maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u45
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
18/02 04u00  Politieke partijen Australië gehackt door 'ander land' De grootste Australische politieke partijen zijn gehackt door een ander land. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison bekendgemaakt.11 
18/02 03u30  Middelbare scholen in krimpgebieden dreigen te verdwijnen Op zeker tien plekken buiten de randstad, onder meer in het noorden, oosten, Limburg en Zeeland, dreigen de laatste middelbare scholen in een regio te verdwijnen. Oorzaak is het krimpend aantal leerlingen. Koepelorganisatie VO-raad slaat alarm: als er nu niets gebeurt, moeten leerlingen straks meer dan twintig kilometer reizen.14 
18/02 02u45  Poolse premier annuleert bezoek aan Israël na opmerking Netanyahu De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft zijn aanstaande bezoek aan Israël afgezegd. De annulering komt er kort na een opmerking van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die land had beschuldigd van nazicollaboratie.20 
18/02 02u30  Vandaal vernielt wassen museumbeeld van P. Diddy Een onbekende man heeft in New York het wassen beeld van rapper P. Diddy - echte naam Sean Combs - in het museum Madame Tussauds expres laten omvallen.20 
18/02 01u00  Drie mensen gezocht na schietpartij Heerlen De politie is op zoek naar drie mensen na een schietpartij in het Limburgse Heerlen. Er is een Burgernet-actie opgezet om twee mannen en een vrouw te vinden. Een van de mannen draagt een opvallende witte broek met rode bies.15 
17/02 23u45  Grote brand in bedrijfspand Beesd: ontploffingen gehoord BEESD - In een bedrijfspand aan de Ridderslag in Beesd woedt een zeer grote brand. De brand werd om 22.40 uur gemeld. De brandweer is aanwezig en er is opgeschaald.
17/02 23u30  Grote brand in bedrijfspand Beesd BEESD - In een bedrijfspand aan de Ridderslag in Beesd woedt een zeer grote brand. De brand werd om 22.40 uur gemeld. De brandweer is aanwezig en er is opgeschaald.
17/02 23u15  Verkleden als cowboys en indianen tijdens carnaval heeft niets met racisme te maken De eigenaar van feest- en carnavalswinkel FeestXpert, Bert Felling (63), in Nijmegen deelt zaterdag 23 februari gratis indianenpakken uit aan kinderen. Als ludieke actie tegen ‘het doorgeslagen racismedebat’.
17/02 23u00  Beroemde Servische volkszanger doodgereden op Duitse snelweg Saban Saulic, een beroemde Servische volkszanger, is omgekomen bij een ongeluk in Duitsland. Hij werd doodgereden door een dronken 34-jarige Duitser zonder rijbewijs. Saulic was onderweg naar het vliegveld, nadat hij een concert had gegeven.
17/02 23u00  Luizenmoeder-acteur Ebbinge boos op RTL na geruchten: ‘totale bullshit’ Diederik Ebbinge, bekend als directeur Anton in De Luizenmoeder, noemt de beweringen van RTL Boulevard over zijn vertrek bij de populaire serie 'totale bullshit'. Dat meldt de acteur op zijn Twitter in een inmiddels verwijderde tweet.
17/02 22u15  Was Groningen-uit de slechtste wedstrijd van Feyenoord onder Gio? Giovanni van Bronckhorst noemde de 1-0 nederlaag bij FC Groningen de slechtste wedstrijd onder zijn leiding, maar veel supporters konden zich nog wel slechtere wedstrijden herinneren in de afgelopen drieënhalf jaar. Wat was volgens jou de minste wedstrijd van Feyenoord onder Van Bronckhorst?
17/02 22u00  Was Groningen-uit de slechte wedstrijd van Feyenoord onder Gio? Giovanni van Bronckhorst noemde de 1-0 nederlaag bij FC Groningen de slechtste wedstrijd onder zijn leiding, maar veel supporters konden zich nog wel slechtere wedstrijden herinneren in de afgelopen drieënhalf jaar. Wat was volgens jou de minste wedstrijd van Feyenoord onder Van Bronckhorst?
17/02 21u45  Duitsland levert onderdanen na brexit niet meer uit aan Britten Duitsland zal na de brexit geen onderdanen meer uitleveren aan Groot-Brittannië. Of de Britten met een harde of zachte brexit de Europese Unie gaan verlaten, maakt voor het Duitse besluit niets uit, meldt de Britse krant The Financial Times.
17/02 21u15  Angst na wéér een brand in Grave: ,,Buren riepen dat ze ons zouden helpen, we konden het huis niet uit’’ GRAVE - Gerommel en een knal, midden in de nacht. Bianca Hoogland denkt in eerste instantie aan jongens die met vuurwerk in de weer zijn. ,,Maar ik had er geen goed gevoel bij dus ik ging toch even kijken.” En dan blijkt dat voor haar deur een auto in brand staat. Al snel slaan de vlammen eruit.
17/02 21u15  Gewonden bij instorten praalwagen carnavalsoptocht Schalkwijk Door het instorten van een praalwagen in Schalkwijk (Utrecht) zijn zondagavond enkele gewonden gevallen. Volgens de politie zijn vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht. Zes zijn daar op eigen gelegenheid naartoe gegaan.
Laatste update: vandaag om 4u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/02 04u16  Zeker zes doden bij schietpartij op industrieterrein VSOp een industrieterrein in de Amerikaanse stad Aurora, zo’n 65 kilometer westelijk van Chicago, heeft een man zeker vijf mensen doodgeschoten. Dat maakte politiechef Kristen Ziman van Aurora vrijdagavond bekend. De schutter is gedood door de politie.
16/02 04u00  Verkiezingen Nigeria een week uitgesteldDe presidentverkiezingen die voor zaterdag stonden gepland in Nigeria, zijn uitgesteld tot volgende week. De kiescommissie van het Afrikaanse land heeft dat vijf uur voordat de stembureaus open zouden gaan besloten vanwege logistieke problemen. Zo zou onder meer materiaal dat nodig is bij de verkiezingen niet in het hele land zijn verspreid.
16/02 03u30  Veganistische ouders laten baby verhongerenEen jong stel uit Florida in de Verenigde Staten is ervan beschuldigd hun vijf maanden oude baby zwaar te hebben verwaarloosd. Het jongetje kreeg van zijn ouders, die strikt veganistisch zijn en dus geen dierlijke producten willen consumeren, dagelijks slechts een papje op basis van aardappels. Vijf maanden na zijn geboorte was het jochie amper een pond aangekomen.
16/02 03u15  Nederland massaal aan de vog: recordaantal aanvragenWerkgevers, instellingen en scholen vragen massaal om een verklaring omtrent het gedrag (vog) van nieuw personeel en vrijwilligers. Vorig jaar werden maar liefst 1,2 miljoen vog’s aangevraagd, flink meer dan het jaar ervoor.
16/02 02u45  Eis tegen oud-campagnechef Trump: 19 tot 24 jaar de cel inPaul Manafort, de oud-campagnechef van de Amerikaanse president Donald Trump, moet 19,5 tot 24,5 jaar gevangenisstraf krijgen. Die eis heeft het bureau van speciaal aanklager Robert Mueller neergelegd bij de rechtbank in de staat Virginia.
16/02 01u45  Raffinaderijen Curaçao en Aruba in problemen door crisis VenezuelaOp Aruba heeft olieraffinaderij CITGO vrijdag veertig mensen naar huis gestuurd en is de meerderheid van alle contracten met toeleveranciers opgezegd omdat er veel minder werk is. De Amerikaanse dochteronderneming van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA heeft het zwaar te verduren door de sancties die Amerika heeft opgelegd.
16/02 01u30  Zeker vijf doden bij schietpartij op industrieterrein VSBij een schietpartij op een industrieterrein in de Amerikaanse stad Aurora, zo’n 65 kilometer van Chicago, zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Dat maakte politiechef Kristen Ziman van Aurora vrijdagavond bekend. Ook de schutter is gedood, maar het was niet duidelijk of Ziman hem tot de dodelijke slachtoffers rekende.
16/02 00u15  CBS: energienota wel degelijk honderden euro’s duurderIn tegenstelling tot wat het kabinet claimt, betalen Nederlanders dit jaar wel degelijk fors meer voor gas en licht. Een gemiddeld huishouden is bijna 2100 euro kwijt, heeft het CBS becijferd. Dat is 334 euro meer dan vorig jaar.
16/02 00u15  Gewonde bij steekpartij in Gendringen, verdachte aangehoudenGENDRINGEN - Bij een steekpartij in een woning aan de Wilhelminatsraat in Gendringen is vrijdagavond een gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
16/02 00u00  Gewonde bij steekpartij in GendringenGENDRINGEN - Bij een steekpartij op de Wilhelminatsraat in Gendringen is vrijdagavond een gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Over de verwondingen of de aanleiding van de steekpartij is niets bekend.
15/02 23u45  Het is een goed idee het spoor tussen Elst en Tiel te vervangen door asfalt voor busbanenDe spoorlijn Geldermalsen- Tiel- Elst maakt mogelijk plaats voor een busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer. De provincie Gelderland voert onderzoek uit naar de toekomstbestendigheid van deze spoorlijn en het ombouwen naar een busvoorziening is daarbij nadrukkelijk in beeld. De Overbetuwse wethouder Jan van Baal ziet alleen maar voordelen, maar de reizigers die gebruik maken van de lijn zijn minder enthousiast.
15/02 23u45  Brandweer bevrijdt pakketbezorger uit laadbak van eigen autoTIEL - Een pakketbezorger van DHL heeft vrijdagavond benauwde momenten beleefd toen de deur van zijn busje dichtklapte terwijl hij een pakketje aan het pakken was aan de Maurikstraat in Tiel. De man werd daardoor opgesloten in de laadbak van zijn eigen auto.
15/02 23u30  Ondermijning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtbare’ criminaliteitWIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/LEEUWEN - Politie en gemeenten in Maas en Waal gaan de komende jaren werk maken van het bestrijden van de onzichtbare invloed van criminelen op de samenleving. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als afpersing van ambtenaren dan wel bestuurders, ondernemers en het al dan niet onder dwang inzetten van agrarische loodsen of garageboxen voor drugsproductie. Ook internetfraude krijgt extra aandacht.
15/02 23u15  Namli snapt niks van rode kaart: ‘Dan kan hij er wel tweehonderd geven’Younes Namli wist vrijdagavond niet wat hij meemaakte. De middenvelder van PEC Zwolle kreeg na een opstootje met ADO Den Haag-aanvaller Sheraldo Becker (1-0) zijn eerste rode kaart ooit.
15/02 23u15  Uit heel het land meldingen van meteoor: ‘Echt supergroot’Op sociale media zijn vanavond vanaf verschillende plekken in Nederland meldingen gedaan van een vallende ster of meteoor. De meldingen variëren van een ‘vallende ster’, een ‘lichtflits', tot een ‘lichtkogel'.
15/02 23u00  Navarone is één van de vier finalisten van The Voice of HollandDe vier finalisten van het negende seizoen van de RTL 4-talentenjacht The Voice of Holland zijn bekend. De band Navarone, superstrot Patricia van Haastrecht, scrooner Dennis van Aarssen en zanger Menno Aben zijn verzekerd van een felbegeerde plek in de eindshow volgende week vrijdag. De winnaar krijgt 50.000 euro en een platencontract.
15/02 23u00  Uit heel het land meldingen van meteoriet: ‘Echt supergroot’Op sociale media zijn vanavond vanaf verschillende plekken in Nederland meldingen gedaan van een meteoriet. De meldingen variëren van een ‘vallende ster’, een ‘lichtflits', tot een ‘lichtkogel'.
15/02 22u45  ADO-matchwinner Troupée geniet van ‘wereldgoal’Een lucky? Een mislukte voorzet? Volgens Giovanni Troupée was zijn winnende doelpunt tegen PEC Zwolle (1-0) wel degelijk zo bedoeld. ,,Een wereldgoal’’, glunderde de ADO-verdediger na afloop voor de camera van FOX Sports.
15/02 22u15  Klaver: Geef werknemer inspraak bij salaris topbestuurderWerknemers moeten het recht krijgen om salarisverhogingen van de top van hun bedrijf te blokkeren. GroenLinks past daarmee een eigen initiatiefwet om exorbitante loonsverhogingen en beloningen te beperken aan. In het eerdere voorstel kon alleen de minister van Financiën een veto uitspreken.
15/02 22u15  Miljarden dollars winst, nul dollar belasting: techgiganten wekken woedeIn de VS groeit de onvrede over de belastingmoraal van de techgiganten. Eerder deze week ging Netflix al aan de schandpaal, en nu komt onderzoeksgroep ITEP met ontluisterende cijfers over Amazon.
15/02 22u15  Ndayishimiye bezorgt NEC punt in knotsgekke wedstrijdDEVENTER - NEC heeft vrijdagavond karakter getoond in een knotsgek duel bij Go Ahead Eagles. De eerstedivisionist uit Nijmegen werd de eerste helft compleet overlopen door de Deventer’ thuisploeg (4-2), maar pakte alsnog een punt: 4-4.
15/02 22u00  Amerika telt af: loterijwinnaar van 1,5 miljard dollar heeft nog 63 dagen om zich te meldenEen geluksvogel in het Amerikaanse South Carolina won eind oktober 1,54 miljard dollar. Het enige wat de gelukkige man of vrouw moet doen om schathemeltjerijk te worden, is zich binnen 180 dagen melden met het winnende lot. Maar tot nu toe geen winnaar. En de klok tikt: nog 63 dagen te gaan.
15/02 22u00  Go Ahead Eagles en FC Den Bosch spelen gelijk, Sparta herpakt zichFC Twente komt maandagavond pas in actie, maar de spelers en supporters van de koploper in de Keuken Kampioen Divisie zullen vanavond met veel plezier naar de televisie hebben gekeken. Achtervolgers FC Den Bosch en Go Ahead Eagles speelden allebei gelijk.
15/02 21u45  Geen ‘happy ending': Klant bij massagesalon blijkt agentNIJMEGEN - De politie heeft een mystery guest ingezet bij een massagesalon in Nijmegen. De undercover politieman heeft 50 euro betaald voor een massage van een uur, om te kijken of hij ook seks kreeg aangeboden. Maar de ‘happy ending’ bleef in dit geval uit.
15/02 21u45  Verfijnde spijs én wijn bij Martine in de keukenRestaurant Avalon Wijn en Spijs in De Steeg heeft niet voor niets wijn voor het woord spijs staan. The place to be voor iedere wijnliefhebber.
15/02 21u45  LIVE | NEC na moeizame strijd langszij bij Go Ahead Eagles: 4-4DEVENTER - Voor de tweede week op rij speelt NEC een uitwedstrijd. De eerstedivisionist uit Nijmegen gaat een week na het gelijkspel bij Cambuur (1-1) op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer. Volg hier de wedstrijd live.
15/02 21u30  Ernst en Bobbie: theaterbelevenis waar geen spelcomputer tegenop kanZe vieren dit jaar hun 20-jarig jubileum op de planken, de kinderhelden Ernst en Bobbie (en de rest), achter wie Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende schuilgaan.
15/02 21u30  Tewaterlating gaat bijna vreselijk misDe feestelijke tewaterlating van een schip op een werf in Hoogezand is vandaag bijna uitgelopen op een drama. Vlak voordat het immense gevaarte het water in gleed, wilde een man nog snel een banier en een touw weghalen die vlakbij het schip lagen. Het schip raakte de man op een haar na.
15/02 21u15  Man ontsnapt ternauwernood bij tewaterlatingDe feestelijke tewaterlating van een schip op een werf in Hoogezand is vandaag bijna uitgelopen op een drama. Vlak voordat het immense gevaarte het water in gleed, wilde een man nog snel een banier en een touw weghalen die vlakbij het schip lagen. Het schip raakte de man op een haar na.
15/02 21u15  Musical Mamma Mia! verlengd tot en met juliDe nieuwe Nederlandse versie van de hitmusical Mamma Mia! heeft inmiddels 250.000 bezoekers getrokken. Dat heeft producent Stage Entertainment bekendgemaakt. De productie wordt daarom verlengd tot en met juli 2019.
15/02 21u15  ‘Koala gaat de orang-oe­tan achterna’De baas van het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft persoonlijk een brandbrief naar de Australische regering gestuurd waarin hij waarschuwt dat de koala dreigt uit te sterven. Er is volgens hem dringend actie nodig om het nationale knuffeldier van Australië en de bossen waarin het leeft te beschermen.
15/02 21u00  Macron introduceert herdenkingsdag voor terrorismedodenDe Franse president Emmanuel Macron voert een Franse nationale dag in voor de herdenking van de slachtoffers van het terrorisme. De herdenkingsdag wordt in 2020 voor het eerst gehouden. Het Elysée meldde dat Macron 11 maart als datum heeft geprikt.
15/02 21u00  Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’EINDHOVEN/YSSELSTEIN - Geen festivalprogrammeur hoopt het ooit mee te maken: een headliner die uit het niets afzegt en je met een berg problemen opzadelt. Thijs Vogels, een van de boekers van metalfestival Jera on Air net over de Brabantse grens, is er kapot van. Uit het niets kreeg de voormalig Eindhovenaar te horen dat Architects, zijn gedroomde headliner, niet naar zijn festival komt. De reden: hun naam staat niet groot genoeg op de festivalposter.
15/02 20u45  LIVE | Go Ahead Eagles loopt NEC voorbij: 4-2DEVENTER - Voor de tweede week op rij speelt NEC een uitwedstrijd. De eerstedivisionist uit Nijmegen gaat een week na het gelijkspel bij Cambuur (1-1) op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer. Volg hier de wedstrijd live.
15/02 20u30  BZV-tilapiahunk Marc ruilt Zambia in voor OegandaBoer zoekt Vrouw-tilapiakweker Marc Verkuyl (39), die recent nog een bedrijf in Zambia runde, verkast per 1 april dit jaar naar de Afrikaanse republiek Oeganda om daar een viskwekerij op te zetten. Zijn vriendin Merel (31), met wie hij eind januari zoontje Vos kreeg, blijft in Nederland wonen.
15/02 20u30  Baas WWF maakt zich ernstig zorgen: ‘Koala gaat de orang-oetan achterna’De baas van het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft persoonlijk een brandbrief naar de Australische regering gestuurd waarin hij waarschuwt dat de koala dreigt uit te sterven. Er is volgens hem dringend actie nodig om het nationale knuffeldier van Australië en de bossen waarin het leeft te beschermen.
15/02 20u30  LIVE | Go Ahead Eagles overtroeft slecht spelend NEC: 3-1DEVENTER - Voor de tweede week op rij speelt NEC een uitwedstrijd. De eerstedivisionist uit Nijmegen gaat een week na het gelijkspel bij Cambuur (1-1) op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer. Volg hier de wedstrijd live.
15/02 20u15  Mahi komende zomer naar FC ZürichFC Groningen raakt Mimoun Mahi aan het eind van het seizoen kwijt. De 24-jarige Nederlander van Marokkaanse afkomst speelt vanaf volgend seizoen voor FC Zürich. De aanvaller heeft in Zwitserland een contract tot de zomer van 2022 getekend, laat FC Zürich weten.
15/02 20u15  LIVE | NEC moet in de eerste minuten al twee tegentreffers incasseren bij Go Ahead EaglesDEVENTER - Voor de tweede week op rij speelt NEC een uitwedstrijd. De eerstedivisionist uit Nijmegen gaat een week na het gelijkspel bij Cambuur (1-1) op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer. Volg hier de wedstrijd live.
15/02 20u00  Massamoord in Nigeria: tientallen slachtoffers, onder wie 22 kinderenGewapende mannen hebben in het noorden van Nigeria volgens plaatselijke media zeker 66 mensen om het leven gebracht, onder wie 22 kinderen en twaalf vrouwen. Nigeriaanse media meldden dat de moordpartijen in dorpen of nederzettingen in de streek van Kajuru waren, ruim 140 kilometer ten noorden van de hoofdstad Abuja.
15/02 20u00  Poetin traint met topjudoka's en blesseert zijn vingerHet was weer eens zo ver, gisteravond in Sotsji. Vers uit een bespreking over de oorlog in Syrië met de Iraanse regeringsleider Rouhani en de Turkse president Erdogan, stapte Vladimir Poetin volledig in judotenue de tatami op voor een showtraining met de nationale ploeg. Kleine tegenvaller: de Russische president blesseerde zijn vinger.
15/02 19u45  Poetin leeft zich uit op de judomat - en blesseert zijn vingerHet was weer eens zo ver, gisteravond in Sotsji. Vers uit een bespreking over de oorlog in Syrië met de Iraanse regeringsleider Rouhani en de Turkse president Erdogan, stapte Vladimir Poetin volledig in judotenue de tatami op voor een showtraining met de nationale ploeg. Kleine tegenvaller: de Russische president blesseerde zijn vinger.
15/02 19u45  LIVE | NEC op bezoek bij Go Ahead EaglesDEVENTER - Voor de tweede week op rij speelt NEC een uitwedstrijd. De eerstedivisionist uit Nijmegen gaat een week na het gelijkspel bij Cambuur (1-1) op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer. Volg hier de wedstrijd live.
15/02 19u45  Jungels boekt eerste seizoenszege in ColombiaBob Jungels heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar was de snelste in de vierde etappe van de Ronde van Colombia. De Luxemburger bleef Mihkel Räim uit Estland enkele seconden voor. Zijn teamgenoot Julian Alaphilippe bij Deceuninck - Quick-Step werd derde.
15/02 19u45  Twijfel of verdachte van bewust inrijden op moeder in Terborg ooit gevonden wordtTERBORG - De politie betwijfelt of er een verdachte aangehouden kan worden voor het bewust inrijden op een moeder met haar baby en hond in Terborg, nu bijna twee weken geleden. ,,Het onderzoek heeft nog niets opgeleverd en eerlijk gezegd denk ik niet dat we hier een dader voor gaan vinden’’, zegt wijkagent Bart Ruesink.
15/02 19u45  Wetenschappers: Je kunt dingen leren tijdens je slaapTijdens je slaap kan je geheugen manipuleren en zo herinneringen wissen of een vreemde taal leren. Het klinkt als sciencefiction, maar de wetenschap is dichterbij dan je denkt. Lucia Talamini is neurobioloog aan de Universiteit van Amsterdam en legt in dit college bij de Universiteit van Nederland* uit hoe zij onderzoek doet naar geheugenmanipulatie op specifieke momenten in de slaap.
15/02 19u45  Tientallen stellen tussen hoop en vrees na grote brand in bruidszaakBij een verwoestende brand in een bruidsmodezaak in Lelystad zijn vandaag ruim tweehonderd jurken in vlammen opgaan. 88 van de jurken waren klaargemaakt voor bruiloften die binnenkort plaatsvinden. Bruidsparen zijn ten einde raad.
15/02 19u30  Actievoerders dumpen morgen overtollig plastic bij Albert Heijn in NijmegenNIJMEGEN - ‘Laat het plastic van je boodschappen achter in de Albert Heijn.’ Die oproep doet Klimaat Actie Nijmegen. De actievoerders verzamelen zaterdag om 12.00 uur bij de Albert Heijn XL aan de Jacobslaan in Nijmegen. Tijdens de Plastic Attack gaan de actievoerders gelijktijdig boodschappen doen om vervolgens na het afrekenen zoveel mogelijk overtollig plastic verpakkingsmateriaal in de winkel achter te laten, legt Klimaat Actie Nijmegen in een persbericht uit.
15/02 19u15  Dingen leren in je slaap, kan dat? Volgens de wetenschap welTijdens je slaap kan je geheugen manipuleren en zo herinneringen wissen of een vreemde taal leren. Het klinkt als sciencefiction, maar de wetenschap is dichterbij dan je denkt. Lucia Talamini is neurobioloog aan de Universiteit van Amsterdam en legt in dit college bij de Universiteit van Nederland* uit hoe zij onderzoek doet naar geheugenmanipulatie op specifieke momenten in de slaap.
15/02 19u15  Van Bommel: Keuken Kampioen Divisie-clubs moeten eens goed luisterenPSV is al langer ontevreden over de huidige regelgeving waarmee het beloftenelftal te maken krijgt. Spelers die in het weekend op het wedstrijdformulier bij PSV 1 staan, mogen op maandag niet uitkomen bij Jong PSV. De club wil dat dit in de toekomst verandert.
15/02 18u45  Terrasje gepakt of de natuur in geweest? Stuur ons jouw mooiste lentefotoDe maand februari is nog lang niet voorbij, maar in plaats van sneeuwstormen en natuurijs is het rokjesdag. Dit weekend wordt het zonnig weer en wij zijn benieuwd naar je mooiste lentefoto's.
15/02 18u30  Van Bommel: ‘Keuken Kampioen Divisie-clubs moeten eens goed luisteren’PSV is al langer ontevreden over de huidige regelgeving waarmee het beloftenelftal te maken krijgt. Spelers die in het weekend op het wedstrijdformulier bij PSV 1 staan, mogen op maandag niet uitkomen bij Jong PSV. De club wil dat dit in de toekomst verandert.
15/02 18u30  Van den Berg in WK-selectie teamsprintersRoy van den Berg, Matthijs Büchli, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen zijn de teamsprinters die later deze maand hun wereldtitel verdedigen bij het WK baanwielrennen in het Poolse Pruszkow.
15/02 18u30  'Regels bloeddonatie homo's in juli soepeler'De soepeler regels voor bloeddonatie door homoseksuele mannen gaan waarschijnlijk in juli in.
15/02 18u15  Huntelaar en Van Persie dichtbij jubileumgoalIn speelronde 22 van de eredivisie hoopt Feyenoord de goede reeks tegen FC Groningen voort te zetten, terwijl PSV het juist al tijden slecht doet tegen Heerenveen. Verder zitten Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie allebei één goal verwijderd van een jubileum. Met behulp van statistiekenbureaus Gracenote en Opta blikken we met de leukste feitjes vooruit op de 22ste speelronde. Ook zie je hier alvast de vermoedelijke opstellingen.
15/02 18u15  Dennis Weening maakt serie over ADO Den HaagDennis Weening heeft een nieuwe klus te pakken. De presentator gaat voor voetbalclub ADO Den Haag een serie maken over de voetballers. ,,Het heet 'Dennis maakt kennis' waarin ik alle voetballers van ADO ga leren kennen”, zegt Weening in een video op Instagram. De serie is vanaf zaterdag te zien op Fox Sports.
15/02 18u15  Toezichthouder AFM: miljoenen meer nodig door brexitDe Autoriteit Financiële Markten krijgt miljoenen euro’s extra van de Nederlandse overheid. De toezichthouder zegt het geld nodig te hebben om de gevolgen van de brexit op te vangen.
15/02 18u15  Journaliste Ans Boersma boos op OM en vreest ‘schaduwproces’Het Openbaar Ministerie heeft ‘ten onrechte en op een onzorgvuldige wijze’ naar buiten gebracht dat journaliste Ans Boersma het hele verleden van haar ex-vriend terreurverdachte Aziz A. kende. Daardoor dreigt het proces tegen A. eigenlijk een soort schaduwproces tegen Boersma te worden, schrijven haar advocaten vandaag in een een brief aan het Openbaar Ministerie.
15/02 18u15  ‘Oudste huisbaas van studenten’ (91) overleden: ‘Robert was een uitzonderlijke man’WAGENINGEN - Wageninger Robert Best (91) is overleden. Hij was vermoedelijk de oudste huisbaas van een studentenhuis die er zelf ook woonde. Elke ochtend dronk hij als mannelijke variant van de hospita koffie met ‘zijn’ studenten.
15/02 18u15  A50 tot 22.00 uur dicht na zwaar ongeval bij Nistelrode: twee personen zwaargewondNISTELRODE - Door een ernstig ongeval op de A50 bij Nistelrode is de snelweg in de richting van Arnhem afgesloten ter hoogte van knooppunt Paalgraven. De weg blijft tot 22.00 uur dicht. Zes personen raakten gewond bij het ongeluk, waarvan twee ernstig.
15/02 18u00  Advocaat: Ik zit op de bank over iedereen te mopperen, ook over die keeperDick Advocaat kwam vanmiddag nog eens terug op zijn veelbesproken opmerking over doelman David Jensen. ,,Het is maar goed dat ik geen microfoontje bij de bank heb. Dan was ik gauw ontslagen, hoor.”
15/02 18u00  Tientallen stellen tussen hoop en vrees na grote brand in bruidszaak: ‘Heb geen jurk achter de hand’Een verwoestende brand bij bruidsmodezaak EMB Fashion in Lelystad deed vanmiddag ruim tweehonderd jurken in vlammen opgaan. 88 van de jurken waren klaargemaakt voor bruiloften die binnenkort plaatsvinden. Het incident bij de winkel maakt veel los bij de eigenaresse én aanstaande bruidsparen. ,,Dit is een verschrikking.’’
15/02 17u45  De Clerq wordt eerste profwielrenner met kunstheup: ‘Het wordt afzien’Voor wielrenner Bart De Clercq breekt een heuglijk moment aan. De Belg maakt na 513 dagen zijn comeback in het profpeloton. Dat gebeurt zaterdag in de Ronde van Oman. Zijn rentree is extra opmerkelijk omdat hij de eerste profrenner is die een koers rijdt met een kunstheup.
15/02 17u45  A50 tot 22.00 uur dicht na zware ongevallen bij Nistelrode en Ravenstein: veel vertraging in beide richtingenRAVENSTEIN - Door ernstige ongevallen op de A50 bij Nistelrode en Ravenstein is de snelweg in de richting van Arnhem afgesloten. De weg blijft tot 22.00 uur dicht.
15/02 17u30  Langeveld is goede klassering in Ronde van de Provence kwijtSebastian Langeveld is zijn goede klassering in de Ronde van de Provence kwijt. De 34-jarige Nederlander van EF Education First kwam als 54ste binnen in de tweede etappe, op 2.21 minuten van ritwinnaar Eduard Prades.
15/02 17u30  A50 tot 22.00 uur dicht na zware ongevallen bij Nistelrode en RavensteinRAVENSTEIN - Door ernstige ongevallen op de A50 bij Nistelrode en Ravenstein is de snelweg in de richting van Arnhem afgesloten. De weg blijft tot 22.00 uur dicht.
15/02 17u15  Deze zes The Voice-talenten strijden vanavond om felbegeerde finaleplekWelke talenten overleven vanavond de halve finale van het negende seizoen van RTL 4-kijkcijferknaller The Voice of Holland en mogen door naar de grote finale volgende week? In de race zijn nog twee zangeressen, drie zangers en een rockband. Maximaal vier van hen mogen door en de kijkers beslissen wie dat zullen zijn.
15/02 17u15  Bilbao troeft Valverde af in Ronde van MurciaPello Bilbao heeft de eerste etappe van de Ronde van Murcia op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Astana kwam na 188 kilometer solo over de finish vlak voor een groepje met daarin wereldkampioen Alejandro Valverde, die als vierde over de meet kwam.
15/02 17u15  De Afghaanse oorlog blijft ook na dertig jaar oud zeerNa een bloederige strijd verlieten Sovjettroepen dertig jaar geleden Afghanistan. Het Rode Leger verloor 20.000 man. De militairen herdenken 'hun' oorlog.
15/02 17u15  OM eist celstraffen voor bende die gestolen VW Polo’s liet strippenARNHEM – ,,Het leek alsof het stelen van auto’s een baan voor hem was.” De officier van justitie eiste vrijdag een gevangenisstraf van vier jaar tegen een 29-jarige Nijmegenaar voor het ‘professioneel’ stelen van 25 auto’s in 2015 en 2016 in de wijde omgeving.
15/02 17u15  Zware avondspits op komst: A50 tot 22.00 uur dicht na zware ongevallen bij Nistelrode en RavensteinRAVENSTEIN - Door ernstige ongevallen op de A50 bij Nistelrode en Ravenstein is de snelweg in de richting van Arnhem afgesloten. De weg blijft tot 22.00 uur dicht.
15/02 17u00  Trump roept noodtoestand uit voor bouw muurDonald Trump heeft de bouw van een muur aan de grens met Mexico tot een ‘nationale noodtoestand’ verklaard. Na weken vergeefs onderhandelen met de Democraten om de kosten van de muur in de reguliere begroting te krijgen, besloot de Amerikaanse president zojuist tot de verregaande maatregel.
15/02 17u00  Zware avondspits op komst: A50 tot 22.00 uur dicht na ernstig ongeval bij RavensteinRAVENSTEIN - Door een ernstig ongeluk rond 16.00 uur met meerdere voertuigen bij Ravenstein is de A50 in de richting van Arnhem afgesloten. De weg blijft tot 22.00 uur dicht. Rond hetzelfde tijdstip vond er ook nog een ander ongeval plaats op dezelfde snelweg.
15/02 16u45  Advocaat verkiest Kramer boven kwakkelende BahebeckMichiel Kramer staat zondag in de spits bij FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Dat terwijl Jean-Christophe Bahebeck ook beschikbaar is en de hele week getraind heeft.
15/02 16u45  ‘James Bond en Annechien, een perfecte combi’Opwinden doet Michiel Romeyn zich elke week in Huize Vleeshamer, al gaat het deze keer verder dan irritatie. Michiel ontdekt op eigen bodem de perfecte Bond-girl: Annechien Steenhuizen!
15/02 16u45  Veerstoepongeluk waarbij moeder overleed in Maas bij Vierlingsbeek was noodlottig ongevalVIERLINGSBEEK/ BERGEN - Het veerstoepongeluk vorige maand in Bergen, waarbij een moeder van een Vierlingsbeek gezin om het leven kwam, blijkt een noodlottig ongeval. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.
15/02 16u45  Zware avondspits op komst: A50 dicht bij Ravenstein na ernstig ongevalRAVENSTEIN - Door een ernstig ongeluk met een vrachtwagen is de A50 bij Ravenstein in de richting van Arnhem afgesloten. Rond hetzelfde tijdstip vond er ook nog een ander ongeval plaats op dezelfde snelweg.
15/02 16u45  Deze spectaculaire Indiase gymnastiekvorm wordt steeds populairderWeleens gehoord van mallakhamb? Nee, wij ook niet. De traditionele Indiase gymnastiekvorm, feitelijk bedoeld voor worstelaars, bestaat al honderden jaren maar is nu hard bezig wereldberoemd te worden. Dit weekend vinden de eerste internationale kampioenschappen plaats in Mumbai.
15/02 16u30  Familiedrama bij veerpont in Vierlingsbeek was noodlottig ongevalVIERLINGSBEEK/ BERGEN - Het veerstoepongeluk vorige maand in Bergen, waarbij een moeder van een Vierlingsbeek gezin om het leven kwam, blijkt een noodlottig ongeval. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.
15/02 16u30  'Afgeschreven' Verdonk pakt onverwachte kansCalvin Verdonk voelde zich afgeschreven en zag geen toekomst meer bij Feyenoord. Nu mag de 21-jarige linksback zich basisspeler noemen bij de nummer drie van de eredivisie. ,,Ik voel me nog niet voor 100 procent een vaste waarde. Maar voorafgaand aan dit seizoen verwachtte ik helemaal niets. Elke minuut is mooi meegenomen'', zegt Verdonk, die vorige week tegen De Graafschap (4-0) zijn eerste doelpunt in de eredivisie maakte.
15/02 16u30  Zware avondspits op komst: A50 dicht bij Ravenstein na ongevallenRAVENSTEIN - Door twee ongevallen is de A50 bij Ravenstein in de richting van Arnhem afgesloten.
15/02 16u30  Verwoestende brand is nachtmerrie voor carnavalsbouwers: ‘Levenswerk is weg’ZALTBOMMEL - Een drama voor carnavalsvereniging De Wallepikkers in Zaltbommel. De enorme brand die vrijdag in een loods aan de Van Heemstraweg-West woedde heeft alle carnavalswagens- en spullen van de vereniging verwoest.
15/02 16u15  Zware avondspits op komst: A50 dicht bij Ravenstein na ongevalRAVENSTEIN - Door een ongeluk met een vrachtwagen is de A50 bij Ravenstein in de richting van Arnhem afgesloten.
15/02 16u15  Enorme groei Action zorgt voor logistieke problemen: moeite met bevoorrading winkelsDiscounter Action groeit zo snel, dat de bevoorrading van de winkels onder druk staat en de kans bestaat dat de schappen soms leeg zijn. Door de opening van extra distributiecentra wil de winkelketen de logistieke problemen oplossen.
15/02 16u15  Vergeten werkvergunning houdt Willem II’er Palacios in EcuadorDiego Palacios stond woensdag klaar op de luchthaven Mariscal Sucre van Ecuador om terug te vliegen naar Amsterdam. De voetballer van Willem II wilde zich na zijn deelname aan de Copa America voor landenteams tot 20 jaar bij zijn club voegen om zaterdag het uitduel met Vitesse te kunnen spelen.
15/02 16u15  Rondleiding op Miljuschka’s Droomboerderij: ‘Hier zijn we verliefd op geworden’Het appartement in Amsterdam werd te klein, het werd tijd voor wat nieuws. Televisiekok en presentatrice Miljuschka Witzenhausen (33) verhuist met haar gezin naar een kaasboerderij. Er moet alleen nog ontzettend veel gebeuren.
15/02 16u00  De Graafschap wil meedoen aan eredivisie voor G-voetballersDOETINCHEM - De Graafschap wil meedoen aan een speciale eredivisie voor jonge voetballers met een handicap. Het is de bedoeling dat de zogenoemde Bijzondere Eredivisie vanaf volgend seizoen van start gaat.
15/02 16u00  Mallakhamb zorgt voor spektakel: Indiase paalworstelaars zoeken het hogeropWeleens gehoord van mallakhamb? Nee, wij ook niet. De traditionele Indiase gymnastiekvorm, feitelijk bedoeld voor worstelaars, bestaat al honderden jaren maar is nu hard bezig wereldberoemd te worden. Dit weekend vinden de eerste internationale kampioenschappen plaats in Mumbai.
15/02 16u00  Zeer grote brand in loods met carnavalswagens in ZaltbommelZALTBOMMEL - In twee koepelloodsen aan de Van Heemstraweg-West in Zaltbommel is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Het gaat om een grote, uitslaande brand. Zwarte rookpluimen zijn tot in de wijde omtrek te zien.
15/02 16u00  Het is nog winter, maar Karl-Heinz (76) ligt al naakt op het strand in ZeelandHet zonnetje schijnt heerlijk en de temperatuur is aangenaam voor de tijd van het jaar. Maar om nou op 15 februari al naakt over het strand te lopen? Dat gaat toch een beetje ver.
15/02 15u45  Regeren is vooruitzien: Kabinet claimt nu al plek in V-raad voor 2033Nederland wil, net als vorig jaar, graag weer in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Om concurrenten de pas af te snijden, stelt Nederland zich nu alvast kandidaat voor 2033.
15/02 15u45  Grote brand in oude school Zaltbommel: ‘Bouwhallen carnaval in de as’ZALTBOMMEL - In een bouwhal aan de Van Heemstraweg-West in Zaltbommel is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Het gaat om een grote, uitslaande brand. Zwarte rookpluimen zijn tot in de verre omgeving te zien.
15/02 15u45  Dit is Warme Truiendag in ZeelandHet zonnetje schijnt heerlijk en de temperatuur is aangenaam voor de tijd van het jaar. Maar om nou op 15 februari al naakt over het strand te lopen? Dat gaat toch een beetje ver.
15/02 15u45  Autodief (18) zonder rijbewijs aangehouden na wilde achtervolging in NijmegenNIJMEGEN - Een 18-jarige man is donderdagavond aangehouden na een wilde achtervolging door Nijmegen. De man reed in een gestolen personenauto en bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
15/02 15u30  Onderzoek naar Belgische Hitlerfan (75) die huis ‘versiert’ met nazisymbolenJustitie in België onderzoekt een aangifte tegen een bejaarde nazifanaat uit Vlaanderen. De 75-jarige Georges Boeckstaens, die in 2014 al werd aangeklaagd, heeft zijn tuin en woning ‘opgefleurd’ met nazisymbolen en verwijzingen naar Adolf Hitler. ‘Het Adelaarsnest’ prijkt er boven de oprit en de gevel is voorzien van een reliëf met de letters HH, een afkorting voor Heil Hitler.
15/02 15u30  Autodief (18) zonder rijbewijs aangehouden na wilde achtervolgingNIJMEGEN - Een 18-jarige man is donderdagavond aangehouden na een wilde achtervolging door Nijmegen. De man reed in een gestolen personenauto en bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
15/02 15u30  Cybercrimineel deinst zelfs niet terug voor politieagentDe brutaliteit van internetcriminelen kent geen grenzen: ze proberen zelfs politieagenten geld en gegevens te ontfutselen. Zo kreeg politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek gisteravond een phishingbericht op zijn diensttelefoon.
15/02 15u15  Anouk vol in de make-up voor The Voice en K3 gespot met mysterieuze stipjesKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
15/02 15u15  Sla je slag: je eigen MRI-scanner of röntgenapparaat uit failliet ziekenhuisNog een MRI-scansysteem, röntgenapparaat of botdichtheidsmeter nodig? Elf medische apparaten uit de failliete boedel van de MC IJsselmeerziekenhuizen worden online geveild.
15/02 15u15  Kabinet: Zwaar psychische patiënt krijgt langdurig zorgZo‘n 10.000 volwassenen die hun leven lang intensieve geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, kunnen vanaf 2021 toegang krijgen tot de langdurige zorg. Dat heeft het kabinet vandaag besloten.
15/02 15u15  Nijmeegse Temptation-verleidster Naomi kijkt terug op eerste aflevering: ‘Ze is bang, onzeker en jaloers’NIJMEGEN - De Nijmeegse verleidster Naomi Janssen (19) van Temptation Island heeft genoten van de eerste aflevering die afgelopen donderdag werd uitgezonden. Naast dat ze erg veel gelachen heeft, werd ze toch ook een beetje boos.
15/02 15u15  Verstappen rijdt op eerste testdag in BarcelonaMax Verstappen zal komende maandag de eerste testdag in Barcelona voor zijn rekening nemen. De Nederlander heeft ook op de woensdag de RB15 onder zijn hoede.
15/02 15u00  Partner Rudi Lubbers morgen ook terug naar NederlandRia Bartling, de partner van Rudi Lubbers, komt morgen terug naar Nederland. Ze is uit het ziekenhuis in Bulgarije ontslagen en is fit genoeg om te mogen vliegen. Na aankomst zal ze in het UMC Amsterdam onderzocht worden. Dat zegt oud-profwielrenner Rini Wagtmans, die de hulp aan oud-bokser Lubbers coördineert.
15/02 15u00  Deadline voor VS en China nadert, gesprekken volgende week hervatChina en de Verenigde Staten hebben vooruitgang geboekt bij hun handelsoverleg in Peking, maar zijn er nog niet uit. De gesprekken gaan volgende week verder in Washington, laten zowel het Witte Huis als de Chinese president Xi Jinping weten.
15/02 15u00  Van Bronckhorst kan het verschil tussen Feyenoord uit en thuis niet verklarenGiovanni van Bronckhorst weet het ook. Het verschil tussen Feyenoord op vreemde bodem of thuis in de Kuip, het is gigantisch. Niet alleen qua veldspel, zeker ook qua punten. Met twee uitwedstrijden voor de boeg, tegen FC Groningen en PSV, moet eindelijk worden afgerekend met het feit dat de ploeg buiten Rotterdam-Zuid niet meer is dan een subtopper.
15/02 14u30  Arnhemmer na 14 maanden hechtenis vrijgesproken van poging tot moordARNHEM – Een 55-jarige Arnhemmer, tegen wie vorige week nog vijf jaar en tbs is geëist voor poging tot moord, is vrijdag vrijgesproken. De Arnhemmer heeft veertien maanden in voorlopige hechtenis gezeten.
15/02 14u30  Fout regime? Nederland handelt lekker door met de Saoedi'sDe Nederlandse handel met Saoedi-Arabië draait nog net zo hard als voor de diplomatieke clash met het land. De veel-besproken moord op journalist Khashoggi heeft geen enkele invloed gehad.
15/02 14u30  Nederlandse verdacht van miljoenenoplichting in ZwitserlandEen Nederlandse vrouw is uitgeleverd aan de Zwitserse autoriteiten op verdenking van het oplichten van zo’n vijftig mensen. Ze zou hen bijna 1,8 miljoen euro hebben ontfutseld.
15/02 14u15  Korea's willen weer samen meedoen aan SpelenZuid-Korea en Noord-Korea willen volgend jaar bij de Olympische Spelen in Tokio gezamenlijk meedoen aan meerdere teamsporten. Ook is het de bedoeling dat atleten van beide landen onder één vlag verschijnen bij de openingsceremonie. Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, heeft dat gezegd in Lausanne. De Duitser had in de Zwitserse stad een ontmoeting met officials van beide Korea's.
15/02 14u15  Automobilist krijgt werkstraf en rijverbod voor aanrijden van wielrenners op Posbank met drugs opARNHEM - De 23-jarige automobilist uit Zevenaar die 7 mei 2017 vanaf De Posbank op een wielrenner botste onder invloed van wiet en amfetamine, is vrijdag veroordeeld.
15/02 14u15  Orlando Bloom geeft Katy Perry roze verlovingsringNadat eerder al bekend werd dat Katy Perry en Orlando Bloom bij elkaar waren ingetrokken, hebben de twee zich op Valentijnsdag ook voorgenomen om binnenkort in het huwelijksbootje te stappen.
15/02 14u00  Werkstraf en rijverbod Liendenaar na dodelijk ongeval Flipjes ToertochtARNHEM - De 20-jarige automobilist van het dodelijke ongeluk met een wielrenster van Flipjes Toertocht, in juli 2017, is vrijdag veroordeeld tot 120 uur werkstraf, plus een jaar rijverbod waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank in Arnhem vindt dat de man uit Lienden schuld heeft aan het ongeval waarbij een 41-jarige Nijmeegse wielrenster overleed.
15/02 14u00  Rapper Ja Rule broedt op ‘Fyre Festival 2.0’Rapper Ja Rule (42) heeft plannen om een nieuw muziekfestival op te zetten. Twee maanden nadat er twee documentaires op Netflix verschenen over zijn faliekant mislukte Fyre Festival.
15/02 14u00  Vrienden Wolters én De Kogel hielpen elkaar door moeilijke tijdNIJMEGEN - Randy Wolters is na een knieblessure terug bij NEC. In het zware afgelopen half jaar had hij gek genoeg steun aan vriend Leon de Kogel, die herstelde van een auto-ongeluk.
15/02 14u00  Tot 16 jaar cel voor drietal om fatale flatbrand DiemenDrie twintigers zijn vandaag veroordeeld tot zestien jaar cel vanwege betrokkenheid bij de fatale flatbrand in Diemen. Bij die brand in de zomer van 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven. Ook liepen twee mensen ernstig letsel op.
15/02 13u45  Het is een meisje! Elf weken oud ijsbeertje laat zich zien in Berlijnse zoo,,Het is een parmantig, sterk meisje’’, zegt de dierenarts van Tierpark Zoo in Berlijn. Het ijsbeertje werd op 1 december geboren, maar vandaag konden de verzorgers haar voor het eerst even lospeuteren van moeder Tonja. Tijd om het diertje te wegen en te meten.
15/02 13u45  Nederlander gepakt op schip met 3300 kilo cokeVoor de kust van Portugal is 3300 kilo cocaïne gevonden op een vrachtschip. De elf bemanningsleden aan boord zijn opgepakt. Onder hen is een Nederlander. Volgens de Spaanse politie zijn ook acht Oekraïners, een Georgiër en een Fransman gearresteerd.
15/02 13u45  Tot 16 jaar cel voor fatale flatbrand DiemenDrie twintigers zijn vandaag veroordeeld tot zestien jaar cel vanwege betrokkenheid bij de fatale flatbrand in Diemen. Bij de brand in de zomer van 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven. Ook liepen twee mensen ernstig letsel op.
15/02 13u45  Zaak Gelderse paardenvleesfraude: celstraf en geldboetesDODEWAARD/ DEN BOSCH - Slachter Ben van Hattem (52) uit Dodewaard krijgt van de rechter 324 dagen celstraf, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Tevens heeft hij een geldboete van 47.500 euro gekregen voor het rommelen met vlees. Hij heeft in 2012 en 2013 paardenvlees door rundvlees vermengd, dat vervolgens als puur rundvlees werd verkocht. Hij heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan valsheid in geschriften. Ook de Doesburgse afnemer van het vlees en de Wijhese eigenaar van koelhuizen die het vlees opsloeg hebben geldboetes en taakstraffen gekregen.
15/02 13u30  Stevige celstraffen voor inbrekers Connie WittemanDe drie mannen die vorig jaar een inbraak pleegden in de woning van Connie Witteman hebben vandaag in de rechtbank van Amsterdam pittige celstraffen gehoord. Eén verdachte moet 24 maanden de cel in (met aftrek van voorarrest), de tweede verdachte kreeg een jaar cel en de derde verdachte kreeg zes maanden opgelegd.
15/02 13u30  Boek mét solo-album van Bennie Jolink verschijnt eind maartHUMMELO - Het nieuwste boek van Bennie Jolink, met daarin een solo-album met muziek van de oud-voorman van Normaal, verschijnt eind maart. Het 96 pagina’s tellende boek Bernard Jolink: Post Normaal wordt vrijdag 29 maart uitgebracht.
15/02 13u30  Tieners vrijgesproken van verkrachting geestelijk beperkte vrouw ondanks filmpjesZes tieners uit Tilburg zijn vandaag vrijgesproken van het stelselmatig verkrachten van een geestelijk beperkte vrouw uit hun woonplaats. De groep werd ervan verdacht de toen 23-jarige vrouw in 2016 en 2017 in twee maanden tijd meerdere keren te hebben verkracht. Alle jongens waren toen nog minderjarig.
15/02 13u30  Wie zit achter de moord op Sam Klepper? 'Holleeder heeft de beste papieren’Holleeder heeft na het uitzitten van zijn straf voor de Heinekenontvoering een weg afgelegd ‘waarbij de dood vaak op de loer lag en helaas ook vaak heeft toegeslagen.’ Dat zegt het OM op dag twee van haar slotbetoog in de zaak tegen Holleeder.
15/02 13u15  Nick en Simon kondigen najaarstour aanNick en Simon gaan in het najaar op tournee langs Nederlandse clubs. De tour Het dak eraf begint op 4 oktober in Paradiso in Amsterdam en loopt via TivoliVredenburg in Utrecht, Effenaar in Eindhoven, Paard in Den Haag, naar Metropool in Hengelo waar op 12 oktober de tour zal eindigen.
15/02 13u15  Quinty hult zich in dikke col en Beau krijgt zijn pubers niet onder controleKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
15/02 13u00  Quinty hult zich in dikke col en Beau krijgt zijn pubers niet onder de duimKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
15/02 13u00  Van Bommel: PSV beter dan voor de winterstopMark van Bommel vindt niet dat PSV de laatste weken voetballend gezien minder presteert dan de eerste seizoenshelft. ,,Voor mijn gevoel spelen we beter dan voor de winterstop. We voetballen goed en zijn zeker niet ingekakt'', zei de trainer van de koploper, vooruitkijkend op de uitwedstrijd van morgen tegen sc Heerenveen.
15/02 13u00  ‘Zelfs de beste teams worden nog gefopt bij balverlies’Omschakelen, omschakelen, omschakelen. Dáár draait het huidige topvoetbal om volgens Ronald Spelbos, jarenlang hoofdscout van het Nederlands elftal. Onze voetbalexpert Maarten Wijffels buigt zich in de rubriek Kijk op Voetbal over dit fenomeen.
15/02 12u45  Nu ook een studentenvereniging voor veganisten: zelfs bier is niet altijd veganIn Groningen wordt morgen de Vegan Student Association (VSA) opgericht. De eerste veganistische studentenvereniging van Nederland gaat in gesprek met de Rijksuniversiteit Groningen om meer veganistische maaltijden in de cafetaria’s van de universiteit aan te bieden.
15/02 12u45  Spoorlijn Geldermalsen-Tiel-Elst maakt mogelijk plaats voor busbaanELST - De spoorlijn Geldermalsen-Tiel-Elst maakt mogelijk plaats voor een busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer. De provincie Gelderland voert onderzoek uit naar de toekomstbestendigheid van deze spoorlijn en het ombouwen naar een busvoorziening is daarbij nadrukkelijk in beeld.
15/02 12u45  Truus en Riet Spijkers, een bijzondere tweelingARNHEM - Liefhebbers van een echte Spijkers en Spijkers kunnen daarvoor weer terecht in de Arnhemse binnenstad. Na eerder met een eigen winkel te zijn neergestreken in de Bakkerstraat en de Koningstraat, heeft de eeneiige tweeling Truus en Riet zich nu gevestigd in de Weverstraat. Afgelopen dinsdag al gingen de deuren open, maar pas dit weekeinde wordt het heuglijke feit van een nieuw stulpje gevierd.
15/02 12u45  ‘Zelfs beste teams worden nog gefopt bij balverlies’Onze voetbalexpert Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag: over de kunst van omschakelen in topvoetbal.
15/02 12u30  Het echte leed van het bombardement van Nijmegen is nu te zienNIJMEGEN - Kindergezichtjes, volwassen portretten en namen. Ze zijn te zien op vijf grote borden op Plein 1944. Het zijn de slachtoffers van het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944. De onthulling van de fototentoonstelling in het centrum van Nijmegen is de start van de herdenking van het bombardement dat nu 75 jaar geleden is.
15/02 12u30  ,,Ik hoopte altijd dat er voor mij een Valentijnsbericht kwam van iemand die ik niet kende’’Hoe lang Valentijnsdag in Nederland bestaat, weet ik niet. Kan ik opzoeken, maar dat heb ik niet gedaan. Wel weet ik dat ik in mijn lange columnistenbestaan er ieder jaar over schreef.
15/02 12u00  FIOD doet inval bij bouwbedrijf Strukton wegens verdenking van omkopingDe Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vanmorgen een inval gedaan bij bouwbedrijf Strukton in Maarssen. Strukton wordt verdacht van het betalen van steekpenningen bij het metroproject in de Saoedische hoofdstad Riyad waar het dochterbedrijf van het beursgenoteerde concern Oranjewoud aan mee bouwt.
15/02 12u00  We moeten bouwen, bouwen, bouwen in Oost-Nederland!De woningnood in Nederland is hoog. We kennen allemaal wel iemand die op zoek is naar een huis. De een wil wat groter gaan wonen omdat er net een kindje geboren is. De ander wil kleiner wonen omdat de kinderen juist uit huis zijn. Weer een ander wil graag op zichzelf gaan wonen. Stuk voor stuk zijn het mensen met een verhaal die er simpelweg niet tussen komen op de woningmarkt. Of het nu gaat om sociale huur, over middenhuur of over koopwoningen, er zijn simpelweg te weinig huizen. Daarom moeten we bouwen, bouwen, bouwen.
15/02 12u00  Iedereen zou een zus als Linda de Mol moeten hebbenJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
15/02 12u00  Martijn Krabbé koopt woningen voor stellen zonder dat ze die hebben gezienMartijn Krabbé gaat voor RTL4 opnieuw een programma presenteren met de (oververhitte) huizenmarkt als thema. Krabbé helpt in Kopen Zonder Kijken acht stellen met hun zoektocht naar een geschikt huis. Daarbij zit een addertje onder het gras: de deelnemers zien de woning pas nadat ze de koopovereenkomst hebben getekend.
15/02 11u45  Geen stadion waar PSV het zo lastig heeft als het Abe Lenstra StadionHeerenveen mag zich dan strompelend door het seizoen worstelen en vervaarlijk dicht bij de degradatiestreep bivakkeren, morgenavond spelen de dolende Friezen tegen PSV en die thuiswedstrijd is doorgaans goed voor de nodige portie zelfvertrouwen.
15/02 11u30  Dit zijn de wagens voor het nieuwe Formule 1-seizoenDeze week hebben negen teams hun Formule 1-wagen officieel getoond en heeft Alfa Romeo al de eerste rondjes gereden, waardoor ook onofficieel bekend is hoe de auto er uit zien. Hieronder een overzicht van alle bolides. Let wel: de kleurstellingen van de Red Bull en Alfa Romeo zijn tijdelijk.
15/02 11u30  Kabinet draait baas Air France-KLM duimschroeven aanMinisters Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben vanmorgen vroeg een ‘intensief’ gesprek gehad met Ben Smith, de bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Dat bleek tijdens de inloop van de wekelijkse ministerraad.
15/02 11u30  Dít stond altijd bovenaan op Spelbos’ checklist voor OranjeOnze voetbalexpert Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag: over de kunst van omschakelen in topvoetbal.
15/02 11u15  ‘Holleeder ontdeed zich met ogenschijnlijk gemak van mensen’Het Openbaar Ministerie (OM) schetst vandaag, op de tweede dag van het slotbetoog (requisitoir) van het OM, een historisch perspectief in de zaak tegen Willem Holleeder. Volgens het OM heeft Holleeder na het uitzitten van zijn straf voor de Heinekenontvoering een weg afgelegd ,,waarbij de dood vaak op de loer lag en helaas ook vaak heeft toegeslagen.’'
15/02 11u00  PSV traint tien dagen achter gesloten deurenPSV heeft opnieuw een serie besloten trainingen gepland, zo valt af te leiden uit het schema dat de club op de eigen website heeft gezet. Alle trainingen van de A-selectie tot en met maandag 25 februari zijn besloten. Pers en publiek zijn bij die sessies op trainingscomplex De Herdgang niet welkom.
15/02 11u00  Nederland koopt nu meer gas in dan het exporteertNederland was vorig jaar voor het eerst sinds de ingebruikname van het enorme gasveld in Groningen in de jaren 60 een netto-importeur van aardgas. Dat betekent dat er meer gas wordt ingevoerd dan uitgevoerd.
15/02 11u00  Dakloze man (20) gewond na ‘zuuraanval’ in Parijse metroEen Parijse metroreiziger (20) is vanmorgen het slachtoffer geworden van een aanval met een vooralsnog onbekende vloeistof. Mogelijk gaat het om zoutzuur. De dakloze man is behandeld voor ernstige brandwonden aan zijn gezicht en onderarmen en verkeert in kritieke toestand.
15/02 11u00  Martijn Krabbé koopt woningen voor stellen zonder dat ze het gezien hebbenMartijn Krabbé gaat voor RTL4 opnieuw een programma presenteren met de (oververhitte) huizenmarkt als thema. Krabbé helpt in Kopen Zonder Kijken acht stellen met hun zoektocht naar een geschikt huis. Daarbij zit een addertje onder het gras: de deelnemers zien de woning pas nadat de koopovereenkomst getekend is.
15/02 11u00  Is Real-variant voor Ajax aanknopingspunt in eredivisie?Ajax verloor woensdag van het grote Real Madrid (1-2), maar was weer de energieke ploeg van eerder dit seizoen. Cruciale vraag: hoe houd je die adrenaline van een prachtige Champions League-avond nu in het elftal?
15/02 11u00  Mark de J. wil meer onderzoek naar wapen waarmee Everink werd vermoordVoormalig tenniscoach Mark de J. wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar het DNA op het mes waarmee zakenman Koen Everink om het leven is gebracht. Dat zei zijn advocaat Pieter Hoogendam vandaag bij aanvang van de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep tegen de 31-jarige voormalig tenniscoach van Robin Haase.
15/02 10u45  Ouders Julen ondernemen juridische stappen tegen haatberichtenDe ouders van Julen, het Spaanse jongetje dat vorige maand om het leven kwam toen hij in een put viel, zijn de komende tijd vaak in de rechtbank. Ze zijn opgeroepen om te getuigen in de rechtszaak tegen de eigenaar van het stuk grond, en ze klagen zelf mensen aan die pijnlijke berichten hebben verspreid op sociale media.
15/02 10u45  Variant tegen Real kan voor Ajax ook aanknopingspunt zijn in competitieAjax verloor woensdag van het grote Real Madrid (1-2), maar was weer de energieke ploeg van eerder dit seizoen. Cruciale vraag: hoe houd je die adrenaline van een prachtige Champions League-avond nu in het elftal?
15/02 10u45  Ferrari wil met Vettel en Leclerc eindelijk Mercedes van de troon stotenFerrari heeft vandaag als laatste Formule 1-team de wagen voor het nieuwe seizoen getoond. De bolide is uiteraard knalrood met dit jaar zwarte accenten. Voor de Italiaanse renstal zitten Sebastian Vettel en Charles Leclerc in de wagen.
15/02 10u30  Omstreden kubus moet voor Koningsdag uit Arnhems straatbeeld zijn verdwenenARNHEM - De omstreden geelgouden kubus op het Gele Rijdersplein in Arnhem moet op Koningsdag definitief uit het straatbeeld zijn verdwenen. De gemeente Arnhem streeft ernaar het bouwwerk voor 27 april te laten slopen.
15/02 10u30  Gelderse veteranenstichting beschuldigd van misleiding: ‘Zeer kwalijk’HEELSUM/ KLARENBEEK - De Gelderse Stichting Veteranen Support (SVS) wordt beschuldigd van het geven van misleidende informatie. SVS zou zonder toestemming eigen diensten en producten hebben gepromoot met de namen van het Veteranen Inloophuis Arnhem in Heelsum en het Veteranen Search Team.
15/02 10u15  Tweede deel Superjuffie in de maakEr komt een vervolg op de Nederlandse familiefilm Superjuffie. Door het succes van het eerste deel hebben de makers besloten om ook het tweede boek van de boekenreeks van schrijfster Janneke Schotveld te gaan verfilmen, maakte Entertainment One bekend.
15/02 10u15  Maatregelen tegen drukte kosten Schiphol veel geldSchiphol moet steeds meer geld steken in maatregelen om de drukte op de luchthaven in goede banen te leiden.
15/02 10u00  Hoogbejaarde vrouw belt 112 terwijl inbreker naast haar rustig doorgaat met stelenEen hoogbejaarde vrouw heeft gisteravond 112 gebeld terwijl een inbreker onverstoorbaar aan het zoeken was naar waardevolle spullen in haar woning in het Brabantse Zundert.
15/02 10u00  ‘Verbouwontmaagding’ voor Miljuschka Witzenhausen: ‘Waar ben ik aan begonnen?’Het is een komen en gaan van bouwvakkers, technici en andere werklieden die aan de droom van Miljuschka Witzenhausen (33) werken. Ondertussen pakt ze de camera er weer bij, want alles moet worden vastgelegd voor haar eigen vlog: Miljuschka's Droomboerderij.
15/02 09u45  Chantal Janzen viert 40ste verjaardag: ‘Alles waar ik van droomde, is uitgekomen’Presentatrice/ actrice en zakenvrouw Chantal Janzen viert op deze zonnige dag haar 40ste verjaardag. Het feestelijke feit zorgt ervoor dat ze extra dankbaar is voor wat ze in haar leven mocht bereiken. De blondine met zelfspot wordt via sociale media overladen met felicitaties.
15/02 09u45  Mark de J. wil meer onderzoek wapen waarmee Everink werd vermoordVoormalig tenniscoach Mark de J. wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar het DNA op het mes waarmee zakenman Koen Everink om het leven is gebracht. Dat zei zijn advocaat Pieter Hoogendam vandaag bij aanvang van de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep tegen de 31-jarige voormalig tenniscoach van Robin Haase.
15/02 09u30  Woede over plan om zes labradors te doden tijdens dierproef in ZwedenZes labradors worden aan het eind van deze maand gedood als onderdeel van een onderzoek van de universiteit van Göteburg naar tandheelkundige implantaten. Het plan zorgt voor ophef in Zweden: al 85.000 mensen ondertekenden een petitie van een dierenbeschermingsorganisatie. De universiteit zet het plan door.
15/02 09u15  Lady Gaga laat foutje in tattoo herstellenLady Gaga heeft gisteren twee nieuwe tattoos laten zetten, maar in één van de twee lichaamsversieringen bleek een foutje te zijn geslopen.
15/02 09u15  Aso-azc: een kijkje in het afvoerputje van de asielopvangHet moest het antwoord zijn op overlastgevende asielzoekers die in gewone asielzoekerscentra onhandelbaar bleken: aso-azc's. Het blijkt nog geen wondermiddel. Een kijkje in het afvoerputje van de asielopvang.
15/02 09u00  Aso-azc is gevangenis waar je zo uit kunt lopenHet moest het antwoord zijn op overlastgevende asielzoekers die in gewone asielzoekerscentra onhandelbaar bleken: aso-azc's. Het blijkt nog geen wondermiddel. Een kijkje in het afvoerputje van de asielopvang.
15/02 08u45  Temptation Island behoudt fanclub op RTL5De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van RTL5's paradepaardje Temptation Island is gisteren door 586.000 mensen bekeken. Dat is ongeveer gelijk aan het aantal waarmee de serie vorig jaar aftrapte, zo blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.
15/02 08u45  Fries Bolwerk staat op barsten: ‘Het is één minuut voor twaalf’Met de thuiswedstrijd tegen PSV in het vooruitzicht staat Heerenveen na de komende speelronde mogelijk onder de degradatiestreep. Maar er zijn niet alleen sportieve zorgen. Komt het dit seizoen wel goed in Friesland?
15/02 08u30  Overal minimale snelheid mobiel internetOok op het platteland moeten mensen snel kunnen internetten op hun mobiel. Bij de komende veiling van frequenties voor bijvoorbeeld het snelle 5G moet dat worden geëist van de telecombedrijven, naast de verplichting om vrijwel overal internet aan te bieden.
15/02 08u15  Klusklas voor leerling die niet zo goed leert rukt opDOETINCHEM/ELST/RHEDEN - De klusklas is in opkomst in Gelderland. Steeds meer basisscholen experimenteren met praktijklessen voor kinderen die niet zo goed leren, maar wel handig zijn. Donderdag beginnen vijf scholen in Rheden met een proef en volgende maand start De Elstar in Elst met een groep. In Doetinchem draait al een klas van basisschool Dichterbij.
15/02 08u15  Rechtbank oordeelt over inbraak bij Connie WittemanDrie Amsterdamse verdachten van een inbraak in de woning van voormalig zangeres Connie Witteman (Vanessa) horen vrijdag het oordeel van de rechtbank. De officier van justitie heeft celstraffen van 12, 18 en 27 maanden cel tegen hen geëist.
15/02 08u15  Alkmaar kandidaat voor EK wielrennenAlkmaar wil het EK wielrennen naar Nederland halen. De gemeenteraad van de stad heeft ingestemd met de kandidatuur van het evenement dat dit jaar van 7 tot en met 11 augustus moet plaatsvinden.
15/02 08u15  Nijmeegse scholen willen geen wekelijkse klimaatmarsNIJMEGEN - Na de klimaatmars door Nijmegen, waarin donderdagochtend voornamelijk studenten meeliepen, werd door studenten geopperd de mars wekelijks te laten terugkeren en Nijmeegse scholieren mee te laten doen. Maar een rondgang langs middelbare scholen in de stad leert dat zij daar niet zomaar aan mee gaan werken.
15/02 08u15  Peter Blok: Als vrijgezel hangt je geluk niet van een ander afDe camping als therapeutisch vakantieoord. Tjitske Reidinga en Peter Blok spelen in het komische toneelstuk Single Camping alleenstaanden die op zoek gaan naar de zingeving van het vrijgezellenbestaan.
15/02 07u45  'Slimme' Rutte pakt Europa in met Nederlands verhaalWie denkt dat Mark Rutte zich met een late bekering tot hartstochtelijk Europeaan warmloopt voor een Brusselse topbaan heeft niet goed opgelet. Hij verkondigt het klassieke Nederlandse verhaal, precies op het juiste moment, stellen EU-watchers.
15/02 07u45  Arnhemse bandenprikker: ruim 60 Volvo-bezitters hebben nu aangifte gedaanARNHEM - Ongeveer twintig Volvo-bezitters in Arnhem-Noord hebben de afgelopen week nog aangifte gedaan van één of meer lek gestoken banden. Daarmee komt het totaal aantal aangiftes in de afgelopen drie maanden op 62.
15/02 07u45  Met branie begonnen Sloetski oogst nu kritiek bij VitesseVitesse is nummer 5 van Nederland, maar in Arnhem heerst crisis. Coach Leonid Sloetski ligt onder vuur vanwege zijn defensie­ve tactiek, het warrige spel en de karige resul­taten. De gelouter­de Rus is veel van zijn bravoure kwijt.
15/02 07u30  Met branie begonnen coach Sloetski oogst nu kritiek bij VitesseVitesse is nummer 5 van Nederland, maar in Arnhem heerst crisis. Coach Leonid Sloetski ligt onder vuur vanwege zijn defensie­ve tactiek, het warrige spel en de karige resul­taten. De gelouter­de Rus is veel van zijn bravoure kwijt.
15/02 07u30  Het vaccineren van tieners tegen meningokokken W moet verplicht wordenDe vaccinatiecampagne tegen de gevaarlijke bacterie meningokokken W is geen groot succes: duizenden tieners gaven geen gehoor aan de oproep tot het halen van een prik. Daarmee brengen ze zichzelf en anderen in gevaar, zeggen deskundigen.
15/02 07u30  Duurzame buurt Passewaaij stookt weer volop gasTIEL - Ruim vijftig woningen in de ‘duurzame’ buurt 7 van de wijk Passewaaij worden door Eteck al maanden lang exclusief verwarmd met gas, omdat de Warmtekoude-installatie voor de woningen door de inspectie is stilgelegd. Tot ongenoegen van het warmtebedrijf én bewoners.
15/02 07u30  Oproep notaris bij gebrek aan wettelijk houvast: ‘Regel digitale erfenis in testament’ENSCHEDE - Omdat techbedrijven als Google veel privacygevoelige gegevens opslaan, moet je vastleggen wat er na je dood mee moet gebeuren. „Zet het in je testament. Wettelijk is er namelijk niets geregeld.”
15/02 07u30  Dit zijn de meest betrouwbare tweedehands auto'sDe betrouwbaarheid van drie jaar oude auto's is ten opzichte van vorig jaar met vier procent verbeterd, zo blijkt uit het jaarlijkse JD Power onderzoek onder 32.952 Amerikaanse autobezitters.
15/02 07u15  Oud-Ajacied verwikkeld in rel in Rusland vanwege verwekken kinderenDe Nederlandse voetballer Lorenzo Ebecilio (ex-Ajax) zou bij twee vrouwen twee kinderen hebben verwekt toen hij in Rusland voetbalde. De Russische rechter wil dat hij een dna-test laat uitvoeren.
15/02 07u15  Voetballer Johnsen Bacuna werd bedreigd na zijn provocerende actie tegen Duno, nu doet hij aangifteDOORWERTH/ UTRECHT - Johnsen Bacuna, voetballer van Berkum, heeft bij de politie in Utrecht aangifte gedaan van bedreiging na de wedstrijd bij hoofdklasser Duno uit Doorwerth. Hij ontving de bedreigingen maandag via e-mail.
15/02 07u15  Goedkope webshops nekken FeestXpert: grootste feestwinkel van Nijmegen sluit de deurenNIJMEGEN - Nog één carnaval en dan sluit Bert Felling (63) definitief de deuren van zijn FeestXpert aan de Hertogstraat in Nijmegen. ‘Kapotgemaakt door de grote webshops als AliExpress’, ziet de Wamelse ondernemer geen andere keuze. De stekker nu eruit trekken is volgens hem de enige manier een faillissement voor te zijn. ,,Vreselijk is het. We werken keihard. Elke dag, soms bijna 24 uur. En dan zie je de zaak wegglijden. Een drama. Dit is één grote pijp ellende.’’
15/02 07u15  Zwerver bekent moord op bijna 100 vrouwenDe FBI hoopt de slachtoffers van een seriemoordenaar te identificeren aan de hand van tekeningen die hij van de vrouwen maakte.
15/02 07u15  Psychiatrische tiener (16) pleegt zelfmoord in Harreveld na slechte overdracht jeugdinstellingenNIJMEGEN/HARREVELD - Een 16-jarige psychiatrische suïcidale patiënt heeft in een jeugdzorginstelling in Harreveld zelfmoord kunnen plegen, nadat twee jeugdinstellingen bij zijn overplaatsing langs elkaar heen hebben gewerkt.
15/02 07u15  Splinter Chabot op safari door politiek Den HaagSteeds meer tv-programma’s proberen de politiek aan de gewone burger te verkopen. Ook Splinter Chabot (23) gaat op safari door Den Haag. In hoeverre is deze laagdrempelige benadering van politici effectief?
15/02 07u00  'Als ik mijn ogen dichtdeed, zag ik die dingen weer'Farzad (12) uit Afghanistan en Ahmad (15) uit Syrië zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van oorlog. Ze vertelden er namens miljoenen lotgenoten over in de Tweede Kamer.
15/02 07u00  18.000 tieners zien af van prik, ook al vielen er sinds 2015 al 41 doden door meningokokkenVan de bijna 132.000 13- en 14-jarigen die in het najaar van 2018 zijn uitgenodigd voor een inenting tegen meningokokken, hebben ongeveer 18.000 tieners de oproep genegeerd. In Zeeland en Amsterdam was de opkomst het laagst: daar kwam maar 72 tot 77 procent op voor de vaccinatie tegen de levensgevaarlijke bacterie.
15/02 06u45  30.000 liter ijsbergwater, bestemd voor productie van vodka, gestolen in Canadees dorpjeOp het Canadese eiland Newfoundland wordt een wel opmerkelijke diefstal onderzocht. Uit opslagtanks in het kustplaatsje Port Union werd liefst 30.000 waardevol ijsbergwater gestolen. Het water was er opgeslagen voor de productie van vodka. Wat de dieven ermee willen is een raadsel.
15/02 06u15  Weet je wat pas een nare bijwerking is? BaarmoederhalskankerNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
15/02 05u45  Maduro: ‘Ik stap niet op, ik ben niet bang’De in het nauw gedreven Venezolaanse president Nicolas Maduro is niet van plan op te stappen. ,,Ik ben niet bang’’, zegt hij in een interview met het persbureau AP.
15/02 04u30  William Barr opnieuw justitieminister VSDe Republikein William Barr is voor de tweede keer aangetreden als Amerikaans minister van Justitie. De Senaat stemde donderdag met 54 tegen 45 leden in met zijn benoeming. Dat gebeurde grotendeels volgens de partijlijnen. Barr is later op de dag meteen beëdigd als opvolger van Jeff Sessions, die in november het veld moest ruimen.
15/02 03u30  May lijdt nieuwe nederlaag over brexitEen motie die steun uitspreekt voor het huidige brexitbeleid en de strategie van de Britse premier Theresa May is donderdag weggestemd in het Lagerhuis. Ruim driehonderd parlementsleden (303) steunden de motie, 258 waren voor. Verscheidene brexiteers die zijn verenigd in de European Research Group, onder leiding van Conservatieve hardliner Jacob Rees-Mogg, onthielden zich van stemming. Vooraf had Rees-Mogg gezegd dat de motie er niet echt toe deed.
15/02 03u00  18.000 tieners negeren oproep voor inenting tegen meningokokkenVan de bijna 132.000 14-jarigen die in het najaar van 2018 zijn uitgenodigd voor een inenting tegen meningokokken, hebben ongeveer 18.000 tieners de oproep genegeerd. In Zeeland en Amsterdam was de opkomst het laagst: daar kwam maar 72 tot 77 procent op voor de vaccinatie tegen de levensgevaarlijke bacterie.
15/02 03u00  Nieuw-Zeelander (52) filmt vrouwen aan wie hij huis verhuurt onder de doucheIn de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is een 52-jarige man betrapt op het filmen van vrouwelijke gasten in zijn badkamer. Het voyeurisme kwam aan het licht toen een 29-jarige vrouw die in het huis verbleef een klein cameraatje zag in een gat in de muur terwijl ze aan het douchen was. Toen de vrouw even later ook nog een doorkijkspiegel in de badkamer ontdekte, schakelde ze de politie in.
15/02 02u00  Voetbaltempel Maracanã huilt om omgekomen jeugdspelersOp een emotionele voetbalavond in Rio de Janeiro zijn in stadion Maracanã voor en tijdens de stadsderby tussen Flamengo en Fluminense (0-1) de tien jeugdspelers van Flamengo herdacht die afgelopen vrijdag omkwamen bij een brand op het trainingscomplex van de club.
15/02 00u45  Minder fosfaat in dierlijke mest, wel te veel stikstofDe productie van fosfaat in dierlijke mest door Nederlandse veehouders is ook afgelopen jaar binnen de perken gebleven, net als een jaar eerder. Volgens voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd in 2018 bijna 161 miljoen kilo fosfaat geproduceerd. Dat is circa 12 miljoen kilo minder dan maximaal door Brussel toegestaan.
14/02 22u45  Verleidsters: ‘Hunk Heikki gaat als eerste voor de bijl in Temptation Island’Lizzy, Emma, Kimberly, Armanda, Ayleen, Tisha, Naomi en Demi - de sexy verleidsters in het nieuwe seizoen Temptation Island - weten het honderd procent zeker: blonde hunk Heikki (24) uit België zal de eerste zijn die overspel gaat plegen en daarmee zijn Nederlandse vriendin Milou (23) tot grote wanhoop drijven.
14/02 22u30  Woede in België om wegblokkade politie: ‘We zijn gebruikt als menselijk schild’Een horrorcrash die dinsdagavond plaats vond op een Belgische snelweg ten zuiden van Antwerpen heeft tot veel verontwaardigde reacties geleid. Bij het ongeval raakte meerdere voertuigen zwaar beschadigd en een persoon zwaargewond, nadat de politie een wegblokkade opstelde om een vluchtende auto te onderscheppen. Volgens één van de betrokken bestuurders werden de automobilisten als ‘menselijke blokkade’ gebruikt.
14/02 22u15  Bestuurder grijze Ford slaat op de vlucht na aanrijding met scootmobiel in Arnhem: politie houdt zoekactieARNHEM – De bestuurder van een grijze personenauto is donderdagavond in Arnhem op de vlucht geslagen nadat hij een man op een scootmobiel heeft aangereden. Hij stopte kort en keek, maar daarna gaf de bestuurder plankgas en ging ervandoor.
14/02 22u15  Witte Huis: Trump gaat noodtoestand uitroepen om omstreden grensmuur te bouwenDe Amerikaanse Donald Trump is van plan de noodtoestand uit te roepen om de financiering van de grensmuur in het zuiden van het land mogelijk te maken. Door het uitroepen van de noodtoestand heeft Trump geen toestemming nodig van het Congres om de omstreden muur aan de Mexicaanse grens te bouwen. Dat heeft een woordvoerster van het Witte Huis donderdag bevestigd.
14/02 22u00  Bestuurder grijze Ford slaat op de vlucht na aanrijding met scootmobiel: politie houdt zoekactieARNHEM – De bestuurder van een grijze personenauto is donderdagavond in Arnhem op de vlucht geslagen nadat hij een man op een scootmobiel heeft aangereden. Hij stopte kort en keek, maar daarna gaf de bestuurder plankgas en ging ervandoor.
14/02 22u00  Witte Huis: Trump kondigt noodtoestand aan om omstreden grensmuur te bouwenDe Amerikaanse Donald Trump is van plan de noodtoestand uit te roepen om de financiering van de grensmuur in het zuiden van het land mogelijk te maken. Door het uitroepen van de noodtoestand heeft Trump geen toestemming nodig van het Congres om de omstreden muur aan de Mexicaanse grens te bouwen. Dat heeft een woordvoerster van het Witte Huis donderdag bevestigd.
14/02 21u30  In Groenlo gewortelde Grolsch eist bij rechter dat Lidl stopt met Kornuit-kloon KordaatENSCHEDE/ROTTERDAM - Supermarkt Lidl moet stoppen met de verkoop van bier met het merk Kordaat. De naam en de verpakking lijken te veel op Kornuit van Grolsch. Dat eiste Grolsch donderdag in Kort Geding bij de voorzieningenrechter in Rotterdam. Grolsch en Lidl hielden de rechtszaak beiden stil.
14/02 21u15  Zogenaamde Valentijns brieven van Doetinchemse Kaya hebben impact op ontvangersDOETINCHEM - ‘Ik dacht zelfs ik hoef niet meer te zijn op deze wereld’, een zin uit een van de brieven die Kaya vandaag uitdeelde op station Utrecht, Rotterdam en Schiphol. Samen met Young Impact bedacht zij een challenge om aandacht te geven aan pesten. Zij deelde zogenaamde liefdesbrieven uit, maar in werkelijkheid waren het ingezonden brieven van gepeste mensen.
14/02 20u45  Gijzeling in Fries hotel is loos alarm: melder is verwarde BosniërEen arrestatieteam doorzocht vanavond een Fries hotel in Delstrahuizen, nadat er een melding binnen kwam dat er een gijzeling gaande was. Dat bleek echter loos alarm. Volgens de politie was de persoon die de melding deed een verwarde man(35) uit Bosnië.
14/02 20u15  Salman Rushdie werd tot in New York opgejaagd door de fatwaDe Iraanse ayatollah Khomeini verklaarde Salman Rushdie dertig jaar terug vogelvrij wegens het beledigen van de islam in De Duivelsverzen. ,,Ik heb nergens spijt van.'
14/02 20u15  Zogenaamde Valentijns brieven van Doetinchemse Kaya maken impact op ontvangersDOETINCHEM - ‘Ik dacht zelfs ik hoef niet meer te zijn op deze wereld’, een zin uit een van de brieven die Kaya vandaag uitdeelde op station Utrecht, Rotterdam en Schiphol. Samen met Young Impact bedacht zij een challenge om aandacht te geven aan pesten. Zij deelde zogenaamde liefdesbrieven uit, maar in werkelijkheid waren het ingezonden brieven van gepeste mensen.
14/02 20u15  René kijkt uit naar ziekenhuisloze tijd voor te vroeg geboren dochtertjeHet gaat steeds beter met Sophia, het pasgeboren dochtertje van musicalster René van Kooten en zijn echtgenote Tanya van der Kooij. Het meisje kwam in november na een zwangerschap van 26 weken veel te vroeg ter wereld, maar inmiddels kijkt het stel uit naar het moment dat hun kleintje het ziekenhuis mag verlaten.
14/02 20u00  Grolsch eist bij rechter dat Lidl stopt met Kornuit-kloon KordaatENSCHEDE/ROTTERDAM - Supermarkt Lidl moet stoppen met de verkoop van bier met het merk Kordaat. De naam en de verpakking lijken te veel op Kornuit van Grolsch. Dat eiste Grolsch donderdag in Kort Geding bij de voorzieningenrechter in Rotterdam. Grolsch en Lidl hielden de rechtszaak beiden stil.
14/02 20u00  Albert Verlinde: Wij bouwen vrolijk door aan 6 InsideAlbert Verlinde (57) en het productieteam van het nieuwe showbizzprogramma 6 Inside hebben ondanks de zwaar tegenvallende kijkcijfers nog steeds het volste vertrouwen in de talkshow op SBS 6. ,,Het heeft nog steeds tijd nodig om te groeien”, vindt de presentator. Hij kijkt terug op een ‘ontzettend goede eerste maand’.
14/02 20u00  Auto mist bocht en rijdt tegen gevel van woning in HummeloHUMMELO - Een bestuurder, komende vanaf Hummelo, heeft donderdagavond de bocht van de kruising Zelhemseweg-Broekstraat gemist en een een woning geramd. Hij is daarbij gewond geraakt.
14/02 19u30  Gijzeling in Fries hotel is loos alarm: melder is verward persoonEen arrestatieteam doorzocht vanavond een Fries hotel in Delstrahuizen, nadat er een melding binnen kwam dat er een gijzeling gaande was. Dat bleek echter loos alarm. Volgens de politie was de persoon die de melding deed verward.
14/02 19u15  Kekke spots in Caribisch CartagenaMet de hitserie Narcos op Netflix en de opnames van Wie is de Mol? in Colombia staat het land volop in het vizier van de toerist. Journalist Karin Rus bezocht havenstad Cartagena, het Caribisch hart van het land. Ze verkent de stad in twee etappes: met Nederlandse bewoners Ivy en Jasper en met geboren Cartagenera Susanna.
14/02 19u15  Politie: gijzeling in Fries hotel is loos alarmEen arrestatieteam doorzocht vanavond een Fries hotel in Delstrahuizen, nadat er een melding binnen kwam dat er een gijzeling gaande was. Dat bleek echter loos alarm.
14/02 19u00  Haagse burgemeester Krikke greep niet in bij vuurstapels uit angst voor escalatieDe gemeente Den Haag heeft onder leiding van burgemeester Krikke uit angst voor escalatie, zoals rellen en vrees voor mensenlevens, herhaaldelijk een oogje dichtgeknepen bij de opbouw van de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp. Dat beeld komt naar voren uit zojuist door de gemeente vrijgegeven dossiers over de vuurstapels en de vonkenregen die afgelopen jaarwisseling ontstond.
14/02 19u00  Molano doet Gaviria vergeten en wint derde rit Tour ColombiaJuan Sebastián Molano heeft veel indruk gemaakt door de lastige derde etappe in de Tour Colombia 2.1 te winnen. Het 24-jarige Colombiaanse talent pakte de zege na een groepssprint en doet zo het uitvallen van zijn zieke land- en ploeggenoot Fernando Gaviria enigszins vergeten.
14/02 19u00  Veel bekijks in Arnhem voor zwaan met vishaak in de bekARNHEM - De duikers van de brandweer en twee busjes van de dierenambulance zijn donderdag aan het einde van de middag uitgerukt voor een zwaan in problemen. Het dier had een vishaak met een stuk draad vast in de bek.
14/02 18u45  Homo mag straks sneller bloed gevenHomoseksuele mannen mogen in de toekomst bloed doneren als ze vier maanden geen seks hebben gehad. Die termijn ligt nu op een jaar.
14/02 18u45  ‘Eigen warmtebedrijf kan Nijmegen verlossen van monopolie Nuon’NIJMEGEN - Nijmegen zou een eigen, gemeentelijk ‘warmtebedrijf’ kunnen oprichten. Om ervoor te zorgen dat de energie in de stad in de toekomst duurzaam én betaalbaar is voor inwoners. En om de monopoliepositie van Nuon bij het huidige warmtenet te doorbreken.
14/02 18u30  Minister Van Nieuwenhuizen: geen brexitzorgen voor vliegreizigersReizigers die na 29 maart van, naar of via het Verenigd Koninkrijk vliegen, hoeven niet bang te zijn dat die vlucht als gevolg van de brexit niet doorgaat. In Europees verband wordt hard gewerkt aan een oplossing en als die er niet komt, ziet minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD, Infrastructuur) andere mogelijkheden om te zorgen dat er gewoon kan worden doorgevlogen.
14/02 18u30  Russische minister: ‘Wij gaan aansprakelijkheid MH17 niet aanvaarden’Rusland is geenszins van plan de aansprakelijkheid te aanvaarden voor het neerhalen van vlucht MH17. Ook niet nu het land met Nederland en Australië diplomatiek overleg wil voeren over de kwestie. Dat laat de Russische woordvoerster Maria Zakharova van Buitenlandse Zaken weten.
14/02 18u15  SP-fractievoorzitter Gerrie Elfrink gaat naar Den HaagARNHEM - SP-fractievoorzitter Gerrie Elfrink begint maandag met een baan bij de SP in Den Haag.
14/02 18u00  'Mogelijk gijzeling' in hotel DelfstrahuizenIn het Friese Delfstrahuizen is een incident gaande in hotel Tjeukemeer. De politie spreekt van een geweldsincident, mogelijk een gijzeling.
14/02 18u00  Neuroot of doorzetter? Deze dna-test zegt iets over je karakterBen je impulsief of geduldig, een controlfreak of neuroot? Een dna-test kan aantonen voor welke karaktereigenschappen je aanleg hebt. Topatlete Dafne Schippers bijt het spits af in een ludieke campagne.
14/02 17u45  Meerderheid Fransen heeft het gehad met Gele HesjesDe spontane Franse protestbeweging 'gilets jaunes' (de Gele Hesjes) lijkt op zijn retour. Volgens de laatste opiniepeilingen vindt 56 procent van de Fransen dat de straatprotesten en blokkades van de gele hesjes moeten ophouden.
14/02 17u45  Adviesbureau: Nijmegen kan eigen warmtebedrijf oprichten om af te komen van monopolie NuonNIJMEGEN - Nijmegen zou een eigen, gemeentelijk ‘warmtebedrijf’ kunnen oprichten. Om ervoor te zorgen dat de energie in de stad in de toekomst duurzaam én betaalbaar is voor inwoners. En om de monopoliepositie van Nuon bij het huidige warmtenet te doorbreken.
14/02 17u45  Vechtscheiding loopt compleet uit de hand: Veenendaalse Simone vast voor moordplan op exDe vechtscheiding met haar aan cocaïne verslaafde ex was zo uit de hand gelopen, dat ze besloot om hem om het leven te laten brengen. Vanwege die verdenking zit Simone S. (33 jaar) uit Veenendaal nu al een halfjaar in de cel.
14/02 17u30  Airbus zet streep door superjumbo A380De Europese vliegtuigbouwer Airbus staakt de productie van ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig, de superjumbojet A380. De fabrikant ziet zich hiertoe gedwongen, nadat luchtvaartmaatschappij Emirates eerder had besloten minder van deze toestellen af te nemen.
14/02 17u30  Neuroot? Volhouder? Pret-dna-test zegt iets over je karakterBen je impulsief of geduldig, een controlfreak of neuroot? Een dna-test kan aantonen voor welke karaktereigenschappen je aanleg hebt. Topatlete Dafne Schippers bijt het spits af in een ludieke campagne.
14/02 17u30  Bibi zwijmelt weg tijdens liefdesfotoshoot en Fajah baddert met rozenblaadjesKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Vandaag zwijmelen we mee op Valentijnsdag. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
14/02 17u15  Neuroot? Volhouder?Pret-dna-test zegt iets over je karakterBen je impulsief of geduldig, een controlfreak of neuroot? Een dna-test kan aantonen voor welke karaktereigenschappen je aanleg hebt. Topatlete Dafne Schippers bijt het spits af in een ludieke campagne.
14/02 17u15  ‘Energielabel huizen is nietszeggend en moet snel verdwijnen’Het huidige energielabel is een verplicht nummer en zegt niets over de duurzaamheid van een woning. Dat vindt branchevereniging VBO Makelaar. ,,Je hebt er als woningbezitter niks aan, zeker nu alle huizen van het gas moeten worden afgekoppel’’, zegt directeur Hans van der Ploeg.
14/02 17u15  Hennepkwekerij met honderden planten aangetroffen in DuivenDUIVEN - Een hennepkwekerij is donderdagmiddag ontmanteld in Duiven. De politie trof 81 volgroeide hennepplanten aan en 300 kweekplanten. Tevens zijn er ruim 2000 stekjes gevonden. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.
14/02 17u00  ADO en PEC strijden voor plek in linkerrijtje- ADO heeft 24 punten, PEC eentje meer - Winnaar staat zeker één dag in linkerrijtje - Vorige wedstrijd (in Zwolle) won ADO: 2-3 - Joey Kooij is de scheidsrechter
14/02 17u00  En weer 4 euro! Hogere bedragen voor goede doel door pinnen aan de deurNederlanders gebruiken steeds vaker de pinpas als ze geld willen geven aan een goed doel. Bovendien blijken ze bereid hogere bedragen te geven aan de collectant aan de deur. Dat valt op te maken uit de nieuwste resultaten van een proef met een mobiel pinapparaat.
14/02 17u00  ‘Energielabel huizen is nietszeggend en moet snel plaatsmaken’Het huidige energielabel is een verplicht nummer en zegt niets over de duurzaamheid van een woning. Dat vindt branchevereniging VBO Makelaar. ,,Je hebt er als woningbezitter niks aan, zeker nu alle huizen van het gas moeten worden afgekoppeld”, zegt directeur Hans van der Ploeg.
14/02 16u45  ‘Geniaal! Net 5 gaat op termijn Linda TV heten’Net 5 gaat op termijn Linda TV heten. Dat voorspelt Fons van Westerloo, voormalig directeur van RTL en SBS. ,,Een fantastisch goed idee, bijna geniaal’’, noemt hij de aangekondigde overname door Talpa van het tijdschrift Linda, de website Lindanieuws, het videoplatform Linda.tv én de benoeming van Linda de Mol tot creatief directeur van Net 5.
14/02 16u30  Hennepkwekerij met 800 planten aangetroffen in DuivenDUIVEN - Een hennepkwekerij is donderdagmiddag ontmanteld in Duiven. De politie trof ongeveer 800 planten aan en daarnaast zijn er duizenden stekjes gevonden. Het is niet bekend of er verdachten zijn aangehouden.
14/02 16u30  Twitteraar van plasseksfilmpje: ‘Niet akkoord met werkstraf want ben al genoeg gestraft’Twitteraar Michel V., een van de mensen die het plasseksfilmpje van Patricia Paay verspreidde, is niet akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van justitie ‘omdat hij vindt dat hij al genoeg gestraft is’. Volgens V. had justitie hem een werkstraf aangeboden om onder een rechtszaak uit te komen. V. heeft dat afgewezen en zal nu voor de rechter moeten verschijnen.
14/02 16u30  Ganna houdt Langeveld van zege af in ProvenceVeel wint hij niet, maar vandaag was Sebastian Langeveld er weer eens heel dichtbij. In de openingstrijdrit van de Tour de La Provence was alleen Filippo Ganna sneller dan de Nederlander, die zo naast een bijzondere leiderstrui greep.
14/02 16u15  Dit zijn volgens jullie de vijf beste zwijmelfilms... (en ja, Titanic staat erbij)Bij Valentijnsdag hoort natuurlijk ook een film om samen (of voor de singles: alleen) helemaal bij weg te zwijmelen. Maar welke moet je kiezen? Voor de zoveelste keer Dirty Dancing, tranentrekker Notting Hill of toch de ultieme klassieker Titanic. De afgelopen weken lieten 355 bezoekers van deze site weten wat hun favoriete zwijmelfilm is. De top tien vind je hieronder.
14/02 16u00  Carnavalszanger Harry Wesselink mag niet naar Jinek en is woest: ‘Te gek voor woorden’NIJMEGEN - Razend is hij. Zonder opgave van reden zegt Nijmegenaar Harry Wesselink dinsdag de toegang geweigerd te zijn bij het tv-programma Jinek. ,,Schandalig’’, foetert de oud-Tubbergenaar en schrijver van diverse carnavalshits. ,,Dezelfde avond was ik nota bene wel welkom bij de uitzending van De Wereld Draait Door.’’
14/02 16u00  Publieksfavoriet Gaviria geeft op in Tour Colombia door ziekteFernando Gaviria gaat niet meer van start in de derde etappe van de Tour Colombia 2.1. De Colombiaanse sprinter, vorig jaar nog goed voor drie etappezeges, is ziek geworden en in overleg met zijn ploeg UAE Team Emirates is besloten niet verder te gaan in de zesdaagse rittenkoers.
14/02 15u45  Morgen Warme Truiendag? 17 graden, rokjesdag!Moeder natuur heeft het mooi geregeld: morgen, op vrijdag - de nationale atv-dag, wordt het zonovergoten en kan er zomaar een warmterecord sneuvelen. In het zuiden van het land kan het wel 17 graden worden. Wie moet werken: in het weekeinde blijft het lenteachtig.
14/02 15u30  Karin waakt in vrieskou over gewond reebokje tot genadeschot klinktZeker drie kwartier heeft Karin Smit uit Voorst woensdagnacht even buiten Voorst bij een zwaargewond reebokje op de grond gezeten en het gekalmeerd. De 51-jarige Smit ontfermde zich met liefde over het arme dier en kreeg hierbij hulp van een man en vrouw uit Zutphen en haar broer.
14/02 15u30  Doodgeschoten Hakan Zatsan onder grote belangstelling begraven in OssOSS - Hakan Zatsan is donderdagmiddag onder grote belangstelling begraven. Honderden familieleden, vrienden en bekenden herdachten de doodgeschoten Ossenaar op het plein voor de Ulu Moskee aan de Watertorenstraat in Oss. Daarna trok het gezelschap naar begraafplaats Hoogen Heuvel.
14/02 15u30  Man die iemand neerschoot in Arnhem wordt nu vervolgd voor het witwassen van 7 tonARNHEM - Een 41-jarige man uit Apeldoorn die eerder 3,5 jaar cel kreeg na een schietpartij aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem, wordt nu vervolgd voor het witwassen van bijna 700.000 euro. Dat bedrag is een optelsom van bedragen die van 2007 tot en met 2016 binnenkwamen op bankrekeningen van de man, terwijl daar geen goede verklaring voor was, aldus het Openbaar Ministerie.
14/02 15u15  Doorgaan met leven is jaar na schoolmoord Florida loodzwaar: 'Ik lach mijn pijn weg'Een jaar na de massamoord op zeventien leerlingen en docenten van een middelbare school probeert Parkland, Florida, er weer bovenop te komen.
14/02 15u00  Sloetski grijpt in bij Vitesse: systeem met twee spitsen en Van der Werff op de bankARNHEM - Leonid Sloetski grijpt in bij Vitesse. Om de sportieve crisis te bezweren, kiest de Russische coach een ander concept in Arnhem. Hij schakelt tegen Willem II over op het twee spitsen-systeem. Daarbij belandt aanvoerder Maikel van der Werff op de bank.
14/02 14u45  Max Verstappen prominent in Formule 1-docu van NetflixGoed nieuws voor Formule 1-fans die nog meer van hun favoriete sport willen zien. Netflix komt binnenkort met de langverwachte documentaire over de koningsklasse van de autosport. En Max Verstappen speelt een prominente rol, als we de trailer mogen geloven.
14/02 14u45  Xtc en softdrugs weer krachtiger geworden, meer drugsdodenXtc en softdrugs zijn weer iets krachtiger geworden. Dat blijkt uit de Nationale Drug Monitor (NDM) van afgelopen jaar. Het aantal geregistreerde drugsdoden is met 10 procent gestegen. Dat blijkt uit de Nationale Drug Monitor. Xtc is de meest gebruikte uitgaansdrug in Nederland. Staatssecretaris Blokhuis maakt zich zorgen over de ‘normalisering‘ van xtc-gebruik. Verder valt uit het onderzoek op dat er voor het eerst in ons land laboratoria zijn ontmanteld voor de productie van heroïne.
14/02 14u30  VVD wil onderzoek naar geldstraf voor vaccinatieweigeraarsHet kabinet moet onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van een maatregel waarbij ouders worden gekort op kindgebonden toeslagen, zoals de kinderbijslag, wanneer ze weigeren hun kind in te enten tegen infectieziekten. Dat wil regeringspartij VVD.
14/02 14u30  Tessa van Tol en René van Kooten in musical AnastasiaTessa van Tol speelt de hoofdrol in de Nederlandse versie van de musical Anastasia. Dat werd vandaag bekendgemaakt bij de perspresentatie in de Hermitage in Amsterdam. Andere rollen zijn er voor Milan van Waardenburg, René van Kooten, Gerrie van der Klei, Ellen Evers en Ad Knippels.
14/02 14u30  Op Valentijnsdag verloor Italië 15 jaar geleden ‘wielergod’ Marco PantaniValentijnsdag. De dag voor geliefden waarop vrij symbolisch een eenzame, Italiaanse coureur het leven liet. Vijftien jaar geleden werd Marco Pantani op zijn 34ste dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Het einde van een leven vol mysterie. Het einde van een verhaal waarvan nooit iemand het fijne zal kennen.
14/02 14u30  Grootverzenders: maak onze post duurder, dan kan kaartje sturen goedkoperBanken, loterijen en andere grootverzenders van post zijn bereid meer te betalen als PostNL de postzegelprijs voor gewone Nederlanders niet langer jaarlijks fors verhoogt. Dat opmerkelijke plan doet de Vereniging Grootverbruikers Postdiensten (VGP).
14/02 14u00  De realiteit van OlafIn Gemeentemuseum Den Haag en het naastgeleden Fotomuseum opent zaterdag de grote overzichtstentoonstelling van Erwin Olaf. Drie bekenden schetsen een portret van de portretfotograaf.
14/02 14u00  Gelderland mikt op zeker vijftig nieuwe windmolens voor eind 2020ARNHEM - Het is de bedoeling dat Gelderland voor eind volgend jaar 51 nieuwe windmolens krijgt. Van 31 turbines is al zeker dat ze worden neergezet. Voor nog eens 20 windmolens bestaan plannen.
14/02 14u00  Vader looft beloning 500 euro uit voor tip mishandeling zoonARNHEM - Een beloning van 500 euro heeft vader Rob uit Arnhem over voor de tip die leidt tot de arrestatie van de mishandelaars van zijn 23-jarige zoon. ,,Dit mag niet ongestraft blijven. De daders mogen beslist hun straf niet ontlopen.”
14/02 13u45  Nicolette van Dam overrompeld met honderden rode hartjesballonnenIn Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), schuilt een wel een hele romantische man. Nadat de Amsterdamse vastgoedhandelaar zijn vrouw deze week verraste met een gigantische bos rozen, trof Nicolette vandaag op Valentijnsdag haar woonkamer vol met rode hartjesballonnen aan.
14/02 13u45  Minister Bruins overleeft motie van wantrouwen makkelijkEen motie van wantrouwen tegen minister Bruins (Medische Zorg) heeft vanmiddag bij lange na geen meerderheid gehaald. Dat bleek tijdens een stemming in de Tweede Kamer.
14/02 13u45  Xtc en softdrugs weer krachtiger gewordenXtc en softdrugs zijn weer iets krachtiger geworden. Dat blijkt uit de Nationale Drug Monitor (NDM) van afgelopen jaar. Xtc is de meest gebruikte uitgaansdrug in Nederland. Staatssecretaris Blokhuis maakt zich zorgen over de ‘normalisering‘ van xtc-gebruik. Verder valt uit het onderzoek op dat er voor het eerst in ons land laboratoria zijn ontmanteld voor de productie van heroïne.
14/02 13u45  Dit is 'm, de eerste klimaatmars in Nijmegen. En niet de laatsteNIJMEGEN - Tientallen studenten hebben donderdagochtend in Nijmegen een mars gehouden om aandacht te vragen voor het klimaat. Vorige week donderdag protesteerden duizenden scholieren in Den Haag.
14/02 13u30  OM eist dat 'poepbesmeurder' hulp zoektEen 42-jarige man moet zich van het OM laten behandelen bij een hulpinstantie omdat hij vijf vrouwen met poep zou hebben besmeurd.
14/02 13u30  Ook de Afrikaanse rivier de Sénégal hoort nu bij Waterschap RivierenlandTIEL - Waterschap Rivierenland strekt zich uit tot in Afrika. Niet alleen de Maas, Waal en Linge behoren tot het aandachtsgebied maar ook de Sénégal. Wat moet dat waterschap daar? Moet het niet hier de vinger in de dijk houden? Daar betalen we die waterschapslasten toch niet voor?
14/02 13u30  Met MCL34 wil McLaren terug naar de topEen dag na Red Bull Racing en Mercedes presenteerde McLaren vandaag zijn nieuwe Formule 1-auto. De MCL34. Een auto waarmee de gevallen grootmacht weer terug wil naar de top.
14/02 13u15  Moet visser straks toerist rondleiden?Uitgerekend op de Biddag voor de Visserij viel het oordeel. Pulsvissers op Urk vrezen de toekomst.
14/02 13u15  Prins Philip niet vervolgd voor auto-ongelukEr worden geen gerechtelijke stappen ondernomen tegen prins Philip die vorige maand bij een auto-ongeluk betrokken was. De hoofdaanklager liet vandaag weten dat de hertog van Edinburgh niet zal worden vervolgd omdat vervolging 'niet in het openbaar belang' is.
14/02 13u15  Patiënt hoort in helft van alle gevallen ‘nee’ bij de apotheekDe helft van alle patiënten die met een recept bij de apotheek komt, krijgt het voorgeschreven medicijn niet direct mee. Dat meldt Patiënten Federatie Nederland op basis van onderzoek onder bijna 10.000 mensen.
14/02 13u15  Opvoedstijl in 10 jaar veel veranderd: meer regels en onderhandelenDe puber. Voor veel ouders is het een ingewikkeld, ondoordringbaar soort mens. Maar is dat wel terecht? In de nieuwe uitgave van de bestseller Puberbrein wordt de puber van 2019 helemaal binnenstebuiten gekeerd. Ideaal voor ouders die soms geen snars van hun kind begrijpen.
14/02 13u15  Tientallen studenten in Nijmeegse klimaatmars; hoop op scholieren bij nieuwe mars volgende weekNIJMEGEN - Tientallen studenten hebben donderdagochtend in Nijmegen een mars gehouden om aandacht te vragen voor het klimaat. Vorige week donderdag protesteerden duizenden scholieren in Den Haag.
14/02 13u00  ‘Grote Boze Wolf’ krijgt 60 jaar cel voor misbruik van 276 jongens en meisjesEen Colombiaanse man is door een rechtbank veroordeeld tot zestig jaar celstraf voor het misbruiken van 276 jongens en meisjes. Onder de schuilnaam ‘Lobo Ferroz’, wat Spaans is voor het sprookjeskarakter de ‘Grote Boze Wolf’ uit Roodkapje, verkocht hij online foto's en video's van het misbruik.
14/02 12u45  Robin Pronk wil hogerop en vertrekt bij FC UtrechtTrainer Robin Pronk wil hogerop en vertrekt daarom na dit seizoen bij FC Utrecht. De 46-jarige Pronk heeft bij de eredivisieclub de leiding over Jong FC Utrecht, waarmee hij in 2016 promoveerde naar de eerste divisie. De beloftenploeg staat daarin nu op de laatste plaats.
14/02 12u30  Bedrijfsleven: maak onze post duurder, dan kan normale postzegel goedkoperBanken, loterijen en andere grootverzenders van post zijn bereid meer te betalen als PostNL de postzegelprijs voor gewone Nederlanders niet langer jaarlijks fors verhoogt. Dat opmerkelijke plan doet de Vereniging Grootverbruikers Postdiensten (VGP).
14/02 12u30  Vijf iconische truien uit de wielerhistorieDe winnaar van de openingstijdrit van de Ronde van de Provence die vandaag start, rijdt morgen in een historische trui. De organisatie heeft een bijzondere Mondriaan-trui laten ontwerpen, die opvallend veel lijkt op het legendarische tricot van La Vie Claire, dat toprenners als Bernard Hinault en Greg LeMond droegen. Een overzicht van vijf andere iconische truien uit de wielerhistorie.
14/02 12u30  Lekker leven én duurzaam wonen: ‘Houd het simpel’Maak het simpel en je zult zien dat veel meer mensen hun huis duurzaam maken, voorspelt Spencer Roozeboom (36) uit Zwolle. Hij woont in een van de meest duurzame huizen van Nederland.
14/02 12u30  Tientallen studenten in Nijmeegse klimaatmars; hoop op scholieren bij nieuwe mars op 10 maartNIJMEGEN - Tientallen studenten hebben donderdagochtend in Nijmegen een mars gehouden om aandacht te vragen voor het klimaat. Vorige week donderdag protesteerden duizenden scholieren in Den Haag.
14/02 12u30  Vluchtende inbrekers die met 180 over de A12 slalommen moeten de cel in, vindt OMARNHEM – Twee vermeende inbrekers die oktober 2017 na een inbraak en een gevaarlijke politieachtervolging via Knooppunt Velperbroek en de A12 crashten bij het Duitse Rees, moeten drie maanden cel opgelegd krijgen. Die straffen eiste de officier van justitie donderdag wegens een inbraak in Beek-Ubbergen tegen de mannen uit Nieuwegein (27) en Spijkenisse (19).
14/02 12u15  Het huis van Spencer (36) is het meest duurzame van heel NederlandMaak het simpel. Zo simpel mogelijk. Zeg het gewoon. Dit zijn de maatregelen. Dit zijn de aandachtspunten. Dit kost het. Dit levert het op. En je zult zien dat veel meer mensen hun huis duurzaam maken, voorspelt Spencer Roozeboom (36) uit Zwolle. En hij kan ’t weten, als bewoner van het meest duurzame huis van Nederland.
14/02 12u15  Rechtstreeks CL-ticket: Hopen op Inter en Club na nederlaag AjaxDoor de thuisnederlaag van Ajax tegen Real Madrid (1-2) is het vrijwel uitgesloten dat Nederland zijn rechtstreekse Champions League-ticket op korte termijn terugkrijgt. Of Inter Milaan en Club Brugge moeten ons vanavond te hulp schieten.
14/02 12u15  Wie organiseert een fatsoenlijk tv-afscheid voor Henny Huisman?Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
14/02 12u15  Zwaar beveiligde gouden hanger uit 1559 in Tiels Streekmuseum blijkt nepTIEL - Het zogenoemde Gulden Vlies in het Flipje en Streekmuseum in Tiel blijkt helemaal niet echt te zijn. De ‘gouden hanger’, die zou toebehoren aan ridder en Tiels ambtman Claes Vijgh, is én niet oud én niet van goud. Het is een slechte kopie van messing met een laagje goudverf.
14/02 12u00  Belg pakt jackpot in Holland Casino en wil direct stoppen met werkenEen bezoeker van Holland Casino in Valkenburg is gister de deur uitgelopen als miljonair. Hij won de zogeheten Mega Millions Jackpot en was in één klap ruim een miljoen euro rijker.
14/02 12u00  Saboteur zet verkeerslichten in de stad op rood: hoe kan dat?NIJMEGEN - Een nog onbekende man blijkt vorig jaar verschillende Nijmeegse verkeerslichten te hebben gesaboteerd. Kan dat zomaar?
14/02 12u00  Thomas is kapot van verdriet na Hard Bass in GelreDome: ‘Die ketting betekent alles voor mij’ARNHEM - Thomas Fokkens (23) is kapot van verdriet na een bezoek aan het dance-evenement Hard Bass in het GelreDome afgelopen zaterdag. Een ketting waarin de beide trouwringen van zijn ouders zijn verwerkt is van zijn nek getrokken, nadat er traangas in de lucht werd gespoten. ,,Ik heb er tranen om gelaten, terwijl ik nooit huil. Die ketting betekent zoveel voor mij.’’
14/02 12u00  Verbazing en hilariteit om blauw ‘brexitbeest’ van minister BlokWat het precies is, lijkt niemand écht te weten, maar de foto waarop minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) met een blauw ‘brexitbeest’ poseert doet de wenkbrauwen op sociale media in ieder geval flink fronsen.
14/02 12u00  OM: 'Liegende Holleeder past zijn waarheid telkens aan’Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het allereerste deel van zijn slotbetoog (requisitoir) in de strafzaak tegen Willem Holleeder aangegeven dat het weinig gelooft van de verklaringen die de beklaagde heeft afgelegd. Volgens het OM is een beeld ontstaan van een man die liegt om zijn eigen waarheid in stand te houden.
14/02 11u45  ‘Ik verdien het niet om op de bank te zitten’Nicolai Jørgensen (28) is nog slechts wisselspeler in de Kuip. De marktwaarde van de spits daalt en de Deen legt zich daar niet bij neer. ,,Ik moet vechten om terug te keren.’’
14/02 11u45  Verbazing over blauw ‘brexitbeest’ van minister BlokWat het precies is, lijkt niemand écht te weten, maar de foto waarop minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) met een blauw ‘brexitbeest’ poseert doet de wenkbrauwen op sociale media in ieder geval flink fronsen.
14/02 11u45  Verdachte zakenman (59) van doodschieten Hakan Zatsan in Oss is overledenOSS - De 59-jarige verdachte van een schietpartij die maandagochtend het leven kostte aan de 43-jarige Hakan Zatsan uit Oss, is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. De zakenman werd maandagmiddag zeer zwaargewond aangetroffen in een woning aan de Molenweg in Oss. De politie gaat ervan uit dat hij heeft geprobeerd om zichzelf van het leven te beroven.
14/02 11u30  Man die baby uit flat gooide in Ridderkerk moet het land uitDe Marokkaanse man die 5 januari in Ridderkerk zijn eigen 1-jarige baby uit een flat gooide, moet na zijn straf meteen Nederland uit. De procedure om de verblijfsvergunning van de 41-jarige man in te trekken, is begonnen, bevestigt advocaat Nelleke Stolk van de moeder van het jongetje
14/02 11u30  Acht nog onbekende nummers van rock ’n roll-icoon Herman Brood zijn vanaf zondag te horenAcht tot nu toe onbekende nummers gezongen door Herman Brood beleven zondag hun ‘wereldpremière’ bij Café de Cactus in Hengelo. Het is werk van de kunstenaar en icoon van de vaderlandse rock ’n roll uit de tijd van vóór de ‘Wilde Romance’. De nummers zijn opgenomen in Arnhem.
14/02 11u30  Autohandelaar: ,,Rijden met Diesel heeft een enorme lading gekregen.’’HARSKAMP/NIJMEGEN - Handelaren in auto’s zien de markt in tweedehands dieselauto’s instorten. De een koopt er daarom geen meer in, de ander heeft de prijzen verlaagd.
14/02 11u30  Verdachte zakenman (59) van doodschieten Hakan Zatsan is overledenOSS - De 59-jarige man uit Oss die maandagavond zwaargewond werd aangetroffen in een woning aan de Molenweg in Oss, is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Dat bevestigt zijn advocaat Johan Vissers aan het Brabants Dagblad. De politie verdenkt de 59-jarige Ossenaar van het doodschieten van de 43-jarige Hakan Zatsan uit diezelfde plaats.
14/02 11u30  Gekkenhuis bij opening van H&M in Doetinchem: ‘Heb je die rij gezien?’DOETINCHEM - De belangrijkste winkelstraat van Doetinchem is een H&M van meer dan 2.000 vierkante meter rijker. Donderdagochtend om 10 uur opende de Zweedse modeketen haar nieuwe winkel in het voormalige pand van V&D. Meer dan honderd mensen stonden in de rij vóór de opening. Omdat ze nieuwsgierig waren én omdat de eerste honderd man een kraslot kreeg met daarop een gegarandeerd te besteden bedrag.
14/02 11u30  OM: 'Holleeder past zijn waarheid telkens aan’Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het allereerste deel van zijn slotbetoog (requisitoir) in de strafzaak tegen Willem Holleeder aangegeven dat het weinig gelooft van de verklaringen die de beklaagde heeft afgelegd.
14/02 11u15  Verliefd op Cuba vol krukkige en niet leuke slapstickmomentenDeze site brengt elke donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: Verliefd op Cuba, Corgi, If Beale Street Could Talk en Alita: Battle Angel.
14/02 11u00  Linda de Mol creatief directeur bij Net5Linda de Mol wordt creatief directeur van de televisiezender Net5 van Talpa Network. Zij gaat dit samen doen met Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van het magazine LINDA.. Dat maakte het mediabedrijf vandaag bekend.
14/02 10u45  Love is in the air op ValentijnsdagHURWENEN - Als het allemaal even hartverwarmend mooi samenkomt: de lonkende lente, de zon - eindelijk weer eens - en twee ooievaars die elkaar het hof maken.
14/02 10u45  Schumacher vierde feestdagen en vijftigste verjaardag op MallorcaVoormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher heeft zijn vijftigste verjaardag gevierd op Mallorca. Met een speciaal medisch transport werd hij overgebracht naar het Spaanse eiland, waar hij verbleef in een riante villa aan zee. Dat meldt de Duitse krant Bild.
14/02 10u45  Pronkstuk uit 1559 blijkt nep: Tiels Streekmuseum heeft toch geen goud in handenTIEL - Het zogenoemde Gulden Vlies in het Flipje en Streekmuseum in Tiel blijkt helemaal niet echt te zijn. De ‘gouden hanger’, die zou toebehoren aan ridder en Tiels ambtman Claes Vijgh, is én niet oud én niet van goud. Het is een slechte kopie van messing met een laagje goudverf.
14/02 10u30  OM gelooft verklaringen Willem Holleeder nietHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in het allereerste deel van zijn slotbetoog (requisitoir) in de strafzaak tegen Willem Holleeder aangegeven dat het weinig gelooft van de verklaringen die de beklaagde heeft afgelegd.
14/02 10u30  Jaar celstraf voor Franse oud-bokser die agenten te lijf gingDe Franse oud-bokskampioen Christophe Dettinger, die vorige maand keihard insloeg op agenten tijdens een Gele-Hesjesprotest in Parijs, is veroordeeld tot dertig maanden celstraf, waarvan hij er twaalf daadwerkelijk moet uitzitten.
14/02 10u30  Verfilming mangastrip Alita Battle Angel kostte 200 miljoenOm zijn eerste speelfilm El Mariachi (1992) te financieren deed regisseur Robert Rodriguez mee aan een medisch experiment dat hem 7000 dollar opleverde. Zijn nieuwe productie, een verfilming van de mangastrip Alita: Battle Angel, kostte 200 miljoen dollar.
14/02 10u15  Wendy glimlacht de hele dag en Beertje scoort liefdeslingerieKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Vandaag zwijmelen we mee op Valentijnsdag. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
14/02 10u15  ‘Lieve klimaatscepticus, weet je 100 procent zeker dat je gelijk hebt?’Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.
14/02 10u15  Alles moest kloppen van James CameronOm zijn eerste speelfilm El Mariachi (1992) te financieren deed regisseur Robert Rodriguez mee aan een medisch experiment dat hem 7000 dollar opleverde. Zijn nieuwe productie, een verfilming van de mangastrip Alita: Battle Angel, kostte 200 miljoen dollar.
14/02 10u00  Economische groei zet door, maar zwakt afDe economische groei van Nederland is vorig jaar met 2,5 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. In 2017 groeide de economie nog met 2,9 procent. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) spreekt van een groeivertraging.
14/02 09u45  Nederlandse patiënten kregen kankermedicijnen uit afgekeurde Chinese fabriekNederlandse patiënten hebben in 2016 geneesmiddelen voor chemotherapie gekregen waarvan de werkzame grondstof in een Chinese fabriek werd geproduceerd die door Europese inspectiediensten is afgekeurd. Dat blijkt uit onderzoek van tv-programma Zembla.
14/02 09u45  Rob Westerhof: Emotioneel in Rotterdam, succesvol in EindhovenRob Westerhof (75) was voorzitter van PSV en tot voor kort Sparta. De geboren Rotterdam gaat zich nu inzetten voor jonge (sport)mensen die plotseling niet meer kunnen sporten.
14/02 09u45  Buitenlandse media vol lof: ‘Ajax loopt lichtjaren voor’Met moed en branie verloor Ajax gisteren het thuisduel met Real Madrid. De manier waarop de Amsterdammers kopje onder gingen was de internationale media niet ontgaan. Sterker nog, de buitenlandse kranten kwamen superlatieven tekort voor het optreden van de ploeg van trainer Erik ten Hag.
14/02 09u45  Verkeer op de A4 twee uur vastDoor een ongeluk op de snelweg A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep is vanochtend een enorme file ontstaan. De vertraging liep op het hoogtepunt op tot twee uur. Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten om via Utrecht om te rijden.
14/02 09u30  Betalen voor een nier, wenselijk of niet?Betalen voor het afstaan van een orgaan is over bijna de hele wereld verboden. De Amerikaanse econoom Mario Macis wil het taboe doorbreken.
14/02 09u30  Waarom het megaproces tegen Holleeder zo uniek isDe veelvoudige liquidatiezaak tegen Willem Holleeder nadert zijn apotheose. Vanaf vandaag onderbouwen de aanklagers vier dagen lang waarom ze hem levenslang de cel in willen hebben. Vier elementen die dit megaproces uniek maken.
14/02 09u30  Winterse aanwinsten rehabiliteren FC GroningenVan degradatiestress tot voorzichtige hoop op Europees voetbal: FC Groningen leeft op dankzij winterse versterkingen.
14/02 09u30  ‘Jihadist Yago R. uit Arnhem gearresteerd in Syrië’, zegt zijn jonge Britse vrouwDe Nederlandse jihadist Yago R. (26) is in Syrië gearresteerd en vastgezet door Koerdische strijders. Dat zegt zijn hoogzwangere vrouw, de 19-jarige Britse Shamima Begum. De twee verlieten twee weken geleden het laatste stukje grondgebied van IS.
14/02 09u15  Jan van Veen: Ik zit graag naar mensen te kijkenWekelijks worden we bedolven onder de nieuwe films, boeken, muziek, festivals, dvd’s en games. Tijd om het kaf van het koren te scheiden. Met vandaag op Valentijnsdag: Candlelight-presentator Jan van Veen (74), die ondanks zijn vertrek bij Omroep MAX op Candlelight.nl romantische gedichten combineert met liefdesliedjes.
14/02 09u15  Enorme file op de A4, advies om via Utrecht te rijdenDoor een ongeluk op de snelweg A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep is een enorme file ontstaan. De vertraging liep op het hoogtepunt op tot twee uur. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten via Utrecht om te rijden.
14/02 09u00  Van de Beek: Schandalig dat we dit in de eredivisie niet hebben kunnen brengenNa het boeiende voetbalgevecht tussen Ajax en Real Madrid (1-2) wilde Donny van de Beek weinig horen over het sterke spel van zijn ploeg. ,,Wij krijgen de meeste kansen, maar verliezen omdat de tegenstander voldoende heeft aan twee mogelijkheden', zei Van de Beek teleurgesteld. ,,Dat is gewoon erg balen.'
14/02 09u00  Tim Douwsma stapelverliefd op zijn jeugdvriendin ElskeTim Douwsma heeft zijn droomvrouw gevonden. De 31-jarige zanger is helemaal gelukkig met zijn jeugdvriendin Elske.
14/02 08u45  Kaya gebruikt op Valentijnsdag ‘liefdesbrieven’ als wapen tegen pestenDOETINCHEM - Kaya van den Dikkenberg (20) uit Doetinchem deelt vandaag, op Valentijnsdag, ‘liefdesbrieven’ uit in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Wie ze openmaakt, vindt een relaas van iemand die ernstig gepest is. Een lot dat haar ook zelf was beschoren.
14/02 08u45  Jullie favoriete romantische film is... (nee, het is niet Titanic)Dirty Dancing is dé film waar onze lezers massaal bij wegzwijmelen. Dat blijkt uit een peiling op deze website. De blockbuster met Patrick Swayze uit 1987 laat nog steeds menig vrouwenhart sneller kloppen.
14/02 08u45  ‘Nederlandse jihadist Yago R. gearresteerd in Syrië’, zegt zijn jonge Britse vrouwDe Nederlandse jihadist Yago R. (26) is in Syrië gearresteerd en vastgezet door Koerdische strijders. Dat zegt zijn hoogzwangere vrouw, de 19-jarige Britse Shamima Begum. De twee verlieten twee weken geleden het laatste stukje grondgebied van IS.
14/02 08u45  Adempauze voor schuldenaren in noodMensen met schulden moeten een adempauze krijgen om te voorkomen dat ze steeds verder in het rood komen te staan. De overheid stapelt nu nog boete op boete als de rekeningen niet op tijd worden betaald. Met de pauze wordt voorkomen dat mensen nog dieper in de problemen raken, stellen regeringspartijen D66 en CDA.
14/02 08u15  Zorghonden als maatje voor psychiatrisch patiënten bij Rijnstate in ArnhemARNHEM - Een hond als maatje voor psychiatrisch patiënten. Sinds twee jaar is het mogelijk bij Rijnstate in Arnhem. Beveiliger Mirah Boll (43) bezoekt elke week met een of meer zorghonden de psychiatrische afdeling van het topklinisch ziekenhuis.
14/02 08u15  Stunten op de steile wand voor de gekkigheid en de adrenalineNIJMEGEN - Waarom koop je een bijna uitgestorven kermisattractie? Reymond Verhoef: ,,Omdat het rammelt en stinkt en verdomde authentiek is. Het publiek krijgt een onvergetelijke ervaring.”
14/02 08u00  Oud-voetballer Abdellaoui: Schutter had het gemunt op mijn zwagerDe schutter die het gemunt had op oud-voetballer Yassine Abdellaoui wilde eigenlijk z’n zwager vermoorden. Dat zegt de voormalig voetballer tegen het programma EenVandaag.
14/02 08u00  Ik doe niet mee aan Valentijnsdag, die dag is veel te commercieel tegenwoordigVandaag is het Valentijnsdag, het hoogtepunt voor veel romantisch ingestelde mensen. Verras je geliefde met een kaart, een kus, een gedicht of gewoon met lieve woordjes.
14/02 08u00  Politie vindt uitgehongerde kinderen in hondenhok van huis in TexasDe Amerikaanse politie heeft gisteren een gruwelijke ontdekking gedaan in een woning in Texas. Na een melding over een slaande ruzie, ontdekten agenten er vier onderkomen kinderen. Twee van hen zaten opgesloten in een hondenhok. Op de koelkast en de voorraadkasten zaten sloten, zodat de kinderen er niet in konden.
14/02 08u00  Dit is het meest gedraaide liefdesliedje van 2018Know You Better van singer-songwriter Fais was afgelopen jaar het meest gedraaide Nederlandse liedje over de liefde op de radio. Dat meldt Buma in het kader van Valentijnsdag.
14/02 07u45  5 manieren om de woonkamer romantisch te makenHet is Valentijnsdag en of je er nou aan meedoet of niet: het kan geen kwaad om op z'n tijd wat romantiek in huis te halen. Dat hoeft zich niet te beperken tot de slaapvertrekken. Met een beetje aankleding krijgt de woonkamer al snel een liefdestintje. Vijf tips voor verlegen tortelduifjes.
14/02 07u45  Ben (58) uit Zevenaar bestookt de gemeente met Wob-verzoeken: ‘Ik mag vragen wat ik wil’ZEVENAAR - Bijna 300 Wob-verzoeken diende Ben Sweeren uit Zevenaar sinds 2014 in bij de gemeente. Met 2018 als absoluut recordjaar. Toen deed hij 220 keer een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob). Waarom? ,,Ik mag vragen wat ik wil.”
14/02 07u45  Markt voor tweedehands dieselauto's stort in: staan langer te koopNIJMEGEN/HARSKAMP - Het gaat slecht met de verkoop van tweedehands dieselauto’s. Een diesel staat steeds langer te koop, er worden er steeds minder verkocht en ze worden steeds goedkoper.
14/02 07u30  Tania was zwanger en kreeg kanker: ‘Als ik naar de dokters had geluisterd, had ik geen dochter’Als ze 33 is en vier maanden zwanger krijgt Tania Bongers te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. Over haar ervaringen schreef Bongers het boek ‘De dag dat ik doodging’. Dit is haar verhaal over die donkere periode, nu 7 jaar geleden.
14/02 07u30  ChristenUnie: neem vaccinweigeraar serieusOuders die hun kinderen niet willen inenten moet je niet dwingen, maar overtuigen, vindt de ChristenUnie. En dat lukt alleen als je naar hen luistert en hun zorgen serieus neemt, denkt Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber.
14/02 07u15  Je zal maar Valentijn heten en ook nog op Valentijnsdag geboren zijnEr zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze een eigen dag hebben. Deze Valentijns kunnen dat wel! Maar staat zo'n liefdevolle naam ook garant voor romantiek?
14/02 07u15  Ramos: Ajax gaat lijden bij onsSergio Ramos vierde zijn zeshonderdste wedstrijd in het shirt van Real Madrid met een zege bij Ajax (1-2) in de achtste finales van de Champions League.
14/02 07u15  Boer Geert is weer single: ‘De liefde gaat niet vanzelf’Groente- en fruitkweker Geert Krops (69), die in 2015 bekend werd door zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw, gaat weer als single door het leven. Hij zag zijn relatie met zijn laatste vlam, de Groningse Ria, uitgerekend op oudejaarsavond stranden. ‘Alle vrouwen hebben wel wat.’
14/02 07u15  D66’er Rob Jetten wil ongediscrimineerd bloed donerenDe monogame homoseksuele D66-fractieleider Rob Jetten wil bij de bloedbank niet op geaardheid worden bevraagd, maar op risicogedrag. ,,Op de dag van de liefde wil ik dat statement maken.’’
14/02 07u15  Geef de homo die bloed doneert gelijke rechtenEen homoseksuele man mag geen bloed doneren, tenzij hij 12 maanden geen seks heeft gehad. Rob Jetten en Sophie in ’t Veld stellen dat Nederland hiermee discrimineert en achterloopt op andere landen.
14/02 07u15  Valentijnsdag commercieel? Jazeker, deze bedrijven boeren goed op de dag van de liefdeNIJMEGEN/ EDE / ARNHEM - Valentijnsdag. Weer zo’n commercieel idee dat is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. Velen zeggen stoer: ‘Valentijnsdag? Daar doe ik niet aan’, maar toch zijn er flink wat bedrijven die profiteren van de dag van de liefde.
14/02 07u00  Markt voor tweedehands dieselauto's stort in: duurder dan benzineauto'sNIJMEGEN/HARSKAMP - Het gaat slecht met de verkoop van tweedehands dieselauto’s. Een diesel staat steeds langer te koop, er worden er steeds minder verkocht en ze worden steeds goedkoper.
14/02 06u45  ‘Hoopvol’ nieuws voor zwangere vrouw met kanker: behandelen kan wélHet behandelen van kanker tijdens een zwangerschap is minder schadelijk voor de baby dan gedacht. Voor moeder én kind is het vaak beter om niet tot na de bevalling te wachten met opereren of chemokuren.
14/02 06u15  Flutonderzoek naar Turkse weekendscholen bewijst ineffectief immigratiebeleidÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
14/02 06u15  Ook 12-jarige heeft al met sexting te makenScholen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van ongewenst seksueel gedrag. Dat is hard nodig, want veel scholieren in de leeftijd van 12 tot 14 jaar hebben hier al mee te maken gehad, blijkt uit onderzoek. Ze hebben daarnaast ook al seksueel getinte berichten of foto’s ontvangen.
14/02 06u15  Hema gaat op de duurzame toerIn 2020 is er geen plastic rietje of wattenstaafje meer te vinden in de schappen van de Hema. En dit is nog maar een eerste stap, belooft de eindverantwoordelijke voor de hele verduurzamingsoperatie bij de winkelketen, Eva Ronhaar.
14/02 03u45  Mandy Moore beschuldigt ex Ryan Adams van misbruikMandy Moore is een van de zeven vrouwen die tegenover The New York Times een boekje heeft open gedaan over singer-songwriter Ryan Adams. Volgens Moore zou Adams, met wie ze van 2009 tot 2016 getrouwd was, haar mentaal misbruikt hebben. Ook wilde hij controle over haar uitoefenen, wat hij deed via de muziek.
14/02 03u15  Opnieuw een dode bij protesten in HaïtiBij de gewelddadige protesten op Haïti is woensdag opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen. Een jongeman werd gedood bij het presidentieel paleis in Port-au-Prince. De toegang wordt er geblokkeerd door de ordediensten, die traangas inzetten.
14/02 03u15  Nieuwbouw huurhuizen staat stilDe nieuwbouw van sociale huurhuizen loopt flinke vertraging op. Corporaties hebben last van stijgende bouwkosten en een tekort aan bouwlocaties. Woningzoekenden moeten daardoor nog langer wachten op een huis.
14/02 03u00  Rechtbank VS: Paul Manafort loog tegen de FBIDe federale rechtbank van district Columbia in de VS is van oordeel dat Paul Manafort, voormalig campagneleider van de president Donald Trump, moedwillig heeft gelopen tegen de FBI, speciaal aanklager Robert Mueller en een jury.
14/02 01u30  Opnieuw lijst met honderden namen van misbruik verdachte priesters in VSOpnieuw is in de VS een lijst met priesters die worden verdacht van seksueel misbruik van minderjarigen vrijgegeven. Bisschoppen in de staten Virginia en New Jersey hebben in totaal 246 namen bekendgemaakt.
14/02 01u15  College Maastricht overleeft ‘spionagedebat’Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Maastricht heeft woensdagavond een debat over de zogenoemde spionageaffaire overleefd. Een PVV-motie van wantrouwen tegen VVD-wethouder John Aarts werd alleen door de oppositie gesteund.
14/02 01u00  Zestig jaar cel voor Colombiaan die 276 kinderen misbruikteIn Colombia heeft een rechter in Bogoto woensdag een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestig jaar voor kindermisbruik. Volgens het openbaar ministerie vergreep hij zich aan minstens 276 kinderen, zo berichtten lokale media.
14/02 00u15  De ‘cougar’-vrouw bestaat bijna niet in het huwelijkVrouwen die trouwen met een veel jongere man, in de volksmond wel ‘cougars’(poema's) genoemd, zijn in Nederland relatief zeldzaam. In 2017 trouwden 61 echtparen waarbij de bruid twintig jaar ouder was dan de bruidegom. Andersom gebeurt het veel vaker: 909 keer was de man twintig jaar ouder op de trouwerij.
14/02 00u15  Ondernemershumeur daalt door brexit voor tweede kwartaal op rijHet ondernemersvertrouwen is in Nederland voor het tweede kwartaal op rij gedaald. Met name de naderende brexit drukt de stemming. Bijna een kwart van de niet-financiële bedrijven verwacht door het vertrek van de Britten uit de Europese Unie (EU) te worden geraakt.
14/02 00u00  Mooie vinding weggezet als ‘Kwaad van de Zee’Was het een gigantische misrekening? Of zijn de pulsvissers het slachtoffer geworden van hun negatieve imago? Er lijkt hoe dan ook een eind te komen aan het elektrisch vissen. Het is een gevoelige klap voor de Nederlandse visserij.
13/02 23u30  Schizofreen Ajax leert waardevolle, maar keiharde lesPuur het kijken naar Luka Modric, die prachtige Wereldvoetballer van het Jaar, was woensdagavond al een waardevolle les op zichzelf geweest. Maar Frenkie de Jong keek niet alleen.
13/02 22u45  Burgemeester Maastricht dreigt met opstappen in ‘spionagedebat’Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht heeft woensdagavond tijdens de raadsvergadering gedreigd met opstappen. Dat gebeurde tijdens het bewogen debat over de zogenoemde spionageaffaire in de gemeenteraad van Maastricht: ,,Als uw raad mij niet gelooft, dan kan ik hier niet verder, als u denkt dat ik hier sta te liegen”, zei ze.
13/02 22u30  Akkoord over auteursrecht EU: grote platforms moeten betalen voor nieuwsGrote internetplatforms als YouTube, Facebook en Instagram moeten vergoedingen gaan afdragen aan rechthebbenden over auteursrechtelijk beschermde filmpjes, foto's of muziek die gebruikers uploaden. En sites als Google News die nieuwsbericht online zetten, moeten daar ook voor gaan betalen.
13/02 22u15  Uitstel pulsvisverbod voor ruim veertig Nederlandse kottersEen deel van de Nederlandse pulsvissers krijgt respijt: 42 Nederlandse kotters mogen nog pulsvissen tot de zomer van 2021. Dat meldt een van de onderhandelaars.
13/02 22u15  VAR staat openingstreffer Ajax in de wegDe VAR stond in de eerste helft van Ajax - Real Madrid een treffer van Ajax in de weg. Nicolás Tagliafico dacht de 1-0 te noteren, maar nadat de volledige Johan Cruijff Arena ontplofte, stak de videoarbiter een stokje voor het Amsterdamse feestje.
13/02 22u15  Boze Empire-acteur Jussie Smollett geeft eerste interview na ‘mishandeling’Acteur Jussie Smollett heeft zich op de Amerikaanse televisie voor het eerst uitgesproken over zijn mishandeling vorige maand. Hij is vooral boos omdat veel mensen volgens hem twijfelen aan zijn verhaal.
13/02 22u15  Recordmissie ten einde: na 15 jaar zwijgt Marsverkenner OpportunityNa vijftien jaar op de planeet Mars te hebben rondgereden is vandaag een einde gekomen aan het avontuur van Marsverkenner Opportunity. Het dappere karretje reageert niet meer op commando's van de vluchtleiding en pogingen het contact te herstellen, leverden niets op.
13/02 22u00  Tim Douwsma lanceert ‘troostballade’ voor FriezenDe van oorsprong Friese zanger Tim Douwsma (31) heeft in samenwerking met de provincie Friesland een nieuwe nummer uitgebracht: Fryslân. Volgens Douwsma, die al jaren in Amsterdam woont, gaat het om een persoonlijke ode aan zijn geboortegrond.
13/02 22u00  Recordmissie ten einde: Marsverkenner Opportunity zwijgt na vijftien jaarNa vijftien jaar op de planeet Mars te hebben rondgereden is vandaag een einde gekomen aan het avontuur van Marsverkenner Opportunity. Het dappere karretje reageert niet meer op commando's van de vluchtleiding en pogingen het contact te herstellen, leverden niets op.
13/02 21u30  'Breaking Bad-film draait om personage Jesse Pinkman'De nieuwe Breaking Bad-film zal gaan over het personage Jesse Pinkman, gespeeld door Aaron Paul. Dat zeggen ingewijden tegen het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter. Paul zal wederom in de huid kruipen van Pinkman.
13/02 21u15  ‘Kind wil voelen, ruiken en proeven in een speelgoedwinkel’Donkere wolken hangen boven speelgoedketen Intertoys. De kans is groot dat honderden filialen de deuren moeten sluiten nu de omzet de afgelopen tien jaar is gehalveerd. Toch hoeft het volgens speelgoeddeskundige Marianne de Valck niet helemaal einde verhaal te zijn. ,,Zorg dat kinderen kunnen voelen, ruiken en proeven in de winkel. En geef ouders vakkundig advies, dan komen ze terug.’’
13/02 21u15  Zweden ziet Nederland als ‘beste vriend’ na Brits vertrek uit EUNu de Britten uit de Europese Unie vertrekken, zit Zweden met een belangrijke bondgenoot minder. Nieuwe potentiële ‘beste vriend’ is Nederland. Vandaag ontmoette de Zweedse minister Hans Dahlgren de belangrijkste EU-adviseur van premier Mark Rutte.
13/02 20u45  Big Brother keert mogelijk terug op Nederlandse televisieHet legendarische realityprogramma Big Brother keert mogelijk na een afwezigheid van 13 jaar terug op de Nederlandse televisie. Tv-productiebedrijf Endemol Shine voert daarover momenteel verkennende gesprekken met een aantal partijen. Welke omroep de voormalige kijkcijferhit gaat uitzenden, is nog onduidelijk.
13/02 20u45  SP: Motie van wantrouwen tegen minister Bruins over lange aanrijtijden ambulanceDe Tweede Kamer maakt zich grote zorgen omdat de aanrijtijden van ambulances vanuit Lelystad en Urk de laatste maanden niet meer voldoen aan de norm van maximaal drie kwartier. De SP is het zelfs zo zat dat minister Bruins (Medische Zorg) niet ingrijpt, dat de partij morgenochtend met een motie van wantrouwen tegen hem komt. De PVV en Denk zullen die motie steunen.
13/02 20u30  VS jaagt op overloper die Iran hielp bij cyberspionageDe Verenigde Staten vervolgen een voormalige luchtmachtofficier die naar Iran zou zijn overgelopen. Deze Monica Witt (39) hielp de Iraniërs om haar voormalige collega's in de inlichtingengemeenschap via internet te bespioneren, claimen de Amerikaanse autoriteiten. De spion is nog op de vlucht.
13/02 20u15  Sea-Watch 3 op Nederlands verzoek aan de ketting: ‘dit is migratiepolitiek’Nederland heeft de Italiaanse autoriteiten gevraagd het hulpschip Sea-Watch 3 voorlopig niet de haven van de Siciliaanse havenstad Catania te laten uitvaren. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft het schip geïnspecteerd en verwacht binnen twee weken rapport uit te brengen. De hulporganisatie vermoedt een ‘migratiepolitiek tintje’ als motief: ,,Er is niks mis met het schip.”
13/02 20u15  Barneveld: ‘Bouwzand Vink voor 99 procent prima bruikbaar’BARNEVELD/VOORTHUIZEN - Het toegepaste zand in woonwijken en op andere woonlocaties in Barneveld en Voorthuizen van de firma Vink is voor het overgrote deel schoon schoon. Dat is de hoofdconclusie van een onderzoek van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV in Amersfoort.
13/02 20u15  De beklemmende wereld van dementieIn haar nieuwe boek ‘Woorden schieten tekort’ betuigt schrijfster Nicci Gerrard (van thrillerduo Nicci French) spijt dat ze zo weinig over alzheimer wist. Hoe had ze kunnen voorkomen dat haar zieke vader de verbinding verloor?
13/02 20u00  Lil' Kleine geeft jawoord op IbizaLil' Kleine en zijn vriendin Jamie Vaes zijn van plan op Ibiza te gaan trouwen. Dat bevestigt Jamie vanavond in RTL Boulevard. Op het Spaanse eiland ging de rapper vorig jaar op zijn knieën. Het huwelijk moet in 2020 plaatsvinden.
13/02 20u00  Roekeloze dommigheid: Canadese vrouw (19) gooit stoelen van 45ste verdiepingEen 19-jarige Canadese vrouw is aangeklaagd voor het opzettelijk in gevaar brengen van mensenlevens. Aanleiding is een onlinefilmpje, waarin zij twee stoelen van een balkon op de 45ste verdieping van een torenflat in Toronto gooit. De beelden zorgen voor grote ophef en woede.
13/02 20u00  Echtpaar mishandeld door man in fietskleding tijdens wandeling in Edese BosEDE - Een echtpaar is dinsdagmiddag in het Edese Bos geschopt door een man in fietskleding. De politie Ede is dringend op zoek naar getuigen. De dader was waarschijnlijk aan het mountainbiken.
13/02 19u45  ‘Drie Amerikanen omgekomen bij vliegtuigcrash in Kenia’Een vliegtuigcrash heeft in Kenia het leven gekost aan vijf personen. Het gaat volgens een bron binnen de politie om drie Amerikanen en hun Keniaanse piloot. Het vijfde slachtoffer is niet geïdentificeerd.
13/02 19u45  Ruzie tussen jeugdgroepen leidde tot steekpartij in DoetinchemDOETINCHEM - Het steekincident op het plein bij het Amphionpark op De Veentjes in Doetinchem, waarbij dinsdagmiddag rond 16.45 uur een 17-jarige jongen gewond raakte, was het gevolg van een ruzie tussen twee groepen jongeren. Het slachtoffer werd meerdere keren gestoken, hij raakte gewond aan zijn been, borst en arm.
13/02 19u45  Klimaatscholieren gaan weer staken, op 14 maartDe klimaatstakende scholieren gaan door met hun acties: op donderdag 14 maart moet er weer een grote, landelijke staking komen. Dat hebben de jongeren van Youth for Climate zojuist bekend gemaakt in De Wereld Draait Door. Een gesprek met premier Mark Rutte gisteren heeft hen dus niet weerhouden van een nieuwe staking. ,,We voelden ons niet serieus genomen.”
13/02 19u30  ‘Patty Brard tekent vierjarig contract bij Talpa’Patty Brard is in onderhandeling met Talpa over een vierjarig contract bij de zendergroep van John de Mol, aldus RTL Boulevard. Het programma baseert de berichtgeving op bronnen rondom de presentatrice.
13/02 19u15  Hodeg schrijft tweede etappe in Colombia op zijn naamÁlvaro José Hodeg van het Belgische Deceuninck heeft de tweede etappe van de Ronde van Colombia gewonnen. In eigen land won hij de sprint van het peloton na een rit over 150 kilometer. De Est Martin Laas werd tweede, voor de Colombiaan Juan Sebastián Molano.
13/02 18u45  Laatste Imec-horde bijna genomen: partijen neigen naar een ‘ja’ voor miljoeneninvesteringARNHEM - Nog een paar aanpassingen en aanvullingen in het voorstel, en dan zou er binnen de Gelderse fracties een meerderheid voor OnePlanet moeten zijn. Zo veel werd duidelijk op het provinciehuis vanmiddag, tijdens een vergadering waar het initiatief besproken werd.
13/02 18u45  Verstappen blij met RB15: ‘Kan niet wachten tot Barcelona’Vandaag presenteerde Aston Martin Red Bull Racing, het team van Max Verstappen, de auto voor het komende seizoen. Tijdens een filmdag op Silverstone mocht de Nederlander de eerste meters maken in de RB15, en dat viel hem niet tegen. ,,Het was een positieve dag.‘’
13/02 18u45  Paul de Leeuw en Alex Klaasen in jury Musical AwardsPaul de Leeuw, Tania Kross en Alex Klaasen maken komend jaar deel uit van de jury van de Musical Awards, zo maakte de organisatie vandaag bekend. Zij vervangen onder meer Irene Moors en Michiel van Erp, die officieel afscheid hebben genomen.
13/02 18u45  Kwart van alle leerlingen Goese school ziek thuisEen enorme griepgolf teistert het Goese Lyceum. Inmiddels heeft een kwart van alle leerlingen zich ziek gemeld. Dat zijn er meer dan 400. ,,Dit aantal is bizar', aldus rector Carin Biesterbosch.
13/02 18u30  ‘Hole in one’ in het Witte Huis: Trump heeft nieuwe golfsimulatorPresident Trump heeft een grote golfsimulator in de privéruimten van het Witte Huis laten aanleggen. In een vertrek kan hij op een virtueel golfterrein naar keuze spelen en de bal in een beeldscherm slaan. Dit meldt The Washington Post op gezag van mensen betrokken bij de inbouw van het technisch hoogstandje.
13/02 18u30  Griepgolf schakelt meer dan 400 leerlingen uit op Goese LyceumEen enorme griepgolf teistert het Goese Lyceum. Inmiddels heeft een kwart van alle leerlingen zich ziek gemeld. Dat zijn er meer dan 400. ,,Dit aantal is bizar', aldus rector Carin Biesterbosch.
13/02 18u15  Dekker: andere landen via Interpol waarschuwen voor Nederlandse pedo'sMinister Dekker zoekt uit of Nederland andere landen op de hoogte kan brengen van de aanwezigheid veroordeelde zedendelinquenten binnen hun landsgrenzen. De VVD-minister voor Rechtsbescherming overweegt daarvoor de diensten van Interpol te gebruiken.
13/02 18u15  Klimaatjongeren gaan door met staken, ‘maar niet morgen’De klimaatstakende scholieren gaan door met hun acties, maar komen morgen niet weer massaal naar Den Haag. ,,We zoeken nog een geschikte datum’’, meldt Youth for Climate via sociale media.
13/02 17u45  Kamer geschokt over te lange aanrijtijden ambulance vanuit LelystadDe Tweede Kamer is zeer bezorgd nu de aanrijtijden van ambulances vanuit Lelystad en Urk de laatste maanden niet meer voldoen aan de wettelijke norm van maximaal drie kwartier.
13/02 17u45  'Trump wil grensdeal met tegenzin tekenen’Onder druk van zijn eigen partij lijkt de Amerikaanse president Donald Trump van plan knarsetandend het compromisvoorstel over de grensmuur te ondertekenen. Dat meldt CNN op basis van twee bronnen. Daarmee zou een nieuwe gedeeltelijke sluiting van de federale overheid worden voorkomen.
13/02 17u45  Toilet Jessica Simpson bezwijkt onder zwangerschapskilo'sDe 38-jarige zangeres en actrice Jessica Simpson deelt via Instagram een waarschuwing voor alle (zwangere) vrouwen wereldwijd: leun niet te ver naar achteren op het toilet. Dat kan namelijk verkeerd aflopen.
13/02 17u30  Celstraf voor kopschoppende Arnhemmer valt lager uitARNHEM - Een 40-jarige Arnhemmer die een bekende vijf keer op zijn gezicht stampte en met een aanhaal tegen zijn hoofd trapte, pleegde een poging doodslag. De Rechtbank Gelderland in Arnhem heeft hem veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan 8 voorwaardelijk.
13/02 17u15  Leerling die porno kijkende docent filmde wacht sowieso strafDe leerling die op het Staring College een docent filmde terwijl hij porno keek in de klas, wordt gestraft. De school heeft de strafmaat nog niet bepaald. Het onderzoek naar het incident is nog niet afgerond.
13/02 17u15  Van den Brom bij FC Utrecht herenigd met assistent HaarJohn van den Brom heeft komend seizoen bij FC Utrecht een vertrouwd gezicht aan zijn zij: Dennis Haar. De 42-jarige Haar werkte jaren voor AZ en is sinds 2017 hoofdtrainer bij Jong PSV, maar is gevallen voor de poging van FC Utrecht om Van den Brom en Haar te herenigen. Hij wordt vanaf komend seizoen assistent-trainer in de Domstad.
13/02 17u00  Souldiva Shirma Rouse pakt prominente rol in internationale speelfilmDe Nederlandse, op Sint Eustatius geboren soulzangeres Shirma Rouse (38) zet een nieuwe stap in haar succesvolle carrière. Ze heeft een prominente rol te pakken in een internationale speelfilm over het leed van internationale vrouwenhandel in Europa.
13/02 17u00  Slob houdt vol: plannen voor ander schooladvies pas in meiEerst moeten achtstegroepers hun eindtoets hebben gedaan, pas daarna komt minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs met plannen om het huidige systeem van schooladvies op de schop te doen. ,,Anders veroorzaak je onrust in een al spannende periode voor de scholieren.’’ Ook wil Slob dat leraren, ouders en leerlingen hun ervaringen kunnen delen.
13/02 17u00  Militairen op missie in Litouwen klagen over asbestBij een groep Nederlandse militairen die op missie is geweest in Litouwen is grote onrust ontstaan over asbest die er op het kamp aanwezig was. Het kankerverwekkende spul was volgens de soldaten verwerkt in gravelpaden en lag op het zand. Ze maken zich nu grote zorgen over hun gezondheid.
13/02 17u00  Disney debuteert eindelijk nieuwe trailer Frozen 2Het lange wachten is beloond: Disney heeft vandaag een trailer online geplaatst van Frozen 2. Alle bekende personages uit het succesvolle eerste deel uit 2013 keren terug in het vervolg.
13/02 17u00  Starbucks-koffie binnenkort gewoon in de supermarktCups en pakken koffiebonen en -poeder van het merk Starbucks zijn over een paar weken te koop in Nederlandse supermarkten. Daarmee is het voor de consument mogelijk om thuis Starbucks-koffie te zetten. De introductie van 24 koffieproducten komt voort uit een samenwerking tussen de Zwitserse levensmiddelengigant Nestlé en het Amerikaanse Starbucks.
13/02 16u45  Roemenië wil niet dat ‘schimmige’ corruptiebestrijder Europese topbaan krijgtDe Roemeense regering probeert te voorkomen dat het voormalige hoofd van de anti-corruptiedienst een hoge Europese functie krijgt. Minister Tudorel Toader (Justitie) stuurde EU-collega's een brief met felle kritiek op oud-corruptiebestrijder Laura Codruța Kövesi.
13/02 16u45  Pak Starbucks-koffie koop je straks gewoon in de supermarktCapsules en pakken koffie van het merk Starbucks zijn over een paar weken te koop in Nederlandse supermarkten. Daarmee is het voor de consument mogelijk om thuis Starbucks-koffie te zetten. De introductie van 24 koffieproducten komt voort uit een samenwerking tussen de Zwitserse levensmiddelengigant Nestlé en het Amerikaanse Starbucks.
13/02 16u45  Sonja is 47 en wordt truckchauffeur, met dank aan haar dateKERKDRIEL - Toen ze vorig jaar voor het eerst meereed in een vrachtwagen wist ze het eigenlijk gelijk: ik word vrachtwagenchauffeur. Het is bijna zover voor Sonja van Dijk uit Kerkdriel.
13/02 16u30  SportPesa Racing Point: nieuwe naam, bijna dezelfde kleurenSport Pesa Racing Point is de definitieve opvolger van Force India. Met Lance Stroll en Sergio Perez hoopt het team opnieuw de aanval in te zetten op de top-drie in de Formule 1.
13/02 16u30  Keiharde clash tussen gemeenteraad en Sylvana Simons na suggestie racisme politieDe Amsterdamse gemeenteraad heeft vanmiddag in ongekende bewoording kritiek geuit op Sylvana Simons (Bij1), nadat die suggereerde dat jongeren van kleur meer te vrezen hebben van de politie dan andere jongeren. Ze moet zich diep, diep schamen, heeft zich onsterfelijk belachelijk gemaakt en zaait angst onder jongeren, vond de raad.
13/02 16u15  Drukte in winkels Intertoys: iedereen wil cadeaukaart inleveren ‘voordat het te laat is’In de speelgoedwinkels van Intertoys is het deze woensdag drukker dan normaal. Veel klanten leveren hun cadeaukaarten in uit vrees voor een faillissement van de keten. Ondertussen voeren de curatoren overleg met eventuele overnamekandidaten.
13/02 16u00  Daktuin maakt van deze loft in New York een droomplekWe zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Deze loft in New York is werkelijk een pareltje.
13/02 15u45  Vlaamse tiener scoort met minireplica’s van haute couture: ‘Mijn Barbie draagt liever Prada’Over een kleine maand wordt de legendarische pop Barbie zestig, maar aan haar pensioen denkt ze nog niet. Integendeel: dankzij Instagramknutselaars die de pop van onder het stof halen en modieuze outfits aanmeten werkt ze aan een tweede jeugd. De Vlaamse Caroline Helsen (17) is daar zo goed in dat ze is opgemerkt door Vogue.
13/02 15u45  Kabinet onderzoekt Turkse weekendscholenEr komt een onderzoek naar weekendscholen die door de Turkse overheid worden gefinancierd, en naar andere zogenoemde informele scholing voor kinderen. Het kabinet vindt het onwenselijk als dergelijke cursussen en lessen de integratie bemoeilijken, of indruisen tegen democratie en rechtsstaat.
13/02 15u30  Slachtoffers van diefstal 400 jaar oude bonsai: zorg er alsjeblieft goed voorAlsof ze een kind waren verloren. Zo voelde het ongeveer voor Seiji Iimura en zijn vrouw Fuyymi, toen ze erachter kwamen dat zeven waardevolle bonsais waren gestolen. Toch heeft het Japanse stel een welgemeend advies voor de dieven: zorg alsjeblieft goed voor ze.
13/02 15u30  Biologisch gezien zijn wij niet gemaakt voor lange relatiesHartkloppingen, zweethanden, vlinders in je buik. Het menselijk lichaam verandert bij verliefdheid in een kleine chemische fabriek. Aan de vooravond van Valentijnsdag ontrafelt hoogleraar Jan Hindrik Ravesloot het geheim van de liefde.
13/02 15u30  ‘Hoera’. Theo Janssen en Marcel van Roosmalen voeren bestsellerlijst aanARNHEM - Het boek kwam met stip binnen op nummer 5 en een week later staat ‘Op pad met de dikke prins’, het boek van oud-voetballer Theo Janssen en schrijver Marcel van Roosmalen op nummer 1 van de Bestseller 60, de wekelijkse ranglijst van best verkochte boeken in Nederland. ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers is van de eerste plaats verdrongen.
13/02 15u15  Verspreiders filmpje Paay toch voor rechterDe rechter gaat zich weer buigen over het gelekte plasseksfilmpje van Patricia Paay. Twee personen die het filmpje op Twitter hebben gepubliceerd, zijn niet akkoord gegaan met een schikking van het Openbaar Ministerie (OM).
13/02 15u15  Verliefd zijn maakt van ons een chemische fabriekHartkloppingen, zweethanden, vlinders in je buik. Het menselijk lichaam verandert bij verliefdheid in een kleine chemische fabriek. Aan de vooravond van Valentijnsdag ontrafelt hoogleraar Jan Hindrik Ravesloot het geheim van de liefde.
13/02 15u15  Voortvluchtige Drutenaar van bed gelicht in hotel in Berg en DalNIJMEGEN/ DRUTEN - Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagmorgen in Berg en Dal een 23-jarige man uit Druten aangehouden. De Drutenaar wordt door de politie verdacht van in totaal zes strafbare feiten en was op de vlucht voor de politie, zo laat een politiewoordvoerder weten.
13/02 15u15  Verkoop woonpark BAT van start: wonen op terrein van de voormalige sigarettenfabriekZEVENAAR - De verkoop van Woonpark BAT op het terrein van de voormalige sigarettenfabriek begint zaterdag 23 februari. De nieuwbouwwijk in het centrum van Zevenaar omvat 114 woningen en 24 appartementen.
13/02 15u15  Wat doen we met de droge tuin? Kies voor diepwortelende plantenTuingoeroe Romke van de Kaa vertelt in Eigen Tuin Eerst hoe je een lustoord maakt van een lap dorre grond. Hij kijkt graag vooruit. Nog maar een paar maanden en dan begint misschien alweer de volgende droogteperiode.
13/02 15u00  Theo Janssen en Marcel van Roosmalen voeren bestsellerlijst aanARNHEM - Het boek kwam met stip binnen op nummer 5 en een week later staat ‘Op pad met de dikke prins’, het boek van oud-voetballer Theo Janssen en schrijver Marcel van Roosmalen op nummer 1 van de Bestseller 60, de wekelijkse ranglijst van best verkochte boeken in Nederland. ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers is van de eerste plaats verdrongen.
13/02 15u00  Gorilla Sindy plotseling overleden in ArtisEen van de westelijke laaglandgorilla's in Artis, de 33-jarige Sindy, is gisteravond plotseling overleden. Volgens de Amsterdamse dierentuin had het dier een grote ontsteking en veel ontstekingsvocht in haar buik. De oorzaak daarvan moet nog worden onderzocht. Uit de autopsie is gebleken dat Sindy niet meer te redden zou zijn geweest.
13/02 15u00  De eerste klanten van de Nieuwste Blokker in Arnhem staan een half uur voor openingstijd al voor de deurARNHEM - Blokker leeft nog? Ja, daar lijkt het wel op. Ruim voor de nieuwe vestiging van het huishoudwarenhuis aan de Koningstraat in Arnhem woensdagmorgen voor de eerste keer open zou gaan, stonden mensen er al voor de deur. ,,De eerste klanten waren er om negen uur. Een half uur te vroeg. Maar we hebben ze maar binnen gelaten”, zegt bedrijfsleider Frank Heling rond lunchtijd.
13/02 15u00  Spoedmaatregelen voor mensen met schuldenVoor mensen die schulden hebben bij de overheid komen er spoedmaatregelen zodat zij in ieder geval genoeg geld overhouden om van te leven. De Belastingdienst stopt nog dit jaar met het automatisch afschrijven van bedragen tot 500 euro. De fiscus vorderde daarmee een deel van de schuld terug.
13/02 14u45  Mysterie weer gevoed: vijftiende voet aangespoeld in VancouverVoor de vijftiende keer in iets meer dan tien jaar is er een menselijke voet aangespoeld aan de kust van West-Vancouver. Dat gebeurde in september vorig jaar, maar de politie laat nu pas weten dat ze de betrokken persoon niet hebben kunnen identificeren.
13/02 14u45  Duitse snelheidsduivel ramt politieauto's tijdens wilde achtervolgingEen 32-jarige Duitser is afgelopen nacht rond 2.30 uur opgepakt na een lange achtervolging over de A67 en A2. De man kon uiteindelijk gestopt worden in het Brabantse Best. Hij reed in een gestolen auto die is weggehaald in Eindhoven.
13/02 14u45  De gevangenis der gevangenissen: hier zal ‘El Chapo’ waarschijnlijk rest van zijn leven slijtenHij heeft de reputatie een boeienkoning te zijn en brak al twee keer uit een ultrabeveiligde gevangenis voor hij uiteindelijk voor de rechter verscheen. Nadat de beruchte Mexicaanse drugbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzman (61) gisteren schuldig werd bevonden aan onder meer drugssmokkel en een reeks moordcomplotten, ziet het ernaar uit dat hij de rest van zijn leven achter de tralies moet doorbrengen. Dat gebeurt waarschijnlijk in de ‘gevangenis der gevangenissen’: de ADX ‘Supermax’ in Colorado, waaruit ontsnappen ‘zo goed als onmogelijk’ is.
13/02 14u45  In de droge tuin leggen oppervlakkig wortelende planten het eerst het loodjeTuingoeroe Romke van de Kaa vertelt in Eigen Tuin Eerst hoe je een lustoord maakt van een lap dorre grond. Hij kijkt graag vooruit. Nog maar een paar maanden en dan begint misschien alweer de volgende droogteperiode.
13/02 14u30  De gevangenis der gevangenissen: hier zal ‘El Chapo’ waarschijnlijk rest van zijn dagen slijtenHij heeft de reputatie een boeienkoning te zijn en brak al twee keer uit een ultrabeveiligde gevangenis voor hij uiteindelijk voor de rechter verscheen. Nadat de beruchte Mexicaanse drugbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzman (61) gisteren schuldig bevonden werd aan onder meer drugssmokkel en een reeks moordcomplotten, ziet het ernaar uit dat hij de rest van zijn leven achter de tralies zal moeten doorbrengen. Volgens experts is de kans groot dat het in de ‘gevangenis der gevangenissen’ zal zijn: de ADX ‘Supermax’ in Colorado, waaruit ontsnappen “zo goed als onmogelijk” is.
13/02 14u30  Jongen (16) opgepakt voor steekpartij met twee gewonden in UlftULFT - Een 16-jarige jongen uit Ulft is woensdagmorgen gearresteerd als verdachte van de steekpartij van vorige week dinsdag in Ulft. Een 16-jarige inwoner van het dorp werd die avond rond 20.45 uur meerdere keren gestoken op het plein achter supermarkt Albert Heijn. Ook een 17-jarig meisje uit Gendringen raakte gewond bij de steekpartij op de hoek van de Veldstraat en het J. F. Kennedyplein.
13/02 14u30  Nijmeegs bedrijf krijgt ‘enkele tonnen’ voor ontwikkeling van medicijn tegen zika en knokkelkoortsNIJMEGEN - Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV steekt enkele tonnen in Prothini, een Nijmeegs bedrijf dat werkt aan een medicijn tegen tropische ziektes. De onderzoekers ontwikkelen een geneesmiddel om ziekten als denque (knokkelkoorts), zika, gele koorts en ziekte door het westnijlvirus te bestrijden. De virussen worden overgedragen door muggen en teken.
13/02 14u15  Thuiszorgster Sonja dankzij datingsite aan de man én achter het stuur van een vrachtwagenKERKDRIEL - Toen ze vorig jaar voor het eerst meereed in een vrachtwagen wist ze het eigenlijk gelijk: ik word vrachtwagenchauffeur. Het is bijna zover voor Sonja van Dijk uit Kerkdriel.
13/02 14u15  Minderjarige opgepakt voor steekpartij met twee gewonden in UlftULFT - Een minderjarige jongen uit Ulft is woensdagmorgen gearresteerd als verdachte van de steekpartij van vorige week dinsdag in Ulft. Een 16-jarige inwoner van het dorp werd die avond rond 20.45 uur meerdere keren gestoken op het plein achter supermarkt Albert Heijn. Ook een 17-jarig meisje uit Gendringen raakte gewond bij de steekpartij op de hoek van de Veldstraat en het J. F. Kennedyplein.
13/02 14u15  Annick verloor haar dochter door een ongeluk: ‘Dat Fleur dood is, dat kán niet, dat denk ik eigenlijk nog steeds’Annick van Werven (37) verloor vorig jaar haar dochter Fleur (6). Tijdens een speelkwartier op een Kamper basisschool kwam ze onder de grasmaaier van een gemeentemedewerker terecht. Vijf dagen leefde Fleur van Amerongen nog na het ongeluk. ,,Het gebeurde onder toezicht op school. En ze werd door iemand aangereden... Maar de schuldvraag of de wat-als-vraag... Nee, die heb ik nog niet.’’
13/02 14u15  De liefde bloeit tussen Mattie en Marieke en Tooske trakteert suikerbommenKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
13/02 14u00  Waar moeten we rekening mee houden bij droge tuinen?Tuingoeroe Romke van de Kaa vertelt in Eigen Tuin Eerst hoe je een lustoord maakt van een dorre lap grond. Hij kijkt graag vooruit. Nog maar een paar maanden en dan begint misschien alweer de volgende droogteperiode.
13/02 13u45  Nieuwe afleveringen Temptation Island 's ochtends al te zienHet nieuwe seizoen van Temptation Island is morgen al vroeg op de on-demanddienst Videoland te zien. Fans kunnen om klokslag 9.00 uur hun wekker zetten. Er worden dan drie afleveringen vrijgegeven, maakt RTL vandaag bekend.
13/02 13u30  Prachtzomer van 2018 houdt Nederlanders komende zomer in eigen landResultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch zijn door de fantastische zomer van 2018 veel meer Nederlanders van plan om dit jaar vakantie in eigen land te vieren.
13/02 13u30  Red Bull verrast opnieuw met speciale kleurstellingWordt de RB15 de auto waarmee Max Verstappen zich voor het eerst serieus in het gevecht om de wereldtitel kan mengen? Red Bull Racing presenteerde de wagen vandaag. De verrassende rode en zwarte kleurstellingen op het vertrouwde donkerblauw zijn speciaal aangebracht voor de de lancering, net als Red Bull eerder deed.
13/02 13u15  Hozier geeft concert in AFAS LiveDe met multi-platina bekroonde Ierse singer-songwriter Hozier komt op zondag 1 september naar AFAS Live in Amsterdam. Hozier heeft zojuist het Europese deel van de Wasteland, Baby!-tour aangekondigd. De tour gaat 10 maart van start in de Verenigde Staten, waarna hij afreist naar verschillende Europese steden.
13/02 13u15  GroenLinks-Kamerlid: Ik laat me niet intimiderenGroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet heeft een bak modder over zich heen gekregen na haar uitspraak dat artsen in ziekenhuizen nauwer moeten overleggen voordat ze oudere patiënten een zware en vaak dure behandeling geven. ,,Politiek is niet voor bange mensen.”
13/02 13u15  ‘In Qatar krijg je zo een Nederlands hbo-diploma’Hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden heeft een vestiging in Qatar waar tentamen- en diplomafraude aan de orde van de dag zou zijn. Daardoor zouden buitenlandse studenten ten onrechte Nederlandse hogeschooldiploma’s hebben ontvangen. De onderwijsinspectie doet onderzoek.
13/02 13u15  Bijna groen licht voor 180 meter hoge windmolens langs PleijrouteDe Raad van State, de hoogste bestuursrechter, heeft de meeste bezwaren tegen het plan van tafel geveegd.
13/02 13u00  Red Bull verrast opnieuw met speciale kleuren voor de testdagenRed Bull verrast opnieuw met de kleurstelling voor de nieuwe wagen. Max Verstappen en Pierre Gasly rijden dit jaar in de RB15 en tijdens de testdagen zal deze qua livery flink afwijken. De rood-zwarte kleuren zullen waarschijnlijk tijdens het reguliere seizoen verdwijnen en plaatsmaken voor de standaardkleuren.
13/02 13u00  Man (18) door groep van twintig jongeren ‘grof mishandeld’Een 18-jarige man is maandag het slachtoffer geworden van een grove mishandeling, meldt de politie in Groningen. Door een groep van zo'n twintig jongeren werd hij geslagen en tegen het hoofd geschopt.
13/02 13u00  Carnavalsfeest aangeprezen met nazi-uniformenCarnaval gaat doorgaans gepaard met verkleedpartijen. De uitdossing die de vereniging in het Duitse Jahnsdorf had gekozen voor de advertentie voor het jaarlijkse feest valt echter niet overal in goede aarde: een afbeelding van mannen in nazi-uniformen met op de achtergrond prikkeldraad.
13/02 13u00  Ajax zet André Rieu in als twaalfde man tegen Real MadridAjax zet vanavond tegen Real Madrid het geheime wapen André Rieu in. De violist zal het publiek waarschijnlijk voor de wedstrijd en in de rust vermaken met zijn wals.
13/02 13u00  180 meter hoge windmolens langs de Pleijroute mogen er komenDe Raad van State, de hoogste bestuursrechter, heeft de meeste bezwaren tegen het plan van tafel geveegd.
13/02 12u45  Bill Gates betaalde zo'n 9 miljard aan belasting, maar ‘dat had nóg meer moeten zijn’Microsoft-oprichter Bill Gates is een van de rijkste personen op de wereld, maar hij vindt dat hij - en andere miljardairs - zulke rijkdom niet hebben verdiend. En: al heeft hij al zo'n tien miljard dollar (bijna negen miljard euro) aan de Amerikaanse belastingdienst afgedragen, hij vindt dat het best meer had mogen zijn.
13/02 12u45  Tonnen BankGiro Loterij voor Museum Arnhem en Nederlands OpenluchtmuseumARNHEM/ AMSTERDAM - Museum Arnhem en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem hebben op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum een flinke financiële injectie gekregen. Het openluchtmuseum kan 924.474 euro op de bankrekening bijschrijven, Museum Arnhem een bedrag van 200.020 euro.
13/02 12u45  Groen licht voor 180 meter hoge windmolens langs PleijrouteDe Raad van State, de hoogste bestuursrechter, heeft de meeste bezwaren tegen het plan van tafel geveegd.
13/02 12u45  Oefeninterland OranjeLeeuwinnen in GelreDome tegen MexicoARNHEM/ ZEIST - Het Nederlands Vrouwenelftal speelt vrijdagavond 5 april in GelreDome een interland tegen Mexico. Dat heeft voetbalbond KNVB woensdagmiddag bekend gemaakt. De wedstrijd is onderdeel van de oefencampagne van de OranjeLeeuwinnen in aanloop naar het wereldkampioenschap in Frankrijk, komende zomer.
13/02 12u45  Half 2 Unlimited en Snollebollekes met Koningsdag in ArnhemARNHEM - Zangeres Anita Doth (bekend geworden als de helft van het duo 2Unlimited), Snollebollekes, Het Feestteam, Gebroeders Ko, De Lawineboys en Vieze Jack. Dat zijn de artiesten die samen met de dj’s van Q-Music op Koningsdag en -Nacht een feestje willen bouwen op de Trans in Arnhem. Zij treden op tijdens de derde editie van Het Foute Oranjefeest.
13/02 12u30  Oefeninterland OranjeLeeuwinnen in GelreDome tegen vrouwen MexicoARNHEM/ ZEIST - Het Nederlands Vrouwenelftal speelt vrijdagavond 5 april in GelreDome een interland tegen Mexico. Dat heeft voetbalbond KNVB woensdagmiddag bekend gemaakt. De wedstrijd is onderdeel van de oefencampagne van de OranjeLeeuwinnen in aanloop naar het wereldkampioenschap in Frankrijk, komende zomer.
13/02 12u15  Kinderbescherming weer op de vingers getikt over veiligheid wachtende kinderenDe Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) heeft onvoldoende zicht op de veiligheid van kinderen die op de wachtlijst staan voor een onderzoek. De maatregelen die zijn getroffen om dit te verbeteren, schieten tekort. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
13/02 12u15  Mark Rutte verrast Teun en Daan na redden van oma: ‘Jullie verdienen een pluim’‘S-HEERENBERG - De heldenactie die Teun (toen 7, inmiddels 8) en Daan (5) twee weken terug verrichten, is zelfs minister-president Mark Rutte niet onopgemerkt gebleven. Met lovende woorden prijst hij in een brief het optreden van de broertjes uit ‘S-Heerenberg die hun oma Ans (75) perfect hielpen toen zij onwel werd. ‘Wat jullie hebben gedaan is echt supergoed', schrijft hij.
13/02 12u15  Oefeninterland Oranje Leeuwinnen in GelreDome tegen MexicoARNHEM/ ZEIST - Het Nederlands Vrouwenelftal speelt vrijdagavond 5 april in GelreDome een interland tegen Mexico. Dat heeft voetbalbond KNVB woensdagmiddag bekend gemaakt. De wedstrijd is onderdeel van de oefencampagne van de Oranje Leeuwinnen in aanloop naar het wereldkampioenschap in Frankrijk, komende zomer.
13/02 12u15  Raad van State: Weigering asiel Gülenaanhanger onvoldoende verklaardStaatssecretaris Mark Harbers (Asiel) heeft onvoldoende gemotiveerd waarom hij geen asielvergunning verleent aan aanhangers van de Gülenbeweging. Dat heeft de Raad van State besloten. Hij moet nader onderzoeken of de Gülenisten in Turkije risico lopen op vervolging en onmenselijke behandeling.
13/02 12u00  Directeur Axel Rüger verlaat Van Gogh Museum voor LondenDirecteur Axel Rüger gaat weg bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Rüger maakte vandaag bekend dat hij op 1 juni begint als Secretary and CEO bij de Royal Academy of Arts in Londen.
13/02 12u00  Avondje Holleeder-tape niet te volgen voor de normale kijkerJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
13/02 12u00  Niet 1, niet 2, niet 3: schaap bevalt van een zesling in CulemborgCULEMBORG - Scholieren van Helicon wisten niet wat ze zagen tijdens hun 24-uursstage op zorgboerderij De Witte Schuur in Culemborg. In de nacht van maandag op dinsdag moesten ze voor het eerst een schaap helpen bevallen. En dat was gelijk de handen uit de mouwen, want moeder schaap bleek maar liefst zes kindjes bij zich te dragen.
13/02 11u45  Tegen de buurvrouw die toevallig achter me fietste, zei ik: ‘De zak is gescheurd’Waar ik graag over schrijf en zal blijven schrijven, omdat het me mateloos fascineert, zijn de overbodige mededelingen die we doen. Dus je struikelt op straat en komt ten val en dan zeg je tegen passanten die zagen wat er gebeurde: ,,Ik ben gevallen.” Of de overbodige vraag: bezoek belt aan, je doet de deur open: ,,Heb je het kunnen vinden?” Waarom dat is, weet ik niet. Ja, het zal met sociale onhandigheid te maken hebben.
13/02 11u45  Holleeder-dossier is inmiddels een onontwarbare kluwenJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
13/02 11u45  Limburgse jihadist niet langer verdacht van roofmoorden in Zuid-AfrikaDe 30-jarige Limburgse jihadist Mohamed G. wordt niet langer verdacht van betrokkenheid bij een fataal afgelopen ontvoering in Zuid-Afrika. G. blijft wel verdacht van lidmaatschap van de terroristische organisatie die deze roofmoorden zou hebben uitgevoerd, laat het Openbaar Ministerie weten. G. probeerde geld van de creditcard van een vermoord Britse echtpaar te stelen.
13/02 11u30  Biergigant Heineken scoort met alcoholvrijBierbrouwer Heineken heeft een topjaar achter de rug. Het Heineken-hoofdmerk groeide wereldwijd met bijna 8 procent, mede dankzij het succes van het alcoholvrije 0.0 biertje. Dat is de hoogste groei in tien jaar tijd.
13/02 11u30  ‘De vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries’ is dé taalvout van 2018‘De vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries op de slagerij-afdeling.’ Deze tekst op een A4'tje bij een PLUS-supermarkt is volgens fans van de populaire taalsite Taalvoutjes de grappigste 'taalvout' van 2018.
13/02 11u30  Raad van State tikt Harbers op de vingers: Weigering asiel Gülenaanhanger onvoldoende verklaardStaatssecretaris Mark Harbers (Asiel) heeft onvoldoende gemotiveerd waarom hij geen asielvergunning verleent aan aanhangers van de Gülenbeweging. Dat heeft de Raad van State besloten. Hij moet nader onderzoeken of de Gülenisten in Turkije risico lopen op vervolging en onmenselijke behandeling.
13/02 11u30  Welkom in ‘kloonstad’: winkelstraten lijken steeds meer op elkaarWinkelstraten in Europese steden gaan steeds meer op elkaar lijken. Overal duiken dezelfde modemerken op, dezelfde huishoudketens en dezelfde Starbucks-vestigingen.
13/02 11u15  Geen nieuwe tips over moordaanslag op Tiels huisTIEL - De aandacht die de politie heeft gevraagd voor een moordaanslag op een woning in Tiel heeft vooralsnog geen nieuwe tips opgeleverd. Dinsdag maakte de politie in het programma Opsporing Verzocht bekend dat het gooien van brandbommen naar een woning in Tiel wordt beschouwd als een poging tot moord op een slapend gezin.
13/02 11u15  Wat als je kinderen de dood als enige uitweg zienRené en Monique kozen ervoor vroegtijdig uit het leven te stappen. Hun moeders Agnes Johannesma en Jeannette Croonen pleiten voor meer openheid.
13/02 11u15  Mercedes showt nieuwe wagenLewis Hamilton gaat dit seizoen met de F1 W10-wagen van Mercedes een gooi doen naar zijn zesde wereldtitel. De Duitse renstal, waar ook de Fin Valtteri Bottas voor rijdt, gaat als topfavoriet voor dit F1-seizoen voor de zesde constructeurswereldtitel op rij.
13/02 11u00  Taxiënde vliegtuigen botsen op SchipholTwee taxiënde vliegtuigen hebben elkaar woensdagmorgen aangetikt op Schiphol. Een woordvoerder van Schiphol meldde dat de toestellen licht beschadigd raakten. Er raakte niemand gewond door het incident.
13/02 11u00  Half 2 Unlimited en Snollebollekes met Koningsdag op Het Foute OranjefeestARNHEM - Zangeres Anita Doth (bekend geworden als de helft van het duo 2Unlimited), Snollebollekes, Het Feestteam, Gebroeders Ko, De Lawineboys en Vieze Jack. Dat zijn de artiesten die samen met de dj’s van Q-Music op Koningsdag en -Nacht een feestje willen bouwen op de Trans in Arnhem. Zij treden op tijdens de derde editie van Het Foute Oranjefeest.
13/02 11u00  Boze Belgische automobilist rijdt in op stakersEen boze automobilist is in de Oost-Vlaamse stad Gent ingereden op een stakerspost. Twee vakbondsmannen zijn daarbij gewond geraakt. De bestuurder is door de politie opgepakt. In heel België staken overheid en bedrijven als protest tegen uitblijvende loonsverhogingen.
13/02 10u45  Ajaxfans steken vuurwerk af bij spelershotel Real MadridAjaxfans hebben in de nacht van dinsdag op woensdag zeker twee keer zwaar vuurwerk afgestoken voor de deur van het Okura Hotel. De selectie van Real Madrid, vanavond de tegenstander van Ajax, verblijft in het hotel. Er zijn vier mensen aangehouden.
13/02 10u45  Donorkinderen spermadokter Karbaat mogen zijn dna gebruiken voor vaderschapstestDonorkinderen krijgen eindelijk antwoord op de vraag of ze verwekt zijn door Jan Karbaat. Ze mogen het dna van de overleden spermadokter vergelijken met hun eigen dna. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam vanmorgen beslist. Daarmee komt aan jarenlange onzekerheid een eind.
13/02 10u45  Toekomst sigarenfabriek in nevelen gehuld: ‘Ik ben 61 en heb geen opvolgers dus...’CULEMBORG - Van der Donk Sigaren uit Culemborg, de enig overgebleven fabriek van handgemaakte sigaren in Nederland, viert dit jaar zijn eeuwfeest. Een heugelijk feit, maar hoe lang liefhebbers nog kunnen blijven rekenen op de karakteristieke melange uit de Lekstad is in nevelen gehuld. Een opvolger voor het bedrijf is er niet.
13/02 10u45  Britten hamsteren met oog op no deal brexitBlikvoedsel, gedroogd fruit, vlees in de vriezer en zaden om groenten te verbouwen: een groep Britten bereidt zich voor op voedseltekorten mochten de brexitonderhandelingen klappen en het Verenigd Koninkrijk op 29 maart zonder deal uit de EU stapt.
13/02 10u45  Hoe kon de naam van Roemer uitlekken? Provincie doet aangifteARNHEM - De provincie Gelderland doet aangifte van het lekken van de kandidaten voor de functie van nieuwe Commissaris van de Koning. Eerder uitgebreid feitenonderzoek door de provincie zelf heeft namelijk niets opgeleverd.
13/02 10u30  Automobilist gooit voor drie ton aan heroïne uit het raamEen automobilist heeft vannacht zeven kilo heroïne uit zijn raam gegooid op de snelweg A2. Het zware pakket heeft een strafwaarde van maximaal 280.000 euro. De politie zag dat de man iets uit zijn auto gooide en besloot hem te controleren.
13/02 10u30  Amsterdamse SP-fractie wil af van extra vergoeding raadslidAmsterdam moet stoppen met de extra financiële bijdrage aan gemeenteraadsleden. Die extra bijdrage - bovenop de normale raadsvergoeding - kunnen raadsleden nu gebruiken voor een pensioen- of arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Maar dat is helemaal niet nodig, stelt SP-raadslid Nicole Temmink.
13/02 10u15  Grootste stijging consumentenprijzen sinds 2013De verhoging van het lage btw-tarief heeft de prijzen van voeding, boeken en openbaar vervoer hard doen stijgen. Consumenten betaalden in januari 2,2 procent meer dan een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat hier om de grootste prijsstijging na september 2013.
13/02 10u15  Eva Jinek: Borsten zijn geweldig om te hebben, totdat ik een baby kreegVolgens Eva Jinek (40) zijn borsten geweldig om te hebben, maar is borstvoeding geven een heel ander verhaal. De presentatrice kwam er vlak na de geboorte van haar zoon Pax achter dat het romantische beeld van een blozende baby aan de borst, te hoog was ingezet.
13/02 10u00  Zijn kalifaat is weg, maar waar is IS-leider Al-Baghdadi gebleven?Het laatste bolwerk van IS in Syrië is bijna veroverd. De grote vraag is: waar is de leider van het kalifaat gebleven? Abu Bakr al-Baghdadi, de meest gezochte man ter wereld, doet er alles aan om onder de radar te blijven.
13/02 10u00  ‘Bel hulpdienst bij verward persoon op spoor’ProRail roept mensen op om via 112 de hulpdiensten in te schakelen als ze een verward persoon op of bij het spoor zien. Volgens de spoorbeheerder blijkt uit camerabeelden dat omstanders vaak niets doen als iemand zich verward gedraagt in de buurt van het spoor.
13/02 10u00  Zeker veertien doden bij bijeenkomst Nigeriaanse presidentZeker veertien mensen zijn in Nigeria omgekomen doordat ze in de verdrukking zijn geraakt bij een verkiezingsbijeenkomst van president Muhammadu Buhari. Het incident was aan het einde van de bijeenkomst van Buhari's partij APC in de havenstad Port Harcourt in het zuiden van het land.
13/02 10u00  Nieuwe piek in negen weken durende griepepidemieHet aantal grieppatiënten is vorige week plotseling toegenomen, na weken van dalingen. Volgens gezondheidsinstituut Nivel gingen er 96 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. De week daarvoor waren het er maar 59.
13/02 10u00  Jennifer Lopez gaat weer toeren door VSDe Amerikaanse zangeres en actrice Jennifer Lopez gaat deze zomer een toer maken in de Verenigde Staten. Lopez maakte haar plannen bekend in de talkshow van Ellen DeGeneres.
13/02 10u00  Voor het eerst in ruim 100 jaar: zeldzame zwarte luipaard gespotIn Kenia is een zeer zeldzame zwarte luipaard gespot. Dat blijkt uit een recente publicatie in het African Journal of Ecology. Het beest heeft de opvallend donkere tooi te danken aan een zeldzame aandoening genaamd melanisme. Het is de eerste officiele waarneming van het illustere beest sinds 1909.
13/02 09u30  Feestje na het werk kan marketingbureau duur komen te staanEen feestje in het kantoor van marketingbureau Streetwise Fundraising aan de Stationsstraat in Apeldoorn kan het bedrijf duur komen te staan. De gemeente Apeldoorn heeft het bedrijf twee boetes van elk duizend euro opgelegd voor de overtreding van de drank en horecawet. Het bedrijf tekende bezwaar aan. De onafhankelijke bezwarencommissie van Apeldoorn buigt zich nu over de vraag of de verbeurd verklaarde boetes terecht zijn.
13/02 09u30  HAN helpt iedereen die alsnog de verpleging in wilNIJMEGEN - Project ‘Carrièreswitch hbo-v’ heet het initiatief waarmee de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) mensen gaat helpen die alsnog de verpleging in willen. Wie deeltijd Verpleegkunde wil gaan studeren, moet zelf voor een leerwerkplek zorgen. Dat blijkt vaak erg lastig, zegt projectleider Femke Donderwinkel.
13/02 09u15  Meerdere schuren in brand in Oudkarspel, woningen ontruimdMeerdere woningen zijn vanochtend ontruimd vanwege een brand in verschillende schuren in het Noord-Hollandse Oudkarspel. Volgens de brandweer is sprake van dikke zwarte rook, die ook over een camping trekt.
13/02 09u15  Feestje na het werk kan Apeldoorns marketingbureau duur komen te staanEen feestje in het kantoor van marketingbureau Streetwise Fundraising aan de Stationsstraat in Apeldoorn kan het bedrijf duur komen te staan. De gemeente Apeldoorn heeft het bedrijf twee boetes van elk duizend euro opgelegd voor de overtreding van de drank en horecawet. Het bedrijf tekende bezwaar aan. De onafhankelijke bezwarencommissie van Apeldoorn buigt zich nu over de vraag of de verbeurd verklaarde boetes terecht zijn.
13/02 09u15  Bejaarde vrouw dwaalt rond en weet adres niet meer: politie Barneveld reddende engelBARNEVELD - Het heeft de politie gisteren veel tijd én heel wat bakjes koffie gekost om het woonadres van verdwaalde vrouw uit Barneveld te achterhalen.
13/02 09u15  Meghan straalt in maagdelijk wit op gala in LondenPrins Harry en zijn hoogzwangere echtgenote Meghan woonden gisteravond een gala bij. De hoogzwangere hertogin van Sussex straalde en was geheel in het wit gekleed. Ze droeg een crèmekleurige jurk met colkraag van Calvin Klein en een jas van Amanda Wakeley.
13/02 09u00  Britten hamsteren met oog op harde brexitBlikvoedsel, gedroogd fruit, vlees in de vriezer en zaden om groenten te verbouwen: een groep Britten bereidt zich voor op voedseltekorten mochten de brexitonderhandelingen klappen en het Verenigd Koninkrijk op 29 maart zonder deal uit de EU stapt.
13/02 09u00  We zitten gevangen in een VAR-dwangbuisColumnist Sjoerd Mossou was lange tijd voorstander van de VAR, maar de lol is er inmiddels wel af bij hem. ‘We moeten geduld hebben, zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond steeds. Maar hoe lang?’
13/02 09u00  Alsnog aangifte over lek kandidaten nieuwe Gelderse commissarisARNHEM - De provincie Gelderland doet aangifte van het lekken van de kandidaten voor de functie van nieuwe Commissaris van de Koning. Eerder uitgebreid feitenonderzoek door de provincie zelf heeft namelijk niets opgeleverd.
13/02 09u00  Flitsmeister waarschuwt nu ook voor gevaarlijke overwegenDe 1,4 miljoen gebruikers van de app van Flitsmeister krijgen vanaf vandaag een melding als ze in de buurt komen van een gevaarlijke overweg. Met deze samenwerking willen spoorbeheerder ProRail en Flitsmeister de verkeersveiligheid bij de spoorwegovergangen verbeteren.
13/02 08u45  Decennialang zocht Amy naar haar vermiste zoontje. Nu is ze zelf opgepaktAmy Elizabeth Fleming beleefde in 1986 de ergste nachtmerrie die een ouder kan overkomen. Haar zoontje Yo verdween spoorloos op een vlooienmarkt in Las Vegas, maar ze gaf de hoop nooit op om hem levend terug te vinden. Meer dan dertig jaar later krijgt de zaak een verbijsterende ontknoping. Fleming is aangeklaagd op verdenking van de moord op haar zoon.
13/02 08u30  Zeer zeldzame zwarte luipaard gespotIn Kenia is een zeer zeldzame zwarte luipaard gespot. Dat blijkt uit een recente publicatie in het African Journal of Ecology. Het beest heeft de opvallend donkere tooi te danken aan een zeldzame aandoening genaamd melanisme. Het is de eerste officiele waarneming van het illustere beest sinds 1909.
13/02 08u30  Bijna driehonderd auto's verdwenen na internationale top in Papoea-Nieuw-GuineaDe politie van Papoea-Nieuw-Guinea zoekt nog bijna driehonderd auto’s die verdwenen rond de top van de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) vorig jaar november. De auto’s waren speciaal voor de internationale bijeenkomst aangekocht.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Poolse premier annuleert bezoek aan Israël na opmerking Netanyahu18/02 02u45 - Gelderlander: De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft zijn aanstaande bezoek aan Israël afgezegd. De annulering komt er kort na een opmerking van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die land had beschuldigd van nazicollaboratie.
20x Vandaal vernielt wassen museumbeeld van P. Diddy18/02 02u30 - Gelderlander: Een onbekende man heeft in New York het wassen beeld van rapper P. Diddy - echte naam Sean Combs - in het museum Madame Tussauds expres laten omvallen.
15x Drie mensen gezocht na schietpartij Heerlen18/02 01u00 - Gelderlander: De politie is op zoek naar drie mensen na een schietpartij in het Limburgse Heerlen. Er is een Burgernet-actie opgezet om twee mannen en een vrouw te vinden. Een van de mannen draagt een opvallende witte broek met rode bies.
14x Middelbare scholen in krimpgebieden dreigen te verdwijnen18/02 03u30 - Gelderlander: Op zeker tien plekken buiten de randstad, onder meer in het noorden, oosten, Limburg en Zeeland, dreigen de laatste middelbare scholen in een regio te verdwijnen. Oorzaak is het krimpend aantal leerlingen. Koepelorganisatie VO-raad slaat alarm: als er nu niets gebeurt, moeten leerlingen straks meer dan twintig kilometer reizen.
11x Politieke partijen Australië gehackt door 'ander land'18/02 04u00 - Gelderlander: De grootste Australische politieke partijen zijn gehackt door een ander land. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison bekendgemaakt.
7x Grote brand in bedrijfspand Beesd: ontploffingen gehoord17/02 23u45 - Gelderlander: BEESD - In een bedrijfspand aan de Ridderslag in Beesd woedt een zeer grote brand. De brand werd om 22.40 uur gemeld. De brandweer is aanwezig en er is opgeschaald.
7x Grote brand in bedrijfspand Beesd17/02 23u30 - Gelderlander: BEESD - In een bedrijfspand aan de Ridderslag in Beesd woedt een zeer grote brand. De brand werd om 22.40 uur gemeld. De brandweer is aanwezig en er is opgeschaald.
6x Verkleden als cowboys en indianen tijdens carnaval heeft niets met racisme te maken17/02 23u15 - Gelderlander: De eigenaar van feest- en carnavalswinkel FeestXpert, Bert Felling (63), in Nijmegen deelt zaterdag 23 februari gratis indianenpakken uit aan kinderen. Als ludieke actie tegen ‘het doorgeslagen racismedebat’.
4x Beroemde Servische volkszanger doodgereden op Duitse snelweg17/02 23u00 - Gelderlander: Saban Saulic, een beroemde Servische volkszanger, is omgekomen bij een ongeluk in Duitsland. Hij werd doodgereden door een dronken 34-jarige Duitser zonder rijbewijs. Saulic was onderweg naar het vliegveld, nadat hij een concert had gegeven.
4x Luizenmoeder-acteur Ebbinge boos op RTL na geruchten: ‘totale bullshit’17/02 23u00 - Gelderlander: Diederik Ebbinge, bekend als directeur Anton in De Luizenmoeder, noemt de beweringen van RTL Boulevard over zijn vertrek bij de populaire serie 'totale bullshit'. Dat meldt de acteur op zijn Twitter in een inmiddels verwijderde tweet.

Statistieken

Artikels:
31417
Gelezen:
10187
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven