maandag 14 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
14/10 20u45  Lierse reuzen komen weer naar huis De historische Lierse Reuzentrein verhuist in september 2020 opnieuw van Duffel naar Lier. Het stadsbestuur laat hiervoor een gebouw op de Dungelhoeffsite aanpassen. De operatie kost de stad 108.000 euro.
14/10 20u45  Waarom het staatsbezoek van Filip en Mathilde aan hun Luxemburgse buren en familie wél nuttig is Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken dinsdag op staatsbezoek naar het Groothertogdom Luxemburg. Voor Filip wordt het een weerzien met zijn neef, groothertog Henri. Maar wat gaan onze royals, buiten familie terugzien, doen in ons klein buurlandje? Wat is het nut van zo’n groots opgezet staatsbezoek aan buren en familie? Onze royaltywatcher Wim Dehandschutter, die in het spoor van het koningspaar zal meereizen, geeft de antwoorden.10 
14/10 20u30  Haai verorbert haai in Zoo van Antwerpen: “Soms neemt het instinct van zo’n roofdier het over” Op Twitter is een filmpje verspreid van een zwartpuntrifhaai die een zebrastierkophaai verorbert in de Antwerpse Zoo. “Dit is een zeer ongelukkig en spijtig voorval”, reageert Zoo-woordvoerder Ilse Segers. “Gelukkig gebeurt dit bijna nooit.”
14/10 20u15  Ellenlange files op brug van Massenhoven: “De verkeerslichten staan uit veiligheidsoverweging zo afgesteld” Zowel zaterdag als zondag stonden er ellenlange files op de N14 tussen Zandhoven en Massenhoven. Volgens weggebruikers zijn de verkeerslichten op de brug van Massenhoven slecht afgesteld. Het Agentschap Wegen en Verkeer verdedigt die afstelling.
14/10 20u15  Vragenlijst UZA verkleint risico op burn-out bij personeel Het UZA is begonnen met een website waarop werknemers terechtkunnen als ze zich zorgen maken over hun veerkracht. Op de site staan twee wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten die aangeven hoe het gesteld is met hun risico op een burn-out. De werknemers krijgen er tips op maat bij plus enkele leerrijke getuigenissen.
14/10 20u15  PSG moet Neymar missen tegen Club Brugge Paris Saint-Germain zal Neymar ongeveer een maand moeten missen. Dat deelde de Franse kampioen maandag mee. De Braziliaanse superster mist zo de verplaatsing naar Club Brugge op de derde speeldag in groep A van de Champions League (22 oktober).
14/10 20u00  “Weinig merken, maar gespecialiseerd in grote maten” Overleven is specialiseren. Dat wist Edith Van Grieken al in 1996, toen ze samen met haar zus de lingeriewinkel van moeder overnam en de kaart trok van de grote maten. Vandaag bestaat Marie-Thérèse bijna vijftig jaar en krijgt de grote zaak in het kleine Poederlee klanten over de vloer van Brussel tot Nederland.
14/10 20u00  VIDEO. Overlast of verzuring aan feestzaal in Tielrode? Gemeente moet situatie ontzenuwen Enkele buurtbewoners van een feestzaal in Tielrode, deelgemeente van Temse, zijn naar de politie gestapt omdat ze de overlast van de feestzaal beu zijn. Vooral tijdens de weekends is het er druk. Volgens de eigenaars van de feestzaal is er helemaal geen overlast.
14/10 20u00  Deze winkeliers overleven wél in tijden van internet (en daar hebben ze zo hun eigen strategie voor) Volgens onderzoeksbureau Locatus tellen Vlaanderen en Brussel in tien jaar tijd liefst tienduizend winkels minder. De grote verantwoordelijke is het internet, want steeds meer mensen kopen online. En dus daalt het aantal toevallige voorbijgangers dat alsnog even binnen springt om deze of gene impulsaankoop af te rekenen. En daarmee het aantal winkels. Diepe droefenis in retailland, maar toch overleven er nog zelfstandigen. Grote (lederwarenwinkel Lenaerts in Mechelen), kleine (lingeriewinkel Marie-Thérèse in Poederlee) en wel heel kleine (’t Pantoffeltje in Antwerpen, op vijftig meter van de mastodonten op de Meir).
14/10 20u00  Andy Murray voor het eerst op European Open in Antwerpen: “Belangrijkste is dat dit toernooi niet ver van mijn thuis is” De Schot Andy Murray neemt voor het eerst deel aan de European Open, het ATP-toernooi dat deze week doorgaat in de Antwerpse Lotto Arena. “Omwille van verschillende redenen treed ik aan in Antwerpen. De belangrijkste is dat het toernooi niet ver van mijn thuis plaatsvindt, mijn vrouw staat op het punt te bevallen”, verklaarde de voormalige nummer één van de wereld, die een wildcard kreeg.
14/10 20u00  Red Panthers verslaan Zuid-Korea in voorbereiding op olympisch kwalificatietoernooi In een vriendschappelijke hockeywedstrijd hebben de Red Panthers (FIH-12) maandag in het Ierse Dublin met 2-0 (rust 1-0) gewonnen van Zuid-Korea (FIH-11). Pauline Leclef (14e) en Ambre Ballenghien (50e) scoorden.
14/10 20u00  Tom-Jelte Slagter vervolgt loopbaan bij B&B Hotels-Vital Concept Tom-Jelte Slagter vervolgt zijn loopbaan bij de Franse wielerploeg B&B Hotels-Vital Concept. De 30-jarige Nederlander, die voor een jaar heeft getekend, reed de afgelopen jaren voor Dimension Data. Hij wordt bij zijn nieuwe procontinentale ploeg teamgenoot van Kris Boeckmans, Jonas Vangenechten en Bert De Backer.
14/10 20u00  José Riga wordt sportief manager bij amateurclub Wezet José Riga wordt naar Engels model sportief manager bij Wezet. Dat deelde de club uit de eerste amateurklasse maandag mee. De ploeg heeft ook een nieuwe trainer. Bernard Smeets neemt het over van Stéphane Delhalle, die ad interim de honneurs waarnam sinds Stéphane Huet vorige week ontslag nam.
14/10 20u00  Vrijwilligster Punt.vzw praat over haar verleden van incest: “Thuis was dat normaal, ook voor mijn moeder” Anneleen (50) was twintig jaar lang het slachtoffer van incest. “Ik heb nooit anders geweten, thuis was dat normaal, ook voor mijn moeder”, zegt ze. Vandaag is ze vrijwilliger voor Punt.vzw, het relatief nieuwe ‘centrum voor seksueel grensoverschrijdend gedrag’ dat in de aandacht kwam door de moord op Julie Van Espen en de daaropvolgende stille mars. De vzw brengt lotgenoten samen, en naast haar therapie heeft ze heel veel aan die contacten, vertelt Anneleen. “Bij iemand die weet wat het is, heb je maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen.”
14/10 19u45  Baileybrug sluit vijf dagen De Baileybrug tussen Mol-Rauw en Mol-Postel is van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober afgesloten voor onderhoudswerken in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Auto’s moeten die periode de bewegwijzerde omleiding volgen via Postelsesteenweg, Zilvermeerlaan, Sluis, Turnhoutsebaan, om daarna via Dessel en Witgoor richting Postel te rijden. De omleiding geldt in beide richtingen. Fietsers en voetgangers kunnen altijd passeren.
Laatste update: vandaag om 20u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/10 20u15  School verhuist tijdelijk driehonderd leerlingen door loszittende bakstenen: “Veiligheid boven alles”Leerlingen van elf klassen van basisschool Go Shil! in Mechelen volgen de komende weken tijdelijk les in het voormalig douanegebouw. In het oudere gedeelte van de school werden problemen vastgesteld met de plafonds. Vrijdag en maandag hebben ze geen les. “De veiligheid van onze kinderen gaat boven alles”, zegt directeur Sofie Van Loock.
10/10 20u15  Antwerpse Koerden veroordelen Turkse aanval in Syrië: “Onze families worden gebombardeerd”Op de Groenplaats in Antwerpen zijn donderdagavond enkele tientallen Koerden samengekomen om de aanvallen van Turkije tegen de Koerden in het noordoosten van Syrië te veroordelen. “Onze families worden gebombardeerd en niemand doet iets”, zegt Bengin Hadj, een Syrische Koerd uit Antwerpen. Even later kreeg hij te horen dat zijn vader in Syrië is overleden. “Uit angst voor een aanval”, zegt hij.
10/10 20u15  Antwerps modemerk verovert wereld: gestart met T-shirts voor vrienden, nu hip tot in JapanWat tweeënhalf jaar geleden begon met een paar T-shirts te verkopen aan vrienden, is nu uitgegroeid tot een wereldwijd streetwear-merk dat wordt gedragen door onder anderen supermodel Gigi Hadid en rapper Tyga. Het Antwerpse label Suspicious verovert daarmee het buitenland, zelfs tot in Japan.
10/10 19u45  LIVE. Rode Duivels kunnen zich tegen San Marino als eerste kwalificeren voor EK 2020De Rode Duivels kunnen zich straks voor de vierde keer op rij kwalificeren voor de eindronde van een groot tornooi. Een punt tegen San Marino, laatste op de wereldranglijst, volstaat. Volg alles hier LIVE! Aftrap om 20u45.
10/10 19u15  Mobiele barrières moeten publiek beschermen tijdens evenementenDe politiezone Minos heeft tien nieuwe mobiele barrières voor het stoppen van voertuigen aangekocht. Deze obstakels kunnen bijzonder snel door één persoon worden opgesteld.
10/10 19u15  ‘De Pruikenmaker’ Marie Lavrysen blaast uitgestorven beroep weer nieuw leven inZiet u het zichzelf al doen: ettelijke duizenden keren met een naald haartjes door een fijn gaatje trekken en knopen? Voor Marie ‘De Pruikenmaker’ Lavrysen uit Geel is het dagelijkse kost. “Ik ga het zelfs missen.”
10/10 19u15  Marktkramer geweigerd bij comité omdat hij op politieke lijst stond: “Ik wil me gewoon inzetten om markten te promoten”De Herentalse marktkramer Geert Luyckx wilde graag lid worden van het marktcomité in zijn stad, maar zijn kandidatuur werd geweigerd. Reden: ‘U bent politiek actief en het marktcomité wenst objectief te blijven.’ Dat heeft de marktleiding, een stedelijke dienst, in die woorden aan Luyckx gemeld. “Ik kan mijn oren en ogen niet geloven.”
10/10 19u15  Voorwaardelijke straf voor man die op politie wou inrijdenEen man die in juni van dit jaar probeerde in te rijden op de politie na een dolle achtervolging, is veroordeeld tot drie jaar met probatie-uitstel. De rechter achtte de poging tot doodslag niet bewezen, maar achtte de man wel schuldig aan kwaadwillige belemmering van het verkeer en gewapende weerspannigheid.
10/10 19u15  Toneelkring Veredeling duikt onder de lakens in Het WemelbedToneelkring Veredeling uit Vosselaar brengt vanaf zaterdag met Het Wemelbed een openhartig zedenspel op de planken. De opvoeringen van het stuk vinden plaats in het eigen lokaal De Jardin.
10/10 19u15  Bekende familiezaak stopt na ruim drie decennia: “Eindelijk zelf een Vespa kopen”Het doek valt op 31 december voor Garage Ennekens in Nijlen. De bekende Vespa-verdeler in de Rector De Ramstraat stopt er dan definitief mee na meer dan dertig jaar.
10/10 19u15  Oldskool brengt uitgaansleven van jaren 70 en 80 terug tot leven in legendarische Rio ClubIn de Rio Club in Sint-Katelijne-Waver vindt zaterdag de eerste editie van Oldskool Mechelen plaats. De initiatiefnemers willen het uitgaansleven uit de jaren zeventig en tachtig doen heropleven en rekenen daarvoor op de Mechelse deejays uit die periode.
10/10 19u15  Molenstraat krijgt ANPR-cameraBij de geplande heraanleg van de Molenstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) wordt er wel degelijk een nieuwe ANPR-camera geplaatst om de vrachtwagensluis in de kern rond te maken. De gemeente gaat ook aan Putte vragen een camera te plaatsen zodat er een trajectcontrole ingevoerd kan worden.
10/10 18u30  Losada wil Marc Noë betrekken bij zijn project: “Van bij het begin is hij mijn mentor”Na de aanstelling van Hernan Losada als T1 blijft de technische staf van Beerschot zo goed als ongewijzigd. Alleen physical coach Werner Martens wordt samen met Stijn Vreven bedankt voor bewezen diensten op het Kiel. De andere vijf leden - Will Still, Frank Dauwen, Patrick Nys, Pieter Jacobs en Karim Bachar - blijven op post.
10/10 18u00  “Niet om beschaamd over te zijn”Nicky Thys (30) uit Antwerpen schoof gisteren bij vzw Moeders voor Moeders aan voor voedselhulp, zoals ze wekelijks probeert te doen. “Als ik moet werken, komt mijn zus soms in mijn plaats”, zegt ze. Nicky heeft een halftijdse job in een supermarkt, maar ze is ook alleenstaande moeder van de drie kinderen Jayden (2,5), Kayleigh (5) en Shanti (8). “Dat is geen evidente situatie”, zegt Nicky, “dus ik ben heel blij dat er zoiets bestaat.”
10/10 18u00  Trio met ‘The Joker’-maskers overvalt nachtwinkelDrie verdachten met maskers van The Joker uit de film Joker hebben woensdagavond een overval gepleegd op een nachtwinkel op de Turnhoutsebaan. Ze bedreigden de 31-jarige uitbater van de winkel en gingen aan de haal met een hoeveelheid geld en sigaretten. “Onze ploegen hebben nog nazicht gedaan in de buurt maar helaas zonder resultaat”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.
10/10 17u45  Per maand eten 26.000 Antwerpenaars uit de Voedselbank, hulp in Kempen neemt toeDe vraag naar voedselhulp is in Antwerpen dit jaar met een vierde toegenomen, meer dan in andere regio’s waar De Voedselbanken actief zijn. “We zien de vraag uitdijen van de steden naar het platteland. Zeker in de Kempen zijn er nog een paar blinde vlekken die we willen invullen”, zegt Fons Jespers, voorzitter van de provinciale Voedselbank Antwerpen, gevestigd in Mortsel. Van daaruit werden vorig jaar ruim 1.400 ton voedsel verdeeld en gemiddeld bijna 26.000 mensen per maand aan eten geholpen.
10/10 17u45  Egan Bernal rondt sterk ploegwerk af, pakt zege in Gran Piemonte en doet even goed als… Eddy MerckxEgan Bernal heeft de Gran Piemonte (Ita/1.BC) op zijn naam gebracht. De Colombiaan rondde het ploegwerk van zijn team Ineos perfect af op de slotklim, sprong weg op 1,8 km van het einde en soleerde naar de zege bergop. Zijn ploegmaat Ivan Sosa finishte zes seconden later als tweede, de Fransman Nans Peters eindigde derde op acht seconden.
10/10 17u45  OPROEP. Telenet knipt in de kabel: kijk jij enkel nog analoog tv?Telenet trekt de kabel uit de muur. Letterlijk: door de toename van het digitale verkeer stopt de telecomoperator in de loop van 2020 met analoge televisie en radio. “We moeten mee met de tijd”, klikt het bij Telenet. Het bedrijf belooft haar betrokken klanten intensief te begeleiden bij de overstap.
10/10 17u45  Straatverlichting in stationsbuurt blijft brandenDe straatverlichting in de stationsbuurt van Mol blijft voortaan branden van zonsondergang tot zonsopgang. Dat is het geval op het Statieplein, het stuk van de Corbiestraat tussen Statieplein en Boomgaardstraat en de Hangarstraat ter hoogte van de parking. Met die aanpassing wil het gemeentebestuur het veiligheidsgevoel ’s avonds en ’s nachts in de stationsbuurt verhogen.
10/10 17u30  Eva De Roovere én Bart Moeyaert: dit valt er te beleven op de Kempense podiaEva De Roovere, Jackobond én Bart Moeyaert. Heel wat bekende namen dit weekend op de Kempense podia. Wij geven je vijf tips.
10/10 17u30  Documentaire ‘Ademloos’ ontleedt asbestgeschiedenisIn de gemeentelijke schouwburg kunt u vandaag de documentaire Ademloos bekijken. Na de vertoning kadert Marc Maes de 11.11.11-campagne en kunt u vragen stellen aan de regisseur, Daniel Lambo.
10/10 17u15  Docuumentaire ‘Ademloos’ ontleedt asbestgeschiedenisIn de gemeentelijke schouwburg kunt u vandaag de documentaire Ademloos bekijken. Na de vertoning kadert Marc Maes de 11.11.11-campagne en kunt u vragen stellen aan de regisseur, Daniel Lambo.
10/10 17u15  Losada mist drie internationals tegen Westerlo, maar recupereert MaesHernan Losada kan in zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van Beerschot geen beroep doen op Yan Vorogovskiy, Prince Ibara en Irakli Bugdridze. Zij werden opgeroepen voor interlands met respectievelijk Kazachstan, Congo-Brazzaville en de beloften van Georgië. Alexander Maes is wel terug fit.
10/10 17u00  Mediamarkt dient klacht in na uit de hand gelopen signeersessieElektroketen Mediamarkt heeft een klacht ingediend tegen onbekenden naar aanleiding van de signeersessie van rapper Josylvio die woensdag uit de hand liep in het filiaal aan de De Keyserlei.
10/10 17u00  ’t Klapgat viert verjaardag met tentoonstelling’t Klapgat, een initiatief om anderstaligen op een laagdrempelige manier Nederlands te laten oefenen, bestaat tien jaar. Die verjaardag wordt gevierd met een gratis tentoonstelling waarin deelnemers en vrijwilligers in de bloemetjes worden gezet.
10/10 17u00  Leerlingen plooien kraanvogels voor vredeDe leerlingen van de tweede graad ASO en TSO van GO! Atheneum Klein-Brabant in Bornem plooiden papieren kraanvogels voor vrede tijdens de lessen actief burgerschap en niet-confessionele zedenleer. “De activiteit kaderde in de campagne van de Vredesweek ‘Investeren in vrede: mag het wat meer zijn?’”, zegt Jani Verheyden van GO! Scholengroep Rivierenland. “De verzameling kraanvogels werd ingezameld in het stadhuis van Sint-Niklaas. Uiteindelijk werden alle kraanvogels aangeboden aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken, met de boodschap aan de nieuwe federale regering om meer middelen in te zetten voor vredesopbouw.”
10/10 17u00  Hier dooft Antwerpen de verlichting voor Nacht van de DuisternisOp zaterdag 12 oktober neemt de stad Antwerpen deel aan de 24ste Nacht van de Duisternis. Op 40 locaties in de stad wordt de klemtoonverlichting gedoofd om de aandacht te vestigen op de problematiek van lichthinder.
10/10 16u45  Jong koppel opent modern bruin café: “De stamgasten vreesden dat ze hun kroeg kwijt waren”Ken Wouters (30) en Daisy Vermeulen (34) werkten de voorbije zomermaanden dag en nacht om café ’t Dorp in Veerledorp 36 in Laakdal om te bouwen tot café ’t Metteke. Het jonge koppel wil een breed publiek aanspreken. “Van klanten die met een koffietje de krant komen lezen tot sportliefhebbers die samen naar een wedstrijd op televisie komen kijken”, zegt Ken.
10/10 16u30  CD&V wijst windturbines langs E34 afOok oppositiepartij CD&V in Lille is geen voorstander van de huidige plannen om windturbines langs de E34 te plaatsen. “Er zijn te veel twijfels”, luidt het.
10/10 16u15  Duitse parlementsleden laten zich inspireren door Antwerps fietsbeleidEen delegatie van zeven Duitse parlementsleden fietste donderdag over enkele Antwerpse fietsostrades. Ze komen hier inspiratie opdoen voor hun fietsbeleid. De Duitse regering maakte 900 miljoen euro voor fietsinfrastructuur.
10/10 16u15  Ed Sheeran en prins Harry publiceren parodie ter ere van Mental Health DaySamen met Ed Sheeran maakte prins Harry een parodie naar aanleiding van Mental Health Day. De bondgenoten tonen zich in het filmpje van hun meest humoristische kant terwijl ze aandacht vragen voor de problematiek rond psychische problemen.
10/10 16u00  Bondsparket vordert zware straffen tegen STVV en Genk nadat duel werd gestaaktBondsparket vordert zware straffen tegen STVV en Racing Genk nadat het Limburgs derby eerder deze maand werd gestaakt wegens baldadigheden van beide supportersgroepen. Het bondsparket vordert tegen beide clubs een match achter gesloten deuren, aftrek van twee punten en een replay achter gesloten deuren.
10/10 16u00  Brasschatenaar filmt op safari uitzonderlijk grote kudde buffels … tot leeuwen opduikenPatrick Van Noten uit Brasschaat beleefde een onvergetelijke trip in het Keniaanse Travo East. Daar wist hij een enorme kudde buffels van één tot zelfs twee kilometer lang vast te leggen. In alle rust kon hij prachtige beelden maken van de buffels tot de kudde werd opgeschrikt door een troep hongerige leeuwen.
10/10 16u00  Onze Insider krijgt niet genoeg van de Koreaanse keuken en de ScheldeElke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week fotograaf Patrick De Roo (52). Deze sportieve jongen fietst jaarlijks zo’n 9.000 kilometer bijeen voor de Gazet en jogt wekelijks een kleine marathon bij elkaar. Daarnaast geniet hij ook van de geneugten des levens, zoals de Koreaanse keuken bijvoorbeeld.
10/10 15u45  Man (67) stuurt seksueel getinte berichten naar meisje (16)Een ondertussen 68-jarige man uit Nijlen stond in Mechelen voor de strafrechter omdat hij een meisje van destijds 16 jaar had aangezet tot ontucht. Hij had haar niet mis te verstane seksuele berichten gestuurd. Volgens het parket masturbeerde de man zich ook toen de tiener paard aan het rijden was.
10/10 15u45  Tien tips om een mooie herfstwandeling te makenWat is er leuker in de herfst dan je jas en laarzen aan te trekken en een heerlijke wandeling te maken in het bos. Wij verzamelden tien verrassende boswandelingen in de hele provincie Antwerpen.
10/10 15u45  Wordt dit het eerste Belgische optreden van Kim Clijsters? België in Kortrijk tegen Kazachstan in het kader van Fed CupDe Belgische Fed Cup-ploeg speelt begin volgend jaar zijn thuiswedstrijd tegen Kazachstan in Kortrijk. Op 7 en 8 februari 2020 wordt Sportcampus Lange Munte het decor van de interland. Met Kim Clijsters? Als de Limburgse naar de Spelen in Tokio wil, is de kans tamelijk groot.
10/10 15u30  Hernan Losada sneller dan verwacht hoofdcoach bij Beerschot: “Beter te vroeg dan te laat”Hernan Losada werd donderdag officieel voorgesteld als hoofdcoach van Beerschot. De 37-jarige Argentijn sloot anderhalf jaar geleden zijn profcarrière af op het Kiel, maar hij zou Beerschot niet verlaten. Losada werd beloftetrainer en lid van de technische commissie. Nu wordt hij sneller dan verwacht hoofdcoach ad-interim als opvolger van de ontslagen Stijn Vreven. “Ik ben er klaar voor”, klinkt het bij een trotse Losada.
10/10 15u30  België ontvangt Kazachstan in Kortrijk in het kader van de Fed CupDe Belgische Fed Cup-ploeg speelt begin volgend jaar zijn thuiswedstrijd tegen Kazachstan in Kortrijk. Op 7 en 8 februari 2020 wordt Sportcampus Lange Munte het decor van de interland.
10/10 15u30  Bushalte sneuvelt omdat buschauffeur ertegen rijdt in WilrijkEen bushalte in de Letterkundestraat op het Valaar is woensdag gesneuveld toen een bus van De Lijn er tegen reed. De brandweer kwam ter plaatse om het glas op te ruimen.
10/10 15u15  Bedrijven en werkzoekenden speeddaten om vacatures in te vullenOnze regio telt om en bij zestienduizend vacatures, terwijl het aantal werkzoekenden onder de dertienduizend zit. Het zet bedrijven aan om ander aanwervingsbeleid te hanteren, zoals de speeddatingbeurs van VDBA en VOKA in Herentals donderdag. “Je mag je niet blind staren in je zoektocht naar de spreekwoordelijke witte raaf, wanneer een roze flamingo je onderneming ook kleur kan geven”, klinkt het.
10/10 15u15  Applaus voor Club Brugge: Pro League en BFFA moedigen ‘know your agent’-contract aanHet initiatief van Club Brugge om voetbalmakelaars eerst een contract te laten ondertekenen alvorens er zaken mee te doen, wordt op gejuich onthaald bij de Pro League. Ook de Belgian Federation of Football Agents (BFFA) moedigt het aan.
10/10 15u15  Brasschatenaar filmt op safari uitzonderlijk grote kudde Afrikaanse buffels... tot troep leeuwen opduiktInwoner van Brasschaat, Patrick Van Noten beleefde een onvergetelijke trip in Travo East, Kenia. Daar wist hij een enorme kudde buffels van maar liefst 1 à 2 kilometer lang vast te leggen op beeld.In alle rust kon Patrick prachtige beelden maken van de buffels tot die kudde werd opgeschrikt door een troep hongerige leeuwen…
10/10 15u00  Naomi Osaka zal op Olympische Spelen in Tokio de kleuren van Japan verdedigen en niet die van de Verenigde StatenNaomi Osaka zal volgend jaar op de Olympische Spelen in Tokio voor Japan uitkomen. De tennisvedette heeft de dubbele Amerikaans-Japanse nationaliteit.
10/10 15u00  Inspecteur meldt mogelijke radicalisering van arts maar wordt zelf aangeklaagdEen 59-jarige inspecteur van de FOD Volksgezondheid die van twee mensen te horen had gekregen dat een Mechelse huisarts mogelijk aan het radicaliseren was en daar melding van maakte bij de politie, stond vrijdag zelf voor de rechter. De huisarts in kwestie had de vrouw aangeklaagd wegens laster. “Mijn reputatie heeft enorm onder geleden onder de verdachtmakingen”, zei de arts.
10/10 14u45  Rommelmarkt van Chiro Viersel verhuistDe jaarlijkse rommelmarkt van Chiro Viersel gaat zondag 13 oktober tussen 8 en 16u voor het eerst door op een nieuwe locatie.
10/10 14u45  Maak virtueel kennis met de unieke verhalen van Agfa GevaertWie weet heeft u de verhalen over ook al eens gehoord…. van uw vader of uw grootvader. De verhalen over Dé Gevaert, de fabriek in Mortsel waar honderden Antwerpenaren hebben gewerkt en blijven werken. Al die verhalen zijn nu gebundeld in een virtuele tour die u vanuit uw comfortabele zetel kan volgen.
10/10 14u45  Turnhoutse Bierfeesten laten u proeven van 88 bieren: “Hier ligt de nadruk op beleving”Doe ze nog eens vol! Na het Oktoberfest is het nu de beurt aan de Turnhoutse Bierfeesten. Tijdens dat evenement primeert de liefde voor het betere gerstenat. Benieuwd hoe een Dark Nun, een Zure Van Tildonk of een Triporteur From Heaven smaakt? Gastsprekers en binnen- en buitenlandse brouwerijen maken u graag wegwijs.
10/10 14u45  David Goffin laat kansen liggen en buigt in Shanghai eens te meer voor grootmeester Roger FedererDavid Goffin heeft ook de elfde onderlinge confrontatie met Roger Federer niet tot een goed eind gebracht. Onze landgenoot kreeg in de achtste finale van het ATP-toernooi in Shangai nochtans kansen en setpunten bij de vleet maar kon op de beslissende momenten zijn zenuwen niet onder controle houden: 7-6 (9-7), 6-4.
10/10 14u30  Voorwaardelijke straf voor onmenselijke behandeling: kind (6) kreeg regelmatig slagen en moest hard geworden brood etenEen koppel uit Zandhoven is veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk een jaar en achttien maanden voor de slagen die ze uitdeelden aan één van de kinderen, maar ook voor de onmenselijke behandeling van het slachtoffertje. De rechter verplichtte het koppel om een begeleiding te volgen over opvoedingsproblematiek.
10/10 14u30  KV Mechelen wint met 1-4 op AnderlechtKV Mechelen is deze middag op het oefencentrum van Neerpede met 1-4 gaan winnen tegen Anderlecht. Een knap resultaat aangezien er bij Anderlecht toch redelijk wat bekende namen (Didillon, Cobbaut, Chipciu, Trebel, Gerkens en Thelin) op het veld stonden.
10/10 14u15  Onze Insider krijgt niet genoeg van kimchi en bibimbap bij Table d’HoElke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week fotograaf Patrick De Roo (52). Deze sportieve jongen fietst jaarlijks zo’n 9.000 kilometer bijeen voor de Gazet en jogt wekelijks een kleine marathon bij elkaar. Daarnaast geniet hij ook van de geneugten des levens, zoals de Koreaanse keuken bijvoorbeeld.
10/10 14u15  Pizzeria Barbarella: de perfecte witte pizzaPizza bianca? Veel kans dat je er nog nooit van gehoord hebt. Op de Antwerpse Grote Markt bij Barbarella is witte pizza een bestseller.
10/10 14u15  Antwerp klopt Vitesse in oefenmatch die opnieuw vrijschopdiscussie oplevertAntwerp blijft midweeks oefenmatchen afwerken, en al zeker in de interlandbreak. Het werd donderdagmiddag geen hapklare brok. Met Vitesse streek namelijk het nummer vier uit de Nederlandse Eredivisie neer op de Bosuil.
10/10 14u15  KV Mechelen klopt Anderlecht met 1-4 in oefenduelKV Mechelen is donderdagmiddag met 1-4 gaan winnen in een oefenduel bij Anderlecht. De wedstrijd werd het officieuze debuut van Frank Vercauteren als nieuwe T1 van Anderlecht.
10/10 14u00  Turkse president Erdogan dreigt met toevloed van vluchtelingen naar Europa: “We zullen de poorten openen”De Turkse president Recep Tayyip Erdogan dreigt met toevloed van miljoenen vluchtelingen naar Europa als reactie op de kritiek op inval in Syrië.
10/10 14u00  IN BEELD. Recordschip doet feestelijke bisronde in Antwerpen: “Historisch moment”De feestelijke aankomst van de MSC Isabella, een van de grootste containerschepen ter wereld, in de Antwerpse haven werd donderdag vanop de Flandria gevolgd door veel prominenten uit de maritieme wereld. “Een historisch moment”, zei havenschepen Annick De Ridder.
10/10 13u30  CD&V uit kritiek op nieuwe vliet: “Ook buiten centrum is er nood aan stadsvernieuwing”Oppositiepartij CD&V is er niet over te spreken dat het Mechelse stadsbestuur opnieuw een vliet wil openleggen in de Sint-Katelijnestraat. De partij vraagt meer investeringen in de deelgemeenten.
10/10 13u30  Rihanna verbreekt record op de cover van VogueRihanna staat opnieuw op de cover van de Amerikaanse editie van Vogue, al voor de zesde keer. En dat is een record waar Naomi Campbell en Beyoncé voorlopig enkel van kunnen dromen.
10/10 13u30  Aan motivatie geen gebrek voor Philippe Gilbert in Ronde van Lombardije, en dan weet concurrentie meteen hoe laat het isPhilippe Gilbert heeft ongetwijfeld al weken nog één wedstrijd met rood aangekruist: de Ronde van Lombardije. Aan motivatie alvast geen gebrek voor de Belg in deze Italiaanse herfstklassieker. En als de Ardennees iets in zijn hoofd heeft, weet de concurrentie ongetwijfeld al hoe laat het is.
10/10 13u15  Sneakers met heilig water in? Dat is dan 2.700 euroSportmerk Nike gaat af en toe een samenwerking aan met andere labels om creatieve collecties aan het gamma toe te voegen. De meest recente in dit rijtje is een colab met MSCHF uit Brooklyn. Het resultaat? Een sneaker met wijwater. Kostprijs: 3.000 dollar (omgerekend 2.730 euro).
10/10 13u00  Romelu Lukaku trakteert bij 50e doelpunt voor Rode Duivels met gratis tickets aan goede doelenRomelu Lukaku kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen San Marino de magische kaap van 50 doelpunten bij de nationale ploeg ronden. Als hij daarin slaagt, belooft de aanvaller gratis tickets uit te delen aan twee goede doelen. Dat zegt hij in een filmpje op de Twitteraccount van de Rode Duivels.
10/10 12u45  Pompoenschieten in Kasterlee en negen andere tips voor het weekendDit weekend valt er weer heel wat te beleven in onze provincie. Wij geven tien tips om eropuit te trekken. Veel plezier!
10/10 12u30  Grote partijen cocaïne uit Ecuador onderschept in haven van AntwerpenEind september zijn op kaai 1742 van het Deurganckdok in de haven van Antwerpen grote hoeveelheden cocaïne onderschept. Het gaat om bijna twee ton.
10/10 12u30  Politie klist stomdronken overvaller omdat hij in het gras van spoorwegberm ligtDe politie heeft woensdagavond een man van 38 gearresteerd die het tankstation in de Berchemstadionstraat had overvallen en ervandoor was gegaan met het geld uit de kassa. Hij bleek dronken en werd gevonden in het gras van de spoorwegberm.
10/10 12u30  Angelina Jolie neemt haar kinderen mee op de rode loperHet is een tijdje geleden dat we de kroost van Brangelina samen in het openbaar zagen verschijnen… tot nu. Hun mama Angelina Jolie (44) nam vier van haar zes kinderen mee op de rode loper in Londen, ter gelegenheid van de filmpremière van ‘Maleficent: Mistress of Evil’.
10/10 12u15  Politie arresteert inbrekers na achtervolgingDe politiezone Berlaar-Nijlen kon twee mannen van 35 jaar uit Roemenië onderscheppen die bekend waren bij het gerecht voor verschillende diefstallen. Ze werden gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis. Vrijdag verschijnt het duo voor de raadkamer.
10/10 12u15  Telenet knipt in de kabel: wanneer moet je overstappen en wat met de andere operatoren?Hangt jouw tv-toestel nog met een kabel aan de muur? Dan krijg je vanaf volgend jaar enkel witte ruis te zien. Telenet trekt in de loop van 2020 letterlijk de stekker uit analoge televisie. De ouderwetse manier van tv-kijken slokt te veel bandbreedte op en vertraagt de digitale opmars, klinkt het. “We moeten mee met de tijd.” Zo moeten 360.000 Vlaamse gezinnen straks op zoek naar een alternatief. Maar wat kunnen ze doen? En hoeveel zal dat kosten? De knip in de kabel volgens een handvol vragen.
10/10 12u15  Veelpleger probeert te stelen uit auto terwijl eigenares in koffer bezig isDe Antwerpse politie heeft woensdag een man opgepakt die had proberen te stelen uit een auto terwijl de eigenares haar spullen aan het uitladen was. Hij bleek in het bezit van onder meer twee messen.
10/10 12u00  Lewis Hamilton kijkt uit naar een geweldige race in JapanLewis Hamilton kijkt uit naar wat hij denkt dat een geweldige race zal worden omdat volgens hem er geen echte topfavoriet is.
10/10 12u00  Twee jaar cel gevorderd tegen Nederlandse actrice die met drugs werd betrapt op TomorrowlandHet openbaar ministerie heeft donderdag twee jaar cel en een boete van 8.000 euro gevorderd tegen Imanuelle Grives, de Nederlandse actrice die op Tomorrowland werd betrapt met een grote hoeveelheid drugs. Twee vriendinnen van haar riskeren achttien maanden cel en eveneens een boete van achtduizend euro.
10/10 12u00  Recordschip van net geen 400 meter doet feestelijke bisronde in Antwerpen: “Historisch moment”De feestelijke aankomst van de MSC Isabella, een van de grootste containerschepen ter wereld, in de Antwerpse haven werd donderdag gevolgd door veel prominenten uit de maritieme wereld op de Flandria. “Een historisch moment”, zei havenschepen Annick De Ridder.
10/10 12u00  Gemeente is te laat: windturbines krijgen positief adviesHet gemeentebestuur van Beerse heeft een stilzwijgend positief advies gegeven over twee windmolens van 200 meter hoog aan bakstenenproducent Wienerberger, omdat de antwoordtermijn was overschreden. De leden van het actiecomité tegen de windmolens in Den Hout reageren verbolgen. “Een gemeente kan het niet maken om géén advies te geven”, reageert Marc Somers van het actiecomité.
10/10 11u45  Recordschip doet feestelijke bisronde in Antwerpen: “78 meter lang in 1970, en vandaag 399,7 meter”De feestelijke aankomst van de MSC Isabella, een van de grootste containerschepen ter wereld, in de Antwerpse haven werd donderdag gevolgd door veel prominenten uit de maritieme wereld op de Flandria. “Een historisch moment”, zei havenschepen Annick De Ridder.
10/10 11u45  Novak Djokovic blijft op koers voor vijfde titel in Shanghai, kan David Goffin stunten tegen Roger Federer?Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000 toernooi in Shanghai (7.473.620 dollar). De Serviër haalde het in de derde ronde met 7-5 en 6-3 van de Amerikaan John Isner (ATP 17).
10/10 11u45  Computerspel in je interieur: hier komen tetrismeubelsDe voorbije maand gingen luchtfoto’s van tetriscomposities met #tetrischallenge viraal. Eerst van de Duitse politie, daarna van allerhande internationale ordediensten. Ook in het interieur lijkt de tetrisgekte nu toe te slaan.
10/10 11u30  Infrabel vraagt ZEB om reclame met spoorlopende Tom Waes in te trekken: “Dit is heel ongelukkig”Infrabel wil dat kledingketen ZEB de reclamebeelden intrekt van Tom Waes die over en langs de treinsporen loopt. De spoorinfrastructuurbeheerder heeft daarvoor al contact opgenomen met het bedrijf en met het management van de tv-figuur. “Dit is zeer ongelukkig”, klinkt het woensdag bij Infrabel.
10/10 11u30  Security expert maakt uw computer in tien stappen veilig voor hackersElke 39 seconden proberen criminelen ergens ter wereld een computer te hacken, maar toch zijn de meesten onder ons nog altijd onvoorzichtig wat cyberveiligheid betreft. Hans Verbist (35) uit Muizen (Mechelen), cyber security expert bij de federale overheid, schreef samen met zijn neef en VTM-journalist Kenneth Dee een boek waarin hij op een eenvoudige manier uitlegt hoe we ons kunnen beschermen tegen internetcriminaliteit.
10/10 11u30  Na het internet, nu het interieur. Hier komt TetrisDe voorbije maand gingen luchtfoto’s van tetriscomposities met #tetrischallenge viraal. Eerst van de Duitse politie, daarna van allerhande internationale ordediensten. Ook in het interieur lijkt de tetrisgekte nu toe te slaan.
10/10 11u15  Tomaat of pompoen? Groenten vinden hun weg naar je kopje theeThee wordt steeds creatiever: kenners experimenteren volop met infusies. Naast allerlei kruiden en fruitsoorten bestaan er nu ook drankjes met groenten in verwerkt. Tea coach Ken Calander, auteur van Tea is Sexy, verkoopt ze in zijn Antwerps salon. “Het is een hartig alternatief voor de klassiekers.”
10/10 11u00  Bommelding Vlaams Parlement was geen bommelding, man belde voor inlichtingenDe man die opgepakt werd op verdenking van de bommelding dinsdag in het Vlaams Parlement, heeft nooit gedreigd met een aanslag. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket. De man belde in het Engels voor inlichtingen en had zijn identiteit opgegeven.
10/10 10u15  Deurbelcamera filmt hoe hijskraan tijdens werken kantelt en op woonwijk terechtkomtEen hijskraan heeft in de Amerikaanse stad Long Beach een enorme ravage aangericht in een woonwijk. Tijdens werken aan de bovenleiding kantelde de truck plots op enkele nabijgelegen woningen. Eén bewoner raakte daarbij gewond aan het hoofd.
10/10 10u00  Birger Verstraete hervat training na operatieBirger Verstraete staat na de operatie aan zijn meniscus opnieuw op het oefenveld. De 25-jarige middenvelder trainde woensdag individueel met een hersteltrainer.
10/10 09u45  Wij keken naar ‘Sergio & Alex Van de Kaart’: “Een testosteron­­combo­­ met high fives en zwaluwspeeksel”Lees meer >
10/10 09u30  Fernando Alonso na crash 27ste in rally van MarokkoFernando Alonso is zevenentwintigste geworden in de rally van Marokko, de traditioneel generale repetitie voor de Dakar-rally in januari. Giniel de Villiers schreef de rally op zijn naam voor Carlos Sainz Sr en de Pool Jakub Przygonski.
10/10 09u30  DISCUSSIE. Turkse inval in Syrië: maak jij je zorgen?Turkse militairen zijn woensdag samen met Turks-gezinde Syrische milities het noordoosten van Syrië binnengedrongen in het kader van een grondoffensief van Ankara tegen Koerdische milities. Volgens diverse media zouden de Turkse troepen op minstens drie plaatsen aan de grens Syrië zijn binnengevallen. De Koerden zelf meldden dat ze het Turkse offensief zouden teruggedrongen hebben.
10/10 09u30  Jambon: “Europa moet hard optreden tegen Turkije”Europa moet één blok vormen en hard op treden na de aanval van Turkije op Syrië, dat zei hij donderdagochtend bij Radio 1. De Vlaams minister-president denkt in de eerste plaats aan economische sancties.
10/10 09u15  Zelfs topsporters ontsnappen niet aan reuma: Danielle Collins, 25 en halvefinaliste op Australian Open, lijdt aan chronische ziekteTennisster Danielle Collins kampt met reuma. De 25-jarige Amerikaanse heeft al een tijdje last van artritis, een vorm van reuma die voor pijnlijke en ontstoken gewrichten zorgt. Collins bereikte begin dit jaar de halve finales van de Australian Open.
10/10 09u15  Antwerp-doelman Teunckens vervangt Van Crombrugge bij Rode DuivelsHendrik Van Crombrugge heeft een lichte schouderblessure opgelopen op training met de Rode Duivels. Vooral uit voorzorg heeft de doelman de selectie verlaten, Anderlecht is op dit moment zijn eerste prioriteit. Hij verwacht/hoopt ook fit te zijn voor de eerste competitiewedstrijd na de interlandbreak, op 20 oktober tegen STVV.
10/10 09u00  VIDEO. Waarom strijken elke 10 jaar een half miljoen mensen neer in dit dorpje?Oberammergau. De naam zegt u niks? Niet verwonderlijk. En toch is het Duitse dorp ontzettend bekend in de wereld.
10/10 08u45  Twee wedstrijden geschrapt op WK rugby vanwege dreigende tyfoonDe organisatoren van het WK rugby in Japan hebben de groepswedstrijden Italië/Nieuw-Zeeland en Engeland/Frankrijk geschrapt vanwege de naderende tyfoon Hagibis. De duels zouden zaterdag worden gespeeld in respectievelijk Toyota en Yokohama.
10/10 08u45  Al vijftien doden bij Turkse inval in Syrië, VN-Veiligheidsraad komt straks met spoed samenDe inval van het Turkse leger in het noordoosten van Syrië is officieel begonnen. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan woensdag zelf aangekondigd. “Om vrede te brengen in de regio”, zei hij op Twitter. Maar zijn militaire actie dreigt net een bloedvergieten op gang te brengen en wordt streng veroordeeld door de rest van de wereld. Bij de eerste explosies vielen al minstens vijftien dodelijke slachtoffers.
10/10 08u15  ‘Celebs gaan daten’ met Goedele en Jani als koppelaars: “Soms is wie je wil niet wie je nodig hebt”Realitysterren zijn ook maar gewone mensen, die onder een dekentje met hun lief willen knuffelen. Dat is toch de boodschap van Celebs Gaan Daten, waarin vijf BV’s op zoek gaan naar de ware liefde. Koppelaars zijn Jani Kazaltzis en Goedele Liekens. “Tijdens de opnames zijn onze ogen geopend.”
10/10 08u15  Kunstbaarmoeder moet couveuse vervangen: “Het is net als de natuurlijke situatie, met navelstreng en vloeistof”Een kunstmatige baarmoeder moet op termijn te vroeg geboren kinderen meer overlevingskansen geven. De kunstbaarmoeder, waarin de baby’s de rest van de zwangerschap zullen uitzitten, wordt ontwikkeld door de Technische Universiteit Eindhoven. Ze lijkt veel beter op de natuurlijke baarmoeder dan de couveuse, waarin prematuren nu worden verzorgd. Over vijf jaar hoopt de universiteit klaar te zijn met de ontwikkeling.
10/10 08u15  Ook burgemeesters stellen vragen bij Vlaams beleid: “Voor elke euro die Vlaanderen geeft, neemt het er twee terug”Meer zuurstof voor de steden en gemeenten, dat belooft de Vlaamse regering. Ze heeft er zelfs 1,5 miljard euro voor vrijgemaakt. Maar niet elke burgemeester applaudisseert. Bij oppositiepartij sp.a zien ze het als een verkapte besparing, omdat er tegelijk veel extra taken bijkomen voor de gemeenten.
10/10 08u00  Italië wil ‘nep’-Italiaanse restaurants in buitenland ontmaskeren en certificaat invoerenHet Italiaanse ministerie van Landbouw heeft het gehad met restaurants in het buitenland die zichzelf ‘Italiaans’ noemen, maar het eigenlijk niet zo nauw nemen met de regels van de Italiaanse kookkunst. Daarom komt het met een initiatief: zaken die het wél goed doen, worden beloond met een certificaat.
10/10 08u00  AB InBev experimenteert nu ook met grotere blikjes JupilerIn de supermarkten biedt AB InBev nu ook blikjes bier aan van 35,5 cl, als extra optie naast de gebruikelijke 33 cl. Dat bevestigt de Belgische brouwer. Het expertisecentrum VAD, reageert scherp: ‘AB InBev moet nu niet meer zeggen dat het aan preventie doet.’
10/10 07u45  Auto uitgebrand, politie gaat uit van kwaad opzetIn de Nieuwdreef in Merksem is afgelopen nacht rond 0.30 uur een geparkeerde auto uitgebrand. Een tweede wagen raakte ook beschadigd door het vuur.
10/10 06u45  Wie pleegde de moord op de Evanna? Gert Verhulst en James Cooke hebben nu hun eigen filmHet zesde seizoen van Vier-talkshow Gert late night kent donderdagavond zijn apotheose met Gert late night: de movie. De hoofdrollen zijn voor hosts Gert Verhulst en James Cooke, maar alle gasten van het afgelopen seizoen passeren ook de revue. De grote vraag: wie heeft de moord gepleegd op de Evanna?
10/10 06u15  Rode Duivels kunnen zich verzekeren van zesde EK, het vierde grote toernooi op rij, maar hebben vooral iets recht te zettenMet een thuiszege tegen San Marino verzekeren de Rode Duivels zich vanavond (20u45 in Brussel) op de zevende speeldag in kwalificatiegroep I zich op drie speeldagen voor het einde al van de kwalificatie voor EURO 2020.
10/10 06u15  Gigantische hond is doodsbang... van kittenDeense dog Clarence ziet eruit als een dappere hond. Onlangs bleek die dapperheid toch een beetje tegen te vallen. Baasjes Ed en Nancy, hoorden hun hond in de tuin tekeer gaan en snelden naar buiten. In plaats van een inbreker trof het gezin een angstige Clarence aan, doodsbang blaffend naar een kitten.
10/10 05u15  Middelheimmuseum pakt uit met verborgen verzamelingDe Venetiaanse vrouw van Giacometti, een venster van Christo of schaakstukken van Vic Gentils. Het Middelheimmuseum had de topstukken in collectie, maak kon ze amper tonen. Met de ombouw van het gesloten atelierdepot in een collectiepaviljoen kan het beeldenpark voortaan uitpakken met zijn broze schatten.
10/10 05u15  Al 110 dossiers bij vzw tegen tienerpooiers: “Geen louter Antwerps probleem, pooiers zitten overal”Toen de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani begin dit jaar een nummer opdroeg aan zijn vriend ‘Moreno’, die veroordeeld was omdat hij een 15-jarig meisje in de prostitutie dwong, kreeg het fenomeen van tienerpooiers veel aandacht. Enkele maanden eerder had Payoke, de vzw die vanuit Antwerpen tegen mensenhandel strijdt, Vlaams geld gekregen om het probleem in kaart te brengen en slachtoffers op te vangen. Vandaag staat de teller op 110 aanmeldingen. “Het topje van de ijsberg”, zegt directeur Klaus Vanhoutte. “Zoekt, en gij zult vinden. Tienerpooiers zijn geen louter Antwerps, grootstedelijk probleem. Ze zitten overal.”
10/10 05u15  Volksfeest in Amerika met Antwerpse handjes: Riversdale House moest Hof ter Mick in Brasschaat doen vergetenZaterdag is Dirk Wouters, onze ambassadeur in de VS, de gastheer van Belgian Fall Fest in het Riversdale House Museum vlak bij Washington. Dat landgoed werd meer dan tweehonderd jaar geleden gebouwd door de Antwerpse kasteelheer van Hof ter Mick in Brasschaat. Wouters, zelf afkomstig uit Brasschaat, is nog op zoek naar de originele plannen.
10/10 05u15  Iedereen plooit zich dubbel voor woonbonusEen openhuizendag met meer dan tweehonderd te bekijken panden. Of een georganiseerde verkoop met gesloten omslag. Makelaars halen deze weken alles uit de kast om vastgoed te verkopen. Maar eigenlijk zweet en zwoegt iedereen om de koper zijn woonbonus nog te gunnen, ook de notaris, de kredietverstrekker en de ambtenaar die op de dienst stedenbouw opzoekingswerk verricht .
10/10 05u15  Twee gemeentes vechten Grote Klein Elektro Strijd uit onder leiding van Koen Wauters en Jonas Van GeelVorige week riepen Jonas Van Geel en Koen Wauters de inwoners van Bornem en Temse op om hun oude of kapotte klein elektro in te zamelen. De actie is een initiatief van het televisieprogramma Make Belgium Great Again. De opbrengst van de inzamelactie gaat naar Rode Neuzen Dag.
10/10 05u15  Dameskledingwinkel Rand opent in gaanderij Vapole: “Ik geloof in een mooie toekomst voor de Mortselse middenstand”De laatste jaren verdwenen er verschillende bekende winkels op de Statielei en in de brede omgeving. Van een totale leegloop is echter geen sprake. Er zijn nog altijd jonge ondernemers die geloven in een mooie toekomst op de drukke winkelas in Mortsel.
10/10 05u15  Triatlonteam van Antwerpse broers De Wolf doet gooi naar wereldtitel in HawaïNet als Deceuninck - Quick.Step zijn ze Belgisch, winnen ze overal en danken ze hun succes aan hun eigenzinnige manier van werken. Ja, ook het triatlon heeft zijn eigen ‘Wolfpack’. Letterlijk dan, want aan het hoofd van het BMC-Vifit-team staan de broers Bob en Ben De Wolf. Klaar om zaterdag de topfavorieten uit te dagen op het WK Ironman van Hawaï.
10/10 05u15  Louise Van den Bosch behaalt zilver op BK indoor ski: “Ik wil naar de wereldtop”Louise Van den Bosch (21) werd in Peer tweede in de discipline parallel slalom tijdens het BK indoor skiën. Het Schotense skitalent moest alleen Kim Van Reusel laten voorgaan. Sanne Bos behaalde brons.
10/10 05u15  Sean de Bie (28) zit in oktober nog altijd zonder nieuwe ploeg: “Ik zit al drie jaar op rij in deze situatie. Frustrerend”Sean de Bie (Roompot - Charles) heeft nog geen ploeg voor volgend jaar. Zoals wel meer Belgische profs in oktober nog geen zekerheid hebben over hun toekomst. De Bie getuigt hoe lastig dat is: “Ik heb een plan B in mijn achterhoofd. Zo kan ik toch een beetje rustig slapen.”
10/10 05u15  Franky Vercauteren debuteert tegen KV Mechelen in oefenduelKV Mechelen speelt vanmiddag om 11.30 uur een vriendschappelijk duel achter gesloten deuren op het oefencentrum van Anderlecht. De wedstrijd wordt het officieuze debuut van Frank Vercauteren als nieuwe T1 van Anderlecht.
10/10 05u15  COMMENTAAR. Perceptie kan dodelijk zijn voor de geloofwaardigheid, hopelijk hebben Vrancken en Beerschot dat nu begrepenHet is dinsdag 17 september, in restaurant Het Pomphuis in Antwerpen. Uw krant heeft een interview met Francis Vrancken en Walter Damen, voorzitter en ondervoorzitter van Beerschot. Als het onderwerp ‘met of zonder Vreven’ op tafel komt, kiest Vrancken voluit voor de verdediging en valt dé uitspraak. Tot tweemaal toe, want Vrancken wil ze met nadruk in de krant: “Stijn Vreven blijft zeker coach van Beerschot tot het einde van het seizoen.”
10/10 05u15  Rode Duivels kunnen zich als eersten kwalificeren voor het EK en iedereen vindt dat normaalDe Rode Duivels winnen vanavond en dan zijn ze zeker van deelname aan het EK 2020. Opvallend hoe weinig mensen daar nog enthousiast van worden. Na drie deelnames aan grote toernooien op rij zijn we het al gewoon. België is nochtans het eerste land van de straks 24 deelnemers dat zich zal kwalificeren. Zijn we blasé geworden?
10/10 05u15  Kunstenaarscollectief Ercola mag dan toch in oud godshuis Wolstraat blijven: “We konden hen niet abrupt op straat zetten”Goed nieuws voor de kunstenaars van Ercola, ze mogen dan toch in hun oude godshuis in de Wolstraat blijven. Voor drie jaar tenminste, daarna lijkt de kans groot dat ze toch zullen moeten verhuizen. “We zullen de situatie dan opnieuw evalueren, maar waarschijnlijk moeten we een grote renovatie doorvoeren”, klinkt het bij de stad.
10/10 05u15  Voorbereidingen op oevers gaan van start voor brugverhogingVoor de verhoging van de brug van de Herenthoutseweg over het Albertkanaal in Herentals gaan donderdag de eerste voorbereidingen van start. Op de zware ingreep is het ongeveer nog een halfjaar wachten.
10/10 05u15  Uitbaters garage luiden alarmbel: “Ingreep voor tien huizen heeft impact op grote wijk”De stad Herentals bracht een maand geleden een tractorsluis aan op Rietbroek in Herentals. De sluis moet het sluipverkeer weren op het baantje tussen de industriezone en de Lierseweg. “Die neemt wel onze kostwinning weg.”
10/10 05u15  Personeel knipt lint van nieuwe supermarktAan de Populierendreef in Heist-op-den-Berg is woensdagavond de nieuwe AD Delhaize Cannaerts officieel geopend. Het personeel mocht het lintje doorknippen.
10/10 05u15  Heistse punkband The End of Ernie viert 30ste verjaardag in Hnita-HoeveDe oudste punkband van Heist-op-den-Berg bestaat dertig jaar. Dat viert The End of Ernie vrijdag in de Hnita-Hoeve in de Lostraat. De groep is al aan zijn negende bezetting toe, maar de energie en de visie van weleer blijven overeind. Op de ruigere punkpodia in binnen- en buitenland wordt het vijftal nog steeds naar waarde geschat.
10/10 05u15  Nieuwe technieken moeten overlast beperkenBiogasinstallatie Greenergy uit Herselt gaat in 2021 nieuwere en verbeterde milieutechnieken toepassen. De investeringen moeten de overlast voor de buurtbewoners tot het absolute minimum beperken en efficiëntie- en milieuwinsten opleveren.
10/10 05u15  Bokstraining voor parkinsonpatiënten: “Soms moet ik denken: links, rechts, hoe zit dat alweer?”In de sporthal van het Turnhoutse Stadspark trainen sinds vijf weken enkele parkinsonpatiënten. Ze krijgen bokstraining, al is er nooit sprake van slagen op het lichaam. “Oefenen op de coördinatie van spieren en hersenen is voor ons erg belangrijk”, zegt initiatiefnemer Filip Pluym.
10/10 05u15  Elisa Peeters wint Rotterdamse bodybuildingwedstrijd: “Vier maanden hard gewerkt voor één dag”Ze zag hoe haar oudere broer bekers mee naar huis bracht van zijn wedstrijden powerlifting en dacht ‘dat wil ik ook’. Zondag won Elisa Peeters drie bodybuildingtitels in Rotterdam. Volgende maand al speelt ze een klasse hoger.
10/10 03u15  Jaarlijks 40 flitscamera’s omgebouwd tot trajectcontroleDe Vlaamse overheid heeft beslist om jaarlijks zo’n veertig klassieke snelheidscamera’s te vervangen door een trajectcontrole, waarbij over een bepaalde afstand de maximumsnelheid wordt gecontroleerd. “Trajectcontroles zijn simpelweg veel efficiënter in de strijd tegen overdreven snelheid.”
10/10 03u15  Uw krant sprokkelt in supporterscafé reacties op het ontslag van Beerschotcoach VrevenBeerschotcoach Stijn Vreven werd gisteren buitengegooid bij de Kielse club. Tot het einde van het seizoen wordt hij vervangen door ex-speler Hernan Losada. Uw krant wilde graag weten wat de supporters daar van vinden en trok naar het Kiel.
10/10 03u15  Massa dode karpers drijft rond in wachtbekken,onderzoek naar oorzaak looptEr dreven dinsdag en woensdag tientallen dode karpers in het wachtbekken aan het pompgemaal dat het water uit de Daknamse Meersen overpompt in de Durme. Student Maarten De Clercq verwittigde de milieudienst. “Ik vis hier soms en ken de plek dus goed. Ik merkte de dode karpers aan het wateroppervlak op, het waren er wel vijftig.” De milieudienst bracht het polderbestuur op de hoogte van Sinaai-Daknam dat het pompgemaal, de waterlopen en het wachtbekken beheert.
10/10 03u15  Tijdelijke lokalen scouts en Chiro staan in modderpoelSinds ze deze zomer uit hun lokalen moesten, worden de scouts en Chiro van Rupelmonde tijdelijk ondergebracht in containers op een speelplein. Maar dat plein is zeer drassig en sommige containers lekken. Ook vaste elektriciteit is er (nog) niet.
09/10 23u45  Remco Evenepoel openhartig in Gert Late Night: “Ik geloof dat Stef Loos met me meekijkt”Remco Evenepoel heeft een stukje van zijn hart blootgelegd in het VIER-programma Gert Late Night en blikte tegelijk naar zijn carrière in het peloton. “Als ik de kans heb, blijf ik gewoon heel mijn leven bij The Wolfpack.”
09/10 23u00  Giants demonstreren bij Charleroi: Coach Christophe Beghin begint met twee op tweeIn een vooruitgeschoven partij van de vijfde speeldag van de EuroMillions League won Telenet Giants Antwerp - na een beklijvende prestatie - in Charleroi. Meteen een twee op twee voor de Sinjoren. En dus een knappe competitiestart voor coach Christophe Beghin en zijn selectie.
09/10 22u30  Waarom valt de Turkse premier Erdogan Syrië aan en komt de wereldorde in het gedrang?De eerste Turkse troepen zijn woensdag de grens in het noordoosten van Syrië overgestoken om daar de Koerden aan te vallen. Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan woensdagmiddag zelf bekendgemaakt. Moet de wereld vrezen voor een nieuw internationaal conflict en wie zal dan wie steunen? Dries Lesage, professor internationale politiek aan de UGent, geeft de antwoorden.
09/10 22u30  Na bombardementen: Turkse troepen steken grens met Syrië overDe Turkse militaire operatie in Syrië is van start gegaan. Na verschillende luchtaanvallen zijn de eerste troepen woensdagavond de grens in het noordoosten van Syrië overgestoken. Ons land heeft samen met andere landen de VN-Veiligheidsraad opgeroepen om samen te komen.
09/10 21u45  STANDPUNT. Machtelozer en kwetsbaarder dan ooitHet is al weleens eerder geopperd dat de deal van de Europese Unie met Turkije over de opvang van Syrische vluchtelingen geen oplossing op lange termijn was. Dat is nu wel gebleken. Door de Turkse inval in Syrië dreigt er opnieuw een stroom vluchtelingen op gang te komen en dreigt een groot aantal geradicaliseerde Syriëstrijders te worden vrijgelaten. Europa kan niets anders doen dan bang afwachten.
09/10 21u45  Rode Duivel Simon Mignolet vader van zoontje LexSimon Mignolet is woensdagnamiddag papa geworden van een zoontje, Lex. Door de geboorte van Mignolet’s eerste kindje zijn er ook wat verschuivingen in de selectie van de Rode Duivels.
09/10 21u45  Leen Dendievel verdwijnt uit ‘Thuis’Na drie jaar verdwijnt Leen Dendievel binnenkort uit de populaire Eén-soap Thuis. Het is tijd voor nieuwe uitdagingen, zegt de actrice. “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit heb mogen doen.”
09/10 21u15  Olifantenfan zamelt 5.600 euro in tegen herpesDe verzorgersbabbel bij de olifanten eindigde woensdagmiddag in Zoo Planckendael met een speciaal intermezzo. Superfan Kris Lamon kwam namelijk met een megacheque op de proppen: 2.666,74 euro. De opbrengst van haar Qyio-lenteactie. In maart overhandigde ze al een cheque van 3.015,78 euro. Allemaal in de strijd om het herpesvirus, waardoor olifantje Qiyo vorig jaar stierf, te stoppen. Om aan dat geld te geraken, maakt Kris Lamon gadgets met foto’s van de olifanten uit Planckendael en verkoopt ze onder de fans via Facebook en mail. Deze week is ze aan een nieuwe eindejaarsactie begonnen met kalenders en boodschappentasjes. De teller staat alweer op 170 verkochte stuks. (bl)
09/10 21u00  Twee doden bij aanslag op Duitse synagoge: 27-jarige neonazi streamde allesBij een aanslag in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn woensdagmiddag twee mensen doodgeschoten door een 27-jarige Duitse neonazi. Die wilde eigenlijk, uitgerekend op de joodse feestdag Jom Kippoer, de synagoge binnendringen, maar slaagde daar niet in. Zo ontsnapten de vele aanwezigen aan een bloedbad. De man streamde de aanslag op een gamingwebsite.
09/10 20u45  Politievakbond dient stakingsaanzegging in na problemen met drugsondersteuningsteamPolitievakbond NSPV gaat een stakingsaanzegging indienen naar aanleiding van de problemen bij het drugsondersteuningsteam (DOT) van de Antwerpse politie. De vakbond pikt het niet dat korpschef Serge Muyters de interne preventiedienst niet heeft ingeschakeld om te bemiddelen.
09/10 20u15  Noodplanner Jo De Decker waakt over veilig verloop evenementenJo De Decker werd aangeworven als intergemeentelijke noodplanningscoördinator voor Schoten, Schilde, Zandhoven en Ranst.
09/10 20u15  Politievakbond NSPV dient stakingsaanzegging inPolitievakbond NSPV gaat een stakingsaanzegging indienen naar aanleiding van de problemen bij het drugsondersteuningsteam (DOT) van de Antwerpse politie. De vakbond pikt het niet dat korpschef Serge Muyters de interne preventiedienst niet heeft ingeschakeld om te bemiddelen.
09/10 20u00  Politie zet speciaal team tegen overlast inDe politiezone Rupel zet binnenkort een speciaal team in tegen overlast. “Het zeskoppige team moet zowat de leegte tussen recherche, interventie en wijkagenten opvullen”, zegt politiewoordvoerder Joris Van Camp. Het zal op verschillende momenten ingezet worden op plaatsen waar vaak overlast gemeld wordt, in alle gemeenten van de politiezone Rupel – Niel, Boom, Schelle, Hemiksem en Rumst. “Ook ’s nachts en in het weekend”, zegt Van Camp. “En flexibel uiteraard, want de overlast kan verschuiven.” De politie meldt nog dat het team enerzijds aan beeldvorming zal doen, maar ook oplossingsgericht moet denken. “Dat kan gaan van een effectieve (GAS-)boete voor een wildplasser of afspraken maken met de dienst vrijetijdsbesteding tot een infrastructureel voorstel aan de burgemeester”, legt Van Camp uit.
09/10 19u45  Signeersessie rapper Josylvio in Mediamarkt loopt uit de handEen signeersessie van de Nederlandse rapper Josylvio in de Mediamakt op de De Keyserlei is woensdagmiddag uit de hand gelopen. De politie moest ter plaatse komen en de winkel sloot vroegtijdig de deuren.
09/10 19u45  Bouwheer Oosterweelwerken grijpt in: filestaartbeveiliging op E34 en E17Voor de tweede ochtend op rij heeft het verkeer op de E17, richting Antwerpen, zware hinder ondervonden na een ongeval. Een vrachtwagenchauffeur moest ter hoogte van Kruibeke vol in de remmen toen hij de staart van de file naderde. Hij belandde tegen de middenberm.
09/10 19u45  VIDEO. Topchef trakteert studenten Odisee op culinaire hoogstandjesDe Odisee Hogeschool, met campussen in Sint-Niklaas en Aalst bestaat woensdag vijf jaar. En voor die gelegenheid huurde de directie topchefs in die op de campussen kwamen koken.
09/10 19u45  Nekkerpool kampt met problemen waterkwaliteitAl sinds zaterdag kampt zwembad Nekkerpool in Mechelen met problemen rond de waterkwaliteit. Daardoor moest het al enkele keren baden sluiten.
09/10 19u30  Stamgasten willen volkscafé redden: “Den Breughel is van ons en van heel Schoten”Het wordt nu heel concreet: tijdens het weekend van 21 en 22 december zal Raoul Mertens zijn laatste pinten tappen in café Breughel. Dat Mertens zijn toog zal verlaten, was al langer bekend. Maar de hangende onzekerheid over de toekomst van het handelspand op de Markt, inspireert enkele trouwe bezoekers tot de actie ‘Den Breughel is van ons’. “Een boodschap voor eigenaar familie Van Nederkassel en de gemeente”, aldus Jan Van hee, een van de bezorgde stamgasten.
09/10 19u30  Theater Plankgas zet auto op het podiumTheater Plankgas speelt donderdagavond in Turnhout de eerste voorstelling van Volgende vraag geschiedenis. Zaal Piramime werd voor de gelegenheid omgetoverd tot quizlokaal, inclusief prijzenkast met onder meer een auto.
09/10 19u15  Appartement onbewoonbaar na brand, bewoonster naar ziekenhuisIn de Volkstraat op het Zuid in Antwerpen is woensdagavond brand uitgebroken. Een bewoonster werd met rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht.
09/10 19u15  Lokale band The Daisy Crookeds voor het eerst in ’t AambeeldVanavond staat een avondje bluegrass en country op het programma van CC ’t Aambeeld. De plaatselijke band The Daisy Crookeds speelt er het voorprogramma van Eriksson Delcroix.
09/10 19u00  Nederlandse brouwerijen maken entree op Mechels Bierfestival: “Ogen niet sluiten voor sterk aanbod”Tienduizend bezoekers hopen de organisatoren komend weekend te verwelkomen op de zevende editie van hun Bierfestival op de Grote Markt in Mechelen. Een 150-tal speciaalbieren zijn er te proeven. Nieuw dit jaar zijn de brouwsels van drie Nederlandse brouwerijen.
09/10 19u00  Echtgenote Poulidor over toestand Franse wielerlegende: “Voorbereiden op slecht nieuws”Slecht nieuws uit Frankrijk. De gezondheidstoestand van wielerlegende Raymond Poulidor (83) is niet al te best. Dat zegt zijn echtgenote Gisèle Bardet tegen Le Parisien.
09/10 18u45  Echtgenote Poulidor over gezondheid Franse wielerlegende: “Dokters zeggen dat we ons moeten voorbereiden op slecht nieuws”Slecht nieuws uit Frankrijk. De gezondheidstoestand van wielerlegende Raymond Poulidor (83) is niet al te best. Dat zegt zijn echtgenote Gisèle Bardet tegen Le Parisien.
09/10 18u30  Oehoe zoekt toevlucht in Hof van Liere: “Hij zorgt voor een echt ‘Harry Potter’-sfeertje”Sinds enkele dagen zoekt een Oehoe zijn toevlucht in de hoekjes van het historische gebouw Hof van Liere van de Universiteit Antwerpen. “Het dier werd hier vorige week voor het eerst gesignaleerd”, zegt Peter De Meyer, woordvoerder van de universiteit.
09/10 18u30  Tijdelijke bushalte zorgt voor overlast: “Het gaat er een beetje over”Veel afval op straat, de ramen niet meer kunnen openzetten door uitlaatgassen en mensen die in de hal op de bus komen wachten. Dat zijn de gevolgen van een nieuwe tijdelijke bushalte in de Doornstraat in Wilrijk. En dat is Eli, die net aan de halte woont, meer dan moe. Er stoppen tot achttien bussen per uur aan de halte, en dat zorgt volgens Eli voor heel wat overlast.
09/10 18u15  Campus Coppens breidt uit: “Het zal een echte blikvanger worden”De gemeente Brasschaat en de firma Bolckmans Warehousing Olen bvba slaan de handen in elkaar voor de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein Campus Coppens in Maria-ter-Heide.
09/10 18u15  WK TURNEN. Russische turners troeven in teamcompetitie China afDe Russische turners hebben woensdag op het WK in het Duitse Stuttgart de teamwereldtitel veroverd.
09/10 18u00  Oehoe zoekt toevlucht in UA-gebouw Hof Van Liere: “Harry Potter-sfeertje”Sinds enkele dagen zoekt een Oehoe zijn toevlucht in de hoekjes van het historische gebouw Hof van Liere van de Universiteit Antwerpen. “Het dier werd hier vorige week voor het eerst gesignaleerd”, zegt Peter De Meyer, woordvoerder van de universiteit.
09/10 17u45  Meisje maakt leuke rolstoel in Lego voor mini-puppy zonder voorpootjesGracie is een kleine pup dat geluk heeft gehad. Het beestje was amper een week of 6 oud toen ze werd gevonden en binnengebracht bij een dierenarts. Gracie was achtergelaten, wellicht omdat ze haar voorpoten mist. Intussen krioelde het al van de maden in haar oogjes en in de reeds vervelde stompjes van haar voorpootjes. De dierenarts redde echter haar leven en Gracie kwam terecht bij Mostly Mutts, een dierenasiel in Georgia. Daar stal het schattige hondje het hart van de twaalfjarige Kayla, dochter van de uitbaters van Mosty Mutts. Kayla bleef niet bij de pakken zitten en bouwde in Lego een rolstoel voor Gracie, die zich nu ook op harde ondergrond wat makkelijker kan verplaatsen. Zijwaarts bewegen is nog wat moeilijk, maar zodra Gracie wat sterker wordt, komt dat helemaal goed.
09/10 17u45  Een avondje bluegrass en countryVanavond staat een avondje bluegrass en country op het programma van CC ’t Aambeeld. De plaatselijke band The Daisy Crookeds speelt er het voorprogramma van Eriksson Delcroix.
09/10 17u45  Kinderboerderij Rivierenhof valt in de prijzenDe kinderboerderij in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne valt opnieuw in de prijzen. Het heeft het ‘Levend Erfgoedhoflabel’ beet, omdat het actief meewerkt aan het in stand houden van lokale landbouw- en neerhofdieren.
09/10 17u45  Huiszoekingen in Brasschaat en Antwerpen in onderzoek naar illegale botoxbehandelingenDe politie heeft woensdag drie huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen en Brasschaat in een onderzoek naar misbruik van illegale fillers en botox. De huiszoekingen leverden resultaat op, maar er werd voorlopig niemand gearresteerd.
09/10 17u15  Rita en Swa zwommen samen al 300.000 baantjes: “We bruisen elke ochtend van energie”Rita Rockx (77) en haar echtgenoot Swa Van Hove (76) zijn waarschijnlijk de trouwste bezoekers van het gemeentelijke zwembad van Kapellen. Dagelijks trekken ze er hun baantjes en als het kan gebeurt dat liefst ’s morgens vroeg.
09/10 17u15  Verdachte aangehouden voor bommelding waarbij bijna 22.000 leerlingen geëvacueerd werdenDe onderzoeksrechter heeft in de loop van de namiddag een 39-jarige verdachte uit Westerlo aangehouden in het onderzoek rond bommeldingen in scholen in Westerlo, Aarschot en Diest in mei 2019. Toen moesten bijna 22.000 scholieren geëvacueerd worden. Dat meldt het Antwerpse parket. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.
09/10 17u15  Beerschot-bestuur over trainerswissel: “Er kwam sleet op de relatie”Clubicoon Hernan Losada moet Beerschot uit het moeras trekken. Dinsdagavond laat besliste het voltallige bestuur om de samenwerking met Stijn Vreven (46) stop te zetten. De magere 11 op 27 werd de Limburgse veldheer fataal. “Deze knoop moesten we nu doorhakken, níét over een aantal weken”, klinkt het op het Kiel.
09/10 17u15  Wel verhoogde waakzaamheid, geen extra manschappen voor joodse gemeenschap in AntwerpenHet crisiscentrum vraagt extra waakzaamheid voor de joodse gemeenschap in Antwerpen, maar het dreigingsniveau gaat niet omhoog naar aanleiding van de schietpartij in het Duitse Halle. Voor de joodse gemeenschap in Antwerpen geldt nog altijd dreigingsniveau 3.
09/10 17u00  COMMENTAAR. Bij Beerschot hopen ze op een ‘De Decker-effect’Het is gebeurd. De langverwachte Vrexit is een feit. Als het van de supporters op het Kiel had afgehangen dan had Stijn Vreven al veel eerder zijn C4 gekregen als coach van Beerschot. Vorig seizoen riepen ze na zeven speeldagen al om zijn ontslag. Dit seizoen klonk er op speeldag vijf, na de nederlaag in Westerlo, voor het eerst weer ‘Vreven buiten’ uit de kelen van de mauve-witte fans.
09/10 16u30  Sauna Aquarein blaast tien kaarsjes uit: “Naar de sauna gaan moet een dagje vakantie zijn”Het saunacenter Aquarein in Grobbendonk bestaat tien jaar en dat wordt tien weken lang gevierd met allerlei acties. “Enkele jaren geleden werden we verkozen tot het mooiste complex van België en dit willen we nog altijd nastreven”, zegt zaakvoerder Björn Janssens. “Aquarein wil voor de klanten immers een begrip zijn in sauna en wellness.”
09/10 16u30  Tiesj Benoot bevestigt uitstekende vorm in klassieker Milaan-Turijn, overwinning is voor Michael WoodsWoensdag stond de Italiaanse klassieker Milaan-Turijn op de wielerkalender en dat was een prooi voor Michael Woods. De Canadees was na een zware en vooral heuvelachtige dag sneller dan Alejandro Valverde. Adam Yates mocht mee het podium op als derde, Tiesj Benoot was een knappe vierde op tien seconden van Woods. Onze landgenoot werd gisteren ook al zesde in de Tre Valli Varesine.
09/10 16u30  Verontwaardiging tot in de regering over “wansmakelijke” campagne van Bicky BurgerVlaams minister Bart Somers (Open VLD) dient een klacht in bij reclamewaakhond JEP tegen de “ongepaste” en “wansmakelijke” campagne van Bicky Burger. Eerder had ook al de federale minister Nathalie Muylle (CD&V) de campagne als “schandalig en onverantwoord” bestempeld.
09/10 16u15  18 maanden cel voor brutale overval op bejaarde winkelierEen 32-jarige Roemeen die in april van dit jaar betrokken was bij de brutale overval op de 86-jarige uitbater van een brand- en meststoffenhandel in Heist-op-den-Berg, is woensdag veroordeeld tot achttien maanden effectieve celstraf.
09/10 16u15  Waaslander Moreno De Pauw (28) houdt baanwielrennen voor bekeken: “Ik kijk met veel trots terug op mijn prestaties”Wie Moreno De Pauw nog aan het werk wil zien, zal deze winter een zesdaagse moeten meepikken. De 28-jarige baanwielrenner hangt nadien namelijk de fiets aan de haak. Zo komt er een vroegtijdig einde aan de man die zilver won in het omnium op het WK in 2008, brons in de ploegkoers tijdens het WK in 2017 en brons in de ploegkoers op het EK in 2016. De Pauw schreef in zijn carrière ook zeven zesdaagses op zijn palmares, allemaal aan de zijde van Kenny De Ketele. Zo won hij in 2017 de Zesdaagse van Gent.
09/10 16u15  Verliefde man helpt bij fietsdiefstalKurt C. uit Rumst verscheen woensdag voor de rechtbank voor zijn betrokkenheid bij de diefstal van een fiets en de poging daartoe in Mechelen. De man had verzet aangetekend tegen een eerder vonnis van de rechtbank, waarbij hij zes maanden cel had opgelopen.
09/10 16u00  Turkse president Erdogan kondigt begin oorlog met Koerden aan via TwitterDe inval van het Turkse leger in net noordoosten van Syrië is officieel begonnen. Dat bevestigt Turks president Erdogan. “We willen vrede brengen in de regio door de lokale gemeenschappen te bevrijden van terroristen.”
09/10 16u00  Waasland-Beveren wint oefenduel tegen PSV van Mitroglou en Club Brugge-huurlingBij Waasland-Beveren houden ze de benen warm tijdens de interlandbreak. De Waaslanders werkten dinsdag in Eindhoven een vriendschappelijke wedstrijd af tegen PSV. Trainer Arnauld Mercier zag zijn ploeg met 0-1 winnen tegen een veredeld B-elftal van PSV-trainer Mark Van Bommel.
09/10 16u00  Einde van een tijdperk bij Bayern München? “Thomas Müller vertrekt deze winter”Thomas Müller is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Bayern München. De 30-jarige aanvaller is onder coach Niko Kovac geen basisspeler meer en wil deze winter vertrekken. Dat schrijft Sport Bild woensdag.
09/10 16u00  Man helpt bij fietsdiefstal door verliefdheidKurt C. uit Rumst verscheen woensdag voor de rechtbank voor zijn betrokkenheid bij de diefstal van een fiets en de poging daartoe in Mechelen. De man had verzet aangetekend tegen een eerder vonnis van de rechtbank, waarbij hij zes maanden cel had opgelopen.
09/10 16u00  Drie mannen opgepakt voor mensensmokkel: Kempense burgemeesters blij met aanpakDe raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van drie mannen met Iraakse roots die vorige week in Arendonk waren opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De politie blijft onderzoek voeren naar mensensmokkelaars die onder meer gebruikmaken van de snelwegparkings op de E34 in Mol-Postel en Vorselaar.
09/10 15u45  VIDEO. Eerste sneeuw in Val Thorens!In Val Thorens waren ze blij om de eerste sneeuw te verwelkomen afgelopen weekend. Er viel 7 à 8 centimeter sneeuw!
09/10 15u45  Man steelt fiets maar wordt gefilmd en herkendWesley M. (33) hangt een celstraf van acht maanden boven het hoofd omdat hij een fiets had gestolen. De feiten speelden zich op 24 augustus van vorig jaar af aan de Guido Gezellelaan in Mechelen.
09/10 15u45  Opa veroordeeld voor aanranding stiefkleinkinderenEen 70-jarige man uit Kontich is veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij in Oud-Turnhout zijn twee stiefkleinkinderen van veertien jaar oud had aangerand.
09/10 15u45  Langverwacht restaurant Hert ontvangt eerste gasten op hoogste verdieping Turnovatoren: “Adembenemend”Restaurant Hert heeft de deuren geopend op de hoogste verdieping van de Turnovatoren. De lift naar de achttiende verdieping doet er achttien seconden over. Daarna stap je in de wereld van Alex Verhoeven en Nathalie De Baenst. De verwachtingen zijn hooggespannen.
09/10 15u45  OCAD wil Belgische jihadisten terughalen nu Turkije oorlog met Koerden start: “Anders verdwijnen ze misschien”De discussie of we de Belgische jihadisten wel of niet moeten terughalen is “een hoogst dringende aangelegenheid”, zegt Paul Van Tigchelt, baas van OCAD - het orgaan dat de dreiging in ons land analyseert. Zeker nu Turkije de oorlog tegen de Koerden is gestart. “Als we ze hier berechten, hebben we tenminste controle. Anders riskeren ze in de natuur op te gaan. En wat dan?”
09/10 15u45  Manager noodopvangcentrum: “Zet 230 Vlamingen samen in een gebouw en je hebt ook conflicten”De stad Mechelen heeft woensdag een verklaring van de Verenigde Naties ondertekend waarin ze zich solidair verklaart met vluchtelingen. In het noodopvangcentrum in het voormalig ziekenhuis vangt het Rode Kruis momenteel 230 asielzoekers op de met steun van de stad. “Het is een heel rustig en kalm centrum, maar af en toe zijn er eens conflicten”, zegt manager André Bockstal.
09/10 15u45  Plannen voor regionaal Kempens park op til: “De kaarten liggen gunstig”De nieuwe Vlaamse regering wil de komende jaren een viertal Vlaamse parken oprichten. “Een uitgelezen kans voor Turnhout”, meent oppositielid Bart Voordeckers (Open Vld). De optie van een regionaal park staat in het bestuursakkoord van de stad.
09/10 15u45  PVDA kritisch over toekomst pand De Kringwinkel: “Verbindt de stad zich liever met luxe-toeristen?”PVDA Antwerpen wil dat het stadsbestuur tussenkomt in de mogelijke overdracht van het huurcontract van De Krinwinkel aan projectontwikkelaar Iret Development. “De stad is nog steeds baas over haar patrimonium en moet blijven kiezen voor een sociale en ecologische invulling van dit gebouw”, zegt PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders.
09/10 15u45  Zo griezelen de pretparken voor HalloweenDe griezeligste periode van het jaar is opnieuw aangebroken: in aanloop naar 31 oktober en de herfstvakantie, zetten pretparken alles op alles om de bezoekers een huiveringwekkende Halloween-ervaring te bezorgen. Een overzicht van het angstaanjagende aanbod in de parken in binnen- en buitenland.
09/10 15u30  Sint-Katelijne-Waver heeft vier nieuwe buurtinformatienetwerkenDe gemeente Sint-Katelijne-Waver telt voortaan tien buurtinformatienetwerken. Dinsdag werd het charter ondertekend voor de invoering van vier van deze BIN-netwerken die de veiligheid en de leefbaarheid in de buurten moeten verhogen.
09/10 15u15  Politie betrapt Mechelaar met duizend xtc-pillen in de kofferHet Openbaar Ministerie heeft woensdag achttien maanden cel gevorderd tegen Mechelaar Davy M. De man stond terecht omdat de politie in het Limburgse Beringen een rugzak met duizend xtc-pillen in de koffer van zijn auto had gevonden.
09/10 14u45  Man staat terecht voor racistische post op Facebook, advocaat vraagt de vrijspraakEen Mechelaar die ondertussen in Portugal verblijft, hangt een celstraf van zes maanden boven het hoofd omdat hij een racistisch bericht plaatste in de groep Ge zijt van Mechelen als, op Facebook. Zijn advocaat vroeg de vrijspraak.
09/10 14u45  Slecht nieuws voor 360.000 klanten: Telenet knipt analoge kabel doorTelenet trekt de kabel uit de muur. Letterlijk: door de toename van het digitale verkeer stopt de telecomoperator in de loop van 2020 met analoge televisie en radio. De 360.000 klanten die in Vlaanderen nog op ouderwetse wijze tv-kijken moeten noodgedwongen overstappen naar het digitale aanbod. “We moeten mee met de tijd”, klikt het bij Telenet. Het bedrijf belooft haar betrokken klanten intensief te begeleiden bij de overstap.
09/10 14u45  Drie mannen opgepakt voor mensensmokkel: Kempense burgemeesters blij met geïntegreerde aanpak van probleem transmigrantenDe raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van drie mannen met Iraakse roots die vorige week in Arendonk waren opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De politie blijft onderzoek voeren naar mensensmokkelaars die onder meer gebruikmaken van de snelwegparkings op de E34 in Mol-Postel en Vorselaar.
09/10 14u45  Nationale flitsmarathon: 90 van de 4.675 gecontroleerde voertuigen rijden te hardVan 8 tot 9 oktober heeft er opnieuw een nationale flitsmarathon plaatsgevonden. De politiezone BoDuKaP heeft op acht locaties snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal controleerden ze 4.675 voertuigen op overdreven snelheid. Van dat aantal waren er negentig in overtreding (1,93%). Zij zullen een proces-verbaal toegestuurd krijgen.
09/10 14u30  Wales behoudt ongeslagen status op WK rugbyWales heeft op het WK rugby in Japan ook zijn derde groepswedstrijd gewonnen. In Oita haalden de Welshmen het woensdag met 29-17 van Fiji.
09/10 14u30  KV Mechelen in beroep tegen schorsing van twee speeldagen voor SwinkelsKV Mechelen gaat niet akkoord met de opgelegde straf van twee speeldagen schorsing voor verdediger Arjan Swinkels. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) sprak dinsdag die straf uit samen met een boete van 2.000 euro. Malinwa gaat nu in beroep.
09/10 14u15  COLUMN. “Politiek is maar kinderspel”Die avond in het clublokaal van de Turnhoutse Belangertjes:
09/10 14u15  Stijlvol vergaderen in het vredegerecht? Het kan!Er komt meer en meer leven in Borgerhub. Dat is een co-workingplek in combinatie met een bar en pop-up store. Nu is het ook mogelijk om ruimte te huren in het voormalige vredegerecht op de Turnhoutsebaan. Daar kunnen ondernemers terecht, voor wie een eigen pand huren nog niet haalbaar of niet nodig is.
09/10 14u15  Al zeker twee dodelijke slachtoffers bij schietpartij aan synagoge in Duitsland: 1 verdachte opgepaktBij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Een man zou er aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen hebben geschoten. De politie heeft één man opgepakt maar blijft waakzaam, want er is sprake van meerdere daders.
09/10 13u45  Al zeker twee dodelijke slachtoffers bij schietpartij aan synagoge in DuitslandBij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Een man zou er aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen hebben geschoten. De politie vraagt omwonenden om binnen te blijven, want de dader of daders zijn voortvluchtig.
09/10 13u30  Blessure van Maxime Lestienne valt mee, Carcela vervanger van Amallah bij MarokkoDe blessure van Maxime Lestienne (27) valt mee. De vleugelspits van Standard blesseerde zich in het competitieduel op Antwerp (2-2) en moest daardoor verstek geven voor de Rode Duivels. Uit onderzoek blijkt dat Lestienne een verrekking in de dij heeft opgelopen.
09/10 13u30  Instagram verwijdert populaire functie, tot groot ongenoegen van verliefde zielenDe sociale netwerksite Instagram is een populaire functie aan het verwijderen. Voortaan kunnen sommige gebruikers al niet meer zien wie of wat de mensen die ze volgen zelf leuk vinden. Daarmee komt er een einde aan het tijdperk waarin je stiekem kom kijken waar de likes van je crush naartoe gingen.
09/10 13u15  AC Milan bevestigt Stefano Pioli als nieuwe coach, maar de fans willen hem al buitenStefano Pioli (53) is de nieuwe trainer van AC Milan. Hij ondertekende woensdag een contract voor twee jaar.
09/10 13u15  David Goffin stoot in Shanghai door naar nieuw duel tegen Roger FedererDavid Goffin (ATP 14) heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van het Masters 1.000 toernooi in Shanghai (7.473.620 dollar). Hij ging in de tweede ronde op het Chinese hardcourt voorbij de Kazach Mikhail Kukushkin (ATP 57).
09/10 13u00  Arend vliegt met GoPro over Alpen en dat levert indrukwekkende beelden opZeearend Victor vloog met een GoPro over de Alpen, wat indrukwekkende beelden oplevert. De beelden van de vlucht zijn niet enkel om aan te tonen hoe prachtig de gebergten in de Alpen zijn, maar ook om mensen te confronteren met de klimaatveranderingen. De gletsjers in de Alpen zijn namelijk met een topsnelheid aan het smelten.
09/10 12u45  Ilan Van Wilder (19) officieel naar Team Sunweb: “Eén van de grootste rondetalenten van zijn generatie”Ilan Van Wilder rijdt vanaf komend seizoen voor het Duitse Team Sunweb. De 19-jarige Belg ondertekende een contract tot eind 2022, zo bevestigt de WorldTourformatie woensdag. Hij verlaat de U23 van Lotto Soudal.
09/10 12u30  DISCUSSIE. Gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen in alle sporten?Omdat het vrouwenveldrijden steeds populairder wordt, stellen de Belgische organisatoren het prijzengeld voor mannen en vrouwen vanaf dit seizoen gelijk. De vrouwen zien hun pot meer dan verdubbelen ten koste van de mannen. Moeten andere sporten dat voorbeeld volgen?
09/10 12u30  Verdachte opgepakt voor bommelding waarbij bijna 22.000 leerlingen geëvacueerd werdenDe politie heeft een verdachte opgepakt voor de bommelding van 8 mei in Westerlo, Aarschot en Diest, waarbij bijna 22.000 scholieren geëvacueerd moesten worden. Dat meldt het Antwerpse parket. “Het onderzoek wordt volop verdergezet”, klinkt het.
09/10 12u30  Kim Kardashian doopt haar kinderen… zonder KanyeDe Amerikaanse realityster Kim Kardashian is met haar drie kinderen naar Armenië, haar geboorteland, gevlogen. De reden? Ze wilde haar kroost daar laten dopen. Maar haar man Kanye West was niet bij dit belangrijke gebeuren aanwezig.
09/10 12u30  Nieuwe betaalterminals gespot in Antwerpse trams: “Voorjaar 2020 op elk voertuig contactloos betalen”Vanaf voorjaar 2020 ga je op elke tram of bus in Vlaanderen contactloos kunnen betalen. Op termijn gaat ook cash er helemaal uit. Zo wordt vernomen bij De Lijn. Tramgebruikers in Antwerpen kunnen nu al de nieuwe contactloze betaalterminal spotten.
09/10 12u15  Thomas More Geel zet in op carpoolen om plaatsen op parking vrij te houdenOm de druk op de parking te verlichten zet hogeschool Thomas More in Geel extra in op het carpoolen. Met succes: er zijn vierhonderd kaarten aangevraagd voor 160 parkeerplaatsen op de carpoolparking.
09/10 12u15  Dit zijn de genomineerden voor de Belgian Fashion Awards 2019De Belgian Fashion Awards zijn aan hun derde editie toe. Er worden prijzen toegekend in zeven categorieën en de genomineerden werden alvast bekendgemaakt. De awards zelf worden uitgereikt op 21 november.
09/10 12u15  Geen Romelu Lukaku bij Rode Duivels tegen San MarinoDe kans dat Romelu Lukaku donderdag bij de Rode Duivels zal aantreden tegen San Marino lijkt zo goed als onbestaande. De spits zou normaal vandaag de pers toespreken maar wordt al vervangen door Timothy Castagne.
09/10 12u15  Werkt Waze het sluipverkeer in de hand en voor wie is het wenselijk?De verkeersapplicatie Waze wil het verkeer sneller laten verlopen. Tijdens de spits op een doordeweekse dinsdagochtend wordt de app door 70.000 chauffeurs in de Benelux gebruikt. De app heeft dus zeker een impact. De snelste routes gaan vaak langs veldwegen of door een dorpskern. Critici beweren dan ook dat Waze zorgt voor meer sluipverkeer. Klopt dat? Professor Tias Guns van het MOBI Research Centre van de VUB relativeert. 
09/10 12u00  "Mij met Michael Schumacher vergelijken is zinloos"Soms herhaalt de geschiedenis zich en veel Formule 1-fans hadden gehoopt dat Sebastian Vettel bij Ferrari de hoogdagen van Michael Schumacher zou terugbrengen.
09/10 12u00  Vrachtvervoer in de stad: worden uw schoenen binnenkort geleverd met de tram?Als er toch al trams door Antwerpen rijden, kunnen die toch ook gebruikt worden om goederen te vervoeren van en naar het centrum? Het idee is in het buitenland niet nieuw en werd hier getest door Katrien De Langhe, die doctoreert binnen het Departement Transport en Ruimtelijke Economie aan de Universiteit Antwerpen. Vanzelfsprekend is deze vorm van transport niet. Maar het kan wel.
09/10 12u00  Stijn Vreven ontslagen bij Beerschot: van bijna kampioen tot aangekondigd ontslagStijn Vreven is niet langer de coach van Beerschot. De Limburger werd in zijn tweede jaar op het Kiel bedankt voor bewezen diensten. In mei van 2018 kondigde Beerschot de komst van Vreven aan, hij moest de naar Sint-Truiden vertrokken Marc Brys opvolgen. Wij maakten een overzicht van de belangrijkste momenten in de passage van Vreven op het Kiel. De kroniek van een aangekondigd ontslag.
09/10 12u00  Binnenkort geen cash geld meer bij De Lijn? Nieuwe betaalterminals gespot in Antwerpse tramsGaat De Lijn in 2020 geen cash geld meer aanvaarden op bussen en trams? De Lijn bereidt dat plan al langer voor. En tramgebruikers in Antwerpen kunnen nu al een nieuwe contactloze betaalterminal spotten.
09/10 12u00  Lionel Messi geeft toe dat hij “erover nagedacht” heeft om te vertrekken bij Barcelona (maar er kwam nooit een bod)Lionel Messi heeft in 2013 en 2014 ernstig nagedacht over een vertrek bij FC Barcelona. De Argentijnse superster was op dat moment verwikkeld in een juridisch conflict met de Spaanse belastingsdiensten en overwoog daarom het land te verlaten. Dat vertelde hij in een gesprek met de Catalaanse radio.
09/10 11u45  De passage van Stijn Vreven bij Beerschot: van bijna kampioen tot aangekondigd ontslagStijn Vreven is niet langer de coach van Beerschot. De Limburger werd in zijn tweede jaar op het Kiel bedankt voor bewezen diensten. In mei van 2018 kondigde Beerschot de komst van Vreven aan, hij moest de naar Sint-Truiden vertrokken Marc Brys opvolgen. Wij maakten een overzicht van de belangrijkste momenten in de passage van Vreven op het Kiel. De kroniek van een aangekondigd ontslag.
09/10 11u45  Waarom de lage-emissiezone van Antwerpen beter werkt dan die van MadridMadrid Central zou de meest radicale lage-emissiezone (LEZ) van Europa worden. Nog strikter en strenger dan die in Londen, Stockholm, Milaan en Antwerpen. Maar is dat wel zo? Helaas, amper zes maanden na de startdatum lijkt de ‘efficiëntste LEZ van Europa’ ten dode opgeschreven. De nieuwe burgemeester José Luis Martínez-Almeida wil Madrid Central, dat hij een pestplan voor automobilisten en een drama voor handelaars noemt, vervangen door Madrid 360. In de overgang van de ene naar de andere fase heerst in Madrid vooral chaos, zo blijkt.
09/10 11u45  Verdachte opgepakt voor bommelding waarbij 22.000 leerlingen geëvacueerd werdenDe politie heeft een verdachte opgepakt voor de bommelding van 8 mei in Westerlo, Aarschot en Diest, waarbij 22.000 scholieren geëvacueerd moesten worden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het parket wil voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is gearresteerd.
09/10 11u45  Bettina glipt paleispoort binnen: “Ik wilde de koning een geel hesje geven”De Limburgse Bettina (31) werd maandag het gezicht van de Limburgse gele hesjes toen ze, achter de wagen van de formateurs, de paleispoort binnenglipte. “Ik wilde de koning spreken, ik had mijn mooiste kleren aan.”
09/10 11u45  Openhartige Lionel Messi geeft toe dat hij “erover nagedacht” heeft om te vertrekken bij BarcelonaLionel Messi heeft in 2013 en 2014 ernstig nagedacht over een vertrek bij FC Barcelona. De Argentijnse superster was op dat moment verwikkeld in een juridisch conflict met de Spaanse belastingsdiensten en overwoog daarom het land te verlaten. Dat vertelde hij in een gesprek met de Catalaanse radio.
09/10 11u45  Sadistische jeugdbende foltert kameraad urenlang en probeert hem te vermoorden: leden riskeren zware straffenHet openbaar ministerie heeft lange gevangenisstraffen geëist tegen zeven leden van een sadistische jongerenbende die eind vorig jaar een reeks brutale gewapende overvallen, home invasions, inbraken en diefstallen pleegde in de Antwerpse regio. De jongerenbende maakte ook aanstalten om één van de eigen minderjarige leden te vermoorden, na hem urenlang op de meest gruwelijke manier te hebben gefolterd. “Ik was tijdens het lezen van het dossier echt gedegouteerd”, aldus de procureur. “De feiten tarten werkelijk alle verbeelding.”
09/10 11u30  Schepen Griet Smaers tijdelijk nationaal voorzitter CD&V: “Echtgenoot wakker gemaakt om te overleggen”Griet Smaers (42) heeft de handen meer dan vol. Samen met Cindy Franssen leidt ze de nationale CD&V tot er een nieuwe voorzitter is. “Ik ben trots, maar besef dat het niet in de meest ideale omstandigheden is”, zegt ze. “Ik ga me smijten, maar ben zelf geen kandidaat om Wouter Beke op te volgen.”
09/10 11u30  F2-rijder die dodelijke crash in Spa-Francorchamps overleefde doorbreekt de stilte vanop zijn ziekenhuisbed: “I’m back”Formule 2-rijder Juan Manuel Correa heeft via de sociale media zijn “meest oprechte medeleven” betuigd aan de familie van de verongelukte Fransman Anthoine Hubert. Die kwam op 31 augustus om het leven toen hij op het circuit van Spa-Francorchamps frontaal werd aangereden door Correa.
09/10 11u15  Dief steelt spullen uit auto en wordt later betrapt met gestolen elektrische fietsDe Antwerpse politie kon woensdag een dief inrekenen die enkele spullen had gestolen uit een geparkeerd voertuig in de Venusstraat. De 34-jarige man werd tegengehouden ter hoogte van de Stadswaag met een elektrische fiets aan de hand. Die had hij eerder op de dag ook gestolen.
09/10 11u15  Pannenkoekenbistro Midzeelhoeve vijf maanden na overname faillietAmper vijf maanden na de vorige overname is de bekende pannenkoekenbistro Midzeelhoeve in Sint-Katelijne-Waver failliet verklaard. Er wordt nu volop gezocht naar een nieuwe overnemer, zodat de zaak over enkele weken de deuren opnieuw kan openen.
09/10 11u15  Strength & Honour lokt 2.000 toeschouwers naar Dessel: “Dit was ideale reclame voor het MMA-vechten”De vijftiende editie van Strength & Honour werd er één om in te kaderen, met onder meer drie titelgevechten Mixed Martial Arts (MMA). Tomek Langowski kon de lokale eer in het Benelux kampioenschap niet verdedigen, waardoor alle ogen onder meer op Maarten Wouters waren gericht.
09/10 11u15  COLUMN. “Merci om te fietsen!”Stijn Wens (45) is grafisch ontwerper. Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in de Seefhoek. Via de blog Antwerpenize.be zet hij zich in voor een epische fietsstad. Hij is een van onze vier columnisten mobiliteit.
09/10 11u15  F2-rijder die dodelijke crash in Spa-Francorchamps overleefde doorbreekt de stilte vanop zijn ziekenbed: “I’m back”Formule 2-rijder Juan Manuel Correa heeft via de sociale media zijn “meest oprechte medeleven” betuigd aan de familie van de verongelukte Fransman Anthoine Hubert. Die kwam op 31 augustus om het leven toen hij op het circuit van Spa-Francorchamps frontaal werd aangereden door Correa.
09/10 11u15  Clown krijgt ook in beroep vijf jaar cel voor misbruik van zes meisjesHet Antwerps hof van beroep heeft woensdag de 63-jarige clown en voormalig frituuruitbater D.V. uit Grote Brogel opnieuw veroordeeld tot 5 jaar cel voor de verkrachting van vier meisjes en de aanranding van nog eens twee slachtoffertjes.
09/10 11u00  Topmodel Ashley Graham troont trots haar zwangerschapsstriemenAshley Graham, het bekendste plus-sizemodel ter wereld, is niet meteen de vrouw die zaken verstopt op sociale media en dus deelde ze ook een filmpje van de striemen die ze heeft nu ze zwanger is. “Ik probeer elke dag mijn nieuw lichaam te omarmen”, schrijft ze.
09/10 11u00  Bestuurder laat auto achter na aanrijdingEen voetganger raakte dinsdag lichtgewond bij een aanrijding in de Lindeboomstraat. Bij aankomst van de politie werden het slachtoffer en het aanrijdende voertuig ter plaatse aangetroffen, maar niet de bestuurder van de auto.
09/10 10u30  Engelse internationals waarschuwen hun tegenstanders met duidelijk statement: bij racisme stappen ze allemaal van het veldDe spelers van de Engelse nationale ploeg zullen tijdens de komende EK-kwalificatiewedstrijden in Tsjechië en Bulgarije van het veld stappen als ze het slachtoffer worden van racisme. “Als één voetballer zich daardoor ongelukkig voelt, houden we er allemaal mee op”, verklaarde aanvoerder Harry Kane.
09/10 10u15  Ervaringsdeskundige Annick Ruyts: “Denk nooit dat je nú in slaap moet vallen, dan lukt het niet meer”Twaalf jaar lang reisde Annick Ruyts (55) de wereld rond voor haar reisprogramma’s, “van jetlag naar jetlag”. Getriggerd door problemen bij de aankoop van een huis, volgde ruim vier jaar geleden de afrekening voor de slaapschuld die ze had opgebouwd. “Ik slaap nu al beter dan toen de problemen begonnen, maar ik betaal de prijs voor mijn vroegere levensstijl.” Haar nachtelijke gepieker ligt aan de basis van De Slapelozen, een vierdelige Canvasreeks over “de macht van de slaap en de magie van de nacht”.
09/10 10u15  Gemeente Heist-op-den-Berg moet rondweg zelf bekostigen zonder subsidiesDe aanleg van de oostelijke rondweg zal een fameuze hap uit het gemeentelijk budget vragen. De verhoopte Vlaamse subsidies komen er namelijk niet, zo bevestigt schepen van Openbare Werken David Geerts (Pro Heist). Dat betekent een tegenvaller van 3,9 miljoen euro.
09/10 10u00  Adidas slaat de handen in elkaar met bekend plus-sizemerk voor collectieAdidas heeft samen met Universal Standard een capsulecollectie uitgebracht. Dat laatste label ijvert al sinds 2016 voor meer inclusieve kleding, ook voor vrouwen met een maatje meer.
09/10 10u00  99 per uur in zone 70, op plaats waar eerder dodelijk ongeval gebeurdeDe politie Mechelen-Willebroek nam net als heel wat andere politiezones deel aan de nationale flitsmarathon. 145 van de 4.874 gecontroleerde voertuigen reed te snel. Dat is 2,9%. Nooit eerder hielden zo veel automobilisten zich aan de snelheidslimiet tijdens een flitsmarathon.
09/10 09u45  Trio aangehouden in Arendonk op verdenking van mensensmokkelDe raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van drie mannen wegens mensensmokkel. Dat maakte het Antwerpse parket bekend in een persbericht.
09/10 09u45  Is de Talentenfabriek de oplossing voor knelpuntvacatures?Nog even en ze kan aan de slag als procesoperator. Indhira Gonzalez (28) uit Temse is een van de al honderden kandidaten die via een 'bad' van Talentenfabriek doorstromen naar een technische job.
09/10 09u45  Einde van een tijdperk bij Bayern München: “Thomas Müller vertrekt deze winter”Thomas Müller is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Bayern München. De 30-jarige aanvaller is onder coach Niko Kovac geen basisspeler meer en wil deze winter vertrekken. Dat schrijft Sport Bild woensdag.
09/10 09u30  Stijn Vreven ontslagen als coach van Beerschot, Losada neemt overEr is dan toch vroegtijdig een einde gekomen aan het huwelijk tussen Beerschot en coach Stijn Vreven.
09/10 09u30  Frankrijk kan ook niet rekenen op Kylian Mbappé voor twee cruciale interlandsKylian Mbappé is out voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden van Frankrijk in en tegen IJsland (11/10) en thuis tegen Turkije (14/10). De PSG-aanvaller is onvoldoende hersteld van een dijblessure. Dat heeft de Franse voetbalbond dinsdagavond bekendgemaakt.
09/10 09u30  Natalie Imbruglia is op haar 44ste voor het eerst mama gewordenNatalie Imbruglia, die in 1997 een wereldhit scoorde met ‘Torn’, is op haar 44ste voor het eerst mama geworden. De Australische actrice en zangeres schakelde daarvoor een spermadonor in.
09/10 09u15  Opnieuw plofkraak in LimburgIn Limburg is in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw een plofkraak gepleegd op een bankautomaat, zo bevestigt men bij de getroffen bank BNP Paribas Fortis. Er vielen geen gewonden en er werd ook geen buit gemaakt.
09/10 09u00  Ouders willen geslacht baby bekendmaken met ballon, maar dat loopt niet zoals verwachtEen Amerikaans koppel verwacht binnenkort hun allereerste kindje. Om het geslacht van de toekomstige baby bekend te maken, wilden ze iets origineel doen. Ze lieten een ballon vullen met roze of blauwe blaadjes en probeerden die kapot te slaan. Maar dat eindigde heel anders dan ze verwacht hadden.
09/10 08u30  Evi Hanssen doet zich voor nieuw programma voor als 14-jarige: “Ongevraagd zie ik daar een man masturberen”Evi Hanssen stelde dinsdagavond in ‘Gert Late Night’ haar nieuwe programma voor. In ‘Help, mijn borsten gaan online’ onderzoekt ze de negatieve gevolgen van sociale media en het internet. “Want de jeugd loopt rond met al die gevaren in hun zak, maar hun ouders zijn zich daar niet altijd van bewust. En ik kan het zelf weten, want ik ben een mama en ik onderschat het gevaar ook.”
09/10 08u00  Moeilijke ochtendspits rond Antwerpen door verschillende ongevallenEen moeizame ochtendspits woensdag rond Antwerpen. Door ongevallen in Kruibeke en op de Antwerpse ring ondervindt het verkeer richting Antwerpen heel wat hinder.
09/10 07u45  Dejan Veljkovic wil opnieuw aan de slag als voetbalmakelaar: “Er zijn al een aantal goede contacten geweest”Dejan Veljkovic, spilfiguur in de zaak rond sportieve en financiële fraude in het voetbal, wil weer aan de slag als spelersmakelaar. Exact één jaar na het losbreken van het grootste voetbalschandaal in België. Dat verklaarde zijn advocaat Kris Luyckx aan de VRT.
09/10 07u30  Dejan Veljkovic wil opnieuw aan de slag als voetbalmakelaarDejan Veljkovic, spilfiguur in de zaak rond sportieve en financiële fraude in het voetbal, wil weer aan de slag als spelersmakelaar. Exact één jaar na het losbreken van het grootste voetbalschandaal in België. Dat verklaarde zijn advocaat Kris Luyckx aan de VRT.
09/10 07u15  Britse lottospeler wint jackpot van 190 miljoen euro met EuromillionsBij de trekking van Euromillions heeft een Brit dinsdagavond de jackpot van 190 miljoen euro gewonnen. Dat meldt onder andere La Française des Jeux (FDJ). De winnende combinatie was 7-10-15-44-49 en de sterren 3 en 12.
09/10 06u45  Zussen Sookie en Micky verwezelijken droom met Nuna FoodbarMet de komst van Nuna Foodbar, uitgebaat door de zussen Sookie en Mickh Monheim, is het Philips de Monteplein in de wijk Molenveld een horecazaak rijker.
09/10 06u30  Veel vragen in zaak vermiste loodgieter: “Johan kon niet hebben dat Wanda een andere vriend had”Er blijven heel wat vragen in de zaak van de vermiste loodgieter Johan Van Der Heyden (56) uit Lint. Volgens de ex van Wanda, een van de verdachten, had Johan een buitenechtelijke relatie met de vrouw. “Maar Wanda had een andere vriend. Vermoedelijk kon Johan dat niet hebben”, vertelt de man. De Nederlandse onderzoeksrechter besliste dinsdag dat de twee andere opgepakte verdachten langer in de cel blijven.
09/10 06u15  Anthony B. (24) stond als 16-jarige voor rechtbank: “Het stond in de sterren geschreven dat hij zou blijven ontsporen”Op zijn 16de was Anthony B. de initiatiefnemer van het trio dat Priscilla Sergeant (14) op een wijkfeest dood folterde. De rechter gaf hem toen door zijn jeugdige leeftijd een tweede kans. Maar die heeft hij intussen allang verspeeld. Op zijn 24ste blijft B. de krantenkoppen sieren. Nu riskeert hij een celstraf voor diefstal. Een crimineel straatje zonder einde? “Hij is helaas zo een van die verloren zielen, met een laag IQ én EQ, op wie we als maatschappij maar geen vat krijgen.”
09/10 06u15  Vervalsen of doktersboekje stelen: zo ver gaan mensen om aan medicatie te komen met een nep voorschriftIn één jaar tijd zijn 107 vervalste voorschriften voor medicijnen opgedoken. En dat zijn dan alleen nog maar diegene die gemeld worden, in praktijk ligt het getal wellicht nog veel hoger. “De voorschriften zijn meestal vervalst met behulp van een gestolen voorschriftboekje van een arts, of nadat het briefje zelf met de hand of de computer aangepast is”, luidt het bij het FAGG.
09/10 05u15  STANDPUNT. De ongeëvenaarde wijsheid van TrumpVan alle tweets die Donald Trump al de wereld heeft ingestuurd was deze toch een van de meest bizarre: “Als Turkije iets doet dat ik, in mijn grootse en ongeëvenaarde wijsheid, beschouw als over de schreef gaande, dan zal ik de Turkse economie totaal vernietigen en wegvagen (heb ik eerder gedaan!)”
09/10 05u15  Bourgeois (N-VA) en Demotte (PS) prefomeren: PS wil geen regering met N-VA én Open VLDGeert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) moeten een federale regering met de N-VA en PS verder aftasten. Voor de PS blijft een regering met de N-VA én Open VLD te rechts om te verteren.
09/10 05u15  Veel vragen in zaak vermiste loodgieter: “Johan kon niet hebben dat Wanda een andere vriend had en daar is mogelijk iets misgelopen”Er blijven heel wat vragen in de zaak van de vermiste loodgieter Johan Van Der Heyden (56) uit Lint. Volgens de ex van Wanda, een van de verdachten, had Johan een buitenechtelijke relatie met de vrouw. “Maar Wanda had een andere vriend. Vermoedelijk kon Johan dat niet hebben”, vertelt de man. De Nederlandse onderzoeksrechter besliste dinsdag dat de twee andere opgepakte verdachten langer in de cel blijven.
09/10 05u15  Antwerpen helpt gemeenten in strijd tegen fraude met sociale woningenDe Antwerpse huisvestingsmaatschappij Woonhaven zoekt een bedrijf of bedrijven om fraudeonderzoeken uit te voeren naar eigendommen in het buitenland van sociale huurders. Ook huisvestingsmaatschappijen uit andere gemeenten kunnen daar dan een beroep op doen.
09/10 05u15  Al meer dan veertig ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven in 2019: “Dit wordt sowieso een recordjaar”In de eerste negen maanden van 2019 heeft de douane in de haven van Antwerpen al 40,6 ton cocaïne onderschept. In Zuid-Amerika werd dit jaar al meer dan twintig ton coke bestemd voor Antwerpen tegengehouden.
09/10 05u15  Strooiwagens getest: Wegen en Verkeer klaar voor winter met 108.000 ton strooizoutHet sneeuwt nog lang niet in Antwerpen, maar het Agentschap Wegen en Verkeer is klaar voor de winterperiode. Gisterochtend reden de strooiwagens al even kort uit om alle leidingen te testen.
09/10 05u15  Naar een No Deal met Boris Johnson in 5 stappenDe Brexit lijkt uit te draaien op een open oorlog tussen de regering Johnson en de EU. Met scherp en op de man werd dinsdagochtend over en weer geschoten, na een gesprek tussen Boris Johnson en Angela Merkel. De onderhandelingen zouden zo goed als dood en begraven zijn. Een nieuwe stap die wonderwel lijkt te passen in het strategisch plan van Boris Johnson dat dinsdagochtend aan het licht kwam, om de EU te verlaten zonder akkoord.
09/10 05u15  Colruyt wil zijn windenergie omzetten in waterstof voor auto’sColruyt en het gastransportbedrijf Fluxys willen windenergie omzetten in waterstof. “Als de Vlaamse overheid het voortouw neemt, wordt autorijden dankzij waterstof heel milieuvriendelijk”, zegt onderzoeker Mark Pecqueur.
09/10 05u15  Universiteit duikt in eigen geschiedenis voor expo: van toga’s tot bierpettenIn de universiteitsbibliotheek op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen opende dinsdag de tentoonstelling Het Collectief Geheugen. Er wordt een duizendtal memorabilia getoond die een mooi beeld geven van de geschiedenis van de Antwerpse universiteit. Dat academisch erfgoed omvat zowat alles, gaande van oude linten, vlaggen en codexen van studentenverenigingen over toga’s, naamborden en relatiegeschenken tot zelfs bier.
09/10 05u15  Ex-Giant Yoeri Schoepen nu tégen Antwerpenaren: “Vijftien jaar veeg je niet zomaar uit”Telenet Giants Antwerp werkt vanavond in de Spiroudôme zijn tweede wedstrijd van de nieuwe competitie af tegen Charleroi. Ex-Giant Yoeri Schoepen is met een schouderblessure twijfelachtig voor de partij tegen zijn stadsgenoten. “Ik was vijftien jaar een Giant en dat veeg je niet zomaar uit. Dit zal altijd een speciale match blijven”, zegt de 25-jarige power forward van Charleroi.
09/10 05u15  De mannen leveren in voor de vrouwen: prijzengeld in de cross vanaf dit seizoen gelijkHet vrouwenveldrijden blijft boomen. In die mate dat de Belgische organisatoren het prijzengeld voor mannen en vrouwen vanaf dit seizoen gelijkstellen. De vrouwen zien hun pot meer dan verdubbelen, en dit ten koste van de mannen. “Dit is gewoon logisch”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo. “Hun populariteit stijgt enorm, dus moeten ze daar ook naar worden betaald.”
09/10 05u15  Verdediging Anderlecht wel creatief, maar weinig geloofwaardig: “Kompany trainer was een pr-stunt”Anderlecht probeert de sanctie voor het aanstellen van Vincent Kompany, een hoofdtrainer zonder diploma, op elke manier te vermijden. Lukken zal dat niet: er komt een boete van 5.000 euro of een verwijzing naar de amateurklasse. Wat wordt het, denkt u? Juist. Wij voorspellen ook de boete. Definitieve uitspraak op 15 oktober.
09/10 05u15  Topspelers zonder plaats: hoe geraken Praet en Vanaken in de ploeg bij de Rode Duivels?Dennis Praet (25) vindt stilaan zijn draai bij Leicester City, de nummer vier uit de Premier League. Hans Vanaken (27) is de patron van het ijzersterke Club Brugge in de Belgische competitie. In hun vorm zouden ze enkele jaren geleden altijd titularis zijn geweest bij de Rode Duivels. Nu moeten ze hopen op een speelkansje tegen godbetert San Marino. Het kan maar ook dan mogen ze er nog niet van dromen Witsel, De Bruyne, Mertens of Eden Hazard uit de ploeg te spelen. Spelen tegen San Marino is op dit moment het maximum haalbare. Of zien zij het anders?
09/10 05u15  Kringwinkel stelt verhuis naar Wijnegem uit na klacht van buurtbewonerDe komst van De Kringwinkel naar de Merksemsebaan in Wijnegem is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het gemeentebestuur keurde de bouwvergunning goed, maar een buurtbewoner ging tegen de beslissing in beroep. “En zolang er geen alternatief is, vertrekken wij niet uit de Sint-Jorispoort in Antwerpen”, zegt Frank Dingemans, directeur van De Kringwinkel.
09/10 05u15  COLUMN. “Excusez le mot, maar daar krijg ik het schijt van”Een tijdje geleden gingen we eten in een Italiaans restaurant in Berchem dat ik niet nader bij naam zal noemen, voor redenen die weldra duidelijk worden (of al duidelijk zijn, als u de titel van dit stukje heeft gelezen). Het was een gezellige avond waarbij ik gretig een pastaschotel met zeevruchten en tiramisu verorberde. De nodige wijn en een glaasje grappa als afsluiter mochten natuurlijk ook niet ontbreken.
09/10 05u15  Waterbouwkundig Laboratorium zet toren, buurt is ongerust: “De schaduw zal op onze site vallen”De geplande renovatie van het Waterbouwkundig Laboratorium in de Berchemlei in Borgerhout zorgt voor ongerustheid bij buurtbewoners. Vooral de komst van een toren van 26 meter hoog wordt gevreesd. Een informatieavond moest dinsdagavond die wrevel wegwerken.
09/10 05u15  Vandalen slaan toe op kermis: urine in botsauto’s, kras op eendjeskraam, veiligheidspen uit vliegertjesDe kermisreizigers ontdekten na het weekend dat onbekenden lelijk huis hadden gehouden op de foor op het dorpsplein van Noorderwijk (Herentals). Uit een attractie waren zelfs de veiligheidspennen verwijderd.
09/10 05u15  Protocol moet politie sneller naar vermiste persoon leidenHet gemeentebestuur van Herselt heeft dinsdagavond in de bib het vermissingsprotocol voorgesteld, in aanloop naar de lezing van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Het protocol moet de politie Zuiderkempen sneller naar een vermiste persoon leiden.
09/10 05u15  Orgeldraaier Sus Cavo is niet meer: “Zijn Tureluur bracht iedereen plezier”De gemeente Grobbendonk heeft één van haar bekendste inwoners verloren. De naam Frans Wouters zegt wellicht weinig, maar de naam Sus Cavo doet bij heel wat Kempenaars een belletje rinkelen.
09/10 04u15  Ook in Ranst klachten over De Lijn: “Om halfzes opstaan om een bus te hebben”Niet alleen in Malle en Zoersel, ook in Ranst komen de bussen tegenwoordig blijkbaar meer niet dan wel opdagen. Moeder Leen De Wachter uit Oelegem wil dat De Lijn op zijn minst een compensatie schenkt voor de betaalde busabonnementen.
09/10 03u15  André Greipel flirt met 3 teams, waaronder ploeg Mathieu van der PoelHij is al 37 en beleefde een snertseizoen bij Arkea-Samsic, dat uitmondde in een onderlinge contractverbreking. Toch zal André Greipel ook in 2020 nog koersen. De Duitse sprinter wou graag terugkeren naar Lotto-Soudal, maar dat zag de Belgische World Tour-ploeg niet meer zitten. Er werd een extrasportieve functie voorgesteld, maar Greipel voelt zichzelf nog niet versleten.
09/10 00u00  Gemeenteraadsleden krijgen petje opgezet om armoede aan te kaartenVoor de start van de gemeenteraad dinsdagavond in Heist-op-den-Berg heeft kansarmoede-vereniging vzw Den Draai actie gevoerd aan de oude dekenij. De raadsleden, waaronder burgemeester Luc Vleugels (CD&V), kregen een petje opgezet w
08/10 23u15  Buren overhandigen cheque aan Collette (3): “Om staprobot en dolfijntherapie te helpen betalen”Het gebuurt Schrobbershoek in Oostmalle schonk dinsdag de opbrengst van zijn jaarlijkse tombola aan de ouders van Collette (3). Met het geld kan Collette haar dure niet-terugbetaalde staptherapie in TrainM in Antwerpen verder zetten. Haar ouders dromen ook van dolfijnentherapie.
08/10 22u30  Zulte Waregem-aanvaller Saido Berahino ontkent dat arrestatiebevel is uitgevaardigd tegen hemVolgens de Britse tabloid The Sun is er een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Zulte Waregem-aanvaller Saido Berahino omdat hij dinsdag niet kwam opdagen voor de rechtbank inzake onbetaalde verkeersboetes. “Onzin”, reageert zijn management op de website van Essevee.
08/10 22u15  1.000 euro boete voor Antwerp na spreekkoor tegen WalenDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 1.000 euro opgelegd aan Antwerp FC, omdat supporters in de competitiewedstrijd op bezoek bij Charleroi tijdens de derde speeldag in de Jupiler Pro League de Waalse bevolking discrimineerden.
08/10 22u00  Beerschot krijgt 2.500 euro boete wegens biergooiersBeerschot moet van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een boete van 2.500 euro betalen, omdat supporters van de Ratten tijdens de competitiewedstrijd op het veld van Virton met volle bierbekers naar doelman Anthony Moris gooiden.
08/10 22u00  Donuts kopen met Belgische frankenBij donutzaak Donutello in Mechelen kan je volgende week uitzonderlijk met oude Belgische franken betalen. Het gaat om een marketingstunt waarmee de keten nieuwe klanten naar de winkel wil lokken. De actie was eerder al een succes in een broodjeszaak in Kessel.
08/10 22u00  Bestuursverkiezing Open Vld Schoten moet worden overgedaanDe bestuursverkiezing bij Open Vld Schoten moet helemaal worden overgedaan. Dat besliste de statutaire commissie van de partij in de Brusselse Melsensstraat.
08/10 21u30  Parkeertoren met panoramisch dakterras moet tegen zomer 2022 klaar zijnDe nieuwe parkeertoren aan de N16 vlak bij de Mechelse vesten moet tegen de zomer van 2022 klaar zijn. De werf moet in het voorjaar van 2020 opstarten. Bovenop de zes bouwlagen met 537 parkeerplaatsen komen er twee kleinere lagen met kantoren en een publiek panoramisch dakterras met uitzicht over de binnenstad.
08/10 21u30  Leuvensesteenweg vijf dagen afgesloten om spoorwegbrug te renoverenDoor de renovatie van een spoorwegbrug aan Planckendael in Muizen (Mechelen) is de Leuvensesteenweg binnenkort plaatselijk vijf dagen afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleidingen lopen via de E19.
08/10 21u15  Frederik Backaert rijdt komende twee seizoenen voor Vital Concept-B&B HotelsDe Franse procontinentale wielerploeg Vital Concept-B&B Hotels heeft Frederik Backaert vastgelegd voor de komende twee seizoenen. De 29-jarige Backaert maakt de overstap van Wanty-Groupe Gobert, waarvoor hij zes jaar reed.
08/10 20u30  Vrolijke spreuken vragen aandacht voor geestelijke gezondheidOp 10 oktober wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. Ook het lokaal bestuur Wijnegem zet zich extra in voor dit levensbelangrijke thema.
08/10 20u30  Schade valt mee voor Antwerp en Steven Defour: 7 tot 10 dagen rust moeten volstaanLaszlo Bölöni schoot zelf al in een kramp toen hij Steven Defour tegen Standard zag uitvallen. Het ging om een hamstringblessure, en hij vreesde dat hij zijn nieuwe sterkhouder een week of zes zou moeten missen. Zo ernstig was het gelukkig voor trainer en speler niet. De resultaten van de onderzoeken wezen uit dat de 31-jarige middenvelder maar een heel klein scheurtje opliep, waardoor zeven tot tien dagen rust zouden moeten volstaan.
08/10 20u30  Wel-in-je-vel maakt jongeren wegwijs in welzijnslandschapIn het kader van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid organiseerde het Mortselse stadsbestuur een wel-in-je-vel beurs. Op deze informatiedag konden alle leerlingen van het tweede jaar secundair onderwijs kennismaken met diverse organisaties uit de welzijnszorg.
08/10 20u00  VIDEO. Sint-Niklase senioren proberen met een rookkamer herinneringen op te halen aan vroegerU heeft het misschien nog meegemaakt. Roken op kantoor, in het vliegtuig, of op restaurant. Het is nu ondenkbaar geworden, maar vroeger was het heel normaal.
08/10 20u00  Wielerlegende en opa van Mathieu van der Poel Raymond Poulidor (83) opgenomen in ziekenhuisDe Franse wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat, omwille van “grote vermoeidheid”. Dat heeft zijn vrouw dinsdag laten weten.
08/10 19u45  Ann Wauters met Linde Merckpoel naar WNBA-finaleAnn Wauters vertrok deze ochtend met Linde Merckpoel naar Amerika waar ze in Connecticut de vierde wedstrijd van de WNBA-finale tussen Connecticut Sun en Washington Mystics zal bijwonen.
08/10 19u45  Oesterkraam raakt beschadigd bij brandHet oesterkraam Bubbles & Oysters dat dinsdag op de jaarmarkt van Boechout had moeten staan, liep de nacht voordien aanzienlijke schade op door een brand. Een voorbijganger zag kort na middernacht rook opstijgen aan het kraam in de Van Colenstraat en alarmeerde de hulpdiensten. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle en kon zo vermijden dat de foodtruck helemaal in vlammen opging. Toch is er aanzienlijke warmte- en rookschade en kon het kraam niet opengaan.
08/10 19u45  Okapi Aalstar kan na overleg toch blijven deelnemen aan competitieOkapi Aalstar kan blijven deelnemen aan competitie. Na klachten over financiële perikelen was er ook onduidelijkheid over de overname van het stamnummer door het nieuw bestuur van de club (cvba Tragel Invest) van de vzw Okapi Aalstar.
08/10 19u30  Red Flames winnen ook tweede kwalificatiematch voor EK 2021De Red Flames hebben ook hun tweede kwalificatiematch voor het EK 2021 gewonnen. De Belgische voetbalvrouwen pakten de volle buit op het veld van Roemenië dankzij een afgeweken vrije trap van Laura De Neve. Op de eerste speeldag werd Kroatië al met duidelijke 6-1-cijfers ingeblikt.
08/10 19u30  Opnieuw discussie over mogelijke overdracht gemeentescholen aan GO!-onderwijs“Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om de gemeentescholen zomaar gratis weg te schenken aan een ander onderwijsnet.” Dat zei schepen van Onderwijs Sarah De Keyser (CD&V) tijdens een verhit debat in de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver. De oppositie wil zo snel mogelijk klaarheid over de zaak en hoopt dat er geen overdracht komt.
08/10 19u30  Belgoprocess start noodplan op na brandIn een van de installaties van het nucleair verwerkingsbedrijf Belgoprocess in Dessel is dinsdag om 11.40u brand uitgebroken. Dat gebeurde bij het persen van een afvalvat.
08/10 19u15  Axel Daeseleire en Sergio Herman zoeken wereldwijd naar nieuwe smaken: “Axels ochtendhumeur levert goede televisie op”Wat valt er in Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Scandinavië te ontdekken qua nieuwe smaken en gerechten? VTM koppelde Axel Daeseleire (50) aan chef-kok Sergio Herman (49) om het uit te zoeken. “Veel exotische producten zijn in België ook te vinden, maar qua smaak kan je nooit op tegen de versheid ter plekke.”
08/10 19u15  Koppel ontdekt nest schattige vosjes onder terrasEen koppel in Ontario deed een schattige ontdekking onder hun terras. Daar zat namelijk een nest kleine vosjes. Ze riepen de hulp in van Brad, die al 35 jaar werkt als wildbeheerder. Hij haalde de vosjes één voor één uit hun schuilplek en stopte ze in een open doos. Daar kwam wat later de moeder van de vosjes haar kleintjes oppikken, op weg naar een nieuw veilig plekje voor haar kroost.
08/10 19u15  Nieuwe uitbater opent tapasbar in caravanpark SiëstaHet bijna vijftig jaar oude caravanpark Siësta op de Bersegembaan in Wechelderzande (Lille) krijgt een gloednieuw elan dankzij nieuwe uitbaters. Mark van Ringelenstijn en zijn gezin verhuisden vanuit het Nederlandse Breda naar het bosrijke gebied. Ze zijn bezig met de vernieuwing van de accommodatie en openen op zaterdag 12 oktober ook een tapasbar op het domein.
08/10 19u15  Op zoek naar inspraak voor tieners: “Zij worden te vaak genegeerd in de stad”In Antwerpen is het aantal tieners de afgelopen vijf jaar met 12% gestegen, tegenover een stijging van 8% in Vlaanderen. Maar beleidsmakers houden te weinig rekening met tieners, vindt de vzw Kind & Samenleving, die dinsdag voor het eerst een studiedag over het thema organiseerde in jeugdwerking De Branderij in Antwerpen.
08/10 19u15  Afschaffen Woonbonus: plots veel belangstelling voor bouwgrondenDe geplande afschaffing van de Woonbonus door de Vlaamse regering zorgt ervoor dat de belangstelling voor bouwgronden die de gemeente Herenthout in de etalage heeft staan toeneemt. De gemeente gaat een viertal percelen nu uit de hand verkopen.
08/10 19u15  Jeugdhuis ’t Slot mag op vertrouwde stek blijvenHet stadsbestuur van Hoogstraten heeft een verkoopovereenkomst gesloten met de eigenaars van de hoeve in Worteldorp waar jeugdhuis ’t Slot gevestigd is. Op die manier kunnen het jeugdhuis en andere verenigingen het gebouw blijven gebruiken.
08/10 19u15  Leukemiepatiëntje Helena (4) ziet droom in vervulling gaan: “Haar grootste wens is om op een eenhoorn te rijden”Het 4-jarige leukemiepatiëntje Helena Hessels uit Nijlen krijgt zondag de verrassing van haar leven. In samenwerking met non-profitorganisatie Make-A-Wish ontwikkelde VR Base in Mechelen een spel waarbij ze tussen de eenhoorns kan wandelen en zelfs kan vliegen op een van de sprookjesdieren.
08/10 19u00  RECHTBANK: Jonge overvaller krijgt bijkomende celstraf van een jaarDe 19-jarige Faissal A. uit Boom, die eerder dit jaar tot vier jaar cel werd veroordeeld voor vier gewapende overvallen in de eindejaarsperiode, heeft dinsdag een bijkomende celstraf van een jaar gekregen voor nog eens twee overvallen die hij gepleegd had toen hij nog minderjarig was.
08/10 19u00  Swinkels krijgt geen vrijspraak van Geschillencommissie, maar wel iets lichtere straf van twee speeldagen schorsingKV Mechelen heeft dinsdag ter zitting voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor de vrijspraak van Arjan Swinkels. Die kwam er uiteindelijk niet, maar de straf werd wel teruggeschroefd van drie naar twee speeldagen schorsing.
08/10 18u45  Fotografe Evy Raes laat u binnenkijken in Boomse interieursGedurende de voorbije zomermaanden gingen CC De Steiger en fotografe Evy Raes op zoek naar foto’s van Boomse interieurs waaraan een leuk of interessant verhaal is verbonden. Een jury selecteerde per wijk één foto. Er loopt momenteel een expositie in het Boomse gemeentehuis die deze zoektocht belicht.
08/10 18u45  Limburgers nemen Central Auto overHet Limburgse bedrijf Imes Dexis neemt het Antwerpse bedrijf Central Auto over. De 59 werknemers van Central Auto behouden hun job.
08/10 18u45  Schade valt mee voor Antwerp en Defour: 7 tot 10 dagen rustLaszlo Bölöni schoot zelf al in een kramp toen hij Steven Defour tegen Standard zag uitvallen. Het ging om een hamstringblessure, en hij vreesde dat hij zijn nieuwe sterkhouder een week of zes zou moeten missen. Zo ernstig was het gelukkig niet.
08/10 18u45  TIPS. Glutenvrij zondigen en een muts in een verfborstelElke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.
08/10 18u45  Opgepakte vrouwen in verdwijningszaak loodgieter langer aangehoudenDe twee vrouwen die afgelopen weekend werden opgepakt in de verdwijningszaak van Johan Van Der Heyden (56) blijven aangehouden. Dat besliste de Nederlandse onderzoeksrechter dinsdagmiddag. “Hun inverzekeringstelling is verlengd. Er wordt geen aanvullende informatie verstrekt over het onderzoeksverloop”, meldden de Nederlandse autoriteiten.
08/10 18u30  Amerikaanse turnsters verlengen wereldtitel op WK turnenDe Amerikaanse turnsters, met superster Simone Biles, hebben dinsdag de teamwereldtitel met succes verdedigd op het WK in het Duitse Stuttgart. De Verenigde Staten sprokkelden 172.330 punten. Op minder dan tien maanden van de Olympische Spelen in Tokio haalden ze het voor de Russen (166.529) en de Italianen (164.796). China werd pas vierde met 164.230 punten.
08/10 18u30  Umicore slaat elektriciteit tijdelijk op in gebruikte autobatterijen: “Stroom vrijgeven op het net wanneer nodig”Op de site van Umicore in Olen is gisteren BESS officieel voorgesteld. Het Battery Energy Storage System schenkt afgedankte batterijen van elektrische auto’s een nieuw leven. “We leren uit het verouderingsproces van de batterijen om ze nog beter te maken”, zegt manager Geert Defieuw van Umicore.
08/10 18u15  Primoz Roglic scoort opnieuw in Italië… nadat koplopers verkeerd gestuurd wordenPrimoz Roglic heeft na de Giro dell’Emilia van afgelopen zaterdag nu ook de Tre Valli Varesine (Ita/1.BC) op zijn naam gebracht. De Sloveen sprong weg in het slot uit een groepje met favorieten en haalde het voor de Italiaan Giovanni Visconti (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) en de Let Toms Skujins (Trek-Segafredo). Tiesj Benoot was de eerste Belg op de zesde plaats, Tim Wellens finishte als tiende.
08/10 18u15  Jerry Oppong (City Pirates) racistisch bejegend én geschorst: “Oerwoudgeluiden had ik nog niet meegemaakt”Na het thuisverlies tegen Houtvenne ging City Pirates nu ook zwaar onderuit op Heur-Tongeren (3-0). Door die nul op zes is de puike seizoenstart alweer naar de vergeethoek verdwenen. Veel erger nog waren de racistische verbale aanvallen waar Jerry Oppong twee weken geleden in Beringen, waar City Pirates met 2-3 ging winnen, mee werd geconfronteerd.
08/10 18u15  Voordelen met Europese handicapkaartHet lokaal bestuur vergemakkelijkt de toegang van personen met een beperking door de introductie van de European Disability Card. Die biedt de houders naast specifieke toegangstarieven ook andere voordelen. De partners hebben zelf de vrijheid om de aard van de voordelen te bepalen. “In Kontich gaat het onder meer om een gratis bibservice aan huis voor kaarthouders binnen het Kontichse grondgebied, eerste keuze van zitplaatsen bij voorstellingen in de Altena Kapel, gratis toegang voor begeleiders bij bepaalde sport- en culturele activiteiten en groepstarief in plaats van individueel tarief op Kontich Schaatst”, zegt schepen van Welzijn Cindy Vanbaeden (N-VA) . (bar)
08/10 18u15  Bastian Schweinsteiger (35) zet punt achter voetbalcarrièreBastian Schweinsteiger (35) heeft dinsdag op Twitter aangekondigd dat hij het voor bekeken houdt als voetballer. “Vaarwel zeggen als voetballer geeft me een wat nostalgisch gevoel, maar ik kijk ook uit naar de komende uitdagingen. Ik zal het voetbal trouw blijven”, aldus Schweinsteiger, die zondag zijn laatste wedstrijd speelde voor MLS-club Chicago Fire, dat met 2-5 won bij Orlando City.
08/10 18u00  Patisserie Verstraelen opnieuw op de fles: onderzoek naar vorig faillissement bijna afgerondDe ondernemingsrechtbank heeft het faillissement uitgesproken van de eigenaar van Patisserie Verstraelen in Mechelen en dezelfde curator behandelt het dossier. Het is niet de eerste keer dat een vennootschap achter de zaak op de fles gaat. Het gerechtelijk onderzoek naar een vorig faillissement wordt binnenkort afgerond.
08/10 17u30  KV Mechelen vraagt vrijspraak voor Swinkels: "Verkeerde beoordeling van de ref"KV Mechelen heeft dinsdag ter zitting voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor de vrijspraak van Arjan Swinkels. 'Dat zou een terechte correctie zijn voor een fase die door de scheidsrechter fout is geïnterpreteerd', verklaarde clubadvocaat Thierry Lammar.
08/10 17u15  Turnzaal wijkt voor kleuterklassenDe gemeentelijke basisschool Eikenlaar heeft nood aan extra ruimte voor de uitbreiding van haar kleuteronderwijs. Het gemeentebestuur plant hiervoor de verbouwing van de turnzaal.
08/10 17u15  Tom Van Asbroeck schrijft de Memorial Vandenbroucke op zijn naamTom Van Asbroeck heeft Binche-Chimay-Binche gewonnen. De man van Israel Cycling Academy bleef Oliver Naesen voor in de sprint.D e Nederlander Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) werd derde. De top vijf werd vervolledigd door de Nederlander Timo Roosen en Jens Keukeleire. Jasper Stuyven kwam als zesde over de finish, Jenthe Biermans werd tiende.
08/10 17u15  BV-stylist over de nieuwe voetbaloutfits van onze Rode Duivels: “Dat grijs truitje is nogal flets”Het Belgisch elftal draagt binnenkort nieuwe outfits, bestaande uit een rood shirt met zwarte streep, zwarte shorts en rode kousen. Er is ook een alternatief ensemble in wit en grijs. Maar wat vindt onze stylist Jody Van Geert van de pakjes waarin onze Rode Duivels komende zomer Europees Kampioen willen worden in Londen?
08/10 16u30  Premetrostation Opera opent op 8 decemberDe tramlijnen 1 en 24 en het premetrostation Opera worden op zondag 8 december in gebruik genomen. Dat is met tien maanden vertraging op de oorspronkelijke planning. De autotunnels en parking zijn in april 2020 klaar.
08/10 16u30  Man loopt rond met pistool: voorwaardelijke strafDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Michael V. (45) uit Mechelen veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke celstraf. De man liep begin juni met een pistool rond in een appartementsgebouw aan de Vrijevelden. Volgens het Openbaar Ministerie was hij dronken en struikelde hij ook met een doos glazen zijn handen.
08/10 16u15  Nieuwe eigenaar Krabbershoek wil Wijnegems volkscafé slopen om twintig flats te bouwenPinten worden er in Krabbershoek al bijna een jaar niet meer getapt, maar nu lijkt ook het lot van het cafeetje zelf bezegeld. De nieuwe eigenaar heeft concrete plannen voor de bouw van twintig appartementen in een opvallende bouwstijl. “Want ik ben me ervan bewust dat deze plek de toegangspoort van Wijnegem vormt”, aldus bouwheer Christian Van Haute.
08/10 16u00  Laura Cornette (24) opnieuw verkozen als voorzitter liberalenNa twee jaar waarnemend voorzitterschap is Laura Cornette (24) opnieuw verkozen als voorzitter van de Open Vld in Mechelen.
08/10 16u00  Drie spelers ontbreken op tweede training van de Rode Duivels voor San Marino24 Rode Duivels, twintig veldspelers en vier doelmannen, zijn dinsdagnamiddag op het oefenveld verschenen in het nationaal oefencentrum in Tubeke voor de tweede training van de Rode Duivels in de aanloop naar de twee komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00).
08/10 16u00  Groen: “Burgemeester moet optreden tegen ruziënde agenten”Antwerps Groen-fractieleider Wouter Van Besien vraagt dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) orde op zaken stelt binnen zijn korps. “De Wever trekt alleen zijn paraplu open”, zegt Van Besien.
08/10 16u00  Opgepakte vrouwen in verdwijningszaak loodgieter blijven aangehoudenDe twee vrouwen die afgelopen weekend werden opgepakt in de verdwijningszaak van Johan Van Der Heyden (56) blijven aangehouden. Dat besliste de Nederlandse onderzoeksrechter dinsdagmiddag. “Er wordt geen aanvullende informatie verstrekt over het onderzoeksverloop”, meldden de Nederlandse autoriteiten.
08/10 16u00  Victoria’s Secret schakelt voor het eerst een plus-sizemodel inHet Amerikaanse lingerielabel Victoria’s Secret lijkt eindelijk te luisteren naar kritiek. Na een transgendermodel is er in hun winkels nu ook een model te zien dat níet graatmager is. Al is het niet helemaal hun eigen verdienste.
08/10 16u00  Boekenbeurs slaat nieuwe wegen in: mobiliteitscongres, haven als partner en nieuwe tarieven voor gezinnenFans van de schone letteren zakken vanaf 29 oktober af naar Antwerp Expo voor de Boekenbeurs. De organisatie maakte vandaag details over het programma bekend en wat opviel: de focus wordt verbreed. De Boekenbeurs wordt bijvoorbeeld gastheer voor een mobiliteitscongres, en heeft de haven als nieuwe partner. De vooruitblik op het boekenfeest vond dan ook plaats in het Havenhuis.
08/10 15u45  Verzorgster uit Niel krijgt straf met uitstel voor pesten van bejaardeDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 41-jarige bejaardenverzorgster uit Niel veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor de onterende behandeling van een 89-jarige bewoonster in een woonzorgcentrum in Mortsel.
08/10 15u45  Intern noodplan afgekondigd na brand bij BelgoprocessBij het afvalverwerkingsbedrijf Belgoprocess in Dessel is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De medewerkers moesten uit voorzorg geëvacueerd worden, niemand raakte gewond. Intussen zijn de werkzaamheden hervat.
08/10 15u45  Buurtcomité blijft actievoeren tegen komst windturbineDit voorjaar werd bekend dat Eoly, de groene energieproducent van de Colruyt Group, een windturbine zou bouwen langs de N16 in Bornem. De windturbine zou op het terrein van Solucious komen, ook al een zusterbedrijf van Colruyt. Niet iedereen was daar tevreden mee en door een aantal buurtbewoners werd zelfs een actiecomité opgericht.
08/10 15u30  Bus komt niet opdagen? Dan gaat Vlaamse Yasmine (16) maar te paard naar schoolAls de bus je keer op keer in de steek laat, moet je wel vindingrijk zijn. Yasmine Van Hauwermeiren was het beu toen haar bus voor de tiende keer niet kwam opdagen, dus zadelde ze haar paard Rambo om op school in Vilvoorde te geraken. “Een statement”, klinkt het.
08/10 15u15  Vlaams Parlement ontruimd na bommeldingHet Vlaams Parlement is dinsdag omstreeks 14.30 uur ontruimd nadat er telefonisch een bommelding was binnengekomen. Volgens de diensten van het parlement is er mogelijk een link met de viering van 40 jaar Koerdisch Instituut die om 16 uur zou plaatsvinden in het gebouw. Dat evenement is intussen afgelast. Het Vlaams Parlement wordt dinsdag niet meer heropend.
08/10 15u00  Jongeman verspreidt naaktfilmpjes van minderjarig meisjeEen 20-jarige man uit Mol stond dinsdag terecht voor het aanzetten van ontucht en de verspreiding van kinderporno. Zo liet hij een 11-jarig meisje naaktfilmpjes maken die hij nadien op het internet zette.
08/10 15u00  Hans Vanaken hoopt deze keer wel op speelkansen bij Rode Duivels: “Ik zou graag nog eens invallen voor Eden Hazard”Vorige maand kreeg Hans Vanaken (27) geen (speel)kansen bij de Rode Duivels, hoewel velen vonden dat hij het had verdiend. Er is weinig veranderd tegenover toen, Vanaken speelt in België nog altijd op hetzelfde hoge niveau. Gaat hij dit keer wél minuten krijgen?
08/10 15u00  Ex-vriend sticht brand in camperSteff H. stond dinsdag terecht omdat hij in de Gasthuisstraat in Geel brand had gesticht in de camper van zijn voormalige vriendin.
08/10 14u15  Koerscommissaris moet verplicht stoppen: “Ik ga de koers enorm hard missen”Na bijna tweeduizend wielerwedstrijden op de teller moet Bornemnaar Robert Glorieux stoppen als koerscommissaris. Moeten, want volgend jaar wordt hij 75 en dat is de pensioenleeftijd voor officials, de nieuwe benaming van koerscommissarissen. “Moest ik morgen opnieuw kunnen beginnen, dan deed ik het onmiddellijk. De koers was en is mijn leven”, zegt Robert.
08/10 14u15  Turnhoutse start-up haalt miljoen euro op met opblaasbaar kussen voor operatietafelHet medisch-technische bedrijf Ergotrics haalt één miljoen euro op. Met dat geld wil het de verkoop van opblaasbare kussens voor operatietafels internationaal ondersteunen en nieuwe ontwikkelingen bekostigen.
08/10 14u00  Turnhoutse start-up haalt miljoen euro op met opblaasbare kussen voor operatietafelHet medisch-technische bedrijf Ergotrics haalt één miljoen euro op. Met dat geld wil het de verkoop van opblaasbare kussens voor operatietafels internationaal ondersteunen en nieuwe ontwikkelingen bekostigen.
08/10 13u45  ‘Leuk’ begin: AC Milan heeft akkoord met nieuwe trainer om uit crisis te geraken, maar fans willen hem nu al wegCoach Marco Giampaolo moet na amper vier maanden opstappen bij AC Milan. Dat schrijven verschillende Italiaanse media dinsdag. Zijn opvolger Stefano Pioli zou snel een contract ondertekenen tot 2021. Tenzij de Rossoneri naar hun fans luisteren...
08/10 13u45  Beerschot geeft niet op, KV Mechelen noemt klacht om licentie in te trekken “onontvankelijk en ongegrond”De licentiecommissie van de KBVB heeft zich deze middag gebogen over de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De uitspraak volgt op 15 oktober en op vraag van de advocaten van KV Mechelen vond de zitting achter gesloten deuren plaats. De advocaten van beide partijen gaven na de zitting - die ruim een halfuur duurde - echter wel tekst en uitleg.
08/10 13u30  Mathew Ryan (en niet Danny Vukovic) verkozen tot Australische Voetballer van het JaarDe Australische vereniging van profvoetballers heeft Mathew Ryan, doelman bij Brighton & Hove Albion, uitgeroepen tot nationale Voetballer van het Jaar. Het is de tweede maal dat de 27-jarige keeper de erkenning op zak steekt, na 2015 toen hij tussen de palen van Club Brugge stond.
08/10 13u15  Vier rijstroken Antwerpse ring niet beschikbaar door werken in herfstvakantie: “Blijf er zo veel mogelijk weg”De Ring rond Antwerpen zal tijdens de herfstvakantie absoluut te vermijden zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) moet er zes dagen en zeven nachten werken aan het wegdek en die werken zullen vier rijstroken richting Nederland innemen. “Vermijd de Antwerpse Ring die week zo veel mogelijk”, waarschuwt AWV.
08/10 13u15  Oesterkraam loopt zware schade op bij brandIn de Van Colenstraat in Boechout heeft maandagnacht een oesterkraam vuur gevat. Het kraam stond er omdat het dinsdag jaarmarkt is in Boechout. Een voorbijganger merkte rook op en alarmeerde de brandweer. Die kon vermijden dat het hele kraam in vlammen opging. Toch is de schade aanzienlijk. Vooral de rook richtte grote schade aan.
08/10 13u00  David Goffin rekent in eerste ronde van Shanghai vlot af met Richard GasquetDavid Goffin (ATP 14) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van het ATP-toernooi in Shanghai (hard/7.473.620 dollar).
08/10 13u00  Basisschool bant de bus en laat leerlingen steppen naar de zwemlesHet is een grappig zicht in de straten van Antwerpen. Voortaan zullen de leerlingen van De Stedelijke Basisschool De Wereldreiziger zich met de step verplaatsen naar de zwemles. Aan de hand van een video op Facebook meldt de school dat ze de bus liever omruilen voor 72 steps.
08/10 12u15  Topman Mercedes F1-team: "Stoffel Vandoorne verdient een F1-zitje"Met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries heeft Mercedes een van de meest talentvolle line ups in de Formule E. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil ook de deur van de F1 voor geen een van beide helemaal sluiten, dat vertelt hij tegenover ‘Motorsport.’
08/10 12u00  Topman Mercedes F1-team: "Stoffel Vandoorne verdient een F1-racezitje"Met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries heeft Mercedes een van de meest talentvolle line ups in de Formule E. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil ook de deur van de F1 voor geen een van beide helemaal sluiten, dat vertelt hij tegenover ‘Motorsport.’
08/10 12u00  Universiteit Antwerpen bouwt kunstmatige rivierWat zijn de gevolgen van de klimaatverandering en milieuvervuiling op rivieren, vijvers en andere waterrijke omgevingen? Om dat nog beter te onderzoeken hebben wetenschappers van de Universiteit Antwerpen een kunstmatige rivier van zo’n 25 meter geïnstalleerd.
08/10 12u00  Jongeren krijgen in primeur dramatisch filmpje te zien over spoorlopen: “Joeng, dees is eng”Pintjes, stoerdoenerij, en dan snel de slagbomen voorbijsteken. Maar plots is daar de trein. De gevolgen zijn dramatisch. Het is het scenario van een nieuwe 3D-film die Infrabel uitrolt. Mortsel heeft de primeur. “Met vier stations is het hier een hotspot”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.
08/10 11u45  Nederlands driesterrenrestaurant gaat nog dit jaar onherroepelijk dichtHet Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest is bezig aan zijn laatste services. Nog dit jaar zal de bekende zaak de deuren sluiten.
08/10 11u45  ‘Tienerterrorist’ die zwangere vrouw karatetrap in de buik gaf, krijgt drie jaar celDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft tienerterrorist Siraj E.M veroordeeld tot drie jaar cel, omdat hij begin dit jaar een hoogzwangere vrouw uit Deurne een harde trap in de buik had gegeven na een ruzie over rondslingerend speelgoed. Zijn compagnon Zakaria E.A, eveneens een jonge ex-Syriëreiziger, wordt veroordeeld tot 15 maanden cel.
08/10 11u45  Landhuis en moderne stadswoning in één bouwproject: vader en dochter bewijzen dat het kanHoe bouw je een moderne stadswoning die tegelijk een laudatio is aan een landhuis van een eeuw ouder? Vader Gie en dochter Marie bewijzen dat het kan. Met open vizier zochten ze samen naar manieren om enerzijds modern en levenslang te gaan wonen en anderzijds het ouderlijk huis een eigentijdse twist te geven. Zo ontstond in het centrum van Mortsel een interessante combinatie van twee huizen die voortdurend naar elkaar knipogen
08/10 11u30  Australian Open-organisatie bevestigt komst van Andy Murray en hoopt op Kim ClijstersAndy Murray (ATP 289) maakt in januari op de Australian Open zijn comeback in het enkelspel van een grandslam. Dat heeft de organisatie van het toernooi in Melbourne dinsdag laten weten.
08/10 11u30  Lazio nog maar eens onder vuur: UEFA vervolgt club uit Rome wegens racistisch gedrag supportersDe Europese Voetbalbond (UEFA) heeft maandag een disciplinaire procedure geopend tegen Lazio Rome, na racistisch gedrag van zijn fans in de Europa League-wedstrijd van vorige week tegen Rennes (2-1 zege voor Lazio). Volgens Italiaanse media deden verschillende supporters de nazigroet.
08/10 11u30  ‘Dawson’s creek’-ster wordt al voor de zesde keer vaderActeur James Van Der Beek (42), vooral bekend van zijn hoofdrol in ‘Dawson’s creek’, heeft aangekondigd dat hij opnieuw vader zal worden. Voor de zesde keer al.
08/10 11u30  Wegen en Verkeer klaar voor de winter met voorraad van 108.000 ton zoutHet sneeuwt nog lang niet in Antwerpen, maar het Agentschap Wegen en Verkeer is klaar voor de winterperiode. Dinsdagochtend reden de strooiwagens al even kort uit om alle leidingen te testen.
08/10 11u30  Julian Alaphilippe komt dit seizoen niet meer in actie: “Het stemt me triest”De Fransman Julian Alaphilippe komt dit wielerseizoen niet meer in actie. Dat heeft de renner van Deceuninck-Quick-Step dinsdag laten weten.
08/10 11u30  Rihanna brengt een boek uitZe begon haar carrière als zangeres, maar intussen bewijst Rihanna dat ze van alle markten thuis is. Naast een eigen lingerie- en modelabel en make-uplijn, brengt ze nu ook een boek uit. Het gaat om een autobiografie vol foto’s van haar leven op en naast het podium.
08/10 11u15  Expertisecentrum hekelt reclame voor oogdruppels op gamebeurs: “Pervers dat farma-industrie dit maakt”Last van je ogen tijdens het gamen? Twee druppeltjes indoen en je kunt weer verder. Met die opvallende boodschap probeerde Alcon z’n nieuwste oogdruppels aan de man te brengen op een gamebeurs in Mechelen. Een verkeerd signaal, klinkt het bij het VAD. “Als je lichaam aangeeft dat je te veel gamet, luister je daar beter naar.”
08/10 11u15  “Koud en kil” Kerkplein krijgt tweede leven: “Die stenen woestenij moet gezelliger worden”Het Nijlense gemeentebestuur wil de komende jaren werken aan een nieuw Kerkplein. De heraanleg moet nog in detail uitgewerkt worden, maar het is al duidelijk dat er aandacht zal komen voor meer beleving. De inwoners lijken daar wel vragende partij voor te zijn, zolang er nog voldoende ruimte blijft om te parkeren.
08/10 11u15  Blinde rush op vastgoed nu woonbonus wordt afgeschaft: “Bezoeken zijn verdubbeld”De rush op de woonbonus is ingezet. Immokantoren melden dat ze tot dubbel zoveel bezoekers op hun website krijgen, dat er meer afspraken worden gemaakt én dat er sneller geboden wordt. En dat terwijl er nog altijd onduidelijkheid heerst. Want volgens de banken is het nu al zo goed als te laat, terwijl sommige immokantoren zich sterk maken dat ze zelfs eind november nog dossiers zullen rond krijgen.
08/10 11u15  Prins William, Kate Middleton, Prins Harry én Meghan Markle slaan handen in elkaar om te strijden voor betere mentale gezondheidPrins William, Kate, Prins Harry en Meghan hebben de koppen bij elkaar gestoken om een campagnefilmpje in te spreken. De populaire Britse koninklijke koppels verschenen maandagavond op verschillende Britse televisiezenders voor de campagne ‘Every Mind Matters’. Het initiatief moet mensen aanmoedigen om sneller de symptomen van mentale problemen te herkennen. De video - die in zijn originele versie drie minuten duurt - werd door zo’n tien miljoen kijkers gezien.
08/10 11u00  Vlaams Belang gijzelt gemeenteraad: voorzitter moet namen van 35 raadsleden 150 keer afroepenDe gemeenteraad heeft maandagavond de invoering van een zone 30 in nagenoeg de hele stad Turnhout goedgekeurd. Dat was niet naar de zin van het Vlaams Belang, dat voor elk van de straten een hoofdelijke stemming vroeg. Pas drie uur later was de kogel door de kerk.
08/10 11u00  Zowel Victoria Beckham als Stella McCartney stelt nieuwe CEO aanVictoria Beckham heeft een nieuwe CEO gekozen voor haar gelijknamige modelabel. Marie LeBlanc volgt Paolo Riva op die in juli zijn vertrek aankondigde. Stella McCartney maakte op haar beurt de komst van Gabriele Maggio bekend.
08/10 10u45  Wat als het nieuwe regeerakkoord in oktober 2018 al van kracht was geweest? Dan zou Kristof Calvo Mechels burgemeester zijnIn het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering staat dat de stemplicht bij de volgende gemeente- en provincieraadsverkiezingen wordt afgeschaft. U mag dus nog wel gaan stemmen, maar bent niet meer verplicht. In dezelfde paragraaf staat ook dat de partij met de meeste stemmen het voorrecht krijgt om een coalitie te vormen. En dat de verkozene met de meeste voorkeurstemmen van de coalitie die uiteindelijk gevormd wordt de burgemeester wordt. Wij onderzochten welke impact dat zou hebben gehad, gesteld dat de nieuwe regeling in 2018 al van kracht zou geweest zijn.
08/10 10u45  Keepersdebat blijft voor ophef zorgen in Duitsland, bondscoach Löw sust de gemoederenDuitsland neemt het woensdag in Dortmund in een oefenpot op tegen Argentinië, waarna vier dagen later de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland op het programma staat. Bondscoach Joachim Löw hoopt dat na het tweeluik het keepersdebat tussen Manuel Neuer en doublure Marc-André ter Stegen bij de Mannschaft gaat liggen. “Eigenlijk is er niets gebeurd”, suste Löw de gemoederen.
08/10 10u30  Motorrijder ontpopt zich tot held wanneer hij grote brand ziet en begint te blussenEen motorrijder uit het Amerikaanse South Carolina heeft op weg naar huis een echte heldendaad verricht. Toen hij een grote brand zag, reed hij ernaar toe en probeerde de bewoner te verwittigen. Toen die geen teken van leven gaf, begon de man zelf te blussen met een tuinslang die hij gekregen had van de buren. Later bleek dat het speelhuisje in brand was gevlogen door een sigaret die niet goed gedoofd was.
08/10 10u30  Koning Filip stelt Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) aan als preformateursKoning Filip heeft Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) dinsdagochtend aangeduid als preformateurs. “Zij zullen de concrete basis nagaan voor de vorming van een federale regering rond hun respectievelijke partijen, en dit samen met de vier andere partijen die bij de gesprekken betrokken zijn”, klinkt het in een mededeling van het koninklijk paleis. Bourgeois en Demotte moeten op 4 november verslag uitbrengen aan de koning.
08/10 10u15  Britse royals slaan handen in elkaar om te strijden voor betere mentale gezondheid: “Iedereen kent dat gevoel”Prins William, Kate, Prins Harry en Meghan hebben de koppen bij elkaar gestoken om een campagnefilmpje in te spreken. De populaire Britse koninklijke koppels verschenen maandagavond op verschillende Britse televisiezenders voor de campagne ‘Every Mind Matters’. Het initiatief moet mensen aanmoedigen om sneller de symptomen van mentale problemen te herkennen. De video - die in zijn originele versie drie minuten duurt - werd door zo’n tien miljoen kijkers gezien.
08/10 10u15  Dakloze zangeres krijgt platencontract aangeboden na indrukwekkend concertDe dakloze vrouw die haar operatalent toonde in de metro in Los Angeles, Californië, heeft een kans op een nieuw leven gekregen. Haar video raakte zoveel mensen dat ze een openluchtconcert mocht geven. En dat leverde haar een platencontract op van producer en Grammy-winnaar Joel Diamond.
08/10 10u15  Victoria Beckham kiest nieuwe baas voor haar modelabelVictoria Beckham heeft een nieuwe CEO gekozen voor haar gelijknamige modelabel. Marie LeBlanc volgt Paolo Riva op die in juli zijn vertrek aankondigde.
08/10 10u00  DISCUSSIE. ‘Investeringsregering’ of ‘snoeiregering’: heb jij nog vertrouwen in een goed Vlaams beleid?De contouren van het besparingsbeleid van de regering Jambon worden stilaan duidelijk. De 2,3 miljard euro wordt gehaald uit zorg en welzijn, kindergeld, het schrappen van subsidies en het afslanken van de ambtenarij. Heb jij nog het vertrouwen in deze ‘investeringsregering’?
08/10 10u00  Jani en Goedele koppelen gewone Vlamingen aan BV’s (en Pommeline is eerste slachtoffer)Jani Kazaltzis en Goedele Liekens presenteren binnenkort een nieuw datingprogramma op Vier. In ‘Celebs Gaan Daten’ worden Bekende Vlamingen gekoppeld aan niet-BV’s. Want “voor een celebrity is het ook soms moeilijk om een lief te raken, om gewone mensen aan te spreken zonder dat die vooroordelen heeft”, aldus Jani.
08/10 09u30  Hailey Baldwin toont haar bijzondere trouwjurk van Off-WhiteHailey Baldwin heeft een week na haar huwelijk met Justin Bieber op Instagram drie foto’s gedeeld van haar trouwjurk. Het blijkt om een toch wel speciaal ontwerp van Virgil Abloh en zijn label Off-White te gaan.
08/10 09u15  Beloofde “investeringsregering” gaat toch vooral besparen: “Dit gaat volledig in tegen de gemaakte afspraken”“Dit wordt een investeringsregering.” Dat was ongeveer het eerste wat Jan Jambon (N-VA) zei toen hij vorige week met zijn regeringsploeg uit de catacomben kwam. “Kan wel zijn, maar dan willen we eerst de begroting zien”, reageerde de oppositie. Sinds gisteren liggen de eerste, globale begrotingstabellen voor de komende vijf jaar eindelijk op tafel. Daaruit blijkt dat er veel extra uitgaven zijn: 2,5 miljard euro. Maar daar staan bijna evenveel besparingen tegenover: net geen 2,3 miljard euro. En dat leidt tot veel kritiek.
08/10 09u00  “Meer dan helft van renovaties zijn eigenlijk verdoken nieuwbouwwoningen”De Orde van Architecten wil dat het btw-tarief voor wie een huis sloopt en heropbouwt in heel Vlaanderen daalt van 21 procent naar 6 procent. Marnik Dehaen, voorzitter van de Orde van Architecten, gaat ervan uit dat meer dan de helft van de totaalrenovaties in Vlaanderen eigenlijk verdoken nieuwbouwwoningen zijn. Dat bericht VRT NWS.
08/10 08u45  Nieuwe tragedie in de koers: Italiaanse belofte overlijdt aan verwondingen na zware valDe 22-jarige Italiaanse belofte Giovanni Iannelli is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zwaar ten val kwam in de Trofeo Bassa Valle Scrivia in Molino dei Torti. In de sprint voor de overwinning op het Circuit van Molinese raakte hij aan 60 km/u een pilaar met zijn hoofd, waardoor zijn helm verbrijzeld werd.
08/10 08u30  Nieuw tragedie in de koers: Italiaanse belofte overlijdt aan verwondingen na zware valDe 22-jarige Italiaanse belofte Giovanni Iannelli is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zwaar ten val kwam in de Trofeo Bassa Valle Scrivia in Molino dei Torti. In de sprint voor de overwinning op het Circuit van Molinese raakte hij aan 60 km/u een pilaar met zijn hoofd, waardoor zijn helm verbrijzeld werd.
08/10 08u00  Ouders plaatsen houten kinderen in straat om bestuurders voorzichtiger te laten rijdenIn de Kesselse Veldstraat nemen enkele ouders het heft in handen om de verkeersveiligheid in hun straat te verhogen. Zelfgemaakte houten kinderen langs de kant van de weg moeten het verkeer tot voorzichtigheid aanmanen, zodat kinderen in alle veiligheid kunnen buiten spelen.
08/10 07u00  Federale wegpolitie houdt vandaag nieuwe flitsmarathonDe federale wegpolitie organiseert vandaag, dinsdag, een nieuwe flitsmarathon: samen met de politiezones voert ze gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles uit.
08/10 07u00  Elke Clijsters en Jelle Van Damme weer uit elkaarElke Clijsters en Jelle Van Damme vormen niet langer een koppel. De twee probeerden acht maanden lang hun op de klippen gelopen huwelijk weer vlot te trekken, maar zonder succes. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
08/10 06u45  Kempense natuurgids helpt hert, maar raakt gewond na aanval met geweiJorn Van Den Bogaert (37) uit Morkhoven is al ruim vijftien jaar zelfstandig natuurgids in de Ardennen, maar enkele dagen geleden ging het goed fout. Jorn werd gespiest in knie en dij toen hij twee edelherten die verstrengeld zaten met hun gewei probeerde te bevrijden. Hij is tien dagen werkonbekwaam door de stoot. Eén hertenbok was al dood, de tweede werd gered.
08/10 06u30  STANDPUNT. Verrassingen in de sector welzijnZo vrolijk als de onderhandelaars keken toen ze vorige maandagochtend met hun akkoord naar buiten kwamen, zo intens droevig zaten de ministers van de nieuwe regering-Jambon er gisteren bij op de persconferentie over hun begroting. Eerst de inhoud, dan de centen, had Jambon beloofd. Wel, de inhoud was duidelijk leuker dan de centen. De sfeer op de persconferentie bewees maar weer eens dat het geen goed idee is geweest om akkoord en begroting uit elkaar te halen. Jambon had beter zijn hele verhaal meteen verteld, met alle voor- en nadelen en alle inkomsten en uitgaven die eraan verbonden zijn.
08/10 06u30  Antwerps drugsteam loopt leeg: tien speurders stappen op na intern conflictNa het Kali-team dreigt nu ook het Drugsondersteuningsteam (DOT), het paradepaardje van de Antwerpse politie in de strijd tegen dealers, ten onder te gaan aan interne conflicten. Tien speurders hebben het team verlaten omdat ze geen vertrouwen meer hebben in hun leidinggevenden.
08/10 06u15  Na 3.500 jaar, miljoenen toeristen en tal van branden dreigt grootste sequoia-bos verloren te gaanToen Christoffel Columbus Amerika ontdekte, stonden ze er al meer dan 1.000 jaar. Ze hebben miljoenen toeristen zien passeren en bosbranden overleefd. Maar nu dreigt Alder Creek, het grootste sequoia-bos in private handen, verloren te gaan. Tenzij een groep natuurvrienden voor het einde van dit jaar 15 miljoen euro vindt.
08/10 06u15  Klanten en vrienden springen in de bres voor strip- en popcultuurzaak: “Ik kan mezelf geen loon meer uitbetalen, ik ben mentaal en fysiek op”Brainfreeze, de winkel voor liefhebbers van popcultuur en strips, verkeert in moeilijkheden. Zaakvoerder Steven Claes kondigde afgelopen weekend noodgedwongen aan te moeten stoppen met zijn zaak. Die was de afgelopen vijf jaar een gevestigde waarde. Klanten en vrienden zamelen nu geld in om een doorstart mogelijk te maken.
08/10 05u15  Onderneemster countert goednieuwsshow van burgemeester met fotoreeks over leegstand op FacebookDe Ronde van Koksijde. Er zijn er zelfs twee, maar geen van beide is een wielerwedstrijd. De ene is een tournee van de burgemeester, die trots zijn meerjarenplan voorstelt en die opfleurt met foto’s en filmpjes op Facebook. De andere is een reeks foto’s van de hoge leegstand, gemaakt door een winkeluitbaatster. “Het is knokken in Koksijde, en niemand die reageert.”
08/10 05u15  Verrassingen in de sector welzijnZo vrolijk als de onderhandelaars keken toen ze vorige maandagochtend met hun akkoord naar buiten kwamen, zo intens droevig zaten de ministers van de nieuwe regering-Jambon er gisteren bij op de persconferentie over hun begroting. Eerst de inhoud, dan de centen, had Jambon beloofd. Wel, de inhoud was duidelijk leuker dan de centen. De sfeer op de persconferentie bewees maar weer eens dat het geen goed idee is geweest om akkoord en begroting uit elkaar te halen. Jambon had beter zijn hele verhaal meteen verteld, met alle voor- en nadelen en alle inkomsten en uitgaven die eraan verbonden zijn.
08/10 05u15  Nachttrein tussen Brussel en Wenen: aanbieders en specialisten zien ‘groot potentieel’Staat de nachttrein aan de vooravond van een grote comeback? Een nieuwe lijn tussen Brussel en Wenen doet de liefhebbers dromen.
08/10 05u15  75 jaar Suske en Wiske: oude bekende tekent nieuwe strip, onafgewerkt verhaal Vandersteen wordt vervolledigdVolgend jaar vieren Suske en Wiske hun 75ste verjaardag. Standaard Uitgeverij wil die mijlpaal met twee bijzondere albums in de kijker zetten.
08/10 05u15  Bjorg Lambrecht krijgt Memorial: mogelijk in geboortedorp KnesselareDe fanclub van Bjorg Lambrecht gaat volgend jaar een herdenkingswedstrijd organiseren ter ere van de 22-jarige renner die op 5 augustus overleed aan zijn verwondingen na een val in de Ronde van Polen.
08/10 05u15  Van der Poel gaat in 2020 meer mountainbiken in functie van SpelenMathieu van der Poel (24) zette zondag een punt achter zijn succesrijke doortocht op de weg. Ook volgend seizoen wil hij op dat elan doorgaan, maar de mountainbikerace op de Olympische Spelen in Tokio is het hoofddoel van 2020. Waarna misschien zijn grote rondedebuut volgt in de Vuelta.
08/10 05u15  Regeert Bölöni met te zachte hand? Spelers hebben nood aan duidelijkere afspraken en regelsHoezo, robbertjes op training, gekibbel om penalty’s en geklaag over een gebrek aan discipline? Toch niet onder Laszlo Bölöni (66), ‘de hardste der trainers’? Toch wel. De Roemeen beult zijn spelers op het veld wel af, maar regeert daarnaast net met (te?) zachte hand. Achtergrond bij een fout imago.
08/10 05u15  Scheidsrechterscollege duidelijk over strafschopdiscussie na topper op Bosuil: “Het was géén strafschop voor Standard”Anderlecht, AA Gent én Standard voelden zich afgelopen weekend gedupeerd door de VAR. Terecht, zo leek het telkens, maar daar oordeelde het scheidsrechtersdepartement, het zogenaamde Professional Referee Department, een tikje anders over.
08/10 05u15  Swinkels over mogelijke schorsing door rode kaart: “Die speler van Eupen zei zelf dat het een ongelukkige botsing was”KV Mechelen weigert het schorsingsvoorstel van drie speeldagen (plus een boete van 3.000 euro) voor Arjan Swinkels (34) na zijn rode kaart tegen Eupen. De zaak wordt vandaag om 15.15u behandeld door de Geschillencommissie in het bondsgebouw in Brussel. “Milicevic zei zelf dat het om een ongelukkige botsing ging”, verdedigt Swinkels zich.
08/10 05u15  Bond buigt zich over licentie van KV na klacht van BeerschotDe Licentiecommissie van de voetbalbond behandelt vandaag de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De kans dat Malinwa de competitie moet staken in het huidige seizoen lijkt uiterst klein. Maar volgend jaar loopt het wel een risico. Om problemen te vermijden, past KV Mechelen vermoedelijk zijn eigendomsstructuur aan.
08/10 05u15  Voorzitter Louis de Vries ziet Lokeren uit dal kruipen: “Stap voor stap maken we progressie”De trein van Lokeren lijkt na vier matchen op rij zonder nederlaag eindelijk vertrokken. “We kruipen stilaan uit het dal”, vertelt voorzitter Louis de Vries, die zijn ambities voor de tweede periode niet onder stoelen of banken wil steken.
08/10 05u15  Ommeganckstraat is nachtmerrie voor trambestuurdersTrambestuurders stonden tussen 2015 en 2018 maar liefst 403 keer stil in de Ommeganckstraat door foutgeparkeerde wagens. Daarmee prijkt deze straat bovenaan de top tien van straten waar trams al eens stilstaan door chauffeurs die hun wagen niet reglementair parkeren.
08/10 05u15  Antwerps drugsteam loopt leeg: 10 speurders stappen op na intern conflictNa het Kali-team dreigt nu ook het Drugsondersteuningsteam (DOT), het paradepaardje van de Antwerpse politie in de strijd tegen dealers, ten onder te gaan aan interne conflicten. Tien speurders hebben het team verlaten omdat ze geen vertrouwen meer hebben in hun leidinggevenden.
08/10 05u15  Antwerpse burgerbewegingen missen echte ambitie voor openbaar vervoerDe Antwerpse burgerbewegingen rond de Oosterweelverbinding zijn verheugd met het Vlaamse regeerakkoord. Toch zien ze tekortkomingen, vooral dan het gebrek aan investeringen in het openbaar vervoer.
08/10 05u15  Alleen maatwerkbedrijf Fabioladorp verhuist naar Deurne-NoordHet maatwerkbedrijf van vzw Dorp 2 Koningin Fabiola op de Bosuil verhuist eind dit jaar naar Deurne-Noord. “Verder blijven alle functies hier behouden, maar de administratie en het inloopcentrum verhuizen op termijn wel naar het hoofdgebouw”, zegt gedelegeerd bestuurder Paul Van Gorp
08/10 05u15  Mortselse Maartje Coolen illustreert haar eerste kinderboekDe Schuur in Borsbeek liep vol voor de voorstelling van het kinderboek RAAF, een samenwerking tussen vertelster Marijke Goossens en de Mortselse illustratrice Maartje Coolen.
08/10 05u15  Kempense natuurgids helpt vastgeraakt hert, maar raakt gewond na aanval met geweiJorn Van Den Bogaert (37) uit Morkhoven is al ruim vijftien jaar zelfstandig natuurgids in de Ardennen, maar enkele dagen geleden ging het goed fout. Jorn werd gespiest in knie en dij toen hij twee edelherten die verstrengeld zaten met hun gewei probeerde te bevrijden. Hij is tien dagen werkonbekwaam door de stoot. Eén hertenbok was al dood, de tweede werd gered.
08/10 05u15  Theatermaker Ignace Cornelissen kiest thuisstad als locatie voor première van ‘Woesten’: “Hier is het altijd prettig werken”Ignace Cornelissen verloochent zijn Turnhoutse roots niet. De freelance theatermaker, die dertig jaar artistiek leider van theaterwerkplaats Het Gevolg is geweest, gaat donderdag in de Warande in première met de theatervoorstelling ‘Woesten’. Met het oog op 2020 broedt hij op een ambitieus project in samenwerking met Erfgoed Noorderkempen.
08/10 03u15  Buurt vecht bouw kippenstal dan toch aanHet buurtcomité heeft de knoop doorgehakt: het gooit opnieuw alle juridische middelen in de strijd om de bouwvergunning voor een stal met 14.000 biologische legkippen in Hulzen (Herentals) ongedaan te maken.
07/10 22u45  Mayté Boumans wint goud op BK skiën: “Te vroeg om met Olympische Spelen bezig te zijn”Hoewel ze eerst de titel van de lage landen en daarna ook nog de Belgische titel in haar leeftijdscategorie won, blijft skiester Mayté Boumans (15) erg voorzichtig in het maken van voorspellingen. “Natuurlijk droomt iedereen van de Olympische Spelen, maar het is te vroeg om daar al mee bezig te zijn.”
07/10 22u00  CD&V heeft ten laatste op 6 december nieuwe voorzitterDinsdag roept CD&V haar algemene vergadering samen. Op die vergadering wordt de procedure vastgelegd voor de opvolging van partijvoorzitter Wouter Beke. Er wordt aan de vergadering voorgesteld dat kandidaten zich tot 21 oktober kunnen aanmelden en dat de nieuwe voorzitter uiterlijk - in het scenario dat er twee stemrondes nodig zijn - op 6 december bekend zal zijn.
07/10 22u00  19-jarige Nederlandse renner Edo Maas zwaargewond na val in beloftenwedstrijdDe Nederlandse renner Edo Maas (19) is zondag zwaargewond geraakt bij Piccolo Lombardia, een wedstrijd voor beloften in Italië. Volgens zijn familie, die Maas inmiddels bijstaat, is hij buiten levensgevaar. Maas botste bij de afdaling van de Madonna del Ghisallo tegen een auto die op het parcours was beland. Hij werd naar een ziekenhuis in Milaan gebracht.
07/10 22u00  Voetbalbond buigt zich over licentie KV Mechelen na klacht van BeerschotDe Licentiecommissie van de voetbalbond behandelt dinsdag de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De kans dat Malinwa de competitie moet staken in het huidige seizoen lijkt uiterst klein. Maar volgend jaar loopt het wel een risico. Om problemen te vermijden, past KV Mechelen vermoedelijk zijn eigendomsstructuur aan.
07/10 21u45  Schotens burgemeester Maarten De Veuster optimistisch: “Nieuw dorpscentrum dankzij Vlaams regeerakkoord ”Bij de Schotense N-VA maken ze zich sterk dat de gemeente de renovatie van de Forumgebouwen en het Gelmelenhof grotendeels zal kunnen financieren dankzij het nieuwe Vlaams regeerakkoord.
07/10 21u30  Zorgstudio stimuleert zelfstandig wonenNaast het dagcentrum De Oever in de Gasthuisstraat zijn vier zorgstudio’s geopend voor mensen met een beperking. Jeroen, Magda en Wim zijn de eerste bewoners.
07/10 21u00  Man raakt lichtgewond na nachtelijke verkeersagressie: “Ze wilden mijn auto stelen”De 22-jarige Yannick uit Laakdal beleefde zaterdag enkele hachelijke momenten toen twee mannen hem midden in de nacht deden stoppen. “Ze gooiden een flesje naar me en wilden mijn auto stelen.”
07/10 20u45  Tottenham-doelman Hugo Lloris komt dit jaar niet meer in actie na ongelukkige valHugo Lloris zal in 2019 niet meer in doel staan voor Tottenham. Dat maakte de Premier League-club maandag bekend. De Fransman liep zaterdagnamiddag in het duel tegen Brighton een ontwrichte linkerelleboog op. Een operatie is echter niet nodig, aldus de Spurs.
07/10 20u30  Werd loodgieter uit Lint gruwelijk vermoord voor 60 euro?De vermiste Johan Van Der Heyden (56) uit Lint werd mogelijk het slachtoffer van een gruwelijke roofmoord. Dat berichten verschillende Nederlandse media. Zijn lichaam zou op de dag van de moord in stukken zijn gesneden en opgelost in zoutzuur. De buit van de roofmoord: 60 euro.
07/10 20u30  Erika Van Tielen steekt SK Schoten hart onder de riem: club staat in laagste afdeling allerlaatstHet eerste elftal van SK Schoten heeft zijn draai nog niet gevonden. Dat is het minste wat je kan zeggen wanneer je naar het klassement kijkt van de parkploeg. Zelfs in de allerlaagste reeks vierde provinciale A staat de ploeg allerlaatste met 0 punten en een doelpuntensaldo van 6 voor en 42 tegen. Erika Van Tielen, tegenwoordig bekend als Amélie uit Familie, kwam de club een hart onder de riem steken en focuste daarbij op het allerjongste elftal: dat van de U7. De spelertjes liepen eens zo gemotiveerd de grasmat op en ook voorzitter Luc Rodeyns kon er weer even tegenaan. Van Tielen, die onlangs knap een marathon liep, kan misschien zelf een balletje komen trappen met de Schoten-dames. Al zijn die met een 10-0-zege wel goed uit de startblokken geschoten.
07/10 20u30  180 enthousiaste kinderen heten Jan Vertonghen van harte welkomDe Sutu-wall (een interactieve voetbalmuur) van de Jan Vertonghen stichting, die in het gemeentelijk sportcomplex staat, werd maandag 7 oktober officieel ingewijd. Dit evenement werd gekoppeld aan een sportvoormiddag, georganiseerd door de lokale dienst ‘Vrije Tijd’, waaraan ook G-sporters konden deelnemen.
07/10 20u15  Geweld op Chirofuif: “We weten dat er zeven aanvallers waren en dat er boksbeugels werden gebruikt”Lennert Bastiaensen, zijn vriendin en zijn moeder Ilse De Jongh bekomen nog van wat zaterdag gebeurde tijdens de Bal-Tazaarfuif. De Zandvlietse jongen werd er in elkaar geslagen door een kleine groep agressievelingen.
07/10 20u15  IJzeren pinnen zorgen voor tientallen lekke banden: “Regelrechte sabotage”De jaarlijkse Kardinaalstoertocht voor mountainbikers is in Vorselaar in mineur geëindigd. Meer dan twintig deelnemers reden één of vaak zelfs twee banden stuk op ijzeren staafjes die onbekenden op een smal bospad in de grond hadden gestopt. “Regelrechte sabotage”, zegt Mario Janssens van KWB Vorselaar.
07/10 20u15  VIDEO. Sint-Gillis-Waas geeft ongunstig advies voor 3 windmolens aan noordzijde E34Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas geeft een ongunstig advies aan de provincie Oost-Vlaanderen om drie windmolens te bouwen aan de noordzijde van de E34.
07/10 20u15  Kantoorbus tijdens spits floptHet klonk veelbelovend: rustig werken op weg naar kantoor in plaats van gefrustreerd in de file te staan, maar pendelaars maakten er amper gebruik van. Van de negen lijnen zijn er ondertussen acht geschrapt, waaronder ook het traject Antwerpen-Zaventem.
07/10 20u15  VIDEO. Temsenaar Jan Vertonghen opent voetbalpleintje in NielVoetballer Jan Vertonghen uit Tielrode was maandag nog eens dichtbij huis. Hij opende een voetbalpleintje in Niel, in de provincie Antwerpen.
07/10 20u15  VIDEO. Het Waasland heeft er een streekproduct bij: Wase whisky genaamd Ignis TempliHet Waasland was al bekend om zijn Lokerse paardenworst en het Sint-Niklase Rynaertgebak, maar sinds maandag mag je daar ook de eerste Wase Whisky aan toevoegen.
07/10 20u00  Jelle en Mira geven tapkraan café In De Klok door aan ValérieCafé In De Klok onder de kerktoren in Pulderbos krijgt een nieuwe eigenaar. Op 27 oktober sluiten Jelle Vermeiren en zijn vriendin Mira de deuren. Valérie Collier, die vroeger nog samen met Mira gevoetbald heeft bij de dames van KFCE Zoersel, heropent op 1 november het populair dorpscafé. Reden? “Mira heeft zelf een voetbal ingeslikt”, wijst Valérie naar de kogelronde buik van haar ex-ploeggenote. Omdat de combinatie van een kroeg en een baby niet evident is, nemen Jelle en Mira na drieënhalf jaar afscheid van hun klanten. In De Klok blijft zeven dagen op zeven open vanaf 11u open, en op zondag al om 10u.
07/10 20u00  “Mijn zoon ging zopas met pensioen, maar ik blijf liever werken”Isidore Miraux wordt vandaag 86. Hoe hij dat gaat vieren? “Door te komen werken, natuurlijk. Ik ben nog bijna elke dag present in Houthandel Martens. Als ze me deze job afpakken, ga ik dood”, aldus de meest loyale werknemer van ons land met intussen 64 jaren dienst op de teller. “Uit het goede hout gesneden, zeg dat wel”, aldus zijn dankbare ‘baas’ CEO Eric Martens over ‘onzen Door’.Langer werken, tot de leeftijd van 67 jaar. Het is de nieuwe realiteit waar de meeste werknemers tegenop zien. Isidore Miraux vormt de grote uitzondering op de regel. “Pak mijn werk af, ik zou ongelukkig worden. Ik ben vergroeid met dit bedrijf en wil hier zo lang ik kan aan de slag blijven. Een dag niet gewerkt, is een dag niet geleefd. Thuis in de zetel zou ik wegkwijnen. En van elke dag op café gaan, wordt een mens ook niet beter”, zegt de man die nog elke dag met plezier zijn overall aantrekt. Door groeide op in de buurt van Namen, maar zijn legerdienst bracht hem naar de legerbasis van Maria-ter-Heide. Tijdens een van z’n uitstappen als milicien ontmoette hij Anna Mortiers, de vrouw die later zijn echtgenote zou worden. De vrolijke Waal zou nooit meer weggaan uit het Antwerpse. Het koppel vond huiselijk geluk in Schoten. Op prepensioenDoor leerde snel Nederlands en kon beginnen bij Houthandel Martens, het in 1908 door Constant Martens gestichte familiebedrijf met in totaal honderd werknemers dat vandaag vier vestigingen telt: hoofdzetel Schoten, Kontich, Leuven en Wijnegem. Een van de werknemers is dus nog altijd Isidore Miraux, ‘Door’ voor de collega’s, die door hem steevast kameraden genoemd worden. “Ik ben begonnen als chauffeur en ben die job met veel plezier blijven doen tot mijn prepensioen in 1995. Kijk, met deze stootkar heb ik mijn eerste opdracht voor mijnheer Martens gedaan in Merksem. Ik mocht Louis zeggen, want we waren goede vrienden”, trekt Door het oude houten transportmiddel vlot uit een opslagplaats naar buiten. De stootkar werd al snel ingewisseld voor een vrachtwagen om het hout van Martens over het hele land te vervoeren. “De planken werden toen nog los op de kade in de haven gelegd”, zegt Door. “Het laden van de camions moesten we zelf doen. Ik moest soms al om 3u ’s morgens vertrekken om alles gedaan te krijgen. Zwaar werk, maar uit dankbaarheid mocht ik ’s middags mee aanschuiven aan de tafel van de baas voor het middagmaal. De mensen zijn hier altijd vriendelijk geweest voor mij, nog steeds. Elke zondag sta ik op de overdekte rommelmarkt in de Europa Hallen in Malle. De collega’s weten dat en geven me geregeld spullen gratis mee die ik dan kan verkopen.”Onderhoudsklusjes “Uiteraard is Door met pensioen, maar de wetgeving laat toe dat we hem – vooral op zijn eigen vraag – nog inzetten en officieel een vijfde in dienst houden”, vertelt Eric Martens. “Met de vrachtwagen rijden doet hij niet meer. Hij gaat met de bestelwagen om wisselstukken voor het wagen- en machinepark en voert kleine onderhoudsklusjes uit. Iedereen hier kent den Door en we zouden hem allemaal erg missen mocht hij hier plots niet meer rondlopen. Door is misschien de oudste, maar zeker niet de enige medewerker die hier al lang werkt. Daar ben ik wel trots op.” Vorig jaar kreeg Door een flinke tik te verwerken. Zijn echtgenote overleed na een korte strijd tegen kanker. “De collega’s hebben sterk meegeleefd met mijn verlies. En gelukkig woont Willy, onze zoon, nog bij me in”, zegt Door. “Hij zorgt goed voor me. Tegenwoordig nog beter dan vroeger, sinds Willy als havenarbeider met pensioen ging.” Zoon doet huishoudenNatuurlijk zag zoon Willy (64) zijn hele leven hoe gelukkig zijn vader Door altijd was bij Houthandel Martens. Toch koos hij voor een job in de haven van Antwerpen. “Ik ben chauffeur geweest aan de dokken en heb die job altijd graag gedaan. Maar toen ik vier jaar geleden kon stoppen, heb ik toch niet getwijfeld. Nee, ik ga niet meer uit werken, zelfs geen dag meer. Ik heb werk genoeg thuis. Sinds de dood van mijn moeder vorig jaar viel het huishouden hier stil. Ik ben vrijgezel en neem die taak nu ter harte.”“Koken, poetsen, grasmaaien, het huis onderhouden … Onze Willy doet hier alles”, zegt Door. “Ik ben fier op zo’n zoon. Zo hoeft ook de zieke dochter niet mee in te springen en kan ik elke dag nog naar Martens.”Door heeft nog een goede reden om elke dat naar de hoofdzetel van Martens Hout aan het Albertkanaal af te zakken: ‘zijn’ beestjes. Tientallen kippen, kalkoenen, geiten en zelfs een emoe scharrelen rond op vijftig meter van de opslagplaats. Door verzorgt de kleine dierentuin met toewijding en verdeelt de eitjes onder de collega’s.
07/10 20u00  Aston Villa veroordeelt racistisch lied over ex-Club Brugge-middenvelder Marvelous NakambaAston Villa is “vol afkeer en ontsteld” over een filmpje dat circuleert waarop supporters van de Premier League-club een racistisch lied zingen met daarin verwijzingen naar spelers Marvelous Nakamba en John McGinn.
07/10 19u45  “Hopen dat ballonnen dit jaar verder vliegen dan Venlo”De kinderen in Massenhoven hadden maandag geen school omdat het kermis was. Al voor de 42ste keer werden aan feestzaal De Lindekens ballonnen losgelaten.
07/10 19u45  Dedryck Boyata mag hopen op speelminuten bij Rode Duivels: “Ik ga niets eisen”Door vervelende blessures aan de knie en het dijbeen miste Dedryck Boyata respectievelijk het competitieslot bij Celtic en het seizoensbegin bij zijn nieuwe werkgever Hertha. Nu die kwetsuren tot de verleden tijd behoren, is de 28-jarige Brusselaar ook opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels, voor het tweeluik tegen San Marino en Kazachstan.
07/10 19u45  COLUMN. Dave langs de zijlijn met de nieuwe VAR: de VAHWAPAR!Dave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn, ook en vooral in de Proximus League. Ook dit seizoen laat hij in Gazet van Antwerpen wekelijks zijn eigenzinnig licht schijnen over onder meer ‘zijn’ 1B. Met veel passie. En een knipoog.
07/10 19u45  Werd loodgieter uit Lint slachtoffer van gruwelijke roofmoord?De vermiste Johan Van Der Heyden (56) uit Lint werd mogelijk het slachtoffer van een gruwelijke roofmoord. Dat berichten verschillende Nederlandse media. Zijn lichaam zou op de dag van de moord in stukken zijn gesneden en opgelost in zoutzuur.
07/10 19u30  “Mijn zoon ging zopas met pensioen, maar ik blijf liever werken” 86-jarige nog altijd op de werkvloerIsidore Miraux wordt woensdag 86. Hoe hij dat gaat vieren? “Door te komen werken, natuurlijk. Ik ben nog bijna elke dag present in Houthandel Martens. Als ze me deze job afpakken, ga ik dood”, aldus de meest loyale werknemer van ons land met intussen 64 jaren dienst op de teller. “Uit het goede hout gesneden, zeg dat wel”, aldus zijn dankbare ‘baas’ CEO Eric Martens over ‘onzen Door’.
07/10 19u15  Voor Daniël is het nu al Halloween: “Bloed en ingewanden geven mij inspiratie”Het is nog enkele weken wachten tot Halloween maar in Zandvliet kunnen ze er niet naast kijken. De akelige griezelpoppen van buurtbewoner Daniel Janssens schrikken de hele buurt op. Daniel is een grote Halloween-fan en voor zijn huis heeft ie een groot griezeltafereel gebouwd. Elk jaar komen er nieuwe griezelattributen bij die alle voorbijgangers erg doen gruwelen.
07/10 19u15  Pendel- en Fietsbussen in Antwerpse haven blijven rijden, ritten op rechteroever worden onderzochtDe Pendelbus en de Fietsbus, het collectief busvervoer in de Waaslandhaven, zijn voor de komende vier jaar wellicht een zekerheid. De havenautoriteiten hebben recent de overheidsopdracht toegekend aan de huidige uitbaters.
07/10 19u15  Gert Verhulst teleurgesteld in keuze zoon in Dancing with the StarsViktor Verhulst danste zondagavond in Dancing with the Stars op het thema Pokémon en daar was papa Gert niet zo blij mee. Er zijn zoveel Studio 100 figuren om uit te kiezen en toch kiest zoonlief voor iets anders.
07/10 19u15  Kempense natuurgids ‘ontwart’ vastgeraakte edelherten en raakt zwaargewond door geweiJorn Van Den Bogaert (37), afkomstig uit Morkhoven (Herentals) maar al ruim vijftien jaar zelfstandig natuurgids in de Ardennen, werd gespiest in knie en dij toen hij twee edelherten die verstrengeld zaten met hun gewei probeerde te bevrijden. Hij is tien dagen werkonbekwaam door de stoot. Eén hertenbok was al dood, de tweede werd gered.
07/10 19u15  Hulpdiensten zoeken urenlang naar chauffeur van gecrashte wagenUrenlang hebben politie en brandweer maandagochtend gezocht naar de bestuurder van een gecrashte wagen. Door de grote schade was men ervan overtuigd dat de chauffeur gewond moest zijn. Een maïsveld werd uitgekamd, beken en grachten gecontroleerd en zelfs een kippenhok werd doorzocht. Uiteindelijk bleek de bestuurder zich op eigen kracht aangeboden te hebben in het UZA in Edegem.
07/10 19u00  Fietsersbond misnoegd over heraangelegde Fruithoflaan: “Te smal en lastig voor bewoners en bezoekers”Het nieuwe fietspad op de middenberm van de Fruithoflaan werd zaterdag ingewijd. Het duurde tien jaar om de heraanleg van de straat zo uit te werken dat die voor iedereen aanvaardbaar was, maar ook na die tijd is niet iedereen tevreden. “Het fietspad is lastig voor fietsers die er wonen of winkelen en het is te smal”, zegt de Fietsersbond.
07/10 19u00  Vrachtwagen verliest lading slachtafval op A12 richting Brussel: weg vrijgemaakt, verkeer komt op gangOp de A12 richting Brussel is er maandagmiddag ernstige verkeershinder. Een vrachtwagen verloor er zijn lading slachtafval na een uitwijkmanoeuvre. “Het ziet er naar uit dat het opkuisen van de smurrie een hele tijd kan duren”, laat Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum weten. Naar Brussel rij je beter om via de E19.
07/10 18u30  Residentie Zuidrand biedt 20 energiezuinige appartementen aanVastgoedmakelaar BiC real estate biedt met het nieuwbouwproject Residentie Zuidland, gelegen aan de Provinciesteenweg en Gillegomstraat, 20 ingerichte en afgewerkte appartementen te koop aan. Om dit project te lanceren houdt de vastgoedmakelaar op 12 en 13 oktober, tussen 11 en 14u, een infomoment in haar kantoor in Lier.
07/10 18u30  Meisje uit Emblem is Belgisch kampioen, en droomt van Olympische SpelenAmper 15 is ze, Mayté Boumans uit Emblem. Maar dit weekend werd ze wel al Belgisch Kampioen bij de U18 in het indoor slalom skiën. En dat doet natuurlijk dromen van meer.
07/10 18u15  Supertyfoon bedreigt F1-race in JapanDe kans bestaat dat de GP van Japan komend weekend letterlijk in het water valt. Het raceweekend op het circuit van Suzuka wordt immers bedreigd door een zogenaamde supertyfoon.
07/10 18u15  Rode Duivel Jan Vertonghen huldigt Nielse voetbalmuur inJan Vertonghen was vandaag in Niel. De Rode Duivel kwam er een voetbalveldje en een voetbalmuur inhuldigen. Die werden een paar maanden geleden geplaatst in Niel door de foundation van Jan Vertonghen. En vandaag had Vertonghen zelf dus even tijd om eens langs te komen.
07/10 18u15  Europese Victory Wanderers gehuldigdDe Red Giants of het Belgische G-hockeyteam behaalde afgelopen zomer zilver en brons tijdens het Cronos EK Parahockey dat plaatsvond in Edegem en op de Wilrijkse Pleinen. Voor de verschillende Belgische teams waren een aantal spelers van de Victory Wanderers geselecteerd. De G-ploeg van de Edegemse hockeyclub Victory heeft al een mooie geschiedenis in het G-hockey. Om de prestatie op het EK nog eens extra in de verf te zetten, werden de spelers Katrijn Vermeulen, Paulien Van Goethem, Stefan Collyn, Thomas Van de Pontseele en Sharon Koumans gehuldigd door Red Panther Anne-Sophie Weyns en Rachel Winthagen die bij de Young Red Panthers speelt. Uiterst rechts sportschepen Koen Michiels (N-VA). (fisp)
07/10 18u00  Thibaut Courtois, Leander Dendoncker en Romelu Lukaku ontbreken op eerste training Rode Duivels24 Rode Duivels zijn maandagnamiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke op het indoortrainingsveld verschenen voor de eerste training in de aanloop naar de twee komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00).
07/10 17u45  Remco Evenepoel trekt streep onder seizoen met winst in Oostrozebeke: “Ben toe aan verdiende rust na schitterend jaar”Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) heeft vanmiddag de 75ste editie van het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke gewonnen. Het 19-jarige toptalent haalde het na 100 kilometer of 25 ronden in een sprint met drie van Julien Vermote en Mauri Vansevenant. Stijn Steels eigende zich de vierde plaats toe, Florian Vermeersch finishte als vijfde voor Victor Campenaerts.
07/10 17u30  Remco Evenepoel trekt streep onder seizoen in Oostrozebeke: “Ben toe aan verdiende rust na schitterend jaar”De hoofdvedette van het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke van vandaag is ongetwijfeld Remco Evenepoel. De youngster wil er zijn knappe seizoen in stijl afsluiten, zei hij nog voor de start van de wedstrijd.
07/10 17u30  Twee mannen staan terecht voor dodelijke vechtpartij in café: “Het was een spijtig ongeluk”Twee mannen stonden maandag terecht omdat ze in een café in de Van Arteveldestraat allebei slagen aan Michel Cleutjens hadden gegeven. Cleutjens overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.
07/10 17u15  ANALYSE. Vijf redenen waarom het team van Jurgen Mettepenningen nu plots wel de cross beheerstDe laatste wegkoersen zijn nog niet gereden of in Vlaanderen liggen ze allang niet meer wakker van de slaafjes van het asfalt. De eerste regen valt en dus draait alles weer rond zand- en modderstroken, griffo’s en bandendruk, balkjes en wasborden. Opvallende vaststelling na vijf tv-crossen: Pauwels Sauzen - Bingoal heeft ze alle vijf gewonnen. Wat teammanager Jurgen Mettepenningen nu al doet kirren van plezier. Vijf redenen waarom zijn renners dit seizoen plots wel alle aandacht naar zich toe kunnen zuigen.
07/10 17u00  Belgische mannen grijpen naast ticket voor Olympische Spelen op WK turnenDe Belgische turnmannen hebben zich op het WK in het Duitse Stuttgart niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. De Belgen staan na hun kwalificaties van de teamcompetitie op een voorlopige veertiende plaats. Alleen de top twaalf krijgt een ticket voor de Spelen.
07/10 16u45  “Het was een spijtig ongeluk, een vergissing”Twee mannen stonden maandag terecht omdat ze in een café in de Van Arteveldestraat allebei slagen aan Michel Cleutjens hadden gegeven. Cleutjens overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.
07/10 16u30  Roemenen riskeren 18 maanden cel voor inbraak bij apothekerTwee Roemenen stonden maandag voor de rechtbank op verdenking van een inbraak bij een apotheker in de Antwerpsestraat in Lier. Het Openbaar Ministerie vorderde achttien maanden cel.
07/10 16u00  Vrachtwagen verliest lading slachtafval op A12 richting Brussel: ernstige verkeershinderOp de A12 richting Brussel is er maandagmiddag ernstige verkeershinder. Een vrachtwagen verloor er zijn lading slachtafval na een uitwijkmanoeuvre. “Het opkuisen van de smurrie is aan de gang, maar het ziet er naar uit dat het een hele tijd kan duren”, laat Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum weten.
07/10 16u00  Staking gevangenis achter de rug, cipiers hervatten woensdag het werkDe staking in de Antwerpse gevangenis is achter de rug. Woensdagmorgen om 6 uur wordt het werk hervat. “De vakbonden en de directie kwamen tot een akkoord nadat er bijkomende inspanningen gedaan werden langs kant van de overheid en personeel om elkaar in het midden te vinden”, aldus Robby De Kaey van vakbond ACOD.
07/10 16u00  De buitenbeentjes van het gansrijden: Al 25 jaar Vrije Gans in de PolderDe amazones van de Vrije Gans bestaan een kwarteeuw en dat wordt gevierd. In tegenstelling tot hun mannelijke collega’s schenken de dames te paard de opbrengst van hun jaarlijkse strijd altijd weg. De voorbije 25 jaar steunden ze zo voor 200.000 euro aan goede doelen.
07/10 15u45  Onvoorzien oponthoud op zeilreis Anuna: “Het is zwaar, maar ze amuseren zich”De Regina Maris, het schip dat 44 klimaatactivisten waaronder Anuna De Wever naar Zuid-Amerika brengt, ligt met een klein defect aan de kade van de Bretoense havenstad Brest.
07/10 15u45  Anderlecht moet zich dinsdag verantwoorden voor de rol van Vincent Kompany: welke straf kan paars-wit krijgen?De licentiecommissie komt morgen samen om zich te buigen over de rol die Vincent Kompany bekleedt bij Anderlecht. Volgens de licentievoorwaarden is het verboden dat een niet-gediplomeerde trainer de touwtjes in handen houdt, een maatregel die wordt opgelegd om de eigen trainersopleiding te beschermen. Er is een dossier opgemaakt waaruit blijkt dat Kompany meer is dan louter een speler, al zal paars-wit dat uiteraard tegenspreken.
07/10 15u45  Heemkring maakt uniek boek over Poppel: klein dorp met een grote geschiedenisPoppel is een klein landelijk dorp gelegen aan de grens met Nederland. Klein maar fijn, want er valt veel over zijn geschiedenis te vertellen. “De zoektocht naar geschikt bronnenmateriaal leverde onverwacht veel op”, vertelt auteur Marc Vermeeren.
07/10 15u45  Historische Mechelse kerk overleefde verscheidene oorlogen: “Behandeling van houtworm is prioriteit”Een van de fraaie kerken in de Mechelse binnenstad is de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Vorige week berichtte uw krant over de feestelijke onthulling van een mooi hersteld schilderij van beeldend kunstenaar Pieter Sonnemans. “Er wordt werk gemaakt van de restauratie van delen van onze kerk. Het gebouw in zijn huidige vorm dateert van vijftig jaar geleden. Maar de geschiedenis van deze plek gaat vele eeuwen terug”, vertelt kerkverantwoordelijke Hugo De Cleyn.
07/10 15u30  Twintiger die drugs verkoopt riskeert achttien maanden celA.B. (25) uit Zoerle-Parwijs (Westerlo) riskeert een gevangenisstraf van achttien maanden met probatievoorwaarden voor de verkoop en het bezit van cannabis en amfetamines.
07/10 15u30  Man deelt klappen uit: acht maanden cel gevraagdAbdeslam B. uit Mechelen riskeert acht maanden cel en een boete van 800 euro voor agressie tegenover een andere man in het centrum van Mechelen. De feiten speelden zich in het voorjaar van 2018 af aan de Veemarkt. Abdeslam merkte twee mannen op, liep ernaartoe en begon hen uit te schelden. Een eerste vuistslag kon het slachtoffer nog afweren, maar nadien kreeg hij wel enkele rake klappen en stampen.
07/10 15u30  Stad legt vliet ‘Nieuwe Melaan’ in 2020 openDe stad Mechelen wil de vliet tussen de Sint-Katelijnestraat en de tuin van het aartsbisschoppelijk paleis volgend jaar openleggen. Het stadsbestuur kwam tot een akkoord met de eigenaar van de grond en stelt nu een ontwerpbureau aan.
07/10 15u30  Zin in een drankje? Deze bar werd uitgeroepen tot beste ter wereldAls je op reis zin hebt in een cocktail, dan is het interessant om eens een kijkje te nemen in de ranglijst van de World’s 50 Best Bars. Helemaal bovenaan prijkt dit jaar Dante uit New York.
07/10 15u30  Winkeldief vlucht weg maar komt ten valHet Openbaar Ministerie heeft maandag acht maanden cel geëist tegen Arkadiusz O. De man werd eind vorig jaar betrapt in een vestiging van Brantano in Mechelen. Hij had onder meer een paar schoenen gestolen. Een bediende van de winkel had dat gezien en liep achter O. aan. De man kwam daarbij ten val en kon zo gevat worden.
07/10 15u30  Met dit trucje blijven de gordijnen in je hotelkamer mooi dichtZelfs in de beste hotels kunnen de gordijnen teleurstellen, in die zin dat ze in het midden niet dicht genoeg tegen elkaar komen en een streepje daglicht binnenlaten. Onhandig als je het eigenlijk nog even donker wil houden om uit te slapen. Maar met dit trucje verduister je kamer de volgende keer optimaal.
07/10 15u15  Griek Anastasios Papapetrou moet België-San Marino in goede banen leidenDe Griek Anastasios Papapetrou is door de Europese Voetbalbond UEFA aangeduid om de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels van donderdag (20u45 in Brussel) tegen San Marino in goede banen te leiden, zo maakte de UEFA vandaag bekend.
07/10 15u15  Jaar cel geëist voor verkoop vloeibare xtcEen 39-jarige vrouw stond voor de correctionele rechtbank terecht op verdenking van de verkoop van vloeibare xtc.
07/10 15u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Beerschot wint de tweede periode? Ik betwijfel het”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
07/10 14u30  Cercle Brugge zet trainer Mercadal op straat na dramatische start én nederlaag op Zulte WaregemDe Fransman Fabien Mercadal is niet langer trainer van Cercle Brugge. Met drie punten uit tien wedstrijden staat Cercle momenteel op de laatste plaats, afgelopen zaterdag gingen de Bruggelingen nog zwaar onderuit op het veld van Zulte Waregem: 6-0
07/10 14u30  “Ik wist dat het risicovol was, maar anders was andere bok ook zeker gestorven” of “Hij bleef stoten”Jorn Van Den Bogaert (37), afkomstig uit Morkhoven (Herentals) maar al ruim vijftien jaar zelfstandig natuurgids in de Ardennen, werd gespiesd in knie en dij toen hij twee edelherten die verstrengeld zaten met hun gewei probeerde te bevrijden. Hij is tien dagen werkonbekwaam door de stoot. Eén hertenbok was al dood, de tweede werd gered.
07/10 14u15  KV Mechelen-verdediger Arjan Swinkels riskeert drie speeldagen schorsingArjan Swinkels heeft een schorsingsvoorstel van drie speeldagen gekregen na zijn uitsluiting tijdens Eupen-KV Mechelen. Dat besliste het bondsparket, maar de club gaat niet akkoord. Dinsdagmiddag komt de zaak voor de Geschillencommissie.
07/10 14u15  Regering-Jambon geeft begrotingscijfers vrij: meer dan 2 miljard euro besparingenDe Vlaamse regering heeft de tabellen met de begrotingscijfers vrijgegeven. Tegen 2024 neemt de regering van minister-president Jan Jambon (N-VA) 2,2 miljard euro aan besparingsmaatregelen: op de kinderbijslag, op welzijn, op het doelgroepenbeleid en op het functioneren van de Vlaamse overheid. Toch zal er in 2020 nog altijd een tekort van 436 miljoen zijn. Vanaf 2021 is er een evenwicht, tegen 2024 een overschot van 75 miljoen euro.
07/10 14u00  Roekeloze bestuurder aan Groenplaats legt positieve drugstest af en staat geseindDe Antwerpse politie pakte zondag een chauffeur op die enkele roekeloze manoeuvres uitvoerde in het centrum. Bij controle bleek de man geseind te staan met een bevel tot gevangenneming.
07/10 14u00  Twee jaar cel voor drugsbezit en slagDe rechtbank in Turnhout veroordeelde Albanees Nikolli L. (35) tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 8.000 euro voor drugsfeiten, weerspannigheid aan de politie, het uitdelen van slagen en verwondingen en diefstal.
07/10 14u00  Asos verkoopt 'faux' oortjes die helemaal niet werken als accessoireVoor een paartje Apple AirPods betaal je al snel zo’n 150 euro, maar wie dat geld niet heeft kan bij Asos terecht voor oortjes van amper 8,49 euro. Er is slechts een probleempje: ze werken helemaal niet en fungeren enkel als accessoire.
07/10 14u00  Sluipverkeer Rumst stuurt verkeer in de war: “cowboy- en machogedrag hoort hier niet thuis”Agenten van de politiezone Rupel gaan strenger controleren op zogenaamde ‘verkeersmacho’s’. In Rumst krijgen ze te maken met almaar meer sluipverkeer. De gemeente ligt tussen de A12 en de E19. En apps zoals Waze zorgen er voor nog meer verkeer. En volgens de burgemeester, Jurgen Callaerts, ook voor onveilig rijgedrag.
07/10 13u45  Vonnis in omkoopzaak tegen ex-renners Vinokourov en Kolobnev uitgesteldHet vonnis in de mogelijke omkoopzaak tegen de gewezen wielrenners Aleksandr Vinokourov en Aleksandr Kolobnev voor de correctionele rechtbank van Luik wordt uitgesteld tot 22 oktober. Dat meldt de griffie van de rechtbank van eerste aanleg in Luik maandag.
07/10 13u45  Ramkraak in hartje Antwerpen, daders vluchten zonder buitOnbekenden hebben zondagnacht een ramkraak gepleegd op horlogewinkel TenSen in de Schuttershofstraat. Ze moesten zonder buit vluchten omdat de politie snel ter plaatse was.
07/10 13u45  De zwaarste pompoen van Essen weegt 400(!) kilogramEen pompoen van bijna 400 kilogram is de grote winnaar van de pompoenfeesten afgelopen weekend in Wildert, Essen. De jaarlijkse traditie begon 20 jaar geleden als een kleine grap, maar nu is het voor velen uit de streek een echte hobby geworden.
07/10 13u45  Hit van de herfst: de jurk met pofmouwenBen je nog op zoek naar een jurkje om je herfstige garderobe aan te vullen? Dan is een model met pofmouwen de aankoop waard. Dat blijkt uit passages op de rode loper én die op de catwalk.
07/10 13u30  Waarom Open Vld zo optimistisch is over een paars-gele regeringOpen Vld-kopstuk Alexander De Croo acht een paars-gele federale regering tegen december mogelijk. Maar dat lijkt vooral strategisch optimisme te zijn, waarbij de liberalen moeten uitkijken voor de boemerang die recht in hun gezicht dreigt terug te keren.
07/10 12u45  De grootste pompoen van Essen weegt 400(!) kilogramEen pompoen van bijna 400 kilogram is de grote winnaar van de pompoenfeesten afgelopen weekend in Wildert, Essen. De jaarlijkse traditie begon 20 jaar geleden als een kleine grap, maar nu is het voor velen uit de streek een echte hobby geworden.
07/10 12u30  Ex-minister Ludo Sannen verliest na vrouw nu ook schoonzoon bij ongeval met step: “Dit is dramatisch”Alle hulp kwam te laat voor Siegfried Smeyers (38), een Kempenaar die al even in Antwerpen woonde, maar zondagochtend na een feestje tragisch ten val kwam met zijn elektrische step. Het gaat om de schoonzoon van voormalig politicus Ludo Sannen, die net geen jaar geleden ook al zijn vrouw verloor.
07/10 12u15  Cipier Antwerpse gevangenis: “De staking heeft lang genoeg geduurd, kom opnieuw werken”De staking in de Antwerpse gevangenis gaat de twaalfde dag in. De vakbonden en de directie raken het niet eens over de maatregelen die kunnen ingezet tegen het personeelstekort. Maar volgens een cipier die wél werkt, zijn al veel van de collega’s intussen stakingsmoe. “De staking heeft lang genoeg geduurd, kom opnieuw werken”, klinkt het.
07/10 12u15  David Goffin stijgt een plaats op de wereldranglijst, Elise Mertens komt weer top 20 binnen op WTA-rankingDe Serviër Novak Djokovic blijft op de maandag verschenen ATP-ranking aan kop. David Goffin boekt een plaats winst tot de veertiende plek. De Australische Ashleigh Barty behoudt haar eerste plek op de WTA-ranking. Elise Mertens stijgt vier plaatsen tot nummer negentien.
07/10 12u00  "Lewis Hamilton enkel met de beste F1-bolide wereldkampioen"Volgens Jacques Villeneuve is Lewis Hamilton enkel wereldkampioen geworden omdat hij de beste auto had. Als het enigszins een troost kan betekenen voor Hamilton: als we Villeneuve mogen geloven bevindt hij zich alleszins niet in slecht gezelschap.
07/10 12u00  David Goffin stijgt naar een plaats op de wereldranglijst, Elise Mertens komt weer top 20 binnen op WTA-rankingDe Serviër Novak Djokovic blijft op de maandag verschenen ATP-ranking aan kop. David Goffin boekt een plaats winst tot de veertiende plek. De Australische Ashleigh Barty behoudt haar eerste plek op de WTA-ranking. Elise Mertens stijgt vier plaatsen tot nummer negentien.
07/10 12u00  Ex-minister Ludo Sannen verliest jaar na vrouw nu ook schoonzoon: “Dit is dramatisch, voor mijn dochter, voor de kinderen”Alle hulp kwam te laat voor Siegfried Smeyers (38), een Kempenaar die al even in Antwerpen woonde, maar zondagochtend na een feestje tragisch ten val kwam met zijn elektrische step. Het gaat om de schoonzoon van voormalig politicus Ludo Sannen, die net geen jaar geleden ook al zijn vrouw verloor.
07/10 11u45  Eindelijk een WK-medaille: vijf redenen waarom het brons van de Belgian Tornados geen toeval isHet is gebeurd: ein-de-lijk hebben ze de Belgian Tornados hun medaille op een WK atletiek te pakken. En dat is geen toeval, zegt onze man in Doha, Hans Jacobs.
07/10 11u45  Getogen in Zoersel, schrijfster in Antwerpen: “Ik heb het broeierige van de stad nodig”Zoersel zaait schrijvers dit jaar. Na Joris Peeters en Eddy Huyghe debuteert nu ook Lore Mutsaers (27) met een psychologische roman. Lore woont en werkt wel al een tijd in Antwerpen, meteen ook het decor van Dwaal zacht.
07/10 11u45  Vrachtwagenbestuurder rijdt onder invloed van cannabis en amfetaminesBij een controleactie gericht op vrachtwagens in de politiezone Heist bleken zes van de elf vrachtwagens in overtreding. Een vrachtwagenchauffeur reed zelfs onder de invloed van drugs.
07/10 11u45  Ex-minister Ludo Sannen verliest jaar na vrouw nu ook schoonzoon “Dit is dramatisch, voor mijn dochter, voor de kinderen”Alle hulp kwam te laat voor Siegfried Smeyers (38), een Kempenaar die al even in Antwerpen woonde, maar zondagochtend na een feestje tragisch ten val kwam met zijn elektrische step. Het gaat om de schoonzoon van voormalig politicus Ludo Sannen, die net geen jaar geleden ook al zijn vrouw verloor.
07/10 11u45  Vrouw zit rustig in kapsalon, tot er plots een hert door het raam springtKlanten en werknemers van een kapperszaak in Lake Ronkonkoma in de Amerikaanse staat New York schrokken zich afgelopen week een hoedje toen een verdwaald hert plots door het raam sprong. Het doodsbange dier ramde een vrouw en zette het salon op stelten terwijl het een uitweg zocht. De klant werd naar het ziekenhuis gebracht omdat ze pijn aan haar hoofd en been had. Het is niet duidelijk waar het dier vandaan komt, maar Lake Ronkonkoma is erg bosrijk, vooral rond het meer waarnaar de New Yorkse regio is vernoemd.
07/10 11u30  Ophef in China nadat manager van NBA-team “ongepaste opmerkingen” maakt: komt contract van 1,5 miljard in gevaar?In China is ophef ontstaan over een tweet van de algemeen manager van NBA-team Houston Rockets, een Amerikaanse basketploeg die populair is in het land. De manager, Daryl Morey, had in een intussen verwijderde tweet zijn steun uitgesproken voor de protestbeweging in Hongkong. Chinese sponsors zeggen in een reactie hun banden met de Rockets te zullen verbreken. Ook dreigen wedstrijden van de ploeg in China niet meer te worden uitgezonden. De Amerikaanse basketassociatie NBA zelf zegt zondag de uitspraak van Morey te betreuren.
07/10 11u30  Vrouw die defilé van Chanel crashte: “Modewereld neemt zichzelf te serieus”Het opmerkelijkste tafereel tijdens de voorbije modeweek in Parijs? Een vrouw die tijdens de modeshow van Chanel uit het publiek stormde en zich tussen de modellen voegde, tot grote hilariteit van het publiek. De Franse comédienne heeft in The New York Times nu ook uitgelegd waarom ze dat deed.
07/10 11u30  TREND. Een kleine tattoo in je oorIn de wereld van tattoos ontstaan regelmatig trends. Ieniemienie-tekeningen waren al hip, en tegenwoordig laat je ze vereeuwigen met inkt in je oorschelp of op je oorlel. “Ook de combinaties met meerdere piercings is populair”, zegt Tanne Sinnaeve van BodyDesign in Gent.
07/10 11u15  Glimlachcoaches moeten winkeliers aan het lachen brengen: “Klanten kijken steeds vaker weg”Het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas zet als eerste winkelcentrum van het land ‘glimlachcoaches’ in. Die geven winkeliers tips om klantvriendelijker te zijn en bezoeken anoniem winkels. Volgens de winkeliers verandert dat weinig. “Wij lachen altijd.”
07/10 11u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Ruzie tussen Refaelov en Mbokani is een probleem”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
07/10 11u15  Belgian Cats Emma Meesseman en Kim Mestdagh staan dicht bij eerste WNBA-titel: “We hebben nu twee kansen”Emma Meesseman en Kim Mestdagh hebben de deur van een eerste WNBA-titel met Washington Mystics geopend. De club uit de Amerikaanse hoofdstad heeft in deze best of five een 1-2 bonus tegen Connecticut Sun op zak. Emma Meesseman schitterde, werd topschutster en leidde met 21 punten (waaronder 3 bommen) en 6 rebounds de Mystics naar de belangrijke 81-94 zege.
07/10 10u30  Febelfin: “Snel nog een huis kopen? Reken niet meer op woonbonus”Nu de Vlaamse regering de woonbonus afschaft, zou u in de verleiding kunnen komen om een versnelling hoger te schakelen en snel nog een huis te kopen. Maar volgens Febelfin-topman Karel Van Eetvelt is dat “niet verstandig”, en rekenen huizenjagers best niet meer op de woonbonus.
07/10 10u15  Katty Wtterwulghe uit Kapellen is Vlaamse pionier in ‘storytelling’Acteurs, comedians en cabaretiers zijn kind aan huis in de Arenberg, maar vertellers? Tijdens Storytelling Heroes neemt Katty Wtterwulghe uit Kapellen er dinsdag het woord. Zij introduceerde in Vlaanderen mee het vak ‘storytelling’ in het Deeltijds Kunstonderwijs.
07/10 10u15  Nog meer huwelijksklokken: broer van Kate Middleton verloofdJames Middleton (32), de jongere broer van Kate en Pippa, heeft aangekondigd dat hij verloofd is met Alizee Thevenet. De twee leerden elkaar in de zomer van 2018 kennen. Het Britse koningshuis mag zich zo nog maar eens opmaken voor een huwelijk.
07/10 10u00  VIDEO. Getest: de verslavende betelnoot.Op het eiland Alor krijgt Ben Roelants de kans om de verslavende betelnoot te proberen. Een eilandbewoonster maakt een pakketje klaar. Ze bijt een arecavrucht open, dopt die in gebluste kalk, en daarop moet je kauwen.
07/10 10u00  DISCUSSIE. Oortjes op de fiets verbieden?Gouverneur Cathy Berx pleit ervoor om oortjes op de fiets te verbieden. Ook verkeersdeskundigen zien dit als een zinvolle maatregel om het aantal verkeersongevallen terug te dringen. Wat vind jij? Mag de fietser zelf beslissen of zou alleen een verbod helpen?
07/10 09u30  Bus van De Lijn vat vuur, chauffeur blust zelf brandEen bus van De Lijn vatte maandag omstreeks 7.45u vuur ter hoogte van Donk in Oud-Turnhout.
07/10 09u30  Blake Lively en Ryan Reynolds verwelkomen hun derde kindjeVoortaan zijn ze met vijf in het gezinnetje van Blake Lively (31) en Ryan Reynolds (42). Het acteurskoppel heeft volgens de Amerikaanse pers onlangs zijn derde kindje verwelkomd.
07/10 09u30  Hier wil de Vlaamse regering haar geld halenHet is nog even wachten op de officiële cijfers. De Vlaamse administratie draait overuren om het besliste beleid na te rekenen en in de juiste tabellen te kappen. Maar de grote lijnen van waar Vlaanderen de komende vijf jaar het nodige geld wil bijeenschrapen, zijn wel glashelder. Fiscale voordelen schrappen, besparen op overheidswerking en geld van het ene doel naar het andere halen. De hele operatie moet meer dan twee miljard opbrengen.
07/10 09u15  Verkiezingsbelofte over extra kosten elektriciteit terug ingesliktHet gemiddelde Vlaamse gezin betaalt jaarlijks maar liefst 300 euro aan verkapte belastingen via zijn elektriciteitsfactuur. Extra kosten die volgens verschillende politieke partijen (voor de verkiezingen) best anders verrekend kunnen worden, zodat de factuur daalt. Alleen staat daarover niets meer in het Vlaamse regeerakkoord, merkt VRT NWS op.
07/10 08u30  Mama Anuna De Wever: “Al die haat heeft een impact op haar en op ons hele gezin”Vorige woensdag heeft Katrien Van der Heyden voor vijf weken afscheid genomen van haar dochters Anuna De Wever en Josefien Hoerée. “Het was heel heftig, een moederhart is hier niet voor gemaakt”, zegt ze. “Maar ik weet hoe belangrijk hun inzet is en later zal dat voor iedereen klaar en duidelijk zijn.”
07/10 08u00  Bestuurder spoorloos na zware crash in DuffelAan de Waarloossteenweg in Duffel is maandagochtend een auto uit de bocht gevlogen. De bestuurder is spoorloos.
07/10 07u15  Rode Duivels starten voorbereiding op duels tegen San Marino en Kazachstan: vraagtekens achter Courtois en MeunierDe Rode Duivels starten maandagnamiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke hun voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00).
07/10 06u15  Vrouw is zo boos om wat kapper met haar kapsel doet, dat ze flauwvaltIn het Turkse programma ‘Jij bent mijn kapper’ nemen kappers en make-upartiesten het tegen elkaar op om de mooiste creaties te verwezenlijken. Deelnemende vrouwen zijn de proefkonijnen van de kappers en nemen - soms met een bang hartje - plaats in de kappersstoel. De emoties laaien wel vaker hoog op in het televisieprogramma, maar één vrouw was zo boos om de snit de ze had gekregen dat ze weg stormde. Van de opwinding viel ze flauw, tot ontsteltenis van de deelnemers en het publiek.
07/10 05u15  Mama Katrien leeft mee met expeditie van dochters Anuna en Josefien: “Ongerust? Natuurlijk, maar ook over het klimaat”Vorige woensdag heeft Katrien Van der Heyden voor vijf weken afscheid genomen van haar dochters Anuna De Wever en Josefien Hoerée. “Het was heel heftig, een moederhart is hier niet voor gemaakt”, zegt ze. “Maar ik weet hoe belangrijk hun inzet is en later zal dat voor iedereen klaar en duidelijk zijn.”
07/10 05u15  IN BEELD. Lege kooien, renovaties en verhuizen in de Antwerpse ZooWie deze dagen door de Antwerpse Zoo wandelt, kan er niet naast kijken. In de dierentuin wordt gewerkt, veel én op heel veel vlakken. Naast de training, verzorging en introductie van dieren zijn er ook heel wat gebouwen die onder handen worden genomen. Zo moet tegen eind oktober heel het jubileumcomplex leeg zijn voor een totaalrenovatie.
07/10 05u15  Antwerpse studenten maken GPS-tracker voor Afrikaanse olifantenAan de Antwerpse AP Hogeschool ontwikkelen studenten een systeem om olifantenkuddes te volgen op hun route. Als Afrikaanse boeren die kuddes goed in beeld hebben, kunnen ze zich beter voorbereiden om hun gewassen te beschermen. Nu komt het vaak tot gevaarlijke confrontaties.
07/10 05u15  COMMENTAAR. Toekomst van vaderlandse turnen oogt mooier dan ooitVoor de tweede opeenvolgende keer zendt België een turnteam naar de Olympische Spelen. Rio 2016 bood de primeur, Tokio 2020 de dubbelslag. In een discipline waar alle sportgiganten – van de USA over China tot Rusland – fors investeren, mag dat voor een klein land met een verwaarloosbare turntraditie en een beperkte talentpoule een prestatie van groot formaat heten.
07/10 05u15  Trentin wil maatregelen na zware val Alvaro Hodeg: “Verbied die oude dranghekken”Matteo Trentin wil dat de UCI de ouderwetse dranghekken met pootjes verbiedt. Aanleiding was de zware val van Alvaro Hodeg in Eurométropole Tour. De Colombiaan brak zijn linkeronderarm, rechterschouder en twee ribben. “Maar de UCI vindt de lengte van de sokken belangrijker”, aldus Trentin.
07/10 05u15  COMMENTAAR. Achter de Kazerne wringen ze zich in bochtenHet goede nieuws? KV Mechelen moet zich dit seizoen heus geen zorgen meer maken om nog weg te zakken in een degradatiemoeras. Met 17 punten telt KV na tien speeldagen amper één puntje minder dan twee jaar geleden in het dramatische seizoen ‘17-’18 bij de winterstop.
07/10 05u15  COMMENTAAR. Expected Goals: kwaliteit van kansen moet omhoog bij BeerschotNa de pijnlijke en onterechte thuisnederlaag van vorige week tegen OH Leuven zaten veel Beerschotvolgers met een dubbel gevoel. Ja, Beerschot stond slechts vijfde en mocht een kruis maken over de eerste periodetitel. Maar de Mannekes speelden wel zéér dominant tegen de leider uit de reeks en verdienden veel meer.
07/10 05u15  Bpost bekijkt briesende brievenbezorgerPostbedrijf bpost onderzoekt een incident in de Antwerpse diamantwijk. In een kort filmpje is een postbode te zien die fulmineert tegen een volgens hem te trage klant, die zijn kant van het verhaal door het getier niet lijkt te kunnen doen. N-VA-parlementslid Michael Freilich kreeg het filmpje toegestuurd. “Dit is niet professioneel en kan echt niet. Ik heb eens rondgevraagd en de postbode zou zich vaker brutaal gedragen. Als lid van de Kamercommissie Overheidsbedrijven ga ik een onderzoek vragen. Klantvriendelijkheid is belangrijk. Tegelijk zit er misschien ook structureel iets fout? Staan postbodes niet onder grote druk om pakjes af te leveren?” Bpost zegt het incident te onderzoeken en wil zowel de postbode als de klant contacteren.
07/10 05u15  Spectrumschool Ruggeveldlaan breidt tegen 2022 fors uit : “Ook nieuwe sporthal, zodat meer verenigingen ze kunnen gebruiken”Grote plannen voor de Spectrumschool in Deurne. Tegen 2022 moet er een heel nieuw schoolgebouw bij komen, goed voor honderden extra leerlingen, de basisschool De Trampoline en een grotere sporthal. “We zijn hier heel blij mee”, zegt directeur Christine Hannes.
07/10 05u15  COLUMN. “Mijn tong hangt al op de grond door mijn loopschoenen te zoeken”“Het is genoeg geweest. Vanavond trek ik mijn loopschoenen aan. Ik ga werken aan een betere conditie, te beginnen bij meer beweging en gezondere voeding.” Hoe vaak ik mezelf dat al heb wijsgemaakt, om de goede voornemens kort daarna en zonder verpinken weer uit het raam te kieperen. Altijd heb ik wel een excuus klaar. “Het waait te hard. Het regent vandaag. Het is te koud. Of: ik kook morgen wel gezonder als ik vandaag die pizza opwarm.”
07/10 05u15  Leden oudercomité ‘pimpen’ lerarenkamer: “Het is fenomenaal dat ze ons eens in de bloemetjes zetten”Waar een kleine school groot in kan zijn: voor de Dag van de Leerkracht, zaterdag, gaven de leden van het oudercomité van basisschool Klavertje Vier-sel in Viersel eigenhandig het lerarenlokaal een totale make-over.
07/10 05u15  Aantal opgevangen dieren VOC Neteland blijft stijgen: “Weekends of vakanties tellen niet voor dieren”De provincie liet op Werelddierendag het aantal patiënten in de Antwerspe opvangcentra voor vogels en wilde dieren tellen. Het aantal gewonde en verzorgde dieren blijft stijgen. Gazet van Antwerpen hield de vinger aan de poot bij VOC Neteland in Herenthout.
07/10 05u15  Papa (38) van twee komt om na val met elektrische stepDe 38-jarige Siegfried Smeyers uit Antwerpen is zondagochtend rond 4u met zijn elektrische step ongelukkig ten val gekomen toen hij in Vorst (Laakdal) op weg was naar zijn familie. De papa van twee overleed ter plaatse.
07/10 05u15  COLUMN. “Kende Kastel een microklimaat en waren de limoenen hier van de bomen te plukken?”Krijgt u het op uw heupen van het opgeklopte enthousiasme dat de gemiddelde radiopresentator in de Vlaamse ether gooit? Dan moet u eens proberen door Nederland te rijden terwijl de autoradio zich op een lokaal station heeft vastgeklonken. Die radiojongens klinken daar standaard als een Braziliaans voetbalverslaggever bij het zien van een doelpunt door de Goddelijke Kanaries. We waren zo midden september getuige van een hallucinant radiogesprek tussen een presentator die bruiste als een Mentosbolletje in een glas cola, en een dame die een wonderlijke tuinprestatie geleverd had: ze kweekte zo maar eventjes een pompoen van honderd kilo!
07/10 05u15  Psychiatrische instelling Amedeus zet deuren open voor publiek: “Leuk om te zien wat er zich achter deze gevel afspeelt”Het is een algemene tendens om ziekenhuisopnames zo kort mogelijk te houden en dat geldt ook voor opnames in een psychiatrische instelling. Met de bouw van een volledig nieuwe vleugel voor ambulante en mobiele zorg, speelt zorggroep Multiversum daarop in. Zondag kreeg het grote publiek de kans om een kijkje te nemen achter de gevels van campus Amedeus in de Deurnestraat.
07/10 04u45  Volledig ronde Geelse ring ligt weer op tafelMoet in Geel een noordelijke route de N19 naar Kasterlee verbinden met de N118 naar Retie, of is het beter de ring echt door te trekken? De provincie Antwerpen legt nu afgewogen alternatieven voor aan de burgers.
07/10 03u15  Al 12 dagen staking in Antwerpse gevangenis: gevangenen mogen niet douchen hoewel dat moet van parlementEen halfjaar nadat het parlement heeft beslist dat cipiers bij stakingen een minimale bezetting moeten garanderen, is daar in de Antwerpse gevangenis nog niets van te merken. De staking gaat daar al de twaalfde dag in, zonder dat de gevangenen kunnen douchen of hun cel verlaten. De vakbonden liggen dwars, zegt een gevangenisdirecteur.
07/10 03u15  STANDPUNT. Het echte debat kan nu beginnen“Natuurlijk kan een regering niet zomaar uit het niets investeren. De centen moeten van ergens komen”, zei minister-president Jan Jambon zondag in De Zevende Dag toen hij geconfronteerd werd met de bezuinigingen die zijn regering wil doorvoeren. Natuurlijk is dat zo. En natuurlijk moet je dan als minister-president vanaf het begin vertellen waar je je geld aan wilt uitgeven en waar je het wilt weghalen. En dan moet je eigenlijk ook niet ineens afkomen met een maatregel zoals het afschaffen van de woonbonus waarover je in de hele verkiezingscampagne nooit met een woord hebt gerept.
07/10 03u15  Spoor naar Vlaamse loodgieter (56) leidt naar woonwagenmilieuEr worden de komende dagen nog meer arrestaties verwacht in het onderzoek naar de vermiste Vlaamse loodgieter Johan Van der Heyden (56) uit Lint. De Nederlandse politie pakte zaterdag al een moeder (39) en haar dochter (18) op. Beiden zijn afkomstig uit het Nederlandse woonwagenmilieu.
07/10 03u15  Reizigers Thomas Cook zien niet al hun geld terug: één op de vijf dossiers is “complex”Het Garantiefonds Reizen wil over drie weken beginnen met de verwerking van naar schatting 20.000 claims van Thomas Cook-reizigers. Maar nu al vrezen mensen dat ze niet al hun geld zullen terugzien. Kosten voor extra verzekeringen of luchthavenvervoer bijvoorbeeld vallen niet binnen de voorwaarden. “We verwachten dat één op de vijf claims complex zal zijn”, klinkt het bij het fonds. Test-Aankoop ijvert voor een ruime interpretatie van de wet.
07/10 03u15  Terugkeer Luc Verschueren ontketent stormloop op tickets Jacques VermeireVoor het eerst in 24 jaar speelden ze zaterdagavond weer samen: komiek Jacques Vermeire (68) en radioman Luc Verschueren (65). Een geluk bij een ongeluk, aldus Vermeire, duidelijk opgelucht dat de vervanging van Ruben Van Gucht zo’n schot in de roos is. De ticketverkoop voor zijn show Van 7 tot 77 kreeg meteen een boost, extra shows worden ingelast. “Mijn beste vriend staat weer naast mij.”
07/10 03u15  Nijlense huskygids Marianne krijgt gezelschap van drie mannen in ‘Boer zkt Vrouw’Ze woont alleen, in een huisje in een klein dorp in het noorden van Lapland. Huskygids Marianne (41) uit Nijlen. Daar waar er meer rendieren dan mensen zijn. Daar waar in de winter de zon niet eens opkomt en het vaak donkert. Haar kleine droom? Om de liefde en het leven te beleven met een man. Vanavond komen er drie kandidaten bij haar op bezoek. “Het is niet evident voor een man om hier te komen wonen.”
07/10 03u15  Waasland Shopping Center wil winkeliers aan het lachen brengenHet Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas zet als eerste winkelcentrum van het land ‘glimlachcoaches’ in. Die geven winkeliers tips om klantvriendelijker te zijn en bezoeken anoniem winkels. Volgens de winkeliers verandert dat weinig. “Wij lachen altijd.”
07/10 03u15  Fietsersbond evalueert vernieuwd kruispunt op N16: “Te weinig tijd om te voet over te steken”De Fietsersbond van Temse trok afgelopen weekend naar het kruispunt van de Gasthuisstraat en de Doornstraat met de N16. De bond is best tevreden met de nieuwe lichtenregeling. “Al is veertien seconden om over te steken voor voetgangers toch wat weinig.”
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Nederland pakt drie punten dankzij heerlijke pegel van Wijnaldum, Duitsland wint makkelijk met tien man13/10 23u30 - Gazet van Antwerpen: Nederland heeft zondag in groep C van de EK-kwalificaties met 1-2 gewonnen van Wit-Rusland. In groep I, die van de Rode Duivels, won Rusland met 0-5 van Cyprus. De Russen plaatsen zich daardoor als derde land voor het EK 2020, na België en Italië.
24x Primoz Roglic sluit het wielerjaar af als nummer één van de wereld, België boven bij de ploegen en landen13/10 23u30 - Gazet van Antwerpen: De Sloveense wielrenner Primoz Roglic sluit het jaar af als nummer een van de wereldranglijst. De renner van Jumbo-Visma reed 4635,28 punten bij elkaar voor de UCI-ranglijst. Het seizoen telt nog een aantal kleinere wedstrijden, maar de 29-jarige Sloveen kan niet meer achterhaald worden.
22x IN BEELD. Nina Derwael terug in het land na “hele intense, maar leuke week”, vriend Siemen is apetrots13/10 23u15 - Gazet van Antwerpen: Nina Derwael is sinds zondagavond weer in België na het WK turnen in Duitsland. De wereldkampioene aan de brug kwam met de trein aan in station Brussel-Zuid, waar ze opgewacht werd door een kleine delegatie familie en vrienden. “Ik ben heel blij om weer thuis te zijn”, sprak Derwael bij aankomst in Brussel-Zuid. “Het was een hele intense, maar ook heel leuke week. Met hoe alles gelopen is, kan ik alleen maar superblij zijn.” Derwael, die in Stuttgart met succes haar wereldtitel aan de brug verdedigde, was zichtbaar opgelucht om haar familie en vrienden in de armen te kunnen sluiten. “Met de voorbereiding erbij zijn we toch twee weken van huis geweest. Vroeger had ik nooit heimwee in het buitenland, maar nu ik iemand heb om te missen, is dat toch veranderd.” Met die laatste zin doelde Derwael op haar vriend Siemen Voet, die profvoetballer is bij Roeselare en daardoor niet mee kon afreizen naar het WK. Hij stond haar zondagavond op te wachten in Brussel-Zuid.
21x Emoji’s van Aldi maken Duitser rijk14/10 07u00 - Gazet van Antwerpen: Vlaamse speelplaatsen zijn in de ban van de emoji’s van Aldi. Kinderen verzamelen ze én zagen hun ouders de oren van het hoofd om extra te shoppen. Zonder twijfel wordt de supermarkt er iets beter van, maar de grootste winnaar achter deze hype is Marco Hüsges (48). De Duitser had in 2013 het lumineuze idee om het woord ‘emoji’ als merknaam te deponeren. Vorig jaar draaide hij een omzet van 730 miljoen euro door wereldwijd lachende drollen en smileys te slijten.
18x Antwerpse marathon wordt nachtelijke loopwedstrijd14/10 17u00 - Gazet van Antwerpen: Ze doen het al in onder meer Bilbao, Luxemburg en Singapore en vanaf volgens jaar vindt ook in Antwerpen de marathon ’s avonds en ’s nachts plaats. De Antwerp Ten Miles is zoals steeds in april. De marathon wordt voortaan in september gelopen.
18x Rode Duivels waren als eerste geplaatst voor EK 2020 maar… loting wordt aprilgrap14/10 17u00 - Gazet van Antwerpen: Het EK 2020 wordt in twaalf speelsteden georganiseerd en daar is geen Belgische stad bij. Dat kan de Rode Duivels zuur opbreken. In het slechtste geval weten Hazard en co. pas op 1 april definitief tegen wie en waar ze hun EK-duels moeten spelen.
18x Karen Damen stapt over naar VTM en krijgt rol in ‘Familie’14/10 07u15 - Gazet van Antwerpen: Karen Damen (44) verlaat de zenders Vier en Vijf en stapt over naar VTM, zo meldt Het Laatste Nieuws. De voormalige K3-zangeres krijgt meteen flink wat opdrachten: ze zal meedoen aan ‘Liefde voor muziek’, wordt mogelijk coach in ‘The voice senior’ én krijgt een dragende rol in ‘Familie’.
18x Sommige scholen spuien bewust mist: bijna helft ouders betaalt voor ‘gratis’ schoolmateriaal14/10 06u45 - Gazet van Antwerpen: 44% van de ouders met kinderen in de lagere school betaalt voor materiaal dat scholen in principe gratis moeten aanbieden. Het gaat onder meer over schoolboeken, fotokopieën en rekenmachines. Ook de maximumfactuur wordt soms overschreden. “Sommige scholen spuien bewust mist over de aankoop van schoolmateriaal”, zegt Johan Van Biesen, voorzitter van SOS Schulden op School.
18x Binnenkijken: creatief koppel maakt van huis een warm nest en werkplek14/10 06u15 - Gazet van Antwerpen: De weekendbijlage Citta is dit weekend een heuse woonspecial. Zo gunnen ook enkele gezinnen de lezers van Citta een blik achter hun gevel, zo ook Foodstyliste Ann Van der Auwera en kunstenaar Koen De Ceuleneer. Zij vonden twintig jaar geleden tussen Seefhoek en Park Spoor Noord, de geschikte plek voor hun drukke leven. Toen was Park Spoor Noord nog niet wat het nu was, maar het koppel zag het potentieel. Het huis dateert van 1885 en doorheen de tijd is elke hoek gevuld met sporen van hun werk en van hun kinderen. In in de keuken? Daar huppelt vrolijk een konijn.
17x Titelverdediger Kyle Edmund sneuvelt in kwalificaties European Open13/10 22u45 - Gazet van Antwerpen: Kyle Edmund (ATP-42) zal zijn titel niet verlengen op het European Open in Antwerpen (635.750 euro). De 24-jarige Brit verloor zondag in de eerste kwalificatieronde met 6-4, 6-7 (6/8) en 6-3 van de Slovaak Norbert Gombos (ATP-119).

Statistieken

Artikels:
30532
Gelezen:
35264
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven