donderdag 13 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Express.be

Verbergen Tonen
13/12 00u00  Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan... De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
13/12 00u00  Californië wil belasting heffen op tekstberichten In Californië wordt volgende maand gestemd over een voorstel om een belasting te heffen op tekstberichten. De staat wil op die manier telefoondiensten betaalbaarder maken voor de armen. 
12/12 21u15  Dollar stores... goedkoper dan Walmart, met dank aan een permanente Amerikaanse onderklasse Dollar stores, zoals deze goedkope supermarktketens in de VS worden genoemd, profiteren van de opkomst van een ‘permanente Amerikaanse onderklasse’, mensen die vroeger bij JC Penney en Macy’s winkelden, maar zich dat vandaag niet meer kunnen veroorloven.
12/12 16u45  Hoe Brugge 'de vloek van het toerisme' overwon Net zoals andere populaire stadsbestemmingen wordt ook Brugge met het probleem van het overtoerisme geconfronteerd. In tegenstelling tot metropolen zoals Barcelona, Amsterdam, Venetië, Dubrovnik of Berlijn, is de Vlaamse stad er echter in gelukt om een strategie te ontwikkelen die dat probleem op een efficiënte manier aanpakt. Dat zegt Antony Mason, redacteur toerisme bij de Britse krant The Telegraph.
12/12 15u30  De mensen die ons regeren begrijpen niets van technologie Ondanks de enorme impact die technologie op onze levens heeft, lijken de meeste politici ze nauwelijks te begrijpen, laat staan ze te beheersen.
12/12 15u30  Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan... Autoverhuurder Hertz heeft een samenwerking opgezet met Clear, ontwikkelaar van biometrische screening-kiosken voor onder meer luchthavens. De collaboratie moet het klanten van Hertz mogelijk maken om de procedures voor de huur van een auto gevoelig te vereenvoudigen. De nieuwe service maakte zijn debuut Airport Hartsfield-Jackson International in Atlanta, maar zal volgend jaar naar een veertigtal andere filialen van Hertz worden uitgebreid.
12/12 14u30  Eigenlijk werken we niet eens zes uur per dag De arbeidsdag kan perfect tot maximaal zes uur worden beperkt, zonder nadelige gevolgen te moeten vrezen. Integendeel kan op een aantal baten worden gerekend. Dat zegt de Australische ondernemer Steve Glaveski, die ook het boek ‘Employee to Entrepreneur: How to Earn Your Freedom and Do Work That Matters’ heeft geschreven.
12/12 12u15  Meer waard dan Uber? Airbnb gaat naar de beurs  Airbnb gaat straks naar de beurs. Sommigen verwachten dat het bedrijf eind 2019 meer waard zal zijn dan Uber.
12/12 12u15  Miljarden wegschenken is niet eenvoudig Een aantal miljardairs besteden een groot deel van hun fortuin aan filantropie. Ondanks die caritatieve inspanningen zijn de meesten ondertussen echter nog rijker geworden. Dat zegt David Callahan, hoofdredacteur van de gespecialiseerde nieuwssite Inside Philanthropy. Het blijkt volgens Callahan dan ook vaak bijzonder moeilijk - om verschillende redenen om grote kapitalen weg te geven.
12/12 12u15  AB-InBev: megaschulden worden megaproblematisch Brouwer AB InBev maakt een moeilijke periode door. Het concern werd zopas door het ratingbureau Moody’s met een verlaging van zijn kredietwaardigheid - van A3 naar Baa1 - gesanctioneerd. De beslissing van Moody’s is volgens Andrea Felsted, columnist comsumptiegoederen bij het persbureau Bloomberg, vooral ingegegeven door het hoge schuldenniveau dat AB InBev, grotendeels onder invloed van enkele grote overnames, de voorbije periodes heeft opgebouwd.
11/12 20u45  Is het een goede strategie om excuses aan te bieden? Wie excuses aanbiedt moet daarna aan 2 voorwaarden vol doen. De Franse president Emmanuel Macron sprak maandag een mea culpa uit en vervulde daarna alvast een van beide voorwaarden.
11/12 16u45  Uw apps weten waar u gisteravond was en ze maken er geen geheim van Niet minder dan 75 bedrijven handelen in anonieme, maar zeer precieze data over uw locatie, die door apps wordt verzameld.
11/12 16u15  #MeToo en Wall Street: Blijf tegen elke prijs uit de buurt van een vrouw De opschudding die door een aantal beschuldigingen over seksueel wangedrag in onder meer de filmwereld, de technologiesector en de sport de beweging #MeToo heeft gecreëerd, heeft ook in Wall Street zijn sporen nagelaten. Dat zeggen Gillian Tan en Katia Porzecanski, financiële specialisten van het persbureau Bloomberg. Uiteindelijk dreigt de problematiek daardoor volgens hen echter opmerkelijk genoeg mogelijk in het nadeel van de vrouw te zullen uitdraaien.
11/12 15u00  Beeldscherm verandert structuur van kinderbrein Aan de structuur van het brein kan worden afgeleid of adolescenten zware gebruikers van beeldschermen zijn. Dat zijn de eerste resultaten van een onderzoek van wetenschappers van het Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) en de University of California, gebaseerd op hersenscans bij 4.500 kinderen van negen en tien jaar in de Verenigde Staten.
11/12 13u45  'Gele hesjes': een paar honderd hooligans zijn doeltreffender dan alle vakbonden samen De Franse president Emmanuel Macron heeft maandagavond in een langverwachte televisietoespraak maatregelen aangekondigd in de hoop de protesten van de ‘gele hesjes’-beweging van de voorbije weken te kalmeren. 
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/12 13u15  Michel II vecht al volop voor overlevenPremier Michel gaf in Marrakech een stevige speech: "We staan aan de juiste kant van de geschiedenis". Symbolisch een erg belangrijke overwinning, na weken spanning met N-VA. Maar terug thuis wacht hem een strijd om te overleven. Hij weigerde de handpop van de N-VA te worden, maar dreigt nu de handpop van iedereen te worden, zonder meerderheid in de Kamer.
11/12 12u30  Er staat nu een synagoge in een Arabisch landIn Dubai is een joodse synagoge in gebruik genomen. Dat betekende een belangrijke mijlpaal in de relaties tussen Joden en Arabieren. Dat zeggen Jonathan Ferziger en Alisa Odenheimer, specialisten Midden-Oosten bij het persbureau Bloomberg. Joden hebben in de Arabische wereld eeuwenlang zaken gedaan, maar toen zeventig jaar geleden de staat Israël werd opgericht, werden de meesten uit de regio verdreven.
11/12 12u00  Bestel eens een levende geit met je smartphoneDe Afrikaanse steden kunnen voor de deeleconomie een sterke groeimarkt vormen. Deze omgevingen zijn immers gekenmerkt door een groeiende middenklasse met een toenemend bestedingsbudget, maar kennen tegelijkertijd ook een grote populatie armen die met de services van de deeleconomie hun inkomen gevoelig kunnen aanvullen. Dat zegt het magazine The Economist.
11/12 10u45  De barst in het glazen plafond? Denemarken en Italië hebben niet één vrouwelijke CEOIn de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Europa worden nog altijd minder dan 5 procent van alle mandaten als chief executives ingevuld door vrouwen. Dat is de conclusie van een studie, uitgevoerd in dertien landen, door headhunter Heidrick & Struggles. De resultaten van de enquête suggereren volgens de onderzoekers dat de pogingen voor een diversifiëring van de bedrijfsleiding tekenen van stagnatie zouden kunnen vertonen.
10/12 21u15  Gele hesjes: 'Online verkoop in Frankrijk steeg zaterdag met 65%"Gele hesjes duwen Franse consument in de armen van Amazon en co.
10/12 19u15  De Chinese machtsgreep in Zuid-Europa: "Als de EU niet investeert doen wij het"In alle stilte hebben China en Portugal vorige week een aantal handelsovereenkomsten gesloten die duidelijk maken hoe de Chinezen op kleinere EU-landen focussen om hun invloed in de eenheidsmarkt uit te breiden.
10/12 18u30  De pijnlijke irrelevantie van de Clintons: lege zalen en Groupon-ticketsBill en Hillary Clinton zijn aan een toernee door een reeks Canadese en Amerikaanse steden begonnen, onder het sympathieke motto ‘An evening with the Clintons’. Maar een klein probleem dringt zich op.
10/12 16u00  Neen, Microsoft is niet groter dan AppleEind vorige maand werd gemeld dat Microsoft op het gebied van marktkapitalisatie groter was geworden dan Apple, maar die beweringen moeten worden gerelativeerd. Dat betoogt de redactie van de nieuwssite Axios. Opgemerkt wordt dat Apple op een aantal parameters nog altijd groter is dan Microsoft. Bovendien zijn er tussen beide ondernemingen enkele fundamentele verschillen.
10/12 14u15  Antwerpen: "Diamonds are no longer forever"Ook de Antwerpse diamantwereld bevindt zich in een belangrijke transformatieperiode, waarbij de sector met nieuwe verkoopmethodes en technologische uitdagingen probeert om te gaan. Dat zegt Adria Budry Carbo, technologie-redacteur bij de Zwitserse krant Le Temps. De omschakeling wordt volgens Carbo onder meer geïllustreerd door de opening van de online verkoper Baunat in het hart van het Antwerpse diamantkwartier, naar het voorbeeld van grote Amerikaanse platformen zoals Blue Nile en James Allen.
10/12 14u15  Carlos Ghosn nu ook gearresteerd in tweede fraudezaakHet openbaar ministerie van Tokio verdenkt voormalig Nissan en Mitsubish-baas Carlos Ghosn ervan om tijdens de periode 2010 - 2018 ruim 80 miljoen dollar van zijn inkomen niet te hebben aangegeven.
10/12 13u30  De N-VA is weg, wat nu?Het valt op: de zucht van opluchting die opstijgt bij Open Vld en CD&V, nu de N-VA eindelijk de regering verlaten heeft. En ook het enthousiasme over de nieuwe bevoegdheden. Maar een felle aanval van Maggie De Block (Open Vld) op voorganger Theo Francken (N-VA) zette meteen de relaties tussen de kleine coalitie en de gedoogsteunpartner op scherp. Bij wie wil Michel II die steun dan gaan halen? "Het zal of met N-VA, of met de PS zijn", zo is te horen.
10/12 12u45  Trumps handelsoorlog is nefast voor de VS, maar goed voor zijn herverkiezingHandelsconflicten zijn slecht voor het bedrijfsleven van de Verenigde Staten, maar zouden wel eens cruciaal kunnen blijken voor de herverkiezing van Amerikaanse president Donald Trump. Dat zegt politiek commentator Ramesh Ponnuru in een column voor het persbureau Bloomberg. In het kader van een herverkiezing zou Trump er volgens Ponnuru dan ook mogelijk goed aan doen om de klachten over de negatieve gevolgen van de handelsoorlog met China te negeren.
10/12 12u45  Zuid-Afrika zet datum voor onteigening blanke boerderijenTegen eind maart volgend jaar moet Zuid-Afrika een wet hebben die het mogelijk maakt om blanke landeigenaars zonder compensaties te onteigenen. Dat heeft het Zuid-Afrikaanse parlement beslist. Er wordt een commissie opgericht die de nieuwe wet moet opstellen. De Zuid-Afrikaanse regering, geleid door het African National Congress (ANC), noemt de maatregel een rechtzetting van een historische onrechtvaardigheid.
10/12 11u45  De meeste onder ons linken geld verdienen aan onze uitgaven, de superrijken nietDe superrijken lijken een onophoudelijke honger naar meer geld te hebben. Steeds weer zoeken ze naar nieuwe manieren om hun vermogen op te drijven. Ze verschillen dan ook in sterke mate met de gemiddelde bevolking. Dat zegt Joe Pinsker, redacteur bij het magazine The Atlantic. Opmerkelijk is volgens hem echter dat die toenemende rijkdom niet tot een groter geluk lijkt te leiden.
08/12 15u15  Er is geen monopolie in artificiële intelligentieVaardigheden in artificiële intelligentie zijn over een brede waaier van economische sectoren en over verschillende grote geografische clusters over de hele wereld verspreid. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse technologiebedrijf Diffbot, gespecialiseerd in machine learning. De Verenigde Staten en Microsoft zijn echter duidelijke marktleiders.
08/12 02u15  12 redenen waarom ook Uber een grote zeepbel isUber heeft zichzelf een aureool van onvermijdelijkheid en onoverwinnelijkheid aangemeten. Maar achter die façade schuilt een ander verhaal...
07/12 21u00  Al gemerkt dat de eerste klasse in vliegtuigen zo goed als verdwenen is?Omdat de kosten immer lijken te blijven stijgen en de marges krimpen nemen steeds meer luchtvaartmaatschappijen afscheid van hun eerste klasse.
07/12 17u45  Nieuwe test kan elke vorm van kanker opsporen in 10 minutenOnderzoekers van het Australisch Instituut voor Bioengineering en Nanotechnologie (AIBN) aan de University of Queensland hebben een test ontwikkeld die snel en goedkoop elk type kanker kan identificeren. De diagnose kan op basis van bloed of weefsel van de patiënt. De Australische onderzoekers stelden vast dat bij alle kankers een identieke genetische handtekening kan worden geregistreerd.
07/12 17u30  "Nucleaire ontwapening Noord-Korea is een leugen"Noord-Korea werkt nog steeds aan de uitbreiding van militaire faciliteiten van waaruit met raketten de Verenigde Staten zouden kunnen worden aangevallen. Dat staat in een rapport van het Amerikaanse Middlebury Institute of International Studies, gebaseerd op satellietbeelden die de voorbije maanden werden geregistreerd.
07/12 14u45  Krijgen mensen straks een varkenshart ingeplant?Varkens kunnen in een relatief nabije toekomst het leven van vele hartpatiënten helpen redden. Chirurgen van de Universitätsklinikum München zijn er immers met succes in gelukt bij bavianen een varkenshart in te planten. Artsen maken gewag van een mijlpaal in de hartchirurgie. Er overlijden momenteel immers nog veel patiënten terwijl ze op de wachtlijst voor een menselijk donorhart staan.
07/12 13u45  De EU en de 3M-chaos: Merkel + May + MacronTerwijl in België vooral wordt uitgekeken naar het volgende crisisoverleg, dat al dan niet het einde betekent voor de regering Michel I, worden ook de leiders van de 3 grootste Europese economieën door binnenlandse chaos bedreigd.
07/12 13u30  In Luxemburg wordt alle openbaar vervoer gratisHet Groot-Hertogdom Luxemburg wordt het eerste land ter wereld waar het volledige openbaar vervoer gratis wordt aangeboden. De tarieven voor trein, tram en bus zouden in het Groot-Hertogdom tegen de zomer volgend jaar worden opgeheven. Dat staat in het plan van de nieuwe regering van Luxemburgs premier Xavier Bettel, die zopas voor een tweede ambtsperiode werd herverkozen.
07/12 00u15  Grieks minister vraagt burgers om geld te schenken voor nieuw oorlogsschipDe Griekse minister van Defensie start een crowdfundingactie op om de financiering van nieuwe oorlogsschepen rond te krijgen.
06/12 22u15  'Gilets Jaunes': "Met duizenden naar Parijs om er te verwoesten en te doden' Parijs bereidt zich voor op een nieuw zwart weekeinde van geweld. 
06/12 21u30  De comeback van Microsoft: hoe een schildpad het haalde in een wereld geobsedeerd door snelheidDe comeback van Microsoft mag niemand verwonderen, omdat geen enkel ander groot ‘Big Tech’-bedrijf de voorbije 5 jaar, zowel op technologisch als op financieel vlak, zoveel progressie maakte.
06/12 18u45  De comeback van Microsoft: de schildpad haalde het in een wereld geobsedeerd door snelheidDe comeback van Microsoft mag niemand verwonderen, omdat geen enkel ander groot ‘Big Tech’-bedrijf de voorbije 5 jaar, zowel op technologisch als op financieel vlak, zoveel progressie maakte.
06/12 18u00  Enkel retailers die Amazon-bestendig zijn zullen overlevenManhattan is één van de meest premium locaties in de wereld, maar het gebied ziet een groot deel van zijn retail verdwijnen. Slechts bepaalde sectoren blijken te kunnen overleven. Dat zegt Derek Thompson, redacteur economie bij het magazine The Atlantic. Het fenomeen moet volgens hem grotendeels worden toegeschreven aan de dominerende positie van Amazon in de handel.
06/12 16u00  Arrestatie CFO Huawei is slag in het gezicht van Xi JinpingDe arrestatie van Wanzhou Meng wordt in China als een slag in het gezicht van president Xi Jinping ervaren, omdat Huawei een sleutelrol speelt in Xi’s plannen om van zijn land een dominante speler op wereldvlak te maken.
06/12 15u45  Volkswagen: volgende generatie auto's is de laatste met een brandstofmotorVolkswagen Group bereidt zich massaal voor op de klimaatneutrale toekomst van het autovervoer. Dat heeft Michael Jost, directeur strategie van het merk Volkswagen, gezegd. Hij voert daarbij aan te verwachten dat het tijdperk van de verbrandingsmotor in de tweede helft van het volgende decennia zal beginnen uit te doven.
06/12 14u45  Time management vs. zelfmanagement: weten wat je prioriteiten zijnTime management is eigenlijk vooral zelfmanagement: het is belangrijk om eerst te weten wat je eigen prioriteiten zijn.
06/12 14u30  EU-land dat snelst ontvolkt wil van migranten niet wetenVolgens de Verenigde Naties zal Bulgarije tegen het midden van dit decennium nog 5,2 miljoen inwoners tellen. Hieruit moet echter worden afgeleid dat Bulgarije de volgende drie decennia 2 miljoen residenten zal verliezen. Daarmee wordt Bulgarije het land dat wereldwijd met het grootste bevolkingsverlies zal worden geconfronteerd.
06/12 14u00  Google wil Sputnik en Russia Today uit zijn zoekresultaten halenGoogle en andere technologiebedrijven moeten optreden tegen allerhande staatsmedia die nepnieuws verspreiden. Dat benadrukt Eric Schmidt, chief executive van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Schmidt viseert daarbij vooral de nieuwssites Rusland Today en Sputnik, die er door de Amerikaanse inlichtingendiensten van beticht worden propaganda te verspreiden.
06/12 14u00  Wat zoeken vrouwen in een one night stand in vergelijking met een duurzame relatie?Fysieke dominantie maakt een man zeer aantrekkelijk voor een one night stand, terwijl een vrouw wanneer ze aan een duurzame relatie denkt vooral op zoek gaat naar sociale dominantie. 
06/12 12u30  Paus maakt zich zorgen over homoseksualiteit binnen de KerkPaus Franciscus maakt zich zorgen over homoseksualiteit binnen de katholieke kerk. Dat heeft Franciscus gezegd in een interview met pater Fernando Prado, auteur van het boek ‘The Strength of Vocation’. Franciscus stelde dat al bij de vorming en evaluatie van toekomstige geestelijken een grote aandacht aan dit gegeven moet worden besteed.
06/12 00u15  "Europese verkiezingen worden een referendum tegen Macron"Indien er in Frankrijk geen oplossingen worden gevonden voor het aanhoudende straatprotest van de 'gilets jaunes' dreigen de Europese verkiezingen in Frankrijk een referendum tegen Macron te worden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Californië wil belasting heffen op tekstberichten13/12 00u00 - Express.be: In Californië wordt volgende maand gestemd over een voorstel om een belasting te heffen op tekstberichten. De staat wil op die manier telefoondiensten betaalbaarder maken voor de armen. 
1x Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan...13/12 00u00 - Express.be: De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
0x "Europese verkiezingen worden een referendum tegen Macron"06/12 00u15 - Express.be: Indien er in Frankrijk geen oplossingen worden gevonden voor het aanhoudende straatprotest van de 'gilets jaunes' dreigen de Europese verkiezingen in Frankrijk een referendum tegen Macron te worden.
0x Paus maakt zich zorgen over homoseksualiteit binnen de Kerk06/12 12u30 - Express.be: Paus Franciscus maakt zich zorgen over homoseksualiteit binnen de katholieke kerk. Dat heeft Franciscus gezegd in een interview met pater Fernando Prado, auteur van het boek ‘The Strength of Vocation’. Franciscus stelde dat al bij de vorming en evaluatie van toekomstige geestelijken een grote aandacht aan dit gegeven moet worden besteed.
0x Wat zoeken vrouwen in een one night stand in vergelijking met een duurzame relatie?06/12 14u00 - Express.be: Fysieke dominantie maakt een man zeer aantrekkelijk voor een one night stand, terwijl een vrouw wanneer ze aan een duurzame relatie denkt vooral op zoek gaat naar sociale dominantie. 
0x Google wil Sputnik en Russia Today uit zijn zoekresultaten halen06/12 14u00 - Express.be: Google en andere technologiebedrijven moeten optreden tegen allerhande staatsmedia die nepnieuws verspreiden. Dat benadrukt Eric Schmidt, chief executive van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Schmidt viseert daarbij vooral de nieuwssites Rusland Today en Sputnik, die er door de Amerikaanse inlichtingendiensten van beticht worden propaganda te verspreiden.
0x EU-land dat snelst ontvolkt wil van migranten niet weten06/12 14u30 - Express.be: Volgens de Verenigde Naties zal Bulgarije tegen het midden van dit decennium nog 5,2 miljoen inwoners tellen. Hieruit moet echter worden afgeleid dat Bulgarije de volgende drie decennia 2 miljoen residenten zal verliezen. Daarmee wordt Bulgarije het land dat wereldwijd met het grootste bevolkingsverlies zal worden geconfronteerd.
0x Time management vs. zelfmanagement: weten wat je prioriteiten zijn06/12 14u45 - Express.be: Time management is eigenlijk vooral zelfmanagement: het is belangrijk om eerst te weten wat je eigen prioriteiten zijn.
0x Volkswagen: volgende generatie auto's is de laatste met een brandstofmotor06/12 15u45 - Express.be: Volkswagen Group bereidt zich massaal voor op de klimaatneutrale toekomst van het autovervoer. Dat heeft Michael Jost, directeur strategie van het merk Volkswagen, gezegd. Hij voert daarbij aan te verwachten dat het tijdperk van de verbrandingsmotor in de tweede helft van het volgende decennia zal beginnen uit te doven.
0x Arrestatie CFO Huawei is slag in het gezicht van Xi Jinping06/12 16u00 - Express.be: De arrestatie van Wanzhou Meng wordt in China als een slag in het gezicht van president Xi Jinping ervaren, omdat Huawei een sleutelrol speelt in Xi’s plannen om van zijn land een dominante speler op wereldvlak te maken.

Statistieken

Artikels:
32242
Gelezen:
25
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven