zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u45
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
05/04 00u15  Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten Het voornemen om de spaartaks radicaal om te gooien, is broddelwerk. Op het moment dat toenmalig staatssecretaris Menno Snel het plan vorig jaar september wereldkundig maakte, had het ministerie nog geen idee hoe dit zou uitpakken voor grote groepen belastingbetalers. Daarnaast brengt de hervorming ‘hoge uitvoeringslasten’ met zich mee en is het voor de fiscus … Continued The post Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
05/04 00u15  Is dit hťt moment om een huis te kopen voor de verhuur? Huurders staan in de rij, huizenprijzen stijgen en een spaar-rekening levert niets op. Een mooi moment om een huis te kopen voor de verhuur. Waarop moet de belegger letten? 1. Leuker dan een aandeel, maar ook meer risico?s Waarom particulieren steeds vaker verhuurder worden? ?Klanten vinden het een leuke, herkenbare belegging,? antwoordt Marcel Kuijer (45). … Continued The post Is dit hťt moment om een huis te kopen voor de verhuur? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
05/04 00u15  EW-onderzoek: Wat verdienen de helden van de coronacrisis? Niet alleen artsen en verpleegkundigen, maar ook schoonmakers, vuilnisophalers, bus- en vrachtwagenchauffeurs proberen de samenleving draaiende te houden tijdens de coronacrisis. Uit berichten op Facebook, LinkedIn en Twitter klinkt verontwaardiging over te lage salarissen voor deze cruciale beroepen. Wat verdienen de helden van de crisis? Afgestudeerden van de opleiding geneeskunde ontvangen tien jaar na het … Continued The post EW-onderzoek: Wat verdienen de helden van de coronacrisis? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/04 00u15  Voorzichtig herstel Europese beurzen na crash door corona en olieconflict De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag wat opgeveerd na de koersdreun op maandag. Ook andere Europese beurzen toonden voorzichtig herstel. De stemming werd gesteund door de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van overheden en centrale banken om de economische impact van het nieuwe coronavirus en het olieconflict tussen Rusland en Saudi-ArabiŽ te beperken. Beurzen in heel Europa … Continued The post Voorzichtig herstel Europese beurzen na crash door corona en olieconflict appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/04 00u15  Noodpakket van miljarden voor zzp?ers en bedrijven Het kabinet presenteerde dinsdagavond een noodpakket van tientallen miljarden voor kleine en grote bedrijven. Werkgevers krijgen meer financiŽle steun om het loon van hun werknemers door te betalen. Zzp’ers zonder opdrachten krijgen eenvoudiger een bijstandsuitkering. Het kabinet pompt de komende maanden tien tot twintig miljard euro in de economie om bedrijven overeind te houden. En … Continued The post Noodpakket van miljarden voor zzp’ers en bedrijven appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/04 00u15  Gratis leningen voor de staat? Helaas niet meer De Nederlandse overheid moet weer rente gaan betalen op nieuwe staatsobligaties, als het huidige tumult op de financiŽle markten aanhoudt. De stevige marktbewegingen tonen aan dat grootschalige steunpakketten in de coronacrisis niet gratis zijn, schrijft Marijn Jongsma. Woensdagmiddag 18 maart stond de Nederlandse tienjaarsrente op 0,1 procent, waarmee voor het eerst sinds het voorjaar van … Continued The post Gratis leningen voor de staat? Helaas niet meer appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/04 00u15  Alimentatie komende jaren steeds verder omlaag Van ex-partners wordt tegenwoordig verwacht dat zij snel op eigen benen staan. Met nieuwe (fiscale) regels voor de alimentatie tot gevolg. ?Nederland was wat betreft de regels bij echtscheidingen erg conservatief,? zegt scheidingsadvocaat Alexander Leuftink (39). Maar de laatste jaren zijn de regels veranderd, meer in lijn met maatschappelijke veranderingen. Scheidingen komen vaker voor en … Continued The post Alimentatie komende jaren steeds verder omlaag appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/04 00u15  Betalen om belasting te mogen betalen? Sinds 1 januari van dit jaar moeten bedrijven in het bezit zijn van zogeheten eHerkenning. Dat is nodig om te kunnen inloggen bij de Belastingdienst. De oude inlogmethode, met een door de Belastingdienst beschikbaar gestelde gebruikersnaam plus wachtwoord, bleek te weinig bescherming te bieden tegen hackers, en is daarom sinds dit jaar komen te vervallen. … Continued The post Betalen om belasting te mogen betalen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/04 00u15  Spotgoedkope obligaties, overbodige vliegtuigen De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie, wereldwijd en dus ook in Nederland. Wat betekent de pandemie voor ondernemers, beleggers, huizen(ver)kopers en uw spaargeld? De economieredactie van Elsevier Weekblad houdt u in dit blog op de hoogte. 25 maart: Geparkeerde vliegtuigen in Parijs Door: Jeroen van Wensen Eind deze maand gaat de tweede … Continued The post Spotgoedkope obligaties, overbodige vliegtuigen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/03 01u15  De coronacrisis raakt KLM midscheeps, hoe verder? De coronacrisis treft KLM midscheeps. De inkomsten zijn gedecimeerd, de uitgaven lopen door. Vijf vragen over de toekomst van KLM aan luchtvaarteconoom Eric Pels (50). Hoe belangrijk is het om KLM overeind te houden ?KLM strooit graag met berichten over hoe belangrijk de luchtvaartmaatschappij wel niet is voor Nederland. Het lijkt alsof het zonder KLM†doffe … Continued The post De coronacrisis raakt KLM midscheeps, hoe verder? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Is dit h√©t moment om een huis te kopen voor de verhuur?05/04 00u15 - Elsevier.nl: Huurders staan in de rij, huizenprijzen stijgen en een spaar-rekening levert niets op. Een mooi moment om een huis te kopen voor de verhuur. Waarop moet de belegger letten? 1. Leuker dan een aandeel, maar ook meer risico?s Waarom particulieren steeds vaker verhuurder worden? ?Klanten vinden het een leuke, herkenbare belegging,? antwoordt Marcel Kuijer (45). … Continued The post Is dit h√©t moment om een huis te kopen voor de verhuur? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x EW-onderzoek: Wat verdienen de helden van de coronacrisis?05/04 00u15 - Elsevier.nl: Niet alleen artsen en verpleegkundigen, maar ook schoonmakers, vuilnisophalers, bus- en vrachtwagenchauffeurs proberen de samenleving draaiende te houden tijdens de coronacrisis. Uit berichten op Facebook, LinkedIn en Twitter klinkt verontwaardiging over te lage salarissen voor deze cruciale beroepen. Wat verdienen de helden van de crisis? Afgestudeerden van de opleiding geneeskunde ontvangen tien jaar na het … Continued The post EW-onderzoek: Wat verdienen de helden van de coronacrisis? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten05/04 00u15 - Elsevier.nl: Het voornemen om de spaartaks radicaal om te gooien, is broddelwerk. Op het moment dat toenmalig staatssecretaris Menno Snel het plan vorig jaar september wereldkundig maakte, had het ministerie nog geen idee hoe dit zou uitpakken voor grote groepen belastingbetalers. Daarnaast brengt de hervorming ‘hoge uitvoeringslasten’ met zich mee en is het voor de fiscus … Continued The post Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x De coronacrisis raakt KLM midscheeps, hoe verder?29/03 01u15 - Elsevier.nl: De coronacrisis treft KLM midscheeps. De inkomsten zijn gedecimeerd, de uitgaven lopen door. Vijf vragen over de toekomst van KLM aan luchtvaarteconoom Eric Pels (50). Hoe belangrijk is het om KLM overeind te houden ?KLM strooit graag met berichten over hoe belangrijk de luchtvaartmaatschappij wel niet is voor Nederland. Het lijkt alsof het zonder KLM†doffe … Continued The post De coronacrisis raakt KLM midscheeps, hoe verder? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Spotgoedkope obligaties, overbodige vliegtuigen02/04 00u15 - Elsevier.nl: De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie, wereldwijd en dus ook in Nederland. Wat betekent de pandemie voor ondernemers, beleggers, huizen(ver)kopers en uw spaargeld? De economieredactie van Elsevier Weekblad houdt u in dit blog op de hoogte. 25 maart: Geparkeerde vliegtuigen in Parijs Door: Jeroen van Wensen Eind deze maand gaat de tweede … Continued The post Spotgoedkope obligaties, overbodige vliegtuigen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Betalen om belasting te mogen betalen?02/04 00u15 - Elsevier.nl: Sinds 1 januari van dit jaar moeten bedrijven in het bezit zijn van zogeheten eHerkenning. Dat is nodig om te kunnen inloggen bij de Belastingdienst. De oude inlogmethode, met een door de Belastingdienst beschikbaar gestelde gebruikersnaam plus wachtwoord, bleek te weinig bescherming te bieden tegen hackers, en is daarom sinds dit jaar komen te vervallen. … Continued The post Betalen om belasting te mogen betalen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Alimentatie komende jaren steeds verder omlaag02/04 00u15 - Elsevier.nl: Van ex-partners wordt tegenwoordig verwacht dat zij snel op eigen benen staan. Met nieuwe (fiscale) regels voor de alimentatie tot gevolg. ?Nederland was wat betreft de regels bij echtscheidingen erg conservatief,? zegt scheidingsadvocaat Alexander Leuftink (39). Maar de laatste jaren zijn de regels veranderd, meer in lijn met maatschappelijke veranderingen. Scheidingen komen vaker voor en … Continued The post Alimentatie komende jaren steeds verder omlaag appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Gratis leningen voor de staat? Helaas niet meer03/04 00u15 - Elsevier.nl: De Nederlandse overheid moet weer rente gaan betalen op nieuwe staatsobligaties, als het huidige tumult op de financiŽle markten aanhoudt. De stevige marktbewegingen tonen aan dat grootschalige steunpakketten in de coronacrisis niet gratis zijn, schrijft Marijn Jongsma. Woensdagmiddag 18 maart stond de Nederlandse tienjaarsrente op 0,1 procent, waarmee voor het eerst sinds het voorjaar van … Continued The post Gratis leningen voor de staat? Helaas niet meer appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Noodpakket van miljarden voor zzp?ers en bedrijven03/04 00u15 - Elsevier.nl: Het kabinet presenteerde dinsdagavond een noodpakket van tientallen miljarden voor kleine en grote bedrijven. Werkgevers krijgen meer financiŽle steun om het loon van hun werknemers door te betalen. Zzp’ers zonder opdrachten krijgen eenvoudiger een bijstandsuitkering. Het kabinet pompt de komende maanden tien tot twintig miljard euro in de economie om bedrijven overeind te houden. En … Continued The post Noodpakket van miljarden voor zzp’ers en bedrijven appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Voorzichtig herstel Europese beurzen na crash door corona en olieconflict03/04 00u15 - Elsevier.nl: De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag wat opgeveerd na de koersdreun op maandag. Ook andere Europese beurzen toonden voorzichtig herstel. De stemming werd gesteund door de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van overheden en centrale banken om de economische impact van het nieuwe coronavirus en het olieconflict tussen Rusland en Saudi-ArabiŽ te beperken. Beurzen in heel Europa … Continued The post Voorzichtig herstel Europese beurzen na crash door corona en olieconflict appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven