woensdag 26 september 2018, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
26/09 16u30  Ronald Molendijk vader geworden van zoontje Zef Otis Feest in huize Molendijk. Ronald en zijn vrouw Angelique zijn de trotse ouders geworden van een jongetje. Het ventje luistert naar de naam Zef Otis. ,,Trots', laat de dj weten.
26/09 16u30  LIVE | Laten PSV en Ajax zich verrassen in de beker? Het KNVB-bekerseizoen 2018-2019 is begonnen. Mis in dit liveblog - ónder de tussenstanden - niets van alle ontwikkelingen op de velden én alle tussenstanden.
26/09 16u30  LIVE | Dennis loopt heel hard uit op Dumoulin - Listig parcours rond Innsbrück - Dumoulin en Dennis zijn topfavorieten - Afstand is 52,5 kilometer - Dumoulin start 15.40 uur
26/09 16u15  Scheefhuurders: 'We worden weggezet als een stel misdadigers' Het plan om scheefhuurders, mensen die volgens hun inkomen niet thuishoren in een sociale huurwoning, harder aan te pakken, stuit op felle weerstand.
26/09 16u00  LIVE | Dumoulin geeft iets toe op ontketende Dennis - Listig parcours rond Innsbrück - Dumoulin en Dennis zijn topfavorieten - Afstand is 52,5 kilometer - Dumoulin start 15.40 uur
26/09 15u45  Antiterreureenheid houdt man aan na schreeuw 'Allahu Akbar' De antiterreureenheid van de politie is vanmiddag uitgerukt omdat iemand 'Allahu Akbar' zou hebben geroepen in de Telexstraat in Den Haag. De man is gearresteerd, zo meldt de politie. De auto van de man is gecontroleerd en veilig.
26/09 15u45  Hitmusical We Will Rock You komt weer naar Nederland De Queen-musical We Will Rock You keert terug op de Nederlandse bühne. Het theaterstuk wordt in het najaar van 2019 verwacht en wordt deze keer volledig in het Engels opgevoerd, meldt TEC Entertainment.
26/09 15u45  LIVE | Dumoulin onderweg in strijd om wereldtitel - Listig parcours rond Innsbrück - Dumoulin en Dennis zijn topfavorieten - Afstand is 52,5 kilometer - Dumoulin start 15.40 uur
26/09 15u15  Waarom er deze week zoveel mensen jarig zijn Staat er bij jou ook een verjaardagsfeestje op de agenda deze week? Die kans is groot, want deze week (negen maanden na kerst) is er piek te zien in de geboortecijfers.
26/09 15u15  Drietal krijgt in beroep hogere straf voor bijna doodsteken wietklant in Deil ARNHEM/ DEIL– Drie mannen van 38, 25 en 23 jaar uit Culemborg zijn woensdag in hoger beroep veroordeeld tot hogere straffen voor het bijna doodsteken van een destijds 22-jarige geïnteresseerde in een partij wiet.
26/09 15u15  VI-journalist Freek Jansen bedankt voor RvC-functie bij De Graafschap DOETINCHEM - Freek Jansen, journalist bij Voetbal International, wordt geen lid van de Raad van Commissarissen bij De Graafschap. Hij heeft de Doetinchemse eredivisionist afgezegd.
26/09 15u15  Dat reclameblok is killing voor Twan Huys Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
26/09 15u15  Woonwagenbewoners die kraken voor hun stekje krijgen steun MILL - De drie broers Willem, Hein en Piet Soering die een voormalig woonwagenkampje aan de Mergen in Mill hebben gekraakt kunnen rekenen op steun uit heel Nederland.
26/09 15u15  LIVE | Dumoulin rijdt zich warm voor wereldtitelstrijd - Listig parcours rond Innsbrück - Dumoulin en Dennis zijn topfavorieten - Afstand is 52,5 kilometer - Dumoulin start 15.40 uur
26/09 15u00  Motordieven sparen Tom (11) en Luc (13) niet: 'Heel zielig als je zoiets doet' BOEKEL/ LANDERD - Motordieven plagen de gemeenten Landerd en Boekel. Nadat de politie vorige week op Facebook al melding maakte van meerdere gestolen crossmotoren in Venhorst, laten meer slachtoffers uit die regio van zich horen. Zelfs crossmotortjes voor kinderen worden zonder pardon meegenomen.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/09 13u45  Rijstrook A12 vrijgegeven na kop-staartbotsing: 15 minuten vertragingZEVENAAR/ ARNHEM - Op de A12 en A18 zijn files ontstaan door een kop-staartbotsing. Hierbij waren 4 personenauto's betrokken. De linkerrijstrook van de A12 was dicht en ging rond half 1 weer open. Het verkeer dat richting Arnhem rijdt kan nog wel rekenen op ruim een kwartier vertraging.
21/09 13u30  'Gewoon naar school geeft houvast bij rouw'Het is erg belangrijk dat basisschool De Korenaer in Oss, waarop de vier kinderen zaten die gisterochtend bij het treinongeval om het leven kwamen, vandaag de deuren heeft geopend. Dat biedt de leerlingen houvast, zeggen rouwdeskundigen.
21/09 13u15  'Hulp aan kind met psychisch probleem moet beter'De hulp aan kinderen met psychische problemen is in heel Europa nog niet goed genoeg. Dat constateren 42 Kinderombudsmannen uit 34 Europese landen die bijeen zijn in Parijs, staat op de site van de Nederlandse Kinderombudsman Margrite Kalverboer.
21/09 13u00  MomentenAan het begin van de dag gebeurt er al iets waarvan je denkt: zullen we dit begin alsjeblieft maar even overdoen! Gedoe met het koffiezetapparaat, koffie die over de vloer druipt, kopje kapot, niet belangrijk, alleen maar lastig. Stapeltje borden dat uit je handen valt tijdens ontruimen afwasmachine (niets voor de vroege ochtend!). Of, ja, de vaas bloemen die je omstoot op tafel waarop je de ochtendkrant hebt opengevouwen.
21/09 13u00  Oproep: prettige sekservaringDe media berichten bijna dagelijks over seks zonder wederzijdse instemming (misbruik, #MeToo, sexting). We vergeten bijna dat seksualiteit ook leuk kan zijn. Daarom vragen wij u: weet u het nog, de eerste keer in uw leven dat u prettige seks had met iemand? Misschien ging het wat onhandig, misschien was u tot over uw oren verliefd (of niet), misschien wist u niet eens wat u overkwam. Heeft u zo’n herinnering? Hoe het zover is gekomen, waar u was, of het stiekem moest of juist niet, hoe u zich voelde en waarom het zo leuk was? Voor een speciaal themanummer van het magazine verzamelen wij lezerservaringen over de eerste keer dat seks leuk en prettig was.
21/09 13u00  Rijstrook A12 vrijgegeven na kop-staartbotsing: 30 minuten vertragingZEVENAAR/ ARNHEM - Op de A12 en A18 zijn files ontstaan door een kop-staartbotsing. Hierbij waren 4 personenauto's betrokken. De linkerrijstrook van de A12 was dicht en ging rond half 1 weer open. Het verkeer dat richting Arnhem rijdt kan nog wel rekenen op ruim een half uur vertraging
21/09 12u45  Zo staat de ambulance nóg sneller bij jou op de stoepElke seconde telt, zeker bij de ambulance. Gelukkig gaat het in Nederland meestal goed. Toch komen niet alle ambulances op tijd. Daarom heeft wiskundige Rob van der Mei (Vrije Universiteit Amsterdam) een model ontwikkeld om de aanrijtijd van ambulances te beperken.
21/09 12u45  Flinke vertragingen na kop-staartbotsing op A12 en A18 bij ArnhemZEVENAAR/ ARNHEM - Op de A12 en A18 zijn files ontstaan door een kop-staartbotsing. Hierbij waren 4 personenauto's betrokken. De linkerrijstrook van de A12 is dicht en gaat waarschijnlijk rond half 1 open. Het verkeer dat richting Arnhem rijdt kan rekenen op bijna een uur vertraging.
21/09 12u30  Ten Dam krijgt meer vrijheid bij nieuw CCC-teamHet gerucht ging al enkele maanden rond, maar de transfer is vandaag officieel bekendgemaakt: Laurens ten Dam vertrekt bij Sunweb en tekent bij CCC ,dat de Worldtourlicentie van het huidige BMC overneemt.
21/09 12u30  Het wordt nooit meer rustig op de campusNIJMEGEN - Hoe bereik je met z'n 50.000-en tegelijk de campus zonder al te grote vertragingen?
21/09 12u15  Kinderen neergestoken in kinderdagverblijf New York, dader opgepaktEen vrouw heeft in een kinderdagverblijf in stadsdeel Queens in New York verschillende mensen, onder wie kinderen, verwond met een mes. De vrouw, vermoedelijk 52 jaar oud, is opgepakt.
21/09 12u15  Nieuwste iPhones over de toonbank: 'Dit is de mooiste dag van mijn leven'De nieuwste iPhone XS, iPhone XS Max en Apple Watch Series 4 zijn vanaf vandaag in Nederland te koop. Echte liefhebbers van de telefoon hebben er alles voor over om de producten als eerste in handen te krijgen. ,,Ik mis het moment dat mijn zoontje wakker wordt op zijn eerste verjaardag.'
21/09 12u15  Kijk en ontdek: de Achterhoekse gemeenten als stillevensDOETINCHEM/WINTERSWIJK - Een beugelfles uit Groenlo, een stuk textiel uit Winterswijk, bodemvondsten uit Silvolde en militaire kruisjes uit Aalten. Op de stillevens van Louise te Poele zijn van allerlei details te ontdekken die het verhaal vertellen van de Achterhoekse gemeenten. Vanaf zondag zijn ze allemaal te zien in Groenlo, daarna gaan ze op reis door de regio.
21/09 12u15  Harde wind zit parachutisten dwarsARNHEM/ EDE - Door de harde wind gaat de dropping van parachutisten boven de Renkumse Heide deze vrijdag niet door, meldt Vliegbasis Eindhoven.
21/09 12u15  LIVE | 'Rutte begraaft zich in eigen gelijk'Kan premier Mark Rutte de oppositie vandaag overtuigen van zijn plannen voor volgend jaar? Tijdens dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen zal opnieuw de afschaffing van de dividendtaks centraal staan, maar ook het VVD-plan harder gaan te straffen in probleemwijken is helemaal verkeerd gevallen bij de oppositie. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
21/09 12u00  Rutte volhardt, maar zelfs SGP ziet ‘dunne argumenten’ dividendtaksIn de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting gaf premier Mark Rutte vanmorgen geen millimeter toe. Hoezeer de oppositie –van links tot rechts- op Rutte inbeukte, hij weet van geen wijken.
21/09 12u00  Arnhemse politie geeft beeld vrij van straatrover met doodskopmaskerARNHEM - De politie van Arnhem-Noord heeft op Facebook beeld vrijgegeven van één van de twee mannen die dinsdagavond op een scooter straatroven pleegden rond het centrum van Arnhem. Met een camera van een supermarkt is vastgelegd dat hij onder meer een doodskopmasker voor zijn neus en mond droeg.
21/09 12u00  58 minuten vertraging na ongeluk op A12 en A18 bij ArnhemZEVENAAR/ ARNHEM - Op de A12 en A18 zijn files ontstaan door een ongeluk. De linkerrijstrook van de A12 is dicht. Het verkeer dat richting Arnhem rijdt kan rekenen op 58 minuten vertraging.
21/09 11u46  Veertig minuten vertraging na ongeluk op A12 en A18 bij ArnhemZEVENAAR/ ARNHEM - Op de A12 en A18 zijn files ontstaan door een ongeluk. De linkerrijstrook van de A12 is dicht. Het verkeer dat richting Arnhem rijdt kan rekenen op 40 minuten vertraging.
21/09 11u46  Vitesse verwacht vier 'Arnhem veterans' bij AirbornewedstrijdARNHEM - De Supportersvereniging Vitesse en Vitesse zelf rekenen zaterdagavond bij de Airbornewedstrijd in GelreDome tegen ADO Den Haag op de aanwezigheid van zeker vier veteranen van de Slag om Arnhem.
21/09 11u46  Harde wind: geen droppings vandaagARNHEM/ EDE - Door de harde wind gaat de dropping van parachutisten boven de Renkumse Heide deze vrijdag niet door, meldt Vliegbasis Eindhoven.
21/09 11u30  ACM greep in om advertenties autohandel duidelijker te makenDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft ingegrepen om de prijzen in advertenties voor tweedehands auto's transparanter te maken. Volgens de toezichthouder was het vaak onduidelijk wat precies wel en wat niet in de geadverteerde prijzen meegenomen was. Ook de informatie over de garantie was vaak onjuist en onvolledig.
21/09 11u30  Raadslid PVV Delfzijl stapt op om FacebookberichtHet enige gemeenteraadslid van de PVV in Delfzijl stapt op. Emil Smeding lag onder vuur vanwege een opmerking op Facebook.
21/09 11u30  Reiziger op Maaslijn ziet af: Staan in stank van zweetvoetenOvervolle treinen irriteren reizigers op de Maaslijn. Over stank van zweetvoeten, een airco die niet werkt en te laat op school komen. Vooral in de spits is het afzien.
21/09 11u15  'Boyband' Take That komt naar AmsterdamTake That komt volgend jaar naar Nederland. De beroemde Britse boyband staat op 17 juni met hun Greatest Hit Live 2019 tournee in AFAS Live in Amsterdam.
21/09 11u15  Nuyens roept mecanicien Van Aert terug naar BelgiëVeldrijder Wout van Aert moet het zondag in het Amerikaanse Waterloo ook zonder zijn mecanicien stellen. Kristof Cop moet van ploegmanager Nick Nuyens het eerste vliegtuig ­terug naar huis nemen.
21/09 11u15  De charme van splitlevel en bungalowDe ruimtelijke bungalow, het splitlevelhuis vol trappen en de drive-inwoning met inpandige garage: allemaal gebouwd naar de trends van de jaren 50, 70 en 80. Hoe liggen zulke huizen nu in de markt?
21/09 11u00  Rutte aan Oss: ‘Wij denken aan u’Bij het begin van de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen stonden Kamervoorzitter Khadija Arib en premier Mark Rutte stil bij het treinongeluk in Oss, waarbij gisteren vier kinderen om het leven kwamen en een begeleidster en vijfde kind zwaargewond raakten. ,,Nederland is in de ziel geraakt.”
21/09 11u00  LIVE | Direct keiharde botsing tussen oppositie en Rutte over dividendtaksKan premier Mark Rutte de oppositie vandaag overtuigen van zijn plannen voor volgend jaar? Tijdens dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen zal opnieuw de afschaffing van de dividendtaks centraal staan, maar ook het VVD-plan harder gaan te straffen in probleemwijken is helemaal verkeerd gevallen bij de oppositie. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
21/09 10u45  Arib: debat was 'te hard en grof'Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft zich vanochtend beklaagd over de 'toon' van het debat bij de politieke beschouwingen van woensdag. Ze vond het taalgebruik 'te grof' en het debat 'te hard.
21/09 10u45  Matig scorende Drone Masters van primetime naar laat op de avondDrone Masters is door SBS6 van primetime afgehaald. Het programma, waarin bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen in de strijd om de titel beste dronepiloot, scoorde tot nu toe zeer matige kijkcijfers.
21/09 10u45  Arnhemse visboer Piet verbreekt wereldrecord voedselbereiding en slaapt nu bijARNHEM - Bij Spakenburgs Vispaleis Presikhaaf in Arnhem kan de vlag uit. Visboer Piet van Diermen is in zijn missie geslaagd het wereldrecord voedselbereiding te verbreken.
21/09 10u45  LIVE | Loodzware dag voor premier Rutte in KamerKan premier Mark Rutte de oppositie vandaag overtuigen van zijn plannen voor volgend jaar? Tijdens dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen zal opnieuw de afschaffing van de dividendtaks centraal staan, maar ook het VVD-plan harder gaan te straffen in probleemwijken is helemaal verkeerd gevallen bij de oppositie. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
21/09 10u45  Weer of geen weer, Corrie (82) gaat naakt de zee inNog een paar dagen, dan is ze dit jaar al tweehonderd keer in de zee gaan zwemmen. Regen, kou, wind: het maakt Corrie Neijenbuur (82) uit het Zeeuwse Koudekerke allemaal niks uit.
21/09 10u45  Eindelijk definitief geschrapt als katholiekNIJMEGEN - De kerk verlaten en niet meer geregistreerd staan als katholiek: verslaggever Maarten Reith dacht dat hij dat al lang geregeld had. Dus niet. Samen met zijn vrouw bewandelt hij alsnog de officiële weg via 'het verzoek tot kerkverlating'.
21/09 10u45  Waarom Ajax met de kin omhoog naar Eindhoven reistNa de Champions League-zege op AEK stapt Ajax zondag met de kin omhoog en de borst vooruit het Philips Stadion van PSV binnen. Een groter contrast met het afdruipen na het pijnlijke vorige bezoek aan Eindhoven in april bestaat niet.
21/09 09u45  De Graafschap-doelman Jurjus: 'Het komt niet vanzelf goed'DOETINCHEM - Hidde Jurjus is ervaringsdeskundige in degradatievoetbal. De doelman moet De Graafschap dit seizoen de weg wijzen.
21/09 09u45  Herfstweer doet intrede: regen en harde windstotenHoewel de astronomische herfst pas over twee dagen ingaat, krijgen we vandaag al te maken met een herfstig voorproefje. Voor de ochtend is door het KNMI nog code geel afgegeven voor zware windstoten en buien.
21/09 09u45  Huis kopen? De prijs was nog nooit zó hoogHuizen waren nog nooit zo duur. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek lagen de prijzen voor koopwoningen vorige maand op het hoogste niveau sinds het begin van de prijsindex in 1995.
21/09 09u30  Nizzolo gaat bij Dimension Data dromen over Milaan-SanremoDe Italiaanse wielrenner Giacomo Nizzolo verhuist van Trek-Segafredo naar Dimension Data. De sprinter verbond zich voor twee jaar aan de Zuid-Afrikaanse ploeg uit de UCI WorldTour. Nizzolo heeft een aardige erelijst opgebouwd, maar hij wacht nog steeds op zijn eerste grote overwinning.
21/09 09u30  Maarten Tjallingii: 'Iedereen kan zijn eigen Posbank halen'ARNHEM/RHEDEN - Kippenvel. Steeds weer krijgt voormalig wielrenner Maarten Tjallingii (40) uit Arnhem het, wanneer hij over de Posbank in Rheden fietst en langs de roze verfstreep met de tekst 'Giro d'Italia 8 mei 2016' komt. Even waant hij zich in terug in de tijd en herbeleeft hij een bijzonder sportmoment.
21/09 09u15  Fietser ernstig gewond na val in VeenendaalVEENENDAAL - Een fietser is vanochtend naar het zich laat aanzien ernstig gewond geraakt toen hij rond 07.20 onderuit ging in Veenendaal. Hulpdiensten, waaronder een mobiel medisch team per traumahelikopter, rukten uit voor het incident op de Wolweg.
21/09 09u00  Veluwse stoomtrein decor voor speeddates 'Boer zoekt vrouw'DIEREN/BEEKBERGEN - De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, die pendelt over de zogenoemde Koningslijn tussen Dieren en Apeldoorn, verheugt zich op de ruim drie miljoen televisiekijkers die het populaire programma 'Boer zoekt vrouw' trekt. De VSM was namelijk decor voor de opnames.
21/09 09u00  Connie breekt voet na douchen en Sabia torst loodzware bierpulKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
21/09 09u00  School De Korenaer weer open, directeur hoopt op zoveel mogelijk leerlingenBasisschool De Korenaer in Oss heeft vanmorgen de deuren weer geopend voor de leerlingen.
21/09 08u45  Koopwoningen zijn duurder dan ooitHuizen waren nog nooit zo duur. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek lagen de prijzen voor koopwoningen vorige maand op het hoogste niveau sinds het begin van de prijsindex in 1995.
21/09 08u45  Hiphopper 'Suge' Knight moet 28 jaar cel in wegens doodslagDe Amerikaanse rap- en hiphopproducent Marion 'Suge' Knight heeft een deal gesloten met de openbaar aanklager in Los Angeles. De 53-jarige ster is akkoord gegaan met een celstraf van 28 jaar voor het opzettelijk aanrijden van twee mannen. Een van de slachtoffers overleefde dat niet.
21/09 08u45  Hogenkamp: 'Voelde me soms diep ongelukkig op mijn hotelkamer'DOETINCHEM/VELP - Het verdriet om het overlijden van haar moeder is nog groot, maar Richel Hogenkamp pakt op de baan de draad weer op. De tennisster uit Doetinchem hoopt het plezier snel terug te vinden.
21/09 08u15  Ruim 900 scholen hebben te weinig leerlingenRuim negenhonderd basisscholen in Nederland hebben te weinig leerlingen. Dat komt neer op een op zeven scholen. Voor een onbekend aantal scholen dreigt sluiting.
21/09 08u15  Plan opkopen Gelderse pauperparken dreigt niet door te gaanEDE - Het plan van elf Veluwse gemeenten om verloederde vakantieparken op te kopen dreigt te sneuvelen in het zicht van de haven. Nunspeet twijfelt over het nut en trekt zich waarschijnlijk terug. Daarmee legt het een bom onder de samenwerking.
21/09 08u15  Picnic-auto ramt huis in UtrechtUTRECHT - Een auto van Picnic, de bezorgdienst van boodschappen, is gisteravond tegen een woning gereden. Dat gebeurde op het Leo Fallplantsoen in Terwijde in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.
21/09 08u15  Rowan 'Mr. Bean' Atkinson: Ik ben een saaie pietVoor de derde keer speelt Rowan Atkinson de rol van de onhandige geheim agent Johnny English die een duidelijke parodie is op James Bond. ,,Ik weet zeker dat de producenten van de 007-films het stiekem wel een compliment vinden dat wij deze films maken.’’
21/09 08u15  Gerda Havertong: Mensen met dementie zwierven in Suriname op straatGerda Havertong (71) verloor haar moeder aan alzheimer. Sindsdien vecht ze met Stichting Wiesje voor betere zorg voor mensen met dementie in Suriname. Er is veel bereikt, maar er moet ook nog veel gebeuren, vertelt ze vandaag op Wereld Alzheimer Dag.
21/09 08u00  Rihanna krijgt overheidsfunctie op eiland BarbadosSuperster Rihanna (30) is sinds gisteren speciale afgevaardigde van het Caribische eiland Barbados waar ze werd geboren. De regering daar verklaarde in een statement dat de zangeres is aangewezen als 'buitengewone ambassadeur met volmacht, met speciale aandacht voor het promoten van onderwijs, toerisme en investeringen in het eiland'.
21/09 07u45  Applaus voor dirigent Jaap van Zweden bij New York PhilharmonicJaap van Zweden is donderdagavond voor het eerst aangetreden als chef-dirigent van het New York Philharmonic. Het inauguratiegala 'Opening Gala: Meet Jaap' vond plaats in het Lincoln Center in New York en de Nederlandse chef-dirigent kreeg een groots applaus.
21/09 07u45  Vietnamese president (61) overledenTran Dai Quang, de president van Vietnam, is vandaag op 61-jarige leeftijd overleden. Hij was ernstig ziek.
21/09 07u45  Johnny English: onbenul in heldenrolRowan Atkinson houdt echt van zijn rol als de onhandige geheim agent Johnny English, maar aan het filmen zelf heeft hij een broertje dood. ,,Ik vind het vreselijk om te doen. Het levert mij te veel stress op.'
21/09 07u30  Hans van M. plande zijn aanslag zorgvuldig, op de verjaardag van zijn ex-geliefdeBEMMEL - Hans van M. heeft zijn zelfmoordaanslag op het gemeentehuis van Lingewaard zorgvuldig gepland. De datum 22 augustus was bewust uitgekozen.
21/09 07u30  Yo en Wes midden in adoptietraject: 'wachten op belletje'Als klein meisje droomde ze er al van: een kindje adopteren. Voor Yolanthe Sneijder-Cabau (33) lijkt die wens steeds dichterbij te komen. Ze is samen met haar echtgenoot IWesley Sneijder aan een langdurig adoptietraject begonnen.
21/09 07u15  Yolanthe en Wesley begonnen aan adoptietraject: 'wachten op belletje'Als klein meisje droomde ze er al van: een kindje adopteren. Voor Yolanthe Sneijder-Cabau (33) lijkt het nu steeds dichterbij te komen. In een interview met deze krant geeft ze aan dat ze inmiddels met haar man Wesley Sneijder aan het langdurige adoptietraject is begonnen.
21/09 07u15  'Bevolkingsgroei dempt krimp Achterhoek maar meer ook niet'DOETINCHEM - De mogelijke bevolkingsgroei in Nederland door migratie heeft in de Achterhoek een dempend effect op de krimp in deze regio. Maar een daling van het bevolkingsaantal wordt niet voorkomen. Dat zegt Hans Suurmond, krimpcoördinator van de zeven Achterhoekse gemeenten.
21/09 07u15  Verkeersinfarct op Nijmeegse campus ligt op de loerNIJMEGEN - De collegetijden van universiteit en HAN zijn al aangepast in de strijd tegen de ongebreidelde toename van de verkeersdrukte in Heijendaal. Maar nieuwe slimme maatregelen zijn nodig met zo'n 50.000 studenten, medewerkers, ROC-scholieren en ziekenhuisbezoekers elke dag in de ochtendspits.
21/09 07u15  Slecht weer mogelijk spelbreker bij droppings Ginkelse HeideARNHEM/ EDE - Slecht weer kan de komende dagen een spelbreker gaan vormen bij de massale dropping van parachutisten rond de herdenking van de Slag om Arnhem.
21/09 07u00  Voor Yolanthe was er 17 jaar geleden geen coach te bekennenYolanthe Sneijder-Cabau presenteert The Talent Project, waar zenuwachtige zangbeloftes door een leger aan coaches worden klaargestoomd voor de bühne. ,,Toen ik op mijn zestiende begon, had ik ook best wat begeleiding willen hebben.'
21/09 06u45  Brand in winkelpand Musselkanaal onder controleOp de Marktstraat in Musselkanaal in Groningen woedt sinds donderdagavond een grote brand in een pand met meerdere winkels. De brandweer heeft het sein brand meester nog niet gegeven, maar zegt de brand onder controle te hebben.
21/09 06u15  'Mensen met dementie zwierven in Suriname op straat'Gerda Havertong (71) verloor haar moeder aan alzheimer. Sindsdien vecht ze met Stichting Wiesje voor betere zorg voor mensen met dementie in Suriname. Er is veel bereikt, maar er moet ook nog veel gebeuren, vertelt ze vandaag op Wereld Alzheimer Dag.
21/09 05u15  'Het peilloze verdriet dat die ouders moeten voelen...'Het verschrikkelijke ongeluk met de bakfiets van een kinderdagverblijf in Oss beroert heel Nederland. Wij vroege onze columniste Nynke de Jong, zelf moeder van jonge kinderen, het onmogelijke: kun je hiervoor woorden vinden?
21/09 04u45  Facebook: In 2020 minder steun in verkiezingen VSFacebook zal bij de toekomstige presidentsverkiezingen geen direct aanwezige ondersteuning meer geven, zoals het bedrijf heeft gedaan gedaan bij de campagne van Donald Trump in 2016.
21/09 04u45  Duizenden betogers eisen aftreden president GuatemalaDuizenden demonstranten hebben in Guatemala het ontslag geëist van president Jimmy Morales. Professoren, studenten, landbouwers en activisten verzamelden zich donderdag in het historische centrum van de hoofdstad Guatemala-Stad.
21/09 03u30  'Spanning in coalitie over hulp aan jihadisten'De 25 miljoen euro die de Nederlandse overheid per abuis heeft doorgesluisd naar Syrische jihadisten leidt tot oplopende spanningen in de regeringscoalitie. Het CDA en de ChristenUnie bestoken VVD-minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tot diens ergernis meerdere malen per week met Kamervragen over de kwestie, meldt de Volkskrant.
21/09 02u00  Colombiaanse politie sluit museum over drugsbaas Pablo EscobarDe politie in de Colombiaanse stad Medellín heeft een museum gesloten dat was gewijd aan de beruchte drugsbaas Pablo Escobar. Als reden gaf de politie dat het museum niet beschikt over een toeristische vergunning.
21/09 01u15  Grote brand in winkelpand Musselkanaal, woningen ontruimdOp de Marktstraat in Musselkanaal in de provincie Groningen, woedt een grote uitslaande brand in een groot pand met meerdere winkels. Diverse hulpdiensten zijn uitgerukt naar de brand, die om 23.10 uur uitbrak in een fietsenzaak.
21/09 00u30  Ruziënde Dijkhoff en Eijk gaan toch weer pratenVVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff gaat praten met kardinaal Wim Eijk, met wie hij afgelopen week hard in aanvaring kwam. Dat zei hij donderdagavond in het praatprogramma Pauw.
20/09 23u45  Efteling mag uitbreiden: park wil naar 7 miljoen bezoekers per jaarDe Efteling zal de komende tien, vijftien jaar een stuk groter worden. De gemeenteraad van Loon op Zand stemde donderdagavond unaniem in met de uitbreidingsplannen van het attractiepark in Kaatsheuvel.
20/09 23u30  Landa laat vanwege ontbreken vorm WK schietenMikel Landa gaat volgende week zondag niet van start voor de wegrace van de WK wielrennen in Innsbruck. De Spanjaard vindt dat hij nog onvoldoende in vorm is.
20/09 23u15  Ossenaren herdenken massaal: 'Hoe kom je hier als gezin ooit overheen?'Honderden mensen herdachten donderdagavond bij station Oss-West de slachtoffers van het gruwelijke spoorwegongeluk in Oss. De stad is in shock.
20/09 23u00  Politie vindt doos met wiet in achterbak gecrashte autoBij een eenzijdig ongeval bij het Flevolandse Emmeloord is vanmiddag een opvallende ontdekking gedaan. Achterin de wagen die crashte, lag een doos vol wietstekjes. De bestuurder is opgepakt.
20/09 22u45  Berlijn zit in zijn maag met muurschildering van vermoorde crimineelBerlijn zit in zijn maag met een muurschildering waarop een Libanees-Duitse crimineel die op 9 september werd doodgeschoten, levensgroot wordt afgebeeld.
20/09 22u45  Glennis Grace heeft het geweldig gedaanDe Nederlandse zangeres Glennis Grace heeft de finale van de talentenjacht America's Got Talent niet gewonnen. Dat gaf teleurstelling, maar er waren ook talloze complimenten. Zo zei presentatrice Tyra Banks dat ze de ‘stem van een engel’ heeft. En misschien is Glennis Grace zonder hoofdprijs wel beter af, klinkt het rond de Nederlandse powervocaliste.
20/09 22u30  Amerikaanse bank Wells Fargo ontslaat tienduizenden werknemersDe grote Amerikaanse bank Wells Fargo zet de komende jaren het mes flink in het personeelsbestand. Het bedrijf kondigde aan binnen drie jaar 5 tot 10 procent van het aantal banen te schrappen. Dat komt neer op tienduizenden werknemers.
20/09 22u15  Ruim 12,6 miljoen Amerikanen zien GlennisDe finale van America's Got Talent, met daarin Glennis Grace, is gisteravond bekeken door ruim 12,6 miljoen Amerikanen. Het was daarmee de minst bekeken finale sinds 2015, toen er 'slechts' 9,5 miljoen naar de uitslag van de show keken.
20/09 22u15  Gwenda gaat Expeditie Robinson niet winnenWie wint welke proef, lijdt het meeste honger of smeedt de gemeenste plannetjes om anderen weg te stemmen? Verslaggever Dennis Jansen kijkt in de rubriek Expeditie Jansen wekelijks in vier thema's terug op Expeditie Robinson.
20/09 22u00  Instinctief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'ARNHEM - Baf! Baf! De twee knallen zijn oorverdovend. Bloed golft over haar gezicht. Haar hoofd barst van de pijn. Ze kan nog denken. Ze is er nog. Geke ligt dood naast haar op bed. Instinctief acteert Eline de dood. De man met pistool pakt Geke's slavenarmband en loopt de slaapkamer uit. Ze moet hulp halen. Op het nachtkastje staat een telefoon. Eline pakt de hoorn, draait de schijf. Op de trap klinken voetstappen. 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis.'
20/09 22u00  Voetbalclubs Heelsum vinden oplossing voor konijnenplaag: 24 robotmaaiersHEELSUM - De voetbalclubs op het Wilhelmina Sportpark in Heelsum lijken eindelijk een antwoord te hebben gevonden op de al jaren durende konijnenplaag.
20/09 22u00  Vrees voor honderden doden bij ramp met veerboot in TanzaniaHonderden mensen worden vermist nadat een veerboot is gekapseisd op het Victoriameer in het noorden van Tanzania. Ruim veertig doden zijn al geborgen.
20/09 21u45  Vrees voor honderden doden bij ramp met veerboot in AfrikaHonderden mensen worden vermist nadat een veerboot is gekapseisd op het Victoriameer in het noorden van Tanzania. Ruim veertig doden zijn al geborgen.
20/09 21u30  Vrees voor veel doden bij bootramp op grootste meer van AfrikaVele tientallen mensen worden vermist nadat een veerboot is gekapseisd op het Victoriameer in het noorden van Tanzania. Ruim veertig doden zijn al geborgen.
20/09 21u30  'Angelina Jolie en Brad Pitt ontmoeten elkaar in geheim'Brad Pitt en Angelina Jolie zijn vandaag precies twee jaar geleden uit elkaar gegaan, maar hun scheiding is officieel nog steeds niet rond. Om te zorgen dat de boel wordt vlotgetrokken, zouden de twee acteurs in het diepste geheim met elkaar afspreken.
20/09 21u30  Wereldwijde afvalberg dreigt ruim te verdubbelenDe afvalberg is wereldwijd sterk aan het groeien. Wanneer we niet ingrijpen zal de hoeveelheid afval die we produceren in 2050 met zo'n zeventig procent zijn toegenomen. Daarvoor waarschuwt de Wereldbank in haar nieuwe verslag 'What a waste'.
20/09 21u15  Man gewond na elektrocutie bij plaatsing zonnepanelenNIJMEGEN - Een man is donderdagavond gewond geraakt doordat hij een flinke schok kreeg bij het aansluiten van zonnepanelen op een woning aan de Van Bronckhorstdreef in Nijmegen. Dat werk ging om onbekende reden mis.
20/09 21u15  Hartverwarmend: Oss knuffelt brandweerlieden op rampplekZeven brandweerlieden die hulp verleenden na het tragische ongeval bij de spoorwegovergang in Oss, zijn donderdagavond op diezelfde plek geknuffeld door Ossenaren die daar het drama herdachten.
20/09 21u00  Radar waarschuwt: stuur verificatiecodes WhatsApp niet doorKrijg je van een contactpersoon op WhatsApp een berichtje met de vraag of je een verificatiecode voor de chatapp wil doorsturen? Doe het niet, waarschuwt Radar. Cybercriminelen proberen zo toegang te krijgen tot je WhatsApp.
20/09 21u00  Nelleke Noordervliet wint oeuvreprijsSchrijfster Nelleke Noordervliet heeft voor haar hele oeuvre de jaarlijkse Constantijn Huygens-prijs toegekend gekregen. Dat is zojuist bekend gemaakt op Radio 1.
20/09 20u45  Man zwaargewond na elektrocutie bij werk in de meterkastNIJMEGEN - Een man is donderdagavond gewond geraakt doordat hij werd geëlektrocuteerd bij werk in de meterkast van een woning aan de Van Bronckhorstdreef in Nijmegen. Dat werk ging om onbekende reden mis.
20/09 20u45  'Meghan vindt geen aansluiting bij Harry's vrienden'Het botert helemaal niet tussen Meghan Markle (37) en de vrienden van haar man Harry (34). Ook al heeft ze die meerdere keren ontmoet. Dat is ten minste was Lady Colin Campbell (69) beweert.
20/09 20u30  ‘Politieagenten in zaak Ivana lijken wel dorpsveldwachters'De Maleisische politieagente die aanvankelijk het onderzoek naar de dood van Ivana Smit leidde heeft ‘geen idee’ waarom ze de kleding en persoonlijke spullen niet liet testen op dna. ,,Het lijken wel dorpsveldwachters,’’ zucht advocaat Diekstra.
20/09 20u30  Nelleke Noordervliet wint oevreprijsSchrijfster Nelleke Noordervliet heeft voor haar hele oeuvre de jaarlijkse Constantijn Huygens-prijs toegekend gekregen. Dat is zojuist bekend gemaakt op Radio 1.
20/09 20u30  Twee vrouwen verdrinken in nasleep van orkaan achterin politiebusTwee vrouwen zijn verdronken nadat een politiebusje waarin ze werden vervoerd onder water kwam te staan. De weg in Nichols, South Carolina, overstroomde in de nasleep van orkaan Florence. De vrouwen konden niet op tijd worden bevrijd.
20/09 20u30  Maisy Peters: 'Ik vermijd nog steeds de bepaalde plekken'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Maisy Peters, 24 jaar, uit Arnhem.
20/09 20u15  Inwoners Oss massaal bij rampplek: 'Geef je kinderen een dikke knuffel'Inwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond massaal bij station Oss West. Op de plaats waar in de ochtend het tragische ongeval gebeurde ligt inmiddels een zee van bloemen en knuffels.
20/09 19u45  Belangenvereniging ouders: niet te snel oordelen over veiligheid StintVoor het vervoeren van jonge kinderen is de Stint een veilig vervoermiddel. De snelheid van de elektrische bolderkar is laag, de bediening is simpel en doordat de bestuurder staat, heeft die goed zicht op de weg. Fietsen en lopen met een groep kinderen is gevaarlijker dan gebruikmaken van een Stint. Dat zegt Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang.
20/09 19u45  Glennis blij dat ze weer even naar huis kanGlennis Grace is blij dat ze na het circus rond America's Got Talent weer even naar huis kan. ,,Weer heel even het normale leven in', zei de zangeres. ,,Ik hou heel erg van dit, maar ik hou toch ook wel van het normale Nederlandse leven.'
20/09 19u45  Inwoners Oss massaal naar rampplek: bloemenzee groeitInwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond massaal bij station Oss West. Op de plaats waar in de ochtend het tragische ongeval gebeurde ligt inmiddels een zee van bloemen en knuffels.
20/09 19u30  Inwoners Oss komen massaal naar rampplek: bloemenzee groeitInwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond massaal bij station Oss West. Op de plaats waar in de ochtend het tragische ongeval gebeurde is een heuse bloemenzee gecreëerd.
20/09 19u30  Angela gaat voor babybilletjes en Kim-Lian snackt een handje insectenKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/09 19u15  Inwoners Oss komen massaal samen bij rampplek: bloemenzee groeitInwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond massaal bij station Oss West. Op de plaats waar in de ochtend het tragische ongeval gebeurde is een heuse bloemenzee gecreëerd.
20/09 19u15  Dirigent Pieter Jan Leusink beschuldigd van grensoverschrijdend gedragDirigent Pieter Jan Leusink wordt vanavond in een uitzending van Brandpunt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Vier vrouwen beschuldigen hem van machtsmisbruik en verregaand seksueel grensoverschrijdend gedrag.
20/09 19u15  Op naar Cuba voor rum, rumba en ritmeCruisen vanuit de Verenigde Staten naar Cuba was tientallen jaren onmogelijk. Nu het weer kan, dompelen Amerikanen zich grif onder in die ‘compleet andere wereld’ van hun buren.
20/09 19u15  Daniëlle van Dijk: 'Op de binnenkant van de wc-deur stond 'kanker Daniëlle'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Daniëlle van Dijk, 21 jaar, uit Deil.
20/09 19u00  Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoordverdachtenARNHEM - Verdachten uren en uren tot na middernacht verhoren. Hen zwaar onder druk zetten, intimideren om te bekennen. Hen informatie in de mond leggen die alleen de moordenaar kan weten. Hen lagere straffen beloven of juist hogere als ze wel of niet meewerken. Kwartetten met foto’s van mogelijke verdachten. Proces-verbalen die de gefilmde verhoren slordig of mogelijk zelfs bewust foutief weergeven.
20/09 19u00  Zwaar getroffen kinderdagverblijf Okido vrijdag geslotenKinderdagverblijf Okido gaat vrijdag niet open. Vijf kinderen en een medewerkster waren donderdag betrokken bij het dodelijke ongeval op het spoor in Oss.
20/09 18u30  Jane Fonda niet trots op haar faceliftDe 80-jarige Jane Fonda ziet er prachtig uit, maar dat is niet alleen een kwestie van goede genen. ,,Ik ben blij dat ik er goed uitzie voor mijn leeftijd, maar dat komt door plastische chirurgie'', geeft de Oscarwinnende actrice toe. Maar ze is er niet trots op.
20/09 18u30  Nieuw overleg over MH17 in New YorkDe buitenlandministers van de landen die in het Joint Investigation Team (JIT) onderzoek doen naar het neerhalen van toestel MH17, komen volgende week dinsdag bijeen in New York. Ze overleggen in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.
20/09 18u30  Jarno van de Waal: 'Ik werk nu met dieren, die hebben geen oordeel'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Jarno van de Waal (20) uit Nijmegen.
20/09 18u15  Helena Bonham-Carter naar paragnost voor rol The CrownHelena Bonham-Carter heeft een paragnost bezocht om in contact te komen met de in 2002 overleden Britse prinses Margaret. Dat deed ze om haar zo goed mogelijk in te leven voor haar rol in de Netflix-serie The Crown.
20/09 18u00  Angela gaat voor babybilletjes en Bridget grijpt een geweerKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/09 18u00  Twee jaar cel geëist tegen aanstichter 'Project X Enschede'Tegen een 29-jarige man uit Enschede is twee jaar cel geëist vanwege onder meer het organiseren van een Project X-feest. De officier van justitie acht opruiing en identiteitsfraude bewezen.
20/09 18u00  Nog zes weken om brexit-chaos te voorkomenDe Europese Unie is niet van plan concessies te doen aan de Britten over de toekomstige handelsbetrekkingen na de brexit. Nu de deadline nadert, neemt de nervositeit toe.
20/09 17u45  Zoektocht: wie zijn deze uitzinnige Doe Maar-fans?Ze zingen, ze schreeuwen, ze gaan helemaal in de muziek op maar... wie zijn ze eigenlijk? Voor een verhaal waarin we aandacht besteden aan het 40-jarig bestaan van de legendarische Nederlandse popband Doe Maar zijn wij op zoek naar de meiden op deze bijzondere foto. De foto is mogelijk in 1983 in de Frieslandhallen in Leeuwarden gemaakt.
20/09 17u45  Sunweb heeft interesse in Lars BoomIn zijn zoektocht naar een nieuwe ploeg heeft Lars Boom onder meer gesproken met Sunweb. De 32-jarige renner vertrekt na dit seizoen bij Lotto-Jumbo.
20/09 17u30  Prijzengeld WK vrouwen omhoogOm het verschil aan inkomsten met de mannen enigszins gelijk te trekken gaat wereldvoetbalbond FIFA het prijzengeld voor het WK vrouwen, volgend jaar in Frankrijk, 'flink omhoog' schroeven. Bij het WK 2015 mochten de 24 vrouwenteams 15 miljoen dollar (12,7 miljoen euro) verdelen. Bij het WK 2022 kunnen de 32 mannenteams rekenen op een prijzengeld van 440 miljoen dollar (374,4 miljoen euro).
20/09 17u30  Even zitten in Venetië? Maximaal 500 euro boeteIn de strijd tegen het ‘lompe’ toerisme werkt Venetië aan een drastische maatregel: een zit- en ligverbod op straat. Het idee komt uit de koker van burgemeester Luigi Brugnaro. Bij invoering zouden overtreders een boete van 50 tot 500 euro kunnen krijgen.
20/09 17u30  Brech had ook kinderporno in bezit en moet 90 dagen langer in celJos Brech blijft negentig dagen langer vast zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Maastricht besloten. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, en hij had ook kinderporno in bezit.
20/09 17u15  Franse politie onderschept voor 8 ton aan EiffeltorentjesDe Franse politie heeft een bende opgerold die op grote schaal miniatuur Eiffeltorentjes invoerde die door illegalen aan toeristen worden verkocht. De straatwaarde van de souvernirs wordt geschat op zo'n acht ton.
20/09 17u15  Lobato wint Coppa SabatiniJuan José Lobato heeft de Coppa Sabatini op zijn naam geschreven. De Spaanse wielrenner bleef na 201 kilometer in het Italiaanse Peccioli de sprinters net voor. De Italiaan Sonny Colbrelli eindigde als tweede, vlak voor zijn landgenoot Gianni Moscon.
20/09 17u15  Arjan Witte: 'Ik heb de grootste pester te grazen genomen'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Arjan Witte, 56 jaar, uit Duiven.
20/09 17u15  'Advocaat legt niet uit hoe Brechs dna op kleding van Nicky is gekomen'De familie van Nicky Verstappen wacht in spanning op de verklaring van Jos Brech. Ook na de uitspraken van zijn advocaat ligt er volgens Peter R. De Vries nog geen 'plausibele verklaring' voor het dna van de man dat werd aangetroffen op Nicky's kleding. ,,Ze volgen het in spanning en met argusogen.''
20/09 17u00  Vakbond: Geslaagde stakingsdag bij PostNLDoor een staking onder personeel van PostNL is vandaag in delen van het land post blijven liggen of later bezorgd. Vakbond FNV is tevreden met de actie: ,,We wilden PostNL niet platleggen, maar laten zien dat het ons serieus is door de bedrijfsvoering te ontregelen. En dat is gelukt.'
20/09 17u00  Venetië werkt aan zit- en ligverbod voor toeristenIn de strijd tegen het ‘lompe’ toerisme werkt Venetië aan een drastische maatregel: een zit- en ligverbod op straat. Het idee komt uit de koker van burgemeester Luigi Brugnaro. Bij invoering zouden overtreders een boete van 50 tot 500 euro kunnen krijgen.
20/09 17u00  KLM schrapt honderd vluchten om storm, code geel in bijna heel het landOmdat vrijdag stormachtig weer wordt verwacht, annuleert KLM uit voorzorg honderd retourvluchten. De KNMI heeft voor alle provincies uitgezonderd Limburg code geel afgegeven.
20/09 16u45  'Nicky's familie hoopt dat Brech openheid van zaken gaat geven'De familie van Nicky Verstappen wacht in spanning op de verklaring van Jos Brech. Ook na de uitspraken van zijn advocaat ligt er volgens Peter R. De Vries nog geen 'plausibele verklaring' voor het dna van de man dat werd aangetroffen op Nicky's kleding. ,,Ze volgen het in spanning en met argusogen.''
20/09 16u45  Duitse actiegroepen kondigen drie grote betogingen tegen racisme aanDiverse Duitse actiegroepen hebben aangekondigd drie grote betogingen tegen racisme en voor meer solidariteit te houden. De actievoerders rekenen op tienduizenden betogers op elk van de demonstraties die tussen eind september en half oktober moeten plaatsvinden in Hamburg, München en Berlijn.
20/09 16u30  Sylvie zet rechtszaak door: Schaam jullie!Sylvie Meis zet haar rechtszaak door tegen het Duitse ProSieben. Die zender gaf aan Sabia Engizek het podium om Sylvies borstkanker in twijfel te trekken.
20/09 16u30  Elektrische bolderkar in de ban na dodelijk ongeval in OssNIJMEGEN - Een groot aantal kinderdagverblijven stopt tijdelijk met het gebruik van elektrische bolderkarren van het merk Stint naar aanleiding van het dramatische ongeluk in Oss vanochtend. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven en raakte een kind en een begeleidster zwaargewond. Hoewel de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk is, willen veel organisaties voorlopig geen risico lopen met de karretjes.
20/09 16u30  Oss rouwt na spoordrama: bloemen en knuffels bij plaats ongevalOp steeds meer plekken in Oss hangt de vlag halfstok na het spoordrama van vanochtend. Bij de spoorwegovergang bij station Oss West groeit ondertussen de berg knuffels en bloemen voor de slachtoffers.
20/09 16u15  Catharina van der Velde: 'Ik werd heel agressief en onzeker'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenten we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Catharina van der Velde, 25 jaar, uit Aalten.
20/09 16u15  Merkel: EU wil Britten niet tegemoetkomen bij brexitDe Europese Unie (EU) is niet van plan concessies te doen aan de Britten over de toekomstige handelsbetrekkingen na de brexit. Dat zegt Angela Merkel.
20/09 16u00  TOP en Sparta spelen met rouwbanden na drama in OssVanwege het drama waarbij vanochtend vier kinderen om het leven kwamen, spelen TOP Oss en Sparta hun onderlinge duel morgenavond met rouwbanden.
20/09 16u00  Merkel: EU wil Britten niet tegemoet komen bij brexitDe Europese Unie (EU) is niet van plan concessies te doen aan de Britten over de toekomstige handelsbetrekkingen na de brexit. Dat zegt Angela Merkel.
20/09 15u45  Kabinet houdt flitspeiling voor zomer- of wintertijdHet kabinet gaat een flitspeiling onder Nederlanders houden over de vraag of de zomer- of de wintertijd de nieuwe standaardtijd moet worden. Ook wordt belangengroepen om hun mening gevraagd.
20/09 15u30  Kinderopvang KION stopt met inzet Stint na bakfietsdrama in OssNIJMEGEN - Kinderopvangorganisatie KION maakt voorlopig geen gebruik van de elektrische bakfietsen van het merk Stint. Directe aanleiding is het ongeluk donderdagochtend in Oss waarbij vier kinderen omkwamen en een kind en een begeleider zwaargewond raakten.
20/09 15u30  Studenten boos op ChristenUnie-leider SegersHet pleidooi van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers tegen schulden bij jongeren, is bij studenten in het verkeerde keelgat geschoten. De partij van Segers steunt in de coalitie immers het leenstelsel voor studenten.
20/09 15u15  Stints in de ban na dodelijk ongevalEen groot aantal kinderdagverblijven stopt tijdelijk met het gebruik van elektrische bolderkarren - Stints - naar aanleiding van het dramatische ongeluk in Oss donderdagochtend waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Hoewel de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk is, willen veel organisaties voorlopig geen risico lopen met de karretjes.
20/09 15u15  Marah Maud Dirks: 'Pesten schaadt je voor het leven'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Marah Maud Dirks, 24 jaar, uit Arnhem.
20/09 15u15  Man in Ede ontkomen, ondanks waarschuwingsschot politieEDE - De mogelijk gewapende man waar donderdag in Ede naar gezocht werd, is weggerend voor de politie. Na een waarschuwingsschot rende hij door. De politie denkt niet dat hij nog in de wijk Veldhuizen verblijft.
20/09 15u00  Vakantiehuisjes meer in trek door krappe woningmarktVakantiehuisjes profiteren van de schaarste op de woningmarkt. Door het tekort aan beschikbare en betaalbare woningen zoeken mensen vaker hun heil op recreatieparken. Dat maakt de huisjes ook voor beleggers interessant.
20/09 15u00  Verdriet bij bedrijf waar vader van gezin uit Oss werkt: 'Een nachtmerrie'Bij het bedrijf Schrijvers Technische Installaties in Oss is het dramatische spoorongeluk van vanochtend als een mokerslag aangekomen. Een medewerker die al jaren in dienst is van het bedrijf verloor twee kinderen door het ongeluk. Zijn oudste dochter ligt zwaargewond in het Radboudumc in Nijmegen.
20/09 14u45  Shockrockband KISS kondigt afscheidstournee aanNa 45 jaar in de muziekbusiness neemt KISS afscheid. De Amerikaanse shock- en hardrockband heeft aangekondigd ermee te stoppen en dat One Last, KISS End of The Road World Tour hun laatste tournee zal zijn.
20/09 14u45  Mysterieuze tweet over Serious Request: Arnhem op de kaart bij 3FMARNHEM - Krijgt Arnhem dit jaar het Glazen Huis? Wordt Serious Request misschien gehouden op meerdere locaties? Een landkaart met markeringen die radiostation NPO 3FM vanmiddag via social media heeft verspreid, roept bij veel mensen vragen op.
20/09 14u45  Gaby kliedert met blender en Chantal waarschuwt stoute BobbyKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/09 14u30  Zeven maanden cel voor kroongetuige Nabil B.Nabil B., kroongetuige in het onderzoek naar een reeks liquidaties in de onderwereld, is in hoger beroep wegens wapenbezit tot zeven maanden cel veroordeeld.
20/09 14u30  Emilia Clarke uit Game of Thrones laat drakentatoeage op pols zettenDe Britse actrice Emilia Clarke (31) heeft haar 'drakenkinderen' op haar rechterpols laten vereeuwigen. De ster, die de rol van drakenmoeder Daenerys Targaryen vertolkt in de HBO-hitserie Game of Thrones, liet op Instagram weten dat ze een nieuwe tatoeage heeft.
20/09 14u30  We moeten als de wiedeweerga Ria Bremer zien te klonenAngela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
20/09 14u30  Esther Hamoen: 'Ik haatte mezelf en kan nog steeds niet om mijzelf geven'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Esther Hamoen, 39 jaar, uit Barneveld.
20/09 14u30  Boete en werkstraf na leugens over dode sportpaardenDOETINCHEM/ARNHEM - Aangeven dat springlevende sportpaarden zijn gestorven om op die manier de verzekering voor het lapje te houden, komt een 34-jarige Doetinchemse paardenhandelaar duur te staan. De man moet van de rechtbank in Arnhem 100.000 euro terugbetalen aan zijn verzekeringsmaatschappij.
20/09 14u30  Na vijf jaar toch veroordeling na dodelijk ongeluk in RenswoudeRENSWOUDE De 37-jarige man uit Woudenberg die in 2013 een dodelijk auto ongeluk veroorzaakte in Renswoude, is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar.
20/09 14u00  FNV boos over robottreinen: 'Dit is onacceptabel'Vakbond FNV is boos over ophanden zijnde proeven met zelfrijdende treinen op de Betuwelijn. Spoormedewerkers zouden hiermee worden gepasseerd. ,,Dit is onacceptabel', zegt vakbondsbestuurder Henri Janssen.
20/09 13u45  Ibrahim C. schopte grensrechter dood en moet nu per direct het land uitIbrahim C., de 22-jarige Marokkaan die zes jaar geleden met vijf voetbalvrienden grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopte, moet het land uit. De bestuursrechter heeft zijn bezwaar tegen het intrekken van zijn verblijfsvergunning net afgewezen. Ook mag hij Nederland tien jaar niet meer. Ibrahim moet per direct het land uit.
20/09 13u45  NEC-aanvoerder Rens van Eijden mist duel met Helmond SportNIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier kan vrijdagavond tegen Helmond Sport geen beroep doen op aanvoerder Rens van Eijden. De verdediger verliet donderdag vroegtijdig de training vanwege een blessure.
20/09 13u30  Parachutist gewond bij proefsprong Ginkelse HeideEDE - Op de Ginkelse Heide in Ede is donderdagochtend een parachutist verkeerd terecht gekomen en gewond geraakt. Ook een tweede persoon raakte gewond.
20/09 13u30  Deed de kantinemedewerker bij Hollandia gif in de baas zijn koffie?NIJMEGEN - Het is een soort Cluedo, maar dan écht: wie zat er in de oorlogsjaren achter de vijf gifmoorden in de Hollandiafabriek? Historicus Henk Termeer denkt het te weten.
20/09 13u30  Politie staakt zoektocht in Ede naar man die mogelijk vuurwapen heeftEDE - De politie is in de wijk Veldhuizen in Ede gestopt met de zoektocht naar een man die een vrouw bedreigde en mogelijk rondloopt met een vuurwapen. De zoektocht is gestopt, maar het onderzoek gaat door.
20/09 13u15  Ook zij scoorden een onbedoelde wereldgoal, net als TagliaficoDe 3-0 van Nicolás Tagliafico namens Ajax tegen AEK Athene leek bij de eerste oogopslag een wereldgoal. Maar, zo gaf de Argentijn daarna ruiterlijk toe: het was zijn bedoeling een voorzet te geven. Hij schaart zich daarmee in een leuk rijtje.
20/09 13u15  Lisa: 'Ik was anders en hoorde nergens bij'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Lisa*, 26 jaar, uit Varsseveld.
20/09 13u15  Politie zoekt in Ede naar man die mogelijk vuurwapen heeftEDE - De politie is in Ede op zoek naar een man die mogelijk een vuurwapen heeft. Bij de zoektocht werd onder meer een politiehelikopter ingezet.
20/09 13u00  Machinisten Arriva: Reiziger Maaslijn staat in z'n hemdTreinreizigers op de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen worden door Arriva slecht behandeld. Dat schrijven de machinisten van die lijn in een brandbrief aan de directie van het bedrijf.
20/09 12u45  Terpstra met Quick-Step in ploegentijdrit WKNiki Terpstra komt met zijn Belgische wielerformatie Quick-Step Floors uit in de ploegentijdrit voor merkenteams komende zondag bij de WK in Innsbruck.
20/09 12u30  Politieheli zoekt in Ede naar man die mogelijk vuurwapen heeftEDE - De politie is in Ede op zoek naar een man die mogelijk een vuurwapen heeft. Bij de zoektocht wordt onder meer een politiehelikopter ingezet.
20/09 12u30  Advocaat: rechtbank moet Jos Brech vrijlatenAdvocaat Gerald Roethof van Jos B. gaat de rechtbank in Maastricht vragen om zijn cliënt vrij te laten. Dat meldt L1. Op de vraag of hij de vrijlating van zijn cliënt vraagt, antwoordt Roethof: 'Nog veel meer dan dat.' Wat hij precies nog meer gaat vragen, wil de advocaat niet zeggen. 'Ik ga mijn verhaal eerst bij de rechtbank doen. Ik ga in elk geval zeggen dat justitie geen zaak heeft.'
20/09 12u15  Dawn Cox: 'Tijdens gym werd er een touw om mijn keel vastgemaakt'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Dawn Cox, 17 jaar, uit Arnhem.
20/09 12u15  Jan Smit: Oorlogsboeken intrigeren meWekelijks worden we bedolven onder de nieuwe films, boeken, muziek, festivals, dvd’s en games. Tijd om het kaf van het koren te scheiden. Met deze week: Jan Smit, die vandaag zijn album Met Andere Woorden uitbrengt, met twaalf voor hem gecomponeerde liedjes van onder anderen Barry Hay, Racoon, Edwin Evers en Frank Boeijen.
20/09 12u00  ProRail: de beste overweg is géén overwegHet leeuwendeel van de spoorwegovergangen in Nederland is bewaakt op dezelfde wijze als de overgang in Oss, waar vanochtend het tragische ongeval plaatsvond. Dat blijkt uit cijfers van ProRail. Maar de spoorbeheerder vindt: de beste overweg is géén overweg.
20/09 12u00  Oeps! Cathay Pacific vergeet een letter op vliegtuigDe Aziatische luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific heeft een gigantische blunder gemaakt met een toestel waarop de naam van het bedrijf verkeerd is gespeld. In plaats van Cathay Pacific staat er Cathay Paciic op de romp.
20/09 11u45  Dief steelt pinpassen en plundert personeelspot supermarkt TerborgTERBORG - Eén of meerdere pinpasrovers hebben minstens honderden euro's gestolen van het personeel van supermarkt Plus in Terborg. De personeelspot is geplunderd en bovendien zijn verschillende pinpassen van de personeelsvereniging meegenomen uit de kantine van de winkel.
20/09 11u30  Chantal waarschuwt stoute Bobby en trotse Gordon spot zichzelfKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/09 11u30  Brussel tegen Facebook: 'Ons geduld raakt op'Als Facebook voor het einde van het jaar niet transparanter is over wat het doet met de gegevens van zijn gebruikers, kan het zware sancties tegemoetzien. Het geduld van de Europese Commissie raakt op.
20/09 11u30  Regisseur gevonden voor nieuwe Bond-filmCary Joji Fukunaga gaat de 25e James Bond-film regisseren. Dat maakten producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli en mogelijke hoofdrolspeler Daniel Craig vandaag bekend via Twitter.
20/09 11u15  Rechtbank beslist vandaag over voorarrest Jos BrechDe raadkamer van de rechtbank in Maastricht beslist vandaag of Jos Brech langer in voorarrest moet blijven. Zijn voorlopige hechtenis kan met maximaal negentig dagen worden verlengd. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998.
20/09 11u15  De tovenaar is terug bij ExcelsiorMounir El Hamdaoui keert terug op het oude nest. De 34-jarige aanvaller tekent voor het einde van het seizoen bij Excelsior, waar hij zijn carrière als profvoetballer begon.
20/09 11u15  Rowan Atkinson leeft zich uit in Bond-parodieHet AD brengt elke donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: de komedie Doris, de sciencefiction KIN, de actiekomedie Johnny English strikes again en de documentaire Living the Light.
20/09 11u15  Floor Aalbers: 'Ik heb jarenlang gedacht dat het mijn schuld was'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Floor Aalbers, 39 jaar, uit Wijchen.
20/09 11u15  Dierenarts redt vijf eekhoorns die met staarten in de knoop raaktenNatuurbeschermers in de Amerikaanse staat Wisconsin hebben het leven gered van vijf piepjonge eekhoorns die met hun pluimstaarten in elkaar verstrikt waren geraakt. Een dierenarts was bijna een half uur bezig om de ten dode opgeschreven knaagdieren uit hun benarde positie te bevrijden.
20/09 11u15  Bewindslieden geschokt door tragisch ongeval OssBewindslieden hebben geschokt gereageerd op de dood van vier kinderen bij het ongeluk met een bakfiets en trein in Oss.
20/09 11u00  Elektrische bakfiets populair vervoersmiddel kinderdagverblijvenDe vier kinderen die vanochtend omkwamen bij een dramatisch ongeluk op een spoorwegovergang in Oss, werden vervoerd in een elektrische bolderkar. Deze karretjes, waarbij een pedagogisch medewerker stuurt, zijn in opmars bij kinderdagverblijven. Er rijden er momenteel zo'n 3000 rond in Nederland.
20/09 10u45  'Trump opperde muur in Sahara tegen migranten'De Amerikaanse president Donald Trump heeft geopperd migranten tegen te houden door een muur te bouwen in de Sahara.
20/09 10u45  'Bedrijven moeten hebzuchtig personeel weren'Bedrijven moeten nieuw personeel voortaan screenen op hebzucht. Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.
20/09 10u45  FIFA-ranking: Oranje stabiel, Frankrijk en België samen aan kopBelgië is de nieuwe koploper van de wereldranking van de FIFA, maar dat is met het kleinst mogelijke verschil. Het Nederlands elftal blijft ondertussen staan op plaats 17.
20/09 10u45  Grote verslagenheid bij kinderopvang na bakfietsongeval OssNa het spoorongeluk waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zijn verschillende ouders vanmorgen naar kinderopvang Okido aan de Osse Obrechtstraat gekomen.
20/09 10u30  Weer aanval door haai in AustraliëEen twaalfjarig meisje is gebeten door een haai bij de Australische Whitsunday-eilanden. Het gaat om de tweede aanval in het gebied in 24 uur, bericht de Australische omroep ABC.
20/09 10u30  Tot middaguur geen treinen tussen Den Bosch en OssTussen Den Bosch en Oss rijden geen treinen door het ongeval met een bakfiets op een spoorwegovergang bij Oss. Daarbij kwamen donderdagochtend vier kinderen om het leven.
20/09 10u30  Bram Stevens: 'Zelfs kinderen die ik niet kende, stuurden me berichten'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Bram Stevens, 16 jaar, uit Cuijk.
20/09 10u30  Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen in OssOnderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn onderweg naar Oss voor verkennend onderzoek naar het ongeval tussen de trein en een bakfiets. Hierdoor kwamen vier kinderen om het leven.
20/09 10u15  Hoogovens van Tata Steel: ooit uit nood geboren nu onmisbaarDe hoogovens van Tata Steel werden een eeuw geleden uit nood geboren. Nederland was door de Eerste Wereldoorlog verstoken geweest van ruwijzer en besefte dat het veel te afhankelijk van derden was geworden. Dat 'ons' staal de wereld zou veroveren, kon niemand voorzien.
20/09 10u15  Famke Louise: Ik ben een rolmodel voor kleine kinderenHoewel ze zich gezegend voelt met haar succes, denkt Famke Louise dat iedereen video's kan maken die miljoenen views krijgen, zoals haar videoclips.
20/09 10u15  'Cameraman Robby Müller leerde de mensen anders naar het leven kijken'De Nederlandse cameraman Robby Müller (1940-2018) was een tovenaar met licht en kleur. Dat blijkt uit de documentaire over zijn indrukwekkende carrière, Living the Light. Actrice Nastassja Kinski: ,,Robby was een uitzonderlijk mens.’’
20/09 10u15  Contractbreuk Van Aert juridisch getoetstSniper Cycling, het bedrijf achter wielerploeg Veranda's Willems-Crelan, weigert de eenzijdige contractbreuk van de Belgische wielrenner Wout van Aert te aanvaarden.
20/09 10u15  NS en Prorail aangeslagen na ongeval in OssZowel de NS als Prorail zijn zeer aangeslagen na het zware ongeluk tussen een bakfiets en een trein waardoor vier kinderen om het leven kwamen.
20/09 10u15  Wordt de dader van gifmoorden in Nijmegen na 74 jaar toch gevonden?NIJMEGEN - Niet uitgesloten is dat 74 jaar na dato alsnog de dader wordt gevonden van de zogenoemde gifmoorden in de Nijmeegse Hollandiafabriek, de voorloper van de Honig. Mogelijk dat een voormalig kantinemedewerker, in samenspraak met vier andere werklieden, verantwoordelijk is voor het toedienen van een dodelijke hoeveelheid rattengif aan vijf werkbazen.
20/09 09u45  Gifmoorden: geen doorbraak, wel een donkerbruin vermoedenNIJMEGEN - Niet uitgesloten is dat 74 jaar na dato alsnog de dader wordt gevonden van de zogenaamde gifmoorden in de Nijmeegse Hollandiafabriek, de voorloper van de Honig. Mogelijk dat een voormalig kantinemedewerker, in samenspraak met vier andere werklieden, verantwoordelijk is voor het toedienen van een dodelijke hoeveelheid rattengif aan vijf werkbazen.
20/09 09u30  Bij Albert Heijn kun je de route van fles jus volgenAlbert Heijn geeft klanten tot in detail inzicht in de route die hun fles jus d'orange heeft afgelegd: van productie tot het moment dat het in hun winkelwagen beland. Op termijn volgen ook andere producten.
20/09 09u30  Gordon ontvangt flinke klappen met zweep van SM-meesteres RoxySM-meesteres Roxy Wildwood heeft kijkers van Gordon in Wonderland gisteren onthutst achtergelaten. In de aflevering was onder meer te zien hoe Gordon werd vastgeketend en vervolgens klappen met de zweep ontving. ,,Dat kan harder', lokte hij Roxy uit. En dat kon het zeker. ,,Stop! Auw!', gilde hij het uit voor het oog van 544.000 kijkers, nadat hij met een andere zweep werd gegeseld.
20/09 09u30  Vier kinderen omgekomen bij ongeval tussen trein en bakfiets in OssBij een ongeval op het spoor in Oss, waarbij een bakfiets van een kinderdagverblijf is betrokken, zijn vanochtend vier doden en twee zwaargewonden gevallen.
20/09 09u30  Ouders overleden Tijmen sturen brief: 'De steun was meer dan hartverwarmend''s-HEERENBERG - De redactie van De Gelderlander krijgt dagelijks ingezonden brieven, maar zelden zijn ze zo bijzonder en aangrijpend als onderstaande brief. De familie van Tijmen, de 13-jarige keeper die zo ongelukkig overleed op het voetbalveld in s-Heerenberg bedankt voor de brede, massale steun die zij kregen na dit drama.
20/09 09u15  Vier doden op spoor Oss na aanrijding trein en bakfiets kinderopvangBij een ongeval op het spoor in Oss, waarbij een bakfiets van een kinderdagverblijf is betrokken, zijn vanochtend vier doden en twee zwaargewonden gevallen.
20/09 09u00  Zwaargewonden bij aanrijding tussen trein en bakfiets bij OSSBij een ongeval op het spoor in Oss, waarbij een bakfiets is betrokken, zijn vanochtend zwaargewonden en mogelijk meerdere doden gevallen.
20/09 09u00  Anneke Grönloh naar laatste rustplaatsAnneke Grönloh, die vorige week op 76-jarige leeftijd overleed, wordt vandaag in intieme kring begraven in Frankrijk. Bij de plechtigheid zijn alleen haar kinderen, kleinkinderen en enkele goede vrienden aanwezig.
20/09 09u00  Ouders overleden Tijmen sturen brief: 'de steun die wij kregen was meer dan hartverwarmend''s-HEERENBERG - De redactie van De Gelderlander krijgt dagelijks ingezonden brieven, maar zelden zijn ze zo bijzonder en aangrijpend als onderstaande brief. De familie van Tijmen, de 13-jarige keeper die zo ongelukkig overleed op het voetbalveld in s-Heerenberg bedankt voor de brede, massale steun die zij kregen na dit drama.
20/09 08u45  Bloed uit neus en oren door fout met luchtdruk in Indiaas vliegtuigPassagiers aan boord van een Indiaas vliegtuig hebben angstige moment doorgemaakt door een probleem met de cabinedruk.
20/09 08u30  Rel rond stinkend mobiel lijkenhuis kost hoge ambtenaren Mexico de kopEen rel rond een mobiel mortuarium, in werkelijkheid een smerig riekende vrachtwagentrailer vol doden van crimineel geweld, heeft in Mexico de kop gekost aan twee hoge functionarissen.
20/09 08u15  'Ik ben hier niet om posters van mezelf te zien'Jaap van Zweden begint vandaag als chef-dirigent van het New York Philharmonic Orchestra. Een goede match, denkt hij: ,,New Yorkers zijn net zo brutaal als Amsterdammers.''
20/09 08u15  Margot Dames: Toneelversie Judas is geen Pistolen Paultje op het podiumActrice Margo Dames speelt Sonja, de oudste zus van Willem Holleeder in de toneelbewerking van Judas, de bestseller van Astrid Holleeder, die vanavond in première gaat. ,,Het wordt geen Pistolen Paultje op het podium.”
20/09 08u15  Shanna Raayen: 'Ik word nog steeds gepest'In de Week tegen pesten vertellen slachtoffers van pesten wat ze is overkomen. Elk uur presenteren we een nieuw pestverhaal. Dit is het verhaal van Shanna Raayen, 28 jaar uit Grave.
20/09 08u15  Vrouw in kritieke toestand na haaiaanval bij Great Barrier ReefEen vrouw verkeert in kritieke toestand nadat ze door een haai werd gebeten toen ze aan het zwemmen was bij het Great Barrier Reef, aan de Australische oostkust. Dat melden de reddingsdiensten.
20/09 08u00  Vingervlugge magiër Shin Lim wint America's Got TalentDe Canadees-Amerikaanse magiër Shin Lim (29) is de winnaar geworden van het dertiende seizoen van America's Got Talent. De vingervlugge illusionist wint niet alleen 1 miljoen dollar, maar mag ook een show in Las Vegas doen. Lim was sprakeloos toen presentatrice Tyra Banks zijn naam omriep. ,,Ik weet niet wat ik moet zeggen...bedankt allemaal, ik hou van jullie!'
20/09 07u45  We shoppen weer meer online: elektronica en kleding populairstNederlanders hebben in de eerste helft van dit jaar opnieuw meer online gewinkeld. De bestedingen stegen ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar met 11 procent naar 11,8 miljard euro.
20/09 07u45  De komst van Imec is een zegen voor de Gelderse economieGelderland laat een geweldige kans lopen als het geen 65 miljoen euro uittrekt voor het Belgische onderzoeksinstituut Imec.
20/09 07u45  Boer uit Meddo wint gifstrijd van supermarktketenMEDDO/AMSTERDAM - De Meddose akkerbouwer Martijn Knuivers was er helemaal klaar mee: de biologische supermarktketen Ekoplaza die zichzelf afficheerde als de enige gifvrije supermarkt. Misleidend, noemt de Achterhoeker deze reclame. En de Reclame Code Commissie heeft hem daarin grotendeels gelijk gegeven.
20/09 07u30  Glennis Grace: Finale heeft mijn leven nu al veranderdGlennis Grace haalde de top vijf van America’s Got Talent niet, maar verlaat Hollywood na een gedenkwaardige uitsmijter: een verrassend duet met de Albanees-Amerikaanse hitzangeres BeBe Rexha. Misschien is ze zonder hoofdprijs wel beter af, klinkt het om de Nederlandse powervocaliste heen.
20/09 07u30  Honderd springkussens nog steeds verhuurd na oplopen schedelbreukDoor het hele land worden springkussens te huur aangeboden die volgens experts gevaarlijk zijn voor kinderen. Het gaat om meer dan honderd kussens.
20/09 07u30  Controversiële Trump-film overmorgen al op het witte doekDe nu al spraakmakende documentaire Fahrenheit 11/9 draait zaterdag 22 september eenmalig in 80 bioscopen door heel Nederland. Dat heeft distributeur Splendid Films vandaag bekendgemaakt. De Amerikaanse release is op 21 september.
20/09 07u15  Wageningen: 'geen 65 miljoen? Dan gaan wij toch naar België'WAGENINGEN - Gelderland laat een geweldige kans lopen als het geen 65 miljoen euro uittrekt voor het Belgische onderzoeksinstituut Imec. Dat zegt rector magnificus Arthur Mol van de Wageningse universiteit. Hij zegt in dat geval vermoedelijk Wageningse onderzoekers naar het Imec-hoofdkwartier in Leuven te sturen om daar samen te werken met de Belgen.
20/09 07u15  Menzis sleept farmaceut voor de rechter om te hoge prijs medicijnZorgverzeraar Menzis begint een rechtszaak tegen farmaceut Astra Zeneca. Menzis stelt dat ze lang te veel voor medicijnen heeft moeten betalen omdat de geneesmiddelenfabrikant het patent te lang heeft 'gerekt'. Menzis eist namens haar verzekerden een schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro. De zaak dient morgen voor de rechtbank in Den Haag.
20/09 07u15  Politieke beschouwingen ontstijgen amper het niveau van de gemiddelde kroegÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
20/09 07u00  Nolles en Zijlemans presenteren Europa League-avonden RTL 7Bart Nolles en Simon Zijlemans presenteren dit jaar de Europa League-avonden bij RTL 7. Zij zijn de opvolgers van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen die naar Veronica vertrokken.
20/09 07u00  Ex-kankerpatiënte maakte docu-serie over onbesproken zaken als vriendschap en seksSophia van Sorgen (41) maakte voor deze krant een webserie over kanker. Over onbesproken zaken als alternatieve geneeswijzen, vriendschap en seks. De thema’s raken haar als geen ander: zelf kreeg ze twee keer kanker.
20/09 06u15  Algemene Politieke Beschouwingen: is een tweedaags festival bekvechten in het parlementÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
20/09 04u30  Vrouw in kritieke toestand na haaiaanval in Great Barrier ReefEen vrouw is in kritieke toestand nadat ze door een haai gebeten werd terwijl ze in de Great Barrier Reef aan het zwemmen was, aan de Australische oostkust. Dat melden de reddingsdiensten.
20/09 03u45  Glennis Grace wint America's Got Talent nietDe Nederlandse zangeres Glennis Grace heeft de finale van de talentenjacht America's Got Talent niet gewonnen. Ze zong gisteravond voor de laatste keer in het televisieprogramma, waarna de kijkers thuis op haar en haar concurrenten konden stemmen.
20/09 03u45  Miljoenenschikking na vaccin Mexicaanse griepDe Nederlandse overheid trekt 5 miljoen euro uit om tot een schikking te komen met mensen die ernstig ziek werden na, en niet noodzakelijkerwijs dóór, een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Dit blijkt volgens de Volkskrant uit de nieuwe begroting van het ministerie van Volksgezondheid.
20/09 03u15  Zorgen om overbevolkingDe Tweede Kamer wil een groot onderzoek naar de bevolkingsgroei. Mogelijk telt Nederland in 2060 zo’n twintig miljoen inwoners. Belangrijkste oorzaak: immigratie. Partijen vragen zich af of dat wel goed gaat.
20/09 03u00  LeBron James blaast Space Jam nieuw leven inBasketballer en producent LeBron James gaat de film Space Jam nieuw leven inblazen. Hij heeft Ryan Coogler, de regisseur van Black Panther, ingehuurd om de sequel met hem te produceren. Er is ook al een regisseur in beeld: Terence Nance.
20/09 01u45  'Brexit-onderhandelingen zitten vast'Er zit geen schot in de onderhandelingen over de Brexit en de grens tussen het (Britse) Noord-Ierland en Ierland. Dat zeggen de regeringsleiders van Litouwen en Slowakije na een diner met de Europese regeringsleiders aan de vooravond van de EU-top in Salzburg.
20/09 00u15  Van de Beek: Er kwam veel adrenaline vrijDonny van de Beek vierde zijn 2-0 voor Ajax tijdens het gewonnen thuisduel met AEK Athene (3-0) in de Champions League op een opvallende manier. Hij kruiste beide handen voor zijn borst en keek stoïcijns naar de supporters op de tribune van de F-side. ,,Het was zoiets van: ik ben er nog', verklaarde de ingevallen Ajacied.
20/09 00u00  Marcouch: liever geen camera's op bedrijventerreinARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch voelt er niet op voorhand voor om cameratoezicht op bedrijventerreinen toe te staan.
19/09 22u45  Cocateelt in Colombia naar recordhoogteHet gebied in Colombia waar cocaplanten worden geteeld is nog nooit zo groot geweest. Volgens een vandaag gepubliceerd rapport van de Verenigde Naties groeide het gebied in het Zuid-Amerikaanse land in 2017 met 17 procent tot 2170 vierkante kilometer.
19/09 22u30  Ronaldo na rood in Valencia huilend van het veldBij zijn terugkeer op de Spaanse velden is Cristiano Ronaldo vanavond met rood weggestuurd. De aanvaller van Juventus moest er in Valencia om onduidelijke redenen met direct rood vanaf. Ronaldo kon tijdens zijn aftocht de tranen niet bedwingen.
19/09 22u15  Bennie Jolink: 'Ik schrok me te pletter'Bennie Jolink 'schrok zich te pletter' toen hij erachter kwam dat het gestolen drumstel van Normaal te koop aangeboden werd.
19/09 22u15  VS willen opnieuw in gesprek met Noord-KoreaDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft zijn Noord-Koreaanse collega uitgenodigd voor een ontmoeting om de discussie over de denuclearisatie van het Aziatische land te vervolgen.
19/09 22u15  'Grootse comeback ABBA loopt vertraging op'De langverwachte, voor het einde van dit jaar aangekondigde comeback van de Zweedse supergroep ABBA , wordt mogelijk uitgesteld. Volgens de Britse tabloid Daily Star loopt het project vertraging op omdat de nieuwe liedjes nog niet klaar zouden zijn.
19/09 22u00  Rivierkreeft en Duizendknoop zorgen voor miljoenenschadeNIJMEGEN/WAGENINGEN - Uitheemse planten en dieren jagen het land op enorme kosten. Ze richten forse schade aan en laten zich nauwelijks bestrijden. Ingewijden alarmeren voor dramatische situaties.
19/09 21u30  Rapper Drake klaagt vrouw aan die beweert door hem te zijn verkrachtDe wereldberoemde Canadese rapper Drake (31) sleept een vrouw uit New York voor de rechter die beweert in 2017 door hem te zijn verkracht. Volgens de artiest, zo blijkt uit rechtbankdocumenten, is hij haar 'op niets gebaseerde beschuldiging' spuugzat.
19/09 21u30  Amber gaat als oorlogshond mee naar de herdenkingHENGELO - Ze zijn er helemaal klaar voor. Bazin Hélène de Fremery en haar Airedale-terriër Amber. Vrijdag reizen ze af naar Mons in België om deel te nemen aan de 100-jarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Allebei in vol ornaat.
19/09 21u30  Asscher: Bedrijven mogen wet niet voorschrijvenGrote bedrijven zijn zeer welkom in Nederland, maar ze moeten zich wel aan de wet houden. ,,En niet ons de wet voorschrijven'', vindt PvdA-voorman Lodewijk Asscher. Net als de leiders van de andere linkse oppositiepartijen hield hij een vurig betoog tegen afschaffing van de dividendbelasting.
19/09 21u15  Brandweer rukt uit: kat in de boom? Nee, een hond in de dakgootWAGENINGEN - Dat de brandweer uitrukt voor een kat in de boom, dat weten we, maar in Wageningen liep het vanavond net even anders. Daar moesten de hulpdiensten eraan te pas komen om een hond uit een dakgoot te redden.
19/09 21u00  U2-voorman Bono ontmoet paus en praat over misbruikPaus Franciscus heeft vandaag een privé-ontmoeting gehad met U2-zanger Bono (58) in het Vaticaan. Zij spraken onder meer over het misbruikschandaal in de katholieke kerk in Bono's geboorteland Ierland.
19/09 21u00  Toch geen zonnepanelen van buurtbewoners op dak GazellefabriekDIEREN - De 122 particulieren die zonnepanelen hebben gekocht op het dak van de Gazellefabriek in Dieren, krijgen hun geld terug. Er worden wel zonnepanelen geplaatst, maar de energie is alleen voor Gazelle zelf.
19/09 21u00  Pechtold wil vaart maken met klimaatdoelstellingenD66-voorman Alexander Pechtold wil dat het kabinet vaart maakt met maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Dat vraagt volgens hem wel om politiek leiderschap. ,,Wachten op de goede wil van het bedrijfsleven alleen is onverantwoord.''
19/09 21u00  Belgische investeerder koopt oude glasfabriek Tiel voor 58 miljoenTIEL - Het Belgische logistiek vastgoedbedrijf Montea heeft het terrein van de oude glasfabriek in Tiel voor 58 miljoen euro gekocht. Dat meldt het vakblad Vastgoedmarkt woensdag.
19/09 20u30  YouTuber Rutger Vink (Furtjuh) trekt het even niet meerDe populaire Nederlandse YouTuber Rutger Vink (29) heeft wegens privéomstandigheden besloten morgen geen video op het filmkanaal te zetten. Dat doet Furtjuh - zijn werknaam - al jaren elke donderdag. ,,Het lukt me gewoon niet'', zegt hij met tranen in de ogen in een emotionele post op Instagram Stories
19/09 20u30  Schipbreuk in Congo eist tientallen levensIn het noordwesten van Congo zijn bij een schipbreuk in de nacht van maandag op dinsdag zeker 27 mensen verdronken. Het ongeluk deed zich voor op de Mongala, een zijrivier van de Congo-rivier.
19/09 20u30  Arnhemse visboer bakt, kookt en braadt 50 uur achtereen voor record én goed doelARNHEM - Met een vertraging van twee uur, omdat de techniek haperde, is Piet van Diermen woensdagmiddag in het Arnhemse winkelcentrum Presikhaaf begonnen aan zijn wereldrecordpoging 'voedselbereiding'.
19/09 20u30  Vermeende overvaller pizzakoeriers wil niet meer meewerkenARNHEM – Moet een net 21 jaar geworden Arnhemmer, die wordt verdacht van drie overvallen op pizzakoeriers, voor de rechtbank verschijnen als volwassene? Of moet het jeugdstrafrecht worden toegepast?
19/09 20u00  Moeder spreekt openhartig over bijna fatale overdosis Demi LovatoVoor het eerst sinds de overdosis die de Amerikaanse zangeres Demi Lovato (26) eind juli nam, heeft haar moeder Dianna de la Garza er in het openbaar over gesproken. Op de Amerikaanse zender Newsmax TV vertelt ze dat ze twee dagen lang in onzekerheid heeft gezeten of haar dochter het wel zou redden.
19/09 20u00  VS: aantal terreuraanvallen wereldwijd gedaaldHet aantal terroristische aanslagen is wereldwijd volgens de Verenigde Staten vorig jaar met 23 procent gedaald naar 8584. Dat staat in een een jaarverslag dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag heeft gepubliceerd.
19/09 19u45  'Maroon 5 treedt op tijdens Super Bowl'Maroon 5 treedt volgend jaar op tijdens de befaamde 'halftime show' van de finale van de Super Bowl: de American footballfinale. Dat zeggen bronnen tegen Variety.
19/09 19u00  Journalist overleden na val uit boomhutdorp in Duits 'bruinkoolbos'In het Duitse 'bruinkoolbos' bij Hambach is een journalist overleden na uit de bomen te zijn gevallen. Het slachtoffer zakte door een hangbrug tussen twee boomhutten, zegt een politiewoordvoerder. De jongeman maakte een val van ongeveer 15 meter.
19/09 18u30  Snow Patrol zwaar onder de indruk van Glennis GraceHet optreden van Glennis Grace in de finale van de America's Got Talent heeft ook de band Snow Patrol bereikt. De zangeres zong, tot enthousiasme van frontman Gary Lightbody, het nummer Run van de Britse band.
19/09 18u15  Blok krijgt het druk: 382 vragen over steun Syrische groepenMinister Stef Blok van Buitenlandse Zaken moet 382 vragen beantwoorden over de Nederlandse steun aan de Syrische oppositiegroepen. De Tweede Kamer heeft de lange lijst met vragen vandaag ingediend.
19/09 18u00  Voorzitter politiebond woest over vertrek Ellie Lust: 'Ze was een boegbeeld'Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond, is woedend over het vertrek van Ellie Lust bij de politie. Hij vindt dat ze moet blijven. De bekende agente heeft na druk van de leiding gekozen voor haar televisiecarrière. In gesprek met korpschef Erik Akerboom zal Struijs vrijdag om opheldering vragen.
19/09 17u45  Weduwnaar wil dna gebruiken uit moordzaak Nicky VerstappenDna-profielen die zijn opgeslagen tijdens het grootschalige dna-verwantschapsonderzoek in de moordzaak Nicky Verstappen moet ook gebruikt worden om de moord op opticien Isabelle Pongs in Landgraaf te onderzoeken. Dat stelt de weduwnaar van Isabelle, Pieter Pongs, in een interview met de zender L1.
19/09 17u45  Oproep moeder Glennis aan John de Mol: zend finale ook in Nederland uitZe mag dan de moeder van Glennis Grace zijn, Coby Becht worstelt met hetzelfde tv-probleem als vele andere Nederlanders die dolgraag ‘live’ de apotheose van America’s Got Talent (AGT) willen zien. Het lukt Coby namelijk maar niet om vanuit Nederland ’s nachts af te stemmen op NBC, de maker van het programma.
19/09 17u45  Nanny's van sterren klappen uit de school: 'een gruwelijke baan'Een inmiddels ontslagen kinderoppas van Mel B is bij een rechter uit de school geklapt over haar werkgever. De voormalige Spice Girl zou niet meer in staat zijn om zelf voor haar kinderen te zorgen. Een onhoudbare situatie, stelt de hulp. Het kindermeisje is zeker niet de eerste die klikt over haar beroemde werkgever. Dit zijn de meest verbijsterende bekentenissen van nanny's uit Hollywood.
19/09 17u30  Moscon blijft Bardet voor in Ronde van ToscaneGianni Moscon heeft de negentigste editie van de Ronde van Toscane gewonnen. De 24-jarige Italiaanse wielrenner van Team Sky bleef de Fransman Romain Bardet in een sprint net voor. Domenico Pozzovivo, landgenoot van Moscon, eindigde op enkele seconden achterstand als derde.
19/09 17u30  Tegenstanders Lelystad Airport dreigen met rechtszaak tegen airlinesStichting HoogOverijssel dreigt vliegmaatschappijen die in de toekomst vanaf Lelystad Airport gaan vliegen voor de rechter te slepen. Dat blijkt uit een brief die aan twaalf airlines is verstuurd.
19/09 17u15  Experts: Rechters gaan echt niet zwaarder straffen in probleemwijkHet plan van de VVD om criminaliteit dubbel zo hard te bestraffen als die in probleemwijken wordt gepleegd, wordt weggehoond. Experts in strafrecht noemen het 'onhaalbaar' en ‘rechters zullen zich er niks van aantrekken’.
19/09 17u00  Topadvocaten fileren VVD-plan voor probleemwijkenHet plan van de VVD om criminaliteit dubbel zo hard te bestraffen als die in probleemwijken wordt gepleegd, wordt weggehoond. Experts in strafrecht noemen het 'onhaalbaar' en ‘rechters zullen zich er niks van aantrekken’.
19/09 17u00  Man rijdt met scootmobiel van stoep en raakt zwaargewondMALDEN - Een bestuurder is woensdagmiddag in Malden lelijk ten val gekomen, doordat hij met zijn scootmobiel van de stoep raakte. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.
19/09 16u45  Bedankt Hélène, namens alle meisjes van NederlandAngela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
19/09 16u45  Adam Curry vraagt vriendin ten huwelijk tijdens romantisch dinerVoormalig Countdown-presentator Adam Curry (54), de ex-man van achtereenvolgens Patricia Paay en fotografe Micky Hoogendijk, heeft zijn nieuwe vriendin Tina Snider met succes ten huwelijk gevraagd. Het aanzoek vond, zo blijkt nu, een paar dagen geleden plaats tijdens een romantisch diner bij het Italiaanse Comomeer.
19/09 16u45  Overwinning voor Fastned bij Raad van StateUitbater van snellaadstations Fastned heeft twee zaken bij de Raad van State over vergunningen voor elektrische laders bij tankstations gewonnen. De onderneming strijdt al enige tijd tegen het verlenen van vergunningen van laadpalen aan uitbaters van tankstations.
19/09 16u45  Vier mensen krijgen kanker van dezelfde orgaandonorVier Europeanen hebben kanker gekregen nadat zij organen hadden gekregen van dezelfde donor. Drie van hen overleefden de ziekte niet. Dat meldt RTL Nieuws.
19/09 16u30  Jongen (15) onterecht van school gestuurd en mag weer de les inVEENENDAAL - Een 15-jarige leerling van Het Perron in Veenendaal is onterecht van school gestuurd. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem woensdag besloten. De ouders van de leerling hadden een kort geding aangespannen.
19/09 16u30  Organisatie illegale houseparty Deest boos op politie en zegt 'sorry'DEEST - De bezoekers en organisatoren van de illegale houseparty die afgelopen zaterdagnacht in de uiterwaarden van Deest werd gehouden, zijn woedend op de politie.
19/09 16u15  ING: Zak geld voor verkeer maakt achterstanden niet goedDe nieuwe zak geld die het kabinet volgend jaar in in verkeersprojecten steekt, is niet blijvend. Om de investeringen weer structureel op een goed niveau te krijgen, is volgens economen een extra miljardeninjectie nodig.
19/09 16u00  Lastige leerling mag examenjaar op vertrouwde school afmakenVEENENDAAL - Een 15-jarige leerling van Het Perron in Veenendaal is onterecht van school gestuurd. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem woensdag besloten. De ouders van de leerling hadden een kort geding aangespannen.
19/09 16u00  Politie: 'Verder zoeken waar spullen Arjen Kamphuis lagen nu zinloos'De Noorse politie heeft de zoektocht naar de vermiste Arjen Kamphuis in het gebied waar zijn kajak, peddel en identiteitspapieren gevonden werden gestaakt. ,,Alleen bij nieuwe informatie gaan we nog verder zoeken'', zegt assistent-politiechef Bjarte Walla.
19/09 16u00  Dna van Alex Johnson onder Ivana’s nagelsHet dna dat werd gevonden onder de nagels van fotomodel Ivana Smit is van Alex Johnson. ,,Het past in het beeld dat je ook ziet bij moordzaken als mensen krabben en grijpen’’, zegt Sankara Nair, de Maleisische advocaat van de familie Smit. Hij vindt dat de Johnsons moeten getuigen.
19/09 16u00  Organisatie illegale housparty Deest boos op politie en zegt 'sorry'DEEST - De bezoekers en organisatoren van de illegale houseparty die afgelopen zaterdagnacht in de uiterwaarden van Deest werd gehouden, zijn woedend op de politie.
19/09 15u45  Organisatie illegale housparty Deest boos oppolitie en zegt 'sorry'DEEST - De bezoekers en organisatoren van de illegale houseparty die afgelopen zaterdagnacht in de uiterwaarden van Deest werd gehouden, zijn woedend op de politie.
19/09 15u30  Parachutisten oefenen voor Airborne-landingen van komende zaterdagEDE - Tientallen parachutisten hebben woensdag proefsprongen gemaakt boven de Ginkelse Heide bij Ede. Het was een oefening voor de herdenking van de Airborne-landingen van 1944, die zaterdag wordt gehouden.
19/09 15u30  Reisbureau failliet, tien personeelsleden staan op straatTIEL - Reisbureau A&A Tours uit Tiel is failliet. Dat bevestigt waarnemend curator Johan Thielen van Bierman advocaten in Tiel. Het reisbureau heeft tien werknemers. Hen wordt ontslag aangezegd.
19/09 15u15  Poederbrief voor huizenverkopers om geld af te troggelenDe Fraudehelpdesk waarschuwt voor een nieuw opgedoken poging tot afpersing. Huizenverkopers krijgen een 'poederbrief' met daarin iets van poeder, suiker of een aspirine en de mededeling: 150 euro betalen, anders sturen we de volgende keer iets anders mee.
19/09 15u15  Feestvierders Deest boos op politie en zeggen ook 'sorry'DEEST - De bezoekers en organisatoren van de illegale houseparty die afgelopen zaterdagnacht in de uiterwaarden van Deest werd gehouden, zijn woedend op de politie.
19/09 15u00  ING: Zak geld voor verkeer druppel op gloeiende plaatDe nieuwe zak geld die het kabinet volgend jaar in in verkeersprojecten steekt, is niet blijvend. Om de investeringen weer structureel op het niveau van 2010 te krijgen, is volgens economen een extra miljardeninjectie nodig.
19/09 15u00  Problemen met treinverkeer rond Nijmegen door seinstoringen zijn opgelostNIJMEGEN - De seinstoringen rondom Nijmegen zijn verholpen. Door verschillende seinstoringen tussen zowel Nijmegen en Arnhem als Nijmegen en 's Hertogenbosch was het treinverkeer woensdag aan het begin van de middag ontregeld. Hierdoor reden er onder andere minder sprinters tussen Nijmegen en Den Bosch.
19/09 14u45  Tweetal op scooter pleegt straatroven rond centrum ArnhemARNHEM - Een tweetal op een scooter heeft dinsdagavond in korte tijd twee keer een straatroof gepleegd rond het centrum van Arnhem. Een derde poging mislukte, meldt de politie.
19/09 14u45  Rik (4) belandt in ondergrondse afvalcontainer: 'Brandweer is nu zijn held'Een jongetje van vier jaar is gisteren in Zevenbergen tijdens het buitenspelen in een vier meter diepe ondergrondse afvalcontainer vast komen te zitten. Het ventje mag van geluk spreken dat hij er zonder kleerscheuren van af is gekomen.
19/09 14u30  Stembussen America's Got Talent geslotenTerwijl Glennis Grace zich voorbereidt op de uitslag van America's Got Talent, zijn in de Verenigde Staten in de vroege ochtenduren de stembussen gesloten. Amerikaanse tv-kijkers konden sinds gisteravond twaalf uur lang stemmen op hun favoriete finalist.
19/09 14u30  Topman Ryanair: ik moet beter presterenRyanair-topman Michael O'Leary vindt dat hij zijn eigen prestaties moet verbeteren. Dat zei de baas van de Ierse budgetmaatschappij in reactie op vragen over een hack onlangs bij branchegenoot British Airways.
19/09 14u15  Wetenschappers vinden 'planeet van Mr. Spock'Onderzoekers hebben een nieuwe planeet ontdekt op zo'n 16 lichtjaar van de aarde. Omdat de planeet in de buurt ligt van een ster die ook in Star Trek voorkomt, wordt hij gekscherend 'Vulcan' genoemd.
19/09 14u15  Rechercheur omstreden verhoor villamoord Arnhem blijft docent op PolitieacademieRechercheur Ben, één van de verhoorders bij de controversiële zaak rondom de Arnhemse villamoord, blijft vooralsnog in functie als docent Verhoortechnieken aan de Politieacademie in Apeldoorn. Dat laat een woordvoerder weten.
19/09 14u00  Wetenschappers 'vinden' planeet van Mr. SpockOnderzoekers hebben een nieuwe planeet ontdekt op zo'n 16 lichtjaar van de aarde. Omdat de planeet in de buurt ligt van een ster die ook in Star Trek voorkomt, wordt hij gekscherend 'Vulcan' genoemd.
19/09 14u00  Rechercheur omstreden verhoor Arnhemse villamoord blijft docent op PolitieacademieRechercheur Ben, één van de verhoorders bij de controversiële zaak rondom de Arnhemse villamoord, blijft vooralsnog in functie als docent Verhoortechnieken aan de Politieacademie in Apeldoorn. Dat laat een woordvoerder weten.
19/09 14u00  Strijdster voor toilet op trein krijgt bijval: 'Dit kan anno 2018 niet meer'DOESBURG - Greetje van Amstel uit Doesburg lijkt aan de winnende hand met haar pleidooi voor toiletten in de trein. Ook de ombudsman voor het openbaar vervoer vindt dat alle stations en treinen een wc moeten krijgen. Dus ook sprinters in de regio en kleine haltes.
19/09 13u45  Tranen van geluk én verdriet voor Graafschap-speler TutuarimaDOETINCHEM - De Graafschap-speler Jordy Tutuarima heeft bewogen dagen achter de rug. Tutuarima en zijn vriendin Jana waren in verwachting van een tweeling. De voetballer is dinsdag vader geworden van dochter Jordan, maar dochter Nyla heeft het niet gered.
19/09 13u45  Groningen wil naast de sigaret, álle soorten rook kunnen verbiedenGroningen stevent vanavond af op een primeur in Nederland: zelfs roken op stráát wordt op bepaalde plekken verboden. Om de Tabakswet te omzeilen, worden niet alleen de sigaret, maar álle soorten rook verboden.
19/09 13u45  Problemen met treinverkeer rond Nijmegen door seinstoringenNIJMEGEN - Door verschillende seinstoringen tussen zowel Nijmegen en Arnhem als Nijmegen en 's Hertogenbosch is het treinverkeer woensdag aan het begin van de middag ontregeld. Hierdoor rijden er onder andere minder sprinters tussen Nijmegen en Den Bosch.
19/09 13u45  Tienduizend stappen per dag is topsport voor Luuk (8)BEUNINGEN - Luuk (8) maakt deze maand extra stappen. Niet makkelijk voor de jongen met celebrale parese. Maar het is voor Steptember dat geld inzamelt voor, juist, celebrale parese.
19/09 13u30  Australië pakt jongen op die naalden in fruit stakEen jonge Australiër heeft bekend naalden in fruit te hebben gestopt, als een grap. Het kind is ergens in de afgelopen dagen al opgepakt. Ondertussen spreekt de Australische regering harde woorden uit. De zoektocht naar verdere daders gaat door.
19/09 13u15  Wilders en Pechtold botsten over privélevenPVV-leider Geert Wilders en Alexander Pechtold (D66) zijn hard gebotst in het debat over de miljoenennota toen ‘privékwesties’ ter sprake kwamen.
19/09 13u15  Ellie Lust met pijn in het hart weg bij politie AmsterdamWoordvoerder Ellie Lust is weg bij de politie in Amsterdam. Ze gaat zich volledig op haar televisiecarrière richten.
19/09 13u15  Luuk zet stappen niet alleen voor zichzelfBEUNINGEN - Luuk (8) maakt deze maand extra stappen. Niet makkelijk voor de jongen met celebrale parese. Maar het is voor Steptember dat geld inzamelt voor, juist, celebrale parese.
19/09 13u15  Twee wegen dicht bij Rhenen, dit zijn de gevolgenWAGENINGEN/ RHENEN - De gedeeltelijke afsluiting van de N225 tussen Wageningen en Rhenen lijkt voorlopig niet voor heel grote problemen te zorgen. De afsluiting van het viaduct bij Rhenen doet dat wel. Vooral in de spits.
19/09 13u00  Landelijke staking bij PostNL: post dag later bezorgdHet personeel van PostNL legt donderdag het werk voor 24 uur stil. In grote delen van het land wordt post een dag later bezorgd, meldt vakbond FNV.
19/09 12u45  Restjes orkaan Florence komen onze kant op: zondag kans op stormVanaf vrijdag gaat het flink regenen en waaien, en het wordt een stuk frisser. Zondag is er zelfs kans op storm. ,,De restanten van orkaan Florence komen op ons af'', zegt meteoroloog Raymond Klaasen van Weerplaza.
19/09 12u30  Kind (4) belandt in ondergrondse afvalcontainerEen jongetje van vier jaar is gisteren in Zevenbergen tijdens het buitenspelen in een vier meter diepe ondergrondse afvalcontainer vast komen te zitten. Het ventje mag van geluk spreken dat hij er zonder kleerscheuren van af is gekomen.
19/09 12u30  Koersval TomTom houdt aanDe koersval van de Nederlandse kaartenmaker TomTom houdt aan. Gisteren zag het bedrijf al een kwart van zijn beurswaarde in rook opgaan. Beleggers dumpen het aandeel massaal nu Google de leiding neemt in de strijd om het dashboard in auto's.
19/09 12u30  Rijdende Rechter beter bekeken dan PrinsjesdagDe live-registratie van Prinsjesdag heeft gisteren 923.000 kijkers getrokken. Daarmee staat het programma van de NOS op de zesde plaats van de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek. Een nieuwe aflevering van de Rijdende Rechter deed het met 993.000 kijkers net iets beter.
19/09 12u30  Betonrot in reactoren Doel en TihangeDe Belgische kernreactoren in Doel en Tihange hebben last van betonrot. Dat meldt de nucleaire waakhond Fanc.
19/09 12u15  Misbruikslachtoffer Holland's Got Talent-finalist spant kort geding aanDe strafzaak tegen gitaarvirtuoos Lars de R. wordt mogelijk niet aan België overgedragen. Een slachtoffer van seksueel misbruik heeft een kort geding aangespannen om dat te voorkomen. Dat geding dient vanmiddag in de rechtbank in Den Haag.
19/09 12u15  Vooral file tussen A15 en Achterberg door dubbele wegafsluiting RhenenWAGENINGEN/ RHENEN - De gedeeltelijke afsluiting van de N225 tussen Wageningen en Rhenen lijkt voorlopig niet voor hele grote problemen te zorgen. De afsluiting van het viaduct bij Rhenen doet dat wel. Vooral in de spits.
19/09 12u15  Natuurbeheerders als de dood dat Veluwse zwijnen agressieve varkenspest verspreidenWAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’
19/09 12u15  Nieuwe McDonald's wordt heuse Big MacNIJMEGEN - Nog een maand of twee, drie en Nijmegen is een nieuwe McDonald's rijker. De eerste gasloze Mac van Nederland, mét koffiespecialiteiten en ja, bediening aan tafel.
19/09 12u00  81-jarige die 'niets wist' van drugslab in schuur gaat vrijuitDODEWAARD - Een 81-jarige vrouw uit Dodewaard met een drugslab in haar schuur wordt niet vervolgd. De politie ziet haar niet als verdachte.
19/09 11u45  Europa schrikt van fel nationalismeJonge mannen met geweren, een klopjacht op buitenlanders - je zou om minder in paniek raken. In Europa weten we niet hoe we moeten omgaan met extreemrechts.
19/09 11u45  Doodgestoken 'Peerke' riep om hulp na steekpartijDe 38-jarige Eindhovenaar die dinsdagavond werd neergestoken in de wijk Bennekel-Oost is Peter Verhoeven, in de buurt bekend als Peerke. Hij werd zwaargewond gevonden voor het huis van zijn ouders en overleed later aan zijn verwondingen.
19/09 11u45  Zijn de Superboeren in oude valkuil getrapt?DOETINCHEM - De Graafschap stevent hard af op een sportieve crisis. De Doetinchemse club is door een falend technisch beleid een gedoodverfde degradatiekandidaat.
19/09 11u30  Onthoofd hondje zonder voorpoten in park blijkt konijnHet onthoofde hondje zonder voorpoten dat gisteren gevonden werd in een park in Treebeek, gemeente Brunssum, blijkt een uit de kluiten gewassen konijn te zijn. Het dier is volgens de politie mogelijk gegrepen door een vos of een marter en vervolgens aangevreten.
19/09 11u30  Documentaire over Glennis Grace zaterdag bij RTLDe documentaire van Nada van Nie over Glennis Grace is zaterdagavond (22.00 uur) te zien bij RTL4. In de documentaire Glennis Grace: Het meisje uit de Jordaan volgt Nada van Nie de zangeres naar Amerika waar ze het tot de finale schopt van America's Got Talent.
19/09 11u30  Doodgestoken 'Peerke' uit Eindhoven riep om hulp na steekpartijDe 38-jarige Eindhovenaar die dinsdagavond werd neergestoken in de wijk Bennekel-Oost is Peter Verhoeven, in de buurt bekend als Peerke. Hij werd zwaargewond gevonden voor het huis van zijn ouders en overleed later aan zijn verwondingen.
19/09 11u15  Wifi aan boord: veel reizigers willen daar best voor betalenLuchtvaartmaatschappijen kunnen een nieuwe inkomstenbron aanboren: gebruik van wifi aan boord van een toestel. Passagiers willen er best voor betalen, blijkt uit onderzoek van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse.
19/09 11u15  Wilders haalt uit naar Denk: Vergif van deze samenlevingPVV-leider Geert Wilders is op de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen begonnen met een harde uithaal naar de partij Denk en fractieleider Tunahan Kuzu.
19/09 11u15  Afrikaanse varkenspest zet natuurbeheerders en varkenssector op scherpWAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’
19/09 11u00  Auto rijdt in op mensen moslimcentrum LondenDrie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.
19/09 11u00  Rosberg: Geen Formule 1 voor mijn kinderenVoor voormalig wereldkampioen Nico Rosberg zou het als een 'nachtmerrie' voelen als een van zijn kinderen een carrière zou ambiëren in de Formule 1.
19/09 11u00  KLEM krijgt derde seizoenDe dramaserie KLEM krijgt een derde seizoen. Dat heeft BNNVARA bekendgemaakt. De opnames voor de derde reeks staan in 2019 gepland. Het is nog niet bekend wanneer deze wordt uitgezonden.
19/09 11u00  Jaap van Zweden: Ik hou toch het meest van AmsterdamMeesterdirigent Jaap van Zweden wordt morgen officieel benoemd tot de 26ste chef-dirigent van het New York Philharmonic-orkest. Ondanks alles blijft zijn hart voor Amsterdam kloppen.
19/09 10u45  Schachmann naar Bora-hansgroheMaximilian Schachmann rijdt komend jaar voor Bora-hansgrohe. De 24-jarige renner maakt de overstap van Quick-Step, het team waarbij hij dit jaar doorbrak. De Duitser pakte ritzeges in de Ronde van Catalonië, de Giro en de Ronde van Duitsland, waar hij Tom Dumoulin van dagwinst afhield.
19/09 10u45  Trijntje showt rank lijfje en Martin Garrix maakt mislukte duikKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
19/09 10u45  TrompetBij de dood van Anneke Grönloh denk ik aan de dagen waarmee zij onlosmakelijk verbonden was, in mijn geval de eerste helft van de jaren zestig. Met haar repertoire had ik weinig, maar ik vond haar sympathiek.
19/09 10u45  Man (30) uit Wijchen met alcohol op veroorzaakte zwaar ongeval in NederasseltNEDERASSELT - Voor het ernstige ongeval dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt, is een 30-jarige man uit Wijchen aangehouden. Onder invloed van alcohol klapte hij op de motorrijder, die daarbij ernstig gewond raakte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage WormerveerDe Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer.
19/09 10u15  Afrikaanse varkenspest in België zet Nederlandse natuurbeheerders en varkenssector op scherpWAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’
19/09 10u15  LIVE | Rutte III op pijnbank vlijmscherpe oppositieDe oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 10u15  Sekteleider die kinderen zou hebben gemarteld en misbruikt na 20 jaar vrijuitEr lagen 170 aanklachten, variërend van valsheid in geschrifte tot seksueel misbruik, marteling en opsluiting van kinderen. En toch sprak het hof van beroep van de rechtbank in Brussel de voormalig Belgisch sekteleider Robert Spatz (73) dinsdag vrij, na liefst twintig jaar onderzoek.
19/09 10u15  Man (30) met alcohol op veroorzaakte zwaar ongeval in NederasseltNEDERASSELT - Voor het ernstige ongeval dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt, is een 30-jarige man aangehouden. Onder invloed van alcohol klapte hij op de motorrijder, die daarbij ernstig gewond raakte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 10u00  Terreurverdachten Rotterdam filmden ook op ErasmusbrugDe twee terreurverdachten die afgelopen zomer zijn opgepakt in Rotterdam, hinten niet alleen op een aanslag op een politiebureau, maar maakten ook een video van de Erasmusbrug. Daarbij zong een van de verdachten een nashid, een lied waarin werd verwezen naar het martelaarschap.
19/09 09u30  Man (30) veroorzaakte zwaar ongeval in Nederasselt met alcohol opNEDERASSELT - Voor het ongeluk dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt is een 30-jarige man aangehouden die onder invloed van alcohol op een motorrijder klapte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 09u00  Amerikaanse droom chef-dirigent Jaap van Zweden begint vandaagMeesterdirigent Jaap van Zweden wordt vandaag officieel benoemd tot de 26ste chef-dirigent van het New York Philharmonic-orkest. Ondanks alles blijft de Amsterdammer vrij nuchter over zijn aanstaande aanstelling.
19/09 09u00  Emirates zoekt stewards en stewardessen, ervaring niet nodigVoor je werk de wereld over vliegen en in wereldstad Dubai wonen? Luchtvaartmaatschappij Emirates zoekt nieuwe crewleden. Training of eerdere ervaring als steward of stewardess is niet nodig.
19/09 08u45  Maan pakt hoofdrol in familiefilmZangeres Maan de Steenwinkel is volgend jaar voor het eerst in een speelfilm te zien. Zij speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse familiefilm De Club van Lelijke Kinderen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts.
19/09 08u45  Hoofdpijndossier dividendtaks kaapt ook politieke beschouwingenVoor de zoveelste keer gaat het vandaag, bij de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, over het hoofdpijndossier van Rutte III: de dividendbelasting. In een zeldzaam staaltje eensgezindheid keert de voltallige oppositie zich in het debat over de Miljoenennota tegen de afschaffing van die belasting.
19/09 08u45  'Levend springtouw' en jonge rockchick zijn dé rivalen van GlennisDe balans van America's Got Talent kan worden opgemaakt nu Amerika mag stemmen op hun favoriete finale-act. Glennis Grace zong sensationeel, maar er is geduchte concurrentie. De Oostenrijkse acrobatengroep Zurcaroh en de 14-jarige Courtney Hadwin worden getipt als mogelijke winnaars.
19/09 08u30  Glennis neemt het op tegen 'levende touwtje springer' en rockchick CourtneyDe balans van America's Got Talent kan worden opgemaakt nu Amerika mag stemmen op hun favoriete finale-act. Glennis Grace zong sensationeel, maar er is geduchte concurrentie. De Oostenrijkse acrobatengroep Zurcaroh en de 14-jarige Courtney Hadwin worden getipt als mogelijke winnaars.
19/09 08u30  Zeeuwse zorginstelling is in nood, maar toezichthouders verhogen eigen beloningDe raad van toezicht van de in opspraak geraakte Zeeuwse zorginstelling Arduin heeft zijn eigen beloning vorig jaar fors verhoogd. Ondanks de financiële en organisatorische problemen bij de stichting gingen de toezichthouders er in één klap 66 procent op vooruit.
19/09 08u15  Gebrek aan echte kwaliteit bij De GraafschapDOETINCHEM - De Graafschap stevent hard af op een sportieve crisis. De Doetinchemse club is door een falend technisch beleid een gedoodverfde degradatiekandidaat.
19/09 08u00  'Pijnlijk voor onze arme monarch'Voor de zoveelste keer gaat het vandaag, bij de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, over het hoofdpijndossier van Rutte III: de dividendbelasting. In een zeldzaam staaltje eensgezindheid keert de voltallige oppositie zich in het debat over de Miljoenennota tegen de afschaffing van die belasting.
19/09 08u00  'Bestuurder grasmaaier dacht voor ongeluk dat de kinderen weg waren'De bestuurder van de grasmaaier stuurde kinderen in zijn buurt weg, maar zag een meisje dat toch achterbleef over het hoofd. Zo kon vorige week de 6-jarige Fleur van Amerongen in Kampen in botsing komen met een grasmaaier van de gemeente, aldus de burgemeester van Kampen.
19/09 08u00  Wilders begint debat over miljoenennotaGeert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt vandaag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd.
19/09 08u00  Vrouw vliegt met haar auto in een sloot in LichtenvoordeLICHTENVOORDE - Een automobiliste is dinsdagavond rond 22.00 uur in een sloot beland in Lichtenvoorde. Op de Kievitstraat reed de vrouw rechtdoor in een bocht. Daardoor kwam ze met haar auto in de sloot met water terecht.
19/09 08u00  Vlak voor uitvaart van Rinie (63) langs de McDrive: 'Hij was altijd in voor gekkigheid'MEDDO - Rinie Overkamp uit Meddo (63) zou met zijn zoon Steffan nog een keer langs de McDrive. Helaas overleed hij veel sneller dan gedacht. Daarom maakten ze maandag vlak voor zijn uitvaart nog even een ritje langs de hamburgerketen. ,,Mijn vader was altijd wel in voor een gekkigheid.''
19/09 07u45  'Het gaat ook een beetje om het geloof in een maatregel'De Raad van State is kritisch op het Belastingplan. De staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, maakt zich nog geen zorgen.
19/09 07u45  Glennis Grace: Ik raak hier nooit aan gewendGlennis Grace reageert opgelucht na haar optreden in de finale van America's Got Talent. ,,Mensen zeggen me 'je raakt hier aan gewend', maar ik raak hier nooit aan gewend. Elke keer moet je jezelf weer bewijzen', zegt de zangeres tegen Erik Mouthaan van RTL Nieuws.
19/09 07u45  8Bahn nieuwe stijl: vaker en compacter feesten in ArnhemARNHEM - Onder de naam 8Bahn Summersession gaat Pascal Rietman vaker kleinschaliger elektronische muziekevenementen organiseren. Het eerste 8Bahnfeest nieuwe stijl staat gepland op 29 september en wordt op twee podia gehouden op het terrein Stadsblokken onder de John Frostbrug in Arnhem.
19/09 07u45  Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'Sensationeel!'Een foutloos optreden, maar is het genoeg voor Glennis Grace? De concurrentie is moordend in de finale van America’s Got Talent.
19/09 07u30  Britse politieke partij Labour gooit eigen glazen inLabour profiteert amper van de brexit-perikelen in de Britse politiek. Het imago van Jeremy Corbyn is een belangrijke oorzaak.
19/09 07u30  Kasper Dolberg is een raadselColumnist Sjoerd Mossou is gefascineerd door Ajacied Kasper Dolberg, die voor even een wereldwonder was. 'Hij is een raadsel, maar tegelijk maakt hij dingen heel helder.'
19/09 07u30  'Slimme televisie raakt te snel uit de tijd'Fabrikanten van smart-tv's moeten garanderen dat apps het tenminste zes jaar blijven doen. Die eis legt de Consumentenbond bij de fabrikanten op tafel.
19/09 07u30  Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'Fantastisch!'Een foutloos optreden, maar is het genoeg voor Glennis Grace? De concurrentie is moordend in de finale van America’s Got Talent.
19/09 07u15  Trijntje Oosterhuis gaat Ziggo Dome doen: 'Het wordt een reis door de tijd'Trijntje Oosterhuis geeft op 30 maart, met het Metropole orkest, een concert in de Ziggo Dome. De hal ligt op een steenworp afstand van de plek waar ze voor het eerst een groot publiek bereikte: de Arena. ,,De opening van dat stadion was een bepalend moment voor mij.’’
19/09 07u15  Vliegende start voor publiek mega-zonnepark aan de A15GELDERMALSEN - Er is veel belangstelling om te investeren in de zonnepanelen van Avri op de voormalige vuilstort langs de A15 in Geldermalsen. In korte tijd is al bijna 220.000 euro ingelegd. Het zonnepark maakt deze zomer sowieso een vliegende start.
19/09 07u15  Vlak voor uitvaart van Rinie (63) nog even langs de McDrive: 'Hij was altijd in voor gekkigheid'MEDDO - Rinie Overkamp uit Meddo (63) zou met zijn zoon Steffan nog een keer langs de McDrive. Helaas overleed hij veel sneller dan gedacht. Daarom maakten ze maandag vlak voor zijn uitvaart nog even een ritje langs de hamburgerketen. ,,Mijn vader was altijd wel in voor een gekkigheid.''
19/09 07u15  Een zoen in een restaurant is 'oké', maar flikflooien? 'Nee'ARNHEM - Verliefde mensen die elkaar met affectie bejegenen, dat is alleen maar leuk. ,,Maar als mensen in de zaak dingen doen waar andere klanten zich aan storen, dan neem je je verantwoordelijkheid'', zegt Erwin Oldenburg, eigenaar van 't Pannenkoekhuis in Schaarsbergen.
19/09 07u15  Nijmeegse strandjes verboden voor paarden in de zomer?NIJMEGEN - Er komt in de zomer van 2019 mogelijk een hek bij twee of drie strandjes van de Stadswaard, om de kudde konikpaarden er weg te houden. Staatsbosbeheer kijkt serieus naar die mogelijkheid na het incident met twee agressieve konikpaarden, die in juli en augustus badgasten lastig vielen.
19/09 06u30  Catwalk-filmpje VVD is ongemakkelijk en gênantNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
19/09 06u00  Bisdom Brooklyn betaalt miljoenen aan slachtoffers seksueel misbruikVier mannen die als kind seksueel misbruikt zijn door een docent religie van de Rooms-Katholieke kerk krijgen een schadevergoeding van 27,5 miljoen dollar. De nu 67-jarige Angelo Serrano misbruikte hen in de kerk, in het appartement van de leraar achter de kerk en in de naschoolse opvang.
19/09 06u00  Glennis Grace zingt vlekkeloos in finale: 'optreden sensationeel'Glennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.
19/09 06u00  Glennis Grace zorgt in America's Got Talent opnieuw voor kippenvelSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
19/09 05u45  Noord- en Zuid-Korea zetten nieuwe stap richting vredeNoord- en Zuid-Korea hebben een nieuwe stap gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vredevol schiereiland.
19/09 05u15  'Verjubelen? Dat vind ik echt te kort door de bocht'In zijn eerste Miljoenennota strooit minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) met miljarden. ,,Juist in economisch goede tijden is het moeilijk om een goede minister van Financiën te zijn.''
19/09 04u30  Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordendGlennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.
19/09 03u45  Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoekDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.
19/09 03u30  Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got TalentSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
19/09 03u15  VVD: criminaliteit in probleemwijken dubbel zo hard bestraffenCriminaliteit in probleemwijken moet dubbel zo hard worden bestraft. Ook moeten ouders in die wijken worden verplicht hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren.
19/09 02u45  Amerikaanse chirurg en vriendin voerden vrouwen dronken om hen te kunnen verkrachtenEen chirurg uit de Amerikaanse staat Californië wordt er samen met zijn vriendin van verdacht tenminste twee vrouwen te hebben verkracht. De slachtoffers werden tijdens het uitgaan ingepalmd en dronken gevoerd door het tweetal.
19/09 02u15  Kortere werkweek en minder werkdruk voor beveiligersBeveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
19/09 01u45  In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodieIn het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht.
19/09 00u45  Nederland in Europese kopgroep van online kopenVier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Daarmee zit Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen nog net iets vaker spullen gekocht bij webshops.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Chinees in VS opgepakt voor spionage26/09 01u15 - Gelderlander: Een 27-jarige Chinese man is dinsdag in Chicago gearresteerd op verdenking van spionage. De man zou een hoge Chinese inlichtingenofficier geholpen hebben om ingenieurs en wetenschappers te ronselen, van wie enkelen werkten voor de Amerikaanse defensiebedrijven, zo laat het ministerie van Justitie weten.
14x Parijzenaar krijgt drie maanden cel nadat hij vrouw in bus op haar billen sloeg26/09 04u30 - Gelderlander: In Parijs is een dertigjarige man voor het eerste veroordeeld wegens 'seksistische belediging', sinds begin augustus in Frankrijk een wet werd ingevoerd tegen seksistisch en seksueel geweld. De dertiger had in beschonken toestand een vrouw tijdens een busrit op de billen gekletst en beledigd. Hij krijgt een geldboete en een celstraf van negen maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
12x Scheefwoner gaat veel meer betalen voor zijn huurwoning26/09 03u15 - Gelderlander: Mensen die te veel verdienen voor hun sociale huurhuis moeten fors meer huur gaan betalen. De huurstijging kan oplopen tot enkele honderden euro’s per maand. Op die manier willen de regeringspartijen hen dwingen te verhuizen.
12x Will Smith springt uit helikopter boven de Grand Canyon26/09 03u15 - Gelderlander: Er waren geen filmopnamen mee gemoeid en toch sprong Will Smith op dinsdag (lokale tijd) vanuit een helikopter boven de Grand Canyon, ter ere van zijn vijftigste verjaardag. De acteur had gelukkig wel een bungee koord om zijn middel.
12x Mensen zonder partner voelen zich vaker eenzaam26/09 01u00 - Gelderlander: Alleenstaande ouders en mensen die zijn gescheiden ervaren het vaakst sterke gevoelens van eenzaamheid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het onderzoek laat zien dat 65 procent van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder niet eenzaam is. Bijna 30 procent is enigszins eenzaam en 7 procent voelt zich in sterke mate eenzaam.
12x UCI bereikt akkoord met renners en ploegen over hervormingen26/09 00u30 - Gelderlander: De internationale wielerunie UCI heeft een akkoord bereikt met de ploegen, renners en organisatoren over hervormingen in de wielersport. Er worden veranderingen doorgevoerd op het gebied van de kalender, verdeling van de ploegen en startrecht in grote rondes en klassiekers.
10x Doelman Etemadi: Van schlemiel naar held bij De Graafschap26/09 07u30 - Gelderlander: NOORDWIJKERHOUT - Agil Etemadi ontpopte zich dinsdagavond tot de held van De Graafschap in de gewonnen strafschoppenserie van het KNVB-bekerduel bij de amateurs van VVSB (3-3 na 120 minuten). Met een gestopte penalty behoedde de tweede doelman de Doetinchemse eredivisionist voor een blamage en maakte hij zijn eigen fout bij de openingstreffer goed.
10x 'Screening op longkanker kan duizenden levens redden'26/09 05u00 - Gelderlander: Een bevolkingsonderzoek naar longkanker kan er elk jaar voor zorgen dat duizenden mensen niet aan de ziekte sterven. Die conclusie trekken longartsen van ziekenhuizen in Nederland en België volgens Trouw uit een jarenlang onderzoek waaraan bijna 16.000 vrijwilligers deelnamen.
9x Ericsson blijft als reserve actief bij Sauber26/09 07u45 - Gelderlander: Marcus Ericsson is zijn racestoeltje bij Sauber kwijt, maar de Zweedse autocoureur blijft verbonden aan de Zwitserse renstal. Hij zal vanaf 2019 fungeren als reserve en krijgt een rol als ambassadeur van het Formule 1-team.
9x Tabaksreus: stop toch met roken26/09 07u45 - Gelderlander: Terwijl de anti-rooklobby vandaag in Nederland met een rechtszaak ten strijde trekt tegen de sigaret, lanceert een van de grootste tabaksreuzen in Amerika een bijzondere reclamecampagne.

Statistieken

Artikels:
34430
Gelezen:
27057
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven