zaterdag 25 februari 2017, week 08


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

Express.be

Verbergen Tonen
25/02 15u00  Onze vooruitgang is ongeëvenaard: 5 krantentitels die u nergens las De media lijken doorgaans geobsedeerd door het berichten over geïsoleerde evenementen en zaken die fout gaan. Evenementen en trends die onze wereld weliswaar op een tragere, maar meer duurzame manier transformeren krijgen te weinig aandacht. Wat dacht u van volgende onderstaande krantentitels, die spijtig genoeg nergens las: 1. Het aantal mensen dat in extreme armoede […] The post Onze vooruitgang is ongeëvenaard: 5 krantentitels die u nergens las appeared first on Express [NL].
25/02 15u00  Supercompetitief en anti-merken… Meet Generation Z Jarenlang waren de media geobsedeerd met millennials en daar was een goede reden voor. Het is de generatie die de sociale media heeft uitgevonden, de generatie die zijn inkopen online doet en die naadloos overschakelde van de televisie naar Netflix. De volgende generatie die zich opmaakt om de arbeidsmarkt te betreden is de Generatie Z […] The post Supercompetitief en anti-merken… Meet Generation Z appeared first on Express [NL].
25/02 14u00  Bijna niemand betaalt meer belastingen op whisky dan de Schotten Britten betalen veel te veel belasting op hun whisky. In andere Europese landen wordt het product veel minder belast dan in Groot-Brittannië. Dat heeft Julie Hesketh-Laird, chief executive van de Scotch Whisky Assocation (SWA), gezegd. Hesketh-Laird vraagt dat de Philip Hammond, Brits minister van financiën, de accijnzen op whisky met 2 procent zou verlagen. De […] The post Bijna niemand betaalt meer belastingen op whisky dan de Schotten appeared first on Express [NL].
25/02 14u00  De Lijn denkt aan zelfrijdende stedelijke vervoerdiensten De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn hoopt tegen het begin van volgend decennium te kunnen starten met tests voor de inzet van autonome voertuigen in steden en gemeenten. Dat heeft het persbureau Belga gemeld op basis van een dossier dat De Lijn rond de materie heeft opgesteld. De Lijn werkt op dit ogenblik al aan […] The post De Lijn denkt aan zelfrijdende stedelijke vervoerdiensten appeared first on Express [NL].
25/02 13u00  Wet-Renault redt uiteindelijk niet zoveel banen Bij grote herstructureringen moeten bedrijven in België de richtlijnen van de Wet-Renault volgen, maar bijzonder veel resultaten hebben die operaties niet opgeleverd. Dat heeft de krant De Tijd gemeld naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de beslissing van de Franse autobouwer Renault om zijn fabriek in Vilvoorde te sluiten. De Belgische regering nam na […] The post Wet-Renault redt uiteindelijk niet zoveel banen appeared first on Express [NL].
25/02 01u00  Jonge Russen gaan leren hoe de Reichstag te bestormen Sergei Shoigu, de Russische minister van Defensie, heeft woensdag aangekondigd dat zijn land een replica van de Reichstag gaat bouwen. De Reichstag is het Duitse parlementsgebouw in de hoofdstad Berlijn aan het Platz der Republik en dateert van 1894. Op de Reichstag liet de Georgische sergeant Meliton Kantaria op 2 mei 1945 de Sovjet-Russische vlag wapperen […] The post Jonge Russen gaan leren hoe de Reichstag te bestormen appeared first on Express [NL].18 
25/02 01u00  Gek op het web… maar ook bang The post Gek op het web… maar ook bang appeared first on Express [NL].16 
24/02 22u00  7 zaken die u wil weten over het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio De Braziliaanse regering heeft 9.000 soldaten gemobiliseerd om de veiligheid in Rio de Janeiro te garanderen.  In tenminste 48 Braziliaanse gemeenten en steden, in niet minder dan 8 verschillende staten, is het carnaval dit jaar afgelast. De reden is eenvoudig: het land beleeft zijn zwaarste recessie in de recente geschiedenis. flickr André Gustavo Stumpf Besparingsmaatregelen aangekondigd […] The post 7 zaken die u wil weten over het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio appeared first on Express [NL].
24/02 21u00  Het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio De Braziliaanse regering heeft 9.000 soldaten gemobiliseerd om de veiligheid in Rio de Janeiro te garanderen.  In tenminste 48 Braziliaanse gemeenten en steden, in niet minder dan 8 verschillende staten, is het carnaval dit jaar afgelast. De reden is eenvoudig: het land beleeft zijn zwaarste recessie in de recente geschiedenis. flickr André Gustavo Stumpf Besparingsmaatregelen aangekondigd […] The post Het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio appeared first on Express [NL].
24/02 19u00  Probleemgedrag van executives kan bedrijf duur te staan komen Het probleemgedrag van executives kan de onderneming uiteindelijk bijzonder zware verliezen kosten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Missouri. Op basis van meer dan driehonderd indiscreties van executives – zoals drugsgebruik, geweld, seksuele schandalen en bedrog – moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat de werkgevers van deze […] The post Probleemgedrag van executives kan bedrijf duur te staan komen appeared first on Express [NL].
24/02 17u00  De Zweden betalen te veel belastingen… en hebben daar een goede reden voor Zweden heeft al één van de zwaarste fiscale stelsels van de wereld, maar toch blijkt dat vorig jaar door de burgers en bedrijven van het land 40 miljard Zweedse kronen of bijna 5 miljard dollar teveel belastingen werden betaald. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Er wordt echter opgemerkt dat de Zweden heel […] The post De Zweden betalen te veel belastingen… en hebben daar een goede reden voor appeared first on Express [NL].
24/02 17u00  Onze oceanen… de vuilnisbelten van de wereld De oceanen verkeren in een bijzonder slechte gezondheid. Er moet dan ook dringend actie worden ondernomen. Dat zeggen onder meer de Verenigde Naties, die de campagne CleanSeas hebben gelanceerd. Het initiatief moet ervoor zorgen dat plastic niet langer in de oceanen terecht komt. Plastic vertegenwoordigt immers 80 procent van het afval dat in de oceanen […] The post Onze oceanen… de vuilnisbelten van de wereld appeared first on Express [NL].
24/02 17u00  Producenten elektrische wagens worden gegijzeld door 6 hefboomfondsen Producenten van elektrische wagens zitten met een probleem. Een zestal hefboomfondsen – waaronder een Zwitsers en een Chinees fonds – heeft volgens de Financial Times de voorbije maanden ruim 280 miljoen dollar gespendeerd aan de aankoop van 6.000 ton kobalt, goed voor 17% van de wereldproductie. Kobalt is een grondstof die wordt gebruikt om zowat […] The post Producenten elektrische wagens worden gegijzeld door 6 hefboomfondsen appeared first on Express [NL].
24/02 16u00  Amazon, H&M, Zalando… ze nemen ons allemaal bij de neus In Frankrijk heeft de overheidsdienst Répression des Fraudes negentien ecommerce-bedrijven geverbaliseerd wegens bedrieglijke commerciële praktijken. Onder meer de groepen Amazon, Zalando en Hennes & Mauritz (H&M) werden op inbreuken betrapt. Dat heeft de Franse krant Le Parisien gemeld. De diensten van de Répression des Fraudes bleken te hebben vastgesteld dat de betrokken ondernemingen onder meer […] The post Amazon, H&M, Zalando… ze nemen ons allemaal bij de neus appeared first on Express [NL].
24/02 16u00  Google’s Waze gaat concurreren met Uber Ook het Amerikaanse internetconcern Google wil een positie uitbouwen op de markt van de alternatieve taxidiensten. Daarmee gaat Google de concurrentie aan met bedrijven zoals Uber en Lyft. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. Google lanceerde in augustus vorig jaar een pilootproject op basis van zijn navigatie-platform Waze in de steden […] The post Google’s Waze gaat concurreren met Uber appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 15u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/02 15u00  ‘Geachte media, uw inspanningen om Trump te vernietigen zijn abnormaal’Stephen Bannon, de chief strategist van president Donald Trump, haalde donderdag op de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Maryland nog eens uit naar ‘de oppositiepartij’, waarmee hij de traditionele media bedoelt: “Als jullie denken dat jullie je land zullen terugkrijgen zonder slag of stoot, dan zitten jullie er volledig naast. Elke dag zal een […] The post ‘Geachte media, uw inspanningen om Trump te vernietigen zijn abnormaal’ appeared first on Express [NL].
24/02 15u00  Er komt nu ook een luchtverkeersleiding voor dronesNet zoals de traditionele luchtvaart, zullen ook de trafieken van drones een luchtverkeersleiding nodig hebben. Die nood zal bovendien nog groter worden wanneer ook vliegtaxi’s voor personenvervoer aan dat verkeer worden toegevoegd. Dat zegt Ben Marcus, chief executive van het Amerikaanse technologiebedrijf Airmap, dat bij recent bij een groep investeerders een kapitaal van 26 miljoen […] The post Er komt nu ook een luchtverkeersleiding voor drones appeared first on Express [NL].
24/02 15u00  Moppen vertellen is voor 75% zelfvertrouwenVermijd om de woorden die in de pointe van je mop zitten eerder al in het verhaal op te brengen... The post Moppen vertellen is voor 75% zelfvertrouwen appeared first on Express [NL].
24/02 14u00  Het ‘familienaameffect’: waarom mevrouw Z. sneller op koopjesjacht gaat dan mevrouw A.Mensen die het snelst reageren op koopjes en gunstige voorstellen heten makkelijker Zinzen dan Albers. Dat blijkt uit een onderzoek van Kurt A. Carlson en Jacqueline M. Conard dat in het Journal of Consumer Research verscheen. Beide onderzoekers voerden een aantal tests uit en concludeerden dat er degelijk sprake is van een ‘familienaameffect’. Zo stuurden […] The post Het ‘familienaameffect’: waarom mevrouw Z. sneller op koopjesjacht gaat dan mevrouw A. appeared first on Express [NL].
24/02 14u00  Dik achterwerk heeft ook voordelenNiet enkel Jennifer Lopez heeft baat bij haar derrière, want er is goed nieuws voor alle mensen met een dik achterwerk. Het onderhuids vet dat zich opstapelt rond de heupen en billen heeft namelijk een heilzame functie. Uit eerder onderzoek was al geconcludeerd dat vet  rond de buikstreek – de zogenaamde bierbuik- de kansen op […] The post Dik achterwerk heeft ook voordelen appeared first on Express [NL].
24/02 14u00  Concurrentie op werkvloer blijft vaak onopgemerktWerknemers weten heel goed welke collega’s als vrienden kunnen worden beschouwd, maar vinden het bijzonder moeilijk om potentiële concurrenten te achterhalen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University, de University of North Carolina en de University of Michigan. De onderzoekers merken daarbij op dat de professionele concurrentie een andere structuur heeft […] The post Concurrentie op werkvloer blijft vaak onopgemerkt appeared first on Express [NL].
24/02 13u15  Leegstand in Belgisch winkellandschap blijft toenemenIn België werden vorig jaar 20.095 winkelpanden door leegstand getroffen. Daarmee heeft de leegstand in het Belgische retaillandschap een niveau van 9,6 procent bereikt, tegenover 9,4 procent het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedadviseur Locatus. In de grote steden loopt het probleem nog verder op tot 15 procent, tegenover ongeveer 5 procent […] The post Leegstand in Belgisch winkellandschap blijft toenemen appeared first on Express [NL].
24/02 13u15  Deme en RTBF populairste werkgevers van BelgiëIn Vlaanderen wordt baggeraar Deme als de meest aantrekkelijke werkgever van de regio bestempeld, maar in Wallonië wordt vooral voor de openbare omroep RTBF gekozen. Dat blijkt uit een rangschikking van het wervingsbureau Randstad. In Vlaanderen staat de openbare omroep VRT op de tweede plaats, gevolgd door de farmagroepen GlaxoSmithKline (GSK) en Janssn Pharmaceutica en […] The post Deme en RTBF populairste werkgevers van België appeared first on Express [NL].
24/02 10u00  Belfius denkt aan mogelijke beursgang binnen twee jaarBankverzekeraar Belfius wil de mogelijkheden van een beursgang binnen een periode van twee jaar bekijken. Dat heeft Jos Clijsters, voorzitter van Belfius, ter gelegenheid van de presentatie van de jaarcijfers gezegd. Volgens hem zijn er duidelijk voordelen verbonden aan een gedeeltelijke privatisering, waarbij de lokale verankering zou blijven gegarandeerd. Een beursgang zou voor de bank, […] The post Belfius denkt aan mogelijke beursgang binnen twee jaar appeared first on Express [NL].
24/02 01u45  10 zaken die u altijd wilde weten over de Oscars1. Hoe kwamen ‘de Oscars’ aan hun naam? De legende wil dat een werknemer van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences bij het zien van de gouden standbeeldjes riep: ‘Aaah! die zien er net uit als mijn oom Oscar!’ Die naam is altijd behouden. The post 10 zaken die u altijd wilde weten over de Oscars appeared first on Express [NL].
24/02 01u45  Is Hollywoods ‘blankemannensyndroom’ echt?The post Is Hollywoods ‘blankemannensyndroom’ echt? appeared first on Express [NL].
24/02 01u45  8 zaken die aangeven wat honden écht over mensen denkenDe beste manier om te weten te komen hoe een hond echt in elkaar zit is door gewoon alles te vergeten wat we over honden denken te weten. Onder de titel From Inside of a Dog: what dogs See, Smell and Know, schreef Alexandra Horowitz een boek over de complexe hondenwereld. Het eerste wat we […] The post 8 zaken die aangeven wat honden écht over mensen denken appeared first on Express [NL].
24/02 00u45  Casino’s houden van spelers die kaarten tellen; ze kunnen nooit winnenCasino’s houden van kaartspelers die volgens een systeem spelen. Al wie bereid is zijn strategie uit de doeken te doen wanneer hij plaatsneemt aan de blackjack-tafel, is in Las Vegas meer dan welkom. Zo’n persoon gaat spelen, en lang; maar wint hij dan heeft hij geluk gehad en dat geluk droogt even snel op. In […] The post Casino’s houden van spelers die kaarten tellen; ze kunnen nooit winnen appeared first on Express [NL].
23/02 21u45  De nacht waarop in Zweden niets gebeurde… volgens ‘code 291’‘Kijk naar wat gisteravond in Zweden gebeurde! Zweden!’ De Amerikaanse president Trump slaagde er het voorbije weekeinde opnieuw in de helft van de wereldbevolking op stang te jagen met zijn allusie op een incident met immigranten dat niet had plaatsgevonden. Trump tweette later dat hij de info bij Fox News had gehaald. Vele Zweden reageerden […] The post De nacht waarop in Zweden niets gebeurde… volgens ‘code 291’ appeared first on Express [NL].
23/02 17u45  “Intelligente jongeren drinken en blowen, maar negeren de sigaret”Tieners met een hoger intelligentieniveau roken minder dan leeftijdsgenoten met lagere cognitieve capaciteiten. Anderzijds gaat verstandelijke begaafdheid gepaard met een grotere interesse in alcohol en cannabis. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van het University College London bij zesduizend Engelse jongeren die tussen een leeftijd van elf tot twintig jaar werden gevolgd. De onderzoekers […] The post “Intelligente jongeren drinken en blowen, maar negeren de sigaret” appeared first on Express [NL].
23/02 16u45  Mens kijkt liever toch niet in de toekomstOok wanneer technologisch de mogelijkheid zou worden geboden, zouden de meeste mensen liever hun toekomst niet kennen, zelfs wanneer ze van mening zijn dat deze evenementen hen gelukkig zouden maken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het Max Planck Institute for Human Development in Berlijn bij meer dan tweeduizend respondenten in […] The post Mens kijkt liever toch niet in de toekomst appeared first on Express [NL].
23/02 16u45  Sociale media: Vooral millennials gaan interactie met merken aanHoewel nagenoeg elke demografische categorie inmiddels op sociale media actief is, kunnen tussen het online gedrag van de onderscheiden groepen belangrijke verschillen worden opgetekend. Dat zegt een onderzoek van consulent Sprout Social. Er wordt aan toegevoegd dat adverteerders in hun campagnes dan ook met de verschillende karakteristieken rekening moeten houden en hun communicatie aan de […] The post Sociale media: Vooral millennials gaan interactie met merken aan appeared first on Express [NL].
23/02 15u45  25 jaar EU: België op één na grootste winnaar van de eenheidsmarktEnkel Oostenrijk profiteerde meer van de oprichting van de Europese eenheidsmarkt dan België. Dat blijkt uit een fascinerend rapport van de Amerikaanse Kamer van Koophandel bij de Europese Unie. Het rapport werd opgesteld ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het Verdrag van Maastricht (officieel het Verdrag betreffende de Europese Unie, kortweg EU-Verdrag), dat werd […] The post 25 jaar EU: België op één na grootste winnaar van de eenheidsmarkt appeared first on Express [NL].
23/02 15u45  Verzamelde klanten gaan sneller tot klachten overDe consument reageert op een gebrekkige service die slechts één klant treft heel anders aan dan op problemen die een hele groep raken. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Universität Friedrich Schiller in Jena en de University of Alabama. De onderzoekers zeggen immers vastgesteld te hebben dat de consumenten zich meer ergeren […] The post Verzamelde klanten gaan sneller tot klachten over appeared first on Express [NL].
23/02 15u45  Boedapest niet langer kandidaat voor de Spelen; Orbáns troon wankeltDe Hongaarse hoofdstad Boedapest stapt uit de race voor de organisatie van de Olympische Spelen 2024. Dat is een smet op het blazoen van premier Viktor Orbán, die het project als het zijne beschouwde. De Hongaarse regering zal niet snel toegeven dat een petitie die door 266.000 burgers werd ondertekend – en waarin die een […] The post Boedapest niet langer kandidaat voor de Spelen; Orbáns troon wankelt appeared first on Express [NL].
23/02 14u45  Word schandalig arm! 5 redenen waarom we lotto blijven spelen… en nooit winnenAl eens van het 'entrapment effect' gehoord? The post Word schandalig arm! 5 redenen waarom we lotto blijven spelen… en nooit winnen appeared first on Express [NL].
23/02 14u45  Mag het eens niet over Trump gaan?Donald Trump heeft de voorbije maanden de media nagenoeg voor zichzelf opgeëist. Andere onderwerpen zijn volledig naar de achtergrond gedrongen. Dat benadrukt onder meer Farhad Manjoo, technologie-redacteur bij de Amerikaanse krant New York Times. Een gedeelte van het fenomeen moet volgens Manjoo ongetwijfeld worden toegeschreven aan digitale nieuwsplatformen, waar de berichten en reacties een ketting […] The post Mag het eens niet over Trump gaan? appeared first on Express [NL].
23/02 13u45  In Azerbeidzjan benoemt de president zijn echtgenote tot… vice-presidentIn Azerbeidzjan is Mehriban Aliyeva, echtgenote van staatshoofd Ilham Aliyev, tot vice-president benoemd. Daarmee versterkt de familie verder zijn greep op het land. Mehriban Aliyeva (52) wordt de eerste vice-president van Azerbeidzjan. De vrouw, die eerder ook als parlementslid zetelde, wordt al langer gezien als de belangrijkste kandidate om haar man als president op te […] The post In Azerbeidzjan benoemt de president zijn echtgenote tot… vice-president appeared first on Express [NL].
23/02 13u45  Tesla komt in ‘money time’Het aandeel Tesla, dat op een jaar tijd met 50% aan waarde toenam en op recordhoogte noteert, moest woensdag 1,4% inleveren na de bekendmaking van de kwartaalresultaten. Had het bedrijf van Elon Musk in het derde kwartaal nog een zeldzame winst laten optekenen, dan moest nu een verlies van 120 miljoen dollar worden geïncasseerd. Model […] The post Tesla komt in ‘money time’ appeared first on Express [NL].
23/02 13u45  De vergrijzing: 90 wordt het nieuwe 70Tegen het einde van het volgende decennium zullen vrouwen in Zuid-Korea een levensverwachting van 90,8 jaar registreren. Daarmee worden de Zuid-Koreaanse vrouwen de eerste bevolkingsgroep in de wereld waar de levensduur de grens van negentig jaar overstijgt. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan het Imperial College London op basis van gegevens over vijfendertig […] The post De vergrijzing: 90 wordt het nieuwe 70 appeared first on Express [NL].
23/02 12u45  In Anderlecht gaan drones bouwovertredingen registrerenIn Anderlecht zullen drones worden ingezet om bouwovertredingen te registreren. De drone zal in eerste instantie in één wijk worden ingezet, maar indien het experiment positief wordt geëvalueerd, zullen de operaties ook boven andere probleemgebieden van de gemeente kunnen worden uitgebreid. Dat heeft Gaëtan Van Goidsenhoven, schepen van stedenbouw van Anderlecht, bevestigd. De schepen merkt […] The post In Anderlecht gaan drones bouwovertredingen registreren appeared first on Express [NL].
23/02 12u45  Tv-rechten Belgisch voetbal goed voor 80 miljoen euro per jaarDe uitzendrechten voor de Jupiler Pro League, de hoogste reeks van het Belgische professionele voetbal, worden opnieuw geveild. De Pro League, de koepel van de vierentwintig profclubs van het Belgische voetbal, kan daarbij rekenen op een bedrag van minstens 80 miljoen euro. Het huidige contract – dat aan Proximus, Telenet en Voo werd toegewezen – […] The post Tv-rechten Belgisch voetbal goed voor 80 miljoen euro per jaar appeared first on Express [NL].
23/02 09u45  Lovende opmerkingen hebben dubbele impact op prestatiesPublieke positieve opmerkingen over de geleverde prestaties kunnen de productiviteit opdrijven, maar op een andere manier dan algemeen zou kunnen worden verwacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Konstanz bij meer dan driehonderd universiteitsstudenten. Waarderende commentaren bleken immers geen aanzet te geven om de toekomstige prestaties van de toptalenten […] The post Lovende opmerkingen hebben dubbele impact op prestaties appeared first on Express [NL].
23/02 01u45  Dit zijn de top 10 landen die de globale immigratie dominerenThe post Dit zijn de top 10 landen die de globale immigratie domineren appeared first on Express [NL].
23/02 01u45  Waarom we kussen en nog 9 andere menselijke mysteries…Hoezeer de wetenschap ook moge zijn gevorderd, mensen vertonen nog steeds een aantal gedragingen die onbegrijpelijk blijven. Het tijdschrift The New Scientist zette ‘s mens 10 meest onbegrijpelijke kenmerken op een rij… en zocht voor een aantal naar een verklaring. 1. Blozen Darwin stond met verstomming geslagen. Waarom zouden we anderen duidelijk maken dat we […] The post Waarom we kussen en nog 9 andere menselijke mysteries… appeared first on Express [NL].
23/02 00u45  Oostenrijk geeft premies aan werkgevers die Oostenrijkers aanwervenIn Oostenrijk gaat de regering werkgevers subsidiëren die een landgenoot aanwerven. De Oostenrijkse regering heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend. Telkens een job wordt gegeven aan een Oostenrijker of iemand die al lang in het land verblijft zal de belastingbetaler opdraaien voor de helft van de sociale bijdragen en dat gedurende een periode van drie jaar. […] The post Oostenrijk geeft premies aan werkgevers die Oostenrijkers aanwerven appeared first on Express [NL].
22/02 22u45  ‘Trump kan de EU niet redden, dat moet ze zelf doen’Het nieuwe Amerikaanse bewind veroorzaakt ongerustheid in Europa. Vice-president Mike Pence bevestigde afgelopen weekeinde dat Amerika aan de zijde van Europa zal blijven: “De Verenigde Staten zullen onwrikbaar zijn in hun engagement jegens het trans-Atlantische bondgenootschap.” Maar dat lijkt voor velen onvoldoende. Volgens de Wall Street Journal laten te veel EU-leiders zich ertoe verleiden hun eigen verantwoordelijkheden […] The post ‘Trump kan de EU niet redden, dat moet ze zelf doen’ appeared first on Express [NL].
22/02 21u45  Eerste werknemers betreden het nieuwe Apple Park in aprilIedereen heeft al video’s voorbij zien komen van de bouw van de nieuwe Apple Campus, een naam die we gelijk kunnen vergeten. Apple Park is de naam van de ruim 70 hectare grote campus van Apple. En vanaf april zullen ook de eerste werknemers hun intrede doen. De verhuizing van ruim 12.000 mensen zal overigens […] The post Eerste werknemers betreden het nieuwe Apple Park in april appeared first on Express [NL].
22/02 21u45  Hoofdsteden zijn de motor van de economie. In één EU-land niet…In nagenoeg elk Europees land vormt de hoofdstad een belangrijke pijler van de nationale economie, maar de Duitse metropool Berlijn vormt daarop een uitzondering. Dat blijkt uit een rapport van het Institut der Deutschen Wirtschaft Köln, dat de invloed van de hoofdsteden op het gemiddelde inkomen van de nationale bevolking berekende. Daarbij werd vastgesteld dat […] The post Hoofdsteden zijn de motor van de economie. In één EU-land niet… appeared first on Express [NL].
22/02 21u45  7 tips voor wie een spetterende eerste indruk wil maken1. Hou je succeslijst kort en bondig Volgens Deborah Tannen, professor linguïstiek aan de Georgetown University in Washington, houden mannen voornamelijk conversatie om hun status binnen een groep veilig te stellen en mensen duidelijk te maken dat ze niet met zich zullen laten sollen. Praten is een middel om onafhankelijkheid te vrijwaren. Vrouwen daarentegen praten […] The post 7 tips voor wie een spetterende eerste indruk wil maken appeared first on Express [NL].
22/02 16u45  Doorsnee Venezolaan verloor 8,5 kilo door de voedselcrisisIn Venezuela heeft 75 procent van de bevolking het voorbije jaar gemiddeld 8,5 kilogram lichaamsgewicht verloren door voedselproblemen, die het gevolg zijn van een aanhoudende economische crisis. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Central University of Venezuela, de Andrés Bello Catholic University en de Simon Bolivar University, samen met de voedingsgroep Fundación […] The post Doorsnee Venezolaan verloor 8,5 kilo door de voedselcrisis appeared first on Express [NL].
22/02 16u45  Na zijn dood, zorgt nu ook het lijk van Kim Jong-nam voor controverseDe moord op de Noord-Koreaanse banneling Kim Jong-nam zorgt voor grote spanningen tussen Noord-Korea en Maleisië. Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, werd midden februari op de luchthaven van Kuala Lumpur het slachtoffer van een moordaanslag. Noord-Korea eist het lichaam van de banneling op en heeft protest aangetekend tegen de uitvoering […] The post Na zijn dood, zorgt nu ook het lijk van Kim Jong-nam voor controverse appeared first on Express [NL].
22/02 15u45  Schulz doorbreekt een taboe. Volstaat dat om Merkel te onttronen?Ex-EP-voorzitter Martin Schulz, de Duitse socialist die het in september tegen Angela Merkel opneemt voor het kanselierschap, heeft het momentum mee. Hij is er in geslaagd met een programma voor ‘meer sociale rechtvaardigheid’ de verkiezingsstrijd open te gooien. Zijn partij SPD scoort in sommige peilingen nu al beter dan de CDU van zijn tegenstander; in […] The post Schulz doorbreekt een taboe. Volstaat dat om Merkel te onttronen? appeared first on Express [NL].
22/02 15u45  Na zijn dood, zorgt nu ook het lijk van Kim Jong nam voor controverseDe moord op de Noord-Koreaanse banneling Kim Jong-nam zorgt voor grote spanningen tussen Noord-Korea en Maleisië. Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, werd midden februari op de luchthaven van Kuala Lumpur het slachtoffer van een moordaanslag. Noord-Korea eist het lichaam van de banneling op en heeft protest aangetekend tegen de uitvoering […] The post Na zijn dood, zorgt nu ook het lijk van Kim Jong nam voor controverse appeared first on Express [NL].
22/02 15u45  Pilot: het oortje dat simultaan vertaaltHet Amerikaanse technologiebedrijf Waverly Labs brengt onder de naam Pilot een hoorapparaat op de markt dat tijdens gesprekken simultane vertalingen garandeert. Andrew Ochoa, oprichter van Waverly Labs, betoogt dat het apparaat een belangrijke doorbraak in de wereldwijde communicatie kan betekenen. Pilot zal op het Mobile World Congress in Barcelona eind februari officieel worden voorgesteld, maar […] The post Pilot: het oortje dat simultaan vertaalt appeared first on Express [NL].
22/02 14u45  Nationalisme in het Midden-Oosten: Koeweiti’s eerstIn Koeweit worden de laatste voorbereidende werken uitgevoerd voor de opening van het Jaber Hospital, het eerste openbaar ziekenhuis dat het land sinds het midden van de jaren tachtig in gebruik neemt. Het nieuwe ziekenhuis – dat een investering van 997 miljoen dollar heeft gevergd – moet de druk op de openbare gezondheidszorg van het […] The post Nationalisme in het Midden-Oosten: Koeweiti’s eerst appeared first on Express [NL].
22/02 14u45  Breitbart in Europa… Veel geblaat, weinig wol?De Amerikaanse nieuwssite Breitbart.com kondigde in november aan te zijn begonnen met het rekruteren van Europese journalisten voor zijn Franse en Duitse websites. Breitbart zou in de aanloop van de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland naar Europa komen om ook hier de woede en het anti-immigratiesentiment aanwakkeren dat de succesvolle campagne van president Donald Trump […] The post Breitbart in Europa… Veel geblaat, weinig wol? appeared first on Express [NL].
22/02 13u30  Vancouver wil tech-talent verleiden dat Trumps Amerika ontvluchtDe wijk Gastown van de Canadese stad Vancouver wint snel aan populariteit als technologie-centrum. Die trend wordt vooral gedragen door de signalen van een strenger immigratiebeleid in de Verenigde Staten. De voorbije jaren kende de technologie-sector van Vancouver, de derde grootste stad van Canada, al een opmerkelijke groei, maar die trend dreigt nog te worden […] The post Vancouver wil tech-talent verleiden dat Trumps Amerika ontvlucht appeared first on Express [NL].
22/02 13u30  Belgische consument meldt vaker economische fraudeDe Federale Overheidsdienst Economie heeft het voorbije jaar 28.500 meldingen ontvangen over economische misleiding, fraude en oplichting. Elke dag moeten gemiddeld 78 klachten van gedupeerde consumenten en bedrijven worden geregistreerd. Door de tussenkomst van het meldpunt, dat in februari vorig jaar werd gelanceerd, werden volgens Kris Peeters, federaal minister van economie en consumentenzaken, het voorbije […] The post Belgische consument meldt vaker economische fraude appeared first on Express [NL].
22/02 12u30  Alexander De Croo: “Aan dagelijkse postbedeling wordt niet geraakt”De frequentie van de postbedeling zal de volgende jaren niet worden verlaagd. Dat heeft Alexander De Croo, Belgisch minister voor posterijen, gezegd. Daarmee reageert de minister op een studie van het Belgische Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT), dat had gesuggereerd in de toekomst nog slechts drie tot vier bedelingen per week te voorzien. De […] The post Alexander De Croo: “Aan dagelijkse postbedeling wordt niet geraakt” appeared first on Express [NL].
22/02 12u30  Minder bezoekers voor Belgische bioscopenHet voorbije jaar hebben de Belgische bioscopen 19,4 miljoen bezoekers ontvangen. Dat betekent een daling met 8,22 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging voor de Filmdistributeurs in België (VFDB), de Federatie van de Belgische Cinema’s (FCB) en Cinedata. Opgemerkt dat de Belgische bioscopen voor de eerste keer in twintig […] The post Minder bezoekers voor Belgische bioscopen appeared first on Express [NL].
22/02 11u30  Files in meeste Belgische steden nog langer gewordenRond alle Belgische steden – op uitzondering van Charleroi – is de filedruk het voorbije jaar verder toegenomen. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom. De grootste fileproblematiek van het land wordt opgetekend in Brussel, dat op Europees niveau de achtste plaats deelt met Parijs en Manchester. Wereldwijd staat Brussel op een […] The post Files in meeste Belgische steden nog langer geworden appeared first on Express [NL].
22/02 09u30  Herlocatie bij Japanse bedrijven niet langer voorwaarde voor promotieIn Japan krijgen werknemers steeds meer de gelegenheid om een herlocatie naar een andere regio te weigeren zonder daarvoor de toegang tot promoties geblokkeerd te zien. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Japanse Institute for Labor Policy and Training. De maatregel vormt een onderdeel van het Japanse bedrijfsleven om een meer gezinsvriendelijke […] The post Herlocatie bij Japanse bedrijven niet langer voorwaarde voor promotie appeared first on Express [NL].
22/02 02u30  8 zaken die je moet kunnen eens je dertig bentAllison Kade van de financiële website LearnVest verzamelde acht dingen die iedereen zou moeten kunnen eens hij dertig is: 1. Je aan een maandelijks budget houden Een budget beperkt je niet, het bevrijdt je. Eenmaal je weet hoeveel je nodig hebt om aan al je verplichten te voldoen, weet je immers ook hoeveel je overhoudt om […] The post 8 zaken die je moet kunnen eens je dertig bent appeared first on Express [NL].
21/02 22u30  Amerikaans ambassadeur bij de VN maakt gehakt van de Veiligheidsraad. In de traditionele media, geen woordNikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, woonde maandag haar eerste maandelijkse vergadering van de VN-Veiligheidsraad voor het Midden-Oosten bij.  Haley is de dochter van immigranten uit de Indiase deelstaat Punjab en is de voormalige Republikeinse gouverneur voor de staat South Carolina. Tijdens de voorbije presidentscampagne kwam ze op voor senator Marco Rubio. […] The post Amerikaans ambassadeur bij de VN maakt gehakt van de Veiligheidsraad. In de traditionele media, geen woord appeared first on Express [NL].
21/02 21u30  ‘In ‘feministisch’ Zweden is niet Rouhani maar Trump de bedreiging’“De Zweedse regering, de zelfbenoemde ‘eerste feministische regering ter wereld’, bracht een bezoek aan een land waarin brute mannen heersen: de Islamitische Republiek Iran,” schrijft ex-LDD-europarlementslid en auteur Derk-Jan Eppink in The Post Online: ‘De Zweedse ‘rood groene’ regering wordt gedomineerd door vrouwen. Zij paradeerden in islamitische kledij langs de Iraanse president Rouhani. Die heeft 3.000 […] The post ‘In ‘feministisch’ Zweden is niet Rouhani maar Trump de bedreiging’ appeared first on Express [NL].
21/02 20u30  Zijn de berichten over de dood van het Westen overdreven?De Amerikaanse vice president Nike Pence zei het voorbije weekeinde bij zijn bezoek aan Brussel dat zijn land de goede relaties met de Europese Unie in stand wil houden. De opluchting bij de Europese leiders was groot. Donald Tusk, de voorzitter van de Raad van Europa, werd zelfs verleid tot een licht euforische uitspraak: “De berichten over […] The post Zijn de berichten over de dood van het Westen overdreven? appeared first on Express [NL].
21/02 18u30  Er zijn geen financiële markten meer… er is alleen nog Trump‘Het is de voorbije maand absoluut duidelijk geworden dat Tumps fiscale stimulus, zijn belastingverlagingen en zelfs de afvoering van Obamacare niet voor morgen zijn… als ze er al ooit komen,’ schrijft Graham Summers, de Chief Market Strategist van Phoenix Capital Research. ‘Dat terzijde gelaten dalen de bbp-cijfers. Ook de aangekondigde bbp-groei van 5% zal niet […] The post Er zijn geen financiële markten meer… er is alleen nog Trump appeared first on Express [NL].
21/02 17u30  “Sommige bedreigde dieren zijn meer gelijk dan andere”Niet alle bedreigde dieren worden door de media op eenzelfde manier behandeld. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Wildlife Conservation Research Unit (WildCru) van de Oxford University en de organisatie World Animal Protection op basis van meer dan drieëntwintigduizend mediaberichten. Daarbij moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat de verslaggeving in de […] The post “Sommige bedreigde dieren zijn meer gelijk dan andere” appeared first on Express [NL].
21/02 17u30  Duitsland bij Europese expats populairste bestemmingIn Europa zou 74 procent van de werknemers zich niet verzetten tegen een verhuis naar het buitenland voor de ontwikkeling van zijn professionele loopbaan. Dat blijkt uit een onderzoek van ADP Payroll bij nagenoeg tienduizend werknemers. Duitsland blijkt voor de Europese professionele mobiliteit met een score van 21 procent de meest populaire buitenlandse bestemming, gevolgd […] The post Duitsland bij Europese expats populairste bestemming appeared first on Express [NL].
21/02 17u30  Onhoudbare werkdruk drijft Britse bankiers naar de uitgangVoor specialisten uit de Britse financiële sector behoort weekendwerk tot de normale agenda. Dat blijkt uit een studie van verzekeraar MetLife bij een groep Britse bankiers. Vastgesteld werd dat 95 procent van de besluitnemers van financiële instellingen en investeringsbanken worden verwacht steeds ter beschikking te staan van hun werkgever. Gemiddeld moesten de ondervraagde bankiers drieëntwintig […] The post Onhoudbare werkdruk drijft Britse bankiers naar de uitgang appeared first on Express [NL].
21/02 16u30  Franse socialisten willen universeel basisinkomen.. het kost 350 miljard euroDe invoering van een universeel basisinkomen in Frankrijk, zoals door de socialistische presidentskandidaat Benoît Hamon naar voor wordt geschoven, zou het land ongeveer 350 miljard euro kosten. Dat blijkt uit berekeningen van het Institut Montaigne. Voordien hadden een aantal economen, waaronder Thomas Piketty, nochtans aangegeven dat eerdere kostenramingen – waarbij gewag was gemaakt van een […] The post Franse socialisten willen universeel basisinkomen.. het kost 350 miljard euro appeared first on Express [NL].
21/02 16u30  Millennials willen niet de baas zijnGeneratie Y-jongeren (geboren tussen 1982 en 1996 / 20-34 jarigen) willen vooral hun vaardigheden uitbouwen of aanscherpen om zo hun inzetbaarheid en dus hun loopbaan op lange termijn veilig te stellen. Opklimmen op de ladder is daaraan ondergeschikt. Dat blijkt uit het tweede luik van de wereldwijde studie ‘Millennial Careers’ van uitzendbureau Manpower, dat 19.000 jongeren […] The post Millennials willen niet de baas zijn appeared first on Express [NL].
21/02 16u30  Schotland neigt naar Scotexit. Goed idee?Schotland gaat mogelijk een nieuwe poging wagen om zich lost te scheuren van Groot-Brittannië. Enkele jaren geleden werd de onafhankelijkheid door de Schotse bevolking nog wel met een grote meerderheid afgewezen, maar de beslissing van Groot-Brittannië om zich los te maken van de Europese Unie heeft vele inwoners van mening doen veranderen. In Schotland is […] The post Schotland neigt naar Scotexit. Goed idee? appeared first on Express [NL].
21/02 15u30  Straks kan iedereen zelf zijn smartphone vernietigenWetenschappers aan de King Abdullah University of Science and Technology in Saudi-Arabië hebben een mobiele telefoon gebouwd die zichzelf vernietigt om te beletten dat de content van het apparaat in ongewenste handen terecht zou kunnen komen. De Arabische ontwikkelaars hebben hun telefoon uitgerust met een polymeer-laag van 0,2 millimeter, die echter bij een verwarming boven […] The post Straks kan iedereen zelf zijn smartphone vernietigen appeared first on Express [NL].
21/02 14u30  ‘Fake news’ is het voorkeurslabel geworden van al wat een politicus niet graag leest’In EU-kringen groeit de speculatie over een mogelijk ontslag van EC-voorzitter Jean-Claude Juncker. De geruchten werden maandag nog versterkt door een artikel dat in de Italiaanse krant La Repubblica werd gepubliceerd, op basis van anonieme bronnen. De discussie zelf moet amper verwonderen. Juncker heeft zelf al aangegeven geen interesse te hebben in een tweede ambtstermijn […] The post ‘Fake news’ is het voorkeurslabel geworden van al wat een politicus niet graag leest’ appeared first on Express [NL].
21/02 14u30  Eetbare drone is godsgeschenk voor rampgebiedenEetbare drones kunnen jaarlijks tienduizenden levens redden door slachtoffers van natuurrampen en conflicten met voedsel en andere noodzakelijke voorzieningen te bevoorraden. Dat zeggen de oprichters het bedrijf Windhorse Aerospace – een project van een aantal voormalige militairen en luchtvaartexperts – dat met de Pouncer een drone op de markt heeft gebracht die in crisisgebieden zou […] The post Eetbare drone is godsgeschenk voor rampgebieden appeared first on Express [NL].
21/02 13u30  Drank is de hoeksteen van mannelijke vriendschapVriendschappen, ook al werden ze gedurende jaren opgebouwd, kunnen bijzonder snel vervlakken. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Oxford University. De onderzoekers wijzen er echter op dat onder heel specifieke omstandigheden een kader kan worden gecreëerd om duurzame vriendschappen te onderhouden. De invulling van dat kader blijkt echter gendergebonden te zijn. Vrouwen […] The post Drank is de hoeksteen van mannelijke vriendschap appeared first on Express [NL].
21/02 10u30  Marihuana moet economie Puerto Rico helpen rechttrekkenMedicinale marihuana kan een belangrijke pijler van de economie van Puerto Rico worden. Dat heeft Ingrid Schmidt, woordvoerster van de Puerto Rico Medicinal Cannabis Association, gezegd. Volgens haar zal de overheid van het land dankzij de marihuana-industrie op miljoenen dollar bijkomende belastinginkomsten kunnen rekenen. Verwacht wordt dat de volgende twee jaar in Puerto Rico ongeveer […] The post Marihuana moet economie Puerto Rico helpen rechttrekken appeared first on Express [NL].
21/02 09u30  Belgische fiscus controleert verhuurders van AirbnbDe Belgische belastingdienst start met controles op de activiteiten van het alternatieve hotelplatform Airbnb. Dat heeft de krant De Tijd gemeld. Airbnb werkt met partners die een woning of appartement geheel of gedeeltelijk aan reizigers ter beschikking stellen en daarvoor een vergoeding ontvangen. Die inkomsten moeten fiscaal worden aangegeven, maar tot nu toe gebeurden daarop […] The post Belgische fiscus controleert verhuurders van Airbnb appeared first on Express [NL].
21/02 02u30  9 kenmerken van een vrouwelijke stalkerDrie onderzoekers van de Universiteit van San Diego Californië bestudeerden het gedrag van 143 vrouwelijke stalkers en stelden aan de hand van hun bevindingen een profiel van een gemiddelde vrouwelijke stalker op. Kenmerk 1 De typische vrouwelijke stalker is een alleenstaande of gescheiden vrouw van in de dertig met een psychiatrische diagnose, meestal voor  stemmingsstoornissen. The post 9 kenmerken van een vrouwelijke stalker appeared first on Express [NL].
21/02 00u15  Is het merk ‘Ivanka Trump’ beschadigd?Verschillende Amerikaanse detailhandelaars verkopen niet langer de producten van het merk ‘Ivanka Trump’, dat eigendom is van de dochter van de Amerikaanse president. Onder hen grote warenhuisketens als Nordstrom en Neiman Marcus, maar ook het minder mondaine Sears, KMart, TJ Maxx of Marshalls. #Grabyourwallet De meeste van deze ketens verdedigen de beslissingen door te wijzen […] The post Is het merk ‘Ivanka Trump’ beschadigd? appeared first on Express [NL].
20/02 22u15  Wapenhandel in de wereld op niveau van Koude OorlogHet Zweedse Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) publiceerde maandag zijn jaarlijkse rapport over de wapenhandel in de wereld. De lectuur is deprimerend: de import en export van wapens bereikte in de periode 2012 – 2016 opnieuw een niveau dat ongezien was sinds het einde van de Koude Oorlog. De 2 regio’s die zich als […] The post Wapenhandel in de wereld op niveau van Koude Oorlog appeared first on Express [NL].
20/02 20u16  Wit-Rusland: Protest tegen de ‘parasietentaks’In de Wit-Russische hoofdstad Minsk en ook in andere delen van het land zijn tijdens het weekeinde duizenden mensen op straat gekomen. De menigte protesteerde tegen de zogenaamde ‘parasietentaks’, die wil dat mensen die minder dan 183 dagen per jaar werken een extra-belasting van 235 euro in de staatskas storten. Dat bedrag stemt overeen met […] The post Wit-Rusland: Protest tegen de ‘parasietentaks’ appeared first on Express [NL].
20/02 18u15  Is de Brexitfactuur voor de doorsnee Brit gearriveerd?Britse detailhandelaars zagen hun verkopen in januari voor de tweede maand op rij dalen. Analisten wijzen naar de inflatie, die de prijzen omhoog jaagt en een impact begint te hebben op de portefeuille van de gewone Brit. In de eerste maanden na het Brexit-referendum toonde de Britse economie zich zeer robuust en zette ze maand na […] The post Is de Brexitfactuur voor de doorsnee Brit gearriveerd? appeared first on Express [NL].
20/02 17u15  Meer Benelux? 95.000 extra jobs en 23 miljard extra omzet…Indien de België, Nederland en Luxemburg de banden aanhalen kan dat 95.000 extra jobs creëren in de retailhandel en kan 23 miljard euro extra omzet worden geboekt. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Vlerick Business School in opdracht van het Secretariaat-Generaal van de Benelux. De studie die overhandigd werd aan de economieministers van de […] The post Meer Benelux? 95.000 extra jobs en 23 miljard extra omzet… appeared first on Express [NL].
20/02 16u15  Grote metropolen hebben helemaal geen koortsachtige levensstijlDe sterkere bevolkingsdichtheid van de grote steden wordt vaak in verband gebracht met een chaotisch en jachtig leven, maar eigenlijk kan helemaal het tegenovergesteld worden opgetekend. Dat zegt een studie van de Arizona State University. Opgemerkt wordt dat de grote bevolkingsdichtheid psychologisch tot een trage levenswijze aanleiding geeft, waarbij meer op langere termijn wordt gepland, […] The post Grote metropolen hebben helemaal geen koortsachtige levensstijl appeared first on Express [NL].
20/02 15u15  Muziek verruimt de culturele openheidWanneer men de moeite doet om gedurende vijf minuten te luisteren naar muziek uit andere delen van de wereld, wordt vaak ook een positievere houding tegenover deze culturen gecreëerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van muziekpsychologen aan de Oxford University en een muzieksocioloog aan de University of Exeter. Opgemerkt wordt dat eerder onderzoek […] The post Muziek verruimt de culturele openheid appeared first on Express [NL].
20/02 15u15  ‘Poetin is het probleem, niet de oplossing’‘Het Rusland van Vladimir Poetin is onze tegenstander, die moreel het tegenovergestelde nastreeft van wat wij wensen. Het streeft de vernietiging na van de na-oorlogse, op regels gebaseerde, wereldorde, dat gebouwd werd op Amerikaans leiderschap en dat voorrang geeft aan onze politieke en economische waarden,’ schrijft ex-presidentskandidaat en senator John McCain in een opiniestuk in […] The post ‘Poetin is het probleem, niet de oplossing’ appeared first on Express [NL].
20/02 14u15  Verkeersveiligheid niet gebaat bij strikte snelheidscontrole?Een strikte sanctionering van de opgelegde snelheidsbeperking kan een negatieve invloed hebben op de verkeersveiligheid. Het strenge beleid zal de autobestuurders immers aanzetten om zich vooral op hun snelheidsmeter te concentreren, ten koste van de aandacht voor mogelijke gevaren en hindernissen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Western […] The post Verkeersveiligheid niet gebaat bij strikte snelheidscontrole? appeared first on Express [NL].
20/02 14u15  Franse voetgangers negeren massaal rode verkeerslichtenIn Frankrijk wordt door voetgangers bij het oversteken van de straat opvallend minder rekening gehouden met verkeerslichten dan in Japan. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Université de Strasbourg. De onderzoekers stelden vast dat in Frankrijk een rood licht door bijna de helft van de voetgangers wordt genegeerd. In Japan maakt zich […] The post Franse voetgangers negeren massaal rode verkeerslichten appeared first on Express [NL].
20/02 13u15  Bill Gates waarschuwt voor nieuwe vorm van terrorisme… en niemand die is voorbereidDe wereld wordt bedreigd door een nieuw soort terrorisme dat bovendien de potentie heeft om bijzonder veel schade aan te richten. Dat heeft miljardair Bill Gates, één van de oprichters van het technologiebedrijf Microsoft, tijdens het World Economic Forum in Davos gezegd. De miljardair, op dit ogenblik vooral actief met de Bill and Melinda Gates […] The post Bill Gates waarschuwt voor nieuwe vorm van terrorisme… en niemand die is voorbereid appeared first on Express [NL].
20/02 13u15  Waarom uiterst-rechts geen kans heeft in SpanjeDiverse landen van de Europese Unie kennen een toenemende druk van extreem-rechts, dat echter in Spanje bijzonder moeilijk voet aan grond lijkt te krijgen. Dat blijkt uit een rapport van het Real Instituto Elcano, waarin wordt benadrukt dat rechtse populistische partijen bij nationale verkiezingen in Spanje de voorbije jaren er niet in zijn geslaagd om […] The post Waarom uiterst-rechts geen kans heeft in Spanje appeared first on Express [NL].
20/02 12u15  Grote bedrijven betalen niet langer goedDe loonkloof tussen grote ondernemingen en kleinere bedrijven is sinds de jaren tachtig kleiner geworden. Dat is uit diverse studies gebleken. Maar Walter Frick, redacteur van de Harvard Business Review, betoogt dat de kloof is niet voor iedereen op dezelfde manier veranderd. Bij de topverdieners is er immers weinig veranderd. Daar betalen grote concerns nog […] The post Grote bedrijven betalen niet langer goed appeared first on Express [NL].
20/02 12u15  Lichaamscamera met AI geeft politie mogelijkheid om alles te googelen wat zichtbaar isArtificiële intelligentie moet de politie en ordehandhavers de mogelijkheid bieden om uit de zichtbare omgeving meer informatie te halen. Dat zegt het Amerikaanse bedrijf Taser, fabrikant van de beroemde stungun, naar aanleiding van de oprichting van een eigen divisie kunstmatige intelligentie. De nieuwe afdeling is gebaseerd op de inlijving van de bedrijven Dextro en Misfit, […] The post Lichaamscamera met AI geeft politie mogelijkheid om alles te googelen wat zichtbaar is appeared first on Express [NL].
20/02 11u15  Zuckerberg gaat de wereld verbeteren… Misschien eerst voor eigen deur vegen?In zijn recente manifesto heeft Mark Zuckerberg het sociale netwerk Facebook, dat hij dertien jaar geleden oprichtte, omschreven als een cruciale pijler voor een betere wereld. Hij houdt daarbij echter geen rekening met de problemen die zijn creatie heeft veroorzaakt. Dat zegt het editoriaal van de redactie van de Britse krant The Times. “Het manifesto […] The post Zuckerberg gaat de wereld verbeteren… Misschien eerst voor eigen deur vegen? appeared first on Express [NL].
20/02 10u15  Hoeveel dagen nog voor een president Michael Pence?Het lijkt onvermijdelijk dat Michael Pence de volgende president van de Verenigde Staten wordt. Het is wellicht alleen nog de vraag hoeveel dagen nog op de aanstelling moet worden gewacht. Dat stelt Ronald L. Feinman, auteur van het boek ‘Assassinations, Threats, and the American Presidency’, in een column voor het History News Network. Hoewel Donald […] The post Hoeveel dagen nog voor een president Michael Pence? appeared first on Express [NL].
20/02 09u15  Gevaren leggen de basis van sterke vriendschappenHet gevaar van predatoren kan bij de doelwitten aanleiding vormen tot sterkere vriendschappen. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Exeter, de University of York en de University of the West Indies bij een populatie guppies. De onderzoekers stelden vast dat de vissen sterkere en stabielere sociale banden ontwikkelden wanneer ze […] The post Gevaren leggen de basis van sterke vriendschappen appeared first on Express [NL].
20/02 01u15  Welke landen zijn de grootste exporteurs van wijn?The post Welke landen zijn de grootste exporteurs van wijn? appeared first on Express [NL].
20/02 00u15  Last Brazilië het carnaval af? In 48 steden is het al zo verIn tenminste 48 Braziliaanse gemeenten en steden, in niet minder dan 8 verschillende staten, is het carnaval dit jaar afgelast. De reden is eenvoudig: het land beleeft zijn zwaarste recessie in de recente geschiedenis. In Porto Ferreira, een kleine stad in de staat São Paulo, werd beslist het geld dat voor de carnavalsviering was voorzien aan […] The post Last Brazilië het carnaval af? In 48 steden is het al zo ver appeared first on Express [NL].
20/02 00u15  10 must see locaties op Google Street ViewWat moeten we toch zonder Google Street View? Het is super handig als je ergens naartoe moet en je weet niet precies hoe het eruit ziet, maar het is ook gewoon fun. In Google Street View zijn niet alleen straten te bekijken, op bijzondere plekken kun je ook naar binnen en net doen alsof je […] The post 10 must see locaties op Google Street View appeared first on Express [NL].
19/02 16u15  VS steeds meer geïnteresseerd in Europees voetbalHet Europese professionele voetbal bouwt ook in de Verenigde Staten een groeiende supportersgroep op. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Tübingen bij meer van 6.500 Amerikaanse burgers. De onderzoekers zeggen daarbij onder meer vastgesteld te hebben dat inmiddels bijna 50 procent van de Amerikaanse bevolking minstens een basisinteresse heeft in het […] The post VS steeds meer geïnteresseerd in Europees voetbal appeared first on Express [NL].
19/02 14u15  Amerikaans publiek steeds meer open voor Europees voetbalHet Europese professionele voetbal bouwt ook in de Verenigde Staten een groeiende supportersgroep op. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Tübingen bij meer van 6.500 Amerikaanse burgers. De onderzoekers zeggen daarbij onder meer vastgesteld te hebben dat inmiddels bijna 50 procent van de Amerikaanse bevolking minstens een basisinteresse heeft in het […] The post Amerikaans publiek steeds meer open voor Europees voetbal appeared first on Express [NL].
18/02 17u00  Het probleem van ‘fake news’ in een infografiekThe post Het probleem van ‘fake news’ in een infografiek appeared first on Express [NL].
18/02 14u00  Disney Dream derde keer op rij beste cruiseschip van de wereldDe Disney Dream is het beste cruiseschip van de wereld. Dat blijkt uit een enquête van het platform Cruise Critic, gebaseerd op de ratings en besprekingen van reizigers in de loop van het voorbije jaar. De Disney Dream werd voor het derde jaar op rij tot beste groot cruiseschip van de wereld verkozen. Er wordt […] The post Disney Dream derde keer op rij beste cruiseschip van de wereld appeared first on Express [NL].
18/02 12u00  Detachering bij Belgisch bedrijven op recordhoogteBelgische bedrijven maken grijpen steeds vaker naar een detachering van buitenlandse medewerkers. Dat blijkt uit cijfers van Philippe De Backer, staatssecretaris voor de bestrijding van sociale fraude. Daarbij werd opgetekend dat Belgische bedrijven vorig jaar met detachering – waarbij de sociale zekerheid in het thuisland van de arbeidskracht wordt geregeld – 662.000 keer en buitenlandse […] The post Detachering bij Belgisch bedrijven op recordhoogte appeared first on Express [NL].
18/02 12u00  Telenet is definitief het tijdperk van quad-play ingestaptEen klant leverde telecom-operator Telenet vorig jaar gemiddeld 53,60 per maand op. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft Telenet gemeld bij de presentatie van zijn cijfers over het voorbije jaar. De stijging van de inkomsten wordt in belangrijke mate toegeschreven aan het toenemende aantal diensten dat de klanten […] The post Telenet is definitief het tijdperk van quad-play ingestapt appeared first on Express [NL].
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Jonge Russen gaan leren hoe de Reichstag te bestormen25/02 01u00 - Express.be: Sergei Shoigu, de Russische minister van Defensie, heeft woensdag aangekondigd dat zijn land een replica van de Reichstag gaat bouwen. De Reichstag is het Duitse parlementsgebouw in de hoofdstad Berlijn aan het Platz der Republik en dateert van 1894. Op de Reichstag liet de Georgische sergeant Meliton Kantaria op 2 mei 1945 de Sovjet-Russische vlag wapperen […] The post Jonge Russen gaan leren hoe de Reichstag te bestormen appeared first on Express [NL].
16x Gek op het web… maar ook bang25/02 01u00 - Express.be: The post Gek op het web… maar ook bang appeared first on Express [NL].
9x De Lijn denkt aan zelfrijdende stedelijke vervoerdiensten25/02 14u00 - Express.be: De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn hoopt tegen het begin van volgend decennium te kunnen starten met tests voor de inzet van autonome voertuigen in steden en gemeenten. Dat heeft het persbureau Belga gemeld op basis van een dossier dat De Lijn rond de materie heeft opgesteld. De Lijn werkt op dit ogenblik al aan […] The post De Lijn denkt aan zelfrijdende stedelijke vervoerdiensten appeared first on Express [NL].
9x Onze vooruitgang is ongeëvenaard: 5 krantentitels die u nergens las25/02 15u00 - Express.be: De media lijken doorgaans geobsedeerd door het berichten over geïsoleerde evenementen en zaken die fout gaan. Evenementen en trends die onze wereld weliswaar op een tragere, maar meer duurzame manier transformeren krijgen te weinig aandacht. Wat dacht u van volgende onderstaande krantentitels, die spijtig genoeg nergens las: 1. Het aantal mensen dat in extreme armoede […] The post Onze vooruitgang is ongeëvenaard: 5 krantentitels die u nergens las appeared first on Express [NL].
8x Wet-Renault redt uiteindelijk niet zoveel banen25/02 13u00 - Express.be: Bij grote herstructureringen moeten bedrijven in België de richtlijnen van de Wet-Renault volgen, maar bijzonder veel resultaten hebben die operaties niet opgeleverd. Dat heeft de krant De Tijd gemeld naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de beslissing van de Franse autobouwer Renault om zijn fabriek in Vilvoorde te sluiten. De Belgische regering nam na […] The post Wet-Renault redt uiteindelijk niet zoveel banen appeared first on Express [NL].
8x Bijna niemand betaalt meer belastingen op whisky dan de Schotten25/02 14u00 - Express.be: Britten betalen veel te veel belasting op hun whisky. In andere Europese landen wordt het product veel minder belast dan in Groot-Brittannië. Dat heeft Julie Hesketh-Laird, chief executive van de Scotch Whisky Assocation (SWA), gezegd. Hesketh-Laird vraagt dat de Philip Hammond, Brits minister van financiën, de accijnzen op whisky met 2 procent zou verlagen. De […] The post Bijna niemand betaalt meer belastingen op whisky dan de Schotten appeared first on Express [NL].
8x Supercompetitief en anti-merken… Meet Generation Z25/02 15u00 - Express.be: Jarenlang waren de media geobsedeerd met millennials en daar was een goede reden voor. Het is de generatie die de sociale media heeft uitgevonden, de generatie die zijn inkopen online doet en die naadloos overschakelde van de televisie naar Netflix. De volgende generatie die zich opmaakt om de arbeidsmarkt te betreden is de Generatie Z […] The post Supercompetitief en anti-merken… Meet Generation Z appeared first on Express [NL].
3x Producenten elektrische wagens worden gegijzeld door 6 hefboomfondsen24/02 17u00 - Express.be: Producenten van elektrische wagens zitten met een probleem. Een zestal hefboomfondsen – waaronder een Zwitsers en een Chinees fonds – heeft volgens de Financial Times de voorbije maanden ruim 280 miljoen dollar gespendeerd aan de aankoop van 6.000 ton kobalt, goed voor 17% van de wereldproductie. Kobalt is een grondstof die wordt gebruikt om zowat […] The post Producenten elektrische wagens worden gegijzeld door 6 hefboomfondsen appeared first on Express [NL].
3x Het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio24/02 21u00 - Express.be: De Braziliaanse regering heeft 9.000 soldaten gemobiliseerd om de veiligheid in Rio de Janeiro te garanderen.  In tenminste 48 Braziliaanse gemeenten en steden, in niet minder dan 8 verschillende staten, is het carnaval dit jaar afgelast. De reden is eenvoudig: het land beleeft zijn zwaarste recessie in de recente geschiedenis. flickr André Gustavo Stumpf Besparingsmaatregelen aangekondigd […] The post Het grootste straatspektakel te wereld: carnaval in Rio appeared first on Express [NL].
2x 10 must see locaties op Google Street View20/02 00u15 - Express.be: Wat moeten we toch zonder Google Street View? Het is super handig als je ergens naartoe moet en je weet niet precies hoe het eruit ziet, maar het is ook gewoon fun. In Google Street View zijn niet alleen straten te bekijken, op bijzondere plekken kun je ook naar binnen en net doen alsof je […] The post 10 must see locaties op Google Street View appeared first on Express [NL].

Statistieken

Artikels:
35927
Gelezen:
27612
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven