maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van De Financiële Telegraaf pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
17/02 18u00  Handelsoorlog halveert groei economie Hongkong De economie van Hongkong wordt hard geraakt door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De economische groei in de speciale administratieve regio van de volksrepubliek China is in het vierde kwartaal van vorig jaar gehalveerd.
17/02 16u30  'Opnieuw drukke week voor beleggers' Beleggers wacht opnieuw een drukke cijferweek. Op het Damrak geven onder meer de bouwers BAM en Heijmans en biotechnoloog Galapagos een kijkje in de boeken. Veel aandacht gaat daarnaast uit naar Air France-KLM. Ook vindt er weer handelsoverleg plaats tussen de Verenigde Staten en China.
17/02 15u00  Fortnite verliest van Apex Legends in miljoenengevecht De markt van games is opengereten. De maandenlang uiterst succesvolle Fortnite van studio Epic Games is van de troon gestoten door Apex Legends. Dat computerspel is in de eerste week door 25 miljoen gamers gedownload.
17/02 14u45  'Onduidelijk of dip in groei tijdelijk is' De afzwakking van de economische groei in Europa is ,,significant''. Maar het is nog niet duidelijk of het om een tijdelijke dip gaat of niet. Dat heeft de Franse centralebankpresident en ECB-bestuurder François Villeroy de Galhau gezegd in een interview met de Spaanse krant El País.
17/02 13u15  'KLM-baas tekent compromis over aanblijven' KLM-baas Pieter Elbers mag naar verluidt aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune heeft Elbers ingestemd met een compromis hierover met de top van moederbedrijf Air France-KLM.
17/02 10u45  Column: Onverantwoord je niet voor aansprakelijkheid te verzekeren Verzekeringen heb je in vele soorten en maten, maar je kunt ze indelen in drie groepen: de onmisbare, de twijfelgevallen, en de overbodige.
17/02 09u30  Britse vliegmaatschappij failliet door Brexit De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd, onder meer vanwege de Brexit. De luchtvaartmaatschappij heeft dit zaterdagavond op haar website aangekondigd.
16/02 17u00  Brexit: nog duizend uur Nog minder dan duizend uur, en dan is het Verenigd Koninkrijk geen lid meer van de Europese Unie. In de aanloop naar de Brexit wordt steeds duidelijker wat de gevolgen zijn als Brussel en Londen zonder nette afspraken uit elkaar gaan.
16/02 15u15  Column: Waarom hackatons zo goed werken bij werving IT-ers zijn nauwelijks te werven. What’s new? Iedereen vist in dezelfde vijver. Deze schaarste geeft de werkzoekende IT’er een royale positie. LinkedIn, recruiters en headhunters rollen de rode loper uit voor developers en codeurs. Dit betekent een uitdaging voor werkgevers, die allemaal de beste IT’ers willen hebben.
16/02 15u00  Deze prijsvechter wil Aldi en Lidl slopen De Russen openen de aanval op de Duitse discounters Aldi en Lidl. In de Saksische stad Leipzig is dezer dagen de eerste Siberische supermarkt van het levensmiddelenconcern Tongservis (TS) geopend.
16/02 13u30  Weekoverzicht: nostalgie in de winkelstraat Zaterdag, winkeldag. In de Koopgoot en de Kalverstraat kun je vandaag vast wel weer over de hoofden lopen, maar hoe zit het in het centrum van Alkmaar, Gouda of Kerkrade? Wie de winkelstraten daar vergelijkt met die van tien jaar geleden, herkent het niet meer terug.
16/02 11u00  Ikea: einde aan 1 euro-ontbijt Rotterdam Woonwarenhuis Ikea is gestopt met het vermaarde ontbijtje voor 1 euro. Sinds deze week biedt het restaurant in de winkel twee verschillende ochtendmaaltijden aan.
16/02 10u30  ’Beleggers bang de boot te missen’ Positieve berichten over het handelsoverleg tussen de VS en China alsook per saldo meevallende bedrijfsberichten blijven de aandelenkoersen opjagen. Uit angst de boot te missen, keren veel beleggers ook terug op de beurs. Dit constateert vermogensbeheerder Krist Plaizier van Fintessa.
16/02 10u30  Nibud: laat minder mensen gemeentebelasting betalen Huishoudens met weinig spaargeld moeten vaker in aanmerking komen voor kwijtschelding van de gemeentebelasting. Financieel voorlichtingsinstituut Nibud steunt een oproep van die strekking van de vier grote steden.
16/02 10u15  Column: Stilstaand spaargeld in beweging Door een lezer word ik gewezen op het platform Voordegroei dat het mogelijk maakt om direct te investeren in bedrijven die de kritische startfase overleefd hebben.
Laatste update: zondag 17 februari 2019, 18u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Zonnig Damrak na cijferregen14/02 13u00 - De Financiële Telegraaf: Beleggers bleven tijdens lunchtijd zeer positief gestemd. Zij zijn zich nog minder zorgen over de handelsoorlog gaan maken. DSM en Arcadis kregen de handen op elkaar, terwijl de dompers bij Aegon en Unibail-Rodamco-Westfield afgestraft werden.
3x Nooit meer aandelen aan toonder13/02 14u15 - De Financiële Telegraaf: Het is in Nederland afgelopen met aandelen aan toonder, de papieren documenten die het bewijs vormen van aandeelhouderschap en die zonder formaliteiten overgedragen kunnen worden. De Eerste Kamer heeft gisteren unaniem met het wetsvoorstel ingestemd.
3x Ook tijdschriften LINDA naar Talpa14/02 12u15 - De Financiële Telegraaf: Na de overstap van Linda de Mol naar Talpa Network, verkast haar bedrijf met magazine LINDA, sites en evenementen mee naar het bedrijf van haar broer John. Linda de Mol wordt bovendien creatief directeur bij zender Net5.
3x Hoe de markt SBM een gouden kans geeft op rehabilitatie14/02 13u45 - De Financiële Telegraaf: De markt voor FPSO’s - grote omgebouwde olietankers die op volle zee olie- en gas winnen - is booming. En SBM Offshore heeft net op tijd de handen vrij om het marktleiderschap opnieuw op te eisen.
3x Wisselend beeld op Europese beurzen14/02 16u00 - De Financiële Telegraaf: De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een wisselend beeld zien. Lichte koerswinsten werden bij een aantal graadmeters in de middaghandel ingeruild voor minnen. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Daarnaast openden ook Aegon, NN Group en SBM Offshore de boeken.
3x Zon breekt door op beurs15/02 12u45 - De Financiële Telegraaf: De Amsterdamse beurs staat vrijdagmiddag op winst. Op het Damrak overheerst het optimisme na een lagere opening. Beleggers zijn al weer over de schrik heen van het zwakke detailhandelscijfer uit de VS van gistermiddag.
3x ’Zonder steekpenningen geen opdracht in Midden-Oosten’15/02 16u45 - De Financiële Telegraaf: De fiscale opsporingsdienst Fiod heeft vrijdag een inval gedaan bij bouwbedrijf Strukton, omdat er mogelijk smeergeld is betaald om de bouw van een metrotraject in Saoedische stad Riyad in de wacht te slepen. Strukton is zeker niet het enige Nederlandse bedrijf dat met steekpenningen aan projecten komt in het Midden-Oosten.
3x 'Opnieuw drukke week voor beleggers'17/02 16u30 - De Financiële Telegraaf: Beleggers wacht opnieuw een drukke cijferweek. Op het Damrak geven onder meer de bouwers BAM en Heijmans en biotechnoloog Galapagos een kijkje in de boeken. Veel aandacht gaat daarnaast uit naar Air France-KLM. Ook vindt er weer handelsoverleg plaats tussen de Verenigde Staten en China.
2x Topman AF-KLM praat met pilotenvakbond VNV13/02 14u15 - De Financiële Telegraaf: De Nederlandse pilotenvakbond VNV heeft een gesprek gevoerd met topman Ben Smith van Air France-KLM. Het betrof een vervolgafspraak na een eerder gesprek vorige week. Onderwerp van discussie was onder meer de onrust over de positie van KLM-topman Pieter Elbers.
2x Juventus wil na topaankoop Ronaldo scoren met obligaties13/02 14u15 - De Financiële Telegraaf: De Italiaanse voetbalclub Juventus wil met de uitgifte van nieuwe obligaties in totaal 150 miljoen euro uit de markt halen om zo zijn financiële buffers te versterken.

Statistieken

Artikels:
31473
Gelezen:
12069
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven