zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
03/04 15u15  Corona: diabetici lijken meer risico te lopen Een kwart van de coronapatiënten die in het ziekenhuis komen te liggen, heeft diabetes. Dat blijkt uit een studie, waarover het AD vrijdag schrijft, onder de eerste honderd patiënten in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg.
03/04 10u15  Psychische klachten verergeren door coronavirus De helft van de Nederlanders met psychische klachten ziet hun situatie verergeren door de coronacrisis. Zij hebben meer last van angsten, paniek, depressiviteit en een slechte nachtrust dan normaal en ze weten niet hoe zij de komende periode moeten doorkomen.
03/04 00u15  Hergebruik mondmaskers door desinfectie met UV-licht Desinfectie met UV-licht maakt het mogelijk om mondmaskers opnieuw te gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd in een Haarlems laboratorium. Meerdere Nederlandse ziekenhuizen gaan eind deze week al met dit systeem aan de slag.
02/04 10u15  Oproep: 'Blijf acute hart- en vaatklachten melden' Het blijkt dat de afgelopen weken het aantal patiënten dat met acute hart- en beroerteklachten bij de eerste hulp komt met 50 procent is gedaald vanwege het coronavirus. Dit melden de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC), de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), expertisecentrum Harteraad en de Hartstichting. Zij doen een oproep om zulke acute klachten te blijven melden.
01/04 00u15  Diarree relatief veelvoorkomend symptoom COVID-19 Relatief veel COVID-19 patiënten presenteren zich ook met diarree als hoofdklacht. Dat schrijft darmgezondheid.nl dinsdag.
01/04 00u15  Veelgestelde vragen over wandelen na uitbraak corona Hieronder vind je een overzicht van een veelgestelde vragen over de impact van het coronavirus op wandelen. Waar moet je zoal op letten?
31/03 16u15  Zieke coronapatiënten krijgen antistoffen van genezen mensen In een onderzoek naar de behandeling van het coronavirus (COVID-19) krijgen zieke patiënten in het Erasmus MC deze week al plasma met antistoffen toegediend, meldt Rijnmond.
31/03 11u15  Veel zorgen en stress om coronacrisis Ruim de helft van de Nederlandse gezinnen maakt zich zorgen om het coronavirus. Sinds de uitbraak van de crisis ervaren zij meer stress, voelen zich minder vrolijk en hebben een korter lontje. Dit blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.
31/03 00u15  Nieuwe coronamaatregelen: quarantaineregel aangescherpt Premier Rutte en minister Grapperhaus kondigden vanavond in een persconferentie verscherpte maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Zo krijgen burgemeesters meer bevoegdheden om te kunnen optreden tegen mensen die ondanks alle richtlijnen samenscholen (van verboden groepsvorming is sprake als drie of meer mensen niet de 1,5 meter afstand houden, met uitzondering van mensen die een huishouden vormen).Ook wordt de quarantaineregel aangescherpt.
30/03 14u15  80 procent coronapatiënten op ic heeft overgewicht 80 procent van alle Nederlandse coronapatiënten die op de intensive care liggen heeft overgewicht. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) vrijdag in tv-programma Jinek.
30/03 00u15  RIVM: Mensen met corona moeten voorzichtig zijn in contact met huisdieren Het advies van het RIVM voor mensen die besmet zijn met Covid-19 en in thuisisolatie zitten, is om zoveel mogelijk het contact met hun huisdieren te vermijden.
Laatste update: vrijdag 3 april 2020, 15u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x RIVM: Mensen met corona moeten voorzichtig zijn in contact met huisdieren30/03 00u15 - GezondheidsNet: Het advies van het RIVM voor mensen die besmet zijn met Covid-19 en in thuisisolatie zitten, is om zoveel mogelijk het contact met hun huisdieren te vermijden.
1x 80 procent coronapatiënten op ic heeft overgewicht30/03 14u15 - GezondheidsNet: 80 procent van alle Nederlandse coronapatiënten die op de intensive care liggen heeft overgewicht. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) vrijdag in tv-programma Jinek.
1x Nieuwe coronamaatregelen: quarantaineregel aangescherpt31/03 00u15 - GezondheidsNet: Premier Rutte en minister Grapperhaus kondigden vanavond in een persconferentie verscherpte maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Zo krijgen burgemeesters meer bevoegdheden om te kunnen optreden tegen mensen die ondanks alle richtlijnen samenscholen (van verboden groepsvorming is sprake als drie of meer mensen niet de 1,5 meter afstand houden, met uitzondering van mensen die een huishouden vormen).Ook wordt de quarantaineregel aangescherpt.
1x Veel zorgen en stress om coronacrisis31/03 11u15 - GezondheidsNet: Ruim de helft van de Nederlandse gezinnen maakt zich zorgen om het coronavirus. Sinds de uitbraak van de crisis ervaren zij meer stress, voelen zich minder vrolijk en hebben een korter lontje. Dit blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.
1x Zieke coronapatiënten krijgen antistoffen van genezen mensen31/03 16u15 - GezondheidsNet: In een onderzoek naar de behandeling van het coronavirus (COVID-19) krijgen zieke patiënten in het Erasmus MC deze week al plasma met antistoffen toegediend, meldt Rijnmond.
1x Veelgestelde vragen over wandelen na uitbraak corona01/04 00u15 - GezondheidsNet: Hieronder vind je een overzicht van een veelgestelde vragen over de impact van het coronavirus op wandelen. Waar moet je zoal op letten?
1x Diarree relatief veelvoorkomend symptoom COVID-1901/04 00u15 - GezondheidsNet: Relatief veel COVID-19 patiënten presenteren zich ook met diarree als hoofdklacht. Dat schrijft darmgezondheid.nl dinsdag.
1x Oproep: 'Blijf acute hart- en vaatklachten melden'02/04 10u15 - GezondheidsNet: Het blijkt dat de afgelopen weken het aantal patiënten dat met acute hart- en beroerteklachten bij de eerste hulp komt met 50 procent is gedaald vanwege het coronavirus. Dit melden de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC), de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), expertisecentrum Harteraad en de Hartstichting. Zij doen een oproep om zulke acute klachten te blijven melden.
1x Hergebruik mondmaskers door desinfectie met UV-licht03/04 00u15 - GezondheidsNet: Desinfectie met UV-licht maakt het mogelijk om mondmaskers opnieuw te gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd in een Haarlems laboratorium. Meerdere Nederlandse ziekenhuizen gaan eind deze week al met dit systeem aan de slag.
1x Psychische klachten verergeren door coronavirus03/04 10u15 - GezondheidsNet: De helft van de Nederlanders met psychische klachten ziet hun situatie verergeren door de coronacrisis. Zij hebben meer last van angsten, paniek, depressiviteit en een slechte nachtrust dan normaal en ze weten niet hoe zij de komende periode moeten doorkomen.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven