dinsdag 23 januari 2018, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Express.be

Verbergen Tonen
23/01 15u00  Winkeljobs voorlopig nog veilig nu ‘shop robot’ de bons krijgt De Schotse retailketen Margiotta Food & Wine heeft zijn robot Fabio al na één week moeten ontslaan. De machine bleek immers veel minder efficiënt dan verhoopt. Bovendien bleek dat Fabio er vooral in lukte de consumenten in verwarring te brengen. Het incident toont volgens waarnemers dat de inzet van robots op de arbeidsmarkt minder eenvoudig […] The post Winkeljobs voorlopig nog veilig nu ‘shop robot’ de bons krijgt appeared first on Express [NL].
23/01 14u00  In Zweden lopen tieners nu gewapend op straat Zweden kon traditioneel beschouwd worden als één van de meest veilige landen ter wereld. Nu blijkt echter dat de Zweedse maatschappij steeds meer het mikpunt wordt van geweld en seksuele agressie. De feiten zouden zich vooral concentreren in een aantal buitenwijken van de grote Zweedse steden. Het voorbije jaar werden in Zweden – een natie […] The post In Zweden lopen tieners nu gewapend op straat appeared first on Express [NL].
23/01 14u00  Microgolfovens produceren even veel CO2 als een miljoen wagens In Groot-Brittannië stoten microgolfovens evenveel koolstofdioxide (CO2) uit als een vloot van meer dan één miljoen personenwagens. Wanneer de cijfers op de Europese Unie worden toegepast, is er sprake van nagenoeg zeven miljoen auto’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Manchester. “De bereiding van voeding in de magnetron […] The post Microgolfovens produceren even veel CO2 als een miljoen wagens appeared first on Express [NL].
23/01 13u00  Hoe China op en kwarteeuw een wetenschappelijke supermacht werd China heeft zich op een kwarteeuw tot een wetenschappelijke en technische supermacht omgevormd. Dat zegt een column van Robert Samuelson, redacteur economie bij de Amerikaanse krant Washington Post. Samuelson wijst erop dat China amper vijfentwintig jaar geleden slechts een bescheiden economie kende. Zeker van een Chinese hightechsector was nauwelijks sprake. Sindsdien is er echter heel […] The post Hoe China op en kwarteeuw een wetenschappelijke supermacht werd appeared first on Express [NL].
23/01 13u00  De olifantencurve: hét spiekbriefje voor Davos Zoals elk jaar publiceerde de ngo Oxfam in de aanloop van het World Economic Forum dat dinsdag in Davos van start gaat haar rapport over de ongelijkheid in de wereld.  Volgens het rapport werd de wereld werd in 2017 meer dan 9 biljoen dollar (9.000.000.000.000) rijker. Van dat bedrag is liefst 82% naar de rijkste 1% […] The post De olifantencurve: hét spiekbriefje voor Davos appeared first on Express [NL].
23/01 12u00  Carrefour snoeit in Frankrijk, volgt België? Carrefour wil zwaar gaan investeren, en om dat te kunnen bekostigen, moet de strop erop. In het kader van het toekomstplan ‘Carrefour 2022’ willen ze daarom zo’n 2 miljard euro besparen. Zo moeten er in de Franse hoofdzetel in Parijs 2.400 werknemers ‘vrijwillig vertrekken’. Carrefour kondigt aan dat alle hoofdzetels zullen gerationaliseerd worden. Om te […] The post Carrefour snoeit in Frankrijk, volgt België? appeared first on Express [NL].
23/01 11u00  WEF in Davos start met vertraging door hevige sneeuwval Het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos is met vertraging gestart door hevige sneeuwval in Zwitserland. Staatshoofden, regeringsleiders, CEO’s en andere prominente figuren zullen het hebben over de toenemende ongelijkheid. Uitkijken wordt het vooral naar vrijdag wanneer de Amerikaanse president Donald Trump het WEF afsluit. Het Zwitserse Davos, waar het Wereld Economisch Forum (WEF) gisteren […] The post WEF in Davos start met vertraging door hevige sneeuwval appeared first on Express [NL].
23/01 11u00  Starbucks begint met het afschaffen van cash betalingen Koffieketen Starbucks is in de Amerikaanse stad Seattle gestart met een experiment waarbij alleen nog elektronische betalingen worden aanvaard. Het proefproject moet het bedrijf naar eigen zeggen toelaten een beter inzicht te verwerven in de impact die cashloze betalingen op de klantenervaring kan hebben. Starbucks gaf niet aan hoelang het experiment zou duren. Evenmin werd […] The post Starbucks begint met het afschaffen van cash betalingen appeared first on Express [NL].
23/01 09u00  Heeft nieuwe harde aanpak Francken de steun van de ‘silent majority’? Als een illegale persoon eerst het bevel heeft gekregen België te verlaten en daarop na 30 dagen nog steeds weigert mee te werken en in België gebleven is, dan mag de politie binnenvallen op de verblijfplaats van die persoon om die vervolgens mee te nemen naar een gesloten centrum. Dat is in een notendop het […] The post Heeft nieuwe harde aanpak Francken de steun van de ‘silent majority’? appeared first on Express [NL].
23/01 09u00  Ook in Vermont is het recreatief gebruik van cannabis nu toegelaten In de Amerikaanse staat Vermont is maandag het recreatief gebruik van marihuana legaal geworden. Eerder was dat ook al het geval in Colorado, Washington, Oregon, California, Alaska, Nevada, Massachusetts en Maine. Daarmee tellen de Verenigde Staten nu al 9 staten waar marihuana vrij kan worden aangekocht en gebruikt. 61% van de Amerikanen staat ondertussen achter […] The post Ook in Vermont is het recreatief gebruik van cannabis nu toegelaten appeared first on Express [NL].
23/01 09u00  69 uur nadat ie begon is de Amerikaanse shutdown alweer voorbij 69 uur nadat ie begon is de shutdown van de Amerikaanse overheid alweer voorbij. Het Congres keurde maandag een noodwetgeving goed, die federale overheid van het nodige geld voorziet tot 8 februari. De sluiting van tientallen overheidsdiensten en het gedwongen onbetaalde verlof voor honderdduizenden ambtenaren is daarmee tijdelijk achter de rug. De Democratische Senaatsfractie zei […] The post 69 uur nadat ie begon is de Amerikaanse shutdown alweer voorbij appeared first on Express [NL].
22/01 17u00  Tijd om Trump het krediet te geven dat hij verdient “Men mag dan al hysterisch doen over de overduidelijke, voortdurend door de president gedemonstreerde ongeschiktheid voor zijn ambt, er mag ook eens eerlijk worden gerapporteerd over de positieve zaken die hij heeft gerealiseerd.” Dat schrijft financieel adviseur Joshua M. Brown van Ritholtz Wealth Management op zijn blog. De repatriëring van geld dat in belastingparadijzen stond geparkeerd Het […] The post Tijd om Trump het krediet te geven dat hij verdient appeared first on Express [NL].
22/01 17u00  Lek binnen Brusselse politie behoedt illegalen voor arrestaties De politieactie tegen de toestroom van migranten rond het Brusselse Noordstation en het Maximiliaanpark, die gisteren gepland was, is geannuleerd na een lek bij de lokale politie. Verschillende hulporganisaties haalden daar de migranten weg lang voor de politie aanwezig was. De politie kon echter nog zeventien sans-papiers oppakken. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) […] The post Lek binnen Brusselse politie behoedt illegalen voor arrestaties appeared first on Express [NL].
22/01 16u00  Lek binnen Brusselse politie behoedt illegalen van arrestaties De politieactie tegen de toestroom van migranten rond het Brusselse Noordstation en het Maximiliaanpark, die gisteren gepland was, is geannuleerd na een lek bij de lokale politie. Verschillende hulporganisaties haalden daar de migranten weg lang voor de politie aanwezig was. De politie kon echter nog zeventien sans-papiers oppakken. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) […] The post Lek binnen Brusselse politie behoedt illegalen van arrestaties appeared first on Express [NL].
22/01 16u00  Familie achter modeketen C&A schenkt jaarlijks miljoenen euro’s aan goede doelen De familie achter modeketen C&A, de Nederlandse Brenninkmeijers, hebben een enorm kapitaal, maar ze zijn daar ook enorm vrijgevig mee. Ze schenken namelijk jaarlijks miljoenen euro’s aan verschillende, vooral katholieke, goede doelen. Ze investeren ook jaarlijks in Vlaamse projecten, zo blijkt uit documenten die De Morgen kon inkijken. “Ze hebben zo veel geld”, stelt een bron […] The post Familie achter modeketen C&A schenkt jaarlijks miljoenen euro’s aan goede doelen appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/01 14u00  Hebben de EU en Turkije eindelijk begrepen dat samenwerking beter is dan toetreding?Turkije en de Europese Unie zijn mogelijk op weg naar een nieuwe vorm van samenwerking. Dat zegt Stuart Williams, hoofd van het bureau van Agence France Presse (AFP) in Istanboel. Gedurende vijftig jaar werd over een Turks lidmaatschap van de Europese Unie onderhandeld. Volgens Williams lijkt men eindelijk te beseffen dat beter voor een alternatieve […] The post Hebben de EU en Turkije eindelijk begrepen dat samenwerking beter is dan toetreding? appeared first on Express [NL].
22/01 14u00  Noorwegen: Alle vluchten onder 90 minuten tegen 2040 met elektrisch vliegtuigTegen 2040 moeten in Noorwegen alle binnenlandse luchtvaartverbindingen vanuit Oslo met volledig elektrische vliegtuigen worden verzorgd. Dat geldt ook voor vluchten naar andere Scandinavische hoofdsteden. Dat heeft Avinor, de bestuurder van de Noorse luchthavens, aangekondigd. De beslissing moet volgens Dag Falk-Petersen, chief executive van Avinor, de pioniersrol van Noorwegen in de sector van elektrisch transport […] The post Noorwegen: Alle vluchten onder 90 minuten tegen 2040 met elektrisch vliegtuig appeared first on Express [NL].
22/01 13u00  Afrikaanse middenklasse groeit veel sneller dan in rest van de wereldIn Afrika heeft de stijgende bevolking en economische groei van de Sub-Sahara geleid tot een sterke uitbreiding van de middenklasse. Dat fenomeen heeft op zijn beurt een groeiende bestedingskracht gecreëerd, wat een sterke potentieel voor welvaart biedt. Dat blijkt uit een rapport van de African Development Bank. Sinds het begin van deze eeuw heeft de […] The post Afrikaanse middenklasse groeit veel sneller dan in rest van de wereld appeared first on Express [NL].
22/01 13u00  Amazon Go is open: na 23 seconden sta je met je aankopen terug op straatIn de Amerikaanse staat Seattle opent maandag de allereerste Amazon Go convenience store voor het grote publiek. De opening was al een jaar geleden aangekondigd. Door technologische problemen kwam het echter steeds tot uitstel. Al wie over een Amazon-account beschikt en de Amazon Go app op zijn smartphone heeft, kan de winkel gewoon binnenstappen, artikelen […] The post Amazon Go is open: na 23 seconden sta je met je aankopen terug op straat appeared first on Express [NL].
22/01 11u00  Welke Belgen gaan naar het WEF in Davos?In Davos start dinsdag het World Economic Forum (WEF). Dit jaarlijkse circus is telkens opnieuw enkele dagen lang het centrum van de wereld en wordt vooral gekenmerkt door de grote egotripperij van de aanwezige politici en zakenlui. Wie op het WEF wordt uitgenodigd behoort tot de happy few van deze planeet. Hij of zij heeft het gemaakt… Dat […] The post Welke Belgen gaan naar het WEF in Davos? appeared first on Express [NL].
22/01 11u00  Bitcoin kan nooit winnen, want de overheid zal de controle over het geld nooit loslatenCryptomunten hebben geen enkele toekomst. De autoriteiten zullen immers nooit de controle over het geldsysteem willen opgeven. Dat betoogt columnist Jim Edwards in Business Insider. De bitcoin belooft anonimiteit en onafhankelijkheid en dat kunnen de autoriteiten volgens Edwards nooit toelaten. Een systeem op basis van cryptomunten zou immers het einde van de macht van de […] The post Bitcoin kan nooit winnen, want de overheid zal de controle over het geld nooit loslaten appeared first on Express [NL].
22/01 11u00  In het Duitse Cottbus komt geen immigrant meer binnenDe Duitse stad Cottbus, gelegen in de deelstaat Brandenburg, neemt voorlopig geen nieuwe asielzoekers meer op. Dat heeft Karl-Heinz Schröter, minister van binnenlandse zaken van Brandenburg, bekendgemaakt. De maatregel is een reactie op het toenemend geweld waarmee Cottbus, ongeveer 120 kilometer ten zuidoosten van Berlijn, de jongste tijd werd geconfronteerd. Rechtstreekse aanleiding voor de tussenkomst […] The post In het Duitse Cottbus komt geen immigrant meer binnen appeared first on Express [NL].
22/01 10u00  Is de bitcoin het alternatief voor ‘de Zwitserse bankrekening’? Overheden zetten strijd tegen crypto’s inDe meeste cryptomunten krijgen opnieuw klappen nu ook India heeft beslist de handel in bitcoins sterk te gaan reguleren. Vorige week was de neerwaartse beweging al ingezet toen zowel China als Zuid-Korea acties tegen de crypto’s hadden uitgevaardigd. Nu is het dus de beurt aan India. Daar hebben naast de Indische Staatsbank SBI, ook de […] The post Is de bitcoin het alternatief voor ‘de Zwitserse bankrekening’? Overheden zetten strijd tegen crypto’s in appeared first on Express [NL].
22/01 09u00  Oxfam: 1% strijkt nu 82% van alle nieuwe rijkdom opDe wereld werd in 2017 meer dan 9 biljoen dollar (9.000.000.000.000) rijker. Van dat bedrag is liefst 82% naar de rijkste 1% van de wereld gegaan. Goed nieuws dus voor de miljardairs, wiens vermogen samen steeg met 762 miljard dollar. Dat de groei van de rijkdom vooral bij de allerrijksten beland is geen verrassing, al […] The post Oxfam: 1% strijkt nu 82% van alle nieuwe rijkdom op appeared first on Express [NL].
22/01 09u00  Merkel IV is nog niet dood, maar ook nog geen feitIn Duitsland lijkt een nieuwe politieke crisis voorlopig afgewend. Op het partijcongres van de socialistische SPD hebben de leden ingestemd om coalitiegesprekken op te starten met de CDU/CSU van Angela Merkel. Dat is goed nieuws, want anders stevende Duitsland mogelijk af op nieuwe verkiezingen. Toch is de zaak nog niet gewonnen. De socialisten zullen Merkel […] The post Merkel IV is nog niet dood, maar ook nog geen feit appeared first on Express [NL].
21/01 12u00  ‘Brexit-architect’ Boris Johnson wil een brug over het KanaalBoris Johnson, de Brits minister van Buitenlandse Zaken, wil een kolossale brug bouwen die het VK en het Europese vasteland met elkaar moeten verbinden. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met de Franse president Emmanuel Macron. Johnson wordt samen met Nigel Farage beschouwd als één van de architecten van de brexit. En marche ! […] The post ‘Brexit-architect’ Boris Johnson wil een brug over het Kanaal appeared first on Express [NL].
21/01 11u00  De ‘patseraanpak’: Rotterdamse politie gaat designerkledij afpakken van jongeren die die vermoedelijk niet kunnen betalenIn Rotterdam gaat de politie designerkledij en dure horloges afpakken als niet duidelijk is hoe daarvoor is betaald. De politie gaat daarbij vooral jongeren viseren, zegt Rotterdamse politiechef Frank Paauw in De Telegraaf. Op  die manier willen politie en Openbaar Ministerie de strijd tegen de zogenaamde ’ondermijning’ aanpakken. “Een Rolex nemen we van een verdachte al […] The post De ‘patseraanpak’: Rotterdamse politie gaat designerkledij afpakken van jongeren die die vermoedelijk niet kunnen betalen appeared first on Express [NL].
21/01 10u00  VS: “Dreiging van Rusland en China nu belangrijker dan ‘war on terror'”De ‘war on terror’ is niet langer de focus van het Amerikaanse defensiebeleid. De VS zeggen zich in plaats daarvan te gaan richten op andere grootmachten, zoals China en Rusland.  Dat heeft de Amerikaanse defensieminister Jim Mattis (foto) presenteerde vrijdag gezegd bij de presentatie van de National Defense Strategy. Dat is een beleidsdocument waarin de […] The post VS: “Dreiging van Rusland en China nu belangrijker dan ‘war on terror'” appeared first on Express [NL].
21/01 10u00  Facebook wil weten welke nieuwsbronnen je betrouwbaar vindtVorige week maakte Mark Zuckerberg bekend dat hij de tijdlijn van Facebook volledig zou hervormen. Om die zo opnieuw persoonlijker te maken en meer voorrang te geven aan de statussen, foto’s en gebeurtenissen van vrienden en familieleden. Door deze vernieuwing zou het aandeel nieuws dalen van 5 procent naar 4 procent, maar ook welk nieuws je […] The post Facebook wil weten welke nieuwsbronnen je betrouwbaar vindt appeared first on Express [NL].
21/01 10u00  Bitcoin na de crash… hoe met het nu verder?ANALYSE – Investeren in cryptocurrencies kan je op heel korte tijd enorm veel geld opleveren. Verhalen van believers die hun investering verveelvoudigd zagen (en nog steeds zien), zijn al lang geen ver-van-ons-bed-show meer. Iedereen kent wel iemand die een slimme investering maakte en een hoop (virtueel) geld verdiende. Maar laat ons even duidelijk zijn: cryptomunten […] The post Bitcoin na de crash… hoe met het nu verder? appeared first on Express [NL].
20/01 10u45  Assistent topman Goldman Sachs stal voor 1,2 miljoen dollar aan wijnNicolas De Meyer, de persoonlijke assistent van de nummer twee van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, is door zijn baas aangeklaagd voor de diefstal van meer dan honderd flessen wijn. Daaronder bevinden zich 7 flessen uit de zeer begeerde wijngaard van het Franse Domaine de la Romanée-Conti. De Meyer gaf aan David Solomon en zijn […] The post Assistent topman Goldman Sachs stal voor 1,2 miljoen dollar aan wijn appeared first on Express [NL].
20/01 09u45  Verenigde Staten gaan in ‘shutdown’In Amerika zijn de Republikeinen en de Democraten er niet in geslaagd een government shutdown te vermijden. Daarvoor hadden begrotingsafspraken moeten worden gemaakt, maar dat is hen niet gelukt. Sinds 6 uur onze tijd kan de Amerikaanse overheid geen geld meer lenen omdat het schuldenplafond is bereikt. Kort na middernacht gaf Het Witte Huis een […] The post Verenigde Staten gaan in ‘shutdown’ appeared first on Express [NL].
19/01 16u45  Francken verontrust door geweld van transmigrantenHet geweld van transmigranten blijft aanhouden. Migranten die op parkeerterreinen in vrachtwagens kruipen om zo de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken, reageren steeds vaker met geweld als ze gevat worden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert verontrust op die tendens: “We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zo […] The post Francken verontrust door geweld van transmigranten appeared first on Express [NL].
19/01 15u45  Amerikaanse government shutdown dreigt. Wat betekent het?De Amerikaanse Senaat heeft tot vrijdag 17 uur onze tijd om een verhoging van het schuldenplatform in de VS goed te keuren. Gebeurt dat niet, dan gaan een pak overheidsdiensten vanaf zaterdag in shutdown. De problematiek van een government shutdown – of tenminste de dreiging ervoor – komt met de regelmaat van de klok terug […] The post Amerikaanse government shutdown dreigt. Wat betekent het? appeared first on Express [NL].
19/01 14u45  Naar toilet gaan op een vliegtuig? Vermijden indien mogelijk…Om hun winstmarges te versterken, zoeken luchtvaartmaatschappijen oplossingen die hen zouden toelaten de binnenruimte van de vliegtuigen efficiënter te benutten. Sommige ingrepen botsen echter op zwaar verzet van de passagiers. Geregeld loopt dat protest zo hoog op dat de maatschappijen op hun eerdere beslissingen dienen terug te komen. Eén van die heikele en gevoelige items […] The post Naar toilet gaan op een vliegtuig? Vermijden indien mogelijk… appeared first on Express [NL].
19/01 13u45  China en de langzame verovering van Zuid-AmerikaIn het Zuid-Amerikaanse Bolivië is een waterkrachtcentrale in gebruik genomen. De centrale werd gebouwd door het Chinese staatsbedrijf Sinohydro, dat specialiseert in de bouw van waterkrachtcentrales. Het project is een van de vele regionale projecten waarbij de Chinezen betrokken is. China wil van Bolivië het energetisch hart van Zuid-Amerika maken, zei de Chinese ambassadeur in aanwezigheid […] The post China en de langzame verovering van Zuid-Amerika appeared first on Express [NL].
19/01 13u45  Kwart miljoen klanten Lyft ruilden auto definitief in voor alternatieve taxiDe chauffeurs van de alternatieve taxidienst Lyft hebben het voorbije jaar 375,5 miljoen ritten geregistreerd. Dat betekende een stijging met 130 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft het bedrijf in een rapport over de economische impact van zijn activiteiten bekendgemaakt. Het bedrijf merkt verder op dat in totaal 23 miljoen individuele reizigers werden vervoerd. Ook […] The post Kwart miljoen klanten Lyft ruilden auto definitief in voor alternatieve taxi appeared first on Express [NL].
19/01 12u45  Zweden: gezinnen worden voorbereid op oorlogDe Zweedse overheid heeft een brochure samengesteld waarin duidelijk wordt gemaakt op welke manier op een oorlogssituatie moet worden gereageerd. De folder zal worden verspreid onder de 4,7 miljoen Zweedse huishoudens. De brochure omvat ook instructies voor de omgang met terreur, cyberaanvallen en natuurrampen. De publicatie is niet alleen ingegeven door de opkomst van onder […] The post Zweden: gezinnen worden voorbereid op oorlog appeared first on Express [NL].
19/01 12u45  FBI onderzoekt of wapenlobby NRA Russisch geld naar Trump doorsluisdeDe Amerikaanse inlichtingendienst FBI onderzoekt of een Russische topbankier die nauwe banden onderhoudt met het Kremlin geld naar de Amerikaanse wapenlobby NRA (National Rifle Association) heeft verzonden met als doel de verkiezing van Donald Trump te beïnvloeden. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde McClatchy. Dat is de uitgever van The Sacramento Bee een nog een 30-tal […] The post FBI onderzoekt of wapenlobby NRA Russisch geld naar Trump doorsluisde appeared first on Express [NL].
19/01 11u45  Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft op minder dan 1 uur van een stadMidden dit decennium woonde bijna 6 miljard mensen binnen een reistijd van één uur naar een stad. Daarmee situeert inmiddels 80,7 procent van de totale wereldbevolking zich in de onmiddellijke omgeving van een stedelijke agglomeratie. Dat zegt een studie van de Oxford University, gebaseerd op gegevens van het Open Street Map Project en Google. De […] The post Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft op minder dan 1 uur van een stad appeared first on Express [NL].
19/01 10u45  Buitenlandse populariteit VS onder Trump opnieuw op niveau van George W. BushHet wereldwijde vertrouwen in het leiderschap van de Verenigde Staten is tot een nieuw dieptepunt teruggevallen. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau Gallup in meer dan honderddertig landen. Er moest worden vastgesteld dat de Verenigde Staten onder Donald Trump op het gebied van internationaal leiderschap nog slechts een score krijgt van 30 procent. […] The post Buitenlandse populariteit VS onder Trump opnieuw op niveau van George W. Bush appeared first on Express [NL].
18/01 17u30  Amazon maakt shortlist van 20 steden voor tweede hoofdkwartierDe Amerikaanse webwinkel Amazon groeit zo hard dat het een tijd geleden een soort van openbare aanbesteding had uitgeschreven. Steden werden daarbij uitgenodigd om tegen elkaar op te bieden. Inzet: het tweede hoofdkwartier van Amazon huisvesten. Het originele hoofdkwartier ligt in de staat Washington, vlakbij de stad Seattle. Niet minder dan 238 steden stelden hun kandidatuur. De […] The post Amazon maakt shortlist van 20 steden voor tweede hoofdkwartier appeared first on Express [NL].
18/01 17u30  Biden: “Ik wil graag vice-president voor Oprah zijn”“Ik heb veel respect voor Hillary Clinton, maar ik was veruit de meest gekwalificeerde persoon om het werk af te maken dat Barack Obama was begonnen.” Dat zegt voormalig vice-president Joe Biden in een interview met de Los Angeles Times.” Biden speelde lang met het idee om zich in 2016 verkiesbaar te stellen, maar toen […] The post Biden: “Ik wil graag vice-president voor Oprah zijn” appeared first on Express [NL].
18/01 15u30  Verdacht pakket met wit poeder én kogel aangetroffen op kabinet FranckenOp het kabinet van Theo Francken (N-VA) is een verdacht pakket afgeleverd. Het bevat naast een verdacht wot poeder ook een kogel. De politie is in hoogste staat van paraatheid gebracht en wil geen enkel risico nemen. Het kabinet van de Staatssecretaris van Asiel en Migratie in de Lambermontstraat in Brussel is alvast hermetisch afgesloten. […] The post Verdacht pakket met wit poeder én kogel aangetroffen op kabinet Francken appeared first on Express [NL].
18/01 14u30  Code oranje: bijna heel Vlaanderen geteisterd door zware windSinds 5 uur vanochtend is in bijna heel Vlaanderen code oranje van kracht. Het KMI meet windstoten tussen 90 en 105 kilometer per uur. Het noodnummer 1722 ligt ondertussen ook plat. Het krachtigste windveld beweegt zich nu over de Noordzee naar Nederland. Hoogste windstoten tot nu toe: 121 km/uur in de Hoek van Holland, 118 […] The post Code oranje: bijna heel Vlaanderen geteisterd door zware wind appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  Volgende generatie hackers zorgt voor fysieke, naast financiële schadeCyberaanvallen hebben de voorbije periode al heel wat prominente slachtoffers gemaakt, maar dit jaar dreigen hackers nog een versnelling hoger te schakelen. Dat hebben verscheidene experts benadrukt. Gevreesd moet volgens hen immers worden dat partijen met malafide bedoelingen volledige industrieën zullen viseren. Bovendien moet er volgens specialisten mee rekening worden gehouden dat de impact niet […] The post Volgende generatie hackers zorgt voor fysieke, naast financiële schade appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  Apple laat gebruikers zelf kiezen of iPhone trager werkt of nietAls je een iPhone hebt met een verouderde batterij zal je bij de volgende update van iOS zelf kunnen kiezen of je toestel trager werkt of niet. Nu is dat automatisch het geval. Dat heeft CEO Tim Cook bekend gemaakt in een interview met ABC News. Apple kwam begin december negatief in het nieuws omdat […] The post Apple laat gebruikers zelf kiezen of iPhone trager werkt of niet appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  Is Ryanair altijd de goedkoopste? Wij deden de test met 10 Europese bestemmingenRyanair heeft al jaren de reputatie van de goedkoopste luchtvaartmaatschappij te zijn. Je boet wel wat in aan luxe, maar staat wel voor een spotprijs waar je moet staan. Omdat wij niet alles blind willen geloven deden we de test met 10 Europese bestemmingen voor tijdens de krokusvakantie. We zijn die grijze winter echt grondig […] The post Is Ryanair altijd de goedkoopste? Wij deden de test met 10 Europese bestemmingen appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  De chaos die nooit was: economen schatten de gevolgen van de brexit volledig fout inGroot-Brittannië toont economische betere prestaties dan was verwacht. Nochtans hadden vele economen gewaarschuwd dat de scheiding met de Europese Unie het land in economische rampspoed zou onderdompelen. Nu blijkt volgens het magazine The Economist echter dat velen de gevolgen van de brexit volledig verkeerd hebben ingeschat. De woningprijzen zijn immers op niveau gebleven, terwijl de […] The post De chaos die nooit was: economen schatten de gevolgen van de brexit volledig fout in appeared first on Express [NL].
18/01 13u30  Dit weten we al over de nieuwe Samsung Galaxy S9Minder dan twee maanden duurt het nog voor de Samsung Galaxy S9 en S9+ te koop zullen zijn. Dat is de conclusie van veel volgers nu Samsung bekend gemaakt heeft wanneer het zijn nieuwe toptoestel zal voorstellen. Maar wat mogen we verwachten van de S9 en S9+? Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, […] The post Dit weten we al over de nieuwe Samsung Galaxy S9 appeared first on Express [NL].
18/01 12u30  Vaccin tegen griep helpt nietWie voor alle zekerheid toch een griepprik heeft laten zetten, kan wel eens bedrogen uitkomen. Want uitgerekend die griepvariant die momenteel duizenden mensen treft, zit niet in het vaccin van de griepprik voor deze winter. Dat vaccin bestaat uit een cocktail van drie griepvirussen, maar degene die in ons land de meeste slachtoffers maakt, zit […] The post Vaccin tegen griep helpt niet appeared first on Express [NL].
18/01 12u30  China vervalst zijn economische data… en geeft nu zelf het bewijsDrie regio’s in het noorden van China hebben toegegeven jarenlang hun economische cijfers te hebben gemanipuleerd om de brutale groeivertraging tussen 2012 en 2016 te maskeren. Dat schrijft de Financial Times. De Chinese economische groei zou in 2017 zijn uitgekomen op 6,9%, blijkt uit cijfers die donderdag zijn vrijgegeven. Dat cijfer is het beste in […] The post China vervalst zijn economische data… en geeft nu zelf het bewijs appeared first on Express [NL].
18/01 12u30  EC: 120 minuten volstaan om illegale content te verwijderenSociale media moeten illegale content binnen een periode van twee uur kunnen verwijderen. Dat heeft Dimitris Avromopolous, Europees commissaris van binnenlandse zaken, gezegd. Waarnemers wijzen er echter op dat het voor de sociale mediabedrijven een grote uitdaging kan worden om dergelijke deadlines te respecteren. Daarbij wordt eraan herinnerd dat op Twitter elke seconde achtduizend boodschappen […] The post EC: 120 minuten volstaan om illegale content te verwijderen appeared first on Express [NL].
18/01 11u30  Merkels vluchtelingendeal met Turkije redde wel degelijk haar velVorig jaar heeft Duitsland nog 186.644 vluchtelingen opgevangen. Dat betekende een daling met meer dan 33 procent tegenover het jaar voordien. Bovendien kan een grote terugval worden gemeld tegenover de piekperiode drie jaar geleden. Die realisatie heeft volgens analisten de politieke carrière van Angela Merkel verlengd. Drie jaar geleden werden in Duitsland officieel 890.000 immigranten […] The post Merkels vluchtelingendeal met Turkije redde wel degelijk haar vel appeared first on Express [NL].
18/01 10u30  Wordt Zweden het eerste land met een eigen cryptomunt?Zweden wordt mogelijk het eerste land van de wereld dat een eigen cryptomunt op de markt brengt. Dat heeft James Pomeroy, economist bij de Britse bank HSBC Group, gezegd. Het land is volgens Pomeroy een voorloper in alternatieve betalingen. Daardoor is ook voor de cryptomunt een positieve omgeving gecreëerd. De Riksbank, de Zweedse nationale bank, […] The post Wordt Zweden het eerste land met een eigen cryptomunt? appeared first on Express [NL].
18/01 10u30  Apple doet nu plots wat Trump wilHet Amerikaanse technologieconcern Apple gaat een eenmalige boete van 38 miljard dollar betalen en de volgende 5 jaar 350 miljard dollar investeren in de Amerikaanse economie. Dat is een gevolg van de eind vorig jaar door president Donald Trump ingevoerde belastinghervorming. Apple houdt al jarenlang enorme bedragen in cash aan in landen met gunstigere belastingregimes. […] The post Apple doet nu plots wat Trump wil appeared first on Express [NL].
18/01 09u30  Is Steve Bannon nu plots de gevaarlijkste man voor Trump?Steve Bannon, de voormalige campagneleider en strategisch adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is door speciaal-aanklager Robert Mueller gedagvaard om getuigenis af te leggen voor een Grand Jury. Bannon was eerder deze week ondervraagd door de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, maar weigerde daar  op de meeste vragen te antwoorden op basis van […] The post Is Steve Bannon nu plots de gevaarlijkste man voor Trump? appeared first on Express [NL].
18/01 08u30  ‘Samen’ is niet meer en dat is vooral goed nieuws voor GroenHet progressief kartel Samen is niet meer, de betrokkenen krabbelen gewond terug recht. Maar was zo’n samenwerking wel een goed idee? Geen enkele peiling bewees ooit dat het kon lukken, integendeel. De wind die Groen in de zeilen had, bleek kracht te verliezen op moment dat sp.a erbij kwam. Bovendien had zo’n Antwerps kartel grote […] The post ‘Samen’ is niet meer en dat is vooral goed nieuws voor Groen appeared first on Express [NL].
18/01 08u30  Fake News Awards zijn vooral… fake newsThe New York Times, CNN en The Washington Post zijn de belangrijkste winnaars van de Fake News Awards van Donald Trump. De president reikte die woensdag met een week uitstel dan toch uit. Voormelde media wonnen verschillende prijzen. Maar van de 11  awards die Trump uitreikte, werden er acht door die media binnen het uur […] The post Fake News Awards zijn vooral… fake news appeared first on Express [NL].
17/01 17u30  Beide Korea’s marcheren onder dezelfde vlag bij opening WinterspelenAtleten van Zuid- en Noord-Korea zullen tijdens de openingsceremonie van de komende Winterspelen onder dezelfde vlag marcheren. Het gaat om de belangrijkste toenadering tussen beide landen op tien 10 jaar tijd. Beide landen hebben daartoe een akkoord gesloten. Zo kunnen honderden Noord-Koreanen naar Peyonchang afreizen. Ook zullen Zuid-Koreaanse atleten in de aanloop van de Spelen […] The post Beide Korea’s marcheren onder dezelfde vlag bij opening Winterspelen appeared first on Express [NL].
17/01 15u30  Restaurants Jamie Oliver in slechte papieren en dat is de schuld van de brexitHet gaat niet goed met sterrenchef Jamie Oliver. De Britse kok, die bekend werd als the naked chef, zit in slechte papieren. In 2017 maakte zijn Italiaanse restaurantketen ‘Jamie’s Italian’ veel verlies waardoor twaalf restaurants de deuren moeten sluiten. Eerder raakte al bekend dat Jamie Oliver zes restaurants van de keten Jamie’s Italian zou moeten […] The post Restaurants Jamie Oliver in slechte papieren en dat is de schuld van de brexit appeared first on Express [NL].
17/01 15u30  ‘Shit Hole Country’ Namibië nodigt Trump uit in geniale promovideoDonald Trump kwam deze week in het nieuws omdat hij heel wat landen shit hole countries had genoemd. Daarop kwam veel kritiek, maar een van die landen, Namibië, nam het op met de glimlach. In een hilarische video op YouTube legt het uit waarom het inderdaad een shit hole country is en nodigt het de […] The post ‘Shit Hole Country’ Namibië nodigt Trump uit in geniale promovideo appeared first on Express [NL].
17/01 15u30  Donald Trump scoorde 30 op 30 op deze breintestAmerikaans president Donald Trump zou volgens zijn artsen nog helemaal “fysiek en mentaal topfit” zijn. Dat ondanks een te hoge cholesterol, te hoge bloeddruk en zijn hoge gewicht (op één kilo van ongezond zwaarlijvig). Ronny Jackson, een legerarts, deed naar eigen zeggen op verzoek van de president een onderzoek en leek in de persconferentie weinig […] The post Donald Trump scoorde 30 op 30 op deze breintest appeared first on Express [NL].
17/01 15u30  De Tourstart in Brussel gaat een pak geld kostenDe Tour, de enige wielerwedstrijd die er écht toe doet in de zomer, start volgend jaar in België. Daar betalen we een flinke som geld voor, maar dat is het volgens de organisatie volledig waard. Hoeveel kost dat eigenlijk, de Tour in Brussel laten organiseren? Wel, Brussel betaalt aan de Tourorganisatie vijf miljoen euro voor […] The post De Tourstart in Brussel gaat een pak geld kosten appeared first on Express [NL].
17/01 14u30  Daar komen de robots en Zweden heeft er geen probleem meeDe vrees voor de negatieve impact van de robotica op de arbeidsmarkt, blijft in Scandinavië en vooral Zweden opvallend achterwege. De regio hanteert dan ook een economisch en sociaal stelsel waar automatisering meer een voordeel dan een bedreiging blijkt. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times. Onderzoek van de Europese Commissie toont dat 80 […] The post Daar komen de robots en Zweden heeft er geen probleem mee appeared first on Express [NL].
17/01 13u30  Auto van de toekomst zal 1,5 miljoen km rijdenDe auto van de toekomst zal wellicht op een langere levensduur beroep moeten kunnen doen. Mogelijk moeten ze zelfs een totale afstand van anderhalf miljoen kilometer kunnen afleggen. Dat hebben een aantal experts tegenover de Britse zakenkrant Financial Times benadrukt. Er wordt daarbij op gewezen dat de toekomst van de auto wellicht bestaat uit een […] The post Auto van de toekomst zal 1,5 miljoen km rijden appeared first on Express [NL].
17/01 13u30  Groen blaast ‘Samen’ op, kartel bestaat niet meerDrie maanden heeft het kartel tussen sp.a en Groen standgehouden: na een schandaal over Tom Meeuws en politiek wanbeleid tijdens zijn directeurschap bij De Lijn trekt Groen er de stekker uit. Het Antwerpse kartel Samen bestaat niet meer: na een schandaal rond Tom Meeuws (sp.a) en onenigheid rond diens ontslag, stapt Groen uit Samen. De […] The post Groen blaast ‘Samen’ op, kartel bestaat niet meer appeared first on Express [NL].
17/01 13u30  Hoe Braziliaanse immigratie-officieren drugskoeriers vattenOp de luchthaven Guarulhos International Airport van de Braziliaanse stad Sao Paulo werd vorig jaar ongeveer 1,41 ton cocaïne onderschept. De cijfers bevestigen dat Brazilië wereldwijd heel snel één van de belangrijkste draaischijven van de cocaïnetrafiek is geworden. Die positie is wellicht in belangrijke mate te danken aan de geografische locatie van het land. De […] The post Hoe Braziliaanse immigratie-officieren drugskoeriers vatten appeared first on Express [NL].
17/01 11u30  Demograaf die Tunesische revolutie voorspelde mikt nu op IranIran staat mogelijk aan de drempel van een cruciaal democratiseringsproces. Het land heeft voor een grondige maatschappelijke verandering immers de ideale demografische samenstelling. Dat zegt de Amerikaanse demograaf Richard Cincotta. Hij wijst erop dat de Iraanse populatie geleidelijk een leeftijd nadert die een vreedzame democratische revolutie mogelijk maakt. Cincotta voorspelde tien jaar geleden dat Tunesië […] The post Demograaf die Tunesische revolutie voorspelde mikt nu op Iran appeared first on Express [NL].
17/01 10u30  Apple verliest marktaandeel in de VS, Europa en JapanOp de internationale smartphonemarkt heeft Apple verder terrein moeten prijsgeven tegenover concurrent Android. Dat blijkt uit een rapport van consulent Kantar Worldpanel over de smartphone-verkopen in de herfst van vorig jaar. Onder meer moest worden vastgesteld dat het iOS-ecosysteem van Apple marktaandeel heeft verloren in de Verenigde Staten en Japan. Op de vier grootste markten […] The post Apple verliest marktaandeel in de VS, Europa en Japan appeared first on Express [NL].
16/01 22u30  De islam komt eraan… en uw investeringsportfolio bereidt zich daar best op voorDe oorspronkelijke West-Europese bevolkingen dunnen steeds verder uit. De geboorteratio ligt in de grote Europese landen nu ver onder de vervangingsratio. Duitsland, de motor van de Europese economie, heeft een geboorteratio van amper 1,4 per vrouw. Enkel massa-immigratie heeft kunnen voorkomen dat West-Europeanen vandaag in halflege steden wonen. Een lot dat delen van Bulgarije en […] The post De islam komt eraan… en uw investeringsportfolio bereidt zich daar best op voor appeared first on Express [NL].
16/01 20u30  Trump reikt woensdag de ‘Fake News Awards’ uit. Een goed idee?De Amerikaanse president Trump heeft beloofd om op 17 januari de ‘Fake News Awards’ uit te reiken. Met die prijs wil Trump de meest corrupte en bevooroordeelde media aanduiden. De New York Times en CNN worden tot de grootste kanshebbers gerekend. The Fake News Awards, those going to the most corrupt & biased of the […] The post Trump reikt woensdag de ‘Fake News Awards’ uit. Een goed idee? appeared first on Express [NL].
16/01 17u30  Voice, niet video… spraakgestuurde gadgets hebben de toekomstSpraakgestuurde gadgets stalen vorige week de show op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Volgens velen is daarmee het bewijs geleverd dat audio als medium enorme kansen biedt voor uitgevers en merken. Het Internet of Things  (IoT) maakt het nu mogelijk om alle aspecten van ons leven samen te brengen. De toepassing die dat […] The post Voice, niet video… spraakgestuurde gadgets hebben de toekomst appeared first on Express [NL].
16/01 16u30  Amazon 6de grootste retailer ter wereld; Europa bloedtLouis Delhaize (108) en Colruyt (119) rangschikken als enige twee Belgische bedrijven in de Global Powers of Retailing Top 250 van het adviesbureau Deloitte. De Nederlands-Belgische combinatie Ahold Delhaize wordt onder Nederland gerangschikt en staat op plaats 14. De rangschikking is gebaseerd op de cijfers voor 2016. Opvallend is vooral de vooruitgang van Amazon. Het […] The post Amazon 6de grootste retailer ter wereld; Europa bloedt appeared first on Express [NL].
16/01 15u30  Erdogan: “VS willen terreurleger aan Turkse grens stationeren”De Verenigde Staten willen een troepenmacht van 30.000 man positioneren in Syrisch gebied. Dat gebied is in handen van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDS). Op die manier wil Washington vermijden dat de terreurgroepering Islamitische Staat in de regio herrijst. De troepenmacht zou niet enkel in Syrië actief zijn, maar ook langsheen de Turkse en Iraakse […] The post Erdogan: “VS willen terreurleger aan Turkse grens stationeren” appeared first on Express [NL].
16/01 14u30  Robots lezen nu beter dan mensen. Brengt dat miljoenen jobs in gevaar?De Chinese technologiegroep Alibaba heeft een programma met kunstmatige intelligentie ontwikkeld dat op het gebied van begrijpend lezen betere scores haalt dan mensen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Verwezen werd naar de test Stanford Question Answering Dataset (Squad) waaraan het programma was onderworpen. De proef, die uit honderdduizend vragen bestaat, toonde dat het algoritme van […] The post Robots lezen nu beter dan mensen. Brengt dat miljoenen jobs in gevaar? appeared first on Express [NL].
16/01 13u30  80% van alle 21 miljoen bitcoins zijn al ontmijnd. Wanneer volgt de rest?Wereldwijd zijn inmiddels 16,8 miljoen bitcoins in omloop. Dat vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de virtuele munt. Bij de lancering van de bitcoin werd immers vastgelegd dat maximaal 21 miljoen exemplaren zouden kunnen worden gecreëerd. Er moet dan ook worden vastgesteld dat inmiddels 80 procent van de potentiële voorraad bitcoins is ontgonnen. […] The post 80% van alle 21 miljoen bitcoins zijn al ontmijnd. Wanneer volgt de rest? appeared first on Express [NL].
16/01 13u30  Spanje verdringt VS van tweede plek in internationale reisbestemmingen2017 was een geweldig jaar voor toerisme: 7% meer mensen gingen op reis dan in 2016. Het gaat om de grootste groei in meer dan 7 jaar. Vooral Europa profiteerde daarvan. Zo mocht Spanje 7 miljoen meer bezoekers ontvangen. Minder goed nieuws was er voor de VS, die zich als de grote verliezer profileren. Het […] The post Spanje verdringt VS van tweede plek in internationale reisbestemmingen appeared first on Express [NL].
16/01 13u30  Energiepact: regering beslist om niet te beslissenEr komt dan toch een compromis over kernenergie. Namelijk een akkoord om niet akkoord te gaan. De regering gaat het nieuwe Energiepact zo in mekaar steken dat de beslissing over de sluiting van de kerncentrales pas in 2019 moet vallen. En zo beslist ze dus om niet te beslissen. Dat schrijft De Standaard. Dat was […] The post Energiepact: regering beslist om niet te beslissen appeared first on Express [NL].
16/01 13u30  Situatie in Catalonië wordt hopeloos: juridische dienst ‘Parlament’ stelt veto tegen inauguratie Puigdemont vanop afstandDe juridische dienst van het Parlement van Catalonië heeft maandag bekendgemaakt dat Carles Puigdemont niet als nieuwe minister-president kan worden ingehuldigd vanop afstand. Volgens het reglement van het ‘Parlament’ is de fysieke aanwezigheid van de kandidaat voor het presidentschap van de Generalitat voor het voltallige parlement bij de inhuldiging ‘essentieel’. Puigdemont verblijft momenteel in ons land […] The post Situatie in Catalonië wordt hopeloos: juridische dienst ‘Parlament’ stelt veto tegen inauguratie Puigdemont vanop afstand appeared first on Express [NL].
16/01 12u30  500 Noord-Koreanen mogen naar de Winterspelen. Hoe raken ze er en hoeveel keren er nog terug?Het aanbod van Noord-Korea om aan de volgende Olympische Winterspelen in buurland Zuid-Korea deel te nemen, heeft weliswaar de spanningen in de regio verlaagd, maar heeft ook een nieuw probleem gecreëerd. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. De vraag is immers op welke manier de Zuid-Koreaanse autoriteiten hun Noord-Koreaanse gasten zal herbergen, vervoeren en […] The post 500 Noord-Koreanen mogen naar de Winterspelen. Hoe raken ze er en hoeveel keren er nog terug? appeared first on Express [NL].
16/01 11u30  De sms-revolutie: Is RCS een alternatief voor Whatsapp?Rich Communications Services (RCS) kan mogelijk in de mobiele sector het volgende messaging-platform worden. Verwacht wordt immers dat het internetbedrijf Google zijn besturingssysteem Android zal aanpassen om klanten toe te laten het nieuwe platform te activeren. Dat heeft David O’Byrne, projectdirecteur internet-communicaties bij de sectororganisatie GSM Association (GSMA), gezegd. De nieuwe technologie moet aan de […] The post De sms-revolutie: Is RCS een alternatief voor Whatsapp? appeared first on Express [NL].
16/01 10u30  Crypto-platform Coinbase schrijft nieuw hoofdstuk in financiële geschiedenisHet Amerikaanse bedrijf Coinbase streeft naar de creatie van een platform dat een brede waaier transacties met virtuele munten kan aanbieden. Onder meer moeten klanten bij Coinbase terecht kunnen voor leningen, geldtransfers, investeringen en effectenhandel. Coinbase kan zich daardoor tot een volwaardig alternatief voor de traditionele banken ontwikkelen. Dat verduidelijkt Brian Armstrong, chief executive van […] The post Crypto-platform Coinbase schrijft nieuw hoofdstuk in financiële geschiedenis appeared first on Express [NL].
16/01 02u30  Situatie in Catalonië wordt hopeloos: juridische dienst ‘Parlament’ stelt veto tegen inauguratie Puidgemont vanop afstandDe juridische dienst van het Parlement van Catalonië heeft maandag bekendgemaakt dat Carles Puigdemont niet als nieuwe minister-president kan worden ingehuldigd vanop afstand. Volgens het reglement van het ‘Parlament’ is de fysieke aanwezigheid van de kandidaat voor het presidentschap van de Generalitat voor het voltallige parlement bij de inhuldiging ‘essentieel’. Puigdemont verblijft momenteel in ons land […] The post Situatie in Catalonië wordt hopeloos: juridische dienst ‘Parlament’ stelt veto tegen inauguratie Puidgemont vanop afstand appeared first on Express [NL].
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Carrefour snoeit in Frankrijk, volgt België?23/01 12u00 - Express.be: Carrefour wil zwaar gaan investeren, en om dat te kunnen bekostigen, moet de strop erop. In het kader van het toekomstplan ‘Carrefour 2022’ willen ze daarom zo’n 2 miljard euro besparen. Zo moeten er in de Franse hoofdzetel in Parijs 2.400 werknemers ‘vrijwillig vertrekken’. Carrefour kondigt aan dat alle hoofdzetels zullen gerationaliseerd worden. Om te […] The post Carrefour snoeit in Frankrijk, volgt België? appeared first on Express [NL].
8x Microgolfovens produceren even veel CO2 als een miljoen wagens23/01 14u00 - Express.be: In Groot-Brittannië stoten microgolfovens evenveel koolstofdioxide (CO2) uit als een vloot van meer dan één miljoen personenwagens. Wanneer de cijfers op de Europese Unie worden toegepast, is er sprake van nagenoeg zeven miljoen auto’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Manchester. “De bereiding van voeding in de magnetron […] The post Microgolfovens produceren even veel CO2 als een miljoen wagens appeared first on Express [NL].
7x 69 uur nadat ie begon is de Amerikaanse shutdown alweer voorbij23/01 09u00 - Express.be: 69 uur nadat ie begon is de shutdown van de Amerikaanse overheid alweer voorbij. Het Congres keurde maandag een noodwetgeving goed, die federale overheid van het nodige geld voorziet tot 8 februari. De sluiting van tientallen overheidsdiensten en het gedwongen onbetaalde verlof voor honderdduizenden ambtenaren is daarmee tijdelijk achter de rug. De Democratische Senaatsfractie zei […] The post 69 uur nadat ie begon is de Amerikaanse shutdown alweer voorbij appeared first on Express [NL].
7x Ook in Vermont is het recreatief gebruik van cannabis nu toegelaten23/01 09u00 - Express.be: In de Amerikaanse staat Vermont is maandag het recreatief gebruik van marihuana legaal geworden. Eerder was dat ook al het geval in Colorado, Washington, Oregon, California, Alaska, Nevada, Massachusetts en Maine. Daarmee tellen de Verenigde Staten nu al 9 staten waar marihuana vrij kan worden aangekocht en gebruikt. 61% van de Amerikanen staat ondertussen achter […] The post Ook in Vermont is het recreatief gebruik van cannabis nu toegelaten appeared first on Express [NL].
7x Heeft nieuwe harde aanpak Francken de steun van de ‘silent majority’?23/01 09u00 - Express.be: Als een illegale persoon eerst het bevel heeft gekregen België te verlaten en daarop na 30 dagen nog steeds weigert mee te werken en in België gebleven is, dan mag de politie binnenvallen op de verblijfplaats van die persoon om die vervolgens mee te nemen naar een gesloten centrum. Dat is in een notendop het […] The post Heeft nieuwe harde aanpak Francken de steun van de ‘silent majority’? appeared first on Express [NL].
7x Starbucks begint met het afschaffen van cash betalingen23/01 11u00 - Express.be: Koffieketen Starbucks is in de Amerikaanse stad Seattle gestart met een experiment waarbij alleen nog elektronische betalingen worden aanvaard. Het proefproject moet het bedrijf naar eigen zeggen toelaten een beter inzicht te verwerven in de impact die cashloze betalingen op de klantenervaring kan hebben. Starbucks gaf niet aan hoelang het experiment zou duren. Evenmin werd […] The post Starbucks begint met het afschaffen van cash betalingen appeared first on Express [NL].
7x WEF in Davos start met vertraging door hevige sneeuwval23/01 11u00 - Express.be: Het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos is met vertraging gestart door hevige sneeuwval in Zwitserland. Staatshoofden, regeringsleiders, CEO’s en andere prominente figuren zullen het hebben over de toenemende ongelijkheid. Uitkijken wordt het vooral naar vrijdag wanneer de Amerikaanse president Donald Trump het WEF afsluit. Het Zwitserse Davos, waar het Wereld Economisch Forum (WEF) gisteren […] The post WEF in Davos start met vertraging door hevige sneeuwval appeared first on Express [NL].
7x In Zweden lopen tieners nu gewapend op straat23/01 14u00 - Express.be: Zweden kon traditioneel beschouwd worden als één van de meest veilige landen ter wereld. Nu blijkt echter dat de Zweedse maatschappij steeds meer het mikpunt wordt van geweld en seksuele agressie. De feiten zouden zich vooral concentreren in een aantal buitenwijken van de grote Zweedse steden. Het voorbije jaar werden in Zweden – een natie […] The post In Zweden lopen tieners nu gewapend op straat appeared first on Express [NL].
7x Winkeljobs voorlopig nog veilig nu ‘shop robot’ de bons krijgt23/01 15u00 - Express.be: De Schotse retailketen Margiotta Food & Wine heeft zijn robot Fabio al na één week moeten ontslaan. De machine bleek immers veel minder efficiënt dan verhoopt. Bovendien bleek dat Fabio er vooral in lukte de consumenten in verwarring te brengen. Het incident toont volgens waarnemers dat de inzet van robots op de arbeidsmarkt minder eenvoudig […] The post Winkeljobs voorlopig nog veilig nu ‘shop robot’ de bons krijgt appeared first on Express [NL].
5x Hoe China op en kwarteeuw een wetenschappelijke supermacht werd23/01 13u00 - Express.be: China heeft zich op een kwarteeuw tot een wetenschappelijke en technische supermacht omgevormd. Dat zegt een column van Robert Samuelson, redacteur economie bij de Amerikaanse krant Washington Post. Samuelson wijst erop dat China amper vijfentwintig jaar geleden slechts een bescheiden economie kende. Zeker van een Chinese hightechsector was nauwelijks sprake. Sindsdien is er echter heel […] The post Hoe China op en kwarteeuw een wetenschappelijke supermacht werd appeared first on Express [NL].

Statistieken

Artikels:
39544
Gelezen:
35677
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven