donderdag 13 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Gamequarter.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Gamequarter.be

Verbergen Tonen
13/12 16u45  DigitalFoundry nagelt PlayStation 4-versie van PlayerUnknown's Battlegrounds aan de schandpaal Na een jaar console-exclusief te zijn geweest op Xbox, verscheen recent PlayerUnknown's Battlegrounds op de PlayStation 4. Meer dan genoeg reden voor DigitalFoundry om de game opnieuw onder de loep te nemen. Sommigen van jullie zullen allicht nog weten dat de game ten tijde van de Xbox release volledig werd afgebrand door de heren van DF. Maar dan weten jullie waarschijnlijk ook wel dat de game sindsdien flink wat updates heeft gehad die ervaring verbeteren. En die verbeteringen zitten direct inbegrepen in de PS4-versie. Helaas is dat echter niet voldoende om echt een verschil te maken. Hoewel de ervaring op PlayStation 4 en de PS4 Pro vergelijkbaar is met respectievelijk de Xbox One S en de Xbox One X, is dat verre van een compliment; getuige het feit dat een groot gedeelte van de video gespendeerd wordt aan het lachen om de gebreken van de consoleversies. Zo is onder andere anti-aliasing een hekelpunt, evenals bugs en glitches en de lage kwaliteit van de textures, die zelfs op de verbeterde consoles te wensen over laten. Voor meer details kun je de video hieronder zelf bekijken.
13/12 07u15  De Edelweiss-games zijn enkel vandaag sterk in prijs verlaagd Nog maar twee dagen geleden schreven we over de Winter Sale van MangaGamer en nu al doet de uitgever en verkoper van voornamelijk visual novels er nog een schepje bovenop met de 12 Days of Christmas Sale. In de aanloop naar Kerstmis zullen op de site van MangaGamer twaalf aanbiedingen voorbijkomen, welke ieder een dag beschikbaar zullen blijven. En vandaag is de eerste van die dagen. Daarom kun je nu de twee Edelweiss-games met 70% korting in huis halen. Dit betekent dat je voor de originele Edelweiss geen $29.95 betaalt, maar $8.99, terwijl je Edelweiss: Eiden Fantasia al voor $5.99 hebt in plaats van $19.95. Een bundel met beide games, die je normaal $39.95 kost, haal je bovendien al voor $11.99 in huis. Veel goedkoper zal het voorlopig niet meer worden! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door MangaGamer of OVERDRIVE, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
13/12 07u15  De Comrades-uitbreiding van Final Fantasy XV is nu als standalone verkrijgbaar Van alle DLC die tot nu toe is verschenen voor Final Fantasy XV, is Comrades ongetwijfeld de vreemdste. Deze multiplayer only-uitbreiding plaatst je niet in de schoenen van prins Noctis en zijn entourage, maar in de huid van een eigen gemaakt karakter, waarmee je online missies gaat voltooien die nog het meeste doen denken aan een sterk versimpelde versie van Monster Hunter: World. Om dat goed te laten werken zijn er natuurlijk wel voldoende spelers nodig om een party mee te vormen. En helaas is dat precies waar de schoen al tijden knelt. Square Enix heeft daarom al meerdere pogingen gedaan om Comrades van nieuw leven te voorzien. Hun nieuwste poging is tweeledig en poogt zowel oude spelers terug te halen met de toevoeging van tien nieuwe bazen om te overwinnen, als nieuwe spelers aan te trekken door Comrades als een standalone game uit te brengen. Bovendien is er natuurlijk een nieuwe trailer om ons lekker te maken hiervoor.
13/12 07u00  De pleuris is uitgebroken in de screenshots van World War Z Lees meer >
12/12 16u00  Er blijft maar weinig heel in de nieuwe trailer van Insurgency: Sandstorm Terwijl gamers op de PC al aan de slag kunnen met het langverwachte vervolg op Insurgency, moeten degene die de voorkeur geven aan een console nog even wachten. De PlayStation 4- en Xbox One-versies van de game verschijnen immers pas in 2019. Om die tijd te overbruggen ontvingen we zojuist een nieuwe trailer, die tot de nok toe gevuld is met actie. Het wachten wordt er zo niet makkelijker op New World Interactive!
12/12 16u00  Koop games in bulk met de Otaku Bundle #37 December is de maand van geven; van cadeau's en traktaties. Dus waarom zou je jezelf niet eens lekker in de watten leggen, met de nieuwste bundel van Otaku Bundle? Voor slechts $1.49 vind je hier deze bundel, welke je keys geeft voor elf games én drie DLC. En hoewel dat vaak korte games zijn van kleinere ontwikkelaars, betekent dat natuurlijk niet dat ze niet de moeite waard zijn. Sla daarom snel je slag en krijg onderstaande games: Repentant Razerwire: Nanowars Burning Instinct The Lost Soul lilGunbois Starblast Dumb Stone Card Game NekoBooM! Full Metal Renegade Boobserman Seek Love Seek Love: All Weapons DLC Seek Love: All Jetpacks DLC Seek Love: All Exceptional Functions DLC Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Otakubundle of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
12/12 11u30  Life is Strange 2 pocht met positieve quotes Wanneer je als ontwikkelaar je game released, zijn de eerste paar dagen altijd spannend. Hoe zullen gamers reageren en wat voor cijfers zal de pers geven? Daarom is het ook niet verwonderlijk dat developers maar wat graag pronken met lovende recensies. Een voorbeeld hiervan zien we in de accolades trailer hieronder, waarin citaten over de eerste episode van Life is Strange 2 voorbijkomen. Hieraan hebben Gamespot, Eurogamer, Digitally Downloaded en Trusted Reviews hun steentje bijgedragen.
12/12 08u00  Blade and Sorcery toont nieuwe screenshots van de Early Access Lees meer >
12/12 07u45  Beelden van de eerste DLC voor Call of Duty: Black Ops IV zijn gelekt Call of Duty-fans die in Australië wonen kregen enkele uren geleden een leuke verrassing. Om de een of andere reden konden zij al aan de slag met de eerste DLC voor Black Ops IV. En zoals je kon verwachten ging dat als een lopend vuurtje over het internet.Deze nieuwe DLC brengt de langzamerhand traditionele zombie mode met zich mee, waarvan je de opening cutscene kunt vinden in de video hieronder, evenals een tweetal nieuwe maps voor de multiplayer. Ook van beide maps, genaamd Elevation en Madagascar is al footage opgedoken van spelers die er al vrolijk op rondrennen en ook dat delen we natuurlijk graag met jullie.                        
12/12 07u30  HYDE levert een nummer voor Devil May Cry 5 De Japanse artiest HYDE levert minimaal een van de nummers voor de soundtrack van Devil May Cry 5, welke hij nu ten gehore brengt in een nieuwe trailer. HYDE zullen fans van J-pop ongetwijfeld kennen, al zullen ze dat mogelijk niet weten. Hij leverde namelijk eerder al muziek voor Nana, Resident Evil VR, Devil May Cry 4, Full Metal Alchemist, Gundam 00, Last Quarter en Attack on Titan. Daarnaast is hij behalve een soloartiest ook nog onderdeel van VAMPS en L'Arc-en-Ciel.  
11/12 12u00  De nieuwe mode voor Read Dead Online heet Gun Rush Red Dead Online, het online component van Red Dead Redemption 2, zal spoedig worden voorzien van een nieuwe game mode. Dat blijkt uit een screenshot op Reddit.De persoon die de screenshot heeft gedeeld noemt zichzelf donajello1 en beweert dat de mode uit het niets opdook in een in-game menu, om vervolgens na een paar seconden weer te verdwijnen. In die tijd zou die echter al een screenshot hebben gemaakt.Vooralsnog  hebben wij geen andere waarnemingen van Gun Rush kunnen vinden, noch zijn wij erin geslaagd het zelf te repliceren, waardoor we adviseren dit nieuws met een korreltje zou te nemen. Ook hebben we geen informatie over wat Gun Rush precies zou zijn. De verwachting is echter dat het een mode is die vergelijkbaar is met GTA Online's Kill Quota, waarin je elkaar te lijf gaat met alsmaar zwakkere wapens. I was about to quick join a showdown series but for a split second there were 2 more options. I clipped it and this is what was there. Probably a new game mode coming with the update this week? from r/RedDeadOnline
11/12 08u30  Metal Slug: Attack komt weer eens voorbijgerold Zo zien je minimaal een keer per week een video van Metal Slug: Attack voorbijkomen en zo hoor je er opeens weken niets meer van. In het najaar werden de nieuwe releases van Extra Ops-missie even overspoeld door anders nieuws, maar nu rolt de laatste update uit en ons blikveld binnen. Deze missie kun je zoals altijd hieronder alvast in het Japans vinden, terwijl de Engelse patch wordt klaargestoomd. En wat we daarvan leren, is dat men doorgaat met de United Front-missies. Ditmaal: The 12th.  
11/12 08u15  Je vindt een hele hoop Roccat Gaming bij de sale van iBOOD Iedere gamer weet het: goede hardware staat gelijk aan een goede start. Het is precies daarom dat spelers vaak zoveel investeren in de perfecte set-up. Maar zelfs al speelt geld geen rol, dan nog is een aanbieding mooi meegenomen. Wij willen jullie daarom graag wijzen op de sale bij iBOOD, waarbij allerlei hardware van Roccat Gaming is afgeprijsd. Hierdoor kun je namelijk profiteren op mooie deals op onder andere muizen en toetsenborden. De volledige lijst vind je hier: Kova Pure Performance Gaming Mouse - € 39,95 (normaal € 59,99, 33% korting) Tyon All Action Gaming Mouse - € 59,95 (normaal € 109,99, 45% korting) Kone EMP Gaming Mouse - € 49,95 (normaal € 79,99, 38% korting) Kone Pure Special Edition Gaming Mouse - € 24,95 (normaal € 39,99, 38% korting) Sense Kinetic Mousemat - € 12,95 (normaal €19,99, 35% korting) Rest Ergonimische Polssteun - € 7,95 (normaal € 9,99, 20% korting) Sova Gaming Lapboard - € 89,95 (normaal € 149,99, 40% korting) Horde Membrane 2.0 Gaming Toetsenbord - € 54,95 (normaal € 79,99, 31% korting) Horde Membrane RGB Gaming Toetsenbord - € 74,95 (normaal € 99,99, 25% korting) Khan Pro Gaming Headset - € 64,95 (normaal € 89,99, 28% korting) Juke 7.1 Geluidskaart - € 12,95 (normaal € 19,99, 35% korting) Al deze aanbiedingen zijn alleen nog vandaag en morgen beschikbaar, waarbij zoals altijd geldt dat op ook echt op is. Wacht dus niet te lang en klik hier om je slag te slaan. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Roccat Gaming of iBOOD, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
11/12 08u00  Reis mee naar de toekomst met de screenshots van 2084 Lees meer >
10/12 11u45  Je speelt een game in een game in Mini-Mech Mayhem Ben jij dol op tabletop games, maar slaag je er maar niet in genoeg vrienden op dezelfde plek te verzamelen? Dan is VR alicht wel de oplossing voor je probleem, zoals de nieuwe trailer van Mini-Mech Mayhem bewijst. In deze game van Velocity-ontwikkelaar Futurlab kruip je in de huid van een eigengemaakte avatar, om samen met drie vrienden een digitaal bordspel te spelen. En juist omdat het digitaal is, is het interactiever dan ooit tevoren, zonder dat aanvoelt als een traditionele videogame. Wanneer krijgen we Monopoly, Dungeons & Dragons en UNO?
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 07u45  Tales of the Rays toont een bizarre nieuwe aanvalSchrijven over trailers van Tales of the Rays is altijd een beetje een uitdaging. Ze duren immers zelden langer dan een seconde of vijftien. In het geval van deze video weten we echter überhaupt niet wat te vertellen, puur door hoe bizar hij is voor een Tales-game. Kijk zelf maar:
10/12 07u30  Square Enix toont de opening cinematic van Kingdom Hearts III aan de wereldNu de ontwikkeling van Kingdom Hearts III nagenoeg compleet is en de release van 29 januari in zicht komt, is Square Enix bezig om de hypetrain op stoom te brengen. Het zal daarom deze maand drie verschillende trailers uit gaan brengen. De eerste van deze video's is nu beschikbaar en toont de opening cinematic van het spel, waarin karakters als Roxas, Xehanort en natuurlijk onze helden in rap tempo de revue passeren terwijl Utada Hikaru en Skrillexs Face Your Fears op de achtergrond speelt.
10/12 07u30  Profiteer van korting met de Winter Sale van MangaGamerNu de Sint weer het land uit is en de Kerstman langzaam maar zeker zijn intrede maakt, maken wij ons op voor de laatste sales van het jaar. Maar waar we hadden verwacht vandaag of morgen over Steam te mogen schrijven, daar bijt MangaGamer nu het spits af. De verkoper van erotische videogames liet vanmorgen weten dat diens Winter Sale direct van start gaat en loopt tot en met tweede kerstdag. Gedurende die periode kunnen klanten profiteren van kortingen tot wel 70% op games als Da Capo, Orion Heart, Sisterly Bliss en A Kiss for the Petals. De volledige lijst vind je hier. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door MangaGamer of de betrokken uitgevers en ontwikkelaars, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
09/12 12u00  Bekijk A Fold Apart in nieuwe screenshotsLees meer >
09/12 10u15  FunQuarter #237                                                                 So much butthurt                                                                        Mr. Mime used Mirror Move                                                           Dit is absurd herkenbaar                                                                         Well ain't that the through                                                                Een oudje                                                                            BURN!                                                             Ze hebben ons gewaarschuwd!                                                                     Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                            Omdat subtiliteit niets is            
09/12 01u00  Column: Geen pre-order? Geen oplossing!De recente launch van Fallout 76 is op zijn zachtst gezegd hobbelig verlopen. Gamers klagen steen en been over bugs en glitches, de game zelf zou erg zwak zijn en het fiasco met de draagtas in de Power Armor Edition zal nog een héél lang staartje gaan krijgen. Maar vandaag wil ik het niet specifiek hebben over de fouten van Bethesda. Ik wil het hebben over een beweging op het internet die deze launch aangrijpt om hun ‘’oplossing’’ te verkondigen, niet begrijpende dat wat zij willen nooit zal gaan gebeuren.De beweging waar ik het over heb is geen organisatie, samenwerkingsverband of anderzijds georganiseerde groep, maar een hele hoop individuen die op sites als 9Gag, YouTube, Reddit en Twitter rondhangen en elk schandaal aangrijpen om te roepen dat pre-orders de wortel van al het kwaad zijn en dat dé oplossing is om simpelweg geen games meer te reserveren. Daar ben ik het echter om meerdere redenen niet mee eens. Maar voordat ik uitleg waarom ik het niet eens ben met de No Pre-Order movement, zal ik eerst moeten uitleggen waar die voor staat. Immers zal lang niet iedereen hiermee in aanraking zijn gekomen. Het argument Grote game-uitgevers hebben zich in het afgelopen decennium meermaals niet van hun beste kant laten zien. Bethesda’s Fallout 76 noemde ik daarbij al, maar is verre van het enige voorbeeld. Star Wars: Battlefront 2 heeft Electronic Arts heel veel hoofdpijn bezorgd, Assassin’s Creed: Unity is nog altijd een smet op het blazoen van Ubisoft en No Man’s Sky is pas nu de game die het beloofde bij de launch te zijn. En dat zijn slechts enkele van de voorbeelden waar vaak mee geschermd wordt. Het No Pre-Orders-volk is van mening dat het niet reserveren van spellen de massale teleurstelling van gamers wereldwijd had kunnen voorkomen én dat het uitgevers laat zien dat we kwaliteit willen! Gamers zouden, door geduldig op de release te wachten, uitgevers scherp houden en bovendien reviews of de reactie op internet kunnen afwachten alvorens te besluiten wel of niet over te gaan tot een aankoop. Die redenering bevat echter niet enkel meer gaten dan sommige soorten kaas, maar is ook – áls het al werkt – slechts een oplossing die enkel op de korte termijn effect zal hebben. Graag leg ik uit waarom, door de vier genoemde voorbeelden te analyseren. Fallout 76 en Horizon: Zero Dawn Laten we beginnen met iedereens favoriete pispaal van dit moment: Fallout 76. De multiplayer-game van Bethesda heeft kort samengevat momenteel twee grote problemen, zijnde de game zelf en de inhoud van de Power Armor Edition. En beide zijn niet op te lossen door het niet reserveren van de game. Bethesda is een van de weinige uitgevers die zelfs de grootste outlets in de game-industrie pas op de dag van launch van een review-exemplaar van hun games voorziet, waardoor het feitelijk onmogelijk is om een degelijke recensie van spellen als DOOM, Dishonored en Fallout op de release klaar te hebben staan. Alleen dit al haalt het geen pre-orders-beleid onderuit. Want als er geen review klaar staat bij de release, kun je ook geen geïnformeerde keuze maken. Natuurlijk, er staan altijd wel een paar reviews op de eerste dag online, maar niet zelden zijn dit artikelen die puur voor de clicks zijn afgeraffeld en waar je als gamer niet op kunt vertrouwen. Dat is niet goed voor de websites in kwestie, die inboeten aan geloofwaardigheid als fouten aan het licht komen, en niet goed voor gamers, die daardoor verkeerd zijn voorgelicht. Het argument kan worden gemaakt dat je in zo’n situatie simpelweg nog even langer geduld moet hebben, zodat je wel de reviews of de reactie van je medegamers kunt afwachten. Maar ook dat is vaak niet realistisch. Spelers die al jaren wachten op The Elders Scrolls 6 gaan echt niet nog een week of twee duimdraaien terwijl het spel klaarligt in de winkel. Die willen nú met die game aan de slag. Allicht dat ze om een punt te maken geen reservering plaatsen, maar reken er maar op dat het gros de game dan wel op dag een koopt en dan het liefst zodra de winkeldeuren openen. Dan hadden ze toch net zo goed de reservering kunnen plaatsen en zo zichzelf kunnen verzekeren van een exemplaar? Last but not least is er de kwestie met de nylon zak in de Power Armor Edition. Deze zak werd voor de release geadverteerd als zijnde gemaakt van katoen; een veel degelijker, mooier en duurder materiaal dan nylon. Logisch dus, dat spelers die € 199,99 hebben neergelegd voor deze editie, zich opgelicht voelen. Maar juist in deze is niet reserveren geen optie. De kwaliteit van het spel in de Power Armor Edition, of welke special edition van ook, speelt in dit geval even geen rol. Immers reserveer je een dergelijke editie juist voor hetgeen dat er náást de game bij zit. In het geval van deze nylon zak staat buiten kijf dat Bethesda niet heeft geleverd wat het verkocht heeft. Het heeft consumenten bewust verkeerd voorgelicht en doet dat nu af als een kleine miscommunicatie waar we ons met zijn allen veel te druk om maken. En daarvoor moeten ze zich heel diep schamen. Maar wederom, wetende dat ik in herhaling val, stel ik dat het resoluut weigeren van pre-orderen dat niet oplost, juist omdat elke munt twee kanten heeft. Laten we daarom een ander voorbeeld nemen: Horizon: Zero Dawn. Deze game is door iedereen met lof overspoelt en kreeg tijdens de release, net als Fallout 76, een luxe editie met een al net zo luxe prijskaartje. Maar slechts weinigen zullen achteraf zeggen dat die het geld niet waard was. Guerilla Games heeft niet enkel geleverd wat het beloofde, maar bundelde de goodies in deze editie met een van de beste games van de afgelopen jaren…waar je naar kon fluiten als je geen reservering had geplaatst. Een limited edition is immers exact dat: limited. Het wordt slechts in beperkte oplages uitgegeven en is enkel voor de grootste fans van een franchise, die het geld erin willen en durven te steken. Die ga je niet overtuigen om niet te reserveren zolang als dat de kans erin zit dat ze daardoor naast de pot pissen als de game en de content wel goed blijken te zijn. Ik zeg niet dat Bethesda’s miscommunicatie over de draagtas uit proportie is geblazen en geloof al helemaal niet in het argument dat dit nu eenmaal het risico is van reserveren. Het bedrijf heeft objectief gezien diens klanten doelbewust misleid, hetgeen strafbaar is in veruit de meeste landen. Wat daarop moet volgen is geen halfbakken statement door het halsstarrig weigeren van pre-orders, maar strafrechtelijke vervolging of beboeting door de daarvoor aangestelde internationale instanties. Tussen het schrijven van dit artikel en de plaatsing ervan, heeft Bethesda zich coulant opgesteld en toegezegd alsnog de beloofde tassen te gaan leveren. Dit zal mogelijk deels te wijten zijn aan de ophef en de woede van de fanbase, maar de timing van hun verklaring wijst erop dat ze vooral legale acties vreesden. Verschillende instanties en advocaten in de VS hadden zich namelijk al gebogen over de kwestie met de Power Armor Edition en er was sprake van een dreigende class action lawsuit, waar de meeste uitgevers snel voor terugdeinzen, hetgeen ons brengt bij ons volgende voorbeeld: Electronic Arts. Battlefront, FIFA en gokken Uitgever EA heeft een hele hoop dingen gedaan waarmee het gamers tegen zich in het harnas heeft gejaagd. De gefaalde online pass, het sluiten van studios als Westwood en Visceral Games en de mobiele spin-offs van Dungeon Keeper en Command & Conquer zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. Van elk van deze voorbeelden kun je het zijne denken, maar als puntje bij paaltje komt zijn het keuzes die te verantwoorden zijn vanuit het standpunt van een bedrijf dat graag financieel gezond wilt blijven in de komende jaren en die hooguit als onwenselijk of onprettig kunnen worden bestempeld. Ronduit schofterig werd het pas toen het bedrijf loot boxes omarmde. Het hele debacle rondom de loot boxes in, met name, Star Wars: Battlefront II heeft ondertussen zo ontzettend veel aandacht gehad in de media, dat ik er niet teveel ruimte aan wil besteden. Het zijn de gevolgen ervan die ik een stuk interessanter vind. EA heeft waarschijnlijk gehuild toen het de verkoopcijfers van SW:BF2 zag, want na alle ophef, boosheid en meer dan terechte kritiek deden gamers eindelijk waar ze zo graag mee dreigen: iets niet kopen. Dat is niet hetzelfde als iets niet reserveren, maar voor de beurs van de uitgever zal dat geen verschil maken. Heeft dat echter een verandering teweeggebracht? Natuurlijk niet! Zelfs nu België dreigt met juridische stappen, Nederland, Australië en zelfs de VS met soortgelijke maatregelen bezig zijn én EA nagenoeg uitsluitend negatief in het nieuws wordt gebracht, weigert het bedrijf zijn koers bij te stellen. Ja, na de gigantische trammelant rondom Battlefront 2 zijn de loot boxes verwijderd, maar dat was omdat de game op dat punt al niet meer te redden was. Het zal de game-gigant er echt niet toe aanzetten om hun spellen structureel te wijzigen om de koers te volgen die hun zelfbenoemde ‘’morale kompas’’ uitstippelt. En als dat nog niet genoeg is, zal een paar procent minder pre-orders ook geen indruk maken. Ten slotte Assassin’s Creed: Unity en No Man’s Sky maakten zich schuldig aan verschillende dingen, maar werden desondanks schuldig bevonden aan dezelfde misstap: het niet waarmaken van de verwachtingen die ze zelf geschapen hadden. Unity deed dit doordat de game buggy was, terwijl No Man’s Sky inhoudelijk tekortschoot tekort schoot aan wat men beloofde. En in het geval van beide games resulteerde dit in een kortstondige daling van de verkoopcijfers, die aan het eind van de rit eigenlijk wel te overzien viel omdat de bedrijven zich hebben ingezet om hun beschadigde imago op te vijzelen. Ja, Syndicate verkocht door de misstappen met Unity slechter dan gehoopt, maar Origins en Odyssey vliegen weer als warme broodjes over de toonbank, ondanks dat het nog steeds geen volledig zuivere koffie is. En natuurlijk gebeurt dat gewoon mét pre-orders. Hier! Een spiegel! Wat gamers niet willen zien, is dat uitgevers in deze kwestie niet de enige zijn die met de billen bloot moeten. Natuurlijk heeft Ubisoft microtransacties van dubieuze aard in Odyssey gestopt en vecht EA als een beer voor zijn geliefde gokdoosjes onder het mom van ‘’player choice’’. Gamers kiezen er immers massaal voor om die games te spelen en dat voor lief te nemen en houden daardoor dit alsmaar giftiger wordende klimaat in stand. Klagen is makkelijk, maar verandering komt pas wanneer men actie onderneemt. Niet met tirades op het internet, memes van kale kerels in een rood shirt en het eenmalig weigeren van een aankoop, maar door de hakken in het zand te zetten. Als iedereen die klaagt over microtransacties resoluut weigert om games die ze bevatten te kopen, hoe goed ze ook verder mogen zijn, dan wordt een duidelijk signaal afgegeven naar de game-industrie. Maar dat gebeurt niet. Want een hele hoop boze stieren, voor wie Battlefront 2 de rode lap was, waren als makke lammetjes eens de nieuwste FIFA in de winkel lag. En als dat het limiet is van hoever hun overtuiging reikt, dan is het niet moeilijk om te zien waarom uitgevers over ze heen lopen. Ik ben ook een gamer en ook ik heb games die ik NU wil spelen. Maar of ik ze reserveer hangt niet af van een beweging of de fouten van sommige uitgevers. Dat hangt af van in hoeverre ik vertrouwen heb in een specifieke game en diens uitgever. NIS, Atlas en Nintendo (om slechts enkele voorbeelden te noemen) hebben ook wel eens games gemaakt die niet zo goed bleken te zijn als dat ik had gehoopt. En dan bracht ik ze gewoon terug naar de winkel of vermaakte ik me nog steeds, alleen dan net iets minder. Daarvoor weiger ik niet hun games te reserveren als die mij interessant lijken.   Wat ik wil zeggen is dat de No Pre-Order-beweging gebaat zou zijn bij een beetje nuance. De game-industrie heeft zo zijn rotte appels, dat valt niet te ontkennen. Maar de oogst is niet verpest als een appelboom of twee ziek blijkt te zijn. Dan verwijder je de planten gewoon en geef je ze vooral niet meer water nadat je ertegen geschreeuwd hebt. Videogames zijn niet anders. Niet de gehele industrie kan worden gestraft omdat een selecte minderheid het verpest en het kan niet zo zijn dat wij die minderheid ondertussen ook nog blijven voeden. Dat is echter wel wat nu gebeurt en daardoor zijn wij als gamers collectief meer een onderdeel van het probleem, dan van de oplossing. Hoe vervelend dat ook is om te moeten horen.  Let op: Deze column reflecteert de mening van de auteur, niet van GameQuarter in zijn geheel. De inhoud van dit artikel is gebaseerd op feiten en onderzoek, maar wordt vergezeld door de subjectieve kijk van de auteur en dient daarom als dusdanig te worden gelezen.
09/12 00u15  Het einde is nabij: hier is de eerste trailer van Avengers: EndgameThe Game Awards mag dan wel het woord game in de titel hebben zitten, maar dat betekent niet dat dat het enige is wat er getoond werd. Ook de vierde Avengers-film kreeg een trailer en die laten we het best voor zichzelf spreken.
08/12 23u30  De screenshots van Hades' Early Access lijken wel een tekenfilmLees meer >
08/12 17u45  Farming Simulator 19 passeert nu al een miljoen exemplarenFarming Simulator weet jaar na jaar opnieuw te verrassen. Niet alleen met verbeteringen en nieuwe features, maar ook met de alsmaar groeiende fanbase. Het is dankzij deze groep gamers, dat Farming Simulator 19 nu al 1 miljoen exemplaren heeft verkocht. Ter illustratie: de game was pas tien dagen beschikbaar toen de mijlpaal werd bereikt, waardoor het volop in het vaarwater van games als Red Dead Redemption 2 en Battlefield V heeft gezeten. En hoewel die laatste allicht niet zijn voorgangers kon evenaren, is het nog steeds een blockbuster-titel met een gigantische marketingcampagne. Deze indrukwekkende verkoopcijfers zorgen ervoor dat de game van GIANTS Software bovenaan de verkoopcharts stond in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland én de Verenigde Staten. De ontwikkelaar zelf is vanzelfsprekend dan ook meer dan blij hiermee. ''Het is ongelofelijk om de impact van ons team zijn harde werk te mogen zien. Farming Simulator 19 biedt zoveel nieuwe mogelijkheden en onze spelers zijn daar opgewonden over. Nooit tevoren heeft een Farming Simulator-game zo snel een miljoen exemplaren bereikt en we zijn trots en blij dat zoveel spelers ons vergezellen op dit geweldige avontuur,'' aldus GIANTS Software CEO Christian Amman. Natuurlijk is niet enkel GIANTS Software blij met deze cijfers. Ook Focus Home Interactive, die het spel uitgaf, is erg tevreden en doet daarom een duit in het zakje. ''We zijn extreem trots dat we GIANTS Software ondersteunen bij de ontwikkeling van de Farming Simulator-serie,'' vertelt COO John Bert. ''Farming Simulator 19 is simpelweg buitengewoon en de verkoopcijfers reflecteren dat. GIANTS heeft het ongelofelijke talent van hun studio om grote hoeveelheden mensen te bereiken wederom gedemonstreerd. Dit bevestigt ook de kennis van de Focus Home Interactive-teams, die franchises naar nieuwe en grotere doelgroepen brengen en het fantastische werk dat de studio met elke nieuwe game heeft afgeleverd ondersteunen.
07/12 23u45  World of Final Fantasy: MaximaNet als bijna elke langlopende videogameserie heeft Final Fantasy de nodige spin-offs gekregen door de jaren heen. Sommige hiervan zijn geliefd, zoals de Tactics-games, terwijl andere meer richting het bizarre neigen (denk Chocobo Racing). De meeste games liggen echter ergens in het midden en worden vooral gespeeld door zij die de hoofdserie een warm hart toedragen. Het in 2016 verschenen World of Final Fantasy is niet anders. Natuurlijk schrijven we niet nu nog een review over een game die al jaren uit is. In plaats daarvan nemen we het recent verschenen World of Final Fantasy: Maxima onder de loep. Deze re-release brengt de game namelijk niet enkel voor het eerst naar Xbox One en Nintendo Switch, maar voegt ook nieuwe content toe in de vorm van nieuwe cameo’s, een handjevol nieuwe mirages en een gloednieuw mechaniek. Maar voor we het over de nieuwigheden gaan hebben, moeten we het eerst even hebben over wat de originele World of Final Fantasy nu precies is. Back to basics In deze spin-off van Square Enixs populaire serie maken we kennis met Lann en Reynn; een tweeling die woont in het vredige Nine Wood Hills. Normaal zie je al aankomen dat een monster of leger deze vrede verstoort of dat een andere ramp hun leven op zijn kop zet. Maar niet in WoFF. Daar ontdekken onze hoofdpersonen namelijk dat het leven dat ze dachten te leven weinig meer is dan een illusie en dat hun herinneringen niets meer zijn dan hersenspinsels. Maar de vrouw die dit hun vertelt, heeft ook een oplossing voor handen…in een andere wereld. Deze zelfverklaarde God vertelt ons duo dat ze hun herinneringen en ongespecificeerde verloren krachten terug kunnen winnen door af te reizen naar deze wereld als Mirage Keepers. Dit zijn mensen met de gave om Final Fantasy-monsters als Moogles, Chocobo en Flans te temmen door ze te vangen in vierkanten genaamd Prismariums. En dat is waar het spel vreemd begint te worden. Wie dacht dat je de monsters in kunt zetten om gevechten á la Pokémon te voeren, zit er namelijk mijlenver vanaf. Jenga! In plaats van dat je jouw monsters aanstuurt op het slagveld, vecht je aan hun zijde tegen andere Mirages, al is dat niet helemaal de juiste verwoording. Lann en Reynn vechten namelijk door middel van stacking, hetgeen betekent dat zij en hun monsters letterlijk op elkaars hoofd gaan staan alsof ze een totempaal imiteren. En hoewel dat er belachelijk uitziet, heeft het wel nut. In deze magische wereld combineren de vaardigheden van wezens die op elkaar staan zich, waardoor een stapel sterker is dan de som der delen. Zo worden niet enkel stats als HP en verdediging bij elkaar opgeteld, maar kunnen twee monsters die Fire kunnen gebruiken samen Fira ontgrendelen. Natuurlijk is het stapelen van je vechters geen verplichting. Je kunt je stapel van maximaal drie karakters ten alle tijden opbreken, wat zowel voor- als nadelen met zich meebrengt. Zo heb je nu geen toegang meer tot de betere skills en moet je het doen met lagere stats, maar kun je wel profiteren van drie aanvallen per beurt, in plaats van een. In veruit de meeste gevallen is een omgevallen stapel echter het gevolg van het incasseren van een aanval of twee teveel. Jenga! Om het geheel nog net even zotter te maken, kunnen onze helden zelf ook nog van vorm veranderen. Als reguliere mensen torenen ze uit boven de Mirages en staan ze aan de onderkant van een stapel. Maar met een druk op de knop veranderen ze in chibi-versies van zichzelf, die passen bij de bewoners van deze vreemde wereld. En dan staan ze opeens in het midden van de stapel, waardoor je andere combinaties kunt maken. Want verandering van spijs zou moeten doen eten. Maar wat de boer niet kent… Tijdens je reis door World of Final Fantasy kom je tientallen Mirages tegen die je kunt toevoegen aan je collectie en kunt trainen om nieuwe skills, boosts en vormen te ontgrendelen, waarbij het idee is dat je een breed arsenaal opbouwt dat je kunt aanpassen om op de situatie aan te sluiten. In de praktijk komt daar echter niets van terecht. Tijdens de ruim dertig uur die ik nodig had om het einde te bereiken, wisselde ik slechts zelden van samenstelling, waarbij het vooral omgevingselementen waren die mijn hand forceerden wanneer dat wel gebeurde. Maxima is namelijk heel wat laagdrempeliger dan veel van de hoofddelen.  Deze lage moeilijkheidsgraad zorgt er niet enkel voor dat je niet bijster diep in de mechanieken van het Mirage trainen hoeft te duiken, maar zorgt er tevens voor dat vele andere systemen feitelijk niet uit de verf komen. Zo heb ik enkel voor reviewdoeleindes een keer gebruikt gemaakt van de summoning van een Mega Mirage en een Champion en heb ik om dezelfde reden slechts even gestoeid met de nieuwe Champions-mechaniek, waarin Lann of Reynn de vorm aannemen van Final Fantasy-helden als Cloud, Lightning en Squall en hun vaardigheden kunnen gebruiken. Een simpele optie voor de moeilijkheidsgraad zou dit probleem grotendeels kunnen verhelpen, maar de keuze van Square Enix om het tempo erin te willen houden is begrijpelijk. Immers is WoFF ook verhalenderwijs een heel ander beestje dan de games waar het de mosterd haalt. Grappen en grollen Games als Final Fantasy VII en Final Fantasy X zijn berucht en geliefd om hun dramatische verhaalvertelling en emotionele momenten, en dat is ook exact wat mensen verwachten als ze de naam horen. World of Final Fantasy is echter ook op dit gebied heel wat luchtiger. Lann is een flapdrol eerste klas, terwijl Reynns voorhoofd een permanente handafdruk heeft van alle denkbeeldige facepalms die ze maakt wanneer haar broer weer zijn eetgat opentrekt. Hierdoor is het best een grappige ervaring, maar niet een die je aandacht lang genoeg weet vast te houden om een flinke grind voor een moeilijke baas te verantwoorden. En dat is ook zo ongeveer de mindset waarmee je het spel moet benaderen om niet teleurgesteld te worden. De groep die echter echt teleurgesteld zal worden, is die die de game al gespeeld heeft en € 16,99 uitgeeft voor de Maxime upgrade. Een paar nieuwe cameo’s, een verwaarloosbaar aantal nieuwe Mirages, vormverandering van je helden en een nieuwe baas kunnen dit prijskaartje immers echt niet verantwoorden. Maar als je de game nog niet had, kun je net zo goed direct de Maxime-versie pakken, al is het maar omdat die marginaal beter is. Conclusie:  Hoewel de naam Final Fantasy groots prijkt in de titel, heeft World of Final Fantasy: Maxima maar een heel beperkt aantal raakvlakken met de serie van Square Enix. De karakters en monsters zijn direct herkenbaar, maar de toon en battle mechanics liggen mijlenver verwijderd van het bronmateriaal. Dat is niet direct een probleem, ware het niet dat met deze nieuwe benadering ook de productiewaarde een heel stuk lager ligt, waardoor WoFF hooguit aardig of grappig kan worden genoemd. En voor een Final Fantasy-titel is dat een flinke stap terug. De echte domper is echter de meerwaarde van de Maxima-upgrade, die nagenoeg niet bestaand is.
07/12 22u45  New World Interactive nodigt jullie allen uit voor de open beta van Insurgency: SandstormAankomende woensdag, op 12 december, verschijnt Insurgency: Sandstorm. Maar voor het zover is organiseert New World Interactive nog een laatste beta, waaraan iedereen mag deelnemen. Tot aankomende maandag 18:00 uur is de volledige game gratis te proberen via Steam, zodat spelers zelf kunnen inschatten of het spel iets voor ze is. NWI en uitgever Focus Home Interactive hopen natuurlijk van wel en daarom maken het kopen van het spel direct ook wat verleidelijker, met een korting van 10% op de prijs van € 29,99. Een snelle rekensom leert ons dat dat neerkomt op een prijs van € 26,99. Deze prijs is beschikbaar tot de launch van de game. Wie echter de eerste Insurgency ook heeft, krijg nog eens 10% extra korting en is dus al voor € 23,99 klaar. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door New World Interactive, Valve of Focus Home Interactive, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
07/12 22u15  Mortal Kombat is terug en bruter dan ooit tevorenGevechten in Mortal Kombat zijn bruut en bloederig; dat is al zo sinds het eerste deel. In recente jaren probeerde men echter nieuwe hoogtes te bereiken met werkelijk absurde fatality's. En daarvoor worden nu speeltjes bovengehaald. In onderstaande trailer zien we hoe Raiden en Scorpion het tegen elkaar opnemen in een bloederig gevecht tot de dood. Daarbij gebruiken de heren niet enkel hun vuisten, maar ook speren, zwaarden, dolken en meer. Het lijkt er dus op dat we een beetje Soul Calibur in de elfde MK gaan krijgen. De video toont ons echter meer dan dat. De onthulling van het spel op The Game Awards ging namelijk gepaard met de onthulling van Shao Kahn en beta-toegang als pre-order bonussen en een verwachte release in april van komend jaar. Dat noem ik pas een allesomvattende video!
07/12 13u30  Truck Driver komt voorbijgereden met een nieuwe trailerHet lijkt erop dat gamers en masse hun roeping als chauffeur hebben gemist. Een andere verklaring hebben we niet voor de vele games als Eurotruck Simulator, Spintires: Mudrunner en Farming Simulator, waarin je achter het stuur van massale voertuigen kruipt. Truck Driver is ook zo'n game en plaatst je achter het stuur van een traditionele vrachtwagen, welke je volgens een nieuwe gameplay trailer naar smaak kunt aanpassen. Zo kun je niet enkel je eigen kleur kiezen, maar natuurlijk ook je oplegger aanpassen aan het type vracht dat je vervoert.
07/12 07u45  Het volgende DLC-karakter voor Super Smash Bros. Ultimate is bekendMensen waren al massaal verbaasd toen Mario's Piranha Plant werd aangekondigd als een extra speelbaar personage voor Super Smash Bros. Ultimate. Maar nu blijkt het volgende DLC-karakter al net zo'n vreemde keuze te zijn. Ditmaal is het de hoofdpersoon van Persona 5, die onder de codenaam Joker door het leven gaat, die zich bij de nu al gigantische cast mag voegen. Dat blijkt uit een teaser die werd onthuld op The Game Awards. Helaas mochten we nog geen gameplay zien, maar met de toevoeging van Joker lijkt de toon gezet en geeft men de boodschap af dat alles kan.
07/12 01u00  Switch-versie Shantae and the Pirate's Curse krijgt een fysieke release met twee speciale editiesShantae and the Pirate's Curse is al bijna vier jaar geleden verschenen en is al bijna negen maanden beschikbaar op de Nintendo Switch. Dat weerhoudt Limited Run Games er echter niet van om fysieke exemplaren te produceren voor die console. Zoals de naam al doet vermoeden, worden games die geproduceerd worden door Limited Run Games slecht voor een korte periode te koop aangeboden, waardoor elk exemplaar van $34.99 reeds een Limited Edition is. Maar mocht deze standaardeditie niet goed genoeg voor je zijn, dan is er ook een Collector's Edition van $64.99 en de Pirate's Booty Bundle van $129.99. De Collector's Edition van de game bevat, naast het spel zelf, een poster, de soundtrack, een gerepliceerde Gameboy-cartridge van de game, een display stand en drietal kaarten. Van deze editie zullen slechts 2900 exemplaren worden gemaakt, waardoor het verstandig is snel je slag te slaan. De deuren van zowel de standaardeditie als de Collector's Edition openen zich om vier uur vanmiddag en sluiten op 22 december, tussen middernacht en zes in de ochtend. Mocht deze editie nog niet luxe genoeg voor je zijn, dan kun je ook gaan voor de Pirate's Booty Bundle. Deze bevat alle inhoud van de editie hierboven en wordt verder verrijkt door een vinylplaat met de soundtrack, een trading card set, twee aanvullende zeldzame kaarten van deze set en een van zeven gold foil trading cards. Wanneer deze versie van de game beschikbaar komt is nog niet bekend. Zowel de nieuwsbrief als de website vermelden niets meer dan ''spoedig beschikbaar''. Zodra er meer bekend is zullen wij jullie hiervan echter op de hoogte brengen. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door WayForward Technologies of Limited Run Games, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
07/12 00u15  Company of Heroes 2 is nu tijdelijk gratisCompany of Heroes 2, de bekroonde en nog altijd geliefde RTS van Sega, is nu gratis op Steam te krijgen. En dan hebben we het niet over een free weekend. Wie nu hier klikt en inlogt op zijn Steam-account, kan een exemplaar van de game claimen, welke hierna permanent in je bibliotheek zal verblijven. Hoe lang deze actie zal duren is nog niet bekend, dus wij adviseren niet te lang te wachten met het downloaden ervan.
06/12 13u00  Dit mag je verwachten van Fortnite's Season 7 Battle PassNu het langzaam maar zeker weer begint te vriezen, beginnen de winterthema's in videogames weer op te komen. Zo ook in Fortnite, wiens zevende seizoen ons doet bibberen. Een nieuw seizoen in Fortnite gaat natuurlijk gepaard met een nieuwe Battle Pass, welke je voor 950 V-Bucks kunt aanschaffen. De vraag is echter natuurlijk wat je daarvoor krijgt. Hoewel een volledige lijst vooralsnog niet beschikbaar is, krijgen we wel alvast een voorproefje in deze video.
06/12 12u45  Tony Hawk maakt een comeback met Skate Jam op mobiele devicesLees meer >
06/12 08u00  Eigenaars van de originele Beholder krijgen korting op het vervolgGoed nieuws voor zij die de originele Beholder hebben gespeeld en niet kunnen wachten om aan de slag te mogen gaan met het vervolg. Alawar Premium heeft laten weten dat ieder van jullie iets leuks krijgt in zijn of haar Steam inventory. Dit cadeautje is een coupon voor 20% korting op de tweede Beholder, die nu sowieso al met 10% is afgeprijsd als een launch bonus. Heb je dan niets aan de coupon? Nee hoor! Dit is een van de zeldzame gevallen waarbij je kortingen mag stapelen. Dat laat het bedrijf weten op diens Steam-pagina. Dus leef je maar uit!
06/12 07u45  Dragon Quest: Builders II laat zich uitgebreid zien in deze Japanse trailerAls we denken aan rare spin-off-titels van de franchises van Square Enix, dan denken we aan de vele aftakkingen van de Final Fantasy-serie. Maar bijna drie jaar geleden kreeg ook Dragon Quest een bijzondere spin-off, die nog het meeste deed denken aan Minecraft. Blijkbaar verkocht deze spin-off goed, want een vervolg is aan de horizon, maar dan wel alleen in Japan. Een Westerse release is vermoedelijk slechts een kwestie van tijd, maar tot het zover is zullen we het moeten doen promotiemateriaal uit het land van de rijzende zon. Promotiemateriaal zoals deze trailer, welke ruim vijf minuten van de game laat zien.
06/12 07u30  De launch trailer van Energy Cycle Edge is opvallend rustigAls iemand zegt launch trailer, dan weet de gemiddelde gamer wel wat te verwachten: razendsnelle beelden, opzwepende muziek en misschien een voice over van iemand wiens stem klinkt als muziek in je oren. Zo niet bij Energy Cycle Edge. Deze trailer bevat rustige muziek, rustige gameplay-beelden en wat uitleg in een niet al te druk fontje. En dat is heel wat anders dan wat we gewend zijn. Maar stiekem bevalt het best wel.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x De pleuris is uitgebroken in de screenshots van World War Z13/12 07u00 - Gamequarter.be: Lees meer >
5x DigitalFoundry nagelt PlayStation 4-versie van PlayerUnknown's Battlegrounds aan de schandpaal13/12 16u45 - Gamequarter.be: Na een jaar console-exclusief te zijn geweest op Xbox, verscheen recent PlayerUnknown's Battlegrounds op de PlayStation 4. Meer dan genoeg reden voor DigitalFoundry om de game opnieuw onder de loep te nemen. Sommigen van jullie zullen allicht nog weten dat de game ten tijde van de Xbox release volledig werd afgebrand door de heren van DF. Maar dan weten jullie waarschijnlijk ook wel dat de game sindsdien flink wat updates heeft gehad die ervaring verbeteren. En die verbeteringen zitten direct inbegrepen in de PS4-versie. Helaas is dat echter niet voldoende om echt een verschil te maken. Hoewel de ervaring op PlayStation 4 en de PS4 Pro vergelijkbaar is met respectievelijk de Xbox One S en de Xbox One X, is dat verre van een compliment; getuige het feit dat een groot gedeelte van de video gespendeerd wordt aan het lachen om de gebreken van de consoleversies. Zo is onder andere anti-aliasing een hekelpunt, evenals bugs en glitches en de lage kwaliteit van de textures, die zelfs op de verbeterde consoles te wensen over laten. Voor meer details kun je de video hieronder zelf bekijken.
3x De Comrades-uitbreiding van Final Fantasy XV is nu als standalone verkrijgbaar13/12 07u15 - Gamequarter.be: Van alle DLC die tot nu toe is verschenen voor Final Fantasy XV, is Comrades ongetwijfeld de vreemdste. Deze multiplayer only-uitbreiding plaatst je niet in de schoenen van prins Noctis en zijn entourage, maar in de huid van een eigen gemaakt karakter, waarmee je online missies gaat voltooien die nog het meeste doen denken aan een sterk versimpelde versie van Monster Hunter: World. Om dat goed te laten werken zijn er natuurlijk wel voldoende spelers nodig om een party mee te vormen. En helaas is dat precies waar de schoen al tijden knelt. Square Enix heeft daarom al meerdere pogingen gedaan om Comrades van nieuw leven te voorzien. Hun nieuwste poging is tweeledig en poogt zowel oude spelers terug te halen met de toevoeging van tien nieuwe bazen om te overwinnen, als nieuwe spelers aan te trekken door Comrades als een standalone game uit te brengen. Bovendien is er natuurlijk een nieuwe trailer om ons lekker te maken hiervoor.
2x Je vindt een hele hoop Roccat Gaming bij de sale van iBOOD11/12 08u15 - Gamequarter.be: Iedere gamer weet het: goede hardware staat gelijk aan een goede start. Het is precies daarom dat spelers vaak zoveel investeren in de perfecte set-up. Maar zelfs al speelt geld geen rol, dan nog is een aanbieding mooi meegenomen. Wij willen jullie daarom graag wijzen op de sale bij iBOOD, waarbij allerlei hardware van Roccat Gaming is afgeprijsd. Hierdoor kun je namelijk profiteren op mooie deals op onder andere muizen en toetsenborden. De volledige lijst vind je hier: Kova Pure Performance Gaming Mouse - € 39,95 (normaal € 59,99, 33% korting) Tyon All Action Gaming Mouse - € 59,95 (normaal € 109,99, 45% korting) Kone EMP Gaming Mouse - € 49,95 (normaal € 79,99, 38% korting) Kone Pure Special Edition Gaming Mouse - € 24,95 (normaal € 39,99, 38% korting) Sense Kinetic Mousemat - € 12,95 (normaal €19,99, 35% korting) Rest Ergonimische Polssteun - € 7,95 (normaal € 9,99, 20% korting) Sova Gaming Lapboard - € 89,95 (normaal € 149,99, 40% korting) Horde Membrane 2.0 Gaming Toetsenbord - € 54,95 (normaal € 79,99, 31% korting) Horde Membrane RGB Gaming Toetsenbord - € 74,95 (normaal € 99,99, 25% korting) Khan Pro Gaming Headset - € 64,95 (normaal € 89,99, 28% korting) Juke 7.1 Geluidskaart - € 12,95 (normaal € 19,99, 35% korting) Al deze aanbiedingen zijn alleen nog vandaag en morgen beschikbaar, waarbij zoals altijd geldt dat op ook echt op is. Wacht dus niet te lang en klik hier om je slag te slaan. Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door Roccat Gaming of iBOOD, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
2x Metal Slug: Attack komt weer eens voorbijgerold11/12 08u30 - Gamequarter.be: Zo zien je minimaal een keer per week een video van Metal Slug: Attack voorbijkomen en zo hoor je er opeens weken niets meer van. In het najaar werden de nieuwe releases van Extra Ops-missie even overspoeld door anders nieuws, maar nu rolt de laatste update uit en ons blikveld binnen. Deze missie kun je zoals altijd hieronder alvast in het Japans vinden, terwijl de Engelse patch wordt klaargestoomd. En wat we daarvan leren, is dat men doorgaat met de United Front-missies. Ditmaal: The 12th.  
2x De Edelweiss-games zijn enkel vandaag sterk in prijs verlaagd13/12 07u15 - Gamequarter.be: Nog maar twee dagen geleden schreven we over de Winter Sale van MangaGamer en nu al doet de uitgever en verkoper van voornamelijk visual novels er nog een schepje bovenop met de 12 Days of Christmas Sale. In de aanloop naar Kerstmis zullen op de site van MangaGamer twaalf aanbiedingen voorbijkomen, welke ieder een dag beschikbaar zullen blijven. En vandaag is de eerste van die dagen. Daarom kun je nu de twee Edelweiss-games met 70% korting in huis halen. Dit betekent dat je voor de originele Edelweiss geen $29.95 betaalt, maar $8.99, terwijl je Edelweiss: Eiden Fantasia al voor $5.99 hebt in plaats van $19.95. Een bundel met beide games, die je normaal $39.95 kost, haal je bovendien al voor $11.99 in huis. Veel goedkoper zal het voorlopig niet meer worden! Let op: GameQuarter schrijft dit bericht in de hoop zijn lezers te wijzen op voor hun interessante game(-gerelateerde) aanbiedingen. Deze inhoud wordt niet gesponseerd door MangaGamer of OVERDRIVE, noch zijn die op de hoogte gebracht van het bestaan van dit bericht.
1x HYDE levert een nummer voor Devil May Cry 512/12 07u30 - Gamequarter.be: De Japanse artiest HYDE levert minimaal een van de nummers voor de soundtrack van Devil May Cry 5, welke hij nu ten gehore brengt in een nieuwe trailer. HYDE zullen fans van J-pop ongetwijfeld kennen, al zullen ze dat mogelijk niet weten. Hij leverde namelijk eerder al muziek voor Nana, Resident Evil VR, Devil May Cry 4, Full Metal Alchemist, Gundam 00, Last Quarter en Attack on Titan. Daarnaast is hij behalve een soloartiest ook nog onderdeel van VAMPS en L'Arc-en-Ciel.  
1x Blade and Sorcery toont nieuwe screenshots van de Early Access12/12 08u00 - Gamequarter.be: Lees meer >
0x De launch trailer van Energy Cycle Edge is opvallend rustig06/12 07u30 - Gamequarter.be: Als iemand zegt launch trailer, dan weet de gemiddelde gamer wel wat te verwachten: razendsnelle beelden, opzwepende muziek en misschien een voice over van iemand wiens stem klinkt als muziek in je oren. Zo niet bij Energy Cycle Edge. Deze trailer bevat rustige muziek, rustige gameplay-beelden en wat uitleg in een niet al te druk fontje. En dat is heel wat anders dan wat we gewend zijn. Maar stiekem bevalt het best wel.
0x Dragon Quest: Builders II laat zich uitgebreid zien in deze Japanse trailer06/12 07u45 - Gamequarter.be: Als we denken aan rare spin-off-titels van de franchises van Square Enix, dan denken we aan de vele aftakkingen van de Final Fantasy-serie. Maar bijna drie jaar geleden kreeg ook Dragon Quest een bijzondere spin-off, die nog het meeste deed denken aan Minecraft. Blijkbaar verkocht deze spin-off goed, want een vervolg is aan de horizon, maar dan wel alleen in Japan. Een Westerse release is vermoedelijk slechts een kwestie van tijd, maar tot het zover is zullen we het moeten doen promotiemateriaal uit het land van de rijzende zon. Promotiemateriaal zoals deze trailer, welke ruim vijf minuten van de game laat zien.

Statistieken

Artikels:
35918
Gelezen:
28067
Aantal lezers nu:
72


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven