vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
26/04 11u45  'Philips krikt omzet verder op' Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het eerste kwartaal naar verwachting met 2,1 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het zorgtechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
26/04 11u30  ’Chinese interesse voor DAF en bustak VDL’ De Chinese projectontwikkelaar Evergrande Group heeft wel oren naar een overname van Nederlandse automakers. Het bedrijf zou onder meer truckmaker DAF en de busdivisie van VDL hebben benaderd, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De Chinezen zouden de nodige ambities op het gebied van elektrisch rijden hebben.
26/04 11u15  Midkappers verliezen na cijferpublicaties De kwartaalberichten van bijna alle middelgrote Nederlandse beursfondsen die vanochtend naar buiten kwamen, vielen tegen. Hoofdfonds KPN kreeg de handen juist wel op elkaar.
26/04 10u45  Ook laatste naam management AH bekend Albert Heijn heeft zijn nieuwe tienkoppige managementteam rond. Sonja Boelhouwer wordt per 1 september directeur winkels bij de supermarktketen.
26/04 10u45  Forse boete DeReisPlanner voor onterechte incasso’s Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een flinke boete uitgedeeld aan DeReisPlanner. Deze partij deed aan misleidende telefonische verkoop en stuurde vervolgens onterecht rekeningen op.
26/04 10u30  Verzwakking game-tak speelt Sony parten De Japanse elektronica- en entertainmentreus Sony verwacht dit jaar lagere resultaten in de boeken te zetten. Onder andere de game-divisie zal minder presteren. De verkoop van de spelcomputer Playstation 4 vlakt naar verwachting verder af en er is nog geen opvolger voor dit voormalige succesnummer.
26/04 10u30  Zo word je rijk op Koningsdag Als je het slim aanpakt, kan je flink wat geld verdienen op de vrijmarkt. Marlou Visser van de DFT-redactie geeft tips.
26/04 10u30  Puma had beste kwartaal ooit Puma heeft afgelopen kwartaal een recordomzet gedraaid. De Duitse producent van sportartikelen profiteerde van een stevige vraag uit China. Ook gingen de zaken goed in Noord- en Zuid-Amerika, waar Puma weer terug is op de markt voor basketbalartikelen.
26/04 10u30  Zweedse miljardair aast op Slagharen De Zweedse miljardairsfamilie Wallenberg heeft zijn oog laten vallen op het pretparkenbedrijf Parques Reunidos, dat ook het attractie- en vakantiepark Slagharen bezit
26/04 10u30  ’Renault wil met Nissan fuseren’ Autobouwer Renault wil zijn huidige alliantie met Nissan omvormen tot een fusiebedrijf. Van een constructie waarin beide bedrijven een belang in elkaar hebben, moet een nieuw concern komen waarin de Fransen en de Japanners allebei de helft van de aandelen hebben.
26/04 10u30  'Cijfers Corbion een kleine teleurstelling' De resultaten van Corbion kwamen licht onder de verwachtingen uit. Dat is de beoordeling van kenners bij KBC Securities. Verliezen bij het onderdeel Innovation Platforms waren vooral een domper, zo stellen ze. Kenners bij ING wijzen ook op de teleurstellende prestatie van Innovation Platforms.
26/04 10u30  'Wereldhave biedt weinig positief nieuws' Winkelvastgoedfonds Wereldhave bood met zijn kwartaalbericht ,,meer van hetzelfde'', met weinig positief nieuws. Dat schrijven analisten van ING. Ze wijzen onder andere op problemen met de Franse portefeuille, waar meer panden leegstaan en huurders te maken hebben met dalende bezoekersaantallen.
26/04 10u15  'Tegenvallende outlook bij Besi' De verwachting voor de omzetgroei in het tweede kwartaal door chiptoeleverancier Besi ligt behoorlijk onder de verwachtingen. Dat meldde ING in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.
26/04 10u00  Kwartaalcijfers vallen slecht op Damrak De kwartaalcijfers van de meeste Nederlandse beursfondsen die vanochtend naar buiten kwamen, vielen tegen. Mede hierdoor kleurden de koersenborden hoofdzakelijk rood.
26/04 10u00  'Marge GrandVision aan zachte kant' De winstmarge bij optiekbedrijf GrandVision in het eerste kwartaal was aan de zachte kant, terwijl de omzetgroei boven verwachting was. Dat meldde KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van GrandVision.
Laatste update: vandaag om 11u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/04 10u00  Engie stapt uit kolencentralesEnergiemaatschappij Engie heeft zijn aandelen van de kolencentrales in Rotterdam en Duitsland afgestoten.
26/04 09u45  'Resultaten Galapagos brengen vertrouwen'De resultaten die biotechnologiebedrijf Galapagos publiceerde, zorgden voor nog meer vertrouwen. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie op de handelsupdate.
26/04 09u45  Vivat krijgt provisieboete om Anbang-reis met adviseursVivat krijgt een boete van 400.000 euro voor een ’exclusieve’ reis met tussenpersonen naar eigenaar Anbang, ook al zijn bijna alle kosten aan hen doorbelast.
26/04 09u30  ’Scheringa aansprakelijk voor zorgflop’Voormalig DSB-bankier Dirk Scheringa en zijn zakenpartner Paul Vlaanderen zijn persoonlijk aansprakelijk gesteld voor een schuld van ruim €133.000 na het faillissement van hun bv Gezond Bedrijf, die onder de naam Nationale Bedrijven Check (NBC) gezondheidskeuringen verkocht.
26/04 09u30  Column: hoe relaxed zijn beleggers écht?Na een turbulente winter is de rust op de markten de laatste weken volledig teruggekeerd. De macro-economische cijfers vallen zeker in Europa nog erg tegen, maar de bedrijfsresultaten zijn dankzij de flink afgezwakte verwachtingen niet slecht.
26/04 09u30  Verzekeraars beboet vanwege reis naar ChinaVerzekeraars SRLEV en Vivat Schadeverzekeringen hebben elk een boete gekregen van 200.000 euro van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat is omdat ze in april 2017 een reis naar China hebben georganiseerd voor 35 medewerkers van financiële dienstverleners waarmee werd samengewerkt. En dat mag niet, zegt de toezichthouder.
26/04 09u15  Column: hoe ontspannen zijn beleggers écht?Na een turbulente winter is de rust op de markten de laatste weken volledig teruggekeerd. De macro-economische cijfers vallen zeker in Europa nog erg tegen, maar de bedrijfsresultaten zijn dankzij de flink afgezwakte verwachtingen niet slecht.
26/04 09u15  KPN wint op lager DamrakDe Amsterdamse beurs is vanochtend lager van start gegaan. De meeste bedrijven die vanochtend met kwartaalcijfers kwamen, stonden onder druk. KPN en Signify waren positieve uitzonderingen.
26/04 09u15  'Update Fugro wat zwakker dan gedacht'Het handelsbericht van bodemonderzoeker Fugro is wat zwakker dan verwacht. Dat stelt NIBC in een reactie op de update. Daarbij wordt gewezen op het brutoverlies van naar schatting 20 miljoen euro, de schuld en tragere groei van de autonome omzet en orderportefeuille.
26/04 09u15  'Iets beter resultaat Signify onvoldoende'De resultaten van Signify in het eerste kwartaal waren iets beter dan verwacht. Dat is echter onvoldoende aanleiding om het aandeel hoger te zetten, vooral in het licht van de recente koersstijgingen. Dat schrijven kenners bij Morgan Stanley.
26/04 09u15  Column: krijgt Trump de Fed in zijn macht?Volgende week neemt de Amerikaanse centrale bank een rentebesluit. Veel verrassingen levert dat niet op. Of zwicht de bank toch voor de druk uit het Witte Huis?
26/04 09u15  Just Eat groeit vooral internationaalHet Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat timmert vooral buiten de eigen landsgrenzen stevig aan de weg. Vooral in Canada zijn de prestaties volgens interim-topman Peter Duffy uitstekend. Op de thuismarkt was er nog wel sprake van groei, maar in een veel lager tempo dan in de andere landen waar Just Eat actief is.
26/04 09u00  Total boekt lagere winst op recordproductieHet Franse olie- en gasconcern Total heeft in het eerste kwartaal een lagere winst in de boeken gezet ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf kende weliswaar een recordproductie, maar kampte ook met volatiele prijzen en hogere leenkosten.
26/04 09u00  'Gemengde cijfers KPN'Het handelsbericht van KPN over het eerste kwartaal toont een gemengd beeld. Dat constateert een analist van Goldman Sachs vrijdag.
26/04 09u00  RBS waarschuwt weer voor brexitonzekerheidRoyal Bank of Scotland (RBS) maakt zich nog steeds zorgen over de gevolgen die de onzekerheid rondom de brexit met zich meebrengt. Dat deed de door de Britse overheid gecontroleerde bank vrijdag in een handelsbericht over het eerste kwartaal.
26/04 09u00  Verkoop en omzet Renault omlaagHet Franse autoconcern Renault heeft in het eerste kwartaal zijn verkopen en omzet zien dalen, door forse dalingen in Argentinië en Turkije en het vertrek uit Iran vorig jaar augustus door de Amerikaanse sancties tegen het land.
26/04 09u00  KPN weert Huawei uit kernnetwerk 5GKPN laat Huawei niet de kerninfrastructuur van zijn nieuwe 5G netwerk aanleggen. In een persbericht vrijdagochtend laat het weten voor een westerse leverancier te kiezen, vanwege ‘veranderende inzichten ten aanzien van de bescherming van vitale infrastructuur’.
26/04 09u00  Beste belegging dit jaar: de automobilistBeleggers verdienen dit jaar nergens zoveel geld aan als aan de tankende automobilist.
26/04 08u45  KPN: 'westerse' partij voor kernnetwerk 5GTelecombedrijf KPN kiest bij het opzetten van een kernnetwerk voor 5G voor een 'westers' bedrijf, zo maakt het concern bekend. Daarmee wordt het Chinese Huawei, dat internationaal onder vuur ligt, uitgesloten van deze klus. KPN zegt op die manier rekening te willen houden met ,,veranderende inzichten over veiligheid'' van vitale infrastructuur.
26/04 08u45  Daimler worstelt met verkopen Mercedes-BenzHet Duitse autoconcern Daimler heeft in het eerste kwartaal fors minder winst in de boeken gezet. De autobouwer kampte met een krimp in de verkopen van Mercedes-Benz en inkoop van duurdere materialen. Daimler handhaaft vooralsnog zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor het lopende jaar.
26/04 08u45  Succes eczeemmedicijn stuwt winst SanofiDe Franse farmaceut Sanofi heeft het eerste kwartaal van het jaar meer winst gemaakt. Vooral het succes van eczeem- en astmamiddel Dupixent stuwde het resultaat. Volgens Sanofi is Dupixent hard op weg om een zogeheten blockbuster-medicijn te worden.
26/04 08u30  Bestuurder Unilever commissaris bij PearsonGraeme Pitkethly, financieel topman van Unilever, wordt commissaris bij het Britse uitgeefconcern Pearson. Ook onderneemster en investeerder Sherry Coutu krijgt een rol bij het bedrijf als niet-uitvoerend bestuurder.
26/04 08u30  BAM Wonen begint woningbouw in ZevenhuizenBAM Wonen begint met de bouw van 38 duurzame woningen in Zevenhuizen. De opdracht komt van Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder, een samenwerkingsverband tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron.
26/04 08u15  Hof legt bom onder Nederland als fiscale vrijhavenHet Europees Hof van Justitie heeft een dreun uitgedeeld aan niet-Europese investeerders die via tussenschakels in Nederland en Luxemburg in Europese bedrijven zitten.
26/04 08u15  'Bedrijfsresultaten in focus op beurzen'De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag wat lager te openen. Ook de meeste andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine verliezen beginnen. Beleggers krijgen op de laatste handelsdag van de week flink wat kwartaalberichten voor de kiezen. Op Beursplein 5 openden onder meer KPN, Galapagos, Besi, Corbion, GrandVision, Signify en Wereldhave de boeken.
26/04 08u15  Japanse beurs daalt na cijferstroomDe aandelenbeurs in Japan is vrijdag licht lager geëindigd. Beleggers verwerkten een stroom aan kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven en maakten zich op voor een lange vakantieperiode. De financiële markten in Tokio zijn volgende week de hele week dicht in verband met de kroning van de nieuwe Japanse keizer.
26/04 08u15  Luchtvaartbedrijf SAS geraakt door stakingHet Scandinavische luchtvaartbedrijf SAS schrapt vrijdag honderden vluchten als gevolg van een staking van piloten in Zweden, Denemarken en Noorwegen. Tussen de leiding van het bedrijf en de piloten speelt al langer een loonconflict. De tussenkomst van een bemiddelaar kon geen oplossing bieden.
26/04 08u15  'Focus op chipsector na waarschuwing Intel'De Europese chipsector weet vrijdag de aandacht wederom op zich gericht, na een waarschuwing van de Amerikaanse chipgigant Intel. Die zette het mes in onder meer zijn winst- en omzetprognose voor heel het jaar.
26/04 08u15  Column: Vraagtekens na recordregenDit keer is het anders. Het zijn gevaarlijke woorden om de koersontwikkeling op de beurzen te duiden, maar toch durven we het aan. Hoe kan het dat de winterdip alweer lang verleden tijd lijkt en beurzen in de Verenigde Staten weer op recordstand staan?
26/04 08u15  KPN voelt stevige concurrentie in cijfersKPN kampte in het eerste kwartaal wederom met dalende omzetcijfers. Het telecomconcern blijft last hebben van een stevige concurrentie op de mobiele markt. Verder was sprake van hogere herstructureringskosten, waardoor ook de winst lager uitkwam.
26/04 08u15  Finanscoop: Exit-strategie PostNLDe aandeelhouders en bestuursvoorzitter Herna Verhagen van PostNL zijn op elkaar uit gekeken, zo werd vorige week duidelijk bij de jaarvergadering. PostNL stapelt teleurstelling op teleurstelling bij beleggers. De onvrede is dermate groot, dat aandeelhouders vorige week tijdens een roerige jaarvergadering het vertrouwen in de ceo opzegden.
26/04 08u00  Exit-strategieDe aandeelhouders en bestuursvoorzitter Herna Verhagen van PostNL zijn op elkaar uit gekeken, zo werd vorige week duidelijk bij de jaarvergadering. PostNL stapelt teleurstelling op teleurstelling bij beleggers. De onvrede is dermate groot, dat aandeelhouders vorige week tijdens een roerige jaarvergadering het vertrouwen in de ceo opzegden.
26/04 07u45  Deutsche Bank snijdt in omzetdoelstellingDeutsche Bank verlaagt zijn omzetverwachting voor heel het jaar. De grootste bank van Duitsland zag in de eerste verslagperiode van het jaar de opbrengsten voor het negende kwartaal op rij, terugvallen.
26/04 07u45  Wereldhave kampt met veel bankroete winkelsWinkelvastgoedfonds Wereldhave kampte in Nederland in het eerste kwartaal met veel hurende winkels die failliet gingen, waaronder Intertoys, CoolCat en Sissy-Boy. De beursgenoteerde onderneming gaat ervan uit dat de meeste zaken een doorstart zullen maken en handhaaft voorlopig zijn eerder gestelde financiële doelstellingen voor het hele jaar.
26/04 07u45  Signify ziet opbrengsten verder krimpenVerlichtingsbedrijf Signify heeft in het eerste kwartaal een lagere omzet behaald dan een jaar eerder. Het voormalige Philips Lighting lijdt onder de krimp van de traditionele lampenmarkt. Het bedrijf houdt nog wel vast aan zijn eerder aangekondigde verwachtingen voor het lopende jaar.
26/04 07u45  Fugro voert omzet verder opBodemonderzoeker Fugro heeft in het eerste kwartaal zijn vergelijkbare omzet met meer dan 9 procent opgevoerd op jaarbasis, tot 395 miljoen euro. Daarbij werd vooral geprofiteerd van de offshore wind en olie- en gasmarkt.
26/04 07u30  Omzetgroei voor Pearle-moeder GrandVisionOptiekbedrijf GrandVision heeft in het eerste kwartaal zijn omzet verder opgevoerd. De winstgevendheid van het moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle liep echter terug, onder meer door gestegen personeelskosten.
26/04 07u30  Mindere marktomstandigheden raken ook BesiBE Semiconductor (Besi) heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met veel minder winst op een fors lagere omzet. De daling kwam niet geheel als een verrassing omdat het chipbedrijf net als veel branchegenoten kampt met moeizame marktomstandigheden op eindmarkten wereldwijd.
26/04 07u30  Hogere omzet voor CorbionSpeciaalchemieconcern Corbion heeft de opbrengsten afgelopen kwartaal zien groeien. Dat kwam vrijdag naar voren uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.
26/04 07u15  Mes in bonus voor KLM-baas ElbersKLM-baas Pieter Elbers wordt voortaan deels afgerekend op het resultaat van zustermaatschappij Air France, die al jaren onderpresteert.
26/04 07u15  Mattel doet goede zaken met BarbieSpeelgoedfabrikant Mattel heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan. Hogere verkopen van Barbie-poppen en nieuw speelgoed, gebaseerd op licenties van grote Hollywood-producties als Jurassic World en Toy Story, deden een flinke duit in het zakje.
26/04 06u45  Shell verwacht snel einde aan actiesShell denkt dat de acties van personeel in Moerdijk en Pernis vrijdagmiddag zullen stoppen. De olie- en gasgigant heeft een loonvoorstel gedaan aan de vakbonden en verwacht dat dit voorstel met een positief advies aan hun leden voorgelegd zal worden.
26/04 06u30  Musk en SEC willen opnieuw meer tijdTesla-topman Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben opnieuw meer tijd nodig om een geschil uit te praten. Vrijdag zou er een oplossing voor de ruzie over het gebruik van Twitter door Musk moeten zijn, maar de betrokken partijen vragen nu aan de rechter uitstel tot 30 april.
26/04 05u45  ’Gepensioneerden niet serieus genomen door vakbonden’Gepensioneerden zeggen het vertrouwen in de vakbonden voor de pensioenonderhandelingen op. Ouderen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de vakbeweging en eisen een plek aan de tafel.
25/04 23u00  Ford profiteert op thuismarktDe Amerikaanse autobouwer Ford wist het afgelopen kwartaal de marktverwachtingen te verslaan, geholpen door goede prestaties op zijn thuismarkt. Dat gaf het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel een stevige duw omhoog.
25/04 23u00  Intel waarschuwt voor zwak kwartaalIntel verwacht dat de opbrengsten in het lopende tweede kwartaal onder de verwachtingen van de markt uit zullen komen. Verder zet de chipgigant ook het mes in zijn eerder uitgesproken omzetprognose voor heel het jaar, zo bleek donderdag uit een handelsbericht. Het aandeel Intel kelderde in de Amerikaanse nabeurshandel fors.
25/04 23u00  'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs'Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 miljard tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
25/04 22u45  ING lost voor miljard dollar schuld afING lost voor 1,045 miljard dollar openstaande schulden af die uitstaan op voortdurende hybride kapitaaleffecten. De aflossing is in lijn met het doel van ING om doorlopend de kapitaalstructuur te optimaliseren.
25/04 22u45  Webgigant Amazon verdubbelt winstDe Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien.
25/04 22u45  Starbucks verhoogt winstverwachtingStarbucks heeft de winstverwachting voor heel het jaar verhoogd. De koffieketen deed het afgelopen kwartaal goede zaken in de Verenigde Staten, waar het meer klanten naar zijn filialen wist te trekken. Ook hogere prijzen deden een duit in het zakje.
25/04 22u30  Verlies Galapagos kleiner dan gedachtGalapagos heeft het verlies het afgelopen kwartaal zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Het resultaat zakte niet zo hard als kenners vooraf in doorsnee hadden voorzien. Dat viel donderdag op te maken uit een handelsbericht van de biotechnoloog.
25/04 22u30  'Like' voor Facebook op verdeeld Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag verdeeld gesloten. De technologiesector deed het onder aanvoering van Facebook en Microsoft goed. Post-It-fabrikant 3M sleurde daarentegen de toonaangevende Dow-Jonesindex omlaag. Beleggers in New York verwerkten verder nog een flinke reeks resultaten van andere grote ondernemingen, zoals Tesla en UPS.
25/04 22u15  Amazon verrast met forse winststijgingE-commercebedrijf Amazon heeft over afgelopen kwartaal fors meer winst geboekt dan analisten hadden verwacht. Topman Jeff Bezos kon een forse koerswinst notereren.
25/04 22u15  Samenwerking Brill met Higher Education Press stoptWetenschappelijk uitgever Brill heeft zijn overeenkomst met Higher Education Press in China stopgezet. Dat bleek donderdag.
25/04 22u00  VEB kraakt nieuwe beloningsbeleid ArcadisBeleggersvereniging VEB staat niet achter het nieuwe beloningsbeleid van ingenieursbureau Arcadis.
25/04 21u45  Oud-minister van Financiën Witteveen overledenOud-minister van Financiën Johan Witteveen (VVD) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VVD donderdag laten weten.
25/04 21u30  Miljoenen lonken voor John de MolJohn de Mol is een stap dichter bij een nabetaling van €400 miljoen voor de verkoop van Talpa Media. Het productiebedrijf zag de nettowinst in 2018 nagenoeg vervijfvoudigen. Daardoor ligt De Mol weer op koers om de belangrijkste financiële doelstelling te halen van de nieuwe eigenaar ITV.
25/04 21u15  Nog een corruptieonderzoek bij GlencoreOok de Amerikaanse toezichthouder voor grondstoffenhandel CFTC gaat zich buigen over mogelijke corruptie bij Glencore. De grootste grondstoffenhandelaar ter wereld weet zich al langer ook in de schijnwerpers van het openbaar ministerie in de Verenigde Staten.
25/04 21u00  ’Ik mag Eneco niet kopen’Ondernemer en investeerder Kees Koolen is zwaar teleurgesteld omdat hij géén bod mag uitbrengen op energiebedrijf Eneco. „Ik zou niet aan de criteria voldoen.” Jammer, want Koolen wil wat doen aan de achterstand van Nederland op duurzaamheid.
25/04 20u00  Tech en 3M geven Wall Street kleurDe aandelenbeurzen in New York lieten donderdag in de middaghandel een wisselend beeld zien. De technologiesector deed het goed onder aanvoering van Facebook en Microsoft, maar Post-It-fabrikant 3M sleurde de toonaangevende Dow-Jonesindex omlaag. Beleggers in New York verwerken verder nog een flinke reeks andere resultaten van grote ondernemingen, zoals Tesla en Comcast.
25/04 19u30  Beter Bed benoemt commissarissenBeter Bed heeft Gabrielle Reijnen benoemd als lid van de raad van commissarissen. Ze volgt in die hoedanigheid Dirk Goeminne op die terugtrad bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.
25/04 19u30  ’Sieradenaffaire was een schok’Uitvaartverzekeraar Dela groeit in buurlanden. In de verzadigde Nederlandse markt wordt meer uitgegeven aan uitvaarten via extra’s als lichte balseming of vingerafdruksieraden. De vingerafdrukken brachten Dela een lastig half jaar.
25/04 19u30  'Disney wil volledige controle over Hulu'Disney werkt aan een volledige overname van streamingdienst Hulu. De entertainmentgigant, die onlangs zijn plannen ontvouwde voor een eigen streamingdienst om daarmee de concurrentie met Netflix aan te kunnen gaan, praat volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC met kabelbedrijf Comcast over de aandelen van Hulu die het nog niet in bezit heeft.
25/04 19u15  HP zet update in tegen inkt-concurrentHP probeert met een update van zijn printersoftware het gebruik van goedkope, huismerk-inktcartridges te beletten in sommige Officejet printers.
25/04 18u45  ASR haalt 500 miljoen op met obligatiesASR heeft 500 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van hybride obligaties. Het gaat om waardepapieren met een couponrenten van 3,375 procent en een looptijd tot 2049.
25/04 18u45  Groen licht voor herbenoemingen HeinekenAandeelhouders van Heineken hebben donderdag ingestemd met met de herbenoeming van financieel topvrouw Laurence Debroux voor een periode van vier jaar. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd ook groen licht gegeven voor de benoeming van twee nieuwe commissarissen.
25/04 18u15  Fiat voor herbenoeming commissaris bij ArcadisAandeelhouders van Arcadis zijn akkoord gegaan met de herbenoeming van commissaris Michiel Lap. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd ingestemd met alle agendapunten.
25/04 18u15  ASMI grote winnaar op rode beursDe Amsterdamse beurs is donderdag voor de tweede achtereenvolgende handelsdag met licht verlies gesloten. In de rode AEX waren tankopslagconcern Vopak en verzekeraar ASR de gangmakers. Bij de middelgrote fondsen maakte chipmachinefabrikant ASMI een koerssprong van bijna 10%. Trustkantoor Intertrust was echter uit de gratie.
25/04 18u00  ASMI straalt op rood DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met verlies gesloten. Chiptoeleverancier ASMI was op het Damrak de grote blikvanger na een verhoging van zijn omzetprognose. Financieel dienstverlener Intertrust ging juist in de uitverkoop na een handelsupdate. Ook elders in Europa sloten de belangrijkste beursgraadmeters op de drukke kwartaalcijferdag in het rood.
25/04 17u30  Aandeelhouders NSE eens met nieuwe bestuurderAandeelhouders van New Sources Energy (NSE) zijn akkoord gegaan met de benoeming van Gerrit Jan Houweling tot uitvoerend bestuurder. Hij volgt op interimbasis de aftredende Ruud Huis in 't Veld op bij de lege beurshuls. Houweling was al niet-uitvoerend bestuurder sinds november 2017.
25/04 17u00  Zuckerberg $4,5 miljard rijker na Facebook-rallyMark Zuckerberg verloor vorig jaar privé $20 miljard na schandalen bij zijn Facebook. Dankzij de koersstijging van het social blog is hij als aandeelhouder weer $4,5 miljard rijker geworden.
25/04 16u45  Consumentenbond komt met leasedienst e-bikesDe Consumentenbond komt in Nederland met een leasedienst voor e-bikes. Voor een vast bedrag per maand kunnen consumenten een nieuwe elektrische fiets leasen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de accu, verzekeringen of onderhoud.
25/04 16u30  Column: China’s lange mars blijft maar durenOp 17 april werd het groeicijfer voor de Chinese economie over het eerste kwartaal van dit jaar bekendgemaakt. Het cijfer viel licht mee: 6,4%, net als in het laatste kwartaal vorig jaar. En ook nog eens keurig binnen de doelstelling voor 2019: een groei tussen de 6,0 en de 6,5%. Dit komt wel weer erg goed uit.
25/04 16u30  Groen licht voor nieuwe commissaris AkzoNobelAandeelhouders van AkzoNobel zijn akkoord gegaan met de benoeming van Jolanda Poots-Bijl tot commissaris. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werden alle agendapunten goedgekeurd.
25/04 16u15  Microsoft even door grens $1000 miljardSoft- en hardwarebedrijf Microsoft is donderdag voor het eerst door de grens van $1 biljoen beurswaarde gegaan dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten.
25/04 16u00  Hoogste baas AF-KLM nu commissaris bij KLMBen Smith, de topman van Air France-KLM, heeft sinds donderdag zitting in de raad van commissarissen van KLM. Ook oud-minister Jan Kees de Jager, de financieel eindverantwoordelijke van telecomconcern KPN, is toegevoegd aan de toezichthoudende raad. Dat is de uitkomst van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van KLM.
25/04 16u00  Intertrust keldert op rode beursDe Amsterdamse beurs staat donderdagmiddag voor de tweede achtereenvolgende dag op verlies. Een overwegend negatieve opening op Wall Street drukt ook op het Damrak de stemming. In de rode AEX zijn tankopslagconcern Vopak en verzekeraar ASR de gangmakers. Bij de middelgrote fondsen maakt chipmachinefabrikant ASMI een koerssprong van ruim 10%. Trustkantoor Intertrust is echter uit de gratie.
25/04 16u00  Koerssprong Facebook; 3M keldertOp Wall Street kende de Nasdaq donderdag een positieve start, terwijl de Dow Jones-index terrein moest prijsgeven. Hett aandeel Facebook had de wind stevig in de rug na goed ontvangen resultaten.
25/04 15u45  Microsoft voor eerst $1000 miljard waardSoft- en hardwarebedrijf Microsoft is donderdag op Wall Street voor het eerst door de grens van $1 biljoen beurswaarde gegaan dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten.
25/04 15u30  Wereldhandel neemt af in februariHet wereldhandelsvolume is in februari met 1,7 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In januari ging de wereldhandel juist vooruit, met een bijgestelde 2,1 procent.
25/04 15u30  ’Miljoenen banen bedreigd door robots’Vier op de tien banen in Nederland verdwijnen of gaan fundamenteel veranderen door de opkomst van robots. Automatisering raakt op die manier miljoenen werknemers, blijkt uit een nieuw onderzoek van de interationale denktank Oeso.
25/04 15u15  Iers onderzoek naar privacykwestie FacebookFacebook wordt onder de loep genomen door de Ierse privacywaakhond. Het socialmediabedrijf meldde eerder deze maand dat wachtwoorden van honderden miljoenen gebruikers een tijdlang onbeveiligd waren opgeslagen. Onderzoek moet nu uitwijzen of daarbij Europese regels voor gegevensbescherming zijn geschonden, meldt de Ierse Data Protection Commission.
25/04 15u15  Miljoenen banen bedreigd door robotsVier op de tien banen in Nederland verdwijnen of gaan fundamenteel veranderen door de opkomst van robots. Automatisering raakt op die manier miljoenen werknemers, blijkt uit een nieuw onderzoek van de interationale denktank Oeso.
25/04 15u00  'Wall Street verwerkt stortvloed aan cijfers'Beleggers op Wall Street verwerken donderdag een stortvloed aan bedrijfscijfers. Voor techreus Microsoft lonkt een hogere opening die de beurswaarde boven de 1000 miljard dollar stuwt. Andere bedrijven die de boeken openden zijn onder meer Facebook, Tesla en UPS. Aandelen van Amerikaanse banken komen waarschijnlijk in beweging na berichten over een mogelijke versoepeling van de zogeheten 'Volcker Rule' die handel voor eigen rekening verbiedt.
25/04 15u00  Orders duurzame goederen VS in de liftDe orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in maart met 2,7 procent toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
25/04 15u00  Uitkeringsaanvragen VS gestegenHet aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met 37.000 gestegen tot 230.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
25/04 14u30  Zon breekt door op de beursDe Amsterdamse beurs heeft donderdagmiddag de verliezen uit de ochtenduren vrijwel weggewerkt. In de vlakke AEX zijn tankopslagconcern Vopak en verzekeraar ASR de gangmakers. Bij de middelgrote fondsen maakt chipmachinefabrikant ASMI een koerssprong van ruim 11%. Trustkantoor Intertrust is echter uit de gratie.
25/04 14u30  ‘Tekort aan varkensvlees duurt nog jaren’Het plakje boterhamworst, ontbijtspek in de supermarkt of de babi pangang bij de Chinees gaat fors in prijs stijgen. DFT-verslaggever Gert van Harskamp legt uit hoe dat komt.
25/04 14u15  ‘Tekort varkensvlees duurt nog jaren’Het plakje boterhamworst, ontbijtspek in de supermarkt of de babi pangang bij de Chinees gaat fors in prijs stijgen. DFT-verslaggever Gert van Harskamp legt uit hoe dat komt.
25/04 14u15  Cyprus scoort met 30-jarige obligatieEen staatsobligatie van Cyprus met een looptijd van maar liefst dertig jaar heeft €5,9 miljard van beleggers aangetrokken, veel meer dan de €750 miljoen die was geraamd. Dat is zeer opmerkelijk, aangezien het eiland vijf jaar geleden nog steun nodig had van de Europese Unie en het IMF.
25/04 14u15  Overname Sky helpt Comcast aan hogere omzetTelevisie- en telecombedrijf Comcast heeft in het eerste kwartaal zijn winst en omzet zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De stijging komt door de recente overname van het Britse mediabedrijf Sky, waardoor het concern er meer klanten bij kreeg. Ook de telecomactiviteiten brachten meer geld in het laatje.
25/04 14u15  Autoriteiten VS willen soepelere regels bankenVerschillende Amerikaanse toezichthouders willen een regel afzwakken die banken beperkingen oplegt voor het handelen met eigen geld. Vijf toezichthouders zijn in gesprek over een nieuwe versie van die zogeheten 'Volcker Rule'. Daardoor moeten de regels, die volgens banken nu nog te onduidelijk zijn, worden versimpeld.
25/04 14u00  Winterweer VS ondermijnt winst UPSUPS heeft in het eerste kwartaal last gehad van het strenge winterweer in de Verenigde Staten, waardoor de winst onder druk stond. Volgens de Amerikaanse pakketbezorger viel de winst op de Amerikaanse thuismarkt 80 miljoen dollar lager uit als gevolg van het zeer koude weer en ook overstromingen.
25/04 14u00  Overmacht dwarsboomt productie Shell MoerdijkShell heeft force majeure verklaard op de productie van chemieproducten in Moerdijk. Als gevolg van acties door het personeel kan het olie- en gasconcern bijvoorbeeld niet aan leveringsverplichtingen voldoen voor ethyleen, propyleen en butadieen.
25/04 14u00  Bristol-Myers Squibb goed uit de startblokkenBristol-Myers Squibb kende naar eigen zeggen een sterke start van het jaar. De Amerikaanse farmaceut wist in het eerste kwartaal zowel omzet als winst stevig op te voeren. Ook meldt het concern dat de aandeelhouders akkoord zijn met de mega-overname van biotechnoloog Celgene.
25/04 14u00  Turkse rente blijft weer onveranderdDe Turkse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief weer gehandhaafd op 24 procent. De bank wacht met bewegen tot een stabilisatie van de sterk afgezwakte lira, zo bleek donderdag.
25/04 13u30  Southwest Airlines voelt Boeing-problemenDe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft in de eerste maanden van het jaar als verwacht fors minder winst gemaakt. De problematiek met Boeing 737 MAX-toestellen, die vanwege veiligheidskwesties aan de grond moeten blijven, zette een rem op de prestaties. Ook het negatieve effect van de shutdown van de Amerikaanse overheid ijlde nog na. Daarvoor had de maatschappij eerder al gewaarschuwd.
25/04 13u15  Winstwaarschuwing en banenverlies bij 3MIndustrieel concern 3M verlaagt opnieuw zijn winstverwachting voor 2019, vooral vanwege meer uitdagende marktomstandigheden. Daarnaast worden 2000 banen geschrapt om kosten te besparen, zo maakte de producent van onder meer zelfklevende memobriefjes (Post-It) en plakband (Scotch) bekend.
25/04 13u00  Brentolie weer boven 75 dollar per vatDe prijs voor een vat Brentolie is gestegen tot boven de 75 dollar. Het voor het eerst sinds eind oktober dat dit prijsniveau werd gehaald.
25/04 12u45  Bombardier geeft winstwaarschuwingDe Canadese vliegtuig- en treinenbouwer Bombardier heeft zijn winst- en omzetverwachtingen voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Dat heeft onder meer te maken met de verkoop van een aantal onderdelen, die sneller afgerond worden dan verwacht.
25/04 12u45  'Omzet KPN zet dalende lijn voort'Telecomconcern KPN heeft in het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting een lagere omzet en winst behaald. De inkomsten uit dienstverlening aan consumenten en bedrijven toonden een krimp ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. KPN opent vrijdag voorbeurs de boeken.
25/04 12u45  'Omzet Signify verder omlaag'Verlichtingsbedrijf Signify heeft naar verwachting in het eerste kwartaal een lagere omzet behaald dan een jaar eerder, mede door verdere krimp van de traditionele lampenmarkt. Signify, het voormalige Philips Lighting, opent vrijdag de boeken.
25/04 12u30  Deur Commerzbank mogelijk weer open voor INGHet afketsen van de fusiegesprekken tussen Deutsche Bank en Commerzbank opent de deur voor ING om bij de tweede bank van Duitsland aan te gaan kloppen.
25/04 12u30  ABN verkoopt activiteiten op KanaaleilandenABN AMRO verkoopt zijn activiteiten op de Kanaaleilanden aan de private bank Butterfield. De verkoop moet voor het einde van het derde kwartaal van dit jaar afgerond worden. Volgens Butterfield krijgt ABN ongeveer 161 miljoen pond (186 miljoen euro) in contanten voor het onderdeel.
25/04 12u30  ABN Amro weg uit belastingparadijsABN Amro heeft zijn private bankingtak op de Kanaaleilanden verkocht. De koper is de Bank of N.T. Butterfield & Son, een bedrijf dat vanuit Bermuda opereert.
25/04 12u30  ASMI blinkt uit op vlakke beursDe Amsterdamse beurs maakt donderdagmiddag een pas op de plaats na de fraaie koersstijgingen van de afgelopen weken. In de AEX is tankopslagconcern Vopak de gangmaker. Bij de middelgrote fondsen maakt chipmachinefabrikant ASMI een koerssprong van ruim 8%. Trustkantoor Intertrust is echter uit de gratie.
25/04 12u00  Olieprijs voor het eerst in halfjaar boven $75De olieprijs staat voor het eerst sinds oktober weer boven de $75. De prijs van een vat Brent loopt voor de vijfde week op rij op, nu de Verenigde Staten weer dreigen met oliesancties voor Iran.
25/04 11u45  Oproep: Goed verdiend op de vrijmarkt?Ben jij er een ster in om verborgen pareltjes op de vrijmarkt te vinden, of verkoop je juist voor honderden (of duizenden) euro’s? En ben je bereid om je tips te delen?
25/04 11u30  Intertrust: brievenbussen worden minder belangrijkHet aandeel Intertrust staat donderdagochtend flink lager, maar ceo Stephanie Miller is tevreden met de cijfers over het eerste kwartaal. De eerste gesprekken met de nieuwe en beruchte aandeelhouder Elliott zijn ook al gevoerd.
25/04 11u30  'Autonome omzetgroei Intertrust valt tegen'Financieel dienstverlener Intertrust is met enigszins zwakke resultaten op de proppen gekomen. Vooral de omzetgroei op eigen kracht viel tegen, merken analisten van Bank Degroof Petercam op.
25/04 11u15  'Italiaanse megaschikking Kering op til'Het Franse luxeconcern Kering staat op het punt een schikking te treffen van 1,3 miljard tot 1,4 miljard euro met de Italiaanse belastingdienst. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het zou de grootste belastingschikking ooit tussen een bedrijf en de Italiaanse autoriteiten zijn.
25/04 11u15  Eyelove profiteert van klantenaanwasBrillenprijsvechter Eyelove heeft afgelopen jaar fors meer omzet behaald. Het bedrijf verwelkomde naar eigen zeggen veel meer nieuwe klanten. Daarnaast keerden volgens het optiekbedrijf ook veel bestaande klanten weer tevreden terug.
25/04 11u00  AEX dringt verlies terug; Vopak aan kopDe Amsterdamse beurs deed donderdagochtend een stapje terug. Vopak en Ahold zaten bij de hoofdfondsen in de voorhoede. Beleggers reageerden verder enthousiast op de resutaten van midkapper ASMI.
25/04 11u00  Natuurlijke sulfietvervangerEen klein jaar geleden lanceerde Natural 4 Sure de eerste wijn zonder sulfiet. Een dag voor de lancering kreeg het bedrijf te horen dat ze de flessen niet mochten verkopen. Er ontbrak een handtekening. Inmiddels zijn alle certificaten getekend en zijn de ondernemers klaar om met hun natuurlijke sulfietvervanger de markt op te schudden.
25/04 11u00  'Solide resultaten Unibail-Rodamco-Westfield'Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) liet over het eerste kwartaal stabiele cijfers zien. Dat schrijven analisten bij ING die desondanks blijven vasthouden aan ietwat pessimistische vooruitzichten over de winstprognose.
25/04 11u00  ’Klimaatactivisten belagen banken Londen’Klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn van plan donderdag te protesteren bij de Britse centrale bank en grote financiële instellingen in Londen. Dat meldde persbureau Reuters. Eerder op de dag werden al acties gevoerd bij de Londense aandelenbeurs door de toegang van het gebouw te blokkeren.
25/04 10u45  Fusie Deutsche en Commerzbank geklaptDe fusiegesprekken tussen de Duitse banken Deutsche Bank en Commerzbank zijn op niets uitgelopen.
25/04 10u45  Philips werkt aan efficiëntie beheersysteemMedisch technologiebedrijf komt met een versie van zijn Intellispace-patiëntbeheersysteem dat zich richt op de behandeling van kankerpatiënten. Met de software kunnen bestralingsafdelingen patiënten met kanker vanaf hun doorverwijzing volgen en zo efficiënter werken.
25/04 10u30  Boete voor energiebedrijf vanwege afsluitkostenDe leidinggevenden van het failliete energiebedrijf Energieflex hebben een boete van €63.000 opgelegd gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Zij hadden honderden klanten die hun prepaid energiecontract opzegden afsluitkosten in rekening gebracht.
25/04 10u30  Nintendo boert goed met Super Smash BrosVideospelletjesbedrijf Nintendo heeft de voorbije twaalf maanden meer spelletjes en gameconsoles aan de man gebracht. De Japanse onderneming profiteerde vooral van de populariteit van de game Super Smash Bros. Ultimate, waardoor er ook bijna 17 miljoen Switch-consoles over de toonbank gingen.
25/04 10u15  'Bemoedigende resultaten Ordina'De kwartaalresultaten van automatiseerder Ordina zijn bemoedigend, stellen analisten van ING. Het is belangrijk dat de omzet steeg in zowel Nederland als in België en Luxemburg, al was de stijging in Nederland bescheiden.
25/04 10u15  Chinezen happig op luxemerk HermèsLuxemerk Hermès, maker van onder meer exclusieve handtassen, heeft in het eerste kwartaal fors meer omzet behaald. Vooral in China was er aanzienlijk meer vraag naar luxeproducten van het merk. Daarmee hadden signalen over groeivertraging in het land als gevolg van de handelsoorlog geen vat op Hermès.
25/04 10u15  Nieuwe onderhoudsklus voor BAMRijkswaterstaat heeft het onderhoud aan de Eefdesebrug over het Twentekanaal gegund aan BAM Infra Regionaal Apeldoorn. Hoeveel geld er met de opdracht is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.
25/04 10u15  'Sterke kwartaalupdate ASMI'Chiptoeleverancier ASMI heeft opnieuw een sterke kwartaalupdate naar buiten gebracht over de afgelopen periode. Dat meldden analisten van ING en NIBC.
25/04 10u15  'Update RELX geruststellend saai'De handelsupdate van informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX is geruststellend saai. Dat schrijven kenners van Morgan Stanley in een reactie. Al met al spreken de kenners van een licht positief bericht.
25/04 10u00  Bezorgkosten steeds grotere barrière om online te kopenHoewel Nederlanders ieder jaar meer online kopen, blijven fysieke winkels belangrijk om producten in het echt te kunnen zien en vasthouden. Daarnaast zijn kosten voor bezorging een steeds grotere reden voor consumenten om niet online te kopen.
25/04 10u00  ’Fusie Deutsche en Commerzbank op klappen’De fusiegesprekken tussen de Duitse banken Deutsche Bank en Commerzbank lopen naar verwachting op niets uit. Dat hebben ingewijden laten weten aan persbureau Bloomberg en de Britse zakenkrant Financial Times. Een definitieve beslissing is echter nog niet genomen. Deutsche Bank geeft naar verwachting vrijdag een update over de fusiegesprekken.
25/04 10u00  Arcelor bedrukt in lagere AEXNa een lagere start liet de Amsterdamse beurs donderdag nog steeds een negatief beeld zien. Vooral Arcelor Mittal was in mineur bij de hoofdfondsen. In de Midkap kreeg ASMI de handen op elkaar. Intertrust viel uit de gratie na de publicatie van de resultaten.
25/04 10u00  Eerste jaarverlies Nomura in tien jaarHet Japanse effectenhuis Nomura Holdings heeft afgelopen gebroken boekjaar zijn eerste jaarverlies geleden sinds het uitbreken van de financiële crisis ongeveer tien jaar geleden. Het bedrijf is bezig nog dieper in de kosten te snijden en keert geen bonussen uit aan topmanagers.
25/04 09u45  Wirecard houdt vast aan vooruitzichtenFintechbedrijf Wirecard houdt vast aan zijn winstverwachtingen voor dit jaar, stelde het tijdens aan analistendag. De Duitse betalingsverwerker doet dat ondanks een vermeende fraudezaak in Singapore. Wirecard zegt inmiddels meer controles in te stellen en de betalingsprocessen aan te scherpen.
25/04 09u30  Winstgevendheid Barclays gedaaldDe Britse bank Barclays heeft in het eerste kwartaal een lagere winst behaald onder druk van tegenwind op de financiële markten. De onderliggende winst voor belastingen zakte naar 1,5 miljard pond, omgerekend ruim 1,7 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 1,7 miljard pond.
25/04 09u30  Overname Delta Energie stuwt omzet VattenfallVattenfall heeft in het afgelopen kwartaal de wind mee gehad dankzij het inlijven van het Nederlandse Delta Energie. Het moederbedrijf van Nuon, dat op termijn ook verder gaat als Vattenfall, meldde hogere omzet- en winstcijfers mede doordat er meer klanten bijkwamen.
25/04 09u15  ASMI blinkt uit; Intertrust somberNa de stap terug van een dag eerder moest de AEX donderdag bij de start licht terrein prijsgeven. Bij de hoofdfondsen zat Arcelor Mittal in de achterhoede. In de Midkap viel ASMI in de smaak na een opwaartse bijstelling van zijn prognose. Intertrust lag zwak in de markt in reactie op de cijfers.
25/04 09u15  ASMI uitblinker op DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met een klein verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen licht lager. De handel stond opnieuw in het teken van de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak was chiptoeleverancier ASMI een uitblinker na een verhoging van de omzetprognose. Beleggers verwerkten verder de handelsupdates van onder meer RELX, Unibail-Rodamco-Westfield en Intertrust.
25/04 09u15  Topman RBS kondigt vertrek aanRoyal Bank of Scotland (RBS) moet op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Ross McEwan heeft aangekondigd te vertrekken, nadat hij ruim vijf jaar aan het hoofd heeft gestaan van het financiële concern. Hij heeft een opzegtermijn van een jaar en stapt op als er een opvolger is gevonden.
25/04 09u15  Streep door supermarktfusie Asda-SainsburyDe Britse supermarktketens Asda en Sainsbury mogen niet fuseren. De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) heeft dat besloten, omdat het samengaan zou leiden tot hogere prijzen bij onder meer winkels en tankstations. Ook zou er volgens de waakhond minder keuze voor consumenten zijn als de twee supermarktketens samen verder zouden gaan.
25/04 09u00  Column: ook nu rekening houden met slecht beursweerDe beurs vertoont grote overeenkomst met het weer van de afgelopen week. Het lijkt op een zonovergoten warme lentedag waarop de koersen rustig voortkabbelen. Risico en gevaar lijken even heel ver weg.
25/04 09u00  RTL hakt Belastingdienst in de pan in zaak-Den BlijkerHet proefproces tussen RTL en de Belastingdienst over het dienstverband van Herman den Blijker is opnieuw in het voordeel van de tv-zender beslecht.
25/04 08u45  Groter verlies Norwegian door Boeing-affaireBudgetvlieger Norwegian Air heeft zijn verlies in het eerste kwartaal flink zien oplopen, nu het bedrijf zijn Boeings van het type 737 MAX aan de grond moet houden wegens veiligheidsperikelen. De extra kosten die daar mee gemoeid zijn doen verdere besparingen teniet.
25/04 08u45  Peugeot Citroën lijdt onder embargo IranAutomaker PSA Peugeot Citroën heeft in het eerste kwartaal minder auto's verkocht. Met name het vertrek uit Iran als gevolg van het vernieuwde Amerikaanse embargo speelde het bedrijf parten. De omzet van het Franse bedrijf daalde licht.
25/04 08u45  Luchtvaart luidt de noodklokHet is nu of nooit voor de Nederlandse luchtvaartsector. Minister Van Nieuwenhuizen moet zo snel mogelijk de knoop doorhakken over verdere groei van de luchthaven Schiphol.
25/04 08u45  Resultaat Wereldhave Belgium omhoogWereldhave Belgium heeft in het eerste kwartaal een hoger resultaat behaald. Dat bleek donderdag uit een handelsbericht.
25/04 08u45  RTL hakt Belastingdienst in de panHet proefproces tussen RTL en de Belastingdienst over het dienstverband van Herman den Blijker is opnieuw in het voordeel van de tv-zender beslecht.
25/04 08u30  Delivery Hero begint jaar sterkMaaltijdbestelbedrijf Delivery Hero heeft zijn omzet in het eerste kwartaal flink opgevoerd. Het in Berlijn gevestigde bedrijf bezorgde fors meer restaurantbestellingen naar klanten. Delivery Hero kijkt dan ook met meer optimisme naar de toekomst. Het bedrijf krikte zijn omzetverwachting voor 2019 iets op.
25/04 08u30  RELX ligt op koersInformatieleverancier en data-analysebedrijf RELX groeit gestaag door. Het concern ligt naar eigen zeggen op koers om de gestelde doelen voor het hele jaar te halen. Eerder meldde RELX voor dit jaar uit te gaan van verdere groei van zowel de omzet als de operationele winst. Exacte cijfers werden in een summiere handelsupdate niet gegeven.
25/04 08u30  'Licht hoger begin voor Damrak'De Amsterdamse aandelenbeurs zal donderdag waarschijnlijk licht hoger beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine winsten openen. De handel staat opnieuw in het teken van de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak kwamen onder meer RELX, Intertrust en Ordina met handelsupdates.
25/04 08u30  Ghosn mag voor 4,5 miljoen dollar cel uitVoormalig Nissan-baas Carlos Ghosn komt op borgtocht vrij. Een Japanse rechtbank heeft bepaald dat de Braziliaan tegen betaling van 4,5 miljoen dollar de cel mag verlaten.
25/04 08u15  Meer bedrijfswagens verkocht in EUDe verkoop van bedrijfswagens in de Europese Unie is in het eerste kwartaal met 5 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA deed de groei zich voor bij alle soorten bedrijfswagens.
25/04 08u15  Herstructurering drukt op winst BayerDe Duitse chemiereus Bayer heeft het afgelopen kwartaal de winst, zoals verwacht, flink zien dalen door herstructureringskosten en geld dat het kwijt was vanwege de overname van Monsanto. De omzet steeg wel, zo kwam naar voren uit een handelsbericht.
25/04 08u15  Nikkei klimt na rentebesluit BoJDe Japanse aandelenbeurs is donderdag hoger gesloten. Beleggers verwerkten het besluit van de Bank of Japan om het rentetarief ten minste tot het voorjaar van 2020 extreem laag te houden. De centrale bank verwacht tevens dat het inflatiedoel van 2 procent in de komende drie jaar niet gehaald zal worden. De andere Aziatische beurzen lieten een gemengd beeld zien.
25/04 08u15  België en Luxemburg groeimotor voor OrdinaAutomatiseerder Ordina is in het afgelopen kwartaal met name in België en Luxemburg gegroeid. Het bedrijf voerde de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar op. De winst viel iets lager uit.
25/04 08u15  UBS boekt lagere winstUBS heeft in het eerste kwartaal een lagere winst behaald, door naar eigen zeggen uitdagende marktomstandigheden. Dat blijkt uit cijfers van de grootste bank van Zwitserland.
25/04 08u15  Grote baas Ben Smith aan boord bij KLMKLM moet vanaf donderdag topman Benjamin Smith van Air France KLM in de raad van commissarissen dulden. De nieuwe president-commissaris Cees ’t Hart zal de zelfstandige bedrijfsvoering van de luchtvaartmaatschappij moeten bewaken.
25/04 08u00  Zwak eerste kwartaal voor NokiaDe Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia heeft naar eigen zeggen een zwak eerste kwartaal achter de rug. De omzet steeg wel, maar daarbij moet worden aangetekend dat het bedrijf een jaar eerder ook een uitermate broos eerste kwartaal kende. Dat er onder de streep een tekort resteerde kwam voor veel kenners als een verrassing.
25/04 08u00  Beperkte groei voor IntertrustIntertrust zet gestaag zijn omzetgroei door in het eerste kwartaal van dit jaar. De fondsdiensten worden steeds belangrijker voor het in Amsterdam gevestigde trustkantoor.
25/04 07u45  ASM PT voelt zwakke marktomstandighedenChiptoeleverancier ASM Pacific Technologies (ASM PT) heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een lagere omzet en winst in de boeken gezet. Het bedrijf had te maken met een teruggelopen vraag vanuit de chipsector. De directie had eerder al gewaarschuwd voor zwakke marktomstandigheden.
25/04 07u45  Chinese Tesla-fabriek iets later op stoomDe nieuwe Gigafactory van Tesla in China gaat iets later de aantallen auto's produceren die het bedrijf eerder als doel aangaf. Volgens topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's rollen er eind dit jaar ,,zeker meer dan 1000, misschien 2000'' Models 3 per week van de band.
25/04 07u45  Lichte omzetstijging voor IntertrustFinancieel dienstverlener Intertrust heeft in het eerste kwartaal een licht hogere omzet gehaald, met een stabiel resultaat. Het bedrijf handhaaft zijn verwachtingen voor het gehele jaar.
25/04 07u45  Swedbank komt met speciaal anti-witwasteamSwedbank gaat intern een divisie opzetten die financiële criminaliteit tegengaat. De door een witwasschandaal geplaagde Zweedse bank kondigde die stap aan in een handelsbericht over het eerste kwartaal van het jaar.
25/04 07u45  RTL wint proefproces van BelastingdienstHet proefproces tussen RTL en de Belastingdienst over het dienstverband van Herman den Blijker is opnieuw in het voordeel van de tv-zender beslecht.
25/04 07u30  Varken peperduur door pestHet plakje boterhamworst, ontbijtspek in de supermarkt of de babi pangang bij de Chinees gaat fors in prijs stijgen. Door de Afrikaanse varkenspest in China is er veel minder varkensvlees en is het vlees peperduur.
25/04 07u15  Column: Linkse oppositie wil banen wegbelastenRonkende persberichten woensdagmiddag: „De doorrekening van PBL laat zien dat dit werkt. Met een verstandige heffing worden de klimaatdoelen wél gehaald en worden gewone huishoudens ontzien.” En: „Met een echte CO2-heffing kan het Nederlandse klimaatdoel wél gehaald worden.” Afzenders: PvdA en GroenLinks.
25/04 05u45  Prijsexplosie van varkensvleesDe vleesverwerkende industrie ziet met grote angst de ontwikkeling van de snel stijgende varkensprijs tegemoet. Als de supermarkten en consumenten niet bereid zijn een deel van de prijsstijging op zich te nemen, komen de vlees- en vleeswarenproducenten in grote problemen.
25/04 00u00  Tesla boekt stevig kwartaalverliesTesla is weer in de rode cijfers gedoken, na twee kwartalen op rij met winst. De maker van elektrische auto's had afgelopen verslagperiode naar eigen zeggen te maken met onvoorziene omstandigheden, waardoor er minder voertuigen afgeleverd werden dan de bedoeling was.
25/04 00u00  Iets minder omzet voor Core LabsCore Laboratories (Core Labs) heeft in het eerste kwartaal de omzet wat zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam naar voren uit een handelsbericht van de in Amsterdam genoteerde dienstverlener aan de olie- en gasindustrie. De opbrengsten kwamen wel boven de verwachting van de onderneming zelf uit.
24/04 23u00  Consumentenuitgaven stuwen prestaties VisaVisa heeft afgelopen kwartaal duidelijk weten te profiteren van consumenten die de knip trokken. De creditcardverstrekker zag zowel de winst als de omzet aandikken, zo bleek woensdag uit een handelsbericht.
24/04 23u00  PayPal verhoogt winstprognoseBetalingsverwerker PayPal heeft de winstverwachting voor heel het jaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed de onderneming woensdag in een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal.
24/04 22u45  Facebook houdt rekening met miljardenboeteFacebook rekent op een boete van zeker 3 miljard dollar van de Amerikaanse toezichthouder FTC. Aanleiding daarvoor zijn verschillende schandalen, waaronder dat met Cambridge Analytica, waarbij Facebook het niet zo nauw nam met de privacy van zijn gebruikers.
24/04 22u30  Omzetgroei en hogere winst voor MicrosoftMicrosoft heeft in het afgelopen derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zowel de omzet als de winst flink zien aandikken. Het concern deed wederom goede zaken met zijn clouddiensten.
24/04 22u30  Duimen omhoog voor FacebookFacebook kwam woensdag na sluiting van de Nasdaq met beter dan verwachte cijfers naar buiten. Zowel de omzet als de winst bleef in het eerste kwartaal stevig groeien.
24/04 22u30  Wall Street sluit licht lagerDe Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten een flinke stroom aan kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook was er nieuws over Netflix.
24/04 22u00  Brazilië blijft groeimarkt voor CarrefourHet Franse supermarktconcern Carrefour heeft in het eerste kwartaal op vergelijkbare basis een hogere omzet behaald. Daarbij zag Carrefour de verkopen in Brazilië wederom flink oplopen. Verder was er in thuismarkt Frankrijk sprake van een kleine verkoopplus.
24/04 21u45  Omzetgroei voor bandenmaker MichelinDe Franse bandenmaker Michelin heeft de omzet in het eerste kwartaal zien groeien. Daarbij werd de onderneming flink geholpen door de positieve bijdrage uit verschillende overnames, van onder meer bandenproducent Camso en transportbandenmaker Fenner.
24/04 21u30  Ook witwaskwestie bij Belgische bankOok in België heeft een bank van toezichthouders te horen gekregen wat er allemaal beter moet met betrekking tot het vermijden van witwassen. Het gaat om Bank Degroof Petercam, na de grootbanken de belangrijkste speler voor privaatbankieren bij de zuiderburen.
24/04 21u00  Redder van Accell schittert door afwezigheidAccells nieuwe president-commissaris Rob ter Haar schitterde door afwezigheid bij zijn installatie tijdens de aandeelhoudersvergadering in Ede, tot verbijstering van aandeelhouders.
24/04 20u30  Groene kandidaten voor Eneco trekken samen opBurgerbeweging Den Haag Fossielvrij en Kees Koolen, de man die rijk werd met hotelboekingssite Booking.com, trekken samen op in het verdere aankoopproces van Eneco. De partijen meldden zich eerder al als kandidaat-koper voor het energiebedrijf. Ze hebben nu besloten samen een bod voor te bereiden.
24/04 20u15  ASML: Wij hadden diefstal moeten meldenDe diefstal van bedrijfsgegevens door ex-medewerkers die daarmee klanten probeerden af te snoepen van ASML, was als incident feitelijk te onbetekenend geweest om te melden. Toch was het ’achteraf gezien beter geweest als we dit naar buiten hadden gebracht’.
24/04 20u15  Kleine minnen op Wall StreetDe Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York licht in de min. Beleggers op Wall Street verwerkten weer een trits kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook was er nieuws over Netflix.
24/04 19u30  Aandeelhouders ABN eens met juridische fusieDe aandeelhouders van ABN AMRO zijn akkoord met de juridische fusie bij de bank. Daardoor kan die stap naar verwachting in de loop van dit jaar worden afgerond, onder voorwaarde dat het financiële concern groen licht krijgt van toezichthouders.
24/04 19u00  ’AkzoNobel heeft het juist erg goed gedaan’AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ver beneden verwachting gepresteerd. Hoge grondstofprijzen hebben een grote negatieve impact op de prestaties van het verf- en coatingbedrijf. „Aan onze strategie heb ik ook afgelopen periode nooit getwijfeld.”
24/04 18u45  Bitcoin is helemaal opgeleefdDe bitcoin heeft definitief de weg omhoog gevonden! We bespreken het met Rutger van Zuidam, de man achter de grootste blockchain hackathon ter wereld. Dit is de crypto-update.
24/04 18u45  Unibail is flink groter dan jaar terugUnibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft zijn huurinkomsten in het eerste kwartaal stevig opgevoerd. Het vastgoedconcern is nu een stuk groter dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, dankzij de overname van het Australische Westfield.
24/04 18u45  ASMI verhoogt omzetprognoseASM International (ASMI) is positiever geworden over de opbrengsten in het tweede kwartaal. Dat liet de toeleverancier aan de chipindustrie weten in een tussentijds handelsbericht.
24/04 18u45  Ajax bevestigt komst doelman ScherpenAjax heeft de komst van Kjell Scherpen bevestigd. De 19-jarige doelman komt over van FC Emmen en tekent een contract van vier seizoenen in Amsterdam.
24/04 18u15  Nieuwe bestuurder bij AchmeaLidwien Suur is per 1 september benoemd tot bestuurder bij Achmea. Ze wordt binnen de raad onder meer verantwoordelijk voor de divisies Schade & Inkomen, Centraal Beheer en Interpolis, zo bleek woensdag.
24/04 18u15  BinckBank meldt aandelentransactiesBinckBank heeft een totaal van 40.492 gewone aandelen geleverd uit haar treasury shares aan twintig zogeheten identified staff-leden, op grond van het beloningsbeleid. Dat bleek woensdag uit een verklaring van de online broker.
24/04 18u15  Jaarverslag Accell vanaf nu in het EngelsAccell zal zijn jaarverslag vanaf volgend jaar uitsluitend in het Engels publiceren. Dat maakte de fietsenfabrikant woensdag bekend in een verklaring na afloop van de aandeelhoudersvergadering. De bijeenkomst keurde alle agendapunten goed.
24/04 18u15  Disney-telg: Halveer bonus topmannenAbigail Disney, kleindochter van de broer van Walt Disney, eist een loonsverlaging voor de topman van het entertainmentbedrijf achter Mickey Mouse. Zij noemt de beloning van Robert Iger en topmannen zoals hij wanstaltig.
24/04 18u00  Wessanen nomineert nieuwe financieel topmanNatuurvoedingsbedrijf Wessanen draagt François de Gantes voor als nieuwe financieel directeur. De Fransman vervult diezelfde functie op dit moment bij Naturex, producent en verkoper van natuurlijke plantextracten voor voeding en verzorgingsproducten.
24/04 18u00  ’OM in beroep tegen vrijspraak ex-topman KPMG’Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer.
24/04 17u45  AEX zet stap terug na zegereeksDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX heeft woensdag een stap teruggezet na zes handelsdagen met winst. Uitzender Randstad was de uitblinker op de beurs dankzij meevallende kwartaalcijfers. De resultaten van verffabrikant AkzoNobel stelden echter teleur.
24/04 17u45  'Uitzendbureau Synensis in Franse handen'Het Apeldoornse uitzendbureau Synensis komt in Franse handen. Volgens Het Financieele Dagblad heeft de Franse uitzendgroep Triangle Intérim de onderneming met circa 300 werknemers en meerdere Nederlandse vestigingen overgenomen.
24/04 17u30  Grote bedrijven moeten sneller gaan betalenGrote bedrijven moeten rekeningen van middelgrote en kleine ondernemingen sneller gaan betalen. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) wil de wettelijke betalingstermijn verlagen van zestig naar dertig dagen, het maximum dat nu al geldt voor de overheid.
24/04 17u00  Hoge benzineprijs heeft impact op zomervakantieWe mopperen wat af over de hoge brandstofprijzen. Hans van Cleef van ABN AMRO over waarom de benzineprijs zo explosief is gestegen. En niet onbelangrijk: wordt het nog duurder aan de pomp?
24/04 16u45  Randstad en Ajax scoren op rode beursDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX staat woensdagmiddag op verlies. Uitzender Randstad is de uitblinker op de beurs na meevallende kwartaalcijfers. Voetbalclub Ajax is een stap dichter bij de landstitel gekomen en bereikte de hoogste beurskoers ooit.
24/04 16u30  Adviseurs ABN krijgen tijdelijk beroepsverbodDe Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs van ABN AMRO een beroepsverbod opgelegd van twee tot zes weken. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van klanten te kopiëren, zonder toestemming of medeweten van die klanten.
24/04 16u30  ASML door het stof tegenover beleggersASML erkent dat het aandeelhouders eerder had moeten inlichten over diefstal van bedrijfsgeheimen bij een kantoor in de Verenigde Staten. Het incident vond jaren geleden plaats, maar werd onlangs aan het licht gebracht door Het Financieele Dagblad.
24/04 16u00  ASML: we hadden diefstal eerder moeten meldenASML erkent dat het aandeelhouders eerder had moeten inlichten over diefstal van bedrijfsgeheimen bij een kantoor in de Verenigde Staten. Het incident vond jaren geleden plaats, maar werd onlangs aan het licht gebracht door Het Financieele Dagblad (FD). De tijdgeest was destijds anders, waardoor diefstal van intellectueel eigendom een minder prangend onderwerp leek dan nu, verklaart ASML op de algemene aandeelhoudersvergadering.
24/04 16u00  Wall Street verwerkt resultaten BoeingDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen aan een nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken weer een trits kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers.
24/04 15u45  Column: Een bijna verticale lijn omhoogBlackRock-topman Larry Fink was vorige week opmerkelijk positief gestemd voor wat betreft de vooruitzichten van aandelenbeleggingen. Naar zijn inzicht is het grootste risico van deze markten een melt-up, een bijna verticale koerssprong omhoog. Te veel professionele beleggers hebben de recente rally gemist en moeten daardoor gedwongen op hoge niveaus weer in gaan stappen dit jaar.
24/04 15u45  Shell doet ontdekking in Golf van MexicoShell heeft een diepzeeolieveld ontdekt in het Amerikaanse deel van de Golf van Mexico. Het olie- en gasconcern meldt dat er momenteel gewerkt wordt aan de evaluatie en het onderzoeken van de mogelijkheden om het veld tot ontwikkeling te brengen.
24/04 15u30  Een bijna verticale lijn omhoogBlackRock-topman Larry Fink was vorige week opmerkelijk positief gestemd voor wat betreft de vooruitzichten van aandelenbeleggingen. Naar zijn inzicht is het grootste risico van deze markten een melt-up, een bijna verticale koerssprong omhoog. Te veel professionele beleggers hebben de recente rally gemist en moeten daardoor gedwongen op hoge niveaus weer in gaan stappen dit jaar.
24/04 15u15  Ford investeert in maker elektrische pick-upsDe Amerikaanse automaker Ford investeert 500 miljoen dollar in de maker van elektrische pick-uptrucks Rivian. Dat hebben de twee bedrijven bekendgemaakt. Ze gaan gezamenlijk een nieuwe Ford ontwikkelen die gebruikmaakt van het elektrische platform van Rivian.
24/04 15u15  Ook Equinor overstag na druk klimaatgroepenOok de Noorse oliereus Equinor heeft onder druk van beleggers ingestemd met eisen om zijn klimaatdoelstellingen aan te scherpen. Eerder gingen al onder meer Shell, BP en Glencore overstag.
24/04 15u15  Winst olieconcern Eni omhoogHet Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft in het eerste kwartaal een hogere winst behaald. Ook de omzet ging omhoog, maar de productie daalde.
24/04 15u15  Disney-telg: Halveer bonus topmanAbigail Disney, kleindochter van de broer van de vermaarde Walt Disney, eist een loonsverlaging voor de topman van het entertainmentbedrijf achter Mickey Mouse. Zij noemt de beloning van Robert Iger wanstaltig hoog en een aanval op de Amerikaanse droom.
24/04 15u00  Zes weken beroepsverbod voor kopieerbankiersNog eens 61 bankiers van ABN Amro hebben een tijdelijk beroepsverbod gekregen omdat ze handtekeningen van klanten hebben gekopieerd. Daarmee krijgen ze dezelfde straf die tien van hun collega’s in augustus al werd opgelegd.
24/04 15u00  Randstad en Ajax scoren op verdeelde beursDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX staat woensdagmiddag op verlies. Uitzender Randstad is de uitblinker op de beurs na meevallende kwartaalcijfers. Voetbalclub Ajax is een stap dichter bij de landstitel gekomen en bereikte de hoogste beurskoers ooit.
24/04 15u00  'Voorzichtig begin voor Wall Street'De aandelenbeurzen in New York blijven woensdag bij opening naar verwachting dicht bij huis, nadat bedrijfscijfers de S&P 500 een dag eerder naar een recordhoogte hadden gestuwd. Ook nu is de blik van beleggers gericht op een trits kwartaalberichten. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook bedrijven als AT&T, Northrop Grumman en Caterpillar openden de boeken. In de oliesector tekent zich een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum.
24/04 14u45  Warren Buffett heeft geen trek in PG&EDe Amerikaanse superbelegger Warren Buffett is niet van plan om energieconcern PG&E te kopen. Dat heeft hij laten weten aan zakenzender CNBC.
24/04 14u30  Nederlands 123Inkt wint definitief van HPPrinterfabrikant HP heeft voor de rechter definitief in het stof gebeten in een zaak tegen het Nederlandse 123Inkt over technologie in zijn inktpatronen. De Amerikanen hadden het inktbedrijf ervan beschuldigd inbreuk te hebben gemaakt op octrooi op technologie in bepaalde chips die het gebruikt.
24/04 14u30  Mobiele bank Bunq breidt uit naar IerlandInternetbank Bunq opent woensdag de deuren in Ierland. Hiermee is de jonge Nederlandse bank nu in acht Europese landen actief.
24/04 14u30  Buffett heeft geen trek in PG&EDe Amerikaanse superbelegger Warren Buffett is niet van plan om energieconcern PG&E te kopen. Dat heeft hij laten weten aan zakenzender CNBC.
24/04 14u15  Buffett heeft geen trek in Procter & GambleDe Amerikaanse superbelegger Warren Buffett is niet van plan om levensmiddelenconcern Procter & Gamble te kopen. Dat heeft hij laten weten aan zakenzender CNBC.
24/04 14u15  Geplaagd Boeing zet streep door prognosesVliegtuigmaker Boeing heeft een streep gezet door zijn prognoses voor dit jaar. Het bedrijf wil eerst meer zekerheid hebben over de financiële impact van de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die uit veiligheidsoverwegingen wereldwijd aan de grond worden gehouden, alvorens het een stip op de horizon zet. Ook staakt Boeing voorlopig een aandeleninkoopprogramma.
24/04 14u15  WDP merkt nog niets van ’bezorgschaamte’ webwinkelenLogistiek vastgoedonderneming WDP, onder meer eigenaar van het Zwolse distributiecentrum van Wehkamp, ziet een afkoeling van de Nederlandse markt. Dat zegt bestuursvoorzitter Joost Uwents in gesprek met De Telegraaf naar aanleiding van de cijfers over het eerste kwartaal.
24/04 14u15  Caterpillar verhoogt winstprognoseHet Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij een belastingmeevaller door de Amerikaanse belastinghervormingen.
24/04 14u00  AT&T trekt veel nieuwe mobiele klantenCommunicatie- en entertainmentconcern AT&T heeft in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht meer nieuwe mobiele abonnementen afgesloten dan verwacht. Het bedrijf voerde de omzet op, maar behaalde wel een lagere winst.
24/04 14u00  Randstad blinkt uit op rode AEXDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX staat woensdagmiddag op een bescheiden verlies. Uitzender Randstad wint 4% op de beurs na meevallende kwartaalcijfers. Verffabrikant AkzoNobel is met een koersverlies van ruim 3% echter de hekkensluiter bij de hoofdfondsen na tegenvallende resultaten.
24/04 13u45  Twitter attent op nepnieuws rond verkiezingenTwitter zegt met de Europese verkiezingen voor de deur en de lopende Indiase verkiezingen extra attent te zijn op het voorkomen van verspreiding van nepnieuws en valse data via zijn platform. Vanaf donderdag kunnen gebruikers in India actief valse pogingen om de stembusgang te beïnvloeden melden bij het bedrijf. Per 28 april is die mogelijkheid er ook voor Europese kiezers.
24/04 13u45  Hoger overnamebod Occidental op AnadarkoHet Amerikaanse olie- en gasconcern Occidental Petroleum legt een bod op tafel van in totaal 57 miljard dollar voor branchegenoot Anadarko Petroleum om Chevron af te troeven in de overnamestrijd rond het bedrijf. Chevron had eerder deze maand 50 miljard dollar geboden voor Anadarko, inclusief schuld.
24/04 13u45  Randstad blinkt uit op vlakke beursDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX staat woensdagmiddag op een bescheiden verlies. Uitzender Randstad wint 4% op de beurs na meevallende kwartaalcijfers. Verffabrikant AkzoNobel is met een koersverlies van ruim 3% echter de hekkensluiter bij de hoofdfondsen na tegenvallende resultaten.
24/04 13u30  BAM mag Zwitsers ziekenhuis bouwenBAM mag een nieuw ziekenhuis in Zwitserland gaan bouwen. Een consortium met daarin het Nederlandse bouwbedrijf is uitgekozen voor de realisatie van het Aarau Cantonal Hospital KSA. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
24/04 13u15  Blokkadeactie klimaatbetogers in GroningenEnkele actievoerders van Extinction Rebellion Nederland hebben woensdagochtend in Groningen de ingang van het gebouw van GasTerra een paar uur geblokkeerd. Dat is een groothandelaar in aardgas en groen gas. Enkele rebellen, zoals ze zichzelf noemen, hadden zich vastgeketend aan het gebouw. Ze hebben zelf de actie beëindigd.
24/04 13u15  Overname stuwt omzet Northrop GrummanNorthrop Grumman, producent van onder meer de B2-bommenwerper en de Global Hawk-drone, heeft in het eerste kwartaal een duidelijk hogere omzet behaald. Dat is voornamelijk te danken aan de overname van rakettenfabrikant Orbital ATK, waardoor ruim 1,4 miljard dollar aan de opbrengsten werden toegevoegd.
24/04 13u00  NSI sluit huurdeals in Den BoschNSI heeft zes huurovereenkomsten gesloten met een totale vloeroppervlakte van zo'n 3300 vierkante meter in het gebouw HNK in Den Bosch. Financiële details zijn niet gemeld door het vastgoedfonds.
24/04 12u45  Randstad blinkt uit op vlakke AEXDe Amsterdamse beursgraadmeter AEX staat woensdagmiddag op een bescheiden verlies. Uitzender Randstad wint 4% op de beurs na meevallende kwartaalcijfers. Verffabrikant AkzoNobel is met een koersverlies van ruim 3% echter de hekkensluiter bij de hoofdfondsen na tegenvallende resultaten.
24/04 12u30  'Shell wil belang BP in gasproject Noordzee'Shell voert gesprekken met BP over de overname van diens belang in een gezamenlijk gasproject in de Noordzee. Dat meldden ingewijden rond de onderhandelingen aan persbureau Reuters.
24/04 12u15  ’Shell koopt gasveld BP Noordzee’Shell wil de gasvelden van BP in de Noordzee overnemen.
24/04 12u15  Van den Broek: malaise Duitse auto-industrie houdt aanWerkgevers moeten veel beter vooruit plannen, mensen opleiden en kijken welke profielen er wel beschikbaar zijn om het personeelstekort tegen te gaan. Dat zegt ceo Jacques van de Broek van uitzendconcern Randstad.
24/04 12u00  Grootste beursnotering ooit ’dichtbij’De beursnotering van het Saoedische oliebedrijf leek te zijn gestrand, maar olieminister Khalid Al Falih stelt dat Saudi Aramco „eerder dan je denkt” naar de beurs gaat.
24/04 12u00  Mkb’ers potten steeds meer opNederlandse consumenten en bedrijven zijn dol op sparen. En een steeds groter deel van het spaaroverschot komt de laatste jaren juist van mkb’ers in plaats van multinationals.
24/04 12u00  Koffers vliegtuigpassagiers iets vaker kwijtWie met het vliegtuig reisde, had vorig jaar een iets grotere kans dat zijn koffer niet op de bagageband aankwam dan het jaar daarvoor. Wereldwijd werden op iedere duizend passagiers 5,69 stuks bagage gestolen, zwaar beschadigd of vertraagd afgeleverd, stelt it-dienstverlener voor de luchtvaartsector Sita. Een jaar eerder was dat nog 5,57 per duizend passagiers.
24/04 12u00  ’Basisinkomen 2.0 verhoogt koopkracht’Een basisinkomen levert meer koopkracht op voor mensen met lage en middeninkomens. Dat heeft financieel voorlichtingsbureau Nibud berekend in opdracht van de Vereniging Basisinkomen. Die vereniging noemt deze vorm van basisinkomen, oftewel een vast bedrag per maand voor iedere Nederlander en ieder huishouden, ’Basisinkomen 2.0’.
24/04 11u30  BAM helpt met ontmantelen Schotse kerncentraleDe Britse BAM-dochter BAM Nuttall is één van de partijen die gaat helpen met de ontmanteling van de Schotse kerncentrale in Dounreay. In totaal krijgen tientallen bedrijven een rol in het project.
24/04 11u30  Winstwaarschuwing staalbedrijf PoscoHet Zuid-Koreaanse staalconcern Posco heeft gewaarschuwd dat de winst dit jaar onder druk zal staan door een zwakkere vraag en hogere grondstofprijzen. Dat meldde het bedrijf bij de bekendmaking van cijfers over het eerste kwartaal.
24/04 11u15  Damrak: cijfers stuwen Randstad, Akzo geloosdDe reeks kwartaalcijfers van woensdag bood beleggers in de AEX woensdag verlies. Randstad stak gunstig af net als Unibail. AkzoNobel ging op zijn cijfers echter terug. China en de VS meldden toenadering voor de handelsgesprekken.
24/04 11u00  Verzekeraar betaalt niet voor door zoon veroorzaakte schadeEen verzekering op de naam van de moeder, maar een auto op naam van de zoon. Daar gaat de verzekeraar niet in mee als de zoon al rijdend schade veroorzaakt. Volgens het Kifid is het terecht dat de bijna €500 schade niet vergoed wordt.
24/04 11u00  Britten zoeken nieuw hoofd centrale bankDe Britse regering moet op zoek naar een nieuwe preses voor de centrale bank van het land, maakt het ministerie van Financiën bekend. Mark Carney legt de functie volgend jaar eind januari neer, nadat hij zijn termijn twee keer had verlengd om continuïteit te garanderen te midden van de brexit.
24/04 10u45  Daling aantal tv-aansluitingen zet doorHet aantal tv-aansluitingen is afgelopen jaar opnieuw gedaald. Met 25.000 aansluitingen minder werd nog geen grote deuk in het totaal van ongeveer 7,5 miljoen aansluitingen geslagen. Wel was de daling groter dan de afname van 10.000 uit 2017, becijfert marktonderzoeker Telecompaper.
24/04 10u15  Kinderen Gates erven slechts $10 miljoenHun vader mag dan wel de op een na rijkste aardbewoner zijn, de kinderen van Bill Gates hoeven niet op een miljardenerfenis te rekenen. Jennifer Rory en Phoebe krijgen elk ’slechts’ $10 miljoen mee, heeft moeder Melinda onthuld.
24/04 10u15  Vertrouwen Duitse ondernemers licht lagerHet vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in april licht gedaald. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo.
24/04 10u00  'Van Lanschot Kempen let op kosten'De vrijwel gelijk gebleven winst van Van Lanschot Kempen is te danken aan betere kostenbeheersing. Dat stellen analisten van ING die erop wijzen dat de winst van de vermogensbeheerder in de eerste helft van 2018 gestuwd werd door eenmalige baten.
24/04 10u00  Randstad wint in rode AEX, Akzo domperBeleggers in de AEX verloren woensdag gemiddeld licht bij een reeks van kwartaalresultaten. Randstad troefde sectorgenoten af. AkzoNobel ging op zijn cijfers fors terug. China en de VS meldden toenadering voor de handelsgesprekken.
24/04 09u45  'Resultaat AkzoNobel onder consensus'Het aangepaste operationeel resultaat van AkzoNobel in het eerste kwartaal is lager uitgevallen dan de consensus van analisten. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de cijfers van de verfproducent.
24/04 09u45  Huurprijzen net buiten grote steden harder omhoogDe huurprijzen in de vrije sector zijn opnieuw omhooggegaan. In het eerste kwartaal van 2019 zijn de prijzen opnieuw met 4,9% gestegen. Buiten de grote steden gaat het harder dan daarbinnen.
24/04 09u45  'Sterke verkoopcijfers Heineken'Heineken beleefde een ,,sterk begin van het jaar''. Dat constateren analisten van Investec en KBC Securities. De Nederlandse biergigant bracht meer bier aan de man dan kenners gemiddeld hadden verwacht.
24/04 09u30  'Interessante kleine overname Basic-Fit'De overname van Fitland door Basic-Fit is een interessante, maar relatief kleine aankoop door de beursgenoteerde uitbater van fitnesscentra. Dat schrijven analisten van KBC Securities, die vinden dat de overname wel past binnen de ambitie van Basic-Fit om marktleider te zijn in zijn belangrijkste markten. Ook is het positief dat Basic-Fit behalve naar uitbreiding op eigen kracht, blijft kijken naar overnamedeals.
24/04 09u30  'WDP boven verwachting'Logistiek vastgoedfonds WDP wist in het eerste kwartaal de verwachtingen te verslaan. Dat constateren analisten van KBC Securities. Ze merken daarbij op dat de prestaties voor een groot deel aangejaagd worden door voorverhuurde projecten.
24/04 09u30  ’Besparing bij gebruik eigen tablet’Airfi wil wereldspeler worden op het gebied van tech-applicaties in de cabine van het vliegtuig.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Signify ziet opbrengsten verder krimpen26/04 07u45 - De Financiële Telegraaf: Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het eerste kwartaal een lagere omzet behaald dan een jaar eerder. Het voormalige Philips Lighting lijdt onder de krimp van de traditionele lampenmarkt. Het bedrijf houdt nog wel vast aan zijn eerder aangekondigde verwachtingen voor het lopende jaar.
9x Succes eczeemmedicijn stuwt winst Sanofi26/04 08u45 - De Financiële Telegraaf: De Franse farmaceut Sanofi heeft het eerste kwartaal van het jaar meer winst gemaakt. Vooral het succes van eczeem- en astmamiddel Dupixent stuwde het resultaat. Volgens Sanofi is Dupixent hard op weg om een zogeheten blockbuster-medicijn te worden.
9x Daimler worstelt met verkopen Mercedes-Benz26/04 08u45 - De Financiële Telegraaf: Het Duitse autoconcern Daimler heeft in het eerste kwartaal fors minder winst in de boeken gezet. De autobouwer kampte met een krimp in de verkopen van Mercedes-Benz en inkoop van duurdere materialen. Daimler handhaaft vooralsnog zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor het lopende jaar.
9x KPN: 'westerse' partij voor kernnetwerk 5G26/04 08u45 - De Financiële Telegraaf: Telecombedrijf KPN kiest bij het opzetten van een kernnetwerk voor 5G voor een 'westers' bedrijf, zo maakt het concern bekend. Daarmee wordt het Chinese Huawei, dat internationaal onder vuur ligt, uitgesloten van deze klus. KPN zegt op die manier rekening te willen houden met ,,veranderende inzichten over veiligheid'' van vitale infrastructuur.
8x Musk en SEC willen opnieuw meer tijd26/04 06u30 - De Financiële Telegraaf: Tesla-topman Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben opnieuw meer tijd nodig om een geschil uit te praten. Vrijdag zou er een oplossing voor de ruzie over het gebruik van Twitter door Musk moeten zijn, maar de betrokken partijen vragen nu aan de rechter uitstel tot 30 april.
8x Shell verwacht snel einde aan acties26/04 06u45 - De Financiële Telegraaf: Shell denkt dat de acties van personeel in Moerdijk en Pernis vrijdagmiddag zullen stoppen. De olie- en gasgigant heeft een loonvoorstel gedaan aan de vakbonden en verwacht dat dit voorstel met een positief advies aan hun leden voorgelegd zal worden.
8x Bestuurder Unilever commissaris bij Pearson26/04 08u30 - De Financiële Telegraaf: Graeme Pitkethly, financieel topman van Unilever, wordt commissaris bij het Britse uitgeefconcern Pearson. Ook onderneemster en investeerder Sherry Coutu krijgt een rol bij het bedrijf als niet-uitvoerend bestuurder.
7x Wereldhave kampt met veel bankroete winkels26/04 07u45 - De Financiële Telegraaf: Winkelvastgoedfonds Wereldhave kampte in Nederland in het eerste kwartaal met veel hurende winkels die failliet gingen, waaronder Intertoys, CoolCat en Sissy-Boy. De beursgenoteerde onderneming gaat ervan uit dat de meeste zaken een doorstart zullen maken en handhaaft voorlopig zijn eerder gestelde financiële doelstellingen voor het hele jaar.
7x Deutsche Bank snijdt in omzetdoelstelling26/04 07u45 - De Financiële Telegraaf: Deutsche Bank verlaagt zijn omzetverwachting voor heel het jaar. De grootste bank van Duitsland zag in de eerste verslagperiode van het jaar de opbrengsten voor het negende kwartaal op rij, terugvallen.
7x BAM Wonen begint woningbouw in Zevenhuizen26/04 08u30 - De Financiële Telegraaf: BAM Wonen begint met de bouw van 38 duurzame woningen in Zevenhuizen. De opdracht komt van Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder, een samenwerkingsverband tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron.

Statistieken

Artikels:
29845
Gelezen:
14932
Aantal lezers nu:
47


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven