woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/09 11u00  ?Verdubbeling straf in probleemwijken is discriminerend?? Lees meer >
19/09 09u45  Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam Barbara Baarsma wordt de nieuwe directeur van Rabobank Amsterdam, een van de grootste lokale Rabobanken. Baarsma is nu nog directeur kennisontwikkeling van de bank en een van veelgevraagde mediagast. Baarsma bevestigt de benoeming na vragen van Elsevier Weekblad. ‘Ik ga met mijn poten in de modder staan, in het hart van de Rabobank,’ zegt ze. … Continued The post Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 19u00  ?Afghaanse asielzoeker verspilt met deze daad al zijn rechten ?? Lees meer >
18/09 10u15  ?Zwaar misdrijf? Dan verblijfsvergunning inleveren?? Lees meer >
18/09 10u15  Behandel schandaalkerken als criminele organisaties Justitie moet veel harder optreden tegen seksueel misbruik in de kerk, vindt Geerten Waling. Want religieuze tolerantie is mooi, maar gerechtigheid en compassie voor slachtoffers zijn veel belangrijker. Wat hebben religies toch met seks? Met de regelmaat van de klok lezen we berichten over kindermisbruik in de katholieke kerk, boeddhistische lama?s die hun handen niet … Continued The post Behandel schandaalkerken als criminele organisaties appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 20u00  Amsterdamse SP-wethouder begripvol over kraak We Are Here, oppositie verontwaardigd Een nieuwe kraakactie van We Are Here, ditmaal pal naast het huis van de Amsterdamse wethouder van Wonen, zet begripvolle SP en GroenLinks lijnrecht tegenover verontwaardigde VVD, CDA en Forum voor Democratie. En ander nieuws van maandag 17 september: GroenLinkser wil Juncker opvolgen als voorzitter Europese Commissie, Merkel zou hebben besloten tot gevoelig ontslag inlichtingenchef … Continued The post Amsterdamse SP-wethouder begripvol over kraak We Are Here, oppositie verontwaardigd appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 20u00  ?Van al die mooie praatjes koop ik geen brood? Lees meer >
17/09 14u15  Elsevier Weekblad zoekt een Digital Publisher Elsevier Weekblad zoekt per onmiddellijk een Digital Publisher. Solliciteer nu! Elsevier Weekblad breidt digitaal uit. Sinds kort maken we podcasts, animaties, video’s voor social media en werken we volgens een nieuwe digitale publicatiestrategie. Daarom zijn we op zoek naar versterking in de vorm van een Digital Publisher. Lees hieronder meer over de functie en solliciteer … Continued The post Elsevier Weekblad zoekt een Digital Publisher appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 14u15  ?Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van?? Prinsjesdag staat voor de deur en dus wordt morgen de Rijksbegroting van het komende politieke jaar bekend. Al is een aantal cijfers al gelekt: zo gaat de koopkracht gemiddeld 1,5 procent omhoog. Dat is een mooi cijfer, maar het kabinet kwam eerder met mooie voorspellingen waar weinig van terechtkwam. Zo voorspelde het Centraal Plan Bureau … Continued The post ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 14u15  Zo hield Ollongren rapport over sleepwet achter Lees meer >
15/09 09u45  Rutte wil ?recht doen aan journalistieke productie? en houdt zich op de vlakte Lees meer >
15/09 09u45  ?Ik zoek altijd naar het shock-effect? Lees meer >
14/09 17u45  Nasleep Chemnitz dreigt Duitse regering in crisis te storten Na het hoogoplopende conflict tussen bondskanselier Angela Merkel en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer over asielbeleid, dient de volgende crisis zich alweer aan in Berlijn. Er is veel onenigheid over de lezing van de recente demonstraties in de Oost-Duitse stad Chemnitz, die losbarstten nadat een 35-jarige man werd doodgestoken. Opnieuw speelt Seehofer een hoofdrol. … Continued The post Nasleep Chemnitz dreigt Duitse regering in crisis te storten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/09 17u45  Onno Aerden: ?Waarom ik de VVD weer een optimistische talentenjacht gun? Gewezen VVD-kandidaat-Tweede Kamerlid Onno Aerden beziet met treurnis de staat waarin zijn oude partij is geraakt. Pleidooi voor een renaissance van de talentenjacht die de VVD rond 2010 onweerstaanbaar maakte. Het was in het voorjaar van 2008 dat ik, tijdens een of andere bijeenkomst op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag, in gesprek raakte … Continued The post Onno Aerden: ‘Waarom ik de VVD weer een optimistische talentenjacht gun’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/09 17u45  Kamer gaat ING ter verantwoording roepen over witwasaffaire De Tweede Kamer neemt geen genoegen met excuses van topman Ralph Hamers van ING en het vertrek van financieel directeur Koos Timmermans over het witwasschandaal bij de bank en wil een hoorzitting. Ander nieuws van vrijdag 14 september: op de valreep is er een akkoord over de nieuwe politie-cao, spoedoverleg over de varkenpest en onthullingen … Continued The post Kamer gaat ING ter verantwoording roepen over witwasaffaire appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 11u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/09 11u45  ?EU moet soeverein Hongarije met rust laten??Lees meer >
13/09 20u45  ?Wie geboren wordt in een overvol konijnenhok is er gewoon aan gewend?Lees meer >
13/09 20u45  Trump: Democraten hebben dodental Puerto Rico gemanipuleerdDe Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt de Democraten van een verkeerde telling van de doden door twee natuurrampen in Puerto Rico afgelopen jaar. Verder vandaag: bezwaren tegen fusie Tele2 en T-Mobile, het Eurovisie Songfestival strijkt neer in Tel Aviv en Stormy Daniels schrijft een boek. Trump: dodental na orkanen Puerto Rico (2017) was fake news … Continued The post Trump: Democraten hebben dodental Puerto Rico gemanipuleerd appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/09 17u15  Dit houdt de omstreden EU-auteursrechtwet inHet Europees Parlement stemde woensdag in met aanpassingen in de Europese auteursrechtwetgeving. Zo is in artikel 13 onder meer de zogenoemde uploadfilter vastgelegd, wat tot veel kritiek leidt. Wat zijn de gevolgen voor burgers, bedrijven en hun vrijheid van meningsuiting? Elsevier Weekblad zet de gevolgen van het omstreden wetsartikel op een rij. Waarmee heeft het … Continued The post Dit houdt de omstreden EU-auteursrechtwet in appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/09 12u30  ?Grens aan bevolkingsgroei is noodzakelijk om Nederland leefbaar te houden ??Lees meer >
12/09 18u15  EU-parlement wil Hongarije op de strafbank, dit is waaromEen meerderheid van het Europees Parlement is voor het activeren van de zwaarste strafprocedure tegen Hongarije. Ander nieuws van woensdag 12 september: ophef over een cartoon van Serena Williams, een visagiste die met de dood bedreigd wordt en Erdogan trekt weer meer macht naar zich toe. EU-parlement wil Hongarije op de strafbank De ontwikkelingen in … Continued The post EU-parlement wil Hongarije op de strafbank, dit is waarom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/09 18u15  ?Niet iedereen met overgewicht draagt daar zelf schuld aan?Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die zwaarlijvigheid brengt extra zorgkosten met zich mee. Reden om mensen met overgewicht een hogere ziektekostenpremie te laten betalen? Dat gaat volgens u een brug te ver. Lees een selectie van de reacties op … Continued The post ‘Niet iedereen met overgewicht draagt daar zelf schuld aan’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/09 13u15  Onderzoek brandweer: Bij brand kan lift toch redding biedenLees meer >
12/09 12u15  Seventy5: First Dutch SneakerstoreLezersaanbieding Ontvang als lezer een exclusieve korting van 20 procent op het mooie aanbod van Seventy5. Gebruik de kortingscode ?ELSE4? in de webshop. De code is geldig op de hele collectie. ? Te gebruiken tot en met 31 maart 2019 ? Code is niet te gebruiken in combinatie met de huidige sale Eerste sneakerstore van … Continued The post Seventy5: First Dutch Sneakerstore appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/09 12u15  Het is weer zover: ritueel alarm over veel hogere zorgpremieHet is weer de week voor Prinsjesdag, dus traditioneel lekt er dan van alles uit over de kabinetsplannen en de Miljoenennota. Daar hoort elk jaar ook bij: de premies voor het basispakket gaan omhoog! Boodschap voor 2019: ruim een tientje per maand meer. Ja, de zorgkosten stijgen altijd en gaan nooit meer omlaag. Ja, de … Continued The post Het is weer zover: ritueel alarm over veel hogere zorgpremie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/09 12u15  ?Wie kampt met overgewicht moet hogere zorgpremie betalen ??Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds de jaren tachtig is het percentage van mensen met matig of ernstig overgewicht bijna verdrievoudigd, van 5 procent naar 14 procent. Een op de vijf mensen kampt zelfs met obesitas – ernstig overgewicht. … Continued The post ‘Wie kampt met overgewicht moet hogere zorgpremie betalen …’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/09 12u15  Juncker kan bewaking buitengrenzen met gerust hart aan lidstaten zelf overlatenVoorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie pleitte woensdag in zijn State of the Union weinig verrassend voor verdere integratie om de soevereiniteit van de Europese Unie (EU) te beschermen. Hij wil daarvoor onder meer – zoals eerder anderen ook al bepleitten – een EU-grensbewakingsorganisatie van 10.000 mensen opzetten. Zoals telkens met Junckers voorstellen geldt: … Continued The post Juncker kan bewaking buitengrenzen met gerust hart aan lidstaten zelf overlaten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam19/09 09u45 - Elsevier.nl: Barbara Baarsma wordt de nieuwe directeur van Rabobank Amsterdam, een van de grootste lokale Rabobanken. Baarsma is nu nog directeur kennisontwikkeling van de bank en een van veelgevraagde mediagast. Baarsma bevestigt de benoeming na vragen van Elsevier Weekblad. ‘Ik ga met mijn poten in de modder staan, in het hart van de Rabobank,’ zegt ze. … Continued The post Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
4x ?Verdubbeling straf in probleemwijken is discriminerend??19/09 11u00 - Elsevier.nl: Lees meer >
3x Nasleep Chemnitz dreigt Duitse regering in crisis te storten14/09 17u45 - Elsevier.nl: Na het hoogoplopende conflict tussen bondskanselier Angela Merkel en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer over asielbeleid, dient de volgende crisis zich alweer aan in Berlijn. Er is veel onenigheid over de lezing van de recente demonstraties in de Oost-Duitse stad Chemnitz, die losbarstten nadat een 35-jarige man werd doodgestoken. Opnieuw speelt Seehofer een hoofdrol. … Continued The post Nasleep Chemnitz dreigt Duitse regering in crisis te storten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
3x ?Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van??17/09 14u15 - Elsevier.nl: Prinsjesdag staat voor de deur en dus wordt morgen de Rijksbegroting van het komende politieke jaar bekend. Al is een aantal cijfers al gelekt: zo gaat de koopkracht gemiddeld 1,5 procent omhoog. Dat is een mooi cijfer, maar het kabinet kwam eerder met mooie voorspellingen waar weinig van terechtkwam. Zo voorspelde het Centraal Plan Bureau … Continued The post ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
3x ?Zwaar misdrijf? Dan verblijfsvergunning inleveren??18/09 10u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
2x Kamer gaat ING ter verantwoording roepen over witwasaffaire14/09 17u45 - Elsevier.nl: De Tweede Kamer neemt geen genoegen met excuses van topman Ralph Hamers van ING en het vertrek van financieel directeur Koos Timmermans over het witwasschandaal bij de bank en wil een hoorzitting. Ander nieuws van vrijdag 14 september: op de valreep is er een akkoord over de nieuwe politie-cao, spoedoverleg over de varkenpest en onthullingen … Continued The post Kamer gaat ING ter verantwoording roepen over witwasaffaire appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Amsterdamse SP-wethouder begripvol over kraak We Are Here, oppositie verontwaardigd17/09 20u00 - Elsevier.nl: Een nieuwe kraakactie van We Are Here, ditmaal pal naast het huis van de Amsterdamse wethouder van Wonen, zet begripvolle SP en GroenLinks lijnrecht tegenover verontwaardigde VVD, CDA en Forum voor Democratie. En ander nieuws van maandag 17 september: GroenLinkser wil Juncker opvolgen als voorzitter Europese Commissie, Merkel zou hebben besloten tot gevoelig ontslag inlichtingenchef … Continued The post Amsterdamse SP-wethouder begripvol over kraak We Are Here, oppositie verontwaardigd appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Onno Aerden: ?Waarom ik de VVD weer een optimistische talentenjacht gun?14/09 17u45 - Elsevier.nl: Gewezen VVD-kandidaat-Tweede Kamerlid Onno Aerden beziet met treurnis de staat waarin zijn oude partij is geraakt. Pleidooi voor een renaissance van de talentenjacht die de VVD rond 2010 onweerstaanbaar maakte. Het was in het voorjaar van 2008 dat ik, tijdens een of andere bijeenkomst op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag, in gesprek raakte … Continued The post Onno Aerden: ‘Waarom ik de VVD weer een optimistische talentenjacht gun’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Juncker kan bewaking buitengrenzen met gerust hart aan lidstaten zelf overlaten12/09 12u15 - Elsevier.nl: Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie pleitte woensdag in zijn State of the Union weinig verrassend voor verdere integratie om de soevereiniteit van de Europese Unie (EU) te beschermen. Hij wil daarvoor onder meer – zoals eerder anderen ook al bepleitten – een EU-grensbewakingsorganisatie van 10.000 mensen opzetten. Zoals telkens met Junckers voorstellen geldt: … Continued The post Juncker kan bewaking buitengrenzen met gerust hart aan lidstaten zelf overlaten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x ?Wie kampt met overgewicht moet hogere zorgpremie betalen ??12/09 12u15 - Elsevier.nl: Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds de jaren tachtig is het percentage van mensen met matig of ernstig overgewicht bijna verdrievoudigd, van 5 procent naar 14 procent. Een op de vijf mensen kampt zelfs met obesitas – ernstig overgewicht. … Continued The post ‘Wie kampt met overgewicht moet hogere zorgpremie betalen …’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
33684
Gelezen:
18350
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven