woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
11/12 19u00  585.000 euro subsidies voor slimme technologie De stad Antwerpen krijgt 585.000 euro aan Vlaamse subsidies ter ondersteuning van twee innovatieprojecten. Het gaat om onderzoek naar een vlotter bereikbare stad en een project waarbij gekeken wordt of slimme technologie een antwoord kan bieden op overlast in de universiteitsbuurt.
11/12 19u00  Huts pompt 126 miljoen euro in Katoen Natie Fernand Huts investeert 126 miljoen euro in zijn bedrijf Katoen Natie en 30 miljoen euro in zijn afvalverwerkingsbedrijf Indaver. Dat blijkt uit documenten in het Belgisch Staatsblad.
11/12 18u45  Bekende kunstschool verandert van naam De bekende kunstschool in Arendonk, die al bestaat sinds 1963 en bijna tweeduizend leerlingen telt, verandert na ruim een halve eeuw van naam. De school heet voortaan Academie Arendonk. Dat besliste de gemeenteraad.
11/12 18u45  Gennaro Gattuso wordt de nieuwe trainer van Dries Mertens bij Napoli Gennaro Gattuso is de opvolger van de dinsdagavond ontslagen Carlo Ancelotti bij de woelige Italiaanse eersteklasser Napoli, de werkgever van Rode Duivel Dries Mertens, zo maakte de club woensdag bekend.
11/12 18u30  Mini-Tomorrowland in woonzorgcentrum Sint-Jozef: “Tijdens de burendag was het deze zomer te warm voor onze bewoners” De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Jozef beleefden een dolle woensdag. Ze zakten ’s namiddags massaal af naar de nieuwe cafetaria, waar de organisatoren van Tomorrowland voor muziek, animatie en acts zorgden.
11/12 18u15  Oud-chiroleden zingen kerstliedjes voor bouwkas chiro Kontakt Mannenkoor Il Cuore zingt zaterdag in de H. Hartkerk ten voordele van de bouwkas van chiro Kontakt. Niet onlogisch, want het negentienkoppig koor bestaat bijna uitsluitend uit oud-leden van chiro Kontakt. Ook Michiel De Meyer (Thuis, Ghost Rockers) doet mee.
11/12 17u45  Politie verspreidt opsporingsbericht voor vermiste Max Meijer (23) De federale politie heeft nu ook een officieel opsporingsbericht verspreid over Max Meijer (23) uit het Nederlandse Ossendrecht. De man werd zondagochtend vroeg voor het laatst gezien in Antwerpen.12 
11/12 17u30  Pauwelslei wordt eerste lokale voorrangsbaan in Brasschaat De Pauwelslei, waarvan de heraanleg nu helemaal achter de rug is, wordt een voorrangsbaan. Het is de eerste lokale voorrangsweg in Brasschaat. Na zes maanden wordt de situatie geëvalueerd.12 
11/12 17u15  Omega Diamonds: proces start opnieuw, maar strafklacht is vervallen Het proces tegen Omega Diamonds herstart 5 februari 2020 voor het hof van beroep van Gent. Maar wegens een schikking tussen de partijen en de douane is de strafklacht vervallen en zal de vrijspraak volgen, zo meldt Knack woensdag.13 
11/12 17u15  Vuurwerkverbod op oudejaarsnacht in Zoersel Vuurwerk zorgt normaal voor een gezellig moment van samenzijn, maar in Zoersel verdeelt het de gemeente. Het schepencollege heeft beslist dat er dit jaar geen vuurwerk komt: privaat gebruik is verboden en ook de gemeente organiseert het niet. Onbegrijpelijk, zegt de oppositie.14 
11/12 17u00  Geen prijs voor Elise Mertens op WTA Player Awards Elise Mertens en haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka zijn woensdag bij de toekenning van de WTA Player Awards niet verkozen tot beste dubbelpaar van het Jaar. De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg de Prijs voor Speelster van het Jaar.12 
11/12 16u45  Chiro mag rekenen op 20.000 euro aan subsidies Het Brasschaatse gemeentebestuur buigt zich maandag over een aantal investeringstoelagen voor de jeugdverenigingen. Drie Chiroafdelingen hebben een aanvraag ingediend.
11/12 16u45  Stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan Klina De stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan AZ Klina. Op die manier willen Toon Verheijen en Joyce De Sager van de stichting het verblijf voor jonge patiëntjes zo aangenaam mogelijk maken. Het speelgoed kan worden gebruikt door de jonge patiëntjes en de broertjes en zusjes. Voor de ouders is er een verzorgingsset.
11/12 16u45  VIDEO. U19 Club Brugge stoot door in Youth League na kopbalgoal van doelman De U19 van Club Brugge hebben op de slotspeeldag in Youth League, de jongerenversie van de Champions League, gelijkgespeeld tegen Real Madrid.
11/12 16u45  Veiliger fietsen langs en naar Houtlaan: gemeente vernieuwt fietspad langs ’s-Gravenwezelsteenweg De Vlaamse overheid legt volgend voorjaar een nieuw breed fietspad aan langs de Houtlaan, tussen de Reigerstraat en Merksemsebaan. Dankzij een eveneens geplande zachte fietshelling komt de hoger gelegen Houtlaan dan vlot binnen het bereik van gebruikers van de fietsostrade Antwerpen-Hasselt langs het Albertkanaal.
Laatste update: vandaag om 19u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
07/12 19u30  LIVE. KV Mechelen en Kortrijk blijven nog steken op 0-0, wie breekt de ban?Als KV Mechelen de voeling met de plaatsen voor Play-off 1 wil houden, dan wordt het ongetwijfeld belangrijk om vanavond nog eens te winnen van KV Kortrijk. Na een 0 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten is Malinwa immers voor het eerst sinds lang uit de top zes gevallen. Pikken ze vanavond de draad weer op tegen de Kerels? Volg alle actie hier LIVE vanaf 18u!
07/12 19u15  Beerschot pakt met negen man (!) verdiend punt tegen Virton in allerlaatste secondeBeerschot heeft op de valreep een thuisnederlaag tegen Virton kunnen vermijden. Raphael Holzhauser bezorgde Beerschot met een heerlijke goal in de zevende minuut van de blessuretijd alsnog een oververdiend punt. De thuisploeg beëindigde de match met negen spelers, na rode kaarten voor Prince Ibara en Joren Dom.
07/12 19u00  Mick Schumacher: "F2-seizoen kan me voorsprong geven voor F1 in 2021"Mick Schumacher denkt dat een tweede seizoen in de F2 hem de nodige ervaring zou bezorgen om dan in 2021 de stap naar de F1 te zetten.
07/12 19u00  Onwaarschijnlijk: Beerschot met negen, maar Holzhauser scoort gelijkmaker tegen Virton in 96e minuutOnwaarschijnlijk maar waar... Beerschot stond nog met negen spelers op het veld en leek af te stevenen op een nederlaag tegen Virton, maar in de 96ste (!) minuut trapte Holzhauser het Kiel alsnog in een delirium met de gelijkmaker: 1-1.
07/12 19u00  Pieter Timmers strandt in halve finales 100m vrije slag op EKPieter Timmers heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
07/12 18u45  LIVE. Over en out? Invaller Ibara pakt rood, Beerschot met tien in de achtervolging tegen VirtonIn 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 18u30  LIVE. KV Mechelen en Kortrijk blijven voorlopig onder de verwachtingen: 0-0Als KV Mechelen de voeling met de plaatsen voor Play-off 1 wil houden, dan wordt het ongetwijfeld belangrijk om vanavond nog eens te winnen van KV Kortrijk. Na een 0 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten is Malinwa immers voor het eerst sinds lang uit de top zes gevallen. Pikken ze vanavond de draad weer op tegen de Kerels? Volg alle actie hier LIVE vanaf 18u!
07/12 18u30  Antwerps sp.a-kopstuk Jinnih Beels pleit voor “ander” drugsbeleidTegen de achtergrond van het drugsgeweld in haar stad heeft Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) zaterdag gepleit voor de oprichting van een parlementaire commissie die het drugbeleid moet hertekenen. “Het wordt tijd dat de war on drugs een war on dealers wordt”, schrijft ze in een opinie op de website van Knack.
07/12 18u15  LIVE. Koude douche voor Beerschot: Virton verrast en scoort plots de 0-1In 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 18u00  LIVE. Beerschot kan kansen nog niet verzilveren tegen Virton, lukt het wel in de tweede helft?In 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 18u00  Waarom ons land een ‘oude’ Antwerpse Miss België naar finale Miss Universe stuurt“Ik wil een verschil maken, voor jongeren over de hele wereld. Als Miss Universe kan je de spotlight zijn die de duisternis van jongeren oplicht.” Het verkooppraatje heeft de Antwerpse Angeline Flor Pua (24) al onder de knie, en volgens kenners zou ze zondagavond weleens kunnen bekroond worden als allermooiste meisje van het universum. En dat voor iemand die héél veel tegenwind moest overwinnen.
07/12 17u45  Zdenek Stybar geniet met volle teugen van comeback in Essen: “Het leek alsof ik voor de zege streed”Een anonieme 12de plaats, meer zat er voor Zdenek Stybar niet in. Maar de renner van Deceuninck-Quick Step genoot wel voluit in Essen, waar hij luidkeels werd aangemoedigd. “Het was wel zwaar”, pufte de voormalige wereldkampioen veldrijden na de finish.
07/12 17u30  LIVE. Beerschot zet Virton-doelman Moris aan het werk, maar nog geen vroege goalIn 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 17u30  Trams botsen op Gitschotellei: twee gewondenOp de Gitschotellei in Deurne zijn twee trams gebotst. Twee gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Het tramverkeer op de lijnen 4 en 9 lag daardoor een hele tijd stil.
07/12 17u15  LIVE. Kan KV Mechelen zich herpakken in strijd om PO1?Als KV Mechelen de voeling met de plaatsen voor Play-off 1 wil houden, dan wordt het ongetwijfeld belangrijk om vanavond nog eens te winnen van KV Kortrijk. Na een 0 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten is Malinwa immers voor het eerst sinds lang uit de top zes gevallen. Pikken ze vanavond de draad weer op tegen de Kerels? Volg alle actie hier LIVE vanaf 18u!
07/12 17u15  Antwerps stadsbestuur en Vlaams minister rijden eerste tram op Noorderlijn inIn Antwerpen is dit weekend de nieuwe tramlijn 1 in gebruik genomen. Die lijn verbindt het Antwerpse Zuid met de wijk Luchtbal via het vernieuwde premetrostation Opera en komt ook voorbij het Havenhuis. Ook lijn 24 zal vanuit Silsburg rijden tot het Havenhuis op het Eilandje. Onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever, schepenen Annick De Ridder, Koen Kennis en Claude Marinower, Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en Marc Descheemaecker en Roger Kesteloot van De Lijn hielden zaterdagnamiddag al een testritje.
07/12 16u45  Thibaut Courtois opnieuw tussen de palen bij Real Madrid, dat tegen Espanyol vierde competitiezege op rij boektReal Madrid heeft zaterdagnamiddag op de zestiende speeldag in de Spaanse Primera Division met 2-0 gewonnen van Espanyol. Varane en Benzema tekenden voor de doelpunten.
07/12 16u45  De Wever glijdt ‘Winter in Antwerpen’ in: “Dit gaat tenminste vooruit”In Antwerpen heeft burgemeester Bart De Wever zaterdag ‘Rail’n Snow’ geopend, het Belgisch kampioenschap Freestyle Rail. Dat vindt plaats op een skipiste- met schans - aan de voetgangerstunnel. In kostuum daalde de N-VA-voorzitter (vrij) vlotjes naar beneden.
07/12 16u30  Mythische narwal speelt hoofdrol in 350ste ‘Suske en Wiske’Het 350ste album van Suske en Wiske ligt in de boekwinkel. In ‘De Nacht van de Narwal’ krijgt Suske een geheimzinnige narwaltand in handen waarin oude runentekens staan gekerfd. Dat leidt uiteraard tot een avontuur vol gevaren. Het album werd zaterdag voorgesteld in Wintam (Bornem), op de plaats waar in 2016 het kadaver van een narwal aanspoelde. Volgend jaar vieren Suske en Wiske hun 75ste verjaardag.
07/12 16u15  LIVE. Zet Beerschot de sterke reeks verder tegen Virton?In 1B is de tweede periode duidelijk de eerste niet. Beerschot heeft zich het best herpakt, en ook al is het nog niet met kampioenenvoetbal, de resultaten zijn er nu wel met 7 op 9. Ondertussen heeft Virton door de gemiste finaleplaats zo'n mokerslag gekregen dat het sindsdien niets meer kon winnen. Maar wie pakt vanavond de buit op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 17u!
07/12 16u15  Quinten Hermans doet het à la Van der Poel en pakt uit met indrukwekkende solo in Essen, Zdenek Stybar maakt heroptredenGeen Mathieu van der Poel in Essen en dus ging het nog eens spannend worden. Althans, dat dacht iedereen. Maar Quinten Hermans had andere plannen. De man van Telenet-Baloise Lions ging er al in de tweede ronde alleen vandoor en niemand had een passend antwoord. Hermans soleerde van start tot finish en had aan de meet bijna een minuut over op Laurens Sweeck, de winnaar van vorig jaar. Tom Pidcock knokte terug na een slechte start en mocht mee het podium op. Thuisrijder Zdenek Stybar, die zijn eerste cross van de winter reed, gaf meer dan twee minuten toe op de winnaar en bolde als 12de over de meet.
07/12 15u45  Startschot voor Winter in Antwerpen: kerstmarkt, ijspiste, optredens en magisch winterbos in hartje stadHet officiële startschot van Winter in Antwerpen is zaterdag gegeven. Tot 5 januari kan u in de binnenstad terecht voor ijsschaatsen, kinderpret, livemuziek, de immens populaire kerstmarkt en nog veel meer.
07/12 15u30  Bizarre voetbaloorlog komt dan toch ten einde: ook in beroep kan goudhaantje van Standard geen transfer forcerenDiego Da Silva Moreira, een vijftienjarig goudhaantje van Standard, en diens entourage proberen wegens ‘dwingende redenen’ een transfer naar amateurclub Lierse Kempenzonen te forceren via de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Maar nadat de jonge voetballer in eerste aanleg al nul op het rekest had gekregen, verbood ook de Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag een overgang van de zoon van voormalige Rouche Almani Da Silva Moreira.
07/12 15u30  Sneeuw, ledlichtjes en escaperoom op Winter in AntwerpenIn Antwerpen begint vandaag, zaterdag, het jaarlijkse Winter in Antwerpen. Dertig dagen lang worden pleinen in de historische binnenstad in kerst- en andere winterse sferen ondergedompeld.
07/12 15u15  Sociale huurmaatschappijen berekenen nieuwe prijzen: “Gemiddeld 7% duurder”De huurprijzen van sociale woningen worden vanaf januari op een andere manier berekend en dat heeft ook gevolgen in onze regio, want voor een aantal huurders betekent dit dat de huurprijs stijgt. Hoeveel die mogelijke stijging zou bedragen, wordt nog volop berekend door de sociale huurmaatschappijen.
07/12 15u15  Sanne (14), de jongste transgender van het land: “Later word ik hondenkapster, aan dieren kun je alles kwijt”Zeven jaar geleden besloot de toen 7-jarige Senne dat hij Sanne wilde worden. Sindsdien kijkt Sanne uit naar de dag dat ze meerderjarig wordt. “Vanaf dan kan ik eindelijk die geslachtsoperatie ondergaan”, zegt ze. “Zelfs al moet ik dan na vele onderzoeken nog een jaar wachten, het wordt het mooiste verjaardagscadeau uit mijn leven.”
07/12 15u00  Politie vat drugsdealer na achtervolging te voetNa een achtervolging te voet kon de politie Mechelen-Willebroek donderdagnamiddag een man oppakken die in het bezit was van een hoeveelheid drugs, drie gsm’s en een aanzienlijke geldsom. Een dag eerder was hij ook al eens gevlucht.
07/12 15u00  Concept X zorgt voor kerstboom in stijl: “Geen tak laten we vrij, een boom bevat soms duizend versieringen”Hangt u dit jaar opnieuw dezelfde muffe ballen in uw kerstboom? Voor Tom Versmissen en Pieter Jaenen mag het wat meer zijn. Het koppel achter de Arendonkse interieurzaak Concept X kleedt kerstbomen aan voor bedrijven. En kijkt daarbij niet op een versiering meer of minder. “Tijdens de grijze Belgische winter zet je maar beter een boom die ertoe doet.”
07/12 14u45  Vrijwilligers planten 1.200 bomen in de Wilgernis: “Vrijbroekpark is een van de mooiste plekken ter wereld”Het Vrijbroekpark is weer een stukje groen rijker. Gedeputeerde Jan De Haes kwam er met vele vrijwilligers in het Wilgernisbos zo’n 1.200 bomen planten. De kinderen lieten een steen met hun naam achter bij de boompjes die ze mee in de grond staken.
07/12 14u45  Marianne Vos wint bij rentree meteen de veldrit in Essen, voor Hongaars talentDe vrouwencross in Essen was een prooi voor Marianne Vos. De Nederlandse maakte haar wederoptreden in het veld en was outstanding van start tot finish. Blanka Vas, een 18-jarig talent uit Hongarije, pakte de tweede plaats voor Anna Kay en Ellen Van Loy.
07/12 14u00  Trams botsen op Gitschotellei: twee gewonden, tramverkeer ligt stil op lijnen 4 en 9Op de Gitschotellei in Deurne zijn twee trams gebotst. Twee gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Het tramverkeer op de lijnen 4 en 9 ligt voorlopig stil.
07/12 13u15  Ex-renner Zico Waeytens maakt datum van eerste bokskamp bekend: “Groot nieuws!”Ex-profrenner Zico Waeytens (28) zal op 25 april 2020 zijn eerste kamp boksen in zijn thuisstad Ledegem. Dat heeft de West-Vlaming zaterdag bekendgemaakt op Twitter.
07/12 13u15  Homejacking in Sinaai: gewapende gangsters sluiten gezin op in wcVier gewapende gangsters hebben vrijdagavond een brutale homejacking gepleegd bij een gezin in Sint-Niklaas. De ouders en twee kinderen werden in de wc opgesloten. Daarna doorzochten de gangsters het huis.
07/12 12u15  Politie brengt gestolen portefeuille terug nog voor slachtoffer iets doorheeftDe politie heeft woensdagavond een dievegge opgepakt in een warenhuis in Mechelen. De 28-jarige vrouw had de portefeuille van een winkelende vrouw gestolen. Samen met een 37-jarige man komt ze in aanmerking voor verschillende diefstallen in het hele land.
07/12 12u15  GETEST. Kerstlichtjes: welke lampjes scoren schitterend?Kerstlichtjes in de tuin moeten spatwaterdicht zijn en werken best op batterijen. Maar presteren ze ook goed? Tuin­expert Marc Verachtert hield tien exemplaren tegen het licht.
07/12 11u45  Cadeautjesadviseur helpt mensen met keuzestressWe zien het jaarlijks gebeuren, enkele weken voor Kerstmis is het al vaak over de koppen lopen in shoppingcentra. De oorzaak is eenvoudig: cadeaustress. Want nooit eerder hadden we zo weinig tijd, zo veel keuze, en zo veel schrik voor teleurgestelde gezichten. In het Wijnegem shoppingcenter hebben ze nu ook een remedie gevonden en die delen ze graag met hun bezoekers.
07/12 11u30  Shoppingcenter zet ‘urgentieteam’ in voor bezoekers met cadeaustressIn Wijnegem Shopping Center opende een EHBC-shop voor Eerste Hulp Bij Cadeaustress. Liefst een op vijf shoppers zou er nu al last van hebben. Wijnegem zet ‘dokter’ Wim in voor de diagnose en cadeau-adviseur Sander zorgt voor een onmiddellijke behandeling. Wij gingen mee de temperatuur en polsslag meten met het EHBC-urgentieteam.
07/12 11u15  Doelman Vincent Vanasch zal met Red Lions “150 procent” klaar zijn voor de Olympische Spelen: “Er worden geen cadeaus uitgedeeld”Het succes van de huidige generatie Red Lions is voor een groot stuk te danken aan doelman Vincent Vanasch. “The Wall”, zoals de bijnaam van de Brusselaar luidt, werd de voorbije twee jaar uitgeroepen tot beste keeper van de wereld en vrijdag kreeg hij opnieuw een nominatie voor de FIH Hockey Stars Awards.
07/12 11u15  NBA. ‘Greek Freak’ en zijn Bucks halen uit tegen de Clippers, New York ontslaat coachMilwaukee heeft vrijdag de topper tegen de LA Clippers met 119-91 gewonnen in de NBA. De Bucks boekten zo hun 14e opeenvolgende zege. Milwaukee maakte het verschil in het eerste (30-15) en het derde quarter (35-19). Sterspeler Giannis Antetokounmpo was goed voor 27 punten en 11 rebounds.
07/12 11u00  Geen glansrol voor Degrendele tijdens baanwielrennen in CambridgeNicky Degrendele is er zaterdag niet in geslaagd de achtste finales te halen van het sprintonderdeel in de wereldbekermanche baanwielrennen in het Nieuw-Zeelandse Cambridge.
07/12 11u00  DISCUSSIE. Leeftijdsgrens voor alcohol naar 18 jaar?Elke dag belanden zes tieners stomdronken op spoed. Nog nooit zaten daarbij zoveel 12- tot 13-jarigen als vorig jaar. Experts trekken aan de alarmbel en pleiten voor het optrekken van de leeftijdsgrens tot 18 jaar.
07/12 10u00  Stien Vanhoutte verbetert Belgisch record op 500 meter op Wereldbeker schaatsen in KazachstanStien Vanhoutte heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, het Belgische record op de 500 meter verbeterd. Vanhoutte noteerde zaterdag een tijd van 39.61 seconden.
07/12 10u00  Bewoner appartement vergeet eten in oven en valt in slaap: felle rookontwikkelingDe brandweer van Herentals werd zaterdag rond 0.50u opgeroepen voor een brand in een appartement langs de Herenthoutsesteenweg in het centrum van Herentals.
07/12 10u00  Analyse van Wilrijkse pendelaar over filmpje met speed pedelec massaal gedeeld: “Gefrustreerde automobilist op een fiets”Het was ongetwijfeld hét filmpje van de week: Koen V. die in Merksplas met zijn speed pedelec weigerde uit de weg te gaan voor een vrachtwagen op een smal baantje in een industriegebied. Frank Van Damme uit Wilrijk, die dagelijks met de fiets naar zijn werk in het havengebied pendelt, zette zijn mening over het incident op Facebook. Velen zijn het met hem eens: de post werd al bijna achthonderd keer gedeeld. “De nagel op de kop”, klinkt het.
07/12 09u45  Wilrijkse pendelaar schrijft rake analyse over filmpje met speed pedelec: “De nagel op de kop”Het was ongetwijfeld hét filmpje van de week: Koen V. die in Merksplas met zijn speed pedelec weigerde uit de weg te gaan voor een vrachtwagen op een smal baantje in een industriegebied. Frank Van Damme uit Wilrijk, die dagelijks met de fiets naar zijn werk in het havengebied pendelt, zette zijn mening over het incident op Facebook. Velen zijn het met hem eens: de post werd al bijna achterhonderd keer gedeeld. “De nagel op de kop”, klinkt het.
07/12 08u00  Europees team met Jos Verlooy verslaat Amerikaanse jumpingploeg tijdens CSI-jumping in ParijsDe Europese jumpingploeg, met Jos Verlooy in een beslissende rol, heeft in Parijs Amerika verslagen in de Riders Masters Cup.
07/12 07u15  Aantal stomdronken 12- tot 13-jarigen op spoed nog nooit zo hoogElke dag belanden zes tieners stomdronken op spoed. Nog nooit zaten daarbij zoveel 12- tot 13-jarigen als vorig jaar: 116, waarvan 60% meisjes. Ter vergelijking: de cijfers in België liggen drie keer hoger dan in Nederland.
07/12 06u30  Homejacking in Sinaai: gewapende gangsters dringen woning binnen en stelen autoDe politie heeft vrijdagavond een oproep binnengekregen van een homejacking in de Stenenmuurstraat in Sinaai, deelgemeente van Sint-Niklaas. Gewapende gangsters drongen er de woning van een loodgieter binnen en bonden het aanwezige echtpaar vast.
07/12 06u15  Elders heb je huiswijn, deze brasserie serveert huis-olijfolieBrasserie Kasteel Walburg zet sinds kort haar eigen olijfolie op tafel. De flesjes worden gevuld met olie die wordt geperst in de olijfboomgaarden van bevriende boeren in Kreta, de tweede thuis van gastheer Bram Lanoye.
07/12 06u15  Hockey Club krijgt stek bij voetbalclubDe gemeente en voetbalclub Eendracht Verrebroek hebben het licht op groen gezet voor de verhuis van Hockey Club Beveren. De alsmaar groeiende hockeyclub trainde tot op heden op de Bosdam in Beveren, maar zou in 2021 kunnen verhuizen naar Verrebroek.
07/12 06u15  Vrienden delen liefde voor sterke drank op spiritfestivalDrie vrienden met eenzelfde passie voor sterke drank, slaan de handen in elkaar voor een spirit-tastingfestival. Dat houden ze in een kasteel en met veel aandacht voor lokale brouwsels.
07/12 05u15  STANDPUNT. Weer zonder plan naar klimaattopZuhal Demir (N-VA) zal maandag wat later vertrekken naar de klimaattop in Madrid. Ze heeft namelijk geen plan. Daar wordt binnen de Vlaamse regering nog druk aan gewerkt en met een beetje geluk kloppen de cijfers tegen maandagmiddag. Als dat niet zou lukken, blijft Demir thuis. Ze kan in Madrid niets doen zonder een Vlaams milieuplan.
07/12 05u15  KAART. De gevaarlijkste kruispunten liggen in de provincie AntwerpenVlaanderen heeft haar lijst met gevaarlijkste kruispunten vernieuwd. Plots zijn er 102 zwarte kruispunten meer, om te stranden op 314. Onze provincie blijft helaas heer en meester, met een volledige Antwerps kleurende top drie. Experts pleiten voor meer geld en meer inzet op veiligheid. “Willen autogebruikers het echt op hun geweten hebben: een zwaar ongeval voor enkele minuten extra onderweg?”
07/12 05u15  Bakfietsen krijgen meer eigen parkeerplaatsen in BerlijnDe stad Berlijn geeft lokale besturen meer beslissingsrecht over het parkeren van fietsen. Zo kan een parkeerplaats voor auto’s nu ook opgegeven worden als plaats voor bakfietsen. Daarmee wil Berlijn vooral voetpaden vrijmaken van fout geparkeerde fietsers.
07/12 05u15  COMMENTAAR. De hervorming van het WK veldrijden is een gemiste kansTwee kleuters die wel een pizza en een ijsje willen delen, maar ruzie ­maken over dat ene bord rode kool. Kan niet? Wel in het Vlaamse veldritland. Flanders Classics en Golazo ­organiseren samen jaarlijks veertig ­lucratieve wielertoeristentochten en in 2021 het WK op de weg, maar als het gaat om een weinig lucratieve en onzekere bezigheid als het organiseren van veldritten, vinden ze elkaar niet.
07/12 05u15  Geoffry Hairemans: “Mijn verhaal bij Antwerp was geschreven, bij KV Mechelen voel ik mij weer nuttig”Ontploffen deed hij nog niet bij geel-rood, maar wat niet is, kan nog komen. Na een moeizame intrede wil Geoffry Hairemans (28) niet langer de tweede viool spelen. “Een basisplaats afdwingen, PO1 halen en daarin scoren, pas dan is voor mij het seizoen geslaagd.”
07/12 05u15  COMMENTAAR. Dieu gaat voor zijn tweede Gouden SchoenOp een kille en doorweekte vrijdagavond naar een dito Freethiel afzakken, het lijkt geen pretje, maar voor Antwerp FC was het een geschenk.
07/12 05u15  Réda Halaimia (Beerschot) laat emotioneel zware periode achter zich: “Stap voor stap groei ik naar mijn beste niveau”Mohamed Réda Halaimia (23) onderstreepte vorige week zijn goede vorm met zijn tweede assist van het seizoen. De jonge Algerijnse vleugelverdediger kende een moeizame aanpassing aan het leven in België, niet in het minst door het overlijden van zijn moeder. Intussen groeit hij weer naar zijn beste vorm én werd hij opnieuw opgeroepen voor de Algerijnse nationale ploeg. “Ik weet dat mama me volgt van hierboven en dat ze trots is op haar zoon.”
07/12 05u15  Waarschuwende vinger voor zoekend Lierse Kempenzonen: “Het is vijf voor twaalf”Lierse Kempenzonen neemt vanavond bij Thes Sport zijn laatste horde in de heenronde, maar voor de getergde Pallieters blijft het nog altijd wachten op een eerste uitzege. Die kan er straks maar best komen, want de Lierenaars dreigen stilaan in vieze papieren te geraken.
07/12 05u15  Gouverneur Berx wil jaarlijkse controle op uitstoot wagensSchone lucht in en rond Antwerpen. Daar wil provinciegouverneur Cathy Berx voor zorgen met een aantal tussendoelstellingen die tegen 2030 gehaald moeten worden. Zoals bijvoorbeeld het controleren van uitlaatgassen op fijn stof en stikstof. Dat zei de provinciegouverneur vrijdag in haar jaarlijkse openingsrede.
07/12 05u15  Tanguy Ottomer neemt wandelaars mee op heraangelegde noordelijke leien: “Herinner me nog krantenkiosken in midden van boulevard”De noordelijke leien hebben vanaf zondag niet alleen – en voor het eerst sinds 1965 – opnieuw een eigen tramlijn, er kan ook gewandeld worden. Gids Tanguy Ottomer heeft met De Noorderleien toen en nu een nieuwe rondleiding op zijn lijstje gezet. Meelopen kan en niet alleen dit weekend.
07/12 05u15  Wereldberoemd op Instagram: Axelle ‘The Lifting Lioness’ Aerts (27) krijgt 18.600 volgers aan het sportenAxelle Aerts (26), beter bekend als ‘The Lifting Lioness’, woont in Antwerpen en werkt er als personal trainer en lifecoach. Via haar Instagramaccount @theliftinglioness toont ze niet alleen wat een gezonde en sportieve levensstijl inhoudt, met de hashtag #leeuwinnenpraat wil ze haar 18.600 volgers ook mee laten nadenken over hoe ze mentaal in het leven staan. “Als je een groot bereik hebt op sociale media, moet je dat nuttig gebruiken en anderen helpen”, vindt ze.
07/12 05u15  COLUMN. Een been in de brievenbus van de procureurHet spookt in de Antwerpse onderwereld, zoals de inwoners van Deurne, Ekeren, Merksem, Wommelgem en Wilrijk de voorbije week hebben gemerkt. Hun nachtrust werd nogal bruusk verstoord door het gekletter van kalasjnikovs en het rondvliegend schrapnel van exploderende handgranaten.
07/12 05u15  De roof van Opsinjoorke: een Antwerps-Mechelse vete van 70 jaarOp 14 december zal het exact zeventig jaar geleden zijn dat dertien Antwerpse studenten een eeuwenoude houten pop kidnapten uit het Mechelse stadsmuseum in het Hof van Busleyden. Opsinjoorke was van Antwerpen, niet van Mechelen, vonden ze. De geslaagde stunt hield in 1949 de inwoners van beide steden wekenlang in spanning. Zelfs de burgemeesters speelden het spelletje mee.
07/12 05u15  Sint scoort met ‘PlayStation voor ouderen’ in woonzorgcentrum RustenborgSinterklaas had voor de zeventig bewoners van woonzorgcentrum Rustenborg geen beter geschenk uit Spanje kunnen meebrengen dan de grote BeleefTV op wielen: een PlayStation voor senioren.
07/12 05u15  Buurtbewoonster strijdt al jaren tegen fietsostrade door haar achtertuin: “Ik procedeer niet als hobby”De nieuwe regels die de Vlaamse overheid wil invoeren om sneller te kunnen onteigenen, moeten voorkomen dat dossiers jarenlang stilliggen door procederende bewoners. Zo staat in Kapellen de aanleg van een kilometer fietsostrade tussen Ekeren en Kapellen al jaren on hold door een procedure, maar de dame in kwestie wijkt niet.
07/12 05u15  Kerstmagie gaat van start in zes kastelen: ‘Het ijs van het kerstparadijs’ komt tot levenIn het Kasteel de Merode in Westerlo gaat dit weekend Kerstmagie van start. Tijdens de try-outs gisteravond bleek dat de ambitie om van het gebeuren weer een sprookjesachtige wandeling te maken in een uniek historisch decor helemaal wordt waar gemaakt.
07/12 05u15  Vijftien meter hoge vlammen verlichten de nacht na gecontroleerde gasverbrandingOp de site van Ineos in Geel zijn deskundigen vrijdagavond even voor 22u gestart met het affakkelen van ethyleengassen uit een gebarsten gasleiding. Wat verderop zetten ze nog een tweede fakkelinstallatie klaar voor gebruik. Tijdens het affakkelen waren grote vlammen zichtbaar. Over de geplande verbranding met fakkels was vrijdagmiddag uitgebreid gecommuniceerd om ongeruste reacties bij de omwonenden te voorkomen.
07/12 05u15  Bowlingbanen en grillrestaurant in UGC geopend: “Hier hebben de mensen op gewacht”Wie al enkele maanden niet meer in UGC Turnhout is geweest, heeft volgende keer allicht moeite om zich te oriënteren. Het interieur is volledig vernieuwd, in de hal is een nieuw gamingcafé en de Delhaize heeft plaats geruimd voor een grillrestaurant en een bowling. “Je kunt hier makkelijk een dag spenderen.”
07/12 05u15  COLUMN. Een Kempenaar blijft een Kempenaar, ook met criminele burenIn de Kempen kent iedereen elkaar. Of het scheelt niet veel. Zo bleek ook uit het gesprek tussen mijn ouders en schoonouders, wanneer ik vertelde dat Gazet van Antwerpen-collega Joris Van der Aa een reeks zou maken over drugs in de Kempen, zoals u kunt lezen op blz. 6-7.
07/12 05u15  Gemeenteraadslid reageert op uitlatingen directeur De Ark: “Wij hebben nooit te weinig betaald, integendeel”De sociale huurprijzen in Turnhout stijgen, vooral voor wie de voorbije jaren te weinig heeft betaald. Die uitspraak van Peter Vanommeslaeghe, directeur van De Ark, is bij Luc Debondt in het verkeerde keelgat geschoten.
07/12 02u15  COLUMN. Wat heb ik in 2019 allemaal gedaan? Welke spannende dingen zijn er gebeurd?Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (47) en zonen Ricky (12) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
07/12 02u15  Kersvers CD&V-voorzitter Joachim Coens: “Weer 24 procent in 2024, ik geloof dat echt!”Zoals iedereen had verwacht, is Joachim Coens de nieuwe voorzitter van CD&V. Het verschil met opponent Sammy Mahdi – nauwelijks drie procent – was een pak kleiner dan voorspeld, maar de West-Vlaming komt na 20 jaar wel langs de grote poort de politiek weer binnen. De CD&V-militanten hebben gekozen voor continuïteit en minder risico.
07/12 00u15  Verstoorde voorbereiding bij Waasland-Beveren: vijftal spelers komen te laat op FreethielWaasland-Beveren-trainer Arnauld Mercier zag de bui eigenlijk al voor de wedstrijd tegen Antwerp hangen. Een vijftal spelers liet zich verrassen door het drukkere verkeer en kwam te laat toe op de club.
07/12 00u00  REACTIES. Mbokani en Lamkel Zé uitblinkers bij wervelend Antwerp: “Didier is mijn kleine broertje”Dieumerci Mbokani was samen met Didier Lamkel Zé de grote roerganger bij Antwerp. De Gouden Stier bracht zijn aantal goals op veertien stuks, en leverde ook nog eens twee beslissende passes af.
07/12 00u00  Laszlo Bölöni: “Lamkel Zé moet dat onnozel gedrag afleren”Na een 0-4 zege kan zelfs een kritische coach als Laszlo Bölöni moeilijk ontevreden zijn. Tenzij dan over de ‘gemiste kansen’ en andere open deuren. Tot het onderwerp Lamkel Zé ter sprake kwam.
06/12 23u30  Bart Peeters en cast ‘Safety First’ flankeren Niels Destadsbader in SportpaleisIn 2018 trakteerde Niels Destadsbader zichzelf voor zijn dertigste verjaardag op twee concerten in het Sportpaleis. Dat smaakte bij zowel de zanger als het publiek kennelijk naar meer, want dit weekend keert de zanger terug naar Antwerpen voor liefst drie uitverkochte optredens in de grootste zaal van het land, in totaal goed voor 54.000 bezoekers. Het werd een spektakelstuk met obligate special guests als Nielson, Bart Peeters en – jawel – de cast van Safety First.
06/12 23u00  Lommel klopt OH Leuven en leidt in tweede periodeLommel heeft vrijdag op de vierde speeldag van de tweede periode van de Proximus League Oud-Heverlee Leuven geklopt met 3-2.
06/12 23u00  Sterke (her)start: Telenet Giants Antwerp wint na spektakelstuk van Limburg UnitedSchitterende start van Telenet Giants Antwerp in de tweede fase van de Euromillions League. De Giants wonnen in een sfeervolle Lotto Arena de topper van Limburg United. Voor de Giants meteen een 6 op 8, met nog één wedstrijd te goed, voor de Limburgers de tweede competitienederlaag.
06/12 22u45  Duidelijk statement: Telenet Giants Antwerp wint na spektakelstuk van Limburg UnitedSchitterende start van Telenet Giants Antwerp in de tweede fase van de Euromillions League. De Giants wonnen in een sfeervolle Lotto Arena de topper van Limburg United. Voor de Giants meteen een 6 op 8, met nog één wedstrijd te goed, voor de Limburgers de tweede competitienederlaag.
06/12 22u45  ONS OORDEEL. CR7 werd op de Freethiel LZ7Straf nummertje van Antwerp: het is die extreem drukke periode - vijf matchen in twee weken - ongeslagen doorgekomen. Laagvlieger Waasland-Beveren bleek vrijdagavond meerdere maten te klein om de rood-witte trein nog af te stoppen: 0-4. Hier zijn onze spelersbeoordelingen.
06/12 22u45  Antwerpenaar Filip Meert krijgt factuur van bijna 14 miljoen euro in de bus: “Mag ik dat in twee keer betalen?”Een gepeperde rekening, die kreeg Filip Meert vrijdag in de bus: of de vriend van ex-Miss België Alizée Poulicek binnen de 48 uur een kleine 14 miljoen euro zou willen betalen aan de belastingdiensten.
06/12 22u30  Met de groeten van 'LZ7': Antwerp voorlopig weer tweede dankzij twee goals van zijn artiestCR7 kende iedereen al, maar gisteren maakte de Belgische voetbalfan kennis met LZ7, tot nader order de grootste artiest van de Bosuil. Met twee goals zette hij Antwerp op weg naar een vlotte zege en de voorlopige tweede plaats. Dat we het over Didier Lamkel Zé hebben, had u allicht al wel begrepen.
06/12 22u15  LIVE. Mbokani zet de kerst op de taart voor Antwerp, W-Beveren ligt tegen het canvasStraf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 22u00  LIVE. 'LZ7' doet het opnieuw: Lamkel Zé zet Antwerp eigenhandig op 0-2Straf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 21u45  Wedergeboorte van Belgian Bubbles vlak voor kerstVan een bruisende rentree gesproken: na zes jaar afwezigheid is Belgian Bubbles helemaal terug. De Belgische subtiel parelende feestdrank van Massenhovenaar Olivier Sonck (47) wordt opnieuw overal met open armen ontvangen.
06/12 21u30  LIVE. Lamkel Zé steelt opnieuw de show, Antwerp leidt halverwege met 0-1 in BeverenStraf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 21u30  Collega’s Martens Hout tonen hart van goud: ‘Sint en Piet’ stappen 22 kilometer door weer en wind voor weeshuis in CambodjaWie vrijdagochtend heel vroeg Sinterklaas en Zwarte Piet over het jaagpad langs het Albertkanaal zag stappen, was wel degelijk goed wakker. Michiel Buts en zijn trouwe helper Jimmy Roets, twee collega’s van Martens Hout, ondernamen hun heroïsche tocht door weer en wind voor het weeshuis Little Hearts in Cambodja.
06/12 21u30  Zwitser Odermatt pakt eerste zege in Wereldbeker Super-GMarco Odermatt heeft vrijdag tijdens de wereldbekermanche alpijnse ski in het Amerikaanse Beaver Creek de Super-G op zijn naam geschreven. Het is voor de 22-jarige Zwitser de eerste WB-zege.
06/12 21u30  MEST slaat tenten op in leegstaande brandweerkazerneIn afwachting van een nieuwe definitieve invulling neemt MEST vzw minstens de komende twee jaar haar intrek in de oude brandweerkazerne in de Dageraadstraat in Mechelen. MEST wil er ambachtslieden en sociale initiatieven onderdak geven.
06/12 21u30  Naast CR7 is er nu ook LZ7: Lamkel Zé toont kersvers logo na doelpuntDidier Lamkel Zé scoorde de openingsgoal voor Antwerp tegen Waasland-Beveren. En dan is het voor coach Bölöni en alle Antwerp-fans toch even de adem inhouden hoe de Kameroener zijn doelpunt viert.
06/12 21u00  Kerstconcert 2650 moet nieuwe traditie inluiden: “Opbrengst gaat naar het goede doel”Voor het eerst sinds enkele jaren vindt opnieuw kerstconcert plaats in de Basiliek van Edegem. De verenigingen Scopo 2650 en Orfeo Producties nemen de traditie weer op ten voordele van goede doelen.
06/12 21u00  LIVE. Antwerp opent de score: Mbokani kan ook assists geven, Lamkel 'LZ7' Zé werkt knap afStraf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 21u00  Provincie geeft vergunning voor bouw dorpszaal in tuin pastorie, OverHal stapt naar Raad voor VergunningsbetwistingenDe bestendige deputatie heeft in beroep een vergunning verleend aan het gemeentebestuur van Zoersel om een dorpszaal te bouwen in de tuin van de pastorie van Halle. Maar de eerste spadesteek zal niet voor morgen zijn, want burgerbeweging OverHal vzw trekt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen, met het oog op de schorsing en de vernietiging van de vergunning.
06/12 20u45  Pieter Timmers verbetert Belgisch record en wordt daarna zevende in EK-finale 50m vrijPieter Timmers is vrijdag in de finale van de 50 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow als zevende geëindigd. Eerder brak hij in de halve finale het Belgisch record.
06/12 20u30  VIDEO. Gemeente Beveren zet 800.000 euro opzij voor hockeyveld in VerrebroekIn Beveren heeft de plaatselijke hockeyclub fantastisch nieuws gekregen. Het gemeentebestuur heeft namelijk 800.000 euro opzij gezet voor de aanleg van een gloednieuw hockeyterrein in deelgemeente Verrebroek. Hockey Club Beveren bestaat nog maar een dikke twee jaar, maar telt ondertussen wel al meer dan 150 leden.
06/12 20u30  Ex-cafébaas Raf Guetens schrijft kinderboek over plasticprobleemRaf Guetens kreeg in Antwerpen vooral bekendheid als ‘Raf van den heksenketel’ in de Pelgrimsstraat. Dat was een kroeg waar vooral folkmuziek gebracht werd. Met Het eiland van Nati heeft de vroegere kroegbaas nu zijn eerste kinderboek gepubliceerd.
06/12 20u15  Jogger belandt onder tram: slachtoffer buiten levensgevaarBij een ongeval aan de Stenenbrug in Borgerhout belandde een 30-jarige jogger vrijdagavond onder een tram. Hij verkeerde even in levensgevaar, maar in het ziekenhuis stabiliseerde zijn toestand. Een halfuur later gebeurde er nog een ongeval met een andere tram, aan de Britselei.
06/12 20u00  Boechout investeert fors in cultuur en erfgoed: “Cultuur versterkt het sociale weefsel”De gemeente Boechout zal de komende legislatuur bijna 80.000 euro meer in culturele programmatie investeren en 48.000 euro meer in de promotie van het lokale erfgoed. “Onder andere deelname van kansengroepen, meer schoolvoorstellingen en een grotere programmatie in Theater Vooruit worden zo mogelijk”, zegt burgemeester Koen T’Sijen (PRO).
06/12 20u00  ‘Antwerpse luieraap’ vindt nieuwe thuis in Nederland: “We troosten ons dat hij naar een betere plaats is”Viktor, de aap-met-luier die voor de zomer in Ekerse bomen werd aangetroffen, is naar een dierenpark in het zuidoosten van Nederland verhuisd. Dat bevestigt het natuurhulpcentrum in Opglabbeek, waar hij gemist zal worden. “Hij was een modelaapje”, klinkt het daar.
06/12 20u00  27 jaar cel voor koppel Essense roofmoord: “Een brutale en laffe moord”Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) zijn vrijdag allebei veroordeeld tot 27 jaar cel voor de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. De jury hield rekening met verzachtende omstandigheden voor allebei.
06/12 19u45  DE BLIK VAN BISTIAUX. Wanneer politici zich in de sportwereld gaan moeienDe volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
06/12 19u45  LIVE. Springt Antwerp naar een voorlopige tweede plaats in Beveren?Straf nummertje van Antwerp: vijf matchen in amper twee weken én in die tijd nog steeds ongeslagen. De Great Old wist zich dinsdag pas na 120 minuten en een penaltyreeks te verzekeren van een vervolgd bekeravontuur, maar moet vanavond alweer aan de bak voor de laatste van de slopende reeks. Betalen ze stilaan de prijs voor de loodzware kalender of trekken ze de sterke lijn gewoon door tegen een spartelend Beveren? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
06/12 19u30  Antwerpse politie werkt alleen nog op afspraak (behalve in het hoofdgebouw)De Antwerpse politie gaat al haar politiekantoren, op het hoofdgebouw na, omvormen tot zogenaamde ‘afspraakkantoren’. Dat zijn kantoren die niet meer vrij toegankelijk zijn en waar u alleen nog aangifte kunt doen als u eerst een afspraak hebt gemaakt.
06/12 19u30  Ouders Wielemie niet te spreken over reportage van ‘New York Times’: “Die foto’s bij haar sterfbed zijn een mokerslag”“Het ging net iets beter met ons. Maar die reportage in ‘The New York Times’ vrijdag is een slag in ons gezicht”, zegt Jos Vervoort, vader van rolstoelatlete Marieke Vervoort. “Vooral de foto waarop mijn vrouw onze dochter vlak na haar dood kust, doet verschrikkelijk veel pijn.”
06/12 19u30  De tijger versus de draak: eerste Chinese halve finale ooit op UK ChampionshipHet UK Championship krijgt zaterdag een volledig Chinese halve finale tussen Ding Junhui (WS-16) en Yan Bingtao (WS-20). Ding schakelde vrijdag zijn landgenoot Liang Wenbo (WS-40) met 6-2 uit, Yan nam met 6-3 de maat van de Schot John Higgins (WS-5), de UK-kampioen van 1998, 2000 en 2010.
06/12 19u15  Groene Tornado’s houden grote schoonmaak in ’t AsbroekNiet minder dan twintig Groene Tornado’s, vrijwilligers van Natuurpunt Antwerpen Noord, streken neer in ’t Asbroek. Ze kwamen beheerder Kris Van den Eede en lokaal vrijwilliger van het eerste uur Fonne Bruggemans veertig handen toesteken bij opruimingswerken in dit officieel erkend natuurgebied in de Amerlolaan.
06/12 19u15  Standard krijgt 1.000 euro boete wegens kwetsend spreekkoor richting refDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard een boete van 1.000 euro opgelegd, omdat Luikse supporters op bezoek bij Eupen op 23 november kwetsende spreekkoren naar de scheidsrechter scandeerden.
06/12 19u15  De nieuwe goudader van de drugsmaffia: crystal methDe misdaadnetwerken die al bijna drie decennia xtc-pillen en speed ‘koken’ in hun clandestiene labs in de Kempen, hebben een nieuwe goudader ontdekt: methamfetamine of crystal meth. Het gaat om een zwaar verslavend roesmiddel dat vooral in Oost-Europa, Azië en Australië aan een opmars bezig is.
06/12 19u15  Lijk van verdwenen crimineel aan de varkens gevoerd?Nederlander John Heijboer, die in 2005 nog terechtstond in een grote drugszaak rond havendief Guy De Gres, is na het proces spoorloos verdwenen. De verdwijning van de 43-jarige crimineel uit Breskens wordt tot vandaag nog altijd onderzocht.
06/12 19u15  Varkensboeren die vooral de kost verdienen met speed: de familie Kokx, de Corleone’s van de KempenDe Nederlandse misdaadbendes domineren het drugsmilieu in de grensstreek, maar een familie varkensboeren uit Merksplas leerde de Hollandse pillendraaiers hoe ze goede speed moesten ‘koken’: de familie Kokx. Stamvader Frans Kokx was 88 jaar oud toen het hof van beroep hem tot vier jaar celstraf veroordeelde. “De Kokx’en stoppen nooit. Drugs produceren is iets genetisch in die familie.”
06/12 19u15  Narco’s in de Stille Kempen: xtc-baronnen en wietboeren hebben plaats ingenomen van veedieven en botersmokkelaarsDe Kempen oefenen al eeuwen een speciale aantrekkingskracht uit op dievenbendes, smokkelaars en struikrovers. De vagebonden en botersmokkelaars van weleer hebben vandaag plaatsgemaakt voor steenrijke gangsterbazen die hun drugsimperium bestieren vanuit de villawijken van Oud-Turnhout.
06/12 19u15  29.000 kroonkurken vormen indrukwekkende kersttruck op gevel van café The StingAan de gevel van café The Sting in Kessel (Nijlen) prijkt een gigantische kersttruck van Coca-Cola, volledig gemaakt uit gebruikte kroonkurken. Maanden werd er gewerkt aan het paneel van 25 vierkante meter, zonder morren. Want alles voor de kerstsfeer.
06/12 19u15  Maan komt thuis in Sint-Romboutskathedraal: “Hopelijk slaan Mechelaars geen alarm”Mechelen Houdt je Warm is vrijdag op gang getrapt met de voorstelling van het kunstwerk Museum of the Moon. Deze indrukwekkende maan van zeven meter diameter van de Brits Luke Jerram is drie weken lang te zien in de Sint-Romboutskathedraal.
06/12 19u00  Grote baas FGP Antwerpen wordt verbindingsofficier in Verenigd KoninkrijkStanny De Vlieger, de hoofdcommissaris van de Federale Gerechtelijk Politie in Antwerpen, trekt naar het Verenigd Koninkrijk. In het kader van de nakende Brexit wordt hij vanaf het voorjaar van 2020 verbindingsofficier in het Verenigd Koninkrijk.
06/12 19u00  Pieter Timmers met Belgisch record naar EK-finale 50m vrijPieter Timmers heeft zich met een Belgisch record geplaatst voor de finale van de 50 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow. Die finale wordt straks gezwommen.
06/12 18u45  31 kandidaturen voor vernieuwde Wereldbeker, Golazo doet niet meeGolazo, organisator en eigenaar van 17 veldritten, dient voorlopig geen kandidaturen in voor de wereldbeker 2020-2021. Maar Flanders Classics, dat de organisatie op vraag van de UCI op zich neemt, heeft wel 31 kandidaturen binnen.
06/12 18u45  Slachtoffer in levensgevaar na ongeval met tramBij een ongeval aan de Stenenbrug in Borgerhout raakte een persoon vrijdagavond levensgevaarlijk gewond. Het slachtoffer belandde er om een nog onduidelijk reden onder een tram. Even later raakte een andere tram ook betrokken bij een ongeval aan de Britselei.
06/12 18u30  Stad Antwerpen bespaart 30 miljoen euro zonder dat er naakte ontslagen vallenHet stadsbestuur en de vakbonden zijn tot een akkoord gekomen over de arbeidsvoorwaarden voor het stadspersoneel. Het bedrag van de maaltijdcheques en de fietsvergoeding gaat omhoog en de hospitalisatieverzekering wordt uitgebreid. Er vallen de komende zes jaar géén naakte ontslagen, hoewel er 30 miljoen euro bespaard wordt op het personeelsbudget.
06/12 17u45  Agressieve twintiger geeft buschauffeur karatetrap en slaat rij-examinatorenDe 23-jarige V.B. uit Geel riskeert achttien maanden cel voor gewelddadige feiten. Maar liefst vijf keer op korte tijd sloeg en stampte hij verschillende mensen, waaronder een buschauffeur en twee rij-examinatoren. “Hij kampt met een extreme agressieproblematiek.”
06/12 17u30  Louis Croenen al zeker van derde Spelen: “Vroege kwalificatie kan valkuil zijn”Louis Croenen is samen met Pieter Timmers en Fanny Lecluyse de enige Belgische zwemmer die op dit moment al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Op de Team Belgium-stage in het Turkse Belek loopt hij dan ook ontspannen rond tussen de andere atleten.
06/12 17u30  Joachim Coens verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&VJoachim Coens is verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&V. Dat werd vrijdagnamiddag bekendgemaakt.
06/12 17u00  Lift Voetgangerstunnel aan Linkeroever minstens week buiten dienstDe lift van de Sint-Annatunnel op Linkeroever is sinds vanavond (vrijdag) voor minstens één week buiten dienst. Reden is het feit dat een aantal kabels waar de lift aan ophangt slijtage vertonen en de lift uit balans dreigt te geraken, zo meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.
06/12 17u00  ASSISEN ANTWERPEN. 27 jaar cel voor roofmoord op Frank SerruysBart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) zijn vrijdag veroordeeld tot 27 jaar opsluiting voor de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. Zijn lichaam werd de nacht erop gedumpt aan een zandweg in Nispen, bij het Nederlandse Roosendaal.
06/12 17u00  Kaart maakt zich zorgen om plannen Scholenproject: “Er is sprake van een heus sportcomplex”Francis Van Deuren uit de wijk Kaart gaf vrijdagochtend een petitie met honderd handtekeningen af aan waarnemend burgemeester Philip Cools en algemeen directeur Ward Schevernels. Volgens Van Deuren zijn de wijkbewoners ongerust over het Scholenproject Kaart.
06/12 16u45  Thomas Detry voorlopig tweede in MauritiusThomas Detry is vrijdag naar een gedeelde tweede plaats opgeklommen op het Mauritius Open (European Tour/1 miljoen euro). De 26-jarige Brusselaar kwam vrijdag rond in 66 slagen, zes onder par, op de Heritage golfbaan in Bel Ombre. Thomas Pieters deed even goed en plaatste zich zo alsnog voor de finaleronden. Nicolas Colsaerts haade de cut niet.
06/12 16u45  Piepjonge Flames verliezen allereerste interlandDe nationale voetbalploeg voor meisjes onder vijftien jaar heeft in Tubeke zijn allereerste interland tegen Duitsland verloren met 1-3.
06/12 16u30  Aggressieve twintiger geeft buschauffeur karatetrap en slaat rij-examinatorenDe 23-jarige V.B. uit Geel riskeert achttien maanden cel voor gewelddadige feiten. Maar liefst vijf keer op korte tijd sloeg en stampte hij verschillende mensen, waaronder een buschauffeur en twee rij-examinatoren. “Hij kampt met een extreme agressieproblematiek.”
06/12 16u15  Strip- en dvd-beurs brengt schwung in De ZwaanZo’n vijftien standhouders en vijf tekenaars palmen zondag zaal De Zwaan in tijdens de achtste Heistse Strip- en dvd-beurs, een initiatief van drie bevriende handelaars-verzamelaars. “Een grote beurs zijn we niet, maar we doen altijd ons best om voor gezelligheid en ambiance te zorgen”, beloven de organisatoren.
06/12 16u15  Twintiger schiet met loodjesgeweer op terras brasserie omdat hij nachtlawaai beu isOmdat hij het nachtlawaai van een café aan de overkant van zijn huis niet kon verdragen, schoot een 24-jarige man uit Turnhout deze zomer met een loodjesgeweer op de gevel en het terras. Verschillende klanten raakten daarbij lichtgewond. De man riskeert een celstraf van een jaar.
06/12 16u15  Pleegkinderen mogen meedansen in nieuwe K3-videoclipZe voelen zich wel eens anders dan andere kinderen, maar vandaag kregen ze van de drie K3’tjes te horen: ‘Jij bent mooi!’ 35 pleegkinderen mochten samen met hun pleegzorgers, en soms ook ouders, meedoen aan de nieuwe K3-videoclip, opgenomen in de onlangs opnieuw geopende Handelsbeurs in Antwerpen. “Het is prachtig om de kinderen te zien genieten”, zegt Klaasje.
06/12 16u15  Real-coach Zinedine Zidane steekt teleurstelling niet weg na enkelbreuk van Eden Hazard: “Zeer slecht nieuws”“Zeer slecht nieuws.” Real Madrid-coach Zinédine Zidane stak zijn teleurstelling niet weg toen hem vrijdag tijdens het persmoment daags voor de wedstrijd tegen Espanyol gevraagd werd naar het blessurenieuws van een dag eerder omtrent Eden Hazard. Bij verdere testen was er immers aan het licht gekomen dat de Rode Duivel een kleine breuk in de rechterenkel heeft opgelopen. Daardoor zal Hazard in 2019 naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen en dus mag hij ook een streep maken voor de Clasico, op 18 december in Nou Camp tegen FC Barcelona.
06/12 16u00  Teleurgestelde Zidane na enkelbreuk Eden Hazard: “Hij begon zijn kwaliteiten te tonen”“Zeer slecht nieuws.” Real Madrid-coach Zinédine Zidane stak zijn teleurstelling niet weg toen hem vrijdag tijdens het persmoment daags voor de wedstrijd tegen Espanyol gevraagd werd naar het blessurenieuws van een dag eerder omtrent Eden Hazard. Bij verdere testen was er immers aan het licht gekomen dat de Rode Duivel een kleine breuk in de rechterenkel heeft opgelopen. Daardoor zal Hazard in 2019 naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen en dus mag hij ook een streep maken voor de Clasico, op 18 december in Nou Camp tegen FC Barcelona.
06/12 16u00  Antwerpse brengt met ‘Just’ verse, vegetarische, baby- en peutervoeding op de marktMet een zoontje van twee in huis weet Klaartje Mertens (34) goed genoeg hoe moeilijk het is om na het werk én actief tijd door te brengen met je kind én om telkens weer een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Het zette haar aan om een lijn van duurzame voeding voor baby’s en peuters op de markt te brengen. Het merk kreeg de naam Just.
06/12 16u00  Lawaaierige Berlijnse rijbaankussens liggen onder vuur: lichten of wegversmalling als mogelijke oplossingIn de buurt van het kruispunt van de Larumseweg met Keizershofstraat en Weier in Onze-Lieve-Vrouw-Olen leeft protest tegen de zogenaamde Berlijnse rijbaankussens die er op de weg liggen. “Buurtbewoners klagen over lawaai en vragen zich af of de inrichting ervan wel reglementair is”, zegt raadslid Mario Verhaert (O1).
06/12 15u45  McDonald’s-gerant die 30.000 euro uit kluis stal moet tien maanden naar celEen 19-jarige voormalige gerant van McDonald’s die 30.000 euro uit de kluis stal, heeft een celstraf van zestien maanden gekregen, waarvan een halfjaar met uitstel. De man gaf toe het geld te hebben opgedaan aan feestjes.
06/12 15u45  “En dan gebeurt het ondenkbare: naar het voetbal gaan kijken met vrienden en nooit meer thuiskomen”Honderden familieleden en vrienden woonden vrijdagvoormiddag een eerbetoon aan de verdronken Antwerpsupporter Ben Vanleene (28) bij in de aula van het crematorium van Wilrijk. Aan de hand van teksten en foto’s werd Ben geschetst als een voetbalfan met een fascinatie voor de natuur, maar vooral als een trouwe zoon, broer en vriend, die met zijn vriendin Sophie net een huis met tuintje had gekocht toen het noodlot toesloeg.
06/12 15u30  Straf met uitstel voor man die stiefdochter filmde met spycamDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 44-jarige man uit Merksem veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel, omdat hij zijn minderjarige stiefdochter met een ‘spycam’ gefilmd had. Het cameraatje zat verstopt in een weerstation dat hij op de kamer van het meisje had gezet.
06/12 15u30  Marouane Fellaini verliest Chinese bekerfinaleNa een 1-0 zege in de heenmatch tegen Sjanghai Shenhua hebben Marouane Fellaini en Shandong Luneng toch nog de finale van de Beker van China verloren. Vrijdag trok Shanghai Shenhua met 3-0 aan het langste eind in de terugwedstrijd. Fellaini speelde de hele partij.
06/12 15u15  Komende jaren geen naakte ontslagen bij stadspersoneel: “Stad Antwerpen blijft beste arbeidsvoorwaarden bieden”Het Antwerpse stadsbestuur en vakbonden ACOD en ACV-OD hebben een nieuw lokaal sectoraal akkoord gesloten rond de loon- en arbeidsvoorwaarden van de zowat 7.000 medewerkers van de stad. Hoewel het stedelijk apparaat de komende jaren blijft inkrimpen, vallen er geen naakte ontslagen. De vakbonden haalden ook onder meer een uitbreiding van de hospitalisatieverzekering en een hoger bedrag voor maaltijdcheques binnen.
06/12 15u15  Gemeentelijk rampenplan van kracht door lek in gasleiding: spectaculair ogende fakkels maar situatie is onder controleWie vrijdagavond of -nacht langs de E313 in omgeving van Eindhout (Laakdal) in de lucht vlammen tot wel vijftien meter hoog opmerkt, moet niet verontrust naar de hulpdiensten bellen. “Vanaf 20u gaan we op een gecontroleerde manier met twee fakkels ethyleengassen verbranden”, zegt Koen Bollen van de brandweerzone Kempen.
06/12 15u15  Natuurverenigingen in beroep tegen boskapvergunning Ineos in de havenMilieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt en WWF tekenen gezamenlijk beroep aan tegen de beslissing van de provincie Antwerpen om een omgevingsvergunning toe te kennen aan Ineos voor ontbossing en voorbereidende werken voor het miljardenproject ‘Project One’ te Lillo. Dat laten de organisaties vrijdag weten in een gezamenlijk persbericht. “Bos kappen voor installaties waarvan nog niet geweten is of ze vergund geraken, is voorbarig”, klinkt het.
06/12 15u00  Aerosmith sluit vierdaagse jubileumeditie Graspop afNiemand minder dan Aerosmith sluit op zondag 21 juni 2020 de jubileumeditie van de Graspop Metal Meeting in Dessel af.
06/12 15u00  Britse groep neemt Aleris overDe Britse groep Liberty House van de Brits-Indiase miljardair Sanjeev Gupta gaat de aluminiumfabriek van Aleris in Duffel overnemen. Dat bevestigt onder meer CFG Alliance, de holding boven Liberty House.
06/12 14u45  Zanger en ex-Bomenaar krijgt peterschap van nieuwe regenboogzebrapadenHet lokaal bestuur van Boom zegt duidelijk ‘neen’ tegen elke vorm van uitsluiting en wil een krachtig signaal hierrond geven. Daarom werd beslist twee regenboogzebrapaden, de kleuren van de LGBT-gemeenschap, in te richten. Gregory Frateur van de groep Dez Mona krijgt het peterschap.
06/12 14u45  Vrancken overweegt basisplaats voor zijn topschutter tegen KV Kortrijk: “Togui heeft punten gescoord op Antwerp”Na de nul op zes tegen Zulte Waregem (0-2) en Antwerp (1-0) wil KV Mechelen zaterdag de rug rechten in eigen stadion tegen KV Kortrijk. Voor topschutter William Togui lijkt er een nieuwe basisplaats in te zitten na zijn sterke invalbeurt op Antwerp. “Dat was de Togui die ik wil zien”.
06/12 14u45  Drie Red Lions hebben nominatie op zak voor FIH Hockey Stars AwardsDrie van de Red Lions die zich dit jaar in Antwerpen tot Europees kampioen kroonden zijn genomineerd voor de FIH Hockey Stars Awards. Arthur Van Doren kan voor de derde keer op rij de trofee van Speler van het Jaar in ontvangst nemen. Hij neemt het op tegen Victor Wegnez, op het EK uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Vincent Vanasch kan voor het derde opeenvolgende jaar tot beste doelman verkozen worden. Dat heeft de internationale hockeyfederatie (FIH) vrijdag bekendgemaakt.
06/12 14u45  Duvel Moortgat is nu ook beste familiebedrijfBrouwerij Duvel Moortgat heeft donderdagavond de Family Business Award of Excellence 2019 gewonnen: de prijs voor het beste familiebedrijf zeg maar. Dat is een wedstrijd die al voor de zesde keer op rij door EY wordt georganiseerd.
06/12 14u30  Nieuwe Emilie Frescostraat eert zuster AndreaBij het nieuwbouwproject aan de Kapelleblokstraat en de Auwegemvaart in Mechelen zal de nieuw aan te leggen weg de naam Emilie Frescostraat krijgen. Het bouwproject is goed voor tien eengezinswoningen en negentien appartementen met ondergrondse parking.
06/12 14u30  Al aan het dromen van de zon? Hier gaan we in 2020 op vakantieGeen fan van de kerstperiode? Dan kan je misschien al luidop dromen over je volgende vakantiebestemming richting de zon. Reisjournalisten van lifestylemagazine Cosmopolitan hebben alvast tien bestemmingen opgesomd die zowel de natuur- als cultuurliefhebber kunnen overtuigen. Een overzicht.
06/12 14u00  Minder dan de helft van de lijnbussen is niet op tijd: “Investeer in alternatieven”Slechts 46,92% van de bussen in de provincie Antwerpen rijdt op tijd. Dat blijkt uit cijfers die minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bekendmaakte.
06/12 14u00  Bart De Wever over Winter in Antwerpen: “Ik open de skipiste, ben er niet gerust op”Vanaf zaterdag baadt de stad weer in een echte kerstsfeer. Dan start Winter in Antwerpen met een groot openingsfeest. Er is van alles te doen in de stad. Alle activiteiten werden vrijdagmiddag voorgesteld door burgemeester De Wever.
06/12 13u45  Het belooft nog eens spannend te worden in de cross want Essen en Zonhoven moeten het stellen zonder Mathieu van der PoelZaterdag vindt op en rond de site Rangeerloods, aan het Hemelrijk in Essen, de Ethias Cross plaats en zondag is de Telenet Superprestige in Zonhoven al aan haar vijfde manche toe. Het beloven twee spannende crossen te worden, want ene Mathieu van der Poel zal er twee keer niet bij zijn...
06/12 13u30  Met Lauren Versnick naar de Efteling: “Ik ben dol op sprookjes”Lauren Versnick (25) kruipt voor de nieuwe Nachtwacht-film Het duistere hart in de huid van de elf Aurel. Vanaf vandaag knalt ze van het bioscoopscherm in een lang prinsessenkleed, met spitse oren en gekleurde lenzen. “Door die lenzen kon ik weinig uitdrukking leggen in mijn gezicht. Het was een hele uitdaging om ermee te acteren.” Al houdt deze durfal er wel van om uit haar comfortzone te treden. Voor deze feestshoot trokken we met plezier naar de E(l)fteling.
06/12 13u30  Chelsea mag in januari opnieuw spelers aantrekken, meteen gonst het van de geruchtenHet Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vrijdag het transferverbod voor Chelsea verlicht. Het verbod geldt niet langer twee transferperiodes, maar één. Daardoor mogen de Blues vanaf 1 januari opnieuw spelers aantrekken.
06/12 13u15  Winter in Antwerpen : “Antwerpen krijgt magisch bos”Vanaf zaterdag baadt de stad weer in een echte kerstsfeer. Dan start Winter in Antwerpen met een groot openingsfeest. Er is van alles te doen in de stad. Alle activiteiten werden vrijdagmiddag voorgesteld door burgemeester De Wever.
06/12 13u00  KAART. Hier schuilen de pillendraaiers en wietboeren van de KempenIn een driedelige reeks richt Gazet Van Antwerpen de spotlights op de Hollandse pillendraaiers, de wietboeren, de motorbendes en de Italiaanse cokesmokkelaars die zich verschuilen in de Stille Kempen. Volg hieronder alle verhalen op kaart.
06/12 13u00  Stad herschikt wekelijkse zaterdagmarkt: “Als het regent, zie je veel lege gaten”Het stadsbestuur pakt het fenomeen van de lege plaatsen op de wekelijkse zaterdagmarkt aan. “We voeren in januari een herschikking door”, zegt schepen Francis Stijnen (CD&V). “We testen ook wat animatiemogelijkheden uit, om de markt weer aantrekkelijker te maken.”
06/12 12u30  Oskar Seuntjens verkozen in nationaal bestuur JongsocialistenDe Jongsocialisten, de jongerenbeweging van sp.a, koos een nieuw nationaal bestuur bestaande uit een nieuw team van tien. Vanuit de provincie Antwerpen werd onder meer Kalmthoutenaar Oskar Seuntjens voorgedragen en verkozen.
06/12 12u30  Real Madrid speelt uitzonderlijk in groene shirts als statementReal Madrid speelt zaterdag in het groen tegen Espanyol Barcelona, in plaats van het wit dat gebruikelijk is bij thuismatchen. Daarmee steunt de Koninklijke de klimaattop in Madrid, die nog tot 13 december doorgaat in de Spaanse hoofdstad. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt.
06/12 12u15  Stad biedt CO-melders aan: “Elk middel dat intoxicatie voorkomt, is de moeite”De stad Mechelen biedt vanaf maandag CO-melders aan in Het Huis van de Mechelaar en in de dorpshuizen van deelgemeenten Leest, Walem en Muizen. Hiermee gaat het stadsbestuur in op de vraag van oppositielid Hamid Riffi (CD&V).
06/12 12u15  The New York Times toont allerlaatste dag van Marieke Vervoort: “Ze wilde dat de wereld dit zou lezen”Toen het leven van Marieke Vervoort de avond van 22 oktober eindigde met een glas cava en een euthanasieprik, was ze niet alleen omringd door haar ouders en beste vrienden. Een journalist en fotografe van de wereldvermaarde krant The New York Times waren er ook bij. Vrijdag publiceerden ze hun beklijvende reportage over de laatste drie jaar van The champion who picked a date to die – de kampioene die een datum prikte voor haar sterfdag.
06/12 12u15  Levenslang gevorderd voor Bart Goossens en Natasja De PaepeAdvocaat-generaal Björn Backx heeft levenslange opsluiting gevorderd voor Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39), die donderdag schuldig verklaard zijn aan de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. “Het slachtoffer is een gruwelijke dood gestorven, het was een liquidatie voor zijn geld en daar til ik zwaar aan.”
06/12 12u00  Stoffel Vandoorne: “Mercedes rekent op mijn ervaring”Na een moeilijke periode in de Formule 1 stapte Stoffel Vandoorne vorig jaar over naar de Formule E en daar beleefde hij bij het nagelnieuwe HWA-team ook een moeilijk seizoen. In een gesprek met ‘Inside Electric’ kijkt Vandoorne hoopvol naar de toekomst.
06/12 12u00  Nieuwe gin op basis van bier en een bier gerijpt op whiskyvaten: “Wij willen Brasschaat op de bierkaart zetten”De 29-jarige Giovanni Christis van Galea Craft Beer pakt uit met een primeur. Hij heeft een gin klaar op basis van zijn bier, maar zal het in kleine maatjes uit het vat tappen. Ook de jongens van d’Oude Caert pakken met nieuwe bieren uit.
06/12 12u00  K3 neemt clip op in vernieuwde HandelsbeursK3 palmde vrijdagmorgen de Handelsbeurs in. Dit voor de opname van en bijzondere clip. In de clip zullen namelijk verschillende pleegkinderen en hun (pleeg)ouders figureren. Onder de noemer Studio100steboven wil Studio 100 helpen om Pleegzorg in de kijker te zetten, en zo ook de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Vlaanderen een steuntje in de rug geven, want die zijn erg nodig.
06/12 11u45  Pieter Timmers plaatst zich voor halve finales 50m vrij op EK zwemmen kortebaanPieter Timmers heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
06/12 11u45  Kruidvat verkoopt fiets die in ons land de weg niet op magEen koopje, lijkt het, de fiets met terugtraprem die je bij Kruidvat voor 169 euro kan kopen. Maar er is een maar, en geen kleine: je mag er in ons land de openbare weg niet mee op. “We zijn ons daarvan bewust, daarom leveren we een extra rem bij de fiets”, zegt woordvoerder José Mes.
06/12 11u45  TreinTramBus niet onder indruk van komst tramlijn 1: “Het aantal bus- en tramritten is afgenomen”Nu zondag wordt premetrostation Opera plechtig geopend en zullen het noorden en zuiden van Antwerpen verbonden worden via tramlijn 1. Reizigersorganisatie TreinTramBus is blij met die nieuwe verbinding, maar heeft bedenkingen bij het afschaffen en inkorten van andere lijnen. “Zo verliezen mensen hun vertrouwen in het openbaar vervoer”, klinkt het.
06/12 11u30  Slagboom bij Lidl moet wildparkeren tegengaan: “Je hebt helaas altijd mensen die de regels aan hun laars lappen”Om het wildparkeren in de buurt van Janssen Pharmaceutica in Beerse tegen te gaan, installeert supermarkt Lidl binnenkort een slagboom op haar parking. Het gemeentebestuur van Beerse wil ook in de Kempenlaan een parkeerverbod invoeren. “Er is voldoende parking op ons bedrijfsterrein”, zegt Tim De Kegel, woordvoerder van Janssen Pharmaceutica.
06/12 11u30  Italiaanse sportkrant veroordeelt “lynchpartij” na voorpagina met Romelu Lukaku: “Zijn wij racisten?”De Corriere dello Sport wijdt vrijdag twee pagina’s aan de controverse die zijn voorpagina van donderdag veroorzaakte. De Italiaanse sportkrant toont geen berouw en veroordeelt de “lynchpartij”.
06/12 11u30  Chocolade munten aan Astridplein: “Om fietsparking te betalen”Groen Antwerpen deelde deze morgen chocolade munten uit aan de ingang van de fietsenparking onder het Astridplein. Een ludieke actie om aan de kaak te stellen dat die mogelijk betalend wordt en meteen een knipoog naar Sinterklaas.
06/12 11u30  Model Karlie Kloss over Victoria’s Secret: “De shows passen niet meer bij deze tijd”Het beëindigen van de Victoria’s Secret Fashion Show mag dan wel het einde van een tijdperk zijn, toch kwam het niet als een verrassing voor model en ‘angel’ Karlie Kloss. Het 27-jarige model vindt dat die beslissing past in de wereld waarin we op dit moment leven. Dat zei ze afgelopen donderdag in het Amerikaanse televisieprogramma ‘Today Show’.
06/12 11u15  Jonathan Sacoor (20) voor eerste Olympische Spelen: “Natuurlijk ga ik overdonderd zijn in Tokio, wie niet?”Mochten opgewektheid en optimisme olympische disciplines zijn, dan hadden we nu al twee zekere gouden medailles. In Turkije bereidt Jonathan Sacoor (20), 400m-loper en golden boy van de Belgische atletiek, zich voor op zijn allereerste Spelen. Met een WK-medaille op zak, maar ook na een jaar zonder échte progressie. Al baart hem dat duidelijk geen zorgen. “Een finale op de individuele 400m in Tokio? Het kan.”
06/12 11u15  Zdenek Stybar begint in zijn Essen aan zijn crosswinter: “Winnen? Dat zal ook dit jaar niet gebeuren”Veertig jaar na Roger De Vlaeminck werd de Omloop gewonnen door iemand die ’s winters had gecrost. Zdenek Stybar heeft de smaak te pakken. Met acht stuks rijdt hij deze winter drie veldritten meer dan vorig jaar. Toen begon de 33-jarige Tsjech pas op tweede kerstdag, nu al op tweede Sinterklaasdag. “Ik begin vroeger, maar verwacht geen betere resultaten. Ik ben wel blij dat Mathieu dit weekend niet mee doet. Het tempo zal in de openingsronde iets minder verschroeiend zijn.”
06/12 11u15  ASSISEN. Levenslang gevorderd voor Bart Goossens en Natasja De PaepeAdvocaat-generaal Björn Backx heeft levenslange opsluiting gevorderd voor Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39), die donderdag schuldig verklaard zijn aan de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. “Het slachtoffer is een gruwelijke dood gestorven, het was een liquidatie voor zijn geld en daar til ik zwaar aan.”
06/12 11u15  ANALYSE. Patrick Goots optimistisch na bekerloting: “Standard zware tegenstander, maar zeker haalbaar”“Een thuismatch tegen Union of Kortrijk zou natuurlijk op papier gemakkelijker geweest zijn, maar Antwerp hoeft ook geen schrik te hebben van Standard. Een zware tegenstander, maar zeker haalbaar op dit moment.” Patrick Goots, voetbalanalist van Gazet van Antwerpen, is optimistisch voor de Great Old na de loting van de kwartfinales voor de Beker van België.
06/12 11u15  “Fastfood eten als je ziek bent, is soms beter dan sla met tomaten”Het mag wel gek klinken maar fastfood eten als je ziek bent, is soms beter dan een slaatje met tomaat. Dat zegt Elisabeth De Waele, professor aan de Vrije Universiteit Brussel in een aflevering van de ‘Universiteit van Vlaanderen’.
06/12 11u00  Speeldata bekend voor kwartfinales in Croky Cup: kraker tussen Anderlecht en Club Brugge op donderdag 19 decemberRSC Anderlecht neemt het op 19 december in de kwartfinales van de Beker van België in het Atsridpark op tegen Club Brugge. Dat is het resultaat van de loting die donderdagavond door Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever en ex-Rode Duivel Gilles De Bilde werd uitgevoerd in Moeskroen. Vandaag werden de speeldata bekendgemaakt.
06/12 10u45  Golazo stapt met 17 crossen niet mee in vernieuwde Wereldbeker: “Wat er nu op tafel ligt, is financieel niet behapbaar”Golazo, organisator en eigenaar van 17 veldritten, dient voorlopig geen kandidaturen in voor de wereldbeker 2020-2021. Dat maakte het sportevenementenbureau vrijdag bekend. Golazo heeft voor de kalender 2020-2021 bij de UCI dezelfde crossen ingediend als dit seizoen, op hun huidige datum.
06/12 10u30  Stad Mechelen overweegt verkoop van wijkhuis aan provincie: “De wijkwerking komt niet in gevaar”De stad Mechelen overweegt om het wijkhuis van Mechelen-Zuid in de Dijkstraat te verkopen aan de provincie. Die wil Regionaal Landschap Rivierenland onderbrengen in het gebouw. De wijkwerking en haar activiteiten zouden volgens het stadsbestuur niet in gevaar komen.
06/12 10u30  Emma Plasschaert wil volgende zomer in de olympische voetsporen treden van Evi Van Acker: “Zij heeft bewezen dat het kan”Emma Plasschaert is volgende zomer een van Belgiës grootste kanshebbers op olympisch eremetaal. De 26-jarige zeilster uit Oostende nam in de Laser Radiaal-klasse de scepter over van Evi Van Acker, die in 2012 brons won. Plasschaert, een ex-wereldkampioene, hoopt in Tokio in haar voetsporen te treden.
06/12 10u15  Chanel bouwt appartement van Coco Chanel naCreatief directeur Virginie Viard stelde woensdagavond haar eerste Métiers d’Art voor, een jaarlijkse collectie van het Franse modehuis Chanel waarbij het vakmanschap van de ateliers in de kijker wordt geplaatst.
06/12 10u00  Antwerp op 18 december naar Standard in kwartfinales bekerDe affiches voor de kwartfinales van de Croky Cup zijn bekend. Antwerp, dat in de achtste finales Racing Genk versloeg na een thriller, moet op woensdag 18 december naar Standard. De wedstrijd begint om 20.45 uur. Anderlecht-Club Brugge is de andere topaffiche in de kwartfinales van de beker.
06/12 10u00  NBA. Houston haalt opgelucht adem na en klopt kampioen TorontoToronto heeft donderdag met 109-119 verloren van Houston in de NBA. De regerende kampioen slikte zo zijn tweede thuisnederlaag op rij.
06/12 09u45  Sint trekt bokshandschoenen aan: “Tijd voor Gentleman boxing, probeer het ook maar”Een groep recreatieve boksers uit Mechelen trok donderdagavond van café naar café om reclame te maken voor Gentlemen Boxing. Dat is boksen voor veertigplussers. Ze deden dat verkleed als Sinterklaas en Zwarte Piet. De geïnteresseerden kregen twee gratis proeflessen cadeau.
06/12 09u15  DISCUSSIE. Steun jij de lokale handel voor je eindejaarscadeaus? Of bestel je lekker makkelijk online?Elk jaar kopen meer mensen kerst- en nieuwjaarsgeschenken online. Het piekmoment zit volgens Bpost net voor de feestdagen, met dagelijks tot 470.000 pakketten. De online aankoop is nu alomtegenwoordig, dus is de vraag of jij nog aan je lokale handelaar denkt in deze periode.
06/12 08u45  Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi zijn Belgische medaillehoop op EK veldlopen in LissabonZondag gaat in de Portugese hoofdstad Lissabon het Europees kampioenschap veldlopen door. De Belgische medaillekansen liggen in de lange cross bij de mannen, waar Isaac Kimeli een zilveren medaille te verdedigen heeft.
06/12 08u30  Matthew Stevens schakelt favoriet Mark Selby met pot van wereldformaat uit in kwartfinales UK Championship snookerMatthew Stevens (WS-43) heeft zich donderdag in York als laatste voor de kwartfinales van het UK Championship geplaatst. De 42-jarige Welshman versloeg de Engelsman Mark Selby (WS-6) met 6-5. De enerverende pot snooker tussen twee voormalige UK-kampioenen werd in goede banen geleid door de Belgische scheidsrechter Olivier Marteel. Stevens won het UK in 2003, Selby in 2012 en 2016.
06/12 08u30  Na 34 jaar stopt Suikerrock ermeeIn de zomer van 2020 zal voor de laatste keer het muziekfestival Suikerrock georganiseerd worden in Tienen. De festivalorganisatie is kwaad op het stadsbestuur en vindt dat de stad geen respect toont voor het evenement. Dat laat de organisatie op haar website weten.
06/12 08u15  Tijdlang hinder op tramlijnen 2, 3 en 6 door defecte stroomafnemerAls gevolg van een probleem met de bovenleiding is er vrijdagochtend hinder ontstaan op de Antwerpse tramlijnen 2, 3 en 6. Rond half acht was de storing opgelost, maar gevolgvertragingen blijven mogelijk.
06/12 08u00  Bestelwagen belandt op zijkant op afrit Borgerhout van Antwerpse RingEen bestelwagen is donderdagavond op de zijkant beland op de afrit Borgerhout van de Antwerpse Ring richting Gent. De passagier moest door de brandweer worden bevrijd.
06/12 07u30  Lek in gasleiding in Westerlo: gemeentelijk rampenplan uit voorzorg opgestartDe afgelopen nacht is er een klein lek vastgesteld in een leiding ethyleen ter hoogte van het cosmeticabedrijf Estée Lauder in de Nijverheidsstraat langs de E313 in Oevel-Westerlo. Dat meldt de gemeente Westerlo.
06/12 06u45  RECENSIE. Clement Peerens legt basis voor een Vlaamse canon in TrixNet als je dacht dat het met de wereld finaal de dieperik in ging, kondigde CPeX aan dat ze niet alleen in dat hippiekot aan de Turnhoutsebaan het interieur zouden verbouwen met hun fijnzinnige gitaarrock, maar op de koop toe ook Trix aan de Antwerpse Noordersingel van een nieuw élan wilden voorzien alleen al door aan te kondigen dat ze in deze edelconstructie van staal en beton een weloverwogen bloemlezing uit eigen werk zouden brengen. Donderdagavond was het maandenlang kalenderafstrepend de dagen aftellen eindelijk voorbij.
06/12 06u30  Leerlinge (16) die klasgenoot neerstak was nog maar twee dagen ingeschreven op school: “We weten niet waar de ruzie over ging”Een 16-jarige leerlinge heeft donderdag een klasgenoot neergestoken met een mes in een school in Temse. Het motief voor de steekpartij zou een onderlinge ruzie geweest zijn. Zowel dader als slachtoffer waren nieuw op de school.
06/12 06u30  RECENSIE. Clement Peerens legt basis voor Vlaamse canon in TrixNet als je dacht dat het met de wereld finaal de dieperik in ging, kondigde CPeX aan dat ze niet alleen in dat hippiekot aan de Turnhoutsebaan het interieur zouden verbouwen met hun fijnzinnige gitaarrock, maar op de koop toe ook Trix aan de Antwerpse Noordersingel van een nieuw élan wilden voorzien alleen al door aan te kondigen dat ze in deze edelconstructie van staal en beton een weloverwogen bloemlezing uit eigen werk zouden brengen. Donderdagavond was het maandenlang kalenderafstrepend de dagen aftellen eindelijk voorbij.
06/12 06u15  Extra patrouilles in winkelstraten Sint-Niklaas, strengere controle op fietsverlichting en snelheid in zone 30De lokale politie wil met het ‘Donkere Dagen Offensief’ het veiligheidsgevoel in Sint-Niklaas nog vergroten. Er komen onder meer extra patrouilles in de winkelstraten en meer controle op fietsverlichting en snelheid in schoolomgevingen.
06/12 06u15  Sint-Niklaas mag voortaan compost leveren aan andere gemeenten en bedrijvenDe stedelijke compostwerf heeft het Vlaco-kwaliteitslabel gekregen. Dankzij dat label kan de door de stad verwerkte compost op de markt gebracht worden. Naast de composthopen werd een weegbrug geïnstalleerd.
06/12 06u15  Alle Beverse monumenten in één fotoboek: gemakkelijk op zoek naar kunst in BeverenDe redactie van De Beverse Klok, een lokale krant, heeft opnieuw een boek uitgebracht. ‘Kunstmo(nu)menten’ is een verzamelboek van alle kunstwerken en monumenten die op het grondgebied van groot-Beveren te zien zijn, met een korte beschrijving.
06/12 05u15  Minister Ben Weyts maakt budget vrij voor lijkschouwingen op dierenVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) trekt extra budget uit voor lijkschouwingen op dieren, in ware CSI-stijl. “Want wil je dierenbeulen pakken, dan heb je nood aan gedegen onderzoek”, zegt hij. De kans is groot dat de kadavers eindigen op de autopsietafel van dr. Leen Van Brantegem, de Belgische autoriteit op dit terrein.
06/12 05u15  Rutten kijkt uit naar paars-groen: oorlog binnen Open VldDe halve Open Vld komt in opstand tegen de partijtop omdat die voor een paars-groene regering rijdt, maar voorzitster Gwendolyn Rutten blijft voet bij stuk houden. Dat maandag de paars-groene onderhandelingen al worden opgestart - misschien zelfs met Rutten als formateur - is niet onwaarschijnlijk. Vier redenen voor de liberalen om voor paars-groen te gaan.
06/12 05u15  Vlaanderen heeft er 100 zwarte verkeerspunten bijHet aantal ‘zwarte punten’ op de dynamische lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen is in 2019 fors gestegen naar 314. In 2018 was er nog sprake van 213 zwarte punten. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is de forse stijging vooral toe te schrijven aan de manier waarop ongevallen met voetgangers, fietsers en motorfietsers worden meegerekend.
06/12 05u15  STANDPUNT. Een pest voor Vlaanderen, en voor paars-groen“Nota van informateur Magnette is een pest voor Vlaanderen.” Als dat de titel was geweest van een opiniestuk van een rabiate Vlaams-nationalist, dan had niemand ervan opgekeken. Maar het kwam niet van een rabiate Vlaams-nationalist, het stond boven een analyse op vrtnws.be van Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent.
06/12 05u15  Studenten en docenten KdG Hogeschool voeren actie tegen besparingen in culturele en sociale sectorNiet alleen middenveldorganisaties, maar ook de studenten en docenten van de betreffende vakgebieden maken zich zorgen over de besparingen van de Vlaamse regering. De studenten sociaal werk en orthopedagogie van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) in Antwerpen voerden donderdagmiddag actie.
06/12 05u15  Bouwvakker Basile die voor dood werd gedumpt is niet de enige: onderzoeker waarschuwt voor verdoezelde arbeidsongevallen“Een extreem en crimineel voorbeeld van een Tipp-Ex-ongeval”, noemt Bart Vanraes de getuigenis van bouwvakker Basile Caisin die voor dood werd gedumpt in een doodlopende steeg na een arbeidsongeval. De preventieadviseur uit Sint-Niklaas schreef zopas een opmerkelijk eindwerk over arbeidsongevallen die onder de mat worden geveegd. “En dat gebeurt zeker niet alleen bij zwartwerkers.”
06/12 05u15  Verschillen Vlaanderen-Wallonië in ziektekosten blijven constant, volgens VNZ: “Elke Vlaming betaalt jaarlijks 1.920 euro aan Wallonië”De verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië in ziektekosten, uitgaven aan de sociale zekerheid en aantal ziektedagen zijn in de voorbije jaren ongeveer hetzelfde gebleven. “Ze zijn nog altijd even groot, dus”, interpreteert Jürgen Constandt, algemeen directeur van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds.
06/12 05u15  Zo tackelen pakketdiensten nu al de eindejaarsdrukteHet wordt drummen onder de dennenboom. Of toch als we Bpost mogen geloven, en de bedrijven die pakjes aannemen voor medewerkers op kantoor. In deze eerste week van december is het alle hens aan dek om bestellingen verwerkt te krijgen. Oorzaak: elk jaar kopen meer mensen kerst- en nieuwjaarsgeschenken online.
06/12 05u15  Cd en tournee met onder andere Brahim en Eva De Roovere om armoede in de kijker te zetten: “Denk niet dat het jou niet kan overkomen”Zet armoede op een alternatieve manier in de kijker, luidde de opdracht van armoedeorganisatie Welzijnszorg, die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. Muzikant Lennaert Maes sprak met mensen in armoede en stelde het cd-boek S.O.L.I.D.A.I.R samen met liedjes en getuigenissen zoals die van Aileen, een hoogopgeleide, alleenstaande mama die met haar dochtertje op straat belandde. “Denk niet dat het jou niet kan overkomen, want voor je het weet, heb je geen dak meer boven je hoofd”, vertelt Aileen. Zondagavond staat Lennaert Maes samen met onder meer Brahim, Eva De Roovere en Elvis Peeters in De Roma.
06/12 05u15  Kempisch typetje doet er nog schepje bij met verhaal en remix over koppige fietserAmper een dag nadat een Kempenaar viraal ging omdat hij met zijn fiets niet wou wijken voor een grote oplegger, maakte het typetje DJ Ronny Retro een remix van de conversatie tussen de fietser en de vrachtwagenchauffeur. De video van de koppige fietser werd duizenden keren gedeeld op sociale media, en dat kon de Kempische DJ niet laten liggen. Op zijn facebookpagina vertelt hij met een heel verhaal over hoe ook hij in contact kwam met de fietser, de remix krijg je er zomaar bij. Hierboven een wat ingekorte versie.
06/12 05u15  Patrick Lefevere met pensioen: “Alles wat ik doe is perfect legaal. Je had toch niks anders verwacht?”“Ik krijg er al de hele dag vragen over”, aldus Lefevere. “Ben ik de enige in België die met pensioen gaat misschien? We hebben ­vandaag een personeelsfeest dat al lang geleden gepland was. Maar iedereen vraagt naar mijn plannen. Ik heb er dan maar gelijk mijn pensioenfeest van gemaakt.” (lacht)
06/12 05u15  Weg van de Klaagmuur, nu weer scoren in Lotto Arena: Telenet Giants Antwerp opent tweede competitiefaseTelenet Giants Antwerp opent vanavond de tweede fase van de EuroMillions League tegen Limburg United. De Limburgers van coach Brian Lynch sloten de eerste fase in poule B af met een knappe zeven op acht af. De Giants deden het in de sterkere poule A ook goed en tellen momenteel vijf op zeven. Zij spelen op 13 december wel nog de laatste wedstrijd van die eerste fase in Bergen.
06/12 05u15  Steven Defour (Antwerp) klautert uit diep dal: “‘Nu is het voorgoed genoeg geweest’, dacht ik vorige week nog”Er definitief mee kappen. Die drastische beslissing flitste vorige week nog door Defours hoofd. Niet verwonderlijk, gezien zijn ellenlange blessurehistorie. Ook nu weer. Twee weken revalideren werden twee maanden. Het kwam tot een stevige woordenwisseling met zijn mentor Lieven Maesschalck, die hem er toch weer bovenop hielp. “Hij was mijn laatste strohalm. Als Lieven geen oplossing vond, wie dan wel?”
06/12 05u15  Drie vragen aan coach Arnauld Mercier voor Waasland-Beveren vs. AntwerpArnauld Mercier, de trainer van Waasland-Beveren, recupereert vanavond enkele spelers, waardoor hij deze week knopen moest doorhakken. Staat doelman Pirard - die tegen Charleroi in de fout ging- straks opnieuw tussen de palen? Kiest de coach voor vier of voor vijf verdedigers? En is het een voordeel voor zijn ploeg dat Antwerp dinsdag héél diep moest gaan in de bekermatch tegen Genk, of tankte de Great Old daar net vertrouwen?
06/12 05u15  Hoor wie klopt daar Vrancken… Vijf Mechelse bankzitters ruiken hun kans na 0 op 6Wisselt hij of wisselt hij niet? Na twee opeenvolgende nederlagen wordt het uitkijken of Wouter Vrancken morgen zijn ploeg door elkaar schudt voor de thuismatch tegen KV Kortrijk. Deze vijf bankzitters zetten vanavond alvast hun schoentje in de hoop er morgen een basisplaats in te vinden.
06/12 05u15  Alex Maes, de nieuwe vader bij Beerschot: “Die eerste maanden was ik nog niet op mijn best”Vier maanden heeft hij erop moeten wachten, maar zondag was het dan toch eindelijk raak voor Alex Maes: het eerste doelpunt voor zoontje Lex. “Op de middag kijk ik naar BabyTV, ’s avonds lig ik al om negen uur in bed”, vertelt de Limburgse nummer 10 van Beerschot.
06/12 05u15  Opvangdienst voor honden van daklozen geen succes: “We kunnen de daklozen toch niet mee in dat hok laten slapen”De gratis opvangdienst voor honden van dakloze mensen is na jaren nog altijd geen succes. Tijdens de wintermaanden kunnen hulpbehoevenden hun viervoeter laten verblijven bij dierenasiel KMDA, in de Antwerpse Vosseschijnstraat. Maar voor veel dakloze mensen is het erg moeilijk afscheid te nemen van hun dierbare vriend, ook wanneer het vriest en het maar voor één nacht zou zijn.
06/12 05u15  COLUMN: Ik lanceer het Letter-Project voor Mijn BoerentorenHier op de redactie stellen ze me wel vaker vreemde vragen, maar deze was heel bijzonder: “Wat zou je doen als je 80 miljoen euro had en daarmee de Boerentoren kon kopen?”
06/12 05u15  Koen Kennis (N-VA) neemt gas terug: “Zoals fietsenparking er nu bijligt, zou ik er zelf ook niet voor betalen”Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) roept op tot kalmte in de discussie over het al dan niet betalend maken van de fietsenparking onder het Koningin Astridplein. “In eerste instantie spreken we met de NMBS over het veiliger en netter maken van de fietsenstalling”, zegt Kennis.
06/12 05u15  Familiewandeling Group S steunt Esten vzwOnder de noemer Forza Esten organiseren de collega’s van het sociaal secretariaat Group S uit Turnhout zondag 8 december een familiewandeling in Herentals ten voordele van Esten vzw. Esten is de zoon van een andere naaste collega die vorig jaar op 8-jarige leeftijd de strijd verloor tegen een zeldzame stofwisselingsziekte. “Deze actie is gegroeid vanuit ons eigen hart”, zegt mede-organisator Katrien Wynants.
06/12 04u15  Wij keken naar ‘De Ideale Documentaire’: 500 keer satire met een laagje Chalarmaise overLees meer >
06/12 03u45  Het is aan het gebeuren voor Lotte ‘Seksuolotte’ Van Wezemael: “Maar ik wil echt niet de plaats van Goedele innemen”Nog nooit schopte een Limburger het tot ‘slimste mens ter wereld’. Daar wil Lotte Vanwezemael (27) vanaf maandag, wanneer de finaleweken van de gelijknamige Vier-quiz aanvatten, verandering in brengen. Over verandering kan ze tenslotte meespreken. “Het leven dat mijn vriend en ik leiden, is in vergelijking met zes jaar geleden helemaal veranderd”, vertelt de vrouw die dit jaar helemaal doorbrak als Seksuolotte. “Uiteraard is dat een grote aanpassing, maar gelukkig kunnen we er goed over praten.”
05/12 23u30  Loting beker: Antwerp moet naar Standard in kwartfinales, ook topaffiche Anderlecht-Club BruggeDe affiches voor de kwartfinales van de Croky Cup zijn bekend. Het meest opvallende duel is de kraker Anderlecht-Club Brugge, Antwerp kreeg met Standard ook een pittige tegenstander. De wedstrijden vinden allemaal plaats op 17, 18 of 19 december.
05/12 23u15  Opnieuw pech voor Anderlecht: Vincent Kompany moet in bekerwedstrijd op Moeskroen geblesseerd naar de kantVincent Kompany moest donderdagavond in de bekermatch tegen Moeskroen vlak na de rust toch (weer) naar de kant. De aanvoerder van Anderlecht verscheen aan het begin van de tweede helft nog met een ingepakte elleboog, maar kon toch niet verder. Aan de zijlijn werd ook snel een verband aan het rechterbovenbeen (harmstrings?) aangebracht.
05/12 22u30  45 concertgangers onwel tijdens ‘Foyer op stelten’Tijdens een concert in gemeenschapscentrum ’t Gasthuis in Wijnegem zijn 45 toeschouwers onwel geworden en geëvacueerd. Ze maakten gewag van een penetrante geur die hen de adem benam en deed hoesten. Het concert van de groep Spinning Blue werd meteen onderbroken en de hulpdiensten werden verwittigd.
05/12 21u45  STUDY 360: studeren op 22 unieke locaties, waaronder ArenbergschouwburgAlleen op je studentenkamertje achter de boeken kruipen, is geen must in Antwerpen. GATE 15 zorgt vanaf komende maandag met STUDY 360, zoals elke examenperiode, voor een lijst aan originele gemeenschappelijke blokplekken.
05/12 21u45  Sint-Katelijne-Waver zonder te spelen geplaatst in Eurocup basketbal, ook Kim Mestdagh stoot door met Franse clubSint-Katelijne-Waver heeft zijn zesde en laatste wedstrijd in groep I van de Eurocup vrouwenbasket donderdagavond nog niet afgewerkt, maar is wel al zeker van een plaats in de knock-outfase. De Belgische vicekampioen profiteert van de nederlaag van het Duitse Keltern.
05/12 21u30  Gemeentebestuur en burgerpartij ’t Dorp in de clinch over uitbreiding Aldi: “Boechout is de Boomsesteenweg niet”Het gemeentebestuur van Boechout keurde onlangs de bouwaanvraag voor de uitbreiding van de Aldi op de Hovesesteenweg in Boechout goed. Een beslissing die kwaad bloed zet bij ’t Dorp. “Boechout is de Boomsesteenweg niet”, klinkt het bij de partij van Filip Peeters.
05/12 21u30  Achiel (82) schenkt twintigduizend tuinbouwfoto’s aan doe-museum ’t GromTuinbouwconsulent en ingenieur in tuinbouwkunde Achiel Goossens besloot om zijn archief van meer dan twintigduizend foto’s te schenken aan het groente- en doe-museum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver. De 82-jarige man was jarenlang consulent bij de Boerenbond. “De foto’s bevatten schatten aan informatie”, vertelt Maarten Jacobs van ’t Grom.
05/12 21u30  Wel Jong Niet Hetero viert 25-jarig bestaan in café Den Draak en Red&BlueAl 25 jaar lang werkt de vzw Wel Jong Niet Hetero (WJNH) aan een gelijkwaardige samenleving. Niet zonder resultaat. “Er kwam meer representatie van niet-hetero- en transpersonen in de media, mensen kunnen het geslacht op hun identiteitskaart laten aanpassen zonder chirurgische ingrepen te laten uitvoeren, enzovoort.” Reden genoeg voor een groot feest!
05/12 21u15  Leerlingen Heilige Familie maken weg en kanaal vrij voor Sinterklaas: “Weg met die plasticsoep”Dat Sinterklaas vandaag ook in Schoten geraakt, is te danken aan de 385 leerlingen van de basisschool Heilige Familie. Die waren een hele week in de weer om de buurt rond hun school op te ruimen.
05/12 21u15  Wel Jong Niet Hetero viert 25-jarig bestaan in café Den Draak en Red&Blue: “De muziek zal even divers zijn als ons publiek”Al 25 jaar lang werkt de vzw Wel Jong Niet Hetero (WJNH) aan een gelijkwaardige samenleving. Niet zonder resultaat. “Er kwam meer representatie van niet-hetero- en transpersonen in de media, mensen kunnen het geslacht op hun identiteitskaart laten aanpassen zonder chirurgische ingrepen te laten uitvoeren, enzovoort.” Reden genoeg voor een groot feest!
05/12 20u45  RAFC-supporter start petitie: “Verbied trommels op de Bosuil”Met een petitie wil een Antwerpfan trommels laten verbieden op de Bosuil. De bezoekende fans verpesten zo de sfeer, vindt hij. De teller stond na een dag al ver boven de duizend handtekeningen.
05/12 20u45  Amnesty International Schilde opent cartoontentoonstelling in gemeentehuisAmnesty International Schilde pakt uit met een cartoontentoonstelling in het gemeentehuis naar aanleiding van de ‘Dag van de Mensenrechten’, die op 10 december valt.
05/12 20u30  Stad valt in de (beton)prijzen met heraanleg Zilverberk- en LeeuwerikstraatDe heraangelegde Zilverberk- en Leeuwerikstraat in Zevendonk in Turnhout vallen in de prijzen. De Federatie van de Betonindustrie kent deze een FEBE Elements Award toe in de categorie ‘ondergrondse realisaties in prefabbeton’.
05/12 20u30  Den Brand en Kaliber leveren uw cadeautjesTwee instanties die werken met personen met een beperking presenteren nog de hele maand december originele en zelfgemaakte cadeautjes in het Herentalse Zandpand. Die start-up sluit wellicht vroeg in 2020.
05/12 20u30  Mie Katoen: te weinig van katoen gegeven (2,5/5)Onze recensent stapt zonder afspraak en anoniem een Antwerpse horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Mie Katoen.
05/12 20u30  Ook fietsers moeten nu eind omrijden rond werf TernesseleiVanaf vrijdag 6 december mogen ook fietsers niet meer passeren langs het al maandenlang afgesloten kruispunt van de Ternesselei met de Van Tichelenlei en de Nijverheidsstraat.
05/12 20u30  Kerkplaats maand lang decor voor sfeervol Wommelgem WinterdorpNa enkele koude nachten ligt de ijsbaan van Wommelgem Winterdorp er ideaal bij voor de opening op vrijdag 6 december. IJshockeyspelers en kunstschaatsers komen om 18u het goede voorbeeld geven. Schepen Alex Helsen (N-VA) kwam donderdag al even poolshoogte nemen en kondigde aan dat de gemeente het evenement voortaan nog maar om de drie jaar zal organiseren.
05/12 20u30  Kerstshoppen in de kringloopwinkel: wintermarkt van Opnieuw & Co razend populairSteeds meer mensen kopen hun kerstversiering in de kringloopwinkel. Opnieuw & Co speelt daar handig op in met een wintermarkt die elk jaar meer bezoekers trekt. Vooral de oude glazen kerstballen zijn razend populair. “Ik kom speciaal uit Nederland om hier kerstballen te kopen.”
05/12 20u15  Hilton opent eigen restaurant: chef maakt steak tartaar aan tafelHilton heeft in zijn hotel op de Groenplaats een eigen restaurant geopend. Bij Blend 32 Kitchen and Bar kan je onder meer een steak tartaar eten die aan tafel wordt gemaakt. Op het menu van de bar staan allerlei gerechten die je met anderen kan delen.
05/12 20u15  OCMW geeft pand ’t Convent in erfpacht: ook horecazaak welkom in historische begijnhofAls eigenaar geeft het OCMW sporadisch de historische panden op het charmante begijnhof van Herentals in erfpacht. Nu het dienstencentrum ’t Convent leeg staat, is daar zelfs een horecazaak mogelijk.
05/12 20u15  VIDEO. Boswachter Kruibeekse Polders na doodgebeten ree: "Hou uw hond aan de leiband!"Een opvallende oproep van een boswachter uit Kruibeke. Hij doet dat na een incident vorig weekend. Toen beet een loslopende hond een ree dood net buiten het natuurgebied van de 'Polders van Kruibeke'.
05/12 20u15  Natuurpunt renoveert bouwvallige watermolen tot prachtig bezoekerscentrum Grote NeteNatuurpunt opende donderdag het fonkelnieuwe bezoekerscentrum annex fiets- en wandelcafé in het 17de-eeuwse molenhuis van de watermolen op de Grote Nete in Meerhout. Tientallen vrijwilligers hebben er twaalf maanden hard aan gewerkt. Vanaf zondag 8 december is het complex open voor het publiek. De Kempen zijn een toeristische en recreatieve troef rijker.
05/12 20u00  Lieve Stevens opent op Stadsplein seafood-bar Den Bassin, mét afhaalservice: “We brengen het zeegevoel naar Mortsel”Liefhebbers van een vers kreeftje en ander lekkers uit de zee kunnen voortaan ook in Mortsel hun voetjes onder de tafel schuiven. In Den Bassin kiest u zelf welke kreeft er op uw bord komt.
05/12 20u00  Overvallers geven zich spontaan aan nadat beelden op tv worden getoondTwee van de drie mannen die op 19 april betrokken waren bij de brutale overval op een wandelaar in de Brouwerijstraat in Lier, hebben zichzelf aangegeven bij de politie. Dinsdagavond werden beelden van de vluchtende daders verspreid via het opsporingsprogramma Faroek. Uiteindelijk stapten de twee zelf naar de politie.
05/12 20u00  NMBS bouwt 430 extra plaatsen voor fietsen aan het stationAan het Lierse station zijn er werkzaamheden aan de gang op het Leopoldplein en de Tramweglei. De NMBS gaat 430 bijkomende fietsplaatsen installeren voor de treingebruikers.
05/12 20u00  Stad duikt feestelijk de winter inHet spectaculaire snowboardevent Rail ’n Snow op de Scheldekaaien, de inhuldiging van het magisch winterbos op de Handschoenmarkt, de wervelende musicalshow op de ijspiste en het optreden van Soulsister vanuit het Joe Christmas House op de Grote Markt. Antwerpen knalt zaterdagavond op het grote openingsfeest van Winter in Antwerpen. Ook dit eindejaar wordt heel de binnenstad omgetoverd tot een magisch winterwonderland. Tot en met vijf januari kunnen bezoekers zich komen verwarmen aan een glühwein, warme wafel of spekpatatje terwijl ze last-minute een kerstcadeau uitzoeken.
05/12 20u00  Ludo Van Campenhout maakt wederoptreden voor aankondiging 10 MilesHet loopevenement Ten Miles is voorgesteld. Dit jaar lopen we die op zondag 26 april. En dan zal Antwerpen dus weer voor één dag dé loophoofdstad zijn. Veel nieuwigheden zijn er niet dit jaar, buiten de marathon die naar een latere datum is verhuisd. Wel opmerkelijk tijdens de voorstelling vanmiddag, was de aanwezigheid van schepen Ludo Van Campenhout.
05/12 19u45  Autodelers krijgen meer mogelijkheden in Antwerpse zuidrandDe mogelijkheden om gebruik te maken van een deelauto in de Antwerpse zuidrand nemen weer een beetje toe. Partago is nu ook aanwezig in Lint, terwijl Edegem particuliere autodeelgroepen meer zichtbaarheid geeft.
05/12 19u45  Natasja De Paepe en Bart Goossens allebei schuldig aan roofmoord op Frank SerruysNatasja De Paepe (39) en Bart Goossens (37) zijn schuldig aan de roofmoord op Frank Serruys (62). Dat heeft de volksjury in Antwerpen donderdagavond beslist.
05/12 19u45  Boek ‘Lijfje en ik’ leert jonge kinderen over lichamelijkheid en grenzen pratenLijfje en ik is een kijk- en beleefboek voor 4- tot 7-jarigen en hun opvoeders. Wim Geysen en Bregje Iding (illustraties) creëerden het boek op vraag van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling.
05/12 19u30  Huurprijzen stijgen in Turnhout, maar dalen in Mol en GeelDe huurprijzen van sociale woningen worden vanaf januari op een andere manier berekend. Voor een aantal huurders betekent dit dat de huurprijs stijgt. “Fors stijgt”, zegt de Turnhoutse schepen van Wonen Kelly Verheyen (sp.a). “Zelfs voor de laagste inkomens zou dat 50 euro meer kunnen zijn. Dit gaat veel deining veroorzaken in de stad.”
05/12 19u30  Gemeente en nieuwe projectontwikkelaar willen Havenplein samen met bewoners vormgeven: “We vertrekken van een wit blad”De gemeente herbegint met een schone lei aan het dossier Havenplein. Schepen van Ruimtelijke Ordening Paul De Swaef (N-VA) wil omwonenden maximale inspraak verlenen. Ook Gands, de nieuwe eigenaar en projectontwikkelaar, steekt de hand uit naar de buurt en zet vertegenwoordigers ervan zelfs mee rond de tekentafel. Voorlopig is er maar één zekerheid: er komt geen woontoren op het Havenplein.
05/12 19u15  Ophef rond voorpagina Italiaanse krant, Romelu Lukaku heeft het laatste woord: “Domste krantenkop die ik in mijn leven al gezien heb”Black Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. “Lukaku is hier erg gevoelig voor”, reageert zijn manager Federico Pastorello.
05/12 19u15  Sergio Herman opent derde restaurant in AntwerpenTopkok Sergio Herman (49) opent in april 2020 ‘Le Pristine’, zijn derde restaurant in Antwerpen. Hij doet dat samen met Fashion Club 70, het bedrijf van Miguel Dheedene, de ex-man van Tanja Dexters. Opmerkelijk voor een Sergio-restaurant: vooraf reserveren is niet verplicht.
05/12 19u15  Op bezoek bij pornograaf op rust Frank Van Dijck (84): “Mijn teller staat op 1.746 vrouwen”Vandaag begint in de Antwerpse Erfgoedbibliotheek de expo Porno, Pulp en Literatuur. De naam van Frank Van Dijck zal u daar misschien niet zien opduiken, maar een hoop van de achttien pseudoniemen die hij hanteerde zeker wel. De pornograaf is nu 84, we bezochten hem in het rusthuis.
05/12 19u15  Tot vijf jaar cel voor zakkenrollerijDe Mechelse correctionele rechtbank heeft een Roemeense man en vrouw veroordeeld tot respectievelijk vijf jaar effectief en een boete van 4.000 euro en 30 maanden en een boete van 2.400 euro voor een reeks feiten van zakkenrollerij.
05/12 19u15  Advocate sjoemelt met geld: 12 maanden met uitstelEen ondertussen gewezen advocate uit Heist-op-den-Berg en haar echtgenoot zijn donderdag veroordeeld tot twaalf maanden cel en een boete van 6.000 euro, allebei volledig met uitstel. De twee stonden terecht omdat ze 165.000 euro, dat eigenlijk van cliënten was, overschreven op hun eigen rekening.
05/12 19u15  Oud-burgemeester regisseert ‘Bloed, zweet en tranen’: “Hier gaan mensen het koud van krijgen”Schuilt in een politicus ook een acteur? We hebben de vraag niet durven stellen aan Herman Cambré. Die oud-burgemeester van Grobbendonk regisseert voor Stad Ouwen het stuk Bloed, zweet en tranen. Met zes geplande opvoeringen in De Volle Vaart toont de plaatselijke toneelkring zich na 42 jaar nog steeds springlevend.
05/12 19u15  Verkrachter vliegt vier jaar achter de traliesErick K. (20) uit Sint-Lambrechts-Woluwe is veroordeeld tot vier jaar effectief voor twee brutale verkrachtingen. Zo sloeg hij eind 2017 toe in Mechelen. Hij keek met een 15-jarig meisje naar een film en begon haar te betasten. Hij stopte een trui in haar mond, zodat ze niet kon roepen en sloeg op haar kaak en ribben. “Ze probeerde zich nog te verweren, maar de man was te sterk en heeft haar verkracht”, zei de openbare aanklager.
05/12 19u15  Man knijpt in billen van jogster, 10 maanden cel geëistEen man uit Mechelen stond voor de correctionele rechtbank terecht omdat hij een jogster in de billen zou geknepen hebben. Het slachtoffer hoorde de dader, die op een bromfiets zat, niet aankomen omdat ze naar muziek luisterde. Toen de bromfietser haar inhaalde, kneep hij hard in haar billen. De vrouw diende klacht in en zei tegen de politie dat de dader een stuk textiel over zijn nummerplaat had aangebracht, zodat die niet leesbaar was. Uiteindelijk kwam men toch bij Moussa E. terecht als verdachte. Er werd tien maanden cel geëist tegen de man.
05/12 19u15  Gunter Van Lent is de nieuwe voorzitter van Jumping MechelenGunter Van Lent, concessiehouder van BMW Juma, is de nieuwe voorzitter van de Mechelse Kerstjumping. Van Lent, die al meer dan 30 jaar betrokken is bij het evenement, wil tijdens de komende editie vooral inzetten op de Mechelse ondernemers.
05/12 19u15  Pop-up studio Radio Thumor staat dit jaar weer op de kerstmarktRadio Thumor staat op zondag 15 december op de Willebroekse kerstmarkt. Nieuw is dat ze dit jaar tegen betaling reclame maken voor uw bedrijf of handelszaak. Hiermee steunt u rechtstreeks het ‘Warme’ doel: Kom Op Tegen Kanker.
05/12 19u15  Stad wil identiteit laten bepalen via participatieHet schepencollege van Hoogstraten heeft het meerjarenplan 2020-2025 klaar. Naast een aantal werkzaamheden aan wegen en gebouwen wil de stad de identiteit van Hoogstraten voor de volgende jaren bepalen via participatie.
05/12 19u00  Groep achter ‘Wij kopen den Oudaan’: “Maak van Boerentoren opnieuw de toren van de toekomst”“Maak van de Boerentoren een innovatieve en duurzame toren van de toekomst die Antwerpen een internationale allure kan geven.” Dat is de boodschap van Maarten Desmet van studiebureau Endeavour. Het Antwerpse collectief dat destijds het politiegebouw aan den Oudaan wilde opkopen, biedt nu zijn expertise aan om de KBC-toren een invulling te geven die een meerwaarde kan zijn voor de omgeving.
05/12 18u00  Politie haalt ontvoerde jongen (9) aan handen en voeten weg bij moeder: Child Focus heeft vragen bij drastische aanpakHet zijn zonder meer trieste beelden. Aan handen en voeten werd een 9-jarige jongen woensdagochtend door de politie uit zijn huis in Oostende buiten gedragen, om aan zijn vader te worden toevertrouwd. Al te lang had een moeder een beslissing van een rechter naast zich neergelegd. Maar toch: kon dit voor deze jongen niet op een andere manier opgelost worden? ‘In België is geen wet die deze situatie regelt.’
05/12 18u00  Lijnbus vat vuur op Putsesteenweg: automobilisten proberen brand te blussenOp de Putsesteenweg in Mechelen, vlak bij kasalon IHair, heeft donderdag in de vooravond een lijnbus vuur gevat.
05/12 17u45  Het kon niet op voor kinderen uit deze school: acteurs Buurtpolitie, De Wever én Beels op bezoekOp 7 oktober ging de ‘Maat op Straat’-actie van stad en Politie Antwerpen van start. Tijdens die actie sporen Antwerpse leerlingen alle weggebruikers aan zich van hun meest hoffelijke kant te laten zien. Voor de 118 deelnemende scholen is de actie een echte wedstrijd. Basisschool ’t Veer in Luchtbal bleek één van de tien winnende scholen. Zij kregen donderdagmorgen bezoek van burgemeester De Wever, Jinnih Beels én acteurs van De Buurtpolitie. ‘Maat op Straat’ is inmiddels een heus begrip onder schoolkinderen.
05/12 17u45  Zes jaar cel voor invoer van 1,1 ton heroïne in container met tegellijmDe 44-jarige Mehtap K. uit Rotterdam is donderdag veroordeeld tot zes jaar cel en 24.000 euro boete. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat ze door een criminele organisatie werd ingehuurd om een vennootschap op te richten waarmee een deklading tegellijm werd ingevoerd. Bij een controle van de container bleek er meer dan 1,1 ton heroïne in verstopt te zitten. De Rotterdamse beweerde niets van de drugs af te weten.
05/12 17u30  Informateur Paul Magnette praat weer met CD&V, ook N-VA krijgt uitnodigingInformateur Paul Magnette (PS) heeft donderdagmiddag weer gepraat met CD&V. Dat meldt VRT NWS. Ook N-VA kreeg een uitnodiging voor een gesprek, maar het is niet duidelijk of de Vlaams-nationalisten die uitgestoken hand ook zullen aanvaarden.
05/12 17u30  Lokale kaviaar vliegt Hert binnen met de hulp van droneHoe kort kan de korte keten zijn? Onlangs leverde een drone de eerste levering kaviaar bij restaurant Hert in Turnhout. Die legde de kortst mogelijke weg tussen de Oude Kaai en Turnova af: via de lucht dus.
05/12 17u15  Tot zes jaar cel voor twintigkoppige drugsbendeEen twintigkoppige drugsbende is veroordeeld tot celstraffen van negen maanden tot zes jaar effectief. Volgens het Openbaar Ministerie ging het om een goed georganiseerde bende die over een klantenbestand met meer dan 1.400 namen beschikte en honderdduizenden euro’s zou verdiend hebben.
05/12 17u15  Wielervrienden helpen Sinterklaas cadeaus voor kansarme kinderen te kopenWSC Flierefluiter uit Tongerlo kocht voor 1.400 euro aan speelgoed en schonk dit woensdagnamiddag aan kansarme kinderen uit Westerlo. De Sint en zijn Zwarte Pieten waren hun tussenpersonen. Het feestje werd georganiseerd door projecthuis de Dreef.
05/12 17u15  Verdachten van drugsgeweld blijven in de celDe drie mannen die woensdag opgepakt werden als verdachten van drugsgeweld in maart zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze verschijnen volgende week voor de raadkamer.
05/12 17u00  Zwemster Fanny Lecluyse op stage voor de Olympische Spelen: “Hoop heel hard dat Victor Campenaerts mee mag naar Tokio”Fanny Lecluyse neemt volgende zomer voor de derde keer deel aan de Olympische Spelen. De beste schoolslagzwemster van ons land is een van de weinige (individuele) Belgische atleten die nu al zeker is van een ticket voor Tokio. Op de Olympische stage in het Turkse Belek kan ze zich zonder stress voorbereiden op de Spelen. Samen met haar vriend Victor Campenaerts naar de Spelen gaan, is de ultieme droom.
05/12 17u00  Valt Frankrijk opnieuw weken stil? Fransen massaal op straat voor pensioenen, Macron trekt zich er weinig van aanIn heel Frankrijk wordt vandaag actie gevoerd tegen de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron en tegen zijn economisch beleid in het algemeen. Niet alleen in Parijs maar ook in andere steden zijn er in totaal 245 manifestaties. Honderdduizenden mensen kwamen op straat, maar Macron en zijn regering blijven erbij dat de economische en pensioenhervormingen nodig zijn.
05/12 17u00  30 maanden cel geëist tegen dealende tweelingDertig maanden effectief en een boete van elk 16.000 euro. Dat hangt de broers A., nota bene een tweeling, uit Mechelen boven het hoofd voor hun betrokkenheid bij het dealen van drugs.
05/12 17u00  Lokale kaviaar vliegt restaurant Hert binnen met de hulp van dronesHoe kort kan de korte keten zijn? Onlangs leverde een drone de eerste levering kaviaar bij restaurant Hert in Turnhout. Die legde de kortst mogelijke weg tussen de Oude Kaai en Turnova af: via de lucht dus.
05/12 16u45  Lokale kaviaar vliegt Hert binnen met de hulp van dronesHoe kort kan de korte keten zijn? Onlangs leverde een drone de eerste levering kaviaar bij restaurant Hert in Turnhout. Die legde de kortst mogelijke weg tussen de Oude Kaai en Turnova af: via de lucht dus.
05/12 16u45  Nieuw cultuurseizoen kijkt over de grenzen heen: Axelle Red, Compagnie Marius en odes aan het Franse liedHet Aartselaarse cultureel centrum is aan het 28ste seizoen bezig. De stijgende ticketverkoop bewijst dat bewoners van de eigen en omliggende gemeenten het aanbod weten te smaken.
05/12 16u30  Vijf jaar cel voor man die opponent drie keer in de benen schiet aan dancing La RoccaDe correctionele rechtbank heeft Baftir S. uit het Henegouwse Seneffe veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf. De man stond terecht omdat hij, na een ruzie, op de parking van dancing La Rocca in Lier een andere man drie keer in de benen schoot. Het slachtoffer was een kickbokser maar moest door het voorval stoppen met het beoefenen van zijn sport.
05/12 16u15  Het proberen waard? Een restaurant dat vliegtuigmaaltijden serveertHet merendeel van de passagiers kijkt niet bijzonder hard uit naar de maaltijd die ze geserveerd krijgen tijdens een lange vlucht, maar het Maleisische AirAsia is zo zeker van hun keuken dat ze een eigen restaurant openen met dezelfde maaltijden op het menu.
05/12 16u15  Pinterest gaat onrespectvolle trouwlocaties censurerenVoormalige slavenplantages zijn in de Verenigde Staten een populaire trouwlocatie, maar dat wordt nu een halt toegeroepen door Pinterest.
05/12 16u00  ASSISEN. Advocaat Natasja De Paepe: “Natasja is alleen schuldig aan diefstal”Natasja De Paepe (39) is volgens haar advocaat Frédéric Thiebaut alleen schuldig aan de diefstal van geld en juwelen en informaticafraude met de bankkaart, niet aan doodslag of roofmoord op Frank Serruys (62). “Ze deed aan lijkenpikkerij en dat is degoutant, maar veroordeel haar niet voor iets dat ze niet gedaan heeft.” Bart Goossens (37) pleit alleen schuldig aan doodslag, niet aan roofmoord.
05/12 15u45  Schitterend de feesten in: stylingteam Hejmee geeft dames make-overGlitterjurken, ‘smokey eyes’ en opvallende rode lippen. Tijdens de feestdagen mag het al eens wat meer zijn. Wij gingen langs bij Hejmee in Meerhout, waar drie stylisten een groep vriendinnen van top tot teen een nieuwe look gaf. En als afsluiter was er een fotoshoot op de zolder van gastvrouw Christa Christiaens. “Hier kom je zo gelukkig buiten dat je meteen op stap kunt gaan”, lacht ze. Een ideale voorbereiding op de feestdagen dus.
05/12 15u45  Architect: “Maak panoramazaal Boerentoren opnieuw publiek toegankelijk”De Boerentoren met een panorama-uitzicht zoals het MAS, en appartementen zodat er ook ‘s avonds licht schijnt, vanuit het iconische gebouw. Dat is hoe Antwerps architect Sven Grooten de toekomst van de Boerentoren ziet. KBC liet gisteren weten haar kantoorgebouw te willen verkopen. Het wordt over vijf jaar dus misschien mogelijk om een optrekje te kopen, in wat ooit de hoogste toren van Europa was.
05/12 15u15  Vijf jaar cel voor man die opponent drie keer in de benen schietDe correctionele rechtbank heeft Baftir S. uit het Henegouwse Seneffe veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf. De man stond terecht omdat hij, na een ruzie, op de parking van dancing La Rocca in Lier een andere man drie keer in de benen schoot. Het slachtoffer was een kickbokser maar moest door het voorval stoppen met het beoefenen van zijn sport.
05/12 15u15  Franse wielerploeg Total Direct Energie weigert wildcard voor Giro: “We zouden onszelf in gevaar brengen”Total Direct Energie heeft donderdag op haar website bekendgemaakt niet te zullen deelnemen aan de Ronde van Italië (9-31 mei). Het Franse team had als beste procontinentale ploeg van 2019 nochtans een wildcard voor alle WorldTour-wedstrijden van 2020, waaronder ook alle grote rondes.
05/12 15u15  Onze Insider neemt je mee naar Turnhout: bezoek aan het Begijnhof en proeven van ‘wapas’Elke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week freelance fotograaf Bert De Deken (59), echtgenoot van Inge, papa van Michiel, levensgenieter en fotograaf. “Een mooi beeld kan mij gelukkig maken.”
05/12 15u15  David Beckham sponsort verlieslatend modelabel van Victoria BeckhamHet modelabel van Victoria Beckham (45) is voor het elfde jaar op rij alweer verlieslatend. Haar bedrijf Victoria Beckham Limited, kortweg VBL, draaide vorig jaar liefst 14,5 miljoen euro verlies. Haar echtgenoot David Beckham en enkele anonieme aandeelhouders pompten miljoenen in het imperium om het van de ondergang te redden.
05/12 15u15  Peter Van de Veire ontwerpt samen met dochter vijf kerstkaartjes: “Haar tekeningen zeggen meer dan mijn woorden”Radiopresentator Peter Van de Veire (48) en zijn dochter Jitske (26) hebben de handen in elkaar geslagen met webshop Tadaaz om samen vijf kerstkaarten te ontwerpen. De creatieve hand van Jitske in combinatie met de humoristische teksten van Peter leverden vijf eigenzinnige exemplaren op en geven een nieuwe betekenis aan de klassieke kerstkaart.
05/12 15u00  Wereld maakt kennis met prijsfoto’s van Schellenaar Bart BoodtsVoor Bart Boodts (47) die sinds drie jaar zelfstandig beroepsfotograaf is, gaat het hard. Na een aantal eerdere (internationale) prijzen wist hij recent in de categorie reportage het prestigieuze QEP-label te behalen, een onderscheiding op Europees vlak. In België zijn er momenteel slechts negen in die categorie. Bovendien zit hij in ‘Team Belgium’ voor de World Photographic Cup.
05/12 15u00  Real Madrid kampt met hele waslijst aan geblesseerden voor Champions League-match tegen Club BruggeReal Madrid zal het in de afsluitende match van zijn Champions League-groepsfase op bezoek bij Club Brugge zonder een resem sterren moeten doen. Woensdag maakte de Koninklijke bekend dat Eden Hazard, Gareth Bale en Marcelo de match in het Jan Breydelstadion missen. Marco Asensio, Lucas Vazquez en James Rodriguez waren al out en zullen er ook niet bij zijn.
05/12 15u00  Ophef rond voorpagina Italiaanse krant: “Lukaku is hier erg gevoelig voor”Black Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. “Lukaku is hier erg gevoelig voor”, reageert zijn manager Federico Pastorelli.
05/12 14u45  Jongen (18) wordt belaagd en haalt uit met mes: man loopt steekwonde in buik opEen intussen 19-jarige Mechelaar stond donderdag voor de correctionele rechtbank voor een poging tot doodslag op een andere man. De tiener kreeg in het najaar van 2018 het aan de stok met een groepje jongeren. Toen ze naar hem kwamen gelopen, trok hij een mes en stak hij er een van betrokkenen mee in de buik. “Het was een paniekreactie. Mijn cliënt wou gaan lopen maar plots stond iemand voor hem en heeft hij uitgehaald met het mes”, zei advocaat Bart Vanmarcke.
05/12 14u45  Rijden zonder gordel, beetje te snel of gsm’en achter stuur? Niemand kan zijn boete nog ontlopenBetrapt op rijden zonder gordel, op een kleine snelheidsovertreding of geen voorrang verlenen? Weet dat je vanaf begin 2020 niet meer zal ontsnappen aan uw boete. Vijf brieven ontvang je nog met onmiddellijke inningen, minnelijke schikkingen, een bevel tot betaling en alle herinneringen. Betaal je na die vijf brieven nog niet, dan kan de FOD Financiën je boete en de hoogoplopende extra kosten innen. Zelfs zonder vonnis van de politierechter.
05/12 14u45  Ontsnapte Nederlandse koe leeft als verstekeling bij Limburgse gallowaysEen ontsnapte Nederlandse koe zorgt voor heel wat opschudding in het grensoverschrijdende natuurgebied Hageven. Het dier sprong over een omheining en sloot zich aan bij een groepje gallowayrunderen.
05/12 14u30  Dief steelt laptop uit wagen, maar wordt ingerekend door politiestagiairsEen autodief probeerde donderdagochtend zijn slag te slaan in de Osystraat. Hij sloeg een autoruit in en ging aan de haal met een laptop. Het slachtoffer zette zelf de achtervolging in en werd daarbij geholpen door politiestagiairs in burger. In de Van Arteveldestraat overmeesterden die de dader.
05/12 14u30  Politie Schoten betrapt dealer met 15 zakjes cocaïneDe lokale politie van Schoten heeft afgelopen zondag een drugsdealer gearresteerd tijdens een nachtelijke patrouille in de wijk De Leck. De jongeman werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zijn aanhouding bevestigde.
05/12 14u30  Bezoek aan een kerstpaleis en negen andere tips voor het weekendDecember is traditiegetrouw een maand vol winterse activiteiten. Met deze tips kan je je agenda vullen.
05/12 14u30  Politie op zoek naar man die fiets steelt aan frituurDe politiezone Kempen Noord-Oost is op zoek een man die een fiets heeft gestolen aan frituur ’t Festijn in de Peperstraat in Retie.
05/12 14u15  CD&V niet akkoord met meerjarenplanning: “1,3 miljoen euro voor bibliotheek is niet nodig”De CD&V-afdeling Vorselaar stapt niet helemaal mee in het enthousiasme waarmee de ActieV-­meerderheid de meerjarenplanning heeft opgebouwd.
05/12 14u00  Rode Duivels zitten in pot twee voor loting van de Nations League en ontlopen zo drie absolute kleppersDe Europese voetbalbond UEFA heeft de potindeling van de Nations League 2020/2021 bekendgemaakt. De Rode Duivels zitten in pot twee… en ontlopen zo ironisch genoeg met Frankrijk, Spanje en Italië de grootste kleppers.
05/12 13u45  Liverpool-speler James Milner lacht met ‘planeet-Origi’: “Volgens mij had hij niet in de gaten dat hij de winnende goal gemaakt had”Divock Origi, woensdagavond nog goed voor twee treffers bij Liverpool, blijkt naast het veld nogal een dromer te zijn. Tot hilariteit van zijn ploegmaats. Ploegmaat James Milner wijdde zelfs een paar pagina’s aan de Rode Duivel in zijn boek ‘Ask a footballer’. “Mijn leven zou beslist een stuk minder leuk geweest zijn als ik hem nooit ontmoet had.”
05/12 13u30  Kaartjes schrijven voor mensen die zich eenzaam voelenWe voelen ons allemaal weleens eenzaam. En zeker in deze eindejaarsperiode, kan dat gevoel vaker naar boven komen. Vrijwilligers van organisatie De Voorzorg vroegen daarom aan voorbijgangers, op de markt in Deurne, of ze een kaartje wilden schrijven aan mensen die zich eenzaam voelen, of hulp kunnen gebruiken.
05/12 13u15  Monsterboetes voor grootschalige fraude: 82 miljoen sigaretten werden gevonden in containers in AntwerpenEen monsterboete van liefst 106 miljoen euro. Zoveel moet een Limburgse bende ophoesten voor het ontduiken van accijnzen op de import en export van tabak en alcohol. De twee spilfiguren moeten elk een boete van 900.000 euro betalen. 82 miljoen sigaretten werden teruggevonden in vijf onderschepte containers in Antwerpen.
05/12 13u00  Opdoffer voor Eden Hazard: toch breuk in enkel na tackle Thomas MeunierEden Hazard heeft toch een breukje in de enkel overgehouden aan de charge van Thomas Meunier vorige week. Dat maakte Real Madrid donderdag bekend. Daardoor mist de Rode Duivel zo goed als zeker zijn eerste Clasico tussen Barcelona en Real Madrid, en zal hij waarschijnlijk pas in 2020 weer op het voetbalveld te zien zijn.
05/12 13u00  Tatjana Scheck volgt Yasmine Kherbache op als gemeenteraadslidTatjana Scheck (45) volgt Yasmine Kherbache (beiden sp.a) op in de Antwerpse gemeenteraad. Ze stopt daarom ook als adviseur op het kabinet van schepen Tom Meeuws. Op 16 december legt Scheck de eed af.
05/12 12u45  ‘Catsitter’ Chloé houdt homeparty’s met kattenspeeltjesHomeparty’s zijn, ruim zeventig jaar nadat Tupperware ermee begonnen is, nog niet uit. Kattenoppas Chloé Noorbergen (33) uit Edegem is nét begonnen om haar kattenspeeltjes op die manier aan het baasje te brengen. “Veel mensen denken dat je met een kat niet kunt spelen. Het tegendeel is waar.”
05/12 12u45  1.500 cannabisplanten aangetroffen in Kruishuisstraat: Limburger gearresteerdDe Limburgse politiezone Carma heeft maandag twee huiszoekingen uitgevoerd in Turnhout en Genk. In de Turnhoutse woning in de Kruishuisstraat troffen ze een cannabisplantage aan. Een Genkenaar is gearresteerd en aangehouden.
05/12 12u45  Een foto van Romelu Lukaku met de kop ‘Black Friday’: ophef rond voorpagina Italiaanse krantBlack Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. AS Roma, de werkgever van Smalling, noemt de kop in een eerste reactie “vreselijk”.
05/12 12u45  IN BEELD. De Boerentoren door de jaren heenDe bank KBC overweegt om de Boerentoren te verkopen. Zo zou een van de meest iconische gebouwen van de stad Antwerpen voor het eerst sinds de bouw in 1928 van eigenaar veranderen. Bij aanvang was de Boerentoren zelfs de hoogste wolkenkrabber van Europa. Het indrukwekkende torengebouw in art-decostijl had in de beginjaren onder meer een restaurant, een bowlingbaan, een biljartzaal en woningen, maar die moesten gaandeweg plaats ruimen voor kantoorruimte. Een terugblik in woord en beeld op de geschiedenis van het 91-jarige gebouw.
05/12 12u30  Sergio Herman opent nieuw restaurant in AntwerpenSergio Herman opent in april 2020 een nieuw restaurant in Antwerpen. Naast restaurant The Jane en verschillende Frites Ateliers kiest de Nederlandse ondernemer opnieuw voor België.
05/12 12u30  Jongen gewond na steekpartij op middelbare school in TemseOp een middelbare school in Temse heeft donderdagochtend een steekpartij plaatsgevonden, zo bevestigt de directie. Bij het incident is één jongere gewond geraakt.
05/12 12u15  Opera met Stefaan Degand: hilarisch, brutaal maar toch romantischOpera op een hilarische, brutale maar toch romantische manier. Dat is het opzet van Macho, een Vlaamse opera buffa met Robert Groslot en Stefaan Degand. De voorstelling vertelt het verhaal van een saaie bedverkoper en een uitbundige sexy jongedame, beiden op zoek naar de ware liefde.
05/12 12u15  Jongere gewond na steekpartij op middelbare school in TemseOp een middelbare school in Temse heeft donderdagochtend een steekpartij plaatsgevonden. Bij het incident is één jongere gewond geraakt. Dat meldt Radio 2.
05/12 12u00  Kafkaiaanse verkeersdiscussie in Merksplas: “De man met de speed pedelec is compleet mis”Een filmpje dat de voorbije dagen massaal werd gedeeld op sociale media, beroert de gemoederen. Een Kempense fietser en een Britse vrachtwagenchauffeur verzeilen bij een impasse op de Berkelaar in Merksplas in een kafkaiaanse discussie. Verkeersveiligheidsinstituut Vias analyseerde de beelden. “Het lijkt ons dat de vrachtwagenchauffeur de juiste wegcode heeft gevolgd”, meldt woordvoerder Stef Willems.
05/12 12u00  F1-piloot na Brazilië-incident: "Klaar om terug te strijden met Max Verstappen"Esteban Ocon maakt in 2020 zijn F1-comeback en laat weten dat hij er helemaal geen problemen mee heeft om wiel-aan-wiel gevechten te hebben met Max Verstappen. De twee kennen elkaar al van tijdens hun karting-periode en hadden vorig jaar in Brazilië een opmerkelijk incident waarbij het bijna op een gevecht uitdraaide.
05/12 12u00  Advocaat-generaal op assisenproces: “Natasja was niet zomaar een toeschouwer, ze is mededader aan de roofmoord”Advocaat-generaal Björn Backx heeft de assisenjury gevraagd om Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) schuldig te verklaren aan de roofmoord op Frank Serruys (62). “Ze zaten financieel aan de grond, wisten dat Frank bemiddeld was en hebben direct na zijn dood zijn rekening geplunderd. Natasja was niet zomaar een toeschouwer, maar moedigde Bart aan om de feiten te plegen.”
05/12 12u00  Rode Duivels zitten in pot twee voor loting van de Nations League… en ontlopen zo drie absolute kleppersDe Europese voetbalbond UEFA heeft de potindeling van de Nations League 2020/2021 bekendgemaakt. De Rode Duivels zitten in pot twee… en ontlopen zo ironisch genoeg met Frankrijk, Spanje en Italië de grootste kleppers.
05/12 11u45  Procedureslag rond fietsostrade gaat voort: provincie krijgt nieuwe vergunning, maar buurtbewoner gaat opnieuw in beroepDe procedureslag rond de aanleg van de fietsostrade F14 Antwerpen-Essen gaat onverminderd voort. Na een eerdere vernietiging voor de aanleg van de ontbrekende schakel tussen Ekeren en Kapellen, kreeg de provincie een nieuwe vergunning. Dezelfde buurtbewoner vroeg echter opnieuw een schorsing en vernietiging aan.
05/12 11u45  Jambon geeft startsein voor diepe geothermie bij Janssen PharmaceuticaVlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft donderdagochtend het officiële startschot gegeven voor de eerste diepe geothermieboringen op de Campus van Janssen Pharmaceutica in Beerse. De boringen gaan 2,4 kilometer diep en zullen water van minstens 85 graden Celsius oppompen, dat via een warmtenet de gebouwen en bedrijfsprocessen van Janssen Pharma kan voorzien van warmte en koeling. Janssen is daarmee het eerste bedrijf in Vlaanderen dat volop inzet op diepe geothermie.
05/12 11u45  Gekende fietsendief wordt op heterdaad betrapt aan de MeirEen anonieme voetpatrouille van de Antwerpse politie merkte woensdagnamiddag een gekende fietsendief op. De man vertoonde opnieuw opmerkelijke interesse voor de fietsen aan de verschillende fietsstallingen. Hij was zichtbaar op zijn hoede voor de politie.
05/12 11u45  ‘First Dates’ zonder camera: datingbureau koppelt singles in Antwerpen op basis van vragenlijstHet was te denken: dankzij populaire tv-programma’s als ‘Blind Getrouwd’ en ‘First Dates’ is er een markt voor professionele koppelaars. In Antwerpen organiseert een speeddatingbureau op 16 december voor het eerst matched speeddates: alle deelnemers zijn op basis van een vragenlijst aan zes singles gelinkt bij wie ze het best zouden passen. “De interesse is heel groot.”
05/12 11u45  Bromfietser slaat op de vlucht maar rijdt zich vast op werfEen bromfietser probeerde woensdag te vluchten van een politiecontrole. De politie zette de achtervolging in en kon de man uiteindelijk vatten op een werf. Daar had hij zich vastgereden.
05/12 11u30  Fendi lanceert geparfumeerde handtasHet Italiaanse modehuis Fendi steekt een van zijn meest bekende ontwerpen, de ‘Baguette Bag’, in een nieuw kleedje. Of een nieuw geurtje. Want het modehuis komt met een geparfumeerde versie van de bekende handtas.
05/12 11u15  Doma: van noodgedwongen pop-up tot vaste lunch- en dinerplek in CadixwijkRestaurant La Pipe d’ Anvers heeft nieuwe buren. Onlangs ging daar op het Schengenplein Doma open na een succesvolle proeftijd als pop-up bij zomerbar Bocadero. “In de zomer hebben we heel de dag zon op ons groot terras.”
05/12 11u15  Agressieve winkeldief gebruikt aansteker als wapenHet personeel van een elektronicazaak betrapte woensdagavond een winkeldief op heterdaad. Hij had met een aansteker de beveiliging van een gsm-toestel doorgebrand. Hierbij raakte echter ook het toestel zelf en een toonbank beschadigd. Toen ze hem wilden tegenhouden, gebruikte hij de aansteker als wapen.
05/12 11u15  Oliedollars als smeergeld: waarom Saudi-Arabië steeds meer topsportevents organiseertSluimert in de woestijn van Saudi-Arabië een nieuwe sportgrootmacht? De oliegigant haalt, zoals dit weekend met de bokskamp tussen Anthony Joshua en Andy Ruiz, steeds meer internationale evenementen naar zich toe. Zijn de sjeiks plots sportfreaks geworden? Vijf vragen, vijf antwoorden
05/12 11u15  Bölöni: “Mbokani verdient Gouden Schoen”Dieumerci Mbokani (34) zit in 2019 al aan 21 competitiegoals en behoort zo tot de topfavorieten voor de ­Gouden Schoen. In 2012, toen hij aan het kanon van Anderlecht stond, ging de Congolees al eens met de trofee aan de haal.
05/12 11u00  72 verenigingen houden Winterbar 725 open: aantal bezoekers verdriedubbeld op vier jaar tijdVrijdag gaat in het centrum van Puurs Winterbar 725 open: zoals altijd mogen verenigingen uit de gemeente die bar afwisselend uitbaten. En zoals altijd mogen zij een groot deel van de opbrengst houden. Intussen gaat het al om 72 verenigingen.
05/12 11u00  Eén op de drie Kempense gemeentes heeft nog een zwembad, vooral met privépartnersIn de Kempen heeft één gemeente op de drie een eigen overdekt zwembad. Sinds in februari het splinternieuwe zwembad in Mol de deuren opende, hebben de zes steden en grote gemeenten een volwaardig zwemparadijs. Ook het Zwembad Stadspark in Turnhout lijkt ‘gereanimeerd’. “In zee gaan met een private partner was de juiste keuze”, zegt schepen Jan Van Otten (sp.a). “Sindsdien deden zich geen grote ongemakken meer voor. Alles in eigen beheer herstellen en uitbaten was onbetaalbaar geworden.”
05/12 11u00  Apothekeres activeert rookalarm om gewapende mannen te verjagenEen apothekeres in Borgerhout kreeg woensdag ongewenst bezoek. Twee gemaskerde mannen kwamen gewapend de winkel binnen. De vrouw wist hen echter te verjagen door het rookalarm te activeren. Er werd dan ook geen buit gemaakt.
05/12 10u45  Geplande nieuwbouw steinerschool in Valaarpark botst op verzet buurtbewonersSteinerschool Lohrangrin in het Valaarpark wil de verouderde gebouwen vervangen door een nieuwbouw in ‘de spie’, een uitloper van het park langs de Berkenrijslaan. Dat is niet naar de zin van de bewoners van de Valaarstraat die langs die spie wonen. “Die was als bufferzone voorzien.”
05/12 10u30  Kapperszaak beschoten in Temse: “Geen idee wie het op mij gemunt zou hebben”In de Hoogkamerstraat in Temse werd dinsdagnacht rond 1 uur kapperszaak “King Kapper” beschoten. De uitbater stelde de kogelinslag pas woensdagmiddag vast.
05/12 10u30  Video van boze Kempense fietser die niet wil wijken voor vrachtwagen gaat viraalEen filmpje van een boze fietser uit Rijkevorsel wordt massaal gedeeld op sociale media. De man op de beelden blokkeert de weg voor een tientonner, omdat die laatste volgens hem niet genoeg uitwijkt om hem te laten passeren.
05/12 10u30  Actrice Emma Stone kondigt verloving aanEmma Stone heeft zelf geen Instagramaccount, maar de actrice kondigde haar verloving aan op de pagina van haar verloofde Dave McCary. Veel woorden maakte het koppel er verder niet aan vuil, de fonkelende ring aan de vinger van de actrice spreekt uiteindelijk voor zich.
05/12 10u15  Video gaat viraal van boze fietser die niet wil wijken voor vrachtwagenEen filmpje van een boze fietser uit Rijkevorsel wordt massaal gedeeld op sociale media. De man op de beelden blokkeert de weg voor een tientonner, omdat die laatste volgens hem niet genoeg uitwijkt om hem te laten passeren. Nochtans zie je in de video dat de vrachtwagenchauffeur zich al redelijk aan de kant heeft gezet en zowat een meter ruimte vrijlaat voor de fietser. De bestuurder verklaart aan de fietser, die zelf een vrachtwagenchauffeur blijkt te zijn, dat hij niet verder kan uitwijken, omdat hij dan vreest door de zachte berm weg te zakken. Maar die verklaring volstaat niet voor de fietser. Gevolg is een minutenlange discussie tussen de twee.
05/12 10u15  Inbrekers slaan op de vlucht en worden klemgereden op E19De lokale politie Voorkempen kon dinsdagavond twee inbrekers vatten na een achtervolging. Ze sloegen op de vlucht nadat ze betrapt waren, maar werden uiteindelijk op de E19 klemgereden.
05/12 10u15  Houston Rockets vechten nederlaag bij San Antonio aan na scheidsrechterlijke dwalingDe Houston Rockets hebben bij de NBA protest aangetekend tegen de 135-133 nederlaag na verlengingen dinsdag bij San Antonio. Dat bericht ESPN donderdag. Houston werd benadeeld door een scheidsrechterlijke fout bij een dunk van James Harden. De Rockets willen dat de NBA hen ofwel de zege toekent, ofwel de wedstrijd laat herspelen.
05/12 10u15  Dit is dé kleur van 2020 volgens PantoneOf het nu je lentegarderobe, de muren van kinderkamer of de jurken van je bruidsmeisjes zijn: volgens het Amerikaanse kleureninstituut Pantone kleurt 2020 blauw.
05/12 10u00  Virton stelt coach die al twee keer laatste werd in Proximus League aan als opvolger van opgestapte Toppmöller1B-club Excelsior Virton heeft woensdagavond al een opvolger gevonden voor de maandagavond opgestapte T1 Dino Toppmöller. De 59-jarige Fransman Christian Bracconi leidt vanaf donderdag de troepen. Hij zal later op de dag officieel gepresenteerd worden.
05/12 10u00  Zangeres Anastacia knuffelt babybuik Natalia: “Kleine meid vond het fantastisch”Dat zangeres Natalia en haar Amerikaanse collega Anastacia twee handen op een buik zijn, is al langer geweten. Maar toen de ‘Paid My Dues’-zangeres onlangs op het podium stond in Amsterdam maakte ze even tijd voor de groeiende buik van haar goede vriendin.
05/12 09u45  Clasico in gevaar voor Eden Hazard: één week na tackle van Thomas Meunier loopt hij nog altijd op krukkenDe kans is reëel dat Eden Hazard niet fit geraakt voor de Clasico tussen Barcelona en Real Madrid op woensdag 18 december. De Spaanse sportkrant Marca stelde vast dat de Rode Duivel één week nadat hij geblesseerd het veld moest verlaten door een tackle van België-ploegmaat Thomas Meunier nog steeds op krukken loopt.
05/12 09u45  Politie vat twee vermoedelijke inbrekers met nepwapen bij SyntraTwee vermoedelijke inbrekers zorgden donderdagmorgen voor consternatie aan de Syntra-campus bij Berchem-station. De twee zouden ook een wapen bij zich hebben. De Antwerpse politie kwam ter plaatse en kon beide mannen snel inrekenen.
05/12 09u45  Patrick Lefevere vanaf 1 februari met “pensioen”Remco Evenepoel won gisteren dan wel de Kristallen Fiets, op het gala was het zijn baas Patrick Lefevere die de aandacht wegnam door te verkondigen dat hij op 1 februari 2020 met pensioen gaat.
05/12 09u30  E34 is een van de weinige snelwegen zonder dynamische bordenBij in totaal ongevallen op de E34 in de richting van Antwerpen zijn woensdag twee personen uit de Kempen om het leven gekomen. Een derde bestuurder raakte zwaargewond. De twee dodelijke slachtoffers vielen telkens in de staart van een file. De oorzaken van de ongevallen zijn onduidelijk. De verkeerschaos op de E34 roept wel de vraag op of er geen rijstrooksignalisatie (RSS) nodig is op de snelweg.
05/12 09u30  Vrachtwagenchauffeur moet 4.579 euro aan boetes betalenDe politie Mechelen-Willebroek zette woensdagmiddag in Brielen in Willebroek een vrachtwagen aan de kant die in overtreding was met tal van wetgevingen. Zo was de oplegger niet gekeurd en was de lading van de vrachtwagen, 22 ton aan stenen die gestapeld lagen op pallets, niet gezekerd in de laadruimte.
05/12 09u15  E34 is een van de weinige snelwegen zonder dynamische signalisatieBij in totaal ongevallen op de E34 in de richting van Antwerpen zijn woensdag twee personen uit de Kempen om het leven gekomen. Een derde bestuurder raakte zwaargewond. De twee dodelijke slachtoffers vielen telkens in de staart van een file. De oorzaken van de ongevallen zijn onduidelijk. De verkeerschaos op de E34 roept wel de vraag op of er geen rijstrooksignalisatie (RSS) nodig is op de snelweg.
05/12 09u15  Patrick Lefevere vanaf 1 februari op “pensioen”Remco Evenepoel won gisteren dan wel de Kristallen Fiets, op het gala was het zijn baas Patrick Lefevere die de aandacht wegnam door te verkondigen dat hij op 1 februari 2020 op pensioen gaat.
05/12 09u15  DISCUSSIE. Wat moet er met de Antwerpse Boerentoren gebeuren?KBC denkt eraan om de Boerentoren in Antwerpen te verkopen. Voor de zomer van 2020 neemt de bank een beslissing. Uit een onderzoek blijkt dat de saneringswerken in het gebouw veel langer zullen duren dan verwacht, waardoor het voor 2024 niet gebruiksklaar is. “
05/12 09u00  Belgian Blades starten WK ijshockey met winst tegen gastland BulgarijeDe Belgian Blades, de Belgische ijshockeyvrouwen, konden zich woensdagavond geen betere start van hun WK-campagne inbeelden. In Sofia, in het bijzijn van zo’n 400 toeschouwers, wonnen ze hun eerste wedstrijd van de derde mondiale divisie met 4-2 tegen gastland Bulgarije.
05/12 09u00  NBA. LA Lakers en Milwaukee Bucks verstevigen hun koppositiesDe LA Lakers en de Milwaukee Bucks hebben woensdagavond geen fout gemaakt in de NBA. De Lakers, de leiders in de westelijke divisie, wonnen met 96-121 bij Utah Jazz. De Bucks, aanvoerders van de oostelijke divisie, versloegen Detroit Pistons met 103-127.
05/12 08u15  Appartementen of hotel in Boerentoren? KBC zet iconisch gebouw in etalageDe bank KBC overweegt om de Boerentoren te verkopen. Zo zou een van de meest iconische gebouwen van de stad Antwerpen voor het eerst sinds de bouw in 1928 van eigenaar veranderen.
05/12 07u00  Jaar na fatale studentendoop: in ruil voor paper over doopcultuur, mogen Reuzegommers aan unief blijvenEen maatschappelijke taakstraf van dertig uur en een verhandeling rond de geschiedenis van dooprituelen. Dat zijn de tuchtstraffen die de KU Leuven het voorbije jaar in alle discretie oplegde aan 17 leden van studentenclub Reuzegom. De procedure kwam er na de tragische dood van schacht Sanda Dia (20), vandaag exact een jaar geleden. In ruil mogen de ex-Reuzegommers hun studies verderzetten, in afwachting van een strafproces.
05/12 06u45  KBC overweegt verkoop Boerentoren: woningen, kantoren, hotel en horeca zijn mogelijkDe bank KBC overweegt om de Boerentoren te verkopen. Zo zou een van de meest iconische gebouwen van de stad Antwerpen voor het eerst sinds de bouw in 1928 van eigenaar veranderen.
05/12 06u15  Uitbater kapperszaak heeft geen schrik na kogelinslag: “Maar zoiets verwacht je in Antwerpen, toch niet in Temse”Een kapperszaak in de Hoogkamerstraat in Temse is in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten. De uitbater stelde pas de volgende dag de kogelinslag vast. Hij heeft geen vermoeden wie het op hem gemunt zou kunnen hebben. Het parket onderzoekt de zaak.
05/12 06u15  Strandbar en veerboot voor recreatiedomein: “Goed voor minder mobiele bezoekers”Met een volledige nieuwbouw aan de ingang, een strandbar en een veerboot als vervanging van het treintje, investeert het provinciebestuur de komende jaren fors in recreatiedomein De Ster.
05/12 06u15  Deze slager noemt zijn 1.500 klanten allemaal bij de voornaam: “Mevrouw of meneer, dat is voor zaken in ’t stad”Bij slagerij De Burggrave-Van Moer kent het personeel zowat alle klanten bij de voornaam. Dat is een van de redenen waarom de zaak is uitgeroepen tot de klantvriendelijkste slagerij van België.
05/12 05u15  20% van flitspalen in Vlaanderen werkt nietMomenteel zijn 80,62% van de circa 1.400 flitspalen langs Vlaamse gewest- en snelwegen operationeel. Dat percentage ligt lager dan de 84% die in mei vorig jaar gehaald werd.
05/12 05u15  Kamer legt schuldenindustrie aan banden: wat mogen bedrijven voortaan aanrekenen als je te laat betaalt?De Kamercommissie Economie heeft vandaag unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd dat exuberante kosten voor onbetaalde facturen aan banden moet leggen. “Facturen moeten uiteraard betaald worden, maar niemand moet verdienen op de schulden of een vergetelheid van een ander”, klinkt het bij SP.A. Maar wat verandert er precies?
05/12 05u15  Meer sterfte door tekort aan verpleegkundigenDrie patiënten op de duizend overlijden onverwacht in het ziekenhuis. De sterfte is groter op afdelingen waar minder verpleegkundigen staan.
05/12 05u15  Jaar na fatale studentendoop: in ruil voor paper over de doopcultuur, mogen Reuzegommers aan de unief blijvenEen maatschappelijke taakstraf van dertig uur en een verhandeling rond de geschiedenis van dooprituelen. Dat zijn de tuchtstraffen die de KU Leuven het voorbije jaar in alle discretie oplegde aan 17 leden van studentenclub Reuzegom. De procedure kwam er na de tragische dood van schacht Sanda Dia (20), vandaag exact een jaar geleden. In ruil mogen de ex-Reuzegommers hun studies verderzetten, in afwachting van een strafproces.
05/12 05u15  STANDPUNT. Gewoon lezenJe kunt tien, elf, twaalf of vijftien negatieve onderwijsonderzoeken van PISA laten passeren en bij elk negatief resultaat toegeven dat het inderdaad bergaf gaat, maar nog altijd goed genoeg is. Maar op een bepaald moment wordt de nood zo hoog dat een drastische ingreep onafwendbaar is. De kersverse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) lijkt dat begrepen te hebben. Nu de rest van de onderwijswereld nog.
05/12 05u15  Nieuw gigamagazijn van drie voetbalvelden groot slaat staal op in haven120.000 ton staal per jaar, met mogelijk nog uitbreiding. Dat plannen Euroports en het Lierse Zimmer Staal te behandelen in een nagelnieuw magazijn. De Antwerpse haven zelf wil met een nieuwe campagne volgend jaar staaltrafiek aantrekken, want dat levert ook heel wat jobs op.
05/12 05u15  Voordelen voor topsporters onder vuur: wij legden alle politieke voorstellen op de weegschaalVanmiddag 15 uur zou weleens een heel belangrijk moment kunnen zijn voor de toekomst van de Belgische sportsector. Parlementsleden van N-VA, Open VLD, Groen, CD&V en SP.A zitten dan voor het eerst samen om de RSZ- en fiscale voordelen voor sportclubs te bespreken. Bedoeling is om tot een gemeenschappelijke tekst te ­komen, die tegen juli volgend jaar tot een nieuwe regeling zou moeten leiden.
05/12 05u15  Juklerod is klaar voor nieuwe start, maar wil duidelijkheid: “Die optie lichten hoeft niet als ik niet speel”Tweeënhalve maand lang was hij totaal uit beeld, maar Simen Juklerod (25) heeft tegen Genk weer van zich laten horen. De Noorse linksback maakte een mooie goal, al beseft hij dat hij op defensief vlak nog stappen moet zetten. “Hopelijk kan ik tijdens de winterstop een nieuwe start maken.”
05/12 05u15  Antwerp kent vanavond tegenstander Croky Cup: kwartfinales over twee wekenVanavond wordt er geloot voor de kwartfinales van de Croky Cup. Antwerp komt dan te weten wie de volgende tegenstander wordt, nadat het dinsdagavond landskampioen Genk uitschakelde.
05/12 05u15  Meubelstuk doet dienst als zitbank, plantenbak én regenton: Antwerpse wint prestigieuze prijs met ‘Waterbench’Zelfstandig meubelontwerpster, amper 25 jaar en al in het bezit van een Henry Van De Velde Award, één van de meest prestigieuze design awards in België. Het is de Antwerpse Barbara Standaert (25) gegund. “Uit 350 inzendingen gekozen worden, dat is toch wel een hele eer.” Barbara ontwierp een zitbank die regenwater opvangt.
05/12 05u15  Antwerpsupporters kopen tickets voor thuisvakken BeverenAntwerpfans gaan ver om een wedstrijd bij te wonen van hun favoriete voetbalclub. Voor de uitwedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Waasland-Beveren, proberen ze tickets te scoren op naam van iemand die woont in het Waasland. Maar politie en club waken.
05/12 05u15  KBC overweegt verkoop van Boerentoren: Woningen, kantoren, hotel en horeca zijn mogelijkDe bank KBC overweegt om de Boerentoren te verkopen. Zo zou een van de meest iconische gebouwen van de stad Antwerpen voor het eerst sinds de bouw in 1928 van eigenaar veranderen.
05/12 05u15  Wijk gaat rond met petitie tegen afschaffing buslijn 31: “Dit is een blinde vlek”Buurtbewoners van de Leon Stampelaan en George Ivanowlaan in Deurne hebben driehonderd handtekeningen verzamelend om bus 31 opnieuw naar hun wijk te halen. Die buslijn werd anderhalf jaar geleden afgeschaft.
05/12 05u15  COLUMN. Soms zit ik in de auto en denk ik: waar ben ik?!Waar ben ik?! Herkent u dat gevoel van lichte paniek wanneer u achter het stuur van uw auto plots wakker lijkt te worden en de omgeving niet direct herkent? Het overvalt mij heel soms, zelfs op trajecten die ik op zeer geregelde basis afleg en in feite blindelings zou kunnen afleggen. Meestal omdat ik diep in gedachten verzonken ben (wat eten we vanavond?) of na een lang (handenvrij) telefoontje.
05/12 05u15  Herentals droomt weer van stadhuis op Grote MarktIn de komende vijf jaar moet Herentals over een nieuwe kunstencampus, een sporthal in Noorderwijk-Morkhoven en een (deels) parkeervrije Grote Markt met ondergrondse parking beschikken. En misschien zelfs een nieuw stadhuis.
05/12 05u15  Westels 3bouw is Maakbedrijf van het JaarOndernemersorganisatie Unizo heeft woensdagavond de onderneming 3bouw uit Westerlo uitgeroepen tot nationaal Maakbedrijf van het Jaar. Dat gebeurde tijdens een seminar in Gent waarop meer dan negenhonderd bedrijfsleiders aanwezig waren.
05/12 05u15  Vorselaar stelt meerjarenplan voor: nieuw schoolgebouw, groepspraktijk voor artsen en heraanleg van Markt en 17 andere stratenHet gemeentebestuur van Vorselaar investeert de komende vijf jaar ruim 13,6 miljoen euro in een waslijst aan ambitieuze projecten. “We praten over een verdrievoudiging van het investeringsniveau tegenover de vorige legislatuur”, zegt burgemeester Lieven Janssens (ActieV). “En we doen dat allemaal zonder een verhoging van de belastingen.”
05/12 05u15  Anaf dient motie in om afsluiten van drinkwater te verbieden: “Helft van alle afsluitingen gebeurt in de Kempen”De Vlaamse Parlementsleden Hannes Anaf (sp.a) en Johan Daenen (Groen) hebben woensdag een motie ingediend om het afsluiten van drinkwater te verbieden. Pidpa sloot in 2018 de meeste klanten af.
05/12 05u15  Eerste bomen van Turnhouts stadsbos zijn geplantAlles komt terug. In 1970 zongen we met zijn allen het campagnelied van Plant Een Boom met Nonkel Bob. Dit weekend creëren we in Turnhout met zijn allen een stadsbos. De eerste boompjes gingen woensdag al de grond in.
05/12 05u15  Hert verkoopt hertjes voor ’t HertRestaurant Hert, dat op de bovenste verdieping van de Turnovatoren is gevestigd, biedt zijn klanten houten hertjes aan. De opbrengst is bestemd voor het sociaal restaurant ’t Hert, dat bij ’t Antwoord in de Otterstraat hoort.
04/12 23u45  Geen Europese stunt voor Antwerp Giants in Jeruzalem: Sinjoren verliezen voeling met top 4 in Champions League basketbalGeen Europese stunt van Telenet Giants Antwerp in Israël. De Sinjoren gingen met 94-72 onderuit tegen groepsfavoriet Hapoel Jeruzalem. De Sinjoren sluiten de heenronde van de groepsfase van de Champions League af met 2 op 7 en verliezen voeling met de top 4.
04/12 23u00  Charleroi kruipt in het slot voorbij Gent, ook Standard, Zulte Waregem en Kortrijk stoten in Croky Cup door naar de kwartfinalesCharleroi heeft zich woensdagavond voor de kwartfinales van de Croky Cup geplaatst. Een laat doelpunt van Massimo Bruno was voldoende voor de Carolo’s. Ook Union heeft de achtste finales overleefd. Het haalde het van Westerlo met penalty’s (4/1) na een 0-0 score. Eerder hadden ook Standard, Zulte-Waregem en Kortrijk zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales.
04/12 22u45  Roeselare wint vlot in Champions League volleybalRoeselare heeft woensdag een vlotte 0-3 zege behaald bij het Duitse Friedrichshafen op de eerste speeldag in de Champions League. De setstanden waren 23-25, 21-25 en 15-25.
04/12 22u15  Bacardi opent kerstshop in hartje stadRummaker Bacardi opent een Rum Room in de Wilde Zee. Daar verkopen ze bijzondere rum, verpakt in houten boxen. Op die kistjes prijken kunstwerkjes van Axel Daeseleire.
04/12 22u15  Standard, Zulte Waregem en Kortrijk stoten in Croky Cup door naar de kwartfinalesStandard, Zulte-Waregem en Kortrijk hebben zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de Croky Cup. Ook Union en Westerlo begonnen om 20u maar kwamen in 90 minuten niet tot scoren en spelen verlengingen.
04/12 22u15  OM vraagt om oogarts te veroordelen wegens schuldig verzuim: patiënte overleed tijdens consultatie aan hartfalenHet Openbaar Ministerie vraagt de rechtbank om een oogarts die verbonden is aan het ziekenhuis Heilige Familie in Reet principieel te veroordelen wegens schuldig verzuim. De arts zou de verzwakte patiënte, die tijdens een consultatie onwel was geworden, niet de nodige hulp hebben geboden.
04/12 22u00  Bacardi opent kerstbar in hartje stadRummaker Bacardi opent een Rum Room in de Wilde Zee. Daar verkopen ze bijzondere rum, verpakt in houten boxen. Op die kistjes prijken kunstwerkjes van Axel Daeseleire.
04/12 21u30  Remco Evenepoel wint Kristallen fiets, Sanne Cant triomfeert bij de vrouwenRemco Evenepoelheeft de Kristallen Fiets gewonnen, een prijs die woensdag werd uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws. Het 19-jarig toptalent van Deceuninck-Quick-Step won voor ploegmaat Philippe Gilbert en Wout van Aert. Hij is de jongste winnaar in de geschiedenis.
04/12 21u15  Technopolis en Plopsaqua gaan nauw samenwerken: “Vernieuwen en meer inzetten op digitale communicatie en innovatie”In de aanloop naar het infomoment van Plopsaqua stelde ook Technopolis zijn langetermijnvisie voor. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor het waterpretpark. “Beide kunnen elkaar versterken. 1+1 is in dit geval 3”, klinkt het bij Luc Van den Brande, voorzitter van de Raad van Bestuur.
04/12 21u15  Plopsaqua opent de deuren mogelijk in 2023: CEO luistert naar buurtbewoners op infomarktAls alles volgens plan verloopt, dan opent Plopsaqua Mechelen in 2023 de deuren. Dat zei Plopsa-CEO Steven Van den Kerkhof op een infomarkt voor buurtbewoners. Het bedrijf wil wel maximaal gehoor geven aan de bekommernissen van de omwonenden en zo veel mogelijk groen behouden.
04/12 21u15  Politie krijgt verscheidene tips binnen over brutale straatroofDe politie heeft dinsdagavond, na de uitzending van het opsporingsprogramma Faroek, verscheidene tips gekregen in het onderzoek naar een brutale straatroof in de Brouwerijstraat in Lier afgelopen voorjaar. De daders zijn voorlopig nog niet gevat.
04/12 21u15  Geen Europese stunt in Jeruzalem: Giants verliezen voeling met top 4 in Champions LeagueGeen Europese stunt van Telenet Giants Antwerp in Israël. De Sinjoren gingen onderuit tegen groepsfavoriet Hapoel Jeruzalem (94-72). De Sinjoren sluiten de heenronde van de groepsfase van de Champions League af met 2 op 7 en verliezen voeling met de top 4. De eerste vier van de vier poules zijn in het kampioenenbal geplaatst voor de 1/8 ste finales. Winst volgende week in de Lotto Arena en op de eerste speeldag van de terugronde en versus het Spaanse Burgos is voor het team van coach Christophe Beghin dan ook aan de orde. Slechts dan mag Telenet Giants Antwerp blijven hopen op kwalificatie.
04/12 21u15  Marc Wilmots ontkent akkoord met Iran om contract in onderling overleg te ontbinden: “We zijn nog aan het onderhandelen”Volgens het Iraanse persagentschap Insna had bondsvoorzitter Mehdi Tadsch woensdag in Turkije een gesprek met de advocaten van Wilmots en werd een akkoord gevonden om het contract in onderling overleg te ontbinden. Maar dat bericht werd al snel ontkend door Wilmots zelf.
04/12 21u00  Politie vindt cannabisplantage bij inval in leegstaande bakkerij: drie aanwezigen opgepaktDe politie heeft dinsdagavond een cannabisplantage aangetroffen in een leegstaande bakkerij in de Overwinningsstraat, in het hartje van Willebroek. De inval in het gebouw kwam er nadat omwonenden een doordringende cannabisgeur hadden waargenomen op straat. Drie mannen konden opgepakt worden.
04/12 21u00  Remco Evenepoel wint Kristallen fiets: “Ik sta te trillen op mijn benen”Remco Evenepoelheeft de Kristallen Fiets gewonnen, een prijs die woensdag werd uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws. Het 19-jarig toptalent van Deceuninck-Quick-Step won voor ploegmaat Philippe Gilbert en Wout van Aert. Hij is de jongste winnaar in de geschiedenis.
04/12 20u45  Hof van Wezel verhuist tijdelijk naar heemkring De Drie Rozen (met toog en al)Het lijkt wel een vroeg kerstverhaal. Om de geplande verbouwing van Hof van Wezel mogelijk te maken, dreigden waard Danny Hazebroek en zijn vaste klanten op straat te belanden. “Gelukkig bood heemkring De Drie Rozen ons tijdelijk onderdak. We hebben zelfs onze 7 meter lange houten toog mee kunnen verhuizen”, laat Danny het bier alweer stromen.
04/12 20u45  Sint komt aan met de treinSinterklaas kwam dit jaar naar basisschool De Ceder in Kessel ... per trein. Directeur Guy had daar een goede uitleg voor. “Onze school ligt net naast het station en zo moest de Sint niet te lang door de koude stappen. Hij moest zich wel reppen: zijn boot had vertraging zodat hij maar net de trein haalde. Misschien dat hij in de toekomst wel per drone komt, want zowel onze school als de Sint gaan met hun tijd mee. “
04/12 20u30  Koninklijke Heibos opent nieuw sportcomplex: “In tien jaar groeide onze club met 250 leden”Koninklijke Heibos SV maakt zich op om op vrijdag 13 december het nieuwe sportcomplex officieel in te huldigen. Nu is het nog alle hens aan dek om tegen dan het opvallende gebouw met kantine, kleedkamers en spelerstunnel naar het veld af te werken.
04/12 20u30  Studenten UA ontmoeten Amerikaans ambassadeur Ronald J. Gidwitz: “Mijn idee om diplomatie te gaan studeren is alleen maar versterkt”Een select groepje studenten aan de UAntwerpen kreeg deze week de kans om met Amerikaans ambassadeur Ronald J. Gidwitz in gesprek te gaan. “We dachten dat het er heel stijf aan toe zou gaan, maar dat was niet het geval”, zegt student Philippe Van Gerwen (21).
04/12 20u30  De Lijn kop van Jut na bekerwedstrijd RAFC-Racing Genk:“Meer dan twee uur naar huis gewandeld in -2°omdat tram niet kwam opdagen”Antwerpsupporters Patrick Van Peteghem (25) en zijn neef Giovanny zijn dinsdagavond, na de bekerwedstrijd tegen Racing Genk, noodgedwongen te voet naar huis moeten gaan. “De trams kwamen niet opdagen, de taxi’s waren overbevraagd, dus zat er niets anders op dan twee uur en twintig minuten te wandelen naar Hoboken”, zegt Patrick.
04/12 20u30  Professoren verklaren navigatievermogen van geblinddoekte Wout van Aert: “Ruimtelijk geheugen is te trainen”Herentals wielrenner Wout van Aert zorgde voor een opvallende scène in Het Huis op Eén. In de auto kon hij geblinddoekt tot ver buiten zijn huis zeggen waar ze reden. Zo’n ruimtelijk en visueel geheugen komt goed van pas om te navigeren, en blijkbaar kunt u het trainen. Maar dan gebruikt u best geen gps meer: “Er ontstaat mogelijk een generatie die minder goed de weg vindt.”
04/12 20u15  Niemand steunt betaalparking voor fietsers: “Dit is een pestmaatregel”Je fiets parkeren in de fietsparking onder het Koningin Astridplein of onder het Operaplein kost in de toekomst geld en daar is fietsend en pendelend Antwerpen het niet mee eens. Dat een gratis service betalend wordt, begrijpen ze niet. “Ik zal wel moeten betalen, omdat ik echt geen andere optie heb”, klinkt het bij de Mechelse pendelaar Hilde Van den Brande.
04/12 20u00  Groen voert actie tegen betaalparking voor fietsers op Koningin AstridpleinVanuit de Antwerpse politiek stromen de reacties op de betaalparking voor fietsers binnen. Groen voert vrijdag actie op het Koningin Astridplein.
04/12 20u00  Sinterklaas deelt speelgoedberg uitO jee! Twee dagen voor pakjesavond ontdekte de sint dat hij met speelgoedoverschotten kampt. De Zwarte Pieten zijn te ijverig geweest in de speelgoedfabriek in Spanje. Dus contacteerde hij de Zandhovense werkgroep ‘Sinterklaas komt ook voor jou!’ om nog snel een geefplein te organiseren voor het gemeentehuis. Sinterklaas bracht zelfs een doedelzakroetpiet mee. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V), schepen van Jeugd Jelle Lauwereys (CD&V) en OCMW-voorzitter Mieke Maes (CD&V) zorgden voor een plechtige ontvangst met troon. De kinderen mochten aanschuiven en kregen van Sinterklaas een bonnetje om een geschenk te kiezen. Flor Van Dessel van het Aangespannen Paard Zandhoven, dat komende zondag 8 december de koetsenbeurs organiseert in het gemeentemagazijn aan de Populierenhoeve, speelde taxi.
04/12 20u00  Douane onderschept twee ton cocaïne in lading meststoffenIn de haven van Antwerpen is eind november een grote partij cocaïne onderschept. De douane kon twee ton van het witte poeder aantreffen.
04/12 19u45  Verdachten van drugsgeweld opnieuw in de celDrie jonge verdachten van betrokkenheid bij aanslagen in het drugsmilieu zijn woensdag opgepakt. Twee van hen werden ook in juni al eens opgepakt, maar werden toen vrijgelaten.
04/12 19u15  Psychiatrisch centrum Bethanië opent extra afdeling voor crisisopvangPsychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel opende een extra opname-afdeling voor crisisopvang. Hulpverleners in onze regio merkten dat daar een tekort aan was.
04/12 19u00  Gestaakte STVV-Genk wordt niet opnieuw gespeeld: 3-3 is eindstandDe Limburgse derby tussen STVV en Genk van 28 september zal niet opnieuw worden gespeeld. De 3-3 stand die op het scorebord stond toen de match werd stilgelegd, is definitief. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag beslist.
04/12 19u00  Brandweerkazerne blijft in VolkenbondstraatOp de jongste gemeenteraad stelde Chris Ceuppens, fractieleider van sp.a/Groen, de vraag of het geen optie zou zijn om de brandweerkazerne op termijn mee te verhuizen naar de Kwaede Wielstraat, zodra het gemeentemagazijn naar daar wordt overgeplaatst.
04/12 18u45  Horlogemerk brengt exclusieve collectie uit met Antwerpse skylineAntwerpen is één van de 56 wereldsteden met een eigen collectie van luxehorloges. Het gaat om een heel exclusieve uitgave van het merk MeisterSinger. Die laat zich jaarlijks inspireren door enkele topsteden. Het zijn ware verzamelingsobjecten want er zijn maar tien horloges met de Antwerpse skyline gemaakt, en daarvan heeft de helft al een eigenaar gevonden. Snel zijn is dus de boodschap.
04/12 18u45  Groen pleit voor wijkgezondheidscentrum in Mortsel: “Te veel mensen stellen gezondheidszorg uit om financiële redenen”Sara Waelbers (Groen) pleitte tijdens de laatste gemeenteraad voor de komst van een wijkgezondheidscentrum. Schepen van Zorg en Gezondheid Gitta van Peborgh (sp.a-I Love Mortsel) is het idee genegen, maar twijfelt aan de kwaliteit van die vorm van dienstverlening.
04/12 18u30  Charles Leclerc crasht tijdens tweede dag F1-bandentestWilliams F1-piloot George Russell heeft tijdens de tweede dag van de tweedaagse F1-bandentest in Abu Dhabi de snelste tijd gereden.
04/12 18u30  SC OLVE start met eigen G-ploeg: “Onze All Stars zijn volwaardige leden van onze club”De Edegemse voetbalclub SC OLVE heeft voortaan een eigen G-ploeg: de All Stars. “Deze spelers en speelsters worden doelbewust in onze club geïntegreerd”, vertelt Johan Van den broeke.
04/12 18u15  Twee Kempenaren overleden bij verschillende ongevallen op E34Op de E34 gebeurden woensdag verschillende ongevallen. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Ter hoogte van Oelegem overleed een vrachtwagenchauffeur toen hij inreed op een andere vrachtwagen. In de staart van die file reed een bestelwagen in op een andere vrachtwagen, ook met dodelijke afloop.
04/12 17u45  Kapellen in Oostenrijkse sferen: ijspiste opent voor 23ste keer de deurenVoor de 23ste keer al opent de ijspiste in het centrum van Kapellen de deuren. Vanaf donderdag 5 december tot en met zondag 5 januari kan iedereen er terecht. Nieuw is dit jaar de Oostenrijkse almhut Bar Oscar.
04/12 17u30  Oost-Vlaanderen investeert fors in provinciale domeinen: wie krijgt geld?Oost-Vlaanderen verlaagt als enige provincie haar belastingen. De provincie plooit zich terug op haar ‘kerntaken’: de recreatiedomeinen, fietspaden en onderwijs. Toch wordt ook stevig geleend om te kunnen investeren. Toch wordt ook stevig geleend, onder meer voor fietssnelwegen en investeringen in een nieuw inkomgebouw voor recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas.
04/12 17u15  Keert Defour terug tegen Waasland-Beveren? Bölöni wil geen risico nemenSteven Defour hervatte vorig weekend de groepstrainingen bij Antwerp, maar een terugkeer vrijdag op de Freethiel lijkt te vroeg te komen. “Als ik iemand op de bank zet, moet die 90 minuten inzetbaar zijn”, liet Laszlo Bölöni vrijdag op zijn persconferentie verstaan.
04/12 17u00  Schotense erfgoedprijs voor zeldzame kippenrassen: “In heel Vlaanderen zijn er nog maar 150 Brugse vechters”Christof Victor en Paul Vandenbussche hebben de Schotense erfgoedprijs gewonnen. Het is al de tweede erkenning voor deze twee beschermers van de Brugse vechter, Izegemse koekoek en andere zeldzame kippenrassen, want de gemeente besloot eerder om te investeren in een wel erg comfortabel ‘hok’ voor hun geliefde pluimvee.
04/12 17u00  Je hebt oversized tassen… en dan kom je dit tegen in New YorkIn de wereld van de accessoires waren mini-handtassen in 2019 een trend, maar nu we richting 2020 gaan mag het weer groter. Héél groot, zo blijkt uit een videootje dat modemerk Opening Ceremony heet gedeeld. Daarin zien we een vrouw met een gigantische shopper, die haar bijna verhindert om in de metro binnen te gaan.
04/12 16u45  Gemeentelijke erfgoedprijs gaat naar zeldzame kippenrassen: “In heel Vlaanderen zijn er nog maar 150 Brugse vechters”Christof Victor en Paul Vandenbussche hebben de Schotense erfgoedprijs gewonnen. Het is al de tweede erkenning voor deze twee beschermers van de Brugse vechter, Izegemse koekoek en andere zeldzame kippenrassen, want de gemeente besloot eerder om te investeren in een wel erg comfortabel ‘hok’ voor hun geliefde pluimvee.
04/12 16u45  Sint komt naar Kesselse school … per treinSinterklaas kwam dit jaar naar basisschool De Ceder in Kessel ... per trein. Directeur Guy had daar een goede uitleg voor. “Onze school ligt net naast het station en zo moest de Sint niet te lang door de koude stappen. Hij moest zich wel reppen want zijn boot had vertraging zodat hij maar net de trein haalde. Misschien dat hij in de toekomst wel per drone komt, want zowel onze school als de Sint gaan met hun tijd mee. “
04/12 16u45  Kerstmarkt zet extra in op kinderanimatieDe site van het Administratief Centrum (gemeentehuis) van Zoersel verandert het komende weekend weer in één giga-kerstmarkt. Alle standhouders staan 20% van hun opbrengst af aan twee goede doelen.
04/12 16u45  Clouseau signeert en treedt op in shoppingcenterClouseau komt zaterdag naar Wijnegem om de nieuwe plaat Tweesprong voor te stellen en te signeren. Het nieuwe album verscheen vorige maand al op cd en allerlei digitale platformen, maar vrijdag komen de nieuwe nummers ook uit verzameld op een vinylplaat.
04/12 16u45  Donald Trump annuleert persconferentie en reageert op roddelende wereldleiders: “Trudeau is een hypocriet”Donald Trump kan er niet mee lachen dat de Canadese premier Justin Trudeau achter zijn rug over hem roddelt met andere wereldleiders. “Trudeau is een hypocriet”, reageert de Amerikaanse president op een uitgelekte video van een roddelende Trudeau. Hij annuleert ook een geplande persconferentie.
04/12 16u30  Rijrichting omgekeerd, en niemand heeft het gezien (of wil het zien)Voor de tweede keer dit jaar is in de Spoorwegstraat in Heist-op-den-Berg de rijrichting aangepast. Sinds dinsdag mogen bestuurders de straat niet meer uitrijden in de richting van de Hoge Brugstraat. Eerder dit jaar trad een omgekeerd inrijverbod in voege. Heel wat bestuurders hadden dat woensdagochtend nog niet in de gaten, of ze lapten de regels bewust aan hun laars.
04/12 16u15  BK Bommetje in Sportoase ElshoutSportoase organiseert het allereerste Belgisch Kampioenschap ‘Bommetje maken’. “Wie maakt de mooiste sprong en de hoogste spetters? Dat zijn de twee belangrijkste criteria waarop onze jury op zondag 22 december de kandidaten zal beoordelen aan de rand van het zwembad”, zegt directeur Michael Schouwaerts.
04/12 16u15  Makelaars cashten in 2019 wereldwijd bijna 600 miljoen euroVoetbalmakelaars verdienden in 2019 in totaal 653,9 miljoen dollar (588,9 miljoen euro). Dat bracht de Wereldvoetbalbond FIFA woensdag naar buiten. Hun verdiensten stegen ten opzichte van 2018 met 19,3 procent. Het verschil met het vrouwenvoetbal blijft wel navenant.
04/12 16u00  Coalitie investeert 1,9 miljoen euro in fietspaden en gaat parking station uitbreidenDeze legislatuur ontvangt het district Ekeren net geen 20 miljoen euro aan stedelijke dotaties. “Het districtsbestuur zal die middelen op een efficiënte en kostenbewuste manier inzetten over de verschillende beleidsdomeinen”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA). Ekeren gaat voor een ambitieuze meerjarenplanning 2020-2025. “We investeren 14,5 miljoen euro in openbare domeinen, waarvan 1,9 miljoen euro in fietspaden.”
04/12 16u00  Sinterklaas danst pepernotensamba met kleuters De SleutelbloemDe kleuters en leerlingen van basisschool De Sleutelbloem kregen hoog bezoek. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten reden met hun open auto tot vlak voor de schoolpoort. Daar werden ze op luid gejuich onthaald. Sinterklaas had ook goed nieuws bij: “Er zijn geen stoute kinderen op deze school”. Dat verdiende wel een feestje. Daarop werd de pepernotensamba ingezet. Sinterklaas danste zelf ook goed mee en de Pieten lieten zich van hun meest swingende kant zien. Daarna bracht de goedheilig man elke klas een bezoek. Op de zolder konden de leerlingen dan nog verder dansen op de muziek van de dj-Piet.
04/12 16u00  Moeder beschuldigde op moordproces: “Natasja is niet in staat om kinderen groot te brengen”Natasja De Paepe (39) had beter geen kinderen gekregen. Dat vertelde haar moeder woensdag in de assisenzaal. “Ik vind het verschrikkelijk dat ze met Bart Goossens nog een zoontje heeft gekregen. Ik heb al voor haar drie dochters moeten zorgen, nog eens voor een kindje zorgen kan ik niet aan”, zei ze geëmotioneerd. Natasja De Paepe en Bart Goossens (37) staan terecht voor de roofmoord op Frank Serruys in de nacht van 12 op 13 mei 2017.
04/12 15u45  Gemeenteraad wil uitdoofscenario FC Broekkant herzien: “Wij voetballen hier al vijftig jaar, niemand heeft last van ons”Staan de bijna honderd voetballers van FC Broekkant in Arendonk binnenkort op straat? Volgens de huidige regelgeving moeten de clubterreinen uiterlijk in 2026 verdwijnen en plaats maken voor weiden en akkers. Het gemeentebestuur wil daar nu iets aan doen door deze ‘doemdatum’ te schrappen uit het ruimtelijk uitvoeringsplan.
04/12 15u45  Danny Vercammen zet na 24 jaar zijn ronde stop: “Ik heb zelfs kranten rondgebracht bij zeventien graden onder nul”Danny Vercammen, uitbater van krantenwinkel A&D, op de Battelsesteenweg, stopt na 24 jaar met zijn krantenronde in Battel, Leest en Heffen. Ik heb zes scooters versleten en nog échte winters meegemaakt”, zegt Vercammen. Zijn krantenwinkel zelf blijft wel bestaan.
04/12 15u45  TREND. Pareltjes in je haarMet de eindejaarsperiode in het vooruitzicht kan de zoektocht naar de gewenste outfit beginnen. Maar hoe maak je jouw haar feestelijk? Aan trends op de catwalk én Instagram te zien, wordt een look dit jaar party proof met pareltjes in je haar.
04/12 15u30  PSG gaat na Arsenal als tweede topploeg sponsordeal aan met RwandaAnderhalf jaar nadat Arsenal aankondigde een sponsordeal aan te gaan met Rwanda, ging woensdag ook Paris Saint-Germain overstag. De Parijse topclub kwam tot een overeenkomst van drie jaar met het Centraal-Afrikaanse land.
04/12 15u30  Asbest gooit roet in het eten: Boerentoren mogelijk tot op ruwbouw gestript, KBC overweegt verkoopHet verwijderen van asbest op verborgen of moeilijk toegankelijke plaatsen in de iconische KBC-Toren of Boerentoren in hartje Antwerpen zal langer duren dan verwacht. Er moet een volledige sanering gebeuren, wat betekent dat de toren niet voor 2024 opnieuw gebruiksklaar zal zijn. KBC overweegt nu om het gebouw van de hand te doen en te laten herontwikkelen door een professionele vastgoedontwikkelaar.
04/12 15u15  Florine Gaspard en Lander Hendrickx sneuvelen in de reeksen op EK zwemmen kortebaanFlorine Gaspard (50m schoolslag) en Lander Hendrickx (400m vrije slag) zijn er woensdag op de eerste dag van het EK kortebaanzwemmen in Glasgow niet in geslaagd de reeksen te overleven.
04/12 15u15  Tiger Woods wijst miljoenen af om te spelen in Saoedi-Arabië: “Veel te ver”Golfer Tiger Woods heeft voor het tweede jaar op rij geweigerd deel te nemen aan een controversieel toernooi in Saoedi-Arabië. Dat verklaarde Woods aan ESPN in de marge van de Hero Wold Challenge in de Bahamaanse hoofdstad Nassau. De 43-jarige Amerikaan had een aanbod op zak van drie miljoen dollar (2,7 miljoen euro) om mee te spelen op het Saudi International Golf Tournament volgende maand.
04/12 15u15  Zoon Luis Oliveira wil met Rebecq stunten op StandardDe amateurs van Rebecq (2C) beleven vanavond hun bekersprookje op Standard. Heel wat spelers zijn fan van de Rouches. Ook de Braziliaanse Belg die vanavond in de spits speelt: Mickaël Oliveira, de zoon van voormalig Anderlecht-aanvaller Luis.
04/12 14u45  Deze Mechelaar is de snelste man ooit op een surfplankDe snelste man op een windsurfplank komt sinds kort uit Mechelen. Tijdens een wedstrijd in Namibië haalde Vincent Valkenaers (25) een topsnelheid van maar liefst 103,7 kilometer per uur. Over een afstand van vijfhonderd meter greep hij net naast het wereldrecord. “Ik kwam 0,007 seconden tekort”, zegt hij.
04/12 14u45  Academie Schone Kunsten schort donderdag alle lessen op zodat leerlingen kunnen betogenDe Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen gaat donderdag al haar lessen opschorten. Dit als signaal tegen de zware besparingen van de Vlaamse regering in de cultuursector. De school wil haar studenten en personeel zo de kans geven om te gaan manifesteren in Brussel.
04/12 14u15  Woning compleet vernield door hevige brand, oorzaak is nog onbekendEen hevige brand heeft woensdagochtend een woning in de Peetersstraat in Willebroek compleet in de as gelegd. Gewonden vielen er niet, maar de brand ging wel met een enorme rookontwikkeling gepaard. De politie vroeg om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer had uren nodig om het vuur helemaal gedoofd te krijgen.
04/12 14u00  Onderzoeksrechter houdt vijf mannen uit Willebroek aan in drugsonderzoekDe onderzoeksrechter in Mechelen heeft vijf mannen tussen 19 en 26 uit Willebroek aangehouden in een drugsonderzoek. Ze worden verdacht van de handel in cannabis, cocaïne en xtc.
04/12 14u00  Nike stelt exclusieve sneaker in samenwerking met Dior voorNike en Dior kondigden in november aan dat ze samen aan een sneaker werkten. De eerste beelden van het resultaat daarvan werden nu vrijgegeven.
04/12 14u00  Heirbaan afgesloten wegens gaslek, brandweer doet metingenDe Heirbaan in Burcht is woensdagmiddag afgesloten wegens een gaslek. De brandweer en Fluvius zijn ter plaatse.
04/12 14u00  Mooi gebaar: herdenkingsster voor Bjorg Lambrecht onthuld in NoorwegenIn het Noorse Egersund is woensdagmiddag ter nagedachtenis van Bjorg Lambrecht een herdenkingsster geplaatst worden. De wielrenner van Lotto-Soudal, die na een noodlottige val in de Ronde van Polen op 5 augustus om het leven kwam, won in Egersund in mei 2018 een rit in de Tour des Fjords. Dat was zijn eerste en enige profzege.
04/12 13u45  Twee doden bij verschillende ongevallen op E34Op de E34 gebeurden woensdag verschillende ongevallen. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Ter hoogte van Oelegem overleed een vrachtwagenchauffeur toen hij inreed op een andere vrachtwagen. In de staart van die file reed een bestelwagen in op een andere vrachtwagen, ook met dodelijke afloop.
04/12 13u30  Twee dodelijke slachtoffers bij verschillende ongevallen op E34Op de E34 gebeurden woensdag verschillende ongevallen. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Ter hoogte van Oelegem overleed een vrachtwagenchauffeur toen hij inreed op een andere vrachtwagen. In de staart van die file reed een bestelwagen in op een andere vrachtwagen, ook met dodelijke afloop.
04/12 13u30  TIPS. Fonkelende ode aan Antwerpen en overal kerstliedjes luisterenElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
04/12 13u30  Waarom Dieumerci Mbokani (34) de oudste topschutter ooit kan worden in België: “Hij is nu nóg koelbloediger”Hij is dubbel zo oud dan de doelman die hij dinsdagavond driemaal klopte – de 17-jarige Vandevoordt –, maar ach: de leeftijd heeft amper vat op Dieumerci Mbokani. 34 is hij nu, maar hij is goed op weg om topschutter te worden, de oudste ooit in België. “Het is hem gegund”, zegt ex-coach Ariël Jacobs.
04/12 13u00  Fietsersbond ziet betalend parkeren voor fietsers niet meteen zittenHet stadsbestuur en de NMBS willen de ondergrondse fietsparking aan het station Antwerpen-Centraal betalend maken. Ook de stalling onder het nieuwe Operaplein zal wellicht niet gratis zijn, maar fietsers zijn niet happig om te betalen. Volgens de Fietsersbond is de stalling onder het Koningin Astridplein gewoon ondermaats om er geld voor te vragen.
04/12 12u45  Geef net als duizend andere lezers je halte of station een rapportWil het openbaar vervoer een volwaardig alternatief zijn voor de auto, dan moet de reiziger niet alleen op tijd op zijn bestemming geraken, de rit ernaar toe moet ook aangenaam zijn. Hoe tram- en bushaltes en treinstations erbij liggen, speelt daarin een belangrijke rol. Aan jou om die toestand in kaart te brengen.
04/12 12u30  Titelverdediger Laurens Sweeck start dan toch in EssenLaurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Ethias Cross van Essen van komende zaterdag toegevoegd aan zijn programma. Dat maakte zijn team woensdag bekend in een persbericht. Hij verdedigt er zijn winst van vorig jaar.
04/12 12u30  Nieuwe aflevering in soap rond toekomst van Zlatan: “Ik zie jullie snel in Italië”De soap rond de bekendmaking van het nieuwe team van Zlatan Ibrahimovic blijft maar voortduren. Nadat hij eerder al via bewust verwarrende posts op Instagram leek te zullen gaan kiezen voor avonturen in Spanje en Zweden, gaf hij woensdag in een interview aan de Italiaanse editie van GQ Magazine mee een terugkeer naar Italië ernstig te overwegen. De 38-jarige Ibrahimovic zag zijn contract bij MLS-club LA Galaxy recent aflopen na anderhalf jaar dienstverband.
04/12 12u15  Dodelijk ongeval op E34 richting Antwerpen: verkeer kan enkel voorbij via pechstrookBij een zwaar verkeersongeval op de E34 richting Antwerpen viel woensdagmorgen één dode te betreuren. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Oelegem. Door het ongeval moet het verkeer via de invoegstrook passeren, wat zorgt voor lange files.
04/12 12u00  "Ferrari heeft problemen tussen Vettel en Leclerc zelf veroorzaakt"In een column voor ‘Formule1.nl’ laat Jacques Villeneuve onder andere zijn licht schijnen over wat er misliep bij Ferrari tijdens het F1-seizoen 2019.
04/12 12u00  Antwerpen krijgt nieuwe stadsbioscoop: team achter Cinema Cartoon’s opent Lumière op het ZuidAntwerpen krijgt een nieuwe stadscinema. Waar voorheen Cinema Zuid zat, in het Fotomuseum op de Waalsekaai, opent het team achter Cinema Cartoon’s op 18 december Lumière Antwerpen. “Een gedeelde filmervaring in het centrum van de stad, daar is een ruim publiek voor.”
04/12 12u00  Zware ochtendspits op E34 door twee ongevallen: verkeer kan enkel voorbij via pechstrookDe E34 was woensdagochtend ter hoogte van Zoersel, een tijdlang volledig versperd richting Antwerpen door een ongeval waarbij een personenwagen en een vrachtwagen betrokken waren. Iets na 9 uur was het ongeval afgehandeld.
04/12 11u45  Er zit weer muziek in ‘Opera’: tramlijn 1 verbindt via nieuw premetrostation noorden en zuiden van AntwerpenNa vier jaar en een paar vertragingen is de werf van de Noorderlijn in Antwerpen bijna volledig klaar. Vanaf zondag 8 december is het vernieuwde premetrostation ‘Opera’ opnieuw open voor het publiek en zal tramlijn 1 via de leien tussen het Zuid naar Luchtbal rijden. Tramlijn 24 verbindt voortaan Silsburg met het Havenhuis op het Eilandje.
04/12 11u45  Zelfs in cel gebruikte beschuldigde Bart Goossens cocaïne: hoe verslaving zijn leven tekent sinds tienerjarenBart Goossens (39 gebruikte ook in de gevangenis nog cocaïne. Hij werd één keer betrapt en gestraft, maar probeerde ook daarna via de telefoon nog te regelen dat er cocaïne werd binnengesmokkeld. Dat bleek uit de getuigenis van de politieman die het moraliteitsverlag maakte. Bart Goossens staat deze week samen met Natasja De Paepe (37) terecht voor de roofmoord op Frank Serruys in de nacht van 12 op 13 juni 2017 in Essen. “Hij was onverantwoordelijk, leugenachtig, sluw, asociaal, egocentrisch, lui en zwak”, getuigde zijn ex.
04/12 11u45  Drie jonge mannen gearresteerd na reeks autobranden in buurt Park Spoor NoordDrie mannen zijn woensdagmorgen opgepakt na verschillende huiszoekingen in Antwerpen, Hoboken en Deurne. Ze konden alle drie gelinkt worden aan de verschillende autobranden van eerder dit jaar. Dat meldt het Antwerpse parket in een persbericht.
04/12 11u45  Mechelaar Vincent Valkenaers is met 103,7 kilometer per uur de snelste man ooit op een surfplankDe snelste man op een windsurfplank komt sinds kort uit Mechelen. Tijdens een wedstrijd in Namibië haalde Vincent Valkenaers (25) een topsnelheid van maar liefst 103,7 kilometer per uur. Over een afstand van vijfhonderd meter greep hij net naast het wereldrecord. “Ik kwam 0,007 seconden tekort”, zegt hij.
04/12 11u45  Sander Coopman na zeven matchen in de tribune prompt weer in basis: “Dit had ik niet zien aankomen”Daar was Sander Coopman (24) plots weer. Na zeven wedstrijden in de tribune kreeg de West-Vlaming tegen Genk nog eens zijn kans, zowaar in de basis. Geen moment te vroeg, vond ook de polyvalente middenvelder. “Zeven duels zonder selectie was te veel van het goede.”
04/12 11u45  COLUMN. Net als zitbanken en roltrappen zou een kwalitatieve fietsparking gratis moeten zijnStijn Wens (45) is grafisch ontwerper. Samen met zijn vrouw en 3 kinderen woont hij in de Seefhoek. Via de blog Antwerpenize.be zet hij zich in voor een epische fietsstad. Voor Gazet van Antwerpen is hij een van onze columnisten mobiliteit.
04/12 11u45  Door deze radicale ingrepen moeten auto’s in Oslo hun troon afstaan: “Hier is de voetganger koning”Wie zijn auto in Oslo op straat wil parkeren, heeft pech. In het centrum is er geen enkele gewone parkeerplaats meer over. Ook buiten het centrum is het lang zoeken naar een plekje. In de voorbije vier jaar heeft het stadsbestuur zo’n 2.500 parkeerplaatsen op straat weggenomen. Met dat beleid heeft de Milieupartij in september de verkiezingen in Oslo gewonnen.
04/12 11u30  Zij gaven de werken aan de Leien mee vorm: “De kunst was om de hinder tot een minimum te beperken”Een eenvoudige klus was het niet, de aanleg van de Noorderlijn in Antwerpen. “Het moeilijkste is om een werf met verschillende betrokken partijen in het centrum van de stad draaiende te houden, zonder dat de Antwerpenaren daar al te veel hinder van ondervinden”, zegt Ann Rombouts. De manager ‘beheer en innovatieve infrastructuur’ bij De Lijn blikt samen met Erwin Joris, verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de premetro, terug op vier jaar werken op en boven de grond.
04/12 11u30  Oplossing gezocht voor veilige weg naar De Hoge Rielen en sportvelden: “Er is geen fiets- en voetpad en weg is slecht verlicht”De toegang naar het jeugdcentrum De Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) veiliger maken voor voetgangers en fietsers. Dat is een van de uitdagingen die het gemeentebestuur van Kasterlee samen met het jeugdcentrum wil aangaan. Ook de Fietsersbond van Kasterlee is al langer vragende partij voor maatregelen langs de Kaliebaan, de weg naar de hoofdingang van het jeugdcentrum. “Er is geen fiets- en voetpad en de weg is nauwelijks verlicht”, zegt Jef Peeters van de Fietsersbond.
04/12 11u15  Gevangenismuseum zoekt vrijwilligers om gegevens landlopers te digitaliserenIn de vroegere landloperskolonies van Wortel (Hoogstraten) en Merksplas verbleven tienduizenden mensen. Om de informatie over hen sneller te kunnen raadplegen, wordt het archief van hun inschrijvingen gedigitaliseerd. Voor dat werk is het gevangenismuseum nu op zoek naar vrijwilligers.
04/12 11u15  Kijk, een hondenbeen! Nieuw op- en afrittencomplex aan E34 rijst stilaan uit de grondIn de middenberm langs de E34, ter hoogte Waaslandhaven-Oost, zijn de pijlers geplaatst van twee nieuwe bruggen. Deze bruggen zullen deel uitmaken van het nieuwe op- en afrittencomplex dat er wordt aangelegd.
04/12 11u15  Peter Sagan zal in 2020 slechts zes maanden koersen, maar combineert wel Tour én Olympische SpelenPeter Sagan (BORA-hansgrohe) zal volgend seizoen slechts een half jaar in actie komen. De 29-jarige Slovaak zal wel intensieve zes maanden beleven, met de voorjaarsklassiekers, de Giro, de Tour én de olympische wegrace. Op 25 juli zit zijn seizoen er al op. De drievoudige wereldkampioen op de weg laat zo verstek gaan voor het WK in september.
04/12 11u15  Vier werven van tangent vorderen goed: verbindingsweg, kruispunten en fietsinfrastructuur zijn klaar in 2021Wie al eens met de wagen van of naar Mechelen rijdt, kan er niet naast kijken. Op maar liefst vier belangrijke invalswegen wordt er gewerkt aan de tangent, de nieuwe verbindingsweg tussen de Brusselsesteenweg in Mechelen-Zuid en de N15 aan de Nekkerhal. In 2021 moet het project klaar zijn.
04/12 11u15  Door deze radicale ingreep moeten auto’s in Oslo hun troon afstaan: “Hier is de voetganger koning”Wie zijn auto in Oslo op straat wil parkeren, heeft pech. In het centrum is er geen enkele gewone parkeerplaats meer over. Ook buiten het centrum is het lang zoeken naar een plekje. In de voorbije vier jaar heeft het stadsbestuur zo’n 2.500 parkeerplaatsen op straat weggenomen. Met dat beleid heeft de Milieupartij in september de verkiezingen in Oslo gewonnen.
04/12 11u15  Geblinddoekte van Aert maakt indruk met kennis over Kempense wegenDinsdagavond ontving Eric Goens in ‘Het Huis’ op één de koning van het veld en de weg, Wout Van Aert. Onderweg naar het huis waar de opnames plaatsvinden, stond Eric meteen helemaal versteld wanneer Wout zijn verborgen talent demonstreerde: geblinddoekt wist de Kempenaar perfect waar ze in Herentals aan het rijden waren. “Hier ga je links een omleiding moeten volgen want in Olen-centrum zijn ze aan het werken”, zei van Aert onder meer.
04/12 11u15  Een Evenepoeleke doen? “Voor 99 procent van het peloton is dat niet de juiste stap”Remco Evenepoel (19) maakt school: renners zetten steeds jonger de stap naar de World Tour. Volgend jaar debuteren nog eens drie tieners op het allerhoogste niveau. Frederik Broché, technisch directeur bij de Belgische bond, verwacht dat het niet allemaal ‘Evenepoeltjes’ zullen worden. “Benieuwd waar die jongens staan over tien jaar.”
04/12 11u15  Giants staat voor loodzware opdracht in Israël, maar droomt stiekem van stunt: “Zij laten ook steken vallen”Telenet Giants Antwerp werkt vanavond (18u) in Israël zijn zevende wedstrijd in de Champions League af. Hapoel Jeruzalem is in poule B - met het Griekse AEK Athene - groepsfavoriet en zelfs een outsider om het kampioenenbal te winnen. “Hier moeten we niet winnen. Maar het zou wel een enorme bonus zijn”, zegt Vincent Kesteloot.
04/12 11u15  Keita staat met Westerlo tegenover Union, de andere 1B-ploeg in de beker: “Kwartfinale halen zou tóp zijn”Vanavond speelt Westerlo voor de derde keer dit seizoen tegen Union - komende zondag staat zelfs confrontatie nummer víér op het programma. “Het is moeilijk om Union nog te verrassen, maar ik droom van een kwartfinale in de beker”, zegt Kader Keita (19), de middenvelder met de Franse en Ivoriaanse nationaliteit.
04/12 11u15  Van beste bartender tot mooiste restaurant: Antwerpen scoort op Venuez AwardsIn het Casino van Knokke vond voor de zevende keer de uitreiking van de Venuez Hospitality Awards plaats. Het horecamagazine deelde er naar jaarlijkse traditie dertien prijzen uit en die gingen dit keer vooral naar Antwerpen.
04/12 10u45  Man met nepgeweren lost schoten op straatEen 33-jarige man zorgde dinsdagavond voor wat paniek in de Karel Van Dammestraat in Merksem. Omwonenden zagen rond 21.30 uur hoe de man met een geweer stond te schieten op straat.
04/12 10u45  Carla Suarez Navarro zet eind 2020 een punt achter haar tenniscarrièreCarla Suarez Navarro stopt eind 2020 met tennissen. Dat maakte de 31-jarige Spaanse dinsdagavond bekend op haar sociale media-kanalen. Suarez Navarro, momenteel nummer 55 op de WTA-ranglijst, was ooit nummer zes van de wereld en haalde de kwartfinales op zowel de Australian Open (in 2009, 2016 en 2018), Roland Garros (in 2008 en 2014) als de US Open (in 2013 en 2018).
04/12 10u30  De pijn achter het racket: proftennissers getuigen openhartig over schaduwkanten van hun beroepDie proftennissers toch. Het mooiste weer, de fraaiste hotels, de vetste cheques. Tot daar de clichés. Achter die schone schijn schuilen ook broze mensjes, strijdend tegen vooroordelen, depressies en ontberingen. De Amerikaanse tennisser Noah Rubin liet tientallen collega’s getuigen over hun donkerste uren. Een selectie.
04/12 10u30  Israel Cycling Academy geeft spurter Travis McCabe een kans op WorldTour-niveauIsrael Cycling Academy heeft dinsdagavond de komst van spurtbom Travis McCabe bekendgemaakt. De dertigjarige Amerikaan komt over van het Amerikaanse continentale team Floyd’s Pro Cycling, het team van Floyd Landis, en ondertekende bij het nieuwe WorldTour-team een overeenkomst voor één seizoen. McCabe was met zijn snelle benen de voorbije jaren een notoir rittenkaper in onder meer de Ronde van Utah, de Ronde van Langkawi en de Herald Sun Tour.
04/12 10u30  Reebok pakt voor het eerst uit met een volledig plantaardige sneakerReebok heeft aangekondigd dat het met de Forever Floatride Grow voor het eerst een sneaker zal lanceren die volledig plantaardig is. Verwacht wordt dat die tegen de herfst van 2020 in de winkelrekken zal liggen.
04/12 10u30  Onze misdaadjournalist in ‘Terzake’ over drugsgeweld: “Wat kan de burgemeester doen? Hij heeft de leiding niet”Een schietincident met een machinegeweer in Ekeren, een spijkerbomexplosie in Wommelgem en een granaataanslag in Deurne. Het drugsgeweld in en rond Antwerpen lijkt de afgelopen dagen weer sterk toe te nemen. Onze gerechtsjournalist, Joris Van der Aa gaf dinsdagavond een analyse in Terzake op Canvas.
04/12 10u15  Zo krijg je na 10 weken opleiding een job in de kunststofsectorKIEM staat voor Kunststof Is Een Missie. Het opleidings- en tewerkstellingproject van sectororganisatie PlastIQ levert al bijna vijf jaar nieuw talent aan de kunststofsector. Technisch adviseur Francis Saelens en KIEM-projectcoördinator Marieke Veryser lichten toe waarom kunststof werkt.
04/12 10u15  Oplossing gezocht voor veilige weg naar De Hoge Rielen en sportveldenDe toegang naar het jeugdcentrum De Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) veiliger maken voor voetgangers en fietsers. Dat is een van de uitdagingen die het gemeentebestuur van Kasterlee samen met het jeugdcentrum wil aangaan. Ook de Fietsersbond van Kasterlee is al langer vragende partij voor maatregelen langs de Kaliebaan, de weg naar de hoofdingang van het jeugdcentrum. “Er is geen fiets- en voetpad en de weg is nauwelijks verlicht”, zegt Jef Peeters van de Fietsersbond.
04/12 10u00  Binnenkort kan je nog veel meer winnen met EuroMillions (al zit er ook een addertje onder het gras)Het maximumbedrag van de EuroMillions-jackpot wordt vanaf februari 2020 opgetrokken van 190 tot 200 miljoen euro, zo bevestigt de Nationale Loterij. Later kan dat bedrag zelfs aangroeien tot 250 miljoen euro. “Dat gebeurde op vraag van de spelers”, aldus woordvoerster Joke Vermoere. Al is er ook wel één belangrijk nadeel aan de optrekking.
04/12 10u00  10% van de Mechelse fietsers reed in november zonder lichtDe politie controleerde de afgelopen maand geregeld de verlichting van de fietsers in Mechelen. Daaruit blijkt dat een kleine 10% niet in orde was. Dat is veel minder dan de 25% die in oktober zonder verlichting fietste.
04/12 09u45  Zo verliep de spoedoperatie van Studio 100-baas Gert Verhulst drie weken voor De BattleGert Verhulst heeft zich tijdens de repetities voor De Battle flink pijn gedaan aan zijn knie. De Studio 100-baas moest met spoed geopereerd worden amper drie weken voor zijn Riverdance performance. Of hij de dans ook effectief kan uitvoeren, is zaterdag te zien in het VIER-programma.
04/12 09u45  Zware brand vernielt woning en zorgt voor grote rookpluimIn de Peetersstraat in Willebroek is woensdagochtend een woning compleet vernield door een brand. Niemand raakte gewond. Er is een grote rookontwikkeling die tot ver te zien is. Het waren omwonenden die de brand omstreeks half 8 opmerkten en alarm sloegen. Op dat ogenblik sloegen de vlammen al door dak van het gebouw.
04/12 09u45  Antwerpse arts schrijft boek om wereldwijd kwaliteitszorg bij borstkanker te verbeterenWie borstkanker krijgt, kan maar beter in Europa dan in Azië wonen. Globaal bekeken zijn vijf jaar na de diagnose in Europa nog 29,3% van de patiënten in leven, terwijl dat in India slechts 6,4% is. De Antwerpse arts Didier Verhoeven, coördinator van de Borstkliniek Voorkempen, schreef een naslagwerk met de naam Breast Cancer: Global Quality Care om wereldwijd de borstkankerzorg te verbeteren.
04/12 09u30  E34 naar Antwerpen even volledig dicht na ongeval in ZoerselDe E34 is woensdagochtend ter hoogte van Zoersel, volledig versperd geraakt richting Antwerpen door een ongeval waarbij een personenwagen en een vrachtwagen betrokken waren. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Iets na 9 uur was het ongeval afgehandeld en werd de rijweg er vrijgegeven.
04/12 09u30  Onder meer Kristen Stewart en Emma Watson sieren nieuwe Pirelli-kalenderDe eerste beelden van de Pirelli-kalender voor 2020 werden vrijgegeven. Van sexy halfblote foto’s, zoals dat vroeger steevast het geval was, is duidelijk al lang geen sprake meer.
04/12 09u30  NBA. LA Lakers winnen de topper in Denver, Luka Doncic schittert opnieuwDe LA Lakers blijven uitstekend presteren in de Western Conference van de NBA. De koploper haalde het dinsdagavond in de clash in Denver met 96-105 van de Nuggets. Anthony Davis en superster LeBron James waren de uitblinkers met elk 25 punten.
04/12 09u30  Onze journalist in Terzake over Antwerps drugsgeweld: “Wat kan de burgemeester doen? Hij heeft de leiding niet”Een schietincident met een machinegeweer in Ekeren, een spijkerbomexplosie in Wommelgem en een granaataanslag in Deurne. Het drugsgeweld in en rond Antwerpen lijkt de afgelopen dagen weer sterk toe te nemen. Onze gerechtsjournalist, Joris Van der Aa gaf dinsdagavond een analyse in Terzake op Canvas.
04/12 09u30  DISCUSSIE. Ben jij bereid te betalen om je fiets te parkeren?Het Antwerpse stadsbestuur en de NMBS onderhandelen over het betalend maken van de ondergrondse fietsparking van het Koningin Astridplein. Ook de fietsstalling onder het vernieuwde Operaplein wordt betalend. “Dat moet de onveiligheid en het vandalisme aanpakken”, zegt Claude Marinower (Open Vld), schepen van Openbaar Domein.
04/12 08u00  E34 naar Antwerpen dicht na ongeval in ZoerselDoor een zwaar ongeval op de E34 is de snelweg richting Antwerpen in Zoersel volledig dicht.
04/12 07u30  Jazzzanger Jamie Cullum draagt das van Antwerpse Wendy Thys: “Ik heb zelfs een tattoo van een nummer van Cullum”De nieuwste videoclip van de Britse zanger Jamie Cullum samen met popster Robbie Williams werd al meer dan een miljoen keer bekeken. Dat wil zeggen dat al meer dan een miljoen kijkers ook de handgemaakte das van het Antwerpse merk Jules & Morris rond de nek van Cullum gezien hebben. “Het is zo leuk om te weten dat Jamie Cullum op een bepaald moment bewust mijn das heeft uitgekozen”, zegt Wendy Thys van Jules & Morris.
04/12 07u00  Proficiat, u luisterde 28 miljard keer naar DrakeGeen artiest zo populair op Spotify als Drake (33). Het voorbije decennium werden de nummers van de Canadese rapper maar liefst 28 miljard keer beluisterd op het streamingplatform. Dat hiphop heerst in de muziekwereld, bewijst ook de vaakst aangeklikte naam van 2019: Post Malone. Al houden de Belgen net iets meer van popidolen Ed Sheeran en Billie Eilish.
04/12 07u00  Filip en Mathilde vieren huwelijksjubileum met zijn tweeën (en hun honden)Koning Filip en koningin Mathilde hebben hun agenda vrij gehouden om in intieme kring hun twintigste huwelijksverjaardag te vieren. Het vorstenpaar doet woensdag geen publieke optredens. Ze sieren wel twee nieuwe foto’s die het koninklijk paleis ter gelegenheid van hun jubileum vrijgeeft.
04/12 06u30  Dorpen van de Ronde willen geen grote sommen meer ophoesten: "We gaan toch niet zelf betalen voor het gebruik van openbaar domein"Flanders Classics, de organisator van de Ronde Van Vlaanderen, zal vermoedelijk minder geld kunnen ophalen in de ‘Dorpen Van De Ronde’ waar editie 2020 doorrijdt. Vooral Aalst en Erpe-Mere zijn niet meer bereid grote sommen op tafel te leggen.
04/12 06u30  Van het clubhuis naar de petanquebaan enkele meters verderop? Sorry, maar dat moet met de wagenDe leden van petanqueclub Seniors kunnen de petanquebanen van provinciaal domein De Ster zien liggen vanuit hun pas geopende clubhuis. Om er te geraken, moeten ze wel de auto nemen. De omheining van het domein staat immers in de weg.
04/12 06u15  Dorpen van de Ronde niet meer bereid grote sommen op tafel te leggenFlanders Classics, de organisator van de Ronde Van Vlaanderen, zal vermoedelijk minder geld kunnen ophalen in de ‘Dorpen Van De Ronde’ waar editie 2020 doorrijdt. Vooral Aalst en Erpe-Mere zijn niet meer bereid grote sommen op tafel te leggen.
04/12 06u15  Van het clubhuis naar de petanquebaan? Sorry, maar dat moet met de wagenDe leden van petanqueclub Seniors kunnen de petanquebanen van provinciaal domein De Ster zien liggen vanuit hun pas geopende clubhuis. Om er te geraken, moeten ze wel de auto nemen. De omheining van het domein staat immers in de weg.
04/12 05u15  UGC vertoont controversiële film over abortusEen Amerikaanse film over abortus moet ook Vlaamse zieltjes winnen. Zondag ging de film Unplanned in première in UGC Antwerpen. Al is de verspreiding ervan voorlopig beperkt.
04/12 05u15  Veroordeelde pedofiel speelt SintHij was veroordeeld voor de aanranding van een minderjarige en mocht van de rechtbank absoluut geen contact hebben met minderjarigen. Maar dat hield de 35-jarige A.B. uit het West-Vlaamse Hooglede niet tegen. Hij werd door zijn ex betrapt toen hij, verkleed als Sinterklaas, kinderen op de schoot nam.
04/12 05u15  STANDPUNT. Zuhal planepoolend, Anuna met vrachtschip, maar dat is niet belangrijkIn de marge van de klimaattop in Madrid zijn er weer de stekelige discussies over hoe de deelnemers daar geraken. Nederlandse klimaatactivisten vertellen dat ze het met de bus doen, 1.700 trage kilometers lang vanuit Amsterdam, “want de trein is te duur”. Sommige klimaatbewuste Belgen kiezen voor de trein. Vlaams minister van Milieu Zuhal Demir neemt het vliegtuig. “Ik doe aan planepooling”, grapte ze op de radio, verwijzend naar carpoolen.
04/12 05u15  Als Vlaming in Nederland werken? Toppie!: alleen maar voordelen volgens christelijke vakbondDe Interregionale Vakbondsraad Schelde-Kempen heeft ‘het ABC van de Grensarbeid’ opgesteld, waardoor het voor Vlamingen gemakkelijker moet worden om in Nederland te werken. Volgens de christelijke vakbond ACV heeft werken in Nederland alleen maar voordelen. Geen wonder dat er volgens Steunpunt Werk zo’n 30.000 Vlamingen in Nederland werken, en maar 11.000 Nederlanders in Vlaanderen.
04/12 05u15  COMMENTAAR. Eindelijk nog eens voorbij de achtste finalesGespannen sfeertje op de Bosuil dinsdagavond, bij de aftrap van de achtste finales in de chipsbeker alias Beker van België. Want zowel bij Antwerp als tegenstander Genk staat die bekercompetitie dit seizoen met stip genoteerd. Bij Genk van ‘moetens’, aangezien het Europees en in de competitie van kwaad naar erger gaat met de Limburgers. Dan kan een geslaagd bekeravontuur nog wat kleur geven.
04/12 05u15  Waasland-Beveren zonder Jackers tegen Antwerp en GenkNordin Jackers liep een scheurtje op in de achterste kruisband van zijn knie. De 22-jarige doelman mist zo al zeker de matchen tegen Antwerp en Genk, al mocht hij sowieso niet aantreden tegen zijn moederclub omdat Waasland-Beveren niet het volledige loon betaalt. Nadien wordt zijn situatie geëvalueerd. Aboubakary Koita (voet) en Valtteri Moren (enkel) trainden gisteren individueel.
04/12 05u15  Thoelen en De Bie niet op training bij KV MechelenBij KV Mechelen ontbraken Yannick Thoelen en Maxime De Bie gisteren op training wegens ziekte. Lemoine en Valkenaers revalideren verder na hun operaties. Voor de rest kon Wouter Vrancken ­beschikken over een fitte kern op de eerste ­trainingsdag van de week. De beloften van KV speelden maandagavond 1-1 gelijk tegen AA Gent. Aster Vranckx scoorde het Mechelse doelpunt.
04/12 05u15  Opvallende transfer: Kargbo Junior van het Lisp naar Dynamo KievDe 19-jarige Ibrahim Kargbo Junior maakte gisteren een opmerkelijke transfer ­bekend. De Belgische jeugdinternational ­begon het seizoen bij Roeselare, maar trok in augustus naar Lierse Kempenzonen. Een maand geleden ontbond hij zijn overeenkomst, maar met de Oekraïense topclub Dynamo Kiev heeft hij inmiddels al een nieuw onderkomen gevonden.
04/12 05u15  Inter wil duo Lukaku-Mertens: Napoli-Belg moet volgende zomer Lautaro Martinez vervangenOmdat prijsschutter Lautaro Martinez nadrukkelijk in de belangstelling staat van Barcelona, broedt Inter Milaan op een plan. Op voorspraak van trainer Antonio Conte wil de lijstaanvoerder in Italië Dries Mertens binnenhalen als nieuwe spitsbroeder voor Romelu Lukaku. De Leuvenaar kan volgende zomer op zijn 33ste de transfer van zijn leven maken. Zonder meer een straffe prestatie.
04/12 05u15  Fietsparking onder Astridplein wordt betalend: stad Antwerpen en NMBS onderhandelen over tarievenHet Antwerpse stadsbestuur en de NMBS onderhandelen over het betalend maken van de ondergrondse fietsparking van het Koningin Astridplein. Ook de fietsstalling onder het vernieuwde Operaplein wordt betalend. “Dat moet de onveiligheid en het vandalisme aanpakken”, zegt Claude Marinower (Open Vld), schepen van Openbaar Domein.
04/12 05u15  Hoe Gabriel C. een nieuwe onderwereldoorlog ontketende: golf van aanslagen gelinkt aan diefstal grote partijen cocaïneDe recente golf van aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu lijkt vooral gericht te zijn tegen de spoorloos verdwenen gangster Gabriel C. en zijn entourage. Een aantal bendes maakt jacht op C. omdat hij samen met zijn handlangers grote partijen cocaïne zou hebben gestolen.
04/12 05u15  COLUMN. Steun voor ‘de Ludo’ siert N-VA, er bestaat nog zoiets als goed fatsoenAlcohol kan een kwade compagnon zijn. Ludo Van Campenhout, en met hem vele anderen, weet daar alles van. Nadat de schepen van Sport, Diamant en Foren een aantal weken geleden opnieuw werd opgenomen voor zijn alcoholprobleem, besloot hij om een punt te zetten achter zijn politieke loopbaan. Niet nu, maar pas over tien maanden.
04/12 05u15  Van Campenhout stopt over tien maanden als Antwerps schepen na aanslepend alcoholprobleem: “Ik moet leren leven zonder alcohol”Ludo Van Campenhout (N-VA) stopt in oktober van volgend jaar als schepen in Antwerpen. Die beslissing heeft de Antwerpse politicus, in overleg met zijn partij, genomen nadat hij een aantal weken geleden opnieuw is opgenomen voor zijn aanslepend alcoholprobleem. “Het drukke bestaan als schepen is niet te combineren met mijn pogingen om deze ziekte te overwinnen”, zegt hij.
04/12 05u15  Kunstverzamelaar toont (gratis) collectie van Ferdinand De Braekeleer: “Hij was de Bruegel van de negentiende eeuw”Ferdinand De Braekeleer wordt al eens afgedaan als een amusant genreschilder, maar dat doet afbreuk aan zijn prestaties. “Hij was de Pieter Bruegel van de negentiende eeuw”, gelooft Werner Wieland, die met zijn rijke collectie een retrospectieve samenstelde, aangepast aan de kerstsfeer.
04/12 05u15  Na vijftig jaar en drie generaties laatste kerstbomenverkoop in de BrederodestraatIn de Brederodestraat kan je dit jaar bij kruidenier Van Laeke voor de laatste keer een kerstboom kopen. Daarmee komt een einde aan een traditie die teruggaat tot 1960 en zowel de bomen als de uitbaters zullen op het Zuid worden gemist.
04/12 05u15  De Verwant en ’t Groen Hofke stimuleren libido met gin Silky SwanAls in Heist-op-den-Berg straks een nieuwe babyboom losbarst, dan zitten de zaakvoerders van brasserie De Verwant en café ’t Groen Hofke uit deelgemeente Wiekevorst daar misschien voor iets tussen. Dinsdagavond lanceerden ze namelijk hun Silky Swan, de eerste potentieverhogende gin met een onvervalst Heists signatuur. Dat gebeurde passend in de trouwzaal van het gemeentehuis.
04/12 05u15  Schapen onderhouden bufferbekkensHet Heistse schepencollege heeft dinsdag groen licht gegeven voor de inzet van schapen voor het groenonderhoud van verschillende bufferbekkens in de gemeente.
04/12 05u15  COLUMN. Het collectieve geheugenItegem heeft dinsdag afscheid genomen van de beste pen die het dorp rijk is. De buitengewone journalist-dichter-schrijver Gaston Durnez kreeg een passend afscheid, met aandacht voor de grote dingen, maar met ook plaats voor de kleine pietluttigheden waar hij zelf zo van hield.
04/12 05u15  Folkband Circo Maximo brengt eerste album ‘Bataklank’ uit in De LivingDe ‘folkband met een twist’ Circo Maximo uit Beerzel (Putte) brengt zondag zijn debuutplaat uit bij café De Living in Heist-op-den-Berg. In het voorjaar wist de groep nog het prestigieuze Utrechts Kleinkunst Festival te winnen. Met de release van Bataklank voegen ze een volgend hoofdstuk toe aan dat succesverhaal.
04/12 05u15  Afgebrande brasserie Agter de Weyreldt staat te koopDe voormalige brasserie Agter de Weyreldt in Herselt staat te koop. Op de website Biddit kan er vanaf 20 januari geboden worden. De startbod staat op 300.000 euro. “De verkoop is om persoonlijke redenen”, zegt eigenares Britt Nys.
04/12 01u00  Sinan Bolat ziet Genk twee keer missen in strafschoppenreeks: “Dit voelt nog beter aan dan een clean sheet”2-2 na 90 minuten, 3-3 na verlengingen, 4-3 na strafschoppen. Wat een wedstrijd, daar op de Bosuil. Ook voor Sinan Bolat was er een hoofdrol weggelegd. Hij stopte de strafschop van Wouters én zag Ito overknallen. “Je hoopt altijd dat je zo veel mogelijk strafschoppen pakt, maar wij hadden ook Mbokani, hé”, zei de doelman van de Great Old. “Hij was weer héél belangrijk voor Antwerp. Niet alleen tijdens de match met zijn twee goals, ook in de strafschoppenreeks.”
04/12 00u30  Antwerp eerste kwartfinalist in de Croky Cup na bekerthriller van formaatZou Bölöni roteren of niet? Dat was de hamvraag voor deze kraker in de 1/8ste finales. Jawel. Net als in de vorige bekerpartij tegen Sporting Lokeren greep de Roemeen in. En hoe. Maar liefst vijf nieuwe namen kregen hun kans. Coopman (zeven wedstrijden in de tribune) en Juklerod (acht matchen niet gestart) waren de opvallendste namen. Ook Lamkel Zé stond na zijn aanvaring met de coach gewoon in de ploeg. Het lijkt wel een beproefd recept tegenwoordig. Mirallas kreeg vrijdag prompt nog een basisplaats na zijn akkefietje met Bölöni.
04/12 00u15  Beslissende strafschop Mbokani via lat in doel, Genk via Bosuil uit beker na thrillerZou Bölöni roteren of niet? Dat was de hamvraag voor deze kraker in de 1/8ste finales. Jawel. Net als in de vorige bekerpartij tegen Sporting Lokeren greep de Roemeen in. En hoe. Maar liefst vijf nieuwe namen kregen hun kans. Coopman (zeven wedstrijden in de tribune) en Juklerod (acht matchen niet gestart) waren de opvallendste namen. Ook Lamkel Zé stond na zijn aanvaring met de coach gewoon in de ploeg. Het lijkt wel een beproefd recept tegenwoordig. Mirallas kreeg vrijdag prompt nog een basisplaats na zijn akkefietje met Bölöni.
04/12 00u00  ONS OORDEEL. Mbokani held van de avond met twee doelpunten en beslissende penaltyMbokani speelde nog maar eens een hoofdrol in de bekertriomf van Antwerp. De Congolese spits trof twee keer raak tijdens de wedstrijd én scoorde de beslissende penalty. Doelman Bolat was natuurlijk ook van levensbelang in de strafschoppenreeks. Hier zijn onze spelersbeoordelingen:
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

35x Zoekactie in Lobroekdok naar mogelijk voertuig en slachtoffer afgeblazen11/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: De Antwerpse politie heeft dinsdagavond een zoekactie gehouden in het Lobroekdok. Een getuige had daar eerder op de avond een wagen zien drijven.
19x Kelderbrand bij café op de Melkmarkt11/12 07u00 - Gazet van Antwerpen: In café DeLux op de Melkmarkt is dinsdagnacht brand uitgebroken. Er raakte niemand gewond, maar in het café is wel wat materiële schade.
19x STANDPUNT: Even over Jeff Hoeyberghs11/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Over Jeff Hoeyberghs zou men beter zwijgen. De man is een ongemanierde gefrustreerde aandachtzoeker. Het meest lijkt hij nog op een nukkig, brutaal kind. Dat wordt doorgaans genegeerd tot het zich weer gedraagt. Maar Hoeyberghs negeren is moeilijk als er honderden klachten worden ingediend tegen zijn optreden aan de universiteit van Gent, als zijn uitspraken zo veel vrouwen hebben gekwetst en als zijn discours de eerste inbreuk op de nieuwe wet tegen seksisme zou kunnen worden.
18x Winkeldames van weleer klinken op 50-jarig bestaan bekende modezaak: “Lana was een superbazin, streng maar correct”11/12 16u30 - Gazet van Antwerpen: Lana in de Paalstraat verkeert in feeststemming en dat heeft niet alleen te maken met deze periode van het jaar. De bekende en langst bestaande modezaak van Schoten viert haar gouden jubileum. Lana Roubtsova, de onderneemster van Russische afkomst die de winkel vijftig jaar geleden begon, en huidig zaakvoerster Ingrid Van Os riepen voor de gelegenheid alle winkeldames samen die hen de voorbije halve eeuw hebben geassisteerd. Het werd een hartelijk weerzien.
18x “Kinderachtig” en “tactisch onhandig”: waarom niemand De Wever als informateur wilde11/12 10u45 - Gazet van Antwerpen: De koning heeft Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V), kersverse voorzitters van hun partij, aangesteld als nieuwe informateurs. Zij vertegenwoordigen beide een partij die het nog te vroeg vond voor paars-groen. Als bij hun “exploratie van alle pistes” de piste met N-VA én PS opnieuw onmogelijk zou blijken, kunnen diezelfde informateurs wel aan zet blijven om paars-groen in de steigers te zetten.
18x Twee wagens frontaal gebotst: vijf gewonden11/12 09u15 - Gazet van Antwerpen: Twee wagens zijn frontaal op mekaar gebotst op de Hulshoutsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg). Daarbij vielen volgens de eerste informatie vijf gewonden.
18x STANDPUNT. Even over Jeff Hoeyberghs11/12 06u30 - Gazet van Antwerpen: Over Jeff Hoeyberghs zou men beter zwijgen. De man is een ongemanierde gefrustreerde aandachtzoeker. Het meest lijkt hij nog op een nukkig, brutaal kind. Dat wordt doorgaans genegeerd tot het zich weer gedraagt. Maar Hoeyberghs negeren is moeilijk als er honderden klachten worden ingediend tegen zijn optreden aan de universiteit van Gent, als zijn uitspraken zo veel vrouwen hebben gekwetst en als zijn discours de eerste inbreuk op de nieuwe wet tegen seksisme zou kunnen worden.
18x Sopraan Eva Vanduren wordt cafébazin in ‘Thuis’11/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sopraan Eva Vanduren (26) maakt na rollen in opera’s, musicals en reclame nu haar entree in de wereld van de televisie. In Thuis speelt ze sinds gisteren de rol van Frederike, de bevallige cafébazin van Bar Madame, een nieuw decor in Vlaanderens populairste soap. “Ik hoop dat mijn rol een opstapje kan zijn naar meer.”
17x Pendelaars veroordeeld tot ‘boemeltrein’ door werken aan station Mechelen11/12 10u15 - Gazet van Antwerpen: Volgende week starten in het station van Mechelen renovatiewerken aan de spoorinfrastructuur. Als gevolg daarvan wijzigen de vertrektijden van de stoptrein tussen Antwerpen-Centraal – Brussel – Nijvel tussen Antwerpen-Centraal en Mechelen. Daardoor zal een overstap van de stoptrein naar de IC-trein Brussel – Antwerpen niet langer mogelijk zijn. Onze reporter ging zijn oor te luisteren leggen bij enkele trouwe en minder trouwe treinreizigers.
17x Julie Van Espen en wtFOCK populairste zoekwoord bij Google in 201911/12 09u15 - Gazet van Antwerpen: Het tv-programma “wtFOCK” was in 2019 het meest populaire zoekwoord op Google in België. Daarnaast vinden we ook Julie Van Espen, “Love Island”, iPhone 11, de Stemtest, Tour de France 2019 en Karl Lagerfeld hoog terug in de lijst. Dat meldt Google woensdag.

Statistieken

Artikels:
31600
Gelezen:
45159
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven