donderdag 21 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 1

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
21/03 02u15  Kwart nieuwe fietspaden op gewestwegen haalt minimumvereisten niet In de provincie Antwerpen werd op gewestwegen vorig jaar 22,3 kilometer aan fietspaden aangelegd, maar een kwart voldoet niet aan de voorschriften. “Het kan niet dat de overheid haar eigen normen niet volgt”, zegt Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V).
21/03 02u15  Vernieuwd dancefestival Dystopia verhuist van juli naar juni De zesde editie van het Borsbeekse dancefestival Dystopia vindt niet, zoals de voorgaande jaren, tijdens het tweede weekend van juli plaats, maar wel op zaterdag 22 juni. Het evenement situeert zich zo net na de examens en vlak voor de start van de zomervakantie. Ook aan het concept wordt gesleuteld. Daarover maakt de organisatie binnenkort meer details bekend. Elektronische dancemuziek blijft sowieso centraal staan en ook het Fort 3 blijft als locatie dienen.
21/03 02u15  “Carry Goossens in zijn beste rol ooit” Carry Goossens toont zich sterker dan ooit in Vergeet mij niet, een voorstelling die met de acteur in het achterhoofd werd geschreven. Mede dankzij het pijnlijk actuele thema van dementie lokt Vergeet mij niet, vrijdag te zien in Temse, al voor het vierde seizoen volle zalen.
21/03 02u15  In dit Antwerps restaurant eet je de lekkerste stoofvlees-friet Het restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen.
21/03 02u15  Gemeentebesturen hebben oog en oor voor bekommernissen zwakke weggebruikers Op de Nationale Applausdag zetten heel wat Vlaamse fietsersbonden fietsers in de bloemen omdat ze, vaak in moeilijke omstandigheden, geregeld hun tweewieler gebruiken. Maar aan de infrastructuur kan sowieso altijd nog worden gesleuteld, geeft fietsersbond Azura aan.
21/03 02u15  Escape room verleidt lenteshoppers De Herentalse handelaarsvereniging houdt haar jaarlijkse Lenteshopping in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april. Op beide dagen presenteren verschillende winkels hun nieuwe collecties ook tijdens modeshows op vijf verschillende catwalks in openlucht. De Zandstraat is dan winkelwandelstraat. Op zondag (vanaf 13.30u) vormt het Spel van de Roetaert ook een extra attractiepool voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de wat ouderen is er uniek vertier te vinden in de pop-up escape room rond het zombiethema. Deze griezelige container, waaruit twee tot vier moedigen binnen het uur moeten zien te ontsnappen, blijft bovendien de hele maand april op de hoek van de Grote Markt en de Kerkstraat opgesteld staan.
21/03 02u15  Leerlingen pleiten zelf voor AED-toestel aan sporthal Naast de hoofdtoegang van de middelbare school De Vesten hangt sinds woensdag een externe defibrillator (AED). Het zijn de leerlingen zelf die een pleidooi voor de plaatsing van het toestel hielden en daarvoor steun van Lions Club kregen.
21/03 02u15  Pak meer Heistenaars in schuldbemiddeling Het aantal inwoners van Heist-op-den-Berg met financiële problemen is het voorbije jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers over het aantal mensen in budgetbeheer.
21/03 02u15  “Als het bedrukt kon worden, gebeurde het in Turnhout” Zaterdag opent in het vijftigjarige Nationaal Museum van de Speelkaart een expo over Turnhouts drukwerk. De Turnhoutse boekbindersgilde zal demonstraties geven in een speciaal daarvoor ingericht atelier.
21/03 02u15  Acteurs Theater Stap hebben nog meer verborgen talenten Ze speelden alle drie de pannen van het dak in theaterproducties en televisiereeksen. Maar op Wereld Downsyndroom Dag tonen we graag dat de acteurs van Theater Stap nog veel meer kunnen, van muziek schrijven tot olympische medailles behalen.
21/03 02u15  “We zetten bacteriën in tegen processierupsen” Turnhout schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen processie-rupsen. Een nieuwe bestrijdings-methode wordt in Zevendonk uitgetest. “Het is goed dat we een structurele aanpak hebben”, zegt Marc Boogers (Groen).
21/03 02u15  Muziekcafé Het Keizershof viert jubileum met openluchtfestival Stan Van Samang, Kate Ryan, Lauro Tesoro en Golden Earring. Dat zijn de publiekstrekkers van Summer Sessions, het nieuwe festival dat de uitbaters van het Turnhoutse muziekcafé Het Keizershof midden juli op het Warandeplein lanceren.
21/03 02u15  Gehucht heeft meer binding met België In Nederland vonden woensdag verkiezingen plaats voor de provincies en waterschappen. Wie in Castelré (Baarle-Nassau) wilde stemmen, had daardoor een geldige reden om op café te gaan.
21/03 02u15  De schoonheid van Mol door de ogen van de schilder Het mooie en edele Mol. Ooit werd de gemeente zo omschreven: villaggio bello e nobile. Omdat het in het Italiaans nog mooier klinkt, kreeg de nieuwe voorjaarstentoonstelling van het Jakob Smitsmuseum deze titel mee.
21/03 02u15  Omheinde truckparking opent in april Aan de Steenweg op Meerhout opent het gemeentebestuur tegen eind april een grote en beveiligde parkeerruimte voor vrachtwagens. Voor de aankoop van het perceel en de inrichting investeerde de gemeente 97.000 euro.
Laatste update: vandaag om 2u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 02u15  Nieuw kmo-park verrijst naast IJsboerkeProjectontwikkelaar Jeni Real Estate is gestart met de bouw van het nieuw bedrijvenpark Kemelbeek in Tielen (Kasterlee). Kmo’s kunnen op het terrein vlak naast IJsboerke terecht in aparte eenheden.
21/03 02u15  Keimannetjeswandeling wordt vernieuwdDe Keimannetjeswandeling op de Keiheuvel in Balen ondergaat de komende weken een grondige vernieuwingsbeurt. Zo kunnen gezinnen met jonge kinderen de wandeling binnenkort ook zonder gids doen.
21/03 02u15  Inwoners krijgen dit najaar inspraak over te voeren beleidHet stadsbestuur in Lier gaat wellicht in september de bevolking consulteren omtrent het beleid dat het de komende jaren moet voeren. Dat antwoordt schepen van Participatie Marleen Vanderpoorten (Open Vld) op kritiek van Groen-Lier&Ko.
21/03 02u15  Stop op aantal speelpleinkinderenDe Ranstse speelpleinwerking werd slachtoffer van haar eigen succes. Op topdagen verzamelden soms 200 jongens en meisjes in de basisschool De Knipoog. Voldoende monitoren vinden bleek niet makkelijk. Daarom wordt vanaf de paasvakantie gewerkt met een maximumaantal van 150 kinderen, in zes leeftijdscategorieën.
21/03 02u15  Gemeente schiet op Avondfeest geen knalvuurwerk meer afTijdens het Avondfeest op 29 juni steekt de gemeente Berlaar geen klassiek vuurwerk meer af. Dat antwoordde schepen van Dierenwelzijn Ingeborg Van Hoof (CD&V) op een vraag van raadslid Dirk Aras (Vlaams Belang).
20/03 23u30  Hans Vanwijnboekt met Giants achtste zege op rij na felle kamp: “We moesten het vroeger afmaken”Bloed, zweet en tranen heeft het gekost aan Telenet Giants Antwerp om tegen Leuven Bears met een achtste opeenvolgende overwinning te kunnen uitpakken. Het Leuven van coach Eddy Casteels had tot diep in het vierde kwart uitzicht op een stuntzege bij de bekerwinnaar. Uitblinker Paris Lee leidde de Sinjoren in moneytime echter naar winst. De selectie van coach Roel Moors prijkt met 15 zeges in 19 wedstrijden alleen aan de leiding in de EuroMillions League.
20/03 23u15  CD&V-fractieleidster Lanjri dringt aan op registratie van identiteitscontroles, zoals in MechelenHet Antwerpse politiekorps werkt aan een correctie manier om identiteitscontroles uit te voeren. In tegenstelling tot het korps in Mechelen zullen de identiteitscontroles nog niet worden geregistreerd.
20/03 23u15  Tony Mertens legt boeken neer: “Voorschot van bijna 5.000 euro kwijt”Voor vele Antwerpen waren de verf- en interieurwinkels van Tony Mertens een begrip. Maar na meer dan veertig jaar werd de concurrentie met de grote doe-het-zelfwinkels te groot en werden de boeken neergelegd. Maandag volgt vermoedelijk het faillissement. Intussen duikt ook al een eerste gedupeerde op.
20/03 23u15  “Aanpak tienerpooiers prioriteit voor justitie en hulpverlening”De aanpak van tienerpooiers is een “absolute prioriteit” voor justitie en hulpverlening. Dat zeggen federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) in een reactie op een reportage van Pano over tienerpooiers.
20/03 23u15  New look Duitsland raakt pas na mistasten van ex-Anderlecht-speler aan gelijkspel tegen ServiëVernieuwing of niet, Duitsland kan ook in 2019 niet overtuigen. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Servië kon de wereldkampioen van 2014 pas dankzij mistasten van ex-Anderlecht-verdediger Uros Spajic de openingstreffer van Luka Jovic ongedaan maken. Zondag wacht met de EK-kwalificatiematch tegen Nederland het echte werk.
20/03 23u00  Meldpunt voor verdachte aankopen onbereikbaar voor ‘Factcheckers’: “Zo gaan we geen aanslagen voorkomen...”De uitzending van Factcheckers eerder vanavond sloeg in als een… bom. Dat je drie jaar na de dubbele aanslag in Brussel nog altijd probleemloos de bestanddelen voor die bewuste bommen vrij kunt kopen, is op zich al dramatisch. Maar dat het nationale contactpunt waar handelaars verdachte aankopen moeten melden het ook nog eens doodleuk liet afweten, is al helemaal surrealistisch.
20/03 23u00  Tony Mertens legt boeken neer: “De concurrentie werd te groot”Voor vele Antwerpen waren de verf- en interieurwinkels van Tony Mertens een begrip. Maar na meer dan veertig jaar werd de concurrentie met de grote doe-het-zelfwinkels te groot en werden de boeken neergelegd. Maandag volgt vermoedelijk het faillissement.
20/03 22u45  “Ik weet dat er reactie op zal komen”Vandaag wordt een webshop gelanceerd waarop hoofddoeken te koop zijn met daarop het motief van haar. Net datgene dat veel moslima’s met een hoofddoek aan het zicht willen onttrekken. “Mijn bedoeling is dat het gesprekken op gang brengt die voor verbinding zorgen”, zegt de Borgerhoutse kunstenares Sanne De Wolf.
20/03 22u15  Trump denkt vandaag IS nog te verslaan en wil 400 soldaten in Syrië houdenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag gezegd dat hij 400 Amerikaanse soldaten in Syrië zal houden na de nederlaag van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), waarvan hij voorspelde dat die tegen het einde van de dag een feit kan zijn.
20/03 22u15  Verplicht asbestattest goedgekeurd in Vlaams ParlementHet Vlaams Parlement heeft woensdag het ontwerpdecreet rond Milieubeleid goedgekeurd, dat tot een versnelde asbestafbouw moet leiden. Bij de verkoop van een gebouw wordt een asbestattest verplicht. Johan Danen van Groen noemt het decreet een goede start, maar het gaat volgens hem niet ver genoeg. Onder meer de huurders blijven in de kou staan, vindt hij.
20/03 22u15  Haroun en Rodrigues hervatten bij AntwerpNa twee rustdagen begon Antwerp woensdag aan de voorbereiding op Play-off 1. Goed nieuws was er over het duo Haroun - Rodrigues.
20/03 21u15  Bestuurder zwaargewond na frontale botsingIn de Peerdekerkhofstraat in Hulshout gebeurde woensdagavond even over 18u een zwaar verkeersongeval. De bestuurder van een kleine, rode auto botste er op de smalle weg frontaal op een zware terreinwagen met aanhangwagen.
20/03 21u15  Nipte nederlaag van Oostende tegen Varese met SalumuNa een verdienstelijke tweede helft leed Oostende slechts een driepunten-nederlaag tegen Salumu en co. Varese heeft met die 70-73-score uiteraard de beste papieren voor een ticket in de halve finales van de FIBA Europe Cup.
20/03 21u15  Voormalig vastgoedbaron uit Mechelen overledenDe Mechelse ex-vastgoedbaron Ignace Leysen (58) is overleden in Spanje. Alles wijst op een wanhoopsdaad.
20/03 21u00  Brand bij hengelsportzaak in RijkevorselIn de werkruimte achter de winkel van hengelsportzaak De Kempenaar op de Vlimmersebaan in Sint-Jozef Rijkevorsel is woensdagavond brand uitgebroken.
20/03 20u15  Piepjonge voorzitter (23) leidt grote sociale huisvestingsmaatschappijMet Arthur Orlians (23) heeft Woonpunt Mechelen, een van de grootste sociale huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen, een nieuwe voorzitter. Hij moet ook het tweede renovatieplan in goede banen leiden.
20/03 20u00  Geen breuken voor Mathieu van der Poel na zware val: “We zijn aan een ramp ontsnapt”Mathieu van der Poel is zwaar ten val gekomen in de finale van Nokere Koerse. De Nederlander bleef minutenlang met een van pijn verwrongen gelaat op de grond liggen en moest met de ziekenwagen worden afgevoerd. De wereldkampioen veldrijden kwam er als bij wonder echter zonder breuken vanaf en kan zijn wegprogramma afwerken zoals gepland. Manager Christoph Roodhooft wond er bij onze redactie weinig doekjes om. “We zijn aan een ramp ontsnapt.”
20/03 19u15  Pitzemburg schrijft leerlingen zonder problemen in: “Kamperen was echt niet nodig”De (groot)ouders die vorige week aan campus Pitzemburg in Mechelen kampeerden, hadden zich de moeite kunnen besparen. “We hadden het vooraf nog gezegd, maar niemand wilde dat risico nemen”, zegt directeur Jeroen Van der Auwera.
20/03 19u15  Gemeente laat zelf waterstalen nemen in bodem rond voormalige stortplaats RepaqDe voormalige kleigroeve Repaq werd in de jaren ’80 gebruikt om huishoudelijk en industrieel afval te storten. Ook afval uit het buitenland verdween in de stortplaats, een activiteit die met argusogen werd gevolgd. Kleigroeves volstorten was in onze streek vroeger een lucratieve bezigheid, maar het was niet altijd duidelijk welk afval er precies in de kleiputten werd gestort. Bovendien was ook de wetgeving hierover niet waterdicht. Omdat OVAM heeft beslist om het dossier momenteel niet verder op te nemen, laat de gemeente Malle nu zelf een bodemonderzoek uitvoeren.
20/03 19u15  Eigenaars honden en paarden tevreden met verbod op vuurwerkIn Vlaanderen wordt het afsteken van vuurwerk overal verboden. De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan wel enkel op bepaalde plaatsen en momenten. In Zoersel zijn de eigenaars van honden en paarden alvast erg blij met het nieuwe decreet. Want tot nu toe mocht overal in de gemeente vuurwerk worden afgestoken.
20/03 19u00  TIPS. Alles voor een lentehuid en een Pinterest-trouwElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
20/03 19u00  Zes maanden voorwaardelijk gevorderd voor 19-jarige voor ‘grap’ over schietpartij op schoolEen ‘grap’ over een schietpartij op school dreigt een 19-jarige jongeman zuur op te breken. Hij wordt voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor het valselijk dreigen met een aanslag.
20/03 19u00  Vijf jaar cel gevorderd voor vier verkrachtingen in hartje AntwerpenEen 33-jarige man uit Borgerhout staat in Antwerpen terecht omdat hij tussen 2010 en 2017 drie vrouwen en een minderjarig meisje verkracht zou hebben. Hij kon aan de meeste feiten gelinkt worden via DNA.
20/03 19u00  Frans gerecht heropent onderzoek tegen Russisch miljardair Kerimov voor fiscale fraudeHet Franse gerecht heeft het onderzoek tegen de Russische miljardair Suleiman Kerimov, die verdacht wordt van fiscale fraude, heropend. Dat maakte de procureur van Nice woensdag bekend. Kerimov wordt verdacht van medeplichtigheid door bij de aankoop van verschillende villa’s aan de Cote d’Azur te weinig belastingen te hebben betaald.
20/03 18u45  Ploegmakkers willen erehaag vormen tijdens uitvaart Stef Loos: “Dit komt bij iedereen zwaar aan”De 19-jarige wielrenner Stef Loos uit Dessel, die vorige zondag om het leven kwam bij een verkeersongeluk tijdens een wedstrijd in Doornik, wordt zaterdagnamiddag begraven. Zijn ploegmakkers van Acrog Balen BC vormen er een erehaag.
20/03 18u45  Man opgepakt na dreigement in Nederlandse Den HelderDe politie heeft woensdagmiddag een man opgepakt in de Nederlandse plaats Den Helder nadat er een dreigmelding was binnengekomen bij het politiebureau.
20/03 18u45  Kritiek op VRT-programma Factcheckers: “We tonen niet hoe een bom gemaakt wordt”De VRT benadrukt dat er woensdagavond in het Eén-programma “Factcheckers” niet getoond wordt hoe een bom gemaakt wordt. Het item wordt dus wel degelijk uitgezonden en focust op het feit dat ingrediënten voor het maken van een bom nog steeds makkelijk te verkrijgen zijn. De reactie komt er nadat Brussels staatssecretaris Bianca Debaets opgeroepen had om het item te schrappen.
20/03 18u30  Koning Luc Peeraer verdedigt komende zaterdag zijn titelHet stormachtige weer van zondag 10 maart belette Luc Peeraer om zijn koningstitel bij de Lustige Gans te verdedigen. Het uithalen van de koning en de optocht konden nog net, maar het spel zelf op het Kristus Koningplein werd op bevel van de politie afgelast. Rekeninghoudend met de paardenleveranciers, de stadsdiensten en de politie werd een nieuwe datum vooropgesteld.
20/03 18u30  Nu nog één grote werf, donderdag 500 gasten in nieuw visrestaurant op EilandjeIn het oude douanegebouw op het Eilandje opent donderdag Fiskeskur de deuren, het eerste visrestaurant op het Eilandje. Zaakvoerders Nikolaj Kovdal en Sen Kulanthaivelu lanceren een nieuw concept, waarbij alles op open vuren klaargemaakt wordt. Toch staat er nog heel wat werk te gebeuren. “Maar we hebben nog iets minder dan 24u, dat komt goed”, zegt Kovdal.
20/03 18u30  Wegcode aangepast in voordeel van fietsers: rechtsaf door rood wordt mogelijk en auto’s moeten meer afstand houdenDe Kamer heeft een reeks aanpassingen in de wegcode goedgekeurd die het fietsen aangenamer en veiliger maken. Het gaat onder meer over naar rechts afslaan door rood voor fietsers en het verbreden van de verplichte afstand tussen auto’s en fietsers.
20/03 18u30  Dagbladhandelaar (70): “Waarom ze mij al veertien keer hebben overvallen, is een raadsel”Dagbladhandel Deuzeld in Schoten kreeg woensdagmiddag voor de zoveelste keer overvallers over de vloer. Uitbater Luc Van Rompaey (70) stond de voorbije jaren namelijk al veertien keer oog in oog met overvallers. “Een overval went nooit, het mag echt wel stoppen”, zegt hij.
20/03 18u30  Nina Derwael meteen foutloos bij eerste wedstrijd (in de zaal van haar wereldtitel)Nina Derwael was woensdag op de vierde wereldbekermanche toestelturnen in Doha aan de brug met ongelijke leggers de beste in de kwalificaties. In de zaal waar ze zich in november tot wereldkampioene kroonde, turnde de 18-jarige Limburgse een vlekkeloze oefening, goed voor 15,033 punten. Derwael komt in de Qatarese hoofdstad voor het eerst dit jaar in actie.
20/03 18u30  Kansspelcommissie: “Hockeyspelers hebben niet op eigen wedstrijden gegokt”Belgische hockeyspelers hebben niet op eigen wedstrijden gegokt. Dat blijkt uit het onderzoek naar het gokgedrag van Belgische spelers door de Kansspelcommissie, meldt Sporza.be en het nieuws wordt bevestigd door woordvoerster van de Kansspelcommmissie Marjolein De Paepe. “Er werden geen inbreuken op de wetgeving vastgesteld”, zegt ze.
20/03 18u30  Geen breuken voor Mathieu van der Poel na zware val, klassiekers allicht niet in gevaarMathieu van der Poel is zwaar ten val gekomen in de finale van Nokere Koerse. De Nederlander bleef minutenlang met een van pijn verwrongen gelaat op de grond liggen en moest met de ziekenwagen worden afgevoerd. Zijn schouder, elleboog en bekken leken op het eerste gezicht zwaar geraakt, maar maar Van der Poel heeft geen breuken opgelopen. Zijn voorjaar zou niet in gevaar zijn. Dat liet zijn ploeg Cordenon-Circus na afloop weten.
20/03 18u15  Betonblok valt van brug na crash door dronken manTwee voertuigen botsten dinsdagnacht op de Straatsburgbrug op de Luchtbal. Een voertuig slipte en raakte de vangrail van de brug. Daarbij kwam een betonblok los en viel het naar beneden.
20/03 18u15  300 kilogram cocaïne en kalasjnikovs onderschept nadat verdachte Kempens-Nederlandse grens passeertDe politie heeft in Breda, in het zuiden van Nederland, een transport van 300 kilo cocaïne en vijf vuurwapens en bijbehorende munitie onderschept. Dat meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie.
20/03 18u15  Stille optocht in Utrecht vrijdag voor slachtoffers van schietpartijIn de Nederlandse stad Utrecht vindt vrijdagavond een stille tocht plaats om de slachtoffers van de schietpartij van maandag te herdenken.
20/03 18u15  Zeventienjarige Nederlander veroordeeld voor misbruik meisjesEen kinderrechter in het Spaanse Alicante heeft woensdag de zeventienjarige Nederlandse scholier Charly T. veroordeeld tot 18 maanden jeugddetentie voor seksueel misbruik van twee Britse meisjes in een bungalowpark in Spanje. Dat meldt de juridische organisatie PrisonLaw, die de belangen van de Nederlandse jongen behartigt.
20/03 18u15  Jan Vertonghen: “Ik hoop dat er niemand anders meer afhaakt bij de nationale ploeg”De Rode Duivels openen donderdag hun kwalificatieparcours richting het EK van 2020 met een thuiswedstrijd tegen Rusland. “We willen deze campagne goed starten en tonen waarom we de nummer 1 zijn op de FIFA-ranking”, vertelde Jan Vertonghen woensdag in het Belgian Football Center in Tubeke.
20/03 18u00  Man steekt schoolbus met 50 kinderen in brand in ItaliëEen buschauffeur heeft in het noorden van Italië een bus met aan boord 51 schoolkinderen in brand gestoken. Dat melden Italiaanse media woensdag. Er raakte niemand zwaargewond.
20/03 18u00  Protesten gele hesjes zaterdag verboden in deel van NiceKomende zaterdag zullen de protesten van de gele hesjes verboden zijn in een “gedefinieerde perimeter” in Nice, heeft burgemeester Christian Estrosi woensdag aangekondigd. Zondag brengt de Chinese president Xi Jinping een officieel bezoek aan de stad.
20/03 18u00  Civiele bescherming legt het werk neer: spontane staking uit onvrede met uurroostersBij de civiele bescherming in de kazerne van Brasschaat heeft het personeel woensdag het werk neergelegd. Het gaat om een spontane staking, nadat de werknemers hadden gehoord dat hun uurrooster niet aangepast zou worden.
20/03 17u45  Wolf bijt drie alpaca’s dood in LimburgIn Peer zijn woensdagochtend drie alpaca’s doodgebeten. De dieren zijn naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer geworden van de wolf. In de regio zijn de voorbije weken ook verschillende schapen aangevallen.
20/03 17u45  Nederlander Bol wint door valpartijen ontsierde Nokere Koerse, Van der Poel afgevoerdCees Bol (Team Sunweb) heeft de 74e editie van Nokere Koerse op zijn naam geschreven . De 23-jarige Nederlander was in de sprint op Nokereberg sneller dan de Duitser Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) en de jonge Belg Jasper Philipsen (UAE-Team Emirates). De spurt werd ontsierd door een zware valpartij aan de voet van de Nokereberg waar Mathieu van der Poel het belangrijkste slachtoffer was. De wereldkampioen veldrijden werd met de ambulance afgevoerd (gebroken sleutelbeen?) en moet mogelijk een streep trekken door zijn voorjaar.
20/03 17u45  Mathieu van der Poel afgevoerd met ziekenwagen na zware val in Nokere Koerse, voorjaar nu al afgelopen?Mathieu van der Poel is zwaar ten val gekomen in de finale van Nokere Koerse. De Nederlander bleef minutenlang met een van pijn verwrongen gelaat op de grond liggen en moest met de ziekenwagen worden afgevoerd. Zijn schouder, elleboog en bekken leken op het eerste gezicht zwaar geraakt, maar duidelijkheid over zijn toestand is er vooralsnog niet.
20/03 17u45  Schotense krantenwinkel alweer overvallen: politie vat één verdachteKrantenwinkel Deuzeld in Schoten kreeg woensdag voor de zoveelste keer overvallers over de vloer. De dagbladhandelaar was al meerdere keren het slachtoffer van een overval.
20/03 17u30  Bol wint Nokere Koerse, Van der Poel afgevoerd na zware valCees Bol (Team Sunweb) heeft de 74e editie van Nokere Koerse op zijn naam geschreven . De 23-jarige Nederlander was in de sprint op Nokereberg sneller dan de Duitser Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) en de jonge Belg Jasper Philipsen (UAE-Team Emirates). De spurt werd ontsierd door een zware valpartij aan de voet van de Nokereberg waar Mathieu van der Poel het belangrijkste slachtoffer was. De wereldkampioen veldrijden werd met de ambulance afgevoerd (gebroken sleutelbeen?) en moet mogelijk een streep trekken door zijn voorjaar.
20/03 17u30  Grote drugshandel met link naar Antwerpen ontmanteld in Louvain-la-NeuveIn Louvain-la-Neuve is vorige week een grote drugshandel ontmanteld. De raadkamer heeft woensdag de aanhouding bevestigd van vier Polen en twee mensen uit Waals-Brabant. De Polen organiseerden de drugshandel vanuit de regio Antwerpen.
20/03 17u30  Mathieu van der Poel afgevoerd met ziekenwagen na zware val in Nokere KoerseMathieu van der Poel is zwaar ten val gekomen in de finale van Nokere Koerse. De Nederlander moest met de ziekenwagen worden afgevoerd. Zijn schouder en linkerknie leken op het eerste gezicht zwaar geraakt, maar duidelijkheid over zijn toestand is er vooralsnog niet.
20/03 17u30  The upside down is terug: Netflix dropt trailer derde seizoen ‘Stranger Things’4 juli is het zover, dan wordt het nieuwe seizoen van ‘Stranger Things’ vrijgegeven. Om ons al warm te maken, heeft Netflix woensdag een nieuwe trailer gedropt. En die ziet er veelbelovend uit.
20/03 17u15  Civiele bescherming legt werk neer: spontane staking uit onvrede met uurroostersBij de civiele bescherming in de kazerne van Brasschaat heeft het personeel woensdag het werk neergelegd. Het gaat om een spontane staking nadat de werknemers hoorden dat hun uurrooster niet aangepast zou worden.
20/03 17u00  Rode Duivels moeten ook Romelu Lukaku missen in belangrijke match tegen Rusland: “Misschien is hij nog inzetbaar in Cyprus”Romelu Lukaku moet de EK-kwalificatiematch van de Rode Duivels van donderdag tegen Rusland missen door een blessure, maar raakt misschien tijdig klaar om zondag in Cyprus mee te doen. Dat zei bondscoach Roberto Martinez op een persmoment woensdagmiddag.
20/03 17u00  Spontane staking uit onvrede met uurroostersBij de civiele bescherming in de kazerne van Brasschaat heeft het personeel woensdag het werk neergelegd. Het gaat om een spontane staking nadat de werknemers hoorden dat hun uurrooster niet aangepast zou worden.
20/03 16u45  Bert van Marwijk gaat Verenigde Arabische Emiraten coachenBert van Marwijk gaat aan de slag als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Het wordt voor de 66-jarige Nederlander de vierde klus als coach van een nationale ploeg.
20/03 16u45  Man verspreidt racistisch gedachtegoed via Facebook: maand cel en bezoek aan Kazerne Dossin geëistEen 32-jarige Mechelaar stond voor de correctionele rechtbank omdat hij racistische berichten had verspreid via de sociale media en ook tot haat had aangezet. Het Openbaar Ministerie stelde voor om de man op bezoek te sturen naar Kazerne Dossin.
20/03 16u30  Man verspreidt racistisch gedachtegoed via Facebook: maand cel geëistEen 32-jarige Mechelaar stond voor de correctionele rechtbank omdat hij racistische posts had verspreid via de sociale media en ook tot haat had aangezet. Het Openbaar Ministerie stelde voor om de man op bezoek te sturen naar Kazerne Dossin.
20/03 16u30  Catwalkmodel gaat voortaan als man door het levenAls Natalie Westling liep hij onder meer op de catwalks van Chanel, Louis Vuitton en Prada, maar een half jaar geleden begon de 22-jarige Amerikaan aan zijn transitie. Vandaag heet het model officieel Nathan. “Nu ben ik gelukkig. Ervoor leefde ik in de duisternis”, zegt hij in een openhartig interview met CNN.
20/03 16u15  Stad Mechelen opent rouwregister voor slachtoffers van terreurHet Mechelse stadsbestuur heeft woensdag een rouwregister geopend voor de slachtoffers van terreurdaden van de voorbije jaren. “We willen Mechelaars de kans geven hun medeleven te betuigen”, zegt burgemeester Bart Somers.
20/03 16u00  Stuntdrone zorgt voor spectaculaire video van skater in verlaten waterparkHet lukte pas na 16 takes, maar de video die skater Tom Erik Ryan en dronepiloot Fincky maakten eerder deze maand, is echt de moeite waard. De drone vliegt werkelijk een ongelofelijk parcours , en laat je letterlijk het verlaten waterpark vanuit alle hoeken zien. Fincky doet met zijn drone mee aan dronewedstrijden, waar drones tegen elkaar op een parcours vliegen. Hij kan dus zeer goed overweg met de kleine drone. ”Ik heb veel geleerd, het was de eerste keer dat ik een skater volgde. Ik weet nu alleszins dat je je ogen op het skateboard moet houden!”
20/03 16u00  Nieuw datingevenement pakt uit met uniek concept: “Ik geloof niet zo in Tinder”Date Delux, zo heet het nieuwe datingconcept van eventmanager Olivier Ooms uit Hallaar (Heist-op-den-Berg). “De zoveelste speeddate”, horen wij u denken. Toch niet. De initiatiefnemer trok te rade bij psychologen en koppelde een persoonlijkheidstest aan zijn evenement. Die moet ervoor zorgen dat kandidaat-partners op voorhand al een grotere kans maken om te matchen, ook op de langere termijn.
20/03 16u00  Politie betrapt Albanezen met buit op zakHet Openbaar Ministerie vorderde celstraffen van 18 maanden en 24 maanden voor vier Albanese mannen. Zij stonden terecht voor inbraken in onder meer Geel en Lille. Twee van hen zijn eind 2018 door de politie in Vorselaar onderschept met een deel van de buit nog op zak.
20/03 16u00  Een skivakantie... zonder het skiën!Een skivakantie voor mensen die niet van skiën houden? Bestaat zoiets wel? Ben Roelants staat erom bekend wel van een uitdaging te houden en was meteen geprikkeld door het idee. Hij vertrok naar Haute Maurienne Vanoise, gelegen in het departement Savoie Mont Blanc in de Franse Alpen.
20/03 16u00  Veelgevraagd catwalkmodel gaat voortaan als jongeman door het levenAls Natalie Westling liep hij onder meer op de catwalks van Chanel, Louis Vuitton en Prada, maar een half jaar geleden begon de 22-jarige Amerikaan aan zijn transitie. Vandaag heet het model officieel Nathan. “Nu ben ik gelukkig. Ervoor leefde ik in de duisternis”, zegt hij in een openhartig interview met CNN.
20/03 15u45  Hoogstraatse veiling presenteert na minder jaar aardbeien nu ook in kartonnen verpakkingenBij Coöperatie Hoogstraten zijn woensdag naar jaarlijkse gewoonte aardbeien voor een goed doel verkocht om het nieuwe seizoen op gang te trappen. In 2018 lag de productie door de hitte wat lager. Dit jaar worden voor het eerst aardbeien in een kartonnen verpakking aangeboden.
20/03 15u45  Mannen staan terecht voor wietplantage met bijna 600 plantjes: twee jaar cel geëistVier Albanezen stonden woensdag voor de correctionele rechtbank omdat ze betrokken zouden geweest zijn bij een vrij grote cannabisplantage in de Willem Van Oranjestraat, niet zo ver van het station en winkelcentrum in Willebroek. Er werd twee jaar cel gevorderd.
20/03 15u30  Zaakvoerders meten schade op na crash van auto in kapperszaak: “Ik kon mijn ogen niet geloven”In de Heidestatiestraat, de drukke winkelstraat in Heide (Kalmthout), heeft dinsdagavond een spectaculair ongeval plaatsgevonden. Een 76-jarige man verloor de controle over het stuur en botste tegen een auto, om vervolgens met de auto in de etalage van kapperszaak DIS Hair te belanden. “Gelukkig was de laatste klant net buiten”, klinkt het bij de zaakvoerders.
20/03 15u30  Schotense krantenwinkel opnieuw overvallen: politie vat één verdachteKrantenwinkel Deuzeld in Schoten kreeg woensdag voor de zoveelste keer overvallers over de vloer. De dagbladhandelaar was al meerdere keren het slachtoffer van een overval.
20/03 15u15  ‘De Ideale Wereld’ vindt inspiratie in Antwerps drugsgeweld voor nieuwe videogameVoor bewoners van de getroffen Antwerpse straten en wijken is het toenemende drugsgerelateerde geweld bittere ernst, maar de creatieve jongens en meisjes van het satirische tv-programma ‘De Ideale Wereld’ zien er nog wel de grap van in. De schietpartijen en granaatontploffingen doen de programmamakers denken aan een computergame en meer bepaald aan het gewelddadige spel GTA.
20/03 15u00  The upside down is terug: Netflix dropt trailer derde seizoen Stranger Things4 juli is het zover, dan wordt het nieuwe seizoen van Stranger Things vrijgegeven. Om ons al warm te maken heeft Netflix woensdag een nieuwe trailer gedropt. En die ziet er alvast veelbelovend uit.
20/03 15u00  Olympische toorts van Tokio 2020 onthuld: de vorm van een “sakura” en eerbetoon aan FukushimaDe organisatoren van de Olympische Spelen van komend jaar hebben woensdag in de Japanse hoofdstad Tokio de olympische toorts voorgesteld aan het publiek.
20/03 15u00  Leerkrachten komen op stakingsdag samen in Essen om te brainstormen over onderwijsIn de Oude Pastorij in Essen kwamen directies en leerkrachten uit de gemeenten Essen, Kalmthout, Wuustwezel en Stabroek samen om constructief te brainstormen over hoe het in de toekomst anders en beter kan in het onderwijs.
20/03 15u00  Geen groene vingers? Hier kan je gewoon naar planten kijken (de mooie mannen krijg je erbij)Instagrampagina’s gewijd aan mooie mannen met koffie en hunks met honden bestonden al, maar nu is er ook een online plek voor al wie van mannelijk schoon én planten houdt. Op Boys With Plants komen de hipste planten van het moment en knappe hipsters, niet zelden in bloot bovenlijf, samen.
20/03 14u45  Nederlandse Lorena Wiebes spurt in Nokere Koerse naar zege bij de vrouwen, Kopecky wordt derde: “Dat belooft voor het voorjaar”Lorena Wiebes heeft de eerste editie van de Danilith Nokere Koerse (1.1) gewonnen. De 20-jarige Nederlandse, die de Europese juniorentitel op haar palmares heeft staan, haalde het op Nokereberg in een massaspurt. De renster van Parkhotel Valkenburg haalde het met sprekend gemak voor de Duitse Lisa Klein en onze landgenote Lotte Kopecky.
20/03 14u45  Moldavische inbrekers riskeren tot zeven jaar cel voor 165 woningdiefstallenVier Moldaviërs stonden woensdag terecht voor niet minder dan 165 woninginbraken, vooral in de Kempen maar ook in andere Vlaamse gemeenten. De daders die zich verplaatsten per taxi, riskeren celstraffen van vier jaar tot zeven jaar. De politie kon drie van hen vorig jaar onderscheppen na een klopjacht in Wechelderzande (Lille).
20/03 14u45  Bart De Wever: “Vanaf vandaag is Arthur een echte sinjoor”Baby Arthur, de baby die twee weken geleden te vondeling werd gelegd in een appartementsgebouw in het centrum van Antwerpen, is officieel een inwoner van Antwerpen.
20/03 14u45  Bekende beautyketen Lush bant eieren in productenDe Britse cosmeticaketen Lush heeft bekendgemaakt dat het niet langer eieren zal gebruiken in zijn gezichtsmaskers en haarverzorgingsproducten.
20/03 14u30  Politie houdt grote controleactie aan station van MolAan het station van Mol houdt de politie van de zone Balen-Dessel-Mol een grote controleactie. Er wordt daarbij speciaal gelet op verboden wapenbezit.
20/03 14u30  Constructief brainstormen in Essen op stakingsdagIn de Oude Pastorij in Essen kwamen directies en leerkrachten uit de gemeenten Essen, Kalmthout, Wuustwezel en Stabroek samen om constructief te brainstormen over hoe het in de toekomst anders en beter kan in het onderwijs.
20/03 14u15  Biljartclub uit Turnhout pakt landstitel in het driebandenBC Biljart Express uit Turnhout is er dinsdagavond in geslaagd om zich tot de nieuwe landskampioen driebanden te kronen. De 7-1 winst tegen Kortrijkse was voldoende om het kampioenschap binnen te halen.
20/03 14u00  Twee op drie basisscholen Antwerps stedelijk onderwijs dicht: “Grootste stakingsbereidheid in jaren”De onderwijsstaking heeft in Antwerpen tot gevolg dat ongeveer twee op de drie basisscholen van het stedelijk onderwijs woensdag gesloten blijven. In het secundair onderwijs zijn volgens de koepel in principe wel alle scholen open. Dat betekent echter nog niet dat de lessen er ook effectief doorgaan, aangezien er mogelijk wel heel wat leerkrachten staken. “Deze staking heeft een grotere impact dan vorige vakbondsacties”, is het aanvoelen bij Raymonda Verdyck, de afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!).
20/03 13u45  High Life: een orgasme op ongekende hoogte (4/5)Een sciencefictionfilm met een magistrale masturbatie: in de ideale wereld – Mars? – is dit een blockbuster. Zien is geloven.
20/03 13u45  Nederlandse Lorena Wiebes spurt in Nokere Koerse naar zege bij de vrouwenLorena Wiebes heeft de eerste editie van de Danilith Nokere Koerse (1.1) gewonnen. De 20-jarige Nederlandse, die de Europese juniorentitel op haar palmares heeft staan, haalde het op Nokereberg in een massaspurt. De renster van Parkhotel Valkenburg haalde het met sprekend gemak voor de Duitse Lisa Klein en onze landgenote Lotte Kopecky.
20/03 13u45  Britse premier May vraagt EU om uitstel van Brexit tot 30 juniDe Britse premier Theresa May heeft de Europese Unie gevraagd om de Brexit te mogen uitstellen tot 30 juni. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker verwacht niet dat de Europese staatshoofden en regeringsleiders deze week al zullen antwoorden op dat verzoek.
20/03 13u45  Finland opnieuw gelukkigste land ter wereld, België staat achttiendeIn het VN-rapport over geluk in de wereld, dat woensdag op de Internationale Dag van het Geluk werd gepubliceerd, staat Finland voor het tweede jaar op rij op nummer één in de lijst van de gelukkigste landen. België staat op de achttiende plaats.
20/03 13u30  CD&V-voorzitter Wouter Beke lacht met explosies in AntwerpenCD&V-voorzitter Wouter Beke stuurde woensdag een opmerkelijke tweet de wereld in. “Afspraak in Antwerpen, dus ik heb nog even het gepaste vervoer geregeld”, postte Beke, inclusief een gefotoshopte afbeelding waarbij hij voor een grote tank staat. De afgelopen dagen waren er verschillende incidenten in Antwerpen, die gelinkt kunnen worden aan het drugsmilieu.
20/03 13u30  Waarom Hudson Yards de nieuwe hotspot van New York wordtIn New York City is stilaan een nieuw stadsdeel aan het verrijzen: Hudson Yards. Het gaat om een van de grootste projecten ooit in Manhattan en moet een van de toeristische hotspots voor de komende jaren worden. Een van de belangrijkste nieuwe attracties opende er afgelopen weekend de deuren: The Vessel.
20/03 13u15  Debation Island: “Als ik een wagen koop, krijg ik daar ook geen salaris bij”Het plan van Groen om de tankkaart en salariswagen binnenkort te schrappen, werd al druk bediscussieerd in Vlaanderen. Maar ook in het verre Thailand, op het Debation Island van De Ideale Wereld, was het voer voor een pittig debat.
20/03 13u15  Vlaanderen gaat alle vuurwerk verbiedenVlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk overal verbieden. Parlementsleden van meerderheid en oppositie dienen daarvoor een gezamenlijk voorstel van decreet in, op initiatief van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de algemene regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan enkel op bepaalde plaatsen en momenten.
20/03 13u15  Ook Kylie Jenner spiekt voor haar outfits bij Naomi CampbellDe Amerikaanse realityster en zakenvrouw Kylie Jenner (21) heeft op Instagram een foto van zichzelf in een glinsterende outfit gedeeld. Dat is op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat ze die look klakkeloos kopieerde van topmodel Naomi Campbell (48). Ook haar halfzus Kim Kardashian is trouwens dol op de look van de Britse.
20/03 12u45  Moldavische dievenbende riskeert tot zeven jaar cel voor 165 feitenWoensdag stonden vier Moldavische inbrekers terecht in de rechtbank van Turnhout. De verdachten worden beticht van in totaal 165 diefstallen in onder meer de Kempense regio. Ze riskeren celstraffen tot zeven jaar.
20/03 12u30  Politie zoekt getuigen van gewapende home invasion bij 80-jarige vrouw thuisEen onbekende man probeerde begin december een 80-jarige vrouw te overvallen in haar appartement op de Ter Rivierenlaan in Deurne. De man bedreigde haar met een vuurwapen maar werd verjaagd door de buren. De dader is nog steeds op de vlucht. Dinsdagavond werd een reconstructie van het misdrijf vertoond in het opsporingsprogramma ‘Faroek Live’ op VTM, in de hoop dat getuigen zich melden bij de politie.
20/03 12u30  Met deze vliegmachine gaat Campenaerts het werelduurrecord proberen brekenVictor Campenaerts is klaar voor zijn aanval op het werelduurrecord. De 27-jarige Antwerpenaar van Lotto-Soudal versloeg de verzamelde wereldtop in de slottijdrit van de Tirreno - Adriatico. Een kleine maand voor zijn poging om de renner te worden die de verste afstand op de fiets binnen het uur, heeft Sporza beslag kunnen leggen op foto’s van de tijdritfiets die Ridley speciaal heeft ontworpen.
20/03 12u30  Skiër filmt moment waarop lawine hem meesleurtVoor enkele skiërs in de Oostenrijkse Alpen was het vorige week schrikken toen ze plots getroffen werden door een lawine. Net op het moment dat ze een populaire off-piste wilden afdalen, zakt plots de sneeuw onder hun latten weg. Reddingsdiensten moesten ter plaatse komen, maar er vielen geen doden.
20/03 12u15  Biergooiers in Lommel kosten KV Mechelen 2.500 euro boeteDe disciplinaire sancties voor KV Mechelen blijven zich maar opstapelen. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde Malinwa dinsdag opnieuw 2.500 euro boete op, nadat supporters in de recentste competitiewedstrijd bij SK Lommel met bekers hadden gegooid.
20/03 12u15  Mater Dei in Brasschaat maakt menselijke ketting als alternatieve actieDe secundaire school Mater Dei in Brasschaat doet mee aan de dag van de algemene onderwijsstaking. De directie en leerkrachten kozen voor een alternatieve actie, samen met honderden leerlingen vormen ze een menselijke ketting. De ketting verbindt de schoolgebouwen aan weerszijde van de Bredabaan. De school wil hiermee een krachtig signaal geven dat de werkdruk in het onderwijs de voorbije jaren te sterk gestegen is.
20/03 12u00  Opvolger Stoffel Vandoorne na eerste F1-race: "Ik heb mezelf en McLaren teleurgesteld"Lando Norris, de vervanger van onze landgenoot Stoffel Vandoorne bij het McLaren F1 team, heeft het gevoel dat hij zichzelf en McLaren heeft teleurgesteld tijdens zijn eerste F1-race.
20/03 12u00  Originele foto’s van bouw Konijnenpijp en Voetgangerstunnel in jaren dertig worden geveild: “Vrijwel niets veranderd sinds toen”Verzamelaars van oude Antwerpse foto’s kunnen binnenkort hun slag slaan in een Brussels veilinghuis. Bij Arenberg Auctions worden eind maart foto’s van de bouw en de opening van de Sint-Anna- en Waaslandtunnel geveild. De verwachting is dat de foto’s tussen de 300 en 400 euro zullen kosten, voor de hele collectie. Dus ook verzamelaars met een kleinere beurs maken een kans.
20/03 12u00  Yoeri Schoepen: van schaduwman naar basisspelerTelenet Giants Antwerp werkt vanavond in de Lotto Arena de uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag van de EuroMillions League en tegen het Leuven Bears van coach Eddy Casteels af. De Giants gaan op zoek naar een achtste opeenvolgende competitiezege en kunnen alleen aan de leiding komen. “Geen tijd voor euforie en waakzaam blijven,” zei Yoeri Schoepen van de Sinjoren.
20/03 12u00  Topdokter Piet Hoebeke: “We zien generatie na generatie de penis verkorten”Op 26 maart brengt Piet Hoebeke, professor kinderurologie en decaan aan de faculteit Geneeskunde en gezondheidswetenschappen, zijn boek uit. Het kreeg de titel ‘De Penis, weetjes en kneepjes voor dagelijks gebruik’. Met het boek wil dokter Hoebeke enkele taboes omtrent penissen de wereld uithelpen. Dinsdag vertelde de topdokter in Van Gils & gasten wat voor een negatief effect plastic heeft op de penis. “Plasticverzachters hebben een negatief effect op het mannelijk geslachtsorgaan. Daardoor zien we meer aangeboren afwijkingen en een afname van de lengte van de penis.”
20/03 12u00  Viviani droomt van succes in Milaan-Sanremo: “Maar ik ga niet vragen aan Alaphilippe om niet aan te vallen op de PoggioElia Viviani start zaterdag voor de zesde keer in Milaan-Sanremo. Verder dan een negende plaats in 2017 kwam hij nog nooit. “La Primavera is de enige klassieker voor sprinters”, zegt hij, “natuurlijk droom ik van deze koers.”
20/03 12u00  Antwerpse Zoo vangt 132 kwastvinsnoeken op die gestrand waren op luchthaven ZaventemEen lading van kwastvinsnoeken die per vliegtuig getransporteerd werd van Afrika naar Azië, is in de luchthaven van Zaventem gestrand na een administratief probleem. Aangezien het water waarin de dieren zaten te vervuild dreigde te geraken, is de Antwerpse Zoo bereid gevonden om ze tijdelijk op te vangen. Het gaat om 132 exemplaren. De Zoo gaat op zoek naar andere aquaria om op termijn de meeste dieren over te nemen.
20/03 12u00  De Vlindertuin draait op halve kracht door staking: “Deze dag is als vakantie, maar dan op school”De staking was woensdag merkbaar in de Mechelse regio. De Vlindertuin in Mechelen draaide op halve kracht. De helft van de kleuterjuffen legde het werk neer. “Wij zijn solidair met de stakende leerkrachten, maar wilden toch de opvang van de kinderen garanderen”, klonk het bij een leraar die woensdag wel aan het werk was.
20/03 11u45  Loena Hendrickx al zeker van plaats in vrije kür op WK kunstschaatsenLoena Hendrickx heeft woensdag op de openingsdag van het WK kunstschaatsen in het Japanse Saitama 62,60 punten verzameld in de korte kür bij de vrouwen. Daarmee is ze al zeker van een plaats in de top 24 en startrecht in de vrije kür van vrijdag.
20/03 11u45  Geen inbreuken vastgesteld tijdens eerste nacht met verhoogd toezicht in Antwerpen-NoordDe Antwerpse politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag verhoogd toezicht in Antwerpen-Noord. Het was de eerste nacht na de aangekondigde maatregelen van burgemeester Bart De Wever tegen het drugsgeweld in Antwerpen. Er werden geen inbreuken vastgesteld of arrestaties verricht.
20/03 11u45  Basisschool voert op ludieke wijze actie: “We moeten roeien met de riemen die we nooit gekregen hebben”In de basisschool van het Heilig Graf in de Nijverheidstraat in Turnhout werd woensdag niet gestaakt, maar de leerkrachten, leerlingen en kleuters kwamen in zwemtenue naar school. De boodschap was duidelijk: “Help, wij verdrinken in het werk.”
20/03 11u30  Vietnam heeft er letterlijk reuzegrote toeristische attractie bijAan Boeddhabeelden geen gebrek in Zuidoost-Azië. En daar komt binnenkort nog een immens exemplaar bij, in het Vietnamese Son Tay, in het noorden van het land.
20/03 11u30  ‘Us’: na ‘Get Out’ trakteert Jordan Peele opnieuw op horrorfilm die het hoofd doet tollen (4/5)Iedereen heeft een boosaardige dubbelganger. In horrorfilm Us nemen de schaduwen wraak. Een wreed verwarrende opvolger van Get Out.
20/03 11u15  Nederlandse premier Rutte krijgt black-out tijdens debat en roept hulp van assistente inEen black-out tijdens een debat van de publieke nieuwsomroep NOS, dat had rasdebater Mark Rutte nog nooit eerder meegemaakt. Dus riep hij in paniek de hulp in van zijn assistente, live op de televisie. ‘Caroliene!’ Hierboven kan u het bewuste fragment bekijken.
20/03 11u15  Eerste fase van werken nieuwe fly-over aan Antwerpsesteenweg en R6 gaat maandag van startDe werken voor de bouw van de nieuwe fly-over op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) in Mechelen gaan volgende week van start. Vanaf 25 maart wordt er een viaduct gebouwd die het verkeer op de R6 vlot over de Antwerpsesteenweg moet leiden. Tot begin mei zal er geen verkeershinder te merken zijn, verzekert het Agentschap Wegen & Verkeer. De werken moeten afgerond zijn tegen de zomer van 2020.
20/03 11u15  Tom Ford krijgt een nieuwe belangrijke positie in de modewereldDertien jaar lang stond Diane von Furstenberg aan het hoofd van de Council of Fashion Designers of America (CFDA), maar haar taak wordt nu overgenomen door Tom Ford.
20/03 11u15  Kate Middleton en de Queen na zeven jaar nog eens samen op stapZeven jaar: zolang was het geleden dat Kate Middleton en koningin Elizabeth II samen op stap waren. In het kader van een werkbezoek openden ze dinsdag het zogenoemde Bush House, een nieuw onderdeel van de Londense universiteit King’s College.
20/03 11u15  Antwerpse haven haalt jaarlijks 100 ton zwerfvuil uit dokkenDe Condor, een afvalboot van de Antwerpse haven tegen maritiem zwerfvuil, haalt met dagelijkse rondvaarten jaarlijks meer dan honderd ton zwerfvuil op uit de dokken. Dat heeft schepen van Haven Annick De Ridder (N-VA) dinsdag geantwoord in een zitting van de gemeenteraadscommissie bevoegd voor de haven, op een vraag van haar partijgenote Danielle Meirsman. In 2018 werd ook tweehonderd keer uitgerukt voor illegale dumpingen.
20/03 11u00  Bayern wil fors uithalen op de transfermarkt: “Grootste investering ooit”Bayern München wil zijn spelerskern verjongen en om dat te bewerkstelligen is de club komende zomer van plan fors uit te halen op de transfermarkt. “Dit is het grootste investeringsprogramma ooit bij Bayern”, bekende voorzitter Uli Hoeness woensdag aan Bild.
20/03 11u00  Haven haalt jaarlijks 100 ton zwerfvuil op uit dokkenDe Condor, een afvalboot van de Antwerpse haven tegen maritiem zwerfvuil, haalt met dagelijkse rondvaarten jaarlijks meer dan honderd ton zwerfvuil op uit de dokken. Dat heeft schepen van Haven Annick De Ridder (N-VA) dinsdag geantwoord in een zitting van de gemeenteraadscommissie bevoegd voor de haven, op een vraag van haar partijgenote Danielle Meirsman. In 2018 werd ook tweehonderd keer uitgerukt voor illegale dumpingen.
20/03 10u45  Eerste aardbeien geveild in Hoogstraten: 8.000 euro voor het goede doelBij Coöperatie Hoogstraten is woensdag het nieuwe seizoen gestart. Dat gebeurde naar goede gewoonte met de verkoop van vier kilogram aardbeien voor het goede doel.
20/03 10u30  Eerste aardbeien geveild: 8.000 euro voor het goede doelBij Coöperatie Hoogstraten is woensdag het nieuwe seizoen gestart. Dat gebeurde naar goede gewoonte met de verkoop van vier kilogram aardbeien voor het goede doel.
20/03 10u30  Er komt een “ongewone” biografie over Karl LagerfeldZes decennia lang was Karl Lagerfeld een van de toonaangevende figuren in de modewereld en daar wordt binnenkort een nieuw boek aan gewijd. William Middleton, die de onlangs overleden ontwerper in 1995 ontmoette en veel artikels over hem schreef, zal naar eigen zeggen een “ongewone” biografie over hem neerpennen.
20/03 10u15  Peter De Graef zet samen met kompaan Bruno Vanden Broecke het grote gelijk op losse schroevenWanneer Peter De Graef theater maakt, vertaalt hij niet zomaar een onderwerp naar de planken, maar een heel wereldbeeld. In Niet Doen!, dat hij samen met Bruno Vanden Broecke speelt, staat het grote gelijk op losse schroeven. “We moeten ons er van bewust worden dat alles wat we geloven niet per se waar is.”
20/03 10u00  Haven haalt jaarlijks 100 ton zwerfvuil op uit de dokkenDe Condor, een afvalboot van de Antwerpse haven tegen maritiem zwerfvuil, haalt met dagelijkse rondvaarten jaarlijks meer dan 100 ton zwerfvuil op uit de dokken. Dat heeft Havenschepen Annick De Ridder (N-VA) dinsdag geantwoord in een zitting van de gemeenteraadscommissie bevoegd voor de haven, op een vraag van haar partijgenote Danielle Meirsman. In 2018 werd ook tweehonderd keer uitgerukt voor illegale dumpingen.
20/03 09u45  DISCUSSIE. Bart De Wever viseert ‘yogasnuivers’… Terecht of misplaatst?In zijn reactie op het drugsgeweld in Antwerpen maakte Bart De Wever uitdrukkelijk melding van ‘yogasnuivers’, welstellende stadsbewoners die zich volgens hem wel druk maken om propere lucht, maar niet om de gevolgen van hun cocaïnegebruik. Zit ook volgens jou hier een deel van het probleem, of is het veeleer misplaatst taalgebruik van de burgemeester?
20/03 09u30  Romelu Lukaku verlaat Rode Duivels met blessure: spits is out voor interlands tegen Rusland en CyprusGeen Romelu Lukaku meer bij de Rode Duivels: de spits is geblesseerd en verliet maandagavond al het spelershotel. Nadat de spits maandag al een scan aan de voet onderging in Mechelen, werkte hij gisteren individueel met kinesist Lieven Maesschalck maar dat bracht geen soelaas. De spits raakt niet fit voor de confrontatie met Rusland morgen en moet ook afzeggen voor de verplaatsing naar Cyprus volgende week.
20/03 09u30  N-VA: “Lesgeven moet opnieuw mogelijk worden”De hoge werkdruk in het onderwijs moet aangepakt worden met gerichte investeringen en bijsturingen in het beleid. Zo reageert N-VA bij monde van Vlaams parlementslid Koen Daniëls op de staking in het onderwijs. “Lesgeven moet opnieuw mogelijk worden, zowel voor de leraars als voor de kwaliteit van het onderwijs”.
20/03 09u30  “Gefrustreerde” May haalt lang Brexit-uitstel van tafelDe Britse premier Theresa May zal de Europese Unie verzoeken om de Brexit slechts uit te stellen tot juni. Dat meldt de BBC. Volgens de Britse openbare omroep is May “gefrustreerd” door het onophoudelijke verzet tegen haar pogingen om tot een akkoord te komen.
20/03 09u00  Acht op acht voor Antwerp Giants op Student Night?Antwerp Giants werkt vanavond (20 uur) in de Lotto Arena de uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag van de EuroMillions League en versus Leuven Bears af.
20/03 09u00  Voor toffe job in toerisme moet je niet naar VerweggistanEen baan in de toerismesector spreekt tot de verbeelding en doet velen dromen van zuiderse, exotische bestemmingen. Maar je hoeft heus niet naar Verweggistan om uitdagingen in de sector te vinden. Door de groeiende aandacht voor streektoerisme liggen er ook kansen dichtbij huis in wat zowat 'de plezantste sector van allemaal' is.
20/03 09u00  Politie controleert 305 reizigers op bussen: 9 zwartrijders, 5 in bezit van drugs en 1 geseinde persoonTijdens een actie van de politie op lijnbussen in Mechelen werden 305 reizigers gecontroleerd. Ze was hoofdzakelijk gericht tegen overlast, (rondtrekkende) daders en drugsfeiten.
20/03 08u45  Het gaat van kwaad naar erger met LA Lakers: vierde nederlaag op rijMilwaukee Bucks heeft dinsdag in eigen huis met 115-101 gewonnen van LA Lakers in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
20/03 08u45  14 arrestaties bij fruitbedrijf in Zeeland na grote cocaïnevangst in Antwerpse havenIn Kapelle, een gemeente in het Nederlandse Zeeland, zijn maandag 14 mannen gearresteerd na de levering van een vrachtwagen met 1500 kg cocaïne. De drugs waren binnen gekomen via de Antwerpse haven én onderschept door de politie.
20/03 07u15  Google past Android aan onder druk van EuropaGoogle gaat het telefoonbesturingssysteem Android aanpassen onder druk van de Europese Commissie.
20/03 07u15  Onderwijs staakt woensdag: “Grootste stakingsbereidheid in jaren”“Uit de signalen die we hebben binnengekregen vanop het terrein blijkt dat er vandaag/woensdag zwaar zal gestaakt worden in het onderwijs”, zegt secretaris-generaal Koen Van Kerkhoven van de Christelijke Onderwijscentrale (COC). Ook de vakbondsleiders van de andere drie deelnemende onderwijsvakbonden zeggen dat veel onderwijsmensen zullen deelnemen aan de staking waartoe de vakbonden in gemeenschappelijk front hebben opgeroepen, “want de emmer loopt over”.
20/03 07u15  Brexit zonder akkoord kost Vlaamse bedrijven 800 miljoen euro per jaarAls de Britten alsnog zonder akkoord uit de Europese Unie donderen, dan kost dat de Vlaamse bedrijven die naar het Verenigd Koninkrijk exporteren 800 miljoen euro per jaar. Dat heeft Vlaams-minister president Geert Bourgeois laten berekenen. Vooral de autosector wordt ongemeen hard getroffen: de kosten van de Britse importtarieven lopen daar op tot 700 miljoen euro op jaarbasis.
20/03 07u15  Ruim 122.600 mensen getroffen door overstromingen in AfghanistanIn Afghanistan hebben meer dan 122.600 mensen humanitaire hulp nodig nadat ze door zware onweders en overstromingen werden getroffen. Dat heeft de VN-organisatie voor Noodhulp (OCHA) laten weten.
20/03 07u15  Cruiseschip geëvacueerd na botsing met vrachtschip in NederlandIn Nederland zijn alle passagiers van een cruiseschip op de rivier de Waal geëvacueerd. Het schip kwam in de nacht van dinsdag op woensdag in aanvaring kwam met een vrachtschip.
20/03 07u15  Nucleaire spion bleef ongemoeid in Leuven in de jaren ‘70: “Inlichtingendiensten hadden geen flauw benul”Een vertrouwelijk onderzoek van Comité I leert dat de Belgische inlichtingendiensten geen flauw benul hadden van wat wetenschapper Abdul Qadir Khan in de jaren ‘70 in ons land uitspookte. Khan werd de vader van de Pakistaanse kernbom dankzij kennis die hij vergaarde via de inmiddels overleden Leuvense professor Martin Brabers, bericht De Morgen woensdag.
20/03 07u00  SP.A hard voor minister van Onderwijs Crevits: “Ze leidde met kleine projectjes aandacht af van besparingen”Oppositiepartij SP.A klaagt aan dat minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) de volgende regering met een investeringsachterstand opzadelt. Terwijl het aantal leerlingen is gestegen, zijn de middelen niet gevolgd, zeggen de socialisten op de dag van de onderwijsstaking. “Crevits is een minister van projectjes en quick wins, maar grondig de problemen aanpakken heeft ze niet gedaan”, aldus Caroline Gennez, die zetelt in de Onderwijscommissie van het Vlaams Parlement.
20/03 07u00  Australië roept Turkse ambassadeur op het matje na “ondoordachte” verklaring Erdogan over aanslag ChristchurchDe Australische premier Scott Morrison roept de Turkse ambassadeur op het matje wegens enkele uitspraken van president Recep Tayyip Erdogan in de nasleep van de terreuraanslag op twee moskeeën in Christchurch. Erdogan verklaarde aan zijn aanhangers dinsdag dat Australiërs die anti-moslim zijn, net zoals hun grootvaders in een kist naar huis zullen keren wanneer ze zijn land zouden aandoen, een verwijzing naar de slag om Gallipoli in Turkije tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1915.
20/03 07u00  Vorig jaar bleven 10.000 aanvragen voor sociaal tolken onbeantwoordVorig jaar bleven 10.000 aanvragen voor sociaal tolken bij het Agentschap voor Integratie en Inburgering onbeantwoord. Volgens Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) bewijzen de cijfers de “malaise” bij het agentschap. Minister van Inburgering Liesbeth Homans wijst onder meer naar het tekort aan tolken voor bepaalde talen of regio’s. Als het van de N-VA-minister afhangt, kan de vergoeding voor sociaal tolken gerust omhoog, maar zal die voortaan wel door de aanvrager zelf betaald worden en niet door het agentschap. Op die manier wil ze mensen “responsabiliseren” Nederlands te leren.
20/03 06u45  Arkprijs van het Vrije Woord voor Anuna De Wever en Kyra GantoisDe Arkprijs van het Vrije Woord gaat dit jaar naar de jonge klimaatactivistes Anuna De Wever en Kyra Gantois. Dat besliste het Arkcomité dinsdag op zijn jaarlijkse vergadering. Het Arkcomité looft De Wever en Gantois voor hun inspanningen om de klimaatverandering hoog op de politieke agenda te plaatsen “zonder te willen polariseren en met de nodige nuance en waardigheid”.
20/03 06u45  STANDPUNT. Deze aanslagen pak je niet aan met alleen maar controles, maar ook met emotioneel engagementZe is er dan toch gekomen, de reactie van burgemeester Bart De Wever op de aanhoudende aanslagen op auto’s en gevels in zijn stad. Na overleg met gerecht en politie komen er identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en extra cameratoezicht. De burgemeester waarschuwde ook de Antwerpse jongeren om zich niet te laten verleiden tot crimineel geldgewin en had een sneer voor ‘yogasnuivers’, met wie hij blijkbaar de drugsgebruikers bedoelt. Maar de bewoners van de wijk waar de granaten ontploften blijven in de kou staan. Een bezoekje van de burgemeester zit er niet in.
20/03 06u45  Zeventien keer meer verzekeringsclaims voor cybercrime dan vijf jaar geledenBij Belgische ondernemingen zijn er zeventien keer meer verzekeringsclaims voor cybercrime dan vijf jaar geleden. Dat blijkt woensdag uit een marktanalyse van Hiscox. De verzekeraar gaat bedrijven preventief helpen bij het trainen van hun personeel, want menselijke fouten liggen vaak aan de basis.
20/03 06u45  Eerste slachtoffers van Nieuw-Zeelandse terreur begraven: vader (44) en zoon (15) op de vlucht voor oorlogIn het Nieuw-Zeelandse Christchurch zijn woensdag de eerste twee slachtoffers van de terreuraanslag op twee moskeeën begraven. De uitvaart van Khalid Mustafa (44) en zijn 15-jarige zoon Hamza werd door honderden mensen bijgewoond. De lichamen werden te rusten gelegd op de begraafplaats van Memorial Park, niet ver van een van de twee geviseerde moskeeën.
20/03 06u15  Ouders Jens De Block na al die jaren nog vol verdriet: “Dader komt wellicht uit één van de motorclubs van Jens”Dat er na negentien jaar nog een doorbraak in een onopgeloste cold case is hoogst uitzonderlijk. Ook voor de vader en stiefmoeder van slachtoffer Jens De Block komt het nieuws als een totale verrassing. “Toen hij in de fleur van zijn leven was, is mijn zoon van mij afgepakt”, zegt de papa van Jens aan TV Oost Nieuws, “En wij stonden al die jaren machteloos”.
20/03 05u15  50 beschonken chauffeurs halen excuses boven: “Besefte niet dat ik dag later nog positief kon blazen”De politierechtbank in Mechelen heeft vijftig zaken behandeld van mensen die tijdens een weekend betrapt werden op rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Er werden geldboetes en rijverboden uitgesproken. Sommigen moeten ook een alcoholslot laten inbouwen. Een greep uit de behandelde zaken.
20/03 05u15  Canadese stadsplanner: “Je moet mensen verplaatsen, geen auto’s”“We moeten steden bouwen voor mensen, niet voor auto’s. Daar worden ook de automobilisten zelf beter van. De zogenaamde ‘war on cars’, die er volgens sommige politici en opiniemakers is, bestaat niet. Dat is een argument dat luie politici gebruiken om niets te doen”, zegt Brent Toderian.
20/03 05u15  Antwerpen wil overlast deelsteps en weesfietsen inperkenMet een deelstep tot aan de ingang van het Centraal Station rijden en die daar achterlaten, zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn. De stad Antwerpen zit hierover samen met de aanbieders van deelsteps.
20/03 05u15  IJspiste zonder dak is geen optieDe ijsbaan in de Ruggeveldlaan in Deurne moest eind februari worden gesloten door problemen met het dak. Zes dakspanten waren uit hun as getrokken, waardoor de druk te hoog was geworden. De stad bekeek of het mogelijk was om het dak te verwijderen om de piste nog een tijdje te kunnen houden.
20/03 05u15  Groen licht voor scoutsheem De Buecken in Greesbos aan kanaalScouts De Buecken uit Herentals zijn verheugd dat na jaren van plannen eindelijk de spade in de grond kan voor de bouw van een nieuw heem. “Want onze huidige lokalen zijn compleet op.” Het is de zoveelste jeugdgroep in Herentals die binnenkort in het nieuw steekt.
20/03 05u15  Groen vraagt uitleendienst herbruikbare bekersOppositiepartij Groen Berlaar vraagt dat verenigingen weer herbruikbare bekers zouden kunnen ontlenen bij de gemeente. Een oplossing is volgens burgemeester Walter Horemans (CD&V) minder voor de hand liggend dan gedacht.
20/03 05u15  Grote hinder in Mechelse scholen door nationale stakingHet onderwijs staakt woensdag en dat is ook in de Mechelse regio te voelen. In heel wat scholen is het lessenschema aangepast, andere houden hun leerlingen dan weer gewoon thuis. Er wordt wel overal opvang voorzien.
20/03 04u17  ‘Wondergeitje’ raakt vlak na geboorte verlamd, maar geeft de moed niet opEen geitje in India werd geboren met verlamde voorpoten en kon enkele dagen na de geboorte niet meer bewegen. De eigenaars van het onfortuinlijke dier hadden het geitje eigenlijk al opgegeven, maar toen voltrok zich “een wonder”. Het dier wordt nu liefkozend “het wondergeitje dat als een mens loopt” genoemd.
20/03 03u45  Arbeider meer vatbaar voor burn-out dan directeurEén op de zes werkende Vlamingen loopt risico op of lijdt aan een burn-out. En, opvallend: het risico ligt veel hoger bij arbeiders dan bij directieleden. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de KU Leuven naar burn-outs in Vlaanderen. De onderzoekers hebben nu een vragenlijst opgesteld waarmee u zelf kunt nagaan of u in de gevarenzone zit.
20/03 03u15  Hoteleigenaars in Herentals slachtoffer van oplichting door ‘buitenlandse investeerder’: politie zoekt getuigenDe eigenaars van hotel De Swaen in Herentals werden eind februari opgelicht door een buitenlandse oplichtersbende. Het misdrijf werd dinsdagavond vertoond op het VTM-opsporingsprogramma FAROEK Live, in de hoop dat getuigen zich melden bij de politie.
20/03 03u15  ‘Goeroe’ van burgemeester Bart De Wever: “Drugsgeld brengt geweld in de samenleving op een schaal die je niet wil”Burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakt zich grote zorgen over de toenemende invloed van het drugsmilieu op de economie van zijn stad. Hij wil dat burgemeesters meer wettelijke middelen krijgen om de insijpeling van drugsgeld in de samenleving terug te dringen. De Wever haalde de mosterd bij een Nederlandse sociaaldemocraat, de Tilburgse professor bestuurskunde Pieter Tops.
20/03 02u15  ‘Kind van de Duivel’-rapper treedt gratis op tijdens Arendonk Zingt & SwingtDe populaire Nederlandse rapper Jebroer, bekend van de ­omstreden hits ‘Kind van de ­Duivel’ en ‘Engeltje’, komt in mei naar popfestival Arendonk Zingt & Swingt voor een gratis ­optreden in de Bemdhal.
20/03 02u15  Antwerpse familie bouwde wijnkelder van 300.000 euro onder huis en verkoopt nu deel van collectieEen Antwerpse familie verkoopt een deel van de inhoud van haar exclusieve wijnkelder. Vanaf vrijdag veilt Bestwineauctions.com uit Wommelgem 2.126 flessen uit de unieke collectie. Inzetprijs voor alle loten: 700.000 euro. “Vooral Aziaten bieden op de wijnen”, zegt expert Bert Van Praet.
20/03 02u15  Trucker (43) opgepakt voor 18 jaar oude moord op Jens: verraden door DNA in ándere zaakDankzij nieuwe DNA-analyse is opnieuw een oude cold case opgelost. Jurgen R., een 43-jarige trucker, zit vandaag in de cel voor de moord op Jens De Block (29). De bouwvakker werd 18 jaar geleden neergestoken met een bierglas.
20/03 02u15  De Waterbus spreekt vooral ‘toeristen’ aanIn februari voeren 4.097 passagiers mee met De Waterbus over het Albertkanaal. Tijdens de weekends was het drukker dan in de week.
20/03 02u15  3 jaar na aanslagen in Brussel: ‘Factcheckers’ zoekt uit of explosieven nog steeds te koop zijnIs de bom van de aanslagen in Brussel nog steeds na te maken? Jan Van Looveren (51) en zijn ploeg van Factcheckers zoeken het vanavond uit. Ze stoten op een krantenartikel dat zegt dat de bestanddelen van zo’n bom nog altijd vrij te koop zijn in ons land. “Waanzin dat zoiets drie jaar na de feiten nog zou kunnen”, zegt Van Looveren. “Hebben we dan niets geleerd uit de aanslagen?”
20/03 02u15  Campenaerts meer dan klaar voor werelduur-recordpoging: “Ik ben zeker één dag de beste tijdrijder ter wereld”Zijn fiets is klaar, en ook Victor Campenaerts (27) is meer dan in orde voor zijn aanval op het werelduurrecord. Ondanks een foutje in de eerste bocht versloeg hij gisteren de verzamelde wereldtop in slottijdrit van de Tirreno - Adriatico. Zijn eerste zege in de World Tour. “Een topdag. Die 127 minuten moeten wachten op de verlossing, het was het allemaal waard. Mijn vertrouwen voor Mexico kan niet meer stuk.”
20/03 02u15  Verzorgster mensapen ruilt Antwerpse Zoo voor dierenopvangcentrum in LiberiaIn de Antwerpse Zoo is gisteren Julie Vanassche (33) uitgewuifd. De verzorgster van de mensapen ruilt na elf jaar de dierentuin voor het Libassa Wildlife Sanctuary in het Afrikaanse Liberia. Daar gaat ze het algemeen dierenopvangcentrum runnen.
20/03 02u15  Politie weert sluipverkeer uit RollebeekstraatDe Rollebeekstraat en omgeving zijn alleen nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer. En de Dasstraat en een stuk van de Ternesselei zijn tijdelijk eenrichtingsstraten.
20/03 02u15  “Iedereen droomt er toch van om hoofdpersonage in een boek te zijn?”De 8-jarige Ilyan Verschueren uit Itegem (Heist-op-den-Berg) speelt de hoofdrol in het boek De Pyjamareus. Het geïllustreerde werk is bedoeld om Bednet bekender te maken. En van les volgen zonder in de klas te komen, daar weet Ilyan helaas heel veel van.
20/03 02u15  Heide Atelier opent bij start lente opnieuw de deurenHeide Atelier, de ijsjeszaak uit Heist-op-den-Berg voor jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel, opent weer de deuren voor een tweede seizoen. Dat gebeurt met een ijsjesverkiezing. Daar komen zelfs rode potloden aan te pas.
20/03 02u15  “Moeder is 107 en eigenlijk mankeert ze nog niets”Op haar honderdste kreeg Magda Janssens een nieuwe pacemaker, en zij bewijst dat zo’n operatie op die leeftijd nog rendeert. Dinsdag werd ze in woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Zandhoven in de bloemen gezet voor haar 107de verjaardag. Magda is niet alleen de oudste Zandhovense, maar ook de oudste Antwerpse.
20/03 02u15  Zwarte dag voor Bedrijvenpark Malle: Pasec schrapt 107 van de 137 banen“Dit komt niet als een verrassing voor ons. Het is goed dat er eindelijk duidelijkheid werd geschept.” Het personeel aan de bedrijfspoort van Pasec in Malle reageerde dinsdag gelaten op het nieuws dat de pallettenreus 107 van de 137 banen wil schrappen.
20/03 02u15  Eigenzinnige fanclub uit Stabroek supportert voor Westmalse belofte Toon VandeboschSuccesvolle sportlui hebben snel een fanclub. Maar als sportliefhebbers aankloppen bij een beloftevol veldrijder met de vraag of zij zijn fanclub mogen zijn, is er gegronde achterdocht. Onterecht, ondervond Toon Vandebosch (19).
20/03 02u15  Rock Olmen pakt uit met headliner ‘Therapy?’De Noord-Ierse rockband Therapy? is deze zomer de headliner van Rock Olmen. Het festival vindt plaats op donderdag 25 en vrijdag 26 juli op het plein aan de kapel van Stotert.
20/03 02u15  Stakingsdag onderwijs: “Ons takenpakket wordt almaar groter”Veel scholen staken vandaag. Sarah Cordon (32) staat al twaalf jaar voor de klas in het gemeentelijk onderwijs in Hemiksem. Momenteel geeft ze les in het derde leerjaar van de Regenboogschool. “Beginnende leerkrachten moeten beter worden begeleid”, zegt ze.
20/03 02u15  Kunstwerk op Rupeldijk laat mensen nadenken over plasticAktiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft dinsdag samen met het gemeentebestuur van Niel op de Rupeldijk een kunstwerk ingehuldigd: een grote vis, volgepropt met zwerfvuil. De initiatiefnemers willen de voorbijgangers attent maken op het probleem van plastic in de oceanen.
20/03 02u15  Vzw wekt G-fuif na 15 jaar opnieuw tot levenVroeger werd er in de regio Mechelen jaarlijks een G-fuif georganiseerd. Na 15 jaar wil de vzw Villa Praline dit evenement nieuw leven inblazen. “Gewoon omdat het altijd heel plezant was”, zegt initiatiefnemer Jeroen Verwaetermeulen van Villa Praline.
20/03 02u15  Hoogmolenbrug twee weken langer afgeslotenDe Hoogmolenbrug blijft nog tot 1 april afgesloten in de richting van Schoten. De maatregel komt ongelegen omdat uitgerekend ook nu de werken in de Toekomstlaan gestart zijn, met chaos in de Metropoolstraat en rond de brug van den Azijn tot gevolg.
20/03 01u15  Kick-off Beneleague op Grote Markt: “Brabo had een handballer kunnen zijn”De Belgische Handbalbond organiseert op zondag 24 maart samen met de Vlaamse handbalvereniging en de Antwerpse handbalclubs de officiële kick-off voor de Final4 van de Belgisch-Nederlandse competitie. Het finaleweekend van deze internationale competitie wordt in het weekend van 30 en 31 maart in de Lotto Arena georganiseerd.
20/03 01u15  Studenten bouwen mee aan eerste 3D-geprinte woning met twee verdiepingen in de wereldEen huis dat uit een printer rolt: het lijkt sciencefiction, maar op Kamp C in Westerlo is dinsdag de aanzet al gegeven. Studenten van de Thomas More-hogeschool mogen meewerken aan de eerste 3D-geprinte woning van twee etages.
20/03 01u15  “Zoek niet naar het grote geluk, want dat is vaak onbereikbaar”Vandaag is het de Internationale Dag van het Geluk en dus een hoogdag voor Anke Van Eeckeren. De 41-jarige Molse is volgens haar naamkaartje dan ook professioneel geluksbrenger en dus de ideale persoon om tips te geven in onze zoektocht naar geluk.
20/03 01u15  Gezocht: peters en meters voor zwerfkippen en -hanenHet gemeentebestuur van Mol is op zoek naar inwoners die een wilde kip of haan willen adopteren die momenteel nog te vinden is op het braakliggend perceel bij de Corbiestraat. De zwerfkippen worden binnenkort gevangen, waarna ze tijdelijk worden opgevangen.
20/03 01u15  Zesdejaars De Waaier ‘scrummen’ over het klimaatStudenten van de lerarenopleiding van hogeschool Thomas ­More streken de voorbije twee dagen neer in de vrije basisschool De Waaier in Kasterlee. Daar ­gingen ze aan de slag met ‘eduScrum’, een nieuwe methodiek voor efficiënter groepswerk. Al ‘scrummend’ werkten de zesdejaars aan een project over de ­opwarming van de aarde.
20/03 01u15  Twee ploegen van Cis-4-Ever lopen zondag 100 kilometer voor Kom op tegen Kanker in De SchorreTwee van de 480 teams die zondag deelnemen aan de 100 kilometer voor Kom op tegen Kanker doen dat voor Cis-4-Ever. Eind 2017 overleed de toen 12-jarige Cis. Zijn familie en vrienden houden zijn verhaal levendig.
20/03 01u15  Mitch Van Landeghem speelt vrijdag in de zaal waar hij zelf het ‘dramavirus’ opdeedMitch Van Landeghem verliet Schoten vier jaar geleden als amateurkunstenaar en keert vrijdag terug als professioneel acteur. Met DESCHONECOMPANIE brengt hij in De Kaekelaar Don Juan op de planken, de bejubelde theaterversie van Mozarts opera Don Giovanni. “Ik heb al vaak teruggedacht aan de momenten toen ik als kind zelf in deze zaal zat te genieten of op de scène stond met de academie, waar ik de liefde voor drama opdeed.”
20/03 01u15  Modernisering begraafplaatsen voorlopig in de koelkastHet vorige bestuur was van plan om de onthaalgebouwen op de begraafplaatsen af te breken en te vervangen door nieuwe. Maar de offerte die Compagnie O maakte, blijkt te duur. Er wordt onderhandeld.
20/03 00u45  Paramedisch team Nautica in het zwartDe staking van de scholen vindt vandaag plaats, maar in Nautica in Merksplas werd gisteren al actie gevoerd. De leden van het paramedisch team kunnen niet de nodige ondersteuning geven door het M-decreet.
20/03 00u30  Spectaculair ongeval in drukke winkelstraat: auto belandt in etalage van kapperszaakIn de Heidestatiestraat, een drukke winkelstraat in Kalmthout, vond dinsdag rond sluitingstijd een spectaculair ongeval plaats. Bij een verkeersongeval tussen twee voertuigen belandde één van de wagens in de etalage van kapperszaak DIS Hair & Make-up. De andere wagen kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurders kwamen er met de schrik van af.
20/03 00u15  Spectaculair ongeval in drukke winkelstraat: auto belandt in etalage van pedicurezaakIn de Heidestatiestraat, een drukke winkelstraat in Kalmthout, vond dinsdag rond sluitingstijd een spectaculair ongeval plaats. Bij een verkeersongeval tussen twee voertuigen belandde één van de wagens in de etalage van een pedicurezaak. De andere wagen kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurders kwamen er met de schrik van af.
20/03 00u15  Oude ANPR-camera’s zijn aan vervanging toeElf ANPR-camera’s van politiezone Regio Turnhout voeren geen trajectcontrole meer uit en zijn aan vervanging toe. Ze zijn wel nog inzetbaar voor nummerplaatherkenning. De installatie van de nieuwe camera’s kan nog een tijd in beslag nemen.
19/03 23u45  Bestelwagen rijdt achteraan in op vrachtwagen: chauffeur gewondOp de E19 is dinsdagavond een ongeval gebeurd ter hoogte van de afrit Brecht, in de richting van Breda.
19/03 23u45  Lierse Kempenzonen wint met 4-0 van VC HerentalsLierse Kempenzonen trok dinsdagavond in zijn oefenmatch tegen VC Herentals met duidelijke 4-0 cijfers het laken naar zich toe. Met Tamim Alizoy hadden de Pallieters een tester in de rangen lopen.
19/03 23u30  KV Mechelen oefent tegen Lokeren (10/04) en Thes (18/04)De eerste twee vriendschappelijke wedstrijden van KV Mechelen in de aanloop naar de bekerfinale liggen vast. Op woensdag 10 april werkt de kampioen uit 1B een eerste oefenwedstrijd af op het veld van Lokeren, de degradant uit 1A. De week daarna is KV op donderdag 18 april te gast in Tessenderlo voor een oefenmatch tegen Thes Sport, één van de ex-clubs van Wouter Vrancken. Thes staat op kop in eerste amateurklasse maar vroeg geen proflicentie aan voor volgend seizoen.
19/03 23u00  Nieuwe verdachte opgepakt voor schietpartij in Utrecht: twee twintigers vrijgelatenEr is dinsdagmiddag een nieuwe verdachte aangehouden voor betrokkenheid op de aanslag op de tram in Utrecht. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
19/03 22u00  “We willen er een mooie reis van maken”Twee keer bingo voor de fanclub van wielrenner Victor Campenaerts in Café Mombasa in Borgerhout. Dinsdag won hij zijn eerste tijdrit in de WorldTour. En een trip naar het Mexicaanse Aguascalientes wordt mogelijk. Daar valt hij op 16 of 17 april het werelduurrecord aan. Olé!
19/03 21u45  Uurwerk kathedraal jaar lang buiten dienstU zult uw blik de komende tijd niet meer op de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kunnen richten om het exacte uur te weten te komen. De 500 jaar oude belforttoren wordt de komende twee jaar aan een grondige restauratie onderworpen en ook het uurwerk krijgt een opknapbeurt. Vanaf de zomer gaan de restauratiewerken van start. Zowel de natuursteen en het voegwerk als de beeldhouwwerken zullen er nadien weer fris uitzien. De haan en het kruis die op de toren prijken, worden opnieuw verguld, net als de wijzers, de cijfers en de vier wijzerplaten van het uurwerk. Dinsdag werden ze vakkundig verwijderd en als alles volgens plan verloopt, kunt u vanaf het voorjaar van 2020 het uur weer aflezen. Vanaf april zal ook de beiaard tijdelijk niet meer te horen zijn. De klokken worden ter bescherming volledig ingepakt tijdens de werken.
19/03 21u30  Het is zover: smaakmarkt in De Vleeshalle opent op vrijdag 19 aprilVeel Mechelaars kijken er met spanning naar uit, maar op vrijdag 19 april is het zover. Dan opent de smaakmarkt in De Vleeshalle pal in hartje Mechelen om 11u de deuren.
19/03 21u30  Maxim (10) verrast zijn hele school met stoet van reuzenkinderenMaxim Croon (10) bezorgde de kinderen van zijn school in Mechelen dinsdag een reuze(n)dag. Hij won met een kleurwedstrijd een bezoekje van drie reuzenkinderen aan Sint-Jozef Coloma. Het is Maxim zijn papa Wim die de reuzen voor de stad vervoert.
19/03 21u30  Aangedaan en volkomen in het zwart toont Meghan haar medeleven met de slachtoffers van Nieuw-ZeelandPrins Harry en de zwangere Meghan Markle betuigden dinsdag hun deelneming voor de slachtoffers van de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland. Het koppel legde bloemen neer voor de Nieuw-Zeelandse ambassade in Londen en schreef “onze diepste spijt, we staan aan uw zijde” in een boek uit naam van de koninklijke familie. Harry en Meghan bezochten het land nog in 2018, tijdens hun eerste buitenlandse reis als pasgetrouwd stel.
19/03 21u30  Franstalige atletiekbond start intern onderzoek na Thiam-incident op EK in BerlijnDe Franstalige atletiekbond (LBFA) start een intern onafhankelijk onderzoek naar het incident met Nafissatou Thiam op het EK atletiek afgelopen zomer in Berlijn. Dat liet de federatie dinsdag weten. Als gevolg van de zaak-Thiam is ook de algemene vergadering, voorzien voor aanstaande zaterdag, uitgesteld.
19/03 21u30  Antwerps restaurant Black Smoke wordt ‘Game of Thrones’-barHet Antwerpse restaurant Black Smoke aan brouwerij De Koninck in Antwerpen wordt binnenkort omgetoverd tot een pop-up ‘Game of Thrones’-bar. Fans kunnen er het laatste seizoen van de populaire reeks op groot scherm bekijken in een echte ‘Westeros’-setting.
19/03 21u00  Driekwart van de Belgen steunt Delphine Boël in strijd tegen Koning Albert IIDrie op de vier Belgen steunt de gerechtelijke stappen van Delphine Boël in haar strijd om erkend te worden als dochter van Koning Albert II. Dat blijkt uit een bevraging door Le Soir Mag. En volgens 79 procent van de ondervraagden moet de koning een DNA-test laten uitvoeren.
19/03 20u45  UEFA gaat de mist in: Internationaal Sporttribunaal TAS maakt einde aan procedure rond Financial Fair Play tegen PSGHet Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft dinsdag Paris Saint-Germain in het gelijk gesteld in haar geschil met de Europese voetbalbond (UEFA) inzake het Financial Fair Play-systeem. Het TAS 'annuleert' de beslissing van de UEFA om de financiën van de Parijse club opnieuw te onderzoeken.
19/03 20u30  Nederlander tipt Antwerpse slagerij in eigen overlijdensbericht: “Uitzonderlijke reclame die we in de zaak gaan hangen”Een Nederlands overlijdensbericht behoort tot de vreemdste die u dit jaar zal zien -en mogelijk ook het jaar daarna. De 66 geworden Albert Vooijs geeft postuum restauranttips mee. Een getipte slagerij uit Antwerpen reageert verbaasd: “Dit bericht gaan we in onze winkel hangen.”
19/03 20u15  Vliegverkeer opnieuw verstoord door staking: “We verwachten een zware impact”Het vliegverkeer van en naar ons land ondervindt opnieuw hinder, door nieuwe acties van de luchtverkeersleiders. Dat maakt skeyes, het vroegere Belgocontrol, bekend. De acties zouden ditmaal uitgaan van de Gilde.
19/03 20u00  Tanja Dexters en vriend laten gecrashte Jaguar achter na ongeval op E313: “Geen sprake van vluchtmisdrijf”Hebben ex-miss België Tanja Dexters en haar vriend M.P. uit Herentals maandagavond vluchtmisdrijf gepleegd na een crash met hun Jaguar op de E313? Op die vraag zal een politierechter straks een antwoord moeten geven. “Volgens ons is er helemaal geen sprake van een vluchtmisdrijf’, zegt Omar Souidi, de advocaat van het duo.
19/03 20u00  Roemeen Ovidiu Hategan fluit België-Rusland, de man die de wereld rondging na wedstrijd van Nederlandse elftalDe Europese Voetbalbond (UEFA) heeft de Roemeen Ovidiu Hategan (38) aangeduid als spelleider voor het EK-kwalificatieduel tussen de Rode Duivels en Rusland, donderdagavond (20u45) in het Koning Boudewijnstadion.
19/03 20u00  Bewoners over explosies in Antwerpen-Noord: “Panikeren? Dit waait wel weer over”Twee dagen, twee straten met granaten. Tegen dit tempo maken toeristen nog liever een rugzakreis door Libië dan dat ze een teen zetten in Antwerpen-Noord. Maar de meeste bewoners van de getroffen straten maken zich niet veel zorgen. “Ze moeten ons niet hebben.”
19/03 19u30  Binnenkort ook bij ons? Shoppen via InstagramGoed nieuws voor wie op Instagram al eens een tof kledingstuk ziet en dat wil kopen. Instagram stelt namelijk ‘Checkout’ voor. Met die functie, kunnen Amerikaanse Instagrammers momenteel een leuk product meteen kopen, zonder de Instagram-app te verlaten.
19/03 19u15  Eigenaar van rode Clio getuigt voor het eerst over aanslag in Utrecht: “Mijnheer, ren voor uw leven”Frans Hoogendijk (54) uit Zevenhuizen is de eigenaar van de momenteel bekendste auto van Nederland. Zijn rode Clio werd door de hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht gestolen en gebruikt als vluchtauto.
19/03 19u00  Fanclub van Victor Campenaerts zoekt sponsors voor trip naar Mexico: “We willen er een mooie reis van maken”Twee keer bingo voor de fanclub van wielrenner Victor Campenaerts in Café Mombasa. Dinsdag won hij zijn eerste tijdrit in de WorldTour. En een trip naar het Mexicaanse Aguascalientes wordt mogelijk. Daar valt hij op 16 of 17 april het werelduurrecord aan. Olé!
19/03 18u45  Antwerp plaatst tijdelijke tribune tijdens Play-off 1: “Willen rol van betekenis spelen”Royal Antwerp FC plaatst tijdens Play-off 1 een tijdelijke tribune. Dat maakte The Great Old bekend op haar website. De tribune zal ongeveer plaats bieden aan 700 supporters. “We willen een rol een rol van betekenis spelen in Play-off 1”, zo laat Antwerp weten.
19/03 18u45  Kleuters nodigen papa uit op school voor papadagGemeentelijke lagere school De Driehoek in Oelegem (Ranst) werd in september uitgebreid met een nieuwe kleuterschool. Samen met de kinderen uit het eerste leerjaar mochten de vijftien kleuters hun papa’s dinsdagvoormiddag uitnodigen voor een papadag. Thema? Superhelden!
19/03 18u30  Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is papa!Gemeentelijke lagere school De Driehoek in Oelegem (Ranst) werd in september uitgebreid met een nieuwe kleuterschool. Samen met de kinderen uit het eerste leerjaar mochten de vijftien kleuters hun papa’s dinsdagvoormiddag uitnodigen voor een papadag. Thema? Superhelden!
19/03 18u30  Mortsel kreunt onder vrachtverkeer door WazeMortsel krijgt de laatste tijd veel vrachtwagens te verwerken. En daar zijn opvallend veel buitenlandse vrachtwagens bij. Volgens de politie is daar een duidelijke reden voor. Als er op de autosnelwegen file is, dan gebruiken veel chauffeurs de Waze-app. En zo komen ze in Mortsel terecht. Terwijl ze daar eigenlijk totaal niet moeten zijn.
19/03 18u30  OLV-kathedraal moet het jaar lang zonder uurwerk stellenU zult uw blik de komende tijd niet meer de toren van de OLV-kathedraal kunnen richten om het exacte uur te weten te komen. De 500 jaar oude belforttoren wordt de komende twee jaar aan een grondige restauratie onderworpen en ook het uurwerk krijgt een opknapbeurt.
19/03 18u30  De Wever viseert “yogasnuivers” die “criminele keten mee in stand houden”Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat de druggebruikers mee verantwoordelijk zijn voor het geweld in zijn stad. De Wever noemde het op Radio 1 “yogasnuivers” die mee “een criminele keten in stand houden”.
19/03 18u15  Hoe internetbankieren de schutter van Utrecht de das om deedEen puik staaltje financieel rechercheren blijkt Gökmen Tanis gisteren fataal te zijn geworden. De aanslagpleger van Turkse afkomst maakte kort nadat hij in Utrecht drie mensen vermoordde, met een van een vriend geleende telefoon via telebankieren een geldbedrag over.
19/03 18u00  Mortsel kreunt onder vrachtverkeer door ‘Waze’Mortsel krijgt de laatste tijd veel vrachtwagens te verwerken. En daar zijn opvallend veel buitenlandse vrachtwagens bij. Volgens de politie is daar een duidelijke reden voor. Als er op de autosnelwegen file is, dan gebruiken veel chauffeurs de Waze-app. En zo komen ze in Mortsel terecht. Terwijl ze daar eigenlijk totaal niet moeten zijn.
19/03 17u45  Parket ondertekent samenwerkingsakkoord met Brazilië in de strijd tegen internationale georganiseerde criminaliteitHet Belgisch federaal parket heeft maandag een samenwerkingsakkoord ondertekend met de Braziliaanse gerechtelijke autoriteiten, meldt het dinsdag. Bedoeling is te komen tot een betere uitwisseling van informatie en een betere samenwerking in de strijd tegen de internationale georganiseerde criminaliteit, terrorisme, informatica en economische criminaliteit.
19/03 17u30  Remco Evenepoel beleeft Vlaamse vuurdoop in Nokere Koerse: “Het is een gekkenhuis, anders dan bij Tom Boonen”Het fenomeen Remco Evenepoel werkt woensdag in Nokere Koerse zijn eerste profwedstrijd in Vlaanderen af. Hij doet dat met zijn teamgenoten bij Deceuninck-Quick Step, Alvaro Hodeg, Rémi Cavagna, Iljo Keisse, Davide Martinelli, Florian Sénéchal en Pieter Serry.
19/03 17u30  174 euro boete voor Mechelaar die met speed pedelec weg voor fietsers inrijdt: “Ik kreeg te horen dat de wet de wet is”Thierry Buelens (51) heeft in Mechelen een boete van 174 euro gekregen omdat hij met zijn speed pedelec in verboden richting fietste, terwijl fietsers dat wel mogen. Verweer haalde niets uit. Dat is opvallend, want eind 2016 besliste het Mechelse stadsbestuur al om de snelle elektrische fietsen zoveel mogelijk gelijk te behandelen. De stad engageert zich om de signalisatie eerstdaags aan te passen.
19/03 17u15  Feestje bij PSG: Internationaal Sporttribunaal TAS maakt einde aan procedure rond Financial Fair Play tegen Franse kampioenHet Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft dinsdag Paris Saint-Germain in het gelijk gesteld in haar geschil met de Europese voetbalbond (UEFA) inzake het Financial Fair Play-systeem. Het TAS “annuleert” de beslissing van de UEFA om de financiën van de Parijse club opnieuw te onderzoeken.
19/03 17u15  Na 18 jaar doorbraak in cold case: verdachte opgepakt en aangehouden voor dood bouwvakker in Sint-NiklaasDe federale politie van Dendermonde heeft een 43-jarige verdachte opgepakt voor een de dood van Jens De Block uit 2000. Het levenloze lichaam van de 29-jarige bouwvakker werd toen gevonden op een parking in Sint-Niklaas. De onderzoeksrechter hield de man uit Buggenhout dinsdag aan op verdenking van moord.
19/03 17u00  Gabriëlla en Julia gaan uit de bolVoor de tweejaarlijkse kinderdisco van het oudercomité van De Springplank, de vrije lagere school in Broechem, werden meer dan negenhonderd kaarten verkocht.
19/03 17u00  Quote uit populaire Netflix-reeks leidt tot vechtpartij op Groenplaats: daders moeten therapie tegen agressie volgenDe Antwerpse strafrechter heeft dinsdag twee Filipino’s veroordeeld voor een vechtpartij op de Groenplaats. Ze waren drie mannen te lijf gegaan, omdat ze dachten dat die hen voor homo’s hadden uitgescholden, terwijl ze gewoon over een tv-serie aan het praten waren. De rechtbank veroordeelde de twee tot een jaar cel met uitstel, gekoppeld aan de voorwaarde dat ze zich voor hun agressieprobleem laten behandelen.
19/03 17u00  Brussels Airport schakelt mensen met autisme in bij bagagecontrole: “De functie is op hun lijf geschreven”Beveiligingsfirma G4S stelt sinds februari zes mensen met autismespectrumstoornis tewerk op Brussels Airport. Ze staan in voor de x-ray-screening ter controle van de bagage in de luchthaven, een baan die hen op het lijf geschreven is, aldus G4S België.
19/03 17u00  Scholen houden deuren dicht: “Met twee leerkrachten kun je geen 400 kinderen opvangen”Verscheidene Kempense basisscholen houden woensdag tijdens de nationale onderwijsstaking de deuren volledig gesloten, in andere is wel opvang gepland. In het secundair is de stakingsbereidheid ook groter dan anders, al laat de impact zich iets minder voelen.
19/03 16u45  3D-printer maakt volledig huis in amper twee werkdagenIn samenwerking met de Olense firma ETIB heeft Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in Westerlo, dinsdag een demo-huis met twee verdiepingen gebouwd met behulp van een 3D-printer. Het is de eerste keer in West-Europa dat iemand hier in slaagt. De toekomstige mogelijkheden in onder meer de bouwsector zijn quasi eindeloos, want zo kan een volledig gebouw worden opgetrokken in amper twee werkdagen. Scholen en aannemers kunnen het gebouw komen bezoeken om onder meer inspiratie op te doen.
19/03 16u45  Mechelen en Lier houden stille wake voor terreurslachtoffersDe stad Mechelen zal komende zaterdag om 16 uur een stille wake houden op de Grote Markt in Mechelen voor de terreurslachtoffers van de recente weken, en de aanslagen van drie jaar geleden in ons land. Ook de stad Lier gaat twee dagen eerder een wake houden op het Paradeplein.
19/03 16u45  Eén werkende Vlaming op zes kampt met burn-outklachten of loopt er risico opCirca 17 procent van de werkende Vlamingen kampt met burn-outklachten of loopt er risico op. 7,6 procent is meer dan waarschijnlijk reeds opgebrand en 9,5 procent zit in de gevarenzone. In totaal gaat het om 460.000 werknemers. Dat blijkt uit een bevraging van 1.500 werkende Vlamingen door de onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven, die hierbij een nieuwe definitie van burn-out hanteerde.
19/03 16u30  Officieel: Team Sky wordt vanaf 1 mei Team Ineos: "Fantastisch nieuws"Team Sky wordt vanaf 1 mei Team Ineos. Dat heeft de Britse wielerformatie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het sterkste team in de grote rondes maakt zich sterk dat alle bestaande contracten op die manier zullen worden nagekomen.
19/03 16u30  EU-werknemers krijgen na één maand werk recht op werkloosheidsuitkeringWerknemers uit andere lidstaten van de Europese Unie moeten na één maand werk in een andere lidstaat een werkloosheidsuitkering in die lidstaat kunnen aanvragen. Dat compromis hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten dinsdag bereikt. In België moeten werknemers uit andere lidstaten momenteel minstens drie maanden aan de slag zijn vooraleer ze recht hebben op een uitkering.
19/03 16u30  Victor Campenaerts maakt indruk in slottijdrit Tirreno: winst voor renner Lotto-Soudal, landgenoot is klaar voor werelduurrecordVictor Campenaerts zit op schema. De 27-jarige hardrijder van Lotto-Soudal fietste in de slottijdrit van Tirreno-Adriatico de nochtans sterke concurrentie naar het achterplan. Campenaerts won in San Benedetto del Tronto de individuele tijdrit, de eindzege ging naar de Sloveen Primoz Roglic die Adam Yates in de slotmeters nog uit de leiderstrui fietste en met één seconde voorsprong won. Voor Campenaerts was het de eerste keer dat hij een tijdrit in de World Tour als winnaar afsloot, zijn eerste zege in de World Tour ‘tout court’.
19/03 16u30  174 euro boete om met speed pedelec in verboden richting te fietsen: “Ik kreeg te horen dat de wet de wet is”Thierry Buelens (51) heeft in Mechelen een boete van 174 euro gekregen omdat hij met zijn speed pedelec in verboden richting fietste, terwijl fietsers dat wel mogen. Verweer haalde niets uit. Dat is opvallend, want eind 2016 besliste het Mechelse stadsbestuur al om de snelle elektrische fietsen zoveel mogelijk gelijk te behandelen. De stad engageert zich om de signalisatie eerstdaags aan te passen.
19/03 16u15  Verkeersbordjes met ‘P’: steeds meer ingeburgerdEr is een verschil tussen gewestwegen, die in handen zijn van het Vlaams gewest, en gemeentewegen of lokale wegen, die beheerd worden door het lokale bestuur. Het is perfect toegelaten voor een gemeente -of stadsbestuur om zelf beslissingen te nemen met gemeentewegen.
19/03 16u15  Digitaal paneel met cijfers en quiz moet voetgangers laten wachten aan druk Antwerps kruispuntOversteken aan een van de drukste kruispunt van het Antwerpse Zuid zou voortaan een stuk correcter, en bijgevolg veiliger, moeten gebeuren en dat via een digitaal proefproject met verkeerslichten. Opgepast, u wordt wel gefilmd!
19/03 16u15  Netflix lost eerste trailer van nieuwe natuurdocumentaire met David AttenboroughNetflix heeft dinsdag de allereerste trailer van zijn nieuwste natuurdocumentaire ‘Our Planet’ de wereld ingestuurd. De achtdelige reeks “neemt de kijker mee op een spectaculaire ontdekkingsreis, die de schoonheid en breekbaarheid van onze natuur toont.”
19/03 16u00  Man (23) krijgt drie jaar celstraf voor mislukte home invasion: “Zwijg, ik ken uw familie”Mohamed A. (23) krijgt een effectieve celstraf van drie jaar voor een brutale home invasion in de Prijstraat in Tielen. Het slachtoffer krijgt een provisionele schadevergoeding van 2.000 euro.
19/03 15u45  Officieel: Team Sky wordt vanaf 1 mei Team IneosTeam Sky wordt vanaf 1 mei Team Ineos. Dat heeft de Britse wielerformatie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Manager Dave Brailsford heeft een akkoord gevonden met Jim Ratcliffe, eigenaar van chemieconcern Ineos, om vanaf volgend seizoen hoofdsponsor te zijn. Ratcliffe is een van de rijkste mensen van Groot-Brittannië en heeft een privévermogen van naar schatting 24,6 miljard euro.
19/03 15u45  Man (23) krijgt drie jaar celstraf voor brutale home invasion: “Zwijg, ik ken uw familie”Mohamed A. (23) krijgt een effectieve celstraf van drie jaar voor een brutale home invasion in de Prijstraat in Tielen. Het slachtoffer krijgt een provisionele schadevergoeding van 2.000 euro.
19/03 15u45  Scholen houden deuren dicht: “Met 2 leerkrachten kun je geen 400 kinderen opvangen”Verscheidene Kempense basisscholen houden woensdag tijdens de nationale onderwijsstaking de deuren volledig gesloten, in andere is wel opvang gepland. In het secundair is de stakingsbereidheid ook groter dan anders, al laat de impact zich iets minder voelen.
19/03 15u45  Van legerauto tot wijwaterkwast: diamantspektakel zoekt rekwisietenDe drijvende krachten achter het nieuwe Nijlense spektakel Diamant! Zijn nog op zoek naar tal van rekwisieten voor hun voorstellingen. Ondertussen zijn de voorbereidingen volop bezig voor de openluchtvoorstellingen in september.
19/03 15u45  Mechelaar (51) met speed pedelec wordt beboet voor inrijden van fietsstraat: “Ik kreeg enkel te horen dat de wet de wet is”Thierry Buelens (51) heeft in Mechelen een boete van 174 euro gekregen omdat hij met zijn speed pedelec tegen de verboden richting in reed, terwijl fietsers dat wel mogen. Verweer haalde niets uit. Dat is opvallend, want eind 2016 besliste het Mechelse stadsbestuur al om de snelle elektrische fietsen zoveel mogelijk gelijk te behandelen. De stad engageert zich om de signalisatie eerstdaags aan te passen.
19/03 15u45  Schepen Beels botst met burgemeester De Wever: “Zet criminelen in de hoek, niet onze jongeren”Antwerps jeugdschepen Jinnih Beels (sp.a) verwijt burgemeester Bart De Wever (N-VA) de Antwerpse jongeren te stigmatiseren. “Zet criminelen in de hoek, niet onze jongeren”, tweet Beels.
19/03 15u45  Partijen vragen De Wever om naar wijken te gaan: “Burgemeester moet tonen dat hij er voor zijn inwoners is”Na de zoveelste aanslag verhogen de politieke partijen, zowel meerderheid als oppositie, de druk op burgemeester De Wever (N-VA). Ze vragen niet alleen extra maatregelen, maar ook dat de burgemeester naar de getroffen wijken gaat.
19/03 15u30  Stad Mechelen houdt stille wake voor terreurslachtoffersDe stad Mechelen zal komende zaterdag om 16 uur een stille wake houden op de Grote Markt in Mechelen voor de terreurslachtoffers van de recente weken, en de aanslagen van drie jaar geleden in ons land.
19/03 15u30  Partijen vragen De Wever om naar de wijken te gaan: “Het is nu dat de burgemeester moet tonen dat hij er voor zijn bewoners is”Na de zoveelste aanslag verhogen de politieke partijen, zowel meerderheid als oppositie, de druk op burgemeester De Wever (N-VA). Ze vragen niet alleen extra maatregelen, maar ook dat de burgemeester naar de getroffen wijken gaat.
19/03 15u30  Dode en zwaargewonde nadat gevel instort in DiksmuideEen twintiger is tijdens afbraakwerken in Diksmuide om het leven gekomen. Zijn collega raakte zwaargewond.
19/03 15u30  Mechelaar (51) met speed pedelec wordt beboet voor inrijden van fietsstraat: “Ik laat mijn auto zo veel mogelijk aan de kant”Thierry Buelens (51) heeft in Mechelen een boete van 174 euro gekregen omdat hij met zijn speed pedelec tegen de verboden richting in reed, terwijl fietsers dat wel mogen. Verweer haalde niets uit. Dat is opvallend, want eind 2016 besliste het Mechelse stadsbestuur al om de snelle elektrische fietsen zo veel mogelijk gelijk te behandelen.
19/03 15u30  Koning Boudewijnstadion wordt ‘Golden Generation Arena’ en moet 10.000 plaatsen minder tellenPeter Bossaert, CEO van de KBVB, en Bob Verbeeck, CEO van Golazo, hebben dinsdag de renovatieplannen van het Koning Boudewijnstadion voorgesteld. Het stadion wordt omgedoopt tot de ‘Golden Generation Arena’ en zal 10.000 plaatsen minder tellen: de capaciteit van het nationale stadion gaat van 50.000 naar 40.000. Het project zou tegen 2022 klaar moeten zijn.
19/03 15u15  Fietsende Stig Broeckx doet monden openvallen: “Allee jong?!”Nog geen twee weken nadat Stig Broeckx 4 kilometer wandelde voor het goede doel, verlegt de doorzetter alweer zijn grenzen. Terwijl zijn papa hem nog volop uitleg geeft over hoe hij zijn voeten moet zetten, is Stig al weg. Op de fiets. Zijn grote droom is uitgekomen. “Zo content dat hij is”, klinkt het fier bij zijn vriendin Tilly.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Hans Vanwijnboekt met Giants achtste zege op rij na felle kamp: “We moesten het vroeger afmaken”20/03 23u30 - Gazet van Antwerpen: Bloed, zweet en tranen heeft het gekost aan Telenet Giants Antwerp om tegen Leuven Bears met een achtste opeenvolgende overwinning te kunnen uitpakken. Het Leuven van coach Eddy Casteels had tot diep in het vierde kwart uitzicht op een stuntzege bij de bekerwinnaar. Uitblinker Paris Lee leidde de Sinjoren in moneytime echter naar winst. De selectie van coach Roel Moors prijkt met 15 zeges in 19 wedstrijden alleen aan de leiding in de EuroMillions League.
4x Kwart nieuwe fietspaden op gewestwegen haalt minimumvereisten niet21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de provincie Antwerpen werd op gewestwegen vorig jaar 22,3 kilometer aan fietspaden aangelegd, maar een kwart voldoet niet aan de voorschriften. “Het kan niet dat de overheid haar eigen normen niet volgt”, zegt Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V).
4x Vernieuwd dancefestival Dystopia verhuist van juli naar juni21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: De zesde editie van het Borsbeekse dancefestival Dystopia vindt niet, zoals de voorgaande jaren, tijdens het tweede weekend van juli plaats, maar wel op zaterdag 22 juni. Het evenement situeert zich zo net na de examens en vlak voor de start van de zomervakantie. Ook aan het concept wordt gesleuteld. Daarover maakt de organisatie binnenkort meer details bekend. Elektronische dancemuziek blijft sowieso centraal staan en ook het Fort 3 blijft als locatie dienen.
4x “Carry Goossens in zijn beste rol ooit”21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Carry Goossens toont zich sterker dan ooit in Vergeet mij niet, een voorstelling die met de acteur in het achterhoofd werd geschreven. Mede dankzij het pijnlijk actuele thema van dementie lokt Vergeet mij niet, vrijdag te zien in Temse, al voor het vierde seizoen volle zalen.
4x In dit Antwerps restaurant eet je de lekkerste stoofvlees-friet21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Het restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen.
4x Gemeentebesturen hebben oog en oor voor bekommernissen zwakke weggebruikers21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Op de Nationale Applausdag zetten heel wat Vlaamse fietsersbonden fietsers in de bloemen omdat ze, vaak in moeilijke omstandigheden, geregeld hun tweewieler gebruiken. Maar aan de infrastructuur kan sowieso altijd nog worden gesleuteld, geeft fietsersbond Azura aan.
4x Escape room verleidt lenteshoppers21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: De Herentalse handelaarsvereniging houdt haar jaarlijkse Lenteshopping in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april. Op beide dagen presenteren verschillende winkels hun nieuwe collecties ook tijdens modeshows op vijf verschillende catwalks in openlucht. De Zandstraat is dan winkelwandelstraat. Op zondag (vanaf 13.30u) vormt het Spel van de Roetaert ook een extra attractiepool voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de wat ouderen is er uniek vertier te vinden in de pop-up escape room rond het zombiethema. Deze griezelige container, waaruit twee tot vier moedigen binnen het uur moeten zien te ontsnappen, blijft bovendien de hele maand april op de hoek van de Grote Markt en de Kerkstraat opgesteld staan.
4x Leerlingen pleiten zelf voor AED-toestel aan sporthal21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Naast de hoofdtoegang van de middelbare school De Vesten hangt sinds woensdag een externe defibrillator (AED). Het zijn de leerlingen zelf die een pleidooi voor de plaatsing van het toestel hielden en daarvoor steun van Lions Club kregen.
4x Pak meer Heistenaars in schuldbemiddeling21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Het aantal inwoners van Heist-op-den-Berg met financiële problemen is het voorbije jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers over het aantal mensen in budgetbeheer.
4x “Als het bedrukt kon worden, gebeurde het in Turnhout”21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Zaterdag opent in het vijftigjarige Nationaal Museum van de Speelkaart een expo over Turnhouts drukwerk. De Turnhoutse boekbindersgilde zal demonstraties geven in een speciaal daarvoor ingericht atelier.

Statistieken

Artikels:
31831
Gelezen:
3570
Aantal lezers nu:
22


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven