maandag 23 oktober 2017, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Gamequarter.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u15
 

Gamequarter.be

Verbergen Tonen
23/10 19u00  Releasedatum Dragon Ball FighterZ bekend De releasedatum van Dragon Ball FighterZ is bekendgemaakt. Bandai Namco heeft via de officiële kanalen laten weten dat de beat 'em up op 26 januari in de schappen zal verschijnen voor de Xbox One, PC en PlayStation 4. De doorgewinterde fan heeft op die dag verschillende mogelijkheden. Zo kan de FighterZ Edition worden aangeschaft, waarin een season pass zit die je acht extra personages zal opleveren. De Ultimate Edition geeft je ook een commentator voice pack en Anime Music Pack. Laatsgenoemde bevat elf nummers van de anime zelf. Het pre-orderen van digitale edities legt je ook geen windeieren, daar het je toegang geeft tot SSGSS Goku en SSGSS Vegeta. Ook krijg je toegang tot de open beta van januari. Als je een pre-order van één van de digitale versies plaatst krijg je ook vroegtijdig toegang tot SSGSS Goku en SSGSS Vegeta, samen met twee exclusieve lobby avatars. Verder krijg je bij een pre-order toegang tot de exclusieve Eary Access van de open beta die voor januari gepland staat.
23/10 08u15  Halloween arriveert in Paragon Er bestaat een gezegde dat stelt dat men beter laat dan nooit kan komen, en bij de ontwikkelaar van Paragon hebben ze dat van harte genomen. We kregen daarom een trailer over hun Halloween-evenement, negen dagen nadat het begon. Gelukkig voor geïnteresseerden spelers duurt het evenement nog bijna net zo lang, een kleine acht dagen, tot 31 oktober 2017. We besloten daarom de video alsnog maar te plaatsen. De skins in de video ogen immers wel erg cool.10 
23/10 08u00  Reviewers raden Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser’s Minions aan in deze video Wanneer je een game maakt die over de hele wereld lof krijgt, wil je dat natuurlijk niet onder stoelen of banken steken. Daarom werd er ooit zoiets als een accolades trailer in het leven geroepen. En daarvan heeft Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser’s Minions er nu een gekregen. In de video zien we onder andere citaten en scores van Attack of the Fanboy en Game Rant voorbijkomen, die tonen dat de GameBoy Advance game ook op de Nintendo 3DS nog meer dan het spelen waard is.13 
23/10 08u00  Nieuwe screenshots van Dragon Ball: FighterZ tonen schurken in actie Lees meer >
22/10 23u30  Misleidende Gran Turismo: Sport trailer offline gehaald door Sony Voor de release van Gran Turismo: Sport kondigde Sony met veel bombarie aan dat de game compatible zou zijn met de PlayStation VR headset. Een trailer waarin je met meerdere supercars over een circuit racet complementeerde de aankondiging, maar blijkt nu een verkeerd beeld te schetsen. Sony heeft de beelden daarom offline gehaald. Na de release van Gran Turismo: Sport kwamen al snel de eerste signalen dat racen met de PSVR weinig meer was dan een techdemo. Spelers kunnen het slechts tegen een andere wagen opnemen, wat een heel andere ervaring geeft dan een ''echte'' race. Gamers voelden zich dan ook nogal bekocht. En gezien Sony nu probeert verdere schade te voorkomen, bekennen ze daarmee schuld. Of er sprake is van bewuste misleiding of een fout, doordat de feature tijdens development bijvoorbeeld is aangepast door beperkingen, zullen we vermoedelijk nooit weten. Dat de trailer nu pas verwijderd wordt is echter wel opmerkelijk. Een wijziging van deze schaal zou immers al een tijd bekend moeten zijn. Interne miscommunicatie misschien? Wat denken jullie?  
22/10 21u30  Tatoeëerder klaagt voor de tweede keer Take-Two aan Solid Oak, een Amerikaanse tatoeëerder, klaagt Take-Two voor de tweede keer aan voor schending van zijn copyright. En net zoals de vorige keer heeft hij zijn pijlen gericht op 2K Games' NBA-serie. Concreet gaat zijn aanklacht deze keer over NBA 2K18, waarin verschillende spelers te zien zijn die versierd zijn met zijn inktkunstwerken. Onder andere LeBron James en Kobe Bryant kozen ervoor om hun vel door Oak te laten bewerken, hetgeen logischerwijs dus ook te zien is in NBA 2K18. De artiest is echter niet zo blij met de gratis publiciteit. Wie een tattoo van Solid Oak wilt moet namelijk een overeenkomst tekenen, waarin staat dat hij als de originele maker alle rechten blijft behouden, waaronder copyright. 2K Games zou die in zijn ogen schenden door de tatoeages virtueel na te maken zonder hem daarvoor te vergoeden. Hij eist daarom een forse schadevergoeding van 2K Games' moederbedrijf. Of die gaat krijgen is echter de vraag. Zoals al werd aangehaald, heeft Oak eerder deze aanklacht ingediend, toen betreffende de gehele NBA 2K-serie. De rechter oordeelde toen echter in zijn nadeel, toen die stelde dat er geen sprake was van copyrightschending. De kans is dan ook groot dat ook deze zaak met een sisser afloopt.
22/10 12u00  Star Wars HQ praat je bij over de singleplayer van Star Wars: Battlefront II Star Wars: Battlefront II gaat een singleplayer-avontuur krijgen, dat weten we al tijden. Het spel blijft echter voornamelijk een multiplayer-aangelegenheid, waardoor nieuwtjes over het verhaal nogal ondergesneeuwd worden. Gelukkig hadden ze bij Star Wars HQ een grote schep liggen. Het YouTube-kanaal heeft namelijk alle belangrijke recente informatie over de singleplayer van DICE's game pakt en gebundeld in een video, die je hieronder kan vinden. Onder andere collectibles, loadouts en je drone komen in een kleine vijf minuten ter sprake.
22/10 11u45  Japan krijgt wederom prachtige exclusieve Pokémon goodies Anime-fans en JRPG-liefhebbers weten het al langer: hier in Europa trekken we altijd aan het kortste eind. Daarom is het maar goed dat er websites als Play-Asia en Tokyo Otaku Mode zijn, waarmee we onze collectie kunnen verrijken. Of de replica's van de Water Stone, Thunder Stone en Fire Stone uit het Pokémon-universum ook hun weg gaan vinden naar deze websites is natuurlijk nog maar de vraag, maar gezien er een kans is konden we jullie ze niet onthouden. Deze stenen, welke gebundeld in een doos ongeveer € 40,- kosten, zijn namelijk bijzondere objecten voor eenieder die de franchise een warm hart toedraagt. En geef toe; ze zijn ook wel erg mooi.
22/10 11u30  FunQuarter #178                                                         Een ondergewaardeerde klassieker                                                  De makers van Goat Simulator presenteren:                                                            Nog zo'n klassieker                                                                           Best glitch ever                                                           Luie zak                                                                          Wij voelen ons niet aangesproken                                                            Er zitten een paar verrassingen bij                                                               Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                              Yeah! Research bitch!            
21/10 13u30  Middle-Earth: Shadow of War Eind 2014 wist Monolith Productions ons in samenwerking met Warner Bros. te verrassen met Middle-earth: Shadow of Mordor. Tenminste, mij verraste de game allerminst. Terwijl ik met mijn collega’s op de Gamescom rondstruinde, was ik eigenlijk de enige van de redactie die brood zag in de game. Een akelig lange wachtrij en gamesessie later deed mijn collega’s niet van mening veranderen, maar voor mij was het duidelijk: hier wordt aan iets moois gewerkt. Met een 8,5 beloonde ik de game voor zijn vernieuwende Nemesis-systeem, oerdegelijke gameplay en vermakelijk lange speelduur. Kan Shadow of War op dit succes voortborduren, of is het tijd om ermee te stoppen? Met Middle-earth: Shadow of War gaan de ranger Talion en de geest van de elf Celebrimbor op pad om Sauron voor eens en voor altijd naar de verdoemenis te helpen. Hiervoor wordt een gloednieuwe ring gesmeed, waarmee de strijd tegen de duistere heer himself een stuk makkelijker zou moeten zijn. De spin Shelob (in het spel vaker als beeldschone vrouw in beeld dan als spin) pakt de ring echter af en speelt een spel met Talion en Celebrimbor. Het duurt niet lang voordat ook zij inziet dat de ring nodig is om Sauron voor eens en voor altijd te verslaan. Orc captains met een ziel En dat doe je natuurlijk niet alleen. Met het Nemesis-systeem toonde Monolith Productions aan dat het hebben van vijanden en het opbouwen van relaties kan leiden tot een geheel nieuwe ervaring. Captains die je had verslagen konden in Shadow of Mordor terugkeren om wraak te nemen. Mocht je de captain in de fik hebben gestoken, dan kwam hij met flinke brandwonden wraak nemen. Daarnaast zorgde het systeem voor een duidelijke pikorde, die jij in de war kon brengen door captains en warlords te verslaan of over te nemen. Overgenomen orcs zorgden ervoor dat je soms wat extra handen had wanneer je een vervelende tegenstander moest verslaan. In Shadow of Mordor wisten de captains ons te bekoren, maar met Shadow of War laat de ontwikkelaar eigenlijk zien hoe oppervlakkig het origineel op sommige vlakken was. Captains zijn nu namelijk lid van een tribe, die zo zijn voordelen heeft. Daarnaast is het aantal zwaktes en sterktes van orcs uitgebreid en kunnen ze op verschillende manieren ten tonele verschijnen. Een ‘ambush’ wanneer je het niet verwacht komt veelvuldig voor. In dit soort gevallen verschijnt een captain vanuit het niets om je een tik in je rug te geven. In Shadow of War ben ik mede hierdoor dan ook veel vaker op de vlucht geslagen dan in het eerste deel. Dit heeft overigens ook te maken met de mogelijkheid om een moeilijkheidsgraad te kiezen in Shadow of War. Waar je in Shadow of Mordor end-game nog weinig van je tegenstanders had te duchten, is dat op de hoogste moeilijkheidsgraad in Shadow of War wel anders, zo ervaarde ondergetekende. Het is wel weer een kleine aanpassing die ervoor zorgt dat Shadow of War een betere game is dan zijn voorganger. Goed begin, en dan… Het mooie van een recensie wat later online zetten, is de mogelijkheid om te bekijken wat de eerste reacties zijn op een spel. Wat zegt de community, en wat zeggen onze collega’s? Over het algemeen wordt er vooral gefit op het verhaal dat Shadow of War herbergt. Hier kan ik mij deels in vinden. Shadow of War begint namelijk ijzersterk met enkele goede scènes, maar richting het eind speelt de gameplay an sich een grotere rol dan het verhaal. Wat er wordt verteld is niet meer interessant, het gaat enkel nog om het aanvallen van forten en afslachten van orcs. Het idee lijkt er dus wel te zijn geweest, maar dit wordt niet het hele spel doorgezet. Dat Monolith Productions wel moeite heeft gedaan om zich in de folklore te verdiepen, blijkt wel uit alle items en zij-informatie die in het spel te vinden is. Hiervoor is het dan ook te rade gegaan bij enkele leden van de fanclub van J.R.R. Tolkien. Groot, groter, grootst Waar je in Shadow of Mordor toewerkte naar het afslachten van Warchiefs en enkele handlangers van Sauron, werk je in Shadow of War naar iets heel anders toe: sieges. In deze sieges probeer je met overgenomen captains een overlord van een regio af te zetten. Dit doe je door een fort te bestormen. Je kunt zelf kiezen welk van je captains je vergezellen en of ze enkele upgrades krijgen. Vervolgens probeer je Victoy Points binnen het fort te vergaren. Dit doe je door bepaalde punten binnen het fort gedurende een bepaalde tijd in te nemen. Lukt dit, dan wacht je het gevecht met de overlord. Deze kan gezien worden als een eindbaas die je het vuur aan de schenen legt. De sieges doen je beseffen dat het spel in schaal is toegenomen. Er verschijnen tientallen orcs op het scherm (denk dus niet aan veldslagen met honderden vijanden) en captains vliegen je om de oren. Denk daar de Graugs en Caragors van het eerste deel en de nieuwe draken van Shadow of War bij en je weet dat het druk wordt. In al deze chaos is het soms even zoeken naar je targets en lijkt het soms iets teveel van het goede, maar dit wordt over het algemeen al snel vergeven door de charme van het spel. Niet alleen de sieges laten zien dat het spel groter en beter is. Ook Talion kan nu veel nauwkeuriger worden voorzien van upgrades, waardoor je echt kunt upgraden naar je eigen speelstijl. Daarnaast is het aantal missies en collectibles aanzienlijk, waardoor je ook in dit deel weer genoeg te doen hebt. Ook online kun je aan de slag met het bestormen van andermans forten. Hiervoor kun je door middel van microtransacties je kansen vergroten, maar dit is geheel optioneel. In mijn gehele playthrough heb ik geen moment last gehad van microtransacties en er nooit over nagedacht er iets mee te doen. Conclusie:  Middle-earth: Shadow of War is groter en beter dan zijn voorganger. Het spel biedt verschrikkelijk veel om te doen en zorgt daarvoor soms voor wat chaos. Dit leidt af, maar de charme van het spel doet je dit toch vergeven. Het verhaal begint sterk maar zwakt gedurende het spel af door de grote hoeveelheid aan missies en collectibles die het spel rijk is. Het Nemesis-systeem is weer uitgediept en grootser, wat met de toevoeging van moeilijkheidsgraden (zeker de moeilijkste!) weer een ware toevoeging is. Middle-earth: Shadow of War is meer dan een prima game die je eigenlijk wel eens geprobeerd moet hebben.
21/10 10u15  Haal je SteelSeries gaming gear nu spotgoedkoop bij iBood Zoals elke gamer al weet, is het apparaat waar je jouw spel mee bestuurd minimaal net zo belangrijk als de daadwerkelijke game. En dus kun je niet beknibbelen op de kwaliteit ervan. Tenzij er gewoon een mooie aanbieding is natuurlijk. Een aanbieding zoals SteelSeries muizen of een mechanisch toetsenbord met kortingen die oplopen tot 66%. En dat is precies wat iBood tot morgenavond heeft. Concreet gaat het om de volgende artikelen: SteelSeries Rival Opt. Muis - € 19,95 (normaal € 59,-) SteelSeries SenseI Laser Muis- € 29,95 (normaal € 79,-) SteelSeries 6G v2 Toetsenbord - € 49,95 (normaal € 99,-) Twijfel niet te lang voor je hier je bestelling plaatst, want zoals altijd bij iBood geldt op is op. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door iBood of SteelSeries, noch zijn die op de hoogte van het bestaan van dit bericht.
21/10 10u00  Wreckfest toont teken van leven, wij tonen Early Access screenshots Lees meer >
21/10 09u45  De grootste The Legend of Zelda-collectie ter wereld is behoorlijk imposant Gamen en verzamelen gaan samen als Nintendo en Mario, of in dit geval The Legend of Zelda. Er is namelijk een nieuw Guinness World Record gevestigd voor de grootste collectie van The Legend of Zelda-spullen. De recordhouder is de Noorse Anne Marta Harnes, die maar liefst 1816 voorwerpen in haar collectie heeft volgens Guinness, al zegt ze zelf dat het er meer zijn. Vermoedelijk tellen zij de dubbele voorwerpen die we in de video zien echter niet mee. Maar zelfs zonder die extra voorwerpen is de collectie imposant, zowel kwalitatief als qua grootte.
20/10 08u00  Als Pikachu verklede man sluipt terrein Witte Huis binnen Het lijkt erop dat deze vrijdagochtend een ongepland Pokémon-thema heeft gekregen. Dit nieuwtje heeft echter niets te maken met de games, anime-serie, trading card game, mobiele app of iets dergelijks. In plaats daarvan gaat het over een man die besloot dat hij beroemd wilde worden op YouTube door het Witte Huis binnen te dringen...terwijl hij een knalgele pet Pikachu-pet droeg en een knuffel van de Pokémon bij zich had. Het is maar hoe je je fifteen minutes of fame wilt hebben.
20/10 07u45  Reserveer Pokémon: Ultra Sun & Ultra Moon bij Game Mania voor gratis Quick Balls Terwijl wij nog steeds met jaloezie naar de pre-order bonus kijken die Japanners krijgen bij Ultra Sun en Ultra Moon, komt de release snel dichterbij. En dus zijn we eens gaan kijken er hier te halen valt. De resultaten waren...voorspelbaar. Game Mania biedt namelijk bij een reservering van de games een code voor twaalf Quick Balls, dezelfde actie die ze ook al hadden voor de oorspronkelijke Pokémon: Sun en Moon-games. Maar je mag een gegeven paard nu eenmaal niet in de bek kijken. Mocht je dus willen profiteren van deze actie, dan kun je dat hier doen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Game Mania, Nintendo of Game Freak, noch zijn die op de hoogte van het bestaan van dit bericht.
Laatste update: vandaag om 19u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/10 07u30  Het is officieel: Hoenn-Pokémon komen naar GOWe wisten het eigenlijk al langer, met Niantic heeft het nu officieel aangekondigd: deze Halloween komen Pokémon van de derde generatie spoken in de straten. In de video die dit onthult zien we dat Shuppet, Sabeleye, Duskull, Banette en Dusclops vanwege Halloween aan de game worden toegevoegd, samen met de speciale Pikachu waar we al eerder over speculeerden. Dus zelfs al ga je niet trick or treating, dan nog heb je nu geen reden meer om binnen te blijven.
19/10 14u45  Electronic Arts trekt de stekker uit Visceral GamesVisceral Games, de ontwikkelaar die onder de vlag van Electronic Arts games als Dead Space, Dante's Inferno en Battlefield: Hardline tot leven bracht, zal spoedig zijn deuren sluiten. EA heeft namelijk besloten dat het hun enige project ergens anders onder gaat brengen. Dat kondigt de uitgever aan op hun website. De naamloze Star Wars-game die Visceral Games aan het ontwikkelen was bleek niet voldoende aansluiting te vinden bij de playtesters, wat Electronic Arts heeft doen besluiten dat het project een andere weg in moet slaan. Visceral Games werd echter niet als de juiste partij hiervoor geacht, met als gevolg dat de studio zonder een game achterbleef. Uitgever EA besloot vervolgens om geen nieuwe projecten bij hun dochterbedrijf onder te brengen, maar in plaats daarvan het personeel over hun andere studio's te verdelen en Visceral Games te ontmantelen, waarmee een einde komt aan hun bijna twintig jaar lange carrière.
19/10 07u00  Moonlighter laat zich weer eens zienLees meer >
19/10 07u00  Er is een hoop DLC voor Dragon Ball: Xenoverse 2 op komstDragon Ball: Xenoverse 2 zal op korte termijn van een hoop DLC worden voorzien. Dat blijkt uit een artikel van het Japanse magazine V-Jump. Volgens het artikel zullen Android 13 en Tapion, twee karakters die enkel in de films van Dragon Ball Z verschenen, beschikbaar worden gesteld middels een gratis download, naast een costume pack met outfits uit Universe 2 en Universe 11, verwijzend naar Dragon Ball: Super. Ook zal een nieuwe stage genaamd Hero Colosseum als gratis DLC beschikbaar worden gesteld, komt er een nieuw stuk verhaal en keren figure-based battles terug. Op welke termijn dit allemaal gebeurd, dat is echter niet duidelijk.  
19/10 06u45  Een voorproefje van Sea of Thieves' artbook vind je hierLees meer >
18/10 21u00  DLC zorgt voor nieuwe uitdagingen in Mario + Rabbids: Kingdom BattleOude bekenden keren terug in het Ultra Challenge Pack voor Mario + Rabbids: Kingdom Battle. Chain Chomps, Boo’s, opspattend lava en razende tornado’s worden echter vergezeld door nieuwe vijanden, soms gespeeld door de Rabbids, die het Mario en zijn vrienden moeilijk gaan maken. De DLC zal een nieuwe co-op campagne introduceren, samen met acht extra pittige uitdagingen. Deze nemen ons mee naar klassieke locaties zoals een vulkaan, woestijn en spookhuis. Ben jij er klaar voor om de uitdaging alleen of met vrienden aan te gaan in Mario + Rabbids: Kingom Battle?
18/10 13u30  De koude oorlog warmt op in World of TanksDat de koude oorlog nooit tot een derde wereldoorlog heeft geleid is een feit waar we als mensheid heel blij mee mogen zijn. De spanningen destijds hadden ongetwijfeld een allesvernietigende nucleaire oorlog als gevolg gehad. Een oorlog zoals we zien in World of Tanks. In de War Stories mode van de game duiken we ditmaal in de huid van een soldaat genaamd Kennedy, die in Cuba vecht nadat de koude oorlog escaleert. En zoals voorspelt duurt het niet lang voor de eerste atoombom valt.
18/10 13u15  The Surge krijgt nieuwe speeltjes middels gratis DLCOuders zeggen hun kinderen altijd dat ze niet met vuur moeten spelen. In The Surge wordt dat echter niet enkel aangeraden, maar worden ook nog ijswapens in de mix gegooid. De Fire & Ice Weapon pack, de eerste DLC voor de game, voegt vijf wapens van beide types aan de game toe, waar spelers naar hartenlust vijanden mee kunnen verpulveren. En daarvoor hoef je geen cent te betalen. De pack is namelijk helemaal gratis. De vuurwapens komen van fabrikant MG en zijn bedoeld als militaire wapens. Ze zijn dan ook een stuk krachtiger dan vergelijkbare CREO-creaties, al is de bijkomende elementschade vrij laag. Het tegenovergestelde kan gezegd worden van de ijswapens. Zij hebben juist lage fysieke schade, maar zeer krachtige element stats. Dat is ook niet gek, aangezien CREO R&D ze ontwikkelde om de kou van de ruimte te simuleren. Bovendien geven ze ook een passieve levensbonus. Na het installeren van de DLC zul je een memo en nieuwbrief in je inventory vinden, die hints geven over waar je de wapens kunt verkrijgen. Happy hunting!
18/10 08u15  Mushroom Wars 2 is nu ook speelbaar op LinuxFans zijn belangrijk voor elke community. Zonder consumenten heb je als bedrijf immers geen inkomsten, en zonder inkomsten heb je geen toekomst. Zillion Whales luisterde daarom goed naar de wensen van zijn community. Een van die wensen, ondersteuning voor Operating System Linux, is nu vervuld na slechts tien dagen na release. Dat valt te lezen op het persportaal van de ontwikkelaar. De game werd al ondersteund door zowel Mac als Windows, wat betekent dat het nu op alle grote OS speelbaar is.
18/10 08u00  Overturn lanceert met kortingOverturn, een kersverse virtual reality game van YJM Games, viert diens Steamlaunch in stijl. Tot en met 24 oktober 2017 is de game namelijk in prijs verlaagd. Gedurende deze openingsweek betaal je slechts € 25,19 voor het spel, wat neerkomt op een reductie van tien procent ten opzichte van de normale prijs van € 27,99. Dat is allicht niet de grootste korting, maar elke cent is meegenomen toch? Klik daarom hier als je de game in huis wilt halen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Steam, YJM Games of Studio HG, noch zijn die op de hoogte van het bestaan van dit bericht.
18/10 08u00  Geluk is geen toeval in de nieuwe trailer van The FlashGeluk is volgens vele een ander woord voor toeval; kans zelfs. Dat geldt echter niet in het universum van The Flash. Een vrouw genaamd Hazard kan namelijk het geluk uit haar omgeving onttrekken en maakt het Barry en zijn team daarmee erg moeilijk, vooral om de gevolgen steeds heftiger worden. Is The Flash snel genoeg om een einde aan haar capriolen te maken?
17/10 23u15  Vecht voor vaderlandsliefde in de launch trailer van Wolfenstein II: The New ColossusDe release van Wolfenstein II: The New Colossus is nog een kleine tien dagen van ons verwijderd, maar dat is voor Bethesda geen reden om ons langer van een launch trailer te onthouden. Grijp dus de dichtstbijzijnde wapens, zet je war face op en sluit je aan bij het verzet en B.J. Blaskovic om de Verenigde Staten te ontdoen van de bratwurstvretende bezetters. Overleef jij deze oorlog?
17/10 21u30  Zillion Whales stelt de soundtrack van Mushroom Wars 2 beschikbaar als downloadKrijg je maar geen genoeg van de deuntjes van Mushroom Wars 2, maar zou je ze ook weleens willen horen zonder de strijdende paddenstoelen erdoorheen? Dan ben je niet de enige. Zillion Whales heeft daarom nu de soundtrack van de game als losse download op Steam gezet. Helaas is de download van de soundtrack niet gratis. Spelers die hun handen willen leggen op de creaties van Konstantin Chistyakov, moeten daarvoor € 1,99 neerleggen. Met acht nummers is dit echter in verhouding goedkoper dan menig album op iTunes. Je weet dus waar je moet zijn voor je nieuwe oorlogsmars.
17/10 09u30  Fortnite's Battle Royale mode passeert tien miljoen spelersHoewel redelijk wat heibel is tussen Fortnite en internetsensatie PlayerUnknown's Battlegrounds, lijken gamers zich daar maar weinig van aan te trekken. In een kleine twee weken tijd passeert het spel van Epic Games namelijk al de magische grens van tien miljoen spelers. Een mijlpaal als dit moet natuurlijk gevierd worden en dus flanste de studio een infographic over de speelsessies tot nu toe in elkaar. En natuurlijk kun je die hieronder vinden.
17/10 09u30  Red South Park van het kwaad in de launch trailer van The Fractured But WholeLaat DC voor wat het is en vergeet Marvel. Vandaag verschijnt dan toch eindelijk de videogame van dé ultieme superheldenfranchise: South Park. Sluit je aan bij Coon & Friends en ga cultisten, corrupte priesters en politieagenten, hoeren en de Freedom Pals te lijf met je bovenmenselijke scheetkrachten, terwijl je het iconische dorpje verkent op zoek naar de vele, vele easter eggs en bekende personages.
17/10 09u15  République VR's soundtrack zal op drie manieren te krijgen zijnAfgelopen week schreven we over de soundtrack van République VR, die met een gratis exemplaar van de game zou komen. Dat is echter niet de enige manier om de muziek te bemachtigen. We vergaten namelijk per abuis te vermelden dat de soundtrack ook op iTunes en CD zou verschijnen, zij het wel zonder de extra's van de vinyl-versie. Dit betekent echter ook dat je voor deze versies slechts $10 betaalt, slechts veertig procent van de $25 van de vinyl-versie.
16/10 15u00  Dying Light wordt verrijkt met nieuwe wapensDying Light is alweer een aantal jaar beschikbaar, wat in game-termen betekend dat de game alweer verouderd is. Techland lijkt echter nog niet klaar om hun kindje op te geven. In de hoop de game weer even nieuw leven in te blazen werden daarom nieuwe wapens ontwikkeld, welke middels een gratis update aan het spel zullen worden toegevoegd, in de hoop dat gamers hiermee zullen gaan experimenteren. Zo is er bijvoorbeeld de Fenris Axe, een gigantische bijl die combo's opbouwt bij het afhakken van ledematen. Verder is er de Kaui Dagger, die een snelheidsbonus geeft bij parkouracties en de Ace in de Hole revolver, die headshots beloond met een extra krachtige aanval. Naar welke gaat jouw voorkeur uit?
16/10 13u15  Dit is de onhandigste manier om Tetris te spelenDat Tetris een klassieker is, blijkt wel uit het feit dat de game op nagenoeg elk denkbaar platform te spelen is. Gamers met consoles, handhelds, smartphones of pc komen ongetwijfeld aan hun blokstapelende trekjes met een van de vele versies van de game. Je kunt nu echter ook in je auto spelen. In de busjes van het Russische GAZelle Next zit namelijk een display waarop, je raadt het al, Tetris kunt spelen. Daar moet je echter wel wat voor doen. Het spel openbaart zich namelijk enkel wanneer je de volgende stappen doorloopt: Doe de sleutel in de ontsteking en start de auto Activeer het rechterknipperlicht voor drie keer knipperen Klik tweemaal op de odometer resetknop Duw vijf keer de koppeling naar voren Ga met de motor naar 2000 rPM terwijl het linkerknipperlicht aandoet. Hoe Tetris in een auto speelt zie je onderstaande video, en als je het ons vraagt is het wellicht wel de onhandigste manier ooit.
16/10 10u45  Er zijn uitgebreide DLC-plannen voor Gran Turismo: SportGran Turismo: Sport zal na release voorzien worden van meerdere DLC-pakketten, die onder andere nieuwe tracks en auto's zullen toevoegen. Dat liet Kazunori Yamauchi op Twitter weten. Bij het beantwoorden van vragen van fans gaf Yamauchi te kennen dat er DLC-pakketten met nieuwe racebanen, nieuwe Super GT-wagens, vintage auto's en ''andere auto's'' zullen verschijnen, al kwam hij niet met concrete voorbeelden. Ook weten we niet om hoeveel pakketten het gaat, of ze gratis en / of betaald zijn en wanneer ze verschijnen. Dat zal de tijd echter ongetwijfeld gaan leren.
16/10 07u45  Dead End Job komt naar Nintendo SwitchIn maart van dit jaar werd Dead End Job, een kruising tussen de Ghostbusters en een bullet hell shooter, aangekondigd voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. En daar blijft het niet bij. Ontwikkelaar Antfarm heeft namelijk laten weten dat Dead End Job ook klaargestoomd wordt voor de Nintendo Switch, waar het in 2018 voor moet verschijnen. Daarmee is de releasedate al net zo breed als de andere versies.
16/10 07u45  BlazBlue: Cross Tag Battle introduceert drie nieuwe karaktersBlazBlue: Cross Tag Battle heeft alle ingrediënten in huis om een absolute topgame te worden. Niet enkel heeft het Arc System Works aan het roer, experts als het aankomt op fighting games, maar heeft tevens karakters uit zowel BlazBlue, Persona als Under-Night die komen opdraven. In deze trailer onthullen twee nieuwe karakters uit het BlazBlue-universum zich als speelbare karakters, welke fans zelfs zonder naam zullen herkennen als Rachel en Hazama. Dat is echter niet alles. Ook Weiss Schnee, een van de vier hoofdpersonen uit RWBY, zal als een gastpersonage mee komen vechten en voegt zich daarmee bij haar teamgenoot Ruby.
16/10 07u30  Laat alles vallen voor Call of Duty: WWIIMet WWII keert Call of Duty eindelijk na jaren in de toekomst vertoeven terug naar het verleden, en daar zijn de gamers in deze video maar wat blij mee. Grijp dus je controller, bel, e-mail of app je oude ploeg, en maak je klaar voor het ouderwets afschieten van nazi's én andere spelers, wanneer Call of Duty: WWII aankomende verschijnt voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Reviewers raden Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser’s Minions aan in deze video23/10 08u00 - Gamequarter.be: Wanneer je een game maakt die over de hele wereld lof krijgt, wil je dat natuurlijk niet onder stoelen of banken steken. Daarom werd er ooit zoiets als een accolades trailer in het leven geroepen. En daarvan heeft Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser’s Minions er nu een gekregen. In de video zien we onder andere citaten en scores van Attack of the Fanboy en Game Rant voorbijkomen, die tonen dat de GameBoy Advance game ook op de Nintendo 3DS nog meer dan het spelen waard is.
10x Halloween arriveert in Paragon23/10 08u15 - Gamequarter.be: Er bestaat een gezegde dat stelt dat men beter laat dan nooit kan komen, en bij de ontwikkelaar van Paragon hebben ze dat van harte genomen. We kregen daarom een trailer over hun Halloween-evenement, negen dagen nadat het begon. Gelukkig voor geïnteresseerden spelers duurt het evenement nog bijna net zo lang, een kleine acht dagen, tot 31 oktober 2017. We besloten daarom de video alsnog maar te plaatsen. De skins in de video ogen immers wel erg cool.
9x Nieuwe screenshots van Dragon Ball: FighterZ tonen schurken in actie23/10 08u00 - Gamequarter.be: Lees meer >
7x Misleidende Gran Turismo: Sport trailer offline gehaald door Sony22/10 23u30 - Gamequarter.be: Voor de release van Gran Turismo: Sport kondigde Sony met veel bombarie aan dat de game compatible zou zijn met de PlayStation VR headset. Een trailer waarin je met meerdere supercars over een circuit racet complementeerde de aankondiging, maar blijkt nu een verkeerd beeld te schetsen. Sony heeft de beelden daarom offline gehaald. Na de release van Gran Turismo: Sport kwamen al snel de eerste signalen dat racen met de PSVR weinig meer was dan een techdemo. Spelers kunnen het slechts tegen een andere wagen opnemen, wat een heel andere ervaring geeft dan een ''echte'' race. Gamers voelden zich dan ook nogal bekocht. En gezien Sony nu probeert verdere schade te voorkomen, bekennen ze daarmee schuld. Of er sprake is van bewuste misleiding of een fout, doordat de feature tijdens development bijvoorbeeld is aangepast door beperkingen, zullen we vermoedelijk nooit weten. Dat de trailer nu pas verwijderd wordt is echter wel opmerkelijk. Een wijziging van deze schaal zou immers al een tijd bekend moeten zijn. Interne miscommunicatie misschien? Wat denken jullie?  
5x Releasedatum Dragon Ball FighterZ bekend23/10 19u00 - Gamequarter.be: De releasedatum van Dragon Ball FighterZ is bekendgemaakt. Bandai Namco heeft via de officiële kanalen laten weten dat de beat 'em up op 26 januari in de schappen zal verschijnen voor de Xbox One, PC en PlayStation 4. De doorgewinterde fan heeft op die dag verschillende mogelijkheden. Zo kan de FighterZ Edition worden aangeschaft, waarin een season pass zit die je acht extra personages zal opleveren. De Ultimate Edition geeft je ook een commentator voice pack en Anime Music Pack. Laatsgenoemde bevat elf nummers van de anime zelf. Het pre-orderen van digitale edities legt je ook geen windeieren, daar het je toegang geeft tot SSGSS Goku en SSGSS Vegeta. Ook krijg je toegang tot de open beta van januari. Als je een pre-order van één van de digitale versies plaatst krijg je ook vroegtijdig toegang tot SSGSS Goku en SSGSS Vegeta, samen met twee exclusieve lobby avatars. Verder krijg je bij een pre-order toegang tot de exclusieve Eary Access van de open beta die voor januari gepland staat.
4x De koude oorlog warmt op in World of Tanks18/10 13u30 - Gamequarter.be: Dat de koude oorlog nooit tot een derde wereldoorlog heeft geleid is een feit waar we als mensheid heel blij mee mogen zijn. De spanningen destijds hadden ongetwijfeld een allesvernietigende nucleaire oorlog als gevolg gehad. Een oorlog zoals we zien in World of Tanks. In de War Stories mode van de game duiken we ditmaal in de huid van een soldaat genaamd Kennedy, die in Cuba vecht nadat de koude oorlog escaleert. En zoals voorspelt duurt het niet lang voor de eerste atoombom valt.
4x Een voorproefje van Sea of Thieves' artbook vind je hier19/10 06u45 - Gamequarter.be: Lees meer >
4x Het is officieel: Hoenn-Pokémon komen naar GO20/10 07u30 - Gamequarter.be: We wisten het eigenlijk al langer, met Niantic heeft het nu officieel aangekondigd: deze Halloween komen Pokémon van de derde generatie spoken in de straten. In de video die dit onthult zien we dat Shuppet, Sabeleye, Duskull, Banette en Dusclops vanwege Halloween aan de game worden toegevoegd, samen met de speciale Pikachu waar we al eerder over speculeerden. Dus zelfs al ga je niet trick or treating, dan nog heb je nu geen reden meer om binnen te blijven.
4x Star Wars HQ praat je bij over de singleplayer van Star Wars: Battlefront II22/10 12u00 - Gamequarter.be: Star Wars: Battlefront II gaat een singleplayer-avontuur krijgen, dat weten we al tijden. Het spel blijft echter voornamelijk een multiplayer-aangelegenheid, waardoor nieuwtjes over het verhaal nogal ondergesneeuwd worden. Gelukkig hadden ze bij Star Wars HQ een grote schep liggen. Het YouTube-kanaal heeft namelijk alle belangrijke recente informatie over de singleplayer van DICE's game pakt en gebundeld in een video, die je hieronder kan vinden. Onder andere collectibles, loadouts en je drone komen in een kleine vijf minuten ter sprake.
4x Tatoeëerder klaagt voor de tweede keer Take-Two aan22/10 21u30 - Gamequarter.be: Solid Oak, een Amerikaanse tatoeëerder, klaagt Take-Two voor de tweede keer aan voor schending van zijn copyright. En net zoals de vorige keer heeft hij zijn pijlen gericht op 2K Games' NBA-serie. Concreet gaat zijn aanklacht deze keer over NBA 2K18, waarin verschillende spelers te zien zijn die versierd zijn met zijn inktkunstwerken. Onder andere LeBron James en Kobe Bryant kozen ervoor om hun vel door Oak te laten bewerken, hetgeen logischerwijs dus ook te zien is in NBA 2K18. De artiest is echter niet zo blij met de gratis publiciteit. Wie een tattoo van Solid Oak wilt moet namelijk een overeenkomst tekenen, waarin staat dat hij als de originele maker alle rechten blijft behouden, waaronder copyright. 2K Games zou die in zijn ogen schenden door de tatoeages virtueel na te maken zonder hem daarvoor te vergoeden. Hij eist daarom een forse schadevergoeding van 2K Games' moederbedrijf. Of die gaat krijgen is echter de vraag. Zoals al werd aangehaald, heeft Oak eerder deze aanklacht ingediend, toen betreffende de gehele NBA 2K-serie. De rechter oordeelde toen echter in zijn nadeel, toen die stelde dat er geen sprake was van copyrightschending. De kans is dan ook groot dat ook deze zaak met een sisser afloopt.

Statistieken

Artikels:
42405
Gelezen:
65583
Aantal lezers nu:
47


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven