woensdag 24 mei 2017, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Express.be

Verbergen Tonen
24/05 13u15  Silicon Saksen: Duitse Valley wil Tesla pijn doen Technologiebedrijven werpen zich steeds meer op als een bedreiging voor het zakelijk model van de autobouwers, maar die zijn lang niet weerloos. Dat zegt Martin Dulig, minister van economie van de Duitse deelstaat Saksen, aan de grens met Tsjechië. Volgens hem kan Silicon Saksen – dat met onder meer Infineon en GlobalFoundries innoverende technologiebedrijven in […] The post Silicon Saksen: Duitse Valley wil Tesla pijn doen appeared first on Express [NL].
24/05 13u15  Who’s that girl? Instagram-influencers scheppen goud in Cannes Opmerkelijke gasten op het Cannes Film Festival waren onder meer Amanda Steele en Nima Benati, die op uitnodiging van het modehuis Dior naar het evenement waren afgereisd. Nochtans hadden Steele en Benati met het Franse filmfestival geen enkele band, maar het tweetal behoort wel tot de elite van het sociale netwerk Instagram en daarmee dus […] The post Who’s that girl? Instagram-influencers scheppen goud in Cannes appeared first on Express [NL].
24/05 13u15  Slechts 7 vrouwen mogen wit dragen wanneer ze de paus ontmoeten Slechts een selecte groep vrouwen mag op audiëntie bij de paus voor witte kleding kiezen. De meeste dames moeten immers zwart, als een symbool van nederigheid, dragen. Het fenomeen gaat terug naar het zogenaamde privilegio-del-bianco, een traditie die aangeeft dat alleen een selecte groep van katholieke koninginnen en prinsessen witte kleding mogen dragen voor een […] The post Slechts 7 vrouwen mogen wit dragen wanneer ze de paus ontmoeten appeared first on Express [NL].
24/05 12u15  Goedkope Chinese smartphones halen Apple en Samsung in Apple en Samsung moeten op de internationale smartphonemarkt steeds meer terrein prijsgeven aan concurrerende Chinese startups, die inmiddels samen nagenoeg één kwart van de wereldwijde verkopen voor hun rekening nemen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Gartner over de wereldwijde verkoop van smartphones tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Om een verdere groei […] The post Goedkope Chinese smartphones halen Apple en Samsung in appeared first on Express [NL].
24/05 12u15  Licenties 5G: Belgische overheid eist dekking van minstens 99,5 procent De licenties voor mobiele telefonie van de vijfde generatie (5G) voor de volgende twintig jaar moeten de Belgische overheid minstens 679 miljoen euro opleveren. Dat blijkt uit een bericht van Alexander De Croo, federaal minister van telecom, die aangeeft dat het Belgisch Instituut voor Post en Telecom (Bipt) start met een consultatie over de nieuwe […] The post Licenties 5G: Belgische overheid eist dekking van minstens 99,5 procent appeared first on Express [NL].
24/05 11u00  In Brussel heeft bijna helft zelfstandigen buitenlandse nationaliteit In Brussel heeft bijna de helft van de zelfstandigen en ondernemers een buitenlandse nationaliteit. Dat blijkt uit een studie van de ondernemersorganisatie Union des Classes Moyennes (UCM) en de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. Opgemerkt wordt dat de samenstelling van de groep zelfstandigen daarmee een goede weerspiegeling vormt van de diversiteit in de Brusselse bevolking. Wel blijkt […] The post In Brussel heeft bijna helft zelfstandigen buitenlandse nationaliteit appeared first on Express [NL].
24/05 10u00  België bij buitenlandse bedrijven geen prioriteit voor investeringsprojecten Het voorbije jaar hebben tweehonderd buitenlandse bedrijven in België geïnvesteerd in de start of uitbreiding van zijn activiteiten. Daarmee liet België op het gebied van buitenlandse investeringen het tweede beste jaar uit zijn geschiedenis optekenen. Alleen het jaar voordien werden met 211 projecten nog betere prestaties gemeld. Dat blijkt uit een rapport van consulent Ernst […] The post België bij buitenlandse bedrijven geen prioriteit voor investeringsprojecten appeared first on Express [NL].
24/05 00u00  Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke? Een video bewijst het tegenovergestelde... The post Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke? appeared first on Express [NL].17 
23/05 23u00  Las Vegas: de stad waar alles kan en mag in 15 foto’s Las Vegas is de stad waar alles kan en mag. Het is de stad die nooit slaapt, de stad waar je kunt trouwen met iedereen met wie je maar wil. De stad waar niemand ervan op kijkt als je ander bent en de stad waar niets waar is van wat je eigenlijk ziet. Las Vegas […] The post Las Vegas: de stad waar alles kan en mag in 15 foto’s appeared first on Express [NL].
23/05 23u00  Waarom datingrelaties meestal in verdriet eindigen De mate waarin iemand gehecht is, kan volgens hem met grote nauwkeurigheid voorspellen hoe mensen zich zullen gedragen in relaties en of ze goed met elkaar zullen kunnen opschieten... The post Waarom datingrelaties meestal in verdriet eindigen appeared first on Express [NL].
23/05 23u00  Vrouw voelt zich oud op 29, man op 58… Vrouwen beginnen zich oud te voelen eens ze de dertig naderen; mannen hebben er pas last van eens ze 58 zijn. Dat blijkt uit een Britse studie van een onderneming die uitvaartverzekeringen aanbiedt. De hoofdreden voor dit grote verschil in leeftijd kan worden toegedicht aan het belang dat aan fysieke schoonheid wordt gehecht binnen de […] The post Vrouw voelt zich oud op 29, man op 58… appeared first on Express [NL].
23/05 22u00  Groen licht… rood licht… je bent ontslagen In Zweden test het engineeringbedrijf ABB een systeem gebaseerd op verkeerslichten om herhaalde werkonderbrekingen op kantoor tegen te gaan . Door de activiteit van de computermuis en het toetsenbord te meten laat de “FlowLight” vanzelf een rood licht branden wanneer een werknemer 9% onder zijn gemiddelde activiteit zit. Het rode licht waarschuwt collega’s ervoor de […] The post Groen licht… rood licht… je bent ontslagen appeared first on Express [NL].
23/05 21u00  Metronetwerk Mexico City gaat rijden op energie gewonnen uit afval De metro in de Mexicaanse hoofdstad Mexico City zal vanaf 2020 in energie worden bevoorraad vanuit de afvalverwerking in de stad. De Franse onderneming Veolia, die specialiseert in nutsvoorzieningen (water , afvalverwerking, energie), heeft daartoe een openbare aanbesteding gewonnen. Veolia zal in Mexico City een afvalverwerkingsbedrijf bouwen – het eerste in zijn soort in Latijns-Amerika […] The post Metronetwerk Mexico City gaat rijden op energie gewonnen uit afval appeared first on Express [NL].
23/05 19u00  Vliegtuigtickets betalen met bitcoin Budgetvliegtuigmaatschappij Peach Aviation wordt de eerste Japanse luchtvaartmaatschappij die klanten toelaat tickets te betalen in bitcoin. Het bedrijf wil zo profiteren van de ononderbroken stroom van toeristen vanuit China en Zuid-Korea. Tegelijkertijd speelt het in op de hype die in Japan door de crypromunt is veroorzaakt. De aankondiging volgt op een aantal wijzigingen die eerder dit jaar door […] The post Vliegtuigtickets betalen met bitcoin appeared first on Express [NL].
23/05 17u00  Aarde telt snel meer digitale assistenten dan mensen Over vier jaar zullen wereldwijd meer dan 7,5 miljard digitale assistenten operationeel zijn. Daarmee zal in theorie bijna elke wereldbewoner op een persoonlijke digitale assistent kunnen rekenen. Op datzelfde ogenblik zal de planeet volgens de ramingen immers wellicht een populatie van ruim 7,8 miljard mensen tellen. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Ovum. […] The post Aarde telt snel meer digitale assistenten dan mensen appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 13u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/05 17u00  Op Wall Street werken mannelijke netwerken nog altijd het meest efficiëntOp Wall Street beschikken vrouwelijke analisten over even grote netwerken als hun mannelijke collega’s, maar kunnen op die connecties minder gemakkelijk terugvallen voor de uitbouw van hun carrière. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de hogeschool Insead Singapore. Vastgesteld werd dat mannelijke analisten meer kunnen profiteren van de connecties ze onderhouden met de […] The post Op Wall Street werken mannelijke netwerken nog altijd het meest efficiënt appeared first on Express [NL].
23/05 16u00  “Mensen uit de jungle leren sneller Nederlands dan Franstalige Brusselaars”Voor werkzoekenden die Nederlands kennen liggen de jobs in Vlaanderen voor het rapen, maar desondanks blijven te veel mensen hun neus opsteken voor de Nederlandse taal. Dat is de conclusie van de sprekers op een symposium dat zondag werd georganiseerd door dertien Marnixringen uit Zuid- en Midden-Brabant en dat als thema ‘Het Nederlands, motor van […] The post “Mensen uit de jungle leren sneller Nederlands dan Franstalige Brusselaars” appeared first on Express [NL].
23/05 16u00  Levensverwachting groeit door groter aantal sociale contactenGrote families en sterke sociale banden verhogen de levensverwachting. Dat zegt een studie van wetenschappers aan de University of Exeter, de University of Pennsylvania en de University of Puerto Rico over een populatie van meer dan negenhonderd rhesus-makaken. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat de dieren een betere levensverwachting genieten naarmate er hechtere banden […] The post Levensverwachting groeit door groter aantal sociale contacten appeared first on Express [NL].
23/05 16u00  “Trump zal klimaatakkoord van Parijs niet opzeggen”De kans is groot dat de Amerikaanse president Trump zijn land toch in het klimaatakkoord van Parijs houdt. Twee prominente figuren uit de klimaat- en energiesector met directe toegang tot de president hebben de voorbije 24 uur aangegeven dat Trump met die gedachte speelt. Eerst was er de tweet van Tesla-baas Elon Musk, die in […] The post “Trump zal klimaatakkoord van Parijs niet opzeggen” appeared first on Express [NL].
23/05 15u00  “Trump zal klimaatakkoord van Parijs niet opzeggen’De kans is groot dat de Amerikaanse president Trump zijn land toch in het klimaatakkoord van Parijs houdt. Twee prominente figuren uit de klimaat- en energiesector met directe toegang tot de president hebben de voorbije 24 uur aangegeven dat Trump met die gedachte speelt. Eerst was er de tweet van Tesla-baas Elon Musk, die in […] The post “Trump zal klimaatakkoord van Parijs niet opzeggen’ appeared first on Express [NL].
23/05 15u00  Jobtevredenheid nieuwsredacties voelt impact van digitale ontwikkelingenDe verschuivingen die de journalistiek de voorbije decennia heeft gekend, laat zich ook op de redactievloer merken. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kansas bij nagenoeg twaalfhonderd journalisten in de Verenigde Staten. De onderzoekers zeggen onder meer vastgesteld te hebben dat sommige groepen door de veranderende aspecten van het beroep […] The post Jobtevredenheid nieuwsredacties voelt impact van digitale ontwikkelingen appeared first on Express [NL].
23/05 14u00  Volgende populistische golf zal zich tegen Silicon Valley richtenDe technologiewereld van Silicon Valley moet alert zijn voor mogelijke aanvallen van populistische bewegingen. Die waarschuwing staat in een rapport van Bank of America Merrill Lynch. Daarbij wordt erop gewezen dat de aandelen van bedrijven uit de Amerikaanse technologiesector de voorbije periode een aanhoudende groei hebben kunnen melden, terwijl de gemiddelde economische groei van de […] The post Volgende populistische golf zal zich tegen Silicon Valley richten appeared first on Express [NL].
23/05 14u00  Merkel: ECB, niet Duitsland is schuld van zwakke euroDe euro ging maandag 0,36% hoger nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel zich had uitgesproken over de eenheidsmunt. Dat is uitzonderlijk, omdat ze dat zeer zelden of nooit doet. Maar in verkiezingstijd gelden ook in Duitsland andere regels. Merkel heeft zich in het verleden amper of nooit gemengd in het debat over de euro. Noch […] The post Merkel: ECB, niet Duitsland is schuld van zwakke euro appeared first on Express [NL].
23/05 14u00  In Seattle verstoort Amazon nu ook de markt voor bananenIn de Amerikaanse stad Seattle heeft een gedeelte van de bevolking een opmerkelijke voorliefde voor bananen aangekweekt. De banaan is in de stad immers een bijzonder populaire snack geworden. In vele restaurants worden ook bananen bij de gewone gerechten gevraagd. Sommige uitbaters hebben zich aan die opmerkelijke smaak aangepast en bieden inmiddels dranken en snacks […] The post In Seattle verstoort Amazon nu ook de markt voor bananen appeared first on Express [NL].
23/05 13u00  Japan is zo veilig, dat de politie misdaden uitvindtIn Japan moet de politie steeds creatiever optreden om misdrijven te kunnen oplossen. Dat heeft echter niets te maken met de complexiteit van de inbreuken, maar wel met het feit dat de Japanse criminaliteit tot historisch laagterecords is teruggevallen. Japan kan al dertien jaar op rij dalende criminaliteitscijfers tonen. Het land registreert nog 0,3 moorden […] The post Japan is zo veilig, dat de politie misdaden uitvindt appeared first on Express [NL].
23/05 12u00  Terwijl u per fiets naar het werk rijdt, vlammen in China straks 150 miljoen SUV’s over de wegDe Chinese regering wil snel een grote vloot van elektrisch wagens uitbouwen, maar wordt in dat streven gedwarsboomd door de grote voorkeur die de Chinese consumenten tonen voor de zogenaamde sport-utility-vehicles (suv), die echter zware verbruikers van benzine zijn. Tegen eind volgend decennium wil China over een autovloot beschikken die voor 40 procent uit elektrische […] The post Terwijl u per fiets naar het werk rijdt, vlammen in China straks 150 miljoen SUV’s over de weg appeared first on Express [NL].
23/05 12u00  Wie doet beter? Beursfonds Engelse Kerk scoort ROI van 17%Het investeringsfonds van de Church of England – dat over een reserve van 7,9 miljard Britse pond kan beschikken – heeft het voorbije jaar een rendement van 17,1 procent geboekt. Dat betekende de sterkste prestatie in meer dan dertig jaar. Dat blijkt uit het jaarlijks rapport dat door het investeringsfonds wordt gepubliceerd. De Church of […] The post Wie doet beter? Beursfonds Engelse Kerk scoort ROI van 17% appeared first on Express [NL].
23/05 11u00  Steeds meer werven door archeologisch onderzoek vertraagdElke maand moet op driehonderd tot vierhonderd werven in Vlaanderen een archeologisch vooronderzoek worden uitgevoerd vooraleer de aanvraag van een bouwvergunning kan worden goedgekeurd. Dat blijkt uit een rapport van het Agentschap Onroerend Goed. Sinds midden vorig jaar kan bij de aanvraag voor een bouwvergunning een archeologisch onderzoek worden verplicht. Op die manier wil de […] The post Steeds meer werven door archeologisch onderzoek vertraagd appeared first on Express [NL].
23/05 02u00  Vrouwen niet gewenst in Parijs of de ontkenning van onze cultuurEen reeks Franse media besteedden vorige week aandacht aan de situatie in de Parijse wijk Chapelle-Pajol, in het oosten van Parijs, waar vrouwen niet langer welkom zijn in cafés, bars en restaurants. Ook op straat, het metrostation en de pleinen tonen ze zich beter niet: groepen mannen, dealers, migranten en anderen hebben de straten overgenomen en […] The post Vrouwen niet gewenst in Parijs of de ontkenning van onze cultuur appeared first on Express [NL].
22/05 22u00  Olijfolie al kwart duurder dan begin 2017Olijfolie is al een kwart duurder dan bij het begin van dit jaar. De prijsstijging is het gevolg van de droogte die de landen van de Middellandse Zee treft. De productie in Griekenland, Italië en Tunesië – en in mindere mate Spanje, dat ‘s werelds grootste producent van olijfolie is – dreigt daardoor een scherpe […] The post Olijfolie al kwart duurder dan begin 2017 appeared first on Express [NL].
22/05 20u00  WHO spendeert bijna meer aan reizen dan aan hulpprogramma’sDe Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft in 2016 bijna meer uitgegeven aan reiskosten voor zijn 7.000 man personeel – 201 miljoen dollar – dan aan zijn programma’s voor AIDS, hepatitis, malaria, tuberculosis, mentale gezondheid en drugsverslavingen gecombineerd  (213,5 miljoen dollar). Dat schrijft de Associated Press. De WHO heeft een laks beleid inzake eersteklas-vliegtuigreizen en overnachten in vijfsterrenhotels, wat […] The post WHO spendeert bijna meer aan reizen dan aan hulpprogramma’s appeared first on Express [NL].
22/05 19u00  Interne regels voor moderators Facebook staan onlineThe Guardian heeft een enorm aantal handleidingen kunnen inkijken die een goed beeld geven van wat volgens Facebook onacceptabele content is. De moderators van de social media-gigant hebben richtlijnen over ongeveer alle onderwerpen en hoe ze er mee moeten omgaan inzake het eventueel verwijderen van ongewenste content. Terrorisme, pornografie, oproepen tot haat of geweld, racisme, het zit […] The post Interne regels voor moderators Facebook staan online appeared first on Express [NL].
22/05 17u00  Strakke kledij nieuwslezeres vormt een probleemWanneer Martine Tanghe het nieuws voorleest zullen mannen makkelijker onthouden wat wordt gezegd dan wanneer de Franse Anne-Claire Coudray dat doet. En dat heeft niet enkel met de taal of met het uiterlijk te maken. Uit een studie van onderzoekers Elizabeth Grabe en Leila Samson blijkt namelijk dat wanneer een nieuwslezeres strakke kleren aan heeft en […] The post Strakke kledij nieuwslezeres vormt een probleem appeared first on Express [NL].
22/05 17u00  De Venezolaanse economie stort in… op één sector naDe Venezolaanse economie mag dan al op instorten staan, één sector floreert als nooit tevoren: de cocaïnehandel. Venezuela wordt geconfronteerd met een gigantische inflatie, zware tekorten van basisgoederen, hongersnood en hoge criminaliteitscijfers. Het land is door de crisis op de internationale oliemarkten en het gebrekkige beleid van de Venezolaanse overheid in een zware economische crisis […] The post De Venezolaanse economie stort in… op één sector na appeared first on Express [NL].
22/05 16u00  De knieval van Trump voor de Saoedi’s: ‘Tijd dat ook rechts beseft wat voor vlees we in de kuip hebben’De eerste buitenlandse reis van president Donald Trump, de man die de wereld ging redden van de moslimterreur, was een bijna-knieval voor het Saoedische regime waarvan hij zelf nog had gesuggereerd dat het achter de aanslagen van 11/9 zat, en waarvan wij weten dat het wereldwijd haatpredikers uitstuurt, ook naar de Grote Brusselse Moskee. De […] The post De knieval van Trump voor de Saoedi’s: ‘Tijd dat ook rechts beseft wat voor vlees we in de kuip hebben’ appeared first on Express [NL].
22/05 16u00  Globalisering kan niet op tegen robots en klimaatRobots en de strijd tegen de klimaatverandering kunnen mogelijk een einde maken aan de globalisering. Die boodschap staat in het boek ‘From Global to Local: the Making of Things and the End of Globalisation’ van auteur Finbarr Livesey, professor industriële organisatie aan de Cambridge University. Er is gedurende decennia aangegeven dat de globalisering een kracht […] The post Globalisering kan niet op tegen robots en klimaat appeared first on Express [NL].
22/05 16u00  Wetenschap gedijt niet op werk van eenzame genieënHet beeld van het eenzame genie vormt geen goede weerspiegeling van het wetenschappelijk onderzoek. Dat blijkt uit een onderzoek van natuurkundigen aan de Florida International University. In realiteit blijken volgens de onderzoekers ook in de wetenschappen relaties en sociale contacten van groot belang. De bereidheid tot interactie met anderen vertelt volgens de wetenschappers bijzonder veel […] The post Wetenschap gedijt niet op werk van eenzame genieën appeared first on Express [NL].
22/05 15u00  Riziv: Ruim 5 miljoen euro fraude bij levering medische dienstenDe medische sector heeft het voorbije jaar voor nagenoeg 5,3 miljoen euro fraude gepleegd. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst voor Geneeskundige Evaluatie en Controle (DGEC) van de Rijksdienst voor Ziekteverzekering (Riziv). Het probleem moet volgens het rapport grotendeels worden gelinkt aan een overdreven facturatie van geleverde diensten. Onder meer bij de thuisverplegers zou […] The post Riziv: Ruim 5 miljoen euro fraude bij levering medische diensten appeared first on Express [NL].
22/05 14u00  Jongeren met studiebeurs hebben lagere slaagkansenJongeren met een studiebeurs hebben aan hogescholen en universiteiten een lagere slaagkans dan leeftijdsgenoten waar de studies volledig door het eigen gezin worden gedragen. Dat blijkt uit cijfers van Hilde Crevits, Vlaams minister van onderwijs. Aan de hogescholen blijken beursstudenten slechts op een slaagkans van 42 procent te kunnen rekenen, maar bij leeftijdsgenoten die niet […] The post Jongeren met studiebeurs hebben lagere slaagkansen appeared first on Express [NL].
22/05 14u00  Cannabis inzetten tegen drugverslavingCannabis kan worden ingezet als een behandeling voor zwaardere verslavingen. Dat zegt onder meer Joe Schrank, oprichter van het ontwenningscentrum High Sobriety in Los Angeles. Volgens hem kan cannabis daarbij gebruikt worden als een instrument om de schade van verslavingen te beperken. Een dergelijke methode zal volgens Schrank dan ook toelaten de vele negatieve consequenties […] The post Cannabis inzetten tegen drugverslaving appeared first on Express [NL].
22/05 13u00  Italië geeft 103 kastelen gratis weg… op één voorwaardeItalië geeft meer dan honderd historische kastelen, herenhoeves en abdijen gratis weg aan geïnteresseerde partijen. Met de operatie wil de Italiaanse overheid een nieuwe toekomst vinden voor zijn leegstaand historisch patrimonium. De nieuwe eigenaars moeten wel beloven om de locaties voor toeristische activiteiten te gebruiken. De leegstaande panden zijn opgetrokken langsheen acht historische routes op […] The post Italië geeft 103 kastelen gratis weg… op één voorwaarde appeared first on Express [NL].
22/05 13u00  Advocatuur niet opgezet met 5 keer goedkopere online ‘all-inclusive’ advocaatHet juristenkantoor Hegis Legal uit Balen biedt online juridisch advies aan, waardoor tegenover een klassieke advocaat een kostenbesparing van 80 procent zou kunnen worden gerealiseerd. Wel moet de klant ermee rekening houden dat in het pakket geen vertegenwoordiging voor de rechtbank is voorzien. Het juristenkantoor merkt daarbij echter op dat de rechter in burgerlijke processen […] The post Advocatuur niet opgezet met 5 keer goedkopere online ‘all-inclusive’ advocaat appeared first on Express [NL].
22/05 12u00  Dienstverlening Belgische spoorwegen ongeveer op Oost-Europees niveauDe Europese nationale spoorwegsystemen worden met een grote uitdaging geconfronteerd. Ondanks de druk van zware overheidsbesparingen, moeten ze toch een hoog prestatieniveau garanderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Boston Consulting Group (BCG) naar het rendement van het treinverkeer in vijfentwintig Europese landen. Het rapport geeft onder meer aan dat investeringen van […] The post Dienstverlening Belgische spoorwegen ongeveer op Oost-Europees niveau appeared first on Express [NL].
22/05 11u00  Plantenrijk verbergt nog veel medische behandelingenMeer dan achtentwintigduizend planten in de wereld kunnen bij medische toepassingen worden gebruikt, maar door een gebrekkige documentatie kan onvoldoende gebruik worden gemaakt van de voordelen die deze organismen voor de gezondheid kunnen hebben. Dat blijkt uit een rapport van van de Britse Royal Botanic Gardens. De onderzoekers zeggen in totaal 28.187 plantensoorten met een […] The post Plantenrijk verbergt nog veel medische behandelingen appeared first on Express [NL].
22/05 10u00  IBM maakt een einde aan ‘thuiswerken’Het Amerikaanse concern International Business Machines (IBM) heeft duizenden werknemers aangegeven dat ze voortaan opnieuw op kantoor zullen moeten werken en het thuiswerk wordt afgeschaft. Werknemers die zich bij de nieuwe voorwaarden niet kunnen neerleggen, worden aangemaand een andere baan te zoeken. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Volgens het concern zou […] The post IBM maakt een einde aan ‘thuiswerken’ appeared first on Express [NL].
21/05 17u00  In het ongelukkigste land ter wereld kan een arts jonger dan 35 niet worden vertrouwdWe hebben allemaal wel een beeld van een land waar het leven niet prettig is: Syrië, Irak of Venezuela bijvoorbeeld. Maar dat beeld correspondeert niet echt met de werkelijkheid, tenzij u Moldavië in gedachten had. Dat is een weinig bekend land en republiek in Oost-Europa. Het land grenst aan Roemenië en Oekraïne. Er wonen zo’n […] The post In het ongelukkigste land ter wereld kan een arts jonger dan 35 niet worden vertrouwd appeared first on Express [NL].
20/05 13u45  Leegstand Brusselse kantoren teruggevallen tot minder dan 10 procentOp de kantorenmarkt in Brussel werd tijdens het eerste kwartaal van dit jaar nog een leegstand van 9,3 procent opgetekend. Daarmee heeft de sector een opmerkelijke verbetering laten optekenen, want zes jaar geleden werd nog een leegstand van 11,9 procent gemeld. Dat blijkt uit een rapport van het immobiliënconcern CBRE Group. In de echte zakenbuurten […] The post Leegstand Brusselse kantoren teruggevallen tot minder dan 10 procent appeared first on Express [NL].
20/05 12u00  Vlaanderen kondigt einde tijdperk vervuilende motoren aanOver twee decennia zullen in Vlaanderen geen auto’s met motoren op fossiele brandstoffen meer worden verkocht. Dat blijkt uit het plan van de Vlaamse regering voor het energiebeleid tot het midden van deze eeuw. Bart Tommelein, Vlaams minister van energie, verduidelijkt daarbij dat de verkoop van auto’s met vervuilende motoren tegen het einde van volgend […] The post Vlaanderen kondigt einde tijdperk vervuilende motoren aan appeared first on Express [NL].
20/05 00u45  Mattis over oorlog met Noord-Korea: “Een tragedie op een nooit geziene schaal”De vele ‘affaires Trump’ van de voorbije weken hebben de focus van de internationale pers op ‘het probleem Noord-Korea’ enigszins verlegd en die situatie zal nog een week duren, nu de president de volgende negen dagen zijn eerste buitenlandse trip maakt. Toch is de dreiging op het Koreaanse schiereiland alles behalve verdwenen en kan een […] The post Mattis over oorlog met Noord-Korea: “Een tragedie op een nooit geziene schaal” appeared first on Express [NL].
19/05 22u45  Wie is de eigenaar van de ruimte tussen 2 vliegtuigstoelen?Wie de rugleuning van zijn vliegtuigstoel tijdens een vlucht achteruit wil klappen, kan daar best voor gaan betalen. Dat is het advies van 2 Amerikaanse rechtsgeleerden, die denken dat op die manier veel irritatie kan worden voorkomen tijdens het vliegen. Christopher Buccafusco en Christopher Jon Sprigman wilden te weten komen hoe veel geld reizigers er voor […] The post Wie is de eigenaar van de ruimte tussen 2 vliegtuigstoelen? appeared first on Express [NL].
19/05 18u45  9 tips die je op weg helpen om belangrijke beslissingen te nemen1. Wat er ook moge gebeuren, alles komt goed Het gaat niet elke keer om de beslissing of je voor een chemo-behandeling kiest of niet. 2. Vraag anderen om informatie Niet om advies. 3. Denk na over wat je bereiken wil En koppel je beslissingen van daaruit terug. 4. Kansen waarmaken… kost ook geld. 5. Soms […] The post 9 tips die je op weg helpen om belangrijke beslissingen te nemen appeared first on Express [NL].
19/05 18u45  3 zaken maken een seriemoordenaarJim Clemente is een voormalig FBI-agent die actief was bij de elite Behavioral Analysis Unit in Quantico. Hij heeft seriemoordenaars, serieverkrachters, ontvoerders en kindermoordenaars ondervraagd en maakte deel uit van het team dat de sluipschutter van Washington DC wist te ontmaskeren. Hij werkte ook undercover op Wall Street. Vandaag werkt hij als technisch adviseur voor […] The post 3 zaken maken een seriemoordenaar appeared first on Express [NL].
19/05 17u45  Mompreneurs werken in een tweeploegenstelselDe komst van kinderen zorgt ervoor dat zakenvrouwen met een dubbele carrière worden geconfronteerd. Om die activiteiten te kunnen blijven combineren, blijkt een groot gedeelte van deze mompreneurs tijd te willen recupereren door slaap op te offeren. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau 99Designs bij meer dan duizend werkende moeders in de Verenigde […] The post Mompreneurs werken in een tweeploegenstelsel appeared first on Express [NL].
19/05 17u45  “Eens IS overwonnen, resten Molenbeek en de verloren Franse grondgebieden”“Het probleem van het jihadisme kan niet worden herleid tot Daesh (de Islamitische Staat). Uiteraard zullen we IS overwinnen. Uiteraard zullen we Raqqa en Mosoel heroveren. De militaire overmacht van de coalitie en het Westen laat daar geen twijfel over bestaan. Maar eens de Islamitische Staat overwonnen, zal ook werk moeten worden gemaakt van Molenbeek, […] The post “Eens IS overwonnen, resten Molenbeek en de verloren Franse grondgebieden” appeared first on Express [NL].
19/05 16u45  Spanje blijft veruit wereldleider in strandvakantiesSpanje blijft voor een strandvakantie de beste bestemming van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van de Association for Environmental Education and the Consumer (Adeac), die tot de conclusie kwam dat aan 684 Spaanse strandlocaties een blauwe wimpel – een beloning voor uitmuntende kwaliteit – kan worden gegeven. Opgemerkt wordt dat Spanje zich daarmee […] The post Spanje blijft veruit wereldleider in strandvakanties appeared first on Express [NL].
19/05 16u45  Duurste Rolex ooit geveild brengt 4,5 miljoen euro opHet veilinghuis Phillips in Genève heeft een vintage Rolex polshorloge verkocht voor iets meer dan 5 miljoen dollar (4,5 miljoen euro).  Het gaat om een “Bao Dai” uit 1952, genoemd naar zijn voormalige eigenaar, de laatste keizer van de Nguyen-dynastie in Vietnam, die het horloge in 1954 kocht, toen hij in Genève was voor vredesonderhandelingen. Het uurwerk […] The post Duurste Rolex ooit geveild brengt 4,5 miljoen euro op appeared first on Express [NL].
19/05 15u45  “Elektrische wagen moet ‘een soort iPhone’ worden om door te breken”In het eerste deel van hun rapport “Journey to the End of the Oil Age” buigen analisten van Wolfe Research zich over de vraag wanneer de elektrische wagen eindelijk op grote schaal zal doorbreken. Het antwoord bevat twee delen: 1. Op de middellange termijn zal weinig veranderen. De vraag naar olie zal amper dalen (in de […] The post “Elektrische wagen moet ‘een soort iPhone’ worden om door te breken” appeared first on Express [NL].
19/05 15u45  Interesse in kunst en wetenschap wapen tegen concurrentie van robotsPersonen met een grotere intelligentie en interesse in kunst en wetenschap hoeven op de arbeidsmarkt minder snel voor concurrentie van robots te vrezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Houston, de University of Illinois en de Universität Tubingen op basis van gegevens van meer dan driehonderdduizend werknemers in […] The post Interesse in kunst en wetenschap wapen tegen concurrentie van robots appeared first on Express [NL].
19/05 15u45  Medewerkers willen een baas die op henzelf lijktVoor de meeste werknemers is de ideale leider zoveel mogelijk een evenbeeld van henzelf. De meningen over de ideale leidersfiguur lopen dan ook ver uit elkaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter en de Bradford University, die een groep werknemers uit een reeks portretten de beste leidersfiguur […] The post Medewerkers willen een baas die op henzelf lijkt appeared first on Express [NL].
19/05 14u45  Persoonlijkheid wordt door alcohol niet echt veranderdOnder invloed van alcohol kan de persoonlijkheid een aantal veranderingen laten blijken. Toch is de verschuiving minder sterk dan in het algemeen wordt gedacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Missouri. Opgemerkt wordt dat buitenstaanders minder veranderingen blijken op te merken dan de alcohol-gebruiker zelf. Daarop kan volgens […] The post Persoonlijkheid wordt door alcohol niet echt veranderd appeared first on Express [NL].
19/05 14u45  Een slechte luim biedt hele reeks voordelenNegatieve emoties hebben een bijzonder nuttige functie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of New South Wales. De Australische onderzoekers stellen dat alle menselijke emoties een nuttige functie hebben. Daarbij zouden milde negatieve gevoelens volgens de wetenschappers kunnen functioneren als een automatisch en onderbewust alarmsignaal, waardoor het individu tot […] The post Een slechte luim biedt hele reeks voordelen appeared first on Express [NL].
19/05 13u45  Japanner telt 100 miljoen euro neer voor dit werk van BasquiatOp een veiling bij Sotheby’s in New York is 110,5 miljoen dollar (100 miljoen euro) neergeteld voor het werk ‘Untitled’ van de Amerikaans neo-expressionistisch (en van oorsprong graffiti)-kunstenaar van Haïtiaanse en Porto Ricaanse afkomst Jean-Michel Basquiat. Het werk was door een privé-verzamelaar voor 19.000 dollar op een veiling gekocht in 1984. ‘Untitled’ was grotendeels onbekend tot […] The post Japanner telt 100 miljoen euro neer voor dit werk van Basquiat appeared first on Express [NL].
19/05 13u45  “Belgische horeca slaat alcohol massaal in Luxemburg in”De Belgische regering heeft de taks op sterke dranken zo zwaar opgedreven dat de bevoorrading vanuit Luxemburg bijzonder winstgevend is geworden. Die opmerkelijke winstmarges zijn ook opgevallen bij de georganiseerde misdaad, die inmiddels met anonieme bestelwagens dagelijks tienduizenden liter goedkope alcohol vanuit Luxemburg importeren en daarmee massaal nachtwinkels en cafés bevoorraden. Dat zeggen vertegenwoordigers van […] The post “Belgische horeca slaat alcohol massaal in Luxemburg in” appeared first on Express [NL].
19/05 13u45  Wat als hackers straks robots overnemen?De introductie van industriële robots kan het bedrijfsleven aan diverse bedreigingen blootstellen. Dat zegt een rapport van de Polytechnische Universiteit van Milaan en het bedrijf Trend Micro, gespecialiseerd in digitale beveiliging. In eerste plaats wordt weliswaar gewezen op mogelijk fysiek gevaar voor de medewerkers, maar anderzijds moet volgens de studie rekening worden gehouden met mogelijke […] The post Wat als hackers straks robots overnemen? appeared first on Express [NL].
19/05 12u45  In Hongkong is 2,7 miljard euro betaald voor een parkeergarageVastgoedontwikkelaar Henderson Land heeft in Hongkong een bedrag van 3 miljard dollar betaald voor een oude parkeergarage met vijf verdiepingen. Deze prijs – die neerkomt op ongeveer 6.400 dollar per vierkante voet – geeft een beeld van de druk die op de vastgoedmarkt van Hongkong weegt. Dat schrijft Jennifer Hughes, correspondente van de Britse zakenkrant […] The post In Hongkong is 2,7 miljard euro betaald voor een parkeergarage appeared first on Express [NL].
19/05 10u45  “Elektrische wagens zullen vraag naar olie amper beïnvloeden”Elektrische wagens zullen nagenoeg geen enkele impact hebben op de vraag naar fossiele brandstoffen. Dat heeft Bob Dudley, chief executive van het Britse energieconcern British Petroleum (BP), gezegd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het bedrijf. Dudley benadrukte dat elektrische wagens weliswaar het verbruik van olie zullen doen dalen, maar anderzijds zullen de krachtcentrales grotere […] The post “Elektrische wagens zullen vraag naar olie amper beïnvloeden” appeared first on Express [NL].
19/05 00u45  Spotify: hoe meer abonnees, hoe groter het verliesDe online muziekstreamingdienst Spotify heeft vorig jaar tussen de 300 en 400 miljoen euro verloren, meer dan dubbel zo veel als een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die aan The Information werden doorgespeeld door mensen dichtbij het bedrijf. De cijfers zijn verontrustend omdat niet enkel de overleving van Spotify op het spel staat, maar […] The post Spotify: hoe meer abonnees, hoe groter het verlies appeared first on Express [NL].
19/05 00u45  “In het hart van Parijs: vrouwen, een met uitsterven bedreigde soort”In de wijk Chapelle-Pajol, in het oosten van Parijs, zijn vrouwen niet langer welkom in cafés, bars en restaurants. Ook op straat, het metrostation en de pleinen tonen ze zich beter niet: groepen mannen, dealers, migranten en anderen hebben de straten overgenomen en vallen elke vrouw lastig die zich er toch waagt. Dat schrijft de […] The post “In het hart van Parijs: vrouwen, een met uitsterven bedreigde soort” appeared first on Express [NL].
18/05 23u45  “Vrouwen, een met uitsterven bedreigde soort, in het hart van Parijs”In de wijk Chapelle-Pajol, in het oosten van Parijs, zijn vrouwen niet langer welkom in cafés, bars en restaurants. Ook op straat, het metrostation en de pleinen tonen ze zich beter niet: groepen mannen, dealers, migranten en anderen hebben de straten overgenomen en vallen elke vrouw lastig die zich er toch waagt. Dat schrijft de […] The post “Vrouwen, een met uitsterven bedreigde soort, in het hart van Parijs” appeared first on Express [NL].
18/05 22u45  Litouwer drinkt gemiddeld 1.820 biertjes per jaarElke Litouwer ouder dan 15 heeft vorig jaar gemiddeld 910 glazen bier (500 ml) gedronken. Het equivalent van 18,2 liter pure alcohol per persoon. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO (.pdf/pag.62). Een kolossaal aantal, omdat in dat gemiddelde ook geheelonthouders zitten en mensen die veel minder drinken. Na Litouwen volgen op ruime afstand een […] The post Litouwer drinkt gemiddeld 1.820 biertjes per jaar appeared first on Express [NL].
18/05 20u45  Trump heeft weinig te vrezen van de Republikeinen“Dat er binnen de Republikeinse partij amper iemand te vinden is die bereid lijkt tegen Donald Trump in te gaan is een echte schande,” schrijft de Financial Times: “Geen enkele verkozen Republikein durft het aan om tegen Trump in te gaan. Want al wie dat aandurft weet dat hij het risico loopt elektronisch te worden […] The post Trump heeft weinig te vrezen van de Republikeinen appeared first on Express [NL].
18/05 17u45  “VRT geeft eenzijdig beeld van Amerika”“De media – en dan vooral de progressieve media Washington Post, de New York Times, CNN – zijn dermate eenzijdig, kloppen alles dermate op, overdrijven, schrijven onwaarheden, hebben meestal ‘anonieme bronnen’, waarbij niemand weet wie dat allemaal zijn.” Dat heeft de Nederlandse journalist Derk Jan Eppink gezegd in het programma ‘De Afspraak’ op de VRT. […] The post “VRT geeft eenzijdig beeld van Amerika” appeared first on Express [NL].
18/05 17u45  Heeft zakelijk model autoconstructeurs nog een toekomst?Door de wereldwijde verstedelijking, waarbij steeds grotere groepen bewoners van landelijke gebieden naar de stad verhuizen, dreigt het zakelijke model van de autoconstructeurs in het gedrang te komen. Dat blijkt uit een enquête van consulent Capgemini bij meer dan achtduizend consumenten in acht landen. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat de mobiliteit-services – […] The post Heeft zakelijk model autoconstructeurs nog een toekomst? appeared first on Express [NL].
18/05 16u45  Prijsdaling oldtimers is signaal voor wat aandelenmarkten wachtDe Hagerty Market Index, een index die de evolutie van de prijzen van ‘collector cars’ of oldtimers registreert – staat op zijn laagste niveau in drie jaar en dat voorspelt weinig goeds voor de beurzen, schrijft Wolf Richter op zijn blog, want het is een signaal dat de aandelenmarkten straks dezelfde weg opgaan. “De investeringen […] The post Prijsdaling oldtimers is signaal voor wat aandelenmarkten wacht appeared first on Express [NL].
18/05 16u45  Heeft de Brexit invloed op Jersey?Door de brexit dreigen zich ook donkere wolken op te stapelen boven de Britse fiscale paradijzen Jersey, Guernesey en Île de Man. Door het vertrek van Groot-Brittannië zal er in de Europese Unie immers niemand meer overblijven om de belangen van de eilanden te verdedigen. Dat zeggen een aantal vertegenwoordigers van de financiële sector van […] The post Heeft de Brexit invloed op Jersey? appeared first on Express [NL].
18/05 16u45  Zijn wijnkenners dan toch geen farceurs?Uit blinde testen kan echt wel worden afgeleid dat wijnkenners werkelijk met kennis van zaken oordelen en geen toneel opvoeren. Dat zegt Dan Rosenheck, wijnredacteur van het magazine The Economist op basis van een wijnproef-competitie tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge in Engeland. Tijdens die competitie moest volgens Rosenheck worden vastgesteld dat de deelnemers […] The post Zijn wijnkenners dan toch geen farceurs? appeared first on Express [NL].
18/05 15u45  Nu ook het VK: meer mensen aan het werk, maar ze verdienen steeds minderIn het VK is de werkloosheid in het eerste kwartaal gedaald tot 4,6%, een niveau dat voor het laatst in 1975 werd geregistreerd. Maar in de eerste drie maanden van 2017 gingen de lonen -aangepast aan de inflatie – 0,2% lager. Britten verdienen nu gemiddeld even veel als in 2015. [In bovenstaande grafiek de procentuele […] The post Nu ook het VK: meer mensen aan het werk, maar ze verdienen steeds minder appeared first on Express [NL].
18/05 15u45  Legale cannabis nu groter dan Viagra en streaming muziekindustrieDe legale cannabis-industrie heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd die geraamd wordt op een bedrag tussen 4 miljard dollar en 4,5 miljard dollar. Daarmee is de sector inmiddels groter geworden dan de verkoop van de erectiepillen Viagra en Cialis of de inkomsten van de betaalde muziekstreams. Dat blijkt uit een rapport van het vakmedium […] The post Legale cannabis nu groter dan Viagra en streaming muziekindustrie appeared first on Express [NL].
18/05 15u45  Wetenschap: kilo’s komen er snel bij en gaan er moeilijk afAmper twee weken inactiviteit kunnen bij jonge en gezonde mensen al een belangrijke bedreiging vormen voor de gezondheid. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers aan de University of Liverpool bij nagenoeg dertig gezonde en fysiek actieve personen met een gemiddelde leeftijd van vijfentwintig jaar en een gemiddelde lichaamsbouw. De onderzoekers zeggen dat al na een […] The post Wetenschap: kilo’s komen er snel bij en gaan er moeilijk af appeared first on Express [NL].
18/05 15u45  Tabletcomputer wordt gekannibaliseerd door grote smartphoneHet Amerikaanse technologiebedrijf Apple stopt met de productie van zijn iPad Mini. Dat hebben verscheidene bronnen bevestigd. Het concern zou geen toekomst meer zien in de kleine tablets, die immers door de grotere modellen smartphones uit de markt zouden worden geduwd. Apple heeft nooit gedetailleerde cijfers over de verkoop van de iPad Mini bekend gemaakt, […] The post Tabletcomputer wordt gekannibaliseerd door grote smartphone appeared first on Express [NL].
18/05 14u45  Facebook: de 4 cijfers van het succesToen Facebook 5 jaar geleden – op 18 mei 2012 – naar de beurs trok werd dat de op twee na grootste beursgang aller tijden. Het sociale medium van Mark Zuckerberg werd toen nog beschouwd als een platform waar tieners foto’s konden delen en spelletjes konden spelen. Vandaag is Facebook het vijfde grootste bedrijf van […] The post Facebook: de 4 cijfers van het succes appeared first on Express [NL].
18/05 13u45  Familieleden Maduro & co maken grote sier in het buitenlandTerwijl de gewone bevolking van Venezuela met allerlei ontberingen wordt geconfronteerd, leiden de kringen rond president Nicolas Maduro in het buitenland een luxeleven. Het oppositieplatform VVsincensura heeft de bevolking en tegenstanders van het regime opgeroepen om fotomateriaal over de luxueuze levensstijl van de Venezolaanse elite in het buitenland te verzamelen. De website van de beweging […] The post Familieleden Maduro & co maken grote sier in het buitenland appeared first on Express [NL].
18/05 13u45  “Er is geen businesscase voor innovatie”De beurskapitalisering van Amazon is vandaag dubbel zo groot als die van de klassieke supermarktuitbater Walmart. De helft van alle Amerikaanse gezinnen is lid van het programma Amazon Prime, de helft van alle online aankopen start rechtstreeks op Amazon en Amazon incasseert bijna een op elke twee dollars die Amerikanen online uitgeven. “Walmart deed 15 jaar […] The post “Er is geen businesscase voor innovatie” appeared first on Express [NL].
18/05 12u45  Goedkope huurwoning in Vlaanderen bijna onvindbaar gewordenHet is in Vlaanderen bijna onmogelijk geworden nog een goedkope huurwoning te vinden. Dat blijkt uit een rapport van het Vlaams Huurdersplatform. Aangevoerd wordt dat in het goedkoopste marktsegment de sterkste stijging moet worden opgetekend. Op die manier wordt een huurwoning volgens de vereniging voor steeds grotere groepen bewoners onbetaalbaar. De Vlaamse overheid moet volgens […] The post Goedkope huurwoning in Vlaanderen bijna onvindbaar geworden appeared first on Express [NL].
18/05 12u45  Pijplijn Vlaamse biotechnologie groeit snel aanDe bedrijven uit de Vlaamse biotechnologie en levenswetenschappen zijn op zoek naar vijfhonderd nieuwe medewerkers. Dat blijkt uit een rapport van sectororganisatie Flanders.bio. Een groot aantal van de gezochte profielen behoort tot de knelpuntberoepen, maar bovendien moet worden vastgesteld dat voor de meeste openstaande vacatures specifieke competenties nodig zijn die meestal nog niet zijn verworven […] The post Pijplijn Vlaamse biotechnologie groeit snel aan appeared first on Express [NL].
18/05 10u45  België creëert recordaantal nieuwe ondernemingenIn België werden het voorbije jaar 89.777 nieuwe ondernemingen gestart. Dat betekende een stijging met bijna 9 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Graydon, waar gewag wordt gemaakt van een absoluut record. Opgemerkt wordt dat in alle regio’s een groei kon worden opgemerkt, maar de sterkste toename kon in […] The post België creëert recordaantal nieuwe ondernemingen appeared first on Express [NL].
17/05 23u30  Impeachment? Vergeet die fantasie!Al Green, een Amerikaanse democraat die voor de staat Texas in het Huis van Afgevaardigden zetelt, heeft woensdagochtend als eerste verkozene opgeroepen tot het afzetten van president Trump en wil dat de zogenaamde impeachmentprocedure in gang wordt gezet. Op dit moment zijn er nog geen bewijzen dat Trump iets fout heeft gedaan. Mogelijk komt daar […] The post Impeachment? Vergeet die fantasie! appeared first on Express [NL].
17/05 21u30  Je zal 4 jaar en 4 maanden van je leven op Facebook doorbrengen, een ontstellende gedachte niet?De aanwezigheid van de zogenaamde GAFA’s (Google, Amazon, Facebook en Apple) in ons leven neemt stilaan verontrustende proporties aan. Bij de start van de I/O Conferentie, het jaarlijks Google-evenement voor ontwikkelaars, gaf CEO Sundar Pichai een paar indrukwekkende cijfers mee: er zijn nu 2 miljard apparaten wereldwijd waarop Android werd geïnstalleerd. Google Drive heeft 800 […] The post Je zal 4 jaar en 4 maanden van je leven op Facebook doorbrengen, een ontstellende gedachte niet? appeared first on Express [NL].
17/05 18u30  5 schaduwkanten van rijkdom: wil je mij of mijn geld?Een bezoeker stelde de vraag aan Quora.com of het echt de moeite loont om rijk te worden. Het topantwoord werd gegeven door een anonieme multimiljonair en het biedt inzicht in hoe het is om rijk te zijn. Er zitten ook een reeks levenslessen in. “Toen ik rond mijn vijfentwintigste mijn zaak verkocht was ik van […] The post 5 schaduwkanten van rijkdom: wil je mij of mijn geld? appeared first on Express [NL].
17/05 18u30  5 zaken die ongelovigen kunnen leren van godsdienstIn discussies over religie gaat het er vaak om of God of zijn equivalenten al dan niet bestaan. Dat maakt de discussie saai. Filosoof Alain de Botton is ongelovig, maar daarmee is de kous voor hem niet af. Hij vraagt zich af welke religieuze normen en gebruiken je ook in een seculier leven kan toepassen? […] The post 5 zaken die ongelovigen kunnen leren van godsdienst appeared first on Express [NL].
17/05 17u30  Waalse ambtenaar is 50% vaker afwezig dan zijn Vlaamse collegaWaalse ambtenaren melden zich 8,6% van de tijd niet op het werk. Dat is bijna 10% meer dan 2 jaar geleden, toen het absenteïsme nog rond de 8% schommelde. Het ziekteverzuim staan ook in schril contrast met die van hun Brusselse (5,06%) en Vlaamse (5, 64%) collega’s. Wallonië telt een kleine 23.000 ambtenaren. Op dagbasis […] The post Waalse ambtenaar is 50% vaker afwezig dan zijn Vlaamse collega appeared first on Express [NL].
17/05 17u30  Juniper: “Artificiële intelligentie mogelijke oplossing voor cyberbeveiliging”Bedrijven investeren weliswaar in cyberbeveiliging, maar die inspanningen zijn niet evenredig aan de toename van de dreiging. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Juniper Research. Opgemerkt wordt dat dit jaar wereldwijd door het bedrijfsleven een bedrag van 93 miljard dollar aan cyberbeveiliging zal worden geïnvesteerd. Over vijf jaar zal dat bedrag […] The post Juniper: “Artificiële intelligentie mogelijke oplossing voor cyberbeveiliging” appeared first on Express [NL].
17/05 16u30  Nederland staat vol windmolens, maar produceert amper windenergieNederland staat wereldwijd bekend voor zijn windmolens, maar desondanks blijft windenergie in het land een bijzonder bescheiden bron van elektriciteit. Dat weerspiegelt echter het beperkte aandeel dat duurzame bronnen in de energieproductie van Nederland hebben. Het fenomeen moet volgens waarnemers worden verklaard door de goedkope toegang die het land heeft tot fossiele brandstoffen. Die goedkope […] The post Nederland staat vol windmolens, maar produceert amper windenergie appeared first on Express [NL].
17/05 16u30  Toch één retailsector blijft gespaard van het Amazon-bloedbadDe fitnessindustrie is een van de weinige in de retailsector die in tegenstelling tot andere fysieke winkels geen hinder ondervindt van Amazon en consorten. Klanten kunnen niet online gaan om daar gelijkaardige diensten te kopen. De fitnessindustrie ontsnapt daardoor aan de sluitingen en faillissementen die de retailsector teisteren. In de Verenigde Staten boekt Planet Fitness, dat […] The post Toch één retailsector blijft gespaard van het Amazon-bloedbad appeared first on Express [NL].
17/05 16u30  Italiaanse maffia verdient meer aan vluchtelingen dan aan drugsDe Italiaanse maffia is erin geslaagd om ook de opvang van vluchtelingen te infiltreren en daarbij de hand te leggen op budgetten die voor steun aan opvangcentra waren voorzien. Volgens de Italiaanse politie, die het netwerk op het spoor kwam en daarbij achtenzestig personen arresteerde, werden onder meer Europese subsidies voor een totaalbedrag van 32 […] The post Italiaanse maffia verdient meer aan vluchtelingen dan aan drugs appeared first on Express [NL].
17/05 16u30  Japanners zetten robots in om hun volleybalteams te trainenDe nationale volleybalteams van Japan zetten robots of  zogenaamde volleybots in tijdens hun trainingsessies. De robots bootsen 3 goed getrainde tegenstanders na die proberen ‘smashes’ te blokkeren bij het net. De robots – die werden ontwikkeld door de universiteit van Tsukuba in samenwerking met het Japanse topsportagentschap – kunnen op voorhand worden geprogrammeerd of via […] The post Japanners zetten robots in om hun volleybalteams te trainen appeared first on Express [NL].
17/05 15u30  Wereld gaat beter dan u uit het nieuws kan afleidenOp het eerste gezicht lijkt de wereld het voorbije jaar veel minder stabiel te zijn geworden, maar toch blijkt de situatie minder dramatisch dan algemeen wordt gedacht. Dat is de conclusie van een rapport van het Fund for Peace (FfP) over de kwetsbaarheid van de wereld. Er wordt opgemerkt dat het voorbije jaar in de […] The post Wereld gaat beter dan u uit het nieuws kan afleiden appeared first on Express [NL].
17/05 15u30  Steeds meer CEO’s worden ontslagen vanwege hun bedenkelijke ethische normenSteeds vaker moet worden genoteerd dat chief executives wegens inbreuken tegen de ethische normen opzij worden geschoven. Dat blijkt uit een rapport van consulent PricewaterhouseCoopers (PwC). In vergelijking met andere ontslagredenen blijven ethische problemen weliswaar nog altijd heel beperkt, maar toch moet er volgens de onderzoekers tijdens het jongste decennium gewag worden gemaakt van een […] The post Steeds meer CEO’s worden ontslagen vanwege hun bedenkelijke ethische normen appeared first on Express [NL].
17/05 14u30  Waarom verdampt het geloof in een sterke dollar?De nu al 3 jaar op rij aangekondigde pariteit tussen de euro en de dollar – wat betekent dat de euro en de dollar even veel waard zouden zijn – lijkt er maar niet te komen. Integendeel. Hefboomfondsen en speculanten zetten vorig jaar massaal in op de stijging van de dollar, maar desondanks is de […] The post Waarom verdampt het geloof in een sterke dollar? appeared first on Express [NL].
17/05 14u30  Wanneer je superjacht niet volstaat is er… de Game ChangerDe Nederlandse scheepsbouwer Damen heeft een schip ontworpen dat logistieke ondersteuning kan bieden aan superjachten. Damen heeft het daarbij over een veelbelovende markt met een sterke interesse. De Nederlandse groep merkt immers op dat de eigenaars van superjachten steeds vaker op hun reizen ook helikopters of zelfs onderzeeboten ter beschikking willen hebben. Indien daarvoor echter […] The post Wanneer je superjacht niet volstaat is er… de Game Changer appeared first on Express [NL].
17/05 13u30  Daar gaan we weer… Taliban verbiedt voetbal en cricketIn de Afghaanse provincie Ghazni heeft de Taliban een verbod uitgesproken over de beoefening van cricket, voetbal en schoolsporten. Religieuze militanten zouden een aantal wedstrijden hebben stilgelegd en uitrustingen in beslag hebben genomen. Een aantal wedstrijden zouden ook onder vuur zijn genomen. In sommige regio’s zijn alle sporten – met inbegrip van kinderspelen – uitgesloten. […] The post Daar gaan we weer… Taliban verbiedt voetbal en cricket appeared first on Express [NL].
17/05 12u30  Vlaamse jongeren maken hun beklag over schoolstressIn Vlaanderen blijken veel jongeren door de school gestresseerd te raken. Dat is de conclusie van een onderzoek van Joetz, de jeugddienst van de socialistische mutualiteiten. Het probleem moet volgens het onderzoek – uitgevoerd bij meer dan tweeduizend Vlaamse leerlingen tussen veertien en twintig jaar – worden gelinkt aan de hoge verwachtingen die in de […] The post Vlaamse jongeren maken hun beklag over schoolstress appeared first on Express [NL].
17/05 12u30  Chemie en farma bieden de beste lonenEen Belgische werknemer ontving vorig jaar gemiddeld een bruto maandsalaris van 3.401 euro. Dat betekende een stijging met 4,3 procent tegenover twee jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van Vacature.com en de Universiteit Leuven. Er wordt echter opgemerkt dat de stijging meestal niet het gevolg is van een loonsverhoging die door het management wordt […] The post Chemie en farma bieden de beste lonen appeared first on Express [NL].
17/05 10u30  NMBS boekt nagenoeg kwart miljard euro verliesDe Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van ruim 2,19 miljard euro, tegenover meer dan 2,23 miljard euro inkomsten het jaar voordien. Het spoorbedrijf leed een nettoverlies van 249,7 miljoen euro, tegenover een winst van 164,6 miljoen het jaar voordien. Er wordt echter op gewezen dat het jaar […] The post NMBS boekt nagenoeg kwart miljard euro verlies appeared first on Express [NL].
17/05 02u30  “Trump vroeg Comey om onderzoek naar Flynn stop te zetten”De Amerikaanse president Trump heeft in februari aan toenmalig FBI-directeur James Comey gevraagd om een onderzoek naar Michael Flynn, zijn voormalige veiligheidsadviseur, te beëindigen. Dat schrijft de New York Times. Comey – die vorige week door Trump ontslagen werd – was dermate verbouwereerd door Trumps vraag dat hij het gesprek na afloop documenteerde en de […] The post “Trump vroeg Comey om onderzoek naar Flynn stop te zetten” appeared first on Express [NL].
17/05 02u30  ‘Vaguebooking’ en nog 9 andere gewoontes die ervoor zorgen dat iedereen op Facebook je haatNaar schatting één op de twee Belgen en twee op de drie Nederlanders hebben een account op Twitter of Facebook. Maar is er met het toenemende gebruik van sociale media ook een stijgende behoefte aan ‘netiquette’? Daar lijkt het wel op, gezien de dagelijkse stortvloed aan irritante posts, vriendschapsverzoeken van mensen die je amper kent […] The post ‘Vaguebooking’ en nog 9 andere gewoontes die ervoor zorgen dat iedereen op Facebook je haat appeared first on Express [NL].
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke?24/05 00u00 - Express.be: Een video bewijst het tegenovergestelde... The post Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke? appeared first on Express [NL].
9x België bij buitenlandse bedrijven geen prioriteit voor investeringsprojecten24/05 10u00 - Express.be: Het voorbije jaar hebben tweehonderd buitenlandse bedrijven in België geïnvesteerd in de start of uitbreiding van zijn activiteiten. Daarmee liet België op het gebied van buitenlandse investeringen het tweede beste jaar uit zijn geschiedenis optekenen. Alleen het jaar voordien werden met 211 projecten nog betere prestaties gemeld. Dat blijkt uit een rapport van consulent Ernst […] The post België bij buitenlandse bedrijven geen prioriteit voor investeringsprojecten appeared first on Express [NL].
6x Slechts 7 vrouwen mogen wit dragen wanneer ze de paus ontmoeten24/05 13u15 - Express.be: Slechts een selecte groep vrouwen mag op audiëntie bij de paus voor witte kleding kiezen. De meeste dames moeten immers zwart, als een symbool van nederigheid, dragen. Het fenomeen gaat terug naar het zogenaamde privilegio-del-bianco, een traditie die aangeeft dat alleen een selecte groep van katholieke koninginnen en prinsessen witte kleding mogen dragen voor een […] The post Slechts 7 vrouwen mogen wit dragen wanneer ze de paus ontmoeten appeared first on Express [NL].
6x Who’s that girl? Instagram-influencers scheppen goud in Cannes24/05 13u15 - Express.be: Opmerkelijke gasten op het Cannes Film Festival waren onder meer Amanda Steele en Nima Benati, die op uitnodiging van het modehuis Dior naar het evenement waren afgereisd. Nochtans hadden Steele en Benati met het Franse filmfestival geen enkele band, maar het tweetal behoort wel tot de elite van het sociale netwerk Instagram en daarmee dus […] The post Who’s that girl? Instagram-influencers scheppen goud in Cannes appeared first on Express [NL].
6x Silicon Saksen: Duitse Valley wil Tesla pijn doen24/05 13u15 - Express.be: Technologiebedrijven werpen zich steeds meer op als een bedreiging voor het zakelijk model van de autobouwers, maar die zijn lang niet weerloos. Dat zegt Martin Dulig, minister van economie van de Duitse deelstaat Saksen, aan de grens met Tsjechië. Volgens hem kan Silicon Saksen – dat met onder meer Infineon en GlobalFoundries innoverende technologiebedrijven in […] The post Silicon Saksen: Duitse Valley wil Tesla pijn doen appeared first on Express [NL].
5x Licenties 5G: Belgische overheid eist dekking van minstens 99,5 procent24/05 12u15 - Express.be: De licenties voor mobiele telefonie van de vijfde generatie (5G) voor de volgende twintig jaar moeten de Belgische overheid minstens 679 miljoen euro opleveren. Dat blijkt uit een bericht van Alexander De Croo, federaal minister van telecom, die aangeeft dat het Belgisch Instituut voor Post en Telecom (Bipt) start met een consultatie over de nieuwe […] The post Licenties 5G: Belgische overheid eist dekking van minstens 99,5 procent appeared first on Express [NL].
5x Goedkope Chinese smartphones halen Apple en Samsung in24/05 12u15 - Express.be: Apple en Samsung moeten op de internationale smartphonemarkt steeds meer terrein prijsgeven aan concurrerende Chinese startups, die inmiddels samen nagenoeg één kwart van de wereldwijde verkopen voor hun rekening nemen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Gartner over de wereldwijde verkoop van smartphones tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Om een verdere groei […] The post Goedkope Chinese smartphones halen Apple en Samsung in appeared first on Express [NL].
4x In Brussel heeft bijna helft zelfstandigen buitenlandse nationaliteit24/05 11u00 - Express.be: In Brussel heeft bijna de helft van de zelfstandigen en ondernemers een buitenlandse nationaliteit. Dat blijkt uit een studie van de ondernemersorganisatie Union des Classes Moyennes (UCM) en de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. Opgemerkt wordt dat de samenstelling van de groep zelfstandigen daarmee een goede weerspiegeling vormt van de diversiteit in de Brusselse bevolking. Wel blijkt […] The post In Brussel heeft bijna helft zelfstandigen buitenlandse nationaliteit appeared first on Express [NL].
3x Groen licht… rood licht… je bent ontslagen23/05 22u00 - Express.be: In Zweden test het engineeringbedrijf ABB een systeem gebaseerd op verkeerslichten om herhaalde werkonderbrekingen op kantoor tegen te gaan . Door de activiteit van de computermuis en het toetsenbord te meten laat de “FlowLight” vanzelf een rood licht branden wanneer een werknemer 9% onder zijn gemiddelde activiteit zit. Het rode licht waarschuwt collega’s ervoor de […] The post Groen licht… rood licht… je bent ontslagen appeared first on Express [NL].
2x Op Wall Street werken mannelijke netwerken nog altijd het meest efficiënt23/05 17u00 - Express.be: Op Wall Street beschikken vrouwelijke analisten over even grote netwerken als hun mannelijke collega’s, maar kunnen op die connecties minder gemakkelijk terugvallen voor de uitbouw van hun carrière. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de hogeschool Insead Singapore. Vastgesteld werd dat mannelijke analisten meer kunnen profiteren van de connecties ze onderhouden met de […] The post Op Wall Street werken mannelijke netwerken nog altijd het meest efficiënt appeared first on Express [NL].

Statistieken

Artikels:
36331
Gelezen:
29215
Aantal lezers nu:
79


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven