maandag 20 januari 2020, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
20/01 16u30  Albert Heijn roept alle AH Boerenkaas Belegen 30+ terug Heb je Albert Heijn Boerenkaas Belegen 30+ stukken of plakken in huis gehaald? Breng het terug naar de Albert Heijn.
20/01 12u45  Slechts zes op de tien vrouwen laten uitstrijkje maken Slechts zes op de tien vrouwen in Nederland laten na een oproep een uitstrijkje maken. Met een uitstrijkje kan baarmoederhalskanker worden opgespoord. Maar het aantal deelnemers aan het bevolkingsonderzoek steeg de afgelopen twee jaar niet.
20/01 12u30  Overlevingskans voor mensen met kanker toegenomen De overlevingskans van mensen met kanker neemt toe. 65 procent van de patiënten die in 2013 de diagnose kregen, was vijf jaar later nog in leven. Dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie.10 
20/01 00u00  Uitbraken norovirus in verschillende zorgcentra In het woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen in Borculo is het zeer besmettelijke norovirus ontdekt. Er zijn zeker tien ouderen besmet geraakt. Ook bij een zorgcentrum in Boekel en in het Zuyderland Medisch Centrum hebben tientallen bewoners, personeelsleden en patiënten last van deze buikgriep.19 
19/01 00u00  Veganistische moeders mogen moedermelk voortaan ook doneren Moeders die veganistisch leven, kunnen vanaf nu hun moedermelk ook doneren aan de Nederlandse Moedermelkbank. Dit was eerder niet mogelijk, omdat hun plantaardige voedingspatroon werd gezien als niet voldoende uitgebalanceerd. Uit onderzoek is het tegendeel gebleken.
19/01 00u00  Groenten en fruit vaak vervuild met bestrijdingsmiddelen Op groenten en fruit in Nederlandse winkels zitten restanten van bestrijdingsmiddelen die de hormoonhuishouding kunnen verstoren. Dat meldt Trouw dinsdag.
19/01 00u00  Helft kankerpatiënten staat niet stil bij keuze ziekenhuis Iets meer dan de helft van de kankerpatiënten in Nederland heeft niet goed nagedacht over welk ziekenhuis het meest geschikt is voor de behandeling van hun vorm van kanker. Eén op de vijf zou achteraf voor een ander ziekenhuis hebben gekozen. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) onder bijna 7400 mensen die kanker hebben of hadden.
16/01 15u45  Groenten remmen prostaatkanker niet af Mannen met een vroeg stadium van prostaatkanker kregen een dieet met zeker zeven porties groenten of fruit per dag. Helaas hielp het niet om de kanker te remmen.
16/01 10u45  Veel Nederlanders ziek thuis, griepgolf op komst Het aantal griepgevallen neemt flink toe. Dat melden de peilstations van Nivel Zorgregistraties. Mogelijk stevenen we zelfs op een griepepidemie af.
16/01 00u00  Kennis over gezondheidsrisico's alcohol schiet tekort Nederlanders hebben gemiddeld weinig kennis over de gezondheidsrisico's van alcohol. Dat is de conclusie uit een peiling van PanelWizard in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Trimbos-instituut.
16/01 00u00  Zacht winterweer: nu al last van hooikoorts Heb je last van een dichte neus, veel niezen en denk je dat je verkouden bent? Dat kan natuurlijk, maar het zou ook hooikoorts kunnen zijn. 'De eerste hazelaars staan namelijk al in bloed en de elzenpollen dwarrelen door de lucht.'
16/01 00u00  Klein beetje langer slapen al positief voor je gezondheid Heb jij er ook iedere avond weer moeite mee om op tijd je bed in te gaan? Nog even netflix kijken, je vaatwasser leegruimen... er is altijd wel iets 'belangrijker' dan op tijd naar bed te gaan. Toch kun je beter vroeg naar bed gaan én uit recent onderzoek blijkt dat dat niet eens veel vroeger hoeft te zijn. Zelfs 43 minuten langer slapen heeft al grote effecten.
14/01 00u00  Ziekenhuis begint verslavingspoli voor rokers Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) krijgt als eerste een gespecialiseerde verslavingspoli voor zware rokers. Dat meldt ad.nl maandag.
14/01 00u00  Gratis spiraaltje na abortus vanaf volgend jaar Vrouwen die een abortus hebben ondergaan, kunnen vanaf januari 2020 in aanmerking komen voor een gratis spiraaltje. Dat maakte minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid woensdag bekend.
13/01 00u00  Medicijn tegen spierziekte SMA vanaf 1 januari vergoed Spinraza, een medicijn dat helpt bij de spierziekte SMA, komt per 1 januari 2020 in het basispakket voor alle patiënten die voor het medicijn in aanmerking komen. Daar heeft minister Bruins afspraken over gemaakt met fabrikant Biogen.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Uitbraken norovirus in verschillende zorgcentra20/01 00u00 - GezondheidsNet: In het woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen in Borculo is het zeer besmettelijke norovirus ontdekt. Er zijn zeker tien ouderen besmet geraakt. Ook bij een zorgcentrum in Boekel en in het Zuyderland Medisch Centrum hebben tientallen bewoners, personeelsleden en patiënten last van deze buikgriep.
10x Overlevingskans voor mensen met kanker toegenomen20/01 12u30 - GezondheidsNet: De overlevingskans van mensen met kanker neemt toe. 65 procent van de patiënten die in 2013 de diagnose kregen, was vijf jaar later nog in leven. Dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie.
9x Slechts zes op de tien vrouwen laten uitstrijkje maken20/01 12u45 - GezondheidsNet: Slechts zes op de tien vrouwen in Nederland laten na een oproep een uitstrijkje maken. Met een uitstrijkje kan baarmoederhalskanker worden opgespoord. Maar het aantal deelnemers aan het bevolkingsonderzoek steeg de afgelopen twee jaar niet.
9x Albert Heijn roept alle AH Boerenkaas Belegen 30+ terug20/01 16u30 - GezondheidsNet: Heb je Albert Heijn Boerenkaas Belegen 30+ stukken of plakken in huis gehaald? Breng het terug naar de Albert Heijn.
0x Medicijn tegen spierziekte SMA vanaf 1 januari vergoed13/01 00u00 - GezondheidsNet: Spinraza, een medicijn dat helpt bij de spierziekte SMA, komt per 1 januari 2020 in het basispakket voor alle patiënten die voor het medicijn in aanmerking komen. Daar heeft minister Bruins afspraken over gemaakt met fabrikant Biogen.
0x Gratis spiraaltje na abortus vanaf volgend jaar14/01 00u00 - GezondheidsNet: Vrouwen die een abortus hebben ondergaan, kunnen vanaf januari 2020 in aanmerking komen voor een gratis spiraaltje. Dat maakte minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid woensdag bekend.
0x Ziekenhuis begint verslavingspoli voor rokers14/01 00u00 - GezondheidsNet: Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) krijgt als eerste een gespecialiseerde verslavingspoli voor zware rokers. Dat meldt ad.nl maandag.
0x Klein beetje langer slapen al positief voor je gezondheid16/01 00u00 - GezondheidsNet: Heb jij er ook iedere avond weer moeite mee om op tijd je bed in te gaan? Nog even netflix kijken, je vaatwasser leegruimen... er is altijd wel iets 'belangrijker' dan op tijd naar bed te gaan. Toch kun je beter vroeg naar bed gaan én uit recent onderzoek blijkt dat dat niet eens veel vroeger hoeft te zijn. Zelfs 43 minuten langer slapen heeft al grote effecten.
0x Zacht winterweer: nu al last van hooikoorts16/01 00u00 - GezondheidsNet: Heb je last van een dichte neus, veel niezen en denk je dat je verkouden bent? Dat kan natuurlijk, maar het zou ook hooikoorts kunnen zijn. 'De eerste hazelaars staan namelijk al in bloed en de elzenpollen dwarrelen door de lucht.'
0x Kennis over gezondheidsrisico's alcohol schiet tekort16/01 00u00 - GezondheidsNet: Nederlanders hebben gemiddeld weinig kennis over de gezondheidsrisico's van alcohol. Dat is de conclusie uit een peiling van PanelWizard in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Trimbos-instituut.

Statistieken

Artikels:
31073
Gelezen:
39870
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven