woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
21/08 22u45  Wall Street sluit met winst De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag in de plus gesloten. De S&P 500 bereikte tussentijds zelfs een recordstand. Beleggers keken uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China die op het punt staan te beginnen. Daarnaast verwerkten ze opvallende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over het beleid van de Federal Reserve.
21/08 22u15  Rijden op waterstof komt traag op stoom Energiereus Shell gaat in ons land vier waterstoftankstations bouwen als onderdeel van een groter toekomstig netwerk van waterstofstations. Maar van een waterstofrevolutie is daarmee nog lang geen sprake.
21/08 21u15  ArcelorMittal lost obligaties vervroegd af Beleggers hebben in totaal voor 725 miljoen dollar aan obligaties aangeboden aan staalproducent ArcelorMittal. Het bedrijf maakte de voorlopige resultaten van zijn tender dinsdag bekend. ArcelorMittal wil voor maximaal 750 miljoen dollar aan obligaties afkopen.
21/08 20u45  Negen ton basissalaris Smith bij AF-KLM De nieuwe topman van Air France-KLM gaat negen ton per jaar verdienen. De luchtvaartcombinatie onthulde het salaris dat Ben Smith volgend jaar krijgt op haar website.
21/08 20u45  Langste beursstijging ooit Vanavond om tien uur kan de champagne op Wall Street ontkurkt worden. Dan breekt de S&P500 een nieuw record, namelijk van langste bullmarkt aller tijden.
21/08 20u30  Analyse: Turkije voedt twijfel over stresstest banken Wat hebben SNS Reaal, Dexia, Banco Popular Español, Commerzbank, CajaSur, Veneto Banca, Banca Popolare di Vicenza en Allied Irish Banks met elkaar gemeen? Dat deze banken geen alle ooit zakten voor de stresstesten die de Europese Banken Autoriteit (EBA) sinds 2010 uitvoert, maar na het behalen van een voldoende uiteindelijk alsnog in gigantische financiële problemen kwamen.
21/08 20u15  Hoger Wall Street breekt record De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de dag in de plus. De S&P 500 bereikte zelfs een recordstand. Beleggers kijken naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China die vandaag beginnen. Daarnaast verwerken ze opvallende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over het beleid van de Federal Reserve.
21/08 19u15  Uber heeft financieel directeur gevonden Uber heeft na drie jaar weer een financieel directeur. Nelson Chai gaat die rol vanaf 10 september vervullen. Hij moet het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app klaarstomen voor een beursgang die naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar plaats gaat vinden.
21/08 18u45  Boeren boos op Jumbo Door de extreme droogte nemen inkopers van supermarkten genoegen met minder perfect groenten en fruit. Behalve bij de Jumbo.
21/08 18u45  Voormalig UBS-handelaar wil onderzoek in misbruik-zaak Een oud-medewerkster van UBS heeft een hogergeplaatste collega beschuldigd van seksueel overschrijdende gedrag nadat de Zwitserse bank haar onvoldoende tegemoet zou zijn gekomen.
21/08 18u30  Personeel en regels drukken resultaat Stern Autobedrijf Stern Groep heeft de omzet in de eerste zes maanden van het jaar licht zien dalen. Ook de nettowinst nam af. Het bedrijf verwacht echter dat de markt in de tweede helft van het jaar aantrekt. Ook moeten verdere verbeteringen in de bedrijfsvoering de komende twee jaar tot een verdere verbetering van de resultaten leiden.
21/08 18u15  HAL-dochter rondt overname af HAL-dochter Broadview heeft de overname van een belang in het Duitse Westag & Getalit afgerond. De investeerder heeft nu een belang van 58,3 procent van de aandelen in de producent van materialen voor interieurafwerking en de bouwsector. Broadview heeft echter 83,4 procent van het stemrecht in de onderneming.
21/08 18u00  VS bestraffen omzeilen sancties De Verenigde Staten hebben sancties opgelegd aan twee Russen en twee bedrijven uit Rusland en Slowakije. Zij hebben volgens het ministerie van Financiën een Russische onderneming geholpen bij een poging strafmaatregelen te omzeilen.
21/08 17u45  Beurs (slot): ING trekt AEX nipt over groene streep heen Na de positieve weekstart hield de Amsterdamse beurs vervolgde dinsdag de weg bescheiden omhoog. Beleggers op het Damrak hadden vooral oog voor het aandeel Vopak. ING gaf de aanzet om de AEX verder vooruit te helpen.
21/08 17u30  Morgan Stanley stopt met waardering aandeel Tesla Morgan Stanley heeft zijn advies over Tesla stopgezet als een mogelijk signaal dat de Amerikaanse bank ondersteuning kan gaan geven bij de plannen van topman Elon Musk om de fabrikant van elektrische wagens van de beurs te gaan halen.
Laatste update: dinsdag 21 augustus 2018, 22u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/08 17u15  Chinese vrachtschepen via Noordpool naar NederlandDe Chinezen zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om hun producten naar Europese havens te brengen. Steeds vaker wordt de Noordpool in ‘de nieuwe zijderoute’ opgenomen.
21/08 17u15  ‘Facebook gaat gebruikers beoordelen op betrouwbaarheid’In een poging om misleidende informatie op het sociale netwerk aan te pakken is Facebook gestart met het beoordelen van zijn gebruikers op de mate van betrouwbaarheid.
21/08 17u00  Bank zonder brievenbus magBankklanten die hun overboekingen nog op papier doen, hebben geen recht op een brievenbus in het bankkantoor. Een consument die dat wel eiste heeft bij het Kifid, het klachteninstituut van de financiële sector, het deksel op de neus gekregen.
21/08 17u00  ’Rivaal Jeffries hengelt Britse topdealmaker HSBC binnen’Philip Noblet, de belangrijkste persoon bij het maken van deals op het gebied van overnames voor de Britse bank HSBC gaat zijn geluk beproeven bij rivaal Jefferies.
21/08 17u00  Bemiddelaar voor conflict KLM en pilotenKLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict. De bemiddelaar heeft tot 6 september om dit te bewerkstelligen, maakt pilotenvakbond VNV bekend.
21/08 16u00  Tesla vindt weer weg omhoogNa de eindsprint van maandag is het aandeel Tesla op Wall Street dinsdag 1,7% hoger van start gegaan, op een koers van $313.
21/08 16u00  Beurs: AEX krijgt met steun ING 560 weer in zichtDe AEX hield dinsdag in de late middaghabdel de opgaande lijn vast tot dicht tegen de 560 punten geholpen door de positieve gang van zaken op Wall Street. Vooral ING droeg bij om de opleving een vervolg te geven.
21/08 15u45  Wall Street opent in het groenDe aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht in de plus geopend. Beleggers kijken naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China die vandaag beginnen. Daarnaast verwerken ze opvallende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over het beleid van de Federal Reserve.
21/08 15u15  Kijken, appen, niet kopenEén op de tien webshoppers in Groot-Brittannië doen de kleren die ze kopen maar één keer aan, om er een selfie mee te maken, en sturen hun aankopen daarna terug. Brancheclub Thuiswinkel.org ziet die trend ook in Nederland.
21/08 15u15  WeTransfer koopt teken- en presentatie-appsWeTransfer koopt de apps Paper en Paste van het Amerikaanse bedrijf FiftyThree. Met de overname wil het van oorsprong Nederlandse techbedrijf zich nadrukkelijker manifesteren binnen de creatieve industrie.
21/08 15u15  Onderzoek naar autoheffingen VS vertraagdHet onderzoek dat moet uitwijzen of de Verenigde Staten hogere importheffingen op auto's kunnen instellen, laat voorlopig nog op zich wachten.
21/08 15u00  'Licht hogere opening op Wall Street'De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een licht hogere opening. Wall Street verwerkt opmerkingen van Donald Trump over het handelsoverleg met China en presidentiële kritiek op de renteverhogingen van de Federal Reserve.
21/08 15u00  Tik op vingers hypotheekadviseurs ABNTien hypotheekadviseurs van ABN AMRO hebben een tijdelijk beroepsverbod opgelegd gekregen. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van een of meer klanten te kopiëren, stelt de tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrecht Banken.
21/08 14u45  Beurs: Banken trekken kar; Bam timmert aan wegDe Amsterdamse beurs kabbelde dinsdag na de lunch naar een kleine winst. Banken en verzekeraar hielpen de AEX vooruit. Vopak hield de koppositie in handen. In de Midkap zat BAM gebeiteld.
21/08 14u45  Beroepsverboden voor hypotheekadviseurs ABNTien hypotheekadviseurs van ABN AMRO hebben een tijdelijk beroepsverbod opgelegd gekregen. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van een of meer klanten te kopiëren, stelt de tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrecht Banken.
21/08 14u15  ’Rapper in VS laat Musk zweten’De Amerikaanse rapper Azealia speelt mogelijk een belangrijke rol in het doorprikken van de opzienbarende tweet van topman Elon Musk over het van de beurs halen van Tesla.
21/08 14u00  Beurslieveling Adyen geeft eerste inkijk in boekenBetalingsverwerker Adyen zal woensdag voor de eerste keer na de spectaculaire beursgang inzage gaan geven in de prestaties over het eerste half jaar.
21/08 14u00  Laatste kans om toeslagen aan te vragenMensen die denken dat ze vorig jaar recht hadden op huur- of zorgtoeslag en kindgebonden budget, hebben nog maar kort om die met terugwerkende kracht aan te vragen. Op 1 september sluit het loket daarvoor bij de Belastingdienst.
21/08 13u15  Griekenland viert ’dag van vrijheid’ na negen jaar aan infuusIn Griekenland kan dinsdag eindelijk de vlag uit nadat het Zuid-Europese land negen jaar lang met omvangrijke financiële hulp van het IMF en de Europese Unie op de been moest worden gehouden.
21/08 13u15  Koopkrachtpuzzel: wie betaalt btw-verhoging?Wie moeten we straks bedanken voor de koopkrachtstijging? Premier Mark Rutte of werkgeversvoorman Hans de Boer?
21/08 13u15  Bouwers: code rood voor woningmarktBouwers en projectontwikkelaars waarschuwen voor de aanhoudende problemen op de Nederlandse woningmarkt. Volgens brancheorganisatie NVB Vereniging voor Ontwikkelaars & Bouwondernemers zorgt een nijpend tekort aan bouwlocaties en het gebrek aan personeel op de bouwplaats dat de beoogde bouwproductie van 75.000 huur- en koopwoningen per jaar voorlopig niet wordt gehaald.
21/08 13u00  Wenskaartenmaker Greetz overgenomenGreetz.nl, een online-platform om wenskaarten en verrassingen te maken en te versturen is overgenomen. De van huis uit Britse branchegenoot Photobox Group maakte bekend het Nederlandse bedrijf in te lijven. De Photobox Group is op zijn beurt weer eigendom van Exponent Private Equity en Electra Private Equity.
21/08 13u00  Chinese vrachtschepen vaker via Noordpool naar NederlandDe Chinezen zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om hun producten in Europese havens te brengen. Steeds vaker wordt de Noordpool in ‘de nieuwe zijderoute’ opgenomen.
21/08 13u00  Beurs: AEX stuurt aan boord bij banken omhoogDe Amsterdamse beurs boekte rond de lunch bescheiden terreinwinst. Vooral de positieve gang van zaken bij financials gaf steun aan de AEX. Vopak deed weer aardige zaken. In de Midkap bouwde BAM goed aan de weg.
21/08 12u45  ’Tesla haalt weer voet van rem af’Na de eindsprint van de voorgaande dag zal het aandeel Tesla vanmiddag naar verwachting de opklaring een vervolg gaan geven.
21/08 11u45  Shell plant fors meer tankstations in ChinaShell wil flink groeien op de tankstationmarkt in China. Het olie- en gasconcern is van plan om zijn pompentotaal in het Aziatische land tegen 2025 bijna verdrievoudigd te hebben tot 3500 stuks. Dat heeft een Shell-bestuurder John Abbott gezegd in een interview in Peking met zakenkrant 21st Century Business Herald.
21/08 11u30  Beurs: Vopak ontvlamt, BAM sterkHet Damrak bleef dinsdag vlak. Vopak ging ruim aan kop, Galapagos verloor het meest. De markt weeg de woorden van Trump over de eis van lage rentes. Futures voor Wall Street stonden op groen.
21/08 11u15  Rijden op waterstof, hoe werkt dat?Nu ook energiereus Shell vier waterstoftankstations bouwt, krijgt rijden met elektrische auto’s op waterstof vaart. Maar hoe werkt het?
21/08 11u00  Meer rendement voor Noors staatsfondsHet Noorse staatsinvesteringsfonds heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van de gunstigere omstandigheden op de aandelenmarkten, ondanks de oplopende handelsspanningen wereldwijd. Het grootste staatsfonds ter wereld boekte een rendement van 1,8 procent, wat neerkomt op een winst van omgerekend ruim 17 miljard euro.
21/08 10u45  China hoopt op oplossing in kift met VSChina hoopt op een oplossing in de aanhoudende handelsvete met Verenigde Staten. Dat meldde een regeringswoordvoerder dinsdag voorafgaand aan de gesprekken die vertegenwoordigers van beide landen deze week voeren in Washington.
21/08 10u30  Studentenvakbond: kamer veel te duurStudenten betalen gemiddeld bijna 20 procent te veel voor hun kamers. En wie in Amsterdam bij een particuliere verhuurder uit komt, betaalt zelfs 55 procent meer huur dan mag.
21/08 10u00  Beurs: ASR en Vopak leiden vlakke AEXHet Damrak bleef dinsdagochtend kwakkelen, zonder grote uitschieters. Financials en oliefondsen brachten enige kleur in de ochtend. ASR ging aan kop in de AEX, Aalberts verloor het meest.
21/08 09u45  Shell bouwt tankstations voor waterstofShell start met de bouw van vier waterstoftankstations. Ze moeten onderdeel worden van een groter netwerk van waterstofstations in Nederland.
21/08 09u30  Beurs: Financials en olie stuwen AEXHet Damrak begon de handel dinsdag zonder grote uitschieters. Financials en oliefondsen brachten enige kleur in de ochtend. Vopak ging aan kop in de AEX, Galapagos met Aalberts verloor het meest.
21/08 09u15  Column: De trend blijft neerwaartsOpnieuw bleef de herstelbeweging in de AEX beperkt waarbij een intraday top bij 557,50 op de borden werd gezet. Hiermee werd bijna de voormalige stijgende bodemlijn teruggetest. De trend blijft neerwaarts.
21/08 09u15  Beurs: Damrak zoekt richtingHet Damrak begon de handel dinsdag zonder grote uitschieters. Financials brachten enige winst. ASR ging aan kop in de AEX, Galapagos verloor het meest.
21/08 08u45  Toeristen kopen weer meer Delfts blauwToeristen trekken weer vaker hun portemonnee voor Delfts blauw porselein. Dat meldt de beursgenoteerde producent Royal Delft, die ook eigenaar is van Royal Leerdam Crystal, bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
21/08 08u45  Eenmalige posten drukken winst BHPDe Australische mijnbouwgigant BHP Billiton heeft de winst in zijn afgelopen boekjaar zien dalen. Dat kwam voornamelijk door eenmalige lasten die het bedrijf nam bij zijn Amerikaanse schaliegas-activiteiten, zo kwam dinsdag naar voren uit het jaarbericht van het concern.
21/08 08u45  Kaarten TomTom per seconde 570 keer aangepastDe digitale kaarten van TomTom worden momenteel gemiddeld 570 keer per seconde bijgewerkt. Volgens de navigatiedienstverlener zijn in één maand tijd 1,5 miljard aanpassingen gedaan aan de kaarten die het bedrijf wekelijks update.
21/08 08u30  Kleine winst voor Japanse beursDe Japanse aandelenbeurs is dinsdag met een kleine winst gesloten, na een schommelende handelssessie. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de uitkomsten van het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen eveneens overwegend omhoog.
21/08 08u15  UWV: groei vacatures verhoogt werkdrukVacatures zijn steeds moeilijker te vervullen. Volgens uitkeringsinstantie UWV voorzien ruim vier op de tien werkgevers meer wervingsproblemen.
21/08 08u00  UWV: vacatures steeds moeilijker te vervullenVacatures zijn steeds moeilijker te vervullen. Volgens uitkeringsinstantie UWV voorzien ruim vier op de tien werkgevers meer wervingsproblemen.
21/08 08u00  Azië verliest in ruzie tussen China en VSAziatische landen kijken met angst en beven toe hoe de handelsruzie tussen de VS en China zich verder ontwikkelt. De spectaculaire groei van de regio van de afgelopen decennia is te danken aan handel met Europa en de VS. Dat groeimodel is in gevaar.
21/08 08u00  'Pas op de plaats voor aandeelhouders Sky'Aandeelhouders van het Britse mediabedrijf Sky doen er verstandig aan voorlopig pas op de plaats te maken en niet in te gaan op de avances van 21st Century Fox. Het Amerikaanse concern van mediatycoon Rupert Murdoch wil Sky graag volledig inlijven, maar ondervindt hevige concurrentie van de Amerikaanse kabelreus Comcast.
21/08 08u00  Nederlander geeft meer uitDe stemming onder consumenten is in augustus iets minder positief dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Maar consumenten zijn wel fink meer gaan uitgeven.
21/08 07u00  Consument iets minder positiefDe stemming onder consumenten is in augustus iets minder positief dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Het consumentenvertrouwen daalde 2 punten en komt uit op 21. Het oordeel over het economisch klimaat is iets minder positief. De koopbereidheid verandert niet, zo merkte het statistiekbureau op.
21/08 05u45  Column: Eerst ’t zoet, nu ’t zuur?De Turkse lira raakte dit jaar 40 procent van zijn waarde kwijt. De Turkse aandelenbeurs verloor dit jaar in euro’s gemeten al 50 procent. De inflatie is opgelopen naar 16 procent en de vrees bestaat dat dit meer dan 20 procent zal worden. Het effectief rendement op tienjarige Turkse staatsleningen heeft de grens 20 procent al overschreden. De Turkse centrale bank staat onder druk om actie te ondernemen maar mag dat niet van de president.
21/08 05u45  Loon grootste plus werknemerWerkend Nederland heeft volgend jaar veel meer profijt van loonstijgingen dan van belastingverlagingen van het kabinet. Sterker nog, de lasten voor gezinnen gaan omhoog als gevolg van doorwerkende maatregelen uit eerdere kabinetten.
20/08 23u00  Weinig hoop bij Trump over gesprekken ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump heeft lage verwachtingen over de gesprekken die deze week plaatsvinden over de handelsruzie met China. Onderhandelaars van China worden dinsdag ontvangen in Washington.
20/08 22u45  Trump verwacht steun van FedDe Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat de Federal Reserve hem steunt. In een exclusief interview met persbureau Reuters ontweek hij de vraag of hij gelooft in de onafhankelijkheid van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Kritiek door een Amerikaanse president op de Fed is hoogst ongebruikelijk.
20/08 22u15  Wall Street hoger in aanloop handelsoverlegDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst gesloten. Het sentiment op de beurs in afwachting van de handelsgesprekken tussen de VS en China was voorzichtig optimistisch. Beleggers verwerkten verder onder meer het nodige nieuws over automaker Tesla en uitspraken van president Donald Trump.
20/08 22u15  Column: Vakantie voor MuskBent u een ambitieuze bestuurder met stevige ervaring in de auto-industrie en liefst ook in de it? Bent u een disruptieve visionair die het goed doet in de media en bij beleggers? Bent u een inspirerende leider? Wilt u dan zo snel mogelijk Elon Musk bellen?
20/08 22u00  Vakantie voor MuskBent u een ambitieuze bestuurder met stevige ervaring in de auto-industrie en liefst ook in de it? Bent u een disruptieve visionair die het goed doet in de media en bij beleggers? Bent u een inspirerende leider? Wilt u dan zo snel mogelijk Elon Musk bellen?
20/08 22u00  'Leveranciers Tesla maken zich zorgen'Een deel van de leveranciers van Tesla maakt zich zorgen of het autobedrijf zijn rekeningen wel blijft betalen. Dat schrijft The Wall Street Journal maandag op basis van een enquête onder bedrijven die zaken doen met Tesla.
20/08 21u45  Megavergoeding na ontslag blijft mogelijkNa drie jaar zuchten onder Lodewijk Asschers Wet Werk en Zekerheid hopen ondernemers dat met de Wet Arbeidsmarkt in Balans, van minister Koolmees (Sociale Zaken), personeel ontslaan goedkoper wordt. Maar juristen waarschuwen: de megavergoeding - in sommige rechtszaken liepen die op tot meer dan zes ton - is met de nieuwe wet niet van tafel.
20/08 21u00  Zorgen om $100 mln voor groene stroomDe Duitse startup-wereld is opgeschud vanwege opgehaalde investeringen van $100 miljoen voor een bedrijf dat geen praktische activiteiten heeft die omzet kunnen maken. Het lijkt een kat in de zak.
20/08 20u30  Franse pilotenbond hoopt op groei Air FranceWaar andere pilotenbonden frontaal de aanval openen op de nieuwe topman van Air France-KLM hoopt de Franse vakbond SNPL vooral dat Ben Smith zorgt voor groei. Dat laat een woordvoerder weten.
20/08 20u15  Zevende generatie achter de barSjors de Jongh is de zevende generatie van zijn familie die achter de bar staat. Hun familiebedrijf, café De Beyerd, is al jaren een begrip in Breda.
20/08 20u00  Wall Street in middaghandel in de plusDe aandelenbeurzen in New York staan maandag halverwege de handelsdag in de plus. Het sentiment op de beurs was positief in afwachting van de handelsgesprekken tussen de VS en China. Beleggers verwerkten verder weer nieuws over automaker Tesla, die vrijdag al een tik kreeg op de beurs na een interview met topman Elon Musk.
20/08 20u00  Sissy-Boy vervangt topvrouwSven Bleekemolen is maandag als nieuwe topman bij modemerk Sissy-Boy begonnen. Hij vervangt de zieke ceo Colinda Hoegee.
20/08 19u30  Sissy Boy vernieuwt topSven Bleekemolen is maandag als nieuwe topman bij modemerk Sissy Boy begonnen. Hij vervangt de zieke ceo Colinda Hoegge.
20/08 19u30  Niets wijst op einde beursfeestCrisis in Turkije, internationale onrust en Griekenland van de noodhulp,Het lijkt de beurzen allemaal niets te deren. DFT-verslaggever Edwin van der Schoot legt uit.
20/08 19u00  Bitcoin bloedbad nieuwe generatie beleggersParticulieren die sinds eind vorig jaar in de beleggersbelofte van cryptomunten zoals bitcoins zijn gestapt, boeken sindsdien niets dan verlies.
20/08 19u00  Midcap-specialist Joop Witteveen (58) overledenGerenommeerd Nederlandse small- en midcap-belegger Joop Witteveen is zaterdag overleden. Dat maakte zijn werkgever Van Lanschot Kempen maandag bekend.
20/08 18u30  'Trump klaagt over Fed-baas Powell'De Amerikaanse president heeft zich tijdens een benefietbijeenkomst kritisch uitgelaten over voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell. Volgens drie aanwezigen deed Trump zijn beklag over de renteverhogingen door de koepel van Amerikaanse centrale banken onder leiding van de door Trump zelf aangestelde Powell.
20/08 17u45  Beurs: AEX lift mee met Arcelor en ASMLDe Amsterdamse beurs kreeg maandag weer kleur na de dip van eind vorige week. Beleggers kropen geleidelijk uit hun schulp vanwege het vertrouwen dat Amerika en China de strijdbijl zullen gaan begraven. Bij de hoofdfondsen prijkten Vopak en Altice bovenaan.
20/08 17u30  Nieuwe baas PLUS werkte bij Jumbo en C1000Supermarktketen PLUS heeft in Duncan Hoy een nieuwe topman gevonden. Die is nu nog verantwoordelijk voor de grote winkels van de Britse branchegenoot Tesco. Eerder werkte hij onder meer voor Jumbo en C1000.
20/08 17u15  EU steunt gasfusie van $45 miljardDe Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De Commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 17u00  EU steunt gasfusie van $80 miljardDe Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De Commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 16u30  EU stemt in met grote gasfusieDe Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De Commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 16u30  Chinezen hamsteren olie IranChina koopt op grote schaal ruwe olie in van Iran, dat wordt getroffen door Amerikaanse sancties.
20/08 16u00  ArcelorMittal profiteert van handelsoptimismeHet optimisme over handelsgesprekken China en de Verenigde Staten blijft maandagmiddag aanhouden op de Europese aandelenbeurzen. Staalbedrijf ArcelorMittal profiteerde in Amsterdam van het sentiment en behoorde tot de grootste stijgers. Ook metalenspecialist AMG stond in de middaghandel duidelijk in de plus.
20/08 16u00  Beurs: AEX vaart wel op hoop handelsdealGeholpen door het aanhoudende positieve sentiment op Wall Street breidde de Amsterdamse beurs de winst nog wat verder uit. Verder vonden beleggers houvast in een verwachte voorzichtige hervatting van de handelsgesprekken tussen Amerika en China die eerder nog dreigende taal hanteerden. Vooral Arcelor en Vopak deden goede zaken. In de Midkap stal Takeaway de show.
20/08 15u45  Topman Specialty Chemicals komt van AxaltaDe nieuwe baas van Specialty Chemicals, de afsplitsende speciaalchemietak van AkzoNobel, komt van Akzo-rivaal Axalta. Charlie Shaver treedt aan als topman zodra het bedrijf ergens eind dit jaar volledig losstaat van AkzoNobel.
20/08 15u45  Wall Street opent iets hogerDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla ging verder omlaag na de tik op de beurs van afgelopen vrijdag na een interview met topman Elon Musk.
20/08 15u15  OPROEP: Belegt u in valuta’s?De belangstelling voor beleggen in valuta’s neemt toe. Ontwikkelingen als de Brexit en de stormachtige handel in de Turkse lira zetten de valutahandel volop in de schijnwerpers.
20/08 15u00  'Tesla weer in schijnwerpers op Wall Street'De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelsweek beginnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla blijft de gemoederen bezighouden, na de inmiddels beruchte tweets van topman Elon Musk. De agenda is maandag leeg.
20/08 15u00  VEON lost lening versneld afTelecombedrijf VEON heeft een lening van 500 miljoen dollar vervroegd afgelost. Dat blijkt uit het een financieel verslag van VEON-dochter Vimpelcom die garant stond voor de lening. Eind vorig jaar stond nog bijna de helft van de lening open, eind maart was hij volledig afgelost.
20/08 15u00  ConocoPhillips sluit akkoord met VenezolanenConocoPhillips heeft een akkoord gesloten met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA over een schadevergoeding wegens de eerdere nationalisatie van olieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land. De Venezolanen betalen het Amerikaanse oliebedrijf 2 miljard dollar plus rente.
20/08 15u00  Laag waterverbruik verraadt bijstandsfraudeurEen Groninger die dacht bijstand te kunnen ontvangen terwijl hij bij zijn familie woonde, is verraden door zijn lage waterrekening. De man verbruikte per jaar maar 3000 liter water, ongeveer de hoeveelheid water die gebruikt wordt om een paar keer per dag het toilet door te spoelen.
20/08 14u45  Beurs: Takeaway en Vopak stralen op groen DamrakDe Amsterdamse beurs hield maandag na de lunch de blik opwaarts gericht. Beleggers hielden rekening met een positieve afloop bij de komende handelsgespreken tussen China en Amerika. Vooral Arcelor en Vopak kon op flinke kopersinteresse rekenen. In de Midkap werd Takeaway omarmd.
20/08 14u30  JPMorgan zet mes diep in koersdoel Tesla tot onder $200De Amerikaanse bank JPMorgan heeft zich in een rapport somber uitgelaten over de perspectieven voor het aandeel Tesla vanwege het vermeende ontbreken van de financiering om Tesla van de beurs te halen.
20/08 14u00  Klanten weten Estée Lauder te vindenHet Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder heeft afgelopen jaar meer omzet geboekt. De huidverzorgings-, make-up- en parfumdivisies groeiden flink, de haarverzorgingstak bleef wat achter. Wisselkoerseffecten gaven de verkoopcijfers extra glans. Voor volgend jaar verwacht Estée Lauder verdere groei. Wel wordt een al aangekondigde reorganisatie duurder dan eerder gepland.
20/08 13u45  Goud krijgt weer wat glans terugNa de aanhoudende verzwakking in de voorbije weken had de prijs van goud maandag de wind eindelijk weer eens in de rug.
20/08 13u30  VW roept honderdduizenden auto's terugVolkswagen roept wereldwijd bijna 700.000 auto's van het type Tiguan en Touran terug. Bij het dakraam is een technisch probleem ontdekt, waardoor kortsluiting kan ontstaan, laat de autofabrikant weten.
20/08 13u30  Miljardendeal in vleessector VSDe Amerikaanse vleesverwerker Tyson Foods neemt voor $2,2 miljard branchegenoot Keystone Foods over. Het overnamebedrag zal in contanten worden uitbetaald.
20/08 13u15  Vleesreus VS koopt Keystone FoodsDe Amerikaanse vleesverwerker Tyson Foods neemt voor $2,2 miljard branchegenoot Keystone Foods over. Het overnamebedrag zal in contanten worden uitbetaald.
20/08 13u15  ‘Tesla op weg naar terugval onder $300’Beleggers in het aandeel Tesla krijgen vanmiddag een nieuwe domper voor de kiezen. De koers van het geplaagde Tesla zal naar verwachting onder de $300 gaan terugvallen.
20/08 13u00  Museumkaart 5 euro duurderDe Museumkaart wordt duurder. Wie er na 30 september voor het eerst een koopt, gaat 64,90 euro betalen, 5 euro meer dan nu. Wie zijn kaart alleen maar hoeft te verlengen, is straks 59,95 kwijt, ook vijf euro extra.
20/08 13u00  ’Einde Grieks programma goed nieuws eurozone’Het einde van het steunprogramma voor Griekenland is goed nieuws voor zowel Griekenland als de eurozone. ,,Voor het Griekse volk breekt na acht moeilijke jaren een nieuw hoofdstuk aan. Het zet ook een symbolische punt achter een bestaanscrisis van de eurozone'', aldus EU-commissaris Pierre Moscovici.
20/08 13u00  Beurs: Lekkere lunch met staal als topperOp het Damrak hadden rond de lunch kopers nog steeds ruim de overhand. Optimisme dat Amerika en China op één lijn kunnen gaan komen met nieuwe handelsgesprekken gaf de aanzet om in de markt te stappen. Vooral Arcelor trok bij de hoofdfondsen de kar. In de Midkap zat AMG in de voorhoede.
20/08 12u00  Staat vangt weer op korte leningDe Nederlandse Staat heeft maandagmorgen €1,82 miljard geleend voor een periode van 2,5 maanden tegen een negatieve rente van 0,61%. Daarmee verdient minister Hoekstra (Financiën) aan het lenen van geld.
20/08 11u45  Saudisch fonds lonkt ook naar Tesla-rivaalHet Saudisch staatsinvesteringsfonds PIF voert naar verluidt gesprekken over een investering in Lucid, in potentie een grote rivaal van Tesla. Dat hebben ingewijden laten weten aan persbureau Reuters. De stap is opvallend, volgens Tesla-baas Elon Musk is datzelfde fonds bereid geld te steken in het van de beurs halen van zijn bedrijf.
20/08 11u45  Total weg uit IranDe Franse olie- en gasreus Total doet geen zaken meer in Iran. Volgens de Iraanse olieminister heeft het land al zijn activiteiten in het land officieel gestaakt onder dreiging van de sancties die de Verenigde Staten, zo meldde de Iraanse staatstelevisie.
20/08 11u30  Bouwproductie eurozone licht omhoogDe bouwproductie in de eurozone is in juni met 0,2 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste raming.
20/08 11u00  Nederlands Swapfiets breidt uit naar DenemarkenDeense fietsers kunnen vanaf vandaag hun fiets leasen, net als in Nederland. Swapfiets kondigt aan zijn fietsen met de kenmerkende blauwe voorband ook in Kopenhagen, Aarhus en Odense aan de man te gaan brengen. Met de stap naar de Deense studentensteden is het van oorsprong Delftse bedrijf nu in vier Europese landen actief.
20/08 10u30  Britse miljoenenboete voor KPMGDe internationale accountantsorganisatie KPMG heeft een miljoenenboete opgelegd gekregen in het Verenigd Koninkrijk. De firma moet 2,1 miljoen Britse pond (meer dan 2 miljoen euro) aftikken vanwege fouten in de klantrelatie met modemerk Ted Baker.
20/08 10u30  'Geen hoog rendement door overname Euronext'Een overname door Euronext van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit levert waarschijnlijk geen hoog rendement op. Dat verwachten analisten van ING naar aanleiding van berichten dat de beursuitbater de belangrijkste gegadigde lijkt te zijn om het onderdeel over te nemen. Wel denken ze dat kostensynergieën mogelijk zijn.
20/08 10u15  ’In theorie kan brexit worden teruggedraaid’De keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten kan in theorie nog worden teruggedraaid. Dat zei Europees commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici. Hij zei daar meteen bij dat de kans daarop niet zo groot is.
20/08 10u00  Tassenmakker Mulberry geeft winstwaarschuwingMulberry verwacht dit jaar een aanzienlijk lagere winst. De maker van luxe damestassen heeft last van afnemende vraag in de Britse markt. In de rest van de wereld zijn de marktontwikkelingen wel als verwacht.
20/08 09u15  Beursupdate: Arcelor wint op groene AEXDe Amsterdamse beurs is maandag licht hoger van start gegaan. Beleggers zijn vooral gericht op het handelsconflict tussen de VS en China. Ook de Turkse crisis blijft de gemoederen bezighouden.
20/08 09u00  Tijdelijke woningen voor TexelaarsTexel werkt een flink deel van zijn wachtlijst voor sociale huurwoningen weg, dankzij de plaatsing van honderd tijdelijke woningen. Door de oplopende woningnood hebben bedrijven en zorginstellingen op Texel (13.600 inwoners) steeds meer moeite om aan personeel te komen.
20/08 08u45  Vopak en Maersk beginnen bunkerfaciliteitVopak en A.P. Møller-Maersk beginnen samen een bunkerfaciliteit in de Rotterdamse haven. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt zonder financiële details te geven.
20/08 08u45  PepsiCo koopt Israëlisch SodaStreamFrisdrank- en snackfabrikant PepsiCo neemt het Israëlische frisdrankenbedrijf SodaStream over. Dat werd maandag bekendgemaakt. De deal heeft een waarde van 3,2 miljard dollar en volgt enkele weken nadat topvrouw Indra Nooyi van Pepsico haar vertrek aankondigde.
20/08 08u45  Duitse producentenprijzen iets gestegenDe producentenprijzen in Duitsland zijn in juli met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau in Wiesbaden.
20/08 08u30  Value8 verkoopt belang in WarmakoValue8 verkoopt zijn belang van 30 procent in Warmako aan oprichter, directeur en meerderheidsaandeelhouder Wouter Koornneef. Dat werd maandag bekendgemaakt. Financiële details werden niet verstrekt, maar volgens de investeerder heeft de overname van het minderheidsbelang tegen boekwaarde plaatsgevonden.
20/08 08u30  Financiële baas Rocket Internet vertrektDe financiële directeur van de Duitse start-upinvesteerder Rocket Internet vertrekt. Peter Kimpel wil een ,,nieuwe management-uitdaging aangaan''. Hij stapt begin oktober op.
20/08 08u30  Lira stabiel ondanks tik Moody's en S&PDe Turkse lira kwam maandag nagenoeg niet in beweging na de tik van grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard & Poor's (S&P). Die verlaagden hun kredietoordeel voor Turkije. Een samenwerking tussen de Turkse en Qatarese centrale banken bood mogelijk tegenwicht.
20/08 08u30  Chipbedrijven drukken NikkeiDe aandelenbeurs in Japan is maandag licht lager geëindigd. Vooral de chipbedrijven stonden onder druk na de koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten. Verder keken beleggers uit naar de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten die deze week worden gehouden.
20/08 08u30  'Licht hoger begin voor Damrak'De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk licht hoger. Ook de meeste andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te openen. Beleggers kijken vooral uit naar de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten die later deze week worden gehouden.
20/08 08u00  Twitter voorzichtig met aanpakken haatzaaiersTwitter is huiverig om haatzaaiers op de berichtendienst aan te pakken. Het aanpakken van berichten op basis van politieke of sociale meningen zou de angst van mensen aanwakkeren dat socialmediabedrijven bepalen wat ze wel en niet mogen zien. Dat heeft topman Jack Dorsey zondag in een interview bij de Amerikaanse nieuwszender CNN gezegd.
20/08 07u45  Italië wil af van concessie brugexploitantItalië wil de snelwegconcessie die het eerder gunde aan de exploitant van de ingestorte brug in Genua nog altijd intrekken, ondanks het aanbod van 500 miljoen euro aan initiële hulp van Autostrade per l'Italia. Volgens plaatsvervangend premier Matteo Salvini van Italië verdienen de slachtoffers van de brugramp het dat de plannen voor het intrekken van de concessie worden doorgezet.
20/08 07u45  Einde aan steunprogramma GriekenlandGriekenland moet het financieel weer zelf gaan rooien. Na acht jaar wordt maandag een punt gezet achter de goedkope leningen van vooral de Europese geldschieters waarmee het noodlijdende land sinds 2010 overeind is gehouden. Griekenland moet weer geld gaan lenen op de financiële markten tegen normale tarieven.
20/08 07u30  Omzet industrie blijft stijgenDe groei van de Nederlandse industrie blijft voortduren. Producenten in de sector zetten het tweede kwartaal 6,7 procent meer om dan in dezelfde periode vorig jaar. De opbrengsten in de industrie stijgen daarmee al zeven kwartalen op rij, meldt het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).
20/08 07u30  Varoufakis: Griekenland is nog niet geredGriekenland is ook na afloop van zijn derde hulppakket nog niet gered, zegt Yannis Varoufakis, de voormalige Griekse minister van Financiën, maandag in de Duitse krant Bild. ,,Griekenland staat op hetzelfde punt, bevindt zich in hetzelfde zwarte gat, en het zinkt er iedere dag dieper in weg. Ook omdat de besparingsrichtlijnen van de schuldeisers investeringen en consumptie verhinderen.'
19/08 20u15  Groei Transavia via regioPrijsvechter Transavia groeit de komende jaren door op regiovliegvelden en wellicht in de verre toekomst ook de grensgebieden van België of Duitsland.
19/08 16u30  Grote dossiers bepalen beursweekHet cijferseizoen, waarin tal van bedrijven met hun halfjaarcijfers komen, is over zijn drukste periode heen. Toch wacht beleggers wederom een flink gevulde beursweek. Met de handelsoorlog, de problemen met de Turkse lira en de onrust rondom Tesla spelen enkele grote dossiers die de beurskoersen flink in beweging kunnen zetten.
19/08 15u30  Iran: OPEC moet zich buiten politiek houdenIran ergert zich eraan dat Saudi-Arabië meer olie omhoog wil pompen om de wegvallende productie in Iran te compenseren. Geen lid van oliekartel OPEC mag worden toegestaan ​​om marktaandeel van een ander lid over te nemen, zo waarschuwt een hoge Iraanse diplomaat.
19/08 14u45  'Taaislijmziekte geen prioriteit bij ProQR'Het Nederlandse biotechbedrijf ProQR Therapeutics geeft geen prioriteit meer aan het werken aan een middel voor taaislijmziekte en investeert nu in medicijnen tegen zeldzame oog- en huidziektes. Dat heeft topman Daniel de Boer gezegd in een interview met het Financieele Dagblad.
19/08 14u15  Andere werkwijze geen optie voor Elon MuskOp een andere manier leiding geven aan Tesla is geen optie voor topman Elon Musk. Dat heeft hij in een tweet laten weten. De baas van de maker van elektrische auto's zei vrijdag nog in een emotioneel interview dat hij er redelijk doorheen zat. Tesla zou ook op zoek zijn naar een secondant voor Musk om hem te ondersteunen.
19/08 13u30  ’Volkswagen ontslaat topbestuurder’Volkswagen heeft naar verluidt een topbestuurder de laan uit gestuurd vanwege het sjoemelsoftwareschandaal. Volgens de Duitse krant Bild wordt Heinz-Jakob Neusser van de loonlijst gehaald. Saillant detail is dat Neusser al sinds september 2015 met betaald verlof is.
19/08 12u45  Shell gaat van Barbados naar de Bahama'sShell Western, handelstak van olie- en gasconcern Shell, verhuist zijn activiteiten van Barbados naar de Bahama's. De verplaatsing is vooral bedoeld om het makkelijker te maken met klanten te spreken.
19/08 12u45  Britse topvrouwen verdienen €3,5 miljoen minder dan mannenTopvrouwen van een Brits beursgenoteerd bedrijf verdienen gemiddeld jaarlijks ruim €3,5 miljoen minder dan hun mannelijke collega’s.
19/08 09u45  Griekse centrale bankier: houden aan de afsprakenDe president van de Griekse centrale bank heeft de politiek in zijn land opgeroepen zich te houden aan de afspraken die het land heeft gemaakt voor het economische herstel. Het land is volgens hem kwetsbaar door de onzekerheid in Turkije en Italië.
19/08 09u15  Column: Niet geschikt voor beginnende beleggersIn mijn mailbox valt informatie over Dexxi, een innovatieve online beleggingsoplossing. Hiermee kan volgens de website iedereen een belegger worden, ongeacht ervaring kennis en vermogen.
18/08 18u15  Werkonderbreking bezorgers PostNL AmsterdamPostbezorgers van PostNL hebben zaterdagmiddag in de Amsterdamse wijk de Pijp het werk van 15.00 uur tot 17.00 uur neergelegd uit protest tegen een bezuinigingsplan. De maatregel gaat volgens de FNV Publiek Belang minimaal vijfhonderd banen kosten.
18/08 17u45  Venezuela: munt gedevalueerd met 96%, minimumloon 3000% omhoogDe Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft op hardhandige en opvallende wijze ingegrepen in de economie van het land. De wisselkoers in het land is nu vastgezet op de eigen cryptomunt, de petro.
18/08 15u00  PostNL-bezorgers leggen werk twee uur stilPostbezorgers van PostNL leggen in Amsterdam zaterdagmiddag het werk twee uur stil. Ze protesteren tegen de zogenoemde ’combibundel’.
18/08 13u30  Schrikbarende groei van turboliquidatiesNieuwsmedia berichten vrijwel dagelijks over het toenemend aantal gewelddadige liquidaties in de onderwereld. Die verslaggeving staat in schril contrast met het gebrek aan aandacht voor de explosieve groei van bedrijfsliquidaties. Deze vinden dan ook in volstrekte stilte plaats. Criminelen houden daarvan.
18/08 11u15  Turkije, nog eens Turkije en de btw-verhogingDe Turkse lira, Erdogan, de economische situatie in Turkije en oh ja, de btw-verhoging. Dat waren de verhalen die u als lezer deze week bezig hielden.
18/08 10u15  Column: Doe-het-zelfuitvaartIn 2016 overleed de echtgenoot van één van onze leden. Een uitvaartverzorger van Yarden gaf een offerte van €5500, maar daar zaten de kosten van de ontvangst en het crematorium niet bij. De verzekering dekte nog niet de helft van dat bedrag.
18/08 09u30  Agenda: sentiment wint ’t van bedrijfscijfersHet seizoen met halfjaarcijfers is vrijwel achter de rug. Op het Damrak kan, bij gebrek aan grote agenda-items, het sentiment komende week de koersen gaan zetten waarschuwen marktvorsers.
18/08 09u15  Weekagenda: sentiment wint van bedrijfscijfersHet seizoen met halfjaarcijfers is vrijwel achter de rug. Op het Damrak kan, bij gebrek aan grote agenda-items, het sentiment komende week de koersen gaan zetten, waarschuwen marktvorsers.
18/08 09u00  Hoger btw-tarief voor parkeren bij De Hoge Veluwe terechtNatuurpark De Hoge Veluwe moet 21% btw blijven rekenen voor mensen die hun auto buiten de hekken van het park willen parkeren. Dat heeft de Hoge Raad besloten.
18/08 07u45  Turkije krijgt tik van Moody's en S&PDe grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody's en Standard & Poor's (S&P) hebben hun kredietoordeel voor Turkije verlaagd. De twee firma's kwamen afzonderlijk van elkaar met rapporten naar buiten.
18/08 07u15  Column: Europa wordt weggevaagd door Amerikaanse techreuzenAmerikaanse internetreuzen als Apple, Facebook, Amazon, Google en Microsoft domineren de Europese economie. Deze bedrijven lopen ook voorop bij digitalisering en nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en kunnen daardoor het Europese bedrijfsleven wegconcurreren. Europese regeringsleiders moeten daarom snel maatregelen nemen.
18/08 06u45  Boer zoekt huisvrouwHet was een prachtige zomer voor appel- en perentelers. Volop zon, geen vernietigende hagelbuien, en dus een fors hogere opbrengst dan in 2017. Nu dreigt er alleen een tekort aan plukkers voor die vele miljarden stuks fruit.
18/08 05u45  Economie bloeit, werknemer heeft iets te eisenDe arbeidsmarkt wordt steeds krapper en een goede werknemer is dus steeds meer waard. Bedrijven zijn bereid steeds meer te investeren in hun mensen, en niet meer alleen in de hoogopgeleide talenten. Tijd om als werknemer goud te delven.
17/08 22u30  Weer groen slot Wall Street door handelshoopDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met winst gesloten, na de stevige winsten een dag eerder. Het sentiment op de beursvloer werd net als donderdag positief beïnvloed door berichten over gesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers verwerkten verder teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials.
17/08 21u00  'Plan voor einde handelsvete VS en China'Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.
17/08 20u45  'Planning voor einde handelsvete VS en China'Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen, zo meldt The Wall Street Journal.
17/08 20u30  'Euronext maakt goede kans op onderdeel IHS'Euronext is de voornaamste kanshebber op het inlijven van de derivatenverwerkingstak van het financiële marktonderzoekbureau IHS Markit. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
17/08 20u30  Particulieren slaan goedkoop goud inSpaarders en kleine beleggers kopen recent tegen bodemprijzen stukken goud in om zich in te dekken tegen onzekere jaren. Juweliers, edelmetaalzaken en goudexperts zien een toename.
17/08 20u15  Column: Wie het echte werk doet, verdient minderWe kunnen brood eten omdat er boeren zijn die graan verbouwen, en molenaars die daar meel van maken en bakkers die er brood van bakken. We kunnen in een huis wonen omdat er metselaars zijn, en timmerlieden, loodgieters, installateurs, tegelzetters en zo meer.
17/08 20u15  Festivals willen af van muntjes, maar nu nog nietTerwijl contactloos betalen in muziekzalen zo goed als overal de norm is, betalen bezoekers op grote festivals zoals Dance Valley, Pinkpop en Lowlands nog steeds uitsluitend met munten. Organisatoren willen er van af, vrezen nu nog problemen met betalen ver van de bewoonde wereld.
17/08 20u00  Sponsor houdt hand op de knipDe omvang van sponsorbudgetten blijft stabiel. De florerende economie en de groeiende winsten verleiden bedrijven niet om meer geld te steken in sponsoring van sport, cultuur of andere doelen.
17/08 19u45  Chipbedrijven onder druk op groen Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handel overwegend in de plus, na de stevige winsten een dag eerder. De teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials werkten door op andere bedrijven in de hele sector. Verder keken beleggers met een schuin oog naar ontwikkelingen rondom de Turkse liracrisis.
17/08 19u15  ’Begeleid jonge studenten met lenen’Het collegegeld voor eerstejaars wordt vanaf dit jaar gehalveerd. Maar met kamerprijzen die gemiddeld voor het eerst boven de €400 liggen, blijft studeren een dure aangelegenheid. Geld lenen bij de overheid dan maar? Daar moet je mee oppassen, waarschuwen deskundigen. Een tienerbrein is namelijk niet in staat om de consequenties van die beslissing op de lange termijn te overzien.
17/08 18u15  'Macht Google neemt toe als ze naar China gaan'Google zou van plan zijn om terug te gaan naar de Chinese markt. Hans de Zwart (Bits of Freedom) vreest dat ze daarmee nog machtiger worden.
17/08 18u00  Beurs: AEX begint met verlies aan weekendDe Amsterdamse beurs is met een stevig verlies aan het weekend begonnen. Beleggers namen vrijdag een afwachtende houding aan, mede vanwege de spanningen tussen de VS en Turkije. Op het Damrak werden Vopak en Air France KLM onderuit gehaald. IMCD werd juist beloond voor klinkende halfjaarcijfers.
17/08 17u00  Veel animo doorstart fruittransporteur MooyLogistiek dienstverlener Mooy Logistics lijkt een doorstart te kunnen maken. Het bedrijf werd dinsdag failliet verklaard, maar volgens de curatoren is er ,,goede hoop' op een doorstart op korte termijn.
17/08 16u15  Consumentenvertrouwen VS gedaaldHet consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in augustus gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer dat de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
17/08 16u15  Conjunctuurbarometer VS positieverDe vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juli verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
17/08 16u00  Tesla fors achteruit op beursTesla gaat vrijdag fors achteruit op Wall Street. De autofabrikant kijkt bij opening tegen een koersverlies van 6% aan.
17/08 15u45  ‘Benoeming Air France KLM-topman was een soap’Ongeloof in Frankrijk nu voor het eerst een buitenlander de baas wordt van Air France. Volgens DFT-verslaggever Yteke de Jong komt hij allesbehalve in een gespreid bedje.
17/08 15u45  Wall Street neemt gas terugDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de handel begonnen, na de stevige winsten een dag eerder. Veel aandacht gaat uit naar de chipsector nadat chipmakers Nvidia en Applied Materials bij de publicatie van de bedrijfsresultaten met magere vooruitzichten kwamen. Ook tractorbouwer Deere opende de boeken.
17/08 15u45  Deal Wolters Kluwer met kredietdienstverlenerInformatieleverancier Wolters Kluwer gaat samenwerken met kredietdienstverlener SettlementOne. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
17/08 15u45  Beurs: IMCD witte raaf op rood DamrakDe Amsterdamse beurs staat vrijdagmiddag op een stevig verlies. Beleggers namen een afwachtende houding aan, mede vanwege de spanningen tussen de VS en Turkije. Op het Damrak werden Vopak en Air France KLM onderuit gehaald. IMCD werd juist beloond voor klinkende halfjaarcijfers.
17/08 15u30  RELX krijgt groen licht voor versimpelingInformatieleverancier en data-analysebedrijf RELX mag doorgaan met zijn voorgenomen versimpeling van de bedrijfsstructuur. Een Britse rechter gaf goedkeuring voor de plannen van het bedrijf.
17/08 15u30  Groei Nedcar spekt omzet VDLIndustrieel conglomeraat VDL Groep heeft in de eerste zes maanden van dit jaar zijn opbrengsten verder opgevoerd. Het Eindhovense familiebedrijf profiteerde onder meer van een toegenomen productie van zijn autofabriek Nedcar.
17/08 15u00  Turkse rechter weigert vrijlating BrunsonEen Turkse rechter heeft in hoger beroep de vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson afgewezen. Dat heeft de omroep Haberturk vrijdag bekendgemaakt.
17/08 15u00  'Aandacht voor chipsector op Wall Street'De aandelenbeurzen in New York zullen vrijdag naar verwachting met kleine minnen aan de nieuwe handelsdag beginnen, na de stevige winsten een dag eerder. Veel aandacht zal uitgaan naar de chipsector nadat chipmakers Nvidia en Applied Materials bij de publicatie van de bedrijfsresultaten met magere vooruitzichten kwamen. Ook tractorbouwer Deere opende de boeken.
17/08 14u30  Ouderen verliezen vertrouwen in woningmarktHet vertrouwen in de woningmarkt is in het afgelopen jaar flink gedaald. Vooral 65-plussers zijn een stuk minder positief geworden.
17/08 14u30  Turkse munt zakt fors wegDe Turkse munt, de lira kwam vrijdag stevig onder druk na het nieuws dat een Turkse rechtbank een verzoek om vrijlating van de Amerikaanse pastoor Andrew Brunson heeft verworpen.
17/08 14u15  Column: Gaat bitcoin dan toch zijn belofte inlossen?Er is volop interesse van potentiële investeerders, maar voorlopig speelt het uitblijven van mogelijkheden om eenvoudig in bitcoins te handelen de digitale munt parten.
17/08 14u15  Trump wil af van kwartaalcijfersDe Amerikaanse president Donald Trump laat beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoek doen naar het mogelijk stoppen van kwartaalrapportages van beursgenoteerde bedrijven. Dat liet hij weten op Twitter.
17/08 13u15  Hogere resultaten tractorbouwer DeereDe Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft in het afgelopen kwartaal flink meer winst en omzet geboekt, geholpen door de gunstige marktomstandigheden in de landbouw. Wel heeft het bedrijf te kampen met stijgende grondstof- en transportkosten.
17/08 12u45  ’Australische tiener bracht met hack Apple in verlegenheid’Een jongen van 16 uit Australië is via een hack meerdere keren in het computernetwerk van de Amerikaanse techgigant Apple binnengedrongen, zo meldden Australische media.
17/08 12u30  Omvangrijke treinopdracht voor SiemensHet Duitse technologieconcern Siemens heeft een grote opdracht binnengesleept van het Oostenrijkse spoorwegbedrijf ÖBB. Het Duitse concern zal de komende jaren honderden treinstellen leveren. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 1,5 miljard euro.
17/08 12u15  Beurs: KLM daalt op rood DamrakDe Amsterdamse beurs staat vrijdagmiddag op verlies. Beleggers namen een afwachtende houding aan, mede gelet op mogelijk nieuwe handelssancties van de VS tegen Turkije. Bij de hoofdfondsen werd Vopak onderuit gehaald. Aegon was eveneens in mineur. In de Midkap kreeg Air France KLM het flink te verduren.
17/08 12u15  Koerssprong Tesla na exit-tweet Musk geheel verdamptHet aandeel Tesla is deze week weer onder het niveau gedoken dat vorige week dinsdag op het koersbord stond net voor de tweet van topman Elon Musk om mogelijk van de beurs te gaan naar buiten kwam.
17/08 12u00  Kleine verliezen op Europese beurzenDe meeste Europese beurzen lieten vrijdag kleine verliezen zien. Beleggers bleven voorzichtig en hielden de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten. Op het Damrak werd tankopslagbedrijf Vopak afgestraft na tegenvallende cijfers. Het halfjaarbericht van chemicaliëndistributeur IMCD viel wel in goede aarde.
17/08 11u45  Fatima: ‘Verander niet in een Teletubbie’De bekende oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo weet waar voor studenten de valkuilen liggen. Bij DFT deze week elke dag een advies van een pro waarmee je glansrijk je studententijd door komt.
17/08 11u45  Goedkoop bier en andere bespaartipsAls je voor het eerst op eigen benen gaat staan, moet je een beetje creatief zijn om de maand door te komen zonder dat je dagen overhoudt aan het einde van je geld. Daar valt veel op te besparen.
17/08 11u30  Inflatie eurozone bevestigd op 2,1 procentDe inflatie in de eurozone is in juli uitgekomen op 2,1 procent op jaarbasis, van 2 procent in juni. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
17/08 11u30  Column: Dank u wel tante HernaWe vonden de bazin van PostNL, Herna Verhagen, een toffe meid, en waren er van overtuigd dat zij 'ONZE POST' rijp zou maken voor de verkoop. Want een kind kan begrijpen dat briefpost in een zich razendsnel uitrollende digitale wereld een achterhoedegevecht is, tenzij je voor de postzegels 10 euro per 20 gram mag vragen.
17/08 11u15  Beurs: AEX zakt onder druk Aegon verder wegDe Amsterdamse beurs moest vrijdagochtend wat verder terrein prijsgeven. Beleggers namen een afwachtende houding gelet op de onzekerheid over de afloop van de nieuwe gesprekken tussen Amerika en China. Bij de hoofdfondsen werd Vopak onderuit gehaald. Aegon was eveneens in mineur. In de Midkap kreeg Air France KLM het flink te verduren.
17/08 11u15  Aandeelhouder aast op kassen verzekeraarNederlandse verzekeraars staan er beter voor dan ooit. Aandeelhouders azen echter ook op hun volle kassen.
17/08 10u45  ’Klokkenluider beschuldigt Tesla van afluisteren eigen personeel’Naast de commotie over de tweets van topman Elon Musk heeft een ontslagen werknemer de fabrikant van elektrische wagens beschuldigd van spionage van het eigen personeel bij de megafabriek in Nevada.
17/08 10u30  Stakingsdreiging bij komst topman AF KLMNieuwe stakingsdreigingen van Frans personeel na de benoeming van topman Ben Smith hebben het aandeel laten zakken.
17/08 10u15  Vakbond VNV dreigt met acties bij KLMPiloten van KLM dreigen met acties nu de luchtvaartmaatschappij een laatste cao-bod van pilotenbond VNV van de hand heeft gewezen. Volgens de vakbond wordt ook in het laatste voorstel dat KLM donderdagavond deed te weinig geluisterd naar de ,,zorgen en bezwaren' die al jaren leven bij de vliegers.
17/08 10u15  'Groeiversnelling bij IMCD'Chemicaliëndistributeur IMCD heeft in de eerste helft van het jaar duidelijk een groeiversnelling doorgemaakt. Dat zeggen analisten van ING.
17/08 10u15  Beurs: Vopak gebeten hond; Luchtzak AF-KLMNa de negatieve start keek de Amsterdamse beurs vrijdag nog steeds tegen een klein verlies aan. Beleggers deden Vopak massaal van de hand vanwege de teleurstelling over de resultaten. Midkapper Air France KLM maakte ook een duikvlucht.
17/08 10u00  KBC verhoogt advies BoskalisKBC Securities heeft het beleggingsadvies voor Boskalis opgevoerd van accumulate naar buy. Het koersdoel is daarbij naar beneden bijgesteld, van 33,50 tot 31,50 euro. Dat bleek vrijdag uit een rapport over de baggeraar en maritiem dienstverlener.
17/08 09u45  ’Tesla wil Musk werk uit handen nemen’Tesla is hard op zoek naar een operationeel directeur die een aantal taken kan overnemen van topman Elon Musk. Dat meldt The New York Times op basis van een ingewijden.
17/08 09u30  'Resultaten Vopak minder dan verwacht'De kwartaalresultaten van tankopslagbedrijf Vopak kwamen lager uit dan verwacht. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de cijfers. De analisten wijzen er wel op dat de verhoging van het kostenbesparingsprogramma een positief punt is in het bericht.
17/08 09u30  ’Veel nadelen aan individueel pensioenpotje’Gerard van Olphen kwam via Achmea en SNS Reaal bij APG, de partij die voor onder meer ABP en bpfBouw zo’n €500 miljard belegt. Hij moet met lage rentes en rendementen APG een vooraanstaande belegger laten blijven.
17/08 09u15  Beurs: Vopak maakt schuiver in lagere AEXNa de opleving van de voorgaande dag deed de Amsterdamse beurs vrijdag bij de start een stapje terug. Beleggers reageerden teleurgesteld op de prestaties van Vopak. ASML was ook in mindere doen. Midkapper IMCD werd omarmd vanwege de resultaten.
17/08 09u15  Maersk brengt boortak zelfstandig naar beursHet Deense maritieme conglomeraat A.P. Møller-Maersk gaat zijn olieboortak Maersk Drilling naar de beurs brengen. Het zusteronderdeel van de bekende containervervoerder Maersk en overslagbedrijf APM Terminals krijgt een zelfstandige notering in Kopenhagen.
17/08 09u15  Beleggers dumpen goudBeleggers die naar goud kijken om de crisis te peilen, kijken verkeerd. De grote beleggingsfondsen gebruiken om onzekerheid te ontlopen gebruiken Amerikaanse staatsobligaties.
17/08 08u30  Topman Tesla deed tweet over beursexit op eigen houtjeDe opzienbarende tweet in de afgelopen week over het mogelijk van de beurs halen van Tesla tegen een prijs van $420 per aandeel werd verzonden zonder overleg met andere directieleden. Dat liet de onder vuur liggende topman Elon Musk weten in een interview met The New York Times.
17/08 08u30  'Lancering Google in China nog ver weg'De lancering van een speciale Google-zoekmachine in China die voldoet aan de eisen van Chinese autoriteiten is nog ver weg. Dat zei Google-topman Sundar Pichai tijdens een besloten bijeenkomst met personeel van het Amerikaanse techbedrijf, aldus Amerikaanse media.
17/08 08u30  'Afwachtend begin voor AEX'De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag vrijwel vlak te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen. Op het Damrak kwamen tankopslagbedrijf Vopak en chemicaliëndistributeur IMCD met cijfers. Verder houden beleggers de ontwikkelingen rond Turkije in de gaten.
17/08 08u30  Nikkei sluit week positief afDe Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de hoopgevende ontwikkelingen in de handelsstrijd tussen China en de VS en de sterke koerswinsten op Wall Street. Tegenvallende vooruitzichten van de Amerikaanse chipmakers Applied Materials en Nvidia zorgden echter voor koersdruk onder de Japanse chipbedrijven.
17/08 08u30  Opnieuw rode cijfers voor kaartenmaker ANDAND International Publishers heeft in de eerste helft van 2018 wederom rode cijfers geleden, op een flink lagere omzet. De kaartenmaker kampte met vertraging bij het realiseren van deals. Zo is de onderneming nog steeds met meerdere potentiële klanten in gesprek over kaartlicenties.
17/08 07u45  'Chipreuzen VS zetten sector onder druk'De aandelenkoersen van Europese bedrijven actief in de chipindustrie komen vrijdag mogelijk onder druk als gevolg van mindere prestaties van grote Amerikaanse chipbedrijven. In Amsterdam zal om die reden veel aandacht zijn voor chipmachinemaker ASML en toeleveranciers als ASM International (ASMI) en BE Semiconductor (Besi).
17/08 07u45  Zwakke markt weegt op resultaat VopakTankopslagbedrijf Vopak heeft in het tweede kwartaal lagere resultaten in de boeken gezet, mede door de verder dalende bezettingsgraad van zijn opslagtanks. Vopak had al gewaarschuwd dat de resultaten dit jaar onder druk zouden komen te staan door de zwakkere vraag naar opslagdiensten in de oliemarkt en negatieve wisselkoerseffecten.
17/08 07u30  Forse groei voor IMCDChemicaliëndistributeur IMCD heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met fors meer winst op een hogere omzet. Het Rotterdamse bedrijf profiteerde volgens topman Piet van der Slikke onder meer van de gunstige economische omstandigheden, zo bleek vrijdag.
17/08 07u15  FIL meldt belang in KendrionFIL Limited heeft een belang in Kendrion aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek vrijdag uit een melding bij de toezichthouder.
17/08 06u00  Column: King Dollar„De invloed van de Fed op de wereldwijde economie moet niet overschat worden”. Dat concludeerde Fed-chef Powell een maand of drie geleden tijdens een speech in Zürich. De driemaandelijkse renteverhogingen van de Fed zijn al lang en breed aangekondigd. Het terugbrengen van de balans gaat met een duidelijk gecommuniceerd tempo. De financiële markten weten wat er staat te gebeuren en opkomende markten hebben voldoende tijd om zich schrap te zetten, aldus Powell. Nou, dat blijkt…
17/08 05u45  Nieuwe ceo Air France KLM verdient €4,2 miljoenBen Smith, de nieuwe topman van Air France KLM, moet de luchtvaartmaatschappij op de schop nemen. Hij kan maximaal €4,2 miljoen per jaar verdienen.
17/08 05u45  ’Urgentie hoog in pensioendiscussie’Lees meer >
17/08 05u45  Verzekerd van hoge buffersNederlandse verzekeraars staan er beter voor dan ooit. Aandeelhouders azen echter ook op hun volle kassen.
16/08 22u30  Opgewekt Wall Street omarmt WalmartDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten gesloten. Winkelreus Walmart blonk uit na beter dan verwachte cijfers. Het sentiment op Wall Street werd verder vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 22u15  Walmart uitblinker op beurs New YorkDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten gesloten. Winkelreus Walmart blonk uit na beter dan verwachte cijfers. Het sentiment op Wall Street werd verder vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 22u15  Google-personeel niet blij met China-planPersoneel van techreus Google is niet blij met de plannen van het bedrijf om met een aangepaste gecensureerde zoekmachine weer op de Chinese markt actief te worden. Het bedrijf zou met een dergelijke censuur de eigen gedragscodes schenden. Naast de eigen werknemers zijn ook mensenrechtenactivisten niet te spreken over het project.
16/08 21u30  'Volvo maakt vaart met beursplannen'De Zweedse automaker Volvo maakt vaart met zijn beursplannen. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zal de automaker nog voor het einde van het jaar een notering krijgen in Stockholm.
16/08 21u15  Concurrentie op markt VS voor EpiPenFarmaceut Mylan heeft niet langer het alleenrecht op EpiPen, een prikpen tegen gevaarlijke allergische reacties. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft donderdag goedkeuring verleend voor de vergelijkbare prikpen van de Israëlische farmaceut Teva.
16/08 21u00  Nieuwe baas AF-KLM niet Frans, wel ervarenBen Smith, de nieuwe topman van Air France-KLM, is geen Fransman maar kan wél bogen op de nodige ervaring. De Canadees, die de overstap maakt van Air Canada, wacht de zware taak om de neuzen binnen de gelederen van de luchtvaartcombinatie dezelfde kant op te krijgen, te beginnen met de piloten van Air France.
16/08 20u15  Personeel KLM: ’nieuwe ceo kan verbinden’Het personeel van KLM is positief over de benoeming van Ben Smith tot topman van Air France KLM.
16/08 20u15  Ben Smith nieuwe topman bij Air France KLMDe Canadees Ben Smith gaat Air France KLM leiden. Dit heeft de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij donderdag bekendgemaakt. Hij begint op 30 september.
16/08 20u00  KLM doet voorstel richting pilotenLuchtvaartmaatschappij KLM komt de piloten tegemoet met een nieuw voorstel voor een cao.
16/08 20u00  Boskalis aast op vervoer SBM OffshoreHet wil nog niet zomeren met de strategie van Boskalis om in te zetten op de offshore-energy. Een monsterafschrijving van €397 miljoen op de verlieslatende Dockwise-vloot moet soelaas en ruimte bieden voor hogere marges.
16/08 19u45  Scarlett best betaald: $40,5 miljoenScarlett Johansson is de best betaalde actrice van dit moment. Dat meldt het Amerikaanse financiële magazine Forbes. Volgens Forbes was Johansson tussen 1 juni 2017 en 1 juni 2018 goed voor een inkomen van $40,5 miljoen.
16/08 19u45  KLM legt nieuw voorstel neer bij pilotenLuchtvaartmaatschappij KLM heeft een nieuwe voorstel gedaan aan pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daarin zou de voorgestelde datum voor werkdrukverlichting, als door de bond gevraagd, flink naar voren zijn gehaald.
16/08 19u30  Advocaten Tesla rekenen op kostbare strijdAdvocaten van automaker Tesla zetten zich naar verluidt schrap voor een kostbaar en langslepend juridische gevecht als gevolg van de tweets die Tesla-baas Elon Musk eerder verstuurde. Volgens Amerikaanse media zouden de juristen rekening houden met een miljardenschade vanwege potentiële aansprakelijkheid.
16/08 19u30  VS dreigen met meer sancties tegen TurkijeDe Amerikaanse regering drijft de vete met Turkije nog verder op de spits. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei donderdag dat verdere sancties tegen Turkije aanstaande zijn als de Turken niet snel de Amerikaanse predikant Andrew Brunson, die in Turkije vastzit, vrijlaten.
16/08 18u30  Triomf Olympia in rechtszaalUitzendketen Olympia hoeft een oud-franchisenemer geen honderdduizenden euro’s terug te betalen aan te veel berekende kosten.
16/08 18u30  Analyse: Smakeloze onwaarheden na ramp in GenuaTerwijl in Italië nog wordt gezocht naar slachtoffers van het instorten van de Morandi-brug in Genua, is het vingerwijzen al begonnen. Ministers riepen de top van Atlantia, de Italiaanse snelwegbeheerder, op om af te treden. En leider van de Lega-partij en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini wees met beschuldigende vinger naar de EU.
16/08 17u45  Beurs: Turks zonnetje boven het DamrakDe Amsterdamse beurs heeft een mooie dag achter de rug, geholpen door het verdere herstel van de Turkse lira en meevallende kwartaalcijfers. Het nieuws dat de VS en China hun handelsbesprekingen gaan hervatten, wakkerde de kooplust onder beleggers eveneens aan.
16/08 17u45  ‘Zweedse Volvo stuurt nog steeds aan op beursgang’De Zweedse autoproducent Volvo Cars zal zo goed als zeker de plannen om dit jaar nog naar de beurs te doorzetten, zo meldt The Financial Times op basis van ingewijden.
16/08 17u45  FNV: onderhandelingen met Ryanair gecrashtVakbond FNV is naar eigen zeggen met lege handen teruggekomen uit Dublin waar met de Ierse prijsvechter Ryanair over betere arbeidsvoorwaarden voor cabinepersoneel werd onderhandeld. De bond doet nog een laatste voorstel onder dreiging met acties. ,,Ryanair weet al dat er een ultimatum aankomt' aldus FNV.
16/08 17u30  ‘Zweedse Volvo stuurt op beursgang aan’De Zweedse autoproducent Volvo Cars zal zo goed als zeker de plannen om dit jaar nog naar de beurs te gaan doorzetten, zo meldt The Financial Times op basis van ingewijden.
16/08 17u15  Zomerhitte laat bloementapijt in Brussel koudOndanks de langdurige hitte in de zomermaanden zal komend weekend op de Grote Markt in Brussel het fameuze bloementapijt gewoon te zien zijn.
16/08 17u00  Meer duidelijkheid over bijbetaling in zorgVerzekerden moeten vooraf beter inzicht krijgen in wat zij moeten bijbetalen als zij naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaan. Dat schrijft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op de eigen site. ,,Zowel zorgaanbieders als zorgverzekeraars hebben hier een verantwoordelijkheid in.'
16/08 16u30  Zwitsers blazen ’dwergauto’ nieuw leven inDe kleine eivormige auto met een beperkt interieur, de zogeheten bubblecar, zal in december van dit jaar voor liefhebbers weer te koop zijn.
16/08 16u15  China, lira en winstcijfers helpen AEXDe AEX breidde de winst in de namiddag iets verder uit. Het verdere herstel van de Turkse lira en meevallende kwartaalcijfers hielpen het sentiment. Evenals het nieuws dat de VS en China hun handelsbesprekingen gaan hervatten.
16/08 16u15  BASF rondt overname Bayer-onderdelen afDe Duitse chemiereus BASF heeft de overname van de wereldwijde groentezadenactiviteiten van branchegenoot Bayer afgerond. Dat maakte BASF bekend. Naast het merk Nunhems is BASF nu eigenaar van bepaalde de veredelings- en onderzoekstechnieken van Bayer.
16/08 16u00  ’Adviseur’ Goldman Sachs hielp eerder mee aan beursgang TeslaDe Amerikaanse bank Goldman Sachs die bereid zou zijn om topman Elon Musk bij de beursexit van Tesla met raad en daad bij te gaan staan, was ook al actief bij het in 2010 naar de beurs brengen van de producent van elektrische auto’s.
16/08 15u45  Koersexplosie Walmart op hoger Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met duidelijke winsten aan de nieuwe sessie begonnen. Het aandeel van winkelreus Walmart deed een stevige stap voorwaarts na beter dan verwachte cijfers. Het sentiment op Wall Street werd verder vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken.
16/08 15u45  Tesla met kleine vooruitgang uit startblokkenNa de terugtrekkende beweging van de voorgaande dag sloeg het aandeel Tesla donderdag de weg omhoog voorzichtig in.
16/08 15u45  Pijlen bonden nu op aandeelhouders RyanairHet ontevreden personeel van Ryanair probeert nu via aandeelhouders van de Ierse prijsvechter een oplossing te vinden voor het slepende conflict over arbeidsvoorwaarden. Vakbonden uit België, Spanje, Italië en Portugal roepen de aandeelhouders in een open brief op om druk uit te oefenen om het verdienmodel van de maatschappij te veranderen.
16/08 15u15  ’Britten wantrouwen banken nog steeds tien jaar na kredietcrisis’Tien jaar na het uitbreken van de bankencrisis is er bij een ruime meerderheid van de Britse bevolking nog steeds wantrouwen tegenover banken, zo komt naar voren uit een peiling van Yougov.
16/08 15u00  Woningbouw VS iets toegenomenHet aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juli met 0,9 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt.
16/08 15u00  ’Tesla komt zachtjes uit startblokken’Na de terugtrekkende beweging van de voorgaande dag zal het aandeel Tesla naar verwachting donderdag de weg omhoog voorzichtig inslaan.
16/08 15u00  Groei industrie Philadelphia minder sterkDe industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand beduidend minder sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve van Philadelphia naar buiten heeft gebracht.
16/08 15u00  Aantal WW-aanvragen licht gedaaldHet aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week licht gedaald tot 212.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
16/08 15u00  'Wall Street omhoog op hoop handelsfront'De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting hoger, na de minnen een dag eerder. Beleggers verwerken onder meer hoopgevende ontwikkelingen over verlichting in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Verder wordt met veel interesse gekeken naar beter dan verwachte cijfers van winkelgigant Walmart.
16/08 15u00  Damrak toont zich veerkrachtigIn tegenstelling tot gisteren blijven de Europese beurzen ditmaal een middagdip bespaard. De AEX bleef op een mooie winst staan, gesteund door het verdere herstel van de Turkse lira en meevallende cijfers van de verzekeraars.
16/08 14u45  Ahold-rivaal start test met onbemande boodschappendienstOm de kosten terug te dringen gaat de Amerikaanse supermarktketen Kroger in Arzizona tests doen om boodschappen te laten brengen met onbemande bezorgauto’s.
16/08 14u30  Winkelbedrijf J.C. Penney verwacht jaarverliesWinkelketen J.C. Penney denkt dat in het lopende boekjaar een verlies zal worden geleden. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend bij de publicatie van kwartaalcijfers. In mei kwam de onderneming ook al met een winstwaarschuwing.
16/08 14u15  Autoverzekering duurder door hogere belastingDe premies van autoverzekeringen gaan door de hogere bpm en daarbij horende stijgende autoprijzen ook flink omhoog. Een duurdere auto betekent een duurdere verzekering.
16/08 14u00  ’Hedgefonds Starboard in actie bij Symantec’Het activistische hedgefonds Starboard heeft de pijlen gericht op Symantec met een voorgenomen versterking in de top van het Amerikaanse internetbeveiligingsbedrijf, zo meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
16/08 14u00  Sterkste omzetplus Walmart in VS in tien jaarHet Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft in het afgelopen kwartaal de winkelverkoop op de Amerikaanse thuismarkt in het sterkste tempo zien stijgen in meer dan tien jaar. Het grootste supermarktbedrijf ter wereld verhoogde zijn verwachtingen voor het gehele boekjaar. Op Wall Street kan Walmart zich opmaken voor een flinke koerssprong.
16/08 13u15  Musk krijgt hart onder de riem met lovende kritiek Model 3Elon Musk, de topman van de elektrische autofabrikant Tesla, kreeg na de grote scepsis over zijn plannen voor een beursexit weer eens een opsteker vanwege de enthousiaste beoordeling van Unbox over de nieuwste telg, Model 3.
16/08 13u00  Storing ING met betalingenING kampt donderdag met een storing in de verwerking van zijn betalingsverkeer.
16/08 13u00  Turkse meewind voor het DamrakDe AEX stond tijdens lunchtijd op een mooie winst, gesteund door het verdere herstel van de Turkse lira. Meevallende cijfers van de verzekeraars hielpen de beursgraadmeter ook vooruit.
16/08 12u30  Column: Artificial Intelligence-hype(AI) is een hype. Niet dat er geen toepassingen voor zijn. Want die zijn er legio. Maar de verwachtingen zijn te hooggespannen. Tijd voor een meer realistische benadering van AI.
16/08 12u15  Column: Slechtste ondernemer van het jaarLees meer >
16/08 12u15  Goedkope Turkse lira geliefdDe Turkse lira wordt weer gekocht, voor de derde dag op rij wordt de munt ingeslagen en stijgt die flink tegen de Amerikaanse dollar.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Wall Street sluit met winst21/08 22u45 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag in de plus gesloten. De S&P 500 bereikte tussentijds zelfs een recordstand. Beleggers keken uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China die op het punt staan te beginnen. Daarnaast verwerkten ze opvallende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over het beleid van de Federal Reserve.
0x Rijden op waterstof komt traag op stoom21/08 22u15 - De Financiële Telegraaf: Energiereus Shell gaat in ons land vier waterstoftankstations bouwen als onderdeel van een groter toekomstig netwerk van waterstofstations. Maar van een waterstofrevolutie is daarmee nog lang geen sprake.
0x ArcelorMittal lost obligaties vervroegd af21/08 21u15 - De Financiële Telegraaf: Beleggers hebben in totaal voor 725 miljoen dollar aan obligaties aangeboden aan staalproducent ArcelorMittal. Het bedrijf maakte de voorlopige resultaten van zijn tender dinsdag bekend. ArcelorMittal wil voor maximaal 750 miljoen dollar aan obligaties afkopen.
0x Negen ton basissalaris Smith bij AF-KLM21/08 20u45 - De Financiële Telegraaf: De nieuwe topman van Air France-KLM gaat negen ton per jaar verdienen. De luchtvaartcombinatie onthulde het salaris dat Ben Smith volgend jaar krijgt op haar website.
0x Langste beursstijging ooit21/08 20u45 - De Financiële Telegraaf: Vanavond om tien uur kan de champagne op Wall Street ontkurkt worden. Dan breekt de S&P500 een nieuw record, namelijk van langste bullmarkt aller tijden.
0x Analyse: Turkije voedt twijfel over stresstest banken21/08 20u30 - De Financiële Telegraaf: Wat hebben SNS Reaal, Dexia, Banco Popular Español, Commerzbank, CajaSur, Veneto Banca, Banca Popolare di Vicenza en Allied Irish Banks met elkaar gemeen? Dat deze banken geen alle ooit zakten voor de stresstesten die de Europese Banken Autoriteit (EBA) sinds 2010 uitvoert, maar na het behalen van een voldoende uiteindelijk alsnog in gigantische financiële problemen kwamen.
0x Hoger Wall Street breekt record21/08 20u15 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de dag in de plus. De S&P 500 bereikte zelfs een recordstand. Beleggers kijken naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China die vandaag beginnen. Daarnaast verwerken ze opvallende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over het beleid van de Federal Reserve.
0x Uber heeft financieel directeur gevonden21/08 19u15 - De Financiële Telegraaf: Uber heeft na drie jaar weer een financieel directeur. Nelson Chai gaat die rol vanaf 10 september vervullen. Hij moet het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app klaarstomen voor een beursgang die naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar plaats gaat vinden.
0x Boeren boos op Jumbo21/08 18u45 - De Financiële Telegraaf: Door de extreme droogte nemen inkopers van supermarkten genoegen met minder perfect groenten en fruit. Behalve bij de Jumbo.
0x Voormalig UBS-handelaar wil onderzoek in misbruik-zaak21/08 18u45 - De Financiële Telegraaf: Een oud-medewerkster van UBS heeft een hogergeplaatste collega beschuldigd van seksueel overschrijdende gedrag nadat de Zwitserse bank haar onvoldoende tegemoet zou zijn gekomen.

Statistieken

Artikels:
29473
Gelezen:
26
Aantal lezers nu:
44


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven