dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u00
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
23/07 11u30  Vijf procent van tieners slikt elke week melatonine Een op de twintig jonge tieners slikt elke week melatonine als slaapmiddel. Het pilletje is alleen niet onschuldig: volgens onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam kan het slaapproblemen zelfs verergeren.10 
23/07 10u45  Meer dan de helft van vrouwen in de overgang komt 5 kilo aan Maar liefst 52 procent van de vrouwen geeft aan dat ze gewichtstoename ervaart sinds de overgang. Ruim de helft daarvan heeft het over een toename van meer dan 5 kilo. Dat laat het Overgangsonderzoek in opdracht van A. Vogel zien. Bijna 800 vrouwen deden mee aan het onderzoek.
21/07 00u00  Menstruatie kost vrouw 9 productieve dagen De invloed van menstruatie op vrouwen en de samenleving wordt sterk onderschat. Vrouwen verliezen jaarlijks gemiddeld bijna negen dagen aan arbeidsproductiviteit omdat ze ongesteld zijn.
19/07 16u00  Vakantiegangers opgelet: spoel je kranen door bij thuiskomst Vakantiegangers die weer thuiskomen lopen een verhoogd risico op een legionella-infectie. Hiervoor waarschuwt ondernemersorganisatie Techniek Nederland. Volgens de organisatie zijn veel Nederlanders niet op de hoogte van de gevaren van kranen die langer dan een week niet gebruikt zijn.
19/07 00u00  Meer obesitaspatiënten naar specialist Steeds meer Nederlanders ondergaan een medische specialistische behandeling voor obesitas. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
19/07 00u00  Doorbraak: 'Hiv is te genezen' Amerikaanse wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om hiv in cellen van muizen te vernietigen. Volgens de onderzoekers van Temple University en het University of Nebraska Medical Center is dit 'een enorme doorbraak'.
18/07 13u45  Hoogleraren: rubberkorrels op kunstgrasvelden wel een gezondheidsrisico voor kinderen Kinderen kunnen bij het sporten op kunstgras met rubberkorrels een hoger gezondheidsrisico lopen dan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet voorkomen. Dat betogen vier hoogleraren binnenkort in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, meldt de Volkskrant.
18/07 00u00  Daling aantal doden meningokokken door vaccinatiecampagne De opmars van de dodelijke bacterie meningokok lijkt gestopt. In de eerste helft van 2019 zijn er vijf mensen aan overleden, wat aanzienlijk minder is dan vorig jaar. In 2018 overleden nog 23 mensen, meldt het AD.
18/07 00u00  Kankerpatiënt wil meer steun van huisarts Zes op de tien kankerpatiënten heeft meer behoefte aan contact met de huisarts. Vooral kort na de diagnose, maar ook tijdens de behandeling. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) onder ruim 4700 (ex-)kankerpatiënten.
18/07 00u00  Steeds meer giftige pietermannen aan het Zeeuwse strand Het aantal giftige, kleine pietermannen in de branding langs de Zeeuwse kust is de laatste jaren fors toegenomen. Dit kleine visje kan gemeen steken als je per ongeluk op hem gaat staan.
18/07 00u00  Grote verschillen tussen ontbijtgranen te zien door Nutriscore De Consumentenbond heeft de voedingswaarde van ontbijtgranen in kaart gebracht door de Nutriscore van zeventig producten te berekenen. Het blijkt dat van de twintig ontbijtgranen voor kinderen slechts 25 procent een A krijgt, de gezondste score. Bij de vijftig ontbijtgranen voor volwassenen is dat 44 procent.
18/07 00u00  Kanker meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland Kanker blijft, net als de afgelopen jaren, de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
17/07 16u45  Beeldschermen zijn grootste risico op de werkvloer Niet blootgesteld worden aan harde geluiden of het tillen van zware objecten, maar werken met beeldschermen vormt het meeste gevaar voor de mentale en fysieke gezondheid van werknemers, zo blijkt uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
17/07 00u00  Commissie: nog geen vaccinatieplicht nodig in kinderopvang Het is vooralsnog niet nodig om een landelijke vaccinatieplicht in te stellen voor ouders die hun kind willen inschrijven voor kinderopvang. Dat adviseert de Commissie kinderopvang en vaccinatie aan het kabinet.
16/07 10u30  Koolmonoxide ook in lage concentraties gevaarlijk De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ook lage concentraties koolmonoxide een gevaar voor de gezondheid opleveren. De Gezondheidsraad adviseert daarom nu om koolmonoxidemelders aan te passen aan lagere concentraties. Ook moeten burgers, hulpverleners en installatiebedrijven beter worden voorgelicht over de gevaren van het inademen van lage concentraties koolmonoxide.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Vijf procent van tieners slikt elke week melatonine23/07 11u30 - GezondheidsNet: Een op de twintig jonge tieners slikt elke week melatonine als slaapmiddel. Het pilletje is alleen niet onschuldig: volgens onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam kan het slaapproblemen zelfs verergeren.
6x Meer dan de helft van vrouwen in de overgang komt 5 kilo aan23/07 10u45 - GezondheidsNet: Maar liefst 52 procent van de vrouwen geeft aan dat ze gewichtstoename ervaart sinds de overgang. Ruim de helft daarvan heeft het over een toename van meer dan 5 kilo. Dat laat het Overgangsonderzoek in opdracht van A. Vogel zien. Bijna 800 vrouwen deden mee aan het onderzoek.
0x Koolmonoxide ook in lage concentraties gevaarlijk16/07 10u30 - GezondheidsNet: De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ook lage concentraties koolmonoxide een gevaar voor de gezondheid opleveren. De Gezondheidsraad adviseert daarom nu om koolmonoxidemelders aan te passen aan lagere concentraties. Ook moeten burgers, hulpverleners en installatiebedrijven beter worden voorgelicht over de gevaren van het inademen van lage concentraties koolmonoxide.
0x Commissie: nog geen vaccinatieplicht nodig in kinderopvang17/07 00u00 - GezondheidsNet: Het is vooralsnog niet nodig om een landelijke vaccinatieplicht in te stellen voor ouders die hun kind willen inschrijven voor kinderopvang. Dat adviseert de Commissie kinderopvang en vaccinatie aan het kabinet.
0x Beeldschermen zijn grootste risico op de werkvloer17/07 16u45 - GezondheidsNet: Niet blootgesteld worden aan harde geluiden of het tillen van zware objecten, maar werken met beeldschermen vormt het meeste gevaar voor de mentale en fysieke gezondheid van werknemers, zo blijkt uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
0x Kanker meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland18/07 00u00 - GezondheidsNet: Kanker blijft, net als de afgelopen jaren, de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
0x Grote verschillen tussen ontbijtgranen te zien door Nutriscore18/07 00u00 - GezondheidsNet: De Consumentenbond heeft de voedingswaarde van ontbijtgranen in kaart gebracht door de Nutriscore van zeventig producten te berekenen. Het blijkt dat van de twintig ontbijtgranen voor kinderen slechts 25 procent een A krijgt, de gezondste score. Bij de vijftig ontbijtgranen voor volwassenen is dat 44 procent.
0x Steeds meer giftige pietermannen aan het Zeeuwse strand18/07 00u00 - GezondheidsNet: Het aantal giftige, kleine pietermannen in de branding langs de Zeeuwse kust is de laatste jaren fors toegenomen. Dit kleine visje kan gemeen steken als je per ongeluk op hem gaat staan.
0x Kankerpatiënt wil meer steun van huisarts18/07 00u00 - GezondheidsNet: Zes op de tien kankerpatiënten heeft meer behoefte aan contact met de huisarts. Vooral kort na de diagnose, maar ook tijdens de behandeling. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) onder ruim 4700 (ex-)kankerpatiënten.
0x Daling aantal doden meningokokken door vaccinatiecampagne18/07 00u00 - GezondheidsNet: De opmars van de dodelijke bacterie meningokok lijkt gestopt. In de eerste helft van 2019 zijn er vijf mensen aan overleden, wat aanzienlijk minder is dan vorig jaar. In 2018 overleden nog 23 mensen, meldt het AD.

Statistieken

Artikels:
31297
Gelezen:
33567
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven