 12u45 - DataNews: De kwetsbaarheid in WPA2 die gisteren werd onthuld door een onderzoeker van de KU Leuven brengt wereldwijd opschudding. Een dag na de aankondiging hebben verschillende spelers maatregelen genomen. Een overzicht:
2x Bedrijven nemen voorzorgen tegen WPA2-lek Krack: patches uitgerold of op komst (Update)17/10 16u45 - DataNews: De kwetsbaarheid in WPA2 die gisteren werd onthuld door een onderzoeker van de KU Leuven brengt wereldwijd opschudding. Een dag na de aankondiging hebben verschillende spelers maatregelen genomen. Een overzicht:
2x Microsoft stelt volgende Windows 10-update voor17/10 17u45 - DataNews: Wie Windows 10 gebruikt kan in de komende dagen de Fall Creators Update downloaden. Maar er zijn trucjes om de update mogelijk nu al te verkrijgen. Intussen toont Microsoft ook zijn nieuwe Surface Book 2.
2x GPS-horloges voor kinderen slecht beveiligd18/10 08u15 - DataNews: Ouders die voor hun kind een GPS-horloge kopen in de hoop hen zo veiliger de wereld in de sturen, moeten opletten: de beveiliging van enkele van deze apparaten, met ingebouwde telefoon, laat te wensen over. Dat blijkt uit testen van de Noorse consumentenbond.
2x Google Wifi beschikbaar in België18/10 09u45 - DataNews: Om een laagdrempelige oplossing te bieden aan al wie worstelt met een slechte wifi-verbinding, lanceerde Google vorig jaar haar eigen router. Die ligt nu ook bij ons in de winkelrekken.
2x Microsoft verzweeg hack van interne bug database18/10 09u45 - DataNews: De interne database van Microsoft om bugs in zijn eigen software op te volgen werd in 2013 gehackt. Het bedrijf heeft dat bewust verzwegen, ook nu vijf ex-medewerkers naar voren treden.

Statistieken

Artikels:
37180
Gelezen:
22448
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven