maandag 22 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u30
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
22/10 11u30  Staatsschuld eurolanden gedaald De negentien landen van de eurozone hebben hun staatsschuld vorig jaar verder afgebouwd. Dat blijkt uit herziene cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat. In veel landen was de schuld nog wel flink hoger dan de in de Europese boekhoudregels vastgelegde grens van 60 procent.
22/10 11u15  Beursverslag: Randstad leidt op lager Damrak De Amsterdamse aandelenbeurs koerst maandag licht lager. Philips is hekkensluiter bij de hoofdfondsen, na tegenvallende kwartaalcijfers. Uitzender Randstad en de financials deden wel goede zaken.
22/10 11u15  Kleine belegger in het rood Meer dan honderdduizend Nederlanders zijn de afgelopen twaalf maanden gaan beleggen, gelokt door spotjes van banken en nerveus geworden van de lage spaarrente. Maar al die kleine beleggers komen voorlopig van een koude kermis thuis: na de recente stevige dalingen staan velen op verlies.
22/10 11u00  Zware tijd voor belegger Gelokt door de positieve voorspellingen van beursanalisten en gelikte reclamecampagnes zijn dit jaar weer meer Nederlanders in aandelen gaan beleggen. Ze komen echter van een koude kermis thuis, want na de recente koersdalingen staan velen op verlies. Experts benadrukken dat particulieren zich niet uit het veld moeten laten slaan en dat beleggen op lange termijn veel meer oplevert dan sparen.
22/10 10u45  'Deliveroo-koerier niet in hoger beroep' Maaltijdbezorger Sytze Ferwerda ziet af van een hoger beroep tegen maaltijdbezorgbedrijf Deliveroo. Dat zegt hij maandag in het AD. In juli bepaalde de rechter dat Deliveroo zijn bezorgers als zzp'er in mag zetten en ze niet in dienst hoeft te nemen. Ferwerda had het geld voor die rechtszaak met steun van de PvdA en vakbond FNV opgehaald.
22/10 10u30  'Omzet BinckBank wordt stabieler' Het lukt onlinebroker BinckBank steeds beter om de omzet stabiel te houden. Dat schrijven kenners van ING in een rapport over het bedrijf. Daarin wijzen ze verder op de strategische transformatie van BinckBank die enigszins is vertraagd. Verder nadert BinckBank volgens ING het punt waarbij het beheerd vermogen weer zal toenemen.
22/10 10u15  Beursverslag: Philips afgestraft op lager Damrak De Amsterdamse aandelenbeurs koerst maandag licht lager. Philips is hekkensluiter, na tegenvallende kwartaalcijfers. Ook de cijfers van BinckBank werden slecht ontvangen.
22/10 10u15  Dunkin’ Donuts laat donuts thuisbezorgen Dunkin' Donuts laat voortaan ook donuts en koffies thuisbezorgen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Daarover heeft de Amerikaanse donutketen afspraken gemaakt met Thuisbezorgd.nl van het beursgenoteerde bedrijf Takeway.
22/10 09u45  ’Italië houdt vast aan begroting’ Italië lijkt vast te houden aan zijn begrotingsplannen, waarbij het volgend jaar zal afstevenen op een tekort van 2,4 procent. Dat melden Italiaanse media. Daarmee lijkt de populistische coalitie van het Zuid-Europese land doof voor de kritiek vanuit Brussel.
22/10 09u45  'Lufthansa en Delta azen op Alitalia' Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero. De failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij wordt naar verwachting eind deze maand overgenomen door staatsspoorweguitbater Ferrovie dello Stato.
22/10 09u15  Beursverslag: Philips onderuit op Damrak De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag licht hoger gestart. Philips valt uit de toon. Beleggers straffen de zwakke kwartaalcijfers van het medische bedrijf af.
22/10 09u00  Column: zekerheid obligaties lijkt weg te vallen De beurzen kregen de afgelopen tijd een stevige correctie om de oren. Wereldwijd daalden de koersen naar niveaus die beleggers al een poosje niet meer gewend waren. Zelfs de tot dan onaantastbare Amerikaanse stier zakte door z’n hoeven. In Nederland verloor de AEX tien procent aan waarde ten opzichte van zijn hoogste stand dit jaar.
22/10 09u00  Saudi-Arabië wil geen oliecrisis à la 1973 Saudi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden, zei de Saudische energieminister Khalid al-Falih tegen het Russische persbureau TASS.
22/10 09u00  Nederlands pensioen beste ter wereld Het Nederlandse pensioenstelsel is, na zeven jaar op rij tweede te zijn geworden, weer het beste ter wereld. Voor het eerst in tijden laten we Denemarken achter ons.
22/10 09u00  'Tegenvallende resultaten Philips' De resultaten van Philips vallen tegen. Volgens analisten van Bernstein was zowel de omzet als de winst lager dan waar rekening meer werd gehouden. De goede prestaties van Diagnoses & Treatment werden teniet gedaan door mindere resultaten bij Connected Care & Health Informatics (CC&HI) en Personal Health, aldus Bernstein.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/10 08u45  Eerste tunnel Boring Company dit jaar openLees meer >10 
22/10 08u45  ASML hernieuwt samenwerking met ImecChipmachinemaker ASML heeft zijn samenwerking met de Belgische onderzoeks- en innovatiehub Imec hernieuwd. Het doel van de hernieuwde samenwerking is om EUV-lithografie, een technologie die gebruik maakt van extreem ultraviolet licht om microchips te maken, klaar te stomen voor de bredere chipindustrie.
22/10 08u45  Philips koopt eigen aandelen inPhilips gaat tot 5 miljoen eigen aandelen inkopen. Gelet op de huidige waarde van het aandeel is met het inkoopprogramma circa 174 miljoen euro gemoeid.
22/10 08u30  CBS: huizenprijzen weer fors omhoogDe huizenprijzen in Nederland zijn vorige maand op jaarbasis opnieuw fors gestegen. De prijzen gingen even hard omhoog als in augustus, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.
22/10 08u30  Meer onbemande dan bemande tankstationsEr zijn momenteel in Nederland meer onbemande dan bemande tankstations. In de afgelopen vijftien jaar is het aantal onbemande locaties verviervoudigd, van 575 halverwege 2003 tot 2098 begin dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging Bovag. Het totale aantal tankstations nam in deze periode af met 2,7 procent tot 4121.
22/10 08u30  Pluim voor Nederlands pensioenstelselHet Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat sinds zeven jaar weer op nummer één. Dat blijkt uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt.
22/10 08u30  'AEX begint hoger aan drukke cijferweek'De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag naar verwachting hoger beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken met winst te openen. De beurshandel staat deze week vooral in het teken van de bedrijfsresultaten en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag.
22/10 08u15  NS in problemen op Brits spoorDe Nederlandse Spoorwegen kampen met forse tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk.
22/10 08u15  Nikkei begint week met winstDe aandelenbeurs in Japan is maandag met winst gesloten. Beleggers waren vooral in afwachting van het cijferseizoen, dat later deze week in Japan zal losbarsten. In China werd de beursrally van vrijdag voortgezet na de nieuwe maatregelen van de Chinese overheid om de financiële markten te steunen. De maatregelen volgden na een tegenvallende groei van de Chinese economie.
22/10 08u15  Philips wil lokale productie door handelsvetePhilips gaat waarschijnlijk meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door bijvoorbeeld producten in China zelf te gaan maken omzeilt het gezondheidstechnologieconcern dure handelstarieven. Dat heeft topman Frans van Houten gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers.
22/10 08u00  Fiat Chrysler verkoopt onderdelendivisieAutomaker Fiat Chrysler verkoopt zijn divisie voor hightech auto-onderdelen Magenti Marelli. Kopers zijn investeerder KKR en auto-onderdelenmaker Calsonic Kansei. Zij maken 6,2 miljard euro over aan het Italiaans-Amerikaanse bedrijf.
22/10 08u00  Fors minder winst voor BinckBankOnlinebroker BinckBank heeft het derde kwartaal van het jaar fors minder winst gemaakt in vergelijking met een jaar eerder. Onder de streep resteerde een bedrag van 5,4 miljoen euro, waar een jaar eerder 9 miljoen euro overbleef. Daarbij moet worden aangetekend dat het derde kwartaal van 2017 een belastingmeevaller werd genoten, terwijl het bedrijf ook inkomsten had uit inmiddels verkochte onderdelen.
22/10 07u45  Annuleringen leiden tot lagere winst RyanairBudgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt. Het Ierse bedrijf voert onder meer stakingen bij luchtverkeersleidingen in de afgelopen maanden als reden daarvoor op. Die leidden bovendien tot meer annuleringen van relatief dure tickets in het weekend.
22/10 07u45  Philips heeft last van wisselkoersenPhilips had in het derde kwartaal last van ongunstige wisselkoerseffecten. Het gezondheidstechnologieconcern wist zijn opbrengsten verder op te krikken. Maar de omzet ging niet zo sterk omhoog als analisten hadden verwacht.
22/10 07u00  Investeringen omhoog in augustusIn augustus was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De stijging is iets groter dan een maand eerder.
22/10 06u45  'Ministers waarschuwden ING voor sociale onrust'ING is gewaarschuwd dat een forse salarisverhoging voor de top zou kunnen leiden tot sociale onrust. Drie ministers van Financiën gaven ING een waarschuwing, te weten Jan Kees de Jager, Jeroen Dijsselbloem en Wopke Hoekstra, schrijft De Telegraaf maandag.
21/10 16u30  Cijferstroom op Beursplein 5De komende week zal de beurshandel vooral in het teken staan van bedrijfsresultaten. AEX-fondsen Philips, Randstad, Galapagos, Heineken, KPN, RELX, Unibail-Rodamco-Westfield, Signify en Gemalto openen de boeken. Verder publiceren een heleboel kleinere fondsen de resultaten. Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) staat donderdag op de rol. Hier wordt alom weinig tumult verwacht.
21/10 14u00  Siemens tekent lucratieve overeenkomst IrakDe Duitse industriereus Siemens lijkt alsnog aan het langste eind te trekken bij de gunning van een groot energieproject in Irak. Het Duitse bedrijf tekende zondag een zogeheten 'memorandum of understanding' met de Iraakse overheid voor de ontwikkeling van energiecentrales. De voorlopige gunning geldt voor een project met een waarde tot wel 15 miljard dollar.
21/10 13u30  Lof Franse minister voor baas Air France-KLMDe Franse minister van Financiën Bruno Le Maire is vol lof over Ben Smith die recent aan het roer kwam te staan van Air France-KLM. Volgens de minister doet Smith het tot nu toe uitstekend bij de luchtvaartcombinatie, zo zei hij in een televisie-interview.
21/10 13u15  Duitsers boos over 'America First' in IrakDe belangrijkste industriële branchefederatie van Duitsland (BDI) is boos over het 'America First-beleid' van de Verenigde Staten in Irak. Door druk op de Iraakse autoriteiten te zetten lijken de Amerikanen een miljardencontract voor de Amerikaanse industriereus General Electric binnen te slepen voor de ontwikkeling van energiecentrales. Het Duitse Siemens zou daarmee achter het net vissen.
21/10 13u15  Kwestie Khashoggi raakt beurs Saudi-ArabiëDe aandelenbeurs van Saudi-Arabië stond zondag stevig in het rood als gevolg van de kwestie rond de dood van journalist Jamal Khashoggi. De leidende Tawadul-index verloor bij opening bijna 4 procent. Gedurende de sessie maakte de graadmeter wel iets van dat verlies goed.
21/10 12u30  Galapagos presenteert details filgotinib-testBiotechnologiebedrijf Galapagos heeft op een congres in Chicago gedetailleerde onderzoeksresultaten bekendgemaakt een studie met het middel filgotinib tegen reuma. Dat deed het bedrijf samen met zijn partner Gilead Sciences. Eerder was al bekend dat in de eerste fase 3-studie alle belangrijke doelen werden gehaald.
20/10 18u30  Financieel weekoverzicht: Hollands welvarenNatuurlijk was de overname van Hema door ondernemer Marcel Boekhoorn hét economische nieuws van deze week. Italiaanse begrotingsperikelen, ja, zelfs de perikelen bij de pensioenfondsen verbleekten bij de ’redding’ van het oer-Hollandse warenhuis door de Nijmeegse selfmade man.
20/10 15u15  Vertrouwen in Italië bijna wegHet gedoe rond de Italiaanse begroting brengt het land in grote problemen. Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de rating voor Italië verlaagd naar Baa3. Nog één stapje naar beneden, en het land heeft een ’rommelstatus’.
20/10 15u00  ’Zwitserse bankier vast in China’Twee Zwitserse banken raden een deel van hun personeel aan om voorlopig even niet naar China te reizen. De reden: een medewerker van UBS is tegengehouden toen ze het land wilde verlaten.
20/10 10u45  Stroomvoorziening België op niveau derde wereldEnergiebedrijf Engie Electrabel is op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Oostende het Belgische hoofdstroomnet kunnen ondersteunen. Dergelijke ’stroomschepen’ liggen normaal gesproken bij ontwikkelingslanden voor anker, maar de Belgen hebben ze nu nodig om de winter door te komen.
20/10 10u15  Ceo tegen critici: ’Jullie moeten zelfmoord plegen’Beleggers die denken dat het slecht gaat met mijnbouwbedrijf Cleveland-Cliffs zijn „een schande voor hun ouders” en „zullen zelfmoord moeten plegen”. Topman Lourenço Goncalves ging in een gesprek met analisten, naar aanleiding van teleurstellende kwartaalcijfers, volledig door het lint, meldt de Financial Times.
20/10 09u45  Column: Oorlog om het beste vestigingsklimaatPremie Rutte heeft gelijk: een goed vestigingsklimaat is belangrijk voor Nederland. Maar daarbij moet hij naar andere zaken kijken dan fiscale maatregelen zoals de dividendbelasting, betogen oud-bewindslieden Rick van der Ploeg en Willem Vermeend.
20/10 09u45  FeestjeDe Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is 175 jaar geleden opgericht. Daarom is er op 3 november een feestje en iedere notaris geeft daar een eigen invulling aan. Misschien trakteert uw notaris wel en kunt u eens (gratis) uw licht opsteken over levenstestamenten die veel mensen nu opstellen zodat zij en hun partner goed verzorgd kunnen worden.
20/10 09u30  Nog één week voor oude Air MilesFanatieke Air Miles-spaarders hebben nog tot 1 november om hun oude Air Miles te verzilveren. Dan vervallen de voor november 2013 gespaarde punten namelijk. Het is een kwestie van goed opletten om daar nog maximaal van te profiteren.
20/10 09u15  Britse groei blijft achterDeze week is opnieuw een Brexit-top mislukt. De Britse premier Theresa May had woensdag een kwartiertje om uit te leggen wat haar eisen zijn. Daarbij sprak ze zo snel, dat de andere regeringsleiders haar nauwelijks begrepen. „Het is nog steeds een mysterie wat de Britten nou willen”, verzuchtte een van de aanwezigen tegen Bloomberg.
20/10 09u15  Vooruitblik beurs: Italië kan roet in het eten gooienNa de grilIige gang van zaken in de voorbije week zal de aandacht van beleggers de nieuwe handelsweek vooral uitgaan naar de stroom van nieuwe kwartaalcijfers die op het Damrak gaan neerdalen. Verder zal Italië de gemoederen bij beleggers beheersen vanwege het mogelijke vuurwerk tussen de regering in Rome en de Europese Unie over de begroting van het Zuid-Europese land die sterk afwijkt van de gemaakte afspraken.
20/10 08u45  Energielabel, toch best belangrijkIn de hectiek van de huidige huizenmarkt letten niet alle kopers nog evengoed op het energielabel. De markt is zo oververhit, dat zelfs de meest tochtige woningen snel van eigenaar wisselen. Wat zijn de risico’s?
20/10 08u15  Doe dit met je bijna waardeloze Air MilesPer 1 november vervallen gespaarde Air Miles ouder dan vijf jaar. Verslaggever Leon Brandsema tipt hoe je die Air Miles het beste besteedt.
20/10 05u45  BPM toch niet aangepastDe tarieven voor de BPM worden voorlopig toch niet aangepast. Er werd gevreesd voor een verhoging van de taks door een nieuwe meetmethode. Leaserijders waren al bang dat ze daardoor kleiner moesten gaan rijden, maar zij kunnen nu opgelucht ademhalen.
19/10 22u30  Voorzichtige beurshandel op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag gemengd het weekeinde in. De handel bleef voorzichtig na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) en creditcardmaatschappij American Express.
19/10 22u00  Column: Kies voor starters, niet voor hoofdkantorenTerwijl de opwarming van de aarde zich in een nog sneller tempo lijkt te voltrekken dan eerst werd gevreesd, en terwijl de rechter er aan te pas moet komen om dit kabinet te dwingen eindelijk eens haast te maken met maatregelen om die opwarming af te remmen, lijkt er voor onze premier maar één klimaat te tellen: het vestigingsklimaat.
19/10 21u45  ’Ik moet het beter gaan uitleggen’De dividendbelasting was de grote splijtzwam tussen de zakelijke elite en de gewone man. Eén van de hoofdrolspelers in dat felle debat was Hans de Boer. Hij maakt zich zorgen over die kloof. „De elite in Nederland staat heel dichtbij. Die lopen op zaterdagochtend met een boodschappenkarretje door de supermarkt.” Is dat wel zo? Waarom zijn die topmannen dan niet meer in staat hun bonussen en fiscale sluiproutes aan het grote publiek te verantwoorden?
19/10 21u15  'Tesla bouwt bijna 1000 auto's per dag'Automaker Tesla bouwt nu bijna 1000 auto's per dag. Dat meldde autonieuwssite Electrek op basis van een ingewijde met kennis van de zaak.
19/10 21u15  Overstapbonus lost personeelstekort niet opEen leaseauto, een extra bonus van enkele duizenden euro’s of het gratis gebruik van een vakantiehuisje: Werkgevers zijn bereid ver te gaan en trekken soms alles uit de kast om personeel aan te trekken.
19/10 20u45  Ex-top Greenwheels stapt in betaalbedrijfDe oprichters van Greenwheels richten zich na de verkoop van hun autodeelbedrijf op mobiele betalingen. Zij ontwikkelden een betaalsysteem dat de tankpas en parkeerapps overbodig maakt.
19/10 20u45  Arcelor koploper bij overname Essar SteelStaalbedrijf ArcelorMittal is koploper bij de overnameslag rond de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. In een verklaring liet ArcelorMittal weten dat de schuldeisers van Essar het bedrijf tot 'preferred bidder' hebben uitgeroepen.
19/10 20u30  Banenverlies bij speelgoedbedrijf HasbroDe Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro is van plan het mes te zetten in het personeelsbestand. Het gaat om een ,enkelcijferig percentage', dus minder dan 10 procent van de circa 5000 banen bij het bedrijf wereldwijd.
19/10 20u30  Overstapbonus lost personeelstekort niets opEen leaseauto, een extra bonus van enkele duizenden euro’s of het gratis gebruik van een vakantiehuisje: Werkgevers zijn bereid ver te gaan en trekken soms alles uit de kast om personeel aan te trekken.
19/10 20u00  Wall Street laat overwegend plussen optekenenDe aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag overwegend op winst, na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) en creditcardmaatschappij American Express.
19/10 19u15  Fed volgt zaak Khashoggi en impact oliemarktDe Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, volgt de verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi, en de impact die de zaak kan hebben op de oliemarkt door eventuele sancties tegen Saudi-Arabië. Dat liet bestuurder Raphael Bostic van de Federal Reserve van Atlanta weten.
19/10 19u00  EU gaat onderhandelen over import rundvlees VSDe EU-lidstaten geven de Europese Commissie toestemming om onderhandelingen te openen met de Verenigde Staten over de export van hormoonvrij rundvlees.
19/10 19u00  'Arcelor doet hoogste bod op Essar Steel'Staalbedrijf ArcelorMittal heeft het hoogste bod uitgebracht op de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. Dat hebben de schuldeisers van Essar verklaard, aldus bronnen tegen zakenzender CNBC.
19/10 18u00  Randstad opvallende daler op DamrakRandstad stond vrijdag bij de sterkste dalers in de AEX op Beursplein 5. Het aandeel van het uitzendconcern, dat volgende week de boeken opent, zakte als gevolg van de mindere vooruitzichten die de Amerikaanse branchegenoot Manpower schetste. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.
19/10 17u45  Beurs: Dag- en weekwinst voor AEXDe AEX is vrijdag hoger gesloten, dankzij een reeks meevallende Amerikaanse kwartaalcijfers en de fraaie plus van zwaargewicht Unilever.
19/10 17u15  'Nestlé overweegt verkoop huidverzorgingstak'Het Zwitserse Nestlé is met adviseurs in gesprek over een mogelijke verkoop van zijn divisie voor huidverzorgingsmiddelen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De waarde van het onderdeel zou liggen tussen 8 miljard tot 10 miljard dollar.
19/10 17u00  Proef met blockchain in Rotterdamse havenIn de Rotterdamse haven begint een proef met blockchain-technologie rond de aanvoer en overslag van containers. De test die het havenbedrijf aanvangt met ABN AMRO en Samsung gaat begin volgend jaar van start. Het Rotterdamse havenbedrijf kondigde vorig jaar al aan werk te maken van de technologie.
19/10 17u00  'Swiss Re in gesprek over overname Vivat'De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re wordt gelinkt aan een mogelijke overname van de Nederlandse verzekeraar Vivat, dat nu nog onderdeel is van de Chinese Anbang Insurance Group. De Zwitsers zouden daarover in gesprek zijn met autoriteiten in China, zo meldden bronnen.
19/10 16u45  Claim voor mislukte claim slaagt welEen klant die een adviseur inhuurde om een claim voor zijn woekerpolis in te dienen, heeft met succes €238 bij diezelfde adviseur geclaimd.
19/10 16u30  Woningverkopen VS flink omlaagDe verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in september met 3,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
19/10 16u30  Meer tijd voor afhandeling minipensioenPensioenuitvoerders krijgen een half jaar langer de tijd om pensioenen kleiner dan €2 per jaar af te kopen. Dat heeft een Kamermeerderheid beslist. De minipensioentjes zouden eigenlijk per 1 januari 2019 komen te vervallen, maar pensioenuitvoerders geven aan te weinig tijd te hebben om alle aanvragen voor het afkopen hiervan op tijd af te handelen. Zij krijgen hier nu tot 1 juli 2019 de tijd voor.
19/10 16u30  Cao-akkoord met gros personeel Air FranceLuchtvaartmaatschappij Air France heeft met vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Onderdeel van de overeenkomst is een loonsverhoging van 2 procent met terugwerkende kracht per 1 januari 2018. Per volgend jaar volgt eenzelfde loonstap.
19/10 16u15  Beurs: Wall Street trekt AEX omhoogDe AEX stond in de namiddag duidelijk hoger, dankzij een reeks meevallende Amerikaanse kwartaalcijfers en de fraaie plus van zwaargewicht Unilever.
19/10 16u00  Randstad bij sterkste dalers AEXRandstad stond vrijdagmiddag bij de sterkste dalers in de AEX-index in Amsterdam. Het aandeel van het uitzendconcern zakte onder meer door de mindere vooruitzichten die branchegenoot Manpower bij zijn kwartaalupdate schetste. De meeste Europese beurzen deden vrijdag een stap terug. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.
19/10 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroomDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten geopend, na het stevige verlies een dag eerder. Beleggers verwerkten de nodige bedrijfsresultaten. Zo openden onder meer industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) en creditcardmaatschappij American Express de boeken.
19/10 15u45  Weer winstalarm bij Mercedes-moeder DaimlerHet Duitse autoconcern Daimler is met een nieuwe winstwaarschuwing gekomen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz rekent op extra kosten in verband met de afwikkeling van het dieselschandaal in de autobranche. Ook vallen de verkopen van busjes tegen door vertraging bij de levering van voertuigen en er speelt nog een kwestie rond koelvloeistof.
19/10 15u30  Trump en Xi samen aan tafel bij G20De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping hebben ingestemd met een ontmoeting tijdens de G20 in Buenos Aires. Dat zegt een ingewijde tegen de krant South China Morning Post.
19/10 15u30  Microsoft mag GitHub overnemenTechbedrijf Microsoft mag softwarecodesite GitHub overnemen van de Europese Commissie. Hoewel beide bedrijven zich bezig houden met platforms voor software-ontwikkeling is er nog genoeg concurrentie over na de fusie, meende de Europese mededingingswaakhond.
19/10 15u15  eBay koopt Britse autokoopjessiteeBay koopt de Britse site voor tweedehands auto's Motors.co.uk. Het Amerikaanse internetbedrijf heeft daartoe een overeenkomst gesloten met autodienstverlener Cox Automotive. Met de samenvoeging hoopt eBay zijn marktaandeel op de Britse markt voor online autoverkoop flink te vergroten.
19/10 15u15  Hogere opening op Wall Street'De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een hogere opening. Beleggers verwerken onder meer resultaten van industrieel concern Honeywell en verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble.
19/10 15u15  Britse ex-politicus aan slag bij FacebookNick Clegg, in het verleden vicepremier van Groot-Brittannië, gaat aan de slag bij Facebook. Hij wordt hoofd communicatie en publiek beleid. Volgens de Financial Times gaat hij in januari aan de slag op het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park, een voorstad van San Francisco.
19/10 14u45  Sterke bedrijfscijfers VS helpen AEXDe AEX klom tijdens halverwege de middag naar een aardige winst, dankzij een reeks meevallende kwartaalcijfers van Amerikaanse giganten. Vooral de zwaargewichten Unilever en RD Shell boden steun. Beleggers bleven voorzichtig opereren, onder meer vanwege zorgen over de Italiaanse begroting.
19/10 14u30  'Randstad houdt stijgende lijn vast'Randstad heeft ook het derde kwartaal van het jaar zijn omzet en winst verder weten op te voeren. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern dinsdag voorbeurs publiceert. De groei gecorrigeerd voor verschillen in werkdagen zal naar verwachting wel lager uitvallen dan in de voorgaande kwartalen.
19/10 14u30  Manpower kampt met uitdagende marktUitzender ManpowerGroup kampt meer en meer met uitdagende economische omstandigheden. Topman Jonas Prising van het Amerikaanse bedrijf zei in toelicht op de kwartaalcijfers dat er toch wel sprake was van meer tegenwind dan voorzien. Dit gold met name in een aantal Europese landen.
19/10 14u15  Schlumberger verbetert resultatenDe Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft het derde kwartaal van het jaar meer winst gemaakt op een hogere omzet in vergelijking met een jaar eerder. Opvallend daarbij was dat op kwartaalbasis sprake was van een sterkere groei op de internationale markt in vergelijking met de Noord-Amerikaanse.
19/10 14u00  Manpower: ’Meer tegenwind dan verwacht’Uitzender Manpower heeft in het derde kwartaal minder omzet gedraaid dan voorspeld, maar noteert wel een winst boven de prognoses. De uitzender had last van „meer uitdagende economische omstandigheden dan verwacht”, zegt topman Jonas Prising.
19/10 14u00  Sterke kwartaalcijfers Procter & GambleVerzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een meevallende winst gerealiseerd.
19/10 14u00  New York blokkeert mogelijk megazorgdealDe beoogde overname van zorgverzekeraar Aetna door apothekersconcern CVS Health staat mogelijk op losse schroeven. De staat New York is kritisch over de megadeal en dreigt deze te blokkeren.
19/10 13u45  Honeywell past verwachtingen aan na spin-offsIndustrieel concern Honeywell heeft zijn verwachtingen voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Dat deed het Amerikaanse bedrijf naar aanleiding van de spin-off van autotechniektak Garrett Motion begin deze maand en het afstoten van smart home-divisie Resideo Technologies, wat later deze maand moet worden afgerond. Omzet en winst stegen in het derde kwartaal wel.
19/10 13u15  'Philips krikt omzet verder op'Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het derde kwartaal naar verwachting met 5,4 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het gezondheidstechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
19/10 13u00  'Lagere winst voor BinckBank'BinckBank heeft in het derde kwartaal naar verwachting een lagere winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten in de aanloop naar de kwartaalupdate die de onlinebroker aanstaande maandag presenteert.
19/10 13u00  AEX houdt stand door Shell en UnileverDe AEX klom tijdens lunchtijd naar het slot van donderdag, dankzij stevige winsten van de zwaargewichten Unilever en RD Shell. Door de zorgen over de Italiaanse begroting bleef de stemming onder beleggers nerveus.
19/10 12u45  Shell en Unilever bezorgen AEX winstDe AEX klom tijdens lunchtijd naar een kleine plus, dankzij stevige winsten van de zwaargewichten Unilever en RD Shell. Door de zorgen over de Italiaanse begroting bleef de stemming onder beleggers nerveus.
19/10 12u45  'Aperam kampt met uitdagende markt'De markt voor roestvrij staal is uitdagend en dat zal onder meer de in Amsterdam genoteerde staalmaker Aperam gaan merken. Dat schrijven kenners van Goldman Sachs in een rapport. De Amerikanen verlaagden hun koersdoel voor het aandeel Aperam naar 44 euro.
19/10 12u15  Begrotingsplannen Italië: 'Zeer zorgelijk'Italië wil het begrotingstekort volgend jaar flink laten oplopen. Dit zorgt voor bezorgde reacties uit Brussel en de lidstaten.
19/10 12u00  Europese beurzen overwegend omlaagDe meeste Europese beurzen deden vrijdag een stap terug. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers. Kiadis Pharma ging in de uitverkoop na de uitgifte van nieuwe aandelen.
19/10 11u45  Declaratie eigen wietkwekerij in rook opEen vrouw met de ziekte van Crohn die op doktersvoorschrift zelf wiet kweekt, mag de kosten daarvoor niet aftrekken van de belastingaangifte. Dat mag alleen bij wiet die van een apotheek komt, of met een ’Mediwietpas’ bij een coffeeshop is gekocht, heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald.
19/10 11u30  Column: Hoera! Meer vertraging bij brexitoverlegHet ziet ernaar uit dat de Brexit-onderhandelingen nog heel erg lang door kunnen gaan. Eigenlijk zou dat helemaal geen slechte zaak zijn.
19/10 11u30  Nieuwe commissaris voor PhilipsAandeelhouders van Philips zijn akkoord met de benoeming van Marc Harrison als commissaris. Dat hebben ze besloten op een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het medisch technologiebedrijf.
19/10 11u30  'Kiadis kan met nieuw kapitaal door tot 2020'Biotechbedrijf Kiadis kan dankzij het nieuwe kapitaal dat is opgehaald met een aandelenemissie tot de tweede helft van 2020 verder met de ontwikkeling van het medicijn ATIR101. Dat schrijft KBC Securities in een analistenrapport.
19/10 11u15  VolkerWessels bouwt studentenhuizen BredaBouwconcern VolkerWessels gaat aan de slag met studentenhuisvesting in Breda. Het bedrijf gaat 120 studentenwoningen realiseren aan de Beverweg nabij de Avans Hogeschool. De bouw start begin volgend jaar en tegen eind 2020 moeten studenten er hun intrek nemen. Financiële details over de deal die VolkerWessels sloot met projectontwikkelaar Camelot werden niet gemeld.
19/10 11u00  Beurs: AEX houdt voeten niet meer droogDe Amsterdamse beurs zag vrijdag in de late ochtendhandel de winst van het koersbord verdwijnen. Beleggers kropen terug in hun schulp na de economische domper uit China. Vooral Signify moest flink terrein prijsgeven. Unilever had de wind in de rug.
19/10 10u45  Ryanair sluit deal met Portugese pilotenRyanair heeft een 'tussenakkoord' bereikt met de Portugese pilotenvakbond SPAC. In dat akkoord zijn zaken als promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd, meldt de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. Door het akkoord kan Ryanair nu met SPAC gaan onderhandelen over een volledige cao onder Portugees recht.
19/10 10u45  Analyse: Happy single Akzo NobelEen vrijgezel die heel erg benadrukt een happy single te zijn, blijkt in de praktijk niet zelden open te staan voor een innige vrijage om happy together te worden.
19/10 10u30  'Uber wil personeel gaan uitzenden'Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf toe gaan leggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Met Uber Works wil het bedrijf achter de taxi-app, maaltijdbezorgdienst Uber Eats en logistiek uitzender Uber Freights zich op een nieuwe markt richten in de aanloop naar de geplande beursgang volgend jaar, schrijft de Britse krant Financial Times.
19/10 10u30  'Kopje thee extra gaat Wessanen niet helpen'Wessanen hoopt nog altijd op een verbetering met zijn eigen merken in het vierde kwartaal, maar analisten van ING hebben er een hard hoofd in. Om aan de doelstellingen te voldoen moeten de verkopen wel heel erg hard omhoog gaan.
19/10 10u30  Uber wil personeel gaan uitzendenUber wil zich met een nieuw dochterbedrijf gaan toeleggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Met Uber Works wil het bedrijf achter de taxi-app, maaltijdbezorgdienst Uber Eats en logistiek uitzender Uber Freights zich op een nieuwe markt richten in de aanloop naar de geplande beursgang volgend jaar, schrijft de Britse krant Financial Times.
19/10 10u30  Tesla maakt goedkopere Model 3-variantTesla maakt een goedkopere variant van zijn goedkoopste auto, de Model 3. De fabrikant van elektrische auto's kondigde onverwachts de mogelijkheid aan om de wagen met een minder zware batterij te kopen. Tot nu toe was de auto alleen te koop met een batterij voor een groot bereik waarmee 310 mijl, ruim 495 kilometer, kan worden gereden.
19/10 10u15  'Gunstige marktomstandigheden SBM Offshore'De vraag naar de diensten van SBM Offshore is hoger dan eerder werd verwacht. Dat geeft de maritiem dienstverlener de mogelijkheid kieskeuriger orders aan te nemen, waardoor het rendement op opdrachten hoger kan uitvallen. Dat schrijft ING in een analistenrapport, na een gesprek met het Investor Relations-team van het bedrijf.
19/10 10u00  Beurs: Unilever geeft AEX droge voetenNa een voortvarende start leverde de Amsterdamse beurs de winst vrijdag al snel deels weer in. De economische mindere gang van zaken in China werkte terughoudendheid in de hand. Unilever bood steun aan de handel. ING en Randstad waren onderaan te vinden.
19/10 10u00  'Goed rendement aandeleninkoop Vastned'De inkoop van maximaal 40 miljoen euro aan eigen aandelen die vastgoedinvesteerder Vastned aankondigde, levert meer rendement op dan panden aankopen. Dat zeggen analisten van ING die wijzen op het historisch lage rendement voor winkelpanden.
19/10 09u45  Financieel directeur haven Rotterdam vertrektFinancieel directeur Paul Smits van Havenbedrijf Rotterdam vertrekt aan het einde van zijn termijn. Hij zegt een nieuwe stap in zijn carrière te willen maken. Smits was sinds juni 2011 financieel eindverantwoordelijke bij het Havenbedrijf.
19/10 09u30  Column: spekkie voor Flow Traders-bekkieDe gemiddelde beweging van aandelen, vola in beursjargon, is sterk gestegen en dan is het dansen voor de marketmakers die de bied- en laatprijzen in bijvoorbeeld opties afgeven. Flow Traders verdient bakken met geld als de toegenomen vola (op angst of hebzucht) kan worden vertaald in de optiepremies.
19/10 09u15  Beurs: AEX met steun van Shell vooruitNa de terugtrekkende beweging in voorgaande dagen wist de Amsterdamse beurs vrijdag bij de start de weg omhoog voorzichtig te vinden. Vooral de zwaarwegende fondsen Shell en Unilever boden steun aan de AEX. Bij de kleinere fondsen liep Wessanen zware averij op na de resultaten.
19/10 09u15  Wessanen daalt op Beursplein 5De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag wat hoger begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. De handel stond in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd Wessanen lager gezet na tegenvallende kwartaalcijfers.
19/10 09u15  ASML gaat naar België met medische ontdekkingVELDHOVEN (ANP) - ASML gaat naar België met zijn methode om efficiënt medische isotopen te produceren zonder dat dit veel kernafval oplevert. De Veldhovense chipmachinemaker heeft daar een samenwerking gesloten met het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE). Op het terrein van het instituut wordt een fabriek gebouwd waar naar verwachting in 2023 kan worden begonnen met een proefproductie.
19/10 09u00  Meer winst en investering voor LSEDe London Stock Exchange (LSE) heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt. Ook de omzet ging omhoog. Vooral de informatiediensten en clearinghouse LCH deden het beter. In dat laatste bedrijf verhoogt LSE zijn belang tot ruim 80 procent. Daar trekt het beursbedrijf circa 438 miljoen euro voor uit.
19/10 08u45  Shell trapt gaspedaal in met groene energieShell is naar eigen zeggen bezig aan een inhaalslag op het vlak van hernieuwbare energie. Dat zegt directeur Geert van de Wouw van Shell Ventures, een investeringsvehikel van het olie- en gasconcern, in een interview met Bloomberg.
19/10 08u30  Vastned start aandeleninkoopprogrammaVastgoedfonds Vastned begint een aandeleninkoopprogramma met een omvang van maximaal 40 miljoen euro. Dat moet uiterlijk eind maart afgerond zijn, zo bleek vrijdag.
19/10 08u30  Vertrek Nestlé-baas voedt speculatie bij UnileverKomt de nieuwe ceo van Unilever van directe concurrent Nestlé? Nadat Wan Ling Martello donderdag haar vertrek aankondigde als topvrouw bij het Zwitserse voedingsmiddelenconcern, wordt zij door sommige analisten getipt als opvolger de huidige Unilever-baas Paul Polman.
19/10 08u30  Omzetspurt voor Rémy CointreauDe Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft zijn omzet door zien groeien in zijn pas afgelopen tweede kwartaal. Daarmee werd de angst weggenomen dat de Chinese vraag naar met name dure cognac aan het afnemen was.
19/10 08u15  'Italië en handelszorgen in focus op beurzen'De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk met een kleine winst. De andere Europese beurzen lijken gemengd te openen. De handel staat in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen, het internationale handelsconflict en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak kwamen Wessanen en Wereldhave met cijfers.
19/10 08u15  Nikkei eindigt week met verliesDe Japanse aandelenbeurs is vrijdag met verlies geëindigd. Een zwakker dan verwachte Chinese economische groei wakkerde de zorgen aan over de impact van het handelsconflict op de op een na grootste economie ter wereld. Een stijging van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, drukte eveneens op het beurssentiment.
19/10 08u15  VS wil aparte commissie WTO om handelsoorlogDe Verenigde Staten willen dat een aparte geschillencommissie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in het leven wordt geroepen. Die moet kijken naar de rechtmatigheid van de tegenmaatregelen van andere landen vanwege Amerikaanse importheffingen. Dat heeft een Amerikaanse functionaris aan persbureau Reuters laten weten.
19/10 08u15  Dijsselbloem: Italiaanse crisis anders dan GriekseAls de spanningen rond de Italiaanse overheidsbegroting uitmonden in een financiële crisis, zal die wezenlijk anders zijn dan de Griekse schuldencrisis van een aantal jaren terug. Dat zegt voormalig Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem in een interview met de Amerikaanse zender CNBC.
19/10 08u00  'Verkoop Russisch bezit Atrium ketst af'De verkoop van de Russische bezittingen van Atrium European Real Estate aan vastgoedfonds Raven is volgens de Russische krant Kommersant afgeketst. Beide partijen konden het niet eens worden over de verkoopprijs, meldden anonieme makelaars aan de krant.
19/10 08u00  Hema wil vleugels uitslaan naar Verre OostenDe Hema is in vergaande onderhandelingen met partners voor uitbreiding in het Verre Oosten en Oost-Europa, zegt topman Tjeerd Jegen van Hema in een gesprek met deze krant.
19/10 08u00  Duikgedrag aannemers aangepaktStrenge controle op bouwprojecten moet ervoor zorgen dat bouwers veiliger en preciezer gaan werken. Daarmee moeten bouwdebacles als de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport en de Grolschveste in de toekomst worden voorkomen.
19/10 07u45  Hema met dank aan Harry Mens verkochtHema is dan toch verkocht. Miljardair en zakenman Marcel Boekhoorn heeft grootse plannen met de voormalige Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij. Nota bene Harry Mens trok de zaak vlot. Een reconstructie.
19/10 07u45  Eigen merken vallen tegen bij WessanenWessanen heeft in het derde kwartaal opnieuw slechter dan verwacht gepresteerd met zijn eigen merken. De natuurvoedingsproducent had last van tegenvallende verkopen in het Verenigd Koninkrijk. Ook de hete zomer drukte de aftrek van labels als Zonnatura en Clipper.
19/10 07u45  Lagere huur Wereldhave door Frans WK-succesVastgoedfonds Wereldhave heeft in de eerste negen maanden van dit jaar minder huurinkomsten binnengehaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was vooral te wijten aan de Franse markt. Daar hebben enkele grote verhuurders huurafspraken gebaseerd op omzet en juist die viel door het Franse succes op het WK en de warme zomer wat tegen.
19/10 07u45  Neelie Kroes: ’Minder haantjesgedrag en ego’s’De top van het grote bedrijfsleven moet eens goed bij zichzelf te rade gaan of hun manier van communiceren met de samenleving nog wel van deze tijd is. „In een geblindeerd busje naar het Catshuis kan écht niet meer”, stelt voormalig eurocommissaris en VVD-prominent Neelie Kroes. Bestuursbobo’s moeten van haar verjongen. „De jonge generatie pikt niet meer zoals het vroeger ging.”
19/10 07u30  'Medische isotopen ASML naar België'Chipmachinemaker ASML bedacht vier jaar geleden een manier om efficiënt medische isotopen te produceren terwijl dat vrijwel geen kernafval oplevert. Een revolutionair idee, dat van de Nederlandse overheid de status van Nationaal Icoon kreeg. Maar Nederland ziet de vinding nu over de grens verdwijnen, want door een subsidie van de Belgische overheid komt de fabriek in België, zo maakt ASML vrijdag bekend. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
19/10 07u00  Chinese economie groeit minder hardDe Chinese economie groeide in het derde kwartaal minder sterk dan verwacht. Dat komt volgens de Chinese overheid onder meer door een zwakke industriële productie en ,,een ernstige internationale situatie''.
19/10 07u00  Consument minder positief in oktoberDe stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15.
19/10 00u15  Een op de acht wisselt van energieleverancierIn 2017 is 12% van de Nederlanders gewisseld van leverancier voor gas en stroom. Er zijn grote regionale verschillen. In het noorden en oosten van het land stappen de meeste huishoudens over. In Zeeland en de grote steden bleven de meeste inwoners bij hun leverancier.
18/10 23u00  Recordomzet voor American ExpressAmerican Express heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een recordomzet van 10,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf zorgden met name de betalingen door consumenten en kleinere bedrijven voor de toename met 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De financiële prestaties van de creditcardmaatschappij waren beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.
18/10 22u45  PayPal kijkt positiever vooruitBetalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
18/10 22u30  Italië moet aan de bakEen hervorming van de eurozone komt in zwaar weer door onbezonnen Italiaanse begrotingsplannen. Op een Europese top in Brussel heeft premier Rutte dit ingebracht tijdens een vergadering over de eurozone. Volgens hem maken veel meer landen zich grote zorgen.
18/10 22u15  Seminar: Beurscorrectie biedt koopkansenKoop de dips, zo vertelde beleggingsexpert Jordy Klijn van ProBeleggen donderdagavond tijdens het online seminar dat hij met productspecialist Christophe Cox van Commerzbank presenteerde. Hij noemde ook zijn vijf favoriete beleggingen.
18/10 22u00  GE en Siemens azen op miljardencontract IrakIndustriële concerns Siemens en General Electric (GE) azen op een miljardencontract in Irak voor de ontwikkeling van energiecentrales. Volgens een Irakese regeringswoordvoerder zijn beide bedrijven nog in de race voor de opdracht. Het contract heeft een waarde tot wel 15 miljard dollar.
18/10 21u00  Porsche weer op recordjachtAutomaker Porsche denkt dit jaar zijn pas één jaar oude verkooprecord te kunnen verbreken. Dat zei topman Oliver Blume van de Volkswagen-luxedochter donderdag in het kielzog van de verkoopcijfers over de eerste negen maanden van het jaar.
18/10 20u30  Michelin waarschuwt voor mindere verkopenDe Franse bandenmaker Michelin waarschuwt voor tegenvallende verkopen in de tweede helft van dit jaar. Met name in Europa en China slijt het bedrijf naar verwachting minder banden dan voorzien. Het bedrijf stelde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn doelen voor het hele jaar bij.
18/10 20u00  Luchtvaarttopper ziet grote toekomst in kleine vliegtuigenArjan Meijer is sinds een paar jaar de commerciële man van het Braziliaanse Embraer Commercial Aircraft, dat wil samengaan met Boeing. Hij is één van de weinige Nederlanders op het hoogste niveau in de mondiale luchtvaart.
18/10 19u45  Stevige verliezen op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie in het rood. Het sentiment werd gedrukt door minder dan verwachte cijfers van industriële producenten. Die wakkerden zorgen aan over de stijgende kosten en de impact van de importtarieven. Beleggers kauwden ook nog na op de Fed-notulen waarin stond dat renteverhogingen op termijn mogelijk verder gaan dan aanvankelijk gedacht.
18/10 19u15  Boekhoorn wil knallen met HemaDe kersverse nieuwe eigenaar van de winkelketen Hema vertelt zelf waarom hij Hema heeft overgenomen.
18/10 18u30  Rabo draagt nieuwe risicodirecteur voorRabobank wil Els de Groot benoemen als de nieuwe risicodirecteur van de bank. Ze wordt daarmee de opvolger van Petra van Hoeken, die wel aan de bank verbonden blijft. De Groot was eerder onder meer financieel directeur van luchthaven Schiphol. Naast risicodirecteur treedt ze toe tot de groepsdirectie van Rabobank.
18/10 18u30  Kiadis plaatst nieuwe aandelenKiadis Pharma geeft 3,7 miljoen nieuwe aandelen uit. Deze worden geplaatste bij institutionele beleggers. De aandelen vertegenwoordigen een belang van circa 18 procent van het bedrijf. Bestaande aandeelhouders van Kiadis hebben volgens het bedrijf geen voorkeursrecht op de stukken.
18/10 18u00  Beurs: Bedrukt ASML speelt AEX partenDe Amsterdamse beurs moest donderdag uiteindelijk duidelijk terrein prijsgeven na een kabbelend verloop van de handel eerder op de dag. Vooral de neerwaartse beweging van ASML deed het sentiment geen goed. De financiële waarden ING en ABN Amro waren eveneens in mineur. Midkapper Air France KLM deed mooie zaken.
18/10 17u45  Beurs: Bedruktheid ASML speelt AEX partenDe Amsterdamse beurs moest donderdag uiteindelijk duidelijk terrein prijsgeven na een kabbelend verloop van de handel eerder op de dag. Vooral de neerwaartse beweging van ASML deed het sentiment geen goed. De financiële waarden ING en ABN Amro waren eveneens in mineur.
18/10 17u45  Stoelendans in top Coca-ColaFrisdrankreus Coca-Cola krijgt een nieuwe financieel directeur. Het Amerikaanse bedrijf maakte bekend dat John Murphy medio maart de taken overneemt van Kathy Waller die dan vertrekt bij het concern. Murphy is momenteel de baas van de Aziatische divisie van Coca-Cola.
18/10 16u15  HEMA wil meedoen aan Champions LeagueTopman Tjeerd Jegen van HEMA juicht de overname door Marcel Boekhoorn toe. Hij denkt dat de warenhuisketen hierdoor kan doorstoten naar de Champions League van de detailhandel.
18/10 16u15  Brussel uit zorgen aan Rome over begrotingEuropees Commissaris Pierre Moscovici (economische en financiële zaken) wil meer 'informatie' van de Italiaanse regering over haar ontwerpbegroting van 2019.
18/10 16u15  Conjunctuurbarometer VS in de liftDe vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in september iets verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/10 16u00  Beurs: Voortouw Altice en ASR; Akzo hekkensluiterNa de bedrukte start op Wall Street kwam de Amsterdanse beurs donderdag in de late middaghandel nauwelijks in beweging. Bij de hoofdfondsen prijkten Altice en ASR bovenaan. AkzoNobel droeg de rode lantaarn.
18/10 16u00  Kleine min voor AEX-indexDe AEX-index in Amsterdam stond donderdagmiddag dicht bij de slotstand van een dag eerder. Ook elders in Europa was sprake van bescheiden koersuitslagen. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Onder meer AEX-fonds Unilever gaf inzage in de cijfers. Verder verwerkte Beursplein 5 de cijfers van Flow Traders en Sligro.
18/10 15u45  Lager begin voor Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met minnen aan de nieuwe sessie begonnen. Beleggers kauwden nog wat na op de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit viel op te maken dat de Fed-bestuurders verder willen gaan met renteverhogingen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 15u45  Werkgevers vaker in zee met ouderenWerkgevers zijn steeds vaker bereid in zee te gaan met 50-plussers nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt. De werkloosheid onder deze groep is sinds het begin van dit jaar met bijna 20% gedaald, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/10 15u15  Starbucks sluit kantoor in AmsterdamKoffiegigant Starbucks sluit zijn support center in Amsterdam. Bij het Europese regiokantoor werken nu nog 190 medewerkers, die zich bezighouden met marketing, logistiek en andere ondersteunende taken. Die verliezen bijna allemaal hun baan. De functies verhuizen naar Londen, waar Starbucks nu al zijn Europese hoofdkantoor heeft.
18/10 15u00  'Casino-moeder krikte waarde supermarkt op'De waarde van de Franse supermarktketen Casino is door moederbedrijf Rallye en de accountants te hoog voorgesteld in de boeken. Dat beweert de advocaat van een groep investeerders in een brief aan een toezichthouder, schrijft het zakenblad Challenges.
18/10 15u00  'Wall Street opent in het rood'De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting in de min. Beleggers verwerken handelsberichten van een aantal grote bedrijven. Daarnaast kauwen ze na op de notulen van de Federal Reserve, waaruit viel op te maken dat de beleidsmakers verder willen gaan met renteverhogingen dan aanvankelijk gedacht.
18/10 15u00  Beurs: ASML en Akzo houden AEX in toomDe Amsterdamse beurs kwam donderdag na de lunch nog steeds nauwelijks in beweging. Beleggers deden het kalm aan in de aanloop naar de cijferregen die volgende week naar buiten komt. Bij de hoofdfondsen werden Altice en Galapagos omarmd.
18/10 15u00  Bedrijvigheid Philadelphia zwakt iets afDe industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
18/10 14u45  Uitkeringsaanvragen VS licht omlaagHet aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gedaald naar 210.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
18/10 14u30  Philip Morris verkoopt minder tabakTabaksfabrikant Philip Morris heeft in het afgelopen kwartaal minder sigaretten afgezet. Ook ging de verkoop van tabak voor de IQOS-apparaatjes omlaag. Dat apparaat verhit tabak, maar verbrandt het niet en is volgens Philip Morris een gezonder alternatief voor roken.
18/10 14u00  Vermogensbeheerder Invesco slaat nieuwe slagVermogensbeheerder Invesco koopt branchegenoot OppenheimerFunds van Massachusetts Mutual Life Insurance (MassMutual). Daardoor groeit de zak met geld die Invesco in beheer heeft met dik 246 miljard dollar naar een slordige 1,2 biljoen dollar.
18/10 13u45  Relletje rond foto slapende crew RyanairRyanair heeft een video verspreid die moet aantonen dat een foto van slapende crew van de budgetmaatschappij in scène is gezet. De foto werd zondag verspreid via sociale media, nadat de bemanning was gestrand op de luchthaven in Malaga en daar naar eigen zeggen de nacht moest doorbrengen op de vloer.
18/10 13u45  Hittestress koeien drukte melkproductieNederlandse veebedrijven hebben de afgelopen zomer minder melk geproduceerd. De daling is onder meer het gevolg van zogenoemde hittestress bij koeien. Als de dieren het te warm hebben, eten ze minder en geven ze ook minder melk.
18/10 13u45  Lagere winst voor verfproducent PPGHet Amerikaanse verfbedrijf PPG Industries heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt, vooral vanwege hogere kosten voor grondstoffen en logistiek. Dat meldde het concern, dat vorig jaar nog trachtte om zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel in te lijven.
18/10 13u30  Europese megafraude met dividendbelastingEen groot aantal Europese landen is jarenlang het doelwit geweest van 'bendes' van bankiers, handelaren en hedgefondsen die via ingenieuze constructies fraude met dividendbelasting pleegden.
18/10 13u30  Beurs: Lekkere lunch bij AF KLM en AholdRond de lunch maakte de Amsterdamse beurs een pas op de plaats. Beleggers zagen vooral brood in Altice en Ahold Delhaize. Unilever was in mindere doen na lauw ontvangen resultaten. In de Midkap zat Air France KLM op rozen.
18/10 13u30  ’Unilever kiest mogelijk Nestlé-manager’Unilever kiest mogelijk voor Wan Ling Martello als opvolger van topman Paul Polman, zo verwachten marktkenners. Martello kondigde donderdag haar vertrek aan bij rivaal Nestlé als topvrouw van de regio Azië-Oceanië-Afrika. Ze zei daarbij nieuwe carrièrekansen te willen onderzoeken, reden voor analisten om te speculeren over een overstap naar de Brits-Nederlandse voedingsmiddelengigant.
18/10 13u00  Marcel Boekhoorn werd lachend rijkEen van de eerste vennootschappen van Hema-koper Marcel Boekhoorn (1959) heette Bowolar: Boekhoorn wordt lachend rijk. En dat werd hij. Hij maakte zijn geld met de aan- en verkoop van Telfort en van bakkerij Bakker Bart. Hij houdt kantoor in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, waar hij een paar jaar geleden Chinese panda’s binnenhaalde. Volgens zakenblad Quote zou de zakenman inmiddels goed zijn voor ruim €1,3 miljard.
18/10 12u45  Storing bij koersen DFTLees meer >
18/10 12u45  Franchisers HEMA begraven strijdbijlDe ondernemers achter de meer dan 250 zelfstandige HEMA-winkels hebben hun geschillen met HEMA bijgelegd. Ze zijn enthousiast over de overname door zakenman Marcel Boekhoorn en scharen zich weer volledig achter de koers van het bedrijf.
18/10 12u30  Boekhoorn krijgt Hema in handenOndernemer Marcel Boekhoorn neemt winkelketen Hema zo goed als zeker over van eigenaar Lion Capital. Voor vanmiddag is een persconferentie belegd.
18/10 12u15  Boekhoorn koopt HemaOndernemer Marcel Boekhoorn neemt winkelketen Hema zo goed als zeker over.
18/10 12u00  Beurzen licht hoger op drukke cijferdagDe meeste Europese beurzen gingen donderdag licht vooruit. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen van grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP. Op Beursplein 5 openden onder meer Unilever, Flow Traders en Sligro de boeken.
18/10 11u45  Zo boeken Nederlanders succes bij Chinese ondernemersHoe sleep je als Nederlandse overheid en ondernemer Chinese deals binnen? Vooral door langdurig te investeren in de relatie met Chinese ondernemers en regelmatig te dineren, duidelijk respect te tonen meteen persoonlijk bezoek en door pijnlijke modekeuzes te vermijden, suggereert expert Chang Wong.
18/10 11u45  ’Duizenden dreigen vergeten pensioen mis te lopen’Bij pensioenfondsen zijn tienduizenden deelnemers die recht hebben op een uitkering uit beeld geraakt. Voor fondsen wordt het door de strengere privacywetgeving steeds moeilijker om deze deelnemers op te sporen.
18/10 11u45  Zo ver gaan nieuwe anti-rookplannenWaanzin en betutteling: Nederland reageert op het nieuws dat de roker nu echt een paria wordt. Harry van Gelder is in de studio.
18/10 11u45  HEMA bijna verkocht: dit merkt uDe HEMA weer in Nederlandse handen: DFT-verslaggever Harry van Gelder is met het laatste nieuws in de studio.
18/10 11u30  BAM: we blijven oog houden voor veiligheidBouwbedrijf BAM heeft waardering voor het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over wat er vorig jaar misging bij de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. ,,We waarderen de zorgvuldigheid en diepgang van het onderzoek'', aldus een woordvoerder van BAM.
18/10 11u30  Ryanair-crew weigert koffers te pakkenHet personeel van Ryanair in Nederland moet huis en haard verlaten nu de basis in Eindhoven wordt gesloten. Vandaag eist pilotenvakbond VNV in een kort geding een verbod op de overplaatsing van de Nederlandse vliegers van de Ierse prijsvechter.
18/10 11u30  Britse winkelverkopen gedaaldDe Britse detailhandelsverkopen zijn in september gedaald, vooral door lagere bestedingen aan voedsel. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
18/10 11u15  Air France-KLM vergroot wintercapaciteitAir France-KLM vergroot de capaciteit in het komende winterseizoen met 2,5 procent ten opzichte van de winter vorig jaar. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie donderdag bekend.
18/10 11u15  HEMA verkocht: dit merkt uDe HEMA weer in Nederlandse handen: DFT-verslaggever Harry van Gelder is met het laatste nieuws in de studio.
18/10 11u00  'Flow Traders operationeel op koers'Beursintermediair Flow Traders ligt operationeel op koers, ondanks zwakker dan verwachte prestaties in de Verenigde Staten. Dat laat ING weten in een reactie op het cijferbericht van Flow Traders.
18/10 10u45  Boekhoorn wil Hema kopenOndernemer Marcel Boekhoorn wil winkelketen Hema overnemen. De deal is nog niet geheel rond, zegt de zakentycoon in een reactie tegen De Telegraaf. „We zijn nog volop in onderhandeling.”
18/10 10u45  'Bouw leert te weinig van gemaakte fouten'De bouwwereld leert onvoldoende van gemaakte fouten en neemt niet de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van bouwwerken. Dat constateert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een rapport over het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport.
18/10 10u30  Ondernemer Boekhoorn wil Hema kopenWarenhuisketen Hema wordt verkocht aan ondernemer Marcel Boekhoorn.
18/10 10u15  Beurs: Unilever gestraft, Ahold verrastOpeningsverlies werd op het Damrak door beleggers gekanteld naar een kleine plus. Unilever werd afgestraft voor zijn kwartaalresultaat, KPN ging met Ahold Delhaize aan kop. Het rentebesluit van de Fed werd gewogen.
18/10 10u15  'Onderliggende groei Unilever iets boven verwachting'De onderliggende omzetgroei van Unilever in het derde kwartaal was iets sterker dan verwacht. Dat schrijft RBC in een reactie op de resultaten die het bedrijf donderdag meldde.
18/10 10u00  Dieptepunt woningmarkt: €12.500 per vierkante meterIn Amsterdam wordt momenteel een woning van zestig vierkante meter aangeboden voor €750.000. Dat is €12.500 per vierkante meter, volgens de Amsterdamse stadszender AT5 de hoogste vierkantemeterprijs ooit.
18/10 10u00  Kappersketen naar New YorkRob Peetoom dacht 50 jaar geleden bij de opening van zijn eerste kapperszaak al aan uitbreiding. Maar dat zijn naam ooit op de gevel van een zaak in New York zou prijken, had hij niet durven dromen.
18/10 10u00  'Extra kosten Sligro verrassend'De waarschuwing dat Sligro meer kosten moet maken om personeelstekorten in zijn distributiecentra op te vangen was een verrassing, schrijven analisten van KBC Securities. Ze denken dat de verwachtingen voor heel 2018 mogelijk niet gehaald kunnen worden, al hangt dat ook af van hoe sterk het vierde kwartaal wordt.
18/10 10u00  'Exit Wereldhave uit Finland is positief'Wereldhave verkoopt het Finse winkelcentrum Itis en stapt daarmee uit de Finse markt. De verkoop is positief, aldus analisten van ING donderdag, ook omdat dit in eerste instantie niet lukte.
18/10 09u45  Meer aandacht voor eten op eventsBewust nadenken over eten wordt steeds gangbaarder. Goed nieuws voor duurzaam cateringbedrijf The Food Line-up dat zijn visie op ’de voeding van de toekomst’ aan de wereld laat zien.
18/10 09u45  Hema wordt verkocht aan Marcel BoekhoornWarenhuisketen Hema is verkocht. Dat stellen betrouwbare bronnen bij het bedrijf tegenover De Telegraaf.
18/10 09u45  Unilever voelt onrust niet op cijfersUnilever heeft een van de onrustigste kwartalen in lange tijd achter de rug, met een mislukte poging de bedrijfsstructuur te versimpelen, maar in de resultaten was daar niks van de merken. ,,Business as usual', zo vat financieel topman Graeme Pitkethly van de voedingsmiddelen- en wasmiddelenreus de cijfers van de afgelopen drie maanden samen.
18/10 09u15  Beurs: Unilever zakt, Ahold wintBeleggers op het Damrak begonnen donderdag voorzichtig na verliezen op Wall Street. Het rentebesluit van de Fed werd gewogen. Unilever werd afgestraft voor zijn kwartaalresultaat, KPN ging met Ahold Delhaize aan kop.
18/10 09u15  Unilever zakt op DamrakDe aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag iets lager geopend. De andere Europese beurzen begonnen gemengd aan de drukke cijferdag. Grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP openden de boeken. Op Beursplein 5 verwerkten beleggers de kwartaalresultaten van onder meer Unilever, Flow Traders en Sligro.
18/10 09u15  Wereldhave snijdt in prognose na verkoop centrumVastgoedinvesteerder Wereldhave verkoopt het Finse winkelcentrum Itis. Met de verkoop van het winkelcentrum in Helsinki verlaat Wereldhave de Finse markt. De transactie, onder de boekwaarde, heeft gevolgen voor het directe resultaat per aandeel.
18/10 09u15  Jongeren worden uitgesloten op de woningmarktAls je voor je 35e geen woning hebt gekocht, is de kans groot dat je dat niet meer kunt doen. Daarvoor waarschuwt het Kadaster na onderzoek onder starters op de woningmarkt.
18/10 09u00  ’Jongeren worden uitgesloten op woningmarkt’Lees meer >
18/10 09u00  KPN investeert in kunstmatige intelligentieKPN Ventures heeft geld gestoken in het bedrijf CUJO AI. Dat bleek donderdag. CUJO houdt zich bezig met kunstmatige intelligentie op het gebied van telecom.
18/10 09u00  Ericsson maakt weer winstEricsson heeft voor het eerst in ruim twee jaar weer zwarte cijfers geschreven. De Zweedse maker van netwerkapparatuur heeft de afgelopen kwartalen ingrijpend in de kosten gesneden, waardoor de winstgevendheid aanzienlijk werd opgevoerd. Daarnaast profiteerde het concern van de vraag naar 5G-apparatuur.
18/10 09u00  Bodemonderzoeker PGS dringt verlies terugBodemonderzoeker Petroleum Geo-Services (PGS) heeft in het derde kwartaal het verlies flink teruggedrongen vergeleken met een jaar eerder. Daarbij nam de omzet van de Noorse concurrent van Fugro wel af.
18/10 09u00  Nestlé voert omzet op dankzij koffie en crèmeLevensmiddelenconcern Nestlé heeft de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar zien groeien. De afdeling waar onder meer Nespresso en huidproducten onder vallen was goed voor het leeuwendeel van de omzetstijging. Het bedrijf ziet verder de zaken in Noord-Amerika weer wat beter gaan. Ook nemen de verkopen van babyvoeding in alle markten toe.
18/10 08u45  Tata start grootste waterstoffabriek EuropaStaalmaker Tata Steel, de afgesplitste chemietak van AkzoNobel (Nouryon) en Havenbedrijf Amsterdam willen de grootste Eurpese waterstoffabriek bouwen op het terrein van Tata bij IJmuiden.
18/10 08u45  'Bouwsector negeert veiligheidsregels'De veiligheid in de bouwsector wordt ondergeschikt gemaakt aan de prijsconcurrentie, meldt EenVandaag op basis van een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV). Dat oordeel velt de OVV na onderzoek naar de instorting van een parkeergarage op Eindhoven Airport. Het onderzoeksrapport wordt later op donderdag gepresenteerd, maar is nu al in handen van EenVandaag.
18/10 08u45  Unilever heeft last van wisselkoersenUnilever heeft in het derde kwartaal minder omzet behaald dan een jaar eerder. De voedingsmiddelen- en wasmiddelenreus groeide in al zijn divisies, maar had wel last van negatieve wisselkoerseffecten.
18/10 08u30  Meer huurinkomsten voor Wereldhave BelgiumWereldhave Belgium heeft de huurinkomsten in het derde kwartaal zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht van de dochteronderneming van het in Amsterdam genoteerde Wereldhave.
18/10 08u30  Thales optimistisch over jaarprestatiesHet Franse technologie- en defensieconcern Thales is positief gestemd over de prestaties in het gehele jaar. Verder ziet Thales goede vooruitgang bij de geplande overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto. Deze overname zou in het eerste kwartaal van 2019 afgerond moeten worden, zo herhaalde de onderneming donderdag in een handelsbericht.
18/10 08u30  Column: Uitstekend nieuws lange termijn beleggerAls we de historische grafiek van de Dow Jones Industrial-index bekijken, dan zien we dat die hard en snel is gaan stijgen sinds ongeveer begin jaren tachtig. Tussen 1900 en 1980 bedroeg de stijging ongeveer 1.500 procent. In de minder dan 40 jaar die sindsdien zijn verstreken, klom de index echter met bijna 2.500 procent.
18/10 08u30  'Air France dicht bij akkoord met bonden'Luchtvaartmaatschappij Air France en Franse vakbonden zijn dicht bij een akkoord over een nieuwe cao. De directie legt mogelijk vrijdag een cao-bod op tafel waar een meerderheid van de bondsbestuurders zich in kan vinden, schrijft de Franse krant La Tribune donderdag op basis van ingewijden.
18/10 08u15  Noorse order voor NedapNedap heeft van het Noorse mode- en textielbedrijf Voice Norge een opdracht gekregen voor het invoeren van zijn !D Cloud-software bij alle 200 winkels in Noorwegen. Dat maakte Nedap bekend zonder financiële details te melden.
18/10 08u15  'Drukke cijferdag op beurzen'De Amsterdamse effectenbeurs lijkt donderdag iets lager te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen aan de drukke cijferdag. Grote Europese beurzen als Nestlé, Novartis en SAP openden de boeken. Op Beursplein 5 verwerken beleggers de kwartaalresultaten van onder meer Unilever en Flow Traders.
18/10 08u15  Rente en export drukken NikkeiDe aandelenbeurs in Japan is donderdag lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na het herstel in de afgelopen twee handelsdagen. De stemming werd gedrukt door de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bank de rente verder gaat verhogen. Ook een onverwachte daling van de Japanse export zorgde voor koersdruk.
18/10 08u15  Sligro waarschuwt voor personeelstekortGroothandelsbedrijf Sligro heeft in toenemende mate te maken met personeelstekorten in zijn distributiecentra. Tot verminderde groei van de omzet leidt dat vooralsnog niet, maar de maatregelen die Sligro neemt zorgen wél voor oplopende kosten.
18/10 08u15  Lichte winstdaling voor chipbedrijf TSMCChipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het derde kwartaal een iets lagere winst behaald dan een jaar eerder, op een omzet die wel toenam. Dat maakte 's werelds grootste maker van chips donderdag bekend.
18/10 08u15  Lagere inkomsten voor Flow TradersBeursintermediair Flow Traders heeft in de afgelopen drie maanden lagere handelsinkomsten behaald dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat kwam door rustige handelsomstandigheden op effectenbeurzen over de hele wereld. Wel bevinden de handelsinkomsten zich na de eerste negen maanden van het jaar op recordhoogte.
18/10 08u00  China en India helpen drankenproducent PernodDrankproducent Pernod Ricard heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter gepresteerd dan verwacht. Wederom deed het Franse bedrijf dat door de toegenomen vraag naar sterke drank in China en India. Dat wist de de afzwakkende groei in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt van het concern, meer dan te compenseren.
18/10 08u00  VS vindt geen bewijs voor manipulatie yuanDe Verenigde Staten hebben geen bewijs gevonden voor vals spel door China met de koers van de yuan, schrijft het ministerie van Financiën in een nieuw rapport. De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde het Aziatische land eerder nog van manipulatie van de valuta, waarbij de waarde kunstmatig laag wordt gehouden om de export te stimuleren.
18/10 08u00  Farmaceut Novartis op overnamepad in VSDe Zwitserse farmaceut Novartis is op overnamepad in de Verenigde Staten. Het farmacieconcern legt 2,1 miljard dollar op tafel om biotechnoloog Endocyte in te lijven. Dat maakte Novartis donderdag bekend, samen met de publicatie van cijfers.
18/10 08u00  ’Miljardenfraude in Europa met dividendbelasting’In heel Europa zijn landen jaren achtereen het doelwit geweest van ‘bendes’ van bankiers, handelaren en hedgefondsen die via ingenieuze constructies fraude met dividendbelasting pleegden. De schade loopt in de tientallen miljarden. Ook in Nederland is de Belastingdienst al jarenlang slachtoffer van dividendstrippende bankiers.
18/10 08u00  Tele2 krikt verwachtingen opTele2 is positiever over de te verwachten resultaten voor dit jaar. Het van oorsprong Zweedse telecombedrijf zegt dat de negatieve effecten op de resultaten van de nieuwe Europese roamingregels voorbij zijn, en dat de markten waarin het bedrijf actief is zich sterk ontwikkelen.
18/10 07u45  Groep spammers achter grote hack FacebookDe grote hack bij Facebook is geen gecoördineerde aanval van een staat, maar het werk van spammers die het techbedrijf al langer in de gaten hield.
18/10 07u45  ASML stelt beleggers chipsector gerustOptimistische geluiden bij de resultaten van de Veldhovense maker van chipfabricage-apparatuur ASML hebben woensdag de koersen van chipbedrijven op beurzen in heel Europa een duwtje in de rug gegeven. Beleggers reageerden op beter dan verwachte omzet- en margecijfers en een positieve inschatting van de marktomstandigheden in 2019 met een 3,7% hogere prijs voor het aandeel.
18/10 07u45  SAP positiever op sterke groei cloudDe Duitse softwarefabrikant SAP heeft zijn verwachtingen voor de rest van het jaar opgekrikt. Het grootste technologiebedrijf van Europa zei bij de presentatie van zijn derdekwartaalresultaten veel werk in het vooruitzicht te hebben voor het vierde kwartaal, vooral op het vlak van clouddiensten.
18/10 07u45  Minder huurinkomsten voor vastgoedfonds NSIVastgoedinvesteerder NSI heeft afgelopen kwartaal minder huurinkomsten behaald. Die daalden als gevolg van het afstoten van panden sinds de vergelijkbare periode vorig jaar. De waarde van de bezittingen steeg sinds eind vorig jaar wel.
18/10 07u30  Boer dupe van BrexitHet kabinet moet met een compensatieregeling komen voor boeren die getroffen worden door de Brexit. Dat het nu nog steeds niet zeker is of er een harde of zachte Brexit komt, kan desastreus uitpakken voor de land- en tuinbouw en ondernemers miljarden kosten.
18/10 07u30  'Conflict NN en Aegon met rechtsbijstandstak'Verzekeraars NN Groep en Aegon hebben een conflict met SRK, het bedrijf dat rechtsbijstandsverzekeringen voor hen uitvoert. De twee verzekeringsmaatschappijen zijn mede-eigenaar en willen deze onderneming verkopen. Het management is daar tegen en is een procedure begonnen bij de Ondernemingskamer, schrijft het Financieele Dagblad donderdag.
18/10 07u30  NSI koopt kantoorpand in UtrechtVastgoedinvesteerder NSI heeft een kantoorgebouw in Utrecht gekocht voor 52,1 miljoen euro. Het gebouw aan de Sint Jacobsstraat is 14.396 vierkante meter groot en is volledig verhuurd, aldus de onderneming donderdag.
18/10 07u00  Werkloosheid omlaag naar 3,7 procentDe werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/10 07u00  'RELX breidt uit in Amsterdam'Het Brits-Nederlandse RELX wapent zich tegen de gevolgen van de brexit, de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Elsevier, de divisie van het concern die wetenschappers en medische professionals voorziet van informatie, breidt in Amsterdam in hoog tempo het aantal medewerkers met een technologie-achtergrond uit. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) donderdag.
18/10 07u00  Kanarie kwakkelt: zorgen om uitzendbrancheBeleggers wachten met angst en beven op de kwartaalresultaten in de uitzendbranche. Na de omzetwaarschuwing van Adecco, vorige maand, zijn de koersen van de ’grote drie’ hard gedaald.
18/10 00u15  Werkende ook de klos bij kortingen pensioen„Niet gerust op verdergaand herstel” en „de kans op korten is nog steeds reëel aanwezig”. In de pensioensector is men nog altijd bang dat het mes in de pensioenen moet. Dat raakt gepensioneerden, maar ook mensen die nog in de opbouwfase zitten.
17/10 23u00  Barnier krijgt meer tijd voor brexitakkoordDe 27 EU-leiders geven hun brexitonderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de scheiding en toekomstige relatie met de Europese Unie. Op een speciale 'brexittop' in Brussel wist de Fransman de 27 te overtuigen dat een deal met kalmte en geduld mogelijk is maar dat de tijd nog niet helemaal rijp is.
17/10 23u00  Alcoa scherpt winstverwachting aanDe Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft zijn winstverwachting iets aangescherpt, omdat de onderneming positiever is geworden over ontwikkelingen in de markt. Ook heeft het bedrijf, dat onder meer metaal levert voor de blikjes van Coca-Cola en de vliegtuigen van Boeing, een aandeleninkoopprogramma aangekondigd ter waarde van 200 miljoen dollar.
17/10 22u30  Wall Street omlaag na Fed-notulenDe Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten, na de stevige koerswinsten van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Ook reageerde de markt op de notulen van de meeste recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.
17/10 21u15  ’Commissaris amper te vinden’De president-commissaris wordt steeds ouder, krijgt het steeds drukker en zit steeds vaker met één bil op de stoel van de bestuursvoorzitter. Ook wil hij meer verdienen en vreest hij dat het steeds moeilijker wordt om goede nieuwe commissarissen te vinden.
17/10 21u00  ‘Amsterdam deze week dé plek voor miljoenendeals’Vanuit de hele wereld zijn mensen naar Amsterdam gekomen voor de 23e editie van ADE.
17/10 20u45  'Fed nog lang niet klaar met renteverhogingen'De beleidsmakers van de Federal Reserve hebben op hun meeste recente beleidsvergadering gesproken over hoever ze willen gaan met het opvoeren van de rente in de Verenigde Staten. Volgens de notulen van de bijeenkomst zal de rente uiteindelijk naar ongeveer 3 procent moeten. Maar een meerderheid van de Fed-bestuurders denkt dat de rente best tijdelijk nog wat extra opgekrikt kan worden, alvorens terug te gaan naar het voor de lange termijn gewenste niveau.
17/10 20u00  Gemengd beeld op Wall StreetDe Amerikaanse aandelenbeurzen toonden woensdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
17/10 19u45  Nieuwe cao voor vrachtafhandelaar SchipholMedewerkers van vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol krijgen een loonsverhoging. Na een moeizaam cao-traject hebben de leden van vakbond FNV ingestemd met een nieuwe cao voor de 350 werknemers van het bedrijf, waar eerder dit jaar nog werd gestaakt.
17/10 19u45  Belastingloos vliegen kost Staat 2 miljardVliegreizen zijn steeds populairder, mede dankzij goedkope tickets. Die lage prijzen zijn mogelijk doordat vliegtickets zijn vrijgesteld van btw en over kerosine geen accijns wordt geheven. Zou dit wel gebeuren, dan levert dit de Nederlandse schatkist jaarlijks 2 miljard euro op, berekende Natuur & Milieu.
17/10 19u45  Column: Paul Polman sms’t Mark RuttePING! Een sms’je van Unilever-baas Paul Polman.
17/10 19u15  Kassa Carrefour rinkelt in BraziliëSupermarktconcern Carrefour heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan in thuisland Frankrijk en op de voor het bedrijf belangrijke Braziliaanse markt. In Italië en Spanje kampte Europa's grootste retailer daarentegen met moeilijke marktomstandigheden.
17/10 18u45  Nederlandse claimzaak Steinhoff stilgelegdDe Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.
17/10 18u30  'Dubbelrol Zuckerberg opnieuw onder vuur'De dubbelrol van Mark Zuckerberg bij Facebook ligt opnieuw onder vuur. Zuckerberg is nu nog topman en voorzitter van het bedrijf achter het sociale netwerk, maar een aantal beleggers wil dat hij aftreedt als voorzitter. Vier belangrijke institutionele beleggers hebben zich nu achter een voorstel van de activistische aandeelhouder Trillium Asset Management geschaard, meldt nieuwswebsite Business Insider.
17/10 18u30  Beurs (slot): ASML en TomTom blinken uitZorgen over Italië en de rente konden de beurzen woensdag op het Damrak niet in mineur krijgen. AMSL en AkzoNobel werden dagwinnaar in de AEX, TomTom ging fors in herstel. Autobouwers kregen een tik op Europese beurzen. Wall Street handelde met verlies, wachtend op de Fed-notulen woensdagavond.
17/10 18u15  Aandeelhouders Intertrust eens met benoemingAandeelhouders van Intertrust hebben ingestemd met de toetreding van financieel directeur Hans Turkesteen tot de raad van bestuur. Dat is besloten op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.
17/10 18u00  ING trekt boetekleed opnieuw aan om witwassenING heeft opnieuw het boetekleed aangetrokken vanwege de witwasschikking die de bank met het Openbaar Ministerie (OM) trof. Risicodirecteur Steven van Rijswijk deed dat in een hoorzitting in de Tweede Kamer. Volgens hem neemt de bank stappen om bewustzijn over het voldoen aan regelgeving door alle geledingen van de bank te laten doordringen.
17/10 18u00  ASML en Akzo trekken beurs in het groenDe Amsterdamse aandelenbeurs was woensdag een positieve uitschieter in Europa. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. Andere Europese beurzen gingen wel omlaag.
17/10 18u00  Beurzen Damrak pakken winstZorgen over Italië en de rente konden de beurzen woensdag op het Damrak niet in mineur krijgen. AMSL en AkzoNobel werden dagwinnaar in de AEX, TomTom ging fors in herstel. Autobouwers kregen een tik op Europese beurzen. Wall Street handelde met verlies, wachtend op de Fed-notulen woensdagavond.
17/10 17u30  Wet tegen zakkenvullers bij beursgenoteerde bedrijvenAandeelhouders van beursgenoteerde bedrijven krijgen meer invloed op de beloning van bestuurders en commissarissen. Iedere vier jaar moet het beloningsbeleid van een beursgenoteerd bedrijf worden voorgelegd aan aandeelhouders. Daarnaast moet jaarlijks worden uitgelegd hoe beloningen van hooggeplaatsten zich verhouden tot die van de gemiddelde werknemer.
17/10 17u15  Hoofdpijn van wiet-aandelenDe legalisering van wiettelt in Canada, heeft beleggers op de eerste dag met verliezen vooral hoofdpijn bezorgd.
17/10 17u15  ‘In cryptowereld zit heel veel tuig’Wat gaat de koers van de bitcoin de komende tijd doen? We bespreken het met Mark Koster, schrijver van het boek ‘hoe word ik bitcoin-miljonair.’
17/10 17u15  Netflix, Amazon en Videoland: dit moet je zienVan Mocro Maffia tot The Haunting of Hill House: mediaverslaggever Rob Goossens over het immense aanbod op streamingdiensten.
17/10 17u00  'Trump wil uit postverdrag met China stappen'Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te pesten in zijn handelsconflict met het Aziatische land. Volgens The New York Times zou de Amerikaanse president van plan zijn om de Verenigde Staten terug te trekken uit een 144 jaar oud postverdrag. Dat verdrag regelt dat Chinese bedrijven tegen een voordelig tarief kleine pakketjes naar de VS kunnen verzenden.
17/10 17u00  Column: HogedrukgebiedenAls na regen zonneschijn volgt, dan gebeurt het omgekeerde ook. Op basis van deze simpele redenering denken sommige beleggers het omslagpunt in het beurssentiment te kunnen 'prikken'. In dit geval heb ik het in het bijzonder over de door hen verwachte teruggang van de Amerikaanse beurzen. Het gaat daar al negen jaar zo goed, dat moet een keer gaan kantelen, toch? Nou, niet per se.
17/10 16u45  ‘Mening ING-commissaris Breukink niet die van ING’De mening van commissaris Henk Breukink dat Haagse politici voor eigen politiek gewin banken bashen, is niet de mening van ING. Dat verklaarde bestuurslid Steven van Rijswijk woensdag in de Tweede Kamer.
17/10 16u45  Musk koopt voor miljoenen Tesla-aandelenTopman Elon Musk van Tesla heeft voor $20 miljoen aandelen in zijn eigen batterijautomaker gekocht.
17/10 16u30  Beurs: TomTom sprint, zorgen om ItaliëZorgen over Italië konden woensdag de beurzen op het Damrak niet in het rood krijgen. AMSL en Akzo bleven aan kop in de AEX, bij de midkappers koersten TomTom en ASMI nog op rozen. Autobouwers kregen een tik op Europese beurzen. Wall Street wachtte op de Fed-notulen en begon lager.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Eerste tunnel Boring Company dit jaar open22/10 08u45 - De Financiële Telegraaf: Lees meer >
9x Philips koopt eigen aandelen in22/10 08u45 - De Financiële Telegraaf: Philips gaat tot 5 miljoen eigen aandelen inkopen. Gelet op de huidige waarde van het aandeel is met het inkoopprogramma circa 174 miljoen euro gemoeid.
9x ASML hernieuwt samenwerking met Imec22/10 08u45 - De Financiële Telegraaf: Chipmachinemaker ASML heeft zijn samenwerking met de Belgische onderzoeks- en innovatiehub Imec hernieuwd. Het doel van de hernieuwde samenwerking is om EUV-lithografie, een technologie die gebruik maakt van extreem ultraviolet licht om microchips te maken, klaar te stomen voor de bredere chipindustrie.
9x 'Deliveroo-koerier niet in hoger beroep'22/10 10u45 - De Financiële Telegraaf: Maaltijdbezorger Sytze Ferwerda ziet af van een hoger beroep tegen maaltijdbezorgbedrijf Deliveroo. Dat zegt hij maandag in het AD. In juli bepaalde de rechter dat Deliveroo zijn bezorgers als zzp'er in mag zetten en ze niet in dienst hoeft te nemen. Ferwerda had het geld voor die rechtszaak met steun van de PvdA en vakbond FNV opgehaald.
8x 'Ministers waarschuwden ING voor sociale onrust'22/10 06u45 - De Financiële Telegraaf: ING is gewaarschuwd dat een forse salarisverhoging voor de top zou kunnen leiden tot sociale onrust. Drie ministers van Financiën gaven ING een waarschuwing, te weten Jan Kees de Jager, Jeroen Dijsselbloem en Wopke Hoekstra, schrijft De Telegraaf maandag.
8x CBS: huizenprijzen weer fors omhoog22/10 08u30 - De Financiële Telegraaf: De huizenprijzen in Nederland zijn vorige maand op jaarbasis opnieuw fors gestegen. De prijzen gingen even hard omhoog als in augustus, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.
7x Investeringen omhoog in augustus22/10 07u00 - De Financiële Telegraaf: In augustus was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De stijging is iets groter dan een maand eerder.
7x Philips wil lokale productie door handelsvete22/10 08u15 - De Financiële Telegraaf: Philips gaat waarschijnlijk meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door bijvoorbeeld producten in China zelf te gaan maken omzeilt het gezondheidstechnologieconcern dure handelstarieven. Dat heeft topman Frans van Houten gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers.
7x Nikkei begint week met winst22/10 08u15 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst gesloten. Beleggers waren vooral in afwachting van het cijferseizoen, dat later deze week in Japan zal losbarsten. In China werd de beursrally van vrijdag voortgezet na de nieuwe maatregelen van de Chinese overheid om de financiële markten te steunen. De maatregelen volgden na een tegenvallende groei van de Chinese economie.
7x NS in problemen op Brits spoor22/10 08u15 - De Financiële Telegraaf: De Nederlandse Spoorwegen kampen met forse tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk.

Statistieken

Artikels:
34418
Gelezen:
21985
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven