woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
12/12 00u00  Economische groei zorgt niet voor meer veelverdieners De economische crisis ligt al een heel eind achter ons, maar zelfs de veelverdieners merken daar maar weinig van. Het aantal huishoudens met een netto-inkomen van minstens 50.000 euro is vorig jaar amper toegenomen.
11/12 22u45  'Anne Rigail nieuwe baas Air France' Anne Rigail wordt de nieuwe baas van luchtvaartmaatschappij Air France. Dat meldde de Franse radiozender Europe1. Naar verluidt zal haar benoeming woensdag worden aangekondigd.
11/12 22u15  Trump jaagt kopers weg op Wall Street De aandelenbeurzen in New York zagen dinsdag de mooie winsten van eerder op de dag in rook opgaan. Het dreigement van president Donald Trump over een stop op de regeringsuitgaven (shutdown) als hij geen overeenstemming bereikt met de Democraten over financiering van de muur op de grens met Mexico zorgde voor onrust.
11/12 22u15  Grillige handelsdag op Wall Street De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag aan het slot een wisselend beeld zien, met beperkte koersuitslagen. De handelsdag op Wall Street verliep grillig, na schrik op de markt door het dreigement van president Donald Trump over een stop op de regeringsuitgaven (shutdown) als hij geen overeenstemming bereikt met de Democraten over financiering van de muur met Mexico. Verder hielden beleggers de ontwikkelingen rond het Chinees-Amerikaanse handelsconflict in de gaten.
11/12 21u30  ’Morgan Stanley mag Uber rit naar beurs geven’ Zakenbank Morgan Stanley mag de beursgang begeleiden van Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg heeft Uber Morgan Stanley aangewezen als de bank die leiding mag geven aan de sprong naar de aandelenmarkt.
11/12 21u15  Supermarktketen Colruyt heeft wind mee Het Belgische supermarktconcern Colruyt heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar meer omzet behaald. Ook de winst zat in de lift, aldus een handelsbericht dat dinsdag nabeurs in Brussel naar buiten werd gebracht.
11/12 21u00  Supermarktbedrijf Colruyt verhoogt omzet Het Belgische supermarktconcern Colruyt heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar meer omzet behaald. Ook de winst zat in de lift, aldus een handelsbericht dat dinsdag nabeurs in Brussel naar buiten werd gebracht.
11/12 20u30  Bouwplaats in ons land blijft dodelijk Onveilige en gevaarlijke situaties op bouwplaatsen in Nederland zijn aan de orde van de dag. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn daarbij tien doden gevallen. In totaal zijn er 317 ernstige ongevallen geconstateerd. Dat blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie.
11/12 20u15  Topman Google: zoekmachine in China nog buiten beeld Google heeft momenteel geen plannen voor de lancering van een zoekmachine in China. Dat zei Google-topman Sundar Pichai op een hoorzitting in het Amerikaanse Congres.
11/12 20u00  Moody's verhoogt rating ASML Kredietbeoordelaar Moody's verhoogt zijn beoordeling over de kredietwaardigheid van chipmachinemaker ASML. De rating gaat van Baa1 naar A3 en het vooruitzicht voor de kredietwaardigheid gaat van positief naar stabiel.
11/12 20u00  Italië lacht om met geld strooiende Macron De Franse president Macron heeft de populistische Italiaanse regering munitie gegeven door zelf de begrotingsbroekriem te laten vieren. Rome is in een loopgravenoorlog met Brussel verwikkeld over de eigen begroting. Dat Macron in antwoord op de gele hesjes het Franse tekort laat oplopen leidt bij de Italianen dan ook tot een brede grijns.
11/12 19u45  Koerswinsten op Wall Street verdampen De aandelenbeurzen in New York zagen dinsdag de mooie winsten van eerder op de dag in rook opgaan. Hernieuwde twijfels over het Chinees-Amerikaanse handelsconflict staken de kop op, nadat er eerder juist nog handelshoop was. Ook het dreigement van president Donald Trump over een stop op de regeringsuitgaven (shutdown) als hij geen overeenstemming bereikt met de Democraten over financiering van de muur op de grens met Mexico zorgde voor onrust.
11/12 19u45  Topman Google: nog geen zoekmachine in China Google heeft momenteel geen plannen voor de lancering van een zoekmachine in China. Dat zei Google-topman Sundar Pichai op een hoorzitting in het Amerikaanse Congres.
11/12 19u45  Analyse: Douane speelt alvast in op harde Brexit Meer dan 900 mensen extra, 928 fte om precies te zijn, heeft de douane nodig om helemaal klaar te zijn voor een harde Brexit, een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zonder duidelijke afspraken.
11/12 19u30  May zat even in auto vast vlak voor onderonsje met Merkel Voor de Britse premier Theresa May zat het dinsdag weer eens niet mee. In Berlijn had zij veel moeite om uit de Mercedes te kunnen stappen vlak voor een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Merkel.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
07/12 08u15  Topvrouw Huawei vandaag in rechtbankDe in Canada gearresteerde financieel topvrouw Meng Wanzhou van het Chinese technologieconcern Huawei verschijnt vrijdag in een rechtbank in Vancouver voor een zitting waar bepaald wordt of ze op borgtocht vrijkomt of niet. De Verenigde Staten hebben om haar uitlevering gevraagd.
07/12 08u15  ’Schaf stimuleringssubsidie biomassa af’De overheid moet een rem zetten op de groeiende vraag naar biomassa als duurzame brandstof. Daarom moet de stimuleringsregeling voor duurzame energie, de zogenoemde SDE-subsidie voor biomassa, worden afgeschaft. Daarvoor pleit de organisatie Natuur & Milieu.
07/12 08u15  Topvrouw Huawei verschijnt in rechtbankDe in Canada gearresteerde financieel topvrouw Meng Wanzhou van het Chinese technologieconcern Huawei verschijnt vrijdag in een rechtbank in Vancouver voor een zitting waar bepaald wordt of ze op borgtocht vrijkomt of niet. De Verenigde Staten hebben om haar uitlevering gevraagd.
07/12 08u15  Vliegtaks rond de 7 euro per ticketEr komt een vliegtaks van ongeveer 7 euro per ticket, ongeacht de bestemming. Daarnaast komt er ook een heffing voor vervuilende en lawaaiige vrachtvliegtuigen.
07/12 08u00  'AF-KLM houdt Joon toch in de lucht'Air France-KLM houdt de recent in het leven geroepen prijsvechter Joon toch in de lucht. Dat schrijft de Franse krant Les Echos, die zich baseert op uitlatingen van topman Ben Smith tijdens een bijeenkomst met vakbonden. Wel zal de budgetdochter de nodige veranderingen ondergaan.
07/12 08u00  Vliegtaks wordt 7 euro per ticketEr komt een vliegtaks van ongeveer 7 euro per ticket. Daarnaast komt er ook een heffing voor vervuilende en lawaaiige vrachtvliegtuigen.
07/12 07u45  'Vliegtaks in 2021 zo'n 7 euro per ticket'De vliegtaks die het kabinet in 2021 invoert wordt zo'n 7 euro per ticket. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Daarnaast komt er een heffing voor vervuilende en lawaaiige vliegtuigen.
07/12 07u30  Positieve uitslag bij studie met RuconestBiotechnoloog Pharming heeft positieve resultaten behaald bij een Berlijnse studie met het middel Ruconest tegen actuele zwellingen. Het ging om een vergelijkende studie met Ruconest en andere therapieën tegen acute erfelijk angio-oedeem-aanvallen.
07/12 07u30  'Ajax-speler Frenkie de Jong kiest voor PSG'Ajax raakt Frenkie de Jong na dit seizoen zo goed als zeker kwijt aan Paris Saint Germain (PSG). De Telegraaf meldt dat de 21-jarige middenvelder de Franse topclub verkiest boven Manchester City. De club uit Parijs is bereid 75 miljoen euro te betalen voor de Ajacied.
07/12 07u15  Nikkei sluit negatieve week hoger afDe Japanse aandelenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Het late herstel op Wall Street zorgde voor enige opluchting onder beleggers na de eerdere zware koersverliezen. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende zorgen over het handelsconflict en de economie. Ook werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.
07/12 06u45  Hypotheekvoordeel voor veel klanten onbereikbaarSinds dit jaar zijn er meer mogelijkheden voor huiseigenaren om Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aan te vragen voor hun bestaande hypotheek en zo te profiteren van lagere rente. Veel geldverstrekkers zien dit echter als oversluiten en brengen dan hoge kosten in rekening. De Consumentenbond is daar boos over.
07/12 06u30  'ING-top niet opnieuw getoetst om witwaszaak'Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) gaat niet onderzoeken of ING-topman Ralph Hamers en zijn medebestuurders nog wel geschikt zijn om de bank te leiden. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) in een reconstructie van de schikking die de bank in september trof met het Openbaar Ministerie. ING betaalde 775 miljoen euro.
07/12 06u00  Analyse: De splitsing van TomTomTomTom verkoopt in de komende weken één van zijn drie divisies. Telematics helpt bedrijven hun vloot van voertuigen op de weg te monitoren. TomTom is in Europa de grootste ’telematics’-aanbieder. Het onderdeel is goed voor 20% van de omzet, afgelopen kwartaal ruim €40 miljoen en groeit snel. Een welkome afwisseling voor beleggers die verder vooral getrakteerd worden op herstructureringen en weglopende klanten bij de met navigatiekastjes groot geworden onderneming.
07/12 05u45  Looneis FNV zet cao-overleg op scherpDe eerste cao-onderhandelingen waar de FNV een looneis van 5% heeft neergelegd, levert meteen de nodige problemen op.
07/12 05u45  Sunweb-moeder in gesprek met investeerdersEr is grote belangstelling van private equity investeerders in Nederlandse reisbedrijven. Door de internationale schaalvergroting en internetstrijd hebben ondernemers ook steeds meer kapitaal nodig. Na Corendon praat de Sundio Groep serieus met financiële partners.
06/12 22u30  Opmerkelijk herstel bij slot op Wall StreetDe beurzen in New York liet donderdag kort tegen het slot van de handelsdag een opmerkelijk herstel zien van de forse verliezen eerder op de dag. De stemming kwam eerder juist sterk onder druk te staan door het nieuws over de arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese technologieconcern Huawei. Dit wakkerde de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten aan.
06/12 21u15  OPEC hapert na ’blamage’Een hogere olieprijs, de wens van het OPEC-kartel, is uit zicht geraakt. De veertien OPEC-producenten botsten donderdag keihard bij overleg in Wenen. Zelfs voor de geringste beperking van oliewinning kwam geen steun.
06/12 20u45  ’Huawei deed illegale betalingen via bank HSBC’De Britse bank HSBC wordt onderzocht door de Amerikaanse autoriteiten voor betrokkenheid bij het vermeende schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran door het Chinese technologieconcern Huawei. Dat meldden ingewijden rond het onderzoek aan persbureau Reuters.
06/12 20u00  Flinke koersverliezen op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York gingen donderdag stevig omlaag. Net als in Azië en Europa reageerden beleggers op Wall Street nerveus op het nieuws over de arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei. Dit wakkerde de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten aan.
06/12 19u45  Ook flinke koersverliezen op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York gingen donderdag stevig omlaag. Net als in Azië en Europa reageerden beleggers op Wall Street nerveus op het nieuws over de arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei. Dit wakkerde de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten aan.
06/12 19u30  ’Werkgevers, kies eens voor liefde’Werknemers als wegwerpartikel? Het gebeurt, maar het hóéft niet, zegt organisatiepsycholoog Aukje Nauta. Vandaag houdt ze haar oratie aan de Universiteit Leiden. En betoogt ze dat liefde voor personeel geld kan opleveren.
06/12 19u15  'Marketingdirecteur Unilever stapt op'Keith Weed stapt in maart op als marketingdirecteur van Unilever, na 35 jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van een aankondiging door Unilever.
06/12 19u00  Martika Jonk commissaris bij HeijmansMartika Jonk is benoemd als nieuw lid van de raad van commissarissen van Heijmans. Dat bleek na afloop van een buitengewone aandeelhoudersvergadering van het bouwbedrijf.
06/12 18u45  ’Hoofd koel houden na val beurs’Beleggers op de Amsterdamse beurs hebben donderdag zware verliezen geleden. De AEX-index dook onder de belangrijke grens van 500 punten. De AEX sloot met een dagverlies van 3,3% op 498,92 punten.
06/12 18u30  Nog geen productiedeal oliekartel OPECDe vergadering van oliekartel OPEC in Wenen is donderdag afgesloten zonder dat er een akkoord is bereikt over een productieverlaging. Er wordt dan ook geen aansluitende persconferentie gehouden.
06/12 18u00  Flinke daling olievoorraden VSDe olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week voor het eerst in tien weken gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse energiebureau EIA.
06/12 18u00  AEX-index duikelt onder 500 puntengrensDe AEX-index van de beurs in Amsterdam is donderdag met dieprode cijfers gesloten. De hoofdgraadmeter eindigde onder de 500 punten, wat het laagste niveau in bijna twee jaar is. Ook elders in Europa waren zware koersverliezen te zien door de angst voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog na de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei.
06/12 17u45  AEX hard omlaag tot onder 500 puntenDe AEX is vandaag fors gedaald en belandde voor het eerst sinds maart vorig jaar onder de 500 punten. De verder toegenomen spanningen tussen de VS en China vanwege de arrestatie van een Chinese topbestuurder, zorgde voor onrust onder beleggers.
06/12 17u00  Herstel huizenmarkt: hypotheekgarantie nog zelden aangesprokenEr is in het derde kwartaal 174 keer aanspraak gemaakt op de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) en dat is het laagste aantal sinds 2009. Met NHG beschermt een huiseigenaar zich tegen een onvermijdelijke verkoop met verlies.
06/12 16u45  Beurs: AEX duikt onder 500 puntenDe AEX gleed in de namiddag verder weg tot onder de grens van 500 punten. De verder toegenomen spanningen tussen de VS en China vanwege de arrestatie van een Chinese topbestuurder, zorgde voor onrust onder beleggers.
06/12 16u30  Fabrieksorders VS flink omlaagDe fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in oktober met 2,1 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
06/12 16u30  Dienstensector VS groeit onverwacht sterkerDe bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector is in november iets sterker gegroeid dan een maand eerder. Dat maakte onderzoeksinstituut ISM bekend.
06/12 16u00  AEX duikt onder 500 puntenDe Amsterdamse AEX-index is donderdag onder de grens van 500 punten gedoken. Toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en China drukten de stemming op de beurs. Ook de lagere olieprijs eiste zijn tol.
06/12 15u45  Eerste benzinepomp zakt onder €1,40Automoblisten gaan er dagelijk op vooruit dankzij de dalende olieprijzen. Voor het eerst in jaren is de benzineprijs bij een enkele pomp zelfs onder de €1,40 gezakt.
06/12 15u45  'Deutsche Bank groter in witwaszaak Danske'Deutsche Bank is nog dieper betrokken bij het grote witwasschandaal bij Danske Bank dan eerder werd aangenomen. Volgens zakenkrant Financial Times verwerkte de Duitse bank nog eens 31 miljard euro aan dubieuze geldstromen, bovenop de 132 miljard euro die eerder werd gemeld.
06/12 15u45  Wall Street opent flink in het roodDe effectenbeurzen in New York zijn donderdag flink in het rood geopend. De arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei wakkerde de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog aan. Ook de energiesector weet de aandacht op zich gericht door de sterk gedaalde olieprijzen.
06/12 15u45  Philips wil uitstoot met driekwart verlagenPhilips wil de uitstoot van broeikasgassen verder terugdringen na 2020, het jaar waarin het zorgtechnologiebedrijf klimaatneutraal hoopt te zijn. In de jaren daarna moet de CO2-uitstoot met zeker driekwart omlaag.
06/12 15u45  FNV dreigt met acties bij PostNLVakbond FNV heeft postbedrijf PostNL een ultimatum gesteld. Als de onderneming niet voor aanstaande maandag 12.00 uur aan de eisen van FNV voldoet, volgen er acties. De bond wil onder meer verlaging van de werkdruk, een loonsverhoging van 5 procent, een vast contract voor uitzendkrachten die een jaar bij PostNL werken en herstel van de pensioenopbouw.
06/12 15u30  Uniek inkijkje in Noord-KoreaZelfs onder de zwaarste handelssancties sinds het bestaan van Noord-Korea, kan je in de hoofdstad in gewoon een buitenlands biertje drinken. Zo ontdekt correspondent Eefje Rammeloo.
06/12 15u30  Stork schrapt 300 banenStork zet het mes in zijn personeelsbestand in Nederland. Tien procent van de werknemers verliest daarbij zijn baan. Dat komt concreet neer op 300 vaste banen, aldus de dienstverlener aan de olie-, gas-, chemie- en energiesector.
06/12 15u15  Beurs: AEX nadert 500 puntenDe AEX zakte halverwege de middag nog iets verder weg, waardoor de magische grens van 500 in zicht kwam. Door de arrestatie van een Chinese topbestuurder zijn de spanningen tussen de VS en China verder toegenomen. Vooral ASR en ArcelorMittal hadden het zwaar.
06/12 15u00  Meer tijd voor nieuwe begroting Airport EeldeDe directie van Groningen Airport Eelde krijgt van zijn aandeelhouders een week de tijd om een begrotingstekort weg te werken en een plan van aanpak te maken om het vertrek van luchtvaartmaatschappij Nordica op te vangen. Dat is donderdag besloten tijdens een spoedoverleg tussen de directie van het vliegveld en de aandeelhouders.
06/12 15u00  ‘Antihipstermerk’ betrekt iedereenAls luchtig protest tegen het schoonheidsideaal binnen de modebranche hebben vier jonge ondernemers ‘antihipstermerk’ Appelkruimel & Fris gelanceerd. Ze werken samen met sociale werkplaatsen.
06/12 15u00  Handelstekort VS loopt opHet tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten is in oktober toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel naar buiten bracht.
06/12 15u00  Arbeidsproductiviteit VS stijgt verderDe arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten, exclusief de landbouwsector, is in het derde kwartaal met 2,3 procent gestegen. Dat blijkt uit een definitief cijfer van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
06/12 15u00  'Handelsspanning loopt op op Wall Street'De effectenbeurzen in New York duiken donderdag naar verwachting flink in het rood. De arrestatie in Canada van de financieel directeur van het Chinese telecomconcern Huawei wakkert de angst voor een verdere escalatie van de handelsoorlog aan. Ook de energiesector weet de aandacht op zich gericht door de sterk gedaalde olieprijzen.
06/12 15u00  Uitkeringsaanvragen VS iets gedaaldHet aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week iets gedaald tot 231.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
06/12 14u45  Banengroei bedrijfsleven VS minder sterkDe werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in november minder sterk gegroeid dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers van loonstrookverwerker ADP.
06/12 14u45  ’Café en restaurant duurder in 2019’Wie volgend jaar buiten de deur wil eten of drinken, zal daar dieper voor in de buidel moeten tasten. De horeca krijgt niet alleen te maken met een btw-verhoging van 6 naar 9%, maar ook met personeelstekort. Dit zal resulteren in hogere prijzen.
06/12 14u45  Reddingsplan Noble Group op losse schroevenDe reorganisatie die grondstoffenhandelaar Noble Group van de ondergang moet redden, komt mogelijk op losse schroeven te staan. Autoriteiten in Singapore gaan niet akkoord met een hernieuwde beursgang van het concern. Een beursnotering als nieuwe entiteit was juist een belangrijk onderdeel van het reddingsplan voor het Hongkongse bedrijf.
06/12 14u15  Stork schrapt een tiende van de banenDienstverlener aan de olie-, gas-, chemie- en energiesector Stork zet het mes in zijn personeelsbestand. Tien procent van de werknemers verliest daarbij volgens vakbond CNV zijn baan. Stork was niet direct bereikbaar voor commentaar.
06/12 14u00  Boskalis aan de slag met windparkMaritiem dienstverlener Boskalis gaat definitief kabels aanleggen voor een windpark voor de Schotse kust. Een eerdere overeenkomst over de opdracht is omgezet in een definitief contract ter waarde van 110 miljoen euro.
06/12 13u45  Enria benoemd tot hoofd toezicht ECBDe Italiaan Andrea Enria kan per 1 januari aan de slag als hoofd bankentoezicht van de Europese Centrale Bank (ECB). De EU-lidstaten hebben de voordracht donderdag formeel goedgekeurd. Het Europees Parlement was vorige week al akkoord gegaan.
06/12 13u45  Aegon voorziet groeispurt in VSAegon mikt op een groeiversnelling in de Verenigde Staten. De verzekeraar meldde voorafgaand aan een Amerikaanse investeerdersdag dat het goed gepositioneerd is voor verdere groei. Daarbij wees topman Mark Mullin van Aegon in Noord- en Zuid-Amerika op de sterke kapitaalpositie.
06/12 13u45  Taxi-app Lyft wil naar de beursLyft wil naar de beurs. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app heeft dat bekendgemaakt. Details over de beursgang, zoals bijvoorbeeld de datum van het debuut of het aantal aan te bieden aandelen zijn er nog niet.
06/12 13u30  Mondiale voedselprijzen laagst sinds 2016De wereldwijde voedselprijzen zijn vorig maand gedaald tot het laagste niveau in ruim twee jaar. Vooral plantaardige olie daalde flink in waarde, meldt de VN-organisatie voor voedsel en landbouw FAO. Ook de prijzen voor graan, zuivel en vlees gingen omlaag.
06/12 13u30  IMF: pak verschillen op arbeidsmarkt aanDe verschillen tussen werknemers met een vast of tijdelijk contract en zzp'ers moeten worden verkleind en de lonen zouden omhoog moeten. Ook is het tijd om het pensioenstelsel te hervormen. Dan kunnen ook meer zzp'ers daaraan deelnemen. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over Nederland.
06/12 13u30  ’Baseer loon ceo niet op buitenland’In de bestuurskamers van de BV Nederland zijn de afgelopen jaren flink wat buitenlandse ceo’s aangenomen en ook ’onze’ topmannen steken de grens over. Maar dat is geen reden voor forse salarisverhogingen aan de top.
06/12 13u30  In dit EU-land is al het openbaar vervoer straks gratisZo de trein, bus of tram instappen en nooit meer hoeven te betalen? Vanaf volgende zomer is dat in Luxemburg realiteit. Premier Xavier Bettel wil op deze manier de files oplossen en het milieu verbeteren.
06/12 13u00  'Schade door foute swaps 14 miljard euro'De verkoop van renteswaps door financiële instellingen aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, heeft volgens financieel activist Pieter Lakeman 14 miljard euro aan schade aangericht. Dat schrijft hij in zijn donderdag verschenen boek Banken & falende toezichthouders.
06/12 13u00  Beurs: Arrestatie laat AEX bloedenDe AEX bleef tijdens lunchtijd op een fors verlies staan. Door de arrestatie van een Chinese topbestuurder zijn de spanningen tussen de VS en China verder toegenomen. Vooral ASR en ArcelorMittal hadden het zwaar.
06/12 12u45  Kamer wil multinationals horen over belastingDe Tweede Kamer wil Shell en andere multinationals aan de tand voelen over de wijze waarop zij winstbelasting betalen in Nederland. Een meerderheid steunt een voorstel van Kamerlid Henk Nijboer (PvdA).
06/12 12u30  Schutterende Blokker-directeur naar AH to goDe schutterende directeur Rob Heesen van Blokker gaat naar AH to go, waar hij algemeen manager wordt. Heesen kreeg landelijke bekendheid toen hij bij de opening van de eerste nieuwe Blokker-winkel volkomen af ging voor de camera van het NOS journaal. Volgestopt met communicatieadviezen gaf hij op elke vraag hetzelfde antwoord. ,,Radicale transformatie. Dat is wat we gaan doen.’’
06/12 12u30  Olieprijzen hard omlaagDe olieprijzen gingen donderdag hard omlaag. De daling nam een vlucht na berichten over de relatief kleine ingreep in de olieproductie waar de OPEC-landen voor lijken te gaan tekenen.
06/12 12u00  EU-beslissing Tata en ThyssenKrupp opgeschortDe Europese Commissie heeft het onderzoek naar de fusie tussen de Europese activiteiten van Tata Steel en ThyssenKrupp opgeschort. Volgens Brussel hebben de staalbedrijven verzuimd om tijdig informatie te verschaffen.
06/12 11u15  Pas op: huis nog dit jaar verkopen kan nadeel hebbenWie op dit moment een huis te koop heeft staan maar nog geen nieuwe woning heeft gevonden, kan wellicht beter even wachten. Wie een oude hypotheek wil meeverhuizen, geeft zichzelf minder tijd als er nog in 2018 wordt verkocht.
06/12 11u15  Volkswagen op koers voor recordjaarVolkswagen ligt naar eigen zeggen nog altijd op koers voor een recordjaar qua leveringen. Daarmee zou de Duitse automaker tegenwind van onder meer strengere emissiestandaarden, de verschuiving naar elektrisch rijden en de ban op sommige diesels het hoofd weten te bieden.
06/12 11u15  Damrak versnelt verliezenHet verlies op het Damrak liep donderdag sneller op. Alle sectoren doken dieper in het rood. Spanningen tussen de VS en China vergrootten. Futures voor Wall Street stonden weer lager en techaandelen kregen een tik. Takeaway en Flow Traders bleven positief.
06/12 11u00  Horeca blijft ook in 2019 groeienRestaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport.
06/12 11u00  Van Afrika naar EuropaNederlander Olivier van der Schroeff runt vanuit Kaapstad visueel communicatiebureau North VCA. Samen met zijn Zuid-Afrikaanse partners Mike Bond en Gavin Williams en een creatief team helpt hij klanten hun merk op een onderscheidende manier neer te zetten.
06/12 11u00  Column: Honderd lichtpuntjesDeze week reist een groot deel van onze regering af naar het altijd zo pittoreske Katowice. Daar vindt een wereldconferentie plaats om concrete maatregelen uit te werken naar aanleiding van het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015.
06/12 10u30  Damrak duikt dieper in roodHet verlies op het Damrak liep donderdag sneller op. Alle sectoren doken dieper in het rood. Spanningen tussen de VS en China vergrootten. Futures voor Wall Street stonden weer lager en techaandelen kregen een tik. Takeaway en Flow Traders bleven positief.
06/12 10u15  In dit EU-land is alle openbaar vervoer straks gratisZo de trein, bus of tram instappen en nooit meer hoeven te betalen? Vanaf volgende zomer is dat in Luxemburg realiteit. Premier Xavier Bettel wil op deze manier de files oplossen en het milieu verbeteren.
06/12 10u15  'Decemberdrukte ondersteunt prognoses PostNL'De recorddrukte bij de pakketbezorging door PostNL onderschrijft de jaarprognoses van het post- en pakketbedrijf. Dat schrijft ING in een analistenrapport.
06/12 10u15  Oekraïense VEON-dochter door met interim-baasTelecomconcern VEON heeft Aleksandr Komarov definitief aangesteld als de nieuwe topman van de Oekraïense dochter Kyivstar. Dat maakte het in Amsterdam genoteerde bedrijf bekend. Komarov was al sinds afgelopen zomer als interim-baas aan de slag bij Kyivstar.
06/12 10u00  OPEC wacht op nieuws uit MoskouLeden van oliekartel OPEC besluiten pas over het al dan niet verlagen van de olieproductie, als bekend is in hoeverre partner Rusland bereid is om mee te doen. De olieproducerende landen zijn deze dagen in Wenen bijeen om over ingrepen in de olieproductie te beslissen.
06/12 10u00  Damrak duik, maar winst Takeaway en FlowNauwelijks winnaars donderdag op het Damrak. Alle sectoren staan in het rood na nieuwe spanningen tussen de VS en China. De openingswinst van TomTom vlakte af. Takeaway en Flow Traders bleven nog wel positief.
06/12 10u00  Opnieuw flinke verliezen op beurzenDe effectenbeurs in Amsterdam ging donderdag opnieuw flink omlaag. Ook de andere Europese beurzen verloren terrein. Het sentiment bleef negatief na de recente zware verliezen. Ook wordt gevreesd dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten.
06/12 09u45  'Presentaties Unilever India geruststellend'Unilever heeft tijdens investeerdersdagen in India geruststellende presentaties gegeven. Dat schrijven analisten van Berenberg in een rapport naar aanleiding van het tweedaagse evenement van het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern.
06/12 09u45  Sinterklaas pint record in de boekenDe week voorafgaand aan pakjesavond is door de sint een record gepind. Sinterklaas was goed voor 96 miljoen pintransacties. Niet eerder werd in een week tijd zo vaak via pin betaald. Een jaar eerder was de sinterklaasperiode goed voor 83 miljoen pinbetalingen.
06/12 09u30  Sint pint record in de boekenDe week voorafgaand aan pakjesavond is door de sint een record gepind. Sinterklaas was goed voor 96 miljoen pintransacties. Niet eerder werd in een week tijd zo vaak via pin betaald. Een jaar eerder was de sinterklaasperiode goed voor 83 miljoen pinbetalingen.
06/12 09u30  Lion Air dreigt Boeing-order te schrappen na crashLees meer >
06/12 09u30  Aanbesteding Gigafactory Tesla China gestartTesla is begonnen met de selectieprocedure voor een bouwer van zijn Chinese Gigafactory. Dat blijkt uit documenten die persbureau Reuters heeft ingezien. Al minimaal één bouwbedrijf is begonnen met het inkopen van bouwmaterialen.
06/12 09u30  Negatief begin voor DamrakDe effectenbeurs in Amsterdam is donderdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. Het sentiment bleef negatief na de recente zware verliezen. Ook wordt gevreesd dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten.
06/12 09u15  BAM schudt structuur aan top opBouwer BAM gaat de structuur aan de top van het bedrijf wijzigen. Het bedrijf roept onder meer een speciaal comité (Executive Committee) in het leven om sneller en beter te kunnen beslissen over strategische kwesties. Door de nieuwe structuur moet het geluid van de werkmaatschappijen beter doorklinken in de top van het bedrijf.
06/12 09u15  TheStreet verkoopt sites voor zakelijke marktMediabedrijf TheStreet verkoopt twee sites met zakelijk nieuws, The Deal en BoardEx, aan branchegenoot Euromoney. Die nieuwswebsite telt 87,3 miljoen dollar neer voor de activiteiten.
06/12 09u15  Breed verlies Damrak, TomTom op winstTomTom stond donderdag na overnamenieuws direct in de schijnwerpers op het verder donkerrode Damrak. Alle sectoren openden met verlies na nieuwe spanningen tussen de VS en China. Takeaway en Flow Traders werden winstmakers.
06/12 08u30  Column: Europese aandelen aantrekkelijk geprijsdDe kans dat een harde of zachte Brexit in maart 2019 zal plaatsvinden wordt met de dag kleiner volgens het Britse online wedplatform Oddschecker.com. Volgens de bookmakers van het platform is de kans op een 2e referendum gestegen van 27 naar 44% in de laatste weken.
06/12 08u30  Fabrieksorders in Duitsland overwacht omhoogDe fabrieksorders in Duitsland zijn in oktober toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
06/12 08u30  Gemalto test biometrisch boarden in LADigitaal beveiliger Gemalto gaat samen met American Airlines een test uitvoeren voor het boarden van passagiers door middel van het scannen van biometrische gegevens. Het systeem met gezichtsherkenning wordt op Los Angeles International Airport (LAX) ingezet. Financiële details zijn niet verstrekt.
06/12 08u30  'Beurzen zetten daling voort'De Amsterdamse effectenbeurs opent donderdag naar verwachting in het rood. Ook de andere Europese beurzen zullen lager beginnen. Beleggers blijven voorzichtig na de recente zware verliezen. Ook wordt gevreesd dat de arrestatie van een topvrouw van de Chinese technologiegigant Huawei de handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten opnieuw onder druk zal zetten.
06/12 08u00  Topvrouw Huawei opgepakt in CanadaJustitie in Canada heeft de internationale financiële topvrouw van Huawei gearresteerd in Vancouver. Ze dreigt te worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten waar het bedrijf wordt verdacht van het schenden van de Amerikaanse sancties tegen Iran, meldt het Canadese ministerie van Justitie.
06/12 07u30  Petrobras wil miljarden gaan investerenHet Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras wil in de jaren tot en met 2023 miljarden dollars gaan investeren. Dat kwam naar voren uit de financieringsplannen die de onderneming openbaarde. In totaal gaat het om ruim 84 miljard dollar.
06/12 07u30  Ozb-aanslag stijgt gemiddeld met 2,2 procentHuizenbezitters in Cuijk zullen voor het tweede jaar op rij kreunen als de gemeentelijke belastingaanslag op de mat valt. De ozb in de Brabantse gemeente gaat volgend jaar met ruim 32 procent omhoog, na een verhoging van 12 procent dit jaar. Dat blijkt uit een steekproef van de Vereniging Eigen Huis.
06/12 07u30  Nikkei flink lager door chipbedrijvenDe aandelenbeurs in Japan is donderdag flink lager geëindigd. Vooral de chipbedrijven stonden onder druk na de arrestatie van een financiële topvrouw van het Chinese technologieconcern Huawei in Canada, op verzoek van de Verenigde Staten. Beleggers vrezen dat de arrestatie tot een verharding van de handelsrelatie tussen China en de VS zal leiden.
06/12 07u15  Consument in winkels duurder uitNederlandse consumenten betaalden in november 2 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In oktober gingen de prijzen op jaarbasis nog met 2,1 procent omhoog.
06/12 07u00  Consumentenprijzen stijgen met 2 procentNederlandse consumenten betaalden in november 2 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In oktober gingen de prijzen op jaarbasis nog met 2,1 procent omhoog.
06/12 07u00  'Verizon kanshebber voor TomTom-tak'TomTom mag hopen op meer dan een miljard euro voor het onderdeel Telematics, waarover het momenteel verkoopgesprekken voert. Bronnen in de markt noemen het Amerikaanse telecombedrijf Verizon als grootste kandidaat koper voor het onderdeel van de navigatiedienstverlener. Dat schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden.
06/12 07u00  'Staalheffingen VS hebben weinig effect'De gevolgen van de Amerikaanse invoerheffingen op de internationale staal- en metaalindustrie blijven vooralsnog beperkt. Er is geen sprake van afnemende vraag en bijbehorende prijsdalingen, meldt kredietverzekeraar Atradius op basis van zijn Market Monitor Staal- en Metaalindustrie. De prijzen zijn zelfs gestegen door de hogere vraag naar staal.
06/12 07u00  VNO-NCW: stevige handelsmissie naar TurkijeWerkgeversorganisatie VNO-NCW organiseert in het voorjaar een stevige handelsmissie naar Turkije om de economische banden te intensiveren. Dat zegt voorzitter Hans de Boer.
06/12 06u45  Nederland scoort hoog bij klimaataanpakNederland scoort volgens een Brits onderzoek hoog bij de maatregelen tegen klimaatverandering. In een lijst staat Nederland in de subtop, boven Duitsland, Frankrijk en België. Ons land doet het vooral goed bij energiebesparing en elektrisch rijden.
06/12 06u15  ’VS-heffingen op staal missen Nederland’De Amerikaanse importheffingen van 25% op Europees staal en 10% op aluminium hebben Nederlandse bedrijven tot nu niet geraakt.
05/12 21u45  S&P: kredietomstandigheden worden slechterDe globale omstandigheden voor het afsluiten van leningen worden waarschijnlijk moeizamer, met het oog op de wereldwijde handelsspanningen, de stijgende rentes en de afzwakkende wereldeconomie. Dat stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een rapport over de wereldwijde kredietmarkt.
05/12 21u45  KLM en Schiphol botsen over bouwSchiphol en diens grootste klant KLM botsen over de verhoging van de havengelden in relatie tot de miljardeninvesteringen op de luchthaven.
05/12 21u30  Verizon kanshebber voor TomToms TelematicsNavigatiebedrijf TomTom mag hopen op een dikke miljard euro voor het onderdeel Telematics waarover het verkoopgesprekken voert. Bronnen in de markt noemen het Amerikaanse telecombedrijf Verizon als grootste kandidaat koper voor TomToms meest waardevolle onderdeel.
05/12 21u15  Zwart scenario splijt BrittenHet vertrek uit de Europese Unie splijt het Verenigd Koninkrijk. Dat geldt nu zelfs binnen de Bank of England. Voormalig gouverneur Mervyn King maakt gehakt van de voorspellingen van zijn voormalige werkgever. Het is volgens hem ‘incompetentie op een monumentale schaal’.
05/12 20u30  Fed: economische groei zet door in VSIn de meeste regio's van de Verenigde Staten blijft de economie groeien. Dat meldde de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, in zijn Beige Book, dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS.
05/12 20u00  Prijs bitcoin zakt tot $3750De bitcoin wist vandaag bepaald niet te profiteren van de misère op de aandelenmarkten. De prijs van ’s werelds populairste digitale munt zakte met ruim 4% tot $3750, dicht tegen het laagste niveau van dit jaar van $3566.
05/12 19u30  Staking bij metaalbedrijven in regio EmmenBij metaalbedrijven in de regio Emmen wordt vanaf donderdag opnieuw twee dagen gestaakt voor een goede cao metalektro. Minstens zes bedrijven doen mee aan deze regionale staking: Prysmian, Rademakers gieterij, VDL Wientjes, Tooling Holland, Combimac en Resideo, aldus vakbonden FNV en CNV.
05/12 19u30  Column: Gele hesjes zijn overalBij de verkiezingen van 1981 haalden de drie traditionele middenpartijen VVD, CDA en PvdA 118 Kamerzetels. Van de 150. Bij de verkiezingen vorig jaar waren dat er nog maar 61. Ook als we D66 en ChristenUnie meetellen, de partijen die nu en in het recente verleden meeregeerden, zijn de cijfers veelzeggend: 138 zetels toen, 85 nu.
05/12 19u00  Goedkeuring DNB voor stap NN GroupNN Group heeft goedkeuring gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) voor uitbreiding van zijn 'Partial Internal Model under Solvency II' naar de levens- en niet- levensverzekeringsentiteiten van Delta Lloyd in Nederland.
05/12 18u30  Pakkettenrecord PostNL dankzij SinterklaasPostNL heeft in aanloop naar pakjesavond het recordaantal van circa 12 miljoen pakketten verwerkt in zijn distributiecentra. Vorig jaar lag dit cijfer in de periode tussen Black Friday en pakjesavond op iets minder dan 10 miljoen pakketten.
05/12 18u30  Alumexx verwacht hogere omzet in tweede helftDe producent van aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt Alumexx verwacht dat de omzet in de tweede helft van dit jaar licht hoger zal uitvallen dan in de eerste helft. Dat meldde Alumexx in een tussentijds handelsbericht.
05/12 18u15  Transactiewaarde Euronext behoorlijk gedaaldDe gemiddelde dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van Euronext is in november met ruim 10 procent gedaald op jaarbasis. In doorsnee werd er voor ruim 7,4 miljard euro per dag gehandeld op de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Dublin. Dat liet de beursexploitant weten.
05/12 18u00  Negatieve handelsdag op Europese beurzenDe Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met behoorlijke verliezen de handelsdag uitgegaan. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street, die werd aangewakkerd door economische zorgen en nieuwe twijfels over een oplossing in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Eerder leken die juist te zijn verdwenen na een ontmoeting tussen de presidenten van de twee economische grootmachten.
05/12 17u45  Damrak richting Sinterklaas dieper in roodEen verkoopspurt drukte het Damrak woensdag richting beursslot nog verder in het rood. Randstad werd na een rustige handelsdag de grote verliezer. Financials en oliegerelateerde fonsen hadden het zwaar. Vopak PostNL en Air France KLM bleven in de lagere divisie overeind.
05/12 17u15  Trump: geen productieverlaging OPECDe Amerikaanse president Donald Trump dringt er bij oliekartel OPEC op aan niet de productie te verlagen, omdat de olieprijzen dan gaan stijgen. Dat schreef Trump op Twitter. De OPEC en haar bondgenoten beginnen donderdag in Wenen aan een vergadering over de productie.
05/12 17u00  Olieprijs stijgt, deal OPEC nadertDe prijs van ruwe olie herstelt woensdag richting de top van oliekartel OPEC donderdag in Wenen. Het verlies van bijna 2% in de ochtend is gekeerd naar rond 0,9% winst.
05/12 16u30  Rode beurs: Randstad en financials achteruitKPN houdt woensdag op een dag zonder handel in de VS de leiding op het Damrak. De verkoopgolf op Wall Street van dinsdag dreunt na. Randstad, NN en ASR zijn de grootste verliezers in de AEX. Wessanen, PostNL en Air France KLM bleven in de lagere divisie overeind.
05/12 16u30  Verliezen op Europese beurzenDe Europese aandelenbeurzen stonden woensdag behoorlijk in de min. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street, die werd aangewakkerd door economische zorgen en nieuwe twijfels over een oplossing in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Eerder leken die juist te zijn verdwenen na een ontmoeting tussen de presidenten van de twee economische grootmachten.
05/12 16u00  Onderzoek Trafigura voor omkoping PetrobrasDe internationale grondstoffenhandelaren Trafigura, Vitol en Glencore worden onderzocht door de Braziliaanse autoriteiten voor mogelijke betrokkenheid bij de grote omkoopzaak rond staatsolieconcern Petrobras. Zij hebben mogelijk smeergeld betaald aan bestuurders van Petrobras in ruil voor opdrachten.
05/12 15u30  Column: Werk aan de winkel voor Fed-watchersDe baas van de Amerikaanse centrale bank Jerome Powell bezorgde aandelenmarkten onlangs een aangename verrassing door te verklaren dat korte rentes “net onder” het neutrale niveau lagen. In oktober wekte hij nog de indruk dat ze ver verwijderd waren van dit niveau waarop de rentes neutraal uitwerken op economische groei en inflatie. In de tussentijd waren aandelenkoersen flink gedaald en was president Trump meermalen stevig tegen de Fed tekeergegaan. De Fed was bijvoorbeeld “gek geworden”. Gevraagd of hij spijt had van zijn nominatie van Powell, verklaarde Trump dat het te vroeg was om dat te zeggen, “maar misschien”.
05/12 15u30  Meer verlies Hudson’s Bay op hogere omzetWarenhuisconcern Hudson’s Bay Company (HBC) heeft in het derde kwartaal een groter verlies dan een jaar eerder in de boeken gezet. Dat was onder meer te wijten aan hogere afschrijvingen en verliezen bij samenwerkingsverbanden. De opbrengst ging wel omhoog.
05/12 15u15  Column: Goede voornemensOnder druk wordt bijna alles vloeibaar. Na zeven jaar onderhandelen was de druk om een pensioenakkoord te bereiken hoog opgelopen. Alle betrokken partijen spraken de laatste tijd hun vertrouwen uit over een goede afloop. Maar helaas, het mislukte. Wat de gevolgen zijn voor de houdbaarheid van pensioenen is nu nog onduidelijk.
05/12 15u15  Rode beurs: Randstad domper, maar KPN wintKPN houdt woensdag op een dag zonder handel in de VS de leiding op het Damrak. De verkoopgolf op Wall Street van dinsdag dreunt nog na. Randstad, NN en ASR zijn de grootste verliezers in de AEX. Wessanen, PostNL en Air France KLM bleven in de lagere divisie overeind.
05/12 15u00  Meer verlies Hudson's Bay op hogere omzetWarenhuisconcern Hudson's Bay Company (HBC) heeft in het derde kwartaal een groter verlies dan een jaar eerder in de boeken gezet. Dat was onder meer te wijten aan hogere afschrijvingen en verliezen bij samenwerkingsverbanden. De opbrengsten ging wel omhoog.
05/12 15u00  'ECB zint op afscheid van goedkoop geld'De Europese Centrale Bank (ECB) denkt na over manieren waarop het huidige beleid van goedkoop geld kan worden beëindigd. Beleidsmakers praten al over verschillende voorstellen om die transitie zo pijnloos mogelijk te laten verlopen, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
05/12 14u45  Wall Street dicht vanwege begrafenis BushDe Amerikaanse beurzen zijn woensdag gesloten vanwege de begrafenis van oud-president George H.W. Bush. Daarvoor is een dag van nationale rouw uitgeroepen. Op maandag werd op de New York Stock Exchange en de Nasdaq al een minuut stilte in acht genomen voor Bush, die onlangs op 94-jarige leeftijd overleed. Hij was president van 1989 tot 1993.
05/12 14u45  Rabo Certificaten dalen met beurs meeDe waarde van de Rabobank Certificaten is na een daling van een jaar terug bij af. Het achtergestelde beleggingsproduct van de coöperatieve bank sukkelt mee met de aandelen van beursgenoteerde concurrenten in Europa.
05/12 14u30  Alibaba steekt €75 miljoen in Luiks centrumDe Chinese internetreus Alibaba investeert 75 miljoen euro op de luchthaven van Luik voor zijn eerste Europese distributiecentrum. Dat bleek bij de ondertekening van de intentieverklaring tussen Alibaba en de Belgische en Waalse regeringen, woensdag op het vliegveld vlak buiten de Waalse stad.
05/12 14u15  Fugro helpt bij klimaatonderzoek TuvaluBodemonderzoeker Fugro gaat meewerken aan een onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering voor Tuvalu, een eilandenstaat in de Stille Oceaan. Het bedrijf heeft daarvoor een opdracht binnengehaald van de Verenigde Naties.
05/12 14u15  Beurs: KPN en PostNL leiden op rood DamrakKPN houdt woensdag op een dag zonder handel in de VS de leiding op het Damrak. De verkoopgolf op Wall Street van dinsdag dreunt nog na. Randstad, NN en ASR zijn de grootste verliezers in de AEX. Wessanen, PostNL en Air France KLM bleven in de lagere divisie overeind.
05/12 14u00  Brandverzekeraar uit Californië in rook opDe bosbranden in Californië hebben ook een zware wissel getrokken op verzekeraars in de Amerikaanse staat. Merced Property & Casualty ging failliet door de tientallen miljoenen dollars aan claims.
05/12 14u00  Tesla Model 3 in februari op Nederlandse wegDe Tesla Model 3 is vanaf begin februari ook in Nederland verkrijgbaar. Het Amerikaanse autoconcern heeft mensen die een reservering hadden gemaakt, gevraagd hun specifieke wensen voor hun auto door te geven. Afhankelijk van de opties worden de eerste Nederlandse modellen dan vanaf februari geleverd.
05/12 14u00  Consumentenbond pakt Ryanair aanDe Consumentenbond vraagt de luchtvaartinspectie ILT om Ryanair aan te pakken. ,,De prijsvechter weigert in te gaan op onze eis alle reizigers financieel te compenseren bij lange vertragingen en vluchtannuleringen. Ook als die worden veroorzaakt door stakingen. We willen dat de Nederlandse inspectie gaat handhaven”, aldus een woordvoerster.
05/12 13u45  'Elektronicabouwer Pegatron naar Indonesië'De Taiwanese elektronicabouwer Pegatron opent in de komende zes maanden een fabriek in Indonesië. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review op basis van ingewijden. In de fabriek wil het bedrijf, dat ook een belangrijke bouwer van iPhones is, onder meer settopboxen en andere slimme apparaten in elkaar gaan zetten.
05/12 13u45  Atrium herfinanciert Pools winkelcentrumAtrium European Real Estate heeft het in oktober aangekochte Wars Sawa Junior winkelcentrum in Warschau geherfinancierd. Voor die aankoop had het vastgoedfonds destijds een overbruggingslening afgesloten.
05/12 13u30  Digitaal alternatief voor postmarktOm de postzegel betaalbaar te houden mag PostNL het bezorgen van brieven mogelijk uitbesteden, desnoods aan pizzakoeriers. Veiligheidsexpert Bas Smits hoopt dat het niet zo ver komt. Met Kryb biedt hij een digitaal alternatief voor de postbezorging.
05/12 13u30  Kies zorgpolis met favoriet ziekenhuis in gedachtenKun je bij het kiezen van je zorgverzekering rekening houden met hoe zorginstellingen er financieel voor staan? Wat kun je doen?
05/12 13u30  Goud onttroond door palladiumGoud is zijn positie als meest waardevolle edelmetaal kwijtgeraakt: palladium blijkt woensdag aan deze aloude vluchtheuvel voor angstige beleggers voorbij gestreefd.
05/12 13u00  Ordina levert planningstool voor DouaneOrdina gaat een automatiseringsoplossing leveren aan de Belastingdienst voor het plannen van douanecontroles. De ICT-dienstverlener gaat ook de komende acht jaar het beheer van de software en opleidingen voor personeel verzorgen.
05/12 12u45  Brussel wil sterke internationale rol euroDe Europese Unie moet het internationale gebruik van de euro stimuleren, vooral in strategische sectoren als energie, grondstoffen en voedsel. Als er wereldwijd meer wordt geïnvesteerd en gehandeld in euro’s beschermt de EU zich beter tegen ernstige verstoringen in de voorziening van olie, gas of levensmiddelen door politieke risico’s die van invloed zijn op dollartransacties.
05/12 12u45  Beursupdate: KPN wint op rood DamrakRode cijfers domineren woensdag rond lunchtijd het Damrak. De verkoopgolf op Wall Street dinsdag dreunt na. Verzekeraar NN en uitzender Randstad zijn de grootste dalers. KPN ging aan kop, Wessanen, PostNL en Air France KLM bleven in de lagere divisie sterk.
05/12 12u45  'Ryanair moet gedupeerden staking compenseren'Luchtvaartmaatschappij Ryanair moet passagiers wel degelijk compenseren voor de vertragingen en geschrapte vluchten die deze zomer werden veroorzaakt door stakingen. Doet de prijsvechter dat niet, dan dreigen volgens de Britse toezichthouder voor de luchtvaart ,,handhavende acties''.
05/12 12u30  NVWA wil keurpunt voor Brits vee bij harde BrexitOndanks aandringen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is er nog steeds geen keurpunt voor levend vee uit Groot-Brittannië. Dat is nodig voor het geval er op 29 maart toch een harde brexit komt. Als zo'n inspectieruimte dan ontbreekt, is er geen handel in levend Brits vee meer mogelijk.
05/12 12u15  Iets grotere groei luchtvrachtvervoerHet wereldwijde luchtvrachtvervoer is in oktober weer wat harder gegroeid dan een maand tevoren. De vraag steeg op jaarbasis met 3,1 procent, maakte de internationale luchtvaartassociatie IATA bekend. Overigens nam de capaciteit met 5,4 procent toe waardoor de bezettingsgraad daalde naar 50,4 procent.
05/12 11u15  Winkelverkopen eurozone weer in de liftDe detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in oktober licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit ramingen van het Europese statistiekbureau Eurostat.
05/12 11u15  Beursupdate: Weinig cadeaus voor beleggers op rood DamrakDe Amsterdamse beurs staat woensdag op een stevig verlies. Beleggers schrokken van de verkoopgolf op Wall Street van dinsdagavond. In de bijna volledig roodgekleurde AEX behoorden verzekeraar NN en uitzender Randstad tot de grootste dalers. Sinterklaas was vanochtend trouwens ook aanwezig op de beursvloer, maar hij had weinig cadeaus meegenomen voor beleggers.
05/12 11u00  Bayer wil profiteren van bevolkingsgroeiChemieconcern Bayer wil de komende jaren gaan profiteren van verschillende ,,megatrends'', zoals een groeiende en verouderende wereldbevolking. Nu het bedrijf van een chemisch en farmaceutisch bedrijf is omgevormd tot een onderneming die zich richt op gezondheid en voeding, is Bayer daarvoor in een goede positie. Dat zei bestuursvoorzitter Werner Baumann tijdens een investeerdersdag.
05/12 10u30  ’Blije’ omwonenden Schiphol verenigen zichOmwonenden van Schiphol die blij zijn met de luchthaven, hebben een manifest opgesteld waarin ze de regering oproepen ,,oog te hebben voor mensen die hun brood verdienen dankzij de luchtvaart'. Ze hebben zich verenigd in de bewonersgroep 'Ik woon en werk bij Schiphol'.
05/12 10u30  Britse toezichthouder waarschuwt RyanairLuchtvaartmaatschappij Ryanair moet passagiers wel degelijk compenseren voor de vertragingen en geschrapte vluchten die deze zomer werden veroorzaakt door stakingen. Doet de prijsvechter dat niet, dan dreigen volgens de Britse toezichthouder voor de luchtvaart ,,handhavende acties''.
05/12 10u30  Groei diensten eurozone iets lagerDe bedrijvigheid in de dienstensector in de eurozone is in november iets minder hard gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van definitieve cijfers.
05/12 10u00  'Deutsche Bank schikt inzake CumEx-transacties'Deutsche Bank heeft naar verluidt een schikking met getroffen met openbaar aanklagers in Frankfurt in een zaak rond controversiële belastingdeals. Volgens ingewijden koopt de bank voor 4 miljoen euro verder onderzoek door het openbaar ministerie af. Het financiële concern zelf gaf geen commentaar.
05/12 09u45  Advies ASR omlaag bij KBCAnalisten van KBC Securities hebben het beleggingsadvies voor ASR verlaagd naar reduce van hold. Het koersdoel ging ook naar beneden, met 2 euro naar 37 euro. Dat maakten de bank woensdag bekend in een rapport.
05/12 09u15  Beursupdate: Stevig verlies voor AEXDe Amsterdamse beurs is woensdagochtend met een stevig verlies van start gegaan. Beleggers schrokken van de verkoopgolf op Wall Street van dinsdagavond. In de volledig roodgekleurde AEX stonden verzekeraar ASR en biotechbedrijf Galapagos onderaan.
05/12 09u15  Ford: minder ontslagenAutomaker Ford is niet van plan om 25.000 werknemers te ontslaan. Dat aantal staat in een analistenrapport van Morgan Stanley.
05/12 09u15  RTL zet in op videostreamingRTL Group gaat meer investeren in zijn videostreamingdiensten. De software waar al die verschillende diensten op draaien, moet dezelfde worden.
05/12 08u45  Value8 kleiner in NovisourceValue8 heeft zijn belang in Novisource verkleind. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
05/12 08u45  Cat Rock groter in TakeawayCat Rock Capital Management heeft zijn belang in Takeaway vergroot. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
05/12 08u30  'Openingsverlies voor AEX'De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag lager beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te openen. Beleggers verwerken de verkoopgolf op Wall Street, door aanwakkerende zorgen over de economische omstandigheden.
05/12 08u15  Nederlandse trampolineparken bundelen krachtenUitbaters van trampolineparken Jumpsquare en Jump XL gaan samen verder. Jumpsquare neemt zijn branchegenoot over voor een niet bekendgemaakt bedrag. Daarmee ontstaat de grootste uitbater van indoor trampolineparken in Europa.
05/12 08u00  Bonden bereiken cao-akkoord met SignifyDe vakbonden hebben een cao-akkoord bereikt met Signify. Dat meldt vakorganisatie VHP2 in een verklaring. Signify bracht eind april nog een eindbod uit, dat werd afgewezen. Na intrekking van dat bod zijn de partijen weer met elkaar gaan praten. De nieuwe cao, waarbij ook afspraken zijn gemaakt over een generatiepact, heeft een looptijd tot 1 augustus.
05/12 07u15  Nikkei sluit opnieuw lagerDe Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw lager gesloten. Beleggers verwerkten de verkoopgolf op Wall Street. Vooral de banken moesten het ontgelden door de zorgen over de dalende Amerikaanse obligatierentes. Ook staken de zorgen over een vertraging van de wereldeconomie en de groei van de bedrijfswinsten de kop weer op.
05/12 07u00  'Fiscus: AEX-fondsen veilige belegging'Volgens de Belastingdienst zit er weinig risico aan het beleggen in AEX-bedrijven en onroerend goed. Terwijl het rendement op deze beleggingen beter aansluit bij de belasting op vermogen, aldus de dienst, die ook verwacht dat de opbrengst uit staatsobligaties weer richting 4 procent gaat. Dat is in de buurt van het fictieve rendement in box 3 van de inkomstenbelasting. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).
05/12 06u45  Namaken gaat Kim goed afDe sancties die Kim Jong-un ertoe moeten bewegen zijn kernwapenprogramma op te geven, zijn meedogenloos. En toch is in Pyongyang alles te koop; van geïmporteerde biertjes en wijn tot Ikea-meubelen.
05/12 06u45  'Aangifte tegen banken om witwassen'Een Amerikaanse zakenman heeft aangifte gedaan tegen Nederlandse banken en bedrijven wegens witwassen van crimineel geld, blijkt uit onderzoek van Zembla en dagblad NRC. Volgens de zakenman, Bill Browder, zijn Nederlandse banken en ook een aantal Nederlandse bedrijven betrokken bij het witwassen van ruim 8 miljoen euro afkomstig uit de Magnitski-zaak.
05/12 06u15  VS vervolgt vier verdachten uit Panama PapersNaar aanleiding van de Panama Papers worden in de Verenigde Staten vier mensen vervolgd wegens fraude.
05/12 05u45  ’Gemakkelijk geld verdienen’„Ik heb dit jaar een kleine 10.000 euro verdiend door te gaan beleggen. Het is gemakkelijk geld verdienen”, glundert René Nijkamp (55) uit Apeldoorn.
05/12 05u45  Is particulier er te laat bij?Hoewel dit jaar met aandelen weinig te verdienen viel, groeide het aantal beleggende huishoudens met 11% tot ruim 1,5 miljoen. Dit is vooral te danken aan de groeiende populariteit van online vermogensbeheer. De vraag is wel of beginnende beleggers niet weer rond de top zijn ingestapt.
05/12 05u45  Jan met de pet terug op beursBeleggen was de laatste tien jaar niet meer zo populair in Nederland als nu. Liefst 1,5 miljoen huishoudens hebben nu geld gestoken in aandelen of obligaties.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Economische groei zorgt niet voor meer veelverdieners12/12 00u00 - De Financiële Telegraaf: De economische crisis ligt al een heel eind achter ons, maar zelfs de veelverdieners merken daar maar weinig van. Het aantal huishoudens met een netto-inkomen van minstens 50.000 euro is vorig jaar amper toegenomen.
2x Topman Google: zoekmachine in China nog buiten beeld11/12 20u15 - De Financiële Telegraaf: Google heeft momenteel geen plannen voor de lancering van een zoekmachine in China. Dat zei Google-topman Sundar Pichai op een hoorzitting in het Amerikaanse Congres.
1x Nederlandse trampolineparken bundelen krachten05/12 08u15 - De Financiële Telegraaf: Uitbaters van trampolineparken Jumpsquare en Jump XL gaan samen verder. Jumpsquare neemt zijn branchegenoot over voor een niet bekendgemaakt bedrag. Daarmee ontstaat de grootste uitbater van indoor trampolineparken in Europa.
1x Prijs bitcoin zakt tot $375005/12 20u00 - De Financiële Telegraaf: De bitcoin wist vandaag bepaald niet te profiteren van de misère op de aandelenmarkten. De prijs van ’s werelds populairste digitale munt zakte met ruim 4% tot $3750, dicht tegen het laagste niveau van dit jaar van $3566.
1x Raad van State geeft groen licht voor wet Wakkie & Hommen07/12 17u45 - De Financiële Telegraaf: De Raad van State ziet geen bezwaar tegen een wet die Nederlandse beursgenoteerde bedrijven de mogelijkheid biedt om 250 dagen bedenktijd in te roepen bij een overnamebod of andere ingrijpende voorstellen.
1x Column: Geen zorgen over aflossingsvrije hypotheek08/12 10u15 - De Financiële Telegraaf: Den Haag In tv-spots van de banken maken vrolijke huiseigenaren een dansje. Ze zijn zo blij, omdat ze hebben afgelost op hun aflossingsvrije hypotheek. Dus zijn ze ’aflossingsblij’.
1x Bijna helft Nederlanders wil niet betalen voor klimaat09/12 10u30 - De Financiële Telegraaf: Ruim 40 procent van de Nederlanders wil vrijwel niets bijdragen aan maatregelen om de CO2-uitstoot te verlagen. Een kwart geeft aan daar meer dan 50 euro per maand voor over te hebben. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.
1x AEX op laagste punt in bijna 2 jaar10/12 18u00 - De Financiële Telegraaf: De Amsterdamse beursgraadmeter AEX is maandag op het laagste punt sinds februari 2017 gesloten. Uitstel van de stemming in het Britse parlement over de Brexit-deal zorgde voor onzekerheid bij beleggers. Ook een negatieve opening op Wall Street deed de stemming op het Damrak geen goed. Kabelaar Altice Europa bungelde onderaan met een koersval van bijna 8%.
1x Strijd om ’bezit’ van Nissan-topman Ghosn10/12 18u45 - De Financiële Telegraaf: De breuk tussen automaker Nissan en voormalig voorzitter Carlos Ghosn ontaardt in een heuse vechtscheiding. Beide kampen menen recht te hebben op 'privébezittingen' van de eerder gewipte preses.
1x China verwijt Canada schenden van afspraken10/12 20u45 - De Financiële Telegraaf: China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend.

Statistieken

Artikels:
32458
Gelezen:
8323
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven