vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u00
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
26/04 00u00  RIVM waarschuwt voor zonlicht paasweekend Dit paasweekend wordt het mooi weer. 'Geniet maar verbrand niet', waarschuwt daarom Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De niet aan de zon gewende huid kan nu snel verbranden en dit kan huidkanker veroorzaken, meldt het instituut.13 
25/04 00u00  Ernstige vrieswonden en littekens door gebruik lachgas Het gebruik van de partydrug lachgas kan leiden tot ernstige vrieswonden en levenslange littekens. Brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam zien de afgelopen weken een stijging van het aantal personen met verwondingen die overeenkomen met tweedegraads en derdegraads brandwonden. Om die reden slaan ze nu alarm.
25/04 00u00  Consumentenbond pleit voor invoering Nutri-Score De Consumentenbond pleit voor invoering van de Nutri-Score in Nederland. Om te laten zien dat dit voedselkeuzelogo werkt, heeft de bond 50 tussendoortjes van dit logo voorzien. Het maakt de keuze voor een gezonde keuze veel makkelijker.
24/04 10u00  RIVM scherpt vaccinatieadvies mazelen aan voor reizigers Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert vakantiegangers om hun baby's vervroegd in te laten enten als ze naar landen reizen waar mazelen zijn uitgebroken. Daarnaast heeft het instituut een lijst van risicovolle landen uitgebreid.
24/04 00u00  Wetenschappers printen 3D-hart met menselijk weefsel Wetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv hebben voor het eerst een miniatuur 3D-hart geprint dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten, meldt persbureau AFP.
23/04 00u00  Meeste vrouwen herkennen signalen van borstkanker niet Veel vrouwen weten niet goed hoe ze signalen van borstkanker kunnen herkennen. Uit onderzoek van het Alexander Monro Ziekenhuis blijkt dat 70 procent van de vrouwen niet op de hoogte is van het feit dat het belangrijker is om regelmatig naar je borsten te kijken dan te voelen.
23/04 00u00  Helft ziekenhuiszorg niet bewezen effectief Van de helft van alle behandelingen die artsen uitvoeren in Nederlandse ziekenhuizen, is niet bewezen dat de patiënt er baat bij heeft. Dat stelt onderzoeker Sjoerd Repping in de Volkskrant.
20/04 00u00  Psychische problemen bij jongeren: erover praten is een taboe Praten over psychische problemen is voor veel jongeren een taboe. Uit een onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het Een Vandaag Opiniepanel, in samenwerking met MIND en NPO 3FM, blijkt dat 55 procent van de jonge mensen die het afgelopen jaar langer dan twee maanden last hebben gehad van psychische klachten het als een taboe ervaren om erover te praten.
20/04 00u00  Hooikoortspiek verwacht vanwege droog weer Mensen met een berkenpollenallergie moeten deze maand houden met klachten. De komende periode blijft het namelijk overwegend droog. Dat betekent dat de hoeveelheid pollen in de lucht de komende week toeneemt.
19/04 00u00  Hooikoortsseizoen is vroeg begonnen Hooikoortspatiënten zijn dit jaar relatief vroeg met het aanschaffen van medicijnen voor hun pollenallergie. De eerste piek in aanschaf van hooikoortsmedicatie lag al in februari en begin maand maart. Dit is een maand eerder dan in voorgaande jaren. Dat meldt het CBS.
19/04 00u00  Steeds meer jongeren met overgewicht Steeds meer kinderen en jongeren zijn te zwaar. Van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar was bijna een kwart te zwaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek naar aanleiding van nieuwe cijfers in de jeugdmonitor.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x RIVM waarschuwt voor zonlicht paasweekend26/04 00u00 - GezondheidsNet: Dit paasweekend wordt het mooi weer. 'Geniet maar verbrand niet', waarschuwt daarom Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De niet aan de zon gewende huid kan nu snel verbranden en dit kan huidkanker veroorzaken, meldt het instituut.
0x Steeds meer jongeren met overgewicht19/04 00u00 - GezondheidsNet: Steeds meer kinderen en jongeren zijn te zwaar. Van jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar was bijna een kwart te zwaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek naar aanleiding van nieuwe cijfers in de jeugdmonitor.
0x Hooikoortsseizoen is vroeg begonnen19/04 00u00 - GezondheidsNet: Hooikoortspatiënten zijn dit jaar relatief vroeg met het aanschaffen van medicijnen voor hun pollenallergie. De eerste piek in aanschaf van hooikoortsmedicatie lag al in februari en begin maand maart. Dit is een maand eerder dan in voorgaande jaren. Dat meldt het CBS.
0x Hooikoortspiek verwacht vanwege droog weer20/04 00u00 - GezondheidsNet: Mensen met een berkenpollenallergie moeten deze maand houden met klachten. De komende periode blijft het namelijk overwegend droog. Dat betekent dat de hoeveelheid pollen in de lucht de komende week toeneemt.
0x Psychische problemen bij jongeren: erover praten is een taboe20/04 00u00 - GezondheidsNet: Praten over psychische problemen is voor veel jongeren een taboe. Uit een onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het Een Vandaag Opiniepanel, in samenwerking met MIND en NPO 3FM, blijkt dat 55 procent van de jonge mensen die het afgelopen jaar langer dan twee maanden last hebben gehad van psychische klachten het als een taboe ervaren om erover te praten.
0x Helft ziekenhuiszorg niet bewezen effectief23/04 00u00 - GezondheidsNet: Van de helft van alle behandelingen die artsen uitvoeren in Nederlandse ziekenhuizen, is niet bewezen dat de patiënt er baat bij heeft. Dat stelt onderzoeker Sjoerd Repping in de Volkskrant.
0x Meeste vrouwen herkennen signalen van borstkanker niet23/04 00u00 - GezondheidsNet: Veel vrouwen weten niet goed hoe ze signalen van borstkanker kunnen herkennen. Uit onderzoek van het Alexander Monro Ziekenhuis blijkt dat 70 procent van de vrouwen niet op de hoogte is van het feit dat het belangrijker is om regelmatig naar je borsten te kijken dan te voelen.
0x Wetenschappers printen 3D-hart met menselijk weefsel24/04 00u00 - GezondheidsNet: Wetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv hebben voor het eerst een miniatuur 3D-hart geprint dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten, meldt persbureau AFP.
0x RIVM scherpt vaccinatieadvies mazelen aan voor reizigers24/04 10u00 - GezondheidsNet: Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert vakantiegangers om hun baby's vervroegd in te laten enten als ze naar landen reizen waar mazelen zijn uitgebroken. Daarnaast heeft het instituut een lijst van risicovolle landen uitgebreid.
0x Consumentenbond pleit voor invoering Nutri-Score25/04 00u00 - GezondheidsNet: De Consumentenbond pleit voor invoering van de Nutri-Score in Nederland. Om te laten zien dat dit voedselkeuzelogo werkt, heeft de bond 50 tussendoortjes van dit logo voorzien. Het maakt de keuze voor een gezonde keuze veel makkelijker.

Statistieken

Artikels:
29948
Gelezen:
15187
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven