donderdag 22 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
22/08 13u15  Meghan Markle gunt ons een blik achter de schermen van haar kledingcollectie Eind juli werd bekendgemaakt dat Meghan Markle een kledingcollectie zal ontwerpen ten voordele van Smart Works HQ, een goed doel dat de hertogin na aan het hart ligt. Smart Works HQ helpt kwetsbare vrouwen op de arbeidsmarkt, en daar wil Meghan nu haar steentje aan bijdragen.
22/08 13u15  Nederland heeft schrik van Belgische invasie: Antwerp-fans op de voorpagina, extra politie in Enschede De Europa League-wedstrijd tussen AZ en Antwerp van donderdagavond (20u30) blijft de gemoederen beroeren. Nadat de burgemeester van Enschede, waar de match gespeeld zal worden, duidelijk maakte dat de Belgische fans niet welkom zijn, riepen supporters van Antwerp op toch massaal naar Nederland af te zakken. Het dreigement is voorpaginanieuws in de lokale krant Tubantia, dat meldt dat alvast extra politie is opgeroepen.
22/08 13u15  Oogstfeest sluit zomervakantie af Toerisme Malle en de Sint-Sebastiaansgilde organiseren naar jaarlijkse gewoonte op de laatste zondag van augustus het Oogstfeest.
22/08 13u00  Antwerpen gaat zones 30 beter aanduiden met grondstickers De stad Antwerpen is begonnen met het systematisch plakken van grondstickers in de vele zones 30 op haar grondgebied. De stickers worden om de 250 meter geplakt en zijn een aanvulling op de borden en markeringen die al bij het binnenrijden van de zones 30 zijn aangebracht. “We hopen dat de mensen zich meer aan de snelheidslimiet gaan houden als ze er regelmatig aan herinnerd worden”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
22/08 13u00  Kevin Janssens kwam 17 kilo aan voor hoofdrol in ‘De Patrick’: “Iedereen kent wel ne Patrick” Vanaf 28 augustus kunt u in de bioscoop naar De Patrick gaan kijken, de debuutfilm van Mortselaar Tim Mielants, die zich in 1985 afspeelt op een nudistencamping in Wallonië. Stabroekenaar Kevin Janssens propte zich speciaal voor de hoofdrol vol vetzakkerij om 17 kilo aan te komen.
22/08 12u45  DISCUSSIE. Hoe kan de schoolrekening betaalbaar blijven? Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht komt ook het schoolbudget in het secundair onderwijs op de agenda. Hoe blijft het voor ouders betaalbaar? Welzijnszorg, de Gezinsbond én de onderwijskoepels zélf kaarten het fenomeen aan van de dure en ongebruikte studieboeken.
22/08 12u45  Atletiekclub OLSE viert 75-jarig bestaan met jeugd van nu en atleten van weleer Op de Jos Nuyens-piste warmen ze zich op voor de viering van 75-jaar OLSE Atletiek. De club was in menig opzicht pionier in Vlaanderen en bracht ontelbare kampioenen voort. Maar het plezier dat duizenden ook minder getalenteerde leden al zo lang lopend, springend of werpend beleven in Merksem, is altijd van even groot belang geweest.10 
22/08 12u30  Wekelijkse markt afgelast voor Maanrock De wekelijkse markt op zaterdag in Mechelen is eenmalig afgelast door de organisatie van Maanrock dit weekend.
22/08 12u30  Vincent Kompany wordt nu ook kapitein van Anderlecht Vincent Kompany neemt de aanvoerdersband over bij Anderlecht. De speler-trainer van paars-wit wil meer de focus leggen op het speler zijn en zal tijdens wedstrijden het commando aan Simon Davies laten, op papier de echte hoofdcoach van de Brusselaars. Tot nu toe was het steeds de oudste na Kompany die kapitein was.
22/08 12u30  Groep kajakkers bijna verpletterd door rotsblokken wanneer hoge klif instort Een groep kajakkers kwam vorige week er met de schrik vanaf in de Amerikaanse staat Michigan. Twee fotografen konden filmen hoe een deel van een hoge klif bij het Bovenmeer instortte. De kajakkers mochten van veel geluk spreken: ze waren amper een vijftiental meter van het gevaar verwijderd en werden net niet verpletterd door de rotsen.
22/08 12u30  50 toppers voor een avondje uit in Antwerpen Op de Cultuurmarkt prijzen de theater- en concertzalen hun waren zondag om ter luidst aan. Uw krant heeft vooraf haar huiswerk al gemaakt. Uit de programmering van Antwerpens beste zalen putten wij vijftig voorstellingen die garant staan voor een fijn avondje uit. Reserveren maar!
22/08 12u15  Pleidooi voor ‘superslim’ rekeningrijden om files aan te pakken Voor de verkiezingen was er zo veel tegenkanting tegen het rekeningrijden voor automobilisten dat N-VA het plan van tafel veegde. Ook nu staat er in de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen niks over rekeningrijden, en dat vinden twee transporteconomen een gemiste kans. Zij pleiten in hun paper ‘Superslim rekeningrijden voor dummies’ voor een versie die naar hun mening “aanvaardbaar” is voor de bevolking.10 
22/08 12u15  Definitief: Liam Hemsworth vraagt officieel scheiding aan van Miley Cyrus Fans moeten niet langer hopen op een hereniging: de scheiding tussen Miley Cyrus en Liam Hemsworth is binnenkort definitief. De Australische acteur heeft de scheiding officieel aangevraagd en maakt zo een einde aan hun huwelijk.
22/08 12u00  "Standaardonderdelen maken het DNA van de F1 kapot" Vanaf het seizoen 2021 wil men in de Formule 1 heel wat standaardonderdelen introduceren. Bedoeling is om de kosten van de F1-teams naar omlaag te halen. Bij Ferrari vreest men echter dat het DNA van de Formule 1 geraakt wordt, namelijk competitie tussen constructeurs en technologische innovatie.
22/08 12u00  Pleidooi voor ‘superslim rekeningrijden’: “Laat de prijs variëren bínnen de spitsperiode” Voor de verkiezingen was er zo veel tegenkanting tegen het rekeningrijden voor automobilisten dat N-VA het plan van tafel veegde. Ook nu staat er in de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen niks over rekeningrijden, en dat vinden twee transporteconomen een gemiste kans. Zij pleiten in hun paper ‘Superslim rekeningrijden voor dummies’ voor een versie die naar hun mening “aanvaardbaar” is voor de bevolking.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/08 18u45  Philippe Muyters stopt als minister: de ’supersub’ van N-VA is uitgespeeldNa tien jaar als Vlaams minister beseft Philippe Muyters (N-VA) dat er voor hem geen plaats meer is in de ploeg. De sportieve Antwerp-fan zal herinnerd worden om zijn roemruchte rekenkemel, maar ook om zijn jovialiteit en zijn doelgroepenbeleid.
20/08 18u30  Alonso en Toyota beginnen aan voorbereiding voor Dakar 2020Zoals verwacht zal Fernando Alonso met een Toyota deelnemen aan de Dakar-rally in 2020. De tweevoudig wereldkampioen F1 zal zijn voorbereiding beginnen in Namibië.
20/08 18u30  Facebook laat gebruikers surfgedrag loskoppelen van accountFacebook lanceert ‘Off-Facebook Activity’, dat gebruikers toelaat hun surfgedrag op andere applicaties en websites los te koppelen van hun Facebook-account.
20/08 18u30  Testfase slimme camera’s op vuilniswagens begint, ook stadsbestuur Antwerpen toont interesseDe gemeente Edegem en de intercommunale Igean hebben een volgende stap gezet in hun proefproject van City of Things, om digitaal te innoveren. Camera’s aan vuilniswagens moeten sluikstorten en zwerfvuil sneller kunnen opsporen. Het stadsbestuur van Antwerpen sluit niet uit dat het systeem ook in Antwerpen zal worden ingezet.
20/08 18u30  Charleroi verlengt contract van spits Mamadou FallDe Senegalees Mamadou Fall heeft zijn handtekening gezet onder een contractverlenging van drie jaar bij Sporting Charleroi. Dat bevestigde Mehdi Bayat, gedelegeerd bestuurder van de Zebra’s, dinsdag in een tweet.
20/08 18u15  Duitsland hakt Ierland in de pan en is favoriet om tegen de Red Lions uit te komen in halve finales EK hockeyBelgië en Duitsland zullen donderdag in de halve finales van het EK hockey hoogstwaarschijnlijk de degens kruisen. In hun laatste wedstrijd in poule B gaven de Duitsers Ierland een 0-5 pandoering op het terrein van het Wilrijkse Plein, in Antwerpen.
20/08 18u15  Charleroi stalt geflopte Iranese middenvelder in thuislandCharleroi leent de Iranese middenvelder Omid Noorafkan uit aan Sepahan FC tot het einde van het seizoen. Dat kondigden de Carolo’s dinsdag aan.
20/08 17u45  Onstabiele grondlaag zorgt voor oponthoud aan brug LiersebaanHoewel de bouwvakantie al twee weken voorbij is, zijn de werkzaamheden aan de brug op de Liersebaan (N14) in Massenhoven nog niet herbegonnen. Tussen de brug over de snelweg en de brug over het Albertkanaal worden de rijstroken vernieuwd. Het Agentschap Wegen en Verkeer signaleert nu dat door een onstabiele grondlaag in de huidige fase een andere werkmethode voor de fundering moet worden gezocht. Wat de exacte gevolgen zullen zijn voor de verdere planning, kan nog niet worden voorspeld.
20/08 17u30  Bergstraat definitief schoolstraatDe Bergstraat in de Mechelse binnenstad is vanaf de start van het nieuwe schooljaar definitief een schoolstraat. Dat heeft het stadsbestuur beslist.
20/08 17u15  Liberale Pedalen sneller dan gele armada op dernyspektakel ’s-GravenwezelZo spannend het werd bij de profs, waar Iljo Keisse uiteindelijk als eerste over de meet reed, zo afgetekend wonnen de Liberale Pedalen de ludieke wielerwedstrijd voor lokale politici achter derny’s.
20/08 17u15  17-jarige steekt dj op kermisfuif in de hals met gebroken bierglasIn de Lubbeekse deelgemeente Binkom heeft een 17-jarige jongeman afgelopen nacht een 38-jarige man neergestoken. De dertiger raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht met verlammingsverschijnselen. “De minderjarige verdachte zal worden voorgeleid op verdenking van poging doodslag”, meldt het Leuvense parket.
20/08 17u00  Goed nieuws uit Spanje? “Medisch team Real Madrid stelt verwachting rond terugkeer van Eden Hazard bij”De dijblessure van Eden Hazard zou beter meevallen dan gedacht. Dat meldt sportkrant Marca.
20/08 17u00  Noodinvestering stad Antwerpen helpt 70 leerlingen aan plekje op schoolbankenEr is voor zeventig kinderen plaats gevonden op de schoolbanken van zeven basisscholen in Antwerpen. Dat is te danken aan een noodinvestering van bijna 500.000 euro van het stadsbestuur.
20/08 16u45  Testfase slimme camera’s op vuilniswagens begint: systeem moet sluikstort opsporenDe gemeente Edegem en de intercommunale Igean hebben een volgende stap gezet in hun proefproject van City of Things, om digitaal te innoveren.
20/08 16u45  Vrouw met nikab uit bus gezet in SteinIn het dorpje Stein, net over de grens met Maasmechelen, is maandagavond een vrouw met een nikab uit de bus gezet. Het is voor zover bekend de eerste keer sinds de invoering van het verbod op gezichtsbedekkende kleding dat dat gebeurd.
20/08 16u45  Politie pakt vandalen op die brand stichtten in dug-out SK SchotenDe politie van Schoten heeft vier minderjarigen opgepakt die brand stichtten in één van de dug-outs van SK Schoten. De jeugdrechter plaatste hen onder huisarrest.
20/08 16u15  Lintse economieschepen wil handelscentrum boost geven: “Ik wil meer verschillende winkels”Tijdens de vorige legislatuur werd met de creatie van Lint Boetiek sterk ingezet op de ontplooiing van het Lintse handelscentrum. Toch blijft er meer nood aan diversificatie van het aanbod.
20/08 16u15  Italiaanse premier Conte treedt afGiuseppe Conte kondigde zonet aan dat hij zijn ontslag zal aanbieden als Italiaanse premier. Dat deed hij in de Senaat. Daarmee valt zijn regering.
20/08 16u00  Tim en Elke uit ‘Blind Getrouwd’ zijn officieel gescheiden: “Single again!”Dat Elke (37) en Tim (36) uit elkaar gingen, hadden kijkers al gezien op het einde van het Blind Getrouwd-seizoen. Maar pas nu zijn ze ook officieel gescheiden. Dat schrijft Elke op Instagram. “Blind getrouwd, maar niet blind gescheiden.”
20/08 15u45  Hemelhoeve opent op 4 oktober de deurenDe horecazaak Hemelhoeve in het park van Brasschaat zal pas begin oktober de deuren openen. Op dit ogenblik is het nog wachten op de plaatsing van het dak op de veranda.
20/08 15u45  Straffe maatregel: AZ-Antwerp gaat door zónder uitsupportersOpvallend: de bezoekende supporters van Antwerp zijn donderdag niet welkom voor het Europees heenduel tegen AZ. Dat heeft de gemeente Enschede, waar de wedstrijd doorgaat, dinsdag besloten.
20/08 15u45  Weekday opent binnenkort de deuren in GentVlak voor de start van het nieuwe schooljaar opent Weekday een eerste winkel in het centrum van Gent. Vanaf vrijdag 30 augustus kunnen shoppers terecht in de Sint-Pietersnieuwstraat.
20/08 15u45  The Avocado Bar opent filiaal in De Vleeshalle: “We voelen ons welkom in Mechelen”The Avocado Bar opent eind deze week een tweede filiaal en kiest daarbij voor De Vleeshalle in het centrum van Mechelen. “Het is een trendy plaats en Mechelen is een groeiende stad met veel potentieel”, zegt de initiatiefnemer, die al een zaak heeft in Leuven.
20/08 15u45  Pick-up kan nog maar net tegenligger ontwijken na agressief inhalenEen bestuurder kon met zijn dashcam vastleggen hoe een chauffeur agressief inhaalde. Tussen de E314 en Tienen bij Glabbeek besloot een gehaaste autobestuurder enkele auto’s voorbij te steken tegen een hoge snelheid. Op de beelden is te zien hoe hij zijn tegenligger nog maar net mist. Niet veel later maakt hij dezelfde fout. “Als zijn tegenligger in paniek was uitgeweken, had dit ernstige gevolgen kunnen hebben”, meldt Vias, Instituut voor Verkeersveiligheid. “Dit is agressief rijgedrag.”
20/08 15u45  De Schakel hoopt opnieuw 11.000 deelnemers op fiets te krijgenDe jaarlijkse fietshappening Schakel is op zondag 25 augustus aan zijn 31ste editie toe. De fietsers kunnen deze keer terecht in 46 hutten, verspreid over alle gemeentes van de vroegere Schakels.
20/08 15u45  Voedingsconsulente organiseert festival in eigen tuinArendonk is weer een festival rijker… Op zaterdag 24 augustus organiseert Charlotte Boogaerts (31) in haar eigen tuin in de Rode Del het muziekevenement ‘Liv in the Moment’. “Het moet een milieubewust en natuurvriendelijk festival zijn”, zegt de initiatiefneemster.
20/08 15u30  Red Lions zijn groepswinnaar na draw tussen Spanje en EngelandSpanje en Engeland hebben op het EK hockey in Antwerpen op de derde speeldag in groep A 2-2 gelijkgespeeld. Later dinsdag spelen de Red Lions in dezelfde groep tegen Wales. Door het gelijkspel van Spanje en Engeland is België al zeker van de poulewinst. Spanje heeft de kwalificatie zo goed als binnen.
20/08 15u30  Westerlo klopt Waasland-Beveren achter gesloten deurenKVC Westerlo heeft Waasland-Beveren dinsdagmiddag verslagen met 2-1. De oefenmatch achter de gesloten deuren van ’t Kuipje werd last-minute ingelast om de spelers met weinig of geen speelminuten in de competitie ook hun kans te geven.
20/08 15u30  Antwerps hotel zet piccolo’s in om bagage naar boven te dragenEen opvallend beeld in het Antwerp Harbour Hotel. Door werkzaamheden aan de lift kunnen klanten nu moeilijk hun bagage naar boven krijgen. Om de overlast voor de gasten zo veel mogelijk te beperken, zet het hotel nu piccolo’s in die de koffers naar boven dragen. En die piccolo’s lijken wel heel erg op het stripfiguurtje Robbedoes.
20/08 15u30  Voor het eerst sinds “boerkaverbod” in Nederland is passagier met nikab uit bus gezetIn het Nederlands-Limburgse dorpje Stein is maandagavond een vrouw met een nikab uit de bus gezet. Dat meldt vervoerder Arriva. De vrouw weigerde in eerste instantie toen de chauffeur haar vroeg de bus te verlaten. De politie werd er uiteindelijk bijgehaald. De vrouw stapte toen alsnog uit de bus. Volgens een politiewoordvoerder is het voor zover bekend de eerste keer dat iemand de toegang wordt geweigerd sinds de invoer van het verbod op gezichtsbedekkende kleding.
20/08 15u15  Noodinvestering Stad Antwerpen helpt zeventig leerlingen aan plekje op schoolbankenEr is voor zeventig kinderen plaats gevonden op de schoolbanken van zeven basisscholen in Antwerpen. Dat is te danken aan een noodinvestering van bijna 500.000 euro van het stadsbestuur.
20/08 15u15  Vrachtwagen belandt naast A12 in grachtOp de A12 in Breendonk (Puurs-Sint-Amands) is dinsdagmiddag een combinatie trekker met oplegger in de gracht terechtgekomen.
20/08 15u15  Billie Eilish vindt de complimenten over haar baggy kledingstijl maar nietsBillie Eilish is een van de tieneridolen van het moment en heel wat jonge meisjes kopiëren maar wat graag haar baggy kledingstijl. In een interview met V Magazine laat de 17-jarige echter optekenen dat ze die lovende commentaren op haar outfits maar matig kan appreciëren. “Er zit een deel slutshaming achter”, zegt ze.
20/08 15u00  Stuk gevel valt naar benedenIn de Volkenbondstraat in Niel is dinsdag een stuk van een gevel van een woning naar beneden gevallen. Hoe dat kon gebeuren is voorlopig nog niet duidelijk. Het ging alleszins niet om een aanrijding.
20/08 14u45  Nieuwe Antwerp-aanwinst Miyoshi sluit aan op training beloftenKersvers Antwerp-speler Koji Miyoshi heeft zich meteen aan het werk gezet bij The Great Old. De 22-jarige Japanner zette dinsdagochtend zijn krabbel onder een huurcontract van 1 jaar met aankoopoptie en betrad ’s namiddags meteen het trainingsveld. Voor de eerste ploeg is het weliswaar nog te vroeg, maar bij de beloften van Gil Swerts vond de kleine vleugelspeler meteen zijn draai. Bekijk hier de beelden:
20/08 14u45  Brandweer snelt gevallen arbeider te hulp bij firma in RuisbroekBij een ongeval bij de firma Prayon in Ruisbroek, deelgemeente van Puurs-Sint-Amands, is een arbeider gewond geraakt. Het klimteam van de brandweer moest ter plaatse komen om de man weer met beide voeten op de grond te krijgen. De arbeider is niet in levensgevaar.
20/08 14u30  ‘Sint-Teunis’ loopt weer voor kankeronderzoekVoor de tweede keer wordt zondag 25 augustus tijdens het kermisweekend Sint-Teunis Loopt georganiseerd, een natuurloop op een volledig vernieuwd parcours dat door de drie deelgemeenten van Zoersel loopt. Net als vorig jaar gaat de opbrengst naar de stichting Voor Elize en de Wetenschap, genoemd naar Elize Martens, een Zoersels meisje dat in 2013 op 2-jarige leeftijd aan leukemie overleed. Bij de eerste editie vorig jaar werd er zo 2.000 euro verzameld voor kankeronderzoek.
20/08 14u15  Start ticketverkoop Theater VooruitNu donderdag start de ticketverkoop van Theater Vooruit. “Het programma staat bol van optredens en theatervoorstellingen voor volwassenen en kinderen”, klinkt het.
20/08 14u15  Werkzaamheden aan N15 veroorzaken chaos in Putte en PeulisDe werkzaamheden die vanochtend zijn begonnen op de Mechelbaan (N15) in Peulis (Putte), veroorzaken grote verkeershinder. De Mechelbaan is onderbroken vanaf het kruispunt met de Leuvensebaan in Putte-centrum tot aan de Groenstraat in Peulis. De gemeente zit dadelijk samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de politie over een oplossing voor de avondspits.
20/08 14u15  DISCUSSIE. Hoe kan je je weren tegen online oplichters?Een gezin uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) dat zijn villa particulier via woningensite Immoweb te koop heeft staan, kreeg afgelopen weekend inbrekers over de vloer. De inbrekers deden zich enkele dagen voordien voor als mogelijke kopers tijdens een huisbezoek. Zo konden ze informatie vergaren over hoe ze het beveiligingssysteem zouden omzeilen. Wat vind jij van deze listige inbraaktruc? En hoe zou jij je online weren tegen oplichters die zich voordoen als mogelijke kopers?
20/08 14u00  “Greta Thunberg stoot meer CO2 uit met zeiltocht naar New York dan met vlucht”Het leek een nobele actie: de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg vertrok niet met het vliegtuig maar met een zeilboot naar de klimaattop in New York. Nu blijkt echter dat de logistieke operatie die gepaard gaat met Thunbergs oversteek, meer CO2-uitstoot dan een lijnvlucht. De mediagenieke reis toont hoe moeilijk zowel lucht- als scheepvaart klimaatneutraal kan worden.
20/08 13u45  Man valt jonge vrouw aan in haar voortuin, politie start onderzoekDe politie van de zone Voorkempen is op zoek naar een agressor die maandagavond laat een jonge vrouw uit Brecht heeft neergeslagen.
20/08 13u45  DISCUSSIE. Hoe kan je online oplichters herkennen?Een gezin uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) dat zijn villa particulier via woningensite Immoweb te koop heeft staan, kreeg afgelopen weekend inbrekers over de vloer. De inbrekers deden zich enkele dagen voordien voor als mogelijke kopers tijdens een huisbezoek. Zo konden ze informatie vergaren over hoe ze het beveiligingssysteem zouden omzeilen. Wat vind jij van deze listige inbraaktruc? En hoe zou jij je online weren tegen oplichters die zich voordoen als mogelijke kopers?
20/08 13u15  Hij was de populairste man ooit op Tinder, maar daar is niet waar hij de liefde vondDe kans dat de naam Stefan Pierre-Tomlin een belletje doet rinkelen, lijkt gering. Nochtans werd de vandaag 29-jarige Brit in 2017 door Tinder uitgeroepen tot meest begeerlijke man van de app. Maar daar is niet waar hij uiteindelijk de liefde vond.
20/08 13u00  Vic Vervloesem verlaat gemeenteraad na 18 jaar door gezondheidsproblemenVic Vervloesem (sp.a) heeft aangekondigd dat hij ontslag neemt uit de gemeenteraad van Herentals. De man zette zich dertig jaar in voor de belangen van deelgemeente Morkhoven. Tom Olyslaegers volgt hem op.
20/08 13u00  Nieuwe beelden opgedoken van Mechelaar die Marokkaanse grenscontrole probeert te omzeilenDe Spaanse politie verspreidde vorige week beelden van de Mechelaar M.H. (30) die op een agressieve manier de grenscontrole tussen Spanje en Marokko probeerde te omzeilen. Van het incident is er nu opnieuw een video opgedoken.
20/08 13u00  IN BEELD. Zeehond rust uit op zandbank aan ScheldeEen zeehond die al een paar dagen rondzwemt in de Schelde, rustte gisteren uit aan de oever en liet zich daar gewillig fotograferen. Robert Lorrain bezorgde Gazet van Antwerpen deze mooie beelden. Zeehonden komen al veelvuldig in de Noordzee voor en worden ook steeds vaker op de Schelde gesignaleerd.
20/08 12u45  Tom Ford komt met verzorgingsproducten voor alle huidtypes en geslachtenModeontwerper Tom Ford heeft een verzorgingslijn uitgebracht voor zowel mannen als vrouwen. De Amerikaan was zelf zeer nauw betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek en claimt dat zijn producten meer zijn dan wat crème met een dure merknaam.
20/08 12u15  Jeugdklassieker uit 1973 is best verkochte boek van het jaar in Vlaanderen: “Nostalgie bij ouders geeft een boost”In de eerste helft van dit jaar was Kruistocht in spijkerbroek van de Nederlandse schrijfster Thea Beckman het meest verkochte boek in Vlaanderen. Hoe kan een jeugdklassieker uit 1973 de jongeren van nu nog zo hard aanspreken? Nostalgie bij de ouders is heel belangrijk, zo blijkt.
20/08 12u15  Deze robotstaart moet ouderen helpen in evenwicht te blijvenJapanse onderzoekers hebben een robotstaart ontwikkeld die mensen moet helpen om recht te blijven. De staart kan ouderen helpen om hun evenwicht te bewaren, maar kan ook in industriële toepassingen gebruikt worden. Bekijk het in de video hierboven.
20/08 12u15  DISCUSSIE. Hoe zou jij online oplichters proberen te vermijden?Een gezin uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) dat zijn villa particulier via woningensite Immoweb te koop heeft staan, kreeg afgelopen weekend inbrekers over de vloer. De inbrekers deden zich enkele dagen voordien voor als mogelijke kopers tijdens een huisbezoek. Zo konden ze informatie vergaren over hoe ze het beveiligingssysteem zouden omzeilen. Wat vind jij van deze listige inbraaktruc? En hoe zou jij je online weren tegen oplichters die zich voordoen als mogelijke kopers?
20/08 12u00  Mercedes zal zich niet bemoeien met toekomst GP van DuitslandMercedes zal zich niet bemoeien met een beslissing over de onzekere toekomst van de GP van Duitsland op de F1-kalender.
20/08 12u00  Mechelen ondersteunt inwoners bij riolerings- en afkoppelingswerkenAannemers die in Mechelse woningen riolerings- en afkoppelingswerken willen uitvoeren, kunnen zich bij de stad laten opnemen in een collectief.
20/08 11u45  Schol! Alcoholvrije drankjes worden steeds populairderDe populariteit van alcoholvrije bieren en wijnen in ons land is de afgelopen jaren flink toegenomen. De FOD Financiën registreerde in 2018 239.294 hectoliter (bijna 24 miljoen liter) alcoholvrije bieren en wijnen.
20/08 11u45  Stad ondersteunt inwoners bij riolerings- en afkoppelingswerkenAannemers die in Mechelse woningen riolerings- en afkoppelingswerken willen uitvoeren, kunnen zich bij de stad laten opnemen in een collectief.
20/08 11u45  'Café met te veel klanten' in Lillo heeft nieuwe uitbaters: "In één avond waren we akkoord"Café In de 7 Saeeligheden in Lillo heeft nieuwe uitbaters: een ouder koppel uit Antwerpen dat vanaf september het roer overneemt van huidige cafébaas Mil Boriau. Die maakte onlangs bekend dat hij het door de grote overrompeling in het piepkleine Lillo niet meer zag zitten om het café uit te baten. Een veertigtal kandidaten meldde zich, de deal werd uiteindelijk in één avond gesloten.
20/08 11u45  DISCUSSIE. Hoe zou jij inbrekende kandidaat-kopers online proberen te vermijden?Een gezin uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) dat zijn villa particulier via woningensite Immoweb te koop heeft staan, kreeg afgelopen weekend inbrekers over de vloer. De inbrekers deden zich enkele dagen voordien voor als mogelijke kopers tijdens een huisbezoek. Zo konden ze informatie vergaren over hoe ze het beveiligingssysteem zouden omzeilen. Wat vind jij van deze listige inbraaktruc? Hoe zou jij je online weren tegen inbrekers die zich voordoen als mogelijke kopers?
20/08 11u45  Familie en vrienden herdenken verongelukte Chiroleidster met Samathon: “Elke link uit haar verleden hield Sam stevig vast”Drie jaar na haar tragische dood organiseren familie, buren en vrienden op de verjaardag van Sam Moelants (20) uit Dessel de derde Samathon. “We willen iets heel negatiefs omzetten in iets warm en positiefs”, zeggen haar ouders. “Het geeft ons telkens weer veel kracht.”
20/08 11u45  Dierenvereniging houdt familiedag: “Er zijn nog zo veel honden op zoek naar een gouden mandje”Second Chance Staffords & Pitbulls (SCSP) organiseert op zaterdag 24 augustus een familiedag in het teken van alle honden die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. De organisatie specialiseerde zich de afgelopen jaren in het opvangen, opleiden en herplaatsen van zogenaamde powerbreeds. “Er zijn nog zo veel honden op zoek naar een gouden mandje”, zegt Lyssa Bosiers.
20/08 11u45  Belgisch echtpaar komt om tijdens bergwandeling in TirolEen Belgische man en vrouw, van 82 en 77 jaar, zijn om het leven gekomen tijdens een bergwandeling in Obergurgl, in de Oostenrijkse Alpen. Het echtpaar was sinds zondagavond spoorloos.
20/08 11u45  Deze schoenen houden het zomerse gevoel ook in de herfst nog even vastWe kunnen het niet langer ontkennen: het einde van de zomervakantie nadert en winkelrekken vullen zich langzaam met de nieuwe herfstcollectie. Hoog tijd om na te denken welke schoenen je tijdens het vallen van de bladeren gaat aantrekken. Onze tip: kies voor een muiltje.
20/08 11u30  Antwerp huurt jonge Japanner: “Ik speelde al voor 25.000 supporters, maar deze sfeer is toch wat anders”Afgelopen weekend landde hij al in België, nu heeft hij ook zijn contract getekend: de 22-jarige Japanner Koji Miyoshi wordt voor 1 jaar gehuurd van de Japanse eersteklasser Kawasaki. In een interview met de clubmedia blikt de Japanner enthousiast vooruit: “Refaelov viel me direct op en de sfeer vond ik ook geweldig!”
20/08 11u30  Oogverblindend, maar plots verdwenen: de zoektocht naar ‘het achtste wereldwonder’ dat in rook lijkt opgegaanDe barnsteenkamer of ‘het achtste wereldwonder’. Een praalkamer ter waarde van minstens 200 miljoen. In 1941 geroofd uit een Russisch paleis door de Duitsers, nadien in rook opgegaan. Letterlijk, volgens velen. Valse geruchten, volgens bewoners van het ertsgebergte. Ze hebben meer dan één reden om te geloven dat de heilige graal onder de nazischatten onder hun neus begraven ligt.
20/08 11u30  Café “In de 7 Saeligheden” heeft nieuwe eigenaarCafébaas Mil Boriau kon kiezen uit een veertigtal kandidaten om zijn zaak over te nemen. De extra toeristen die de waterbus dagelijks naar Lillo brengt, leverden hem te veel stress op. Een ouder koppel uit Antwerpen neemt vanaf september de zaak over.
20/08 11u15  Lichten op ovonde in Kapellen werken niet door stroompanneDe verkeerslichten op de ovonde in het centrum van Kapellen werken tijdelijk niet door een stroompanne. Dat meldt de gemeente op Twitter.
20/08 11u15  Nieuw onderzoek: “Fietsen met e-bike even gezond als gewoon fietsen”Gebruikers van een elektrische fiets werken net zo goed aan hun gezondheid als wie op een ‘gewone’ fiets rijdt – omdat ze langere afstanden afleggen. Dat blijkt uit een nieuwe studie door een internationale groep onderzoekers. “De e-bike is een zegen voor ouderen en hartpatiënten”, klinkt het bij experts.
20/08 11u15  Chronisch slechte slaper? Dat kan hartproblemen opleverenMensen die chronisch moeilijk slapen, maken meer kans om cardiovasculaire ziektes te ontwikkelen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de University of Cambridge.
20/08 11u00  19-jarige fietser lichtgewond bij aanrijding in fietsstraatIn de Hoogstraat in het centrum van Mechelen, een van de fietsstraten in de stad, heeft zich een aanrijding voorgedaan tussen een personenwagen en een fietser. Dat meldt de lokale politie Mechelen-Willebroek dinsdag.
20/08 10u45  Een bruin, klein slurfje met witte stipjes: tapirbaby geboren in AntwerpenEind juli verwelkomde ZOO Antwerpen een tweede babyflamingo, maar nu is het de beurt aan de tapirs. Na dertien maanden zwangerschap kreeg tapir Nakal zaterdag een derde kleintje. Hij of zij werd geboren met het slurfje eerst. Het jong drinkt goed en loopt al flink en vinnig rond.
20/08 10u30  Een bruin, klein slurfje met witte stipjes: Tapirbaby geboren in ZOO AntwerpenEind juli verwelkomde Zoo Antwerpen een tweede babyflamingo, maar nu is het de beurt aan de tapirs. Na dertien maanden zwangerschap kreeg Tapir Nakal zaterdag een derde kleintje. Hij of zij werd geboren met het slurfje eerst. Het jong drinkt goed en loopt al flink en vinnig rond.
20/08 10u30  IN BEELD. Utrecht heeft ’s werelds grootste fietsenstalling: 12.500 fietsen bijeenStudentenstad Utrecht heeft voortaan ’s werelds grootste fietsenstalling. In het gebouw, dicht bij het belangrijkste treinstation van de stad, kunnen over drie verdiepingen maar liefst 12.500 fietsen worden geparkeerd.
20/08 10u15  Voetganger leert bestuurder die stilstaat op zebrapad hilarisch lesjeEr zijn grappige beelden opgedoken uit het Russische Petrozavodsk. Daar leert een voetganger een bestuurder die stilstaat op het zebrapad een lesje dat de man niet snel zal vergeten.
20/08 10u15  Influencer verliest haar tijdens live-uitzending op InstagramOok bij ervaren beautybloggers kan het al eens mislopen en dat heeft de Amerikaanse Lori Faith aan den lijve ondervonden. Tijdens een live-uitzending op Instagram verloor de Amerikaanse al haar haar.
20/08 10u15  “Na zes jaar is het over en uit tussen Jamie Foxx en Katie Holmes”De relatie tussen het acteurskoppel Jamie Foxx (51) en Katie Holmes (40) was jarenlang een van de publieke geheimen in Hollywood, maar nu heeft het er alles van weg dat de twee niet langer samen zijn.
20/08 10u00  Daarom ziet Trump Groenland als een strategisch interessante ijsklompJa, hij heeft het echt gezegd. Amerikaans president Donald Trump bevestigt de geruchten dat hij Groenland wil kopen. Maar dat plan is minder vergezocht dan op het eerste gezicht lijkt: de VS zijn in een machtsstrijd verwikkeld met China en Rusland over grondstoffen en strategisch interessante gebieden bij de Noordpool.
20/08 10u00  Andy Murray moet opnieuw meteen koffers pakken, maar: “Ik voelde geen enkel pijntje”Andy Murray (ATP 329) is er niet in geslaagd de eerste ronde te overleven op het ATP-toernooi van Winston-Salem (hardcourt/717.955 dollar). De 32-jarige Brit, die aan zijn terugkeer timmert, verloor tegen de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP 73) in twee sets: 7-6 (10/8) en 7-5.
20/08 10u00  Wachtlijst voor sociale woning groeit forsBijna 154.000 kandidaat-huurders wachten op een sociale woning, een stijging met 28 procent tegenover het begin van de regering-Bourgeois.
20/08 09u45  Jeffrey Epstein ondertekende twee dagen voor zijn dood nog testamentJeffrey Epstein, de steenrijke financier die beschuldigd werd van kindermisbruik en eerder deze maand zelfmoord pleegde in de gevangenis, ondertekende twee dagen voor zijn dood nog een testament.
20/08 09u45  Philippe Muyters (N-VA) kondigt einde van ministerschap aanHet lag wat in de lijn der verwachtingen, maar Philippe Muyters (N-VA) kondigt dinsdag zelf aan dat hij stopt als minister. Na tien jaar acht hij de tijd rijp om nog iets anders te gaan doen.
20/08 09u45  Amerikaans tennistalent Amanda Anisimova laat verstek gaan voor US Open na plots overlijden coachende vaderHet 17-jarige Amerikaanse tennistalent Amanda Anisimova (WTA 24) zal niet deelnemen aan de US Open, nadat haar vader en coach Konstantin Anisimova plotseling overleden is. De doodsoorzaak is niet bekend.
20/08 09u45  Rob Vanoudenhoven toont zijn zwembad: “Betaald door VTM”Rob Vanoudenhoven (51) heeft thuis een zwembad met het logo van VTM groot in een boordsteen. In het tweede seizoen van Ge hadt erbij moeten zijn legt hij uit waarom.
20/08 09u30  Red Panthers als leider naar slotspeeldag: Belgische vrouwen halen Rusland onderuitDe Red Panthers gaan als leider naar de slotspeeldag van de poulefase nadat ze Rusland al in een wervelend eerste kwart onderuit hadden gehaald. Zoals verwacht spelen ze morgen tegen Spanje de sleutelwedstrijd van hun tornooi. Dankzij een gunstiger doelsaldo volstaat een gelijkspel.
20/08 09u30  Miljoenen voor gedupeerden erotische nepdatingsitesMensen die met nepprofielen zijn misleid op Nederlandse datingsites krijgen hun geld terug - ook Belgen. Dat heeft de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) afgesproken met het bedrijf achter de websites, The Right Link. Die onderneming gaat ruim 9 miljoen euro uitkeren aan in totaal zo’n 37.000 gedupeerden.
20/08 09u15  Lierse Kempenzonen oefent tegen TermienLierse Kempenzonen houdt vanavond een voorlaatste oefengalop op het veld van Termien. ­Osei-Berkoe (achillespees) is aan de beterhand. Youssef Boulaouali (knie), Thibaut Rausin (rug) ­Hannes Smolders (gebroken neus) en Nick Kuijlaars (herstel pubalgie) worstelen nog met blessures. Zaterdag (18.30u) wordt een laatste oefenpartij ­afgewerkt tegen Oudenaarde. Een week later openen de Lierenaars de competitie in La Louvière.
20/08 09u15  Scan Bijker uitgesteld, Engvall en Van Damme trainen nog individueelDe scan die Lucas Bijker moet laten nemen voor zijn hamstringblessure werd uitgesteld naar dinsdag. Door een teveel aan vocht zou de beeld­vorming een vertekend beeld ­hebben gegeven. De linksback ­onderging wel een behandeling om de doorbloeding te stimuleren. Hij rekent erop dat het om een verrekking gaat en geen scheurtje.
20/08 09u15  Elton John neemt verdediging van Meghan Markle en prins Harry op zich“Hypocriet”, zo werden Meghan Markle en prins Harry genoemd omdat ze onlangs op reis gingen met een privévliegtuig en tegelijk voor het milieu pleiten. Elton John, een goede vriend van wijlen prinses Diana, verdedigt hen nu en noemt de beschuldigingen “onjuist”.
20/08 09u00  Entourage van Robbe Quirynen: “Hij is een voorbeeld voor de andere jeugdspelers”Robbe Quirynen debuteerde zondag als amper 17-jarige broekie in de basis bij Antwerp - met verve, want hij werd tegen STVV verkozen tot man van de match. Intimi over de eerste jeugdspeler die doorbreekt sinds Paul Gheysens de club overnam.
20/08 09u00  Zuid-Koreaan Lee wint als eerste dove tennisser ooit duel op ATP-toernooi: “Velen grapten over mijn handicap”De Zuid-Koreaan Duckhee Lee (ATP 212) schrijft geschiedenis. De 21-jarige Lee plaatste zich maandag voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem (hardcourt/717.955 dollar) en is zo de eerste dove tennisser ooit die een partij wint op de hoofdtabel van een ATP-toernooi.
20/08 09u00  Zo ziet de nieuwe generiek voor 25ste seizoen van ‘Thuis’ eruitVanaf 2 september gaat het 25ste seizoen van Vlaanderens populairste soap Thuis van start. Om die verjaardag te vieren liet Eén een nieuwe generiek en introsong maken. Niemand minder dan Miguel Wiels en Niels Destadsbader schreven het nummer. Raf Van Brussel mocht het op zijn beurt in zingen.
20/08 09u00  Tv-zender beboet voor uitzending beelden terreuraanslagen ChristchurchDe Nieuw-Zeelandse zender Sky TV heeft een boete gekregen omdat het een aantal beelden had uitgezonden uit de livestream van de vermoedelijke dader van de terreuraanslagen in Christchurch. De Nieuw-Zeelandse mediawaakhond BSA heeft een boete van 4.000 Nieuw-Zeelandse dollar (2.318 euro) opgelegd. Bij de aanslagen op twee moskeeën op 15 maart zijn 51 mensen om het leven gekomen.
20/08 09u00  Steeds minder onderzoeken naar schijnrelatiesDe Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft in 2018 in totaal 8.947 onderzoeken gevoerd naar schijnrelaties. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure dinsdag. De voorbije jaren nam het aantal onderzoeken gestaag af. Sinds 2014 gaat het om een daling met ruim een kwart.
20/08 09u00  Ontslagen medewerkster onthult: “Disney blies jarenlang omzetten op”Entertainmentconcern Walt Disney zou jarenlang hebben gelogen over behaalde omzetten. Een klokkenluider zou de Amerikaanse beurswaakhond SEC hebben verteld over de vermeende onjuiste opbrengsten, schrijft website Marketwatch. Disney ontkent de beschuldiging.
20/08 08u45  COLUMN. Dave langs de zijlijn met Maximov BisetkovicDave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn, ook en vooral in de Proximus League. Ook dit seizoen laat hij wekelijks, op dinsdag, in Gazet van Antwerpen zijn eigenzinnig licht schijnen over ‘zijn’ 1B. Met veel passie. En een knipoog.
20/08 08u45  Boris Johnson schrijft brief naar Donald Tusk en haalt opnieuw uit naar Ierse backstopDe Britse premier Boris Johnson heeft in een brief aan Europees Raadsvoorzitter Donald Tusk nogmaals uitgehaald naar de noodoplossing voor de Ierse grenskwestie, die met zijn voorganger was onderhandeld. Hij vroeg andermaal om de zogenaamde Ierse backstop te schrappen. Die noodoplossing is volgens Johnson “ondemocratisch” en “in strijd met de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk”.
20/08 08u45  Nederlandse Spoorwegen geeft regie uit handenDe Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat bedrijven zoals leasemaatschappijen, touroperators en hotelexploi­tanten stimuleren om treinkaartjes en -abonnementen te verkopen aan klanten. Het spoorbedrijf is daarmee naar eigen zeggen de eerste vervoerder in Europa die een deel van de verkoop volledig uitbesteedt aan derden, zo bericht de Nederlandse zakenkrant Het Financieele Dagblad.
20/08 08u45  De Moslimexecutieve vervrouwelijktDe Moslimexecutieve gaat negen vrouwelijke theologen en negen vrouwelijke predikanten aanwerven. De achttien vrouwen zullen taken krijgen in de erkende moskeeën in ons land, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.
20/08 08u45  Italiaanse regeringscrisis naar hoogtepunt: draait potje poker averechts uit voor Matteo Salvini?Heeft Matteo Salvini zijn hand overspeeld? De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en leider van de rechts-populistische partij Lega Nord weet dinsdagnamiddag meer na de speech van premier Giuseppe Conte voor de Senaat. Salvini liet zijn coalitiepartner Vijfsterrenbeweging (M5S) vallen met het oog op nieuwe verkiezingen. Die zouden hem het premierschap moeten opleveren, maar mogelijk draait Salvini’s potje poker averechts uit.
20/08 08u45  Meer dan 153.000 Vlamingen wachten op sociale woningIn 2018 stonden meer dan 153.000 Vlamingen op de wachtlijst voor een sociale woning. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, die Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) opvroeg. Het aantal kandidaat-huurders neemt jaar na jaar toe: in 2017 waren het er nog 135.500, in 2014 iets meer dan 120.000.
20/08 08u45  Vlaamse bedrijfsleiders pleiten voor fiscale ommezwaai: naar vlaktaks van 20 procent?Meer dan vijftig Vlaamse bedrijfsleiders hebben een open brief geschreven aan de Vlaamse en de federale politici. Daarin doen ze 36 voorstellen voor een beter beleid, waaronder een radicale hervorming van de fiscaliteit. Dat schrijft De Tijd dinsdag. De brief is een initiatief van ex-Dexia-topman Karel De Boeck en Karel Cardoen, de ex-CEO van het autobedrijf Cardoen.
20/08 08u30  Guy Van Sande spreekt voor het eerst na veroordeling: “Toen ik nuchter was heb ik mijn chats herlezen, misselijk werd ik ervan”Een maand na zijn veroordeling voor het verspreiden en produceren van kinderpornografisch materiaal heeft acteur Guy Van Sande (56) voor het eerst gereageerd. In Dag Allemaal zegt hij onder meer dat hij er “een kick van kreeg om mee te gaan in de wildste fantasieën” van seksuele perverten.
20/08 08u30  Coppejans stoot door naar tweede kwalificatieronde US Open, Bonaventure en Minnen eruitKimmer Coppejans (ATP 138) heeft de tweede kwalificatieronde van de US Open bereikt. Hij versloeg maandag in New York de Amerikaan Sebastian Korda (ATP 295) in drie sets. Na 2 uur en 9 minuten stond de 7-5, 3-6 en 1-6 eindstand op het scorebord.
20/08 08u30  Wout van Aert één maand na val nog steeds op krukken: crosswinter in gevaar?Wat eerst leek op een pijnlijk einde van zijn Tour, wordt mogelijk een pijnlijk kruis over zijn crosswinter. Eén maand na zijn val en ­opgave in de Tour is Wout van Aert nog altijd niet verlost van zijn krukken. “Ik moet nog drie weken ­rusten vooraleer ik echt mag ­revalideren”, aldus Van Aert. Zijn entourage acht crossen deze ­winter voorlopig onmogelijk.
20/08 08u15  Kat veroorzaakt zwaar ongeval: twee voertuigen tot schroot herleidEen kat heeft maandagavond een zwaar verkeersongeval veroorzaakt op de Cauwerburg in Temse. de bestuurder van een kleine personenwagen moest bruusk uitwijken voor een kat die plots de straat overstak. Door het uitwijkmanoeuvre knalde de auto op een geparkeerde wagen.
20/08 08u00  Mogelijk brandstichting in onthaalgebouw Fort VAan de ingang van het Fort V in Edegem heeft het maandagavond gebrand in een klein onthaalgebouw. Mogelijk gaat het om brandstichting.
20/08 07u45  STANDPUNT. Antwerpse politiek is surrealistischDe Antwerpse politiek kent momenteel een hoog surrealistisch gehalte. Dat blijkt uit de discussie over de startnota van Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA), en meer specifiek uit de passage over de financiering van sociale woningen.
20/08 07u15  Duits pretpark sluit attractie “Eagle Flight” na stevige kritiek: “Lijkt op twee hakenkruisen”Het Duitse pretpark Tatzmania heeft na bakken kritiek op sociale media een nieuwe attractie gesloten en herbekijkt hoe de vorm van de ‘Eagle Flight’ te veranderen. De attractie doet heel wat mensen denken aan “twee ronddraaiende hakenkruisen” en werd ook meteen ook ‘holocauster’ (samentrekking van Holocaust en rollercoaster, nvdr.) genoemd. “Dit kunnen we niet tolereren”, aldus de directie van het pretpark. “We zullen kosten nog moeite sparen om de vorm van de attractie te veranderen.”
20/08 07u00  Ouders verontwaardigd over Pukkelpop-incident: “Bezorgdheid over die jonge meisjes is blijkbaar bijzaak”Zijn dochter opvangen nadat ze met haar vriendinnen op Pukkelpop belaagd werd, was één ding voor vader Robert Kaerts uit Deurne. Daarna in het nieuws vernemen dat alleen het wegnemen van de vlaggen tot grote ophef leidde bij politici, liet hem verbijsterd achter. “Het stoort mij enorm dat ze het blijkbaar niet zo belangrijk vinden wat die meisjes van 17 hebben moeten doorstaan.”
20/08 06u45  Beter laat dan nooit: Jazzoet in Mol opent strandbarNog tot en met 15 september baat café Jazzoet in Mol een extra strandbar uit. Een stuk bouwgrond werd omgetoverd tot een strand met een terras en allerhande strandspelen.
20/08 06u15  Petitie tegen beurtelings parkeren in de Hendrik Mertensstraat. “Hier geldt de wet van de snelste”De regel van het beurtelings parkeren in de Henrik Mertensstraat veroorzaakt volgens sommige inwoners van de straat te veel parkeerproblemen. Er rijzen meer en meer stemmen om de regel af te schaffen en nu volgt er ook een petitie.
20/08 05u30  10 adressen om te minigolfen met het hele gezinEen balletje slaan en het tegen elkaar opnemen: altijd een fijne challenge voor het hele gezin. Bij de miniatuurversie van golf — minigolf jawel — amuseren alle leeftijden zich. Doel? Een parcours van 18 holes met zo min mogelijk slagen afleggen. Het zijn maar een paar metertjes naar de hole, maar toch is het telkens een spannende uitdaging. Deelnemen is net zo leuk als winnen. Want minigolf, da’s precisie, geduld, concentratie en vooral … fun! In onze regio zijn er plekken te over voor een partijtje minigolf met het hele gezin.
20/08 05u15  Spelers Rupel Boom blijven verweesd achter na afspringen ‘United by 13’Bij Rupel Boom verschenen de spelertjes maandag op de trainingen nog met ‘United by 13’ op hun shirt, verwijzend naar het ambitieuze project met Beerschot. Een ietwat bevreemdend beeld nadat afgelopen weekend bekend was geraakt dat Beerschot de stekker uit het project trekt.
20/08 05u15  Inbrekers doen zich voor als kandidaat-kopers: “Hij kon enorm goed meepraten”Een gezin uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) dat zijn villa particulier via woningensite Immoweb te koop heeft staan, kreeg afgelopen weekend inbrekers over de vloer. Enkele dagen voordien was een kandidaat-koper langsgeweest die een zeer grote interesse had getoond in de werking van het alarmsysteem. Politie Voorkempen onderzoekt nu of er een verband bestaat. Het gezin meent van wel. Een andere Schildenaar had een soortgelijke ervaring.
20/08 05u15  Een prangend probleem: we hebben nog geen EurocommissarisHet probleem met dit land is niet alleen dat we nog geen regering hebben, we hebben evenmin een Eurocommissaris. En dat is eigenlijk een meer prangende kwestie dan die regering. Daar kunnen we nog wel even zonder, maar die kandidaat-Eurocommissaris moet er volgende week wel zijn. Anders maken we ons belachelijk in Europa. We leveren dan wel de voorzitter van de Europese Raad in de persoon van Charles Michel, maar we zouden er niet in slagen om binnen de gestelde termijn een kandidaat-commissaris aan te duiden. Dat kan echt niet. Daarom gaat de premier er nu, een week voor de deadline, werk van maken.
20/08 05u15  79-jarige mede-oprichter De Muze opent nieuw café in AntwerpenHij is 79 jaar, heeft in 1964 nog mee jazzcafé De Muze uit de grond gestampt, en hij begint op woensdag 18 september een eigen café in de Grote Pieter Potstraat. De naam van de kroeg? Café De Vaste Hand. Wat het moet worden? “Iets wat het meest lijkt op het tegenovergestelde van een blitzkrieg”, aldus toogchef Tone Pauwels.
20/08 05u15  Ouders verontwaardigd dat Pukkelpop-incident alleen over vlaggen gaat: “Bezorgdheid over die jonge meisjes is blijkbaar bijzaak”Zijn dochter opvangen nadat ze met haar vriendinnen op Pukkelpop belaagd werd, was één ding voor vader Robert Kaerts uit Deurne. Daarna in het nieuws vernemen dat alleen het wegnemen van de vlaggen tot grote ophef leidde bij politici, liet hem verbijsterd achter. “Het stoort mij enorm dat ze het blijkbaar niet zo belangrijk vinden wat die meisjes van 17 hebben moeten doorstaan.”
20/08 05u15  Startnota Vlaamse regering kan sinterklaasgeschenk zijn voor stad“We versterken de financiële armslag van onze lokale besturen door de helft van de responsabiliseringsbijdrage voor de pensioenfactuur over te nemen.” Zo staat het in de startnota voor een nieuwe Vlaamse regering. “Dat kan om miljoenen gaan”, reageert schepen van Financiën Francis Stijnen (CD&V).
20/08 05u15  Bistro Weld: jong koppel blaast brouwerij nieuw leven inDe Brouwerij, de bekendste horecazaak van Ravels, opent woensdag opnieuw de deuren. De nieuwe uitbaters, twee jonge gasten uit het dorp, hebben de zaak compleet gerestyled tot een moderne bistro voor een breed publiek. Ook de naam is nieuw: Bistro Weld.
20/08 05u15  Verkeer Plantin en Moretuslei op één rijstrook door werkenZoals aangekondigd moet het verkeer op de Plantin en Moretuslei sinds gisteren opnieuw over één rijstrook. Reden: stadinwaarts wordt tussen de Wilrijkstraat en de Provinciestraat een nieuwe riolering aangelegd. Voor fietsers is er een omleiding langs de achterliggende straten. Door nutswerken is ook staduitwaarts, tussen het Stadspark en de Provinciestraat, maar één rijstrook beschikbaar. De werken kaderen in de volledige heraanleg van de Plantin en Moretuslei. Die zal in totaal 12,5 miljoen euro kosten en zou afgerond moeten zijn in 2021.
20/08 05u15  Antwerpse politiek is surrealistischDe Antwerpse politiek kent momenteel een hoog surrealistisch gehalte. Dat blijkt uit de discussie over de startnota van Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA), en meer specifiek uit de passage over de financiering van sociale woningen.
20/08 05u15  COLUMN. Als je leeftijd je inhaaltAls je 50 bent geworden, is het logisch dat je wordt uitgenodigd om een darm(kanker)test te ondergaan. Minder evident vind ik het dat je al een week nadat je Abraham hebt gezien een abonnementsvoorstel van Plus Magazine en een aanbod om op cruise te gaan ontvangt. Bijna twee jaar geleden was het mijn beurt om die dingen uit mijn brievenbus te plukken. Ik wil hier niet op zere tenen trappen, maar ik voel me geenszins zo oud dat ik een bejaardentijdschrift wil lezen, laat staan een ouderlingenreis ondernemen. Met enig hovaardigheidsbesef mag ik zelfs stellen dat ik er altijd veel te jong heb uitgezien voor mijn leeftijd (vorig jaar schatten enkele twintigers me nog 39 en dat vinkte ik af als een enorm compliment) en zo voel ik me ook. Ik heb niet eens één pijl grijs haar, ha! 50 is het nieuwe 30, niet?
20/08 05u15  Op de grens van de Kempen: “Hier hangt altijd een vakantiesfeer”Vijf dagen lang zwerven we langs de grens van de Kempen. Aan beide kanten meten we de temperatuur. Waar beter beginnen dan in Baarle-Hertog en -Nassau? In dit dorp van enclaves kan je simpelweg een grens oversteken door van de ene kant van het bed naar de andere te rollen.
20/08 05u15  Beter laat dan nooit: Jazzoet opent strandbarNog tot en met 15 september baat café Jazzoet in Mol een extra strandbar uit. Een stuk bouwgrond werd omgetoverd tot een strand met een terras en allerhande strandspelen.
20/08 05u15  COLUMN. SchietstandVorige week kwam mijn 14-jarige dochter terug van de scoutsjamboree in de Verenigde Staten. Een geweldige ervaring, bleek uit de foto’s en verhalen die ze bij had. Heimwee had ze niet gekend, daarvoor had ze geen tijd gehad, er waren activiteiten genoeg geweest.
20/08 05u15  Dorpsfestival BeerPutRock krijgt geen editie in 2019Het gratis festival BeerPutRock in Beerzel (Putte) gaat dit jaar niet door. De gemeente heeft een budget voorzien, maar de stuurgroep die de organisatie op zich nam, vond geen opvolging. Daardoor komt nu minstens een tijdelijk einde aan een traditie die het net geen tien edities volhield.
20/08 05u15  ZOMERREEKS. Patty tovert Chileense empanadas op je bord: “Een familierecept dat al generaties lang gesmaakt wordt”Patty Maureira (39) komt uit Chili, woont al elf jaar in Blaasveld (Willebroek) en is in Mechelen vooral bekend als uitbater van Sister Bean op de Vismarkt. Zij deelt met uw krant haar familierecept voor Chileense empanadas, een soort gevuld pasteitje. Tussen het kneden en bakken door vertelt ze hoe ze ooit in België terechtkwam.
20/08 03u15  Prins Laurent: “Filip kreeg meer aandacht en kansen”“Je weet niet wat dat doet met een kind, anders behandeld worden dan je oudere broer.” Prins Laurent (55) wijt in een interview zijn Calimerocomplex aan verwaarlozing in zijn kindertijd.
20/08 03u15  Kayleigh (14) sterft in verkeersongeval: “We zeiden het nog: rij met niemand mee”Christophe Hazaer had zijn nichtje nog uitgewuifd toen ze naar de kermis vertrok. En gewaarschuwd dat ze met niemand moest meerijden. Maar Kayleigh Leemans (14) uit het Vlaams-Brabantse Asse besloot maandagnacht toch naar huis te rijden met een vriend. En dat had fatale gevolgen. De Fiat, met vier mensen aan boord, reed frontaal in op een geparkeerde vrachtwagen. Kayleigh kwam om het leven, twee anderen raakten zwaargewond.
20/08 03u15  Apothekers voelen zich onveilig: “Vier keer beroofd dit jaar, maar mijn overvaller loopt weer vrij rond”Meer dan 60% van de Vlaamse apothekers voelt zich onveilig en vindt dat de overheid te weinig doet aan het probleem. Dat blijkt uit een enquête van het vakblad De Apotheker. “We zijn een makkelijk doelwit”, vindt een Mechelse apothekeres, die dit jaar al vier keer werd beroofd. “Mijn overvaller loopt alweer op vrije voeten rond, terwijl ik uit eigen zak moest investeren in extra beveiliging.”
20/08 03u15  Vlaanderen heeft een nieuwe boyband: BOBBY moet harten sneller doen slaanVlaanderen heeft een nieuwe boyband: BOBBY. Ze worden omringd met de beste zorgen: het groepje komt uit de koker van Les Flamands, het creatief bedrijf van Miguel Wiels, Niels Destadsbader en Peter Van de Veire.
20/08 03u15  Zeven maanden na operatie repeteert Christoff voor ‘Dancing With The Stars’Zeven maanden nadat hij met spoed werd geopereerd aan een lekkende hartklep, is zanger Christoff (43) van plan zijn hart flink wat overuren te laten draaien: hij is sinds vorige week aan het repeteren voor Dancing With The Stars, het dansprogramma op Vier. “Ik ben van plan tot het uiterste te gaan.”
20/08 03u15  Vijf VTM-programma’s om komend najaar naar uit te kijkenElf nieuwe programma’s laat VTM vanaf september los op de kijker, onder het motto “creatieve vernieuwing”. Dit zijn de vijf blikvangers waar wij het meest naar uitkijken.
20/08 03u15  ‘Wij zijn socialisten’ roept op: “Stap uit de coalitie en vorm een roodgroene alliantie”De beweging ‘Wij zijn socialisten’ binnen sp.a roept de Antwerpse partijtop op om uit de coalitie te stappen.
20/08 03u15  19 appartementen op komst in PoorteleiIn de Poortelei, een zijstraat van de Matenstraat in Niel, is DDL Construct gestart met graafwerken voor de bouw van negentien appartementen. De werken zullen bijna twee jaar in beslag nemen.
20/08 03u15  Eliane Meganck (90) danst wals en tango op groot verjaardagsfeestDat er geen leeftijd staat op bewegen, bewijst Eliane Meganck uit Sint-Niklaas. Vrijdag viert ze haar negentigste verjaardag met een dansfeest. Ze trakteert er met een wals, tango en een groot dessertenbuffet. “En zachte hapjes, dat is beter voor de tanden.”
20/08 03u15  “Ik vraag nog een allerlaatste kans, ik hoor niet thuis in de gevangenis”Een verkeerscrimineel die bij verstek was veroordeeld tot acht jaar cel smeekt na een half jaar achter de tralies om een lichtere straf. “Ik heb veel nagedacht en ik wil geen auto meer”, beloofde hij de rechter in beroep.
20/08 03u15  Petitie tegen systeem van beurtelings parkeren in Henrik MertensstraatDe regel van het beurtelings parkeren in de Henrik Mertensstraat veroorzaakt volgens sommige inwoners te veel parkeerproblemen. Er rijzen meer en meer stemmen om de regel af te schaffen en nu volgt er ook een petitie.
19/08 23u45  Fabrizio post eerste foto van zoon: “Ik ben een trotse papa en verstop dat niet meer”Fabrizio Tzinaridis (26) heeft op Instagram voor het eerst een foto gepost van zijn zoon. In dat bericht wil hij ook de “waarheid” over zijn kind te vertellen. “Ik was er niet altijd voor hem, maar ik probeer nu wel een goede vader te zijn.”
19/08 23u15  Leander Dendoncker pakt met Wolverhampton punt tegen Manchester UnitedLeander Dendoncker heeft maandagavond op de tweede speeldag in de Premier League met Wolverhampton in eigen huis 1-1 gelijkgespeeld tegen Manchester United.
19/08 22u15  Union vecht transfer van smaakmaker Faïz Selemani naar KV Kortrijk aan: “Imago van Belgisch voetbal krijgt opnieuw een deuk”Union Saint-Gilloise zal bij de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Wereldvoetbalbond FIFA de nodige stappen zetten omtrent het vertrek van Faïz Selemani naar KV Kortrijk. Dat maakte de Brusselse 1B-club maandagavond bekend, nadat de Kerels de komst van de Comorese international hadden aangekondigd.
19/08 22u15  Red Panthers leggen Rusland makkelijk over de knie en zijn na twee wedstrijden groepsleider op EK hockeyDe Belgische hockeyvrouwen hebben een makkelijke 4-1-zege geboekt tegen Rusland op het EK hockey. Doordat Spanje ’s werelds nummer één Nederland op een gelijkspel hield, zijn de Red Panthers na twee wedstrijden ook groepsleider. In de laatste wedstrijd volstaat een gelijkspel tegen Spanje om door te stoten.
19/08 22u00  Veeprijskamp beleeft topeditieDe traditionele veeprijskamp van Pulderbos-kermis beleefde maandag een topeditie. In totaal waren er zo’n honderd koeien ingeschreven. “De melkkoeien waren vooral van landbouwers van buiten onze gemeente, maar de vleesrunderen van het wit-blauwras kwamen bijna allemaal van landbouwers uit Pulderbos en Zandhoven”, vertelt ereburgemeester Willy De Bie van het veeprijskampcomité. “De families Van den Brande, Roelants en Van Dyck pakten kampioenstitels.” Bij de zwartblesschapen waren Fabian Cop uit Viersel en Werner Aerts uit Zoersel bij de winnaars.
19/08 21u15  Opnieuw ‘radioactief lekje’ bij SCK: “Geen gevaar voor volksgezondheid”Voor de tweede maal in drie maanden kwam er bij het SCK in Mol via een ventilatieschoorsteen een minimale hoeveelheid radioactiviteit vrij. Het nieuwe incident gebeurde maandag tijdens een manipulatie van Selenium-75 in een afgeschermde cel.
19/08 20u45  Juventus-coach Maurizio Sarri geveld door longontstekingMaurizio Sarri heeft een longontsteking opgelopen. Landskampioen Juventus bevestigde het nieuws over zijn coach maandagavond op de clubwebsite.
19/08 20u45  Ysaline Bonaventure strandt in eerste kwalificatieronde US OpenYsaline Bonaventure (WTA 114) is maandag uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde van de US Open. Ze verloor in New York van de Indiase Ankita Raina (WTA 194) in drie sets. Na 1 uur en 34 minuten stond de 6-1, 1-6 en 6-2 eindstand op het scorebord.
19/08 20u30  Club Brugge-trainer Philippe Clement één dag voor cruciale match: “Champions League halen zou enorme boost zijn”Club Brugge speelt dinsdagavond (21u) in het Linzerstadion in het Oostenrijkse Linz zijn heenwedstrijd in de play-offronde van de Champions League tegen de Oostenrijkse vicekampioen LASK. “Die Champions League halen zou een enorme boost zijn”, zei trainer Philippe Clement één dag voor de cruciale partij. Verdediger Simon Deli was op de laatste training weer van de partij nadat hij door een blessure de competitiematch tegen Eupen miste.
19/08 20u00  Transportbedrijf schenkt gloednieuwe dierenambulance voor beesten in noodEr zijn nog goede zielen in de wereld. De zaakvoerder van een Limburgs transportbedrijf bijvoorbeeld, die maandagochtend een nieuwe dierenambulance – catalogusprijs 25.000 euro – cadeau deed aan het dierenopvangcentrum VOC Neteland in Herenthout. Nog dezelfde dag rukte de ambulance al uit om in Hulshout een aangereden ree op te halen.
19/08 20u00  Chauffeurs pikken onderbreking Elzendreef niet en slepen betonblokken wegAutomobilisten die het niet nemen dat ze niet langer via de vertrouwde sluiproute van de smalle Elzendreef van Brasschaat naar Schoten kunnen en omgekeerd, hebben al meerdere keren de zware wegversperring op de gemeentegrens gesaboteerd.
19/08 20u00  Een prangend probleemHet probleem met dit land is niet alleen dat we nog geen regering hebben, we hebben evenmin een Eurocommissaris. En dat is eigenlijk een meer prangende kwestie dan die regering. Daar kunnen we nog wel even zonder, maar die kandidaat-Eurocommissaris moet er volgende week wel zijn. Anders maken we ons belachelijk in Europa. We leveren dan wel de voorzitter van de Europese Raad in de persoon van Charles Michel, maar we zouden er niet in slagen om binnen de gestelde termijn een kandidaat-commissaris aan te duiden. Dat kan echt niet. Daarom gaat de premier er nu, een week voor de deadline, werk van maken.
19/08 19u45  Vijf zaken gesloten in week tijd: “Geen klopjacht, iedereen is gelijk voor de wet”In enkele dagen tijd werden in Turnhout op politiebevel een gokkantoor, kapsalon, kebabzaak, nachtwinkel en recent nog de brasserie van sportvereniging Taxa Golf gesloten. Burgemeester Paul Van Miert (N-VA) verdedigt de maatregelen.
19/08 19u45  KV Kortrijk plukt smaakmaker Faïz Selemani weg bij UnionKV Kortrijk heeft de Comorees Faïz Selemani aangetrokken. Dat bevestigen de Kerels maandagavond op hun website.
19/08 19u30  Gegidste wandeling over Holocaust door Antwerpse stratenGeïnteresseerden kunnen een digitale of gegidste wandeling volgen die gaat over de vervolging van Antwerpse Joden door de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. De route volgt vanaf het Centraal Station een lus van twee uur door de Kievitwijk en de wijk Zurenborg.
19/08 19u15  Bewoners Drabstraat hekelen signalisatie fietsstraat: “Auto’s rijden hier nog steeds véél te snel”Met het nieuwe schooljaar in aantocht maakt Jan Lauwers uit de Drabstraat, en met hem vele andere bewoners, zich zorgen. De Drabstraat is ingericht als fietsstraat, maar volgens Lauwers rammelt het aan alle kanten en laat de signalisatie te wensen over. “We wachten al anderhalf jaar op aanpassingen”, zucht hij.
19/08 19u15  Nieuw clubhuis hockeyclub Victory krijgt vormTijdens zijn eeuwfeest zet hockeyclub Royal Victory verder in op zijn drie sportieve peilers. Deze zijn hockey voorzien voor topsporters, recreanten en G-spelers. Daarnaast heeft de club de laatste maanden een stevige stap voorwaarts gezet in de uitbouw van zijn accommodatie. Zo werden dit jaar al twee nieuwe velden voorgesteld, waarvan er één voldoet aan de olympische voorwaarden.
19/08 19u15  G-hockeyspelers strijden om Europese titel: “Hopelijk komen de Red Lions ook eens kijken”Enkele dagen na de profs, zijn ook de G-hockeyspelers aan hun Europees kampioenschap begonnen. Ze doen dit voor de vierde maal en dit keer mag Royal Victory uit Edegem het tornooi ontvangen.
19/08 19u15  Vluchtelingen helpen mee bij opbouw Maanrock: “We doen heel graag iets terug”Op de vlucht voor oorlog en geweld kwamen Ayman Abuhzaima (37) en Mohammed Alshqar (30) terecht in het noodopvangcentrum in Mechelen. Deze week helpen ze enthousiast mee bij de opbouw voor Maanrock. “Uit dankbaarheid voor de vrede die we hier hebben gevonden”, zeggen ze.
19/08 19u15  Nieuwe dierenambulance voor beesten in noodEr zijn nog goede zielen in de wereld. De zaakvoerder van een Limburgs transportbedrijf bijvoorbeeld, die maandagochtend een nieuwe dierenambulance – catalogusprijs 25.000 euro – cadeau deed aan het dierenopvangcentrum VOC Neteland in Herenthout. Nog dezelfde dag rukte de ambulance al uit om in Hulshout een aangereden ree op te halen.
19/08 19u00  Band Marginal-drummer Sam (37) wordt tunnelbouwer in ParijsSam De Houwer (37), al veertien jaar drummer van de prettig gestoorde coverband Band Marginal, emigreert met zijn gezin naar Parijs om er tunnels te bouwen. Komende donderdag speelt hij zijn afscheidsconcert in Muziek aan het Kasteel in Oostmalle.
19/08 19u00  Vandaal richt voor 10.000 euro schade aan in architectenbureauEen inbreker heeft in de nacht van zondag op maandag veel schade aangericht aan het gebouw van het Architecten Collectief Maes - De Backer op de De Merodelei in Turnhout. Zo vernielde de dader een toegangsdeur met een straatsteen.
19/08 18u45  Weg vrij voor nieuw ZomerhuisDe bouwwerken aan het nieuwe Zomerhuis kunnen hervat worden nu een nieuwe vergunning is toegekend. Volgende zomer zou het Zomerhuis haar deuren openen.
19/08 18u30  CD&V-politica breekt knie op vakantieAntwerps CD&V-fractieleidster Nahima Lanjri brak haar knie tijdens haar vakantie. Blijkbaar was ze gevallen met een scooter. “Alvast geen scooters meer voor mij, maar rolstoel de komende weken”, schrijft de politica op haar Facebookprofiel. Daarbij toont ze een indrukwekkend gipsverband rond heel haar been. Voor deze foto zorgde ze er wel voor dat haar teennagels mooi gelakt zijn. Hoe ze dit met dit gipsverband heeft gedaan, hebben we het raden naar.
19/08 18u30  Verkeerslichten A12 sneller en langer groenVanaf vandaag is de regeling van de verkeerslichten op de A12 aangepast. De lichten op de zijstraten gaan sneller op groen en blijven langer op groen staan. Hierdoor moet het verkeer sneller doorstromen.
19/08 18u15  Verkeerslichten A12 krijgen sneller en langer groenVanaf vandaag is de regeling van de verkeerslichten op de A12 aangepast. De lichten op de zijstraten gaan sneller op groen en blijven langer op groen staan. Hierdoor moet het verkeer sneller doorstromen.
19/08 18u00  Bevestigd: Londen schrapt “onmiddellijk” vrij verkeer van personen bij harde brexitDe regering van de Britse premier Boris Johnson wil “onmiddellijk” een einde maken aan het vrije verkeer van personen indien het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober zonder echtscheidingsakkoord uit de Europese Unie zou stappen. Dat heeft Downing Street maandag aangegeven.
19/08 18u00  België informeert naar organisatie WK vrouwenvoetbal: “Maar 2023 is te vroeg”De Belgische voetbalbond heeft bij wereldvoetbalbond FIFA geïnformeerd naar de voorwaarden voor de organisatie van het WK vrouwenvoetbal. Dat leidde ertoe dat de FIFA maandag zelfs bekendmaakte dat België tot de geïnteresseerden behoort om de volgende wereldbeker (in 2023) te organiseren. ”Maar als we ons ooit kandidaat stellen, is het voor een later toernooi. 2023 valt veel te vroeg”, reageerde woordvoerder Stefan Van Loock bij nieuwsagentschap Belga.
19/08 17u45  Priester voor een jaar geschorst na gewelddadige doopceremonieRussische-orthodoxe priester Vasily Necheporenko, beter bekend als priester Foty, is een jaar geschorst na het uitvoeren van een gewelddadige doopceremonie.
19/08 17u45  Pro League stelt twee matchen van komend weekend uit voor Europese barrages Club Brugge, AA Gent en Antwerp, maar stuit meteen op verzetDe Pro League heeft maandagmiddag bekendgemaakt de wedstrijden Charleroi-Club Brugge en Antwerp-AA Gent van komend weekend te zullen uitstellen. Dat gebeurt op vraag van Club Brugge, AA Gent en Antwerp zelf, die de komende tien dagen cruciale duels spelen om tot in de groepsfase van de Champions League en de Europa League te raken. Een unieke maatregel, die meteen op verzet stuit. Bij Charleroi zijn ze immers niet tevreden dat de topper tegen Club Brugge eensklaps uitgesteld moet worden en laten ze verstaan dat de wedstrijd wat hen betreft gewoon doorgaat.
19/08 17u45  Meldpunt zwerfkatten maakt het poezenmoeders makkelijkerOm het werk van de vrijwilligers iets minder omslachtig te maken, lanceert de stad Herentals een online meldpunt voor zwerfkatten. Dat neemt de poezenmoeders alvast de administratie uit handen.
19/08 17u30  Philippe Geubels dient klacht in tegen nepcampagne voor bitcoinsKomiek Philippe Geubels duikt al de hele zomer op in een grote advertentiecampagne voor bitcoins. Volledig nep. “We hebben klacht ingediend tegen onbekenden.”
19/08 17u30  Bomenaar zet uitzonderlijke mensen voor z’n lens: “Ze zijn allemaal gebrandmerkt door het leven”De Boomse fotograaf Jo de Groote en zijn sidekick Anke Van haesendonck stellen hun uitzonderlijke foto’s voor op vier verschillende plaatsen, en dat telkens voor een ander doelpubliek. Live-Life, of leef je leven, waaraan twee jaar is gewerkt, toont mensen met allerlei brandmerken - bijvoorbeeld iemand in een rolstoel of zonder ledematen - in wisselende achtergronden.
19/08 17u30  ‘Kussens’ in wijk Koningshof moeten sluipverkeer aan banden leggenDe gemeente legt elf zogenaamde verkeerskussens in de wijk Koningshof. Die zachte obstakels moeten de snelheid afremmen van de vele automobilisten die de rustige villastraten misbruiken om een shortcut te nemen naar ’s-Gravenwezel. De gemeente anticipeert hiermee op de geplande heraanleg van het kruispunt Wezelsebaan-Botemelkbaan, dat niet volledig afgesloten wordt.
19/08 16u45  Merkel en Orban herdenken samen val IJzeren GordijnDe Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag Hongarije bedankt voor de rol die het dertig jaar geleden speelde bij het neerhalen van het ‘IJzeren Gordijn’ tussen Oost- en West-Europa. De Hongaarse eerste minister Viktor Orban en Merkel schoven hun meningsverschillen over migratie opzij om deel te nemen aan de herdenking in de Hongaarse grensstad Sopron.
19/08 16u45  Pro League stelt Antwerp-Gent uit voor Europese barragesDe Pro League heeft de wedstrijden Charleroi-Club Brugge en Antwerp-AA Gent van komend weekend uitgesteld. Aanleiding is de laatste voorronde van de Champions League en Europa League, waar Club Brugge, AA Gent en Antwerp aan deelnemen.
19/08 16u45  Bekende Amerikaanse rapper stilt een hongertje na Pukkelpop: “Voor 300 euro chips en snoep gekocht”De Amerikaanse rapper Post Malone is na z’n optreden vrijdag op Pukkelpop gespot bij Bruno’s Foodcorner in Hasselt. Aan andere aankomende klanten werd gevraagd om even buiten te blijven, zodat de Amerikaanse superster rustig zijn boodschappen kon doen. En dat deed hij dan ook. Vermoeid, maar naar verluidt bijzonder vriendelijk
19/08 16u30  Bekende Amerikaanse rapper stilt een hongertje in Hasselt: “Voor 300 euro chips en snoep gekocht”De Amerikaanse rapper Post Malone is na z’n optreden vrijdag op Pukkelpop gespot bij Bruno’s Foodcorner in Hasselt. Andere, aankomende klanten werden gevraagd om even buiten te blijven. Zodat de Amerikaanse superster rustig z’n boodschappen kon doen. En dat deed die dan ook. Vermoeid, maar naar verluidt, bijzonder vriendelijk
19/08 16u30  Nederlandse punkband De Heideroosjes headliner op 57ste editie VolksfeestenDe Volksfeesten gaan alweer een fantastisch feestweekend tegemoet, met tal van activiteiten en optredens voor jong en oud. De succesformule, die vorig jaar leidde tot een vol huis, wordt in stand gehouden.
19/08 16u15  Zoektocht naar twee speleologen die vastzitten in PolenMeer dan twintig hulpverleners waren maandag druk in de weer om de twee Poolse speleologen te bevrijden die vastzitten, nadat ze door plots opstijgend water omsingeld werden in een kloof in het Tatrasgebergte. Dat meldt de privézender TVN24.
19/08 16u15  DISCUSSIE. Vind jij het jammer dat de fusie tussen Beerschot en Rupel Boom is gestrand?Het jeugdproject United by 13, dat een link legt tussen Beerschot en Rupel Boom, is gestrand. Er zijn te veel onduideiljkheden, ook al was de samenwerking al gelanceerd. De spelers aangesloten bij hun huidige club zullen hun opleiding daar ook verderzetten.
19/08 16u00  Mechelse beloften vatten maandagavond topcompetitie met de G5 aan: “We zullen snel weten waar we staan”De vernieuwde U21-competitie gaat maandagavond eindelijk van start. KV Mechelen is een van de gelukkigen die dit jaar in de elitereeks van acht mag aantreden. Openen doen de beloften van Steve Van Tongelen met een bezoek aan KRC Genk.
19/08 16u00  Kortfilmfestival Ongezien Kort in Cartoons gaat voor het eerst ook internationale toer opBeginnende filmmakers een platform geven en bekende namen laten tonen waar het voor hen ooit begon: dat is ook dit jaar de opzet van het Antwerpse kortfilmfestival Ongezien Kort. En voor het eerst kleurt de affiche ook internationaal.
19/08 16u00  Dievenbende aan de haal met dure deo en vijftien potten roomijsDe Carrefour Express in de Kerkstraat in Merksplas kreeg afgelopen zondag te maken met een dievenbende. Twee vrouwen en twee tieners stalen liefst vijftien tot twintig potten Ben & Jerry’s-ijs en veertien deodorants. De uitbater deelde een foto van de dieven. “Frustrerend tot en met.”
19/08 16u00  Na twaalf jaar: ‘The Rock’ getrouwd op HawaïTwaalf jaar en twee kinderen later is Dwayne ‘The Rock’ Johnson met zijn vriendin Lauren Hashian in het huwelijksbootje gestapt. Dat maakte de acteur zelf bekend op Instagram. De intieme plechtigheid vond plaats op Hawaï.
19/08 15u45  Dit wist je nog niet over Prins Gabriël: oudste zoon van koning Filip wordt morgen 16Prins Gabriël wordt morgen zestien jaar. Sweet sixteen, een mijlpaal in het nog jonge leven van de zoon van koning Filip en koningin Mathilde. Zestien weetjes over de puber die in de schaduw staat van zijn oudere zus, kroonprinses Elisabeth (17).
19/08 15u45  Brutale overval op koerier met lading iPhones: drie jaar cel gevraagdVier familieleden stonden maandag terecht voor een brutale en gedurfde overval op een lichte vrachtwagen die een lading iPhones en andere spullen van Apple vervoerde. De chauffeur werd onder schot gehouden en de lading overgeladen in de bestelwagen van de gangsters. Het Openbaar Ministerie eiste 36 maanden cel tegen de vier.
19/08 15u30  Ook Dylan Teuns en Van Hooydonck mogen naar Vuelta, indrukwekkend Movistar en AstanaBahrain Merida heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Spanje, die 24 augustus in Torrevieja start. De ploeg rekent op Dylan Teuns, die recent in de Tour de France nog zegevierde op de Planche des Belles Filles.
19/08 15u15  Afbraak zaal Roxy van start gegaanIn Niel is de afbraak van zaal Roxy, een Niels icoon, maandag begonnen. De feestzaal staat er al bijna 100 jaar, en was lange tijd het kloppende hart van de gemeente. Van de turnkring, tot een café en een feestzaal. Iedereen kwam wel eens in zaal Roxy.
19/08 15u15  “Al mijn spaargeld en vakantiedagen gaan op aan IJsland. Het is het meer dan waard”De Kontichse Annelies Barentsen (38) is helemaal in de ban van IJsland. Ze kwam er intussen al 14 keer en leerde zelfs de taal spreken. “Al mijn spaargeld en vakantiedagen gaan op naar IJsland. Het is een dure hobby, maar IJsland is het meer dan waard.”
19/08 15u00  Ook Dylan Teuns en Van Hooydonck mogen nar Vuelta, indrukwekkend Movistar en AstanaBahrain Merida heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Spanje, die 24 augustus in Torrevieja start. De ploeg rekent op Dylan Teuns, die recent in de Tour de France nog zegevierde op de Planche des Belles Filles.
19/08 15u00  Viertal staat terecht voor brandstichtingen nadat politie man doodschootVier mannen stonden maandag terecht voor hun betrokkenheid bij enkele brandstichtingen in de Mahatma Gandhiwijk in Mechelen. In totaal gingen drie bestelwagens in vlammen op. De brandstichtingen gebeurden enkele dagen nadat de politie in de wijk een man had doodgeschoten. In een Whatsapp-groepje dat de politie ontdekte schreef een van de beklaagden zelfs ‘Mechelen moet boeten’.
19/08 15u00  Buschauffeur rijdt over gesloten spoorweg: passagiers moeten vluchten voor aanstormende treinEigenaardig tafereel in Mexico. Een buschauffeur wil, ondanks dat de slagbomen naar beneden gaan, het spoor oversteken.
19/08 14u45  Thomas Pieters klimt naar 84e plaats op wereldranking na zege op Czech MastersNa zijn eindzege van zondag op de Czech Masters (European Tour/1 miljoen dollar) is Antwerpenaar Thomas Pieters op de maandag gepubliceerde wereldranking in het mannengolf gestegen van de 101e naar de 84e plaats.
19/08 14u30  Schepen Tom Meeuws (sp.a) houdt vast aan bestuursakkoord: “Aandeel sociale woningen zal toenemen”Antwerps sp.a-voorzitter en schepen voor Sociale zaken Tom Meeuws herhaalt dat wat sp.a betreft het aandeel sociale woningen in Antwerpen moet stijgen tegen het einde van de legislatuur. “Ik ga ervan uit dat het bestuursakkoord wordt gehonoreerd”, zegt Meeuws.
19/08 14u30  Opmerkelijk fenomeen ‘muizenpolonaise’ waargenomenHet fenomeen is bekend, maar wordt maar héél af en toe vastgelegd: een muizenpolonaise. Toen Paul Decuypere in Heist-aan-Zee begin deze zomer zijn composthoop keerde, zag hij plots een stoet van dansende huisspitsmuizen. Mogelijk imiteren de muizen op deze manier een slang om eventuele belagers op het verkeerde been te zetten.
19/08 14u15  Welke impact op het klimaat? Elke dag “hoppen” 760 reizigers met vliegtuig tussen Brussel en AmsterdamIn 2018 hebben 277.787 mensen het vliegtuig genomen tussen Brussel en Amsterdam. Dat komt overeen met ongeveer 760 mensen per dag die op zo’n vlucht van vaak minder dan een half uur springen. Het aantal reizigers lag ook 8,4 procent hoger dan in 2017, hoewel dergelijke korte vluchten regelmatig onder vuur komen te liggen omwille van hun klimaatimpact.
19/08 14u15  Vleeshalle viert Maanrock met gratis aperitiefDe Vleeshalle in Mechelen is dit jaar de nieuwe culinaire hotspot voor Maanrock. De Huidevettersstraat wordt zelfs helemaal omgevormd tot een smaakstraat. Om vrijdag de opening te vieren, trakteren de uitbaters op een gratis aperitief.
19/08 14u15  Buschauffeur rijdt over gesloten spoorweg, passagiers vluchten voor aanstormende treinEigenaardig tafereel in Mexico. Een buschauffeur wil, ondanks dat de slagbomen naar beneden gaan,het spoor oversteken.
19/08 14u15  Opmerkelijk fenomeen ‘muizenpolonaise’ nu ook in Heist-op-den-Berg waargenomenHet fenomeen is bekend, maar wordt maar héél af en toe vastgelegd: een muizenpolonaise. Toen Paul Decuypere in Heist-op-den-Berg begin deze zomer zijn composthoop keerde, zag hij plots een stoet van dansende huisspitsmuizen. Mogelijk imiteren de muizen op deze manier een slang om eventuele belagers op het verkeerde been te zetten.
19/08 14u00  Racing Genk maakt prijzen voor Champions League-campagne bekend: “De staantribune wordt omgebouwd tot zittribune”Racing Genk start volgende week vrijdag, een dag na de loting voor de groepsfase van de Champions League, met de ticketverkoop voor het kampioenenbal. De prijs voor abonnees voor het pakket van drie thuiswedstrijden start vanaf 75 euro, voor niet-abonnees vanaf 120 euro.
19/08 14u00  Victor Campenaerts verlaat nu ook officieel Lotto Soudal voor opvolger van Dimension Data: “We hebben dezelfde ambities”Team Dimension Data, dat volgend seizoen Team NTT zal heten, heeft maandag de komst van Victor Campenaerts aangekondigd. De 27-jarige Campenaerts komt op 1 januari 2020 over van Lotto Soudal, waar hij de voorbije twee seizoenen onder contract stond. Zijn nieuwe contractduur werd niet bekendgemaakt. Campenaerts mikt in 2020 voluit op een medaille in de olympische tijdrit in Tokio.
19/08 14u00  Fietsers in de war door tegenstrijdige verkeersborden aan de Leien: “Ik weet het echt niet”Fietsers hebben het niet altijd gemakkelijk in de stad, zeker niet bij bizarre verkeerssituaties. Bijvoorbeeld aan de Frankrijklei en Amerikalei is het niet altijd duidelijk waar je wel of niet mag fietsen. Meestal zijn tegenstrijdige wegmarkeringen en verkeersborden de oorzaak. Deze verkeerssituaties zorgen voor heel wat verwarring. Soms zijn het echte hersenkrakers.
19/08 14u00  Autodieven lopen tegen de lampAfgelopen weekend kon de Antwerpse politie op twee plaatsen autodieven in de boeien slaan. Eén van de verdachten wist weg te vluchten, in de Delinstraat werd een andere dief op heterdaad betrapt.
19/08 14u00  Ashley Graham is zwanger en deelt eerlijke foto van haar lichaamAshley Graham (31) is zwanger van haar eerste kindje en deelt de veranderingen van haar lichaam met haar fans op Instagram. Het Amerikaanse model schuwt daarbij haar zwangerschapsstriemen niet.
19/08 14u00  Bahrain Merida met Teuns naar Vuelta, Van Hooydonck debuteert, Astana en Movistar ogen ijzersterkBahrain Merida heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Spanje, die 24 augustus in Torrevieja start. De ploeg rekent op Dylan Teuns, die recent in de Tour de France nog zegevierde op de Planche des Belles Filles.
19/08 13u45  Nerveus koppeltje probeert drugs te kopen bij 18-jarige dealerDe Antwerpse politie kon dit weekend drie drugsdealers op heterdaad betrappen. Een van hen bleek slechts 18 jaar te zijn. Hij probeerde te vluchten, maar dat kon de politie verhinderen. Alle drie de dealers werden gearresteerd en zullen zich later moeten verantwoorden.
19/08 13u45  Oostenrijks dorpje kan toeristen niet meer aan: “Het is waanzin”Een klein dorpje in Oostenrijk met amper 800 inwoners kan het massatoerisme niet meer aan. In 2018 kreeg Hallstatt maar liefst 1 miljoen bezoekers over de vloer en dat is vooral te danken (of te wijten) aan Instagram. “Dit is waanzin”, zeggen enkele radeloze bewoners.
19/08 13u15  Opmerkelijk fenomeen “Muizenpolonaise” nu ook in Heist-op-den-Berg waargenomenHet fenomeen is bekend, maar wordt maar héél af en toe vastgelegd: een muizenpolonaise. Toen Paul Decuypere in Heist-op-den-Berg begin deze zomer zijn composthoop keerde, zag hij plots een stoet van dansende huisspitsmuizen. Mogelijk imiteren de muizen op deze manier een slang om eventuele belagers op het verkeerde been te zetten.
19/08 13u00  Rode Duivel Toby Alderweireld wordt voor tweede keer vaderEen puntje op bezoek bij Manchester City zaterdag, maar vooral heuglijk privénieuws zondag. Toby Alderweireld kondigde op Instagram aan dat hij voor de tweede keer vader wordt, deze keer van een zoon. De Antwerpse Rode Duivel heeft al een dochtertje, Ayla.
19/08 13u00  Vlaamse boekenverkoop daalt in eerste jaarhelft, Israëlische kok klopt Pascale Naessens en Jeroen MeusDe Vlaamse boekenmarkt heeft standgehouden in de eerste helft van 2019. Dat besluit Boek.be, het competentiecentrum van het Vlaamse boekenvak, op basis van de afzet- en omzetcijfers. Er werden in de eerste zes maanden van dit jaar 5,77 miljoen exemplaren verkocht, een daling met 4,8 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2018, maar de omzet steeg licht, met 1 procent, tot 81,1 miljoen euro.
19/08 13u00  Bahrain Merida met Dylan Teuns naar Vuelta, Nathan Van Hooydonck debuteert, Astana oogt ijzersterkBahrain Merida heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Spanje, die 24 augustus in Torrevieja start. De ploeg rekent op Dylan Teuns, die recent in de Tour de France nog zegevierde op de Planche des Belles Filles.
19/08 12u45  Wapens achter de toog en drugs bij zaakvoerder: Kiels café moet twee maanden dichtCafé ’t Kapelleke aan de De Bruynlaan moet twee maanden de deuren gesloten houden, dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA) na een politiecontrole. Bij die controle werden achter de toog van het café een boksbeugel en een dolk gevonden. Een van de uitbaters van het café had 4.140 euro cash op zak, in een kluis lag nog 1.375 euro. In de woning van een van de uitbaters vond de politie een gram cocaïne en zestig gram heroïne, verdeeld in twee pakketjes. Op blenders, een zeef, emmers en een precisieweegschaal werden nog drugsresten teruggevonden. De uitbater werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Café ’t Kapelleke mag pas op 15 oktober terug openen.
19/08 12u30  Bestuurder en passagier inhaleren lachgas terwijl politie toekijktDe Antwerpse politie controleerde afgelopen weekend nachtelijke controles in het verkeer. Er werden verschillende inbreuken vastgesteld. Daarbij sprongen twee personen in het oog die lachgas inhaleerden tijdens een ritje met de wagen.
19/08 12u15  Weer grote ladingen cocaïne voor Antwerpen onderschept in BraziliëOpnieuw zijn in de Braziliaanse havenstad Paranaguá grote ladingen cocaïne voor Antwerpen onderschept. Afgelopen weekend haalde de douane er 782 kilogram uit twee containers.
19/08 12u15  Bob Cools wil dat sp.a bij elkaar komt na startnota Bart De Wever: “We moeten garanties eisen rond sociale woningen”Volgens ereburgemeester Bob Cools (sp.a) moet zijn partij eisen dat de stop op nieuwe sociale woningen niet geldt voor Antwerpen. Daar is twijfel over ontstaan door de inhoud van startnota van Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA). Cools dringt aan op een ledenvergadering. “Omdat het hier over een essentieel punt gaat voor ons”, zegt hij.
19/08 12u15  "Minder F1-races zou beter zijn"Claire Williams, adjunct-teambaas van het Williams F1 team, vindt dat de Formule 1 op het verkeerde pad is door steeds meer races aan de kalender toe te voegen.
19/08 12u15  Dit bescheiden cafeetje is het meest Instagramwaardig volgens reiswebsiteEen bescheiden cafeetje in Australië, op vijftig meter van het wereldbekende Bondi Beach in Sydney, is door reiswebsite ‘Big Seven Travel’ verkozen tot meest instagramwaardig café ter wereld. Het laat daarmee enkele wereldbekende hotspots in Londen en New York achter zich.
19/08 12u00  Boekhandel Salvator neemt afscheid van bekendste kat van de stadKlanten en medewerkers van boekhandel Salvator in het centrum van Mechelen zijn in rouw. De rosse kat Oslo is dit weekend namelijk gestorven. De kater was een mascotte van de winkel en lag er regelmatig in de vitrine.
19/08 12u00  Antwerpse Julie bundelt verhalen van Tindergebruikers: zo trapt u niet in datingvallenKwam u weleens een ghoster, een pusher of een emotionele allesdeler tegen op Tinder? De kans is groot, al zal u waarschijnlijk zelf niet zo’n label op die vrijgezel geplakt hebben. Julie Vranckx, een Antwerpse Tindergebruikster, onderscheidt in haar eerste boek elf Tindertypes. Die baseerde ze op eigen ervaringen en verhalen van andere Tindergebruikers. “Die verhalen zijn vaak hilarisch, zoals een Tinderdate in een sauna die eindigde in het ziekenhuis.”
19/08 11u45  PORTRET. Zakelijke bestuurder, emotionele flamingant: de tegenstrijdigheden in Jan JambonVandaag starten de echte onderhandelingen over een nieuwe Vlaamse regering. De laatste rechte lijn voor Jan Jambon (59) om minister-president te worden. Maar wie is de toekomstige Vlaamse regeringsleider? Een vat vol tegenstellingen, zo blijkt uit getuigenissen van mensen uit zijn omgeving. Zakelijke bestuurder maar emotionele flamingant. Beminnelijk, maar evengoed brutaal. Pragmatisch, maar ook ongeduldig en veeleisend. “Twijfel er niet aan. Vlaamse autonomie blijft zijn einddoel.”
19/08 11u45  Stadsparkomheining tegen de vlakteEen van de gemetste zuilen die de omheining van het Herentalse stadspark uitmaken, lag dit weekend plots tegen de grond. Daar was het gevaarte in verschillende brokken uit elkaar gevallen. Het gaat om een van de verbindingsstukken die het gietijzeren hek aan de kant van de Belgiëlaan bij elkaar houden. Of de zuil opzettelijk omver geduwd is of het op een andere manier begeven heeft, is niet duidelijk. Voor omwonenden staat het wel vast dat het om vandalisme gaat. Volgens hen zijn de laatste maanden wel meer zaken in het park bewust beschadigd of vernield.
19/08 11u45  Stort aan kledingcontainerDe kledingcontainers en de mogelijkheid om papier af te leveren achter de voetbalterreinen van KFC Exc. Bouwel in Bouwel (Grobbendonk) hebben nog maar eens flink wat ander afval aangezogen. Sluikstorters lieten er onder meer zetels en auto-onderdelen achter. Het bordje camerabewaking maakte daarbij niet al te veel indruk op de daders in kwestie. Al het verzamelde sluikstort zal begin deze week opgeruimd worden.
19/08 11u45  Bahrain Merida trekt met Dylan Teuns naar de Vuelta, Nathan Van Hooydonck maakt rondedebuut bij CCCBahrain Merida heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Spanje, die 24 augustus in Torrevieja start. De ploeg rekent op Dylan Teuns, die recent in de Tour de France nog zegevierde op de Planche des Belles Filles.
19/08 11u30  David Goffin klimt naar 15e plaats op nieuwe ATP-ranking, Belgische vrouwen verliezen licht terrein op WTA-rankingDavid Goffin is naar de vijftiende plaats geklommen op maandag verschenen ATP-ranking. De Luikenaar won vier plaatsen dankzij zijn finaleplaats op het Masters 1.000-toernooi in Cincinnati.
19/08 11u30  COMMENTAAR. ‘Sterrenstof’ als lijflied voor KV Mechelen“Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft.” Arjan Swinkels sleurde er een stuk Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig bij om te onderstrepen dat het voor een Mechelse koers­wijziging nog veel te vroeg is.
19/08 11u15  Juwelier is voortdurende overvallen beu en grijpt zelf in als het opnieuw gebeurtEen juwelier uit Californië werd het voorbije jaar al meerdere keren overvallen, maar toen het donderdag opnieuw dreigde te gebeuren, greep hij in. De man sprong vanachter zijn toonbank toen twee gemaskerde overvallers vitrines kapot sloegen om juwelen te pikken. De juwelier werd geslagen met een hamer door een van de verdachten, maar kon de andere ontmaskeren. De twee boefjes sloegen uiteindelijk op de vlucht. Volgens de politie werden vier verdachten opgepakt.
19/08 11u15  Dit meer ligt mogelijk vol goud, wapens en nazigeheimen, maar niemand durft nog te duikenHier is écht iets bovengehaald. Miljoenen aan valse bankbiljetten werden precies zestig jaar geleden uit het donkere Toplitzmeer opgedoken. Volgens de overlevering ligt er nog véél meer in het bergwater. Goud. Wapens. Kisten vol nazigeheimen. Maar ­niemand durft nog te duiken naar de akelige diepte van het meer. Want het is daar zo diep, en op de bodem liggen al dode lichamen van gelukzoekers.
19/08 11u15  Vijf schoten in de roos met ‘nieuwkomers’ van Antwerp: van comeback kid tot debutantEuropa primeert en dus roteerde Bölöni opnieuw. Wat tegen Charleroi nog faliekant afliep, werd tegen STVV een voltreffer. Vijf ‘nieuwkomers’ in de basis beleefden een opvallende avond, elk met een apart verhaal erachter.
19/08 11u15  Een bezoek aan het kolkende water van Krka of geld uitgeven in de oude stad: tips voor een reisje naar SplitSplit mag dan wel geen hoofdstad zijn, toch gaan er elke zomer honderdduizenden toeristen richting de Kroatische kust. Van een bezoekje aan de watervallen van Krka tot je laatste Kuna’s uitgeven in een van de moderne winkelcentra: vijf ervaringen voor op je bucketlist.
19/08 11u15  Co-leider KV Mechelen: “Kloof van tien punten is belangrijker dan die eerste plaats”Na een wedstrijd met twee gezichten trok KV Mechelen dankzij een dominante tweede helft tegen Cercle Brugge de drie punten over de streep. Zo zet het met een tien op twaalf de beste competitiestart sinds 2010-2011 neer én hijst het zich naast Club Brugge aan de leiding in 1A. Al overheerst realisme – terecht – op wilde dromen Achter de Kazerne.
19/08 11u00  Barcelona bevestigt verhuur van Coutinho aan BayernFC Barcelona heeft maandag op haar website de transfer van Philippe Coutinho van FC Barcelona naar Bayern München bevestigd. De Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd door de Beierse club, voor een bedrag van 8,5 miljoen euro. Bayern bezit de optie om Coutinho na het seizoen definitief over te nemen voor een som van 120 miljoen euro.
19/08 11u00  Tom Dumoulin en Sunweb gaan na 8 jaar hun “eigen weg”, Jumbo-Visma kondigt meteen transfer aanTom Dumoulin vertrekt na dit wielerseizoen bij Team Sunweb en gaat voor Jumbo-Visma rijden. Dat hebben beide teams maandag officieel bekendgemaakt. De Nederlander teken voor drie jaar bij de ploeg van Wout van Aert.
19/08 10u45  Vijf schoten in de roos met ’nieuwkomers’ van Antwerp: van comeback kid tot debutantEuropa primeert en dus roteerde Bölöni opnieuw. Wat tegen Charleroi nog faliekant afliep, werd tegen STVV een voltreffer. Vijf ‘nieuwkomers’ in de basis beleefden een opvallende avond, elk met een apart verhaal erachter.
19/08 10u45  Tom Dumoulin en Team Sunweb gaan na 8 jaar hun “eigen weg”, Jumbo-Visma kondigt komst van Nederlander meteen aanTom Dumoulin vertrekt na dit wielerseizoen bij Team Sunweb en gaat voor Jumbo-Visma rijden. Dat hebben beide teams maandag officieel bekendgemaakt. De Nederlander teken voor drie jaar bij de ploeg van Wout van Aert.
19/08 10u30  Zeventien sluikstorters betrapt op LinkeroeverTijdens twee controleacties op Linkeroever kon de Antwerpse politie vorige week in totaal 17 sluikstorters betrappen. Elf personen werden op heterdaad betrapt, zes anderen konden later geïdentificeerd worden.
19/08 10u15  Jess Thorup wil uitstel voor Gent en Antwerp: “Onbegrijpelijk als dat niet kan”De druk voor een uitstel van de competitiematch Antwerp-AA Gent, voorzien op 25 augustus tussen de twee Europese matchen van beide clubs, verhoogt. AZ, de tegenstander van Antwerp, had al een vrij weekend gekregen in de Eredivisie om zich optimaal op de terugmatch te kunnen voorbereiden, nu heeft ook Rijeka, de tegenstander van AA Gent, die gunst gekregen. Die match is niet de minste: Rijeka speelde tegen Dinamo Zagreb aanvankelijk op 24 augustus.
19/08 10u15  Terug van weggeweest: de teddybeersloffen maar er zit een flink prijskaartje aan vastEenhoorns, teddyberen of tijgers en dat aan je voeten: de zogenaamde ‘teddybeersloffen’ zijn terug van weggeweest en als het van het Franse modehuis Vetements afhangt, lopen we volgend seizoen ook buiten rond met pluizig schoeisel.
19/08 10u00  Voetbalfan loopt veld op en wil scoren met de bal, maar dat loopt niet zoals geplandEen voetbalfan wilde zich afgelopen dinsdag in de kijker zetten door tijdens de match van Salford city tegen Leeds United het veld op te lopen. De man pakte een bal en ging recht op het doel af. Toen liep het echter mis en hij ging voor een afgeladen stadion tegen de grasmat. Hij was nog niet uitgeteld na zijn valpartij en probeerde het gewoon opnieuw. Maar daar stak een steward een stokje voor, met een tweede keer een mond vol gras als gevolg.
19/08 10u00  Red Panthers zien hoe België de kloof met Nederland verkleint: “Tijd dat ze ons met 15-0 klopten, is voorbij”Met een vreugdedansje doorheen een Antwerpse avond onthaalden de Red Panthers hun gelijkspel (1-1) tegen Nederland, de absolute vaandeldrager van het mondiale vrouwenhockey. “Ook wij dromen van grote bekers”, verklaart bondscoach Niels Thijssen. Samen met aanvalster Jill Boon stelt hij vast dat de kloof met Oranje, ooit van Grand Canyon-formaat, krimpt.
19/08 10u00  DISCUSSIE. Veiligheid op het water: zijn er genoeg voorzorgen?Een moeder van vier uit Bonheiden kwam vrijdag om het leven bij een ongeval op de Nieuwe Maas in Rotterdam. Een sloep waarop ze een pleziertochtje maakte, werd aangevaren door een speedboot. Zijn er genoeg veiligheidsmaatregelen voor dit soort tochtjes?
19/08 10u00  Beckhams genieten van vakantie in Italië en delen vertederende foto’sAcht jaar is ze intussen, de enige dochter van David en Victoria Beckham. Samen met haar wereldbekende ouders en broers streek ze neer in het Zuid-Italiaanse Puglia en dat leverde enkele vertederende gezinsfoto’s op.
19/08 09u45  Vrachtwagen gekanteld op de grens van Geel en WesterloOp de fly-over op de grens van Geel en Westerlo is maandagochtend rond 7 uur een vrachtwagen gekanteld die een container vervoerde. De truck stond al bij al vrij snel weer op zijn wielen, maar omdat een deel van het knooppunt versperd was, zorgde dat tijdens de drukke ochtendspits voor behoorlijk wat verkeersmoeilijkheden.
19/08 09u45  Daarom wordt wedstrijd tussen Zulte Waregem en Sporting Charleroi op een maandagavond gespeeldNeen, u heeft niet slecht geteld. Afgelopen weekend werden er ­effectief maar zeven matchen afgewerkt in de Jupiler Pro League. Pas vanavond staat nummer acht op het programma: Zulte Waregem-Charleroi.
19/08 09u45  Twee doden bij gevechten aan grens in KashmirBij nieuwe vuurgevechten tussen Indiase en Pakistaanse grenstroepen zijn zondag in de fel betwiste regio Kashmir weer twee doden gevallen. Dat heeft de politie meegedeeld.
19/08 09u30  Gewelddadige voetbalsupporters laten slachtoffer voor dood achter in BeverenEen man van 33 is gisteravond in elkaar geslagen door een groepje voetbalsupporters in Beveren. De vechtpartij gebeurde vlak na de wedstrijd Waasland-Beveren - Racing Genk, in de buurt van het Freethielstadion.
19/08 09u30  Tom Dumoulin en Team Sunweb gaan na 8 jaar hun “eigen weg”, transfer naar Jumbo-Visma onvermijdelijkTom Dumoulin vertrekt na dit wielerseizoen bij Team Sunweb. Volgens De Telegraaf bereikten de Nederlandse ronderenner en zijn huidige team een akkoord bereikt over een vaststellingsovereenkomst. Wat vrijwel meteen daarna bevestigd werd door Sunweb zelf.
19/08 09u15  Bij co-leider KV Mechelen dromen ze al luidop: “Als we kunnen meestrijden voor een Play-off 1-plaats, waarom dan niet?”Na een wedstrijd met twee gezichten trok KV Mechelen dankzij een dominante tweede helft tegen Cercle Brugge de drie punten over de streep. Zo zet het met een tien op twaalf de beste competitiestart sinds 2010-2011 neer én hijst het zich naast Club Brugge aan de leiding in 1A. Al overheerst realisme – terecht – op wilde dromen Achter de Kazerne.
19/08 09u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Westerlo is kandidaat voor periodetitel in 1B, Mechelen niet voor Play-off 1”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening over twee stellingen.
19/08 09u00  Brusselse brandweer moet meisje (9) uit wasmachine bevrijdenDe Brusselse brandweer is zondagavond moeten uitrukken om een negenjarig meisje te bevrijden uit de wasmachine van haar ouders. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.
19/08 08u45  Dodelijk ongeval met speed pedelec: 61-jarige man komt om het levenEen 61-jarige man is zondagavond om het leven gekomen bij een ongeval in de Zennestraat in Lot (Beersel). Volgens het parket reed het slachtoffer op een speed pedelec, een elektrische fiets die vlot 45 kilometer per uur haalt.
19/08 08u30  Arslanagic is terug bij Antwerp, Borges nog nietUit de Antwerpse ziekenboeg is er goed nieuws van Dino Arslanagic. De centrumverdediger is verlost van zijn kuitblessure en trainde zaterdag alweer met de groep. Ook Borges (eveneens kuit) hervatte, maar moest de strijd staken. Hij ondergaat een nieuwe scan.
19/08 08u15  Westerlo houdt oefenduel tegen Waasland-Beveren achter gesloten deurenDinsdag om 10.30u speelt Westerlo in het Kuipje een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen Waasland-Beveren. Bob Peeters wil vooral de spelers die niet of nauwelijks aan competitieminuten kwamen wedstrijdritme laten opdoen.
19/08 08u00  COMMENTAAR. “De Lamkel Zé die iedereen wil zien”Ha, Didier Lamkel Zé. We hebben er lang op moeten wachten, eindelijk stond hij aan de aftrap. En hij gaf meteen thuis. Oogde hij tegen Charleroi en Pilsen nog wat onwennig of nonchalant, dan was het er dit keer pal op. Hij leek - ondanks die rampzalige voorbereiding - fit, had goeie acties in huis, dwong een penalty af, deed zijn defensief werk, en speelde de bal af wanneer nodig.
19/08 07u45  Recordaantal vluchtelingen verliest erkenning na vakantie in ‘onveilig thuisland’Het Vluchtelingencommissariaat (CGVS) heeft vorig jaar 217 erkenningen van vluchtelingen ingetrokken. Dat is het hoogste aantal tot nog toe. Het gaat zowel om “vakantiegangers”, die naar hun “onveilige” thuisland zijn teruggekeerd, als om criminelen die een gevaar vormen voor de samenleving. Sinds de omstreden wet-Francken kunnen zij sneller het land worden uitgezet.
19/08 06u15  Leon (75): “Mijn eerste werk sneed ik als kind uit een poot van onze eettafel. Daardoor viel de soeppot op de grond”Heel wat Wase kunstenaars stelden afgelopen weekend hun atelier open voor het publiek. En tijdens dat Ambachtelijk Weekend zitten de mooiste parels vaak het best verstopt. Dat was ook nu weer het geval.
19/08 05u15  Hier kan je met kinderen gaan paardrijdenOp de rug van een gedwee paardje of pony een boswandeling maken is toch nét iets leuker dan te voet. Kleine ruiters wanen zich een cowboy of squaw, en zijn apetrots wanneer ze hun ros de juiste richting uitsturen. Ook het borstelen vooraf is een hele belevenis. Regio Antwerpen, met de Kempen op kop, telt tal van mooie plekken om met kids te gaan paardrijden. En wat dacht je van een wandeling met ezels? Mama’s en papa’s beleven er ongetwijfeld evenveel plezier aan!
19/08 05u15  STANDPUNT. De ontsporing op PukkelpopEr waren twee Pukkelpoppen de voorbije dagen. Het ene een festival waar tienduizenden liefhebbers van muziek, modder en Billie Eilish hun hart konden ophalen, het andere een geladen evenement, met radicaal-rechtse amokmakers, Anuna De Wever als mikpunt en vlaggen van de Vlaamse beweging die werden verwijderd. Waarna kopstukken van N-VA en Vlaams Belang uit hun krammen schoten en de organisatie iets aanbood dat klonk als een excuus maar het toch niet helemaal was.
19/08 05u15  Vriendinnen openen samen kledingzaak ‘Lou.’: “Dit is een droom die uitkomt”Nijlen is voortaan een dameskledingwinkel rijker. De vriendinnen Nathalie Janssens en Nathalie Sluyts openden in de Woeringenstraat hun zaak ‘Lou.’ en zagen zo een droom in vervulling gaan.
19/08 05u15  Schepen trekt aan alarmbel na zoveelste zwaar ongeval op Houtlaan: “Voer daar 70 km/u in in plaats van 90”Het ongeval op de Houtlaan vrijdag, waarbij de 39-jarige Gabriël F. uit Stabroek het leven liet, was al het vijfde dodelijke ongeval op die weg sinds 2008. De Wijnegemse mobiliteitsschepen Tom Tachelet (Durf!) trekt aan de alarmbel: “De snelheidsgrens moet er naar omlaag: 70 km/u in plaats van 90.” Pedro, de 43-jarige broer van het slachtoffer die ook in de auto zat, vecht nog altijd voor zijn leven.
19/08 05u15  Luc Bruurs dweilt dertig jaar markten afMet zijn smakelijke lach en zelfbereid vlees trekt de kraam van slager Luc Bruurs uit Poppel (Ravels) al dertig jaar marktbezoekers. De klanten genieten deze week van ronde prijzen en een kleine attentie.
19/08 05u15  Mondomio heeft nieuwe stek gevonden in bivakhuis MalouBasis- en kleuterschool Mondomio in Balen heeft met bivakhuis Malou een nieuwe locatie gevonden. De school moet van de rechtbank in Turnhout verhuizen na protest van buren en gemeentebestuur.
19/08 05u15  Grote parade naar nieuwe bibliotheek hoopt op massale opkomst: “Sluit gewoon aan op einde van stoet”Met een grote parade verhuizen op 31 augustus de boeken uit de oude bibliotheek naar Het Predikheren. Zaterdag kwamen een aantal deelnemers aan die parade al samen om de optocht voor te bereiden. Ze knutselden aan kostuums en decorstukken onder het toeziende oog van artistiek leider Bart Van Gyseghem.
19/08 05u15  COLUMN. Lach eens naar de buschauffeurWerkweekends. Vaak zijn ze druk, af en toe zijn ze kalm, maar iets heb je altijd wel omhanden. Hoe zo’n weekeinde met dienst gaat verlopen, valt op voorhand moeilijk in te schatten. Vrijdag begon ik er aan met twee ruime stukken op de planning. Geen van beiden is klaar geraakt. Helaas werd ik wel opgetrommeld voor een veel tragischer nieuwsfeit.
19/08 05u15  Moeder van vier sterft in bootongeluk met echtgenoot naast haar: “In twee seconden van plezier naar nachtmerrie”Een onschuldige pleziervaart op de Nieuwe Maas in Rotterdam heeft vrijdag het leven gekost aan Heidi Swinnen (52) uit Bonheiden. De houten sloep waarop ze meevoer, werd aangevaren door een snelle RIB-boot. Haar echtgenoot Geert Van Hoeymissen zat op dat ogenblik naast haar. Hij kwam ervan af met enkele kneuzingen. “Ik riep maar op Heidi, maar ik kreeg geen antwoord.”
19/08 05u15  Maria (83) woont in geboortehuis van Emile Verhaeren: “Als kind zongen we liedjes bij zijn graf”In Sint-Amands, in het huis met nummer 69 van de straat die nu zijn naam draagt, werd op 21 mei 1855 Emile Verhaeren geboren. Het geboortehuis van de succesvolle auteur is ondertussen meermaals verbouwd en gerenoveerd. Onze reporter ging op de koffie bij de huidige bewoonster, Maria Verhelst (83).
19/08 05u15  Politie vat minderjarige vandalen die dug-outs SK Schoten vernieldenDe lokale politie van Schoten heeft vier minderjarigen opgepakt die vorige week brand stichtten in het park van Schoten en inbraken in de kantine van de lokale voetbalclub.
19/08 05u15  Ils uit Kapellen en 26 andere vrouwen breken nationaal record skydivenIets meer dan een minuut hebben ze de tijd om uit twee vliegtuigen te springen, één of twee formaties te maken en hun parachute te openen. In het West-Vlaamse Moorsele vestigde Ils Van den Weygaert (53) uit Kapellen samen met 26 andere vrouwen dit weekend een nieuw nationaal record skydiven.
19/08 05u15  Milieuprijs voor redders van ZevensterbosDe milieuraad van Schilde heeft vzw Greenplease beloond met de jaarlijkse milieuprijs. Rudi Segers, voorzitter van de milieuraad, overhandigde Greenpleas-voorzitter Filip Helssen een cheque ter waarde van 250 euro.
19/08 03u15  Bpost moet op zoek naar nieuwe topmanKoen Van Gerven stopt in februari als CEO van overheidsbedrijf Bpost. Zelfs als hij dit jaar zijn winstprognose haalt, zal hij niet met de loftrompet uitgezwaaid worden. Een blijvend gevolg van de dure overname van Radial.
19/08 03u15  Kevin De Bruyne beleeft na jaar vol blessures beste competitiestart in zijn elfjarige carrièreHoe goed moet je spelen vooraleer Alan Shearer je unplayable noemt? Heel goed. Fantastisch goed. Kevin De Bruyne-goed. In een topper die gedomineerd werd door de videoref, zat de levende legende vooral likkebaardend te kijken naar de prestatie van KDB. Terecht, want dit seizoen wordt misschien wel De Bruynes beste voetbaljaar ooit.
19/08 03u15  N-VA neemt zwarte leeuwenvlaggen mee naar BollekesfeestHet vlaggenincident op Pukkelpop bleef in het weekend nog nazinderen. Op sociale media, natuurlijk, maar ook op het Bollekesfeest.
19/08 03u15  Vier kinderen in elektrisch autootje worden aangereden, dader pleegt vluchtmisdrijfIn Arendonk werden afgelopen maandag vier minderjarige kinderen die in een elektrisch speelautootje zaten, aangereden door een bestuurder met een voorlopig rijbewijs. De dader probeerde te vluchten, maar de grootvader van de kinderen wist hem onderweg tegen te houden. Een van de kinderen liep een whiplash op, een ander kind raakte verbrand aan de vingers.
19/08 03u15  Eén op tien Belgische jongeren sukkelt met rugproblemenDe Belgische jeugd helpt zijn rug naar de knoppen. Vandaag zegt 10% van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar te kampen met een probleem aan de lage rug. Vijf jaar eerder was dat nog 6%. “We zitten voor het eerst met een generatie die van kinds af aan is opgegroeid met de tablet”, zegt professor Lieven Danneels (UGent). “Dat heeft zijn gevolgen.”
18/08 22u30  Britse regering dreigt vrij reizen voor EU-burgers vanaf dag één van de Brexit te schrappenHet vrij reizen naar het Verenigd Koninkrijk zal voor EU-burgers vanaf dag één van de Brexit (31 oktober) verleden tijd zijn. Die regel wil de kersverse Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel doorvoeren, ondanks waarschuwingen dat dat voor vele duizenden personen zal leiden tot juridische onduidelijkheid. De vorige minister plande een overgangsperiode bij een harde Brexit.
18/08 22u00  STVV vreest voor afwezigheid Jordan BotakaJordan Botaka, de Nederlandse Congolese kapitein van STVV, is naar verwachting de komende tijd uitgeschakeld. In de 68ste minuut werd Botaka onder begeleiding van de medische staf van STVV naar de kant gedragen
18/08 21u30  Achtste editie Rijmrock lokt veel volk ondanks slecht weer: “Een festival dat gezien mag worden”Ondanks de regenval in de vooravond werd de achtste editie van Rijmrock alsnog een topper. Roland Van Campenhout, Rhea, Allan Muller, Patrick Riguelle, Pragha Khan en Belpop Bonanza lokten een massa volk naar het Stationsplein. De organisatoren zijn erg tevreden.
18/08 21u15  “Een festival dat gezien mag worden”Ondanks de regenval in de vooravond werd de achtste editie van Rijmrock alsnog een topper. Roland Van Campenhout, Rhea, Allan Muller, Patrick Riguelle, Pragha Khan en Belpop Bonanza lokten een massa volk naar het Stationsplein. De organisatoren zijn erg tevreden.
18/08 20u15  SPELERSBEOORDELINGEN. Eerste clean sheet voor Teunckens, Mbokani uitblinker met doelpunt en assistHeel wat wijzigingen in de ploeg van Antwerp tegen Sint-Truiden. Jonkie Robbe Quirynen (17) debuteerde met verve in de basis en ook Jens Teunckens (21) zorgde meteen voor de eerste clean sheet van het seizoen. Uitblinker van dienst was Dieumerci Mbokani (33) met een doelpunt en een assist.
18/08 20u00  American Days brengen klassiekers naar SlachthuislaanIn de Slachthuislaan in Mechelen organiseerde café De Zwaan afgelopen weekend de derde editie van de American Days. Tussen de regenbuien door kwamen er opnieuw heel wat mensen de Amerikaanse sfeer opsnuiven. De typisch Amerikaanse auto's, vrachtwagens en motoren konden op veel belangstelling rekenen. Er waren onder andere indrukwekkende Dodge RAM-terreinwagens en oldtimers van merken als Chevrolet, Ford en Cadillac.
18/08 20u00  Overtuigend Antwerp is mild voor STVV dat van een afstraffing gespaard blijftRoyal Antwerp FC heeft zijn Europese topweek in schoonheid afgesloten. Op eigen bodem vormde STVV (2-0) geen partij, ondanks tal van wijzigingen in de basis. Het frivole aanvalsspel van de Great Old resulteerde in een 9 op 12. STVV blijft steken op 3 op 12.
18/08 19u45  België zuinigjes naar de halve finale na 2-0-zege tegen EngelandBelgië bereikt als eerste team de halve finale, maar dat gebeurde eerder op karakter en routine dan op klasse. De Red Lions hadden twee penalty corners nodig om het taaie Engeland af te houden. Hoe dan ook, het rapport tot nu toe oogt voortreffelijk. Zeven goals gemaakt, nul goals tegen.
18/08 19u45  LIVE. Haroun komt 2-0-voorsprong mee verdedigen tegen tien TruienaarsAntwerp kan terugkijken op een succesvolle week als het vanavond ook wint van Sint-Truiden. De Kanaries hebben met Antwerp een moeilijke verplaatsing voor de boeg, want de mannen van Bölöni zijn na de kwalificatie tegen Plzen helemaal op dreef. Kleine kanttekening: The Great Old verloor wel haar laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League in Charleroi (2-1). De drie punten zijn dus nodig om aansluiting te vinden bij de top van het klassement.
18/08 19u30  Brandweer onderzoekt brandgeur in omgeving van torenflatsDe brandweer van Herentals werd zondagnamiddag rond 17u naar de appartementsblokken op de Kleerroos in Herentals gestuurd. De bewoners van een van de torenflats op de tiende verdieping hadden een brandgeur waargenomen.
18/08 19u30  Standhouders blijven thuis uit onvrede met organisator: “Reputatie van Sjachermarkt is om zeep”De Sjachermarkt in Lillo is zondag uitgedraaid op een fiasco. Na een onduidelijke aanloop en een moeizame communicatie met de nieuwe organisatie, bleven veel standhouders zondag gewoon weg. En bezoekers ook. “We gaan er alles aan doen om volgend jaar opnieuw een overvolle Sjachermarkt te krijgen. Of dat met dezelfde organisator is, betwijfel ik”, zegt cultuurschepen Rudi Sempels.
18/08 19u30  LIVE. Deze keer wel strafschop: Mbokani brengt Antwerp op 2-0Antwerp kan terugkijken op een succesvolle week als het vanavond ook wint van Sint-Truiden. De Kanaries hebben met Antwerp een moeilijke verplaatsing voor de boeg, want de mannen van Bölöni zijn na de kwalificatie tegen Plzen helemaal op dreef. Kleine kanttekening: The Great Old verloor wel haar laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League in Charleroi (2-1). De drie punten zijn dus nodig om aansluiting te vinden bij de top van het klassement.
18/08 19u30  LIVE EK HOCKEY. Red Lions kloppen Engeland en gaan naar halve finalesDe Red Lions wonnen hun eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap hockey met duidelijke 5-0 cijfers. De volgende tegenstander is Engeland, dat in de eerste wedstrijd niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Wales.
18/08 19u15  Matthijs De Ridder verhuist naar geboortehuis Paul van Ostaijen terwijl hij biografie schrijft: “Geen moment getwijfeld”Een van de grootste inspiraties van schrijver Matthijs de Ridder is Antwerps dichter Paul van Ostaijen. Al twintig jaar is De Ridder actief bezig met het werk van Van Ostaijen. Net nu hij een biografie schrijft over de Antwerpse dichter, staat zijn geboortehuis in de Lange Leemstraat te huur. “Ik heb niet getwijfeld om te verhuizen”, aldus De Ridder.
18/08 19u15  Wie vergoedt schade in landbouwsector? “Rampenfonds en verzekeraars dekken geen extreme hitte”De regen viel dit weekend met bakken uit de hemel, maar de landbouwsector is nog volop bezig met de schade op te meten van de extreme hitte in juli. “Het is op die schaal een nieuw fenomeen. Het rampenfonds dekt schade door zonnebrand niet en de privéverzekeraars ook nog niet. Dat is een probleem”, zegt Vanessa Saenen van de Boerenbond.
18/08 19u15  Meer regen dan rommel en antiekOok de Weertse Rommelmarkt & Free Music, de nazaat van wat ooit Rommelland was, kon zaterdag niet de massa naar het pittoreske Scheldedorp lokken. Door de regen hadden veel standhouders hun kat gestuurd, want er waren veel lege plekken in de straat. De bezoekers, de meesten met de paraplu in de hand, slenterden langs de verkopers in de hoop iets te vinden dat hun hart wat verwarmde. De animatie zorgde in de namiddag wel voor sfeer.
18/08 19u15  Het Zuid krijgt nieuwe biologische winkel: The BarnBioproducten toegankelijk maken voor iedereen, dat is het doel van The Barn. In november opent de nieuwe winkel van meer dan achthonderd vierkante meter in de Verlatstraat 10 op Het Zuid in Antwerpen. “Wij houden onze prijzen laag door niet te investeren in zaken als winkelmeubilair”, klinkt het bij initiatiefnemer Julien De Brouwer.
18/08 19u00  Standhouders blijven thuis uit onvrede met organisator: “Heel de reputatie van de Sjachermarkt is om zeep”De Sjachermarkt in Lillo is zondag uitgedraaid op een fiasco. Na een onduidelijke aanloop en een moeizame communicatie met de nieuwe organisatie, bleven veel standhouders zondag gewoon weg. En bezoekers ook. “We gaan er alles aan doen om volgend jaar opnieuw een overvolle Sjachermarkt te krijgen. Of dat met dezelfde organisator is, betwijfel ik”, zegt cultuurschepen Rudi Sempels.
18/08 19u00  LIVE. Enthousiast Antwerp leidt aan rust, VAR geeft geen strafschopAntwerp kan terugkijken op een succesvolle week als het vanavond ook wint van Sint-Truiden. De Kanaries hebben met Antwerp een moeilijke verplaatsing voor de boeg, want de mannen van Bölöni zijn na de kwalificatie tegen Plzen helemaal op dreef. Kleine kanttekening: The Great Old verloor wel haar laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League in Charleroi (2-1). De drie punten zijn dus nodig om aansluiting te vinden bij de top van het klassement.
18/08 18u45  Discotheekgangers gaan politie te lijf, daders nog opgespoordEnkele bezoekers van discotheek Exo in Sint-Niklaas zijn zondagochtend de politie te lijf gegaan. Een agent kreeg daarbij klappen in het gezicht. Twee verdachten werden opgepakt, de anderen worden nog opgespoord.
18/08 18u45  LIVE EK HOCKEY. Red Lions op voorsprong tegen EngelandDe Red Lions wonnen hun eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap hockey met duidelijke 5-0 cijfers. De volgende tegenstander is Engeland, dat in de eerste wedstrijd niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Wales.
18/08 18u30  LIVE. Antwerp neemt vliegende start tegen STVV: Refaelov met vroege 1-0Antwerp kan terugkijken op een succesvolle week als het vanavond ook wint van Sint-Truiden. De Kanaries hebben met Antwerp een moeilijke verplaatsing voor de boeg, want de mannen van Bölöni zijn na de kwalificatie tegen Plzen helemaal op dreef. Kleine kanttekening: The Great Old verloor wel haar laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League in Charleroi (2-1). De drie punten zijn dus nodig om aansluiting te vinden bij de top van het klassement.
18/08 18u15  Beurm Street Festival verdient tweede kansHet Beurm Street Festival heeft potentieel, laat dat de belangrijkste conclusie van de eerste editie zijn. De handelaars lieten Little Geisha’s Secret enkele activiteiten uitwerken in de hoop ook meer jongeren naar het winkelcentrum te lokken.
18/08 18u15  Gelekt regeringsrapport: "Tekort aan voedsel, medicijnen en brandstof bij harde Brexit"Als Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt zonder akkoord, verwacht de Britse regering dat er een tekort zal zijn aan voedsel, medicijnen en brandstof. Dat schrijft de Sunday Times, die gelekte regeringsdocumenten kon inkijken.
18/08 18u00  Bollekesfeest lokt 190.000 bezoekers naar AntwerpenZowat 190.000 mensen zijn de afgelopen drie dagen naar Antwerpen afgezakt voor de dertiende editie van het Bollekesfeest. Op drie locaties in de stad waren er muziekoptredens en verschillende randactiviteiten.
18/08 17u45  Mbokani start, Quirynen debuteert in de basisLaszlo Bölöni roteert vanavond tegen STVV, net als in Charleroi. Dat Teunckens zou keepen door een lichte enkelblessure bij Bolat was al bekend. Opvallend is ook het debuut in de basis van de nog altijd maar 17-jarige Robbe Quirynen in de basis. Hij speelt als als linksback want Juklerod krijgt rust.
18/08 17u30  Het Zuid krijgt permanente overdekte biologische markt: The BarnBioproducten toegankelijk maken voor iedereen, dat is het doel van The Barn. In november opent de permanente markt van meer dan achthonderd vierkante meter in de Verlatstraat 10 op Het Zuid in Antwerpen. “Wij houden onze prijzen laag door niet te investeren in zaken als winkelmeubilair”, klinkt het bij initiatiefnemer Julien De Brouwer.
18/08 17u15  Het Zuid krijgt permanente overdekte biologische markt: The Barn in VerlatstraatBioproducten toegankelijk maken voor iedereen, dat is het doel van The Barn. In november opent de permanente markt van meer dan achthonderd vierkante meter in de Verlatstraat 10 op Het Zuid. “Wij houden onze prijzen laag door niet te investeren in zaken als winkelmeubilair”, klinkt het bij initiatiefnemer Julien De Brouwer.
18/08 17u15  Jonge landbouwers tonen hun ‘boerentrots’ via stroreuzenHebt u ze ook al opgemerkt, de metershoge stropoppen van Groene Kring, de vereniging voor jonge landbouwers? Aan ijsboerderij De Hoeve in de Cauwenberglei in Pulle staat een boer met bollensjaal en aan de Pulsebaan in Pulderbos een wulpse boerin. Jef De Schutter (33) van de ijsboerderij is zelf voorzitter van Groene Kring provincie Antwerpen en vond dat hij niet achterwege mocht blijven in de campagne #Boerentrots, die gelanceerd werd door de Groene Kring.
18/08 17u15  LIVE. Geeft Europese triomf Antwerp ook vleugels tegen STVV?Antwerp kan terugkijken op een succesvolle week als het vanavond ook wint van Sint-Truiden. De Kanaries hebben met Antwerp een moeilijke verplaatsing voor de boeg, want de mannen van Bölöni zijn na de kwalificatie tegen Plzen helemaal op dreef. Kleine kanttekening: The Great Old verloor wel haar laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League in Charleroi (2-1). De drie punten zijn dus nodig om aansluiting te vinden bij de top van het klassement.
18/08 17u00  Eerlijke Tim Wellens na verlies eindzege: “Het beste was eraf”Tim Wellens (Lotto-Soudal) was sportief na afloop van de laatste rit in de BinckBank Tour. De Limburger werd uit de leiderstrui gereden door Laurens De Plus (Jumbo-Visma), maar gaf toe dat hij te kort kwam in het slot. “Ik was te gefocust op Hirschi in de Gouden Kilometer.”
18/08 16u45  Moeder van slachtoffer Ronald Janssen: “Ik ben voor het eerst weer in ‘dat’ huis binnen geweest. Het was zwaar”Ze hadden het huis willen kopen, om het plat te gooien. Maar een Oost-Vlaming bood meer. Vandaag is de woning van Ronald Janssen opnieuw verhuurd. De plek waar hij Annick Van Uytsel vermoordde en buurmeisje Shana en haar lief opwachtte. “Ik ben er voor het eerst weer binnen geweest. Het was zwaar...”, vertelt mama Peggy Bellen.
18/08 16u45  Oliver Naesen wint spectaculaire slotrit met aankomst op Muur, Laurens De Plus is eindwinnaar in BinckBank TourOliver Naesen heeft de laatste etappe van de BinckBank Tour gewonnen. De voormalige Belgische kampioen klopte Greg Van Avermaet in een sprint op de Muur van Geraardsbergen. Laurens De Plus finishte net achter hen als derde en is eindwinnaar, voor Naesen en Tim Wellens. Wellens begon de dag als leider en loopt een derde eindzege mis.
18/08 16u45  Ogen van de wereld gericht op Hongkong: hoe is het zover kunnen komen en grijpt het leger straks in?In Hongkong is opnieuw een massale betoging aan de gang. Het is al de elfde week op rij dat mensen er op straat komen en zich - ondanks steeds harder optreden van de politie - kanten tegen het gebrek aan democratie in de regio. Het dagelijks leven is er compleet verstoord, en dat heeft steeds zwaardere gevolgen. Maar hoe is het zover kunnen komen? En zal de overheid de roep naar meer vrijheid inwilligen of staat het leger klaar om met nog meer geweld in te grijpen?
18/08 16u30  Vrouw (41) sterft bij klap tegen boom: N16 urenlang afgeslotenEen 41-jarige vrouw uit Willebroek is zaterdagnacht om het leven gekomen toen ze met haar auto tegen een boom smakte op de middenberm van de N16 in Bornem. De hulpdiensten trachtten het slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.
18/08 16u15  Nieuwe woonzorg-campus krijgt toch groen lichtDe bouw van de woonzorgcampus op het terrein van de oude melkerij in Gierle (Lille) kan toch doorgaan. De deputatie van de provincie Antwerpen heeft de omgevingsvergunning voor het project toegekend. Eerder had het gemeentebestuur van Lille die vergunning geweigerd, maar de projectontwikkelaar tekende beroep aan tegen die weigering. 'We leggen ons neer bij de beslissing van de deputatie', zegt burgemeester Marleen Peeters (N-VA) van Lille.
18/08 16u00  LIVE EK HOCKEY. Red Lions spelen tweede groepsmatch tegen EngelandDe Red Lions wonnen hun eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap hockey met duidelijke 5-0 cijfers. De volgende tegenstander is Engeland, dat in de eerste wedstrijd niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Wales.
18/08 16u00  Nafi Thiam verbetert twee keer eigen Belgisch record verspringen en vliegt naar 6m86Nafi Thiam heeft zondag bij de Diamond League atletiekmeeting in Birmingham haar eigen Belgisch record verspringen twee keer scherper gesteld. Ze vloog bij haar tweede van zes pogingen naar 6m74, zeven centimeter verder dan haar vorige recordsprong in Talence in juni, en deed bij haar derde beurt zowaar nog beter met 6m86.
18/08 15u45  Theo Francken (N-VA) over commotie rond Vlaamse vlag: “Grootste fout lag bij de organisatie van Pukkelpop”Volgens Theo Francken heeft de organisatie van Pukkelpop het incident met de Vlaamse vlaggen op de camping van het festival niet juist aangepakt. Dat zei het N-VA-kopstuk tijdens een interview bij VTM Nieuws. “Ze verontschuldigen zich niet voor het gebruik van het woord collaboratievlag”, zegt hij.
18/08 15u15  Dodelijk ongeval door wateroverlast: Antwerpenaar (23) verliest controle over stuurOp de A12 richting Brussel gebeurde zondagochtend een dodelijk verkeersongeval. De 23-jarige bestuurder van een wagen verloor de controle over het stuur en overleed ter plaatse na een crash met de vangrail.
18/08 15u00  Politie vindt drugs en geld tijdens huiszoekingIn een pand in de Nationalestraat in Antwerpen heeft de politie vrijdag drugs aangetroffen tijdens een huiszoeking. De verdachte (30) werd aangehouden.
18/08 14u30  Plussize model roept vrouwen op om cellulitis te tonen: “Jezelf zijn is altijd genoeg”Iskra Lawrence, een bekend plus-sizemodellen dat body positivity preekt, riep haar volgers enkele weken geleden op om massaal foto’s van hun cellulitis te posten. En de oproep kreeg heel wat reacties.
18/08 14u30  Kroeshaar Festival in Zomerfabriek: “Ik ben er een hele dag mee bezig en daarna blijft het een week goed”In de Zomerfabriek in Berchem vond zaterdag de vierde editie van Kroeshaar Festival plaats, een ode aan het haar van mensen met Afrikaanse roots. De bezoekers, sommigen kwamen zelfs uit Londen en Zürich naar Berchem afgezakt, konden er deelnemen aan workshops, naar een haarshow kijken, snuisteren op een marktje, genieten van optredens en zich een nieuw kapsel laten aanmeten.
18/08 13u15  De echte headliner van Pukkelpop is 17, heeft paniekaanvallen en zingt over zelfdoding: de atypische popster in Billie EilishZe zingt over zelfdoding, psychopaten en totale wanhoop. Lachen doet ze niet omdat ze zich daar zwak en klein door voelt. De muziekindustrie beschrijft ze als “kut”. Die vergelijking met Kurt Cobain is echt niet zo vergezocht. Vergeet popsterren die vrolijk huppelend door het leven gaan en maak kennis met Billie Eilish, de 17-jarige popster die zondag om 15 uur voor een volkstoeloop zal zorgen op Pukkelpop.
18/08 13u15  Binnenkijken in het veiligheidsdorp van Pukkelpop: 20 camera’s, een helikopter en 250 politiemensenVeiligheid, het is prioriteit nummer één bij de organisatie van Pukkelpop. Wij gingen een kijkje nemen in de commandopost van het veiligheidsdorp nabij de wei, waar onder meer 250 agenten en nog eens zoveel hulpverleners van Het Vlaams Kruis in de weer zijn.
18/08 13u00  IS eist aanslag op trouwfeest in Kaboel op: minstens 60 dodenBij een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zaterdag minstens 63 doden en 182 doden gevallen. Dat melden de autoriteiten zondag. Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag via het persbureau Nashir opgeëist.
18/08 12u45  Vanaf 1 december gelden nieuwe afrondingsregels: “Dit zal tot discussies leiden”Vanaf 1 december wordt afronden voor handelaars verplicht, maar enkel bij cashbetalingen. Afhankelijk van het te betalen bedrag kan een klant dus voordeel doen bij het kiezen van zijn betaalwijze. Dat zal tot discussie leiden, reageert het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij VTM Nieuws.
18/08 12u30  Taxi opengereten na klap tegen trailer: bestuurster gewondEen taxichauffeur van 26 is zaterdagmiddag gewond geraakt toen ze met haar wagen tegen een geparkeerde trailer botste op de Antwerpsesteenweg in Lier.
18/08 12u15  Dr. Martens hipper dan ooit dankzij vegan schoenen (en broer van Kris Peeters)Een omzetstijging met 30 procent en een winstgroei met 70 procent. Het bedrijf achter Dr. Martens, de stevige bottines met opvallende stiksels en zolen met luchtkussentjes, heeft een boerenjaar achter de rug. Een pluim die onze landgenoot Geert Peeters – broer van – mee op zijn hoed mag steken.
18/08 12u00  Regen houdt Hongkongers niet thuis: “Betogen is het laatste dat we willen doen”Tienduizenden demonstranten, veelal uitgedost in zwart, trotseren zondag de regen voor een zoveelste massabetoging in Hongkong voor democratische hervormingen. De organisatoren hopen af te klokken op één miljoen deelnemers.
18/08 11u45  Zwerm gieren verpest luxueuze vakantie: “Ze kotsen alles onder”Een New Yorkse familie zag hun vakantie in Florida in het water vallen toen het luxueuze huisje dat ze net hadden gekocht, werd ingepalmd door een zwerm gieren. De vogels verscheurden de vliegenramen en hordeuren, en maakten tuinmeubelen kapot, maar daar houdt het niet op. “Ze kotsen en poepen alles onder”, klinkt het bij het beteuterde gezin. “Het stinkt er naar duizend lijken. We kunnen niet eens naar ons huisje.”
18/08 11u30  Bo Van Spilbeeck verwelkomt “zus”: sportjournalist gaat voortaan als vrouw door het leven“Welkom aan mijn nieuwe zuster, Nicky Bandini.” Zo reageert Bo Van Spilbeeck (60) op het nieuws dat een voetbaljournalist van de gereputeerde Britse krant The Guardian zich heeft geout als transgender. Al lijkt Bandini zich vooral schrap te zetten voor negatieve reacties, wetende dat het voetbal nog een machowereld is.
18/08 10u45  Anderlecht beleeft slechtste start in 21 jaar: mentaal te zwak, geen duidelijk recept en Kompany geeft niet thuisVier wedstrijden, vier verschillende basisploegen en één constante: Anderlecht kan niet winnen. Een dodelijk efficiënt KV Kortrijk smeerde Anderlecht een dikke 4-2 aan. Paars-wit is aan zijn slechtste start sinds 21 jaar bezig. En net nu komt er een vierluik Genk-Standard-Antwerp-Club Brugge. Drie redenen waarom dit team niet klaar is. Met als conclusie: als de kapitein niet thuis geeft, is Anderlecht stuurloos.
18/08 10u30  Antwerp begint samenwerking met Congolese club uit stad waar ook Dieumerci Mbokani nog speeldeRoyal Antwerp FC gaat samenwerken met de Lubumbashi Eagles, een club uit de Congolese tweede klasse. Dat heeft The Great Old zondag bekendgemaakt via een persbericht. Voor de Congolese club heeft die samenwerking verregaande gevolgen: de ploeg zal vanaf dit jaar onder de naam Red Eagles voetballen, kreeg een nieuw logo gebaseerd op dat van Antwerp en neemt ook de rood-witte kleuren van de club met stamnummer 1 over.
18/08 10u15  Romelu Lukaku deelt steek uit aan Italiaanse pers: “Niet slecht voor een dikke jongen”Romelu Lukaku is zich op dit moment volledig aan het klaarstomen voor zijn eerste officiële wedstrijden bij nieuwe club Internazionale. Maar als je speelt in Italië, moet je ook de Italiaanse pers erbij nemen. De Italiaanse krant Corriere dello Sport beweerde eerder deze week dat de spits van Inter en de Rode Duivels zou moeten afvallen van zijn club. Lukaku deelde zaterdag als respons een niet mis te verstane steek uit aan de krant met een foto op zijn Instagramverhaal.
18/08 09u15  Dodelijk ongeval: 41-jarige vrouw crasht tegen boomOp de N16 in Bornem is zaterdagnacht een 41-jarige vrouw uit Willebroek om het leven gekomen bij een verkeersongeval.
18/08 09u00  Code geel: KMI waarschuwt voor hevige neerslag en rukwindenNa zaterdag wordt ook zondag een dag vol fikse regenbuien. Nog tot 18 uur geldt in het centrum van het land en de oostelijke provincies code geel voor regel, meldt het KMI.
18/08 09u00  Trump beledigt per ongeluk superfan“Die gast heeft een serieus gewichtsprobleem. Ga naar huis, doe sportoefeningen.” Voor een massa volk in New Hampshire bespotte Amerikaans president Donald Trump donderdag tijdens zijn speech een man uit het publiek, die op een balkon aan het gesticuleren was. “Hij heeft een groter probleem dan ik. Groter dan wij allemaal”, voegde hij er nog aan toe.
18/08 08u15  Hilde Crevits doorbreekt stilzwijgen: “Het deed pijn, iedereen was in shock”Na zich maanden in stilzwijgen te hebben gehuld, spreekt Hilde Crevits voor het eerst over het verlies van haar partij. De verkiezingsnederlaag doet pijn, zegt ze in De Zondag. Maar dat zal er haar niet van weerhouden stevig te onderhandelen met Bart De Wever. “Ik wil een regeerakkoord dat weinig ruimte laat voor interpretatie.”
18/08 08u00  Minstens 60 doden bij aanslag op trouwfeest in KaboelBij een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zaterdag minstens 63 doden en 182 doden gevallen. Dat melden de autoriteiten zondag.
18/08 07u30  Tekort aan voedsel, medicijnen en brandstof dreigt in Groot-Brittannië bij harde BrexitAls Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt zonder akkoord, verwacht de Britse regering dat er een tekort zal zijn aan voedsel, medicijnen en brandstof. Dat schrijft de Sunday Times, die gelekte regeringsdocumenten kon inkijken.
18/08 06u30  Gluren bij BV’s: Elodie Ouedraogo is het ‘Monster van Loch Fitness’ en Katja Retsin geniet van “belachelijk perfecte massage”Katja Retsin die “volledig relaxed” is na de perfecte massage, Hilde De Baerdemaeker die zot is van haar Australische neefjes en Valerie De Booser die beseft dat de appel niet ver van de boom valt. De afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
18/08 06u00  Dochter van Lynn Wesenbeek: “Mijn zus en ik keuren de potentiële partners van mama”Dochter denkt dat elke relatie vroeg of laat te maken krijgt met ontrouw, haar single moeder blijft in de eeuwige liefde geloven. Lynn Wesenbeek (56) en Lauren Versnick (24): ze verschillen al eens lichtjes van mening, maar het wederzijds respect heeft ruimschoots de bovenhand.
18/08 05u15  Horeca razend: Barcelona bant vanaf 2020 sigaret op terrassenVolgens de Stichting tegen Kanker is 61% van de Belgen voorstander van rookvrije terrassen, maar die zullen er volgens de horecasector bij ons niet al te snel komen. De Spaanse stad Barcelona voert wel een verbod in op de sigaret op terrassen, maar die maatregel kan niet op veel steun rekenen van horeca of inwoners.
18/08 05u15  De Grote Zomerbartest: Beach Number 1, “de meest exclusieve strandbar van Knokke”Pakweg tien jaar geleden kon je het aantal zomerstrandbars aan de Belgische kust nog op één hand tellen. Vandaag heb je keuze uit meer dan honderd (!) bars. In de populairste kuststeden is het strand vaak zo dicht bezaaid met bars dat je in de verte nog maar amper de zee kan ontwaren. We trokken twee dagen op ontdekkingstocht – van Koksijde tot Knokke – en testten tien zaken. Naast trendy strandbars ook bars waar kinderen baas zijn of verdoken duinenbars waar zowaar stilte overheerst. Vandaag: Beach Number 1 in Knokke
18/08 05u15  GETEST. Samen met Katinka (18) ondergronds glibberen in de zompige Antwerpse RuienRond 17u indrinken in café Gitanes, dan chillen aan de kaaien, om vervolgens te gaan nachtzwemmen in het Noordkasteel. De voorstellen van Katinka (18) om samen met haar mama op stap te gaan, waren niet bepaald zomertip-proof voor de gemiddelde lezer. Onderduiken in de zompige Ruien onder de stad wél, vonden we. Zeker op een snikhete dag.
18/08 05u15  Drie Red Panthers strijden tegen vijf mannelijke clichés over topsportende vrouwen: “Ook meisjes kunnen zeveren”Glad ijs-alarm! Vooraleer de Red Panthers vandaag tegen Nederland hun EK aanvatten, confronteren wij hen met vijf mannelijke clichés over topsportende vrouwen. Zijn ze niet te ijdel? Of te rancuneus? Luisteren ze beter dan jongens? En waarover praten ze onder mekaar? Anne-Sophie Weyns (24), Judith Vandermeiren (25) en Pauline Leclef (24) verdedigen zich met verve.
18/08 05u15  Alexis De Sart, nu met Antwerp, tegenover STVV: “Advocaten zullen het nodige wel doen”Voor Alexis De Sart (22) is het de meest uitzonderlijke week uit zijn nog prille carrière. Donderdag beleefde de middenvelder het mirakel van Plzen vanop de eerste rij. Zondag kijkt hij zijn ex-club STVV in de ogen, waar zijn bewogen vertrek nog nazindert. “Zonde dat het zo ver is moeten komen, maar dit was de enige uitweg.”
18/08 05u15  Lokeren ziet Overmeire uitvallen voor topper tegen leider Union: “Gelukkig is Hajric terug”Lokeren moet het tegen leider Union stellen zonder Killian Overmeire. De Lokerse aanvoerder is voor onbepaalde tijd out door een blessure aan de achillespees. Anel Hajric, de spits die vlot de weg vond naar het doel in de voorbereiding, maakt dan weer zijn wederoptreden na een blessure.
18/08 03u15  ROYALS. Prins Harry en Meghan “even gescheiden”. En er komt een mooi eerbetoon aan prinses DianaEen openhartige prins Daniel over zijn ziekte en waarom werden prins Harry en Meghan Markle in hemelsnaam gescheiden? Alle roddels en weetjes uit adellijke kringen op een rij.
18/08 03u15  Wie is Jacques Monsieur, de Belg die grootste conflicthaarden ter wereld illegaal van wapens voorzag?Illegaal wapenhandelaar Jacques Monsieur is opgepakt. Geen kleine jongen. Een paar cijfers om dat te illustreren: de Belg kreeg bestellingen binnen voor 100.000 geweren, 13 miljoen kogels, 25 helikopters; hij stelde rekeningen op van 88 miljoen euro. Allemaal illegaal. Monsieur stak zijn geld in paarden. Die verraadden deze week zijn schuiloord.
18/08 03u15  Start van enkele grote wegenwerken in MelseleVanaf maandag starten nutswerken op de drukke N70 tussen de Snoeckstraat en de Schoolstraat in Melsele (Beveren), een fase die tot 6 september zal duren. Tegelijkertijd wordt de Snoeckstraat ook grondig heraangelegd. De werken zorgen voor verkeershinder op de N70.
17/08 23u15  Na Engvall, Van Damme en Vranckx nu ook Bijker out bij KV MechelenDe blessurezorgen bij KV Mechelen worden nog wat groter. Nadat eerder Engvall (knie), Van Damme (quadriceps) en Vranckx (quadriceps) uitvielen, moest zaterdagavond tegen Cercle Brugge ook Lucas Bijker de strijd staken. De 26-jarige linksachter liep net voor rust een hamstringblessure op.
17/08 23u00  Westerlo zet Roeselare vlot opzij en blijft foutloos leiderKVC Westerlo blijft ook na de derde speeldag in de Proximus League het klassement aanvoeren. De Kemphanen namen in Het Kuipje met 4-1 de maat van KSV Roeselare en behouden hun perfect rapport.
17/08 22u45  Westerlo zet Roeselare vlot opzij en blijft foutloosKVC Westerlo blijft ook na de derde speeldag in de Proximus League het klassement aanvoeren. De Kemphanen namen in Het Kuipje met 4-1 de maat van KSV Roeselare en behouden hun perfect rapport.
17/08 22u45  Racing Genk herpakt zich na 0 op 6 met vlotte zege bij Waasland-BeverenWeg sluimerend crisissfeertje bij Racing Genk. Het herpakte zich op het veld van een machteloos Waasland-Beveren en won met 0-4. ‘Sama-Samagoal’, zo klonk het driemaal op de Freethiel. De Tanzaniaan komt naast Mbokani en Okereke in de topschuttersstand.
17/08 22u15  ONS OORDEEL. Ongeslagen Malinwa scoort opnieuw punten10 op 12: dat is het schitterende rapport van KV Mechelen sinds de terugkeer in 1A. Het zag er nochtans even benauwd uit tegen Cercle Brugge, dat bij de rust nog aan de leiding stond, maar na de pauze gingen de Kakkers erop en erover voor een 3-1 overwinning. Togui, Storm en De Camargo zetten hun naam op het scorebord Achter De Kazerne. Bovendien staat Malinwa zo zelfs op een gedeelde eerste plaats naast Club Brugge. Hier zijn onze spelersbeoordelingen.
17/08 22u15  Panthers stunten zich op EK Hockey naar gelijkspel tegen NederlandMet grote vreugde onthaalden de Red Panthers hun gelijkspel tegen Nederland, de absolute grootmacht van het internationale hockey. Een half lang zag België alle kleuren van de regenboog, maar in de tweede helft knokte het zich op karakter naar 1-1. Dit gelijkspel zou wel eens van goudwaarde kunnen zijn in de strijd voor de halve finale, en later het olympische ticket.
17/08 22u15  Belgen boven op Jazz MiddelheimOp dag drie van Jazz Middelheim mochten de stoelen eindelijk aan de kant voor een meer dynamische programmatie die helemaal bepaald werd door twee sleutelfiguren uit de hedendaagse Belgische jazz. Fulco Ottervanger en Lander Gyselinck haalden heel wat jong, veelbelovend talent naar de clubtent, én mochten met hun eigen bands – De Beren Gieren en STUFF- het mooie weer maken op het hoofdpodium.
17/08 22u00  KV Mechelen maakt comeback waar tegen Cercle Brugge en staat op gedeelde leidersplaatsMoeskroen kan er zondagmiddag nog bijkomen, maar tot dan zijn de leiders van de Jupiler Pro League Club Brugge en… KV Mechelen. De promovendus speelde een barslechte eerste helft tegen Cercle Brugge, maar zette na rust alles om. 3-1. Het leven is momenteel mooi voor Malinwa.
17/08 21u45  LIVE. De Camargo maakt de comeback compleet: 3-1 voor KV MechelenGeloof het of niet, maar KV Mechelen is nog altijd ongeslagen en beleeft voorlopig een fabelachtige terugkeer in 1A. Zulte Waregem en Genk gingen al over de knie, op Anderlecht bewezen de Kakkers dat ze ook kunnen overschakelen op overlevingsmodus. Wat wordt het vanavond in eigen huis tegen Cercle Brugge? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u!
17/08 21u45  Seppe Maesen bezorgt Lierse Kempenzonen krappe zegeLierse Kempenzonen sloot zaterdagavond zijn jaarlijkse fandag af met een oefenmatch op het Lisp tegen Zwarte Leeuw. Een late goal van Seppe Maesen bezorgde de Pallieters de 1-0 zege.
17/08 21u30  LIVE. De ommekeer: KV Mechelen gaat in handvol minuten van 0-1 naar 2-1Geloof het of niet, maar KV Mechelen is nog altijd ongeslagen en beleeft voorlopig een fabelachtige terugkeer in 1A. Zulte Waregem en Genk gingen al over de knie, op Anderlecht bewezen de Kakkers dat ze ook kunnen overschakelen op overlevingsmodus. Wat wordt het vanavond in eigen huis tegen Cercle Brugge? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u!
17/08 21u00  LIVE. KV Mechelen in de achtervolging: zetten de Kakkers deze scheve situatie nog recht?Geloof het of niet, maar KV Mechelen is nog altijd ongeslagen en beleeft voorlopig een fabelachtige terugkeer in 1A. Zulte Waregem en Genk gingen al over de knie, op Anderlecht bewezen de Kakkers dat ze ook kunnen overschakelen op overlevingsmodus. Wat wordt het vanavond in eigen huis tegen Cercle Brugge? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u!
17/08 21u00  David Goffin zorgt met finaleplaats Cincinnati voor primeurDavid Goffin (ATP 19) staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van een Masters 1.000 toernooi. De Luikenaar kwalificeerde zich zaterdag voor de eindstrijd op het Western & Southern Open in Cincinnati (6.056.280 dollar).
17/08 21u00  Jonge landbouwers vragen met metershoge stropoppen aandacht voor stielHebt u ze ook al opgemerkt, de metershoge stropoppen van Groene Kring, de vereniging voor jonge landbouwers? Aan ijsboerderij De Hoeve in de Cauwenberglei in Pulle staat een boer met bollensjaal en aan de Pulsebaan in Pulderbos een wulpse boerin. Jef De Schutter (33) van de ijsboerderij is zelf voorzitter van Groene Kring provincie Antwerpen en vond dat hij niet achterwege mocht blijven in de campagne #Boerentrots, die gelanceerd werd door de Groene Kring.
17/08 20u45  Antwerp zonder Bolat tegen STVV, Teunckens in doelDomper voor Antwerp. Het moet het zondagavond (18 uur) thuis tegen STVV zonder Sinan Bolat doen. De 30-jarige doelman heeft wat last van de enkel en bij de Great Old willen ze geen risico lopen, met het oog op de Europese heenmatch tegen AZ volgende week donderdag. Dat betekent ook dat Jens Teunckens (21) voor het eerst sinds 19 mei 2018 – toen in Play-off 2 – in doel staat. Het wordt zijn derde wedstrijd voor Antwerp.
17/08 20u45  Anderlecht pakt 2 op 12, Vincent Kompany neemt verantwoordelijkheid: “Maar ik blijf vertrouwen hebben”Met een 2 op 12 heeft Anderlecht compleet zijn start gemist. Na de 4-2-nederlaag op het veld van KV Kortrijk reageerde speler-trainer Vincent Kompany eerlijk als altijd. “Ik voel me verantwoordelijk. Ik was supertevreden met de eerst helft, maar vond dat we na rust naïef speelden. Maar ik blijf vertrouwen in deze jongens en in onze visie.”
17/08 20u30  LIVE. Oei! Controlerend KV Mechelen staat plots 0-1 achter tegen Cercle BruggeGeloof het of niet, maar KV Mechelen is nog altijd ongeslagen en beleeft voorlopig een fabelachtige terugkeer in 1A. Zulte Waregem en Genk gingen al over de knie, op Anderlecht bewezen de Kakkers dat ze ook kunnen overschakelen op overlevingsmodus. Wat wordt het vanavond in eigen huis tegen Cercle Brugge? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u!
17/08 20u15  Lierse Kempenzonen stuurt Marvin Ogunjimi naar B-kernGrote afwezige zaterdag op de jaarlijkse fandag bij Lierse Kempenzonen was Marvin Ogunjimi, nadat de voormalige Rode Duivel naar de B-kern werd verwezen. Club en speler zoeken komende week verder naar een oplossing.
17/08 20u00  Politie onderzoekt vechtpartij in Sint-KatelijnestraatDe politie kreeg vrijdagnamiddag een melding binnen over een vechtpartij in de Sint-Katelijnestraat in Mechelen. Wat er zich exact heeft afgespeeld, is voorlopig nog niet duidelijk. De betrokken hadden zich op het moment van aankomst al uit de voeten gemaakt.
17/08 19u45  Waarom een Vlaamse leeuw met zwarte tong en zwarte klauwen zo’n heisa veroorzaaktIn geen tijd is het incident rond klimaatactiviste Anuna De Wever op Pukkelpop verzand in een vlaggenkwestie. De festivalorganisatie liet alle vlaggen met een Vlaamse Leeuw met zwarte klauwen verwijderen, tot groot ongenoegen van onder meer N-VA en Vlaams Belang. Waarom ligt die vlag zo gevoelig? En is dat echt een ‘foute’ vlag?
17/08 19u30  LIVE. Blijft KV Mechelen ook na bezoek van Cercle Brugge ongeslagen?Geloof het of niet, maar KV Mechelen is nog altijd ongeslagen en beleeft voorlopig een fabelachtige terugkeer in 1A. Zulte Waregem en Genk gingen al over de knie, op Anderlecht bewezen de Kakkers dat ze ook kunnen overschakelen op overlevingsmodus. Wat wordt het vanavond in eigen huis tegen Cercle Brugge? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u!
17/08 18u45  Rennersvakbond is gevaarlijke Binck Bank Tour beu: “Vraag me af wie dit goedgekeurd heeft”Rennersvakbond CPA is niet te spreken over de manier waarop de Binck Bank Tour omgaat met de veiligheid van de wielrenners. “Deze wedstrijd hoort niet in de World Tour thuis”, zegt de CPA in een mededeling.
17/08 18u15  "Fernando Alonso weigerde aanbod om teamgenoot Max Verstappen te worden"Volgens het Spaanse 'Mundo Deportivo' heeft Red Bull Fernando Alonso aangeboden om tijdens de tweede seizoenshelft de teamgenoot van Max Verstappen te worden.
17/08 18u15  Achtste Rijmrock gaat van startOp het Rijmenamse Stationsplein ging zaterdag de achtste editie van het festival Rijmrock van start. De motregen verdween snel zodat zowel De Piepkes (met onder meer de 75-jarige Roland Van Campenhout) en Kanza (Mees) grotendeels voor een droog Rijmenam speelden.
17/08 17u45  DISCUSSIE. Vind jij het terecht dat Pukkelpop de Vlaamse ‘strijdvlaggen’ weert van het festivalterrein?Het incident rond klimaatactiviste Anuna De Wever van donderdagavond op Pukkelpop is uitgedraaid op een vlaggenkwestie. De organisatie van het festival liet alle vlaggen met een Vlaamse leeuw met zwarte klauwen verwijderen.
17/08 17u15  Antwerp verwelkomt Japanner Miyoshi in BelgiëDaar is hij. Koji Miyoshi, de 22-jarige Japanse winger, is iets voor 16 uur geland in België, in Zaventem. Volgende halte: de Bosuil, waar hij zijn medische tests komt afleggen en zijn contract alvast klaarligt.
17/08 17u00  Dieven komen twee keer langs in cafetaria van sporthalDieven zijn twee keer in een week tijd binnengedrongen in sportcafé De Dreef, de cafetaria van de sporthal in Vorselaar. De daders forceerden in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele deuren van de sporthal om in de cafetaria te geraken.
17/08 17u00  Jeugdproject ‘United by 13’ van K. Beerschot VA en Rupel Boom wordt stopgezet‘United by 13’, het grote jeugdproject tussen Rupel Boom en K. Beerschot VA, wordt stopgezet. Dat meldt Rupel Boom zaterdag op hun website en ook K. Beerschot VA bevestigt het nieuws. De samenwerking werd in maart 2019 pas opgericht, ‘United by 13’ verwees naar het stamnummer van het oude Beerschot.
17/08 16u45  Italiaans kampioen Filippo Ganna wint korte tijdrit in Den Haag, Tim Wellens gaat als leider slotetappe BinckBank Tour inFilippo Ganna heeft de voorlaatste etappe in de BinckBank Tour, een tijdrit over 8,4 kilometer in Den Haag, gewonnen. De Italiaan was op het korte parcours een zucht sneller dan landgenoot Edoardo Affini en de Nederlander Jos Van Emden. Tim Wellens blijft leider.
17/08 16u45  Rupel Boom: “K. Beerschot VA zet jeugdproject ‘United by 13’ stop”‘United by 13’, het grote jeugdproject tussen Rupel Boom en K. Beerschot VA, wordt stopgezet. Dat meldt Rupel Boom zaterdag op hun website. De samenwerking werd in maart 2019 pas opgericht, ‘United by 13’ verwees naar het stamnummer van het oude Beerschot.
17/08 16u30  Mechelse vertrekt met elektrische rolstoel naar Compostella: “Als herinnering aan mijn man”Roosje Sourdeau (64) is zaterdagmiddag vertrokken op de Grote Markt van Mechelen voor haar bedevaart naar Santiago de Compostella. De Mechelse maakt de tocht in een elektrische rolstoel. Dat doet ze in de eerste plaats als eerbetoon aan haar overleden echtgenoot.
17/08 16u15  Edegemse hockeyclub Victory is gastheer voor vierde EK in het G-hockeyDe hockeyprofs begonnen afgelopen vrijdag met hun strijd richting de Europese titel op de Wilrijkse Pleinen. Vanaf maandag strijden ook de G-hockeyspelers voor deze prijs op de terreinen van Victory in Edegem.
17/08 16u15  Kyra Gantois is het niet eens met beslissing van Pukkelpop: “Dan moeten ze ook de pridevlaggen weghalen?”Klimaatactiviste Kyra Gantois is het niet eens met de beslissing van Pukkelpop om de omstreden Vlaamse strijdvlaggen te verbieden op het festivalterrein. Dat laat ze weten op Twitter.
17/08 16u15  Miljonair onder vuur voor video met schaars geklede modellenDe 52-jarige miljonair, dj, playboy en influencer Gianluca Vacchi ligt onder vuur voor een video waarin hij enkele modellen in bikini op de billen slaat. Hij zette het fragment op Instagram ter promotie van zijn nieuwste nummer ‘Mueve’, maar wordt op sociale media beschuldigd van “respectloos en vernederend” gedrag. De steenrijke levensgenieter reageerde op eigenzinnige wijze en pakte uit met een nieuwe video, waarin hij zelf een jurk aantrekt en klappen krijgt van ‘zakenvrouwen’. “Glimlach gewoon en geniet van het leven”, klinkt het in het bijschrift.
17/08 16u00  Pierre-Emerick Aubameyang is opnieuw de reddende engel van Arsenal: Gunners pakken zes op zes na lastige partij tegen BurnleyArsenal heeft ook op de tweede speeldag met het kleinste verschil gewonnen in de Premier League. Vorige week waren de Gunners nog te sterk voor Newcastle (0-1), nu ging Burnley voor de bijl: 2-1. Het was opnieuw Pierre-Emerick Aubameyang die voor de beslissing zorgde.
17/08 16u00  Stormloop op tweedehands Tomorrowland-kampeerspullen: tentjes al na dag uitverkochtDe Willebroekse Kringwinkel Ecoso verkocht vrijdag en zaterdag tweedehands kampeerspullen van Tomorrowland. De tentjes die werden achtergelaten door festivalgangers krijgen zo een tweede leven. Van over heel Vlaanderen zakten mensen af naar Willebroek voor een uniek aandenken aan Tomorrowland.
17/08 15u45  Jelle Mannaerts is de nieuwe Belgische kampioen bij de elite zonder contractJelle Mannaert (Hubo-Titan Cargo) heeft zaterdag in het Luxemburgse Habay-La-Neuve de Belgische titel bij de elite zonder contract veroverd.
17/08 15u45  Eerste competitiezege voor Thomas Vermaelen bij Vissel KobeVissel Kobe heeft zaterdag op de 23e speeldag in de Japanse J-League nog eens kunnen winnen. Na vijf competitiewedstrijden zonder zege ging Urawa Red Diamonds met 3-0 voor de bijl. Het was voor Rode Duivel Thomas Vermaelen zijn eerste competitiezege bij Vissel. Hij speelde de hele wedstrijd. Vorige week maakte Vermaelen zijn debuut voor zijn nieuwe Japanse ploeg.
17/08 15u45  Victor Campenaerts bevestigt overstap naar Dimension Data: “Ik heb voor drie jaar getekend”Victor Campenaerts rijdt vanaf volgend seizoen voor Team NTT, de opvolger van Team Dimension Data. De 27-jarige werelduurrecordhouder was dit jaar einde contract bij Lotto-Soudal. Beide partijen hadden aanvankelijk de intentie om met elkaar door te gaan, maar kwamen niet tot een akkoord. “Al snel kwam Dimension Data op de proppen met een mooi voorstel. Ik heb een contract getekend van drie jaar. Deze ploeg wil met mij Olympisch en wereldkampioen tijdrijden worden.”
17/08 15u30  Pukkelpop verontschuldigt zich voor “misverstanden”, Vlaams Belang-jongeren delen vlaggen uit aan ingangDe jongerenafdeling van Vlaams Belang deelt zaterdagmiddag Vlaamse vlaggen uit aan de ingang van Pukkelpop. Daarmee willen ze hun onvrede laten blijken met het beleid van het festival om zogeheten Vlaamse strijdvlaggen te weren van het festivalterrein, nadat extreemrechtse jongeren klimaatactiviste Anuna De Wever vrijdagavond hadden belaagd. Intussen heeft de organisatie achter het festival zich verontschuldigd voor “misverstanden”.
17/08 15u30  Antwerpse actrice uit ‘Dertigers’ bevallen van dochtertjeActrice Kim Van Oncen (36), bekend van de Eén-serie ’Dertigers’, is opnieuw mama geworden. De vader is haar partner Niels De Jonck (31), zoon van Sonja Kimpen.
17/08 15u15  Antwerpenaar al anderhalve maand vermistDe politie is op zoek naar de 40-jarige Siarhei Tsimasiuk. De man werd op woensdag 3 juli rond 16 uur voor het laatst gezien in de Generaal Lemanstraat in Antwerpen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
17/08 15u00  Vlaams Belang-jongeren dagen Pukkelpop uit door Vlaamse vlaggen uit te delen: “In twintig minuutjes was alles weg”De jongerenafdeling van Vlaams Belang deelt zaterdagmiddag Vlaamse vlaggen uit aan de ingang van Pukkelpop. Daarmee willen ze hun onvrede laten blijken met het beleid van het festival om zogeheten Vlaamse strijdvlaggen te weren van het festivalterrein, nadat extreemrechtse jongeren klimaatactiviste Anuna De Wever vrijdagavond hadden belaagd.
17/08 15u00  Opvallend: mogelijke truitjes van Rode Duivels voor EK 2020 gelektDe Rode Duivels weten mogelijk in welke truitjes ze zullen aantreden op het Europees kampioenschap volgende zomer, als ze zich kwalificeren. Via de website footyheadlines.com, die in het verleden al vaker afbeeldingen van nieuwe voetbalshirts lekte, zijn foto’s verschenen van het mogelijke thuis- en uittenue dat de Duivels vanaf het EK zullen dragen. Al blijft het uiteraard wachten op een officiële bekendmaking van de voetbalbond zelf.
17/08 14u45  Guinese voetbalbond schorst Paul Put levenslang voor corruptieDe Ethische Commissie van de Guinese voetbalbond (Guineefoot) heeft voormalig bondscoach Paul Put vrijdag veroordeeld voor corruptie. Put kreeg een levenslange schorsing opgelegd, met daarbovenop een boete van liefst 100.000 euro. De Antwerpenaar was bondscoach van Guinee tussen maart 2018 en juli 2019. Na een tegenvallende Africa Cup, waarin Guinea er in de achtste finales uit ging tegen latere eindwinnaar Algerije, werd Put ontslagen.
17/08 14u15  Neymar is opnieuw afwezig bij Paris Saint-Germain tegen RennesPSG zal het zondag op het bezoek bij Rennes op de tweede speeldag in de Ligue 1 opnieuw zonder haar sterspeler Neymar moeten doen. Dat maakte coach Thomas Tuchel zaterdag, een dag voor de wedstrijd, bekend op de persconferentie.
17/08 14u15  Zanger staat na hersenbloeding weer op podium: “Ik ben heel blij met waar ik nu sta”Tom Ooghe (47) staat als zanger weer op een podium. Dat mag je een klein mirakel noemen. Op 13 augustus 2018 trof een hersenbloeding hem en maakte hij een zware val. Ooghe zweefde even tussen leven en dood. Een jaar later maakte hij op Moederdag zijn comeback met de Boogie Wonderband.
17/08 14u00  Optreden Lil Kleine op Bollekesfeest afgelastHet optreden van Lil Kleine, dat vandaag om 14.30u gepland stond op het Antwerpse Bollekesfeest, moet geannuleerd worden wegens ziekte van de artiest. Dat liet de organisatie weten.
17/08 14u00  Limburgse hoevemoord na één jaar nog onopgelost: “We leven niet meer sinds de dood van mama, we overleven”Ze overleefde kanker en de Maasoverstromingen. Tot een onbekende moordenaar Gerty Vanhoef (61) op 28 augustus 2018, één jaar geleden, doodstak en de hoeve in het Limburgse Elen liet afbranden. “Ze hebben ons alles afgepakt. Het kan toch niet dat de dader wegkomt met zo’n gruwelijke moord”, zegt dochter Elke (33).
17/08 13u45  Achtbaan raast binnenkort 20 verdiepingen naar beneden aan 145 km/uWaaghalzen die van een adrenalinestoot houden, komen binnenkort aan hun trekken op ‘Kings Island’ in de Amerikaanse staat Ohio. In het pretpark wordt momenteel druk gebouwd aan ‘Orion’, een reusachtige achtbaan die zo’n twintig verdiepingen hoog is en snelheden tot 145 kilometer per uur haalt op het anderhalve kilometer lange traject. In afwachting van de opening van de ‘giga’ achtbaan, lanceerde het pretpark vrijdag een duizelingwekkend 3D-filmpje van ‘Orion’. Durf jij in de adembenemende attractie stappen?
17/08 13u30  Auto met drugs probeert Nederlandse politiewagen te rammen, na achtervolging van 90 km gestopt in BelgiëDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met drie inzittenden kunnen klemrijden in Namen, na een achtervolging van maar liefst 90 kilometer. De auto werd al door Nederlandse agenten achtervolgd sinds Maastricht, waar de bestuurder een stopteken van de politie had genegeerd. In de auto werden drugs gevonden. De drie inzittenden zijn opgepakt.
17/08 13u30  Mathieu van der Poel noemt zijn favorieten voor WKMathieu van der Poel zal op het WK wielrennen in Yorkshire een gooi doen naar een allereerste wereldtitel op de weg bij de profs. Volgens het 24-jarige supertalent zal Julian Alaphilippe in Groot-Brittannië echter de te kloppen man zijn. “Als hij een doel heeft gesteld, kan hij zich daar heel sterk op toeleggen”, luidt het bij de regerende wereldkampioen veldrijden in een kort interview met De Telegraaf.
17/08 13u00  Bokskampioen José Nápoles op 79-jarige leeftijd overledenTweevoudig wereldkampioen boksen bij de weltergewichten (WBA en WBC), José ‘Mantequilla’ Nápoles, is vrijdag gestorven. De Mexicaanse bokser overleed in Mexico-Stad op 79-jarige leeftijd. Dat meldt de World Boxing Council (WBC).
17/08 12u30  Wesley Sneijder heeft zijn nieuwe bezigheid al gevonden: Nederlandse recordinternational wordt zaakwaarnemerWesley Sneijder gaat na het stopzetten van zijn actieve carrière aan de slag als zaakwaarnemer. “Ik wil spelers gaan begeleiden, maar dan ook in het hele traject”, zei de Nederlandse recordinternational zaterdag in De Telegraaf.
17/08 12u30  Indrukwekkend afscheid van brandweermannen Chris en Benni met erehaag en emotionele dienstEen superman, een held, de beste papa, een onvergetelijke mens. Een topteam. Niets dan superlatieven waren er zaterdag in de kazerne van Heusden-Zolder, waar afscheid werd genomen van Benni en Chris, de twee brandweermannen die vorige week om het leven kwamen bij het blussen van een leegstaand kraakpand in Beringen.
17/08 12u15  Zo decadent wonen topvoetballers: van een huis met 123 kamers tot de Rode Duivel in zijn paleisTopvoetballers verdienen geld als slijk, dus mogen de euro’s rollen als er na een lucratieve transfer een nieuwe woning moet worden gekocht. Dat bewees Eden Hazard deze week met de aankoop van het ‘Casa Negra’, een volledig zwarte villa in een dure buitenwijk van Madrid. Maar dat het allemaal nog veel groter, duurder, en decadenter kan dan de schamele 9 miljoen die de Rode Duivel neertelde voor zijn nieuwe stulpje, dat staat ook vast.
17/08 12u15  Balense theaterjongeren nemen deel aan festival in CanadaTheatergezelschap De MicrooB uit Balen trekt eind volgende week naar Canada om deel te nemen aan het International Amateur Theatre Festival. De jongerenafdeling van de Bert Leysenkring speelt er Lady Mac, een eigen Shakespeare-bewerking.
17/08 11u15  Kilena, Dylan, Neal en Liam nemen al 16 jaar dezelfde vakantiefoto: “Zo lang mogelijk in ere houden”Ze waren nog kleuters toen ze voor het eerst samen met hun ouders op vakantie gingen en gefotografeerd werden in de koffer van hun Mercedes. Zestien jaar later zijn ze volwassen. Maar ze gaan nog altijd samen op vakantie. En, ze nemen nog ieder jaar dezelfde foto.
17/08 11u15  Pro League wil Antwerp en AA Gent helpen door onderling duel uit te stellen, maar kalendermanager vindt geen gaatjeAA Gent en Antwerp wilden graag hun wedstrijd van volgend weekend laten uitstellen om wat meer rust te krijgen tussen de laatste twee kwalificatiewedstrijden richting Europa League. Zeker Antwerp wilde tegen AZ – dat in eigen land haar competitiematch uitgesteld zag worden – met gelijke wapens kunnen strijden. De Pro League was bereid te helpen, maar de kalendermanager ziet nu eenmaal geen gaatje. Zeker met straks misschien nog Europese poules zit het programma propvol.
17/08 11u15  Is dit ’s werelds meest onhandige dief?De politie van Columbus in de Amerikaanse staat Ohio is op zoek naar een bijzonder onhandige inbreker. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij van de ene blunder in de andere sukkelt. Bekijk de beelden in de video hierboven.
17/08 11u00  Peter De Roover (N-VA) boos op Pukkelpop-organisator: “U brengt mij en talloze Vlamingen in verband met naziregime”N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist publieke verontschuldigingen van Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine omdat het muziekfestival alle Vlaamse vlaggen heeft laten weghalen waarop een Vlaamse Leeuw met zwarte klauwen staat afgebeeld. Volgens Pukkelpop is dat een “zwarte collaboratievlag”, maar die benaming is de Roover in het verkeerde keelgat geschoten.
17/08 09u15  Italiaan Canola sprint naar de zege in Ronde van Utah, Ben Hermans gaat als leider slotweekend inMarco Canola (Nippo Vini Fantini) heeft vrijdag de vierde rit in de Ronde van Utah (2.BC) op zijn naam geschreven. De dertigjarige Italiaan haalde het na 86,5 kilometer in en om Salt Lake City in een sprint met een grote groep voor de Amerikanen Travis McCabe (Floyd’s Pro Cycling) en Brendan Rhim (Araphoe-Hincapie p/b BMC). Ben Hermans (Israel Cycling Academy) finishte als negende en blijft leider.
17/08 09u00  Spoorstaking: slechts helft van treinen rijdtZaterdagochtend om 3 uur is de 24 urenstaking van de onafhankelijke spoorbond OVS gestart. Op basis van de minimumdienstverlening zal ongeveer de helft van de treinen rijden, waaronder de meeste treinen naar Pukkelpop, de kust en de Ardennen.
17/08 08u45  Max Verstappen: "Debuut op jonge leeftijd zorgde ervoor dat ik F2-fouten maakte"Max Verstappen denkt dat hij door zijn debuut op jonge leeftijd fouten gemaakt heeft die andere rijders misschien vroeger in hun carrière gemaakt hebben.
17/08 08u45  COLUMN. Vijf oranje kistjes, één voor elk dodelijk slachtoffertje van die vreselijke brandZaterdagochtend 20 augustus 1994. De telefoon rinkelt naast mijn bed. Het is ongeveer 2.45u. “Het brandt ergens op De Lusthoven, een schuur. Jij woont veel dichterbij”, zegt een collega uit Mol. “Kun je meteen vertrekken?” Niemand kan vermoeden dat op dat moment een van de triestigste bladzijden uit de geschiedenis van Arendonk wordt geschreven.
17/08 08u00  Tientallen miljoenen verspild: overheid knoeit met grote bouwprojectenIn 2019 heeft de federale overheid nog altijd geen middelen en procedures om grote vastgoedprojecten, die oplopen van 50 miljoen euro tot honderden miljoen euro’s, op een efficiënte manier te beheren. Dat besluit de Inspectie van Financiën in een vertrouwelijk auditrapport, dat De Tijd kon inkijken.
17/08 08u00  Laurette Onkelinx: “Cordon sanitaire rond waarden van N-VA en Theo Francken”Een federale regering met PS en N-VA is niet mogelijk. Dat stelt Laurette Onkelinx zaterdag in een interview in De Tijd en L’Echo. “Er is geen cordon sanitaire rond de N-VA, maar wel rond de waarden waar de N-VA en Theo Francken voor staan”, aldus de PS-topvrouw.
17/08 08u00  Amerikaanse acteur Peter Fonda overledenDe Amerikaanse acteur Peter Fonda, die bekendheid verwierf met zijn rol in de cultfilm ‘Easy Rider’ uit 1969, is vrijdagochtend thuis op 79-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn entourage bekendgemaakt.
17/08 08u00  Noord-Korea lanceert opnieuw test van mysterieus “nieuw wapen”De lancering van twee projectielen vrijdag was opnieuw een test van een “nieuw wapen”. Dat heeft het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA zaterdag gemeld. Ook een week geleden was er al sprake van zo’n nieuw wapen, en net als toen zou de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de test geobserveerd hebben.
17/08 08u00  Zeven agenten stellen politiebaas in gebreke voor drinkwater vol lood in kazernesMinstens zeven politiemannen en -vrouwen hebben hun grote baas, Marc De Mesmaeker, officieel in gebreke gesteld in het dossier van het vervuilde drinkwater in Brusselse politiekazernes. Dat staat zaterdag in Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure.
17/08 07u15  Iconische James Bond-auto mét gadgets geveildBij Sotheby’s in New York is donderdag een stukje filmgeschiedenis onder de hamer gegaan. De Aston Martin DB5, waarmee Sean Connery als James Bond in Goldfinger reed, is verkocht voor 5,8 miljoen euro. Bekijk de wagen - met werkende Bondgadgets - in de video hierboven.
17/08 05u15  COLUMN. Ook de drugsmaffia is met vakantieElke zaterdag gunt misdaadjournalist Joris Van der Aa u een blik in de Antwerpse onderwereld.
17/08 05u15  STANDPUNT. “Waar blijft die agressie tegen Anuna De Wever vandaan komen?”Aan de negatieve reacties op de sociale media was ze al gewend geraakt, dat ze op het podium van Pukkelpop werd uitgejouwd, kon Anuna De Wever ook wel aan, maar dat ’s nachts de tent van haar vriendinnen werd bekogeld en jongelui er zelfs binnendrongen op zoek naar haar, vindt ze onaanvaardbaar. Waar blijft die agressie tegen de jonge klimaatactiviste vandaan komen?
17/08 05u15  Brussel schrapt kwart parkeerplaatsenTegen 2030 heeft Brussel 65.000 autoparkeerplaatsen minder, goed voor een daling van ongeveer een kwart van de plaatsen. Daarmee wil het Brussels hoofdstedelijk gewest vooral meer ruimte vrijmaken voor wandelaars en fietsers in de stad.
17/08 05u15  Jongste zus van Beatrix overleden: het zorgenkindje dat liever een kerst-cd opnam dan in een paleis woondeZe wilde eigenlijk een anoniem leven leiden in New York, en toch heeft ze bijna haar hele leven – vanaf haar geboorte – voor onrust gezorgd aan het Nederlandse hof. Prinses Christina (72) bouwde zonder vergunning, verhuisde een erfenis naar een belastingparadijs en maakte tussendoor een kerst-cd. De jongste zus van Beatrix overleed vrijdagochtend aan de gevolgen van botkanker.
17/08 05u15  Ambitieus hotel in Dubai van architecte van Antwerps Havenhuis bijna klaarZelf zal ze nooit meer kunnen genieten van het eindresultaat, maar de Opus van architecte Zaha Hadid in het hartje van Dubai is bijna klaar. Zaha Hadid, die bij ons het Havenhuis in Antwerpen ontwierp en daar een plein kreeg dat haar naam draagt, overleed in 2016. In 2007 al waren de eerste ontwerpen van de Opus klaar.
17/08 05u15  Enthousiaste treinomroeper gaat viraal met aankondiging die uit boksmatch lijkt te komenDeze treinomroeper in Londen weet hoe hij de pendelaars een lach op het gezicht kan bezorgen. Met de nodige humor en een pak inlevingsvermogen kondigt hij een aankomende trein aan alsof het om een bokskampioen betreft. Tot hilariteit bij de reizigers, die het enthousiasme van de omroeper duidelijk kunnen smaken. “600 ton van puur staal, altijd op tijd met nul vertragingen!”, riep de man. “Maak u klaar om te vertrekken!”
17/08 05u15  Chris Van den Abeele voelt zich thuis in Heide-Kalmthout, op de radio én op de BosuilChris Van den Abeele viert dit jaar zijn zilveren jubileum als journalist bij de openbare omroep. Als u zijn naam niet kent, herkent u vast zijn stem en zijn unieke stijl waarmee hij ons nu al jaren door het laatavond- en nachtnieuws op de radio loodst. Gesprek met een fenomeen, en een warme mens.
17/08 05u15  Kempense neoprof Jasper Philipsen: “Ervaring opdoen is fantastisch, maar ik wil gewoon winnen”Het liep gisteren even mis, maar met een vierde, tweede en derde plaats is sprinter Jasper Philipsen (21) op de afspraak in de BinckBank Tour. En dat na een zwaar voorjaar en een halve Tour. Het eerste seizoen tussen de groten verloopt in pieken en dalen. “Ik heb al enorm veel geleerd: als prof moet je niet 100 maar 200 procent in orde zijn en oog hebben voor elk detail.” Relaas van zijn ontdekkingsreis als neoprof bij UAE-Emirates.
17/08 05u15  Moeskroen-middenvelder Boya op de lijst bij AntwerpAntwerp speurt nog naar een ­extra middenvelder en Frank Boya (23) is alvast in beeld. De Great Old polste eerder deze ­zomer al bij Moeskroen naar de Kameroense defensieve middenvelder, maar haalde toen Martin Hongla voor die positie. Toch staat de 1m90 grote Boya nog ­altijd op de lijst als interessante piste, zeker omdat hij na dit ­seizoen einde contract is. ­Moeskroen sterkt zich wel dat het hem, ondanks de vele geïnteresseerde clubs, nog aan boord kan houden. Het probeert momenteel ook dat contract open te breken.
17/08 05u15  Jordi Vanlerberghe, (terug) kind aan huis in Mechelen: “Ik zal ook hier moeten vechten voor mijn plek”Jordi Vanlerberghe (23) is weer thuis. In 2017 vertrok de Duffelaar door de grote poort naar Club Brugge. Veel vroeger dan voorzien keerde de middenvelder terug naar de heimat. “Ik beschouw dit niet als een falen, wel als een stap voorwaarts.”
17/08 05u15  Cercle Brugge speelt onder voorbehoud in MechelenCercle Brugge speelt vanavond tegen KV Mechelen onder voorbehoud. “Wij willen onze rechten vrijwaren en lieten daarom aan de bond en KV Mechelen weten dat we onder voorbehoud spelen”, aldus Marc Vanmaele, de CEO van Cercle.
17/08 05u15  Berchem Sport speelt eerste match noodgedwongen op verplaatsing: “Kunnen risico niet lopen om forfait te moeten geven”Berchem Sport zal zijn eerste wedstrijd op 1 september wellicht op verplaatsing spelen, in plaats van in het eigen Ludo Coeckstadion op ’t Rooi. De nieuwe tribunes zouden 30 augustus klaar moeten zijn. “Maar als de keuring dan negatief is, moeten we forfait geven. Dat risico kunnen we niet lopen”, zegt clubvoorzitter Karel Van Daele.
17/08 05u15  Lukas Van Eenoo (Westerlo) en ex-carpoolmakker Nicolas Rommens (Roeselare): “We zoeken nog een West-Vlaming”Hij brengt elke week opnieuw uren door in de auto. Maar de honkvaste West-Vlaming Lukas Van Eenoo (28) maalt er niet om. Op het veld draaft hij als controlerende middenvelder ook wat kilometers af. De opvallende onopvallende schokbreker op het middenveld van Westerlo over onder meer het duel tegen zijn ex-club Roeselare en het weerzien met het duo Naessens-Rommens.
17/08 05u15  Jamaicaan die wordt beschuldigd van moordpoging in jeugdcentrum Kavka riskeert zeven jaar celOoit prijkte hij op de lijst van meest gezochte criminelen van Canada, tegenwoordig zit de Jamaicaan Watford S. (46) in de Antwerpse Begijnenstraat. Het parket wil hem zeven jaar de cel in voor een steekpartij in jeugdcentrum Kavka op de Oudaan in 2018. Bij die feiten raakte een 55-jarige man van Jamaicaanse origine levensgevaarlijk gewond.
17/08 05u15  Nieuwe campus Stedelijk Onderwijs haalt in september 1.175 leerlingen naar EilandjeDe diamantairs, vliegtuigontwikkelaars, etalagebouwers en lassers van de toekomst hokken vanaf september samen in de gloednieuwe campus Stedelijk Lyceum Eilandje. Tien jaar geleden werd voor het eerst luidop gedroomd over de campus, deze week kreeg de directie de sleutel. Meer dan duizend leerlingen van verschillende campussen over heel de stad komen er samen in hun state-of-the-artcampus van de toekomst.
17/08 05u15  Fanfare feest met muziek en lekker eten voor goede doelKoninklijke Fanfare De Noorderzonen palmt aanstaande zondag 18 augustus de omgeving van het oude zwembad in Noorderwijk (Herentals) in voor een muzikaal en culinair benefiet voor het Siebe Van Reusel Fonds.
17/08 05u15  Conciërge van Hof Ter Laken verhuist en verkoopt plantencollectie: “Afstand doen van mijn dieren raakte me het meest”Afscheidnemend conciërge Aloïs ‘Wies’ Claes (81) van Hof Ter Laken in Booischot (Heist-op-den-Berg) verkoopt zondag een groot stuk van zijn plantencollectie. Hij woonde en werkte 31 jaar op het kasteeldomein, maar dat werd verkocht en is sinds eind vorig jaar een publiek park. Het tuintje aan zijn nieuwe woonst is een stuk te klein om al zijn planten in kwijt te kunnen.
17/08 05u15  Klein-Rome leert jong en oud meer over dorpsgeschiedenisOp het terrein van VTC De Mixx in Herselt wordt zondag een nieuwe speeltuin geopend. Klein-Rome vertelt de geschiedenis van de gemeente en is de eerste fase van de ontwikkeling op en rond de site.
17/08 03u15  Wouter Beke (CD&V) houdt hoofd koel: “Heb je mij al ooit zien panikeren?”Een oppositiekuur was de schrik van menig CD&V’er, maar voorzitter Wouter Beke slaagde erin zijn partij toch weer in de Vlaamse meerderheid te krijgen. Een ander paar mouwen is de partij weer op de rails krijgen nadat die wegzakte naar een historisch dieptepunt. Maar dat zal werk voor een opvolger zijn. Beke is na negen jaar voorzitterschap straks weg. “Het is goed dat er iemand nieuw zal rechtstaan”, zegt Beke in een interview dit weekend in Het Nieuwsblad.
17/08 03u15  Belg verdacht van dubbele homofobe moord op strand in BraziliëEen 48-jarige Belg uit Steenokkerzeel is opgesloten in een Braziliaanse cel op verdenking van de brutale moord op twee studenten, bijna tien jaar geleden. Een moord met mogelijk een homofoob karakter. De man – een internationale horecaondernemer – houdt vol dat hij onschuldig is.
17/08 03u15  Karen Damen speelt eventplanner Saskia in tweede seizoen ‘#LikeMe’: “Een nieuw album? Daar pak ik mijn tijd voor”Muziek is en blijft haar eerste liefde, maar dat houdt Karen Damen (44) niet tegen om af en toe te acteren. Binnenkort staat ze op de set van de Ketnetreeks #LikeMe, waar ze een zelfzekere eventplanner speelt. “Het is voor het eerst dat ik eens geen karaktertrek van mezelf moet uitvergroten.”
17/08 03u15  Driedaags kamp speciaal voor kinderen die eerste keer niet thuis slapenVoor het eerst niet thuis slapen, het is voor kleuters een grote stap. Daarom bestaat er een speciaal kamp waar ze kunnen léren op kamp gaan en ­wennen aan logeren zonder mama of papa in de buurt. Al lijken de ­kinderen geen last te hebben van gemis, in hun fort vol knuffels op domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. Welkom op kamp “Mijn beer en ik”.
17/08 03u15  Vandalen breken hand van populair Sinterklaas-beeld afHet bekende keramische standbeeld van Sinterklaas aan het stadhuis werd donderdagnacht beklommen en beschadigd door enkele jongeren. Die braken de hand van het beeld af. Het is al de derde keer dat het beeld wordt beschadigd. De politie doet een oproep naar getuigen.
16/08 23u45  REACTIES. Nederige Vreven: “Als je 3-0 verliest, moet je vooral niet te veel praten”Beerschot heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden, en hoe: OH Leuven counterde de Mannekes kapot en won met 3-0. De Kielse coach en spelers waren dan ook streng voor elkaar. Een greep uit de reacties aan Den Dreef.
16/08 23u15  COMMENTAAR. “Met een duidelijk strijdplan kan je dit Beerschot monddood maken”Wij vermoeden dat Beerschot aan Den Dreef nog eens 90 minuten had kunnen afwerken zonder een open doelkans af te dwingen.
16/08 23u00  AZ-Antwerp verhuist naar stadion van TwenteAntwerp zal de heenmatch tegen AZ spelen in Enschede, meer bepaald in het stadion ‘De Grolsch Veste’ van FC Twente. De tegenstander in de laatste voorronde van de Europa League kan immers niet in het eigen AFAS Stadion spelen nadat een deel van het dak vorig weekend was ingestort.
16/08 23u00  Geen goals in Club Brugge-Eupen, en dus is blauw-zwart maximum kwijtClub Brugge is op eigen veld niet verder geraakt dan een 0-0 tegen Eupen. Blauw-zwart verliest zo na vier speeldagen voor het eerst punten. Het blijft (voorlopig) alleen leider met 10 op 12, maar kan KV Mechelen en Moeskroen naast zich zien komen. Eupen pakt nog maar zijn tweede punt.
16/08 22u45  ONS OORDEEL. Té veel gebuisden bij BeerschotBeerschot heeft het na drie wedstrijden allemaal gehad: gewonnen, gelijk en verloren. Aan Den Dreef hadden de Mannekes constant balbezit, maar net als vorige week deden ze daar bitter weinig mee en OH Leuven toonde zich intussen dodelijk efficiënt. Kotysch, Maertens en Henry zetten een zware 3-0 op het scorebord. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Beerschot.
16/08 22u30  Beerschot krijgt lesje voetbalefficiëntie in LeuvenIedereen die Beerschot een warm hart toedraagt, staat weer met beide voeten op de grond. Na de hoopgevende zege tegen titelconcurrent Lokeren en een teleurstellend gelijkspel in Roeselare kreeg de ploeg van Stijn Vreven vrijdagavond aan Den Dreef een lesje in voetbalefficiëntie. De Mannekes kregen een droge 3-0 aangesmeerd en moeten dringend bezinnen.
16/08 22u30  Tachtigers Charles Lloyd en Enrico Rava publiekstrekkers op tweede dag Jazz MiddelheimDe jubileumeditie van Jazz Middelheim ging vrijdag zijn tweede dag in met wat op papier de mooiste van het hele festival moest worden, met iconen als Charles Lloyd en Enrico Rava als grote namen. Over de opkomst houdt de organisatie traditiegetrouw de lippen stijf op elkaar, maar het was alleszins al vroeg behoorlijk druk.
16/08 22u15  Red Lions beginnen EK Hockey met 5-0-zege tegen SpanjeAls regerend wereldkampioen, nummer 2 op de wereldranking en thuisploeg mocht België niet struikelen in zijn openingsmatch tegen Spanje (FIH 9), maar de Red Lions moesten toch tot in het vierde kwart knokken om de kamp in zijn definitieve plooi te krijgen en met 5-0 te winnen. Voorheen speelde België bij momenten toch iets te nonchalant. Moet het dus beter, later op het tornooi? Jawel. Kan het beter? Evenzeer. Hoe dan ook, met deze ruime zege lijkt zonder onverwachte ontwikkelingen in de matchen tegen Engeland en Wales een plaats in de halve finale al behoorlijk dichtbij.
16/08 22u15  LIVE. Beerschot tegen het canvas gemept: wordt het nog 4-0 in Leuven?Beerschot begon tegen Lokeren veelbelovend aan het seizoen, maar bleek duidelijk toch nog wat werk te hebben op Schiervelde. Pikken Stijn Vreven en zijn manschappen de draad weer op in Leuven? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
16/08 22u15  Auto belandt op dak vlak bij stationIn de Leopoldstraat in Mechelen is vrijdagavond een auto over de kop gegaan. Wellicht had de bestuurder een file te laat opgemerkt en maakte hij een te bruusk uitwijkmanoeuvre. De wagen raakte nog twee andere voertuigen. De bestuurder van de auto werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval bleef de Leopoldstraat een uurtje afgesloten.
16/08 22u00  Auto belandt op dakIn de Leopoldstraat in Mechelen is vrijdagavond een auto over de kop gegaan. Wellicht had de bestuurder een file te laat opgemerkt en maakte hij een te bruusk uitwijkmanoeuvre. De wagen raakte nog twee andere voertuigen. De bestuurder van de auto werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval bleef de Leopoldstraat een uurtje afgesloten.
16/08 21u45  LIVE. OH Leuven geeft Beerschot wellicht de doodsteek: 3-0 aan Den DreefBeerschot begon tegen Lokeren veelbelovend aan het seizoen, maar bleek duidelijk toch nog wat werk te hebben op Schiervelde. Pikken Stijn Vreven en zijn manschappen de draad weer op in Leuven? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
16/08 21u30  Vrijwilligers zijn bijna klaar met renovatie van Meerhoutse watermolenNatuurpunt Geel-Meerhout nodigde op Moederdag de vrijwilligers uit die de voorbije negen maanden heel wat vrije tijd opofferden voor de renovatie van de watermolen op de Grote Nete. Tegelijk vroeg men de groep om nog even door te bijten om nog dit jaar het fiets- en wandelcafé annex bezoekerscentrum te kunnen openen.
16/08 21u30  Vlaamse vlaggen in beslag genomen op PukkelpopNa een uit de hand gelopen ‘Clap for Climate’-actie van de klimaatjongeren op Pukkelpop, neemt de organisatie van het festival maatregelen. Er komt extra security voor enkele jonge vrouwen die belaagd werden en een twintigtal vlaggen met Vlaamse leeuw met zwarte klauwen zijn in beslag genomen.
16/08 21u30  Wielerlegende Felice Gimondi - die Tour, Giro én Vuelta won - overleden tijdens het zwemmenDe Italiaanse wielerkampioen Felice Gimondi is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat berichten diverse Italiaanse media waaronder Gazzetta dello Sport vrijdagavond. Hij zou tijdens een zwempartij een hartaanval hebben gekregen.
16/08 21u15  Student Achraf El Yakhloufi (21) wordt sp.a-fractieleiderNa de schepenwissel vlak voor de zomervakantie voert de Turnhoutse sp.a een nieuwe ‘position switch’ door. Achraf El Yakhloufi, het eerste Turnhoutse gemeenteraadslid met Marokkaanse roots, wordt hun nieuwe fractieleider.
16/08 21u15  LIVE. Alle balbezit voor Beerschot, maar doelpunten voor dodelijk efficiënt Leuven: 2-0Beerschot begon tegen Lokeren veelbelovend aan het seizoen, maar bleek duidelijk toch nog wat werk te hebben op Schiervelde. Pikken Stijn Vreven en zijn manschappen de draad weer op in Leuven? Volg alle actie hier LIVE vanaf 19u30!
16/08 21u00  Achtste editie van Rijmrock is laatste op StationspleinDe achtste editie van het Rijmenamse stadsfestival Rijmrock presenteert zaterdag alweer enkele verborgen of vergeten parels. Het Stationsplein geraakt net op tijd klaar voor het muzikale feest van het jaar.
16/08 21u00  LIVE. Geklungel in Beerschotse defensie verdubbelt de score: nu al 2-0 in LeuvenBeerschot begon tegen Lokeren veelbelovend aan het seizoen, maar bleek duidelijk toch nog wat werk te hebben op Schiervelde. Pikken Stijn Vreven en zijn manschappen de draad weer op in Leuven? Volg alle actie hier LIVE vanaf 19u30!
16/08 20u45  Blauw-gele ara’s Mero en Rocky bezoeken zieke kindjes in AZ Sint-JozefOp vraag van het ziekenhuis AZ Sint-Jozef in Malle, bezocht de Zoerselse papegaaienliefhebber Joseph Verdyck woensdag de kinderafdeling met zijn blauw-gele ara’s Mero en Rocky.
16/08 20u45  LIVE. Beerschot koud gepakt door heerlijke Leuvense aanval: 1-0Beerschot begon tegen Lokeren veelbelovend aan het seizoen, maar bleek duidelijk toch nog wat werk te hebben op Schiervelde. Pikken Stijn Vreven en zijn manschappen de draad weer op in Leuven? Volg alle actie hier LIVE vanaf 19u30!
16/08 20u15  Vrouw zwaargewond na klap tegen vangrail op E19Op de E19 is vrijdag een ongeval gebeurd ter hoogte van Kontich. Een auto belandde er tegen de vangrail, de chauffeur werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
16/08 20u00  Ara’s Mero en Rocky vrolijken zieke kindjes opOp vraag van het ziekenhuis AZ Sint-Jozef in Malle, bezocht de Zoerselse papegaaienliefhebber Joseph Verdyck woensdag de kinderafdeling met zijn blauwgele ara’s Mero en Rocky.
16/08 20u00  LIVE. Pikt Beerschot de draad weer op in Leuven?Beerschot begon tegen Lokeren veelbelovend aan het seizoen, maar bleek duidelijk toch nog wat werk te hebben op Schiervelde. Pikken Stijn Vreven en zijn manschappen de draad weer op in Leuven? Volg alle actie hier LIVE vanaf 19u30!
16/08 20u00  Dieven viseren jeugdhuizen Krejoel en BastaTwee jeugdhuizen uit Groot-Ranst kregen in minder dan een week tijd dieven over de vloer. In jeugdhuis Basta in Oelegem werd zo’n 200 euro ontvreemd, in jeugdhuis Krejoel in Broechem verdween zo’n 700 à 1.000 euro uit de kassa. Grote bedragen voor kleine vzw’s als jeugdhuizen.
16/08 20u00  Waarom de twee klimaatmeisjes Anuna De Wever en Greta Thunberg zoveel haatgevoelens loswekenDe ene gooit een fles urine, de ander brandt een kaarsje voor de komst van een verwoestende orkaan. Waarom wekken klimaatactivistes Anuna De Wever (18) en de Zweedse Greta Thunberg (16) zulke hevige reacties op? “Omdat het voor de voor- én de tegenstanders niet meer over de inhoud gaat, maar over de vraag aan welke kant van de geschiedenis je staat”, zegt moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UAntwerpen).
16/08 20u00  Ervaren fans drinken eerste glazen ‘Bolleke’: “Wij spraken altijd al van een ‘Bolleke’, voor ons verandert er niet veel”‘Bolleke’, de koosnaam die Antwerpenaren al een eeuwigheid in de plaats van ‘De Koninck’ gebruiken, is sinds gisteren officieel de naam van het bier. De eerste glazen werden getapt op de Bollekesfeesten op de Grote Markt. Valt de nieuwe naam in de smaak bij de liefhebbers?
16/08 19u15  Vermoedelijke drugsdealer slaat op de vlucht, politie kan hem inrekenen na achtervolgingEen vermoedelijke drugsdealer probeerde donderdagavond laat uit de klauwen van de politie te blijven. Hij sloeg op de vlucht en negeerde daarbij verschillende verkeersregels. De 34-jarige man uit Charleroi reed zelfs over fiets- en voetpaden om te ontkomen van de politie.
16/08 19u15  Kempenaar is eerste nieuwe student aan KU LeuvenLuka Vanhasbroeck (17) uit Merksplas is vrijdagochtend feestelijk ontvangen in de universiteitshal van de KU Leuven. Hij is de eerste officieel ingeschreven student voor het komende academiejaar.
16/08 19u15  Man (39) overleden na crash tegen boom, broer (43) vecht nog voor zijn levenOp de Houtlaan in Wijnegem gebeurde vrijdag een zwaar verkeersongeluk. Een Porsche knalde tegen er om een nog onduidelijke reden tegen een paar bomen. Bij het ongeval overleed Gabriël G, een 39-jarige man uit Stabroek. Zijn broer Pedro (43) uit Schoten vecht nog steeds voor zijn leven.
16/08 19u15  Terug naar school met “festival-boekentas”Trashdesign, het sociaal naai-, crea- en houtatelier dat onder andere reclame- en informatiebanners recycleert tot pennenzakken en portefeuilles, verkoopt voortaan ook boekentassen uit gerecycleerde (festival)doeken.
16/08 19u15  Blauwalg kan grote kajakmeeting niet aan wal houdenDe Geelse Kajakvaarders hielden de voorbije weken hun hart vast: zouden blauwalgen op hun kanaal Herentals-Bocholt voor het tweede jaar op rij hun internationale driedaagse dwarsbomen? Gelukkig niet.
16/08 19u15  Nieuwe openingsuren voor Zwembad GeerdegemvaartHet stedelijk Zwembad Geerdegemvaart in de Leliestraat krijgt vanaf september nieuwe openingsuren. De lesmomenten van de zwemschool worden voortaan ook gecentraliseerd op woensdag en zaterdag.
16/08 19u00  “Geen enkele hint dat aanbieders van deelsteps uit Antwerpen zouden willen vertrekken”Deelsteps zijn populair, maar ook gevaarlijk, zo merken de spoeddiensten. De aanbieders zelf zien geen problemen. Terwijl in Brussel het aantal aanbieders afneemt, lijkt de markt in Antwerpen te groeien.
16/08 18u45  Dieumerci Mbokani (33) belangrijker dan ooit bij Antwerp: “Zelfs op zijn 35ste zou hij dit kunnen”Wie stelt dat Dieumerci Mbokani op zijn 33ste beter is dan ooit, heeft hem niet bij Standard bezig gezien. Maar in Plzen bewees hij alweer dat er geen sleet op zit, integendeel. “Hij kan altijd op zijn talent teren.”
16/08 18u45  De Wever: “Al meteen na de verkiezingen beslist dat ik burgemeester zou blijven”Bart De Wever had de beslissing had hij Antwerps burgemeester zou blijven, eigenlijk al meteen na de verkiezingen in mei genomen. Dat zei hij aan ATV.
16/08 18u30  Bekende wafelbakker creëert ‘Bollekeswafel’Bezoekers van het Bollekesfeest in Antwerpen kunnen dit weekend voor de eerste keer proeven van een ‘Bollekeswafel’. Dat is een creatie van de bekende wafelbakker ‘Wafeltjes van ons Bomma’, die bestaat uit chocolade en Bolleke-bier.
16/08 18u30  Gemeente clasht met Fietsersbond over verkeerslichtenregelingDe aanpassing van de verkeerslichtenregeling op de A12-Boomsesteenweg stoot op protest bij de Fietsersbond. Kernlid Leonce Dekeyser verwijt het gemeentebestuur dat het de winstbelangen van handelaars steunt.
16/08 18u00  Porsche op oprit van woning in brand gestoken: “Ik heb met niemand problemen”In de Appeldonkstraat in Willebroek is vrijdagochtend een Porsche Panamera helemaal uitgebrand. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het vuur zo goed als zeker is aangestoken. De eigenaar van de wagen heeft er geen flauw benul van waarom net zijn wagen het doelwit werd. Er zou in de loop van vrijdag al een verdachte zijn opgepakt.
16/08 18u00  Bomenaar Manu Van Aalst (20) wint Start To DJ-wedstrijd van MNMManu Van Aalst (20) uit Boom is de winnaar geworden van de jaarlijkse Start To DJ-wedstrijd van MNM. “Vooral naar die gewonnen dj-set in Amsterdam kijk ik ontzettend uit.”
16/08 17u45  Dernyspektakel maandag is apotheose van dorpshappeningDe augustuskermis van ’s-Gravenwezel biedt vanaf zaterdag tot en met dinsdag heel wat leuke dingen. Hoogtepunten worden de dorpshappening op zaterdag en de jubileumeditie van het internationaal dernyspektakel maandagavond.
16/08 17u30  Victor Campenaerts kan Lotto-Soudal verlaten voor Team Dimension DataNa amper twee seizoenen lijkt er een einde te komen aan de samenwerking tussen Lotto-Soudal en Victor Campenaerts. De werelduurrecordhouder is namelijk in gesprek met Team Dimension Data.
16/08 17u30  Limburgse dj Zoë Le Vert laat zich niet afstoppen door spierziekteDe dj-carrière van de Limburgse Zoë Gerards-de Groen, alias dj Zoë Le Vert, neemt deze zomer een hoge vlucht. En dat ondanks de erfelijke aandoening die zowel haar mama als zijzelf meedraagt. “Op mindere dagen is muziek mijn troost.”
16/08 17u00  Europese tegenstander AZ krijgt extra rust, dus polst ook Antwerp de Pro League om match tegen Gent uit te stellenAZ, de volgende Europese tegenstander van Antwerp, moet volgend weekend niet tegen Feyenoord spelen. Het is dan vrij want de Nederlandse voetbalbond liet de wedstrijden van de clubs die Europees spelen uitstellen. Daarom heeft de Great Old nu ook aan de Pro League de vraag gesteld of de wedstrijd tegen AA Gent van volgend weekend kan worden uitgesteld.
16/08 17u00  Brute pech voor Eden Hazard: Rode Duivel van Real Madrid mogelijk enkele weken outReal Madrid heeft vrijdag bekendgemaakt dat Eden Hazard een spierblessure heeft opgelopen in de rechterdij. De kapitein van de Rode Duivels lijkt out voor de seizoensopener van de Madrilenen, zaterdag (om 17u00) op het veld van Celta de Vigo.
16/08 16u30  Vrouw uit Wommelgem komt om bij ongeval met dronken bestuurder in SpanjeEen vrouw van 72 jaar uit Wommelgem is donderdag omgekomen bij een zwaar verkeersongeval in Carballo, in de Spaanse regio Galicië. De auto waarin ze zat kwam in botsing met een auto die bestuurd werd door een Spaanse chauffeur. De man legde een positieve alcoholtest af.
16/08 16u30  Dode en zwaargewonde bij ongeval in Wijnegem: auto crasht tegen boomOp de Houtlaan in Wijnegem gebeurde vrijdag een zwaar verkeersongeluk. Een Porsche knalde tegen er om een nog onduidelijke reden tegen een paar bomen. Bij het ongeval viel één dodelijk slachtoffer te betreuren, een 39-jarige man uit Stabroek. Zijn broer (43) uit Schoten verkeert in levensgevaar.
16/08 16u30  Goed nieuws voor wie citytrip naar Londen plant: Ganni opent flagshipstore in wijk SohoGoed nieuws voor fashionista’s die binnenkort een citytrip naar Londen plannen: het Deense modelabel Ganni heeft net een flagshipstore geopend in de wijk Soho.
16/08 16u15  Jan (16) haalt brons op geografie-olympiade: “Aardrijkskunde is geen verzameling weetjes”Drie jaar geleden had hij al eens goud behaald op de Belgische informatica-olympiade. Maar deze zomer bewees Jan Livens (16) dat hij ook een kei is in aardrijkskunde. Mede dankzij prima coaching door zijn vakleerkracht Ria Van Mol behaalde de leerling van het Vita et Pax-college brons op de internationale geografie-olympiade in Hongkong.
16/08 16u15  Trek-Segafredo houdt Edward Theuns twee jaar langer aan boordTrek-Segafredo heeft vrijdag bekendgemaakt het contract van onze landgenoot Edward Theuns met twee seizoenen te hebben verlengd. De 28-jarige Gentenaar keerde dit seizoen terug naar het team na een jaartje bij Sunweb in 2018. Voordien verdedigde hij ook in 2016 en 2017 al de kleuren van het Amerikaanse WorldTour-team.
16/08 16u15  Minister Homans zet sociale huisvestingsmaatschappij ABC onder drukVlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) dringt bij de sociale huisvestingsmaatschappij ABC aan om een concreet verbeteringsplan op te stellen. Als dit niet gebeurt, dreigen er maatregelen.
16/08 15u45  Nieuwe horrorfilm op Netflix jaagt kijkers de stuipen op het lijf: “Vanaf nu slaap ik met de lichten aan”Een Filipijnse horrorfilm, die deze zomer is toegevoegd op Netflix, gaat momenteel gretig over de tong. Volgens kijkers is ‘Eerie’ een van de engste films ooit. “Deze film alleen bekijken is geen goed idee”, klinkt het. “Vanaf nu slaap ik met de lichten aan”, bekent iemand anders op sociale media.
16/08 15u45  Gierle wil warmste dorp van Vlaanderen wordenDe inwoners van Gierle (Lille) doen dit jaar weer een poging om het warmste dorp van Vlaanderen te worden. Ze lanceren met Giel for Moeders een actie ten voordele van de vzw Moeders voor Moeders, met een groot slotevenement als apotheose op 21 december. “Naast een mooi bedrag hopen we heel wat materialen in te zamelen voor deze organisatie”, zegt Mieke Dereymaeker, een van de initiatiefnemers.
16/08 15u45  Antwerpse bikepacker klaar voor Kirgizië: dagenlang mountainbiken zonder hulp, eten en slapen op eigen krachtBikepacker Berten De Canne (49) uit Zandvliet maakt zich klaar voor een tour door Kirgizië. Bikepacking is een sport waarbij mountainbikers al hun bagage meenemen, in de natuur overnachten en dat binnen een vooropgestelde tijd. Vanuit de Leeuw van Vlaanderen, een taverne aan de Zandvlietse Hoek, organiseerde Berten al zo'n tocht van 1200 km.
16/08 15u30  Jogging en Marathon Team Mol verkozen tot plezantste club van het jaarJogging en Marathon Team Mol bestaat amper drie jaar en telt al bijna driehonderd leden. De club kent zo’n groot succes dat zelfs andere loopclubs tips komen vragen. Naast de erkenning als Gouden Recreatieclub is JMT Mol nu ook uitgeroepen tot de ‘plezantste club van het jaar’.
16/08 15u30  Nieuw bedrijf Safe Roads organiseert ‘terugkommoment’ voor jonge chauffeursChauffeurs die zes maanden hun definitief rijbewijs hebben, kunnen vanaf eind deze maand ook in Mechelen terecht voor het verplichte terugkommoment. Het bedrijf Safe Roads organiseert deze sessies op de parking van de Nekkerhal.
16/08 15u15  Elk Antwerps flatgebouw zijn zonnedak: Europa vereenvoudigt plaatsing zonnepanelenEen nieuwe Europese richtlijn moet het eenvoudiger maken om zonnepanelen te plaatsen op daken van appartementsblokken. De stad Antwerpen hoopt dat er een inhaaloperatie kan komen. De Vlaamse en federale overheid moeten de richtlijn nog wel omzetten in regels om te kunnen starten met een coöperatieve voor zonnedelen. Eigenaars kunnen in zo’n coöperatieve stappen. In Gent en het Nederlandse Wezep lopen soortgelijke projecten die al concreet zijn uitgewerkt.
16/08 14u45  Wouter Vrancken kiest voor Bram Castro in doel: “Hij is klaar om de handschoen op te nemen”Wouter Vrancken stond scherp op de persbabbel voorafgaand aan het duel tegen Cercle Brugge. “Bram Castro start zaterdag in doel. Hij is klaar om de handschoen op te nemen”, antwoordde hij met een handige woordspeling op dé hamvraag van de dag wie de geschorste Yannick Thoelen onder de lat zou vervangen.
16/08 14u45  Romain Bardet zet een punt achter zijn seizoen: “Tijd nodig om de batterijen op te laden”Romain Bardet zal dit seizoen niet meer in actie komen. Dat maakte zijn team, AG2R La Mondiale, vrijdag bekend. Bardet geeft in het persbericht van het Franse WorldTour-team aan “tijd nodig te hebben om de batterijen op te laden”.
16/08 14u45  Keldermansvest in Mechelen wordt ‘fietsstraat’: auto’s mogen fietsers niet meer inhalenDe Mechelse Keldermansvest is vanaf eind augustus officieel een fietsstraat. Vanaf dan is het voor autobestuurders verboden om fietsers in te halen. De maximumsnelheid van 30 kilometer per uur blijft behouden.
16/08 14u30  Dode bij zwaar ongeval in Wijnegem: auto crasht tegen boomOp de Houtlaan in Wijnegem gebeurde vrijdag een zwaar verkeersongeluk. Een Porsche knalde tegen er om een nog onduidelijke reden tegen een boom. Bij het ongeval viel één dodelijk slachtoffer te betreuren, een tweede inzittende verkeert in levensgevaar.
16/08 14u15  Anuna De Wever uitgejouwd op Pukkelpop, vriendinnen bedreigd: “Dit is niet oké”Anuna De Wever klom donderdagavond op het podium in de Boiler Room op het festival Pukkelpop. Dat deed ze voor ‘Clap for Climate’, maar dat initiatief werd niet goed onthaald. Ook later op de camping werden vriendinnen van de klimaatactiviste lastiggevallen.
16/08 14u00  Achtergelaten spullen Tomorrowland krijgen tweede leven in KringwinkelTenten, matrassen, kussens, opvouwstoeltjes…De kampeerspullen die de festivalgangers van Tomorrowland hebben achtergelaten krijgen een nieuw leven in de Kringwinkel van Willebroek. En dat lokt volk, want net voor de opening om tien uur ’s ochtends stond er al zo’n zeventig man aan de deur van de winkel te wachten
16/08 13u45  Wereldwijde vrees voor recessie: is ons land extra kwetsbaar?Het zijn spannende tijden voor de Belgische economie. De kans op een harde Brexit is groter dan ooit, waardoor de Vlaamse export naar Groot-Brittannië zou dalen. De handelsoorlog tussen de VS en China dreigt zich tot in Europa te laten voelen. En onze belangrijkste handelspartner, Duitsland, zit op het randje van een recessie. Moeten we ons daar zorgen over maken?
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Vervroegde verkiezingen vlak na Nieuwjaar? Tot in de hoogste regionen van de PS zijn ze ermee bezig22/08 07u15 - Gazet van Antwerpen: Tot in de hoogste regionen van de PS zijn ze ermee bezig. “Met dit resultaat valt geen federale regering te maken. Misschien komen er wel nieuwe verkiezingen.” En aangezien de PS in elke gangbare formule nodig is, zijn zulke geruchten niet volledig onschuldig.
21x Burgemeester en schepen verwachten samen kindje maar mogen niet trouwen: “Het was het moment”22/08 06u15 - Gazet van Antwerpen: Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) verwacht samen met schepen en partijgenote Caroline Vermeulen eind november een zoon. Ze mogen echter niet wettelijk met elkaar trouwen of samenwonen omdat ze allebei in de gemeenteraad zitten.
19x Tienermeisjes raken slaags in winkelgallerij Sint-Niklaas22/08 07u00 - Gazet van Antwerpen: Een 16-jarig meisje heeft woensdag klacht ingediend bij de politie na een vechtpartij in de winkelgaanderij van Siniscoop aan het Stationsplein. De tiener kreeg klappen van een 14-jarig meisje en er werd een pluk haar uitgetrokken.
18x Voetbalfan Dimitri (33) in elkaar geslagen na match: “Het enige wat ik gedaan heb, is tonen dat ik Limburger ben”22/08 06u15 - Gazet van Antwerpen: “Alle Limburgers zijn homo!”, zongen enkele aanhangers van Waasland-Beveren zaterdag na de match tegen KRC Genk. Toen Genk-supporter Dimitri Daniëls (33) daarop reageerde, werd hij in elkaar geslagen. “Als ik verkeerd was gevallen, was ik er niet meer geweest.”
16x “En toen ging het helemaal mis”: het kunstpaleis van de rijksmaarschalk dat moest verdwijnen22/08 07u30 - Gazet van Antwerpen: Omdat de Russen in 1945 aan de grens van zijn landgoed stonden, gaf rijksmaarschalk Hermann Göring het bevel om alles op te blazen. Zijn eigen burcht, de nagebouwde burcht voor zijn dochter, de eindeloze hallen vol meesterwerken. Zoveel kunst was er, dat decennia later nog altijd dingen opduiken. “Met een metaaldetector vonden we kisten, maar we zijn bang om op springstof te stoten.”
15x Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene”22/08 09u00 - Gazet van Antwerpen: De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich woensdagavond tijdens een persconferentie over de handelsoorlog met China niet van zijn meest bescheiden kant laten zien.
15x Scholen verplichten ouders voor honderden euro’s boeken te kopen terwijl ze niet eens worden gebruikt22/08 07u00 - Gazet van Antwerpen: Welzijnszorg, de Gezinsbond en de onderwijskoepels vragen dat middelbare scholen zich ernstig beraden over de boeken die hun leerlingen verplicht moeten aankopen. Zo getuigt een Leuvense prof dat drie van de leerboeken die zijn zoon moest aanschaffen – kostprijs 53 euro – nooit gebruikt zijn. En dat blijkt geen unicum.
14x Dit is de best betaalde acteur ter wereld22/08 06u30 - Gazet van Antwerpen: Hollywoodster Dwayne “The Rock” Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.
14x Knappe winst Telenet Giants Antwerp in eerste oefenwedstrijd21/08 23u45 - Gazet van Antwerpen: De eerste oefenwedstrijd van het “new look” Telenet Giants Antwerp bracht in volle en met 500 toeschouwers gevulde Heylen Vastgoed Basket Campus een knappe overwinning tegen het Duitse Bonn: 100-74.
13x ‘Downton Abbey’-acteur in nauwe schoentjes door callgirl22/08 10u30 - Gazet van Antwerpen: Als Robert Crawley in Downton Abbey geniet hij veel aanzien, maar momenteel zit acteur Hugh Bonneville (55) in nauwe schoentjes door een callgirl.

Statistieken

Artikels:
28755
Gelezen:
24375
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven