woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
11/12 17u45  Politie verspreidt opsporingsbericht voor vermiste Max Meijer (23) De federale politie heeft nu ook een officieel opsporingsbericht verspreid over Max Meijer (23) uit het Nederlandse Ossendrecht. De man werd zondagochtend vroeg voor het laatst gezien in Antwerpen.
11/12 17u30  Pauwelslei wordt eerste lokale voorrangsbaan in Brasschaat De Pauwelslei, waarvan de heraanleg nu helemaal achter de rug is, wordt een voorrangsbaan. Het is de eerste lokale voorrangsweg in Brasschaat. Na zes maanden wordt de situatie geëvalueerd.
11/12 17u15  Omega Diamonds: proces start opnieuw, maar strafklacht is vervallen Het proces tegen Omega Diamonds herstart 5 februari 2020 voor het hof van beroep van Gent. Maar wegens een schikking tussen de partijen en de douane is de strafklacht vervallen en zal de vrijspraak volgen, zo meldt Knack woensdag.11 
11/12 17u15  Vuurwerkverbod op oudejaarsnacht in Zoersel Vuurwerk zorgt normaal voor een gezellig moment van samenzijn, maar in Zoersel verdeelt het de gemeente. Het schepencollege heeft beslist dat er dit jaar geen vuurwerk komt: privaat gebruik is verboden en ook de gemeente organiseert het niet. Onbegrijpelijk, zegt de oppositie.12 
11/12 17u00  Geen prijs voor Elise Mertens op WTA Player Awards Elise Mertens en haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka zijn woensdag bij de toekenning van de WTA Player Awards niet verkozen tot beste dubbelpaar van het Jaar. De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg de Prijs voor Speelster van het Jaar.10 
11/12 16u45  Chiro mag rekenen op 20.000 euro aan subsidies Het Brasschaatse gemeentebestuur buigt zich maandag over een aantal investeringstoelagen voor de jeugdverenigingen. Drie Chiroafdelingen hebben een aanvraag ingediend.
11/12 16u45  Stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan Klina De stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan AZ Klina. Op die manier willen Toon Verheijen en Joyce De Sager van de stichting het verblijf voor jonge patiëntjes zo aangenaam mogelijk maken. Het speelgoed kan worden gebruikt door de jonge patiëntjes en de broertjes en zusjes. Voor de ouders is er een verzorgingsset.
11/12 16u45  VIDEO. U19 Club Brugge stoot door in Youth League na kopbalgoal van doelman De U19 van Club Brugge hebben op de slotspeeldag in Youth League, de jongerenversie van de Champions League, gelijkgespeeld tegen Real Madrid.
11/12 16u45  Veiliger fietsen langs en naar Houtlaan: gemeente vernieuwt fietspad langs ’s-Gravenwezelsteenweg De Vlaamse overheid legt volgend voorjaar een nieuw breed fietspad aan langs de Houtlaan, tussen de Reigerstraat en Merksemsebaan. Dankzij een eveneens geplande zachte fietshelling komt de hoger gelegen Houtlaan dan vlot binnen het bereik van gebruikers van de fietsostrade Antwerpen-Hasselt langs het Albertkanaal.
11/12 16u45  Mechelen zet in op nieuwe ontwikkelingen: sporthal verrijst op Raghenosite, 13 kandidaten voor oude bibliotheek De komende jaren staan in Mechelen heel wat nieuwe stadsontwikkelingen op stapel. Onder andere op de plek van de huidige sporthal Winketkaai, waar een nieuwbouw wordt voor opgetrokken op de Raghenosite. Voor een andere herbestemming, die van de oude bibliotheek in de binnenstad, hebben zich liefst dertien kandidaten aangemeld.
11/12 16u30  Mechelen zet in op nieuwe ontwikkelingen: sporthal Winketkaai verrijst op Raghenosite, 13 kandidaten voor oude bibliotheek De komende jaren staan in Mechelen heel wat nieuwe stadsontwikkelingen op stapel. Onder andere op de plek van sporthal Winketkaai, waar een nieuwbouw voor verrijst op de Raghenosite. Voor een andere herbestemming, die van de oude bibliotheek in de binnenstad, hebben zich liefst dertien kandidaten aangemeld.14 
11/12 16u30  Winkeldames van weleer klinken op 50-jarig bestaan bekende modezaak: “Lana was een superbazin, streng maar correct” Lana in de Paalstraat verkeert in feeststemming en dat heeft niet alleen te maken met deze periode van het jaar. De bekende en langst bestaande modezaak van Schoten viert haar gouden jubileum. Lana Roubtsova, de onderneemster van Russische afkomst die de winkel vijftig jaar geleden begon, en huidig zaakvoerster Ingrid Van Os riepen voor de gelegenheid alle winkeldames samen die hen de voorbije halve eeuw hebben geassisteerd. Het werd een hartelijk weerzien.17 
11/12 16u15  Meihof ontvangt vanaf vrijdag winterbar van Kaffée Allée Kaffée Allée, bekend van de Edegemse zomerbar in Fort 5, opent vrijdag de winterbar in het Meihof in de Hovestraat. “De gasten zullen buiten en binnen kunnen vertoeven”, meldt Geert Verheyden.12 
11/12 16u15  Mechelen zet in op nieuwe ontwikkelingen: sporthal Winketkaai verrijst op Raghenosite, dertien kandidaten voor oude bibliotheek De komende jaren staan in Mechelen heel wat nieuwe stadsontwikkelingen op stapel. Onder andere op de plek van sporthal Winketkaai, waar een nieuwbouw voor verrijst op de Raghenosite. Voor een andere herbestemming, die van de oude bibliotheek in de binnenstad, hebben zich liefst dertien kandidaten aangemeld.13 
11/12 16u15  Winkeldames van weleer klinken op 50 jarig bestaan bekende modezaak: “Lana was een superbazin, streng maar correct” Lana in de Paalstraat verkeert in feeststemming en dat heeft niet alleen te maken met deze periode van het jaar. De bekende en langst bestaande modezaak van Schoten viert haar gouden jubileum. Lana Roubtsova, de onderneemster van Russische afkomst die de winkel vijftig jaar geleden begon, en huidig zaakvoerster Ingrid Van Os riepen voor de gelegenheid alle winkeldames samen die hen de voorbije halve eeuw hebben geassisteerd. Het werd een hartelijk weerzien.12 
Laatste update: vandaag om 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 03u30  Modehuizen en sportmerken brengen samen sneakers op de marktLees meer >
10/12 03u15  In 1976 was Club Brugge te sterk voor het grote Real Madrid: “Geef mij die Lambert, dan winnen we met drie doelpunten verschil”De vorige keer dat Real naar Brugge afreisde, op een kille woensdagavond 43 jaar geleden, gingen de ‘dikke nekken’ uit Madrid de boot in het toen nog nagelnieuwe Olympia. Onze man dook in de archieven, toen Raoul Lambert zich aan bier waagde, er gelachen werd met de Brugse spits, de ‘Peter Schmeichel’ van Brugge zijn reputatie eer aan deed en Ernst Happel geen blad voor de mond nam. Uiteraard.
09/12 22u45  Verschillende bewoners naar ziekenhuis na brand in appartementsgebouwIn een appartementsgebouw in de Berkenlaan in Hoevenen (Stabroek) is maandagavond brand ontstaan. Verschillende bewoners werden naar het ziekenhuis gevoerd.
09/12 22u45  Beruchtste huisjesmelkers van het land opgepakt: “Hoeveel koten ze bezitten? Niemand die het weet”Na jaren van onfrisse verhalen zitten ze in de cel, vader Arnold (67) en zoon Manu Appeltans (37). Het Leuvense gerecht verdenkt ’s lands beruchtste kotbazen nu ook officieel van huisjesmelkerij. “Eindelijk. Mijn dag kan niet meer stuk”, zegt oud-burgemeester van Leuven Louis Tobback.
09/12 22u45  Luca Brecel strandt al in eerste ronde Scottish Open snookerLuca Brecel (WS-37) is er maandag in Glasgow niet in geslaagd zich voor de tweede ronde van het Scottish Open te plaatsen. De 24-jarige Limburger moest met 4-1 de duimen leggen voor de Engelsman Martin Gould (WS-59). Brecel potte in het tweede frame een 101 century weg, maar het beef bij dat ene wapenfeit. Gould, voormalig nummer elf van de wereld, toonde zich met breaks van 52, 62 en 58 productiever.
09/12 22u15  Leerlingen Het Baronneke verkopen moppen voor zieke juf Lies, maar testen ze eerst uit in woonzorgcentrumAlle cabaretiers doen het, van de kleinste tot de allergrootste. En dus hielden ook de leerlingen van basisschool Het Baronneke een try-out. Met hun beste materiaal trokken ze naar de senioren van het woonzorgcentrum en de dienstencentra op het Bosuilplein in Deurne. Volgende week begint het echte werk: dan ‘verkopen’ ze hun moppen voor De Warmste Week, Kom op Tegen Kanker en hun zieke juf Lies.
09/12 22u15  Botsing met nagelnieuwe Waterbus op Linkeroever: “De helft had niet door wat er gebeurde”De Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen is maandag iets voor 6u gebotst. Er vielen achttien gewonden. “Plots was er die zware klap, we wisten niet wat er gebeurde”, vertelt een van de slachtoffers. “Mijn vermoeden is dat dit is gebeurd door de weersomstandigheden”, zegt kapitein Jacques D’Havé.
09/12 21u30  Beelden van seksistische lezing Jeff Hoeyberghs veroorzaken ophefDe seksistische lezing van bekend chirurg Jeff Hoeyberghs aan de UGent vorige week krijgt een staartje. Studenten en vakbond eisen de uitsluiting van organisator KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond). De Universiteit Gent bekijkt de zaak.
09/12 21u30  Na Beerschot pleit ook OH Leuven voor VAR in 1B: “Liefst dit seizoen nog”Na enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen afgelopen weekend in 1B, klinkt de roep om een videoref steeds luider. Ook OHL, dat zich afgelopen weekend in Lommel benadeeld voelde, vraagt de VAR zo snel mogelijk in te voeren. “We willen dat alle 24 profclubs op sportief vlak gelijk behandeld worden.”
09/12 21u15  Paul Magnette richt zich tot alle Belgen na afloop informatie-opdracht: “Jullie aanmoedigingen waren talrijk”PS-voorzitter Paul Magnette heeft een videoboodschap gedeeld op sociale media. Hij blikt onder meer terug op zijn afgelopen vijf weken als informateur, en bedankt ook alle Belgen die hem tijdens zijn opdracht hebben gesteund. “De steunberichten waren talrijk, zowel uit Vlaanderen, Wallonië als Brussel”, klinkt het.
09/12 21u15  Leerlingen De Vesten bereiden zich voor op inleefreis naar AuschwitzDe leerlingen van het Centrum voor Leren en Werken De Vesten reizen op het einde van het schooljaar naar Polen, waar ze het concentratiekamp van Auschwitz bezoeken. Ze bereiden zich een heel jaar voor op die inleefreis.
09/12 21u00  Complete chaos door nieuwe regeling tram 8, maar volgens De Lijn “moet alles zich nog wat zetten”Het was aangekondigd, maar toch waren heel veel reizigers nog niet op de hoogte. Maandag reed tram 8 voor het eerst niet meer door van Deurne richting het Zuid, maar moesten reizigers hun reis onderbreken aan Astrid en daar overstappen. Dat overstappen liep tijdens de ochtendspits in complete chaos en ook ’s avonds was er nog veel verwarring.
09/12 21u00  Mechelen doorprikt mythe achter Beethoven: “Zijn muziek is hier geboren”In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven in Duitsland werd geboren. Daar trekken ze alle registers open. Maar wist u dat de roots van de wereldberoemde componist in Mechelen liggen? Daar belichten ze tijdens het voorjaarsfestival Lunalia de man achter de mythe.
09/12 20u45  Zeven Belgische refs mogen in 2020 internationale duels fluitenDe Wereldvoetbalbond FIFA heeft maandag de zeven scheidsrechters die door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) werden voorgedragen, benoemd als internationals. Begin 2020 mogen zij hun FIFA-badge in ontvangst nemen.
09/12 20u30  Doelpunt van Club Brugge in Sint-Truiden onterecht afgekeurd zegt Referee DepartmentHet doelpunt van Club-middenvelder Eder Balanta in de 66ste minuut op bezoek bij STVV afgelopen zaterdag werd onterecht afgekeurd. De VAR had op dat moment niet moeten tussenkomen, oordeelt het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag. “Er ging slechts een normaal, fysiek contact aan vooraf.”
09/12 20u15  Kunst onder kerstboom? Originele geschenken in RavenhofWie voor de eindejaarsperiode originele en betaalbare artistieke geschenken zoekt, vindt in het Ravenhofkasteel zijn gading. Twaalf regionale kunstenaars brengen er grote en kleine, duurdere en goedkope kunst.
09/12 20u00  Museum Plantin-Moretus heeft er een aanwinst bijHet Museum Plantin-Moretus heeft er een nieuw kunstwerk bij. Een olieverfschets van de Antwerpse zeventiende-eeuwse barokschilder Theodoor Boeyermans toont de verheerlijking van het huis Plantin-Moretus.
09/12 20u00  Voetbalster Megan Rapinoe is Sportpersoonlijkheid van het Jaar voor Sports IllustratedVoetbalster Megan Rapinoe is maandag door Sports Illustrated tot Sportpersoonlijheid van het Jaar verkozen.
09/12 19u45  DAVE LANGS DE ZIJLIJN. “Wat is er in godsnaam aan de hand in Lokeren?”Dave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn, ook en vooral in de Proximus League. Voortaan laat hij ook wekelijks, op dinsdag, in Gazet van Antwerpen zijn eigenzinnig licht schijnen over ‘zijn’ 1B. Met veel passie. En een knipoog.
09/12 19u45  UZA kijkt voor oprichting alcoholkliniek voor jongeren naar Nederlandse collega’s: “Te veel alcohol op jonge leeftijd maakt je dommer”Vorig jaar belandden 336 stomdronken minderjarigen op een spoedafdeling in de provincie Antwerpen. Dat aantal blijft al zes jaar min of meer stabiel. Om het opnieuw te laten dalen, komen de acht jaar oude plannen van het UZA om een alcoholpolikliniek voor jongeren op te richten weer boven water.
09/12 19u30  Antwerpen legt voorwaarden op aan cannabiswinkelsCannabis- of CBD-winkels krijgen strenge voorwaarden opgelegd. De politie stelt vast dat deze winkels het niet altijd zo nauw nemen met de regelgeving.
09/12 19u15  Jonge keukenpieten steunen Help Brandwonden Kids met stoofvlees en frietjesZowat 260 lekkerbekken lieten zich maandag de portie stoofvlees met frietjes in het restaurant van Sint Jozef Geel welgevallen. De horecaleerlingen bedachten de actie zelf door hun eigen ervaring met keukengevaar.
09/12 19u00  Kempense Grootouders verenigen zich om het klimaat te redden: “Organiseer u en draag de boodschap uit”In een bomvolle Tuinzaal in de Warande startten Kempense grootouders een nieuwe afdeling van Grootouders voor het Klimaat. “De knelpunten van de Kempen zijn de knelpunten van de wereld”, hield auteur en historica Tine Hens hen voor.
09/12 19u00  Genk-coach Hannes Wolf gelooft in stunt in Napels “We moeten aanvallen”KRC Genk staat dinsdag op bezoek bij Napoli, op de zesde en laatste speeldag van Champions League-groep E, voor zijn laatste Europese wedstrijd van het seizoen. De Limburgers pakten in het thuisduel tegen de Italiaanse club van Dries Mertens hun enige punt (0-0), maar liggen uit de strijd voor Europese overwintering. “Toch willen we hier nog iets rapen”, bleef coach Hannes Wolf strijdvaardig. “In de Champions League speel je altijd met als doel punten te pakken.”
09/12 18u45  Afwezige bijzitters verantwoorden zich: “Bpost is mijn oproepingsbrief kwijtgespeeld”24 mensen moesten zich maandag voor de rechtbank in Mechelen verantwoorden omdat ze niet opdaagden als bijzitter voor de verkiezingen in mei. Wie zich in de rechtbank kwam verdedigen, riskeert een boete van 400 euro. Wie opnieuw zijn kat stuurde, hangt 800 euro boven het hoofd.
09/12 18u45  Hoogbegaafde Laurent (9) vertrekt zonder diploma na onenigheid met universiteit: “Maar hij zal terugslaan”Laurent Simons (9), het hoogbegaafde jongetje uit Oostende, stopt aan de Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e). Hij was goed op weg om nog voor eind dit jaar als jongste ooit een bachelordiploma aan een universiteit te behalen, maar door een botsing tussen zijn ouders en de top van de unief staat die droom on hold. “Laurent zal terugslaan, daar ben ik van overtuigd”, zegt vader Alexander.
09/12 18u15  Gemeente plant voor 45 miljoen euro investeringen: zwembad, scholen en fietspaden nemen grootste hap uit budgetIn Nijlen zijn de speerpunten voorgesteld van de plannen voor de komende vijf jaar. De nieuwe coalitie van CD&V met Nijlen & U en het kartel Groen-Open Vld wil voor 45 miljoen investeringen doen, terwijl de belastingen ongewijzigd blijven. De schulden gaan wel de hoogte in.
09/12 17u45  Standard aanvaardt drie weken schorsing voor Mehdi Carcela maar niet voor Paul José-MpokuHet bondsparket van de Belgische voetbalbond heeft Standard-spelers Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela allebei drie speeldagen schorsing voorgesteld als minnelijke schikking na hun rode kaarten tegen Moeskroen. Standard aanvaardt de straf voor Carcela maar niet die van Mpoku.
09/12 17u45  Beyoncé toont glimp van haar nieuwe Ivy Park-collectie met AdidasDe Amerikaanse ster Beyoncé heeft op maandag zes beelden van de nieuwe collectie van haar label Ivy Park, in samenwerking met Adidas, op de wereld losgelaten. De lijn zal vanaf 18 januari 2020 te koop zijn.
09/12 17u30  De Lijn bestelt 200 nieuwe milieuvriendelijke bussenDe Lijn bestelt tweehonderd nieuwe milieuvriendelijke bussen bij de Vlaamse constructeur VDL. De bussen zijn gebaseerd op elektrische bussen en zullen aanvankelijk hybride rijden. Wanneer er voldoende laadpalen langs het traject zijn, zullen ze in een tweede fase worden aangepast en volledig elektrisch rijden.
09/12 17u30  Paul Magnette (PS) gooit handdoek in de ring, koning Filip houdt beslissing in beraadInformateur Paul Magnette (PS) heeft gevraagd van zijn opdracht te worden ontheven. De koning houdt zijn antwoord in beraad en start consultaties met de partijvoorzitters. Dat laat het Paleis maandag weten via een persbericht.
09/12 17u15  Drie schapen van Kempense boer doodgebeten in weideIn het gehucht Kerkhoven in Lommel zijn zondagochtend drie dode schapen gespot. Of een wolf de dader is, is nog niet duidelijk. De schapen zijn eigendom van een boer uit Mol.
09/12 17u00  Burgerplatform vraagt maatregelen A12: “Camera’s, snelheidsbeperking en trajectcontrole nodig”Naast automobilisten roeren ook bewoners en zwakke weggebruikers zich in de discussie over de A12. Via een zeven pagina’s tellend manifest vragen ze om maatregelen, zoals camera’s, betere signalisatie, snelheidsbeperking, een inhaalverbod voor vrachtwagens en het beletten van sluipverkeer.
09/12 17u00  Franse rechter aangesteld in onderzoek naar toewijzing WK 2022 aan QatarIn Frankrijk is een Parijse onderzoeksrechter aangesteld in het onderzoek naar de omstandigheden bij de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar, zo bevestigde het Franse parket maandag aan nieuwsagentschap AFP.
09/12 17u00  Rusland kan onder neutrale vlag deelnemen aan WK voetbal 2022De vierjarige schorsing die het Wereldantidopingagentschap (WADA) Rusland maandag oplegde, raakt ook het voetbal. Rusland mag deelnemen aan de kwalificaties voor het WK van 2022 in Qatar, maar op de eindronde kan het enkel onder neutrale vlag aantreden. Dat verduidelijkte Olivier Niggli, algemeen directeur bij het WADA.
09/12 16u45  14-jarige kleindochter van Eddy Merckx moet twee jaar chemotherapie ondergaanAthina Merckx, de 14-jarige kleindochter van ex-wielrenner Eddy en dochter van Axel, moet twee jaar lang chemotherapie ondergaan. Dat schrijft haar moeder Jodi Merckx op Facebook. “Dit zou geen kind moeten mogen meemaken.”
09/12 16u45  Op drift geslagen schip botst tegen havenkraan: enorme ravage in Antwerps dokIn het Deurganckdok in de Waaslandhaven is maandagmiddag een schip op drift geraakt en tegen een kraan gebotst. Dat zegt het Antwerpse Havenbedrijf. Er zouden geen gewonden gevallen zijn.
09/12 16u30  Aanhouding van seriemoordenaar Stephaan Du Lion opnieuw verlengdDe aanhouding van seriemoordenaar Stephaan Du Lion (55) uit Deurne, die verdacht wordt van vier moorden in de jaren negentig, is maandag opnieuw verlengd door de raadkamer in Antwerpen. Dat werd vernomen bij het parket.
09/12 16u15  Geen duel tussen Lionel Messi en Romelu LukakuBarcelona-coach Ernesto Valverde heeft Lionel Messi niet opgenomen in de selectie voor de uitwedstrijd van dinsdag bij Inter, op de zesde en laatste speeldag van Champions League-groep F. De 32-jarige Argentijn, die afgelopen week zijn zesde Gouden Bal veroverde, krijgt net als Gerard Piqué en Sergi Roberto rust.
09/12 16u00  Inbreker slaapt in caravan op opritIn de rechtbank van Mechelen stond maandag een man terecht die eerder dit jaar had ingebroken in een woning. Hij werd betrapt door de kleinzoon van de bewoners.
09/12 16u00  Mannen stelen laptop uit containerparkTwee mannen moesten zich maandag voor de correctionele rechtbank in Mechelen verantwoorden voor een diefstal uit het containerpark in Heist-op-den-Berg.
09/12 16u00  De Wever: “Beels is vrij om een eigen mening te hebben”Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) tilt niet zwaar aan de opinie van zijn schepen Jinnih Beels (sp.a) over de strijd tegen drugs. “Zij is vrij om een eigen mening te hebben”, zegt De Wever.
09/12 16u00  Jennifer Lopez duikt nog eens op in iconische Versace-jurkDe Amerikaanse popzangeres Jennifer Lopez (50) heeft haar iconische Versace-jurk met decolleté tot aan haar navel nogmaals uit de kast gehaald. Deze keer droeg ze de sexy creatie voor een act in het bekende programma Saturday Night Live.
09/12 16u00  Kontichs koppel stampt niet één, maar meteen twee verenigingen uit de grondMet Pop 4 Fun en de Improvista Social Club heeft Edegem er meteen twee nieuwe verenigingen bij. Hiervoor zorgt het koppel Patrick Van Den Kieboom (55) en Katelijn Van Berendoncks (53) uit Kontich. Zowel het zangkoor als de improvisatievereniging voor 50-plussers groeiden instant uit tot een groot succes met tientallen leden van ver buiten de gemeentegrenzen.
09/12 16u00  SHOPPING. De leukste kerstcadeaus voor beautyfansMet Kerstmis op bezoek bij een beautyfanaat en geen idee wat gekocht? Deze cadeaus helpen je uit de nood.
09/12 15u45  De Wever over verkiezingen 2012: “Janssens was zo boos dat hij alle ratio kwijt was”De Canvasreeks “Wissel van de macht” richt vanavond zijn blik op de N-VA. Eén van de thema’s is hoe Bart De Wever in 2012 burgemeester werd van Antwerpen. Patrick Janssens van sp.a leed toen met zijn Stadslijst -een kartel met CD&V- een nederlaag tegen De Wever, die 38% van de stemmen haalde. In dit fragment praat De Wever over hoe Janssens fout communiceerde op de verkiezingsavond zelf en over hoe hij daarvan kon profiteren, al dan niet met hulp van CD&V. Ook Kris Peeters komt aan bod, al lijkt het erop dat die niet echt het achterste van zijn tong laat zien.
09/12 15u45  Dijlestad bouwt schulden af: Mechelaars betalen voor tweede bewonerskaart, Lamot staat te koopDe stijging van de parkeertarieven met onder andere het betalend maken van de tweede bewonerskaart voor 120 euro per jaar, het indexeren van tarieven voor administratie en uitleendiensten en de verkoop van Lamot voor 6 miljoen euro. Het zijn maar enkele van de maatregelen die de stad Mechelen neemt om de schuld tegen 2025 af te bouwen tot 2.510 euro per inwoner.
09/12 15u45  Op drift geslagen containerschip botst tegen kraan in Waaslandhaven: enorme ravageIn het Deurganckdok in de Waaslandhaven is maandagmiddag een schip op drift geraakt en tegen een kraan gebotst. Dat zegt het Antwerpse Havenbedrijf. Er zouden geen gewonden gevallen zijn, al kon dat nog niet bevestigd worden.
09/12 15u30  Proces dreigt voor Karim Benzema in zaak rond sekstapeHet Hof van Cassatie heeft het beroep van Real Madrid-aanvaller Karim Benzema verworpen, in het chantageschandaal met een sekstape rond Olympiakos-middenvelder Mathieu Valbuena. Benzema stelde de gebruikte methodes in het onderzoek in vraag, maar vangt dus bot.
09/12 15u30  Plafond van pas geopende lichtkoepel aan station Opera komt deels naar benedenIn het zopas geopende premetrostation Opera zijn maandag problemen ontstaan. Een deel van het plafond van de lichtkoepel aan het Operaplein kwam naar beneden. Het tramverkeer werd een tijdlang omgeleid.
09/12 15u30  Op drift geslagen schip botst tegen havenkraan: enorme ravageIn het Deurganckdok in de Waaslandhaven is maandagmiddag een schip op drift geraakt en tegen een kraan gebotst. Dat zegt het Antwerpse Havenbedrijf. Er zouden geen gewonden gevallen zijn.
09/12 15u15  Man dreigde met aanslag bij VDAB na stopzetten uitkeringDe 37-jarige Boukhayar A. is maandag voor de Antwerpse strafrechter verschenen voor het toebrengen van slagen aan zijn advocaat en voor het dreigen met een aanslag bij de VDAB. Het Openbaar Ministerie vorderde één jaar cel, eventueel met probatie-uitstel als de beklaagde zijn agressieprobleem wil aanpakken.
09/12 15u15  Teammanager van Beerschot riskeert dubbele schorsing na rode kaartTijdens Beerschot-Virton moesten niet alleen Prince Ibara en Joren Dom vroegtijdig het veld verlaten. Ook Olivier Dieltjens, de teammanager van Beerschot, kreeg zaterdag een rode kaart onder de neus geduwd.
09/12 15u15  Napoli-trainer Carlo Ancelotti: “Tegen Genk moeten we onze negatieve spiraal doorbreken”Napoli moet dinsdag op de zesde en laatste speeldag van Champions League-groep E, thuis tegen KRC Genk, nog vol aan de bak om zijn plek in de achtste finales veilig te stellen. “Onze focus ligt volledig op de partij van morgen”, vertelde coach Carlo Ancelotti maandag. “We hopen op een goed resultaat en willen ons plaatsen.”
09/12 15u15  ANALYSE. Patrick Goots: “De fans van Lierse Kempenzonen verdienen de enige pluim”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
09/12 15u15  Op drift geslagen containerschip botst tegen kraan in WaaslandhavenIn het Deurganckdok in de Waaslandhaven is maandagmiddag een schip op drift geraakt en tegen een kraan gebotst. Dat zegt het Antwerpse Havenbedrijf. Er zouden geen gewonden gevallen zijn.
09/12 15u00  Op drift geslagen schip botst tegen kraan in WaaslandhavenIn het Deurganckdok in de Waaslandhaven is maandagmiddag een schip op drift geraakt en tegen een kraan gebotst. Dat zegt het Antwerpse Havenbedrijf. Er zouden geen gewonden gevallen zijn.
09/12 14u45  Ook Crowded House komt naar TW ClassicNa The Killers en Paul McCartney komt ook Crowded House op zondag 21 juni naar het festivalpark in Werchter voor TW Classic 2020.
09/12 14u45  Affakkelen gaat door, maar zonder vlamHet affakkelen naast het Netekanaal in Viersel achter het Viersels Gebroekt gaat onverminderd voort. Ook bij INEOS in Geel-Laakdal wordt maandag verder afgefakkeld. Wie eens naar de grootste vlam van Zandhoven wil komen kijken, kan zich de moeite besparen. Het affakkelen gebeurt in tegenstelling tot gisteren zonder zichtbare vlam.
09/12 14u45  Gemeente vindt aannemer voor bouw gymhalDe gemeente Duffel heeft een aannemer gevonden die een gymhal in het gemeentelijk sportcentrum aan de Rooienberg wil bouwen. De hal zou er in de eerste helft van 2021 moeten staan.
09/12 14u30  Standard-spelers Paul José-Mpoku en Mehdi Carcela krijgen elk drie speeldagen schorsing voorgesteldHet bondsparket van de Belgische voetbalbond heeft Standard-spelers Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela allebei drie speeldagen schorsing voorgesteld als minnelijke schikking na hun rode kaarten tegen Moeskroen.
09/12 14u30  Zilvermeer maakt zich weer op voor WintersfeerHet Zilvermeer in Mol staat vrijdagavond opnieuw in het teken van Wintersfeer op het Zilvermeer. Tijdens de sfeervol verlichte winterwandeling op het domein kunnen bezoekers onderweg allerlei licht- en vuuracts bewonderen.
09/12 14u15  Twee drugsdealers in Antwerpen en Deurne aangehoudenDe Antwerpse politie pakte vorige week twee drugsdealers op tijdens verschillende acties. Eén van hen, een 19-jarige man, gedroeg zich weerspanning bij zijn arrestatie. Enkele inspecteurs raakten daarbij lichtgewond.
09/12 14u15  Ook ACV keurt herstructureringsplan Proximus goedDe christelijke vakbond ACV-Transcom heeft maandag tijdens een bijeenkomst van het paritair comité het sociaal plan over een herstructurering bij Proximus goedgekeurd. Daarmee is de vereiste tweederdemeerderheid voor het sociaal akkoord bereikt. “Onze vrees was dat de garanties die we gekregen hebben, zouden vervallen”, zegt vakbondsman Luc Inghels onder meer.
09/12 14u15  Bewoners Lierse woonstraten klagen over verkeersdrukteMet affiches hebben de bewoners van de Sint-Gummarusstraat, De Heyderstraat, Predikherenlaan, Blokstraat en Wijngaardstraat in Lier de verkeersdrukte in hun woonstraten opnieuw aangekaart. Maar volgens het stadsbestuur neemt het verkeer hier juist licht af.
09/12 14u15  Ex-Bayern-coach Niko Kovac toont geen interesse om Emery op te volgen bij ArsenalBerichten dat Niko Kovac de nieuwe coach van Arsenal wordt, zijn “klinkklare onzin”. Dat heeft de entourage van de 48-jarige Kroaat, die begin november na een reeks tegenvallende resultaten moest vertrekken bij Bayern München, aan het Duitse persbureau DPA laten weten.
09/12 14u15  Maak je met deze drie ingrediënten het ultieme drankje tegen een kater?Met de feestdagen en toekomstige katers in het verschiet, denken wetenschappers eindelijk de ideale formule gevonden te hebben om neveneffecten te behandelen als je te diep in het glas hebt gekeken. Het geheim zit volgens hen in de mix van kokoswater, peer en limoen.
09/12 14u00  540 kilogram in beslag genomen aardappelen en uien geschonken aan Leger des HeilsDe Antwerpse politie heeft maandag zo’n 540 kilogram aan in beslag genomen aardappelen en uien geschonken aan het Leger des Heils. Een man probeerde de goederen te verkopen, ook al had hij geen vergunning om dat op de openbare weg te doen.
09/12 14u00  Nieuw inschrijfsysteem voor basisschool afgevoerdIn samenwerking met de zeven basisscholen in de vier deelgemeenten had schepen voor onderwijs Annelies Creten (Groen) een nieuwe aanmeldings- en inschrijvingssysteem uitgewerkt. Omdat onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) ondertussen beslist heeft dat het inschrijvingsdecreet wordt uitgesteld, blijft alles bij het oude.
09/12 14u00  Axel Witsel komt rest van het jaar niet meer in actie na zware val: “Hij lag op de intensieve”Axel Witsel (30) heeft bij een ongeval bij hem thuis een kwetsuur in het gezicht opgelopen, waarvoor hij intussen al onder het mes is gegaan, zo maakte zijn club Borussia Dortmund maandag bekend. De Rode Duivel komt dit jaar niet meer in actie.
09/12 13u45  Duitser Stieler leidt clash tussen Club Brugge en Real MadridDe Duitser Tobias Stieler fluit woensdag de wedstrijd tussen Club Brugge en Real Madrid, op de zesde en laatste speeldag van Champions League-groep A. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA maandag laten weten.
09/12 13u30  Dertiger riskeert jaar cel voor diefstal uit tandartsenpraktijk: “Ik kon dat geld niet laten liggen”De 36-jarige man die in juli 2018 een aanzienlijke som geld stal uit tandartsenpraktijk Benedenti in Herentals, riskeert een gevangenisstraf van een jaar. Volgens Benedenti haalde de beklaagde uit Sint-Niklaas maar liefst 42.000 euro uit een geldkoffertje, maar de man beweert dat hij 'slechts' 10.000 euro buitmaakte. 'Ik kon dat geld niet laten liggen', beweerde de man.
09/12 13u30  Vlaams Minister van Sport Ben Weyts over uitsluiting van Rusland van Olympische Spelen en WK: “Juiste beslissing”“Dit is de juiste beslissing”, zo reageert Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op de beslissing van het Wereldantidopingagentschap (WADA) om Rusland vier jaar te weren van belangrijke internationale sportevenementen.
09/12 13u30  Wilrijkse taekwondoka nu al zeker van Olympische Spelen 2020In het taekwondo is Wilrijkenaar Jaouad Achab nu al zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Achab staat nu in de top vijf van de Olympische ranglijst.
09/12 13u15  Wilrijkse taekwondoka Jaouad Achab nu al zeker van Olympische Spelen 2020In het taekwondo is Wilrijkenaar Jaouad Achab nu al zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Achab staat nu in de top vijf van de Olympische ranglijst.
09/12 13u15  Snijders&Rockoxhuis maakt kans op Europese museumawardVijf Vlaamse musea, van de zestig deelnemende instellingen, maken kans op de Europese museumaward. Daarbij zit ook één Antwerpse kandidaat, het Snijders & Rockoxhuis.
09/12 13u00  Reuzenrad aan Steenplein draait weer na panneDe panne aan het reuzenrad op het Steenplein is verholpen. Vanaf deze namiddag kan iedereen weer terecht voor een toertje in de hoogte. Op het stadsfestival Winter in Antwerpen werd het reuzenrad zondagnamiddag stilgelegd door elektriciteitsproblemen. De inzittenden konden de attractie toen veilig verlaten.
09/12 12u45  F1-wereldkampioen Lewis Hamilton: “Nieuw dieet bezorgde mij een boost”Lewis Hamilton vertelt tegenover het Maleisische ‘The Edge’ hoe hij dankzij zijn veganistische levensstijl een paar gezondheidsproblemen heeft overwonnen.
09/12 12u45  Rampenplan in Westerlo ook maandag van kracht, affakkelen nog steeds aan de gangIn Westerlo blijft maandag de gemeentelijke fase van het rampenplan van kracht, nadat in de nacht van donderdag op vrijdag een lek was vastgesteld in een pijpleiding met ethyleen in de industriezone van Oevel. Het affakelen van het overtollige ethyleen dat in de na het lek afgesloten leiding zit, blijft nog voortduren in het naburige Laakdal en Zandhoven.
09/12 12u45  Achttien gewonden bij botsing Waterbus: parket start onderzoekDe Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen achttien gewonden, twee van hen waren er ernstiger aan toe, maar niemand verkeerde in levensgevaar, zegt de federale politie.
09/12 12u30  Twaalf lokale lekkernijen vinden hun weg naar receptenkalender: “Ik krijg er meteen een nostalgisch gevoel van”Het Putse culinaire erfgoed is onlangs vastgelegd in receptenkalender Typisch Puts. Twaalf inwoners doen er hun keukengeheimen en bijhorende verhalen uit de doeken. Reden genoeg om bij enkele van hen achter de schermen, en vooral in de kookpotten, te gluren.
09/12 12u30  Einde van een maandenlange soap: Team Ineos haalt wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis binnenDe kogel is door de kerk. Rohan Dennis (29) koerst voortaan voor Team Ineos. De Australiër tekent voor twee jaar voor de Britse wielerformatie. “Ik voel de klik met dit team”, tekent Dennis voor de laatste aflevering van een maandenlange soap rond zijn toekomst.
09/12 12u15  Colombia Solidariteit in volle voorbereiding voor nieuw project in 2020Colombia Solidariteit vzw organiseerde zondag 8 december een gezellige winterwandeling om geld in te zamelen voor haar volgend project in Villarica, het geboortedorp van pastoor Alvi in Colombia. Tijdens de zomer van 2020 trekken opnieuw Zandhovense jongeren naar ginder om zich in te zetten voor de noden van de plaatselijke bevolking. Het dorp is nog in volle heropbouw na de burgeroorlog. Er waren verschillende routes uitgestippeld die vertrokken vanuit afspanning Sint-Christoffel.
09/12 12u15  Ondernemend Westmalle presenteert De Warmste Avond voor Feestvarken vzwVrijdag de dertiende betekent niet altijd slecht nieuws. Op vrijdag 13 december organiseert Ondernemend Westmalle De Warmste Avond. In het kader van De Warmste Week zal de middenstand in Westmalle geld inzamelen voor Feestvarken vzw uit Malle. Die vzw maakt verjaardagspakketten voor kinderen in kansarmoede.
09/12 12u15  Meteen chaos in premetrostation Astrid door nieuwe regeling De LijnVanochtend was het één grote chaos in premetrostation Astrid in Antwerpen. Sinds gisteren zijn een aantal tramlijnen gewijzigd en dat leidt vandaag, zoals verwacht, tot veel ellende.
09/12 12u15  Lewis Hamilton: “Nieuw dieet bezorgde mij een mentale en fysieke boost”Lewis Hamilton vertelt tegenover het Maleisische ‘The Edge’ hoe hij dankzij zijn veganistische levensstijl een paar gezondheidsproblemen heeft overwonnen.
09/12 12u15  Na De Grote Schijn het Magisch Bos: “Onze installaties zijn een balsem voor de ziel”Tijdens Winter in Antwerpen kan je je op de Handschoenmarkt even afsluiten van de drukke buitenwereld in het Magisch Bos van Piet Winten en Christophe Van Hostauijen. Het duo werkte meer dan een jaar aan de oase van rust en verwondering en realiseerde eerder De Grote Schijn in het Rivierenhof. “Onze installaties zijn een balsem voor de ziel.”
09/12 12u00  Kunst en kerst gaan hand in hand op grote beurs van AmakuzandKunstkring Amakuzand uit Zandhoven organiseert op 15 december van 10 tot 18u een grote Kerst- en Kadobeurs in evenementenhal De Populier in Zandhoven aan de Populierenhoeve 22. Voor het zesde jaar op rij groeit de beurs nog. “Dit jaar hebben we zelfs standen moeten weigeren omdat de zaal niet groot genoeg”, zegt Kurt Van Tendeloo van Amakuzand. “En dat is straf, want we hebben speciaal nog een extra zaal in De Populier bijgeboekt.”
09/12 12u00  Domein de Renesse schittert in kerstsfeerSympathisanten van vzw We Love Collette op het kerstgebeuren in Domein de Renesse zondag, mét Colletje zelf erbij. Vrijwilligers hielden er een tentje met drank, hamburgers en toffe zelf genaaide spulletjes zoals knikkerzakjes open, waarvan de opbrengst naar de therapie van de Malse kleuter met cerebrale parese of hersenverlamming gaat.
09/12 11u45  Stationsomgeving Boom wordt (eindelijk) grondig aangepaktDe troosteloze stationsomgeving wordt aangepakt door de gemeente Boom en de provincie. In de eerste stap in de ontwikkeling van een masterplan, worden de buurtbewoners uitgenodigd onder de noemer ‘De stationsomgeving verbindt’.
09/12 11u45  Deze Antwerpse had 30 jaar geleden een wereldhit, maar mocht niet op cd-hoes of in videoclipAllicht zegt de naam Manuela Kamosi je niets. Maar als je Pump up the jam hoort, zing je gegarandeerd meteen mee. Exact dertig jaar geleden bestormde die Belgische danshit van Technotronic wereldwijd de hitlijsten en geraakte het nummer zelfs tot op de tweede plaats in de VS. De stem achter het nummer was die van de Antwerpse Manuela Kamosi. Ze zong het liedje, maar mocht niet op de hoes of in de clip. “Ik was niet mooi genoeg”, laat ze vanuit Nigeria weten. 30 jaar en zes kinderen later zingt Manuela (48) nog steeds.
09/12 11u45  Rusland mag niet naar Olympische Spelen en WK voetbal door dopingovertredingenWereldantidopingagentschap WADA heeft beslist dat Rusland voor vier jaar uitgesloten wordt van internationale sportevenementen. Daardoor mogen de Russen onder meer niet deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020 en het WK voetbal van 2022. Rusland kan wel nog in beroep gaan tegen de straf.
09/12 11u45  Harry Styles gaat naaktDe Britse zanger Harry Styles, voormalig lid van boyband One Direction, poseert volledig naakt op de hoes van zijn nieuwste album ‘Fine Line’. Op de vinylhoes om precies te zijn. Daarop zien fans hun getatoeëerd idool elegant in een strategische pose op de vloer liggen.
09/12 11u30  Hoe een button de strijd aangaat tegen eenzaamheid: “Knoop vaker een gesprek aan”In het station van Antwerpen hebben vrijwilligers maandagochtend buttons uitgedeeld om mensen aan te moedigen vaker een gesprek aan te knopen met wildvreemden. “Er zijn zo veel mensen op straat, maar iedereen loopt elkaar straal voorbij”, zegt initiatiefnemer Hein Huyghe, die zich liet inspireren door de Canvas-reeks over eenzaamheid.
09/12 11u30  Doemscenario voor Lokeren? “Niet gespeeld als degradatiekandidaat, maar als degradant”Lokeren heeft vier punten achterstand op Lommel en Roeselare, voorlaatste in het klassement. Op Daknam is nu ongetwijfeld de nieuwe formule van de playdowns in 1B op tafel gekomen en bestudeerd. Een scenario waar vooraf nooit rekening mee was gehouden.
09/12 11u30  18-jarige gooit met bommetjes en slaat op de vlucht voor politieEen 18-jarige die in de buurt van de Stuivenbergwijk met bommetjes gooide, werd zaterdag even opgepakt door de politie. Hij had nog 68 bommetjes in verschillende vormen op zak.
09/12 11u15  ’t Profijtelijk Boeksken houdt uitverkoop na gezondheidsproblemen: “Ik sta versteld van wat ik hier aantref”Wie nog op zoek is naar leesvoer en het budget onder controle wil houden, kan nog tot zaterdag terecht in ’t Profijtelijk Boeksken in Westerlo. “Ik zoek nog 1.500 klanten die elk honderd boeken willen kopen”, knipoogt uitbater Jan Herbots (53). “Hier liggen inderdaad nog zo’n 150.000 titels die over een week de deur uit moeten.”
09/12 11u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Geen concurrent voor Mbokani bij Gouden Schoen, behalve Vanaken”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
09/12 11u00  Plannen voor onbekend en onbemind groengebied van 40 hectare tussen Deurne en Wijnegem voorgesteldMet geleide wandelingen en een infomoment stelde het Regionaal Landschap De Voorkempen zaterdag het geïntegreerd beheersplan voor het Gebied Ertbrugge voor. Ze wilden vooral tonen waar het naartoe moet met dit stuk natuur.
09/12 11u00  Minstens vijf doden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland, nog tientallen toeristen vermistIn Nieuw-Zeeland zijn minstens vijf personen omgekomen nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Dat zei de politie op een persconferentie. Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers, want nog tientallen mensen zijn vermist. Zeker twintig mensen hebben medische hulp nodig.
09/12 10u45  Javier Mascherano (ex-Barcelona) keert op zijn 35ste terug naar ArgentiniëNa bijna twee jaar bij het Chinese Hebei China Fortune verlaat de Argentijn Javier Mascherano de Chinese Super League. De 35-jarige voormalige international keert begin volgend jaar terug naar eigen land, waar hij een contract tekende bij Estudiantes de la Plata, zo maakte de club zondag bekend.
09/12 10u45  Geseinde man gearresteerd tijdens verkeerscontroleDe Antwerpse politie merkte zondag een verdacht voertuig op in de Lange Nieuwstraat. De bestuurder stond geseind omdat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Hij werd gearresteerd en werd overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.
09/12 10u45  Vlaamse regering bereikt akkoord over klimaatplan: lagere maximumsnelheid op Brusselse RingNadat vrijdag nog een poging mislukte, heeft de Vlaamse regering maandag wel een akkoord bereikt over een klimaatplan. De regering wil onder meer een lagere maximumsnelheid op de Brusselse Ring, schrijft De Tijd. Het akkoord betekent dat minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) naar de VN-Klimaatconferentie in Madrid kan.
09/12 10u30  Amper 20-jarige NBA-sensatie Luka Doncic breekt dertig jaar oud record van Michael JordanDe Sloveen Luka Doncic heeft niet lang gewacht om een dertig jaar oud record van Michael Jordan te breken in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
09/12 10u15  ANALYSE. “Tien medailles op de Olympische Spelen in Tokio? Ja, dat kan”De delegatie die België naar Tokio 2020 stuurt, zal niet alleen in omvang, maar ook in ambities behoorlijk groot zijn. Het BOIC meldde vanuit zijn Turkse stage-oord dat het volgende zomer graag met tien medailles huiswaarts zou keren, een volume dat Team Belgium al sinds 1920 (!) niet meer gehaald heeft. Naïeve dagdromerij of gezonde eerzucht? Een analyse.
09/12 10u15  UZA opent tieneralcoholkliniekDronken tieners die op spoed belanden, zullen binnenkort intensief worden begeleid. Daarvoor bereidt het UZ Antwerpen een pilootproject voor, schrijft Het Laatste Nieuws maandag. Voorbeeld is Nederland, waar één opname genoeg is voor een gesprek met een psycholoog.
09/12 10u00  Studie moet verkeer in Zuiderkempen ontwarren: “Sommige oplossingen creëren problemen in andere gemeenten”De provincie Antwerpen wil begin 2020 een bureau aanstellen om een omvattende Mobiliteitsstudie Zuiderkempen op te maken. Gemeentes als Hulshout en Westerlo dringen daar al verscheidene jaren op aan. Ook Heist-op-den-Berg, Lier en Berlaar vallen onder dat gebied.
09/12 10u00  Antwerpse volleyballers razen door competitieEr schijnt opnieuw licht in de Antwerpse volleybalduisternis. 2 jaar na het verdwijnen van topvolley Antwerp staat het nieuwe Antwerp volley team ongeslagen op kop in eerste nationale. Hoe dan ook, het doel van Antwerp is wel duidelijk: opnieuw topvolleybal naar onze stad brengen. Zondagmiddag kwam nummer 2 uit de stand, Tesla Lint, op bezoek in de Arenahal.
09/12 10u00  DISCUSSIE. Wordt Antwerpen dankzij de nieuwe tramverbinding aantrekkelijker?Een bezoek aan Antwerpen, zeker in deze eindejaarsperiode, zou nog aantrekkelijker moeten worden dankzij de nieuwe tram 1. Die is zondag in gebruik genomen. Wordt het centrum voor jou nu meer bereikbaar? Zou je de tram opstappen om files en parkeerstress te vermijden? Of kan De Lijn je nog niet bekoren om te komen shoppen of kuieren?
09/12 09u45  AC Milan-fan neergestoken bij rellen in BolognaEen fan van AC Milan is zondagavond na afloop van de met 2-3 gewonnen competitiewedstrijd in Bologna neergestoken, zo melden meerdere bronnen.
09/12 09u30  Amper 20-jarige NBA-sensatie Luka Doncic breekt dertig jaar oud van Michael JordanDe Sloveen Luka Doncic heeft niet lang gewacht om een dertig jaar oud record van Michael Jordan te breken in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
09/12 09u30  Daar is Toulouse weer! Bekendste kat van Kontich kuiert doodleuk over ijspiste tijdens openingIn Kontich werd afgelopen weekend vier weken schaatsplezier ingeluid. De opening ging gepaard met een ‘Fire & Ice show’, maar de show werd vooral ook gestolen door Toulouse. De rosse kater die is uitgegroeid tot de mascotte van het dorp, Toulouse keurde in het zicht van publiek en pers de piste tot in de puntjes en zag dat het goed was.
09/12 09u30  Twee lichtgewonden na aanrijding tussen tram en vrachtwagenBij een aanrijding tussen een tram en een vrachtwagen vielen maandagochtend twee lichtgewonden. Het ongeval gebeurde aan het Harmoniepark. De tram ontspoorde als gevolg van de botsing.
09/12 09u00  Dronken chauffeur snuift coke “om er terug bovenop te komen”De politie Mechelen-Willebroek betrapte het voorbije weekend bij controles 45 bestuurders die reden onder invloed van drank, drugs of een combinatie van beide. Een vrouw was zelfs zo dronken dat ze bijna een agent aanreed en vluchtte.
09/12 09u00  The Stranglers, Phats & Small en Roger Hodgson (Supertramp) op Nostalgie Beach FestivalRoger Hodgson (ex-Supertramp), The Stranglers en Phats & Small zijn de eerste acts voor het Nostalgie Beach Festival, dat zaterdag 8 augustus plaatsvindt in Middelkerke. Het festival brengt grote namen samen die hits scoorden in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.
09/12 09u00  Wij keken naar ‘Kamp Waes’: Tom Waes staat erbij, kijkt ernaar en scoort ermeeLees meer >
09/12 08u30  Tranen, ongeloof en rellen nadat topclub Cruzeiro voor het eerst degradeert in BraziliëCruzeiro is voor het eerst in de geschiedenis gedegradeerd in Brazilië. De laatste wedstrijd van het seizoen, het thuisduel met Palmeiras, ging met 2-0 verloren. Het duel werd vlak voor tijd gestaakt omdat boze fans met stoeltjes begonnen te gooien.
09/12 08u00  Waterbus botst tegen steiger: veertien gewondenDe Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen twaalf lichtgewonden en twee ernstiger gewonden, maar niemand is in levensgevaar, klinkt het bij de federale politie.
09/12 07u45  Waterbus botst tegen kade: veertien gewondenDe Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen twaalf lichtgewonden en twee ernstiger gewonden, maar niemand is in levensgevaar, klinkt het bij de federale politie.
09/12 07u00  Waterbus gebotst: zeven gewondenDe Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen vijf lichtgewonden en twee ernstiger gewonden, maar niemand is in levensgevaar, klinkt het bij de federale politie.
09/12 06u45  Toeristen gewond en vermist na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-ZeelandIn Nieuw-Zeeland zijn meerdere toeristen vermist nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Verschillende helikopters gingen ter plaatse om hulp te bieden. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben.
09/12 06u45  Star Trek-acteur René Auberjonois overledenDe Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots René Auberjonois is zondag op 79-jarige leeftijd overleden in Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Hij was vooral bekend voor zijn rol in ‘Star Trek: Deep Space Nine’.
09/12 06u45  Zuid-Afrikaanse is nieuwe Miss Universe, Belgische Angeline Flor Pua niet in top 20In het Amerikaanse Atlanta is zondag Miss Universe 2019 gekozen in een grootse spektakelshow. Het kroontje ging naar de Zuid-Afrikaanse Zozibini Tunzi (26).
09/12 06u15  Euro Shop zet zakkenrollers te kijkWarenhuis Euro Shop in de Puitvoetstraat in Sint-Niklaas zet drie zakkenrollers die actief zijn in de zaak en de omgeving ervan te kijk. De twee mannen en één vrouw werden met hun foto op een glasraam aan de ingang van de winkel geplakt. Of er al tips zijn binnengelopen naar het trio, is niet geweten. De zaakvoerder was zondag niet bereikbaar voor toelichting.
09/12 05u15  STANDPUNT. Dronken ouders geven het slechte voorbeeldAlcohol op zich is niet per se gevaarlijk. De manier waarop te veel mensen met alcohol omgaan, is dat helaas wel. Uit cijfers van het Intermutualistisch Agentschap (IMA), zeg maar de ziekenfondsen, blijkt dat in België zes jongeren per dag op de spoedafdeling van het ziekenhuis belanden omdat ze stomdronken zijn. Vorig jaar waren er in ons land zelfs 116 kinderen van 12 of 13 jaar oud die lazarus naar het hospitaal zijn afgevoerd.
09/12 05u15  Een op de drie gecontroleerde fuiven schenkt toch alcohol aan minderjarigenEen derde van de fuiven en evenementen die in België worden gecontroleerd, leeft de alcoholwetgeving niet na. Volgens de mutualiteiten belanden elke dag zes jongeren op de spoeddienst van het ziekenhuis omdat ze stomdronken zijn.
09/12 05u15  Jan Braeckmans (31) is kersverse CD&V-voorzitter in Antwerpen: “We willen dat mensen elkaar ontmoeten”Jan Braeckmans (31) is de nieuwe voorzitter van CD&V in de stad Antwerpen. Hij was de enige kandidaat om Ariane Van Dooren op te volgen.
09/12 05u15  Alomvattende studie moet verkeer in Zuiderkempen ontwarrenDe provincie Antwerpen wil begin 2020 een bureau aanstellen om een omvattende Mobiliteitsstudie Zuiderkempen op te maken. Gemeentes als Hulshout en Westerlo dringen daar al verscheidene jaren op aan.
09/12 05u15  Herentalse mama lanceert kledinglijn om hoogsensitieve kinderen te helpen: “Elke prikkel kan eentje te veel zijn”“Voor prikkelgevoelige kinderen is het vaak een beproeving om kleding te vinden die hen niet de hele dag irriteert.” Dat weet An Luyten (39) uit ervaring. Zij heeft een hoogsensitieve zoon, Lex (7), en kocht voor hem al ontelbaar veel kleren die de kast niet uitkomen. “Schurende naden, jeukende etiketten of stugge stoffen: allemaal prikkels die er te veel aan zijn.” Om dat probleem op te lossen, lanceert ze nu SAM Sensory & More: trendy uniseksbroeken voor gevoelige kinderen van 4 tot 12 jaar.
09/12 05u15  Scarved rockt verder met twee nieuwe ledenZeven jaar geleden richtte Luc Van Dessel uit Bouwel de Belgische ‘femal fronted hardrockband’ Scarved op. Ondertussen heeft de groep twee full-albums, drie singles en vijf officiële videoclips op het palmares. Op 14 december treedt de band in een nieuwe bezetting op in het Debuut in Westerlo.
09/12 05u15  Ontwerper Sint-Victor en Master Meubel overleden:“Architectuur was Lou zijn leven”De Turnhoutse architect Lou Jansen is vrijdagavond op 84-jarige leeftijd overleden. Hij tekende de plannen voor enkele iconische Kempense gebouwen en werd gerekend tot de invloedrijke Turnhoutse School.
09/12 05u15  COLUMN. Luc De Ryck, de betreurde spits die zijn naam gaf aan het stadion van Lyra-LierseLyra-Lierse - Turnhout, 2-0. Het zou een verdwaalde voetbaluitslag kunnen zijn, zondagavond op de radio of in een kolommetje in het sportgedeelte van deze krant. Maar het donkere verhaal erachter willen we u niet onthouden.
09/12 05u15  Historische Kempenrally laat wagens op afgesloten parcours rijdenNa een jaar onderbreking vindt op 14 december weer een Kempenrally plaats voor wagens ouder dan 25 jaar. De thuisbasis wordt voor de eerste keer het terrein van Coöperatie Hoogstraten.
09/12 05u15  Stad vraagt Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen om stadion te delenEr komt dan toch geen voetbalstadion op de site Hoge Velden dat enkel bedoeld is voor de eerste ploeg van Lyra-Lierse. De club wilde dat graag, maar door de regels voor onteigeningen blijkt dat niet mogelijk. Het stadsbestuur vraagt Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen nu om te onderzoeken of ze beide in hetzelfde stadion kunnen spelen.
09/12 05u15  Pioniers blikken terug op start van UZA: “Het was een zegen dat het ziekenhuis niet vanaf dag 1 vol lag”Op zijn veertigste verjaardag kondigde het Universitair Ziekenhuis Antwerpen de bouw van een nieuwe vleugel aan voor hypermoderne operatiekwartieren, intensieve zorgen en andere diensten. Maar tegelijkertijd blikt het met een tentoonstelling ook terug op de voorbije veertig jaar. Twee pioniers van het UZA geven tekst en uitleg.
09/12 05u15  Fatima El Bachiri wint de Groene PluimGroen Willebroek hield haar jaarlijkse Babbelborrel of eindejaarsreceptie met een centrale gast, de uitreiking van de Groene Pluim en de ‘Brief aan de Sint’ van de raadsleden. De Groene Pluim was voor Fatima El Bachiri.
09/12 05u15  ‘Robotland’ in vroegere douaneloods wordt Technopolis aan de grens: “Hét bewijs dat techniek uitdagend en cool is”De oude douaneloods begint aan een nieuw tijdperk. Het gerestaureerde gebouw biedt nu onderdak aan Robotland. Dat is een themapark rond toekomstgericht technologisch transport. Op het dak liggen transparante zonnepanelen: een primeur in ons land.
09/12 05u15  Wereldrecord dekens haken mislukt door regen: “Als we onze dekens buiten legden, konden we ze niet meer verkopen voor het goede doel”Yves Bisschops en Kathy Vanden Broek moesten zondagochtend met veel pijn in het hart hun poging staken om een wereldrecord gehaakte dekens uit te spreiden. De dekens worden nog wel verkocht voor het goede doel, een vzw die kinderen met een beperking vakanties aanbiedt.
09/12 02u15  Aantal kinderen met recht op extra zorg neemt spectaculair toe, systeem onder drukHet aantal kinderen met recht op extra zorg in het gewoon onderwijs is op één jaar explosief toegenomen. In de kleuterklas en de lagere school gaat het om een toename van telkens 30%. Grootste stijgers zijn kinderen met ernstige emotionele of gedragsproblemen. Ondersteuners moeten steeds meer kinderen begeleiden. “Het systeem staat onder druk”, zegt Lieven Boeve, de topman van het katholiek onderwijs.
09/12 02u15  120.000 euro voor duif die nog niet vloog: “Een zot risico”In maart dit jaar was de duif Armando wereldnieuws. De Chinees Kai Er kocht de West-Vlaamse kampioen voor 1,2 miljoen euro. Armando maakte vier maanden geleden met prijsduivin Nadine twee jongen. Zondag is een ervan geveild voor 120.000 euro. “Een zot risico”, zegt genetica-professor Jean-Jacques Cassiman.
09/12 02u15  Duurder dan kaviaar: Europol vecht tegen smokkel van palingIn Azië heeft het al een hogere waarde dan ivoor, zilver of kaviaar. Het fenomeen wordt zo groot dat Europol een afdeling in het leven heeft geroepen om de illegale handel ervan een halt toe te roepen. Smokkelaars riskeren celstraffen om het product via het vliegtuig de grens over te helpen. We hebben het hier niet over een nieuwe designerdrug, maar over paling, een vis die misschien ook wel eens op uw bord ligt.
09/12 02u15  Productiehuis ‘Patser’ maakt biopic over televisiepionier Paula SémerHet productiehuis dat zowel Patser als Torpedo draaide, plant een film over Paula Sémer, een van de laatste radio- en televisiepioniers. Het 94-jarige tv-icoon werkt mee met de scenaristen aan haar levensverhaal: “Ik bekijk dit als een groot avontuur.”
09/12 02u15  ‘Iedereen Beroemd’-fietser laat Australische outback achter zich: “Hoe zuidelijker ik fietste, hoe vriendelijker de mensen”De eindeloze Stuart Highway is achter de rug. Vanavond begint eenzame fietser Wouter Deboot (37) in Iedereen Beroemd aan zijn tocht langs de zuidkust van Australië. Daarna volgt Nieuw-Zeeland. “Mochten ze me vragen om er een jaar te wonen, dan twijfel ik geen seconde.”
09/12 02u15  Vier gewapende daders dringen huis binnen en binden ouders en twee kinderen vastEen gezin uit Sinaai (Sint-Niklaas) is vrijdagnacht het slachtoffer geworden van een homejacking. Gewapende gangsters sloten de ouders en hun twee kinderen op in het toilet en doorzochten daarna de woning in de Stenenmuurstraat.
08/12 23u30  Chinees Ding zet UK Championship snooker voor de derde keer op zijn erelijstDing Junhui heeft zondag in York voor de derde keer in zijn carrière het UK Championship gewonnen. In de finale nam de 32-jarige Chinees met 10-6 de maat van de Schot Stephen Maguire, de toernooiwinnaar van 2004.
08/12 23u15  Sam Maes staakt strijd in eerste run reuzenslalom in Beaver Creek, Amerikaan Ford wintSam Maes heeft zondag op de wereldbekermanche alpijnse ski in het Amerikaanse Beaver Creek in de reuzenslalom opgegeven tijdens de eerste run. De 21-jarige Maes eindigde eind oktober in de openingsmanche in het Oostenrijkse Sölden als 58e.
08/12 23u00  José Mourinho wil Marouane Fellaini naar Tottenham halenVerlaat Marouane Fellaini (32) China alweer voor de Premier League? De voormalige Rode Duivel wordt door José Mourinho alvast warm gemaakt voor een transfer naar Tottenham.
08/12 22u45  Gemaskerde man overvalt gokkantoorIn de Leopoldstraat in Mechelen is zondagavond een gokkantoor overvallen.
08/12 22u45  Waarom paars-groen niet voor maandag is: Magnette krijgt liberalen en CD&V niet in badDe kans dat de koning maandagnamiddag een formateur aanduidt, is bijzonder klein. De drie centrumrechtse regeringen hebben elke hun eigen redenen om (nog niet) in een paars-groene of regenboogformatie te stappen. Informateur Paul Magnette (PS) slaagde er niet in om die bezwaren weg te nemen en trekt dus met lege handen naar het paleis.
08/12 21u00  Evacuatieoefening in ’t Kuipje verloopt zonder problemenVoor aanvang van de wedstrijd KVC Westerlo-Union van zondagnamiddag hielden de hulpdiensten een evacuatieoefening in ’t Kuipje, het voetbalstadion van KVC Westerlo. Een vijftigtal supporters en jeugdspelers werden opgetrommeld om te fungeren als figuranten.
08/12 20u15  OVERZICHT. Bekijk hier alle sportuitslagen van dit weekendWat heeft uw favoriete ploeg dit weekend gedaan? Zoek hieronder op sport en competitie en ontdek alle uitslagen van het voorbije weekend, zowel nationaal als regionaal. Of lees als abonnee elke maandag ons uitslagenboekje in de digitale krant.
08/12 20u15  Westerlo verliest, Bob Peeters windt zich opnieuw op over betwistbare arbitrale beslissingenWesterlo leed zondag tegen Union een zesde nederlaag dit seizoen. “Misschien heb ik een bril nodig. Maar als het tweede doelpunt van Union niet werd afgekeurd voor buitenspel, was er minstens sprake van handspel”, fulmineerde Bob Peeters. “Het was het sleutelmoment. Scheidsrechter Vermeiren werd bij die fase in de steek gelaten door zijn assist.”
08/12 20u00  Fakkel zal zeker tot maandag branden naast Viersels GebroektDe reikwijdte van de vuurgloed van de fakkel naast het Netekanaal in Viersel als gevolg van het gaslek in Oevel (Westerlo) valt nog mee. De mobiele fakkelinstallatie werd opgesteld naast het Netekanaal ter hoogte van het Viersels Gebroekt.
08/12 19u45  Reuzenrad ‘Winter in Antwerpen’ stilgelegd na stroompanneOp het stadsfestival Winter in Antwerpen is het reuzenrad aan het Steenplein zondagnamiddag stilgelegd door elektriciteitsproblemen. De inzittenden konden de attractie veilig verlaten. Zondagavond wordt het rad niet meer heropgestart.
08/12 19u45  Dertig heethoofden gaan met elkaar op de vuist op ‘Horecakruispunt’De politie van Heist-op-den-Berg is zaterdagavond omstreeks 23u moeten tussenkomen bij een massale vechtpartij op het ‘Horecakruispunt’.
08/12 19u30  Vader van in elkaar geslagen meisje (13): “Lindsay verandert allicht van school”Lindsay Neeter, het meisje dat vrijdag 8 november door enkele medeleerlingen in Merksem in elkaar werd geslagen, zal wellicht van school veranderen. De terugkeer naar haar school is niet meegevallen.
08/12 19u30  Waarom paars-groen niet voor morgen is: Magnette krijgt liberalen en CD&V niet in badDe kans dat de koning maandagnamiddag een formateur aanduidt, is bijzonder klein. De drie centrumrechtse regeringen hebben elke hun eigen redenen om (nog niet) in een paars-groene of regenboogformatie te stappen. Informateur Paul Magnette (PS) slaagde er niet in om die bezwaren weg te nemen en trekt dus met lege handen naar het paleis.
08/12 19u15  Bedenker van ‘LZ7’-sticker Lamkel Zé in de wolken met alle aandacht: “Ik ben nu bezig met een ‘trommels buiten op de Bosuil’-sticker”Vrijdag trok aanvaller Lamkel Zé van voetbalclub Antwerp tijdens de match tegen Beveren heel wat aandacht toen hij trots met een sticker met het opschrift ‘LZ7’ (een knipoog naar Ronaldo’s ‘CR7’) stond te pronken. Zijn gepersonaliseerde zelfklever werd gemaakt door Unofficial Antwerp Stickers van Wesley Dupont (36). “Een schitterend moment.”
08/12 19u15  Politie arresteert dronken man die groepje jonge vrouwen lastigvaltDe politie Mechelen-Willebroek kon zaterdagavond een man oppakken die verschillende mensen had lastiggevallen. Onder andere een 22-jarige vrouw uit Berchem werd door de man belaagd in de Hanswijkstraat in Mechelen, haar vriendin werd tegen een muur geduwd.
08/12 19u15  De opvolging is verzekerd: nicht van Tom Goegebuer verovert brons op EK gewichtheffen U15Annelien Vandenabeele (-55 kg) heeft in het Israëlische Eilat een bronzen medaille behaald in het stoten (Clean&Jerk) op het EK gewichtheffen U15. Vandenabeele is de nicht van Tom Goegebuer, de Europees kampioen in 2009.
08/12 19u00  Dertig heethoofden gaan met elkaar op de vuistDe politie van Heist-op-den-Berg is zaterdagavond omstreeks 23u moeten tussenkomen bij een massale vechtpartij op het ‘Horecakruispunt’.
08/12 19u00  Amerikaanse rapper (21) stuikt in elkaar op de luchthaven en overlijdtDe Amerikaanse rapper Juice Wrld is zondag in elkaar gestuikt op de luchthaven van Chicago Midway. Hij werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar hij even later op 21-jarige leeftijd is overleden. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ.
08/12 18u45  Stekelbees, meisjeschiro en jeugdhuis krijgen symbolisch de sleutel van nieuwe lokalenIn het vroegere schoolgebouw achter het raadhuis in Meerle (Hoogstraten) zijn vanaf het voorjaar twee verenigingen en kinderopvang Stekelbees gehuisvest. De symbolische sleuteloverhandiging door het stadsbestuur vond zondag plaats.
08/12 18u45  "Iedereen wil voor het Mercedes F1 team racen, ook Max Verstappen"Volgens Lewis Hamilton staat de telefoon bij Mercedes roodgloeiend door rijders die zichzelf kandidaat stellen om in 2021 uit te komen voor de ‘Silberpfeile,’ inclusief Max Verstappen.
08/12 18u45  Gedetineerde sticht brand in cel in gevangenis van MerksplasIn de gevangenis van Merksplas heeft een gedetineerde zondagnamiddag brand gesticht in zijn cel. Dat meldt het Gevangeniswezen. Het aanwezige personeel kon de brand zelf blussen, de brandweer kwam wel nog ter plaatse gezien de enorme rookontwikkeling. Er vielen geen gewonden.
08/12 18u45  Laatste wens van zieke Beerschot-fan gaat in vervullingEen speciaal moment zaterdagavond op het Kiel. Trouwe Beerschot-fan Leo Heylen nam er afscheid van zijn club.
08/12 18u15  COMMENTAAR. “Spelers KV moeten bewijzen dat fantastische heenronde geen ‘beginnersgeluk’ was”Saai, saaier, saaist. Het moet van de jaren onder Jankovic geleden zijn dat we ons nog zo verveeld hebben Achter de Kazerne als in de eerste helft tegen KV Kortrijk. Vreemd toch hoe één mindere wedstrijd - de thuismatch tegen STVV (1-2) op 30 oktober - het geloof in eigen kunnen voor eigen publiek heeft aangetast. Voor STVV pakte KV Mechelen 10 op 15 in eigen huis. Vanaf STVV ging de cijfers de dieperik in: 2 op 12. Een thuisreputatie waarmee je het niet tot in Play-Off 1 gaat schoppen, hoe goed het rapport buitenshuis ook is.
08/12 18u00  Nederlander crasht in voortuin na dolle achtervolging: “Waarom de man is gevlucht is nog niet duidelijk”Op de Mechelsesteenweg in Rumst is zondagochtend een wagen gecrasht na een politieachtervolging. De bestuurder was gevlucht bij een controle in Mechelen. Hij negeerde met een hoge snelheid een rood verkeerslicht en boste op een overstekend voertuig.
08/12 18u00  Populaire Landelijke Gilde zet buurtbankje: “We hebben hier zelfs geen enkele boer”Holven mag dan een parochie in het stadscentrum van Geel zijn, de gemeenschap heeft een levendige afdeling van Landelijke Gilde. Die plaatste zaterdag een buurtbank om het sociale contact te vergroten.
08/12 17u30  Infopanelen en tekening aan Zeesluis over de aangespoelde narwal van WintamAan het Zeesluis Wintam Onthaalcentrum (ZWOC) kan je voortaan naar een tentoonstelling die voornamelijk gewijd is aan de narwal. “We herinneren zo blijvend aan de narwal die in 2016 hier in de buurt dood aanspoelde”, zegt Erik De Keersmaecker van Natuurpunt Rupelstreek.
08/12 17u30  Gemeente Zwijndrecht schakelt gediplomeerde burenbemiddelaars in: “Ze moeten erbij zijn voor de ruzie escaleert”Zaterdag kregen acht kersverse burenbemiddelaars in het gemeentehuis van Zwijndrecht hun diploma overhandigd. Vanaf januari worden de vrijwilligers, die er een vijfdaagse opleiding hebben opzitten, op pad gestuurd om buren te helpen met het uitpraten van hun conflicten en samen naar een oplossing te zoeken.
08/12 17u15  Maaseik laat op Borgworm geen steek vallen in EuroMillions Volley LeagueMaaseik heeft zondag op de achtste speeldag van de EuroMillions Volley League een 1-3 zege (23-25, 25-19, 21-25 en 17-25) geboekt op het veld van Borgworm. De Limburgers blijven met de winst de stand aanvoeren met Aalst en Roeselare.
08/12 17u00  Stichter en organisator festival Hello! Schoten overledenIn de kerk Onze-Lieve-Vrouw Koningin in Koningshof werd zaterdag afscheid genomen van Siegfried Verbeelen. De medestichter van het folklorefestival Hello! Schoten was een week eerder overleden op 87-jarige leeftijd.
08/12 17u00  Fakkels branden langer dan voorzien: gasleiding afgesloten tussen Tessenderlo en ZandhovenOp de site van Ineos in Geel is heel het weekend ethyleen verbrand uit een lekkende gasleiding. Zondagmiddag werd ook een mobiele fakkel-installatie in dienst genomen op het grondgebied Zandhoven. “Maandag in de loop van de dag zullen de fakkels doven” zegt brandweercommandant Koen Bollen.
08/12 16u45  Mit is de oudste en blaast 105 kaarsjes uitIn woonzorgcentrum Den Brem vond zaterdagnamiddag een niet-alledaags feest plaats. Bewoonster Mit Lintermans mocht samen met haar familie haar 105de verjaardag vieren.
08/12 16u45  COMMENTAAR. Schreeuw om VAR in 1BBeerschot pakte zaterdagavond een verdiend punt tegen Virton, maar zowel spelers, trainers als supporters konden achteraf geen positief woord over hun lippen krijgen over de Nederlandse arbitrage. De 29-jarige Ingmar Oostrom, die doorgaans op het tweede niveau in Nederland actief is, floot zijn eerste match van het seizoen op de Belgische velden en nam enkele hoogst opmerkelijke beslissingen.
08/12 16u30  Clouseau deelt vreugde om ‘Tweesprong’ met fans in shoppingcenterDrie jaar hebben de fans van Clouseau moeten wachten op het dertiende Nederlandstalige album van de broers Koen en Kris Wauters. Maar nu is de plaat Tweesprong helemaal klaar. Om dat te vieren en de aandacht te vestigen op de nieuwigheid dat Tweesprong ook uit is op vinyl, trakteerden de broers hun fans zaterdag op een signeersessie in Wijnegem. Al een halfuur voor de eerste handtekening gezet werd, was het aanschuiven geblazen.
08/12 16u15  Op tramsafari met Noorderlijn: “Geen oogcontact met de Antwerpenaars maken, voederen is strikt verboden”De werken van de Noorderlijn aan de Italië- en Frankrijklei en het vernieuwde premetrostation Opera zijn eindelijk afgerond. Dit weekend zijn de nieuwe tramlijnen 1 en 24 in gebruik genomen. Zaterdag vond de officiële inhuldiging plaats, met aansluitend een nocturne op de Kipdorpsite. Het grote publiek kon alles zondag komen ontdekken.
08/12 16u15  Peter De Roover (N-VA): “Bezoek van Magnette aan De Wever was afvinken van to-dolijstje”Het bezoek van informateur Paul Magnette (PS) aan Bart De Wever (N-VA) was er een uit beleefdheid. Dat zei Peter De Roover in De zevende dag op Eén. “Er moest nog iets afgevinkt worden van zijn to-dolijstje”, zei de Kamerfractieleider.
08/12 16u15  Toon Aerts troeft Laurens Sweeck af in prangend duel in ZonhovenToon Aerts heeft de Superprestige van Zonhoven op zijn naam gezet. In afwezigheid van Mathieu van der Poel was het Toon Aerts die al vroeg het vuur aan het lont stak. Na enkele speldenprikken raakte hij halfweg koers alleen weg, maar een sterke Laurens Sweeck kwam nog terug. In een verbeten duel trok de Belgische kampioen alsnog aan het langste einde, na een nieuwe versnelling een valpartij van Sweeck. Eli Iserbyt werd derde. Voor Aerts is het nog maar de tweede zege van het seizoen.
08/12 16u00  Klanten bepalen aan welke verenigingen supermarkt ruim 4.000 euro schenktDe Spar-supermarkt in Mechelen-Zuid schenkt meer dan 4.000 euro aan verschillende lokale verenigingen. De klanten van de winkel konden zelf bepalen welke organisatie ze wilden steunen. “Het was een groot succes”, zegt uitbater Kristof Merckx.
08/12 16u00  Elf lichtgewonden bij botsing tussen bus en auto in HobokenOp de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken zijn zaterdagnamiddag elf mensen gewond geraakt bij een aanrijding tussen een bus en een personenwagen. Dat meldt de Antwerpse politie zondag. Meerdere ziekenwagens moesten daarvoor ter plaatse komen.
08/12 16u00  Superprestige Zonhoven: Annemarie Worst triomfeert bij de vrouwen, nog maar eens een zege voor Thibau NysAnnemarie Worst heeft de Superprestige in Zonhoven op haar naam geschreven. De Nederlandse versloeg in een sprint haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Met Yara Kastelijn vervolledigde een derde Nederlandse het podium. Wereldkampioene Sanne Cant finishte als zesde.
08/12 16u00  Jonge ondernemer zet sappige uitspraken van boze Kempense fietser op T-shirtsDe kafkaiaanse verkeersdiscussie tussen een Kempense fietser en een vrachtwagenchauffeur, die de voorbije dagen overal op de sociale media te zien was, blijft verder leven. Stijn Schoeters (25), een jonge ondernemer uit Grobbendonk, vat de sappigste uitspraken van de boze fietser samen op een handvol T-shirts.
08/12 15u45  EK VELDLOPEN. Bouchikhi en Kimeli halen top tien, zilver voor Belgisch team en kritiek op winnares bij de vrouwenBelgië heeft zondag zilver veroverd in het landenklassement op het EK veldlopen in Lissabon bij de mannen. Soufiane Bouchikhi was beste Belg op een zevende plaats, Isaac Kimeli was achtste. Het goud ging verrassend naar de onbekende Zweed Robel Fsiha, die het haalde voor de Turk Aras Kaya en de Italiaan Yemaneberhan Crippa.
08/12 14u45  Wie wil volgende zomer parkavonden organiseren? Gemeente doet tweede oproep na lage responsDe gemeente Zoersel is nog steeds op zoek naar een kandidaat die volgende zomer de muzikale parkavonden achter het kasteel in het park Hallehof wil organiseren.
08/12 14u45  Affakkeling aan Viersel-Sluis zondagWie vandaag een vlam aan de horizon ziet in Groot-Zandhoven, moet niet schrikken. Donderdagnacht is er een klein lek vastgesteld in een pijpleiding met ethyleen in Westerlo. Het gaat over een pijpleiding die loopt van de haven van Antwerpen naar Duitsland. Om dat lek te kunnen herstellen moet met een gecontroleerde verbranding het gas uit de leiding verwijderd worden.
08/12 14u45  Zandhovense kappers tonen hun hart op Brushing For LifeTilke Beckers (rechtsonder) van Coiffure Modern riep haar collega-kappers uit Zandhoven op om zaterdag van 17u tot 20u te komen brushen voor het goede doel. Klanten betaalden 25 euro voor een brushing.
08/12 14u45  Kerstcadeautjes scoren en goede doelen steunen gaan hand in handUnieke kerstgeschenkjes scoren en tegelijk goede doelen steunen? Daarvoor moet u het hele weekend in Zoersel zijn.
08/12 14u30  Goeyvaerts Trio steeds minder klassiekHet Sint-Niklase Goeyvaerts String Trio kiest met een nieuwe violiste en samenwerkingen met andere muzikanten voor een nieuw geluid. “De ‘klassieke’ opstelling willen we meer en meer verlaten”, klinkt het. Een voorsmaakje op maandag 9 december in De Casino.
08/12 14u30  Prachtig moment tijdens concert Niels Destadsbader: Maud van ‘Down The Road’ mag dansen met haar droomprinsEen stampvol Sportpaleis kon dit weekend niet alleen genieten van een indrukwekkende concertenreeks, de fans kregen ook een kippenvelmomentje voorgeschoteld. Maud uit het één-programma ‘Down The Road’ mocht het podium op om te dansen met haar idool.
08/12 14u00  Belgische renner van 27 ontwaakt uit coma na hartstilstand: “Hij heeft zijn eerste belangrijke overwinning geboekt”De eliterenner Julien Cadron is aan de beterhand na zijn zware val zaterdag tijdens een mountainbiketocht. Dat meldt Meubelen Gaverzicht, de sponsor van de wielerploeg, via sociale media. Hij kreeg op de fiets een hartstilstand.
08/12 13u45  Braziliaanse douane onderschept 770 kilo cocaïne op weg naar AntwerpenIn de haven van Santos hebben de Braziliaanse douanediensten tijdens acties op 5 en 6 december meer dan een ton cocaïne aangetroffen in drie containers. 770 kilo was bestemd voor de haven van Antwerpen, bevestigt een verantwoordelijke bij het Container Control Programme van de VN zondag.
08/12 13u00  In elkaar geslagen Lindsay (13) schrijft emotionele brief aan schooldirectie: “Ik wil mij veilig voelen”Schokkende beelden waren het op sociale media: een 13-jarige meisje dat op de grond werd gesleurd door andere jongeren terwijl ze van school naar huis wandelde, vervolgens kreeg ze schoppen op het hoofd. Afgelopen week ging Lindsay voor het eerst terug naar de klas, maar de gebeurtenissen wegen nog steeds erg zwaar. In een brief aan de directie vraagt ze verandering.
08/12 12u15  S.O.S Kompany: vier vragen over de toekomst van de speler-manager van AnderlechtDe echte diagnose is nog niet gesteld, maar Anderlecht zal Vincent Kompany (33) tegen Charleroi toch weer moeten missen. Voor de derde keer dit seizoen viel de Rode Duivel uit met een hamstringblessure. Ondertussen rijzen er pertinente vragen zoals: kan hij nog mee naar het EK? En is zijn lichaam op? We legden ze voor aan twee analisten.
08/12 11u45  STANDPUNT. Eerst een goed plan voor tram en bus, dan fors investerenMet de nieuwe tramlijn 1 die het noorden en het zuiden van Antwerpen met elkaar verbindt en tramlijn 24 die voortaan tot het Havenhuis op het Eilandje rijdt, hebben de gebruikers van het openbaar vervoer er twee (ver)nieuw(d)e en interessante stedelijke verbindingen bij. De Noorderlijn, waarin ook de heropening van het volledig gerenoveerde premetrostation Opera zit, is zondag met de nodige feestelijkheden geopend.
08/12 11u45  Belgische jeugdinternational Asare tekent bij KVEr viel zaterdag ook goed nieuws te rapen in het AFAS Stadion. Eerder op de dag tekende de 15-jarige Belgische jeugdinternational Dirk Junior Asare (04/07/2004) een contract voor drie jaar bij KV Mechelen.
08/12 11u15  BOEK. Riley Sager - Sluit alle deurenMet De laatste meisjes en Mijn laatste leugen gaf Riley Sager al twee uitstekende visitekaartjes af. Met Sluit alle deuren gaat hij gewoon op zijn elan verder.
08/12 11u15  BOEK. Michael Robotham - Meisje zonder verledenIn een huis in Noord-Londen, waar zich een afschuwelijk drama heeft afgespeeld - een man werd er doodgemarteld - wordt een vies en compleet uitgehongerd meisje gevonden van wie niemand weet wie ze is, hoe oud ze is of waar ze vandaan komt. Ze is nergens als vermist opgegeven en ook een dna-test kan geen uitsluitsel geven. Ze krijgt de naam Evie Cormac en wordt in een gesloten instelling geplaatst.
08/12 11u00  The Neverending Park opent met feestelijke stoet: “Een magische plek”Met een feestelijke stoet is zaterdag The Neverending Park in het Hof van Busleyden geopend. Het is de volgende stap in ‘De Grond der Dingen’, een initiatief waarbij Mechelaars kunnen onderhandelen en discussiëren over voorstellen die ze zelf indienden en de stad beter moeten maken.
08/12 10u30  Nicky Degrendele haalt tweede ronde keirin niet op wereldbeker baanwielrennen in CambridgeOnze landgenote Nicky Degrendele heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de keirin tijdens de slotdag van de Wereldbekermanche baanwielrennen in het Nieuw-Zeelandse Cambridge.
08/12 10u15  The Neverending Park opent met feestelijke stoet: “Een magische plek waar mensen samenkomen om dingen te ontdekken”Met een feestelijke stoet is zaterdag The Neverending Park in het Hof van Busleyden geopend. Het is de volgende stap in ‘De Grond der Dingen’, een initiatief waarbij Mechelaars kunnen onderhandelen en discussiëren over voorstellen die ze zelf indienden en de stad beter moeten maken.
08/12 09u30  NBA-sensatie Luka Doncic blijft schitteren en evenaart record van legende Michael JordanDe Sloveen Luka Doncic heeft zaterdag in de 130-84 overwinning van zijn Dallas Mavericks tegen New Orleans Pelicans zijn achttiende NBA-wedstrijd op rij gespeeld waarin hij goed was voor minstens twintig punten, vijf rebounds en evenveel assists. Daarmee evenaart Doncic een dertig jaar oud record van Michael Jordan uit 1989.
08/12 09u30  Wagen crasht in voortuin in Rumst na achtervolging in MechelenOp de Mechelsesteenweg in Rumst is zaterdagnacht een wagen in brand gevlogen in een voortuin, nadat de bestuurder ervan aan hoge snelheid door een rood licht reed en tegen een andere auto botste. De man had zich proberen onttrekken aan een politiecontrole in Mechelen-Noord. Er vielen geen zwaargewonden.
08/12 09u15  Wagen crasht in voortuin Rumst na achtervolging in MechelenOp de Mechelsesteenweg in Rumst is zaterdagnacht een wagen in brand gevlogen in een voortuin, nadat de bestuurder ervan aan hoge snelheid door een rood licht reed en tegen een andere auto botste. De man had zich proberen onttrekken aan een politiecontrole in Mechelen-Noord. Er vielen geen zwaargewonden.
08/12 07u45  Brand vernielt gelijkvloerse verdieping volledigIn de Sint-Jozfstraat in Reet (Rumst) is vanochtend de gelijkvloerse verdieping van een woning geheel uitgebrand. De bewoonster merkte het vuur op na een sanitaire stop. Ze kon het huis nog verlaten.
08/12 05u15  Nieuw Durmebad in de maak: “Grootste publieke investering in geschiedenis van stad’’Nadat eerder al Temse en Beveren een nieuw zwemparadijs openden en Sint-Niklaas onlangs plannen ontvouwde om het Sinbad af te breken, heeft de zwemmicrobe nu ook Lokeren in haar greep. Het meer dan vijftig jaar oude Durmebad wordt vervangen door een nieuw gebouw.
08/12 05u15  Politicologen: “Paars-groen komt er hoe dan ook”Zelden heeft het land voor zo’n cruciale dag gestaan als nu maandag. Wordt het de opmaat naar een paars-groene regering? Of komt Bart De Wever weer naar voren? Drie politicologen die we polsten houden daar serieus rekening mee, maar ze verklaren hem tegelijk kansloos. Het wordt uiteindelijk tóch paars-groen.
08/12 05u15  Het ongewilde duel in comedyland: Bert Gabriëls én Kamal Kharmach maken eindejaarsconferenceSpanningsniveau hoger dan duizend volt in comedyland, want twee komieken solliciteren tegelijk naar de job van eindejaarsconferencier. De ene: Bert Gabriëls, 45 jaar, uit Mechelen. De andere: Kamal Kharmach, 28 jaar, uit Antwerpen. “Het moeilijkst aan zo’n show? Uit die massa rommel datgene distilleren waarvan jij denkt dat het de mensen beziggehouden heeft. Dat konden Van Peel en Hoste als geen ander.”
08/12 05u15  Plonsen bij de buren: Airbnb voor zwembaden breidt uit naar AustraliëMet zomers die ieder jaar heter worden, is Swimply misschien nog een idee voor België in de toekomst. Swimply is een app waar particulieren hun zwembad delen met mensen die op zoek zijn naar verfrissing. Binnenkort kunt u ook kiezen voor een plons in de Australische steden Melbourne, Brisbane en Sydney.
08/12 05u15  Gigantische Greta verschijnt in straten van San FranciscoHoe klein en tenger de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is in het echte leven, zo gigantisch en opvallend is ze in San Francisco. Daar prijkt de 16-jarige sinds kort op een muur van achttien meter hoog in een muurschildering van Andrés Petroselli, beter bekend onder zijn artiestennaam Cobre.
08/12 05u15  Tom Waes over selectie ‘Kamp Waes’-kandidaten: “Aan narcisten hebben de Special Forces niets”Vijftien fitte onbekende Vlamingen die een verkorte opleiding van de Special Forces volgen: ziedaar Kamp Waes. “Nog geen 24 uur slapen in zeven dagen, dat gaat aan je knagen.”
08/12 05u15  Jonge spits Kyan Vaesen is joker van zijn leermeester Bob Peeters en Westerlo: ”Maar Vetokele is nummer één”In de voorbereiding dwong Kyan Vaesen (18) een plaats in de A-kern af en in enkele korte invalbeurten in de competitie en beker stak hij zijn neus aan het venster. “Ik weet dat ik geduldig moet zijn. Als ik me spiegel aan mijn ploegmaat Igor Vetokele zie ik dat hij veel verder staat”, beseft de spits in de aanloop naar dé wedstrijd van de revanche tegen Union.
08/12 05u15  COLUMN. Shitty afscheid van een rafelig stukje AntwerpenDju. Shitty Guide stopt ermee. Wat? De Shitty Guide dus. Een online reisgids die de meest shitty plaatsen van Antwerpen verzamelt en zo een ode brengt aan plekken die wel wat meer erkenning verdienen. Van oude sekscinema’s over bruine cafés, Tibetaanse bars en Turkse disco’s. Niets voor mij, hoor ik u denken. Misschien. Misschien ook niet.
08/12 05u15  Shitty Guide, de ‘Lonely Planet van den Aldi’ stopt ermee: “Al onze shitty plekken verdwijnen. Antwerpen is net Disneyland on coke geworden”In café In de Stad Aalst in de Carnotstraat vloeit het bier rijkelijk, terwijl Dolly Parton op de achtergrond Jolene smeekt om haar man niet af te pakken. Al doet een zachte beat onder het lied het dramagehalte wel afnemen. In de hoek van het café, aan het raam, maken de bezielers van Shitty Guide het gezellig. Al is de opzet van onze ontmoeting minder vrolijk: ze geven er de brui aan. “We bollen het af, nemen een enkeltje richting Shitopia.”
08/12 05u15  Medische uitvinding klaar om wereld te veroveren: neurochirurg en CEO productiebedrijf zijn ‘perfect match’1 juli 2019: Ergotrics, de paramedische uitvinding van Kempens neurochirurg Paul Depauw, gaat voor het eerst in ‘wereldpremière’. Zijn mat en kussen blazen zich via perslucht op en zorgen zo voor een veilige en correcte positionering van patiënten in de operatiekamer. Het kussen wordt ontwikkeld door Vinya, een familiebedrijf uit Borsbeek. Zaakvoerder Aristide Melissas en zijn vrouw overleefden in 2017 een aanrijding in New York en weten als geen ander hoe het voelt om lange tijd in een ziekenhuisbed te liggen. Het werd de perfecte samenwerking. In de toekomst hoopt Ergotrics ook nog aan de slag te gaan in de thuiszorg en eventueel zelfs in de dierengeneeskunde.
08/12 05u15  Drukke ringweg R18 volledig afgesloten: verkeer moet dwars door dorpscentrumDe bewoners en handelaars in het centrum van Retie maken zich op voor een week van zware verkeersoverlast. Omdat de ringweg R18 vanaf maandag volledig wordt afgesloten ter hoogte van vakantiecentrum De Linde, moeten de vele auto’s en vrachtwagens tijdelijk opnieuw dwars door het dorpscentrum rijden.
08/12 05u15  BUURTREPORTAGE. Vooral handelaars ongerust over vernieuwing dorpskern: “Parkeerplaatsen moeten blijven”De geplande dorpskernvernieuwing in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) zorgt ruim twee jaar voor de start van de werken al voor verdeeldheid bij de inwoners. Toch is iedereen het over een ding eens: aan de parkeerplaatsen in het dorp mag niet geraakt worden.
08/12 05u15  Het wil maar niet lukken met het verkeer in Sint-Job: “De verkeersdrukte werd mijn man fataal”Niet dat ze niet geprobeerd hebben, in Sint-Job. Maar elke maatregel om het verstikkende verkeersinfarct een halt toe te roepen, draait voorlopig op weinig of niets uit. De problemen zijn bekend, maar oplossingen blijven uit. En dat leidt niet alleen tot oeverloos tijdverlies en constante ergernis, maar zelfs ook tot een persoonlijk drama.
08/12 05u15  Belgische satelliet beperkt ruimtepuinBoven onze hoofden zweeft sinds donderdag de Belgische satelliet Qarman voorbij. Hoogst ongewoon is dat het ruimtetuig binnenkort ook naar de aarde terugkeert. Een belangrijke stap in de toekomstige beperking van ruimtepuin.
08/12 04u15  Leo Buytaert uit Meerhout bouwt de kleinste kerststallen… in flessen“Schepen in flessen zie je wel vaker, kerststallen maakt bij mijn weten niemand anders”, zegt Leo Buytaert (79) uit Meerhout. Een kindeke jezus door een flessenhals laten zakken, niet iedereen komt op het idee. Of kan het waarmaken. Want het is echt zo moeilijk als het lijkt. Hoewel. “In het begin vond ik het niet simpel. Maar eens je het kunt, is het eigenlijk gemakkelijk”, klinkt het. Niet zo bescheiden, Leo!
08/12 03u45  Gluren bij BV’s: Tatyana Beloy ‘zingt’ in de douche, Lesley-Ann Poppe springt in haar bikiniVan een kersttrui om in de stemming te komen voor de feestdagen tot een bikini die niets van de winter laat merken: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
08/12 03u45  ROYALS. Prinses Amalia viert haar zestiende verjaardag en prins Charles wil snoeien in koningshuisPrinses Amalia van Nederland mocht een belangrijke mijlpaal vieren deze week: ze is zestien geworden. Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de Monegaskische tweeling Jacques en Gabriella werd er een nieuw staatsportret vrijgegeven van hun gezin. En het blijft maar verjaardagen regenen, want ook in Noorwegen werd feest gevierd. En dan is er nog prins Charles die naar verluidt grootse plannen heeft met het Britse koningshuis.
08/12 00u00  16-jarige Russin Alena Kostornaia zet nieuw wereldrecord neer bij Grand Prix-finale kunstschaatsenDe Russin Alena Kostornaia heeft zaterdag in het Italiaanse Turijn de prestigieuze Grand Prix-finale in het kunstschaatsen gewonnen. De 16-jarige Kostornaia zette hierbij een wereldrecord neer.
07/12 23u45  Anthony Joshua heeft revanche beet tegen Andy Ruiz en pakt wereldtitel bij 4 (!) verschillende boksbondenAnthony Joshua heeft zaterdagavond in Al-Diriyah, een buitenwijk van de Saoedische hoofdstad Riyad, de strijd der zwaargewichten tegen Andy Ruiz junior gewonnen. De 30-jarige Brit verovert op die manier de wereldtitels bij liefst vier bonden: WBA, IBF, WBO en IBO. Beide zwaargewichten hielden mekaar twaalf rondes stevig in de tang. De jury gaf nadien unaniem het voordeel aan Joshua.
07/12 23u30  Doelpuntenkermis in Camp Nou, maar de mooiste goal van allemaal was dit sublieme hakje van Luis SuárezBarcelona heeft de eigen fans zaterdagavond opnieuw verwend met een schitterende pot voetbal. De Spaanse kampioen rekende in Camp Nou af met Mallorca, de nummer zeventien in La Liga: het werd maar liefst 5-2. Lionel Messi scoorde een hattrick, maar Luis Suárezzorgde kort voor de rust voor hét doelpunt van de avond - en misschien zelfs het doelpunt van het jaar.
07/12 23u15  Bart De Wever (N-VA) krijgt informateur Paul Magnette (PS) over de vloer voor overlegEr vindt zaterdagavond overleg plaats tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en informateur Paul Magnette (PS). Dat liet De Wever verstaan op radiozender Joe en werd bevestigd aan onze redactie.
07/12 22u45  Roeselare duwt Lokeren nog wat dieper in de putRoeselare heeft zaterdag tegen Lokeren in de Proximus League het verschil gemaakt in de laatste tien minuten. Dankzij de 1-3 uitzege springen de West-Vlamingen met 7 punten naar een gedeelde tweede plaats met Lommel, op één punt van Beerschot. Lokeren blijft helemaal onderaan 1B bengelen met slechts 1 punt uit vier wedstrijden.
07/12 22u15  ‘Winter in Antwerpen’ gaat van start: van skipiste tot magisch bosIn de Antwerpse binnenstad werd zaterdag de aftrap van Winter in Antwerpen gegeven. Tot 5 januari zijn er onder meer een schaatsbaan (inclusief sterrenhemel, zaterdag brachten kunstschaatsers er scènes uit bekende musicals), kermis, een magisch bos, live muziek en een skipiste.
07/12 21u45  REACTIES. Supersub Igor De Camargo redt punt voor KV Mechelen: “Er zat veel meer in”Niemand bij KV Mechelen die blij was met het puntje tegen KV Kortrijk, maar de schade had groter kunnen zijn. Invaller Igor De Camargo voorkwam een bittere nederlaag met een snelle gelijkmaker na de goal van Ezekiel. “Er zat veel meer in”, reageerde de Mechelse doelpuntenmaker.
07/12 21u30  Zielloos Lierse Kempenzonen ook bij Thes Sport onderuitEen zielloos Lierse Kempenzonen liep bij Thes Sport op een achtste nederlaag in vijftien matchen. Met amper dertien punten sluiten de Pallieters zo de heenronde af. Het zal de Lierenaars nog flink wat zweet kosten om alsnog van een degradatieplaats weg te geraken.
07/12 21u30  ‘Boulevardtram’ is terug: “Een historische dag voor Antwerpen”Een omvangrijke groep hoogwaardigheidsbekleders nam zaterdag voor het eerst in meer dan vijftig jaar opnieuw ‘de boulevardtram’, de nieuwe tram 1, die zuid- en noordkant van Antwerpen met elkaar verbindt. Maar die van ’t Stad kijken al verder, naar de teruggave van een stuk van lijn 24 en de ingebruikname van de laatste ‘vergeten’ premetrokoker.
07/12 21u15  Vrancken na ‘saaie’ Mechelen-Kortrijk: “De durf om te voetballen ontbrak voor rust”KV Mechelen en KV Kortrijk serveerden voor rust slappe kost. “Het was best saai”, gaf Vrancken toe.
07/12 21u15  Affakkeling duurt langer dan verwacht, rampenplan blijft van krachtIn Westerlo is het rampenplan nog steeds in werking, nadat donderdagnacht een klein lek werd vastgesteld in een pijpleiding met ethyleen. De gecontroleerde verbranding bij Ineos in Geel-Laakdal, die vrijdagavond werd opgestart, is zaterdagavond nog steeds bezig. “Het verminderen van de druk in de leiding neemt meer tijd in beslag dan verwacht”, reageert Guy Van Hirtum, burgemeester van Westerlo.
07/12 21u15  Bart De Wever (N-VA) krijgt informateur Paul Magnette (PS) vanavond over de vloer voor overlegEr vindt vanavond overleg plaats tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en informateur Paul Magnette (PS). Dat liet De Wever verstaan op radiozender Joe en werd bevestigd aan Het Laatste Nieuws.
07/12 21u15  Golazo-topman Christophe Impens wil duidelijkheid van UCI omtrent Wereldbeker veldrijdenChristophe Impens en Golazo hebben bij de Internationale Wielerunie UCI een aanvraag ingediend om datums van zogenaamde iconische crossen te respecteren. Golazo stapt immers niet mee in het verhaal van de Wereldbekerwedstrijden en wil autonoom blijven met de crossen die in hun bezit zijn.
07/12 21u00  Kleuter na 5 uur bevrijd van onder ingestort restaurant in NederlandIn Coevorden, in het oosten van Nederland, is een grillroom zaterdagmiddag rond 15 uur ingestort na een explosie. Een vijfjarig jongetje dat urenlang gekneld zat onder het puin, is rond 20 uur bevrijd. De jongen werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht.
07/12 20u45  Kleuter zit al urenlang vast onder ingestort gebouw in Nederland na explosieIn Coevorden, in het oosten van Nederland, is een grillroom zaterdagmiddag rond 15 uur ingestort na een explosie. Een eerste slachtoffer kon vrij snel vanonder het puin worden gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, over zijn toestand is niets bekend. Maar een vijfjarige jongen zit al urenlang gekneld onder het gebouw. De burgemeester maakt zich “grote zorgen”.
07/12 20u30  Joren Dom krijgt eerste rode kaart in zijn carrière: “Waarom is er geen VAR in 1B?”Na de rode kaart van invaller Prince Ibara moest ook Joren Dom in de slotfase na een tweede gele kaart vroegtijdig naar de kant tijdens Beerschot-Virton. De middenvelder was het absoluut niet eens met de beslissing van de Nederlandse scheidsrechter Ingmar Oostrom.
07/12 20u15  ONS OORDEEL. Middelmatigheid troef bij KV MechelenElk een puntje, daar schiet zowel KV Mechelen als KV Kortrijk weinig mee op. Nadat de wedstrijd lang op slot bleef waren het Ezekiel en direct daarna de Camargo die in twee dolle minuten hun naam op het scorebord zetten: 1-1. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Malinwa.
07/12 20u15  Politie pakt man op na incident met alarmpistool in winkelDe Antwerpse politie heeft zaterdag een man gearresteerd na een incident op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De man had er in een winkel met een alarmpistool gevuurd.
07/12 20u00  Alwéér geen thuiszege: KV Mechelen blijft op gelijkspel steken tegen KV KortrijkVoor de vierde keer op rij nu al heeft KV Mechelen de punten niet kunnen thuishouden. De partij tegen KV Kortrijk baarde 45 minuten lang een muis, maar kwam na rust stevig op gang. Uiteindelijk vielen er twee goals in evenveel minuten. Eén doelpunt aan elke kant, waardoor Vrancken en co achterblijven met 1 op 9.
07/12 19u45  LIVE. Twee goals in twee minuten: De Camargo scoort meteen de gelijkmaker voor KV MechelenAls KV Mechelen de voeling met de plaatsen voor Play-off 1 wil houden, dan wordt het ongetwijfeld belangrijk om vanavond nog eens te winnen van KV Kortrijk. Na een 0 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten is Malinwa immers voor het eerst sinds lang uit de top zes gevallen. Pikken ze vanavond de draad weer op tegen de Kerels? Volg alle actie hier LIVE vanaf 18u!
07/12 19u45  ONS OORDEEL. Eén zware buis bij collectief sterk BeerschotOnwaarschijnlijk maar waar... Beerschot stond nog met negen spelers op het veld en leek af te stevenen op een nederlaag tegen Virton, maar in de 96ste (!) minuut trapte Holzhauser het Kiel alsnog in een delirium met de gelijkmaker: 1-1. Hier zijn onze spelersbeoordelingen.
07/12 19u30  LIVE. KV Mechelen en Kortrijk blijven nog steken op 0-0, wie breekt de ban?Als KV Mechelen de voeling met de plaatsen voor Play-off 1 wil houden, dan wordt het ongetwijfeld belangrijk om vanavond nog eens te winnen van KV Kortrijk. Na een 0 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten is Malinwa immers voor het eerst sinds lang uit de top zes gevallen. Pikken ze vanavond de draad weer op tegen de Kerels? Volg alle actie hier LIVE vanaf 18u!
07/12 19u15  Beerschot pakt met negen man (!) verdiend punt tegen Virton in allerlaatste secondeBeerschot heeft op de valreep een thuisnederlaag tegen Virton kunnen vermijden. Raphael Holzhauser bezorgde Beerschot met een heerlijke goal in de zevende minuut van de blessuretijd alsnog een oververdiend punt. De thuisploeg beëindigde de match met negen spelers, na rode kaarten voor Prince Ibara en Joren Dom.
07/12 19u00  Mick Schumacher: "F2-seizoen kan me voorsprong geven voor F1 in 2021"Mick Schumacher denkt dat een tweede seizoen in de F2 hem de nodige ervaring zou bezorgen om dan in 2021 de stap naar de F1 te zetten.
07/12 19u00  Onwaarschijnlijk: Beerschot met negen, maar Holzhauser scoort gelijkmaker tegen Virton in 96e minuutOnwaarschijnlijk maar waar... Beerschot stond nog met negen spelers op het veld en leek af te stevenen op een nederlaag tegen Virton, maar in de 96ste (!) minuut trapte Holzhauser het Kiel alsnog in een delirium met de gelijkmaker: 1-1.
07/12 19u00  Pieter Timmers strandt in halve finales 100m vrije slag op EKPieter Timmers heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
07/12 18u45  LIVE. Over en out? Invaller Ibara pakt rood, Beerschot met tien in de achtervolging tegen VirtonIn 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 18u30  LIVE. KV Mechelen en Kortrijk blijven voorlopig onder de verwachtingen: 0-0Als KV Mechelen de voeling met de plaatsen voor Play-off 1 wil houden, dan wordt het ongetwijfeld belangrijk om vanavond nog eens te winnen van KV Kortrijk. Na een 0 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten is Malinwa immers voor het eerst sinds lang uit de top zes gevallen. Pikken ze vanavond de draad weer op tegen de Kerels? Volg alle actie hier LIVE vanaf 18u!
07/12 18u30  Antwerps sp.a-kopstuk Jinnih Beels pleit voor “ander” drugsbeleidTegen de achtergrond van het drugsgeweld in haar stad heeft Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) zaterdag gepleit voor de oprichting van een parlementaire commissie die het drugbeleid moet hertekenen. “Het wordt tijd dat de war on drugs een war on dealers wordt”, schrijft ze in een opinie op de website van Knack.
07/12 18u15  LIVE. Koude douche voor Beerschot: Virton verrast en scoort plots de 0-1In 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 18u00  LIVE. Beerschot kan kansen nog niet verzilveren tegen Virton, lukt het wel in de tweede helft?In 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 18u00  Waarom ons land een ‘oude’ Antwerpse Miss België naar finale Miss Universe stuurt“Ik wil een verschil maken, voor jongeren over de hele wereld. Als Miss Universe kan je de spotlight zijn die de duisternis van jongeren oplicht.” Het verkooppraatje heeft de Antwerpse Angeline Flor Pua (24) al onder de knie, en volgens kenners zou ze zondagavond weleens kunnen bekroond worden als allermooiste meisje van het universum. En dat voor iemand die héél veel tegenwind moest overwinnen.
07/12 17u45  Zdenek Stybar geniet met volle teugen van comeback in Essen: “Het leek alsof ik voor de zege streed”Een anonieme 12de plaats, meer zat er voor Zdenek Stybar niet in. Maar de renner van Deceuninck-Quick Step genoot wel voluit in Essen, waar hij luidkeels werd aangemoedigd. “Het was wel zwaar”, pufte de voormalige wereldkampioen veldrijden na de finish.
07/12 17u30  LIVE. Beerschot zet Virton-doelman Moris aan het werk, maar nog geen vroege goalIn 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 17u30  Trams botsen op Gitschotellei: twee gewondenOp de Gitschotellei in Deurne zijn twee trams gebotst. Twee gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Het tramverkeer op de lijnen 4 en 9 lag daardoor een hele tijd stil.
07/12 17u15  LIVE. Kan KV Mechelen zich herpakken in strijd om PO1?Als KV Mechelen de voeling met de plaatsen voor Play-off 1 wil houden, dan wordt het ongetwijfeld belangrijk om vanavond nog eens te winnen van KV Kortrijk. Na een 0 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten is Malinwa immers voor het eerst sinds lang uit de top zes gevallen. Pikken ze vanavond de draad weer op tegen de Kerels? Volg alle actie hier LIVE vanaf 18u!
07/12 17u15  Antwerps stadsbestuur en Vlaams minister rijden eerste tram op Noorderlijn inIn Antwerpen is dit weekend de nieuwe tramlijn 1 in gebruik genomen. Die lijn verbindt het Antwerpse Zuid met de wijk Luchtbal via het vernieuwde premetrostation Opera en komt ook voorbij het Havenhuis. Ook lijn 24 zal vanuit Silsburg rijden tot het Havenhuis op het Eilandje. Onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever, schepenen Annick De Ridder, Koen Kennis en Claude Marinower, Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en Marc Descheemaecker en Roger Kesteloot van De Lijn hielden zaterdagnamiddag al een testritje.
07/12 16u45  Thibaut Courtois opnieuw tussen de palen bij Real Madrid, dat tegen Espanyol vierde competitiezege op rij boektReal Madrid heeft zaterdagnamiddag op de zestiende speeldag in de Spaanse Primera Division met 2-0 gewonnen van Espanyol. Varane en Benzema tekenden voor de doelpunten.
07/12 16u45  De Wever glijdt ‘Winter in Antwerpen’ in: “Dit gaat tenminste vooruit”In Antwerpen heeft burgemeester Bart De Wever zaterdag ‘Rail’n Snow’ geopend, het Belgisch kampioenschap Freestyle Rail. Dat vindt plaats op een skipiste- met schans - aan de voetgangerstunnel. In kostuum daalde de N-VA-voorzitter (vrij) vlotjes naar beneden.
07/12 16u30  Mythische narwal speelt hoofdrol in 350ste ‘Suske en Wiske’Het 350ste album van Suske en Wiske ligt in de boekwinkel. In ‘De Nacht van de Narwal’ krijgt Suske een geheimzinnige narwaltand in handen waarin oude runentekens staan gekerfd. Dat leidt uiteraard tot een avontuur vol gevaren. Het album werd zaterdag voorgesteld in Wintam (Bornem), op de plaats waar in 2016 het kadaver van een narwal aanspoelde. Volgend jaar vieren Suske en Wiske hun 75ste verjaardag.
07/12 16u15  LIVE. Zet Beerschot de sterke reeks verder tegen Virton?In 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 16u15  Quinten Hermans doet het à la Van der Poel en pakt uit met indrukwekkende solo in Essen, Zdenek Stybar maakt heroptredenGeen Mathieu van der Poel in Essen en dus ging het nog eens spannend worden. Althans, dat dacht iedereen. Maar Quinten Hermans had andere plannen. De man van Telenet-Baloise Lions ging er al in de tweede ronde alleen vandoor en niemand had een passend antwoord. Hermans soleerde van start tot finish en had aan de meet bijna een minuut over op Laurens Sweeck, de winnaar van vorig jaar. Tom Pidcock knokte terug na een slechte start en mocht mee het podium op. Thuisrijder Zdenek Stybar, die zijn eerste cross van de winter reed, gaf meer dan twee minuten toe op de winnaar en bolde als 12de over de meet.
07/12 15u45  Startschot voor Winter in Antwerpen: kerstmarkt, ijspiste, optredens en magisch winterbos in hartje stadHet officiële startschot van Winter in Antwerpen is zaterdag gegeven. Tot 5 januari kan u in de binnenstad terecht voor ijsschaatsen, kinderpret, livemuziek, de immens populaire kerstmarkt en nog veel meer.
07/12 15u30  Bizarre voetbaloorlog komt dan toch ten einde: ook in beroep kan goudhaantje van Standard geen transfer forcerenDiego Da Silva Moreira, een vijftienjarig goudhaantje van Standard, en diens entourage proberen wegens ‘dwingende redenen’ een transfer naar amateurclub Lierse Kempenzonen te forceren via de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Maar nadat de jonge voetballer in eerste aanleg al nul op het rekest had gekregen, verbood ook de Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag een overgang van de zoon van voormalige Rouche Almani Da Silva Moreira.
07/12 15u30  Sneeuw, ledlichtjes en escaperoom op Winter in AntwerpenIn Antwerpen begint vandaag, zaterdag, het jaarlijkse Winter in Antwerpen. Dertig dagen lang worden pleinen in de historische binnenstad in kerst- en andere winterse sferen ondergedompeld.
07/12 15u15  Sociale huurmaatschappijen berekenen nieuwe prijzen: “Gemiddeld 7% duurder”De huurprijzen van sociale woningen worden vanaf januari op een andere manier berekend en dat heeft ook gevolgen in onze regio, want voor een aantal huurders betekent dit dat de huurprijs stijgt. Hoeveel die mogelijke stijging zou bedragen, wordt nog volop berekend door de sociale huurmaatschappijen.
07/12 15u15  Sanne (14), de jongste transgender van het land: “Later word ik hondenkapster, aan dieren kun je alles kwijt”Zeven jaar geleden besloot de toen 7-jarige Senne dat hij Sanne wilde worden. Sindsdien kijkt Sanne uit naar de dag dat ze meerderjarig wordt. “Vanaf dan kan ik eindelijk die geslachtsoperatie ondergaan”, zegt ze. “Zelfs al moet ik dan na vele onderzoeken nog een jaar wachten, het wordt het mooiste verjaardagscadeau uit mijn leven.”
07/12 15u00  Politie vat drugsdealer na achtervolging te voetNa een achtervolging te voet kon de politie Mechelen-Willebroek donderdagnamiddag een man oppakken die in het bezit was van een hoeveelheid drugs, drie gsm’s en een aanzienlijke geldsom. Een dag eerder was hij ook al eens gevlucht.
07/12 15u00  Concept X zorgt voor kerstboom in stijl: “Geen tak laten we vrij, een boom bevat soms duizend versieringen”Hangt u dit jaar opnieuw dezelfde muffe ballen in uw kerstboom? Voor Tom Versmissen en Pieter Jaenen mag het wat meer zijn. Het koppel achter de Arendonkse interieurzaak Concept X kleedt kerstbomen aan voor bedrijven. En kijkt daarbij niet op een versiering meer of minder. “Tijdens de grijze Belgische winter zet je maar beter een boom die ertoe doet.”
07/12 14u45  Vrijwilligers planten 1.200 bomen in de Wilgernis: “Vrijbroekpark is een van de mooiste plekken ter wereld”Het Vrijbroekpark is weer een stukje groen rijker. Gedeputeerde Jan De Haes kwam er met vele vrijwilligers in het Wilgernisbos zo’n 1.200 bomen planten. De kinderen lieten een steen met hun naam achter bij de boompjes die ze mee in de grond staken.
07/12 14u45  Marianne Vos wint bij rentree meteen de veldrit in Essen, voor Hongaars talentDe vrouwencross in Essen was een prooi voor Marianne Vos. De Nederlandse maakte haar wederoptreden in het veld en was outstanding van start tot finish. Blanka Vas, een 18-jarig talent uit Hongarije, pakte de tweede plaats voor Anna Kay en Ellen Van Loy.
07/12 14u00  Trams botsen op Gitschotellei: twee gewonden, tramverkeer ligt stil op lijnen 4 en 9Op de Gitschotellei in Deurne zijn twee trams gebotst. Twee gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Het tramverkeer op de lijnen 4 en 9 ligt voorlopig stil.
07/12 13u15  Ex-renner Zico Waeytens maakt datum van eerste bokskamp bekend: “Groot nieuws!”Ex-profrenner Zico Waeytens (28) zal op 25 april 2020 zijn eerste kamp boksen in zijn thuisstad Ledegem. Dat heeft de West-Vlaming zaterdag bekendgemaakt op Twitter.
07/12 13u15  Homejacking in Sinaai: gewapende gangsters sluiten gezin op in wcVier gewapende gangsters hebben vrijdagavond een brutale homejacking gepleegd bij een gezin in Sint-Niklaas. De ouders en twee kinderen werden in de wc opgesloten. Daarna doorzochten de gangsters het huis.
07/12 12u15  Politie brengt gestolen portefeuille terug nog voor slachtoffer iets doorheeftDe politie heeft woensdagavond een dievegge opgepakt in een warenhuis in Mechelen. De 28-jarige vrouw had de portefeuille van een winkelende vrouw gestolen. Samen met een 37-jarige man komt ze in aanmerking voor verschillende diefstallen in het hele land.
07/12 12u15  GETEST. Kerstlichtjes: welke lampjes scoren schitterend?Kerstlichtjes in de tuin moeten spatwaterdicht zijn en werken best op batterijen. Maar presteren ze ook goed? Tuin­expert Marc Verachtert hield tien exemplaren tegen het licht.
07/12 11u45  Cadeautjesadviseur helpt mensen met keuzestressWe zien het jaarlijks gebeuren, enkele weken voor Kerstmis is het al vaak over de koppen lopen in shoppingcentra. De oorzaak is eenvoudig: cadeaustress. Want nooit eerder hadden we zo weinig tijd, zo veel keuze, en zo veel schrik voor teleurgestelde gezichten. In het Wijnegem shoppingcenter hebben ze nu ook een remedie gevonden en die delen ze graag met hun bezoekers.
07/12 11u30  Shoppingcenter zet ‘urgentieteam’ in voor bezoekers met cadeaustressIn Wijnegem Shopping Center opende een EHBC-shop voor Eerste Hulp Bij Cadeaustress. Liefst een op vijf shoppers zou er nu al last van hebben. Wijnegem zet ‘dokter’ Wim in voor de diagnose en cadeau-adviseur Sander zorgt voor een onmiddellijke behandeling. Wij gingen mee de temperatuur en polsslag meten met het EHBC-urgentieteam.
07/12 11u15  Doelman Vincent Vanasch zal met Red Lions “150 procent” klaar zijn voor de Olympische Spelen: “Er worden geen cadeaus uitgedeeld”Het succes van de huidige generatie Red Lions is voor een groot stuk te danken aan doelman Vincent Vanasch. “The Wall”, zoals de bijnaam van de Brusselaar luidt, werd de voorbije twee jaar uitgeroepen tot beste keeper van de wereld en vrijdag kreeg hij opnieuw een nominatie voor de FIH Hockey Stars Awards.
07/12 11u15  NBA. ‘Greek Freak’ en zijn Bucks halen uit tegen de Clippers, New York ontslaat coachMilwaukee heeft vrijdag de topper tegen de LA Clippers met 119-91 gewonnen in de NBA. De Bucks boekten zo hun 14e opeenvolgende zege. Milwaukee maakte het verschil in het eerste (30-15) en het derde quarter (35-19). Sterspeler Giannis Antetokounmpo was goed voor 27 punten en 11 rebounds.
07/12 11u00  Geen glansrol voor Degrendele tijdens baanwielrennen in CambridgeNicky Degrendele is er zaterdag niet in geslaagd de achtste finales te halen van het sprintonderdeel in de wereldbekermanche baanwielrennen in het Nieuw-Zeelandse Cambridge.
07/12 11u00  DISCUSSIE. Leeftijdsgrens voor alcohol naar 18 jaar?Elke dag belanden zes tieners stomdronken op spoed. Nog nooit zaten daarbij zoveel 12- tot 13-jarigen als vorig jaar. Experts trekken aan de alarmbel en pleiten voor het optrekken van de leeftijdsgrens tot 18 jaar.
07/12 10u00  Stien Vanhoutte verbetert Belgisch record op 500 meter op Wereldbeker schaatsen in KazachstanStien Vanhoutte heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, het Belgische record op de 500 meter verbeterd. Vanhoutte noteerde zaterdag een tijd van 39.61 seconden.
07/12 10u00  Bewoner appartement vergeet eten in oven en valt in slaap: felle rookontwikkelingDe brandweer van Herentals werd zaterdag rond 0.50u opgeroepen voor een brand in een appartement langs de Herenthoutsesteenweg in het centrum van Herentals.
07/12 10u00  Analyse van Wilrijkse pendelaar over filmpje met speed pedelec massaal gedeeld: “Gefrustreerde automobilist op een fiets”Het was ongetwijfeld hét filmpje van de week: Koen V. die in Merksplas met zijn speed pedelec weigerde uit de weg te gaan voor een vrachtwagen op een smal baantje in een industriegebied. Frank Van Damme uit Wilrijk, die dagelijks met de fiets naar zijn werk in het havengebied pendelt, zette zijn mening over het incident op Facebook. Velen zijn het met hem eens: de post werd al bijna achthonderd keer gedeeld. “De nagel op de kop”, klinkt het.
07/12 09u45  Wilrijkse pendelaar schrijft rake analyse over filmpje met speed pedelec: “De nagel op de kop”Het was ongetwijfeld hét filmpje van de week: Koen V. die in Merksplas met zijn speed pedelec weigerde uit de weg te gaan voor een vrachtwagen op een smal baantje in een industriegebied. Frank Van Damme uit Wilrijk, die dagelijks met de fiets naar zijn werk in het havengebied pendelt, zette zijn mening over het incident op Facebook. Velen zijn het met hem eens: de post werd al bijna achterhonderd keer gedeeld. “De nagel op de kop”, klinkt het.
07/12 08u00  Europees team met Jos Verlooy verslaat Amerikaanse jumpingploeg tijdens CSI-jumping in ParijsDe Europese jumpingploeg, met Jos Verlooy in een beslissende rol, heeft in Parijs Amerika verslagen in de Riders Masters Cup.
07/12 07u15  Aantal stomdronken 12- tot 13-jarigen op spoed nog nooit zo hoogElke dag belanden zes tieners stomdronken op spoed. Nog nooit zaten daarbij zoveel 12- tot 13-jarigen als vorig jaar: 116, waarvan 60% meisjes. Ter vergelijking: de cijfers in België liggen drie keer hoger dan in Nederland.
07/12 06u30  Homejacking in Sinaai: gewapende gangsters dringen woning binnen en stelen autoDe politie heeft vrijdagavond een oproep binnengekregen van een homejacking in de Stenenmuurstraat in Sinaai, deelgemeente van Sint-Niklaas. Gewapende gangsters drongen er de woning van een loodgieter binnen en bonden het aanwezige echtpaar vast.
07/12 06u15  Elders heb je huiswijn, deze brasserie serveert huis-olijfolieBrasserie Kasteel Walburg zet sinds kort haar eigen olijfolie op tafel. De flesjes worden gevuld met olie die wordt geperst in de olijfboomgaarden van bevriende boeren in Kreta, de tweede thuis van gastheer Bram Lanoye.
07/12 06u15  Hockey Club krijgt stek bij voetbalclubDe gemeente en voetbalclub Eendracht Verrebroek hebben het licht op groen gezet voor de verhuis van Hockey Club Beveren. De alsmaar groeiende hockeyclub trainde tot op heden op de Bosdam in Beveren, maar zou in 2021 kunnen verhuizen naar Verrebroek.
07/12 06u15  Vrienden delen liefde voor sterke drank op spiritfestivalDrie vrienden met eenzelfde passie voor sterke drank, slaan de handen in elkaar voor een spirit-tastingfestival. Dat houden ze in een kasteel en met veel aandacht voor lokale brouwsels.
07/12 05u15  STANDPUNT. Weer zonder plan naar klimaattopZuhal Demir (N-VA) zal maandag wat later vertrekken naar de klimaattop in Madrid. Ze heeft namelijk geen plan. Daar wordt binnen de Vlaamse regering nog druk aan gewerkt en met een beetje geluk kloppen de cijfers tegen maandagmiddag. Als dat niet zou lukken, blijft Demir thuis. Ze kan in Madrid niets doen zonder een Vlaams milieuplan.
07/12 05u15  KAART. De gevaarlijkste kruispunten liggen in de provincie AntwerpenVlaanderen heeft haar lijst met gevaarlijkste kruispunten vernieuwd. Plots zijn er 102 zwarte kruispunten meer, om te stranden op 314. Onze provincie blijft helaas heer en meester, met een volledige Antwerps kleurende top drie. Experts pleiten voor meer geld en meer inzet op veiligheid. “Willen autogebruikers het echt op hun geweten hebben: een zwaar ongeval voor enkele minuten extra onderweg?”
07/12 05u15  Bakfietsen krijgen meer eigen parkeerplaatsen in BerlijnDe stad Berlijn geeft lokale besturen meer beslissingsrecht over het parkeren van fietsen. Zo kan een parkeerplaats voor auto’s nu ook opgegeven worden als plaats voor bakfietsen. Daarmee wil Berlijn vooral voetpaden vrijmaken van fout geparkeerde fietsers.
07/12 05u15  COMMENTAAR. De hervorming van het WK veldrijden is een gemiste kansTwee kleuters die wel een pizza en een ijsje willen delen, maar ruzie ­maken over dat ene bord rode kool. Kan niet? Wel in het Vlaamse veldritland. Flanders Classics en Golazo ­organiseren samen jaarlijks veertig ­lucratieve wielertoeristentochten en in 2021 het WK op de weg, maar als het gaat om een weinig lucratieve en onzekere bezigheid als het organiseren van veldritten, vinden ze elkaar niet.
07/12 05u15  Geoffry Hairemans: “Mijn verhaal bij Antwerp was geschreven, bij KV Mechelen voel ik mij weer nuttig”Ontploffen deed hij nog niet bij geel-rood, maar wat niet is, kan nog komen. Na een moeizame intrede wil Geoffry Hairemans (28) niet langer de tweede viool spelen. “Een basisplaats afdwingen, PO1 halen en daarin scoren, pas dan is voor mij het seizoen geslaagd.”
07/12 05u15  COMMENTAAR. Dieu gaat voor zijn tweede Gouden SchoenOp een kille en doorweekte vrijdagavond naar een dito Freethiel afzakken, het lijkt geen pretje, maar voor Antwerp FC was het een geschenk.
07/12 05u15  Réda Halaimia (Beerschot) laat emotioneel zware periode achter zich: “Stap voor stap groei ik naar mijn beste niveau”Mohamed Réda Halaimia (23) onderstreepte vorige week zijn goede vorm met zijn tweede assist van het seizoen. De jonge Algerijnse vleugelverdediger kende een moeizame aanpassing aan het leven in België, niet in het minst door het overlijden van zijn moeder. Intussen groeit hij weer naar zijn beste vorm én werd hij opnieuw opgeroepen voor de Algerijnse nationale ploeg. “Ik weet dat mama me volgt van hierboven en dat ze trots is op haar zoon.”
07/12 05u15  Waarschuwende vinger voor zoekend Lierse Kempenzonen: “Het is vijf voor twaalf”Lierse Kempenzonen neemt vanavond bij Thes Sport zijn laatste horde in de heenronde, maar voor de getergde Pallieters blijft het nog altijd wachten op een eerste uitzege. Die kan er straks maar best komen, want de Lierenaars dreigen stilaan in vieze papieren te geraken.
07/12 05u15  Gouverneur Berx wil jaarlijkse controle op uitstoot wagensSchone lucht in en rond Antwerpen. Daar wil provinciegouverneur Cathy Berx voor zorgen met een aantal tussendoelstellingen die tegen 2030 gehaald moeten worden. Zoals bijvoorbeeld het controleren van uitlaatgassen op fijn stof en stikstof. Dat zei de provinciegouverneur vrijdag in haar jaarlijkse openingsrede.
07/12 05u15  Tanguy Ottomer neemt wandelaars mee op heraangelegde noordelijke leien: “Herinner me nog krantenkiosken in midden van boulevard”De noordelijke leien hebben vanaf zondag niet alleen – en voor het eerst sinds 1965 – opnieuw een eigen tramlijn, er kan ook gewandeld worden. Gids Tanguy Ottomer heeft met De Noorderleien toen en nu een nieuwe rondleiding op zijn lijstje gezet. Meelopen kan en niet alleen dit weekend.
07/12 05u15  Wereldberoemd op Instagram: Axelle ‘The Lifting Lioness’ Aerts (27) krijgt 18.600 volgers aan het sportenAxelle Aerts (26), beter bekend als ‘The Lifting Lioness’, woont in Antwerpen en werkt er als personal trainer en lifecoach. Via haar Instagramaccount @theliftinglioness toont ze niet alleen wat een gezonde en sportieve levensstijl inhoudt, met de hashtag #leeuwinnenpraat wil ze haar 18.600 volgers ook mee laten nadenken over hoe ze mentaal in het leven staan. “Als je een groot bereik hebt op sociale media, moet je dat nuttig gebruiken en anderen helpen”, vindt ze.
07/12 05u15  COLUMN. Een been in de brievenbus van de procureurHet spookt in de Antwerpse onderwereld, zoals de inwoners van Deurne, Ekeren, Merksem, Wommelgem en Wilrijk de voorbije week hebben gemerkt. Hun nachtrust werd nogal bruusk verstoord door het gekletter van kalasjnikovs en het rondvliegend schrapnel van exploderende handgranaten.
07/12 05u15  De roof van Opsinjoorke: een Antwerps-Mechelse vete van 70 jaarOp 14 december zal het exact zeventig jaar geleden zijn dat dertien Antwerpse studenten een eeuwenoude houten pop kidnapten uit het Mechelse stadsmuseum in het Hof van Busleyden. Opsinjoorke was van Antwerpen, niet van Mechelen, vonden ze. De geslaagde stunt hield in 1949 de inwoners van beide steden wekenlang in spanning. Zelfs de burgemeesters speelden het spelletje mee.
07/12 05u15  Sint scoort met ‘PlayStation voor ouderen’ in woonzorgcentrum RustenborgSinterklaas had voor de zeventig bewoners van woonzorgcentrum Rustenborg geen beter geschenk uit Spanje kunnen meebrengen dan de grote BeleefTV op wielen: een PlayStation voor senioren.
07/12 05u15  Buurtbewoonster strijdt al jaren tegen fietsostrade door haar achtertuin: “Ik procedeer niet als hobby”De nieuwe regels die de Vlaamse overheid wil invoeren om sneller te kunnen onteigenen, moeten voorkomen dat dossiers jarenlang stilliggen door procederende bewoners. Zo staat in Kapellen de aanleg van een kilometer fietsostrade tussen Ekeren en Kapellen al jaren on hold door een procedure, maar de dame in kwestie wijkt niet.
07/12 05u15  Kerstmagie gaat van start in zes kastelen: ‘Het ijs van het kerstparadijs’ komt tot levenIn het Kasteel de Merode in Westerlo gaat dit weekend Kerstmagie van start. Tijdens de try-outs gisteravond bleek dat de ambitie om van het gebeuren weer een sprookjesachtige wandeling te maken in een uniek historisch decor helemaal wordt waar gemaakt.
07/12 05u15  Vijftien meter hoge vlammen verlichten de nacht na gecontroleerde gasverbrandingOp de site van Ineos in Geel zijn deskundigen vrijdagavond even voor 22u gestart met het affakkelen van ethyleengassen uit een gebarsten gasleiding. Wat verderop zetten ze nog een tweede fakkelinstallatie klaar voor gebruik. Tijdens het affakkelen waren grote vlammen zichtbaar. Over de geplande verbranding met fakkels was vrijdagmiddag uitgebreid gecommuniceerd om ongeruste reacties bij de omwonenden te voorkomen.
07/12 05u15  Bowlingbanen en grillrestaurant in UGC geopend: “Hier hebben de mensen op gewacht”Wie al enkele maanden niet meer in UGC Turnhout is geweest, heeft volgende keer allicht moeite om zich te oriënteren. Het interieur is volledig vernieuwd, in de hal is een nieuw gamingcafé en de Delhaize heeft plaats geruimd voor een grillrestaurant en een bowling. “Je kunt hier makkelijk een dag spenderen.”
07/12 05u15  COLUMN. Een Kempenaar blijft een Kempenaar, ook met criminele burenIn de Kempen kent iedereen elkaar. Of het scheelt niet veel. Zo bleek ook uit het gesprek tussen mijn ouders en schoonouders, wanneer ik vertelde dat Gazet van Antwerpen-collega Joris Van der Aa een reeks zou maken over drugs in de Kempen, zoals u kunt lezen op blz. 6-7.
07/12 05u15  Gemeenteraadslid reageert op uitlatingen directeur De Ark: “Wij hebben nooit te weinig betaald, integendeel”De sociale huurprijzen in Turnhout stijgen, vooral voor wie de voorbije jaren te weinig heeft betaald. Die uitspraak van Peter Vanommeslaeghe, directeur van De Ark, is bij Luc Debondt in het verkeerde keelgat geschoten.
07/12 02u15  COLUMN. Wat heb ik in 2019 allemaal gedaan? Welke spannende dingen zijn er gebeurd?Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (47) en zonen Ricky (12) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
07/12 02u15  Kersvers CD&V-voorzitter Joachim Coens: “Weer 24 procent in 2024, ik geloof dat echt!”Zoals iedereen had verwacht, is Joachim Coens de nieuwe voorzitter van CD&V. Het verschil met opponent Sammy Mahdi – nauwelijks drie procent – was een pak kleiner dan voorspeld, maar de West-Vlaming komt na 20 jaar wel langs de grote poort de politiek weer binnen. De CD&V-militanten hebben gekozen voor continuïteit en minder risico.
07/12 00u15  Verstoorde voorbereiding bij Waasland-Beveren: vijftal spelers komen te laat op FreethielWaasland-Beveren-trainer Arnauld Mercier zag de bui eigenlijk al voor de wedstrijd tegen Antwerp hangen. Een vijftal spelers liet zich verrassen door het drukkere verkeer en kwam te laat toe op de club.
07/12 00u00  REACTIES. Mbokani en Lamkel Zé uitblinkers bij wervelend Antwerp: “Didier is mijn kleine broertje”Dieumerci Mbokani was samen met Didier Lamkel Zé de grote roerganger bij Antwerp. De Gouden Stier bracht zijn aantal goals op veertien stuks, en leverde ook nog eens twee beslissende passes af.
07/12 00u00  Laszlo Bölöni: “Lamkel Zé moet dat onnozel gedrag afleren”Na een 0-4 zege kan zelfs een kritische coach als Laszlo Bölöni moeilijk ontevreden zijn. Tenzij dan over de ‘gemiste kansen’ en andere open deuren. Tot het onderwerp Lamkel Zé ter sprake kwam.
06/12 23u30  Bart Peeters en cast ‘Safety First’ flankeren Niels Destadsbader in SportpaleisIn 2018 trakteerde Niels Destadsbader zichzelf voor zijn dertigste verjaardag op twee concerten in het Sportpaleis. Dat smaakte bij zowel de zanger als het publiek kennelijk naar meer, want dit weekend keert de zanger terug naar Antwerpen voor liefst drie uitverkochte optredens in de grootste zaal van het land, in totaal goed voor 54.000 bezoekers. Het werd een spektakelstuk met obligate special guests als Nielson, Bart Peeters en – jawel – de cast van Safety First.
06/12 23u00  Lommel klopt OH Leuven en leidt in tweede periodeLommel heeft vrijdag op de vierde speeldag van de tweede periode van de Proximus League Oud-Heverlee Leuven geklopt met 3-2.
06/12 23u00  Sterke (her)start: Telenet Giants Antwerp wint na spektakelstuk van Limburg UnitedSchitterende start van Telenet Giants Antwerp in de tweede fase van de Euromillions League. De Giants wonnen in een sfeervolle Lotto Arena de topper van Limburg United. Voor de Giants meteen een 6 op 8, met nog één wedstrijd te goed, voor de Limburgers de tweede competitienederlaag.
06/12 22u45  Duidelijk statement: Telenet Giants Antwerp wint na spektakelstuk van Limburg UnitedSchitterende start van Telenet Giants Antwerp in de tweede fase van de Euromillions League. De Giants wonnen in een sfeervolle Lotto Arena de topper van Limburg United. Voor de Giants meteen een 6 op 8, met nog één wedstrijd te goed, voor de Limburgers de tweede competitienederlaag.
06/12 22u45  ONS OORDEEL. CR7 werd op de Freethiel LZ7Straf nummertje van Antwerp: het is die extreem drukke periode - vijf matchen in twee weken - ongeslagen doorgekomen. Laagvlieger Waasland-Beveren bleek vrijdagavond meerdere maten te klein om de rood-witte trein nog af te stoppen: 0-4. Hier zijn onze spelersbeoordelingen.
06/12 22u45  Antwerpenaar Filip Meert krijgt factuur van bijna 14 miljoen euro in de bus: “Mag ik dat in twee keer betalen?”Een gepeperde rekening, die kreeg Filip Meert vrijdag in de bus: of de vriend van ex-Miss België Alizée Poulicek binnen de 48 uur een kleine 14 miljoen euro zou willen betalen aan de belastingdiensten.
06/12 22u30  Met de groeten van 'LZ7': Antwerp voorlopig weer tweede dankzij twee goals van zijn artiestCR7 kende iedereen al, maar gisteren maakte de Belgische voetbalfan kennis met LZ7, tot nader order de grootste artiest van de Bosuil. Met twee goals zette hij Antwerp op weg naar een vlotte zege en de voorlopige tweede plaats. Dat we het over Didier Lamkel Zé hebben, had u allicht al wel begrepen.
06/12 22u15  LIVE. Mbokani zet de kerst op de taart voor Antwerp, W-Beveren ligt tegen het canvasStraf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 22u00  LIVE. 'LZ7' doet het opnieuw: Lamkel Zé zet Antwerp eigenhandig op 0-2Straf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 21u45  Wedergeboorte van Belgian Bubbles vlak voor kerstVan een bruisende rentree gesproken: na zes jaar afwezigheid is Belgian Bubbles helemaal terug. De Belgische subtiel parelende feestdrank van Massenhovenaar Olivier Sonck (47) wordt opnieuw overal met open armen ontvangen.
06/12 21u30  LIVE. Lamkel Zé steelt opnieuw de show, Antwerp leidt halverwege met 0-1 in BeverenStraf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 21u30  Collega’s Martens Hout tonen hart van goud: ‘Sint en Piet’ stappen 22 kilometer door weer en wind voor weeshuis in CambodjaWie vrijdagochtend heel vroeg Sinterklaas en Zwarte Piet over het jaagpad langs het Albertkanaal zag stappen, was wel degelijk goed wakker. Michiel Buts en zijn trouwe helper Jimmy Roets, twee collega’s van Martens Hout, ondernamen hun heroïsche tocht door weer en wind voor het weeshuis Little Hearts in Cambodja.
06/12 21u30  Zwitser Odermatt pakt eerste zege in Wereldbeker Super-GMarco Odermatt heeft vrijdag tijdens de wereldbekermanche alpijnse ski in het Amerikaanse Beaver Creek de Super-G op zijn naam geschreven. Het is voor de 22-jarige Zwitser de eerste WB-zege.
06/12 21u30  MEST slaat tenten op in leegstaande brandweerkazerneIn afwachting van een nieuwe definitieve invulling neemt MEST vzw minstens de komende twee jaar haar intrek in de oude brandweerkazerne in de Dageraadstraat in Mechelen. MEST wil er ambachtslieden en sociale initiatieven onderdak geven.
06/12 21u30  Naast CR7 is er nu ook LZ7: Lamkel Zé toont kersvers logo na doelpuntDidier Lamkel Zé scoorde de openingsgoal voor Antwerp tegen Waasland-Beveren. En dan is het voor coach Bölöni en alle Antwerp-fans toch even de adem inhouden hoe de Kameroener zijn doelpunt viert.
06/12 21u00  Kerstconcert 2650 moet nieuwe traditie inluiden: “Opbrengst gaat naar het goede doel”Voor het eerst sinds enkele jaren vindt opnieuw kerstconcert plaats in de Basiliek van Edegem. De verenigingen Scopo 2650 en Orfeo Producties nemen de traditie weer op ten voordele van goede doelen.
06/12 21u00  LIVE. Antwerp opent de score: Mbokani kan ook assists geven, Lamkel 'LZ7' Zé werkt knap afStraf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 21u00  Provincie geeft vergunning voor bouw dorpszaal in tuin pastorie, OverHal stapt naar Raad voor VergunningsbetwistingenDe bestendige deputatie heeft in beroep een vergunning verleend aan het gemeentebestuur van Zoersel om een dorpszaal te bouwen in de tuin van de pastorie van Halle. Maar de eerste spadesteek zal niet voor morgen zijn, want burgerbeweging OverHal vzw trekt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen, met het oog op de schorsing en de vernietiging van de vergunning.
06/12 20u45  Pieter Timmers verbetert Belgisch record en wordt daarna zevende in EK-finale 50m vrijPieter Timmers is vrijdag in de finale van de 50 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow als zevende geëindigd. Eerder brak hij in de halve finale het Belgisch record.
06/12 20u30  VIDEO. Gemeente Beveren zet 800.000 euro opzij voor hockeyveld in VerrebroekIn Beveren heeft de plaatselijke hockeyclub fantastisch nieuws gekregen. Het gemeentebestuur heeft namelijk 800.000 euro opzij gezet voor de aanleg van een gloednieuw hockeyterrein in deelgemeente Verrebroek. Hockey Club Beveren bestaat nog maar een dikke twee jaar, maar telt ondertussen wel al meer dan 150 leden.
06/12 20u30  Ex-cafébaas Raf Guetens schrijft kinderboek over plasticprobleemRaf Guetens kreeg in Antwerpen vooral bekendheid als ‘Raf van den heksenketel’ in de Pelgrimsstraat. Dat was een kroeg waar vooral folkmuziek gebracht werd. Met Het eiland van Nati heeft de vroegere kroegbaas nu zijn eerste kinderboek gepubliceerd.
06/12 20u15  Jogger belandt onder tram: slachtoffer buiten levensgevaarBij een ongeval aan de Stenenbrug in Borgerhout belandde een 30-jarige jogger vrijdagavond onder een tram. Hij verkeerde even in levensgevaar, maar in het ziekenhuis stabiliseerde zijn toestand. Een halfuur later gebeurde er nog een ongeval met een andere tram, aan de Britselei.
06/12 20u00  Boechout investeert fors in cultuur en erfgoed: “Cultuur versterkt het sociale weefsel”De gemeente Boechout zal de komende legislatuur bijna 80.000 euro meer in culturele programmatie investeren en 48.000 euro meer in de promotie van het lokale erfgoed. “Onder andere deelname van kansengroepen, meer schoolvoorstellingen en een grotere programmatie in Theater Vooruit worden zo mogelijk”, zegt burgemeester Koen T’Sijen (PRO).
06/12 20u00  ‘Antwerpse luieraap’ vindt nieuwe thuis in Nederland: “We troosten ons dat hij naar een betere plaats is”Viktor, de aap-met-luier die voor de zomer in Ekerse bomen werd aangetroffen, is naar een dierenpark in het zuidoosten van Nederland verhuisd. Dat bevestigt het natuurhulpcentrum in Opglabbeek, waar hij gemist zal worden. “Hij was een modelaapje”, klinkt het daar.
06/12 20u00  27 jaar cel voor koppel Essense roofmoord: “Een brutale en laffe moord”Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) zijn vrijdag allebei veroordeeld tot 27 jaar cel voor de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. De jury hield rekening met verzachtende omstandigheden voor allebei.
06/12 19u45  DE BLIK VAN BISTIAUX. Wanneer politici zich in de sportwereld gaan moeienDe volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
06/12 19u45  LIVE. Springt Antwerp naar een voorlopige tweede plaats in Beveren?Straf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 19u30  Antwerpse politie werkt alleen nog op afspraak (behalve in het hoofdgebouw)De Antwerpse politie gaat al haar politiekantoren, op het hoofdgebouw na, omvormen tot zogenaamde ‘afspraakkantoren’. Dat zijn kantoren die niet meer vrij toegankelijk zijn en waar u alleen nog aangifte kunt doen als u eerst een afspraak hebt gemaakt.
06/12 19u30  Ouders Wielemie niet te spreken over reportage van ‘New York Times’: “Die foto’s bij haar sterfbed zijn een mokerslag”“Het ging net iets beter met ons. Maar die reportage in ‘The New York Times’ vrijdag is een slag in ons gezicht”, zegt Jos Vervoort, vader van rolstoelatlete Marieke Vervoort. “Vooral de foto waarop mijn vrouw onze dochter vlak na haar dood kust, doet verschrikkelijk veel pijn.”
06/12 19u30  De tijger versus de draak: eerste Chinese halve finale ooit op UK ChampionshipHet UK Championship krijgt zaterdag een volledig Chinese halve finale tussen Ding Junhui (WS-16) en Yan Bingtao (WS-20). Ding schakelde vrijdag zijn landgenoot Liang Wenbo (WS-40) met 6-2 uit, Yan nam met 6-3 de maat van de Schot John Higgins (WS-5), de UK-kampioen van 1998, 2000 en 2010.
06/12 19u15  Groene Tornado’s houden grote schoonmaak in ’t AsbroekNiet minder dan twintig Groene Tornado’s, vrijwilligers van Natuurpunt Antwerpen Noord, streken neer in ’t Asbroek. Ze kwamen beheerder Kris Van den Eede en lokaal vrijwilliger van het eerste uur Fonne Bruggemans veertig handen toesteken bij opruimingswerken in dit officieel erkend natuurgebied in de Amerlolaan.
06/12 19u15  Standard krijgt 1.000 euro boete wegens kwetsend spreekkoor richting refDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard een boete van 1.000 euro opgelegd, omdat Luikse supporters op bezoek bij Eupen op 23 november kwetsende spreekkoren naar de scheidsrechter scandeerden.
06/12 19u15  De nieuwe goudader van de drugsmaffia: crystal methDe misdaadnetwerken die al bijna drie decennia xtc-pillen en speed ‘koken’ in hun clandestiene labs in de Kempen, hebben een nieuwe goudader ontdekt: methamfetamine of crystal meth. Het gaat om een zwaar verslavend roesmiddel dat vooral in Oost-Europa, Azië en Australië aan een opmars bezig is.
06/12 19u15  Lijk van verdwenen crimineel aan de varkens gevoerd?Nederlander John Heijboer, die in 2005 nog terechtstond in een grote drugszaak rond havendief Guy De Gres, is na het proces spoorloos verdwenen. De verdwijning van de 43-jarige crimineel uit Breskens wordt tot vandaag nog altijd onderzocht.
06/12 19u15  Varkensboeren die vooral de kost verdienen met speed: de familie Kokx, de Corleone’s van de KempenDe Nederlandse misdaadbendes domineren het drugsmilieu in de grensstreek, maar een familie varkensboeren uit Merksplas leerde de Hollandse pillendraaiers hoe ze goede speed moesten ‘koken’: de familie Kokx. Stamvader Frans Kokx was 88 jaar oud toen het hof van beroep hem tot vier jaar celstraf veroordeelde. “De Kokx’en stoppen nooit. Drugs produceren is iets genetisch in die familie.”
06/12 19u15  Narco’s in de Stille Kempen: xtc-baronnen en wietboeren hebben plaats ingenomen van veedieven en botersmokkelaarsDe Kempen oefenen al eeuwen een speciale aantrekkingskracht uit op dievenbendes, smokkelaars en struikrovers. De vagebonden en botersmokkelaars van weleer hebben vandaag plaatsgemaakt voor steenrijke gangsterbazen die hun drugsimperium bestieren vanuit de villawijken van Oud-Turnhout.
06/12 19u15  29.000 kroonkurken vormen indrukwekkende kersttruck op gevel van café The StingAan de gevel van café The Sting in Kessel (Nijlen) prijkt een gigantische kersttruck van Coca-Cola, volledig gemaakt uit gebruikte kroonkurken. Maanden werd er gewerkt aan het paneel van 25 vierkante meter, zonder morren. Want alles voor de kerstsfeer.
06/12 19u15  Maan komt thuis in Sint-Romboutskathedraal: “Hopelijk slaan Mechelaars geen alarm”Mechelen Houdt je Warm is vrijdag op gang getrapt met de voorstelling van het kunstwerk Museum of the Moon. Deze indrukwekkende maan van zeven meter diameter van de Brits Luke Jerram is drie weken lang te zien in de Sint-Romboutskathedraal.
06/12 19u00  Grote baas FGP Antwerpen wordt verbindingsofficier in Verenigd KoninkrijkStanny De Vlieger, de hoofdcommissaris van de Federale Gerechtelijk Politie in Antwerpen, trekt naar het Verenigd Koninkrijk. In het kader van de nakende Brexit wordt hij vanaf het voorjaar van 2020 verbindingsofficier in het Verenigd Koninkrijk.
06/12 19u00  Pieter Timmers met Belgisch record naar EK-finale 50m vrijPieter Timmers heeft zich met een Belgisch record geplaatst voor de finale van de 50 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow. Die finale wordt straks gezwommen.
06/12 18u45  31 kandidaturen voor vernieuwde Wereldbeker, Golazo doet niet meeGolazo, organisator en eigenaar van 17 veldritten, dient voorlopig geen kandidaturen in voor de wereldbeker 2020-2021. Maar Flanders Classics, dat de organisatie op vraag van de UCI op zich neemt, heeft wel 31 kandidaturen binnen.
06/12 18u45  Slachtoffer in levensgevaar na ongeval met tramBij een ongeval aan de Stenenbrug in Borgerhout raakte een persoon vrijdagavond levensgevaarlijk gewond. Het slachtoffer belandde er om een nog onduidelijk reden onder een tram. Even later raakte een andere tram ook betrokken bij een ongeval aan de Britselei.
06/12 18u30  Stad Antwerpen bespaart 30 miljoen euro zonder dat er naakte ontslagen vallenHet stadsbestuur en de vakbonden zijn tot een akkoord gekomen over de arbeidsvoorwaarden voor het stadspersoneel. Het bedrag van de maaltijdcheques en de fietsvergoeding gaat omhoog en de hospitalisatieverzekering wordt uitgebreid. Er vallen de komende zes jaar géén naakte ontslagen, hoewel er 30 miljoen euro bespaard wordt op het personeelsbudget.
06/12 17u45  Agressieve twintiger geeft buschauffeur karatetrap en slaat rij-examinatorenDe 23-jarige V.B. uit Geel riskeert achttien maanden cel voor gewelddadige feiten. Maar liefst vijf keer op korte tijd sloeg en stampte hij verschillende mensen, waaronder een buschauffeur en twee rij-examinatoren. “Hij kampt met een extreme agressieproblematiek.”
06/12 17u30  Louis Croenen al zeker van derde Spelen: “Vroege kwalificatie kan valkuil zijn”Louis Croenen is samen met Pieter Timmers en Fanny Lecluyse de enige Belgische zwemmer die op dit moment al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Op de Team Belgium-stage in het Turkse Belek loopt hij dan ook ontspannen rond tussen de andere atleten.
06/12 17u30  Joachim Coens verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&VJoachim Coens is verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&V. Dat werd vrijdagnamiddag bekendgemaakt.
06/12 17u00  Lift Voetgangerstunnel aan Linkeroever minstens week buiten dienstDe lift van de Sint-Annatunnel op Linkeroever is sinds vanavond (vrijdag) voor minstens één week buiten dienst. Reden is het feit dat een aantal kabels waar de lift aan ophangt slijtage vertonen en de lift uit balans dreigt te geraken, zo meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.
06/12 17u00  ASSISEN ANTWERPEN. 27 jaar cel voor roofmoord op Frank SerruysBart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) zijn vrijdag veroordeeld tot 27 jaar opsluiting voor de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. Zijn lichaam werd de nacht erop gedumpt aan een zandweg in Nispen, bij het Nederlandse Roosendaal.
06/12 17u00  Kaart maakt zich zorgen om plannen Scholenproject: “Er is sprake van een heus sportcomplex”Francis Van Deuren uit de wijk Kaart gaf vrijdagochtend een petitie met honderd handtekeningen af aan waarnemend burgemeester Philip Cools en algemeen directeur Ward Schevernels. Volgens Van Deuren zijn de wijkbewoners ongerust over het Scholenproject Kaart.
06/12 16u45  Thomas Detry voorlopig tweede in MauritiusThomas Detry is vrijdag naar een gedeelde tweede plaats opgeklommen op het Mauritius Open (European Tour/1 miljoen euro). De 26-jarige Brusselaar kwam vrijdag rond in 66 slagen, zes onder par, op de Heritage golfbaan in Bel Ombre. Thomas Pieters deed even goed en plaatste zich zo alsnog voor de finaleronden. Nicolas Colsaerts haade de cut niet.
06/12 16u45  Piepjonge Flames verliezen allereerste interlandDe nationale voetbalploeg voor meisjes onder vijftien jaar heeft in Tubeke zijn allereerste interland tegen Duitsland verloren met 1-3.
06/12 16u30  Aggressieve twintiger geeft buschauffeur karatetrap en slaat rij-examinatorenDe 23-jarige V.B. uit Geel riskeert achttien maanden cel voor gewelddadige feiten. Maar liefst vijf keer op korte tijd sloeg en stampte hij verschillende mensen, waaronder een buschauffeur en twee rij-examinatoren. “Hij kampt met een extreme agressieproblematiek.”
06/12 16u15  Strip- en dvd-beurs brengt schwung in De ZwaanZo’n vijftien standhouders en vijf tekenaars palmen zondag zaal De Zwaan in tijdens de achtste Heistse Strip- en dvd-beurs, een initiatief van drie bevriende handelaars-verzamelaars. “Een grote beurs zijn we niet, maar we doen altijd ons best om voor gezelligheid en ambiance te zorgen”, beloven de organisatoren.
06/12 16u15  Twintiger schiet met loodjesgeweer op terras brasserie omdat hij nachtlawaai beu isOmdat hij het nachtlawaai van een café aan de overkant van zijn huis niet kon verdragen, schoot een 24-jarige man uit Turnhout deze zomer met een loodjesgeweer op de gevel en het terras. Verschillende klanten raakten daarbij lichtgewond. De man riskeert een celstraf van een jaar.
06/12 16u15  Pleegkinderen mogen meedansen in nieuwe K3-videoclipZe voelen zich wel eens anders dan andere kinderen, maar vandaag kregen ze van de drie K3’tjes te horen: ‘Jij bent mooi!’ 35 pleegkinderen mochten samen met hun pleegzorgers, en soms ook ouders, meedoen aan de nieuwe K3-videoclip, opgenomen in de onlangs opnieuw geopende Handelsbeurs in Antwerpen. “Het is prachtig om de kinderen te zien genieten”, zegt Klaasje.
06/12 16u15  Real-coach Zinedine Zidane steekt teleurstelling niet weg na enkelbreuk van Eden Hazard: “Zeer slecht nieuws”“Zeer slecht nieuws.” Real Madrid-coach Zinédine Zidane stak zijn teleurstelling niet weg toen hem vrijdag tijdens het persmoment daags voor de wedstrijd tegen Espanyol gevraagd werd naar het blessurenieuws van een dag eerder omtrent Eden Hazard. Bij verdere testen was er immers aan het licht gekomen dat de Rode Duivel een kleine breuk in de rechterenkel heeft opgelopen. Daardoor zal Hazard in 2019 naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen en dus mag hij ook een streep maken voor de Clasico, op 18 december in Nou Camp tegen FC Barcelona.
06/12 16u00  Teleurgestelde Zidane na enkelbreuk Eden Hazard: “Hij begon zijn kwaliteiten te tonen”“Zeer slecht nieuws.” Real Madrid-coach Zinédine Zidane stak zijn teleurstelling niet weg toen hem vrijdag tijdens het persmoment daags voor de wedstrijd tegen Espanyol gevraagd werd naar het blessurenieuws van een dag eerder omtrent Eden Hazard. Bij verdere testen was er immers aan het licht gekomen dat de Rode Duivel een kleine breuk in de rechterenkel heeft opgelopen. Daardoor zal Hazard in 2019 naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen en dus mag hij ook een streep maken voor de Clasico, op 18 december in Nou Camp tegen FC Barcelona.
06/12 16u00  Antwerpse brengt met ‘Just’ verse, vegetarische, baby- en peutervoeding op de marktMet een zoontje van twee in huis weet Klaartje Mertens (34) goed genoeg hoe moeilijk het is om na het werk én actief tijd door te brengen met je kind én om telkens weer een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Het zette haar aan om een lijn van duurzame voeding voor baby’s en peuters op de markt te brengen. Het merk kreeg de naam Just.
06/12 16u00  Lawaaierige Berlijnse rijbaankussens liggen onder vuur: lichten of wegversmalling als mogelijke oplossingIn de buurt van het kruispunt van de Larumseweg met Keizershofstraat en Weier in Onze-Lieve-Vrouw-Olen leeft protest tegen de zogenaamde Berlijnse rijbaankussens die er op de weg liggen. “Buurtbewoners klagen over lawaai en vragen zich af of de inrichting ervan wel reglementair is”, zegt raadslid Mario Verhaert (O1).
06/12 15u45  McDonald’s-gerant die 30.000 euro uit kluis stal moet tien maanden naar celEen 19-jarige voormalige gerant van McDonald’s die 30.000 euro uit de kluis stal, heeft een celstraf van zestien maanden gekregen, waarvan een halfjaar met uitstel. De man gaf toe het geld te hebben opgedaan aan feestjes.
06/12 15u45  “En dan gebeurt het ondenkbare: naar het voetbal gaan kijken met vrienden en nooit meer thuiskomen”Honderden familieleden en vrienden woonden vrijdagvoormiddag een eerbetoon aan de verdronken Antwerpsupporter Ben Vanleene (28) bij in de aula van het crematorium van Wilrijk. Aan de hand van teksten en foto’s werd Ben geschetst als een voetbalfan met een fascinatie voor de natuur, maar vooral als een trouwe zoon, broer en vriend, die met zijn vriendin Sophie net een huis met tuintje had gekocht toen het noodlot toesloeg.
06/12 15u30  Straf met uitstel voor man die stiefdochter filmde met spycamDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 44-jarige man uit Merksem veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel, omdat hij zijn minderjarige stiefdochter met een ‘spycam’ gefilmd had. Het cameraatje zat verstopt in een weerstation dat hij op de kamer van het meisje had gezet.
06/12 15u30  Marouane Fellaini verliest Chinese bekerfinaleNa een 1-0 zege in de heenmatch tegen Sjanghai Shenhua hebben Marouane Fellaini en Shandong Luneng toch nog de finale van de Beker van China verloren. Vrijdag trok Shanghai Shenhua met 3-0 aan het langste eind in de terugwedstrijd. Fellaini speelde de hele partij.
06/12 15u15  Komende jaren geen naakte ontslagen bij stadspersoneel: “Stad Antwerpen blijft beste arbeidsvoorwaarden bieden”Het Antwerpse stadsbestuur en vakbonden ACOD en ACV-OD hebben een nieuw lokaal sectoraal akkoord gesloten rond de loon- en arbeidsvoorwaarden van de zowat 7.000 medewerkers van de stad. Hoewel het stedelijk apparaat de komende jaren blijft inkrimpen, vallen er geen naakte ontslagen. De vakbonden haalden ook onder meer een uitbreiding van de hospitalisatieverzekering en een hoger bedrag voor maaltijdcheques binnen.
06/12 15u15  Gemeentelijk rampenplan van kracht door lek in gasleiding: spectaculair ogende fakkels maar situatie is onder controleWie vrijdagavond of -nacht langs de E313 in omgeving van Eindhout (Laakdal) in de lucht vlammen tot wel vijftien meter hoog opmerkt, moet niet verontrust naar de hulpdiensten bellen. “Vanaf 20u gaan we op een gecontroleerde manier met twee fakkels ethyleengassen verbranden”, zegt Koen Bollen van de brandweerzone Kempen.
06/12 15u15  Natuurverenigingen in beroep tegen boskapvergunning Ineos in de havenMilieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt en WWF tekenen gezamenlijk beroep aan tegen de beslissing van de provincie Antwerpen om een omgevingsvergunning toe te kennen aan Ineos voor ontbossing en voorbereidende werken voor het miljardenproject ‘Project One’ te Lillo. Dat laten de organisaties vrijdag weten in een gezamenlijk persbericht. “Bos kappen voor installaties waarvan nog niet geweten is of ze vergund geraken, is voorbarig”, klinkt het.
06/12 15u00  Aerosmith sluit vierdaagse jubileumeditie Graspop afNiemand minder dan Aerosmith sluit op zondag 21 juni 2020 de jubileumeditie van de Graspop Metal Meeting in Dessel af.
06/12 15u00  Britse groep neemt Aleris overDe Britse groep Liberty House van de Brits-Indiase miljardair Sanjeev Gupta gaat de aluminiumfabriek van Aleris in Duffel overnemen. Dat bevestigt onder meer CFG Alliance, de holding boven Liberty House.
06/12 14u45  Zanger en ex-Bomenaar krijgt peterschap van nieuwe regenboogzebrapadenHet lokaal bestuur van Boom zegt duidelijk ‘neen’ tegen elke vorm van uitsluiting en wil een krachtig signaal hierrond geven. Daarom werd beslist twee regenboogzebrapaden, de kleuren van de LGBT-gemeenschap, in te richten. Gregory Frateur van de groep Dez Mona krijgt het peterschap.
06/12 14u45  Vrancken overweegt basisplaats voor zijn topschutter tegen KV Kortrijk: “Togui heeft punten gescoord op Antwerp”Na de nul op zes tegen Zulte Waregem (0-2) en Antwerp (1-0) wil KV Mechelen zaterdag de rug rechten in eigen stadion tegen KV Kortrijk. Voor topschutter William Togui lijkt er een nieuwe basisplaats in te zitten na zijn sterke invalbeurt op Antwerp. “Dat was de Togui die ik wil zien”.
06/12 14u45  Drie Red Lions hebben nominatie op zak voor FIH Hockey Stars AwardsDrie van de Red Lions die zich dit jaar in Antwerpen tot Europees kampioen kroonden zijn genomineerd voor de FIH Hockey Stars Awards. Arthur Van Doren kan voor de derde keer op rij de trofee van Speler van het Jaar in ontvangst nemen. Hij neemt het op tegen Victor Wegnez, op het EK uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Vincent Vanasch kan voor het derde opeenvolgende jaar tot beste doelman verkozen worden. Dat heeft de internationale hockeyfederatie (FIH) vrijdag bekendgemaakt.
06/12 14u45  Duvel Moortgat is nu ook beste familiebedrijfBrouwerij Duvel Moortgat heeft donderdagavond de Family Business Award of Excellence 2019 gewonnen: de prijs voor het beste familiebedrijf zeg maar. Dat is een wedstrijd die al voor de zesde keer op rij door EY wordt georganiseerd.
06/12 14u30  Nieuwe Emilie Frescostraat eert zuster AndreaBij het nieuwbouwproject aan de Kapelleblokstraat en de Auwegemvaart in Mechelen zal de nieuw aan te leggen weg de naam Emilie Frescostraat krijgen. Het bouwproject is goed voor tien eengezinswoningen en negentien appartementen met ondergrondse parking.
06/12 14u30  Al aan het dromen van de zon? Hier gaan we in 2020 op vakantieGeen fan van de kerstperiode? Dan kan je misschien al luidop dromen over je volgende vakantiebestemming richting de zon. Reisjournalisten van lifestylemagazine Cosmopolitan hebben alvast tien bestemmingen opgesomd die zowel de natuur- als cultuurliefhebber kunnen overtuigen. Een overzicht.
06/12 14u00  Minder dan de helft van de lijnbussen is niet op tijd: “Investeer in alternatieven”Slechts 46,92% van de bussen in de provincie Antwerpen rijdt op tijd. Dat blijkt uit cijfers die minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bekendmaakte.
06/12 14u00  Bart De Wever over Winter in Antwerpen: “Ik open de skipiste, ben er niet gerust op”Vanaf zaterdag baadt de stad weer in een echte kerstsfeer. Dan start Winter in Antwerpen met een groot openingsfeest. Er is van alles te doen in de stad. Alle activiteiten werden vrijdagmiddag voorgesteld door burgemeester De Wever.
06/12 13u45  Het belooft nog eens spannend te worden in de cross want Essen en Zonhoven moeten het stellen zonder Mathieu van der PoelZaterdag vindt op en rond de site Rangeerloods, aan het Hemelrijk in Essen, de Ethias Cross plaats en zondag is de Telenet Superprestige in Zonhoven al aan haar vijfde manche toe. Het beloven twee spannende crossen te worden, want ene Mathieu van der Poel zal er twee keer niet bij zijn...
06/12 13u30  Met Lauren Versnick naar de Efteling: “Ik ben dol op sprookjes”Lauren Versnick (25) kruipt voor de nieuwe Nachtwacht-film Het duistere hart in de huid van de elf Aurel. Vanaf vandaag knalt ze van het bioscoopscherm in een lang prinsessenkleed, met spitse oren en gekleurde lenzen. “Door die lenzen kon ik weinig uitdrukking leggen in mijn gezicht. Het was een hele uitdaging om ermee te acteren.” Al houdt deze durfal er wel van om uit haar comfortzone te treden. Voor deze feestshoot trokken we met plezier naar de E(l)fteling.
06/12 13u30  Chelsea mag in januari opnieuw spelers aantrekken, meteen gonst het van de geruchtenHet Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vrijdag het transferverbod voor Chelsea verlicht. Het verbod geldt niet langer twee transferperiodes, maar één. Daardoor mogen de Blues vanaf 1 januari opnieuw spelers aantrekken.
06/12 13u15  Winter in Antwerpen : “Antwerpen krijgt magisch bos”Vanaf zaterdag baadt de stad weer in een echte kerstsfeer. Dan start Winter in Antwerpen met een groot openingsfeest. Er is van alles te doen in de stad. Alle activiteiten werden vrijdagmiddag voorgesteld door burgemeester De Wever.
06/12 13u00  KAART. Hier schuilen de pillendraaiers en wietboeren van de KempenIn een driedelige reeks richt Gazet Van Antwerpen de spotlights op de Hollandse pillendraaiers, de wietboeren, de motorbendes en de Italiaanse cokesmokkelaars die zich verschuilen in de Stille Kempen. Volg hieronder alle verhalen op kaart.
06/12 13u00  Stad herschikt wekelijkse zaterdagmarkt: “Als het regent, zie je veel lege gaten”Het stadsbestuur pakt het fenomeen van de lege plaatsen op de wekelijkse zaterdagmarkt aan. “We voeren in januari een herschikking door”, zegt schepen Francis Stijnen (CD&V). “We testen ook wat animatiemogelijkheden uit, om de markt weer aantrekkelijker te maken.”
06/12 12u30  Oskar Seuntjens verkozen in nationaal bestuur JongsocialistenDe Jongsocialisten, de jongerenbeweging van sp.a, koos een nieuw nationaal bestuur bestaande uit een nieuw team van tien. Vanuit de provincie Antwerpen werd onder meer Kalmthoutenaar Oskar Seuntjens voorgedragen en verkozen.
06/12 12u30  Real Madrid speelt uitzonderlijk in groene shirts als statementReal Madrid speelt zaterdag in het groen tegen Espanyol Barcelona, in plaats van het wit dat gebruikelijk is bij thuismatchen. Daarmee steunt de Koninklijke de klimaattop in Madrid, die nog tot 13 december doorgaat in de Spaanse hoofdstad. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt.
06/12 12u15  Stad biedt CO-melders aan: “Elk middel dat intoxicatie voorkomt, is de moeite”De stad Mechelen biedt vanaf maandag CO-melders aan in Het Huis van de Mechelaar en in de dorpshuizen van deelgemeenten Leest, Walem en Muizen. Hiermee gaat het stadsbestuur in op de vraag van oppositielid Hamid Riffi (CD&V).
06/12 12u15  The New York Times toont allerlaatste dag van Marieke Vervoort: “Ze wilde dat de wereld dit zou lezen”Toen het leven van Marieke Vervoort de avond van 22 oktober eindigde met een glas cava en een euthanasieprik, was ze niet alleen omringd door haar ouders en beste vrienden. Een journalist en fotografe van de wereldvermaarde krant The New York Times waren er ook bij. Vrijdag publiceerden ze hun beklijvende reportage over de laatste drie jaar van The champion who picked a date to die – de kampioene die een datum prikte voor haar sterfdag.
06/12 12u15  Levenslang gevorderd voor Bart Goossens en Natasja De PaepeAdvocaat-generaal Björn Backx heeft levenslange opsluiting gevorderd voor Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39), die donderdag schuldig verklaard zijn aan de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. “Het slachtoffer is een gruwelijke dood gestorven, het was een liquidatie voor zijn geld en daar til ik zwaar aan.”
06/12 12u00  Stoffel Vandoorne: “Mercedes rekent op mijn ervaring”Na een moeilijke periode in de Formule 1 stapte Stoffel Vandoorne vorig jaar over naar de Formule E en daar beleefde hij bij het nagelnieuwe HWA-team ook een moeilijk seizoen. In een gesprek met ‘Inside Electric’ kijkt Vandoorne hoopvol naar de toekomst.
06/12 12u00  Nieuwe gin op basis van bier en een bier gerijpt op whiskyvaten: “Wij willen Brasschaat op de bierkaart zetten”De 29-jarige Giovanni Christis van Galea Craft Beer pakt uit met een primeur. Hij heeft een gin klaar op basis van zijn bier, maar zal het in kleine maatjes uit het vat tappen. Ook de jongens van d’Oude Caert pakken met nieuwe bieren uit.
06/12 12u00  K3 neemt clip op in vernieuwde HandelsbeursK3 palmde vrijdagmorgen de Handelsbeurs in. Dit voor de opname van en bijzondere clip. In de clip zullen namelijk verschillende pleegkinderen en hun (pleeg)ouders figureren. Onder de noemer Studio100steboven wil Studio 100 helpen om Pleegzorg in de kijker te zetten, en zo ook de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Vlaanderen een steuntje in de rug geven, want die zijn erg nodig.
06/12 11u45  Pieter Timmers plaatst zich voor halve finales 50m vrij op EK zwemmen kortebaanPieter Timmers heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
06/12 11u45  Kruidvat verkoopt fiets die in ons land de weg niet op magEen koopje, lijkt het, de fiets met terugtraprem die je bij Kruidvat voor 169 euro kan kopen. Maar er is een maar, en geen kleine: je mag er in ons land de openbare weg niet mee op. “We zijn ons daarvan bewust, daarom leveren we een extra rem bij de fiets”, zegt woordvoerder José Mes.
06/12 11u45  TreinTramBus niet onder indruk van komst tramlijn 1: “Het aantal bus- en tramritten is afgenomen”Nu zondag wordt premetrostation Opera plechtig geopend en zullen het noorden en zuiden van Antwerpen verbonden worden via tramlijn 1. Reizigersorganisatie TreinTramBus is blij met die nieuwe verbinding, maar heeft bedenkingen bij het afschaffen en inkorten van andere lijnen. “Zo verliezen mensen hun vertrouwen in het openbaar vervoer”, klinkt het.
06/12 11u30  Slagboom bij Lidl moet wildparkeren tegengaan: “Je hebt helaas altijd mensen die de regels aan hun laars lappen”Om het wildparkeren in de buurt van Janssen Pharmaceutica in Beerse tegen te gaan, installeert supermarkt Lidl binnenkort een slagboom op haar parking. Het gemeentebestuur van Beerse wil ook in de Kempenlaan een parkeerverbod invoeren. “Er is voldoende parking op ons bedrijfsterrein”, zegt Tim De Kegel, woordvoerder van Janssen Pharmaceutica.
06/12 11u30  Italiaanse sportkrant veroordeelt “lynchpartij” na voorpagina met Romelu Lukaku: “Zijn wij racisten?”De Corriere dello Sport wijdt vrijdag twee pagina’s aan de controverse die zijn voorpagina van donderdag veroorzaakte. De Italiaanse sportkrant toont geen berouw en veroordeelt de “lynchpartij”.
06/12 11u30  Chocolade munten aan Astridplein: “Om fietsparking te betalen”Groen Antwerpen deelde deze morgen chocolade munten uit aan de ingang van de fietsenparking onder het Astridplein. Een ludieke actie om aan de kaak te stellen dat die mogelijk betalend wordt en meteen een knipoog naar Sinterklaas.
06/12 11u30  Model Karlie Kloss over Victoria’s Secret: “De shows passen niet meer bij deze tijd”Het beëindigen van de Victoria’s Secret Fashion Show mag dan wel het einde van een tijdperk zijn, toch kwam het niet als een verrassing voor model en ‘angel’ Karlie Kloss. Het 27-jarige model vindt dat die beslissing past in de wereld waarin we op dit moment leven. Dat zei ze afgelopen donderdag in het Amerikaanse televisieprogramma ‘Today Show’.
06/12 11u15  Jonathan Sacoor (20) voor eerste Olympische Spelen: “Natuurlijk ga ik overdonderd zijn in Tokio, wie niet?”Mochten opgewektheid en optimisme olympische disciplines zijn, dan hadden we nu al twee zekere gouden medailles. In Turkije bereidt Jonathan Sacoor (20), 400m-loper en golden boy van de Belgische atletiek, zich voor op zijn allereerste Spelen. Met een WK-medaille op zak, maar ook na een jaar zonder échte progressie. Al baart hem dat duidelijk geen zorgen. “Een finale op de individuele 400m in Tokio? Het kan.”
06/12 11u15  Zdenek Stybar begint in zijn Essen aan zijn crosswinter: “Winnen? Dat zal ook dit jaar niet gebeuren”Veertig jaar na Roger De Vlaeminck werd de Omloop gewonnen door iemand die ’s winters had gecrost. Zdenek Stybar heeft de smaak te pakken. Met acht stuks rijdt hij deze winter drie veldritten meer dan vorig jaar. Toen begon de 33-jarige Tsjech pas op tweede kerstdag, nu al op tweede Sinterklaasdag. “Ik begin vroeger, maar verwacht geen betere resultaten. Ik ben wel blij dat Mathieu dit weekend niet mee doet. Het tempo zal in de openingsronde iets minder verschroeiend zijn.”
06/12 11u15  ASSISEN. Levenslang gevorderd voor Bart Goossens en Natasja De PaepeAdvocaat-generaal Björn Backx heeft levenslange opsluiting gevorderd voor Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39), die donderdag schuldig verklaard zijn aan de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. “Het slachtoffer is een gruwelijke dood gestorven, het was een liquidatie voor zijn geld en daar til ik zwaar aan.”
06/12 11u15  ANALYSE. Patrick Goots optimistisch na bekerloting: “Standard zware tegenstander, maar zeker haalbaar”“Een thuismatch tegen Union of Kortrijk zou natuurlijk op papier gemakkelijker geweest zijn, maar Antwerp hoeft ook geen schrik te hebben van Standard. Een zware tegenstander, maar zeker haalbaar op dit moment.” Patrick Goots, voetbalanalist van Gazet van Antwerpen, is optimistisch voor de Great Old na de loting van de kwartfinales voor de Beker van België.
06/12 11u15  “Fastfood eten als je ziek bent, is soms beter dan sla met tomaten”Het mag wel gek klinken maar fastfood eten als je ziek bent, is soms beter dan een slaatje met tomaat. Dat zegt Elisabeth De Waele, professor aan de Vrije Universiteit Brussel in een aflevering van de ‘Universiteit van Vlaanderen’.
06/12 11u00  Speeldata bekend voor kwartfinales in Croky Cup: kraker tussen Anderlecht en Club Brugge op donderdag 19 decemberRSC Anderlecht neemt het op 19 december in de kwartfinales van de Beker van België in het Atsridpark op tegen Club Brugge. Dat is het resultaat van de loting die donderdagavond door Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever en ex-Rode Duivel Gilles De Bilde werd uitgevoerd in Moeskroen. Vandaag werden de speeldata bekendgemaakt.
06/12 10u45  Golazo stapt met 17 crossen niet mee in vernieuwde Wereldbeker: “Wat er nu op tafel ligt, is financieel niet behapbaar”Golazo, organisator en eigenaar van 17 veldritten, dient voorlopig geen kandidaturen in voor de wereldbeker 2020-2021. Dat maakte het sportevenementenbureau vrijdag bekend. Golazo heeft voor de kalender 2020-2021 bij de UCI dezelfde crossen ingediend als dit seizoen, op hun huidige datum.
06/12 10u30  Stad Mechelen overweegt verkoop van wijkhuis aan provincie: “De wijkwerking komt niet in gevaar”De stad Mechelen overweegt om het wijkhuis van Mechelen-Zuid in de Dijkstraat te verkopen aan de provincie. Die wil Regionaal Landschap Rivierenland onderbrengen in het gebouw. De wijkwerking en haar activiteiten zouden volgens het stadsbestuur niet in gevaar komen.
06/12 10u30  Emma Plasschaert wil volgende zomer in de olympische voetsporen treden van Evi Van Acker: “Zij heeft bewezen dat het kan”Emma Plasschaert is volgende zomer een van Belgiës grootste kanshebbers op olympisch eremetaal. De 26-jarige zeilster uit Oostende nam in de Laser Radiaal-klasse de scepter over van Evi Van Acker, die in 2012 brons won. Plasschaert, een ex-wereldkampioene, hoopt in Tokio in haar voetsporen te treden.
06/12 10u15  Chanel bouwt appartement van Coco Chanel naCreatief directeur Virginie Viard stelde woensdagavond haar eerste Métiers d’Art voor, een jaarlijkse collectie van het Franse modehuis Chanel waarbij het vakmanschap van de ateliers in de kijker wordt geplaatst.
06/12 10u00  Antwerp op 18 december naar Standard in kwartfinales bekerDe affiches voor de kwartfinales van de Croky Cup zijn bekend. Antwerp, dat in de achtste finales Racing Genk versloeg na een thriller, moet op woensdag 18 december naar Standard. De wedstrijd begint om 20.45 uur. Anderlecht-Club Brugge is de andere topaffiche in de kwartfinales van de beker.
06/12 10u00  NBA. Houston haalt opgelucht adem na en klopt kampioen TorontoToronto heeft donderdag met 109-119 verloren van Houston in de NBA. De regerende kampioen slikte zo zijn tweede thuisnederlaag op rij.
06/12 09u45  Sint trekt bokshandschoenen aan: “Tijd voor Gentleman boxing, probeer het ook maar”Een groep recreatieve boksers uit Mechelen trok donderdagavond van café naar café om reclame te maken voor Gentlemen Boxing. Dat is boksen voor veertigplussers. Ze deden dat verkleed als Sinterklaas en Zwarte Piet. De geïnteresseerden kregen twee gratis proeflessen cadeau.
06/12 09u15  DISCUSSIE. Steun jij de lokale handel voor je eindejaarscadeaus? Of bestel je lekker makkelijk online?Elk jaar kopen meer mensen kerst- en nieuwjaarsgeschenken online. Het piekmoment zit volgens Bpost net voor de feestdagen, met dagelijks tot 470.000 pakketten. De online aankoop is nu alomtegenwoordig, dus is de vraag of jij nog aan je lokale handelaar denkt in deze periode.
06/12 08u45  Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi zijn Belgische medaillehoop op EK veldlopen in LissabonZondag gaat in de Portugese hoofdstad Lissabon het Europees kampioenschap veldlopen door. De Belgische medaillekansen liggen in de lange cross bij de mannen, waar Isaac Kimeli een zilveren medaille te verdedigen heeft.
06/12 08u30  Matthew Stevens schakelt favoriet Mark Selby met pot van wereldformaat uit in kwartfinales UK Championship snookerMatthew Stevens (WS-43) heeft zich donderdag in York als laatste voor de kwartfinales van het UK Championship geplaatst. De 42-jarige Welshman versloeg de Engelsman Mark Selby (WS-6) met 6-5. De enerverende pot snooker tussen twee voormalige UK-kampioenen werd in goede banen geleid door de Belgische scheidsrechter Olivier Marteel. Stevens won het UK in 2003, Selby in 2012 en 2016.
06/12 08u30  Na 34 jaar stopt Suikerrock ermeeIn de zomer van 2020 zal voor de laatste keer het muziekfestival Suikerrock georganiseerd worden in Tienen. De festivalorganisatie is kwaad op het stadsbestuur en vindt dat de stad geen respect toont voor het evenement. Dat laat de organisatie op haar website weten.
06/12 08u15  Tijdlang hinder op tramlijnen 2, 3 en 6 door defecte stroomafnemerAls gevolg van een probleem met de bovenleiding is er vrijdagochtend hinder ontstaan op de Antwerpse tramlijnen 2, 3 en 6. Rond half acht was de storing opgelost, maar gevolgvertragingen blijven mogelijk.
06/12 08u00  Bestelwagen belandt op zijkant op afrit Borgerhout van Antwerpse RingEen bestelwagen is donderdagavond op de zijkant beland op de afrit Borgerhout van de Antwerpse Ring richting Gent. De passagier moest door de brandweer worden bevrijd.
06/12 07u30  Lek in gasleiding in Westerlo: gemeentelijk rampenplan uit voorzorg opgestartDe afgelopen nacht is er een klein lek vastgesteld in een leiding ethyleen ter hoogte van het cosmeticabedrijf Estée Lauder in de Nijverheidsstraat langs de E313 in Oevel-Westerlo. Dat meldt de gemeente Westerlo.
06/12 06u45  RECENSIE. Clement Peerens legt basis voor een Vlaamse canon in TrixNet als je dacht dat het met de wereld finaal de dieperik in ging, kondigde CPeX aan dat ze niet alleen in dat hippiekot aan de Turnhoutsebaan het interieur zouden verbouwen met hun fijnzinnige gitaarrock, maar op de koop toe ook Trix aan de Antwerpse Noordersingel van een nieuw élan wilden voorzien alleen al door aan te kondigen dat ze in deze edelconstructie van staal en beton een weloverwogen bloemlezing uit eigen werk zouden brengen. Donderdagavond was het maandenlang kalenderafstrepend de dagen aftellen eindelijk voorbij.
06/12 06u30  Leerlinge (16) die klasgenoot neerstak was nog maar twee dagen ingeschreven op school: “We weten niet waar de ruzie over ging”Een 16-jarige leerlinge heeft donderdag een klasgenoot neergestoken met een mes in een school in Temse. Het motief voor de steekpartij zou een onderlinge ruzie geweest zijn. Zowel dader als slachtoffer waren nieuw op de school.
06/12 06u30  RECENSIE. Clement Peerens legt basis voor Vlaamse canon in TrixNet als je dacht dat het met de wereld finaal de dieperik in ging, kondigde CPeX aan dat ze niet alleen in dat hippiekot aan de Turnhoutsebaan het interieur zouden verbouwen met hun fijnzinnige gitaarrock, maar op de koop toe ook Trix aan de Antwerpse Noordersingel van een nieuw élan wilden voorzien alleen al door aan te kondigen dat ze in deze edelconstructie van staal en beton een weloverwogen bloemlezing uit eigen werk zouden brengen. Donderdagavond was het maandenlang kalenderafstrepend de dagen aftellen eindelijk voorbij.
06/12 06u15  Extra patrouilles in winkelstraten Sint-Niklaas, strengere controle op fietsverlichting en snelheid in zone 30De lokale politie wil met het ‘Donkere Dagen Offensief’ het veiligheidsgevoel in Sint-Niklaas nog vergroten. Er komen onder meer extra patrouilles in de winkelstraten en meer controle op fietsverlichting en snelheid in schoolomgevingen.
06/12 06u15  Sint-Niklaas mag voortaan compost leveren aan andere gemeenten en bedrijvenDe stedelijke compostwerf heeft het Vlaco-kwaliteitslabel gekregen. Dankzij dat label kan de door de stad verwerkte compost op de markt gebracht worden. Naast de composthopen werd een weegbrug geïnstalleerd.
06/12 06u15  Alle Beverse monumenten in één fotoboek: gemakkelijk op zoek naar kunst in BeverenDe redactie van De Beverse Klok, een lokale krant, heeft opnieuw een boek uitgebracht. ‘Kunstmo(nu)menten’ is een verzamelboek van alle kunstwerken en monumenten die op het grondgebied van groot-Beveren te zien zijn, met een korte beschrijving.
06/12 05u15  Minister Ben Weyts maakt budget vrij voor lijkschouwingen op dierenVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) trekt extra budget uit voor lijkschouwingen op dieren, in ware CSI-stijl. “Want wil je dierenbeulen pakken, dan heb je nood aan gedegen onderzoek”, zegt hij. De kans is groot dat de kadavers eindigen op de autopsietafel van dr. Leen Van Brantegem, de Belgische autoriteit op dit terrein.
06/12 05u15  Rutten kijkt uit naar paars-groen: oorlog binnen Open VldDe halve Open Vld komt in opstand tegen de partijtop omdat die voor een paars-groene regering rijdt, maar voorzitster Gwendolyn Rutten blijft voet bij stuk houden. Dat maandag de paars-groene onderhandelingen al worden opgestart - misschien zelfs met Rutten als formateur - is niet onwaarschijnlijk. Vier redenen voor de liberalen om voor paars-groen te gaan.
06/12 05u15  Vlaanderen heeft er 100 zwarte verkeerspunten bijHet aantal ‘zwarte punten’ op de dynamische lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen is in 2019 fors gestegen naar 314. In 2018 was er nog sprake van 213 zwarte punten. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is de forse stijging vooral toe te schrijven aan de manier waarop ongevallen met voetgangers, fietsers en motorfietsers worden meegerekend.
06/12 05u15  STANDPUNT. Een pest voor Vlaanderen, en voor paars-groen“Nota van informateur Magnette is een pest voor Vlaanderen.” Als dat de titel was geweest van een opiniestuk van een rabiate Vlaams-nationalist, dan had niemand ervan opgekeken. Maar het kwam niet van een rabiate Vlaams-nationalist, het stond boven een analyse op vrtnws.be van Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent.
06/12 05u15  Studenten en docenten KdG Hogeschool voeren actie tegen besparingen in culturele en sociale sectorNiet alleen middenveldorganisaties, maar ook de studenten en docenten van de betreffende vakgebieden maken zich zorgen over de besparingen van de Vlaamse regering. De studenten sociaal werk en orthopedagogie van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) in Antwerpen voerden donderdagmiddag actie.
06/12 05u15  Bouwvakker Basile die voor dood werd gedumpt is niet de enige: onderzoeker waarschuwt voor verdoezelde arbeidsongevallen“Een extreem en crimineel voorbeeld van een Tipp-Ex-ongeval”, noemt Bart Vanraes de getuigenis van bouwvakker Basile Caisin die voor dood werd gedumpt in een doodlopende steeg na een arbeidsongeval. De preventieadviseur uit Sint-Niklaas schreef zopas een opmerkelijk eindwerk over arbeidsongevallen die onder de mat worden geveegd. “En dat gebeurt zeker niet alleen bij zwartwerkers.”
06/12 05u15  Verschillen Vlaanderen-Wallonië in ziektekosten blijven constant, volgens VNZ: “Elke Vlaming betaalt jaarlijks 1.920 euro aan Wallonië”De verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië in ziektekosten, uitgaven aan de sociale zekerheid en aantal ziektedagen zijn in de voorbije jaren ongeveer hetzelfde gebleven. “Ze zijn nog altijd even groot, dus”, interpreteert Jürgen Constandt, algemeen directeur van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.
06/12 05u15  Zo tackelen pakketdiensten nu al de eindejaarsdrukteHet wordt drummen onder de dennenboom. Of toch als we Bpost mogen geloven, en de bedrijven die pakjes aannemen voor medewerkers op kantoor. In deze eerste week van december is het alle hens aan dek om bestellingen verwerkt te krijgen. Oorzaak: elk jaar kopen meer mensen kerst- en nieuwjaarsgeschenken online.
06/12 05u15  Cd en tournee met onder andere Brahim en Eva De Roovere om armoede in de kijker te zetten: “Denk niet dat het jou niet kan overkomen”Zet armoede op een alternatieve manier in de kijker, luidde de opdracht van armoedeorganisatie Welzijnszorg, die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. Muzikant Lennaert Maes sprak met mensen in armoede en stelde het cd-boek S.O.L.I.D.A.I.R samen met liedjes en getuigenissen zoals die van Aileen, een hoogopgeleide, alleenstaande mama die met haar dochtertje op straat belandde. “Denk niet dat het jou niet kan overkomen, want voor je het weet, heb je geen dak meer boven je hoofd”, vertelt Aileen. Zondagavond staat Lennaert Maes samen met onder meer Brahim, Eva De Roovere en Elvis Peeters in De Roma.
06/12 05u15  Kempisch typetje doet er nog schepje bij met verhaal en remix over koppige fietserAmper een dag nadat een Kempenaar viraal ging omdat hij met zijn fiets niet wou wijken voor een grote oplegger, maakte het typetje DJ Ronny Retro een remix van de conversatie tussen de fietser en de vrachtwagenchauffeur. De video van de koppige fietser werd duizenden keren gedeeld op sociale media, en dat kon de Kempische DJ niet laten liggen. Op zijn facebookpagina vertelt hij met een heel verhaal over hoe ook hij in contact kwam met de fietser, de remix krijg je er zomaar bij. Hierboven een wat ingekorte versie.
06/12 05u15  Patrick Lefevere met pensioen: “Alles wat ik doe is perfect legaal. Je had toch niks anders verwacht?”“Ik krijg er al de hele dag vragen over”, aldus Lefevere. “Ben ik de enige in België die met pensioen gaat misschien? We hebben ­vandaag een personeelsfeest dat al lang geleden gepland was. Maar iedereen vraagt naar mijn plannen. Ik heb er dan maar gelijk mijn pensioenfeest van gemaakt.” (lacht)
06/12 05u15  Weg van de Klaagmuur, nu weer scoren in Lotto Arena: Telenet Giants Antwerp opent tweede competitiefaseTelenet Giants Antwerp opent vanavond de tweede fase van de EuroMillions League tegen Limburg United. De Limburgers van coach Brian Lynch sloten de eerste fase in poule B af met een knappe zeven op acht af. De Giants deden het in de sterkere poule A ook goed en tellen momenteel vijf op zeven. Zij spelen op 13 december wel nog de laatste wedstrijd van die eerste fase in Bergen.
06/12 05u15  Steven Defour (Antwerp) klautert uit diep dal: “‘Nu is het voorgoed genoeg geweest’, dacht ik vorige week nog”Er definitief mee kappen. Die drastische beslissing flitste vorige week nog door Defours hoofd. Niet verwonderlijk, gezien zijn ellenlange blessurehistorie. Ook nu weer. Twee weken revalideren werden twee maanden. Het kwam tot een stevige woordenwisseling met zijn mentor Lieven Maesschalck, die hem er toch weer bovenop hielp. “Hij was mijn laatste strohalm. Als Lieven geen oplossing vond, wie dan wel?”
06/12 05u15  Drie vragen aan coach Arnauld Mercier voor Waasland-Beveren vs. AntwerpArnauld Mercier, de trainer van Waasland-Beveren, recupereert vanavond enkele spelers, waardoor hij deze week knopen moest doorhakken. Staat doelman Pirard - die tegen Charleroi in de fout ging- straks opnieuw tussen de palen? Kiest de coach voor vier of voor vijf verdedigers? En is het een voordeel voor zijn ploeg dat Antwerp dinsdag héél diep moest gaan in de bekermatch tegen Genk, of tankte de Great Old daar net vertrouwen?
06/12 05u15  Hoor wie klopt daar Vrancken… Vijf Mechelse bankzitters ruiken hun kans na 0 op 6Wisselt hij of wisselt hij niet? Na twee opeenvolgende nederlagen wordt het uitkijken of Wouter Vrancken morgen zijn ploeg door elkaar schudt voor de thuismatch tegen KV Kortrijk. Deze vijf bankzitters zetten vanavond alvast hun schoentje in de hoop er morgen een basisplaats in te vinden.
06/12 05u15  Alex Maes, de nieuwe vader bij Beerschot: “Die eerste maanden was ik nog niet op mijn best”Vier maanden heeft hij erop moeten wachten, maar zondag was het dan toch eindelijk raak voor Alex Maes: het eerste doelpunt voor zoontje Lex. “Op de middag kijk ik naar BabyTV, ’s avonds lig ik al om negen uur in bed”, vertelt de Limburgse nummer 10 van Beerschot.
06/12 05u15  Opvangdienst voor honden van daklozen geen succes: “We kunnen de daklozen toch niet mee in dat hok laten slapen”De gratis opvangdienst voor honden van dakloze mensen is na jaren nog altijd geen succes. Tijdens de wintermaanden kunnen hulpbehoevenden hun viervoeter laten verblijven bij dierenasiel KMDA, in de Antwerpse Vosseschijnstraat. Maar voor veel dakloze mensen is het erg moeilijk afscheid te nemen van hun dierbare vriend, ook wanneer het vriest en het maar voor één nacht zou zijn.
06/12 05u15  COLUMN: Ik lanceer het Letter-Project voor Mijn BoerentorenHier op de redactie stellen ze me wel vaker vreemde vragen, maar deze was heel bijzonder: “Wat zou je doen als je 80 miljoen euro had en daarmee de Boerentoren kon kopen?”
06/12 05u15  Koen Kennis (N-VA) neemt gas terug: “Zoals fietsenparking er nu bijligt, zou ik er zelf ook niet voor betalen”Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) roept op tot kalmte in de discussie over het al dan niet betalend maken van de fietsenparking onder het Koningin Astridplein. “In eerste instantie spreken we met de NMBS over het veiliger en netter maken van de fietsenstalling”, zegt Kennis.
06/12 05u15  Familiewandeling Group S steunt Esten vzwOnder de noemer Forza Esten organiseren de collega’s van het sociaal secretariaat Group S uit Turnhout zondag 8 december een familiewandeling in Herentals ten voordele van Esten vzw. Esten is de zoon van een andere naaste collega die vorig jaar op 8-jarige leeftijd de strijd verloor tegen een zeldzame stofwisselingsziekte. “Deze actie is gegroeid vanuit ons eigen hart”, zegt mede-organisator Katrien Wynants.
06/12 04u15  Wij keken naar ‘De Ideale Documentaire’: 500 keer satire met een laagje Chalarmaise overLees meer >
06/12 03u45  Het is aan het gebeuren voor Lotte ‘Seksuolotte’ Van Wezemael: “Maar ik wil echt niet de plaats van Goedele innemen”Nog nooit schopte een Limburger het tot ‘slimste mens ter wereld’. Daar wil Lotte Vanwezemael (27) vanaf maandag, wanneer de finaleweken van de gelijknamige Vier-quiz aanvatten, verandering in brengen. Over verandering kan ze tenslotte meespreken. “Het leven dat mijn vriend en ik leiden, is in vergelijking met zes jaar geleden helemaal veranderd”, vertelt de vrouw die dit jaar helemaal doorbrak als Seksuolotte. “Uiteraard is dat een grote aanpassing, maar gelukkig kunnen we er goed over praten.”
05/12 23u30  Loting beker: Antwerp moet naar Standard in kwartfinales, ook topaffiche Anderlecht-Club BruggeDe affiches voor de kwartfinales van de Croky Cup zijn bekend. Het meest opvallende duel is de kraker Anderlecht-Club Brugge, Antwerp kreeg met Standard ook een pittige tegenstander. De wedstrijden vinden allemaal plaats op 17, 18 of 19 december.
05/12 23u15  Opnieuw pech voor Anderlecht: Vincent Kompany moet in bekerwedstrijd op Moeskroen geblesseerd naar de kantVincent Kompany moest donderdagavond in de bekermatch tegen Moeskroen vlak na de rust toch (weer) naar de kant. De aanvoerder van Anderlecht verscheen aan het begin van de tweede helft nog met een ingepakte elleboog, maar kon toch niet verder. Aan de zijlijn werd ook snel een verband aan het rechterbovenbeen (harmstrings?) aangebracht.
05/12 22u30  45 concertgangers onwel tijdens ‘Foyer op stelten’Tijdens een concert in gemeenschapscentrum ’t Gasthuis in Wijnegem zijn 45 toeschouwers onwel geworden en geëvacueerd. Ze maakten gewag van een penetrante geur die hen de adem benam en deed hoesten. Het concert van de groep Spinning Blue werd meteen onderbroken en de hulpdiensten werden verwittigd.
05/12 21u45  STUDY 360: studeren op 22 unieke locaties, waaronder ArenbergschouwburgAlleen op je studentenkamertje achter de boeken kruipen, is geen must in Antwerpen. GATE 15 zorgt vanaf komende maandag met STUDY 360, zoals elke examenperiode, voor een lijst aan originele gemeenschappelijke blokplekken.
05/12 21u45  Sint-Katelijne-Waver zonder te spelen geplaatst in Eurocup basketbal, ook Kim Mestdagh stoot door met Franse clubSint-Katelijne-Waver heeft zijn zesde en laatste wedstrijd in groep I van de Eurocup vrouwenbasket donderdagavond nog niet afgewerkt, maar is wel al zeker van een plaats in de knock-outfase. De Belgische vicekampioen profiteert van de nederlaag van het Duitse Keltern.
05/12 21u30  Gemeentebestuur en burgerpartij ’t Dorp in de clinch over uitbreiding Aldi: “Boechout is de Boomsesteenweg niet”Het gemeentebestuur van Boechout keurde onlangs de bouwaanvraag voor de uitbreiding van de Aldi op de Hovesesteenweg in Boechout goed. Een beslissing die kwaad bloed zet bij ’t Dorp. “Boechout is de Boomsesteenweg niet”, klinkt het bij de partij van Filip Peeters.
05/12 21u30  Achiel (82) schenkt twintigduizend tuinbouwfoto’s aan doe-museum ’t GromTuinbouwconsulent en ingenieur in tuinbouwkunde Achiel Goossens besloot om zijn archief van meer dan twintigduizend foto’s te schenken aan het groente- en doe-museum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver. De 82-jarige man was jarenlang consulent bij de Boerenbond. “De foto’s bevatten schatten aan informatie”, vertelt Maarten Jacobs van ’t Grom.
05/12 21u30  Wel Jong Niet Hetero viert 25-jarig bestaan in café Den Draak en Red&BlueAl 25 jaar lang werkt de vzw Wel Jong Niet Hetero (WJNH) aan een gelijkwaardige samenleving. Niet zonder resultaat. “Er kwam meer representatie van niet-hetero- en transpersonen in de media, mensen kunnen het geslacht op hun identiteitskaart laten aanpassen zonder chirurgische ingrepen te laten uitvoeren, enzovoort.” Reden genoeg voor een groot feest!
05/12 21u15  Leerlingen Heilige Familie maken weg en kanaal vrij voor Sinterklaas: “Weg met die plasticsoep”Dat Sinterklaas vandaag ook in Schoten geraakt, is te danken aan de 385 leerlingen van de basisschool Heilige Familie. Die waren een hele week in de weer om de buurt rond hun school op te ruimen.
05/12 21u15  Wel Jong Niet Hetero viert 25-jarig bestaan in café Den Draak en Red&Blue: “De muziek zal even divers zijn als ons publiek”Al 25 jaar lang werkt de vzw Wel Jong Niet Hetero (WJNH) aan een gelijkwaardige samenleving. Niet zonder resultaat. “Er kwam meer representatie van niet-hetero- en transpersonen in de media, mensen kunnen het geslacht op hun identiteitskaart laten aanpassen zonder chirurgische ingrepen te laten uitvoeren, enzovoort.” Reden genoeg voor een groot feest!
05/12 20u45  RAFC-supporter start petitie: “Verbied trommels op de Bosuil”Met een petitie wil een Antwerpfan trommels laten verbieden op de Bosuil. De bezoekende fans verpesten zo de sfeer, vindt hij. De teller stond na een dag al ver boven de duizend handtekeningen.
05/12 20u45  Amnesty International Schilde opent cartoontentoonstelling in gemeentehuisAmnesty International Schilde pakt uit met een cartoontentoonstelling in het gemeentehuis naar aanleiding van de ‘Dag van de Mensenrechten’, die op 10 december valt.
05/12 20u30  Stad valt in de (beton)prijzen met heraanleg Zilverberk- en LeeuwerikstraatDe heraangelegde Zilverberk- en Leeuwerikstraat in Zevendonk in Turnhout vallen in de prijzen. De Federatie van de Betonindustrie kent deze een FEBE Elements Award toe in de categorie ‘ondergrondse realisaties in prefabbeton’.
05/12 20u30  Den Brand en Kaliber leveren uw cadeautjesTwee instanties die werken met personen met een beperking presenteren nog de hele maand december originele en zelfgemaakte cadeautjes in het Herentalse Zandpand. Die start-up sluit wellicht vroeg in 2020.
05/12 20u30  Mie Katoen: te weinig van katoen gegeven (2,5/5)Onze recensent stapt zonder afspraak en anoniem een Antwerpse horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Mie Katoen.
05/12 20u30  Ook fietsers moeten nu eind omrijden rond werf TernesseleiVanaf vrijdag 6 december mogen ook fietsers niet meer passeren langs het al maandenlang afgesloten kruispunt van de Ternesselei met de Van Tichelenlei en de Nijverheidsstraat.
05/12 20u30  Kerkplaats maand lang decor voor sfeervol Wommelgem WinterdorpNa enkele koude nachten ligt de ijsbaan van Wommelgem Winterdorp er ideaal bij voor de opening op vrijdag 6 december. IJshockeyspelers en kunstschaatsers komen om 18u het goede voorbeeld geven. Schepen Alex Helsen (N-VA) kwam donderdag al even poolshoogte nemen en kondigde aan dat de gemeente het evenement voortaan nog maar om de drie jaar zal organiseren.
05/12 20u30  Kerstshoppen in de kringloopwinkel: wintermarkt van Opnieuw & Co razend populairSteeds meer mensen kopen hun kerstversiering in de kringloopwinkel. Opnieuw & Co speelt daar handig op in met een wintermarkt die elk jaar meer bezoekers trekt. Vooral de oude glazen kerstballen zijn razend populair. “Ik kom speciaal uit Nederland om hier kerstballen te kopen.”
05/12 20u15  Hilton opent eigen restaurant: chef maakt steak tartaar aan tafelHilton heeft in zijn hotel op de Groenplaats een eigen restaurant geopend. Bij Blend 32 Kitchen and Bar kan je onder meer een steak tartaar eten die aan tafel wordt gemaakt. Op het menu van de bar staan allerlei gerechten die je met anderen kan delen.
05/12 20u15  OCMW geeft pand ’t Convent in erfpacht: ook horecazaak welkom in historische begijnhofAls eigenaar geeft het OCMW sporadisch de historische panden op het charmante begijnhof van Herentals in erfpacht. Nu het dienstencentrum ’t Convent leeg staat, is daar zelfs een horecazaak mogelijk.
05/12 20u15  VIDEO. Boswachter Kruibeekse Polders na doodgebeten ree: "Hou uw hond aan de leiband!"Een opvallende oproep van een boswachter uit Kruibeke. Hij doet dat na een incident vorig weekend. Toen beet een loslopende hond een ree dood net buiten het natuurgebied van de 'Polders van Kruibeke'.
05/12 20u15  Natuurpunt renoveert bouwvallige watermolen tot prachtig bezoekerscentrum Grote NeteNatuurpunt opende donderdag het fonkelnieuwe bezoekerscentrum annex fiets- en wandelcafé in het 17de-eeuwse molenhuis van de watermolen op de Grote Nete in Meerhout. Tientallen vrijwilligers hebben er twaalf maanden hard aan gewerkt. Vanaf zondag 8 december is het complex open voor het publiek. De Kempen zijn een toeristische en recreatieve troef rijker.
05/12 20u00  Lieve Stevens opent op Stadsplein seafood-bar Den Bassin, mét afhaalservice: “We brengen het zeegevoel naar Mortsel”Liefhebbers van een vers kreeftje en ander lekkers uit de zee kunnen voortaan ook in Mortsel hun voetjes onder de tafel schuiven. In Den Bassin kiest u zelf welke kreeft er op uw bord komt.
05/12 20u00  Overvallers geven zich spontaan aan nadat beelden op tv worden getoondTwee van de drie mannen die op 19 april betrokken waren bij de brutale overval op een wandelaar in de Brouwerijstraat in Lier, hebben zichzelf aangegeven bij de politie. Dinsdagavond werden beelden van de vluchtende daders verspreid via het opsporingsprogramma Faroek. Uiteindelijk stapten de twee zelf naar de politie.
05/12 20u00  NMBS bouwt 430 extra plaatsen voor fietsen aan het stationAan het Lierse station zijn er werkzaamheden aan de gang op het Leopoldplein en de Tramweglei. De NMBS gaat 430 bijkomende fietsplaatsen installeren voor de treingebruikers.
05/12 20u00  Stad duikt feestelijk de winter inHet spectaculaire snowboardevent Rail ’n Snow op de Scheldekaaien, de inhuldiging van het magisch winterbos op de Handschoenmarkt, de wervelende musicalshow op de ijspiste en het optreden van Soulsister vanuit het Joe Christmas House op de Grote Markt. Antwerpen knalt zaterdagavond op het grote openingsfeest van Winter in Antwerpen. Ook dit eindejaar wordt heel de binnenstad omgetoverd tot een magisch winterwonderland. Tot en met vijf januari kunnen bezoekers zich komen verwarmen aan een glühwein, warme wafel of spekpatatje terwijl ze last-minute een kerstcadeau uitzoeken.
05/12 20u00  Ludo Van Campenhout maakt wederoptreden voor aankondiging 10 MilesHet loopevenement Ten Miles is voorgesteld. Dit jaar lopen we die op zondag 26 april. En dan zal Antwerpen dus weer voor één dag dé loophoofdstad zijn. Veel nieuwigheden zijn er niet dit jaar, buiten de marathon die naar een latere datum is verhuisd. Wel opmerkelijk tijdens de voorstelling vanmiddag, was de aanwezigheid van schepen Ludo Van Campenhout.
05/12 19u45  Autodelers krijgen meer mogelijkheden in Antwerpse zuidrandDe mogelijkheden om gebruik te maken van een deelauto in de Antwerpse zuidrand nemen weer een beetje toe. Partago is nu ook aanwezig in Lint, terwijl Edegem particuliere autodeelgroepen meer zichtbaarheid geeft.
05/12 19u45  Natasja De Paepe en Bart Goossens allebei schuldig aan roofmoord op Frank SerruysNatasja De Paepe (39) en Bart Goossens (37) zijn schuldig aan de roofmoord op Frank Serruys (62). Dat heeft de volksjury in Antwerpen donderdagavond beslist.
05/12 19u45  Boek ‘Lijfje en ik’ leert jonge kinderen over lichamelijkheid en grenzen pratenLijfje en ik is een kijk- en beleefboek voor 4- tot 7-jarigen en hun opvoeders. Wim Geysen en Bregje Iding (illustraties) creëerden het boek op vraag van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling.
05/12 19u30  Huurprijzen stijgen in Turnhout, maar dalen in Mol en GeelDe huurprijzen van sociale woningen worden vanaf januari op een andere manier berekend. Voor een aantal huurders betekent dit dat de huurprijs stijgt. “Fors stijgt”, zegt de Turnhoutse schepen van Wonen Kelly Verheyen (sp.a). “Zelfs voor de laagste inkomens zou dat 50 euro meer kunnen zijn. Dit gaat veel deining veroorzaken in de stad.”
05/12 19u30  Gemeente en nieuwe projectontwikkelaar willen Havenplein samen met bewoners vormgeven: “We vertrekken van een wit blad”De gemeente herbegint met een schone lei aan het dossier Havenplein. Schepen van Ruimtelijke Ordening Paul De Swaef (N-VA) wil omwonenden maximale inspraak verlenen. Ook Gands, de nieuwe eigenaar en projectontwikkelaar, steekt de hand uit naar de buurt en zet vertegenwoordigers ervan zelfs mee rond de tekentafel. Voorlopig is er maar één zekerheid: er komt geen woontoren op het Havenplein.
05/12 19u15  Ophef rond voorpagina Italiaanse krant, Romelu Lukaku heeft het laatste woord: “Domste krantenkop die ik in mijn leven al gezien heb”Black Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. “Lukaku is hier erg gevoelig voor”, reageert zijn manager Federico Pastorello.
05/12 19u15  Sergio Herman opent derde restaurant in AntwerpenTopkok Sergio Herman (49) opent in april 2020 ‘Le Pristine’, zijn derde restaurant in Antwerpen. Hij doet dat samen met Fashion Club 70, het bedrijf van Miguel Dheedene, de ex-man van Tanja Dexters. Opmerkelijk voor een Sergio-restaurant: vooraf reserveren is niet verplicht.
05/12 19u15  Op bezoek bij pornograaf op rust Frank Van Dijck (84): “Mijn teller staat op 1.746 vrouwen”Vandaag begint in de Antwerpse Erfgoedbibliotheek de expo Porno, Pulp en Literatuur. De naam van Frank Van Dijck zal u daar misschien niet zien opduiken, maar een hoop van de achttien pseudoniemen die hij hanteerde zeker wel. De pornograaf is nu 84, we bezochten hem in het rusthuis.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

34x Zoekactie in Lobroekdok naar mogelijk voertuig en slachtoffer afgeblazen11/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: De Antwerpse politie heeft dinsdagavond een zoekactie gehouden in het Lobroekdok. Een getuige had daar eerder op de avond een wagen zien drijven.
19x Kelderbrand bij café op de Melkmarkt11/12 07u00 - Gazet van Antwerpen: In café DeLux op de Melkmarkt is dinsdagnacht brand uitgebroken. Er raakte niemand gewond, maar in het café is wel wat materiële schade.
19x STANDPUNT: Even over Jeff Hoeyberghs11/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Over Jeff Hoeyberghs zou men beter zwijgen. De man is een ongemanierde gefrustreerde aandachtzoeker. Het meest lijkt hij nog op een nukkig, brutaal kind. Dat wordt doorgaans genegeerd tot het zich weer gedraagt. Maar Hoeyberghs negeren is moeilijk als er honderden klachten worden ingediend tegen zijn optreden aan de universiteit van Gent, als zijn uitspraken zo veel vrouwen hebben gekwetst en als zijn discours de eerste inbreuk op de nieuwe wet tegen seksisme zou kunnen worden.
18x “Kinderachtig” en “tactisch onhandig”: waarom niemand De Wever als informateur wilde11/12 10u45 - Gazet van Antwerpen: De koning heeft Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V), kersverse voorzitters van hun partij, aangesteld als nieuwe informateurs. Zij vertegenwoordigen beide een partij die het nog te vroeg vond voor paars-groen. Als bij hun “exploratie van alle pistes” de piste met N-VA én PS opnieuw onmogelijk zou blijken, kunnen diezelfde informateurs wel aan zet blijven om paars-groen in de steigers te zetten.
18x Twee wagens frontaal gebotst: vijf gewonden11/12 09u15 - Gazet van Antwerpen: Twee wagens zijn frontaal op mekaar gebotst op de Hulshoutsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg). Daarbij vielen volgens de eerste informatie vijf gewonden.
18x STANDPUNT. Even over Jeff Hoeyberghs11/12 06u30 - Gazet van Antwerpen: Over Jeff Hoeyberghs zou men beter zwijgen. De man is een ongemanierde gefrustreerde aandachtzoeker. Het meest lijkt hij nog op een nukkig, brutaal kind. Dat wordt doorgaans genegeerd tot het zich weer gedraagt. Maar Hoeyberghs negeren is moeilijk als er honderden klachten worden ingediend tegen zijn optreden aan de universiteit van Gent, als zijn uitspraken zo veel vrouwen hebben gekwetst en als zijn discours de eerste inbreuk op de nieuwe wet tegen seksisme zou kunnen worden.
18x Sopraan Eva Vanduren wordt cafébazin in ‘Thuis’11/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sopraan Eva Vanduren (26) maakt na rollen in opera’s, musicals en reclame nu haar entree in de wereld van de televisie. In Thuis speelt ze sinds gisteren de rol van Frederike, de bevallige cafébazin van Bar Madame, een nieuw decor in Vlaanderens populairste soap. “Ik hoop dat mijn rol een opstapje kan zijn naar meer.”
17x Winkeldames van weleer klinken op 50-jarig bestaan bekende modezaak: “Lana was een superbazin, streng maar correct”11/12 16u30 - Gazet van Antwerpen: Lana in de Paalstraat verkeert in feeststemming en dat heeft niet alleen te maken met deze periode van het jaar. De bekende en langst bestaande modezaak van Schoten viert haar gouden jubileum. Lana Roubtsova, de onderneemster van Russische afkomst die de winkel vijftig jaar geleden begon, en huidig zaakvoerster Ingrid Van Os riepen voor de gelegenheid alle winkeldames samen die hen de voorbije halve eeuw hebben geassisteerd. Het werd een hartelijk weerzien.
17x Pendelaars veroordeeld tot ‘boemeltrein’ door werken aan station Mechelen11/12 10u15 - Gazet van Antwerpen: Volgende week starten in het station van Mechelen renovatiewerken aan de spoorinfrastructuur. Als gevolg daarvan wijzigen de vertrektijden van de stoptrein tussen Antwerpen-Centraal – Brussel – Nijvel tussen Antwerpen-Centraal en Mechelen. Daardoor zal een overstap van de stoptrein naar de IC-trein Brussel – Antwerpen niet langer mogelijk zijn. Onze reporter ging zijn oor te luisteren leggen bij enkele trouwe en minder trouwe treinreizigers.
17x Julie Van Espen en wtFOCK populairste zoekwoord bij Google in 201911/12 09u15 - Gazet van Antwerpen: Het tv-programma “wtFOCK” was in 2019 het meest populaire zoekwoord op Google in België. Daarnaast vinden we ook Julie Van Espen, “Love Island”, iPhone 11, de Stemtest, Tour de France 2019 en Karl Lagerfeld hoog terug in de lijst. Dat meldt Google woensdag.

Statistieken

Artikels:
31357
Gelezen:
42641
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven