vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Emerce

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Emerce

Verbergen Tonen
22/03 15u00  Marktplaatsen: kans of bedreiging voor online fashion? Het duurt nog een paar maanden, maar de eerste sprekers van Emerce Fashion zijn al bekend. Op donderdag 26 juni verzamelen ruim 300 fashion professionals en e-commerce experts zich in hartje Amsterdam.
22/03 14u00  C&A lanceert nieuwe webshop voor elf EU-landen Kledingconcern C&A wil in Europees e-commerce een rol van betekenis gaan spelen en rolt zijn webwinkel uit naar elf nieuwe landen, ook gebieden waar het geen fysieke winkels heeft.
22/03 13u15  Belgische minister wil doorspoelen reclame verbieden De Belgische minister van Media Sven Gatz (Open Vld) wil het doorspoelen van reclame via elektronische platforms verbieden. 'Als het moet om een gezond medialandschap te behouden dan zal ik dat doen. Dan zitten we weer voor een paar jaar goed', aldus Gatz aan Het Laatste Nieuws.
22/03 12u30  Facebook sluit muziekdeals Facebook heeft een groot aantal licentieovereenkomsten gesloten voor het gebruik van muziek. Onder meer is met het Franse Sacem, PRO Socan uit Canada en Wixen Music Publishing een akkoord bereikt.
22/03 11u15  Omzet Nederlandse mobiele aanbieders blijft dalen De mobiele markt in Nederland is in 2017 met 4,4 procent gekrompen tot 4,5 miljard euro. Marktonderzoeker Telecompaper denkt dat de markt dit jaar met twee à drie procent krimpt en in komende jaren omlaag blijft gaan met een kleine anderhalf procent.
22/03 10u00  Salesforce koopt MuleSoft CRM-reus Salesforce heeft weer een bedrijf overgenomen. Dit keer gaat het om MuleSoft, een platform dat enterprise software systemen integreert. Salesforce betaalt 6,5 miljard door de onderneming.
22/03 10u00  Rabobank stopt QR-reader in mobiele app Het wordt kinderlijk eenvoudig gemaakt voor klanten van Rabobank om facturen, rekeningen en boetes te betalen via de app van de bank. Die heeft namelijk een QR-reader in de app verwerkt zodat betalen zo simpel wordt als het richten van de telefooncamera.
22/03 09u00  Netbeheerder Enexis organiseert hackaton Enexis Netbeheer organiseert samen met onder meer Enpuls, TU Eindhoven, Microsoft en UtrechtInc in het weekend van 25 mei de hackathon Energy Hack NL. Geïnteresseerden krijgen dan drie dagen lang toegang tot diverse data om tot nieuwe toepassingen of oplossingen te komen die bijdragen aan een duurzame, energievoorziening in 2050.
22/03 08u30  Nieuw online veilinghuis biedt ‘boter bij de vis’ Het deze maand gestarte Auctionista zegt het eerste onlineveilinghuis in Nederland te zijn dat direct uitbetaalt na het sluiten van de veiling.
22/03 08u00  Pinterest breidt advertentieprogramma uit Pinterest heeft zijn Shopping Ads-programma flink uitgebreid. Niet alleen is het aantal deelnemende retailers gegroeid tot enkele honderden, het programma is dinsdag ook uitgerold naar Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK.
22/03 06u45  Einde Nextail als zelfstandige organisatie in zicht Een deel van de activiteiten van Nextail, de e-commerce poot van de Blokker Holding, wordt op korte termijn geïntegreerd met Blokker. Dat maakt de retailer vanochtend bekend. Volgend jaar wordt de zelfstandige organisatie opgeheven.
22/03 06u30  Google lanceert abonneedienst digitale kranten Google lanceert een nieuwe dienst waarbij internetgebruikers zich makkelijker kunnen abonneren op digitale kranten. Subscribe with Google moet vooral het aanmelden vereenvoudigen.
22/03 05u30  Mark Zuckerberg kondigt maatregelen aan om privacy te beschermen (update) Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft voor het eerst deze week gereageerd op de ophef rond het misbruik van persoonsgegevens door het Britse Cambridge Analytica.
21/03 21u15  Mark Zuckerberg kondigt maatregelen aan om privacy te beschermen Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft voor het eerst deze week gereageerd op de ophef rond het misbruik van persoonsgegevens door het Britse Cambridge Analytica.
21/03 16u45  Tencent sluit succesvol jaar af De Chinese internetgigant Tencent heeft zijn winst voor het fiscale jaar 2017 ten opzichte van 2016 met 75 procent kunnen vermeerderen naar ruim 11 miljard dollar. De omzet kwam zelfs uit op 36,3 miljard, ook een forse groei.
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 15u30  Europese Commissie wil interimbelasting voor internetreuzenDe Europese Commissie overweegt een interimbelasting in te voeren voor internetbedrijven in de aanloop naar een nieuw belastingstelsel waarover de lidstaten het nog eens moeten zien te worden.
21/03 15u15  Topvrouw FremantleMedia naar YouTubeCecile Frot-Coutaz, nu nog CEO van tv-producent FremantleMedia, gaat de activiteiten van YouTube in EMEA leiden. Ze werkte bijna twintig jaar voor de RTL-dochter.
21/03 14u00  Belgische online omzet naar 10 miljard euroDe Belgische online omzet heeft met 10 miljard euro in 2017 een nieuw record behaald. Dat blijkt uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor, een onderzoek dat de VZW BeCommerce jaarlijks laat uitvoeren door GfK.
21/03 13u15  VBO Makelaar verliest bodemprocedure tegen funda over transparante toegangVBO Makelaar heeft de bodemprocedure die het eind 2012 heeft aangespannen tegen Funda om een gelijke en transparante toegang tot de woningsite onder non-discriminatoire voorwaarden te verkrijgen verloren.
21/03 13u15  KPN complementeert LTE-M netwerkHet LTE-M netwerk van KPN is vanaf nu in heel Nederland beschikbaar voor Internet of Things (IoT) toepassingen. Dit netwerk is vooral bedoeld om apparaten met grote regelmaat data uit te laten wisselen.
21/03 12u15  Vijftigplussers meer bewust van onveilig internetVijftigplussers ervaren het internet als onveiliger dan vijf jaar geleden, maar zijn ook beter op de hoogte van de risico's. Dat is de conclusie van een onderzoek Online veiligheid en privacy 2018 van Startpagina.nl.
21/03 12u15  HelloFresh neemt maaltijdbezorger Green Chef overHelloFresh heeft voor een onbekend bedrag de Amerikaanse startup Green Chef overgenomen. Dat bedrijf levert organische maaltijden aan huis.
21/03 11u30  T-Mobile trekt stekker uit KNIPPRKNIPPR, de tv dienst van T-Mobile, stopt ermee. 'Met pijn in ons hart, moeten we je laten weten dat KNIPPR per 1 juni 2018 stopt,' zo laat het bedrijf aan klanten weten.
21/03 11u15  Leuven heeft belevingscentrum over gezondheid en zorgBelevingscentrum Health House heeft zijn deuren geopend. Het centrum, gelegen in het wetenschapspark Arenberg in Heverlee, richt zich voorlopig op professionals.
21/03 10u30  Nieuw investeringfonds voor Europese en Israëlische startup en scale-upsEight Road Ventures, onderdeel van Fidelity International, start een nieuw investeringfonds voor Europese en Israëlische startup en scale-ups.
21/03 10u00  IDC: verkoop VR en AR headsets trekt aanDe verkoop van headsets voor VR en augmented reality gaat de komende jaren flink aantrekken. IDC houdt dit jaar al rekening met 12,4 miljoen exemplaren, 8 miljoen meer dan vorig jaar.
21/03 09u00  Oprichter wupti.com start winkelformule in UtrechtDe Deense keten NORMAL, wat staat voor normale producten voor abnormale prijzen, gaat in Nederland de strijd aan met 'belevingswinkel' Action. Op 5 mei opent de eerste winkel zijn deuren in Hoog Catharijne. Maar net als Action mijdt NORMAL iedere vorm van e-commerce.
21/03 08u45  Marktplaats voor tweedehands games verbreed tot SwitchBayDe online marktplaats voor tweedehands games SecondPlayer gaat in een bredere opzet verder als SwitchBay. Bekende ondernemers Valentijn Bras (Scoupy) en Olivier Slot (Centercom) investeren in het jonge bedrijf.
21/03 08u00  bunq met Apple Pay in Italië en Spanjebunq introduceert naar eigen zeggen als eerste Nederlandse bank Apple Pay en in Italië en Spanje. Geruchten daarover deden de afgelopen weken al de ronde.
21/03 07u30  Een oplaadbare zonnebatterij waar je wel wat aan hebtDe Waalse start-up Sunslice ontwikkelt technologie waarmee smartphones straks met zonne-energie kunnen worden opgeladen. Huidige opladers met zonnepaneel hebben nauwelijks vermogen, zeggen de oprichters.
21/03 07u00  WhatsApp oprichter keert zich tegen FacebookBrian Acton, een van de oprichters van WhatsApp, sluit zich aan bij de #deletefacebook beweging. Aanleiding is waarschijnlijk de ophef rond het misbruik van persoonsgegevens.
21/03 06u45  Eindhovense Effenaar krijgt speciale VR-studioEindhoven krijgt een zogeheten volumetric video capture studio voor VR content. Het wordt de eerste studio in zijn soort in Nederland. Met zo'n studio kunnen VR opnamen worden gemaakt waarin toeschouwers zelf kunnen wandelen.
21/03 06u45  Hein van der Wielen nieuwe baas Digital Partnerships GroupMGroupM stelt Hein van der Wielen als leider van zijn Digital Partnerships Team. Daarin wordt de digitale expertise van de teams in Amsterdam, Eindhoven en Sittard gecombineerd. “De mediastromen zijn nu honderd procent transparant.”
20/03 20u45  Baas Cambridge Analytica geschorstAlexander Nix, de CEO van het bedrijf dat in opspraak is gekomen na misbruik van persoonsgegevens van tientallen miljoenen Facebook gebruikers, is geschorst. Directe aanleiding zijn de onthullingen van Channel 4 News.
20/03 20u00  Tencent redt Ubisoft uit handen van VivendiHet Chinese Tencent heeft gamemaker Ubisoft uit de handen van Vivendi gered. Het Franse mediabedrijf heeft al zijn aandelen verkocht en daarmee is een vijandige overname van de baan.
20/03 15u00  N26: 160 miljoen dollar groeigeldDe mobile only-internetbank N26 haalt 160 miljoen dollar venturecapital op bij Allianz Group en Tencent. De substantiële investering is een van Europa’s grootste financieringsrondes van het jaar.
20/03 14u00  Facebook verliest 40 miljard beurswaardeDe beurswaarde van Facebook krijgt een flinke klap: ruim veertig miljard dollar om precies te zijn. Een schandaal over het misbruik van persoonsgegevens van tientallen miljoenen gebruikers ligt eraan ten grondslag.
20/03 13u00  Nieuwe bestuursleden en taskforces voor IABHet bestuur van branchevereniging IAB Nederland is versterkt met Walter Kraus (bol.com ) en Tim Geenen (CEO Faktor). Naast de nieuwe bestuursleden zijn ook drie nieuwe taskforcevoorzitters benoemd.
20/03 13u00  Active Ants experimenteert met robotarmE-fulfillment bedrijf Active Ants heeft samen met Fizyr (voorheen Delft Robotics) een proef afgerond met een robotarm die orders verwerkt.
20/03 12u15  Nieuw fonds voor Life Sciences & Health startups in GelderlandStartups in Gelderland kunnen voortaan een beroep doen op het RedMedTech Discovery Fund II. Het fonds gaat leningen verstrekken aan Gelderse bedrijven die actief zijn in medische innovatie (Life Sciences & Health). Provincie Gelderland investeert 2,5 miljoen euro in het fonds.
20/03 12u15  Google start Shopping Actions met partnersGoogle heeft een nieuwe dienst Shopping Actions gelanceerd waarmee webwinkels artikelen kunnen plaatsen in Google Assistants, Google Express en in het algemeen Google Search. Verschil met de huidige AdWords-variant is dat bedrijven alleen een deel van hun omzet afstaan (cost-per-sale).
20/03 11u00  Specsavers betreedt datingmarkt met eigen appBrillenverkoper Specsavers betreedt een wel erg bijzondere markt: het zet de eerste stappen op de Nederlandse datingmarkt met een eigen datingapp EyeDate. Daarin kies je puur op basis van iemands ogen je mogelijke 'soulmate'.
20/03 10u15  Inschrijving E-mail Awards geopendDe inschrijving voor de DDMA E-mail Awards is geopend. Op donderdag 21 juni 2018 wordt het beste werk in e-mailmarketing bekroond tijdens de DDMA Email Summit. Kandidaten kunnen zich inschrijven voor één van de vier categorieën: E-mail Campagne, E-mail Professional, E-mail Single Shot en Battle of the Agencies. Die twee laatstgenoemde categorieën zijn nieuw.
20/03 09u00  Google Maps wordt basis van nieuwe gamesInformatie over de wereld uit Google Maps komt beschikbaar in games voor computers en telefoons. Google brengt daartoe zijn kaartinformatie onder bij game-engine Unity.
20/03 08u45  Arthur Hoffman is de nieuwe CEO van boekingsplatform TRVLTRVL heeft de Nederlander Arthur Hoffman benoemd tot nieuwe CEO. Hoffman was COO van TRVL. Hij heeft onder andere gewerkt voor Expedia en Sanoma.
20/03 08u15  Greenchoice laat klant lokale stroombronnen kiezenEnergieleverancier Greenchoice lanceert een nieuw online platform Energie Dichtbij. Daarmee kunnen klanten direct hun groene stroombron kiezen.
20/03 08u00  Ravensburger snelstgroeiende merk in e-commerceRavensburger is bij webwinkels, vergelijkers en handelssite wereldwijd het snelstgroeiende merk, wat illustratief is voor de sterke opkomst van speelgoed in het algemeen in e-commerce.
20/03 06u45  KLM start podcast voor internationale brand awarenessKLM is begonnen met een uitgedokterde podcastreeks om vooral op de buitenlandse markt zijn merkbekendheid te vergroten. In de podcasts vertellen reizigers over gebeurtenissen die hun leven op zijn kop hebben gezet.
20/03 06u30  VPRO vormt multimediale hoofdredactieStan van Engelen, Anouk Kamminga en Willem van Zeeland worden vanaf juni verantwoordelijk voor de nieuwe multimediale koers van de VPRO.
19/03 20u15  Mark Zuckerberg onder vuur na onthullingen datamisbruikFacebook CEO Mark Zuckerberg ligt onder vuur na onthullingen over het grootschalige misbruik van Facebook-data door het bedrijf Cambridge Analytica. De EU heeft maandag een onderzoek aangekondigd wegens een 'onacceptabele schending van de privacy van onze burgers'.
19/03 15u15  Nederland derde op wereldranglijst digitaliseringNa de VS en Duitsland staat Nederland derde op de onlangs verschenen Euler Hermes Digitalization Index (EDI). Nederland verdringt Zwitserland naar de vierde plaats. In totaal zijn 116 landen onderzocht.
19/03 14u15  Toename online gebruik van overheidswebsitesBijna drie kwart van de Nederlanders van 12 jaar of ouder maakte in 2017 gebruik van een overheidswebsite. Een jaar eerder lag dat aantal 4 procentpunten lager. Nederlanders waren op deze sites vooral op zoek naar informatie, zo blijkt uit de laatste cijfers van het CBS-onderzoek ICT-gebruik, huishoudens en personen.
19/03 13u00  MADE.com: 45 miljoen groeigeld voor Europese expansieDe luxe online meubelwinkel Made.com uit Engeland heeft 45 miljoen euro venturecapital opgehaald om de geplande Europese groei te financieren.
19/03 12u00  Magic Leap krijgt 461 miljoen dollar van het Koninkrijk van Saoedi-ArabiëMagic Leap, het bedrijf dat VR brillen maakt, heeft 461 miljoen dollar gekregen van het Koninkrijk van Saoedi-Arabië. 400 miljoen komt van een speciaal fonds, de rest van 'nieuwe investeerders'.
19/03 11u15  Nieuw platform voor ambachtelijke taartenEdwin van Arkel, oprichter van Topbloemen.nl, is een nieuw platform Toptaarten.nl begonnen. Vanaf vandaag leveren lokale bakkers versgemaakte taarten aan consumenten.
19/03 11u00  Voormalige FDA-ambtenaar in dienst van AmazonAmazon heeft een voormalige ambtenaar van de Food & Drugs Administration (FDA) aangetrokken voor een geheim project dat zich op gezondheid richt.
19/03 10u15  Emakina Group groeit tot omzet 80 miljoen euroHet Europees werkende online bureaunetwerk Emakina Group zag de omzet in 2017 stijgen met 3,8 procent tot 80,3 miljoen euro. De winst (ebitda) steeg 6 procent tot 5,7 miljoen. Voor 2018 wordt rekening gehouden met een enkelcijferige groei in de bedrijfsopbrengsten.
19/03 09u00  Vanaf volgend jaar medische gegevens in eigen beheerVolgend jaar kan iedereen zijn medische gegevens in eigen beheer bewaren op zijn computer, tablet, geheugenkaart of mobiele telefoon. Dat zegt minister Bruno Bruins (VVD) voor Medische Zorg en Sport in een interview met de Volkskrant.
19/03 08u15  130 miljoen euro voor Brainport EindhovenHet kabinet pompt 130 miljoen euro in Brainport Eindhoven. Brainport Eindhoven wordt gekenschetst als een economisch kerngebied van nationale betekenis. Met een concentratie van kennisintensieve maakindustrie is deze regio aanjager van de innovatie in de Nederlandse hightech sector.
19/03 07u45  Amazon Blink ook naar EuropaAmazon gaat de producten van Blink ook in Europa op de markt brengen. Dat valt af te leiden uit Europese merkdepots. De merknaam werd begin dit jaar al vastgelegd, kort na de overname in december.
19/03 07u45  Logitech speakers synchroniseren licht en gameLogitech lanceert twee nieuwe producten binnen zijn familie van high-performance gaming gear. De luidsprekers synchroniseren licht- en geluidseffecten met de game.
19/03 06u15  Groningen weer epicentrum innovaties blockchainVan 5 tot en met 8 april is Groningen weer het epicentrum voor technische en bedrijfsmatige innovaties op blockchains. Dan vindt voor de tweede keer de Blockchaingers Hackathon plaats.
18/03 08u15  Picnic doet bedekte testen op Duitse marktOnline supermarkt voert onder de naam ‘Sprinter Supermarkt’ proeven in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het kan nog lang duren voordat de ervaringen worden vertaald naar grootschalige uitrol.
17/03 07u17  Infographic: zorgsector onder vuurHet aantal aanvallen op de zorgsector is in 2017 wereldwijd met 210 procent toegenomen, zo blijkt uit het afgelopen week verschenen McAfee Labs Threats Report: March 2018. Uit het onderzoek blijkt dat veel van deze incidenten het gevolg waren van het feit dat zorgorganisaties zich niet houden aan best practices op het gebied van beveiliging. Ook worden kwetsbaarheden in medische software vaak niet gedicht.
17/03 06u15  Zaak BREIN tegen Ziggo en XS4ALL over het blokkeren van The Pirate Bay moet overDe advocaat-generaal bij de Hoge Raad heeft vrijdag in de zaak BREIN tegen Ziggo en XS4All geadviseerd tot vernietiging van het arrest van het gerechtshof Den Haag, waarmee vier jaar geleden de blokkering van The Pirate Bay werd opgeheven. De zaak moet worden overgedaan en de verwachting is dat de blokkade alsnog wordt toegewezen.
16/03 17u45  KPN topman Eelco Blok naar ReggeborghKPN topman Eelco Blok gaat aan de slag bij Reggeborgh, het investeringsbedrijf van de ondernemersfamilie Wessels.
16/03 17u15  ‘Omzetbelasting voor grote internetbedrijven naar 3 procent’De Europese Commissie komt woensdag met voorstellen over een omzetbelasting voor grote internetbedrijven. Naar verluidt wordt het percentage 3 procent, maar dat kan nog wijzigen.
16/03 17u15  Morgan Stanley: Amazon kan voor disruptie in travel zorgenVolgens een analist van Morgan Stanley is de reisbranche de logische volgende sector waar Amazon een dominante marktpositie kan verwerven. Het feit dat de e-commerce gigant eerder tevergeefs heeft geprobeerd reizen te verkopen doet daar niets aan af, aldus Morgan Stanley.
16/03 15u15  Apple kondigt eind maart nieuwe producten aanApple gaat eind maart nieuwe producten aankondigen, maar meer dan 'creatieve nieuwe ideeën voor leraren en studenten' vermeldt de uitnodiging niet.
16/03 15u00  Toegang tot ProtonMail geblokkeerd in TurkijeGebruikers van de streng beveiligde e-maildienst ProtonMail kunnen de dienst in Turkije niet meer gebruiken. Provider Vodafone blokkeert de weg, volgens het bedrijf uit Zwitserland in opdracht van de Turkse regering.
16/03 14u00  UPS neemt nieuw sorteercentrum in gebruikPakketvervoerder UPS bedient klanten in en rond Utrecht vanaf deze week vanuit een nieuw sorteer- en bezorgcentrum van 12.000 vierkante meter.
16/03 13u00  ‘Amazon ontmantelt Eindhovense Liquavista’Amazon gaat zijn beeldschermdochter Liquavista in Eindhoven ontmantelen. Dat meldt Bits & Chips. De electrowetting-technologie was door Samsung aan de retailer verkocht.
16/03 13u00  60 procent van foute Android apps via machine learning onderscheptZestig procent van de kwaadaardige Android apps werden in 2017 opgespoord met behulp van machine learning, zo blijkt uit het Android Security 2017 Year in Review rapport van Google.
16/03 12u45  Newschain test online blokkensysteem voor online nieuwsHet Nederlandse Newschain start de komende vier maanden een proefproject op de gezamenlijke online redactie van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad. Het gaat om een systeem met informatieblokken, waardoor lezers bij een artikel extra informatie krijgen gepresenteerd.
16/03 12u15  Spotify rolt self-serve reclameplatform uitAdverteerders kunnen binnenkort op programmatic exchanges audiocommercials inkopen op Spotify. Het bedrijf is begonnen zijn Ad Studio, waar via zelfbediening ruimte wordt ingekocht, buiten de VS uit te rollen.
16/03 11u15  Maaltijdenwinkel Bilder & De Clercq gaat alleen nog online verderHet is weer niet gelukt met de fysieke retail van de innovatieve maaltijdenwinkel Bilder & De Clercq. De winkel aan de De Clercqstraat in Amsterdam wordt op 31 maart gesloten, waarna de focus enkel nog op e-commerce komt te liggen.
16/03 10u30  T-Mobile komt met IoT pakkettenT-Mobile komt met een IoT pakket vanaf 10, 100 en 1.000 verbindingen en een maatwerkpakket 'voor wie echt groot wil gaan'. Het huidige gratis startpakket blijft bestaan en krijgt een upgrade.
16/03 10u00  Takeaway.com bezorgde in 2017 zelf 1 miljoen ordersDe eigen bezorgdienst van Takeaway.com, intern Scoober genaamd, bezorgde in 2017 bijna een miljoen orders voor aangesloten restaurants. Dat zijn doorgaans de wat luxere restaurants waar ook het gemiddelde bestelbedrag hoger ligt.
16/03 09u00  Webshops van online drugshandelaren geslotenMet de aanhouding van vier verdachten in Amsterdam of Werkendam, hebben politie en justitie eerder deze week een einde gemaakt aan de drugshandel van darknet-drugsverkopers die voorheen werkten onder de naam Doug-Heffernan.
16/03 08u45  CFO Telenet stapt opCFO Birgit Conix verlaat deze zomer het Belgische kabelbedrijf Telenet. Zij zet haar loopbaan voort bij reisorganisatie TUI Group.
16/03 08u15  Genomineerden voor de Shopping Awards Publieksprijzen XL en Vakprijzen bekendVan leapp tot Belsimpel en van Wijnbeurs tot FBTO. De genomineerden voor de Shopping Awards Publieksprijzen XL en de Shopping Awards Vakprijzen zijn donderdag bekend gemaakt. Tijdens het Shopping Awards Gala, op 29 maart in Huis ter Duin, wordt duidelijk welke bedrijven de onderscheidingen in de wacht slepen. Voor het eerst wordt een overall award voor de ‘Beste Winkel van Nederland’ uitgereikt.
16/03 08u00  Toshiba met Assisted RealityGoogle Glass is een beetje in de vergetelheid geraakt, ondanks door doorstart in de zakelijke markt, maar andere fabrikanten geven niet op. Toshiba introduceert de dynaEdge DE-100.
16/03 08u00  Online omzet in januari ruim 22 procent hogerDe online omzet lag in januari 22,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten ruim 19 procent meer om, meldt CBS.
16/03 07u00  Online alcoholverkoop wordt volwassenDe online verkoop van alcohol is in 2017 in de VS met 32,7 procent gestegen, volgens nieuwe cijfers van Slice Intelligence. Het bedrijf spreekt van een opgaande trend. Wijn werd het meest besteld.
16/03 06u30  Adobe stijgt op beurs na goede kwartaalresultatenDe koers van het aandeel Adobe steeg donderdag nabeurs met 4 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het gaat om het eerste kwartaal dat eindigde op 2 maart. Daarin zette het bedrijf 2,08 miljard dollar om.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Mark Zuckerberg kondigt maatregelen aan om privacy te beschermen21/03 21u15 - Emerce: Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft voor het eerst deze week gereageerd op de ophef rond het misbruik van persoonsgegevens door het Britse Cambridge Analytica.
1x Mark Zuckerberg kondigt maatregelen aan om privacy te beschermen (update)22/03 05u30 - Emerce: Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft voor het eerst deze week gereageerd op de ophef rond het misbruik van persoonsgegevens door het Britse Cambridge Analytica.
1x Google lanceert abonneedienst digitale kranten22/03 06u30 - Emerce: Google lanceert een nieuwe dienst waarbij internetgebruikers zich makkelijker kunnen abonneren op digitale kranten. Subscribe with Google moet vooral het aanmelden vereenvoudigen.
1x Pinterest breidt advertentieprogramma uit22/03 08u00 - Emerce: Pinterest heeft zijn Shopping Ads-programma flink uitgebreid. Niet alleen is het aantal deelnemende retailers gegroeid tot enkele honderden, het programma is dinsdag ook uitgerold naar Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK.
1x Nieuw online veilinghuis biedt ‘boter bij de vis’22/03 08u30 - Emerce: Het deze maand gestarte Auctionista zegt het eerste onlineveilinghuis in Nederland te zijn dat direct uitbetaalt na het sluiten van de veiling.
1x Netbeheerder Enexis organiseert hackaton22/03 09u00 - Emerce: Enexis Netbeheer organiseert samen met onder meer Enpuls, TU Eindhoven, Microsoft en UtrechtInc in het weekend van 25 mei de hackathon Energy Hack NL. Geïnteresseerden krijgen dan drie dagen lang toegang tot diverse data om tot nieuwe toepassingen of oplossingen te komen die bijdragen aan een duurzame, energievoorziening in 2050.
1x Rabobank stopt QR-reader in mobiele app22/03 10u00 - Emerce: Het wordt kinderlijk eenvoudig gemaakt voor klanten van Rabobank om facturen, rekeningen en boetes te betalen via de app van de bank. Die heeft namelijk een QR-reader in de app verwerkt zodat betalen zo simpel wordt als het richten van de telefooncamera.
1x Belgische minister wil doorspoelen reclame verbieden22/03 13u15 - Emerce: De Belgische minister van Media Sven Gatz (Open Vld) wil het doorspoelen van reclame via elektronische platforms verbieden. 'Als het moet om een gezond medialandschap te behouden dan zal ik dat doen. Dan zitten we weer voor een paar jaar goed', aldus Gatz aan Het Laatste Nieuws.
1x C&A lanceert nieuwe webshop voor elf EU-landen22/03 14u00 - Emerce: Kledingconcern C&A wil in Europees e-commerce een rol van betekenis gaan spelen en rolt zijn webwinkel uit naar elf nieuwe landen, ook gebieden waar het geen fysieke winkels heeft.
1x Marktplaatsen: kans of bedreiging voor online fashion?22/03 15u00 - Emerce: Het duurt nog een paar maanden, maar de eerste sprekers van Emerce Fashion zijn al bekend. Op donderdag 26 juni verzamelen ruim 300 fashion professionals en e-commerce experts zich in hartje Amsterdam.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven