woensdag 24 mei 2017, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Gamequarter.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Gamequarter.be

Verbergen Tonen
24/05 08u30  Mafia III's Unturned DLC laat zich zien in nieuwe screenshots Lees meer >10 
24/05 08u00  Valve heeft de makers van Kerbal Space Program niet overgenomen De afgelopen dagen ging het gerucht dat Valve ontwikkelaar Squad, bekend van de game Kerbal Space Program, zou hebben ingelijfd. Squad heeft nu laten weten dat hier niets van waar is. Het nieuws werd de wereld in gebracht door een  Game Dev Unchained podcast met Roger Lundeen, voormalig Valve environmental designer, die de overname noemde. ''Ze kopen nog steeds mod teams op,'' aldus Lundeen. ''De modders die Kerbal Space Program maakte, die hebben ze allemaal banen gegeven.'' Dat deze uitspraak voor waar werd aangenomen is op het eerste gezicht niet opmerkelijk. Een voormalig Valve-medewerker die met naam en toenaam genoemd wordt, lijkt immers een goede bron. Dat hij Kerbal Space Program een mod noemt, terwijl het een op zichzelf staande game is, had echter al wat belletjes moeten laten rinkelen. Dat Lundeen hierna aangeeft dat de overname vier tot zes maanden geleden was, is minimaal net zo opmerkelijk. Nieuws als dit blijft immers nooit zo lang geheim, vooral niet als een bedrijf als Valve, dat nauwlettend in de gaten gehouden wordt door fans. Valve zelf wilde bij navraag dan ook enkel kwijt dat er inderdaad mensen overgenomen waren en dat details zouden volgen. En die zijn er nu dankzij Squad. De ontwikkelaar die zou zijn overgenomen heeft op zijn forum een statement de wereld ingestuurd in een poging de kwestie op te helderen: ''We willen duidelijk maken dat Squad niet opgaat in Valve en dat we blijven voortbestaan als een onafhankelijke studio met het kernteam van Kerbal Space Program dat bij Squad blijft, waar we hard werken aan de verbeterde KSP voor de consoles, update 1.3 en de Making History-uitbreiding. De KSP-community hoeft zich geen zorgen te maken over of dit impact heeft op de game. Betreffende de ontwikkelaars die naar Valve gaan; het is belangrijk om in acht te nemen dat we meerdere mensen in dienst hebben gehad de afgelopen jaren. En het is gebruikelijk bij ontwikkelaars dat die mensen komen en gaan. Als sommige van hun naar Valve zijn gegaan, is dat op hun eigen houtje en wensen we hun veel succes in huidige en toekomstige bezigheden.'' Als dit statement waar is, is het duidelijk: Squad is geen onderdeel van Valve geworden, enkel een paar diens voormalige werknemers. Lundeen heeft zich dan dus verkeerd uitgedrukt of overdreven. We hopen spoedig meer te horen van Valve betreffende deze kwestie, zodat we een definitief antwoord hebben.    
24/05 01u00  Leer creatief schelden met de screenshots van de consoleversie van Oh...Sir!! The Insult Simulator Lees meer >12 
23/05 08u00  Zie Destiny 2's Warlock Dawnblade in actie Zo stil als dat Bungie zich hield over Destiny 2, zoveel informatie komt nu op ons af sinds de onthulling. Niet vreemd natuurlijk, als je je bedenkt dat de pers al uitgebreid met de game aan de slag heeft gemogen. Zo maakten onze concullega's van GameSpot onderstaande gameplayvideo, waarin we de Warlock Dawnblade class in actie zien en een sneak preview krijgen van diens skill tree.
23/05 01u00  Ga mee met de stroom in Far Cry 5 Soms willen we even weg van de drukte van het dagelijkse levens. De smartphones uitzetten, de auto laten staan en geen televisie in mijlen te vinden hebben. Echt tot rust komen dus, zoals dat kan in Hope County. Veel over deze plek weten we niet, maar onderstaande trailer van Far Cry 5, die zich er zal afspelen, schetst in ieder geval een positief beeld. Probeer alleen niet op het lijk te letten dat langsdrijft.
23/05 00u45  De beste indietitels van dit moment vind je nu in de Best of Indie Legends Bundle Wij gamers houden van klagen en dan vooral over games. De reboot van serie X is niet goed, deze game moet een vervolg krijgen, mijn backlog wordt maar groter en groter...en groter met de Best of Indie Legends Bundle. Maar wat zit er dan in deze legendarische bundel? Nou, wat te denken van Steam keys voor de volgende tien producten: Viscera Cleanup Detail Viscera Cleanup Detail: House of Horror (DLC) UnEpic Insurgency Freedom Planet Skullgirls Skullgirls: 2nd Encore (DLC) Lethal League Robot Roller: Disco Derby Dodgeball Memoria De belangrijkste vragen die nu nog resten zijn natuurlijk: hoe duur in de bundel en waar kan ik hem kopen? De antwoorden daarop zijn € 3,79 en hier.
22/05 08u00  Wynncraft is een MMO ín Minecraft Lees meer >
22/05 08u00  Het regent lof in de accolades trailer van Little Nightmares Als je het onze eigen Sander van Genderen mag vragen, was Little Nightmares zeer de moeite waard. En die mening delen reviewers wereldwijd met onze redactie. Dat zien we in de accolades trailer van de game. In deze korte video zien we scores en citaten voorbij komen van websites als Polygon, Eurogamer, 9Lives en IGN Spain, wat bewijst dat de game allerlei verschillende mensen wist te bekoren. Bandai Namco zal dus wel blij zijn dat ze deze indie-titel hebben ingelijfd.
22/05 00u30  De Aussie update van Day of Infamy in detail beschreven Afgelopen donderdag presenteerden we jullie al met een video van de Aussie update van Day of Infamy, welke in tien seconden door de nieuwe content heen vloog. Dat ging sommige mensen echter iets te snel. Voor zij die het liever rustig aan doen hebben wij daarom de patch notes erbij gezocht en de nieuwe content hieronder opgesomd: Nieuwe kaart: Rhineland Nieuwe units met authentieke voice acting en de iconische Slouch Hat 2/17th Battalion: een nieuwe Australische unit voor de Commonwealth-factie The Black Watch: een Schotse eenheid voor de Commonwealth-factie 761ste Tank Battalion ''Black Panthers'': een Afrikaan-Amerikaanse unit voor het leger van de VS 272ste Volksgrenadier divisie: Nieuwe bruine camouflage voor de Duitse Wehrmacht-factie Nieuw Owen Submachinegeweer beschikbaar voor de Commonwealth-factie op maps waar Australische units beschikbaar zijn Nieuwe melee wapens als boksbeugels, een schep en het mes van een Commando Nieuwe weapon skins en cloth wraps om vrij te spelen voor de K98, Lee Enfield, Springfield en Garand rifles. De skins worden ontgrendeld door doelstellingen per geweer te voltooien Een aangepast rankingsysteem met vier nieuwe ranks (Luitenant, Kapitein, Majoor en Kolonel) Het nieuwe Tour-systeem dat spelers toestaat hun rank te resetten na het behalen van een miljoen punten en met aanvullende eisen
21/05 22u15  Maak je klaar voor mobiele games met de Samsung Galaxy Tab A (2016) 10.1''-aanbieding van Wehkamp Met de aankondiging van een mobiele Zelda-game zijn een hoop gamers opeens bereid om hun smartphones  te gebruiken als gamedevices. Mocht je echter niet genoeg hebben aan het scherm van je telefoon, dan is een tablet een mogelijke investering. Dat een dergelijke investering niet duur hoeft te zijn, dat bewijst Wehkamp. De webwinkel die zowel in België als Nederland levert heeft namelijk een van zijn Samsung tablets in de uitverkoop gezet. De Samsung Galaxy Tab A (2016) 10.1'' met 16GB intern geheugen is namelijk nu voor € 208,- bereikbaar. Helaas is dit wel versie zonder 4G-ondersteuning, dus je bent wel enigszins beperkt in je handelen. Is dat een acceptabel gemis voor je? Dan kun je hier klikken om naar de productpagina te gaan.
21/05 18u00  Endless Space 2 is geland Aspirant astronauten kunnen hun lol op. Endless Space 2, een van de meest belovende sci-fi games van de afgelopen jaren, is namelijk eindelijk uit Early Access. Een prestatie als deze mag natuurlijk niet stilletjes voorbij gaan en daarom heeft Sega een launch trailer in elkaar laten zetten, welke ons een voorproefje van het verhaal geeft en ons laat zien hoe cool gevechten in de ruimte kunnen zijn.
21/05 17u15  Geneshift zet vanaf volgende week Early Access op stelten Geneshift, de overdreven top-down shooter van Nik Nak Studios, zal vanaf maandag beschikbaar zijn op Steam middels het Early Access-programma. Dat meldt GameSpot op basis van een persbericht van het bedrijf. In het bericht wordt tevens gemeld dat Geneshift $10 zal gaan kosten, wat in de praktijk meestal betekend dat wij € 9,99 mogen betalen. Daarvoor krijgen we het singleplayer-avontuur van Geneshift en de multiplayer-modi voor maximaal vier spelers. De laatste kun je echter ook proberen in de gratis demo die nu op Steam te vinden is.
21/05 15u00  Blizzard's Jeff Kaplan vertelt over Overwatch's tanks Ondanks dat Overwatch geen story mode heeft, is er geen tekort aan lore rond de helden en schurken van het spel. Tracer valt op vrouwen, Genji en Hanzo zijn broers en Mei zou wel eens getrouwd kunnen zijn. Voor informatie van een hele andere orde hoef je echter niet naar theoriekanalen op YouTube of comics van Overwatch te zoeken. Jeff Kaplan van Blizzard vertelt namelijk enkele feitjes over D.Va, Winston, Reinhardt, Roadhog, Orisa en Zarya in deze video.
21/05 10u30  FunQuarter #156                                                                 So many memes                                                                        Dark Souls in a nutshell                                                            Zei er iemand Dark Souls?                                                                           Countryballs FTW                                                             Bunch of n00bs                                                                       Wanneer je teveel van motors houdt                                                             Wie kende deze al?                                                                   Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                            Nog meer memes!            
21/05 10u30  Hier is een muzikaal voorproefje van Spider-Man: Homecoming Hoewel Spider-Man al zijn opwachting heeft gemaakt in de nodige videogames, is het alter-ego van Peter Parker nog altijd vooral bekend in de wereld van comics, tekenfilms en natuurlijk films. In de laatste categorie wordt nu gewerkt aan Spider-Man Homecoming, waarvan een muzikale teaser is vrijgegeven. In de video in kwestie zien we de componist van de film, Michael Giacchino‏, terwijl hij een orkest begeleidt dat een wel heel bekend deuntje speelt. Fans van het eerste uur zullen het natuurlijk direct herkennen, maar het is de intro van de originele Spider-Man cartoon. Of dit deuntje ook werkelijk in de film gaat verschijnen is natuurlijk afwachten, maar het zou wel een leuke easter egg zijn.
Laatste update: vandaag om 8u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/05 00u30  YouTuber beschuldigt Wargaming van censuur na dreiging met DMCA-klachtBijna twintig jaar geleden werd er in de Verenigde Staten geschiedenis geschreven. In een poging om bedrijven te beschermen tegen misbruik van hun eigendommen werd de Digital Millennium Copyright Act opgesteld, welke de op dat moment bestaande copyright-wetten uitbreidde om ook het snel groeiende internet te omvatten. Vandaag de dag komen er echter steeds meer geluiden dat de wet verouderd is. Enkele voorbeelden hiervan zijn Nintendo die fangames neerhaalt en H3H3Productions en Jim Sterling die worden aangeklaagd na het maken van video's die kritiek leveren op een persoon of bedrijf. YouTuber SirFoch beweert nu het volgende slachtoffer te zijn van DMCA-misbruik. In de video in kwestie sprak SirFoch over de Chrysler K Grand Finals premium tank van World of Tanks, een $80 kostend digitaal gevaarte waar hij als zakelijke relatie van ontwikkelaar Wargaming vroegtijdig mee aan de slag mocht. En daarbij nam hij geen blad voor de mond.In de nog geen twee minuten lange video steekt SirFoch een tirade af over de tank, die in zijn beleving zo is ontworpen dat spelers gedwongen worden om geld uit te geven. De tank heeft geen zwakke plekken, ondanks dat er duidelijke plekken zijn waar ze zouden moeten zitten, waardoor spelers die gratis spelen of minder uitgeven een groot nadeel hebben. Ook de betalende gebruiker van de Chrysler K Grand Finals premium tank wordt echter benadeeld. Het kanon op het stalen monster is namelijk zo zwak dat hij enkel bruikbaar wordt in combinatie met premium munitie waar je, je raadt het al, voor moet betalen. Wargaming was geen fan van de video en benaderde SirFoch op Discord om hem te laten weten dat hun partnerschap werd opgezegd, iets waar SirFoch niet bepaald wakker van leek te liggen. Toen het bedrijf hierna eiste dat de video offline werd gehaald, hield de YouTuber echter voet bij stuk. En toen kwam de dreiging van een DMCA-klacht bij YouTube.Iedereen die een beetje bekend is met YouTube weet dat een copyrightclaim, ongeacht of die wel of niet gegrond is, funest kan zijn voor een YouTube-kanaal. Een channel dat wordt verdacht van copyrightschending wordt gedurende het onderzoek beperkt in zijn handelen en kan zelfs te maken krijgen met langdurige of zelfs permanente restricties. SirFoch besloot de video daarom, en omdat hij zelf ook vond dat hij wat ver was gegaan, toch maar offline te halen, om zo de rest van zijn content niet in gevaar te brengen.Op het internet is echter nooit iets echt weg en dus doken al snel overal duplicaten op van de video in kwestie. Wie op YouTube zoekt naar de video krijgt het op verschillende kanalen te zien en ook op Facebook lijkt het filmpje aan te slaan:De actie van Wargaming kon in de World of Tanks-community op een hoop kritiek rekenen, daar veel leden het ervaarden als censuur van een kritisch publiek figuur. Hierop reageerde de PR-manager die met SirFoch sprak echter met het volgende statement:''We vinden het prima dat onze partners (of anders contentmakers en spelers) kritiek leveren op onze content. We hebben nooit video's offline gehaald simpelweg omdat iemand zich uitsprak over onze content en zullen dit in de toekomst ook niet doen. [...] De inhoud van de video was prima, maar de manier waarop de boodschap overgebracht werd was dat niet. In de video werden we uitgescholden en beledigd.[...]We begrijpen dat SirFoch... salty is. Dat is een onderdeel van zijn persoonlijkheid en stijl en een hoop mensen genieten ervan. We hebben zijn saltiness tot nu goedgekeurd omdat we zijn vaardigheid in de game en in het maken van leuke en innemende content op prijs stellen. We hebben het eerder met hem gehad over het minder hard zijn in zijn video's, maar deze keer ging hij van salty naar ronduit grof. Hij verlaagde zich tot absoluut onprofessioneel uitschelden en provoceren. Dit ging verder dan saltiness en kwam in het domein van laster.[...]Onze partners werken niet voor ons en worden niet door ons betaald, echter vertegenwoordigen ze ons wel in zekere zin. Hoewel we weten dat SirFoch niet bepaald het beste rolmodel is, waardeerden we zijn bijdrage genoeg om hem toe te voegen aan ons programma. Dit is mogelijk een fout geweest, aangezien hij zijn status, invloed en de exclusieve preview content heeft gebruikt om Wargaming en World of Tanks zwart te maken. Ik ben er zeker van dat zijn intenties goed waren, echter het resultaat was dat overduidelijk niet. We hebben meerdere kanalen waarop onze partners ons kunnen bereiken en we proberen altijd te luisteren naar hun feedback en zorgen. SirFoch heeft geen contact met ons opgenomen over het overduidelijke sterke gevoel dat de Chrysler bij hem opriep. In plaats daarvan maakte hij de video in kwestie. Om het simpel te zeggen: we vroegen hem de video offline te halen omdat hij zijn status als partner en de content die wij hem geleverd hebben misbruikt heeft om ons bedrijf zwart te maken door de toon en het taalgebruik.[...]We hebben SirFoch om bovengenoemde redenen gevraagd om de video offline te halen. Dat weigerde hij. Daarop hebben wij gereageerd dat we desnoods via YouTube de video zouden laten verwijderen.We begrijpen dat jullie bang zijn voor censuur en bedrijven die YouTube vragen om content gemaakt door spelers offline te halen. Ik wil benadrukken dat we SirFoch niet gevraagd hebben om de video offline te halen omdat hij kritiek had. We zijn niet van plan om iemand het zwijgen op te leggen of te censureren en vinden het prima dat jullie jullie mening geven. Het enige wat we vragen van zowel jullie als onze partners is dat jullie jullie zorgen delen op een constructieve en beschaafde manier en jullie niet verlagen tot onnodig uitschelden. Ondanks de toon van Sirfoch's video hebben we de boodschap over de Chrysler ontvangen en zullen we dit doorgeven aan onze ontwikkelaars, samen met de feedback die we van jullie gekregen hebben op onze forums en Social Media.''De tl;dr-versie is dat Wargaming geen problemen had met de geleverde kritiek van SirFoch, maar zich aangevallen voelde door hoe grof de video in kwestie in hun beleving was. Dit benadrukt het bedrijf nogmaals in een statement aan Kotaku:''We zijn meer dan bereid om leden van onze community een tweede kans te geven, maar is er een niveau van grofheid dat onacceptabel is. We betreuren het dat we zo'n extreme maatregelen hebben moeten toepassen in het geval van SirFoch, maar we beschouwen die niet als censuur omdat we niet probeerden om SirFoch zijn mening te ontnemen. We probeerden simpelweg om het extreem onsmakelijke taalgebruik van een lid van ons partner-programma in te perken. SirFoch's recente bewering dat we hem op de een of andere manier verbieden om toekomstige video's te maken met onze games is onwaar; hij is meer dan welkom om meer Wargaming-videos te maken. Maar als die video's wederom opruiend taalgebruik en homofobische kreten bevatten, dan zullen we noodzakelijke en gepaste acties nemen.''SirFoch lijkt ondertussen alweer verder te gaan met zijn leven, ondanks de grote media-aandacht die dit incident aan het vergaren is. De YouTuber liet op Reddit weten nooit gevraagd te hebben om de content die Wargaming hem leverde en daarom ook niet rouwig te zijn om het feit dat hij het nu kwijt is. ''Ok, dit loopt nu zo erg uit de hand dat ik ook moet reageren met mijn kijk hierop,'' aldus SirFoch in zijn post.''Ging mijn video te ver? Ja absoluut. Heb ik er spijt van dat ik hem gemaakt heb? Echt niet. Ben ik partner af? Reken er maar op. Boeit het me wat? Niet echt. Heeft Wargaming gedreigd om mijn video en toekomstige video's neer te halen onder het mom van copyrightschending? Ja. Screenshots.Nogmaals, ik wilde niet dat dit zover zou gaan en ik zie dit niet als een gigantisch iets, maar dreigen om naar YouTube te gaan met een copyright strike omdat ik je uitschold is niet cool.Nog een paar andere dingen die opgehelderd moeten worden. Jullie vroegen me allemaal: 'Waarom werd ik een partner? Nou, ze hebben me er gewoon een gemaakt. Ik heb niets getekend en ze hebben niets betaald, en ik heb ze aan het begin al gezegd dat ik mijn stijl niet aan zou passen ervoor en dat ze hun baan niet op het spel moeten zetten als de mensen boven ze kwaad worden. Een partner zijn betekent niet dat ik Wargamings kont hoef te kussen in elke video. Ik heb een community van gelijkaardige mensen achter me en zij zijn degene die ik vertegenwoordig op mijn kanaal.En voor degene die zeggen: ''Je moet de hand die je voert niet bijten''; Wargaming is niet mijn werkgever en betalen me niet. Ik wordt betaald door mijn community met behulp van Twitch en YouTube en World of Tanks is slechts een werktuig daarbij.''De post op Reddit werd vergezeld door een tweede video over de tank en de situatie in kwestie en kun je hieronder vinden. Hierin legt SirFoch nogmaals de situatie en zijn kijk erop uit en uit hij nogmaals zijn eerder geleverde kritiek, maar dan op een nettere manier.
20/05 12u45  Pizza Connection 3 laat zich zien in smakelijke screenshotsLees meer >
20/05 12u30  Vind je innerlijke cowboy in de screenshots van Wild West OnlineLees meer >
20/05 12u15  De PlayStation 4 Slim is nu net íéts goedkoper bij WehkampDe afgelopen maanden hebben we jullie al de nodige keren laten weten waar je ergens goedkoop een PlayStation 4 kon vinden. Het kan helaas echter niet elke week prijs zijn. De aanbieding die we nu met jullie delen, is dan ook wat bescheidener in aard. De PlayStation 4 Slim met een 500GB interne harde schijf is nu namelijk via Wehkamp te koop voor € 289,-, in plaats van de gebruikelijke € 299,-; niet bepaald dé deal van het jaar dus. Mocht je echter toch al op het punt te staan die console aan te schaffen, dan is een tientje besparen altijd leuk nieuws. In dat geval kun je hier een bestelling plaatsen.
20/05 12u00  East VS West-rivaliteit laait weer op dankzij Super Smash Bros. MeleeDecennia geleden was in de Verenigde Staten een gigantische rivaliteit gaande. Rappers als Dr. Dre, Notorious B.I.G., 2Pac en P. Diddy en hun fans gingen elkaar verbaal en non-verbaal te lijf en zorgden voor de nodige oproer dankzij verschillende media die de gebeurtenissen sensationaliseerden.Ondertussen zijn de meeste ruzie's gekalmeerd en hoef je geen kant meer te kiezen wanneer je in Amerika woont. Sommige Smash-professionals willen de oude wonden echter weer openen via Nintendo's geliefde game. Een van die professionals, Ryan “The Moon” Coker-Welch uit New York, besloot daarom de commentator van een Super Smash Bros. Melee-toernooi lastig te vallen.In onderstaand fragment van de livestream zien we hoe Moon een microfoon pakt en commentator Phil DeBerry aanvalt omdat hij East Coast-shirt draagt, ondanks het feit dat hij van de Westerse helft van de Verenigde Staten komt. En het duurt niet lang voor meer mensen komen kijken.Het gedrag van Moon is slechts een van de recente voorbeelden van eSporters die onsportief gedrag vertonen en zal mogelijk een negatieve impact hebben op eSports als een geheel, dat nog steeds zijn plek probeert te vinden ergens tussen traditionele sporten en casual gamers in.
20/05 11u00  Ga samen los in de co-op van Nex MachinaDe naam Housemarque staat garant voor hectische, flitsende en hoogstaande shoot'm'ups. De ontwikkelaar van games als Resogun en de Super Stardust-serie staat nu op het punt hun volgende  game te lanceren, die co-op blijkt te hebben. Die kleine mededeling doet de ontwikkelaar aan het einde van onderstaande trailer, die met name draait om quotes van media-outlets die al een preview van de game hebben gekregen. Trommel dus maar een van je vrienden op, want 20 juni gaan we weer los.
20/05 10u30  Een familievete komt tot een einde in Tekken 7Heihachi, Jin, Kazuya: dit zijn slechts enkele leden van de gewelddadige Mishima-familie waar de Tekken-franchise op gebouwd is. Hun verhaal komt in Tekken 7 echter tot zijn einde. Voor het zover is krijgen we echter eerst nog een epische ontknoping van het verhaal dat al 23 jaar verteld wordt. En een voorproefje ervan zien we in onderstaande video, waarin Heihachi en Kazuya het wederom tegen elkaar opnemen.
20/05 10u30  Day of Infamy viert zijn nieuwe update met kortingTwee dagen geleden ging Day of Infamy met een gloednieuwe update down under en voegde het Australische soldaten aan de game toe. En om dat te vieren, krijgen wij als spelers korting. Mocht je nog niet in bezit zijn van de game van New World Interactive, dan is nu dus misschien wel het moment om Steam te bezoeken. De game kost namelijk tijdelijk slechts € 14,99, in plaats van de gebruikelijke € 19,99. Heb je liever direct alles in huis, dan kun je ook investeren in de Deluxe Edition, die in plaats van € 27,99 nu € 20,99 kost. Of je kiest voor de bundel met Insurgence, de andere game van New World Interactive, erbij, die nu € 22,48 kost in plaats van € 29,98.  
19/05 07u45  Het Scalebound-handelsmerk blijft voorlopig in handen van MicrosoftHet handelsmerk van Scalebound, de geannuleerde Xbox One-exclusive van PlatinumGames, is opnieuw door Microsoft vernieuwd, wat kan duiden op plannen om de game nieuw leven in te blazen. Voor we echter collectief gaan feesten is het belangrijk om te weten dat het verlengen van het handelsmerk vermoedelijk meer te maken heeft met het voorkomen dat andere aan de haal gaan met de naam, dan met daadwerkelijke plannen van Microsoft. Met de E3 in de nabije toekomst weet je het echter nooit. Het handelsmerk mag immers niet eeuwig onbenut blijven.
19/05 07u45  De release van Everspace is bijna hierSinds Everspace vorig jaar in Early Access op Steam verscheen, hebben we het nodige over de game geschreven. Rockfish Games bracht met grote regelmaat nieuwe content naar de game en maakt zich nu klaar voor de echte release. Voor het zover is krijgen we echter nog een keer een gameplayvideo, waarin we heel wat futurische vuurwapens hun werk zien doen en we een klein voorproefje krijgen van het gigantische universum dat we in Everspace mogen verkennen.
19/05 07u30  Destiny 2 luidt het begin van het einde inGisteren werd Destiny 2 eindelijk onthuld, maar de gelegenheid was niet zo gelukzalig als gehoopt. In de nieuwe trailer van de game zien we namelijk hoe de mensheid nog verder in het nauw wordt gedreven. Het resultaat is dat de muur die de laatste stad beschermd onder vuur komt te liggen en de Guardians belangrijker zijn ooit. Pak dus je wapen en vecht nogmaals mee om het volk te beschermen, wanneer Destiny 2 op 8 september verschijnt voor PC, Xbox One en PlayStation 4.
18/05 21u00  Kort maar krachtig: de nieuwe update van Day of Infamy in tien secondenTrailers moeten elke keer weer beter zijn, nóg meer setpieces, nog meer effecten en nóg meer gameplay! Af en toe een snelle video kan echter ook geen kwaad. New World Interactive geeft ons exact dat en toont alle content van de nieuwe Aussie update voor Day of Infamy in slechts tien seconden. Knipper dus niet te vaak, anders mis je wat.
18/05 08u00  Mad Max is PlayStation's deal van de weekKlinken vuurspuwende gitaren, zand zover het oog reikt en bloed en geweld in jouw oren als een perfecte combinatie? Dan heb je waarschijnlijk een psychiater nodig. Je kunt echter ook gewoon Mad Max spelen. De postapocalyptische hit van Warner Bros is namelijk de Deal van de Week in de PlayStation Store. En betekent dat de prijs keldert van € 69,99, naar € 12,99 en je feitelijk dus 81% bespaart. Veel goedkoper zal het niet meer worden. Klik daarom snel hier om jouw exemplaar te bestellen.
18/05 07u45  De McLaren 720S in Project CARS 2 is zo realistisch als dat technisch mogelijk isProject CARS 2 en de McLaren 720S zijn twee namen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De gelikte nieuwe bolide staat op de cover van de game, zit als replica in de Collector's Edition en verscheen in elke video tot op heden. Video's zoals deze. In de video zien we hoe belachelijk veel werk er gestoken is in het nabootsen van de auto in de virtuele wereld van Project CARS 2 en hoe Chris Goodwin van McLaren hier tegenaan keek. Natuurlijk is dit PR-praat, maar Goodwin lijkt oprecht onder de indruk te zijn van het uiteindelijke resultaat. Wanneer we zelf met de aan de slag mogen, zouden we volgens hem dan ook de meest authentieke ervaring mogelijk moeten hebben.
18/05 07u30  De trailer van Splatoon 2 toont een nieuw singleplayer-verhaalAfgelopen nacht was er weer een Nintendo Direct, die volledig in het teken stond van ARMS. Nou ja, bijna volledig dan. Splatoon 2 kwam namelijk ook even een kijkje nemen. In de nieuwe trailer voor Nintendo´s multiplayerhit zien we dat Splatoon 2, net als zijn voorganger, een singleplayer-avontuur gaat krijgen. De opdrachtgever van dienst is ditmaal Marie, een van de twee Squid Sisters, en dat zorgt voor enkele grappige interacties tussen haar en jouw karakter.
17/05 15u00  Overkill Software doneert opbrengsten van PayDay 2-DLC aan rechtszaak voerende YouTubersElk jaar is er een dag waarop je alles wat je ziet en leest moet dubbelchecken, een dag waarop grappen hoogtij vieren en hoaxes beginnen. We hebben het natuurlijk over 1 april, iets waar ook PayDay-ontwikkelaar Overkill Software aan meedeed.Het bedrijf kondigde aan dat het YouTubers Ethan en Hila Klein, beter bekend als H3H3Productions, tegen betaling zou toevoegen als speelbare karakters in PayDay 2. Een onschuldig grapje dat zowel voor Overkill als H3H3 vooral een PR-stunt zal zijn geweest. Ironisch genoeg wordt het nu echter werkelijkheid.H3H3Productions is op moment van schrijven verwikkeld in een rechtszaak met YouTuber Matt 'Bold Guy' Matt Hosseinzadeh, die het duo beschuldigd van copyrightschending. De video waar de aanklacht betrekking op heeft werd door het duo gebruikt in een react-video, zoals er miljoenen op YouTube te vinden, waarbij Matt nogal in de zeik werd genomen. En omdat hem niet beviel, besloot hij het koppel persoonlijk aan te vallen.Het voorval begon met een e-mail van Matt's advocaat, waarin hij namens zijn cliënt een schadevergoeding en excuses eist voor de reactievideo. H3H3 besloot hier geen gehoor aan te geven, maar ging wel de dialoog aan met de advocaat, daar zij van mening waren dat hun video juridisch gezien onder fair use viel.Ondanks dat de onderhandelingen hierover nog volop bezig waren ging Matt over op zwaardere stappen, zoals een DMCA-klacht bij YouTube om de video te laten blokkeren, goed wetende dat H3H3 die als een teken van goede wil al onzichtbaar had gemaakt voor het grote publiek. De klapper op de vuurpijl is echter de daarop volgende rechtszaak, waarin Hila en Ethan worden beschuldigd van het uitbuiten van Matt en schenden van zijn rechten als een contentmaker. Een rechtszaak als deze is ontzettend duur, zelfs wanneer H3H3 die zou winnen, en zou potentieel het einde van het YouTuber-kanaal kunnen inluiden. En dat is waar Overkill om de hoek komt kijken. De ontwikkelaar gaat de eerder aangekondigde DLC nu daadwerkelijk produceren en gaat alle opbrengsten ervan doneren aan de Kleins, zodat zij hun rechten en die van reactors in het algemeen kunnen verdedigen.Wanneer we Ethan en Hila kunnen besturen in de game is nog niet bekend, maar Overkill zegt te mikken op deze herfst en een prijs van $4,99. Dat lijkt misschien te laat, maar dat valt gelukkig wel mee. Een rechtszaak als deze kan namelijk jaren in beslag nemen, wat dan ook een van de redenen is dat het zo duur is. De Kleins hoeven zich voorlopig echter nog niet druk te maken. Mede-YouTuber Philip DeFranco heeft namelijk $170.000 voor het duo opgehaald in een GoFundMe-campagne.In onderstaande video reageert het koppel in hun gebruikelijke stel op de hele situatie en gaan ze wat dieper in op sommige aspecten van de rechtszaak.             
17/05 13u00  Mexicaanse smokkelaars gebruiken Famicon-games om spinnen te smokkelenEen gruwelijke vondst op Guadalajara International Airport in Mexico. De lokale douane opende daar een doos met tien ogenschijnlijke bootleg games voor de Nintendo Famicon. Toen ze de cartridges openden troffen ze echter iets veel ergers aan dan slechte namaakgames.In de tien plastic containers zaten namelijk 73 tubes, elk gevuld met een kleine tarantula. En alsof dat al niet smerig genoeg is, hadden verschillende van deze achtpotige horrowshows al eieren gelegd. 584 stuks om precies te zijn.Bootleg cartridges gebruiken om bijvoorbeeld drugs de grens van de Verenigde Staten over te krijgen is niets nieuws. Bij ons weten is het echter de eerste keer dat de douane de imitatie-games voor deze doeleindes gebruikt ziet worden. En wat ons betreft mag het ook de laatste keer zijn.Het smokkelen van tarantula's is overigens niet iets bijzonders. De spinnen staan op Convention on International Trade in Endangered Species-lijst, wat betekent dat ze importeren een hele klus is. Veel mensen wenden zich daarom tot de zwarte markt om toch hun insectetende huisdier te bemachtigen. #AsíLasCosas | Decomisan arañas en cartuchos de videojuegos en Aeropuerto de Guadalajara ► https://t.co/lEVkq6XK1f pic.twitter.com/HfXfGsHDvW— La Crónica de Hoy (@lacronicadehoy) 11 mei 2017
17/05 11u30  De Samsung Galaxy Tab S2 is nu absurd goedkoopGisteren vertelden we jullie over een Samsung smartphone die in prijs verlaagd was bij Bol.com; simpelweg omdat sommige van jullie misschien bepaalde Android-games willen spelen. Als je echter liever een tablet hebt, word je vandaag op je wenken bediend. Koopjeswebsite ibood heeft namelijk alleen vandaag de Samsung Galaxy Tab S2 met 47% afgeprijsd. Dat betekent dat je in plaats van € 469,- nu € 249,95 betaalt voor het apparaat. Overigens gaat het om het 8 inch model met een 32GB intern geheugen, hetgeen uiteraard kan worden uitgebreid middels een micro-SD. Klinkt dat als een aanbieding die je niet wilt missen? Dan kun je hier je slag slaan.
17/05 07u45  Maak je eigen held in Sonic: ForcesSonic is al jaren het onderwerp van de nodige spot en ongein op plekken als YouTube en GameJolt. Niet enkel vanwege enkele...merkwaardige delen in de serie, maar ook vanwege de fans die fanatiek fanart maken, gebaseerd op karakters van de serie. Alle originele karakters die DeviantArt overspoelen kunnen echter spoedig werkelijkheid worden. Sonic: Forces zal namelijk de mogelijkheid bieden om eigen karakters te ontwerpen en er ook daadwerkelijk mee te spelen. Een klein voorproefje hiervan krijgen we in de nieuwe trailer van de game.
17/05 07u45  Het regent bonuservaring in Grand Theft Auto: OnlineVanaf gisteren tot en met 29 mei kunnen spelers dubbele ervaringspunten scoren in geselecteerde onderdelen van Grand Theft Auto: Online. Dat heeft Rockstar bekend gemaakt op hun website. De bonus XP kun je verdienen door deel te nemen aan Stunt Races, Vehicle Races, Juggernaut en Ressurection in Grand Theft Auto: V's multiplayercomponent. Hiernaast kun je tot 22 mei deelnemen aan een Premium Special Vehicle Race genaamd The Loop en Time Trial-event is Down Chiliad, terwijl je je van 23 tot 29 mei kunt vermaken met Premium Race: Steeplechase en Time Trial: Del Perro Pier.
17/05 07u30  De consoleversie van Seasons After Fall is hierMaak je klaar voor een magisch avontuur. Want met de launch trailer van Seasons After Fall is het officieel; de vos is hier. In de launch trailer van deze eigenzinnige platformer zien we nogmaals Fox' zijn mysterieuze krachten aan het werk, waarmee hij in een oogwenk de seizoenen verandert. Zo kan hij water bevriezen om erover heen te lopen en planten laten groeien die hij als opstapje kan gebruiken.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Leer creatief schelden met de screenshots van de consoleversie van Oh...Sir!! The Insult Simulator24/05 01u00 - Gamequarter.be: Lees meer >
10x Mafia III's Unturned DLC laat zich zien in nieuwe screenshots24/05 08u30 - Gamequarter.be: Lees meer >
7x Valve heeft de makers van Kerbal Space Program niet overgenomen24/05 08u00 - Gamequarter.be: De afgelopen dagen ging het gerucht dat Valve ontwikkelaar Squad, bekend van de game Kerbal Space Program, zou hebben ingelijfd. Squad heeft nu laten weten dat hier niets van waar is. Het nieuws werd de wereld in gebracht door een  Game Dev Unchained podcast met Roger Lundeen, voormalig Valve environmental designer, die de overname noemde. ''Ze kopen nog steeds mod teams op,'' aldus Lundeen. ''De modders die Kerbal Space Program maakte, die hebben ze allemaal banen gegeven.'' Dat deze uitspraak voor waar werd aangenomen is op het eerste gezicht niet opmerkelijk. Een voormalig Valve-medewerker die met naam en toenaam genoemd wordt, lijkt immers een goede bron. Dat hij Kerbal Space Program een mod noemt, terwijl het een op zichzelf staande game is, had echter al wat belletjes moeten laten rinkelen. Dat Lundeen hierna aangeeft dat de overname vier tot zes maanden geleden was, is minimaal net zo opmerkelijk. Nieuws als dit blijft immers nooit zo lang geheim, vooral niet als een bedrijf als Valve, dat nauwlettend in de gaten gehouden wordt door fans. Valve zelf wilde bij navraag dan ook enkel kwijt dat er inderdaad mensen overgenomen waren en dat details zouden volgen. En die zijn er nu dankzij Squad. De ontwikkelaar die zou zijn overgenomen heeft op zijn forum een statement de wereld ingestuurd in een poging de kwestie op te helderen: ''We willen duidelijk maken dat Squad niet opgaat in Valve en dat we blijven voortbestaan als een onafhankelijke studio met het kernteam van Kerbal Space Program dat bij Squad blijft, waar we hard werken aan de verbeterde KSP voor de consoles, update 1.3 en de Making History-uitbreiding. De KSP-community hoeft zich geen zorgen te maken over of dit impact heeft op de game. Betreffende de ontwikkelaars die naar Valve gaan; het is belangrijk om in acht te nemen dat we meerdere mensen in dienst hebben gehad de afgelopen jaren. En het is gebruikelijk bij ontwikkelaars dat die mensen komen en gaan. Als sommige van hun naar Valve zijn gegaan, is dat op hun eigen houtje en wensen we hun veel succes in huidige en toekomstige bezigheden.'' Als dit statement waar is, is het duidelijk: Squad is geen onderdeel van Valve geworden, enkel een paar diens voormalige werknemers. Lundeen heeft zich dan dus verkeerd uitgedrukt of overdreven. We hopen spoedig meer te horen van Valve betreffende deze kwestie, zodat we een definitief antwoord hebben.    
1x Endless Space 2 is geland21/05 18u00 - Gamequarter.be: Aspirant astronauten kunnen hun lol op. Endless Space 2, een van de meest belovende sci-fi games van de afgelopen jaren, is namelijk eindelijk uit Early Access. Een prestatie als deze mag natuurlijk niet stilletjes voorbij gaan en daarom heeft Sega een launch trailer in elkaar laten zetten, welke ons een voorproefje van het verhaal geeft en ons laat zien hoe cool gevechten in de ruimte kunnen zijn.
0x De consoleversie van Seasons After Fall is hier17/05 07u30 - Gamequarter.be: Maak je klaar voor een magisch avontuur. Want met de launch trailer van Seasons After Fall is het officieel; de vos is hier. In de launch trailer van deze eigenzinnige platformer zien we nogmaals Fox' zijn mysterieuze krachten aan het werk, waarmee hij in een oogwenk de seizoenen verandert. Zo kan hij water bevriezen om erover heen te lopen en planten laten groeien die hij als opstapje kan gebruiken.
0x Het regent bonuservaring in Grand Theft Auto: Online17/05 07u45 - Gamequarter.be: Vanaf gisteren tot en met 29 mei kunnen spelers dubbele ervaringspunten scoren in geselecteerde onderdelen van Grand Theft Auto: Online. Dat heeft Rockstar bekend gemaakt op hun website. De bonus XP kun je verdienen door deel te nemen aan Stunt Races, Vehicle Races, Juggernaut en Ressurection in Grand Theft Auto: V's multiplayercomponent. Hiernaast kun je tot 22 mei deelnemen aan een Premium Special Vehicle Race genaamd The Loop en Time Trial-event is Down Chiliad, terwijl je je van 23 tot 29 mei kunt vermaken met Premium Race: Steeplechase en Time Trial: Del Perro Pier.
0x Maak je eigen held in Sonic: Forces17/05 07u45 - Gamequarter.be: Sonic is al jaren het onderwerp van de nodige spot en ongein op plekken als YouTube en GameJolt. Niet enkel vanwege enkele...merkwaardige delen in de serie, maar ook vanwege de fans die fanatiek fanart maken, gebaseerd op karakters van de serie. Alle originele karakters die DeviantArt overspoelen kunnen echter spoedig werkelijkheid worden. Sonic: Forces zal namelijk de mogelijkheid bieden om eigen karakters te ontwerpen en er ook daadwerkelijk mee te spelen. Een klein voorproefje hiervan krijgen we in de nieuwe trailer van de game.
0x De Samsung Galaxy Tab S2 is nu absurd goedkoop17/05 11u30 - Gamequarter.be: Gisteren vertelden we jullie over een Samsung smartphone die in prijs verlaagd was bij Bol.com; simpelweg omdat sommige van jullie misschien bepaalde Android-games willen spelen. Als je echter liever een tablet hebt, word je vandaag op je wenken bediend. Koopjeswebsite ibood heeft namelijk alleen vandaag de Samsung Galaxy Tab S2 met 47% afgeprijsd. Dat betekent dat je in plaats van € 469,- nu € 249,95 betaalt voor het apparaat. Overigens gaat het om het 8 inch model met een 32GB intern geheugen, hetgeen uiteraard kan worden uitgebreid middels een micro-SD. Klinkt dat als een aanbieding die je niet wilt missen? Dan kun je hier je slag slaan.
0x Mexicaanse smokkelaars gebruiken Famicon-games om spinnen te smokkelen17/05 13u00 - Gamequarter.be: Een gruwelijke vondst op Guadalajara International Airport in Mexico. De lokale douane opende daar een doos met tien ogenschijnlijke bootleg games voor de Nintendo Famicon. Toen ze de cartridges openden troffen ze echter iets veel ergers aan dan slechte namaakgames.In de tien plastic containers zaten namelijk 73 tubes, elk gevuld met een kleine tarantula. En alsof dat al niet smerig genoeg is, hadden verschillende van deze achtpotige horrowshows al eieren gelegd. 584 stuks om precies te zijn.Bootleg cartridges gebruiken om bijvoorbeeld drugs de grens van de Verenigde Staten over te krijgen is niets nieuws. Bij ons weten is het echter de eerste keer dat de douane de imitatie-games voor deze doeleindes gebruikt ziet worden. En wat ons betreft mag het ook de laatste keer zijn.Het smokkelen van tarantula's is overigens niet iets bijzonders. De spinnen staan op Convention on International Trade in Endangered Species-lijst, wat betekent dat ze importeren een hele klus is. Veel mensen wenden zich daarom tot de zwarte markt om toch hun insectetende huisdier te bemachtigen. #AsíLasCosas | Decomisan arañas en cartuchos de videojuegos en Aeropuerto de Guadalajara ► https://t.co/lEVkq6XK1f pic.twitter.com/HfXfGsHDvW— La Crónica de Hoy (@lacronicadehoy) 11 mei 2017
0x Overkill Software doneert opbrengsten van PayDay 2-DLC aan rechtszaak voerende YouTubers17/05 15u00 - Gamequarter.be: Elk jaar is er een dag waarop je alles wat je ziet en leest moet dubbelchecken, een dag waarop grappen hoogtij vieren en hoaxes beginnen. We hebben het natuurlijk over 1 april, iets waar ook PayDay-ontwikkelaar Overkill Software aan meedeed.Het bedrijf kondigde aan dat het YouTubers Ethan en Hila Klein, beter bekend als H3H3Productions, tegen betaling zou toevoegen als speelbare karakters in PayDay 2. Een onschuldig grapje dat zowel voor Overkill als H3H3 vooral een PR-stunt zal zijn geweest. Ironisch genoeg wordt het nu echter werkelijkheid.H3H3Productions is op moment van schrijven verwikkeld in een rechtszaak met YouTuber Matt 'Bold Guy' Matt Hosseinzadeh, die het duo beschuldigd van copyrightschending. De video waar de aanklacht betrekking op heeft werd door het duo gebruikt in een react-video, zoals er miljoenen op YouTube te vinden, waarbij Matt nogal in de zeik werd genomen. En omdat hem niet beviel, besloot hij het koppel persoonlijk aan te vallen.Het voorval begon met een e-mail van Matt's advocaat, waarin hij namens zijn cliënt een schadevergoeding en excuses eist voor de reactievideo. H3H3 besloot hier geen gehoor aan te geven, maar ging wel de dialoog aan met de advocaat, daar zij van mening waren dat hun video juridisch gezien onder fair use viel.Ondanks dat de onderhandelingen hierover nog volop bezig waren ging Matt over op zwaardere stappen, zoals een DMCA-klacht bij YouTube om de video te laten blokkeren, goed wetende dat H3H3 die als een teken van goede wil al onzichtbaar had gemaakt voor het grote publiek. De klapper op de vuurpijl is echter de daarop volgende rechtszaak, waarin Hila en Ethan worden beschuldigd van het uitbuiten van Matt en schenden van zijn rechten als een contentmaker. Een rechtszaak als deze is ontzettend duur, zelfs wanneer H3H3 die zou winnen, en zou potentieel het einde van het YouTuber-kanaal kunnen inluiden. En dat is waar Overkill om de hoek komt kijken. De ontwikkelaar gaat de eerder aangekondigde DLC nu daadwerkelijk produceren en gaat alle opbrengsten ervan doneren aan de Kleins, zodat zij hun rechten en die van reactors in het algemeen kunnen verdedigen.Wanneer we Ethan en Hila kunnen besturen in de game is nog niet bekend, maar Overkill zegt te mikken op deze herfst en een prijs van $4,99. Dat lijkt misschien te laat, maar dat valt gelukkig wel mee. Een rechtszaak als deze kan namelijk jaren in beslag nemen, wat dan ook een van de redenen is dat het zo duur is. De Kleins hoeven zich voorlopig echter nog niet druk te maken. Mede-YouTuber Philip DeFranco heeft namelijk $170.000 voor het duo opgehaald in een GoFundMe-campagne.In onderstaande video reageert het koppel in hun gebruikelijke stel op de hele situatie en gaan ze wat dieper in op sommige aspecten van de rechtszaak.             

Statistieken

Artikels:
36331
Gelezen:
29215
Aantal lezers nu:
77


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven