vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u00
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
26/04 11u00  ?Royaal leven van gemeenschapsgeld moet maar eens afgelopen zijn? De Tweede Kamer is verontwaardigd over de declaraties van Anton Pijpers, bestuursvoorzitter van de Universiteit Utrecht. Hij declareerde in 2018 124.000 euro aan reiskosten, vooral aan een dienstauto met chauffeur. Onacceptabel, of horen dergelijke declaraties bij een baan als universiteitsbestuurder? Lees hierbij een selectie van de reacties op de Stelling van de Dag. In de … Continued The post ‘Royaal leven van gemeenschapsgeld moet maar eens afgelopen zijn’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/04 11u00  ?Henk Otten is slachtoffer van karaktermoord?? Lees meer >
25/04 17u15  FVD?er Otten maakte 30.000 euro over aan zichzelf Het partijbestuur van Forum voor Democratie (FVD) heeft Henk Otten, leider van de Eerste Kamerfractie van de partij, verzocht om ‘eervol terug te treden’ als medewerker van de Tweede Kamerfractie en zijn contract op te zeggen. Hij blijkt onlangs 30.000 euro aan zichzelf te hebben overgemaakt, meldt NRC. Otten bevestigt de betaling tegenover het avondblad, … Continued The post FVD’er Otten maakte 30.000 euro over aan zichzelf appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/04 14u45  Machtsstrijd binnen FVD: wie wint? Het partijbestuur van Forum voor Democratie (FVD) heeft Henk Otten, leider van de Eerste Kamerfractie van de partij, verzocht om ‘eervol terug te treden’ als medewerker van de Tweede Kamerfractie en zijn contract op te zeggen. Dat twitterde partijleider Thierry Baudet woensdag. Hij wenst Otten veel succes in zijn rol als ‘beoogd Eerste Kamerlid’. Betekent … Continued The post Machtsstrijd binnen FVD: wie wint? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/04 12u15  ?Declaratie van 124.000 euro aan reiskosten door universiteitsbestuurder is onacceptabel? In politiek Den Haag is verontwaardiging ontstaan over de declaraties van Anton Pijpers, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht. Afgelopen week werd bekend dat hij in 2018 in totaal voor ruim 124.000 euro aan reiskosten heeft gedeclareerd. Het grootste deel van dat geld is besteed aan een dienstauto met chauffeur, staat … Continued The post ‘Declaratie van 124.000 euro aan reiskosten door universiteitsbestuurder is onacceptabel’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/04 10u00  ?Vrijheid van meningsuiting is heilig, maar er zijn grenzen? De Amerikaanse prediker Steven Anderson (37) wil ‘zieltjes gaan winnen’ in Amsterdam. De voorganger van een Baptistenkerk in de staat Arizona is voorstander van de doodstraf voor homoseksuelen en ontkenner van de Holocaust. Moet hij bij de grens worden geweerd of heeft ook hij recht op vrijheid van meningsuiting? Dit vindt u. In de rubriek … Continued The post ‘Vrijheid van meningsuiting is heilig, maar er zijn grenzen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/04 19u15  In Delaware zijn ze Nederlandse kolonisten nog niet vergeten Over de Nederlandse rol in New York weet bijna iedereen wel wat. Maar ook in de nabijgelegen staat Delaware waren Nederlanders als eerste. Het plaatsje Lewes in de staat Delaware is trots op zijn historie. In de winkelstraat, dat volstaat met 18e eeuwse Britse huizen, hangen Nederlandse vlaggen en bloeien honderden tulpen. Op de hoek … Continued The post In Delaware zijn ze Nederlandse kolonisten nog niet vergeten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/04 19u15  Greenpeace dreigt met rechtszaak. Doelwit: kolenbedrijven Lees meer >
24/04 14u45  Na VVD en FVD ook discussie bij CDA: ?Radicaal politiek midden nodig? In aanloop naar de Europese verkiezingen van volgende maand gaan steeds meer partijen in debat over de te volgen koers. Nadat Forum voor Democratie en de VVD afgelopen weekeinde de discussie openden, is het woensdag de beurt aan het CDA. Partijprominenten pleiten voor een ‘nieuw radicaal politiek midden’. Maar wat is dat eigenlijk? Diverse vooraanstaande … Continued The post Na VVD en FVD ook discussie bij CDA: ‘Radicaal politiek midden nodig’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/04 14u45  Dag van nationale rouw in Sri Lanka in beeld Twee dagen na de aanslagen die op Eerste Paasdag ruim 350 levens eisten – ook drie Nederlanders kwamen om – was er dinsdag een dag van nationale rouw in Sri Lanka. Fotograaf Friso Wesseling is in de hoofdstad Colombo en legde vast hoe burgers de dag beleefden en het gewone leven weer proberen op te … Continued The post Dag van nationale rouw in Sri Lanka in beeld appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/04 12u30  ?Bijzonder onderwijs is kwalitatief uitstekend: afschaffing zou absurd zijn? VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff stelde artikel 23 afgelopen weekeinde ter discussie. We vroegen u: is afschaffing van het bijzonder onderwijs noodzakelijk om misstanden als op het Cornelius Haga Lyceum tegen te gaan? Of is de vrijheid van onderwijs daarvoor een te groot goed? Lees hier een selectie van de reacties op de Stelling van de Dag. … Continued The post ‘Bijzonder onderwijs is kwalitatief uitstekend: afschaffing zou absurd zijn’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/04 12u30  ?Ga juist in discussie met haatprediker?? Lees meer >
23/04 19u15  Waarom er meer winkelwinnaars dan -verliezers zijn en de V&D moet terugkomen Enig darwinisme is de retail niet vreemd. Wie zijn de winnaars? En wie de verliezers? En wie worden de winnaars van de toekomst? En waarom is het warenhuis niet ten dode opgeschreven? En waarom moet het middensegment terugkomen – van nooit weggeweest? In dit artikel de antwoorden. De retail staat namelijk aan de vooravond van … Continued The post Waarom er meer winkelwinnaars dan -verliezers zijn en de V&D moet terugkomen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/04 19u15  Geweld tegen christenen: ook deze kerken werden aangevallen Lees meer >
23/04 14u15  ?Tijd om bijzonder onderwijs af te schaffen? Met de misstanden op het islamitische Cornelius Haga Lyceum is de discussie over het bijzonder onderwijs weer opgelaaid. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff stelde afgelopen weekeinde artikel 23, waarin de vrijheid van onderwijs is gewaarborgd, openlijk ter discussie. ‘Als de vrijheid van onderwijs een ongewenst neveneffect heeft dat er scholen worden opgericht die dienstbaar zijn aan segregatie … Continued The post ‘Tijd om bijzonder onderwijs af te schaffen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 11u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x FVD?er Otten maakte 30.000 euro over aan zichzelf25/04 17u15 - Elsevier.nl: Het partijbestuur van Forum voor Democratie (FVD) heeft Henk Otten, leider van de Eerste Kamerfractie van de partij, verzocht om ‘eervol terug te treden’ als medewerker van de Tweede Kamerfractie en zijn contract op te zeggen. Hij blijkt onlangs 30.000 euro aan zichzelf te hebben overgemaakt, meldt NRC. Otten bevestigt de betaling tegenover het avondblad, … Continued The post FVD’er Otten maakte 30.000 euro over aan zichzelf appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x ?Royaal leven van gemeenschapsgeld moet maar eens afgelopen zijn?26/04 11u00 - Elsevier.nl: De Tweede Kamer is verontwaardigd over de declaraties van Anton Pijpers, bestuursvoorzitter van de Universiteit Utrecht. Hij declareerde in 2018 124.000 euro aan reiskosten, vooral aan een dienstauto met chauffeur. Onacceptabel, of horen dergelijke declaraties bij een baan als universiteitsbestuurder? Lees hierbij een selectie van de reacties op de Stelling van de Dag. In de … Continued The post ‘Royaal leven van gemeenschapsgeld moet maar eens afgelopen zijn’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x ?Gebruik de term ?allochtoon? niet langer?19/04 12u45 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x In wapendebat zijn ?gun shows? het volgende doelwit19/04 16u00 - Elsevier.nl: Het wapendebat in Amerika laait weer op in aanloop naar de verkiezingen in 2020. Zijn wapenshows het kind van de rekening? Amerikanen kunnen op allerlei plekken wapens kopen; er zijn kleine en grote wapenwinkels, sportzaken die vuurwapens aanbieden en in bepaalde staten kan je zelfs in de supermarkt je ammunitie aanschaffen. Naar schatting zijn er … Continued The post In wapendebat zijn ‘gun shows’ het volgende doelwit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Zelfs Democraten geloven niet meer in impeachment Trump19/04 16u00 - Elsevier.nl: Het Mueller-rapport legt stap voor stap uit hoe Trump het onderzoek naar hem probeerde tegen te werken. Het schetst geen fraai beeld. Toch viert hij feest, want politieke gevolgen lijkt het niet te hebben. Twee jaar onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller hebben geleid tot een document van bijna 450 pagina?s, waarin wordt gesteld dat … Continued The post Zelfs Democraten geloven niet meer in impeachment Trump appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Hoe levendig is het Europese christendom nog?19/04 17u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x ?Tijd om bijzonder onderwijs af te schaffen?23/04 14u15 - Elsevier.nl: Met de misstanden op het islamitische Cornelius Haga Lyceum is de discussie over het bijzonder onderwijs weer opgelaaid. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff stelde afgelopen weekeinde artikel 23, waarin de vrijheid van onderwijs is gewaarborgd, openlijk ter discussie. ‘Als de vrijheid van onderwijs een ongewenst neveneffect heeft dat er scholen worden opgericht die dienstbaar zijn aan segregatie … Continued The post ‘Tijd om bijzonder onderwijs af te schaffen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Geweld tegen christenen: ook deze kerken werden aangevallen23/04 19u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x Waarom er meer winkelwinnaars dan -verliezers zijn en de V&D moet terugkomen23/04 19u15 - Elsevier.nl: Enig darwinisme is de retail niet vreemd. Wie zijn de winnaars? En wie de verliezers? En wie worden de winnaars van de toekomst? En waarom is het warenhuis niet ten dode opgeschreven? En waarom moet het middensegment terugkomen – van nooit weggeweest? In dit artikel de antwoorden. De retail staat namelijk aan de vooravond van … Continued The post Waarom er meer winkelwinnaars dan -verliezers zijn en de V&D moet terugkomen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x ?Ga juist in discussie met haatprediker??24/04 12u30 - Elsevier.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
29948
Gelezen:
15187
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven