zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Gamed

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u30
 

Gamed

Verbergen Tonen
18/01 13u00  Herstructurering moet 'Ubisoft formule' doorbreken? Uitgever en ontwikkelaar Ubisoft gebruikt in veel van haar franchises een visie die ook wel 'de Ubisoft formule' wordt genoemd. Het is een referentie naar de veelgebruikte open wereld die vol zit met missies en content en de implementatie van online/live-services.10 
18/01 12u45  Take-Two wil meer games van Rockstar? Met franchises als Red Dead Redemption en Grand Theft Auto heeft ontwikkelaar Rockstar goud in handen, toch is er ook een keerzijde aan deze titels: het kost jaren om ze te ontwikkelen en tussentijds brengt de studio weinig op de markt.13 
18/01 12u45  Ondanks geruchten is Left 4 Dead 3 niet in de maak Zo nu en dan komen er geruchten voorbij over titels die we maar wat graag zien verschijnen, toch is het uiterst onzeker of deze er daadwerkelijk komen. Eén van deze namen is Left 4 Dead 3.12 
18/01 12u30  Kingpin krijgt een remaster De gewelddadige first-person shooter Kingpin stamt alweer uit 1999, toch grijpt uitgever 3D Realms de PC titel nu aan om terug te laten keren als Kingpin: Reloaded.10 
18/01 12u15  DualShock 5 lijkt ook op PlayStation 4 te werken Eén van de vernieuwingen voor de PlayStation 5 moet hem in de controller gaan zitten. Deze zogeheten DualShock 5 controller heeft onder andere haptische feedback en lijkt ook bruikbaar op de PlayStation 4.
17/01 18u15  [Upd.] Children of Morta in Xbox Game Pass, andere titels eruit Voor een vast bedrag per maand laat Xbox Game Pass je tientallen games spelen, waarbij Microsoft regelmatig games toevoegt en er tegelijkertijd ook weer uit haalt.
17/01 16u00  Uitstelvirus treft ook Marvel's Iron Man VR Een virus kan behoorlijk hardnekkig zijn en langdurig aanhouden, zo blijkt ook in de game-industrie. Wist het uitstelvirus eerder deze week al drie slachtoffers te maken, daar kunnen we er nu een vierde bij optellen.
17/01 15u45  [Upd.] Children of Mortal in Xbox Game Pass, andere titels eruit Voor een vast bedrag per maand laat Xbox Game Pass je tientallen games spelen, waarbij Microsoft regelmatig games toevoegt en er tegelijkertijd ook weer uit haalt.
17/01 15u45  Jaffe verwijst naar februari voor PS5 onthulling, trekt woorden weer terug Met de afzegging van Sony bij de E3 is het natuurlijk de vraag wanneer we dan iets meer over de PlayStation 5 zullen zien of horen. Veel geruchten verwijzen naar februari en ook David Jaffe leek dit op Twitter kracht bij te zetten.
17/01 15u45  Horizon: Zero Dawn lijkt naar de PC te komen Afgelopen december kwam het gerucht naar buiten dat Horizon: Zero Dawn weleens naar de PC zou kunnen komen. Bron was de Russische YouTuber Anton Logvinov die eerder vroegtijdig wist te vertellen dat Death Stranding onderweg was naar de PC.
17/01 15u30  Cyberpunk 2077 multiplayer in 2021 en (vooralsnog) geen next-gen versies Gisteren werd bekend dat we meer geduld op moeten brengen om met Cyberpunk 2077 aan de slag te gaan aangezien het spel pas in september uit zal komen. Helaas heeft dit ook consequenties voor de multiplayer.
17/01 15u15  Bungie lanceert ‘Guardians for Australia’-fondsenwervingscampagn Bungie's ‘Guardians for Australia’-fondsenwervingscampagne is van start gegaan in de Europese Bungie Store. De campagne ondersteunt de inspanningen van Australië bij het bestrijden van de bosbranden en het redden en behouden van de wilde dieren. De bosbranden die Australië momenteel teisteren zijn verwoestend. Veel mensen hebben hun huis verloren, brandweerlieden riskeren dagelijks hun leven en naar schatting zijn honderden miljoenen wilde dieren het slachtoffer geworden van de branden.
17/01 15u00  Preview van Xbox-consolestreaming nu beschikbaar Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat de preview van Xbox-consolestreaming nu beschikbaar is voor alle Xbox Insiders in landen waar de Xbox One te koop is.
17/01 15u00  The Elder Scrolls Online introduceert Greymoor Bethesda heeft een nieuw hoofdstuk voor The Elder Scrolls Online aangekondigd, waarbij we af zullen reizen naar Greymoor in West-Skyrim en Blackreach, inclusief de jaar lange 'Dark Heart of Skyrim'-verhaallijn.
16/01 18u45  Cyberpunk 2077 uitgesteld tot september Eerder deze week werd bekend dat zowel Final Fantasy VII Remake (naar 10 april) en Marvel's Avengers (naar 4 september) zijn uitgesteld, helaas kunnen we hier nu een derde titel aan toevoegen.
Laatste update: vandaag om 13u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/01 16u30  Nieuwe kostuums voor Mii FightersIn het nieuwsbericht hieronder is te lezen dat Byleth uit Fire Emblem: Three Houses naar Super Smash Bros. Ultimate zal komen, het blijkt niet de enige aankomende toevoeging voor de game.
16/01 16u15  Byleth uit Fire Emblem naar Smash Bros.Gedurende een livestream heeft Nintendo bekend gemaakt dat Byleth uit Fire Emblem Three Houses het laatste karakter is dat toegevoegd zal worden aan Super Smash Bros. Ultimate als onderdeel van de eerste Fighter Pass.
16/01 16u15  Children of Mortal in Xbox Game Pass, andere titels eruitVoor een vast bedrag per maand laat Xbox Game Pass je tientallen games spelen, waarbij Microsoft regelmatig games toevoegt en er tegelijkertijd ook weer uit haalt.
16/01 16u00  Devil May Cry 3 krijgt Style Switching op de SwitchVanaf 13 februari is de Special Edition van Devil May Cry 3 ook te spelen op de Nintendo Switch en om dit te vieren beloofde de ontwikkelaar ons extra nieuwe features. De eerste hiervan is inmiddels bekend en betreft een nieuw 'Style Change' systeem.
16/01 16u00  Wissel van perspectief in Neko Ghost, Jump!Tijdens de Unreal Engine Game Jam worden ideeën uitgewerkt tot een kleinschalig project, sommige van deze titels krijgen echter de ruimte om door te groeien tot een volwaardige game. Dit is ook het geval bij Neko Ghost, Jump!
16/01 15u45  Ontwikkeling nieuwe God of War gestart?Middels vacatures werd er door ontwikkelaar Sony Santa Monica al gehint naar een God of War opvolger, hetgeen gezien de verhaallijn ook niet ondenkbaar is. Hoewel de game niet officieel is aangekondigd lijkt dit vervolg er toch te gaan komen.
16/01 15u45  Quantic Dream heeft verrassingen voor 2020Voor wie het nog niet door heeft: het jaar 2020 is begonnen! Bij ontwikkelaar Quantic Dream lijken ze zich dit ook nog maar net te beseffen door er nu pas een Tweet aan te wijden, toch is het vooral de vervolgtekst die onze aandacht weet te pakken.
16/01 15u30  Mortal Kombat 11 trailer schuift Joker naar vorenDat The Joker niet alleen chaos aanricht in Gotham City bewijst hij vanaf 28 januari ook in Mortal Kombat 11, op deze datum zal hij namelijk worden toegevoegd aan het roster als onderdeel van de vroegtijdige toegangsperiode voor Kombat Pack-bezitters.
16/01 15u30  Metro Redux komt naar de SwitchAfgelopen oktober liet een Portugese retailer weten dat Metro Redux naar de Nintendo Switch zou komen, waarna er later ook een PEGI rating voor dit systeem volgde en meer retailers de game gingen benoemen. Inmiddels is het dan eindelijk officieel en weten we ook wanneer de game verschijnt.
16/01 15u15  Gigantosaurs serie krijgt eigen gamePersoonlijk had ik nog nooit gehoord van de Gigantosaurs serie en een persbericht weet me te vertellen dat het om een CGI-programma gaat dat nu één seizoen telt en al is verlengd voor een tweede seizoen. Als gamers moeten we de serie eveneens gaan kennen, op 27 maart verschijnt er namelijk een spel op de PC, Nintendo Switch, Xbox One en PlayStation 4.
16/01 15u00  Legendary items in Borderlands 3 tijdelijk makkelijker te verkrijgenNog steeds op zoek naar die ene Legendary loot drop? Is er nog altijd een zeldzame vijand die je nog steeds niet verslagen hebt? Voor jou is er goed nieuws, want in de komende twee weken kun je flink loot gaan farmen in Borderlands 3!
16/01 15u00  Disintegration krijgt besloten technische betaDe besloten multiplayer technische beta voor Disintegration, de nieuwe first-person shooter van Halo co-creator Marcus Lehto’s studio V1 Interactive en Private Division, begint over een paar weken op PS4, Xbox One en pc. De open beta volgt snel na de besloten beta op 31 januari en loopt door tot 1 februari, ook op PS4, Xbox One en pc. Met beide beta's kunnen spelers twee van de drie enerverende multiplayerspeltypes testen die bij de release van de volledige game beschikbaar zullen zijn.
16/01 14u45  Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ontvangt een Battle PassHet Road to Six Invitational in-game event is terug in Tom Clancy’s Rainbow Six Siege met een nieuwe map en de eerste volledige Battle Pass. Het event vindt elk weekend plaats (donderdag tot en met zondag) vanaf vandaag tot het einde van de Six Invitational 2020, hét Tom Clancy’s Rainbow Six Siege-event van het jaar, op 16 februari.
16/01 05u15  Dragon Ball Z Kakarot lanceert zijn trailerDragon Ball Z Kakarot belooft de gehele DBZ Saga in gamevorm vast te gaan leggen. Van de momenten met Frieza tot de Cell Games en Majin Buu - Kakarot stelt je in staat al deze momenten te herbeleven.
16/01 05u15  PUBG onthult Karakin map voor seizoen zesPlayerunknown's Battlegrounds oftewel PUBG blijft zeer aanwezig op het Battle Royale front. Inmiddels is de titel toe aan zijn zesde seizoen en er wordt gelijk maar uitgepakt.
15/01 15u30  Achievements Dragon Ball Z: KakarotVanaf vrijdag kunnen Dragon Ball Z fans aan de slag met een nieuwe game binnen het universum, Kakarot genaamd. Eerder werd al bekend dat de verhaallijn zo'n 40 uur zal duren en je zelfs 100 uur in de game kunt stoppen als je alle sidequests wilt ervaren, een lange reis die je ook de nodige Achievements op zal leveren. Welke dit zijn bekijk je hieronder.
15/01 15u30  Eerste Shenmue III DLC komt 21 januariHet vorig jaar verschenen Shenmue III krijgt op 21 januari zijn eerste downloadable content onder de naam 'Battle Rally', zo heeft uitgever Deep Silver vandaag aangegeven. In de DLC dienen spelers nieuwe activiteiten uit te voeren terwijl ze het opnemen tegen andere spelers in een race tegen de klok.
15/01 15u15  Moons of Madness loopt vertraging opAfgelopen oktober verscheen Moons of Madness op de PC, toch moesten Xbox One en PlayStation 4 gamers enkele maanden geduld opbrengen voordat ook zij met de game aan de slag mochten. Nu de releasedatum bijna nabij is vraagt de ontwikkelaar ons om nog meer geduld.
15/01 05u15  ''Raze Hell'' in nieuwe DOOM Eternal trailerDOOM blijft naast de zoon der shooters (WolfenStein was toch echt eerder) ook een titel die tot de verbeelding spreekt. Hel word immers niet overtuigender gebracht dan door de heren en dames bij id Software.
14/01 16u30  Marvel's Avengers komt niet langer in meiEerder vandaag werd bekend dat de Remake van Final Fantasy VII vijf weken was uitgesteld en nu pas in april zal verschijnen. Het uitstelvirus bij Square-Enix heeft niet alleen grip gekregen op deze game.
14/01 16u15  BioShock collectie lijkt onderweg naar de SwitchOndanks de bekendmaking dat er een nieuwe BioShock in de maak is lijken we nog enkele jaren te moeten wachten alvorens de game verschijnt. In de tussentijd kun je gelukkig altijd nog de oudere titels spelen en het lijkt erop dat dit ook mogelijk zal zijn op de Nintendo Switch.
14/01 16u15  Smash Bros. livestream op donderdagSuper Smash Bros. Ultimate fans hebben iets om naar uit te kijken, aankomende donderdag zal director Masahiro Sakurai om 15:00 een videopresentatie geven over de game.
14/01 16u00  Sony met Experience PlayStation en dat brengt geruchten met zich meeTerwijl Sony eerder vandaag aankondigde de E3 over te slaan komen ze tegelijkertijd met het nieuws dat ze Experience PlayStation organiseren. Het betreft een feestevenement die een maand lang gehouden zal worden in Sony's Square winkel in New York.
14/01 16u00  Cyberpunk 2077 krijgt demake in DreamsVeel gamers kijken uit naar 16 april, de datum waarop Cyberpunk 2077 verschijnt. Tegelijkertijd hebben creatievelingen ook veel zin in 14 februari, dan kun je namelijk zelf games gaan creëren in Dreams. De twee komen in een video alvast mooi samen.
14/01 15u45  Luister als barista naar je klanten in Coffee TalkGames kunnen je naar een hoop verschillende werelden brengen. Van veteraan in een oorlog tot voetballer die het winnende doelpunt in de finale maakt. Toch kun je het ook een stuk dichter bij huis zoeken, zoals in Coffee Talk.
14/01 15u45  [E3] Microsoft wel aanwezig bij de E3Na een eerder gerucht maakte Sony vandaag officieel bekend dat ze niet aanwezig zijn bij de E3 in juni. Om mogelijke twijfel weg te nemen besluit Microsoft vrijwel direct te bevestigen dat zij wél aanwezig zijn.
14/01 15u15  Final Fantasy VII Remake uitgesteld naar aprilBij veel gamers stond de Final Fantasy VII Remake op 3 maart dik genoteerd in hun agenda, helaas kun je deze datum nu doorstrepen en vijf weken doorbladeren.
14/01 11u15  [E3] Sony laat E3 2020 aan zich voorbij gaanHet E3 is ieder jaar de ''centrale vergadering'' van de gamesindustrie. Nieuwe games worden aangekondigd, titels in ontwikkeling worden nogmaals in het zonnetje gezet en informatie over de volgende generatie consoles wordt hier vaak onthuld. Dat dit echter geen harde regel is bewijst Sony.
14/01 05u15  Release datum van The Kraken voor The Surge 2In The Surge 2 gaf ontwikkelaar Deck13 een vervolg op een actie titel die zijn pot met invloeden vooral haalde uit de Dark Souls reeks, maar dan met een stevig sci-fi sausje erover heen gegoten.
14/01 05u15  Tokyo Mirage Sessions ♯FE Encore gaat het gevecht aanTokyo Mirage Sessions ♯FE Encore, het is een hele mond vol, is een heruitgave van een titel die reeds op de Wii U verscheen. De wereld van Shin Megami Tensei en Fire Emblem komen samen in dit exclusieve Nintendo spel.
14/01 05u15  2 uur en een opening in Persona 5 ScramblePersona 5 Scramble: The Phantom Strikers is niet zomaar een Persona titel. Turnbased gameplay wordt namelijk afgewisseld met realtime gevechten die van de Dynasty Warriors reeks afkomstig zijn.
14/01 05u15  Aanpassingen voor Hypercharge: UnboxedHypercharge: Unboxed brengt het kind in ons naar boven. In deze kleurrijke shooter bevinden we ons in omgevingen die zo uit Toy Story kunnen komen.
14/01 05u15  Zelda: Breath of the Wild in de stijl van Ni no KuniZelda: Breath of the Wild is een titel die tot de verbeelding blijft spreken. Van de uitgebreide landschappen tot de uitgestrekte vergezichten - Breath of the Wild blijft een adembenemend avontuur.
14/01 05u15  Nieuwe details over Resident Evil 3 RemakeZoveel Resident Evil titels en ook een groeiend aantal remakes - Er zijn maar weinig reeksen die een dusdanig uitgebreide catalogus kunnen neerleggen. Na eerdere Remakes is het nu de beurt aan Resident Evil 3.
13/01 05u45  AO Tennis 2Toen begin 2018 AO Tennis verscheen kreeg de game niet veel aandacht. Deels had de ontwikkelaar dit aan zichzelf te danken, ondanks een goede fundering was er namelijk het nodige mee mis. Het is de studio te prijzen dat ze verder bleven bouwen en deze kennis nu hebben meegenomen voor een vervolg.
13/01 05u45  Dragon Ball Z Kakarot trailer gaat in op Soul Emblems en Community BoardsLater deze week verschijnt Dragon Ball Z Kakarot, toch heeft Bandai Namco nog meer te vertellen over de titel en brengt dan ook een nieuwe trailer uit die in gaat op een tweetal elementen, te weten de Soul Emblems en de Community Boards.
13/01 05u45  Days Gone meest gedownloade exclusive op PSN in 2019Het jaar 2019 hebben we nu al bijna twee weken achter ons liggen, toch blikken we vandaag nog eens terug. Sony heeft namelijk de officiële PlayStation Network download chart naar buiten gebracht en ondergebracht in vier categorieën, namelijk PlayStation 4 games, PlayStation VR Games, Free-to-play games en DLC/Uitbreidingen.
13/01 05u45  Sony wil Ruben Fleischer als Uncharted regisseurEind vorig jaar werd bekend dat de Uncharted film mogelijk (wederom) vertraging op zou lopen nadat de regisseur niet langer betrokken was bij het project. Sony lijkt in ieder geval niet lang te wachten om een opvolger aan te wijzen.
12/01 16u00  Dragon Quest Builders 2‘De ideale sequel’ is hoe ik Dragon Quest Builders 2 een half jaar geleden beschreef. Destijds genoot ik van deze titel op de Nintendo Switch, ondanks de technische minderheden als complexe constructies die veelal vanzelfsprekend gepaard gingen met dalingen in de framerate. Dit soort problemen blijven gelukkig geheel achterwege in de PC versie van deze titel, die nu op Steam verkrijgbaar is.
12/01 10u45  Jason Schreier: 'PS5 krijgt exclusives bij launch'Eerder deze week maakte Microsoft bekend dat de nieuwe Xbox Series X niet gepaard zal gaan met exclusieve gamers. Sterker nog, in de eerste één á twee jaar zullen de te verschijnen games ook gewoon speelbaar zijn op de Xbox One consoles.
11/01 12u15  Krijgen we een PlayStation 5 event in februari?In ons eerdere nieuwsbericht is te lezen dat Sony wellicht plannen heeft om de E3 dit jaar wederom over te slaan. Dit zou betekenen dat we het zonder verdere onthulling van de PlayStation 5 moeten doen, toch hoeven we mogelijk niet lang te wachten voordat we meer informatie krijgen over de console.
11/01 11u45  [E3] Sony slaat de E3 dit jaar over?Veel gamers hebben de E3 in hun agenda genoteerd staan, het evenement in juni waarbij de verwachting is dat Sony en Microsoft meer openheid van zaken geven over hun nieuwe consoles. Als we een nieuw gerucht mogen geloven is het echter nog maar de vraag of dit daadwerkelijk het geval zal zijn.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Take-Two wil meer games van Rockstar?18/01 12u45 - Gamed: Met franchises als Red Dead Redemption en Grand Theft Auto heeft ontwikkelaar Rockstar goud in handen, toch is er ook een keerzijde aan deze titels: het kost jaren om ze te ontwikkelen en tussentijds brengt de studio weinig op de markt.
12x Ondanks geruchten is Left 4 Dead 3 niet in de maak18/01 12u45 - Gamed: Zo nu en dan komen er geruchten voorbij over titels die we maar wat graag zien verschijnen, toch is het uiterst onzeker of deze er daadwerkelijk komen. Eén van deze namen is Left 4 Dead 3.
10x Kingpin krijgt een remaster18/01 12u30 - Gamed: De gewelddadige first-person shooter Kingpin stamt alweer uit 1999, toch grijpt uitgever 3D Realms de PC titel nu aan om terug te laten keren als Kingpin: Reloaded.
10x Herstructurering moet 'Ubisoft formule' doorbreken?18/01 13u00 - Gamed: Uitgever en ontwikkelaar Ubisoft gebruikt in veel van haar franchises een visie die ook wel 'de Ubisoft formule' wordt genoemd. Het is een referentie naar de veelgebruikte open wereld die vol zit met missies en content en de implementatie van online/live-services.
8x DualShock 5 lijkt ook op PlayStation 4 te werken18/01 12u15 - Gamed: Eén van de vernieuwingen voor de PlayStation 5 moet hem in de controller gaan zitten. Deze zogeheten DualShock 5 controller heeft onder andere haptische feedback en lijkt ook bruikbaar op de PlayStation 4.
1x Ontwikkeling nieuwe God of War gestart?16/01 15u45 - Gamed: Middels vacatures werd er door ontwikkelaar Sony Santa Monica al gehint naar een God of War opvolger, hetgeen gezien de verhaallijn ook niet ondenkbaar is. Hoewel de game niet officieel is aangekondigd lijkt dit vervolg er toch te gaan komen.
0x [E3] Sony slaat de E3 dit jaar over?11/01 11u45 - Gamed: Veel gamers hebben de E3 in hun agenda genoteerd staan, het evenement in juni waarbij de verwachting is dat Sony en Microsoft meer openheid van zaken geven over hun nieuwe consoles. Als we een nieuw gerucht mogen geloven is het echter nog maar de vraag of dit daadwerkelijk het geval zal zijn.
0x Krijgen we een PlayStation 5 event in februari?11/01 12u15 - Gamed: In ons eerdere nieuwsbericht is te lezen dat Sony wellicht plannen heeft om de E3 dit jaar wederom over te slaan. Dit zou betekenen dat we het zonder verdere onthulling van de PlayStation 5 moeten doen, toch hoeven we mogelijk niet lang te wachten voordat we meer informatie krijgen over de console.
0x Jason Schreier: 'PS5 krijgt exclusives bij launch'12/01 10u45 - Gamed: Eerder deze week maakte Microsoft bekend dat de nieuwe Xbox Series X niet gepaard zal gaan met exclusieve gamers. Sterker nog, in de eerste één á twee jaar zullen de te verschijnen games ook gewoon speelbaar zijn op de Xbox One consoles.
0x Dragon Quest Builders 212/01 16u00 - Gamed: ‘De ideale sequel’ is hoe ik Dragon Quest Builders 2 een half jaar geleden beschreef. Destijds genoot ik van deze titel op de Nintendo Switch, ondanks de technische minderheden als complexe constructies die veelal vanzelfsprekend gepaard gingen met dalingen in de framerate. Dit soort problemen blijven gelukkig geheel achterwege in de PC versie van deze titel, die nu op Steam verkrijgbaar is.

Statistieken

Artikels:
29443
Gelezen:
26399
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven