maandag 15 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u30
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
15/10 16u30  Slappe normen voor luchtkwaliteit De Nederlandse wettelijke normen voor luchtkwaliteit foppen ons. Ze beschermen ons veel minder goed dan we denken, meldt Milieudefensie.
15/10 15u30  Rekenmodel voorspelt risico op hart- en vaatziekten Het hart- en vaatcentrum van UMC Utrecht heeft een model ontwikkeld, die voor elke volwassene kan voorspellen wat de risico’s zijn op hart- en vaatziekten. Ook voorspelt dit model wat het effect is van risico verlagende medicatie en de individuele levensverwachting zonder hartinfarct of beroerte.
11/10 16u45  Steeds meer verzekeraars vergoeden mindfulness Mindfulness wordt steeds vaker vergoed via de zorgverzekering. Ook worden huisartsen gestimuleerd mindfulness vaker voor te schrijven. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag.
11/10 10u45  Steeds minder mensen halen de griepprik In 2017 hebben weer minder mensen de griepprik gehaald dan het jaar ervoor. Het aantal mensen dat de griepprik gaat halen daalt jaarlijks met een paar procent. Dat meldt gezondheidsinstituut Nivel.
11/10 00u00  Fysiotherapie net zo effectief als knieoperatie Mensen die ouder dan 45 jaar zijn en rondlopen met een gescheurde meniscus, kunnen net zo goed naar de fysiotherapeut gaan als geopereerd worden. Dit blijkt uit onderzoek van OLVG.
11/10 00u00  Vijf op de tien Nederlanders lusteloos na werkdag Ruim de helft van werkend Nederland komt meerdere keren per maand lusteloos thuis na een dag werken. Dit blijkt uit onderzoek van Zorg van de Zaak.
10/10 14u30  Ongeneeslijke kankerpatiënten krijgen weinig hulp Ruim een kwart van de kankerpatiënten die ongeneeslijk ziek is verklaard, wordt niet verder geholpen door het ziekenhuis. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).
10/10 00u00  Voorspellingstest borstkanker niet in basispakket De MammaPrint, een genetische test die het risico op terugkeer van borstkanker voorspelt, wordt niet opgenomen in het basispakket. Artsen en patiënten zijn zeer teleurgesteld over dit besluit van Zorginstituut Nederland (ZINL).
09/10 12u15  Minder astma-aanvallen door nieuw medicijn Een nieuw geneesmiddel halveert het aantal astma-aanvallen en maakt het mogelijk om het gebruik van prednisonpillen sterk te verminderen. Dit meldt het Longfonds en de Netherlands Respiratory Society (NRS).
09/10 12u15  Apothekers negeren vaak door artsen voorgeschreven medicijn Een op de vier mensen krijgt niet het voorgeschreven middel van de apotheker mee, ondanks dat de arts 'medische noodzaak' op het recept schrijft. Dit blijkt uit de peiling ‘Medische Noodzaak Medicijnen’ van Patiëntenfederatie Nederland.
09/10 00u00  Epidemie van rugklachten door veel en lang zitten Nederlanders zitten te veel en nemen te lang de verkeerde houding aan. Dit meldt chiropractor Tanja Valk.
09/10 00u00  Nieuwe wet tegen te veel vitamine B6 In voedingssupplementen mag vanaf 1 oktober 2018 niet meer dan 21 milligram vitamine B6 per dag zitten. Een teveel aan vitamine B6 kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.
08/10 14u00  De helft van de AED’s niet geregistreerd of vindbaar Meer dan een derde van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. Ook is een groot aantal AED's niet altijd bereikbaar. Dit meldt de Hartstichting.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Rekenmodel voorspelt risico op hart- en vaatziekten15/10 15u30 - GezondheidsNet: Het hart- en vaatcentrum van UMC Utrecht heeft een model ontwikkeld, die voor elke volwassene kan voorspellen wat de risico’s zijn op hart- en vaatziekten. Ook voorspelt dit model wat het effect is van risico verlagende medicatie en de individuele levensverwachting zonder hartinfarct of beroerte.
3x Slappe normen voor luchtkwaliteit15/10 16u30 - GezondheidsNet: De Nederlandse wettelijke normen voor luchtkwaliteit foppen ons. Ze beschermen ons veel minder goed dan we denken, meldt Milieudefensie.
1x De helft van de AED’s niet geregistreerd of vindbaar08/10 14u00 - GezondheidsNet: Meer dan een derde van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. Ook is een groot aantal AED's niet altijd bereikbaar. Dit meldt de Hartstichting.
0x Nieuwe wet tegen te veel vitamine B609/10 00u00 - GezondheidsNet: In voedingssupplementen mag vanaf 1 oktober 2018 niet meer dan 21 milligram vitamine B6 per dag zitten. Een teveel aan vitamine B6 kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.
0x Epidemie van rugklachten door veel en lang zitten09/10 00u00 - GezondheidsNet: Nederlanders zitten te veel en nemen te lang de verkeerde houding aan. Dit meldt chiropractor Tanja Valk.
0x Apothekers negeren vaak door artsen voorgeschreven medicijn09/10 12u15 - GezondheidsNet: Een op de vier mensen krijgt niet het voorgeschreven middel van de apotheker mee, ondanks dat de arts 'medische noodzaak' op het recept schrijft. Dit blijkt uit de peiling ‘Medische Noodzaak Medicijnen’ van Patiëntenfederatie Nederland.
0x Minder astma-aanvallen door nieuw medicijn09/10 12u15 - GezondheidsNet: Een nieuw geneesmiddel halveert het aantal astma-aanvallen en maakt het mogelijk om het gebruik van prednisonpillen sterk te verminderen. Dit meldt het Longfonds en de Netherlands Respiratory Society (NRS).
0x Voorspellingstest borstkanker niet in basispakket10/10 00u00 - GezondheidsNet: De MammaPrint, een genetische test die het risico op terugkeer van borstkanker voorspelt, wordt niet opgenomen in het basispakket. Artsen en patiënten zijn zeer teleurgesteld over dit besluit van Zorginstituut Nederland (ZINL).
0x Ongeneeslijke kankerpatiënten krijgen weinig hulp10/10 14u30 - GezondheidsNet: Ruim een kwart van de kankerpatiënten die ongeneeslijk ziek is verklaard, wordt niet verder geholpen door het ziekenhuis. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).
0x Vijf op de tien Nederlanders lusteloos na werkdag11/10 00u00 - GezondheidsNet: Ruim de helft van werkend Nederland komt meerdere keren per maand lusteloos thuis na een dag werken. Dit blijkt uit onderzoek van Zorg van de Zaak.

Statistieken

Artikels:
38553
Gelezen:
39164
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven