maandag 24 september 2018, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
24/09 17u45  Acht politiemensen krijgen straf in kaartjesrel De politie heeft acht medewerkers disciplinaire maatregelen opgelegd, omdat zij voetbal- en concertkaarten aannamen van een eerder dit jaar ontslagen politiecommissaris Ad Smit uit Amsterdam. De maatregelen vormen de uitkomst van een disciplinair tegen Smit.
24/09 17u45  'Fonds past bij hoe Frederique en Robert-Jan in het leven stonden' Ruim vier jaar na de ramp met vlucht MH17 heeft Evert van Zijtveld in naam van zijn omgekomen kinderen Frederique (19) en Robert-Jan (18) een goede doelenfonds opgericht. Hij helpt kwetsbare kinderen die nog wél een toekomst hebben.
24/09 17u30  Merkel niet bij staatsbanket voor Erdogan De Duitse bondskanselier Angela Merkel gaat niet naar het staatsbanket dat de Duitse president Steinmeier zijn Turkse ambtgenoot Erdogan aanbiedt.
24/09 17u30  Vaten met 2000 liter chemisch drugsafval gevonden in Echteld ECHTELD - In de uiterwaarden bij Echteld zijn vanmiddag tien vaten met drugsafval gevonden. Het betreft zo'n 2000 liter aan chemische vloeistof, zo meldt wijkagent Gerrit Langerak op Twitter.
24/09 17u15  'Plaaggeest' Donald Trump neemt ontslag Rod Rosenstein, de Amerikaanse onderminister van Justitie, neemt ontslag. De doorgaans goed geïnformeerde Amerikaanse nieuwswebsite Axios meldt dit op basis van bronnen op het ministerie.
24/09 17u15  Top 40 verhuist van 538 naar Qmusic De Nederlandse Top 40 is vanaf januari te horen bij Qmusic. Dat laat de radiozender weten aan deze site. Radio 538, dat de iconische hitlijst momenteel uitzendt, begint na 25 jaar met een eigen lijst.
24/09 17u15  21 jaar cel voor man die zijn vriendin verkrachtte, vernederde en neerstak Een 51-jarige man uit het Brabantse Steenbergen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 jaar. In september vorig jaar verkrachtte en vernederde de man zijn toenmalige vriendin en probeerde haar daarna meerdere malen neer te steken.
24/09 17u00  WHO: Kloof tussen drinkers en niet-drinkers gegroeid De kloof tussen mensen die veel alcohol nuttigen en mensen die niet of weinig alcohol drinken in Nederland groeit. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die de wereldwijde consumptie van alcoholhoudende drank per land onderzocht.
24/09 16u45  Directeur veiligheidsregio Gelderland plots weg De directeur van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG), Aart Schoenmaker, is per direct gestopt. Volgens burgemeester John Berends van Apeldoorn, die de veiligheidsregio aanstuurt, is Schoenmaker niet ontslagen, maar vertrekt hij in goed overleg.
24/09 16u45  Blokhuis zet oorlog tegen roken voort bij VN Staatssecretaris Paul Blokhuis (Preventie), die begin dit jaar de oorlog verklaarde aan het roken, zet zijn strijd deze week voort bij de Verenigde Naties.
24/09 16u30  Voorzitter Studentenvakbond stapt op na conflict: ‘Ze hebben me eruit gewerkt’ De voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Geertje Hulzebos, is opgestapt. Ze had al weken een conflict met de rest van het bestuur. Hulzebos (25) was eind juni begonnen. Vicevoorzitter Carline van Breugel neemt de taken van Hulzebos voorlopig waar.
24/09 16u30  Politie kampt nog met veel vragen over Nijmeegse schietpartij NIJMEGEN - Vijf politiemensen houden zich bezig met het onderzoek naar de schietpartij in de Nijmeegse woonwijk Heseveld, afgelopen vrijdagmiddag. Het incident stelt de politie voor één groot raadsel. ,,Het is een zeer gevaarlijke situatie geweest en we hebben geluk gehad dat er geen doden of gewonden zijn gevallen'', aldus een politiewoordvoerder.
24/09 16u15  Geld voor Q-koortsslachtoffers en nabestaanden gelijk verdeeld DEN HAAG - Q-koortsslachtoffers en nabestaanden krijgen allemaal hetzelfde geldbedrag uit Den Haag. Een totaalbedrag van 14,5 miljoen euro wordt verdeeld onder iedereen die zich de komende maanden aanmeldt.
24/09 16u15  Wettelijk recht op voldoende beenruimte voor Amerikaanse vliegpassagier Het moet afgelopen zijn met de krimpende stoelruimte in vliegtuigen. Het Amerikaanse Congres wil een wettelijk minimum voor zowel beenruimte als stoelbreedte instellen.
24/09 16u00  Programma eerste ronde KNVB-beker Deze week begint het toernooi om de KNVB-beker weer. Na een aantal voorrondes gaan vandaag 64 clubs van start met de eerste ronde, waarin ook alle clubs uit het betaalde voetbal instromen. Dit is het volledige programma voor dinsdag, woensdag en donderdag.
Laatste update: vandaag om 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/09 22u15  Ruim 12,6 miljoen Amerikanen zien GlennisDe finale van America's Got Talent, met daarin Glennis Grace, is gisteravond bekeken door ruim 12,6 miljoen Amerikanen. Het was daarmee de minst bekeken finale sinds 2015, toen er 'slechts' 9,5 miljoen naar de uitslag van de show keken.
20/09 22u15  Gwenda gaat Expeditie Robinson niet winnenWie wint welke proef, lijdt het meeste honger of smeedt de gemeenste plannetjes om anderen weg te stemmen? Verslaggever Dennis Jansen kijkt in de rubriek Expeditie Jansen wekelijks in vier thema's terug op Expeditie Robinson.
20/09 22u00  Instinctief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'ARNHEM - Baf! Baf! De twee knallen zijn oorverdovend. Bloed golft over haar gezicht. Haar hoofd barst van de pijn. Ze kan nog denken. Ze is er nog. Geke ligt dood naast haar op bed. Instinctief acteert Eline de dood. De man met pistool pakt Geke's slavenarmband en loopt de slaapkamer uit. Ze moet hulp halen. Op het nachtkastje staat een telefoon. Eline pakt de hoorn, draait de schijf. Op de trap klinken voetstappen. 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis.'
20/09 22u00  Voetbalclubs Heelsum vinden oplossing voor konijnenplaag: 24 robotmaaiersHEELSUM - De voetbalclubs op het Wilhelmina Sportpark in Heelsum lijken eindelijk een antwoord te hebben gevonden op de al jaren durende konijnenplaag.
20/09 22u00  Vrees voor honderden doden bij ramp met veerboot in TanzaniaHonderden mensen worden vermist nadat een veerboot is gekapseisd op het Victoriameer in het noorden van Tanzania. Ruim veertig doden zijn al geborgen.
20/09 21u45  Vrees voor honderden doden bij ramp met veerboot in AfrikaHonderden mensen worden vermist nadat een veerboot is gekapseisd op het Victoriameer in het noorden van Tanzania. Ruim veertig doden zijn al geborgen.
20/09 21u30  Vrees voor veel doden bij bootramp op grootste meer van AfrikaVele tientallen mensen worden vermist nadat een veerboot is gekapseisd op het Victoriameer in het noorden van Tanzania. Ruim veertig doden zijn al geborgen.
20/09 21u30  'Angelina Jolie en Brad Pitt ontmoeten elkaar in geheim'Brad Pitt en Angelina Jolie zijn vandaag precies twee jaar geleden uit elkaar gegaan, maar hun scheiding is officieel nog steeds niet rond. Om te zorgen dat de boel wordt vlotgetrokken, zouden de twee acteurs in het diepste geheim met elkaar afspreken.
20/09 21u30  Wereldwijde afvalberg dreigt ruim te verdubbelenDe afvalberg is wereldwijd sterk aan het groeien. Wanneer we niet ingrijpen zal de hoeveelheid afval die we produceren in 2050 met zo'n zeventig procent zijn toegenomen. Daarvoor waarschuwt de Wereldbank in haar nieuwe verslag 'What a waste'.
20/09 21u15  Man gewond na elektrocutie bij plaatsing zonnepanelenNIJMEGEN - Een man is donderdagavond gewond geraakt doordat hij een flinke schok kreeg bij het aansluiten van zonnepanelen op een woning aan de Van Bronckhorstdreef in Nijmegen. Dat werk ging om onbekende reden mis.
20/09 21u15  Hartverwarmend: Oss knuffelt brandweerlieden op rampplekZeven brandweerlieden die hulp verleenden na het tragische ongeval bij de spoorwegovergang in Oss, zijn donderdagavond op diezelfde plek geknuffeld door Ossenaren die daar het drama herdachten.
20/09 21u00  Radar waarschuwt: stuur verificatiecodes WhatsApp niet doorKrijg je van een contactpersoon op WhatsApp een berichtje met de vraag of je een verificatiecode voor de chatapp wil doorsturen? Doe het niet, waarschuwt Radar. Cybercriminelen proberen zo toegang te krijgen tot je WhatsApp.
20/09 21u00  Nelleke Noordervliet wint oeuvreprijsSchrijfster Nelleke Noordervliet heeft voor haar hele oeuvre de jaarlijkse Constantijn Huygens-prijs toegekend gekregen. Dat is zojuist bekend gemaakt op Radio 1.
20/09 20u45  Man zwaargewond na elektrocutie bij werk in de meterkastNIJMEGEN - Een man is donderdagavond gewond geraakt doordat hij werd geëlektrocuteerd bij werk in de meterkast van een woning aan de Van Bronckhorstdreef in Nijmegen. Dat werk ging om onbekende reden mis.
20/09 20u45  'Meghan vindt geen aansluiting bij Harry's vrienden'Het botert helemaal niet tussen Meghan Markle (37) en de vrienden van haar man Harry (34). Ook al heeft ze die meerdere keren ontmoet. Dat is ten minste was Lady Colin Campbell (69) beweert.
20/09 20u30  ‘Politieagenten in zaak Ivana lijken wel dorpsveldwachters'De Maleisische politieagente die aanvankelijk het onderzoek naar de dood van Ivana Smit leidde heeft ‘geen idee’ waarom ze de kleding en persoonlijke spullen niet liet testen op dna. ,,Het lijken wel dorpsveldwachters,’’ zucht advocaat Diekstra.
20/09 20u30  Nelleke Noordervliet wint oevreprijsSchrijfster Nelleke Noordervliet heeft voor haar hele oeuvre de jaarlijkse Constantijn Huygens-prijs toegekend gekregen. Dat is zojuist bekend gemaakt op Radio 1.
20/09 20u30  Twee vrouwen verdrinken in nasleep van orkaan achterin politiebusTwee vrouwen zijn verdronken nadat een politiebusje waarin ze werden vervoerd onder water kwam te staan. De weg in Nichols, South Carolina, overstroomde in de nasleep van orkaan Florence. De vrouwen konden niet op tijd worden bevrijd.
20/09 20u30  Maisy Peters: 'Ik vermijd nog steeds de bepaalde plekken'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Maisy Peters, 24 jaar, uit Arnhem.
20/09 20u15  Inwoners Oss massaal bij rampplek: 'Geef je kinderen een dikke knuffel'Inwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond massaal bij station Oss West. Op de plaats waar in de ochtend het tragische ongeval gebeurde ligt inmiddels een zee van bloemen en knuffels.
20/09 19u45  Belangenvereniging ouders: niet te snel oordelen over veiligheid StintVoor het vervoeren van jonge kinderen is de Stint een veilig vervoermiddel. De snelheid van de elektrische bolderkar is laag, de bediening is simpel en doordat de bestuurder staat, heeft die goed zicht op de weg. Fietsen en lopen met een groep kinderen is gevaarlijker dan gebruikmaken van een Stint. Dat zegt Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang.
20/09 19u45  Glennis blij dat ze weer even naar huis kanGlennis Grace is blij dat ze na het circus rond America's Got Talent weer even naar huis kan. ,,Weer heel even het normale leven in', zei de zangeres. ,,Ik hou heel erg van dit, maar ik hou toch ook wel van het normale Nederlandse leven.'
20/09 19u45  Inwoners Oss massaal naar rampplek: bloemenzee groeitInwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond massaal bij station Oss West. Op de plaats waar in de ochtend het tragische ongeval gebeurde ligt inmiddels een zee van bloemen en knuffels.
20/09 19u30  Inwoners Oss komen massaal naar rampplek: bloemenzee groeitInwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond massaal bij station Oss West. Op de plaats waar in de ochtend het tragische ongeval gebeurde is een heuse bloemenzee gecreëerd.
20/09 19u30  Angela gaat voor babybilletjes en Kim-Lian snackt een handje insectenKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/09 19u15  Inwoners Oss komen massaal samen bij rampplek: bloemenzee groeitInwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond massaal bij station Oss West. Op de plaats waar in de ochtend het tragische ongeval gebeurde is een heuse bloemenzee gecreëerd.
20/09 19u15  Dirigent Pieter Jan Leusink beschuldigd van grensoverschrijdend gedragDirigent Pieter Jan Leusink wordt vanavond in een uitzending van Brandpunt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Vier vrouwen beschuldigen hem van machtsmisbruik en verregaand seksueel grensoverschrijdend gedrag.
20/09 19u15  Op naar Cuba voor rum, rumba en ritmeCruisen vanuit de Verenigde Staten naar Cuba was tientallen jaren onmogelijk. Nu het weer kan, dompelen Amerikanen zich grif onder in die ‘compleet andere wereld’ van hun buren.
20/09 19u15  Daniëlle van Dijk: 'Op de binnenkant van de wc-deur stond 'kanker Daniëlle'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Daniëlle van Dijk, 21 jaar, uit Deil.
20/09 19u00  Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoordverdachtenARNHEM - Verdachten uren en uren tot na middernacht verhoren. Hen zwaar onder druk zetten, intimideren om te bekennen. Hen informatie in de mond leggen die alleen de moordenaar kan weten. Hen lagere straffen beloven of juist hogere als ze wel of niet meewerken. Kwartetten met foto’s van mogelijke verdachten. Proces-verbalen die de gefilmde verhoren slordig of mogelijk zelfs bewust foutief weergeven.
20/09 19u00  Zwaar getroffen kinderdagverblijf Okido vrijdag geslotenKinderdagverblijf Okido gaat vrijdag niet open. Vijf kinderen en een medewerkster waren donderdag betrokken bij het dodelijke ongeval op het spoor in Oss.
20/09 18u30  Jane Fonda niet trots op haar faceliftDe 80-jarige Jane Fonda ziet er prachtig uit, maar dat is niet alleen een kwestie van goede genen. ,,Ik ben blij dat ik er goed uitzie voor mijn leeftijd, maar dat komt door plastische chirurgie'', geeft de Oscarwinnende actrice toe. Maar ze is er niet trots op.
20/09 18u30  Nieuw overleg over MH17 in New YorkDe buitenlandministers van de landen die in het Joint Investigation Team (JIT) onderzoek doen naar het neerhalen van toestel MH17, komen volgende week dinsdag bijeen in New York. Ze overleggen in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.
20/09 18u30  Jarno van de Waal: 'Ik werk nu met dieren, die hebben geen oordeel'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Jarno van de Waal (20) uit Nijmegen.
20/09 18u15  Helena Bonham-Carter naar paragnost voor rol The CrownHelena Bonham-Carter heeft een paragnost bezocht om in contact te komen met de in 2002 overleden Britse prinses Margaret. Dat deed ze om haar zo goed mogelijk in te leven voor haar rol in de Netflix-serie The Crown.
20/09 18u00  Angela gaat voor babybilletjes en Bridget grijpt een geweerKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/09 18u00  Twee jaar cel geëist tegen aanstichter 'Project X Enschede'Tegen een 29-jarige man uit Enschede is twee jaar cel geëist vanwege onder meer het organiseren van een Project X-feest. De officier van justitie acht opruiing en identiteitsfraude bewezen.
20/09 18u00  Nog zes weken om brexit-chaos te voorkomenDe Europese Unie is niet van plan concessies te doen aan de Britten over de toekomstige handelsbetrekkingen na de brexit. Nu de deadline nadert, neemt de nervositeit toe.
20/09 17u45  Zoektocht: wie zijn deze uitzinnige Doe Maar-fans?Ze zingen, ze schreeuwen, ze gaan helemaal in de muziek op maar... wie zijn ze eigenlijk? Voor een verhaal waarin we aandacht besteden aan het 40-jarig bestaan van de legendarische Nederlandse popband Doe Maar zijn wij op zoek naar de meiden op deze bijzondere foto. De foto is mogelijk in 1983 in de Frieslandhallen in Leeuwarden gemaakt.
20/09 17u45  Sunweb heeft interesse in Lars BoomIn zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg heeft Lars Boom onder meer gesproken met Sunweb. De 32-jarige renner vertrekt na dit seizoen bij Lotto-Jumbo.
20/09 17u30  Prijzengeld WK vrouwen omhoogOm het verschil aan inkomsten met de mannen enigszins gelijk te trekken gaat wereldvoetbalbond FIFA het prijzengeld voor het WK vrouwen, volgend jaar in Frankrijk, 'flink omhoog' schroeven. Bij het WK 2015 mochten de 24 vrouwenteams 15 miljoen dollar (12,7 miljoen euro) verdelen. Bij het WK 2022 kunnen de 32 mannenteams rekenen op een prijzengeld van 440 miljoen dollar (374,4 miljoen euro).
20/09 17u30  Even zitten in Venetië? Maximaal 500 euro boeteIn de strijd tegen het ‘lompe’ toerisme werkt Venetië aan een drastische maatregel: een zit- en ligverbod op straat. Het idee komt uit de koker van burgemeester Luigi Brugnaro. Bij invoering zouden overtreders een boete van 50 tot 500 euro kunnen krijgen.
20/09 17u30  Brech had ook kinderporno in bezit en moet 90 dagen langer in celJos Brech blijft negentig dagen langer vast zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Maastricht besloten. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, en hij had ook kinderporno in bezit.
20/09 17u15  Franse politie onderschept voor 8 ton aan EiffeltorentjesDe Franse politie heeft een bende opgerold die op grote schaal miniatuur Eiffeltorentjes invoerde die door illegalen aan toeristen worden verkocht. De straatwaarde van de souvernirs wordt geschat op zo'n acht ton.
20/09 17u15  Lobato wint Coppa SabatiniJuan José Lobato heeft de Coppa Sabatini op zijn naam geschreven. De Spaanse wielrenner bleef na 201 kilometer in het Italiaanse Peccioli de sprinters net voor. De Italiaan Sonny Colbrelli eindigde als tweede, vlak voor zijn landgenoot Gianni Moscon.
20/09 17u15  Arjan Witte: 'Ik heb de grootste pester te grazen genomen'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Arjan Witte, 56 jaar, uit Duiven.
20/09 17u15  'Advocaat legt niet uit hoe Brechs dna op kleding van Nicky is gekomen'De familie van Nicky Verstappen wacht in spanning op de verklaring van Jos Brech. Ook na de uitspraken van zijn advocaat ligt er volgens Peter R. De Vries nog geen 'plausibele verklaring' voor het dna van de man dat werd aangetroffen op Nicky's kleding. ,,Ze volgen het in spanning en met argusogen.''
20/09 17u00  Vakbond: Geslaagde stakingsdag bij PostNLDoor een staking onder personeel van PostNL is vandaag in delen van het land post blijven liggen of later bezorgd. Vakbond FNV is tevreden met de actie: ,,We wilden PostNL niet platleggen, maar laten zien dat het ons serieus is door de bedrijfsvoering te ontregelen. En dat is gelukt.'
20/09 17u00  Venetië werkt aan zit- en ligverbod voor toeristenIn de strijd tegen het ‘lompe’ toerisme werkt Venetië aan een drastische maatregel: een zit- en ligverbod op straat. Het idee komt uit de koker van burgemeester Luigi Brugnaro. Bij invoering zouden overtreders een boete van 50 tot 500 euro kunnen krijgen.
20/09 17u00  KLM schrapt honderd vluchten om storm, code geel in bijna heel het landOmdat vrijdag stormachtig weer wordt verwacht, annuleert KLM uit voorzorg honderd retourvluchten. De KNMI heeft voor alle provincies uitgezonderd Limburg code geel afgegeven.
20/09 16u45  'Nicky's familie hoopt dat Brech openheid van zaken gaat geven'De familie van Nicky Verstappen wacht in spanning op de verklaring van Jos Brech. Ook na de uitspraken van zijn advocaat ligt er volgens Peter R. De Vries nog geen 'plausibele verklaring' voor het dna van de man dat werd aangetroffen op Nicky's kleding. ,,Ze volgen het in spanning en met argusogen.''
20/09 16u45  Duitse actiegroepen kondigen drie grote betogingen tegen racisme aanDiverse Duitse actiegroepen hebben aangekondigd drie grote betogingen tegen racisme en voor meer solidariteit te houden. De actievoerders rekenen op tienduizenden betogers op elk van de demonstraties die tussen eind september en half oktober moeten plaatsvinden in Hamburg, München en Berlijn.
20/09 16u30  Sylvie zet rechtszaak door: Schaam jullie!Sylvie Meis zet haar rechtszaak door tegen het Duitse ProSieben. Die zender gaf aan Sabia Engizek het podium om Sylvies borstkanker in twijfel te trekken.
20/09 16u30  Elektrische bolderkar in de ban na dodelijk ongeval in OssNIJMEGEN - Een groot aantal kinderdagverblijven stopt tijdelijk met het gebruik van elektrische bolderkarren van het merk Stint naar aanleiding van het dramatische ongeluk in Oss vanochtend. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven en raakte een kind en een begeleidster zwaargewond. Hoewel de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk is, willen veel organisaties voorlopig geen risico lopen met de karretjes.
20/09 16u30  Oss rouwt na spoordrama: bloemen en knuffels bij plaats ongevalOp steeds meer plekken in Oss hangt de vlag halfstok na het spoordrama van vanochtend. Bij de spoorwegovergang bij station Oss West groeit ondertussen de berg knuffels en bloemen voor de slachtoffers.
20/09 16u15  Catharina van der Velde: 'Ik werd heel agressief en onzeker'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenten we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Catharina van der Velde, 25 jaar, uit Aalten.
20/09 16u15  Merkel: EU wil Britten niet tegemoetkomen bij brexitDe Europese Unie (EU) is niet van plan concessies te doen aan de Britten over de toekomstige handelsbetrekkingen na de brexit. Dat zegt Angela Merkel.
20/09 16u00  TOP en Sparta spelen met rouwbanden na drama in OssVanwege het drama waarbij vanochtend vier kinderen om het leven kwamen, spelen TOP Oss en Sparta hun onderlinge duel morgenavond met rouwbanden.
20/09 16u00  Merkel: EU wil Britten niet tegemoet komen bij brexitDe Europese Unie (EU) is niet van plan concessies te doen aan de Britten over de toekomstige handelsbetrekkingen na de brexit. Dat zegt Angela Merkel.
20/09 15u45  Kabinet houdt flitspeiling voor zomer- of wintertijdHet kabinet gaat een flitspeiling onder Nederlanders houden over de vraag of de zomer- of de wintertijd de nieuwe standaardtijd moet worden. Ook wordt belangengroepen om hun mening gevraagd.
20/09 15u30  Kinderopvang KION stopt met inzet Stint na bakfietsdrama in OssNIJMEGEN - Kinderopvangorganisatie KION maakt voorlopig geen gebruik van de elektrische bakfietsen van het merk Stint. Directe aanleiding is het ongeluk donderdagochtend in Oss waarbij vier kinderen omkwamen en een kind en een begeleider zwaargewond raakten.
20/09 15u30  Studenten boos op ChristenUnie-leider SegersHet pleidooi van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers tegen schulden bij jongeren, is bij studenten in het verkeerde keelgat geschoten. De partij van Segers steunt in de coalitie immers het leenstelsel voor studenten.
20/09 15u15  Stints in de ban na dodelijk ongevalEen groot aantal kinderdagverblijven stopt tijdelijk met het gebruik van elektrische bolderkarren - Stints - naar aanleiding van het dramatische ongeluk in Oss donderdagochtend waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Hoewel de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk is, willen veel organisaties voorlopig geen risico lopen met de karretjes.
20/09 15u15  Marah Maud Dirks: 'Pesten schaadt je voor het leven'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Marah Maud Dirks, 24 jaar, uit Arnhem.
20/09 15u15  Man in Ede ontkomen, ondanks waarschuwingsschot politieEDE - De mogelijk gewapende man waar donderdag in Ede naar gezocht werd, is weggerend voor de politie. Na een waarschuwingsschot rende hij door. De politie denkt niet dat hij nog in de wijk Veldhuizen verblijft.
20/09 15u00  Vakantiehuisjes meer in trek door krappe woningmarktVakantiehuisjes profiteren van de schaarste op de woningmarkt. Door het tekort aan beschikbare en betaalbare woningen zoeken mensen vaker hun heil op recreatieparken. Dat maakt de huisjes ook voor beleggers interessant.
20/09 15u00  Verdriet bij bedrijf waar vader van gezin uit Oss werkt: 'Een nachtmerrie'Bij het bedrijf Schrijvers Technische Installaties in Oss is het dramatische spoorongeluk van vanochtend als een mokerslag aangekomen. Een medewerker die al jaren in dienst is van het bedrijf verloor twee kinderen door het ongeluk. Zijn oudste dochter ligt zwaargewond in het Radboudumc in Nijmegen.
20/09 14u45  Shockrockband KISS kondigt afscheidstournee aanNa 45 jaar in de muziekbusiness neemt KISS afscheid. De Amerikaanse shock- en hardrockband heeft aangekondigd ermee te stoppen en dat One Last, KISS End of The Road World Tour hun laatste tournee zal zijn.
20/09 14u45  Mysterieuze tweet over Serious Request: Arnhem op de kaart bij 3FMARNHEM - Krijgt Arnhem dit jaar het Glazen Huis? Wordt Serious Request misschien gehouden op meerdere locaties? Een landkaart met markeringen die radiostation NPO 3FM vanmiddag via social media heeft verspreid, roept bij veel mensen vragen op.
20/09 14u45  Gaby kliedert met blender en Chantal waarschuwt stoute BobbyKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/09 14u30  Zeven maanden cel voor kroongetuige Nabil B.Nabil B., kroongetuige in het onderzoek naar een reeks liquidaties in de onderwereld, is in hoger beroep wegens wapenbezit tot zeven maanden cel veroordeeld.
20/09 14u30  Emilia Clarke uit Game of Thrones laat drakentatoeage op pols zettenDe Britse actrice Emilia Clarke (31) heeft haar 'drakenkinderen' op haar rechterpols laten vereeuwigen. De ster, die de rol van drakenmoeder Daenerys Targaryen vertolkt in de HBO-hitserie Game of Thrones, liet op Instagram weten dat ze een nieuwe tatoeage heeft.
20/09 14u30  We moeten als de wiedeweerga Ria Bremer zien te klonenAngela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
20/09 14u30  Esther Hamoen: 'Ik haatte mezelf en kan nog steeds niet om mijzelf geven'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Esther Hamoen, 39 jaar, uit Barneveld.
20/09 14u30  Boete en werkstraf na leugens over dode sportpaardenDOETINCHEM/ARNHEM - Aangeven dat springlevende sportpaarden zijn gestorven om op die manier de verzekering voor het lapje te houden, komt een 34-jarige Doetinchemse paardenhandelaar duur te staan. De man moet van de rechtbank in Arnhem 100.000 euro terugbetalen aan zijn verzekeringsmaatschappij.
20/09 14u30  Na vijf jaar toch veroordeling na dodelijk ongeluk in RenswoudeRENSWOUDE De 37-jarige man uit Woudenberg die in 2013 een dodelijk auto ongeluk veroorzaakte in Renswoude, is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar.
20/09 14u00  FNV boos over robottreinen: 'Dit is onacceptabel'Vakbond FNV is boos over ophanden zijnde proeven met zelfrijdende treinen op de Betuwelijn. Spoormedewerkers zouden hiermee worden gepasseerd. ,,Dit is onacceptabel', zegt vakbondsbestuurder Henri Janssen.
20/09 13u45  Ibrahim C. schopte grensrechter dood en moet nu per direct het land uitIbrahim C., de 22-jarige Marokkaan die zes jaar geleden met vijf voetbalvrienden grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopte, moet het land uit. De bestuursrechter heeft zijn bezwaar tegen het intrekken van zijn verblijfsvergunning net afgewezen. Ook mag hij Nederland tien jaar niet meer. Ibrahim moet per direct het land uit.
20/09 13u45  NEC-aanvoerder Rens van Eijden mist duel met Helmond SportNIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier kan vrijdagavond tegen Helmond Sport geen beroep doen op aanvoerder Rens van Eijden. De verdediger verliet donderdag vroegtijdig de training vanwege een blessure.
20/09 13u30  Parachutist gewond bij proefsprong Ginkelse HeideEDE - Op de Ginkelse Heide in Ede is donderdagochtend een parachutist verkeerd terecht gekomen en gewond geraakt. Ook een tweede persoon raakte gewond.
20/09 13u30  Deed de kantinemedewerker bij Hollandia gif in de baas zijn koffie?NIJMEGEN - Het is een soort Cluedo, maar dan écht: wie zat er in de oorlogsjaren achter de vijf gifmoorden in de Hollandiafabriek? Historicus Henk Termeer denkt het te weten.
20/09 13u30  Politie staakt zoektocht in Ede naar man die mogelijk vuurwapen heeftEDE - De politie is in de wijk Veldhuizen in Ede gestopt met de zoektocht naar een man die een vrouw bedreigde en mogelijk rondloopt met een vuurwapen. De zoektocht is gestopt, maar het onderzoek gaat door.
20/09 13u15  Ook zij scoorden een onbedoelde wereldgoal, net als TagliaficoDe 3-0 van Nicolás Tagliafico namens Ajax tegen AEK Athene leek bij de eerste oogopslag een wereldgoal. Maar, zo gaf de Argentijn daarna ruiterlijk toe: het was zijn bedoeling een voorzet te geven. Hij schaart zich daarmee in een leuk rijtje.
20/09 13u15  Lisa: 'Ik was anders en hoorde nergens bij'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Lisa*, 26 jaar, uit Varsseveld.
20/09 13u15  Politie zoekt in Ede naar man die mogelijk vuurwapen heeftEDE - De politie is in Ede op zoek naar een man die mogelijk een vuurwapen heeft. Bij de zoektocht werd onder meer een politiehelikopter ingezet.
20/09 13u00  Machinisten Arriva: Reiziger Maaslijn staat in z'n hemdTreinreizigers op de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen worden door Arriva slecht behandeld. Dat schrijven de machinisten van die lijn in een brandbrief aan de directie van het bedrijf.
20/09 12u45  Terpstra met Quick-Step in ploegentijdrit WKNiki Terpstra komt met zijn Belgische wielerformatie Quick-Step Floors uit in de ploegentijdrit voor merkenteams komende zondag bij de WK in Innsbruck.
20/09 12u30  Politieheli zoekt in Ede naar man die mogelijk vuurwapen heeftEDE - De politie is in Ede op zoek naar een man die mogelijk een vuurwapen heeft. Bij de zoektocht wordt onder meer een politiehelikopter ingezet.
20/09 12u30  Advocaat: rechtbank moet Jos Brech vrijlatenAdvocaat Gerald Roethof van Jos B. gaat de rechtbank in Maastricht vragen om zijn cliënt vrij te laten. Dat meldt L1. Op de vraag of hij de vrijlating van zijn cliënt vraagt, antwoordt Roethof: 'Nog veel meer dan dat.' Wat hij precies nog meer gaat vragen, wil de advocaat niet zeggen. 'Ik ga mijn verhaal eerst bij de rechtbank doen. Ik ga in elk geval zeggen dat justitie geen zaak heeft.'
20/09 12u15  Dawn Cox: 'Tijdens gym werd er een touw om mijn keel vastgemaakt'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Dawn Cox, 17 jaar, uit Arnhem.
20/09 12u15  Jan Smit: Oorlogsboeken intrigeren meWekelijks worden we bedolven onder de nieuwe films, boeken, muziek, festivals, dvd’s en games. Tijd om het kaf van het koren te scheiden. Met deze week: Jan Smit, die vandaag zijn album Met Andere Woorden uitbrengt, met twaalf voor hem gecomponeerde liedjes van onder anderen Barry Hay, Racoon, Edwin Evers en Frank Boeijen.
20/09 12u00  ProRail: de beste overweg is géén overwegHet leeuwendeel van de spoorwegovergangen in Nederland is bewaakt op dezelfde wijze als de overgang in Oss, waar vanochtend het tragische ongeval plaatsvond. Dat blijkt uit cijfers van ProRail. Maar de spoorbeheerder vindt: de beste overweg is géén overweg.
20/09 12u00  Oeps! Cathay Pacific vergeet een letter op vliegtuigDe Aziatische luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific heeft een gigantische blunder gemaakt met een toestel waarop de naam van het bedrijf verkeerd is gespeld. In plaats van Cathay Pacific staat er Cathay Paciic op de romp.
20/09 11u45  Dief steelt pinpassen en plundert personeelspot supermarkt TerborgTERBORG - Eén of meerdere pinpasrovers hebben minstens honderden euro's gestolen van het personeel van supermarkt Plus in Terborg. De personeelspot is geplunderd en bovendien zijn verschillende pinpassen van de personeelsvereniging meegenomen uit de kantine van de winkel.
20/09 11u30  Chantal waarschuwt stoute Bobby en trotse Gordon spot zichzelfKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/09 11u30  Brussel tegen Facebook: 'Ons geduld raakt op'Als Facebook voor het einde van het jaar niet transparanter is over wat het doet met de gegevens van zijn gebruikers, kan het zware sancties tegemoetzien. Het geduld van de Europese Commissie raakt op.
20/09 11u30  Regisseur gevonden voor nieuwe Bond-filmCary Joji Fukunaga gaat de 25e James Bond-film regisseren. Dat maakten producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli en mogelijke hoofdrolspeler Daniel Craig vandaag bekend via Twitter.
20/09 11u15  Rechtbank beslist vandaag over voorarrest Jos BrechDe raadkamer van de rechtbank in Maastricht beslist vandaag of Jos Brech langer in voorarrest moet blijven. Zijn voorlopige hechtenis kan met maximaal negentig dagen worden verlengd. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998.
20/09 11u15  De tovenaar is terug bij ExcelsiorMounir El Hamdaoui keert terug op het oude nest. De 34-jarige aanvaller tekent voor het einde van het seizoen bij Excelsior, waar hij zijn carrière als profvoetballer begon.
20/09 11u15  Rowan Atkinson leeft zich uit in Bond-parodieHet AD brengt elke donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: de komedie Doris, de sciencefiction KIN, de actiekomedie Johnny English strikes again en de documentaire Living the Light.
20/09 11u15  Floor Aalbers: 'Ik heb jarenlang gedacht dat het mijn schuld was'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Floor Aalbers, 39 jaar, uit Wijchen.
20/09 11u15  Dierenarts redt vijf eekhoorns die met staarten in de knoop raaktenNatuurbeschermers in de Amerikaanse staat Wisconsin hebben het leven gered van vijf piepjonge eekhoorns die met hun pluimstaarten in elkaar verstrikt waren geraakt. Een dierenarts was bijna een half uur bezig om de ten dode opgeschreven knaagdieren uit hun benarde positie te bevrijden.
20/09 11u15  Bewindslieden geschokt door tragisch ongeval OssBewindslieden hebben geschokt gereageerd op de dood van vier kinderen bij het ongeluk met een bakfiets en trein in Oss.
20/09 11u00  Elektrische bakfiets populair vervoersmiddel kinderdagverblijvenDe vier kinderen die vanochtend omkwamen bij een dramatisch ongeluk op een spoorwegovergang in Oss, werden vervoerd in een elektrische bolderkar. Deze karretjes, waarbij een pedagogisch medewerker stuurt, zijn in opmars bij kinderdagverblijven. Er rijden er momenteel zo'n 3000 rond in Nederland.
20/09 10u45  'Trump opperde muur in Sahara tegen migranten'De Amerikaanse president Donald Trump heeft geopperd migranten tegen te houden door een muur te bouwen in de Sahara.
20/09 10u45  'Bedrijven moeten hebzuchtig personeel weren'Bedrijven moeten nieuw personeel voortaan screenen op hebzucht. Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.
20/09 10u45  FIFA-ranking: Oranje stabiel, Frankrijk en België samen aan kopBelgië is de nieuwe koploper van de wereldranking van de FIFA, maar dat is met het kleinst mogelijke verschil. Het Nederlands elftal blijft ondertussen staan op plaats 17.
20/09 10u45  Grote verslagenheid bij kinderopvang na bakfietsongeval OssNa het spoorongeluk waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zijn verschillende ouders vanmorgen naar kinderopvang Okido aan de Osse Obrechtstraat gekomen.
20/09 10u30  Weer aanval door haai in AustraliëEen twaalfjarig meisje is gebeten door een haai bij de Australische Whitsunday-eilanden. Het gaat om de tweede aanval in het gebied in 24 uur, bericht de Australische omroep ABC.
20/09 10u30  Tot middaguur geen treinen tussen Den Bosch en OssTussen Den Bosch en Oss rijden geen treinen door het ongeval met een bakfiets op een spoorwegovergang bij Oss. Daarbij kwamen donderdagochtend vier kinderen om het leven.
20/09 10u30  Bram Stevens: 'Zelfs kinderen die ik niet kende, stuurden me berichten'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Bram Stevens, 16 jaar, uit Cuijk.
20/09 10u30  Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen in OssOnderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn onderweg naar Oss voor verkennend onderzoek naar het ongeval tussen de trein en een bakfiets. Hierdoor kwamen vier kinderen om het leven.
20/09 10u15  Hoogovens van Tata Steel: ooit uit nood geboren nu onmisbaarDe hoogovens van Tata Steel werden een eeuw geleden uit nood geboren. Nederland was door de Eerste Wereldoorlog verstoken geweest van ruwijzer en besefte dat het veel te afhankelijk van derden was geworden. Dat 'ons' staal de wereld zou veroveren, kon niemand voorzien.
20/09 10u15  Famke Louise: Ik ben een rolmodel voor kleine kinderenHoewel ze zich gezegend voelt met haar succes, denkt Famke Louise dat iedereen video's kan maken die miljoenen views krijgen, zoals haar videoclips.
20/09 10u15  'Cameraman Robby Müller leerde de mensen anders naar het leven kijken'De Nederlandse cameraman Robby Müller (1940-2018) was een tovenaar met licht en kleur. Dat blijkt uit de documentaire over zijn indrukwekkende carrière, Living the Light. Actrice Nastassja Kinski: ,,Robby was een uitzonderlijk mens.’’
20/09 10u15  Contractbreuk Van Aert juridisch getoetstSniper Cycling, het bedrijf achter wielerploeg Veranda's Willems-Crelan, weigert de eenzijdige contractbreuk van de Belgische wielrenner Wout van Aert te aanvaarden.
20/09 10u15  NS en Prorail aangeslagen na ongeval in OssZowel de NS als Prorail zijn zeer aangeslagen na het zware ongeluk tussen een bakfiets en een trein waardoor vier kinderen om het leven kwamen.
20/09 10u15  Wordt de dader van gifmoorden in Nijmegen na 74 jaar toch gevonden?NIJMEGEN - Niet uitgesloten is dat 74 jaar na dato alsnog de dader wordt gevonden van de zogenoemde gifmoorden in de Nijmeegse Hollandiafabriek, de voorloper van de Honig. Mogelijk dat een voormalig kantinemedewerker, in samenspraak met vier andere werklieden, verantwoordelijk is voor het toedienen van een dodelijke hoeveelheid rattengif aan vijf werkbazen.
20/09 09u45  Gifmoorden: geen doorbraak, wel een donkerbruin vermoedenNIJMEGEN - Niet uitgesloten is dat 74 jaar na dato alsnog de dader wordt gevonden van de zogenaamde gifmoorden in de Nijmeegse Hollandiafabriek, de voorloper van de Honig. Mogelijk dat een voormalig kantinemedewerker, in samenspraak met vier andere werklieden, verantwoordelijk is voor het toedienen van een dodelijke hoeveelheid rattengif aan vijf werkbazen.
20/09 09u30  Bij Albert Heijn kun je de route van fles jus volgenAlbert Heijn geeft klanten tot in detail inzicht in de route die hun fles jus d'orange heeft afgelegd: van productie tot het moment dat het in hun winkelwagen beland. Op termijn volgen ook andere producten.
20/09 09u30  Gordon ontvangt flinke klappen met zweep van SM-meesteres RoxySM-meesteres Roxy Wildwood heeft kijkers van Gordon in Wonderland gisteren onthutst achtergelaten. In de aflevering was onder meer te zien hoe Gordon werd vastgeketend en vervolgens klappen met de zweep ontving. ,,Dat kan harder', lokte hij Roxy uit. En dat kon het zeker. ,,Stop! Auw!', gilde hij het uit voor het oog van 544.000 kijkers, nadat hij met een andere zweep werd gegeseld.
20/09 09u30  Vier kinderen omgekomen bij ongeval tussen trein en bakfiets in OssBij een ongeval op het spoor in Oss, waarbij een bakfiets van een kinderdagverblijf is betrokken, zijn vanochtend vier doden en twee zwaargewonden gevallen.
20/09 09u30  Ouders overleden Tijmen sturen brief: 'De steun was meer dan hartverwarmend''s-HEERENBERG - De redactie van De Gelderlander krijgt dagelijks ingezonden brieven, maar zelden zijn ze zo bijzonder en aangrijpend als onderstaande brief. De familie van Tijmen, de 13-jarige keeper die zo ongelukkig overleed op het voetbalveld in s-Heerenberg bedankt voor de brede, massale steun die zij kregen na dit drama.
20/09 09u15  Vier doden op spoor Oss na aanrijding trein en bakfiets kinderopvangBij een ongeval op het spoor in Oss, waarbij een bakfiets van een kinderdagverblijf is betrokken, zijn vanochtend vier doden en twee zwaargewonden gevallen.
20/09 09u00  Zwaargewonden bij aanrijding tussen trein en bakfiets bij OSSBij een ongeval op het spoor in Oss, waarbij een bakfiets is betrokken, zijn vanochtend zwaargewonden en mogelijk meerdere doden gevallen.
20/09 09u00  Anneke Grönloh naar laatste rustplaatsAnneke Grönloh, die vorige week op 76-jarige leeftijd overleed, wordt vandaag in intieme kring begraven in Frankrijk. Bij de plechtigheid zijn alleen haar kinderen, kleinkinderen en enkele goede vrienden aanwezig.
20/09 09u00  Ouders overleden Tijmen sturen brief: 'de steun die wij kregen was meer dan hartverwarmend''s-HEERENBERG - De redactie van De Gelderlander krijgt dagelijks ingezonden brieven, maar zelden zijn ze zo bijzonder en aangrijpend als onderstaande brief. De familie van Tijmen, de 13-jarige keeper die zo ongelukkig overleed op het voetbalveld in s-Heerenberg bedankt voor de brede, massale steun die zij kregen na dit drama.
20/09 08u45  Bloed uit neus en oren door fout met luchtdruk in Indiaas vliegtuigPassagiers aan boord van een Indiaas vliegtuig hebben angstige moment doorgemaakt door een probleem met de cabinedruk.
20/09 08u30  Rel rond stinkend mobiel lijkenhuis kost hoge ambtenaren Mexico de kopEen rel rond een mobiel mortuarium, in werkelijkheid een smerig riekende vrachtwagentrailer vol doden van crimineel geweld, heeft in Mexico de kop gekost aan twee hoge functionarissen.
20/09 08u15  'Ik ben hier niet om posters van mezelf te zien'Jaap van Zweden begint vandaag als chef-dirigent van het New York Philharmonic Orchestra. Een goede match, denkt hij: ,,New Yorkers zijn net zo brutaal als Amsterdammers.''
20/09 08u15  Margot Dames: Toneelversie Judas is geen Pistolen Paultje op het podiumActrice Margo Dames speelt Sonja, de oudste zus van Willem Holleeder in de toneelbewerking van Judas, de bestseller van Astrid Holleeder, die vanavond in première gaat. ,,Het wordt geen Pistolen Paultje op het podium.”
20/09 08u15  Shanna Raayen: 'Ik word nog steeds gepest'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Shanna Raayen, 28 jaar uit Grave.
20/09 08u15  Vrouw in kritieke toestand na haaiaanval bij Great Barrier ReefEen vrouw verkeert in kritieke toestand nadat ze door een haai werd gebeten toen ze aan het zwemmen was bij het Great Barrier Reef, aan de Australische oostkust. Dat melden de reddingsdiensten.
20/09 08u00  Vingervlugge magiër Shin Lim wint America's Got TalentDe Canadees-Amerikaanse magiër Shin Lim (29) is de winnaar geworden van het dertiende seizoen van America's Got Talent. De vingervlugge illusionist wint niet alleen 1 miljoen dollar, maar mag ook een show in Las Vegas doen. Lim was sprakeloos toen presentatrice Tyra Banks zijn naam omriep. ,,Ik weet niet wat ik moet zeggen...bedankt allemaal, ik hou van jullie!'
20/09 07u45  We shoppen weer meer online: elektronica en kleding populairstNederlanders hebben in de eerste helft van dit jaar opnieuw meer online gewinkeld. De bestedingen stegen ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar met 11 procent naar 11,8 miljard euro.
20/09 07u45  De komst van Imec is een zegen voor de Gelderse economieGelderland laat een geweldige kans lopen als het geen 65 miljoen euro uittrekt voor het Belgische onderzoeksinstituut Imec.
20/09 07u45  Boer uit Meddo wint gifstrijd van supermarktketenMEDDO/AMSTERDAM - De Meddose akkerbouwer Martijn Knuivers was er helemaal klaar mee: de biologische supermarktketen Ekoplaza die zichzelf afficheerde als de enige gifvrije supermarkt. Misleidend, noemt de Achterhoeker deze reclame. En de Reclame Code Commissie heeft hem daarin grotendeels gelijk gegeven.
20/09 07u30  Glennis Grace: Finale heeft mijn leven nu al veranderdGlennis Grace haalde de top vijf van America’s Got Talent niet, maar verlaat Hollywood na een gedenkwaardige uitsmijter: een verrassend duet met de Albanees-Amerikaanse hitzangeres BeBe Rexha. Misschien is ze zonder hoofdprijs wel beter af, klinkt het om de Nederlandse powervocaliste heen.
20/09 07u30  Honderd springkussens nog steeds verhuurd na oplopen schedelbreukDoor het hele land worden springkussens te huur aangeboden die volgens experts gevaarlijk zijn voor kinderen. Het gaat om meer dan honderd kussens.
20/09 07u30  Controversiële Trump-film overmorgen al op het witte doekDe nu al spraakmakende documentaire Fahrenheit 11/9 draait zaterdag 22 september eenmalig in 80 bioscopen door heel Nederland. Dat heeft distributeur Splendid Films vandaag bekendgemaakt. De Amerikaanse release is op 21 september.
20/09 07u15  Wageningen: 'geen 65 miljoen? Dan gaan wij toch naar België'WAGENINGEN - Gelderland laat een geweldige kans lopen als het geen 65 miljoen euro uittrekt voor het Belgische onderzoeksinstituut Imec. Dat zegt rector magnificus Arthur Mol van de Wageningse universiteit. Hij zegt in dat geval vermoedelijk Wageningse onderzoekers naar het Imec-hoofdkwartier in Leuven te sturen om daar samen te werken met de Belgen.
20/09 07u15  Menzis sleept farmaceut voor de rechter om te hoge prijs medicijnZorgverzeraar Menzis begint een rechtszaak tegen farmaceut Astra Zeneca. Menzis stelt dat ze lang te veel voor medicijnen heeft moeten betalen omdat de geneesmiddelenfabrikant het patent te lang heeft 'gerekt'. Menzis eist namens haar verzekerden een schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro. De zaak dient morgen voor de rechtbank in Den Haag.
20/09 07u15  Politieke beschouwingen ontstijgen amper het niveau van de gemiddelde kroegÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
20/09 07u00  Nolles en Zijlemans presenteren Europa League-avonden RTL 7Bart Nolles en Simon Zijlemans presenteren dit jaar de Europa League-avonden bij RTL 7. Zij zijn de opvolgers van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen die naar Veronica vertrokken.
20/09 07u00  Ex-kankerpatiënte maakte docu-serie over onbesproken zaken als vriendschap en seksSophia van Sorgen (41) maakte voor deze krant een webserie over kanker. Over onbesproken zaken als alternatieve geneeswijzen, vriendschap en seks. De thema’s raken haar als geen ander: zelf kreeg ze twee keer kanker.
20/09 06u15  Algemene Politieke Beschouwingen: is een tweedaags festival bekvechten in het parlementÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
20/09 04u30  Vrouw in kritieke toestand na haaiaanval in Great Barrier ReefEen vrouw is in kritieke toestand nadat ze door een haai gebeten werd terwijl ze in de Great Barrier Reef aan het zwemmen was, aan de Australische oostkust. Dat melden de reddingsdiensten.
20/09 03u45  Glennis Grace wint America's Got Talent nietDe Nederlandse zangeres Glennis Grace heeft de finale van de talentenjacht America's Got Talent niet gewonnen. Ze zong gisteravond voor de laatste keer in het televisieprogramma, waarna de kijkers thuis op haar en haar concurrenten konden stemmen.
20/09 03u45  Miljoenenschikking na vaccin Mexicaanse griepDe Nederlandse overheid trekt 5 miljoen euro uit om tot een schikking te komen met mensen die ernstig ziek werden na, en niet noodzakelijkerwijs dóór, een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Dit blijkt volgens de Volkskrant uit de nieuwe begroting van het ministerie van Volksgezondheid.
20/09 03u15  Zorgen om overbevolkingDe Tweede Kamer wil een groot onderzoek naar de bevolkingsgroei. Mogelijk telt Nederland in 2060 zo’n twintig miljoen inwoners. Belangrijkste oorzaak: immigratie. Partijen vragen zich af of dat wel goed gaat.
20/09 03u00  LeBron James blaast Space Jam nieuw leven inBasketballer en producent LeBron James gaat de film Space Jam nieuw leven inblazen. Hij heeft Ryan Coogler, de regisseur van Black Panther, ingehuurd om de sequel met hem te produceren. Er is ook al een regisseur in beeld: Terence Nance.
20/09 01u45  'Brexit-onderhandelingen zitten vast'Er zit geen schot in de onderhandelingen over de Brexit en de grens tussen het (Britse) Noord-Ierland en Ierland. Dat zeggen de regeringsleiders van Litouwen en Slowakije na een diner met de Europese regeringsleiders aan de vooravond van de EU-top in Salzburg.
20/09 00u15  Van de Beek: Er kwam veel adrenaline vrijDonny van de Beek vierde zijn 2-0 voor Ajax tijdens het gewonnen thuisduel met AEK Athene (3-0) in de Champions League op een opvallende manier. Hij kruiste beide handen voor zijn borst en keek stoïcijns naar de supporters op de tribune van de F-side. ,,Het was zoiets van: ik ben er nog', verklaarde de ingevallen Ajacied.
20/09 00u00  Marcouch: liever geen camera's op bedrijventerreinARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch voelt er niet op voorhand voor om cameratoezicht op bedrijventerreinen toe te staan.
19/09 22u45  Cocateelt in Colombia naar recordhoogteHet gebied in Colombia waar cocaplanten worden geteeld is nog nooit zo groot geweest. Volgens een vandaag gepubliceerd rapport van de Verenigde Naties groeide het gebied in het Zuid-Amerikaanse land in 2017 met 17 procent tot 2170 vierkante kilometer.
19/09 22u30  Ronaldo na rood in Valencia huilend van het veldBij zijn terugkeer op de Spaanse velden is Cristiano Ronaldo vanavond met rood weggestuurd. De aanvaller van Juventus moest er in Valencia om onduidelijke redenen met direct rood vanaf. Ronaldo kon tijdens zijn aftocht de tranen niet bedwingen.
19/09 22u15  Bennie Jolink: 'Ik schrok me te pletter'Bennie Jolink 'schrok zich te pletter' toen hij erachter kwam dat het gestolen drumstel van Normaal te koop aangeboden werd.
19/09 22u15  VS willen opnieuw in gesprek met Noord-KoreaDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft zijn Noord-Koreaanse collega uitgenodigd voor een ontmoeting om de discussie over de denuclearisatie van het Aziatische land te vervolgen.
19/09 22u15  'Grootse comeback ABBA loopt vertraging op'De langverwachte, voor het einde van dit jaar aangekondigde comeback van de Zweedse supergroep ABBA , wordt mogelijk uitgesteld. Volgens de Britse tabloid Daily Star loopt het project vertraging op omdat de nieuwe liedjes nog niet klaar zouden zijn.
19/09 22u00  Rivierkreeft en Duizendknoop zorgen voor miljoenenschadeNIJMEGEN/WAGENINGEN - Uitheemse planten en dieren jagen het land op enorme kosten. Ze richten forse schade aan en laten zich nauwelijks bestrijden. Ingewijden alarmeren voor dramatische situaties.
19/09 21u30  Rapper Drake klaagt vrouw aan die beweert door hem te zijn verkrachtDe wereldberoemde Canadese rapper Drake (31) sleept een vrouw uit New York voor de rechter die beweert in 2017 door hem te zijn verkracht. Volgens de artiest, zo blijkt uit rechtbankdocumenten, is hij haar 'op niets gebaseerde beschuldiging' spuugzat.
19/09 21u30  Amber gaat als oorlogshond mee naar de herdenkingHENGELO - Ze zijn er helemaal klaar voor. Bazin Hélène de Fremery en haar Airedale-terriër Amber. Vrijdag reizen ze af naar Mons in België om deel te nemen aan de 100-jarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Allebei in vol ornaat.
19/09 21u30  Asscher: Bedrijven mogen wet niet voorschrijvenGrote bedrijven zijn zeer welkom in Nederland, maar ze moeten zich wel aan de wet houden. ,,En niet ons de wet voorschrijven'', vindt PvdA-voorman Lodewijk Asscher. Net als de leiders van de andere linkse oppositiepartijen hield hij een vurig betoog tegen afschaffing van de dividendbelasting.
19/09 21u15  Brandweer rukt uit: kat in de boom? Nee, een hond in de dakgootWAGENINGEN - Dat de brandweer uitrukt voor een kat in de boom, dat weten we, maar in Wageningen liep het vanavond net even anders. Daar moesten de hulpdiensten eraan te pas komen om een hond uit een dakgoot te redden.
19/09 21u00  U2-voorman Bono ontmoet paus en praat over misbruikPaus Franciscus heeft vandaag een privé-ontmoeting gehad met U2-zanger Bono (58) in het Vaticaan. Zij spraken onder meer over het misbruikschandaal in de katholieke kerk in Bono's geboorteland Ierland.
19/09 21u00  Toch geen zonnepanelen van buurtbewoners op dak GazellefabriekDIEREN - De 122 particulieren die zonnepanelen hebben gekocht op het dak van de Gazellefabriek in Dieren, krijgen hun geld terug. Er worden wel zonnepanelen geplaatst, maar de energie is alleen voor Gazelle zelf.
19/09 21u00  Pechtold wil vaart maken met klimaatdoelstellingenD66-voorman Alexander Pechtold wil dat het kabinet vaart maakt met maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Dat vraagt volgens hem wel om politiek leiderschap. ,,Wachten op de goede wil van het bedrijfsleven alleen is onverantwoord.''
19/09 21u00  Belgische investeerder koopt oude glasfabriek Tiel voor 58 miljoenTIEL - Het Belgische logistiek vastgoedbedrijf Montea heeft het terrein van de oude glasfabriek in Tiel voor 58 miljoen euro gekocht. Dat meldt het vakblad Vastgoedmarkt woensdag.
19/09 20u30  YouTuber Rutger Vink (Furtjuh) trekt het even niet meerDe populaire Nederlandse YouTuber Rutger Vink (29) heeft wegens privéomstandigheden besloten morgen geen video op het filmkanaal te zetten. Dat doet Furtjuh - zijn werknaam - al jaren elke donderdag. ,,Het lukt me gewoon niet'', zegt hij met tranen in de ogen in een emotionele post op Instagram Stories
19/09 20u30  Schipbreuk in Congo eist tientallen levensIn het noordwesten van Congo zijn bij een schipbreuk in de nacht van maandag op dinsdag zeker 27 mensen verdronken. Het ongeluk deed zich voor op de Mongala, een zijrivier van de Congo-rivier.
19/09 20u30  Arnhemse visboer bakt, kookt en braadt 50 uur achtereen voor record én goed doelARNHEM - Met een vertraging van twee uur, omdat de techniek haperde, is Piet van Diermen woensdagmiddag in het Arnhemse winkelcentrum Presikhaaf begonnen aan zijn wereldrecordpoging 'voedselbereiding'.
19/09 20u30  Vermeende overvaller pizzakoeriers wil niet meer meewerkenARNHEM – Moet een net 21 jaar geworden Arnhemmer, die wordt verdacht van drie overvallen op pizzakoeriers, voor de rechtbank verschijnen als volwassene? Of moet het jeugdstrafrecht worden toegepast?
19/09 20u00  Moeder spreekt openhartig over bijna fatale overdosis Demi LovatoVoor het eerst sinds de overdosis die de Amerikaanse zangeres Demi Lovato (26) eind juli nam, heeft haar moeder Dianna de la Garza er in het openbaar over gesproken. Op de Amerikaanse zender Newsmax TV vertelt ze dat ze twee dagen lang in onzekerheid heeft gezeten of haar dochter het wel zou redden.
19/09 20u00  VS: aantal terreuraanvallen wereldwijd gedaaldHet aantal terroristische aanslagen is wereldwijd volgens de Verenigde Staten vorig jaar met 23 procent gedaald naar 8584. Dat staat in een een jaarverslag dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag heeft gepubliceerd.
19/09 19u45  'Maroon 5 treedt op tijdens Super Bowl'Maroon 5 treedt volgend jaar op tijdens de befaamde 'halftime show' van de finale van de Super Bowl: de American footballfinale. Dat zeggen bronnen tegen Variety.
19/09 19u00  Journalist overleden na val uit boomhutdorp in Duits 'bruinkoolbos'In het Duitse 'bruinkoolbos' bij Hambach is een journalist overleden na uit de bomen te zijn gevallen. Het slachtoffer zakte door een hangbrug tussen twee boomhutten, zegt een politiewoordvoerder. De jongeman maakte een val van ongeveer 15 meter.
19/09 18u30  Snow Patrol zwaar onder de indruk van Glennis GraceHet optreden van Glennis Grace in de finale van de America's Got Talent heeft ook de band Snow Patrol bereikt. De zangeres zong, tot enthousiasme van frontman Gary Lightbody, het nummer Run van de Britse band.
19/09 18u15  Blok krijgt het druk: 382 vragen over steun Syrische groepenMinister Stef Blok van Buitenlandse Zaken moet 382 vragen beantwoorden over de Nederlandse steun aan de Syrische oppositiegroepen. De Tweede Kamer heeft de lange lijst met vragen vandaag ingediend.
19/09 18u00  Voorzitter politiebond woest over vertrek Ellie Lust: 'Ze was een boegbeeld'Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond, is woedend over het vertrek van Ellie Lust bij de politie. Hij vindt dat ze moet blijven. De bekende agente heeft na druk van de leiding gekozen voor haar televisiecarrière. In gesprek met korpschef Erik Akerboom zal Struijs vrijdag om opheldering vragen.
19/09 17u45  Weduwnaar wil dna gebruiken uit moordzaak Nicky VerstappenDna-profielen die zijn opgeslagen tijdens het grootschalige dna-verwantschapsonderzoek in de moordzaak Nicky Verstappen moet ook gebruikt worden om de moord op opticien Isabelle Pongs in Landgraaf te onderzoeken. Dat stelt de weduwnaar van Isabelle, Pieter Pongs, in een interview met de zender L1.
19/09 17u45  Oproep moeder Glennis aan John de Mol: zend finale ook in Nederland uitZe mag dan de moeder van Glennis Grace zijn, Coby Becht worstelt met hetzelfde tv-probleem als vele andere Nederlanders die dolgraag ‘live’ de apotheose van America’s Got Talent (AGT) willen zien. Het lukt Coby namelijk maar niet om vanuit Nederland ’s nachts af te stemmen op NBC, de maker van het programma.
19/09 17u45  Nanny's van sterren klappen uit de school: 'een gruwelijke baan'Een inmiddels ontslagen kinderoppas van Mel B is bij een rechter uit de school geklapt over haar werkgever. De voormalige Spice Girl zou niet meer in staat zijn om zelf voor haar kinderen te zorgen. Een onhoudbare situatie, stelt de hulp. Het kindermeisje is zeker niet de eerste die klikt over haar beroemde werkgever. Dit zijn de meest verbijsterende bekentenissen van nanny's uit Hollywood.
19/09 17u30  Moscon blijft Bardet voor in Ronde van ToscaneGianni Moscon heeft de negentigste editie van de Ronde van Toscane gewonnen. De 24-jarige Italiaanse wielrenner van Team Sky bleef de Fransman Romain Bardet in een sprint net voor. Domenico Pozzovivo, landgenoot van Moscon, eindigde op enkele seconden achterstand als derde.
19/09 17u30  Tegenstanders Lelystad Airport dreigen met rechtszaak tegen airlinesStichting HoogOverijssel dreigt vliegmaatschappijen die in de toekomst vanaf Lelystad Airport gaan vliegen voor de rechter te slepen. Dat blijkt uit een brief die aan twaalf airlines is verstuurd.
19/09 17u15  Experts: Rechters gaan echt niet zwaarder straffen in probleemwijkHet plan van de VVD om criminaliteit dubbel zo hard te bestraffen als die in probleemwijken wordt gepleegd, wordt weggehoond. Experts in strafrecht noemen het 'onhaalbaar' en ‘rechters zullen zich er niks van aantrekken’.
19/09 17u00  Topadvocaten fileren VVD-plan voor probleemwijkenHet plan van de VVD om criminaliteit dubbel zo hard te bestraffen als die in probleemwijken wordt gepleegd, wordt weggehoond. Experts in strafrecht noemen het 'onhaalbaar' en ‘rechters zullen zich er niks van aantrekken’.
19/09 17u00  Man rijdt met scootmobiel van stoep en raakt zwaargewondMALDEN - Een bestuurder is woensdagmiddag in Malden lelijk ten val gekomen, doordat hij met zijn scootmobiel van de stoep raakte. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.
19/09 16u45  Bedankt Hélène, namens alle meisjes van NederlandAngela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
19/09 16u45  Adam Curry vraagt vriendin ten huwelijk tijdens romantisch dinerVoormalig Countdown-presentator Adam Curry (54), de ex-man van achtereenvolgens Patricia Paay en fotografe Micky Hoogendijk, heeft zijn nieuwe vriendin Tina Snider met succes ten huwelijk gevraagd. Het aanzoek vond, zo blijkt nu, een paar dagen geleden plaats tijdens een romantisch diner bij het Italiaanse Comomeer.
19/09 16u45  Overwinning voor Fastned bij Raad van StateUitbater van snellaadstations Fastned heeft twee zaken bij de Raad van State over vergunningen voor elektrische laders bij tankstations gewonnen. De onderneming strijdt al enige tijd tegen het verlenen van vergunningen van laadpalen aan uitbaters van tankstations.
19/09 16u45  Vier mensen krijgen kanker van dezelfde orgaandonorVier Europeanen hebben kanker gekregen nadat zij organen hadden gekregen van dezelfde donor. Drie van hen overleefden de ziekte niet. Dat meldt RTL Nieuws.
19/09 16u30  Jongen (15) onterecht van school gestuurd en mag weer de les inVEENENDAAL - Een 15-jarige leerling van Het Perron in Veenendaal is onterecht van school gestuurd. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem woensdag besloten. De ouders van de leerling hadden een kort geding aangespannen.
19/09 16u30  Organisatie illegale houseparty Deest boos op politie en zegt 'sorry'DEEST - De bezoekers en organisatoren van de illegale houseparty die afgelopen zaterdagnacht in de uiterwaarden van Deest werd gehouden, zijn woedend op de politie.
19/09 16u15  ING: Zak geld voor verkeer maakt achterstanden niet goedDe nieuwe zak geld die het kabinet volgend jaar in in verkeersprojecten steekt, is niet blijvend. Om de investeringen weer structureel op een goed niveau te krijgen, is volgens economen een extra miljardeninjectie nodig.
19/09 16u00  Lastige leerling mag examenjaar op vertrouwde school afmakenVEENENDAAL - Een 15-jarige leerling van Het Perron in Veenendaal is onterecht van school gestuurd. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem woensdag besloten. De ouders van de leerling hadden een kort geding aangespannen.
19/09 16u00  Politie: 'Verder zoeken waar spullen Arjen Kamphuis lagen nu zinloos'De Noorse politie heeft de zoektocht naar de vermiste Arjen Kamphuis in het gebied waar zijn kajak, peddel en identiteitspapieren gevonden werden gestaakt. ,,Alleen bij nieuwe informatie gaan we nog verder zoeken'', zegt assistent-politiechef Bjarte Walla.
19/09 16u00  Dna van Alex Johnson onder Ivana’s nagelsHet dna dat werd gevonden onder de nagels van fotomodel Ivana Smit is van Alex Johnson. ,,Het past in het beeld dat je ook ziet bij moordzaken als mensen krabben en grijpen’’, zegt Sankara Nair, de Maleisische advocaat van de familie Smit. Hij vindt dat de Johnsons moeten getuigen.
19/09 16u00  Organisatie illegale housparty Deest boos op politie en zegt 'sorry'DEEST - De bezoekers en organisatoren van de illegale houseparty die afgelopen zaterdagnacht in de uiterwaarden van Deest werd gehouden, zijn woedend op de politie.
19/09 15u45  Organisatie illegale housparty Deest boos oppolitie en zegt 'sorry'DEEST - De bezoekers en organisatoren van de illegale houseparty die afgelopen zaterdagnacht in de uiterwaarden van Deest werd gehouden, zijn woedend op de politie.
19/09 15u30  Parachutisten oefenen voor Airborne-landingen van komende zaterdagEDE - Tientallen parachutisten hebben woensdag proefsprongen gemaakt boven de Ginkelse Heide bij Ede. Het was een oefening voor de herdenking van de Airborne-landingen van 1944, die zaterdag wordt gehouden.
19/09 15u30  Reisbureau failliet, tien personeelsleden staan op straatTIEL - Reisbureau A&A Tours uit Tiel is failliet. Dat bevestigt waarnemend curator Johan Thielen van Bierman advocaten in Tiel. Het reisbureau heeft tien werknemers. Hen wordt ontslag aangezegd.
19/09 15u15  Poederbrief voor huizenverkopers om geld af te troggelenDe Fraudehelpdesk waarschuwt voor een nieuw opgedoken poging tot afpersing. Huizenverkopers krijgen een 'poederbrief' met daarin iets van poeder, suiker of een aspirine en de mededeling: 150 euro betalen, anders sturen we de volgende keer iets anders mee.
19/09 15u15  Feestvierders Deest boos op politie en zeggen ook 'sorry'DEEST - De bezoekers en organisatoren van de illegale houseparty die afgelopen zaterdagnacht in de uiterwaarden van Deest werd gehouden, zijn woedend op de politie.
19/09 15u00  ING: Zak geld voor verkeer druppel op gloeiende plaatDe nieuwe zak geld die het kabinet volgend jaar in in verkeersprojecten steekt, is niet blijvend. Om de investeringen weer structureel op het niveau van 2010 te krijgen, is volgens economen een extra miljardeninjectie nodig.
19/09 15u00  Problemen met treinverkeer rond Nijmegen door seinstoringen zijn opgelostNIJMEGEN - De seinstoringen rondom Nijmegen zijn verholpen. Door verschillende seinstoringen tussen zowel Nijmegen en Arnhem als Nijmegen en 's Hertogenbosch was het treinverkeer woensdag aan het begin van de middag ontregeld. Hierdoor reden er onder andere minder sprinters tussen Nijmegen en Den Bosch.
19/09 14u45  Tweetal op scooter pleegt straatroven rond centrum ArnhemARNHEM - Een tweetal op een scooter heeft dinsdagavond in korte tijd twee keer een straatroof gepleegd rond het centrum van Arnhem. Een derde poging mislukte, meldt de politie.
19/09 14u45  Rik (4) belandt in ondergrondse afvalcontainer: 'Brandweer is nu zijn held'Een jongetje van vier jaar is gisteren in Zevenbergen tijdens het buitenspelen in een vier meter diepe ondergrondse afvalcontainer vast komen te zitten. Het ventje mag van geluk spreken dat hij er zonder kleerscheuren van af is gekomen.
19/09 14u30  Stembussen America's Got Talent geslotenTerwijl Glennis Grace zich voorbereidt op de uitslag van America's Got Talent, zijn in de Verenigde Staten in de vroege ochtenduren de stembussen gesloten. Amerikaanse tv-kijkers konden sinds gisteravond twaalf uur lang stemmen op hun favoriete finalist.
19/09 14u30  Topman Ryanair: ik moet beter presterenRyanair-topman Michael O'Leary vindt dat hij zijn eigen prestaties moet verbeteren. Dat zei de baas van de Ierse budgetmaatschappij in reactie op vragen over een hack onlangs bij branchegenoot British Airways.
19/09 14u15  Wetenschappers vinden 'planeet van Mr. Spock'Onderzoekers hebben een nieuwe planeet ontdekt op zo'n 16 lichtjaar van de aarde. Omdat de planeet in de buurt ligt van een ster die ook in Star Trek voorkomt, wordt hij gekscherend 'Vulcan' genoemd.
19/09 14u15  Rechercheur omstreden verhoor villamoord Arnhem blijft docent op PolitieacademieRechercheur Ben, één van de verhoorders bij de controversiële zaak rondom de Arnhemse villamoord, blijft vooralsnog in functie als docent Verhoortechnieken aan de Politieacademie in Apeldoorn. Dat laat een woordvoerder weten.
19/09 14u00  Wetenschappers 'vinden' planeet van Mr. SpockOnderzoekers hebben een nieuwe planeet ontdekt op zo'n 16 lichtjaar van de aarde. Omdat de planeet in de buurt ligt van een ster die ook in Star Trek voorkomt, wordt hij gekscherend 'Vulcan' genoemd.
19/09 14u00  Rechercheur omstreden verhoor Arnhemse villamoord blijft docent op PolitieacademieRechercheur Ben, één van de verhoorders bij de controversiële zaak rondom de Arnhemse villamoord, blijft vooralsnog in functie als docent Verhoortechnieken aan de Politieacademie in Apeldoorn. Dat laat een woordvoerder weten.
19/09 14u00  Strijdster voor toilet op trein krijgt bijval: 'Dit kan anno 2018 niet meer'DOESBURG - Greetje van Amstel uit Doesburg lijkt aan de winnende hand met haar pleidooi voor toiletten in de trein. Ook de ombudsman voor het openbaar vervoer vindt dat alle stations en treinen een wc moeten krijgen. Dus ook sprinters in de regio en kleine haltes.
19/09 13u45  Tranen van geluk én verdriet voor Graafschap-speler TutuarimaDOETINCHEM - De Graafschap-speler Jordy Tutuarima heeft bewogen dagen achter de rug. Tutuarima en zijn vriendin Jana waren in verwachting van een tweeling. De voetballer is dinsdag vader geworden van dochter Jordan, maar dochter Nyla heeft het niet gered.
19/09 13u45  Groningen wil naast de sigaret, álle soorten rook kunnen verbiedenGroningen stevent vanavond af op een primeur in Nederland: zelfs roken op stráát wordt op bepaalde plekken verboden. Om de Tabakswet te omzeilen, worden niet alleen de sigaret, maar álle soorten rook verboden.
19/09 13u45  Problemen met treinverkeer rond Nijmegen door seinstoringenNIJMEGEN - Door verschillende seinstoringen tussen zowel Nijmegen en Arnhem als Nijmegen en 's Hertogenbosch is het treinverkeer woensdag aan het begin van de middag ontregeld. Hierdoor rijden er onder andere minder sprinters tussen Nijmegen en Den Bosch.
19/09 13u45  Tienduizend stappen per dag is topsport voor Luuk (8)BEUNINGEN - Luuk (8) maakt deze maand extra stappen. Niet makkelijk voor de jongen met celebrale parese. Maar het is voor Steptember dat geld inzamelt voor, juist, celebrale parese.
19/09 13u30  Australië pakt jongen op die naalden in fruit stakEen jonge Australiër heeft bekend naalden in fruit te hebben gestopt, als een grap. Het kind is ergens in de afgelopen dagen al opgepakt. Ondertussen spreekt de Australische regering harde woorden uit. De zoektocht naar verdere daders gaat door.
19/09 13u15  Wilders en Pechtold botsten over privélevenPVV-leider Geert Wilders en Alexander Pechtold (D66) zijn hard gebotst in het debat over de miljoenennota toen ‘privékwesties’ ter sprake kwamen.
19/09 13u15  Ellie Lust met pijn in het hart weg bij politie AmsterdamWoordvoerder Ellie Lust is weg bij de politie in Amsterdam. Ze gaat zich volledig op haar televisiecarrière richten.
19/09 13u15  Luuk zet stappen niet alleen voor zichzelfBEUNINGEN - Luuk (8) maakt deze maand extra stappen. Niet makkelijk voor de jongen met celebrale parese. Maar het is voor Steptember dat geld inzamelt voor, juist, celebrale parese.
19/09 13u15  Twee wegen dicht bij Rhenen, dit zijn de gevolgenWAGENINGEN/ RHENEN - De gedeeltelijke afsluiting van de N225 tussen Wageningen en Rhenen lijkt voorlopig niet voor heel grote problemen te zorgen. De afsluiting van het viaduct bij Rhenen doet dat wel. Vooral in de spits.
19/09 13u00  Landelijke staking bij PostNL: post dag later bezorgdHet personeel van PostNL legt donderdag het werk voor 24 uur stil. In grote delen van het land wordt post een dag later bezorgd, meldt vakbond FNV.
19/09 12u45  Restjes orkaan Florence komen onze kant op: zondag kans op stormVanaf vrijdag gaat het flink regenen en waaien, en het wordt een stuk frisser. Zondag is er zelfs kans op storm. ,,De restanten van orkaan Florence komen op ons af'', zegt meteoroloog Raymond Klaasen van Weerplaza.
19/09 12u30  Kind (4) belandt in ondergrondse afvalcontainerEen jongetje van vier jaar is gisteren in Zevenbergen tijdens het buitenspelen in een vier meter diepe ondergrondse afvalcontainer vast komen te zitten. Het ventje mag van geluk spreken dat hij er zonder kleerscheuren van af is gekomen.
19/09 12u30  Koersval TomTom houdt aanDe koersval van de Nederlandse kaartenmaker TomTom houdt aan. Gisteren zag het bedrijf al een kwart van zijn beurswaarde in rook opgaan. Beleggers dumpen het aandeel massaal nu Google de leiding neemt in de strijd om het dashboard in auto's.
19/09 12u30  Rijdende Rechter beter bekeken dan PrinsjesdagDe live-registratie van Prinsjesdag heeft gisteren 923.000 kijkers getrokken. Daarmee staat het programma van de NOS op de zesde plaats van de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek. Een nieuwe aflevering van de Rijdende Rechter deed het met 993.000 kijkers net iets beter.
19/09 12u30  Betonrot in reactoren Doel en TihangeDe Belgische kernreactoren in Doel en Tihange hebben last van betonrot. Dat meldt de nucleaire waakhond Fanc.
19/09 12u15  Misbruikslachtoffer Holland's Got Talent-finalist spant kort geding aanDe strafzaak tegen gitaarvirtuoos Lars de R. wordt mogelijk niet aan België overgedragen. Een slachtoffer van seksueel misbruik heeft een kort geding aangespannen om dat te voorkomen. Dat geding dient vanmiddag in de rechtbank in Den Haag.
19/09 12u15  Vooral file tussen A15 en Achterberg door dubbele wegafsluiting RhenenWAGENINGEN/ RHENEN - De gedeeltelijke afsluiting van de N225 tussen Wageningen en Rhenen lijkt voorlopig niet voor hele grote problemen te zorgen. De afsluiting van het viaduct bij Rhenen doet dat wel. Vooral in de spits.
19/09 12u15  Natuurbeheerders als de dood dat Veluwse zwijnen agressieve varkenspest verspreidenWAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’
19/09 12u15  Nieuwe McDonald's wordt heuse Big MacNIJMEGEN - Nog een maand of twee, drie en Nijmegen is een nieuwe McDonald's rijker. De eerste gasloze Mac van Nederland, mét koffiespecialiteiten en ja, bediening aan tafel.
19/09 12u00  81-jarige die 'niets wist' van drugslab in schuur gaat vrijuitDODEWAARD - Een 81-jarige vrouw uit Dodewaard met een drugslab in haar schuur wordt niet vervolgd. De politie ziet haar niet als verdachte.
19/09 11u45  Europa schrikt van fel nationalismeJonge mannen met geweren, een klopjacht op buitenlanders - je zou om minder in paniek raken. In Europa weten we niet hoe we moeten omgaan met extreemrechts.
19/09 11u45  Doodgestoken 'Peerke' riep om hulp na steekpartijDe 38-jarige Eindhovenaar die dinsdagavond werd neergestoken in de wijk Bennekel-Oost is Peter Verhoeven, in de buurt bekend als Peerke. Hij werd zwaargewond gevonden voor het huis van zijn ouders en overleed later aan zijn verwondingen.
19/09 11u45  Zijn de Superboeren in oude valkuil getrapt?DOETINCHEM - De Graafschap stevent hard af op een sportieve crisis. De Doetinchemse club is door een falend technisch beleid een gedoodverfde degradatiekandidaat.
19/09 11u30  Onthoofd hondje zonder voorpoten in park blijkt konijnHet onthoofde hondje zonder voorpoten dat gisteren gevonden werd in een park in Treebeek, gemeente Brunssum, blijkt een uit de kluiten gewassen konijn te zijn. Het dier is volgens de politie mogelijk gegrepen door een vos of een marter en vervolgens aangevreten.
19/09 11u30  Documentaire over Glennis Grace zaterdag bij RTLDe documentaire van Nada van Nie over Glennis Grace is zaterdagavond (22.00 uur) te zien bij RTL4. In de documentaire Glennis Grace: Het meisje uit de Jordaan volgt Nada van Nie de zangeres naar Amerika waar ze het tot de finale schopt van America's Got Talent.
19/09 11u30  Doodgestoken 'Peerke' uit Eindhoven riep om hulp na steekpartijDe 38-jarige Eindhovenaar die dinsdagavond werd neergestoken in de wijk Bennekel-Oost is Peter Verhoeven, in de buurt bekend als Peerke. Hij werd zwaargewond gevonden voor het huis van zijn ouders en overleed later aan zijn verwondingen.
19/09 11u15  Wifi aan boord: veel reizigers willen daar best voor betalenLuchtvaartmaatschappijen kunnen een nieuwe inkomstenbron aanboren: gebruik van wifi aan boord van een toestel. Passagiers willen er best voor betalen, blijkt uit onderzoek van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse.
19/09 11u15  Wilders haalt uit naar Denk: Vergif van deze samenlevingPVV-leider Geert Wilders is op de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen begonnen met een harde uithaal naar de partij Denk en fractieleider Tunahan Kuzu.
19/09 11u15  Afrikaanse varkenspest zet natuurbeheerders en varkenssector op scherpWAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’
19/09 11u00  Auto rijdt in op mensen moslimcentrum LondenDrie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.
19/09 11u00  Rosberg: Geen Formule 1 voor mijn kinderenVoor voormalig wereldkampioen Nico Rosberg zou het als een 'nachtmerrie' voelen als een van zijn kinderen een carrière zou ambiëren in de Formule 1.
19/09 11u00  KLEM krijgt derde seizoenDe dramaserie KLEM krijgt een derde seizoen. Dat heeft BNNVARA bekendgemaakt. De opnames voor de derde reeks staan in 2019 gepland. Het is nog niet bekend wanneer deze wordt uitgezonden.
19/09 11u00  Jaap van Zweden: Ik hou toch het meest van AmsterdamMeesterdirigent Jaap van Zweden wordt morgen officieel benoemd tot de 26ste chef-dirigent van het New York Philharmonic-orkest. Ondanks alles blijft zijn hart voor Amsterdam kloppen.
19/09 10u45  Schachmann naar Bora-hansgroheMaximilian Schachmann rijdt komend jaar voor Bora-hansgrohe. De 24-jarige renner maakt de overstap van Quick-Step, het team waarbij hij dit jaar doorbrak. De Duitser pakte ritzeges in de Ronde van Catalonië, de Giro en de Ronde van Duitsland, waar hij Tom Dumoulin van dagwinst afhield.
19/09 10u45  Trijntje showt rank lijfje en Martin Garrix maakt mislukte duikKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
19/09 10u45  TrompetBij de dood van Anneke Grönloh denk ik aan de dagen waarmee zij onlosmakelijk verbonden was, in mijn geval de eerste helft van de jaren zestig. Met haar repertoire had ik weinig, maar ik vond haar sympathiek.
19/09 10u45  Man (30) uit Wijchen met alcohol op veroorzaakte zwaar ongeval in NederasseltNEDERASSELT - Voor het ernstige ongeval dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt, is een 30-jarige man uit Wijchen aangehouden. Onder invloed van alcohol klapte hij op de motorrijder, die daarbij ernstig gewond raakte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage WormerveerDe Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer.
19/09 10u15  Afrikaanse varkenspest in België zet Nederlandse natuurbeheerders en varkenssector op scherpWAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’
19/09 10u15  LIVE | Rutte III op pijnbank vlijmscherpe oppositieDe oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 10u15  Sekteleider die kinderen zou hebben gemarteld en misbruikt na 20 jaar vrijuitEr lagen 170 aanklachten, variërend van valsheid in geschrifte tot seksueel misbruik, marteling en opsluiting van kinderen. En toch sprak het hof van beroep van de rechtbank in Brussel de voormalig Belgisch sekteleider Robert Spatz (73) dinsdag vrij, na liefst twintig jaar onderzoek.
19/09 10u15  Man (30) met alcohol op veroorzaakte zwaar ongeval in NederasseltNEDERASSELT - Voor het ernstige ongeval dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt, is een 30-jarige man aangehouden. Onder invloed van alcohol klapte hij op de motorrijder, die daarbij ernstig gewond raakte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 10u00  Terreurverdachten Rotterdam filmden ook op ErasmusbrugDe twee terreurverdachten die afgelopen zomer zijn opgepakt in Rotterdam, hinten niet alleen op een aanslag op een politiebureau, maar maakten ook een video van de Erasmusbrug. Daarbij zong een van de verdachten een nashid, een lied waarin werd verwezen naar het martelaarschap.
19/09 09u30  Man (30) veroorzaakte zwaar ongeval in Nederasselt met alcohol opNEDERASSELT - Voor het ongeluk dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt is een 30-jarige man aangehouden die onder invloed van alcohol op een motorrijder klapte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 09u00  Amerikaanse droom chef-dirigent Jaap van Zweden begint vandaagMeesterdirigent Jaap van Zweden wordt vandaag officieel benoemd tot de 26ste chef-dirigent van het New York Philharmonic-orkest. Ondanks alles blijft de Amsterdammer vrij nuchter over zijn aanstaande aanstelling.
19/09 09u00  Emirates zoekt stewards en stewardessen, ervaring niet nodigVoor je werk de wereld over vliegen en in wereldstad Dubai wonen? Luchtvaartmaatschappij Emirates zoekt nieuwe crewleden. Training of eerdere ervaring als steward of stewardess is niet nodig.
19/09 08u45  Maan pakt hoofdrol in familiefilmZangeres Maan de Steenwinkel is volgend jaar voor het eerst in een speelfilm te zien. Zij speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse familiefilm De Club van Lelijke Kinderen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts.
19/09 08u45  Hoofdpijndossier dividendtaks kaapt ook politieke beschouwingenVoor de zoveelste keer gaat het vandaag, bij de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, over het hoofdpijndossier van Rutte III: de dividendbelasting. In een zeldzaam staaltje eensgezindheid keert de voltallige oppositie zich in het debat over de Miljoenennota tegen de afschaffing van die belasting.
19/09 08u45  'Levend springtouw' en jonge rockchick zijn dé rivalen van GlennisDe balans van America's Got Talent kan worden opgemaakt nu Amerika mag stemmen op hun favoriete finale-act. Glennis Grace zong sensationeel, maar er is geduchte concurrentie. De Oostenrijkse acrobatengroep Zurcaroh en de 14-jarige Courtney Hadwin worden getipt als mogelijke winnaars.
19/09 08u30  Glennis neemt het op tegen 'levende touwtje springer' en rockchick CourtneyDe balans van America's Got Talent kan worden opgemaakt nu Amerika mag stemmen op hun favoriete finale-act. Glennis Grace zong sensationeel, maar er is geduchte concurrentie. De Oostenrijkse acrobatengroep Zurcaroh en de 14-jarige Courtney Hadwin worden getipt als mogelijke winnaars.
19/09 08u30  Zeeuwse zorginstelling is in nood, maar toezichthouders verhogen eigen beloningDe raad van toezicht van de in opspraak geraakte Zeeuwse zorginstelling Arduin heeft zijn eigen beloning vorig jaar fors verhoogd. Ondanks de financiële en organisatorische problemen bij de stichting gingen de toezichthouders er in één klap 66 procent op vooruit.
19/09 08u15  Gebrek aan echte kwaliteit bij De GraafschapDOETINCHEM - De Graafschap stevent hard af op een sportieve crisis. De Doetinchemse club is door een falend technisch beleid een gedoodverfde degradatiekandidaat.
19/09 08u00  'Pijnlijk voor onze arme monarch'Voor de zoveelste keer gaat het vandaag, bij de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, over het hoofdpijndossier van Rutte III: de dividendbelasting. In een zeldzaam staaltje eensgezindheid keert de voltallige oppositie zich in het debat over de Miljoenennota tegen de afschaffing van die belasting.
19/09 08u00  'Bestuurder grasmaaier dacht voor ongeluk dat de kinderen weg waren'De bestuurder van de grasmaaier stuurde kinderen in zijn buurt weg, maar zag een meisje dat toch achterbleef over het hoofd. Zo kon vorige week de 6-jarige Fleur van Amerongen in Kampen in botsing komen met een grasmaaier van de gemeente, aldus de burgemeester van Kampen.
19/09 08u00  Wilders begint debat over miljoenennotaGeert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt vandaag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd.
19/09 08u00  Vrouw vliegt met haar auto in een sloot in LichtenvoordeLICHTENVOORDE - Een automobiliste is dinsdagavond rond 22.00 uur in een sloot beland in Lichtenvoorde. Op de Kievitstraat reed de vrouw rechtdoor in een bocht. Daardoor kwam ze met haar auto in de sloot met water terecht.
19/09 08u00  Vlak voor uitvaart van Rinie (63) langs de McDrive: 'Hij was altijd in voor gekkigheid'MEDDO - Rinie Overkamp uit Meddo (63) zou met zijn zoon Steffan nog een keer langs de McDrive. Helaas overleed hij veel sneller dan gedacht. Daarom maakten ze maandag vlak voor zijn uitvaart nog even een ritje langs de hamburgerketen. ,,Mijn vader was altijd wel in voor een gekkigheid.''
19/09 07u45  'Het gaat ook een beetje om het geloof in een maatregel'De Raad van State is kritisch op het Belastingplan. De staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, maakt zich nog geen zorgen.
19/09 07u45  Glennis Grace: Ik raak hier nooit aan gewendGlennis Grace reageert opgelucht na haar optreden in de finale van America's Got Talent. ,,Mensen zeggen me 'je raakt hier aan gewend', maar ik raak hier nooit aan gewend. Elke keer moet je jezelf weer bewijzen', zegt de zangeres tegen Erik Mouthaan van RTL Nieuws.
19/09 07u45  8Bahn nieuwe stijl: vaker en compacter feesten in ArnhemARNHEM - Onder de naam 8Bahn Summersession gaat Pascal Rietman vaker kleinschaliger elektronische muziekevenementen organiseren. Het eerste 8Bahnfeest nieuwe stijl staat gepland op 29 september en wordt op twee podia gehouden op het terrein Stadsblokken onder de John Frostbrug in Arnhem.
19/09 07u45  Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'Sensationeel!'Een foutloos optreden, maar is het genoeg voor Glennis Grace? De concurrentie is moordend in de finale van America’s Got Talent.
19/09 07u30  Britse politieke partij Labour gooit eigen glazen inLabour profiteert amper van de brexit-perikelen in de Britse politiek. Het imago van Jeremy Corbyn is een belangrijke oorzaak.
19/09 07u30  Kasper Dolberg is een raadselColumnist Sjoerd Mossou is gefascineerd door Ajacied Kasper Dolberg, die voor even een wereldwonder was. 'Hij is een raadsel, maar tegelijk maakt hij dingen heel helder.'
19/09 07u30  'Slimme televisie raakt te snel uit de tijd'Fabrikanten van smart-tv's moeten garanderen dat apps het tenminste zes jaar blijven doen. Die eis legt de Consumentenbond bij de fabrikanten op tafel.
19/09 07u30  Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'Fantastisch!'Een foutloos optreden, maar is het genoeg voor Glennis Grace? De concurrentie is moordend in de finale van America’s Got Talent.
19/09 07u15  Trijntje Oosterhuis gaat Ziggo Dome doen: 'Het wordt een reis door de tijd'Trijntje Oosterhuis geeft op 30 maart, met het Metropole orkest, een concert in de Ziggo Dome. De hal ligt op een steenworp afstand van de plek waar ze voor het eerst een groot publiek bereikte: de Arena. ,,De opening van dat stadion was een bepalend moment voor mij.’’
19/09 07u15  Vliegende start voor publiek mega-zonnepark aan de A15GELDERMALSEN - Er is veel belangstelling om te investeren in de zonnepanelen van Avri op de voormalige vuilstort langs de A15 in Geldermalsen. In korte tijd is al bijna 220.000 euro ingelegd. Het zonnepark maakt deze zomer sowieso een vliegende start.
19/09 07u15  Vlak voor uitvaart van Rinie (63) nog even langs de McDrive: 'Hij was altijd in voor gekkigheid'MEDDO - Rinie Overkamp uit Meddo (63) zou met zijn zoon Steffan nog een keer langs de McDrive. Helaas overleed hij veel sneller dan gedacht. Daarom maakten ze maandag vlak voor zijn uitvaart nog even een ritje langs de hamburgerketen. ,,Mijn vader was altijd wel in voor een gekkigheid.''
19/09 07u15  Een zoen in een restaurant is 'oké', maar flikflooien? 'Nee'ARNHEM - Verliefde mensen die elkaar met affectie bejegenen, dat is alleen maar leuk. ,,Maar als mensen in de zaak dingen doen waar andere klanten zich aan storen, dan neem je je verantwoordelijkheid'', zegt Erwin Oldenburg, eigenaar van 't Pannenkoekhuis in Schaarsbergen.
19/09 07u15  Nijmeegse strandjes verboden voor paarden in de zomer?NIJMEGEN - Er komt in de zomer van 2019 mogelijk een hek bij twee of drie strandjes van de Stadswaard, om de kudde konikpaarden er weg te houden. Staatsbosbeheer kijkt serieus naar die mogelijkheid na het incident met twee agressieve konikpaarden, die in juli en augustus badgasten lastig vielen.
19/09 06u30  Catwalk-filmpje VVD is ongemakkelijk en gênantNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
19/09 06u00  Bisdom Brooklyn betaalt miljoenen aan slachtoffers seksueel misbruikVier mannen die als kind seksueel misbruikt zijn door een docent religie van de Rooms-Katholieke kerk krijgen een schadevergoeding van 27,5 miljoen dollar. De nu 67-jarige Angelo Serrano misbruikte hen in de kerk, in het appartement van de leraar achter de kerk en in de naschoolse opvang.
19/09 06u00  Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'optreden sensationeel'Glennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.
19/09 06u00  Glennis Grace zorgt in America's Got Talent opnieuw voor kippenvelSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
19/09 05u45  Noord- en Zuid-Korea zetten nieuwe stap richting vredeNoord- en Zuid-Korea hebben een nieuwe stap gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vredevol schiereiland.
19/09 05u15  'Verjubelen? Dat vind ik echt te kort door de bocht'In zijn eerste Miljoenennota strooit minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) met miljarden. ,,Juist in economisch goede tijden is het moeilijk om een goede minister van Financiën te zijn.''
19/09 04u30  Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordendGlennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.
19/09 03u45  Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoekDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.
19/09 03u30  Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got TalentSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
19/09 03u15  VVD: criminaliteit in probleemwijken dubbel zo hard bestraffenCriminaliteit in probleemwijken moet dubbel zo hard worden bestraft. Ook moeten ouders in die wijken worden verplicht hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren.
19/09 02u45  Amerikaanse chirurg en vriendin voerden vrouwen dronken om hen te kunnen verkrachtenEen chirurg uit de Amerikaanse staat Californië wordt er samen met zijn vriendin van verdacht tenminste twee vrouwen te hebben verkracht. De slachtoffers werden tijdens het uitgaan ingepalmd en dronken gevoerd door het tweetal.
19/09 02u15  Kortere werkweek en minder werkdruk voor beveiligersBeveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
19/09 01u45  In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodieIn het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht.
19/09 00u45  Nederland in Europese kopgroep van online kopenVier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Daarmee zit Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen nog net iets vaker spullen gekocht bij webshops.
18/09 23u45  Schildersbedrijf met alleen vrouwen is een succesSchildersbedrijf Mevrouw Schutte & Dochters uit Zwolle heeft als enige in Nederland alleen vrouwen in dienst. Het blijkt twee jaar na oprichting een schot in de roos, schrijft De Stentor. Wat doen zij anders of beter dan de ‘normale’ schilders? Vijf vragen aan projectleider Janneke van Olst.
18/09 23u15  Van Bommel: Er waren momenten dat we Barça pijn hadden kunnen doenMark van Bommel vond de openingswedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen FC Barcelona een goede les voor zijn ploeg. Ondanks een evenaring van de grootste nederlaag van de Eindhovenaren op het hoogste Europese podium (4-0), was de trainer van PSV niet heel erg ontevreden.
18/09 23u00  Motorrijder na botsing 40 meter meegesleept onder autoNEDERASSELT - Op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt is dinsdagavond rond 22.10 uur een motorrijder geschept door een auto. Het slachtoffer is zo'n 40 meter meegesleurd onder de auto en moest bevrijd worden door de brandweer.
18/09 22u30  'Elke tien minuten een trein naar Amsterdam? Dan laat ik de auto staan'Op het traject Nijmegen-Arnhem-Utrecht-Amsterdam gaan over een aantal jaren zes intercity's per uur rijden. Nu zijn dat er nog vier. Het plan maakt deel uit van het op prinsjesdag gepresenteerde miljardenplan voor spoorboekloos rijden op de drukste trajecten van het land.
18/09 22u15  Russen roepen Nederlandse ambassadeur op het matje vanwege 'spionnenkoorts'Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen. Dat hangt samen met beschuldigingen over Russische spionage, berichten Russische media.
18/09 21u45  Productiebedrijf Sesamstraat: Bert en Ernie zijn 'slechts' goede vriendenSesame Workshop, het productiebedrijf achter het originele, Amerikaanse kinderprogramma Sesamstraat, is met een verklaring gekomen over de relatie tussen hoofdrolspelers Bert en Ernie. Volgens de educatieve organisatie zijn de twee 'goede vrienden' en hebben ze 'geen seksuele geaardheid'.
18/09 21u30  Productiebedrijf Sesamstraat: Bert en Ernie zijn goede vriendenSesame Workshop, het productiebedrijf achter het originele, Amerikaanse kinderprogramma Sesamstraat, is met een verklaring gekomen over de relatie tussen hoofdrolspelers Bert en Ernie. Volgens de educatieve organisatie zijn de twee 'goede vrienden' en hebben ze 'geen seksuele geaardheid'.
18/09 21u30  'Vluchten Nederlandse toeristen met Small Planet Airlines gaan door'Nederlandse vakantievierders hebben geen last van het uitstel van betaling van de Duitse luchtvaartmaatschappij Small Planet Airlines. Touroperator Thomas Cook en dochter Neckermann Reizen vliegen met deze maatschappij, maar laten weten dat hun klanten gewoon naar hun vakantiebestemmng worden vervoerd.
18/09 21u30  De Jong: Barça is zó goed, we hadden het compacter moeten houdenPSV slikte een flinke nederlaag in Camp Nou, maar Luuk de Jong had niet het idee dat de landskampioen zich hoefde te schamen voor het verlies bij Barcelona. ,,Dit Barcelona is zó goed en heeft zoveel kwaliteit, we hadden het compacter moeten houden.''
18/09 21u00  Uitdelen is makkelijk, maar nu komt het erop aan voor Rutte IIIOp zijn eerste Prinsjesdag schotelt het kabinet Rutte III een bescheiden feestje voor. Best fijn voor een coalitie van tegenpolen voor wie regeren vaak voelt als een knellend korset. Maar uitdelen is makkelijk, nu de rest nog.
18/09 21u00  Messi laat moedig PSV kansloos met hattrickPSV kan ondanks een ruime nederlaag met een redelijk tevreden gevoel terugkijken op de start van de groepsfase van de Champions League. De koploper uit de eredivisie bood FC Barcelona lang goed tegenstand, maar verloor door drie doelpunten in het laatste kwartier toch met 4-0 van de Spaanse topclub. Lionel Messi maakte met drie doelpunten het verschil.
18/09 20u45  Hierdoor kunnen 'wij' zo lang hardlopenWetenschappers hebben ontdekt hoe het komt dat de mens zo lang achter elkaar kan hardlopen. In tegenstelling tot andere soorten missen wij een bepaald gen, waardoor we het qua uithoudingsvermogen winnen van alle dieren.
18/09 20u45  LIVE | Dembélé en Messi geven gas, PSV op de knieën• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 20u30  Tweede Kamer krijgt advies over hulp aan Syrische groepen alleen vertrouwelijk te zienDe Tweede Kamer krijgt ‘bij uitzondering’ interne volkenrechtelijke adviezen te zien over de hulp aan Syrische groepen. De stukken zijn niet staatsgeheim. Toch kunnen ze niet openbaar worden gemaakt, omdat het kabinet eraan hecht dat ambtenaren ‘onbevangen en in vertrouwen’ kunnen adviseren.
18/09 20u30  Hind gaat voor bescheiden decolleté en Xander juicht voor GlennieKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/09 20u30  LIVE | Dembélé beslist duel met PSV na heerlijke knal• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 20u15  LIVE | Barça veel gretiger na rust, PSV onder druk• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 20u15  Arnhemmer ontkent dat zoon (13) op zijn gezag zijn moeder neerstakARNHEM – Toen hij hoorde dat zijn 13-jarige zoon zijn ex-vrouw had neergestoken viel hij flauw. ,,Ik was heel emotioneel”, aldus de 45-jarige Arnhemmer dinsdag in hoger beroep voor het gerechtshof in Arnhem.
18/09 20u00  Hongerige Venezolanen woedend op president na decadent etentjeEen excentriek etentje van de Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft voor een woede-uitbarsting gezorgd onder de Venezolaanse bevolking. Er heerst al tijden hongersnood in het land.
18/09 20u00  LIVE | PSV buigt na prima helft alleen voor brille van Messi• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 20u00  Glennis laat op 'G-day' van zich horenGlennis Grace gaat tijdens de finale van America's Got Talent 'alles geven' en haar stinkende best doen. Dat laat de powervocaliste weten in een kort filmpje dat ze opnam in Hollywood.
18/09 19u45  Rutte: bedreigingen economie komen vooral van buitenPremier Rutte geeft de manier waarop Nederland er voor staat een zeven. ,,We staan er goed voor,’’ zegt hij. ,,Maar de wereld om ons heen is instabiel en dat kan gevolgen hebben voor onze economische groei. Anders had ik de algemene situatie een 8 gegeven.’’
18/09 19u45  LIVE | PSV buigt na prima eerste helft alleen voor Messi• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 19u45  Bert en Ernie nu boegbeelden voor homo's: 'Dit is zó belangrijk'Ze zijn al 45 jaar samen, maar pas sinds gisteren is de geest uit de fles: Bert en Ernie zijn wél een stel. Volgens scenarioschrijver Marc Salzman tenminste, want in de jarenlange discussie ontkenden de producenten tot nu toe vooral. De onthulling betekent veel voor de homo-emancipatie: ,,Dit is zó belangrijk.'
18/09 19u45  Stormy Daniels beschrijft nacht met Trump tot in detailPornoactrice Stormy Daniels heeft haar memoires geschreven en daarin heeft ze het in detail over de wilde nacht die ze beleefde met de Amerikaanse president Donald Trump in 2006. De Britse krant The Guardian legt twee weken voor de publicatie de hand op een exemplaar en licht een tip van de sluier op.
18/09 19u30  Lubach-filmpje NRA genomineerd voor web-'Oscar'Het filmpje van het programma Zondag met Lubach over de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA is genomineerd voor een Lovie Award in de categorie komedie. Deze 'Oscars van het Europese web' worden jaarlijks uitgereikt aan het beste en meest creatieve digitale werk in Europa.
18/09 19u30  LIVE | PSV breekt na heerlijke vrije trap van Messi• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 19u15  Wandelaar vindt onthoofd hondje zonder voorpoten in parkEen wandelaar heeft in het Emmapark in Brunssum een lugubere vondst gedaan. De man trof een onthoofd hondje aan. Ook had het 'Boomer-hondje' geen voorpoten meer.
18/09 19u15  LIVE | Prima start voor brutaal PSV, Barça zoekende• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 19u00  Linda de Mol strikt Bold and the Beautiful-acteur Patrick DuffyDe Amerikaanse acteur Patrick Duffy heeft een rol in April, May en June, de nieuwe film van Linda de Mol en Will Koopman. Dat heeft Linda gemeld aan het ANP. Duffy vertolkt de rol van de vader van haar personage.
18/09 19u00  Ongeluk of wanhoopsdaad? Stel dat uit huis wordt gezet, met spoed naar ziekenhuis gebrachtDe bewoners van de Zeusburg in Nieuwegein die morgen uit hun woning zouden worden gezet, zijn vanmiddag met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De man (71) en de vrouw (70) hadden gas ingeademd.
18/09 18u45  LIVE | Van Bommel: We hebben echt kans vanavond• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos • Volg hier straks het andere duel uit Groep B: Inter-Spurs
18/09 18u30  Jeugdwedstrijd ontspoort: 'Stop met strijd tussen Arnhem en Nijmegen'ARNHEM/NIJMEGEN - Het was even alle hens aan dek, afgelopen zaterdag op het Arnhemse Sportpark De Bakenhof. Een jeugdwedstrijd voor onder de 15 jaar tussen voetbalclubs Arnhemia (Arnhem) en SCE (Nijmegen) liep volledig uit de hand, waarna een leider van de Arnhemse club naar zijn auto rende. Om een vuurwapen te halen, zo klonk het geschrokken van Nijmeegse zijde.
18/09 18u15  Natuurkundedocent op Zutphense school: '9/11 was geen aanslag'Natuurkundedocent Jan Allaart, van het Baudartius College in Zutphen, staat nog steeds achter zijn uitspraak dat 9/11 geen moslim-terroristische aanslag was. De docent zorgde vorige week voor commotie door een les te openen met de stelling.
18/09 18u15  Honderden edelherten Oostvaardersplassen worden afgeschotenZe worden afgeschoten. Honderden edelherten die weg moeten uit de Oostvaardersplassen. Reden: er zou geen andere oplossing zijn voor het terugdringen van het aantal grote grazers in het natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Eind volgende maand kan het uitdunnen beginnen, zo is dinsdag besloten door Gedeputeerde Staten van Flevoland.
18/09 18u00  TomTom krijgt forse klappen op de beursTomTom beleefde vandaag zijn grootste koersdreun sinds 2011. De Nederlandse kaartenmaker zag een kwart van zijn beurswaarde in rook opgaan.
18/09 18u00  Meer intercity's van Nijmegen en Arnhem naar AmsterdamNIJMEGEN / ARNHEM - Op het traject Nijmegen-Arnhem-Utrecht-Amsterdam gaan over een aantal jaren zes intercity's per uur rijden. Nu zijn dat er nog vier. Het plan maakt deel uit van het op prinsjesdag gepresenteerde miljardenplan voor spoorboekloos rijden op de drukste trajecten van het land.
18/09 18u00  Zeker duizend edelherten Oostvaardersplassen worden afgeschotenZe worden afgeschoten. Honderden edelherten die weg moeten uit de Oostvaardersplassen. Reden: er zou geen andere oplossing zijn voor het terugdringen van het aantal grote grazers in het natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Eind volgende maand kan het uitdunnen beginnen, zo is dinsdag besloten door Gedeputeerde Staten van Flevoland.
18/09 18u00  Lagere straffen in zaak rond Poolse vakantiehuisjesZUTPHEN/ ZELHEM - De straffen in de zogenoemde JKE-affaire zijn flink lager dan de eisen van het Openbaar Ministerie. Een 52-jarige Zelhemmer, een van de hoofdrolspelers in de zaak, werd door Rechtbank Gelderland een gevangenisstraf opgelegd van achttien maanden, waarvan negen voorwaardelijk.
18/09 17u45  Poulsen terug bij Ajax voor stageChristian Poulsen is even terug bij Ajax. De oud-middenvelder loopt stage bij de technische staf van het eerste elftal van zijn oude club uit Amsterdam.
18/09 17u45  Jessica Simpson (38) zwanger van derde kindjeDe Amerikaanse actrice-zangeres Jessica Simpson (38) is voor de derde keer zwanger. Via Instagram laat de blondine weten dat ze dolgelukkig is met het nieuws. Ze verklapt ook dat het om een meisje gaat.
18/09 17u30  Ondernemers hadden meer van begroting verwachtOndernemend Nederland had meer verwacht van de begroting voor 2019. In een eerste reactie op de Miljoenennota kraken ondernemers kritische noten.
18/09 17u15  Deze vier toprestaurants zijn de sterren van hun regioHéroine in Rotterdam, Tommy's in Den Haag, Buuren in Alphen aan den Rijn en Bentinck in Amerongen hebben De Gouden Pollepel gewonnen. Ze scoorden de hoogste cijfers bij de recensenten van de kranten uit hun regio.
18/09 17u15  Hoe houd ik die risicostof bij mijn kind weg?Journalist Yildiz Celie maakt zich zorgen over de hormoonverstoorder Bisfenol A (BPA) in het eten van haar zoontje. Is dat terecht? Ze gaat op onderzoek uit.
18/09 17u15  Pannenkoekenbaas Rheden staat achter zijn serveersterRHEDEN - Eigenaar Hans Westdijk van pannenkoekenhuis Strijland in Rheden staat vierkant achter zijn serveerster, die zaterdag in de zaak twee vrouwen aansprak op hun intieme gedrag.
18/09 17u00  'Afschaffing dividendtaks moet beter onderbouwd'De Raad van State vindt dat het kabinet het plan om de dividendbelasting af te schaffen beter moet onderbouwen. Dat schrijft het adviesorgaan in een beoordeling van het belastingplan dat op Prinsjesdag is gepresenteerd.
18/09 17u00  'Powerhouse Glennis gaat America's Got Talent winnen'Nederland heeft er veel vertrouwen in dat powerhouse Glennis Grace het dertiende seizoen van de Amerikaanse hitshow America's Got Talent gaat winnen. Dat blijkt uit een peiling van deze site.
18/09 17u00  Ook koning, koningin en prinses gaan erop vooruitKoning Willem-Alexander gaat er volgend jaar in inkomen op vooruit. Ook koningin Máxima en prinses Beatrix verdienen meer, zo blijkt uit de begroting van het Koninklijk Huis.
18/09 17u00  Doorrijder ernstig ongeluk tussen fietsers is nog spoorloosDe fietser die gisteren doorreed nadat hij betrokken was bij een ernstig ongeluk in Apeldoorn, is nog altijd spoorloos. De politie hoopt op tips.
18/09 17u00  Bijna duizend edelherten Oostvaardersplassen worden afgeschotenVoor de 980 edelherten die weg moeten uit de Oostvaardersplassen, het natuurgebied tussen Almere en Lelystad, is geen andere oplossing dan afschot. Staatsbosbeheer krijgt daarom de opdracht om de dieren af te schieten. Dat is dinsdag besloten door Gedeputeerde Staten van Flevoland.
18/09 17u00  Robin Pröpper mist mogelijk rest van dit seizoen door zware blessureHeracles is aanvoerder Robin Pröpper de rest van het seizoen hoogstwaarschijnlijk kwijt. Vandaag werd duidelijk dat de Arnhemmer de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd.
18/09 16u45  Lagere straf voor Zelhemmer in zaak rond Poolse vakantiehuisjesZUTPHEN/ ZELHEM - De straffen in de zogenoemde JKE-affaire zijn flink lager dan de eisen van het Openbaar Ministerie. Een 52-jarige Zelhemmer, een van de hoofdrolspelers in de zaak, werd door Rechtbank Gelderland een gevangenisstraf opgelegd van achttien maanden, waarvan negen voorwaardelijk.
18/09 16u45  Commissariaat voor Media stelt onderzoek in naar Yvon JaspersHet Commissariaat voor de Media gaat onderzoek doen naar de nevenfuncties van Yvon Jaspers (45). Aanleiding voor het onderzoek is recente berichten in de media over het feit dat Jaspers al drie jaar lang in dienst is van For Farmers, het grootste veevoederbedrijf van Europa.
18/09 16u45  Medewerker War Child haalt donaties binnen... voor zijn schoonfamilieWar Child heeft een medewerker op staande voet ontslagen nadat die gedoneerde hotelovernachtingen en duur kantoormeubilair weggaf aan zijn schoonouders. Zo blijkt uit een vandaag gepubliceerd vonnis van het Hof in Amsterdam.
18/09 16u30  Heracles rest van het seizoen zonder aanvoerder PröpperHeracles is aanvoerder Robin Pröpper de rest van het seizoen hoogstwaarschijnlijk kwijt. Vandaag werd duidelijk dat hij de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd.
18/09 16u30  Tegenvaller van 212 miljoen euro op onderwijsEr wordt 1,9 miljard euro geïnvesteerd in onderwijs, maar universiteiten en hogescholen merken daar nauwelijks iets van. Volgend jaar moet er 19,5 miljoen euro worden bezuinigd in het hoger onderwijs.
18/09 16u15  De Arnhemse villamoord: 1 dader gezien, 9 mannen veroordeeldNiki van der Naald
18/09 16u00  'Ingestorte garage Wormerveer had andere vloer dan die in Eindhoven'De parkeergarage die eerder vandaag deels instortte boven een supermarkt in het Noord-Hollandse Wormerveer, had een andere vloer dan de garage in Eindhoven die vorig jaar in elkaar zakte.
18/09 16u00  Van Aert onafhankelijk renner in wereldbekerDe Belgische veldrijder Wout van Aert stapt morgen op het vliegtuig om de eerste twee wereldbekercrossen te rijden in de Verenigde Staten.
18/09 16u00  Mysterieuze nachtelijke knallen 'vrijwel zeker' van Dremptse bielemannenDREMPT/ HUMMELO - Het heeft er alle schijn van dat bielemannen vannacht de nachtrust hebben verstoord van mensen in Hummelo, Drempt en Laag-Keppel en omgeving.
18/09 16u00  Boxmeer en gemeentesecretaris Van de Loo uit elkaarBOXMEER - Harry van de Loo is niet veel langer de gemeentesecretaris/ directeur van de gemeente Boxmeer. Hem is te kennen gegeven dat er een gesprek moet komen. Dat gaat over 'de wijze en voorwaarden waarop er afscheid genomen kan worden', zoals burgemeester Karel van Soest het omschrijft.
18/09 15u45  Beperkingen Jos Brech opgeheven, advocaat mag pratenAdvocaat Gerald Roethof mag vanaf nu in alle openheid vertellen over de zaak tegen zijn cliënt, Jos Brech. Brech is hoofdverdachte in de zaak Nicky Verstappen. Het Openbaar Ministerie heeft de beperkingen vandaag opgeheven.
18/09 15u45  Een bijzonder, vrolijk of mooi verhaal? Laat het ons weten!Bent u ontzettend goed geholpen door uw buurvrouw, een vriend of een familielid en wilt u diegene bedanken? Of heeft u zelf iets moois, bijzonders, opmerkelijks of juist ontroerends meegemaakt dat u graag met de lezers van De Gelderlander zou willen delen? Laat het ons dan weten!
18/09 15u30  PVV wil in gemeenteraad van Groningen en hoopt op één zetelDe PVV doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen op 21 november. Het is nog niet bekend wie dan lijsttrekker is. De partij hoopt volgens het Dagblad van het Noorden op één zetel.
18/09 15u30  'Schietspel Fortnite aanleiding voor honderden echtscheidingen'De populariteit van het schietspel Fortnite is aanleiding voor honderden, misschien wel duizenden echtscheidingen in het Verenigd Koninkrijk. Dat claimt het bedrijf divorce-online.co.uk na onderzoek van 200 echtscheidingsverzoeken.
18/09 15u15  Kabinet: plan voor snellere asielproceduresHet kabinet komt met plannen om de asielprocedure in ons land korter te maken. Dat blijkt uit de begrotingsstukken van Prinsjesdag.
18/09 15u15  Prinsjesdag 2018: dit zijn de plannenPrinsjesdag plannendag. Wat heeft het kabinet voor Nederland in petto? Lees alles in ons overzicht.
18/09 15u15  Veroordeelden villamoord blij met rapport: eerste stap naar herzieningARNHEM - De mannen die tot jarenlange celstraffen werden veroordeeld voor betrokkenheid bij de Arnhemse villamoord, reageren blij op het kritische rapport dat dinsdag over de mogelijke gerechtelijke dwalingen in die zaak is verschenen.
18/09 15u15  Albert Verlinde is pas het begin voor De MolAngela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
18/09 15u15  Rapper Donnie sloopt de boel in nieuwe talkshow Tim SendersTv's kapot slaan of een toren van champagneflessen omgooien, wie wil dat nou niet? Tim Senders (bekend van onder andere Streetlab) komt vandaag op deze site met een wel heel bijzondere talkshow waarin zijn gasten van alles mogen slopen.
18/09 15u15  Fusie Roompot en Sniper Cycling op losse schroeven door vertrek Van AertDe fusie tussen Roompot en Sniper Cycling, twee weken geleden nog in een ronkend persbericht bekendgemaakt, staat op losse schroeven. Kopman Van Aert wil niet voor de ploeg rijden en beoogd co-sponsor Crelan bindt zich aan de Belg. Directeur Michael Zijlaard bevestigt de onzekerheid. ,,Wij moeten kijken of alle partners nog aan boord zijn.”
18/09 15u00  Eerste namen Eurosonic bekendgemaaktEurosonic Noorderslag (ESNS) heeft de eerste namen aangekondigd voor de aankomende editie. De eerste serie bevat 29 namen van opkomende acts. Ze zijn geselecteerd in samenwerking met de radiozenders uit de Europese Unie, verenigd in de EBU (European Broadcasting Union).
18/09 15u00  Eeuwenoude herberg ondermijnd door gravende beversDODEWAARD - Herberg De Engel in Dodewaard heeft nieuwe 'bewoners': bevers. Inno Venhorst, eigenaar van het restaurant, maakt zich grote zorgen. Zijn pand dreigt te verzakken door de gangen die bevers hebben gegraven.
18/09 15u00  Ongeval met twee bestelbusjes leidt tot vertraging op A12 bij ArnhemARNHEM - Verkeer op de A12 bij Knooppunt Grijsoord heeft dinsdag begin van de middag in westelijke richting enige tijd hinder gehad van een ongeval. Daarbij waren twee bestelbusjes betrokken.
18/09 14u45  Zalando-ceo Rubin Ritter: 'Nederland is de ideale proeftuin'In tien jaar tijd groeide Zalando uit tot één van Europa's grootste internetbedrijven met een omzet die dit jaar de 5 miljard euro passeert. CEO Rubin Ritter (36) over het succes van de Duitse online modegigant en de belangrijke bijrol van Nederland daarin.
18/09 14u45  Sportverslaggever Bob van der Tak (38) overledenSportverslaggever Bob van de Tak is op 38-jarige leeftijd overleden. Als radiocommentator van de NOS werd hij vooral bekend van het zwemmen. Zo deed hij verslag van de gouden races van Ranomi Kromowidjojo bij de Olympische Spelen van 2012.
18/09 14u45  Auto vlucht ingestorte garage Wormerveer uit: 'Reed zo over brokstukken heen'Bij een parkeergarage boven een supermarkt in het Noord-Hollandse Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. De hulpdiensten hebben geen indicatie dat er slachtoffers onder het puin liggen bij het ingestorte deel van de parkeergarage in Wormerveer. ,,Alles trilde.''
18/09 14u30  Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestort: 'Bam bam bam bam, hoorde ik'Bij een parkeergarage boven een supermarkt in het Noord-Hollandse Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. De hulpdiensten hebben geen indicatie dat er slachtoffers onder het puin liggen bij het ingestorte deel van de parkeergarage in Wormerveer. ,,Alles trilde.''
18/09 14u30  Postbezorger redt vrouw bij grote band in ZevenaarZEVENAAR - Aan de Tolsingel in Zevenaar heeft dinsdagochtend brand gewoed. Hierbij liepen drie woningen (rook)schade op en werd er één tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Er zijn geen zwaargewonden gevallen.
18/09 14u15  ‘Hij zou niet willen dat ik alleen bleef’Over gemak en ongemak in een relatie. Na het overlijden van Daniël vond Mandy (32) troost en gaandeweg ook liefde bij zijn beste vriend Jim (48).
18/09 14u15  A12 bij Arnhem deels dicht na ongeval met twee bestelbusjesARNHEM - Verkeer op de A12 bij Knooppunt Grijsoord kan richting Arnhem alleen nog maar gebruik maken van de vluchtstrook rijden. Na een ongeval waarbij twee bestelbusjes zijn betrokken, zijn twee rijstroken afgesloten.
18/09 14u00  Lees hier de volledige troonredeKoning Willem-Alexander sprak vanmiddag vanuit de Ridderzaal het volk toe in zijn jaarlijkse troonrede. Lees hieronder de volledige speech terug.
18/09 14u00  A12 bij Arnhem deels dicht na ongeval met bestelbus en personenautoARNHEM - Verkeer op de A12 bij Knooppunt Grijsoord kan richting Arnhem alleen nog maar over de vluchtstrook. Oorzaak is een ongeval waarbij een bestelbusje en een personenauto betrokken zijn.
18/09 14u00  De Arnhemse villamoord: signalen gerechtelijke dwaling waren er alVoor het eerst in twintig jaar ligt er een snoeihard officieel rapport over de steken die politie, justitie en gerechtshof hebben laten vallen in de bewijsvoering in de 20 jaar oude zaak rond de Arnhemse villamoord. Hoe nu verder? Antwoord op de vijf belangrijkste vragen.
18/09 14u00  Vloer parkeergarage deels ingestort: 'Het pand trilde'Bij een parkeergarage boven een supermarkt in het Noord-Hollandse Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. De hulpdiensten hebben geen indicatie dat er slachtoffers onder het puin liggen bij het ingestorte deel van de parkeergarage in Wormerveer. ,,Het pand trilde.''
18/09 14u00  Tjeerd en Chris genieten van hun 'megaklus' in hartje BeekBEEK - Aan de historische boerderij in hartje Beek wordt al jaren geklust. Veel Bekenaren vragen zich af: wat gebeurt daar toch? Tjeerd Hendriks en Chris Blanken geven antwoord.
18/09 13u45  Nederlanders in Duitsland vast om handel in illegale potentiepillenNet over de grens in Duitsland zijn vier Nederlanders opgepakt. Ze handelden in illegale potentiepillen.
18/09 13u45  Andy en Melisa naar Dieren voor theateravond vol 'kleedkamerhumor en baco's'DIEREN - Oud-profvoetballer Andy van der Meijde staat zaterdagavond samen met zijn vrouw en ex-Playmate Melisa Schaufeli op de planken in Theater RhederArt in Dieren. Dat doen zij vanwege hun show Andy en Melisa Live on Tour, waarmee de twee nu door Nederland trekken.
18/09 13u30  Boodschappendienst Picnic stapt in pakketbezorgingPicnic stapt in de wereld van de pakketjes. Het bedrijfje gaat met zijn elektrische bezorgwagentjes retourzendingen ophalen bij klanten en zorgt ervoor dat die terugkomen bij de winkel waar ze vandaan komen. De online supermarkt begint in Utrecht en breidt geleidelijk uit.
18/09 13u30  Zwangere Bibi verkent Zeeland en Timor trekt aandacht met zwemshortKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/09 13u30  LIVE I Koning Willem-Alexander begonnen aan troonredeWelk thema zal koning Willem-Alexander vanmiddag in zijn jaarlijkse troonrede centraal stellen? En hoe reageert de oppositie op de plannen van het kabinet-Rutte III voor volgend jaar? Volg alle ontwikkelingen rond Prinsjesdag hieronder op de voet met ons liveblog.
18/09 13u15  Driedaagse top Korea's van start na hartelijke ontvangst president MoonDe Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, op het vliegveld van Pyongyang hartelijk verwelkomd en omarmd.
18/09 13u00  Fajah Lourens weer vrijgezelKillerbodyfanate en zakenvrouw Fajah Lourens (36) is weer vrijgezel. Na ruim een jaar is haar verhouding met haar vriend Igor Neves gestrand, zo maakte ze vandaag bekend op Instagram. Volgens Fajah, die niet in details treedt, kwam er al weken geleden een einde aan hun relatie.
18/09 13u00  Grote schade na brand bij woning in ZevenaarZEVENAAR - Aan de Tolsingel in Zevenaar heeft dinsdagochtend brand gewoed. Hierbij liepen drie woningen (rook)schade op en werd er één tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Er zijn geen zwaargewonden gevallen.
18/09 12u45  Woede in Den Haag over milde straf voor asielzoeker na verkrachtingIn politiek Den Haag is ophef ontstaan over de strafmaat voor een asielzoeker in een verkrachtingszaak. De rechter legde aan de Afghaan niet de maximale straf op, omdat hij dan zijn verblijfsvergunning zou kwijtraken.
18/09 12u45  EU schiet slachtoffers van orkaan in Filipijnen te hulp met 2 miljoen euroDe Europese Unie trekt 2 miljoen euro uit voor slachtoffers van de cycloon Mangkhut in de Filipijnen. Het natuurgeweld heeft daar minstens 74 levens geëist en er zijn nog 55 vermisten.
18/09 12u45  Man die 6-jarig meisje in kofferbak stopte blijft vastzittenEen 24-jarige verdachte van de ontvoering van een meisje van zes jaar in Weert blijft in voorarrest. De rechtbank in Roermond wees vandaag een verzoek voor voorwaardelijke invrijheidstelling van de Weertenaar af.
18/09 12u45  LIVE I Hoedjes vasthouden op winderig BinnenhofWelk thema zal koning Willem-Alexander vanmiddag in zijn jaarlijkse troonrede centraal stellen? En hoe reageert de oppositie op de plannen van het kabinet-Rutte III voor volgend jaar? Volg alle ontwikkelingen rond Prinsjesdag hieronder op de voet met ons liveblog.
18/09 12u30  Man die willekeurig 6-jarig meisje in kofferbak stopte blijft vastzittenEen 24-jarige verdachte van de ontvoering van een meisje van zes jaar blijft in voorarrest. De rechtbank in Roermond wees vandaag een verzoek voor voorwaardelijke invrijheidstelling van de Weertenaar af.
18/09 12u30  Mogelijk andere schutter bij moord Peter Netten (30) in Oss: 'Kaan D. houdt iemand uit de wind'OSS/ DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie heeft informatie dat niet verdachte Kaan D., maar iemand anders verantwoordelijk is voor de moord op Peter Netten. Dat zei de officier van justitie dinsdag in de rechtbank in Den Bosch.
18/09 12u30  Politie zoekt met speurhonden waar kajak Arjen Kamphuis is gevondenDe politie gaat vandaag met speurhonden zoeken in het gebied waar eerder de peddel en de kajak van de vermiste Nederlandse cybersecurityexpert Arjen Kamphuis zijn gevonden.
18/09 12u30  Jochem achter het raam op Wallen en Timor trekt aandacht met zwemshortKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/09 12u30  Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestortBij een parkeergarage boven een supermarkt aan Plein 13 in Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. Het is nog niet bekend of hierdoor gewonden zijn gevallen. Dat heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland laten weten.
18/09 12u15  Gehannes met container vol lijken van Mexicaanse bendeledenEen koelcontainer vol met lijken in de Mexicaanse stad Guadalajara is al drie keer verplaatst, nadat omwonenden klaagden over stank. Er is geen plek om de lichamen te begraven, want alle begraafplaatsen liggen vol.
18/09 12u15  Makkelie fluit topper tussen Ajax en PSVDanny Makkelie is zondag de scheidsrechter voor de kraker tussen PSV en Ajax in Eindhoven. Het duel tussen de nummers één en twee van de eredivisie wordt om 16.45 uur afgetrapt.
18/09 12u15  Nieuw DNA-onderzoek in twintig jaar oude Arnhemse VillamoordARNHEM - Het bewijs in de zogeheten Arnhemse Villamoord uit 1998 deugt niet. Twee bekentenissen in deze zaak vormden toen het enige echte bewijs. Ze zijn onbetrouwbaar, omdat de politie de verklaringen heeft beïnvloed. Genoeg reden om de zaak, waarvoor twintig jaar geleden negen mannen zijn veroordeeld, te heropenen.
18/09 12u15  Jørgensen haakt op training af met voetblessureNicolai Jørgensen is vandaag geblesseerd geraakt op de training bij Feyenoord. De 27-jarige spits uit Denemarken liep in een trainingspartij een voetblessure op.
18/09 12u15  LIVE I Minister Hoekstra zet handtekening onder begrotingWelk thema zal koning Willem-Alexander vanmiddag in zijn jaarlijkse troonrede centraal stellen? En hoe reageert de oppositie op de plannen van het kabinet-Rutte III voor volgend jaar? Volg alle ontwikkelingen rond Prinsjesdag hieronder op de voet met ons liveblog.
18/09 12u15  Grote brand bij woning in ZevenaarZEVENAAR - Aan de Tolsingel in Zevenaar woedt een grote brand. Het gaat hierbij om een woning en een schutting. De rook is in de wijde omgeving zichtbaar.
18/09 12u00  LIVE I Kamerleden klaar voor troonrede koningWelk thema zal koning Willem-Alexander vanmiddag in zijn jaarlijkse troonrede centraal stellen? En hoe reageert de oppositie op de plannen van het kabinet-Rutte III voor volgend jaar? Volg alle ontwikkelingen rond Prinsjesdag hieronder op de voet met ons liveblog.
18/09 12u00  Grote brand bij woning aan de Tolsingel in ZevenaarZEVENAAR - Aan de Tolsingel in Zevenaar woedt een grote brand. Het gaat hierbij om een woning en een schutting. De rook is in de wijde omgeving zichtbaar.
18/09 11u45  België moet draagster hoofddoek 1000 euro betalen na weigeringBelgië is de fout ingegaan door een vrouw met een hoofddoek toegang te weigeren tot een rechtszaak. België moet haar 1000 euro schadevergoeding betalen, aldus de rechters in Straatsburg.
18/09 11u30  Syrië haalt Russisch spionagetoestel neer tijdens aanval IsraëlEen Russisch militair vliegtuig is bij of boven Syrië door het Syrische leger uit de lucht gehaald. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie laten weten. Syrië is een bondgenoot van Moskou. Alle vijftien inzittenden van de Ilyushin-20 kwamen om.
18/09 11u30  Pussy Riot-lid zeer waarschijnlijk ziek door aanval met zenuwgifPjotr Verzilov, de zieke Pussy Riot-activist en bekende Kremlin-criticus die vorige week op de intensive care van een Moskous ziekenhuis belandde, is hoogstwaarschijnlijk vergiftigd met een substantie die het zenuwstelsel aantast.
18/09 11u15  In Turkije opgepakte Dordtenaar Ekrem Deniz Osmanogullari vrijDe in Istanboel gearresteerde Dordtenaar Ekrem Deniz Osmanogullari zit niet meer in de cel. Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt. ,,Hij werd gisteravond vrijgelaten uit de Silivri-gevangenis”, aldus zijn advocaat. Het is nog niet bekend of hij Turkije mag verlaten.
18/09 11u15  Net geen eerste plek Arnhemse vishandel in haringtestARNHEM - Visspeciaalzaak Gamba in Arnhem heeft het in de Nationale Haringtest maar net moeten afleggen tegen een Apeldoornse concurrent.
18/09 11u15  Lange file door ongeluk op de A50 bij Heteren opgelostEWIJK - Een aanrijding op de snelweg A50 bij Heteren zorgde vanochtend voor vertraging voor het verkeer. Volgens Rijkswaterstaat werden na de botsing een uur lang ter hoogte van knooppunt Valburg twee rijstroken afgesloten. Kort voor 10.00 uur stond er acht kilometer file in de richting Arnhem.
18/09 11u00  VVD-filmpje schiet in het verkeerde keelgatEen kek promotiefilmpje van de hoedjes en outfits van prominente VVD-gezichten voor Prinsjesdag valt slecht bij veel mensen. Op social media is de kritiek niet mals. ,,Kiezers trekken op inhoud lukt niet meer.'
18/09 11u00  Lange file door ongeluk op de A50 bij Heteren: opgelostEWIJK - Een aanrijding op de snelweg A50 bij Heteren zorgde vanochtend voor vertraging voor het verkeer. Volgens Rijkswaterstaat werden na de botsing een uur lang ter hoogte van knooppunt Valburg twee rijstroken afgesloten. Kort voor 10.00 uur stond er acht kilometer file in de richting Arnhem.
18/09 11u00  Het blijft nog wel even warm, zonnig en droogZet je zonnebril maar op. Deze Prinsjesdag wordt het zonnig en zomers warm. In Limburg kan het lokaal misschien wel 30 graden worden. Ook morgen en donderdag komt de temperatuur waarschijnlijk ruim boven de 20 graden uit. En daar blijft het niet bij.
18/09 10u45  Het blijft nog even warm, zonnig en droogZet je zonnebril maar op. Deze Prinsjesdag wordt het zonnig en zomers warm. In Limburg kan het zeer lokaal misschien wel 30 graden worden. Ook morgen en donderdag komt de temperatuur waarschijnlijk ruim boven de 20 graden uit. En daar blijft het niet bij.
18/09 10u30  Dodelijk drama met zitmaaier onder lestijd, op 100 meter van school. Hoe kon dat gebeuren?Fleur van Amerongen, het 6-jarige meisje uit Kampen dat vorige week ernstig gewond raakte na een ongeluk met een gemeentelijke grasmaaier, is overleden aan haar verwondingen. Grote vraag blijft: hoe kon dit gebeuren?
18/09 10u15  Goedkope drogistenbril zorgt voor onrust bij opticiensVoor een paar tientjes kun je je een hippe bril laten aanmeten door budgetketen Eyelove. Is dat wel verantwoord? Nee, zegt de optiekbranche, want oogziekten blijven langer onopgemerkt. ,,Onzin'', zegt Eyelove. ,,Dit is broodnijd van onze concurrenten.''
18/09 10u15  Amerikanen onder de indruk: Daan (17) bouwt WTC-torens na in garageDe garage van zijn ouders puilt helemaal uit met de Twin Towers van de 17-jarige Daan van der Steijn uit Deurne. Hij bouwde het complete World Trade Center uit New York in twee jaar tijd eigenhandig na.
18/09 10u00  VN wil vervolging van Myanmar voor misdaden tegen Rohingya-minderheidDe VN stelt dat militairen in Myanmar hebben zich schuldig gemaakt aan gruwelijke misdaden tegen leden van de islamitische Rohingya-minderheid. De legerleider van het land en anderen die voor de wreedheden verantwoordelijk zijn moeten internationaal daarom worden vervolgd.
18/09 10u00  Kliko gestolen? Misschien heeft de vuilniswagen hem opgesloktWAGENINGEN/EDE - De vuilnis is opgehaald, maar tussen het groepje kliko's op de verzamelplaats, vind je je eigen container niet terug. Gestolen? Even bellen met de ACV kan de moeite zijn: kliko's verdwijnen soms per ongeluk in de vuilniswagen.
18/09 09u30  Lange file door ongeluk op de A50 bij HeterenEWIJK - Een aanrijding op de snelweg A50 bij Heteren zorgt vanochtend voor vertraging voor het verkeer. Volgens Rijkswaterstaat werden na de botsing twee rijstroken afgesloten. Kort na 09.15 uur stond er tien kilometer file in de richting Arnhem.
18/09 09u30  Penoza krijgt definitief vervolg in bioscoopHet langverwachte bioscoopvervolg van hitserie Penoza gaat definitief door. De opnames van de Penozafilm gaan binnen enkele maanden van start in Amsterdam en in het buitenland. Dat heeft producent NL Film vandaag bekendgemaakt.
18/09 09u15  Australische wielrenner Hayman zet punt achter loopbaanDe Australische wielrenner Mathew Hayman heeft zijn carrière lang gerekt, maar op veertigjarige leeftijd vindt hij het mooi geweest. Hayman, twee jaar geleden winnaar van Parijs-Roubaix, stopt na de Tour Down Under in januari. In de etappekoers uit de UCI WorldTour door eigen land neemt de Australiër afscheid.
18/09 09u15  Getraumatiseerde Ariana Grande neemt rust 'na moeilijk jaar'De Amerikaanse hitzangeres Ariana Grande (25) last een periode van rust in. Om die reden heeft ze de uitreiking van de Emmys aan zich voorbij laten gaan. Ze is volgens People thuis in New York gebleven met haar verloofde Pete Davidson.
18/09 09u15  Roxeanne Hazes krijgt kritiek op intieme badfoto van baby FenderRoxeanne Hazes (25) is op Instagram overspoeld met positieve en negatieve reacties nadat ze een foto had gepost waarop te zien is hoe ze bloot in bad zit met haar op 10 juli geboren zoontje Fender. Menigeen vindt het kiekje 'niks anders dan aandachttrekkerij', maar het merendeel van haar volgers prijst de zangeres juist voor het delen van de vertederende privéfoto.
18/09 09u00  In Limburg kan het vandaag wel 30 graden wordenZet je zonnebril maar op. Deze Prinsjesdag wordt het zomers warm. In Limburg kan het zeer lokaal misschien wel 30 graden worden. Ook morgen en donderdag komt de temperatuur waarschijnlijk ruim boven de 20 graden uit. En daar blijft het niet bij.
18/09 09u00  Heet zomerweer zit Zalando dwars bij verkoop herfst- en wintercollectieDe van oorsprong Duitse online modewinkel Zalando heeft zijn verwachtingen voor de winst en omzet in heel 2018 neerwaarts bijgesteld als gevolg van het ongebruikelijk hete zomerweer en de vertraagde overgang naar het herfst- en winterseizoen.
18/09 08u15  PSV wil stunten in Camp Nou• Kan PSV stunten in Camp Nou bij rentree in miljardenbal? • Duel in Barcelona onder leiding van Griek Tasos Sidiropoulos
18/09 08u00  LIVE | Kan PSV voor een stunt zorgen in Camp Nou?PSV staat na één (heel kort) seizoen in de Europa League weer in de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren speelden drie keer uit bij Barcelona, slechts één keer werd verloren (1978). De andere twee keer werd gelijkgespeeld. PSV-trainer Mark van Bommel heeft 21 spelers geselecteerd voor het treffen in Spanje.
18/09 08u00  Plots zet Rutte de geldkraan voor ons openHet. Kan. Niet. Op. Iedereen gaat erop vooruit, is het mantra van het kabinet vandaag. Is Rutte ineens Sinterklaas geworden?
18/09 08u00  Regisseur Penoza: Zwaar om laatste seizoen door anderen te zien makenHet viel regisseur Diederik van Rooijen zwaar om het laatste seizoen van zijn hitserie Penoza door andere regisseurs te laten maken. Van Rooijen vertrok drie jaar geleden naar Hollywood waar een agentschap hem had benaderd na het succes van zijn bioscoopfilm Taped.
18/09 08u00  Politie: 's nachts ingrijpen bij housefeest was te gevaarlijkDEEST - Het was voor de politie te gevaarlijk om 's nachts in te grijpen bij een massale illegale houseparty, die afgelopen weekend in de uiterwaarden van Deest - nabij Nijmegen - werd gehouden. Dat zegt politiechef Lute Nieuwerth. Uiteindelijk greep de politie pas zondagochtend rond 10.00 uur in en veegde het terrein schoon.
18/09 07u45  Is Trump gefopt door Kim?Hoe staat het na de euforische top tussen president Trump van de VS en de Noord-Koreaanse leider Kim met het vredesproces?
18/09 07u45  Theresa May slaat piketpalen voor het brexit-overlegTheresa May heeft de Europese Unie en het verzet in haar Conservatieve Partij de wacht aangezegd. ,,Het wordt mijn deal of geen deal'', aldus de premier in de aanloop naar Europees topberaad.
18/09 07u45  Volkshuisvesting Arnhem: tiny house kans voor jonge startersARNHEM - Tiny houses kunnen soelaas bieden voor starters op de woningmarkt die een goedkope huurwoning zoeken. Volkshuisvesting Arnhem wil er in de stad vijftig tot honderd neerzetten.
18/09 07u30  Beoogd kopman Van Aert verscheurt contract: 'Ik wil niet voor Roompot rijden'De Belgische wielrenner Wout van Aert (24) heeft zijn contract bij Sniper Cycling verscheurd. De drievoudig wereldkampioen veldrijden is ontevreden over de gang van zaken bij de overkoepelende organisatie waar zijn wielerploeg Veranda's Willems-Crelan onder valt.
18/09 07u30  Dierenartsen vrezen voor massale ruiming varkensDierenartsen zijn als de dood voor een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest, die nu in België is aangeland. Zij vrezen – net als boeren en politici – een herhaling van 1997, toen in Nederland miljoenen varkens werden afgemaakt.
18/09 07u30  Geiten kinderboerderij Elst afgemaakt om virusELST - De kinderboerderij op Landerij De Park in Elst heeft de geiten laten inslapen. De dieren bleken besmet met CAE, een virus dat niet gevaarlijk is voor mensen.
18/09 07u30  Heldring is afvoerputje jeugdzorgZETTEN/ LEIDEN - Gesloten instellingen voor jongeren zoals de Heldringstichting in Zetten zijn het afvoerputje geworden van de jeugdzorg. Er moeten meer specialistische centra komen voor specifieke groepen zoals slachtoffers van loverboys.
18/09 07u15  Arnhem: vertrek Novartis jammer, maar onontkoombaarARNHEM - Het vertrek van farmaceutisch bedrijf Novartis uit Arnhem is spijtig, 'maar wel de realiteit'.
18/09 07u15  'Je moet je reet eraf werken in de VS, anders kun je weer oprotten'Golden Earring lukte het om carrière te maken in Verenigde Staten, Shocking Blue, George Baker en talrijke dj’s ook. Maar net zo goed faalden Nederlandse topartiesten bij het waarmaken van hun Amerikaanse droom. Kan Glennis Grace wél slagen?
18/09 07u15  Miljoenennota in schaduw van onderhandeling met BrittenHet kabinet ziet donkere wolken aan de horizon. Als de brexit verkeerd uitpakt voor Nederland, zijn alle beloftes van vandaag niets meer waard.
18/09 07u15  Serie Dragon Ball Z inspiratie voor ‘Chucky’ en ‘Guti’Natuurlijk hopen ze vanavond tegen Barcelona meteen weer uit een combinatie te scoren, zoals zaterdag tegen ADO Den Haag. En als het lukt, zullen Hirving Lozano en Erick Gutierrez weer hun zelfde juichritueel opvoeren.
18/09 07u15  D66 verloochent zichzelf, dat is het echte probleem, niet PechtoldÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
18/09 07u00  Privaat geld kan ons land verder op stoom helpenHoe mooi de vandaag gepresenteerde miljoenennota ook is, er is nog veel werk aan de winkel, vinden Hans de Boer en Cees Oudshoorn. Zij zien de oplossing in samenwerking tussen rijk en bedrijfsleven.
18/09 06u45  Rutte III presenteert eerste begrotingDe koetsrit met de koning, de troonrede in de statige Ridderzaal, het koffertje van de minister van Financiën, bewindspersonen in jacquet of met fleurige hoedjes: de rituele dans die Prinsjesdag heet staat weer voor de deur.
18/09 06u30  Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finaleGlennis Grace staat vanavond in de finale van America's Got Talent. De Amerikaanse tv-kijkers beloonden haar vorige week met een plekje in de eindronde van de Amerikaanse talentenjacht.
18/09 06u30  Serie Dragon Ball inspiratie voor ‘Chucky’ en ‘Guti’Natuurlijk hopen ze vanavond tegen Barcelona meteen weer uit een combinatie te scoren, zoals zaterdag tegen ADO Den Haag. En als het lukt, zullen Hirving Lozano en Erick Gutierrez weer hun zelfde juichritueel opvoeren.
18/09 06u00  D66 verloochent zichzelf, dat is het echt probleem, niet PechtoldÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
18/09 06u00  Muziek van eigen bodem zit in de lift, maar niet tijdens 'de seks'Cabaretier Vincent Bijlo schrijft een column over wat hem opvalt op de radio.
18/09 06u00  ‘Driekwart Nederlanders gelooft niet in koopkrachtbelofte kabinet’Het vertrouwen in de koopkrachtcijfers van het kabinet is laag. Hoewel uit de vorige week uitgelekte Miljoenennota blijkt dat 96 procent van de Nederlanders erop vooruit gaat, gelooft 77 procent daar niet in. Slechts 17 procent heeft er wel vertrouwen in dat zij in 2019 meer te besteden hebben.
18/09 05u45  Game of Thrones wint Emmy voor beste dramaserieDe series The Marvelous Mrs. Maisel en Game Of Thrones zijn er maandagavond vandoor gegaan met de belangrijkste Emmy Awards. Ze werden door de Television Academy uitverkoren als beste comedy en beste dramaserie.
18/09 05u15  25 miljoen euro voor jongeren met schulden en met handicapHet kabinet trekt 25 miljoen euro uit voor het terugdringen van armoede en schulden bij jongeren. Ook komt er geld voor jobcoaches om jongeren met een handicap beter naar werk te begeleiden.
18/09 05u00  Golden Girl Betty White (96) krijgt staande ovatie bij Emmy'sTijdens de uitreiking van de Emmy Awards in Los Angeles, is Betty White maandag geëerd door haar collega's. De 96-jarige actrice was aanwezig bij de awardshow en kreeg een staande ovatie.
18/09 04u45  Eerste passagier SpaceX op retourtje naar de maan wordt Japanse zakenmanDe Japanse zakenman en kunstverzamelaar Yusaku Maezawa is de eerste passagier die mee mag met een particuliere ruimtevlucht van het bedrijf SpaceX. Hij zal met een raket van het bedrijf een reis langs de maan maken en daarna weer naar de aarde terugkeren.
18/09 04u30  Russisch militair vliegtuig met 14 bemanningsleden vermist boven Middellandse ZeeEen Russisch militair vliegtuig met 14 bemanningsleden is verdwenen boven de Middellandse Zee. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap TASS, op basis van een anonieme bron bij het Russische ministerie van Defensie.
18/09 04u15  VS verlagen vluchtelingenquotum opnieuw, tot 30.000De regering-Trump is van plan volgend jaar opnieuw fors minder vluchtelingen toe te laten tot de Verenigde Staten. Dit jaar werd het limiet nog vastgesteld op 45.000, het laagste aantal sinds 1980, in 2019 daalt dat nog eens tot maximaal 30.000 vluchtelingen.
18/09 03u15  Primeur: Nederland krijgt fabriek voor schone kerosineNederland krijgt een fabriek voor biokerosine. KLM gaat die brandstof gebruiken om schoner te vliegen. Het gaat om een miljoeneninvestering. De provincie Groningen wordt genoemd als mogelijke locatie, maar dat is nog niet definitief.
18/09 02u15  Elf arrestaties bij lampionnenoptocht VeenendaalIn Veenendaal zijn elf mensen aangehouden voor onder andere het verstoren van de openbare orde. In het centrum van de stad was het onrustig. Volgens een woordvoerster van de politie gaat het om een groep jonge mensen.
18/09 01u45  VS kondigen nieuwe importheffingen aan op Chinese goederenDe Verenigde Staten voeren nieuwe importtarieven in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. De importheffingen worden volgende week maandag van kracht. President Donald Trump maakte de maatregel in het kader van de handelsoorlog met China maandag officieel bekend. Hij dreigt met meer sancties als China tegenmaatregelen neemt.
18/09 01u30  Trump kondigt nieuwe importheffingen aan tegen ChinaDe Verenigde Staten voeren nieuwe importtarieven in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. De importheffingen worden volgende week maandag van kracht. President Donald Trump maakte de maatregel in het kader van de handelsoorlog met China maandag officieel bekend. Hij dreigt met meer sancties als China tegenmaatregelen neemt.
18/09 01u00  Hoogleraar getuigt maandag over aanrandingszaak beoogde opperrechterDe vrouw die de beoogde nieuwe opperrechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft beschuldigd van aanranding, moet maandag voor de Senaatscommissie verschijnen. Daar mag ze getuigen over wat zich zo'n 35 jaar geleden precies tussen de twee heeft afgespeeld. Dat heeft de voorzitter van de commissie, Chuck Grassley, bekend gemaakt.
18/09 00u30  'Farmaceuten behalen opvallend veel winst in belastingparadijzen'De grootste farmaceutische bedrijven ter wereld rapporteren opvallend veel winst in belastingparadijzen, zoals Nederland. Volgens Oxfam Novib lijkt het erop dat de bedrijven geld doorsluizen.
18/09 00u00  Alliander maakt zelf wel uit hoe hoog de salarissen zijnBij de Nederlandse netbeheerders werken minimaal 35 mensen die méér verdienen dan een minister. Netbedrijf Alliander gaf zijn financieel topman bovendien een forse loonsverhoging. De linkse oppositie in de Tweede Kamer is woedend.
17/09 23u45  Bloedtest Alzheimer 'een uitglijer'NIJMEGEN - ,,Een uitglijer van een jonge hoogleraar’’, noemt Marcel Olde Rikkert, hoogleraar geriatrie van de Radboudumc in Nijmegen, het onderzoek van Charlotte Teunissen.
17/09 23u30  Vermeende winkeldief heeft guldens in zijn portemonneeNIJMEGEN - Een opmerkelijke vondst van de politie Nijmegen-Noord, maandag: een vermeende winkeldief had bij zijn aanhouding ouderwetse guldens bij zich.
17/09 22u15  Zorgt Lubach-filmpje over 'heftig' leven Glennis voor puntenverlies?VPRO-presentator Arjen Lubach heeft, daags voor de finale van America's Got Talent, een satirisch filmpje verspreid waarin Amerikanen wat realistische informatie over de carrière van de Nederlandse finaliste Glennis Grace krijgen. Op sociale media wordt gevreesd dat de ludieke YouTube-video, die in een dag tijd al ruim 307.000 keer bekeken is, de 40-jarige zangeres mogelijk veel stemmen kan gaan kosten gaan kosten.
17/09 22u00  Dani de Wit leidt Jong Ajax langs Helmond SportJong Ajax heeft na een verdiende zege van 2-0 op Helmond Sport aansluiting gevonden bij de top van de Keuken Kampioen Divisie.
17/09 22u00  Dijkhoff beticht Eijk van 'trappen na' en zegt woedend lidmaatschap kerk opFractievoorzitter Klaas Dijkhoff van de VVD heeft woedend zijn lidmaatschap van de Katholieke Kerk opgezegd. Dat deed hij in een open brief aan kardinaal Wim Eijk die hem vorige week in een interview met deze krant ‘kleinzielig’ noemde en een ‘hyperindividualist’.
17/09 22u00  VVD'er Dijkhoff slaat hard terug naar bisschop EijkUTRECHT - VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff laat zich officieel uitschrijven uit de katholieke kerk. Hij reageert daarmee op kritiek van aartsbisschop Eijk aan zijn adres in een interview in deze krant.
17/09 21u30  Politie zoekt aan vooravond Prinsjesdag 'waxinelichtgooier'De politie en het Openbaar Ministerie zijn aan de vooravond van Prinsjesdag op zoek naar 'waxinelichtgooier' Erwin L. Het was rond het middaguur onduidelijk waar de dertiger die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide, zich bevindt. De politie wil niet zeggen of hij inmiddels alweer terecht is. De man kreeg eerder een gebiedsverbod en kwam nadien meermaals met justitie in aanraking.
17/09 21u30  Schrijver onthult: Bert en Ernie zijn een stelletjeVoor wie altijd heeft willen weten welke relatie Sesamstraat-sterren Bert en Ernie precies hebben, is er eindelijk antwoord. De scenarioschrijver van de verhalen rond de populaire poppen heeft onthuld dat ze geliefden zijn. Dat betekent dat Bert en Ernie voortaan bekend staan als homostel.
17/09 21u00  Oud-Twente-verdediger Onyewu kondigt einde loopbaan aanDe Amerikaan Oguchi Onyewu, voormalig speler van onder meer FC Twente, AC Milan, Newcastle United en Sporting, heeft zijn laatste voetbalwedstrijd gespeeld als prof. De 36-jarige verdediger kondigde op Twitter het einde van zijn loopbaan aan.
17/09 21u00  Britse grotredder klaagt Tesla-topman Elon Musk aanDuiker Vernon Unsworth, die door Elon Musk is uitgemaakt voor pedofiel, stapt naar de rechter wegens laster. De Brit, die meehielp in de reddingsoperatie van het gestrande Thaise voetbalteam, eist een schadevergoeding van 75.000 dollar (ruim 64.000 euro).
17/09 20u45  Onderzoek naar veiligheid HeldringstichtingZETTEN- Een onafhankelijke commissie gaat onderzoeken of jongeren nog wel veilig in de Heldringstichting kunnen wonen. Daarna besluit de inspectie of de jeugdzorginstelling in Zetten nadere maatregelen moet nemen.
17/09 20u30  Danny de Munk slaat nieuwe weg in en komt met nederdanceplaatDanny de Munk (48) geeft zijn carrière een nieuwe impuls. De zanger, die normaal gesproken levensliederen zingt, gooit het over een andere boeg en heeft een Nederlandstalige danceplaat gemaakt.
17/09 20u15  Zo leefden de Kennedy's: duizenden unieke foto's vrijgegevenHet is een van de bekendste families uit de Verenigde Staten en ze spreken ruim een halve eeuw na de dood van JFK nog tot de verbeelding. Om die reden heeft de John F. Kennedy Presidential Library and Museum meer dan 17.000 foto's geïnventariseerd en digitaal vrijgegeven.
17/09 20u15  Dummie de Mummie voor dummiesVandaag verschijnt Dummie de Mummie en de schat van Sohorro, deel tien van Tosca Mentens serie over Dummie de Mummie. Tien dingen die je moet weten over de populairste Nederlandse jeugdboekenheld van dit moment.
17/09 20u00  Jan Versteegh verwacht met Albert te botsenJan Versteegh verwacht dat de samenwerking met Albert Verlinde 'in principe heel leuk' gaat worden. Toch zal het ook hier en daar wel botsen, denkt hij. ,,We denken over sommige dingen anders. We zijn natuurlijk hele andere mensen, we zijn toch een beetje tegenpolen', zei Jan in RTL Boulevard.
17/09 20u00  Zo zien de nieuwe briefjes van 100 en 200 euro eruitDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft de nieuwe, in omvang kleinere, biljetten van 100 en 200 euro gepresenteerd. De vernieuwde groene en goudgele briefjes zijn voorzien van een speciaal smaragdgroen cijfer en een hologram met kleine €-tekens en het portret van de mythologische figuur Europa. Ze gaan ook langer mee, in die zin dat ze minder onderhevig zijn aan slijtage.
17/09 19u45  Oploo is trots op zijn kampioen motorcross Jeffrey HerlingsOPLOO - Natuurlijk hebben ze hem gevolgd in het dorp Oploo. Niet alleen omdat de motorcross-wereldkampioen Jeffrey Herlings een dorpsgenoot is. Ook omdat het dorp net als heel de gemeente Sint Anthonis van motorcross houdt. Punt.
17/09 19u45  Ophef over zoenende vrouwen in pannenkoekenhuis Rheden: 'Ik heb er pijn van in mijn buik'RHEDEN - Op Twitter is een storm van verontwaardiging uitgebroken met het Rhedense pannenkoekenhuis Strijland als doelwit. Oorzaak: een medewerkster heeft zondag twee lesbische vrouwen gesommeerd te stoppen met zoenen.
17/09 19u45  FNV: stakingen om pensioenconflict bij vier vestigingen AkzoNobelARNHEM/WAPENVELD - Werknemers van AkzoNobel in onder meer Arnhem gaan staken. Ook op nog drie andere locaties van het verfbedrijf leggen werknemers vanaf volgende week maandag om de beurt voor 48 uur het werk neer, zo laat FNV weten.
17/09 19u30  'Vervolging Arnhemse pedoverdachte kan wel'ARNHEM/ HAARLEM - De Arnhemmer die een seksafspraak dacht te maken met een 10-jarige meisje kan wel degelijk strafrechtelijk vervolgd worden. Dat zegt de Nijmeegse strafrechtgeleerde Henny Sackers. De beslissing van het Openbaar Ministerie de zaak te seponeren, leidt tot verontwaardigde reacties.
17/09 19u00  Een theelepeltje aandacht voor mijn dochter: is dat echt te veel gevraagd?Omdat de leerkrachten maar weinig doen met het verzoek Anne (nu 11) een beetje extra te begeleiden, besluiten haar ouders haar van school te laten wisselen.
17/09 19u00  'Mijn spelers mogen in de rust niet vechten om het shirt van Messi'Mark van Bommel keek eens om zich heen in het imposante stadion Camp Nou van FC Barcelona en trok een opvallende conclusie. ,,Ik wist als speler eigenlijk niet dat dit stadion zo groot is', erkende hij even later in een volle perszaal.
17/09 18u30  Ricksen: Los van de ALS voel ik me geweldigVoor Fernando Ricksen is het leven weer iets draaglijker geworden nu hij over een spraakcomputer beschikt. Dat zegt de door spierziekte ALS getroffen oud-profvoetballer in een reportage van de Limburgse tv-zender L1. ,,Los van de ALS voel ik me geweldig.''
17/09 18u30  Ex-No Surrender baas klaagt over 'tussentijdse vakantie' in gevangenis VughtVoormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) is nog steeds boos over zijn overplaatsing naar de zwaarbewaakte gevangenis te Vught. Justitie bracht hem daar eerder deze maand spoorslags heen vanuit Leeuwarden, omdat hij zou willen uitbreken.
17/09 18u15  Drummer Bløf de trap op voor sculptuur kaaisjouwerNIJMEGEN - ,,Nog één keer,’’ roept Norman Bonink, de Nijmeegse drummer van de band Bløf. Met een zware zak zand op zijn schouder rent hij deze maandagmiddag voor de derde keer de Veerpoorttrappen op. Hiermee laat hij het concept zien van de Kaaisjouwer Run, een hardloopevenement dat op 28 oktober voor het eerst in de Nijmeegse binnenstad plaatsvindt.
17/09 18u15  Van Bommel gaat voor resultaat in Camp NouMark van Bommel keek eens om zich heen in het imposante stadion Camp Nou van FC Barcelona en trok een opvallende conclusie. ,,Ik wist als speler eigenlijk niet dat dit stadion zo groot is', erkende hij even later in een volle perszaal.
17/09 18u15  Katje Karma zwaar toegetakeld, maar asiel laat haar op creatieve wijze weer stralenNiemand weet precies wat voor zwaar leven dit Amerikaanse straatkatje had voordat ze vorige maand werd gered en in een asiel belandde. Gruwelijk mishandeld en zonder oren en staart lachte het leven haar niet bepaald toe. Maar dankzij een creatieve vondst en veel liefde is er weer hoop voor kleine 'Karma'.
17/09 18u00  Heel Holland Bakt begint met 500 kandidatenHet nieuwe seizoen van het succesvolle Omroep MAX-programma Heel Holland Bakt start dit jaar met vijfhonderd kandidaten. In een extra aflevering worden daaruit de tien finalisten geselecteerd, zo heeft de omroep bekendgemaakt.
17/09 17u45  Treinen op Maaslijn vallen uitNIJMEGEN / BOXMEER - Er zijn problemen op de spoorlijn tussen Nijmegen en Venray. Door een storing zijn verschillende ritten uitgevallen, meldt vervoerder Arriva begin van de avond.
17/09 17u30  LTO: 'Boeren moeten vergoeding krijgen voor ballonlandingen'LTO Nederland vindt het de hoogste tijd dat er met de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) afspraken worden gemaakt over een financiële tegemoetkoming voor boeren en tuinders na een ballonlanding. De LTO pleit voor honderd euro per landing, plus tien euro per passagier.
17/09 17u30  Vejinovic maakt rentree bij AZ in besloten duel met FC UtrechtMarko Vejinovic heeft zijn rentree gemaakt bij AZ. De middenvelder voetbalde een helft mee tijdens een besloten oefenduel met FC Utrecht. Beide ploegen speelden met veel jeugdspelers.
17/09 17u15  'Flexibel pensioen goed voor welvaart'Werkenden moeten grotere bedrag uit hun pensioenpot kunnen halen om te gebruiken voor andere doeleinden, zoals aflossing van de hypotheek. Dat zou goed zijn voor de welvaart, denken onderzoekers van het Centraal Planbureau (CPB) en Tilburg University.
17/09 17u15  Victoria is misselijk en Sonja Bakker trekt stoute laarsjes aanKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/09 17u00  Victoria misselijk na bungeejump en Sonja trekt stoute laarsjes aanKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/09 17u00  Vrouw zwaargewond achtergelaten na botsing tussen fietsersAPELDOORN - Een oudere vrouw op een fiets is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een andere fietser in Apeldoorn. De andere fietser ging er daarna vandoor, de politie is dringend naar die persoon op zoek.
17/09 17u00  Zelfrijdende auto moet straks ook rijbewijs halen bij CBRAls de komende jaren de zelfrijdende auto de weg op mag, moet deze auto eerst rijexamen doen. Wordt dat naar behoren afgelegd, dan krijgt het autonoom rijdende voertuig een rijbewijs S, waarbij de S staat voor software. Mogelijk moet ook de eigenaar van de auto een extra examen afleggen.
17/09 16u30  Bestuurder zelfrijdende auto moet mogelijk nieuw rijbewijs halenAls de komende jaren de zelfrijdende auto de weg op mag, moet deze auto eerst rijexamen doen. Wordt dat naar behoren afgelegd, dan krijgt het autonoom rijdende voertuig een rijbewijs S, waarbij de S staat voor software. Mogelijk moet ook de eigenaar van de auto een extra examen afleggen.
17/09 16u30  Red Bull verwacht gridstraf voor Verstappen in SotsjiMax Verstappen veroverde gisteren in Singapore nog een knappe tweede plek, maar zal in Sotsji waarschijnlijk achteraan moeten starten vanwege een motorwissel, zo verwacht Red Bull.
17/09 16u30  Dierenbeul sneed oren van katje af, dus geeft asiel haar nieuwe snoezige oortjesNiemand weet exact hoe vreselijk het leven van dit straatkatje was voordat ze vorige maand werd gered en in een asiel belandde. Gruwelijk mishandeld en zonder oren en staart lachte het leven haar niet bepaald toe. Maar dankzij een geweldige creatieve vondst en heel veel liefde is er weer hoop voor kleine 'Karma'.
17/09 16u15  Veel beveiliging voor bobo's bij herdenking Market GardenGROESBEEK - Omgeven door een horde veiligheidsmensen sloten de opperbevelhebber van de NAVO, de viersterrengeneraal Michael Scaparrotti, en Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland zich aan bij de herdenking van de luchtlandingen (Market Garden) op 17 september 1944.
17/09 16u00  Sagan vindt wielrennen saai: 'Ik zou alleen laatste 5 kilometer willen zien'Peter Sagan snapt niet waarom het professionele wielrennen nog denk dat wielerfans urenlange etappes zonder actie willen zien. De Slowaak geeft tegenover de Spaanse krant El País aan dat het wielrennen 'een saaie sport' moet zijn voor veel mensen.
17/09 16u00  Schoolschutter Roermond verdacht van poging doodslagDe 16-jarige jongen die vrijdag met meerdere wapens zijn school in Roermond bezocht en meerdere schoten loste, wordt verdacht van poging tot doodslag dan wel poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond heeft maandag zijn voorarrest met veertien dagen verlengd.
17/09 16u00  Vrachtwagen duwt auto flink stuk voort over A12 bij ArnhemARNHEM - Een vrachtwagen heeft maandagmiddag een personenauto een flink stuk voortgeduwd op de A12 bij Arnhem. De auto kwam voor de truck te staan, nadat die over het hoofd werd gezien.
17/09 16u00  Partij voor de Dieren zet vraagtekens bij bericht Marcouch over OfferfeestARNHEM - De Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Arnhem zet vraagtekens bij het taalgebruik van Ahmed Marcouch.
17/09 15u45  Musicalhits Aladdin en Tina Turner naar NederlandDe musicalhits Aladdin en Tina Turner zullen de komende jaren naar Nederland komen. Dat stelde directeur Albert Verlinde van Stage Entertainment Nederland in een interview op NPO Radio 1.
17/09 15u45  FNV komt met hoogste looneis in 30 jaar: 5 procent erbijVakbond FNV zet volgend jaar bij cao-onderhandelingen in op een loonsverhoging van 5 procent met een bodembedrag van 100 euro bruto per maand.
17/09 15u45  Air Miles overspoeld met telefoontjes: 'help, mijn punten'De schrik zit er goed in bij klanten van Air Miles. Sinds het bedrijf vanochtend wederom aankondigde dat straks oude spaarpunten van vóór 2013 vervallen, zijn de internetsite en de klantenservice slecht bereikbaar.
17/09 15u30  'De dood van Tim heeft toch nog iets positiefs in zich gehad'Het is eind 2012 als de gewelddadige dood van pestslachtoffers Fleur Bloemen (15) en Tim Ribberink (20) als een golf van verontwaardiging door het land rolt. Er volgt nieuwe wetgeving en een landelijke aanpak op scholen. Tot tevredenheid van nabestaanden lijkt dat nu te werken. 'Hoe triest het ook is, de dood van Tim heeft toch nog iets positiefs in zich gehad'.
17/09 15u30  Amerikaanse hoogleraar wil getuigen over misbruik door beoogd opperrechterEen Amerikaanse vrouw die beweert seksueel misbruikt te zijn door kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil daarover een verklaring afleggen in de senaatscommissie voor juridische zaken. Dat zei haar advocate vandaag tegen CNN.
17/09 15u30  Air Miles overspoeld met telefoontjes verontruste klanten: 'help, mijn punten'De schrik zit er goed in bij klanten van Air Miles. Sinds het bedrijf vanochtend wederom aankondigde dat straks oude spaarpunten van vóór 2013 vervallen, zijn de internetsite en de klantenservice slecht bereikbaar.
17/09 15u30  Boer zoekt Vrouw: Saskia vond 'maar' negen brieven relaxedAMERONGEN - Boerin Saskia (53) uit Amerongen krijgt, net zoals boer Wilfred, geen prominente rol in het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw. In de uitzending van zondagavond werd duidelijk dat negen brieven hiervoor te weinig waren. ,,Het zijn er wel negen keer zoveel als dat je er nodig hebt’’, vertelt presentatrice Yvon Jaspers opbeurend.
17/09 15u30  Kabinet wil 'designated survivor' voor noodsituatiesNederland krijgt mogelijk een designated survivor: een minister die zich tijdens grote politieke momenten als Prinsjesdag schuilhoudt op een onbekende plek om bij een aanslag op de regering het landsbestuur over te kunnen nemen.
17/09 15u30  Peddel vermiste Arjen Kamphuis gevondenDe politie in Noorwegen heeft een peddel gevonden die zeer waarschijnlijk van de vermiste Arjen Kamphuis is. De peddel lag in hetzelfde gebied waar eerder de kajak van Kamphuis werd gevonden. Bovendien is het van hetzelfde merk als een peddel die de vermiste man in Nederland kocht voor hij vertrok naar Noorwegen.
17/09 15u00  Emanuelson mist duels met Feyenoord en MVVUrby Emanuelson mag twee wedstrijden niet voor FC Utrecht uitkomen. Hij is geschorst voor de rode kaart die hij zondag kreeg voor een grove overtreding op Glenn Bijl van FC Emmen.
17/09 15u00  Komedieserie Kees & Co terug op de buisDe destijds razend populaire tv-komedieserie Kees & Co krijgt na 12 jaar een toch weer een nieuw seizoen. In de nieuwe reeks speelt actrice Simone Kleinsma wederom de hoofdrol. Wie haar tegenspelers zijn, is nog onduidelijk, vertelde Albert Verlinde in de radioshow van 538-dj Edwin Evers.
17/09 15u00  Kabinet benoemt 'designated survivor' voor noodsituatiesNederland krijgt een designated survivor: een minister die zich tijdens grote politieke momenten als Prinsjesdag schuilhoudt op een onbekende plek om bij een aanslag op de regering het landsbestuur over te kunnen nemen.
17/09 15u00  'Bijna een derde van gemeenten in regio traag met reageren op e-mails'DOESBURG/ ZEVENAAR - Woon je in Zevenaar of Doesburg en heb je een vraag aan de gemeente? Dan kun je maar beter niet mailen, anders kan het lang duren voor je antwoord krijgt. Volgens landelijk onderzoek van de organisatie Wij Verdienen Beter reageren deze gemeenten uit het verspreidingsgebied van deze krant het traagst op e-mails.
17/09 15u00  Partij voor de Dieren zet vraagtekens bij tweet Marcouch over OfferfeestARNHEM - De Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Arnhem zet vraagtekens bij het taalgebruik van Ahmed Marcouch.
17/09 14u45  Grote onvrede in peloton over wielervakbond CPABinnen het peloton heerst onvrede over de gang van zaken bij de internationale wielervakbond CPA. Tijdens de komende WK in Innsbruck wordt een voorzittersverkiezing gehouden, waarbij de keuze is tussen de huidige preses Gianni Bugno en David Millar.
17/09 14u45  Belgisch drietal zwaar bestraft voor doodschieten van wiethandelaarDe rechtbank veroordeelt drie Belgen uit Beringen tot twee keer veertien en eenmaal dertien jaar cel voor een overval in Bladel. Daarbij kwam in 2001 wietdealer Jan van Mosselveld om het leven.
17/09 14u45  Farmaceut Novartis verhuist naar Amsterdam; 300 banen weg uit ArnhemARNHEM - De vestiging van de Zwitserse farmaceut Novartis in Arnhem verhuist medio 2019 naar Amsterdam. In Arnhem werken ongeveer 300 mensen.
17/09 14u30  Zwitserland vervolgt Russen voor cyberaanval op laboratoriumJustitie in Zwitserland wil twee Russen vervolgen voor het uitvoeren van een 'cyberaanval' op het wereldantidopingbureau WADA in Lausanne. Het WADA meldde in 2016 zelf dat bij een cyberinbraak een grote partij medische gegevens van atleten was buitgemaakt.
17/09 14u15  'Chinese overheid zit mogelijk achter vermissing populaire actrice'China's beroemdste actrice Fan Bingbing wordt al maanden vermist. Deskundigen vermoeden dat de Communistische Partij een rol speelt in haar verdwijning.
17/09 14u15  Farmaceut Novartis verruilt Arnhem voor Amsterdam; 300 banen wegARNHEM - De vestiging van de Zwitserse farmaceut Novartis in Arnhem verhuist medio 2019 naar Amsterdam. In Arnhem werken ongeveer 300 mensen.
17/09 14u00  'Huren is weggegooid geld'Tessa en Yamiro wonen in een koopwoning, een rijtjeshuis met twee etages, in Dordrecht.
17/09 14u00  Frank (37) wil record darten verbreken; moet minstens 30.000 keer gooienDag en nacht bijna non-stop darten totdat hij twee miljoen punten bij elkaar heeft gegooid. Dat is hoe Frank Posthumus (37) uit Assen begin oktober geld in wil zamelen voor Stichting Ambulancewens. 'Dit wordt wel pittig.'
17/09 13u45  Saar gaat los met megabord tiramisu en Jochem conducteur op eigen tramKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/09 13u45  Meisje (2) uit Ulft zwaargewond bij vakantiedrama in OostenrijkULFT/ ABERSEE - Een 2-jarig meisje uit Ulft is afgelopen zaterdag zwaargewond geraakt bij een vakantiedrama in Oostenrijk. Zij liep ernstige brandwonden op, doordat het bijvullen van het fornuis in de camper misging.
17/09 13u45  Ontmaskeraar Joran van der Sloot nu zelf bijna drie jaar de cel inRuim tien jaar geleden kluisterde hij letterlijk bijna half Nederland aan de buis. Vandaag de dag mag hij het doen met betrekkelijke anonimiteit in een cel van iets meer dan tien vierkante meter groot. Patrick van der Eem, de man uit Curaçao die Joran van der Sloot uitspraken ontlokte over de zaak-Natalee Holloway, is - opnieuw - veroordeeld tot een gevangenisstraf.
17/09 13u45  Tapasketen 't Zusje opent vestiging in Arnhem en VeenendaalARNHEM - Restaurantketen ’t Zusje begint met een vestiging in Arnhem. Het tapasrestaurant komt aan het Willemsplein. De opening is op vrijdag 9 november.
17/09 13u30  Roeispaan vermiste Arjen Kamphuis gevondenDe politie in Noorwegen heeft een roeispaan gevonden die zeer waarschijnlijk van de vermiste Arjen Kamphuis is. De roeispaan lag in hetzelfde gebied waar eerder de kajak van Kamphuis werd gevonden. Bovendien is het van hetzelfde merk als een roeispaan die de vermiste man in Nederland kocht voor hij vertrok naar Noorwegen.
17/09 13u30  Tien gewonden nadat Duitse toeristenboot sluiswand raaktTien opvarenden van een toeristenboot zijn gewond geraakt doordat het vaartuig waarmee ze voeren in een sluiswand haakte op de Moezel in Duitsland.
17/09 13u15  In Het Wiel podcast: Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam blikken terug op de VueltaThijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam blikken terug op een heerlijk rondje van Spanje. Kruijswijk liet zich op schitterende wijze zien. Daarover bellen Thijs en Hidde met Merijn Zeeman, coach van Kruijswijk. Ook de prestaties van Kelderman, Mollema, Yates en van de mannen van Movistar worden besproken.
17/09 13u00  Frank (37) dart dagenlang voor het goede doel: Ik wil wat terugdoenDag en nacht bijna non-stop darten totdat hij twee miljoen punten bij elkaar heeft gegooid. Dat is hoe Frank Posthumus (37) uit Assen begin oktober geld in wil zamelen voor Stichting Ambulancewens. 'Dit wordt wel pittig.'
17/09 12u45  Walen sluiten gebied waar Afrikaanse varkenspest heerst af voor publiekRondom de plek in België waar vorige week de Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen werd ontdekt, wordt een ruime zone afgesloten voor het publiek. Alleen mensen die kadavers van everzwijnen moeten opsporen en ophalen mogen in het bos komen.
17/09 12u45  Frank (37) gaat dagenlang darten voor het goede doel: Ik wil wat terugdoenDag en nacht bijna non-stop darten totdat hij twee miljoen punten bij elkaar heeft gegooid. Dat is hoe Frank Posthumus (37) uit Assen begin oktober geld in wil zamelen voor Stichting Ambulancewens. 'Dit wordt wel pittig.'
17/09 12u30  NS wil treinreis naar Berlijn 2 uur snellerPer spoor vanaf Amsterdam Centraal binnen vier uur in Berlijn staan: volgens NS en ProRail moet dat binnenkort kunnen.
17/09 12u30  Defensieminister Rusland: MH17 door aan Kiev geleverde raket neergehaaldDe MH17 is in 2014 in Oekraïne neergehaald door een raket die volgens het Russische ministerie van Defensie aan Oekraïne was geleverd. Moskou zegt vandaag dat de raket na de levering nooit meer in Rusland is geweest.
17/09 12u30  Vierdaagse vindt nieuwe hoofdsponsorNIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Wandelschoenenproducent Lowa verbindt zich vanaf 2019 voor minimaal 4 jaar aan de organisatie.
17/09 12u15  GroenLinkser Bas Eickhout wil Juncker opvolgen als EU-baasBas Eickhout, de delegatieleider van GroenLinks in het Europees Parlement, doet een gooi naar het voorzitterschap van de Europese Commissie. Hij stelt zich kandidaat om de huidige baas Jean-Claude Juncker namens de Europese Groene Partijen (EGP) op te volgen.
17/09 12u15  Gerrit investeerde in Poolse huisjes, maar verloor twee ton: 'Schaam me kapot'APELDOORN/ ZELHEM - Gerrit (61) werkte voor de politie en in de financiële wereld. Toch verloor hij bijna twee ton in de JKE-affaire, waarbij huisjes in Polen zouden worden gebouwd maar vooral veel geld verdween. Kort voor de gerechtelijke uitspraak (morgen) doet hij zijn verhaal. Over de schaamte, de woede en de kracht om door te gaan.
17/09 12u00  Shell zet 'belangrijke stappen' om uitstoot methaan terug te dringenShell zet een maximum op zijn uitstoot van methaan. Naar eigen zeggen zet de olie- en gasreus zo opnieuw een belangrijke stap in het terugdringen van de emissie van broeikasgassen.
17/09 12u00  Beloning Kruijswijk blijft uit: 'Het blijft eeuwig zonde'Steven Kruijswijk (31) leek deze Vuelta op weg naar de grote en beklijvende prestatie waar hij al jaren op jaagt. Maar in de laatste bergetappe viel hij alsnog van het podium. ,,Eeuwig zonde.’’
17/09 12u00  Sunweb stuurt ijzersterke ploeg naar WK ploegentijdritTeam Sunweb heeft een ijzersterke groep renners aangewezen om uit te komen op het WK ploegentijdrit. Tom Dumoulin krijgt gezelschap van onder anderen Wilco Kelderman en Sam Oomen.
17/09 12u00  Koos Alberts overgeplaatst van intensive care naar verpleegafdelingLevensliedzanger Koos Alberts (71) is volgens zijn echtgenote Joke van de intensive care overgeplaatst naar een reguliere verpleegafdeling van het ziekenhuis in Enschede waar hij al geruime tijd ligt. ,,Na een wisselende week op de ic gaat zijn herstel nu in kleine stappen vooruit.''
17/09 12u00  Tapasketen 't Zusje opent vestiging in ArnhemARNHEM - Restaurantketen ’t Zusje begint met een vestiging in Arnhem. Het tapasrestaurant komt aan het Willemsplein. De opening is op vrijdag 9 november.
17/09 11u45  Vrouw (70) nog altijd in zeer kritieke toestand na aanrijding tijdens Olympia's TourBENEDEN-LEEUWEN - De 70-jarige vrouw die zondagmiddag tijdens de doorkomst van wielerwedstrijd Olympia's Tour in Beneden-Leeuwen door een politiemotor werd aangeraden, ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Haar toestand is volgens de familie zo ernstig, dat intimi zondag al afscheid van haar hebben genomen.
17/09 11u45  'Soms is Feyenoord uit makkelijker dan Emmen thuis'Dick Advocaat kijkt uit naar zijn start, zondag met FC Utrecht in de Kuip tegen Feyenoord. Ondanks de beschamende nederlaag tegen FC Emmen zondag, denkt de 70-jarige opvolger van Jean-Paul de Jong dat FC Utrecht over een prima selectie beschikt.
17/09 11u15  Vluchtelingen terug op Lesbos: 'Zó mensonterend'Voor het eerst sinds de EU-Turkijedeal zitten er weer meer dan 20.000 vluchtelingen in kampen op de Griekse eilanden. Zelfs kinderen proberen zich van het leven te beroven. Reportage uit de chaos op Lesbos.
17/09 11u15  Vos debuteert in veldritten Verenigde StatenMarianne Vos doet eind deze maand voor het eerst mee aan de veldritten voor de wereldbeker in de Verenigde Staten. De Brabantse alleskunner op de fiets staat op 23 september aan de start in Waterloo en zes dagen later in Iowa.
17/09 11u15  Drama treft Olympia's Tour: Plots is winnen niet zo belangrijkBENEDEN-LEEUWEN - Wat een feestelijke wielerdag had moeten worden in Maas en Waal, eindigde zondag in mineur door een tragisch ongeval.
17/09 11u00  Boer Zoekt Vrouw: Wilfred krijgt zes brieven en kan direct 'aan de slag'BENEDEN-LEEUWEN - Boer Wilfred Broekman uit Beneden-Leeuwen krijgt geen prominente rol in het nieuwe seizoen van de tv-hit Boer Zoekt Vrouw. In de uitzending van zondagavond was te zien dat zes vrouwen hem een brief hebben gestuurd na de oproep die hij dit voorjaar deed op NPO1.
17/09 11u00  Advocaat kende geen twijfel: 'Ik wil goed afsluiten in Nederland'Dick Advocaat (70) zegt geen moment te hebben getwijfeld toen FC Utrecht hem vroeg voor de rest van dit seizoen als coach op te treden. ,,Ik heb een verleden bij de club, het stadion en de fans zijn geweldig'', aldus de ervaren trainer, die het afgelopen seizoen met degradatie met Sparta Rotterdam uit de eredivisie afscheid leek te hebben genomen.
17/09 11u00  België levert rapper niet uit aan Spanje voor opruiende tekstenBelgië hoeft de rapper die wordt gezocht door de Spaanse autoriteiten vanwege opruiende teksten niet uit te leveren. De raadkamer van de rechtbank in Gent heeft dat bepaald. Het OM kan nog beroep aantekenen.
17/09 11u00  Meisje (6) overleden na grasmaaierongeluk in KampenHet 6-jarige meisje dat vorige week ernstig gewond raakte bij een grasmaaierongeluk in Kampen, is overleden aan haar verwondingen. Dat bevestigt burgemeester Bort Koelewijn van Kampen.
17/09 10u45  Spaarders dreigen Air Miles kwijt te rakenHonderdduizenden spaarders dreigen op 1 november een deel van hun Air Miles kwijt te raken. Dan vervallen alle spaarpunten die klanten voor 1 november 2013 verzamelden. Sinds 2013 hebben Airmiles een maximale geldigheid van vijf jaar.
17/09 10u45  Collega-kickboksers: Aziz een terrorist? Dat kan nietKickbokser Aziz J. werd samen met twee anderen dit voorjaar opgepakt op verdenking van terrorisme. Hij zit momenteel nog steeds vast. Collega-kickboksers begrijpen daar weinig van. ,,Aziz een terrorist? Nee joh. Dat kunnen we niet geloven.'
17/09 10u30  CDA wil volkenrechtelijke adviezen rond Syrië zienHet CDA alle volkenrechtelijke adviezen die zijn ingewonnen over de Nederlandse hulp aan Syrische groepen boven tafel. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken moet de stukken uiterlijk morgenavond naar de Tweede Kamer sturen, zo vindt de partij.
17/09 10u30  Man met mes verwondt politieman in Brussels stadsparkIn Brussel is vanochtend een agent neergestoken met een mes. Hij raakte lichtgewond aan het hoofd. De aanvaller is neergeschoten door de politie.
17/09 10u15  Goochelt Rutte met werkloosheidscijfers?Het kabinet presenteert op Prinsjesdag weer een koffer(tje) vol beloftes en voorspellingen. Maar achter alle mooie cijfers zit vaak een andere werkelijkheid. Vandaag deel 2 van de serie: De cijfergoochelaars van Rutte III.
17/09 10u15  In het hoge noorden liet Kamphuis dwaalsporen naDe verdwijning van cyberactivist Arjen Kamphuis begint steeds meer op een aflevering uit een Scandinavische detectiveserie te lijken. Het havenstadje waar hij verbleef, blijkt de Noorse hoofdstad voor cyberdefensie. Werkte hij er soms aan een geheime operatie? En heeft hij zich verstopt op een vrachtschip? Deze website ging op onderzoek.
17/09 10u00  Champions Leaguedeelnemers kennen goede generale in de eredivisieNet als twee weken geleden bestaat de hoofdmoot van het Elftal van de Week opnieuw uit Amsterdammers en Eindhovenaren. De eenvoudige overwinningen (ADO - PSV 0-7 en Ajax - Groningen 3-0) van de oppermachtige top-2 zorgt voor zes van de elf plekken in ons Elftal.
17/09 09u45  'Allerengste spookhuis van de Benelux' komt naar De VasimNIJMEGEN - 'De allerengste van de Benelux.' Zo waagt organisator Michael Snoek zijn derde Honig Halloween Nights, half oktober, aan te kondigen.
17/09 09u30  Graafschap-fans herdenken overleden voetballer Tijmen (13)DOETINCHEM/ 'S-HEERENBERG - Graafschap-supporters hebben zaterdagavond de laatste eer bewezen aan het overleden voetballertje Tijmen (13). De voetballer uit 's-Heerenberg overleed 1 september na een botsing op het voetbalveld bij voetbalclub MvR.
17/09 09u15  Credit Suisse ontloopt boete om witwassenCredit Suisse ontloopt een boete om gebreken bij de controle op witwaspraktijken, nadat de Zwitserse bank aanzienlijke verbeteringen heeft doorgevoerd bij de naleving van anti-witwasregels.
17/09 09u15  Vitesse: Sfeer in de groep is geweldig, maar daar hoort ook resultaat bijZWOLLE - In Zwolle stonden twee helden op bij Vitesse. Tim Matavz leverde de doelpunten af. En Eduardo zorgde voor een ‘clean sheet’, de heilige graal van een keeper. Ze roemden de teamsfeer in Arnhem.
17/09 09u15  Lerarentekort in Zaanstad eist z'n tol: vierdaagse schoolweekHet schrijnende lerarentekort gaat nu echt zijn tol eisen in Zaanstad. Dat heeft verregaande gevolgen voor het onderwijs, want dit najaar wordt er een vierdaagse schoolweek ingevoerd. Als er deze week iemand ziek wordt, zal de maatregel zelfs al direct moeten ingaan, meldt NH.
17/09 09u15  Olympia's Tour: Plots is winnen niet zo belangrijkBENEDEN-LEEUWEN - Wat een feestelijke wielerdag had moeten worden in Maas en Waal, eindigde zondag in mineur door een tragisch ongeval.
17/09 08u45  Man gewond bij mishandeling voor café in ArnhemARNHEM - Een man is zondag aan het eind van de avond gewond geraakt bij een mishandeling op de Volkerakstraat in Arnhem. Het slachtoffer is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
17/09 08u30  Nieuwe hoop voor patiënten met uitgezaaide prostaatkankerNIJMEGEN - Er is nieuwe hoop voor patiënten met uitgezaaide prostaatkanker. Het Radboudumc gaat vanaf januari met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het UMC Groningen een nieuw middel testen op patiënten met uitgezaaide prostaatkanker.
17/09 08u30  OngeduldigIn mijn omgeving kijken ze veel naar series, op Netflix of andere voorzieningen. Die series zijn vaak onderwerp van gesprek, op verjaardagsfeesten, tijdens maaltijden. Al die series vormen een wereld waar ik niet bij hoor, want ik zag er maar twee, alweer best lang geleden, Borgen en The Crown. Voor beide series afzonderlijk trok ik twee dagen uit en was onder de indruk.
17/09 08u15  Valsspelende BzV-boer Remco: Ik had eerlijk moeten zijn tegen de vrouwenRemco Aalbers, een 29-jarige melkveehouder uit het Friese dorp Fochteloo, is door de programmamakers van KRO-NCRV-kijkcijferhit Boer zoekt Vrouw gediskwalificeerd, omdat hij tijdens de voorstelaflevering in mei al intensief contact had met vrouwen die hem vervolgens, op zijn verzoek, brieven schreven. Aalbers kreeg in totaal 47 liefdesbrieven.
17/09 08u15  Grote Britse aandeelhouder is tegen verhuizing van UnileverEen grote Britse aandeelhouder van Unilever is van plan tegen de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van het concern naar Nederland stemmen.
17/09 08u00  Succesvolle Miljoenenjacht voor Joris uit Arnhem: 230.000 euroARNHEM - Het werden geen miljoenen. Maar toch kon Joris Welles uit Arnhem zondagavond spreken van een succesvolle deelname aan het tv-programma Miljoenenjacht. Hij ging er uiteindelijk met een bedrag van 230.000 euro vandoor.
17/09 08u00  De mooiste foto's van de opnames van Paratrooper in DeventerDeventer was vandaag het decor van de opnames van de televisieserie Paratrooper. In de Hanzestad werden scenes nagespeeld van Operatie Market Garden bij Arnhem. Deventer lijkt momenteel meer op Arnhem in oorlogstijd dan Arnhem zelf. Een fotoreeks van een dagje filmopnames in Deventer.
17/09 07u45  Topman Rabobank: Wij hebben ook onze affaires gehadDe banken stonden er weer gekleurd op dankzij ING. Schadelijk, vindt Wiebe Draijer, de net herbenoemde topman van Rabobank. ,,Dit straalt af op alle banken, terwijl die juist extreem veel robuuster zijn dan tien jaar geleden.''
17/09 07u45  Eindhovense gokmiljonairs wasten mogelijk 100 miljoen euro witBijna vijf jaar na hun aanhouding begint maandag het marathonproces over het vergane gokimperium van Michel G. (37) uit Geldrop en Stijn F. (40) uit Eindhoven. In totaal zeventien verdachten en veertien bedrijven staan terecht.
17/09 07u45  De Gelderlander Ballentest: 'Uiteindelijk blijkt het gewoon een lekker balletje'DOETINCHEM: Zes ballen, twee specialisten. In aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen helpt De Gelderlander bij de keuze voor een goede bal.
17/09 07u30  Achterhoekse pastoor: Sluiten meeste kerken realistisch beeldDOETINCHEM/ ZEVENAAR - Het beeld dat kardinaal Eijk schetst dat er in de Achterhoek en Liemers over tien jaar nog maar enkele kerken gebruikt worden voor eucharistievieringen is realistisch. Dit zegt vicaris Pauw.
17/09 07u15  Pesten is van alle tijden, het kan nooit uitgebannen wordenHet aantal pesterijen op scholen is afgenomen. Op middelbare scholen is het aantal pestkoppen veel teruggedrongen. Werd daar in 2014 nog 11 procent gepest en in 2016 8 procent, nu is dat gedaald naar 5 procent. Op de basisschool blijft het pestgedrag gelijk. Nu heeft 10 procent van de leerlingen minimaal één keer per maand te maken met pesten.
17/09 07u15  Man gewond bij mishandeling in ArnhemARNHEM - Een man is zondag aan het eind van de avond gewond geraakt bij een mishandeling op de Volkerakstraat in Arnhem. Het slachtoffer is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
17/09 07u15  Bennie Jolink vindt bij toeval gestolen Normaal-drumstel terugNa het laatste optreden van Normaal blijkt een drumstel van de Achterhoekse band te zijn gestolen. Dat meldt voorman Bennie Jolink op Facebook.
17/09 07u15  'Krakend onderwijssysteem' moet naar 24/7 leren voor alle werkendenDe technologische sector schreeuwt om geschikte werknemers. Nu de banen zo snel veranderen, ontbreekt het echter aan goede bijscholing. Ondernemersorganisatie FME voor de technologische industrie pleit voor een noodfonds waarmee extra opleidingen worden betaald om een leven lang te kunnen leren. ,,Het onderwijssysteem kraakt'
17/09 07u15  Albert Verlinde keert terug als entertainmentdeskundigeAlbert Verlinde had het graag nog even stilgehouden, maar nadat ingewijden in deze krant zijn tv-comeback op SBS 6 aankondigden, kan hij maar beter toegeven. ,,Ja, je gaat me weer dagelijks zien als entertainmentdeskundige. Ik ga weer roepen: Wat ik nú toch gehoord heb?!’’
17/09 07u15  'Misschien dat bisschop mensen wakker schudt'DOETINCHEM/ZEVENAAR - Het beeld dat kardinaal Eijk schetst dat er in de Achterhoek en Liemers over tien jaar nog maar enkele kerken gebruikt worden voor eucharistievieringen is realistisch. Dit zegt vicaris Pauw.
17/09 06u30  Hopen op gerechtigheidNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
17/09 06u15  'Kamphuis verstopte zich op vrachtschip'Arjen Kamphuis heeft zich mogelijk verstopt op een vrachtschip dat rond de dag van zijn verdwijning naar Stavanger vertrok. Dat vermoeden inwoners van het havenplaatsje Rognan, in de buurt van de plek waar de spullen van de cyberspecialist zijn gevonden.
17/09 04u45  Pesterijen op school nemen afJongens worden op de basisschool vaker gepest dan meisjes. Op de middelbare school is er geen verschil meer tussen hoe vaak jongens of meisjes het slachtoffer worden van pesten. Opvallend is dat internetpesten – pesten via sociale media of appjes – niet stijgt. Wel komt dat na pesten op schoolplein of in de klas het vaakst voor.
17/09 03u30  Paul McCartney na 36 jaar weer op nummer 1 met albumNa 36 jaar flikt Paul McCartney het weer. Zijn nieuwste album prijkt bovenaan de hitlijsten in de VS. Het is voor het eerst sinds 1982 dat de ex-Beatle een album op nummer één heeft staan.
17/09 03u15  Zeker 35 werknemers netbeheerders verdienen meer dan ministerBij de Nederlandse netbeheerders werken minimaal 35 mensen die méér verdienen dan een minister. Netbedrijf Alliander gaf zijn financieel topman bovendien een forse loonsverhoging. De linkse oppositie in de Tweede Kamer is woedend.
17/09 02u30  Geen aanwijzing novitsjok bij ziek stel in restaurant SalisburyHet stel dat zondag in de Britse stad Salisbury onwel is geraakt, is niet in aanraking gekomen met het zenuwgas novitsjok. Dat heeft de politie in een verklaring laten weten. Het gebied rond het restaurant Prezzo werd uit voorzorg afgezet, omdat de Russische oud-spion Sergej Skripal er begin dit jaar werd vergiftigd met het zenuwgas.
17/09 02u00  Orkaan Florence wordt zwakker, maar gevaar stijgt: dodental op 17Florence is afgezwakt van een orkaan tot een tropische depressie, maar het gevaar is nog lang niet geweken voor de bewoners van de Amerikaanse staten North Carolina en South Carolina. ,,Het ergste moet nog komen'', waarschuwde gouverneur Roy Cooper van North Carolina zondag. ,,Deze storm is nog nooit zo gevaarlijk geweest als nu.'
17/09 01u45  Orkaan Florence wordt zwakker, maar gevaar nog lang niet geweken: dodental op 17Florence is afgezwakt van een orkaan tot een tropische depressie, maar het gevaar is nog lang niet geweken voor de bewoners van de Amerikaanse staten North Carolina en South Carolina. ,,Het ergste moet nog komen'', waarschuwde gouverneur Roy Cooper van North Carolina zondag. ,,Deze storm is nog nooit zo gevaarlijk geweest als nu.'
17/09 01u00  Matthew Perry na drie maanden uit het ziekenhuis ontslagenMatthew Perry is na drie maanden uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft een woordvoerder van de voormalige Friends-acteur (Chandler Bing in de Amerikaanse hitserie) aan Vanity Fair laten weten.
17/09 00u15  Hoogleraar beticht Trumps beoogde opperrechter van aanrandingEen Amerikaanse vrouw die zegt dat ze als tiener seksueel is misbruikt door kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, is naar buiten getreden. In eerste instantie wilde de vrouw anoniem blijven, maar zondag publiceerde de krant de Washington Post een interview met de vrouw, Christine Blasey Ford.
17/09 00u00  Hoogste NAVO-baas loopt Sunset March op De OversteekNIJMEGEN - Elke avond met zonsondergang wordt de Sunset March gelopen op De Oversteek, als eerbetoon aan de geallieerde militairen. Vanavond was er een heel prominente deelnemer.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Nieuwe beschuldiging aan het adres van beoogde opperrechter Kavanaugh24/09 03u15 - Gelderlander: Terwijl de Republikeinen in de Senaat hun best doen om de beoogde opperrechter Brett Kavanaugh zo snel mogelijk benoemd te krijgen, doen de Democraten onderzoek naar een tweede beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de genomineerde rechter.
18x Aangevers tegen tabaksindustrie eisen vertrek van rechter Wabeke24/09 03u15 - Gelderlander: De partijen die aangifte hebben gedaan tegen de tabaksindustrie, willen dat Jan Wolter Wabeke zich terugtrekt als voorzitter van het gerechtshof dat de zaak behandelt. Wabeke zou tijdens een privédinertje neerbuigend hebben gezegd dat ‘roken ieders eigen verantwoordelijkheid is’.
15x Aangevers tegen tabak willen dat 'partijdige' rechter opstapt24/09 04u00 - Gelderlander: De partijen die aangifte hebben gedaan tegen de tabaksindustrie, willen dat Jan Wolter Wabeke zich terugtrekt als voorzitter van het gerechtshof dat de zaak behandelt. Wabeke zou tijdens een privédinertje neerbuigend hebben gezegd dat ‘roken ieders eigen verantwoordelijkheid is’.
13x 3FM maakt vandaag meer bekend over toekomst Serious Request24/09 04u45 - Gelderlander: Radiozender NPO 3FM maakt maandagochtend bekend hoe de jaarlijkse benefietactie Serious Request eruit komt te zien. Onlangs werd duidelijk dat de vijftiende editie doorgaat, maar het is nog niet duidelijk in welke vorm. Dj Sander Hoogendoorn vertelt de luisteraars in zijn ochtendshow even na 08.30 uur wat ze dit keer kunnen verwachten.
13x Griekse parlementariër gewond na mishandeling door extreem-rechtse activisten24/09 02u00 - Gelderlander: Een Griekse parlementariër van de linkse regeringspartij Syriza is zondag in het ziekenhuis beland nadat hij door een groep extreem-rechtse aanvallers in elkaar werd geslagen. Petros Konstantineas was afkomstig van een voetbalwedstrijd met zijn zoon.
11x Palestijn gedood bij de Israëlische grens24/09 02u15 - Gelderlander: Israëlische troepen hebben een Palestijn doodgeschoten die deel uitmaakte van een groep demonstranten in de Gazastrook. De protesterende Palestijnen gooiden met brandende banden en vuurwerk.
10x Kou op komst: het kan vannacht gaan vriezen24/09 13u00 - Gelderlander: NIJMEGEN - De zomer is nog maar nét voorbij, maar we kunnen ons alweer opmaken voor winterse taferelen. Aankomende nacht is er namelijk kans op nachtvorst. Onder meer op de Veluwe en op de zandgronden van Brabant kan het kwik iets onder het nulpunt duiken.
10x Bill Cosby hoort straf vandaag; kan maximaal 30 jaar krijgen24/09 08u45 - Gelderlander: Bill Cosby krijgt vandaag en morgen van de rechter te horen welke straf hij krijgt. De 81-jarige komiek is op drie punten schuldig bevonden aan het drogeren en misbruiken van voormalig basketbalster Andrea Constand in 2004.
10x ECB: ING moet verhuizing naar Londen deels terugdraaien24/09 06u45 - Gelderlander: ING moet onder druk van de Europese Centrale Bank een recente verhuizing van Amsterdam naar Londen alweer deels terugdraaien. Dat bevestigen bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen tussen beide partijen aan het FD. De besparingen van honderden miljoenen euro's die de intern sterk bekritiseerde operatie moet opleveren staan op losse schroeven.
10x Instagram en Facebook blokkeren accounts van Belgisch-Nederlandse film vol naakt24/09 05u30 - Gelderlander: Woensdag verschijnt de Belgisch-Nederlandse film Wij in de Vlaamse bioscopen. Omdat de film veel expliciet seksueel materiaal bevat - penetratie, masturbatie, orale seks, etc. - blokkeerden sociale netwerken Facebook en Instagram de accounts die worden gebruikt om Wij te promoten.

Statistieken

Artikels:
35021
Gelezen:
28837
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven