dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u30
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/07 18u30  Denen mogen BinckBank overnemen Saxo Bank mag BinckBank overnemen. De Deense onlinebroker heeft van alle toezichthouders goedkeuring gekregen om de Nederlandse concurrent in te lijven.
23/07 18u30  ASMI verslaat omzet- en orderverwachtingen ASM International (ASMI) heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en orderontvangst behaald dan de toeleverancier aan de chipindustrie zelf had verwacht. Dat meldde ASMI dinsdag na het slot op de beurs in Amsterdam.
23/07 18u30  ASMI boekt record aan verkopen ASMI, toeleverancier aan de chipindustrie, heeft afgelopen twee kwartaal meer verkopen dan ooit verwerkt. Dat constateert topman Chuck del Prado bij de resultaten die dinsdag nabeurs werden gepresenteerd. ASMI start een nieuw aandeleninkoopprogramma van €100 miljoen
23/07 18u15  ASMI boekt record aan orders ASMI, toeleverancier aan de chipindustrie, heeft afgelopen twee kwartaal meer orders dan ooit verwerkt. Dat constateert topman Chuck del Prado bij de resultaten die dinsdag nabeurs werden gepresenteerd.
23/07 18u00  Moody's: Nederlandse bankensector stabiel De vooruitzichten voor de Nederlandse bankensector blijven stabiel, dankzij de goede kwaliteit van leningen door het gunstige economische klimaat. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de bankensector in Nederland.
23/07 17u45  Piekende AEX nadert 600 punten De Amsterdamse beursgraadmeter AEX is dinsdag naar het hoogste punt in 18 jaar gestegen. Meevallende bedrijfscijfers en de verwachting van nieuwe stimuleringsmaatregelen door centrale banken stuwden de index.11 
23/07 16u30  Verkoop bestaande woningen VS gedaald De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in juni met 1,7 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
23/07 16u30  Consumentenvertrouwen eurozone verbeterd Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/07 16u15  Zonnige dag op Europese beurzen De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag mooie winsten zien. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij chipbedrijven werden stevige plussen geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van resultaten.
23/07 16u15  Beurs knalt record aan diggelen Waarom is de AEX naar het hoogste niveau in 18 jaar gestegen? Kan de Amsterdamse beursgraadmeter nog verder stijgen of ligt een correctie op de loer? Op deze en andere vragen geven beleggingsexperts antwoord.
23/07 16u00  Zo verdien je als belegger aan de zomerhitte Beleggers kunnen een appeltje voor de dorst verdienen aan de huidige zomerhitte. Fabrikanten van ijs, bier en frisdrank doen uitstekende zaken als de temperatuur stijgt.10 
23/07 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroom De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.12 
23/07 15u30  IMF snijdt in groeiramingen wereldeconomie Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie verder verlaagd. Mede door de aanhoudende handelsoorlog is het daarbij onzeker of het in de ramingen opgenomen groeiherstel voor 2020 realistisch is. Hiervoor is het nodig dat de situatie in enkele probleemmarkten stabiliseert en de Verenigde Staten en China vooruitgang boeken bij het oplossen van hun handelsvete, zegt het IMF.
23/07 15u15  IMF: stop met de handelsoorlog Tarieven zijn geen goed middel om de wereldhandel in balans te krijgen, of om hervormingen bij andere landen voor elkaar te krijgen. Om de economie echt op de rails te krijgen, moeten landen zelf aan de slag. Niet alleen in eigen land, maar ook op internationaal vlak.
23/07 15u00  'Wall Street verwerkt stroom aan cijfers' De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met groene koersborden. De aandacht van beleggers is gericht op de stroom van handelsupdates waarmee bedrijven deze week in grote getale komen. De marktvorsers zijn in het bijzonder gespitst op tegenvallende signalen in verband met de handelsoorlog. Ook de nieuwe ramingen van het IMF voor de groei van de wereldeconomie staan op de agenda.10 
Laatste update: vandaag om 18u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Hogere chocolaprijs dreigt door cacaokartel in Afrika23/07 07u00 - De Financiële Telegraaf: OPEC is het productiekartel dat een eigen, hogere prijs voor ruwe olie afdwingt; Ivoorkust en Ghana beginnen nu ’Copec’, een kartel voor betere cacaoprijzen. Zij beheersen dik 60% van de markt. Als het kartel slaagt, zullen op den duur prijzen bij verwerkers, in restaurants en de winkel stijgen.
12x Wall Street opent hoger na cijferstroom23/07 15u45 - De Financiële Telegraaf: De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.
11x ’Meer nieuwe beursgangen in 2020’23/07 05u45 - De Financiële Telegraaf: Dit jaar is met name in Europa een ’overgangsjaar’, maar volgend jaar is andere koek: dan komen er weer veel bedrijven naar de beurs, ook in Amsterdam.
11x Randstad daalt op groen Damrak23/07 09u15 - De Financiële Telegraaf: De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd uitzender Randstad lager gezet na een tegenvallend kwartaalbericht.
11x Piekende AEX nadert 600 punten23/07 17u45 - De Financiële Telegraaf: De Amsterdamse beursgraadmeter AEX is dinsdag naar het hoogste punt in 18 jaar gestegen. Meevallende bedrijfscijfers en de verwachting van nieuwe stimuleringsmaatregelen door centrale banken stuwden de index.
10x Lagere winst voor Banco Santander23/07 07u45 - De Financiële Telegraaf: Banco Santander heeft in het eerste halfjaar een lagere winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De bank profiteerde van hogere rente-inkomsten, maar had ook te maken met hoge reorganisatiekosten.
10x Randstad heeft last van moeizame markt23/07 07u45 - De Financiële Telegraaf: Uitzendreus Randstad heeft last van uitdagende marktomstandigheden in Europa. Mede hierdoor gingen omzet en winst afgelopen kwartaal omlaag. Randstad voorziet bovendien dat de negatieve trend in het derde kwartaal verder doorzet.
10x Randstad ziet omzet dalen23/07 07u45 - De Financiële Telegraaf: Randstad heeft de omzet in het tweede kwartaal zien dalen vanwege de groeivertraging in Duitsland, Nederland en België. Ook in juni zette de daling door.
10x Hogere chocoladeprijs dreigt door cacaokartel in Afrika23/07 08u45 - De Financiële Telegraaf: OPEC is het productiekartel dat een eigen, hogere prijs voor ruwe olie afdwingt; Ivoorkust en Ghana beginnen nu ’Copec’, een kartel voor betere cacaoprijzen. Zij beheersen dik 60% van de markt. Als het kartel slaagt, zullen op den duur prijzen bij verwerkers, in restaurants en de winkel stijgen.
10x Chinese automaker BAIC neemt belang in Daimler23/07 09u00 - De Financiële Telegraaf: De Chinese automaker BAIC heeft een belang van 5 procent genomen in zijn Duitse branchegenoot Daimler. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz laat weten 'zeer blij te zijn dat onze langdurige partner BAIC nu ook een langetermijninvesteerder is geworden'.

Statistieken

Artikels:
30939
Gelezen:
30813
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven