woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
12/12 07u15  ING-topman Hamers wacht kruisverhoor in Kamer Topman Ralph Hamers van ING schuift woensdag aan bij een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector. Hij kan rekenen op een stevig kruisverhoor, want veel Kamerleden zijn erg kritisch over onder meer het witwasschandaal bij de bank.
12/12 07u15  ’Rabo draait geldkraan dicht voor vastgoedsector’ Meerdere bronnen stellen dat Rabobank nauwelijks meer geld uitleent in het commercieel vastgoed, om zo de eigen balans op orde te krijgen of vanwege de toegenomen risico’s. „Ze zijn bij mij en veel anderen langs gekomen om te zeggen dat ze feitelijk dicht zijn”, vertelt een grote ontwikkelaar.
12/12 07u15  WDP sluit nieuwe deal in Roemenië WDP heeft een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en verhuur van 77.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed op een bestaande locatie in Boekarest, voor retailer Auchan. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Het investeringsbudget bedraagt circa 45 miljoen euro.
12/12 07u00  AH bouwt supermarkten om tot 'eetcentrum' Albert Heijn (AH) gaat zijn supermarkten rigoureus aanpakken. Traditionele kruideniersproducten zoals schoonmaakmiddelen en dierenvoeding zullen deels plaatsmaken voor eethoeken, veel meer vers en servicepunten voor snelle thuisbezorging. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, in Het Financieele Dagblad (FD).
12/12 06u45  Aantal faillissementen neemt opnieuw toe Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw toegenomen, voor de tweede maand op rij. In november zijn er 13 bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend.
12/12 06u30  ‘Wij gaan verder waar ASML stopt’ De nieuwe ASML durft oprichter en directeur Aaike van Vught zijn VSParticle nog niet te noemen. „Maar als de ontwikkeling goed blijft gaat, is het zeker niet uitgesloten. Wij gaan verder waar zij stoppen.”
12/12 00u00  Economische groei zorgt niet voor meer veelverdieners De economische crisis ligt al een heel eind achter ons, maar zelfs de veelverdieners merken daar maar weinig van. Het aantal huishoudens met een netto-inkomen van minstens 50.000 euro is vorig jaar amper toegenomen.
11/12 22u45  'Anne Rigail nieuwe baas Air France' Anne Rigail wordt de nieuwe baas van luchtvaartmaatschappij Air France. Dat meldde de Franse radiozender Europe1. Naar verluidt zal haar benoeming woensdag worden aangekondigd.
11/12 22u15  Trump jaagt kopers weg op Wall Street De aandelenbeurzen in New York zagen dinsdag de mooie winsten van eerder op de dag in rook opgaan. Het dreigement van president Donald Trump over een stop op de regeringsuitgaven (shutdown) als hij geen overeenstemming bereikt met de Democraten over financiering van de muur op de grens met Mexico zorgde voor onrust.
11/12 22u15  Grillige handelsdag op Wall Street De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag aan het slot een wisselend beeld zien, met beperkte koersuitslagen. De handelsdag op Wall Street verliep grillig, na schrik op de markt door het dreigement van president Donald Trump over een stop op de regeringsuitgaven (shutdown) als hij geen overeenstemming bereikt met de Democraten over financiering van de muur met Mexico. Verder hielden beleggers de ontwikkelingen rond het Chinees-Amerikaanse handelsconflict in de gaten.
11/12 21u30  ’Morgan Stanley mag Uber rit naar beurs geven’ Zakenbank Morgan Stanley mag de beursgang begeleiden van Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg heeft Uber Morgan Stanley aangewezen als de bank die leiding mag geven aan de sprong naar de aandelenmarkt.
11/12 21u15  Supermarktketen Colruyt heeft wind mee Het Belgische supermarktconcern Colruyt heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar meer omzet behaald. Ook de winst zat in de lift, aldus een handelsbericht dat dinsdag nabeurs in Brussel naar buiten werd gebracht.
11/12 21u00  Supermarktbedrijf Colruyt verhoogt omzet Het Belgische supermarktconcern Colruyt heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar meer omzet behaald. Ook de winst zat in de lift, aldus een handelsbericht dat dinsdag nabeurs in Brussel naar buiten werd gebracht.
11/12 20u30  Bouwplaats in ons land blijft dodelijk Onveilige en gevaarlijke situaties op bouwplaatsen in Nederland zijn aan de orde van de dag. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn daarbij tien doden gevallen. In totaal zijn er 317 ernstige ongevallen geconstateerd. Dat blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie.
11/12 20u15  Topman Google: zoekmachine in China nog buiten beeld Google heeft momenteel geen plannen voor de lancering van een zoekmachine in China. Dat zei Google-topman Sundar Pichai op een hoorzitting in het Amerikaanse Congres.
Laatste update: vandaag om 7u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Economische groei zorgt niet voor meer veelverdieners12/12 00u00 - De Financiële Telegraaf: De economische crisis ligt al een heel eind achter ons, maar zelfs de veelverdieners merken daar maar weinig van. Het aantal huishoudens met een netto-inkomen van minstens 50.000 euro is vorig jaar amper toegenomen.
5x ‘Wij gaan verder waar ASML stopt’12/12 06u30 - De Financiële Telegraaf: De nieuwe ASML durft oprichter en directeur Aaike van Vught zijn VSParticle nog niet te noemen. „Maar als de ontwikkeling goed blijft gaat, is het zeker niet uitgesloten. Wij gaan verder waar zij stoppen.”
4x Aantal faillissementen neemt opnieuw toe12/12 06u45 - De Financiële Telegraaf: Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw toegenomen, voor de tweede maand op rij. In november zijn er 13 bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend.
2x Topman Google: zoekmachine in China nog buiten beeld11/12 20u15 - De Financiële Telegraaf: Google heeft momenteel geen plannen voor de lancering van een zoekmachine in China. Dat zei Google-topman Sundar Pichai op een hoorzitting in het Amerikaanse Congres.
2x AH bouwt supermarkten om tot 'eetcentrum'12/12 07u00 - De Financiële Telegraaf: Albert Heijn (AH) gaat zijn supermarkten rigoureus aanpakken. Traditionele kruideniersproducten zoals schoonmaakmiddelen en dierenvoeding zullen deels plaatsmaken voor eethoeken, veel meer vers en servicepunten voor snelle thuisbezorging. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, in Het Financieele Dagblad (FD).
1x Nederlandse trampolineparken bundelen krachten05/12 08u15 - De Financiële Telegraaf: Uitbaters van trampolineparken Jumpsquare en Jump XL gaan samen verder. Jumpsquare neemt zijn branchegenoot over voor een niet bekendgemaakt bedrag. Daarmee ontstaat de grootste uitbater van indoor trampolineparken in Europa.
1x Prijs bitcoin zakt tot $375005/12 20u00 - De Financiële Telegraaf: De bitcoin wist vandaag bepaald niet te profiteren van de misère op de aandelenmarkten. De prijs van ’s werelds populairste digitale munt zakte met ruim 4% tot $3750, dicht tegen het laagste niveau van dit jaar van $3566.
1x Raad van State geeft groen licht voor wet Wakkie & Hommen07/12 17u45 - De Financiële Telegraaf: De Raad van State ziet geen bezwaar tegen een wet die Nederlandse beursgenoteerde bedrijven de mogelijkheid biedt om 250 dagen bedenktijd in te roepen bij een overnamebod of andere ingrijpende voorstellen.
1x Column: Geen zorgen over aflossingsvrije hypotheek08/12 10u15 - De Financiële Telegraaf: Den Haag In tv-spots van de banken maken vrolijke huiseigenaren een dansje. Ze zijn zo blij, omdat ze hebben afgelost op hun aflossingsvrije hypotheek. Dus zijn ze ’aflossingsblij’.
1x Bijna helft Nederlanders wil niet betalen voor klimaat09/12 10u30 - De Financiële Telegraaf: Ruim 40 procent van de Nederlanders wil vrijwel niets bijdragen aan maatregelen om de CO2-uitstoot te verlagen. Een kwart geeft aan daar meer dan 50 euro per maand voor over te hebben. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Statistieken

Artikels:
32632
Gelezen:
9558
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven