donderdag 21 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u15
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
21/03 03u15  Een crimineel die een aanslag pleegt? Dat zien we vaker De aanslag in Utrecht lijkt vooralsnog gepleegd door een crimineel met een drank- en drugsprobleem die plots Allah erbij haalt als ideologische onderbouwing voor zijn daad. Een scenario dat vaker voorkomt.
21/03 02u15  Madame Tussauds laat Michael Jackson staan De wassen beelden van Michael Jackson in de vestigingen van Madame Tussauds blijven staan, ondanks de ophef die over de King of Pop is ontstaan na de documentaire Leaving Neverland.
21/03 01u15  Het aantal cruiseschepen op de rivieren moet aan banden worden gelegd In de Waal bij Lent is gisternacht een aanvaring geweest tussen een passagiersschip en een goederenschip. De 160 opvarenden van het Zwitserse passagiersschip zijn veilig aan wal gezet door brandweer en Rijkswaterstaat. De berging duurde de hele dag.
21/03 01u00  Hoorzitting VS over veiligheid luchtvaart na fatale crashes Boeing 737 De Amerikaanse Senaat plant een hoorzitting op 27 maart over luchtvaartveiligheid na twee fatale vliegtuigongevallen met Boeing 737 MAX 8-toestellen sinds oktober. Ook zal het later nog een tweede hoorzitting houden met Boeing en andere fabrikanten, aldus overheidsfunctionarissen.12 
21/03 00u30  Forum: Het land heeft ons nodig De hoge peilingen bleken geen luchtkastelen: Forum voor Democratie bestormt de Provinciale Staten en – wat de partij nog meer bejubelt- de Eerste Kamer. Volgens de laatste exitpoll wordt het zelfs de tweede partij achter de VVD in de senaat.
21/03 00u15  Rutte zal moeten bellen, bellen, bellen Het kabinet verliest zijn meerderheid in de Eerste Kamer. Rutte heeft vaker met dat bijltje gehakt. Het wordt wel een heel stuk lastiger dan voorheen.10 
21/03 00u15  Klaver: Er breekt een nieuwe lente aan Ja er is winst, volgens de exitpoll een verdubbeling in de Eerste Kamer zelfs, maar er is ook teleurstelling. De verkiezingen waren volgens GroenLinks-leider Jesse Klaver een duel tussen zijn partij en Forum voor Democratie. Die strijd heeft Forum gewonnen.11 
21/03 00u00  Forum als komeet senaat in, Baudet sneert vast naar ‘onbenul’ Rutte De hoge peilingen bleken geen luchtkastelen: Forum voor Democratie bestormt de Provinciale Staten en – wat de partij nog meer bejubelt- de Eerste Kamer. Volgens de laatste exitpoll wordt het zelfs de tweede partij achter de VVD in de senaat.
20/03 23u45  Coalitie verliest meerderheid - VVD de grootste, FvD met tien zetels in senaat Forum voor Democratie is met zijn campagne tegen immigratie en het klimaatbeleid de grote winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezingen.
20/03 23u45  Rutte heeft uitslag goed begrepen: ‘Werken aan breed draagvlak’ Premier Mark Rutte (VVD) zegt ‘wel te hebben verstaan’ wat Nederland de politiek vandaag bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten heeft willen zeggen. ,,We moeten werken voor onze eigen idealen, maar gezien de uitslag ook aan plannen met een breed draagvlak.”10 
20/03 23u30  Asscher: ‘Ik verwacht dat er naar ons geluisterd gaat worden’ PvdA-leider Lodewijk Asscher rekent erop dat het kabinet gaat luisteren naar zijn plannen en voorstellen. De PvdA verliest waarschijnlijk een zetel in de Eerste Kamer, maar met zeven zetels kan de partij een steunpilaar worden voor de coalitie.
20/03 23u15  ‘Werkloosheid bracht me mijn leukste baan ooit’ Bang dat je carrière in de soep loopt door een gat in je cv? Deze mensen kwamen na een lange periode van werkloosheid juist geweldig terecht.
20/03 23u15  Dijkhoff (VVD): Ik heb al twee jaar geen idee wat Forum wil Het is een tweestrijdige avond voor de VVD, dat vanavond samenkomt in Den Bosch. Voor de liberalen bleef het zetelverlies beperkt, maar kabinetspartners verloren fors en Forum voor Democratie vormt ter rechterzijde plots een forse bedreiging voor de VVD.
20/03 23u15  Buma: 'Grote verantwoordelijkheid voor FvD en GroenLinks’ Het CDA incasseert vanavond en kijkt vooral naar de volgende Tweede Kamerverkiezingen ,,Dan moeten we onze wonden hebben gelikt.’’
20/03 23u00  Dit zijn de grootste winnaars en verliezers bij de Provinciale Statenverkiezingen Forum voor Democratie is met zijn campagne tegen immigratie en het klimaatbeleid de grote winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezingen.
Laatste update: vandaag om 3u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/03 22u00  Armando ‘de Eddy Merckx onder de duiven’ is de duurste prijsduif ter wereldDe Vlaamse duif Armando is officieel de duurste prijsduif ooit. Via een online veiling is er al 502.000 euro geboden op het diertje. En dat bedrag kan nog oplopen, want de veiling loopt nog tot zondag. Het vorige record voor een duif stond op 400.000 euro.
14/03 22u00  LIVE | Wilders: ‘Gefeliciteerd meneer Klaver, gecondoleerd Nederland'De oppositie reageert tijdens het debat over de doorrekening van de klimaatplannen flink verdeeld over de onverwachte draai van het kabinet. Waar GroenLinks-leider Jesse Klaver spreekt van een ‘geschenk uit de hemel’ dat het kabinet de energienota verlaagt en een CO2-heffing oplegt aan de industrie, oordeelt Thierry Baudet (FvD) juist dat het ‘vernietigend is voor de koopkracht’ en dat niet alle kosten worden meegenomen. Mis niks met ons liveblog.
14/03 21u45  Vlaamse Armando is officieel de duurste prijsduif ooitDe Vlaamse duif Armando is officieel de duurste prijsduif ooit. Via een online veiling is er al 502.000 euro geboden op het diertje. En dat bedrag kan nog oplopen, want de veiling loopt nog tot zondag. Het vorige record voor een duif stond op 400.000 euro.
14/03 21u30  Schokkende film trekt tientallen kijkers naar Hunnerpark ondanks onstuimig weerNIJMEGEN - Warm aangekleed kwamen enkele tientallen mensen donderdagavond naar het Hunnerpark in Nijmegen. Daar liet de Partij voor de Dieren Gelderland de documentaire Dominion zien, die eerder in Den Haag door burgemeester Krikke werd verboden omdat de beelden te schokkend zouden zijn voor het winkelend publiek.
14/03 21u30  Hoe je lichaam zélf van plastic een nieuwe hartklep maaktJaarlijks hebben 4.500 mensen in Nederland een nieuwe hartklep nodig. Vaak zijn dit ouderen, maar ook kinderen met aangeboren hartafwijkingen. Vanaf jonge leeftijd ondergaan zij meerdere operaties en de rest van hun leven slikken ze medicijnen, onder andere om te voorkomen dat het lichaam het implantaat afstoot. Carlijn Bouten van TU Eindhoven werkt aan een oplossing: een hartklep van lichaamseigen weefsel.
14/03 21u30  LIVE | Baudet botst met coalitie: ‘Hou op met deze economische zelfmoord’De oppositie reageert tijdens het debat over de doorrekening van de klimaatplannen flink verdeeld over de onverwachte draai van het kabinet. Waar GroenLinks-leider Jesse Klaver spreekt van een ‘geschenk uit de hemel’ dat het kabinet de energienota verlaagt en een CO2-heffing oplegt aan de industrie, oordeelt Thierry Baudet (FvD) juist dat het ‘vernietigend is voor de koopkracht’ en dat niet alle kosten worden meegenomen. Mis niks met ons liveblog.
14/03 21u30  Brits parlement wil brexit drie maanden uitstellenHet Britse parlement wil dat de brexit wordt uitgesteld. 412 parlementsleden stemden vanavond voor en 202 tegen een verschuiving van de deadline van 29 maart. Eerder op de avond stemde het Lagerhuis al tegen het idee van een tweede referendum over de brexit.
14/03 21u15  Hoogspanning Veenendaal ondergronds voor kleine zes miljoen euroVEENENDAAL - Veenendaal wil ruim vijf kilometer aan hoogspanningslijnen die over honderden huizen lopen, onder de grond brengen. Het plan is nu klaar en het gaat de gemeente - volgens B en W - maximaal 5,7 miljoen euro kosten. In april moet de gemeenteraad beslissen of ze dat wil betalen.
14/03 21u15  Beveiliging Wilders nóg meer op scherp: hij gaat op campagne na verijdelde aanslagPVV leider Geert Wilders gaat zaterdag weer de straat op, nadat precies een week geleden in Heerlen een aanslag op hem werd verijdeld. Het gevaar kwam dichtbij, beveiligers staan op scherp: er wordt alles aan gedaan om Wilders werk mogelijk te maken.
14/03 21u00  Vrouw schiet vriend neer omdat hij extreem hard snurktEen 47-jarige vrouw uit de Amerikaanse plaats Cocoa (Florida) heeft gisteren haar vriend neergeschoten omdat hij extreem hard snurkte. Volgens de plaatselijke politie ontkende de vrouw aanvankelijk in alle toonaarden, maar stelde zij haar verhaal bij nadat het slachtoffer in het ziekenhuis was verhoord.
14/03 20u45  Senaat stemt voor opheffen noodtoestand van TrumpDe Amerikaanse Senaat wil dat de noodtoestand wordt opgeheven die door president Donald Trump is uitgeroepen aan de zuidelijke grens. Het besluit kreeg de steun van 59 van de 100 senatoren, onder wie ook twaalf partijgenoten van de president. Toch zal de noodtoestand hoogstwaarschijnlijk in stand blijven. Via Twitter maakte de president direct na de stemming al duidelijk dat hij gebruik zal maken van zijn veto.
14/03 20u45  Niet dansen maar zitten aan tafel: Lingecollege krijgt diner in plaats van eindexamenfeestTIEL - Eindexamenleerlingen van het Lingecollege in Tiel gaan dineren in plaats van feesten. Op die manier hoopt de school de afsluiting van de schoolloopbaan alcoholvrij te maken.
14/03 20u45  LIVE | Baudet botst met coalitie: ‘Deze klimaatwet vernietigt de koopkracht’Hoe reageert de oppositie op de enorme draai van de coalitie rond de klimaatmaatplannen? Door het onverwachte kabinetsbesluit de energienota te verlagen en toch een CO2-belasting in te stellen voor de industrie, zijn de politieke verhoudingen flink op z’n kop gezet. En dat een week voor de verkiezingen. Mis niks met ons liveblog.
14/03 20u30  Bilal uit Ede tegen minister Hoekstra: ,,Ik ben hier geboren en getogen, maar ik kan nergens terecht voor werk”EDE - Ze hadden er zin in, de scholieren en studenten van de Kenniscampus in Ede. Ze vuurden de ene na de andere vraag af op Wopke Hoekstra. De minister van Financiën was er donderdagmiddag op bezoek voor een heuse College Tour.
14/03 20u30  LIVE | Klaver prijst kabinet voor ruk naar links: ‘geschenk uit de hemel’Hoe reageert de oppositie op de enorme draai van de coalitie rond de klimaatmaatplannen? Door het onverwachte kabinetsbesluit de energienota te verlagen en toch een CO2-belasting in te stellen voor de industrie, zijn de politieke verhoudingen flink op z’n kop gezet. En dat een week voor de verkiezingen. Mis niks met ons liveblog.
14/03 20u00  Henrie verpulvert recordtijd bij frikandel-challenge in Deventer snackbarVolgens afspraak stapt Henrie Kloosterboer donderdag stipt om drie uur binnen bij John & Michael’s snackcounter op de Zwaluwenburg in Deventer. Kloosterboer, een 45-jarige melkveehouder in Voorst, heeft zich aangemeld voor de ‘El Frikandel Challenge’. De uitdaging is zo snel mogelijk een meter aan XXL-frikandellen speciaal naar binnen te werken.
14/03 20u00  Green Capital kostte bijna 4 miljoen, gemeente Nijmegen uiterst tevredenNIJMEGEN - Het jaar dat Nijmegen de groene hoofdstad van Europa was heeft in totaal 3,89 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit een evaluatie-rapport van de gemeente.
14/03 19u45  Henrie verpulvert recordtijd bij frikandel-challengeVolgens afspraak stapt Henrie Kloosterboer donderdag stipt om drie uur binnen bij John & Michael’s snackcounter op de Zwaluwenburg in Deventer. Kloosterboer, een 45-jarige melkveehouder in Voorst, heeft zich aangemeld voor de ‘El Frikandel Challenge’. De uitdaging is zo snel mogelijk een meter aan XXL-frikandellen speciaal naar binnen te werken.
14/03 19u45  Kabinet verscherpt toezicht op studenten en onderzoekers uit IranHet toezicht op studenten en onderzoekers uit Iran wordt aangescherpt. Dat is volgens het kabinet nodig om te voorkomen dat Nederlandse kennis wordt gebruikt voor het Iraanse raketprogramma. Aanleiding voor de stap is een ‘recent geval’ en de toenemende zorg over het raketprogramma.
14/03 19u45  Brits parlement wil uitstel brexitHet Britse parlement wil dat de brexit wordt uitgesteld. 412 parlementsleden stemden vanavond voor en 202 tegen een verschuiving van de deadline van 29 maart. Eerder op de avond stemde het Lagerhuis al tegen het idee van een tweede referendum over de brexit.
14/03 19u30  Brits parlement stemt voor uitstel brexitHet Britse parlement heeft vanavond voor een uitstel van de brexit gestemd. In totaal waren 412 parlementsleden voor en 202 tegen een verschuiving van de deadline van 29 maart. Eerder op de avond stemde het Lagerhuis al tegen het idee van een tweede referendum over de brexit.
14/03 19u15  LIVE | Hoe reageert de oppositie op onverwachte zwaai van Rutte?Hoe reageert de oppositie op de enorme draai van de coalitie rond de klimaatmaatplannen? Vanavond debatteert de Kamer over de doorrekening van het concept-Klimaatakkoord, maar door het onverwachte kabinetsbesluit de energienota te verlagen en toch een CO2-belasting in te stellen voor de industrie, zijn de politieke verhoudingen flink op z’n kop gezet. En dat een week voor de verkiezingen. Mis niks met ons liveblog.
14/03 19u15  Paul Elstak laat binnenkort galblaas verwijderenPaul Elstak (53) moet binnenkort onder het mes. De hardcore-dj laat zijn galblaas verwijderen, zo kondigt hij aan op Facebook.
14/03 19u15  Feesten en vakantie vieren in een Toscaans verlaten gehuchtVijftig jaar geleden verlieten de laatste bewoners het dorpje Borgo di Gello in de heuvels van Toscane. Vier Nederlanders streken er neer en nu kun je er overnachten in een gerestaureerde boerenwoning, in een boomhut of op een hooizolder.
14/03 19u00  Prins Charles riddert superslanke sixtiesmodel TwiggyDe Britse prins Charles heeft vandaag het legendarische model Twiggy geridderd voor haar verdiensten in de mode- en kunstwereld en haar inzet voor goede doelen. Tijdens een plechtigheid in Buckingham Palace overhandigde hij de 69-jarige Lesley Hornby, zoals Twiggy echt heet, de onderscheiding.
14/03 19u00  Urk voor derde avond op rij afgesloten: politiecontroles op alle toegangswegenEvenals de afgelopen dagen houdt de politie vanavond controles bij de toegangswegen naar Urk. Na het geweldsincident van eerder deze week zou het vrijdagavond tot een gewelddadige confrontatie kunnen komen tussen sympathisanten van de 18-jarige Soufyan en Urker jongeren. Althans, dat wordt beweerd op sociale media en in appgroepen.
14/03 19u00  Jongen (8) botst op leswagen in WijchenWIJCHEN - Een 8-jarige jongen is donderdagmiddag lichtgewond geraakt toen hij met zijn fiets in botsing kwam met een lesauto. De jongen zou geen voorrang hebben verleend.
14/03 18u45  Brits parlement wil geen nieuw brexit-referendumHet Britse parlement heeft vanavond tegen het idee van een nieuw referendum over de brexit gestemd. In totaal waren 85 parlementsleden voor een nieuwe volksstemming en 334 tegen. Het Lagerhuis stemt vanavond ook over een eventueel uitstel van de brexitdatum van 29 maart.
14/03 18u30  Zelhemmer (79) is los: alle 99 verkeerd bestelde fitness trackers verkochtZELHEM - De 79-jarige man uit Zelhem die 99 fitness trackers te veel had besteld, is door zijn voorraad heen. Dat meldt de zoon van de man op Twitter.
14/03 18u15  ‘Bestuurder Cornelius Haga bedreigde onderwijsinspectie’De onderwijsinspectie, die vorige week een onaangekondigd bezoek bracht aan het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum, kreeg daar van een bestuurder te horen dat hij ‘zijn mensen niet in de hand kon houden’. Dat zei minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs tijdens een Kamerdebat over de Amsterdamse, islamitische school, waar het bestuur volgens inlichtingendiensten de helft van de lessen wil besteden aan de salafistische geloofsleer.
14/03 18u00  Omgevallen boom blokkeert uitrit ambulance BeuningenBEUNINGEN – Een omgevallen boom heeft donderdagmiddag enige tijd gezorgd dat er geen ambulances konden vertrekken vanaf de post aan de Elsenpad in Beuningen.
14/03 18u00  ‘Iraanse advocate Nasrin Sotoudeh betaalt hoge prijs voor haar verzet’Amnesty International gaat vrijdag de straat op voor bekende Iraanse advocate Nasrin Sotoudeh. Ze werd deze week veroordeeld tot een onwaarschijnlijke straf: 38 jaar cel en 148 zweepslagen. Reden: opkomen voor vrouwenrechten.
14/03 17u45  Populaire Limburgse YouTuber opgepakt voor bezit en promotie van illegaal vuurwerkDe politie heeft vanochtend de populaire Sittardse Youtuber Ruben K. opgepakt. Op het kanaal Xtremerides1 plaatste K. video's waarin hij liet zien hoe je zelf illegaal vuurwerk kunt kopen en afsteken. In de woning van de YouTuber werd ook een partij illegaal vuurwerk aangetroffen.
14/03 17u45  ZLM Tour start na jaar afwezigheid met proloog in YersekeDe ZLM Tour, die na een jaar afwezigheid terugkeert op de wielerkalender, begint op 19 juni met een proloog in Yerseke. De organisatoren presenteerden in de Zeeuwse plaats het voorlopige routeschema van de vijfdaagse rittenkoers die vrijwel geheel door de provincies Zeeland, Brabant en Limburg loopt.
14/03 17u45  Staking onderwijs: deze ondernemers spinnen er garen bijDocenten leggen morgen massaal het werk neer. Vooral in het basisonderwijs is de stakingsbereidheid groot. Ondernemers springen er handig op in, met allerlei kortingsacties en speciale activiteiten.
14/03 17u45  Lenny Kuhr schrikt zich kapot: op haar nieuwe cd staat muziek van andere bandDe Nederlandse zangeres Lenny Kuhr (69), die in 1969 het Eurovisie Songfestival won met het lied De Troubadour, baalt als een stekker. Ze kreeg vijftienhonderd exemplaren van haar nieuwe, in eigen beheer gemaakte album Het lied gaat door thuisbezorgd. Maar op alle cd's bleken 24 nummers van een haar onbekende band te staan.
14/03 17u45  Arnhemmer heeft leven gebeterd na huiselijk geweld: OM eist werkstraf en voorwaardelijk celARNHEM - Een 23-jarige Arnhemmer die eind 2016 in Arnhem huiselijk geweld pleegde tegen zijn moeder en broer en begin 2018 drie winkeldiefstallen pleegde, heeft zijn leven gebeterd. Daarom moet zijn straf beperkt blijven tot 80 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. Dat vindt de officier van justitie, die die straf donderdag in Zutphen voor de rechtbank eiste.
14/03 17u30  Lenny Kuhr krijgt 1500 nieuwe cd's thuis met daarop muziek van een anderDe Nederlandse zangeres Lenny Kuhr (69), die in 1969 het Eurovisie Songfestival won met het lied De Troubadour, baalt als een stekker. Ze kreeg vijftienhonderd exemplaren van haar nieuwe, in eigen beheer gemaakte album Het lied gaat door thuisbezorgd. Maar op alle cd's bleken 24 nummers van een haar onbekende band te staan.
14/03 17u30  Geheime vliegshow met straaljagers schokt twitteraars: ‘Ik dacht aan een kaping’Een KLM-toestel met een escorte van vier straaljagers zorgde vanmiddag voor flink wat opschudding op sociale media. Talloze twitteraars vroegen zich af wat er in hemelsnaam aan de hand was bij Amsterdam, waar de gevaartes met veel lawaai overvlogen. Het bleek te gaan om een geheim gehouden vliegshow ter ere van 100 jaar Nederlandse luchtvaart. Niet iedereen kon het waarderen.
14/03 17u30  Ook NS staakt maandag: geen trein in vroege ochtend, daarna hinderMaandag wordt een chaotische dag voor mensen die reizen met het openbaar vervoer. Naast bestuurders in het stads- en streekvervoer leggen ook medewerkers van de NS hun werk neer. Spoorbonden CNV, FNV en VVMC houden ’s ochtends vroeg een werkonderbreking om te pleiten voor handhaving van de pensioenleeftijd op 66 jaar.
14/03 17u15  Seks en liefde, dat is het levenNoem het maar liefde is een schets van liefde en lust in de eenentwintigste eeuw. In de handen van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer mondt zo’n thema uit in een flitsende muzikale theatervoorstelling.
14/03 17u15  Werkstraf en voorwaardelijke celstraf voor slaan moeder en broerARNHEM - Een 23-jarige Arnhemmer die eind 2016 in Arnhem huiselijk geweld pleegde tegen zijn moeder en broer en begin 2018 drie winkeldiefstallen pleegde, heeft zijn leven gebeterd. Daarom moet zijn straf beperkt blijven tot 80 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. Dat vindt de officier van justitie, die die straf donderdag in Zutphen voor de rechtbank eiste.
14/03 17u00  Ook NS staakt maandag: ’s ochtends vroeg geen treinen, ook daarna hinderDe spoorbonden CNV, FNV en VVMC houden maandagochtend vroeg een werkonderbreking om te pleiten voor handhaving van de pensioenleeftijd op 66 jaar. Vanaf het begin van de dienst tot aan 07.06 uur rijden er geen treinen, meldt de onderhandelaar van vakbond CNV Vakmensen.
14/03 17u00  Empire-ster Jussie Smollett houdt onschuld vol bij rechterEmpire-acteur Jussie Smollett (36) verscheen vandaag voor de rechter in Chicago en houdt vol dat hij onschuldig is, meldt persbureau Reuters. Hij wordt onder meer aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte bij de politie waarin hij stelt dat hij slachtoffer is van anti-homogeweld op straat.
14/03 16u45  Simon Yates wint verrassend tijdrit Parijs-Nice, Kelderman stijgt naar plaats 4De Brit Simon Yates heeft de vierde etappe van Parijs-Nice gewonnen. Het was een individuele tijdrit over ruim 25 kilometer met start en finish in Barbentane. Yates, die rijdt voor Mitchelton-Scott en nooit eerder een tijdrit won, was 7 seconden sneller dan de Duitser Nils Politt.
14/03 16u45  Nep-patholoog 'dr. Bones’ uit Bennekom komt voor de rechterUTRECHT - De 58-jarige Peter B. uit Bennekom, die zich in binnen- en buitenland ten onrechte uitgaf voor arts en patholoog, moet dinsdag 19 maart voor de rechter verschijnen. Hem wordt oplichting en valsheid in geschrifte ten laste gelegd.
14/03 16u45  Bijna dodelijke uithaal met bierglas op Korenmarkt wordt door gerechtshof lager bestraftARNHEM – Een 33-jarige Arnhemmer heeft donderdag niet een hogere, maar juist een lagere straf opgelegd gekregen na zijn uithaal met een bierglas bij het uitgaan in Arnhem. In het hoger beroep vindt het gerechtshof niet poging doodslag bewezen, zoals de rechtbank eerder, maar zware mishandeling. Het gerechtshof legt de man twee jaar cel op, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
14/03 16u30  Ritzege Alaphilippe in Tirreno, Roglic test DumoulinJulian Alaphilippe heeft de tweede etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Fransman van Deceuninck-QuickStep won de sprint van een uitgedunde groep. Adam Yates neemt de leiderstrui over van Michael Hepburn.
14/03 16u30  ‘Het mooist vind ik dat Max spot met alle wetten’In aanloop naar elke Formule 1-race blikken we dit seizoen vooruit op het raceweekeinde met een fan van Max Verstappen, afkomstig uit de sportwereld. Voorafgaand aan de GP van Australië vandaag: schaatser Hein Otterspeer.
14/03 16u30  Gestrande TUI-reizigers kunnen fluiten naar compensatie voor vertragingDe ruim driehonderd Nederlandse reizigers van TUI die vanwege de Europese ban van toestellen van het type Boeing 737 MAX noodgedwongen langer in het buitenland moesten verblijven, kunnen een vergoeding voor vertraging op hun buik schrijven. De reisorganisator beroept zich op overmacht.
14/03 16u30  De Jong over interesse SC Cambuur: ‘Ze hebben nog niet gebeld’DOETINCHEM - De kans is groot dat Henk de Jong komend seizoen terugkeert bij SC Cambuur. Maar de trainer ontkent dat hij al in gesprek is met de eerstedivisionist uit Leeuwarden. ,,Ze hebben nog niet gebeld', stelt de 54-jarige Fries.
14/03 16u30  Katholieke kerk Polen: 382 priesters misbruikten kinderenDe Poolse katholieke kerk zegt dat zij weet heeft van 382 priesters die minderjarigen hebben misbruikt sinds 1990. In 198 gevallen ging het om kinderen onder de vijftien jaar, in 184 gevallen waren de slachtoffers tussen de 15 en 18 jaar.
14/03 16u15  Achterhoekse inbrekersbende ingerekend met hulp van politiehondWINTERSWIJK - Een inbrekersbende is woensdag ingerekend op het terrein van camping Het Winkel in de Winterswijkse buurtschap Brinkheurne. De opgepakte dieven zijn samen verantwoordelijk voor tientallen inbraken in de hele Achterhoek. Zij zijn hiervoor al verschillende malen veroordeeld.
14/03 16u00  Frankrijk ‘op z'n Hollands’ voor rechter gedaagd om klimaatbeleidNederland is toch soms nog even gidsland. In Frankrijk hebben vier milieuorganisaties namelijk de staat voor de rechter gedaagd. Parijs zou te weinig doen tegen de uitstoot van CO2.
14/03 15u45  Benschop vraagteken bij De Graafschap voor uitduel bij SC HeerenveenDOETINCHEM - De Graafschap moet het zaterdagavond (18.30 uur) in het uitduel bij SC Heerenveen mogelijk opnieuw stellen zonder Charlison Benschop. De spits van de Doetinchemse eredivisionist heeft griep.
14/03 15u45  Opname van concert in GelreDome op nieuw compilatie-album Rolling StonesARNHEM/ AMSTERDAM - The Rolling Stones brengen volgende maand een nieuw compilatiealbum uit, met daarop een nummer dat werd opgenomen tijdens het concert dat de band in 2017 gaf in GelreDome. Hoewel ‘Honk’ al de 26e verzamelplaat in de historie van de band is, hebben Mick Jagger en co een aantal unieke live-tracks geselecteerd die nog niet eerder zijn uitgebracht.
14/03 15u45  47-jarige verdachte dodelijke steekpartij vrijgelaten, voorarrest jonge Tielenaar verlengdGELDERMALSEN - Een 47-jarige man uit Meteren – die maandag is opgepakt voor een dodelijke steekpartij zondag in Geldermalsen – is vrijgelaten, maar blijft verdachte. Het voorarrest van de 23-jarige medeverdachte uit Tiel is met 14 dagen verlengd. Hij wordt verdacht van het doodsteken van de 36-jarige Jeremy uit Beneden-Leeuwen.
14/03 15u45  Roemloos einde dreigt voor Barney: ‘Zonde van zo’n groot kampioen’Het afscheidsjaar van darter Raymond van Barneveld verloopt vooralsnog weinig glansrijk. Als hij in de Premier League niet snel wedstrijden gaat winnen, dreigt over twee weken een aftocht door de achterdeur van Ahoy. ,,Hij zit in een vicieuze cirkel en ik ben bang dat hij er niet meer uit komt.’’
14/03 15u30  Zware windstoten zorgen voor drukke avondspitsZware windstoten kunnen vanmiddag het verkeer hinderen. Automobilisten staat een zware avondspits te wachten, verwacht Rijkswaterstaat. Vanwege de hoge waterstand gaat de stormvloedkering Ramspol bij Kampen weer dicht. Dat gebeurde maandag ook al.
14/03 15u30  Hulphond Senna is de ‘mooiste hond van Gelderland’BENEDEN-LEEUWEN - Senna is de mooiste hond van de provincie Gelderland. Dat maakten Animal Event en Farm Food Hondenvoeding, die samen de verkiezing ‘Mooiste Hond’ houden, vandaag bekend.
14/03 15u30  Hiebo wil 50.000 euro betalen voor nieuwe nier: ‘Ik daag de overheid uit’Afgelopen jaar stierven 82 Nederlanders die op een wachtlijst staan voor een nieuwe nier. Onnodige doden, meent nierpatiënt Hiebo Holtkamp. Hij wil een nieuwe wet die betalen voor nieren toestaat.
14/03 15u15  Ook assistent-trainer Van der Heide vertrekt bij De GraafschapNaast hoofdtrainer Henk de Jong neemt ook zijn rechterhand Sandor van der Heide na het seizoen afscheid bij De Graafschap. Dat heeft de assistent-trainer donderdag bekendgemaakt bij de Doetinchemse eredivisionist.
14/03 15u15  Miljoenenbezuiniging en mogelijk ontslagen bij veevoederreus ForFarmers na droge zomerLOCHEM - De droge zomer van vorig jaar heeft er ingehakt bij ForFarmers. Het Achterhoekse veevoerbedrijf moet bezuinigen na de tegenvallende resultaten over 2018. Mogelijk worden er mensen ontslagen: in de komende twee jaar verdwijnen tussen de 125 tot 150 fte’s (voltijdsbanen). ForFarmers heeft nu bijna 2.700 medewerkers.
14/03 15u00  NAC Breda vangt tonnen voor Estse verdediger MetsNAC Breda neemt per direct afscheid van de Est Karol Mets, die naar de Zweedse club AIK Fotboll verkast. Mets werd vorige week vrijdag weggestuurd van de training en hij maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen PSV.
14/03 15u00  Meer dan honderd dreigbrieven en bommeldingen in DuitslandMeer dan honderd dreigmails zijn in de afgelopen weken verstuurd aan Duitse politici, advocaten en beroemdheden. Ze werden ondertekend door het ‘Nationaal Socialistisch Offensief’, ‘NSU2' en ‘Wehrmacht’, wat de suggestie wekt dat ze zijn verzonden door neonazi's.
14/03 15u00  Pauw en Jinek zouden vaker de provincie in moeten gaanJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
14/03 15u00  Coach uit Enschede spoorloos na beschuldigingen misbruikENSCHEDE - De capoeira-trainer uit Enschede die beschuldigd wordt van ongewenst (seksueel) gedrag, is spoorloos. De man zou ruim drie weken geleden terugkeren in Twente, maar heeft zich nog niet gemeld. Mogelijk heeft professor Ceguinho meer slachtoffers gemaakt.
14/03 14u45  Herken jij deze bekende slogans? Doe de quiz!‘Goeiemoggel’ (KPN), ‘Even Apeldoorn bellen’ (Centraal Beheer) of ‘Ik ben toch niet gek?’ (Mediamarkt). Deze bekende slogans ken je vast nog wel. Doe de quiz om erachter te komen hoeveel jij er weet!
14/03 14u45  Kamer debatteert vanavond over klimaatmaatregelen en onverwachte draai RutteDe Tweede Kamer debatteert vanavond nog over de uitkomsten van de doorrekeningen van het conceptklimaatakkoord. Een voorstel daartoe van GroenLinks-voorman Jesse Klaver kan rekenen op steun van niet alleen de voltallige oppositie, maar ook de coalitiepartijen.
14/03 14u45  Topmodel Gigi Hadid brengt ode aan oer-Hollandse Oilily-printHet succesvolle Amerikaanse topmodel Gigi Hadid (23) verlangt terug naar de dagen dat ze als klein meisje in de sneeuw speelde. En dan specifiek in een outfit van het oer-Hollandse modemerk Oilily, dat in 1963 zijn oorsprong vond in Tilburg. Dat Gigi als peuter in de kleurrijke kleertjes rondhuppelde, is niet heel vreemd: haar moeder Yolanda is Nederlandse.
14/03 14u45  Nog 10.000 kaarten beschikbaar voor Dreamfields: ‘Voorlopig worden we niet groter’LATHUM - Dreamfields is op de festivalkalender dan niet meer te missen en trekt iedere zomer zo'n 30.000 liefhebbers van elektronische muziek naar Rhederlaag, groter dan de huidige setting wordt het niet. ,,Voorlopig niet', houdt organisator David Brons een slag onder de arm. Het festival aan recreatieplas Rhederlaag presenteerde donderdag haar volledige line-up, die goed is voor meer dan honderd dj's en artiesten.
14/03 14u45  Hiebo wil 50.000 euro betalen voor nieuwe nier: ‘Stop het in je pensioen’Afgelopen jaar stierven 82 Nederlanders die op een wachtlijst staan voor een nieuwe nier. Onnodige doden, meent nierpatiënt Hiebo Holtkamp. Hij wil een nieuwe wet die betalen voor nieren toestaat.
14/03 14u45  Veel 'klimaatspijbelaars' op de beenNaar schatting tweeduizend scholieren lopen in Amsterdam mee in een klimaatmars. Ze verzamelden zich op de Dam en gaan van daaruit in optocht naar het Museumplein.
14/03 14u30  Topmodel Gigi Hadid brengt ode aan oerhollandse Oilily-printHet succesvolle Amerikaanse topmodel Gigi Hadid (23) verlangt terug naar de dagen dat ze als klein meisje in de sneeuw speelde. En dan specifiek in een outfit van het oerhollandse modemerk Oilily, dat in 1963 haar oorsprong vond in Tilburg. Dat Gigi als peuter in de kleurrijke kleertjes rond huppelde, is niet heel vreemd: haar moeder Yolanda is Nederlandse.
14/03 14u15  Schokkende film tegen de bio-industrie te zien op stadsmuur in HunnerparkNIJMEGEN - Schokkende en heftige beelden over de donkere kant van de bio-industrie. Die zijn vanavond te zien in de Australische documentaire Dominion. De Partij voor de Dieren (PvdD) projecteert deze prijswinnende en omstreden film vanavond op de stadsmuur in het Hunnerpark in Nijmegen, in het kader van de campagnes voor de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen.
14/03 14u15  Minder kwekerijen opgerold, maar wietprobleem blijft grootVorig jaar zijn in Gelderland 281 wietkwekerijen ontdekt, 35 minder dan in 2017. In Arnhem steeg het aantal juist licht, van 67 naar 69. In Nijmegen ging het om een forse daling, van 50 naar 30. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Liander.
14/03 14u15  Altijd al (gratis) in een kasteel willen wonen? Dit is je kans! 🏰Slot Zuylen is op zoek naar een nieuwe beheerder die ook meteen in het kasteel komt wonen. Een unieke mogelijkheid voor iedereen die al eens van een sprookjesleven heeft gedroomd.
14/03 14u15  237 redenen om door te gaan: vrolijk theater over de doodNa de voorstelling 237 redenen voor seks is er nu 237 redenen om door te gaan. Een vrolijke voorstelling over de dood. ,,Als we die show over seks konden maken, dan kunnen we dít onderwerp ook op het toneel krijgen. Een taboe doorbreken, maar op een zachte manier.” Hoofdrolspelers Geert Lageveen en Leopold Witte geven zes redenen om het theaterstuk van gezelschap Orkater te bekijken.
14/03 14u15  47-jarige verdachte dodelijke steekpartij Geldermalsen vrijGELDERMALSEN - Een 47-jarige man uit Meteren – die maandag is opgepakt voor een dodelijke steekpartij zondag in Geldermalsen – wordt vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte. Justitie heeft besloten alleen de 23-jarige verdachte uit Tiel voor te geleiden aan de rechter-commissaris voor het doodsteken van de 36-jarige Jeremy uit Beneden-Leeuwen.
14/03 14u00  Kimberley showt babybuik en Kim-Lian in agressieve buiKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
14/03 14u00  50.000 euro voor nieuwe nier: is dat ethisch? Nierpatiënt Hiebo Holtkamp wil het betalenAfgelopen jaar stierven 82 Nederlanders die op een wachtlijst staan voor een nieuwe nier. Onnodige doden, meent nierpatiënt Hiebo Holtkamp. Hij wil een nieuwe wet die betalen voor nieren toestaat.
14/03 13u45  Progressieve Belgische kardinaal Danneels (85) overledenDe Belgische kardinaal Godfried Danneels is donderdag op 85-jarige leeftijd overleden. Hij stierf thuis in Mechelen, meldt kardinaal Jozef De Kesel. Danneels was dertig jaar aartsbisschop en stond lange tijd bekend als een progressieve kracht binnen de katholieke kerk in kwesties als abortus en euthanasie. Hij werd in 2005 getipt als opvolger van paus Johannes Paulus II.
14/03 13u45  47-jarige verdachte dodelijke steekpartij Geldermalsen vrijgelatenGELDERMALSEN - Een 47-jarige man uit Meteren – die maandag is opgepakt voor een dodelijke steekpartij zondag in Geldermalsen – wordt vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte. Justitie heeft besloten alleen de 23-jarige verdachte uit Tiel voor te geleiden aan de rechter-commissaris voor het doodsteken van de 36-jarige Jeremy uit Beneden-Leeuwen.
14/03 13u45  Honderden klimaatspijbelaars op de been in AmsterdamDe jongeren die vandaag de tweede klimaatstaking in Amsterdam organiseren, hopen op een opkomst van 7.000 mensen. Dat is, geeft initiatiefnemer Stijn Warmenhoven toe, meer een gevoel dan een exacte raming. ,,We denken dat het, net als vorige keer, echt leeft.’’ De opkomst is tot nu toe echter lager dan gedacht, naar schatting 1500 jongeren lopen mee.
14/03 13u30  Miss Montreal komt met eerste Nederlandstalige plaatSinger/songwriter Sanne Hans komt met een Nederlandstalige plaat. De frontvrouw van Miss Montreal kondigde haar nieuwe album, dat in oktober zal verschijnen, vandaag aan in het ochtendprogramma van Giel Beelen.
14/03 13u30  Hemels uitzicht vanuit superstrakke villa op Spaans klifWie zou hier wonen? Een wereldberoemde muzikant? Een Spaanse voetballer? Die vragen blijven onbeantwoord, net als de vraag wat de prijs is van deze parel aan de Spaanse Costa Blanca. De architect van het huis heeft in Eindhoven gestudeerd.
14/03 13u30  Intertoys sluit nog eens tientallen winkels, onder meer in Cuijk, Nijmegen en WinterswijkDe speelgoedteken Intertoys sluit nog eens 62 winkels. Vorige week werd bekend dat de speelgoedketen wordt overgenomen door Green Swan, een Portugees investeringsfonds. De doorstart volgde op het faillissement van Intertoys op 21 februari. Onder de te sluiten filialen zijn winkels in Cuijk, Nijmegen en Winterswijk.
14/03 13u15  Militair na 47 jaar aangeklaagd voor ‘Bloody Sunday’Een Britse voormalige militair wordt vervolgd wegens moord voor zijn optreden tijdens ‘Bloody Sunday’, de bloedige rellen in de Noord-Ierse stad Londonderry eind januari 1972. Het Openbaar Ministerie in Noord-Ierland heeft dit bekendgemaakt en meldde dat de eventuele vervolging van zestien andere ex-militairen geen kans op een veroordeling biedt en dus geen zin heeft.
14/03 13u15  De Jong en Ziyech ook twijfelgevallen voor uitduel met AZHet is nog steeds onduidelijk of Frenkie de Jong en Hakim Ziyech zondag met Ajax tegen AZ kunnen meespelen. ,,We hopen van wel', zei trainer Erik ten Hag. ,,De medische staf doet er ook alles aan. Maar we moeten nog even afwachten.”
14/03 13u15  Moeder van belaagde Soufyan uit Urk is bang na bestorming huisDe woonkamer en keuken staan vol met bloemen. Een bezorger komt een grote doos met luxe broodjes brengen. ‘Veel liefs van Julia’, staat op het begeleidende briefje. Urk heeft de armen liefdevol geslagen om de familie Boukhizzou, die maandag werd belaagd door boze jongeren.
14/03 13u15  Australische zanger: mij werd plek in halve finale The Voice beloofdIn Australië ligt het programma The Voice flink onder vuur nu een Australische zanger claimt dat een aantal finalisten van de populaire talentenjacht op voorhand al bekend is. Thom Phillips deed daar vandaag op de Australische radiozender Mix 102.3 een boekje over open. Zijn uitspraken volgen op beweringen dat het publiek van The Voice Australia urenlang in een opnamestudio vast werd gehouden.
14/03 13u15  Tweede klimaatstaking: ‘We hopen op 7.000 jongeren’De jongeren die vandaag de tweede klimaatstaking in Amsterdam organiseren, hopen op een opkomst van 7.000 mensen. Dat is, geeft initiatiefnemer Stijn Warmenhoven toe, meer een gevoel dan een exacte raming. ,,We denken dat het, net als vorige keer, echt leeft.’’
14/03 13u15  SC Cambuur wil Graafschap-trainer De Jong als opvolger HakeDe kans is groot dat Henk de Jong terugkeert bij SC Cambuur. De 54-jarige Fries is de voornaamste kandidaat om René Hake op te volgen bij zijn oude club.
14/03 13u00  Tweede klimaatstaking: ‘We hopen op 10.000 jongeren’De jongeren die vandaag de tweede klimaatstaking in Amsterdam organiseren, hopen op een opkomst van 10.000 mensen. Dat is, geeft initiatiefnemer Stijn Warmenhoven toe, meer een gevoel dan een exacte raming. ,,We denken dat het, net als vorige keer, echt leeft.’’
14/03 13u00  NEC ongeslagen in derde periode bij winst op Den BoschNIJMEGEN - NEC kan vrijdag tegen FC Den Bosch in De Goffert de derde periode in de eerste divisie ongeslagen afsluiten. Trainer Jack de Gier: ,,Wij hebben een goede periode. Maar door de gelijke spelen hebben we te weinig punten gehaald. Daar moeten we vanaf.’’
14/03 13u00  KNVB wil schorsing van negen wedstrijden voor doelman van HBVBEERS - Roy Toonders wacht een zware schorsing. De doelman van vierdeklasser HBV heeft een schikkingsvoorstel van liefst negen duels ontvangen van voetbalbond KNVB voor zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Toxandria (0-1) van drie weken geleden.
14/03 12u45  Cambuur wil De Jong als opvolger HakeDe kans is groot dat Henk de Jong terugkeert bij SC Cambuur. De 54-jarige Fries is de voornaamste kandidaat om René Hake op te volgen bij zijn oude club.
14/03 12u45  Veehandelaar en zoon verdacht van illegale schapenslachtEen veehandelaar uit de Betuwe en zijn zoon worden verdacht van het illegaal slachten van schapen en lammeren. Het ongekeurde vlees hebben ze in de handel gebracht. Dat laat de Voedsel en Waren Autoriteit zojuist weten.
14/03 12u45  Intertoys sluit nog eens tientallen winkelsIntertoys heeft bekendgemaakt nog eens 70 winkels te zullen sluiten. Dat meldt de NOS. Vorige week werd bekend dat de speelgoedketen wordt overgenomen door Green Swan, een Portugese speelgoedverkoper. De doorstart volgde op het faillissement van Intertoys op 21 februari.
14/03 12u45  Zweedse klimaattiener voorgedragen voor NobelprijsDe Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dat gebeurde door enkele leden van Zweedse en Noorse politieke partijen. Vrijdag staan in 1659 steden in 105 landen demonstraties op het programma van jongeren die een beter klimaatbeleid eisen.
14/03 12u30  Vlaamse scholen stellen klimaatmars verplichtLeerlingen van een aantal scholen in Vlaanderen moeten van de schoolleiding verplicht mee doen aan de wekelijkse klimaatmarsen. Onderwijsminister Hilde Crevits en de betrokken schoolbesturen stemmen er mee in. Tot nu toe spijbelden de meeste scholieren om aan de demonstraties mee te kunnen doen.
14/03 12u30  NEC kan tegen Den Bosch derde periode ongeslagen afsluitenNIJMEGEN - NEC kan vrijdag tegen FC Den Bosch in De Goffert de derde periode in de eerste divisie ongeslagen afsluiten. Trainer Jack de Gier: ,,Wij hebben een goede periode. Maar door de gelijke spelen hebben we te weinig punten gehaald. Daar moeten we vanaf.’’
14/03 12u30  ‘Ik ben vaag jaloers op uitvinders’In de stripverhalen die ik als kind las, ook in de film die ik zag, waren uitvinders mannen die eruitzagen alsof ze licht krankzinnig waren. Verkeerd dichtgeknoopte witte jas, veel te grote bril, haar dat alle kanten op spatte en een zieke lach.
14/03 12u30  ‘Ook in siergrassen heb je rangen en standen’Tuingoeroe Romke van de Kaa vertelt elke week hoe je een lustoord maakt van een dorre lap grond. Deze week heeft hij het over siergrassen. Niet alle soorten hebben evenveel aanzien.
14/03 12u30  ‘Zeker 24 slachtoffers in misbruikzaak Gelders dorp Alem’Bij de grote ontuchtzaak in het Gelderse dorp Alem zijn 24 voornamelijk minderjarige slachtoffers betrokken. Dat zei een van de raadslieden namens de slachtoffers vandaag na afloop van de regiezitting in de rechtbank in Zutphen.
14/03 12u15  Boeing 737 MAX waarschijnlijk maanden aan de grondDe Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft aanwijzingen dat de vliegramp afgelopen weekeinde in Ethiopië dezelfde oorzaak heeft als die vorig jaar in Indonesië. Waarschijnlijk blijven de toestellen van het type Boeing 737 MAX maanden aan de grond, aldus de FAA. Dat is een nieuwe tegenslag voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer.
14/03 12u15  Animatiefilm over autisme van Nijmeegse Floor gaat de wereld overNIJMEGEN - De animatiefilm Mind My Mind van Floor Adams uit Nijmegen lijkt een hit te worden. Hij is geselecteerd voor prestigieuze festivals zoals het Tribeca Film Festival in New York en de film oogst louter positieve reacties.
14/03 12u15  Met een liedje het goede gevoel brengen in het ziekenhuis SKBWINTERSWIJK - ,,Ja, tof! Dat wil ik wel doen', is de eerste reactie als de mogelijkheid zich voordoet om mee te doen aan Bedside Buskers in ziekenhuis SKB in Winterswijk. Een nieuw initiatief, waarbij troubadours zingend langs de zalen van het ziekenhuis gaan om mensen een hart onder de riem te steken.
14/03 12u15  Van Buren aast met Slavia Praag op superstunt tegen SevillaEen stunt van Slavia Praag in de Europa League ligt op de loer. De koploper van Tsjechië speelde met 2-2 gelijk bij Sevilla. Aanvaller Mick van Buren (26) wil zich in de kijker spelen tegen de Spaanse subtopper.
14/03 12u00  ‘Zeker 24 slachtoffers in misbruikzaak Alem’Bij de grote ontuchtzaak in het Gelderse dorp Alem zijn 24 voornamelijk minderjarige slachtoffers betrokken. Dat zei een van de raadslieden namens de slachtoffers vandaag na afloop van de regiezitting in de rechtbank in Zutphen.
14/03 12u00  Verdubbeling beloning topman Shell: 20 miljoen euroDe beloning van Shell-topman Ben van Beurden is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. De baas van de olie- en gasreus ontving ruim 20 miljoen euro aan salaris, bonussen en aandelen in 2018. Een jaar geleden was dat nog een kleine 9 miljoen euro, leert het jaarverslag.
14/03 12u00  Ah nee hè! moet ik vroeg op, houden de buren een tuinfeestje; Hier lees je wat te doenBOXMEER - Lente, misschien heb je het gevoel door de nattigheid buiten nog niet zo, maar het mooie weer komt eraan. Zon, blauwe lucht, een warme bries. En geluidsoverlast.
14/03 11u45  Goulash aan de Donau en Max vanuit een reuzenradDroomt u ook van een trip naar een van de circuits om Max Verstappen live aan het werk te zien, maar wilt u niet weer naar België of Duitsland? Vijf suggesties van deze krant voor een Formule 1-weekend om nooit meer te vergeten.
14/03 11u45  Ruim 2000 basisscholen zijn morgen dicht door stakingHet aantal basisscholen dat vrijdag gesloten is vanwege de landelijke onderwijsstaking groeit nog steeds. Inmiddels staat de teller op ruim 2300 scholen, meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb). In het voortgezet onderwijs is de animo om te staken aanzienlijk lager. Ongeveer 30 middelbare scholen houden hun deuren vrijdag gesloten.
14/03 11u30  Wordt dit 10-jarige meisje een van de jongste Olympische sporters ooit?Terwijl haar leeftijdsgenootjes voornamelijk bezig zijn met school en spelen met vriendjes, werkt de 10-jarige Sky Brown al aan een serieuze carrière. Ze is de jongste professionele skateboarder ter wereld en wordt waarschijnlijk de jongste Britse deelnemer ooit aan de Olympische Spelen.
14/03 11u30  Ruim 2000 basisscholen dicht door stakingHet aantal basisscholen dat vrijdag gesloten is vanwege de landelijke onderwijsstaking groeit nog steeds. Inmiddels staat de teller op ruim 2300 scholen, meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb). In het voortgezet onderwijs is de animo om te staken aanzienlijk lager. Ongeveer 30 middelbare scholen houden hun deuren vrijdag gesloten.
14/03 11u15  Kleinzoon Laseroms kan stunten met SlaviaEen stunt van Slavia Praag in de Europa League ligt op de loer.De koploper van Tsjechië speelde met 2-2 gelijk bij Sevilla. Aanvaller Mick van Buren (26) wil zich in de kijker spelen tegen de Spaanse subtopper.
14/03 11u15  SC Cambuur en René Hake na dit seizoen uit elkaarSC Cambuur neemt na dit seizoen afscheid van René Hake als coach van de club. Het aflopende contract van Hake wordt niet verlengd.
14/03 11u15  Zwaargewonde bij brand in ‘leegstaand’ huis in VredenVREDEN - Bij een brand in de Wikbertstraße in Vreden is woensdagavond een zwaargewonde gevallen. De brand brak even voor elf uur uit in een ‘leegstaand’ huis.
14/03 11u15  Ooggetuigenverslag van burgeroorlog als animatiefilmDeze site brengt elke donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: de sciencefiction High Life, de animatiefilm Another Day of Life, het drama Arctic en de komedie What Men Want.
14/03 11u15  Foutje bedankt: bodycam neemt seksuele escapade van agente en haar baas opDoor een foutje met een bodycam zijn de geluiden van een seksuele escapade van een New Yorkse politieagente en haar leidinggevende vastgelegd. De fragmenten kwamen aan het licht bij een routinecheck van de opnames.
14/03 11u00  Neil Young deze zomer weer in NederlandNeil Young komt na zo'n drie jaar weer naar Nederland. De Canadese zangeres staat op woensdag 10 juli in de Amsterdamse Ziggo Dome, maakte concertorganisator MOJO bekend. Kaarten voor Neil Young + Promis of the Real zijn vanaf morgenmiddag te verkrijgen.
14/03 11u00  Ah nee hè! moet ik vroeg op, houden de buren een tuinfeestje? Hier lees je wat te doenBOXMEER - Lente, misschien heb je het gevoel door de nattigheid buiten nog niet zo, maar het mooie weer komt eraan. Zon, blauwe lucht, een warme bries. En geluidsoverlast.
14/03 11u00  Wielrenners in 2024 naar Zürich voor wereldkampioenschappenDe WK wielrennen van 2024 vinden plaats in Zürich. Dat Zwitserland over vijf jaar de mondiale kampioenschappen mag organiseren was al bekend, alleen de plaats van handeling nog niet. Zürich had concurrentie van Bern.
14/03 10u45  Energienota wordt terecht goedkoperHet is een pirouette van jewelste die het kabinet een week voor de Statenverkiezingen maakt, betoogt chef parlement Hans van Soest. Niet voor het eerst zet premier Rutte iets bij het grofvuil wat hij tot vorige week nog verdedigde. Eerder deed hij dat met de dividendbelasting, nu met de zogeheten bonus-malusregeling om bedrijven te dwingen schoner te produceren.
14/03 10u45  Nog even doorbijten, vanaf dinsdag lenteweerWe moeten er nog even op wachten, maar de zon gaat vanaf begin volgende week weer schijnen. De meteorologen van Weerplaza voorzien een forse weersverbetering. Tot en met maandag is de paraplu nog geregeld nodig en waait het af en toe stevig. Wel breekt zondag en maandag de zon al vaker door. Echt beter wordt het vanaf dinsdag.
14/03 10u30  ‘Sektemoeder’ Linda H. vandaag voor rechter voor doden van haar dochter JoëlleLinda H., de vrouw die in verband wordt gebracht met meerdere sterfgevallen waaronder twee van haar eigen dochters, staat vandaag terecht in Rotterdam. Ook haar huidige man Leo den H. (niet de vader van de dochters) staat terecht. Linda H. kwam naar voren in het onderzoek naar de inmiddels opgedoekte ‘evangelische zorgkliniek’ Jedidja in het Zuid-Hollandse Meerkerk, waar ‘sekteleider’ Aaldert van E. meerdere cliënten seksueel misbruikte. Linda en Leo worden verdacht van de moord op Linda's dochter Joëlle in 2012.
14/03 10u30  Het kabinet moet bedrijven nog meer belastenHet oordeel van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) was niet mals: met de maatregelen uit het voorlopige Klimaatakkoord zou het waarschijnlijk niet lukken om 49 procent minder CO2 uit te stoten in 2030, zoals in het regeerakkoord is afgesproken.
14/03 10u30  Trijntjes taille steeds slanker en Barbie is weer verliefdKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
14/03 10u30  Uitvinder: Scheerapparaat scheert rechts beter dan links door ontwerpfoutScheerapparaten scheren niet zoals ze moeten scheren. Wellicht herkenbaar voor mannen: veel apparaten scheren de rechterkant van het gezicht beter dan de linker. Dat stelt de Eindhovense uitvinder André Garenfeld (78). Hij heeft een oplossing bedacht.
14/03 10u15  Maffiabaas Franky Boy vermoord in New YorkDe leider van de New Yorkse maffiaclan Gambino, Francesco Cali, is woensdag voor zijn woning in Staten Island vermoord. Het is de eerste moord in zijn soort op een maffiabaas in New York sinds 1985. Cali's vrouw en kinderen waren thuis, melden media in New York. De 53-jarige relatief teruggetrokken levende maffioso stond bekend onder de naam Franky Boy.
14/03 10u15  Seks-experiment in de ruimteAl heel lang koesterde de Franse regisseur Claire Denis (72) de wens een sciencefictionfilm te maken. De betreurde Philip Seymour Hoffman was haar beoogde hoofdrolspeler, maar in Robert Pattinson (Twilight) vond zij een waardige vervanger.
14/03 10u15  Man komt onder bestelbus in NijmegenNIJMEGEN - Een man is donderdagochtend gewond geraakt toen hij in Nijmegen werd overreden door een bestelbus. Dat gebeurde kort na 08.30 uur nabij een bouwplaats aan de Heyendaalseweg. Het slachtoffer werd met inzet van collega’s uiteindelijk door de brandweer bevrijd. Zijn verwondingen vallen volgens de eerste berichten mee.
14/03 10u15  Buurman ontdekt nachtelijke brand in bedrijfspand VelpVELP - Bij een autoservicebedrijf aan de IJsselstraat in Velp heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een flinke brand gewoed. Het pand is voorlopig onbruikbaar.
14/03 10u00  Bodycam vangt geluiden op van seksuele escapade tussen agente en haar baasDoor een foutje met een bodycam zijn de geluiden van een seksuele escapade van een New Yorkse politieagente en haar leidinggevende vastgelegd. De fragmenten kwamen aan het licht bij een routinecheck van de opnames.
14/03 09u45  Zwanger worden is niet alleen een voorrecht van rijkenNeem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.
14/03 09u45  Eigenaar Arnhemse Walburgiskerk schrapt plan voor 19 appartementen; wel wonen in de torensARNHEM - Het interieur van de veertiende eeuwse Walburgiskerk in Arnhem blijft de komende jaren zoals het is, zegt kerkeigenaar Theo de Rijk uit Bosch en Duin.
14/03 09u30  In mum van tijd neemt Rutte regie terugAmper een week voor de verkiezingen predikt het kabinet ineens links klimaatbeleid. Daarmee veranderde het gisteren binnen luttele uren de politieke verhoudingen én de toon van de verkiezingscampagne.
14/03 09u30  ‘Als je geen doelen meer hebt, kun je beter stoppen’Na een lange reeks tweede plaatsen werd Anna van der Breggen (28) eind september eindelijk wereldkampioene. Die titel maakte haar palmares als wielrenster compleet. Nu zoekt de Zwolse nieuwe doelen en nieuwe uitdagingen – op de weg én op de mountainbike.
14/03 09u15  Gratis maandverband voor Engelse tienersEngeland gaat vanaf komend schooljaar gratis maandverband en tampons beschikbaar stellen aan middelbare scholieren. De maatregel moet zogeheten ‘menstruatie- armoede’ tegengaan.
14/03 09u15  Roxeanne Hazes: Schilder Bob Ross is mijn messiasRoxeanne Hazes (26) zingt 15, 16, 22 en 23 maart in Ziggo Dome Amsterdam met gasten liedjes van haar vader tijdens de jaarlijkse Holland zingt Hazes concerten. Wat zijn haar klassiekers, guilty pleasures en uitgaanstips?
14/03 09u00  Zo vlak voor de seizoensstart wil geen coureur meer pratenOnze verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink volgen het Formule 1-circuit op de voet. In blogs melden ze wat hen verbaast in de wereld van pk’s en glitter en glamour.
14/03 09u00  Minister wil minder werkdruk wetenschappersDe werkdruk van wetenschappers moet omlaag. Minister Ingrid van Engelshoven (Wetenschap) heeft betrokken organisaties gevraagd een plan op te stellen om dit aan te pakken. Wetenschappelijk personeel moet aan steeds meer studenten onderwijs geven. Ook hebben ze het gevoel dat ze alleen carrière kunnen maken door bijvoorbeeld zo veel mogelijk te publiceren.
14/03 09u00  Gezochte crimineel plaatst nóg eens vijf video's: ‘Ik ben onschuldig, maar mij vinden jullie niet’De gezochte crimineel Shahin Gheiybe gaat door met het plaatsen van provocerende video's op Instagram, waarin hij aan zijn publiek probeert zijn onschuld te bewijzen. ,,Ik ben onterecht gestraft”, vertelt de 35-jarige Rosmalenaar, vanuit zijn verblijf in vermoedelijk Iran, over het neerschieten van twee Bosschenaren. Ook zegt hij dat de politie en media hem ‘proberen zwart te maken’.
14/03 09u00  Uitvinder: Scheerapparaat scheert links beter dan rechts door ontwerpfoutScheerapparaten scheren niet zoals ze moeten scheren. Wellicht herkenbaar voor mannen: veel apparaten scheren de rechterkant van het gezicht beter dan de linker. Dat stelt de Eindhovense uitvinder André Garenfeld (78). Hij heeft een oplossing bedacht.
14/03 09u00  Engelse media lyrisch over Van Dijk: ‘Bayern kon zijn kracht niet aan’De Engelse kranten komen woorden tekort om het heroïsche optreden van Virgil van Dijk te omschrijven. Met een goal en een assist gidste de Oranje-aanvoerder Liverpool gisteravond in München naar de kwartfinales van de Champions League (1-3).
14/03 08u45  Harry Potters Hagrid moet een rolstoelRobbie Coltrane (69) moet voorlopig even in een rolstoel door het leven. De Schotse acteur, vooral bekend van zijn rol als halfreus Hagrid in de Harry Potter-films, had al langere tijd last van artrose in zijn knie en kan daarom bijna niet meer normaal lopen.
14/03 08u30  Rouwadvertentie voor ‘onze parel’ Lotte van der Zee: ‘Kom naar uitvaart zoals je bent’De nabestaanden van Lotte van der Zee zien zaterdag ‘liever geen rouwkleding’ bij de uitvaart van het vorige week overleden 20-jarige model. Dat blijkt uit een rouwadvertentie die onder andere in de Tubantia is gepubliceerd. Zaterdagochtend is er, voorafgaand aan een herdenkingsbijeenkomst in besloten kring, gelegenheid afscheid te nemen van Lotte.
14/03 08u30  Verdacht pakketje Grote Markt Haarlem blijkt lege kofferDe politie heeft de Grote Markt in Haarlem even afgesloten na de vondst van een verdacht pakket. Het pakje lag voor het stadhuis, dat aan de Grote Markt ligt. Na onderzoek bleek het om een lege koffer te gaan.
14/03 08u15  Australiër weert pijl af met zijn smartphoneEen 43-jarige Australiër is aan een mogelijke dood ontsnapt doordat hij een pijl die op hem werd afgeschoten, tegenhield met zijn smartphone. De pijl doorboorde de telefoon maar alleen de punt kwam erdoorheen.
14/03 08u00  Kan het op Urk weer rustig worden?Urker jongeren belaagden massaal een Marokkaans gezin na een ruzie. Is Urk een racistisch PVV-nest, zoals het nu te boek staat, of ging het om een alledaagse ruzie om een meisje tussen Jan-Willem en Soufyan die volledig uit de hand is gelopen? ,,Ze denken dat er geslagen is omdat mensen hier tegen de Islam zijn, maar dat is gewoon niet zo”, zegt een Urker. Nee, zegt de cafébaas, het was gewoon zijn patsergedrag.
14/03 08u00  Verstappen: Heb laatst nog een dag met Charlie doorgebrachtHet plotselinge overlijden van wedstrijdleider Charlie Whiting (66) houdt ook de coureurs bezig in Melbourne, drie dagen voor de start van het Formule 1-seizoen. ,,Gisteren liepen we nog samen over het circuit en nu dit. Ik kan het amper bevatten.‘’
14/03 08u00  Luke Perry is begraven in TennesseeLuke Perry is eerder deze week naar zijn laatste rustplaats gebracht vlakbij de stad Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee. Dit staat in een overlijdensakte die CNN in handen heeft gekregen.
14/03 08u00  Grote Markt Haarlem afgezet om verdacht pakketDe politie heeft de Grote Markt in Haarlem afgesloten na de vondst van een verdacht pakket. Het pakje lag voor het stadhuis, dat aan de Grote Markt ligt.
14/03 07u45  Verstappen: Iedereen is gemotiveerd en erg gefocustVeel had Max Verstappen niet te vertellen vandaag, op Albert Park. De Limburger van Red Bull Racing zit aan de vooravond van zijn vijfde seizoen zelf ook vol met vragen. ,,Geen idee waar we straks staan.‘’
14/03 07u45  Amsterdam wil verhuurverbod nieuwe koopwoningDe gemeente Amsterdam wil een verhuurverbod instellen voor nieuwe koopwoningen. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat nieuwe koopwoningen worden opgekocht door beleggers en daarna voor veel geld worden verhuurd. Dit verbod geldt niet alleen voor de eerste koper, maar ook voor de mensen die het huis daarna overnemen.
14/03 07u45  Mysterie onder de Limoskazerne: Van wie is toch die raadselachtige oldtimerverzameling?NIJMEGEN - Een geheim, ondergronds Autotron: daar doet de bonte collectie aan oldtimers in de parkeergarage onder de Nijmeegse Limoskazerne misschien nog wel het meest denken. Dafjes en Golfjes, niet zelden onder een dikke laag stof, die doen denken aan vervlogen tijden. Maar ook kostbare, zeldzame exemplaren vinden onderdak in de gratis garage. Van wie ze zijn? Niemand die het weet.
14/03 07u30  Dumoulin over dopingzaak: ‘Ik was superboos en ben superboos’Tom Dumoulin heeft voor het eerst gereageerd op de dopingbekentenis van voormalig Sunweb-ploeggenoot Georg Preidler. ,,Ik was superboos en ben superboos. Hij heeft jaren bij ons gereden en heeft de Giro in 2017 die ik won met mij gedaan.”
14/03 07u15  Woe en Van der Laan: theaterjongens, verzeild op televisieOnder de naam Even tot hier keren cabaretiers Niels van der Laan (37) en Jeroen Woe (37) na kijkcijferhit De Kwis terug met een satirisch tv-programma. ,,We zijn een humoristische uitvoering van het Journaal.”
14/03 07u15  Onrust over drugsgebruik pubers rond station Arnhem CentraalARNHEM - De Arnhemse politie onderzoekt of rond station Arnhem Centraal sprake is van drank- en drugsgebruik door pubers uit omliggende wijken en van dealers die de waar aanleveren. Aanleiding zijn verontruste telefoontjes van ouders.
14/03 07u15  Wat is nog zeker in de brexit-soap?Eigenlijk weet helemaal niemand het meer. Er wordt vanavond in Londen opnieuw gestemd, maar waarover eigenlijk? Officieel over een verzoek tot uitstel van de brexit, maar waarom dan en hoe lang? En wil de EU dat wel?
14/03 07u15  Hudson's Bay wil maar niet populair worden; ‘maak er weer V&D's van’Zo uitbundig als Hudson’s Bay in september 2017 de eerste Nederlandse vestiging aan het Amsterdamse Rokin opende, zo stilletjes zet het vandaag zijn opmars voort. Met de opening van een warenhuis in Amstelveen - en binnenkort in Utrecht - is de keten voorlopig uitgespeeld in Nederland. Druk is het nog steeds niet in de warenhuizen. De oplossing? ‘Maak er weer V&D’s van.’
14/03 07u15  Wat? Gaat het onderwijs nu alweer staken?DEN BOSCH - Koningskade 64 Den Haag. Oftewel het Malieveld. Een adres dat veel basisschoolleraren vast nog in hun TomTom hebben staan. Voor vrijdag 15 maart zijn álle docenten - van basisonderwijs tot universitair - opgeroepen om te komen staken. Vier vragen over de staking.
14/03 07u15  VW-topman verontschuldigt zich voor ‘nazi-slogan’Herbert Diess, de topman van autobouwer VW, heeft zich verontschuldigd voor zijn ongelukkige woordkeuze tijdens een vergadering met managers van het bedrijf. Hij sprak over ‘EBIT macht frei’, wat lijkt op de nazi-slogan ‘Arbeit macht frei’.
14/03 06u45  Op Gelders Klimaatdebat wordt met geen woord gerept over (on)haalbaarheid plannen RijkZUTPHEN - Tijdens het Gelderse Klimaat- en Energiedebat, gisteravond in Zutphen, ging het over veel zaken: windmolens, de NUON-gelden, Europa, en de compensatie van CO2-uitstoot. Maar over de doorrekening van de Klimaatdoelen van het kabinet die waarschijnlijk niet gehaald worden, ging het nu juist niet.
14/03 06u15  Boete voor ramptoerisme is helemaal geen gek ideeÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
14/03 05u15  Landen Zuid-Amerika doen Boeing 737 in de banBrazilië, Panama, Colombia en Mexico hebben woensdag, in navolging van diverse andere landen en Europa, hun luchtruim gesloten voor de Boeing 737 Max 8. Brazilië was het eerste Latijns-Amerikaanse land dat deze stap nam.
14/03 04u30  Actrice Lori Loughlin voorlopig vrij na omkoopschandaal elite-universiteitenLori Loughlin kan voorlopig nog even opgelucht adem halen, nu ze vrij is gekomen door een borgtocht van bijna 900.000 euro te betalen. De Full House-actrice meldde zich woensdag bij de rechtbank in Los Angeles om zich te verantwoorden over het omkoopschandaal waar zij en haar man Mossimo Giannulli in verwikkeld zijn.
14/03 03u45  Beto O'Rourke gaat voor presidentschap VSBeto O'Rourke heeft zich officieel kandidaat gesteld om namens de Democraten deel te namen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Eerder weigerde de 47-jarige politicus vanwege zijn gezin met jonge kinderen.
14/03 03u15  Plotselinge overlijden wedstrijdleider Whiting (66) schokt Formule 1-wereldEen droevig begin van het nieuwe Formule 1-seizoen. In Melbourne is wedstrijdleider Charlie Whiting (66 jaar) vannacht overleden in zijn slaap. Volgens een officieel statement van de Formule 1 is een longembolie de doodsoorzaak.
14/03 03u15  Ook Brazilië en Panama sluiten luchtruim voor 737In navolging van een ban wereldwijd, sluiten ook Brazilië en Panama hun luchtruim voor de Boeing 737 MAX 8 en 9. Brazilië was het eerste land in Latijns-Amerika dat besloot het geplaagde paradepaardje van Boeing te weren.
14/03 02u15  Amerikaanse senaat wil einde aan steun oorlog in JemenDe Amerikaanse senaat heeft met 54 stemmen voor en 46 tegen een resolutie aangenomen, waarmee het een einde wil maken aan de Amerikaanse militaire steun aan Saoedi-Arabië. Daarmee wijst de senaat direct het beleid van president Donald Trump richting het Saoedische koninkrijk af.
14/03 01u45  Extra klimaatplannen waren al een maand in de maakDe regeringscoalitie besloot al begin februari extra klimaatmaatregelen in de steigers te zetten. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hielden vol de doorrekening van het ontwerp-klimaatakkoord af te willen wachten, maar werkten in stilte aan flinke aanpassingen, zegt CU-leider Gert-Jan Segers.
14/03 01u15  Bommelding in Mexico-Stad leidt tot massale evacuatieIn Mexico-Stad kwamen bijna 11.000 mensen letterlijk op straat te staan, nadat de kantoren van de Spaanse bank BBVA vanwege een bommelding moesten worden ontruimd.
14/03 01u00  Grand Prix van Australië zonnig en warmMax Verstappen begint zijn jacht op de wereldtitel zondag bij droge en zonnige omstandigheden. De Grand Prix van Australië, de start van het Formule 1-seizoen, wordt verreden bij zon en 28 graden, meldt Weeronline.
14/03 00u15  Eén op vijf inbraakslachtoffers krijgt binnen een jaar opnieuw bezoek van diefBij ruim een vijfde van de slachtoffers van een woninginbraak kwam binnen een jaar weer een inbreker langs. Dieven weten blijkbaar dat op die plekken wat valt te halen.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Hoorzitting VS over veiligheid luchtvaart na fatale crashes Boeing 73721/03 01u00 - Gelderlander: De Amerikaanse Senaat plant een hoorzitting op 27 maart over luchtvaartveiligheid na twee fatale vliegtuigongevallen met Boeing 737 MAX 8-toestellen sinds oktober. Ook zal het later nog een tweede hoorzitting houden met Boeing en andere fabrikanten, aldus overheidsfunctionarissen.
11x Klaver: Er breekt een nieuwe lente aan21/03 00u15 - Gelderlander: Ja er is winst, volgens de exitpoll een verdubbeling in de Eerste Kamer zelfs, maar er is ook teleurstelling. De verkiezingen waren volgens GroenLinks-leider Jesse Klaver een duel tussen zijn partij en Forum voor Democratie. Die strijd heeft Forum gewonnen.
10x Rutte zal moeten bellen, bellen, bellen21/03 00u15 - Gelderlander: Het kabinet verliest zijn meerderheid in de Eerste Kamer. Rutte heeft vaker met dat bijltje gehakt. Het wordt wel een heel stuk lastiger dan voorheen.
10x Rutte heeft uitslag goed begrepen: ‘Werken aan breed draagvlak’20/03 23u45 - Gelderlander: Premier Mark Rutte (VVD) zegt ‘wel te hebben verstaan’ wat Nederland de politiek vandaag bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten heeft willen zeggen. ,,We moeten werken voor onze eigen idealen, maar gezien de uitslag ook aan plannen met een breed draagvlak.”
8x Forum als komeet senaat in, Baudet sneert vast naar ‘onbenul’ Rutte21/03 00u00 - Gelderlander: De hoge peilingen bleken geen luchtkastelen: Forum voor Democratie bestormt de Provinciale Staten en – wat de partij nog meer bejubelt- de Eerste Kamer. Volgens de laatste exitpoll wordt het zelfs de tweede partij achter de VVD in de senaat.
8x Coalitie verliest meerderheid - VVD de grootste, FvD met tien zetels in senaat20/03 23u45 - Gelderlander: Forum voor Democratie is met zijn campagne tegen immigratie en het klimaatbeleid de grote winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezingen.
7x Het aantal cruiseschepen op de rivieren moet aan banden worden gelegd21/03 01u15 - Gelderlander: In de Waal bij Lent is gisternacht een aanvaring geweest tussen een passagiersschip en een goederenschip. De 160 opvarenden van het Zwitserse passagiersschip zijn veilig aan wal gezet door brandweer en Rijkswaterstaat. De berging duurde de hele dag.
7x Forum: Het land heeft ons nodig21/03 00u30 - Gelderlander: De hoge peilingen bleken geen luchtkastelen: Forum voor Democratie bestormt de Provinciale Staten en – wat de partij nog meer bejubelt- de Eerste Kamer. Volgens de laatste exitpoll wordt het zelfs de tweede partij achter de VVD in de senaat.
6x Madame Tussauds laat Michael Jackson staan21/03 02u15 - Gelderlander: De wassen beelden van Michael Jackson in de vestigingen van Madame Tussauds blijven staan, ondanks de ophef die over de King of Pop is ontstaan na de documentaire Leaving Neverland.
3x Asscher: ‘Ik verwacht dat er naar ons geluisterd gaat worden’20/03 23u30 - Gelderlander: PvdA-leider Lodewijk Asscher rekent erop dat het kabinet gaat luisteren naar zijn plannen en voorstellen. De PvdA verliest waarschijnlijk een zetel in de Eerste Kamer, maar met zeven zetels kan de partij een steunpilaar worden voor de coalitie.

Statistieken

Artikels:
31801
Gelezen:
3347
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven