woensdag 26 september 2018, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u45
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
25/09 22u30  Nike keldert na zwakker resultaat Nike heeft ondanks een groeispurt vorig kwartaal minder omgezet dan de markt had verwacht. Het aandeel zakte in de grijze handel met 4,5%.
25/09 22u30  Wall Street wacht op rentebesluit Fed De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag aan het slot een wisselend beeld zien, met beperkte koersuitslagen. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Beleggers op Wall Street keken verder vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve dat woensdag wordt bekendgemaakt.
25/09 22u00  Snel aangepakt om erftaks De Tweede Kamer heeft staatssecretaris Snel (Financiën) dinsdagvanavond stevig de les gelezen over problemen bij de Belastingdienst. De inning van erf- en schenkbelasting verloopt al tijden dramatisch en de Kamer wordt er nog steeds niet goed over op de hoogte gehouden, vinden parlementariërs.
25/09 22u00  Shell bekijkt verkoop pijpleidingen Californië Shell bekijkt de verkoop van een systeem van pijpleidingen in de Amerikaanse staat Californië. Dat liet een woordvoerder van het olie- en gasconcern weten aan persbureau Bloomberg.
25/09 21u45  'Dankzij dit tankstation hebben mijn kinderen te eten' De benzineprijs gaat hard richting de twee euro per liter. Tankstations die kunnen stunten met de prijs zijn daardoor spekkoper.
25/09 21u15  Nieuwe ceo AF KLM zoekt meteen ruzie Bij luchtvaartmaatschappij KLM is grote beroering ontstaan door de plannen van de nieuwe bestuursvoorzitter Ben Smith om afspraken over de zelfstandige bedrijfsvoering te schenden.
25/09 20u45  Trump: afzetterij door oliekartel OPEC De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw hard uitgehaald naar oliekartel OPEC. Trump beschuldigde de OPEC in zijn speech bij de Verenigde Naties van ,,afzetterij als gewoonlijk'' door de olieprijzen te laten stijgen. Ook vindt hij dat sommige OPEC-landen flink moeten gaan betalen voor militaire bescherming door de Verenigde Staten.
25/09 20u30  Experimenteren in proeftuin De huidige landbouw waarbij tientallen hectares vol staan met hetzelde gewas is niet langer houdbaar. Maar voor een toekomstbestendige land- en akkerbouw is nog veel onderzoek nodig. Wageningen Universiteit & Resarch opent woensdag daarom een ’proeftijn’ van 160 voetbalvelden groot om te experimenteren.
25/09 20u00  Finanscoop: Zorggeld op de plank De bodem is in zicht, het einde van premiesubsidies is nabij. Achmea’s zorgdivisie en CZ waarschuwen al een paar jaar dat de premiedemping bij zorgpolissen met reserves uit de goede jaren eindig is. Verzekeraars hebben €10 miljard reserves, volgens hen is dat net genoeg.
25/09 19u45  Bescheiden koersbewegingen op Wall Street De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag beperkte koersuitslagen zien. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Beleggers op Wall Street kijken verder vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve dat woensdag wordt bekendgemaakt.
25/09 19u45  Instagram-oprichters verlaten Facebook Kevin Systrom en Mike Krieger, de oprichters van Instagram, stappen op bij Facebook. Een verschil van inzicht over de groeistrategie van het sociale netwerk zou volgens Amerikaanse media aanleiding zijn voor het vertrek van de mannen die hun geesteskind in 2012 aan Facebook verkochten.
25/09 19u15  Transavia laat Franse dochter gaan Vakantievlieger Transavia is niet langer de baas bij haar dochter Transavia Frankrijk. Bronnen melden aan De Telegraaf dat het belang is teruggezakt naar de 10%, waar dat een jaar geleden nog 60% was.
25/09 19u00  Roze diamant van $50 miljoen Veilinghuis Christie’s denkt voor een roze diamant uit de Oppenheimer-collectie $50 miljoen (€42 miljoen) te krijgen. De hoogste prijs in jaren bij het veilinghuis.
25/09 18u45  Santander benoemt nieuwe topman De Spaanse bank Banco Santander heeft een nieuwe topman benoemd. Andrea Orcel zal begin volgend jaar het roer bij het financiële concern overnemen van José Antonio Álvarez.
25/09 18u45  'Facebook kan niet zonder Instagram' Onenigheid tussen de top van Facebook en Instagram heeft voor de eerste slachtoffers gezorgd. DFT-verslaggever Wouter van Bergen legt uit hoe het zit.
Laatste update: dinsdag 25 september 2018, 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/09 20u45  Analyse: Bittere pilEen van de redenen dat zorgkosten hard stijgen is het prijskaartje van geneesmiddelen van €6 miljard per jaar. Daar komt als we niets doen in vier jaar bijna een kwart (dus zo’n €1,5 miljard) bij, voorspelde het ministerie van Volksgezondheid onlangs. We gaan door vergrijzing meer slikken en er komen ook nieuwe medicijnen beschikbaar. Mooi, maar dat kost ook meer geld.
20/09 20u45  Winstwaarschuwing en afwaardering NyrstarDe in Brussel genoteerde zinkproducent Nyrstar kent een buitengewoon vervelende dag. Het Belgische bedrijf kwam na het slot van de beurshandel met een stevige winstwaarschuwing naar buiten, terwijl het eerder op de dag een afwaardering van kredietbeoordelaar Moody's aan zijn broek kreeg.
20/09 19u45  Wall Street stijgt naar nieuwe recordsDe aandelenbeurzen in New York stonden donderdag behoorlijk in de plus, waarbij de toonaangevende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 nieuwe recordstanden bereikten. Daarmee bleef het positieve sentiment op Wall Street van de afgelopen dagen aanhouden. De zorgen over de wereldwijde handelsspanningen werden verder naar de achtergrond gedrongen.
20/09 19u45  Gezamenlijk overleg met bonden Air FranceDe nieuwe topman van Air France-KLM, Ben Smith, gaat gezamenlijk overleg voeren met de vakbonden bij Air France om te praten over hun eisen voor een loonsverhoging.
20/09 19u00  Commotie over belasting voor ondernemersAan het Binnenhof is er commotie over de belasting voor directeur-grootaandeelhouders (dga’s). Deze taks pakt voor ondernemers veel slechter uit dan coalitieleden doorhadden toen ze over de begroting onderhandelden.
20/09 19u00  'Leveringscontract voor Shell in Panama'Shell heeft een langjarig contract gewonnen voor de levering van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) voor een in aanbouw zijnde energiecentrale in Panama. Dat meldde persbureau Reuters op basis van adviseurs die betrokken waren bij de deal.
20/09 18u45  Cannabisbeleggers in hogere sferenBeleggers in cannabisfabrikanten verkeren momenteel in hogere sferen. In aanloop naar de legalisering van cannabis voor recreationeel gebruik in Canada op 17 oktober zijn de beurskoersen van fabrikanten als Tilray en Aurora recent fors opgelopen in Noord-Amerika.
20/09 18u45  ’Talpa of RTL wordt in drie jaar verkocht’Hij is een van de grondleggers van commerciële radio en tv. Dus toen hij twitterde over hun naderende einde raakte hij een open zenuw. Dat luie omroepbazen zich hebben laten verrassen door de opkomst van Facebook en Netflix is verwijtbaar, zegt serieondernemer Ruud Hendriks. „Iedereen zag dit aankomen.”
20/09 18u30  WDP opent nieuw gebouw in LuxemburgHet Belgische vastgoedbedrijf WDP heeft zijn tweede gebouw met een oppervlakte van 25.000 vierkante meter voor Auchan Retail Luxembourg en Innovation First geopend.
20/09 18u15  Emirates en Etihad ontkennen fusiegesprekkenLuchtvaartmaatschappijen Emirates uit Dubai en Etihad uit Abu Dhabi ontkennen met elkaar in gesprek te zijn over een mogelijke fusie. Dat lieten ze weten nadat persbureau Bloomberg op basis van ingewijden had gemeld dat Emirates een overname van zijn verlieslatende rivaal zou overwegen.
20/09 17u45  Beurs: belegger kan weer eens juichenDe AEX boekte donderdag de sterkste vooruitgang in twee maanden. Beleggers trokken zich op aan het nieuwe record voor de Dow Jones en leken erop te vertrouwen dat het conflict tussen de VS en China niet uit de hand gaat lopen. Zij stortten zich onder meer op de financiële instellingen. Het in de afgelopen dagen fors weggezakte Pharming stal de show. TomTom liet ook een stevig herstel zien.
20/09 17u30  Jarenlange krimp pc-markt stopt in 2019De jarenlange krimp van de wereldwijde pc-markt komt in 2019 ten einde. Dat verwacht marktonderzoeksbureau Canalys. Volgens de onderzoekers zal de wereldwijde verkoop van personal computers, laptops en notebooks volgend jaar waarschijnlijk met 0,3 procent groeien tot meer dan 262 miljoen stuks.
20/09 16u45  KLM schrapt honderd retourvluchten om stormOmdat vrijdag stormachtig weer wordt verwacht, annuleert KLM uit voorzorg honderd retourvluchten. ,,Er wordt een dusdanig heftige wind verwacht dat Schiphol minder baancapaciteit heeft voor het starten en landen. Daarom hebben we besloten vluchten er tussenuit te halen, zodat reizigers niet stranden op Schiphol'', zegt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.
20/09 16u45  Vakbond is tevreden over stakingsdag PostNLDoor een staking onder personeel van PostNL is donderdag in delen van het land post blijven liggen of later bezorgd. Dat zegt vakbond FNV, die vindt dat het doel van de actie daarmee is bereikt. ,,We wilden PostNL niet platleggen, maar laten zien dat het ons serieus is door de bedrijfsvoering te ontregelen. En dat is gelukt'', zegt vakbondsbestuurder Ger Deleij.
20/09 16u30  Record Dow Jones geeft AEX vleugelsHet neerzetten van een record door de Amerikaanse Dow Jones-index deed de AEX in de namiddag verder stijgen. Beleggers leken erop te vertrouwen dat het handelsconflict tussen de VS en China niet uit de hand gaat lopen. Zij stortten zich onder meer op de financiële instellingen. Het in de afgelopen dagen fors weggezakte Pharming stal de show. TomTom liet ook een stevig herstel zien.
20/09 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone verder gedaaldHet consumentenvertrouwen in de eurozone is in september verder gedaald ten opzichte van voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
20/09 16u15  Woningverkopen VS blijven stabielDe verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in augustus stabiel gebleven ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
20/09 16u15  Conjunctuurbarometer VS stijgt opnieuwDe vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in augustus opnieuw verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
20/09 16u15  Emirates overweegt overname rivaal EtihadLuchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai denkt er naar verluidt over om haar verlieslatende rivaal Etihad uit Abu Dhabi over te nemen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Samen zouden de twee de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld zijn.
20/09 16u00  Records op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag naar recordhoogte gestegen. Zowel de Dow Jones-index als de breder samengestelde S&P 500 bereikte het hoogste punt in de geschiedenis. Daarmee bleef het positieve sentiment op Wall Street van de afgelopen dagen aanhouden. De zorgen over de wereldwijde handelsspanningen werden naar de achtergrond gedrongen.
20/09 15u30  Column: Handelsoorlog krijgt geen vat op valutawereldDe Amerikaanse president Donald Trump gooit wat olie op het vuur in de handelsoorlog met China. Het conflict laait steeds verder op, maar daar is op financiële en valutamarkten weinig van te merken.
20/09 15u15  Met sapbar naar New YorkGuus Benning en Noah Boeken lieten zich voor hun bedrijf JuiceBrothers inspireren door de coldpressed juicebars die zij in New York zagen. Nu, vijf jaar later, hebben ze niet alleen zes vestigingen in Amsterdam, maar ook twee franchisevestigingen in datzelfde New York.
20/09 15u15  AkzoNobel lijft Spaanse branchegenoot inAkzoNobel heeft zijn Spaanse branchegenoot Xylazel overgenomen. Een overnamebedrag is niet genoemd, maar Xylazel had vorig jaar een omzet van ongeveer 20 miljoen euro.
20/09 15u00  'Wall Street opent wederom in de plus'De beurzen in New York staan donderdag naar verwachting voor een hogere opening. Beleggers houden vast aan het positieve sentiment op Wall Street in de afgelopen dagen. De markt verwerkt tevens een uithaal van de Amerikaanse president Donald Trump naar oliekartel OPEC.
20/09 14u45  Aantal nieuwe WW-aanvragen licht omlaagHet aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week licht gedaald tot 201.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
20/09 14u45  'Britse fietswinkelketen in de knel'De Britse fietswinkelketen Evans Cycles dreigt ten onder te gaan. Het bijna een eeuw oude bedrijf probeert de komende dagen een koper te vinden om een faillissement af te wenden, zo meldt Sky News.
20/09 14u45  Financials bovenin hogere AEXDe AEX bleef halverwege de middag op een aardige winst staan, waarmee het herstel van de afgelopen twee weken werd voorgezet. Beleggers leken erop te vertrouwen dat het handelsconflict tussen de VS en China niet uit de hand gaat lopen. Beleggers stortten zich onder meer op de financiële instellingen. Het in de afgelopen dagen fors weggezakte Pharming stal de show. TomTom liet ook een stevig herstel zien.
20/09 14u45  ‘Brexit wordt bloedje en bloedje spannend’De tijd dringt voor een Brexit-deal. De onderhandelingen tussen het Verenigd koninkrijk en de Europese Unie zitten muurvast.
20/09 13u45  Kifid straft vormfout verzekaar NN afNationale-Nederlanden (NN Group) moet alsnog de volledige som van een levensverzekering uitkeren, ondanks dat nooit is voldaan aan oproepen om een achterstallige premie alsnog te voldoen.
20/09 13u45  Veroordelingen in zaak rond Shell in NigeriaEen rechtbank in Milaan heeft twee mannen schuldig bevonden voor hun rol als tussenpersonen bij mogelijke omkoping door de oliemaatschappijen Shell en Eni in Nigeria. Ze moeten beide 4 jaar de cel in. Daarnaast wordt voor tientallen miljoenen euro's aan tegoeden ingevorderd.
20/09 13u30  Ook krapte op markt vakantiehuizenDe vraag naar vakantiewoningen in Nederland blijft groeien, meldt van makelaarsvereniging NVM. Voor het eerst in tien jaar is het aanbod gedaald.
20/09 13u15  EU-invoer soja uit VS sterk toegenomenDe invoer in de EU van sojabonen uit de Verenigde Staten is dit jaar drastisch toegenomen. Momenteel komt 52 procent van alle geïmporteerde soja uit de VS, tegen 25 procent in dezelfde periode van vorig jaar. Volgens de Europese Commissie bewijst dit dat de EU werk maakt van de toezegging aan president Donald Trump om de onbalans in de handelsstromen tussen de VS en de EU aan te pakken.
20/09 13u15  MeesPierson positiever over energie-aandelenABN AMRO MeesPierson is positiever geworden over aandelen in de energiesector. De vermogensbeheerder van ABN AMRO heeft zijn positie in energie-aandelen daarom opgeschroefd, staat in een update over de beleggingsstrategie.
20/09 13u15  Jumbo Groningen 10 meter vegaJumbo Foodmarkt Groningen krijgt het grootste assortiment aan plantaardige producten ooit in Nederland. Maar liefst 10 meter wordt hiervoor ingeruimd.
20/09 13u00  Beurs: TomTom en Pharming veren opDonderdag zette de AEX het herstel van de afgelopen twee weken voort. Beleggers leken erop te vertrouwen dat het handelsconflict tussen de VS en China niet uit de hand gaat lopen. Beleggers stortten zich onder meer op de financiële instellingen. Het in de afgelopen dagen fors weggezakte Pharming stal de show. TomTom liet ook een stevig herstel zien.
20/09 12u45  Strijd om Sky beslecht in veiling op één dagDe strijd om de miljardenovername van het Britse mediabedrijf Sky nadert zijn ontknoping. De geïnteresseerde partijen krijgen in een veiling één dag de tijd om het beste bod uit te brengen. De knoop wordt op zaterdag doorgehakt.
20/09 12u15  Oproep: net een huis gekocht?Heeft u net een huis gekocht en een hypotheekakte getekend? Hypotheekaktes horen bij de minst begrijpelijke teksten die je in Nederland onder ogen kunt krijgen.
20/09 12u00  OESO: rek uit groei wereldeconomieDe wereldwijde economische groei neemt niet verder toe. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht dat de wereldeconomie dit jaar en volgend jaar met 3,7 procent groeit. Eerder ging de organisatie nog uit van hogere groei in 2019 dan in 2018.
20/09 11u45  Column: Mijnenveld aan einde cyclusVermogensbeheer wordt een problematische bezigheid, waarbij het van het grootste belang is om het toenemend aantal zwakke punten en de concentratie van de posities scherp in het oog te houden. Er zijn risico’s voor de markten wanneer drie parallel lopende cycli in de eindfase belanden zoals nu gebeurt: de monetaire, de economische en de politieke cyclus.
20/09 11u45  Pharming knalt op hogere beursFinancials, met ING voorop, bleven donderdag domineren op het Damrak. Maar Pharming zette de toon bij de smallcaps. Met vlakke reacties op de dreiging van een handelsoorlog blijven beleggers in Europa verder dicht bij huis. Optiekketen GrandVision en financieel dienstverlener Intertrust wonnen terrein na updates.
20/09 11u15  Beurs: Pharming knalt op DamrakFinancials, met ING voorop, bleven donderdag domineren op het Damrak. Maar Pharming zette de toon bij de smallcaps. Met vlakke reacties op de dreiging van een handelsoorlog blijven beleggers in Europa verder dicht bij huis. Optiekketen GrandVision en financieel dienstverlener Intertrust wonnen terrein na updates.
20/09 11u15  Toezichthouder heropent zaak Danske BankDe Deense toezichthouder FSA heeft een onderzoek naar witwassen bij Danske Bank heropend. Dat doet de financiële waakhond naar aanleiding van het eigen rapport van de bank over het witwasschandaal. Een eerste onderzoek van de FSA was in mei afgesloten.
20/09 11u00  Variatie op eeuwenoud receptTempeh gemaakt van lupinebonen. Het is een product dat voor velen moet worden uitgelegd. Maar dat doen ondernemers Florian Rath en Daan Schillemans, die onder de naam Bumi het voedingsproduct ontwikkelden, met veel plezier.
20/09 11u00  Eerste Noorse renteverhoging in jarenDe centrale bank van Noorwegen heeft voor het eerst in zeven jaar de rente verhoogd. De beleidsmakers achten de tijd rijp om het stimuleringsbeleid voor de Noorse economie stapsgewijs af te bouwen.
20/09 10u15  Alibaba schrapt belofte miljoen Amerikaanse banenAlibaba-topman Jack Ma trekt zijn belofte van een miljoen banen voor de Verenigde Staten in. De importheffingen en de retoriek van president Trump hebben de vriendschapsreslaties danig bekoeld, stelt de oprichter van een van de grootste internetbedrijven van China.
20/09 10u00  Beurs: Financials leiden vlak DamrakFinancials, met ING voorop, hielden donderdag na opening beurs de leiding op het Damrak. Met enkele bedrijfscijfers en vlakke reacties op de dreiging van een handelsoorlog blijven beleggers dicht bij huis. Optiekketen GrandVision en financieel dienstverlener Intertrust wonnen terrein na updates.
20/09 10u00  GrandVision en Intertrust in trek op DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen stonden in het groen. Op het Damrak waren optiekketen GrandVision en financieel dienstverlener Intertrust in trek na positieve handelsberichten van de bedrijven voorafgaand aan investeerdersbijeenkomsten.
20/09 09u45  'Overnamedoel GrandVision belooft wat'De doelstelling van GrandVision om meer overnames te doen is veelbelovend, menen analisten van KBC Securities. Zij wijzen erop dat de markt voor optiekketens nog versnipperd is. Daarnaast zien ze de ambitieuze doelstellingen om de online verkopen op te krikken wel zitten.
20/09 09u30  Bedrijf achter HelloFresh koopt aandelen inStart-upinvesteerder Rocket Internet koopt voor 150 miljoen euro aan eigen aandelen in. Het Duitse bedrijf achter onder meer HelloFresh en Delivery Hero stevent af op zijn eerste jaarwinst sinds 2014.
20/09 09u30  AEX opent met kleine plusDe Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met een kleine plus geopend. Ook de meeste andere Europese beurzen begonnen licht hoger. Op het Damrak kwamen optiekketen GrandVision en financieel dienstverlener Intertrust met verklaringen, voorafgaand aan investeerdersbijeenkomsten.
20/09 09u30  Opmars online shoppen niet te stuitenNederlanders hebben in de eerste helft van dit jaar opnieuw meer online gewinkeld. De bestedingen stegen ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar met 11 procent naar 11,8 miljard euro.
20/09 09u15  Online aankopen groeien 11%Nederlanders hebben in de eerste helft van dit jaar opnieuw meer online gewinkeld. De bestedingen stegen ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar met 11 procent naar 11,8 miljard euro.
20/09 09u15  Beurs: ING leidt vlak DamrakBeleggers blijven donderdag voorzichtig op het Damrak. Met enkele bedrijfscijfers en dreiging van een escalerende handelsoorlog blijven ze dicht bij huis. ING ging aan kop met RELX en Aegon. Optiekketen GrandVision en financieel dienstverlener Intertrust kwamen met updates.
20/09 09u15  JPMorgan bijna uit ASMIJPMorgan Chase heeft zijn belang in ASM International (ASMI) bijna volledig afgebouwd. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
20/09 09u15  Column: Voordeel van de twijfelEen sterk mkb is cruciaal voor Nederland. Het kabinet beseft dit steeds meer. Veel belangrijke onderwerpen staan op de agenda. Er wordt steeds meer gedaan voor ondernemers. Ik wil dit kabinet daarom het voordeel van de twijfel geven. Maar er moet nog veel gebeuren voordat we echt positief kunnen zijn.
20/09 09u15  Stikstof bedreigt groei Eindhoven AirportDe toename van stikstofuitstoot is een bedreiging voor verdere groei van Eindhoven Airport na 2019.
20/09 09u15  Aston Martin begin oktober naar beursAston Martin wil op of rond 8 oktober zijn debuut maken op de beurs in Londen. De Britse automaker prijst zijn aandelen in een bandbreedte van minimaal 17,50 en maximaal 22,50 pond. Daarmee is James Bonds favoriete automerk omgerekend tot 5,7 miljard euro waard.
20/09 09u00  Inzicht in elektrische vlootSteeds meer vervoersbedrijven maken de overstap naar elektrisch rijden. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Het Amsterdamse bedrijf ViriCiti biedt een helpende hand door data van de elektrische vloot inzichtelijk te maken.
20/09 09u00  Aston Martin tegen $6,7 miljard naar beursHet Britse automerk Aston Martin, beken van James Bond-films, gaat naar de beurs tegen een introductiekoers met een bandbreedte van 17,50 tot 22,50 Britse pond. Daarmee is het luxemerk $6,7 miljard waard geworden.
20/09 08u45  'Italië, hou je schuld onder controle'Italië moet hard werken aan het bedwingen van zijn nationale schuld. Eurocommissaris Pierre Moscovici vindt dat het land moet snijden in zijn uitgaven en tegelijk prioriteit moet geven aan investeringen in onder meer infrastructuur om groei en productiviteit aan te jagen.
20/09 08u30  HeadFirst neemt Staffing MS overArbeidsbemiddelaar HeadFirst Source Group neemt inhuurexpert Staffing Management Services over. Dat bedrijf beheert voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor diverse opdrachtgevers. Financiële details maakte HeadFirst niet bekend.
20/09 08u30  China wil importheffingen aanpassenChina wil de gemiddelde importheffing die het land aan het merendeel van zijn handelspartners oplegt, verlagen. Dat hebben ingewijden tegen persbureau Bloomberg gezegd. De Chinese premier Li Keqiang zei eerder al dat zijn land lagere heffingen wilde, zonder daar verder over uit te weiden.
20/09 08u30  Topman Air France KLM al bij ministersBen Smith, de nieuwe bestuursvoorzitter van Air France KLM, heeft al een ontmoeting gehad met ministers van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Hoekstra (Financiën).
20/09 08u30  'Vlak begin voor AEX'De Amsterdamse effectenbeurs lijkt donderdag vrijwel vlak te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine koersuitslagen beginnen. Op het Damrak kwamen optiekketen GrandVision en financieel dienstverlener Intertrust met updates, voorafgaand aan investeerdersbijeenkomsten.
20/09 08u30  Nikkei sluit vrijwel vlakDe Japanse aandelenbeurs is donderdag vrijwel vlak gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten in de afgelopen dagen. De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien.
20/09 08u30  Consument trekt portemonneeConsumenten hebben in juli meer besteed dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werd vooral meer uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen.
20/09 08u15  Nestlé bestudeert opties voor huidverzorgingstakDe Zwitserse voedingsmiddelengigant Nestlé bekijkt de opties voor zijn huidverzorgingsdivisie. Dat maakte de onderneming donderdag bekend. Het strategische onderzoek is waarschijnlijk halverwege volgend jaar afgerond.
20/09 08u15  Intertrust kijkt weer naar overnamesFinancieel dienstverlener Intertrust kijkt opnieuw naar ,,gedisciplineerde' overnames. De Verenigde Staten en Azië worden daarbij gezien als belangrijkste regio's. Het bedrijf is ook begonnen met een verkenning naar het gebruik van gedeelde diensten voor sommige van zijn kernactiviteiten.
20/09 08u00  Topman British American Tobacco treedt terugTopman Nicandro Durante van sigarettenfabrikant British American Tobacco (BAT) treedt in april volgend jaar terug bij het bedrijf. De maker van onder meer Lucky Strike heeft al een mogelijke opvolger voor de 62-jarige bestuurder in het vizier. Daar zullen later mededelingen over worden gedaan.
20/09 08u00  GrandVision groeit hard in derde kwartaalGrandVision groeit harder in het derde kwartaal dan in de eerste helft van dit jaar. Met name in Noord- en Zuid-Amerika en Azië was sprake van een sterke vergelijkbare groei, net als in Oost-Europa en Duitsland. Dat meldde het moederconcern van optiekketens als Pearle en EyeWish donderdag voor aanvang van een investeerdersdag van het bedrijf.
20/09 07u45  JPMorgan kleiner in AMGJPMorgan Asset Management heeft zijn belang in AMG Advanced Metallurgical Group (AMG) verkleind. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
20/09 07u15  ASR eist bouwstop op SchipholVerzekeraar ASR eist vandaag via een kort geding bij de rechtbank Den Haag dat Schiphol onmiddellijk stopt met de bouw van een depot voor vervuilde grond.
20/09 07u00  Consument weer iets minder positiefDe stemming onder consumenten is in september voor de tweede maand op rij iets minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel de koopbereidheid als het oordeel over het economisch klimaat daalde een fractie.
20/09 07u00  Consumenten besteden meerConsumenten hebben in juli meer besteed dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werd vooral meer uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen.
20/09 07u00  Werkloosheid iets omhoogDe werkloosheid is in augustus iets toegenomen. In de achtste maand van het jaar waren er 353.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
20/09 06u45  Succes Topbloemen na ruzie met FleuropHet akkefietje met concurrent Fleurop heeft goed uitgepakt voor Topbloemen. De bloemensite, waar bedrijven en particulieren terecht kunnen als zij een bosje bloemen willen weggeven, is de laatste jaren razendsnel gegroeid. „Dit jaar gaan we door de €50 miljoen omzet heen”, zegt eigenaar Edwin van Arkel.
20/09 05u45  Column: Beleggen in buitenlandse aandelen kent een extra risicoHet huidig aandelenjaar kent weinig winnaars, behalve dan de bedrijven die aan Amerikaanse beurzen staan genoteerd. Versterkend effect was de beweging van de Amerikaanse dollar.
19/09 22u30  Sentiment op Wall Street blijft positiefDe Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag overwegend met winst de handel uitgegaan. Beleggers op Wall Street proberen duidelijk door alle dreigende taal in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China heen te kijken.
19/09 22u00  'Amazon wil 3000 kassaloze supers'Amazon zet naar verluidt hoog in met zijn supermarkten zonder kassa's. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de webwinkelreus er de komende jaren zo'n 3000 wil openen. Daarmee zou Amazon Go in korte tijd een van de grootste winkelketens in de Verenigde Staten worden. De onderneming zelf weigerde commentaar te geven op het bericht.
19/09 21u45  ’Fouten erftaks kosten schatkist 100 miljoen’De Belastingdienst en de griffies van rechtbanken schieten tekort bij de toepassing van het erfrecht in Nederland. Hierdoor loopt de schatkist jaarlijks tenminste 100 miljoen euro mis, zegt de vereniging van erfrechtnotarissen EPN.
19/09 20u30  ‘Enorm zwaard van damocles boven bitcoin’De koers, vrees voor dumpen van bitcoins en China en de bitcoin. Dit en veel meer in de crypto-update deze keer met schrijver Gert-Jan Lasterie.
19/09 20u30  Pharming blijft ondanks tegenslag optimistischPharming mag tegen de verwachting in Ruconest vooralsnog niet actief als preventief middel inzetten. Deze tegenvaller komt bovenop twijfels of het medicijn tegen erfelijk angio-oedeem wel opgewassen is tegen dat van grote concurrenten. Topman Sijmen de Vries ziet echter geen enkele reden voor pessimisme.
19/09 20u30  Ageas lonkt niet naar overname in NederlandDe Belgische verzekeraar Ageas heeft geen interesse in zijn Nederlandse branchegenoot Vivat, mocht die op de markt komen. Op een beleggersbijeenkomst in Londen noemde operationeel directeur Antonio Cano een overname in Nederland door de erfgenaam van het vroegere Fortis ,,zeer, zeer onwaarschijnlijk''.
19/09 20u15  Hoe staat het met het pensioenakkoord?Een raadsel. Wat ontbreekt hier? „Het is van belang dat het pensioen transparanter wordt voor deelnemers. De herverdeling via de zogenoemde doorsneesystematiek verdwijnt, zodat iedereen op elk moment de pensioenopbouw krijgt die past bij de premie die voor hem of haar is ingelegd.”
19/09 20u00  Moet ‘melkkoe’ KLM nieuwe topman vrezen?Dit is de week dat Ben Smith aan de slag ging als topman bij Air France KLM. DFT-verslaggever Yteke de Jong over de uitdagingen van Smith.
19/09 19u45  Wall Street overwegend op winstDe Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York overwegend op winst. Beleggers op Wall Street proberen duidelijk door alle dreigende taal in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China heen te kijken.
19/09 19u45  Extra heffing mkb’ersWerkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zien helemaal niets in het voorstel van het kabinet om directeur-grootaandeelhouders (dga’s) die meer dan €500.000 lenen bij hun eigen bedrijf extra te belasten. Fiscalisten vinden het twijfelachtig dat dga’s opdraaien voor een gat in de begroting.
19/09 19u00  'VolkerWessels ziet af van aanbesteding'VolkerWessels dingt niet mee naar de aanbesteding voor de verlenging van de A15 bij Nijmegen. Dat heeft operationeel directeur Alfred Vos gezegd in het Financieele Dagblad.
19/09 18u45  Beurs: dip Unilever drukt AEXBeleggers in de AEX verdienden woensdag niets: de hoofdindex sloot onveranderd. Unilevers oplopende koersverlies en Randstads teruggang drukten zwaar op de AEX. Signify en ArcelorMittal gaven bovenin tegendruk, met financials in het voetspoor. TomTom incasseerde wederom fiks verlies.
19/09 18u30  Arbeidsbemiddelaar HeadFirst voert omzet opArbeidsbemiddelaar HeadFirst Source Group is in het eerste halfjaar van 2018 verder gegroeid, met een licht hoger bedrijfsresultaat. Naar eigen zeggen ligt de onderneming daarmee op koers om haar doelstellingen voor 2018 te halen.
19/09 18u15  TomTom volledig de weg kwijtTomTom staat al twee dagen op fors verlies op de beurs. DFT-verslaggever Wouter van Bergen over het drama van de digitale kaartenmaker.
19/09 18u00  Beurs: Unilever drukt AEXBeleggers in de AEX verdienden woensdag niets: de hoofdindex sloot onveranderd. Unilevers oplopende verlies en Randstads teruggang drukten zwaar op de AEX. Signify en ArcelorMittal gaven bovenin tegendruk, met financials in het voetspoor. TomTom incasseerde wederom fiks verlies.
19/09 18u00  'Wie het slecht doet, moet in de spiegel kijken'Ongekend veel zomerse dagen dit jaar. Duidelijk is dat de horeca op onze stranden dit jaar afstevent op een recordomzet.
19/09 18u00  Uitzender Randstad grootste daler in AEXDe hoofdindex op de beurs in Amsterdam is woensdag vlak gesloten, terwijl de andere Europese graadmeters winsten lieten zien. Vooral uitzender Randstad en voedingsmiddelengigant Unilever drukten op de AEX. Bij de kleinere fondsen aan het Damrak kregen navigatiespecialist TomTom en biotechbedrijf Pharming er van langs.
19/09 17u45  TomTom-baas vindt Google-deal 'wake-up call'Topman Harold Goddijn van TomTom vindt de deal die klanten van de navigatiedienstverlener hebben gesloten met concurrent Google een 'wake-up call' voor de sector. Dat heeft hij gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Goddijn verklaarde verder dat geen enkele klant goed is voor meer dan 10 procent van de omzet van het bedrijf.
19/09 17u30  'Unilever verliest marktaandeel in VS'Unilever blijft marktaandeel verliezen in de Verenigde Staten. Dat constateert een analist van Bernstein op basis van data van onderzoeksbureau Nielsen. Unilever is woensdag een van de grotere dalers in de AEX.
19/09 17u30  Fastned krijgt gelijk bij Raad van StateUitbater van snellaadstations Fastned heeft een zaak bij de Raad van State over vergunningen voor elektrische laders bij tankstations gewonnen.
19/09 17u30  Beurs: AEX kruipt richting winstUnilevers verlies drukt woensdag zwaar op de AEX, maar financials als ING zetten de AEX korte tijd richting slot op een flinterdunne winst. Signify en ArcelorMittal winnen, met financials in het voetspoor. TomTom incasseert wederom fiks verlies. Wall Street handelt met winst.
19/09 16u00  Wall Street opent in de plusDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger aan de handel begonnen. Daarmee krijgen de koerswinsten van een dag eerder een vervolg. Beleggers op Wall Street blijven de ontwikkelingen rond de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China wel scherp in de gaten houden.
19/09 15u30  Daimler Trucks kiest voor systeem van TomTomDaimler Trucks gaat gebruikmaken van het Bridge Hub-platform van TomTom. Daimler Truck-chauffeurs die het nieuwe in wagens ingebouwde infotainmentsysteem gebruiken, krijgen daardoor de navigatie- en verkeersinformatie van TomTom en worden voorzien van essentiële voertuiggegevens. Tegelijkertijd hebben ze dan toegang tot Android-apps via het ingebouwde voertuigdisplay.
19/09 15u15  EU onderzoekt gebruik gegevens door AmazonDe Europese Commissie is voorlopig een onderzoek begonnen naar misbruik van verkoopgegevens van concurrenten door webwinkel Amazon. Dat zei Europees commissaris Margrethe Vestager van mededinging tijdens een persconferentie. De Europese mededingingswaakhond heeft enquêtes verstuurd naar een reeks bedrijven om zo ,,de kwestie volledig in beeld te krijgen''.
19/09 15u00  Vierde aandeelhouder tegen verhuizing UnileverEen vierde grote Britse aandeelhouder van Unilever heeft aangekondigd tegen de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van het concern naar Rotterdam te stemmen.
19/09 15u00  Randstad en Unilever duwen AEX in het roodDe AEX-index in Amsterdam zakte woensdag in de middaghandel verder in het rood. Vooral uitzender Randstad en voedingsmiddelengigant Unilever drukten op de hoofdindex. Bij de kleinere fondsen kregen navigatiespecialist TomTom en biotechbedrijf Pharming er van langs. De overige Europese beurzen noteerden kleine plussen.
19/09 15u00  'Pas op de plaats voor Wall Street'De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting zonder grote uitslagen beginnen. Beleggers op Wall Street doen het even rustig aan na de koerswinsten van een dag eerder. De ontwikkelingen rond de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijven het sentiment grotendeels bepalen.
19/09 15u00  Woningbouw VS gaat stevig omhoogHet aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in augustus met 9,2 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt.
19/09 14u15  Mars wil situatie cacaoboeren verbeterenSnoepfabrikant Mars wil de positie van cacaoboeren verbeteren. Het bedrijf steekt verspreid over tien jaar nog eens een miljard dollar in een plan om de arbeidsomstandigheden van cacaoboeren te verbeteren. Eerder werd daar al een bedrag van eveneens een miljard dollar voor opzijgezet.
19/09 14u15  Topman Ryanair: ik moet beter presterenRyanair-topman Michael O'Leary vindt dat hij zijn eigen prestaties moet verbeteren. Dat zei de baas van de Ierse budgetmaatschappij in reactie op vragen over een hack onlangs bij branchegenoot British Airways.
19/09 14u15  Beurs: Verlies Randstad drukt sentiment AEXPharming blijft woensdag de grote verliezer op een vlak Damrak, dat zich richt op de speech van ECB-voorzitter Draghi. Signify en ArcelorMittal winnen met financials in de AEX. Navigatieconcern TomTom incasseert een nieuwe koersdaling. Futures voor de opening van Wall Street noteren vlak.
19/09 13u45  Staat heropent langlopende leningDe Nederlandse staat wil dinsdag tussen 1,5 miljard en 2,5 miljard euro ophalen met de heropening van een lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
19/09 13u15  Rechter gaat claimzaak Petrobras behandelenDe rechtbank in Rotterdam neemt een claimzaak van beleggers tegen het Braziliaanse olieconcern Petrobras in behandeling. Die beleggers zeggen miljarden aan waarde van hun investeringen te zijn verloren door fraude bij Petrobras. Omdat dat bedrijf diverse Nederlandse dochterondernemingen heeft, vindt de rechtbank dat de zaak hier behandeld mag worden.
19/09 13u15  Staking ontregelt postbezorging PostNLIn grote delen van het land zal de postbezorging door PostNL donderdag worden ontregeld door een staking van het personeel van 24 uur. Dat kan volgens vakbond FNV betekenen dat veel post een dag later wordt bezorgd.
19/09 13u00  Lichte omzetgroei Holland CasinoHolland Casino heeft in de eerste helft van dit jaar een licht hogere omzet in de boeken gezet. Daarbij werd geprofiteerd van gestegen bestedingen van bezoekers. Wel nam het aantal bezoekers iets af, aldus het staatsgokbedrijf.
19/09 13u00  Landelijke staking bij PostNLHet personeel van PostNL legt donderdag het werk voor 24 uur stil. In grote delen van het land wordt post een dag later bezorgd, meldt vakbond FNV.
19/09 13u00  ’Lagere renteaftrek kost honderden euro’s’Huiseigenaren met een inkomen in de hoogste belastingschijf gaan vanaf 2020 flink in hun portemonnee voelen dat de hypotheekrenteaftek versnel wordt afgebouwd. Door de lagere aftrek daalt hun besteedbaar inkomen met duizenden euro’s, voorspelt Pjotr Anthoni, belastingexpert bij advieskantoor PwC.
19/09 12u15  Beurs: Signify en Arcelor sterk, Pharming onderuitPharming blijft woensdag rond lunchtijd de grote verliezer op een vlak Damrak. Signify en ArcelorMittal winnen met financials in de AEX. Navigatieconcern TomTom incasseerde een nieuwe koersdaling nadat dinsdag al bijna een kwart van zijn beurswaarde in rook opging. Futures voor de opening van Wall Street noteren vlak.
19/09 12u00  Belgische bonden slaan toenadering Ryanair afBelgische vakbonden hebben een toenadering van Ryanair afgewezen. Ze noemen het aanbod van de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij ,,bedrieglijk''. Ryanair had aangeboden vanaf 2020 de Belgische wetgeving te volgen voor personeel in vaste dienst. Dan moesten de bonden wel afzien van een staking van het cabinepersoneel eind volgende week.
19/09 11u45  Adecco ziet wat tragere groeiDe Zwitserse uitzender Adecco ziet een iets minder sterke groei bij de volumetrends. Dat meldde het bedrijf voorafgaand aan een investeerdersdag.
19/09 11u45  TomTom: we lopen niet direct omzet misDe deal die klanten van TomTom hebben gesloten met concurrent Google kost het Amsterdamse navigatiebedrijf niet direct omzet. Wel heeft de samenwerking gevolgen voor de orderinstroom. Dat zegt financieel topman Taco Titulaer in een reactie tegen het ANP.
19/09 11u30  Bouwproductie in eurozone neemt toeDe bouwproductie in de eurozone is in juli met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/09 11u15  Beurs: Pharming onderuit op vlak DamrakDe Amsterdamse beurs staat woensdag vrijwel ongewijzigd. Op het Damrak ging biotechnologiebedrijf Pharming onderuit na een tegenvaller in de Verenigde Staten. Navigatieconcern TomTom incasseerde een nieuwe koersdaling nadat dinsdag al bijna een kwart van zijn beurswaarde in rook opging.
19/09 11u00  Britse inflatie in de liftDe inflatie in Groot-Brittannië is in augustus geklommen naar 2,7 procent op jaarbasis, van 2,5 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Britse nationale statistiekbureau.
19/09 10u45  'Brussel staakt onderzoek naar McDonald's'De Europese Commissie staakt haar onderzoek naar mogelijke belastingontduiking door McDonald's. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
19/09 10u30  'Onzekerheid voor TomTom door Google-deal'De deal die auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi heeft gesloten met Google leidt tot veel onduidelijkheid over de gevolgen voor TomTom, schrijven ING-analisten. Zo is de grootte van de omzet van TomTom die gevaar loopt door die deal niet zeker.
19/09 10u15  Column: Nieuwe rally in AdyenDe koersgeschiedenis van deze jonge beursganger is net voldoende om mijn marktlensindicatoren op de dagkaart te voeden, waardoor ik trend en sentiment kan meten en in kaart kan brengen. En dan blijkt dat er een nieuwe rally wordt voorbereid met de intentie de €750 weer te halen, net zoals dat vijf dagen terug het geval was. Ik zal de dagchart voor u analyseren en de meest waarschijnlijke korte termijn route voor u uitstippelen.
19/09 10u15  Schuld bij eigen bv voortaan belastOndernemers met een schuld bij hun eigen bv krijgen binnenkort een extra belastingaanslag op de mat. Deze directeuren-grootaandeelhouders moeten belasting gaan betalen bij bedragen boven de €500.000.
19/09 10u00  Omzetwaarschuwing AdeccoDe omzet van uitzendconcern Adecco groeide in juli en augustus met maar 2% ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. In september ligt de omzetgroei zelfs nog iets lager, meldt het Zwitserse bedrijf op zijn analisten- en investeerdersdag.
19/09 10u00  'Deal AMG geeft inzicht in productie'De afnameovereenkomst voor vanadium die metalenspecialist AMG sloot met een Amerikaanse staalproducent betreft 60 procent van de jaarlijkse vanadiumproductie van het bedrijf. Dat geeft de markt volgens analisten van ING meer inzicht in toekomstige productievolumes van AMG.
19/09 10u00  Topman Danske Bank weg na megafraudeTopman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de enorme witwaszaak bij de instelling onder zijn bewind. Daarbij zijn tussen 2007 en 2015 miljarden euro's weggesluisd.
19/09 09u45  Beurs: Pharming onderuit op hoger DamrakDe Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger van start gegaan. Op het Damrak ging biotechnologiebedrijf Pharming onderuit na een tegenvaller in de Verenigde Staten. Navigatieconcern TomTom ging ook achteruit nadat dinsdag al bijna een kwart van zijn beurswaarde in rook opging.
19/09 09u15  Beurs: TomTom achteruit op hoger DamrakDe Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger van start gegaan. Op het Damrak ging navigatieconcern TomTom echter opnieuw achteruit nadat dinsdag al bijna een kwart van zijn beurswaarde in rook opging.
19/09 09u15  Philips doet overname in VSPhilips neemt het Amerikaanse Blue Willow Systems over, een bedrijf dat zich bezighoudt met software voor gebruik in de ouderenzorg. Dat maakte Philips bekend, zonder financiële details te vermelden over de transactie.
19/09 09u15  ING investeert in fintechstart-up CobaseING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. De bank investeert vanuit zijn fonds ING Ventures 7,5 miljoen euro in Cobase en zal ook deelnemen aan volgende financieringsrondes.
19/09 09u00  Topman Danske Bank weg na ophef over fraudeTopman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de grote fraudezaak bij de instelling onder zijn bewind.
19/09 08u30  Europese autoverkopen sterk gestegenDe verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is sterk toegenomen. In juli ging het om een stijging van 10,5 procent ten opzichte van een jaar eerder en in augustus zelfs om een groei van 31,2 procent, meldt brancheorganisatie ACEA. In juni was nog sprake van een toename met 5,2 procent.
19/09 08u30  Aegon koopt aandelen in voor dividendAegon koopt ruim 24,1 miljoen aandelen in om verwatering vanwege het interim-dividend tegen te gaan. De aandelen worden naar verwachting tussen 1 oktober en 9 november ingekocht. De stukken worden aangehouden en ingezet voor toekomstig dividend in aandelen.
19/09 08u30  Japanse beurs zet stijging voortDe aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met een stevige winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street en schoven de zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China aan de kant. Ook handhaafde de Japanse centrale bank het zeer ruime monetaire beleid en de verwachting dat de Japanse economie gematigd zal blijven groeien.
19/09 08u15  'B&S staat er goed voor'B&S Group staat er goed voor ten opzichte van zijn concurrenten. Dat concludeert een analist van Morgan Stanley die de distributeur en groothandel met een notering in Amsterdam gaat volgen met een equal-weight-advies.
19/09 08u15  Adyen bevestigt deal met H&MHet Amsterdamse betaalplatform Adyen heeft H&M binnengehaald als klant. Dat bevestigt topman Pieter van der Does in een interview met de Zweedse techsite Break It.
19/09 08u00  Slimme tv raakt te snel uit de tijdFabrikanten van smart-tv’s moeten garanderen dat apps het tenminste zes jaar blijven doen. Die eis legt de Consumentenbond bij de fabrikanten op tafel. Bij een meldpunt van de organisatie zijn het afgelopen halfjaar driehonderd klachten binnengekomen over ’slimme’ televisies waarop bepaalde apps na enkele jaren al niet meer worden ondersteund.
19/09 07u45  Tegenslag Pharming bij toezichthouder FDADe Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wil dat Pharming meer klinisch onderzoek gaat doen naar het gebruik van het medicijn Ruconest bij profylaxe, het voorkomen van aanvallen bij patiënten met erfelijk angio-oedeem. Dat meldde de FDA in een zogenoemde Complete Response Letter aan Pharming.
19/09 07u30  'Multinationals vernietigen regenwoud'Multinationals vernietigen Indonesisch regenwoud, ondanks beloften dat ze alleen nog maar duurzame palmolie zouden gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Greenpeace International.
19/09 07u15  Eind aan papierwinkel handelsfinancieringABN Amro, ING en Rabobank starten met zeven andere grootbanken een digitale marktplaats voor financiering van bulkgoederenhandel. Dit moet handelsfinancieringen sneller én flink goedkoper maken.
19/09 06u45  'ING neemt meerderheidsbelang in Cobase'ING neemt een meerderheidsaandeel in de Nederlandse start-up Cobase, die multinationals helpt toegang te krijgen tot hun rekeningen bij verschillende banken en financiële instellingen. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.
19/09 06u45  Aegon-topman: Stevig toezicht kent z’n prijsHet is de keerzijde van het steeds robuustere toezicht op het financiële systeem. Nu de verzekeraars minder risico’s op hun balans dragen, zijn die risico’s op de schouders van de consument terechtgekomen. Dat stelt Aegons bestuursvoorzitter Alex Wynaendts.
19/09 05u30  Experts: keerpunt kantoordrama AlmereBijna nergens is de kantorenleegstand zo groot als in Almere. Experts van internationaal vastgoedadviseur Savills zijn echter hoopvol. Zij voorzien een ’duurzaam herstel’.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Chipbedrijven helpen Nikkei vooruit25/09 08u30 - De Financiële Telegraaf: In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met een kleine winst gesloten. Vooral de makers van chipapparatuur waren in trek na de koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. Beleggers bleven verder voorzichtig na de invoering van de nieuwe importtarieven door de Verenigde Staten en China een dag eerder.
1x Omscholen? Deze beroepen springen om meer personeel25/09 11u30 - De Financiële Telegraaf: Handen, handen en nog eens handen heeft de arbeidsmarkt nodig. Handen aan het bed, handen in de autogarage en handen in de badkamer, om er maar een paar te noemen.
1x Robeco en JP Morgan zien mindere tijden voor beleggers25/09 11u45 - De Financiële Telegraaf: De groei gaat vertragen. Rendementen voor beleggers worden minder en daar valt weinig aan te doen. Dat zegt vermogensbeheerder Robeco in zijn visie voor de periode 2019-2013. Financiële reus JP Morgan AM is ook voorzichtig geworden.
1x Santander benoemt nieuwe topman25/09 18u45 - De Financiële Telegraaf: De Spaanse bank Banco Santander heeft een nieuwe topman benoemd. Andrea Orcel zal begin volgend jaar het roer bij het financiële concern overnemen van José Antonio Álvarez.
1x Instagram-oprichters verlaten Facebook25/09 19u45 - De Financiële Telegraaf: Kevin Systrom en Mike Krieger, de oprichters van Instagram, stappen op bij Facebook. Een verschil van inzicht over de groeistrategie van het sociale netwerk zou volgens Amerikaanse media aanleiding zijn voor het vertrek van de mannen die hun geesteskind in 2012 aan Facebook verkochten.
1x Experimenteren in proeftuin25/09 20u30 - De Financiële Telegraaf: De huidige landbouw waarbij tientallen hectares vol staan met hetzelde gewas is niet langer houdbaar. Maar voor een toekomstbestendige land- en akkerbouw is nog veel onderzoek nodig. Wageningen Universiteit & Resarch opent woensdag daarom een ’proeftijn’ van 160 voetbalvelden groot om te experimenteren.
1x Shell bekijkt verkoop pijpleidingen Californië25/09 22u00 - De Financiële Telegraaf: Shell bekijkt de verkoop van een systeem van pijpleidingen in de Amerikaanse staat Californië. Dat liet een woordvoerder van het olie- en gasconcern weten aan persbureau Bloomberg.
1x Snel aangepakt om erftaks25/09 22u00 - De Financiële Telegraaf: De Tweede Kamer heeft staatssecretaris Snel (Financiën) dinsdagvanavond stevig de les gelezen over problemen bij de Belastingdienst. De inning van erf- en schenkbelasting verloopt al tijden dramatisch en de Kamer wordt er nog steeds niet goed over op de hoogte gehouden, vinden parlementariërs.
1x Nike keldert na zwakker resultaat25/09 22u30 - De Financiële Telegraaf: Nike heeft ondanks een groeispurt vorig kwartaal minder omgezet dan de markt had verwacht. Het aandeel zakte in de grijze handel met 4,5%.
0x Experts: keerpunt kantoordrama Almere19/09 05u30 - De Financiële Telegraaf: Bijna nergens is de kantorenleegstand zo groot als in Almere. Experts van internationaal vastgoedadviseur Savills zijn echter hoopvol. Zij voorzien een ’duurzaam herstel’.

Statistieken

Artikels:
31308
Gelezen:
3305
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven