maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Express.be

Verbergen Tonen
16/09 13u08  McDonald?s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliseren Lees meer >
16/09 12u45  McDonald’s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliseren De Amerikaanse restaurantketen McDonald’s neemt het bedrijf Apprente, ontwikkelaar van spraakherkenning, over. De transactie moet de verkoop bij McDonald’s helpen automatiseren. De technologie van Apprente, gevestigd in Mountain View, zou in eerste instantie op de activiteiten van de divisie McDrive worden toegepast. Klanten zouden voortaan hun bestellingen immers bij een automaat moeten kunnen plaatsen. Daardoor … The post McDonald’s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliseren appeared first on Express.11 
16/09 12u30  End of story: Frankfurter Automesse bevestigt de val van de Duitse auto-industrie In Duitsland is zaterdag de Frankfurter Automesse voor het grote publiek geopend, de tweejaarlijkse beurs voor personenwagens. Hoe graag de Duitsers in hun auto’s blijven geloven, de beurs blijkt nu de duidelijke exponent van de val van de Duitse auto-industrie Die Duitse auto-industrie staat al een tijd onder extreme druk. Denk aan het dieselschandaal, het … The post End of story: Frankfurter Automesse bevestigt de val van de Duitse auto-industrie appeared first on Express.
16/09 12u00  Chinese autoverkoop dondert naar beneden De Chinese autoverkopen zouden de volgende drie jaar tot een bescheiden groei kunnen terugvallen. Mogelijk zou er zelfs een inkrimping kunnen volgen. Dat hebben woordvoerders van de China Association of Automobile Manufacturers (Caam), gezegd. Daarmee reageert de organisatie op de verkoopcijfers van de Chinese autoproducenten tijdens de maand augustus. Daarbij lieten de verkopen voor de … The post Chinese autoverkoop dondert naar beneden appeared first on Express.15 
16/09 11u07  Finnen organiseren ?happy hour? tegen voedselverspilling Lees meer >
16/09 11u00  Finnen organiseren ‘happy hour’ tegen voedselverspilling In Finland hebben negenhonderd winkels van de keten S-Markets een groot offensief gelanceerd dat zou moeten helpen om het probleem van de voedselverspilling te bestrijden. De keten besliste immers om producten die hun vervaldatum naderen met een korting van 30 procent te koop aan te bieden. Vanaf eenentwintig uur kan de klant zelfs 60 procent … The post Finnen organiseren ‘happy hour’ tegen voedselverspilling appeared first on Express.11 
15/09 13u52  Aanval op Saudisch olieverwerkingscomplex Abqaiq is wel degelijk de gevreesde ?Big One? Lees meer >
15/09 13u15  Aanval op Saudisch olieverwerkingscomplex Abqaiq is wel degelijk de gevreesde ‘Big One’ De Saudische olieproductie is op slag gehalveerd nadat de olievelden van Abqaiq door een reeks drones werden aangevallen. Wie achter de aanslag zit is nog niet duidelijk. De Saudi’s zelf wijzen naar de Jemenieten, de VS beschuldigt Iran. Het gaat om de derde aanval op vijf maanden tijd tegen de infrastructuur van ‘s werelds grootste … The post Aanval op Saudisch olieverwerkingscomplex Abqaiq is wel degelijk de gevreesde ‘Big One’ appeared first on Express.
15/09 13u00  Ambities autonome Europese defensie lijken onbetaalbaar De plannen van de Europese Unie om zijn defensiebudget het volgende decennium tot 22,5 miljard euro op te voeren, zal onvoldoende blijken om de ambities van de sector te realiseren. Dat staat in een rapport van het Europese Rekenkamer over het Europese defensiebeleid. De onderzoekers wijzen daarbij op de impact van de Verenigde Staten, de … The post Ambities autonome Europese defensie lijken onbetaalbaar appeared first on Express.
14/09 14u15  Brussels parket opent onderzoek naar corruptie bij Reynders Didier Reynders (MR) zit in een lastig parket. Hij moet hoorzittingen voor de Europese Commissie overleven onder een slecht gesternte. Wat gebeurt er precies? De kranten De Tijd en L’Echo komen met het nieuws dat de federale politie een corruptie-onderzoek voert naar minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het parket van Brussel aan … The post Brussels parket opent onderzoek naar corruptie bij Reynders appeared first on Express.
14/09 12u34  Formule E maakt voor het eerst winst Lees meer >
13/09 12u30  Beijing valt uit de lijst met 200 meest vervuilde steden Peking is goed op weg om de luchtvervuiling te verminderen, maar de pollutie ligt in de Chinese hoofdstad nog altijd vier keer hoger dan de veiligheidsgrenzen van de World Health Organization (WHO). Dat blijkt uit een studie van het onderzoekslaboratorium AirVisual, onderdeel van het Zwitserse bedrijf IQAir, aanbieder van technologieën voor luchtzuivering. De onderzoekers merken … The post Beijing valt uit de lijst met 200 meest vervuilde steden appeared first on Express.
13/09 11u51  Kleinere teams verzetten zich tegen ?Champions League voor de eliteclubs? Lees meer >
13/09 11u45  Porsche meest lucratieve wagen van 2019 De Porsche 911 was de meest lucratieve auto die vorig jaar wereldwijd op de markt is gebracht. Het model vertegenwoordigde slechts 11 procent van de totale verkoop van Porsche, maar nam wel bijna 30 procent van de totale winsten van de Duitse sportwagenbouwer voor zijn rekening. Dat blijkt uit een analyse van Bloomberg Intelligence. De … The post Porsche meest lucratieve wagen van 2019 appeared first on Express.
13/09 11u00  Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’ De structuur van de Europese voetbalcompetities blijft voorlopig ongewijzigd. Tot nader orde komt er alvast geen verandering in de organisatie van de Champions League. Dat heeft de European Club Association (ECA) aangekondigd. De voorstellen zouden hebben geleid tot een selecte competitie waaraan nagenoeg alleen de grootste Europese clubs zouden kunnen deelnemen. Vele teams die hierdoor … The post Kleinere teams verzetten zich tegen ‘Champions League voor de eliteclubs’ appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 13u08


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/09 15u31  Brexit is een totale ramp voor Britse bierbrouwersOok vele Britse bierbrouwers dreigen door de brexit in de problemen te zullen komen. Dat zegt bierexpert Jonny Garrett in een column voor de nieuwssite Goodbeerhunting.com. Hij wijst daarbij naar de negatieve impact van het zwakkere Britse pond en de introductie van nieuwe tarieven voor import en export. Maar ook zullen de brouwers volgens Garrett … The post Brexit is een totale ramp voor Britse bierbrouwers appeared first on Express.
12/09 14u31  Grote aanval op ?Big Tech? is ingezet, maar opsplitsing komt er nietLees meer >
12/09 14u15  Amazon heeft 30.000 vacaturesHet Amerikaanse technologieconcern Amazon heeft in de Verenigde Staten momenteel dertigduizend vacatures. Dat heeft de onderneming aangekondigd. Het bedrijf staat daarbij naar eigen zeggen voor de grootste rekruteringsgolf uit zijn geschiedenis. Amazon voegt eraan toe een brede waaier van profielen te zoeken. Het bedrijf hoopt de vacatures begin volgend jaar te kunnen ingevuld te hebben. … The post Amazon heeft 30.000 vacatures appeared first on Express.
12/09 14u00  Grote aanval op ‘Big Tech’ is ingezet, maar opsplitsing komt er nietDe al langer aangekondigde aanval tegen ‘Big Tech’ komt op kruissnelheid. De voorbije dagen komen steeds meer berichten dat het de Amerikaanse, maar ook buitenlandse autoriteiten menens is. Bedrijven als Facebook, Amazon Google etc. hebben de voorbije jaren enorme winsten gemaakt. In 2018 was Amerika dan ook de enige van alle grote economieën die immuun … The post Grote aanval op ‘Big Tech’ is ingezet, maar opsplitsing komt er niet appeared first on Express.
12/09 12u46  Opnames nieuwe Bondfilm brengen Italiaanse stad 12 miljoen euro opDe productie van de nieuwe film met superspion James Bond zal de Zuid-Italiaanse stad Matera ongeveer 12 miljoen euro opbrengen. Dat heeft Raffaello De Ruggieri, burgemeester van Matera, gezegd. De producenten hebben Matera, gelegen tussen Potenza en Bari, voor een aantal opnames voor de nieuwe film ‘No Time to Die’ gekozen. Daarbij moest echter ook … The post Opnames nieuwe Bondfilm brengen Italiaanse stad 12 miljoen euro op appeared first on Express.
12/09 11u16  KU Leuven blijft beste universiteit van ons land, UGent volgt op de tweede plaatsDe KU Leuven blijft nog steeds de beste universiteit van het land. Dat blijkt uit de laatste editie van de Times Higher Education (THE) ranglijst.  De Leuvense universiteit eindigt op de 45ste plaats op de wereldranglijst en stijgt zo drie plaatsen tegenover vorig jaar. Ook de UGent doet het goed en stijgt van de 143ste … The post KU Leuven blijft beste universiteit van ons land, UGent volgt op de tweede plaats appeared first on Express.
11/09 18u15  Helikoptergeld: geeft de ECB ons donderdag elk 1.000 euro als kerstgeschenk?Naar alle verwachting zal de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag een nieuw stimuluspakket aankondigen om de economie in de eurozone verder te ondersteunen. De Süddeutsche Zeitung maakt daarbij eerder deze week zelfs gewag van de aankoop door de ECB van bedrijfsaandelen. Een recept dat met weinig resultaat in Japan is uitgeprobeerd. Ook de term ‘helikoptergeld’ … The post Helikoptergeld: geeft de ECB ons donderdag elk 1.000 euro als kerstgeschenk? appeared first on Express.
11/09 16u46  Vele chauffeurs gecharmeerd door geconnecteerde auto De geconnecteerde auto is niet langer een futuristisch luxeconcept. De technologie blijkt daarentegen bij de chauffeur een reële verwachting te zijn geworden. Een geconnecteerd aanbod is momenteel bij de aankoop van een nieuwe auto zelfs al vaak een beslissende factor. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Metova, gebaseerd op een enquête bij … The post Vele chauffeurs gecharmeerd door geconnecteerde auto  appeared first on Express.
11/09 15u00  Meerderheid digitale reclamefraude is aan China gelinktJaarlijks wordt met digitale reclamefraude wereldwijd een schade van 22,4 miljard dollar veroorzaakt. Daarvan is echter 83,4 procent te wijten aan China. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau GroupM. De onderzoekers schrijven dat grote Chinese aandeel in belangrijke mate toe aan de afwezigheid van degelijke controles en metingen en een relatief … The post Meerderheid digitale reclamefraude is aan China gelinkt appeared first on Express.
11/09 13u00  Taiwan is voor expats beste bestemming ter wereldTaiwan is voor expats de beste bestemming in de wereld. Dat is de boodschap van een rapport van de organisatie InterNations, gebaseerd op een enquête bij twintigduizend professionals die in het buitenland leven en werken. Het onderzoek werpt op dat Taiwan tegenover expats verschillende troeven kan uitspelen. Onder meer wijzen de onderzoekers op een betaalbare … The post Taiwan is voor expats beste bestemming ter wereld appeared first on Express.
10/09 14u45  Amazon test betalen met de handHet Amerikaanse technologieconcern Amazon is in zijn vestiging in New York experimenten met een nieuwe betaalmethode gestart. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van scanners die het mogelijk zouden moeten maken om klanten aan hun handen te identificeren. De technologie zou klanten uiteindelijk de kans moeten bieden om in de supermarkt sneller af te rekenen. Tijdens … The post Amazon test betalen met de hand appeared first on Express.
10/09 13u31  H&M boycot voortaan leder afkomstig uit het AmazonewoudHet Zweedse modebedrijf Hennes & Mauritz (H&M) heeft de aankoop van leder uit Brazilië voorlopig stopgezet. De beslissing van het concern is naar eigen zeggen ingegeven door een bekommernis over het leefmilieu. Daarbij verwijst de onderneming, de tweede grootste modeverkoper van de wereld, naar de massale bosbranden die Brazilië teisteren. Met zijn beslissing volgt het … The post H&M boycot voortaan leder afkomstig uit het Amazonewoud appeared first on Express.
10/09 12u16  Moet een zelfrijdende wagen nog een stuur hebben?Fabrikanten van autonome wagens willen dat de regulatoren de technische omschrijving van de auto veranderen. Men zou immers niet langer de aanwezigheid van een stuurwiel, pedalen en spiegels mogen vereisen. Volgens de fabrikanten zouden die vereisten de ontwikkeling van autonome wagens afremmen. Inmiddels raken steeds meer partijen er echter van overtuigd dat het tijdperk van … The post Moet een zelfrijdende wagen nog een stuur hebben? appeared first on Express.
10/09 09u45  Vande Lanotte zinspeelt op paars-gele coalitieKoning Filip heeft de opdracht van het informateursduo Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) verlengd. De twee informateurs gaan dus door tot begin oktober met hun opdracht om een federale regering te vormen. Groen zal geen deel meer uitmaken van die gesprekken, maar in dit informatiestadium is nog niets definitief. Bovendien zinspeelt Vande Lanotte … The post Vande Lanotte zinspeelt op paars-gele coalitie appeared first on Express.
10/09 06u00  Investeren in voetballers 4,5 keer lucratiever dan investeren in de beursDe zomermercato bracht de voorbije weken een reeks Belgische internationals terug naar ons land. Maandagnacht werden de laatste transfers afgesloten. Maar de meest opgemerkte overgang was er een die uiteindelijk niet doorging: de Braziliaanse topvoetballer Neymar blijft gewoon bij Paris Saint-Germain. De langverwachte en meermaals aangekondigde transfer naar FC Barcelona botste op te veel obstakels. … The post Investeren in voetballers 4,5 keer lucratiever dan investeren in de beurs appeared first on Express.
09/09 16u45  Dronebubbel is gebarstenBegin dit decennium vormden drones een cruciaal onderdeel van alle toekomstvoorspellingen voor de volgende jaren. Inmiddels is dat enthousiasme echter in belangrijke mate gekoeld. Dat zegt Jack Pitcher, analist consumentenelektronica bij het persbureau Bloomberg. Pitcher benadrukt dat drones nog altijd een pijler van de toekomstige economie blijven. Hij voegt er echter meteen aan toe dat … The post Dronebubbel is gebarsten appeared first on Express.
09/09 15u18  Fout geparkeerde e-scooters zijn ?big business?Lees meer >
09/09 15u16  Fout geparkeerde e-scooters zijn ‘big business’Elektrische scooters hebben het beeld van de moderne metropool op korte termijn sterk veranderd. Consumenten maken van het vervoermiddel immers graag gebruik om zich door de stad te verplaatsen. Bijkomend voordeel is dat de scooters op elke mogelijke locatie kunnen worden achtergelaten. De verdelers werken immers samen met een aantal collecteurs, die de vervoermiddelen overal … The post Fout geparkeerde e-scooters zijn ‘big business’ appeared first on Express.
09/09 14u01  Tesla derde best verkochte wagen in VKHet Model 3 van de Amerikaanse autobouwer Tesla wint in Groot-Brittannië snel aan populariteit. De totale verkoop van elektrische wagens op de Britse markt heeft op een jaar tijd eveneens een verdubbeling gekend. Dat blijkt uit een studie van de Britse Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). Het rapport toont dat in augustus dit … The post Tesla derde best verkochte wagen in VK appeared first on Express.
09/09 11u15  Succesfactoren voor een goede presentatieSterke presentaties geven en overtuigend spreken voor een publiek kan je leren. Wat zijn de succesfactoren voor een goede presentatie? Hoe maak je effectief gebruik van PowerPoint en andere presentatietools? Waar moet je op letten bij het presenteren of spreken? Hoe omgaan met spreekangst? En wat is het belang van lichaamstaal of non-verbaal gedrag? In dit gratis e-book met presentatietips krijg … The post Succesfactoren voor een goede presentatie appeared first on Express.
09/09 09u30  Karel van Eetvelt nieuwe voorzitter CD&V?Een scenario circuleert bij CD&V waarbij de nieuwe sterke dame van de partij, Hilde Crevits, een eigen vertrouwenspersoon als voorzitter zou zetten. In het nieuws: Zowel De Morgen als de VRT losten dit weekend analyses over de nakende voorzittersrace bij CD&V. Opvallend daarbij is dat niet enkel huidige kopstukken van de christendemocraten als mogelijke kandidaten … The post Karel van Eetvelt nieuwe voorzitter CD&V? appeared first on Express.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Chinese autoverkoop dondert naar beneden16/09 12u00 - Express.be: De Chinese autoverkopen zouden de volgende drie jaar tot een bescheiden groei kunnen terugvallen. Mogelijk zou er zelfs een inkrimping kunnen volgen. Dat hebben woordvoerders van de China Association of Automobile Manufacturers (Caam), gezegd. Daarmee reageert de organisatie op de verkoopcijfers van de Chinese autoproducenten tijdens de maand augustus. Daarbij lieten de verkopen voor de … The post Chinese autoverkoop dondert naar beneden appeared first on Express.
11x Finnen organiseren ‘happy hour’ tegen voedselverspilling16/09 11u00 - Express.be: In Finland hebben negenhonderd winkels van de keten S-Markets een groot offensief gelanceerd dat zou moeten helpen om het probleem van de voedselverspilling te bestrijden. De keten besliste immers om producten die hun vervaldatum naderen met een korting van 30 procent te koop aan te bieden. Vanaf eenentwintig uur kan de klant zelfs 60 procent … The post Finnen organiseren ‘happy hour’ tegen voedselverspilling appeared first on Express.
11x McDonald’s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliseren16/09 12u45 - Express.be: De Amerikaanse restaurantketen McDonald’s neemt het bedrijf Apprente, ontwikkelaar van spraakherkenning, over. De transactie moet de verkoop bij McDonald’s helpen automatiseren. De technologie van Apprente, gevestigd in Mountain View, zou in eerste instantie op de activiteiten van de divisie McDrive worden toegepast. Klanten zouden voortaan hun bestellingen immers bij een automaat moeten kunnen plaatsen. Daardoor … The post McDonald’s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliseren appeared first on Express.
6x Finnen organiseren ?happy hour? tegen voedselverspilling16/09 11u07 - Express.be: Lees meer >
6x End of story: Frankfurter Automesse bevestigt de val van de Duitse auto-industrie16/09 12u30 - Express.be: In Duitsland is zaterdag de Frankfurter Automesse voor het grote publiek geopend, de tweejaarlijkse beurs voor personenwagens. Hoe graag de Duitsers in hun auto’s blijven geloven, de beurs blijkt nu de duidelijke exponent van de val van de Duitse auto-industrie Die Duitse auto-industrie staat al een tijd onder extreme druk. Denk aan het dieselschandaal, het … The post End of story: Frankfurter Automesse bevestigt de val van de Duitse auto-industrie appeared first on Express.
5x McDonald?s neemt spraakherkenningsbedrijf over om drive-thru te optimaliseren16/09 13u08 - Express.be: Lees meer >
0x Karel van Eetvelt nieuwe voorzitter CD&V?09/09 09u30 - Express.be: Een scenario circuleert bij CD&V waarbij de nieuwe sterke dame van de partij, Hilde Crevits, een eigen vertrouwenspersoon als voorzitter zou zetten. In het nieuws: Zowel De Morgen als de VRT losten dit weekend analyses over de nakende voorzittersrace bij CD&V. Opvallend daarbij is dat niet enkel huidige kopstukken van de christendemocraten als mogelijke kandidaten … The post Karel van Eetvelt nieuwe voorzitter CD&V? appeared first on Express.
0x Succesfactoren voor een goede presentatie09/09 11u15 - Express.be: Sterke presentaties geven en overtuigend spreken voor een publiek kan je leren. Wat zijn de succesfactoren voor een goede presentatie? Hoe maak je effectief gebruik van PowerPoint en andere presentatietools? Waar moet je op letten bij het presenteren of spreken? Hoe omgaan met spreekangst? En wat is het belang van lichaamstaal of non-verbaal gedrag? In dit gratis e-book met presentatietips krijg … The post Succesfactoren voor een goede presentatie appeared first on Express.
0x Tesla derde best verkochte wagen in VK09/09 14u01 - Express.be: Het Model 3 van de Amerikaanse autobouwer Tesla wint in Groot-Brittannië snel aan populariteit. De totale verkoop van elektrische wagens op de Britse markt heeft op een jaar tijd eveneens een verdubbeling gekend. Dat blijkt uit een studie van de Britse Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). Het rapport toont dat in augustus dit … The post Tesla derde best verkochte wagen in VK appeared first on Express.
0x Fout geparkeerde e-scooters zijn ‘big business’09/09 15u16 - Express.be: Elektrische scooters hebben het beeld van de moderne metropool op korte termijn sterk veranderd. Consumenten maken van het vervoermiddel immers graag gebruik om zich door de stad te verplaatsen. Bijkomend voordeel is dat de scooters op elke mogelijke locatie kunnen worden achtergelaten. De verdelers werken immers samen met een aantal collecteurs, die de vervoermiddelen overal … The post Fout geparkeerde e-scooters zijn ‘big business’ appeared first on Express.

Statistieken

Artikels:
31902
Gelezen:
24799
Aantal lezers nu:
76


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven