dinsdag 18 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
18/12 13u00  Ook gerechtshof verbiedt motorclub Bandidos, zelfstandige chapters mogen blijven bestaan ARNHEM/ NIJMEGEN - Het gerechtshof in Arnhem heeft vandaag besloten dat motorclub Bandidos in Nederland verboden blijft. Vorig jaar verbood de rechtbank in Utrecht de motorclub al. De rechter oordeelde toen dat de club geweld pleegt en stimuleert. Bandidos tekende daarop beroep aan bij het hof.
18/12 13u00  Na 71 jaar stopt Rombout er mee; ze was er altijd voor Erichem, maar het dorp was er ook voor haar ERICHEM - ‘De bakker die zelf elke dag vers bakt’ was de Rombout Thuismarkt in Erichem al even niet meer, maar nu is de koek voor Corrie Rombout echt op. Op 31 december, na 71 jaar, rinkelt het belletje van de deur voor de allerlaatste keer.
18/12 12u45  Nieuwe rvc voor sc Heerenveen Heerenveen heeft een nieuwe raad van commissarissen. Het stichtingsbestuur van de Friese voetbalclub zegde vorige week het vertrouwen in de rvc op. Dat gebeurde tegelijkertijd met het aangekondigde vertrek van algemeen directeur Luuc Eisenga, die per 1 maart zijn functie neerlegt.
18/12 12u45  Brandweerman uit Steenderen rukt uit naar eigen woning STEENDEREN - Goed, het was zijn laatste oefenavond dus hij kon iets verwachten. Toch pakte Wilger Geurts de melding maandagavond van een brand in een schuur aan de Paardestraat in Steenderen geroutineerd aan. ,,Het huisnummer was niet bekend, maar het is wel gek. Ik ben uit die straat nog maar tien dagen weg.’’
18/12 12u45  Twaalf kerstbomen gestolen in Emmerik EMMERIK - Onbekenden hebben afgelopen weekend twaalf kerstbomen gestolen vanaf een afgezet terrein aan de Speelberger Strasse in Emmerik. Het ging om twee Nordmansparren van meer dan twee meter hoog en tien bomen van tussen de 1,50 en 2 meter hoogte, aldus de Duitse politie.
18/12 12u30  Dennis Higler leidt FC Utrecht - Ajax De KNVB heeft Dennis Higler aangesteld als scheidsrechter voor de eredivisiewedstrijd FC Utrecht - Ajax, die zondagmiddag om 12.15 uur de slotzondag van de eredivisie van 2018 inluidt. Pol van Boekel fluit een dag eerder PSV - AZ. Fortuna Sittard - Feyenoord staat zondag onder leiding van Kevin Blom.
18/12 12u15  Vader en zoon Hartkamp: ‘Eng hoeveel we op elkaar lijken’ ARNHEM - Vader Emile en zoon Joey Hartkamp staan donderdag samen op het podium. Vader grossierde al in gouden platen, de zoon is in opkomst. ,,Het spreekwoord ‘eerst zien, dan geloven’ draaien wij om.”
18/12 12u15  Marokko pakt verdachte van moord op twee toeristen in Atlasgebergte De Marokkaanse politie heeft een verdachte van de moord op twee jonge vrouwen uit Denemarken en Noorwegen aangehouden. De politie zoekt nog naar twee andere verdachten, melden lokale media.
18/12 12u15  Geredde witte orang-oetan Alba mag naar haar eigen oerwoudeilandje Alba, de voor zover bekend enige witte orang-oetan ter wereld, werd vorig jaar zwaar verwaarloosd gevonden in een afgelegen Borneaans dorpje. Het 5-jarige diertje sleet haar dagen in een houten kooitje en woog nog geen negen kilo. Zo'n anderhalf jaar later gaat het veel beter met albino Alba en krijgt ze haar vrijheid terug.
18/12 12u00  Eerste volledig elektrische truck de weg op De Nederlandse truckbouwers DAF en VDL Groep hebben bij supermarktketen Jumbo hun eerste volledig elektrische vrachtwagen afgeleverd.
18/12 12u00  Oud-materiaalman Feyenoord verdacht van moord in drugsmilieu Een oud-materiaalman van Feyenoord, Michel Z., wordt verdacht van de liquidatie van Raouf Ben Alita, afgelopen donderdag. Een Belgische onderzoeksrechter heeft hem laten aanhouden, zo schrijft De Gazet van Antwerpen vandaag.
18/12 12u00  Nederlandse ‘terreurverdachte’ in Spanje lijkt vooral verward te zijn De Nederlander Khalid M., op wie in het noordoosten van Spanje korte tijd jacht werd gemaakt en die als ‘terreurverdachte’ zou zijn aangehouden, lijkt vooral verward. Zijn ‘wanordelijke gedrag’ zou bij de Catalaanse politie de alarmbellen hebben laten rinkelen, maar van een terroristische dreiging blijkt geen sprake te zijn.
18/12 11u45  Nederland opnieuw aan tafel bij G20-top Nederland mag komend jaar opnieuw aanschuiven bij het overleg van de twintig belangrijkste economieën van de wereld. Gastheer Japan heeft Nederland uitgenodigd voor de bijeenkomsten van de zogeheten G20.
18/12 11u45  Roofmoordenaar en ex-militair Admilson R. niet vervolgd voor granaatexplosie De 34-jarige ex-militair Admilson R. uit Hoogeveen hoeft niet naar de rechter voor het veroorzaken van een explosie in een Nederlands legervoertuig in Afghanistan. Door de klap raakte veteraan Erik Groenendijk (36) gewond. Hij had het hof gevraagd om R. te vervolgen, maar daar ziet het militair gerechtshof in Arnhem geen heil in.
18/12 11u30  Gehandicapten doen programmapitch bij KRO-NCRV Een groep professionals met een lichamelijke beperking heeft voor KRO-NCRV een eigen programmapilot gemaakt. Zij hopen dat de Publieke Omroep het programma, De AngstBaas, in productie wil nemen.
Laatste update: vandaag om 13u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/12 22u15  Schutter bekend vanwege ‘crimineel verleden’De vermoedelijke dader van schietpartij bij de kerstmarkt in Straatsburg is een bekende van de politie, vanwege ‘een crimineel verleden’. Dat meldt de Franse minister Castaner.
11/12 22u15  Europarlementariër Van Dalen: opeens kwamen overal soldaten vandaanPeter van Dalen, europarlementariër van de ChristenUnie/SGP, liep net rond in de binnenstad van Straatsburg toen de paniek uitbrak. Een deel van de maand vergadert het parlement in de Franse stad, om die reden verblijft de politicus nu in die stad.
11/12 22u15  Terreuraanslag bij kerstmarkt in Straatsburg: twee doden en gewondenBij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg zijn, volgens de minister van Binnenlandse Zaken, twee doden gevallen. Ook zijn er tien gewonden. De schutter is gevlucht, zegt de Franse politie. De politie gaat uit van een terroristische daad. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is op weg naar Straatsburg.
11/12 22u00  Terreuraanslag bij kerstmarkt in Straatsburg: dode en gewondenBij een schietpartij vlakbij de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg is minstens één dode gevallen en er zijn tien gewonden. De schutter is gevlucht, zegt de Franse politie. De politie gaat uit van een terroristische daad. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is op weg naar Straatsburg.
11/12 21u45  Studente geneeskunde (22) laat vliegtuig landen zodat Nederlander niet blind wordt,,Is er een dokter aan boord?”, klonk het plotseling in het vliegtuig waarin Julia Bels (22) uit het Belgische Maasmechelen zat. Niemand reageerde, dus bood de vijfdejaars studente geneeskunde zich aan. Ze stelde vast dat een Nederlandse man ontzettend veel pijn had aan zijn oog. ,,Omdat hij blind dreigde te worden, raadde ik de copiloot aan een tussenlanding te maken”, vertelt Julia.
11/12 21u45  Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen wint Gelderse Sportprijs 2018APELDOORN - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen heeft dinsdagavond in Apeldoorn de Gelderse Sportprijs 2018 gewonnen.
11/12 21u45  Schietpartij op kerstmarkt in Straatsburg: ‘meerdere doden en gewonden’Bij een schietpartij op de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg is minstens één dode gevallen en er zijn negen gewonden. De schutter is gevlucht, zegt de Franse politie. Maar diverse Franse media spreken al van drie doden en elf gewonden. Plaatselijke autoriteiten van de stad hebben het al over een aanslag. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is op weg naar Straatsburg.
11/12 21u15  Schietpartij op kerstmarkt in Straatsburg, schutter op de vluchtOp een kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg heeft een schietpartij plaatsgevonden. Dat melden verschillende Franse media. Veel is nog onduidelijk. Volgens de Franse brandweer is er één dodelijk slachtoffer en zijn er meerdere gewonden. Het aantal gewonden zou inmiddels op zes staan.
11/12 21u00  Dan Karaty zwaar teleurgesteld en Amy draagt loodzware japonKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
11/12 20u45  Vitesse wil doelman Eduardo definitief aantrekkenARNHEM - Vitesse wil doelman Eduardo dos Reis Carvalho definitief aantrekken. De Arnhemse club is met de Portugese keeper in gesprek over een eenjarig contract. De routinier staat open voor een langer verblijf bij de eredivisionist.
11/12 20u45  Schietpartij op kerstmarkt in StraatsburgOp een kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg heeft een schietpartij plaatsgevonden. Dat melden verschillende Franse media. Veel is nog onduidelijk. Militairen zouden één man hebben neergeschoten. Volgens de Franse brandweer is er één dodelijk slachtoffer en zijn er meerdere gewonden.
11/12 20u30  Edwin Evers geëerd met Comedy AwardEdwin Evers heeft de André van Duin Comedy Award 2018 in ontvangst mogen nemen. De radio-dj kreeg het beeldje vandaag tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door uit handen van André van Duin.
11/12 20u15  Bal in duiker moet water vasthouden in gortdroge AchterhoekVARSSEL - Het water in de gortdroge Achterhoek moet veel langer vastgehouden worden. Het Waterschap Rijn & IJssel bedacht een list: ballen in de duikers. Vanochtend werd de eerste geplaatst, voor de show, in een droge sloot.
11/12 20u15  Curator zet vraagtekens bij fraudezaak: ‘Wie neemt nu een bedrijf met zoveel schulden over?’TIEL/ GELDERMALSEN - Tientallen medewerkers van de FIOD stonden dinsdagochtend op de stoep van drie inwoners van Tiel en Geldermalsen. De drie zouden voor 850.000 euro hebben achtergehouden bij een faillissement van een recyclingbedrijf.
11/12 20u00  Auto rijdt in op inspectiewagen die file bewaaktDOETINCHEM - Een automobilist is aan het begin van de avond ingereden op een auto van een weginspecteur van Rijkswaterstaat. Die stond als beveiliger aan de staart van een file op de A18 bij Doetinchem.
11/12 20u00  Ilse Warringa invloedrijkste vrouw in cultuurLuizenmoederactrice Ilse Warringa is door Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw op het terrein van cultuur. Presentatrice Eva Jinek was de winnaar in de categorie media, zo werd duidelijk bij de bekendmaking van de jaarlijkse Opzij Top 100 van invloedrijkste vrouwen in Nederland.
11/12 19u45  Zo loopt Nijmegen vast, actie is nodigNIJMEGEN - Om verdere opstoppingen en files op de S100 in Nijmegen te voorkomen, zijn extra maatregelen nodig. Vooral de kruisingen in Lent bij het Witte Huis, de grote driesplitsing iets verderop bij station Lent én het Gaziantepplein bij de Neerbosschebrug vragen om actie.
11/12 19u45  Anti-tabakslobbyisten Bénédicte Ficq en Wanda de Kanter ‘meest invloedrijke vrouwen'Advocaat Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter zijn door maandblad Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. De twee klaagden de tabaksindustrie aan in de strijd tegen roken. De bekendmaking van de jaarlijkse Opzij Top 100 van invloedrijkste vrouwen in ons land vond plaats in het Amsterdam Museum.
11/12 19u45  ‘Extreme controles bij Britse wielerbond’De Britse wielerbond heeft extreme controle uitgevoerd op het leven van de sporters. Dat zei de voormalige Europese sprintkampioen Jess Varnish vandaag voor een rechtbank in Manchester.
11/12 19u45  Een zonde? Steeds meer moslims hebben een kerstboomNasrdin Dchar kreeg vervelende berichten toen hij een foto van zijn kerstboom op Instagram zette, maar hij is zeker niet de enige moslim die in december extra sfeerlicht in huis haalt. Sterker nog, het worden er steeds meer. ,,De kerstboom staat voor gezelligheid.”
11/12 19u30  Een jaar geleden verloor Sanne haar twee kinderen: ‘Elke morgen hoop ik dat ik ze weer hoor roepen’In één klap verloor Sanne Paauwe haar twee kinderen Lily (5) en Mike (3). Sinds het ongeluk op de Sloeweg, morgen een jaar geleden, is niets meer hetzelfde. ,,Er is voor altijd een gat in mijn hart geslagen.”
11/12 19u00  Trump: Ik leg de overheid plat als er geen geld komt voor de grensmuurPresident Donald Trump zegt dinsdag dat hij met ‘trots’ de Amerikaanse overheid zal ‘platleggen’ als zijn eisen voor grensfinanciering, oftewel de veelbesproken muur bij de Mexicaanse grens, niet worden gehaald.
11/12 18u45  Karen Gerbrands (PVV) weg uit Tweede KamerPVV-Kamerlid Karen Gerbrands verlaat morgen officieel de Tweede Kamer. Dat bevestigt haar collega en vicefractievoorzitter Fleur Agema. Gerbrands was al een tijd niet meer aanwezig bij debatten in het parlement.
11/12 18u30  PSV’er Lozano genomineerd voor beste speler CONCACAFPSV-aanvaller Hirving Lozano is een van de tien kanshebbers om te worden uitgeroepen tot beste speler van het jaar van Noord- of Midden-Amerikaanse afkomst.
11/12 18u30  Lord of the Rings’ Gollem scoort als May: ‘We’re in a nasty mess, my precious’Wat als Gollem uit de kaskraker Lord of the Rings de Britse premier Theresa May zou imiteren? Die vraag is beantwoord nu de Britse theateracteur Andy Serkis in de huid is gekropen van May.
11/12 18u30  Topbelegger verloor al 120 miljoen euro aan de bitcoin (maar hij houdt vertrouwen)Topbelegger Michael Novogratz verloor dit jaar al 136 miljoen dollar (120 miljoen euro) aan de bitcoin. De cryptomunt krijgt klap op klap, maar Novogratz kijkt door een roze bril naar de rampzalige crash. Sterker, hij gelooft dat de bitcoin een nieuwe recordprijs zal bereiken.
11/12 18u15  Babyboom bij schapenboer Jan én boer HenkEr is bij een aantal boeren van Boer Zoekt Vrouw een ware babyboom gaande. De Texelse schapenboer Jan en zijn vrouw Rianne verwachten hun tweede kindje, een jongetje. Ook bij boer Henk, die in 2012 werd overladen met brieven, is het raak. Hij en Fiona worden worden voor de derde keer ouders.
11/12 18u15  Coehoorn Centraal in Arnhem breidt uit met nieuwe woningenARNHEM - De creatieve wijk de Coehoorn, aan de rand van de Arnhemse binnenstad en het centraal station, wordt een blijvertje met ruimte voor circa 70 nieuwe woningen.
11/12 18u15  Hoe kan het, 20-0? ‘Autopech, jonkies en geen warming-up’Het was een bizarre uitslag, maandagavond. De beloften van Achilles’29 verloren met 20-0 van Jong Heracles Almelo. Hoe deze monsterscore mogelijk was? ,,We hebben gewoon veel pech gehad’’, vertelt Frans Derks, technisch manager van de club uit Groesbeek.
11/12 18u00  Pomphouders vrezen honderden onbetaalde tankbeurten door pinstoringBij veel tankstations kon vanochtend zo’n 2,5 uur niet worden gepind door een landelijke pinstoring. De branchevereniging voor tankstations BETA houdt rekening met honderden klanten die niet meer terugkomen om hun tankbeurt af te rekenen. Voor pomphouders is een pinstoring extra vervelend: ,,Bij een supermarkt kun je klanten zeggen hun kar te laten staan, bij ons gaat dat niet.’’
11/12 18u00  Vrouw (82) zit hele nacht opgesloten in gangkast na woningovervalEen 82-jarige inwoonster van het Overijsselse dorp De Krim heeft de hele nacht opgesloten gezeten na een overval. Twee mannen drongen onder bedreiging van een wapen maandagavond haar woning binnen. Ze sloten de vrouw op in een gangkast en doorzochten de woning.
11/12 18u00  Politie waarschuwt voor fraude met concertkaartjes van NormaalDOETINCHEM/LOCHEM - De politie waarschuwt fans van Normaal op te passen bij het online aankopen van tickets voor het concert van de Achterhoekse boerenrockgroep op Hemelvaartsdag (30 mei) in Lochem.
11/12 17u45  Wie gaan er naar de finale van Expeditie Robinson?Wie bereiken donderdagavond de finale van Expeditie Robinson? In de halve finale van het survivalprogramma zijn nog vijf kandidaten over: de BN’ers Gregory Sedoc en Steven Brunswijk en van kamp ‘Onbekend’: Jan Bronninkreef, Laurie Scheerder en Dominique Hazeleger.
11/12 17u30  Beau van Erven Dorens: Daklozen beboeten is gewoon domOmroepman van het jaar Beau van Erven Dorens (47) kan niet geloven dat Nederlandse daklozen anno 2018 nog een boete krijgen omdat ze op straat slapen. Volgens Van Erven Dorens lost het bestraffen van de daklozen op deze manier niets op omdat ze het simpelweg niet kunnen betalen.
11/12 17u00  Zorgverzekering met een hoog eigen risico: doen of niet?Slechts 5,4 procent van de Nederlanders wisselt jaarlijks van ziektekostenverzekering, terwijl dat in sommige gevallen een flinke besparing oplevert. Irene van den Berg neemt in twee delen deze kwestie onder de loep. Vandaag deel 1: is het slim om te kiezen voor een hoog eigen risico?
11/12 16u45  Kyle Ebecilio duikt op bij ADO Den HaagKyle Ebecilio heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gespeeld bij ADO Den Haag. De 24-jarige middenvelder viel in bij de Haagse beloften in het oefenduel met Jong Sparta (2-1).
11/12 16u45  Time roept Jamal Khashoggi uit tot persoon van het jaarHet Amerikaanse magazine Time heeft de vermoorde journalist Jamal Khashoggi tot persoonlijkheid van het jaar uitgeroepen. Khashoggi moet de titel delen met enkele andere vermoorde of gevangengezette journalisten.
11/12 16u45  DNB: vroegtijdig aflossen scheelt tot 350 euro per jaarDe Nederlandse Bank heeft berekend dat huizenbezitters honderden euro’s goedkoper uit kunnen zijn, als zij vervroegd een deel van hun hypotheek terugbetalen. Volgens de toezichthouder wordt het vrijwillig aflossen steeds populairder.
11/12 16u45  Vriendin Dave Mantel: In alle rust afscheid genomenDapheny Oosterwolde, de vriendin van de overleden acteur Dave Mantel, heeft voor het eerst op het heengaan van haar vriend gereageerd. In een kort instagrambericht bedankt Dapheny ‘iedereen die zijn medeleven heeft getoond’.
11/12 16u30  Primark roept waterfluitjes terug: te lawaaiigWinkelketen Primark roept waterfluitjes terug omdat ze te veel lawaai kunnen maken. De Water Flutes zijn tussen 11 februari 2017 en 20 augustus dit jaar verkocht, melden het bedrijf en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
11/12 16u30  Kabinet bekijkt rol Nederland in hoofdenhandelMinister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaat na of Nederland een knooppunt is in de wildwesthandel in allerlei lichaamsdelen. Hij bekijkt of de douaneregels streng genoeg zijn om ongebreidelde in- en doorvoer van bijvoorbeeld hoofden uit de Verenigde Staten tegen te gaan. De Kamer vindt dat niet genoeg en wil de minister er nader over spreken.
11/12 16u30  Politie rolt hennepkwekerij op in DuivenDUIVEN - De Duivense politie heeft dinsdagmiddag een hennepkwekerij gevonden in de Steenstraat. Dat meldt de Politie Duiven op Facebook. Er zijn meerdere verdachten aangehouden.
11/12 16u15  KNVB zet deur voetbalpiramide open voor FeyenoordDe KNVB biedt clubs die tot op heden geen trek hadden om aan te sluiten in de voetbalpiramide straks een kans om alsnog toe te treden. De clubs die nu in een aparte competitie wedstrijden afwerken, moeten straks één kampioen afleveren. Die club zou in de derde divisie kunnen instromen.
11/12 16u15  Politie vangt ruim 400 kilo aan illegaal vuurwerk in CorleCORLE - In het buitengebied van Corle in de Achterhoek is dinsdagmorgen ruim 400 kilo aan professioneel en illegaal zwaar vuurwerk gevonden. Het vuurwerk lag opgeslagen in een schuur op het erf van een woning, zo meldt de Winterswijkse wijkagent Willem Saris.
11/12 16u15  Politie na kritiek op opsluiten 16-jarige: ‘Alles gedaan om meisje thuis te krijgen’De Utrechtse politie zegt alles in het werk gesteld te hebben om het 16-jarige meisje dat zaterdag met een vals identiteitsbewijs een café probeerde binnen te komen, thuis te krijgen. Omdat dat niet lukte, zat ze aan aantal uren in de cel. ,,Wettelijk was dat correct, maar we hebben echt ons boerenverstand laten werken om dit te voorkomen’’, zegt politiewoordvoerder Hilde Bakker.
11/12 16u15  Mogelijk doelwit van liquidatiepoging in Heseveld vastgelegd op camera, maar wie is het?NIJMEGEN - De politie toont dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht beelden van het vermoedelijke doelwit van de liquidatiepoging in de Nijmeegse wijk Heseveld op 21 september. Rond 13.00 uur werd op die dag ter hoogte van de Steven Vennecoolstraat en Daniëlsweg vanuit een zwarte Volkswagen Golf geschoten op een voetganger. Die schoot onmiddellijk terug.
11/12 15u45  Studentenclub heft zichzelf op na dood van student tijdens ontgroeningDe Leuvense studentenvereniging Reuzegom heeft zichzelf ontbonden nadat een van hun aspirantleden afgelopen vrijdag bij een ontgroening was overleden. Dat meldt de Vlaamse tv-zender VTM Nieuws.
11/12 15u45  Bonus voor werknemers, Franse bedrijven komen gele hesjes tegemoetMedewerkers van het Franse kabelbedrijf Altice krijgen een extraatje van 1000 euro. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die spoorde bedrijven aan om ook met maatregelen te komen na de protesten door de gele hesjes.
11/12 15u30  Tim Hofman met 250.000 handtekeningen naar Kamer: ‘CDA heeft sleutel tot kinderpardon in handen’Het CDA moet overstag, zodat er een Kamermeerderheid is om een groep van vierhonderd kinderen met een migratieachtergrond in Nederland te laten blijven. Dat zeggen de initiatiefnemers van een petitie die vanmiddag aan parlementariërs is aangeboden. De christendemocraten zien vooralsnog niets in zo’n pardon voor een hele groep.
11/12 15u00  Zo jaagt onze marine op drugsbendes uit Zuid-AmerikaDe Nederlandse marine zit achter drugssmokkelaars aan die vanuit Zuid-Amerika het Caribisch gebied willen bereiken. Een reconstructie.
11/12 15u00  Nog nooit zo veel huurwoningen verkocht als dit jaarPensioenfondsen, corporaties en andere grote beleggers hebben dit jaar een recordaantal huurwoningen verkocht. 46.000 huurwoningen wisselden van eigenaar, goed voor 8,5 miljard euro. Daarmee is de transactiemarkt met 63 procent gestegen ten opzichte van 2017, aldus vastgoedadviseur Capital Value.
11/12 15u00  Team Jumbo heet voortaan Team Jumbo-VismaDe schaats- en wielerploeg van Team Jumbo, verenigd in het overkoepelende Team Oranje, gaan met ingang van 1 januari onder de naam Team Jumbo-Visma verder.
11/12 15u00  Kozjatajev weg bij Astana om hartproblemenWielerploeg Astana heeft afscheid genomen van wielrenner Bachtiar Kozjatajev. Bij de 26-jarige coureur uit Kazachstan zijn tijdens onderzoeken hartafwijkingen vastgesteld. Dat was voor de ploegleiding aanleiding om de samenwerking met hem te beëindigen.
11/12 15u00  Ober Tilburgse rietjesrel krijgt zijn ontslag na nieuwe bonnetjesblunderEen ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Zou je denken tenminste, maar bij het Tilburgse restaurant RAW weten ze inmiddels wel beter. Want de ober die afgelopen zomer een klant belachelijk maakte op een bonnetje, is pas geleden wéér in de fout gegaan. Op precies dezelfde wijze: wéér met een ondergekalkt bonnetje. ,,We hebben hem op staande voet ontslagen”, bevestigt de eigenaresse.
11/12 15u00  Tim Hofman met 250.000 handtekeningen naar Kamer: ‘CDA heeft sleutel tot kinderpardon in handen‘Het CDA moet overstag zodat er een Kamermeerderheid is om een groep van 400 kinderen met een migratieachtergrond in Nederland te laten blijven. Dat zeggen de initiatiefnemers van een petitie en handtekeningen die vanmiddag aan parlementariërs zijn aangeboden. De christendemocraten zien vooralsnog niets in zo‘n pardon voor een hele groep.
11/12 14u45  Ik was al bang dat de aparte B&B-eigenaren op waren, maar gelukkig!Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
11/12 14u30  Pikant primeurtje voor Tanja en Kimberley stoeit met gewichtenKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
11/12 14u30  Staatssecretaris: Berekening hogere energierekening deugt nietDe gemiddelde energienota gaat volgend jaar niet omhoog met 360 euro. De berekening van energievergelijker Gaslicht.com deugt niet, stelde staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vanmiddag in de Tweede Kamer.
11/12 14u30  Zwangere Meghan Markle showt prominente babybuikMarkle (37) kwam ontwerpster Clare Waight Keller de British Womenswear Designer of the Year award uitreiken. Waight Keller is hoofdontwerpster van modehuis Givenchy en was verantwoordelijk voor het design van Meghans bruidsjurk.
11/12 14u30  Op deze punten wordt Google-baas vanmiddag geroosterd in WashingtonNadat eerder Mark Zuckerberg van Facebook al opheldering moest komen geven, wordt vanmiddag Google-ceo Sundar Pichai gegrild door het Amerikaanse Congres. De republikeinen hebben de messen geslepen.
11/12 14u15  5000 Groningers eisen via rechter geld van NAM voor emotieschadeRuim 5000 Groningers eisen via de rechter een vergoeding van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor de emotionele schade die zij zeggen te ondervinden van de gaswinning en de daaruit voortvloeiende aardbevingen.
11/12 14u15  Eredivisie begint volgend seizoen op 2 augustusPak de agenda's maar: de KNVB heeft de speeldagen voor het volgende eredivisieseizoen bekend gemaakt. De eerste wedstrijd is op 2 augustus.
11/12 14u15  Britse politie schakelt indringer parlement uit met stroomstootBij het Britse parlement heeft de politie met een stroomstootwapen een ‘indringer’ uitgeschakeld. Wie de man is en wat zijn motief is, is niet bekend.
11/12 14u15  ‘Hij wil een gezin, maar ja, ik ben al 51’Dit kan nooit lang duren, dacht de Nederlandse Maria (51) toen ze de Syrische Anwar (38) ontmoette. Ondertussen zijn ze vier jaar samen.
11/12 14u15  Medewerkers Veilinghuis Derksen in Arnhem stuiten op handgranaatARNHEM - Medewerkers van het Arnhemse veilinghuis Derksen hebben dinsdagmiddag een handgranaat gevonden tussen spullen uit een inboedel die ter veiling was aangeboden. Vermoedelijk gaat het om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. Of het projectiel op scherp staat, is niet duidelijk.
11/12 14u00  Algemeen directeur Van der Kraan verruilt Den Bosch voor FC TwentePaul van der Kraan is de nieuwe algemeen directeur van FC Twente. De 65-jarige vervult nu nog die functie bij FC Den Bosch. Zodra er overeenstemming is bereikt met zijn huidige werkgever treedt Van der Kraan aan.
11/12 14u00  Veilinghuis Derksen in Arnhem ontruimd na vondst handgranaatARNHEM - Het Arnhemse veilinghuis Derksen is dinsdagmiddag ontruimd na de vondst van een handgranaat. Dat meldt directeur Albert Keddeman. Het explosief werd gevonden door medewerkers van het veilinghuis aan de Amsterdamseweg.
11/12 13u45  Gebroken duim en hamstringklachten voor ToornstraJens Toornstra heeft in het duel van Feyenoord met FC Emmen zijn duim gebroken. Ook raakte de middenvelder geblesseerd aan zijn hamstring.
11/12 13u45  Ontlading: 26 jaar later toch nog 20 jaar cel voor verkrachting en doodslag Milica26 jaar geleden was de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn op weg van een feestje naar huis, toen zij werd verkracht en met ‘excessief geweld’ om het leven werd gebracht. Vandaag hoorde de verdachte Hüseyin A. dan toch zijn straf. Hij moet 20 jaar de cel in voor verkrachting en doodslag.
11/12 13u45  Honderden nieuwe woningen voor verstandelijk beperkten in Doetinchem, Nieuw-Wehl en ArnhemNIEUW-WEHL - De komende tien jaar krijgen vijfhonderd verstandelijk beperkten een nieuw thuis in de Achterhoek, Liemers en Arnhem. Te beginnen dit jaar al op het terrein van zorginstelling Elver in Nieuw-Wehl. Daarna zijn Doetinchem en Arnhem aan de beurt.
11/12 13u30  Elf gewonden bij oproer en brand in Duits asielcentrumBij een oproer en een brand in een Duits asielzoekerscentrum in Bamberg, in de deelstaat Beieren, zijn elf mensen gewond geraakt. De politie verrichte meerdere arrestaties.
11/12 13u30  20 jaar cel voor verkrachting en doodslag Milica van Doorn in 1992Liefst 26 jaar (!) is het geleden dat de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn op weg was van een feestje naar huis, toen zij werd verkracht en met ‘excessief geweld’ om het leven is gebracht. Vandaag hoorde Huseyin A. dan toch zijn straf. Hij moet 20 jaar de cel in voor verkrachting en doodslag.
11/12 13u15  14 jaar cel geëist voor moordpoging: ‘Hoe kon je dit doen voor de ogen van je eigen zoontje?’ARNHEM - Tegen de 41-jarige Ahmed A. uit Mook is dinsdag een gevangenisstraf geëist van veertien jaar voor een poging zijn ex-vriendin en haar ouders in hun woning in Arnhem van het leven te beroven. Hij zou dat hebben gedaan voor de ogen van zijn 8-jarige kind.
11/12 13u00  Datalek bij Gelre Ziekenhuizen: mogelijk patiëntengegevens ingezienBij Gelre Ziekenhuizen is een datalek ontstaan. Mogelijk heeft een hacker patiëntengegevens ingezien.
11/12 13u00  Poederbrief bij Telegraaf-redactie Binnenhof ongevaarlijk: mediatoren weer vrijgegevenHet gebouw voor de media op het Binnenhof is hermetisch afgesloten nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief is bezorgd met wit poeder.
11/12 12u45  Claimbureau spant tweehonderd rechtszaken aan tegen RyanairHet claimbureau Aviclaim start meer dan tweehonderd rechtszaken tegen Ryanair vanwege de stakingen die afgelopen zomer plaatsvonden bij de luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf hoopt zo Ryanair te dwingen tot compensatie. Tot nu toe weigert Ryanair de claims uit te betalen: volgens de Ierse maatschappij is een staking van eigen personeel overmacht.
11/12 12u45  Zielig loterijhondje Frekkel raakt Nederland diep in het hartDe splinternieuwe, gisteren gelanceerde tv-commercial van de Staatsloterij - met een hoofdrol voor het zielige schoothondje Frekkel - wordt op sociale media nu al de ‘briljantste, vertederendste, liefste en geniaalste’ reclame van dit jaar genoemd. ,,We worden bedolven onder de positieve reacties. Frekkel heeft Nederland in het hart geraakt.”
11/12 12u45  Mel B voorlopig nog in ziekenhuis na val van trapMel B ligt de komende dagen nog in een ziekenhuis in Londen nadat ze afgelopen weekeinde een flinke smak maakte. De Spice Girl, die urenlang werd geopereerd, hoopt voor de kerstdagen weer thuis te zijn. Dat zei haar moeder tegen Daily Mail.
11/12 12u45  Nieuwbouw station Ede-Wageningen zeker jaar vertraagdEDE - Inwoners van Ede en omgeving moeten een jaar langer wachten op de bouw van het nieuwe station Ede-Wageningen. Dat meldt ProRail.
11/12 12u45  Burgemeester Breda: ‘Veel te veel’ kaarten verkocht voor chaotisch scholierengalaBurgemeester Paul Depla van Breda zegt enorm geschrokken te zijn van de gebeurtenissen maandagavond en -nacht rond het scholierengala in de Graanbeurs in de Reigerstraat.
11/12 12u30  Duitse tiener (17) verdacht van moord op moeder en omaIn de Duitse stad Böblingen, in de regio Baden-Württemberg, is een 17-jarige jongen opgepakt op verdenking van de moord op zijn moeder en grootmoeder.
11/12 12u30  Poederbrief bij Telegraaf-redactie Tweede Kamer: mediatoren hermetisch afgeslotenHet gebouw voor de media op het Binnenhof is hermetisch afgesloten nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief is bezorgd met wit poeder.
11/12 12u15  Bij Lamprou valt altijd het L-woord: ‘Eerlijk is dat niet’Ajax speelt morgenavond tegen Bayern München om groepswinst in de Champions League. Als Andre Onana niet op tijd fit is, staat Kostas Lamprou op doel. Dan gaat het als automatisch over zijn lengte.
11/12 12u15  Eerste barst bij Vitesse in de heerschappij van SloetskiARNHEM - Vitesse staat onder hoogspanning. Het verwachtingspatroon in Arnhem loopt totaal niet in de pas met het kille resultaat. Voor het eerst sinds zijn binnenkomst bij de eredivisieclub is er kritiek op coach Leonid Sloetski.
11/12 12u15  Heb jij het mooist versierde kersthuis?Ben jij of ken jij iemand waarbij de hele woning in kerstsferen is ingericht of die de tuin vol heeft staan met lichtjes, kerstmannen en kerstbomen?
11/12 12u00  Heeft u het mooist versierde kersthuis?Ben jij of ken jij iemand waarbij de hele woning in kerstsferen is ingericht of die de tuin vol heeft staan met lichtjes, kerstmannen en kerstbomen?
11/12 12u00  Hebzuchtige vriendin bekent ‘wrede’ moord op NederlanderDe bejaarde Nederlander wiens levenloze lichaam in oktober werd aangetroffen langs een weg in het zuidoosten van Brazilië, stierf een wrede dood. Zijn vriendin gaf hem tot tweemaal toe een spuitje waardoor hij uiteindelijk het bewustzijn verloor en stak daarna net zo lang in op Hans van Denderen (73) totdat hij dood was.
11/12 11u45  May op bezoek bij Rutte: redt een ‘Ruttiaans inlegvel’ haar brexit?Bij de poort van het Catshuis staat een eenzame vrouw met een kartonnen bord. ‘Stop Brexit’ staat erop. Als premier Mark Rutte om kwart voor negen op de fiets – tot verbijstering van de Britse pers, “no helmet!” – bij zijn ambtswoning aankomt, heeft hij geen oog voor het protestbord. Hij moet snel naar binnen, zijn Britse ambtgenoot Theresa May arriveert bijna voor het ontbijt.
11/12 11u45  Bende lokt toeristen met snoepreisje om hen drugs te laten smokkelenDe Thaise politie heeft een criminele organisatie ontdekt die nietsvermoedende toeristen wilde inzetten om drugs te smokkelen. Criminelen boden via een reiswebsite gratis snoepreisjes aan.
11/12 11u30  ISS-bemanning naar buiten om mysterieus gaatje te inspecterenTwee Russische kosmonauten trekken vandaag hun ruimtepak aan voor een zes uur durende ruimtewandeling. De reden voor hun ruimtelijke uitstapje is een mysterieus gaatje in de romp van een Sojoez-capsule die vastzit aan het internationale ruimtestation ISS.
11/12 11u30  Ook Hans Westerhof stopt als commissaris bij HeerenveenOok Hans Westerhof stopt als commissaris van SC Heerenveen. Gisteren werd bekend dat het stichtingsbestuur het vertrouwen in de raad van commissarissen (rvc) van Heerenveen had opgezegd.
11/12 11u30  Overval-tieners uit Nijmegen zitten nog vastNIJMEGEN - De twee tieners van 16 en 18 jaar die zijn opgepakt voor de overval op supermarkt Jumbo in Groesbeek zitten nog steeds vast. Ze zitten in beperking en mogen daarom geen contact met de buitenwereld hebben.
11/12 11u30  Slachtoffer ‘terreursteker’ Amsterdam CS zit nog in rolstoelJawed S., de 19-jarige Afghaan die op 31 augustus twee mensen neerstak op Amsterdam Centraal Station, komt vandaag voor de eerste keer in het openbaar voor de rechter. Hij kwam naar Nederland omdat hij boos was op Geert Wilders. Verslaggever Cyril Rosman doet hieronder live verslag vanuit de rechtbank.
11/12 11u15  Extra begeleiding naar nieuwe baan voor mbo-studenten met beperking én diplomaVijf mbo-scholen draaien een proef om studenten die zorg nodig hebben na het behalen van een diploma aan een baan te helpen. Nu vallen duizenden jongeren uit, omdat ze na hun opleiding ineens geen hulp meer krijgen. ‘Het is zo onvoorspelbaar hoe het met mijn gezondheid gaat.’
11/12 11u15  98-jarige Marga Minco krijgt P.C. Hooftprijs thuis uitgereiktDe P.C. Hooftprijs 2019 gaat naar Marga Minco, een pseudoniem van Sara Minco. Het bedrag dat aan de prijs verbonden is, bedraagt 60.000 euro. Gezien de leeftijd van de 98-jarige schrijfster en haar gezondheid zal de prijs in januari bij haar thuis uitgereikt worden.
11/12 11u15  Miljoenenjacht-miljonair Pascal: Ik geef nog altijd paar tientjes op verjaardagenWat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. ‘Ich weur gek’ appte Limburger Pascal Hamers zijn vrouw, vlak na de uitzending van Miljoenenjacht. Daar won hij 1.026.000 euro. Drie maanden later is huize Hamers qua uitgaven nog hetzelfde als voorheen.
11/12 11u15  Celstraf voor minderjarige asielzoeker die jongen neerstak in azc GraveDEN BOSCH/ GRAVE - Een 17-jarige vluchteling uit Eritrea stak op 10 juni 2018 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Velp bij Grave meermalen met een mes in de buik, diens zij en in het been. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de jongen voor een poging tot doodslag tot 12 maanden ‘jeugddetentie’, waarvan de helft voorwaardelijk. De Eritrese man komt ook onder toezicht van de jeugdreclassering te staan.
11/12 10u45  Cher (72) geeft na bijna vijftien jaar weer concert in NederlandCher komt voor het eerst in jaren weer naar ons land. De Amerikaanse zangeres staat op maandag 30 september in de Ziggo Dome. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend te koop. Het is meer dan veertien jaar geleden dat Cher door Europa toerde. Haar laatste concert op Nederlandse bodem gaf ze in 2004 in Ahoy.
11/12 10u45  Slordig typefoutje maakt artikel over Julia Roberts opeens seksistischGênant. De eindredactie van de Post-Journal in Jamestown, New York, kan waarschijnlijk wel door de grond zakken na het verschijnen van een artikel over Hollywoodactrice Julia Roberts (51). De kop boven het stuk luidt namelijk Julia Roberts Finds Life and Her Holes Get Better With Age. Op de plek van holes (gaten) had natuurlijk roles (rollen) moeten staan.
11/12 10u30  Blokhuis in het nauw rond abortuskwestieD66 en VVD drijven ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) in het nauw in een meningsverschil over een christelijke vraagbaak voor ongewenst zwangere vrouwen. Blokhuis moet ervoor zorgen dat Siriz, zolang zij met overheidsgeld zwangeren adviseert, niet langer deelneemt aan campagnes tegen abortus, stellen de beide regeringspartijen. Ze willen dat de Tweede Kamer dat onderstreept en hebben daarvoor genoeg partijen achter zich.
11/12 10u30  FIOD pakt drie verdachten op voor faillissementsfraude en witwassenGELDERMALSEN/ TIEL - Drie personen zijn maandag opgepakt door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) vanwege faillissementsfraude en witwassen. Het gaat om twee mannen van 53 en 30 jaar en een 47-jarige vrouw uit Geldermalsen en Tiel. Twee van de verdachten zouden ruim 8,5 ton hebben onttrokken aan hun bedrijf.
11/12 10u30  Man (45) uit Wijchen opgepakt voor hacken webshop voor diergeneesmiddelenWIJCHEN - Een 45-jarige man uit Wijchen is maandagochtend opgepakt omdat hij een webshop voor diergeneesmiddelen zou hebben gehackt. Hij deed dat al begin dit jaar. Het lukte de man de webshop ‘binnen te dringen’, er iets te veranderen en gegevens te wissen.
11/12 09u46  Jong Oranje in groep met Portugal voor EK-kwalificatie 2021Jong Oranje neemt het in de kwalificatie voor het EK van 2021 op tegen Portugal, Noorwegen, Wit-Rusland, Cyprus en Gibraltar.
11/12 09u46  Moord op Leon Kok uit Nijmegen wordt 17 jaar later mogelijk toch nog opgelostNIJMEGEN - De kans dat de onopgeloste liquidatie op Leon Kok uit 2001 alsnog wordt opgelost is groot. Het Openbaar Ministerie heeft recent een deal gesloten met een crimineel uit het Brabantse drugsmilieu. Deze man zou weten wie 17 jaar geleden verantwoordelijk was voor het doodschieten van de Nijmegenaar.
11/12 09u30  ‘Terreursteker’ Amsterdam CS voor de rechterJawed S., de 19-jarige Afghaan die op 31 augustus twee mensen neerstak op Amsterdam Centraal Station, komt vandaag voor de eerste keer in het openbaar voor de rechter. Hij kwam naar Nederland omdat hij boos was op Geert Wilders. Verslaggever Cyril Rosman doet hieronder live verslag vanuit de rechtbank.
11/12 09u30  LoopbandHet einde van het jaar nadert en dan steken altijd een paar vaste waarden de kop op. Zoals de Nationale Wetenschapsquiz op televisie, dit jaar op 29 december. Ik kijk daar meestal naar en na afloop zit ik een tijdje verpletterd voor me uit te staren: ik weet weer helemaal niets!
11/12 09u30  Amerika verklaart vermiste mariniers dood na vliegramp in JapanDe zoektocht naar de bemanning van een Amerikaans tankvliegtuig, dat vorige week in botsing kwam met een straaljager voor de Japanse zuidkust, is gestaakt. Het Amerikaanse leger heeft de vijf vermiste inzittenden doodverklaard.
11/12 09u15  Het is tijd voor de stempel van ‘Guti’ op PSVDe CL-wedstrijd tegen Internazionale is vanavond zonder direct belang voor PSV. Maar voor Erick Gutiérrez is het een heel belangrijk treffen. De Mexicaan staat te trappelen om een stempel op PSV te drukken, zoals eerder zijn landgenoten Lozano, Moreno en Guardado al deden.
11/12 09u15  Nonnen stelen half miljoen van katholieke school en vergokken hetTwee Amerikaanse nonnen blijken de afgelopen jaren zeker 500.000 dollar (bijna 440.000 euro) te hebben gestolen van een katholieke school in Californië. De waarschijnlijk gokverslaafde zusters jaagden het verduisterde geld er doorheen in casino's in Las Vegas.
11/12 09u15  Forse landelijke pinstoring teisterde tankstations en winkelsVeel plaatsen in Nederland zijn vanmorgen getroffen door een forse, landelijke pinstoring. Vooral bij tankstations en in winkels waren mensen de dupe. Even na negen uur meldt de Betaalvereniging Nederland dat ‘alles gelukkig weer werkt’.
11/12 09u00  De weg ligt vol aardappels of shampoo na een ongeluk: wie ruimt dat op, en wie betaalt dat?NIJMEGEN- Regelmatig gebeurt het dat bij een ongeluk een vrachtwagen of een ander voertuig z'n lading verliest. De gevolgen voor het verkeer zijn vaak groot. Zoals maandagochtend, toen de A50 vol lag met aardappelen nadat een oplegger de lading verloor. Met files van zelfs anderhalf uur tot gevolg. Of zoals twee maanden terug, toen de A15 vol shampoo lag. Maar wie ruimt dat op? En wie betaalt de kosten daarvan?
11/12 09u00  Amerika verklaart na vliegramp in Japan vermiste mariniers doodDe zoektocht naar de bemanning van een Amerikaans tankvliegtuig, dat vorige week in botsing kwam met een straaljager voor de Japanse zuidkust, is gestaakt. Het Amerikaanse leger heeft de vijf vermiste inzittenden doodverklaard.
11/12 09u00  Forse landelijke pinstoring teistert tankstations en winkelsOp veel plaatsen in Nederland is er sprake van een pinstoring. ,,We zien dat de storing zich verspreidt over het hele land,’’ verklaart Betaalvereniging Nederland tegenover deze site. Momenteel merken mensen het vooral bij tankstations en in winkels.
11/12 09u00  Charmeoffensief van May voor betere brexit-deal begint bij RuttePremier Mark Rutte ontvangt vandaag zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May gaat met met EU-lidstaten overleggen in de hoop op een betere brexit-deal.
11/12 08u45  Doelman Michaelis uit ziekenhuisDoelman Mitchel Michaelis van FC Volendam heeft een operatie aan de zware verwondingen aan zijn gezicht goed doorstaan.
11/12 08u45  Landelijke pinstoring teistert onder meer tankstationsOp veel plaatsen in Nederland is er sprake van een pinstoring. ,,We zien dat de storing zich verspreidt over het hele land,’’ verklaart Betaalvereniging Nederland tegenover deze site. Momenteel merken mensen het vooral bij tankstations. Maar de verwachting is dat ook pinnen in winkels problemen zal opleveren.
11/12 08u30  KNWU strikt hoofdsponsorWielerbond KNWU heeft in Nederlandse Loterij een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Beide partijen gaan per 1 januari een verbintenis aan voor twee jaar. De nieuwe geldschieter zal op het wielershirt staan van alle disciplines en naamgevend partner zijn van de Nederlandse baanselectie.
11/12 08u30  Logeerpartijtje Alem eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’ALEM - Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Carolien is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”
11/12 08u30  Gevallen Nissan-topman Ghosn verzet zich tegen langer voorarrestDe gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn heeft bezwaar aangetekend tegen zijn verlengde voorarrest. Zolang hij verdachte is, blijft Ghosn vastzitten en dat zint hem niet.
11/12 08u15  Brigitte Heitzer speelt Marilyn MonroeBrigitte Heitzer zal in 2020 de rol van Marilyn Monroe vertolken in de nieuwe Nederlandse musical Goodbye, Norma Jeane. De voorstelling is grotendeels gebaseerd op het leven van de iconische filmactrice. Het stuk is geschreven door Allard Blom, met muziek van Sam Verhoeven.
11/12 08u15  Opvallend veel spierblessures bij FeyenoordFeyenoord lijkt herboren, de ploeg won vijf duels op rij. Maar er sluimert gevaar: opvallend veel spelers belanden ineens in de ziekenboeg. Overbelasting lijkt uitgesloten.
11/12 08u15  Rutte ontbijt met Britse premier May voor overleg over brexit-dealPremier Mark Rutte ontvangt vandaag zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May wil met met EU-lidstaten overleggen over haar brexit-perikelen. Het is chaos in het Britse parlement.
11/12 08u15  Filipijnen krijgen eeuw na bloedbad door VS geroofde kerkklokken terugNa ruim een eeuw hebben de Verenigde Staten drie kerkklokken teruggegeven aan de Filipijnen. De Amerikanen hadden de 'Klokken van Balangiga' tijdens de koloniale periode uit het land meegenomen.
11/12 08u00  De Producers uitgeroepen tot beste amateurmusicalMusical De Producers heeft de prijs voor beste amateurmusical van het jaar gewonnen. Amateurvereniging BOV ontving die prijs gisteren uit handen van Joop van den Ende tijdens het Amateur Musical Award Gala.
11/12 08u00  Minder schadeclaims door rustig weer en slimme snufjes in auto'sHet aantal schadeclaims wegens aanrijdingen is vorig jaar met 18 procent gedaald, tot 741.000. Als er schade gereden werd, was het wel goed raak. De kosten van de schadegevallen gingen wel omhoog en stegen tot een bedrag van 2,6 miljard euro.
11/12 08u00  Verdachten schietpartij Winterswijk voorlopig in de celWINTERSWIJK - De vier verdachten die afgelopen weekeinde zijn opgepakt na de schietpartij in Winterswijk waarbij een agent gewond raakte, zitten nog vast. De mannen blijven voorlopig in de cel.
11/12 07u30  Charley: musical zoals musical bedoeld isHet toneelstuk Charley’s Aunt, dat in 1892 zijn première beleefde, geldt in Engeland als hét icoon van de (light) comedy. Het archetype van de Comedy of Errors was in 2004 in de bewerking van acteur/regisseur Jon van Eerd in Nederland te zien en is nu - opnieuw stevig door hem onder handen genomen - getransformeerd tot musical.
11/12 07u30  Grote kans dat jouw kerstpakket duurder en groter is dan vorig jaarTwee grote kerstpakkettenleveranciers zien dat werkgevers meer geld uitgeven aan kerstpakketten. ‘Van zo’n 35 euro gemiddeld naar 50 tot 60 euro per pakket.’ Het ouderwetse pakket is weer in, de bon raakt uit.
11/12 07u30  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song uit 20ste eeuwHet nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.
11/12 07u15  Gelderland wordt onbereikbaar zonder doorgetrokken A15De verkeerschaos op en rond knooppunt Valburg wordt groter en groter. Files en ongelukken zijn er aan de orde van de dag. Alleen de doortrekking van de A15 kan enige verlichting geven, maar dat project staat op losse schoeven.
11/12 07u15  De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’
11/12 07u00  Zeker 13 grote gemeenten hebben deze jaarwisseling vrijwillig vuurwerkvrije zonesZeker dertien grote gemeenten willen aankomende jaarwisseling experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Voor zo’n zone levert de gemeente wel de markeringsborden, maar handhaaft ze het verbod niet.
11/12 06u45  Met grote pupillen naar de politie slaan: werkstraf na housepartyAFFERDEN/DEEST - Een 24-jarige man uit Uden moet zijn verzet tijdens de ontruiming van een illegale houseparty in Afferden op 16 september jongstleden bekopen met een werkstraf van veertig uur. Het nachtelijke festijn zorgde voor veel geluidsoverlast in zowel enkele Maas en Waalse als Betuwse dorpen.
11/12 06u15  Onbedaarlijke lulligheid, die Nederlandse gele hesjesÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
11/12 06u15  Gelders verkeershart is ziek: recordaantal files rond knooppunt ValburgVALBURG - Meer files dan ooit, 22 ongelukken, minimaal 4 inzetten van de traumahelikopter en 6 auto's over de kop. Dat is de recordscore van 11 maanden verkeerschaos op en rond knooppunt Valburg in 2018. Nog meer slecht nieuws: het wordt alleen maar drukker op het knooppunt, waarmee ook de kans op ongelukken toeneemt.
11/12 05u15  Personeel Bijenkorf wil meer loon: ‘het gaat enorm goed met dit bedrijf’Personeel van de Bijenkorf gaat vanaf vandaag actie voeren voor meer loon. Volgens de medewerkers en vakbond FNV gaat het goed met het warenhuis en is een loonverhoging van 3,5 procent per jaar geen overbodige luxe. Het maximum schaalloon van een winkelmedewerker bedraagt 1750 euro bruto per maand.
11/12 04u45  Courtney Love dwingt bij rechter omgangsverbod ex-manager afCourtney Love heeft via de rechter een omgangsverbod afgedwongen tegen haar ex-manager Sam Lufti. Dat heeft haar advocaat Howard King laten weten aan The Blast. Lufti dient op minimaal 100 meter afstand te blijven van Love, haar dochter Frances Bean en haar zus Jaimee.
11/12 04u45  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song van 20ste eeuwHet nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.
11/12 03u45  FBI voorkomt massamoorden Ohio met arrestatie geradicaliseerde twintigersDe FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden Amerikaanse media vandaag.
11/12 03u15  Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’.
11/12 03u00  NASA vindt resten van water op asteroïdeDe Osiris-Rex van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren.
11/12 03u00  Canadese rechter stelt beslissing over borg en huisarrest Huawei-directeur uitDe Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder.
11/12 01u45  Van Egmond en Scheulderman schrijven boek over Patty BrardMichel van Egmond (52) en zijn partner Antoinnette Scheulderman (43) zijn bezig met een boek over Patty Brard. De auteurs gaan het boek samen schrijven.
11/12 01u15  'Russische spionne sluit deal met Amerikaanse aanklagers'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren.
11/12 01u00  Meisjes zijn vaak slimmer dan schooladvies doet vermoedenMeisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
11/12 00u00  Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaimFrank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

28x Nederlandse inzendingen niet genomineerd voor Oscars18/12 02u30 - Gelderlander: De twee Nederlandse korte films die waren ingezonden voor de Oscars, zullen niet meedingen naar de Academy Awards.
22x Huurstijging in sociale sector aan banden18/12 03u15 - Gelderlander: De komende drie jaar mogen de huren in de sociale huursector gemiddeld met niet meer dan de inflatie worden verhoogd. Dat betekent voor veel huurders dat hun huurstijging lager zal zijn dan de laatste jaren. Sommige huren worden zelfs bevroren of verlaagd.
21x ‘Veel gedetineerden blijven in de cel crimineel actief’18/12 03u30 - Gelderlander: Gevangenispersoneel ziet vrijwel dagelijks signalen van gedetineerden die in gevangenschap hun criminele activiteiten voortzetten. Dat staat volgens de Volkskrant in het rapport Voortgezet crimineel handelen tijdens detentie: je gaat het pas zien als je het doorhebt. Het rapport is in opdracht van Politie en Wetenschap opgesteld.
17x Notoire stroper moet elke maand Bambi kijken van rechter18/12 02u15 - Gelderlander: Een stroper uit het Amerikaanse plaatsje Brookline moet van de rechter het komende jaar iedere maand naar de Disney-film Bambi kijken. Het is onderdeel van zijn straf voor het illegaal afschieten van talloze herten, naast een celstraf van twaalf maanden.
14x Politieman Making A Murderer klaagt Netflix aan wegens smaad18/12 04u30 - Gelderlander: Een rechercheur die te zien is in de Netflix-reeks Making A Murderer, klaagt de streamingservice aan wegens smaad. Volgens Andrew Colborn wordt hij er in het programma valselijk van beschuldigd te hebben geknoeid met bewijsmateriaal in de rechtszaak tegen Steven Avery en Brendan Dassey.
13x Van Barneveld uitgeschakeld op WK door Labanauskas18/12 01u00 - Gelderlander: De missie van Raymond van Barneveld (51) om zich met de beste darters van de wereld te meten, is na één avond voorbij. In de tweede ronde is WK-debutant Darius Labanauskas in vijf sets te sterk voor de vijfvoudig wereldkampioen uit Den Haag, die zijn 27ste WK speelde.
12x Van Barneveld kapot van uitschakeling: ‘Wat heeft het voor zin?’18/12 01u30 - Gelderlander: De missie van Raymond van Barneveld (51) om zich met de beste darters van de wereld te meten, is al na één avond voorbij. In de tweede ronde is WK-debutant Darius Labanauskas (42) uit Litouwen in vijf sets te sterk voor de vijfvoudig wereldkampioen uit Den Haag, die zijn 27ste WK speelde. Of hij volgend jaar nog terugkeert om afscheid te nemen is maar sterk de vraag.
12x LIVE | Beslissende vijfde set voor Van Barneveld tegen Labanauskas18/12 00u30 - Gelderlander: Op de vijfde avond van het WK darts in Londen komen twee Nederlanders in actie. Vincent van der Voort won van Lourence Ilagan uit de Filipijnen en Raymond van Barneveld speelt in de tweede ronde tegen Darius Labanauskas uit Litouwen. Volg de hele avond via ons liveblog. Avondprogramma vanaf 20.00 uur: Vincent van der Voort - Lourence Ilagan (3-1) Devon Petersen - Wayne Jones (3-2) Ryan Joyce - Anastasia Dobromyslova (3-0) Tweede ronde Raymond van Barneveld - Darius Labanauskas (1-2 in sets)
11x Nederlandse boeren de dupe van extreme droogte en hitte18/12 01u30 - Gelderlander: De inkomsten in de landbouw zijn het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald. De extreme droogte in de zomer was een grote boosdoener. Daarnaast kampten varkensboeren en melkveehouders met lagere prijzen.
11x CBS weigert ontslagen topman Moonves afkoopsom mee te geven18/12 01u15 - Gelderlander: Het Amerikaanse televisienetwerk CBS weigert de ontslagen topman Leslie Moonves een afkoopsom van ruim 100 miljoen euro te betalen. Het mediabedrijf maakt zich op voor een juridische strijd met de voormalige bestuurder die is beschuldigd van seksueel wangedrag en aanranding voor en tijdens zijn tijd bij CBS.

Statistieken

Artikels:
34831
Gelezen:
21496
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven