maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
15/02 00u00  Griepepidemie op z'n retour De griepepidemie in Nederland is op zijn retour en verloopt tot nu toe minder hevig dan in de afgelopen drie jaar. Dat meldt gezondheidsinstituut Nivel.
15/02 00u00  Voedingscentrum: 'Bak je eten niet goudbruin' Het ziet er misschien lekker uit zo'n goudbruin gebakken aardappeltje, maar toch is het beter om ze goudgeel te bakken. Dat is het advies van het Voedingscentrum in een nieuwe campagne. De knapperige goudbruine rand zou de kans op kanker al kunnen verhogen.
15/02 00u00  'Lippenbalsem voor kinderen bevat mogelijk gevaarlijke stoffen' Een groot deel van de lippenbalsems voor kinderen bevat mogelijk gevaarlijke stoffen, waarschuwt de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop. De Nederlandse Consumentenbond vraagt op basis van deze uitkomsten verantwoordelijk minister Bruno Bruins (Medische Zorg) om een onderzoek in te stellen.
15/02 00u00  'Autostuur viezer dan wc-bril' Een gemiddeld autostuur bevat meer bacteriën dan de wc-bril van een openbaar toilet. Oorzaak: een derde van de autobezitters wast maximaal één keer per jaar het stuur van zijn auto.
14/02 13u15  Mogelijke doorbraak: cholesterolremmers tegen alzheimer Het verlagen van het cholesterolniveau in de hersenen kan mogelijk een rol spelen in het voorkomen van de ziekte van Alzheimer, of het verminderen van de ernst ervan. Dit melden onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Stem Cell.
14/02 00u00  'Meer schermtijd nadelig voor ontwikkeling kleuters' Kleuters die meer tijd voor een scherm van een tablet, computer of televisie doorbrengen, scoren slechter bij ontwikkelingstoetsen. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Calgary onder 2.441 kinderen tussen de 24 en zestig maanden oud.
12/02 16u15  In de toekomst insuline als pil in plaats van spuit Wetenschappers hebben een pil ontwikkeld die insuline in het lichaam kan afgeven. Hierdoor wordt in de toekomst voor diabetespatiënten het dagelijks spuiten van insuline overbodig. Dit melden zij in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
12/02 00u00  Een ochtend- of avondmens: je genen bepalen het Ben je een vroege vogel, of juist een nachtbraker? Of je een ochtend- of avondmens bent, is genetisch bepaald. Sterker nog: een nieuwe, genetische studie heeft uitgewezen dat er 351 genetische factoren bepalend zijn of je 's ochtends of 's avonds meer energie hebt.
12/02 00u00  Meer Nederlanders met kanker, vooral toename huidkanker Vorig jaar hebben 116.000 Nederlanders de diagnose kanker gekregen. Vooral het aantal patiënten met huidkanker is de laatste jaren fors gestegen. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) registreerde in 2018 ruim 21.000 nieuwe huidkankerdiagnoses.
12/02 00u00  RIVM: 'Deel van medische apps voldoet niet aan richtlijnen' Medische hulpapps voldoen niet altijd aan de richtlijnen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
11/02 10u00  Minder mensen overlijden aan hart- of vaatziekte De kans dat je een hartstilstand, hartinfarct of beroerte overleeft is de afgelopen jaren verder gestegen. Mensen overlijden op steeds latere leeftijd aan de gevolgen van hart- of vaataandoeningen. Dat schrijft de Hartstichting in het rapport Hart- en vaatziekten in Nederland.
Laatste update: vrijdag 15 februari 2019, 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x 'Autostuur viezer dan wc-bril'15/02 00u00 - GezondheidsNet: Een gemiddeld autostuur bevat meer bacteriën dan de wc-bril van een openbaar toilet. Oorzaak: een derde van de autobezitters wast maximaal één keer per jaar het stuur van zijn auto.
1x Voedingscentrum: 'Bak je eten niet goudbruin'15/02 00u00 - GezondheidsNet: Het ziet er misschien lekker uit zo'n goudbruin gebakken aardappeltje, maar toch is het beter om ze goudgeel te bakken. Dat is het advies van het Voedingscentrum in een nieuwe campagne. De knapperige goudbruine rand zou de kans op kanker al kunnen verhogen.
0x Minder mensen overlijden aan hart- of vaatziekte11/02 10u00 - GezondheidsNet: De kans dat je een hartstilstand, hartinfarct of beroerte overleeft is de afgelopen jaren verder gestegen. Mensen overlijden op steeds latere leeftijd aan de gevolgen van hart- of vaataandoeningen. Dat schrijft de Hartstichting in het rapport Hart- en vaatziekten in Nederland.
0x RIVM: 'Deel van medische apps voldoet niet aan richtlijnen'12/02 00u00 - GezondheidsNet: Medische hulpapps voldoen niet altijd aan de richtlijnen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
0x Meer Nederlanders met kanker, vooral toename huidkanker12/02 00u00 - GezondheidsNet: Vorig jaar hebben 116.000 Nederlanders de diagnose kanker gekregen. Vooral het aantal patiënten met huidkanker is de laatste jaren fors gestegen. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) registreerde in 2018 ruim 21.000 nieuwe huidkankerdiagnoses.
0x Een ochtend- of avondmens: je genen bepalen het12/02 00u00 - GezondheidsNet: Ben je een vroege vogel, of juist een nachtbraker? Of je een ochtend- of avondmens bent, is genetisch bepaald. Sterker nog: een nieuwe, genetische studie heeft uitgewezen dat er 351 genetische factoren bepalend zijn of je 's ochtends of 's avonds meer energie hebt.
0x In de toekomst insuline als pil in plaats van spuit12/02 16u15 - GezondheidsNet: Wetenschappers hebben een pil ontwikkeld die insuline in het lichaam kan afgeven. Hierdoor wordt in de toekomst voor diabetespatiënten het dagelijks spuiten van insuline overbodig. Dit melden zij in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
0x 'Meer schermtijd nadelig voor ontwikkeling kleuters'14/02 00u00 - GezondheidsNet: Kleuters die meer tijd voor een scherm van een tablet, computer of televisie doorbrengen, scoren slechter bij ontwikkelingstoetsen. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Calgary onder 2.441 kinderen tussen de 24 en zestig maanden oud.
0x Mogelijke doorbraak: cholesterolremmers tegen alzheimer14/02 13u15 - GezondheidsNet: Het verlagen van het cholesterolniveau in de hersenen kan mogelijk een rol spelen in het voorkomen van de ziekte van Alzheimer, of het verminderen van de ernst ervan. Dit melden onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Stem Cell.
0x 'Lippenbalsem voor kinderen bevat mogelijk gevaarlijke stoffen'15/02 00u00 - GezondheidsNet: Een groot deel van de lippenbalsems voor kinderen bevat mogelijk gevaarlijke stoffen, waarschuwt de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop. De Nederlandse Consumentenbond vraagt op basis van deze uitkomsten verantwoordelijk minister Bruno Bruins (Medische Zorg) om een onderzoek in te stellen.

Statistieken

Artikels:
31452
Gelezen:
11289
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven