zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
21/04 00u00  'Vrouw die gezond eet krijgt minder rimpels' Een gezond voedingspatroon met veel groente en fruit lijkt ervoor te zorgen dat vrouwen minder rimpels in hun gezicht krijgen. De huid van mannen lijkt zich juist niet te laten beïnvloeden door gezonde voeding.14 
21/04 00u00  Elke maand zeker 20 ziekenhuisdoden door medische fouten In Nederland sterven elke maand zeker 20 ziekenhuispatiënten door medische fouten. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Inspectie Gezondheidszorg. Daaruit blijkt ook dat elke maand gemiddeld 32 mensen schade oplopen door een fout in het ziekenhuis.14 
20/04 17u30  Een op de drie patiënten wordt zieker door ander medicijn Onder het mom van kostenbesparing bij apothekers en zorgverzekeraars stappen veel patiënten noodgedwongen over naar een ander merk medicijn. Ruim een op de drie patiënten wordt hier zieker van.
20/04 16u30  Meer Nederlanders met kenmerken van dementie Het aantal Nederlanders dat te maken heeft met dementieachtige verschijnselen, is de afgelopen twintig jaar toegenomen.
20/04 00u00  Gezond eten halveert risico op oogziekte Dagelijks twee ons groenten eten, twee stuks fruit en twee keer per week vis, kan het risico op de chronische oogziekte 'leeftijdsgebonden maculadegeneratie' bijna halveren. Dat blijkt uit Rotterdams onderzoek.
19/04 11u15  Oogfonds: 'Goede zonnebril is essentieel' Nederlanders trekken er met het zonnige weer massaal op uit, maar vergeten vaak hun zonnebril. De meesten realiseren zich niet dat uv-straling van de zon permanente schade aan de ogen kan veroorzaken, waarschuwt het Oogfonds.
18/04 17u15  Meer Nederlanders met kenmerken dementie In 2012 had een 80-jarige in Nederland een hoger risico op blijvende cognitieve achteruitgang - kenmerkend voor dementie - dan een 80-jarige twintig jaar daarvoor, in 1992. Dat blijkt uit een langdurend Nederlands onderzoek onder ouderen.
17/04 17u00  Handdrogers verspreiden bacteriën Handdrogers die vaak op openbare toiletten hangen maken je handen niet alleen droog, maar ook een stuk viezer. Deze apparaten verspreiden namelijk bacteriën in de lucht en zo ook op je handen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
17/04 00u00  Gezondheidsraad adviseert 60-plussers vaccinatie tegen pneumokokken De gezondheidsraad adviseert ouderen vanaf 60 jaar zich iedere vijf jaar te laten vaccineren tegen pneumokokken, met een laatste keer op 75-jarige leeftijd. Dat schrijft de raad aan het ministerie van Volksgezondheid. Hoewel niet alle ziekte door pneumokken met vaccinatie uitgebannen wordt, kan wel een aanzienlijk aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden voorkomen.
16/04 00u00  Nederlander slaapt onvoldoende en ongezond 74 procent van de Nederlanders slaapt minder dan de aanbevolen 7,5 uur per nacht. En 34 procent van hen voelt zich slaperig na het opstaan, zo blijkt uit onderzoek in aanloop naar de Internationale Dag van de Slaap op 16 maart. Ook blijkt een groot deel van de mensen met slaapapneu hier niets aan te doen.
14/04 00u00  Ontstaan delier verder ontrafeld Een op de drie ouderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis, krijgt te maken met een delirium. Het doormaken van een delier heeft vaak ernstige gevolgen. Over het ontstaan van een delier is nog veel onduidelijk, maar dr. Angelique Egberts van het Erasmus MC heeft ontdekt dat een bepaalde soort medicatie, een ontregeld immuunsysteem en een verstoring van de signaaloverdracht in de hersenen dragen bijdragen aan het ontstaan van een delirium.
14/04 00u00  Weerzinwekkend eten aantrekkelijker in tweede taal Insecten zijn een duurzamere bron van eiwitten dan vlees, maar zelfs milieubewuste consumenten moeten eerst hun weerzin overwinnen om ze te eten. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat mensen eerder bereid zijn ze te eten of iets 'walgelijks' te eten of te drinken wanneer ze benoemd worden in een andere taal.
14/04 00u00  UMC wil meer geld voor onderzoek naar darmkanker Jaarlijks krijgen ruim 15.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. Hoe vroeger darmkanker wordt opgespoord, des te beter is het te behandelen. Maar er doen te weinig patiënten mee met onderzoek naar nieuwe behandelingen en er is bovendien te weinig geld beschikbaar. Dat zegt UMC Utrecht-arts Miriam Koopman.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Elke maand zeker 20 ziekenhuisdoden door medische fouten21/04 00u00 - GezondheidsNet: In Nederland sterven elke maand zeker 20 ziekenhuispatiënten door medische fouten. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Inspectie Gezondheidszorg. Daaruit blijkt ook dat elke maand gemiddeld 32 mensen schade oplopen door een fout in het ziekenhuis.
14x 'Vrouw die gezond eet krijgt minder rimpels'21/04 00u00 - GezondheidsNet: Een gezond voedingspatroon met veel groente en fruit lijkt ervoor te zorgen dat vrouwen minder rimpels in hun gezicht krijgen. De huid van mannen lijkt zich juist niet te laten beïnvloeden door gezonde voeding.
0x UMC wil meer geld voor onderzoek naar darmkanker14/04 00u00 - GezondheidsNet: Jaarlijks krijgen ruim 15.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. Hoe vroeger darmkanker wordt opgespoord, des te beter is het te behandelen. Maar er doen te weinig patiënten mee met onderzoek naar nieuwe behandelingen en er is bovendien te weinig geld beschikbaar. Dat zegt UMC Utrecht-arts Miriam Koopman.
0x Weerzinwekkend eten aantrekkelijker in tweede taal14/04 00u00 - GezondheidsNet: Insecten zijn een duurzamere bron van eiwitten dan vlees, maar zelfs milieubewuste consumenten moeten eerst hun weerzin overwinnen om ze te eten. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat mensen eerder bereid zijn ze te eten of iets 'walgelijks' te eten of te drinken wanneer ze benoemd worden in een andere taal.
0x Ontstaan delier verder ontrafeld14/04 00u00 - GezondheidsNet: Een op de drie ouderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis, krijgt te maken met een delirium. Het doormaken van een delier heeft vaak ernstige gevolgen. Over het ontstaan van een delier is nog veel onduidelijk, maar dr. Angelique Egberts van het Erasmus MC heeft ontdekt dat een bepaalde soort medicatie, een ontregeld immuunsysteem en een verstoring van de signaaloverdracht in de hersenen dragen bijdragen aan het ontstaan van een delirium.
0x Nederlander slaapt onvoldoende en ongezond16/04 00u00 - GezondheidsNet: 74 procent van de Nederlanders slaapt minder dan de aanbevolen 7,5 uur per nacht. En 34 procent van hen voelt zich slaperig na het opstaan, zo blijkt uit onderzoek in aanloop naar de Internationale Dag van de Slaap op 16 maart. Ook blijkt een groot deel van de mensen met slaapapneu hier niets aan te doen.
0x Gezondheidsraad adviseert 60-plussers vaccinatie tegen pneumokokken17/04 00u00 - GezondheidsNet: De gezondheidsraad adviseert ouderen vanaf 60 jaar zich iedere vijf jaar te laten vaccineren tegen pneumokokken, met een laatste keer op 75-jarige leeftijd. Dat schrijft de raad aan het ministerie van Volksgezondheid. Hoewel niet alle ziekte door pneumokken met vaccinatie uitgebannen wordt, kan wel een aanzienlijk aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden voorkomen.
0x Handdrogers verspreiden bacteriën17/04 17u00 - GezondheidsNet: Handdrogers die vaak op openbare toiletten hangen maken je handen niet alleen droog, maar ook een stuk viezer. Deze apparaten verspreiden namelijk bacteriën in de lucht en zo ook op je handen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
0x Meer Nederlanders met kenmerken dementie18/04 17u15 - GezondheidsNet: In 2012 had een 80-jarige in Nederland een hoger risico op blijvende cognitieve achteruitgang - kenmerkend voor dementie - dan een 80-jarige twintig jaar daarvoor, in 1992. Dat blijkt uit een langdurend Nederlands onderzoek onder ouderen.
0x Oogfonds: 'Goede zonnebril is essentieel'19/04 11u15 - GezondheidsNet: Nederlanders trekken er met het zonnige weer massaal op uit, maar vergeten vaak hun zonnebril. De meesten realiseren zich niet dat uv-straling van de zon permanente schade aan de ogen kan veroorzaken, waarschuwt het Oogfonds.

Statistieken

Artikels:
31914
Gelezen:
6039
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven