maandag 20 januari 2020, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/01 17u15  Hoger loon voor de onderkant? Vijfhonderdduizend werknemers verdienen maandelijks niet meer dan het minimumloon. Bij een voltijdsbaan komt dat voor iemand van 21 jaar of ouder neer op 1.653,60 euro bruto, exclusief vakantiegeld. Bij een 40-urige werkweek is dat 9,54 euro bruto per uur. In Europees perspectief best hoog. Alleen in Duitsland en Luxemburg verdient de minimumloner namelijk meer. En … Continued The post Hoger loon voor de onderkant? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/01 00u00  Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2? De Europese Unie wil een grensbelasting op CO2. Dit opvallende plan stond in de Europese Green Deal van Frans Timmermans. Wat houdt zo’n maatregel in, wat zijn de voor- en nadelen en hoe gaat de klimaatsceptische Amerikaanse president Donald Trump reageren? Op 11 december presenteerde de nieuwe Europese Commissie een klimaatplan, de zogenoemde Europese Green … Continued The post Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/01 00u00  WIA is vervanging van vroegpensioen geworden Steeds meer mensen krijgen een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Dat komt door de stijging van de pensioenleeftijd, meldt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Voor 2019 komt er naar schatting een recordaantal van 44.600 WIA-uitkeringen bij. In het maandelijkse Kennisverslag meldt het UWV dat de belangrijkste oorzaak voor deze toename de afschaffing van de regelingen voor vervroegde uittreding … Continued The post WIA is vervanging van vroegpensioen geworden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/01 19u00  Federer wordt miljardair. Welke sporters gingen hem voor? Roger Federer staat volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes op het punt miljardair te worden ? in Amerikaanse dollars welteverstaan. Daarmee voegt de Zwitserse tennisser zich in een kort, maar illuster rijtje miljardairs die hun kapitaal vergaarden in de sport. De vier supergrootverdieners op een rij. Michael Jordan Zowel sportief als commercieel heeft Michael Jordan, inmiddels … Continued The post Federer wordt miljardair. Welke sporters gingen hem voor? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/01 00u00  Woningcrisis is nu woningnood: dit zijn de oplossingen In Nederland is geen sprake meer van een woningcrisis, maar van regelrechte woningnood. Dat zegt voorzitter Onno Hoes van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). In het vierde kwartaal van 2019 is de huizenmarkt opnieuw krapper geworden, staat in een bericht op de site van de NVM. Er staan minder huizen te koop en er … Continued The post Woningcrisis is nu woningnood: dit zijn de oplossingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 14u00  De Basisbaan? Klinkt goed, maar niet doen De basisbaan rukt op, van gemeentelijke plannen naar een heuse oplossing voor alle 1 miljoen Nederlanders die nu aan de zijlijn staan. Het idee is zonder twijfel sympathiek. Toch is het de verkeerde route, schrijft Marijn Jongsma. Het pleidooi voor de basisbaan is onderdeel van een nieuw rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid … Continued The post De Basisbaan? Klinkt goed, maar niet doen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Private equity ook bovenin de Top-500 Autoleasebedrijf LeasePlan, koffiebrander Jacobs Douwe Egberts en winkelketen Action zijn de grootste drie Nederlandse bedrijven in handen van private equity. Het geeft aan dat deze vorm van eigendom zich niet beperkt tot de kleinere ondernemingen, al zijn de grootste Nederlandse bedrijven voornamelijk beursgenoteerd. Lees het coververhaal over EW’s top 500 bedrijven: Private equity stevig verankerd … Continued The post Private equity ook bovenin de Top-500 appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Zo invloedrijk is private equity in bedrijfsleven Van de 500 grootste bedrijven in Nederland, zijn er 79 in handen van private equity-investeerders. Dat blijkt uit de achtste Top 500 grootste Nederlandse ondernemingen. De Top 500 grootste Nederlandse bedrijven is samengesteld door Elsevier Weekblad met hulp van informatieleverancier Bureau van Dijk, onderdeel van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody?s. Publieke en private investeerders Lees het … Continued The post Zo invloedrijk is private equity in bedrijfsleven appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/01 00u00  Sparen met hulp van de fiscus De belasting op vermogen is gehaat. Toch blijven jaarlijks miljarden euro?s aan fiscaal voordeel liggen. Zes manieren om de spaartaks te ontwijken. Wie fiscaal niks speciaals regelt, valt met zijn spaargeld, aandelenportefeuille of beleggingspand in ?box 3? van de inkomstenbelasting, de zogeheten vermogensbox. Over het vermogen wordt belasting geheven in de vorm van de vermogensrendementsheffing … Continued The post Sparen met hulp van de fiscus appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/01 00u00  Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger Wie tegen de laagste kosten zelf wil beleggen, kan het beste terecht bij de Duitse nieuwkomer Flatex. Dat blijkt uit het tiende brokeronderzoek van Beleggers Belangen. Worden handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service meegewogen dan moet de debutant Lynx, TradersOnly en DeGiro voor zich dulden. Flatex maakte afgelopen zomer zijn debuut op de Nederlandse markt voor particuliere … Continued The post Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/01 00u00  Techniek kan winkel redden van de ondergang Lees meer >
13/01 17u15  Praat Nederlands met me! (in winkels en horecagelegenheden) Lees meer >
13/01 00u00  Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen Iets meer dan 38.600 miljard euro. Dat hebben de inwoners van de 36 landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) eind 2018 bij fondsen en verzekeraars aan pensioengeld ondergebracht. Het valt te lezen in het jaarlijkse pensioenonderzoek van de OESO, waarin naast cijfers ook zorgen staan. Om met de cijfers te beginnen: … Continued The post Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Hoger loon voor de onderkant?20/01 17u15 - Elsevier.nl: Vijfhonderdduizend werknemers verdienen maandelijks niet meer dan het minimumloon. Bij een voltijdsbaan komt dat voor iemand van 21 jaar of ouder neer op 1.653,60 euro bruto, exclusief vakantiegeld. Bij een 40-urige werkweek is dat 9,54 euro bruto per uur. In Europees perspectief best hoog. Alleen in Duitsland en Luxemburg verdient de minimumloner namelijk meer. En … Continued The post Hoger loon voor de onderkant? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen13/01 00u00 - Elsevier.nl: Iets meer dan 38.600 miljard euro. Dat hebben de inwoners van de 36 landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) eind 2018 bij fondsen en verzekeraars aan pensioengeld ondergebracht. Het valt te lezen in het jaarlijkse pensioenonderzoek van de OESO, waarin naast cijfers ook zorgen staan. Om met de cijfers te beginnen: … Continued The post Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2?19/01 00u00 - Elsevier.nl: De Europese Unie wil een grensbelasting op CO2. Dit opvallende plan stond in de Europese Green Deal van Frans Timmermans. Wat houdt zo’n maatregel in, wat zijn de voor- en nadelen en hoe gaat de klimaatsceptische Amerikaanse president Donald Trump reageren? Op 11 december presenteerde de nieuwe Europese Commissie een klimaatplan, de zogenoemde Europese Green … Continued The post Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Praat Nederlands met me! (in winkels en horecagelegenheden)13/01 17u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x Techniek kan winkel redden van de ondergang14/01 00u00 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger14/01 00u00 - Elsevier.nl: Wie tegen de laagste kosten zelf wil beleggen, kan het beste terecht bij de Duitse nieuwkomer Flatex. Dat blijkt uit het tiende brokeronderzoek van Beleggers Belangen. Worden handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service meegewogen dan moet de debutant Lynx, TradersOnly en DeGiro voor zich dulden. Flatex maakte afgelopen zomer zijn debuut op de Nederlandse markt voor particuliere … Continued The post Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Sparen met hulp van de fiscus15/01 00u00 - Elsevier.nl: De belasting op vermogen is gehaat. Toch blijven jaarlijks miljarden euro?s aan fiscaal voordeel liggen. Zes manieren om de spaartaks te ontwijken. Wie fiscaal niks speciaals regelt, valt met zijn spaargeld, aandelenportefeuille of beleggingspand in ?box 3? van de inkomstenbelasting, de zogeheten vermogensbox. Over het vermogen wordt belasting geheven in de vorm van de vermogensrendementsheffing … Continued The post Sparen met hulp van de fiscus appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Zo invloedrijk is private equity in bedrijfsleven16/01 00u00 - Elsevier.nl: Van de 500 grootste bedrijven in Nederland, zijn er 79 in handen van private equity-investeerders. Dat blijkt uit de achtste Top 500 grootste Nederlandse ondernemingen. De Top 500 grootste Nederlandse bedrijven is samengesteld door Elsevier Weekblad met hulp van informatieleverancier Bureau van Dijk, onderdeel van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody?s. Publieke en private investeerders Lees het … Continued The post Zo invloedrijk is private equity in bedrijfsleven appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Private equity ook bovenin de Top-50016/01 00u00 - Elsevier.nl: Autoleasebedrijf LeasePlan, koffiebrander Jacobs Douwe Egberts en winkelketen Action zijn de grootste drie Nederlandse bedrijven in handen van private equity. Het geeft aan dat deze vorm van eigendom zich niet beperkt tot de kleinere ondernemingen, al zijn de grootste Nederlandse bedrijven voornamelijk beursgenoteerd. Lees het coververhaal over EW’s top 500 bedrijven: Private equity stevig verankerd … Continued The post Private equity ook bovenin de Top-500 appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x De Basisbaan? Klinkt goed, maar niet doen16/01 14u00 - Elsevier.nl: De basisbaan rukt op, van gemeentelijke plannen naar een heuse oplossing voor alle 1 miljoen Nederlanders die nu aan de zijlijn staan. Het idee is zonder twijfel sympathiek. Toch is het de verkeerde route, schrijft Marijn Jongsma. Het pleidooi voor de basisbaan is onderdeel van een nieuw rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid … Continued The post De Basisbaan? Klinkt goed, maar niet doen appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
30786
Gelezen:
36650
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven