vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
23/03 04u00  Hamilton begint nieuw F1-seizoen als snelste, Vandoorne tiende Tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe F1-seizoen 2018 heeft Lewis Hamilton in Australië de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de tiende tijd.13 
23/03 02u15  Boete op sluikstorten meer dan verdubbeld Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Wie op dit ogenblik wordt gepakt, betaalt een GAS-boete van maximaal 350 euro. Hangt het van de minister af, dan wordt dat tegen de zomer minimaal 800 euro.
23/03 02u15  Rijden over tijdelijk afgesloten rijstroken levert torenhoge boetes op Een rood kruis op de mobiele borden boven de autosnelweg verbiedt bestuurders tijdelijk de rijstrook te gebruiken. Maar heel wat chauffeurs negeren het kruis om de file te ontwijken. Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
23/03 02u15  Argenta betwist nieuwe heffing bij Grondwettelijk Hof Argenta trekt naar het Grondwettelijk Hof. De Antwerpse spaar- en verzekeringsbank pikt het niet dat België de banken retroactief meer laat betalen voor het garantiefonds dat de spaarboekjes onderstut. De staat blijkt dat fonds te hebben leeggehaald voor schuldafbouw.
23/03 02u15  Oude F-16’s vliegen nog steeds buiten, maar Defensie zweert bij nieuwe toestellen Premier Charles Michel belooft om alle pistes te onderzoeken. Maar in de praktijk wil de meerderheid en zeker minister van Defensie Steven Vandeput maar één ding: van zodra de vervelende episode over de verlenging van de F16’s is afgelopen, overgaan tot de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wat staat er de komende weken te gebeuren? Een overzicht in vijf vragen.
23/03 02u15  STANDPUNT. CD&V is bij nationale verkiezingen verschrompeld tot meeloper Nederland heeft zijn lokale verkiezingen al achter de rug. Misschien moeten we onze noorderburen erom benijden, aangezien wij nog maanden van verkiezingskoorts en campagnepraatjes voor de boeg hebben.
23/03 02u15  Antwerpse haven legt zeeschepen aan het stopcontact Tegen 2020 wil Antwerpen elektrische walstroom voorzien voor aangemeerde zeeschepen bij de MPET-terminal aan het Deurganckdok, de grootste containerterminal van Europa. Dat is één van de concrete afspraken op het eerste wereldcongres voor duurzaamheid in de havens, dat gisteren in Antwerpen van start ging.
23/03 02u15  66-jarige Liliane ‘MC Lily’ Simons uit Borgerhout in ‘Belgium’s Got Talent’: “Je bent nooit te oud om te rappen” Wordt MC Lily, alias Liliane Simons, dé ontdekking van Belgium’s Got Talent? De 66-jarige Antwerpse wil de jury imponeren met een rapnummer. “Dit programma kraakt of maakt mijn carrière niet. Ze kennen mij al in heel Antwerpen.”
23/03 02u15  Zieke Ann (27) werkte met Izzy (28) bucketlist af in haar laatste vier maanden: “We putten nog altijd kracht uit die mooie momenten” Niet alle verhalen uit het Eén-programma Vandaag Over Een Jaar kennen een happy end. Izzy Goedertier (28) zat gisteren alleen op de bank bij Cath Luyten. Zijn zieke vriendin Ann, die “nog alles uit het leven wou halen”, was kort na de eerste opname, waarin ze hun bucketlist uit de doeken deden, overleden.
23/03 02u15  Met de waterbus in half uur van Wijnegem naar Havenhuis Dit jaar nog zal je vanuit Wijnegem, Schoten en Merksem ook twee keer per uur de waterbus kunnen nemen om naar en van Antwerpen te pendelen. Maar de schepen die voor personenvervoer op het Albertkanaal worden ingezet, zullen veel minder snel varen dan die op de Schelde.
23/03 02u15  Nog een maand te gaan tot de 10 Miles: met deze tips ben je zeker goed voorbereid Nog een maand en we staan opnieuw aan de start van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Nu nog in gang schieten met trainen, heeft weinig zin. Maar wie al goed op dreef is, staat met deze zes tips van coach Thijs Dekiere van sport- en gezondheidspromotiecentrum Energy Lab met een gerust hart aan de start.
23/03 02u15  Verbodsborden aan Elzenveld weggehaald De verbodsborden met het opschrift ‘Private weg, doorgang verboden’ aan de toegangspoort van het Elzenveld zijn weggehaald. “De weg blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers”, zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.
23/03 02u15  Minder verspilling en eenzaamheid dankzij Opschepper Drie studenten productontwikkeling van de UAntwerpen hebben met hun project Opschepper een Food Waste Award gewonnen. Het concept is simpel, maar geniaal: ouderen koken met voedseloverschotten een heerlijke maaltijd voor een paar studenten, om vervolgens samen te tafelen.
23/03 02u15  Poldermuseum heropent pas op zondag 3 juni Het Poldermuseum opent voor het eerst sinds lange tijd niet tijdens het paasweekend. De renovatie duurt langer dan gepland. De officiële heropening gebeurt op zondag 3 juni.
23/03 02u15  Tot december geen trams van lijnen 24 en 8 meer op Herentalsebaan Vanaf 4 april tot eind december wordt de Herentalsebaan in Deurne-Zuid aangepakt. Het district en de stad willen de toekomst van de winkelstraat verzekeren. Maar dat betekent wel dat er vanaf 3 april tot het einde van de werken geen tram meer over de Herentalsebaan kan rijden. Tram 24 wordt ingekort tot halte ‘Stenenbrug’ in Borgerhout en komt zo niet meer voorbij de Ring. Tram 8 zal de route van tram 10 volgen met de Schotensesteenweg als eindhalte. Tram 9 zal vanaf dan de park and ride van Wommelgem bedienen. Tram 9 zal daarom rechtdoor rijden van de Dascottelei naar de Florent Pauwelslei in plaats van af te draaien naar Silsburg.
Laatste update: vandaag om 4u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/03 11u00  Spelers Lierse staken: “Geen geld en amper communicatie, ze voelen zich bedrogen”De spelers van Lierse laten niet meer met zich sollen. Nadat ze te horen hadden gekregen dat de overname nog altijd niet in orde is, beslisten ze te staken. Maar wat straks in Play-off 2, gaat de club dan met beloften spelen? “Ze bekijken het van dag tot dag.”
20/03 11u00  Chauffeur van gekantelde tram ontslagen: “Onaangepaste snelheid”De chauffeur van De Lijn die een maand geleden de gekantelde tram in Wommelgem bestuurde, is ontslagen. De chauffeur reed volgens de vervoersmaatschappij te snel in de keerlus.
20/03 11u00  Deportivo trekt aan mouw van Waasland-Beveren-goalieDavy Roef (22) beslist voor eind maart of hij nog een jaar op huurbasis bij Waasland-Beveren blijft. Zijn moederclub Anderlecht en Waasland-Beveren zijn het daar min of meer over eens, maar er trekt nog een ploeg aan Roefs mouw.
20/03 11u00  Zandhoven ruimt vrijdag 30 maart zwerfvuil en zoekt vrijwilligersDe gemeente Zandhoven houdt vrijdag 30 maart om 18.30u weer grote lenteschoonmaak en zoekt nog vrijwilligers.
20/03 11u00  POLL. Rode Duivels spelen uitwedstrijden in gloednieuwe kleur: ben jij fan?De Rode Duivels spelen op het WK 2018 in gele truitjes tijdens uitwedstrijden. Volgende week tijdens de oefenwedstrijd tegen Saoudi-Arabië spelen ze voor het eerst in het geel. Het keepersoutfit uit 1984 was de inspiratiebron en de kleur is een primeur, nooit eerder speelde de ploeg wedstrijden in het geel. Met de keuze voor dit gele uitshirt is de Belgische driekleur compleet: eerder werden al het rode thuisshirt en de trainingscollectie met zwarte basiskleur gelanceerd.
20/03 10u45  "Geen belangenvermenging"Het is geen vorm van belangenvermenging als Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) een vergunning geeft voor een windturbine op een perceel grond van nv De Scheepvaart en waar Vlaanderen dus rijker van wordt. Dat zegt haar woordvoerder.
20/03 10u45  Kasteel Hof van Lyre verkochtEen zakenpaar uit Broechem heeft het vijftiende-eeuwse waterslot Hof van Lyre in Zandhoven gekocht van de familie De Borrekens.
20/03 10u45  Eddy Wauters haalt bakzeil, Antwerp haalt wellicht probleemloos licentieVandaag beslist de Licentiecommissie welke clubs hun proflicentie krijgen. Antwerp kreeg een positief advies en verwacht geen problemen. Eddy Wauters probeerde daar een stokje voor te steken, maar aangezien zijn bewuste brief aan de commissie al in rekening genomen was en er toch een positief advies kwam, krijgt de oud-voorzitter geen gehoor.
20/03 10u30  Bella Hadid: “Ook ik voelde me onzeker over mijn gewicht toen ik opgroeide”Bella Hadid (21) mag dan wel een van de meest gevraagde modellen van het moment zijn, dat wil niet zeggen dat zij niet met onzekerheden af te rekenen krijgt. Zeker in haar puberteit had ze het soms lastig. In een interview met Cosmopolitan vertelt ze dat ze best wel mollig was als kind en zich altijd schaamde voor haar dunne wenkbrauwen.
20/03 10u15  Schoolbus volledig uitgebrand, passagiers kunnen ontkomenIn de Stationsstraat in Hever (Boortmeerbeek) is vanmorgen een schoolbus volledig uitgebrand. Op het moment van de feiten bevonden zich één leerling, een begeleider en de chauffeur aan boord. Zij konden ontsnappen aan de vlammen.
20/03 10u00  Hulpkreten zetten politie aan tot zoekactieDe politie hield afgelopen nacht een zoekactie in de buurt van de Derdeweg in Zandvliet.
20/03 09u45  COMMENTAAR. ‘Lierke Plezierke’ ruikt stilaan naar ‘Lierke Dood Pierke’Twee weken geleden, op dinsdag 6 maart, was er één jarig. De Koninklijke Lierse Sportkring werd toen 112 jaar oud. Maar veel reden tot vieren was er niet voor het stamnummer 30. ‘Lierke Plezierke’ ruikt stilaan naar ‘Lierke Dood Pierke’. En dat zeggen we niet met leedvermaak. Integendeel. Wel met plaatsvervangende schaamte én verdriet.
20/03 09u45  Dat witte laagje op chocolade, vies of veilig? En wat kan je er tegen doen?Zin in een stukje chocolade, maar vergaat de zin erin je toch een beetje als je ziet dat er een laagje wit op is komen te liggen? Om je gerust te stellen, het gaat helemaal niet om schimmel of iets dergelijk en het wijst niet op bederf. Maar wat is het dan wel en wat kan je ertegen doen?
20/03 09u45  NBA. LeBron James schittert opnieuw voor Cleveland, aanval Golden State stokt tegen ervaren San AntonioEr stond maandagavond andermaal geen maat op LeBron James. De NBA-superster leidde zijn Cleveland Cavaliers naar een 124-117 overwinning tegen Milwaukee.
20/03 09u30  Zo leerde Jani zijn vriend kennen: “Laat mij met rust, freak!”Hij leerde hem kennen in tijden waar van Tinder, Grindr, Hornet, Scruff of andere datingapps geen sprake was, maar dat hield Jani Kazaltzis niet tegen om zijn huidige vriend aan te spreken. Al ging hij daarna mogelijk iets te ver… “Later ben ik mij daarvoor gaan verontschuldigen.”
20/03 09u15  Deze vijf boeren gaan op zoek naar nieuwe partner in ‘Boer Zkt Vrouw - De Wereld Rond’De ecologische voetafdruk van Boer Zkt Vrouw is dit jaar net iets groter geworden: Dina Tersago en An Lemmens zochten hun boeren niet onder de kerktoren, maar over de hele wereld. Duitsland en Noorwegen zijn nog dicht bij huis, maar ook in Canada, Australië en Zuid-Afrika probeert VTM een boer aan een partner te helpen. Op 25 maart en 2 april presenteren de boeren zichzelf in een dubbele beginaflevering van Boer Zkt Vrouw – De Wereld Rond. Wij stellen de vijf nu al aan u voor.
20/03 09u00  Voormalige Franse president Sarkozy in hechtenis genomenDe vroegere Franse president Nicolas Sarkozy is in hechtenis genomen en wordt dinsdag verhoord in Nanterre op verdenking van illegale financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007. Dit heeft het dagblad Le Monde gemeld.
20/03 09u00  Terreur-weduwen wacht vijf jaar celstraf in BelgiëDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Antwerpse terroristen-bruidjes Kaoutor Bioui, Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal veroordeeld tot vijf jaar celstraf wegens deelname aan terroristische activiteiten in Syrië. Officieel wordt gezocht, maar niemand wil de dames en hun kinderen gaan halen.
20/03 09u00  In dat ene moment wist prins Harry het hart van Meghan helemaal te veroverenNee, niet de romantische uitjes en de leuke cadeautjes overtuigden Meghan Markle van het feit dat prins Harry wel eens de ware zou kunnen zijn, wel hoe hij omging met haar beste vrienden. Dat blijkt uit een getuigenis uit het boek 'Harry: Life, Loss, and Love' dat binnenkort verschijnt.
20/03 09u00  Marjolein zwaar aangepakt na 'Blind Getrouwd': "Nu weten we waarom ze geen vent had"'Salut, hé. Dada!' Glimlachend en grappend trok Marjolein de deur achter zich dicht in 'Blind Getrouwd', nadat ze besloten had dat het welletjes was geweest voor haar met het wetenschappelijk experiment. De deelneemster liet haar kersverse echtgenoot alleen terug naar zijn appartement en zijn kat gaan, terwijl er nog enkele weken te gaan zijn. Omdat ze daar amper een greintje van emotie rond liet zien, krijgt ze nu een stortvloed van negatieve reacties over zich heen op sociale media.
20/03 09u00  Jitse (22) Zorgboer in Noorwegen“Ik ben nog jong, maar ik ben niet geïnteresseerd in flirts en kortstondige relaties. Ik wil nu de vrouw van mijn leven ontmoeten, om samen herinneringen mee op te bouwen. Zodat we over zestig jaar kunnen terugdenken aan die ene mooie brief die ze me schreef.” Geen stress voor deze jonge boer die al de helft van zijn leven op het meest zuidelijke punt van Noorwegen woont. Jitse is volop bezig met de opstart van een therapeutische zorgboerderij. Daar wil hij mensen met een burn-out en andere stresssymptomen op adem laten komen op het ritme van de Noorse natuur met haar dik besneeuwde winters en eindeloze zomerdagen. Hij droomt van een meisje dat net zoals hij luxe en sociale media aan de kant schuift voor de essentie van het leven. Hij heeft veel en brede interesses en hoopt iemand te vinden die dat ook heeft.
20/03 08u45  Laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde overledenSudan, de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn, is overleden. De laatste twee overlevers van de ondersoort zijn twee vrouwtjes. De laatste waarneming van een witte noordelijke neushoorn in het wild, dateert uit 2006 in de Democratische Republiek Congo. Naar alle waarschijnlijkheid is de soort uitgestorven in het wild.
20/03 08u45  Vermiste Rika (15) voor het laatst gezien in ArendonkDe 15-jarige Rika Hollants is vermist sinds maandag 19 maart en voor het laatst opgemerkt in Arendonk, meldt Child Focus. De stichting beschouwt de verdwijning als zeer onrustwekkend en roept op tot getuigen.
20/03 08u45  Studie bewijst: Belgische F-16’s kunnen veel langer mee dan geplandEen studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de F-16’s langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dat zo’n studie niet bestond. Dat meldt onze zusterkrant De Standaard.
20/03 08u30  Studio van studenten brandt uitIn de Rozenstraat, vlak bij de Ossenmarkt in de Antwerpse studentenbuurt, is vanmorgen brand uitgebroken in een studentenhuis.
20/03 08u00  Met ruim 9 miljoen flessen is België het vijfde grootste ‘champagneland’ ter wereldDe consumptie van champagne in België is vorig jaar verder toegenomen. Er werden iets meer dan 9 miljoen flessen vanuit Frankrijk naar België gestuurd, 8,9 procent meer dan in 2016. Dat meldt het Benelux Champagne Bureau maandag.
20/03 07u45  Ex-collega’s halen uit naar Roger De Vlaeminck: “Hij kwam nooit afspraken na” en “Hij was altijd zo argwanend”De naam van Roger De Vlaeminck valt en het gesprek valt stil. Zie daar, het opvallendste moment uit de aflevering van ‘De Kleedkamer’ met Ruben Van Gucht op Canvas over de laatste Belgische zege in Milaan-Sanremo: in 1981 dankzij Fons De Wolf.
20/03 07u45  Eén jaar studeren voor prinses Elisabeth: 33.000 euro en 250 uur vrijwilligerswerkKroonprinses Elisabeth (16) trekt naar het Verenigd Koninkrijk om haar middelbaar af te werken. Ze slaagde voor loodzware proeven om komend schooljaar te beginnen aan het prestigieuze UWC Atlantic College in Wales. Eén jaar studeren kost er 33.000 euro, maar tegelijkertijd is de school minder elitair dan ze lijkt. De helft van de leerlingen heeft een studiebeurs op zak en allemaal moeten ze minstens 250 uur vrijwilligerswerk doen.
20/03 07u15  Bijna lente: deze drie jassen draag je het hele voorjaar (en najaar!)Klaar om je lentegarderobe een boost te geven? Sommige jassen mogen niet in je garderobe ontbreken: al was het maar omdat ze ook in het najaar nog volop in de mode zullen zijn. Van bikerjasje tot trenchcoat, deze lentejassen moet je hebben!
20/03 07u15  Advocaat verdachte van groepsverkrachting: “Wat die jonge vrouwen hebben moeten ondergaan, is afgrijselijk”Vier twintigers zitten in de cel op verdenking van de verkrachting van twee Nederlandse toeristes in Antwerpen vrijdagnacht. Drie van hen ontkennen. Een vierde legde bekentenissen af, maar minimaliseert de feiten, bericht Het Laatste Nieuws: “Ze zeiden wel stop, maar echt fel pruttelden ze ook niet tegen.”
20/03 07u15  Kans op ijzelvorming: “Let op voor gladde wegen”Het is vandaag 20 maart, de laatste dag van de winter, en dat zullen we nog geweten hebben. Een zwakke neerslagzone trekt de eerste uren van de dag over Vlaanderen. De neerslag bestaat uit een mix van lichte regen en sneeuw. Met temperaturen rond het vriespunt is er dinsdagochtend kans op ijzelvorming op de wegen en dus gladheid. Hoewel het de komende dagen warmer wordt, zit echte lente er nog niet in.
20/03 07u00  Ex-directeur en spil in Samusocial-schandaal eist 280.000 euro ontslagvergoedingDe gewezen directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial Pascale Peraïta stapt naar de arbeidsrechter om haar ontslag aan te vechten. Ze eist 280.000 euro ontslagvergoeding voor de duur van haar contract tussen 2001 en 2017, zo schrijven L’Echo en De Tijd dinsdag.
20/03 06u45  Vliegtuigbouwer spreekt minister tegen: levensduur F-16 kan volgens studie makkelijk worden verlengdEen studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de F-16’s langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dat zo’n studie niet bestond. Dat meldt onze zusterkrant De Standaard.
20/03 06u45  Telenet geeft gratis wifibooster aan klanten met slecht bereikTelenet gaat klanten voortaan een gratis “wifibooster” uitlenen als hun draadloos internet niet het hele huis dekt. Met zo’n toestel, dat tot nu toe enkel gekocht kon worden, wordt het wifi-bereik via het elektriciteitsnet uitgebreid. Wie nog een tweede booster wil, moet daarvoor wel 2 euro per maand betalen.
20/03 06u45  Bedrijf Harvey Weinstein faillietFilmstudio The Weinstein Company heeft maandag het faillissement aangevraagd. Het bedrijf ging ten onder aan de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van topman Harvey Weinstein.
20/03 06u45  Preud’homme grof wild in trainersland: na sabbatjaar heeft 59-jarige trainer werkgevers voor het uitkiezenMichel Preud’homme (59) heeft er weer zin in. En de clubs en de nationale bonden weten het. Als hij in België bij een club aan de slag gaat, moet er aan Club Brugge nog een bedrag van één miljoen euro worden betaald. Maar ook de Belgische nationale ploeg ligt nog op de loer. Preud’homme wordt grof wild in trainersland.
20/03 06u30  VS en Zuid-Korea organiseren in april gezamenlijke militaire manoeuvresDe strijdkrachten van de VS en Zuid-Korea zullen begin april hun grote jaarlijkse militaire manoeuvres beginnen. Dat zegt het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten maandag.
20/03 06u00  Bijenmarkt in parochiecentrumDe imkervereniging ‘De liefhebbers van ’t Zoet’ organiseren een bijenmarkt op zondag 25 maart in het Oelegemse parochiecentrum in de Venustraat 11.
20/03 05u15  Vliegtuigen droppen lekkere voedselpakketten voor jeugdIn het Kempense grensdorp Ravels worden op tweede paasdag vanuit de lucht speciale voedselpakketten gedropt voor de lokale jeugd gedropt: een grote partij paaseieren. De chocoladen eitjes worden aangevoerd door modelvliegtuigen.
20/03 02u15  ‘Netflix’ van VDAB maakt het gemakkelijker om geschikte job te vindenVlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) lanceert in september een computerprogramma dat het voor werkzoekenden gemakkelijker maakt om een gepaste job te vinden.
20/03 02u15  VDAB werft vooral vrouwen aan (en 50-plussers ook welkom): “We hebben een voorbeeldfunctie”Van alle nieuwe mensen die VDAB in 2017 heeft aangeworven, is bijna acht op de tien vrouw. Meer dan een derde van alle nieuwe personeelsleden is ouder dan vijftig. “Wij geven het goede voorbeeld”, zegt woordvoerster Shaireen Aftab.
20/03 02u15  Een kruis over het kruisje: het ritueel van een kruisje slaan verdwijntOm hun kind te beschermen tegen het ontij van de nacht, om duidelijk hun geloof uit te drukken, of omdat het nu eenmaal de traditie was. Daarom gaven ouders hun kinderen een kruisje bij het slapengaan. Maar over dat ritueel kunnen we stilaan een kruis maken. “De mensen die er groot mee werden, verdwijnen stilaan. En dan vervagen ook de rituelen vanzelf.”
20/03 02u15  Helikopter van Panamarenko onder de hamer in Berchem (en nog tientallen andere kunstwerken uit de luchthaven van Zaventem)Vorige maand hing de Scimitar van Panamarenko nog aan het dak van de terminal van Zaventem. Nu is het vliegtuigje te zien in veilinghuis Campo & Campo in ­Berchem, samen met de hele kunstcollectie van Brussels ­Airport. Zondag komen honderd monumentale kunstwerken onder de hamer.
20/03 02u15  Eén jaar studeren voor prinses Elizabeth: 33.000 euro en 250 uur vrijwilligerswerkKroonprinses Elisabeth (16) trekt naar het Verenigd Koninkrijk om haar middelbaar af te werken. Ze slaagde voor loodzware proeven om komend schooljaar te beginnen aan het prestigieuze UWC Atlantic College in Wales. Eén jaar studeren kost er 33.000 euro, maar tegelijkertijd is de school minder elitair dan ze lijkt. De helft van de leerlingen heeft een studiebeurs op zak en allemaal moeten ze minstens 250 uur vrijwilligerswerk doen.
20/03 02u15  Amerikaans bedrijf ronselt actief nieuwe verkopers in en rond Antwerpen voor niet-erkende cannabisolieIn het Antwerpse is sinds een aantal maanden een Amerikaans bedrijf actief dat cannabisolie verkoopt door steeds nieuwe ‘brand managers’ aan te werven. Behalve dat hun product illegaal is, lijkt de verkoopstrategie verdacht veel op piramideverkoop.
20/03 02u15  Voedselagentschap schuift schuld vleesschandaal door naar justitieHet FAVV heeft zijn werk gedaan, het was aan het gerecht om Veviba verder op te volgen. Dat is ten minste de versie van de feiten die het FAVV zelf naar voor brengt in zijn rapport. Zo komt justitie steeds nadrukkelijker in het vizier in het vleesschandaal, maar vrijgepleit is het FAVV niet. “Het feit blijft dat het voedselagentschap zelf geen verdere stappen heeft gezet”, zegt Kamerlid Leen Dierick (CD&V).
20/03 02u15  Dier houden in Wallonië kan alleen als u diploma hebtWallonië wil een diploma invoeren voor iedereen die een dier wil houden. Een examen afleggen hoeft niet. Maar wie geen papiertje kan voorleggen, kan geen dier kopen. Zo wil het gewest dierenmishandeling tegengaan. Ook Vlaanderen treedt harder op tegen dierenbeulen, maar dan met strengere gevangenisstraffen voor recidivisten.
20/03 02u15  “CD&V verliest aan Van Peel geen stemmenkanon, maar wel een heer van stand”CD&V Antwerpen gaat voor verjonging, was gisteren de boodschap, maar dat nieuws werd overschaduwd door het politieke afscheid van oude krokodil Marc Van Peel. Tussen haakjes: zo heel erg verjongend kun je een lijst niet noemen met op de eerste drie plaatsen Kris Peeters (minister sinds 2004), Caroline Bastiaens (gemeenteraadslid sinds 2012) en Nahima Lanjri (al gemeenteraadslid in 1995). Maar goed, er is ook jong geweld dat zich naar voren wurmt en de lijst zal dus niet worden geduwd door Marc Van Peel.
20/03 02u15  Golf van protest na moord op boegbeeld uit Braziliaanse sloppenwijkenDuizenden Brazilianen komen al dagenlang op straat om de moord op Marielle Franco (38) te veroordelen. De beloftevolle politica deinsde er niet voor terug om kritiek te uiten op het politiegeweld, vooral in de sloppenwijken. En dat is net haar dood geworden, zeggen de demonstranten.
20/03 02u15  Baas DP World Rob Harrison Maritieme Man van het JaarRob Harrison, algemeen directeur van DP World Antwerp, wordt de Maritieme Man van 2018. De Zuid-Afrikaan krijgt die prestigieuze onderscheiding voor een aanzienlijke bijdrage tot een verhoogde service in de haven van Antwerpen.
20/03 02u15  Sennek nestelt zich bij favorieten Songfestival: Belgische inzending populair bij bookmakersDe Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in Lissabon doet het almaar beter bij de bookmakers. Uit de recentste stand van zaken blijkt dat Laura Groeseneken (27), alias Sennek, met A Matter of Time op de vierde plaats prijkt.
20/03 02u15  ‘Piet Piraat’ is nieuw gezicht in ‘Thuis’Thuis krijgt er dinsdagavond een nieuw gezicht bij. Peter Van De Velde – vooral bekend als Piet Piraat – duikt voor het eerst op als zwemcoach Jacques. “Komt het door mijn rol in de prestigereeks Salamander dat ze mij ook bij Thuis hebben opgemerkt? Ik weet het niet. Maar plots kom ik weer veel op televisie.”
20/03 02u15  Zes luxeflats verrijzen op Sint-MichielskaaiOp de Sint-Michielskaai zijn de werken aangevat voor een nieuwbouw van zes appartementen, waaronder een penthouse van 200 vierkante meter dat projectontwikkelaar Vic Haenen van ViRiX NV zelf opkoopt.
20/03 02u15  Werkzaamheden lopen vertraging op door oude tank: “Elke dag complete chaos in de Statiestraat”Wegenwerken in de Statiestraat zorgen voor frustratie bij de Zwijndrechtenaren. Een deel van de weg is er afgesloten en dat leidt dagelijks tot chaos en discussies tussen chauffeurs.
20/03 02u15  Iconische piloot van Belgische Luchtmacht overleden: “Steve kon eerder vliegen dan autorijden”In de kerk van Pulderbos vond maandag de uitvaart plaats van kolonel-vlieger Gustaaf ‘Steve’ Nuyts (81). Hij was een van de meest iconische piloten van de Belgische Luchtmacht van de voorbije vijftig jaar en de absolute ster van stuntpiloten The Slivers.
20/03 02u15  Groen kiest jongerenwerker Wouter Stes als speerpuntVorig jaar raakte al bekend dat Groen zich afscheurt van Durf!, de lokale partij waarmee het sinds 2013 wel kan deelnemen aan het gemeentebestuur en zelfs twee schepenen levert. Maar de gunstige vooruitzichten voor Groen nationaal en het feit dat de onafhankelijken bij Durf! hun partij voortaan profileren als dorpspartij, deden de meer mondiale Wijnegemse groenen beslissen om de samenwerking na deze bestuursperiode te beëindigen.
20/03 02u15  Minder mobiel? Recyclagepark komt binnenkort naar u toeEind april test de intercommunale Igean haar reizend recyclagepark uit in Niel. Korte tijd later houdt het voor het eerst ook halt op verschillende plekken in Edegem, Kalmthout en Wijnegem. De doelgroep zijn oudere bewoners of mensen zonder wagen die op eigen houtje moeilijk in het gewone recyclagepark geraken.
20/03 02u15  Vreemde bordencombinaties duiken op aan gemeentegrens: was het nu 50 of… 50?In verschillende straten op de grens van Wommelgem en Ranst moeten chauffeurs zich even in de ogen wrijven. Moeten ze nu 50 km per uur rijden? Of toch 50…
20/03 02u15  Culturele verenigingen sleutelen vier jaar lang aan musicalIn de ateliers van de befaamde orgelbouwer Decap wordt sinds enkele weken naarstig gerepeteerd voor een originele musical. Want met‘Cruise in Thals’staan begin mei zeventig mensen op het Herentalse podium.
20/03 01u15  Gemeente stelt zich borg voor lening voor bouw van zwembad: "Het is het risico waard"De gemeente Heist-op-den-Berg stelt zich borg voor de langetermijnlening die Sportoase afsluit om het nieuwe zwembad te bouwen in de Lostraat. Op die manier zijn de voorwaarden gunstiger.
20/03 00u15  Ensor en Calder inspireren leerlingenTijdens de opendeurdag in De Wissel konden de bezoekers kennismaken met de resultaten van een project rond muzische vorming.
19/03 22u45  België gaat kinderen niet actief terughalen uit IS-gebied: “Hun lot is verantwoordelijkheid van de ouders”Ons land gaat de Belgische vrouwen in IS-gebied en hun kinderen niet actief repatriëren. Dat heeft Kamerlid Peter De Roover (N-VA) maandagavond gezegd in Terzake. Het lot van die kinderen “is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de mensen die bewust naar daar zijn gegaan”.
19/03 22u15  Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen door ijzelTegen het einde van maandagnacht bereikt een zwakke neerslagzone vanaf de kust Vlaanderen. De neerslag bestaat uit een mix van lichte regen en sneeuw. Met temperaturen rond het vriespunt is er kans op ijzelvorming op de wegen en dus gladheid. Dat zegt het agentschap Wegen en Verkeer maandagavond.
19/03 22u00  Nooit eerder gebeurd: koppel gaat weer apart wonen in ‘Blind Getrouwd’De wittebroodsweken zouden gevuld moeten zijn met liefde en genegenheid. Maar in ‘Blind Getrouwd’ lijken die dagen net een ongezien dieptepunt te veroorzaken bij enkele koppels, met voor één duo dramatische gevolgen.
19/03 21u45  Prins Laurent gaat zich woensdag niet zelf verdedigen in parlementPrins Laurent zal zich woensdag niet zelf verdedigen in de Kamer. Dat meldde VTM NIEUWS maandagavond en zijn advocaat Meester Laurent Arnauts bevestigt het nieuws.
19/03 21u45  Zoon Will Smith is fan van Antwerps bedrijf: “Zeg dat ze me bellen”EcoBirdy, een jong Antwerps bedrijf dat plastic speelgoed recycleert tot kindermeubelen, kreeg afgelopen weekend een boost van jewelste. Acteur en rapper Jaden Smith, zoon van acteur Will Smith, liet namelijk weten fan te zijn van het bedrijf. Hij deed dat op Instagram en bereikte met die boodschap maar liefst acht miljoen fans. ‘Volg dit bedrijf als je vertrouwen hebt in de toekomst’, postte Smith. Om te vervolgen met ‘Spam hen en zeg dat ze me bellen.’
19/03 21u00  Cynthia Nixon van “Sex and the City” wil gouverneur van New York wordenActrice Cynthia Nixon van de Amerikaanse televisieserie “Sex and the City” wil gouverneur van de staat New York worden. “Ik hou van New York en kondig vandaag mijn kandidatuur als gouverneur aan”, schreef Nixon maandag op Twitter. “New York is mijn thuis. Ik heb nergens anders gewoond”, zei de actrice in een begeleidende korte video online. “Maar hoeveel ik ook van New York hou, er moet wat veranderen.”
19/03 21u00  Weg geblokkeerd door trouwstoet of betoging: rijbewijs van deelnemers kan voortaan onmiddellijk ingetrokken wordenWie moedwillig de weg blokkeert, kan voortaan onmiddellijk én levenslang zijn rijbewijs verliezen. Dat staat in een nieuwe wet waarmee de regering het verkeer veiliger wil maken. De wet is bij uitstek geschikt om de vele trouwstoeten aan te pakken, die levensgevaarlijke toestanden veroorzaken op onze wegen, zoals twee weken geleden nog op de A12.
19/03 21u00  Lage emissiezone aan kop van klachten bij Antwerpse ombudsvrouwDe komst van de lage emissiezone (LEZ) in Antwerpen zorgde voor de nodige klachten bij de Antwerpse ombudsvrouw Blomme. Daarnaast doen weer meer Antwerpenaars hun beklag over de aanpak van sluikstorten. Rond parkeren en digitalisering is er vooruitgang.
19/03 21u00  Eerste biomethaancentrale in België komt in de KempenOp de grens van Merksplas en Beerse in de provincie Antwerpen is maandag de bouw gestart van de allereerste biomethaancentrale in België. Gft-afval uit de hele Kempen wordt biogas, deels voor ‘groen gas’ en deels om via warmtekrachtkoppeling om te zetten naar warmte en elektriciteit.
19/03 20u45  Erste biomethaancentrale in België komt in de KempenOp de grens van Merksplas en Beerse in de provincie Antwerpen is maandag de bouw gestart van de allereerste biomethaancentrale in België. Gft-afval uit de hele Kempen wordt biogas, deels voor ‘groen gas’ en deels om via warmtekrachtkoppeling om te zetten naar warmte en elektriciteit.
19/03 20u45  Minder geld voor Russisch legerEen dag na zijn overwinning bij de presidentsverkiezing heeft het Russische staatshoofd Vladimir Poetin een daling van de militaire uitgaven aangekondigd.
19/03 20u45  Vergiftiging Skripal is "geen geïsoleerd geval", zegt Boris JohnsonDe vergiftiging van de vroegere Russische dubbelspion Sergej Skripal in het Britse Salisbury is 'geen geïsoleerd geval', maar 'het laatste in een patroon van roekeloos gedrag door de Russische staat'. Dat zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson maandag op het hoofdkwartier van de Navo in Brussel.
19/03 20u45  Ook Belgische Russen stemden massaal voor PoetinBij de Russische presidentsverkiezingen zondag lag de opkomst van Russische kiezers in België hoger dan bij de verkiezingen van 2012. Dat meldt het Russische staatspersagentschap Tass. Ook in ons land kozen de meeste Russen voor huidig president Vladimir Poetin.
19/03 20u30  Vijf doden bij frontale aanrijding tussen minibus en vrachtwagen in NederlandDoor een aanrijding tussen een minibus en een vrachtwagen op de N270 in Helmond, in de aan België grenzende Nederlandse provincie Noord-Brabant, zijn vijf doden gevallen. Vier mensen raakten gewond.
19/03 19u45  Belgische beloften kunnen tegen Hongarije grote stap zetten richting EK: “We geloven in onze kansen”De Belgische beloften van bondscoach Johan Walem bereiden zich sinds maandag in Tubeke voor op de oefeninterland in Nederland (22/03) en de EK-kwalificatiewedstrijd in Leuven tegen Hongarije (26/03). “Het duel tegen Hongarije wordt heel belangrijk”, blikte Alexis De Sart vooruit.
19/03 19u45  INTERVIEW. Marc Van Peel: “Ik ga me nu als nederige militant dubbel plooien voor de partij”Antwerps havenschepen Marc Van Peel zet een punt achter zijn politieke loopbaan. Hij komt niet meer op met de verkiezingen. “Als je de 70 nadert, begint een mens al eens na te denken over zijn loopbaan”, zegt Van Peel.
19/03 19u30  Belgische beloften kunnen tegen Hongarije grote stap zetten richting EK zetten: “We geloven in onze kansen”De Belgische beloften van bondscoach Johan Walem bereiden zich sinds maandag in Tubeke voor op de oefeninterland in Nederland (22/03) en de EK-kwalificatiewedstrijd in Leuven tegen Hongarije (26/03). “Het duel tegen Hongarije wordt heel belangrijk”, blikte Alexis De Sart vooruit.
19/03 19u15  Op bezoek in de meest tevreden gemeente van de provincie: “De burgemeester doet hier alles voor ons”Je hebt mensen die over alles moeten klagen, maar dat hangt voor een deel af van de plaats waar je woont. De cijfers van de Gemeentemonitor, een grootschalige bevraging, tonen aan dat de inwoners van Vorselaar het meest tevreden zijn in de provincie Antwerpen. Op Vlaams niveau haalt enkel het Oost-Vlaamse De Pinte een hogere score. In de top acht van Vlaanderen staan zelfs drie Kempense gemeenten. Turnhout bengelt in de onderste regionen en heeft de laagste score van de dertien centrumsteden.
19/03 18u45  Zelfrijdende auto van Uber rijdt vrouw doodBij een ongeval met een zelfrijdende auto van de taxi-app Uber in de Verenigde Staten is zondagavond een vrouw om het leven gekomen. Het gaat vermoedelijk om het eerste dodelijke ongeval met een robotwagen en een voetganger. Uber heeft alle tests met zelfrijdende voertuigen opgeschort.
19/03 18u30  Eerste schlagerfestival in de maak op site AED Studios in Lint: op deze artiesten mikt de organisatieKen Reyniers en Amy Pijpels, twee gebruikers van het eerste uur van de coworking space Entertainment Lab in Lint, slaan de handen in elkaar. “In het najaar organiseren we een eerste schlagerfestival in studio 16 van de AED Studios”, vertellen ze.
19/03 18u30  Zes koperdieven opgepakt na grootschalige zoekactie in ZwijndrechtDe politie is afgelopen weekend massaal uitgerukt naar het industrieterrein aan de Keetberglaan in Zwijndrecht. Een firma had zaterdagnacht verdachte bewegingen gemeld waarop de Zwijndrechtse politie een patrouille ter plaatse stuurde.
19/03 18u15  Vijf jaar cel voor twee Antwerpse SyriëstrijdersDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Youssef K. (34) en Abdelhakim H. (35) uit Antwerpen veroordeeld tot vijf jaar cel en 6.000 euro boete voor hun lidmaatschap aan een terroristische groep. Ze hadden zich in Syrië aangesloten bij organisaties die aan al-Qaida gelinkt worden.
19/03 18u15  Moord op Sofie Muylle: Roemeen officieel verdacht van foltering en verkrachtingIn de zaak rond de dood van Sofie Muylle wordt Alexandru C. niet langer enkel van moord verdacht. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft ondertussen bijkomend gevorderd voor onder andere foltering met de dood tot gevolg en verkrachting met de dood tot gevolg. Voor die feiten zou de Roemeen tot 30 jaar opsluiting riskeren.
19/03 18u15  VLM Airlines start vluchten naar Birmingham volgende week opLuchtvaartmaatschappij VLM Airlines gaat op maandag 26 maart van start met de al langer aangekondigde verbinding tussen Antwerpen en de Engelse stad Birmingham. Ook verdubbelt het aantal vluchten op de route Antwerpen-München. Met deze wijzigingen zit het vluchtprogramma vol, zegt een woordvoerder.
19/03 18u00  De Kreuners sluiten Lier Centraal afZomerfestival Lier Centraal sluit dit jaar op donderdag 23 augustus af met een gratis optreden van De Kreuners.
19/03 18u00  Negen Belgische scheidsrechters dingen naar semiprofstatuutNegen scheidsrechters hebben zich kandidaat gesteld om volgend seizoen onder het semiprofessioneel statuut aan de slag te gaan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat werd maandag bevestigd door scheidsrechtersbaas Johan Verbist.
19/03 17u45  CD&V deelt chocolaatjes uit voor Dag van de ZorgHet was afgelopen zondag 'Dag van de Zorg'. In dat kader trok CD&V Kapellen zaterdag op pad om chocolaatjes uit te delen in de Kapelse woonzorgcentra. 'We deden dat om de zorgverleners en vrijwilligers te bedanken voor hun dagelijkse inzet en toewijding. Zij doen er immers alles aan opdat de hulpbehoevenden niets te kort komen. De zorgsector verdient dan ook respect', stelt communicatieverantwoordelijke Philip Brughmans.
19/03 17u45  Brasschatertheater schenkt 10.000 euro aan Kom op tegen KankerDe leden van het Brasschatertheater overhandigden een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Karen Dobbe van Kom op tegen Kanker.
19/03 17u45  Drie DIY-tips om kruiden een mooi plekje te geven in de keukenEen potje basilicum hier, een potje verse munt daar: het is niet altijd makkelijk om kruiden een vaste plek te geven in je keuken… met vaak een slordig boeltje op het aanrecht als resultaat. Maar met deze DIY-hacks, maak je een fotogeniek plekje voor al je kruiden zonder dat je een klassiek rek moet aanschaffen.
19/03 17u15  Alweer prijs voor Quick-Step: Hodeg sprint outstanding naar zege in eerste rit Ronde van CataloniëMilaan-Sanremo zit nog vers in het geheugen maar het peloton dendert intussen voort. Maandag werd het startschot gegeven van de 98e editie van de Ronde van Catalonië met een vlakke etappe rond Calella. Die was een prooi voor José Álvaro Hodeg, de Colombiaan van Quick-Step Floors.
19/03 17u15  Ruim 14.000 Nederlandse mannen stonden DNA af in moordonderzoekIn het grootste DNA-verwantschapsonderzoek van Nederland ooit hebben de afgelopen drie weken 14.049 mannen vrijwillig hun DNA afgestaan. Het onderzoek moet duidelijkheid geven over de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998.
19/03 17u15  Flashback naar 2008: ‘Gruune Nand’ werd in Nijlen de tuinman van God: “Bezoekers uit China en de VS”De start van de lente op 21 maart stond in Kessel twintig jaar lang synoniem met de opening van de bloementuin Vredehof van Fernand Geyselings. Tienduizenden bezoekers kwamen elk jaar naar zijn levenswerk kijken. Vandaag is er van de bloemenpracht niets mee te bespeuren. Al lijkt niemand tien jaar na zijn dood zijn formidabele werk al vergeten. Ook weduwe Anna Vercammen (86) blikt nog graag terug op het mooiste cadeau dat ze zich ooit had kunnen wensen.
19/03 17u15  Facebook-aandeel krijgt zware klappen na schandaal rond misbruik van persoonlijke gegevensHet aandeel van Facebook heeft een stevige klap gekregen op de beurs, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring. Het aandeel verloor tot 5,2 procent, de grootste daling in ruim twee maanden.
19/03 17u15  Pro League bindt strijd aan tegen piraterij: geen illegale livestreams meerOm de waarde van de tv-rechten van het Belgische voetbal te beschermen, gaat de Pro League de strijd aan met piraterij en illegale streaming van haar wedstrijden op het internet. Daarvoor zal gebruik gemaakt worden van een informaticasysteem van LaLiga, Marauder genoemd. Het systeem wordt dit seizoen al ingezet voor alle wedstrijden van de play-offs.
19/03 17u15  144 psychiatrische patiënten sterven door verwaarlozing: Zuid-Afrikaanse staat veroordeeld tot zware schadevergoedingenDe Zuid-Afrikaanse regering moet na de dood door verwaarlozing van 144 psychiatrische patiënten in 2016 een hoge schadevergoeding aan de nabestaanden betalen. De families van de overleden geesteszieken krijgen elk 1,2 miljoen rand (ongeveer 80.700 euro). Zo liet Dikgang Moseneke, voormalig rechter van het hooggerechtshof, vandaag weten.
19/03 17u15  Belg gaat luchthaven van Keulen/Bonn leidenDe Belgische luchtvaartingenieur Johan Vanneste, nu nog topman bij de luchthaven van het Groothertogdom Luxemburg, neemt ten laatste op 1 juni het roer in handen van de luchthaven van Keulen/Bonn. Dat meldt de Duitse luchthaven maandag.
19/03 17u15  Consumentenvertrouwen herstelt van Carrefour-dipjeHet vertrouwen van de consument in winkelketen Carrefour heeft zich in maart hersteld. Het tikje dat het vertrouwen in februari had gekregen, werd toegeschreven aan de aangekondigde herstructurering bij het grootwarenhuis. Daardoor staan er in België ruim 1.200 jobs op de helling. Dat meldt de Nationale Bank maandag.
19/03 17u00  Zware botsing tussen wagens op A12 in WilrijkHet was maandagnamiddag aanschuiven op de A12 in Wilrijk richting Antwerpen na een zware aanrijding tussen twee personenwagens. Een van de betrokken bestuurders moest door de brandweer uit zijn wrak bevrijd worden.
19/03 16u45  Torentje Sint-Janskerk teruggeplaatstHet torentje dat in november vorig jaar van de Sint-Janskerk in Mechelen werd gehaald, staat opnieuw op zijn plaats. Een kraan hees de vieringtoren maandagmorgen zo’n 35 meter hoog om het opnieuw te monteren op het dak.
19/03 16u45  Wickie de Viking in Mater DeiTijdens het grootoudersfeest stapten de kleuters van Mater Dei de filmwereld binnen.
19/03 16u45  Pikante foto’s opgedoken van Meghan MarkleEr zijn topless vakantiefoto’s opgedoken van de Amerikaanse ex-actrice Meghan Markle. Of de beelden echt zijn wordt momenteel volop onderzocht. Dat schrijft de Britse pers.
19/03 16u45  IN BEELD. Baba Yega bezoekt kinderafdeling van UZADansformatie Baba Yega heeft maandag het UZA-ziekenhuis in Edegem bezocht.
19/03 16u45  Man berooft “kwetsbare” vrouw met Alzheimer (90) en geeft haar nog een schouderklopjeDe politie van Londen is op zoek naar een brutale dief die een 90-jarige vrouw met dementie beroofde toen ze in de vroege avond in bed lag. De bejaarde dame stond doodsangsten uit toen de man haar spullen doorzocht terwijl ze met open ogen in bed lag. Nadat hij alle waardevolle juwelen had gestolen, gaf hij de demente vrouw een schouderklopje voor hij ervandoor ging.
19/03 16u45  Voorzitter van het gedegradeerde KV Mechelen verving vandaag Vanden Stock als voorzitter Pro LeagueJohan Timmermans, voorzitter van het gedegradeerde KV Mechelen, leidde vandaag de vergadering van de Raad van Bestuur van de Pro League ter vervanging van Roger Vanden Stock die zijn mandaat als voorzitter neerlegde.
19/03 16u30  Frituur Fritz stopt ermee: “Moeilijk om in je eentje zo’n zaak draaiende te houden”Frituur Fritz in de Hoogstraat in Mechelen sluit begin volgende maand tijdelijk de deuren. De huidige uitbater is na dertien jaar toe aan iets anders, maar gaat wel actief op zoek naar iemand die de frituur wil overnemen.
19/03 16u30  Debutant Limbombe niet onder de indruk bij Rode Duivels: “Ik denk wel dat ik het niveau aankan”Bondscoach Roberto Martinez riep 28 Rode Duivels op voor de oefeninterland van dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Saoedi-Arabië. Anthony Limbombe was de opvallendste nieuwkomer. Het is voor de 23-jarige winger van Club Brugge zijn eerste selectie. “Misschien is het een troef dat ik een uniek profiel heb in deze kern, misschien ook niet.”
19/03 16u15  59-jarige Mechelaar die een dag lang vermist was, is weer terechtIwein Perdaens is weer terecht. Dat meldt de lokale politie Mechelen-Willebroek. De 59-jarige man uit Mechelen verliet zondagochtend zijn woning in Mechelen en keerde sindsdien niet meer weer. De politie deed een oproep naar tips en in de loop van maandag kwam dan het verlossende nieuws dat hij weer terecht is.
19/03 16u15  Dieven stelen geld en computer in sportlokaalDieven zijn tijdens het afgelopen weekend binnengedrongen in de sportlokalen aan de Raaftuinweg in Ravels. De daders forceerden de deur en gingen aan de haal met geld en een computer. De inbraak werd zondagochtend vastgesteld.
19/03 16u15  Brand in papiercontainer snel onder controleOp een bedrijventerrein in de Schoorstraat in Heist-op-den-Berg werd maandag omstreeks 15u brand opgemerkt in een papiercontainer. De brandweer had de situatie snel onder controle. Er was geen schade aan aanpalende gebouwen.
19/03 16u15  Cijfers bewijzen: Belg eet (al jaren) te weinig groenten en fruitNaar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit.
19/03 16u00  Lierke Plezierke, teloorgang van een provincieclub die te dicht bij de zon wilde vliegenIs het einde nabij voor Koninklijke Lierse Sportkring? Opgericht op zes maart 1906, net de 112de verjaardag gevierd maar het water van de Nete staat de traditieclub tot hoog boven de lippen. Als Lierse er de komende dagen niet in slaagt een overnemer te vinden, dan dreigt het einde voor de club uit de Antwerpse provinciestad. Hoe is het zo ver kunnen komen met Lierke Plezierke?
19/03 16u00  Hinder op A12 in Wilrijk na stevige botsing tussen wagensHet is aanschuiven op de A12 in Wilrijk richting Antwerpen na een zware aanrijding tussen twee personenwagens. Een van de betrokken bestuurders moest door de brandweer uit zijn wrak bevrijd worden.
19/03 16u00  Cijfers bewijzen: Belg eet (al jaren) te weinig groente en fruitNaar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit.
19/03 16u00  Compleet nieuwe start in De Krak: ‘Antwerp Market’ biedt plaats aan twintig winkeltjesIn de Hoogstraat 36 in Antwerpen vervangt een indoormarkt binnenkort De Krak. Start-ups die verse voeding aanbieden kunnen er per week huren. En weer vertrekken als ze willen. Liefst twintig ‘units’ staan in het bekende pand ter beschikking.
19/03 15u45  Voorzitter van het gedegradeerde KV Mechelen volgt voorlopig Vanden Stock op als voorzitter Pro LeagueTot de voorzittersverkiezing begin juni zal Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen, de vergaderingen van de Raad van Bestuur van de Pro League leiden ter vervanging van Roger Vanden Stock, die zijn mandaat als voorzitter neerlegde. Timmermans zat ook vandaag al de vergadering door.
19/03 15u45  Mariette (83) redt haar pasgeboren lammetjes van de vrieskou: “Alleen hier aan de kachel zullen ze overleven”De 83-jarige Mariette Jacobs uit Stabroek waakt tijdens deze winterprik over twee lammetjes in haar keuken. De pas geboren diertjes liggen in een mandje voor de houtkachel en genieten er van de warmte. Zo zijn ze gered van de vrieskou. “Ze zijn zaterdagnacht geboren. Als we niet hadden ingegrepen, zouden ze gestorven zijn.”
19/03 15u30  GET THE LOOK. Op stap in matching outfits zoals Reese Witherspoon en haar dochter AvaDe Amerikaanse actrice Reese Witherspoon en haar dochter Ava lijken als twee druppels water op elkaar en ook hun kledingstijl sluit goed bij elkaar aan. Voor de mama’s of dochters die graag in bijpassende outfits op stap gaan: zo steel je de stijl van deze Hollywoodsterren.
19/03 15u30  Marc Van Peel (CD&V) gaat eind dit jaar met pensioen: "Tijd om van de rust te gaan genieten"Marc Van Peel (CD&V) zal niet opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit najaar. De 68-jarige havenschepen zal na deze legislatuur dan ook zijn politieke carrière uitwuiven. Dat maakte hij maandag bekend.
19/03 15u15  Prinses Elisabeth (16) verlaat BelgiëPrinses Elisabeth (16) vertrekt na de zomer naar Wales. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde heeft toelatingsproeven afgelegd voor en is aangenomen in het United World College of the Atlantic. Ze zal er twee jaar studeren.
19/03 15u15  Edward Theuns deelt in Gent-Wevelgem kopmanschap met Michael MatthewsEdward Theuns is voor Gent-Wevelgem (WorldTour) van zondag (25 maart) kopman bij Team Sunweb samen met de Australiër Michael Matthews.
19/03 15u15  'Temptation' Megan heeft geen relatie met Joshua... wel met zijn beste vriendJoshua heeft op Instagram Stories laten weten dat zijn beste vriend Jochen een relatie heeft met Megan, met wie hij zelf het bed deelde op 'Temptation Island'. 'Ik wens jullie al de liefde en het geluk in deze wereld', klinkt het. Kan iemand nog volgen?
19/03 15u15  Nieuwe start voor Krak Hoogstraat: budgetwinkel is binnenkort ‘startersmarkt’ voor verse voedingIn de Hoogstraat 36 in Antwerpen vervangt een indoormarkt binnenkort de Krak. Start-ups die verse voeding aanbieden kunnen er in de voormalige budgetwinkel per week huren. En weer vertrekken als ze willen. Ze krijgen er alle steun die ze nodig hebben. “Wij willen een tegenbeweging vormen tegen pitazaken en nachtwinkels”, zegt initiatiefnemer Michel Strybosch. Liefst twintig ‘units’ staan in het pand ter beschikking.
19/03 15u15  Amper 14 jaar maar Nederlands wonderkind leidt nu al heus sterrenleven bij FC BarcelonaTerwijl zijn leeftijdgenootjes zich amuseren met Playstation of in het beste geval gaan voetballen met vriendjes, beleeft de 14-jarige Xavi Simons een totaal ander leven. Het Nederlands toptalent speelt bij de jeugd van FC Barcelona en leidt in Spanje een waar luxeleven.
19/03 15u00  Man en vriendin slachtoffers van blind geweld op carnaval: “Getuigen konden voorkomen dat ik werd doodgeslagen”De 36-jarige Kristof V. werd tijdens het carnaval in Halle samen met zijn vriendin het slachtoffer van blind geweld. De man werd minutenlang gemept en geslagen en is nu op zoek naar getuigen, om de daders te kunnen vatten.
19/03 15u00  Vrouw reed ‘116 km/u’ waar 120 mag en krijgt toch boete en rijverbodEen bestuurder (44) uit het Waalse Braine-le-Comte is door de rechter veroordeeld voor overdreven snelheid. Ze reed, op papier althans, 116 km/u op een snelweg waar je 120 mag. Toch achtte de rechter de overtreding “bewezen” en “ernstig”. “Du jamais vu”, vertelt haar advocaat aan La Dernière Heure.
19/03 14u45  Dennis uit Herenthout is de beste meeuwenschreeuwer van BelgiëIn De Panne vond het voorbije weekend het eerste Belgisch Kampioenschap meeuwenschreeuwen plaats. Wie het beste een krijsende meeuw kon imiteren, viel in de prijzen. Het hele idee kwam van een medewerker van het plaatselijke bezoekerscentrum, en de wedstrijd vond plaats in café De Gerokten Hoarinck. 31 deelnemers in de categorieën ‘mannen’ en ‘vrouwen’ waagden hun kans en Dennis Mertens uit Herenthout mocht met de medaille naar huis. Voor de volledigheid: Anne Waterlot uit Oostende won bij de dames.
19/03 14u45  Marc Van Peel (CD&V) staat niet op kieslijst en gaat eind dit jaar op pensioenMarc Van Peel (CD&V) zal niet opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit najaar. De 68-jarige havenschepen zal na deze legislatuur dan ook zijn politieke carrière uitwuiven. Dat maakte hij maandag bekend.
19/03 14u45  Drie jongemannen aangehouden op verdenking van groepsverkrachting in Antwerps hotelDe onderzoeksrechter in Antwerpen heeft zonet drie jongemannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verkrachting van twee Nederlandse vrouwen uit Leiden in een hotel in de buurt van het Mechelseplein in Antwerpen.
19/03 14u30  André Greipel is geopereerd aan sleutelbeen: “Een moeilijke maar geslaagde ingreep”André Greipel is zondagavond met succes geopereerd aan zijn gebroken linkersleutelbeen. Dat laat zijn ploeg Lotto Soudal weten. “Dokter Claes zei dat het een moeilijke maar geslaagde ingreep was. Het sleutelbeen was in verschillende stukjes gebroken”, legt Greipel uit.
19/03 14u30  "Hoe kan jij in godsnaam zo'n knappe man krijgen?" Jenna (29) heeft perfecte antwoord op kwetsende berichtenDe Amerikaanse huwelijksfotografe Jenna Kutcher deelt op Instagram regelmatig foto's zichzelf en haar man Drew. Foto's waar heel wat mensen over blijken te vallen, enkel en alleen omdat zij volslank is en hij een flinke sixpack heeft. 'Hoe kan jij in godsnaam zo'n knappe man krijgen?', krijgt ze maar al te vaak te horen. Wel, ze had een perfect antwoord op die vraag voor hen in petto.
19/03 14u30  Opnieuw een VDB bij Quick-Step: dochter van Frank Vandenbroucke gaat aan de slag bij Patrick LefevereCameron Vandenbroucke zal vanaf midden april een maand stage lopen bij wielerploeg Quick-Step Floors. Dat raakte bekend in de marge van de voorstelling van het boek ‘VDB, de biografie.”
19/03 14u30  Finn zit in rolstoel, maar voldoet volgens dokter niet aan vereisten voor parkeerkaartSofie Vanvoorden, de Neerpeltse moeder van een zoon met een beperking, is radeloos. Nu haar zoon van het ziekenfonds een rolstoel kreeg, krijgt ze van de FOD Sociale Zekerheid geen parkeerkaart meer voor personen met een handicap.
19/03 14u30  IN BEELD. Deze verenigingen hebben hun eigen stripversie al gewonnen: stuur ons jouw fotoVorige week lanceerden we onze oproep voor de Goednieuwsstrip. Hebt u iets te vieren met uw sportclub of vereniging? Maak een leuke foto en stuur deze door, wekelijks kiezen we er voor de edities Mechelen/Waas en Kempen een uit die verstript wordt. Bekijk hier de eerste foto’s in onze reeks de verstript werden.
19/03 14u15  Topmodel Bella Hadid toont topless foto met vriendinnen aan de wereldHet leven van een topmodel is een en al luxe, zo lijkt het toch op Instagram. De Amerikaanse Bella Hadid en Kendall Jenner vieren dat met een topless foto op Instagram.
19/03 14u15  Antwerpse vrouwen veroordeeld voor deelname terreuractiviteitenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Bouchra A., Tatiana W. en Kaoutar B. veroordeeld tot vijf jaar cel en 6.000 euro boete voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding.
19/03 14u00  Mozaiek2060 brengt verhalenwandeling over WOI: “Het ontroert me dat dit echt gebeurd is in deze wijk”Honderd jaar geleden kwam de familie Segers-Heyman na vier jaar op de vlucht te zijn geweest voor de Eerste Wereldoorlog, weer thuis in Borgerhout. Hun verhaal wordt nu verteld door zestig buurtbewoners.
19/03 14u00  Tuinhuis vat vuur door oververhitte kachelDe brandweer van Ravels moest zaterdagavond om 18.30 uur uitrukken voor een brand in een tuinhuis in de Koning Albertstraat in Weelde. De toegesnelde pompiers hadden het vuur snel onder controle.
19/03 14u00  Teller staat op 1.700 boompjesIn de Kievitstraat in Horendonk werden nieuwe jonge tamme kastanjeboompjes geplant.
19/03 13u45  Voortvluchtige beklaagde krijgt dertig jaar cel voor dodelijke schietpartij in MerksemDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Fadil B. veroordeeld tot 30 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling voor een schietpartij in café Groenendaal in Merksem, waarbij één dode en twee zwaargewonden vielen. De Kosovaar is nog altijd voortvluchtig en liet verstek gaan op zijn proces. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.
19/03 13u45  Antwerpse vrouwen veroordeeld voor deelname aan activiteiten terroristische groepDrie Antwerpse vrouwen worden veroordeeld tot vijf jaar cel voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.
19/03 13u45  De mooiste make-uptrends voor het voorjaarHet is moeilijk te geloven: op 21 maart is de winter officieel voorbij. Gezien het huidige weer blijven luchtige kleren blijven beter nog even in de kleerkast, maar met lentefrisse make-up kun je wel al experimenteren. Vijf trends, gespot op de catwalk.
19/03 13u15  Dode bij afrekening Luiks drugsmilieuZaterdagochtend is in Luik een persoon met een mes gedood. Het slachtoffer kwam om het leven bij een afrekening in het kader van een drugsdeal. Dat meldt het parket van Luik maandag.
19/03 13u00  Turnhout blijft slecht scoren in stadsmonitorDe hoofdstad van de Kempen blijft op vele vlakken het kneusje van de dertien Vlaamse centrumsteden. Turnhoutenaars zijn het minst fier op hun stad en voelen zich het meest onveilig.
19/03 12u45  Nog een Belg verlaat toppositie bij Dior, opvolger al bekendKris Van Assche neemt afscheid van Dior. De Belgische ontwerper was de voorbije elf jaar creatief directeur van hun mannenlijn, maar geeft de fakkel nu door aan de Britse ontwerper Kim Jones. Eerder verliet ook al Raf Simons het Franse modehuis.
19/03 12u30  Gert Verhulst gegeneerd wanneer hij wachtwoord van Studio 100-medewerker te weten komt‘Control’ Pedro snuisterde rond op het dark web en kon in een mum van tijd de wachtwoorden van Bent van Looy, Jens Dendoncker en een handvol Studio 100-medewerkers opvissen. Hij raadt Gert meteen ook aan al zijn medewerkers - en één collega in het bijzonder - een waarschuwend mailtje te sturen.
19/03 12u30  Toronto wordt afgetroefd door sterke Westbrook, ook Boston gaat onderuit in NBAToronto en Boston, de nummers 1 en 2 uit de Eastern Conference, hebben zondagavond allebei een nederlaag geleden in de NBA.
19/03 12u30  KAART. Inwoners Vorselaar zijn meest tevreden. Zo scoort uw gemeenteOp de meeste plaatsen in de Kempen is het erg fijn vertoeven. Dat moet blijken uit de Vlaamse tevredenheidscijfers die maandag bekend zijn gemaakt via de Gemeente- en Stadsmonitor. In Vorselaar is maar liefst 89 procent van de inwoners tevreden over zijn gemeente, het tweede beste resultaat van heel Vlaanderen. In Willebroek is dan weer net geen meerderheid (49%) te vinden die zich positief uitspreekt over zijn gemeente.
19/03 12u30  Minister De Block woest op kinesitherapeuten: “Op de kap van de patiënt proberen ze nu hun gelijk te halen”Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) is woedend om de oproep van de beroepsvereniging van kinesitherapeuten naar haar leden om zich massaal te deconventioneren. De minister vindt het niet kunnen dat Axxon met die oproep komt nadat de vereniging eerst een akkoord met het Riziv heeft ondertekend. “Desnoods schrijf ik zelf alle 22.000 kinesisten aan om tekst en uitleg te geven”, aldus De Block.
19/03 12u15  KAART. Inwoners Vorselaar zijn het gelukkigst. Zo scoort uw gemeenteOp de meeste plaatsen in de Kempen is het erg fijn vertoeven. Dat moet blijken uit de Vlaamse tevredenheidscijfers die maandag bekend zijn gemaakt via de Gemeente- en Stadsmonitor. In Vorselaar is maar liefst 89 procent van de inwoners tevreden over zijn gemeente, het tweede beste resultaat van heel Vlaanderen. In Willebroek is dan weer net geen meerderheid (49%) te vinden die zich positief uitspreekt over zijn gemeente.
19/03 12u15  Daarom weigert Prins Harry te trouwen met huwelijkse voorwaardenPrins Harry en Meghan Markle zullen gewoon trouwen met gemeenschap van goederen. Volgens bepaalde bronnen zou hij zo afzien van huwelijkse voorwaarden en daarmee willen aantonen dat hij het echt meent.
19/03 12u15  Minister Ducarme weigert vragen over Veviba-dossier te beantwoordenMinister Denis Ducarme heeft maandag in de verenigde kamercommissies Volksgezondheid en Bedrijfsleven aangekondigd dat hij geen vragen over het dossier-Veviba zal beantwoorden. “Ik wil niet de politieke verantwoordelijkheid te nemen om de fraudeurs wapens in handen te geven om vervolging te ontlopen”, zei hij, verwijzend naar de weigering van het Luikse parket-generaal om het verslag van het voedselagentschap aan het parlement over te maken.
19/03 12u00  "Ik verlang naar een titelstrijd met Max Verstappen"Esteban Ocon, F1-piloot en beschermeling van Mercedes, zegt meteen te tekenen om een kans te krijgen om met Max Verstappen te strijden om de F1-titel. Het zou een strijd zijn die een intense rivaliteit van bij de karting zou doen herleven.
19/03 12u00  Kwart van personeel Peeters OIW legt het werk neerBij het industrieel reinigingsbedrijf Peeters O. I.W. in Herentals heeft een kwart van het personeel het werk vanochtend spontaan neergelegd. Er stond een piket voor poort en er werd een vuurtje gestookt.
19/03 12u00  Goed nieuws voor interieurbouwer F&S na verjaardag in mineurInterieurbouwer F&S huldigde in het Heistse Industriepark het voorbije weekend een vernieuwde toonzaal in. Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) mocht het lintje komen doorknippen.
19/03 11u45  Kompany en co tonen hoe je moet reanimeren: “Stap 1: Simon, zijde wakker?!”Een hartmassage geven, kan jij dat? EHBO is erg belangrijk volgens de Rode Duivels, niet alleen op het voetbalveld maar ook in het dagelijkse leven. Onder andere Vincent Kompany en Thibaut Courtois tonen je hoe je iemand moet reanimeren.
19/03 11u45  Beyoncé en Blue Ivy verschijnen in matching gouden outfits op kunstgalaTijdens het Wearable Art Gala waren er twee sterren die met alle aandacht gingen lopen: Beyoncé en dochtertje Blue Ivy. Dat deden ze in gouden outfits die op elkaar waren afgestemd. Bovendien slaagde het zesjarige meisje er ook in 19.000 dollar te bieden op een schilderij.
19/03 11u45  Vergiftiging Russische dubbelspion: Reynders roept Rusland op tot medewerking aan onderzoekDe Europese Unie moet Rusland onder druk zetten om deel te nemen aan het onderzoek naar de toedracht van de gifaanval op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal in het Britse Salisbury. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders maandag verklaard voor aanvang van een vergadering met zijn Europese ambtgenoten in Brussel.
19/03 11u30  Kwart van personeel Peeters O.I.W. legt het werk neerBij het industrieel reinigingsbedrijf Peeters O. I.W. in Herentals heeft een kwart van het personeel het werk vanochtend spontaan neergelegd. Er stond een piket voor poort en er werd een vuurtje gestookt.
19/03 11u30  Met dit trucje zorgen de makers van ‘De Mol’ dat ze niet betrapt worden in het buitenlandIn ‘Café De Mol’, dat dit jaar dieper ingaat op ‘De Mol’ en vanaf zondag elke week na het programma te zien is op Vier, heeft presentator Gilles De Coster enkele opmerkelijke onthullingen gedaan. Want hoe kiezen de makers van ‘De Mol’ eigenlijk de bestemming? En wat als ze daar plotseling Vlamingen tegen het lijf lopen?
19/03 11u15  Grote Bevraging: PVDA maakt zich sterk dat strijd tegen armoede dé topprioriteit is voor AntwerpenarenEen grote meerderheid van de Antwerpenaren (61 procent) vindt de strijd tegen armoede dé grote prioriteit voor het beleid in Antwerpen. Meer dan 40 procent van de Antwerpenaren vindt het ook een goed voorstel om het leefloon op te trekken tot boven de armoedegrens. Dat moet blijken uit een grote bevraging bij 9.000 Antwerpenaren door de linkse oppositiepartij PVDA.
19/03 11u00  Overvallers houden personeel onder schot met kalasjnikov en maken grote buitHet parket van Luik en de politie zijn op zoek naar een aantal overvallers die op 27 oktober in Luik een grote buit maakten. De mannen gingen driest te werk, één van hen hield het personeel van het bedrijf onder schot met een kalasjnikov terwijl zijn kompanen de buit inlaadden.
19/03 11u00  Onbekenden gooien brandbommen naar Turkse ambassade in KopenhagenDe Turkse ambassade in Kopenhagen is in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer geworden van een aanval met vier brandbommen. De Deense politie onderzoekt de zaak, maar maandag is nog niemand gearresteerd.
19/03 11u00  Minister De Block woest om oproep kinesitherapeuten om uit tariefafspraken te stappenMinister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) is woedend om de oproep van de beroepsvereniging van kinesitherapeuten naar haar leden om zich massaal te deconventioneren. De minister vindt het niet kunnen dat Axxon met die oproep komt nadat de vereniging eerst een akkoord met het Riziv heeft ondertekend. “Desnoods schrijf ik zelf alle 22.000 kinesisten aan om tekst en uitleg te geven”, aldus De Block.
19/03 10u30  De opvallendste deelnemer aan ‘De Mol’ is priester Pieter. Maar mag “meneer pastoor” wel liegen en bedriegen?Het stond in koeien van letters op de stenen tafelen: gij zult niet liegen en bedriegen. Maar zie, aan het nieuwe seizoen van De Mol neemt vanaf zondag 25 maart zowaar een priester deel. Hét spel waar je enkel wint door leugens en bedrog. Maar priester Pieter Delanoy is dan ook geen gewone. Op Twitter dropt hij al eens een ‘churchie’. En over het celibaat durft hij ook al eens zijn mening te geven.
19/03 10u30  Staking bij Lierse: overname geraakt niet rond, spelers weigeren te trainen en vereffening dreigtDe spelers van Lierse kregen ondanks veelbelovende berichten opnieuw te horen dat er dit weekend nog geen doorbraak kwam wat betreft een overname. Een deel van de spelers besliste daarom vanochtend om te staken en vandaag niet te trainen.
19/03 10u15  Acteur verbaasd wanneer hij kijkt naar tube waarmee hij net zijn tanden poetste (en het is geen tandpasta)De hoofdrolspeler van de hitserie Breaking Bad, Bryan Cranston, heeft een hilarische video gedeeld op zijn Instagrampagina. De man is op reis op IJsland en wilde zijn tanden poetsen, maar dat leek niet zo aangenaam te smaken.
19/03 10u15  Goed nieuws voor F&S na verjaardag in mineurInterieurbouwer F&S huldigde in het Heistse Industriepark het voorbije weekend een vernieuwde toonzaal in. Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) mocht het lintje komen doorknippen.
19/03 10u15  Spelers van K Massenhoven VC: "We voelen ons buitenspel gezet door eigen bestuur"'We stonden vijfde in de competitie en hadden zelfs nog uitzicht op de vierde plaats. Dat het bestuur achter onze rug om algemeen forfait heeft gegeven, is laf en laag bij de grond', vinden de reserven van K Massenhoven V.
19/03 10u00  Dan toch geen overname: Lierse-spelers gaan in stakingDe spelers van Lierse kregen ondanks veelbelovende berichten voor het weekend opnieuw te horen dat er nog geen doorbraak is wat betreft een overname. Een deel van de spelers besliste daarom vanochtend om te staken en vandaag niet te trainen.
19/03 10u00  Binnenkijken in New Yorkse penthouse van Justin Timberlake dat te koop staatDe voorbije jaren verzamelden Justin Timberlake en zijn vrouw Jessica Biel ettelijke eigendommen. Omdat ze onlangs in de New Yorkse wijk Tribeca een nieuwe penthouse kochten, doen ze nu hun andere, meer bescheiden appartement in Soho van de hand. Vraagprijs: 7,9 miljoen dollar, ofwel 6,4 miljoen euro.
19/03 10u00  Dag op dag 40 jaar geleden reed Eddy Merckx zijn allerlaatste koers, … maar niemand die dat weetZondag 19 maart 1978, dag op dag veertig jaar geleden. De laatste dag van de Kannibaal. Terwijl hij de remmen dichtkneep, onder het spandoek van de Omloop van het Waasland in Kemzeke, stond het voor Eddy Merckx vast, ook al was hij er nog maar 32: “Ik koers niet meer.” De beste coureur aller tijden zou daar niet meer op terugkomen, mentaal gesloopt als hij was door een winter vol zorgen.
19/03 10u00  Staking bij Lierse: overname geraakt niet rond, spelers weigeren te trainenDe spelers van Lierse kregen ondanks veelbelovende berichten voor het weekend opnieuw te horen dat er nog geen doorbraak is wat betreft een overname. Een deel van de spelers besliste daarom vanochtend om te staken en vandaag niet te trainen.
19/03 10u00  "We voelen ons buitenspel gezet door eigen bestuur"'We stonden vijfde in de competitie en hadden zelfs nog uitzicht op de vierde plaats. Dat het bestuur achter onze rug om algemeen forfait heeft gegeven, is laf en laag bij de grond', vinden de reserven van K Massenhoven V.
19/03 09u45  Torenkraan aan Nieuw Administratief Centrum wordt gedemonteerdDe grote torenkraan in de Verhoevenlei ter hoogte van het Nieuw Administratief Centrum wordt op woensdag 28 maart gedemonteerd. Er gelden die dag tijdelijke verkeersmaatregelen.
19/03 09u30  Ongeschoolde arbeider betaalt méér sociale bijdrage dan profvoetballer: oud-speler Luc Millecamps gedegouteerdHet dossier in onze weekendkrant over de fiscale begunstiging voor de sowieso al dik betaalde voetballers slaat ook ex-speler Luc Millecamps (66) met verstomming. “Ik zal er ook wel voordeel van hebben gehad. Maar zoals ze nu betaald worden: dan is het wraakroepend.”
19/03 09u30  Broodfokker veroordeeld tot celstraf: “heuglijke dag voor de honden”Broodfokker Gerd W. uit Kasterlee veroordeeld tot 6 maanden celstraf en boete van 12.000 euro wegens inbreuken op dierenwelzijnswet. Hij krijgt ook een levenslang verbod op het houden van huisdieren.
19/03 09u30  Dieven denken grote buit in te slaan maar vergeten één dingEen paar dieven zijn woensdag in de val gelopen terwijl ze een groot warenhuis aan het bestelen waren. De criminelen waren rustig laptops en stofzuigers aan het pakken maar vergaten één cruciaal ding waardoor ze opgepakt konden worden.
19/03 09u30  Onrustwekkende verdwijning van 59-jarige MechelaarDe politie Mechelen/Willebroek is op zoek naar Iwein Perdaens. De 59-jarige man uit Mechelen verliet zondagochtend zijn woning in Mechelen en keerde sindsdien niet meer weer.
19/03 09u15  Veel kritiek op hervorming Belgisch jeugdvoetbal: “In dit systeem zouden Kums en Mertens het niet gehaald hebben”De hervorming in het jeugdvoetbal bij de elite – de U17 en U19 afschaffen en samensmelten tot één kern U18 – maakt niet alleen veel weggestuurde jeugdspelers ongelukkig. Ook bij de profclubs blijft het voer voor discussie. Club Brugge pleitte voor deze vorm van professionalisering, Standard en Anderlecht plaatsen er (grote) vraagtekens bij. “In dit systeem zouden Kums en Mertens het niet gehaald hebben.”
19/03 09u15  Three billboards outside Evergem voor Joke SchauvliegeLangs de Papdijk in Wachtebeke staat sinds zondag een boodschap voor Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V), die in het nabijgelegen Evergem woont.
19/03 09u15  Eddie Redmayne is voor de tweede keer papa gewordenDe Britse acteur Eddie Redmayne (36) en zijn vrouw Hannah Bagshawe hebben hun tweede kindje op de wereld verwelkomd. Dat maakte het koppel zelf wereldkundig via een aankondiging in de krant The Sunday Times.
19/03 09u00  Leuk nieuws voor ex-tennisvedette: eerste zoontje samen met topvoetballerBastian Schweinsteiger en Ana Ivanovic mogen zich de trotse ouders noemen van een zoontje. De voormalige Servische tennisvedette kondigde het nieuws zondagavond aan op Twitter.
19/03 09u00  Waarom de Vlaming vorig jaar nóg meer met de auto naar het werk gingDe Vlaming haalde vorig jaar de auto ­minder uit de garage dan het jaar voordien. Verplaatsingen doen we nu meer met de fiets, het openbaar vervoer of te voet. ­Behalve om naar het werk te bollen: daar stijgt het gebruik van de auto weer en is de trein of bus voor minder mensen een bruikbaar alternatief. “Het is logisch dat als een bedrijf betaalt voor een wagen, werknemers die ook gebruiken.”
19/03 09u00  Explosief dossier toont gelijk van voedselagentschapHet voedselagentschap FAVV heeft het gerecht meteen ingelicht van de fraude door het vleesbedrijf Veviba, na een controle in Kosovo. Dat blijkt uit een rapport van het FAVV dat De Tijd kon inzien. Het gerecht weigert het FAVV-rapport vrij te geven aan het parlement, dat zich maandag opnieuw over de vleesfraude buigt.
19/03 09u00  Nederlandse toeristen slachtoffer van groepsverkrachting in Antwerps hotelDe Antwerpse politie en het parket voeren een onderzoek naar een gruwelijke groepsverkrachting in de nacht van vrijdag op zaterdag in een hotel in Antwerpen. Een lesbisch koppeltje zou zijn gedrogeerd en door vijf mannen zijn misbruikt. Drie verdachten werden reeds opgepakt.
19/03 08u45  Komt het nog wel goed tussen Mike en Marjolein in ‘Blind Getrouwd’?Komt het nog goed tussen Mike en Marjolein in Blind Getrouwd? Zelfs de spelers van Eupen zouden er hun geld niet op durven in te zetten. Vanavond zou weleens beslissend kunnen zijn.
19/03 07u45  Duitse topvoetballer openhartig over mentale problemen: “Ik was opgelucht dat we uitgeschakeld waren op het WK”Per Mertesacker zegt in mei de voetbalwereld vaarwel. In een openhartig gesprek met het Duitse weekblad Der Spiegel toonde de 33-jarige Duitse topverdediger de mens achter het voetbaltruitje. En dat blijkt een mens met mentale problemen te zijn. “Het is tijd dat mensen begrijpen wat mijn carrière van mij vraagt als mens. De misselijkheid door de stress komt vier à vijf seconden voor de aftrap. Altijd. Ik was zelfs opgelucht dat we in de halve finale van het WK uitgeschakeld werden.”
19/03 07u30  Lentetrend: zo draag je loafers en muiltjesDe schoenen die we dit voorjaar overal gaan zien? Loafers en muiltjes. Met een romantische jurk of ripped jeans, zo draag je ze!
19/03 07u30  Wielertoerist sterft bij ongeval op Tenerife: “Herman was een heel voorzichtige fietser”Wielertoeristenclub Rap Terug uit Zandhoven is in diepe rouw. Trouw lid Herman Sels (73) stierf zaterdag op Tenerife nadat hij er op zijn fiets frontaal werd aangereden door een motorrijder. Er is nog veel onduidelijkheid, ook voor de familie.
19/03 07u15  Doodstraf voor drugssmokkelaars in VS? Trump stelt straks antidrugsplan voorDe Amerikaanse president Donald Trump zal maandag zijn plan in de strijd tegen drugs uit de doeken doen. Dat voorziet onder meer in een herinvoering van de doodstraf voor bepaalde drugssmokkelaars. Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis gezegd.
19/03 07u15  Beroepsvereniging roept kinesisten op zich massaal te deconventioneren, waardoor patiënt meer moet betalenDe beroepsvereniging voor kinesitherapeuten, Axxon, roept haar leden maandag in een opiniestuk in De Standaard op om zich massaal te deconventioneren. Daardoor zouden ze zich niet meer moeten houden aan de tariefafspraken met het Riziv.
19/03 06u45  Belgen dealen zonder het te beseffenEr is in ons land al maanden een piramideverkoop aan de gang met illegale cannabisolie. Een Amerikaans bedrijf prijst zijn producten aan als dé oplossing voor patiënten die zwaar ziek zijn en lijden aan onder meer migraine of ALS. Vertegenwoordigers rekruteren verkopers met beloftes over waanzinnige winsten. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.
19/03 06u30  Het blijft bibberen: lente nog lang niet in zichtHet blijft bibberen de komende dagen. Naar het einde van de week toe wordt het wel geleidelijk zachter, maar dan mogen we ons verwachten aan buien en vrij veel wind.
19/03 06u15  Bewoners asielcentrum ruimen zwerfvuil opDe bewoners van het asielcentrum in de Broechemse Van Den Nestllaan 104 rukken op zaterdag 24 maart uit om het zwerfvuil in de buurt op te ruimen. Ook buurtbewoners zijn welkom.
19/03 05u15  Vernieuwing achtertuin van sportpark Vossekot kost 2 miljoen euroIn de straten in de achtertuin van sportpark Vossekot in Retie worden vanaf half april tot het einde van het jaar grote wegenis- en rioleringswerken uitgevoerd.
19/03 02u45  Asfalteren KapelstraatDe gemeenteraad heeft het asfalteren en deels herinrichten van rijweg, fietspad en voetpad in de Kapelstraat goedgekeurd.
19/03 02u15  Tom Boonen gaat bolides van om en bij het miljoen euro verkopenEr is wel degelijk leven na de koers. Kijk maar naar Tom Boonen. Die heeft er sinds kort een visitekaartje bij: ‘zaakvoerder’ en mede-aandeelhouder bij IconicCars. Een bedrijf uit Tienen dat de meest exclusieve bolides in- en uitvoert. Met prijskaartjes van 200.000 tot 3,5 miljoen euro.
19/03 02u15  STANDPUNT. De consument heeft de sleutel in handenWe hebben er met z’n allen een vreselijk potje van gemaakt. Vergeef ons die zwartgallige gedachte bij het begin van een nieuwe werkweek, maar het was niet mis wat er de afgelopen dagen aan onheilstijdingen op ons afkwam. Een deel van het vlees dat we goedgelovig in ons supermarktkarretje kieperen, wordt blijkbaar nog steeds geproduceerd door lieden die het niet zo nauw nemen met de kwaliteit ervan. De afschuwelijke beelden die GAIA maakte in onze kippenkwekerijen zinderen nog na. En om dat allemaal door te spoelen was er flessenwater met stukjes plastic of kraantjeswater met pesticiden.
19/03 02u15  Drie jonge mannen opgepakt voor verkrachting van lesbisch koppel uit NederlandDe Antwerpse politie en het parket voeren een onderzoek naar een gruwelijke groepsverkrachting in de nacht van vrijdag op zaterdag in een hotel in Antwerpen. Een lesbisch koppeltje zou zijn gedrogeerd en door vijf mannen zijn misbruikt. Drie verdachten werden reeds opgepakt.
19/03 02u15  Korpschef vraagt verlenging van zijn mandaat: “Hij heeft het Antwerpse politiekorps in enkele jaren tijd hervormd”Het mandaat van de Antwerpse korpschef Serge Muyters (51) zit er bijna op. Muyters wil zijn werk bij de lokale politie graag afmaken en heeft daarom officieel een verlenging van zijn mandaat gevraagd.
19/03 02u15  1.400 kinderen experimenteren met wetenschap: op zoek naar de nieuwe Stephen HawkingHet duurt nog minstens zes jaar voordat de kinderen aan hun universitaire opleiding kunnen beginnen, maar dat hield hen niet tegen om zondag al volop proef te draaien. “Ik zie het hart van een zebravisje kloppen”, vertelt Bo (12). “Echt mooi om te zien.”
19/03 02u15  Collega’s organiseren benefiet voor eigenaar vernield appartement Paardenmarkt: “Dit had ik nooit verwacht”Wouter Pot verloor zijn net gerenoveerde appartement in de ontploffing op de Paardenmarkt van januari. Zijn BASF-collega’s organiseren daarom een benefiet. Ze zullen onder andere gesigneerde truitjes veilen.
19/03 02u15  Stad pakt artsentekort aanAntwerpen kampt met een huisartsentekort. Het stadsbestuur start daarom enkele initiatieven om Antwerpen aantrekkelijker te maken voor jonge, startende huisartsen. Dat betekent onder meer het ondersteunen van groepspraktijken, zoals in Deurne-Noord.
19/03 02u15  Philipp (23) ziet redder brand Switel terugRuim 23 jaar na de zware brand in het Antwerpse Switel heeft Philipp De Bie (25) afgelopen weekend zijn redder ontmoet.
19/03 02u15  Nederlandse delegatie bezoekt gansrijden in polderdistrictEven voor zes uur zondag reed Rob De Vree onder de galg en snokte hij loeihard aan de gans. De nek begaf het. De oerschreeuw van Rob was op het hele plein te horen. Hij is de nieuwe keizer van de polder en Zandvliet is opnieuw een keizersdorp.
19/03 02u15  Ekerse verenigingen krijgen onderdak in nieuwbouw Nobele DonkEr komt eindelijk een einde aan de sage van de Nobele Donk. Het dekanaat Antwerpen regio Ekeren-Brasschaat (EKBRA) verkocht het parochiecentrum in de Jozef Ickxstraat aan het Zorgbedrijf Antwerpen. De verenigingen die van het centrum gebruikmaken, dreigden hun lokaal te verliezen. Zo ver komt het niet.
19/03 02u15  “Voldoende jongeren voor meer dan één jeugdhonk”Het was zaterdagavond gezellig druk in het jeugdhuis Den Joc in Olen-centrum. De Olense jeugdraad trakteerde er tijdens de zogenaamde Krakkenviering de vrijwilligers die actief zijn in de diverse jeugdverenigingen.
19/03 02u15  Op naar volgende Stripgids AcademieDe resultaten van de Stripgids Academie worden een maand lang tentoongesteld in de Kunstencampus op Turnova. De organisatoren kijken al uit naar het volgende schooljaar van de unieke stripopleiding.
19/03 02u15  Stad steunt Curieuze- NeuzenDe stad compenseert Turnhoutse kandidaten voor een grootschalig luchtonderzoek. Bovendien draagt ze zelf acht mogelijke locaties voor metingen voor.
19/03 02u15  Eén bestuur, één campus voor nijverheidsonderwijsEén bestuur voor alle scholen, één campus voor de doorstromings­richtingen van het nijverheids­onderwijs: het vrij onderwijs in Turnhout sleutelt aan de toekomst. Al zijn veranderingen nog niet voor meteen. “Niets evolueert trager dan onderwijs”, zegt Hilde Robrechts.
19/03 02u15  475 sportievelingen trotseren bijtende koude‘De gevoelswaarde is -10’, horen we de weerman verkondigen. “Zouden we niet beter de auto nemen?” vraag ik. Maar erg sportief klinkt dat natuurlijk niet. Dus duffelen we ons warm in en vertrekken we naar de startplaats van de allereerste 11-trail.
19/03 02u15  Zorggroep Orion laat bezoekers op Dag van de Zorg kennismaken met cultuurrouteZorggroep Orion uit Turnhout pakte zondag tijdens de Dag van de Zorg uit met een cultuurroute in en rond het woonzorgcentrum De Wending. Ook het dag- en activiteitencentrum Klein Postel in Mol verwelkomde heel wat bezoekers.
19/03 02u15  “Maak van gevangenis penitentiaire zorgboerderij”De verouderde strafinrichting in Merksplas-Kolonie moet de volgende jaren gerenoveerd worden. Kempenlab heeft bedenkingen bij de eerste plannen en pleit voor een meer humane aanpak.
19/03 02u15  Politieman, leraar en cafébaas helpen CD&VDe politici van CD&V in Arendonk beweren niet dat zij het warm water hebben uitgevonden. Om hun verkiezingsprogramma uit te schrijven, doen ze daarom een beroep op honderd inwoners die elk een bijzondere expertise hebben opgebouwd in hun eigen leefwereld of vakgebied.
19/03 02u15  Vliegtuigen droppen lekkere voedselpakketten voor lokale jeugdIn het Kempense grensdorp Ravels worden op tweede paasdag vanuit de lucht speciale voedselpakketten gedropt voor de lokale jeugd: een grote partij paaseieren. De chocoladen eitjes worden aangevoerd door modelvliegtuigen.
19/03 02u15  Uitbater broodjeszaak vangt vluchtende overvaller in bosEen gewapende man overviel zaterdag benzinestation Total én Fruitmarkt Cools in Mol. Guy Hufkens (48) van de aanpalende broodjeszaak Lasbaguette kon de overvaller na een achtervolging vatten in een bos. Het is nog onbekend of het om dezelfde overvaller gaat als degene die vrijdag het Texaco-tankstation in Mol-Ginderbroek overviel
19/03 00u15  Del Potro klopt Federer in sensationele finale van Indian WellsJuan Martín Del Potro redde drie matchballen en klopte zo nummer één van de wereld Roger Federer in een sensationele finale van Indian Wells: 4-6, 7-6 (8), 6-7 (2). Het werd een dolle strijd die 2 uur en 42 minuten duurde en heel wat plotwendingen kende. Het was de eerste nederlaag van de Zwitser in 2018, na 17 overwinningen op rij...
19/03 00u00  Bekijk hier alle sportuitslagen van het voorbije weekendWat heeft uw favoriete ploeg dit weekend gedaan? Ontdek alle sportuitslagen in onze digitale uitslagenbundel. Een boekje dat alle lezers van Gazet van Antwerpen gratis online kunnen raadplegen of via uw digitaal abonnement.
18/03 23u45  Adnan Januzaj krijgt nieuwe trainer bij Real SociedadReal Sociedad heeft zijn trainer Eusebio Sacristan ontslagen. Dat deelde de club van Rode Duivel Adnan Januzaj zondagavond mee. Imanol Alguacil, de trainer van het reserveteam, komt tot het einde van het seizoen bij de hoofdmacht aan het roer te staan.
18/03 23u15  Herbeleef het eerste weekend van onze Doen!-dagenDit weekend werd de aftrap gegeven van de eerste DOEN!-dagen: dagen waarbij abonnees van Gazet van Antwerpen iets kunnen gaan doen dat je anders niét kan doen.
18/03 23u00  "Wij voelen ons buitenspel gezet door ons eigen bestuur"'We stonden vijfde in de competitie en hadden zelfs nog uitzicht op de vierde plaats. Dat het bestuur achter onze rug om algemeen forfait heeft gegeven voor de rest van ons seizoen, is laf', zo zegden de ontgoochelde reserven van K Massenhoven VC zaterdag in een persconferentie in café Cool Down. Normaal hadden ze op dat moment tegen Sint-Lenaarts moeten voetballen.
18/03 22u15  Dit zijn de tien kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘De Mol’Binnen exact een week is het weer zover. Dan gaat televisiekijkend Vlaanderen opnieuw op zoek naar ‘De Mol’. Wie is deze keer de saboteur? De enige zekerheid die de kijker nu al heeft, is dat het een van deze tien onbekende Vlamingen is.
18/03 22u00  Oudercomité De Sleutelbloem verwent 270 gasten op ontbijtbuffet voor 10 jaar kleuterschoolEen heel jaar lang wordt 10 jaar kleuterschool gevierd met een aantal uitdagingen voor zowel kleuters, leerlingen en oudercomité. Met het ontbijtbuffet op zondag 18 maart slaagden het comité en de leerlinge met glans voor de uitdaging van maart. Ze ontvngen maar liefst 270 eters op het ontbijtbuffet.
18/03 21u45  Mark King houdt Dimitri Van den Bergh uit halve finales Players Championship dartsDimitri Van den Bergh (PDC-38) was zondag de beste Belg op het Players Championship 6 dartstoernooi. In het Engelse Milton Keynes bereikte de 23-jarige Antwerpenaar de kwartfinales. Daarin moest hij met 6-3 zijn meerdere erkennen in Mervyn King (PDC-21).
18/03 21u45  Veel mensen bezoeken Heilig HartziekenhuisTer gelegenheid van de Dag van de Zorg kon u zondag een kijkje gaan nemen in het Heilig Hartziekenhuis van Lier.
18/03 21u30  Japans toptalent Naomi Osaka heeft eerste WTA-zege beet na triomf in Indian WellsDe 20-jarige Naomi Osaka (WTA-44) heeft zondag een eerste WTA-toernooi op haar palmares gebracht en deed dat in stijl. In de finale van Indian Wells (8.648.508 dollar), na de Grand Slams één van de belangrijkste toernooien op de kalender, nam het Japanse toptalent in 1 uur en 10 minuten met 6-3 en 6-2 de maat van haar Russische leeftijdsgenote Daria Kasatkina (WTA-19).
18/03 21u30  Belg Xavier Siméon blikt tevreden terug op MotoGP-debuutXavier Siméon (Ducati) vierde zondag met de GP van Qatar, de openingsmanche van het WK op het circuit van Losail, zijn debuut in de MotoGP. De Brusselaar eindigde als 21e op ruim 46 seconden van de Italiaanse winnaar Andrea Divizioso. “Globaal gezien ben ik tevreden met mijn prestatie”, verklaarde Siméon nadien.
18/03 21u30  Cirque du Soleil-acrobaat maakt dodelijke val tijdens voorstellingEen acrobaat van het vermaarde Cirque du Soleil is zaterdagavond overleden nadat hij bij een voorstelling van het spektakel ‘Volta’ in Tampa (Florida) een zware val had gemaakt. Dat meldt het in Montreal gevestigde bedrijf zondag.
18/03 21u15  Puigdemont betreurt dat hij Catalaanse onafhankelijkheid niet vroeger uitriepDe Catalaanse ex-president Carles Puigdemont betreurt dat hij de onafhankelijkheid van Catalonië niet vroeger heeft uitgeroepen en zegt in een “val” van te zijn gelopen die de Spaanse regering had opgesteld. Puigdemont is naar eigen zeggen ook “bereid naar de gevangenis te gaan indien België me uitlevert.”
18/03 21u15  Zeker 17 doden bij tropische storm op MadagaskarEen zware tropische storm heeft op Madagaskar minstens 17 doden geëist en ruim 15.000 mensen getroffen. Storm Eliakim ging vrijdag op het schiereiland Masoala in het noorden van het eiland aan land en zette vervolgens koers naar het zuiden. De storm produceerde windstoten tot 105 kilometer per uur.
18/03 21u15  Op Facebook mag de Vrijheid het volk wel leiden, maar niet zonder behaEen afbeelding van het beroemde schilderij ‘La Liberté guidant le peuple’ (‘De Vrijheid leidt het volk’) van de 19de eeuwse schilder Eugène Delacroix is tijdelijk gecensureerd door Facebook, totdat het sociale medium toegaf “een fout” te hebben gemaakt.
18/03 21u15  Meer dan duizend sp.a’ers verzamelen op nationaal congres: “De juiste zorg voor iedereen”Leerplicht vanaf drie jaar, geen wachtlijsten in de zorg en een minimumpensioen van 1.500 euro. Het zijn enkele van de voorstellen die afgelopen zaterdag werden gelanceerd op het nationaal sp.a-congres in Antwerpen. “Wij gaan ervoor zorgen”, zei partijvoorzitter John Crombez.
18/03 21u00  Wie wordt lijsttrekker?Het nationaal congres vond in Antwerpen plaats. De vraag naar wie de kopman of -vrouw op de Antwerpse sp.a-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober moet worden, was nooit echt veraf.
18/03 20u15  Ideaal weer om pannenkoek bij Samana te komen etenSympathisanten van Samana konden zondag pannenkoeken komen eten in de parochiezaal van Massenhoven. Marleen Van den Eynde uit Pulle stond er ook om gadgets ten voordele van Think-Pink te verkopen. In 2006 overwon ze borstkanker. Op 22 april neemt ze samen met haar buddy Tamara deel aan de Antwerp Ten Miles ten voordele van Think-Pink.
18/03 20u15  Geen snelste titel ooit voor Bayern München, integendeel: derde nederlaag voor RekordmeisterBayern München kon op de 27e speeldag in de Duitse Bundesliga mits wat meeval het (eigen) record van de snelste titel in Duitsland evenaren, maar dat draaide helemaal anders uit. Nog voor de aftrap wist de Rekordmeister al dat die titel er nog niet inzat aangezien achtervolgers Borrusia Dortmund en Schalke 04 hun wedstrijd al hadden gewonnen. Bovendien ging het zelf ook onderuit tegen RB Leipzig. Goed voor de derde nederlaag van het seizoen.
18/03 20u00  Fietsdieven breken pols van wielrenner Oscar SevillaDe Spaans-Colombiaanse wielrenner Oscar Sevilla heeft een polsfractuur opgelopen toen hij zondag in de Colombiaanse hoofdstad Bogota slachtoffer werd van een gewelddadige diefstal. Vijf jongemannen stalen de koersfiets van de 41-jarige renner van wielerploeg Medellin.
18/03 20u00  Koude kan Kapelse carnavalisten niet derenVoor de 40ste keer reed er vanmiddag een carnavalsstoet van de Plakijzers door de centrumstraten van Kapellen. De stoet telde een veertigtal praalwagens en groepen. De kou kon de carnavalisten en de toeschouwers niet deren. Keizer Ludo, Keizerin Ria, Prins Tom I, Prins Koen I en Jeugdprinses Thalia zagen dat het goed was. Ze kregen zowaar ook nog de zon op bezoek. Bekijk de sfeerfoto's.
18/03 20u00  Geen wereldrecord maar veel ‘All you need is love’Een poging om op de Dag van de Zorg het wereldrecord ‘samen zingen voor de zorg’ te breken, is niet gelukt. Notaris Van Roosbroeck, voor de gelegenheid dienstdoend deurwaarder, telde in het woonzorgcentrum Hof De Beuken exacte 160 deelnemers. Volgens de waarnemer van de stad waren er 305 zangers. Waarschijnlijk telde hij ook de bezoekers in het woonzorgcentrum mee. Het moesten er minstens duizend zijn. “Maar het leken wel duizend stemmen die ‘All you need is love’ zongen”, zei de notaris. De recordpoging was enkel bedoeld om aandacht te vragen voor die vele mensen die zich dagelijks inzetten voor anderen en hen het leven daardoor een stukje mooier maken.
18/03 20u00  Poetin wint overtuigend de presidentsverkiezingen in RuslandVladimir Poetin heeft zoals verwacht met gemak opnieuw de Russische presidentsverkiezingen gewonnen. Zo kan hij aan een vierde ambtstermijn beginnen.
18/03 19u45  Max Verstappen: "Hopelijk meteen snel tijdens eerste F1-race"Max Verstappen vertelt in zijn vooruitblik naar de eerste F1-race in Australië dat hij er enorm naar uitkijkt om op het circuit van Albert park te racen.
18/03 19u45  Zorgbedrijf schenkt de Nobele Donk een tweede levenEr komt eindelijk een einde aan de sage van de Nobele Donk. Het Dekanaat Antwerpen regio Ekeren-Brasschaat (EKBRA) verkocht het parochiecentrum in de Jozef Ickxstraat aan het Zorgbedrijf Antwerpen. De verenigingen die van het centrum gebruik maken, dreigden hun lokaal te verliezen. Zo ver komt het niet.
18/03 19u30  Poetin blijft presidentVladimir Poetin heeft zoals verwacht met gemak opnieuw de Russische presidentsverkiezingen gewonnen.
18/03 19u15  Rob De Vree maakt van Zandvliet keizersdorpOp het Solft in Berendrecht sleurde Rob De Vree (25) van de Jonge Ruiters Zandvliet rond kwart voor zes de kop van de gans. Zo zorgde hij ervoor dat Zandvliet herdoopt wordt tot keizersdorp van de polder.
18/03 19u15  Nic (14) raakt gewond bij ongeval, autobestuurder pleegt vluchtmisdrijfDe 14-jarige Nic Wouters uit Balen is woensdag lichtgewond geraakt bij een ongeval aan de Turnhoutsebaan. De autobestuurder pleegde nadien vluchtmisdrijf. Politiezone Balen-Dessel-Mol is op zoek naar getuigen, weet RTV zondag.
18/03 19u00  IS-vrouwen willen terugkeren naar België: “Al geven ze ons twintig jaar, we accepteren onze straf”Bouchra en Tatiana, twee vrouwen uit Borgerhout die in 2013 naar het grondgebied van Islamitische Staat in Syrië trokken, willen terugkeren naar België. Dat blijkt uit een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx, die als eerste met IS-vrouwen kon praten.
18/03 18u45  Nederlander Herlings wint GP van Europa in Valkenswaard, Desalle eindigt als zevendeJeffrey Herlings (KTM) heeft zondag in het Nederlandse Valkenswaard de Grote Prijs van Europa in de MXGP, de tweede GP van het seizoen, gewonnen. De Nederlander was zowel in de eerste als in de tweede manche de snelste.
18/03 18u45  Rijdende tram zwaar beschadigd: “Dit waren geen stenen”Tussen het Sportpaleis en het Centraal Station in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag een rijdende tram 12 zwaar beschadigd geraakt. Drie ruiten zijn aan de rechterzijde verbrijzeld. Passagiers vertellen aan VTM dat ze ‘knallen’ hadden gehoord. Wat precies de oorzaak is, wordt nu onderzocht. Eén getuige spreekt over kogelgaten.
18/03 18u45  Achilles Bocholt verlengt titel in BENE-League handbalAchilles Bocholt heeft zondag zijn titel in de BENE-League handbal verlengd. In de finale in Den Bosch nam de Belgische kampioen net als vorig jaar de maat van het Nederlandse Lions. Bocholt won de Limburgse derby met 34-31. Bij de rust stond Bocholt 18-16 voor.
18/03 18u45  Thibaut Courtois staat niet in doel bij Chelsea en zit zelfs niet op de bankThibaut Courtois beleeft niet zijn meest gelukkige week bij Chelsea: eerst werd hij in de Champions League twee keer gepoort door een uitmuntende Lionel Messi, vervolgens raakte bekend dat hij de onderhandelingen over een nieuw contract in Londen opschort tot na dit seizoen en zondag stond hij in de kwartfinale van de FA Cup niet onder de lat tegen Leicester. De doelman zat zelfs niet in de selectie en kampt met een blessure.
18/03 18u30  Trotse ouders van kindjes met down laten samen tatoeage zettenZo'n twintig ouders van een kind met het syndroom van Down kwamen vandaag naar de Antwerpse Wolstraat. Daar konden ze bij Glorybound Tattoo voor een zacht prijsje een speciale 'Lucky Few'-tattoo laten zetten. Dat doen ze naar aanleiding van Wereld Downsyndroom-dag op 21 maart. Met de tatoeage willen ze aan de buitenwereld laten zien dat ze erg gelukkig zijn met hun kind. 
18/03 18u30  Nieuw speelbos voor kinderen opent zijn deurenHet 'Biesbesbos' in Boechout werd vanmiddag feestelijk geopend voor alle kinderen. In 2009 werd het bos door de gemeente en de inwoners aangeplant en nu, negen jaar later, kunnen kinderen er voor het eerst ook in spelen. Op de eerste dag stonden er meteen heel wat activiteiten op het programma.
18/03 18u30  Thibaut Courtois staat niet in doel bij ChelseaThibaut Courtois beleeft niet zijn meest gelukkige week bij Chelsea: eerst werd hij in de Champions League twee keer gepoort door een uitmuntende Lionel Messi, vervolgens raakte bekend dat hij de onderhandelingen over een nieuw contract in Londen opschort tot na dit seizoen en zondag stond hij in de kwartfinale van de FA Cup niet onder de lat tegen Leicester. De doelman kampt met een blessure.
18/03 18u30  Italiaan Dovizioso wint op Ducati in MotoGP voor titelverdediger MarquezAndrea Dovizioso (Ducati) heeft zondag de GP van Qatar in de MotoGP, de openingsmanche van het WK op het circuit van Losail, op zijn naam geschreven.
18/03 18u30  Vrouwen van Namen verslaan Waregem in bekerfinale basketbalNamen, dat zaterdag verrassend topfavoriet Castors Braine in de halve finales met 63-61 uitschakelde, heeft zondag in Vilvoorde de Beker van België basketbal gewonnen. In de finale nam Namen met 73-51 de maat van Waregem. Bij de rust was het verschil al duidelijk: 35-23.
18/03 18u15  Roeier Hannes Obreno is na infectie terug van weggeweestDe Belgische toproeiers, die zich de voorbije maanden in de nationale selectiekern van bondscoach Dominique Basset werkten, bliezen dit weekend verzamelen voor twee races. De Belgische bondscoach legde hen zaterdag een 2.000 meter indoorrace op, zondag trok de nationale selectie naar het Netekanaal voor een 6 kilometer chronorace in skiff.
18/03 18u15  FAVV had “geen aanwijzingen van intentionele fraude” bij VanlommelHet voedselagentschap FAVV bevestigt in een persbericht dat er in het geval van Vanlommel “geen aanwijzingen waren voor een intentionele fraude”. Eerder had ook dat bedrijf al verklaard dat door een menselijke fout vervallen vlees was meegestuurd naar Kosovo.
18/03 18u15  Jürgen Klopp looft speler van Liverpool na knalprestatie: “Goed op weg om Messi te evenaren”De Egyptenaar Mohamed Salah was zaterdag tegen Watford (5-0) nog maar eens de grote uitblinker bij Liverpool met vier goals. Volgens zijn coach Jürgen Klopp is de trefzekere aanvaller “goed op weg” om de gelijke van viervoudig Gouden Bal-winnaar Lionel Messi te worden.
18/03 18u15  Carnaval en koude gaan samen in WillebroekHet werd een ijskoude maar geslaagde carnavalstoet doorheen de Willebroekse straten. Dit keer namen liefst vier Willebroekse verenigingen deel: de fel opgemerkte De Poutrellekes als 'Mario's', Anita's Pub met deelnemers weggeplukt uit Versailles, ATB Wilebroek met hun dansgroep en de Prinsenkamer.
18/03 18u15  “Te dik en toch kerngezond zijn, het kan niet”“Er bestaan ook dikke mensen die fit zijn”, het klinkt als een mooi excuus om nog een stuk pizza te nemen. Maar een nieuwe studie bij 300.000 Europeanen toont aan dat deze ‘obesitasparadox’ niet klopt: er is altijd een verband tussen een hoge BMI en het risico op hart- en vaatziekten, hartaanvallen, beroertes en een hoge bloeddruk.
18/03 17u45  Kinderen kirren van plezier tijdens LammekesdagAan de schapenstal in de Dijkbaan in Vorselaar mochten kinderen zondagnamiddag de lammetjes komen aaien en zelfs optillen tijdens de Lammekesdag (Natuurpunt). Ze kregen allemaal een houten boomschijfje met een lammetje om rond hun hals te hangen.
18/03 17u30  Bart Swings is eindwinnaar in Wereldbeker massastartOp de slotmanche van de Wereldbeker schaatsen heeft Bart Swings zondag in Minsk de eindzege in de Wereldbeker massastart op zak gestoken. Swings werd in de Wit-Russische hoofdstad pas vierde, na de Nederlander Simon Schouten, de Japanner Shota Nakamura en de Rus Danila Semerikov, maar hield wel zijn Italiaanse concurrent op de eindzege Andrea Giovanni achter zich.
18/03 16u45  130 kinderen sporten en tennissen samenBij Tennisclub Molenbos zijn zondag 130 kinderen samengekomen om te sporten en te tennissen.
18/03 16u45  Kempenlab trekt aan alarmbel: “Maak van gevangenis penitentiaire zorgboerderij”De verouderde strafinrichting in Merksplas-Kolonie moet de volgende jaren gerenoveerd worden. Kempenlab heeft bedenkingen bij de eerste plannen en pleit voor een meer humane aanpak.
18/03 16u30  1.500 miniwetenschappers voeren experimenten uit op kinderuniversiteit1.500 miniwetenschappers zakten vandaag af naar de stadscampus van de Universiteit Antwerpen voor de kinderuniversiteit. Kinderen tussen de 8 en de 14 jaar werden op een speelse manier ondergedompeld in de wondere wereld van de wetenschap. Ze mochten er ook zelf de handen uit de mouwen steken tijdens de verschillende workshops.
18/03 16u30  Laatste werk van Hawking voorspelt het einde van ons bestaanZijn dood beroerde de hele wereld: Stephen Hawking stierf begin deze week. Amper twee weken voor zijn dood diende de wetenschapper nog een laatste onderzoekspaper in, waarin hij uitlegt hoe we bewijzen van een ‘multiversum’ kunnen vinden en waarin hij het einde van ons bestaan voorspelt.
18/03 16u30  De “domste interieurfoutjes van het internet”, verzameld op InstagramIn ons land hadden we al ‘Ugly Belgian Houses’, maar nu is er ook ‘Please Hate These Thing’, een Instagramaccount gewijd aan de lelijkste interieurs op het internet.
18/03 16u15  Herlings wint eerste manche WK motorcross in ValkenswaardDe Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) was zondag in de Grote Prijs van Europa voor eigen publiek in Valkenswaard de beste in de openingsmanche van de MXGP. Herlings, die twee weken geleden de eerste GP van het seizoen in Argentinië won, haalde het voor de Italiaan Antonio Cairoli (KTM), tweede op 17 seconden, en Jeremy Van Horebeek (Yamaha), derde op 29 seconden.
18/03 16u00  Jongen (14) raakt gewond bij ongeval, autobestuurder pleegt vluchtmisdrijfEen 14-jarige jongen uit Balen is woensdag lichtgewond geraakt bij een ongeval aan de Turnhoutsebaan. De autobestuurder pleegde nadien vluchtmisdrijf. Politiezone Balen-Dessel-Mol is op zoek naar getuigen.
18/03 16u00  Maarten Boudry op Nacht van de GeschiedenisFilosoof en scepticus Maarten Boudry is dinsdag 20 maart om 20u de gast van Davidsfonds Zandhoven tijdens de Nacht van de Geschiedenis in afspanning Christoffel aan de Amelbergastraat 1 in Zandhoven.
18/03 15u45  Speelgoedstraatje overdag opnieuw openHet hek van het afgesloten Speelgoedstraatje in Mechelen gaat vanaf maandag overdag opnieuw open. Dat kondigt het stadsbestuur zondag aan.
18/03 15u30  Eerste 100 km-run voor Kom op tegen Kanker levert ruim half miljoen euro opDe deelnemers van de eerste 100 km-run voor Kom op tegen Kanker in Antwerpen hebben samen 523.500 euro bijeengelopen. Dat meldt de organisatie zondag. Het geld gaat naar klinisch kankeronderzoek. Kom op tegen Kanker zegt dat het evenement volgend jaar herhaald wordt.
18/03 15u30  Racing Genk-fan na bekerfinale aangereden voor ogen van vader, bestuurder pleegt vluchtmisdrijfEen jonge voetganger is in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van een aanrijding met vluchtmisdrijf. De 24-jarige jongeman was samen met zijn vader op weg naar huis na de bekerwedstrijd van KRC Genk. De aanrijder vluchtte weg.
18/03 15u30  Keizersstoet trekt volksfeest op gangHet keizerschap is het hoogtepunt van het gansrijdersseizoen. Deze namiddag van 15u strijden 31 ruiters voor de hoogste titel.
18/03 15u30  Daar is Batsman weer: Rode Duivel bezorgt Dortmund winst met fraai doelpuntMichy Batshuayi heeft het opnieuw geflikt voor Borussia Dortmund. Onze landgenoot opende na 24 minuten de score tegen Hannover 96 met een fraai doelpunt en zorgde zo voor de eindstand: het werd 1-0. Voor Batsman is het alweer zijn zesde doelpunt in zeven wedstrijden, een fraai rapport voor de Rode Duivel.
18/03 15u15  Antwerp toont zich tijdens oefenwedstrijd de evenknie van Engelse eersteklasserAntwerp heeft zondag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Premier League-club Newcastle United 1-1 gelijkgespeeld. De oefenmatch werd gespeeld in het Spaanse San Pedro del Pinatar, waar Antwerp in de buurt op stage is.
18/03 15u15  Daar is Batsman weer: Rode Duivel scoort ook tegen Hannover fraai doelpuntMichy Batshuayi heeft het opnieuw geflikt voor Borussia Dortmund. Onze landgenoot opende na 24 minuten de score tegen Hannover 96 met een fraai doelpunt. Voor Batsman is het alweer zijn zesde doelpunt in zeven wedstrijden, een fraai rapport voor de Rode Duivel.
18/03 15u15  Verkoopt seks in reclame? Deze professor legt het uitMannen in pak met een schaarsgeklede vrouw. Of een vrouw in lingerie op een autoband. Helpen dit soort geseksualiseerde afbeeldingen nu echt om producten te verkopen? Wetenschapsfilosoof Gustaaf Cornelis legt het uit in een nieuwe video van de Universiteit van Vlaanderen.
18/03 15u00  Vlaamse moeder trekt aan alarmbel nadat zoon door pesters in ziekenhuis belandtEen 13-jarige tiener uit het West-Vlaamse Oudenburg is vrijdag met een zware hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij hard aangepakt werd door twee pesters. Zijn moeder dient maandag klacht in: “Pesters, hou ermee op! Of willen jullie de dood van iemand op jullie geweten?”
18/03 15u00  Deze naam krijgt het nieuwe zwembadcomplex in DeurneIn Deurne zal er eind 2020 een gloednieuw zwembadcomplex zijn deuren openen. Zondag werd de naam van het complex bekendgemaakt in aanwezigheid van onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Na een online wedstrijd kwam de naam ‘Sportoase Groot Schijn’ uit de bus.
18/03 14u45  Politie vat vier inbrekers na zoekactieDe politie heeft zaterdagnacht aan de Ledeganckkaai in Antwerpen vier inbrekers gevat na een zoekactie. Er wordt een onderzoek gestart door de lokale recherche.
18/03 14u30  Parket voert sinds januari opsporingsonderzoek naar VanlommelHet Antwerpse parket heeft in januari een opsporingsonderzoek geopend naar het bedrijf Vanlommel uit Olen, dat vorige zomer vervallen vlees naar een groothandel in Kosovo had gestuurd. “Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid heeft ons pas in januari ingelicht”, zegt parketwoordvoerster Caroline Vanderstokker.
18/03 14u15  Applaus voor premier Michel in het hol van de (Vlaamse) leeuwIn het kasteel van Brasschaat vond zondagochtend voor de 45ste keer een aperitiefgesprek plaats. Vicepremier Jan Jambon (N-VA) interviewde er premier Charles Michel (MR).
18/03 14u00  Rijdende tram zwaar beschadigd, passagiers gaan op de grond liggen: “We hoorden eerst enkele knallen”Tussen het Sportpaleis en het Centraal Station in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag een rijdende tram 12 zwaar beschadigd geraakt. Drie ruiten zijn aan de rechterzijde verbrijzeld. Passagiers vertellen aan VTM dat ze ‘knallen’ hadden gehoord. Wat precies de oorzaak is, wordt nu onderzocht. Eén getuige spreekt over kogelgaten.
18/03 14u00  Ontwerpster Vivienne Westwood razend over documentaire : “Een schande!”De roodharige Britse ontwerpster Vivienne Westwood zal voor eeuwig herinnerd worden als de koningin van de punk. Regisseur Lorna Tucker mocht haar twee jaar volgen voor haar documentaire ‘Westwood: Punk, Icon, Activist’. Maar nu de film klaar is, roept Westwood haar fans op om niet naar de ‘middelmatige’ documentaire te gaan kijken.
18/03 13u45  Massale vechtpartij na duel tussen Keulen en Leverkusen: politie arresteert 180 fansDe politie in Duitsland heeft zaterdagavond de handen vol gehad aan een massale vechtpartij tussen honderden supporters van Bundesligaclubs Bayer Leverkusen en Keulen. Een troepenmacht van tweehonderd agenten was nodig om de hooligans uit elkaar te drijven. Het is onduidelijk hoeveel gewonden er zijn gevallen, want volgens de politie zijn veel vechtersbazen ervandoor gegaan zonder zich te laten behandelen.
18/03 13u30  Tram vernield tussen Dambruggestraat en Stuivenbergplein: “We hoorden eerst enkele knallen”Tussen het Sportpaleis en het Centraal Station in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag een rijdende tram zwaar beschadigd geraakt. Drie ruiten zijn verbrijzeld. Passagiers vertellen aan VTM dat ze ‘knallen’ hadden gehoord. Wat precies de oorzaak is, wordt nu onderzocht. Eén getuige spreekt over kogelgaten.
18/03 12u45  “Prins Harry ontsnapte nipt aan de dood in Afghanistan”Het had niet zoveel gescheeld of Meghan Markle had nooit met prins Harry kunnen trouwen. Volgens een nieuwe biografie ontsnapte de jonge prins in 2007 nipt aan de dood in Afghanistan. Hij en zijn team reden met hun auto op amper zestien centimeter van een landmijn.
18/03 12u30  Kris De Smet (Nieuwe Snaar) kandidaat op lijst van GroenKris De Smet (63) wil gemeenteraadslid worden in Duffel. Hij staat op de voorlaatste plaats op de lijst van Groen.
18/03 12u30  IN BEELD. Carnavalisten beleven historisch koude kinderstoetDe 46ste Kindercarnavalstoet in Schriek (Heist-op-den-Berg) gaat de geschiedenisboeken in als een uitzonderlijk koude editie. De organisatie dacht er even aan om het feest te herplannen, maar om 13.33u vertrokken de 39 praalwagens zaterdag dan toch op het Schriekse kerkplein.
18/03 12u30  Dessel wipt over Knokke naar de tweede plaats na doelpunt van BreugelmansIn een rechtstreeks duel voor de tweede plaats kon Dessel de drie belangrijke punten op zak steken na een doelpunt van Jari Breugelmans op het uur zodat de Kempenaren de tweede plaats overnemen van de kustjongens.
18/03 12u15  Racing Mechelen haalt (weer) aanvallende versterking binnenRC Mechelen is ijverig op zoek naar aanvallende versterking voor het komende seizoen.
18/03 12u15  Heist knoopt weer aan met de overwinningEen vrij gemakkelijke zege is het voor Heist geworden in een kil en bar koud Hamme waar de schaars opgekomen toeschouwers zich vooral voor de rust nauwelijks konden verwarmen aan het spektakel. Hamme - Heist werd 0-3.
18/03 12u00  Nikiforov mag kampen om eerste judograndslam in klasse tot 100 kgToma Nikiforov heeft zich zondag op het grandslam judo in het Russische Ekaterinburg geplaatst voor de finale in de klasse tot 100 kg. Nikiforov, nummer 10 van de wereld, was vrij in de eerste ronde. Daarna versloeg hij in zijn poule de Mongool Otgonbaatar Lkhagvasuren (IJF 45) en de Let Jevgenijs Borodavko (IJF 25) met ippon. In de halve finale vloerde Nikiforov de Nederlandse topper Michael Korrel (IJF 2) met waza-ari.
18/03 12u00  Guardini wint openingsrit en pakt 23ste (!) ritzege in Ronde van LangkawiAndrea Guardini (Bardiani-CSF) heeft zondag de eerste etappe in de wielerronde van Langkawi (2.BC) op zijn naam geschreven. De Italiaan, ook de eerste leider, haalde het na 147,9 km tussen Kangar en Kulim in een massasprint voor de Zuid-Koreaan Seo Joon Yong (KSPO Bianchi Asia Procycling) en de Eritreeër Mekseb Debesay (Dimension Data).
18/03 11u45  Wij willen onze bewoners een comfortabele oude dag aanbiedenWoonzorgcentrum Parel der Kempen in Westerlo bestaat volgende week vijf jaar. Tijd vonden ze daar om de woonzorg eens positief in de kijker te zetten na al het negatieve dat de afgelopen maanden rond de sector in de pers verscheen. “Wij bieden zorg op maat”, vertelt Patris Beenens. “Wij zorgen ervoor dat onze bewoners een comfortabele oude dag hebben als het thuis niet meer lukt.”
18/03 11u45  Drie ribben gebroken in Milaan-Sanremo, maar toch blij… met een pizza in de ambulanceSimon Clarke heeft bij zijn crash in Milaan-Sanremo drie gebroken ribben opgelopen. Toch verloor de 31-jarige Australiër van Educatioin Firts-Drapac er zijn geod humeur niet bij. Vanuit de ziekenwagen zette hij een blij foto op Twitter. Italiaanse pizza, je zou voor minder...
18/03 11u45  Eenvoudig maar geniaal trucje van hotelgast gaat viraalSteeds vaker werken hotels en andere verblijven met sleutels in de vorm van een kaartje. Maar wie er af en toe eens op uitrekt, heeft ongetwijfeld al gemerkt dat er ook nadelen zijn aan dat systeem. Het simpele maar geniale trucje dat de Londense Katyagar Moonagon onlangs op sociale media postte, lost die allemaal op.
18/03 11u15  BUURTREPORTAGE. “Ach, ze zeggen al dertig jaar dat de diamant hier dood is”Diamant betekent onoverwinnelijk in het Oud-Grieks. En je zou zweren dat er Oud-Grieks bloed stroomt door de aderen van de diamantslijpers en -handelaars van de diamantwijk, in de schaduw van het Centraal Station. De onheilsberichten van eerder deze week? “Die hoorde ik als jonge slijper ook al”, zegt leraar Marc Machiels (51) van de ‘Diamantschool’. “Vandaag leid ik de volgende generatie Antwerpse slijpers op.”
18/03 11u15  Retrostation kleurt de toekomst met het mooiste uit het verledenIedereen aan boord! CittA Kempen spoort terug in de tijd. We treinen naar een nostalgisch verleden met flikkerende kermissen en speelgoed uit ver vervlogen tijden. Onze trein der nostalgie houdt halt in Retro Station, daar waar het verleden te koop is.
18/03 10u45  EMABB houdt bijeenkomstDe BedrijfsCulturele Groep van het Ecomusem en Archief van de Boomse Baksteen (EMABB) heeft naar jaarlijkse gewoonte haar bijeenkomst gehouden.
18/03 10u30  Koor Cantemus Novum viert goudHet koor Cantemus Novum uit Halle-Zoersel vier dit jaar zijn vijftigjarig bestaan. De festiviteiten worden ingezet met een overzichtsexpo in de patio van het administratief centrum in Sint-Antonius.
18/03 10u30  Calvo: “Niet alleen het vlees, maar het hele systeem is rot”In reactie op de berichtgeving van de RTBF dat een tweede (Vlaams) slachthuis vervallen vlees naar Kosovo stuurde, eisen Ecolo en Groen een doorlichting van de hele agrovoedingssector. “Anders geraken we er niet uit”, aldus Muriel Gerkens (Ecolo), voorzitter van de parlementaire commissie Volksgezondheid, aan Belga.
18/03 10u30  Evacuatiebevel voor duizenden bewoners door natuurbranden in zuiden van AustraliëIn het zuidwesten van de Australische staat Victoria, waar sinds zondagochtend onbeheersbare natuurbranden woeden, hebben duizenden inwoners een evacuatiebevel gekregen. Volgens de autoriteiten is er al een “aanzienlijk aantal huizen” in as opgegaan.
18/03 10u15  Antwerps MMA-spektakel: zo beleeft Jan (26) zijn gevechtIn de Sporthal Expo in Deurne vond de 12de editie plaats van het Staredown Fighting Championship (SFC). Mixed Martial Arts (MMA) is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten zoals worstelen, judo, karate, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu. Het is toegestaan om tijdens het ‘full contact’ gevecht gebruik te maken van stoot- en traptechnieken, worpen, klemmen en wurgingen op de grond. Uw krant volgde de 26-jarige welter van 77 kg Jan Quaeyhaegens.
18/03 10u15  Op zoek naar een radio in Antwerpen: "Retro ligt nog altijd goed in de markt"De grootste radiomerken draaien overuren. Door de hervorming van het frequentieplan ruilen veel gezinnen hun analoge FM-ontvanger in voor een digitale versie, met een uitgebreider zendermenu, een betere geluidskwaliteit én een heleboel handige opties. Wordt de klassieke radio straks een collector’s item? Absoluut, voorspellen specialisten. CittA dook de stad in, op zoek naar oldskool modellen en opvallende nieuwkomers.
18/03 10u15  11de editie van de Wereldmeerdaagse staat in de steigersDe elfde editie van de Wereldmeerdaagse vindt plaats van 4 tot 19 februari 2019. Klimaatactie en duurzaam gebruik van oceanen en vasteland zijn de centrale thema's.
18/03 10u15  Gegevens van 50 miljoen Amerikaanse kiezers via Facebook achterhaald om hun stemgedrag te beïnvloedenFacebook heeft naar eigen zeggen Cambridge Analytica “geschorst”, een bedrijf dat gegevens analyseert en dat in 2016 voor de presidentscampagne van Donald Trump werkte. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd persoonlijke gegevens van miljoenen gebruikers van het sociale netwerk te hebben verzameld zonder dat ze daarmee instemden.
18/03 09u45  LeBron is on fire: superster loodst Cleveland voorbij Chicago BullsEr stond zaterdagavond in de NBA opnieuw geen maat op LeBron James. De superster van vicekampioen Cleveland was op bezoek bij Chicago goed voor 33 punten, 13 rebounds en 12 assists.
18/03 09u45  Duizenden komen fuiven op Effe Heffe bij jarige Scouts en GidsenAl voor de achttiende keer organiseerden de Scouts en Gidsen De Zandstuivers uit Pulle Effe Heffe in een verwarmde tent aan de Cauwenberglei. De fuif vrijdagavond lokte ruim tweeduizend dansers en sjansers. Zaterdag was er ook de tweede Effe Heffe Live met onder meer Crumb en Band Marginal. Ook daar verwachtten de Scouts en Gidsen een 600-tal fuivers.
18/03 09u15  Véronique De Kock toont liefdesgeluk met boodschap op InstagramJe ziet het niet vaak. Véronique De Kock die haar liefdesgeluk toont. Op Instagram postte ze een vakantiefoto van haar en haar geliefde Manuel Goossens met als boodschap: “You don’t have to look for love, love will find you.” De liefde moet je niet zoeken, de liefde vindt jou.
18/03 09u00  Man raakt bewusteloos door CO-intoxicatieIn de badkamer van een woning in Meerdorp in Meer (Hoogstraten) werd zaterdagavond de concentratie koolstofmonoxide te hoog. De hulpdiensten konden tijdig ingrijpen.
18/03 08u45  Deze zeven kandidaten nemen het (tevergeefs) op tegen Poetin in de Russische verkiezingenDe huidige Russische president Vladimir Poetin neemt het vandaag/zondag op tegen zeven kandidaten die een gooi doen naar het presidentschap. Een gooi die bij voorbaat vruchteloos lijkt, want met ongeveer 70 procent in de peilingen ziet het ernaar uit dat Poetin gewonnen spel heeft.
18/03 08u30  Vlaming kiest vaker voor alternatief vervoermiddel, behalve voor woon-werkverkeerHoewel we nog steeds erg verknocht zijn aan onze auto, kiezen we over het algemeen vaker voor een alternatief, zoals de fiets of het openbaar vervoer. Voor woon-werkverkeer stappen we echter wel weer vaker in onze wagen. Dat blijkt uit de nieuwste editie van het Onderzoek Verplaatsingsgedrag (OVG) van de Vlaamse overheid, waarvoor 1.600 personen werden bevraagd tussen januari 2016 en januari 2017.
18/03 08u30  Het voelt nog kouder door ijzige windZondag is het overwegend droog, maar nog altijd koud met maxima rond 2 graden in het centrum en -2 op de Hoge Venen. Er staat ook nog steeds een ijzige oosten- tot noordoostenwind, die het koudegevoel nog verder versterkt. Enkele in de zuidelijke landshelft kan wat lichte sneeuw vallen. Dat meldt het KMI.
18/03 07u15  Daarom koop je kinderschoenen beter niet op maat (maar een beetje te groot)Meer dan de helft van de kinderen draagt te kleine schoenen, net omdat ze bij de aankoop reeds te klein worden gekocht. De juiste schoenmaat vinden, is dan ook echt 'maatwerk' waarbij je je niet zo maar op de schoenmaat kan baseren. Hoe je wél de juiste maat vindt, lees je hier.
18/03 07u15  Bart De Wever: “Joden vermijden conflicten. Dat is het verschil met moslims”In een interview met De Zondag ontkent N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever dat zijn standpunten over migratie de laatste jaren harder zijn geworden. “Analyseer mijn discours van de voorbije dertig jaar. Je zal vooral continuïteit zien. Maar door de valse menslievendheid van links lijkt elk ander discours keihard”, klinkt het.
18/03 06u00  Brandweer zone Rand zoekt zes personeelsledenDe Brandweerzone Rand wil een beleids- en procescoördinator en vijf beroepofficieren aanwerven.
18/03 05u15  Sauna omgebouwd tot moderne feestzaalDe voormalige sauna De Hoeve in het Retiese kerkdorp Schoonbroek heeft een complete gedaanteverwisseling ondergaan. Katleen Peeters, de dochter van de vroegere saunauitbater, heeft er samen met haar man Frank Engelen een eigentijdse feestzaal van gemaakt.
18/03 04u15  Vijf tips voor een dagje Antwerpen van onze “Insider”Iedere week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje Antwerpen. Deze week: Inge Kerremans (32), beheerder social media. Getrouwd, woont in Hoevenen, mama van een dochter (4). Houdt van gezelligheid, kuieren door steden en alles wat met die kleine prinses te maken heeft.
18/03 02u15  Gluren bij BV's: Ella Leyers geeft haar beste imitatie van de 'Temptation'-deelnemersDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
18/03 02u15  Onderzoek NASA levert verrassing op voor tweelingbroersAstronaut Scott Kelly bleek bij zijn terugkeer na een verblijf van een jaar in het internationale ruimtestation ISS lichamelijk veranderd tegenover zijn identieke tweelingbroer Mark. Zelfs genetisch waren er wijzigingen opgetreden.
18/03 02u15  Is het interessant om uw bedrijfswagen weg te doen? Dit zijn de optiesNa vier jaar discussiëren heeft de regering een akkoord bereikt over het mobiliteitsbudget: in plaats van een bedrijfswagen krijgen werknemers een budget dat ze vrij kunnen besteden aan mobiliteit. In de hoop de files te verminderen en de luchtvervuiling tegen te gaan. Maar of dat nu zo interessant is en welke je dan het best kiest, zijn complexe vragen.
18/03 02u15  VRT-medewerker Leander overwon kanker: “Ik was 23 jaar, had een vriendin en wou feesten en leven”Hij was amper 23 toen hij een zeldzame agressieve kanker kreeg. Maar VRT-medewerker Leander Verdievel (36) overwon de ziekte en maakte er met Mathias Claeys en Tom Goris de fictiereeks Gevoel voor Tumor over. De hoofdrol is voor de vrij onbekende Maarten Nulens (29). “Eindelijk komt mijn droom uit.”
18/03 02u15  Marie Vinck schittert in monumentaal theaterstuk ‘JR’: “Ik vind het vreselijk om in de openbaarheid te treden”Wie straks afzakt naar de oude elektriciteitssite in Schelle voor JR, zal ogen tekortkomen. Op een speelvlak van vier verdiepingen spelen vijftien acteurs met een heleboel figuranten en kinderen, terwijl er ook nog eens live wordt gefilmd. FC Bergman ziet het andermaal groots. Marie Vinck (35), stichtend lid van het Antwerps gezelschap, geeft tekst en uitleg.
18/03 02u15  Exclusieve voorpublicatie uit biografie Frank Vandenbroucke: de verzwegen zelfmoordpogingGeen wielerleven dat meer besproken werd dan dat van Frank Vandenbroucke:de hoogtes, de diepe dalen en zijn dood in Senegal, op 12 oktober 2009. VDB was amper 34. Maandag wordt in Ploegsteert de ultieme biografie van het godenkind voorgesteld. Vandaag brengen we exclusief een voorpublicatie.
18/03 00u15  Ook Aalst naar Final 4 in EuroMillions Volley LeagueAalst heeft zich zaterdag van het vierde en laatste ticket voor de Final 4 van de EuroMillions Volley League verzekerd. Maaseik, Roeselare en Menen waren al zeker van hun plaats.
18/03 00u15  Doodendraad herleeft met krokussenn 2016 werden er 20.000 witte krokussen geplant langs de zogeheten Dodendraad, een elektrische draadversperring van 2000 Volt langs de gehele Belgisch-Nederlandse grens tijdens WO I. Ook dit jaar bloeien de krokussen terug.
18/03 00u00  Roger Federer verdedigt titel op Indian Wells tegen Juan Martin del PotroDe 36-jarige Zwitser Roger Federer (ATP-1) en de 29-jarige Argentijn Juan Martin del Potro (ATP-8) spelen zondag de finale van het ATP-toernooi van Indian Wells (7.972.535 dollar). In zijn halve finale maakte Del Potro zaterdagavond in 1 uur en 5 minuten met 6-2 en 6-3 korte metten met de Canadees Milos Ranic (ATP-32).
18/03 00u00  Cappellen haalt gelijkspel weg bij de koploperDe confrontatie tussen de ploegen met de beste thuis- en uitreputatie eindigde in een billijke puntendeling. De thuisploeg kreeg ongetwijfeld de meeste kansen, maar op basis van een niet gefloten strafschop en een enorme gemiste kans in de slotfase, kon Cappellen het gelijkspel verantwoorden. Thes - Cappellen 1-1.
17/03 23u45  Standard trekt aan het langste eind in bekerfinale tegen Racing GenkStandard mag zichzelf de winnaar van de Croky Cup noemen. De Rouches wonnen na verlengingen met 1-0 de finale tegen Racing Genk in het Koning Boudewijnstadion. En daarmee is ook vrijwel alles gezegd, want beide teams zorgden voor een triest unicum in de Belgische voetbalgeschiedenis: nooit eerder was er zo weinig doelgevaar in een bekerfinale. Voor Standard is het de achtste bekerwinst uit de geschiedenis, Genk verliest voor het eerst in haar bestaan een bekerfinale.
17/03 23u45  HERBELEEF. Standard wint Beker van België dankzij goal in verlengingenZaterdagavond stond de finale van de Beker van België op het programma. Het duel tussen Racing Genk en Standard eindigde op een 0-1 eindstand door een doelpunt in de verlengingen van Emond.
17/03 23u30  Kringkampioenschap op maat van alle gymnastenOp zaterdag 17 maart organiseerde turnkring Gympuls haar jaarlijkse Kringkampioenschap. Alle gymnasten lieten hun beste kunnen zien op de vloer, de toestellen, het rhönrad of airtrack én binnen zijn of haar mogelijkheden.
17/03 23u00  Belgische fietser overleden na ongeval op TenerifeEen Belgische man is zaterdag om het leven gekomen na een ongeval op het Spaanse eiland Tenerife. De 45-jarige Belg kwam met zijn fiets in aanrijding met een motorrijder, die met een zwaar hersenletsel in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.
17/03 23u00  LIVE. Emond zet Standard in verlengingen op voorsprongZaterdagavond staat de finale van de Beker van België op het programma. Om 20.45 uur weerklinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter, die de wedstrijd tussen Racing Genk en Standard hiermee op gang schiet. Pakt Philippe Clément, tot januari nog hoofdcoach bij Waasland-Beveren, zijn eerste prijs of trekt de flamboyante Standard-coach Ricardo Sa Pinto met zijn equipe aan het langste eind. Mis er niets van dankzij onze live updates!
17/03 22u45  Romelu Lukaku doet het opnieuw voor United: nummer 25 van het seizoen is een staalharde kopbalRomelu Lukaku brak alweer de ban voor Manchester United in de kwartfinale van de FA Cup: tegen Brighton & Hove Albion buffelde hij vlak voor de rust de 1-0 tegen de netten op aangeven van Nemanja Matic. Zijn 25ste goal van het seizoen.
17/03 22u45  LIVE. Geen doelpunten in bekerfinale: teams gaan verlengingen inZaterdagavond staat de finale van de Beker van België op het programma. Om 20.45 uur weerklinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter, die de wedstrijd tussen Racing Genk en Standard hiermee op gang schiet. Pakt Philippe Clément, tot januari nog hoofdcoach bij Waasland-Beveren, zijn eerste prijs of trekt de flamboyante Standard-coach Ricardo Sa Pinto met zijn equipe aan het langste eind. Mis er niets van dankzij onze live updates!
17/03 22u30  Bergen kan Oostende opnieuw niet uit evenwicht halen: 21 op 21Oostende klopte opnieuw Bergen, voor de derde opeenvolgende week. De Zeekapiteins voeren na de 75-64-zege met een perfecte 21 op 21 de rangschikking aan.
17/03 22u30  Bedrijf uit Olen verkocht bedorven vlees: “Menselijke fout”Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 vervallen vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”. De politieke partijen Ecolo en Groen vragen als reactie om een doorlichting van de hele sector.
17/03 22u15  Minder weekendongevallen in provincie Antwerpen, maar aantal snelheidsovertreders stijgtIn de provincie Antwerpen zijn vorig jaar tijdens de weekendnachten 429 ongevallen gebeurd. Dat zijn er 42 minder (-9 procent) dan in 2016. De politie betrapte in de WODCA-nachten minder bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken (-0,5 procent), maar er was wel een stijging van het aantal snelheidsovertreders (+3,4 procent). Dat blijkt uit de WODCA-resultaten van 2017, die door Antwerps gouverneur Cathy Berx zaterdag werden voorgesteld.
17/03 21u15  Liverpool wint zonder Mignolet met 5-0 dankzij weergaloze SalahLiverpool heeft zaterdag in de Engelse Premier League met 5-0 van Watford gewonnen. Simon Mignolet bleef op de bank. Bij Watford ontbreekt Christian Kabasele nog altijd met een hamstringblessure.
17/03 21u00  Ook bedrijf uit Olen verkocht bedorven vlees: “Menselijke fout”Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 bedorven vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.
17/03 21u00  Belg ontkent nieuw seksschandaal bij Oxfam: “Manifeste leugen”Opnieuw wordt een medewerker van Oxfam beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de Britse krant The Times kon de man een jaar lang blijven werken voor de hulporganisatie in het door een aardbeving getroffen Haïti, ondanks herhaaldelijke klachten over seksuele intimidatie. De Belg Roland van Hauwermeiren, die recent zelf onder vuur lag voor seksueel misbruik, zou de man de hand boven het hoofd gehouden hebben, al ontkent hij dat zelf ten stelligste.
17/03 20u30  Foodtruckfestival op Bist flopt wegens vrieskouWat zaterdag een gezellige bedoeling had moeten worden op het evenementenplein van de Bist werd een ijskoude flop. Het foodtruckfestival trof het allerminst met het weer want de late winterprik hield de bezoekers weg.
17/03 20u15  LIVE. Wie steekt de Beker van België op zak?Zaterdagavond staat de finale van de Beker van België op het programma. Om 20.45 uur weerklinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter, die de wedstrijd tussen Racing Genk en Standard hiermee op gang schiet. Pakt Philippe Clément, tot januari nog hoofdcoach bij Waasland-Beveren, zijn eerste prijs of trekt de flamboyante Standard-coach Ricardo Sa Pinto met zijn equipe aan het langste eind. Mis er niets van dankzij onze live updates!
17/03 19u45  Ook bedrijf uit Herentals verkocht bedorven vlees: “Menselijke fout”Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 bedorven vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Herentals werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.
17/03 19u45  Buffon (40) wordt toch weer opgeroepen voor ItaliëDoelman Gianluigi Buffon is door Italiaans interimbondscoach Luigi Di Biago opgeroepen voor oefeninterlands tegen Argentinië en Engeland de komende weken. De 40-jarige keeper van Juventus had in november na de gemiste WK-kwalificatie nochtans zijn afscheid aangekondigd.
17/03 19u30  Woning loopt aanzienlijke schade op bij uitslaande brandIn de Molenstraat in Zwijndrecht is er zaterdagavond brand uitgebroken in een woning. Voornamelijk de eerste verdieping van het huis liep aanzienlijke schade op.
17/03 19u30  F1 lanceert eerste wereldwijde marketingcampagne ooitDe Formule 1 heeft deze week haar eerste wereldwijde marketingcampagne ooit gelanceerd ...
17/03 19u30  Dominique Monami niet langer kapitein van Belgische Fed Cup-ploeg: contract wordt beëindigdDominique Monami is niet langer kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg, dat meldt de Belgische tennisfederatie, die haar contract beëindigde. “De wisselwerking tussen Dominique en de ploeg bleek niet meer optimaal”, klinkt het.
17/03 19u15  Sp.a wil van zorgzekerheid een 100 procent afdwingbaar recht maken“Zij die zorg geven, laten wij niet in de steek. Zij die zorg nodig hebben, laten wij niet langer wachten. Zorgzekerheid inschrijven en beitelen in de grondwet, dat is wat wij gaan doen. Van zorgzekerheid een 100 procent afdwingbaar recht maken, dat is onze belofte”, zei sp.a-voorzitter John Crombez zaterdag voor 1.300 enthousiaste partijgenoten in Antwerpen.
17/03 19u00  Benteke klopt Depoitre: Crystal Palace boekt belangrijke zege tegen HuddersfieldCrystal Palace heeft op speeldag 31 van de Engelse Premier League een belangrijke 0-2 overwinning geboekt bij Huddersfield. Christian Benteke speelde de hele wedstrijd bij Palace, Laurent Depoitre kwam niet van de bank bij Huddersfield.
17/03 19u00  Cheque voor IE-zwembadDe besturen van de sp.a- en Vivia-SVV-Klein-Willebroek hebben een cheque van 2.500 euro overhandigd aan Ludo Deferme, de bezieler van het IE-zwembad 't Dolfijntje.
17/03 19u00  CD&V en Groen Putte in kartel naar verkiezingenCD&V Putte en Groen Putte trekken dit najaar samen naar de kiezer als CD&V-Groen Putte. Dat maakten beide partijen zaterdag bekend. Marc Jaspers (Groen) en ex-burgemeester Chris De Veuster (CD&V) worden de boegbeelden van het kartel.
17/03 18u45  Gwendolyn Rutten wil Belgische Grondwet aanpassen: “Statement in strijd tegen onderdrukking van vrouwen”Een eerste artikel in de Belgische Grondwet dat zegt dat “alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren worden”, zoals in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Dat zou Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten liever zien dan het huidige openingsartikel, dat stelt dat België een federale staat is met gemeenschappen en gewesten.
17/03 18u45  Marcel Vanthilt: "Als oud wrak voel ik me hier thuis"Marcel Vanthilt is niet alleen een bekende presentator, hij zingt ook graag. Na Arbeid Adelt gaat de Antwerpenaar nu helemaal solo. Hij stelde zijn plaat met Nederlandstalige liedjes vanmiddag voor in de luchthaven van Deurne.
17/03 18u45  Zondal skiet voort in WilrijkEr is dan wat sneeuw gevallen, maar de mannen van skiclub Zondal zochten hun sneeuw binnen. En dat doen ze tegenwoordig in skipiste Aspen, in Wilrijk. Tot vorig jaar zat Zondal in Deurne, op de borstels naast Ruggeveld, maar die moesten verdwijnen. Een zware klap voor de club, maar Aspen bracht redding. En zo gaat Zondal het 51ste jaar van de club met veel hoop in.
17/03 18u45  Afpersers dreigen in nepmail met verspreiden van compromitterend filmpjeIn het Antwerpse zijn er mails opgedoken waarin criminelen proberen mensen af te persen door te dreigen met de publicatie van een masturbatiefilmpje. De oplichters beweren via een virus op een pornowebsite compromitterende beelden gemaakt te hebben van de slachtoffers. Eerder ging de mail al rond in Nederland, maar nu duikt hij dus ook op in Antwerpen. Het mailtje zou al dagen rondgaan, en kwam ook terecht in de mailbox van Emiel Van Der Reeth uit Schoten.
17/03 18u15  Lente is nog niet in zicht: koudste 17 maart in meer dan honderd jaarHet mag dan al bijna officieel lente zijn, een echt lentegevoel zit er voorlopig niet in. Vandaag kregen we al de koudste 17 maart in meer dan honderd jaar te verwerken, en er zit niet veel beterschap in: het kan ook volgende week nog licht sneeuwen, vriezen en regenen. En dat koudegevoel wordt er alleen maar groter op door een sterke noordoostenwind.
17/03 17u30  Italianen worden gek: Vincenzo Nibali wint Milaan-Sanremo na straf nummerVincenzo Nibali heeft de 109e editie van Milaan-Sanremo (World Tour) gewonnen. De regen maakte de aanloop zwaar, gelukkig scheen de zon in de verraderlijke finale. Daarin bepaalden Team Sky en vooral FDJ echter het tempo, tot Nibali aanviel op de Poggio. De Italiaan hield nipt stand tegen de jagende sprintersploegen: wat een nummer!
17/03 17u30  VIDEO. Standard-fans zetten Luiks station en centrum Brussel in vuur en vlamVanavond spelen Genk en Standard de finale van de Croky Cup, oftewel de Belgische beker. De fans van Standard verzamelde vroeg op de middag al in het station Luik-Guillemins. De sfeer zat er meteen goed in. Met grote spandoeken en Bengaals vuurwerk begonnen de Luikse supporters aan de hun reis richting het Koning Boudewijnstadion.
17/03 17u30  Kim Kardashian toont baby Chicago West voor het eerstWe kregen haar al eens te zien met een Instagramfiltertje over, maar dit keer toont Kim Kardashian haar dochtertje voor het het eerst helemaal.
17/03 17u00  Opnieuw seksschandaal bij Oxfam: “Van Hauwermeiren stak wangedrag van collega jaar lang in doofpot”Opnieuw wordt een medewerker van Oxfam beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de Britse krant The Times kon de man een jaar lang blijven werken voor de hulporganisatie in het door een aardbeving getroffen Haïti, ondanks herhaaldelijke klachten over seksuele intimidatie. Het was de Belg Roland van Hauwermeiren, die recent zelf onder vuur lag voor seksueel misbruik, die de man de hand boven het hoofd hield.
17/03 16u45  Waken aan schoolpoort was niet nodigAan de schoolpoort van De Wingerd in Reet daagden minder ouders op dan beschikbare plaatsen waardoor waken ook hier onnodig was.
17/03 16u45  Europese boekenquiz in de bibIn maart staat de bib in het teken van Europa. Men kan Europa ontdekken in themahoeken Europese films, muziek en uiteraard ook vele mooie boeken. Er is ook de tentoonstelling over de Europese Unie. Via een quiz kan men mooie prijzen winnen.
17/03 16u30  Tom Boonen oogst lof als co-commentator: “Het strippen kan beginnen”Tom Boonen is vandaag naast Merijn Casteleyn co-commentator bij Milaan-Sanremo voor VTM. De 37-jarige renner-op-rust is een schat aan ervaring en dat levert dan ook leuke weetjes op, die hij spontaan (én met sappig Kempisch accent) vertelt. En zijn deskundige commentaar wordt geapprecieerd.
17/03 16u30  Waregem klopt Sint-Katelijne-Waver en plaatst zich voor vrouwenfinale basketbalWaregem heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de Beker van België basket bij de vrouwen. Het West-Vlaamse team klopte in de halve finales van de Final Four in Vilvoorde Sint-Katelijne-Waver met 80-67 (rust: 34-34).
17/03 16u30  Deze diplomaat gooit het over andere boeg: “VS en Britten hoogstwaarschijnlijk achter vergiftiging ex-spion”Een Russische diplomaat zegt dat het zenuwgas dat is gebruikt voor het vergiftigen van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal “hoogstwaarschijnlijk” in een westers laboratorium is ontwikkeld. In een gesprek met het agentschap Interfax gaat Aleksandr Sjoelgin, afgevaardigde van Rusland bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), dan ook uit van een westerse hand -Brits of Amerikaans- achter de zenuwgasaanval.
17/03 16u30  Isaac Kimeli en co grijpen in Gent naast recordtijden op aflossingsmarathonEen zestal van Olympic Running Team uit Halle met onder meer Isaac Kimeli en Jeroen D’hoedt is zaterdag op de Sfinx Ekiden in Gent niet geslaagd in zijn aanval op het Europees record aflossingsmarathon. Ze haalden het in 2u07:24, 27 seconden boven het Belgisch record.
17/03 16u30  Herman Van Rompuy in KadansOp dinsdag 20 maart komt emeritus president van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, een lezing geven over Europa. Hij overloopt de uitdagingen voor de Europese Unie voor de komende drie jaar. Wat mag jij als burger verwachten? En wat verwacht de Europese Unie van ons?
17/03 16u15  Heistse bedrijven gelauwerd voor milieuvriendelijke aanpakHet Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) bekroonde twee Heistse bedrijven voor hun duurzame innovaties. De hoofdprijs van de Belgian Business Awards for the Environment (BBAE) ging naar De Neef Chemical Processing, samen met Janssen Pharmaceutica. Baltimore Aircoil Company eindigde als derde.
17/03 16u15  Piet den Boer op zoek naar truitje waarin hij Malinwa Europacup II bezorgde: “Niet geschoten is altijd mis”Voormalig KV Mechelen-speler Piet den Boer is op zoek naar het truitje waarmee hij speelde in de finale van Europacup II in 1988. Hij leende het ooit uit, maar kreeg het jammer genoeg nooit terug.
17/03 16u15  Bloemenhulde aan graf Ernest Van der HallenOp initiatief van de Van der Hallen-Gemeenschap vond vandaag een bloemenhulde plaats aan het grafmonument van Lierenaar Ernest Van der Hallen (1898-1948).
17/03 16u00  Lente is nog niet in zicht: nog enkele zeer koude dagen op komstHet mag dan al bijna officieel lente zijn, een echt lentegevoel zit er voorlopig niet in. De komende week kan het nog licht sneeuwen, vriezen en regenen. En het koudegevoel wordt er alleen maar groter op door een sterke noordoostenwind.
17/03 16u00  Trailen door Turnhout voor 11.11.11: Nieuwe manier van fondsen wervenIn Turnhout liepen sportievelingen deze voormiddag de eerste 11-trail: een loopevenement ten voordele van 11.11.11. Vijf laatstejaarsstudenten van de afdelingen Sportmanagement en Sport en Bewegen van de Thomas More Hogeschool passen de trail in in hun Practice Enterpriseproject. De hulporganisatie kan er geld mee ophalen, de studenten doen het dan weer voor de punten die ze ermee kunnen verdienen. Negen bekende Turnhoutenaren promoten de loop en waren ook aanwezig.
17/03 16u00  Collega-muzikant bevestigt: Stromae wordt vaderJulian Perretta, de Britse singer-songwriter die met Stromae aan zijn nieuwe album werkt, heeft zijn collega op Instagram gefeliciteerd met zijn nakende vaderschap.
17/03 15u45  Titelverdediger Bocholt is eerste finalist in BENE-League handbalAchilles Bocholt is de eerste finalist op de Final Four van de BENE-League handbal.
17/03 15u45  Behoud nog wat verder weg voor Zakaria Bakkali en Deportivo na draw tegen Las PalmasDeportivo La Coruña heeft zaterdag op de 29e speeldag in de Spaanse Primera Division in eigen stadion de punten gedeeld met Las Palmas. De wedstrijd uit de kelder van de stand, die beide teams eigenlijk moesten winnen, eindigde op 1-1.
17/03 15u30  Aan boord van de graanzuiger: unieke kans om maritiem erfgoed in actie te zienDe 30 meter hoge graanzuiger 19 ontving deze voormiddag de eerste kijklustigen. Het stukje maritiem erfgoed, dat gebouwd is voor overslag naar binnenschepen, is recent overgebracht van Rotterdam naar Antwerpen. Hij ligt nu gratis te kijk aan het Bonapartedok. De ‘19’ is de enige nog werkende graanzuiger ter wereld. Ooit functioneerden er honderden van deze machines.
17/03 15u00  Antwerpse mama, na ‘stigmatiserende toets’ in lagere school: “Ik hoop dat ze iets leren uit al deze ophef”Een toets voor het vak Nederlands heeft eerder deze week op sociale media voor ophef gezorgd. Een Antwerpse moeder had zich op Facebook uitgelaten over de stigmatiserende inhoud. De toets staat in een veelgebruikt handboek voor de lagere school: “Ik hou niet van mijn krulhaar. Misschien moet ik me een kale knikker scheren”, luidde het onder meer in de invuloefening. Nadat verschillende mensen de uitgeverij hadden bekritiseerd en gezegd om haar verantwoordelijkheid op te nemen, kwamen er nieuwe reacties van zowel moeder als de uitgever.
17/03 15u00  Marcel Hirscher evenaart met dertiende WB-zege in reuzenslalom historisch record, ook geen maat op ShiffrinMarcel Hirscher heeft zaterdag de reuzenslalom in het Zweedse Are op zijn naam geschreven. De Oostenrijkse skivedette haalde het na twee runs in 2:13.63 voor de Noor Henrik Kristoffersen (2:13.86) en de Fransman Victor Muffat-Jeandet (2:13.89).
17/03 15u00  Nieuwe politieke beweging van Paul Van Ham en Kris Mintjens heeft een naam: Oost-WestDe nieuwe politieke beweging onder leiding van Paul Van Ham en Kris Mintjens heeft een naam: Oost-West, met als ondertitel ‘Malle op zijn best’. De voorstelling ervan vond plaats in Café Trappisten.
17/03 14u45  Vijfvoudig paralympisch zwemkampioen (22) sterft in auto-ongelukDe Chinese paralympische zwemmer Huang Wenpan is vrijdag op 22-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Volgens het nieuwsagentschap Xinhua zat hij alleen in de wagen en verloor de controle over het stuur, waarna hij tegen een verlichtingspaal belandde.
17/03 14u30  Verdachte man gecontroleerd op straat, koevoet valt uit jasAan de Houthulststraat onderschepte de politie in de nacht van zaterdag op zondag een man die mogelijk op dievenpad was. Bij het fouilleren viel er een koevoet uit zijn jas.
17/03 14u30  H&M bezwijkt onder protest: geen rechtszaak tegen graffitikunstenaarModeketen H&M heeft zonder toestemming een ontwerp van graffitikunstenaar Revok gebruikt. De discussie daarover liep zodanig uit de hand dat de Zweedse multinational zelf met een proces dreigde. Na druk van de graffitigemeenschap ziet het daar nu toch van af.
17/03 14u15  DISCUSSIE. Kleuters verplicht naar school sturen?De sp.a wil dat kinderen minstens drie dagen per week verplicht naar de kleuterklas gaan. De leerplicht wordt dus eigenlijk verlaagd naar drie jaar. Dat was zaterdag een van de conclusies op het Go Left-congres van de partij in Antwerpen, waarvoor 1.300 mensen waren ingeschreven.
17/03 14u15  Dat belooft voor de bekerfinale: Standard-fans zetten Luiks station al in vuur en vlamVanavond spelen Genk en Standard de finale van de Croky Cup, oftewel de Belgische beker. De fans van Standard verzamelde vroeg op de middag al in het station Luik-Guillemins. De sfeer zat er meteen goed in. Met grote spandoeken en Bengaals vuurwerk begonnen de Luikse supporters aan de hun reis richting het Koning Boudewijnstadion.
17/03 14u15  Verloofd zijn met een prins is duur: wie betaalt de designeroutfits van Meghan Markle?Sinds ze verloofd is met prins Harry, zou Meghan Marke al 22.000 euro aan nieuwe kleren hebben uitgegeven. Want telkens ze in het openbaar verschijnt naast prins Harry, moet ze een nieuwe outfit aan.
17/03 13u45  Atlético-verdediger Filipe Luis mag ondanks kuitbeenbreuk nog hopen op WKFilipe Luis is met succes geopereerd aan zijn kuitbeenbreuk. De linksachter van Atletico Madrid kreeg een plaatje in het been geplaatst en mocht zaterdag het ziekenhuis verlaten. De club verwacht dat hij er over acht weken opnieuw zal staan.
17/03 13u30  Dieven vangen was nog nooit zo makkelijk: gewoon wachten aan de achterdeurEerder deze week kreeg de politie van Seattle een tip van een winkeldetective. In hun electrowinkel Costco gedroegen enkele bezoekers zich verdacht. Ze verzamelden allerlei dure goederen en leken een vlucht voor te bereiden langs een branduitgang. De politie schoot meteen in actie, vond een vluchtauto en arresteerde meteen de bestuurder. En zijn kompanen? Daarop was het gewoon wachten tot ze effectief langs de branduitgang naar buiten zouden komen. Zo liepen ze letterlijk recht in de handen van de politie, die rustig lachend de boeven opwachtte.
17/03 13u30  Pech voor Vermaelen: enkelblessure gooit roet in het etenThomas Vermaelen zit niet in de kern van FC Barcelona voor de competitiewedstrijd van zondag tegen Athletic Bilbao. Hij liep een (lichte) enkelblessure op.
17/03 13u30  Angelina Jolie over ouder worden: “Ik zie mijn leeftijd in de spiegel en ik vind het geweldig”Angelina Jolie is 42. In Hollywood is dat een leeftijd waarop actrices al eens bij de plastisch chirurg aankloppen, maar daar zal je Jolie niet zo snel tegenkomen. “Ik hou ervan om ouder te worden, het herinnert me eraan dat ik leef”, zegt ze aan het magazine InStyle.
17/03 13u15  Primeur: luxueus cruiseschip wordt volgend jaar in Antwerpen gedooptHet nieuwste cruiseschip van rederij Hapag Lloyd, de Hanseatic Inspiration, wordt op 13 oktober 2019 gedoopt in Antwerpen. Dat maakte Karl J. Pojer, ceo van Hapag Lloyd cruises vandaag bekend. Het is een primeur voor de Scheldestad. Deze doop en aansluitend maidentrip is een prestigezaak voor Antwerpen, maar levert ook toeristische opbrengsten op.
17/03 13u15  Gemeente huldigt sportkampioenenDe gemeente Berlaar en de sportraad hebben de kampioenen van 2017 gehuldigd.
17/03 13u15  Sp.a wil kinderen drie dagen per week verplicht in de kleuterklasDe sp.a wil dat kinderen minstens drie dagen per week verplicht naar de kleuterklas gaan. Vanaf het eerste levensjaar hebben de ouders recht op één dag gratis kinderopvang. Dat wordt twee dagen vanaf het tweede levensjaar. De leerplicht wordt verlaagd naar drie jaar. Dat is zaterdag beslist op het Go Left-congres van de partij in Antwerpen, waarvoor 1.300 mensen waren ingeschreven.
17/03 12u45  Filip Craen trekt lijst Hove BeweegtHove Beweegt trekt met voorzitter Filip Craen als lijsttrekker naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Schepen Jo Ampe wordt lijstduwer.
17/03 12u45  Wat je niet zag in 'Temptation Island': Tim bedacht zich wel heel snel over zijn trouwplannenHoe Tim zich zo snel heeft kunnen laten vangen door verleidster Cherish, het is nog steed een raadsel. Dat alleen maar groter wordt na het bekijken van deze beelden, die de aflvering van 'Temptation Island' niet haalden.
17/03 12u30  Pro League kiest maandag interim-voorzitter op eerste vergadering zonder Vanden StockDe raad van bestuur van de Pro League vergadert maandag (11u00) voor de derde keer in 2018, enkele uren later komt de algemene vergadering (13u30) voor de eerste keer deze jaargang samen in het bondsgebouw. Beide bestuursvergaderingen zullen na drie jaar niet langer gebeuren onder het voorzitterschap van Roger Vanden Stock.
17/03 12u15  Inschrijvingen Sint-Ritacollege afgerond: 17 leerlingen moeten op wachtlijstZaterdagochtend daagden 217 ouders van kandidaat-leerlingen op aan de schoolpoort van de Sint Ritacollege aan de Pierstraat in Kontich. Die school is erg populair, en het kamperen voor de inschrijvingsdag is er al enkele jaren ingeburgerd. De voorbije week hebben ouders dat wel omzeild door een whatsapp-systeem en een permanentie van twee ouders in de nabij gelegen parochiezaal.
17/03 12u00  Dit vindt de internationale pers van de Vlaamse topreeks ‘Tabula Rasa’Sinds donderdag is de Vlaamse psychologische thrillerserie ‘Tabula Rasa’ wereldwijd te zien via Netflix. Bij ons was de reeks een enorm kijkcijferkanon. Maar wat vinden de buitenlandse media er eigenlijk van?
17/03 12u00  FIFA laat voor het eerst sinds jaren ‘90 officiële matchen toe in Irak: “Historisch”De Wereldvoetbalbond FIFA zet het licht op groen om, voor het eerst sinds de jaren ‘90, op Irakese bodem opnieuw officiële wedstrijden te organiseren. FIFA-voorzitter Gianni Infantino kondigde het nieuws aan na afloop van een vergadering in Bogota.
17/03 12u00  17 leerlingen op wachtlijst Sint RitacollegeZaterdagochtend daagden 217 ouders van kandidaat leerlingen op aan de schoolpoort van de Sint Ritacollege aan de Pierstraat in Kontich. Omdat voor de 330 beschikbare plaatsen voor het eerste jaar van het middelbaar er reeds 130 door voorinschrijvingen ingenomen waren staan er voorlopig 17 op de wachtlijst.
17/03 11u45  Rode Duivels en KBVB botsen opnieuw over portretrechten: spelers willen inspraak in keuze van campagnesDe Rode Duivels en de KBVB blijven maar van mening verschillen over de portretrechten. Eerder waren er al moeilijke onderhandelingen over de verdeling van de inkomsten uit commerciële activiteiten. Daar leek afgelopen zomer wel een akkoord over in de maak, maar dat werd nog steeds niet uitgewerkt. En nu vragen de internationals inspraak in de aard van de campagnes waarvoor zij gebruikt worden.
17/03 11u45  Straf: Mark Cavendish start in Milaan-Sanremo... met een gebroken ribWielrenners zijn straffe mannen, maar Mark Cavendish is tijdens Milaan-Sanremo toch de strafste van allemaal. De Britse ex-winnaar zit met een gebroken rib, maar toch gaat hij van start in de eerste grote wielerklassieker van het jaar. “Hij wilde echt zijn ploeggenoten steunen”, schreef zijn vriendin Peta Todd op Twitter.
17/03 11u45  Limburgs bos moet wijken voor bungalowparkIn het Limburgse Dilsen-Stokkem dreigt een waardevol bos plaats te moeten maken voor een vakantiepark. Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vreest een ‘ecologische ravage’ en haalt fors uit naar Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). Die beschuldigt Groen van ‘pure stemmingmakerij’.
17/03 11u30  Laptop begeeft het onder druk van… elastiekjesOnder het motto “waarom niet?” checken deze twee kerels of het scherm van een laptop bestand is tegen de druk van elastiekjes. Niet eentje, maar een heel pak. Laptopschermen worden steeds dunner, maar hoe sterk is dat allemaal nog? Tot verbazing van sommigen winnen de elastiekjes het pleit. Langzaam maar zeker buigt het scherm, om uiteindelijk helemaal in elkaar te klappen. Dergelijke tests zijn al een poosje erg populair op bijvoorbeeld Youtube, maar uiteraard is er ook kritiek. Waarom zou je dit proberen met een laptop die nog lijkt te werken?
17/03 10u45  Antwerpse stadsdiensten op pad met 21 strooiwagens: “Maar eigen stoep veilig houden blijft verplicht”Ook bij deze lichte sneeuwval moet geruimd en gestrooid worden. En is elke bewoner verplicht om voor zijn eigen deur te vegen. De stad Antwerpen laat weten dat ze deze voormiddag met 21 strooiwagens op pad is.
17/03 10u30  NBA-kampioen Golden State stapelt nederlagen en blessures opGolden State zit in de hoek waar de klappen vallen. De NBA-kampioen verloor vrijdagavond voor eigen publiek tegen Sacramento al voor de derde keer in vier matchen. Bovendien viel met Kevin Durant opnieuw een sterkhouder uit.
17/03 10u30  Jasper Balcaen wordt vijftiende in slalom op Paralympische WinterspelenJasper Balcaen is zaterdag op de Paralympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang als vijftiende geëindigd in de slalom (klasse staande mannen). Achteraf had hij gemengde gevoelens.
17/03 10u30  Dit vond het publiek van het grote soloconcert van Karen DamenDe grote droom van Karen Damen is vrijdagavond in vervulling gegaan. In een volgelopen Lotto Arena in Antwerpen bracht ze haar eerste grote soloconcert. Wij vroegen aan het publiek wat zij vonden van haar langverwachte optreden.
17/03 10u30  Daria Kasatkina en Naomi Osaka strijden om titel op WTA-toernooi Indian WellsDe Russin Daria Kasatkina (WTA 19) en de Japanse Naomi Osaka (WTA 44) zijn de finalistes van het BNP Paribas Open in Indian Wells (8.648.508 dollar).
17/03 10u30  ‘Spooktrein’ komt aan in station: “In 12 jaar nog nooit zoiets gezien”Een medewerker van een station in China beweert dat hij iets “bovennatuurlijks” heeft gezien toen hij aan het werk was. Het bizarre fenomeen werd zelfs vastgelegd door een bewakingscamera, waardoor er nu op sociale media druk gespeculeerd wordt over het bestaan van spoken. De man die in het station werkt hoopt echter dat hij “nooit nog zoiets zal moeten zien”.
17/03 10u15  Hier eet je het lekkerste stoofvleesAlleen al het idee dat er goed stoofvlees op tafel komt, doet me hunkeren naar het avondeten. Stoofvlees kan je van allerhande stukken vlees en van verschillende dieren maken. Je moet helemaal geen keukenprins zijn om het zelf te bereiden. Je gaat naar een goede slager en verder heb je echt niet zoveel nodig.
17/03 10u15  De favoriete plekken van Sarah Vangeel: “In onze straat heerst een dorpsgevoel”Tijdens haar studies kampeerde ze vier jaar lang in Brussel, maar zich settelen deed Sarah Vangeel in Antwerpen. De actrice uit Vremde vond er de ware jakob én een thuishaven voor het vrouwencollectief Compagnie Barbarie, waarmee ze in binnen- en buitenland hoge toppen scheert. Toch gaat haar liefde voor de stad vooral door de maag. “Ik ben gek op het culinaire aanbod van Antwerpen.”
17/03 09u45  Agfa Gevaert en Oiltanking nieuwkomers op jobevent We Are ChemistryWe Are Chemistry, het jaarlijks jobevent voor de chemie, kunststoffen en life sciences, legt deze editie de nadruk op de alomtegenwoordigheid van deze sector in het dagelijks leven. Veel meer dan vaak wordt vermoed. De job- en carrièremogelijkheden zijn dan ook veel breder dan vaak gedacht.
17/03 09u45  Rusland gaat 23 Britse diplomaten land uitzettenRusland gaat 23 Britse diplomaten het land uitzetten. Daarmee reageert het land op de uitzetting van 23 Russische diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk.
17/03 09u15  Willen is Kunnen brengt kunstconcert in kerk BerendrechtOnder leiding van Willy Versweyveld werd door de Kon. Fanfare Willen is Kunnen een kunstconcert gegeven. Dit ging door op vrijdag 16 maart vanaf halfnegen in de kerk van Berendrecht.
17/03 08u30  Antwerpen wordt wakker onder dun sneeuwlaagje: winterse buien mogelijk tot deze middagEr is een dun sneeuwlaagje gevallen en het voelt ijzig koud aan. Tot zover de vaststellingen voor deze 17 maart. De late winterprik valt mee, maar er wordt wel gewaarschuwd voor meer winterse buien, in Antwerpen tot deze middag.
17/03 08u00  Bankkosten 80 procent gestegen in 20 jaarDe kosten die banken hun klanten aanrekenen, zijn de afgelopen twintig jaar sterk gestegen. Tussen 1998 en 2017 namen de kosten met 80 procent toe, terwijl de inflatie in diezelfde periode met 46 procent klom. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie, waarover De Tijd zaterdag bericht.
17/03 08u00  Adjunct-directeur van FBI vlak voor pensioen ontslagen, waardoor hij deel van uitkering mistDe Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions heeft de adjunct-directeur van de FBI Andrew McCabe vrijdag de laan uitgestuurd. Zijn ontslag komt er twee dagen voor zijn 50ste verjaardag, de dag waarop hij pensioengerechtigd wordt. McCabe had eerder al te kennen gegeven op pensioen te willen gaan.
17/03 07u45  Chinees president Xi unaniem verkozen voor tweede termijnIn China is Xi Jinping zaterdag herverkozen als president. De 2.970 leden van het Nationaal Volkscongres schaarden zich unaniem achter een tweede ambstermijn van vijf jaar voor het huidige staatshoofd. De stemming was een formaliteit. Vorige week schafte het niet-verkozen parlement onder meer nog de begrenzing van het presidentieel ambt tot twee ambtstermijnen af, waardoor Xi in principe levenslang aan de macht kan blijven.
17/03 06u15  Moervelden krijgen speelbergenDe Ranstse jeugddienst open op woensdag 21 maart de speelbergen in het domein De Moervelden in de Broechemse Bistweg.
17/03 02u15  Waarom voelt het -11 graden, ook al is het maar -1?Vreselijk. Net nu we sjaal en muts hadden opgeborgen, moeten ze opnieuw uit de kast. Het gaat vriezen dit weekend, en erger: het zal nog veel kouder aanvoelen dan het is. “Gevoelstemperaturen tot -14 graden Celsius”, klinkt het bij het KMI. Maar wie bepaalt dat eigenlijk, die gevoelstemperatuur? En voelt het voor iedereen dan even koud aan?
17/03 02u15  Bouchra Farih (20) dag na haar historische vrijspraak weer naar schoolAlsof een zak cement van honderd kilo van haar schouders is gevallen. Zo voelt het om vrijgesproken te worden, vertelt Bouchra Farih, de jongste vrouw ooit voor assisen. “Ook al ben ik onschuldig, ik ben de spoedarts die een tweede keer kwam getuigen eeuwig dankbaar. Zonder hem zat ik nu onterecht in de gevangenis.”
17/03 02u15  STANDPUNT. In Amsterdam kijken ze niet meer op van een liquidatie meer of minderOfwel zijn die drugsjongens totaal roekeloos en delven ze hun eigen graf door overheid en gerecht telkens weer te tarten, met steeds extremere aanslagen, nu zelfs met granaten, zuiver oorlogstuig. Ofwel zitten ze ergens veilig ver van hier en betalen ze handlangers om het vuile werk op te knappen.
17/03 02u15  Piet Vanthemsche reageert op vleesschandaal: “De zwakke plekken in de voedingssector moeten eruit”Piet Vanthemsche is het allemaal geweest: veearts, inspecteur, kabinetschef op Landbouw, baas van het Voedselagentschap (FAVV) en voorzitter van de Boerenbond. Aan wie kun je beter vragen hoe het verder moet na het nieuwste vleesschandaal? “We hebben een lange weg afgelegd, maar er zijn nog zwakke plekken in het systeem. Die moeten er nu uit.”
17/03 02u15  Topman onderwijs jaagt op slakkenTijdens de week is hij een van de sterke mannen van het Katholiek Onderwijs. In het weekend of op reis gaat hij op zoek naar slakken, meer bepaald naar de schelpen die ze dragen. Al 40 jaar voert Marc Keppens (51) onderzoek naar de weekdieren, en dat werk is nu bekroond door collega’s die drie nieuwontdekte slakken naar hem hebben vernoemd.
17/03 02u15  De winnaar is gekend, de Poetinscore nietZondag mag Vladimir Poetin (65) zichzelf opvolgen als president van de Russische Republiek. Dat is zeker, nog voor er een stem is uitgebracht. Een herverkiezing is dus niet voldoende om echt van succes te spreken. Dat hangt af van de cijfers. Met hoeveel procent wordt hij verkozen, maar ook: hoeveel (jonge) Russen blijven thuis? Sterke cijfers kunnen hem de draagkracht geven om de macht te houden, ook na deze laatste presidentstermijn.
17/03 02u15  GETEST. De BMW X2: een wagen met een stevige X-factorJe bent jong, je kunt wat en je wilt dat laten zien. Dan is de nieuwe BMW X2 gemaakt op uw maat. Met andere woorden: een wagen met een stevige X-factor.Gunter Willekens
17/03 02u15  GETEST. De nieuwe Samsung Galaxy S9 en de verschillen met de iPhone XSinds gisteren ligt de Galaxy S9 officieel in de rekken - vroege inschrijvers hebben hem wel al ontvangen. Het nieuwste vlaggenschip van Samsung volgt nauwgezet de lijn die vorig jaar werd uitgezet door voorganger S8. Belangrijkste blikvanger is de innovatieve camera die zich ook bij weinig licht in zijn nopjes voelt.Raoul Putzeys
17/03 02u15  ‘Patser’ krijgt vervolgEr werd al even op gehint, onder meer door het open einde van de eerste film, maar nu is het officieel: Patser krijgt een sequel.
17/03 02u15  Naast deze Bond-girl is Kevin Janssens binnenkort te zienKevin Janssens (38) rijgt de buitenlandse filmrollen aaneen. Nog tot eind maart staat hij op de set met Jean-Claude Van Damme voor de actieprent The Bouncer, eerder speelde hij ook aan de zijde van Gérard Depardieu in Les Confins du Monde en momenteel loopt zijn horrorfilm Revenge in de Amerikaanse zalen.
17/03 02u15  Talentenjacht tilt jongeren met problemen naar een hoger niveauIn de Arenbergschouwburg kunt u vandaag, zaterdag, gratis naar de tweede Violencia Showcase gaan kijken. Dertien jongeren geven er het beste van zichzelf. Ze brengen pop, hiphop, beats en spoken word.
17/03 02u15  De Studio ontvangt jong talent op hiphopfeestEen eerste samenwerking tussen Rashied’s Soulsupply met creatief huis De Studio kwam vorig jaar tot stand. Toen nam de jeugdwerker het curatorschap op zich voor street culture festival Steez, dat plaatsvond tijdens de grote heropening van De Studio. Ondertussen wordt die samenwerking verdergezet, onder meer met een maandelijks hiphopfeest.
17/03 02u15  Milaan-Sanremo: op naar het lelijkste Monument van allemaalMet Milaan-Sanremo wordt vandaag het voorjaar definitief op gang geschoten. Vijf Monumenten kent het klassieke wielerjaar, Milaan - Sanremo is het eerste en met voorsprong lelijkste Monument van de vijf. Aan de spankracht en schoonheid van Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix hoeft niet te worden getwijfeld, Luik - Bastenaken - Luik en de Ronde van Lombardije zijn mooi door hun eerlijkheid: de beste wint. En dan is er nog Milaan - Sanremo.
17/03 02u15  KV Mechelen hoopt via rechter in eerste te blijvenEen week na de degradatie naar 1B onderzoekt KV Mechelen zijn juridische opties om in 1A te blijven. Het richt daarbij zijn pijlen op Moeskroen, de club die door een 4-0-nederlaag in Eupen mee het lot van Malinwa bezegelde. Eerste optie: het aanvechten van de licentie.
17/03 02u15  Hoerastemming bij Lierse wankelt: kandidaat-koper trekt zich terugEr lijkt dan toch geen einde te komen aan de lijdensweg bij Lierse. Donderdag klonk het nog dat de club “in de laatste rechte lijn” zat voor een overname en dat dit weekend een akkoord zou getekend worden. Gisteren trok één van de twee kandidaat-overnemers zich echter terug. “Het zou een te groot risico geweest zijn.” Of er nog een overnemer overblijft, is onzeker. Maar Lierse maakt zich sterk: “Er is wel een akkoord.”
17/03 02u15  Op bezoek bij kersvers vader Marc Brys: “Ik denk nog niet aan mijn voetbalpensioen”Na de verloren finale tegen Cercle Brugge gaf coach Marc Brys de spelers van Beerschot Wilrijk een weekje rust. Zo kreeg iedereen de tijd om de teleurstelling door te spoelen in het bijzijn van familie en vrienden. De coach zelf kon genieten van zijn pasgeboren zoontje Maximos. “De geboorte van ons kindje zet de ontgoocheling van vorige week in een ander perspectief, maar het zal toch tijd en geduld vragen om die gemiste promotie helemaal te verwerken.”
17/03 02u15  Bourla breidt uit onder de grond: “Hier droomden we van”De Bourlaschouwburg krijgt uitbreiding onder de grond. Alleen zo kan er een modern theater van worden gemaakt dat op internationaal niveau kan meedraaien. De houten machinerie uit 1834 blijft bewaard en het aflopende podium wordt rechtgetrokken. Prijskaartje: 65 tot 70 miljoen euro.
17/03 02u15  Zo wil Antwerpen ‘superschakels’ aanleggen voor fietsers‘Superschakels’ moeten het voor fietsers comfortabeler en veiliger maken om hun fietsverplaatsing te combineren of verder te zetten met trein, tram en/of bus. De beveiligde fietsstallingen komen aan NMBS-stations en knooppunten van De Lijn te staan. Het is een van de maatregelen in het nieuwe fietsbeleidsplan 2018.
17/03 02u15  Hulpverleningsproject Kadans biedt verslaafde daklozen toekomstMet Kadans startte drie jaar geleden een nieuw project voor dak- en thuislozen in Antwerpen. Het is een intensief samenwerkingsverband tussen hulpverlening, politie, justitie en bestuur, om de meest kwetsbaren in de samenleving opnieuw een toekomstperspectief te bieden. En de resultaten zijn hoopgevend.
17/03 02u15  Bewoners meten schade op na granaten in Deurne: “Mijn wagentje is totaal verloren”De oorlog in het Antwerpse drugsmilieu laait opnieuw in alle hevigheid op. Gangsters hebben vrijdagochtend twee handgranaten laten ontploffen in de Van Heystveltstraat in Deurne-Noord. Daarbij raakten zestien auto’s en een tiental gevels beschadigd.
17/03 01u00  EUROMILLIONS LEAGUE. Aalstar blijft tweede na nipte zege in LuikOp de 21e speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling is Aalstar vrijdag met 81-84 gaan winnen in Luik. De thuisploeg begon het best aan de partij (24-20), maar stond bij de rust toch één punt in het krijt (42-43). Ook in het tweede en derde kwart trok Aalstar nipt aan het langste eind (15-16 en 24-25).
17/03 00u00  Tiener (13) klem in wasmachine nadat bizarre uitdaging helemaal verkeerd looptEen Colombiaanse tiener zat enkele uren in een netelige situatie nadat hij was vastgeraakt in een wasmachine, waardoor hij enkel nog zijn hoofd kon bewegen. De jongen had zich aan een uitdaging gewaagd, die wordt verspreid via sociale media, waarbij mensen even in een wasmachine kruipen. De jongeman werd uiteindelijk bevrijd door de brandweer en hield er alleen maar wat blauwe plekken aan over. En hoewel de uitdaging verkeerd afliep, heeft hij zijn virale video wel te pakken.
17/03 00u00  Derde opeenvolgende zege van Telenet Giants AntwerpTelenet Giants Antwerp realiseerde na een nagelbijter in de EuroMillions League en tegen Limburg United een derde opeenvolgende zege en blijft met 15 op 20 dan ook op de tweede plaats fonkelen. De Nigeriaanse center Moses Kingsley en Hans Vanwijn waren de Antwerpse uitblinkers.
16/03 23u30  Franse werknemers vinden meer dan 600 kilo coke die werd ingevoerd vanuit AntwerpenIn een onderneming in de Franse gemeente Val-d’Oise, in de buurt van Parijs, hebben werknemers vrijdag 600 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs werden ingevoerd via Antwerpen, zo heeft het Franse persbureau AFP vernomen.
16/03 23u15  Harry Styles verovert Sportpaleis: gillen en glitterenDe Britse zanger en gitarist Harry Styles (24) heeft vrijdagavond in een uitverkocht Sportpaleis duizenden jonge meisjes en enkele honderden jongens gelukkig gemaakt. Als de kwaliteit van zijn songs nog verder groeit, is de kans groot dat zijn publiek hem over tien jaar nog altijd in het hart zal dragen.
16/03 23u00  Belgen in het buitenland: Tielemans houdt drie punten thuis met Monaco, Raman scoort voor DüsseldorfAS Monaco heeft vrijdag op de dertigste speeldag in de Franse Ligue 1 een 2-1 overwinning geboekt tegen Rijsel. Youri Tielemans maakte in het Prinsdom de partij vol voor de Monegasken.
16/03 23u00  Karen Damen debuteert solo in een ‘uitverkochte’ Lotto Arena: dit vond onze man ervanLang geleden dat er nog eens zoveel inkt is gevloeid over een popconcert. Nu, dat had Karen Damen voor een groot deel aan zichzelf te danken. Een zaal als de Lotto Arena boeken voor je één song klaar hebt, laat staan weet met wié je daar gaat staan, getuigt misschien wel van lef, maar zeker ook van overmoed. Al valt aan alles een mouw te passen. Zo bleek ‘uitverkocht’ alvast een relatief begrip.
16/03 22u45  Karen Damen debuteert solo in een ‘uitverkochte’ Lotto Arena: dit vond onze man ervan?Lang geleden dat er nog eens zoveel inkt is gevloeid over een popconcert. Nu, dat had Karen Damen voor een groot deel aan zichzelf te danken. Een zaal als de Lotto Arena boeken voor je één song klaar hebt, laat staan weet met wié je daar gaat staan, getuigt misschien wel van lef, maar zeker ook van overmoed. Al valt aan alles een mouw te passen. Zo bleek ‘uitverkocht’ alvast een relatief begrip.
16/03 21u45  Belgische aardappelverwerkers verontrust over frietoorlog met Zuid-Amerikaanse landenDe aardappelverwerkende nijverheid in België is bezorgd over de mogelijke gevolgen van een handelsconflict met enkele Zuid-Amerikaanse landen. Dat blijkt vrijdag uit een mededeling van Belgapom, de beroepsvereniging voor aardappelhandel en -verwerking. Zowel Brazilië als Colombia zeggen dat Belgische bedrijven hun frieten uitvoeren tegen dumpingprijzen.
16/03 20u30  Zuhal Demir is kandidaat-burgemeester in GenkZuhal Demir trekt de N-VA-lijst in Genk. Ze is dus kandidaat-burgemeester. Jos Lantmeeters staat op nummer twee.
16/03 20u15  En dan zit Harry Styles plots naast jou in de fitness in AntwerpenTijdens zijn internationale tournee houdt Harry Styles vanavond halt in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. Enkele uren voor zijn langverwachte optreden waagde de Britse zanger zich nog aan een bezoekje aan de fitness. De andere sportievelingen in The Brick Antwerp konden hun ogen amper geloven toen het voormalige ‘One Direction’-lid plots naast hen zat.
16/03 20u15  Ruud Vormer grijpt naast eerste selectie bij Oranje, maar daar was een goede reden voorRuud Vormer moet nog even langer wachten op een kans bij de Nederlandse nationale ploeg. De 29-jarige middenvelder van Club Brugge zat dan wel in de ruime voorselectie van Oranje, maar viel uiteindelijk uit de boot toen nieuwe bondscoach Ronald Koeman vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekendmaakte. Marco Bizot, ex-Racing Genk, is er bijvoorbeeld wel bij, net als Justin Kluivert (18), zoon van Patrick Kluivert.
16/03 20u15  In de kinderkliniek van het UZA geven grote en kleine helden elkaar moedZe hebben kanker, muco, een immuunziekte of diabetes. Maar voor elke traan is er ook een lach in de kinderkliniek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Productiehuis Geronimo filmde er bijna een halfjaar, onder meer met behulp van Dokter Karel, een pop met een camera. Vanaf woensdag is het resultaat te zien in Helden van de Kinderkliniek op VTM. Uw krant ging al langs en ontmoette enkele tv-gezichten, onder wie Finn (4) uit Hemiksem, die al een jaar behandeld wordt voor leukemie. “Hij is altijd actief en vrolijk gebleven. Dat geeft moed.”
16/03 20u15  Zieke Tim Wellens moet passen voor Ronde van CataloniëTim Wellens (Lotto Soudal) verschijnt maandag niet aan de start van de Ronde van Catalonië (WorldTour). De 26-jarige Limburger, zondag nog vijfde in Parijs-Nice, is onvoldoende hersteld van ziekte en geeft daarom verstek voor de Spaanse rittenkoers.
16/03 20u00  Op de afdeling kindergeneeskunde van het UZA geven grote en kleine helden elkaar moedZe hebben kanker, muco, een immuunziekte of diabetes. Maar voor elke traan is er ook een lach in de kinderkliniek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Productiehuis Geronimo filmde er bijna een halfjaar, onder meer met behulp van Dokter Karel, een pop met een camera. Vanaf woensdag is het resultaat te zien in Helden van de Kinderkliniek op VTM. Uw krant ging al langs en ontmoette enkele tv-gezichten, onder wie Finn (4) uit Hemiksem, die al een jaar behandeld wordt voor leukemie. “Hij is altijd actief en vrolijk gebleven. Dat geeft moed.”
16/03 20u00  James Cooke aan Lotto Arena: “Mensen zitten al dagen te wachten voor het concert van Karen Damen”Vanavond treedt Karen Damen op voor een uitverkochte Lotte Arena. Haar beste vriend James Cooke werd er voor de gelegenheid op uit gestuurd om enkele fans te interviewen, maar hij is in shock als hij ziet dat er talloze mensen op straat kamperen voor het concert. Tot hij doorheeft dat hij een foutje heeft gemaakt: “We zitten verkeerd, hier speelt Harry Styles.”
16/03 19u45  Antwerpen is alles geweest voor Geert Hoste, maar de zelfgenoegzaamheid van de Antwerpenaar stoort hemAntwerpen is echt alles geweest voor mijn carrière”, zegt Geert Hoste. “Nergens anders zou ik met mijn soort humor zo veel succes hebben gehad.” De West-Vlaming leeft en werkt al dertig jaar in de stad die hem in de armen sloot en waarvan hij houdt, maar toch spaart hij ook zijn kritiek niet. “Antwerpen springt met bijzonder weinig respect om met de openbare ruimte en met de tijd van zijn inwoners.”
16/03 19u15  De ‘plakplek’ van de week: EntourageElke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Entourage.
16/03 18u30  Kinderen Sint-Jozefschool leren vuilakken lesjeOp 16 maart, vlak voor de lente, organiseerde de Sint-Jozefschool in Emblem een grote dorpsschoonmaak.
16/03 18u30  "Zoete zonde is fijn, maar voor papa mag het iets pittiger zijn"In de regio Antwerpen wordt Vaderdag gevierd op 19 maart, de feestdag van Sint-Jozef. Bakkerij Coppé-Lenaerts uit Zandhoven is volop bezig met de voorbereidingen.
16/03 18u15  "Pjeedestal plaatst creatieve mensen op een voetstuk"Hou je van kunst en paarden? Of ben je op zoek naar een uniek bronzen figuurtje van je sterrenbeeld? Of altijd zelf al iets creatiefs willen doen maar nooit de tijd gevonden om naar de academie te stappen? Dan is Pjeedestal misschien iets voor u.
16/03 18u15  Overzicht: ontploffingen in Deurne zijn zoveelste incident in ellenlange lijstHet staat nog niet vast dat de ontploffing van donderdagnacht in de Van Heystveltstraat aan het drugsmilieu kunnen worden gelinkt, maar alles wijst wel in die richting. Zo ja, dan gaat het om het zoveelste zware incident in een ondertussen ellenlange lijst. Brandstichtingen, molotovcocktails, schietpartijen, afranselingen en nu zelfs granaten: het geweld in de drugswereld gaat in stijgende lijn. Een overzicht.
16/03 18u00  Comedian Kamal Kharmach open over gewichtstoename: “Het gaat niet goed met mij”Vlaanderen leerde hem kennen als de comedian die 120 kilogram afgevallen was, maar nu zijn carrière een hoge vlucht neemt, eist dat zijn tol van Kamal Kharmach. De comedian sprak op Radio 1 dan ook openlijk over zijn gewichtstoename: “Ik ben heel fier op het feit dat ik durf te zeggen dat het niet goed gaat me me.”
16/03 18u00  Quick Step blijft maar winnen in België: Colombiaan Hodeg wint Handzame ClassicÁlvaro José Hodeg heeft de Handzame Classic gewonnen. De Colombiaan van Quick Step sprintte naar de overwinning in een massaspurt. Kristoffer Halvorsen, de winnaar van vorig jaar, eindigde op plaats twee.
16/03 17u45  Alle quizzers in de prijzen bij Rode KruisRode Kruis Kasterlee organiseerde een quiz waaraan zo'n vijfentwintig teams deelnamen.
16/03 17u30  In de ring van de Antwerpse boksclubs: dit zijn vrouwen met (boks)ballenDe tijd dat alleen stoere jongens de bokshandschoen opnamen, is allang voorbij. Steeds meer vrouwen voelen zich aangetrokken tot alle variaties van de sport: van competitief boksen tot boksfitness. CittA deed een tour langs verschillende Antwerpse adressen waar vrouwen erop los boksen, in de lucht, op bokszakken en af en toe ook eens op elkaar.
16/03 17u15  Onze feesttips voor dit weekend: disco of eerder een Mexican night?Zin om een stapje in de wereld te zetten? We geven jou alvast enkele feesttips voor zaterdag en volgende week. Veel plezier!
16/03 17u15  Nieuwe website van gemeente heeft slimme lay-out voor smartphoneDe gemeente Retie heeft een splinternieuwe website gelanceerd. De vernieuwde gemeentelijke site heeft een slimme lay-out die zich vanzelf aanpast aan uw toestel, ook aan uw smartphone.
16/03 17u15  Equal Idiots ontpoppen zich tot muzikale ambassadeurs van HoogstratenHoogstraten zendt zijn muzikale zonen uit. Een jaar na de lancering van hun debuutalbum Eagle Castle BBQ stevenen Equal Idiots af op een alweer goedgevulde festivalzomer, met een stek op Rock Werchter als hoogtepunt. Goed bezig dus, maar op sterallures ­laten zanger-gitarist Thibault Chris­tiaensen en drummer Pieter Bruurs zich niet betrappen. “We genieten ervan om telkens weer naar het rustige Hoogstraten te kunnen terugkeren”, zeggen de nuchtere rockers.
16/03 17u15  Carrasco verliest opnieuw met zware cijfers, maar schiet flauwgevallen ploegmaat snel te hulpNa drie wedstrijden in de Chinese Super League wachten Yannick Carrasco en zijn club Dalian Yifang nog steeds op een eerste zege. Meer zelfs: het ging vrijdag voor de derde week op rij onderuit, ditmaal met 0-3 tegen Beijing Guoan. Jonathan Soriano (ex-Barcelona) scoorde twee goals. Dalian Yifang staat laatste, met 0 punten en een negatief doelsaldo van -13. Het scoorde tot dusver nog geen enkel doelpunt.
16/03 17u00  Bijzondere beelden: 14 vrouwen geven samen borstvoeding op het strandHet was helemaal niet de bedoeling om naaktfoto’s te maken, maar toen fotografe Trina Cary dacht dat de dag er bijna opzat, kwam een van de vrouwen naar haar toe met het verzoek om misschien nog een foto te maken zonder kleren. Alle andere aanwezige moeders reageerden meteen enthousiast. “De hele avond ademde ‘empowerment’, steun en liefde.”
16/03 17u00  Transgender in nieuwe menstruatie-campagne: "Niet alleen vrouwen hebben last van PMS"Transgender Kenny Jones duikt op tussen verschillende vrouwen in een nieuwe campagne die het taboe rond menstruatie wil doorbreken. 'Als transgender kon ik mijn regels moeilijk aanvaarden. Dat er zo weinig over werd gepraat, maakte het nog moeilijker.'
16/03 16u45  Valencia-middenvelder Francis Coquelin scheurt achillespeesValencia kan dit seizoen geen beroep meer doen op de Franse middenvelder Francis Coquelin. Hij heeft vrijdag op training zijn rechterachillespees gescheurd. “In de loop van de komende uren wordt hij geopereerd”, zo laat Valencia op zijn website weten.
16/03 16u45  Megabordeel op komst in Oostende naar voorbeeld van ‘Villa Tinto’Er komt zo goed als zeker een megabordeel in de haven van Oostende. Een kandidaat-koper voor de loods Hangaar 1 wil het pand renoveren naar het voorbeeld van de Antwerpse ‘Villa Tinto’. Het stadsbestuur heeft geen bezwaar tegen een megabordeel, maar lanceert wel nog een oproep naar mogelijke andere kandidaten.
16/03 16u45  Carrasco verliest ook derde match in China met zware cijfers: negatief doelsaldo van -13Na drie wedstrijden in de Chinese Super League wachten Yannick Carrasco en zijn club Dalian Yifang nog steeds op een eerste zege. Meer zelfs: het ging vrijdag voor de derde week op rij onderuit, ditmaal met 0-3 tegen Beijing Guoan. Jonathan Soriano (ex-Barcelona) scoorde twee goals. Dalian Yifang staat laatste, met 0 punten en een negatief doelsaldo van -13. Het scoorde tot dusver nog geen enkel doelpunt.
16/03 16u30  Kinderen leren over dode hoekDe leerlingen van de derde graad van de gemeentelijke basisschool Kadrie hielden vandaag een verkeersdag. De kinderen mochten onder toezicht een buitenschool parcours afleggen.
16/03 16u15  Owusu nog niet mee naar SpanjeAntwerp is vanmiddag vertrokken voor een tiendaagse stage in het Spaanse Roldan, in de buurt van Murcia. Naast internationals Siani, Pitroipa, Oulare en Teunckens was William Owusu de grote afwezige. “Zijn dochter is ziek”, klonk het bij trainer Laszlo Bölöni.
16/03 16u15  Leerlingen bereiden gezonde lunchDe gemeentelijke basisschool De Platanen hield afgelopen week een 'Gezonde Week'. Zoals de traditie het wil, werd deze afgerond met een gezonde lunch, bereid door de vijfdeklassers. Die kregen hulp van schepen van onderwijs Luc Janssens (Open Vld).
16/03 16u15  Je geeft maar één keer het feest van je leven: zo vind je een goede dj voor je huwelijkAls er één ding is - naast het eten en de jurk - wat genodigden het langst bijblijft van je huwelijk, dan is het wel het feestje na het dessert. Dat valt of staat met de dj achter de draaitafel. Maar hoe vind je de man of vrouw die bij jullie past en erin slaagt om de dansvloer vol te houden tot het weer licht wordt? In ‘The Smart Guide for the Happy Bride’, het boek van huwelijksplatform House of Weddings, krijgen koppels tips om de zoektocht te vergemakkelijken.
16/03 16u00  Dit stukje maritiem erfgoed kan u komend weekend bezoeken op het Eilandje: “De 19 is de enige graanzuiger ter wereld”Met een monotoon, onafgebroken gedreun was de historische graanzuiger ‘19’ vrijdagochtend in het Antwerpse Napoleondok, in de schaduw van het MAS, aan het proefdraaien. Het hele weekend is deze reuzenmeccano – een Antwerps maritiem erfstuk – immers niet alleen voor het publiek toegankelijk maar zal hij ook nog eens werken. Wij gingen alvast een kijkje nemen.
16/03 16u00  Fotograaf laat 14 vrouwen naakt poseren terwijl ze borstvoeding gevenVeertien vrouwen lieten zich samen fotograferen op het strand terwijl ze hun baby of peuter borstvoeding geven. 'Ik ben zo gelukkig met deze reeks', post de 25-jarige fotografe Trina Cary op haar blog en Instagram. 'Ik hoop vooral dat vrouwen zich minder gaan aantrekken van wat anderen denken.'
16/03 16u00  Een trouwfeest tot in de vroege uurtjes: zo vind je de dj die bij jullie pastAls er één ding is - naast het eten en de jurk - wat genodigden het langst bijblijft van je huwelijk, dan is het wel het feestje na het dessert. Dat valt of staat met de dj achter de draaitafel. Maar hoe vind je de man of vrouw die bij jullie past en erin slaagt om de dansvloer vol te houden tot het weer licht wordt? In ‘The Smart Guide for the Happy Bride’, het boek van huwelijksplatform House of Weddings, krijgen koppels tips om de zoektocht te vergemakkelijken.
16/03 15u45  Vriend van vermoorde Eleanore (27) blijft aangehoudenBabur Yoldash (22), de man die ervan word verdacht afgelopen dinsdag zijn vriendin Eleanore ‘Noor’ De Strijcker (27) te hebben omgebracht in haar huis in de Herentalse wijk Kleerroos, blijft aangehouden. Dat besliste de raadkamer vrijdag in Turnhout.
16/03 15u45  Teruggevonden gedenkplaat voor Alice Nahon krijgt ereplaatsHet Putse schepencollege onthulde een gedenkplaat voor dichteres Alice Nahon. Het gaat niet om een nieuw exemplaar, wel om een plaat die vorig jaar door een alerte dorpsgenoot werd teruggevonden op de Putse rommelmarkt.
16/03 15u30  Geen spijkerbommen, maar handgranaten zorgen voor grote ravage aan wagens en huizen in DeurneDe Van Heystvelstraat in Deurne, een zijstraat van de Lakborslei is afgelopen nacht opgeschrikt door twee luide knallen. De explosies werden veroorzaakt door een twee handgranaten. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS. Er vielen geen gewonden, maar de schade in de wijk is groot.
16/03 15u30  Kilo's vis zorgen voor weer meer hengelplezier, zeker nu aalscholvers wegblijvenAan het fort van Kessel is vrijdag de jaarlijkse visuitzetting geweest in opdracht van de gemeente. 'Er is weer 450 kilogram brasem uitgezet. Kortelings worden nog grote voorn en karpers uitgezet', zegt schepen van Sport Luc Luyten (Nijlen & U).
16/03 15u30  Kanye West aangeklaagd voor een gekopieerde printYeezy, de kledinglijn van Kanye West, zou een print gekopieerd hebben van een Amerikaans camouflagemerk en de rapper moet dus opnieuw voor de rechter verschijnen.
16/03 15u15  VIDEO. Sea Life verwelkomt eerste pluizige babypinguïn van het jaarIn het Sea Life Blankenberge was er vrijdag reden tot vieren, want het maritiem centrum mocht de eerste babypinguïn van het jaar verwelkomen. Het kuikentje werd ’s ochtends geboren en weegt 82 gram, een gezond gewicht. Al blijft het toch nog even opletten geblazen.
16/03 15u15  Pintens jr. en Moortgat exposeren bij CurieusOp uitnodiging van Curieus Schelle exposeren Roger Pintens jr. en Ronny Moortgat nog een keer in eigen dorp. Dat doen ze dit weekend in het gemeentehuis.
16/03 15u15  Jager (80) die minstens één maar mogelijk drie met uitsterven bedreigde watersnippen schoot moet 300 euro betalenNa een lang aanslepende gerechtelijke procedure heeft de rechtbank van Turnhout François D., een tachtigjarige jager uit Oud-Turnhout, veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 300 euro aan Vogelbescherming Vlaanderen. De man schoot in 2013 zeker één, maar mogelijk zelfs drie, met uitsterven bedreigde beschermde watersnippen.
16/03 15u00  “Het kost veel tijd en je eet altijd havermout als ontbijt”: clichés over gezond eten onder de loepJe kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten.
16/03 15u00  Kanye West aangeklaagd voor een gekopieerde print op een broekDe kledinglijn van Kanye West zou een print gekopieerd van een gekend camouflagemerk en Yeezy wordt opnieuw voor de rechter gesleept.
16/03 14u45  Inbrekers op heterdaad betrapt in appartementsgebouwTwee inbrekers zijn donderdagnacht op heterdaad betrapt in een appartementsgebouw in de Hardenvoort in Antwerpen-Noord, vlak naast Park Spoor Noord. Ze hadden onder meer een koersfiets gestolen.
16/03 14u45  Kanye West opnieuw voor de rechter voor een print op een broekDe kledinglijn van Kanye West zou een print gekopieerd van een gekend camouflagemerk en Yeezy wordt opnieuw voor de rechter gesleept.
16/03 14u30  DISCUSSIE. Bedrijfswagen weg, bus en fiets in de plaats?Het parlement buigt zich over de zogenaamde ‘cash-for-car’ regeling: daarin worden gebruikers van een bedrijfswagen aangemaand om die in te ruilen voor wat meer loon. Ook het mobiliteitsbudget, waarin een werknemer bijvoorbeeld voor een - fiscaal vriendelijke - elektrische fiets kan kiezen, wordt toegepast in de bedrijven. Tenminste als alles wordt goedgekeurd.
16/03 14u30  Meerderheid van de Gentenaars staat positief tegenover het circulatieplanHet circulatieplan in Gent wordt positief geëvalueerd door het stadsbestuur en door de Gentenaar zelf, maar het krijgt een dertiental belangrijke aanpassingen. Dat zegt de Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw. “Uit een bevraging van duizend Gentenaars blijkt dat 55 procent het circulatieplan een goede zaak vindt. We hebben de stad veiliger, gezonder en aangenamer gemaakt.”
16/03 14u30  Dronken brokkenpiloot trekt spoor van vernieling door PaardenmarktEen dronken brokkenpiloot heeft donderdagochtend een spoor van vernieling getrokken op en rond de Paardenmarkt. Hij probeerde te voet te vluchten, maar werd opgepakt en is zijn rijbewijs kwijt.
16/03 14u30  Antwerps-Gentse onderzoeksgroep wint 750.000 euro in Amerikaanse technologiewedstrijdIDLab, een gezamenlijke onderzoeksgroep van de universiteiten van Antwerpen en Gent, heeft een tussentijdse vijfde plaats behaald in een prestigieuze internationale wedstrijd van de Amerikaanse overheid om draadloze netwerken te ontwikkelen die ook in crisistijd goed functioneren. Het project krijgt dankzij dat resultaat nu al 750.000 euro toebedeeld om de technologie verder te ontwikkelen.
16/03 14u30  Gentse voyeur blijft toch in cel: parket in beroepMike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is dan toch niet onder voorwaarden vrijgelaten. Het parket ging in beroep.
16/03 14u15  Niet schrikken als u binnenkort applaus krijgt op de fietsOp woensdag 21 maart zullen op 150 locaties in ons land vrijwilligers applausteams vormen om fietsers te belonen met een applaus. Het is het vijfde jaar op rij dat de Fietsersbond en haar Franstalige tegenhanger deze Nationale Applausdag organiseren. 150 applausteams is overigens een recordaantal. Vorig jaar waren ze nog met 138.
16/03 14u15  Skiërs vliegen meters door de lucht door op hol geslagen skiliftIn Gudauri, een skioord in Georgië, is een skilift op hol geslagen. De lift bleef wel werken, maar aan een te hoge snelheid. Bovendien haakten alle stoeltjes in elkaar, net na een draai van 180°. De gevolgen laten zich raden, sommige skiërs kregen een erg zware klap te verduren en anderen werden door de hevige klap meters ver weg geslingerd. Skiërs die zagen wat gebeurde, sprongen dan weer vroegtijdig van de lift. Er zou een tiental gewonden zijn en er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.
16/03 14u15  Paul Put trekt opnieuw naar Afrika en tekent voor drie jaar bij GuineePaul Put heeft een contract voor drie jaar ondertekend als bondscoach van Guinee. Zijn aanstelling werd begin maart al bekendgemaakt, maar pas donderdag zette de Antwerpenaar zijn krabbel.
16/03 14u15  Auto vliegt in brand naast schoolEen auto is vrijdagmiddag uitgebrand in de Goethestraat op Linkeroever. Een technisch defect ligt aan de oorzaak. De bestuurster kon zichzelf in veiligheid brengen.
16/03 14u15  Rihanna is woedend op Snapchat: “Je liet ons in de steek. Schaam jullie”Popster Rihanna wist donderdag niet wat ze zag op Snapchat: de app pakte uit met een advertentie waarbij gebruikers moesten aanduiden of ze liever Rihanna of Chris Brown een klap zouden geven. De ‘Work’-zangeres, die zelf het slachtoffer werd van huiselijk geweld, vond dat het bedrijf daarmee te ver ging en riep haar fans op om de app te verwijderen.
16/03 14u00  Tien culturele toppers om deze week naar uit te kijkenStraffe muziekoptredens, een hommage aan Hugo Claus of een afspraak met Bach. Ook op cultureel vlak kom je deze week aan je trekken. Wij zetten tien toppers in de kijker.
16/03 14u00  Vanaf 1 juni betaal je minder als je een huis kooptDe verlaging van de koopbelasting in Vlaanderen gaat in op 1 juni. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. “We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden. De verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning zal ingaan op 1 juni”, aldus Tommelein.
16/03 13u45  Auto ontploft vlak voor basisschoolOp de hoek van de Goethestraat en de Thonetlaan op Linkeroever, vlak voor de vrije basisschool Sint-Anna Goethe, is vrijdagmiddag een gestationeerde personenwagen plotseling ontploft en grotendeels uitgebrand.
16/03 13u30  ‘Den Tim’ en Mezdi gestraft in Debation Island: “Jullie mogen alleen nog naar Karen Damen luisteren”In ‘Debation Island’ gaat het vandaag over de nieuwe camerawetgeving die minister Jambon wil doordrukken, voor even toch. Want de deelnemers zijn de serieuze gesprekken stilaan beu: “Weet jij hoe vermoeiend dat is, 14 dagen serieuze gesprekken?”, moppert Tim wanneer hij terechtgewezen wordt voor een gesprek met Cherish over haar favoriete Pokémon.
16/03 13u30  Nieuwe ‘Temptation Island’ krijgt u niet te zienEr komt een nieuw seizoen van 'Temptation ­Island', maar de Vlaamse kijker zal het hormonale kijkcijferkanon niet te zien krijgen. Het nieuwe seizoen zal enkel in Nederland te bekijken zijn, tegen betaling dan nog: de ultieme ­relatietest belandt er op Videoland, een soort Netflix die eigendom is van RTL. Mediagroep RTL wil het succes van 'Temptation Island' zo snel mogelijk verzilveren door meteen in april een nieuw seizoen op te nemen.
16/03 13u30  Meer dan helft Vlaamse gemeenten ruimen zwerfvuil op tijdens grote schoonmaakAl in 160 gemeenten staan de komende twee weken opruimacties gepland. Duizenden vrijwilligers zetten zich in om het zwerfvuil in hun gemeente te verwijderen. Zo meldt Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort.
16/03 13u30  Puncrock in zaal MoorlandWie weg is van punkrock reserveert in zijn of haar agenda alvast zaterdag 24 maart.
16/03 13u15  Sint-Martinusstraat is gastheer jaarmarktDe kraampjes van de jaarmarkt in Retie worden dit jaar opgesteld in de Sint-Martinusstraat. Maandag is de straat daarom bijna de hele dag verkeersvrij, van 6u tot 15u.
16/03 13u15  Zoon oud-burgemeester o^p CD&V fusielijstCD&V Puurs - Snt-Amands heeft twee opvallende nieuwe namen voorgesteld voor de lijst voor de komende verkiezingen: Nilufer Yuruk en Luk Ceurvelt, zoon van oud-burgemeester Georges Ceurvelt.
16/03 13u15  Mogen zwangere vrouwen dan toch in de sauna?Zwanger? Dan werd een sauna of zelfs warm bad vroeger vaak afgeraden. 'En dat is voor niets nodig', stellen onderzoekers in een publicatie in Sports Medicine vast. 'De kans dat de lichaamstemperatuur zo hoog oploopt dat ze gevaar vormt voor de baby, is klein.'
16/03 13u00  Voyeur van Gent onder voorwaarden vrijgelaten: “Hij heeft spijt en walgt van zichzelf”Mike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag geen contact hebben met vrouwen en mag voorlopig geen computer gebruiken.
16/03 13u00  Zwangere vrouwen mogen gerust even de sauna inZwangere vrouwen mogen sporten. Ze mogen gerust ook even de sauna in of genieten van een warm bad, heeft nieuw onderzoek, gepubliceerd in Sports Medicine, aangetoond.
16/03 13u00  Gouden Schoen Ruud Vormer grijpt toch naast eerste selectie bij OranjeRuud Vormer moet nog even langer wachten op een kans bij de Nederlandse nationale ploeg. De 29-jarige middenvelder van Club Brugge zat dan wel in de ruime voorselectie van Oranje, maar viel uiteindelijk uit de boot toen nieuwe bondscoach Ronald Koeman vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekendmaakte. Marco Bizot, ex-Racing Genk, is er bijvoorbeeld wel bij, net als Justin Kluivert (18), zoon van Patrick Kluivert.
16/03 13u00  Coalitie niet op één lijn over uitbreiding bewonersparkeren: beslissing uitgesteldDe beslissing over de uitbreiding van het bewonersparkeren naar buiten de Ring is opnieuw uitgesteld. Het schepencollege beraadde zich vandaag over het dossier, maar een beslissing bleef uit. Het geeft aan dat coalitiepartners N-VA, CD&V en Open Vld nog lang niet op dezelfde golflengte zitten. Er is volgende week een bijkomend overleg gepland. Op het schepencollege van volgende week vrijdag ligt het voorstel opnieuw op tafel.
16/03 12u45  Ondertiteling ‘live’ voorlezen? Dit apparaatje voor slechtzienden maakt het mogelijkIn het Radisson Blu Hotel op het Koningin Astridplein in Antwerpen is vrijdagmiddag de ‘FoxLinq’ voorgesteld aan een testpubliek. Het apparaatje van Optelec zorgt ervoor dat blinden en slechtzienden gemakkelijker TV-programma’s kunnen volgen, omdat het de ondertitels live voorleest.
16/03 12u45  Anthony Limbombe en Radja Nainggolan opgenomen in Duivels-selectieBondscoach Roberto Martinez heeft Anthony Limbombe geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië, dinsdag 27 maart om 20u45 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Radja Nainggolan (AS Roma), met wie Martinez een moeilijke relatie heeft, werd eveneens geselecteerd. Christian Benteke (Crystal Palace) is opvallend genoeg niet bij.
16/03 12u45  Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer”Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.”
16/03 12u30  Nainggolan tegen Barcelona in kwartfinales Champions League, City-Belgen in Engels duelVrijdagmiddag werd in het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Radja Nainggolan speelt daarin met AS Roma tegen FC Barcelona, City-Belgen Kevin De Bruyne en Vincent Kompany kregen een Engelse tegenstander voorgeschoteld en Juventus-Real Madrid is de topper van deze ronde.
16/03 12u15  Leerkrachten van Lourdes spelen ‘Jungle Broek’De leerkrachten van de kleuter-en lagere school O.-L.-Vrouw van Lourdes staan voor één keer niet voor de klas. Vrijdag en zaterdag spelen ze toneel, een eigen productie dan nog wel.
16/03 12u15  CD&V debatteert met bewonersCD&V organiseert de komende weken vier debatavonden rond mobiliteit, ruimtelijke ordening, wonen en lokale economie in Kalmthout.
16/03 12u15  "Ferrari moet haar vetorecht in de F1 verliezen"FIA-president Jean Todt vindt dat Ferrari haar vetorecht in de Formule 1 zou moeten verliezen, dit als deel van de vele veranderingen die op de lange termijn zullen plaatsvinden. Opmerkelijk weetje: Todt werkte zelf jarenlang voor het F1-team van Ferrari.
16/03 12u15  89-jarige ‘Superman’ verdiende 35 miljard dollar en kan nu eindelijk met pensioenLi Ka-shing, de rijkste man van Hongkong, stapt op als voorzitter van zijn zakenimperium. Zijn oudste zoon Victor neemt voortaan zijn rol over, zo melden plaatselijke media.
16/03 12u15  Achttienjarige Laura Adriaenssens op de tweede plek N-VA-lijstDe 18-jarige Laura Adriaenssens trekt vanop de tweede plek naar de verkiezingen van oktober.
16/03 11u45  13 jaar wordt minimumleeftijd voor sociale media in ons landDe minimumleeftijd voor sociale media in ons land wordt 13 jaar. De regering volgt het voorstel daarover van staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld).
16/03 11u45  Franstalige politici niet te vinden voor “sluw” N-VA-voorstel over taaltesten voor buitenlandse artsenHet voorstel van N-VA om taaltesten in te voeren voor buitenlandse artsen uit de EU, veroorzaakt controverse aan de andere kant van de taalgrens. Het gaat volgens CDH-fractieleidster Catherine Fonck om een “sluwe” omweg om Brusselse artsen te laten bewijzen dat ze tweetalig zijn, maar dat klopt niet, zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp. “De grondwet laat dat niet toe.”
16/03 11u45  Damso is meest gestreamde Belgische muzikantZijn muziek werd te vrouwonvriendelijke bevonden om het WK-lied van de Rode Duivels te mogen maken, maar toch was Damso vorig jaar het meest gestreamd. De omstreden rapper ontvangt daarom de Ultratop Streaming Award.
16/03 11u45  Vrouw overleden na ongeval met vrachtwagen: bestuurder geeft zich aan bij politieEen vrouw is overleden na een aanrijding door een vrachtwagen in de gemeente Schaarbeek. Dat bevestigt de Brusselse brandweer. Na het ongeval was er enige verwarring, de bestuurder heeft zich aangegeven bij de politie.
16/03 11u45  Oeps. Fietspad aan den Dam houdt wel erg abrupt opHet nieuw aangelegd fietspad in de Samberstraat, zijde Noorschippersdok, stopt abrupt in het trottoir. De foto zorgt al voor de nodige hilariteit op de Facebookgroep ‘Met de fiets in ’t stad’. Fietsers rijden rechtdoor op het trottoir wat al zou geleid hebben tot aanrijdingen met voetgangers.
16/03 11u45  Onze tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekendPasgeboren lammetjes aaien, een uitzonderlijk bezoek aan het maritiem erfgoed rond het MAS en het Bonapartedok of een bezoek aan de Kinderuniversiteit. Er valt weer heel wat te beleven dit weekend. Wij geven alvast tien inspirerende tips. Veel plezier!
16/03 11u45  Gaat Rusland ook diplomaten het land uitwijzen? “Natuulijk doen we dat”Rusland zal volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov op de uitwijzing van diplomaten uit Groot-Brittannië met gelijkaardige stappen reageren. “Natuurlijk doen we dat”, zei hij vrijdag volgens het persagentschap TASS op de vraag of Rusland ook Britse diplomaten het land zal uitwijzen. Wanneer Rusland die stap zal zetten en over hoeveel diplomaten het zal gaan, zei Lavrov niet.
16/03 11u30  Bocholt en Hasselt treden dit weekend aan in Final FourDit weekend valt het doek over de BENE-League, de grensoverschrijdende handbalcompetitie met zes clubs uit België en Nederland. Achilles Bocholt, Hubo Initia Hasselt en de Nederlandse teams Fiqas Aalsmeer en OCI-LIONS strijden in Den Bosch in de Final Four om de titel.
16/03 11u30  Atletico Madrid-verdediger breekt kuitbeen in Europa LeagueFilipe Luis heeft donderdagavond in de Europa Leaguewedstrijd tegen Lokomotiv Moskou zijn linkerkuitbeen gebroken. Dat bevestigt Atletico Madrid op de clubwebsite. De 32-jarige Braziliaanse linksachter moest na een duel in de tweede helft van het veld worden gedragen. Onderzoek in Madrid bracht de breuk aan het licht.
16/03 11u30  Gemeente installeert nieuwe fietsenstalling in het centrumAan het Kruidvat in het centrum van de gemeente werd een nieuwe fietsenstalling geïnstalleerd. Doel is het parkeren van de fietsen ordelijker te doen verlopen.
16/03 11u30  Hoe Poetin ons kan raken zonder een schot te lossenDe eerste aanval met chemische wapens op een soevereine staat sinds WO II, zo werd de inzet van zenuwgas gisteren algemeen veroordeeld. Het gebruik ervan is een nieuwe stap in wat door topmilitairen “hybride agressie” van Rusland wordt genoemd, in dit geval fysische maar vooral ook psychologische agressie. De gisteren aangekondigde nieuwe test met superwapen Satan II of de recente geïnstalleerd Iskander-(kern)raketten op Kalingrad zijn maar een deel van Poetins arsenaal. Een belangrijk deel van zijn doelwitten is – net als de ingezette wapens – niet militair maar strategisch. De kans dat landen gedestabiliseerd worden, is veel realistischer dan dat er een open oorlog komt.
16/03 11u15  ‘Temptation’-verleidster Cherise doet opmerkelijke bekentenis over orale seks: “Dat heb ik nog nooit gedaan”Wanneer Goedele Liekens orale seks als gespreksonderwerp aansnijdt bij verleidster Cherise uit ‘Temptation Island’, ontstaat er even verwarring. Volgens de seksuologe is dat de allerbeste manier om een vrouw een orgasme te bezorgen, in tegenstelling tot penetratie. Maar daar is Cherise het duidelijk niet mee eens, want ze gilt het uit: “Nee! Dat heb ik nog nooit gedaan.” Al heeft ze wel al een keertje iets anders uitgeprobeerd onder het motto “met de pinky van de kinky, stinky”.
16/03 11u15  Verlaten huizen komen weer tot leven in beelden van Herentalse fotografeHalf Vlaanderen heeft een baksteen in de maag en een hypotheek op zak. In tijden van Batibouw droomt Kelly Wouters (41) uit Herentals niet van een nieuw huis, maar van bouwvallige villa’s, verlaten ziekenhuizen en ter ziele gegane bedrijven. Als Urbexfotografe zoekt ze al acht jaar naar gebouwen die de vervaldatum voorbij zijn. Haar eerste fotoboek komt er dit jaar aan.
16/03 11u15  Schepen Duchateau roept Antwerpenaars op om zorgverleners toe te laten voor hun deur te parkerenHet is vaak lastig om een parkeerplek te vinden in de stad. Ook zorgverleners hebben daar regelmatig ook hinder van, terwijl zij vaak niet veel tijd te verliezen hebben wanneer ze hulp moeten verlenen. Tijdens deze week van de zorg doet schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA) daarom een warme oproep om op uw deur of garagepoort een sticker te bevestigen
16/03 11u00  Belgen sneuvelen in eerste ronde op Challenge Pools Open tafeltennisGeen enkele Belg heeft de eerste ronde overleefd van het Challenge Pools Open tafeltennistoernooi in Spala.
16/03 11u00  Rusland zal aanvaller Kokorin moeten missen op het WKRusland zal tijdens het WK in eigen land geen beroep kunnen doen op Alexander Kokorin. De spits van Zenit scheurde donderdag in de Europa Leaguewedstrijd tegen Leipzig de kruisbanden van zijn rechterknie.
16/03 11u00  Ikea experimenteert met meelwormballetjesSpace10, het innovatielab van Ikea denkt na over 'het fastfood van de toekomst.'Omdat het allemaal nog duurzamer mag en moet, zou IKEA vijf van haar populairste gerechten moeten heruitvinden. Zo worden de gekende balletjes binnenkort misschien gemaakt van meelwormen.
16/03 10u45  Timelapse toont hoe ingestorte voetgangersbrug Miami vorige week op haar plaats werd gezetEen timelapse van Florida International University laat zien hoe zaterdag de voetgangersbrug in Miami op haar plaats werd gezet. De betonnen constructie stortte donderdag in en belandde op meerdere wagens. Er vielen al zeker vier doden en tien gewonden.
16/03 10u45  Trainingen van bekerfinalisten Genk en Standard in Koning Boudewijnstadion worden geannuleerdRacing Genk en Standard nemen het zaterdagavond (om 20u45) tegen elkaar op in de finale van de Croky Cup. Vandaag zouden beide clubs trainen in het Koning Boudewijnstadion maar die trainingen werd geannuleerd, beide clubs trainen vandaag daarom op hun eigen complex. De Limburgers willen hun ongeslagen status behouden en gaan voor een vijfde zege in vijf finales. Standard mikt op een achtste eindzege, in zeventien finales. In 2000 stonden beide teams al eens tegenover elkaar in de finale. Genk trok toen aan het langste eind, met een 4-1 zege.
16/03 10u45  Deze cruise vaart de hele wereld rond en kost meer dan een jaar werkenVoor het eerst kan je een cruise boeken die alle zeven continenten bezoekt. 'Silversea's Luxury Legends of Cruising experience' is er speciaal voor mensen die de hele wereld willen zien. Een vakantie duurt 140 dagen en kost al snel € 50.000.
16/03 10u15  Kantoorgebouwen in stationsbuurten nog nooit zo populairOveral in België strijden bedrijven om een plekje in de stationsbuurten. Een schril contrast met enkele jaren geleden toen de wijken om en rond de stations vaak verloederde buitenbuurten waren. Dat blijkt onder meer uit het jaarlijkse Trends-rapport van Group Hugo Ceusters-SCMS.
16/03 10u00  Oud-schepen Simon 'Mon' Wyns (102) overledenOud-schepen van Hallaar Simon 'Mon' Wyns overleed op donderdag 8 maart in wzc Sint-Jozef in Wiekevorst. Hij werd 102 jaar. In 1949 trouwde hij met Jeanne Van Dessel. Ze gingen samen in de Broekstraat wonen en kregen drie kinderen.
16/03 10u00  Girl power: in het bedrijf van Victoria Beckham werken vooral vrouwenHet modelabel van Victoria Beckham bestaat voor 75% uit vrouwen. 'En ik ben heel erg trots op mijn vrouwelijke werknemers', vertelt de ex-Spice Girl in een Facebook-interview met Nicola Mendelsohn.
16/03 10u00  Duits fregat Brandenburg vandaag aan ZuiderterrasAan het Zuiderterras meert vanochtend rond 10u het Duitse fregat F215 Brandenburg af, de eerste aanloop in jaren van een Duits marineschip. Het bijna 24 jaar oude fregat komt met 218 Duitse militairen naar Antwerpen voor een routinebezoek. Een opening voor het publiek is niet voorzien.
16/03 09u30  Roger Penrose: “Waardige opvolger voor Hawking”Toen Stephen Hawking eind jaren zestig voor het eerst naam maakte, was dat mee te danken aan Roger Penrose. Het was namelijk samen met de intussen 86-jarige Britse wiskundige en fysicus dat Hawking aantoonde dat Einsteins relativiteitstheorie impliceerde dat de oerknal begonnen moest zijn in een punt van oneindige dichtheid.
16/03 09u30  Daniel Dennett: filosoof van bewustzijnHij buigt zich al meer dan een halve eeuw over het vraagstuk wat bewustzijn is. Strikt inhoudelijk kun je de 75-jarige Amerikaanse filosoof Daniel Dennet dus bezwaarlijk als opvolger van Hawking beschouwen.
16/03 09u30  Richard Dawkins: evolutie in mensentaal“Hij schrikt er niet voor terug om scherpe standpunten in te nemen. Maar bovenal is hij subliem in de manier waarop hij wetenschap naar het grote publiek vertaalt en toegankelijk maakt.”
16/03 09u30  Sabrina Pasterski: De nieuwe Einstein?Je hebt slimme kinderen, je hebt buitengewoon intelligente wonderkinderen, en dan heb je Sabrina Pasterski. De nu 24-jarige Amerikaanse was amper 10 toen ze begon met de ontwikkeling van een eenmotorig vliegtuig, en amper 13 toen ze daar ook effectief de lucht mee inging. Elf jaar later heeft Pasterksi een diploma aan het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT) op zak, en houdt ze zich bezig met zwarte gaten, de aard en eigenschappen van onze zwaartekracht en de principes van de ruimtetijd. Niet voor niets wordt ze op Harvard, waar ze aan een doctoraat werkt, ‘de nieuwe Einstein’ genoemd: het zijn enkele van de meest complexe en uitdagende fysische vraagstukken van het moment, waar enkel genieën als Albert Einstein zich ook zo vroeg in hun carrière mee bezighielden. Amazon-oprichter en raketontwikkelaar Jeff Bezos bood haar al een job aan, “voor om het even wanneer ze daar klaar voor is”.
16/03 09u30  Eten we binnenkort meelwormballetjes in IKEA?Omdat het allemaal nog duurzamer mag en moet, zal IKEA vijf van haar populairste gerechten heruitvinden. Zo worden de gekende balletjes binnenkort misschien gemaakt van meelwormen.
16/03 09u15  Ook Pfaff werd gevloerd door de beste speler ter wereld: “Ik stak Maradona ook niet in mijn hoofd”Zelfs de beste keeper moet soms plooien voor een superman. Thibaut Courtois heeft dat met Lionel Messi, Jean-Marie Pfaff had dat in 1986 met Diego Maradona. ‘El Sympatico’ neemt het op voor onze nationale doelman.
16/03 09u15  Zo wil Martinez de Rode Duivels fit op het WK krijgenAls de Rode Duivels volgende week samenkomen om de oefeninterland tegen Saudi-Arabië (27 maart) voor te bereiden, zal alles in het teken staan van extra rust. Om te vermijden dat we straks met een oververmoeide selectie richting Rusland trekken, gaat Roberto Martinez elke speler individueel benaderen. De internationals die alles speelden bij hun club zullen vooral mogen rusten.
16/03 09u15  Het ‘keizermysterie’ van 1962: Hoe kwam het dat Frans Heylaerts al na enkele minuten de ganzenkop trok?Het is komend weekend gansrijden in Berendrecht, waar de verenigingen uit de Polder op zoek gaan naar een nieuwe keizer. Dat gebeurde het allereerst in 1948, 70 jaar geleden dus. De editie van 1962 was wel héél bijzonder, want Frans Heylaerts werd toen keizer door na amper enkele minuten al de kop van de gans te rukken. Hoe dat zo vlug kon gebeuren, is nooit opgehelderd. Er was die dag geen euforie en Frans Heylaerts zal altijd herinnerd worden als ‘de man die in een mum van tijd keizer werd’.
16/03 09u00  Wout van Aert traint meer dan zes uur in gietende regen op parcours van Ronde : “Met ritjes van drie uur kom je er niet”Zelden een renner gezien met de verbetenheid van Wout van Aert. De drievoudige wereldkampioen veldrijden wil en zal slagen op de weg dit voorjaar. De derde plaats in de Strade Bianche gaf hem nog meer vertrouwen om beter te doen in Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dus trainde hij gisteren meer dan zes uur in de Vlaamse Ardennen. “Het was mijn plan om zes uur te trainen en dan moet er veel tegenvallen opdat ik daarvan zou afwijken.”
16/03 09u00  Federer wint felbevochten duel in Indian Wells, Venus staat na 17 jaar opnieuw in halve finalesDe Zwitser Roger Federer (ATP 1) en de Kroaat Borna Coric (ATP 49) hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi in Indian Wells (hard/7.972.535 dollar).
16/03 08u45  Twee spijkerbommen zorgen voor grote ravage aan wagens en huizen in DeurneDe Van Heystvelstraat in Deurne, een zijstraat van de Lakborslei is afgelopen nacht opgeschrikt door twee luide knallen. Dat bevestigt de Antwerpse politie. De explosies werden vermoedelijk veroorzaakt door een soort spijkerbommen die heel wat materiële schade veroorzaakten.
16/03 08u30  Vrouw van Donald Trump Junior vraagt scheiding aanVanessa Trump zet een punt achter haar huwelijk met de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, Donald Trump Jr. Dat meldden Amerikaanse media.
16/03 08u00  Mozart en Vivaldi in jubileumconcertHet koor 'Zing Met Ons' bestaat in 2018 vijftig jaar. Dit wordt gevierd met een jubileum concert waarop het Requiem van Mozart en Gloria van Vivaldi opgevoerd wordt onder leiding van Renaat Deckers en begeleid met het huisorkest Quattro Corde onder leiding van Marc Van Royen.
16/03 07u45  Marij Preneel trekt Groen-lijst : “Een coalitie met N-VA? Dan toch niet met mij”Districtsschepen Marij Preneel trekt de Borgerhoutse Groen-lijst. Hoewel ze al tien jaar actief is in dit bestuur heeft ze er nog steeds veel “goesting” in. Ondanks de breuk met kartelpartner sp.a wil ze de huidige coalitie verderzetten.
16/03 07u45  Verraad en overspel in ‘Temptation Island’ gemist? Met deze fragmenten bent u helemaal meeNog voor er iets gebeurd was, viel het vertrouwen tussen het trouwste koppel in ‘Temptation Island’ in duigen. Ze zagen elkaar wat flirten, maar raakten meteen in paniek. Deborah zakte wenend in elkaar, maar haar Tim maakte er gebruik van om als lafaard eindelijk toe te geven aan zijn verleidster Cherish. Met een explosieve achtste aflevering tot gevolg. Met deze video’s ben je weer helemaal mee.
16/03 07u30  Bestel je gratis tickets voor de Night of the GiantsVanaf vandaag kan je gratis tickets boeken voor de negende editie van de Night of the Giants op 23 maart in het Sportpaleis van Antwerpen. De voorraad is echter bijna op, dus snel handelen is de boodschap.
16/03 07u30  Licht aan het einde van de tunnel voor Lierse?: “Overnemer tekent dit weekend”Er zou dan toch een overnemer in zicht zijn voor het noodlijdende Lierse. De club liet gisteren aan de spelers en technische staf weten dat er normaal gezien dit weekend een akkoord wordt getekend met de nieuwe overnemer. De groep rond ex-Waregem-speler David Nakhid lijkt de beste papieren te hebben.
16/03 07u30  Kwart van patiënten in thuiszorg in vrijheid beperktIn de thuiszorg wordt een op de vier patiënten in zijn of haar vrijheid beperkt. Dat schrijft zusterkrant De Standaard vrijdag op basis van een studie van Kristien Scheepmans (KU Leuven en Wit-Gele Kruis).
16/03 07u15  Daarom draag je beter geen katoen tijdens het sportenDenk je dat katoen dé ideale stof is voor je workout-outfit? Fout! Er bestaan namelijk veel betere stoffen om je sportprestaties te ondersteunen. Wij vertellen je waarom je beter geen katoen draagt tijdens het sporten.
16/03 07u15  Regen en donder luiden winters weekend inVrijdag is het wisselvallig met buien en kans op een donderslag. Later wordt het droger vanaf de Franse grens. Het blijft nog zacht met maxima van 6 tot 12 graden, meldt het KMI.
16/03 07u15  Nieuwe website bundelt informatie voor mantelzorgersEr is een nieuwe website met informatie voor mantelzorgers, die regelmatig de zorg opnemen voor mensen uit hun onmiddellijke omgeving. Daar kunnen ze voortaan terecht met al hun vragen. De website wordt later uitgebreid met een portaal voor zorgprofessionals.
16/03 07u15  Er zit muziek in het weekend: acht concerten in en rond AntwerpenVandaag, vrijdag, zijn alle ogen gericht op ex-K3 Karen Damen, die in de Lotto Arena haar eerste soloplaat aan de wereld voorstelt. Maar het is dit weekend (gelukkig) niet alleen Damen wat de klok slaat. GvA selecteerde acht concerten die meer dan de moeite waard zijn, en die nog enkele lege zitjes in de aanbieding hebben.
16/03 07u15  Amerikaanse legerhelikopter stort neer in IrakEen Amerikaanse militaire helikopter is donderdag neergestort in het westen van Irak. Dat meldde CENTCOM, het Amerikaanse commando in het Midden-Oosten. Op het moment van de crash waren er Amerikaanse militairen aan boord. Om hoeveel mensen het gaat, is niet meegedeeld.
16/03 06u45  Straat in Deurne opgeschrikt door twee bomexplosies, heel wat schade aan huizen en wagensDe Van Heystvelstraat in Deurne, een zijstraat van de Lakborslei is afgelopen nacht opgeschrikt door twee luide knallen. De explosies werden vermoedelijk veroorzaakt door een soort spijkerbommen die heel wat materiële schade veroorzaakten.
16/03 06u15  Omgeving Den Boomgaard krijgt grondige beurtRond de evenementenhal Den Boomgaard hebben ook de senioren en jongeren hun vaste ontmoetingspunten. Daar worden ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd die in totaal ruim 400.000 euro vergen.
16/03 05u15  Voetballers en lopers in sportpark aangemoedigd door honingbijenDe voetballers, joggers en andere sporters in sportpark Heikant in Arendonk worden vanaf deze zomer aangemoedigd door duizenden zoemende honingbijen.
16/03 05u15  Gildezusters houden eigen vrouwendagOok de Sint-Sebastiaansgilde Poppel, een eeuwenoude schuttersvereniging in Ravels, heeft zijn eigen vrouwendag. Dan komen de gildezusters ’s morgens vroeg samen in café Mieke Pap, waarna ze een bezoek brengen aan basisschool De Negensprong om de hoek. Ze zingen er hun zelfgemaakte lied 'Tien Gildevrouwtjes', op de melodie van het bekende deuntje van 'Tien Kleine Negers'. Aan de kinderen delen ze gezonde koeken en mandarijntjes uit. De dag wordt afgesloten met koffie en versgebakken taart bij Mieke Pap.
16/03 02u15  Ook de overkapping van de Ring zal door iemand betaald moeten wordenDe financiering is rond, nu kan de Antwerpse Ring volgen’, zei Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open Vld). Een gevatte formulering mag al eens wat vooruitlopen op de feiten. De Europese Investeringsbank maakt 1 miljard euro vrij voor Oosterweel, maar daar is nog 2,6 miljard meer voor nodig. Het klopt wel dat de zegen van de bank als een stempel van kwaliteit mag gelden voor het project, en dat het vlot zou moeten lukken om nu ook andere internationale investeerders te vinden.
16/03 02u15  Zonder pyjama genees je snellerDoor in pyjama te blijven, voelt u zich langer ziek. Daarom stimuleren de universitaire ziekenhuizen van Leuven en Brussel patiënten om hun eigen T-shirt of broek te dragen. “Patiënten vergeten daardoor dat ze ziek zijn en komen sneller uit hun bed.”
16/03 02u15  Bio haal je beter bij de slager: meer risico op fraude met biefstuk uit de supermarktHoe bio is een biobiefstuk? Na het gesjoemel in het slachthuis van Bastenaken, blijkt het label plots niet zo betrouwbaar. “Fraude valt nooit volledig uit te sluiten”, klinkt het bij het BioForum. “Maar bij een bioslager is het risico kleiner dan in de supermarkt.”
16/03 02u15  Tweeduizend gepensioneerdenklussen bij met een flexi-jobBijna tweeduizend gepensioneerden in België zijn in de eerste twee maanden van dit jaar begonnen met een flexi-job. Ze dragen bij aan de sociale zekerheid, maar niet meer voor zichzelf. Hun pensioen verhoogt er niet door. “Ik doe dit dan ook niet voor het geld”, zegt de gepensioneerde flexi-jobber Frank van Es.
16/03 02u15  Inspectie van Financiën: “Systeem rond zware beroepen bij ambtenaren is besparingsoperatie”Het systeem van de zware beroepen dat de regering voor ambtenaren wil invoeren, is een besparingsoperatie. Het budget dat ze ervoor uittrekt, ligt immers een stuk lager dan de 330 miljoen euro die de afschaffing oplevert van het vervroegd pensioen voor sommige ambtenaren, de zogenaamde tantièmes. Dat schrijft de Inspectie van Financiën in een advies aan de regering.
16/03 02u15  Rechter fluit Theo Francken terug: Syriëstrijder moet voorlopig hier blijvenEen rechter heeft de uitwijzing van de veroordeelde Syriëstrijder Bilal S., alias Abou Safiya, naar Marokko tegengehouden, omdat hij het risico loopt gefolterd te worden.
16/03 02u15  Haven veegt Doel van de kaart: Scheldedorp is niet langer te zien op officiële plattegrondHet Scheldedorpje Doel bestaat niet meer. Althans niet op de officiële kaarten van de haven van Antwerpen, want daarop wordt de naam van het dorp niet meer vermeld. Wel schemert de naam nog door in de nabijgelegen kerncentrale. “Crimineel, maar niet onverwacht”, reageert de actiegroep Doel 2020. “De haven acht zich boven de wet verheven.”
16/03 02u15  Kijkers ‘Temptation Island’ zijn vaker hogeropgeleid: “Vulgair, maar ontspannend”Of u nu dokter, fysicus of advocaat bent, de kans is groot dat ook u naar Temptation Island kijkt. Liefst 62% van de Vlamingen die iedere week afstemmen op Vijf is hogeropgeleid. Verrassend, maar volgens experts niet onlogisch. “Hoe vulgair ook, het is ontspannende televisie.”
16/03 02u15  ‘Iedereen Beroemd’ neemt afscheid van Svenja Van den Bossche (21): “Ik kan niet zo hoog gooien, maar wel enorm luid gillen”De Antwerpse Svenja Van den Bossche (21) overleefde 37 opdrachten in de rubriek Homo Universalis van ‘Iedereen Beroemd’ op Eén. Gisteren haalde ze het net niet en nam ze emotioneel afscheid.
16/03 02u15  Karl Vannieuwkerke en vrouw zijn uit elkaarVRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke (47) en zijn vrouw Ellen Daems (49) hebben een paar maanden geleden een einde gemaakt aan hun huwelijk. Dat heeft Vannieuwkerke aan uw krant bevestigd.
16/03 02u15  Steeds meer vrijwillige terugkeer illegalen: Antwerpse aanpak blijkt efficiëntRuim 1.500 uitgeprocedeerde asielzoekers of mensen zonder papieren zijn sinds de start van het Antwerpse beleid rond vrijwillige terugkeer naar hun thuisland vertrokken. “Vrijwillige terugkeer is een zachtere, maar zeer efficiënte aanpak van het probleem”, zegt Antwerps schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA).
16/03 02u15  Populair plein nu ook kledingmerk: “De Dageraadplaats zit diep in ons hart”Antwerpenaren Axl Matthijs (24) en Pieter Beyens (24) zijn trots op hun wijk en dat laten ze ook blijken met een eigen kledingmerk DGRD. De afkorting verwijst naar de Dageraadplaats, waar ze zijn opgegroeid en waar de kledij ook gemaakt wordt. “We zijn trots, eigenwijs en doen ons eigen ding”, zegt het duo.
16/03 02u15  Aantal pop-upcontainerparken wordt fors uitgebreidOm minder mobiele mensen ook de kans te geven hun afval naar een containerpark te brengen en om sluikstort tegen te gaan, zullen er dit jaar 24 pop-upcontainerparken worden georganiseerd. Vorig jaar waren dat er nog maar zeven.
16/03 02u15  Lachclub opent nu ook in Wijnegem: “Een kind lacht 400 keer per dag, een volwassene 10 keer”Het is geen grap: op 18 april gaat een nieuwe lachclub van start in GC ’t Gasthuis in Wijnegem. Initiatiefneemster Hika Lenaerts uit Schilde, voorzitter van de Lach­academie, stopte in juni met de lachclub Merksem, om nu in Wijnegem een frisse start te maken.
16/03 02u15  “Een coalitie met N-VA? Dan toch niet met mij”Districtsschepen Marij Preneel trekt de Borgerhoutse Groen-lijst. Hoewel ze al tien jaar actief is in dit bestuur heeft ze er nog steeds veel “goesting” in. Ondanks de breuk met kartelpartner sp.a wil ze de huidige coalitie verderzetten.
16/03 02u15  Kinderdagverblijf De Speelboom gaat halve eeuw terug in de tijdIn het Herentalse kinderdagverblijf De Speelboom loopt het personeel er donderdag opvallend uitgedost bij: om de vijftigste verjaardag te vieren, houdt het initiatief in de Wolstraat een retrodag.
16/03 02u15  “Ik had geen plannen voor een echte pop-up”Organisator Jason Smuts betreurt dat zijn culinaire evenement upbEAT: Apero in the sky in de water- en uitkijktoren op vrijdag 6 april niet kan doorgaan. Het schepencollege gaf er om enkele redenen geen toelating voor.
16/03 02u15  De Banier presenteert 10.000 spullen om creatief te zijnIn de Bergstraat opent vrijdag de Heistse vestiging van De Banier, een winkel gespecialiseerd in knutsel- en Chiromateriaal. Het pand van de voormalige schoenwinkel Grant is onherkenbaar geworden.
16/03 02u15  Hockeyclub zoekt half miljoen euro voor aanleg nieuw kunstgrasveldOnlangs raakte bekend dat Massenhoven VC stopt met heren­competitie en zich op damesvoetbal stort. Hierdoor kan hockeyclub Blackbirds een kunstgrasveld aanleggen op het voetbalveld. De club stelde een ambitieus plan voor.
16/03 02u15  Werkloosheid daalt in bijna elke Kempense gemeenteUit de werkloosheidsstatistieken van februari 2018 blijkt dat het aantal niet-werkende werkzoekenden in de Kempen op een jaar tijd met 9,1% is afgenomen. Met uitzondering van Merksplas en Grobbendonk is de dalende trend in elke gemeente zichtbaar. In Vorselaar en Dessel gaat het zelfs om meer dan 20%.
16/03 01u15  Onvrede bij coalitiepartners over betaald parkeren buiten de RingCoalitiepartners CD&V en Open Vld zijn niet te spreken over de solo slim van Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). Die kondigde afgelopen weekend een uitbreiding van het bewonersparkeren naar buiten de Ring aan, hoewel hij wist dat de coalitiepartners nog bezwaren hadden en er nog geen collegebeslissing was. Ook de raad van bestuur van stedelijk bedrijf Mobiliteit en Parkeren Antwerpen reageert verbaasd.
16/03 01u15  Vaste klant Wendy Staes (44) : “Hier weet ik tenminste wat ik eet”“Waarom ik mijn steaks, hamburgers en stoofvlees bij Stephanie koop? Omdat ik zo tenminste weet wat ik eet, maar ook omdat het vlees gewoon veel malser en lekkerder is dan in de supermarkt”, zegt een vaste klant uit buurdorp Arendonk.
16/03 01u15  Frietanchamon brengt duizend mensen van Goezo Kessel samenDe leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar van basisschool Goezo Kessel brengen op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 maart de musical Het Geheim van Frietanchamon. “Zo’n 800 mensen, verspreid over drie voorstellingen, zullen dit spektakel bijwonen. Met de acteurs inbegrepen gaat het dus al snel over duizend mensen die betrokken zijn. Ook nu weer werd deze productie door enkele leerkrachten volledig zelf geschreven, van de dialogen over de melodieën tot de liedjesteksten. Het verhaal gaat over de Egyptische piramides, die oorspronkelijk stenen frietzakken blijken te zijn geweest. Alle kinderen krijgen de kans om mee te acteren of te dansen”, aldus directeur Guy Nelissen.
16/03 01u00  Bevolkingsbevraging over veiligheidVanaf midden maart ontvangen enkele inwoners in de gemeente Westerlo een vragenlijst in hun brievenbus over verschillende veiligheidsthema's. Via deze vragenlijst van de Veiligheidsmonitor word je als burger bevraagd over je onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.
16/03 00u00  Nieuwe brug stort in en belandt op auto’s in Miami: “Zes doden”Een deel van een nieuwe voetgangersbrug in het Amerikaanse Miami is ingestort en op een lager gelegen weg terechtgekomen. Er wordt gevreesd voor meerdere slachtoffers: auto’s werden bedolven door het puin, verschillende bestuurders zitten geklemd. Er vielen al zeker twee doden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Roger Federer: “Nummer één van de wereld blijven is niet het grote doel”23/03 00u15 - Gazet van Antwerpen: Voor Roger Federer is het slechts een klein doel nummer één van de wereld te blijven. Niet meer. Dat verklaarde de Zwitser donderdag in de marge van het Masters 1.000-toernooi in Miami, waar hij de titelverdediger is. Federer moet de kwartfinales bereiken in Miami om dat ‘mini-objectief’ te halen.
13x Hamilton begint nieuw F1-seizoen als snelste, Vandoorne tiende23/03 04u00 - Gazet van Antwerpen: Tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe F1-seizoen 2018 heeft Lewis Hamilton in Australië de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de tiende tijd.
9x Oude F-16’s vliegen nog steeds buiten, maar Defensie zweert bij nieuwe toestellen23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Premier Charles Michel belooft om alle pistes te onderzoeken. Maar in de praktijk wil de meerderheid en zeker minister van Defensie Steven Vandeput maar één ding: van zodra de vervelende episode over de verlenging van de F16’s is afgelopen, overgaan tot de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wat staat er de komende weken te gebeuren? Een overzicht in vijf vragen.
9x STANDPUNT. CD&V is bij nationale verkiezingen verschrompeld tot meeloper23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Nederland heeft zijn lokale verkiezingen al achter de rug. Misschien moeten we onze noorderburen erom benijden, aangezien wij nog maanden van verkiezingskoorts en campagnepraatjes voor de boeg hebben.
9x Met de waterbus in half uur van Wijnegem naar Havenhuis23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Dit jaar nog zal je vanuit Wijnegem, Schoten en Merksem ook twee keer per uur de waterbus kunnen nemen om naar en van Antwerpen te pendelen. Maar de schepen die voor personenvervoer op het Albertkanaal worden ingezet, zullen veel minder snel varen dan die op de Schelde.
8x Rijden over tijdelijk afgesloten rijstroken levert torenhoge boetes op23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Een rood kruis op de mobiele borden boven de autosnelweg verbiedt bestuurders tijdelijk de rijstrook te gebruiken. Maar heel wat chauffeurs negeren het kruis om de file te ontwijken. Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
8x Tot december geen trams van lijnen 24 en 8 meer op Herentalsebaan23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Vanaf 4 april tot eind december wordt de Herentalsebaan in Deurne-Zuid aangepakt. Het district en de stad willen de toekomst van de winkelstraat verzekeren. Maar dat betekent wel dat er vanaf 3 april tot het einde van de werken geen tram meer over de Herentalsebaan kan rijden. Tram 24 wordt ingekort tot halte ‘Stenenbrug’ in Borgerhout en komt zo niet meer voorbij de Ring. Tram 8 zal de route van tram 10 volgen met de Schotensesteenweg als eindhalte. Tram 9 zal vanaf dan de park and ride van Wommelgem bedienen. Tram 9 zal daarom rechtdoor rijden van de Dascottelei naar de Florent Pauwelslei in plaats van af te draaien naar Silsburg.
7x Boete op sluikstorten meer dan verdubbeld23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Wie op dit ogenblik wordt gepakt, betaalt een GAS-boete van maximaal 350 euro. Hangt het van de minister af, dan wordt dat tegen de zomer minimaal 800 euro.
7x Argenta betwist nieuwe heffing bij Grondwettelijk Hof23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Argenta trekt naar het Grondwettelijk Hof. De Antwerpse spaar- en verzekeringsbank pikt het niet dat België de banken retroactief meer laat betalen voor het garantiefonds dat de spaarboekjes onderstut. De staat blijkt dat fonds te hebben leeggehaald voor schuldafbouw.
7x Antwerpse haven legt zeeschepen aan het stopcontact23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Tegen 2020 wil Antwerpen elektrische walstroom voorzien voor aangemeerde zeeschepen bij de MPET-terminal aan het Deurganckdok, de grootste containerterminal van Europa. Dat is één van de concrete afspraken op het eerste wereldcongres voor duurzaamheid in de havens, dat gisteren in Antwerpen van start ging.

Statistieken

Artikels:
33674
Gelezen:
8008
Aantal lezers nu:
21


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven