dinsdag 23 januari 2018, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/01 17u00  Zuid-Korea scherpt regels rond bitcoin aan Zuid-Korea heeft strengere regels opgesteld voor de handel in cryptomunten als de bitcoin. Met ingang van 30 januari is het in het Aziatische land onder meer verboden om bij deze handel anonieme bankrekeningen te gebruiken. Dat moet het lastiger maken voor criminelen om geld wit te wassen via digitale valuta.
23/01 16u45  ‘Draghi gaat euro omlaag praten’ Hoewel het economisch klimaat in de eurozone sterk is verbeterd, zal ECB-president Mario Draghi tijdens de toelichting op het rentebesluit komende donderdag met zijn uitlatingen de kracht van euro een halt toeroepen. Dat stellen economen bij ABN Amro.
23/01 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone flink omhoog Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in januari sterk toegenomen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/01 16u30  Richard Branson: drink meer thee Moe, gefrustreerd of geen inspiratie? Neem even pauze en drink een kop thee, adviseert ondernemer en avonturier Sir Richard Brandson van de Virgin-groep.
23/01 16u15  Richard Branson: drink thee Moe, gefrustreerd of geen inspiratie? Neem even pauze en drink een kop thee, adviseert ondernemer en avonturier Sir Richard Brandson van de Virgin-groep.
23/01 16u15  Woonbond: Huurcommissie voor iedereen open Ook huurders in de vrije sector die problemen hebben met de verhuurder van hun woning, moeten die conflicten voor de Huurcommissie mogen uitvechten. Dat nu alleen huurders in de sociale sector dat mogen, is ’ouderwets’, vindt de belangenorganisatie Woonbond.
23/01 16u15  AEX-index noteert licht in de min De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag licht in de min. Op het Damrak moesten vooral financiële bedrijven het ontgelden na enkele adviesverlagingen. De andere Europese graadmeters noteerden overwegend hoger.
23/01 16u00  Zuid-Korea legt crypto-verkoop aan banden Zuid-Korea stopt cryptoverkopen via anonieme bankrekeningen. Daarmee wil het land munten als bitcoin nog wel omarmen, maar vooral de witwaspraktijken van criminelen beperken.
23/01 16u00  Wall Street verwerkt cijferstroom De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag gemengd aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Nu kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
23/01 15u45  ‘Minimaal 3 rentestappen in VS dit jaar’ De Amerikaanse centrale bank (Fed) zal in 2018 het monetaire beleid verder gaan verkrappen met het doorvoeren van drie renteverhogingen, al kan een vierde rentestap dit jaar ook nog in het verschiet liggen. Dat stellen economen bij ING.
23/01 15u45  ’Uber maakt binnen drie jaar winst’ Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, is binnen drie jaar winstgevend. Die verwachting sprak topman Dara Khosrowshahi uit tijdens het World Economic Forum in Davos.
23/01 15u30  Mediator bij Eneco Van onze verslaggevers Energiebedrijf Eneco en zijn aandeelhouders hebben de hulp ingeroepen van een ervaren mediator.
23/01 15u30  Twitter-directeur Anthony Noto stapt op Operationeel directeur Anthony Noto van Twitter vertrekt bij het socialemediabedrijf. Dat doet hij om topman te worden bij fintechbedrijf SoFi, maakten beide bedrijven dinsdag bekend.
23/01 15u30  ‘Kijkshop weg? Ik wou nog een weegschaal!’ De 70 winkels zijn dicht: gaat winkelend publiek de Kijkshop missen? Dat onderzoekt DFT in Utrecht.
23/01 15u15  ‘Wonderlijk dat Trump hier vrijdag verschijnt’ Trump, CEO’s, wetenschappers én onze Martin Visser melden zich in Davos (Zwitserland) voor het jaarlijkse World Economic Forum.
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/01 15u00  Cijferstroom overspoelt Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting zonder grote uitslagen beginnen na nieuwe records op maandag. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Dinsdag kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
23/01 14u30  Alles voor bruiloft onder een dakHet grootste trouwpaleis van de wereld staat in het Brabantse Deurne. Al vijftig jaar weten aanstaande bruidsparen Koonings Bruid en Bruidegom te vinden, gerund door Ramona Poels samen met een groot deel van de familie.
23/01 14u30  Waakhond accountants VS in diskredietDe Amerikaanse toezichthouder voor boekencontroles bij bedrijven is in grote verlegenheid gebracht. Drie werknemers worden door de openbare aanklager vervolgd wegens het stelen en lekken van informatie, bedoeld voor accountant KPMG in de VS.
23/01 14u15  iPhone X populairst tijdens feestdagenDe iPhone X ging in het laatste kwartaal van 2017 wereldwijd 29 miljoen keer over de toonbank. Het stokpaardje van Apple was daarmee de bestverkochte smartphone tijdens de feestdagen, berekende marktonderzoeker Canalys.
23/01 14u15  Meer omzet voor Procter & GambleDe Amerikaanse producent van was- en verzorgingsproducten Procter & Gamble (P&G) heeft de verkopen afgelopen kwartaal kunnen opvoeren, mede geholpen door de afzwakkende dollar. De concurrent van Unilever behaalde wel fors minder winst, maar dat komt vooral doordat het bedrijf in 2016 enkele cosmeticamerken van de hand deed.
23/01 14u15  Mobiele tak helpt Verizon vooruitVerizon heeft in het vierde kwartaal geprofiteerd van een stevige groei in het aantal mobiele klanten. Er kwamen in totaal 1,2 miljoen mobiele verbindingen bij. Daarbij ging het niet alleen om telefoons, maar ook om tablets en wearables. Tegelijkertijd bleven de mobiele klanten Verizon ook trouw, wat tot lagere kosten en minder kortingen op abonnementen leidde.
23/01 14u15  Hogere salarissen en meer banen bij JPMorganDe grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase trekt de komende vijf jaar 20 miljard dollar (16,3 miljard euro) uit om onder meer salarissen te verhogen en duizenden extra arbeidsplaatsen te creëren. Volgens de bank is dit mogelijk gemaakt door de sterke prestaties van het bedrijf en de belastingverlaging in de Verenigde Staten.
23/01 14u15  ’ECB houdt na september voet op het gaspedaal’Hoewel de Europese centrale bank (ECB) zo goed als zeker het kruit droog houdt bij het rentebesluit van komende donderdag, kan ECB-president Mario Draghi in de toelichting zijn borst nat maken om de speculatie over het stopzetten van het opkoopprogramma in september de kop in te drukken, zo stellen economen bij ING.
23/01 13u30  ’Fondsbeheerder Ackman ontslaat chauffeur’Hedgefondsmanager Bill Ackman van Pershing Square heeft zijn chauffeur moeten ontslaan in een saneringsslag na tegenvallende beleggingsresultaten en afname van beheerd vermogen.
23/01 13u30  Stevige omzetgroei voor J&JHet Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) heeft in het vierde kwartaal een beduidend hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van medicatie tegen onder meer kanker. Wel moest het concern een grote last in de boeken zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen, waardoor een miljardenverlies werd geleden.
23/01 13u30  Witwassen via bitcoin neemt vluchtDigitale valuta zoals de bitcoin lijken steeds meer ingezet te worden voor witwaspraktijken. Het meldpunt voor verdachte financieringsstromen, FIU-Nederland, constateert een schrikbarende stijging van ongebruikelijke transacties in relatie tot het gebruik van cryptomunten.
23/01 13u30  ‘Leg techgiganten aan banden’Overheden moeten techbedrijven als Facebook en Google veel strakker reguleren. Ze dreigen anders te groot en te machtig te worden. Dat is de uitkomst van een paneldiscussie met topbestuurders van Uber, Alphabet (Google), Salesforce en WPP tijdens het World Economic Forum in Davos.
23/01 13u15  Neergang bitcoin zet voort tot dicht tegen $10.000De felle tik omlaag die de digitale munt bitcoin maandagmiddag moest verwerken, kreeg dinsdag een stevig vervolg naar een stand tot net boven de grens van $10.000.
23/01 13u15  Beursverslag: Altice wint op vlakke AEXDe Amsterdamse beurs staat dinsdagmiddag licht op verlies na een positieve ochtend. Beleggers reageerden opgelucht op het bereikte akkoord over het Amerikaanse schuldenplafond. Maar stevige verliezen voor de banken ABN Amro en ING drukten op de AEX.
23/01 13u00  Berisping alternatieve beleggingsinstellingenHet beheer van alternatieve beleggingsinstellingen is vaak beneden de maat. Dat stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek. Volgens de toezichthouder zijn verbeteringen mogelijk op het gebied van integere bedrijfsvoering, gedegen bestuur en vermogensscheiding.
23/01 13u00  Tekort aan vaten maakt bier duurSpeciaal bier dreigt duurder te worden. Dat komt omdat vaten waarin het gerstenat moet rijpen momenteel zeer schaars zijn.
23/01 12u30  Kaaszaak voor toeristen terecht gedwarsboomdDe gemeente Amsterdam heeft het recht om de deuren te sluiten van een kaaswinkel voor toeristen aan het Damrak. Met die uitspraak ondersteunt de bestuursrechter het gemeentelijk beleid om de groei van nieuwe toeristenwinkels in het centrum de stad te stoppen.
23/01 12u30  Kopstukken bijeen op topbijeenkomst in DavosIn het Zwitserse skioord Davos begint vandaag de jaarlijkse topbijeenkomst van het World Economic Forum (WEF), met tal van regeringsleiders, topmensen uit het bedrijfsleven en andere hoogwaardigheidsbekleders.
23/01 12u30  Grote overnamehonger kenmerkt 2018 tot nu toeHet nieuwe jaar wordt in de financiële wereld vooral gekenmerkt door een groot aantal fusies en overnames. Na drie weken stokt de teller wereldwijd op dik 152 miljard dollar aan totale transactiewaarde. Daarmee is 2018 het beste jaar qua deals sinds 2000, toen de markten in de ban waren van de technologiebubbel, blijkt uit cijfers van Bloomberg.
23/01 12u15  Olieprijs op weg terug naar $70Na de terugval in de voorbije week vervolgde de prijs van ruwe olie (Brent) dinsdag de weg omhoog waarmee de grens van $70 per vat weer in zicht kwam.
23/01 12u15  AFM hekelt alternatieve beleggingsinstellingenBeheerders van alternatieve beleggingainstellingen blijven in gebreken. Dat concludeert toezichthouder AFM na onderzoek in de sector. Een beheerder had zelfs geen bewaarder van vermogen aangesteld.
23/01 12u00  AFM hekelt beheerders beleggingsinstellingenBeheerders van belegginginstellingen blijven in gebreken. Dat concludeert toezichthouder AFM in een rapport van de sector.
23/01 11u45  Sociaal detacheringsbureauVeel mensen brengen alle werkdagen in dezelfde omgeving door. Detacheerder Samenvijf doorbreekt deze sleur door werknemers elke vijfde dag de ruimte te geven zich in te zetten voor de maatschappij.
23/01 11u45  DAX gaat door het dakOp de beurs in Frankfurt hadden beleggers dinsdag reden tot juichen. De DAX, de hoofdgraadmeter met de 30 belangrijkste Duitse bedrijven, tikte tussentijds een nieuw record aan.
23/01 11u45  Werknemer helpen met leningMet de storm van vorige week is er een boom op de auto van één van onze secretaresses gevallen. De auto is total loss. De verzekering betaalt alleen de dagwaarde van de auto en daar kan ze geen nieuwe van kopen. Kan ik haar helpen met een lening of zoiets?
23/01 11u30  Stoppen met Gronings gas complexe zaakDe Nederlandse industrie is graag bereid mee te werken aan maatregelen om het verbruik van Gronings gas terug te dringen. Maar het is niet realistisch om te denken dat de tweehonderd bedrijven die van minister Eric Wiebes (Economische Zaken) tot 2022 de tijd hebben gekregen om over te schakelen op andere energiebronnen, het probleem op die termijn kunnen oplossen.
23/01 11u30  Vertrouwen Duitse beleggers neemt toeHet vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in januari gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft onderzoeksinstituut ZEW bekendgemaakt.
23/01 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers trekt flink aanHet vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de eigen economie is over de eerste maand van het nieuwe jaar stevig toegenomen in vergelijking met de laatste maand van 2017. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
23/01 11u15  Musk blijft Tesla-baas 'voor lange termijn'Elon Musk blijft voor de lange termijn betrokken bij Tesla. De flamboyante ondernemer kwam een nieuwe beloningsregeling overeen met de maker van elektrische auto's, batterijen en zonnepanelen.
23/01 11u15  Beursverslag: banken beperken winst AEXDe stemming op de Amsterdamse beurs bleef in de loop van de ochtend vrij positief, gesteund door het maandagavond bereikte akkoord over het Amerikaanse schuldenplafond. Dat de winst voor de AEX toch zeer beperkt bleef, was te wijten aan stevige verliezen voor de banken.
23/01 11u15  Column: Bij pensioen gaat het maar om 3 vragenWie wil pensioenmonteur worden? Niemand! Wie wil pensioencoureur worden? Iedereen! Maar heel eerlijk: voor uw pensioen hoeft u maar drie vragen te kunnen beantwoorden.
23/01 11u00  NAM moet waardedaling Groningse huizen al voor verkoop vergoedenAardgasexploitant NAM dient gedupeerde Groningers direct te compenseren voor waardedaling van woningen in het gaswinningsgebied. Dit blijkt dinsdag uit een uitspraak van het gerechthof in Leeuwarden. Groningen reageert opgelucht en opgetogen: ,,De vlag gaat uit.’’
23/01 10u45  'Twijfel over groeipotentie ABN AMRO'Het is nog maar de vraag of ABN AMRO in staat is om te groeien of aantrekkelijke rendementen te maken. Dat schrijven analisten van BofAML in een rapport over de bank. Ook andere banken kampen volgens de kenners met soortgelijke uitdagingen.
23/01 10u45  Meer werk voor uitzendkrachten in 2017De Nederlandse uitzendbranche is in 2017 gegroeid met meer gewerkte uren door tijdelijke krachten en een hogere omzet voor uitzendbedrijven. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU heeft gepubliceerd.
23/01 10u30  Uitzendbranche vorig jaar met 6% gegroeidHet aantal uren dat uitzendkrachten maken, is het afgelopen jaar iets minder hard gegroeid dan in 2016. De omzet van de leden van branchevereniging ABU steeg het afgelopen jaar met 7%, net als in 2016, maar het aantal uitzenduren nam met 6% toe. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 7% toename in 2016.
23/01 10u30  Wiebes: Bedrijven moeten stoppen met gas GroningenGrote bedrijven moeten op korte termijn stoppen met gebruik van Gronings gas. Dat verzoek heeft minister Wiebes (Economische Zaken) bij hen neergelegd.
23/01 10u15  'Altice heeft reeks opties voor Europa'Altice heeft een brede reeks opties voor zijn Europese activiteiten om waarde voor aandeelhouders te genereren. Dat schrijft Barclays. De Britse bank verhoogde het beleggingsadvies voor Altice van equal-weight naar overweight. Het koersdoel ging van 9,80 euro naar 11,20 euro.
23/01 10u15  EU schrapt acht belastingparadijzen van lijstDe EU schrapt namen van de zwarte lijst voor belastingparadijzen. Dat zijn de ministers van Financiën in Brussel overeengekomen. Het gaat om Panama, Barbados, Grenada, de Verenigde Arabische Emiraten, Mongolië, Tunesië, Macau en Zuid-Korea.
23/01 10u15  Altice blinkt in hogere AEXHet Damrak hield de kleine openingswinst in het eerste handelsuur vast. Beleggers zagen zich gesterkt door het maandagavond bereikte akkoord over het Amerikaanse schuldenplafond. Vooral Altice was geliefd. Banken hadden het daarentegen zwaar.
23/01 10u15  ’Blinden en slechthorenden onthand op zorgwebsite’Bijna alle websites in de zorgsector zijn ongeschikt voor mensen die slechtziend zijn of problemen hebben met hun gehoor, blijkt uit onderzoek van de stichting Accessibility. Die groepen komen tal van obstakels tegen als ze een afspraak willen maken of hun patiëntendossier willen raadplegen.
23/01 09u30  Veel banen weg op hoofdkantoor CarrefourHet Franse supermarktconcern Carrefour gaat 2400 banen schrappen op zijn hoofdkantoor om kosten te besparen. Het banenverlies moet plaatsvinden door middel van vrijwillig vertrek.
23/01 09u15  Akkoord in VS helpt AEX omhoogHet Damrak is vanochtend hoger van start gegaan, gesteund door het maandagavond bereikte akkoord over het Amerikaanse schuldenplafond. Vooral Altice was geliefd.
23/01 09u15  Bestuurders vrezen krapte arbeidsmarktTopbestuurders van Nederlandse bedrijven zijn optimistisch over de economie, maar vrezen wel dat de krappe arbeidsmarkt verdere groei in de weg kan zitten. Dat concludeert adviesbureau PwC op basis van eigen onderzoek. Daaraan deden 1300 bestuursvoorzitters uit 85 landen mee, van wie 65 uit Nederland.
23/01 09u00  Britse waakhond twijfelt over overname SkyDe Britse marktwaakhond Competition and Markets Authority (CMA) heeft twijfels over de fusie tussen televisiezenders Fox en Sky. De CMA vraagt zich af in een voorlopige conclusie of de overname van het Britse Sky door de Amerikaanse branchegenoot Fox wel in het algemeen belang is.
23/01 08u45  Lauda koopt eigen luchtvaartmaatschappij NikiVoormalig wereldkampioen Formule 1-racen Niki Lauda koopt de ooit door hem opgerichte luchtvaartmaatschappij Niki. De Oostenrijker troeft daarmee andere bieders op de dochtermaatschappij van het failliete Air Berlin af.
23/01 08u45  EasyJet profiteert van gunstige vliegmarktLuchtvaartmaatschappij easyJet heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van een stijgende vraag naar vliegreizen en afgenomen concurrentie. De Britse prijsvechter kreeg zijn vliegtuigen beter gevuld en kon daarbij hogere prijzen vragen voor zijn tickets. Dat meldt het bedrijf in een handelsbericht.
23/01 08u45  Einde TAN-code ING in zichtNa ruim dertig jaar stopt ING met het bevestigen van online betalingen met TAN-codes. De bank heeft de mogelijkheid afgeschaft in een nieuwe update van zijn mobiel bankierenapp.
23/01 08u45  'Pershing Square zet personeel op straat'Pershing Square Holdings, het investeringsvehikel van de Amerikaanse miljardair Bill Ackman, zet het mes in zijn personeelsbestand als gevolg van de verdere inkrimping van het vermogen. Volgens bronnen worden circa tien van de in totaal 56 personeelsleden geslachtofferd bij het bedrijf dat een beursnotering heeft in Amsterdam.
23/01 08u45  Magnetar heeft belang in GemaltoHet Amerikaanse hedgefonds Magnetar Financial heeft een belang in digitaal beveiliger Gemalto aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek uit een melding.
23/01 08u15  Nieuwe handelsmuur VS treft LG en SamsungDe Amerikaanse president Donald Trump heeft importheffingen aangekondigd op onder meer wasmachines. Dat betekent dat witgoed van onder meer grote Koreaanse producenten als Samsung en LG tot wel de helft duurder wordt in de Verenigde Staten.
23/01 08u00  Bacardi neemt tequilamerk Patrón overDrankenproducent Bacardi neemt voor 5,1 miljard dollar het tequilamerk Patrón Spirits International over. Patrón is maker van luxe tequila, waarvan de verkoop de laatste jaren zeer sterk is gegroeid.
23/01 07u45  Column: Grondstoffen in de liftEen veelgebruikte index om de prijzen van grondstoffen als vermogenscategorie goed te kunnen volgen is de Bloomberg Commodity Index. Deze index bevat 22 verschillende grondstoffen waaronder olie, aardgas, goud, zilver, koper, koffie, suiker en sojabonen.
23/01 07u30  Nikkei op hoogste niveau sinds 1991De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een stevige winst de dag uitgegaan en bereikte het hoogste niveau sinds november 1991. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die conform verwachting het monetaire beleid onveranderd liet. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen stevig vooruit na de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op de beëindiging van de shutdown van overheidsinstellingen.
23/01 07u15  Bank of Japan handhaaft beleidDe Japanse centrale bank voert geen wijzigingen door in het monetair beleid. Dat bleek na een tweedaagse beleidsvergadering van de Bank of Japan (BoJ).
23/01 07u15  Investeringen flink omhoog in novemberIn november was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 8,8 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
23/01 05u45  ABN Amro stapt uit PayconiqPayconiq, de innovatie die betalen met de mobiele telefoon in winkels mogelijk maakt, wordt vandaag gelanceerd in Nederland. De app heeft de steun van ING, Rabobank, SNS, ASN en RegioBank, maar niet langer van ABN Amro.11 
22/01 22u45  Netflix overtreft groeiverwachtingenNetflix heeft het voorbije vierde kwartaal een stuk meer nieuwe abonnees mogen verwelkomen dan waar door analisten op werd gerekend. De videostreamingdienst kreeg er dik 8,3 miljoen nieuwe klanten bij, waar werd gerekend op ongeveer 6,3 miljoen.
22/01 22u30  Wall Street sluit positief na einde shutdownDe effectenbeurzen in New York zijn maandag met nieuwe records gesloten. Beleggers verwerkten het nieuws uit Washington dat politici een akkoord hebben bereikt over de overheidsfinanciering. Verder werd onder meer gekeken naar cijfers van oliedienstverlener Halliburton en was er een reeks overnameberichten.
22/01 21u30  Athene krijgt laatste miljarden uit noodfondsGriekenland krijgt in februari 5,7 miljard euro uit het Europese noodfonds ESM. Daarvoor moet het land wel ,,dringend' wat laatste puntjes op de i zetten. In het voorjaar kan dan nog een laatste miljard volgen, hebben de ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep) in Brussel besloten.
22/01 20u45  Eurogroep opent jacht op ECB-zetelsDe eurolanden kunnen een kandidaat aanmelden voor het vicevoorzitterschap van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. De Eurogroep heeft de procedure daarvoor geopend omdat de termijn van de Portugees Vitor Constancio in mei afloopt.
22/01 20u30  PAI zet overname Refresco doorDe Franse investeerder zet zijn bod samen met British Columbia Investment Management op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar Refresco door. De drie bedrijven melden dat het bod van 20 euro per aandeel inclusief dividend wordt voorgelegd aan de aandeelhouders.
22/01 20u00  Groen Wall Street verwerkt einde 'shutdown'De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handel in het groen. Beleggers verwerkten het nieuws uit Washington dat politici een akkoord hebben bereikt over de overheidsfinanciën. Verder werd gekeken naar cijfers van oliedienstverlener Halliburton en was er een reeks overnameberichten.
22/01 19u30  De Dom in Utrecht is superhot!17,6 miljoen buitenlandse toeristen kwamen vorig jaar naar Nederland. In Utrecht zijn ze niet verbaasd. De Dom is daar een ware magneet.
22/01 19u30  Vijlbrief start op 1 februari met EU-topbaanDe Nederlandse topambtenaar Hans Vijlbrief is per 1 februari benoemd tot voorzitter van de Eurogroep Werkgroep (EWG) in Brussel. Dat is de invloedrijke ambtelijke werkgroep die alle vergaderingen van de ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep) voorbereidt.
22/01 19u15  Kijkshop dicht: 400 man op straatKijkshop sluit na 40 jaar zijn deuren. De verlieslijdende winkelketen doet al zijn 70 vestigingen dicht. Daardoor verliezen circa 400 werknemers hun baan.
22/01 19u15  Trump kijkt naar importtarieven aluminiumDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de bevindingen ontvangen van een onderzoek naar de aluminiummarkt dat mogelijk kan leiden tot importheffingen. Hij heeft nu negentig dagen de tijd om over zulke maatregelen na te denken.
22/01 19u15  'Democraten akkoord, 'shutdown' VS voorbij'Amerikaanse parlementariërs hebben een akkoord bereikt over de overheidsuitgaven voor de komende tijd. Dat zou betekenen dat er na drie dagen een einde komt aan de 'shutdown', het sluiten van de overheidsloketten.
22/01 18u45  Altice bekijkt verkoop telecommasten PortugalAltice overweegt ongeveer drieduizend Portugese telefoonmasten te verkopen. De waarde van de telefoonpalen wordt geschat op 600 miljoen euro. Dat meldden ingewijden.
22/01 18u00  AEX sluit boven 570 puntenDe AEX is voor het eerst sinds medio 2001 boven 570 punten gesloten. Beleggers maakten zich niet druk over de sluiting van de Amerikaanse overheid en de aanstaande vergadering van de Europese Centrale Bank. Zij stortten zich vooral op NN Group en Vopak.
22/01 17u30  Nieuwe dip voor bitcoin en cryptomuntenDe bitcoin en vrijwel alle andere cryptomunten zijn maandag opnieuw flink gedaald. De digitale valuta verloren in doorsnee tussen de 8 en 15 procent aan waarde na geruchten dat Zuid-Korea een hoge belastingaanslag voor cryptobeurzen voorbereidt.
22/01 17u00  Hoekstra wil zegje over toekomst eurozoneHet kan niet zo zijn dat Parijs en Berlijn samen de toekomst van de eurozone bepalen. Ook Nederland kan en moet een bijdrage leveren aan de discussies over hervormingen die de eurozone sterker en stabieler moeten maken. Dat zei minister Wopke Hoekstra (Financiën) in Brussel.
22/01 17u00  Kahn draagt CoolCat over aan zoonsCoolCat-eigenaar Roland Kahn doet de komende jaren stapsgewijs zijn bedrijf Cool Investments over aan zijn zoons. Over drie jaar, per 1 januari 2021, zijn zij dan verantwoordelijk voor het bedrijf waar naast CoolCat ook America Today onder valt, bevestigt Kahn.
22/01 17u00  Personeel kolencentrales in actieMedewerkers van kolencentrales in Amsterdam en Rotterdam voeren dinsdagochtend actie voor een goede oplossing als de centrales vervroegd worden gesloten uit milieuoverwegingen. Zo'n honderd mensen uit de kolensector togen naar Den Haag om bij de Sociaal Economische Raad (SER) aan te dringen op een transitiefonds.
22/01 16u30  Aandelenkoersen blijven verder stijgenDe AEX hield zich in de namiddag ruim boven 570 punten staande, waarmee de beursgraadmeter het 16-jaarse record verder aanscherpte. Beleggers maakten zich niet druk over de sluiting van de Amerikaanse overheid en de aanstaande vergadering van de Europese Centrale Bank. Zij stortten zich vooral op NN Group en KPN.
22/01 16u00  Voorzichtig begin handel op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag voorzichtig aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers moeten het doen zonder groot nieuws om de handel richting te geven. Wel wordt er gekeken naar Washington waar politici bakkeleien over de overheidsfinanciën en kwam oliedienstverlever Halliburton met cijfers.
22/01 16u00  Waarom Noord-Korea geen bom kan leggen onder aandelenNieuw jaar, zelfde vrees: Ondanks de olijftak die Noord-Korea eerder deze maand met het oog op de Olympische Spelen aanbood, verwachten de meeste waarnemers dat de spanningen binnenkort weer zullen toenemen en de nucleaire tests worden hervat. Experts waarschuwen alweer voor de ernstige gevolgen van een conflict. Verlichte geesten als Joe Biden, voormalig vicepresident van de VS, waarschuwen ervoor dat ''dit geen spelletje is''.
22/01 15u45  Twijfel over Amerika-avontuur AholdAhold Delhaize, de shutdown in Amerika en een belangrijke ECB-vergadering: aandelenanalist Jos Versteeg bespreekt de beursweek die voor ons ligt.
22/01 15u45  Maakt deze app jouw portemonnee overbodig?Eén app om in de winkel, online en je vrienden mee te betalen: handig of niet? Oordeel zelf.
22/01 15u30  IMF schroeft prognoses opHet Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt beleidsmakers wereldwijd dat ze niet achterover moeten leunen, nu het in veel landen economisch steeds beter gaat. ,,De volgende recessie kan dichterbij zijn dan we denken, en de munitie waarmee we deze kunnen bestrijden is veel beperkter dan een decennium geleden'', aldus IMF-hoofdeconoom Maurice Obstfeld.
22/01 15u00  Ajax wint ook op DamrakNa de degelijke winst in de klassieker tegen Feyenoord afgelopen zondag had het aandeel Ajax maandag de wind in de rug.
22/01 15u00  'Lichte omzetgroei bij Ahold Delhaize'Ahold Delhaize zal de omzet in het vierde kwartaal per saldo licht hebben zien toenemen. Dat is de gemiddelde verwachting van zeven analisten die de supermarktgigant zelf heeft gepolst, vooruitlopend op de omzetcijfers die woensdag voorbeurs worden gepubliceerd.
22/01 15u00  Markt voor gebruikte jachten trekt verder aanDe vraag naar tweedehands plezierjachten neemt toe. Zowel zeil- als motorjachten wisselden vorig jaar sneller van eigenaar. Bovendien lag de gemiddelde prijs een stuk hoger dan in 2016, melden de bij brancheorganisatie HISWA aangesloten jachtmakelaars.
22/01 15u00  Beursverslag: Telecom sterk in hogere AEXDe Amsterdamse beurs bleef halverwege de middag op een kleine winst staan. Beleggers maakten zich niet druk over het gekibbel rond de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond. Zij stortten zich vooral op de achterblijvers Altice en KPN.
22/01 15u00  'Wall Street begint week vlak'De Amerikaanse aandelenbeurzen staan maandag voor een vlakke opening. Veel richtinggevend nieuws is er niet, maar beleggers kijken wel naar Washington waar politici bakkeleien over de overheidsfinanciën. Halliburton kwam met cijfers.
22/01 14u45  ’Goklimiet ramp Britse wedkantoren’Voor de Britse paardenrennen dreigt een catastrofe. Om gokverslaging tegen te gaan, voert de regering een maximum in van tot £2. Dat was £100. Daarop kelderden de genoteerde beursbedrijven in waarde.
22/01 14u30  Beursverslag: Shell sterk in hogere AEXDe Amsterdamse beurs bleef tijdens lunchtijd op een kleine winst staan. Beleggers maakten zich niet druk over het gekibbel rond de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond. Voor NN Group was geliefd, terwijl RELX uit de gratie was.
22/01 14u15  Column: Het ’rode gevaar’Het regent de laatste tijd weer waarschuwingen voor het ‘rode gevaar’. In de hoogste regeringskringen in Frankrijk, Italië, Duitsland en Nederland doen ze het in hun broek voor China. De overname in 2016 van de Duitse robotfabrikant KUKA door een Chinees bedrijf is dan het ‘bewijs’. Want daarmee kregen Chinezen immers Duitse robottechnologie in de schoot geworpen. So what, denk ik dan eigenlijk.
22/01 14u15  Nederland topland voor talentenNederland behoort tot de wereldtop van landen die goed zijn in het opleiden, behouden en aantrekken van talenten. Van de Europese landen scoren de Scandinavische landen nog beter.
22/01 14u15  Naam Blockchain geeft Brits aandeel vleugelsHet Britse Stapleton Capital werd maandag op de beurs in Londen massaal omarmd door beleggers na de naamswijziging naar Blockchain Worldwide.
22/01 14u00  Blockchain geeft Brits aandeel vleugelsHet Britse Stapleton Capital werd maandag op de beurs in Londen massaal omarmd door beleggers na de naamswijziging naar Blockchain Worldwide.
22/01 13u45  Rode cijfers oliedienstverlener HalliburtonDe Amerikaanse oliedienstverlener Halliburton heeft in het vierde kwartaal van 2017 een verlies geleden. Net als veel andere Amerikaanse bedrijven moest Halliburton een voorziening treffen voor de belastinghervormingen terwijl het bedrijf ook een last in de boeken zette wegens achterstallige betalingen in Venezuela.
22/01 13u30  Meer mkb'ers vragen om steunHet aantal bijstandsaanvragen door mkb-ondernemers is in het laatste kwartaal van 2017 verder toegenomen, ondanks de algehele economische opleving. Volgens het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) staan veel ondernemersproblemen los van het economisch klimaat.
22/01 13u15  Gehavend Bitcoin kabbelt nieuwe week inDe digitale munt bitcoin is bij de start van de nieuwe week in rustiger vaarwater gekomen na de dreun die halverwege vorige week werd uitgedeeld.
22/01 12u45  AFM waarschuwt voor Nederlands InnovatiefondsDe Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor het Nederlands Innovatiefonds B.V. Volgens de toezichthouder worden via de website van het Nederlands Innovatiefonds obligaties aangeboden waarbij het vermoeden bestaat dat daarbij onjuiste informatie wordt verstrekt en essentiële informatie wordt weglaten.
22/01 12u45  Beursverslag: Shell bovenin hogere AEXDe Amsterdamse beurs bleef maandagmiddag op een kleine winst staan. Beleggers maakten zich niet druk over het gekibbel rond de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond. Voor NN Group was geliefd, terwijl RELX uit de gratie was.
22/01 12u15  ’Chinezen willen handelshuis Noble’Handelshuis Noble schiet maandag omhoog op de beurs op geruchten dat het Chinese Cedar het kwakkelende concern wil overnemen.
22/01 12u00  ’Risico’s beleggers lopen op’Beleggers laten zich in slaap sussen met sterke groei in de eurozone. Terwijl de ECB zijn steun afbouwt vanwege de stijgende inflatie, doemen er volgens obligatiereus Pimco risico’s op.
22/01 12u00  Swiss Re gaat toegangssysteem Nedap gebruikenHerverzekeraar Swiss Re gaat Nedaps AEOS-toegangscontrolesysteem in 48 gebouwen toepassen. Dat maakte de Nederlandsche Apparatenfabriek maandag bekend. Financiële details gaf het technologiebedrijf niet.
22/01 11u45  Steinhoff verkoopt opnieuw aandelen PSGHet door een boekhoudschandaal geplaagde winkelconcern Steinhoff verkoopt opnieuw aandelen in de Zuid-Afrikaanse financieel dienstverlener PSG Group om zijn balans te versterken. Nu gaat het om omgerekend 506 miljoen euro aan aandelen PSG.
22/01 11u30  'Lastige vergelijkingsbasis GrandVision'Optiekbedrijf GrandVision krijgt in de resultaten over het vierde kwartaal te maken met een lastige vergelijkingsbasis. Dat schrijven analisten van ING in een vooruitblik op de voorlopige omzetcijfers die woensdag naar buiten komen.
22/01 11u15  Qredits verstrekt derde meer microkredietenStarters hebben bij kredietverstrekker Qredits voor 28% extra aan leningen afgesloten ten opzichte van 2016, tot €53,8 miljoen voor 2300 ondernemers.
22/01 11u00  Beursverslag: Verkoopdruk RELX en Air France KLMDe Amsterdamse beurs hield maandag de blik opwaarts gericht. Vooral ASML nam de AEX opnieuw op sleeptouw. Randstad en NN Group droegen ook een positief steentje bij. De opgelaaide onzekerheid over het Amerikaanse schuldenplafond stond de verdere opmars van de AEX nauwelijks in de weg. Reed Elsevier zat in de achterhoede.
22/01 11u00  Oostenrijkse bank roept hulp in van leenplatform SpotcapSpotcap gaat voor de Oostenrijkse bank Bawag een digitaal platform voor mkb-leningen opzetten. Dat maakte de online kredietverstrekker maandag bekend.
22/01 10u30  Richemont mikt op groei online met ItalianenDe Zwitserse maker van horloges en andere luxe-accessoires Richemont mikt op een groeiversnelling online. Daarvoor probeert het bedrijf de volledige controle te krijgen over de Italiaanse onlinewinkel in luxe-artikelen Yoox Net-a-Porter (YNAP). Nu al heeft Richemont circa de helft van YNAP in handen.
22/01 10u30  We houden minder over dan voorzienHoewel de economie stevig groeit, merken de meeste Nederlanders daar dit jaar nog vrijwel niets van in hun portemonnee. Dat blijkt uit nieuwe koopkrachtberekeningen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).
22/01 10u15  Hoe kon bouwdebacle Noord-Zuidlijn zo mis gaan?De nieuwe stations van de Noord-Zuid Lijn in Amsterdam trok zaterdag veel bekijks. Maar liefst 40.000 kwam op de open dag af. Het duurt echter nog een paar maanden voordat de eerste passagiers gaan rijden.
22/01 10u15  Aannemers konden slag slaan door slecht toezichtVoor de waar-ging-het-mis vraag is weinig aandacht meer nu de Noord/Zuidlijn eindelijk gaat rijden.
22/01 10u15  Beursverslag: ASML geeft steun aan verdere opmars AEXDe Amsterdamse beurs hield maandag de blik opwaarts gericht. Vooral ASML nam de AEX opnieuw op sleeptouw. Randstad en NN Group droegen ook een positief steentje bij. De opgelaaide onzekerheid over het Amerikaanse schuldenplafond stond de verdere opmars van de AEX nauwelijks in de weg. Reed Elsevier zat in de achterhoede.
22/01 10u00  Nibud ziet koopkracht nauwelijks toenemenHoewel de economie stevig groeit, merken de meeste Nederlanders daar dit jaar nog vrijwel niets van in hun portemonnee. Dat blijkt uit nieuwe koopkrachtberekeningen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).
22/01 10u00  Woningcorporaties kunnen niet bouwenWoningcorporaties kunnen hun nieuwbouwplannen nauwelijks verwezenlijken. Gemeentelijke grondbedrijven vragen te veel voor hun grond en politiek worden de corporaties vaak tegengewerkt, waardoor zij soms nog niet de helft van de geplande sociale huurhuizen kunnen bouwen.
22/01 10u00  Nieuw record huizenverkoop in vierde kwartaalIn Nederland zijn afgelopen kwartaal ruim 66.000 woningen verkocht. Dat is het hoogste aantal ooit, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Met het nieuwe record is een bedrag gemoeid van bijna €18 miljard.
22/01 10u00  Beursverslag: NN Group en Randstad helpen AEX boven 570Na een voorzichtige start won de Amsterdamse beurs maandag geleidelijk terrein. Vooral Randstad en NN Group namen het voortouw bij de hoofdfondsen. De opgelaaide onzekerheid over het Amerikaanse schuldenplafond stond de verdere opmars van de AEX nauwelijks in de weg. Reed Elsevier zat in de achterhoede.
22/01 09u45  Beursverslag: NN Group en Randstad helpen AEX verder vooruitNa een voorzichtige start won de Amsterdamse beurs maandag geleidelijk terrein. Vooral Randstad en NN Group namen het voortouw bij de hoofdfondsen. De opgelaaide onzekerheid over het Amerikaanse schuldenplafond stond de verdere opmars van de AEX nauwelijks in de weg. Reed Elsevier zat in de achterhoede.
22/01 09u30  'Beter risicomanagement gewenst bij BAM'Bouwbedrijf BAM moet zijn risicomanagement zien te verbeteren, hetgeen moet leiden tot betere operationele resultaten. Dat schrijven analist van KBC Securities in een reactie op het vertrek van financieel directeur Tessa Menssen.
22/01 09u30  Goede zaken NN in vlakke AEXDe Amsterdamse beurs bleef maandag dicht bij huis. Beleggers keken de kat uit de boom in afwachting van meer duidelijkheid over de politieke impasse rond het Amerikaanse schuldenplafond. Bij de hoofdfondsen nam NN Group het voortouw. Reed Elsevier was in mineur.
22/01 09u15  Nieuwe naam voor Van Lanschot ParticipatiesVan Lanschot Participaties gaat verder onder de naam Bolster Investment Partners. De onderneming presenteert zich als een ,,onafhankelijke langetermijninvesteerder, gespecialiseerd in minderheidsbelangen''.
22/01 09u15  Column: Op weg naar 590?Na de doorbraak eind vorige week door de 564 zette de AEX zijn opwaartse weg krachtig voort. We lijken momenteel met veel indices in een blow-off fase te zitten. Maar tot hoever zet deze fase door?
22/01 09u00  'AF-KLM sprak met bewindvoerders Alitalia'Bestuurders van Air France-KLM hebben afgelopen week in Parijs gesproken met de bewindvoerders die proberen een koper te vinden voor Alitalia. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gehoord van bronnen rond de onderhandelingen.
22/01 09u00  Jonge vrouw vaker niet economisch zelfstandigJonge vrouwen zijn minder vaak economisch zelfstandig dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Volgens onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) komt dat omdat ze er vaak al heel snel voor kiezen om in deeltijd te werken en dat levert minder salaris op.
22/01 08u45  Eurocommercial koopt Brussels winkelcentrumEurocommercial Properties neemt het winkelcentrum Woluwe in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe over. Daarmee is een investering gemoeid van in totaal 468 miljoen euro. De transactie, waarover sinds oktober exclusief werd onderhandeld, wordt naar verwachting eind volgende maand afgerond.
22/01 08u30  Grote biotechovername door farmaceut SanofiDe Franse farmaceut Sanofi legt 11,6 miljard dollar op tafel voor de overname van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Bioverativ, dat zich bezighoudt met middelen tegen bloedziektes zoals hemofilie.
22/01 08u30  'Meer heil in verzekeraar NN dan ASR'De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft het advies op verzekeraar NN Group verhoogd. Tegelijkertijd ging het advies van sectorgenoot ASR omlaag. Vooral de mate waarin de verzekeraar aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen spreekt in het voordeel van NN, zo schrijven de analisten in een rapport.
22/01 08u30  'Kleine openingswinst voor AEX'De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag naar verwachting met een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen zullen overwegend licht hoger openen. De beurshandel wordt deze week gedomineerd door de bedrijfsresultaten en de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.
22/01 08u15  Eenpitters flink in de liftNederland heeft er vorig jaar weer meer bedrijven bijgekregen. Dat is vooral te danken aan een groei van het aantal eenmanszaken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22/01 08u15  'Rek lijkt uit aandeel RELX'De rek lijkt voorlopig uit het aandeel van informatiedienstverlener RELX. Dat schrijven analisten van Morgan Stanley maandag in een rapport. Reden voor de bank het advies op RELX te verlagen. Volgens de kenners zijn er bovengemiddelde risico's dat er ,,verstoringen' zijn van het typische groeivolume van het bedrijf.
22/01 08u00  Financieel directeur weg bij bouwer BAMFinancieel directeur Thessa Menssen vertrekt per 1 juli bij BAM. Dat besluit is volgens de bouwonderneming ,,met wederzijdse instemming'' genomen, omdat de toekomstplannen van het bedrijf vragen om ,,een andere invulling'' van de functie.
22/01 07u45  UBS neemt last om belastinghervorming VSUBS heeft in het vierde kwartaal van 2017 een nettoverlies geleden onder druk van een buitengewone last van 2,9 miljard frank (2,5 miljard euro) die de Zwitserse bank in de boeken moest zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen. Daardoor verscheen een min onder de streep van 2,2 miljard frank.
22/01 07u30  Nikkei begint vlak aan nieuwe weekDe aandelenbeurs in Japan is maandag vrijwel vlak aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond de zogenoemde shutdown van de overheidsinstellingen in de Verenigde Staten. Daarnaast werd uitgekeken naar de uitkomst van de tweedaagse beleidsvergadering van de Bank of Japan op dinsdag.
22/01 07u15  Consument onveranderd positiefDe stemming onder consumenten is in januari nauwelijks veranderd. Het consumentenvertrouwen komt uit op 24, tegen 25 in december. Het oordeel over het economisch klimaat verandert niet, terwijl de koopbereidheid volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een fractie daalt.
22/01 07u15  ING en ABN laaiend enthousiast over sojatest met blockchainDe komst van blockchain als nieuwe ruggengraat van de financiële wereld komt naderbij met een geslaagde proef van ING en ABN Amro met een ’complexe’ sojatransactie.
22/01 05u45  Te weinig gebouwd voor lage inkomensLagere inkomens dreigen definitief buiten de boot te vallen op de woningmarkt. Woningcorporaties kunnen door de hoge grondprijzen hun ambitieuze bouwplannen niet uitvoeren. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende woningcorporaties. Zij hebben zich vastgepind om jaarlijks 34.000 huizen te bouwen, maar meer dan de helft van de bouwplannen is onzeker.
22/01 05u45  Bouw huurhuizen stoktWoningcorporaties kunnen hun ambitieuze nieuwbouwplannen nauwelijks verwezenlijken. Gemeentelijke grondbedrijven vragen te veel voor hun grond en politiek worden de corporaties vaak tegengewerkt, waardoor zij soms nog niet de helft van de geplande sociale huurhuizen kunnen bouwen.
21/01 16u45  Strengere regels na omvallen CarillionDe Britse premier Theresa May wil harder optreden tegen falende bestuurders van bedrijven. Volgens haar moeten strengere regels ervoor zorgen dat de vrije markt in het Verenigd Koninkrijk wordt beschermd tegen roekeloosheid. De politica deed haar uitspraken in de Britse krant Observer.
21/01 16u30  Bedrijfsresultaten en ECB kleuren beursweekBeleggers op de beurs krijgen komende week weer een grote stroom bedrijfscijfers voor de kiezen. Supermarktconcern Ahold Delhaize is in Amsterdam woensdag het meest in het oog springende bedrijf dat de boeken opent. Verder wordt uitgekeken naar een beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB).
21/01 15u30  Europa moet mikken op Internet of ThingsEuropa heeft de slag om online platforms voor consumenten op zakelijke gebied voorgoed verloren van Amerikaanse en Chinese bedrijven. In plaats daarvan zouden Europese bedrijven met hun netwerkapparatuur zich vooral moeten concentreren op slimme toepassingen via Internet of Things.
21/01 15u30  Weer Brits pleidooi voor EU-handelsakkoordBritse ondernemers zijn als de dood dat het land straks de Europese Unie verlaat zonder dat er een handelsakkoord is afgesloten. De Britse ondernemersvereniging Confederation of British Industry doet er alles aan dat te voorkomen en pleit andermaal voor een allesomvattende douane-overeenkomst die voorziet in een tariefvrije handel in goederen na de brexit.
21/01 13u30  Saudi-Arabië wil OPEC-deal verder verlengenSaudi-Arabië pleit voor het langer beperken van de olieproductie door leden van oliekartel OPEC. Volgens de Saudische olieminister Khalid Al-Falih moet ook na 2018 een rem op de productie. Hij kreeg in zijn pleidooi steun van zijn collega uit Oman.
21/01 13u15  Twitter-bons staat voor vertrek naar SoFiTechconcern Twitter moet mogelijk op zoek naar een nieuwe operationeel directeur. De huidige Twitter-bestuurder Anthony Noto is in de race voor een baan als topman van fintechbedrijf SoFi, zo meldden bronnen.
21/01 13u00  'Twitter-bons staat voor vertrek naar SoFi'Techconcern Twitter moet mogelijk op zoek naar een nieuwe operationeel directeur. De huidige Twitter-bestuurder Anthony Noto is in de race voor een baan als topman van fintechbedrijf SoFi, zo meldden bronnen.
20/01 22u15  Top 10 artikelen op DFTHet meest gelezen artikel deze week op DFT.nl ging over de Chinese perikelen van winkelketen C&A. Verder was er weer massale belangstelling voor alles wat maar met de bitcoin te maken had.
20/01 19u30  Buma wil rem op buitenlandse werknemerCDA-leider Sybrand Buma is tegen het naar Nederland halen van grote aantallen buitenlandse werknemers. Hij heeft dat gezegd in Almere bij de landelijke start van de CDA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
20/01 18u45  'Takeaway ziet fusie met Delivery Hero als optie'Lees meer >
20/01 18u00  PvdA Utrecht wil spoeddebat over flatschandaalDe PvdA in Utrecht wil een spoeddebat over het schandaal met 252 sociale huurflats, die na een snelle opknapbeurt naar verluidt met €23 miljoen winst werden doorverkocht door investeerders uit Qatar en Zwitserland.
20/01 13u30  ’Snelle winst op Utrechtse corporatieflats’Een vastgoedfonds uit Qatar en de Zwitserse bank Credit Suisse hebben in ruim een jaar tijd bijna 23 miljoen euro winst gemaakt met het opknappen en doorverkopen van 252 flats in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.
20/01 13u15  Luchtverkeersleiding wil klaar zijn voor groei SchipholLuchtverkeersleiding Nederland wil de interne onrust bezweren door investeringen in nieuwe systemen, meer communicatie en het aantrekken van extra personeel. Zo moet de organisatie klaar zijn voor groei van Schiphol.
20/01 10u30  CNV: Chauffeurs moesten rijden tijdens stormVeel vrachtwagenchauffeurs die donderdag tijdens de zware storm op pad gingen, moesten dat van hun werkgevers. Dat zegt bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.
20/01 09u15  ’Beleggers steeds euforischer’Wereldwijd draait de economie goed en de inflatieniveaus en rentes zijn over het algemeen bescheiden. Dit is een ideaal beleggingsklimaat, benadrukt vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa. Wel vraagt hij zich af of beleggers niet te euforisch worden.
20/01 08u45  Kantoor had geschorste notarissen in dienstBij Amsterdamse notariskantoor Voorwinde is ruim 2,1 miljoen euro van de derdengeldenrekening verdwenen, schrijft Het Parool.
20/01 08u45  Nijenhuis kleiner in RoodMicrotecVoormalig topman en adviseur van RoodMicrotec Philip Nijenhuis heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
20/01 08u15  Column: FNV is de weg kwijtVorige week presenteerde de FNV een plan waarmee „een einde gemaakt moet worden aan het afbraakbeleid van regering en werkgevers”. Deze toonzetting maakt al duidelijk dat de bond op het oorlogspad is.
20/01 00u15  Facebook geeft betrouwbaar nieuws voorrangFacebook gaat prioriteit geven aan „betrouwbaar” nieuws in de stroom berichten die worden geplaatst. Topman Mark Zuckerberg kondigde dat voornemen aan om „sensatiezucht” en „desinformatie” in de sociale media te bestrijden. Zijn bedrijf, dat meer dan twee miljard maandelijkse gebruikers kent, gaat taxatiemethodes gebruik om te bepalen hoe integer de geleverde informatie is.
19/01 23u00  Fitch verhoogt kredietoordeel SpanjeKredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 22u45  ’Grote overname handelaren olie en zaden’Grondstoffenhandelaar Archer Daniels Midland (ADM) doet een bod op branchegenoot Bunge. Het aandeel Bunge schoot vrijdagavond nabeurs met 11% omhoog.
19/01 22u30  Winsten op beurzen New YorkDe beurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 22u15  'Ook British Airways wil nieuwe A380's kopen'British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. Eerder deze week maakte Emirates al een order voor 36 superjumbo's van Airbus bekend.
19/01 21u00  Shell wil taxidienst in Londen beginnenOlie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell, schrijft zakenkrant Financial Times.
19/01 20u00  Binck en Flow Traders verkopen belang Think ETF'sBinckBank en Flow Traders verkopen hun belangen van respectievelijk 60 en 24 procent in Think ETF's aan Van Eck Associates. Het management van Think ETF's verkoopt zijn belang van 16 procent, waardoor Van Eck vrijwel het volledige eigenaarschap van Think ETF's verkrijgt.
19/01 20u00  Binck en Flow Traders verkopen belang Think ETF’sBinckBank en Flow Traders hebben hun belang in Think ETF's management verkocht.
19/01 20u00  Schade-experts en herstellers maken overurenVan onze redactie DFT Nederlandse schade-experts en taxateurs hebben er twee lange dagen opzitten. Verzekeraars ramen de totale schade van de storm van afgelopen donderdag op zeker 110 miljoen euro.
19/01 19u45  Wisselend beeld op Wall StreetDe beurzen in New York lieten vrijdag een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 19u00  'Betalingsbedrijf Adyen werkt aan beursgang'Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
19/01 19u00  Iedereen wil Noord/Zuidlijn zienMassale belangstelling voor de open dag van de Noord/Zuidlijn morgen. Dertigduizend mensen hebben zich nu al aangemeld.
19/01 18u15  Ict-bedrijf Incentro weg uit TurkijeHet snel groeiende ict-bedrijf Incentro uit Nederland vertrekt uit Turkije.
19/01 18u00  Fraudevalkuil ongekend diepConsumenten blijven in de val lopen die (internet)criminelen hebben uitgezet. In 2017 bedroeg het schadebedrag waarvoor consumenten werden opgelicht €15,8 miljoen, een verdubbeling in vergelijking met 2016, zo blijkt uit cijfers van de Fraudehelpdesk. Met de volgende tips ziet u de valkuilen al van verre.
19/01 18u00  Beursverslag: AEX hoger het weekend inDe Amsterdamse beurs is met winst aan het weekend begonnen. Beleggers omarmden vrijdag vooral Galapagos en Philips. AEX-zwaargewicht Royal Dutch Shell deed echter een stapje terug door de lagere olieprijs.
19/01 18u00  ’Betaalreus Adyen vraagt banken voor beursnotering’Het Nederlandse betaalbedrijf Adyen wil de Amerikaanze zakenbanken JPMorgan Chase en Morgan Stanley inschakelen om een mogelijke beursnotering in gang te zetten.
19/01 17u15  Groen licht nieuwe bestuursvoorzitter IntertrustDe aandeelhouders van financieel en juridisch dienstverlener Intertrust hebben ingestemd met de benoeming van de Amerikaanse Stephanie Miller tot nieuwe bestuursvoorzitter. Zij begint volgende week maandag in haar nieuwe functie voor een periode van vier jaar.
19/01 17u00  Geen beperking energiedrankjes AldiAldi Nederland gaat de verkoop van energiedrankjes aan jongeren vooralsnog niet aan banden leggen.
19/01 17u00  PvdA’er Tang op belastingvisite bij BonoEuroparlementariër Paul Tang (PvdA) wil volgende week in Ierland de Nederlandse brievenbusmaatschappij van Bono symbolisch terugbezorgen bij de U2-zanger.
19/01 16u30  Vertrouwen consumenten VS omlaagHet consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari licht gedaald. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
19/01 16u15  Beursverslag: AEX stijgt boven 570De Amsterdamse beurs staat vrijdagmiddag op een fraaie winst. Beleggers omarmen vooral biotechnologiebedrijf Galapagos. AEX-zwaargewicht Royal Dutch Shell doet echter een stapje terug door de lagere olieprijs.
19/01 16u00  Wall Street opent met kleine winstenDe beurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. Beleggers lijken zorgen om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid even naast zich neer te leggen. IBM en American Express staan in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 16u00  Oudere werknemer de sigaarDe meest kwetsbare groep in Nederland zit in de leeftijd 55 - tot 64 jaar. DFT-verslaggever Martin Visser wil aandacht voor deze groep.
19/01 15u45  KLM wekt woede met vijfjaarscontractDe top van KLM wil vijfjaarscontracten invoeren. Vakbonden en personeel zijn furieus. DFT-verslaggever Yteke de Jong licht toe.
19/01 15u30  Energieopbrengst door storm valt tegenWindmolens hebben donderdag niet kunnen profiteren van de zware storm die donderdag over het land raasde. De geschatte opbrengst aan windenergie was met slechts een zevende plaats in het maandoverzicht verrassend laag. Dat meldt hoogleraar Energietransitie van de Hanzehogeschool en manager bij Gasunie Martien Visser.
19/01 15u30  Exportwaarde Nederlandse pop €196 miljoenDe exportwaarde van de Nederlandse popmuziek is in 2016 gegroeid naar een recordbedrag van ruim 196 miljoen euro. Daarmee is de lichte daling die in 2015 was te zien, weer volledig ingehaald. Buma Cultuur maakte de meest recente cijfers bekend die dit weekend worden gepresenteerd op het festival ESNS/Noorderslag.
19/01 15u15  Opdracht VolkerWessels in Hendrik-Ido-AmbachtVolkerWessels gaat 135 woningen bouwen in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat maakte het bouwbedrijf bekend, zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
19/01 15u15  Elliott zet Qualcomm onder druk in NXP-dealElliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent. Daarmee zet de activistische investeerder de Amerikaanse chipproducent Qualcomm verder onder druk om met een hoger bod op NXP te komen. Nu is door Qualcomm 47 miljard dollar geboden.
19/01 15u00  'Wall Street begint met kleine winsten'De beurzen op Wall Street stevenen af op een licht hogere opening. Beleggers lijken zorgen om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid even naast zich neer te leggen. IBM en American Express staan voorbeurs op verlies. Beide bedrijven kwamen donderdagavond met kwartaalresultaten.
19/01 14u15  Markt rekent op hoger kredietoordeel SpanjeOp de financiële markten wordt voorgesorteerd op de verhoging van de kredietwaardigheid van Spanje. Daardoor is het verschil in rente op Spaans staatspapier ten opzichte van dat van Duitsland gezakt tot het laagste niveau in zes maanden.
19/01 14u00  Verlies oliedienstverlener Schlumberger loopt opDe Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft in het vierde kwartaal het verlies fors zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam onder meer door een flinke eenmalige afschrijving.
19/01 13u45  Google gaat samenwerken met Chinees TencentGoogle slaat op verscheidene terreinen de handen ineen met zijn Chinese branchegenoot Tencent. De twee technologiereuzen gaan patenten bij elkaar leggen om zo samen verder te komen met de ontwikkeling van nieuwe technologieën.
19/01 13u30  Geplaagd Steinhoff verkoopt luxe privéjetDe in opspraak geraakte meubelgigant Steinhoff heeft zijn luxe Gulfstream 550 privéjet verkocht aan een Amerikaanse vliegtuigmakelaar. Daarmee krijgt het concern, dat in financiële problemen zit, weer wat geld in kas.
19/01 13u00  Oppepper regio Eindhoven kost 370 miljoenDe regio Eindhoven heeft 370 miljoen euro nodig om de voorzieningen in de zogeheten Brainport Eindhoven te verbeteren. Dat blijkt uit een plan dat vrijdag is aangeboden aan het kabinet.
19/01 13u00  KLM past op Chinees verzoek website aanKLM past op aandringen van de Chinese luchtvaartautoriteit haar website aan. De luchtvaartmaatschappij noemt in de lijst met bestemmingen Hongkong en Taiwan als afzonderlijke landen. China beschouwt de twee regio's als deel van China, onder gezag van de regering in Peking.
19/01 12u45  Storm jaagt verzekeraars op kostenDe stormschade zal rond de 100 miljoen bedragen. Uitzonderlijk veel volgens het Verbond van Verzekeraars
19/01 12u45  Mobiel internetten explodeert door onbeperkte bundelsHet dataverbruik op mobiele telefoons is in het tweede kwartaal van 2017 met maar liefst een kwart gestegen. Het komt volgens toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) door onbeperkte bundels.
19/01 12u30  Beursverslag: Galapagos op dreef op groene AEXDe Amsterdamse beurs staat vrijdagmiddag op een fraaie winst. Beleggers omarmen vooral biotechnologiebedrijf Galapagos. De oliefondsen deden echter een stapje terug.
19/01 12u00  Gemeente schiet tekort bij schuldhulpGemeentes doen nog niet genoeg om mensen met fikse schulden te helpen. Volgens de Nationale ombudsman haken te veel probleemgevallen af door te veel administratieve rompslomp.
19/01 12u00  'Unlimited' helpt mobiel dataverbruik vooruitHet mobiele datagebruik zit flink in de lift sinds enkele grote telecomaanbieders onbeperkt mobiel internet zijn gaan aanbieden. Dat constateert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van cijfers over de eerste helft van vorig jaar.
19/01 12u00  'Japanners azen op uraniumverrijker Urenco'De Japanse regering zou via de Japan Bank of International Cooperation (JIBC) azen op uraniumverrijker Urenco, waar Nederland voor een derde eigenaar van is. Dat schrijft zakenkrant Nikkei op basis van ingewijden. De eerste gesprekken zijn volgens de krant al gevoerd.
19/01 11u15  'ForFarmers profiteert van bloeiende markt'De aantrekkende landbouwsector is goed nieuws voor ForFarmers. Analisten van KBC Securities verhoogden hun advies op het veevoederbedrijf, geholpen door de gunstige vooruitzichten, zo werd in een rapport gemeld.
19/01 11u15  Beursverslag: AEX hervat opmars; Galapagos op dreefNa een voorzichtige start kregen op het Damrak vrijdagochtend de winnaars geleidelijk weer de overhand. Daarmee werd de opmars van de AEX deze week hervat. Vooral Galapagos werd door beleggers omarmd. De koophonger naar aandelen ASML kwam ook weer op gang. De oliefondsen deden een stapje terug.
19/01 11u00  'Olieproductie VS neemt dit jaar fors toe'De olieproductie in de Verenigde Staten neemt dit jaar naar verwachting sterk toe, gestimuleerd door de stijgende prijzen. Dat biedt tegenwicht aan de productiebeperkingen die de OPEC samen met onder meer Rusland heeft doorgevoerd, schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in zijn maandrapport over de mondiale oliemarkt.
19/01 11u00  Black Friday drukt winst moeder MediaMarktBlack Friday heeft een flinke hap genomen uit de winst van Ceconomy. Dat maakte het Duitse moederbedrijf van onder meer MediaMarkt vrijdag bekend in een tussentijdse handelsupdate.
19/01 10u30  Meer banen op de tocht bij verzekeraar VGZBij zorgverzekeraar VGZ staan mogelijk veel meer banen op de tocht dan eerder gemeld. Volgens vakbond De Unie kan het banenverlies door de beoogde bezuinigingen bij het bedrijf oplopen tot zevenhonderd arbeidsplaatsen. VGZ zelf vindt het nog te vroeg voor een dergelijke berekening.
19/01 10u15  'Fever-Tree stijgt op gerucht over Unilever'De Britse maker van luxe frisdranken Fever-Tree maakte vrijdagochtend een sprongetje op de beurs in Londen door vermeende interesse van voedingsmiddelengigant Unilever. Het bedrijf zou minimaal 3,2 miljard pond moeten opbrengen, zo melden Britse media.
19/01 10u15  'Zorgen om lithiumprijs bij AMG overdreven'Zorgen bij beleggers over de mogelijke impact van een overaanbod aan lithium op Advanced Metallurgical Group (AMG), zijn overtrokken. Dat schrijft analist Stijn Demeester van ING in een commentaar.
19/01 10u00  Stevige winstwaarschuwing CarpetrightVloerspecialist Carpetright heeft een stevige winstwaarschuwing de deur uitgedaan. Volgens het Britse bedrijf vallen de verkopen vooral sinds kerst erg tegen als gevolg van het gebrekkige consumentenvertrouwen in het Verenigd Koninkrijk.
19/01 09u45  Unilever houdt terugval AEX beperktNa een licht negatieve start maakte de Amsterdamse beurs vrijdag het verlies bijna weer goed. Beleggers namen een afwachtende houding vanwege de dreigende sluiting van de Amerikaanse overheidsdiensten. Het zwaarwegende fonds Unilever legde een steun onder de AEX. De bankaandelen ING en ABN Amro moesten terrein prijsgeven.
19/01 09u45  Flow Traders draagt nieuwe bestuurders voorBeursintermediar Flow Traders wil Folkert Joling en Thomas Wolff benoemen in het bestuur van de beursgenoteerde onderneming. Het tweetal is daarvoor door de raad van commissarissen genomineerd. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) is al akkoord.
19/01 09u45  'Geleidelijk herstel Beter Bed na domper'Lees meer >
19/01 09u30  Deutsche Bank denkt weer aan groeiHet herstructureringsplan van Deutsche Bank is volgens de leiding in een fase beland waarbij de bank weer voorzichtig aan groei kan gaan denken. Dat zei topman John Cryan tijdens een bijeenkomst in Berlijn.
19/01 09u30  AEX doet stapje terug na opmarsDe Amsterdamse beurs ging vrijdag met een klein verlies van start. De terughoudendheid op Wall Street een dag eerder vanwege de dreigende sluiting van Amerikaanse overheidsdiensten zette een rem op de opmars van de AEX. Bij de hoofdfondsen werd de sterk opgaande lijn van ASML een halt toegeroepen. Midkapper Air France KLM was uit de gratie.
19/01 09u00  Verzekeraars ramen stormschade op 90 miljoenDe zeer zware storm die Nederland donderdag geselde, heeft volgens een eerste raming van het Verbond van Verzekeraars voor circa 90 miljoen euro schade aangericht. Het gaat daarbij alleen nog maar om de schade aan woonhuizen en auto's, aldus de brancheorganisatie.
19/01 08u45  Omzet Beter Bed in Duitsland hard onderuitBeter Bed heeft afgelopen kwartaal een flinke omzetdaling moeten incasseren in Duitsland, de grootste markt voor de Brabantse beddenverkoper. Het bedrijf kampt daar met de naweeën van een gifschandaal, dat twijfel heeft gezaaid over de veiligheid van schuimmatrassen.
19/01 08u45  Cognacverkoop China goed voor Rémy CointreauDe Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan. Het concern profiteerde vooral van een sterk aangetrokken vraag uit China naar cognac van het merk Rémy Martin, blijkt uit een nieuw handelsbericht.
19/01 08u45  HBM Healthcare kleiner in ProbiodrugHBM Healthcare Investments heeft zijn belang in Probiodrug verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
19/01 08u45  Vopak draagt nieuwe commissaris voorTankopslagbedrijf Vopak heeft Lucrèce Foufopoulos-De Ridder voorgedragen als lid van de raad van commissarissen. Aandeelhouders stemmen op 18 april over haar benoeming. Die moet per die datum ook ingaan.
19/01 08u45  Slechte nachtrust Beter Bed in DuitslandBeter Bed heeft afgelopen kwartaal een flinke omzetdaling moeten incasseren in Duitsland, de grootste markt voor de Brabantse beddenverkoper. Het bedrijf kampt daar met de naweeën van een gifschandaal, dat twijfel heeft gezaaid over de veiligheid van schuimmatrassen.
19/01 08u30  Duitse producentenprijzen licht gestegenDe producentenprijzen in Duitsland zijn in december met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
19/01 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'De Amsterdamse aandelenbeurs opent vrijdag waarschijnlijk vrijwel vlak. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters lijken zonder grote koersuitslagen te beginnen na het licht lagere slot op Wall Street. Beleggers houden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar nog altijd geen akkoord is over een verhoging van het schuldenplafond.
19/01 08u30  RoodMicrotec treft regeling met oud-topmanRoodMicrotec heeft het definitieve vertrek van oud-topman Philip Nijenhuis nu ook financieel geregeld. Hij krijgt in totaal 400.000 euro uitgekeerd, verspreid over twee tranches. De eerste wordt deze maand uitgekeerd, de tweede uiterlijk in januari 2019.
19/01 08u30  HSBC krijgt miljoenenboete in fraudezaak VSDe Britse bank HSBC heeft in de Verenigde Staten een boete van 100 miljoen dollar gekregen vanwege het manipuleren van valutakoersen. De schikking volgt op onderzoek dat eerder al leidde tot veroordelingen van voormalig-medewerkers en aanklachten tegen anderen.
19/01 08u00  Werkgevers willen invoering vijfjaarscontractDe tussenbaan, waarbij werknemers een aanstelling krijgen voor vier of vijf jaar, is in opkomst. Steeds meer werkgevers pleiten voor de invoering van deze tijdelijke contracten.
19/01 07u45  'Traditionele supermarkt verdwijnt'De traditionele supermarkt zal verdwijnen. Dat zegt Colette Cloosterman-Van Eerd, bestuurder en mede-eigenaar van supermarktketen Jumbo in een interview met het Financieele Dagblad. Volgens haar worden het plekken waar mensen elkaar ontmoeten en waar keukens aan winkels worden toegevoegd om eten te bereiden.
19/01 07u45  Record aan vastgoedinvesteringen in 2017De investeringen in Nederlands vastgoed zijn vorig jaar gestegen tot het recordniveau van ruim 19,5 miljard euro. Daarmee werd het eerdere record van 14 miljard euro in 2016 ruimschoots overtroffen. Dat blijkt uit cijfers van de internationale vastgoedadviseur CBRE.
19/01 07u45  'Unilever haakt af voor Halo Top-ijsjes'Unilever was dichtbij de overname van de Amerikaanse ijsjesproducent Halo Top voor 2 miljard dollar, maar is afgehaakt. Dat meldde de New York Post op basis van ingewijden.
19/01 07u30  Nikkei sluit week licht hoger afDe Japanse effectenbeurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Beleggers deden het rustig aan en hielden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar nog altijd geen akkoord is over de verhoging van het schuldenplafond en een sluiting dreigt van veel overheidsinstellingen. Ook op de andere belangrijke markten in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen beperkt.
19/01 07u15  Softbank rondt aankoop belang in Uber afDe Japanse techinvesteerder Softbank heeft de aankoop van een groot belang in Uber voltooid. Daarmee is een aantal forse veranderingen in gang gezet in de manier waarop het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app wordt aangestuurd.
19/01 05u45  Column: Davos geeft stof tot nadenkenDe aftrap van het World Economic Forum (Davos 2018) is aanstaande. Op 22 januari a.s. vinden wat openingsrituelen plaats en op 23 januari begint dan een van de meest invloedrijke fora ter wereld waar ook dit jaar weer veel wereldleiders acte de présence zullen geven.
18/01 23u00  Omzet IBM groeit voor het eerst sinds 2012Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft afgelopen kwartaal voor het eerst in bijna zes jaar meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was met name te danken aan technologieën die IBM heeft aangewezen als cruciaal voor zijn toekomstplannen, bijvoorbeeld op het gebied van social media, mobiel, beveiliging en de cloud.
18/01 22u45  'Belastingstrop' drukt IBM in rode cijfersHet Amerikaanse technologieconcern IBM heeft afgelopen kwartaal een verlies in de boeken gezet. Dat komt door een papieren verlies als gevolg van de recente belastinghervorming in de Verenigde Staten. Die leidt ertoe dat het bedrijf toekomstige belastingvoordelen deels moet wegstrepen. Afgezien van eenmalige posten is het resultaat volgens het bedrijf wel verbeterd.
18/01 22u30  Wall Street zakt iets terug na nieuwe recordsDe aandelenmarkten op Wall Street zijn donderdag iets weggezakt na de nieuwe recordstanden van een dag eerder. Beleggers verwerken de resultaten van onder meer aluminiumproducent Alcoa, die op de beursvloer slecht werden ontvangen. Ook houden de Amerikaanse overheidsfinanciën beleggers bezig, omdat nog altijd geen akkoord is over een verhoging van het schuldenplafond.
18/01 21u30  Softbank rond aankoop belang in Uber afDe Japanse techinvesteerder Softbank heeft de aankoop van een groot belang in Uber voltooid. Daarmee is een aantal forse veranderingen in gang gezet in de manier waarop het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app wordt aangestuurd.
18/01 21u00  ’VGZ schrapt 700 banen’Bij zorgverzekeraar VGZ staan 700 banen op de tocht. Daarvoor vreest vakbond De Unie.
18/01 20u15  Wall Street zakt weg van recordstandenDe aandelenmarkten op Wall Street zakken donderdag iets weg van de recordstanden die een dag eerder werden bereikt. Beleggers verwerken de resultaten van onder meer aluminiumproducent Alcoa, die op de beursvloer slecht werden ontvangen. Ook houden de Amerikaanse overheidsfinanciën beleggers bezig, omdat nog altijd geen zicht is op een verhoging van het schuldenplafond.
18/01 19u30  Stormschade nu al minstens €50 miljoenDe zeer zware storm die donderdag huishield in Nederland, heeft voor minstens 50 miljoen euro schade aangericht. Dat heeft een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars gezegd. ,,Dat is een ondergrens, er kunnen nog tientallen miljoenen bijkomen'', aldus de zegsman.
18/01 18u30  Mediabedrijf TMG wil af van beursnoteringDe Telegraaf Media Groep wil zijn notering aan de beurs in Amsterdam beëindigen. Daartoe heeft de huidige meerderheidsaandeelhouder, de Vlaamse branchegenoot Mediahuis, een verzoek ingediend bij beursbedrijf Euronext Amsterdam.
18/01 18u30  Schade door de storm? Maak meteen foto’sWie donderdag een schade heeft opgelopen door de storm die door ons land raast, doet er goed aan de schade meteen op de foto te zetten. En niet meteen zelf te gaan repareren.
18/01 18u30  TMG verlaat de beursHet aandeel Telegraaf Media Groep verdwijnt van de beurs. Uitgeefconcern Mediahuis heeft inmiddels 98,5% van de aandelen TMG en heeft Euronext verzocht de notering van het aandeel TMG NV te beëindigen.
18/01 18u15  Plan voor waterstoffabrieken op zeeBoorplatformen ombouwen tot waterstoffabrieken. Onder meer Shell en AkzoNobel willen dit. DFT-verslaggever Wouter van Bergen legt uit.
18/01 18u00  ASML en Altice sterk op mooie beursdagDe Amsterdamse beurs heeft een mooie dag achter de rug. De AEX nam verder afstand van de top uit 2007, waaraan ASML een wezenlijke bijdrage leverde. Ook Altice viel in de smaak.
18/01 17u15  ’Olie is veel te duur geworden’De prijzen van Brent- en WTI-olie stijgen dit jaar, oliekartel OPEC schroeft de productie terug hopend op hogere tarieven. Maar de futureprijzen zijn veel te hoog, meent analist Nitesh Shah, grondstofspecialist bij ETF Securities.
18/01 17u15  Frustraties op werkvloer bij ex-kankerpatiëntenWerkgevers en leidinggevenden hebben niet of nauwelijks begrip voor personeelsleden die late effecten ondervinden van een ernstige ziekte zoals kanker, waarvan ze hersteld of genezen zijn.
18/01 17u15  S&P negatiever over KardanDe Israëlische dochter van kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P), Maalot, heeft zijn rapportcijfer voor Kardan verlaagd naar ilCC. Het vooruitzicht is negatief, wat betekent dat een verdere verlaging in de nabije toekomst in de lijn der verwachtingen ligt.
18/01 17u00  Deze robot kan echt alles in huisIn Tokyo is momenteel een beurs voor robots. Een robot voor in het huishouden doet de harten van bezoekers sneller kloppen.
18/01 16u45  Nieuw: Auto voert sollicitatiegesprekWie graag bij de autofabriek van Volvo in België wil werken, moet zich in de eerste ronde langs een auto werken. Een omgebouwde S90 gaat de sollicitatiegesprekken met kandidaten voeren.
18/01 16u15  AEX scherpt 16-jaars record aanDe AEX stond in de namiddag op een redelijke winst en nam daarmee verder afstand van de top uit 2007. ASML leverde een wezenlijke bijdrage aan de voortgaande opmars. Ook Altice viel in de smaak.
18/01 16u15  Voorlopig akkoord over nieuwe cao UnileverDe tweeduizend werknemers van Unilever zijn dicht bij een nieuwe cao. De vakbonden bereikten donderdag een voorlopig akkoord over de arbeidsvoorwaarden voor de komende veertien maanden.
18/01 16u00  Kleine koersuitslagen bij opening Wall StreetDe aandelenmarkten op Wall Street zijn donderdag met beperkte uitslagen aan de handelsdag begonnen. Beleggers verwerken de resultaten van onder meer aluminiumproducent Alcoa, die op de beursvloer slecht werden ontvangen. Ook zijn er zorgen over de Amerikaanse overheidsfinanciën, omdat nog altijd geen zicht is op een verhoging van het schuldenplafond.
18/01 15u45  Extreme drukte voor verzekeraarsDe storm van vandaag zorgt voor miljoenen euro’s aan schade. Verzekeraars komen handen te kort om alle aangiften te verwerken.
18/01 15u45  Flink meer loon voor Britse piloten RyanairDe Britse piloten van Ryanair hebben ingestemd met loonsverhogingen tot wel 20 procent. Dat is via geheime stemmingen gebeurd en vliegeniers van de prijsvechter kunnen op de loonstrook van deze maand al een hoger bedrag tegemoetzien. Elders is Ryanair er nog niet uit. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij is nog met meerdere vakbonden in onderhandeling.
18/01 15u45  Meer concurrentie bij afhandelen pinbetalingWinkeliers, webshops en restaurants krijgen meer keuzemogelijkheden voor de afhandeling van elektronische betalingen. Zij kunnen vanaf 7 februari het voor hen meest geschikte bedrijf kiezen voor de afwikkeling. Dat moet leiden tot lagere transactiekosten, waarvan consumenten volgens de Europese Commissie kunnen profiteren.
18/01 15u45  ’Kapotte elektrische apparaten te snel weggegooid’Bijna drie op de vier Nederlanders gooit een elektrisch apparaat dat kapot is meteen weg zonder een poging tot reparatie te doen. Dat is onterecht, vindt Natuur & Milieu.
18/01 15u30  Brussel sluit korting voor Nederland niet uitBrussel is er niet happig op Nederland opnieuw korting te geven op zijn jaarlijkse bijdrage aan de Europese Unie. Maar de Europese Commissie zegt ook niet hardop nee.
18/01 15u15  Brussel akkoord met overname chipbedrijf NXPDe Amerikaanse chipgigant Qualcomm heeft groen licht gekregen van Brussel voor de overname van de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors. De Europese Commissie stelde wel enkele voorwaarden aan de overname ter waarde van ongeveer 47 miljard dollar.
18/01 15u15  ’Kansen voor waterstofproductie op zee’Kunstmatige eilanden midden op zee of afgedankte offshore olie- en gasplatforms te gebruiken zijn dure oplossingen om wind-op-zeestroom in goede banen te leiden, maar kunnen bij de juiste omstandigheden toch economisch uit.
18/01 15u00  Groei industrie Philadelphia minder sterkDe industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia groeit in januari minder sterk. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve van Philadelphia naar buiten heeft gebracht.
18/01 15u00  Uitkeringsaanvragen VS flink omlaagHet aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week met 41.000 gedaald tot 220.000. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x ABN Amro stapt uit Payconiq23/01 05u45 - De Financiële Telegraaf: Payconiq, de innovatie die betalen met de mobiele telefoon in winkels mogelijk maakt, wordt vandaag gelanceerd in Nederland. De app heeft de steun van ING, Rabobank, SNS, ASN en RegioBank, maar niet langer van ABN Amro.
9x Nikkei op hoogste niveau sinds 199123/01 07u30 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een stevige winst de dag uitgegaan en bereikte het hoogste niveau sinds november 1991. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die conform verwachting het monetaire beleid onveranderd liet. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen stevig vooruit na de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op de beëindiging van de shutdown van overheidsinstellingen.
9x Wiebes: Bedrijven moeten stoppen met gas Groningen23/01 10u30 - De Financiële Telegraaf: Grote bedrijven moeten op korte termijn stoppen met gebruik van Gronings gas. Dat verzoek heeft minister Wiebes (Economische Zaken) bij hen neergelegd.
9x Uitzendbranche vorig jaar met 6% gegroeid23/01 10u30 - De Financiële Telegraaf: Het aantal uren dat uitzendkrachten maken, is het afgelopen jaar iets minder hard gegroeid dan in 2016. De omzet van de leden van branchevereniging ABU steeg het afgelopen jaar met 7%, net als in 2016, maar het aantal uitzenduren nam met 6% toe. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 7% toename in 2016.
9x Olieprijs op weg terug naar $7023/01 12u15 - De Financiële Telegraaf: Na de terugval in de voorbije week vervolgde de prijs van ruwe olie (Brent) dinsdag de weg omhoog waarmee de grens van $70 per vat weer in zicht kwam.
8x Bank of Japan handhaaft beleid23/01 07u15 - De Financiële Telegraaf: De Japanse centrale bank voert geen wijzigingen door in het monetair beleid. Dat bleek na een tweedaagse beleidsvergadering van de Bank of Japan (BoJ).
8x Column: Grondstoffen in de lift23/01 07u45 - De Financiële Telegraaf: Een veelgebruikte index om de prijzen van grondstoffen als vermogenscategorie goed te kunnen volgen is de Bloomberg Commodity Index. Deze index bevat 22 verschillende grondstoffen waaronder olie, aardgas, goud, zilver, koper, koffie, suiker en sojabonen.
8x Nieuwe handelsmuur VS treft LG en Samsung23/01 08u15 - De Financiële Telegraaf: De Amerikaanse president Donald Trump heeft importheffingen aangekondigd op onder meer wasmachines. Dat betekent dat witgoed van onder meer grote Koreaanse producenten als Samsung en LG tot wel de helft duurder wordt in de Verenigde Staten.
8x Werknemer helpen met lening23/01 11u45 - De Financiële Telegraaf: Met de storm van vorige week is er een boom op de auto van één van onze secretaresses gevallen. De auto is total loss. De verzekering betaalt alleen de dagwaarde van de auto en daar kan ze geen nieuwe van kopen. Kan ik haar helpen met een lening of zoiets?
8x AFM hekelt alternatieve beleggingsinstellingen23/01 12u15 - De Financiële Telegraaf: Beheerders van alternatieve beleggingainstellingen blijven in gebreken. Dat concludeert toezichthouder AFM na onderzoek in de sector. Een beheerder had zelfs geen bewaarder van vermogen aangesteld.

Statistieken

Artikels:
39613
Gelezen:
36609
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven