zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u15
 

Express.be

Verbergen Tonen
18/01 14u45  Elektronicaketen Best Buy start onderzoek naar topvrouw: ‘relatie met medebestuurder’ Corie Barry, de CEO van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy, is in opspraak gekomen omdat ze een relatie zou gehad hebben met medebestuurder Karl Sanft, Senior Vice President. Volgens Best Buy ontving de raad van bestuur een anonieme brief die beweerde dat Barry een relatie had met Sanft. Hierna heeft het bedrijf advocatenbureau Sidley Austin […] The post Elektronicaketen Best Buy start onderzoek naar topvrouw: ‘relatie met medebestuurder’ appeared first on Business AM.
18/01 13u00  Anoniem in tijden van artificiële intelligentie? Deze kledij helpt u vooruit Schrik dat uw privacy bedolven raakt onder de toezichtcamera’s en herkenningstechnologie? Dan is het misschien tijd om uw garderobe op te krikken. Van identiteitskaarten met vingerafdruk naar toezichtcamera’s met gezichtsherkenningstechnologie op openbare plekken. De opkomst van artificiële intelligentie zonder robuuste regelgeving maakt dat u quasi overal ter wereld moet inboeten aan privacy. Steeds meer mensen vinden dat niet […] The post Anoniem in tijden van artificiële intelligentie? Deze kledij helpt u vooruit appeared first on Business AM.10 
18/01 10u45  Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag. Het gaat om het systeem dat in het vliegtuig controleert of andere monitoringsystemen wel correct werken. Boeing is al bezig met de nodige updates en staat daarover in […] The post Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX appeared first on Business AM.12 
18/01 10u00  MR en PS blijven bijzonder weigerachtig tegen N-VA: maar Vivaldi-droom strandt in Senaat wel op mathematische realiteit Zolang de MR en de PS niet mee willen in het idee dat een coalitie met N-VA kan, is er in deze fase niet veel mogelijk. Wat gebeurt er precies? Maandag moeten de twee informateurs naar de koning, om een tussentijds verslag uit te brengen. De opdracht is nog steeds te ‘verduidelijken‘ of een coalitie […] The post MR en PS blijven bijzonder weigerachtig tegen N-VA: maar Vivaldi-droom strandt in Senaat wel op mathematische realiteit appeared first on Business AM.10 
18/01 09u30  Stemmenkanon Emir Kir uit PS gezet De tuchtcommissie van de Brusselse PS heeft Emir Kir uit de partij gezet naar aanleiding van zijn contacten met ultranationalistische Turken. Dat berichten verschillende Belgische media op zaterdag op basis van persagentschap Belga. De burgemeester kwam in de problemen in begin december toen zes Turkse burgemeester hem een bezoek brachten. Twee van hen waren namelijk […] The post Stemmenkanon Emir Kir uit PS gezet appeared first on Business AM.13 
18/01 08u15  Dit waren de (elektrische) hoogtepunten van het Autosalon Op het autosalon dit jaar was het al elektrisch dat de klok sloeg. Een overzichtje van de meest opvallende wagens. Of u nu al volledig elektrisch moet gaan als u op zoek bent naar een nagelnieuwe wagen, dat kunnen we u niet zeggen. Zaak is wel dat autobouwers volop de kaart van de elektrische auto […] The post Dit waren de (elektrische) hoogtepunten van het Autosalon appeared first on Business AM.
17/01 21u30  Onderzoek naar Tesla wegens versnellen zonder aanleiding Automerk Tesla wordt onderzocht in de Verenigde Staten omdat de auto in autonome modus zou versnellen zonder dat de chauffeur dat vraagt. De Amerikaanse dienst voor wegen en verkeer in de Verenigde Staten heeft een klacht ontvangen over Tesla. Die zou, volgens de aanklager, versneld hebben zonder dat de chauffeur dat wilde. 500.000 Tesla’s In […] The post Onderzoek naar Tesla wegens versnellen zonder aanleiding appeared first on Business AM.
17/01 20u45  Deze vreemde duif is eigenlijk een drone Een onderzoeksteam onder leiding van David Lentink aan Stanford University heeft een drone ontwikkeld dat heel veel wegheeft van een duif. De PigeonBot is de eerste vliegende robot dat vleugels heeft van zachte veren. Het neemt vlotjes bochten en houdt beter stand tegen sterke windstoten dan harde drones, aldus Lentink. Zijn bevindingen werden zowel in […] The post Deze vreemde duif is eigenlijk een drone appeared first on Business AM.
17/01 19u01  GPS-bedrijf TomTom in zee met omstreden Huawei De Nederlandse navigatiedienstverlener TomTom gaat zijn kaarten en andere producten leveren aan de Chinese smartphonemaker Huawei. Dat bevestigt het Nederlandse bedrijf na berichtgeving van De Telegraaf. Huawei werkt aan een eigen besturingssysteem voor zijn telefoons, nadat de toegang tot Android van het Amerikaanse Google door sancties beperkt is. De Verenigde Staten zetten Huawei eerder op […] The post GPS-bedrijf TomTom in zee met omstreden Huawei appeared first on Business AM.
17/01 18u30  Picanol opnieuw van start op maandag Weefmachinefabrikant Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval. Geen productie dit weekend Vanaf maandag zal Picanol in Ieper stap voor stap bepaalde activiteiten ‘voorzichtig’ heropstarten, zegt het bedrijf vrijdag […] The post Picanol opnieuw van start op maandag appeared first on Business AM.
17/01 18u01  Microsoft wil volledige CO2-uitstoot sinds ontstaan compenseren Microsoft engageert zich om over 10 jaar ‘CO2-negatief’ te zijn. Het is daarnaast de bedoeling om méér koolstofdioxide te compenseren dan het zelf geproduceerd heeft in zijn 45-jarige geschiedenis. Het Amerikaanse Microsoft heeft 1 miljard dollar veil om de ontwikkeling van technologie die koolstofdioxide verwijdert, te versnellen. ‘Als het afgelopen decennium ons iets heeft geleerd, […] The post Microsoft wil volledige CO2-uitstoot sinds ontstaan compenseren appeared first on Business AM.
17/01 17u15  Colruyt-dochter Dreamland garandeert niet langer laagste prijs Dreamland, de speelgoedketen van Colruyt Group, laat zijn laagsteprijsgarantie los. De prijzen volgen van internationale onlinespelers die niet dezelfde service bieden, bleek niet altijd meer houdbaar. Net zoals de supermarkt Colruyt garandeerde Dreamland tot voor kort de laagste prijs voor zijn hele assortiment. Klanten die toch ergens een lagere prijs zagen, kregen hun geld – […] The post Colruyt-dochter Dreamland garandeert niet langer laagste prijs appeared first on Business AM.
17/01 17u00  Apple moet lightning-laadkabels mogelijk laten vallen in Europa Als de regelgeving voor universele smartphonekabels erdoor komt, kan Apple zijn lightningkabel opbergen. De EU wil opnieuw paal en perk stellen aan de wildgroei aan smartphoneladers. Er ligt opnieuw een voorstel op tafel om smartphonemakers te verplichten om aan een universele laadkabel te werken. Zelfregulering Enkele jaren geleden kwam het voorstel al, maar de techlobby […] The post Apple moet lightning-laadkabels mogelijk laten vallen in Europa appeared first on Business AM.
17/01 16u45  Dit waren de elektrische hoogtepunten van het Autosalon Op het autosalon dit jaar was het al elektrisch dat de klok sloeg. Een overzichtje van de meest opvallende wagens. Of u nu al volledig elektrisch moet gaan als u op zoek bent naar een nagelnieuwe wagen, dat kunnen we u niet zeggen. Zaak is wel dat autobouwers volop de kaart van de elektrische auto […] The post Dit waren de elektrische hoogtepunten van het Autosalon appeared first on Business AM.
17/01 16u15  Belgische gezinnen spaarden afgelopen zomer beduidend minder De Belgische gezinnen hebben in het derde kwartaal van vorig jaar 12,3 procent van hun inkomen kunnen sparen. Dat is opvallend minder dan in de drie maanden voordien. Uit statistieken die de Nationale Bank van België (NBB) publiceerde, blijkt dat de gezinnen tussen 1 juli en 31 september beduidend minder spaarden dan in de drie […] The post Belgische gezinnen spaarden afgelopen zomer beduidend minder appeared first on Business AM.
Laatste update: vandaag om 14u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 14u30  E-commerce volgend jaar grootste kanaal van de retailsectorDe greep van de e-commerce op de retailsector neemt ook de volgende jaren nog verder toe. De online handel zal de volgende jaren 60 procent van de totale groei van de retailindustrie voor zijn rekening nemen. Volgend jaar al zal e-commerce het belangrijkste retailkanaal van de wereld zijn geworden. Dat blijkt uit een rapport van […] The post E-commerce volgend jaar grootste kanaal van de retailsector appeared first on Business AM.
17/01 14u30  Relletje tussen Britse en Franse ex-kolonies over toekomstige Afrikaanse eenheidsmuntDe Afrikaanse koloniale breuklijnen lichten opnieuw op. Een eenzijdige beslissing van de oude Franse kolonies over de modernisering van de koloniale munt schiet bij de vroegere Britse kolonies in het verkeerde keelgat. De landen van de West-Afrikaanse Economische en Monetaire Unie (WAEMU) riepen op 22 december af, in samenspraak met Frans president Emmanuel Macron, dat […] The post Relletje tussen Britse en Franse ex-kolonies over toekomstige Afrikaanse eenheidsmunt appeared first on Business AM.
17/01 14u30  Starbucks trekt naar armere gebiedenDe koffieketen, die bekend staat om zijn maatschappelijk engagement, wil zo meer jobs creëren op plaatsen waar dat minder voor de hand ligt. Starbucks wil bewijzen dat het meer is dan een keten die dure koffie verkoopt. Het bedrijf wil tegen 2025 85 zaken openen op Amerikaanse plekken waar meer armoede is. De zaken zullen […] The post Starbucks trekt naar armere gebieden appeared first on Business AM.
17/01 14u15  Combinatie werken en studeren minder populair in België dan in buurlandenIn België combineren minder jongeren hun studies met een job dan in de ons omringende landen. Dat blijkt uit een rapport van de Hoge Raad voor Werkgelegenheid (HRW). De arbeidsparticipatie van 15 tot 24-jarigen is lager dan die van ouderen. Dat is logisch, volgens de HRW, omdat velen op die leeftijd nog aan het studeren […] The post Combinatie werken en studeren minder populair in België dan in buurlanden appeared first on Business AM.
17/01 13u00  Zakia Khattabi tot twee keer toe weggestemd als rechter bij Grondwettelijk HofDe voormalige Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi schopt het niet tot rechter bij het Grondwettelijk Hof. Bij twee opeenvolgende stemmingen haalde ze geen tweederdemeerderheid. Er volgt nu een nieuwe procedure. Bij de eerste stemming haalde Khattabi 37 stemmen op 59, terwijl er 40 nodig waren om voorgedragen te worden als opvolger van partijgenoot Jean-Paul Snappe. Vlaams Belang […] The post Zakia Khattabi tot twee keer toe weggestemd als rechter bij Grondwettelijk Hof appeared first on Business AM.
17/01 12u30  Toshiba zet aanval in op kwantumcomputer met nieuw algoritmeElektronicagigant Toshiba is er naar eigen zeggen in geslaagd om een algoritme te bouwen dat sneller werkt dan de meest geavanceerde supercomputers die momenteel bestaan. Het nieuwe algoritme evenaart nog niet de technologie achter kwantumcomputers, maar komt toch dicht in de buurt, klinkt het bij Toshiba. Het ‘Simulated Bifurcation Algorithm’, want zo heet het ding, […] The post Toshiba zet aanval in op kwantumcomputer met nieuw algoritme appeared first on Business AM.
17/01 12u15  Nieuwe eigenaar E5 Mode: ‘Walen lusten onze kleding niet’De Belgische kledingketen E5 Mode trekt zich volledig terug uit Wallonië. ‘Ik stel vast dat ons aanbod is afgestemd op een Vlaams publiek, en onvoldoende op het Waalse publiek’, zegt de nieuwe CEO Frédéric Helderweirt. Alle twaalf winkels in Wallonië verdwijnen vanaf april tot in 2021, afhankelijk van hun huurcontracten. Daardoor verdwijnen er 41 jobs. […] The post Nieuwe eigenaar E5 Mode: ‘Walen lusten onze kleding niet’ appeared first on Business AM.
17/01 11u00  Windkracht stuwt investeringen in hernieuwbare energieDe wereld heeft vorig jaar 282 miljard dollar geïnvesteerd in hernieuwbare energie, een stijging met 1 procent tegenover het jaar voordien. De groei is vooral te danken aan een sterke tweede jaarhelft. Dat blijkt uit een rapport van analist Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De onderzoekers voegen eraan toe dat de groei vooral is gedragen […] The post Windkracht stuwt investeringen in hernieuwbare energie appeared first on Business AM.
17/01 10u45  Kmo’s lenen recordbedrag van 63 miljoen euro bij familie en vriendenKleine en middelgrote ondernemingen in Vlaanderen hebben vorig jaar via zogenaamde win-winleningen een recordbedrag van bijna 63 miljoen euro geleend bij vrienden en familie. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Met de win-winlening moedigt de Vlaamse overheid particulieren aan om kleine en middelgrote ondernemingen een lening te verstrekken. Een […] The post Kmo’s lenen recordbedrag van 63 miljoen euro bij familie en vrienden appeared first on Business AM.
17/01 09u30  Magnette (PS) gooit deur naar N-VA niet dicht, en dat is op zich al nieuws: informateurs kunnen nu versnelling hogerHet zal niet de PS zijn, die een coalitie met N-VA opblaast. Of toch niet in deze fase. In het nieuws: De PS blies verzamelen voor haar nieuwsjaarsreceptie in de ‘Ferme du Grand Marcha’, een gigantische gerenoveerde hoeve in het rurale Obaix. De avond stond zoals aangekondigd in het teken van ‘la convivialité‘, de vriendelijkheid, […] The post Magnette (PS) gooit deur naar N-VA niet dicht, en dat is op zich al nieuws: informateurs kunnen nu versnelling hoger appeared first on Business AM.
17/01 09u15  Streamingdiensten vechten om rechten op Harry PotterWarnerMedia en NBCUniversal, twee bedrijven die in de nabije toekomst een streamingdienst plannen, zitten in een strijd om de rechten op de populaire Harry Potter-franchise. Beiden hebben er een deel van in handen, maar maar één kan de films streamen. Even terug naar het begin: in 1999, twee jaar na de publicatie van het eerste […] The post Streamingdiensten vechten om rechten op Harry Potter appeared first on Business AM.
17/01 09u00  ‘Europese bedrijven krijgen maar kruimels van Chinese Belt and Road’Het Chinese Belt and Road Initiative (BRI) laat de Europese Unie grotendeels links liggen. Om op een gelijke basis te kunnen wedijveren, moet Europa zijn concurrentiewetgeving herzien. Dat is de boodschap van een rapport van de European Chamber of Commerce in China, gebaseerd op een enquête bij 132 Europese ondernemingen met activiteiten in China. Het […] The post ‘Europese bedrijven krijgen maar kruimels van Chinese Belt and Road’ appeared first on Business AM.
17/01 08u15  Consultant betaalt personeel 10 euro per dag om salariswagen te laten staanHet consultancybedrijf KPMG verdubbelt de premie voor werknemers die hun salariswagen niet gebruiken. ‘Belonen werkt beter dan straffen’, klinkt het in De Standaard. In 2018 lanceerde het fiscale dienstverleningsbedrijf een incentive van 5 euro per dag dat de salariswagen niet gebruikt wordt. Dat geld kan aan alternatieve vervoersvormen besteed worden. Op 1 februari wordt de […] The post Consultant betaalt personeel 10 euro per dag om salariswagen te laten staan appeared first on Business AM.
17/01 08u00  Onkruidverdelger Roundup ziet aantal klachten verdubbelenHet aantal mensen dat het Duitse chemieconcern Bayer aanklaagt vanwege de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup is explosief toegenomen. Het gaat ongeveer om een verdubbeling. In oktober sprak het bedrijf nog van bijna 43.000 zaken in de Verenigde Staten. Volgens Ken Feinberg, die als bemiddelaar optreedt tussen de aanklagers en Bayer, ligt dat aantal nu tussen […] The post Onkruidverdelger Roundup ziet aantal klachten verdubbelen appeared first on Business AM.
17/01 07u45  Vier bedrijven klagen Facebook aan voor concurrentievervalsingDe ondernemingen beweren dat het sociale netwerk zonder goede reden ontwikkelaars de toegang tot zijn platform ontzegde om zo de concurrentie uit te schakelen. De klagers zijn verenigd in een zogenaamde class action of groepsvordering. Ze hebben het over ‘schade’, die ze niet nader definiëren, blijkt uit het document dat ze indienden bij het gerecht […] The post Vier bedrijven klagen Facebook aan voor concurrentievervalsing appeared first on Business AM.
17/01 07u00  Brussels stroomnet niet klaar voor elektrische autoBrussel kampt met een elektriciteitsnet dat op de meeste plaatsen niet uitgerust is om snelle laadpalen aan te sluiten. Verschillende particulieren en bedrijven die een zwaardere aansluiting vragen voor een elektrische wagen, krijgen van de netbeheerder Sibelga te horen dat het distributienet in de straat daar niet op voorzien is. Dat schrijft De Tijd vrijdag. […] The post Brussels stroomnet niet klaar voor elektrische auto appeared first on Business AM.
17/01 06u45  Chinese economie groeit aan laagste tempo in 29 jaarDe Chinese economie groeide vorig jaar met 6,1 procent. Dat is binnen de verwachtingen en een tempo waar Europa alleen van kan dromen. Maar het is het ook de zwakste groei sinds 1990. De Chinese overheid had vooraf gerekend op een groei tussen 6 en 6,5 procent, na de stijging met 6,6 procent in 2018. […] The post Chinese economie groeit aan laagste tempo in 29 jaar appeared first on Business AM.
17/01 06u00  Moedergroep Google sloopt grens van 1.000 miljard dollar beurswaardeAlphabet, het moederbedrijf van Google, is voor het eerst door de magische grens van 1.000 miljard dollar aan beurswaarde gebroken. Daarmee behoort technologieconcern Alphabet naast techreus Microsoft, iPhonemaker Apple en oliegigant Saudi Aramco tot de club van de waardevolste bedrijven ter wereld. De koers van het aandeel Alphabet ging sinds januari gestaag omhoog en doorbrak […] The post Moedergroep Google sloopt grens van 1.000 miljard dollar beurswaarde appeared first on Business AM.
17/01 06u00  Magnette laat deur naar N-VA open op nieuwjaarreceptie van de PSOp de nieuwjaarsreceptie van de PS liet Paul Magnette de deur naar een federale coalitie met N-VA op een kier staan. N-VA-voorzitter Bart De Wever had vorige week nog expliciet gezegd dat een coalitie met PS niet onmogelijk is. PS-kopstuk Paul Magnette moest de N-VA niet bij naam noemen om zijn bedoeling duidelijk te maken. […] The post Magnette laat deur naar N-VA open op nieuwjaarreceptie van de PS appeared first on Business AM.
16/01 21u00  Magnette laat deur naar N-VA open op nieuwjaareceptie van de PSOp de nieuwjaarsreceptie van de PS liet Paul Magnette de deur naar een federale coalitie met N-VA op een kier staan. N-VA-voorzitter Bart De Wever had vorige week nog expliciet gezegd dat een coalitie met PS niet onmogelijk is. PS-kopstuk Paul Magnette moest de N-VA niet bij naam noemen om zijn bedoeling duidelijk te maken. […] The post Magnette laat deur naar N-VA open op nieuwjaareceptie van de PS appeared first on Business AM.
16/01 20u00  Amerikaanse Senaat keurt ‘nieuwe NAFTA’ goedDe Amerikaanse Senaat heeft het nieuwe handelsakkoord tussen de Verenigde Staten, Canada en Mexico goedgekeurd. Het zogeheten USMCA-verdrag vervangt het eerdere handelsverdrag NAFTA. Het akkoord werd al door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden goedgekeurd en vertrekt nu voor ondertekening naar president Donald Trump. Trump zegde het NAFTA-verdrag uit 1994 eenzijdig op omdat hij meent dat […] The post Amerikaanse Senaat keurt ‘nieuwe NAFTA’ goed appeared first on Business AM.
16/01 19u15  Bose sluit alle Europese winkelsBose maakt een dramatische verschuiving van fysieke winkels naar online retail. Daarom zullen onder andere alle Europese winkels sluiten. De hifi-maker zegt dat er wereldwijd 119 winkels zullen sluiten, in Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië. 130 winkels blijven open, in China, de VAE, India en enkele Aziatische landen. De beslissing van Bose past in een […] The post Bose sluit alle Europese winkels appeared first on Business AM.
16/01 18u45  De drie duurste films die Hollywood produceerdeHet zijn niet altijd de box-officetoppers die ook de grootste kosten met zich meebrengen. Avengers: Endgame brak in 2019 alle box-officerecords, maar is bij lange niet de film die het duurst was om te maken. Hij komt binnen op de derde plaats in de ranking van duurste films ooit en kostte 356 miljoen dollar om […] The post De drie duurste films die Hollywood produceerde appeared first on Business AM.
16/01 18u00  ‘Aston Martin gaat niet door met productie eerste elektrische wagen’Hij werd met veel bombarie aangekondigd en is zelfs volledig afgewerkt. Toch zou de volledig elektrische Aston Martin Rapide E er niet komen. De gespecialiseerde website Autocar weet via bronnen binnen het bedrijf dat de Rapide E niet in productie gaat zoals voorzien. Nochtans is het paradepaardje van het legendarische Britse luxemerk klaar. Hij reed […] The post ‘Aston Martin gaat niet door met productie eerste elektrische wagen’ appeared first on Business AM.
16/01 18u00  ‘Geen uitzicht op sterke groei van Belgische economie’De kans is minimaal dat de Belgische economie terugkeert naar een jaarlijks groeiritme van 2 procent of meer, zoals in het grootste deel van de jaren tachtig en negentig. Dat voorspelt de studiedienst van de bank Belfius. Als de Belgische economie jaarlijks met 1,3 tot 1,5 procent gaat groeien zoals de voorbije twee jaar, zullen […] The post ‘Geen uitzicht op sterke groei van Belgische economie’ appeared first on Business AM.
16/01 16u30  Softbank-bedrijven ontslaan massaal personeelIn de eerste twee weken van januari vielen er al meer dan 2.000 ontslagen bij bedrijven waar Softbank een aandeel in heeft. Het toont dat de Japanse investeerder er nog niet helemaal bovenop is na het WeWork-debacle. De pizzabezorger Zume ontslaat 360 man (50 procent van zijn personeel), de autodeeldienst Getaround, ook actief in België, […] The post Softbank-bedrijven ontslaan massaal personeel appeared first on Business AM.
16/01 16u30  E-commerce gaat er vooral in groeilanden op vooruitHet voorbije jaar liet de wereldwijde digitale handel 614 miljard transacties optekenen. Dat niveau zal de volgende jaren echter nog een snelle verdere groei kennen. Over vier jaar zal immers een volume van 1.100 miljard bewegingen zijn bereikt. Dat blijkt uit een studie van consulent Juniper Research. De groei zal volgens de onderzoekers vooral worden […] The post E-commerce gaat er vooral in groeilanden op vooruit appeared first on Business AM.
16/01 16u00  Palladiumprijzen pieken opnieuwHet edelmetaal blijft belangrijk voor de auto-industrie en blijft maar in prijs stijgen. Er komt geen einde aan de prijsstijging voor palladium, een edelmetaal dat gebruikt wordt in katalysatoren voor auto’s. De prijs van het edelmetaal is in 2020 met 20 procent gestegen. Donderdag steeg de prijs met 5,3 procent en was een ounce meer […] The post Palladiumprijzen pieken opnieuw appeared first on Business AM.
16/01 16u00  Baldadige vliegtuigpassagier loopt grotere kans op vervolgingBaldadige of storende vliegtuigpassagiers lopen voortaan een groter risico om daadwerkelijk vervolgd te worden. Dat is het gevolg van de introductie van een nieuw protocol begin dit jaar. Door de nieuwe maatregel krijgen landen meer mogelijkheden om probleempassagiers van internationale vluchten te vervolgen. Grote handicap: de VS doen (voorlopig) niet mee. ‘De Tokyo Convention, daterend […] The post Baldadige vliegtuigpassagier loopt grotere kans op vervolging appeared first on Business AM.
16/01 15u45  Breed Duits verzet tegen automatische gezichtsherkenning in luchthavens en treinstationsIn Duitsland wil Manfred Seehofer, minister van binnenlandse zaken, op veertien luchthavens een identificatiesysteem met automatische gezichtsherkenning invoeren. Ook 134 spoorwegstations zouden met de technologie worden uitgerust. Dat heeft de Duitse krant Der Spiegel gezegd. De plannen van Seehofer kregen echter al onmiddellijk na de publicatie zware kritiek van een aantal rechtenorganisaties en andere politici. […] The post Breed Duits verzet tegen automatische gezichtsherkenning in luchthavens en treinstations appeared first on Business AM.
16/01 14u15  Opinie: Nieuw decennium, nieuwe dilemma’s voor technologieDoor Thierry Geerts, Country Manager Google België Een paar dagen geleden namen we afscheid van de jaren ’10. Het decennium waarin de technologische revolutie eerst hoop bood en er vervolgens zorgen opdoken over hoe onze toekomst eruit ziet. Levendig herinneren we ons de opwinding wanneer de eerste iPad gepresenteerd werd of de verbazing toen Google […] The post Opinie: Nieuw decennium, nieuwe dilemma’s voor technologie appeared first on Business AM.
16/01 14u00  Nestlé pompt 2 miljard euro in duurzame verpakkingenVoedingsgigant Nestlé voorziet een budget van 2 miljard euro om de omslag naar gerecycleerd plastic en andere duurzame verpakkingen te maken. Het Zwitserse bedrijf gaat investeren in gerecycled plastic, omdat het aanbod nog beperkt is en het materiaal bijgevolg nog duur is. Het is ook een feit dat veel recyclagebedrijven hun handen afhouden van de […] The post Nestlé pompt 2 miljard euro in duurzame verpakkingen appeared first on Business AM.
16/01 13u45  Belg blijft schichtig over volledig elektrische wagens, hybride wint aan populariteitBijna een derde van de Belgische weggebruikers wil in hun nieuwe wagen een hybride elektrische motor.  Iets minder dan 1 op 10 zou gaan voor een volledig elektrische wagen. Dat blijkt uit de Global Automotive Consumer Study 2020 van onderzoeksbureau Deloitte. Auto’s op benzine of diesel boeten in aan populariteit. In 2018 wou 64 procent […] The post Belg blijft schichtig over volledig elektrische wagens, hybride wint aan populariteit appeared first on Business AM.
16/01 13u15  Berucht bankmerk KB Lux nu helemaal begravenDe Luxemburgs-Qatarese bankengroep KBL wijzigt zijn naam in Quintet. KBL is bij de oudere beleggers bekend als KB Lux, dat midden jaren negentig in opspraak kwam met dubieuze fiscale constructies voor zijn Belgische klanten. KBL is in het collectieve geheugen verbonden met de KB Lux-belastingaffaire, mogelijk de grootste fiscale fraudezaak ooit in ons land. De […] The post Berucht bankmerk KB Lux nu helemaal begraven appeared first on Business AM.
16/01 13u00  China over snelle tweede fase van handelsdeal met VS: ‘Onverstandig’De Chinese vicepremier Liu He loopt niet warm voor de suggestie van de Amerikaanse president Donald Trump om snel naar de tweede fase van een handelsdeal tussen beide landen te gaan. Dat bericht de South China Morning Post. Indien China en de VS snel aan zo’n tweede fase van onderhandelingen zouden beginnen, zou dat gelijk […] The post China over snelle tweede fase van handelsdeal met VS: ‘Onverstandig’ appeared first on Business AM.
16/01 12u30  Marc Coucke aast op deel van Studio 100Zakenman en Anderlecht-voorzitter Marc Coucke strijdt met zes andere kandidaten om een kwart van de aandelen van entertainmentgroep Studio 100. Dat schrijft de krant De Tijd donderdag. Studio 100, het bedrijf achter onder meer Plopsaland, K3 en Samson & Gert, zoekt een nieuwe aandeelhouder. Op die manier zouden de huidige eigenaars – Gert Verhulst (33,6 […] The post Marc Coucke aast op deel van Studio 100 appeared first on Business AM.
16/01 12u15  Satellietindustrie weldra in de buurt van duizend lanceringen per jaarDe lancering van satellieten zal dit nieuwe decennium fors groeien. Experts gaan uit van een bijna-verviervoudiging van het aantal jaarlijkse lanceringen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Euroconsult. ‘Het voorbije decennium werden jaarlijks gemiddeld 230 satellieten gelanceerd,’ aldus Euroconsult. ‘Tijdens het nieuwe decennium zal dat niveau echter worden opgetrokken tot een gemiddelde van 990 […] The post Satellietindustrie weldra in de buurt van duizend lanceringen per jaar appeared first on Business AM.
16/01 12u15  Azië houdt de adem in voor verspreiding mysterieuze longziekte tijdens Chinees nieuwjaarJapan heeft het eerste geval van het nieuwe coronavirus bevestigd op zijn grondgebied. Autoriteiten in de Aziatische regio maken zich op om een epidemie te vermijden, nu miljoenen Chinese toeristen buitenlandse trips zullen maken voor het Chinese nieuwjaar. Het is het tweede geval buiten China, na een diagnose in Thailand. Vietnam heeft ook twee mannen […] The post Azië houdt de adem in voor verspreiding mysterieuze longziekte tijdens Chinees nieuwjaar appeared first on Business AM.
16/01 11u00  CD&V stelt meteen veto tegen advies van gezondheidsexperts om 17 materniteiten te sluitenOm de efficiëntie van materniteiten te verhogen, is het best dat er 17 de deuren sluiten. Er zijn te weinig bevallingen en te veel bedden. Dat blijkt uit een rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). ‘Bevallen is een basiszorg’, reageert CD&V-voorzitter Joachim Coens die het voorstel dan ook afschiet. Het KCE berekende […] The post CD&V stelt meteen veto tegen advies van gezondheidsexperts om 17 materniteiten te sluiten appeared first on Business AM.
16/01 10u15  Gezondheidsexperts willen 17 materniteiten sluiten, CD&V meteen tegenOm de efficiëntie van materniteiten te verhogen, is het best dat er 17 de deuren sluiten. Er zijn te weinig bevallingen en te veel bedden. Dat blijkt uit een rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). ‘Bevallen is een basiszorg’, vindt CD&V-voorzitter Joachim Coens. Het KCE berekende dat een materniteit jaarlijks minstens 557 […] The post Gezondheidsexperts willen 17 materniteiten sluiten, CD&V meteen tegen appeared first on Business AM.
16/01 10u00  Amerikaanse winkelier bestelt 35.000 kratten Franse wijn om importtaksen voor te zijnHet is nog niet zeker of de VS volgende maand de taksen op Franse wijn verhoogt, maar de Amerikaanse wijnverkoper Moore Brothers neemt geen risico. Hij bestelde 35.000 kisten, goed voor een jaar, die geleverd worden op 1 februari. ‘Wat een gekkenhuis’, klinkt het. Het bedrijf, dat vestigingen heeft in New York, New Jersey en […] The post Amerikaanse winkelier bestelt 35.000 kratten Franse wijn om importtaksen voor te zijn appeared first on Business AM.
16/01 10u00  Turkije heft verbod op Wikipedia opDe Turken kunnen sinds woensdag opnieuw naar Wikipedia surfen, na bijna drie jaar verstoken te zijn geweest van de gratis kennis. Enkele weken geleden had een Turkse rechtbank geoordeeld dat het regeringsverbod op de online encyclopedie ongrondwettelijk was. Wikipedia was woensdag voor de eerste keer in 2,5 jaar opnieuw online in Istanbul en Ankara. Een […] The post Turkije heft verbod op Wikipedia op appeared first on Business AM.
16/01 09u45  Gezondheidsexperts willen 17 materniteiten sluitenOm de efficiëntie van materniteiten te verhogen, is het best dat er 17 de deuren sluiten. Er zijn te weinig bevallingen en te veel bedden. Dat blijkt uit een rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Het KCE berekende dat een materniteit jaarlijks minstens 557 bevallingen moet uitvoeren om kostenefficiënt te werken, zonder […] The post Gezondheidsexperts willen 17 materniteiten sluiten appeared first on Business AM.
16/01 09u15  Alle ogen op de PS gericht: zetten ze de deur op een kier voor N-VA of duwen ze De Wever andermaal naar de uitgang?Vandaag houdt Paul Magnette (PS) z’n nieuwjaarsspeech. Die houdt de Wetstraat lekker in spanning. Wat gebeurt er precies? De formatie zit in een transitieperiode: informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) spelen verlengingen, maar gaan daarbij vooral even een andere coalitie onderzoeken dan diegene die eigenlijk op tafel lag. De details: Hoe ziet die […] The post Alle ogen op de PS gericht: zetten ze de deur op een kier voor N-VA of duwen ze De Wever andermaal naar de uitgang? appeared first on Business AM.
16/01 08u45  Picanol al zeker tot maandag dichtDe productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. De weekendploeg gaat evenmin aan de slag. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval. Picanol liet dinsdag al weten dat de productie hoogstwaarschijnlijk de hele week zal stil liggen. Dat wordt nu definitief bevestigd. ‘Donderdag en vrijdag […] The post Picanol al zeker tot maandag dicht appeared first on Business AM.
16/01 08u45  Markten reageren gematigd enthousiast op handelsakkoord tussen VS en ChinaAlle beursindexen kleurden groen en sommigen piekten op recordhoogten na het tekenen van het ‘fase 1-handelsakkoord tussen de VS en China. Toch spreken analisten van een matig enthousiasme omdat het verdrag kritieke pijnpunten niet aanpakt. De breedste internationale beursindex van de Amerikaanse index-samensteller Morgan Stanley Capital International (MSCI) opende 0,04 procent hoger na woensdag al […] The post Markten reageren gematigd enthousiast op handelsakkoord tussen VS en China appeared first on Business AM.
16/01 08u30  Gezondheidsexperts: ’17 materniteiten moeten sluiten’Om de efficiëntie van materniteiten te verhogen, is het best dat er 17 de deuren sluiten. Er zijn te weinig bevallingen en te veel bedden. Dat blijkt uit een rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Het KCE berekende dat een materniteit jaarlijks minstens 557 bevallingen moet uitvoeren om kostenefficiënt te werken, zonder […] The post Gezondheidsexperts: ’17 materniteiten moeten sluiten’ appeared first on Business AM.
16/01 08u00  Twee jaar erbij voor VRT-voorzitter Luc Van den BrandeLuc Van den Brande (CD&V) mag er nog eens twee jaar bijdoen als voorzitter van de raad van bestuur van de openbare omroep. Dat schrijft de krant De Tijd donderdag. Vrijdag ligt bij de Vlaamse regering een verdeling van verschillende topbenoemingen, bij onder meer De Lijn en VDAB, op tafel. Ook de nieuwe raad van […] The post Twee jaar erbij voor VRT-voorzitter Luc Van den Brande appeared first on Business AM.
16/01 07u30  Marc Coucke aast op Studio 100Zakenman en Anderlecht-voorzitter Marc Coucke strijdt met zes andere kandidaten om een kwart van de aandelen van entertainmentgroep Studio 100. Dat schrijft de krant De Tijd donderdag. Studio 100, het bedrijf achter onder meer Plospsaland, K3 en Samson & Gert, zoekt een nieuwe aandeelhouder. Op die manier zouden de huidige eigenaars – Gert Verhulst (33,6 […] The post Marc Coucke aast op Studio 100 appeared first on Business AM.
16/01 06u30  Netflix verhoogt prijzen in BelgiëMinder goed nieuws voor veel Netflix-abonnees: hun abonnement wordt duurder. Alleen de goedkoopste ‘basic’-formule van 7,99 euro per maand behoudt zijn prijs. De kostprijs van de andere formules, ‘standaard’ en ‘premium’, stijgt met respectievelijk 1 en 2 euro per maand. Het standaardabonnement zal voortaan 11,99 in plaats van 10,99 euro per maand kosten. Voor die […] The post Netflix verhoogt prijzen in België appeared first on Business AM.
16/01 06u15  ‘VS dreigden met heffingen op Europese auto’s omwille van Iran’De Amerikaanse regering heeft naar verluidt gedreigd met importheffingen van 25 procent op Europese auto’s, indien Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet met formele beschuldigingen zouden komen richting Iran. Dat meldt The Washington Post op basis van ingewijden. Dinsdag voerden de drie Europese landen de druk op Iran op, omdat het land de verplichtingen […] The post ‘VS dreigden met heffingen op Europese auto’s omwille van Iran’ appeared first on Business AM.
15/01 22u30  Steeds meer bedrijven bestookt door kritische aandeelhoudersElk jaar neemt het activisme onder aandeelhouders weer een beetje toe, bericht de Britse zakenkrant Financial Times (FT). 2019 was een recordjaar: nog nooit eerder waren er zoveel investeerders die zich tegen bedrijfsbeslissingen verzetten. Het aantal bedrijven dat bestookt werd viel met 17 procent terug naar 187. En ook het geld dat activistische aandeelhouders in […] The post Steeds meer bedrijven bestookt door kritische aandeelhouders appeared first on Business AM.
15/01 21u30  Trump roept Apple op het matje: ‘weigert de telefoons van moordenaars te ontgrendelen’President Donald Trump heeft in een schreeuwerige tweet Apple onder zijn voeten gegeven. Het technologiebedrijf zou weigeren de FBI bij te staan in het onderzoek naar de schietpartij in de marinebasis van Pensacola in Florida op 7 december. ‘We helpen Apple voortdurend op vlak van handel en andere kwesties, en toch weigeren ze de telefoons […] The post Trump roept Apple op het matje: ‘weigert de telefoons van moordenaars te ontgrendelen’ appeared first on Business AM.
15/01 20u45  Japan krijgt Nintendopretpark waar u in Super Mario duiktSuper Nintendo World zal spelers onderdompelen in een real-life videogame. Een echte Mario Kart, of tenminste een attractie die de ervaring moet meegeven. Het kasteel van Peach. En natuurlijk heel veel muntjes om te verzamelen. Dat is het idee achter Super Nintendo World. Het pretpark, dat een onderdeel zal vormen van Universal Studios in Osaka, […] The post Japan krijgt Nintendopretpark waar u in Super Mario duikt appeared first on Business AM.
15/01 19u30  Frankrijk wil Netflix tot Europese investeringen dwingen25 procent van de omzet van Netflix en Amazon moet opnieuw in Franse producties geïnvesteerd worden, zegt het Elysée. De Franse minister van Cultuur Frank Riester wil dat online videoplatformen, zoals Netflix en Amazon, ten minste 25 procent van hun omzet investeren in Franse en Europese productie. Riester zat dinsdag samen met de audiovisuele en […] The post Frankrijk wil Netflix tot Europese investeringen dwingen appeared first on Business AM.
15/01 19u15  Fase 1 van wapenstilstand in de handelsoorlog tussen China en de VS gaat inHet ‘grote mooie monster’, zoals Amerikaans president Trump het fase 1-handelsakkoord met China noemt, is getekend. De inkt is nog niet droog, maar het is duidelijk dat het geen standaard handelsverdrag is. En dan gaat het niet enkel over de vreemde naam. Ten eerste zal het zal niet ter goedkeuring voorgelegd worden aan het Congres, […] The post Fase 1 van wapenstilstand in de handelsoorlog tussen China en de VS gaat in appeared first on Business AM.
15/01 18u45  Woensdag ontslagdag: honderden banen weg bij Orchestra-Prémaman en Nokia BellSlecht nieuws voor de werknemers van Nokia Bell en Orchestra-Prémaman. Het telecombedrijf schrapt 104 jobs. En de kinderkledingketen moet door de sluiting van 34 fililalen 200 werknemers de laan uitsturen. Bij telecombedrijf Nokia Bell in Antwerpen worden 104 jobs geschrapt. Dat is dinsdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad, bevestigt de christelijke vakbond ACV Puls. De […] The post Woensdag ontslagdag: honderden banen weg bij Orchestra-Prémaman en Nokia Bell appeared first on Business AM.
15/01 18u15  Delhaize verkoopt CO2-neutrale bananen: hoe werkt dat?Delhaize start met de verkoop van bananen zonder CO2-voetafdruk. De supermarktketen is naar eigen zeggen de eerste Europese distributeur die koolstofneutrale voedingsmiddelen aanbiedt. Met meer dan 4 miljoen bananen die jaarlijks over de toonbank gaan bij Delhaize, geldt de Belg als een grote consument van bananen. Helaas is het in ons land nogal moeilijk om […] The post Delhaize verkoopt CO2-neutrale bananen: hoe werkt dat? appeared first on Business AM.
15/01 18u00  Duitse regering wil ontslaggolf in autosector vermijden met subsidiesDe Duitse regering voorziet subsidies voor autobouwers en hun toeleveranciers om banenverlies in de sector te voorkomen. Het gaat om een gelijkaardig stimuleringsprogramma als tijdens de financiële crisis van 2008. De Duitse minister van Werk en Sociale Zaken, Hubertus Heil, bevestigt aan persagentschap Bloomberg dat de regering maatregelen wil nemen om de slabakkende auto-industrie te […] The post Duitse regering wil ontslaggolf in autosector vermijden met subsidies appeared first on Business AM.
15/01 17u45  Honda pakt uit met eerste volledig elektrische stadswagenOp het Autosalon heeft Honda de ‘Honda e’ voorgesteld, een volledig elektrische stadswagen. De wagen past in de bredere strategie van de Japanse autoproducent om in 2022 volledig naar elektrische en hybride wagens over te schakelen. Dat is drie jaar vroeger dan voorzien. Honda is daarmee de eerste grote autobouwer die 100 procent inzet op elektrisch, hoewel […] The post Honda pakt uit met eerste volledig elektrische stadswagen appeared first on Business AM.
15/01 17u45  België krijgt 68 miljoen euro om sociale impact klimaattransitie op te vangen (om te beginnen)Van de 7,5 miljard euro dat aanvankelijk in de pot van het Rechtvaardig Transitiefonds zit heeft België recht op 68 miljoen. De grootste begunstigde van het fonds is Polen, dat zo’n 2 miljard euro mag verwachten. Dat staat in een voorstel van de Commissie voor het Europees Parlement. Na verloop van tijd verwacht de Europese […] The post België krijgt 68 miljoen euro om sociale impact klimaattransitie op te vangen (om te beginnen) appeared first on Business AM.
15/01 17u30  Recordjaar voor mobiele applicaties: start ‘het decennium van de app’?Het gaat de markt van mobiele applicaties voor de wind. 2019 was al een recordjaar en 2020 heeft alles om nóg beter te doen, stelt het Amerikaanse onderzoeksbureau App Annie in nieuw onderzoek. Eerst de verschroeiende cijfers. Het voorbije jaar gaven consumenten wereldwijd in totaal 120 miljard dollar uit aan mobiele applicaties. Het grootste deel […] The post Recordjaar voor mobiele applicaties: start ‘het decennium van de app’? appeared first on Business AM.
15/01 17u15  Airbus steekt Boeing voorbij als grootste vliegtuigbouwerAirbus heeft Boeing voorbijgestoken als grootste vliegtuigbouwer. Het is al tien jaar geleden dat Boeing zo’n lage omzet realiseerde. De reden hiervoor is duidelijk: het debacle met het vliegtuigmodel 737 Max. De vliegtuigbouwer heeft maar 246 bestellingen voor nieuwe vliegtuigen erbij gekregen, het laagste aantal in 20 jaar. Er waren in totaal 87 afzeggingen. De […] The post Airbus steekt Boeing voorbij als grootste vliegtuigbouwer appeared first on Business AM.
15/01 16u45  Elon Musk bijna uitbetaald na beursrecord voor TeslaDe recente opwaardering van de aandelen van Tesla op de Amerikaanse beurzen, kunnen Tesla-oprichter Elon Musk een serieuze bonus opleveren. Dat maakt deel uit van een stimuleringsprogramma dat in totaal 50 miljard waard is. Op de beurs in New York was het elektrische wagenmerk Tesla op dinsdagavond 538 dollar waard. Dat maakt dat het bedrijf […] The post Elon Musk bijna uitbetaald na beursrecord voor Tesla appeared first on Business AM.
15/01 16u00  Spaanse startup lanceert ‘realistische plantaardige steak’Veganistische alternatieven voor vlees worden steeds populairder, maar de smaak en textuur van steak benaderen blijft een grote uitdaging. Het Spaanse Novameat beweert dat het daarin geslaagd is. Volgens de Britse kwaliteitskrant The Guardian bevat het nieuwe vervangproduct erwten, zeewier en rode bietensap. Die ingrediënten worden dan verwerkt tot fijne vezels om het spierweefsel van […] The post Spaanse startup lanceert ‘realistische plantaardige steak’ appeared first on Business AM.
15/01 15u30  Russische regering neemt ontslag om Poetin meer macht te gevenDe Russische regering neemt ontslag. Dat heeft premier Dmitri Medvedev bekendgemaakt nadat president Vladimir Poetin in zijn ‘State of the Union’ verregaande grondwetshervormingen aankondigde. Medvedev heeft het ontslag van de volledige regering aangekondigd omdat dit nodig zou zijn om de hervormingen van Poetin door te voeren. ‘In deze context is het duidelijk dat de regering […] The post Russische regering neemt ontslag om Poetin meer macht te geven appeared first on Business AM.
15/01 14u45  ‘Brexit kost Verenigd Koninkrijk bijna evenveel als 47 jaar EU-bijdrage’De brexitperikelen zullen het Verenigd Koninkrijk evenveel kosten als alle bijdragen van het land aan de Europese begroting samen. Dat hebben onderzoekers van persagentschap Bloomberg berekend. Momenteel schat Bloomberg de economische kosten door de brexit al op zo’n 130 miljard pond. Volgens de onderzoekers is de economie in het Verenigd Koninkrijk sinds 2016 met 3 […] The post ‘Brexit kost Verenigd Koninkrijk bijna evenveel als 47 jaar EU-bijdrage’ appeared first on Business AM.
15/01 14u30  Amazon opent volwaardige webshop in NederlandDe e-commercereus Amazon verkoopt al boeken via amazon.nl, maar later dit jaar komen daar ook andere producten bij. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht. Nederlandse en buitenlandse bedrijven kunnen zich vanaf vandaag registreren om hun producten te verkopen op de Nederlandse webwinkel. Het aantal productcategorieën wordt fors uitgebreid en er komen naar eigen […] The post Amazon opent volwaardige webshop in Nederland appeared first on Business AM.
15/01 14u00  Sterke terugval in migratie naar Verenigde StatenDe legale immigratie in de Verenigde Staten is de voorbije jaren gevoelig afgenomen. Dat blijkt uit een studie van de National Foundation for American Policy (NFAP), gebaseerd op cijfers van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Twee jaar geleden kregen in de Verenigde Staten ruim 1,09 miljoen inwijkelingen een verblijfsvergunning. Dat betekende een daling met […] The post Sterke terugval in migratie naar Verenigde Staten appeared first on Business AM.
15/01 13u30  Diamant verliest wereldwijd glans, Antwerpen deelt in de klappen2019 was een moeilijk jaar voor de Antwerpse diamantsector. De terugval maakt deel uit van een wereldwijde trend. Antwerpen verhandelde in totaal voor 37 miljard dollar aan ruwe en geslepen diamanten, 20 procent minder dan het jaar ervoor en vergelijkbaar met het niveau tijdens de financiële crisis in 2009 en 2010. Diamantkoepel Antwerp World Diamond […] The post Diamant verliest wereldwijd glans, Antwerpen deelt in de klappen appeared first on Business AM.
15/01 13u15  Diamant verliest wereldwijd glans2019 was een moeilijk jaar voor de Antwerpse diamantsector. De terugval maakt deel uit van een wereldwijde trend. Antwerpen verhandelde in totaal voor 37 miljard dollar aan ruwe en geslepen diamanten, 20 procent minder dan het jaar ervoor en vergelijkbaar met het niveau tijdens de financiële crisis in 2009 en 2010. Diamantkoepel Antwerp World Diamond […] The post Diamant verliest wereldwijd glans appeared first on Business AM.
15/01 13u00  Amerikaanse inlichtingendienst waarschuwt voor ‘ernstig veiligheidsprobleem’ met Windows 10, gebruikers moeten onmiddellijk een update doenDinsdag kondigde het ‘National Security Agency’ (NSA) aan dat het een ernstig veiligheidslek ontdekt had in het meest recente besturingssysteem van Microsoft. Het technologiebedrijf van Bill Gates erkende de fout en bracht onmiddellijk reparatiesoftware uit. Volgens Microsoft hebben malafide hackers het gat in de verdediging van Windows 10 nog niet gepenetreerd. Wel moedigt het alle […] The post Amerikaanse inlichtingendienst waarschuwt voor ‘ernstig veiligheidsprobleem’ met Windows 10, gebruikers moeten onmiddellijk een update doen appeared first on Business AM.
15/01 12u00  Venezuela geeft eigen cryptomunt een zetjeVliegtuigmaatschappijen die op het Venezolaanse Caracas vliegen, moeten vanaf nu hun brandstof in de cryptomunt ‘petro’ betalen. Dat heeft president Nicolas Maduro beslist in een poging om de munt populairder te maken. De Venezolaanse president deed de aankondiging tijdens zijn jaarlijkse toespraak voor de Nationale Grondwettelijke Vergadering. Dat is de instelling die Maduro zelf opgericht […] The post Venezuela geeft eigen cryptomunt een zetje appeared first on Business AM.
15/01 11u45  Google neemt cookies van adverteerders afAlphabet zal binnen de komende twee jaar de software achter cookies herdenken. Dat is een courante trackingmethode voor adverteerders. Adverteerders zullen op Chrome niet langer cookies kunnen planten op websites die zij niet onderhouden. Dat zegt Alphabet, het moederbedrijf van Google en Chrome, op zijn bedrijfsblog. Het nieuwe beleid wordt binnen de twee jaar uitgerold. […] The post Google neemt cookies van adverteerders af appeared first on Business AM.
15/01 11u30  Brazilië zet mijnbouw in gebieden inheemse stammen doorDe Braziliaanse regering blijft bij zijn plannen om in de gebieden van inheemse stammen in het Amazonegebied mijnontginning te stimuleren. Dat zegt Bento Albuquerque, Braziliaans minister van mijnbouw en energie, aan een aantal buitenlandse diplomaten. De intenties van de Braziliaanse overheid om in de betrokken gebieden mijnontginning toe te laten, zijn bijzonder controversieel. Zowel in […] The post Brazilië zet mijnbouw in gebieden inheemse stammen door appeared first on Business AM.
15/01 11u00  Duitse economische locomotief verliest vaartDe Duitse economie kende de zwakste groei in zes jaar, maar kon wel voor de tiende jaar op rij een krimp vermijden. De Duitse economie, de grootste van de eurozone, is er het voorbije jaar 0,6 procent op vooruitgegaan. Dat is het laagste groeicijfer in zes jaar, zo blijkt uit cijfers van de Duitse dienst […] The post Duitse economische locomotief verliest vaart appeared first on Business AM.
15/01 10u30  Ook benzine wordt goedkoperBenzine tanken wordt donderdag goedkoper. Dat blijkt uit cijfers die de federale overheidsdienst Economie heeft vrijgegeven. Enkele dagen geleden ging de dieselprijs al omlaag, nu ook die van benzine. De maximumprijs voor een liter benzine 95 (E10) daalt met 1,6 cent tot 1,4980 euro per liter, die voor een liter benzine 98 (E5) zakt 0,9 […] The post Ook benzine wordt goedkoper appeared first on Business AM.
15/01 10u00  Deliveroo krijgt lening van AmazonDe Britse maaltijdkoerier Deliveroo zit in slechte papieren nadat de Britse concurrentiewaakhond CMA een onderzoek is gestart naar zijn jongste kapitaalronde. Dat schrijft het persagentschap Bloomberg. De CMA onderzoekt de inleg van datzelfde Amazon in die kapitaalronde. De techgigant pompte naar verluidt 500 miljoen dollar (450 miljoen euro) in Deliveroo in ruil voor een minderheidsbelang. […] The post Deliveroo krijgt lening van Amazon appeared first on Business AM.
15/01 09u00  Groen zoekt ‘front’ met sp.a, PS wil nauwe banden, MR duwt en spint, maar Rousseau laat zich door niemand onder druk zettenDe twee informateurs, Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V), onderzoeken nog steeds of PS en N-VA samen kunnen in één regering. Wat gebeurt er precies? Achter de schermen moet iedereen nog wennen aan de nieuwe situatie, met de nodige druk. Vivaldi is mislukt, tot grote frustratie van MR-voorzitter Bouchez, die er hard aan trok […] The post Groen zoekt ‘front’ met sp.a, PS wil nauwe banden, MR duwt en spint, maar Rousseau laat zich door niemand onder druk zetten appeared first on Business AM.
15/01 08u45  Wereldwijde computermarkt groeit opnieuw na zeven jaarHet voorbije jaar zijn wereldwijd meer dan 261,2 miljoen computers verkocht. Tegenover het jaar voordien was er sprake van een stijging met 0,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van consulent Gartner. Daarmee knoopte de computerverkoop volgens Gartner – na zeven achtereenvolgende jaren inkrimping – opnieuw met een groei aan. De analisten verwachten dat de markt […] The post Wereldwijde computermarkt groeit opnieuw na zeven jaar appeared first on Business AM.
15/01 08u45  Wereldwijde internetverkoop stijgt 8 procent tijdens feestdagenDe online verkoop bracht tijdens de voorbije eindejaarsperiode, gaande van 1 november tot 31 december, over de hele wereld 723 miljard dollar (650 miljard euro) op. Dat blijkt uit een rapport van de dataverzamelaar Salesforce. Opvallend dit jaar was dat winkels die een click & collect-service aanbieden op hun website – waarbij je kan bestellen […] The post Wereldwijde internetverkoop stijgt 8 procent tijdens feestdagen appeared first on Business AM.
15/01 08u30  Hack een Tesla en win 630.000 euroDenkt u dat u een Tesla kunt hacken? Het kan u veel geld opleveren. De autobouwer gaat de uitdaging aan om lekken in zijn systeem te vinden. Wie in de software van de Model 3 geraakt, krijgt 700.000 dollar (630.000 euro) en mag de auto mee naar huis nemen. Als u hem nog vertrouwt. Dat […] The post Hack een Tesla en win 630.000 euro appeared first on Business AM.
15/01 07u45  Afslanking Opel alleen met vrijwillige vertrekkersDe Duitse autobouwer Opel sluit gedwongen ontslagen de eerstvolgende jaren uit. Dat heeft de top van Opel, onderdeel van het Franse concern PSA Groupe, gezegd in een reactie op mediaberichten over een nieuwe grote ontslagronde. De Duitse constructeur benadrukte een werkzekerheid tot midden dit decennium te garanderen. Daarmee verlengt Opel de lopende collectieve arbeidsovereenkomst met […] The post Afslanking Opel alleen met vrijwillige vertrekkers appeared first on Business AM.
15/01 07u45  Argenta houdt 27 bankautomaten geslotenNa de plofkraken van 2,5 maanden geleden zijn nog altijd 27 Argenta-bankautomaten gesloten. Wellicht blijven die dicht. Dat schrijft De Tijd. Na enkele zware plofkraken nam Argenta in oktober de moeilijke beslissing alle bankautomaten te sluiten. Na een eerste risicoanalyse werd eind november ruim de helft van de bankautomaten weer geactiveerd. Vandaag zijn nog 27 […] The post Argenta houdt 27 bankautomaten gesloten appeared first on Business AM.
15/01 07u15  Paleisrevolutie bij Anderlecht roept veel vragen opIs het nieuwe organigram bij voetbalclub Anderlecht wel werkbaar? En dreigen er geen tal van belangenconflicten? De zoveelste herschikking aan de top bij voetbalclub Anderlecht doet vragen rijzen. Heeft Van Eetvelt wel het juiste profiel? Karel Van Eetvelt wordt vanaf 1 april de nieuwe CEO. De sportfanaat is gepokt en gemazeld in beroepsorganisaties als Bouwunie, […] The post Paleisrevolutie bij Anderlecht roept veel vragen op appeared first on Business AM.
15/01 06u15  Belgen trouw aan hun werkgever: een op de drie blijft minstens 10 jaarEen op de drie werknemers werkt nog bij dezelfde werkgever als tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. De gemiddelde anciënniteit ligt bovendien hoger dan tien jaar geleden. In 2009 bedroeg de gemiddelde anciënniteit 10 jaar en 1,5 maanden, momenteel is dat volgens Acerta al bijna 11 jaar. Uitschieter is de financiële […] The post Belgen trouw aan hun werkgever: een op de drie blijft minstens 10 jaar appeared first on Business AM.
15/01 06u00  Beleggingsreus BlackRock waarschuwt voor financiële impact klimaatveranderingDe grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft klimaattransitie centraal gesteld in zijn beleggingsstrategie. De Amerikaanse fondsenreus zal bij zijn beleggingsbeslissingen meer rekening houden met de impact op het klimaat en voortaan vervuilende bedrijven als steenkoolproducenten afstoten en beperken in toekomstige investeringen. Ook zet BlackRock ondernemingen onder druk om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, […] The post Beleggingsreus BlackRock waarschuwt voor financiële impact klimaatverandering appeared first on Business AM.
14/01 21u45  Net als Facebook verbiedt Reddit deepfakesDe volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen en niemand wil de situatie van 2016 opnieuw beleven. Daarvan wordt algemeen erkend dat sociale media een beslissende en soms misleidende rol hebben gespeeld. Facebook en Twitter hebben eindelijk gezegd waar ze staan ten opzichte van deepfake. De tweede heeft alle publiciteit voor een politieke boodschap op zijn platform verboden. […] The post Net als Facebook verbiedt Reddit deepfakes appeared first on Business AM.
14/01 20u45  Carrefour riskeert sancties over betaling met vingerafdrukDe Belgische privacywaakhond ziet echter ‘een ernstig probleem‘ in de plannen van Carrefour om klanten met een vingerafdruk te laten betalen en dreigt met een formeel onderzoek. Eerder al deed Carrefour testen met het linken van klantenkaarten aan vingeradrukken. Nu zullen testen volgen met betalingen via een vingerafdruk. ‘Het is de bedoeling die mogelijkheid aan […] The post Carrefour riskeert sancties over betaling met vingerafdruk appeared first on Business AM.
14/01 20u15  Al meer dan 22.000 Belgen klusten onbelast bijOp anderhalf jaar tijd hebben al meer dan 22.200 mensen gebruik gemaakt van de bijkluswet, die toelaat om tot 6.000 euro per jaar onbelast bij te verdienen. In totaal werd er voor bijna 54 miljoen euro onbelast bijverdiend.Werknemers die minstens vier vijfde werken, zelfstandigen in hoofdberoep en gepensioneerden kunnen door de bijkluswet sinds juli 2018 […] The post Al meer dan 22.000 Belgen klusten onbelast bij appeared first on Business AM.
14/01 19u15  AI die perfecte pint tapt, maakt de oversteek naar TsjechiëEen start-up met een AI-platform dat de druk op een vat bier kan controleren en dus ook de perfecte kraag kan vormen, trekt naar het Verenigd Koninkrijk. Pubinno kan waar caféhouders alleen maar van kunnen dromen. De AI-gestuurde tapmachine kan de perfecte kraag vormen. De start-up die Pubinno ontwikkelde, is opgericht in Istanboel in 2015. […] The post AI die perfecte pint tapt, maakt de oversteek naar Tsjechië appeared first on Business AM.
14/01 19u15  Aandeel Tesla scheert ongezien hoge toppenTesla, waarschijnlijk het bekendste merk van elektrische wagens, heeft een tumultueus beursjaar achter de rug. De aandelen van het bedrijf kende dalen van 176,99 dollar in de voorbije 52 weken, vandaag piekt het op 524 dollar. De beurswaarde van Tesla is daardoor maar liefst 94 miljard dollar. Dat is meer dan Ford en General Motors […] The post Aandeel Tesla scheert ongezien hoge toppen appeared first on Business AM.
14/01 17u45  Johnson weigert referendum over Schotse onafhankelijkheidBrits premier Boris Johnson heeft het voorstel van de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon, om een onafhankelijkheidsreferendum in Schotland op touw te zetten, geweigerd. Johnson heeft in een brief aan Sturgeon laten weten dat hij niet op haar voorstel wil ingaan om een referendum te organiseren over de onafhankelijkheid van Schotland. Die brief zette hij […] The post Johnson weigert referendum over Schotse onafhankelijkheid appeared first on Business AM.
14/01 17u30  Europese grootmachten zetten Iran onder druk om het atoomakkoord te respecterenFrankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland hebben officieel het dispuutmechanisme van het internationaal Atoomakkoord met Iran in gang gezet. Daarmee willen ze een sterk signaal geven aan het Iraanse regime om de bepalingen van het akkoord te blijven naleven, ondanks de terugtrekking en de zware sancties van de VS. Na de Amerikaanse terugtrekking uit de nucleaire deal […] The post Europese grootmachten zetten Iran onder druk om het atoomakkoord te respecteren appeared first on Business AM.
14/01 17u15  Productie Picanol mogelijk rest van de week lam door cyberaanvalDe productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen, zo blijkt dinsdag uit een mededeling van het bedrijf. Picanol is het slachtoffer van een cyberaanval. Het bedrijf zegt er alles aan te doen de aanval op te lossen. ‘Op basis van de huidige situatie houdt Picanol […] The post Productie Picanol mogelijk rest van de week lam door cyberaanval appeared first on Business AM.
14/01 16u45  Slechts één op tien websites in Europa houdt zich aan privacywetgevingAmper een tiende van de Europese websites houdt zich aan GDPR, de Europese privacyregelgeving. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers aan MIT, UCL en Aarhus Universiteit. Als gevolg van de GDPR zijn websites verplicht om aan gebruikers de optie te geven hen niet te tracken met cookies. Dat zijn kleine stukjes tekst die websites op […] The post Slechts één op tien websites in Europa houdt zich aan privacywetgeving appeared first on Business AM.
14/01 16u45  Verenigd Koninkrijk legt het gebruik van kredietkaarten door gokkers aan bandenOm gokverslavingen tegen te gaan, mogen gokkers in het Verenigd Koninkrijk voortaan geen kredietkaarten meer gebruiken om weddenschappen te plaatsen. In het Verenigd Koninkrijk is gokken een echte industrie. Er zijn meer dan 100.000 mensen werkzaam in de sector, die in 2018 meer dan 14,4 miljard pond (16,8 miljard euro) aan winsten uitkeerde. Het land […] The post Verenigd Koninkrijk legt het gebruik van kredietkaarten door gokkers aan banden appeared first on Business AM.
14/01 16u00  Gen Z’ers zien Facebook en co als ‘schadelijke werkplekken’Pas afgestudeerde Gen Z’ers zien de grote techconglomeraten niet meer als een goede werkgever, zo blijkt uit een onderzoek van The New York Times. Wie tussen 1996 en 2010 geboren is, dat is Gen Z. De eerste Gen Z’ers studeren nu reeds af en gaan op zoek naar werk. Dat zullen ze iet doen bij […] The post Gen Z’ers zien Facebook en co als ‘schadelijke werkplekken’ appeared first on Business AM.
14/01 15u15  Globale schuldenberg klimt naar recordniveauDe wereldwijde schuldenberg was nog nooit zo hoog in verhouding met het bruto binnenlands product (BBP), de totale geldwaarde van de productie van goederen en diensten. De wereldwijde schuldenberg blijft toenemen. Zo blijkt uit een rapport van het Amerikaanse Institute of International Finance (IFF). Nog nooit was de schuldquote, de verhouding tussen de globale schuld […] The post Globale schuldenberg klimt naar recordniveau appeared first on Business AM.
14/01 14u00  Meest stipte luchtvaartmaatschappij ter wereld ligt in IndonesiëGeen enkele luchtvaartmaatschappij kon vorig jaar een grotere stiptheid laten optekenen dan Garuda Indonesia. Dat blijkt uit een rapport van de Official Airline Guide (OAG), gebaseerd op een analyse van de 250 grootste luchtvaartmaatschappijen in de wereld. Daarbij bleek dat 95 procent van de vluchten van Garuda op tijd – met maximaal vijftien minuten vertraging […] The post Meest stipte luchtvaartmaatschappij ter wereld ligt in Indonesië appeared first on Business AM.
14/01 13u30  Van Eetvelt nieuwe CEO voetbalclub AnderlechtHuidig Febelfin-baas Karel Van Eetvelt gaat vanaf 1 april aan de slag als de nieuwe topman van voetbalclub Anderlecht. Paleisrevolutie bij paars-wit: Karel Van Eetvelt krijgt de dagelijkse leiding van de voetbalclub. Dat meldt Sporza. Hij vertrekt bij bankenkoepel Febelfin en volgt operationeel directeur Jo Van Biesbroeck op. Naast Karel Van Eetvelt gaat Wouter Vandenhaute […] The post Van Eetvelt nieuwe CEO voetbalclub Anderlecht appeared first on Business AM.
14/01 13u15  Amerikaans begrotingstekort even groot als vlak na de financiële crisisHet gat in de begroting van de Verenigde Staten werd steeds groter in 2019. Ondanks een economie die draait als een tierelier, gaf de overheid onder Trump dus meer uit dan het aan inkomsten verzamelde. De kloof tussen federale uitgaven en inkomsten in de VS groeide in 2019 met 12 procent tegenover een jaar een […] The post Amerikaans begrotingstekort even groot als vlak na de financiële crisis appeared first on Business AM.
14/01 13u15  Van Eetvelt nieuwe CEO AnderlechtHuidig Febelfin-baas Karel Van Eetvelt wordt de nieuwe topman van voetbalclub Anderlecht. Naast Karel Van Eetvelt gaat Wouter Vandenhaute, de oprichter van Woestijnvis en eigenaar van Flanders Classics, aan de slag bij Anderlecht als extern adviseur. Ook Patrick Lefevere, ploegmanager van Deceuninck-Quick-Step en burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) krijgen een rol als onafhankelijk bestuurder. […] The post Van Eetvelt nieuwe CEO Anderlecht appeared first on Business AM.
14/01 12u45  Chinezen zijn grootste online fans van eSportsChina toont met grote voorsprong de sterkste interesse in eSports. Dat blijkt uit een wereldwijde enquête van consulent Ampere Analysis bij internet-gebruikers tijdens het derde kwartaal van vorig jaar. Tegelijkertijd konden de onderzoekers naar eigen zeggen anderzijds vaststellen dat het publiek voor eSports niet langer aan de traditionele stereotypes beantwoordt. In China gaf 26 procent […] The post Chinezen zijn grootste online fans van eSports appeared first on Business AM.
14/01 12u30  Farmabedrijf Biogen voert strijd tegen Alzheimer op met nieuw medicijnDe Amerikaanse farmareus Biogen heeft van geneesmiddelenproducent Pfizer een potentieel medicijn voor de behandeling van Alzheimer-en Parkinsonpatiënten aangekocht. Biogen heeft een voorafbetaling van 75 miljoen dollar neergeteld voor het geneesmiddel. Pfizer heeft daarnaast recht op bijkomende mijlpaalbetalingen die kunnen oplopen tot 635 miljoen dollar. En dat voor een medicijn dat zich nog in een vroeg […] The post Farmabedrijf Biogen voert strijd tegen Alzheimer op met nieuw medicijn appeared first on Business AM.
14/01 12u30  Veiligheidslek in Firefox geeft hackers toegang tot uw laptopDoor een probleem in Firefox kunnen hackers laptops binnendringen die de internetbrowser gebruiken. Dat schrijft de vakwebsite MacRumors. Mozilla, de eigenaar van Firefox, heeft een update uitgebracht en raadt gebruikers aan hem meteen te installeren. ‘We hebben weet van gerichte aanvallen op al besmette systemen’, klinkt het. De update kan hier gedownload worden. Het Chinese […] The post Veiligheidslek in Firefox geeft hackers toegang tot uw laptop appeared first on Business AM.
14/01 12u15  Verliest Van Eetvelt zijn job door politieke ambities?Er komt mogelijk een einde aan het mandaat van Karel Van Eetvelt als gedelegeerd bestuurder van bankenfederatie Febelfin. Dat schrijft De Tijd dinsdag op zijn website. Volgens de krant deden de recente politieke ambities van Van Eetvelt – hij broedt op een politieke beweging – vragen rijzen over zijn betrokkenheid bij de bankenfederatie. De raad […] The post Verliest Van Eetvelt zijn job door politieke ambities? appeared first on Business AM.
14/01 12u00  Paus Franciscus vanaf nu op TikTokWie geen genoeg krijgt van ‘de mooiste woorden en reflecties’ van paus Franciscus, kan hem vanaf nu volgen op TikTok. Dat meldt Kerknet. Op de Chinese videoapplicatie deelt de paus nu regelmatig korte video’s van maximum 15 seconden, met daarin fragmenten uit toespraken. Ondertussen volgen al meer dan duizend gelovigen het TikTok-account van de paus, […] The post Paus Franciscus vanaf nu op TikTok appeared first on Business AM.
14/01 11u30  Colruyt-app helpt u boodschappen doen voor uw burenCollect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, lanceert samen met buurtsupermarkt OKay, ook een onderdeel van Colruyt, een nieuwe service ‘Collect&Go Connect’. Het gaat om een platform dat mensen moet verbinden en het hen makkelijk moet maken om voor elkaar boodschappen te doen. De service werkt via een nieuwe applicatie van Collect&Go Connect en wordt […] The post Colruyt-app helpt u boodschappen doen voor uw buren appeared first on Business AM.
14/01 09u45  Aandeel Picanol geschorst, productie nog niet hervatDe handel in de West-Vlaamse weefmachineproducent Picanol is dinsdagochtend niet opgestart op de beurs van Brussel. Het aandeel is geschorst in afwachting van een persbericht. Dat meldt de beursregulator FSMA. Picanol is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Het bedrijfssysteem is gehackt met ransomware, of gijzelsoftware. De hackers zijn vermoedelijk uit op losgeld. Door de […] The post Aandeel Picanol geschorst, productie nog niet hervat appeared first on Business AM.
14/01 09u30  Yamaha waarschuwt: ‘Kruip niet in een muziekkoffer’Het Japanse muziekbedrijf alludeert daarmee op de ontsnapping van voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn. Die kon Japan ontsnappen in de koffer van een muziekinstrument. ‘De afgelopen dagen zagen we veel tweets over je verstoppen in grote instrumentenkoffers om redenen waar we het niet over zullen hebben’, tweette Yamaha Wind Streams, de account van het bedrijf met […] The post Yamaha waarschuwt: ‘Kruip niet in een muziekkoffer’ appeared first on Business AM.
14/01 08u30  Waarom deze poging met PS én N-VA toch niet zo banaal is: afwachten of Bouchez het roer écht omgooitDe onvermijdelijke verlenging voor de informateurs is een feit: ze focussen nu als ‘verduidelijkers’ op de paars-gele formule. In het nieuws: De twee informateurs, Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) hun opdracht is verlengd, meteen mogen ze aan de slag tot 28 januari. De details: De MR en CD&V blijven dus zo aan zet: […] The post Waarom deze poging met PS én N-VA toch niet zo banaal is: afwachten of Bouchez het roer écht omgooit appeared first on Business AM.
14/01 08u30  Nissan ontkent geruchten over breuk met RenaultDe Japanse autoconstructeur Nissan ontkent dat hij zou onderzoeken of er een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met de Franse partner Renault. ‘Er is geen sprake van’, stellen de Japanners dinsdag in een persbericht. De Britse zakenkrant Financial Times schreef dat de top van Nissan bekeek of de alliantie kan worden opgedoekt. […] The post Nissan ontkent geruchten over breuk met Renault appeared first on Business AM.
14/01 08u15  Chinese autoverkoop tweede jaar op rij in dalende lijnIn China zijn het voorbije jaar 25,8 miljoen nieuwe auto’s verkocht, een daling met 8,2 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturers. Daarmee moet de Chinese automarkt al voor het tweede jaar op rij een achteruitgang melden. In 2018 liep de Chinese autoverkoop ook al met […] The post Chinese autoverkoop tweede jaar op rij in dalende lijn appeared first on Business AM.
14/01 08u00  FC Barcelona grootste geldmachine onder voetbalclubsVan alle Europese clubs genereert FC Barcelona de hoogste omzet uit ticketverkoop, tv-rechten en commerciële activiteiten. Dat blijkt uit de jaarlijkse Money League-lijst die consultancygroep Deloitte opstelt. De studie onderzoekt hoeveel omzet de clubs halen uit de activiteiten op wedstrijddagen (zoals ticketverkoop en VIP-arrangementen), tv-rechten en uit sponsoring en merchandising. Transferinkomsten worden niet meegerekend. De […] The post FC Barcelona grootste geldmachine onder voetbalclubs appeared first on Business AM.
14/01 08u00  Seattle schrijft wet op maat tegen AmazonDe Amerikaanse stad stemde maandagnacht Belgische tijd een wet die bedrijven met ten minste 5 procent eigenaarschap in het buitenland verbiedt om politieke donaties te doen. Ze wil daarmee de hegemonie van Amazon aan banden leggen. Amazon, met hoofdkwartier in Seattle, heeft volgens het persagentschap Reuters 9 procent van zijn aandeelhouders in het buitenland zitten, […] The post Seattle schrijft wet op maat tegen Amazon appeared first on Business AM.
14/01 07u30  Online sector grootste werkgever Amerikaanse mediawereldHet internet heeft het voorbije decennium tot een enorme omwenteling geleid in de Amerikaanse mediasector. Dat blijkt uit een rapport van het magazine Advertising Age. Het rapport over de tewerkstelling in de mediasector van de Verenigde Staten is gebaseerd op cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Het merkt op dat de tewerkstelling in […] The post Online sector grootste werkgever Amerikaanse mediawereld appeared first on Business AM.
14/01 07u30  Picanol ook vandaag lam door hackingDe cyberaanval bij de textielmachinemaker Picanol is nog niet opgelost. De productie blijft op dinsdag ook stilliggen. De Ieperse weefmachineproducent is het slachtoffer geworden van een hacking. Het bedrijf zal overgaan tot werkloosheid wegens overmacht. De hackers zijn uit op geld. Ze hackten de it-systemen van Picanol en vragen in ruil daarvoor geld. Aangezien de […] The post Picanol ook vandaag lam door hacking appeared first on Business AM.
14/01 07u00  Tesla troeft Duitse concurrenten af op de beursHoewel Tesla ruim dertig keer minder auto’s bouwt dan de Duitse groep Volkswagen, is het bedrijf van Elon Musk op de beurs al bijna evenveel waard. Het aandeel van de Amerikaanse e-wagenbouwer Tesla zoefde maandag naar nieuwe recordhoogten. De beurskoers steeg met bijna 10 procent tot ruim 524 dollar, wat betekent dat Tesla’s waarde door […] The post Tesla troeft Duitse concurrenten af op de beurs appeared first on Business AM.
14/01 06u00  Stakingsaanzegging bij luchtverkeersleider Skeyes na verhuisDe christelijke vakbond ACV-Transcom heeft een stakingsaanzegging ingediend bij luchtverkeersleider Skeyes tegen de voorwaarden van de samenwerking met Defensie. Ten vroegste vanaf 28 januari zijn er acties mogelijk, maar eerst moet er nog een verzoeningsvergadering worden georganiseerd. Volgens Skeyes gaat het om een initiatief van enkel ACV-Transcom. De andere vakbonden zouden zich niet hebben aangesloten […] The post Stakingsaanzegging bij luchtverkeersleider Skeyes na verhuis appeared first on Business AM.
13/01 22u30  Stakingsaanzegging bij skeyes na verhuisDe christelijke vakbond ACV-Transcom heeft een stakingsaanzegging ingediend bij luchtverkeersleider skeyes tegen de voorwaarden van de samenwerking met Defensie. Ten vroegste vanaf 28 januari zijn er acties mogelijk, maar eerst moet er nog een verzoeningsvergadering worden georganiseerd. Volgens skeyes gaat het om een initiatief van enkel ACV-Transcom; de andere vakbonden zouden zich niet hebben aangesloten […] The post Stakingsaanzegging bij skeyes na verhuis appeared first on Business AM.
13/01 20u45  Picanol wellicht nog een dag lam door hackingDe cyberaanval bij Picanol is nog niet opgelost, de productie blijft op dinsdag wellicht ook stilliggen. De Ieperse weefmachineproducent is het slachtoffer geworden van een hacking. Het bedrijf zal overgaan tot werkloosheid wegens overmacht. De hackers zijn uit op geld. Ze hackten de it-systemen van Picanol en vragen in ruil daarvoor geld. Aangezien de cyberaanval […] The post Picanol wellicht nog een dag lam door hacking appeared first on Business AM.
13/01 20u15  Waarom hebben we in 2020 nog geen universele smartphonelader?De universele smartphonelader voor uw Samsung, uw Apple en uw Huawei: het blijft een verre toekomstdroom. Maar hoe komt dat nu? Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Hoewel usb-c, dat is een soort kabel dat zowel data als energie kan doorsturen, het pad leek te plaveien voor een universele lader, is er nog […] The post Waarom hebben we in 2020 nog geen universele smartphonelader? appeared first on Business AM.
13/01 19u00  China niet te spreken over Amerikaanse sancties tegen IranChina is niet te spreken over de Amerikaanse sancties van de VS tegen Chinese bedrijven die nog handel drijven met Iran. ‘We zullen de belangen van de Chinese bedrijven resoluut verdedigen.’ De administratie van Amerikaans president Donald Trump legde Iran nieuwe sancties op na de escalatie van het conflict tussen beide. Maar die zouden China […] The post China niet te spreken over Amerikaanse sancties tegen Iran appeared first on Business AM.
13/01 19u00  Hoe het edelmetaal rhodium plots vijf keer meer waard werd dan goudHet extreem zeldzame, zilverkleurige edelmetaal rhodium is al jaren hoge toppen aan het scheren op de markten. In januari steeg het 32 procent in waarde, waardoor het zijn hoogste punt bereikt heeft sinds 2008. 8000 dollar per ounce, het kostbare metaal is momenteel bijna vijf keer meer waard dan goud. Het wordt voornamelijk gebruikt voor […] The post Hoe het edelmetaal rhodium plots vijf keer meer waard werd dan goud appeared first on Business AM.
13/01 18u30  VS haalt China van ‘muntmanipulator’-lijst net voor finalisering handelsakkoordDe Verenigde Staten beschouwen China niet langer als een bedreiging voor de dollar. Twee dagen voor China en de Verenigde Staten het eerste deel van een handelsovereenkomst ondertekenen, neemt Washington een opmerkelijk besluit. De VS halen China namelijk van een lijst met landen die beschouwd worden als ‘muntmanipulators’. Dat weet CNBC. Handelsovereenkomst De beslissing komt […] The post VS haalt China van ‘muntmanipulator’-lijst net voor finalisering handelsakkoord appeared first on Business AM.
13/01 17u15  Oscarnominaties: Joker en Netflix leiden, ook Belgische kortfilm genomineerdDe Oscarnominaties voor 2020 zijn binnen en zoals verwacht mag Joker al heel wat streepjes achter zijn naam zetten. Ook streaminggigant Netflix kan met The Irishman op veel bijval rekenen. Het moet al fel verkeerd lopen eer regisseur Todd Phillips geen enkele Academy Award mag meenemen dit jaar. Zijn felbejubelde Joker, met Joaquin Phoenix in […] The post Oscarnominaties: Joker en Netflix leiden, ook Belgische kortfilm genomineerd appeared first on Business AM.
13/01 17u15  Coens (CD&V) en Bouchez (MR) blijven nog even informateurKoning Filip heeft de opdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot 28 januari. Er komt wel een tussenverslag op 20 januari. Ze moeten nu verder onderzoeken of een regering met PS en N-VA mogelijk is. Afgelopen week kwam er een opening in de paars-gele regeringspiste. N-VA-voorzitter Bart De Wever zei zondag […] The post Coens (CD&V) en Bouchez (MR) blijven nog even informateur appeared first on Business AM.
13/01 17u00  Miljardair zoekt liefde voor eerste retourtje naar de maan met MuskEen excentrieke Japanse miljardair is de eerste die met een raket van Musk naar de maan zal vliegen. Hij wil de liefde van zijn leven ook meenemen. Eén probleem: die heeft hij nog niet gevonden. Yusaku Meazawa zal de eerste betalende passagier op een maanexpeditie van SpaceX zijn. De vlucht duurt ongeveer een week en […] The post Miljardair zoekt liefde voor eerste retourtje naar de maan met Musk appeared first on Business AM.
13/01 16u45  Australië brandt, maar regering stuurt klimaatbeleid niet bijDe bosbranden in Australië hebben al ettelijke miljoenen hectare verteerd. Ook de menselijke en dierlijke tol is hoog. De branden zijn dan wel geen rechtstreeks gevolg van de klimaatverandering, maar wetenschappers wijzen erop dat de uitzonderlijke droogte én hitte van de voorbije jaren tot omstandigheden heeft geleid waarbij de branden zich razendsnel kunnen verspreiden. De […] The post Australië brandt, maar regering stuurt klimaatbeleid niet bij appeared first on Business AM.
13/01 16u30  Chinese verkoop Ford zakt al voor derde jaar op rijDe verkoop van auto’s van het merk Ford is in China het voorbije jaar met 26 procent gedaald. Dat is al de derde daling op rij. Ze is wel iets lichter dan een jaar eerder. Toen daalde de verkoop met 37 procent. In 2017 was het maar 6 procent. Ford verkocht 567.854 auto’s over heel […] The post Chinese verkoop Ford zakt al voor derde jaar op rij appeared first on Business AM.
13/01 16u15  Europa verbiedt pesticide gelinkt aan bijensterfteDe Europese Commissie besliste maandag om de pesticide thiacloprid te bannen. Eerder verbood ze al drie pesticiden die bijensterfte veroorzaken. In totaal zijn er vijf van die zogenaamde neonicotinoïden. Ze zijn uitgevonden door de chemiedivisie van het oliebedrijf Shell in de jaren 80 en worden nu verder ontwikkeld door het chemiebedrijf Bayer, bekend van de […] The post Europa verbiedt pesticide gelinkt aan bijensterfte appeared first on Business AM.
13/01 16u15  Beste verkoop ooit voor Porsche in 2019Het afgelopen jaar verkocht Porsche in totaal 280.800 voertuigen. Dat maakt van 2019 een recordjaar, met de hoogste verkoop ooit voor het Duitse merk. Het gaat om een stijging van 10 procent tegenover 2018, laat Porsche weten. Het luxemerk, dat in handen is van Volkswagen, ziet de verkoop vooral groeien in Europa. Met een verkoop […] The post Beste verkoop ooit voor Porsche in 2019 appeared first on Business AM.
13/01 16u15  1.000 miljard meer of minder: Hoe wordt de Europese Green Deal gefinancierd?Deze week zal de EU de financiële ruggengraat van de fameuze Europese Green Deal bekendmaken. Dit is wat we al weten van het zogenaamde Duurzame Europese Investeringsplan. De leiders van de 27 EU-landen engageerden zich vorige maand om de Europese Green Deal van Commissievoorzitter Von der Leyen te helpen verwezenlijken, met als doelstelling om het […] The post 1.000 miljard meer of minder: Hoe wordt de Europese Green Deal gefinancierd? appeared first on Business AM.
13/01 16u15  Jaguar Land Rover rekent dit jaar op verder herstelDe Britse autoconstructeur Jaguar Land Rover (JLR) heeft het voorbije jaar 557.706 wagens verkocht. Dat betekent weliswaar een daling met 5,9 procent tegenover het jaar voordien, maar er zijn anderzijds ook duidelijke tekenen van herstel. Dat heeft de autobouwer, in handen van de Indiase groep Tata Motors, gezegd. ‘Jaguar Land Rover had vorig jaar met […] The post Jaguar Land Rover rekent dit jaar op verder herstel appeared first on Business AM.
13/01 16u15  ‘Duitse Greta Thunberg’ bedankt voor zitje bij Siemens EnergyDe Duitse klimaatactiviste Luisa Neubauer gaat niet zetelen in de raad van toezicht van Siemens Energy. Ondertussen zet het Duitse energiebedrijf wel door met zijn gecontesteerde steenkoolproject in Australië. Vrijdag raakte bekend dat Luisa Neubauer een zitje aangeboden kreeg in de zogenaamde Aufsichtsrat van Siemens Energy. Dat is de raad van toezicht, met daarin vertegenwoordigers […] The post ‘Duitse Greta Thunberg’ bedankt voor zitje bij Siemens Energy appeared first on Business AM.
13/01 16u15  Aantal whiskey-producenten in Ierland op hoogste peil in meer dan 100 jaarDe Ierse whiskey-industrie omvatte vorig jaar eenendertig distilleerderijen. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de twintigste eeuw. Dat blijkt uit een rapport van de Irish Whiskey Association. Het voorbije jaar gingen in het land tien nieuwe distilleerderijen van start. Het rapport spreekt van de sterkste groei sinds het eerste kwart van de […] The post Aantal whiskey-producenten in Ierland op hoogste peil in meer dan 100 jaar appeared first on Business AM.
13/01 16u00  Microsoft maakt gratis tool die kindermisbruik detecteertMicrosoft heeft een gratis tool gemaakt die kindermisbruik in chatrooms deteert. Dat kondigde het bedrijf aan in een blogpost. De tool, ‘Project Artemis’, scant de gesprekken op patronen van kindermisbruikers die online op zoek gaan naar slachtoffers. Seksueel getinte interacties, bijvoorbeeld, en manipulatietechnieken, zoals het kind isoleren van zijn vrienden en familie. Vervolgens stuurt de […] The post Microsoft maakt gratis tool die kindermisbruik detecteert appeared first on Business AM.
13/01 13u45  Cyberaanval legt West-Vlaamse weefmachinefabriek Picanol platDe fabriek van weefmachineproducent Picanol in Ieper en de afdeling in China liggen grotendeels stil door een cyberaanval. Dat meldt de regionale omroep Focus-WTV en het bedrijf bevestigt het nieuws. Het is nog niet duidelijk of het om een virus gaat, of om hackers die geld willen. De IT-systemen zijn uitgeschakeld. ‘We kregen deze ochtend […] The post Cyberaanval legt West-Vlaamse weefmachinefabriek Picanol plat appeared first on Business AM.
13/01 13u30  Chatbots vervangen rekruteerders in Zuid-KoreaSteeds meer bedrijven in Zuid-Korea gebruiken een chatbot die met artificiële intelligentie (AI) moet uitmaken of een sollicitant naar de volgende ronde mag. Over heel de wereld zijn rekruteringsbots in opmars, maar vooral in Zuid-Korea breken ze door. Bij grote bedrijven als SK Innovation en autofabrikant Hyundai is het nu standaard om solllicitanten in de […] The post Chatbots vervangen rekruteerders in Zuid-Korea appeared first on Business AM.
13/01 13u15  Chinese nepvleesproducent wil 2 miljoen dollar ophalenZhenmeat, de Chinese concurrent van Beyond Meat en Impossible Foods, is naar eigen zeggen in gesprek met Europese, Amerikaanse en Chinese investeerders. Het bedrijf, dat nog geen jaar bestaat, haalde al 5 miljoen yuan (652.000 euro) op. Het bedrijf maakt vooral plantaardig gehakt, dat het zelf consequent ‘plantvlees’ noemt. Het ‘vlees’ wordt gemaakt van erwtenmeel […] The post Chinese nepvleesproducent wil 2 miljoen dollar ophalen appeared first on Business AM.
13/01 12u30  Diesel kost minder vanaf dinsdagDe maximumprijs van diesel gaat dinsdag omlaag. Wie diesel (B7) tankt, betaalt dan nog maximaal 1,57 euro per liter, meldt de federale overheidsdienst Economie. Het gaat om een daling met 2 cent per liter. Die is het gevolg van het goedkoper worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten. The post Diesel kost minder vanaf dinsdag appeared first on Business AM.
13/01 12u30  Londense taxi duikt op in Tokio, met dank aan de ChinezenDe Chinese autogroep Geely, het moederbedrijf van Volvo, lanceert de iconische Londense taxi in de Japanse megastad Tokio. Het gaat om de nieuwe elektrische versie van de ‘black cab’. De London Taxi Company, de autoconstructeur in het Engelse Coventry die de iconische ‘black cabs’ bouwt, kwam zeven jaar geleden in handen van Geely. De Chinezen […] The post Londense taxi duikt op in Tokio, met dank aan de Chinezen appeared first on Business AM.
13/01 11u15  Na wegwerpplastic ook verbod op plastic verpakkingen?De Europese Commissie heeft plannen voor een verder verbod op plastic verpakkingen en nieuwe eisen voor fabrikanten. Dat zegt Virginijus Sinkevicius, Europees commissaris voor Omgeving en Oceanen, aan de Duitse krant Die Welt. De Europese Unie steekt een tandje bij in de strijd tegen plastic. Vanaf 2021 is het niet meer toegelaten om plastic wegwerpbestek, […] The post Na wegwerpplastic ook verbod op plastic verpakkingen? appeared first on Business AM.
13/01 10u00  Bedrijven gaven recordbedrag aan obligaties uit in 2019Het voorbije jaar heeft het wereldwijde bedrijfsleven voor ruim 2.500 miljard dollar aan obligaties uitgegeven. Daarmee is een nieuw record gevestigd. Dat zegt Joe Rennison, financieel analist bij de Britse zakenkrant Financial Times, op basis van cijfers van het bureau Dealogic. Volgens Rennison is dat nieuwe record onder meer te danken aan het soepele beleid […] The post Bedrijven gaven recordbedrag aan obligaties uit in 2019 appeared first on Business AM.
13/01 09u45  Oorlogsfilm ‘1917’ klopt alle verwachtingen in openingsweekendDe film over de Eerste Wereldoorlog, die vorige week zondag twee keer in de prijzen viel bij de Golden Globes, bracht tijdens het eerste weekend 36,5 miljoen dollar (33 miljoen euro) op. De film werd gelauwerd in de categorieën ‘Beste dramafilm’ en ‘Beste regisseur’. De verwachting is dat hij in diezelfde categorieën wordt genomineerd voor […] The post Oorlogsfilm ‘1917’ klopt alle verwachtingen in openingsweekend appeared first on Business AM.
13/01 08u45  VS en VK oneens over gebruik Huawei-technologieAmerikaanse diplomaten bezoeken maandag het Verenigd Koninkrijk om de Britten ervan te overtuigen geen technologie van de Chinese netwerkspecialist Huawei te gebruiken voor de uitrol van hun 5G-netwerk. Dat schrijft het persagentschap Reuters op basis van bronnen. Het VK zit tussen twee vuren. De Amerikanen beweren, zoals ze al een tijd doen, dat de technologie […] The post VS en VK oneens over gebruik Huawei-technologie appeared first on Business AM.
13/01 08u15  General Motors brengt Hummer terug als elektrische pick-upDe Amerikaanse autobouwer General Motors voegt via zijn dochtermerk Hummer een pick-up toe aan zijn elektrische portfolio. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Het nieuwe model zou over twee jaar op de markt komen. De jaarlijkse oplage zou wel beperkt blijven. Humvee De Hummer is afgeleid van de Humvee, een terreinwagen die […] The post General Motors brengt Hummer terug als elektrische pick-up appeared first on Business AM.
13/01 08u00  Woelig weekend in de Wetstraat: geen doorbraak, maar aan Vlaamse kant kruipen N-VA, CD&V en sp.a dichter bij elkaarEen woelig verloop van de informatiepoging bracht vooral brute kracht van Georges-Louis Bouchez (MR) om een Vivaldi-coalitie te forceren. Daarop kwamen twee belangrijke tegenreacties. Wat gebeurt er precies? Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) moeten naar de koning, straks om 14 uur. Ze hadden gedroomd en gehoopt op een doorbraak. Vooral Bouchez had daar […] The post Woelig weekend in de Wetstraat: geen doorbraak, maar aan Vlaamse kant kruipen N-VA, CD&V en sp.a dichter bij elkaar appeared first on Business AM.
13/01 07u45  Drie gewonden bij raketaanval op Amerikaanse basis in IrakVolgens de Irakese overheid zijn drie Irakezen gewond geraakt bij een raketaanval op een Amerikaanse luchtmachtbasis net buiten Bagdad. Op de trainingsbasis zit ook een bedrijf dat onderhoud van F-16-vliegtuigen doet. Zondag werden er raketten afgevuurd op de Al Balad-basis, 50 kilometer ten noorden van Bagdad. Irakese ambtenaren zeggen dat een restaurant op de basis […] The post Drie gewonden bij raketaanval op Amerikaanse basis in Irak appeared first on Business AM.
13/01 07u15  China schroeft investeringen in Europa fors terugChinese bedrijven hebben het afgelopen jaar flink minder geïnvesteerd in de Europese en de Amerikaanse economie. De investeringen zijn op het laagste punt sinds 2013, zo stellen advocatenkantoor Baker McKenzie en onderzoeksinstituut Rhodium Group. Vergeleken met het jaar ervoor zijn de Chinese investeringen in Europa met 40 procent gedaald. Dat is toe te schrijven aan […] The post China schroeft investeringen in Europa fors terug appeared first on Business AM.
13/01 06u45  Nissan bereidt scheiding van Renault voorDe Frans-Japanse auto-alliantie Renault-Nissan staat onder zware spanning. De Japanners maken gedetailleerde plannen voor een boedelscheiding. Nissans topmanagement bereidt in het geheim de scheiding van de afdelingen productie en engineering voor, onthult Financial Times. Ook de samenstelling van de raad van bestuur zou herbekeken worden. Renault-voorzitter Jean-Michel Senard is momenteel ook de vice-voorzitter van Nissan. […] The post Nissan bereidt scheiding van Renault voor appeared first on Business AM.
13/01 06u15  Vlaming moet zich bijscholen, maar doet dat veel te weinigMinstens 15 procent van de Vlamingen moet tegen 2020 regelmatig deelnemen aan bijscholingen. Die doelstelling van de Vlaamse regering blijkt verre van gehaald. Volgens het Pact2020, dat in 2009 werd voorgesteld, was het de bedoeling dat vanaf nu 15 procent van de Vlamingen regelmatig zou deel­nemen aan bijscholingen. Volgens de recentste cijfers halen we nog […] The post Vlaming moet zich bijscholen, maar doet dat veel te weinig appeared first on Business AM.
12/01 17u15  Franse pesticidenvrije zones stoten op verzet van wijnbouwersFrankrijk kent sinds begin dit jaar een aantal zones waarin geen pesticiden meer mogen worden gebruikt. De maatregel moet de bevolking beschermen tegen de schadelijke effecten van de producten. Er is echter heel wat weerstand. Volgens een aantal tegenstanders van het gebruik van pesticiden gaat de maatregel niet ver genoeg. De landbouwsector maakt daarentegen gewag […] The post Franse pesticidenvrije zones stoten op verzet van wijnbouwers appeared first on Business AM.
12/01 16u30  Grootste beursgang ter wereld levert nog meer opDe grootste beursgang in de wereld ooit, die van de Saudische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco, heeft nog meer opgeleverd. Door de uitoefening van een zogeheten overtoewijzingsoptie stroomt er een maand na de beursgang nog meer geld in de kas van de onderneming. Het beursdebuut leverde Saudi Aramco in eerste instantie 25,6 miljard dollar op, waarmee het […] The post Grootste beursgang ter wereld levert nog meer op appeared first on Business AM.
12/01 14u15  Oplichters handelen in naam van ColruytEen groep misdadigers stuurt in naam van de winkelketen Colruyt mails naar logistieke bedrijven met de vraag om stockageruimtes te huren om goederen te ontvangen. In realiteit gaat dat over gestolen goederen die niets met Colruyt te maken hebben. Dat schrijft de vakwebsite Gondola. De acties werden ontdekt door Wim Dekeyser, die met zijn gelijknamige […] The post Oplichters handelen in naam van Colruyt appeared first on Business AM.
12/01 12u15  Videodienst Quibi mikt op markt tussen Netflix en YouTube, maar bestaat die wel?Korte maar kwalitatieve video’s, puur voor de smartphone. Dat wil videodienst Quibi binnenkort aanbieden in de Verenigde Staten. Hoewel investeerders elkaar verdringen om mee te doen, is het nog maar de vraag of de consument nog wil betalen voor zoiets. Er is een nieuwe speler in videoland, en niet zomaar eentje. ‘Quick Bites’, kortweg Quibi, […] The post Videodienst Quibi mikt op markt tussen Netflix en YouTube, maar bestaat die wel? appeared first on Business AM.
12/01 11u30  Robot Daisy recycleert iPhones voor AppleDe smartphonemaker heeft een robot in het leven geroepen die oude iPhones uit elkaar haalt zodat de mineralen opnieuw kunnen gebruikt worden. Door de stijgende vraag naar elektronica ontstaat een tekort aan mineralen. De robot is een onderdeel van Apples strategie om minder afhankelijk te worden van mijnen. Mijnbouwers zeggen al een tijd dat nieuwe […] The post Robot Daisy recycleert iPhones voor Apple appeared first on Business AM.
12/01 10u00  Amazon ontslaat werknemers die gebruikersgegevens lektenDe e-commercegigant laat voor de tweede keer in een week weten dat hij werknemers op straat zet die hun boekje te buiten gingen. Enkele personeelsleden van Amazon hebben e-mailadressen en telefoonnummers van gebruikers van de website gedeeld met een derde partij. Nadat Amazon daarachter kwam, heeft het meteen de betrokken werknemers ontslagen, laat het weten […] The post Amazon ontslaat werknemers die gebruikersgegevens lekten appeared first on Business AM.
12/01 08u15  Bluetooth staat voor eerste evolutie in 20 jaarMeervoudige aansluitingen , betere geluidskwaliteit en verbeterde functies voor hoorapparaten… Bluetooth is op zoek naar een tweede leven. Kleine revolutie voor Bluetooth, die zijn eerste transformatie in twintig jaar presenteert. Bluetooth SIG profiteerde van de techbeurs CES in Las Vegas om Lowe Energy ofte LE-technologie te presenteren. De toekomstige standaard voor draadloze audio heeft nieuwe […] The post Bluetooth staat voor eerste evolutie in 20 jaar appeared first on Business AM.
11/01 17u00  Billie Eilish: wereldmerk op haar 18deHet popfenomeen Billie Eilish is het invloedrijkste stijlicoon jonger dan twintig. Met een eigen collectie bij kledingreus H&M groeit de stem van ‘Generation Z’ verder uit tot een volwaardig modemerk. Billie Eilish veroverde in een mum van tijd de hele wereld met haar intrigerende sound en eigenzinnige emo-look. Miljoenen tieners kopiëren haar voorliefde voor fluohaar […] The post Billie Eilish: wereldmerk op haar 18de appeared first on Business AM.
11/01 15u00  Uit welk materiaal worden onze eurobiljetten vervaardigd?Eurobankbiljetten worden gemaakt van katoen. In een document dat in 2007 op haar website werd gepubliceerd, legt de Europese Centrale Bank (ECB) uit dat dit katoen afkomstig is van afval uit de textielindustrie.  Volgens de bank ‘biedt dit materiaal de bankbiljetten ‘betere fysieke en mechanische weerstand dan gewoon papier’. Dat is volgens de ECB ‘een […] The post Uit welk materiaal worden onze eurobiljetten vervaardigd? appeared first on Business AM.
11/01 15u00  Italiaanse jongeren verlaten ‘en masse’ hun landJonge Italianen, vooral gediplomeerde universitairen, trekken steeds vaker naar het buitenland, op zoek naar meer carrièrekansen en betere verloning. Dat was ook in 2018 niet anders toen 128.000 jongeren het land verlieten. Het cijfer komt uit het laatste rapport van het Censis, het Italiaanse instituut voor socio-economisch onderzoek. 128.000 jonge Italianen hebben in 2018 hun […] The post Italiaanse jongeren verlaten ‘en masse’ hun land appeared first on Business AM.
11/01 13u30  Het beste en het leukste van techbeurs CES 2020Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas komen de grote namen uit de technologiewereld de prachtigste en meest futuristische projecten voorstellen. Maar het zijn er erg veel, dus heeft BusinessAM voor u een selectie gemaakt. 1. De toiletpapier-robot – Charmin van Procter&Gamble Komt hij er of niet, dat is nog niet duidelijk. Maar met […] The post Het beste en het leukste van techbeurs CES 2020 appeared first on Business AM.
11/01 12u00  Het beste en het leukste van CES 2020Op de Consumer Electronics Show komen de grote namen uit de technologiewereld de prachtigste en meest futuristische projecten voorstellen. Maar het zijn er erg veel, dus heeft BusinessAM voor u een selectie gemaakt. 1. De toiletpapier-robot – Charmin van Proctor&Gamble Komt hij er of niet, dat is nog niet duidelijk. Maar met deze Charmin-toiletrobot valt […] The post Het beste en het leukste van CES 2020 appeared first on Business AM.
11/01 09u15  Informateurs op zoek naar nieuwe formules: ‘Zweeds front’ ondertussen helemaal doodDe twee informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) zitten op een roetsjbaan: kunnen ze op 48 uur nog iets forceren? Wat gebeurt er precies? Maandag moeten de twee informateurs naar de koning. Opvallend is daarbij dat zowel CD&V als MR de druk opvoeren, via de media. En ze zetten vooral … zichzelf onder […] The post Informateurs op zoek naar nieuwe formules: ‘Zweeds front’ ondertussen helemaal dood appeared first on Business AM.
11/01 08u45  Iran geeft toe: ‘Oekraïense Boeing per ongeluk neergeschoten’Na enkele dagen speculatie geeft de Iraanse overheid toe dat zij verantwoordelijk zijn voor het gecrashte vliegtuig. Het Iraanse leger heeft toegegeven dat zij op woensdag per ongeluk een Oekraiëns vliegtuig met een raket hebben neergeschoten. Die toegeving komt er enkele dagen nadat de Verenigde Staten met een beschuldigende vinger naar Teheran wees. Iran heeft […] The post Iran geeft toe: ‘Oekraïense Boeing per ongeluk neergeschoten’ appeared first on Business AM.
11/01 08u15  Ondernemerschap Nederland versus België: ‘Nederlanders hebben minder angst om te falen’Nederland heeft sinds de jaarwisseling de kaap van 2 miljoen ondernemingen bereikt, volgens de openbare omroep NOS. Vorig jaar kwamen er bijna 100.000 bedrijven of eenmanszaken bij, een toename van bijna vijf procent. Hoe zit dat bij ons? Kunnen we in een derby ondernemerschap winnen tegen de Hollanders? Of klopt het cliché van de ondernemende […] The post Ondernemerschap Nederland versus België: ‘Nederlanders hebben minder angst om te falen’ appeared first on Business AM.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Stemmenkanon Emir Kir uit PS gezet18/01 09u30 - Express.be: De tuchtcommissie van de Brusselse PS heeft Emir Kir uit de partij gezet naar aanleiding van zijn contacten met ultranationalistische Turken. Dat berichten verschillende Belgische media op zaterdag op basis van persagentschap Belga. De burgemeester kwam in de problemen in begin december toen zes Turkse burgemeester hem een bezoek brachten. Twee van hen waren namelijk […] The post Stemmenkanon Emir Kir uit PS gezet appeared first on Business AM.
12x Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX18/01 10u45 - Express.be: De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag. Het gaat om het systeem dat in het vliegtuig controleert of andere monitoringsystemen wel correct werken. Boeing is al bezig met de nodige updates en staat daarover in […] The post Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX appeared first on Business AM.
10x MR en PS blijven bijzonder weigerachtig tegen N-VA: maar Vivaldi-droom strandt in Senaat wel op mathematische realiteit18/01 10u00 - Express.be: Zolang de MR en de PS niet mee willen in het idee dat een coalitie met N-VA kan, is er in deze fase niet veel mogelijk. Wat gebeurt er precies? Maandag moeten de twee informateurs naar de koning, om een tussentijds verslag uit te brengen. De opdracht is nog steeds te ‘verduidelijken‘ of een coalitie […] The post MR en PS blijven bijzonder weigerachtig tegen N-VA: maar Vivaldi-droom strandt in Senaat wel op mathematische realiteit appeared first on Business AM.
10x Anoniem in tijden van artificiële intelligentie? Deze kledij helpt u vooruit18/01 13u00 - Express.be: Schrik dat uw privacy bedolven raakt onder de toezichtcamera’s en herkenningstechnologie? Dan is het misschien tijd om uw garderobe op te krikken. Van identiteitskaarten met vingerafdruk naar toezichtcamera’s met gezichtsherkenningstechnologie op openbare plekken. De opkomst van artificiële intelligentie zonder robuuste regelgeving maakt dat u quasi overal ter wereld moet inboeten aan privacy. Steeds meer mensen vinden dat niet […] The post Anoniem in tijden van artificiële intelligentie? Deze kledij helpt u vooruit appeared first on Business AM.
9x Dit waren de (elektrische) hoogtepunten van het Autosalon18/01 08u15 - Express.be: Op het autosalon dit jaar was het al elektrisch dat de klok sloeg. Een overzichtje van de meest opvallende wagens. Of u nu al volledig elektrisch moet gaan als u op zoek bent naar een nagelnieuwe wagen, dat kunnen we u niet zeggen. Zaak is wel dat autobouwers volop de kaart van de elektrische auto […] The post Dit waren de (elektrische) hoogtepunten van het Autosalon appeared first on Business AM.
9x Elektronicaketen Best Buy start onderzoek naar topvrouw: ‘relatie met medebestuurder’18/01 14u45 - Express.be: Corie Barry, de CEO van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy, is in opspraak gekomen omdat ze een relatie zou gehad hebben met medebestuurder Karl Sanft, Senior Vice President. Volgens Best Buy ontving de raad van bestuur een anonieme brief die beweerde dat Barry een relatie had met Sanft. Hierna heeft het bedrijf advocatenbureau Sidley Austin […] The post Elektronicaketen Best Buy start onderzoek naar topvrouw: ‘relatie met medebestuurder’ appeared first on Business AM.
2x Deze vreemde duif is eigenlijk een drone17/01 20u45 - Express.be: Een onderzoeksteam onder leiding van David Lentink aan Stanford University heeft een drone ontwikkeld dat heel veel wegheeft van een duif. De PigeonBot is de eerste vliegende robot dat vleugels heeft van zachte veren. Het neemt vlotjes bochten en houdt beter stand tegen sterke windstoten dan harde drones, aldus Lentink. Zijn bevindingen werden zowel in […] The post Deze vreemde duif is eigenlijk een drone appeared first on Business AM.
1x Apple moet lightning-laadkabels mogelijk laten vallen in Europa17/01 17u00 - Express.be: Als de regelgeving voor universele smartphonekabels erdoor komt, kan Apple zijn lightningkabel opbergen. De EU wil opnieuw paal en perk stellen aan de wildgroei aan smartphoneladers. Er ligt opnieuw een voorstel op tafel om smartphonemakers te verplichten om aan een universele laadkabel te werken. Zelfregulering Enkele jaren geleden kwam het voorstel al, maar de techlobby […] The post Apple moet lightning-laadkabels mogelijk laten vallen in Europa appeared first on Business AM.
1x Onderzoek naar Tesla wegens versnellen zonder aanleiding17/01 21u30 - Express.be: Automerk Tesla wordt onderzocht in de Verenigde Staten omdat de auto in autonome modus zou versnellen zonder dat de chauffeur dat vraagt. De Amerikaanse dienst voor wegen en verkeer in de Verenigde Staten heeft een klacht ontvangen over Tesla. Die zou, volgens de aanklager, versneld hebben zonder dat de chauffeur dat wilde. 500.000 Tesla’s In […] The post Onderzoek naar Tesla wegens versnellen zonder aanleiding appeared first on Business AM.
0x Ondernemerschap Nederland versus België: ‘Nederlanders hebben minder angst om te falen’11/01 08u15 - Express.be: Nederland heeft sinds de jaarwisseling de kaap van 2 miljoen ondernemingen bereikt, volgens de openbare omroep NOS. Vorig jaar kwamen er bijna 100.000 bedrijven of eenmanszaken bij, een toename van bijna vijf procent. Hoe zit dat bij ons? Kunnen we in een derby ondernemerschap winnen tegen de Hollanders? Of klopt het cliché van de ondernemende […] The post Ondernemerschap Nederland versus België: ‘Nederlanders hebben minder angst om te falen’ appeared first on Business AM.

Statistieken

Artikels:
29313
Gelezen:
25600
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven