vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
23/03 06u00  Fotovrienden tonen hun werk De Broechemse Fotovrienden tonen hun werk op zondag 25 maart in het Broechemse Gildenhuis, Pertendonckstraat 14.
23/03 04u00  Hamilton begint nieuw F1-seizoen als snelste, Vandoorne tiende Tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe F1-seizoen 2018 heeft Lewis Hamilton in Australië de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de tiende tijd.14 
23/03 02u15  Boete op sluikstorten meer dan verdubbeld Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Wie op dit ogenblik wordt gepakt, betaalt een GAS-boete van maximaal 350 euro. Hangt het van de minister af, dan wordt dat tegen de zomer minimaal 800 euro.
23/03 02u15  Rijden over tijdelijk afgesloten rijstroken levert torenhoge boetes op Een rood kruis op de mobiele borden boven de autosnelweg verbiedt bestuurders tijdelijk de rijstrook te gebruiken. Maar heel wat chauffeurs negeren het kruis om de file te ontwijken. Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
23/03 02u15  Argenta betwist nieuwe heffing bij Grondwettelijk Hof Argenta trekt naar het Grondwettelijk Hof. De Antwerpse spaar- en verzekeringsbank pikt het niet dat België de banken retroactief meer laat betalen voor het garantiefonds dat de spaarboekjes onderstut. De staat blijkt dat fonds te hebben leeggehaald voor schuldafbouw.
23/03 02u15  Oude F-16’s vliegen nog steeds buiten, maar Defensie zweert bij nieuwe toestellen Premier Charles Michel belooft om alle pistes te onderzoeken. Maar in de praktijk wil de meerderheid en zeker minister van Defensie Steven Vandeput maar één ding: van zodra de vervelende episode over de verlenging van de F16’s is afgelopen, overgaan tot de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wat staat er de komende weken te gebeuren? Een overzicht in vijf vragen.
23/03 02u15  STANDPUNT. CD&V is bij nationale verkiezingen verschrompeld tot meeloper Nederland heeft zijn lokale verkiezingen al achter de rug. Misschien moeten we onze noorderburen erom benijden, aangezien wij nog maanden van verkiezingskoorts en campagnepraatjes voor de boeg hebben.
23/03 02u15  Antwerpse haven legt zeeschepen aan het stopcontact Tegen 2020 wil Antwerpen elektrische walstroom voorzien voor aangemeerde zeeschepen bij de MPET-terminal aan het Deurganckdok, de grootste containerterminal van Europa. Dat is één van de concrete afspraken op het eerste wereldcongres voor duurzaamheid in de havens, dat gisteren in Antwerpen van start ging.
23/03 02u15  66-jarige Liliane ‘MC Lily’ Simons uit Borgerhout in ‘Belgium’s Got Talent’: “Je bent nooit te oud om te rappen” Wordt MC Lily, alias Liliane Simons, dé ontdekking van Belgium’s Got Talent? De 66-jarige Antwerpse wil de jury imponeren met een rapnummer. “Dit programma kraakt of maakt mijn carrière niet. Ze kennen mij al in heel Antwerpen.”
23/03 02u15  Zieke Ann (27) werkte met Izzy (28) bucketlist af in haar laatste vier maanden: “We putten nog altijd kracht uit die mooie momenten” Niet alle verhalen uit het Eén-programma Vandaag Over Een Jaar kennen een happy end. Izzy Goedertier (28) zat gisteren alleen op de bank bij Cath Luyten. Zijn zieke vriendin Ann, die “nog alles uit het leven wou halen”, was kort na de eerste opname, waarin ze hun bucketlist uit de doeken deden, overleden.
23/03 02u15  Met de waterbus in half uur van Wijnegem naar Havenhuis Dit jaar nog zal je vanuit Wijnegem, Schoten en Merksem ook twee keer per uur de waterbus kunnen nemen om naar en van Antwerpen te pendelen. Maar de schepen die voor personenvervoer op het Albertkanaal worden ingezet, zullen veel minder snel varen dan die op de Schelde.
23/03 02u15  Nog een maand te gaan tot de 10 Miles: met deze tips ben je zeker goed voorbereid Nog een maand en we staan opnieuw aan de start van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Nu nog in gang schieten met trainen, heeft weinig zin. Maar wie al goed op dreef is, staat met deze zes tips van coach Thijs Dekiere van sport- en gezondheidspromotiecentrum Energy Lab met een gerust hart aan de start.
23/03 02u15  Verbodsborden aan Elzenveld weggehaald De verbodsborden met het opschrift ‘Private weg, doorgang verboden’ aan de toegangspoort van het Elzenveld zijn weggehaald. “De weg blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers”, zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.
23/03 02u15  Minder verspilling en eenzaamheid dankzij Opschepper Drie studenten productontwikkeling van de UAntwerpen hebben met hun project Opschepper een Food Waste Award gewonnen. Het concept is simpel, maar geniaal: ouderen koken met voedseloverschotten een heerlijke maaltijd voor een paar studenten, om vervolgens samen te tafelen.
23/03 02u15  Poldermuseum heropent pas op zondag 3 juni Het Poldermuseum opent voor het eerst sinds lange tijd niet tijdens het paasweekend. De renovatie duurt langer dan gepland. De officiële heropening gebeurt op zondag 3 juni.
Laatste update: vandaag om 6u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 17u30  Selena Gomez krijgt kritiek op haar bikinifoto’s, dit is haar antwoordDe Amerikaanse popster geniet momenteel met volle teugen van een vakantie in Sydney en liet zich voor het eerst sinds haar niertransplantatie zien in bikini. De beelden gaan de wereld rond, maar genereren naast heel wat lof ook kritiek. Met een filmpje op Instagram snoert de zangeres haar haters de mond.
21/03 17u15  Ingrid Van Wunsel trekt lijst Vlaams BelangHet Vlaams Belang heeft gemeenteraadslid Ingrid Van Wunsel (55) uit Kessel aangeduid als nieuwe lijsttrekker. In die functie volgt ze Jan Zander (73) op, die eraan denkt om met een eigen partij aan de verkiezingen in Nijlen deel te nemen.
21/03 17u15  Extra regenwater voor vijver StadsparkDe vijver van het Stadspark staat al sinds het einde van vorig jaar leeg. Een van de oorzaken is onder meer de lage stand van het grondwater. Er is een tijdelijke oplossing in de maak. Deze week zijn werken gestart aan de Quinten Matsijslei om de regenwaterleiding zo te verleggen dat het regenwater in de vijver van het Stadspark terechtkomt.
21/03 17u00  Partijvoorzitster Rutten fluit Gatz terug over verbod op doorspoelen reclame: “Gaan we écht niet doen”Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open Vld, fluit haar partijgenoot en Vlaams minister van Media Sven Gatz terug. Die lanceerde een voorstel om het doorspoelen van reclame op tv te verbieden. “Niets van, ook als je tv kijkt, mag je je goesting toen”, zegt Rutten nu.
21/03 17u00  Gatz (Open Vld) teruggefloten door partijvoorzitter Rutten over verbod op doorspoelen reclame: “Gaan we écht niet doen”Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open- Vld, fluit haar partijgenoot en Vlaams minister van Media Sven Gatz terug. Die lanceerde een voorstel om het doorspoelen van reclame op tv te verbieden. “Niets van, ook als je tv kijkt, mag je je goesting toen”, zegt Rutten nu.
21/03 16u45  Maaseik grijpt na golden set naast ticket voor Final 6 in Champions League volleybalNoliko Maaseik heeft zich woensdag net niet kunnen kwalificeren voor de Final 6 van de Champions League volleybal.
21/03 16u45  Elia Viviani wint nieuwe Driedaagse Brugge-De Panne na spektakel in De MoerenElia Viviani heeft de nieuwe Driedaagse Brugge-De Panne gewonnen. De Italiaan van Quick Step Floors was na 202,4 kilometer de snelste in een sprint van een uitgedund peloton, dat heel wat mannen was kwijtgespeeld tijdens drie spectaculaire passages in de gevreesde Moeren. De naam werd dan wel behouden, de Driedaagse (1.BC) was voor het eerst geen driedaagse rittenkoers meer: vandaag werkten de mannen hun wedstrijd af, morgen/donderdag zijn de vrouwen aan de beurt.
21/03 16u45  Renaud Hardy naar Cassatie tegen levenslange celstrafSeriemoordenaar Renaud Hardy (55) gaat in cassatie tegen zijn veroordeling. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Parkinsonpatiënt kreeg een levenslange celstraf voor twee moorden, verkrachting met foltering en twee moordpogingen. Daarbovenop staat hij ook nog eens vijftien jaar ter beschikking van de maatschappij.
21/03 16u45  Modemerk SuperTrash is faillietSlecht nieuws voor het Nederlandse modemerk SuperTrash en de 150 werknemers: na een moeilijke periode hebben de aandeelhouders dan toch het faillissement aangevraagd. Dat schrijft de Nederlandse pers.
21/03 16u00  Politie vindt slapende dealer in auto met ontstoken lichtenDe raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van een 34-jarige man. De man wordt verdacht van drugshandel.
21/03 16u00  TEST. Inwoners Vorselaar scoren momenteel het best op onze 12 vragen, maar dat kan jij veranderenWat is dat toch met Vorselaar. Deze week bleek nog dat de inwoners van deze gemeente het meest tevreden zijn van alle Antwerpse gemeenten. En blijkbaar kunnen ze hun gemeente ook het best inschatten. Althans in onze 12 vragen. Heb jij al deelgenomen aan deze test? Probeer het ook, en duw jouw gemeente hoger in de rangschikking.
21/03 16u00  Als Vogue het zegt: “De Brazilian is uit, laat je schaamhaar staan”Samantha Jones zweerde in ‘Sex and The City’ bij een maandelijkse Brazilian wax, vandaag is het passé om je schaamhaar helemaal te scheren of te laten harsen. Een vol bosje is het nieuwe hip, althans volgens de Amerikaanse Vogue.
21/03 16u00  Parlementsleden hebben slechts één vraag voor advocaat LaurentDeze namiddag werd de hoorzitting voortgezet in de speciale Kamercommissie over de verlaging van Prins Laurents dotatie. De commissieleden mochten daarbij vragen stellen aan Laurent Arnauts, de advocaat van de prins. Daar was echter niet veel animo voor.
21/03 15u45  Loena Hendrickx met persoonlijk record geplaatst voor vrije kür op WK kunstschaatsen in MilaanLoena Hendrickx heeft zich met een persoonlijk record op de korte kür geplaatst voor de vrije kür op het WK kunstschaatsen in Milaan.
21/03 15u45  Driehonderd mensen nemen afscheid van Eleanore: “Geen woorden voor deze gruwel”In de Herentalse kerk Levende Hoop namen woensdag een driehonderdtal mensen afscheid van de 27-jarige Eleanore ‘Noor’ De Strijcker, die vorige week dinsdag werd omgebracht in haar huis in de wijk Kleerroos.
21/03 15u45  Parlementsleden stellen vragen aan advocaat Prins LaurentEen speciaal ingerichte commissie gaat woensdag in de Kamer beslissen of Prins Laurent dit jaar 15 procent van zijn dotatie kwijtspeelt, ofwel 46.000 euro. Volg de gebeurtenissen hier live.
21/03 15u30  Voorlopig geen fusie tussen veilingen BelOrta en HoogstratenEr komt voorlopig geen fusie tussen de tuinbouwveilingen Coöperatie Hoogstraten en BelOrta (Sint-Katelijne-Waver). “Het was bij beide partijen wellicht nog wat te vroeg, en bij Belorta had men recent verschillende fusies”, zo is woensdag gezegd bij de start van het nieuwe aardbeiseizoen in Hoogstraten, waar ook werd vooruitgeblikt op 2018.
21/03 15u30  E19 aan grens volledig versperd na ongeval met vrachtwagensDe E19 richting Antwerpen is volledig versperd aan de grensovergang met Nederland. Een vrachtwagen is tegen een andere vrachtwagen gebotst die op de pechstrook stond en in de middenberm terechtgekomen. Er vielen geen gewonden maar de volledige rijweg ligt bezaait met brokstukken. De hinder kan nog een tijdje aanslepen volgens de wegpolitie.
21/03 15u15  De Lage Drempel herdenkt eenzame overledenenIn ontmoetingscentrum De Lage Drempel in Mechelen zijn woensdag de eenzame overledenen herdacht die vorig jaar gestorven zijn. Dat zijn er elk jaar 25 tot dertig.
21/03 15u15  Driehonderd mensen nemen afscheid van EleanoreIn de Herentalse kerk Levende Hoop namen woensdag een driehonderdtal mensen afscheid van de 27-jarige Eleanore ‘Noor’ De Strijcker, die vorige week dinsdag werd omgebracht in haar huis in de wijk Kleerroos.
21/03 15u15  Bestelwagen vol drugsafval gedumpt op PelgrimspleinIn een achtergelaten bestelwagen, zonder nummerplaat, heeft de politie woensdagmiddag tientallen vaten met chemisch afval aangetroffen. Het gaat zo goed als zeker om afval van een drugslaboratorium.
21/03 15u15  LIVE. Parlementsleden stellen vragen aan advocaat Prins LaurentEen speciaal ingerichte commissie gaat woensdag in de Kamer beslissen of Prins Laurent dit jaar 15 procent van zijn dotatie kwijtspeelt, ofwel 46.000 euro. Volg de gebeurtenissen hier live.
21/03 15u15  Rustig wandelen langs de NeteboordenWandelliefhebbers kunnen komende zondag 25 maart deelnemen aan een 'winterwandeling' met start en aankomst aan teverne Netherust in Kassterlee.
21/03 15u00  Culturele activiteiten voor alle kinderen van Putse basisscholenDe gemeente biedt jaarlijks voor alle leerlingen van de Putse lagere scholen een culturele activiteit aan. 700 kinderen van de kleuterklassen en de eerste leerjaren genoten intussen al van het theaterstuk Bakker Bol van Theater De Kleine Speeldoos.
21/03 15u00  Boom tennis opendeurtDe Koninklijke Boom Tennis Club vzw houdt bij de start van het zomerseizoen, een ‘open deur dag/initiatie dag’. Afspraak zondag 25 maart om 14u. U kan er gratis kennis maken met deze sport.
21/03 15u00  Winterdrink is ‘activiteit van het jaar’De 'Activiteit van het jaar' is de winterdrink voor senioren, een initiatief van de seniorenadviesraad. Jaarlijks is er hiervoor een verkiezing georganiseerd door het OCMW en de welzijnsraad van Boom.
21/03 15u00  Meghan Markle krijgt wassen beeldDe bride-to-be van prins Harry kan niet snel genoeg opgenomen worden in de koninklijke familie.
21/03 14u45  Zo wordt grasmat van Bosuil vervangenOok heilige grond is wel eens aan vervanging toe. Bij Antwerp is het vandaag zover. De grasmat wordt vervangen. Een hele oppervlakte, zo’n voetbalveld, maar met deze machines gaat het best vooruit.
21/03 14u30  Ammoniaklek bij industriële bakkerijBij het bedrijf CSM Bakery Solutions, aan de Boomsesteenweg in Aartselaar, ligt de productie woensdag stil. Oorzaak daarvan is een ammoniaklek in de productiehal. De brandweer heeft uren werk gehad om alles te verluchten.
21/03 14u30  Antwerpse vrienden springen in de bres voor uitgewezen medestudent: “Dit is niet meer normaal”Een 20-jarige student Productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen, Tumurochir Purevjav, wordt na een verblijf van acht jaar in België vrijdag teruggestuurd naar zijn geboorteland Mongolië. Zijn vrienden en medestudenten willen er alles aan doen om ‘Tumko’, zoals ze hem noemen, hier te houden.
21/03 14u00  Novak Djokovic kan weer lachen: “Ik sta pijnvrij op de baan, dat is het belangrijkste”Voor het eerst sinds lange tijd heeft Novak Djokovic geen last meer van de rechterelleboog. De voormalige nummer 1 van de wereld verscheen dan ook met een brede glimlach voor de journalisten in Miami, waar hij deelneemt aan het Masters 1.000 toernooi.
21/03 14u00  Familie en vrienden nemen afscheid van Bernard Verheyden: “Een veelzijdig acteur die ook prachtig kon zingen”In het crematorium van Wilrijk hebben familie en vrienden woensdag afscheid genomen van de overleden Bernard Verheyden, bekend als ‘Bompa Lawijt’. De theater- en tv-acteur overleed vorige week op 79-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. “Hij was een plezier om mee te werken”, zegt zijn collega Annie Geeraerts aan atv.
21/03 13u45  Visboer gepakt door de kracht van FacebookOp vraag van het gemeentebestuur parkeerde Koen Daems uit Emblem dinsdagmorgen zijn mobiele viskraam Catch of the Day op het plein voor het oud-gemeentehuis in Massenhoven. Zonder enige publiciteit kreeg hij meteen veel visliefhebbers uit het kanaaldorp aan zijn kraam.
21/03 13u45  Een vleugje roze in het haar: het kan ook voor brunettesRoze accenten in het haar: het leek tot voor kort enkel een trend waar blondines zich aan konden wagen, maar ook brunettes kunnen er nu mee experimenteren. Net op tijd voor de lente! BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology legt uit hoe hij te werk gaat.
21/03 13u30  Mooie vrouwen worden steeds vaker geweerd uit de sportGrote nieuwigheid, zondag bij het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen: het vrouwelijk schoon zal ontbreken op de startgrid. De traditionele grid girls - een deel van de show sinds de jaren tachtig - zijn afgeschaft wegens te vrouwonvriendelijk. “De vrouw als lustobject opvoeren is niet meer van deze tijd”, zegt de een. “De nieuwe preutsheid, doorgeslagen #MeToo-gekte”, vindt de ander.
21/03 13u30  Tiental kandidaten voor uitbating ­brasserie VeldkeukenOmdat het gemeentebestuur de samenwerking met Corsendonk Hotels voor de uitbating van ­brasserie Veldkeuken in Merksplas-Kolonie heeft stopgezet, moet een nieuwe concessionaris gezocht worden. Geïnteresseerden kunnen bieden tot 6 april.
21/03 13u15  Fietsers worden wild toegejuicht in Stabroekse DorpsstraatWie in Stabroek deze morgen door de Dorpsstraat fietste, kreeg er een erehaag van applaudisserende bengels bij. De kinderen van Basisschool De Stappe, De Sint-Catharinaschool en PITO ondersteunden de nationale applausdag voor fietsers, een actie van de Fietsersbond. Sommige kinderen schreeuwden zich echt de longen uit hun lijf, en werden beloond met een extra brede glimlach of een dikke duim van de passerende fietsers.
21/03 13u00  Student eist stilte op trein met pistoolEen 21-jarige student uit Kortrijk Yassier K.A. moest zich woensdag op de correctionele rechtbank voor Kortrijk verantwoorden omdat hij op een trein met een pistool had staan zwaaien. Hij zei dat de passagiers moesten stil zijn.
21/03 13u00  Caitlyn Jenner waarschuwt met pijnlijke selfie: “Gebruik altijd een sunblock”Dit keer geen glitter en glamour op de Instagram van Caitlyn Jenner: de ex-topatleet en realityster heeft een stukje huid van haar neus moeten laten verwijderen. Ze deelt een foto van haar beschadigde neus om haar volgers te waarschuwen: “Gebruik altijd een sunblock!”
21/03 13u00  Ze verloren ‘Mijn Pop-uprestaurant’, maar nu gaat het Daniela en Mitchell voor de windIn het vorige seizoen van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ op VTM moesten Daniela Sparanero en Mitchell Merola van Table’O een tegenslag verwerken: ze verloren in de finale van barbecueboys Karel en Birger. Vandaag gaat het hen voor de wind. Het koppel heeft samen drie zaken uit de grond gestampt.
21/03 12u45  Antwerpse studente krijgt het zwaar te verduren door ‘Blind Getrouwd’: “Dit moet stoppen”Het zijn woelige tijden voor de Marjoleinen Faes van deze wereld. Heel wat mensen wenden zich maar al te graag tot sociale media om Marjolein uit ‘Blind Getrouwd’ vaak harde berichten te sturen. Alleen komen niet al die mensen bij de Marjolein Faes van ‘Blind Getrouwd’ terecht, en zag ook de Antwerpse studente Marjolein Faes haar portie haatmail verschijnen.
21/03 12u45  Gewezen topvoetballer Xabi Alonso riskeert zware straffen: vijf jaar cel en vier miljoen euro boeteDe Spaanse openbare aanklager eist een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van vier miljoen euro voor gewezen topvoetballer Xabi Alonso. De 36-jarige Spanjaard staat terecht voor belastingsfraude.
21/03 12u45  Flamboyante Ronaldinho heeft een nieuwe uitdaging: de politiekRonaldinho heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De Gouden Bal van 2005 zet zijn eerste stappen in de politiek. Hij tekende een aansluitingskaart bij de Braziliaanse republikeinse partij (Partido Republicano Brasileiro).
21/03 12u45  NBA. Houston stopt indrukwekkende zegereeks van Trail BlazersPortland weet na dertien opeenvolgende zeges opnieuw wat verliezen is. De Trail Blazers gingen dinsdagavond in de NBA met 111-115 onderuit tegen Houston.
21/03 12u30  Davis Cup-lid Julien Cagnina is maanden out na polsoperatieJulien Cagnina heeft een operatie ondergaan aan de rechterpols. Op Facebook laat hij weten dat de ingreep goed is verlopen.
21/03 12u30  Greg Van Avermaet kent zijn ploegmaats voor E3 Harelbeke en Gent-WevelgemGreg Van Avermaet is vrijdag in E3 Harelbeke en zondag in Gent-Wevelgem de uitgesproken kopman bij BMC. Vorig jaar won hij beide WorldTour-wedstrijden.
21/03 12u30  Als verdediger was hij wereldtop, als coach wil het niet lukken: Jaap Stam ontslagen bij Engelse tweedeklasserVoormalig Nederlands international Jaap Stam is geen trainer meer van Reading FC. De club uit de Championship, de Engelse tweede klasse, zette hem woensdag aan de deur.
21/03 12u30  Deense wetenschapper pleit onschuldig voor ‘duikbootmoord’ op Zweedse journalistePeter Madsen, de Deense wetenschapper die ervan beschuldigd wordt de Zweedse journaliste Kim Wall te hebben vermoord in zijn zelfgemaakte duikboot, heeft woensdag opnieuw onschuldig gepleit bij de hervatting van zijn proces na twee weken.
21/03 12u15  Jongen weet met zijn vreugde geen blijf wanneer dokter verkleed als Chewbacca geweldig nieuws meedeeltSinds de vijftienjarige Austin Eggleston bijna vijf maanden geleden op een wachtlijst stond voor een harttransplantatie, maakte zijn dokter Phillip Trush aan hem een belofte. Eens de cardioloog een hart voor hem ter beschikking had, zou hij het goede nieuws meedelen door zich te verkleden als Chewbacca, een van de bekendste personages uit het Star Wars-universum. Afgelopen weekend was het zover, en daar was Austin uiteraard bijzonder blij mee.
21/03 12u15  Vertederende beelden: Schotse zoo toont pasgeboren ijsbeer aan grote publiekHet Highland Wildlife Park in het Schotse Kingcraig heeft schattige beelden vrijgegeven van hun drie maanden jonge ijsbeertje. Ze laten zien hoe de beer samen met de moeder zich voor het eerst toonde aan het grote publiek. Het is de eerste ijsbeer in 25 jaar die geboren werd in een Britse dierentuin.
21/03 12u15  Haar zoon (1) raakte ernstig verbrand door een ongelukje, nu wil deze mama andere ouders waarschuwenHet moet een van de grootste nachtmerries zijn van elke ouder: je kind krijgt per ongeluk je mok hete thee te pakken en gooit het over zich heen. Het overkwam de Britse Suzie Fogarty, en nu wil ze andere ouders waarschuwen, maar ook de goede raad verspreiden die ze kreeg in het brandwondencentrum.
21/03 12u15  LIVE. Advocaat prins Laurent: “Vermoeden van onschuld wordt met de voeten getreden”Een speciaal ingerichte commissie zal woensdag in de Kamer beslissen of prins Laurent dit jaar 15% van zijn dotatie kwijtspeelt, ofwel 46.000 euro. De zitting werd eerst even geschorst omdat zijn advocaat afwezig was. Een half uur later is de zitting dan toch van start gegaan.
21/03 12u00  Legertop komt vandaag niet meer naar commissie Defensie voor F-16-dossierDe legertop, met onder meer de kolonel Harold Van Pee die het dossier van de vervanging van de F-16’s leidt, komt vandaag/woensdag niet meer naar de Kamercommissie Defensie. Een voorstel van de oppositie om het leger meteen te ondervragen over zijn rol in het Lockheed-rapport, is woensdagochtend weggestemd in commissie. De hoorzitting komt er nadat de resultaten van de externe audit gekend zullen zijn, ten laatste op 18 april.
21/03 12u00  Verstappen: "Ik ben het nieuwe ‘Vettel-project’ bij Red Bull"Max Verstappen ziet zichzelf als het nieuwe project van Red Bull-talentscout Dr. Helmut Marko, zo laat hij weten aan het Duitse ‘Auto Bild’.
21/03 12u00  Europees groen licht voor overname Monsanto door BayerDe Europese Commissie heeft woensdag het licht op groen gezet voor de overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door de Duitse chemieureus Bayer. Om aan de concurrentiebezwaren van de Commissie tegemoet te komen, moet de nieuwe groep wel voor meer dan zes miljard euro onderdelen afstoten.
21/03 12u00  Allochtone jongeren over Antwerpse politie: “Meer kleur en dat is goed”Het aantal allochtonen dat aan de slag is bij de Antwerpse politie, stijgt. In het korps zijn ongeveer 8,5 procent van de agenten van allochtone afkomst. Maar bij de agenten in opleiding, is dat inmiddels bijna 15 procent. “Dat is goed nieuws”, aldus burgemeester Bart De Wever, “het korps wordt zo meer een afspiegeling van onze diverse Antwerpse bevolking.” Wij trokken de straat op en vroegen jongeren of ze een job bij de politie zouden zien zitten.
21/03 12u00  Verdachte van reeks bomaanslagen in Texas blaast zichzelf opDe hoofdverdachte in een reeks bomontploffingen in het Amerikaanse Austin (Texas) heeft zichzelf opgeblazen toen de politie probeerde hem te arresteren. Dat bevestigde het hoofd van de politie van Austin, Brian Manley, woensdagochtend tijdens een persbericht.
21/03 12u00  Leden en sympathisanten van Fietsersbond applaudisserenDe applausactie van Fietsersbond Voorkempen (Wijnegem, Schilde, Zoersel, Malle) vond plaats op het fietspad aan het gemeentehuis van Westmalle, vlak bij de gevaarlijke oversteekplaats Zoerselbaan – Antwerpsesteenweg.
21/03 12u00  Tim krijgt de volle laag van Mezdi in 'Temptation Island': "Dit is kinderachtig kutgedrag"Wie had gedacht dat uitgerekend Mezdi diegene zou zijn die Tim op zijn nummer zou zetten na zijn nacht met Cherish?
21/03 12u00  LIVE. Advocaat prins Laurent hekelt “onvolledig dossier” en “juridische creativiteit” met dotatiewetEen speciaal ingerichte commissie zal woensdag in de Kamer beslissen of prins Laurent dit jaar 15% van zijn dotatie kwijtspeelt, ofwel 46.000 euro. De zitting werd eerst even geschorst omdat zijn advocaat afwezig was. Een half uur later is de zitting dan toch van start gegaan.
21/03 11u45  Tim krijgt de volle laag van Mezdi in 'Temptation Island": "Dit is kinderachtig kutgedrag"Wie had gedacht dat uitgerekend Mezdi diegene zou zijn die Tim op zijn nummer zou zetten na zijn nacht met Cherish?
21/03 11u45  Vermoeide mama schrijft een open brief aan haar man: “Ik. Heb. Meer. Hulp. Nodig.”De Amerikaanse mama Celeste Erlach heeft twee kinderen en neemt de zorg voor hen bijna volledig op haar rekening. Daarnaast werkt ze en regelt ze het huishouden. En haar man? Die helpt haar te weinig, zo maakt ze duidelijk in een open brief op de Facebookpagina van Breastfeeding Mama Talk. Veel andere moeders snappen haar frustraties waardoor het pleidooi massaal wordt gedeeld.
21/03 11u30  Fietsers krijgen massaal applausOp meer dan 180 plaatsen in heel België hebben leden van de Fietsersbond en bevriende organisaties woensdagochtend alle fietsers op applaus getrakteerd. Dat is een absoluut record. In 2017 applaudisseerden 138 teams. Met de Nationale Applausdag willen de initiatiefnemers aan iedereen duidelijk maken dat het zeker loont om het fietsen aan te moedigen. Ook in Antwerpen deden enthousiastelingen om de fietsers een hart onder de riem te steken.
21/03 11u30  Vier winnaars van Turnhoutse Milieuprijs in één klapDe Turnhoutse Milieuprijs is voor het eerst uitgereikt aan vier projecten, van MOOOV, Natuurpunt, Campina Energie en de Turnhoutse Compostmeesters.
21/03 11u30  Minister Ducarme legt voedselagentschap bijkomende controles op na slachthuisfraudeMinister Denis Ducarme legt het federaal voedselagentschap FAVV een bijkomend programma voor controles op. Per trimester komt er één onaangekondigde controle bij, zowel bij de 106 slachthuizen, 476 versnijderijen als bij de 478 koelinstallaties. Dat kondigde hij woensdag aan in de Kamer bij de voorstelling van het verslag van het FAVV over Veviba.
21/03 11u15  Applaus voor fietsersAan het station in Essen kregen de fietsers vandaag een hartverwarmend applaus van Beweging.net en CD&V Essen. Velen onder hen nemen dagelijks de fiets voor woon-werkverkeer, naar school of naar de winkel en kiezen zo voor een slim en gezond vervoermiddel.
21/03 11u15  LIVE. Advocaat van prins Laurent vraagt alternatieve sanctieEen speciaal ingerichte commissie gaat woensdag in de Kamer beslissen of prins Laurent dit jaar 15% van zijn dotatie kwijtspeelt, ofwel 46.000 euro. De zitting werd echter meteen geschorst omdat zijn advocaat afwezig is. Volgens onze correspondent ter plaatse is de advocaat intussen toegekomen en zal de zitting alsnog doorgaan.
21/03 11u00  93 nieuwe namen voor Pukkelpop na lek van N.E.R.D.Imagine Dragons, Bazart en Oscar And The Wolf, het zijn maar enkele van de 93 nieuwe namen die Pukkelpop aan de affiche toevoegt. Pukkelpop reageert nadat N.E.R.D. gisterenavond al een voorlopige affiche lekte.
21/03 11u00  Straks hoeft u niet meer te wachten op uw geld bij overschrijvingenDe directe betaling, waarbij de overschrijving in enkele seconden wordt voltooid, zou vanaf november een feit moeten zijn in België. Dat schrijft Le Soir woensdag, die stelt dat de dienst wel niet noodzakelijk gratis zal zijn.
21/03 11u00  Politie doodt verdachte van bomaanslagen TexasDe politie heeft een verdachte van de bomaanslagen in Texas op gedood. Dat melden Amerikaanse media. De man kwam om terwijl FBI- en politieagenten hem probeerden te arresteren.
21/03 11u00  LIVE. Kamerzitting Prins Laurent van start na enige vertragingEen speciaal ingerichte commissie zou woensdag in de Kamer beslissen of prins Laurent dit jaar 15 procent van zijn dotatie kwijtspeelt, ofwel 46.000 euro. De zitting is echter meteen geschorst omdat zijn advocaat afwezig is.
21/03 11u00  Eerste lentekist Hoogstraatse aardbeien levert duizenden euro’s opIn Hoogstraten is vandaag/woensdag, op de eerste lenteochtend, traditioneel de eerste kist met aardbeien geveild. Koper Spar Colruyt Group had 4.000 euro veil. De coöperatieve veiling verdubbelde dat bedrag voor het goede doel.
21/03 11u00  Eenrichtingsverkeer in centrum van Essen door wielerwedstrijdDe Molenheidevrienden organiseren op zondag 25 maart tussen 11 en 17u een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en juniores door het centrum van Essen.
21/03 10u45  Voor 13 miljoen dollar aan diamanten gestolen bij geënsceneerde tigerkidnapping: vijf jaar cel geëistHet openbaar ministerie heeft 5 jaar cel geëist tegen de Indische diamanthandelaar Prashant B., omdat hij in 2012 een tijgerkidnapping in scene zette om zo zijn werkgever te beroven van een partij diamanten van 13 miljoen dollar.
21/03 10u45  Kamerzitting Prins Laurent meteen geschorst omdat advocaat afwezig isEen speciaal ingerichte commissie zou woensdag in de Kamer beslissen of prins Laurent dit jaar 15 procent van zijn dotatie kwijtspeelt, ofwel 46.000 euro. De zitting is echter meteen geschorst omdat zijn advocaat afwezig is.
21/03 10u15  LIVE. Advocaat verdedigt Prins Laurent in de Kamer om intrekking dotatie tegen te houdenEen speciaal ingerichte commissie beslist woensdag in de Kamer of prins Laurent dit jaar 15 procent van zijn dotatie kwijtspeelt, ofwel 46.000 euro. Een deel van de bespreking vindt plaats in openbare zitting, maar voor de beraadslaging en de stemming gaan de deuren toe. De definitieve beslissing valt pas volgende week wanneer de plenaire Kamer zich uitspreekt.
21/03 10u15  Antwerpse ‘Buurtpolitie’-acteur in het gips: “Stom ongeval met grote gevolgen”De Antwerpse acteur Souliman de Croock, beter bekend als agent Aziz in ‘De Buurtpolitie’, zal even geen boeven meer inrekenen. De acteur ligt namelijk in het gips na wat hij zelf een “stom ongeval met grote gevolgen” noemt.
21/03 10u15  Leerlingen de Stappe redden fietsapplausdagDe fietsapplausdag in Stabroek dreigde dit jaar te mislukken. Maar de leerlingen van het vierde leerjaar redden de actie.
21/03 10u00  McDonald’s en Burger King strijden om Belgische marktFastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar veertig nieuwe vestigingen bouwen in België. Concurrent Burger King gaat voor vijftig nieuwe restaurants. “De twee concurrenten hebben de eindstrijd ingezet. Wie nú doorgroeit, wint het pleit”, zegt retailexpert Pierre-Alexandre Billiet.
21/03 10u00  Verbroedering tussen Wase streekgenoten Jan Vertonghen en Greg Van Avermaet: “Door de schuld van Chelsea kan ik niet naar de Ronde”Ze zijn streekgenoten, ongeveer even oud, en sturen geregeld berichtjes naar elkaar. Maar elkaar ontmoeten lukte nog nooit. Tot het fruitbedrijf Cibel deze week Jan Vertonghen en Greg Van Avermaet uitnodigde in Tielrode. Beiden maakten met plezier tijd voor een ontmoeting.
21/03 09u45  Antwerp licht optie in contract Owusu: “Ik wil nu eens wat sneller duidelijkheid”William Owusu (28) is een overlever. Elke transferperiode rijst er wel twijfel over zijn toekomst bij Antwerp, maar telkens blijft hij aan boord. Vandaag is hij zelfs de topschutter van de ploeg. Maar of hij volgend seizoen nog steeds op de Bosuil speelt? Niemand die het weet. “Ik moet altijd maar wachten, wachten, wachten.”
21/03 09u45  Tweede dag politieverhoor voor voormalige Franse president SarkozyNicolas Sarkozy wordt woensdagochtend opnieuw ondervraagd in het onderzoek naar de verdenkingen van illegale Libische financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007. Dat is vernomen uit bronnen dichtbij het dossier. De gewezen Franse president ontkent alles.
21/03 09u30  Hernan Losada neemt afscheid als profvoetballer: “Ik hou van Antwerpen”Hernan Losada (35) stopt na dit seizoen met voetballen. De Argentijnse publiekslieveling van Beerschot Wilrijk wordt volgend jaar coach van de beloften, onder het toeziend oog van zijn mentor Marc Noë. Bovendien wordt Losada ook opgenomen in de technische commissie van de club. “Ik had deze beslissing al genomen voor de finalewedstrijden tegen Cercle.”
21/03 09u30  Perimeter ingesteld door zieke duivenBij een duivenmelker in de Spuisstraat in Eikevliet (Bornem) is gisteren paramyxovirose vastgesteld bij verscheidene van zijn duiven. De vaststelling kwam er nadat er de jongste tijd opvallend veel jonge duiven waren gestorven.
21/03 09u30  Trump negeert adviseurs en notities en feliciteert Poetin tochDe Amerikaanse president Donald Trump heeft specifieke waarschuwingen van zijn nationale veiligheidsadviseurs in de wind geslagen toen hij de Russische president Vladimir Poetin feliciteerde met zijn herverkiezing. Volgens de krant Washington Post stond in zijn spiekbriefjes zelfs in drukletters geschreven: “NIET FELICITEREN”.
21/03 09u15  Karin doodsbang voor eigen zoon (18): “Vroeg of laat begaat hij een misdaad”“Vroeg of laat begaat hij een misdaad. Die gedachte zorgt ervoor dat ik amper nog eet en slaap.” Dat zegt de Truiense Karin Knol over haar achttienjarige zoon, voor wie ze doodsbang is. Na een jeugd vol bedreigingen, diefstallen en manipulatie is de jongen, die wellicht een ernstige persoonlijkheidsstoornis heeft, sinds een half jaar meerderjarig. Sindsdien kan hij zelf beslissen over zijn psychologische begeleiding, en weigert hij alle hulp. “En dus staan we met onze rug tegen de muur”, trekt zijn moeder aan de alarmbel.
21/03 09u00  Renners gaan op de vuist in Langkawi, één vechtersbaas uitgeslotenDe derde etappe van de Ronde van Langkawi werd achteraf opgeschrikt door een vechtpartij tussen twee renners. De Chinees Zhiwen Chen werd als belangrijkste vechtersbaas aangeduid en mocht opkrassen. Mohd Hariff Saleh kwam er vanaf met een boete.
21/03 08u45  Vijf vragen: waarom brengt de uitgelekte F-16-studie minister Vandeput in nauwe schoentjesDe uitgelekte studie brengt defensieminister Steven Vandeput (N-VA) in nauwe schoentjes. Alles wijst erop dat ‘zijn’ leger hem bewust niet informeerde over een studie over de levensduurte van de F-16’s. Hoewel niemand uitdrukkelijk zijn ontslag vraagt, komt Vandeput verre van ongeschonden uit de situatie.
21/03 08u30  ‘Schrik van Bethovenstraat’ is gearresteerd: “Hopelijk zien we hem niet terug”De buurtbewoners uit de Bethovenstraat in Brecht kunnen terug op beide oren slapen. Dennis L., de man die zijn buren al jarenlang op allerlei manieren pestte, werd onlangs gearresteerd. “We hadden de hoop al opgegeven.”
21/03 08u30  Succes in Miami: Kirsten Flipkens wint vrij makkelijk van Roemeense en krijgt nu Brits reekshoofd tegenKirsten Flipkens (WTA 71) heeft afgelopen nacht gewonnen van de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA 39) in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi van Miami. De 32-jarige Kempense won in Key Biscane in twee sets: 6-2 en 6-3 in 1 uur en 18 minuten.
21/03 07u45  Ook Playboy-model wil niet meer zwijgen over ‘affaire met Trump’Na pornoactrice Stormy Daniels wil ook het voormalige Playboy-model Karen McDougal niet langer zwijgen over haar ‘relatie’ met Donald Trump. Ook zij vecht haar zwijgcontract aan.
21/03 07u45  Oeps… Maakte N.E.R.D. volledige line-up Pukkelpop bekend?Dinsdag voegde Pukkelpop onder andere N.E.R.D. toe aan zijn affiche. In al z’n enthousiasme postte de band de affiche en maakte zo veel meer namen bekend… Oeps!
21/03 07u15  Zo draag je nu al je zomerjurkjes (zonder kou!)Zin om je zomerjurkjes uit de kast te halen? Met deze stijltips kan je ook zonder zomers weer je zomerjurkjes al dragen zonder kou!
21/03 07u15  Twee uur aanschuiven op E313 richting Antwerpen na banale aanrijdingOp het knooppunt Antwerpen-Oost op de E313 is woensdagochtend om 5u45 een aanrijding gebeurd tussen een wagen en een lichte vrachtwagen. Het ging om een banaal ongeval, maar wel met grote gevolgen voor de ochtendspits. Om half zeven vanochtend was het zo’n twee uur aanschuiven vanaf Massenhoven.
21/03 07u00  Minister Gatz wil reclame doorspoelen verbiedenIndien de zenders en distributeurs zelf geen oplossing vinden voor uitgesteld kijken en de daardoor misgelopen advertentie-inkomsten, dan is minister van Media Sven Gatz (Open VLD) bereid in te grijpen. Een verbod op het doorspoelen van reclame is niet uitgesloten.
21/03 07u00  Fiscus weet meer over rekeningen in buitenland dan in eigen landBelgië heeft ruim een miljoen inlichtingen over belastingplichtigen uitgewisseld met andere landen. In eigen land is die transparantie er niet.
21/03 07u00  VTM wist dat Pieter Loridon danswedstrijd zou winnenVTM wist in 2007 op voorhand dat Pieter Loridon met de beker zou gaan lopen in de danswedstrijd Sterren op de Dansvloer. “Ik was zo populair dat ze bij VTM vijf weken op voorhand wisten dat ik zou winnen”, vertelde de voormalige basketbalspeler gisteren op Radio 1.
21/03 07u00  Audit legt fraude bij sollicitaties ambtenaren blootBij het vroegere departement Leefmilieu zijn meerdere ambtenaren bevorderd op een manier die indicaties van fraude vertoont. Dat staat in een audit die na lang aandringen door Groen aan het Vlaams Parlement is bezorgd, schrijft De Tijd.
21/03 07u00  Twee uur aanschuiven op E313 richting Antwerpen door zwaar ongevalOp het knooppunt Antwerpen-Oost op de E313 is vanochtend een zwaar ongeval gebeurd. De linkerrijstrook is er versperd. Om half zeven vanochtend was het zo’n twee uur aanschuiven vanaf Massenhoven.
21/03 07u00  Brand richt veel schade aan in dokterspraktijkHet heeft dinsdagnacht gebrand in een dokterspraktijk in het centrum van Retie. Het pand wordt gerenoveerd en is momenteel onbewoond. Er is heel wat schade binnenin maar er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
21/03 07u00  Antwerpse politie ontslaat twee agenten wegens racismeTwee agenten van de Antwerpse politie die een racistische filmpje hadden gemaakt, hebben de hoogste tuchtstraf gekregen: ontslag.
21/03 07u00  President van Myanmar zet verrassend stap opzijDe president van Myanmar, Htin Kyaw, heeft woensdag verrassend aangekondigd dat hij aftreedt. De 71-jarige man was sinds maart 2016 het staatshoofd van het Zuidoost-Aziatische land. Hij was de eerste burger in die functie, nadat het land al meer dan een halve eeuw door militairen werd geleid.
21/03 07u00  Antwerp gaat door met BölöniLaszlo Bölöni blijft trainer van Antwerp. Dat wilde de club gisteren absoluut benadrukken. Na de berichtgeving rond de toekomst van Michel Preud’homme en de mogelijke interesse van Antwerp reageert de club met een duidelijk signaal. “Wij gaan door met Laszlo Bölöni”, klinkt het op de Bosuil.
21/03 06u45  Man gewond bij zesde explosie in Austin en bompakket onderscheptBij een nieuwe explosie in de Texaanse stad Austin is dinsdagavond laat één man, een dertiger, gewond geraakt. Er werd ook een bompakket onderschept. Een reeks aanslagen met bompakketten eiste sinds begin deze maand al twee levens in de stad.
21/03 06u15  Nieuwe toeristische brochureToerisme Ranst pakt uit met een nieuwe brochure die de toeristische troeven van de vier deelgemeenten illustreert.
21/03 04u15  TEST. Hoger of lager: Hoe scoor jij op de 12 vragen over jouw gemeente?Gedurende 12 weken geeft Gazet van Antwerpen antwoord op 12 vragen over jouw gemeente. Maar eerst willen we jouw kennis testen. Hoe goed ken jij je gemeente?
21/03 02u45  Topdokter gebruikt chilipeper als pijnstiller“We verdoven eerst en dan gaat de chilipeper erop.” De uitspraak van pijnarts Bart Morlion tegen een patiënt, gisteravond in Topdokters, deed even de wenkbrauwen fronsen. Vurige rode pepers als middel tegen de pijn? “Patiënten schrikken soms ook als ik het voorstel. Maar net door de pijn zo uit te lokken, kan ze verminderen. Soms schrijf ik zelfs een mondspoeling met tabasco voor.”
21/03 02u45  Twee Antwerpse agenten ontslagen wegens racistisch filmpjeDe Antwerpse politie heeft dit jaar al twee van haar politiemensen ontslagen wegens racistisch gedrag. De politiemannen bleken een racistische filmpje te hebben gemaakt, dat tijdens onderzoek naar andere feiten aan het licht kwam.
21/03 02u45  Les voor minister Vandeput: miljarden uitgeven doe je niet zomaarMet belastinggeld mag niet lichtzinnig worden omgesprongen. Dat is een les die minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) en de hele legertop maar beter goed in hun oren knopen. Tot gisteren dacht Vandeput dat het absoluut noodzakelijk was om de huidige F16-gevechtsvliegtuigen van het Belgische leger tegen 2023 te vervangen. De aankoop van 34 nieuwe vliegtuigen kost de Belgische belastingbetaler 3,5 miljard euro bij aankoop. In een periode van veertig jaar loopt de kostprijs voor de nieuwe vliegtuigen zelfs op tot bijna vijftien miljard euro, omdat die toestellen flink wat onderhoud nodig hebben.
21/03 02u15  Mortselse Pepijn (22) met zijn spelletje ‘Windgolf’ tussen wereldtop op gamebeurs in San FranciscoDe tijd van ganzenbord en Pim Pam Pet ligt ver achter ons. Spelletjes worden op de computer gespeeld. Pepijn Willekens (22) uit Mortsel ontwikkelde een speciale manier van spelen waarbij je echt moet blazen om een golfballetje op het scherm in het doel te krijgen en mag ermee naar dé gamebeurs bij uitstek.
21/03 02u15  Bernard Wesphael toch van moord beschuldigd in boek door familie PirottonHet ultieme eerbetoon aan de betreurde Véronique Pirotton (42), zo moeten we het nieuwe boek over de zaak-Wesphael lezen. Geschreven vanuit het hoofd van de vrouw die in bizarre omstandigheden stierf in een Oostends hotel. Toch is het vooral een afrekening met de vrijgesproken Waalse politicus zelf. “Voor ons is er maar één schuldige”, zegt haar zus Nadine. Ongezien natrappen of vrije meningsuiting?
21/03 02u15  “Jullie zijn slaven!” Proffen UGent houden studenten voor de gekVertwijfelde blikken en hier en daar een voorzichtige vinger in de lucht. Veel meer reactie kregen enkele proffen aan de UGent niet toen ze in de aula onder meer de evolutieleer in twijfel trokken. Het experiment van de unief – slogan: Durf Denken –moest nochtans de kritische zin van de jongeren testen. “Ik had gehoopt dat ze sneller en heviger zouden reageren.”
21/03 02u15  Alweer een aanslag: Texas jaagt op seriebommenleggerTexas is bang van een bommenlegger die nu al vijf bompakketten liet ontploffen. Gisteren ontplofte een pakket bij FedEx, daarbij raakte een vrouw gewond. Bij eerdere explosies kwamen twee mannen om. De FBI trommelt honderden agenten op. “De maker van deze bommen weet heel goed waar hij mee bezig is.”
21/03 02u15  Slachtoffer aanranding in Antwerps hotel praat voor het eerst: “Nachtmerrie is waarheid geworden”“Alles gebeurde in een waas. We konden ons niet verzetten.” Een van de twee Nederlandse toeristes die afgelopen weekend verdoofd en verkracht werden in Antwerpen, heeft voor het eerst gereageerd tegenover de Nederlandse krant De Telegraaf. Ze is verdrietig, geshockeerd, maar vooral boos: “Dat hotel was niet goed beveiligd.”
21/03 02u15  Fraudejager Peter Van Calster mag weer aan de slagPeter Van Calster, de omstreden Antwerpse procureur die in het verleden meerdere grote dossiers van fraude met diamanten behandelde, mag weer aan het werk. De tuchtrechtbank heeft zijn ontslag in beroep ongedaan gemaakt.
21/03 02u15  18 miljoen euro voor Antwerpse tramsVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft 37,5 miljoen euro vrijgemaakt om te investeren in de spoorvernieuwing op de drie Vlaamse tramnetten: Antwerpen, Gent en de kust. De voorbije jaren lag dat budget aanzienlijk lager: 23 miljoen euro.
21/03 02u15  Krijgt Antwerpen binnenkort een nieuwe stadsradio?Het licentiedossier is ingediend. Tussen Pasen en de zomervakantie valt het verdict, maar hangt het van Khalid Naciri af, dan heeft Antwerpen er binnenkort een gloednieuwe radiozender bij. “107FM wordt dan een zender die Antwerpen in al haar facetten belicht.”
21/03 02u15  Neen tegen statiegeldIn tegenstelling tot gemeenten als Boechout, Edegem en Boom treedt Borsbeek niet toe tot de Statiegeldalliantie. Er werd geen meerderheid gevonden binnen de gemeenteraad. Groen, Borsbeek boven Alles en CD&V stemden voor, maar N-VA werd niet overtuigd. “Zwerfvuil is ook in onze gemeente een probleem en statiegeld geven op blikjes en plastic flessen zou de mensen er toe aanzetten om hun flessen terug in te leveren en niet weg te gooien. Het is dan ook jammer dat we ons niet kunnen aansluiten tot de Statiegeldalliantie”, zegt schepen van Milieu Tom Verboven (Groen).
21/03 02u15  Toestel laat hersenen geloven dat verlamde ledematen weer bewegenDoor de hersenen te bedotten, slaagt het Franse toestel VibraMoov erin om de ingeslapen delen die de verlamde ledematen aansturen weer te activeren. “Dit is een technologische stap naar de toekomst.”
21/03 02u15  “Een sticker kan huisdier redden”Met een simpele sticker kan de brandweer eenvoudig verwittigd worden van het feit dat er mogelijk huisdieren aanwezig zijn in een huis. N-VA-gemeenteraadslid in Heist-op-den-Berg Katleen Vantyghem wil die ter beschikking stellen.
21/03 02u15  Kleutermeester Jeroen Laenen (30) bouwt samen met kinderen wilgenhut in schooltuinKleutermeester Jeroen Laenen (30) toonde in basisschool De Groeituin in Grootlo (Heist-op-den-Berg) zijn groene vingers. Samen met de kinderen uit de tweede en derde kleuterklassen bouwde hij op een onbenut stuk van het schoolterrein een heuse wilgenhut.
21/03 02u15  Verlaten boerderij op Sassenhout brandt uitEen brand heeft dinsdag op Sassenhout in Vorselaar een oude verlaten hoeve in de as gelegd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk hebben krakers er iets mee te maken.
21/03 02u15  Samen stad makenIk zat in het derde middelbaar en ik had best hard gewerkt en voornamelijk aardige cijfers gehaald, maar mijn ouders zagen alleen die onvoldoende voor wiskunde op mijn rapport. Het is zo’n beetje op die manier dat we met zijn allen naar de Stadsmonitor kijken. Verspreid over wel 150 pagina’s krijgt Turnhout heel wat hoge scores, maar wij zien alleen dat de stad het erg slecht doet op het vlak van tevredenheid. Wat slecht is, valt meer op. Ook omdat tevredenheid voor een stad, net als wiskunde voor de gemiddelde scholier, een hoofdvak is.
21/03 02u15  Oppositie noemt oorzaken van ontevredenheidLeedvermaak hebben ze niet. “Dat zou cynisch zijn”, zegt Bart Voordeckers (Open Vld). Maar de oppositie slijpt de messen wel. De volgende gemeenteraad belooft bewogen te worden.
21/03 02u15  “Vertrouwen terugwinnen is een gestaag proces”“De cijfers vallen tegen”, zucht burgemeester Eric Vos (TIM). Het onderzoek van de Stadsmonitor levert niet de resultaten op die hij had verwacht. De gemiddelde Turnhoutenaar blijft ontevreden. “Vertrouwen is geen schakelaar die je kan aan- of uitzetten. We hebben nog werk voor de boeg.”
21/03 02u15  Strip, spel en speelkaart zetten stadscentrum stevig in de kijkerTurnhout speelt haar troeven uit. Om de binnenstad en handelskern steviger op de kaart zetten, promoot ze spellen, speelkaarten en strips. Dat gebeurt dankzij Europese en provinciale subsidies en in samenwerking met de provincie, Strip Turnhout en de bedrijven Game Brewer en Cartamundi.
21/03 02u15  FabLab:“Paar uur in plaats van paar dagen om spel te maken”Het FabLab in het Speelkaartenmuseum wordt bemand door Game Brewer, de uitgever van bordspellen die gevestigd is in de Patersstraat. “We gaan hier bouwers van prototypes begeleiden”, zegt Rudy Seuntjens. “Een spel ontwikkelen is leuk, een prototype bouwen niet. Het design laten printen, op een stuk karton plakken, houten onderdelen zoeken: er kruipt veel tijd in en je krijgt er weinig voldoening van. Door dat proces deels te automatiseren, kunnen spelontwikkelaars in het ­FabLab in een paar uur doen waar ze anders een paar dagen voor nodig zouden hebben.” De samenwerking biedt nog veel meer perspectieven. “In het gamification-luik denken we al na over een leuk bordspel waarin Turnhout aan bod komt en dat je overal ter wereld, maar ook in het echt in Turnhout zelf kunt spelen. En onder het luik met de masterclasses is het mijn droom om een internationale spellenbeurs te organiseren. Dit jaar is er namelijk geen editie van Kempen Speelt. De mensen van Strip Turnhout hebben daar al waardevolle ideeën over geopperd om het open te trekken naar de hele stad en de andere partners. Ik zie geen andere Vlaamse stad die meer betekent voor het grafische.”
21/03 02u15  FalingenDe serviceverlener aan kantoren bvba Flex Partners Europe, Rubensstraat in Turnhout is na dagvaarding failliet verklaard.
21/03 02u15  The StoryBox: “Strips lezen tijdens het winkelen”In het verleden sierden rond de eindejaarsperiode al striptekeningen van Kempenaar Charel Cambré enkele Turnhoutse handelszaken. De komende twee jaar wordt dat initiatief stevig uitgebreid met StoryBox. Die naam verwijst naar het pop-upinitiatief The Box in de Antoniusstraat en naar het vertellen van verhalen. “Etalages en panden in de binnenstad worden aangekleed door stripmakers”, legt Roel ­Daenen van Strip Turnhout uit. “Wie in de juiste richting wandelt, kan tijdens het winkelen een levensgroot stripverhaal lezen. Resultaat: aantrekkelijkere winkelstraten en een aangename kennismaking met het beeldverhaal voor wie nog niet thuis is in die wereld.” De verhalen blijven telkens drie maanden hangen. Strip Turnhout zorgt voor de aankoop van een risografiemachine, een artistiek verantwoord kopieerapparaat, voor het ­FabLab en voor opleidingen voor het bedienen ervan. Daarnaast is Strip Turnhout de trekkende kracht voor de masterclasses. “Mensen uit nabije en verre oorden komen daarin hun kennis delen over het uitbeelden van verhalen, van typografen over stripauteurs tot gameontwikkelaars.” De masterclasses worden zowel online als offline gegeven.
21/03 00u15  Luca Brecel in eerste ronde van Players Championship snooker niet voorbij Neil RobertsonLuca Brecel (WS-14) heeft zich dinsdag niet voor de kwartfinales van het Players Championship snooker kunnen plaatsen. In het Welshe Llandudno ging de 23-jarige Limburger met 6-2 onderuit tegen de Australiër Neil Robertson (WS-16).
21/03 00u15  Alison Van Uytvanck naar tweede ronde in Miami, Ysaline Bonaventure is uitgeschakeldAlison Van Uytvanck (WTA-51) heeft zich dinsdag voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Miami (8.648.508 dollar) geplaatst. De 23-jarige Vlaams-Brabantse deed dat door de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-73) in 2 uur en 23 minuten met 6-7 (3/7), 7-5 en 6-1 te verslaan.
21/03 00u00  Geen problemen voor Telenet Giants Antwerp tegen rode lantaarnTelenet Giants Antwerp won overtuigend de uitgestelde wedstrijd van de 14de speeldag van de EuroMillions League tegen Leuven Bears. De selectie van coach Roel Moors prijkt met 16 op 21 nog steviger op de tweede stek. Maar liefst elf spelers van de Giants kwamen tot scoren.
20/03 23u15  Antwerp herovert tweede plaats in Euromillions Basket League met vlotte zege tegen hekkensluiterAntwerp heeft dinsdag met een vlotte zege tegen Leuven de tweede plaats in de hoogste nationale basketbalafdeling heroverd. In een inhaalwedstrijd van de veertiende speeldag namen de Giants met 88-58 de maat van rode lantaarn Leuven. Bij de rust stond de thuisploeg 47-32 voor.
20/03 22u45  Journalisten die vleesschandaal naar buiten brachten met de dood bedreigd: “Ga jullie in stukken hakken”De directeur van de Kosovaarse groothandel Euro-IDA heeft journalisten, die onthulden dat zijn bedrijf vervallen vlees van Veviba geïmporteerd had, met de dood bedreigd. Dat meldt RTBF dinsdag.
20/03 22u45  Relatie-experts geven opmerkelijk advies over WhatsApp en Facebook MessengerDe blauwe vinkjes op WhatsApp of Facebook Messenger die aantonen wanneer je voor het laatst online bent geweest, kunnen nefast zijn voor je relatie. Daar waarschuwen relatie-experts voor in de Britse krant The Independent. Zij raden aan om de “vinkjes” af te zetten.
20/03 22u30  Slangenhuiden vanuit Indonesië naar Eindhoven gesmokkeld voor jassen motorbendesDe Nederlandse politie heeft afgelopen week in Eindhoven honderden huiden van slangen, varanen en leguanen in beslag genomen, die eigenlijk voorbestemd waren om te eindigen als hesje van bekende en beruchte motorbendes. Ook motorbendes uit België en Duitsland waren afnemers van de dierenhuidensmokkelaar. In Bali werd eind vorig jaar een 53-jarige Nederlander gearresteerd.
20/03 22u30  Spanje wil omstreden rugbymatch tegen Belgische Zwarte Duivels herspelen na controverse over refereeDe Spaanse rugbyfederatie (FER) wil de wedstrijd tegen België op het Rugby Europe Championship laten herspelen. De Spaanse rugbymannen verloren zondag verrassend van onze Zwarte Duivels (18-10), waardoor Roemenië en niet Spanje zich plaatste voor het WK rugby in 2019. Het duel tussen Spanje en België werd geleid door een Roemeense scheidsrechter.
20/03 22u30  Pro League en amateurvleugels dicht bij akkoord over beloftenelftallen in nationale amateurreeksenDe Pro League staat dichtbij een globaal akkoord met Voetbal Vlaanderen en ACFF, de amateurvleugels van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), over de integratie van de beloftenelftallen (U21) van de Belgische profclubs in de eerste, tweede en derde nationale amateurreeksen.
20/03 22u15  Kinderen basisschool planten hun eigen speelbosDe kinderen van basisschool De Horizon in Malle willen een speelbos om in te ravotten. En daarom hebben ze dinsdag tientallen bomen geplant in het bos, aan de Oude Molenstraat, vlakbij hun school. De kinderen leren zo de verschillende boomsoorten kennen, maar ze leren vooral ook over het belang van de natuur. Als de bomen stevig geworteld zijn, kunnen ze zich in het speelbos volledig uitleven.
20/03 22u15  Mariette neemt twee lammetjes in huisMariette, een boerin van 83 uit Stabroek, heeft zaterdagnacht twee pasgeboren lammetjes in huis gehaald. Door de uitzonderlijke temperaturen dreigden ze te sterven. Met de papfles probeert Mariette de diertjes terug op krachten te brengen.
20/03 22u15  Drie Saoedi’s uit La Liga geselecteerd, tegenstander van Rode Duivels bereidt zich voor in MarbellaHet nationale voetbalelftal van Saoedi-Arabië bereidt zich op een oefenstage in het Spaanse Marbella voor op de vriendschappelijke interland tegen de Rode Duivels op 27 maart in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.
20/03 21u45  Sp.a wil luchtkwaliteit aan scholen metenDe Wilrijkse sp.a wil vanaf 2019 een permanente meting van de luchtkwaliteit in alle scholen op het grondgebied van het district en in alle Wilrijkse wijken.
20/03 21u30  Kathleen Van Brempt grijpt naast fractieleiderschapDe Duitser Udo Bullmann, en niet Kathleen Van Brempt, is de nieuwe fractieleider van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement.
20/03 21u30  Het litteken van Mortsel: zo worden de 936 doden van april 1943 herdachtHet dodelijke bombardement op Mortsel, 5 april 1943, is binnenkort 75 jaar geleden en wordt groots herdacht. ‘Geef hen een plaats in je hart’ wordt een lijvig programma, met herinneringsdoosjes, wandelingen en theater.
20/03 21u15  Guido, de grootste steur van het land, krijgt nieuwe vijverIn het gezelschap van een tiental kois zwemt belugasteur Guido, meer dan twee meter lang, sinds vandaag vrolijk rond in zijn nieuwe vijver bij speciaalzaak voor vijvers De Hof-Leverancier in Ekeren.
20/03 20u30  Karin en Jerry openen nieuwe winkel na verwoestende brand in 2015Drie jaar na een verwoestende brand hebben Jerry Brems en Karin Van Gils hun nieuwe krantenwinkel in de Sint-Jansstraat in Wildert geopend.
20/03 20u30  Decathlon roept onveilige elektrische fietsen terugSportketen Decathlon roept verschillende types elektrische fietsen terug. De fietsen zijn zowel op vlak van veiligheid als op reglementair vlak niet conform, zegt de keten op haar website.
20/03 20u15  Man in levensgevaar na aanval met baseballknuppel in Brussels metrostationIn het metrostation Kruidtuin is dinsdagnamiddag een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een geval van agressie. De man kreeg slagen met een baseballknuppel en mogelijks ook messteken toegediend, zegt Ine Wymersch van het parket.
20/03 20u15  Alleen Loena Hendrickx verdedigt Belgische eer op WK kunstschaatsenLoena Hendrickx is op het WK kunstschaatsen in Milaan, dat van woensdag tot zondag op de agenda staat, de enige Belg die in actie komt. De 18-jarige Hendrickx, die op de recente Winterspelen in Pyeongchang als zestiende eindigde, zal niet vergezeld worden door haar broer Jorik, die eerder na een slopend seizoen vermoeid afzegde.
20/03 20u15  Roland-Garros winnen legt je geen windeieren: eindlaureaten krijgen elk 100.000 euro meerDe winaar en winnares van Roland-Garros (27 mei tot 10 juni) zullen elk 2,2 miljoen euro opstrijken, dat is 100.000 euro meer dan vorig jaar. De totale prijzenpot bedraagt 39,2 miljoen euro. Dat heeft toernooidirecteur Guy Forget dinsdag aangekondigd.
20/03 20u15  Lars Boom laat voorjaarsklassiekers schieten: “Mijn hart haalt nog niet de hartslagen die het hoort te halen”Lars Boom zal dit jaar niet aan de start komen van de voorjaarsklassiekers. Dat maakte de 32-jarige Nederlander dinsdag op de website van zijn team LottoNL-Jumbo bekend. De voormalige wereldkampioen veldrijden is conditioneel nog niet in orde na de operatie die hij in januari onderging. Boom ging toen onder het mes om hartritmestoornissen te verhelpen.
20/03 20u00  “Gedaan met altijd maar saaie stoemp, Kevin kan ondanks zijn darmziekte nu weer lekkere dingen eten”Sofie Jonckx (27) en haar schoonmoeder in spe Annick Paeshuys (51) uit Kalmthout hebben een kookboek gemaakt voor personen met chronische darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Kevin Stein (28), de vriend van Sofie en zoon van Annick, kreeg drie jaar geleden colitis ulcerosa. “Nu kan hij weer lekkere dingen eten in plaats van altijd ‘stoemp’.”
20/03 20u00  Lidl gaat geen plastic zakken meer verkopen aan de kassaDe Duitse supermarktketen Lidl, die ruim 300 filialen telt in België, stopt na de zomer met de verkoop van niet-duurzame plastic draagtassen in zijn Belgische vestigingen. Dat heeft Lidl dinsdagavond bekendgemaakt.
20/03 20u00  Zeker 35 doden door raketaanval op buitenwijk van DamascusBij een zware raketaanval op een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus zijn dinsdag op een drukke markt zeker 35 mensen gedood. Dat deelde het officiële persagentschap Sana mee. Er zouden ook minstens 40 gewonden zijn gevallen.
20/03 20u00  Stephen Hawking krijgt graf naast Isaac NewtonDe begrafenisplechtigheid van de Britse astrofysicus Stephen Hawking vindt plaats op 31 maart in Cambridge. Zijn as wordt later bijgezet in Westminster Abbey, naast Isaac Newton
20/03 20u00  Hans Bonte (sp.a) pleit voor begeleide terugkeer van kinderen van IS-strijdersBurgemeester Hans Bonte (sp.a) van Vilvoorde pleit ervoor dat ons land initiatieven neemt om kinderen van IS-strijders onder politiebegeleiding naar ons land te laten terugkeren. Hij is echter geen vragende partij om ook de IS-strijders zelf naar ons land te laten komen. Als ze hier arriveren, zullen ze zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor hun misdaden.
20/03 20u00  Twee beklaagden vragen vrijspraak voor geweld tegen politie in BorgerhoutTwee van de drie beklaagden die vervolgd worden voor weerspannigheid en slagen aan de politie bij een incident in de Zendelingenstraat in Borgerhout, vragen in hoofdorde de vrijspraak. Het openbaar ministerie had eerder al celstraffen tot twee jaar gevorderd.
20/03 19u45  Vluchtelingen volgen cursus 'Schoonmaken bij mensen thuis'In dienstencentrum 't Bruggeske vond onlangs een mobiele opleiding 'Schoonmaken bij mensen thuis' voor vluchtelingen plaats. Vorige week ontvingen de cursisten hun diploma. Ze hopen nu snel aan de slag te kunnen gaan. De cursus is een initiatief van dienstenchequebedrijf EasyLife, in samenwerking met VDAB.
20/03 19u45  936 doden bij bombardement op Mortsel: zo gaat de grootse herdenking van april 1943 eruit zienHet dodelijke bombardement op Mortsel, 5 april 1943, is binnenkort 75 jaar geleden en wordt groots herdacht. ‘Geef hen een plaats in je hart’ wordt een lijvig programma, met herinneringsdoosjes, wandelingen en theater.
20/03 19u45  Minister stuurde adjunct de laan uit na contacten met Lockheed Martin over jobaanbiedingMinister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft vorig jaar zijn adjunct-kabinetschef de laan uitgestuurd nadat bleek dat hij contacten had met Lockheed Martin. Dat bevestigt de woordvoerster van de minister. De gesprekken zouden betrekking hebben gehad op een jobaanbieding die de adjunct had gekregen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen gevoelige informatie werd gelekt.
20/03 19u45  Valverde wint nu ook in de sprint en wordt de nieuwe leider in Catalonië: “Zege is voor zoon en overleden vriend”Alejandro Valverde heeft de tweede rit in de Ronde van Catalonië gewonnen. Hij was in Valls de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Hij neemt ook meteen de leiderstrui over van Alvaro Hodeg, die de heuvelachtige finale niet overleefde.
20/03 19u30  Het sparen (en ruilen) kan beginnen: Panini lanceert nieuwe stickers voor WKPanini heeft dinsdag zijn stickercollectie voor het WK van komende zomer in Rusland voorgesteld. In het album is er eveneens, zo laat Panini weten, plaats voorzien voor “voetballegendes die de wereldbekergeschiedenis gekleurd hebben”.
20/03 19u15  Voetbal in de ruimte: wedstrijdbal voor openingsduel van WK maakt ruimtereisjeDe wedstrijdbal die gebruikt zal worden voor het openingsduel tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië op het WK voetbal van komende zomer gaat op internationale missie in de ruimte. Woensdagavond wordt de Telstar 18 vanop de ruimtebasis in het Kazakse Bajkonoer het heelal ingestuurd.
20/03 19u15  Antwerp: “Wij gaan door met Bölöni”Laszlo Bölöni blijft trainer van Antwerp. Dat wil de club absoluut benadrukken. Na de berichtgeving rond de toekomst van Michel Preud’homme en de mogelijke interesse van Antwerp reageert de club met een duidelijk signaal.
20/03 19u00  De nieuwe safety car in de Formule 1 is hot bij autoliefhebbers: de snelste ooit!Mercedes heeft de nieuwe safety car voor het F1-seizoen 2018 voorgesteld. De Mercedes-AMG GT R beschikt over 577 pk sterke vierliter biturbo V8-motor en is daarmee ook de snelste F1-safety car ooit.
20/03 19u00  Eén jaar cel met uitstel voor handel in namaak via FacebookpaginaDe Antwerpse strafrechter heeft Nasr Eddine M. (37) en Nadiye I. (47) veroordeeld tot één jaar cel en 6.000 euro boete, beiden met uitstel, voor de handel in namaakgoederen via de Facebookpagina ‘Merkkledij Antwerpen’. Ze moeten de nagemaakte merken in totaal 41.875 euro aan schadevergoedingen betalen.
20/03 18u45  Dit is de nieuwe safety car in de F1, de snelste ooit!Mercedes heeft de nieuwe safety car voor het F1-seizoen 2018 voorgesteld. De Mercedes-AMG GT R beschikt over 577 pk sterke vierliter biturbo V8-motor en is daarmee ook de snelste F1-safety car ooit.
20/03 18u45  Makkelijke zege voor Antwerp in oefenmatch tegen Spaanse vierdeklasserAntwerp heeft zijn tweede wedstrijd tijdens het oefenkamp in Spanje met ruime cijfers gewonnen. Tegen de lokale vierdeklasser Estudiantes Murcia werd het 9-0. Antwerp speelde met nagenoeg twee verschillende elftallen voor en na rust, maar telkens was het niveauverschil te groot om van een echte match te kunnen spreken.
20/03 18u45  Nieuwe ontmoeting tussen Trump en Poetin op tilDe Amerikaanse president Donald Trump en zijn zondag herkozen Russische ambtgenoot Vladimir Poetin gaan elkaar “waarschijnlijk in de niet zo verre toekomst” zien. Dat zei Trump dinsdag vanuit het Oval Office, tijdens een persconferentie na zijn ontmoeting met de Saoedische prins Mohammad bin Salman.
20/03 18u30  De Veldduif, het café waar de tijd heeft stilgestaan, bestaat 150 jaarJe zou er zo voorbijrijden, maar op de August Van de Wielelei in Deurne is er nog een café dat de sfeer van honderd jaar geleden ademt. Van de kolenkachel tot de slingerklok, hier stap je terug in de tijd. Dit jaar bestaat De Vredesduif precies 150 jaar.
20/03 18u15  Grommende motoren bij afscheid van verongelukte vrachtwagenchauffeur: “Ivo, we hadden nog zoveel plannen samen”Met een erehaag van grommende motoren begeleidden verschillende motorclubs dinsdagmiddag Ivo Lauvrys op zijn allerlaatste reis. De 51-jarige Gelenaar liet vorige week het leven toen hij met zijn vrachtwagen bij een kettingbotsing op de E314 betrokken raakte.
20/03 18u15  Werder-manager Baumann: “Yatabaré keert niet terug naar Bremen en blijft bij Antwerp”Sambou Yatabaré, dit seizoen door Werder Bremen aan Antwerp uitgeleend, blijft bij ‘The Great Old’. Dat heeft Frank Baumann, manager bij de Bundesliga-club, dinsdag in de Duitse pers bevestigd.
20/03 18u15  Alejandro Valverde wint nu ook in de sprint en wordt de nieuwe leider in CataloniëAlejandro Valverde heeft de tweede rit in de Ronde van Catalonië gewonnen. Hij was in Valls de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Hij neemt ook meteen de leiderstrui over van Alvaro Hodeg, die de heuvelachtige finale niet overleefde.
20/03 18u15  Egypte verbiedt UberTaxi-app Uber mag niet langer actief zijn in Egypte. Dat besliste een rechter in Caïro, na een klacht van een groep professionele taxichauffeurs.
20/03 18u15  MENING. “Wij moslims zijn niet op zoek naar conflict, maar gaan die ook niet uit de weg”“Joden vermijden conflicten. Dat is het verschil met moslims die wel een plek opeisen in de publieke ruimte.” Dat was de kern van het discours van Bart De Wever in een interview in De Zondag, afgelopen weekend. “We kunnen niet meer doen dan onze stem verheffen, als de regerende meerderheid ons in de kou laat staan”, zo reageren Ali Kaddouri (47) en Jusra Baki (31), twee geëngageerde Antwerpse moslims. Beide zijn lid van Burgerplatform, dat zichzelf omschrijft als een organisatie die het samenleven en diversiteit in Antwerpen probeert te bevorderen.
20/03 18u15  Vrachtwagen rijdt in op file en schiet in brand: motorrijder (26) sterft, trucker opgepaktIn het Oost-Vlaamse Oosterzele is een 26-jarige motorrijder om het leven gekomen toen hij aangereden werd door een vrachtwagen, die achteraan op een file inreed. Dat werd vernomen bij de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de hulpdiensten. De vrachtwagenchauffeur werd opgepakt en zijn rijbewijs werd ingetrokken.
20/03 18u00  Leerlingen veiliger onderweg met Route2SchoolNet als de districten Antwerpen, Merksem en Wilrijk stapt Ekeren in het project Route2School. Met Route2School begeleidt UHasselt-spin-off ABEONa-consult bij de infrastructurele uitdagingen op het terrein van veiligere verkeersroutes. In tegenstelling tot vroegere versies op papier zoals de Stap en Trapkaarten gaat Route2School digitaal.
20/03 18u00  BMW in de flank geraakt door tram in BerchemOp de Grotesteenweg in Berchem is een BMW dinsdagmiddag in de flank geraakt door een tram.
20/03 18u00  Hernan Losada wordt trainer van de beloften bij Beerschot WilrijkBeerschot Wilrijk-icoon Hernan Losada (35) heeft aangekondigd dat hij aan het eind van dit seizoen stopt met voetballen. De Argentijn blijft wel op het Kiel en wordt er trainer van de beloften. Losada zal ook deel gaan uitmaken van de technische commissie.
20/03 17u45  BMW aangereden door tram in BerchemOp de Grotesteenweg in Berchem is een BMW dinsdagmiddag in de flank geraakt door een tram.
20/03 17u45  Ambtenaren mogen opnieuw de stad binnenDe gemeenteambtenaren tuffen voortaan door Wommelgem en omgeving zonder er de lucht nog langer te bezoedelen. Schepen van Openbare Werken en Groen Bart Van Scharen (N-VA) nam de sleutels in ontvangst van de gloednieuwe dienstwagen Fiat 500L.
20/03 17u45  Het gaat niet goed met Michel van den Brande: ‘The Sky is the Limit’-ster in allerijl opgenomen in ziekenhuisMichel van den Brande heeft zware problemen met zijn gezondheid, zo laat hij zelf op zijn Facebookpagina weten. De man is met helse pijnen en bloed in zijn longen naar het ziekenhuis gebracht.
20/03 17u30  Persoonlijke of professionele problemen? Probeer de fietscoach: “Ideeën komen als vanzelf”Katrien Seynaeve (47) is zopas gestart als fietscoach. Zij helpt mensen die met problemen worstelen op persoonlijk of professioneel vlak. Niet in een muffe spreekkamer, maar in openlucht: op de fiets en genietend van de natuur.
20/03 17u30  Terreur maakte bijna 100 Europese slachtoffers vorig jaarTerreur maakte vorig jaar 98 Europese slachtoffers, van wie er 70 om het leven kwamen bij aanslagen in de Europese Unie zelf. Dat blijkt uit een onderzoekspaper van de EU, die dinsdag in Brussel werd gepresenteerd. Sinds 2000 stierven al 1.790 Europeanen aan de gevolgen van terreuraanslagen in vijftien EU-landen of op andere plaatsen in de wereld.
20/03 17u30  Ford trekt zich verder terug uit EuropaAutobouwer Ford wil een grote versnellingsbakfabriek in Frankrijk verkopen. Daarmee zet het Amerikaanse bedrijf de jarenlange terugtrekbeweging uit Europa door, zo meldt het financiële persagentschap Bloomberg dinsdag.
20/03 17u15  Wickmayer en Bemelmans grijpen naast hoofdtabel in MiamiYanina Wickmayer (WTA 109) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het Miami Open. Ook Ruben Bemelmans (ATP 116) heeft zich niet kunnen verzekeren van een plaats op de hoofdtabel in Miami.
20/03 17u15  Ontrafeling ziekenhuisbacterie opent perspectief voor nieuwe medicatieOnderzoekers van het Centrum voor Microbiële en Plantengenetica van de KU Leuven, onder leiding van professor René De Mot, hebben ontdekt hoe het LlpA-eiwit erin slaagt de Pseudomonas-ziekenhuisbacterie uit te schakelen. De vondst opent op lange termijn perspectieven voor de aanmaak van nieuwe cocktails van antibiotica die alle types van deze ziekenhuisbacterie aankunnen.
20/03 17u15  “Door met CD&V op de linkse kiezer te mikken, versterkt Kris Peeters de huidige coalitie”Nu de kop van de CD&V-lijst vorm krijgt, valt vooral het eerder linkse profiel van de kandidaten op. “Het is misschien niet de bedoeling van Peeters, maar door op de linkse kiezer te mikken, versterkt hij de huidige coalitie”, zegt Sinardet.
20/03 17u15  Bekende actrices dansen erop los in nieuwste H&M-campagneDe Zweedse modeketen H&M heeft een videocampagne gelanceerd waarin de nieuwste zomerkleding wordt voorgesteld. En dat gebeurt niet door de minste: actrices Winona Ryder (Stranger Things) en Elizabeth Olsen (Avengers) dansen erop los in creaties die vanaf 22 maart in de winkels verkrijgbaar zijn.
20/03 17u15  Huiszoekingen bij BMW na terugroepactie voor verkeerde softwareHet parket van München is dinsdag binnengevallen op de zetel van de Duitse luxewagenbouwer BMW. De huiszoekingen zijn een gevolg van de terugroepactie die BMW eind vorige maand aankondigde van 11.700 dieselwagens die uitgerust werden met de verkeerde motoremissiesoftware.
20/03 17u15  “Belgische banken betrokken in controversiële mijnbouwprojecten”“Verdedigers van milieu en mensenrechten worden in ons land bestempeld als criminelen”, zo getuigde advocaat en mensenrechtenactivist Francisco Hurtad uit Ecuador in interviews in de marge van het panelgesprek dat Broederlijk Delen dinsdag in het Europees Parlement in Brussel organiseerde.
20/03 17u15  Leuvense onderzoekers ontdekken hoe samenspel van twee genen leukemie versneltEen team onderzoekers aan het VIB-KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie onder leiding van Jan Cools, heeft aangetoond dat een samenspel van mutaties in twee genen de ontwikkeling van acute lymfatische leukemie, een agressieve vorm van bloedkanker, versnelt.
20/03 17u15  RAF-toestel gecrasht op eiland voor WalesEen toestel van de Britse luchtmacht is gecrasht op het Britse eiland Anglesey, voor de kust van Wales. Het ministerie van Defensie bevestigde aan de BBC dat het gaat om een Hawk-toestel.
20/03 17u00  Hernan Losada wordt beloftetrainer bij Beerschot WilrijkBeerschot Wilrijk-icoon Hernan Losada (35) heeft aangekondigd dat hij aan het eind van dit seizoen stopt met voetballen. De Argentijn blijft wel op het Kiel en wordt er trainer bij de beloften. Losada zal ook deel gaan uitmaken van de technische commissie.
20/03 17u00  Oostenrijker krijgt schadevergoeding wegens seksuele discriminatie op het werkEen Oostenrijkse man krijgt een schadevergoeding van meer dan 300.000 euro omdat hij het slachtoffer was van discriminatie op het werk. Dat berichten lokale media. Hij greep naast een promotie omdat hij een man is.
20/03 17u00  Aljosja uit ‘Blind Getrouwd’ springt in de bres voor Marjolein na negatieve reactiesAljosja zag met lede ogen aan hoe Marjolein op sociale media door de mangel gehaald werd na de aflevering van maandagavond. De aanhoudende stroom van kritiek op zijn ‘Blind Getrouwd’-collega raakte ook bij hem een gevoelige snaar. Daarom schreef hij deze brief.
20/03 17u00  ’t Is beslist: Prins Harry en Meghan Markle verklappen wie hun bruidstaart zal makenDe Britse prins Harry en Meghan Markle hebben gekozen wie hun bruidstaart zal maken. Dat heeft Kensington Palace dinsdag bevestigd via de sociale media. De gelukkige is Claire Ptak van de Londense bakkerij Violet Cakes.
20/03 16u45  Bouhanni geeft er na één etappe al de brui aan in Ronde van CataloniëNacer Bouhanni gooit de handdoek in de wielerronde van Catalonië (WorldTour). De Franse sprinter is onvoldoende hersteld van de bronchitis die hem vorig weekend al Milaan-Sanremo kostte.
20/03 16u30  Voorlopig geen Benito meer in België: Raman verhuist definitief naar Duitse tweedeklasserFortuna Düsseldorf heeft beslist om de aankoopoptie te lichten en Benito Raman definitief over te nemen, dat laat Standard weten op haar site. Raman blijft bij de Duitse tweedeklasser tot 2022.
20/03 16u30  Agressieve ganzen vallen parkbezoekers aan: “Mensen zullen zich moeten aanpassen”Twee ganzen die in het park Papenhof wonen gedragen zich de laatste maanden bijzonder agressief ten opzichte van de parkbezoekers. Het stadsbestuur zal daarom een bordje plaatsen om te waarschuwen.
20/03 16u30  Antwerpenaar krijgt vier jaar cel voor mishandeling van stiefzoontjes, ook moeder veroordeeldEen 42-jarige man uit Antwerpen heeft vier jaar cel gekregen, omdat hij twee zoontjes van zijn vriendin mishandeld had. Hij werd samen met de 33-jarige moeder ook veroordeeld voor schuldig verzuim. De vrouw kreeg daarvoor twintig maanden cel.
20/03 16u15  Koppel riskeert celstraf voor mishandeling met riem: “We wilden streng zijn voor onze kinderen”Een koppel uit Geel moest zich voor de rechter verantwoorden omdat het zijn zes kinderen zou hebben geslagen met een riem. Het parket eiste tot 12 maanden cel. “We wilden streng zijn voor onze kinderen.”
20/03 16u15  Grieken bieden buurland vijf alternatieven aan voor naam MacedoniëGriekenland wil het conflict met zijn buurland over het gebruik van de naam “Macedonië” oplossen. Het heeft vijf alternatieve namen voor het land voorgesteld, telkens een combinatie met “Macedonië” erin. De Grieken willen niet dat het land dezelfde naam aanneemt als hun provincie Macedonië.
20/03 16u15  Reisblogster trekt naar Disneyland voor haar verjaardag, maar wat klopt er niet?De Britse Carolyn Stritch is een reisblogster met zo'n 190.000 volgers en ze heeft hen allemaal bij de neus genomen. Op Instagram deelde ze een foto van zichzelf voor het kasteel van Disneyland waar ze haar verjaardag zou vieren, maar dat bleek volledig gelogen te zijn. Op die manier wou ze aantonen hoe gemakkelijk mensen zich door perfecte plaatjes op sociale media om de tuin laten leiden.
20/03 16u15  Deze hippe kamerplanten zijn giftig voor je huisdierDe lente in huis brengen; het is simpel met een kamerplant. Maar loopt er thuis een speelse kat of hond rond, die weleens aan de bladeren zou durven bijten? Dan let je er bij de keuze best op dat een hippe plant ook veilig is voor je huisdier. De Amerikaanse woonblog Apartment Therapy toont met welke soorten het opletten geblazen is.
20/03 16u00  Dieven stelen koersfiets en twee e-bikes uit tuinhuisDieven zijn een tuinhuis aan Heilaar in Arendonk binnengedrongen. De daders gingen er aan de haal met een koersfiets en twee elektrische fietsen. De inbraak werd maandag na de middag vastgesteld.
20/03 15u45  Verschillende gewonden bij schietpartij op Amerikaanse schoolAan een middelbare school in Great Mills, in de Amerikaanse staat Maryland en op anderhalf uur van Washington DC, heeft zich dinsdag een schietpartij voorgedaan. Daarbij zijn verschillende gewonden gevallen, melden Amerikaane media.
20/03 15u30  Zes koperdieven aangehouden na grootschalige zoekactie in ZwijndrechtDe politie is afgelopen weekend massaal uitgerukt naar het industrieterrein aan de Keetberglaan in Zwijndrecht. Een firma had zaterdagnacht verdachte bewegingen gemeld waarop de Zwijndrechtse politie een patrouille ter plaatse stuurde. Er zijn zes Roemenen aangehouden.
20/03 15u30  “Frank was een moederskindje. Maar toen hij naar Cofidis ging, was ik hem kwijt”In Hostellerie de la Place in Ploegsteert stelde uitgeverij Kannibaal gisteren ‘VDB - De Biografie’ voor, een nieuw boek over Frank Vandenbroucke. Een leven op te groot verzet, neergeschreven in 297 pagina’s. Mama Chantal Vanruymbeke doet voor het eerst uitgebreid haar verhaal. “We hadden ons werk met Frank, maar nooit was hij gemeen. Jamais, jamais, jamais.”
20/03 15u15  Minister Vandeput over F-16-studie: “Zware inschattingsfout gemaakt”Het was “een zware inschattingsfout” dat de rapporten over de levensduur van de F-16’s niet zijn doorgestroomd naar minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) of naar Chef Defensie Marc Compernol. Dat heeft minister Vandeput dinsdag in de Kamer verklaard. De minister heeft nooit bewust of onbewust informatie achtergehouden voor de regering of het parlement.
20/03 15u15  Ierse vrouw riskeert 20 maanden cel voor wilde achtervolging met twee kinderen aan boordHet openbaar ministerie in Turnhout heeft een effectieve gevangenisstraf van 20 maanden gevorderd tegen een jonge Ierse autobestuurster. Zij ontvluchtte eind vorig jaar een politiecontrole in Merksplas en kon pas na een wilde achtervolging, waarbij de politie zeventien schoten loste, gevat worden in Beerse.
20/03 15u00  Twee gewonden bij kop-staartaanrijding met drie personenwagensOp de Molseweg in Geel zijn dinsdag drie personenwagens betrokken geraakt bij een kop-staartaanrijding. Er was plaatselijk veel verkeershinder.
20/03 15u00  Haar moeder moest nog even iets halen. Toen ze terugkwam waren de auto en Kiara (2) wegToen mama Kim maandagmiddag in paniek naar de politie belde, werd meteen een grootschalige zoekactie opgezet. De auto met daarin haar tweejarige dochtertje was verdwenen. “Een diefstal”, dacht Kim meteen, maar later bleek het een jammerlijk ongeval te zijn geweest. Na enkele uren werden meisje en auto teruggevonden, maar alle hulp kwam te laat.
20/03 15u00  Celstraf voor man die verkrachting laat filmenDe correctionele rechtbank in Turnhout heeft een dertiger uit Herentals tot een celstraf van 36 maanden veroordeeld wegens verkrachting. De helft van die straf is voorwaardelijk. De man, die de verkrachting bovendien liet filmen, moet zich ook residentieel laten behandelen voor zijn drugsverslaving
20/03 15u00  Amerikaanse school in ‘lockdown’ na schietpartijIn het Amerikaanse Maryland is in een middelbare school een schietpartij aan de gang, dat bevestigt de lokale sheriff op Twitter. Er is sprake van verschillende gewonden.
20/03 14u45  Hoe Wouter Vandenhaute het Vlaamse voorjaar in tien jaar helemaal veranderdeIn 2008 koopt Wouter Vandenhaute de Ronde van Vlaanderen. De televisiemaker is voortaan hét gezicht van de Vlaamse koers. Met grote gevolgen. Tien jaar later is niets nog wat het was in het Vlaamse voorjaar. Hoe Vandenhaute eigenaar werd van de Ronde van Vlaanderen
20/03 14u45  Schietpartij in Amerikaanse school: gebouw in ‘lockdown’In het Amerikaanse Maryland is in een middelbare school een schietpartij aan de gang, dat bevestigt de lokale sheriff op Twitter. Er is sprake van verschillende gewonden.
20/03 14u45  Politie vat duo dat portefeuilles wil stelen van studentenDe Antwerpse politie heeft maandagnacht twee verdachten gevat voor het proberen stelen van portefeuilles aan de Ossenmarkt.
20/03 14u30  Ashley Graham stopt haar cellulitis niet weg in badpakkenshootAshley Graham is niet alleen een van de bekendste plus-sizemodellen van het moment, ze breekt nu ook een lans voor cellulitis. Op Instagram deelde ze enkele foto's van zichzelf in badpak waarop de putjes en bultjes op haar billen goed te zien zijn. En of dat op veel applaus kon rekenen van heel wat van haar volgers.
20/03 14u15  Adios Hernan: de drie passages van Losada op het KielHernan Losada hangt na Play-off 2 de schoenen aan de haak. De publiekslieveling van Beerschot Wilrijk blaast in mei 36 kaarsjes uit en zal op 19/05 afscheid nemen van het profvoetbal in de thuiswedstrijd tegen Eupen. Wij schetsen de belangrijkste momenten van zijn drie passages op het Kiel.
20/03 14u15  TREND. Versier je haar eens met speldjes uit de jaren 90Een froufrou aan het laten meegroeien en geen zin om een lokje haar constant achter je oor te schuiven? Zet het vast met een klikspeldje, populair in de nineties en klaar voor een comeback anno 2018. Praktisch, goedkoop én in de mode, want beroemdheden zoals topmodel Elsa Hosk lopen er al mee te pronken.
20/03 14u00  Haast onmenselijke badmintonrally gaat de wereld rondAfgelopen week vond in het Engelse Birmingham de 2018 All England Open plaats. Dat is een prestigieus toernooi in het badminton met een prijzenpot van 1 miljoen dollar. De finale in het vrouwendubbel werd gewonnen door het Deense duo Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl. Zij waren in de finale beter dan de Japanse uki Fukushima en Sayaka Hirota. Hoogtepunt van de partij was een rally in de tweede set met liefst 102 (!) slagen. Uiteindelijk trokken de Deense vrouwen ook hier aan het langste eind met een rake klap van Juhl.
20/03 14u00  Canadees Adam de Vos grijpt macht in derde etappe Ronde van LangkawiDe Canadees Adam de Vos (Rally Cycling) heeft de derde rit in de wielerronde van Langkawi (2.BC) gewonnen. Hij is ook de nieuwe leider in Maleisië.
20/03 13u45  Afbraakwerken aan oude KV Mechelen-tribune gestart: stoeltjes krijgen nieuwe bestemmingBij KV Mechelen, dat al vroeg veroordeeld is tot een degradatie naar de Proximus League, zijn de werken aan de hoofdtribune van het AFAS stadion Achter de Kazerne gestart.
20/03 13u45  Documentairereeks over Antwerpse politie ‘Politie 24/7’ krijgt een vervolgHet Eén-televisieprogramma ‘Politie 24/7’, waarbij de verschillende diensten van Lokale Politie Antwerpen van nabij worden gevolgd, krijgt een gevolgd. De Antwerpse politie maakte dinsdag bekend dat er een tweede seizoen komt.
20/03 13u45  Dieven aan de haal met 100.000 euro aan modeltreinenIn de Duitse stad Essen hebben dieven in de nacht van maandag op dinsdag een winkel van modeltreinjes beroofd, zo staat dinsdag bij een Facebookgroep van modelspoorliefhebbers te lezen.
20/03 13u45  McDonald’s wil komende vijf jaar 2.000 extra banen creëren in ons landMcDonald’s wil tegen 2023 in België 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren in België. De restaurantketen telt vandaag 80 restaurants in België en wil er de komende vijf jaar 40 nieuwe bouwen. Dat heeft de topman van McDonald’s België, Stephan De Brouwer, vandaag bekendgemaakt, daags voor de veertigste verjaardag van McDonald’s in België.
20/03 13u30  Rob zorgt al 30 jaar voor topfitte spelers bij Merksplas SKEen gezonde geest in een gezond lichaam. Bij voetbalclub Merksplas SK staat Rob Cornelissen (67) vier keer per week paraat als sport­verzorger. Zijn carrière begon dertig jaar geleden toen hij als toeschouwer een bewusteloze speler reanimeerde. Rob wil volgend seizoen graag zijn opvolger opleiden.
20/03 13u30  Rijkevorsel geselecteerd als verkeersveilige gemeenteUit 40 kandidaten is Rijkevorsel samen met negen andere gemeenten uit de provincie Antwerpen geselecteerd om in te stappen in het project ‘Verkeersveilige Gemeente’.
20/03 13u15  Selena Gomez toont haar littekens van transplantatie voor het eerstVoor het eerst sinds haar niertransplantatie werd Selena Gomez (25) gespot in een bikini waardoor meteen ook haar littekens duidelijk zichtbaar waren. Ze vertoeft momenteel op een jacht met enkele vrienden, om even uit te blazen na de breuk met Justin Bieber.
20/03 13u15  Beiaard nog steeds te beluisteren op websiteWie de klokken mist die eind februari uit de Sint-Katharina­toren zijn gehaald, kan ze nog steeds beluisteren op het internet.
20/03 13u15  Advocaat Laurent klaagt al op voorhand over hoorzitting in de KamerDe advocaat van prins Laurent heeft ernstige vragen bij de manier waarop de Kamer de hoorzitting met de prins over een mogelijke inhouding van een deel van zijn dotatie organiseert. De speciale commissie zal morgen op één dag de uitleg van de prins horen, diens 50 pagina’s tellende schriftelijke toelichting lezen, vragen stellen, beraadslagen, stemmen en een rapport opstellen.
20/03 13u00  Veel rookontwikkeling bij dakbrand aan StadsparkIn de Jacob Jacobsstraat, dicht bij het Stadspark in Antwerpen, ontstond vanmiddag een dakbrand op de bovenste verdieping van een huis.
20/03 12u45  Antwerpenaar krijgt 14 jaar cel voor seksueel misbruik tienerjongens: slachtoffer gaat beklaagde te lijfDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 45-jarige man uit Antwerpen veroordeeld tot veertien jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling voor het seksueel misbruik van vier tienerjongens. Bij de slachtoffers liepen de emoties hoog op. Eén van hen ging de beklaagde zelfs te lijf in de rechtszaal en werd even in de boeien geslagen.
20/03 12u30  KV Mechelen stopt vrijdag met trainen: “Beter zo”Voor het gedegradeerde KV Mechelen eindigt het seizoen vrijdag echt. KV kon nog wel oefenmatchen spelen, maar besliste dat dit de laatste trainingsweek is. De spelers zullen nadien dus meer dan twee maanden stilliggen, al krijgen ze nog wel een individueel programma mee.
20/03 12u30  Make-upartiest van Beyoncé en Kim Kardashian geeft drie gouden tipsDe Amerikaanse make-upartiest Sir John Barnett is graag gezien door Beyoncé en Kim Kardashian, maar ook topmodellen Naomi Campbell en Adriana Lima zijn vaste klanten. Onlangs gaf de man een gastcollege aan de Dutch Beauty Academy bij onze noorderburen. De Nederlandse Vogue ontfutselde drie gouden tips voor een frisse look die je zelf meteen kunt proberen.
20/03 12u15  Veel rookontwikkeling bij dakbrand in Jacob JacobsstraatIn de Jacob Jacobsstraat in Antwerpen ontstond vanmiddag een dakbrand op de bovenste verdieping van een huis.
20/03 12u15  Betonnen buitenmuur weggeblazen door explosieDe brandweer van Essen kreeg vannacht een oproep binnen voor een industriebrand in de Rijkmakerlaan, bij een firma gespecialiseerd in keukens en skeletbouw. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak. Ook de brandweer van Kalmthout werd opgeroepen. Er vielen geen gewonden.
20/03 12u15  Stoffel Vandoorne: "Vol vertrouwen richting eerste race nieuw F1-seizoen"Onze landgenoot Stoffel Vandoorne begint komend weekend aan zijn tweede F1-seizoen. Vandoorne gaat met een goed gevoel en vol vertrouwen richting Melbourne, waar met de GP van Australië de eerste race van het F1-seizoen 2018 plaatsvindt.
20/03 12u00  Gewezen Gouden Schoen gooit handdoek bij Central Coast MarinersPaul Okon (45) is geen trainer meer van de Australische eersteklasser Central Coast Mariners. De voormalige speler van Club Brugge en Gouden Schoen van 1995 liet zijn contract ontbinden na een geschil met het bestuur over de toekomstvisie van de club.
20/03 12u00  Statiegeld op blikjes en plastic flessen: opnieuw ruzie tussen CD&V en N-VADe mogelijke invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen leidt opnieuw tot wrevel tussen regeringspartijen N-VA en CD&V. Volgens N-VA dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook mensen te treffen die al netjes sorteren. De partij stelt daarom haar veto. “Dit is niet volgens de afspraken die we gemaakt hebben binnen de regering”, reageert CD&V-minister Joke Schauvliege.
20/03 11u45  DISCUSSIE. Is uw buurt veilig voor fietsende kinderen?Slechts de helft van de Vlamingen vindt dat hij veilig kan fietsen in zijn buurt. En amper een op de drie stuurt zijn kind met een gerust hart het verkeer in, zo blijkt uit de Gemeentemonitor, een doorlichting van de Vlaamse steden en gemeenten.
20/03 11u45  Tafeltennisser Cedric Nuytinck treedt in juni aan in Indiase ligaCedric Nuytinck zal van 15 tot 30 juni zijn kunstjes tonen in de Indiase tafeltennisliga. Het is een prestigieuze competitie waaraan alleen spelers uit de top vijftig van de wereldranglijst mogen deelnemen.
20/03 11u45  Vlaamse vrouw geeft haar uiterlijk amper zes op tien (en dat is vooral de schuld van buik en billen)Het Vlaamse maandblad Goed Gevoel peilde met een enquête naar het zelfbeeld van vrouwen. De cijfers in het aprilnummer tonen aan dat het beter kan. Veel dames zijn immers erg kritisch voor zichzelf en geven hun uiterlijk maar een 6,1 op 10. Het gewicht is de grootste stoorzender.
20/03 11u30  Alweer een stap dichter bij de pil voor mannenDe pil voor mannen, komt het er dan toch van? Een nieuw anticonceptiemiddel dat in Chicago werd voorgesteld lijkt alvast veelbelovende resultaten voor te kunnen leggen.
20/03 11u30  Einde van een aangenaam kijkstuk: Hernan Losada hangt de voetbalschoenen aan de haakIn de eerste klasse van het Belgische voetbal raakte Hernan Losada spijtig genoeg niet meer. De Argentijn strandde met Beerschot Wilrijk in de play-offs van 1B tegen Cercle. Of die teleurstelling een grote rol heeft gespeeld weten we niet, maar Losada bergt na Play-off 2 wel zijn voetbalschoenen op.
20/03 11u30  Twee keer spaghetti eten in Pulderbos zondag voor goede doelenIn Pulderbos kan je zondag 25 maart op twee plaatsen voor het goede doel spaghetti komen eten.
20/03 11u30  Beerschot Wilrijk-icoon Hernan Losada stopt met voetballenBeerschot Wilrijk-icoon Hernan Losada (35) kondigt aan dat hij stopt met voetballen. “Vanaf volgend seizoen zal hij een nieuwe functie bekleden bij de club van zijn hart”, kondigt Beerschot Wilrijk aan op zijn website.
20/03 11u15  Gewezen friturist brengt tweede stripalbum uitDe Wijsneuzen van Steven de Rie is niet langer de enige strip die Wilrijk en het erfgoed van het district opvoert. Wilrijkenaar, gewezen friturist en striptekenaar Pierre Boschmans (69) doet dat ook in zijn tweede album.
20/03 11u15  Vervallen oude boerderij volledig uitgebrandIn Sassenhout in Vorselaar is dinsdagochtend brand uitgebroken in een vervallen oude boerderij. Het pand was volledig uitgebrand, de brandweer is nog bezig met nablussen.
20/03 11u00  Walter Grootaers stelt Lierse-spelers gerust: overnemer tekent in principe nog deze weekDe spelers van Lierse, die gisteren in staking waren, gaan vandaag toch weer trainen. Vanochtend werd de driekoppige spelersraad toegesproken door oud-ondervoorzitter Walter Grootaers, die hen probeerde gerust te stellen en zei dat de overnemer nog altijd klaar staat en dat er in principe binnen drie dagen getekend kan worden.
20/03 11u00  Spelers Lierse staken: “Geen geld en amper communicatie, ze voelen zich bedrogen”De spelers van Lierse laten niet meer met zich sollen. Nadat ze te horen hadden gekregen dat de overname nog altijd niet in orde is, beslisten ze te staken. Maar wat straks in Play-off 2, gaat de club dan met beloften spelen? “Ze bekijken het van dag tot dag.”
20/03 11u00  Chauffeur van gekantelde tram ontslagen: “Onaangepaste snelheid”De chauffeur van De Lijn die een maand geleden de gekantelde tram in Wommelgem bestuurde, is ontslagen. De chauffeur reed volgens de vervoersmaatschappij te snel in de keerlus.
20/03 11u00  Deportivo trekt aan mouw van Waasland-Beveren-goalieDavy Roef (22) beslist voor eind maart of hij nog een jaar op huurbasis bij Waasland-Beveren blijft. Zijn moederclub Anderlecht en Waasland-Beveren zijn het daar min of meer over eens, maar er trekt nog een ploeg aan Roefs mouw.
20/03 11u00  Zandhoven ruimt vrijdag 30 maart zwerfvuil en zoekt vrijwilligersDe gemeente Zandhoven houdt vrijdag 30 maart om 18.30u weer grote lenteschoonmaak en zoekt nog vrijwilligers.
20/03 11u00  POLL. Rode Duivels spelen uitwedstrijden in gloednieuwe kleur: ben jij fan?De Rode Duivels spelen op het WK 2018 in gele truitjes tijdens uitwedstrijden. Volgende week tijdens de oefenwedstrijd tegen Saoudi-Arabië spelen ze voor het eerst in het geel. Het keepersoutfit uit 1984 was de inspiratiebron en de kleur is een primeur, nooit eerder speelde de ploeg wedstrijden in het geel. Met de keuze voor dit gele uitshirt is de Belgische driekleur compleet: eerder werden al het rode thuisshirt en de trainingscollectie met zwarte basiskleur gelanceerd.
20/03 10u45  "Geen belangenvermenging"Het is geen vorm van belangenvermenging als Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) een vergunning geeft voor een windturbine op een perceel grond van nv De Scheepvaart en waar Vlaanderen dus rijker van wordt. Dat zegt haar woordvoerder.
20/03 10u45  Kasteel Hof van Lyre verkochtEen zakenpaar uit Broechem heeft het vijftiende-eeuwse waterslot Hof van Lyre in Zandhoven gekocht van de familie De Borrekens.
20/03 10u45  Eddy Wauters haalt bakzeil, Antwerp haalt wellicht probleemloos licentieVandaag beslist de Licentiecommissie welke clubs hun proflicentie krijgen. Antwerp kreeg een positief advies en verwacht geen problemen. Eddy Wauters probeerde daar een stokje voor te steken, maar aangezien zijn bewuste brief aan de commissie al in rekening genomen was en er toch een positief advies kwam, krijgt de oud-voorzitter geen gehoor.
20/03 10u30  Bella Hadid: “Ook ik voelde me onzeker over mijn gewicht toen ik opgroeide”Bella Hadid (21) mag dan wel een van de meest gevraagde modellen van het moment zijn, dat wil niet zeggen dat zij niet met onzekerheden af te rekenen krijgt. Zeker in haar puberteit had ze het soms lastig. In een interview met Cosmopolitan vertelt ze dat ze best wel mollig was als kind en zich altijd schaamde voor haar dunne wenkbrauwen.
20/03 10u15  Schoolbus volledig uitgebrand, passagiers kunnen ontkomenIn de Stationsstraat in Hever (Boortmeerbeek) is vanmorgen een schoolbus volledig uitgebrand. Op het moment van de feiten bevonden zich één leerling, een begeleider en de chauffeur aan boord. Zij konden ontsnappen aan de vlammen.
20/03 10u00  Hulpkreten zetten politie aan tot zoekactieDe politie hield afgelopen nacht een zoekactie in de buurt van de Derdeweg in Zandvliet.
20/03 09u45  COMMENTAAR. ‘Lierke Plezierke’ ruikt stilaan naar ‘Lierke Dood Pierke’Twee weken geleden, op dinsdag 6 maart, was er één jarig. De Koninklijke Lierse Sportkring werd toen 112 jaar oud. Maar veel reden tot vieren was er niet voor het stamnummer 30. ‘Lierke Plezierke’ ruikt stilaan naar ‘Lierke Dood Pierke’. En dat zeggen we niet met leedvermaak. Integendeel. Wel met plaatsvervangende schaamte én verdriet.
20/03 09u45  Dat witte laagje op chocolade, vies of veilig? En wat kan je er tegen doen?Zin in een stukje chocolade, maar vergaat de zin erin je toch een beetje als je ziet dat er een laagje wit op is komen te liggen? Om je gerust te stellen, het gaat helemaal niet om schimmel of iets dergelijk en het wijst niet op bederf. Maar wat is het dan wel en wat kan je ertegen doen?
20/03 09u45  NBA. LeBron James schittert opnieuw voor Cleveland, aanval Golden State stokt tegen ervaren San AntonioEr stond maandagavond andermaal geen maat op LeBron James. De NBA-superster leidde zijn Cleveland Cavaliers naar een 124-117 overwinning tegen Milwaukee.
20/03 09u30  Zo leerde Jani zijn vriend kennen: “Laat mij met rust, freak!”Hij leerde hem kennen in tijden waar van Tinder, Grindr, Hornet, Scruff of andere datingapps geen sprake was, maar dat hield Jani Kazaltzis niet tegen om zijn huidige vriend aan te spreken. Al ging hij daarna mogelijk iets te ver… “Later ben ik mij daarvoor gaan verontschuldigen.”
20/03 09u15  Deze vijf boeren gaan op zoek naar nieuwe partner in ‘Boer Zkt Vrouw - De Wereld Rond’De ecologische voetafdruk van Boer Zkt Vrouw is dit jaar net iets groter geworden: Dina Tersago en An Lemmens zochten hun boeren niet onder de kerktoren, maar over de hele wereld. Duitsland en Noorwegen zijn nog dicht bij huis, maar ook in Canada, Australië en Zuid-Afrika probeert VTM een boer aan een partner te helpen. Op 25 maart en 2 april presenteren de boeren zichzelf in een dubbele beginaflevering van Boer Zkt Vrouw – De Wereld Rond. Wij stellen de vijf nu al aan u voor.
20/03 09u00  Voormalige Franse president Sarkozy in hechtenis genomenDe vroegere Franse president Nicolas Sarkozy is in hechtenis genomen en wordt dinsdag verhoord in Nanterre op verdenking van illegale financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007. Dit heeft het dagblad Le Monde gemeld.
20/03 09u00  Terreur-weduwen wacht vijf jaar celstraf in BelgiëDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Antwerpse terroristen-bruidjes Kaoutor Bioui, Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal veroordeeld tot vijf jaar celstraf wegens deelname aan terroristische activiteiten in Syrië. Officieel wordt gezocht, maar niemand wil de dames en hun kinderen gaan halen.
20/03 09u00  In dat ene moment wist prins Harry het hart van Meghan helemaal te veroverenNee, niet de romantische uitjes en de leuke cadeautjes overtuigden Meghan Markle van het feit dat prins Harry wel eens de ware zou kunnen zijn, wel hoe hij omging met haar beste vrienden. Dat blijkt uit een getuigenis uit het boek 'Harry: Life, Loss, and Love' dat binnenkort verschijnt.
20/03 09u00  Marjolein zwaar aangepakt na 'Blind Getrouwd': "Nu weten we waarom ze geen vent had"'Salut, hé. Dada!' Glimlachend en grappend trok Marjolein de deur achter zich dicht in 'Blind Getrouwd', nadat ze besloten had dat het welletjes was geweest voor haar met het wetenschappelijk experiment. De deelneemster liet haar kersverse echtgenoot alleen terug naar zijn appartement en zijn kat gaan, terwijl er nog enkele weken te gaan zijn. Omdat ze daar amper een greintje van emotie rond liet zien, krijgt ze nu een stortvloed van negatieve reacties over zich heen op sociale media.
20/03 09u00  Jitse (22) Zorgboer in Noorwegen“Ik ben nog jong, maar ik ben niet geïnteresseerd in flirts en kortstondige relaties. Ik wil nu de vrouw van mijn leven ontmoeten, om samen herinneringen mee op te bouwen. Zodat we over zestig jaar kunnen terugdenken aan die ene mooie brief die ze me schreef.” Geen stress voor deze jonge boer die al de helft van zijn leven op het meest zuidelijke punt van Noorwegen woont. Jitse is volop bezig met de opstart van een therapeutische zorgboerderij. Daar wil hij mensen met een burn-out en andere stresssymptomen op adem laten komen op het ritme van de Noorse natuur met haar dik besneeuwde winters en eindeloze zomerdagen. Hij droomt van een meisje dat net zoals hij luxe en sociale media aan de kant schuift voor de essentie van het leven. Hij heeft veel en brede interesses en hoopt iemand te vinden die dat ook heeft.
20/03 08u45  Laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde overledenSudan, de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn, is overleden. De laatste twee overlevers van de ondersoort zijn twee vrouwtjes. De laatste waarneming van een witte noordelijke neushoorn in het wild, dateert uit 2006 in de Democratische Republiek Congo. Naar alle waarschijnlijkheid is de soort uitgestorven in het wild.
20/03 08u45  Vermiste Rika (15) voor het laatst gezien in ArendonkDe 15-jarige Rika Hollants is vermist sinds maandag 19 maart en voor het laatst opgemerkt in Arendonk, meldt Child Focus. De stichting beschouwt de verdwijning als zeer onrustwekkend en roept op tot getuigen.
20/03 08u45  Studie bewijst: Belgische F-16’s kunnen veel langer mee dan geplandEen studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de F-16’s langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dat zo’n studie niet bestond. Dat meldt onze zusterkrant De Standaard.
20/03 08u30  Studio van studenten brandt uitIn de Rozenstraat, vlak bij de Ossenmarkt in de Antwerpse studentenbuurt, is vanmorgen brand uitgebroken in een studentenhuis.
20/03 08u00  Met ruim 9 miljoen flessen is België het vijfde grootste ‘champagneland’ ter wereldDe consumptie van champagne in België is vorig jaar verder toegenomen. Er werden iets meer dan 9 miljoen flessen vanuit Frankrijk naar België gestuurd, 8,9 procent meer dan in 2016. Dat meldt het Benelux Champagne Bureau maandag.
20/03 07u45  Ex-collega’s halen uit naar Roger De Vlaeminck: “Hij kwam nooit afspraken na” en “Hij was altijd zo argwanend”De naam van Roger De Vlaeminck valt en het gesprek valt stil. Zie daar, het opvallendste moment uit de aflevering van ‘De Kleedkamer’ met Ruben Van Gucht op Canvas over de laatste Belgische zege in Milaan-Sanremo: in 1981 dankzij Fons De Wolf.
20/03 07u45  Eén jaar studeren voor prinses Elisabeth: 33.000 euro en 250 uur vrijwilligerswerkKroonprinses Elisabeth (16) trekt naar het Verenigd Koninkrijk om haar middelbaar af te werken. Ze slaagde voor loodzware proeven om komend schooljaar te beginnen aan het prestigieuze UWC Atlantic College in Wales. Eén jaar studeren kost er 33.000 euro, maar tegelijkertijd is de school minder elitair dan ze lijkt. De helft van de leerlingen heeft een studiebeurs op zak en allemaal moeten ze minstens 250 uur vrijwilligerswerk doen.
20/03 07u15  Bijna lente: deze drie jassen draag je het hele voorjaar (en najaar!)Klaar om je lentegarderobe een boost te geven? Sommige jassen mogen niet in je garderobe ontbreken: al was het maar omdat ze ook in het najaar nog volop in de mode zullen zijn. Van bikerjasje tot trenchcoat, deze lentejassen moet je hebben!
20/03 07u15  Advocaat verdachte van groepsverkrachting: “Wat die jonge vrouwen hebben moeten ondergaan, is afgrijselijk”Vier twintigers zitten in de cel op verdenking van de verkrachting van twee Nederlandse toeristes in Antwerpen vrijdagnacht. Drie van hen ontkennen. Een vierde legde bekentenissen af, maar minimaliseert de feiten, bericht Het Laatste Nieuws: “Ze zeiden wel stop, maar echt fel pruttelden ze ook niet tegen.”
20/03 07u15  Kans op ijzelvorming: “Let op voor gladde wegen”Het is vandaag 20 maart, de laatste dag van de winter, en dat zullen we nog geweten hebben. Een zwakke neerslagzone trekt de eerste uren van de dag over Vlaanderen. De neerslag bestaat uit een mix van lichte regen en sneeuw. Met temperaturen rond het vriespunt is er dinsdagochtend kans op ijzelvorming op de wegen en dus gladheid. Hoewel het de komende dagen warmer wordt, zit echte lente er nog niet in.
20/03 07u00  Ex-directeur en spil in Samusocial-schandaal eist 280.000 euro ontslagvergoedingDe gewezen directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial Pascale Peraïta stapt naar de arbeidsrechter om haar ontslag aan te vechten. Ze eist 280.000 euro ontslagvergoeding voor de duur van haar contract tussen 2001 en 2017, zo schrijven L’Echo en De Tijd dinsdag.
20/03 06u45  Vliegtuigbouwer spreekt minister tegen: levensduur F-16 kan volgens studie makkelijk worden verlengdEen studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de F-16’s langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dat zo’n studie niet bestond. Dat meldt onze zusterkrant De Standaard.
20/03 06u45  Telenet geeft gratis wifibooster aan klanten met slecht bereikTelenet gaat klanten voortaan een gratis “wifibooster” uitlenen als hun draadloos internet niet het hele huis dekt. Met zo’n toestel, dat tot nu toe enkel gekocht kon worden, wordt het wifi-bereik via het elektriciteitsnet uitgebreid. Wie nog een tweede booster wil, moet daarvoor wel 2 euro per maand betalen.
20/03 06u45  Bedrijf Harvey Weinstein faillietFilmstudio The Weinstein Company heeft maandag het faillissement aangevraagd. Het bedrijf ging ten onder aan de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van topman Harvey Weinstein.
20/03 06u45  Preud’homme grof wild in trainersland: na sabbatjaar heeft 59-jarige trainer werkgevers voor het uitkiezenMichel Preud’homme (59) heeft er weer zin in. En de clubs en de nationale bonden weten het. Als hij in België bij een club aan de slag gaat, moet er aan Club Brugge nog een bedrag van één miljoen euro worden betaald. Maar ook de Belgische nationale ploeg ligt nog op de loer. Preud’homme wordt grof wild in trainersland.
20/03 06u30  VS en Zuid-Korea organiseren in april gezamenlijke militaire manoeuvresDe strijdkrachten van de VS en Zuid-Korea zullen begin april hun grote jaarlijkse militaire manoeuvres beginnen. Dat zegt het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten maandag.
20/03 06u00  Bijenmarkt in parochiecentrumDe imkervereniging ‘De liefhebbers van ’t Zoet’ organiseren een bijenmarkt op zondag 25 maart in het Oelegemse parochiecentrum in de Venustraat 11.
20/03 05u15  Vliegtuigen droppen lekkere voedselpakketten voor jeugdIn het Kempense grensdorp Ravels worden op tweede paasdag vanuit de lucht speciale voedselpakketten gedropt voor de lokale jeugd gedropt: een grote partij paaseieren. De chocoladen eitjes worden aangevoerd door modelvliegtuigen.
20/03 02u15  ‘Netflix’ van VDAB maakt het gemakkelijker om geschikte job te vindenVlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) lanceert in september een computerprogramma dat het voor werkzoekenden gemakkelijker maakt om een gepaste job te vinden.
20/03 02u15  VDAB werft vooral vrouwen aan (en 50-plussers ook welkom): “We hebben een voorbeeldfunctie”Van alle nieuwe mensen die VDAB in 2017 heeft aangeworven, is bijna acht op de tien vrouw. Meer dan een derde van alle nieuwe personeelsleden is ouder dan vijftig. “Wij geven het goede voorbeeld”, zegt woordvoerster Shaireen Aftab.
20/03 02u15  Een kruis over het kruisje: het ritueel van een kruisje slaan verdwijntOm hun kind te beschermen tegen het ontij van de nacht, om duidelijk hun geloof uit te drukken, of omdat het nu eenmaal de traditie was. Daarom gaven ouders hun kinderen een kruisje bij het slapengaan. Maar over dat ritueel kunnen we stilaan een kruis maken. “De mensen die er groot mee werden, verdwijnen stilaan. En dan vervagen ook de rituelen vanzelf.”
20/03 02u15  Helikopter van Panamarenko onder de hamer in Berchem (en nog tientallen andere kunstwerken uit de luchthaven van Zaventem)Vorige maand hing de Scimitar van Panamarenko nog aan het dak van de terminal van Zaventem. Nu is het vliegtuigje te zien in veilinghuis Campo & Campo in ­Berchem, samen met de hele kunstcollectie van Brussels ­Airport. Zondag komen honderd monumentale kunstwerken onder de hamer.
20/03 02u15  Eén jaar studeren voor prinses Elizabeth: 33.000 euro en 250 uur vrijwilligerswerkKroonprinses Elisabeth (16) trekt naar het Verenigd Koninkrijk om haar middelbaar af te werken. Ze slaagde voor loodzware proeven om komend schooljaar te beginnen aan het prestigieuze UWC Atlantic College in Wales. Eén jaar studeren kost er 33.000 euro, maar tegelijkertijd is de school minder elitair dan ze lijkt. De helft van de leerlingen heeft een studiebeurs op zak en allemaal moeten ze minstens 250 uur vrijwilligerswerk doen.
20/03 02u15  Amerikaans bedrijf ronselt actief nieuwe verkopers in en rond Antwerpen voor niet-erkende cannabisolieIn het Antwerpse is sinds een aantal maanden een Amerikaans bedrijf actief dat cannabisolie verkoopt door steeds nieuwe ‘brand managers’ aan te werven. Behalve dat hun product illegaal is, lijkt de verkoopstrategie verdacht veel op piramideverkoop.
20/03 02u15  Voedselagentschap schuift schuld vleesschandaal door naar justitieHet FAVV heeft zijn werk gedaan, het was aan het gerecht om Veviba verder op te volgen. Dat is ten minste de versie van de feiten die het FAVV zelf naar voor brengt in zijn rapport. Zo komt justitie steeds nadrukkelijker in het vizier in het vleesschandaal, maar vrijgepleit is het FAVV niet. “Het feit blijft dat het voedselagentschap zelf geen verdere stappen heeft gezet”, zegt Kamerlid Leen Dierick (CD&V).
20/03 02u15  Dier houden in Wallonië kan alleen als u diploma hebtWallonië wil een diploma invoeren voor iedereen die een dier wil houden. Een examen afleggen hoeft niet. Maar wie geen papiertje kan voorleggen, kan geen dier kopen. Zo wil het gewest dierenmishandeling tegengaan. Ook Vlaanderen treedt harder op tegen dierenbeulen, maar dan met strengere gevangenisstraffen voor recidivisten.
20/03 02u15  “CD&V verliest aan Van Peel geen stemmenkanon, maar wel een heer van stand”CD&V Antwerpen gaat voor verjonging, was gisteren de boodschap, maar dat nieuws werd overschaduwd door het politieke afscheid van oude krokodil Marc Van Peel. Tussen haakjes: zo heel erg verjongend kun je een lijst niet noemen met op de eerste drie plaatsen Kris Peeters (minister sinds 2004), Caroline Bastiaens (gemeenteraadslid sinds 2012) en Nahima Lanjri (al gemeenteraadslid in 1995). Maar goed, er is ook jong geweld dat zich naar voren wurmt en de lijst zal dus niet worden geduwd door Marc Van Peel.
20/03 02u15  Golf van protest na moord op boegbeeld uit Braziliaanse sloppenwijkenDuizenden Brazilianen komen al dagenlang op straat om de moord op Marielle Franco (38) te veroordelen. De beloftevolle politica deinsde er niet voor terug om kritiek te uiten op het politiegeweld, vooral in de sloppenwijken. En dat is net haar dood geworden, zeggen de demonstranten.
20/03 02u15  Baas DP World Rob Harrison Maritieme Man van het JaarRob Harrison, algemeen directeur van DP World Antwerp, wordt de Maritieme Man van 2018. De Zuid-Afrikaan krijgt die prestigieuze onderscheiding voor een aanzienlijke bijdrage tot een verhoogde service in de haven van Antwerpen.
20/03 02u15  Sennek nestelt zich bij favorieten Songfestival: Belgische inzending populair bij bookmakersDe Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in Lissabon doet het almaar beter bij de bookmakers. Uit de recentste stand van zaken blijkt dat Laura Groeseneken (27), alias Sennek, met A Matter of Time op de vierde plaats prijkt.
20/03 02u15  ‘Piet Piraat’ is nieuw gezicht in ‘Thuis’Thuis krijgt er dinsdagavond een nieuw gezicht bij. Peter Van De Velde – vooral bekend als Piet Piraat – duikt voor het eerst op als zwemcoach Jacques. “Komt het door mijn rol in de prestigereeks Salamander dat ze mij ook bij Thuis hebben opgemerkt? Ik weet het niet. Maar plots kom ik weer veel op televisie.”
20/03 02u15  Zes luxeflats verrijzen op Sint-MichielskaaiOp de Sint-Michielskaai zijn de werken aangevat voor een nieuwbouw van zes appartementen, waaronder een penthouse van 200 vierkante meter dat projectontwikkelaar Vic Haenen van ViRiX NV zelf opkoopt.
20/03 02u15  Werkzaamheden lopen vertraging op door oude tank: “Elke dag complete chaos in de Statiestraat”Wegenwerken in de Statiestraat zorgen voor frustratie bij de Zwijndrechtenaren. Een deel van de weg is er afgesloten en dat leidt dagelijks tot chaos en discussies tussen chauffeurs.
20/03 02u15  Iconische piloot van Belgische Luchtmacht overleden: “Steve kon eerder vliegen dan autorijden”In de kerk van Pulderbos vond maandag de uitvaart plaats van kolonel-vlieger Gustaaf ‘Steve’ Nuyts (81). Hij was een van de meest iconische piloten van de Belgische Luchtmacht van de voorbije vijftig jaar en de absolute ster van stuntpiloten The Slivers.
20/03 02u15  Groen kiest jongerenwerker Wouter Stes als speerpuntVorig jaar raakte al bekend dat Groen zich afscheurt van Durf!, de lokale partij waarmee het sinds 2013 wel kan deelnemen aan het gemeentebestuur en zelfs twee schepenen levert. Maar de gunstige vooruitzichten voor Groen nationaal en het feit dat de onafhankelijken bij Durf! hun partij voortaan profileren als dorpspartij, deden de meer mondiale Wijnegemse groenen beslissen om de samenwerking na deze bestuursperiode te beëindigen.
20/03 02u15  Minder mobiel? Recyclagepark komt binnenkort naar u toeEind april test de intercommunale Igean haar reizend recyclagepark uit in Niel. Korte tijd later houdt het voor het eerst ook halt op verschillende plekken in Edegem, Kalmthout en Wijnegem. De doelgroep zijn oudere bewoners of mensen zonder wagen die op eigen houtje moeilijk in het gewone recyclagepark geraken.
20/03 02u15  Vreemde bordencombinaties duiken op aan gemeentegrens: was het nu 50 of… 50?In verschillende straten op de grens van Wommelgem en Ranst moeten chauffeurs zich even in de ogen wrijven. Moeten ze nu 50 km per uur rijden? Of toch 50…
20/03 02u15  Culturele verenigingen sleutelen vier jaar lang aan musicalIn de ateliers van de befaamde orgelbouwer Decap wordt sinds enkele weken naarstig gerepeteerd voor een originele musical. Want met‘Cruise in Thals’staan begin mei zeventig mensen op het Herentalse podium.
20/03 01u15  Gemeente stelt zich borg voor lening voor bouw van zwembad: "Het is het risico waard"De gemeente Heist-op-den-Berg stelt zich borg voor de langetermijnlening die Sportoase afsluit om het nieuwe zwembad te bouwen in de Lostraat. Op die manier zijn de voorwaarden gunstiger.
20/03 00u15  Ensor en Calder inspireren leerlingenTijdens de opendeurdag in De Wissel konden de bezoekers kennismaken met de resultaten van een project rond muzische vorming.
19/03 22u45  België gaat kinderen niet actief terughalen uit IS-gebied: “Hun lot is verantwoordelijkheid van de ouders”Ons land gaat de Belgische vrouwen in IS-gebied en hun kinderen niet actief repatriëren. Dat heeft Kamerlid Peter De Roover (N-VA) maandagavond gezegd in Terzake. Het lot van die kinderen “is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de mensen die bewust naar daar zijn gegaan”.
19/03 22u15  Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen door ijzelTegen het einde van maandagnacht bereikt een zwakke neerslagzone vanaf de kust Vlaanderen. De neerslag bestaat uit een mix van lichte regen en sneeuw. Met temperaturen rond het vriespunt is er kans op ijzelvorming op de wegen en dus gladheid. Dat zegt het agentschap Wegen en Verkeer maandagavond.
19/03 22u00  Nooit eerder gebeurd: koppel gaat weer apart wonen in ‘Blind Getrouwd’De wittebroodsweken zouden gevuld moeten zijn met liefde en genegenheid. Maar in ‘Blind Getrouwd’ lijken die dagen net een ongezien dieptepunt te veroorzaken bij enkele koppels, met voor één duo dramatische gevolgen.
19/03 21u45  Prins Laurent gaat zich woensdag niet zelf verdedigen in parlementPrins Laurent zal zich woensdag niet zelf verdedigen in de Kamer. Dat meldde VTM NIEUWS maandagavond en zijn advocaat Meester Laurent Arnauts bevestigt het nieuws.
19/03 21u45  Zoon Will Smith is fan van Antwerps bedrijf: “Zeg dat ze me bellen”EcoBirdy, een jong Antwerps bedrijf dat plastic speelgoed recycleert tot kindermeubelen, kreeg afgelopen weekend een boost van jewelste. Acteur en rapper Jaden Smith, zoon van acteur Will Smith, liet namelijk weten fan te zijn van het bedrijf. Hij deed dat op Instagram en bereikte met die boodschap maar liefst acht miljoen fans. ‘Volg dit bedrijf als je vertrouwen hebt in de toekomst’, postte Smith. Om te vervolgen met ‘Spam hen en zeg dat ze me bellen.’
19/03 21u00  Cynthia Nixon van “Sex and the City” wil gouverneur van New York wordenActrice Cynthia Nixon van de Amerikaanse televisieserie “Sex and the City” wil gouverneur van de staat New York worden. “Ik hou van New York en kondig vandaag mijn kandidatuur als gouverneur aan”, schreef Nixon maandag op Twitter. “New York is mijn thuis. Ik heb nergens anders gewoond”, zei de actrice in een begeleidende korte video online. “Maar hoeveel ik ook van New York hou, er moet wat veranderen.”
19/03 21u00  Weg geblokkeerd door trouwstoet of betoging: rijbewijs van deelnemers kan voortaan onmiddellijk ingetrokken wordenWie moedwillig de weg blokkeert, kan voortaan onmiddellijk én levenslang zijn rijbewijs verliezen. Dat staat in een nieuwe wet waarmee de regering het verkeer veiliger wil maken. De wet is bij uitstek geschikt om de vele trouwstoeten aan te pakken, die levensgevaarlijke toestanden veroorzaken op onze wegen, zoals twee weken geleden nog op de A12.
19/03 21u00  Lage emissiezone aan kop van klachten bij Antwerpse ombudsvrouwDe komst van de lage emissiezone (LEZ) in Antwerpen zorgde voor de nodige klachten bij de Antwerpse ombudsvrouw Blomme. Daarnaast doen weer meer Antwerpenaars hun beklag over de aanpak van sluikstorten. Rond parkeren en digitalisering is er vooruitgang.
19/03 21u00  Eerste biomethaancentrale in België komt in de KempenOp de grens van Merksplas en Beerse in de provincie Antwerpen is maandag de bouw gestart van de allereerste biomethaancentrale in België. Gft-afval uit de hele Kempen wordt biogas, deels voor ‘groen gas’ en deels om via warmtekrachtkoppeling om te zetten naar warmte en elektriciteit.
19/03 20u45  Erste biomethaancentrale in België komt in de KempenOp de grens van Merksplas en Beerse in de provincie Antwerpen is maandag de bouw gestart van de allereerste biomethaancentrale in België. Gft-afval uit de hele Kempen wordt biogas, deels voor ‘groen gas’ en deels om via warmtekrachtkoppeling om te zetten naar warmte en elektriciteit.
19/03 20u45  Minder geld voor Russisch legerEen dag na zijn overwinning bij de presidentsverkiezing heeft het Russische staatshoofd Vladimir Poetin een daling van de militaire uitgaven aangekondigd.
19/03 20u45  Vergiftiging Skripal is "geen geïsoleerd geval", zegt Boris JohnsonDe vergiftiging van de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal in het Britse Salisbury is 'geen geïsoleerd geval', maar 'het laatste in een patroon van roekeloos gedrag door de Russische staat'. Dat zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson maandag op het hoofdkwartier van de Navo in Brussel.
19/03 20u45  Ook Belgische Russen stemden massaal voor PoetinBij de Russische presidentsverkiezingen zondag lag de opkomst van Russische kiezers in België hoger dan bij de verkiezingen van 2012. Dat meldt het Russische staatspersagentschap Tass. Ook in ons land kozen de meeste Russen voor huidig president Vladimir Poetin.
19/03 20u30  Vijf doden bij frontale aanrijding tussen minibus en vrachtwagen in NederlandDoor een aanrijding tussen een minibus en een vrachtwagen op de N270 in Helmond, in de aan België grenzende Nederlandse provincie Noord-Brabant, zijn vijf doden gevallen. Vier mensen raakten gewond.
19/03 19u45  Belgische beloften kunnen tegen Hongarije grote stap zetten richting EK: “We geloven in onze kansen”De Belgische beloften van bondscoach Johan Walem bereiden zich sinds maandag in Tubeke voor op de oefeninterland in Nederland (22/03) en de EK-kwalificatiewedstrijd in Leuven tegen Hongarije (26/03). “Het duel tegen Hongarije wordt heel belangrijk”, blikte Alexis De Sart vooruit.
19/03 19u45  INTERVIEW. Marc Van Peel: “Ik ga me nu als nederige militant dubbel plooien voor de partij”Antwerps havenschepen Marc Van Peel zet een punt achter zijn politieke loopbaan. Hij komt niet meer op met de verkiezingen. “Als je de 70 nadert, begint een mens al eens na te denken over zijn loopbaan”, zegt Van Peel.
19/03 19u30  Belgische beloften kunnen tegen Hongarije grote stap zetten richting EK zetten: “We geloven in onze kansen”De Belgische beloften van bondscoach Johan Walem bereiden zich sinds maandag in Tubeke voor op de oefeninterland in Nederland (22/03) en de EK-kwalificatiewedstrijd in Leuven tegen Hongarije (26/03). “Het duel tegen Hongarije wordt heel belangrijk”, blikte Alexis De Sart vooruit.
19/03 19u15  Op bezoek in de meest tevreden gemeente van de provincie: “De burgemeester doet hier alles voor ons”Je hebt mensen die over alles moeten klagen, maar dat hangt voor een deel af van de plaats waar je woont. De cijfers van de Gemeentemonitor, een grootschalige bevraging, tonen aan dat de inwoners van Vorselaar het meest tevreden zijn in de provincie Antwerpen. Op Vlaams niveau haalt enkel het Oost-Vlaamse De Pinte een hogere score. In de top acht van Vlaanderen staan zelfs drie Kempense gemeenten. Turnhout bengelt in de onderste regionen en heeft de laagste score van de dertien centrumsteden.
19/03 18u45  Zelfrijdende auto van Uber rijdt vrouw doodBij een ongeval met een zelfrijdende auto van de taxi-app Uber in de Verenigde Staten is zondagavond een vrouw om het leven gekomen. Het gaat vermoedelijk om het eerste dodelijke ongeval met een robotwagen en een voetganger. Uber heeft alle tests met zelfrijdende voertuigen opgeschort.
19/03 18u30  Eerste schlagerfestival in de maak op site AED Studios in Lint: op deze artiesten mikt de organisatieKen Reyniers en Amy Pijpels, twee gebruikers van het eerste uur van de coworking space Entertainment Lab in Lint, slaan de handen in elkaar. “In het najaar organiseren we een eerste schlagerfestival in studio 16 van de AED Studios”, vertellen ze.
19/03 18u30  Zes koperdieven opgepakt na grootschalige zoekactie in ZwijndrechtDe politie is afgelopen weekend massaal uitgerukt naar het industrieterrein aan de Keetberglaan in Zwijndrecht. Een firma had zaterdagnacht verdachte bewegingen gemeld waarop de Zwijndrechtse politie een patrouille ter plaatse stuurde.
19/03 18u15  Vijf jaar cel voor twee Antwerpse SyriëstrijdersDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Youssef K. (34) en Abdelhakim H. (35) uit Antwerpen veroordeeld tot vijf jaar cel en 6.000 euro boete voor hun lidmaatschap aan een terroristische groep. Ze hadden zich in Syrië aangesloten bij organisaties die aan al-Qaida gelinkt worden.
19/03 18u15  Moord op Sofie Muylle: Roemeen officieel verdacht van foltering en verkrachtingIn de zaak rond de dood van Sofie Muylle wordt Alexandru C. niet langer enkel van moord verdacht. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft ondertussen bijkomend gevorderd voor onder andere foltering met de dood tot gevolg en verkrachting met de dood tot gevolg. Voor die feiten zou de Roemeen tot 30 jaar opsluiting riskeren.
19/03 18u15  VLM Airlines start vluchten naar Birmingham volgende week opLuchtvaartmaatschappij VLM Airlines gaat op maandag 26 maart van start met de al langer aangekondigde verbinding tussen Antwerpen en de Engelse stad Birmingham. Ook verdubbelt het aantal vluchten op de route Antwerpen-München. Met deze wijzigingen zit het vluchtprogramma vol, zegt een woordvoerder.
19/03 18u00  De Kreuners sluiten Lier Centraal afZomerfestival Lier Centraal sluit dit jaar op donderdag 23 augustus af met een gratis optreden van De Kreuners.
19/03 18u00  Negen Belgische scheidsrechters dingen naar semiprofstatuutNegen scheidsrechters hebben zich kandidaat gesteld om volgend seizoen onder het semiprofessioneel statuut aan de slag te gaan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat werd maandag bevestigd door scheidsrechtersbaas Johan Verbist.
19/03 17u45  CD&V deelt chocolaatjes uit voor Dag van de ZorgHet was afgelopen zondag 'Dag van de Zorg'. In dat kader trok CD&V Kapellen zaterdag op pad om chocolaatjes uit te delen in de Kapelse woonzorgcentra. 'We deden dat om de zorgverleners en vrijwilligers te bedanken voor hun dagelijkse inzet en toewijding. Zij doen er immers alles aan opdat de hulpbehoevenden niets te kort komen. De zorgsector verdient dan ook respect', stelt communicatieverantwoordelijke Philip Brughmans.
19/03 17u45  Brasschatertheater schenkt 10.000 euro aan Kom op tegen KankerDe leden van het Brasschatertheater overhandigden een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Karen Dobbe van Kom op tegen Kanker.
19/03 17u45  Drie DIY-tips om kruiden een mooi plekje te geven in de keukenEen potje basilicum hier, een potje verse munt daar: het is niet altijd makkelijk om kruiden een vaste plek te geven in je keuken… met vaak een slordig boeltje op het aanrecht als resultaat. Maar met deze DIY-hacks, maak je een fotogeniek plekje voor al je kruiden zonder dat je een klassiek rek moet aanschaffen.
19/03 17u15  Alweer prijs voor Quick-Step: Hodeg sprint outstanding naar zege in eerste rit Ronde van CataloniëMilaan-Sanremo zit nog vers in het geheugen maar het peloton dendert intussen voort. Maandag werd het startschot gegeven van de 98e editie van de Ronde van Catalonië met een vlakke etappe rond Calella. Die was een prooi voor José Álvaro Hodeg, de Colombiaan van Quick-Step Floors.
19/03 17u15  Ruim 14.000 Nederlandse mannen stonden DNA af in moordonderzoekIn het grootste DNA-verwantschapsonderzoek van Nederland ooit hebben de afgelopen drie weken 14.049 mannen vrijwillig hun DNA afgestaan. Het onderzoek moet duidelijkheid geven over de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998.
19/03 17u15  Flashback naar 2008: ‘Gruune Nand’ werd in Nijlen de tuinman van God: “Bezoekers uit China en de VS”De start van de lente op 21 maart stond in Kessel twintig jaar lang synoniem met de opening van de bloementuin Vredehof van Fernand Geyselings. Tienduizenden bezoekers kwamen elk jaar naar zijn levenswerk kijken. Vandaag is er van de bloemenpracht niets mee te bespeuren. Al lijkt niemand tien jaar na zijn dood zijn formidabele werk al vergeten. Ook weduwe Anna Vercammen (86) blikt nog graag terug op het mooiste cadeau dat ze zich ooit had kunnen wensen.
19/03 17u15  Facebook-aandeel krijgt zware klappen na schandaal rond misbruik van persoonlijke gegevensHet aandeel van Facebook heeft een stevige klap gekregen op de beurs, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring. Het aandeel verloor tot 5,2 procent, de grootste daling in ruim twee maanden.
19/03 17u15  Pro League bindt strijd aan tegen piraterij: geen illegale livestreams meerOm de waarde van de tv-rechten van het Belgische voetbal te beschermen, gaat de Pro League de strijd aan met piraterij en illegale streaming van haar wedstrijden op het internet. Daarvoor zal gebruik gemaakt worden van een informaticasysteem van LaLiga, Marauder genoemd. Het systeem wordt dit seizoen al ingezet voor alle wedstrijden van de play-offs.
19/03 17u15  144 psychiatrische patiënten sterven door verwaarlozing: Zuid-Afrikaanse staat veroordeeld tot zware schadevergoedingenDe Zuid-Afrikaanse regering moet na de dood door verwaarlozing van 144 psychiatrische patiënten in 2016 een hoge schadevergoeding aan de nabestaanden betalen. De families van de overleden geesteszieken krijgen elk 1,2 miljoen rand (ongeveer 80.700 euro). Zo liet Dikgang Moseneke, voormalig rechter van het hooggerechtshof, vandaag weten.
19/03 17u15  Belg gaat luchthaven van Keulen/Bonn leidenDe Belgische luchtvaartingenieur Johan Vanneste, nu nog topman bij de luchthaven van het Groothertogdom Luxemburg, neemt ten laatste op 1 juni het roer in handen van de luchthaven van Keulen/Bonn. Dat meldt de Duitse luchthaven maandag.
19/03 17u15  Consumentenvertrouwen herstelt van Carrefour-dipjeHet vertrouwen van de consument in winkelketen Carrefour heeft zich in maart hersteld. Het tikje dat het vertrouwen in februari had gekregen, werd toegeschreven aan de aangekondigde herstructurering bij het grootwarenhuis. Daardoor staan er in België ruim 1.200 jobs op de helling. Dat meldt de Nationale Bank maandag.
19/03 17u00  Zware botsing tussen wagens op A12 in WilrijkHet was maandagnamiddag aanschuiven op de A12 in Wilrijk richting Antwerpen na een zware aanrijding tussen twee personenwagens. Een van de betrokken bestuurders moest door de brandweer uit zijn wrak bevrijd worden.
19/03 16u45  Torentje Sint-Janskerk teruggeplaatstHet torentje dat in november vorig jaar van de Sint-Janskerk in Mechelen werd gehaald, staat opnieuw op zijn plaats. Een kraan hees de vieringtoren maandagmorgen zo’n 35 meter hoog om het opnieuw te monteren op het dak.
19/03 16u45  Wickie de Viking in Mater DeiTijdens het grootoudersfeest stapten de kleuters van Mater Dei de filmwereld binnen.
19/03 16u45  Pikante foto’s opgedoken van Meghan MarkleEr zijn topless vakantiefoto’s opgedoken van de Amerikaanse ex-actrice Meghan Markle. Of de beelden echt zijn wordt momenteel volop onderzocht. Dat schrijft de Britse pers.
19/03 16u45  IN BEELD. Baba Yega bezoekt kinderafdeling van UZADansformatie Baba Yega heeft maandag het UZA-ziekenhuis in Edegem bezocht.
19/03 16u45  Man berooft “kwetsbare” vrouw met Alzheimer (90) en geeft haar nog een schouderklopjeDe politie van Londen is op zoek naar een brutale dief die een 90-jarige vrouw met dementie beroofde toen ze in de vroege avond in bed lag. De bejaarde dame stond doodsangsten uit toen de man haar spullen doorzocht terwijl ze met open ogen in bed lag. Nadat hij alle waardevolle juwelen had gestolen, gaf hij de demente vrouw een schouderklopje voor hij ervandoor ging.
19/03 16u45  Voorzitter van het gedegradeerde KV Mechelen verving vandaag Vanden Stock als voorzitter Pro LeagueJohan Timmermans, voorzitter van het gedegradeerde KV Mechelen, leidde vandaag de vergadering van de Raad van Bestuur van de Pro League ter vervanging van Roger Vanden Stock die zijn mandaat als voorzitter neerlegde.
19/03 16u30  Frituur Fritz stopt ermee: “Moeilijk om in je eentje zo’n zaak draaiende te houden”Frituur Fritz in de Hoogstraat in Mechelen sluit begin volgende maand tijdelijk de deuren. De huidige uitbater is na dertien jaar toe aan iets anders, maar gaat wel actief op zoek naar iemand die de frituur wil overnemen.
19/03 16u30  Debutant Limbombe niet onder de indruk bij Rode Duivels: “Ik denk wel dat ik het niveau aankan”Bondscoach Roberto Martinez riep 28 Rode Duivels op voor de oefeninterland van dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Saoedi-Arabië. Anthony Limbombe was de opvallendste nieuwkomer. Het is voor de 23-jarige winger van Club Brugge zijn eerste selectie. “Misschien is het een troef dat ik een uniek profiel heb in deze kern, misschien ook niet.”
19/03 16u15  59-jarige Mechelaar die een dag lang vermist was, is weer terechtIwein Perdaens is weer terecht. Dat meldt de lokale politie Mechelen-Willebroek. De 59-jarige man uit Mechelen verliet zondagochtend zijn woning in Mechelen en keerde sindsdien niet meer weer. De politie deed een oproep naar tips en in de loop van maandag kwam dan het verlossende nieuws dat hij weer terecht is.
19/03 16u15  Dieven stelen geld en computer in sportlokaalDieven zijn tijdens het afgelopen weekend binnengedrongen in de sportlokalen aan de Raaftuinweg in Ravels. De daders forceerden de deur en gingen aan de haal met geld en een computer. De inbraak werd zondagochtend vastgesteld.
19/03 16u15  Brand in papiercontainer snel onder controleOp een bedrijventerrein in de Schoorstraat in Heist-op-den-Berg werd maandag omstreeks 15u brand opgemerkt in een papiercontainer. De brandweer had de situatie snel onder controle. Er was geen schade aan aanpalende gebouwen.
19/03 16u15  Cijfers bewijzen: Belg eet (al jaren) te weinig groenten en fruitNaar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit.
19/03 16u00  Lierke Plezierke, teloorgang van een provincieclub die te dicht bij de zon wilde vliegenIs het einde nabij voor Koninklijke Lierse Sportkring? Opgericht op zes maart 1906, net de 112de verjaardag gevierd maar het water van de Nete staat de traditieclub tot hoog boven de lippen. Als Lierse er de komende dagen niet in slaagt een overnemer te vinden, dan dreigt het einde voor de club uit de Antwerpse provinciestad. Hoe is het zo ver kunnen komen met Lierke Plezierke?
19/03 16u00  Hinder op A12 in Wilrijk na stevige botsing tussen wagensHet is aanschuiven op de A12 in Wilrijk richting Antwerpen na een zware aanrijding tussen twee personenwagens. Een van de betrokken bestuurders moest door de brandweer uit zijn wrak bevrijd worden.
19/03 16u00  Cijfers bewijzen: Belg eet (al jaren) te weinig groente en fruitNaar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit.
19/03 16u00  Compleet nieuwe start in De Krak: ‘Antwerp Market’ biedt plaats aan twintig winkeltjesIn de Hoogstraat 36 in Antwerpen vervangt een indoormarkt binnenkort De Krak. Start-ups die verse voeding aanbieden kunnen er per week huren. En weer vertrekken als ze willen. Liefst twintig ‘units’ staan in het bekende pand ter beschikking.
19/03 15u45  Voorzitter van het gedegradeerde KV Mechelen volgt voorlopig Vanden Stock op als voorzitter Pro LeagueTot de voorzittersverkiezing begin juni zal Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen, de vergaderingen van de Raad van Bestuur van de Pro League leiden ter vervanging van Roger Vanden Stock, die zijn mandaat als voorzitter neerlegde. Timmermans zat ook vandaag al de vergadering door.
19/03 15u45  Mariette (83) redt haar pasgeboren lammetjes van de vrieskou: “Alleen hier aan de kachel zullen ze overleven”De 83-jarige Mariette Jacobs uit Stabroek waakt tijdens deze winterprik over twee lammetjes in haar keuken. De pas geboren diertjes liggen in een mandje voor de houtkachel en genieten er van de warmte. Zo zijn ze gered van de vrieskou. “Ze zijn zaterdagnacht geboren. Als we niet hadden ingegrepen, zouden ze gestorven zijn.”
19/03 15u30  GET THE LOOK. Op stap in matching outfits zoals Reese Witherspoon en haar dochter AvaDe Amerikaanse actrice Reese Witherspoon en haar dochter Ava lijken als twee druppels water op elkaar en ook hun kledingstijl sluit goed bij elkaar aan. Voor de mama’s of dochters die graag in bijpassende outfits op stap gaan: zo steel je de stijl van deze Hollywoodsterren.
19/03 15u30  Marc Van Peel (CD&V) gaat eind dit jaar met pensioen: "Tijd om van de rust te gaan genieten"Marc Van Peel (CD&V) zal niet opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit najaar. De 68-jarige havenschepen zal na deze legislatuur dan ook zijn politieke carrière uitwuiven. Dat maakte hij maandag bekend.
19/03 15u15  Prinses Elisabeth (16) verlaat BelgiëPrinses Elisabeth (16) vertrekt na de zomer naar Wales. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde heeft toelatingsproeven afgelegd voor en is aangenomen in het United World College of the Atlantic. Ze zal er twee jaar studeren.
19/03 15u15  Edward Theuns deelt in Gent-Wevelgem kopmanschap met Michael MatthewsEdward Theuns is voor Gent-Wevelgem (WorldTour) van zondag (25 maart) kopman bij Team Sunweb samen met de Australiër Michael Matthews.
19/03 15u15  'Temptation' Megan heeft geen relatie met Joshua... wel met zijn beste vriendJoshua heeft op Instagram Stories laten weten dat zijn beste vriend Jochen een relatie heeft met Megan, met wie hij zelf het bed deelde op 'Temptation Island'. 'Ik wens jullie al de liefde en het geluk in deze wereld', klinkt het. Kan iemand nog volgen?
19/03 15u15  Nieuwe start voor Krak Hoogstraat: budgetwinkel is binnenkort ‘startersmarkt’ voor verse voedingIn de Hoogstraat 36 in Antwerpen vervangt een indoormarkt binnenkort de Krak. Start-ups die verse voeding aanbieden kunnen er in de voormalige budgetwinkel per week huren. En weer vertrekken als ze willen. Ze krijgen er alle steun die ze nodig hebben. “Wij willen een tegenbeweging vormen tegen pitazaken en nachtwinkels”, zegt initiatiefnemer Michel Strybosch. Liefst twintig ‘units’ staan in het pand ter beschikking.
19/03 15u15  Amper 14 jaar maar Nederlands wonderkind leidt nu al heus sterrenleven bij FC BarcelonaTerwijl zijn leeftijdgenootjes zich amuseren met Playstation of in het beste geval gaan voetballen met vriendjes, beleeft de 14-jarige Xavi Simons een totaal ander leven. Het Nederlands toptalent speelt bij de jeugd van FC Barcelona en leidt in Spanje een waar luxeleven.
19/03 15u00  Man en vriendin slachtoffers van blind geweld op carnaval: “Getuigen konden voorkomen dat ik werd doodgeslagen”De 36-jarige Kristof V. werd tijdens het carnaval in Halle samen met zijn vriendin het slachtoffer van blind geweld. De man werd minutenlang gemept en geslagen en is nu op zoek naar getuigen, om de daders te kunnen vatten.
19/03 15u00  Vrouw reed ‘116 km/u’ waar 120 mag en krijgt toch boete en rijverbodEen bestuurder (44) uit het Waalse Braine-le-Comte is door de rechter veroordeeld voor overdreven snelheid. Ze reed, op papier althans, 116 km/u op een snelweg waar je 120 mag. Toch achtte de rechter de overtreding “bewezen” en “ernstig”. “Du jamais vu”, vertelt haar advocaat aan La Dernière Heure.
19/03 14u45  Dennis uit Herenthout is de beste meeuwenschreeuwer van BelgiëIn De Panne vond het voorbije weekend het eerste Belgisch Kampioenschap meeuwenschreeuwen plaats. Wie het beste een krijsende meeuw kon imiteren, viel in de prijzen. Het hele idee kwam van een medewerker van het plaatselijke bezoekerscentrum, en de wedstrijd vond plaats in café De Gerokten Hoarinck. 31 deelnemers in de categorieën ‘mannen’ en ‘vrouwen’ waagden hun kans en Dennis Mertens uit Herenthout mocht met de medaille naar huis. Voor de volledigheid: Anne Waterlot uit Oostende won bij de dames.
19/03 14u45  Marc Van Peel (CD&V) staat niet op kieslijst en gaat eind dit jaar op pensioenMarc Van Peel (CD&V) zal niet opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit najaar. De 68-jarige havenschepen zal na deze legislatuur dan ook zijn politieke carrière uitwuiven. Dat maakte hij maandag bekend.
19/03 14u45  Drie jongemannen aangehouden op verdenking van groepsverkrachting in Antwerps hotelDe onderzoeksrechter in Antwerpen heeft zonet drie jongemannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verkrachting van twee Nederlandse vrouwen uit Leiden in een hotel in de buurt van het Mechelseplein in Antwerpen.
19/03 14u30  André Greipel is geopereerd aan sleutelbeen: “Een moeilijke maar geslaagde ingreep”André Greipel is zondagavond met succes geopereerd aan zijn gebroken linkersleutelbeen. Dat laat zijn ploeg Lotto Soudal weten. “Dokter Claes zei dat het een moeilijke maar geslaagde ingreep was. Het sleutelbeen was in verschillende stukjes gebroken”, legt Greipel uit.
19/03 14u30  "Hoe kan jij in godsnaam zo'n knappe man krijgen?" Jenna (29) heeft perfecte antwoord op kwetsende berichtenDe Amerikaanse huwelijksfotografe Jenna Kutcher deelt op Instagram regelmatig foto's zichzelf en haar man Drew. Foto's waar heel wat mensen over blijken te vallen, enkel en alleen omdat zij volslank is en hij een flinke sixpack heeft. 'Hoe kan jij in godsnaam zo'n knappe man krijgen?', krijgt ze maar al te vaak te horen. Wel, ze had een perfect antwoord op die vraag voor hen in petto.
19/03 14u30  Opnieuw een VDB bij Quick-Step: dochter van Frank Vandenbroucke gaat aan de slag bij Patrick LefevereCameron Vandenbroucke zal vanaf midden april een maand stage lopen bij wielerploeg Quick-Step Floors. Dat raakte bekend in de marge van de voorstelling van het boek ‘VDB, de biografie.”
19/03 14u30  Finn zit in rolstoel, maar voldoet volgens dokter niet aan vereisten voor parkeerkaartSofie Vanvoorden, de Neerpeltse moeder van een zoon met een beperking, is radeloos. Nu haar zoon van het ziekenfonds een rolstoel kreeg, krijgt ze van de FOD Sociale Zekerheid geen parkeerkaart meer voor personen met een handicap.
19/03 14u30  IN BEELD. Deze verenigingen hebben hun eigen stripversie al gewonnen: stuur ons jouw fotoVorige week lanceerden we onze oproep voor de Goednieuwsstrip. Hebt u iets te vieren met uw sportclub of vereniging? Maak een leuke foto en stuur deze door, wekelijks kiezen we er voor de edities Mechelen/Waas en Kempen een uit die verstript wordt. Bekijk hier de eerste foto’s in onze reeks de verstript werden.
19/03 14u15  Topmodel Bella Hadid toont topless foto met vriendinnen aan de wereldHet leven van een topmodel is een en al luxe, zo lijkt het toch op Instagram. De Amerikaanse Bella Hadid en Kendall Jenner vieren dat met een topless foto op Instagram.
19/03 14u15  Antwerpse vrouwen veroordeeld voor deelname terreuractiviteitenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Bouchra A., Tatiana W. en Kaoutar B. veroordeeld tot vijf jaar cel en 6.000 euro boete voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding.
19/03 14u00  Mozaiek2060 brengt verhalenwandeling over WOI: “Het ontroert me dat dit echt gebeurd is in deze wijk”Honderd jaar geleden kwam de familie Segers-Heyman na vier jaar op de vlucht te zijn geweest voor de Eerste Wereldoorlog, weer thuis in Borgerhout. Hun verhaal wordt nu verteld door zestig buurtbewoners.
19/03 14u00  Tuinhuis vat vuur door oververhitte kachelDe brandweer van Ravels moest zaterdagavond om 18.30 uur uitrukken voor een brand in een tuinhuis in de Koning Albertstraat in Weelde. De toegesnelde pompiers hadden het vuur snel onder controle.
19/03 14u00  Teller staat op 1.700 boompjesIn de Kievitstraat in Horendonk werden nieuwe jonge tamme kastanjeboompjes geplant.
19/03 13u45  Voortvluchtige beklaagde krijgt dertig jaar cel voor dodelijke schietpartij in MerksemDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Fadil B. veroordeeld tot 30 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling voor een schietpartij in café Groenendaal in Merksem, waarbij één dode en twee zwaargewonden vielen. De Kosovaar is nog altijd voortvluchtig en liet verstek gaan op zijn proces. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.
19/03 13u45  Antwerpse vrouwen veroordeeld voor deelname aan activiteiten terroristische groepDrie Antwerpse vrouwen worden veroordeeld tot vijf jaar cel voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.
19/03 13u45  De mooiste make-uptrends voor het voorjaarHet is moeilijk te geloven: op 21 maart is de winter officieel voorbij. Gezien het huidige weer blijven luchtige kleren blijven beter nog even in de kleerkast, maar met lentefrisse make-up kun je wel al experimenteren. Vijf trends, gespot op de catwalk.
19/03 13u15  Dode bij afrekening Luiks drugsmilieuZaterdagochtend is in Luik een persoon met een mes gedood. Het slachtoffer kwam om het leven bij een afrekening in het kader van een drugsdeal. Dat meldt het parket van Luik maandag.
19/03 13u00  Turnhout blijft slecht scoren in stadsmonitorDe hoofdstad van de Kempen blijft op vele vlakken het kneusje van de dertien Vlaamse centrumsteden. Turnhoutenaars zijn het minst fier op hun stad en voelen zich het meest onveilig.
19/03 12u45  Nog een Belg verlaat toppositie bij Dior, opvolger al bekendKris Van Assche neemt afscheid van Dior. De Belgische ontwerper was de voorbije elf jaar creatief directeur van hun mannenlijn, maar geeft de fakkel nu door aan de Britse ontwerper Kim Jones. Eerder verliet ook al Raf Simons het Franse modehuis.
19/03 12u30  Gert Verhulst gegeneerd wanneer hij wachtwoord van Studio 100-medewerker te weten komt‘Control’ Pedro snuisterde rond op het dark web en kon in een mum van tijd de wachtwoorden van Bent van Looy, Jens Dendoncker en een handvol Studio 100-medewerkers opvissen. Hij raadt Gert meteen ook aan al zijn medewerkers - en één collega in het bijzonder - een waarschuwend mailtje te sturen.
19/03 12u30  Toronto wordt afgetroefd door sterke Westbrook, ook Boston gaat onderuit in NBAToronto en Boston, de nummers 1 en 2 uit de Eastern Conference, hebben zondagavond allebei een nederlaag geleden in de NBA.
19/03 12u30  KAART. Inwoners Vorselaar zijn meest tevreden. Zo scoort uw gemeenteOp de meeste plaatsen in de Kempen is het erg fijn vertoeven. Dat moet blijken uit de Vlaamse tevredenheidscijfers die maandag bekend zijn gemaakt via de Gemeente- en Stadsmonitor. In Vorselaar is maar liefst 89 procent van de inwoners tevreden over zijn gemeente, het tweede beste resultaat van heel Vlaanderen. In Willebroek is dan weer net geen meerderheid (49%) te vinden die zich positief uitspreekt over zijn gemeente.
19/03 12u30  Minister De Block woest op kinesitherapeuten: “Op de kap van de patiënt proberen ze nu hun gelijk te halen”Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) is woedend om de oproep van de beroepsvereniging van kinesitherapeuten naar haar leden om zich massaal te deconventioneren. De minister vindt het niet kunnen dat Axxon met die oproep komt nadat de vereniging eerst een akkoord met het Riziv heeft ondertekend. “Desnoods schrijf ik zelf alle 22.000 kinesisten aan om tekst en uitleg te geven”, aldus De Block.
19/03 12u15  KAART. Inwoners Vorselaar zijn het gelukkigst. Zo scoort uw gemeenteOp de meeste plaatsen in de Kempen is het erg fijn vertoeven. Dat moet blijken uit de Vlaamse tevredenheidscijfers die maandag bekend zijn gemaakt via de Gemeente- en Stadsmonitor. In Vorselaar is maar liefst 89 procent van de inwoners tevreden over zijn gemeente, het tweede beste resultaat van heel Vlaanderen. In Willebroek is dan weer net geen meerderheid (49%) te vinden die zich positief uitspreekt over zijn gemeente.
19/03 12u15  Daarom weigert Prins Harry te trouwen met huwelijkse voorwaardenPrins Harry en Meghan Markle zullen gewoon trouwen met gemeenschap van goederen. Volgens bepaalde bronnen zou hij zo afzien van huwelijkse voorwaarden en daarmee willen aantonen dat hij het echt meent.
19/03 12u15  Minister Ducarme weigert vragen over Veviba-dossier te beantwoordenMinister Denis Ducarme heeft maandag in de verenigde kamercommissies Volksgezondheid en Bedrijfsleven aangekondigd dat hij geen vragen over het dossier-Veviba zal beantwoorden. “Ik wil niet de politieke verantwoordelijkheid te nemen om de fraudeurs wapens in handen te geven om vervolging te ontlopen”, zei hij, verwijzend naar de weigering van het Luikse parket-generaal om het verslag van het voedselagentschap aan het parlement over te maken.
19/03 12u00  "Ik verlang naar een titelstrijd met Max Verstappen"Esteban Ocon, F1-piloot en beschermeling van Mercedes, zegt meteen te tekenen om een kans te krijgen om met Max Verstappen te strijden om de F1-titel. Het zou een strijd zijn die een intense rivaliteit van bij de karting zou doen herleven.
19/03 12u00  Kwart van personeel Peeters OIW legt het werk neerBij het industrieel reinigingsbedrijf Peeters O. I.W. in Herentals heeft een kwart van het personeel het werk vanochtend spontaan neergelegd. Er stond een piket voor poort en er werd een vuurtje gestookt.
19/03 12u00  Goed nieuws voor interieurbouwer F&S na verjaardag in mineurInterieurbouwer F&S huldigde in het Heistse Industriepark het voorbije weekend een vernieuwde toonzaal in. Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) mocht het lintje komen doorknippen.
19/03 11u45  Kompany en co tonen hoe je moet reanimeren: “Stap 1: Simon, zijde wakker?!”Een hartmassage geven, kan jij dat? EHBO is erg belangrijk volgens de Rode Duivels, niet alleen op het voetbalveld maar ook in het dagelijkse leven. Onder andere Vincent Kompany en Thibaut Courtois tonen je hoe je iemand moet reanimeren.
19/03 11u45  Beyoncé en Blue Ivy verschijnen in matching gouden outfits op kunstgalaTijdens het Wearable Art Gala waren er twee sterren die met alle aandacht gingen lopen: Beyoncé en dochtertje Blue Ivy. Dat deden ze in gouden outfits die op elkaar waren afgestemd. Bovendien slaagde het zesjarige meisje er ook in 19.000 dollar te bieden op een schilderij.
19/03 11u45  Vergiftiging Russische dubbelspion: Reynders roept Rusland op tot medewerking aan onderzoekDe Europese Unie moet Rusland onder druk zetten om deel te nemen aan het onderzoek naar de toedracht van de gifaanval op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal in het Britse Salisbury. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders maandag verklaard voor aanvang van een vergadering met zijn Europese ambtgenoten in Brussel.
19/03 11u30  Kwart van personeel Peeters O.I.W. legt het werk neerBij het industrieel reinigingsbedrijf Peeters O. I.W. in Herentals heeft een kwart van het personeel het werk vanochtend spontaan neergelegd. Er stond een piket voor poort en er werd een vuurtje gestookt.
19/03 11u30  Met dit trucje zorgen de makers van ‘De Mol’ dat ze niet betrapt worden in het buitenlandIn ‘Café De Mol’, dat dit jaar dieper ingaat op ‘De Mol’ en vanaf zondag elke week na het programma te zien is op Vier, heeft presentator Gilles De Coster enkele opmerkelijke onthullingen gedaan. Want hoe kiezen de makers van ‘De Mol’ eigenlijk de bestemming? En wat als ze daar plotseling Vlamingen tegen het lijf lopen?
19/03 11u15  Grote Bevraging: PVDA maakt zich sterk dat strijd tegen armoede dé topprioriteit is voor AntwerpenarenEen grote meerderheid van de Antwerpenaren (61 procent) vindt de strijd tegen armoede dé grote prioriteit voor het beleid in Antwerpen. Meer dan 40 procent van de Antwerpenaren vindt het ook een goed voorstel om het leefloon op te trekken tot boven de armoedegrens. Dat moet blijken uit een grote bevraging bij 9.000 Antwerpenaren door de linkse oppositiepartij PVDA.
19/03 11u00  Overvallers houden personeel onder schot met kalasjnikov en maken grote buitHet parket van Luik en de politie zijn op zoek naar een aantal overvallers die op 27 oktober in Luik een grote buit maakten. De mannen gingen driest te werk, één van hen hield het personeel van het bedrijf onder schot met een kalasjnikov terwijl zijn kompanen de buit inlaadden.
19/03 11u00  Onbekenden gooien brandbommen naar Turkse ambassade in KopenhagenDe Turkse ambassade in Kopenhagen is in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer geworden van een aanval met vier brandbommen. De Deense politie onderzoekt de zaak, maar maandag is nog niemand gearresteerd.
19/03 11u00  Minister De Block woest om oproep kinesitherapeuten om uit tariefafspraken te stappenMinister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) is woedend om de oproep van de beroepsvereniging van kinesitherapeuten naar haar leden om zich massaal te deconventioneren. De minister vindt het niet kunnen dat Axxon met die oproep komt nadat de vereniging eerst een akkoord met het Riziv heeft ondertekend. “Desnoods schrijf ik zelf alle 22.000 kinesisten aan om tekst en uitleg te geven”, aldus De Block.
19/03 10u30  De opvallendste deelnemer aan ‘De Mol’ is priester Pieter. Maar mag “meneer pastoor” wel liegen en bedriegen?Het stond in koeien van letters op de stenen tafelen: gij zult niet liegen en bedriegen. Maar zie, aan het nieuwe seizoen van De Mol neemt vanaf zondag 25 maart zowaar een priester deel. Hét spel waar je enkel wint door leugens en bedrog. Maar priester Pieter Delanoy is dan ook geen gewone. Op Twitter dropt hij al eens een ‘churchie’. En over het celibaat durft hij ook al eens zijn mening te geven.
19/03 10u30  Staking bij Lierse: overname geraakt niet rond, spelers weigeren te trainen en vereffening dreigtDe spelers van Lierse kregen ondanks veelbelovende berichten opnieuw te horen dat er dit weekend nog geen doorbraak kwam wat betreft een overname. Een deel van de spelers besliste daarom vanochtend om te staken en vandaag niet te trainen.
19/03 10u15  Acteur verbaasd wanneer hij kijkt naar tube waarmee hij net zijn tanden poetste (en het is geen tandpasta)De hoofdrolspeler van de hitserie Breaking Bad, Bryan Cranston, heeft een hilarische video gedeeld op zijn Instagrampagina. De man is op reis op IJsland en wilde zijn tanden poetsen, maar dat leek niet zo aangenaam te smaken.
19/03 10u15  Goed nieuws voor F&S na verjaardag in mineurInterieurbouwer F&S huldigde in het Heistse Industriepark het voorbije weekend een vernieuwde toonzaal in. Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) mocht het lintje komen doorknippen.
19/03 10u15  Spelers van K Massenhoven VC: "We voelen ons buitenspel gezet door eigen bestuur"'We stonden vijfde in de competitie en hadden zelfs nog uitzicht op de vierde plaats. Dat het bestuur achter onze rug om algemeen forfait heeft gegeven, is laf en laag bij de grond', vinden de reserven van K Massenhoven V.
19/03 10u00  Dan toch geen overname: Lierse-spelers gaan in stakingDe spelers van Lierse kregen ondanks veelbelovende berichten voor het weekend opnieuw te horen dat er nog geen doorbraak is wat betreft een overname. Een deel van de spelers besliste daarom vanochtend om te staken en vandaag niet te trainen.
19/03 10u00  Binnenkijken in New Yorkse penthouse van Justin Timberlake dat te koop staatDe voorbije jaren verzamelden Justin Timberlake en zijn vrouw Jessica Biel ettelijke eigendommen. Omdat ze onlangs in de New Yorkse wijk Tribeca een nieuwe penthouse kochten, doen ze nu hun andere, meer bescheiden appartement in Soho van de hand. Vraagprijs: 7,9 miljoen dollar, ofwel 6,4 miljoen euro.
19/03 10u00  Dag op dag 40 jaar geleden reed Eddy Merckx zijn allerlaatste koers, … maar niemand die dat weetZondag 19 maart 1978, dag op dag veertig jaar geleden. De laatste dag van de Kannibaal. Terwijl hij de remmen dichtkneep, onder het spandoek van de Omloop van het Waasland in Kemzeke, stond het voor Eddy Merckx vast, ook al was hij er nog maar 32: “Ik koers niet meer.” De beste coureur aller tijden zou daar niet meer op terugkomen, mentaal gesloopt als hij was door een winter vol zorgen.
19/03 10u00  Staking bij Lierse: overname geraakt niet rond, spelers weigeren te trainenDe spelers van Lierse kregen ondanks veelbelovende berichten voor het weekend opnieuw te horen dat er nog geen doorbraak is wat betreft een overname. Een deel van de spelers besliste daarom vanochtend om te staken en vandaag niet te trainen.
19/03 10u00  "We voelen ons buitenspel gezet door eigen bestuur"'We stonden vijfde in de competitie en hadden zelfs nog uitzicht op de vierde plaats. Dat het bestuur achter onze rug om algemeen forfait heeft gegeven, is laf en laag bij de grond', vinden de reserven van K Massenhoven V.
19/03 09u45  Torenkraan aan Nieuw Administratief Centrum wordt gedemonteerdDe grote torenkraan in de Verhoevenlei ter hoogte van het Nieuw Administratief Centrum wordt op woensdag 28 maart gedemonteerd. Er gelden die dag tijdelijke verkeersmaatregelen.
19/03 09u30  Ongeschoolde arbeider betaalt méér sociale bijdrage dan profvoetballer: oud-speler Luc Millecamps gedegouteerdHet dossier in onze weekendkrant over de fiscale begunstiging voor de sowieso al dik betaalde voetballers slaat ook ex-speler Luc Millecamps (66) met verstomming. “Ik zal er ook wel voordeel van hebben gehad. Maar zoals ze nu betaald worden: dan is het wraakroepend.”
19/03 09u30  Broodfokker veroordeeld tot celstraf: “heuglijke dag voor de honden”Broodfokker Gerd W. uit Kasterlee veroordeeld tot 6 maanden celstraf en boete van 12.000 euro wegens inbreuken op dierenwelzijnswet. Hij krijgt ook een levenslang verbod op het houden van huisdieren.
19/03 09u30  Dieven denken grote buit in te slaan maar vergeten één dingEen paar dieven zijn woensdag in de val gelopen terwijl ze een groot warenhuis aan het bestelen waren. De criminelen waren rustig laptops en stofzuigers aan het pakken maar vergaten één cruciaal ding waardoor ze opgepakt konden worden.
19/03 09u30  Onrustwekkende verdwijning van 59-jarige MechelaarDe politie Mechelen/Willebroek is op zoek naar Iwein Perdaens. De 59-jarige man uit Mechelen verliet zondagochtend zijn woning in Mechelen en keerde sindsdien niet meer weer.
19/03 09u15  Veel kritiek op hervorming Belgisch jeugdvoetbal: “In dit systeem zouden Kums en Mertens het niet gehaald hebben”De hervorming in het jeugdvoetbal bij de elite – de U17 en U19 afschaffen en samensmelten tot één kern U18 – maakt niet alleen veel weggestuurde jeugdspelers ongelukkig. Ook bij de profclubs blijft het voer voor discussie. Club Brugge pleitte voor deze vorm van professionalisering, Standard en Anderlecht plaatsen er (grote) vraagtekens bij. “In dit systeem zouden Kums en Mertens het niet gehaald hebben.”
19/03 09u15  Three billboards outside Evergem voor Joke SchauvliegeLangs de Papdijk in Wachtebeke staat sinds zondag een boodschap voor Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V), die in het nabijgelegen Evergem woont.
19/03 09u15  Eddie Redmayne is voor de tweede keer papa gewordenDe Britse acteur Eddie Redmayne (36) en zijn vrouw Hannah Bagshawe hebben hun tweede kindje op de wereld verwelkomd. Dat maakte het koppel zelf wereldkundig via een aankondiging in de krant The Sunday Times.
19/03 09u00  Leuk nieuws voor ex-tennisvedette: eerste zoontje samen met topvoetballerBastian Schweinsteiger en Ana Ivanovic mogen zich de trotse ouders noemen van een zoontje. De voormalige Servische tennisvedette kondigde het nieuws zondagavond aan op Twitter.
19/03 09u00  Waarom de Vlaming vorig jaar nóg meer met de auto naar het werk gingDe Vlaming haalde vorig jaar de auto ­minder uit de garage dan het jaar voordien. Verplaatsingen doen we nu meer met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. ­Behalve om naar het werk te bollen: daar stijgt het gebruik van de auto weer en is de trein of bus voor minder mensen een bruikbaar alternatief. “Het is logisch dat als een bedrijf betaalt voor een wagen, werknemers die ook gebruiken.”
19/03 09u00  Explosief dossier toont gelijk van voedselagentschapHet voedselagentschap FAVV heeft het gerecht meteen ingelicht van de fraude door het vleesbedrijf Veviba, na een controle in Kosovo. Dat blijkt uit een rapport van het FAVV dat De Tijd kon inzien. Het gerecht weigert het FAVV-rapport vrij te geven aan het parlement, dat zich maandag opnieuw over de vleesfraude buigt.
19/03 09u00  Nederlandse toeristen slachtoffer van groepsverkrachting in Antwerps hotelDe Antwerpse politie en het parket voeren een onderzoek naar een gruwelijke groepsverkrachting in de nacht van vrijdag op zaterdag in een hotel in Antwerpen. Een lesbisch koppeltje zou zijn gedrogeerd en door vijf mannen zijn misbruikt. Drie verdachten werden reeds opgepakt.
19/03 08u45  Komt het nog wel goed tussen Mike en Marjolein in ‘Blind Getrouwd’?Komt het nog goed tussen Mike en Marjolein in Blind Getrouwd? Zelfs de spelers van Eupen zouden er hun geld niet op durven in te zetten. Vanavond zou weleens beslissend kunnen zijn.
19/03 07u45  Duitse topvoetballer openhartig over mentale problemen: “Ik was opgelucht dat we uitgeschakeld waren op het WK”Per Mertesacker zegt in mei de voetbalwereld vaarwel. In een openhartig gesprek met het Duitse weekblad Der Spiegel toonde de 33-jarige Duitse topverdediger de mens achter het voetbaltruitje. En dat blijkt een mens met mentale problemen te zijn. “Het is tijd dat mensen begrijpen wat mijn carrière van mij vraagt als mens. De misselijkheid door de stress komt vier à vijf seconden voor de aftrap. Altijd. Ik was zelfs opgelucht dat we in de halve finale van het WK uitgeschakeld werden.”
19/03 07u30  Lentetrend: zo draag je loafers en muiltjesDe schoenen die we dit voorjaar overal gaan zien? Loafers en muiltjes. Met een romantische jurk of ripped jeans, zo draag je ze!
19/03 07u30  Wielertoerist sterft bij ongeval op Tenerife: “Herman was een heel voorzichtige fietser”Wielertoeristenclub Rap Terug uit Zandhoven is in diepe rouw. Trouw lid Herman Sels (73) stierf zaterdag op Tenerife nadat hij er op zijn fiets frontaal werd aangereden door een motorrijder. Er is nog veel onduidelijkheid, ook voor de familie.
19/03 07u15  Doodstraf voor drugssmokkelaars in VS? Trump stelt straks antidrugsplan voorDe Amerikaanse president Donald Trump zal maandag zijn plan in de strijd tegen drugs uit de doeken doen. Dat voorziet onder meer in een herinvoering van de doodstraf voor bepaalde drugssmokkelaars. Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis gezegd.
19/03 07u15  Beroepsvereniging roept kinesisten op zich massaal te deconventioneren, waardoor patiënt meer moet betalenDe beroepsvereniging voor kinesitherapeuten, Axxon, roept haar leden maandag in een opiniestuk in De Standaard op om zich massaal te deconventioneren. Daardoor zouden ze zich niet meer moeten houden aan de tariefafspraken met het Riziv.
19/03 06u45  Belgen dealen zonder het te beseffenEr is in ons land al maanden een piramideverkoop aan de gang met illegale cannabisolie. Een Amerikaans bedrijf prijst zijn producten aan als dé oplossing voor patiënten die zwaar ziek zijn en lijden aan onder meer migraine of ALS. Vertegenwoordigers rekruteren verkopers met beloftes over waanzinnige winsten. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.
19/03 06u30  Het blijft bibberen: lente nog lang niet in zichtHet blijft bibberen de komende dagen. Naar het einde van de week toe wordt het wel geleidelijk zachter, maar dan mogen we ons verwachten aan buien en vrij veel wind.
19/03 06u15  Bewoners asielcentrum ruimen zwerfvuil opDe bewoners van het asielcentrum in de Broechemse Van Den Nestllaan 104 rukken op zaterdag 24 maart uit om het zwerfvuil in de buurt op te ruimen. Ook buurtbewoners zijn welkom.
19/03 05u15  Vernieuwing achtertuin van sportpark Vossekot kost 2 miljoen euroIn de straten in de achtertuin van sportpark Vossekot in Retie worden vanaf half april tot het einde van het jaar grote wegenis- en rioleringswerken uitgevoerd.
19/03 02u45  Asfalteren KapelstraatDe gemeenteraad heeft het asfalteren en deels herinrichten van rijweg, fietspad en voetpad in de Kapelstraat goedgekeurd.
19/03 02u15  Tom Boonen gaat bolides van om en bij het miljoen euro verkopenEr is wel degelijk leven na de koers. Kijk maar naar Tom Boonen. Die heeft er sinds kort een visitekaartje bij: ‘zaakvoerder’ en mede-aandeelhouder bij IconicCars. Een bedrijf uit Tienen dat de meest exclusieve bolides in- en uitvoert. Met prijskaartjes van 200.000 tot 3,5 miljoen euro.
19/03 02u15  STANDPUNT. De consument heeft de sleutel in handenWe hebben er met z’n allen een vreselijk potje van gemaakt. Vergeef ons die zwartgallige gedachte bij het begin van een nieuwe werkweek, maar het was niet mis wat er de afgelopen dagen aan onheilstijdingen op ons afkwam. Een deel van het vlees dat we goedgelovig in ons supermarktkarretje kieperen, wordt blijkbaar nog steeds geproduceerd door lieden die het niet zo nauw nemen met de kwaliteit ervan. De afschuwelijke beelden die GAIA maakte in onze kippenkwekerijen zinderen nog na. En om dat allemaal door te spoelen was er flessenwater met stukjes plastic of kraantjeswater met pesticiden.
19/03 02u15  Drie jonge mannen opgepakt voor verkrachting van lesbisch koppel uit NederlandDe Antwerpse politie en het parket voeren een onderzoek naar een gruwelijke groepsverkrachting in de nacht van vrijdag op zaterdag in een hotel in Antwerpen. Een lesbisch koppeltje zou zijn gedrogeerd en door vijf mannen zijn misbruikt. Drie verdachten werden reeds opgepakt.
19/03 02u15  Korpschef vraagt verlenging van zijn mandaat: “Hij heeft het Antwerpse politiekorps in enkele jaren tijd hervormd”Het mandaat van de Antwerpse korpschef Serge Muyters (51) zit er bijna op. Muyters wil zijn werk bij de lokale politie graag afmaken en heeft daarom officieel een verlenging van zijn mandaat gevraagd.
19/03 02u15  1.400 kinderen experimenteren met wetenschap: op zoek naar de nieuwe Stephen HawkingHet duurt nog minstens zes jaar voordat de kinderen aan hun universitaire opleiding kunnen beginnen, maar dat hield hen niet tegen om zondag al volop proef te draaien. “Ik zie het hart van een zebravisje kloppen”, vertelt Bo (12). “Echt mooi om te zien.”
19/03 02u15  Collega’s organiseren benefiet voor eigenaar vernield appartement Paardenmarkt: “Dit had ik nooit verwacht”Wouter Pot verloor zijn net gerenoveerde appartement in de ontploffing op de Paardenmarkt van januari. Zijn BASF-collega’s organiseren daarom een benefiet. Ze zullen onder andere gesigneerde truitjes veilen.
19/03 02u15  Stad pakt artsentekort aanAntwerpen kampt met een huisartsentekort. Het stadsbestuur start daarom enkele initiatieven om Antwerpen aantrekkelijker te maken voor jonge, startende huisartsen. Dat betekent onder meer het ondersteunen van groepspraktijken, zoals in Deurne-Noord.
19/03 02u15  Philipp (23) ziet redder brand Switel terugRuim 23 jaar na de zware brand in het Antwerpse Switel heeft Philipp De Bie (25) afgelopen weekend zijn redder ontmoet.
19/03 02u15  Nederlandse delegatie bezoekt gansrijden in polderdistrictEven voor zes uur zondag reed Rob De Vree onder de galg en snokte hij loeihard aan de gans. De nek begaf het. De oerschreeuw van Rob was op het hele plein te horen. Hij is de nieuwe keizer van de polder en Zandvliet is opnieuw een keizersdorp.
19/03 02u15  Ekerse verenigingen krijgen onderdak in nieuwbouw Nobele DonkEr komt eindelijk een einde aan de sage van de Nobele Donk. Het dekanaat Antwerpen regio Ekeren-Brasschaat (EKBRA) verkocht het parochiecentrum in de Jozef Ickxstraat aan het Zorgbedrijf Antwerpen. De verenigingen die van het centrum gebruikmaken, dreigden hun lokaal te verliezen. Zo ver komt het niet.
19/03 02u15  “Voldoende jongeren voor meer dan één jeugdhonk”Het was zaterdagavond gezellig druk in het jeugdhuis Den Joc in Olen-centrum. De Olense jeugdraad trakteerde er tijdens de zogenaamde Krakkenviering de vrijwilligers die actief zijn in de diverse jeugdverenigingen.
19/03 02u15  Op naar volgende Stripgids AcademieDe resultaten van de Stripgids Academie worden een maand lang tentoongesteld in de Kunstencampus op Turnova. De organisatoren kijken al uit naar het volgende schooljaar van de unieke stripopleiding.
19/03 02u15  Stad steunt Curieuze- NeuzenDe stad compenseert Turnhoutse kandidaten voor een grootschalig luchtonderzoek. Bovendien draagt ze zelf acht mogelijke locaties voor metingen voor.
19/03 02u15  Eén bestuur, één campus voor nijverheidsonderwijsEén bestuur voor alle scholen, één campus voor de doorstromings­richtingen van het nijverheids­onderwijs: het vrij onderwijs in Turnhout sleutelt aan de toekomst. Al zijn veranderingen nog niet voor meteen. “Niets evolueert trager dan onderwijs”, zegt Hilde Robrechts.
19/03 02u15  475 sportievelingen trotseren bijtende koude‘De gevoelswaarde is -10’, horen we de weerman verkondigen. “Zouden we niet beter de auto nemen?” vraag ik. Maar erg sportief klinkt dat natuurlijk niet. Dus duffelen we ons warm in en vertrekken we naar de startplaats van de allereerste 11-trail.
19/03 02u15  Zorggroep Orion laat bezoekers op Dag van de Zorg kennismaken met cultuurrouteZorggroep Orion uit Turnhout pakte zondag tijdens de Dag van de Zorg uit met een cultuurroute in en rond het woonzorgcentrum De Wending. Ook het dag- en activiteitencentrum Klein Postel in Mol verwelkomde heel wat bezoekers.
19/03 02u15  “Maak van gevangenis penitentiaire zorgboerderij”De verouderde strafinrichting in Merksplas-Kolonie moet de volgende jaren gerenoveerd worden. Kempenlab heeft bedenkingen bij de eerste plannen en pleit voor een meer humane aanpak.
19/03 02u15  Politieman, leraar en cafébaas helpen CD&VDe politici van CD&V in Arendonk beweren niet dat zij het warm water hebben uitgevonden. Om hun verkiezingsprogramma uit te schrijven, doen ze daarom een beroep op honderd inwoners die elk een bijzondere expertise hebben opgebouwd in hun eigen leefwereld of vakgebied.
19/03 02u15  Vliegtuigen droppen lekkere voedselpakketten voor lokale jeugdIn het Kempense grensdorp Ravels worden op tweede paasdag vanuit de lucht speciale voedselpakketten gedropt voor de lokale jeugd: een grote partij paaseieren. De chocoladen eitjes worden aangevoerd door modelvliegtuigen.
19/03 02u15  Uitbater broodjeszaak vangt vluchtende overvaller in bosEen gewapende man overviel zaterdag benzinestation Total én Fruitmarkt Cools in Mol. Guy Hufkens (48) van de aanpalende broodjeszaak Lasbaguette kon de overvaller na een achtervolging vatten in een bos. Het is nog onbekend of het om dezelfde overvaller gaat als degene die vrijdag het Texaco-tankstation in Mol-Ginderbroek overviel
19/03 00u15  Del Potro klopt Federer in sensationele finale van Indian WellsJuan Martín Del Potro redde drie matchballen en klopte zo nummer één van de wereld Roger Federer in een sensationele finale van Indian Wells: 4-6, 7-6 (8), 6-7 (2). Het werd een dolle strijd die 2 uur en 42 minuten duurde en heel wat plotwendingen kende. Het was de eerste nederlaag van de Zwitser in 2018, na 17 overwinningen op rij...
19/03 00u00  Bekijk hier alle sportuitslagen van het voorbije weekendWat heeft uw favoriete ploeg dit weekend gedaan? Ontdek alle sportuitslagen in onze digitale uitslagenbundel. Een boekje dat alle lezers van Gazet van Antwerpen gratis online kunnen raadplegen of via uw digitaal abonnement.
18/03 23u45  Adnan Januzaj krijgt nieuwe trainer bij Real SociedadReal Sociedad heeft zijn trainer Eusebio Sacristan ontslagen. Dat deelde de club van Rode Duivel Adnan Januzaj zondagavond mee. Imanol Alguacil, de trainer van het reserveteam, komt tot het einde van het seizoen bij de hoofdmacht aan het roer te staan.
18/03 23u15  Herbeleef het eerste weekend van onze Doen!-dagenDit weekend werd de aftrap gegeven van de eerste DOEN!-dagen: dagen waarbij abonnees van Gazet van Antwerpen iets kunnen gaan doen dat je anders niét kan doen.
18/03 23u00  "Wij voelen ons buitenspel gezet door ons eigen bestuur"'We stonden vijfde in de competitie en hadden zelfs nog uitzicht op de vierde plaats. Dat het bestuur achter onze rug om algemeen forfait heeft gegeven voor de rest van ons seizoen, is laf', zo zegden de ontgoochelde reserven van K Massenhoven VC zaterdag in een persconferentie in café Cool Down. Normaal hadden ze op dat moment tegen Sint-Lenaarts moeten voetballen.
18/03 22u15  Dit zijn de tien kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘De Mol’Binnen exact een week is het weer zover. Dan gaat televisiekijkend Vlaanderen opnieuw op zoek naar ‘De Mol’. Wie is deze keer de saboteur? De enige zekerheid die de kijker nu al heeft, is dat het een van deze tien onbekende Vlamingen is.
18/03 22u00  Oudercomité De Sleutelbloem verwent 270 gasten op ontbijtbuffet voor 10 jaar kleuterschoolEen heel jaar lang wordt 10 jaar kleuterschool gevierd met een aantal uitdagingen voor zowel kleuters, leerlingen en oudercomité. Met het ontbijtbuffet op zondag 18 maart slaagden het comité en de leerlinge met glans voor de uitdaging van maart. Ze ontvngen maar liefst 270 eters op het ontbijtbuffet.
18/03 21u45  Mark King houdt Dimitri Van den Bergh uit halve finales Players Championship dartsDimitri Van den Bergh (PDC-38) was zondag de beste Belg op het Players Championship 6 dartstoernooi. In het Engelse Milton Keynes bereikte de 23-jarige Antwerpenaar de kwartfinales. Daarin moest hij met 6-3 zijn meerdere erkennen in Mervyn King (PDC-21).
18/03 21u45  Veel mensen bezoeken Heilig HartziekenhuisTer gelegenheid van de Dag van de Zorg kon u zondag een kijkje gaan nemen in het Heilig Hartziekenhuis van Lier.
18/03 21u30  Japans toptalent Naomi Osaka heeft eerste WTA-zege beet na triomf in Indian WellsDe 20-jarige Naomi Osaka (WTA-44) heeft zondag een eerste WTA-toernooi op haar palmares gebracht en deed dat in stijl. In de finale van Indian Wells (8.648.508 dollar), na de Grand Slams één van de belangrijkste toernooien op de kalender, nam het Japanse toptalent in 1 uur en 10 minuten met 6-3 en 6-2 de maat van haar Russische leeftijdsgenote Daria Kasatkina (WTA-19).
18/03 21u30  Belg Xavier Siméon blikt tevreden terug op MotoGP-debuutXavier Siméon (Ducati) vierde zondag met de GP van Qatar, de openingsmanche van het WK op het circuit van Losail, zijn debuut in de MotoGP. De Brusselaar eindigde als 21e op ruim 46 seconden van de Italiaanse winnaar Andrea Divizioso. “Globaal gezien ben ik tevreden met mijn prestatie”, verklaarde Siméon nadien.
18/03 21u30  Cirque du Soleil-acrobaat maakt dodelijke val tijdens voorstellingEen acrobaat van het vermaarde Cirque du Soleil is zaterdagavond overleden nadat hij bij een voorstelling van het spektakel ‘Volta’ in Tampa (Florida) een zware val had gemaakt. Dat meldt het in Montreal gevestigde bedrijf zondag.
18/03 21u15  Puigdemont betreurt dat hij Catalaanse onafhankelijkheid niet vroeger uitriepDe Catalaanse ex-president Carles Puigdemont betreurt dat hij de onafhankelijkheid van Catalonië niet vroeger heeft uitgeroepen en zegt in een “val” van te zijn gelopen die de Spaanse regering had opgesteld. Puigdemont is naar eigen zeggen ook “bereid naar de gevangenis te gaan indien België me uitlevert.”
18/03 21u15  Zeker 17 doden bij tropische storm op MadagaskarEen zware tropische storm heeft op Madagaskar minstens 17 doden geëist en ruim 15.000 mensen getroffen. Storm Eliakim ging vrijdag op het schiereiland Masoala in het noorden van het eiland aan land en zette vervolgens koers naar het zuiden. De storm produceerde windstoten tot 105 kilometer per uur.
18/03 21u15  Op Facebook mag de Vrijheid het volk wel leiden, maar niet zonder behaEen afbeelding van het beroemde schilderij ‘La Liberté guidant le peuple’ (‘De Vrijheid leidt het volk’) van de 19de eeuwse schilder Eugène Delacroix is tijdelijk gecensureerd door Facebook, totdat het sociale medium toegaf “een fout” te hebben gemaakt.
18/03 21u15  Meer dan duizend sp.a’ers verzamelen op nationaal congres: “De juiste zorg voor iedereen”Leerplicht vanaf drie jaar, geen wachtlijsten in de zorg en een minimumpensioen van 1.500 euro. Het zijn enkele van de voorstellen die afgelopen zaterdag werden gelanceerd op het nationaal sp.a-congres in Antwerpen. “Wij gaan ervoor zorgen”, zei partijvoorzitter John Crombez.
18/03 21u00  Wie wordt lijsttrekker?Het nationaal congres vond in Antwerpen plaats. De vraag naar wie de kopman of -vrouw op de Antwerpse sp.a-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober moet worden, was nooit echt veraf.
18/03 20u15  Ideaal weer om pannenkoek bij Samana te komen etenSympathisanten van Samana konden zondag pannenkoeken komen eten in de parochiezaal van Massenhoven. Marleen Van den Eynde uit Pulle stond er ook om gadgets ten voordele van Think-Pink te verkopen. In 2006 overwon ze borstkanker. Op 22 april neemt ze samen met haar buddy Tamara deel aan de Antwerp Ten Miles ten voordele van Think-Pink.
18/03 20u15  Geen snelste titel ooit voor Bayern München, integendeel: derde nederlaag voor RekordmeisterBayern München kon op de 27e speeldag in de Duitse Bundesliga mits wat meeval het (eigen) record van de snelste titel in Duitsland evenaren, maar dat draaide helemaal anders uit. Nog voor de aftrap wist de Rekordmeister al dat die titel er nog niet inzat aangezien achtervolgers Borrusia Dortmund en Schalke 04 hun wedstrijd al hadden gewonnen. Bovendien ging het zelf ook onderuit tegen RB Leipzig. Goed voor de derde nederlaag van het seizoen.
18/03 20u00  Fietsdieven breken pols van wielrenner Oscar SevillaDe Spaans-Colombiaanse wielrenner Oscar Sevilla heeft een polsfractuur opgelopen toen hij zondag in de Colombiaanse hoofdstad Bogota slachtoffer werd van een gewelddadige diefstal. Vijf jongemannen stalen de koersfiets van de 41-jarige renner van wielerploeg Medellin.
18/03 20u00  Koude kan Kapelse carnavalisten niet derenVoor de 40ste keer reed er vanmiddag een carnavalsstoet van de Plakijzers door de centrumstraten van Kapellen. De stoet telde een veertigtal praalwagens en groepen. De kou kon de carnavalisten en de toeschouwers niet deren. Keizer Ludo, Keizerin Ria, Prins Tom I, Prins Koen I en Jeugdprinses Thalia zagen dat het goed was. Ze kregen zowaar ook nog de zon op bezoek. Bekijk de sfeerfoto's.
18/03 20u00  Geen wereldrecord maar veel ‘All you need is love’Een poging om op de Dag van de Zorg het wereldrecord ‘samen zingen voor de zorg’ te breken, is niet gelukt. Notaris Van Roosbroeck, voor de gelegenheid dienstdoend deurwaarder, telde in het woonzorgcentrum Hof De Beuken exacte 160 deelnemers. Volgens de waarnemer van de stad waren er 305 zangers. Waarschijnlijk telde hij ook de bezoekers in het woonzorgcentrum mee. Het moesten er minstens duizend zijn. “Maar het leken wel duizend stemmen die ‘All you need is love’ zongen”, zei de notaris. De recordpoging was enkel bedoeld om aandacht te vragen voor die vele mensen die zich dagelijks inzetten voor anderen en hen het leven daardoor een stukje mooier maken.
18/03 20u00  Poetin wint overtuigend de presidentsverkiezingen in RuslandVladimir Poetin heeft zoals verwacht met gemak opnieuw de Russische presidentsverkiezingen gewonnen. Zo kan hij aan een vierde ambtstermijn beginnen.
18/03 19u45  Max Verstappen: "Hopelijk meteen snel tijdens eerste F1-race"Max Verstappen vertelt in zijn vooruitblik naar de eerste F1-race in Australië dat hij er enorm naar uitkijkt om op het circuit van Albert park te racen.
18/03 19u45  Zorgbedrijf schenkt de Nobele Donk een tweede levenEr komt eindelijk een einde aan de sage van de Nobele Donk. Het Dekanaat Antwerpen regio Ekeren-Brasschaat (EKBRA) verkocht het parochiecentrum in de Jozef Ickxstraat aan het Zorgbedrijf Antwerpen. De verenigingen die van het centrum gebruik maken, dreigden hun lokaal te verliezen. Zo ver komt het niet.
18/03 19u30  Poetin blijft presidentVladimir Poetin heeft zoals verwacht met gemak opnieuw de Russische presidentsverkiezingen gewonnen.
18/03 19u15  Rob De Vree maakt van Zandvliet keizersdorpOp het Solft in Berendrecht sleurde Rob De Vree (25) van de Jonge Ruiters Zandvliet rond kwart voor zes de kop van de gans. Zo zorgde hij ervoor dat Zandvliet herdoopt wordt tot keizersdorp van de polder.
18/03 19u15  Nic (14) raakt gewond bij ongeval, autobestuurder pleegt vluchtmisdrijfDe 14-jarige Nic Wouters uit Balen is woensdag lichtgewond geraakt bij een ongeval aan de Turnhoutsebaan. De autobestuurder pleegde nadien vluchtmisdrijf. Politiezone Balen-Dessel-Mol is op zoek naar getuigen, weet RTV zondag.
18/03 19u00  IS-vrouwen willen terugkeren naar België: “Al geven ze ons twintig jaar, we accepteren onze straf”Bouchra en Tatiana, twee vrouwen uit Borgerhout die in 2013 naar het grondgebied van Islamitische Staat in Syrië trokken, willen terugkeren naar België. Dat blijkt uit een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx, die als eerste met IS-vrouwen kon praten.
18/03 18u45  Nederlander Herlings wint GP van Europa in Valkenswaard, Desalle eindigt als zevendeJeffrey Herlings (KTM) heeft zondag in het Nederlandse Valkenswaard de Grote Prijs van Europa in de MXGP, de tweede GP van het seizoen, gewonnen. De Nederlander was zowel in de eerste als in de tweede manche de snelste.
18/03 18u45  Rijdende tram zwaar beschadigd: “Dit waren geen stenen”Tussen het Sportpaleis en het Centraal Station in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag een rijdende tram 12 zwaar beschadigd geraakt. Drie ruiten zijn aan de rechterzijde verbrijzeld. Passagiers vertellen aan VTM dat ze ‘knallen’ hadden gehoord. Wat precies de oorzaak is, wordt nu onderzocht. Eén getuige spreekt over kogelgaten.
18/03 18u45  Achilles Bocholt verlengt titel in BENE-League handbalAchilles Bocholt heeft zondag zijn titel in de BENE-League handbal verlengd. In de finale in Den Bosch nam de Belgische kampioen net als vorig jaar de maat van het Nederlandse Lions. Bocholt won de Limburgse derby met 34-31. Bij de rust stond Bocholt 18-16 voor.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Roger Federer: “Nummer één van de wereld blijven is niet het grote doel”23/03 00u15 - Gazet van Antwerpen: Voor Roger Federer is het slechts een klein doel nummer één van de wereld te blijven. Niet meer. Dat verklaarde de Zwitser donderdag in de marge van het Masters 1.000-toernooi in Miami, waar hij de titelverdediger is. Federer moet de kwartfinales bereiken in Miami om dat ‘mini-objectief’ te halen.
14x Hamilton begint nieuw F1-seizoen als snelste, Vandoorne tiende23/03 04u00 - Gazet van Antwerpen: Tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe F1-seizoen 2018 heeft Lewis Hamilton in Australië de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de tiende tijd.
9x Oude F-16’s vliegen nog steeds buiten, maar Defensie zweert bij nieuwe toestellen23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Premier Charles Michel belooft om alle pistes te onderzoeken. Maar in de praktijk wil de meerderheid en zeker minister van Defensie Steven Vandeput maar één ding: van zodra de vervelende episode over de verlenging van de F16’s is afgelopen, overgaan tot de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wat staat er de komende weken te gebeuren? Een overzicht in vijf vragen.
9x STANDPUNT. CD&V is bij nationale verkiezingen verschrompeld tot meeloper23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Nederland heeft zijn lokale verkiezingen al achter de rug. Misschien moeten we onze noorderburen erom benijden, aangezien wij nog maanden van verkiezingskoorts en campagnepraatjes voor de boeg hebben.
9x Met de waterbus in half uur van Wijnegem naar Havenhuis23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Dit jaar nog zal je vanuit Wijnegem, Schoten en Merksem ook twee keer per uur de waterbus kunnen nemen om naar en van Antwerpen te pendelen. Maar de schepen die voor personenvervoer op het Albertkanaal worden ingezet, zullen veel minder snel varen dan die op de Schelde.
8x Rijden over tijdelijk afgesloten rijstroken levert torenhoge boetes op23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Een rood kruis op de mobiele borden boven de autosnelweg verbiedt bestuurders tijdelijk de rijstrook te gebruiken. Maar heel wat chauffeurs negeren het kruis om de file te ontwijken. Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
8x Verbodsborden aan Elzenveld weggehaald23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: De verbodsborden met het opschrift ‘Private weg, doorgang verboden’ aan de toegangspoort van het Elzenveld zijn weggehaald. “De weg blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers”, zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.
8x Tot december geen trams van lijnen 24 en 8 meer op Herentalsebaan23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Vanaf 4 april tot eind december wordt de Herentalsebaan in Deurne-Zuid aangepakt. Het district en de stad willen de toekomst van de winkelstraat verzekeren. Maar dat betekent wel dat er vanaf 3 april tot het einde van de werken geen tram meer over de Herentalsebaan kan rijden. Tram 24 wordt ingekort tot halte ‘Stenenbrug’ in Borgerhout en komt zo niet meer voorbij de Ring. Tram 8 zal de route van tram 10 volgen met de Schotensesteenweg als eindhalte. Tram 9 zal vanaf dan de park and ride van Wommelgem bedienen. Tram 9 zal daarom rechtdoor rijden van de Dascottelei naar de Florent Pauwelslei in plaats van af te draaien naar Silsburg.
7x Boete op sluikstorten meer dan verdubbeld23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Wie op dit ogenblik wordt gepakt, betaalt een GAS-boete van maximaal 350 euro. Hangt het van de minister af, dan wordt dat tegen de zomer minimaal 800 euro.
7x Argenta betwist nieuwe heffing bij Grondwettelijk Hof23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Argenta trekt naar het Grondwettelijk Hof. De Antwerpse spaar- en verzekeringsbank pikt het niet dat België de banken retroactief meer laat betalen voor het garantiefonds dat de spaarboekjes onderstut. De staat blijkt dat fonds te hebben leeggehaald voor schuldafbouw.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven