donderdag 20 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
20/09 13u30  Ook krapte op markt vakantiehuizen De vraag naar vakantiewoningen in Nederland blijft groeien, meldt van makelaarsvereniging NVM. Voor het eerst in tien jaar is het aanbod gedaald.
20/09 13u15  EU-invoer soja uit VS sterk toegenomen De invoer in de EU van sojabonen uit de Verenigde Staten is dit jaar drastisch toegenomen. Momenteel komt 52 procent van alle geïmporteerde soja uit de VS, tegen 25 procent in dezelfde periode van vorig jaar. Volgens de Europese Commissie bewijst dit dat de EU werk maakt van de toezegging aan president Donald Trump om de onbalans in de handelsstromen tussen de VS en de EU aan te pakken.
20/09 13u15  MeesPierson positiever over energie-aandelen ABN AMRO MeesPierson is positiever geworden over aandelen in de energiesector. De vermogensbeheerder van ABN AMRO heeft zijn positie in energie-aandelen daarom opgeschroefd, staat in een update over de beleggingsstrategie.
20/09 13u15  Jumbo Groningen 10 meter vega Jumbo Foodmarkt Groningen krijgt het grootste assortiment aan plantaardige producten ooit in Nederland. Maar liefst 10 meter wordt hiervoor ingeruimd.
20/09 13u00  Beurs: TomTom en Pharming veren op Donderdag zette de AEX het herstel van de afgelopen twee weken voort. Beleggers leken erop te vertrouwen dat het handelsconflict tussen de VS en China niet uit de hand gaat lopen. Beleggers stortten zich onder meer op de financiële instellingen. Het in de afgelopen dagen fors weggezakte Pharming stal de show. TomTom liet ook een stevig herstel zien.
20/09 12u45  Strijd om Sky beslecht in veiling op één dag De strijd om de miljardenovername van het Britse mediabedrijf Sky nadert zijn ontknoping. De geïnteresseerde partijen krijgen in een veiling één dag de tijd om het beste bod uit te brengen. De knoop wordt op zaterdag doorgehakt.
20/09 12u15  Oproep: net een huis gekocht? Heeft u net een huis gekocht en een hypotheekakte getekend? Hypotheekaktes horen bij de minst begrijpelijke teksten die je in Nederland onder ogen kunt krijgen.
20/09 12u00  OESO: rek uit groei wereldeconomie De wereldwijde economische groei neemt niet verder toe. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht dat de wereldeconomie dit jaar en volgend jaar met 3,7 procent groeit. Eerder ging de organisatie nog uit van hogere groei in 2019 dan in 2018.
20/09 11u45  Column: Mijnenveld aan einde cyclus Vermogensbeheer wordt een problematische bezigheid, waarbij het van het grootste belang is om het toenemend aantal zwakke punten en de concentratie van de posities scherp in het oog te houden. Er zijn risico’s voor de markten wanneer drie parallel lopende cycli in de eindfase belanden zoals nu gebeurt: de monetaire, de economische en de politieke cyclus.
20/09 11u45  Pharming knalt op hogere beurs Financials, met ING voorop, bleven donderdag domineren op het Damrak. Maar Pharming zette de toon bij de smallcaps. Met vlakke reacties op de dreiging van een handelsoorlog blijven beleggers in Europa verder dicht bij huis. Optiekketen GrandVision en financieel dienstverlener Intertrust wonnen terrein na updates.
20/09 11u15  Beurs: Pharming knalt op Damrak Financials, met ING voorop, bleven donderdag domineren op het Damrak. Maar Pharming zette de toon bij de smallcaps. Met vlakke reacties op de dreiging van een handelsoorlog blijven beleggers in Europa verder dicht bij huis. Optiekketen GrandVision en financieel dienstverlener Intertrust wonnen terrein na updates.
20/09 11u15  Toezichthouder heropent zaak Danske Bank De Deense toezichthouder FSA heeft een onderzoek naar witwassen bij Danske Bank heropend. Dat doet de financiële waakhond naar aanleiding van het eigen rapport van de bank over het witwasschandaal. Een eerste onderzoek van de FSA was in mei afgesloten.
20/09 11u00  Variatie op eeuwenoud recept Tempeh gemaakt van lupinebonen. Het is een product dat voor velen moet worden uitgelegd. Maar dat doen ondernemers Florian Rath en Daan Schillemans, die onder de naam Bumi het voedingsproduct ontwikkelden, met veel plezier.
20/09 11u00  Eerste Noorse renteverhoging in jaren De centrale bank van Noorwegen heeft voor het eerst in zeven jaar de rente verhoogd. De beleidsmakers achten de tijd rijp om het stimuleringsbeleid voor de Noorse economie stapsgewijs af te bouwen.
20/09 10u15  Alibaba schrapt belofte miljoen Amerikaanse banen Alibaba-topman Jack Ma trekt zijn belofte van een miljoen banen voor de Verenigde Staten in. De importheffingen en de retoriek van president Trump hebben de vriendschapsreslaties danig bekoeld, stelt de oprichter van een van de grootste internetbedrijven van China.
Laatste update: vandaag om 13u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Succes Topbloemen na ruzie met Fleurop20/09 06u45 - De Financiële Telegraaf: Het akkefietje met concurrent Fleurop heeft goed uitgepakt voor Topbloemen. De bloemensite, waar bedrijven en particulieren terecht kunnen als zij een bosje bloemen willen weggeven, is de laatste jaren razendsnel gegroeid. „Dit jaar gaan we door de €50 miljoen omzet heen”, zegt eigenaar Edwin van Arkel.
9x China wil importheffingen aanpassen20/09 08u30 - De Financiële Telegraaf: China wil de gemiddelde importheffing die het land aan het merendeel van zijn handelspartners oplegt, verlagen. Dat hebben ingewijden tegen persbureau Bloomberg gezegd. De Chinese premier Li Keqiang zei eerder al dat zijn land lagere heffingen wilde, zonder daar verder over uit te weiden.
9x HeadFirst neemt Staffing MS over20/09 08u30 - De Financiële Telegraaf: Arbeidsbemiddelaar HeadFirst Source Group neemt inhuurexpert Staffing Management Services over. Dat bedrijf beheert voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor diverse opdrachtgevers. Financiële details maakte HeadFirst niet bekend.
9x 'Overnamedoel GrandVision belooft wat'20/09 09u45 - De Financiële Telegraaf: De doelstelling van GrandVision om meer overnames te doen is veelbelovend, menen analisten van KBC Securities. Zij wijzen erop dat de markt voor optiekketens nog versnipperd is. Daarnaast zien ze de ambitieuze doelstellingen om de online verkopen op te krikken wel zitten.
8x Consument trekt portemonnee20/09 08u30 - De Financiële Telegraaf: Consumenten hebben in juli meer besteed dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werd vooral meer uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen.
8x Topman Air France KLM al bij ministers20/09 08u30 - De Financiële Telegraaf: Ben Smith, de nieuwe bestuursvoorzitter van Air France KLM, heeft al een ontmoeting gehad met ministers van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Hoekstra (Financiën).
8x Stikstof bedreigt groei Eindhoven Airport20/09 09u15 - De Financiële Telegraaf: De toename van stikstofuitstoot is een bedreiging voor verdere groei van Eindhoven Airport na 2019.
8x Column: Voordeel van de twijfel20/09 09u15 - De Financiële Telegraaf: Een sterk mkb is cruciaal voor Nederland. Het kabinet beseft dit steeds meer. Veel belangrijke onderwerpen staan op de agenda. Er wordt steeds meer gedaan voor ondernemers. Ik wil dit kabinet daarom het voordeel van de twijfel geven. Maar er moet nog veel gebeuren voordat we echt positief kunnen zijn.
8x JPMorgan bijna uit ASMI20/09 09u15 - De Financiële Telegraaf: JPMorgan Chase heeft zijn belang in ASM International (ASMI) bijna volledig afgebouwd. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
7x JPMorgan kleiner in AMG20/09 07u45 - De Financiële Telegraaf: JPMorgan Asset Management heeft zijn belang in AMG Advanced Metallurgical Group (AMG) verkleind. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Statistieken

Artikels:
34561
Gelezen:
20344
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven