dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
10/12 23u15  “Aartsmoeilijke gesprekken” in Antwerpen volgens sp.a-top Zowel Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws als onderhande­laarster Yasmine Kherbache heeft maandag op de moeilijke coalitiegesprekken gewezen. De discussie over het Marrakesh-akkoord en de socialemediacampagne van N-VA maakten het er blijkbaar niet eenvoudiger op aan de onderhandelingstafel.
10/12 23u15  ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan Vlaanderen Heb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken.
10/12 22u45  Venus Williams breekt na elf jaar met coach Venus Williams (WTA 38) zet de samenwerking met trainer David Witt stop. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld.
10/12 22u30  Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld” Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel.
10/12 22u15  Bloemen voor Manu en Adil na dodelijke crash op Ruggeveldlaan Vrienden en collega’s hebben de voorbije dagen massaal bloemen, kaarsjes en boodschappen achtergelaten op de plaats van de dodelijke crash vrijdagnacht in de Ruggeveldlaan in Deurne. Daarbij kwamen Manu Ravigot en Adil, een vriend van hem, om het leven.
10/12 22u00  Theo Francken neemt week verlof voor hij opnieuw burgemeester van Lubbeek wordt Theo Francken zal zijn ambt als burgemeester van Lubbeek pas volgende week of de week nadien opnieuw opnemen. Dat heeft waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA), die de burgemeestersjerp van Francken eind 2014 overnam na diens aantreden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie, maandagavond aan Belga laten weten.
10/12 22u00  Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’ De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
10/12 21u15  Franse president Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
10/12 20u30  Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM Nieuws Tijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
10/12 20u00  Barcelona-trainer Valverde gunt Luis Suarez rust in de Champions League tegen Tottenham Luis Suarez zal met Barcelona niet spelen in de wedstrijd tegen Tottenham, dinsdag op de zesde speeldag van de Champions League. Barça-trainer Ernesto Valverde bevestigde maandag dat de Uruguayaanse aanvaller rust krijgt.
10/12 20u00  Lotto Soudal maakt Gerben Thijssen en Brent Van Moer profrenners in 2019 Op 1 juli volgend jaar maken Gerben Thijssen (20) en Brent Van Moer (20) de overstap van het U23-team van Lotto Soudal naar de WorldTour-ploeg. Thijssen veroverde dit jaar de Belgische titel bij de beloften op de weg en Van Moer behaalde zilver op het WK tijdrijden voor beloften. Beide renners zijn momenteel met de WorldTour-ploeg mee op stage in Mallorca.
10/12 20u00  Verzet tegen coalitie met N-VA groeit bij Antwerpse sp.a: verkozenen dreigen als onafhankelijken te zetelen Als de socialisten in een coalitie stappen met N-VA zonder stevige toezeggingen, dreigt Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws opgezadeld te zitten met dissidentie bij zijn verkozenen. De Marrakesh-campagne van N-VA deed bij enkele van de zes verkozen sp.a-raadsleden de deur dicht. Het risico groeit dat één of meerderen als onafhankelijken gaan zetelen. De coalitie van N-VA, sp.a en Open Vld zou dan starten met een krappe meerderheid.
10/12 20u00  Brons op het vorige EK en vierde plek op het WK, maar Belgian Cats zitten niet in pot 1 bij loting voor EK basketbal De Belgische basketbalvrouwen kunnen op het komende EK basketbal 2019, dat zal doorgaan van 27 juni tot 7 juli 2019 in Servië, een moeilijke loting verwachten. De Belgian Cats hebben hun status als reekshoofd verloren en verzeilen zo in pot 2 bij de loting van woensdagmiddag.
10/12 19u45  Alerte buren jagen gewapende overvaller weg bij 80-jarige vrouw thuis: “Laat iemand die je niet kent niet zomaar binnen” Een onbekende man heeft zaterdagavond geprobeerd een 80-jarige vrouw te overvallen in haar appartement op de Ter Rivierenlaan in Deurne. De man bedreigde haar met een vuurwapen maar werd verjaagd door de buren.
10/12 19u45  Koperdieven viseren nu ook woningen: “Plots waren mijn regenpijpen weg” Geert Van Hecke moest zich even in de ogen wrijven toen hij arriveerde aan zijn huis in de Schans­laan in Schilde. Ze waren echt weg, de koperen regenpijpen die de dag ervoor nog netjes aan zijn gevel hingen. “Koperdieven viseren dus niet alleen spoorkabels of heel lange afvoerbuizen aan kerken”, aldus de gedupeerde Schildenaar.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 23u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 19u30  ‘Single Bells’ brengt alleenstaanden bij elkaar op kerstavond: “Unieke manier om toffe mensen te leren kennen”Op kerstavond organiseert Curieus Mechelen voor het eerst Single Bells. Met dit evenement willen de organisatoren alleenstaanden samenbrengen om Kerstmis te vieren. “Tijdens de gezelligste tijd van het jaar willen we mensen met elkaar in contact brengen”, klinkt het.
10/12 19u30  De Wever wil dat premier Michel vertrouwen vraagt voor zijn regering: “Anders is het een zachte staatsgreep”N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het logisch dat de nieuwe regering van premier Michel het vertrouwen vraagt aan het parlement. “Men beklemtoont dat dit een nieuwe regering is. Dan lijkt het mij logisch dat je het vertrouwen vraagt, anders is dat een soort van hele zachte, verborgen staatsgreep”, aldus De Wever in Terzake op Canvas.
10/12 19u15  Bart De Wever waarschuwt nieuwe regering: “Vertrouwensstemming, anders is dit een zachte staatsgreep”N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het logisch dat de nieuwe regering van premier Michel het vertrouwen vraagt aan het parlement. “Men beklemtoont dat dit een nieuwe regering is. Dan lijkt het mij logisch dat je het vertrouwen vraagt, anders is dat een soort van hele zachte, verborgen staatsgreep”, aldus De Wever in Terzake op Canvas.
10/12 18u15  Betreurde Marc Sluszny krijgt ‘Memory Wall’ in EdegemIn beperkte kring hebben vrienden en intimi afgelopen week het leven van Marc Sluszny gevierd. De avonturier kwam de voorbije zomer om het leven bij een duikongeval in Frankrijk. Hij werd in september begraven in Israël. Nu heeft Sluszny in zijn sportclub en tweede thuis David Lloyd Antwerp in Edegem ook een eigen sereen eerbetoon gekregen met de onthulling van een ‘Memory Wall’, een kunstwerk, mini-bibliotheek en een herdenkingsboek waar iedereen een herinnering of woordje kan achterlaten
10/12 18u00  Eerste avocadobar opent de deuren in Antwerpen: “Er is nooit te veel avocado”Een avocadobar, die hadden we nog niet in Antwerpen. Maar Stijn en Sarah uit Antwerpen brengen daar verandering in met Akuakate aan de Ernest Van Dijckkaai. De vrienden lieten zich inspireren tijdens hun reizen in Zuid-Amerika. En ze willen van het smeuïge fruit een echte hype maken. De deuren van de avocadobar gaan volgende week open.
10/12 17u45  Niet enkel Remco Evenepoel wordt prof: naar deze vijf topbeloften mag u de komende maanden ook uitkijkenNog een dikke maand en het nieuwe seizoen wordt op gang geschoten. Uiteraard zal met veel belangstelling worden uitgekeken naar de prestaties van Remco Evenepoel. Maar het Belgische toptalent is niet de enige renner die met hoge verwachtingen overstapt naar het World Tourpeloton. Wij stellen u vijf toptalenten voor, waaronder een Limburger.
10/12 17u45  Kleinzoon Jorg gaat op zoek naar het verleden van grootvader Odile, de eerste champetter in MariaburgDe Eerste Wereldoorlog leidt de West-Vlaming Odile Vereecke naar Sint-Mariaburg. In 1918 zit zijn compagnie de terugtrekkende Duitse troepen op de hielen. Zo belandt Odile in de buurt van Ekeren. Na de demobilisatie wordt hij de eerste ‘champetter’ in de wijk Sint-Mariaburg. Dochter Lucienne (88) heeft nog vage herinneringen over haar vader. Kleinzoon (53) Jorg dook in het verleden van zijn grootvader en ontdekt beetje bij beetje zijn oorlogsverleden. Later wil hij hierover een boek schrijven.
10/12 17u45  Herentalse oppositie vecht resultaat verkiezingen aan door “ontoelaatbare campagne van N-VA”, uitslag voorlopig niet geldigDe Herentalse oppositiepartijen Open Vld, HNM, sp.a, Groen en Herentals-Anders trekken naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Daardoor kan de verkiezingsuitslag – die de nieuwe coalitie van N-VA en CD&V een nipte meerderheid geeft – voorlopig niet geldig worden verklaard. Herentals is de enige Kempense gemeente waar de verkiezingsuitslag nog niet is goedgekeurd.
10/12 17u30  Kammenstraat autovrij tijdens eindejaars- en koopjesperiodeOok dit jaar wordt de Kammenstraat afgesloten voor auto’s. Vanaf zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 is de straat autovrij van 11 tot 19 uur. De stad Antwerpen werkte tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving uit om lokale bewoners en bezoekers een vlotte doorgang te bieden.
10/12 17u30  Inzameling voor Moeders voor MoedersHet parochieteam van Pulle houdt dinsdag 11 december tussen 18 en 20u weer een inzameling voor de vzw Moeders voor Moeders uit Borgerhout. De spulletjes voor baby's kunnen worden binnengebracht in De Griffel in de Pulse Dorpsstraat. Ook woensdag 12 december tussen 12 en 13u is iedereen daar nog welkom die gerief wil doneren voor de kansarme moeders in het Antwerpse.
10/12 17u30  Lut Hannes (Angèle) keert terug naar ‘Thuis’Lut Hannes keert binnenkort terug naar Thuis. De actrice, die Angèle Backx vertolkt in de soap, nam begin dit jaar tijdelijk afscheid omdat ze behandeld moest worden tegen borstkanker.
10/12 17u15  Premier Michel gaat praten met verschillende fracties in parlement vanaf dinsdagHet kabinet van premier Charles Michel (MR) zal vandaag de agenda bepalen en de contacten leggen voor de ontmoetingen vanaf morgen met de verschillende democratische fracties in het parlement. Dat zegt de woordvoerder van de eerste minister.
10/12 17u15  Oppositie vraagt vertrouwensstemming in het parlement: “Er is geen regering meer”N-VA vraagt aan wat zij de “nieuwe regering” noemen om een regeringsverklaring op te stellen en om een vertrouwensstemming in het parlement. “We willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten”, aldus Peter De Roover.
10/12 17u00  Antwerpse zoo moet afscheid nemen van brilbeer GladstoneDroevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Brilbeer Gladstone is overleden. Hij werd net geen 29 jaar.
10/12 17u00  An Lemmens is opnieuw verliefdVTM-presentatrice An Lemmens is opnieuw verliefd. Dat heeft de blondine maandag gezegd in een interview op radiozender Qmusic.
10/12 17u00  Britse premier Theresa May: “Stemming over Brexit wordt uitgesteld”De Britse premier Theresa May heeft in het Lagerhuis bevestigd dat de cruciale stemming over het Brexit-akkoord wordt uitgesteld. Ze gaat bijkomende garanties zoeken voor de Ierse backstop-regeling.
10/12 17u00  Stefaan Degand deelt wel heel gênant én pijnlijk saunaverhaal‘De Slimste Mens’ nadert stilaan zijn einde, en je kan altijd rekenen op Stefaan Degand om de finaleweken af te trappen met een mop van formaat. Alleen was deze mop wel degelijk echt gebeurd. “Ik hoorde de mensen achter mij nog roepen: Nee Stefaan, niet doen, niet doen!”
10/12 16u45  N-VA en sp.a vragen vertrouwensstemming in het parlement: “Er is geen regering meer”N-VA vraagt aan wat zij de “nieuwe regering” noemen om een regeringsverklaring op te stellen en om een vertrouwensstemming in het parlement. “We willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten”, aldus Peter De Roover.
10/12 16u30  Golden State Warriors verkozen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar in de Verenigde StatenHet gerenommeerde Amerikaanse sporttijdschrift Sports Illustrated heeft NBA-kampioen Golden State Warriors uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2018. In juni werd het team van supersterren Stephen Curry en Kevin Durant voor de 3e keer in vier jaar tijd kampioen in de NBA.
10/12 16u30  Vreemd: geen Courtois bij vijftig kanshebbers voor Team van het Jaar van de UEFADe Europese voetbalbond UEFA heeft maandag vijftig genomineerden bekendgemaakt voor de jaarlijkse verkiezing van het Team van het Jaar. Verrassend is dat met Kevin De Bruyne en Eden Hazard slechts twee landgenoten tot de lijst behoren. Thibaut Courtois, afgelopen zomer nochtans verkozen tot beste doelman op de Wereldbeker in Rusland, behoort verrassend genoeg niet tot de genomineerden.
10/12 16u30  Medische primeur: UZ Gent transplanteert met succes baarmoederChirurgen van de Vrouwenkliniek en het Transplantatiecentrum van het UZ Gent hebben voor het eerst in ons land een baarmoedertransplantatie uitgevoerd. De ingreep verliep vlekkeloos en de vrouw stelt het goed. Zonder complicaties zal ze ten vroegste over een jaar zwanger kunnen worden.
10/12 16u30  Ex-Anderlecht-trainer John van den Brom na vijf jaar weg bij AZJohn van den Brom stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van Eredivisie-club AZ. De Alkmaarse club bevestigde maandag dat in gezamenlijk overleg is besloten uit elkaar te gaan. Van den Brom is sinds 2014 werkzaam bij AZ. Zijn opvolger is ook al bekend: de huidige assistent Arne Slot.
10/12 16u30  Rode Duivels ontvangen Rusland in opener kwalificatie voor EK 2020 in Koning BoudewijnstadionDe Rode Duivels werken hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2020 tegen Rusland, op 21 maart volgend jaar (20u45), af in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Dat heeft de Belgische voetbalbond KBVB maandag laten weten.
10/12 16u15  Eén lanceert 13 nieuwe programma’s en biedt fictiereeks meteen online aanIn het voorjaar van 2019 lanceert tv-zender Eén dertien nieuwe programma’s, waaronder nieuwe producties met Philippe Geubels, Tom Waes en Arnout Hauben. De nieuwe fictiereeks “Dertigers” is meteen na de eerste lineaire uitzending ook online beschikbaar op VRT NU. Netmanager Olivier Goris stelde de voorjaarsprogrammatie maandag voor.
10/12 16u15  Indrukwekkend: skiërs wagen zich aan levensgevaarlijke reuzenslalom4.129 meter. Zo hoog is de Zwitserse Hohberghorn. ‘Het ideale decor’, moeten Jérémie Heitz en Daron Rahlves gedacht hebben. Want deze twee dappere skiërs waagden zich aan een spectaculaire reuzenslalom van de Zwitserse reus.
10/12 16u15  Gangsters overvallen bejaard koppel en binden hen vastTwee gangsters hebben zondagavond een bejaard koppel overvallen in de Jan Hallezlaan in Sint-Amands. De daders doorzochten het hele huis en losten ook twee schoten met een alarmpistool of loodjesgeweer. Om te beletten dat er snel alarm zou worden geslagen, werden de twee bewoners vastgebonden met plastic bandjes.
10/12 16u15  Bart Peeters voegt derde én vierde show toe aan verjaardagsconcerten Lotto ArenaBart Peeters voegt een extra datum toe aan zijn ‘Deluxe’-shows, ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag. Zowel op 26, 27, 29 als 30 november staat hij in de Lotto Arena.
10/12 16u15  Man bedreigt personeel van apotheek met keukenmesEen onbekende man gewapend met een keukenmes heeft afgelopen vrijdag een overval gepleegd op apotheek De Lindeboom in de Guido Gezellestraat in Boechout.
10/12 16u15  Strand vol ‘popcorn’ valt in de smaak bij toeristenGeen fan van zand tussen je tenen op vakantie? Dan is een vakantie naar het stadje Corralejo, gelegen op het Canarische eiland Fuerteventura, een optie. Daar ligt een strand vol witte vlokken die op popcorn lijken. Vandaar de bijnaam van de baai: Popcorn Bay’.
10/12 16u00  Brand beschadigt woning in PoederleeIn de Herentalsesteenweg in Poederlee (Lille) is er maandagnamiddag brand ontstaan aan een woning.
10/12 15u45  Peter Sagan trekt klassiek voorjaar komend seizoen door tot Luik-Bastenaken-LuikBORA-hansgrohe heeft maandag in Mallorca haar team voor 2019 voorgesteld. De Duitse WorldTour-formatie kondigde aan dat sprinter Pascal Ackermann en klimmer Emanuel Buchmann beiden hun contract verlengden tot eind 2021. Verder ging de meeste aandacht opnieuw naar Peter Sagan. De Slovaak, komend seizoen voor het eerst in drie jaar niet in de wereldkampioenentrui, zal zijn voorjaar in 2019 rekken tot Luik-Bastenaken-Luik.
10/12 15u45  Artistiek biljarter organiseert BK en… neemt er zelf aan deel als uittredend kampioenVoormalig wereldkampioen Eric Daelman organiseert volgende maand het Belgisch kampioenschap artistiek biljarten of kunststoten in Boom. Daelman uit Niel is ook huidig Belgisch kampioen in die discipline.
10/12 15u45  Pieter De Crem: “Jambon heeft goed beleid gevoerd, zijn lijn zal worden verdergezet”Kersvers minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V) wil de lijn van zijn voorganger Jan Jambon voortzetten. De N-VA’er “heeft een goed beleid gevoerd op vlak van Binnenlandse Zaken”, vindt De Crem. “Ik zal ervoor zorgen dat zijn lijn wordt verdergezet.”
10/12 15u15  De Block schrapt quotum Francken: vanaf morgen weer tot 150 asielaanvragen per dagHet maximumaantal van 50 asielaanvragen per dag, dat werd ingesteld door voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), wordt vanaf morgen geschrapt. De grens ligt voortaan terug op 150 aanvragen per dag. Zo meldt VRT NWS.
10/12 15u15  GvA-cartoonist Quirit (65) krijgt Gulden Tripel van WestmalleDe Gulden Tripel, een trofee die het Davidsfonds van Westmalle en Oostmalle jaarlijks uitreikt, gaat naar GvA-huiscartoonist Quirit, het pseudoniem van Jean-Marie Mathues (65).
10/12 15u15  Politie betrapt twee fietsdieven op heterdaadHet wijkteam van de politie heeft zondagochtend twee fietsdieven gearresteerd in de Vliegenstraat in Antwerpen-Noord.
10/12 15u00  Kogel is door de kerk: VN-migratiepact formeel goedgekeurd in MarrakeshDe kogel is door de kerk: het VN-migratiepact is zonet formeel goedgekeurd in Marrakesh. Voor ons land stemde premier Charles Michel in met het pact.
10/12 15u00  Agressieve taartenbezorger deelt rake klappen uitEr ontstond zondag een hevige discussie in de Esmoreitlaan. Een gezin had een taart besteld, die ’s avonds geleverd werd. Toen de klant zag dat de geleverde taart echter niet de juiste was, ontstond er een discussie tussen de bezorger en de klant. Daarbij vielen enkele rake klappen.
10/12 15u00  Kerstwinkel in trappistinnenabdij lokt veel volkDe Kerstwinkel in de trappistinnenabdij in Brecht kon ook nu weer rekenen op een ruime publieke belangstelling.
10/12 15u00  Huis te koop waarin Kate en Pippa Middleton ooit samenwoondenHet huis van de hertogin van Cambridge Kate Middleton, waarin ze vroeger samenwoonde met haar zus Pippa Middleton, staat te koop. Het pand ligt Chelsea, in het westen van Londen, en kost omgerekend zo’, 2,2 miljoen euro. Dat schrijft The Sunday Times.
10/12 14u45  Moordenaars gaan elkaar te lijf in gevangenis: ‘Augustusmoordenaar’ en ‘opiummoordenaar’ in de clinchTwee veroordeelde moordenaars stonden maandag terecht in de correctionele rechtbank voor een vechtpartij tijdens het bezoekuur in de gevangenis van Beveren. Het geweld was ontstaan na een discussie over de ‘luidruchtige kinderen’ van één van hen.
10/12 14u45  Minister Philippe De Backer: “Ik blijf onderhandelen in Antwerpen en ga zetelen in gemeenteraad”Philippe De Backer (Open Vld) blijft onderhandelen in Antwerpen, ook nu hij in de regering Michel II van staatssecretaris gepromoveerd is naar minister. De Backer wil de coalitiegesprekken tot een goed einde te brengen met N-VA en sp.a, zo zegt hij maandagmiddag op een persconferentie. Hij blijft kopman in Antwerpen voor Open Vld.
10/12 14u45  IN BEELD. Deze zes Kempense burgemeesters hebben hun eed al afgelegdNog voor de nieuwe gemeentebesturen van start gaan, hebben deze zes burgemeesters al hun eed afgelegd. Ze werden vandaag ontvangen op het kabinet van provinciegouverneur Cathy Berx. Op 1 januari gaat hun bevoegdheid van start en hebben ze de steun van de nieuw verkozen gemeenteraden in hun woonplaats.
10/12 14u45  N-VA en sp.a vragen vertrouwensstemming in het parlementN-VA vraagt aan wat zij de “nieuwe regering” noemen om een regeringsverklaring op te stellen en om een vertrouwensstemming in het parlement. “We willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten”, aldus Peter De Roover.
10/12 14u30  N-VA eist “vertrouwensstemming” in het parlement en regeringsverklaring van “nieuwe regering”N-VA vraagt aan wat zij de “nieuwe regering” noemen om een regeringsverklaring op te stellen en om een vertrouwensstemming in het parlement. “We willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten”, aldus Peter De Roover aan Het Laatste Nieuws.
10/12 14u15  Rector UAntwerpen wil duidelijkere grenzen voor studentendopenDe rector van de Antwerpse Universiteit, Herman Van Goethem, wil paal en perk stellen aan de uitwassen van studentendopen. “De dood van Sanda Dia, de student uit Edegem die vorige week het leven liet na een studentendoop, maakt de nood aan grenzen duidelijk”, zegt hij. Van Goethem wil studenten verbieden zich te laten dopen door organisaties die het doopcharter niet hebben ondertekend. Maar hij kijkt ook verder dan dat charter
10/12 14u15  Cadeau- en kerstmarkt voor drie goede doelen in SenegalHeel wat kinderen en volwassenen bezochten de cadeau- en kerstmarkt in Zoersel.
10/12 13u45  Woordvoerster Wegen en Verkeer zet Europarlementslid Open VLD op haar plaats: “Heel jammer dat jij dit doet”De politieke crisis van het afgelopen weekend beroerde ook Europees Parlementslid Hilde Vautmans. Ze plaatste een filmpje op Twitter waarin ze haar mening gaf over de chaos, alleen nam ze dat filmpje op tijdens het rijden, en dat kan natuurlijk niet door de beugel.
10/12 13u45  Italiaan fluit Champions League-match Club Brugge tegen Atlético MadridDe Italiaan Davide Massa (37) is door de UEFA aangeduid als scheidsrechter voor de Champions League-wedstrijd van Club Brugge tegen Atlético Madrid. De Bruggelingen ontvangen dinsdag (21u) de Spaanse topclub op de laatste speeldag in groep A. Het is de 21e wedstrijd van Club Brugge die door een Italiaanse ref geleid wordt.
10/12 13u45  Miljardair vliegt Beyoncé in voor bruiloft van dochterDe dochter van de rijkste man van India trouwt. Dat betekent een exuberant huwelijksfeest, met optreden van Beyoncé. En een indrukwekkende gastenlijst.
10/12 13u45  Vermaelen staat met Barcelona voor duel met oude rivaal: “Transfer naar Engeland is mogelijk”Thomas Vermaelen komt ook in zijn vierde seizoen bij FC Barcelona maar met mondjesmaat aan spelen toe. Maar dat deert de 33-jarige Rode Duivel niet, die in Catalonië kan spelen “aan de zijde van de beste spelers ter wereld”. Vermaelen en Barcelona ontvangen dinsdag op de slotspeeldag van de groepsfase van de Champions League het Engelse Tottenham. De Spurs zijn de grote rivaal van Vermaelen’s voormalige club Arsenal.
10/12 13u45  ATV zoekt: de klas met het origineelste kerstliedTinne Oltmans en ATV slaan deze kerstperiode de handen in elkaar en gaan op zoek naar de meest muzikale klas van Antwerpen. ATV schreef in september een wedstrijd uit voor alle Antwerpse lagere scholen met de opdracht om op een originele manier een nieuwe versie van een bestaand kerstlied te maken.
10/12 13u45  Premier houdt korte maar felle toespraak in Marrakesh: “Mijn land zal aan de juiste kant van de geschiedenis staan”Premier Charles Michel heeft maandagmiddag tijdens een korte maar felle toespraak in Marrakesh het veelbesproken migratiepact verdedigd. “Mijn land zal aan de goede kant van de geschiedenis staan”, verklaarde hij.
10/12 13u30  “Theresa May zal stemming in Lagerhuis verzetten na berichten van verwoestende nederlaag”De Britse premier Theresa May zal de belangrijke stemming komende dinsdag over haar Brexit-deal uitstellen. Dat heeft een welingelichte bronnen gemeld aan Bloomberg.
10/12 13u30  Buitenlandse media wijzen met beschuldigende vinger naar N-VA en vrezen toekomst van Belgisch politiek bestelDe Belgische kranten hebben nu al weken een vette kluif aan de soap rond de vaderlandse regeringscrisis. Maar hoe leeft dit nieuwsfeit in het buitenland, vroegen wij ons af. Erg veel deining veroorzaakt het niet, stelden we vast. De meeste websites van Nederlandse nieuwsmedia wijden er nog wel een of meerdere artikels aan, maar in andere landen is de Belgische crisis ten gevolge van het VN-migratiepact hoogstens een voetnoot. Als er in de berichtgeving al een teneur valt waar te nemen is die eerder beschuldigend aan het adres van de partij van Bart De Wever. “De N-VA liet de Belgische regering nadrukkelijk bungelen na een chaotische week”, zo was het Nederlandse De Telegraaf het meest formeel.
10/12 13u30  De leukste kerstcadeautjes voor beautyqueensOp zoek naar een perfect cadeautje voor een grote van alles wat met beauty te maken heeft? Dan zit je vast goed met een van deze twintig inspirerende cadeautjes.
10/12 13u15  Hersenen van kinderen die lang naar schermpjes staren, zien er anders uit dan die van leeftijdsgenootjesDe eerste resultaten van een nieuwe studie naar schermtijd van kinderen wijzen erop dat het spelen van veel videogames en het veelvuldig gebruik van tablets en smartphones ervoor zorgt dat hun hersenen er anders gaan uitzien als die van leeftijdsgenootjes die minder schermtijd verzamelen.
10/12 13u00  De Croo (Open Vld) wil geen ‘guerre totale’ met de N-VAOpen Vld-vicepremier Alexander De Croo wil geen ‘guerre totale’ met de N-VA. Het is niet omdat N-VA en Open Vld niet meer samen in de regering zitten, dat beide partijen nu met getrokken messen tegenover elkaar moeten staan, zei De Croo maandag bij aankomst aan het partijbureau van de Vlaamse liberalen.
10/12 12u45  Jarenlange celstraffen voor top-IT’ers die grote havenbedrijven hackten voor drugscriminelenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft maandag drie Vlaamse top-IT’ers veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen wegens betrokkenheid bij de invoer van grote partijen cocaïne en heroïne. De rechtbank meent dat het bewezen is dat de drie IT-specialisten grote havenbedrijven hackten in opdracht van een grote Turks-Nederlandse drugsorganisatie.
10/12 12u30  Topchef zegt dat we moeten stoppen met het eten van avocado'sDe Ierse sterrenchef JP McMahon wil zowel zijn collega chef-koks als liefhebbers van avocado's aanmoedigen om te stoppen met het klaarmaken en eten van de vrucht. Volgens hem zijn avocado's de 'bloeddiamanten van Mexico', zegt hij in een interview met de Ierse editie van The Independent.
10/12 12u30  Premier speecht in Marrakesh: “Mijn land zal aan de juiste kant van de geschiedenis staan”Premier Charles Michel heeft in Marrakech de VN-conferentie toegesproken. In zijn speech gaf hij toe dat hij af te rekenen kreeg met politieke moeilijkheden.
10/12 12u15  Plotse sneeuwstorm in VS zet 380.000 gezinnen zonder stroomDe oostkust van de VS is zondag getroffen door een zware sneeuwstorm. In een paar uur tijd viel er maar liefst 30 centimeter sneeuw. De staten North en South Carolina werden zwaar getroffen, maar ook in Georgia, Alabama, Tennessee en Virginia is de schade groot. 380.000 gezinnen zitten zonder stroom en een man overleed nadat een boom op zijn wagen gevallen was.
10/12 12u15  Wezenberg heropent: “Het is nergens zo goed om baantjes te trekken”Het Antwerpse zwemcentrum Wezenberg is weer open. De eerste baantjestrekkers kwamen maandagochtend al om 6 uur hun dag inzwemmen. “Er zijn kleinere zwembaden, maar die zijn niet vergelijkbaar met dit”, vinden ze. Komend weekend is het twee volle dagen feest met onder andere ‘zeemeerminzwemmen’ en muziek van Halve Neuro.
10/12 12u00  Alonso: "Stoffel Vandoorne is één van de grootste talenten"Voormalig teamgenoot Fernando Alonso vindt het bijzonder jammer dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne volgend jaar geen racezitje in de Formule 1 heeft.
10/12 12u00  Recensent hard voor The Jane: “Zeker de moeite. Het probleem is: dat vinden zij ook”Een etentje in The Jane, het Antwerpse restaurant van Sergio Herman en zijn kompaan Nick Bril, staat voor heel wat mensen op hun ‘bucket list’. Recensent Joël Boekaert van de Nederlandse krant NRC was echter niet onverdeeld enthousiast over The Jane. “Wat ze hier flikken gaat wel heel ver.”
10/12 11u45  Leerlingen die met aanslag op klas nieuwkomers dreigen, zijn geschorstIn een besloten chatgroep op Facebook hebben leerlingen van het KTA in Brugge ermee gedreigd een aanslag te plegen op de OKAN-klas van hun school, waar anderstalige nieuwkomers worden opgevangen. De leerlingen – 17 en 18 jaar oud – postten ook foto’s van wapens erbij. De school schakelde de politie in en het parket onderzoekt de zaak. Dat meldt Het Nieuwsblad. De vijf leerlingen die deel uitmaakten van de chatgroep Rechtse Alliantie van het KTA zijn intussen geschorst.
10/12 11u45  Dag op dag: zes jaar geleden was Antwerps bestuursakkoord al rondIn het Museum aan de Stroom stelde een opgetogen Bart De Wever (N-VA) zes jaar geleden op 10 december zijn coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld en hun bestuursakkoord voor. Met de titel ‘Respect voor A’ van het nieuwe bestuursakkoord werd de toon van de volgende zes jaar direct gezet. “Er breekt vanaf 1 januari een nieuwe periode aan in Antwerpen met een heel andere coalitie en gewijzigde politieke situatie”, zei De Wever toen.
10/12 11u45  Olympisch Zwembad Wezenberg heropent: “Het is nergens zo goed om baantjes te trekken”Het Olympisch zwembad Wezenberg in Antwerpen is weer open. De eerste baantjestrekkers kwamen maandagochtend al om 6u al hun dag inzwemmen. “Er zijn kleinere zwembaden, maar die zijn niet vergelijkbaar met dit”, vinden ze. Komend weekend is het twee volle dagen feest met onder andere ‘zeemeerminzwemmen’ en muziek van Halve Neuro.
10/12 11u45  Koninklijke harmonie Sint-Amelberga brengt hoogtepunten uit musicalsKoninklijke harmonie Sint-Amelberga concerteert op 15 december voor de laatste keer in zaal de Hoge Schuur in zorgverblijf Hooidonk in de Langestraat in Zandhoven.
10/12 11u30  BV’s vermomd aanwezig op FC De Kampioenen-quiz voor Warmste WeekFC De Kampioenen mag dan als televisieserie al meer dan zeven jaar gestopt zijn, aan populariteit hebben ze nog lang niet ingeboet. Dat bleek dit weekend tijdens de eerste ‘Boma Sausage Challenge Cup’ in Lafelt bij Riemst. Daar namen liefst 58 ploegen uit heel Vlaanderen deel aan dé quiz voor de echte kenners van de Kampioenen.
10/12 11u30  Filmpje van Mechelse school werd al meer dan 50.000 keer bekekenEen filmpje van de leerlingen van het zesde jaar LO & Sport van de Mechelse school BimSem gaat momenteel viraal. Op enkele dagen tijd werd het filmpje op Twitter al ruim 50.000 keer bekeken.
10/12 11u30  Graaf Daniël Le Grelle (1922-2018): bankier, politicus, beschermer - en redder - van de PolderDe Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle (96), die zaterdag overleed, was decennia lang hét gezicht van de Antwerpse Polder. Onafgebroken zetelde hij als voorvechter van de streek in de Antwerpse gemeenteraad, van 1958 tot 1988. Maar hij hervormde ook het Belgisch Olympische Comité en stond samen met zijn zoon zestien jaar aan het hoofd van de commissie die de koning adviseert over de benoeming van nieuwe adel. In natuurmiddens was hij bekend als beschermheer van het Reigersbos in Berendrecht, waar hij jaarlijks de terugkomst van de reigers volgde en onder de aandacht bracht. In zijn professionele loopbaan was Le Grelle bankier en bedrijfsleider.
10/12 11u30  Dit zijn de machtigste modebedrijven ter wereldHet Spaanse Inditex, met onder meer modeketen Zara in de portefeuille, is anno 2018 de grootste speler in modeland, maar ook de H&M-groep doet het goed. Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Fashion Index, samengesteld door het Amerikaanse adviesbureau McKinsey & Company.
10/12 11u15  Borussia Dortmund gunt Witsel en aantal andere sterren rust tegen MonacoBorussia Dortmund rekent dinsdagavond (om 21u00) voor het overbodige laatste groepsduel in de Champions League bij Monaco niet op Rode Duivel Axel Witsel. Hij krijgt rust net als sterspelers Thomas Delaney, Marco Reus en Lukasz Piszczek. Zij sukkelen allen met blessures.
10/12 11u15  Graaf Daniël Le Grelle (1922-2018): bankier, politicus, beschermer van de PolderDe Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle (96), die zaterdag overleed, was decennia lang hét gezicht van de Antwerpse Polder. Onafgebroken zetelde hij als voorvechter van de streek in de Antwerpse gemeenteraad, van 1958 tot 1988.. Maar hij hervormde ook het Belgisch Olympische Comité en stond samen met zijn zoon zestien jaar aan het hoofd van de commissie die de koning adviseert over de benoeming van nieuwe adel. In natuurmiddens was hij ook zeer bekend als beschermheer van het Reigersbos in Berendrecht, waar hij jaarlijks de terugkomst van de reigers volgde en onder de aandacht bracht. In zijn professionele loopbaan was Le Grelle was bankier en bedrijfsleider.
10/12 11u15  Meryl Streep wordt voor de eerste keer omaHeuglijk nieuws op komst voor Meryl Streep. Ze wordt op 69-jarige leeftijd voor het eerst oma. Haar oudste dochter Mamie Gummer (35) is zwanger van haar eerste kindje.
10/12 11u00  Toon Aerts wint zware cross na herbronning op Mallorca: “Ik dacht aan Mathieu... en stak een tandje bij”“Jammer dat de grote crossers hier niet zijn. Althans, de grote twee”, zei Toon Aerts (25) bescheiden na zijn zege in Overijse. Inderdaad, Mathieu van der Poel en Wout van Aert zitten nog in Spanje, maar Aerts bewees dat hij bij hun afwezigheid outstanding is. Zeker op een echt crossparcours.
10/12 10u45  Toon Aertswint zware cross na herbronning op Mallorca: “Ik dacht aan Mathieu... en stak een tandje bij”“Jammer dat de grote crossers hier niet zijn. Althans, de grote twee”, zei Toon Aerts (25) bescheiden na zijn zege in Overijse. Inderdaad, Mathieu van der Poel en Wout van Aert zitten nog in Spanje, maar Aerts bewees dat hij bij hun afwezigheid outstanding is. Zeker op een echt crossparcours.
10/12 10u45  Dante Vanzeir: “Of ik de matchbal ga bijhouden?Oei, die heb ik in de tribune getrapt...”De 20-jarige Dante Vanzeir verdubbelde zaterdagavond tegen Tubeke zijn doelpuntentotaal in de competitie van vier naar ácht. De Genk-huurling speelde door de schorsing van Marius Noubissi voor het eerst sinds begin september nog eens op zijn geliefkoosde positie - diep in de spits - en toonde wat hij in zijn mars heeft. Door de vlotte thuiszege blijft Beerschot Wilrijk alleen aan de leiding in de tweede periode.
10/12 10u45  Victor Campenaerts niet mee op stage door knieproblemenVictor Campenaerts reisde zaterdag niet mee met zijn ploegmaats van Lotto-Soudal voor de traditionele stage in het Rafa Nadal Sports Centre op Mallorca. De Europees kampioen tijdrijden en bronzen WK-medaillist stootte zijn linkerknie aan het koersstuur, met een ontsteking van de kniepees tot gevolg. Hij krijgt een alternatief trainingsprogramma en houdt het de komende dagen bij zwemmen, aquajogging, fitness en specifieke oefeningen met de fysiotherapeut.
10/12 10u45  Kans op stroomtekort daalt met vooruitzicht op drie actieve Belgische kerncentralesKernreactor Doel 4 mag opnieuw worden opgestart, zo heeft de nucleaire waakhond FANC zaterdag meegedeeld. De reactor lag al stil sinds 6 augustus, nadat betonproblemen werden vastgesteld in het plafond van het bunker­gebouw van de reactor.
10/12 10u45  Leerlingen dreigen met aanslag op klas nieuwkomers: “Klaar voor de strijd”In een besloten chatgroep op Facebook hebben leerlingen van het KTA in Brugge ermee gedreigd een aanslag te plegen op de OKAN-klas van hun school, waar anderstalige nieuwkomers worden opgevangen. De leerlingen – 17 en 18 jaar oud – postten ook foto’s van wapens erbij. De school schakelde de politie in en het parket onderzoekt de zaak. Dat meldt Het Nieuwsblad.
10/12 10u45  COMMENTAAR. “Deze Storm is materiaal voor 1A”Nikola Storm speelde zaterdagavond zijn beste match in het shirt van KV Mechelen. Op een nochtans drassig veld stuurde de vleugelaanvaller drie vlijmscherpe schuivers de zestien in. Goed voor twee assists en een owngoal van Westerlo-verdediger Noël Soumah, die niet wist van welk hout pijlen te maken.
10/12 10u30  VN-migratiepact formeel aangenomen in MarrakeshOp de VN-top in het Marokkaanse Marrakesh is maandagvoormiddag het VN-migratiepact formeel aangenomen. De afgelopen weken ontstond in verschillende Europese landen verzet tegen het pact waarover de voorbije twee jaar onderhandeld werd.
10/12 10u30  Man rijdt rond met 7.700 euro in koffer, andere botst tegen paal voor ogen van agentenBij controleacties in Mechelen en Willebroek heeft de politie afgelopen weekend verschillende chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed. Een chauffeur had drugs en meer dan 7.700 euro in zijn auto verstopt, een andere botste voor de ogen van de agenten tegen een paal. In totaal werden 988 ademtests afgenomen, 34 bestuurders testten positief.
10/12 10u15  FOTO. Jessy Druyts en Anke De Schutter brengen oertijd naar ‘Koers op rollen’Jelle Van Den Plas en Lenny Druyts kregen zaterdag in Fort 3 19 ploegen aan de start voor de derde editie van hun ‘Koers op rollen’. Honderd supporters zagen Demmy Druyts en Jari Vercauteren hun titel verlengen.
10/12 10u15  Chauffeur rijdt rond met 7.700 euro in koffer, andere botst tegen paal voor ogen van agentenBij controleacties in Mechelen en Willebroek heeft de politie afgelopen weekend verschillende chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed. Een chauffeur had drugs en meer dan 7.700 euro in zijn auto verstopt, een andere botste voor de ogen van de agenten tegen een paal. In totaal werden 988 ademtests afgenomen, 34 bestuurders testten positief.
10/12 10u00  Europees Hof van Justitie: “Verenigd Koninkrijk mag Brexit-proces unilateraal stopzetten”Het Verenigd Koninkrijk kan unilateraal beslissen om het Brexit-proces stop te zetten. Dat zegt het Europees Hof van Justitie maandag in een nieuw arrest. De beslissing heeft geen onmiddellijke impact, maar kan in een later stadium belangrijk blijken.
10/12 10u00  Flexibel werken in de ouderenzorg loont/kanEen betere balans werk-privé wordt in de razendsnelle wereld waarin we leven steeds belangrijker. En bij de jongere generatie leeft dat nog sterker. Zeker in een sector als de zorg, waar de werkdruk klassiek hoog ligt, is dit geen overbodige luxe. Dat het kan, toont Time Care van Déhora; een software voor zelfroosteren en een flexibele werkplanning. Woonzorgcentrum Familiehof in Schelle was een van de pioniers om dit in te voeren.
10/12 10u00  Delhaize plaatst slagbomen op parkingOm voor haar klanten parking te garanderen, staan er sinds vandaag (maandag) slagbomen aan de Mechelse vestiging van Delhaize.
10/12 10u00  Waarom de modeshow van Chanel zonder meer historisch wasIn Parijs vond vorige week de Métiers d'Art modeshow van Chanel plaats en die werd zonder meer historisch. Voor het eerst in de 109-jarige geschiedenis van het Franse modehuis liep er een zwart mannelijk model mee.
10/12 09u45  De eerste dag van Michel II: premier aangekomen in Marrakesh voor top rond MigratiepactDe Belgische premier Charles Michel is maandagmorgen kort na 9 uur aangekomen op de VN-conferentie over het migratiepact in Marrakesh. De premier legde bij aankomst geen verklaring af.
10/12 09u30  Wind rukt pas vernieuwd dak van kerk losEen deel van het pas vernieuwde dak van de kerk in Kieldrecht (Beveren) is zaterdag door felle rukwinden weggeblazen. De kerstmarkt van zondag werd daarom uit voorzorg afgelast. Ook de kerstmarkt in Sint-Niklaas had te lijden onder het weer.
10/12 09u15  Mechelse crooner die vecht tegen kanker stoot door in ‘The Voice Senior’Sinds hij vorige vrijdag zijn opwachting maakte in de blind auditions van The Voice Senior, heeft Vlaanderen de Mechelse crooner Harry Francis (64) leren kennen. Ondanks zijn leeftijd en de lymfeklierkanker waar hij tegen vecht, heeft hij nog heel wat ambities.
10/12 09u15  Francken over houding Open VLD: “Als ze zo tekeer willen gaan, is het ‘guerre totale’ tot in mei”Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie heeft maandagochtend erg teleurgesteld gereageerd op het vertrek van N-VA uit de regering. “Bij zo’n principiële zaak moet je je rug durven rechten, ik ben daar heel trots om, anders word je de zoveelste cynische politicus.” Hij stelt zich vragen over de legitimiteit van Michel II. Ook is hij niet gesteld met de commentaren van zijn opvolger, Maggie De Block, en de tweets van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten. “Als ze zo tekeer willen gaan, dan is het ‘la guerre totale’ tot in mei.”
10/12 09u15  BOEK. Fiona Cummins - De opvolgerDe negenjarige Jakey Frith bekomt nog steeds van het feit dat het ternauwernood kon ontsnappen aan de sinistere plannen van Brian Howley, de Bottenverzamelaar. Deze sadistische seriemoordenaar, met een vreemde interesse in lichamelijke afwijkingen, loopt nog altijd vrij rond.
10/12 09u15  Eén verwent kijkers: laatste seizoen ‘Eigen Kweek’ begint op nieuwjaarsdagEén heeft een nieuwsjaars­cadeautje klaar: op 1 januari begint het derde seizoen van Eigen Kweek. Dat de kijker daar tevreden mee zal zijn, lijdt geen twijfel. De reeks behoort met pieken van ruim 2,1 miljoen kijkers tot de populairste ooit. Bovendien belooft showrunner Philippe De Schepper dat Eigen Kweek zal afronden met knal om niet licht te vergeten.
10/12 09u15  BOEK. Michael Connelly - Twee soorten waarheidEx-rechercheur Hieronymus ‘Harry’ Bosch houdt niet van stilzitten. Na zijn verplichte pensionering bij de LAPD heeft hij zich dan ook als vrijwilliger opgegeven om als speurder het korps van het veel kleinere, naburige San Fernando te versterken. Daar krijgt hij te maken met een tweevoudige moord
10/12 09u15  BOEK. Jack Grimwood - MoskvaJanuari 1986. Een week nadat de uit de gratie geraakte militiare spion Tom Fox in Moskou is gestationeerd, verdwijnt de vijftienjarige stiefdochter van de Britse ambassadeur daar spoorloos. Fox, die zelf zijn dochter verloor, moet haar zo snel mogelijk terugvinden. Kort tevoren is er immers nog een tiener verdwenen.
10/12 09u15  Chauffeur zwaargewond na frontale botsing met vrachtwagenIn de Nijverheidsstraat in Wommelgem is een automobilist zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen.
10/12 09u15  Onze huisanalist Patrick Goots: “Antwerp tegen Club Brugge wordt een galamatch”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterheid zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.
10/12 09u15  Mick Jagger voor een keertje zelf gedumpt door veel jongere vriendinNa een relatie van drie jaar heeft de 23-jarige Noor Alfallah Mick Jagger (75) aan de deur gezet. Lang is ze echter niet single geweest, want de vrouw zou ondertussen al opnieuw met een andere oudere man aan het daten zijn.
10/12 09u00  Kitesurfer maakt spectaculaire sprong over pierEen stunt van jewelste: een kitesurfer sprong afgelopen zaterdag over de bekende pier van Blankenberge, zo’n 9 meter hoog.
10/12 09u00  Chauffeur vergist zich van pedaal en rijdt vitrine van bakkerij inEen verstrooide bestuurder heeft zondagochtend de etalage van bakkerij Mathues op de Turnhoutsebaan in Mol aan diggelen gereden. De man vergiste zich van pedaal en duwde met zijn voet op het gaspedaal in plaats van op de rem.
10/12 09u00  BOEK. Michael Robotham - De andere vrouwAustraliër Michael Robotham is een van die thrillerschrijvers van wie de trofeeënkast veel gevulder is dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Gelauwerd in binnen- en buitenland, werkt deze uiterst sympathieke en intelligente auteur gestaag voort aan zijn oeuvre.
10/12 09u00  Antwerpse daklozen krijgen hipsterkousen: “Warme sokken zijn cruciaal in deze koude maanden”Dat Antwerpse daklozen met fel­gekleurde hipstersokken rond­lopen, is wellicht te danken aan Sam Dupont (22) en Robin Denis (21). De twee student-ondernemers deelden vierhonderd paar kousen uit aan de nachtopvang. “We zijn hen daar ontzettend dankbaar voor”, zegt het Antwerpse CAW. “Warme sokken zijn cruciaal in deze koude maanden.”
10/12 09u00  VIDEO. NASA verspreidt unieke geluidsopname van de wind op MarsHet Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft vrijdag met een stunt uitgepakt. Ze gaven een geluidsopname vrij van de vibraties ten gevolge van de wind die de InSight-marslander kon capteren. In de video hierboven kan u de wind op Mars horen.
10/12 09u00  BOEK. Simone St. James - Gebroken meisjesVermont, het noordoosten van de VS, 1950. Idlewild Hall is een internaat dat erom bekendstaat zelfs de meest onaangepaste en wilde meisjes te kunnen temmen. Vier van die meisjes vinden er elkaar en sluiten er vriendschap voor het leven. Tot een van hen verdwijnt.
10/12 09u00  DISCUSSIE. Wie komt nu als ‘winnaar’ uit deze politieke crisis?Welke partij of politicus komt, nu het stof na de regeringscrisis wat is gaan liggen, voor u als winnaar of verliezer uit de bus? Wie hield vast aan de principes, stelde het algemeen belang voorop of hield als beste rekening met de uitdagingen die op ons land afkomen?
10/12 09u00  Uniek in België: Berchem krijgt eerste schepen van StreetartBerchem kent vanaf 1 januari een districtsschepen van Streetart. Uniek in België en mogelijk zelfs een wereldprimeur. De Antwerpse streetartwereld reageert laaiend enthousiast. “Dat is gewoon de max”, reageert Yvon Tordoir, organisator van graffitifestival Meeting of Styles.
10/12 08u45  Nieuwe minister De Backer over Michel II: “Dit staat los van Antwerpen waar we dit jaar nog landen”Het is een tweede promotie in twee jaar tijd voor Philippe De Backer. De liberaal werd in 2016 in de federale regering binnengeloodst als staatssecretaris. Door de regeringswissel werd hij gisteren minister. “Jammer dat N-VA is weggelopen”, zegt hij. Tegelijk ziet hij geen problemen voor de verdere Antwerpse coalitiegesprekken. “Dit jaar nog landen, moet mogelijk zijn.”
10/12 08u30  Brussels Airlines bij meest vervuilende ter wereldUit een nieuwe ranking van de Duitse milieuwaakhond Atmosfair blijkt dat Brussels Airlines bij de meest milieuvervuilende luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoort. Volgens de ngo benut de maatschappij haar toestellen niet efficiënt genoeg, waardoor de CO2-uitstoot oploopt, staat maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
10/12 08u15  Burgemeester moet verstek geven voor eedafleggingIn deze periode wordt de ene na de andere burgemeester uitgenodigd om de eed af te leggen bij de gouverneur, zo ook Paul Verbeeck uit Nijlen. Maar de CD&V- burgemeester zit met een ernstig agendaprobleem.
10/12 07u15  Deze party-items draag je ook nog na de feestenTijdens de feesten wil je natuurlijk je mooiste outfit uit de (kleer)kast halen. Maar dat hoeft niet per definitie te betekenen dat je ze nadien gewoon weer in de kast moet hangen. Deze stukken kun je gerust na de feestdagen doordragen!
10/12 07u00  Zoektocht naar asociale scholieren die vrouw van fietspad redenKatherine Meurs is op zoek naar getuigen van het zwaar fietsongeval dat ze op 22 oktober had in de Jagersweg in Westmalle. Ze kwam er zwaar ten val door asociaal fietsgedrag van een groep scholieren die in de tegengestelde richting reed.
10/12 07u00  Evy Gruyaert keert terug naar haar eerste liefde: radioEvy Gruyaert (39) wordt de komende jaren een vaste waarde binnen het dj-team van Nostalgie. Gruyaert keert daarmee terug naar haar eerste liefde: de radio.
10/12 06u30  Regenweer zorgt voor verkeershinder: ongevallen, verstopte putjes, afgesloten straten en verlaagde maximumsnelheidHet heeft het afgelopen weekend bij momenten stevig geregend en dat liet zich vooral op de weg merken. Op verscheidene plaatsen moesten straten, of toch delen ervan, worden afgesloten vanwege wateroverlast.
10/12 06u30  Bliksem slaat in op huis dochter Juul Kabas: woning onbewoonbaarIn Bosend sloeg zaterdagnacht rond 4u de bliksem in op een woning. Dat veroorzaakte brand op de bovenverdieping en rook- en waterschade in de rest van het huis.
10/12 02u45  Hagelandse Kookdepot erkend als baken van kwaliteitKookbelevingszaak ‘t Kookdepot aan de Koning Albertstraat in Diest is uitgeroepen tot “Zelfstandige van het jaar 2018”. De erkenning is een organisatie van Diest Handelt, het centrummanagement en het stadsbestuur. ’t Kookdepot is in de wijde omtrek bekend als een baken van kwaliteit.
10/12 02u15  Familie van overleden student hoopt op gerechtigheid: “Dit mag niet in de doofpot belanden”Het verdriet is onpeilbaar bij de familie van Sanda Dia (20), de jongen uit Edegem die stierf na een wansmakelijk doopritueel. Excuses, laat staan condoleances kregen ze nog niet uit het kamp van de verguisde studentenclub. Meer nog: de doopmeesters lijken plots van de aardbol verdwenen. “Het is niet omdat ze uit gegoede families komen dat de zaak niet tot op het bot uitgezocht moet worden.”
10/12 02u15  Antwerpse ondernemers willen dat Michel II sociaaleconomische dossiers snel oppikt: “Niet blij met wat er is gebeurd”Ondernemersorganisaties zoals het VBO, Unizo en Voka willen zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de uitgedunde regering-Michel II verder gaat. “Er liggen belangrijke dossiers op tafel”, stellen de werkgevers eensgezind.
10/12 02u15  Voor het eerst sinds 1974 minderheidsregering: wat kan Michel II?De Zweedse coalitie is niet meer. Voor het eerst sinds 1974 heeft ons land een minderheidsregering. Met 52 van de 150 zetels, en geen meerderheid meer aan Nederlandstalige kant, belooft het oranje-blauwe kabinet-Michel II een aartsmoeilijke evenwichtsoefening te worden. Kan de nieuwe regering nog iets realiseren of staan we voor een half jaar van keihard campagne voeren? En hoe moet het verder na de verkiezingen op 26 mei, wanneer zich een zo mogelijk nog moeilijkere regeringsvorming aankondigt?
10/12 02u15  Familie van Ketnet-actrice (26) wil zelfdoding beter bespreekbaar maken: “Mensen met problemen moeten weten waar ze terechtkunnen”De vader van Prinsessia-actrice Désirée ­Viola (26), die vrijdag uit het leven stapte, hoopt dat de wanhoopsdaad van zijn dochter zelfdoding beter bespreekbaar zal maken in Vlaanderen. “Zodat niemand moet meemaken wat haar familie en vrienden nu doormaken.”
10/12 02u15  COMMENTAAR. Cultheld William Owusu was terug van weggeweestWat moest een mens denken na het lezen van het interview met William Owusu afgelopen zaterdag? De Ghanese spits van Antwerp FC, einde contract na dit seizoen, wond er geen doekjes om. Met een zelden geziene openheid liet hij zelfs over zijn schouder meekijken naar zijn bankrekening. 1.200 euro verdiende hij in zijn beginjaren bij Antwerp FC. Netto. 2.000 euro daarna. Al iets meer. Maar niet het loon dat je voor een profvoetballer verwacht.
10/12 02u15  Regenweer zorgt voor verkeershinderHet heeft het afgelopen weekend bij momenten stevig geregend en dat liet zich vooral op de weg merken. Op verscheidene plaatsen moesten straten, of toch delen ervan, worden afgesloten vanwege wateroverlast.
10/12 02u15  Felle wind vergalt twee kerstmarktenDe kerstmarkt in Onze-Lieve-Vrouw Olen en de tweedaagse Kersthappening in Geel Sint-Dimpna werden zaterdag noodgedwongen afgelast.
10/12 02u15  Oude linde aan afspanning de Bastiaen is een monumentDe Hollandse linde voor de voormalige afspanning Sint-Sebastiaen langs de Geelseweg in Olen moet bewaard blij-ven. Dat meent ook minister-president Geert Bougeois (N-VA) die de etageboom voorlopig erkent als monument. Er volgt nu een openbaar onderzoek. Daarna is de erkenning definitief.
10/12 02u15  Prins Marc II van Peer Stoet officieel aangesteldAls we zijn voorgangers mogen geloven is voor prins Marc II van de gilde Peer Stoet zaterdag een ongelofelijk jaar van start gegaan. “Die 365 dagen tussen aanstelling en aftreden zijn onwaarschijnlijk”, weet de vorige prins Stijn I.
10/12 02u15  Avontuur met duurzame wijnen gaat verderPieter Greeve (56) uit Vorselaar heeft een duurzame wijnwinkel geopend. “Na vier jaar werken van thuis en heel wat beurzen en thuisproeverijen later, was de tijd rijp om deze stap te zetten.”
10/12 02u15  Nieuwe buurtbib voor volwassenen en kinderenOok in de Oude Vaartstraat kunnen voortaan gratis boeken achtergelaten en meegenomen worden. De stad investeerde in de materialen en in een eerste lading boeken.
10/12 02u15  Studenten dagen uit om een stap dichter te zettenIedereen heeft talenten. Het is belangrijk die te ontdekken. Net zoals de spelers van theater Stap, voor wie hun beperking geen belemmering is om te schitteren op het podium. Voor vier Antwerpse studenten zijn zij de inspiratiebron om anderen aan te zetten om meer te doen met hun leven.
10/12 02u15  Mobiele constructie voor 200 leghennenDe eerste eitjes uit de gloednieuwe kippenmobiel van Sandro Wens (29) en vriendin Paulien Rondou (24) zijn geraapt. Deze constructie is voor minstens 1,5 jaar de thuishaven voor tweehonderd jonge biologische bruinkleurige leghennen.
10/12 02u15  Wat is er mis met de Kempense liberalen? “In lokale verkiezingen gaat het niet over ideologie”Open Vld levert in de Kempen vier burgemeesters en maakt deel uit van zes meerderheden. Toch deed de liberale partij het helemaal niet goed in deze regio. Behalve op plaatsen waar de partij onder een andere naam opkwam. Wat is er mis met de Kempense liberalen?
10/12 02u15  Gemeente pakt kerkenplan op unieke manier aan: “Vlaanderen is te katholiek geweest”De manier waarop de gemeente Mol het kerkenplan aanpakt, is uniek in het bisdom. “Mol is een voorloper”, beaamt bisschoppelijk vicaris Wim Selderslaghs. Hij kwam voor De Persclub in Mol-Rauw uitleggen wat de Molse aanpak zo anders maakt, maar ook dat de kerken nog niet snel een andere bestemming zullen hebben.
10/12 02u15  Bliksem slaat in op huis dochter Juul KabasIn Bosend sloeg zaterdagnacht rond 4u de bliksem in op een woning. Dat veroorzaakte brand op de bovenverdieping en rook- en waterschade in de rest van het huis.
10/12 02u15  Bosgroepen planten 1,9 hectare nieuw bosVerschillende vrijwilligers van de Antwerpse bosgroepen hebben zondagvoormiddag weer en wind getrotseerd voor de aanplanting van 1,9 hectare bos in Balen-Rosselaar. Er werden maar liefst vijfduizend bomen geplant.
10/12 02u15  Rita Van den Bulck past voor gemeenteraadEreschepen Rita Van den Bulck (72, CD&V) uit Koningshooikt (Lier) neemt haar mandaat als gemeenteraadslid niet op. In haar plaats legt jongerenvoorzitter Stéphanie Van Campenhout (29) op vrijdag 4 januari de eed af.
10/12 02u15  Ondanks regen krijgt ‘badkamer’ opvallende make-over tijdens Mortsel Wintert!De vijfde editie van het stadsfeest Mortsel Wintert! was geen voltreffer. Zaterdag kwam er nog behoorlijk wat volk, zondag verpestte de regen de pret. De make-over van het lijnhuisje - in de volksmond de ‘badkamer’ genoemd - vond wel plaats.
10/12 00u30  Triatleet Pieter Heemeryck wint Challenge DaytonaTriatleet Pieter Heemeryck heeft zondag in de Verenigde Staten de eerste editie van de Challenge Daytona gewonnen.
10/12 00u00  O’Sullivan verovert zevende UK Championship-titelRonnie O’Sullivan (WS 3) heeft 25 jaar na zijn eerste titel voor de zevende keer in zijn loopbaan het UK Championship snooker gewonnen. In de Barbican Centre in York versloeg hij de Noord-Ier Mark Allen (WS 7) in de finale met 10-6.
09/12 23u45  Anonieme getuige: "Oog in oog gestaan met Bende van Nijvel én nummerplaat doorgegeven aan rijkswacht"Ik heb oog in oog gestaan met de Bende van Nijvel. Dat vertelt een man anoniem aan de redactie van TV Oost Nieuws. De getuige heeft het over de overvallers die toesloegen bij weverij Wittock-Van Landeghem begin jaren tachtig in Temse. Bij die overval viel toen één dode, de conciërge.
09/12 21u30  Premier Michel vertrekt naar Marrakesh, N-VA-ministers delen ontslagbriefPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie. Om iets na 20 uur is premier Charles Michel met het vliegtuig naar Marrakesh vertrokken.
09/12 21u30  Union mist drie geschorste basisspelers voor clash tegen Beerschot WilrijkVolgende week zondag speelt Beerschot Wilrijk op het veld van Union zijn allerlaatste uitwedstrijd voor de winterstop. Bij de Brusselaars zullen liefst drie basisspelers ontbreken door schorsing.
09/12 21u00  Borussia Mönchengladbach is opnieuw tweede na sterke tweede helft tegen StuttgartBorussia Mönchengladbach heeft zondagavond op de veertiende speeldag in de Bundesliga zijn negende overwinning van het seizoen geboekt. Tegen laagvlieger Stuttgart liep het niet altijd van een leien dakje, maar de Borussen wonnen wel met 3-0. Thorgan Hazard deed met een assist zijn duit in het zakje.
09/12 21u00  Cappellen geeft opnieuw voorsprong uit handenVoor de tweede week op rij zag Cappellen een voorsprong van twee doelpunten omgezet worden in 3-2 verlies. Bocholt - Cappellen 3-2.
09/12 20u30  Maggie De Block nuanceert eigen uitspraken: “Geen chaos op het kabinet, wel in de opvang”Na afloop van de eerste ministerraad van de regering Michel-II heeft Maggie De Block (Open Vld), die de bevoegdheden Asiel en Migratie overneemt van staatssecretaris Theo Francken (N-VA), eerdere berichten over haar uitspraken over het departement genuanceerd. “Het is de opvang waar momenteel een chaos heerst en waar zo snel mogelijk een oplossing voor moet gezocht worden”, klonk het bij monde van de minister.
09/12 20u15  Anderlecht blijft achter met 1 op 9 nadat het in slotminuten zege tegen Charleroi weggeeftAnderlecht heeft een thuiszege tegen Charleroi in de slotfase nog uit de handen laten glippen: 1-1. Paars-wit leek een helft lang op weg naar een logische overwinning dankzij een goal van Francis Amuzu, maar een ongelukkige handsbal van Sebastiaan Bornauw enkele minuten voor tijd gooide nog roet in het eten. Cristian Benavente trapte de gelijkmaker vanop de stip binnen, Anderlecht blijft achter met één op negen.
09/12 20u00  Nieuwe teamgenoot van Max Verstappen: "Ik ben niet bang van hem"Pierre Gasly, de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen, gaat met een open vizier aan de slag bij Red Bull. Hij is naar eigen zeggen niet bang om teamgenoot van een supertalent als Verstappen te worden.
09/12 20u00  LIVE. Premier Michel vertrekt naar Marrakesh, N-VA-ministers delen ontslagbriefPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 19u45  Pandoer vult kerk met volkse kerstliedjes uit de hele wereldZondag 9 december zong en speelde muziekgroep Pandoer haar programma 'Meri Krismes Rood, Goud en Maneschijngroen' in de kerk Sint-Willibrorduskerk Viersel.
09/12 19u45  Kraanarm begeeft het en valt rakelings naast huizen in tuin: “We hebben heel veel geluk gehad”Een gedeelte van een bouwkraan is zaterdagnamiddag naar beneden gekomen in de Kuytekopstraat in Branst. Het metaal van de kraan plooide helemaal om, waardoor het gevaarte het begaf. Niemand raakte gewond en als bij wonder viel de kraanarm in een tuin en niet op een van de woningen in de straat.
09/12 19u45  Verteltheater van VtbKultuurVtbKultuur Zandhoven heeft zondag 23 december om 11u Lieve Joos van het swingend verteltheater voor kinderen Pulcinella te gast in de chalet aan Dorp 12 in Pulderbos.
09/12 19u45  Diamantairs: “Banken kunnen worden gedwongen om rekeningen aan te bieden”Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de vertegenwoordiger van de diamantsector, zegt dat er aan een politieke oplossing wordt gewerkt om diamantairs klant te laten worden van een Belgische bank.
09/12 18u45  N-VA en Bart De Wever zitten opnieuw samen met Antwerpse coalitiepartners: “We weten nog wat doen”Terwijl in Brussel de politieke crisis heerst en de regering herschikt werd, ging Bart De Wever zondagochtend in Antwerpen opnieuw rond de tafel zitten met sp.a, Open Vld en zijn eigen N-VA, met het oog op een coalitievorming.
09/12 18u45  Politie betrapt jongeman (18) op heterdaad tijdens drugsdealHet drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie heeft zaterdag een jongeman van 18 gearresteerd nadat hij werd betrapt op het verkopen van cannabis. Bij een huiszoeking werden nog meer drugs, geld en verschillende attributen gevonden. Hij is aangehouden door de onderzoeksrechter.
09/12 18u30  Lichaam Britse miljonairsdochter (22) mogelijk teruggevonden tijdens zoektocht in Nieuw-ZeelandIn Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de politie gaat ervan uit dat het om de 22-jarige Britse toeriste gaat. Grace Millane verdween begin december op het Noordereiland. Een man van 26 wordt verdacht van de moord.
09/12 18u30  Union blaast titelambities in 1B nieuw leven in na zege in LommelUnion heeft zondag de achttiende speeldag in de Proximus League (1B) afgesloten met een 0-2 overwinning op het veld van Lommel. De Brusselaars springen van de zesde naar de derde plaats in de tweede periode.
09/12 18u30  Bölöni: “Alleen aan 120 procent kunnen we concurreren met de toppers”Trainer Laszlo Bölöni toonde zich enorm tevreden met het resultaat van Antwerp tegen Cercle Brugge, maar wil nog niet beginnen te zweven. Antwerp staat tweede, maar daar praat hij niet zo graag over. “Ik wil alles wat temperen.”
09/12 18u30  Oostende heeft verlengingen nodig tegen Aalstar, maar staat in halve finales van de bekerOostende, met heel wat moeite, en Brussels hebben zich zondag geplaatst voor de halve finales van de Beker van België basketbal voor mannenteams.
09/12 18u30  Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle overledenDe Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle is zaterdag op 96-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds meer dan een halve eeuw de politieke vertegenwoordiger van de Antwerpse Polder en schreef bovendien ook een stuk Antwerpse geschiedenis. Hij zetelde van 1958 tot 1988 doorlopend in de Antwerpse gemeenteraad, eerst als onafhankelijke, later als vertegenwoordiger van de CVP. Hij verdedigde in het stadhuis, samen met de andere gekozenen uit de Polder, met hand en tand de belangen van de Antwerpse Polderdorpen die moesten wijken voor de havenuitbreiding.
09/12 18u30  Man gedood in Nederland: slachtoffer is bekende in Antwerps drugsmilieuIn het Nederlandse Kloosterzande, in de gemeente Hulst, is vorige week donderdag naast een uitgebrande auto het lichaam van een man gevonden. Volgens onze informatie gaat het om Raouf B. (41), een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Volgens de Nederlandse politie staat het vast dat de man werd gedood.
09/12 18u30  Hond bewaakt wekenlang afgebrande huis van baasje, dit is het moment waarop ze elkaar terugzienHij overleefde de catastrofale bosbranden in Californië, maar kon niet samen met zijn baasjes geëvacueerd worden. Bijna een maand lang leefde de Anatolische herder Madison in onzekerheid: leefden zijn baasjes nog of niet? En dus deed hij het enige wat een verantwoordelijke hond kan doen: waken over hun afgebrande huis.
09/12 18u15  Sterke Courtois helpt Real aan nipte zege bij de rode lantaarnOp het veld van rode lantaarn Huesca won Real Madrid maar met het kleinste verschil. Santiago Solari zei: Dank u, Bale. En dank u, Courtois.
09/12 18u15  Rechtse verenigingen organiseren “Mars tegen Marrakech”, ook Schild & Vrienden neemt deelEen aantal rechtse verenigingen en jongerenafdelingen organiseren volgende week in Brussel een “Mars tegen Marrakech”. Een evenement op Facebook kreeg interesse van bijna 10.000 gebruikers, zowat 4.000 gebruikers geven aan deel te zullen nemen. Voor de mars slaan studentenverenigingen KVHV en NSV de handen in mekaar met Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren.
09/12 18u15  Jambon, Francken en Demir nemen opnieuw hun zitje in de Kamer opHet vertrek van N-VA uit de federale regering, brengt ook in de Kamer een personeelswissel teweeg. Gewezen minister Jan Jambon en staatssecretarissen Theo Francken en Zuhal Demir nemen opnieuw hun zitje in het halfrond in. Voor Sander Loones en Johan Van Overtveldt zit een terugkeer naar het Europees parlement er niet in.
09/12 18u15  Bölöni ondanks tweede plaats van Antwerp: “Alleen aan 120 procent kunnen we concurreren met de toppers”Trainer Laszlo Bölöni toonde zich enorm tevreden met het resultaat van Antwerp tegen Cercle Brugge, maar wil nog niet beginnen te zweven. Antwerp staat tweede, maar daar praat hij niet zo graag over. “Ik wil alles wat temperen.”
09/12 18u00  Koppel staat plots oog in oog met overvallers die met machetes zwaaienEen shortcut nemen is niet altijd de beste optie. Zo blijkt uit een confrontatie met een dievenbende in het binnenland van Kenia. Bryant Swenson en zijn vrouw Lauren reden in de buurt van Mai Mahiu toen drie gemaskerde mannen op hun jeep kwamen gestormd met een machete.
09/12 17u45  Bart Swings schaatst naar achtste plaats op 10km op WB in PolenOp de eerste tien kilometer van het seizoen is Bart Swings in 13:41.04 als achtste geëindigd. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszow Mazowiecki ging de zege zondag op de marathon voor de langebaanschaatsers naar de jonge Nederlander Marcel Bosker (13:25.27).
09/12 17u45  Jonas Laureys breekt de banRupel Boom heeft de heenronde afgesloten met een nipte zege tegen Knokke. Jonas Laureys zorgde voor de enige treffer in een partij die vooral na de pauze kon bekoren.
09/12 17u30  Premier bepaalt prioriteiten van oranje-blauwe coalitie: “Focus op koopkracht, veiligheid en klimaat”Koopkracht en socio-economisch beleid, veiligheid en justitie, en klimaat. Dat zullen de drie prioriteiten vormen van de nieuwe oranje-blauwe coalitie. Dat heeft premier Charles Michel (MR) zondagnamiddag gezegd op een persconferentie na de eerste ministerraad van de nieuwe regering. Ook wil de premier constructief samenwerken met het parlement. Daarvoor zal hij onmiddellijk na zijn terugkeer uit Marrakesh de nodige contacten leggen.
09/12 17u15  LIVE. Premier Michel: "Nog altijd goede relatie met N-VA, maar er was een meningsverschil", Jambon zet ontslagbrief op TwitterPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 17u15  In de lagere voetbalreeksen is het ook plezant: City Pirates-aanvoerder treft raak vanop 80 meterDe stelling dat er weinig te beleven valt in de lagere voetbalreeksen, werd zaterdagavond opnieuw de kop ingedrukt. In het duel tussen de City Pirates en Hamme maakte thuisaanvoerder Yarrith Kwik een dijk van een gelijkmaker, al hielp de bezoekende doelman een handje. Vanop 80 meter trapte hij het leer in doel. De City Pirates wonnen uiteindelijk met 2-1 en doen een goede zaak in het klassement van de Tweede Amateurklasse B.
09/12 17u00  Deze uitblinker regisseerde Antwerp naar simpele overwinningRoyal Antwerp FC kende zondagmiddag weinig moeite met Cercle Brugge. Op verplaatsing boekte de Great Old een mooie en verdiende 0-3 zege. Hierdoor kronen de Antwerpenaren zich tot de winnaars van het weekend, want ze springen naar de tweede plek en naderen tot op vier punten van leider KRC Genk. De spelersbeoordelingen wilden wij wederom niet van u onthouden. Eén speler stak er met kop en schouders bovenuit.
09/12 16u45  Dit zijn de nieuwkomers in de oranje-blauwe regering van Michel IINa het verdwijnen van de N-VA uit de federale regering zijn de bevoegdheden van de N-VA-ministers en -staatssecretarissen verdeeld over andere leden van de regering. Om de pariteit in de regering te behouden, worden de staatssecretarissen Pieter De Crem (CD&V) en Philippe De Backer (Open Vld) minister.
09/12 16u45  Kimeli bezorgt België verrassend zilver op EK veldlopen: “Wat een zottenkot”Isaac Kimeli heeft België een zilveren medaille bezorgd op het EK veldlopen in Tilburg. Hij kwam net tekort om de Noor Filip Ingebrigtsen te kloppen en Europees kampioen te worden.
09/12 16u30  Premier Michel waarschuwt: “Vervroegde verkiezingen dreigen land jaar lang te blokkeren”Premier Charles Michel wil voorkomen dat er vervroegde federale verkiezingen komen. Dat heeft hij zondag laten verstaan bij RTL-TVi. In dat scenario dreigt het land immers lange tijd te worden geblokkeerd, want op 26 mei vinden er sowieso Vlaamse en Europese verkiezingen plaats.
09/12 16u30  Antwerp doet gouden zaak met klinkende zege in Cercle BruggeAntwerp heeft zondag optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van rechtstreekse concurrenten Club Brugge en KRC Genk. Op het veld van Cercle Brugge nam de Great Old met gemak afstand van de Vereniging. Het werd uiteindelijk een klinkende 0-3 voor Antwerp. Door de zege springt Antwerp over Club Brugge naar de tweede plek in de Jupiler Pro League en nadert het tot op vier punten van leider KRC Genk.
09/12 16u30  LIVE. Premier Michel: "Nog altijd goede relatie met N-VA, maar er was een meningsverschil"Premier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 16u30  Schokkend: bejaarde vrouw gaat achter handtasdief aan, maar die rijdt over haar heenEen oudere vrouw is overreden op de parkeerplaats van een Florida McDonald’s nadat een man naar haar tafel liep en haar handtas stal. De vrouw achtervolgde de man naar de parkeerplaats en probeerde hem te confronteren. Maar ze werd het slachtoffer van een gruwelijk incident. De vrouw werd overreden door de dief en die liet haar voor dood achter.
09/12 16u15  Voormalig boekhoudkantoor omgebouwd tot escape roomDe fusiegemeente Hoogstraten is geen blinde vlek meer op de kaart met escape rooms. De familie De Gruyter heeft er een gemaakt in het vroegere boekhoudkantoor in Meerdorp in Meer met de toepasselijke naam De Ruyt.
09/12 16u15  Oorlogsslachtoffers krijgen gedenkplaatVlimmeren (Beerse) heeft honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog en bijna 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog eindelijk ook een gedenkplaat als herdenking van de oorlogsslachtoffers. Acht slachtoffers uit beide oorlogen krijgen een blijvend eerbetoon.
09/12 16u15  Red Lions spelen barragewedstrijd tegen Pakistan op WK hockeyNederland heeft zondag op het WK hockey in het Indiase Bhubaneswar zijn derde en laatste groepswedstrijd tegen Pakistan gewonnen met 5-1. Door de zege eindigt Oranje in poule D op de tweede plaats, achter winnaar Duitsland. Pakistan strandt als derde en speelt in een barragewedstrijd tegen de Red Lions om een plaats in de kwartfinales.
09/12 16u15  Toon Aerts is oppermachtig in rasechte moddercross in OverijseToon Aerts heeft de Druivencross in Overijse op zijn palmares geschreven. De man van Telenet-Fidea Lions ging er al in de vierde ronde vandoor en soleerde knap naar de overwinning. Achter hem stopte ploegmaat Corné van Kessel prima af, Marcel Meisen en Michael Vanthourenhout zaten gevangen in het ploegenspel.
09/12 15u45  LIVE. Antwerp op zucht van gouden zaak met comfortabele voorsprong in Cercle BruggeAntwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE!
09/12 15u30  Theo Francken reageert op uitspraak van vervanger Maggie De Block: “Politiek fatsoen is weg, en dan nog liegen ook”“Ik ben ontgoocheld, maar we strijden verder, we geven niet op. Vergeet niet dat ik een bokser ben.” Dat zei Theo Francken (N-VA) - “nog enkele uren staatssecretaris” - in een toespraak in een overvolle zaal in zijn thuisbasis Lubbeek. Voor honderden mensen en onder heel wat persbelangstelling gaf hij een overzicht van het dossier van het VN-migratiepact dat N-VA uit de regering deed stappen, en de fundamentele bezwaren van zijn partij tegen de tekst. Later reageerde hij via Twitter op een uitspraak van zijn vervanger Maggie De Block: “Het politiek fatsoen is weg”.
09/12 15u30  Zestiger krijgt klappen na banaal verkeersongevalEen banaal ongeval op het kruispunt van de Floraliënlaan met de Elisabethlaan in Berchem is zaterdag uit de hand gelopen. Een koppel van 22 en 26 sloeg en stampte de andere betrokken bestuurder, een zestiger.
09/12 15u30  LIVE. Antwerp lijkt gouden zaak te gaan doen met comfortabele voorsprong in Cercle BruggeAntwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE!
09/12 15u15  LIVE. Koning aanvaardt ontslag N-VA-ministers, deze namiddag extra ministerraadPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Deze namiddag vindt er een ministerraad plaats, zonder N-VA.
09/12 15u15  Kind en grootouders komen om bij brand in FrankrijkEen kind van vijf jaar en zijn grootouders zijn zondagochtend omgekomen in een brand in hun woning in Bourg-Fidèle, in het Franse departement Ardennes. Dat is bij de brandweer en het parket vernomen.
09/12 15u15  LIVE. Owusu brengt Antwerp op dubbele voorsprong tegen Cercle BruggeAntwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE!
09/12 15u00  Jan Jambon wordt in januari burgemeester van BrasschaatNu de N-VA uit de federale regering stapt, wordt Jan Jambon (N-VA) in januari opnieuw burgemeester van de parkgemeente. Huidig waarnemend burgemeester Philip Cools wordt dan schepen.
09/12 15u00  Ravage na ongeval op kruispunt R11 met Jules MoretusleiDrie auto’s zijn zondag betrokken geraakt bij een ongeval op het kruispunt van de Jules Moretuslei met de R11 in Wilrijk. Een kind raakte gewond.
09/12 15u00  Kimeli bezorgt België zilver op EK veldlopenIsaac Kimeli heeft België een zilveren medaille bezorgd op het EK veldlopen in Tilburg. Hij kwam net tekort om de Noor Filip Ingebrigtsen te kloppen en Europees kampioen te worden.
09/12 15u00  Nederlandse Brand steekt tweede zege van het seizoen op zak in DruivencrossLucinda Brand (Sunweb) heeft zondag de Druivencross in Overijse bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene liet de Britse Nikki Brammeier (Mudiiita Cycling) en de Italiaanse Eva Lechner (Clif Pro Team) achter zich en won zo voor de tweede keer dit veldritseizoen. Eerder was ze half november de beste in de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor.
09/12 15u00  LIVE. Refaelov trapt Antwerp vanop de stip op voorsprong tegen Cercle BruggeAntwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE!
09/12 14u15  De Block maakt meteen einde aan asielquota Francken: “Het beleid moet weer menselijk worden”Maggie De Block (Open Vld) is nog maar net (opnieuw) minister voor Asiel en Migratie, en maakt meteen een einde aan de asielquota van haar voorganger Theo Francken (N-VA). “Het beleid moet weer menselijk worden”, zegt ze aan De Morgen.
09/12 14u15  Hollywoodicoon toont de keerzijde van haar glamoureuze bestaanJane Fonda viert binnenkort haar 81ste verjaardag, maar aan een pensioen denkt de actrice nog lang niet. Ze verschijnt dan ook nog regelmatig op de rode loper, al begint dat stilaan wel zijn tol te eisen. Vooral de volgende dag, zo toont Fonda in twee brutaal eerlijke posts op Instagram.
09/12 14u15  Onze hoofdredacteur over val van regering: “Niemand wordt hier beter van”Ze ligt er dus, de regering. Als je de commentaren van de ministers en intussen ex-ministers moet geloven, vindt iedereen het doodjammer. Tegelijk probeert iedereen de schuld voor de val van de regering in de schoenen van de anderen te schuiven. Bart De Wever bijvoorbeeld pakte meteen uit met een nieuwe naam: de Marrakesh-coalitie. Daarmee gebruikt hij deze val nu al om zijn verkiezingscampagne voor mei volgend jaar kracht bij te zetten.
09/12 14u15  Het pact dat de regering deed uiteenvallen: wat staat er nu eigenlijk in dat migratiepact?Het migratiepact maakt afspraken tussen 193 VN-lidstaten over hoe migratie – zowel legale als illegale – georganiseerd moet worden. N-VA zei aanvankelijk dat ze 30 punten van kritiek had op het pact, uiteindelijk bleken er dat – toch op de Facebookpagina van Theo Francken (N-VA) - 12 te zijn. Maar eigenlijk maakt het in deze perceptieoorlog ook niet uit: vijf van de zes experten die afgelopen week gehoord werden in het parlement zeggen ook dat het pact niet meer is dan een afsprakennota.
09/12 14u15  Vlaams Belang dient officieel klacht in tegen MigratiepactNu premier Charles Michel naar Marrakesh trekt om het VN-migratiepact namens België goed te keuren, trekt oppositiepartij Vlaams Belang naar de Raad van State om die goedkeuring tegen te houden.
09/12 14u00  LIVE. Knoopt Antwerp weer aan met een zege na nederlaag tegen STVV?Antwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE vanaf 14u30!
09/12 13u45  Meer dan 15.000 euro boetes tijdens controle op vrachtverkeerTijdens een controleactie op vrachtvervoer, zaterdag aan het parkeerterrein Spoor Oost, heeft de politie voor 15.811 euro aan boetes geïnd.
09/12 13u45  Tom Lenaerts over zijn eerste erotische ervaring en #metooTom Lenaerts heeft in ‘Zot Gedraaid’ op radiozender Joe verteld dat hij zijn eerste erotische ervaring mogelijk te danken heeft aan en Nederlands muziekprogramma. Bij Friedl Lesage op Radio 1 sprak hij dan weer zijn onbegrip uit voor mannen die na #metoo niet meer weten wat ze wel en niet mogen doen.
09/12 13u30  Drie personen onwel door CO-intoxicatie in HobokenZaterdagmiddag werden de hulpdiensten naar een woning aan de Jules Destréestraat in Hoboken gestuurd. Drie mensen werden er onwel ten gevolge van een CO-intoxicatie.
09/12 13u15  LIVE. Koning aanvaardt ontslag N-VA-ministers, extra ministerraad om 15 uurPremier Charles Michel (MR)heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Om 15 uur vindt er een ministerraad plaats, zonder N-VA.
09/12 13u00  Theo Francken: “Ontgoocheld, maar we strijden verder. Vergeet niet dat ik een bokser ben”“Ik ben ontgoocheld, maar we strijden verder, we geven niet op. Vergeet niet dat ik een bokser ben.” Dat zei Theo Francken (N-VA) - “nog enkele uren staatssecretaris” - in een toespraak in een overvolle zaal in zijn thuisbasis Lubbeek. Voor honderden mensen en onder heel wat persbelangstelling gaf hij een overzicht van het dossier van het VN-migratiepact dat N-VA uit de regering deed stappen, en de fundamentele bezwaren van zijn partij tegen de tekst.
09/12 13u00  De grootste pineut van deze regeringscrisis: Sander Loones, minister voor minder dan een maand en geen vangnetDe carrière van Sander Loones kreeg een boost op 12 november: de N-VA’er werd minister van Defensie en moest het nieuwe gezicht van zijn partij in West-Vlaanderen worden. Een maand later staat Loones met lege handen...
09/12 12u45  COMMENTAAR. Hoera-stemming na klinkende zege Beerschot Wilrijk“En op het Kiel, is ’t carnaval! En op het Kiel is ’t carnaval!” Het was nog maar de eerste keer dit seizoen dat het bekende deuntje van de Beerschotsupporters door het Olympisch Stadion galmde. De plenzende regen kon de feeststemming niet drukken, Beerschot Wilrijk veegde zaterdagavond de vloer aan met een niet eens zo zwak Tubeke.
09/12 12u30  Wateroverlast op E313 en Ring: maximumsnelheid wordt verlaagdDe hevige regen op zondagvoormiddag zorgt voor problemen op de weg rond Antwerpen. Door watergladheid en een ongeval op de E313 ter hoogte van Wommelgem waren twee rijstroken een tijdlang versperd.
09/12 12u15  Verslagenheid is groot na plotse overlijden Ketnet-actrice (26): “Er zijn geen woorden voor dit verdriet, enkel tranen”Verbijstering en verslagenheid bij familie en vrienden, bij Ketnet-kijkers en bij Studio 100 waarvoor ze haar bekendste reeks, Prinsessia, draaide. Désirée Viola is plots overleden. De beloftevolle actrice, zangeres en model werd slechts 26. Alles leek haar voor de wind te gaan, met nog zoveel plannen voor de toekomst.
09/12 12u15  Bestuurder maakt het wel erg bont: te veel gedronken, te snel, hond tussen de benen en baby niet in autostoelDe Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat. Dat meldt het basisteam Oude Maas op Twitter.
09/12 12u15  Avengers: Endgame, de nieuwe trailer van de vierde film, breekt alle records. Een verbazingwekkende 289 miljoen views in slechts 24 uurDe Avengers: Endgame-trailer kwam op vrijdagochtend online en werd snel de meest bekeken filmtrailer ooit in slechts 24 uur. Volgens de Walt Disney Company, die eigenaar is van Marvel Studios, kreeg de preview een adembenemende 289 miljoen keer bekeken de eerste dag. Het verslaat de recordhouder - Avengers: Infinity War - met meer dan 50 miljoen views.
09/12 12u00  LIVE. Premier Michel naar de koning, De Block opnieuw naar Asiel en MigratiePremier Charles Michel (MR) is zondagvoormiddag naar koning Filip getrokken om hem op de hoogte te brengen van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. Er is ook een ministerraad zonder N-VA gepland.
09/12 12u00  6.000 mensen lopen en stappen mee in vijfde Mechelse Urban TrailZesduizend mensen hebben zaterdagavond deelgenomen aan de vijfde Urban Trail van Mechelen. Een loop- en wandeltocht in het centrum van de stad, die ook door tal van bekende gebouwen liep. Nieuw dit jaar waren de passages door het Hof van Busleyden en het Stedelijk Conservatorium.
09/12 11u45  Jan Jambon: “Formeel gesproken nemen wij ontslag”Formeel gesproken neemt N-VA ontslag uit de regering. Dat heeft ontslagnemend vicepremier Jan Jambon zondag verklaard in De Zevende Dag op Eén. “Ik denk dat wij formeel gesproken ontslag nemen. We hebben gezegd dat als de coalitie naar Marrakesh gaat, dat het zonder ons zou zijn”, legde Jambon uit. Nu de premier naar de Marokkaanse stad gaat, stapt N-VA dus uit de regering.
09/12 11u30  Zo ziet de nieuwe regering Michel eruit zonder N-VANadat N-VA zaterdag liet weten dat het niet meer zou deelnemen aan de regering als Charles Michel naar Marrakesh zou reizen, en Michel liet weten dat hij dat zou doen met steun van de rest van de regering, drong een herschikking zich op. Maggie De Block zal nu terugkeren naar Asiel en Migratie om de portefeuille van Theo Francken over te nemen, en ook de andere bevoegdheden van de vertrokken N-VA-ministers zijn verdeeld. Dat melden VRT en De Tijd.
09/12 11u15  Al 40 jaar feest bij Vandersmissen: “We zijn geen managementteam, maar een gezin”“Je zou een boek kunnen schrijven over ons”, opent Hilde Verheyen (61) ons ­gesprek met het gezin Vandersmissen. We zitten rond de tafel met Hilde, haar echtgenoot Marc Vandersmissen (64) en hun dochters Tinne (38) en Liesbeth (35). Een boek gaat het niet worden, maar we willen wel een boekje opendoen over het familiebedrijf. Want Feestservice Vandersmissen uit Hoogstraten heeft veertig jaar expertise in huis als het op feestvieren aankomt. En daar willen wij graag het fijne van weten.
09/12 11u15  ‘Iran test raketten die EU kunnen aanvallen’Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken. Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag op basis van documenten van westerse inlichtingendiensten.
09/12 11u15  Oefening op het ijs loopt mis: kunstschaatser laat partner vallen op haar hoofdKunstschaatsen lijkt een relatief ongevaarlijke sport om te beoefenen, maar tijdens de Golden Spin-competitie in Zagreb ging het toch even serieus fout tijdens een oefening van twee Amerikaanse schaatsers. Ashley Cain en Timothy LeDuc begonnen zonder problemen aan hun nummer, maar bij een van de laatste onderdelen liep het mis: LeDuc liet zijn medeschaatster vallen, waarbij Cain met het achterhoofd eerst de grond raakte.
09/12 11u00  Maggie De Block terug naar Asiel en Migratie, ook andere N-VA-bevoegdheden verdeeldNadat N-VA zaterdag liet weten dat het niet meer zou deelnemen aan de regering als Charles Michel naar Marrakesh zou reizen, en Michel liet weten dat hij dat zou doen met steun van de rest van de regering, drong een herschikking zich op. Maggie De Block zal nu terugkeren naar Asiel en Migratie om de portefeuille van Theo Francken over te nemen, en ook de andere bevoegdheden van de vertrokken N-VA-ministers zijn verdeeld. Dat melden VRT en De Tijd.
09/12 11u00  Dolle taferelen in de Verenigde Staten: Atlanta verovert eerste titel uit clubgeschiedenis in MLSAtlanta heeft zaterdag in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) de eerste titel uit zijn geschiedenis veroverd. Het team van coach Gerardo ‘Tata’ Martino haalde het voor meer dan 70.000 fans in het Mercedes Benz Stadium in de finale van de play-offs met 2-0 van Portland.
09/12 10u45  Geen stuntzege voor Femke Hermans: Amerikaanse opponent pakt wereldtitel bij supermiddengewichtenDelfine Persoon verdedigde zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan was er nog een Belgische bokster die een titelkamp uitvocht. Femke Hermans nam het in Los Angeles op tegen de Amerikaanse Claressa Shields voor de titel bij de supermiddengewichten (-76 kg). Een stuntzege tegen het Amerikaanse fenomeen zat er niet in voor Hermans: Shields domineerde en won na een unanieme beslissing van de jury.
09/12 10u45  Antwerpse politie sluit straten af wegens wateroverlastDoor de zware regenval heeft de Antwerpse politie verschillende straten afgesloten. Het gaat onder meer om de Naftaweg, de Schroeiweg, de Herenpolderbrug, de Emiel Vloorstraat en de Berkenrodelei.
09/12 10u30  LIVE. Premier Michel bij de koning, De Block opnieuw naar Asiel en MigratiePremier Charles Michel (MR) is zondagochtend naar koning Filip getrokken om hem op de hoogte te brengen van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. Er is ook een ministerraad zonder N-VA geoland.
09/12 10u15  Bijna iedere week leggen in Nederland criminelen ergens een granaat voor een deur van een winkel of caféBijna iedere week leggen in Nederland criminelen ergens een granaat voor een deur van een winkel of café. Vaak als dreigmiddel of om de eigenaar van een horecagelegenheid af te persen. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS.
09/12 10u15  LIVE. "Michel is onderweg naar de koning", ook ministerraad zonder N-VA geplandPremier Charles Michel (MR) is zondagochtend naar koning Filip getrokken om hem op de hoogte te brengen van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. Dat bevestigt MR-vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Er is ook een ministerraad zonder N-VA geoland.
09/12 10u00  Officiële telling: meer dan 1.700 mensen opgepakt bij Franse protestenBij het protest van de “gele hesjes” zaterdag in Frankrijk zijn in totaal 1.723 mensen opgepakt. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zondagochtend bekendgemaakt.
09/12 10u00  REACTIES. Wouter Beke:“Dit is geen moment van triomfalisme, maar van verantwoordelijkheid”Het vertrek van N-VA uit de regering-Michel en de doorstart van die regering met de overblijvende partijen MR, Open Vld en CD&V is voor CD&V-voorzitter Wouter Beke “geen moment van triomfalisme, maar van verantwoordelijkheid”. Dat heeft hij zondag gezegd in De Ochtend op Radio 1.
09/12 10u00  REACTIES. “Geen sprake van dat wij deze afbraakregering gaan steunen”Nu N-VA geen deel meer uitmaakt van de federale regering, wil premier Michel de legislatuur volmaken met een minderheidsregering. Een beslissing die heel wat implicaties heeft voor hoe het land het komende half jaar bestuurd zal worden, en die goodwill bij de oppositie vereist. Een overzicht van de reacties.
09/12 09u45  Man (58) raakt zwaargewond bij frontale botsingEen 58-jarige man uit Rumst is zondagochtend rond 7.15u zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Reetsesteenweg in Aartselaar.
09/12 09u30  Auto knalt tegen muur aan kruispunt Kazerne DossinAan Kazerne Dossin in Mechelen is een auto gebotst tegen de muur die op het kruispunt van de Goswin de Stassartstraat en de Edgard Tinellaan staat.
09/12 09u15  Boston boekt ruimste zege uit clubgeschiedenis, Houston verliest alweerBoston heeft zaterdag in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) zijn grootste zege uit de geschiedenis behaald. De Celtics klopten Chicago met 133-77. Voor Chicago is het meteen het ruimste verlies sinds de oprichting van de club.
09/12 09u15  Ministerraad komt om 10 uur bijeen, N-VA “wellicht niet meer uitgenodigd”Premier Charles Michel roept om 10 uur een ministerraad bijeen. Dat heeft Belga zondag door een goede bron bevestigd gekregen. De N-VA-ministers zullen wellicht “niet meer uitgenodigd worden”, zei vicepremier Jan Jambon in De Ochtend op Radio 1.
09/12 09u15  Atlanta verovert eerste titel uit clubgeschiedenis in Major League SoccerAtlanta heeft zaterdag in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) de eerste titel uit zijn geschiedenis veroverd. Het team van coach Gerardo ‘Tata’ Martino haalde het voor meer dan 70.000 fans in het Mercedes Benz Stadium in de finale van de play-offs met 2-0 van Portland.
09/12 08u45  Verdwijnen van N-VA uit regering betekent start van hele stoelendansHet verdwijnen van N-VA uit de regering-Michel betekent ook de start van een hele stoelendans in de cenakels van de macht. Een overzicht van wat de Vlaams-nationalisten verliezen, en wat de andere partijen winnen.
09/12 08u30  ROYALS. Dit is het slechte kantje van Kate Middleton. En wat deed prinses Charlotte op café?Prinses Charlotte bracht een bezoekje aan een Britse pub, en koningin Máxima draagt een dierenprint op een elegantie manier: alle nieuwtjes van het Britse en andere koningshuizen op een rijtje.
09/12 08u30  Heist sluit heenronde af met bittere nederlaagHeist eindigt de eerste ronde op de laatste plaats met tien punten. Het deelt die plaats wel met Geel, maar Heist heeft een match minder gewonnen.
09/12 08u30  3.469 straatnamen in Antwerpen, maar lang niet allemaal worden ze juist geschrevenDe stad Antwerpen telt op de kop 3.469 goedgekeurde straatnamen. Vreemd genoeg zijn er in tientallen gevallen schrijffouten op de straatnaambordjes beland. “Ze worden zo snel als mogelijk aangepast”, zegt de stad.
09/12 08u00  Regering-Michel gaat door zonder N-VA: dit moet je wetenDe Zweedse coalitie stond al langer op barsten, maar zaterdag is de bom dan toch eindelijk ontploft. De N-VA verdwijnt uit de meerderheid, MR, Open Vld en CD&V vormen vanaf nu een “blauw-oranje” minderheidsregering. Dit moet je weten over een dag van crisis.
09/12 07u45  Gluren bij BV's: Tanja Dexters deelt zwoele foto uit de oude doos, Matteo Simoni toont hilarisch vakantiefilmpjeDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
09/12 07u45  Auto ramt drie geparkeerde wagens en komt op zijkant terechtIn de Van Boeckellaan in Lier is in de nacht van zaterdag op zondag een ongeval gebeurd.
09/12 07u45  Nieuwe dienstregeling NMBS gaat vandaag in: dit verandert erSpoorwegmaatschappij NMBS voert zondag haar nieuwe vervoersplan in. Voor bepaalde treinen zal de dienstregeling of het traject aangepast worden, “met als doel het treinaanbod te versterken en te verbeteren”.
09/12 07u30  Zweedse ‘Kamikazecoalitie’ sneuvelt voor het ingaan van de eindsprintSommigen geloofden niet dat ze het langer dan een jaar zou uitzingen, maar uiteindelijk heeft de Zweedse coalitie de rit bijna volledig uitgedaan. Het is uiteindelijk het (op het eerste gezicht schadeloze) VN-migratiepact dat de federale ploeg doet vervellen tot een oranje-blauwe coalitie zonder N-VA.
09/12 07u30  Karel De Gucht: “N-VA beweegt naar extreemrechts”In een interview met De Zondag valt Open Vld-boegbeeld Karel De Gucht hard uit tegen ex-coalitiepartner N-VA, die hij naar extreemrechts ziet verschuiven. “Die campagne is maar één uiting daarvan.”
09/12 07u30  Rukwinden en buien maken plaats voor rustiger weerZondag begint de dag bewolkt met nog buien die lokaal fel kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met een donderklap en windstoten van 50 tot 70 km/u. In de loop van de namiddag wordt het droger en rustiger vanaf het westen met meer opklaringen. Dat meldt het KMI zondagochtend.
09/12 07u30  Premier Charles Michel: “Ik vertrek zondag naar Marrakesh”Premier Charles Michel vertrekt vandaag (zondag) naar Marrakesh, in naam van de regering. Dat heeft hij zaterdagavond bekendgemaakt. Eerder op de avond had N-VA de ministerraad die om 20 uur werd samengeroepen verlaten. Op een persconferentie gaf voorzitter Bart De Wever meer uitleg. “Als Michel morgen opstijgt naar Marrakesh, dan doet hij dat niet als premier van de Zweedse regering, maar van de Marrakesh-coalitie.” Premier Michel gaat een minderheidsregering op de been proberen te brengen, de N-VA-ministers worden dan vervangen door twee staatssecretarissen.
09/12 04u15  Githo Nijlen stuurt 520 leerlingen naar musical '40-45'Githo Nijlen heeft alle 520 leerlingen gratis op een ontspannende, culturele namiddag getrakteerd met een bezoek aan de musical ‘40-45’ van Studio 100. 'Ons enthousiaste schoolteam wordt al dertig jaar vakkundig geleid door onze algemeen directeur Frederik De Houwer. Dit jubileum mocht onze school niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers dit spektakel aangeboden. Technische en beroepsleerlingen worden al te vaak als een soort cultuurbarbaren beschouwd. Dat is niet terecht. We hopen dat dit een blijvende indruk op hen zal nalaten', aldus Jan Verreet van de school.
09/12 02u15  We produceren steeds minder huishoudelijk afvalDe boodschap dat we allemaal minder afval moeten produceren, lijkt definitief te zijn doorgedrongen. Vorig jaar daalde de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per Vlaming met 19 kg, zo blijkt uit de officiële jaarcijfers van OVAM. Ook het gewicht van de witte restafvalzak is opnieuw gedaald, al zitten er in de doorsnee zak nog te veel zaken die eigenlijk te recycleren zijn.
09/12 02u15  “Het beeld van de blanke die als koning van de jungle orde op zaken komt stellen, leeft nog”“De Congolezen hebben zwaar geleden onder de kolonisatie, en dat doen we nog”, zegt Randy Kankolongo Kalemba. “Het voelt alsof ons leven en onze dromen nog altijd worden bepaald door de koloniale ideologie waarin de superieure blanke boven de inferieure zwarte staat.”
09/12 02u15  Straatverkoop eindelijk ook officieel toegelaten in Los AngelesEr zijn naar schatting meer dan 50.000 illegale straatverkopers actief in Los Angeles. Zij vragen al sinds 2012 een duidelijke wetgeving rond straatverkoop. Het stadsbestuur gaat nu eindelijk in op die vraag en legaliseert straatverkoop.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x “Aartsmoeilijke gesprekken” in Antwerpen volgens sp.a-top10/12 23u15 - Gazet van Antwerpen: Zowel Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws als onderhande­laarster Yasmine Kherbache heeft maandag op de moeilijke coalitiegesprekken gewezen. De discussie over het Marrakesh-akkoord en de socialemediacampagne van N-VA maakten het er blijkbaar niet eenvoudiger op aan de onderhandelingstafel.
4x ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan Vlaanderen10/12 23u15 - Gazet van Antwerpen: Heb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken.
3x Bloemen voor Manu en Adil na dodelijke crash op Ruggeveldlaan10/12 22u15 - Gazet van Antwerpen: Vrienden en collega’s hebben de voorbije dagen massaal bloemen, kaarsjes en boodschappen achtergelaten op de plaats van de dodelijke crash vrijdagnacht in de Ruggeveldlaan in Deurne. Daarbij kwamen Manu Ravigot en Adil, een vriend van hem, om het leven.
3x Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’10/12 22u00 - Gazet van Antwerpen: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
2x Venus Williams breekt na elf jaar met coach10/12 22u45 - Gazet van Antwerpen: Venus Williams (WTA 38) zet de samenwerking met trainer David Witt stop. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld.
2x Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld”10/12 22u30 - Gazet van Antwerpen: Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel.
2x Theo Francken neemt week verlof voor hij opnieuw burgemeester van Lubbeek wordt10/12 22u00 - Gazet van Antwerpen: Theo Francken zal zijn ambt als burgemeester van Lubbeek pas volgende week of de week nadien opnieuw opnemen. Dat heeft waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA), die de burgemeestersjerp van Francken eind 2014 overnam na diens aantreden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie, maandagavond aan Belga laten weten.
2x Franse president Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro10/12 21u15 - Gazet van Antwerpen: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
2x Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM Nieuws10/12 20u30 - Gazet van Antwerpen: Tijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
2x Stefaan Degand deelt wel heel gênant én pijnlijk saunaverhaal10/12 17u00 - Gazet van Antwerpen: ‘De Slimste Mens’ nadert stilaan zijn einde, en je kan altijd rekenen op Stefaan Degand om de finaleweken af te trappen met een mop van formaat. Alleen was deze mop wel degelijk echt gebeurd. “Ik hoorde de mensen achter mij nog roepen: Nee Stefaan, niet doen, niet doen!”

Statistieken

Artikels:
31750
Gelezen:
1147
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven