vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/03 23u00  May eist ?solidariteit? EU tegen Rusland, maar krijgt dat niet van iedereen De Britten voeren de druk op de rest van de Europese Unie op om hun kant te kiezen in het hoger oplopende conflict met Rusland. De Britse premier Theresa May noemde Rusland donderdag een ?bedreiging voor heel Europa? en eist dat andere lidstaten de ?Russische agressie tegen het westen? unaniem veroordelen. De Britse premier was … Continued The post May eist ‘solidariteit’ EU tegen Rusland, maar krijgt dat niet van iedereen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 23u00  Sebastian Kurz: ?Voor de politieke islam is geen plaats? In juli vervangt Oostenrijk Bulgarije als voorzitter van de Europese Raad. Voor de nieuwe premier Sebastian Kurz is dat het moment om de immigratie naar Europa verder in te dammen. ?Zoals het gaat, kan het niet langer.? Dat meldt de Duitse krant Die Welt. Premier Sebastian Kurz stond al langer bekend om zijn standpunten tegen … Continued The post Sebastian Kurz: ‘Voor de politieke islam is geen plaats’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 18u15  Geen ?stiekeme? wetten meer voor EU, maar hoe? Lees meer >
22/03 18u15  Advies van campagnestrateeg: ?D66 is toe aan leiderschapswissel? Nu het stof een dag na de gemeenteraadsverkiezingen neerdwarrelt, is het tijd om de balans op te maken. Wie heeft een goede campagne gevoerd en welke partij is mogelijk toe aan een leiderschapswissel? Campagnestrateeg Henri Kruithof (voorheen onder meer voorlichter bij de VVD): ‘De rol van Pechtold is uitgewerkt.’ Ook Kruithof kan er niet omheen: … Continued The post Advies van campagnestrateeg: ‘D66 is toe aan leiderschapswissel’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 15u00  Islam-standpunt splijt Duitse coalitie en bevolking Hoort de islam bij Duitsland? Die vraag dreigt een splijtzwam te worden in de onlangs aangetreden GroKo, de Duitse coalitie tussen conservatieven en sociaal-democraten. Minister Seehofer vindt dat de islam niet bij Duitsland hoort, bondskanselier Merkel vindt van wel. De meerderheid van het volk lijkt het met Seehofer eens te zijn. Sinds minister van Binnenlandse … Continued The post Islam-standpunt splijt Duitse coalitie en bevolking appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 11u30  Cultuurschok voor de Rooien Wat is er toch aan de hand op links? Het ‘Klavereffect’ zuigt PvdA, SP en D66 leeg. GroenLinks plukt nu de vruchten van het jarenlang opzij schuiven van oude partijtijgers. De nieuwe SP-leider Lilian Marijnissen voerde een goede campagne, maar in veel gemeenten hebben de kiezers haar partij gehalveerd. PvdA-collega Lodewijk Asscher trok foutloos door … Continued The post Cultuurschok voor de Rooien appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 10u30  Bahama?s alsnog aangemerkt als belastingparadijs Lees meer >
22/03 10u30  De winnaars en verliezers van de gemeenteraadsverkiezingen Vertrouwde patronen en opzienbarende trendbreuken wisselen elkaar af in de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Wie zijn de grootste winnaars en verliezers in de grote steden? Net als vier jaar terug zijn de lokale partijen bij elkaar opgeteld het grootst, terwijl in veel gemeenten ook VVD en CDA hun sterke positie hebben behouden. Maar lang niet … Continued The post De winnaars en verliezers van de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 01u30  Exit poll: GroenLinks verovert Amsterdam, dreun D66 Kort nadat de stembureaus zijn gesloten, komen de eerste exit polls binnen. In Amsterdam is GroenLinks de grote winnaar, D66 is de grootste verliezer. DENK, Forum voor Democratie en Bij1 krijgen voet aan de grond in de hoofdstad. De SP levert zetels in. GroenLinks is onder leiding van Rutger Groot Wassink voor het eerst de … Continued The post Exit poll: GroenLinks verovert Amsterdam, dreun D66 appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 01u30  Exit polls: Nederland verdeeld over Sleepwet De eerste exitpolls voor de uitslag van het raadgevend referendum over de Sleepwet zijn binnen. De opkomst was 48 procent. Daarmee is de drempel ruim gehaald: die lag op 30 procent. De uitslag spant erom, met een nipte winst voor het voor-kamp: 49 procent stemt in de eerste exitpolls voor, en 48 procent tegen. Drie … Continued The post Exit polls: Nederland verdeeld over Sleepwet appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 01u30  Nederland perfect verdeeld: hoe nu verder met de Sleepwet? Lees meer >
22/03 01u30  Nieuwkomers bewijzen: lokale democratie werkt De eerste exitpolls van de verkiezingen voor de gemeenteraden tonen geen grote aardverschuivingen, maar wel een degelijke opfrissing van het lokale politieke landschap, schrijft Carla Joosten. Belangrijkste kenmerken van de te verwachten uitslag is de groei van de lokale partijen en de opkomst van DENK, al doet die partij maar in 12 van de 335 … Continued The post Nieuwkomers bewijzen: lokale democratie werkt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 18u00  Overzicht van een knotsgekke campagne: radicalen voerden boventoon Lees meer >
21/03 18u00  Tirade tegen Amerika moet Palestijnse chaos maskeren Lees meer >
21/03 18u00  ?Turks sprekende waarnemer gaat mee het stemhokje in? Een opvallende observatie in een stembureau in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Daar zouden waarnemers kiezers in het Turks instrueren op welke partij ze moeten stemmen, en in sommige gevallen zelfs het stemhokje mee ingaan. Dat meldt cabaretier Johan Goossens, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zelf als waarnemer in het stembureau werkt, op Twitter. Ik … Continued The post ‘Turks sprekende waarnemer gaat mee het stemhokje in’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 23u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 18u00  Sarkozy achtervolgd door spook van KhaddafiOud-president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy werd gisteren opgepakt en verhoord over een corruptieschandaal. Sarkozy wordt ervan verdacht 50 miljoen euro te hebben ontvangen van oud-dictator Muammar al-Khaddafi. Maar dit is niet de enige affaire waar Sarkozy in verwikkeld is. Een oud-medewerker van Khaddafi heeft verklaard vijf miljoen in contanten in een koffertje naar het Franse … Continued The post Sarkozy achtervolgd door spook van Khaddafi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 13u15  Overzicht van een knotsgekke campagne: extremen voerden de boventoonLees meer >
21/03 10u00  Hoe schadelijk is uw knapperend haardvuurtje?In de zoektocht naar andere energiebronnen dan aardgas is het ouderwetse hout stoken in opmars. Maar ook daar kleven nadelen aan. Het verbranden van hout veroorzaakt fijnstof, die hinderlijk en schadelijk is voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. Lees ook: De open haard onder vuur – waarom willen steeds meer mensen houtgestookte kachels aan … Continued The post Hoe schadelijk is uw knapperend haardvuurtje? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 23u45  Eindsprint DENK: App-campagne voor islamitische achterbanEen dag voor de gemeenteraadsverkiezingen trekt de Rotterdamse fractie van DENK nog even een eindsprint. De partij stuurt appjes rond waarin de eigen partijpunten worden vergeleken met die van andere ?progressieve? partijen. In de appjes, die door het onthutste kandidaat-raadslid voor de PvdA Latif Tali uit Rotterdam op Twitter werden verspreid, stipt DENK vooral islamitische … Continued The post Eindsprint DENK: App-campagne voor islamitische achterban appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 23u45  Juncker rijdt May in wielen met gelukwens aan PoetinDe voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft de Britse regering in verlegenheid gebracht. Juist nu de Britse premier Theresa May Rusland wil raken met sancties, doet Juncker een handreiking naar de Russische president Vladimir Poetin. May stelde vorige week sancties in tegen Moskou, nadat de Russische dubbelspion Sergej Skripal werd vergiftigd met zenuwgas. … Continued The post Juncker rijdt May in wielen met gelukwens aan Poetin appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 19u30  Chappaquiddick, Ted Kennedy?s ongelukseilandTed Kennedy verspeelde in 1969 op Chappaquiddick zijn kans op het Witte Huis. Dertig jaar later, in juli 1999, stortte zijn neefje John F. Kennedy Jr. met zijn vliegtuig neer bij het aanpalende eiland Martha’s Vineyard. En Bill Clinton kwam hier elke zomer zijn beroerde golf etaleren. Lees hieronder het verslag dat Amerika-kenner Rik Kuethe … Continued The post Chappaquiddick, Ted Kennedy’s ongelukseiland appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 19u30  IS maakt opmars in Damascus. Is de terreurgroep terug?Lees meer >
20/03 19u30  Politie onthult: kindermisbruik explosief gestegenOpvallende cijfers uit Londen: het aantal geregistreerde gevallen van kindermisbruik is vorig jaar met maar liefst 30 procent gestegen. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er iets vergelijkbaars speelt als met de misbruikschandalen in Telford en Rotherham waar bendes Pakistaanse mannen tientallen jaren op ongekende schaal jonge meisjes misbruikten. De Londense politie Scotland … Continued The post Politie onthult: kindermisbruik explosief gestegen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 19u30  Franse intelligentsia luidt noodklok over islamismeHonderd intellectuelen vormen in Frankrijk een front tegen de toenemende invloed van de politieke islam in het maatschappelijk debat. De oproep verbindt zowel denkers aan de linkerkant van het politieke spectrum als aan de rechterkant. ?De politieke islam is uit op zoveel mogelijk terreinwinst.? ?Nee tegen islamistisch separatisme,? luidt de kreet in het ingezonden stuk, … Continued The post Franse intelligentsia luidt noodklok over islamisme appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 18u15  Facebook-koersen in vrije val na dataschandaal Cambridge AnalyticaLees meer >
20/03 14u45  Ollongren wil integriteitseis lokaal bestuur: zegen of bemoeizucht?Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) wil hogere eisen stellen aan de integriteit van wethouders, die na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart worden benoemd. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet verplicht worden, en wethouders moeten voldoen aan een lijst voorwaarden. Noodzakelijk instrument in de strijd tegen corruptie, of een motie van wantrouwen tegen … Continued The post Ollongren wil integriteitseis lokaal bestuur: zegen of bemoeizucht? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 14u45  In deze gemeenten stapten de meeste raadsleden opLees meer >
20/03 14u45  ?Nazi?s?, ?verkrachters?: hoe debat in Randstad steeds grover wordtIn Rotterdam doen DENK en PVV aangifte tegen elkaar wegens beschuldigingen in een debat. Nergens lopen de spanningen zo hoog op als in de Maasstad, al kunnen de partijen in Amsterdam er ook wat van. De grofste aantijgingen op een rijtje, die over alles gaan behalve over lokale politiek. De nieuwste campagnevideo van de PVV … Continued The post ‘Nazi’s’, ‘verkrachters’: hoe debat in Randstad steeds grover wordt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 14u45  ?Allesweter? over wie Holleeder sprak is bekendeLees meer >
19/03 19u15  Ollongren wil integriteitseis lokaal bestuur: zege of bemoeizucht?Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) wil hogere eisen stellen aan de integriteit van nieuwe wethouders, die na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart worden benoemd. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet verplicht worden, en wethouders moeten voldoen aan een checklist. Noodzakelijk instrument in de strijd tegen corruptie, of een motie van wantrouwen tegen de … Continued The post Ollongren wil integriteitseis lokaal bestuur: zege of bemoeizucht? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 18u15  Deze imams adviseren salafisten om op DENK te stemmenSalafistische imams hebben een stemadvies uitgebracht voor hun volgelingen. Het advies is niet verrassend: de imams roepen hun aanhangers op om bij de gemeenteraadsverkiezingen te stemmen op DENK en de Haagse Partij van de Eenheid. De salafistische imams Suhayb Salam van de AlFitrah-moskee in Utrecht, sjeikh Mahmoud Alshershebie van de El Thawheedmoskee in Amsterdam en … Continued The post Deze imams adviseren salafisten om op DENK te stemmen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 13u45  Dit moet u weten over de overwinning van PoetinVladimir Poetin (65) heeft een ruime verkiezingszege geboekt en blijft nog zes jaar president van Rusland. Het wordt zijn vierde termijn als Russisch leider, ditmaal behaald als niet-partijgebonden kandidaat. Met meer dan 95 procent van de stemmen geteld, is de zittende president volgens de kiesraad zeker van 76,5 procent van de uitgebrachte stemmen. Dit is … Continued The post Dit moet u weten over de overwinning van Poetin appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 13u45  Ja of nee tegen Sleepwet? Dit zeggen voor- en tegenstandersLees meer >
18/03 21u15  Deze burgemeesters werden ook bedreigdHet gaat goed met burgemeester Wil Houben van Voerendaal, die eerder deze week in het nieuws kwam omdat hij eind februari met een vuurwapen is bedreigd. In een bericht op Facebook schrijft Houben zondag dat mensen zich over hem geen zorgen hoeven te maken. ‘Ik voel me goed en heb alles onder controle. Ik weet … Continued The post Deze burgemeesters werden ook bedreigd appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/03 15u45  Hoe ontslag McCabe machtsspel bij FBI blootlegtLees meer >
17/03 18u45  Extreem-links demonstreert zondag: waarom en met wie?Zondag trekt een bonte stoet van (extreem-)linkse groepen door Amsterdam om te demonstreren tegen racisme. In januari ontstond veel ophef over de demonstratie, onder meer omdat linkse partijen er zij aan zij zouden lopen met tal van dubieuze organisaties. Waar dient de demonstratie ‘geen racisten in de raad’ toe, en wie lopen er allemaal mee? … Continued The post Extreem-links demonstreert zondag: waarom en met wie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/03 15u15  Deze populaire accounts werden verbannen van sociale mediaDeze week verwijderde Facebook het account van Britain First: de extreemrechtse Britse organisatie en haar leiders verspreidden volgens het sociale medium grove berichten en schonden de huisregels. Het afgelopen jaar zijn geregeld populaire gebruikers van sociale media verwijderd om de inhoud van hun berichten: censuur? Britain First is een rechts-nationalistische partij die fel tegenstander is … Continued The post Deze populaire accounts werden verbannen van sociale media appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/03 00u15  Zoenposters komen toch naar Amsterdam, maar niet dankzij gemeenteLees meer >
16/03 21u45  Na de ministerraad: ik ben geen politicoloogLees meer >
16/03 17u00  Rutte kritisch op PVV-filmpje: ?Onsmakelijk?Een nieuw campagnefilmpje van de PVV wekt afschuw op sociale media. Op de publieke omroep is een felle tirade tegen de islam te zien, die wordt uitgezonden in de zendtijd voor politieke partijen. Ook vanuit de politiek klinkt harde kritiek op het filmpje. In het bijna drie minuten durende filmpje trekt de PVV fel van … Continued The post Rutte kritisch op PVV-filmpje: ‘Onsmakelijk’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/03 17u00  Deze landen halen NAVO-norm (niet)Ondanks herhaaldelijke oproepen van de Amerikaanse president Donald Trump aan zijn NAVO-bondgenoten om hun defensiebudget op te schroeven, halen vele landen de norm nog altijd niet. Slechts drie lidstaten uit de Europese Unie (EU) voldoen aan de NAVO-norm van 2 procent van het bruto binnenlands product. Donderdag bracht de NAVO het jaarlijkse budgetrapport uit. Secretaris-generaal … Continued The post Deze landen halen NAVO-norm (niet) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/03 14u30  Verzet van D66 en Islam Democraten tegen PVV-filmpjeEen nieuw campagnefilmpje van de PVV wekt afschuw op sociale media. Op de publieke omroep is een felle tirade tegen de islam te zien, die wordt uitgezonden in de zendtijd voor politieke partijen. D66 komt met een soortgelijk filmpje, terwijl Islam Democraten aangifte gaat doen. In het bijna drie minuten durende filmpje trekt de PVV … Continued The post Verzet van D66 en Islam Democraten tegen PVV-filmpje appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/03 14u30  Steeds minder mensen naar belastingkantoorLees meer >
16/03 12u15  Timmermans spreekt burgers over rietjes, maar niet over SelmayrFrans Timmermans was donderdag te gast in Tivoli Vredenburg in Utrecht, niet om te praten over de omstreden benoeming van Martin Selmayr als secretaris-generaal van de Europese Commissie, maar over duurzaamheid. Eerder op de dag zei Timmermans de ophef over Selmayr te betreuren. Timmermans reageerde donderdag voor het eerst op de benoeming van Martin Selmayr. … Continued The post Timmermans spreekt burgers over rietjes, maar niet over Selmayr appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/03 10u00  PVV-campagnefilmpje over islam wekt afschuwEen nieuw campagnefilmpje van de PVV wekt afschuw op sociale media. Op de publieke omroep is een felle tirade tegen de islam te zien, die wordt uitgezonden in de zendtijd voor politieke partijen. Critici vinden de video racistisch en discriminerend en roepen op tot een verbod. In het bijna drie minuten durende filmpje trekt de … Continued The post PVV-campagnefilmpje over islam wekt afschuw appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/03 00u00  Wat gebeurde met 6,5 miljoen euro subsidiegeld?Bij The Hague Security Delta (HSD), een publiek-private organisatie die zich bezighoudt met veiligheid, is mogelijk 6,5 miljoen euro aan belastinggeld verdwenen. Ex-directeur Rob de Wijk heeft daarvan wellicht 7,5 ton in zijn eigen zak gestoken. HSD is een onafhankelijk platform, opgericht in 2013, waar overheid, bedrijven en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van innovatie … Continued The post Wat gebeurde met 6,5 miljoen euro subsidiegeld? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Sebastian Kurz: ?Voor de politieke islam is geen plaats?22/03 23u00 - Elsevier.nl: In juli vervangt Oostenrijk Bulgarije als voorzitter van de Europese Raad. Voor de nieuwe premier Sebastian Kurz is dat het moment om de immigratie naar Europa verder in te dammen. ?Zoals het gaat, kan het niet langer.? Dat meldt de Duitse krant Die Welt. Premier Sebastian Kurz stond al langer bekend om zijn standpunten tegen … Continued The post Sebastian Kurz: ‘Voor de politieke islam is geen plaats’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
4x May eist ?solidariteit? EU tegen Rusland, maar krijgt dat niet van iedereen22/03 23u00 - Elsevier.nl: De Britten voeren de druk op de rest van de Europese Unie op om hun kant te kiezen in het hoger oplopende conflict met Rusland. De Britse premier Theresa May noemde Rusland donderdag een ?bedreiging voor heel Europa? en eist dat andere lidstaten de ?Russische agressie tegen het westen? unaniem veroordelen. De Britse premier was … Continued The post May eist ‘solidariteit’ EU tegen Rusland, maar krijgt dat niet van iedereen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
3x Advies van campagnestrateeg: ?D66 is toe aan leiderschapswissel?22/03 18u15 - Elsevier.nl: Nu het stof een dag na de gemeenteraadsverkiezingen neerdwarrelt, is het tijd om de balans op te maken. Wie heeft een goede campagne gevoerd en welke partij is mogelijk toe aan een leiderschapswissel? Campagnestrateeg Henri Kruithof (voorheen onder meer voorlichter bij de VVD): ‘De rol van Pechtold is uitgewerkt.’ Ook Kruithof kan er niet omheen: … Continued The post Advies van campagnestrateeg: ‘D66 is toe aan leiderschapswissel’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
3x Geen ?stiekeme? wetten meer voor EU, maar hoe?22/03 18u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
2x Exit poll: GroenLinks verovert Amsterdam, dreun D6622/03 01u30 - Elsevier.nl: Kort nadat de stembureaus zijn gesloten, komen de eerste exit polls binnen. In Amsterdam is GroenLinks de grote winnaar, D66 is de grootste verliezer. DENK, Forum voor Democratie en Bij1 krijgen voet aan de grond in de hoofdstad. De SP levert zetels in. GroenLinks is onder leiding van Rutger Groot Wassink voor het eerst de … Continued The post Exit poll: GroenLinks verovert Amsterdam, dreun D66 appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x De winnaars en verliezers van de gemeenteraadsverkiezingen22/03 10u30 - Elsevier.nl: Vertrouwde patronen en opzienbarende trendbreuken wisselen elkaar af in de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Wie zijn de grootste winnaars en verliezers in de grote steden? Net als vier jaar terug zijn de lokale partijen bij elkaar opgeteld het grootst, terwijl in veel gemeenten ook VVD en CDA hun sterke positie hebben behouden. Maar lang niet … Continued The post De winnaars en verliezers van de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Bahama?s alsnog aangemerkt als belastingparadijs22/03 10u30 - Elsevier.nl: Lees meer >
2x Cultuurschok voor de Rooien22/03 11u30 - Elsevier.nl: Wat is er toch aan de hand op links? Het ‘Klavereffect’ zuigt PvdA, SP en D66 leeg. GroenLinks plukt nu de vruchten van het jarenlang opzij schuiven van oude partijtijgers. De nieuwe SP-leider Lilian Marijnissen voerde een goede campagne, maar in veel gemeenten hebben de kiezers haar partij gehalveerd. PvdA-collega Lodewijk Asscher trok foutloos door … Continued The post Cultuurschok voor de Rooien appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Islam-standpunt splijt Duitse coalitie en bevolking22/03 15u00 - Elsevier.nl: Hoort de islam bij Duitsland? Die vraag dreigt een splijtzwam te worden in de onlangs aangetreden GroKo, de Duitse coalitie tussen conservatieven en sociaal-democraten. Minister Seehofer vindt dat de islam niet bij Duitsland hoort, bondskanselier Merkel vindt van wel. De meerderheid van het volk lijkt het met Seehofer eens te zijn. Sinds minister van Binnenlandse … Continued The post Islam-standpunt splijt Duitse coalitie en bevolking appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x ?Turks sprekende waarnemer gaat mee het stemhokje in?21/03 18u00 - Elsevier.nl: Een opvallende observatie in een stembureau in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Daar zouden waarnemers kiezers in het Turks instrueren op welke partij ze moeten stemmen, en in sommige gevallen zelfs het stemhokje mee ingaan. Dat meldt cabaretier Johan Goossens, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zelf als waarnemer in het stembureau werkt, op Twitter. Ik … Continued The post ‘Turks sprekende waarnemer gaat mee het stemhokje in’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
39


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven