zondag 17 november 2019, week 46


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
16/11 16u30  Geachte Giovanni Colauto, lieg niet over resultaat van de Bijenkorf Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan Giovanni Colauto, directeur van de Bijenkorf: als het niet goed gaat, vertel het dan gewoon. U bent een kind van de Bijenkorf, u hebt er zowat uw hele volwassen leven gewerkt en geldt er ? sinds 2012 als … Continued The post Geachte Giovanni Colauto, lieg niet over resultaat van de Bijenkorf appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/11 23u30  Rutte zwijgt: dit keer over verdwenen rapport Hoe zit het toch met het verdwenen document over de bombardementen in Irak? Premier Mark Rutte (VVD) weigerde na de ministerraad elk inhoudelijk commentaar en wacht nader onderzoek af. Elsevier Weekblad onthulde deze week dat het definitieve rapport van het Amerikaanse militaire hoofdkwartier Centcom over de ?nevenschade? bij een bombardement op 3 juni 2015 in … Continued The post Rutte zwijgt: dit keer over verdwenen rapport appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/11 19u15  Steekpartijen en drugs: scholen zijn broeinest van criminaliteit Lees meer >
15/11 15u46  Duitse vaccinatieplicht is begrijpelijk, maar een stap te ver De Duitse inentingsplicht lijkt een ferm middel tegen de dalende vaccinatiegraad. Toch gaat deze te ver, meent Rob Ramaker. De maatregel schendt het vertrouwen tussen overheid en burger en het is maar zeer de vraag of hij blijvend werkt. Donderdag stemde de Duitse Bondsdag in met een voorstel dat inenting tegen mazelen verplicht. Ouders die … Continued The post Duitse vaccinatieplicht is begrijpelijk, maar een stap te ver appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/11 14u31  Trumps strategie: terug naar het McCarthyisme? President Donald Trump verhoogt het aantal ongefundeerde politieke aanvallen op zijn tegenstanders nu de impeachment-procedure op stoom komt. Roberta N. Haar over de risico’s en de lessen die we kunnen trekken uit de geschiedenis. De persoonlijke aanvallen op ambtenaren van Buitenlandse Zaken en leden van de Nationale Veiligheidsraad (NSC) zijn verbijsterend. Vooral de beschuldiging van … Continued The post Trumps strategie: terug naar het McCarthyisme? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/11 14u31  ?Wat mij betreft is president Assad absoluut niet de ergste? Het kabinet neemt afstand van het voorstel van het CDA om met de Syrische president Bashar al-Assad te gaan praten. ‘Assad verdient geen plaats aan de onderhandelingstafel, maar een plaats in de beklaagdenbank,’ zei minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD) donderdag. ‘Bij voorkeur van het Internationaal Strafhof in Den Haag.’ Wat vindt u van … Continued The post ‘Wat mij betreft is president Assad absoluut niet de ergste’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/11 14u31  ?Jongere kan nog wat leren van vooruitstrevende babyboomer? Nederlandse twintigers en dertigers zijn conservatiever dan hun ouders. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg. Jongere generaties denken voor het eerst in veertig jaar behoudender dan hun vader en moeder over onderwerpen als euthanasie en abortus. De onderzoeksresultaten waarover het AD vrijdag schrijft, verschijnen binnenkort in het wetenschappelijke tijdschrift Mens en … Continued The post ‘Jongere kan nog wat leren van vooruitstrevende babyboomer’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/11 14u31  Duitse vaccinatieplicht is begrijpelijk maar een stap te ver De Duitse inentingsplicht lijkt een ferm middel tegen de dalende vaccinatiegraad. Toch gaat deze te ver, meent Rob Ramaker. De maatregel schendt het vertrouwen tussen overheid en burger en het is maar zeer de vraag of het blijvend werkt. Donderdag stemde de Duitse Bondsdag in met een voorstel dat inenting tegen mazelen verplicht. Ouders die … Continued The post Duitse vaccinatieplicht is begrijpelijk maar een stap te ver appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/11 14u31  ?Volksverlakkerij?: klimaatakkoord gaat vrijwel geen banen opleveren Het effect van het klimaatakkoord op de werkgelegenheid is vrijwel nihil. Dat meldt onderzoeksbureau TNO naar aanleiding van berichtgeving door de Telegraaf. In maart bleek uit onderzoek van het Energieonderzoek Centrum Nederland, onderdeel van TNO, nog dat voor elke verloren baan in de fossiele energiesector zeven zogenoemde klimaatbanen terug zouden komen. Dat zou neerkomen op … Continued The post ‘Volksverlakkerij’: klimaatakkoord gaat vrijwel geen banen opleveren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/11 14u31  Excuses voor de inlogproblemen Beste abonnee, Door ons nieuwe inlogproces ondervindt u problemen met uw digitale abonnement. Wij zijn direct voor u aan de slag gegaan en de afgelopen dagen zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. Hierdoor is het gebruik van uw digitale abonnement soepeler gaan verlopen. Het herhaaldelijk moeten inloggen om artikelen te kunnen lezen, is helaas nog niet verholpen. … Continued The post Excuses voor de inlogproblemen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/11 17u15  ?Nederland moet banden met Syrische president Assad weer aanhalen? Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) presenteerde woensdag een gewaagd voorstel: hij wil dat Nederland weer diplomatieke betrekkingen aangaat met het Syrische regime van Bashar al-Assad. Volgens de CDA?er kan de Syrische president helpen bij de berechting van IS-strijders en zijn contacten nodig voor de wederopbouw van het door oorlog vernietigde land. Het voorstel van … Continued The post ‘Nederland moet banden met Syrische president Assad weer aanhalen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/11 17u15  ?Nederland heeft een Rutte-probleem?: kabinet gefileerd in stikstofdebat De Tweede Kamer debatteert donderdag over de stikstofcrisis. Het kabinet ligt zwaar onder vuur om de ‘rotmaatregelen’ die buiten de coalitie niemand tevredenstellen. Zo heeft Nederland volgens de rechtse oppositie (PVV, FVD) geen stikstofprobleem, maar een ‘Rutte-probleem’, en klaagt de linkse oppositie (GroenLinks, PvdA, SP) dat het kabinet de kool en de geit spaart door … Continued The post ‘Nederland heeft een Rutte-probleem’: kabinet gefileerd in stikstofdebat appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/11 17u15  Von der Leyen worstelt om Europese Commissie rond te krijgen Lees meer >
14/11 12u45  Met nieuw applaus voor Iran zinkt VN-Mensenrechtenraad nog dieper Lees meer >
14/11 12u45  Kabinet neemt mega-risico in stikstofcrisis: halfbakken en geen plan B Terwijl Nederland zucht onder de stikstofcrisis komt het kabinet eerst met een aantal kortetermijnmaatregelen om de problemen op te lossen, waaronder die voor huizenbouw. Maar of dat lukt? Gezien de talrijke protestacties die maar doorgaan, is het draagvlak onder de Nederlandse bevolking uiterst wankel. En of de hoogste rechter enthousiast is, moet nog blijken, schrijft … Continued The post Kabinet neemt mega-risico in stikstofcrisis: halfbakken en geen plan B appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: zaterdag 16 november 2019, 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/11 19u45  Kabinet gaat zich met veevoer bemoeienEen van de maatregelen waarmee het kabinet het stikstofprobleem wil oplossen, is het aanpassen van veevoer, zodat koeien minder uitstoten. Maar niet met het enzym dat afgelopen dagen ineens de toveroplossing leek. In de poep en urine van vee zit ammoniak (een verbinding van stikstof en waterstof), die bijdraagt aan de hoeveelheid stikstof die in … Continued The post Kabinet gaat zich met veevoer bemoeien appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/11 14u45  Turks vertrek uit de NAVO is onwenselijkMoet Turkije uit de NAVO worden gezet? Nee, schrijft Bram Boxhoorn. Turkije is tijdens en na de Koude Oorlog een uiterst belangrijke bondgenoot geweest bij de verdediging van het NAVO-grondgebied. Turkije is sinds zijn toetreding in 1952 een van de hoekstenen van de NAVO. Het land was toen al een buitenbeentje, maar bevond zich in … Continued The post Turks vertrek uit de NAVO is onwenselijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/11 13u45  Elbers (KLM): Groei luchtvaart nodig voor duurzame ontwikkelingLees meer >
13/11 13u45  ?Kinderen zijn wel de verantwoordelijkheid van de ouders?De staat gaat in beroep tegen het vonnis van de rechter van maandag over het terughalen van 56 IS-kinderen. Mag een kind worden gestraft voor de daden van zijn ouders? Of weegt het veiligheidsrisico zwaarder? We vroegen onze lezers of het aanvaardbaar is als kinderen worden ‘gestraft’ voor de daden van hun ouders. Lees een … Continued The post ‘Kinderen zijn wel de verantwoordelijkheid van de ouders’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/11 13u45  ?Kabinet moet stereotypering in schoolboeken aanpakken?In schoolboeken staan veel minder vrouwen dan mannen en weinig personen met een niet-westerse achtergrond. En als ze er al in voorkomen, dan is er geregeld sprake van een stereotypering. Dat staat in een onderzoek van de Universiteit Leiden. De onderzoekers bekeken 13.000 personages in alle 16 boeken voor wiskunde en 17 boeken voor Nederlands … Continued The post ‘Kabinet moet stereotypering in schoolboeken aanpakken’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/11 13u45  Rutte zwaar in het defensief door ?rotmaatregelen?Lees meer >
12/11 23u46  Elbers (KLM): Groei luchtvaart is randvoorwaarde voor duurzame ontwikkelingLees meer >
12/11 17u00  Bronzen knuisten Saddam resultaat polderen in IrakDe standbeelden van Saddam Hoessein zijn verdwenen, maar zijn armen maken nog deel uit van een monument in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Het ultieme polderen, stelt Leo Kwarten in zijn eerste blog voor Elsevier Weekblad. Zijn standbeelden zijn van hun sokkels getrokken. Zijn portretten zijn vervangen door die van bebaarde ayatollahs. Maar in Bagdad staan … Continued The post Bronzen knuisten Saddam resultaat polderen in Irak appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/11 17u00  Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaftHet toeslagencircus duwt jaarlijks tienduizenden armen in nog grotere armoede, en het doet de Belastingdienst wankelen. Daarom moet het in 2005 ingevoerde systeem van huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag zo snel mogelijk worden afgeschaft, schrijft Jeroen van Wensen. Jaarlijks keert de Belastingdienst 13 miljard euro uit, in de vorm van 7,5 miljoen toeslagen aan 5 miljoen … Continued The post Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaft appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/11 15u45  Marlene Dumas: ?Ik sta de hele tijd open voor toeval?Beeldend kunstenaar Marlene Dumas (66) zoekt niet, ze vindt. Over artistiek en commercieel succes, Zuid-Afrika, de ?veelheid der dingen? die haar bang maakt en de Huizinga-lezing die ze houdt. In museum De Pont in Tilburg hangt sinds een jaar een imposant werk dat een bijzonder verhaal vertelt. Ook over de maker, beeldend kunstenaar Marlene Dumas. … Continued The post Marlene Dumas: ?Ik sta de hele tijd open voor toeval? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/11 15u45  Defensie kan rapport over burgerdoden niet vindenHet kabinet heeft grote moeite een nieuw feitenrelaas op te stellen rond de kwestie van de zeventig burgerdoden bij een bombardement in Irak op 3 juni 2015. Volgens bronnen van Elsevier Weekblad ontbreekt het definitieve rapport van het Amerikaanse militaire hoofdkwartier Centcom over de ?nevenschade?. In het crisisachtige Kamerdebat van vorige week gingen minister van … Continued The post Defensie kan rapport over burgerdoden niet vinden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/11 15u45  Leve de doodstraf voor IS-terroristenWaarom is het kabinet toch zo bang dat IS-terroristen in Irak ter dood worden veroordeeld? Dat zou juist een heel goede straf kunnen zijn, schrijft Roelof Bouwman. Al zolang er opinieonderzoeken bestaan, wordt aan Nederlanders om de zoveel tijd gevraagd of ze voor of tegen herinvoering van de doodstraf zijn. De uitslag laat zich altijd … Continued The post Leve de doodstraf voor IS-terroristen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/11 15u45  ?Kinderen zijn niet verantwoordelijk voor de daden van hun ouders?De staat gaat in beroep tegen het vonnis van de rechter van maandag over het terughalen van 56 IS-kinderen. Dat laten minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus (CDA) en minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) dinsdag weten in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de rechterlijke uitspraak moet Nederland zich inspannen om de kinderen … Continued The post ‘Kinderen zijn niet verantwoordelijk voor de daden van hun ouders’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/11 15u45  Polderen in IrakDe standbeelden van Saddam Hoessein zijn verdwenen, maar zijn armen maken nog deel uit van een monument in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Het ultieme polderen, stelt Leo Kwarten in zijn eerste blog voor Elsevier Weekblad. Zijn standbeelden zijn van hun sokkels getrokken. Zijn portretten zijn vervangen door die van bebaarde ayatollahs. Maar in Bagdad staan … Continued The post Polderen in Irak appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/11 15u45  Rechter spreekt steeds vaker over zaken waar hij vroeger niet aan te pas kwamLees meer >
12/11 11u01  ?Alles moet wijken voor de klimaat-hysterie?Lees meer >
12/11 00u16  Rechts-nationalistisch Vox wint, sociaal-democraten blijven de grootsteLees meer >
11/11 16u15  ?Landschapsbehoud gaat voor energietransitie?Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) waarschuwt voor de snelle opmars van zonneparken, windturbines, bedrijventerreinen en nieuwe woonwijken in Nederland. Die dreigen de kwaliteit van het landschap aan te tasten, staat in een rapport. Het PBL pleit er daarom voor dat de kwaliteit van het landschap volwaardig moet gaan meewegen bij het plannen van projecten … Continued The post ‘Landschapsbehoud gaat voor energietransitie’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/11 16u15  Zwartepietendiscussie: spanning om te snijden in aanloop naar intochtLees meer >
11/11 16u15  Rechter oordeelt: Nederland moet IS-kinderen terughalenLees meer >
11/11 12u45  PSV is in een zware crisis gedompeldLees meer >
11/11 11u15  De heerlijke nieuwe wereld van Disney+Met politiek correcte films en een nieuwe streamingdienst probeert Disney de kwaliteit en het moordende tempo van Netflix bij te benen. Maar door gebrekkig aanbod en te weinig vernieuwing is het de vraag hoelang dat lukt, schrijft Gerry van der List. Volgende week is het eindelijk zo ver: Frozen 2 gaat draaien in de Nederlandse … Continued The post De heerlijke nieuwe wereld van Disney+ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/11 15u45  Bombardement Hawija: bijzaken worden politieke hoofdzakenNa een week waarin het politieke debat werd gedomineerd door de vraag wie wat wist over de burgerdoden die vielen bij de aanval op een IS-bommenfabriek in Hawija, blikt Philip van Tijn terug. Hij verbaast zich over hoe makkelijk bijzaken tot hoofdzaken worden gebombardeerd. Zonder Lord Carrington zou de afgelopen parlementaire week er anders uit … Continued The post Bombardement Hawija: bijzaken worden politieke hoofdzaken appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Kabinet neemt mega-risico in stikstofcrisis: halfbakken en geen plan B14/11 12u45 - Elsevier.nl: Terwijl Nederland zucht onder de stikstofcrisis komt het kabinet eerst met een aantal kortetermijnmaatregelen om de problemen op te lossen, waaronder die voor huizenbouw. Maar of dat lukt? Gezien de talrijke protestacties die maar doorgaan, is het draagvlak onder de Nederlandse bevolking uiterst wankel. En of de hoogste rechter enthousiast is, moet nog blijken, schrijft … Continued The post Kabinet neemt mega-risico in stikstofcrisis: halfbakken en geen plan B appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Geachte Giovanni Colauto, lieg niet over resultaat van de Bijenkorf16/11 16u30 - Elsevier.nl: Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan Giovanni Colauto, directeur van de Bijenkorf: als het niet goed gaat, vertel het dan gewoon. U bent een kind van de Bijenkorf, u hebt er zowat uw hele volwassen leven gewerkt en geldt er ? sinds 2012 als … Continued The post Geachte Giovanni Colauto, lieg niet over resultaat van de Bijenkorf appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Bombardement Hawija: bijzaken worden politieke hoofdzaken10/11 15u45 - Elsevier.nl: Na een week waarin het politieke debat werd gedomineerd door de vraag wie wat wist over de burgerdoden die vielen bij de aanval op een IS-bommenfabriek in Hawija, blikt Philip van Tijn terug. Hij verbaast zich over hoe makkelijk bijzaken tot hoofdzaken worden gebombardeerd. Zonder Lord Carrington zou de afgelopen parlementaire week er anders uit … Continued The post Bombardement Hawija: bijzaken worden politieke hoofdzaken appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x De heerlijke nieuwe wereld van Disney+11/11 11u15 - Elsevier.nl: Met politiek correcte films en een nieuwe streamingdienst probeert Disney de kwaliteit en het moordende tempo van Netflix bij te benen. Maar door gebrekkig aanbod en te weinig vernieuwing is het de vraag hoelang dat lukt, schrijft Gerry van der List. Volgende week is het eindelijk zo ver: Frozen 2 gaat draaien in de Nederlandse … Continued The post De heerlijke nieuwe wereld van Disney+ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x PSV is in een zware crisis gedompeld11/11 12u45 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x Rechter oordeelt: Nederland moet IS-kinderen terughalen11/11 16u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x Zwartepietendiscussie: spanning om te snijden in aanloop naar intocht11/11 16u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x ?Landschapsbehoud gaat voor energietransitie?11/11 16u15 - Elsevier.nl: Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) waarschuwt voor de snelle opmars van zonneparken, windturbines, bedrijventerreinen en nieuwe woonwijken in Nederland. Die dreigen de kwaliteit van het landschap aan te tasten, staat in een rapport. Het PBL pleit er daarom voor dat de kwaliteit van het landschap volwaardig moet gaan meewegen bij het plannen van projecten … Continued The post ‘Landschapsbehoud gaat voor energietransitie’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Rechts-nationalistisch Vox wint, sociaal-democraten blijven de grootste12/11 00u16 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x ?Alles moet wijken voor de klimaat-hysterie?12/11 11u01 - Elsevier.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
28799
Gelezen:
20470
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven