woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u45
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
19/09 10u45  Schachmann naar Bora-hansgrohe Maximilian Schachmann rijdt komend jaar voor Bora-hansgrohe. De 24-jarige renner maakt de overstap van Quick-Step, het team waarbij hij dit jaar doorbrak. De Duitser pakte ritzeges in de Ronde van Catalonië, de Giro en de Ronde van Duitsland, waar hij Tom Dumoulin van dagwinst afhield.
19/09 10u45  Trijntje showt rank lijfje en Martin Garrix maakt mislukte duik Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
19/09 10u45  Trompet Bij de dood van Anneke Grönloh denk ik aan de dagen waarmee zij onlosmakelijk verbonden was, in mijn geval de eerste helft van de jaren zestig. Met haar repertoire had ik weinig, maar ik vond haar sympathiek.
19/09 10u45  Man (30) uit Wijchen met alcohol op veroorzaakte zwaar ongeval in Nederasselt NEDERASSELT - Voor het ernstige ongeval dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt, is een 30-jarige man uit Wijchen aangehouden. Onder invloed van alcohol klapte hij op de motorrijder, die daarbij ernstig gewond raakte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage Wormerveer De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer.
19/09 10u15  Afrikaanse varkenspest in België zet Nederlandse natuurbeheerders en varkenssector op scherp WAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’
19/09 10u15  LIVE | Rutte III op pijnbank vlijmscherpe oppositie De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 10u15  Sekteleider die kinderen zou hebben gemarteld en misbruikt na 20 jaar vrijuit Er lagen 170 aanklachten, variërend van valsheid in geschrifte tot seksueel misbruik, marteling en opsluiting van kinderen. En toch sprak het hof van beroep van de rechtbank in Brussel de voormalig Belgisch sekteleider Robert Spatz (73) dinsdag vrij, na liefst twintig jaar onderzoek.
19/09 10u15  Man (30) met alcohol op veroorzaakte zwaar ongeval in Nederasselt NEDERASSELT - Voor het ernstige ongeval dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt, is een 30-jarige man aangehouden. Onder invloed van alcohol klapte hij op de motorrijder, die daarbij ernstig gewond raakte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 10u00  Terreurverdachten Rotterdam filmden ook op Erasmusbrug De twee terreurverdachten die afgelopen zomer zijn opgepakt in Rotterdam, hinten niet alleen op een aanslag op een politiebureau, maar maakten ook een video van de Erasmusbrug. Daarbij zong een van de verdachten een nashid, een lied waarin werd verwezen naar het martelaarschap.
19/09 09u30  Man (30) veroorzaakte zwaar ongeval in Nederasselt met alcohol op NEDERASSELT - Voor het ongeluk dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt is een 30-jarige man aangehouden die onder invloed van alcohol op een motorrijder klapte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 09u00  Amerikaanse droom chef-dirigent Jaap van Zweden begint vandaag Meesterdirigent Jaap van Zweden wordt vandaag officieel benoemd tot de 26ste chef-dirigent van het New York Philharmonic-orkest. Ondanks alles blijft de Amsterdammer vrij nuchter over zijn aanstaande aanstelling.
19/09 09u00  Emirates zoekt stewards en stewardessen, ervaring niet nodig Voor je werk de wereld over vliegen en in wereldstad Dubai wonen? Luchtvaartmaatschappij Emirates zoekt nieuwe crewleden. Training of eerdere ervaring als steward of stewardess is niet nodig.
19/09 08u45  Maan pakt hoofdrol in familiefilm Zangeres Maan de Steenwinkel is volgend jaar voor het eerst in een speelfilm te zien. Zij speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse familiefilm De Club van Lelijke Kinderen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts.
19/09 08u45  Hoofdpijndossier dividendtaks kaapt ook politieke beschouwingen Voor de zoveelste keer gaat het vandaag, bij de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, over het hoofdpijndossier van Rutte III: de dividendbelasting. In een zeldzaam staaltje eensgezindheid keert de voltallige oppositie zich in het debat over de Miljoenennota tegen de afschaffing van die belasting.
Laatste update: vandaag om 10u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 08u45  'Levend springtouw' en jonge rockchick zijn dé rivalen van GlennisDe balans van America's Got Talent kan worden opgemaakt nu Amerika mag stemmen op hun favoriete finale-act. Glennis Grace zong sensationeel, maar er is geduchte concurrentie. De Oostenrijkse acrobatengroep Zurcaroh en de 14-jarige Courtney Hadwin worden getipt als mogelijke winnaars.
19/09 08u30  Glennis neemt het op tegen 'levende touwtje springer' en rockchick CourtneyDe balans van America's Got Talent kan worden opgemaakt nu Amerika mag stemmen op hun favoriete finale-act. Glennis Grace zong sensationeel, maar er is geduchte concurrentie. De Oostenrijkse acrobatengroep Zurcaroh en de 14-jarige Courtney Hadwin worden getipt als mogelijke winnaars.
19/09 08u30  Zeeuwse zorginstelling is in nood, maar toezichthouders verhogen eigen beloningDe raad van toezicht van de in opspraak geraakte Zeeuwse zorginstelling Arduin heeft zijn eigen beloning vorig jaar fors verhoogd. Ondanks de financiële en organisatorische problemen bij de stichting gingen de toezichthouders er in één klap 66 procent op vooruit.
19/09 08u15  Gebrek aan echte kwaliteit bij De GraafschapDOETINCHEM - De Graafschap stevent hard af op een sportieve crisis. De Doetinchemse club is door een falend technisch beleid een gedoodverfde degradatiekandidaat.
19/09 08u00  'Pijnlijk voor onze arme monarch'Voor de zoveelste keer gaat het vandaag, bij de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, over het hoofdpijndossier van Rutte III: de dividendbelasting. In een zeldzaam staaltje eensgezindheid keert de voltallige oppositie zich in het debat over de Miljoenennota tegen de afschaffing van die belasting.
19/09 08u00  'Bestuurder grasmaaier dacht voor ongeluk dat de kinderen weg waren'De bestuurder van de grasmaaier stuurde kinderen in zijn buurt weg, maar zag een meisje dat toch achterbleef over het hoofd. Zo kon vorige week de 6-jarige Fleur van Amerongen in Kampen in botsing komen met een grasmaaier van de gemeente, aldus de burgemeester van Kampen.
19/09 08u00  Wilders begint debat over miljoenennotaGeert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt vandaag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd.
19/09 08u00  Vrouw vliegt met haar auto in een sloot in LichtenvoordeLICHTENVOORDE - Een automobiliste is dinsdagavond rond 22.00 uur in een sloot beland in Lichtenvoorde. Op de Kievitstraat reed de vrouw rechtdoor in een bocht. Daardoor kwam ze met haar auto in de sloot met water terecht.10 
19/09 08u00  Vlak voor uitvaart van Rinie (63) langs de McDrive: 'Hij was altijd in voor gekkigheid'MEDDO - Rinie Overkamp uit Meddo (63) zou met zijn zoon Steffan nog een keer langs de McDrive. Helaas overleed hij veel sneller dan gedacht. Daarom maakten ze maandag vlak voor zijn uitvaart nog even een ritje langs de hamburgerketen. ,,Mijn vader was altijd wel in voor een gekkigheid.''
19/09 07u45  'Het gaat ook een beetje om het geloof in een maatregel'De Raad van State is kritisch op het Belastingplan. De staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, maakt zich nog geen zorgen.
19/09 07u45  Glennis Grace: Ik raak hier nooit aan gewendGlennis Grace reageert opgelucht na haar optreden in de finale van America's Got Talent. ,,Mensen zeggen me 'je raakt hier aan gewend', maar ik raak hier nooit aan gewend. Elke keer moet je jezelf weer bewijzen', zegt de zangeres tegen Erik Mouthaan van RTL Nieuws.
19/09 07u45  8Bahn nieuwe stijl: vaker en compacter feesten in ArnhemARNHEM - Onder de naam 8Bahn Summersession gaat Pascal Rietman vaker kleinschaliger elektronische muziekevenementen organiseren. Het eerste 8Bahnfeest nieuwe stijl staat gepland op 29 september en wordt op twee podia gehouden op het terrein Stadsblokken onder de John Frostbrug in Arnhem.
19/09 07u45  Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'Sensationeel!'Een foutloos optreden, maar is het genoeg voor Glennis Grace? De concurrentie is moordend in de finale van America’s Got Talent.
19/09 07u30  Britse politieke partij Labour gooit eigen glazen inLabour profiteert amper van de brexit-perikelen in de Britse politiek. Het imago van Jeremy Corbyn is een belangrijke oorzaak.
19/09 07u30  Kasper Dolberg is een raadselColumnist Sjoerd Mossou is gefascineerd door Ajacied Kasper Dolberg, die voor even een wereldwonder was. 'Hij is een raadsel, maar tegelijk maakt hij dingen heel helder.'
19/09 07u30  'Slimme televisie raakt te snel uit de tijd'Fabrikanten van smart-tv's moeten garanderen dat apps het tenminste zes jaar blijven doen. Die eis legt de Consumentenbond bij de fabrikanten op tafel.
19/09 07u30  Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'Fantastisch!'Een foutloos optreden, maar is het genoeg voor Glennis Grace? De concurrentie is moordend in de finale van America’s Got Talent.
19/09 07u15  Trijntje Oosterhuis gaat Ziggo Dome doen: 'Het wordt een reis door de tijd'Trijntje Oosterhuis geeft op 30 maart, met het Metropole orkest, een concert in de Ziggo Dome. De hal ligt op een steenworp afstand van de plek waar ze voor het eerst een groot publiek bereikte: de Arena. ,,De opening van dat stadion was een bepalend moment voor mij.’’
19/09 07u15  Vliegende start voor publiek mega-zonnepark aan de A15GELDERMALSEN - Er is veel belangstelling om te investeren in de zonnepanelen van Avri op de voormalige vuilstort langs de A15 in Geldermalsen. In korte tijd is al bijna 220.000 euro ingelegd. Het zonnepark maakt deze zomer sowieso een vliegende start.
19/09 07u15  Vlak voor uitvaart van Rinie (63) nog even langs de McDrive: 'Hij was altijd in voor gekkigheid'MEDDO - Rinie Overkamp uit Meddo (63) zou met zijn zoon Steffan nog een keer langs de McDrive. Helaas overleed hij veel sneller dan gedacht. Daarom maakten ze maandag vlak voor zijn uitvaart nog even een ritje langs de hamburgerketen. ,,Mijn vader was altijd wel in voor een gekkigheid.''
19/09 07u15  Een zoen in een restaurant is 'oké', maar flikflooien? 'Nee'ARNHEM - Verliefde mensen die elkaar met affectie bejegenen, dat is alleen maar leuk. ,,Maar als mensen in de zaak dingen doen waar andere klanten zich aan storen, dan neem je je verantwoordelijkheid'', zegt Erwin Oldenburg, eigenaar van 't Pannenkoekhuis in Schaarsbergen.
19/09 07u15  Nijmeegse strandjes verboden voor paarden in de zomer?NIJMEGEN - Er komt in de zomer van 2019 mogelijk een hek bij twee of drie strandjes van de Stadswaard, om de kudde konikpaarden er weg te houden. Staatsbosbeheer kijkt serieus naar die mogelijkheid na het incident met twee agressieve konikpaarden, die in juli en augustus badgasten lastig vielen.
19/09 06u30  Catwalk-filmpje VVD is ongemakkelijk en gênantNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
19/09 06u00  Bisdom Brooklyn betaalt miljoenen aan slachtoffers seksueel misbruikVier mannen die als kind seksueel misbruikt zijn door een docent religie van de Rooms-Katholieke kerk krijgen een schadevergoeding van 27,5 miljoen dollar. De nu 67-jarige Angelo Serrano misbruikte hen in de kerk, in het appartement van de leraar achter de kerk en in de naschoolse opvang.10 
19/09 06u00  Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'optreden sensationeel'Glennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.10 
19/09 06u00  Glennis Grace zorgt in America's Got Talent opnieuw voor kippenvelSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
19/09 05u45  Noord- en Zuid-Korea zetten nieuwe stap richting vredeNoord- en Zuid-Korea hebben een nieuwe stap gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vredevol schiereiland.
19/09 05u15  'Verjubelen? Dat vind ik echt te kort door de bocht'In zijn eerste Miljoenennota strooit minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) met miljarden. ,,Juist in economisch goede tijden is het moeilijk om een goede minister van Financiën te zijn.''
19/09 04u30  Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordendGlennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.16 
19/09 03u45  Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoekDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.15 
19/09 03u30  Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got TalentSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.16 
19/09 03u15  VVD: criminaliteit in probleemwijken dubbel zo hard bestraffenCriminaliteit in probleemwijken moet dubbel zo hard worden bestraft. Ook moeten ouders in die wijken worden verplicht hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren.14 
19/09 02u45  Amerikaanse chirurg en vriendin voerden vrouwen dronken om hen te kunnen verkrachtenEen chirurg uit de Amerikaanse staat Californië wordt er samen met zijn vriendin van verdacht tenminste twee vrouwen te hebben verkracht. De slachtoffers werden tijdens het uitgaan ingepalmd en dronken gevoerd door het tweetal.
19/09 02u15  Kortere werkweek en minder werkdruk voor beveiligersBeveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
19/09 01u45  In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodieIn het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht.14 
19/09 00u45  Nederland in Europese kopgroep van online kopenVier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Daarmee zit Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen nog net iets vaker spullen gekocht bij webshops.
18/09 23u45  Schildersbedrijf met alleen vrouwen is een succesSchildersbedrijf Mevrouw Schutte & Dochters uit Zwolle heeft als enige in Nederland alleen vrouwen in dienst. Het blijkt twee jaar na oprichting een schot in de roos, schrijft De Stentor. Wat doen zij anders of beter dan de ‘normale’ schilders? Vijf vragen aan projectleider Janneke van Olst.
18/09 23u15  Van Bommel: Er waren momenten dat we Barça pijn hadden kunnen doenMark van Bommel vond de openingswedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen FC Barcelona een goede les voor zijn ploeg. Ondanks een evenaring van de grootste nederlaag van de Eindhovenaren op het hoogste Europese podium (4-0), was de trainer van PSV niet heel erg ontevreden.
18/09 23u00  Motorrijder na botsing 40 meter meegesleept onder autoNEDERASSELT - Op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt is dinsdagavond rond 22.10 uur een motorrijder geschept door een auto. Het slachtoffer is zo'n 40 meter meegesleurd onder de auto en moest bevrijd worden door de brandweer.
18/09 22u30  'Elke tien minuten een trein naar Amsterdam? Dan laat ik de auto staan'Op het traject Nijmegen-Arnhem-Utrecht-Amsterdam gaan over een aantal jaren zes intercity's per uur rijden. Nu zijn dat er nog vier. Het plan maakt deel uit van het op prinsjesdag gepresenteerde miljardenplan voor spoorboekloos rijden op de drukste trajecten van het land.
18/09 22u15  Russen roepen Nederlandse ambassadeur op het matje vanwege 'spionnenkoorts'Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen. Dat hangt samen met beschuldigingen over Russische spionage, berichten Russische media.
18/09 21u45  Productiebedrijf Sesamstraat: Bert en Ernie zijn 'slechts' goede vriendenSesame Workshop, het productiebedrijf achter het originele, Amerikaanse kinderprogramma Sesamstraat, is met een verklaring gekomen over de relatie tussen hoofdrolspelers Bert en Ernie. Volgens de educatieve organisatie zijn de twee 'goede vrienden' en hebben ze 'geen seksuele geaardheid'.
18/09 21u30  Productiebedrijf Sesamstraat: Bert en Ernie zijn goede vriendenSesame Workshop, het productiebedrijf achter het originele, Amerikaanse kinderprogramma Sesamstraat, is met een verklaring gekomen over de relatie tussen hoofdrolspelers Bert en Ernie. Volgens de educatieve organisatie zijn de twee 'goede vrienden' en hebben ze 'geen seksuele geaardheid'.
18/09 21u30  'Vluchten Nederlandse toeristen met Small Planet Airlines gaan door'Nederlandse vakantievierders hebben geen last van het uitstel van betaling van de Duitse luchtvaartmaatschappij Small Planet Airlines. Touroperator Thomas Cook en dochter Neckermann Reizen vliegen met deze maatschappij, maar laten weten dat hun klanten gewoon naar hun vakantiebestemmng worden vervoerd.
18/09 21u30  De Jong: Barça is zó goed, we hadden het compacter moeten houdenPSV slikte een flinke nederlaag in Camp Nou, maar Luuk de Jong had niet het idee dat de landskampioen zich hoefde te schamen voor het verlies bij Barcelona. ,,Dit Barcelona is zó goed en heeft zoveel kwaliteit, we hadden het compacter moeten houden.''
18/09 21u00  Uitdelen is makkelijk, maar nu komt het erop aan voor Rutte IIIOp zijn eerste Prinsjesdag schotelt het kabinet Rutte III een bescheiden feestje voor. Best fijn voor een coalitie van tegenpolen voor wie regeren vaak voelt als een knellend korset. Maar uitdelen is makkelijk, nu de rest nog.
18/09 21u00  Messi laat moedig PSV kansloos met hattrickPSV kan ondanks een ruime nederlaag met een redelijk tevreden gevoel terugkijken op de start van de groepsfase van de Champions League. De koploper uit de eredivisie bood FC Barcelona lang goed tegenstand, maar verloor door drie doelpunten in het laatste kwartier toch met 4-0 van de Spaanse topclub. Lionel Messi maakte met drie doelpunten het verschil.
18/09 20u45  Hierdoor kunnen 'wij' zo lang hardlopenWetenschappers hebben ontdekt hoe het komt dat de mens zo lang achter elkaar kan hardlopen. In tegenstelling tot andere soorten missen wij een bepaald gen, waardoor we het qua uithoudingsvermogen winnen van alle dieren.
18/09 20u45  LIVE | Dembélé en Messi geven gas, PSV op de knieën• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 20u30  Tweede Kamer krijgt advies over hulp aan Syrische groepen alleen vertrouwelijk te zienDe Tweede Kamer krijgt ‘bij uitzondering’ interne volkenrechtelijke adviezen te zien over de hulp aan Syrische groepen. De stukken zijn niet staatsgeheim. Toch kunnen ze niet openbaar worden gemaakt, omdat het kabinet eraan hecht dat ambtenaren ‘onbevangen en in vertrouwen’ kunnen adviseren.
18/09 20u30  Hind gaat voor bescheiden decolleté en Xander juicht voor GlennieKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/09 20u30  LIVE | Dembélé beslist duel met PSV na heerlijke knal• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 20u15  LIVE | Barça veel gretiger na rust, PSV onder druk• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 20u15  Arnhemmer ontkent dat zoon (13) op zijn gezag zijn moeder neerstakARNHEM – Toen hij hoorde dat zijn 13-jarige zoon zijn ex-vrouw had neergestoken viel hij flauw. ,,Ik was heel emotioneel”, aldus de 45-jarige Arnhemmer dinsdag in hoger beroep voor het gerechtshof in Arnhem.
18/09 20u00  Hongerige Venezolanen woedend op president na decadent etentjeEen excentriek etentje van de Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft voor een woede-uitbarsting gezorgd onder de Venezolaanse bevolking. Er heerst al tijden hongersnood in het land.
18/09 20u00  LIVE | PSV buigt na prima helft alleen voor brille van Messi• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 20u00  Glennis laat op 'G-day' van zich horenGlennis Grace gaat tijdens de finale van America's Got Talent 'alles geven' en haar stinkende best doen. Dat laat de powervocaliste weten in een kort filmpje dat ze opnam in Hollywood.
18/09 19u45  Rutte: bedreigingen economie komen vooral van buitenPremier Rutte geeft de manier waarop Nederland er voor staat een zeven. ,,We staan er goed voor,’’ zegt hij. ,,Maar de wereld om ons heen is instabiel en dat kan gevolgen hebben voor onze economische groei. Anders had ik de algemene situatie een 8 gegeven.’’
18/09 19u45  LIVE | PSV buigt na prima eerste helft alleen voor Messi• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 19u45  Bert en Ernie nu boegbeelden voor homo's: 'Dit is zó belangrijk'Ze zijn al 45 jaar samen, maar pas sinds gisteren is de geest uit de fles: Bert en Ernie zijn wél een stel. Volgens scenarioschrijver Marc Salzman tenminste, want in de jarenlange discussie ontkenden de producenten tot nu toe vooral. De onthulling betekent veel voor de homo-emancipatie: ,,Dit is zó belangrijk.'
18/09 19u45  Stormy Daniels beschrijft nacht met Trump tot in detailPornoactrice Stormy Daniels heeft haar memoires geschreven en daarin heeft ze het in detail over de wilde nacht die ze beleefde met de Amerikaanse president Donald Trump in 2006. De Britse krant The Guardian legt twee weken voor de publicatie de hand op een exemplaar en licht een tip van de sluier op.
18/09 19u30  Lubach-filmpje NRA genomineerd voor web-'Oscar'Het filmpje van het programma Zondag met Lubach over de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA is genomineerd voor een Lovie Award in de categorie komedie. Deze 'Oscars van het Europese web' worden jaarlijks uitgereikt aan het beste en meest creatieve digitale werk in Europa.
18/09 19u30  LIVE | PSV breekt na heerlijke vrije trap van Messi• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 19u15  Wandelaar vindt onthoofd hondje zonder voorpoten in parkEen wandelaar heeft in het Emmapark in Brunssum een lugubere vondst gedaan. De man trof een onthoofd hondje aan. Ook had het 'Boomer-hondje' geen voorpoten meer.
18/09 19u15  LIVE | Prima start voor brutaal PSV, Barça zoekende• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 19u00  Linda de Mol strikt Bold and the Beautiful-acteur Patrick DuffyDe Amerikaanse acteur Patrick Duffy heeft een rol in April, May en June, de nieuwe film van Linda de Mol en Will Koopman. Dat heeft Linda gemeld aan het ANP. Duffy vertolkt de rol van de vader van haar personage.
18/09 19u00  Ongeluk of wanhoopsdaad? Stel dat uit huis wordt gezet, met spoed naar ziekenhuis gebrachtDe bewoners van de Zeusburg in Nieuwegein die morgen uit hun woning zouden worden gezet, zijn vanmiddag met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De man (71) en de vrouw (70) hadden gas ingeademd.
18/09 18u45  LIVE | Van Bommel: We hebben echt kans vanavond• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 18u30  Jeugdwedstrijd ontspoort: 'Stop met strijd tussen Arnhem en Nijmegen'ARNHEM/NIJMEGEN - Het was even alle hens aan dek, afgelopen zaterdag op het Arnhemse Sportpark De Bakenhof. Een jeugdwedstrijd voor onder de 15 jaar tussen voetbalclubs Arnhemia (Arnhem) en SCE (Nijmegen) liep volledig uit de hand, waarna een leider van de Arnhemse club naar zijn auto rende. Om een vuurwapen te halen, zo klonk het geschrokken van Nijmeegse zijde.
18/09 18u15  Natuurkundedocent op Zutphense school: '9/11 was geen aanslag'Natuurkundedocent Jan Allaart, van het Baudartius College in Zutphen, staat nog steeds achter zijn uitspraak dat 9/11 geen moslim-terroristische aanslag was. De docent zorgde vorige week voor commotie door een les te openen met de stelling.
18/09 18u15  Honderden edelherten Oostvaardersplassen worden afgeschotenZe worden afgeschoten. Honderden edelherten die weg moeten uit de Oostvaardersplassen. Reden: er zou geen andere oplossing zijn voor het terugdringen van het aantal grote grazers in het natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Eind volgende maand kan het uitdunnen beginnen, zo is dinsdag besloten door Gedeputeerde Staten van Flevoland.
18/09 18u00  TomTom krijgt forse klappen op de beursTomTom beleefde vandaag zijn grootste koersdreun sinds 2011. De Nederlandse kaartenmaker zag een kwart van zijn beurswaarde in rook opgaan.
18/09 18u00  Meer intercity's van Nijmegen en Arnhem naar AmsterdamNIJMEGEN / ARNHEM - Op het traject Nijmegen-Arnhem-Utrecht-Amsterdam gaan over een aantal jaren zes intercity's per uur rijden. Nu zijn dat er nog vier. Het plan maakt deel uit van het op prinsjesdag gepresenteerde miljardenplan voor spoorboekloos rijden op de drukste trajecten van het land.
18/09 18u00  Zeker duizend edelherten Oostvaardersplassen worden afgeschotenZe worden afgeschoten. Honderden edelherten die weg moeten uit de Oostvaardersplassen. Reden: er zou geen andere oplossing zijn voor het terugdringen van het aantal grote grazers in het natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Eind volgende maand kan het uitdunnen beginnen, zo is dinsdag besloten door Gedeputeerde Staten van Flevoland.
18/09 18u00  Lagere straffen in zaak rond Poolse vakantiehuisjesZUTPHEN/ ZELHEM - De straffen in de zogenoemde JKE-affaire zijn flink lager dan de eisen van het Openbaar Ministerie. Een 52-jarige Zelhemmer, een van de hoofdrolspelers in de zaak, werd door Rechtbank Gelderland een gevangenisstraf opgelegd van achttien maanden, waarvan negen voorwaardelijk.
18/09 17u45  Poulsen terug bij Ajax voor stageChristian Poulsen is even terug bij Ajax. De oud-middenvelder loopt stage bij de technische staf van het eerste elftal van zijn oude club uit Amsterdam.
18/09 17u45  Jessica Simpson (38) zwanger van derde kindjeDe Amerikaanse actrice-zangeres Jessica Simpson (38) is voor de derde keer zwanger. Via Instagram laat de blondine weten dat ze dolgelukkig is met het nieuws. Ze verklapt ook dat het om een meisje gaat.
18/09 17u30  Ondernemers hadden meer van begroting verwachtOndernemend Nederland had meer verwacht van de begroting voor 2019. In een eerste reactie op de Miljoenennota kraken ondernemers kritische noten.
18/09 17u15  Deze vier toprestaurants zijn de sterren van hun regioHéroine in Rotterdam, Tommy's in Den Haag, Buuren in Alphen aan den Rijn en Bentinck in Amerongen hebben De Gouden Pollepel gewonnen. Ze scoorden de hoogste cijfers bij de recensenten van de kranten uit hun regio.
18/09 17u15  Hoe houd ik die risicostof bij mijn kind weg?Journalist Yildiz Celie maakt zich zorgen over de hormoonverstoorder Bisfenol A (BPA) in het eten van haar zoontje. Is dat terecht? Ze gaat op onderzoek uit.
18/09 17u15  Pannenkoekenbaas Rheden staat achter zijn serveersterRHEDEN - Eigenaar Hans Westdijk van pannenkoekenhuis Strijland in Rheden staat vierkant achter zijn serveerster, die zaterdag in de zaak twee vrouwen aansprak op hun intieme gedrag.
18/09 17u00  'Afschaffing dividendtaks moet beter onderbouwd'De Raad van State vindt dat het kabinet het plan om de dividendbelasting af te schaffen beter moet onderbouwen. Dat schrijft het adviesorgaan in een beoordeling van het belastingplan dat op Prinsjesdag is gepresenteerd.
18/09 17u00  'Powerhouse Glennis gaat America's Got Talent winnen'Nederland heeft er veel vertrouwen in dat powerhouse Glennis Grace het dertiende seizoen van de Amerikaanse hitshow America's Got Talent gaat winnen. Dat blijkt uit een peiling van deze site.
18/09 17u00  Ook koning, koningin en prinses gaan erop vooruitKoning Willem-Alexander gaat er volgend jaar in inkomen op vooruit. Ook koningin Máxima en prinses Beatrix verdienen meer, zo blijkt uit de begroting van het Koninklijk Huis.
18/09 17u00  Doorrijder ernstig ongeluk tussen fietsers is nog spoorloosDe fietser die gisteren doorreed nadat hij betrokken was bij een ernstig ongeluk in Apeldoorn, is nog altijd spoorloos. De politie hoopt op tips.
18/09 17u00  Bijna duizend edelherten Oostvaardersplassen worden afgeschotenVoor de 980 edelherten die weg moeten uit de Oostvaardersplassen, het natuurgebied tussen Almere en Lelystad, is geen andere oplossing dan afschot. Staatsbosbeheer krijgt daarom de opdracht om de dieren af te schieten. Dat is dinsdag besloten door Gedeputeerde Staten van Flevoland.
18/09 17u00  Robin Pröpper mist mogelijk rest van dit seizoen door zware blessureHeracles is aanvoerder Robin Pröpper de rest van het seizoen hoogstwaarschijnlijk kwijt. Vandaag werd duidelijk dat de Arnhemmer de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd.
18/09 16u45  Lagere straf voor Zelhemmer in zaak rond Poolse vakantiehuisjesZUTPHEN/ ZELHEM - De straffen in de zogenoemde JKE-affaire zijn flink lager dan de eisen van het Openbaar Ministerie. Een 52-jarige Zelhemmer, een van de hoofdrolspelers in de zaak, werd door Rechtbank Gelderland een gevangenisstraf opgelegd van achttien maanden, waarvan negen voorwaardelijk.
18/09 16u45  Commissariaat voor Media stelt onderzoek in naar Yvon JaspersHet Commissariaat voor de Media gaat onderzoek doen naar de nevenfuncties van Yvon Jaspers (45). Aanleiding voor het onderzoek is recente berichten in de media over het feit dat Jaspers al drie jaar lang in dienst is van For Farmers, het grootste veevoederbedrijf van Europa.
18/09 16u45  Medewerker War Child haalt donaties binnen... voor zijn schoonfamilieWar Child heeft een medewerker op staande voet ontslagen nadat die gedoneerde hotelovernachtingen en duur kantoormeubilair weggaf aan zijn schoonouders. Zo blijkt uit een vandaag gepubliceerd vonnis van het Hof in Amsterdam.
18/09 16u30  Heracles rest van het seizoen zonder aanvoerder PröpperHeracles is aanvoerder Robin Pröpper de rest van het seizoen hoogstwaarschijnlijk kwijt. Vandaag werd duidelijk dat hij de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd.
18/09 16u30  Tegenvaller van 212 miljoen euro op onderwijsEr wordt 1,9 miljard euro geïnvesteerd in onderwijs, maar universiteiten en hogescholen merken daar nauwelijks iets van. Volgend jaar moet er 19,5 miljoen euro worden bezuinigd in het hoger onderwijs.
18/09 16u15  De Arnhemse villamoord: 1 dader gezien, 9 mannen veroordeeldNiki van der Naald
18/09 16u00  'Ingestorte garage Wormerveer had andere vloer dan die in Eindhoven'De parkeergarage die eerder vandaag deels instortte boven een supermarkt in het Noord-Hollandse Wormerveer, had een andere vloer dan de garage in Eindhoven die vorig jaar in elkaar zakte.
18/09 16u00  Van Aert onafhankelijk renner in wereldbekerDe Belgische veldrijder Wout van Aert stapt morgen op het vliegtuig om de eerste twee wereldbekercrossen te rijden in de Verenigde Staten.
18/09 16u00  Mysterieuze nachtelijke knallen 'vrijwel zeker' van Dremptse bielemannenDREMPT/ HUMMELO - Het heeft er alle schijn van dat bielemannen vannacht de nachtrust hebben verstoord van mensen in Hummelo, Drempt en Laag-Keppel en omgeving.
18/09 16u00  Boxmeer en gemeentesecretaris Van de Loo uit elkaarBOXMEER - Harry van de Loo is niet veel langer de gemeentesecretaris/ directeur van de gemeente Boxmeer. Hem is te kennen gegeven dat er een gesprek moet komen. Dat gaat over 'de wijze en voorwaarden waarop er afscheid genomen kan worden', zoals burgemeester Karel van Soest het omschrijft.
18/09 15u45  Beperkingen Jos Brech opgeheven, advocaat mag pratenAdvocaat Gerald Roethof mag vanaf nu in alle openheid vertellen over de zaak tegen zijn cliënt, Jos Brech. Brech is hoofdverdachte in de zaak Nicky Verstappen. Het Openbaar Ministerie heeft de beperkingen vandaag opgeheven.
18/09 15u45  Een bijzonder, vrolijk of mooi verhaal? Laat het ons weten!Bent u ontzettend goed geholpen door uw buurvrouw, een vriend of een familielid en wilt u diegene bedanken? Of heeft u zelf iets moois, bijzonders, opmerkelijks of juist ontroerends meegemaakt dat u graag met de lezers van De Gelderlander zou willen delen? Laat het ons dan weten!
18/09 15u30  PVV wil in gemeenteraad van Groningen en hoopt op één zetelDe PVV doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen op 21 november. Het is nog niet bekend wie dan lijsttrekker is. De partij hoopt volgens het Dagblad van het Noorden op één zetel.
18/09 15u30  'Schietspel Fortnite aanleiding voor honderden echtscheidingen'De populariteit van het schietspel Fortnite is aanleiding voor honderden, misschien wel duizenden echtscheidingen in het Verenigd Koninkrijk. Dat claimt het bedrijf divorce-online.co.uk na onderzoek van 200 echtscheidingsverzoeken.
18/09 15u15  Kabinet: plan voor snellere asielproceduresHet kabinet komt met plannen om de asielprocedure in ons land korter te maken. Dat blijkt uit de begrotingsstukken van Prinsjesdag.
18/09 15u15  Prinsjesdag 2018: dit zijn de plannenPrinsjesdag plannendag. Wat heeft het kabinet voor Nederland in petto? Lees alles in ons overzicht.
18/09 15u15  Veroordeelden villamoord blij met rapport: eerste stap naar herzieningARNHEM - De mannen die tot jarenlange celstraffen werden veroordeeld voor betrokkenheid bij de Arnhemse villamoord, reageren blij op het kritische rapport dat dinsdag over de mogelijke gerechtelijke dwalingen in die zaak is verschenen.
18/09 15u15  Albert Verlinde is pas het begin voor De MolAngela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
18/09 15u15  Rapper Donnie sloopt de boel in nieuwe talkshow Tim SendersTv's kapot slaan of een toren van champagneflessen omgooien, wie wil dat nou niet? Tim Senders (bekend van onder andere Streetlab) komt vandaag op deze site met een wel heel bijzondere talkshow waarin zijn gasten van alles mogen slopen.
18/09 15u15  Fusie Roompot en Sniper Cycling op losse schroeven door vertrek Van AertDe fusie tussen Roompot en Sniper Cycling, twee weken geleden nog in een ronkend persbericht bekendgemaakt, staat op losse schroeven. Kopman Van Aert wil niet voor de ploeg rijden en beoogd co-sponsor Crelan bindt zich aan de Belg. Directeur Michael Zijlaard bevestigt de onzekerheid. ,,Wij moeten kijken of alle partners nog aan boord zijn.”
18/09 15u00  Eerste namen Eurosonic bekendgemaaktEurosonic Noorderslag (ESNS) heeft de eerste namen aangekondigd voor de aankomende editie. De eerste serie bevat 29 namen van opkomende acts. Ze zijn geselecteerd in samenwerking met de radiozenders uit de Europese Unie, verenigd in de EBU (European Broadcasting Union).
18/09 15u00  Eeuwenoude herberg ondermijnd door gravende beversDODEWAARD - Herberg De Engel in Dodewaard heeft nieuwe 'bewoners': bevers. Inno Venhorst, eigenaar van het restaurant, maakt zich grote zorgen. Zijn pand dreigt te verzakken door de gangen die bevers hebben gegraven.
18/09 15u00  Ongeval met twee bestelbusjes leidt tot vertraging op A12 bij ArnhemARNHEM - Verkeer op de A12 bij Knooppunt Grijsoord heeft dinsdag begin van de middag in westelijke richting enige tijd hinder gehad van een ongeval. Daarbij waren twee bestelbusjes betrokken.
18/09 14u45  Zalando-ceo Rubin Ritter: 'Nederland is de ideale proeftuin'In tien jaar tijd groeide Zalando uit tot één van Europa's grootste internetbedrijven met een omzet die dit jaar de 5 miljard euro passeert. CEO Rubin Ritter (36) over het succes van de Duitse online modegigant en de belangrijke bijrol van Nederland daarin.
18/09 14u45  Sportverslaggever Bob van der Tak (38) overledenSportverslaggever Bob van de Tak is op 38-jarige leeftijd overleden. Als radiocommentator van de NOS werd hij vooral bekend van het zwemmen. Zo deed hij verslag van de gouden races van Ranomi Kromowidjojo bij de Olympische Spelen van 2012.
18/09 14u45  Auto vlucht ingestorte garage Wormerveer uit: 'Reed zo over brokstukken heen'Bij een parkeergarage boven een supermarkt in het Noord-Hollandse Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. De hulpdiensten hebben geen indicatie dat er slachtoffers onder het puin liggen bij het ingestorte deel van de parkeergarage in Wormerveer. ,,Alles trilde.''
18/09 14u30  Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestort: 'Bam bam bam bam, hoorde ik'Bij een parkeergarage boven een supermarkt in het Noord-Hollandse Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. De hulpdiensten hebben geen indicatie dat er slachtoffers onder het puin liggen bij het ingestorte deel van de parkeergarage in Wormerveer. ,,Alles trilde.''
18/09 14u30  Postbezorger redt vrouw bij grote band in ZevenaarZEVENAAR - Aan de Tolsingel in Zevenaar heeft dinsdagochtend brand gewoed. Hierbij liepen drie woningen (rook)schade op en werd er één tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Er zijn geen zwaargewonden gevallen.
18/09 14u15  ‘Hij zou niet willen dat ik alleen bleef’Over gemak en ongemak in een relatie. Na het overlijden van Daniël vond Mandy (32) troost en gaandeweg ook liefde bij zijn beste vriend Jim (48).
18/09 14u15  A12 bij Arnhem deels dicht na ongeval met twee bestelbusjesARNHEM - Verkeer op de A12 bij Knooppunt Grijsoord kan richting Arnhem alleen nog maar gebruik maken van de vluchtstrook rijden. Na een ongeval waarbij twee bestelbusjes zijn betrokken, zijn twee rijstroken afgesloten.
18/09 14u00  Lees hier de volledige troonredeKoning Willem-Alexander sprak vanmiddag vanuit de Ridderzaal het volk toe in zijn jaarlijkse troonrede. Lees hieronder de volledige speech terug.
18/09 14u00  A12 bij Arnhem deels dicht na ongeval met bestelbus en personenautoARNHEM - Verkeer op de A12 bij Knooppunt Grijsoord kan richting Arnhem alleen nog maar over de vluchtstrook. Oorzaak is een ongeval waarbij een bestelbusje en een personenauto betrokken zijn.
18/09 14u00  De Arnhemse villamoord: signalen gerechtelijke dwaling waren er alVoor het eerst in twintig jaar ligt er een snoeihard officieel rapport over de steken die politie, justitie en gerechtshof hebben laten vallen in de bewijsvoering in de 20 jaar oude zaak rond de Arnhemse villamoord. Hoe nu verder? Antwoord op de vijf belangrijkste vragen.
18/09 14u00  Vloer parkeergarage deels ingestort: 'Het pand trilde'Bij een parkeergarage boven een supermarkt in het Noord-Hollandse Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. De hulpdiensten hebben geen indicatie dat er slachtoffers onder het puin liggen bij het ingestorte deel van de parkeergarage in Wormerveer. ,,Het pand trilde.''
18/09 14u00  Tjeerd en Chris genieten van hun 'megaklus' in hartje BeekBEEK - Aan de historische boerderij in hartje Beek wordt al jaren geklust. Veel Bekenaren vragen zich af: wat gebeurt daar toch? Tjeerd Hendriks en Chris Blanken geven antwoord.
18/09 13u45  Nederlanders in Duitsland vast om handel in illegale potentiepillenNet over de grens in Duitsland zijn vier Nederlanders opgepakt. Ze handelden in illegale potentiepillen.
18/09 13u45  Andy en Melisa naar Dieren voor theateravond vol 'kleedkamerhumor en baco's'DIEREN - Oud-profvoetballer Andy van der Meijde staat zaterdagavond samen met zijn vrouw en ex-Playmate Melisa Schaufeli op de planken in Theater RhederArt in Dieren. Dat doen zij vanwege hun show Andy en Melisa Live on Tour, waarmee de twee nu door Nederland trekken.
18/09 13u30  Boodschappendienst Picnic stapt in pakketbezorgingPicnic stapt in de wereld van de pakketjes. Het bedrijfje gaat met zijn elektrische bezorgwagentjes retourzendingen ophalen bij klanten en zorgt ervoor dat die terugkomen bij de winkel waar ze vandaan komen. De online supermarkt begint in Utrecht en breidt geleidelijk uit.
18/09 13u30  Zwangere Bibi verkent Zeeland en Timor trekt aandacht met zwemshortKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/09 13u30  LIVE I Koning Willem-Alexander begonnen aan troonredeWelk thema zal koning Willem-Alexander vanmiddag in zijn jaarlijkse troonrede centraal stellen? En hoe reageert de oppositie op de plannen van het kabinet-Rutte III voor volgend jaar? Volg alle ontwikkelingen rond Prinsjesdag hieronder op de voet met ons liveblog.
18/09 13u15  Driedaagse top Korea's van start na hartelijke ontvangst president MoonDe Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, op het vliegveld van Pyongyang hartelijk verwelkomd en omarmd.
18/09 13u00  Fajah Lourens weer vrijgezelKillerbodyfanate en zakenvrouw Fajah Lourens (36) is weer vrijgezel. Na ruim een jaar is haar verhouding met haar vriend Igor Neves gestrand, zo maakte ze vandaag bekend op Instagram. Volgens Fajah, die niet in details treedt, kwam er al weken geleden een einde aan hun relatie.
18/09 13u00  Grote schade na brand bij woning in ZevenaarZEVENAAR - Aan de Tolsingel in Zevenaar heeft dinsdagochtend brand gewoed. Hierbij liepen drie woningen (rook)schade op en werd er één tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Er zijn geen zwaargewonden gevallen.
18/09 12u45  Woede in Den Haag over milde straf voor asielzoeker na verkrachtingIn politiek Den Haag is ophef ontstaan over de strafmaat voor een asielzoeker in een verkrachtingszaak. De rechter legde aan de Afghaan niet de maximale straf op, omdat hij dan zijn verblijfsvergunning zou kwijtraken.
18/09 12u45  EU schiet slachtoffers van orkaan in Filipijnen te hulp met 2 miljoen euroDe Europese Unie trekt 2 miljoen euro uit voor slachtoffers van de cycloon Mangkhut in de Filipijnen. Het natuurgeweld heeft daar minstens 74 levens geëist en er zijn nog 55 vermisten.
18/09 12u45  Man die 6-jarig meisje in kofferbak stopte blijft vastzittenEen 24-jarige verdachte van de ontvoering van een meisje van zes jaar in Weert blijft in voorarrest. De rechtbank in Roermond wees vandaag een verzoek voor voorwaardelijke invrijheidstelling van de Weertenaar af.
18/09 12u45  LIVE I Hoedjes vasthouden op winderig BinnenhofWelk thema zal koning Willem-Alexander vanmiddag in zijn jaarlijkse troonrede centraal stellen? En hoe reageert de oppositie op de plannen van het kabinet-Rutte III voor volgend jaar? Volg alle ontwikkelingen rond Prinsjesdag hieronder op de voet met ons liveblog.
18/09 12u30  Man die willekeurig 6-jarig meisje in kofferbak stopte blijft vastzittenEen 24-jarige verdachte van de ontvoering van een meisje van zes jaar blijft in voorarrest. De rechtbank in Roermond wees vandaag een verzoek voor voorwaardelijke invrijheidstelling van de Weertenaar af.
18/09 12u30  Mogelijk andere schutter bij moord Peter Netten (30) in Oss: 'Kaan D. houdt iemand uit de wind'OSS/ DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie heeft informatie dat niet verdachte Kaan D., maar iemand anders verantwoordelijk is voor de moord op Peter Netten. Dat zei de officier van justitie dinsdag in de rechtbank in Den Bosch.
18/09 12u30  Politie zoekt met speurhonden waar kajak Arjen Kamphuis is gevondenDe politie gaat vandaag met speurhonden zoeken in het gebied waar eerder de peddel en de kajak van de vermiste Nederlandse cybersecurityexpert Arjen Kamphuis zijn gevonden.
18/09 12u30  Jochem achter het raam op Wallen en Timor trekt aandacht met zwemshortKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/09 12u30  Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestortBij een parkeergarage boven een supermarkt aan Plein 13 in Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. Het is nog niet bekend of hierdoor gewonden zijn gevallen. Dat heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland laten weten.
18/09 12u15  Gehannes met container vol lijken van Mexicaanse bendeledenEen koelcontainer vol met lijken in de Mexicaanse stad Guadalajara is al drie keer verplaatst, nadat omwonenden klaagden over stank. Er is geen plek om de lichamen te begraven, want alle begraafplaatsen liggen vol.
18/09 12u15  Makkelie fluit topper tussen Ajax en PSVDanny Makkelie is zondag de scheidsrechter voor de kraker tussen PSV en Ajax in Eindhoven. Het duel tussen de nummers één en twee van de eredivisie wordt om 16.45 uur afgetrapt.
18/09 12u15  Nieuw DNA-onderzoek in twintig jaar oude Arnhemse VillamoordARNHEM - Het bewijs in de zogeheten Arnhemse Villamoord uit 1998 deugt niet. Twee bekentenissen in deze zaak vormden toen het enige echte bewijs. Ze zijn onbetrouwbaar, omdat de politie de verklaringen heeft beïnvloed. Genoeg reden om de zaak, waarvoor twintig jaar geleden negen mannen zijn veroordeeld, te heropenen.
18/09 12u15  Jørgensen haakt op training af met voetblessureNicolai Jørgensen is vandaag geblesseerd geraakt op de training bij Feyenoord. De 27-jarige spits uit Denemarken liep in een trainingspartij een voetblessure op.
18/09 12u15  LIVE I Minister Hoekstra zet handtekening onder begrotingWelk thema zal koning Willem-Alexander vanmiddag in zijn jaarlijkse troonrede centraal stellen? En hoe reageert de oppositie op de plannen van het kabinet-Rutte III voor volgend jaar? Volg alle ontwikkelingen rond Prinsjesdag hieronder op de voet met ons liveblog.
18/09 12u15  Grote brand bij woning in ZevenaarZEVENAAR - Aan de Tolsingel in Zevenaar woedt een grote brand. Het gaat hierbij om een woning en een schutting. De rook is in de wijde omgeving zichtbaar.
18/09 12u00  LIVE I Kamerleden klaar voor troonrede koningWelk thema zal koning Willem-Alexander vanmiddag in zijn jaarlijkse troonrede centraal stellen? En hoe reageert de oppositie op de plannen van het kabinet-Rutte III voor volgend jaar? Volg alle ontwikkelingen rond Prinsjesdag hieronder op de voet met ons liveblog.
18/09 12u00  Grote brand bij woning aan de Tolsingel in ZevenaarZEVENAAR - Aan de Tolsingel in Zevenaar woedt een grote brand. Het gaat hierbij om een woning en een schutting. De rook is in de wijde omgeving zichtbaar.
18/09 11u45  België moet draagster hoofddoek 1000 euro betalen na weigeringBelgië is de fout ingegaan door een vrouw met een hoofddoek toegang te weigeren tot een rechtszaak. België moet haar 1000 euro schadevergoeding betalen, aldus de rechters in Straatsburg.
18/09 11u30  Syrië haalt Russisch spionagetoestel neer tijdens aanval IsraëlEen Russisch militair vliegtuig is bij of boven Syrië door het Syrische leger uit de lucht gehaald. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie laten weten. Syrië is een bondgenoot van Moskou. Alle vijftien inzittenden van de Ilyushin-20 kwamen om.
18/09 11u30  Pussy Riot-lid zeer waarschijnlijk ziek door aanval met zenuwgifPjotr Verzilov, de zieke Pussy Riot-activist en bekende Kremlin-criticus die vorige week op de intensive care van een Moskous ziekenhuis belandde, is hoogstwaarschijnlijk vergiftigd met een substantie die het zenuwstelsel aantast.
18/09 11u15  In Turkije opgepakte Dordtenaar Ekrem Deniz Osmanogullari vrijDe in Istanboel gearresteerde Dordtenaar Ekrem Deniz Osmanogullari zit niet meer in de cel. Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt. ,,Hij werd gisteravond vrijgelaten uit de Silivri-gevangenis”, aldus zijn advocaat. Het is nog niet bekend of hij Turkije mag verlaten.
18/09 11u15  Net geen eerste plek Arnhemse vishandel in haringtestARNHEM - Visspeciaalzaak Gamba in Arnhem heeft het in de Nationale Haringtest maar net moeten afleggen tegen een Apeldoornse concurrent.
18/09 11u15  Lange file door ongeluk op de A50 bij Heteren opgelostEWIJK - Een aanrijding op de snelweg A50 bij Heteren zorgde vanochtend voor vertraging voor het verkeer. Volgens Rijkswaterstaat werden na de botsing een uur lang ter hoogte van knooppunt Valburg twee rijstroken afgesloten. Kort voor 10.00 uur stond er acht kilometer file in de richting Arnhem.
18/09 11u00  VVD-filmpje schiet in het verkeerde keelgatEen kek promotiefilmpje van de hoedjes en outfits van prominente VVD-gezichten voor Prinsjesdag valt slecht bij veel mensen. Op social media is de kritiek niet mals. ,,Kiezers trekken op inhoud lukt niet meer.'
18/09 11u00  Lange file door ongeluk op de A50 bij Heteren: opgelostEWIJK - Een aanrijding op de snelweg A50 bij Heteren zorgde vanochtend voor vertraging voor het verkeer. Volgens Rijkswaterstaat werden na de botsing een uur lang ter hoogte van knooppunt Valburg twee rijstroken afgesloten. Kort voor 10.00 uur stond er acht kilometer file in de richting Arnhem.
18/09 11u00  Het blijft nog wel even warm, zonnig en droogZet je zonnebril maar op. Deze Prinsjesdag wordt het zonnig en zomers warm. In Limburg kan het lokaal misschien wel 30 graden worden. Ook morgen en donderdag komt de temperatuur waarschijnlijk ruim boven de 20 graden uit. En daar blijft het niet bij.
18/09 10u45  Het blijft nog even warm, zonnig en droogZet je zonnebril maar op. Deze Prinsjesdag wordt het zonnig en zomers warm. In Limburg kan het zeer lokaal misschien wel 30 graden worden. Ook morgen en donderdag komt de temperatuur waarschijnlijk ruim boven de 20 graden uit. En daar blijft het niet bij.
18/09 10u30  Dodelijk drama met zitmaaier onder lestijd, op 100 meter van school. Hoe kon dat gebeuren?Fleur van Amerongen, het 6-jarige meisje uit Kampen dat vorige week ernstig gewond raakte na een ongeluk met een gemeentelijke grasmaaier, is overleden aan haar verwondingen. Grote vraag blijft: hoe kon dit gebeuren?
18/09 10u15  Goedkope drogistenbril zorgt voor onrust bij opticiensVoor een paar tientjes kun je je een hippe bril laten aanmeten door budgetketen Eyelove. Is dat wel verantwoord? Nee, zegt de optiekbranche, want oogziekten blijven langer onopgemerkt. ,,Onzin'', zegt Eyelove. ,,Dit is broodnijd van onze concurrenten.''
18/09 10u15  Amerikanen onder de indruk: Daan (17) bouwt WTC-torens na in garageDe garage van zijn ouders puilt helemaal uit met de Twin Towers van de 17-jarige Daan van der Steijn uit Deurne. Hij bouwde het complete World Trade Center uit New York in twee jaar tijd eigenhandig na.
18/09 10u00  VN wil vervolging van Myanmar voor misdaden tegen Rohingya-minderheidDe VN stelt dat militairen in Myanmar hebben zich schuldig gemaakt aan gruwelijke misdaden tegen leden van de islamitische Rohingya-minderheid. De legerleider van het land en anderen die voor de wreedheden verantwoordelijk zijn moeten internationaal daarom worden vervolgd.
18/09 10u00  Kliko gestolen? Misschien heeft de vuilniswagen hem opgesloktWAGENINGEN/EDE - De vuilnis is opgehaald, maar tussen het groepje kliko's op de verzamelplaats, vind je je eigen container niet terug. Gestolen? Even bellen met de ACV kan de moeite zijn: kliko's verdwijnen soms per ongeluk in de vuilniswagen.
18/09 09u30  Lange file door ongeluk op de A50 bij HeterenEWIJK - Een aanrijding op de snelweg A50 bij Heteren zorgt vanochtend voor vertraging voor het verkeer. Volgens Rijkswaterstaat werden na de botsing twee rijstroken afgesloten. Kort na 09.15 uur stond er tien kilometer file in de richting Arnhem.
18/09 09u30  Penoza krijgt definitief vervolg in bioscoopHet langverwachte bioscoopvervolg van hitserie Penoza gaat definitief door. De opnames van de Penozafilm gaan binnen enkele maanden van start in Amsterdam en in het buitenland. Dat heeft producent NL Film vandaag bekendgemaakt.
18/09 09u15  Australische wielrenner Hayman zet punt achter loopbaanDe Australische wielrenner Mathew Hayman heeft zijn carrière lang gerekt, maar op veertigjarige leeftijd vindt hij het mooi geweest. Hayman, twee jaar geleden winnaar van Parijs-Roubaix, stopt na de Tour Down Under in januari. In de etappekoers uit de UCI WorldTour door eigen land neemt de Australiër afscheid.
18/09 09u15  Getraumatiseerde Ariana Grande neemt rust 'na moeilijk jaar'De Amerikaanse hitzangeres Ariana Grande (25) last een periode van rust in. Om die reden heeft ze de uitreiking van de Emmys aan zich voorbij laten gaan. Ze is volgens People thuis in New York gebleven met haar verloofde Pete Davidson.
18/09 09u15  Roxeanne Hazes krijgt kritiek op intieme badfoto van baby FenderRoxeanne Hazes (25) is op Instagram overspoeld met positieve en negatieve reacties nadat ze een foto had gepost waarop te zien is hoe ze bloot in bad zit met haar op 10 juli geboren zoontje Fender. Menigeen vindt het kiekje 'niks anders dan aandachttrekkerij', maar het merendeel van haar volgers prijst de zangeres juist voor het delen van de vertederende privéfoto.
18/09 09u00  In Limburg kan het vandaag wel 30 graden wordenZet je zonnebril maar op. Deze Prinsjesdag wordt het zomers warm. In Limburg kan het zeer lokaal misschien wel 30 graden worden. Ook morgen en donderdag komt de temperatuur waarschijnlijk ruim boven de 20 graden uit. En daar blijft het niet bij.
18/09 09u00  Heet zomerweer zit Zalando dwars bij verkoop herfst- en wintercollectieDe van oorsprong Duitse online modewinkel Zalando heeft zijn verwachtingen voor de winst en omzet in heel 2018 neerwaarts bijgesteld als gevolg van het ongebruikelijk hete zomerweer en de vertraagde overgang naar het herfst- en winterseizoen.
18/09 08u15  PSV wil stunten in Camp Nou• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos
18/09 08u00  LIVE | Kan PSV voor een stunt zorgen in Camp Nou?PSV staat na één (heel kort) seizoen in de Europa League weer in de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren speelden drie keer uit bij Barcelona, slechts één keer werd verloren (1978). De andere twee keer werd gelijkgespeeld. PSV-trainer Mark van Bommel heeft 21 spelers geselecteerd voor het treffen in Spanje.
18/09 08u00  Plots zet Rutte de geldkraan voor ons openHet. Kan. Niet. Op. Iedereen gaat erop vooruit, is het mantra van het kabinet vandaag. Is Rutte ineens Sinterklaas geworden?
18/09 08u00  Regisseur Penoza: Zwaar om laatste seizoen door anderen te zien makenHet viel regisseur Diederik van Rooijen zwaar om het laatste seizoen van zijn hitserie Penoza door andere regisseurs te laten maken. Van Rooijen vertrok drie jaar geleden naar Hollywood waar een agentschap hem had benaderd na het succes van zijn bioscoopfilm Taped.
18/09 08u00  Politie: 's nachts ingrijpen bij housefeest was te gevaarlijkDEEST - Het was voor de politie te gevaarlijk om 's nachts in te grijpen bij een massale illegale houseparty, die afgelopen weekend in de uiterwaarden van Deest - nabij Nijmegen - werd gehouden. Dat zegt politiechef Lute Nieuwerth. Uiteindelijk greep de politie pas zondagochtend rond 10.00 uur in en veegde het terrein schoon.
18/09 07u45  Is Trump gefopt door Kim?Hoe staat het na de euforische top tussen president Trump van de VS en de Noord-Koreaanse leider Kim met het vredesproces?
18/09 07u45  Theresa May slaat piketpalen voor het brexit-overlegTheresa May heeft de Europese Unie en het verzet in haar Conservatieve Partij de wacht aangezegd. ,,Het wordt mijn deal of geen deal'', aldus de premier in de aanloop naar Europees topberaad.
18/09 07u45  Volkshuisvesting Arnhem: tiny house kans voor jonge startersARNHEM - Tiny houses kunnen soelaas bieden voor starters op de woningmarkt die een goedkope huurwoning zoeken. Volkshuisvesting Arnhem wil er in de stad vijftig tot honderd neerzetten.
18/09 07u30  Beoogd kopman Van Aert verscheurt contract: 'Ik wil niet voor Roompot rijden'De Belgische wielrenner Wout van Aert (24) heeft zijn contract bij Sniper Cycling verscheurd. De drievoudig wereldkampioen veldrijden is ontevreden over de gang van zaken bij de overkoepelende organisatie waar zijn wielerploeg Veranda's Willems-Crelan onder valt.
18/09 07u30  Dierenartsen vrezen voor massale ruiming varkensDierenartsen zijn als de dood voor een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest, die nu in België is aangeland. Zij vrezen – net als boeren en politici – een herhaling van 1997, toen in Nederland miljoenen varkens werden afgemaakt.
18/09 07u30  Geiten kinderboerderij Elst afgemaakt om virusELST - De kinderboerderij op Landerij De Park in Elst heeft de geiten laten inslapen. De dieren bleken besmet met CAE, een virus dat niet gevaarlijk is voor mensen.
18/09 07u30  Heldring is afvoerputje jeugdzorgZETTEN/ LEIDEN - Gesloten instellingen voor jongeren zoals de Heldringstichting in Zetten zijn het afvoerputje geworden van de jeugdzorg. Er moeten meer specialistische centra komen voor specifieke groepen zoals slachtoffers van loverboys.
18/09 07u15  Arnhem: vertrek Novartis jammer, maar onontkoombaarARNHEM - Het vertrek van farmaceutisch bedrijf Novartis uit Arnhem is spijtig, 'maar wel de realiteit'.
18/09 07u15  'Je moet je reet eraf werken in de VS, anders kun je weer oprotten'Golden Earring lukte het om carrière te maken in Verenigde Staten, Shocking Blue, George Baker en talrijke dj’s ook. Maar net zo goed faalden Nederlandse topartiesten bij het waarmaken van hun Amerikaanse droom. Kan Glennis Grace wél slagen?
18/09 07u15  Miljoenennota in schaduw van onderhandeling met BrittenHet kabinet ziet donkere wolken aan de horizon. Als de brexit verkeerd uitpakt voor Nederland, zijn alle beloftes van vandaag niets meer waard.
18/09 07u15  Serie Dragon Ball Z inspiratie voor ‘Chucky’ en ‘Guti’Natuurlijk hopen ze vanavond tegen Barcelona meteen weer uit een combinatie te scoren, zoals zaterdag tegen ADO Den Haag. En als het lukt, zullen Hirving Lozano en Erick Gutierrez weer hun zelfde juichritueel opvoeren.
18/09 07u15  D66 verloochent zichzelf, dat is het echte probleem, niet PechtoldÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
18/09 07u00  Privaat geld kan ons land verder op stoom helpenHoe mooi de vandaag gepresenteerde miljoenennota ook is, er is nog veel werk aan de winkel, vinden Hans de Boer en Cees Oudshoorn. Zij zien de oplossing in samenwerking tussen rijk en bedrijfsleven.
18/09 06u45  Rutte III presenteert eerste begrotingDe koetsrit met de koning, de troonrede in de statige Ridderzaal, het koffertje van de minister van Financiën, bewindspersonen in jacquet of met fleurige hoedjes: de rituele dans die Prinsjesdag heet staat weer voor de deur.
18/09 06u30  Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finaleGlennis Grace staat vanavond in de finale van America's Got Talent. De Amerikaanse tv-kijkers beloonden haar vorige week met een plekje in de eindronde van de Amerikaanse talentenjacht.
18/09 06u30  Serie Dragon Ball inspiratie voor ‘Chucky’ en ‘Guti’Natuurlijk hopen ze vanavond tegen Barcelona meteen weer uit een combinatie te scoren, zoals zaterdag tegen ADO Den Haag. En als het lukt, zullen Hirving Lozano en Erick Gutierrez weer hun zelfde juichritueel opvoeren.
18/09 06u00  D66 verloochent zichzelf, dat is het echt probleem, niet PechtoldÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
18/09 06u00  Muziek van eigen bodem zit in de lift, maar niet tijdens 'de seks'Cabaretier Vincent Bijlo schrijft een column over wat hem opvalt op de radio.
18/09 06u00  ‘Driekwart Nederlanders gelooft niet in koopkrachtbelofte kabinet’Het vertrouwen in de koopkrachtcijfers van het kabinet is laag. Hoewel uit de vorige week uitgelekte Miljoenennota blijkt dat 96 procent van de Nederlanders erop vooruit gaat, gelooft 77 procent daar niet in. Slechts 17 procent heeft er wel vertrouwen in dat zij in 2019 meer te besteden hebben.
18/09 05u45  Game of Thrones wint Emmy voor beste dramaserieDe series The Marvelous Mrs. Maisel en Game Of Thrones zijn er maandagavond vandoor gegaan met de belangrijkste Emmy Awards. Ze werden door de Television Academy uitverkoren als beste comedy en beste dramaserie.
18/09 05u15  25 miljoen euro voor jongeren met schulden en met handicapHet kabinet trekt 25 miljoen euro uit voor het terugdringen van armoede en schulden bij jongeren. Ook komt er geld voor jobcoaches om jongeren met een handicap beter naar werk te begeleiden.
18/09 05u00  Golden Girl Betty White (96) krijgt staande ovatie bij Emmy'sTijdens de uitreiking van de Emmy Awards in Los Angeles, is Betty White maandag geëerd door haar collega's. De 96-jarige actrice was aanwezig bij de awardshow en kreeg een staande ovatie.
18/09 04u45  Eerste passagier SpaceX op retourtje naar de maan wordt Japanse zakenmanDe Japanse zakenman en kunstverzamelaar Yusaku Maezawa is de eerste passagier die mee mag met een particuliere ruimtevlucht van het bedrijf SpaceX. Hij zal met een raket van het bedrijf een reis langs de maan maken en daarna weer naar de aarde terugkeren.
18/09 04u30  Russisch militair vliegtuig met 14 bemanningsleden vermist boven Middellandse ZeeEen Russisch militair vliegtuig met 14 bemanningsleden is verdwenen boven de Middellandse Zee. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap TASS, op basis van een anonieme bron bij het Russische ministerie van Defensie.
18/09 04u15  VS verlagen vluchtelingenquotum opnieuw, tot 30.000De regering-Trump is van plan volgend jaar opnieuw fors minder vluchtelingen toe te laten tot de Verenigde Staten. Dit jaar werd het limiet nog vastgesteld op 45.000, het laagste aantal sinds 1980, in 2019 daalt dat nog eens tot maximaal 30.000 vluchtelingen.
18/09 03u15  Primeur: Nederland krijgt fabriek voor schone kerosineNederland krijgt een fabriek voor biokerosine. KLM gaat die brandstof gebruiken om schoner te vliegen. Het gaat om een miljoeneninvestering. De provincie Groningen wordt genoemd als mogelijke locatie, maar dat is nog niet definitief.
18/09 02u15  Elf arrestaties bij lampionnenoptocht VeenendaalIn Veenendaal zijn elf mensen aangehouden voor onder andere het verstoren van de openbare orde. In het centrum van de stad was het onrustig. Volgens een woordvoerster van de politie gaat het om een groep jonge mensen.
18/09 01u45  VS kondigen nieuwe importheffingen aan op Chinese goederenDe Verenigde Staten voeren nieuwe importtarieven in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. De importheffingen worden volgende week maandag van kracht. President Donald Trump maakte de maatregel in het kader van de handelsoorlog met China maandag officieel bekend. Hij dreigt met meer sancties als China tegenmaatregelen neemt.
18/09 01u30  Trump kondigt nieuwe importheffingen aan tegen ChinaDe Verenigde Staten voeren nieuwe importtarieven in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. De importheffingen worden volgende week maandag van kracht. President Donald Trump maakte de maatregel in het kader van de handelsoorlog met China maandag officieel bekend. Hij dreigt met meer sancties als China tegenmaatregelen neemt.
18/09 01u00  Hoogleraar getuigt maandag over aanrandingszaak beoogde opperrechterDe vrouw die de beoogde nieuwe opperrechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft beschuldigd van aanranding, moet maandag voor de Senaatscommissie verschijnen. Daar mag ze getuigen over wat zich zo'n 35 jaar geleden precies tussen de twee heeft afgespeeld. Dat heeft de voorzitter van de commissie, Chuck Grassley, bekend gemaakt.
18/09 00u30  'Farmaceuten behalen opvallend veel winst in belastingparadijzen'De grootste farmaceutische bedrijven ter wereld rapporteren opvallend veel winst in belastingparadijzen, zoals Nederland. Volgens Oxfam Novib lijkt het erop dat de bedrijven geld doorsluizen.
18/09 00u00  Alliander maakt zelf wel uit hoe hoog de salarissen zijnBij de Nederlandse netbeheerders werken minimaal 35 mensen die méér verdienen dan een minister. Netbedrijf Alliander gaf zijn financieel topman bovendien een forse loonsverhoging. De linkse oppositie in de Tweede Kamer is woedend.
17/09 23u45  Bloedtest Alzheimer 'een uitglijer'NIJMEGEN - ,,Een uitglijer van een jonge hoogleraar’’, noemt Marcel Olde Rikkert, hoogleraar geriatrie van de Radboudumc in Nijmegen, het onderzoek van Charlotte Teunissen.
17/09 23u30  Vermeende winkeldief heeft guldens in zijn portemonneeNIJMEGEN - Een opmerkelijke vondst van de politie Nijmegen-Noord, maandag: een vermeende winkeldief had bij zijn aanhouding ouderwetse guldens bij zich.
17/09 22u15  Zorgt Lubach-filmpje over 'heftig' leven Glennis voor puntenverlies?VPRO-presentator Arjen Lubach heeft, daags voor de finale van America's Got Talent, een satirisch filmpje verspreid waarin Amerikanen wat realistische informatie over de carrière van de Nederlandse finaliste Glennis Grace krijgen. Op sociale media wordt gevreesd dat de ludieke YouTube-video, die in een dag tijd al ruim 307.000 keer bekeken is, de 40-jarige zangeres mogelijk veel stemmen kan gaan kosten gaan kosten.
17/09 22u00  Dani de Wit leidt Jong Ajax langs Helmond SportJong Ajax heeft na een verdiende zege van 2-0 op Helmond Sport aansluiting gevonden bij de top van de Keuken Kampioen Divisie.
17/09 22u00  Dijkhoff beticht Eijk van 'trappen na' en zegt woedend lidmaatschap kerk opFractievoorzitter Klaas Dijkhoff van de VVD heeft woedend zijn lidmaatschap van de Katholieke Kerk opgezegd. Dat deed hij in een open brief aan kardinaal Wim Eijk die hem vorige week in een interview met deze krant ‘kleinzielig’ noemde en een ‘hyperindividualist’.
17/09 22u00  VVD'er Dijkhoff slaat hard terug naar bisschop EijkUTRECHT - VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff laat zich officieel uitschrijven uit de katholieke kerk. Hij reageert daarmee op kritiek van aartsbisschop Eijk aan zijn adres in een interview in deze krant.
17/09 21u30  Politie zoekt aan vooravond Prinsjesdag 'waxinelichtgooier'De politie en het Openbaar Ministerie zijn aan de vooravond van Prinsjesdag op zoek naar 'waxinelichtgooier' Erwin L. Het was rond het middaguur onduidelijk waar de dertiger die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide, zich bevindt. De politie wil niet zeggen of hij inmiddels alweer terecht is. De man kreeg eerder een gebiedsverbod en kwam nadien meermaals met justitie in aanraking.
17/09 21u30  Schrijver onthult: Bert en Ernie zijn een stelletjeVoor wie altijd heeft willen weten welke relatie Sesamstraat-sterren Bert en Ernie precies hebben, is er eindelijk antwoord. De scenarioschrijver van de verhalen rond de populaire poppen heeft onthuld dat ze geliefden zijn. Dat betekent dat Bert en Ernie voortaan bekend staan als homostel.
17/09 21u00  Oud-Twente-verdediger Onyewu kondigt einde loopbaan aanDe Amerikaan Oguchi Onyewu, voormalig speler van onder meer FC Twente, AC Milan, Newcastle United en Sporting, heeft zijn laatste voetbalwedstrijd gespeeld als prof. De 36-jarige verdediger kondigde op Twitter het einde van zijn loopbaan aan.
17/09 21u00  Britse grotredder klaagt Tesla-topman Elon Musk aanDuiker Vernon Unsworth, die door Elon Musk is uitgemaakt voor pedofiel, stapt naar de rechter wegens laster. De Brit, die meehielp in de reddingsoperatie van het gestrande Thaise voetbalteam, eist een schadevergoeding van 75.000 dollar (ruim 64.000 euro).
17/09 20u45  Onderzoek naar veiligheid HeldringstichtingZETTEN- Een onafhankelijke commissie gaat onderzoeken of jongeren nog wel veilig in de Heldringstichting kunnen wonen. Daarna besluit de inspectie of de jeugdzorginstelling in Zetten nadere maatregelen moet nemen.
17/09 20u30  Danny de Munk slaat nieuwe weg in en komt met nederdanceplaatDanny de Munk (48) geeft zijn carrière een nieuwe impuls. De zanger, die normaal gesproken levensliederen zingt, gooit het over een andere boeg en heeft een Nederlandstalige danceplaat gemaakt.
17/09 20u15  Zo leefden de Kennedy's: duizenden unieke foto's vrijgegevenHet is een van de bekendste families uit de Verenigde Staten en ze spreken ruim een halve eeuw na de dood van JFK nog tot de verbeelding. Om die reden heeft de John F. Kennedy Presidential Library and Museum meer dan 17.000 foto's geïnventariseerd en digitaal vrijgegeven.
17/09 20u15  Dummie de Mummie voor dummiesVandaag verschijnt Dummie de Mummie en de schat van Sohorro, deel tien van Tosca Mentens serie over Dummie de Mummie. Tien dingen die je moet weten over de populairste Nederlandse jeugdboekenheld van dit moment.
17/09 20u00  Jan Versteegh verwacht met Albert te botsenJan Versteegh verwacht dat de samenwerking met Albert Verlinde 'in principe heel leuk' gaat worden. Toch zal het ook hier en daar wel botsen, denkt hij. ,,We denken over sommige dingen anders. We zijn natuurlijk hele andere mensen, we zijn toch een beetje tegenpolen', zei Jan in RTL Boulevard.
17/09 20u00  Zo zien de nieuwe briefjes van 100 en 200 euro eruitDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft de nieuwe, in omvang kleinere, biljetten van 100 en 200 euro gepresenteerd. De vernieuwde groene en goudgele briefjes zijn voorzien van een speciaal smaragdgroen cijfer en een hologram met kleine €-tekens en het portret van de mythologische figuur Europa. Ze gaan ook langer mee, in die zin dat ze minder onderhevig zijn aan slijtage.
17/09 19u45  Oploo is trots op zijn kampioen motorcross Jeffrey HerlingsOPLOO - Natuurlijk hebben ze hem gevolgd in het dorp Oploo. Niet alleen omdat de motorcross-wereldkampioen Jeffrey Herlings een dorpsgenoot is. Ook omdat het dorp net als heel de gemeente Sint Anthonis van motorcross houdt. Punt.
17/09 19u45  Ophef over zoenende vrouwen in pannenkoekenhuis Rheden: 'Ik heb er pijn van in mijn buik'RHEDEN - Op Twitter is een storm van verontwaardiging uitgebroken met het Rhedense pannenkoekenhuis Strijland als doelwit. Oorzaak: een medewerkster heeft zondag twee lesbische vrouwen gesommeerd te stoppen met zoenen.
17/09 19u45  FNV: stakingen om pensioenconflict bij vier vestigingen AkzoNobelARNHEM/WAPENVELD - Werknemers van AkzoNobel in onder meer Arnhem gaan staken. Ook op nog drie andere locaties van het verfbedrijf leggen werknemers vanaf volgende week maandag om de beurt voor 48 uur het werk neer, zo laat FNV weten.
17/09 19u30  'Vervolging Arnhemse pedoverdachte kan wel'ARNHEM/ HAARLEM - De Arnhemmer die een seksafspraak dacht te maken met een 10-jarige meisje kan wel degelijk strafrechtelijk vervolgd worden. Dat zegt de Nijmeegse strafrechtgeleerde Henny Sackers. De beslissing van het Openbaar Ministerie de zaak te seponeren, leidt tot verontwaardigde reacties.
17/09 19u00  Een theelepeltje aandacht voor mijn dochter: is dat echt te veel gevraagd?Omdat de leerkrachten maar weinig doen met het verzoek Anne (nu 11) een beetje extra te begeleiden, besluiten haar ouders haar van school te laten wisselen.
17/09 19u00  'Mijn spelers mogen in de rust niet vechten om het shirt van Messi'Mark van Bommel keek eens om zich heen in het imposante stadion Camp Nou van FC Barcelona en trok een opvallende conclusie. ,,Ik wist als speler eigenlijk niet dat dit stadion zo groot is', erkende hij even later in een volle perszaal.
17/09 18u30  Ricksen: Los van de ALS voel ik me geweldigVoor Fernando Ricksen is het leven weer iets draaglijker geworden nu hij over een spraakcomputer beschikt. Dat zegt de door spierziekte ALS getroffen oud-profvoetballer in een reportage van de Limburgse tv-zender L1. ,,Los van de ALS voel ik me geweldig.''
17/09 18u30  Ex-No Surrender baas klaagt over 'tussentijdse vakantie' in gevangenis VughtVoormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) is nog steeds boos over zijn overplaatsing naar de zwaarbewaakte gevangenis te Vught. Justitie bracht hem daar eerder deze maand spoorslags heen vanuit Leeuwarden, omdat hij zou willen uitbreken.
17/09 18u15  Drummer Bløf de trap op voor sculptuur kaaisjouwerNIJMEGEN - ,,Nog één keer,’’ roept Norman Bonink, de Nijmeegse drummer van de band Bløf. Met een zware zak zand op zijn schouder rent hij deze maandagmiddag voor de derde keer de Veerpoorttrappen op. Hiermee laat hij het concept zien van de Kaaisjouwer Run, een hardloopevenement dat op 28 oktober voor het eerst in de Nijmeegse binnenstad plaatsvindt.
17/09 18u15  Van Bommel gaat voor resultaat in Camp NouMark van Bommel keek eens om zich heen in het imposante stadion Camp Nou van FC Barcelona en trok een opvallende conclusie. ,,Ik wist als speler eigenlijk niet dat dit stadion zo groot is', erkende hij even later in een volle perszaal.
17/09 18u15  Katje Karma zwaar toegetakeld, maar asiel laat haar op creatieve wijze weer stralenNiemand weet precies wat voor zwaar leven dit Amerikaanse straatkatje had voordat ze vorige maand werd gered en in een asiel belandde. Gruwelijk mishandeld en zonder oren en staart lachte het leven haar niet bepaald toe. Maar dankzij een creatieve vondst en veel liefde is er weer hoop voor kleine 'Karma'.
17/09 18u00  Heel Holland Bakt begint met 500 kandidatenHet nieuwe seizoen van het succesvolle Omroep MAX-programma Heel Holland Bakt start dit jaar met vijfhonderd kandidaten. In een extra aflevering worden daaruit de tien finalisten geselecteerd, zo heeft de omroep bekendgemaakt.
17/09 17u45  Treinen op Maaslijn vallen uitNIJMEGEN / BOXMEER - Er zijn problemen op de spoorlijn tussen Nijmegen en Venray. Door een storing zijn verschillende ritten uitgevallen, meldt vervoerder Arriva begin van de avond.
17/09 17u30  LTO: 'Boeren moeten vergoeding krijgen voor ballonlandingen'LTO Nederland vindt het de hoogste tijd dat er met de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) afspraken worden gemaakt over een financiële tegemoetkoming voor boeren en tuinders na een ballonlanding. De LTO pleit voor honderd euro per landing, plus tien euro per passagier.
17/09 17u30  Vejinovic maakt rentree bij AZ in besloten duel met FC UtrechtMarko Vejinovic heeft zijn rentree gemaakt bij AZ. De middenvelder voetbalde een helft mee tijdens een besloten oefenduel met FC Utrecht. Beide ploegen speelden met veel jeugdspelers.
17/09 17u15  'Flexibel pensioen goed voor welvaart'Werkenden moeten grotere bedrag uit hun pensioenpot kunnen halen om te gebruiken voor andere doeleinden, zoals aflossing van de hypotheek. Dat zou goed zijn voor de welvaart, denken onderzoekers van het Centraal Planbureau (CPB) en Tilburg University.
17/09 17u15  Victoria is misselijk en Sonja Bakker trekt stoute laarsjes aanKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/09 17u00  Victoria misselijk na bungeejump en Sonja trekt stoute laarsjes aanKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/09 17u00  Vrouw zwaargewond achtergelaten na botsing tussen fietsersAPELDOORN - Een oudere vrouw op een fiets is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een andere fietser in Apeldoorn. De andere fietser ging er daarna vandoor, de politie is dringend naar die persoon op zoek.
17/09 17u00  Zelfrijdende auto moet straks ook rijbewijs halen bij CBRAls de komende jaren de zelfrijdende auto de weg op mag, moet deze auto eerst rijexamen doen. Wordt dat naar behoren afgelegd, dan krijgt het autonoom rijdende voertuig een rijbewijs S, waarbij de S staat voor software. Mogelijk moet ook de eigenaar van de auto een extra examen afleggen.
17/09 16u30  Bestuurder zelfrijdende auto moet mogelijk nieuw rijbewijs halenAls de komende jaren de zelfrijdende auto de weg op mag, moet deze auto eerst rijexamen doen. Wordt dat naar behoren afgelegd, dan krijgt het autonoom rijdende voertuig een rijbewijs S, waarbij de S staat voor software. Mogelijk moet ook de eigenaar van de auto een extra examen afleggen.
17/09 16u30  Red Bull verwacht gridstraf voor Verstappen in SotsjiMax Verstappen veroverde gisteren in Singapore nog een knappe tweede plek, maar zal in Sotsji waarschijnlijk achteraan moeten starten vanwege een motorwissel, zo verwacht Red Bull.
17/09 16u30  Dierenbeul sneed oren van katje af, dus geeft asiel haar nieuwe snoezige oortjesNiemand weet exact hoe vreselijk het leven van dit straatkatje was voordat ze vorige maand werd gered en in een asiel belandde. Gruwelijk mishandeld en zonder oren en staart lachte het leven haar niet bepaald toe. Maar dankzij een geweldige creatieve vondst en heel veel liefde is er weer hoop voor kleine 'Karma'.
17/09 16u15  Veel beveiliging voor bobo's bij herdenking Market GardenGROESBEEK - Omgeven door een horde veiligheidsmensen sloten de opperbevelhebber van de NAVO, de viersterrengeneraal Michael Scaparrotti, en Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland zich aan bij de herdenking van de luchtlandingen (Market Garden) op 17 september 1944.
17/09 16u00  Sagan vindt wielrennen saai: 'Ik zou alleen laatste 5 kilometer willen zien'Peter Sagan snapt niet waarom het professionele wielrennen nog denk dat wielerfans urenlange etappes zonder actie willen zien. De Slowaak geeft tegenover de Spaanse krant El País aan dat het wielrennen 'een saaie sport' moet zijn voor veel mensen.
17/09 16u00  Schoolschutter Roermond verdacht van poging doodslagDe 16-jarige jongen die vrijdag met meerdere wapens zijn school in Roermond bezocht en meerdere schoten loste, wordt verdacht van poging tot doodslag dan wel poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond heeft maandag zijn voorarrest met veertien dagen verlengd.
17/09 16u00  Vrachtwagen duwt auto flink stuk voort over A12 bij ArnhemARNHEM - Een vrachtwagen heeft maandagmiddag een personenauto een flink stuk voortgeduwd op de A12 bij Arnhem. De auto kwam voor de truck te staan, nadat die over het hoofd werd gezien.
17/09 16u00  Partij voor de Dieren zet vraagtekens bij bericht Marcouch over OfferfeestARNHEM - De Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Arnhem zet vraagtekens bij het taalgebruik van Ahmed Marcouch.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordend19/09 04u30 - Gelderlander: Glennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.
16x Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got Talent19/09 03u30 - Gelderlander: Superstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
15x Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoek19/09 03u45 - Gelderlander: De vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.
14x VVD: criminaliteit in probleemwijken dubbel zo hard bestraffen19/09 03u15 - Gelderlander: Criminaliteit in probleemwijken moet dubbel zo hard worden bestraft. Ook moeten ouders in die wijken worden verplicht hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren.
14x In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodie19/09 01u45 - Gelderlander: In het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht.
10x Vrouw vliegt met haar auto in een sloot in Lichtenvoorde19/09 08u00 - Gelderlander: LICHTENVOORDE - Een automobiliste is dinsdagavond rond 22.00 uur in een sloot beland in Lichtenvoorde. Op de Kievitstraat reed de vrouw rechtdoor in een bocht. Daardoor kwam ze met haar auto in de sloot met water terecht.
10x Bisdom Brooklyn betaalt miljoenen aan slachtoffers seksueel misbruik19/09 06u00 - Gelderlander: Vier mannen die als kind seksueel misbruikt zijn door een docent religie van de Rooms-Katholieke kerk krijgen een schadevergoeding van 27,5 miljoen dollar. De nu 67-jarige Angelo Serrano misbruikte hen in de kerk, in het appartement van de leraar achter de kerk en in de naschoolse opvang.
10x Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'optreden sensationeel'19/09 06u00 - Gelderlander: Glennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.
9x 'Bestuurder grasmaaier dacht voor ongeluk dat de kinderen weg waren'19/09 08u00 - Gelderlander: De bestuurder van de grasmaaier stuurde kinderen in zijn buurt weg, maar zag een meisje dat toch achterbleef over het hoofd. Zo kon vorige week de 6-jarige Fleur van Amerongen in Kampen in botsing komen met een grasmaaier van de gemeente, aldus de burgemeester van Kampen.
9x Noord- en Zuid-Korea zetten nieuwe stap richting vrede19/09 05u45 - Gelderlander: Noord- en Zuid-Korea hebben een nieuwe stap gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vredevol schiereiland.

Statistieken

Artikels:
33597
Gelezen:
17820
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven