vrijdag 23 juni 2017, week 25


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 

Express.be

Verbergen Tonen
22/06 18u45  Waarom een soldaat op straat nooit misstaat Die militairen op straat en heel het overspannen debat daarrond. In Brussel Centraal heeft er zo eentje een terrorist tijdig neergeschoten die met een klunzig gemaakte spijkerbom rondliep, waardoor een bloedbad kon vermeden worden. Heel rechts juicht, terwijl links mokt, want de mensenrechten enzo, weet u wel, die terrorist had niet de kans om een […] The post Waarom een soldaat op straat nooit misstaat appeared first on Express [NL].
22/06 17u45  Deze Zweedse ‘hypercar’ maakt Ferrari-eigenaars jaloers In het luxesegment van de automobielmarkt wordt een onderscheid gemaakt tussen zogenaamde ‘superauto’s’ (supercar) en ‘hyperauto’s’ (hypercar). Tot de eerste categorie behoren zeldzame, dure modellen zoals Ferrari en Lamborghini. Maar wanneer nog exclusievere wagens de markt begonnen te betreden, vonden fans al snel het woord ‘hypercar’ uit. Dat zijn high-performance sportwagens, die dermate exclusief zijn, […] The post Deze Zweedse ‘hypercar’ maakt Ferrari-eigenaars jaloers appeared first on Express [NL].
22/06 16u45  Total heeft een ‘Praktische gids over hoe we met godsdienst omgaan’ De Franse oliemaatschappij Total heeft een Guide pratique sur la prise en compte du fait religieux  (Praktische gids over hoe we met godsdienst omgaan) uitgegeven. Het gaat om een intern document dat 88 bladzijden telt en zaken als de normen rond kledij en maaltijden binnen het kader van de godsdienstbeleving wil verduidelijken. In het voorwoord […] The post Total heeft een ‘Praktische gids over hoe we met godsdienst omgaan’ appeared first on Express [NL].
22/06 15u45  Afpersing kost bedrijven in El Salvador elk jaar 3% van het bbp El Salvador is een van de meest gewelddadige landen ter wereld. Het Centraal-Amerikaanse land telt net als Vlaanderen 6 miljoen inwoners en een oppervlakte die driekwart bedraagt van die van België. Toch worden er dagelijks gemiddeld 14 mensen vermoord. In het land is al jaren een bloedige strijd bezig tussen verschillende machtige straatbendes, de zogenaamde ‘mara’s’. […] The post Afpersing kost bedrijven in El Salvador elk jaar 3% van het bbp appeared first on Express [NL].
22/06 15u45  Ethiopië: klimaatopwarming bedreigt tot 60% van de koffie-oogst Ethiopië zou  tegen het einde van deze eeuw 40 tot 60% van zijn koffieplantages kunnen kwijtspelen als gevolg van de klimaatwijziging. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. De kwaliteit van Ethiopische koffie voor koffieliefhebbers kan worden vergeleken met wat Franse wijn voor wijnamateurs betekent. Ethiopië is een relatief kleine producent van koffiebonen en rangschikt […] The post Ethiopië: klimaatopwarming bedreigt tot 60% van de koffie-oogst appeared first on Express [NL].
22/06 11u45  eBay is een goudmijn voor wijnfraudeurs Het online verkoopplatform van eBay biedt aan wijnfraudeurs onverhoopte kansen. Dat zegt de Amerikaanse detective Maureen Downey, gespecialiseerd in de opsporing van malafide wijntransacties. Downey benadrukt tegenover de Britse krant The Times dat kandidaat-fraudeurs immers op eBay de hand kunnen leggen op honderden lege flessen die ooit oude wijnen hebben bevat, met inbegrip van de […] The post eBay is een goudmijn voor wijnfraudeurs appeared first on Express [NL].
22/06 10u45  “Trump wordt in 2020 gewoon herkozen” “De Amerikaanse Democratische partij is verdeeld en heeft geen idee hoe ze Donald Trump van de macht kan verdrijven”. Dat heeft Michael Bloomberg, de voormalige burgemeester van New York, gezegd in een interview met Anderson Cooper, op het televisienetwerk CNN. Cooper interviewde Bloomberg in de marge van de tussentijdse verkiezingen in de staat Georgia, die […] The post “Trump wordt in 2020 gewoon herkozen” appeared first on Express [NL].
22/06 09u45  Tesla gaat auto’s bouwen in China Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische wagens, staat op het punt een akkoord te sluiten met de Chinese stad Shangai om fabrieken te bouwen in Lingang, de industriële zone van China’s grootste stad. Dat meldt het persagentschap Bloomberg. Een officiële aankondiging zou eerstdaags volgen. China is ‘s werelds grootste markt voor elektrische auto’s (EV’s), die […] The post Tesla gaat auto’s bouwen in China appeared first on Express [NL].
22/06 08u45  Audi Brussel bouwt twee elektrische modellen De Duitse autoconstructeur Audi gaat in zijn fabriek in Brussel twee elektrische wagens bouwen. Dat heeft Hubert Waltl, directeur productie en logistiek bij Audi, bevestigd. Eerder was al bekend gemaakt dat Audi vanaf volgend jaar in zijn fabriek in Vorst het elektrische model e-tron zal produceren, maar het jaar daarop wordt die activiteit aangevuld met […] The post Audi Brussel bouwt twee elektrische modellen appeared first on Express [NL].
21/06 20u45  De man die de transportwereld revolutioneerde moet zijn eigen bedrijf verlaten Na maanden van schandalen en amper een week nadat hij voor onbepaalde tijd verlof had genomen, heeft Travis Kalanick, de oprichter en CEO van het alternatieve taxibedrijf Uber, ontslag genomen. Een revolte onder de aandeelhouders had zijn positie bij Uber onmogelijk gemaakt. Vijf belangrijke investeerders, waaronder aandeelhouder Benchmark Capital, een van de grootste durfkapitaalbedrijven ter wereld, hadden […] The post De man die de transportwereld revolutioneerde moet zijn eigen bedrijf verlaten appeared first on Express [NL].
21/06 19u45  Met Prime Wardrobe maakt Amazon elke kledingwinkel overbodig De Amerikaanse webwinkel Amazon denkt de oplossing te hebben gevonden om een van de grootste obstakels in de online verkoop van kledij te overkomen. Het bedrijf van Jeff Bezos lanceert in de Verenigde Staten een nieuwe dienst die klanten toelaat kledij, schoenen en accessoires thuis uit te proberen vooraleer die betaald moeten worden. Al wat niet […] The post Met Prime Wardrobe maakt Amazon elke kledingwinkel overbodig appeared first on Express [NL].
21/06 16u45  De man die de transportwereld veranderde heeft zijn bedrijf moeten verlaten Na maanden van schandalen en amper een week nadat hij voor onbepaalde tijd verlof had genomen, heeft Travis Kalanick, de oprichter en CEO van het alternatieve taxibedrijf Uber, ontslag genomen. Een revolte onder de aandeelhouders had zijn positie bij Uber onmogelijk gemaakt. Vijf belangrijke investeerders, waaronder aandeelhouder Benchmark Capital, een van de grootste durfkapitaalbedrijven ter wereld, hadden […] The post De man die de transportwereld veranderde heeft zijn bedrijf moeten verlaten appeared first on Express [NL].
21/06 15u45  Rusland vindt olie op de Noordpool Het Russische energieconcern Rosneft heeft in het Noordpoolgebied een nieuw onderzees olieveld gevonden. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. In de Laptev Zee zou een veld zijn aangetroffen dat ongeveer 9,5 miljard ton olie zou kunnen omvatten. De ontdekking betekent een belangrijke mijlpaal voor Rusland, dat van het Noordpoolgebied een strategische energiebron wil maken. Recent […] The post Rusland vindt olie op de Noordpool appeared first on Express [NL].
21/06 14u45  Gaat Trump de ‘zaak Noord-Korea’ in zijn eentje regelen? De Amerikaanse president Trump stuurde dinsdagnamiddag een tweet uit waarin hij zijn appreciatie uitdrukte voor de Chinese pogingen om het regime in Noord-Korea op andere gedachten te brengen, maar schreef ook dat dit weinig resultaat had opgeleverd. Eerder deze week was de Amerikaanse student Otto Warmbier, die ruim een jaar gevangen zat in Noord-Korea en […] The post Gaat Trump de ‘zaak Noord-Korea’ in zijn eentje regelen? appeared first on Express [NL].
21/06 14u45  Robot kan nu ook pizza’s bakken Het Italiaanse bedrijf Robotic Dynamic Manipulation (RoDyMan) werkt aan een procedure om ook pizza machinaal te kunnen vervaardigen. Het project is een initiatief van de Italiaanse ingenieur Bruno Siciliano, directeur van de divisie robotonderzoek aan de Università Federico II Napoli. Rodyman, dat 2,5 miljoen euro subsidies heeft ontvangen van de European Research Council, moet in […] The post Robot kan nu ook pizza’s bakken appeared first on Express [NL].
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 18u45Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/06 14u45  Continental Foods op zoek naar nieuwe eigenaarHet investeringsfonds CVC Capital wil voedingsproducent Continental Foods uit Puurs verkopen. Aan de zakenbanken UBS en Messier Maris is de opdracht gegeven om potentiële overnemers te vinden. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Gehoopt zou worden om voor Continental Foods – het moederbedrijf van merken zoals Devos & Lemmens, Oxo en Royco – tegen eind […] The post Continental Foods op zoek naar nieuwe eigenaar appeared first on Express [NL].
21/06 13u45  In Arizona is het nu zo warm dat luchtvaartmaatschappijen vluchten aflastenOp luchthaven Sky Harbor in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona moesten meer dan veertig vluchten worden geschrapt omdat de temperaturen veel te hoog zijn opgelopen. De lokale weerkundige diensten maakten gewag van temperaturen tot 49 graden Celsius, waardoor het voor een aantal vliegtuigen te heet zou zijn geworden om nog langer operationeel te kunnen […] The post In Arizona is het nu zo warm dat luchtvaartmaatschappijen vluchten aflasten appeared first on Express [NL].
21/06 12u45  Grootste Amerikaanse jobsmachine wordt bedreigd door een… robotDe werkgelegenheid in de Amerikaanse horecasector domineert al 87 opeenvolgende maanden de jobstatistieken. In die mate dat het economische herstel dat 5 jaar geleden onder Barack Obama werd ingezet door economen vaak het “Ober- en barmanherstel” werd genoemd. De cijfers Zoals op onderstaande grafiek duidelijk wordt, zijn er tussen maart 2010 en april 2017 in […] The post Grootste Amerikaanse jobsmachine wordt bedreigd door een… robot appeared first on Express [NL].
21/06 12u45  Sonaca 200 maakt eerste testvluchtOp Charleroi Airport heeft het Belgische vliegtuig Sonaca 200 zijn eerste testvlucht gemaakt. Dat heeft het bedrijf Sonaca Aircraft, gevestigd in Gosselies, bekend gemaakt. De Sonaca 200 is een eenmotorig vliegtuig met twee zitplaatsen. Het toestel zal is bedoeld voor de opleiding van piloten en toeristische activiteiten. De tests met het vliegtuig zullen in totaal […] The post Sonaca 200 maakt eerste testvlucht appeared first on Express [NL].
21/06 11u45  Helft langdurig arbeidsongeschikten heeft mentale problemenBelgië telde eind vorig jaar 133.760 werknemers die wegens psychische problemen al meer dan één jaar met ziekteverlet werden geconfronteerd. Dat betekent bijna een verdubbeling tegenover tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Ziekteverzekering (Riziv) die door de krant De Tijd waren opgevraagd. In totaal telde België vorig jaar 390.800 langdurig […] The post Helft langdurig arbeidsongeschikten heeft mentale problemen appeared first on Express [NL].
21/06 10u45  De kloof tussen de elite en het volk: het Onverenigde EuropaDe Londense onafhankelijke denktank Chatham House heeft de resultaten bekend gemaakt van een enquête, waarbij naast 10.000 EU-burgers uit 10 landen, ook 1.800 leden van de zogenaamde Europese ‘elite’ werden gevraagd naar hun mening over de Europese Unie en haar werking. Onder ‘elite’ worden beslissingsnemers in de politiek, de media en de zakenwereld begrepen op […] The post De kloof tussen de elite en het volk: het Onverenigde Europa appeared first on Express [NL].
21/06 08u30  Prijsverlagingen nefast voor winstgroei ColruytRetailgroep Colruyt heeft vorig boekjaar een omzet gerealiseerd van 9,5 miljard euro. Dat was een stijging met 3,4 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst steeg met 4,6 procent tot 383,2 miljoen euro, maar die groei was vooral te danken aan de verkoop van de Franse dochter Pro à Pro, die 19 miljoen euro opleverde. […] The post Prijsverlagingen nefast voor winstgroei Colruyt appeared first on Express [NL].
21/06 07u30  Saoedische koning zet zijn neef aan de deur en benoemt zijn zoon tot kroonprinsDe Saoedische koning Salman heeft zijn 31-jarige zoon Mohammed bin Salman (foto), beter bekend onder de initialen MbS, benoemd tot kroonprins. Dat meldt het Saoedische persagentschap. De benoeming heeft verregaande gevolgen voor de monarchie en de grootste economie in het Midden-Oosten. Mohammed bin Salman wordt gezien als de architect van de Saoedische poging om de grotendeels […] The post Saoedische koning zet zijn neef aan de deur en benoemt zijn zoon tot kroonprins appeared first on Express [NL].
21/06 02u30  Het succes van Starbucks in cijfersThe post Het succes van Starbucks in cijfers appeared first on Express [NL].
20/06 22u30  “Massale introductie AR-brillen begint in 2018”“Iedereen zegt: “Oh, binnen 5 of 10 jaar. Ik heb geen idee waar ze die informatie vandaan halen, Het is gewoon belachelijk. Wanneer komen AR-brillen (augmented reality of letterlijk ‘toegevoegde werkelijkheid’) en masse bij de consument? 2018. Daar kan geen enkele discussie over bestaan.” Dat heeft Ralph Osterhout gezegd op de Rutberg FM-conferentie in Californië. Osterhout […] The post “Massale introductie AR-brillen begint in 2018” appeared first on Express [NL].
20/06 20u30  8 tips om de hittegolf op kantoor te overlevenAls we de weerberichten moeten geloven wordt het de komende dagen HOT HOT HOT! Zit jij deze week gewoon op kantoor en zie je daar een beetje tegenop? We hebben een aantal tips voor je om die hete dagen op kantoor zo goed mogelijk door te komen. 1. Tropenrooster Houd je aan een tropenrooster. Begin […] The post 8 tips om de hittegolf op kantoor te overleven appeared first on Express [NL].
20/06 17u30  China is voor zakenreiziger beste locatie voor investeringenEen zakenreiziger verbleef het voorbije jaar gemiddeld bijna zeven keer in het buitenland. Hij verbleef tijdens die verplaatsingen gedurende achttien nachten op hotel. Dat is de conclusie van een studie van het onderzoeksbureau BDRC Group bij ruim zestienduizend reizigers. Er werd echter ook vastgesteld dat 40 procent van de zakelijke reizigers aan hun verplaatsingen ook […] The post China is voor zakenreiziger beste locatie voor investeringen appeared first on Express [NL].
20/06 16u30  Linkshandige is makkelijker een genieLinkshandigen zijn voor probleemoplossing het best gevormd. Dat is de conclusie van een onderzoek van psychologen aan de University of Liverpool. De wetenschappers kwamen naar eigen zeggen immers tot de vaststelling dat linkshandigen gemiddeld over een sterker ontwikkelde rechter hersenhelft beschikken. Dat gebied is echter gespecialiseerd in processen zoals de ruimtelijk inzicht en de capaciteit […] The post Linkshandige is makkelijker een genie appeared first on Express [NL].
20/06 15u30  Facebook heeft een chatbot die kan onderhandelen en bluffenDe chatbot van Facebook heeft geleerd om te onderhandelen. Op die manier moet de technologie in staat zijn efficiëntere gesprekken te voeren en een rationeel gedachtenpatroon te hanteren. Dat heeft Mike Lewis, specialist artificiële intelligentie bij Facebook, gezegd. De chatbots maakten voor hun vorming gebruik van meer dan 5.800 menselijke dialogen, waardoor ze een beter […] The post Facebook heeft een chatbot die kan onderhandelen en bluffen appeared first on Express [NL].
20/06 14u30  Zoon Khaddafi heeft probleemloos toegang tot 20 miljard dollarSaïf Al-Islam al-Khaddafi, de tweede zoon van de in 2011 verdreven en vermoorde Libische dictator Muammar Khadaffi, heeft ondanks alle internationale inspanningen om beslag te leggen op het fortuin van zijn vader, probleemloos toegang tot 20 miljard dollar. Dat meldt de Britse krant Times of London. Saïf Al-Islam werd na het uitbreken van de revolutie […] The post Zoon Khaddafi heeft probleemloos toegang tot 20 miljard dollar appeared first on Express [NL].
20/06 14u30  Aantal rechtszaken tegen Trump vermenigvuldigtDe Amerikaanse president Donald Trump wordt met steeds meer rechtszaken over mogelijke belangenconflicten geconfronteerd. Het is aan een president van de Verenigde Staten verboden om buiten zijn salaris als staatshoofd nog andere inkomsten te verwerven en hij mag ook geen enkele gift of vergoeding van een buitenlandse staat ontvangen zonder toestemming van het Amerikaanse Congres. […] The post Aantal rechtszaken tegen Trump vermenigvuldigt appeared first on Express [NL].
20/06 14u30  Speelt Qatar de organisatie van het W.K. 2022 kwijt?De recente ontwikkelingen in Qatar doen de vraag rijzen of het land wel klaar is om een evenement zoals het wereldkampioenschap voetbal te organiseren. Dat zegt Simon Chadwick, professor sporteconomie aan de University of Manchester. Qatar mag over vijf jaar de World Cup organiseren, maar de nieuwe diplomatieke problemen waarmee het land wordt geconfronteerd, zijn […] The post Speelt Qatar de organisatie van het W.K. 2022 kwijt? appeared first on Express [NL].
20/06 13u30  In Turkije wordt heimelijk de zachte sharia ingevoerdIn Turkije geldt de sharia-wet niet officieel. Maar het land wordt stilaan wel door die wet geregeerd. Het goede nieuws is dat ondanks 15 jaar van sluimerende islamisering, de rechtbanken nog geen lijfstraffen, stenigingen, amputaties of ophanging bevelen. Het slechte nieuws is dat de Turkse rechtspraak steeds meer religieus geïnspireerd raakt, in lijn met de rechtspraak […] The post In Turkije wordt heimelijk de zachte sharia ingevoerd appeared first on Express [NL].
20/06 12u30  Artificiële intelligentie analyseert commentaren krantenlezersDe Amerikaanse krant New York Times doet voortaan beroep op Jigsaw, een dochterbedrijf van Alphabet, om de commentaren op zijn artikels te analyseren. Dat heeft Bassey Etim, community-eindredacteur van de krant, bevestigd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Perspective, een algoritme van Jigsaw dat beroep doet op machine learning om zogenaamde toxische content te identificeren en […] The post Artificiële intelligentie analyseert commentaren krantenlezers appeared first on Express [NL].
20/06 12u30  Veelbelovende resultaten voor experimentele kankertherapie CelyadHet biotechbedrijf Celyad uit Mont-Saint-Guibert heeft tijdens tests met een experimentele kankertherapie veelbelovende resultaten laten optekenen. Het bedrijf lijkt er immers geslaagd te zijn om de tumorgroei tot stilstand te brengen bij twee patiënten die aan dikkedarmkanker leden en als ongeneeslijk werden beschouwd. Dat heeft Celyad bekend gemaakt. Het bedrijf maakt gewag van veelbelovende resultaten, […] The post Veelbelovende resultaten voor experimentele kankertherapie Celyad appeared first on Express [NL].
20/06 12u30  Ook tijdens de Industriële Revolutie duwde automatisering de lonen naar benedenAlgemeen wordt gevreesd dat de automatisering van de economie de ongelijkheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen nog zal doen toenemen, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California naar de loonkloof tussen gespecialiseerde en ongeschoolde arbeidskrachten sinds de dertiende eeuw in Groot-Brittannië. De onderzoekers […] The post Ook tijdens de Industriële Revolutie duwde automatisering de lonen naar beneden appeared first on Express [NL].
20/06 11u30  Nu ook Argentinië: staatsobligaties op 100 jaar steeds meer ‘en vogue’Argentinië heeft een staatsobligatie met een looptijd van 100 jaar uitgegeven. Er was vier keer meer vraag dan aanbod voor de uitgifte, die jaarlijks 7,125 % rente belooft uit te betalen. Het is de eerste keer dat een Zuid-Amerikaans land staatspapier op dergelijk lange termijn uitgeeft, maar ook het Midden-Amerikaanse Mexico deed dat al. Wie zijn […] The post Nu ook Argentinië: staatsobligaties op 100 jaar steeds meer ‘en vogue’ appeared first on Express [NL].
20/06 10u30  IBA start bouw nieuw productiecentrumHet medisch bedrijf Ion Beam Applications (IBA) is op zijn site in Louvain-la-Neuve gestart met de bouw van een nieuw productiecentrum. Het project vergt van het bedrijf, wereldwijd marktleider in protontherapie, een investering van 16 miljoen euro. Door de nieuwe fabriek zullen in de toekomst jaarlijks tussen twintig en dertig kankercentra van het type ProteusOne […] The post IBA start bouw nieuw productiecentrum appeared first on Express [NL].
20/06 09u30  “Iran wilde aanslag plegen op Saoedische olievelden”De Saoedische zeemacht heeft op 16 juni 3 leden van de Iraanse Revolutionaire Garde gearresteerd die van op een boot een terroristische aanslag voorbereidden op het Marjan olieveld in de Perzische Golf. Dat meldt het Saoedische ministerie van Informatie. De situatie in het Midden Oosten lijkt dus elke dag opnieuw verder te escaleren, na een […] The post “Iran wilde aanslag plegen op Saoedische olievelden” appeared first on Express [NL].
20/06 08u30  Omzet Duvel Moortgat boekt nieuw recordBrouwerij Duvel Moortgat uit Moortgat heeft het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 401,4 miljoen euro. Dat betekende een stijging met ruim 27 procent tegenover het jaar voordien. De toename wordt toegeschreven aan een sterke organische groei en de impact van de eerdere overnames van de bouwerijen ‘t IJ in Amsterdam en Firestone Walker in […] The post Omzet Duvel Moortgat boekt nieuw record appeared first on Express [NL].
20/06 07u30  Wereld krijgt vanaf 2100 te maken met dodelijke hittegolvenIndien er niets wordt gedaan aan de klimaatwijziging, dreigt 74% van de mensen op aarde tegen 2100 te worden blootgesteld aan dodelijke hittegolven. Dat staat te lezen in een studie die door het vakblad Nature wordt gepubliceerd. Volgens de onderzoekers loopt vandaag 30% van de wereldbevolking gevaar op dodelijke hitte en zelfs indien we drastische beperkingen op […] The post Wereld krijgt vanaf 2100 te maken met dodelijke hittegolven appeared first on Express [NL].
20/06 02u30  Wat kopen Belgen op krediet?The post Wat kopen Belgen op krediet? appeared first on Express [NL].
19/06 22u30  Australiërs kunnen wapens inleverenIn Australië heeft de regering vrijdag aangekondigd dat vanaf 1 juli een 3 maanden durende amnestieregeling intreedt voor al wie in het bezit is van een wapen en daar geen vergunning voor heeft. Tijdens deze drie maanden zullen alle mensen die illegale wapens bezitten ze op verschillende plaatsen kunnen inleveren zonder dat ze bang moeten zijn vervolgd […] The post Australiërs kunnen wapens inleveren appeared first on Express [NL].
19/06 21u30  Brexit: dit zijn de 3 prioriteiten voor de EU en het VKRuim een jaar nadat de Britten in een referendum beslisten niet langer deel uit te willen maken van de Europese Unie zijn in Brussel de onderhandelingen over de echtscheiding tussen het VK en de 27 landen van de EU officieel gestart. In een eerste stap willen de EU en het VK de Brexit inzetten door […] The post Brexit: dit zijn de 3 prioriteiten voor de EU en het VK appeared first on Express [NL].
19/06 19u30  Croissant-apocalyps dreigt door stijgende boterprijsIn de Franse groothandel is de prijs van boter tussen mei vorig jaar en vandaag gestegen van 2.670 euro tot 4.630 euro per ton. Een verdubbeling bijna. Omdat de Aziatische middenklasse groeit en ginds steeds meer melkproducten worden ingevoerd en geconsumeerd, gaat nu ook in Europa de prijs omhoog. Daarbij komt dat producenten vaak de voorrang geven aan kaas- […] The post Croissant-apocalyps dreigt door stijgende boterprijs appeared first on Express [NL].
19/06 19u30  Europees skelet blijkt er plots geen te zijn“Kan het contrast nog groter?”, vraagt Anne Applebaum zich af in de Washington Post. Theresa May, de Britse premier heeft geen meerderheid en regeert over een verdeeld land. De Amerikaanse president Donald Trump heerst over een congres dat te verlamd is om nieuwe wetten uit te vaardigen. In beide landen hebben uiterst-rechtse en uiterst-linkse bewegingen […] The post Europees skelet blijkt er plots geen te zijn appeared first on Express [NL].
19/06 17u30  Wie Poetin wil begrijpen moet deze kaart hebben gezien“Een land met 9 verschillende tijdszones kan nooit echt volwassen worden. Rusland moet een aantal van zijn grondgebieden afstaan. Dat is uiteraard een trieste conclusie, maar Rusland moet beslissen welke weg het wil inslaan.” Het is een uitspraak die Nina Chroetsjova, politiek wetenschapper en kleindochter van de voormalige Russische premier Nikita Chroetsjov, een tijd geleden deed in […] The post Wie Poetin wil begrijpen moet deze kaart hebben gezien appeared first on Express [NL].
19/06 16u30  EU-boete van 1 miljard is pasmunt voor Google, maar daar eindigt het nietEr hangt Google een boete van meer dan een miljard euro boven het hoofd. Het bedrijf zou zich schuldig hebben gemaakt aan concurrentievervalsing door de producten uit zijn eigen shoppingaanbod bovenaan in zoekresultaten te plaatsen en zo het aanbod van andere online prijsvergelijkers te benadelen. Als de zaak (die al meer dan twee jaar loopt) uitloopt op […] The post EU-boete van 1 miljard is pasmunt voor Google, maar daar eindigt het niet appeared first on Express [NL].
19/06 15u30  De steeds verder krimpende Islamitische StaatTwee kaarten gemaakt door IHS Markit Conflict Monitor, op basis van data door analisten verzameld via satellietfoto’s, geven een duidelijk beeld van de tanende invloed van de terreurorganisatie Islamitische Staat in Irak en Syrië. De bovenste kaart dateert van begin 2016, de onderste van begin deze maand. Het einde van de Islamitische Staat wordt nu al […] The post De steeds verder krimpende Islamitische Staat appeared first on Express [NL].
19/06 12u30  7 Belgische voetballers betaalden de aankoop van hun luxewagen af in minder dan 90 minutenVoetbal en wagens. Het zijn de passies van mening man en – hoe kan het anders – van vele voetballers zelf. Samuel Eto’o, de Kameroenese spits die ooit het mooie weer bij FC Barcelona maakte, vooraleer even de best betaalde speler te worden bij Anzji Machatsjkala in Dagestan (Rusland) en die nu in de herfst van […] The post 7 Belgische voetballers betaalden de aankoop van hun luxewagen af in minder dan 90 minuten appeared first on Express [NL].
19/06 10u30  De monsteroverwinning van Macron: hoe lang voor deze hero de weg naar zero moet inslaan?Emmanuel Macron heeft op minder dan een jaar een opmerkelijk parcours afgelegd. Hij is er als onervaren neo-politicus in geslaagd op overtuigende manier het presidentschap te veroveren,  hij heeft het traditionele politieke patroon van links en rechts opgedoekt en met een beweging die een jaar geleden niet bestond een grote meerderheid in het parlement afgedwongen. Maar de inspanningen waarmee […] The post De monsteroverwinning van Macron: hoe lang voor deze hero de weg naar zero moet inslaan? appeared first on Express [NL].
19/06 02u15  Waar is de dichtstbijzijnde metrohalte?The post Waar is de dichtstbijzijnde metrohalte? appeared first on Express [NL].
18/06 16u15  Op deze kaart ziet u welke Europese regio’s voor onafhankelijkheid strijdenIn Barcelona zijn vorige zondag duizenden mensen op straat gekomen om hun steun te betuigen aan aan het initiatief van de regionale regering van Catalonië, die op 1 oktober een referendum over onafhankelijkheid wil organiseren. De Spaanse staat is over zo’n referendum niet te spreken. Een volksraadpleging over hetzelfde onderwerp werd eerder door het Spaanse […] The post Op deze kaart ziet u welke Europese regio’s voor onafhankelijkheid strijden appeared first on Express [NL].
18/06 14u15  McDonald’s maakt abrupt einde aan 40 jaar lange sponsoring van Olympische SpelenEr komt een onmiddellijk einde aan de sponsoringovereenkomst tussen het IOC (Internationaal Olympisch Comité) en de fastfoodketen McDonald’s, die 41 jaar lang heeft geduurd. Waarom het sponsoringcontract wordt stopgezet is niet direct duidelijk.  Volgens het IOC wil McDonald’s op andere zakelijke kansen gaan mikken. De hamburgerketen zelf heeft het over “de focus verleggen naar nieuwe […] The post McDonald’s maakt abrupt einde aan 40 jaar lange sponsoring van Olympische Spelen appeared first on Express [NL].
18/06 14u15  Nieuwe financiële crisis loert om de hoek, toch kunnen we ze niet voorspellenDe laatste financiële crisis dateert alweer van 5 jaar geleden. Toch moeten we niet hopen dat we uit onze fouten hebben geleerd, schrijft Jean-Marc Vittori in de Franse zakenkrant Les Echos. Financiële crises ontstaan omdat we weigeren nochtans zeer zichtbare risico’s serieus te nemen. Vandaag zijn er 3 redenen om er opnieuw aan te twijfelen […] The post Nieuwe financiële crisis loert om de hoek, toch kunnen we ze niet voorspellen appeared first on Express [NL].
18/06 02u15  Waar wonen de 440.000 Belgen in het buitenland?The post Waar wonen de 440.000 Belgen in het buitenland? appeared first on Express [NL].
17/06 13u15  Van Hool en Basf bouwen innoverende tankcontainerBij voertuigenbouwer Van Hool is de productie van tankcontainers voor het Duitse chemieconcern Basf gestart. Het totale order omvat de productie van 482 tankcontainers die zullen worden gebruikt voor het transport van chemisch producten met de trein. De container werd door Basf en Van Hool gezamenlijk ontworpen. Van Hool heeft het over een bijzonder betekenisvolle […] The post Van Hool en Basf bouwen innoverende tankcontainer appeared first on Express [NL].
17/06 02u15  Hoe China zijn bevolking in een trechter stoptThe post Hoe China zijn bevolking in een trechter stopt appeared first on Express [NL].
16/06 20u00  “Brexit (en kleine broer Trump) zijn een prachtig cadeau voor de EU”In een opiniestuk dat vrijdag op de Britse site The Guardian wordt gepubliceerd, feliciteert Jean Quatremer, de correspondent voor de Franse krant Libération, de Britten met hun Brexit, die volgens hem het einde van het populisme in Europa heeft ingeluid: “Ik had altijd gehoopt op een overwinning voor “leave”: het zou betekenen dat alle eurofoben […] The post “Brexit (en kleine broer Trump) zijn een prachtig cadeau voor de EU” appeared first on Express [NL].
16/06 19u00  Breitbart is 90% van zijn adverteerders en 56% van zijn bezoek kwijtDe ultra-conservatieve Amerikaanse nieuwssite Breitbart, die mee aan de basis lag van de verkiezingsoverwinning van Donald Trump, heeft de voorbije 2 maanden ruim 90% van zijn adverteerders zien vertrekken. Uit een rapport van MediaRadar blijkt dat de site in maart nog 242 adverteerders had, waarvan er vandaag nog 26 overblijven. Ook het aantal bezoekers is […] The post Breitbart is 90% van zijn adverteerders en 56% van zijn bezoek kwijt appeared first on Express [NL].
16/06 16u00  Topman met sterke ethiek creëert tevreden en productieve werkvloerWerknemers voelen zich gelukkiger en tonen zich productiever wanneer hun leiders van sterke morele waarden getuigen, een duidelijke visie hebben en zich tegenover de belanghebbenden van de organisatie engageren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Sussex en de University of Greenwich. Wanneer leiders dergelijke waarden tentoon spreiden, zou […] The post Topman met sterke ethiek creëert tevreden en productieve werkvloer appeared first on Express [NL].
16/06 16u00  Samenstelling ontbijt bepaalt latere beslissingenHet ontbijt kan een belangrijke invloed hebben op de beslissingen die later op de dag moeten worden genomen. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Universität Lübeck in Duitsland. De onderzoekers zeggen onder meer vastgesteld te hebben dat onrechtvaardige financiële voorstellen sneller zouden worden afgewezen wanneer het doelwit die ochtend een grotere hoeveelheid […] The post Samenstelling ontbijt bepaalt latere beslissingen appeared first on Express [NL].
16/06 16u00  Applicaties vooral gebruikt voor entertainment en sociale activiteitEen meerderheid van de smartphones wordt minsten elke dertig minuten gecontroleerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Interactive Advertising Bureau (IAB) bij in totaal zesendertighonderd consumenten in achttien landen. Daarbij werd vastgesteld dat 63 procent van de respondenten toegeeft minstens elke dertig minuten zijn mobiele telefoon te controleren, terwijl 22 procent gewag […] The post Applicaties vooral gebruikt voor entertainment en sociale activiteit appeared first on Express [NL].
16/06 15u00  Bij online daten lijkt het gras elders altijd groener te zijnEen overdaad aan keuze leidt tot ontevredenheid. Dat blijkt uit de resultaten van online dating. Dat zegt onderzoek van wetenschappers aan de University of Wisconsin. De onderzoekers merken op dat online dating weliswaar een grote bijval kent, maar door die populariteit ook met een aantal belangrijke problemen wordt geconfronteerd. Wanneer men met een quasi onuitputtelijke […] The post Bij online daten lijkt het gras elders altijd groener te zijn appeared first on Express [NL].
16/06 14u00  Consument wil betere bescherming tegen pakketdievenEen grote groep online shoppers heeft liefst dat zijn bestellingen in een anonieme en discrete verpakking thuis zouden worden afgeleverd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Shorr Packaging bij duizend online consumenten in de Verenigde Staten. Vele respondenten zeggen dat met de anonieme verpakkingen het risico op potentiële diefstallen gevoelig zou […] The post Consument wil betere bescherming tegen pakketdieven appeared first on Express [NL].
16/06 13u00  Nieuwe Koude Oorlog wordt gevoerd aan de NoordpoolDe Noordpool is een rechtstreekse getuige van de nieuwe Koude Oorlog die wordt gevoerd, maar die volgens experts nog veel gevaarlijker is dan de originele editie. Rusland heeft in het gebied immers een grote militaire aanwezigheid uitgebouwd en in de omliggende regio’s wordt dan ook een koortsachtige activiteit opgetekend om de bewegingen van onder meer […] The post Nieuwe Koude Oorlog wordt gevoerd aan de Noordpool appeared first on Express [NL].
16/06 13u00  Noord-Korea zit op een enorme goudmijn… maar heeft geen materiaal om die te ontginnenNoord-Korea bezit een rijke voorraad mineralen, maar beschikt niet over de middelen om deze grondstoffen te ontginnen. Daardoor blijft het land afgesloten een grote bron van inkomsten. Bovendien is ook de grondstoffensector een slachtoffer van de internationale sancties die tegen de nucleaire ambities van het land werden uitgevaardigd. Door die maatregel is het onmogelijk geworden […] The post Noord-Korea zit op een enorme goudmijn… maar heeft geen materiaal om die te ontginnen appeared first on Express [NL].
16/06 12u00  Saoedi’s hebben nu ook een zondebelastingSaoedi-Arabië heeft een belasting ingevoerd op producten die een weerspiegeling van een aantal zondige geneugten vormen. Er wordt voortaan immers een zondetaks opgelegd aan onder meer sigaretten en frisdranken, die door de heffing in prijs verdubbelen. De belasting moet het land bijkomende financiële inkomsten bezorgen, want de verkoop van olie heeft door de lage marktprijzen […] The post Saoedi’s hebben nu ook een zondebelasting appeared first on Express [NL].
16/06 12u00  In Hong Kong is 590.000 euro betaald voor een parkeerplaatsIn Hongkong heeft zakenman Kwan Wai-Ming, directeur van het bedrijf Huarong Investment, een parkeerplaats gekocht voor een bedrag van ruim 590.000 euro. Daarmee is Wai-Ming eigenaar geworden van de duurste parkeerplaats ter wereld. De nieuwe eigendom van de zakenman heeft een oppervlakte van 18,5 vierkante meter. De verkoopprijs loopt daarmee op tot 31.000 euro per […] The post In Hong Kong is 590.000 euro betaald voor een parkeerplaats appeared first on Express [NL].
16/06 11u00  Alcoholisme kost belastingbetalers 2,1 miljard euro per jaarAlcoholisme raakt de hele samenleving. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent en Belspo, waar wordt gemeld dat de directe en indirecte kosten van verslavende middelen in België geraamd moeten worden op 4,6 miljard euro. Dat komt neer op een bedrag van 419 euro per persoon. Legale drugs hebben daarin een belangrijk aandeel, […] The post Alcoholisme kost belastingbetalers 2,1 miljard euro per jaar appeared first on Express [NL].
16/06 09u00  3 Grafieken die aantonen dat de VS, niet de OPEC de olieprijs bepalenDe prijs van een vat olie is sinds begin juni alweer met 10% gedaald om donderdag af te klokken rond de 45 dollar. Er lijkt dus maar geen einde te komen aan de daling, ondanks de inspanningen die de voorbije maanden door de OPEC-landen werden gedaan om die prijzen te stabiliseren. De dalende olieprijs is goed […] The post 3 Grafieken die aantonen dat de VS, niet de OPEC de olieprijs bepalen appeared first on Express [NL].
16/06 02u00  Welke impact heeft het internet op het milieu?The post Welke impact heeft het internet op het milieu? appeared first on Express [NL].
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Welke impact heeft het internet op het milieu?16/06 02u00 - Express.be: The post Welke impact heeft het internet op het milieu? appeared first on Express [NL].
1x Waarom een soldaat op straat nooit misstaat22/06 18u45 - Express.be: Die militairen op straat en heel het overspannen debat daarrond. In Brussel Centraal heeft er zo eentje een terrorist tijdig neergeschoten die met een klunzig gemaakte spijkerbom rondliep, waardoor een bloedbad kon vermeden worden. Heel rechts juicht, terwijl links mokt, want de mensenrechten enzo, weet u wel, die terrorist had niet de kans om een […] The post Waarom een soldaat op straat nooit misstaat appeared first on Express [NL].
0x 3 Grafieken die aantonen dat de VS, niet de OPEC de olieprijs bepalen16/06 09u00 - Express.be: De prijs van een vat olie is sinds begin juni alweer met 10% gedaald om donderdag af te klokken rond de 45 dollar. Er lijkt dus maar geen einde te komen aan de daling, ondanks de inspanningen die de voorbije maanden door de OPEC-landen werden gedaan om die prijzen te stabiliseren. De dalende olieprijs is goed […] The post 3 Grafieken die aantonen dat de VS, niet de OPEC de olieprijs bepalen appeared first on Express [NL].
0x Alcoholisme kost belastingbetalers 2,1 miljard euro per jaar16/06 11u00 - Express.be: Alcoholisme raakt de hele samenleving. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent en Belspo, waar wordt gemeld dat de directe en indirecte kosten van verslavende middelen in België geraamd moeten worden op 4,6 miljard euro. Dat komt neer op een bedrag van 419 euro per persoon. Legale drugs hebben daarin een belangrijk aandeel, […] The post Alcoholisme kost belastingbetalers 2,1 miljard euro per jaar appeared first on Express [NL].
0x In Hong Kong is 590.000 euro betaald voor een parkeerplaats16/06 12u00 - Express.be: In Hongkong heeft zakenman Kwan Wai-Ming, directeur van het bedrijf Huarong Investment, een parkeerplaats gekocht voor een bedrag van ruim 590.000 euro. Daarmee is Wai-Ming eigenaar geworden van de duurste parkeerplaats ter wereld. De nieuwe eigendom van de zakenman heeft een oppervlakte van 18,5 vierkante meter. De verkoopprijs loopt daarmee op tot 31.000 euro per […] The post In Hong Kong is 590.000 euro betaald voor een parkeerplaats appeared first on Express [NL].
0x Saoedi’s hebben nu ook een zondebelasting16/06 12u00 - Express.be: Saoedi-Arabië heeft een belasting ingevoerd op producten die een weerspiegeling van een aantal zondige geneugten vormen. Er wordt voortaan immers een zondetaks opgelegd aan onder meer sigaretten en frisdranken, die door de heffing in prijs verdubbelen. De belasting moet het land bijkomende financiële inkomsten bezorgen, want de verkoop van olie heeft door de lage marktprijzen […] The post Saoedi’s hebben nu ook een zondebelasting appeared first on Express [NL].
0x Noord-Korea zit op een enorme goudmijn… maar heeft geen materiaal om die te ontginnen16/06 13u00 - Express.be: Noord-Korea bezit een rijke voorraad mineralen, maar beschikt niet over de middelen om deze grondstoffen te ontginnen. Daardoor blijft het land afgesloten een grote bron van inkomsten. Bovendien is ook de grondstoffensector een slachtoffer van de internationale sancties die tegen de nucleaire ambities van het land werden uitgevaardigd. Door die maatregel is het onmogelijk geworden […] The post Noord-Korea zit op een enorme goudmijn… maar heeft geen materiaal om die te ontginnen appeared first on Express [NL].
0x Nieuwe Koude Oorlog wordt gevoerd aan de Noordpool16/06 13u00 - Express.be: De Noordpool is een rechtstreekse getuige van de nieuwe Koude Oorlog die wordt gevoerd, maar die volgens experts nog veel gevaarlijker is dan de originele editie. Rusland heeft in het gebied immers een grote militaire aanwezigheid uitgebouwd en in de omliggende regio’s wordt dan ook een koortsachtige activiteit opgetekend om de bewegingen van onder meer […] The post Nieuwe Koude Oorlog wordt gevoerd aan de Noordpool appeared first on Express [NL].
0x Consument wil betere bescherming tegen pakketdieven16/06 14u00 - Express.be: Een grote groep online shoppers heeft liefst dat zijn bestellingen in een anonieme en discrete verpakking thuis zouden worden afgeleverd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Shorr Packaging bij duizend online consumenten in de Verenigde Staten. Vele respondenten zeggen dat met de anonieme verpakkingen het risico op potentiële diefstallen gevoelig zou […] The post Consument wil betere bescherming tegen pakketdieven appeared first on Express [NL].
0x Bij online daten lijkt het gras elders altijd groener te zijn16/06 15u00 - Express.be: Een overdaad aan keuze leidt tot ontevredenheid. Dat blijkt uit de resultaten van online dating. Dat zegt onderzoek van wetenschappers aan de University of Wisconsin. De onderzoekers merken op dat online dating weliswaar een grote bijval kent, maar door die populariteit ook met een aantal belangrijke problemen wordt geconfronteerd. Wanneer men met een quasi onuitputtelijke […] The post Bij online daten lijkt het gras elders altijd groener te zijn appeared first on Express [NL].

Statistieken

Artikels:
32152
Gelezen:
16465
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven