dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u30
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/07 19u15  Betalingsbedrijf Ingenico positiever over jaar De Franse betalingsdienstverlener Ingenico is positiever gesteld over de verwachtingen voor het hele jaar. Het bedrijf krikte zijn ramingen voor de autonome groei en het bedrijfsresultaat in 2019 op, zo blijkt uit cijfers die nabeurs in Parijs werden gepubliceerd door de branchegenoot van het Nederlandse Adyen.
23/07 19u15  Goedkeuringen binnen voor overname BinckBank BinckBank en Saxo Bank hebben alle benodigde goedkeuringen van toezichthouders binnen voor de geplande overname van de Nederlandse online broker door de Denen. De aanmeldingstermijn voor het bod ter waarde van 424 miljoen euro loopt tot 31 juli.
23/07 19u15  ASMI boekt verkooprecord ASMI, toeleverancier aan de chipsector, heeft het afgelopen tweede kwartaal meer verkopen dan ooit verwerkt. Dat constateert topman Chuck del Prado bij de resultaten die dinsdag nabeurs werden gepresenteerd. ASMI start een nieuw aandeleninkoopprogramma van €100 miljoen.
23/07 19u00  Spotify voor studieboeken De studieboekenwereld is een traditionele wereld. Al jarenlang krijgen studenten aan het begin van het collegejaar een lijst met boeken die ze dienen aan te schaffen. Sommigen doen dat; velen niet. Vanwege de hoge kosten en omdat veel boeken niet intensief worden gebruikt, draaien kopieerapparaten in studentensteden overuren. Jeff van der Laan pakt met BUKU dit probleem aan.13 
23/07 18u30  Denen mogen BinckBank overnemen Saxo Bank mag BinckBank overnemen. De Deense onlinebroker heeft van alle toezichthouders goedkeuring gekregen om de Nederlandse concurrent in te lijven.
23/07 18u30  ASMI verslaat omzet- en orderverwachtingen ASM International (ASMI) heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en orderontvangst behaald dan de toeleverancier aan de chipindustrie zelf had verwacht. Dat meldde ASMI dinsdag na het slot op de beurs in Amsterdam.
23/07 18u30  ASMI boekt record aan verkopen ASMI, toeleverancier aan de chipindustrie, heeft afgelopen twee kwartaal meer verkopen dan ooit verwerkt. Dat constateert topman Chuck del Prado bij de resultaten die dinsdag nabeurs werden gepresenteerd. ASMI start een nieuw aandeleninkoopprogramma van €100 miljoen
23/07 18u15  ASMI boekt record aan orders ASMI, toeleverancier aan de chipindustrie, heeft afgelopen twee kwartaal meer orders dan ooit verwerkt. Dat constateert topman Chuck del Prado bij de resultaten die dinsdag nabeurs werden gepresenteerd.
23/07 18u00  Moody's: Nederlandse bankensector stabiel De vooruitzichten voor de Nederlandse bankensector blijven stabiel, dankzij de goede kwaliteit van leningen door het gunstige economische klimaat. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de bankensector in Nederland.
23/07 17u45  Piekende AEX nadert 600 punten De Amsterdamse beursgraadmeter AEX is dinsdag naar het hoogste punt in 18 jaar gestegen. Meevallende bedrijfscijfers en de verwachting van nieuwe stimuleringsmaatregelen door centrale banken stuwden de index.11 
23/07 16u30  Verkoop bestaande woningen VS gedaald De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in juni met 1,7 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
23/07 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone verbeterd Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/07 16u15  Zonnige dag op Europese beurzen De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag mooie winsten zien. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij chipbedrijven werden stevige plussen geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van resultaten.
23/07 16u15  Beurs knalt record aan diggelen Waarom is de AEX naar het hoogste niveau in 18 jaar gestegen? Kan de Amsterdamse beursgraadmeter nog verder stijgen of ligt een correctie op de loer? Op deze en andere vragen geven beleggingsexperts antwoord.
23/07 16u00  Zo verdien je als belegger aan de zomerhitte Beleggers kunnen een appeltje voor de dorst verdienen aan de huidige zomerhitte. Fabrikanten van ijs, bier en frisdrank doen uitstekende zaken als de temperatuur stijgt.10 
Laatste update: vandaag om 19u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/07 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroomDe aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.12 
23/07 15u30  IMF snijdt in groeiramingen wereldeconomieHet Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie verder verlaagd. Mede door de aanhoudende handelsoorlog is het daarbij onzeker of het in de ramingen opgenomen groeiherstel voor 2020 realistisch is. Hiervoor is het nodig dat de situatie in enkele probleemmarkten stabiliseert en de Verenigde Staten en China vooruitgang boeken bij het oplossen van hun handelsvete, zegt het IMF.
23/07 15u15  IMF: stop met de handelsoorlogTarieven zijn geen goed middel om de wereldhandel in balans te krijgen, of om hervormingen bij andere landen voor elkaar te krijgen. Om de economie echt op de rails te krijgen, moeten landen zelf aan de slag. Niet alleen in eigen land, maar ook op internationaal vlak.
23/07 15u00  'Wall Street verwerkt stroom aan cijfers'De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met groene koersborden. De aandacht van beleggers is gericht op de stroom van handelsupdates waarmee bedrijven deze week in grote getale komen. De marktvorsers zijn in het bijzonder gespitst op tegenvallende signalen in verband met de handelsoorlog. Ook de nieuwe ramingen van het IMF voor de groei van de wereldeconomie staan op de agenda.10 
23/07 15u00  DAF-moeder Paccar blijft goed presterenDe Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het tweede kwartaal opnieuw geprofiteerd van de sterke vraag naar vrachtwagens. Ook verkocht het bedrijf veel vrachtwagenonderdelen. Het moederbedrijf van het Nederlandse DAF voerde de omzet daardoor op tot recordhoogte.
23/07 15u00  KLM moet opvang schildpadden betalenKLM moet betalen voor de noodopvang van schildpadden die twee jaar geleden door de luchtvaartmaatschappij onder erbarmelijke omstandigheden waren vervoerd.
23/07 15u00  Lockheed Martin verhoogt prognosesHet Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft zijn winst en omzet in het tweede kwartaal opgevoerd. De maker van gevechtsvliegtuigen, raketten en radarsystemen ziet in de resultaten aanleiding zijn verwachtingen voor heel het jaar opwaarts bij te stellen.
23/07 14u30  Prognoses omhoog bij maker Kleenex en HuggiesDe Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar verhoogd. Naar eigen zeggen profiteert het bedrijf van gunstige marktomstandigheden. Ook werpen kostenbesparingen hun vruchten af.
23/07 14u15  Sherwin-Williams zet meer verf afVerffabrikant Sherwin-Williams heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een hogere omzet en winst geboekt. Prijsverhogingen om de stijgende kosten voor grondstoffen te compenseren, waren daarbij belangrijk. Wel had de branchegenoot van AkzoNobel last van negatieve wisselkoerseffecten.
23/07 14u15  Suikervrije drankjes geven Coca-Cola vleugelsCoca-Cola heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met suikervrije drankjes, zoals Coca-Cola Zero. De frisdrankgigant overtrof mede daardoor de omzet- en winstverwachtingen van analisten. Ook in Azië zaten de verkopen wederom in de lift.
23/07 14u15  United Tech positiever over jaarresultatenHet Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar opwaarts bijgesteld. De maker van onder andere vliegtuigonderdelen, liften en airconditioners is positiever over de autonome omzetgroei en aangepaste winst per aandeel.
23/07 14u00  Houdt het beursfeest op Damrak aan?Waarom is de AEX naar het hoogste niveau in 18 jaar gestegen? Kan de Amsterdamse beursgraadmeter nog verder stijgen of ligt een correctie op de loer? Op deze en andere vragen geven beleggingsexperts antwoord.
23/07 14u00  Harley denkt minder motoren te verkopenHarley-Davidson verwacht dit jaar minder motorfietsen te verkopen. De motorenmaker denkt nu tussen de 212.000 en 217.000 motoren af te leveren, eerder ging het bedrijf nog uit van tussen de 217.000 en 222.000 motorfietsen.
23/07 13u45  Johnson heeft 100 dagen om Brexit rond te krijgenHet Britse pond reageerde rustig op het nieuws dat Boris Johnson de nieuwe Britse premier wordt. In de ochtend zakte de koers weg tegenover de dollar, maar na het nieuws klom de munt weer wat op. Heel grote uitslagen waren ook niet verwacht, omdat beleggers er al van uit gingen dat Johnson de strijd om het leiderschap zou winnen.
23/07 13u30  Franchisenemers AH verliezen in hoger beroepAlbert Heijn heeft ook in hoger beroep op vrijwel alle punten gelijk gekregen in een rechtszaak die franchisenemers tegen de supermarktketen hadden aangespannen. Een groep van 240 franchiseondernemingen vond dat geldstromen niet eerlijk werden verdeeld en eiste een vergoeding, maar daar ging het gerechtshof van Amsterdam niet in mee.
23/07 13u30  Dollemansrit naar beneden voor autobouwersDe auto-industrie heeft het heel lastig. Winstwaarschuwing volgt op winstwaarschuwing, verkopen dalen en het besef begint te leven zij het stuur mogelijk drastisch moeten omgooien. Aan de vooravond van de presentatie van de kwartaalcijfers is het alle hens aan dek.10 
23/07 13u15  'Zwakkere eindmarkten voor Aalberts'Industrie- en technologieconcern Aalberts heeft te kampen met afzwakkende eindmarkten en dat voelt het bedrijf bij zijn autonome groei. Dat schrijven analisten van ING in een vooruitblik op de halfjaarcijfers die Aalberts donderdag voorbeurs naar buiten brengt.
23/07 13u15  Britse pond reageert kalm op zege Boris JohnsonNa een terugval in de ochtenduren hield het Britse pond dinsdagmiddag de schade beperkt tegenover de dollar na de bekendmaking dat Boris Johson aan het roer komt als de nieuwe Britse premier.
23/07 13u15  Hasbro scoort met Avengers-speelgoedDe Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft in het afgelopen kwartaal onverwacht goede zaken gedaan, mede dankzij speelgoed geïnspireerd op de films Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home. De nettowinst liep wel terug, maar dat kwam door een eenmalige afboeking vanwege de afronding van een slepend pensioenconflict.
23/07 13u00  Column: Johnson aan de macht, oppassen met Britse pondLees meer >
23/07 12u30  Zonnige AEX heeft 600 punten in vizierDe Amsterdamse beurs blijft dinsdagmiddag in de lift nadat de AEX-index vandaag het hoogste punt in 18 jaar aantikte. Meevallende bedrijfscijfers en de verwachting van nieuwe stimuleringsmaatregelen door centrale banken stuwen de beursgraadmeter.
23/07 12u30  'AkzoNobel verbetert winstgevendheid'Verfconcern AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal naar verwachting zijn winstgevendheid verbeterd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De operationele winst en het aangepaste bedrijfsresultaat komen hoger uit, voorspelt de consensus van analistenramingen die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd. AkzoNobel opent woensdag de boeken.
23/07 12u00  Randstad wil database voor werkzoekendenUitzender Randstad pleit voor een intensievere samenwerking met het UWV en gemeenten om mensen aan het werk te krijgen. Het opzetten van een gezamenlijke database moet de komende twee jaar 100.000 werkzoekenden aan een baan helpen.10 
23/07 12u00  Positieve stemming op Europese beurzenDe Europese beurzen wonnen dinsdag terrein. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij de chipbedrijven werden stevige koerswinsten geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van de resultaten.
23/07 12u00  Filipijnse webcam-dames in Nederland belastHoewel de schaars geklede dames zich tijdens het aanbieden van hun live erotische diensten op de Filipijnen bevinden, vindt de ’vermakelijkheidsdienst’ voor betalende kijkers in Nederland plaats. Daarom moet er dus ook in Nederland belasting over worden betaald.
23/07 12u00  Bitcoin zakt fors weg tot onder $10.000De animo bij beleggers om in de bitcoin te stappen is weer flink getemperd. De cryptomunt gleed dinsdag fors terug tot onder de $10.000.
23/07 12u00  'Unilever toont onderliggend verbeteringen'Unilever heeft in het eerste halfjaar naar verwachting een hogere onderliggende marge neergezet op een omzet die lager was dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus van analistenramingen die de onderneming zelf op zijn website heeft gepubliceerd. Het was- en levensmiddelenconcern maakt donderdag voorbeurs zijn cijfers bekend.
23/07 12u00  Brexit-stress duwt Britse pond verder omlaagHet Britse pond vervolgde dinsdagochtend de weg omlaag tegenover de dollar in de aanloop naar de uitslag over de stemming voor de nieuwe Britse premier later vandaag.
23/07 11u15  Beleggers genieten van een hittegolfDe AEX breidde de al mooie openingswinst in de loop van de ochtend uit en scherpte daarmee een 18-jarig record verder aan. Vooral de per saldo meevallende bedrijfscijfers en de verwachting van nieuwe stimuleringsmaatregelen door centrale banken stuwen de Amsterdamse beursgraadmeter.
23/07 11u00  Blokker Holding omgedoopt naar Mirage Retail GroupBlokker Holding, het moederbedrijf van winkelketens Blokker en Big Bazar, verandert van naam. Door de houdstermaatschappij te hernoemen tot Mirage Group Retail wil eigenaar en topman Michiel Witteveen naamsverwarring voorkomen. De Blokker-winkels houden wel gewoon de naam Blokker op de gevel.
23/07 10u45  Britse pond zet neergang voortHet Britse pond vervolgde dinsdagochtend de weg omlaag tegenover de dollar in de aanloop naar de uitslag over de stemming voor de nieuwe Britse premier later vandaag.
23/07 10u30  Philips klaagt Fitbit en Garmin aanZorgtechnologieconcern Philips heeft de Amerikaanse technologiebedrijven Garmin en Fitbit voor de rechter gesleept. Die bedrijven gebruiken in hun producten technologie van Philips zonder daarvoor te betalen, stelt het Nederlandse bedrijf in rechtbankdocumenten.
23/07 10u15  Storing koersen DFTDoor problemen bij onze koersleverancier worden de verschillen in % nog steeds niet goed weergegeven. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
23/07 10u15  'Cijfers Basic-Fit licht teleurstellend'De resultaten van Basic-Fit over de eerste helft van het jaar zijn licht teleurstellend. Dat is de beoordeling van analisten van KBC Securities. Zij hadden een hogere aantal nieuwe sportclubs en meer abonnees verwacht van de sportschooluitbater. Analisten bij ING schrijven dat Basic-Fit in de eerste jaarhelft onder hun verwachtingen presteerde.
23/07 10u00  Beurs: AEX op 18-jarig recordDe AEX hield in het eerste handelsuur de mooie openingswinst goed vast en bleef daarmee een 18-jarig record staan. Vooral de per saldo meevallende bedrijfscijfers stuwen de Amsterdamse beursgraadmeter. Vanochtend stelde uitzender Randstad wel enigszins teleur.
23/07 10u00  'ACM-besluit raakt PostNL niet wezenlijk'Het besluit van de Autoriteit Consument & Markt dat zzp'ers ongestraft afspraken kunnen maken over hun tarief, heeft waarschijnlijk weinig gevolgen voor PostNL. Dat schrijven analisten van KBC Securities die erop wijzen dat PostNL al tachtig procent van zijn bezorgers in vaste dienst moet hebben.10 
23/07 09u15  AEX bij opening naar 18-jarig recordDe AEX belandde bij opening boven de top van vorig jaar, waardoor de beursgraadmeter op een 18-jarig record belandde. Vooral de per saldo meevallende bedrijfscijfers stuwen het sentiment. Vanochtend stelde uitzender Randstad wel enigszins teleur.
23/07 09u15  Randstad daalt op groen DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd uitzender Randstad lager gezet na een tegenvallend kwartaalbericht.11 
23/07 09u15  'Resultaten Randstad vallen tegen'De kwartaalresultaten van Randstad vielen analisten tegen. Marktvorsers van Jefferies en Morgan Stanley verwachten dat kenners in het algemeen hun verwachtingen voor Randstad naar beneden zullen moeten bijstellen.
23/07 09u00  Luxeartikelen Hermès blijven geliefd in AziëLuxemerk Hermès blijft de wind in de zeilen houden. De maker van de beroemde Birkin-tassen voerde zijn omzet in het tweede kwartaal op, waarbij zijn exclusieve kleding en mode-accessoires vooral in Azië gretig aftrek vonden.
23/07 09u00  Chinese automaker BAIC neemt belang in DaimlerDe Chinese automaker BAIC heeft een belang van 5 procent genomen in zijn Duitse branchegenoot Daimler. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz laat weten 'zeer blij te zijn dat onze langdurige partner BAIC nu ook een langetermijninvesteerder is geworden'.10 
23/07 09u00  Razendsnelle groei hotels in hoofdstadHotels in Amsterdam hebben een zeer goede start van het jaar gehad. In de eerste vier maanden werden in de hoofdstad 12,5 procent meer hotelovernachtingen geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Tot die berekening komt het Economisch Bureau van ABN Amro.
23/07 08u45  Hogere chocoladeprijs dreigt door cacaokartel in AfrikaOPEC is het productiekartel dat een eigen, hogere prijs voor ruwe olie afdwingt; Ivoorkust en Ghana beginnen nu ’Copec’, een kartel voor betere cacaoprijzen. Zij beheersen dik 60% van de markt. Als het kartel slaagt, zullen op den duur prijzen bij verwerkers, in restaurants en de winkel stijgen.10 
23/07 08u30  AMS heroverweegt bod op OsramSensormaker AMS denkt toch weer na over een overname van verlichtingsfabrikant Osram Licht. Het bedrijf verstuurde vorige week ook al een overnamevoorstel, maar trok dat vrij snel weer in. Een bod van investeerders Bain en Carlyle heeft de steun van het Duitse bedrijf, ook al was het bod van AMS hoger.
23/07 08u30  Aandeelhouder koopt rest aandelen AtriumVastgoedinvesteerder Atrium komt naar verwachting volledig in handen van Gazit-Globe, een vastgoedbedrijf dat al 60,1 procent van de aandelen in handen had. De twee partijen hebben een overeenkomst bereikt over de overname van de resterende stukken door een dochteronderneming van Gazit.
23/07 08u30  'Positief begin voor Amsterdamse beurs'De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag waarschijnlijk met winst beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te openen. De beurshandel staat vooral in het teken van kwartaalcijfers. Op het Damrak openden uitzender Randstad en fitnessketen Basis-Fit de boeken.
23/07 08u30  ACM: geen boetes bij tariefafspraken zzp'ersOm zich te verzekeren van een minimuminkomen kunnen zzp'ers, zelfstandigen zonder personeel, voortaan gezamenlijk afspraken maken. Markten werken niet goed als zij door lage uurtarieven onder het bestaansminimum komen, zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die komt met een leidraad, een richtlijn voor tariefafspraken.
23/07 08u15  Curetis vraagt bredere toelating UnyveroBiotechbedrijf Curetis heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder FDA voor toelating van zijn diagnosesysteem Unyvero voor nieuwe toepassingen. Curetis wil de zogeheten Respiratory Tract Cartridge ook gebruiken voor het herkennen van een soort longontsteking.
23/07 08u15  Chipbedrijven stuwen Japanse beursDe Japanse aandelenbeurs is dinsdag met winst gesloten. Vooral de Japanse chipbedrijven waren in trek na de sterke koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. Verder keken beleggers uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen in Japan. De andere Aziatische beurzen gingen licht omhoog.
23/07 08u00  Basic-Fit verhoogt omzet flinkUitbater van fitnesscentra Basic-Fit heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet flink opgevoerd. De onderneming kreeg er 53 nieuwe sportscholen bij, waardoor het aantal vestigingen groeide tot 682 stuks. Topman Rene Moos spreekt van een memorabel halfjaar waarin Basic-Fit voor het eerst de grens van 2 miljoen abonnees bereikte.
23/07 08u00  ACM staat prijsafspraken van zzp’ers toeZelfstandigen zonder personeel mogen voortaan collectief afspraken maken over hun beloning om zo aan een minimuminkomen te komen. Dat staat in een ‘concept-leidraad’ voor tariefafspraken door zzp’ers die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag publiceert.
23/07 07u45  Randstad ziet omzet dalenRandstad heeft de omzet in het tweede kwartaal zien dalen vanwege de groeivertraging in Duitsland, Nederland en België. Ook in juni zette de daling door.10 
23/07 07u45  Randstad heeft last van moeizame marktUitzendreus Randstad heeft last van uitdagende marktomstandigheden in Europa. Mede hierdoor gingen omzet en winst afgelopen kwartaal omlaag. Randstad voorziet bovendien dat de negatieve trend in het derde kwartaal verder doorzet.10 
23/07 07u45  Lagere winst voor Banco SantanderBanco Santander heeft in het eerste halfjaar een lagere winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De bank profiteerde van hogere rente-inkomsten, maar had ook te maken met hoge reorganisatiekosten.10 
23/07 07u45  'Apple heeft modemtak Intel bijna binnen'Apple is in vergevorderde gesprekken met Intel om de tak van de chipgigant over te nemen die draadloze modemchips maakt. De deal zou deze week al rond kunnen komen, laten bronnen aan persbureau Bloomberg weten. De tak zou ongeveer 1 miljard dollar op moeten brengen.
23/07 07u30  UBS verhoogt winst door lagere kostenUBS heeft zijn beste tweede kwartaal achter de rug sinds 2010. De Zwitserse bank verhoogde de nettowinst, met name doordat de financiële instelling de kosten terugbracht. Ook haalde UBS meer op met commissies. Daar stonden lagere rentebaten tegenover.
23/07 07u30  Bijna 9 procent meer geïnvesteerd in meiHet volume van de investeringen in materiële vaste activa was in mei 8,9 procent groter dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei is groter dan in de voorgaande maand.
23/07 07u00  Hogere chocolaprijs dreigt door cacaokartel in AfrikaOPEC is het productiekartel dat een eigen, hogere prijs voor ruwe olie afdwingt; Ivoorkust en Ghana beginnen nu ’Copec’, een kartel voor betere cacaoprijzen. Zij beheersen dik 60% van de markt. Als het kartel slaagt, zullen op den duur prijzen bij verwerkers, in restaurants en de winkel stijgen.12 
23/07 06u15  Column: Obligaties niet onderschattenHet feit dat de centrale bankiers met hun ruime monetaire beleid een soort onzichtbare putoptie onder de markt lijken te hebben gelegd, geeft beleggers vertrouwen. Ondanks de rally van dit jaar blijken de winsten voor beleggers, wanneer we iets verder terugkijken in de tijd, wel mee te vallen.
23/07 05u45  ’Meer nieuwe beursgangen in 2020’Dit jaar is met name in Europa een ’overgangsjaar’, maar volgend jaar is andere koek: dan komen er weer veel bedrijven naar de beurs, ook in Amsterdam.11 
22/07 22u30  Wall Street sluit met kleine plussenDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag gesloten met kleine plussen. Beleggers deden het rustig aan in aanloop naar de cijferstroom die later deze week pas echt op gang komt. Er werd nog geteerd op de verwachting van een renteverlaging. Verder werden de spanningen verwerkt rond Iran, die de olieprijzen opdreven. Techbedrijven deden het goed onder aanvoering van Apple, terwijl Boeing het bij de overige zwaargewichten juist moeilijk had.
22/07 22u15  ArcelorMittal verhoogt prijzen in VSArcelorMittal verhoogt zijn prijzen van plat staal in de Verenigde Staten. Het gaat om de derde prijsverhoging door ArcelorMittal USA sinds eind juni.
22/07 22u00  Continental verlaagt verwachtingenToeleverancier aan de auto-industrie Continental heeft zijn verwachtingen voor dit jaar verlaagd. De Duitse maker van onder meer banden en remsystemen zegt last te hebben van onvoorziene wijzigingen in de vraag van klanten naar bepaalde producten. Ook houdt het bedrijf last van verminderde vraag door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
22/07 21u00  'Facebook hing veel hogere boete boven hoofd'De boete die Facebook naar verluidt krijgt wegens verschillende privacyschandalen had nog veel hoger kunnen uitpakken. Toezichthouder FTC, waarmee Facebook tot een schikking van 5 miljard dollar kwam, overwoog een boete van tientallen miljarden dollars, meldde The Wall Street Journal.
22/07 20u00  Biermerk Bud kan het Heineken lastig maken„Het Amerikaanse biermerk Bud kan wel degelijk de Nederlandse biermarkt veroveren, want er zit een enorme marketingmacht achter dit wereldmerk”. Dat zegt Henri Reuchlin, kenner van de Nederlandse biermarkt en eigenaar van het bierblog het BIERburo.
22/07 19u45  Tech in trek in middaghandel Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag licht in de plus. Techaandelen deden het nog iets beter. Beleggers moeten het doen zonder groot nieuws en teren nog op de verwachting van een renteverlaging. Verder wordt gekeken naar het handelsfront en naar eventuele ontwikkelingen rondom de spanningen met Iran. Ook opende Halliburton de boeken, maar de echte cijferstroom komt later in de week pas echt op gang.
22/07 19u30  Eerste staking in 40 jaar bij British AirwaysVakbondsleden hebben maandag ingestemd met de eerste pilotenstaking bij British Airways in veertig jaar. De Britse luchtvaartmaatschappij probeert dinsdag nog een stokje te steken voor de staking tijdens de drukke zomerperiode, die veel reizigers zou duperen.
22/07 18u45  Begrotingstekort België bijna verdubbeldHet begrotingstekort van België loopt volgend jaar op tot 7,2 miljard euro. Dat is 3,8 miljard meer dan voor de val van de regering in december werd geraamd, schrijven zakenkrant De Tijd en Het Laatste Nieuws.
22/07 18u00  ’Franse coup tegen Dijsselbloem’Frankrijk is actief bezig om Jeroen Dijsselbloem weg te houden bij de voorzittershamer van het IMF. Parijs wil de regels voor de topfunctie aanpassen om zo een van Dijsselbloems grote concurrenten kans te geven, meldt de Financial Times.
22/07 17u45  Philips stuwt AEX naar nieuwe jaarpiekMet steun van topper Philips na gunstige bedrijfscijfers sloot de AEX maandag op een jaarrecord. Galapagos en ArcelorMittal werden bij de hoofdfondsen eveneens door beleggers begeerd.
22/07 17u45  Microsoft schikt smeergeldaffaire HongarijeMicrosoft moet een boete van 25 miljoen dollar betalen vanwege een smeergeldaffaire in Hongarije. Het gaat om een schikking van een Hongaarse dochteronderneming van de softwaregigant met twee Amerikaanse toezichthouders.
22/07 17u30  IEA: situatie Iran geen reden tot zorgDe situatie rond Iran is geen reden tot zorg over de toevoer van olie. Dat laat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) weten in een reactie op de onderschepping van een Britse olietanker door Iran in de Straat van Hormuz.
22/07 16u00  Goede zorg bij Philips; TomTom in trekNa de positieve start op Wall Street hield de Amsterdamse beurs de wind in de rug. Beleggers voelden zich gesteund door de beter dan verwachte resultaten van Philips. Galapagos en Arcelor Mittal vielen ook in de smaak. Bij de middelgrote fondsen speelde TomTom de hoofdrol.
22/07 15u45  Wall Street opent licht hogerDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de handel begonnen. Beleggers moeten het doen zonder groot nieuws en teren nog op de verwachting van een renteverlaging. Verder wordt gekeken naar het handelsfront en naar eventuele ontwikkelingen rondom de spanningen met Iran. Ook opende Halliburton de boeken, maar de echte cijferstroom komt later in de week pas echt op gang.
22/07 15u30  KPN: merk XS4ALL niet naar gehandicaptenfondsKPN schenkt de merknaam XS4ALL niet aan Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Het telecombedrijf laat in een reactie weten niet aan het verzoek tegemoet te komen. 'Het merk is helaas niet beschikbaar voor de NSGK', aldus KPN. 'We begrijpen de oproep en de gedachte erachter steunen wij ook.'
22/07 15u15  BAM-dochter bouwt kantoorpand LuxemburgBAM-dochter BAM Lux heeft een opdracht gekregen voor de bouw van een kantoorpand in het Luxemburgse Strassen. Met de opdracht is 18 miljoen euro gemoeid.
22/07 15u15  'Wall Street begint drukke week licht hoger'De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting licht hoger beginnen. Beleggers op Wall Street krijgen deze week een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voorgeschoteld van bekende namen als Amazon, Facebook, Tesla, Google-moeder Alphabet, Intel en Boeing. Ook zijn er belangrijke macro-economische cijfers, waaronder een eerste schatting over de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal.
22/07 15u00  Philips-ceo: ’Wij zitten midden in handelsoorlog’Hoewel Philips-topman Frans van Houten met een frisse glimlach tonen dat het zorgtechnologiebedrijf zijn ambitieuze groeidoelen waar ging maken, is hij niet blij met alle vrijhandelsbelemmeringen die Philips treffen.
22/07 15u00  AEX krijgt jaartop in vizierDe Amsterdamse beurs breidde maandag na de lunch de winst iets verder. Daarmee belandde de AEX dicht tegen het hoogste niveau van dit jaar. Vooral Philips droeg bij aan de positieve stemming na goede kwartalcijfers. In de Midkap
22/07 14u45  Hittegolf: Mag je hotpants aan naar kantoor?Het kwik stijgt tot ver boven de 30 graden deze week. Maar wat trek je nou aan bij dergelijke temperaturen?
22/07 14u30  Trump: Fed mag nieuwe kans renteverlaging niet missenIn een nieuwe serie tweets heeft Donald Trump zich weer negatief uitgelaten over de centrale bank Federal Reserve. Volgens de Amerikaanse president heeft de Fed ’een kans gemist’ om met een renteverlaging de economie te stimuleren, en moet ze ’niet weer een kans missen’.
22/07 14u15  Beleggingsfondsen massaal om misleiding onderzochtHonderden beleggingsfondsen worden wegens misleiding van klanten onderzocht door de Ierse financiële waakhond.
22/07 14u00  Winst oliedienstverlener Halliburton gedaaldDe grote Amerikaanse oliedienstverlener Halliburton heeft in het tweede kwartaal een beduidend lagere winst behaald dan een jaar eerder. Ook de omzet viel lager uit dan een jaar geleden.
22/07 14u00  Equifax schikt hack voor 700 miljoen dollarHet Amerikaanse kredietbureau Equifax schikt een zaak rondom een grote hack bij het bedrijf voor 700 miljoen dollar. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) bekendgemaakt. Daarmee komt een einde aan onderzoeken van de Amerikaanse federale overheid en een aantal staten.
22/07 13u45  Google steekt z’n neus in de luiers van je kindWeten wanneer je baby z’n luier heeft gevuld, en wanneer hij slaapt? Dat gaat Google vanaf dit najaar voor je bijhouden.
22/07 13u00  Philips en Galapagos laten lunch op Damrak goed smakenOnder aanvoering van Philips en Galapagos hield de AEX rond de lunch de blik opwaarts gericht. Arcelor Mittal wakkerde eveneens de kopersinteresse aan. Heineken deed een stapje terug
22/07 12u30  Rijden met slippers kan ook hier dure grap zijnWie in vakantielanden als Frankrijk en Spanje met slippers of op blote voeten achter het stuur zit, kan een boete krijgen. In Nederland is dit niet officieel verboden, maar pas op: het kan wél gevolgen hebben voor je portemonnee.
22/07 12u30  ’UniCredit schrapt 10.000 banen’De Italiaanse bank UniCredit wil 10.000 banen schrappen. Dat maakt de grote bank uit Milaan binnenkort volgens bronnen bekend.
22/07 12u30  ’Plan pensioen nabestaanden te mager’De vakbonden en werkgevers werken aan een manier om het nabestaandenpensioen te versimpelen, meldt de Volkskrant. Waarom is dit nodig? Vijf vragen.
22/07 12u00  Wat is er mis met het nabestaandenpensioen? Vijf vragenDe vakbonden en werkgevers werken aan een manier om het nabestaandenpensioen te versimpelen, meldt de Volkskrant. Waarom is dit nodig? Vijf vragen.
22/07 11u45  'Hogere omzet en winst ASMI'Toeleverancier aan de chipsector ASM International (ASMI) zet naar verwachting in het tweede kwartaal een hogere omzet in de boeken. Ook de operationele winst neemt waarschijnlijk toe. Dat is de voorspelling van analisten gepeild door persbureau Bloomberg. Verder staan de vooruitzichten van het bedrijf voor de rest van het jaar volop in de aandacht, aangezien de bredere chipmarkt onder druk staat. ASMI publiceert dinsdag nabeurs resultaten.
22/07 11u45  Staatsschuld eurozone loopt op naar €10.000 miljardDe totale staatsschuld van de negentien eurolanden is opgelopen tot boven de €10 biljoen, oftewel €10.000 miljard. Een jaar geleden lag de totale staatsschuld van de eurozone nog op €9800 miljard, meldt statistiekbureau Eurostat.
22/07 11u15  Winst AEX loopt op, Philips leidtPhilips hield na de openingswinst op een vlak Damrak maandag het gas erop. Ook Galapagos meldde zich bovenin het AEX-peloton, voor ArcelorMittal. Beleggers lieten defensieve fondsen gaan. Olie werd duurder door de spanning in de doorvoerroute bij Iran. Wall Street-futures noteren hoger.
22/07 11u00  China maakt Europees staal duurChina maakt de import van staal uit de Europese Unie fors duurder. Het zegt te goedkoop, onder kostprijs gedumpt staal met een extra heffing duurder te maken. Alleen zo zouden eigen staalmakers beschermd kunnen worden.
22/07 10u45  China legt heffing op Europees staalChina maakt de import van staal uit de Europese Unie fors duurder. Het zegt te goedkoop, onder kostprijs gedumpt staal met een extra heffing duurder te maken. Alleen zo zouden eigen staalmakers beschermd kunnen worden.
22/07 10u45  Werken in de bloedhitte: wat mag wel en niet?Het wordt bloedheet in Nederland de komende dagen. Voor dinsdag worden in het hele land al hoge temperaturen verwacht, en woensdag en donderdag komt het kwik zelfs ruim boven de dertig graden. In sectoren als de bouw betekent dat oppassen voor werknemers – én voor werkgevers.
22/07 10u45  'Vlakke omzet met lagere winst Randstad'Uitzender Randstad heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een vrijwel vlakke omzet behaald ten opzichte van een jaar geleden. De brutowinst valt waarschijnlijk lager uit. Dat voorspellen analisten in een consensus die het uitzendconcern zelf heeft samengesteld. Marktvorsers bij ING zijn 'bang' voor de verwachtingen voor de tweede helft van het jaar die het uitzendbedrijf waarschijnlijk bekendmaakt. De cijfers komen dinsdag.
22/07 10u30  'Kwartaalomzet KPN omlaag'Telecomconcern KPN heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een lagere omzet behaald dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. KPN opent woensdag voorbeurs de boeken.
22/07 10u30  Nederland wordt slagveld in bieroorlogAB Inbev, de grootste brouwer ter wereld, valt concurrent Heineken frontaal aan op de eigen groene markt. Vanaf deze week wordt Bud, naar eigen zeggen ’The king of beers’, in Nederland gelanceerd.
22/07 10u15  Dilemma: dit jaar een auto kopen, of wachten tot 2020?Onenigheid tussen autodealers en de Belastingdienst. Zijn we met z’n allen steeds duurdere en meer vervuilende auto’s gaan kopen of schroeft de fiscus de tarieven van de aanschafbelasting (bpm) op nieuwe auto’s steeds verder op? Eén ding is zeker: over een jaar worden de bpm-tarieven aangepast. En dat zorgt voor onzekerheid bij autokopers.
22/07 10u00  Philips en Arcelor geven gas op DamrakPhilips hield na de openingswinst op een vlak Damrak maandag het gas erop in de AEX. Ook Galapagos meldde zich bovenin het peleton voor ArcelorMittal. Beleggers wachten op een serie bedrijfscijfers deze week en lieten defensieve fondsen gaan. Olie werd duurder door oplopende spanning in de doorvoerroute bij Iran.
22/07 09u30  'Zorgen over BinckBank niet ongegrond'De tegenvallende resultaten van BinckBank illustreren volgens analisten van KBC Securities waarom ze eerder al hun zorgen over het bedrijf hebben geuit. Zo zijn de marktvorsers er nog niet van overtuigd dat de leiding bij BinckBank in staat is om het tij te keren te midden van de moeilijke marktomstandigheden voor de online broker.
22/07 09u15  Philips geeft vlak Damrak kleurBeleggers op het Damrak begonnen de handel maandag zeer voorzichtig. Philips en BinckBank reageerden op hun kwartaalcijfers, terwijl een trits cijfers op beleggers wacht.
22/07 09u15  'Connected Care stuwt groei Philips'Philips heeft zijn omzetgroei in het tweede kwartaal voor een groot deel te danken aan zijn divisie Connected Care. Die tak presteerde eerder juist zwak, schrijven analisten van ING.
22/07 09u00  Benoemingen bij IntertrustFinancieel dienstverlener Intertrust heeft maandag twee benoemingen aangekondigd bij zijn Europese activiteiten. Het bedrijf stelt Lee Godfrey aan als managing director Western Europe en Douwe Terpstra als managing director Luxembourg.
22/07 09u00  Olieprijs loopt fors op door spanningen rond IranDe spanningen in de Golf van Hormuz met twee inbeslag genomen olietankers hebben de prijs van Brentolie - bepalend voor benzinetarieven aan de pomp - maandag flink opgestuwd.
22/07 08u45  'KPN interessant Europees telecomaandeel'De Europese telecomsector kan in de tweede helft van dit jaar interessant worden voor beleggers. Dat zeggen analisten van Morgan Stanley die erop wijzen dat telecomaanbieders de afgelopen tijd niet goed hebben gepresteerd, maar goede voortgang boeken op het gebied van kostenbesparingen. Daarbij noemen de marktvorsers onder meer KPN.
22/07 08u30  Nikkei begint week lagerDe aandelenbeurs in Japan is maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars van afgelopen vrijdag en keken vooral uit naar de start van het cijferseizoen in Japan. Ook de spanningen rond Iran en berichten dat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) de rente deze maand minder sterk zal verlagen dan gehoopt zorgden voor terughoudendheid.
22/07 08u30  'Lager begin voor Damrak'De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met verlies. Ook elders in Europa lijken de beurzen lager te beginnen. Naast de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten houden beleggers de blik gericht op de oplopende spanningen rond Iran. Ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.
22/07 08u15  Overname Essar door Arcelor on hold gezetHet Indiase hooggerechtshof heeft de overname van Essar Steel door het in Amsterdam genoteerde staalbedrijf ArcelorMittal tijdelijk gepauzeerd. Het hooggerechtshof gaat de beroepszaken van zowel de schuldeisers van Essar als ArcelorMittal tegen een eerdere uitspraak van een beroepshof behandelen. Tot die tijd moet de stand van zaken blijven zoals die nu is.
22/07 08u15  Philips op koers voor groeidoelenPhilips heeft in het tweede kwartaal zijn omzet flink opgevoerd en krijgt zo de eigen ambitieuze groeidoelen in zicht. De vergelijkbare groei van de opbrengsten kwam op 6% uit.
22/07 08u00  Winst BinckBank verdamptHet slechte sentiment op de beurs en de lage rente heeft BinckBank hard getroffen. In het eerste halfjaar boekte de onlinebroker twee derde minder winst.
22/07 08u00  Voortaan vijf jaarsalarissen als nabestaandenpensioenDe partner van een overleden werknemer krijgt in de toekomst mogelijk vijf jaarsalarissen van het pensioenfonds als nabestaandenuitkering.
22/07 08u00  Flink minder winst voor BinckBankBinckBank heeft in de eerste helft van dit jaar flink minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De online broker wist ook niet aan de eigen verwachting te voldoen. Volgens BinckBank was aan het begin van dit jaar nog sprake van volatiele markten maar in de maanden daarna namen het aantal transacties en daarmee de transactiegerelateerde commissie-inkomsten af.
22/07 07u45  Beheerd vermogen Julius Bär omhoogDe Zwitserse private bank en vermogensbeheerder Julius Bär heeft in de eerste helft van dit jaar zijn beheerd vermogen zien groeien. Daarbij profiteerde Julius Bär naar eigen zeggen van het sterke herstel op de wereldwijde aandelenmarkten.
22/07 07u30  Omzetgroei Philips in versnellingZorgtechnologieconcern Philips heeft in het tweede kwartaal zijn omzet flink opgevoerd. De vergelijkbare groei van de opbrengsten kwam op 6 procent uit, aan de bovenkant van de bandbreedte waar het concern zelf naar streeft. Topman Frans van Houten spreekt van een breed gedragen groei, waar alle divisies van Philips aan bijdroegen.
22/07 07u00  We geven meer uit voor inrichten huisConsumenten trekken weer vaker hun portemonnee, vooral voor het opknappen van hun woning en huishoudelijke apparaten.
22/07 07u00  Vertrouwen consument neemt toeDe stemming onder consumenten is in juli opnieuw verbeterd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat werd positiever, terwijl de koopbereidheid volgens het statistiekbureau minder negatief is geworden.
22/07 06u00  Gigant valt Heineken aan op thuismarktAB Inbev, de grootste brouwer ter wereld, valt concurrent Heineken frontaal aan op de eigen groene markt. Vanaf deze week wordt Bud, naar eigen zeggen ’The king of beers’, in Nederland gelanceerd.
21/07 23u45  Column: koffer kwijtBij aankomst in Colombia ontdekt Mathijs Spoor dat zijn koffer bij de overstap in Frankfurt is achtergebleven. Een Lufthansa-medewerker belooft de koffer na te sturen. Maar tegelijk overhandigt hij een brief waarin de luchtvaartmaatschappij haar aansprakelijkheid beperkt.
21/07 22u15  Betalen voor hoge plek bij Thuisbezorgd.nlBij Thuisbezorgd.nl kunnen voortaan alle restaurants een hogere plek op de ranglijst kopen. Tot nu was dat weggelegd voor een paar restaurants. Thuisbezorgd.nl ziet dit als een verbetering van het huidige systeem.
21/07 16u15  'Cijfers en spanningen beheersen beursweek'De aandelenbeurzen maken zich op voor een drukke cijferweek. Zowel binnen als buiten Nederland is het druk met bedrijven die de boeken openen. Bovendien kijken de markten uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag. Verder houden beleggers nog altijd de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
21/07 11u15  Onzekere koper bij de dealerOnenigheid tussen autodealers en de Belastingdienst. Zijn we met z’n allen steeds duurdere en meer vervuilende auto’s gaan kopen of schroeft de fiscus de tarieven van de aanschafbelasting (bpm) op nieuwe auto’s steeds verder op? Eén ding is zeker: over een jaar worden de bpm-tarieven aangepast. En dat zorgt voor onzekerheid bij autokopers.
21/07 10u15  Britse pond zakt weg om BorisBegin volgende week is het pas officieel, maar nu al gaat iedereen ervan uit dat Boris Johnson de nieuwe Britse premier wordt, ondanks een paar uitglijders tijdens de campagne. Maar op de financiële markt zit de schrik erin, omdat hij een no deal-Brexit niet uitsluit.
21/07 09u45  Gegarandeerd rendement, of het schip in?Op mijn digitale deurmat valt een aanbieding van JR Shipping met ’vast rendement van 5% per jaar; zelfs bij aanhoudend lage tarieven.’
20/07 20u30  Volvo roept auto’s terug om brandgevaarDe Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld ruim 500.000 auto’s terug naar de garage. Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor.
20/07 19u00  Ook ruimtereis maken? Dit kost hetVandaag is het vijftig jaar geleden dat de mens voor de eerste keer voet zette op de maan. De kosten van het Amerikaanse project om op de maan te landen, worden geschat op $28 miljard ($288 miljard in hedendaagse dollars). Tegenwoordig is het minder duur om een ruimtereis te maken, maar het is nog steeds bepaald niet goedkoop.
20/07 17u00  ’Obligaties blijven interessante belegging’Europese obligaties van de allerhoogste kwaliteit zijn vanwege de extreem lage rentes niet echt aantrekkelijk. Maar wie bereid is wat meer risico te nemen, kan met obligaties nog altijd geld verdienen.
20/07 16u15  Meest gelezen op DFT: Jan Modaal, hypotheek en pensioenNederland is momenteel in de ban van Jan Modaal. Voor mensen met klassieke beroepen als leraar, politieagent, verpleegkundige of bouwvakker is het in de grote stad namelijk bijna onmogelijk geworden om een huis te kopen. Ook zitten de middengroepen klem met hun koopkracht.
20/07 15u15  Helft metaalbedrijven komt personeel tekortMetaalbedrijven hebben nog altijd grote moeite om geschikt personeel te vinden. Bijna de helft van de ondernemingen heeft vacatures openstaan, zo blijkt uit de Economische Barometer van Koninklijke Metaalunie.
20/07 14u30  Particulier least massaal auto’sDe populariteit van leasen blijft onverminderd toenemen onder particulieren. In de eerste helft van 2019 zijn er ruim 150.000 auto’s op kenteken gezet die via een private lease-contract de showroom uitreden, een groei van 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
20/07 13u30  Column: Goedkoop voedselOns eten is veel te goedkoop geworden. Het milieu wordt te zwaar belast door de voedselproductie en boeren verdienen te weinig. We moeten naar een kringlooplandbouw en consumenten zullen meer voor hun voedsel moeten gaan betalen. Aldus minister van landbouw Carola Schouten.
20/07 12u30  Geldtips voor een betaalbare vakantieIn heel Nederland zijn de schoolvakanties aangebroken. Voor veel mensen is het altijd echter weer een puzzel om hun welverdiende vakantie betaalbaar te houden.
20/07 10u45  Equifax wil hack voor $700 miljoen schikkenHet Amerikaanse kredietbureau Equifax wil voor 700 miljoen dollar (624 miljoen euro) schikken met gedupeerden van de grote hackaanval bij het bedrijf. Bij die cyberaanval in 2017 kregen hackers toegang tot de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikanen.
20/07 10u30  Beursblik: beleggen in het donkerBeleggers hebben een drukke week voor de boeg: van alle kanten komen bedrijfs- en macro-economische cijfers op ze af, en dan komt de Europese Centrale Bank ook nog eens met een rentebesluit. „Maar wat zijn die getallen waard”, vraagt vermogensbeheerder Koen Bender zich af, „als we nog niets weten over de uitkomst van de handelsoorlog?”
20/07 08u30  Help, de jonge man komt niet meer meeIn de jaren zeventig behoorde bijna elke man tussen 25 en 45 tot de beroepsbevolking: slechts 1 of 2% was niet aan het werk en ook niet op zoek naar een baan. Inmiddels is deze groep gegroeid tot 8% van de mannen.
20/07 08u30  Steeds meer woningen in handen particuliere huisbazenGrote particuliere huisbazen winnen terrein op de Nederlandse woningmarkt. De grootste drie hebben ieder huurwoningen met een totale waarde van ruim 1 miljard euro.
20/07 08u15  Jouw data is goud waardData die internetgebruikers achterlaten in ruil voor filmpjes, zoekresultaten en posts van vrienden, zijn het nieuwe goud. Onze gegevens hebben bedrijven als Google en Facebook tot twee van de meest waardevolle op de beurs gemaakt. Maar hoeveel is die data die we gratis weggeven eigenlijk waard? De Amerikaanse Senaat eist nu duidelijkheid.
20/07 08u15  Topman KLM: ’Vlieg met mate’„Geniet, maar vlieg met mate.” Dat zegt KLM-topman Pieter Elbers. „Wij vinden dat je bewust moet vliegen. Analoog aan ’drink met mate’.”
20/07 07u30  Kees Koolen stapt in waterstof-batterijKoolen Industries, het bedrijf van internetmiljonair Kees Koolen, heeft een belang genomen in Elestor, een bedrijf dat energie opslagsystemen voor elektriciteit maakt.
20/07 07u15  ’Facebook-munt maakt bitcoin totaal overbodig’Lees meer >
19/07 22u45  Brits pond zakt weg om BorisBegin volgende week is het pas officieel, maar nu al gaat iedereen ervan uit dat Boris Johnson de nieuwe Britse premier wordt, ondanks een paar uitglijders tijdens de campagne. Maar op de financiële markt zit de schrik erin, omdat hij een no deal-Brexit niet uitsluit.
19/07 22u30  Spanning Iran drukt Wall Street omlaagDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Het sentiment op de beurs werd gedrukt door de oplopende spanningen rond Iran, dat twee olietankers enterde in de Perzische Golf. Beleggers verwerkten verder onder meer kwartaalcijfers van enkele grote bedrijven waaronder Microsoft. Verder verweet president Donald Trump de Federal Reserve de rente nodeloos hoog te houden.
19/07 22u30  Olieprijzen omhoog na enteren olietankersDe olieprijzen zijn vrijdagavond flink gestegen na het nieuws dat Iran twee olietankers heeft geënterd in de Perzische Golf. De onrust in de regio zorgt voor onzekerheid over de aanvoer van olie, wat ervoor zorgt dat de vraag naar olie toeneemt.
19/07 21u15  Olieprijzen omhoog na tegenhouden olietankerDe bekendmaking van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) dat het een Britse olietanker heeft tegengehouden in de Straat van Hormuz zorgde vrijdagavond voor snel oplopende olieprijzen. De onrust rondom de Perzische Golf en de door de Straat van Hormuz daarmee verbonden Golf van Oman zorgt voor onzekerheid over de aanvoer van olie.
19/07 21u15  Oud-minister Roelof Nelissen overledenIn een ziekenhuis in Hilversum is oud-minister Roelof Nelissen op 88-jarige leeftijd overleden.
19/07 20u45  Ouderen starten zaak tegen Staat om behoud pensioenBelangenverenigingen van ouderen en gepensioneerden gaan een bodemprocedure tegen de Nederlandse Staat beginnen om het beloofde pensioen te kunnen behouden.
19/07 20u15  Wall Street nog net in het groen in middagDe aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag nipt in het groen. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van onder meer Microsoft en American Express. De handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China en de spanningen met Iran hingen boven de markt. Verder verweet president Donald Trump de Fed de rente nodeloos hoog te houden en verwerkten beleggers cijfers over het consumentenvertrouwen.
19/07 20u00  Ajax koopt verdediger ÁlvarezAjax koopt de Mexicaanse verdediger Edson Álvarez. De beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub meldt overeenstemming te hebben bereikt met Club América over de transfer. De hoogte van de transfersom is niet bekendgemaakt.
19/07 19u00  Waarom de nikkelprijs zo snel stijgtDe vraag naar nikkel is naar het hoogste punt in een jaar tijd gestegen. Nikkel wordt gebruikt voor batterijauto’s en de enorme vraag naar stekkerwagens heeft de prijs opgedreven.
19/07 18u45  Brildragers de klos: 'Prijzen zullen niet dalen'Als de overname van het moederbedrijf van Pearl en Eye Wish doorgaat, kunnen de prijzen van brillen en lenzen weleens omhoog gaan. Verslaggever Edwin van der Schoot van DFT vertelt waarom.
19/07 18u15  Belegger angstig om kabinetsrel ItaliëBeleggers maken zich zorgen dat de intern verdeelde regering in Rome strandt. De rente op staatsobligaties van de Italiaanse overheid liep op, terwijl zijn beurzen averij opliepen.
19/07 18u15  Nuon-moeder: ’Nederland mag bellen voor kerncentrale’Vattenfall wil best een nieuwe kerncentrale in Nederland exploiteren, als ons land daarom zou vragen. Dat zegt topman Magnus Hall van het moederbedrijf van Nuon in gesprek met De Financiële Telegraaf, tijdens een toelichting op de halfjaarcijfers van de elektriciteitsreus.
19/07 18u00  Beter Bed blinkt uit op groen DamrakDe aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst gesloten. Op het Damrak stal beddenverkoper Beter Bed de show na een kwartaalupdate. De overige Europese aandelenbeurzen eindigden ook licht in de plus. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen.
19/07 17u45  AEX hoger het weekend inDe Amsterdamse beurs is vrijdag met lichte winst aan het weekend begonnen. Bij de hoofdfondsen scheen de zon vooral voor Galapagos. ING liet echter een bedrukt beeld zien.
19/07 17u45  Trump haalt weer uit naar FedDe Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw uitgehaald naar de Federal Reserve. Hij verwijt de Amerikaanse koepel van centrale banken de rentetarieven onnodig hoog te houden.
19/07 17u00  ’Investeerders hengelen naar Altice-onderdeel’Drie investeringsmaatschappijen hebben interesse in een overname van het Altice Europe-onderdeel Teads.
19/07 16u45  ACM wil met Thuisbezorgd praten over plannenDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil met Thuisbezorgd.nl om tafel om te praten over de plannen van de maaltijdbestelsite voor een mogelijk nieuw verdienmodel. De grootste website voor het bestellen van eten in Nederland overweegt om aangesloten restaurants te laten betalen voor een betere positie in de zoekresultaten.
19/07 16u30  'Investeerders hengelen naar Altice-onderdeel'Drie investeringsmaatschappijen hebben interesse in een overname van het Altice Europe-onderdeel Teads. Vorige maand doken al berichten op dat het Franse telecom- en kabelbedrijf overweegt zijn videoreclamedienst af te stoten. Cinven, Permira en Bridgepoint zouden geïnteresseerd zijn, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
19/07 16u30  Consumentenvertrouwen VS licht gestegenHet consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in juli licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.
19/07 16u00  Beperkte winst AEX onder druk van INGNa de positieve start op Wall Street hield de Amsterdamse beurs vrijdag in de late middaghandel een kleine winst vast. Bij de hoofdfondsen scheen de zon vooral bij Galapagos. ING liet een bedrukt beeld zien.
19/07 16u00  Miljardenbod op oliemannetje van beurzenDurfkapitalist CVC Capital Partners en het Indonesische staatsinvesteringsfonds GIC Pte overwegen een bod van $6,4 miljard op het Brusselse Euroclear, de grootste afwikkelaars van effectentransacties op de markt.
19/07 16u00  Weinig beweging op Europese beurzenDe Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag halverwege de middag licht in het groen. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen. Op het Damrak stal beddenverkoper Beter Bed de show na een kwartaalupdate.
19/07 16u00  ’Aandelencorrectie van 10% op komst’De Amerikaanse beurs zal in de komende drie maanden met 10% dalen, vooral vanwege de verlaging van de winsttaxaties. Dit verwacht hoofd beleggingsstrategie Mike Wilson van de Amerikaanse bank Morgan Stanley.
19/07 15u45  Wall Street noteert kleine plus bij openingDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen aan de handelsdag begonnen. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van onder meer Microsoft en American Express. Verder blijven de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China en de spanningen met Iran boven de markt hangen, en uitte president Donald Trump weer eens kritiek op het rentebeleid van de Fed.
19/07 15u45  Traphekjes: ’Mijn zoontje was bont en blauw’Meer dan de helft van de vijftien traphekjes die de Consumentenbond testte, blijkt niet veilig te zijn. Juscha Koopmans weet er alles van. „Mijn zoontje van twee duwde het hekje door de sluiting heen en lag onder aan de trap.”
19/07 15u30  VEB blijft wakker liggen van Beter BedDe Vereniging van Effectenbezitters (VEB) blijft met veel vragen zitten na de positieve kwartaalupdate van Beter Bed. „Het bericht is redelijk optimistisch opgesteld, maar in Duitsland gaat het nog steeds heel slecht met het bedrijf”, zegt VEB-econoom Jasper Jansen.
19/07 15u30  Recalcico: weg vrij voor vergoeding XeikonRecalcico Beheer ziet de weg vrij voor een schadevergoeding in verband met de slepende zaak over wanbeleid bij het voormalige beursfonds Xeikon. Dat stelt belegger Frans Faas van Recalcico Beheer na een arrest van de Hoge Raad. Daarin wordt volgens hem bevestigd dat Xeikon bij de overname door Bencis in 2013, de belangen van de aandeelhouders onvoldoende behartigde en zich derhalve schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid.
19/07 15u15  Renteactie telt niet voor al afgesloten hypotheekEen stel sloot een hypotheek af bij Rabobank, maar een paar maanden later had de bank een renteactie. Maar een lagere rente zit er voor de huizenkopers niet in.
19/07 15u00  DSM wil vergunning voor middel tegen methaanSpeciaalchemiebedrijf DSM wil een middel op de markt zetten dat de methaanuitstoot door melkkoeien zou verminderen. Het concern heeft een marktvergunning voor de Europese Unie aangevraagd en verwacht het additief uiterlijk in 2021 te kunnen verkopen.
19/07 15u00  'Wall Street opent licht hoger'De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een licht hogere opening. Beleggers verwerken kwartaalcijfers van een aantal grote bedrijven zoals Microsoft en American Express. Verder blijven de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China en de spanningen met Iran boven de markt hangen.
19/07 14u45  Beter Bed en Galapagos smaakmakersDe Amsterdamse beurs wist vrijdag na de lunch het verlies voorzichtig van zich af te schudden. Bij de start van de handel zat de stemming er nog goed in. Onder de hoofdfondsen wakkerde vooral Galapagos de kooplust flink aan. IMCD kreeg ook de handen op elkaar. ING en ASR waren uit de gratie. Lokaal fonds Beter Bed lag er uitstekend bij.
19/07 14u15  Omzet en winst ManpowerGroup gedaaldHet Amerikaanse uitzendconcern ManpowerGroup is in het tweede kwartaal op lagere resultaten uitgekomen dan een jaar eerder. Het bedrijf ondervond daarbij behoorlijke tegenwind van negatieve wisselkoerseffecten.
19/07 14u15  Kooplust klanten goed voor American ExpressCreditcardaanbieder American Express heeft in het tweede kwartaal goede zaken gedaan. Het bedrijf profiteerde van klanten die meer uitgaven met hun creditcard, meer betaalden voor die creditcard en meer rente betaalden aan American Express.
19/07 14u00  5 vragen: senior in problemen met aflossingsvrije hypotheekEr is veel te doen om de aflossingsvrije hypotheek. Een jaar geleden startten banken de campagne ’aflossingsblij’ om mensen aan te moedigen toch te gaan aflossen.
19/07 13u45  Beheerd vermogen BlackRock groeitDe Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft in het tweede kwartaal zijn beheerd vermogen zien groeien. In totaal had de firma ruim 6,84 biljoen dollar onder beheer, een stijging van 9 procent op jaarbasis.
19/07 13u45  Schlumberger krijgt nieuwe topmanDe grote oliedienstverlener Schlumberger heeft operationeel directeur Olivier Le Peuch benoemd tot nieuwe topman. Hij neemt per 1 augustus het stokje over van Paal Kibsgaard die acht jaar aan het hoofd heeft gestaan bij de Amerikaans-Franse onderneming.
19/07 13u30  ING en Philips in achterhoedeNa een zonnige start wist de AEX de winst rond de lunch niet vast te houden. Vooral de terugval van de financiële waarden had een negatieve impact op het sentiment.. Beleggers zagen bij de hoofdfondsen vooral brood in Galapagos en IMCD. Onder de kleinere aandelen krijgt Beter Bed vleugels nadat de beddenverkoper financiële ondersteuning heeft ontvangen.
19/07 13u30  Kepler Cheuvreux krikt advies IMCD opKepler Cheuvreux verhoogt zijn beleggingsadvies voor chemicaliëndistributeur IMCD van hold naar buy, terwijl het koersdoel gaat van 70 euro naar 94 euro. Volgens de zakenbank heeft IMCD een sterke staat van dienst wat betreft uitvoering en heet de onderneming groei laten zien sinds de beursgang in 2014.
19/07 13u00  Voortaan één cao voor alle uitzendkrachtenVoor alle mensen die in Nederland uitzendwerk doen, gaan binnenkort dezelfde cao-voorwaarden gelden. Dat hebben vakbonden afgesproken met twee grote brancheorganisaties voor flexwerk, ABU en NBBU. Het akkoord tussen de onderhandelende partijen wordt nu aan de leden voorgelegd.
19/07 12u45  Oproep: Is uw traphekje kapot gegaan?Verschillende traphekjes op de markt zijn niet veilig, blijkt uit een test van de Consumentenbond. Heeft u recent zo’n onveilig hekje gehad en is dit kapot gegaan?
19/07 12u30  Naspers komt op 11 september naar AmsterdamDe Amsterdamse beursgang van de internationale consumenteninternetactiviteiten van het Zuid-Afrikaanse technologie- en mediabedrijf Naspers vindt plaats op 11 september. Dat maakte het bedrijf bekend.
19/07 12u30  Galapagos wint op vlakke AEXDe Amsterdamse beurs staat vrijdagmiddag op een bescheiden winst. Beleggers zien bij de hoofdfondsen vooral brood in Galapagos en IMCD. Onder de kleinere aandelen krijgt Beter Bed vleugels nadat de beddenverkoper financiële ondersteuning heeft ontvangen.
19/07 12u30  ’Verschillende traphekjes zijn levensgevaarlijk’Er zijn verschillende traphekjes op de markt die het begeven als een kind er tegenaan valt. De hekjes breken of schieten los. Dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties.
19/07 12u15  'Amerikaans onderzoek naar grote cryptobeurs'Een Amerikaanse toezichthouder voor derivatenhandel heeft de populaire beurs voor cryptomunten BitMEX onder de loep genomen. Dat laten ingewijden weten aan persbureau Bloomberg. BitMEX wordt er naar verluidt van verdacht Amerikanen te laten handelen op het platform, terwijl de beurs daar geen vergunning voor heeft.
19/07 12u15  ’Nederland in kopgroep met e-bikes’De tijd dat vooral ouderen een elektrisch aangedreven fiets kochten, is allang voorbij. Zelfs onder scholieren neemt de populariteit snel toe. Dit gaat ten koste van traditionele fietsen, die bij Accell in de eerste jaarhelft nog slechts goed waren voor 16% van de omzet, zegt topman Ton Anbeek in gesprek met De Financiële Telegraaf.
19/07 12u15  'Tesla wil batterijen maken in Indonesië'Tesla is een van de automakers die wil investeren in een batterijenfabriek in Indonesië. Ook het Zuid-Koreaanse technologiemerk LG zou daar geld in willen steken, heeft de Indonesische minister van Maritieme Zaken Luhut Pandjaitan gezegd. De totale investeringen zouden daardoor tot 4 miljard dollar kunnen oplopen.
19/07 11u30  Man trouwde demente vrouw om haar erfenisEen man die met een demente vrouw trouwde om zo haar erfenis binnen te halen, is de voet dwars gezet door de rechter. Die heeft het door hem aangepaste testament vernietigd.
19/07 11u15  'Philips groeit gestaag door'Zorgtechnologieconcern Philips heeft in het tweede kwartaal zijn vergelijkbare omzet wederom opgevoerd vergeleken met een jaar geleden. Deze voorspelling komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Philips publiceert maandag voorbeurs resultaten.
19/07 11u00  Zon schijnt voor beleggers op DamrakDe stemming zat er vrijdagochtend nog steeds goed in op de Amsterdamse beurs. Beleggers zagen bij de hoofdfondsen vooral brood in Galapagos en IMCD. Onder de kleinere aandelen kreeg Beter Bed vleugels nadat de beddenverkoper financeel ondersteuning heeft ontvangen.
19/07 10u30  'Momentum Acomo zet dit jaar door'Het momentum dat Acomo in de afgelopen jaarhelft te pakken kreeg, zet waarschijnlijk ook in de komende zes maanden door. Dat schrijven kenners bij ING die de resultaten van het bedrijf als positief bestempelen. Voor analisten bij Kepler Chevreux is de handelsupdate een aanleiding om het advies voor Acomo te verhogen van hold naar buy.
19/07 10u15  'Resultaten Accell boven verwachting'Accell is harder gegroeid in de eerste zes maanden dan analisten van ING hadden verwacht. De resultaten hadden nog beter kunnen zijn als de introductie van een aantal nieuwe fietsen voor de Duitse markt geen vertraging had opgelopen. Tegelijkertijd vielen de resultaten uit Noord-Amerika tegen.
19/07 10u00  Hoofdrol Beter Bed; Galapagos zet opmars voortNa de voortvarende start wist de AEX vrijdagochtend de jaartop nog verder aan te scherpen. Bij de hoofdfondsen wakkerden vooral Galapagos en IMCD de kooplust bij beleggers flink aan. Op de lokale markt steelt Beter Bed de show.
19/07 10u00  KBC: Wessanen toont onderliggende potentieWessanen heeft afgelopen periode zijn 'onderliggende potentieel en waarde' laten zien. Dat zeggen analisten van KBC Securities naar aanleiding van de cijfers van het natuurvoedingsbedrijf. Zij raden beleggers al enige tijd aan om niet akkoord te gaan met het overnamebod op Wessanen van een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI Partners.
19/07 09u45  Wereldhave België krikt huurinkomsten opDe huurinkomsten van Wereldhave België zijn in de eerste helft van het lopende jaar gestegen vergeleken met een jaar geleden. Dat is voornamelijk toe te schrijven aan de positieve bijdrage van de retailparken in Brugge en Turnhout. De Belgische tak van Wereldhave benadrukt dat het sterk presteerde ondanks het faillissement van CoolCat, dat meerdere panden huurde.
19/07 09u45  'Nog veel vragen na update Beter Bed'De kwartaalupdate van Beter Bed laat nog veel ruimte over voor vragen, over bijvoorbeeld de winstgevendheid en schuldenlast van het bedrijf. Het nieuws dat afspraken met banken worden aangepast, is dan weer positief. Dat schrijven analisten van KBC Securities na de handelsupdate van de beddenverkoper.
19/07 09u30  Column: de rente blijft nog lang negatiefVolgens bronnen van persbureau Bloomberg nemen stafleden van de Europese Centrale Bank momenteel de eigen inflatiedoelstelling onder de loep. Zoals hopelijk bekend is het doel nu om ’de inflatie op de middellange termijn onder, maar dicht bij 2% te houden’. Het probleem is alleen dat het dichtbij-gedeelte al jaren niet lukt, ondanks (onder meer) een beleidsrente van -0,40% en ruim 2600 miljard euro aan steunaankopen.
19/07 09u30  'Deal met Postmates helpt groei Adyen in VS'Met de deal met Postmates kan Adyen verder groeien in de Verenigde Staten. Maar het nieuwe klantcontract is niet zo groot dat alle prognoses direct naar boven bijgesteld moeten worden. Dat zeggen analisten van KBC Securities.
19/07 09u15  AEX scherpt bij start jaartop aanIn navolging van het optimisme in Azië had de AEX vrijdag bij de start de wind stevig in de rug en wist daarmee een nieuwe jaartop neer te zetten. Beleggers stapten over een breed front in aandelen, waarbij onder de hoofdfondsen vooral ASML en IMCD in trek waren.
19/07 09u15  Rechter wil ook miljardenboete Bayer verlagenDe schadevergoeding van 2 miljard dollar die chemieconcern Bayer aan een koppel in de Verenigde Staten moet betalen wegens het middel Roundup, is te hoog. Dat heeft een Amerikaanse rechter in een voorlopige uitspraak vastgesteld.
19/07 09u00  Basic-Fit stelt operationeel directeur aanBasic-Fit stelt Redouane Zekkri aan als operationeel directeur. Hij begint met ingang van augustus aan zijn nieuwe baan en wordt dan ook onderdeel van het topbestuur, naast topman Rene Moos en financieel directeur Hans van der Aar.
19/07 09u00  Nuon-moeder Vattenfall voert omzet opDe Zweedse energieproducent Vattenfall heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet opgevoerd. De moedermaatschappij van het Nederlandse energiebedrijf Nuon verdiende met name meer aan het verstrekken van elektriciteit. Vooral in Duitsland deed het bedrijf goede zaken.
19/07 08u45  Opnieuw hoog handelsoverleg VS en ChinaDe Verenigde Staten en China hebben opnieuw op hoog niveau handelsoverleg gevoerd. Het is de tweede keer dat er overleg is geweest sinds het recente sluiten van een wapenstilstand in de handelsvete tussen beide economische grootmachten.
19/07 08u45  'Miljardendeal Galapagos was bijna mislukt'De megadeal tussen Galapagos en de Amerikaanse farmareus Gilead eerder deze week heeft tijdens de onderhandelingen voor onenigheid gezorgd binnen de directie van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf, en was bijna mislukt. Dat komt naar voren uit een reconstructie door Het Financieele Dagblad en het Belgische De Tijd.
19/07 08u30  AB InBev verkoopt Australische brouwerijBierbrouwerij AB InBev doet zijn Australische merk Carlton & United Breweries van de hand. De Japanse drankenfabrikant Asahi Group telt daarvoor 16 miljard Australische dollar neer, ongeveer 10 miljard euro. Asahi mag als gevolg van de deal ook de internationale merken van AB InBev in Australië gaan vermarkten.
19/07 08u30  ASR koopt levensverzekeringen van VvAAVerzekeraar ASR neemt het onderdeel voor levensverzekeringen van het zorgcollectief VvAA over. De twee partijen bieden de producten en diensten van dit onderdeel voortaan samen aan. Welk bedrag met de overname is gemoeid, maken de twee bedrijven niet bekend.
19/07 08u30  Duitse producentenprijzen omlaagDe producentenprijzen in Duitsland zijn in juni met 0,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
19/07 08u15  'Openingswinst voor Beursplein 5'De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag met winst te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk hoger beginnen. Beleggers putten moed uit de positieve stemming op de Aziatische markten en de hogere slotstanden in New York. Op het Damrak kwamen kleinere bedrijven als Accell, Wessanen, Beter Bed en Amsterdam Commodities (Acomo) met handelsberichten.
19/07 08u15  Nikkei eindigt week fors hogerDe Japanse effectenbeurs is vrijdag fors hoger geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de uitspraken van Fed-baas John Williams van New York, die zei dat de Federal Reserve snel tot actie moet overgaan als de economie in problemen zou raken. De verwachting dat de Amerikaanse centrale bank later deze maand de rente zal verlagen werd daarmee versterkt.
19/07 08u00  Accell groeit hard met e-bikesFietsenfabrikant Accell heeft de omzet op zijn belangrijkste markten in het eerste halfjaar flink zien groeien. Dat had het bedrijf met name te danken aan de toegenomen vraag naar elektrische fietsen. De Noord-Amerikaanse tak van Accell liet geen verbetering zien. In het derde kwartaal wil de onderneming een strategische evaluatie afronden.
19/07 08u00  Nieuwe opdracht Arcadis tramlijn UtrechtAdvies- en ingenieursbureau Arcadis heeft de opdracht voor het ontwerp van de ombouw van een regionale tramlijn in Utrecht binnengesleept. Het bedrijf begint aan de werkzaamheden in april volgend jaar. Arcadis ontvangt 5,8 miljoen euro voor deze klus.
19/07 07u45  Wessanen verhoogt winstNatuurvoedingsbedrijf Wessanen heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere winst behaald, op een iets lagere omzet. Dat blijkt uit een handelsbericht van Wessanen, dat een overnamebod heeft ontvangen van een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI Partners.
19/07 07u30  Beter Bed: nog dit jaar exit uit Duitse ketenBeter Bed stapt voor het einde van dit jaar deels of volledig uit zijn Duitse winkelketen Matratzen Concord, die kampt met de naweeën van een gifschandaal. Verschillende partijen hebben al interesse getoond in die keten, laat de beursgenoteerde beddenverkoper weten in een kwartaalupdate.
19/07 06u45  ’Verleng aflossingsvrije hypotheek’Om te voorkomen dat oudere mensen gedwongen hun huis uit moeten, moet de looptijd van aflossingsvrije hypotheken verlengd worden. Dat zou veel onnodige onzekerheid bij huiseigenaren wegnemen.
19/07 06u15  Brillenkoper klem bij overname Pearle-moederHet miljardenbod van EssilorLuxxotica op GrandVision, het moederbedrijf van de brillenketens Pearle en Eye Wish, levert mogelijk een mededingingsprobleem op. Brillenkopers zouden bij een deal in sommige markten geen kant meer op kunnen.
19/07 06u00  Woningdroom spat uiteen voor de middeninkomensEen eigen huis, met een tuin en auto voor de deur. Het is de droom van elke Nederlander met een normaal salaris. Maar omdat de lonen amper stijgen, lasten toenemen en woningprijzen recordhoogtes vestigen, blijft dit een droom voor steeds meer middeninkomens.
19/07 05u30  Malafide detacheerders slaan slag in metaalsectorMkb’ers in de metaalsector zijn steeds vaker de dupe van malafide detacheringsbureaus die werknemers aanbieden tegen woekerprijzen.
19/07 05u30  Eigen woning raakt uit zichtVoor de gewone onderwijzer, verpleegkundige, politieagent of bouwvakker raakt een eigen woning elk jaar verder buiten bereik. Het percentage middeninkomens met een eigen woning is in negen jaar tijd gedaald, waarbij de daling vooral de laatste zes jaar hard gaat.
18/07 23u45  Boeing neemt miljardenlast vanwege 737 MAXVliegtuigbouwer Boeing neemt een last van bijna 5 miljard dollar vanwege de problemen met de geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat geld denkt het Amerikaanse concern nodig te hebben om luchtvaartmaatschappijen te compenseren omdat er al maanden niet met de vliegtuigen mag worden gevlogen.
18/07 23u30  Philips koopt Amerikaanse start-upPhilips heeft de in Boston gevestigde start-up Medumo ingelijfd. Daarmee breidt het zorgtechnologieconcern zijn activiteiten uit op het vlak van oplossingen voor patiëntbeheer. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
18/07 23u15  Clouddiensten zijn stuwende kracht MicrosoftMicrosoft heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw goede zaken gedaan met zijn clouddiensten. Het techconcern spreekt zelf van recordresultaten voor het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.
18/07 22u45  Van Herk vergroot belang in GalapagosVan Herk Investments heeft zich belang in Galapagos uitgebreid. Dat meldt het biotechnologiebedrijf in een transparantieverklaring.
18/07 22u45  Netflix uit de gratie op Wall StreetDe Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine winsten gesloten, na lang in het rood te hebben gestaan. Beleggers op Wall Street verwerkten resultaten van tal van grote bedrijven. Onlinevideodienst Netflix kreeg daarbij een stevig pak slaag na teleurstellende cijfers over de klantengroei.
18/07 22u15  'AB InBev bekijkt plan B na mislukte notering'Brouwersconcern AB InBev overweegt naar verluidt onderdelen in Australië, Midden-Amerika en Zuid-Korea te verkopen na de mislukte notering van zijn activiteiten in Azië. Volgens bronnen van The Wall Street Journal zou de biergigant streven naar een opbrengst van ten minste 10 miljard dollar.
18/07 22u00  Unibail plaatst obligatieVastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft herfinanciering geregeld voor winkelcentrum Westfield Stratford City. Dat heeft het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf gedaan door een obligatie te plaatsen van 750 miljoen pond. De looptijd is zeven jaar en de coupon bedraagt ruim 1,6 procent.
18/07 21u45  Nieuwe topman BMW komt uit eigen gelederenAutoconcern BMW heeft een nieuwe topman gevonden. Oliver Zipse, de huidige chef productie, volgt volgende maand Harald Krüger op die onlangs zijn vertrek aankondigde. In mei doken al geruchten op over interne twijfels bij het Duitse bedrijf of Krüger wel de juiste man op de juiste plaats was.
18/07 21u45  Luxeprobleem voor investeerder HALOoit veranderde alles wat HAL aanraakte in goud. Maar recent kwam de klad er in. Een onverwacht miljardenbod op optiekketen GrandVision lijkt de kans om de investeringsmaatschappij opnieuw uit te vinden.
18/07 21u15  ’Pharma Bro’ komt niet onder celstraf uitDe omstreden Amerikaanse zakenman en farmaciemagnaat Martin Shkreli (36) komt niet onder zijn celstraf uit. Een rechter in New York heeft het beroep van Shkreli, bijgenaamd ’Pharma Bro’, afgewezen.
18/07 21u15  AkzoNobel: nu niet bezig met AxaltaAkzoNobel is 'op dit moment' niet bezig met een proces om zijn Amerikaanse branchegenoot Axalta in te lijven. Het Nederlandse verfconcern voelt naar eigen zeggen ook geen druk om overhaast stappen te zetten, nu Axalta bezig is met het verkennen van zijn strategische opties.
18/07 21u00  Munich Re rekent op stevige kwartaalwinstMunich Re rekent op een stevige winst in het tweede kwartaal. Dat heeft de Duitse herverzekeraar naar buiten gebracht in een vooruitblikkende verklaring. Munich Re komt pas in augustus met zijn definitieve cijfers over het tweede kwartaal.
18/07 20u15  Analyse: China verlaagt tarieven, maar niet voor VSWat Japanse zalmvissers en Canadese kreeftenvissers betreft, kan de handelsoorlog tussen de VS en China niet lang genoeg duren. Want waar die twee landen vechten om het spreekwoordelijke been, gaan andere landen ermee heen.
18/07 20u15  Value8-bedrijf Sucraf houdt verlies beperktSucraf heeft in het eerste halfjaar 12.000 euro verlies geleden, tegen 13.000 een jaar eerder. Daarmee is de Belgische lege beurshuls, waarin investeerder Value8 een belang van 75 procent heeft, er naar eigen zeggen wederom in geslaagd om de instandhoudingskosten van de beursgenoteerde vennootschap zeer laag te houden.
18/07 19u45  Wall Street in mineurDe Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street verwerkten resultaten van tal van grote bedrijven. Onlinevideodienst Netflix kreeg daarbij een stevig pak slaag na teleurstellende cijfers over de klantengroei.
18/07 19u45  NN dumpte aandelen Beter BedNN heeft deze maand bijgedragen aan de koersval van Beter Bed op de Amsterdamse beurs. Het verzekeringsconcern bracht zijn belang in de bedden- en matrassenverkoper terug van 4,9% naar 2,8%, zo blijkt uit een melding bij toezichthouder AFM.
18/07 19u30  FIOD-rechercheurs weg bij corruptie-onderzoek DamenTwee rechercheurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD zijn van het strafrechtelijk onderzoek ’Bagdad’ naar vermeende smeergeldbetalingen van Damen Shipyards gehaald.
18/07 19u00  'AkzoNobel is geïnteresseerd in Axalta'Meerdere partijen, waaronder het Nederlandse AkzoNobel, hebben naar verluidt interesse in een overname van de Amerikaanse verfproducent Axalta. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Ook het Japanse Kasai Kogyo en het Amerikaanse PPG zouden overwegen om een bod uit te brengen. Bij de genoemde bedrijven wilde niemand reageren.
18/07 18u45  Bedrijf Elon Musk wil onze hersenen upgradenVoor sommige ondernemers vergt het leiden van een grote fabriek voor elektrische auto’s genoeg tijd en energie om zich daar fulltime aan te wijden. Niet voor Elon Musk. Naast Tesla wil hij met SpaceX Mars koloniseren, financiert hij onderzoek naar kunstmatige intelligentie (AI) en werkt hij met Neuralink aan een ’brein-machine-interface’.
18/07 18u30  Iets betere marktomstandigheden bij AcomoThee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) is er in de eerste helft van het jaar in geslaagd om de marges wat op te krikken. Het beursgenoteerde bedrijf spreekt van een 'lichte verbetering' van de marktomstandigheden. Toch is de situatie nog 'kwetsbaar' gezien de geopolitieke omstandigheden, en de prijzen voor voedingsgrondstoffen blijven volgens Acomo over het algemeen op een laag niveau.
18/07 18u00  AEX beperkt schade dankzij ASMLOndanks de voortgaande stevige opmars van zwaargewicht ASML, is de AEX donderdag iets lager gesloten. Zorgen over de handelsoorlog tussen de VS en China en tegenvallende kwartaalberichten van enkele buitenlandse bedrijven drukten de stemming.
18/07 17u45  Bitcoin keert krachtig terug boven $10.000Na de recente forse terugval liet de digitale munt bitcoin donderdag een krachtig herstel zien met een sprong omhoog tot ruim boven de grens van $10.000.
18/07 17u30  China Merchants Bank in zee met Wolters KluwerDe Amerikaanse tak van China Merchants Bank gaat voor rapportages aan toezichthouders gebruikmaken van OneSumX van Wolter Kluwer. Dat maakten het financiële concern en de informatieleverancier donderdag bekend.
18/07 17u15  'Air France gaat voor tientallen Airbussen'Air France staat naar verluidt op het punt om veel vliegtuigen bij Airbus te bestellen. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de ophanden zijnde deal tientallen nieuwe nieuwe toestellen betreft.
18/07 17u15  Nikkel schiet door grens $15.000 op vraag batterijauto’sDe vraag naar nikkel is naar het hoogste punt in een jaar tijd gestegen. Nikkel wordt gebruikt voor batterijauto’s en de enorme vraag naar stekkerwagens heeft de prijs opgedreven.
18/07 16u45  Beurs: AEX houdt hoofd boven waterDe AEX houdt in de namiddag als een van de weinige beursgraadmeters stand, in weerwil van de opgelopen handelsspanningen en tegenvallende kwartaalberichten van enkele buitenlandse bedrijven. Evenals woensdag is zwaargewicht ASML de witte ridder.
18/07 16u30  Postmates gaat in zee met AdyenAdyen is door Postmates geselecteerd als betalingenverwerker. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf zal Postmates helpen met betalingen in de Verenigde Staten. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
18/07 16u30  Conjunctuurbarometer VS omlaagDe vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juni iets verslechterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/07 16u15  Column: Chips!De wereldwijde verkopen van halfgeleiders, de werkende bestanddelen van microchips, is sinds augustus van vorig jaar met bijna 20% gedaald. Dat is natuurlijk niet leuk voor chipfabrikanten of fabrikanten van apparaten waarmee je chips kunt maken, maar het kan ook slecht nieuws zijn voor alle andere bedrijven.
18/07 16u15  Vrouw deels blijvend invalide na kattenbeetEen vrouw die door de kat van haar buurvrouw in haar hand werd gebeten, heeft een schadevergoeding van zo’n €20.000 gekregen. Ze kan sinds de beet een van haar vingers nooit meer normaal gebruiken.
18/07 16u00  Vlak beeld op beurs AmsterdamDe aandelenbeurs in Amsterdam stond donderdag vlak, terwijl elders in Europa rode cijfers waren te zien. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws.
18/07 16u00  Werkgevers: loop niet weg voor pensioenkortingVakbonden en pensioenfondsen moeten eerlijk zijn over de kans dat er pensioenkortingen komen. Als de financiële situatie van fondsen slecht blijven, zijn die kortingen onvermijdelijk.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Spotify voor studieboeken23/07 19u00 - De Financiële Telegraaf: De studieboekenwereld is een traditionele wereld. Al jarenlang krijgen studenten aan het begin van het collegejaar een lijst met boeken die ze dienen aan te schaffen. Sommigen doen dat; velen niet. Vanwege de hoge kosten en omdat veel boeken niet intensief worden gebruikt, draaien kopieerapparaten in studentensteden overuren. Jeff van der Laan pakt met BUKU dit probleem aan.
12x Hogere chocolaprijs dreigt door cacaokartel in Afrika23/07 07u00 - De Financiële Telegraaf: OPEC is het productiekartel dat een eigen, hogere prijs voor ruwe olie afdwingt; Ivoorkust en Ghana beginnen nu ’Copec’, een kartel voor betere cacaoprijzen. Zij beheersen dik 60% van de markt. Als het kartel slaagt, zullen op den duur prijzen bij verwerkers, in restaurants en de winkel stijgen.
12x Wall Street opent hoger na cijferstroom23/07 15u45 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.
11x ’Meer nieuwe beursgangen in 2020’23/07 05u45 - De Financiële Telegraaf: Dit jaar is met name in Europa een ’overgangsjaar’, maar volgend jaar is andere koek: dan komen er weer veel bedrijven naar de beurs, ook in Amsterdam.
11x Randstad daalt op groen Damrak23/07 09u15 - De Financiële Telegraaf: De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd uitzender Randstad lager gezet na een tegenvallend kwartaalbericht.
11x Piekende AEX nadert 600 punten23/07 17u45 - De Financiële Telegraaf: De Amsterdamse beursgraadmeter AEX is dinsdag naar het hoogste punt in 18 jaar gestegen. Meevallende bedrijfscijfers en de verwachting van nieuwe stimuleringsmaatregelen door centrale banken stuwden de index.
10x Lagere winst voor Banco Santander23/07 07u45 - De Financiële Telegraaf: Banco Santander heeft in het eerste halfjaar een lagere winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De bank profiteerde van hogere rente-inkomsten, maar had ook te maken met hoge reorganisatiekosten.
10x Randstad heeft last van moeizame markt23/07 07u45 - De Financiële Telegraaf: Uitzendreus Randstad heeft last van uitdagende marktomstandigheden in Europa. Mede hierdoor gingen omzet en winst afgelopen kwartaal omlaag. Randstad voorziet bovendien dat de negatieve trend in het derde kwartaal verder doorzet.
10x Randstad ziet omzet dalen23/07 07u45 - De Financiële Telegraaf: Randstad heeft de omzet in het tweede kwartaal zien dalen vanwege de groeivertraging in Duitsland, Nederland en België. Ook in juni zette de daling door.
10x Hogere chocoladeprijs dreigt door cacaokartel in Afrika23/07 08u45 - De Financiële Telegraaf: OPEC is het productiekartel dat een eigen, hogere prijs voor ruwe olie afdwingt; Ivoorkust en Ghana beginnen nu ’Copec’, een kartel voor betere cacaoprijzen. Zij beheersen dik 60% van de markt. Als het kartel slaagt, zullen op den duur prijzen bij verwerkers, in restaurants en de winkel stijgen.

Statistieken

Artikels:
31160
Gelezen:
32602
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven