woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
11/12 17u30  Pauwelslei wordt eerste lokale voorrangsbaan in Brasschaat De Pauwelslei, waarvan de heraanleg nu helemaal achter de rug is, wordt een voorrangsbaan. Het is de eerste lokale voorrangsweg in Brasschaat. Na zes maanden wordt de situatie geëvalueerd.
11/12 17u15  Omega Diamonds: proces start opnieuw, maar strafklacht is vervallen Het proces tegen Omega Diamonds herstart 5 februari 2020 voor het hof van beroep van Gent. Maar wegens een schikking tussen de partijen en de douane is de strafklacht vervallen en zal de vrijspraak volgen, zo meldt Knack woensdag.10 
11/12 17u15  Vuurwerkverbod op oudejaarsnacht in Zoersel Vuurwerk zorgt normaal voor een gezellig moment van samenzijn, maar in Zoersel verdeelt het de gemeente. Het schepencollege heeft beslist dat er dit jaar geen vuurwerk komt: privaat gebruik is verboden en ook de gemeente organiseert het niet. Onbegrijpelijk, zegt de oppositie.10 
11/12 17u00  Geen prijs voor Elise Mertens op WTA Player Awards Elise Mertens en haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka zijn woensdag bij de toekenning van de WTA Player Awards niet verkozen tot beste dubbelpaar van het Jaar. De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg de Prijs voor Speelster van het Jaar.
11/12 16u45  Chiro mag rekenen op 20.000 euro aan subsidies Het Brasschaatse gemeentebestuur buigt zich maandag over een aantal investeringstoelagen voor de jeugdverenigingen. Drie Chiroafdelingen hebben een aanvraag ingediend.
11/12 16u45  Stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan Klina De stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan AZ Klina. Op die manier willen Toon Verheijen en Joyce De Sager van de stichting het verblijf voor jonge patiëntjes zo aangenaam mogelijk maken. Het speelgoed kan worden gebruikt door de jonge patiëntjes en de broertjes en zusjes. Voor de ouders is er een verzorgingsset.
11/12 16u45  VIDEO. U19 Club Brugge stoot door in Youth League na kopbalgoal van doelman De U19 van Club Brugge hebben op de slotspeeldag in Youth League, de jongerenversie van de Champions League, gelijkgespeeld tegen Real Madrid.
11/12 16u45  Veiliger fietsen langs en naar Houtlaan: gemeente vernieuwt fietspad langs ’s-Gravenwezelsteenweg De Vlaamse overheid legt volgend voorjaar een nieuw breed fietspad aan langs de Houtlaan, tussen de Reigerstraat en Merksemsebaan. Dankzij een eveneens geplande zachte fietshelling komt de hoger gelegen Houtlaan dan vlot binnen het bereik van gebruikers van de fietsostrade Antwerpen-Hasselt langs het Albertkanaal.
11/12 16u45  Mechelen zet in op nieuwe ontwikkelingen: sporthal verrijst op Raghenosite, 13 kandidaten voor oude bibliotheek De komende jaren staan in Mechelen heel wat nieuwe stadsontwikkelingen op stapel. Onder andere op de plek van de huidige sporthal Winketkaai, waar een nieuwbouw wordt voor opgetrokken op de Raghenosite. Voor een andere herbestemming, die van de oude bibliotheek in de binnenstad, hebben zich liefst dertien kandidaten aangemeld.
11/12 16u30  Mechelen zet in op nieuwe ontwikkelingen: sporthal Winketkaai verrijst op Raghenosite, 13 kandidaten voor oude bibliotheek De komende jaren staan in Mechelen heel wat nieuwe stadsontwikkelingen op stapel. Onder andere op de plek van sporthal Winketkaai, waar een nieuwbouw voor verrijst op de Raghenosite. Voor een andere herbestemming, die van de oude bibliotheek in de binnenstad, hebben zich liefst dertien kandidaten aangemeld.14 
11/12 16u30  Winkeldames van weleer klinken op 50-jarig bestaan bekende modezaak: “Lana was een superbazin, streng maar correct” Lana in de Paalstraat verkeert in feeststemming en dat heeft niet alleen te maken met deze periode van het jaar. De bekende en langst bestaande modezaak van Schoten viert haar gouden jubileum. Lana Roubtsova, de onderneemster van Russische afkomst die de winkel vijftig jaar geleden begon, en huidig zaakvoerster Ingrid Van Os riepen voor de gelegenheid alle winkeldames samen die hen de voorbije halve eeuw hebben geassisteerd. Het werd een hartelijk weerzien.16 
11/12 16u15  Meihof ontvangt vanaf vrijdag winterbar van Kaffée Allée Kaffée Allée, bekend van de Edegemse zomerbar in Fort 5, opent vrijdag de winterbar in het Meihof in de Hovestraat. “De gasten zullen buiten en binnen kunnen vertoeven”, meldt Geert Verheyden.11 
11/12 16u15  Mechelen zet in op nieuwe ontwikkelingen: sporthal Winketkaai verrijst op Raghenosite, dertien kandidaten voor oude bibliotheek De komende jaren staan in Mechelen heel wat nieuwe stadsontwikkelingen op stapel. Onder andere op de plek van sporthal Winketkaai, waar een nieuwbouw voor verrijst op de Raghenosite. Voor een andere herbestemming, die van de oude bibliotheek in de binnenstad, hebben zich liefst dertien kandidaten aangemeld.12 
11/12 16u15  Winkeldames van weleer klinken op 50 jarig bestaan bekende modezaak: “Lana was een superbazin, streng maar correct” Lana in de Paalstraat verkeert in feeststemming en dat heeft niet alleen te maken met deze periode van het jaar. De bekende en langst bestaande modezaak van Schoten viert haar gouden jubileum. Lana Roubtsova, de onderneemster van Russische afkomst die de winkel vijftig jaar geleden begon, en huidig zaakvoerster Ingrid Van Os riepen voor de gelegenheid alle winkeldames samen die hen de voorbije halve eeuw hebben geassisteerd. Het werd een hartelijk weerzien.12 
11/12 16u15  De Warmste Dag van Olen steunt drie goede doelen Bartel Van Riet en Stijn Avonds hebben voor de vierde maal de handen in elkaar geslagen om er zondag tijdens de Warmste Dag van Olen weer een feestje van te maken. De twee Kempenaars organiseren hun muziek- , drank-, en eetfestival ten voordele van drie goede doelen.11 
Laatste update: vandaag om 17u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
05/12 19u15  Advocate sjoemelt met geld: 12 maanden met uitstelEen ondertussen gewezen advocate uit Heist-op-den-Berg en haar echtgenoot zijn donderdag veroordeeld tot twaalf maanden cel en een boete van 6.000 euro, allebei volledig met uitstel. De twee stonden terecht omdat ze 165.000 euro, dat eigenlijk van cliënten was, overschreven op hun eigen rekening.
05/12 19u15  Oud-burgemeester regisseert ‘Bloed, zweet en tranen’: “Hier gaan mensen het koud van krijgen”Schuilt in een politicus ook een acteur? We hebben de vraag niet durven stellen aan Herman Cambré. Die oud-burgemeester van Grobbendonk regisseert voor Stad Ouwen het stuk Bloed, zweet en tranen. Met zes geplande opvoeringen in De Volle Vaart toont de plaatselijke toneelkring zich na 42 jaar nog steeds springlevend.
05/12 19u15  Verkrachter vliegt vier jaar achter de traliesErick K. (20) uit Sint-Lambrechts-Woluwe is veroordeeld tot vier jaar effectief voor twee brutale verkrachtingen. Zo sloeg hij eind 2017 toe in Mechelen. Hij keek met een 15-jarig meisje naar een film en begon haar te betasten. Hij stopte een trui in haar mond, zodat ze niet kon roepen en sloeg op haar kaak en ribben. “Ze probeerde zich nog te verweren, maar de man was te sterk en heeft haar verkracht”, zei de openbare aanklager.
05/12 19u15  Man knijpt in billen van jogster, 10 maanden cel geëistEen man uit Mechelen stond voor de correctionele rechtbank terecht omdat hij een jogster in de billen zou geknepen hebben. Het slachtoffer hoorde de dader, die op een bromfiets zat, niet aankomen omdat ze naar muziek luisterde. Toen de bromfietser haar inhaalde, kneep hij hard in haar billen. De vrouw diende klacht in en zei tegen de politie dat de dader een stuk textiel over zijn nummerplaat had aangebracht, zodat die niet leesbaar was. Uiteindelijk kwam men toch bij Moussa E. terecht als verdachte. Er werd tien maanden cel geëist tegen de man.
05/12 19u15  Gunter Van Lent is de nieuwe voorzitter van Jumping MechelenGunter Van Lent, concessiehouder van BMW Juma, is de nieuwe voorzitter van de Mechelse Kerstjumping. Van Lent, die al meer dan 30 jaar betrokken is bij het evenement, wil tijdens de komende editie vooral inzetten op de Mechelse ondernemers.
05/12 19u15  Pop-up studio Radio Thumor staat dit jaar weer op de kerstmarktRadio Thumor staat op zondag 15 december op de Willebroekse kerstmarkt. Nieuw is dat ze dit jaar tegen betaling reclame maken voor uw bedrijf of handelszaak. Hiermee steunt u rechtstreeks het ‘Warme’ doel: Kom Op Tegen Kanker.
05/12 19u15  Stad wil identiteit laten bepalen via participatieHet schepencollege van Hoogstraten heeft het meerjarenplan 2020-2025 klaar. Naast een aantal werkzaamheden aan wegen en gebouwen wil de stad de identiteit van Hoogstraten voor de volgende jaren bepalen via participatie.
05/12 19u00  Groep achter ‘Wij kopen den Oudaan’: “Maak van Boerentoren opnieuw de toren van de toekomst”“Maak van de Boerentoren een innovatieve en duurzame toren van de toekomst die Antwerpen een internationale allure kan geven.” Dat is de boodschap van Maarten Desmet van studiebureau Endeavour. Het Antwerpse collectief dat destijds het politiegebouw aan den Oudaan wilde opkopen, biedt nu zijn expertise aan om de KBC-toren een invulling te geven die een meerwaarde kan zijn voor de omgeving.
05/12 18u00  Politie haalt ontvoerde jongen (9) aan handen en voeten weg bij moeder: Child Focus heeft vragen bij drastische aanpakHet zijn zonder meer trieste beelden. Aan handen en voeten werd een 9-jarige jongen woensdagochtend door de politie uit zijn huis in Oostende buiten gedragen, om aan zijn vader te worden toevertrouwd. Al te lang had een moeder een beslissing van een rechter naast zich neergelegd. Maar toch: kon dit voor deze jongen niet op een andere manier opgelost worden? ‘In België is geen wet die deze situatie regelt.’
05/12 18u00  Lijnbus vat vuur op Putsesteenweg: automobilisten proberen brand te blussenOp de Putsesteenweg in Mechelen, vlak bij kasalon IHair, heeft donderdag in de vooravond een lijnbus vuur gevat.
05/12 17u45  Het kon niet op voor kinderen uit deze school: acteurs Buurtpolitie, De Wever én Beels op bezoekOp 7 oktober ging de ‘Maat op Straat’-actie van stad en Politie Antwerpen van start. Tijdens die actie sporen Antwerpse leerlingen alle weggebruikers aan zich van hun meest hoffelijke kant te laten zien. Voor de 118 deelnemende scholen is de actie een echte wedstrijd. Basisschool ’t Veer in Luchtbal bleek één van de tien winnende scholen. Zij kregen donderdagmorgen bezoek van burgemeester De Wever, Jinnih Beels én acteurs van De Buurtpolitie. ‘Maat op Straat’ is inmiddels een heus begrip onder schoolkinderen.
05/12 17u45  Zes jaar cel voor invoer van 1,1 ton heroïne in container met tegellijmDe 44-jarige Mehtap K. uit Rotterdam is donderdag veroordeeld tot zes jaar cel en 24.000 euro boete. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat ze door een criminele organisatie werd ingehuurd om een vennootschap op te richten waarmee een deklading tegellijm werd ingevoerd. Bij een controle van de container bleek er meer dan 1,1 ton heroïne in verstopt te zitten. De Rotterdamse beweerde niets van de drugs af te weten.
05/12 17u30  Informateur Paul Magnette praat weer met CD&V, ook N-VA krijgt uitnodigingInformateur Paul Magnette (PS) heeft donderdagmiddag weer gepraat met CD&V. Dat meldt VRT NWS. Ook N-VA kreeg een uitnodiging voor een gesprek, maar het is niet duidelijk of de Vlaams-nationalisten die uitgestoken hand ook zullen aanvaarden.
05/12 17u30  Lokale kaviaar vliegt Hert binnen met de hulp van droneHoe kort kan de korte keten zijn? Onlangs leverde een drone de eerste levering kaviaar bij restaurant Hert in Turnhout. Die legde de kortst mogelijke weg tussen de Oude Kaai en Turnova af: via de lucht dus.
05/12 17u15  Tot zes jaar cel voor twintigkoppige drugsbendeEen twintigkoppige drugsbende is veroordeeld tot celstraffen van negen maanden tot zes jaar effectief. Volgens het Openbaar Ministerie ging het om een goed georganiseerde bende die over een klantenbestand met meer dan 1.400 namen beschikte en honderdduizenden euro’s zou verdiend hebben.
05/12 17u15  Wielervrienden helpen Sinterklaas cadeaus voor kansarme kinderen te kopenWSC Flierefluiter uit Tongerlo kocht voor 1.400 euro aan speelgoed en schonk dit woensdagnamiddag aan kansarme kinderen uit Westerlo. De Sint en zijn Zwarte Pieten waren hun tussenpersonen. Het feestje werd georganiseerd door projecthuis de Dreef.
05/12 17u15  Verdachten van drugsgeweld blijven in de celDe drie mannen die woensdag opgepakt werden als verdachten van drugsgeweld in maart zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze verschijnen volgende week voor de raadkamer.
05/12 17u00  Zwemster Fanny Lecluyse op stage voor de Olympische Spelen: “Hoop heel hard dat Victor Campenaerts mee mag naar Tokio”Fanny Lecluyse neemt volgende zomer voor de derde keer deel aan de Olympische Spelen. De beste schoolslagzwemster van ons land is een van de weinige (individuele) Belgische atleten die nu al zeker is van een ticket voor Tokio. Op de Olympische stage in het Turkse Belek kan ze zich zonder stress voorbereiden op de Spelen. Samen met haar vriend Victor Campenaerts naar de Spelen gaan, is de ultieme droom.
05/12 17u00  Valt Frankrijk opnieuw weken stil? Fransen massaal op straat voor pensioenen, Macron trekt zich er weinig van aanIn heel Frankrijk wordt vandaag actie gevoerd tegen de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron en tegen zijn economisch beleid in het algemeen. Niet alleen in Parijs maar ook in andere steden zijn er in totaal 245 manifestaties. Honderdduizenden mensen kwamen op straat, maar Macron en zijn regering blijven erbij dat de economische en pensioenhervormingen nodig zijn.
05/12 17u00  30 maanden cel geëist tegen dealende tweelingDertig maanden effectief en een boete van elk 16.000 euro. Dat hangt de broers A., nota bene een tweeling, uit Mechelen boven het hoofd voor hun betrokkenheid bij het dealen van drugs.
05/12 17u00  Lokale kaviaar vliegt restaurant Hert binnen met de hulp van dronesHoe kort kan de korte keten zijn? Onlangs leverde een drone de eerste levering kaviaar bij restaurant Hert in Turnhout. Die legde de kortst mogelijke weg tussen de Oude Kaai en Turnova af: via de lucht dus.
05/12 16u45  Lokale kaviaar vliegt Hert binnen met de hulp van dronesHoe kort kan de korte keten zijn? Onlangs leverde een drone de eerste levering kaviaar bij restaurant Hert in Turnhout. Die legde de kortst mogelijke weg tussen de Oude Kaai en Turnova af: via de lucht dus.
05/12 16u45  Nieuw cultuurseizoen kijkt over de grenzen heen: Axelle Red, Compagnie Marius en odes aan het Franse liedHet Aartselaarse cultureel centrum is aan het 28ste seizoen bezig. De stijgende ticketverkoop bewijst dat bewoners van de eigen en omliggende gemeenten het aanbod weten te smaken.
05/12 16u30  Vijf jaar cel voor man die opponent drie keer in de benen schiet aan dancing La RoccaDe correctionele rechtbank heeft Baftir S. uit het Henegouwse Seneffe veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf. De man stond terecht omdat hij, na een ruzie, op de parking van dancing La Rocca in Lier een andere man drie keer in de benen schoot. Het slachtoffer was een kickbokser maar moest door het voorval stoppen met het beoefenen van zijn sport.
05/12 16u15  Het proberen waard? Een restaurant dat vliegtuigmaaltijden serveertHet merendeel van de passagiers kijkt niet bijzonder hard uit naar de maaltijd die ze geserveerd krijgen tijdens een lange vlucht, maar het Maleisische AirAsia is zo zeker van hun keuken dat ze een eigen restaurant openen met dezelfde maaltijden op het menu.
05/12 16u15  Pinterest gaat onrespectvolle trouwlocaties censurerenVoormalige slavenplantages zijn in de Verenigde Staten een populaire trouwlocatie, maar dat wordt nu een halt toegeroepen door Pinterest.
05/12 16u00  ASSISEN. Advocaat Natasja De Paepe: “Natasja is alleen schuldig aan diefstal”Natasja De Paepe (39) is volgens haar advocaat Frédéric Thiebaut alleen schuldig aan de diefstal van geld en juwelen en informaticafraude met de bankkaart, niet aan doodslag of roofmoord op Frank Serruys (62). “Ze deed aan lijkenpikkerij en dat is degoutant, maar veroordeel haar niet voor iets dat ze niet gedaan heeft.” Bart Goossens (37) pleit alleen schuldig aan doodslag, niet aan roofmoord.
05/12 15u45  Schitterend de feesten in: stylingteam Hejmee geeft dames make-overGlitterjurken, ‘smokey eyes’ en opvallende rode lippen. Tijdens de feestdagen mag het al eens wat meer zijn. Wij gingen langs bij Hejmee in Meerhout, waar drie stylisten een groep vriendinnen van top tot teen een nieuwe look gaf. En als afsluiter was er een fotoshoot op de zolder van gastvrouw Christa Christiaens. “Hier kom je zo gelukkig buiten dat je meteen op stap kunt gaan”, lacht ze. Een ideale voorbereiding op de feestdagen dus.
05/12 15u45  Architect: “Maak panoramazaal Boerentoren opnieuw publiek toegankelijk”De Boerentoren met een panorama-uitzicht zoals het MAS, en appartementen zodat er ook ‘s avonds licht schijnt, vanuit het iconische gebouw. Dat is hoe Antwerps architect Sven Grooten de toekomst van de Boerentoren ziet. KBC liet gisteren weten haar kantoorgebouw te willen verkopen. Het wordt over vijf jaar dus misschien mogelijk om een optrekje te kopen, in wat ooit de hoogste toren van Europa was.
05/12 15u15  Vijf jaar cel voor man die opponent drie keer in de benen schietDe correctionele rechtbank heeft Baftir S. uit het Henegouwse Seneffe veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf. De man stond terecht omdat hij, na een ruzie, op de parking van dancing La Rocca in Lier een andere man drie keer in de benen schoot. Het slachtoffer was een kickbokser maar moest door het voorval stoppen met het beoefenen van zijn sport.
05/12 15u15  Franse wielerploeg Total Direct Energie weigert wildcard voor Giro: “We zouden onszelf in gevaar brengen”Total Direct Energie heeft donderdag op haar website bekendgemaakt niet te zullen deelnemen aan de Ronde van Italië (9-31 mei). Het Franse team had als beste procontinentale ploeg van 2019 nochtans een wildcard voor alle WorldTour-wedstrijden van 2020, waaronder ook alle grote rondes.
05/12 15u15  Onze Insider neemt je mee naar Turnhout: bezoek aan het Begijnhof en proeven van ‘wapas’Elke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week freelance fotograaf Bert De Deken (59), echtgenoot van Inge, papa van Michiel, levensgenieter en fotograaf. “Een mooi beeld kan mij gelukkig maken.”
05/12 15u15  David Beckham sponsort verlieslatend modelabel van Victoria BeckhamHet modelabel van Victoria Beckham (45) is voor het elfde jaar op rij alweer verlieslatend. Haar bedrijf Victoria Beckham Limited, kortweg VBL, draaide vorig jaar liefst 14,5 miljoen euro verlies. Haar echtgenoot David Beckham en enkele anonieme aandeelhouders pompten miljoenen in het imperium om het van de ondergang te redden.
05/12 15u15  Peter Van de Veire ontwerpt samen met dochter vijf kerstkaartjes: “Haar tekeningen zeggen meer dan mijn woorden”Radiopresentator Peter Van de Veire (48) en zijn dochter Jitske (26) hebben de handen in elkaar geslagen met webshop Tadaaz om samen vijf kerstkaarten te ontwerpen. De creatieve hand van Jitske in combinatie met de humoristische teksten van Peter leverden vijf eigenzinnige exemplaren op en geven een nieuwe betekenis aan de klassieke kerstkaart.
05/12 15u00  Wereld maakt kennis met prijsfoto’s van Schellenaar Bart BoodtsVoor Bart Boodts (47) die sinds drie jaar zelfstandig beroepsfotograaf is, gaat het hard. Na een aantal eerdere (internationale) prijzen wist hij recent in de categorie reportage het prestigieuze QEP-label te behalen, een onderscheiding op Europees vlak. In België zijn er momenteel slechts negen in die categorie. Bovendien zit hij in ‘Team Belgium’ voor de World Photographic Cup.
05/12 15u00  Real Madrid kampt met hele waslijst aan geblesseerden voor Champions League-match tegen Club BruggeReal Madrid zal het in de afsluitende match van zijn Champions League-groepsfase op bezoek bij Club Brugge zonder een resem sterren moeten doen. Woensdag maakte de Koninklijke bekend dat Eden Hazard, Gareth Bale en Marcelo de match in het Jan Breydelstadion missen. Marco Asensio, Lucas Vazquez en James Rodriguez waren al out en zullen er ook niet bij zijn.
05/12 15u00  Ophef rond voorpagina Italiaanse krant: “Lukaku is hier erg gevoelig voor”Black Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. “Lukaku is hier erg gevoelig voor”, reageert zijn manager Federico Pastorelli.
05/12 14u45  Jongen (18) wordt belaagd en haalt uit met mes: man loopt steekwonde in buik opEen intussen 19-jarige Mechelaar stond donderdag voor de correctionele rechtbank voor een poging tot doodslag op een andere man. De tiener kreeg in het najaar van 2018 het aan de stok met een groepje jongeren. Toen ze naar hem kwamen gelopen, trok hij een mes en stak hij er een van betrokkenen mee in de buik. “Het was een paniekreactie. Mijn cliënt wou gaan lopen maar plots stond iemand voor hem en heeft hij uitgehaald met het mes”, zei advocaat Bart Vanmarcke.
05/12 14u45  Rijden zonder gordel, beetje te snel of gsm’en achter stuur? Niemand kan zijn boete nog ontlopenBetrapt op rijden zonder gordel, op een kleine snelheidsovertreding of geen voorrang verlenen? Weet dat je vanaf begin 2020 niet meer zal ontsnappen aan uw boete. Vijf brieven ontvang je nog met onmiddellijke inningen, minnelijke schikkingen, een bevel tot betaling en alle herinneringen. Betaal je na die vijf brieven nog niet, dan kan de FOD Financiën je boete en de hoogoplopende extra kosten innen. Zelfs zonder vonnis van de politierechter.
05/12 14u45  Ontsnapte Nederlandse koe leeft als verstekeling bij Limburgse gallowaysEen ontsnapte Nederlandse koe zorgt voor heel wat opschudding in het grensoverschrijdende natuurgebied Hageven. Het dier sprong over een omheining en sloot zich aan bij een groepje gallowayrunderen.
05/12 14u30  Dief steelt laptop uit wagen, maar wordt ingerekend door politiestagiairsEen autodief probeerde donderdagochtend zijn slag te slaan in de Osystraat. Hij sloeg een autoruit in en ging aan de haal met een laptop. Het slachtoffer zette zelf de achtervolging in en werd daarbij geholpen door politiestagiairs in burger. In de Van Arteveldestraat overmeesterden die de dader.
05/12 14u30  Politie Schoten betrapt dealer met 15 zakjes cocaïneDe lokale politie van Schoten heeft afgelopen zondag een drugsdealer gearresteerd tijdens een nachtelijke patrouille in de wijk De Leck. De jongeman werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zijn aanhouding bevestigde.
05/12 14u30  Bezoek aan een kerstpaleis en negen andere tips voor het weekendDecember is traditiegetrouw een maand vol winterse activiteiten. Met deze tips kan je je agenda vullen.
05/12 14u30  Politie op zoek naar man die fiets steelt aan frituurDe politiezone Kempen Noord-Oost is op zoek een man die een fiets heeft gestolen aan frituur ’t Festijn in de Peperstraat in Retie.
05/12 14u15  CD&V niet akkoord met meerjarenplanning: “1,3 miljoen euro voor bibliotheek is niet nodig”De CD&V-afdeling Vorselaar stapt niet helemaal mee in het enthousiasme waarmee de ActieV-­meerderheid de meerjarenplanning heeft opgebouwd.
05/12 14u00  Rode Duivels zitten in pot twee voor loting van de Nations League en ontlopen zo drie absolute kleppersDe Europese voetbalbond UEFA heeft de potindeling van de Nations League 2020/2021 bekendgemaakt. De Rode Duivels zitten in pot twee… en ontlopen zo ironisch genoeg met Frankrijk, Spanje en Italië de grootste kleppers.
05/12 13u45  Liverpool-speler James Milner lacht met ‘planeet-Origi’: “Volgens mij had hij niet in de gaten dat hij de winnende goal gemaakt had”Divock Origi, woensdagavond nog goed voor twee treffers bij Liverpool, blijkt naast het veld nogal een dromer te zijn. Tot hilariteit van zijn ploegmaats. Ploegmaat James Milner wijdde zelfs een paar pagina’s aan de Rode Duivel in zijn boek ‘Ask a footballer’. “Mijn leven zou beslist een stuk minder leuk geweest zijn als ik hem nooit ontmoet had.”
05/12 13u30  Kaartjes schrijven voor mensen die zich eenzaam voelenWe voelen ons allemaal weleens eenzaam. En zeker in deze eindejaarsperiode, kan dat gevoel vaker naar boven komen. Vrijwilligers van organisatie De Voorzorg vroegen daarom aan voorbijgangers, op de markt in Deurne, of ze een kaartje wilden schrijven aan mensen die zich eenzaam voelen, of hulp kunnen gebruiken.
05/12 13u15  Monsterboetes voor grootschalige fraude: 82 miljoen sigaretten werden gevonden in containers in AntwerpenEen monsterboete van liefst 106 miljoen euro. Zoveel moet een Limburgse bende ophoesten voor het ontduiken van accijnzen op de import en export van tabak en alcohol. De twee spilfiguren moeten elk een boete van 900.000 euro betalen. 82 miljoen sigaretten werden teruggevonden in vijf onderschepte containers in Antwerpen.
05/12 13u00  Opdoffer voor Eden Hazard: toch breuk in enkel na tackle Thomas MeunierEden Hazard heeft toch een breukje in de enkel overgehouden aan de charge van Thomas Meunier vorige week. Dat maakte Real Madrid donderdag bekend. Daardoor mist de Rode Duivel zo goed als zeker zijn eerste Clasico tussen Barcelona en Real Madrid, en zal hij waarschijnlijk pas in 2020 weer op het voetbalveld te zien zijn.
05/12 13u00  Tatjana Scheck volgt Yasmine Kherbache op als gemeenteraadslidTatjana Scheck (45) volgt Yasmine Kherbache (beiden sp.a) op in de Antwerpse gemeenteraad. Ze stopt daarom ook als adviseur op het kabinet van schepen Tom Meeuws. Op 16 december legt Scheck de eed af.
05/12 12u45  ‘Catsitter’ Chloé houdt homeparty’s met kattenspeeltjesHomeparty’s zijn, ruim zeventig jaar nadat Tupperware ermee begonnen is, nog niet uit. Kattenoppas Chloé Noorbergen (33) uit Edegem is nét begonnen om haar kattenspeeltjes op die manier aan het baasje te brengen. “Veel mensen denken dat je met een kat niet kunt spelen. Het tegendeel is waar.”
05/12 12u45  1.500 cannabisplanten aangetroffen in Kruishuisstraat: Limburger gearresteerdDe Limburgse politiezone Carma heeft maandag twee huiszoekingen uitgevoerd in Turnhout en Genk. In de Turnhoutse woning in de Kruishuisstraat troffen ze een cannabisplantage aan. Een Genkenaar is gearresteerd en aangehouden.
05/12 12u45  Een foto van Romelu Lukaku met de kop ‘Black Friday’: ophef rond voorpagina Italiaanse krantBlack Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. AS Roma, de werkgever van Smalling, noemt de kop in een eerste reactie “vreselijk”.
05/12 12u45  IN BEELD. De Boerentoren door de jaren heenDe bank KBC overweegt om de Boerentoren te verkopen. Zo zou een van de meest iconische gebouwen van de stad Antwerpen voor het eerst sinds de bouw in 1928 van eigenaar veranderen. Bij aanvang was de Boerentoren zelfs de hoogste wolkenkrabber van Europa. Het indrukwekkende torengebouw in art-decostijl had in de beginjaren onder meer een restaurant, een bowlingbaan, een biljartzaal en woningen, maar die moesten gaandeweg plaats ruimen voor kantoorruimte. Een terugblik in woord en beeld op de geschiedenis van het 91-jarige gebouw.
05/12 12u30  Sergio Herman opent nieuw restaurant in AntwerpenSergio Herman opent in april 2020 een nieuw restaurant in Antwerpen. Naast restaurant The Jane en verschillende Frites Ateliers kiest de Nederlandse ondernemer opnieuw voor België.
05/12 12u30  Jongen gewond na steekpartij op middelbare school in TemseOp een middelbare school in Temse heeft donderdagochtend een steekpartij plaatsgevonden, zo bevestigt de directie. Bij het incident is één jongere gewond geraakt.
05/12 12u15  Opera met Stefaan Degand: hilarisch, brutaal maar toch romantischOpera op een hilarische, brutale maar toch romantische manier. Dat is het opzet van Macho, een Vlaamse opera buffa met Robert Groslot en Stefaan Degand. De voorstelling vertelt het verhaal van een saaie bedverkoper en een uitbundige sexy jongedame, beiden op zoek naar de ware liefde.
05/12 12u15  Jongere gewond na steekpartij op middelbare school in TemseOp een middelbare school in Temse heeft donderdagochtend een steekpartij plaatsgevonden. Bij het incident is één jongere gewond geraakt. Dat meldt Radio 2.
05/12 12u00  Kafkaiaanse verkeersdiscussie in Merksplas: “De man met de speed pedelec is compleet mis”Een filmpje dat de voorbije dagen massaal werd gedeeld op sociale media, beroert de gemoederen. Een Kempense fietser en een Britse vrachtwagenchauffeur verzeilen bij een impasse op de Berkelaar in Merksplas in een kafkaiaanse discussie. Verkeersveiligheidsinstituut Vias analyseerde de beelden. “Het lijkt ons dat de vrachtwagenchauffeur de juiste wegcode heeft gevolgd”, meldt woordvoerder Stef Willems.
05/12 12u00  F1-piloot na Brazilië-incident: "Klaar om terug te strijden met Max Verstappen"Esteban Ocon maakt in 2020 zijn F1-comeback en laat weten dat hij er helemaal geen problemen mee heeft om wiel-aan-wiel gevechten te hebben met Max Verstappen. De twee kennen elkaar al van tijdens hun karting-periode en hadden vorig jaar in Brazilië een opmerkelijk incident waarbij het bijna op een gevecht uitdraaide.
05/12 12u00  Advocaat-generaal op assisenproces: “Natasja was niet zomaar een toeschouwer, ze is mededader aan de roofmoord”Advocaat-generaal Björn Backx heeft de assisenjury gevraagd om Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) schuldig te verklaren aan de roofmoord op Frank Serruys (62). “Ze zaten financieel aan de grond, wisten dat Frank bemiddeld was en hebben direct na zijn dood zijn rekening geplunderd. Natasja was niet zomaar een toeschouwer, maar moedigde Bart aan om de feiten te plegen.”
05/12 12u00  Rode Duivels zitten in pot twee voor loting van de Nations League… en ontlopen zo drie absolute kleppersDe Europese voetbalbond UEFA heeft de potindeling van de Nations League 2020/2021 bekendgemaakt. De Rode Duivels zitten in pot twee… en ontlopen zo ironisch genoeg met Frankrijk, Spanje en Italië de grootste kleppers.
05/12 11u45  Procedureslag rond fietsostrade gaat voort: provincie krijgt nieuwe vergunning, maar buurtbewoner gaat opnieuw in beroepDe procedureslag rond de aanleg van de fietsostrade F14 Antwerpen-Essen gaat onverminderd voort. Na een eerdere vernietiging voor de aanleg van de ontbrekende schakel tussen Ekeren en Kapellen, kreeg de provincie een nieuwe vergunning. Dezelfde buurtbewoner vroeg echter opnieuw een schorsing en vernietiging aan.
05/12 11u45  Jambon geeft startsein voor diepe geothermie bij Janssen PharmaceuticaVlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft donderdagochtend het officiële startschot gegeven voor de eerste diepe geothermieboringen op de Campus van Janssen Pharmaceutica in Beerse. De boringen gaan 2,4 kilometer diep en zullen water van minstens 85 graden Celsius oppompen, dat via een warmtenet de gebouwen en bedrijfsprocessen van Janssen Pharma kan voorzien van warmte en koeling. Janssen is daarmee het eerste bedrijf in Vlaanderen dat volop inzet op diepe geothermie.
05/12 11u45  Gekende fietsendief wordt op heterdaad betrapt aan de MeirEen anonieme voetpatrouille van de Antwerpse politie merkte woensdagnamiddag een gekende fietsendief op. De man vertoonde opnieuw opmerkelijke interesse voor de fietsen aan de verschillende fietsstallingen. Hij was zichtbaar op zijn hoede voor de politie.
05/12 11u45  ‘First Dates’ zonder camera: datingbureau koppelt singles in Antwerpen op basis van vragenlijstHet was te denken: dankzij populaire tv-programma’s als ‘Blind Getrouwd’ en ‘First Dates’ is er een markt voor professionele koppelaars. In Antwerpen organiseert een speeddatingbureau op 16 december voor het eerst matched speeddates: alle deelnemers zijn op basis van een vragenlijst aan zes singles gelinkt bij wie ze het best zouden passen. “De interesse is heel groot.”
05/12 11u45  Bromfietser slaat op de vlucht maar rijdt zich vast op werfEen bromfietser probeerde woensdag te vluchten van een politiecontrole. De politie zette de achtervolging in en kon de man uiteindelijk vatten op een werf. Daar had hij zich vastgereden.
05/12 11u30  Fendi lanceert geparfumeerde handtasHet Italiaanse modehuis Fendi steekt een van zijn meest bekende ontwerpen, de ‘Baguette Bag’, in een nieuw kleedje. Of een nieuw geurtje. Want het modehuis komt met een geparfumeerde versie van de bekende handtas.
05/12 11u15  Doma: van noodgedwongen pop-up tot vaste lunch- en dinerplek in CadixwijkRestaurant La Pipe d’ Anvers heeft nieuwe buren. Onlangs ging daar op het Schengenplein Doma open na een succesvolle proeftijd als pop-up bij zomerbar Bocadero. “In de zomer hebben we heel de dag zon op ons groot terras.”
05/12 11u15  Agressieve winkeldief gebruikt aansteker als wapenHet personeel van een elektronicazaak betrapte woensdagavond een winkeldief op heterdaad. Hij had met een aansteker de beveiliging van een gsm-toestel doorgebrand. Hierbij raakte echter ook het toestel zelf en een toonbank beschadigd. Toen ze hem wilden tegenhouden, gebruikte hij de aansteker als wapen.
05/12 11u15  Oliedollars als smeergeld: waarom Saudi-Arabië steeds meer topsportevents organiseertSluimert in de woestijn van Saudi-Arabië een nieuwe sportgrootmacht? De oliegigant haalt, zoals dit weekend met de bokskamp tussen Anthony Joshua en Andy Ruiz, steeds meer internationale evenementen naar zich toe. Zijn de sjeiks plots sportfreaks geworden? Vijf vragen, vijf antwoorden
05/12 11u15  Bölöni: “Mbokani verdient Gouden Schoen”Dieumerci Mbokani (34) zit in 2019 al aan 21 competitiegoals en behoort zo tot de topfavorieten voor de ­Gouden Schoen. In 2012, toen hij aan het kanon van Anderlecht stond, ging de Congolees al eens met de trofee aan de haal.
05/12 11u00  72 verenigingen houden Winterbar 725 open: aantal bezoekers verdriedubbeld op vier jaar tijdVrijdag gaat in het centrum van Puurs Winterbar 725 open: zoals altijd mogen verenigingen uit de gemeente die bar afwisselend uitbaten. En zoals altijd mogen zij een groot deel van de opbrengst houden. Intussen gaat het al om 72 verenigingen.
05/12 11u00  Eén op de drie Kempense gemeentes heeft nog een zwembad, vooral met privépartnersIn de Kempen heeft één gemeente op de drie een eigen overdekt zwembad. Sinds in februari het splinternieuwe zwembad in Mol de deuren opende, hebben de zes steden en grote gemeenten een volwaardig zwemparadijs. Ook het Zwembad Stadspark in Turnhout lijkt ‘gereanimeerd’. “In zee gaan met een private partner was de juiste keuze”, zegt schepen Jan Van Otten (sp.a). “Sindsdien deden zich geen grote ongemakken meer voor. Alles in eigen beheer herstellen en uitbaten was onbetaalbaar geworden.”
05/12 11u00  Apothekeres activeert rookalarm om gewapende mannen te verjagenEen apothekeres in Borgerhout kreeg woensdag ongewenst bezoek. Twee gemaskerde mannen kwamen gewapend de winkel binnen. De vrouw wist hen echter te verjagen door het rookalarm te activeren. Er werd dan ook geen buit gemaakt.
05/12 10u45  Geplande nieuwbouw steinerschool in Valaarpark botst op verzet buurtbewonersSteinerschool Lohrangrin in het Valaarpark wil de verouderde gebouwen vervangen door een nieuwbouw in ‘de spie’, een uitloper van het park langs de Berkenrijslaan. Dat is niet naar de zin van de bewoners van de Valaarstraat die langs die spie wonen. “Die was als bufferzone voorzien.”
05/12 10u30  Kapperszaak beschoten in Temse: “Geen idee wie het op mij gemunt zou hebben”In de Hoogkamerstraat in Temse werd dinsdagnacht rond 1 uur kapperszaak “King Kapper” beschoten. De uitbater stelde de kogelinslag pas woensdagmiddag vast.
05/12 10u30  Video van boze Kempense fietser die niet wil wijken voor vrachtwagen gaat viraalEen filmpje van een boze fietser uit Rijkevorsel wordt massaal gedeeld op sociale media. De man op de beelden blokkeert de weg voor een tientonner, omdat die laatste volgens hem niet genoeg uitwijkt om hem te laten passeren.
05/12 10u30  Actrice Emma Stone kondigt verloving aanEmma Stone heeft zelf geen Instagramaccount, maar de actrice kondigde haar verloving aan op de pagina van haar verloofde Dave McCary. Veel woorden maakte het koppel er verder niet aan vuil, de fonkelende ring aan de vinger van de actrice spreekt uiteindelijk voor zich.
05/12 10u15  Video gaat viraal van boze fietser die niet wil wijken voor vrachtwagenEen filmpje van een boze fietser uit Rijkevorsel wordt massaal gedeeld op sociale media. De man op de beelden blokkeert de weg voor een tientonner, omdat die laatste volgens hem niet genoeg uitwijkt om hem te laten passeren. Nochtans zie je in de video dat de vrachtwagenchauffeur zich al redelijk aan de kant heeft gezet en zowat een meter ruimte vrijlaat voor de fietser. De bestuurder verklaart aan de fietser, die zelf een vrachtwagenchauffeur blijkt te zijn, dat hij niet verder kan uitwijken, omdat hij dan vreest door de zachte berm weg te zakken. Maar die verklaring volstaat niet voor de fietser. Gevolg is een minutenlange discussie tussen de twee.
05/12 10u15  Inbrekers slaan op de vlucht en worden klemgereden op E19De lokale politie Voorkempen kon dinsdagavond twee inbrekers vatten na een achtervolging. Ze sloegen op de vlucht nadat ze betrapt waren, maar werden uiteindelijk op de E19 klemgereden.
05/12 10u15  Houston Rockets vechten nederlaag bij San Antonio aan na scheidsrechterlijke dwalingDe Houston Rockets hebben bij de NBA protest aangetekend tegen de 135-133 nederlaag na verlengingen dinsdag bij San Antonio. Dat bericht ESPN donderdag. Houston werd benadeeld door een scheidsrechterlijke fout bij een dunk van James Harden. De Rockets willen dat de NBA hen ofwel de zege toekent, ofwel de wedstrijd laat herspelen.
05/12 10u15  Dit is dé kleur van 2020 volgens PantoneOf het nu je lentegarderobe, de muren van kinderkamer of de jurken van je bruidsmeisjes zijn: volgens het Amerikaanse kleureninstituut Pantone kleurt 2020 blauw.
05/12 10u00  Virton stelt coach die al twee keer laatste werd in Proximus League aan als opvolger van opgestapte Toppmöller1B-club Excelsior Virton heeft woensdagavond al een opvolger gevonden voor de maandagavond opgestapte T1 Dino Toppmöller. De 59-jarige Fransman Christian Bracconi leidt vanaf donderdag de troepen. Hij zal later op de dag officieel gepresenteerd worden.
05/12 10u00  Zangeres Anastacia knuffelt babybuik Natalia: “Kleine meid vond het fantastisch”Dat zangeres Natalia en haar Amerikaanse collega Anastacia twee handen op een buik zijn, is al langer geweten. Maar toen de ‘Paid My Dues’-zangeres onlangs op het podium stond in Amsterdam maakte ze even tijd voor de groeiende buik van haar goede vriendin.
05/12 09u45  Clasico in gevaar voor Eden Hazard: één week na tackle van Thomas Meunier loopt hij nog altijd op krukkenDe kans is reëel dat Eden Hazard niet fit geraakt voor de Clasico tussen Barcelona en Real Madrid op woensdag 18 december. De Spaanse sportkrant Marca stelde vast dat de Rode Duivel één week nadat hij geblesseerd het veld moest verlaten door een tackle van België-ploegmaat Thomas Meunier nog steeds op krukken loopt.
05/12 09u45  Politie vat twee vermoedelijke inbrekers met nepwapen bij SyntraTwee vermoedelijke inbrekers zorgden donderdagmorgen voor consternatie aan de Syntra-campus bij Berchem-station. De twee zouden ook een wapen bij zich hebben. De Antwerpse politie kwam ter plaatse en kon beide mannen snel inrekenen.
05/12 09u45  Patrick Lefevere vanaf 1 februari met “pensioen”Remco Evenepoel won gisteren dan wel de Kristallen Fiets, op het gala was het zijn baas Patrick Lefevere die de aandacht wegnam door te verkondigen dat hij op 1 februari 2020 met pensioen gaat.
05/12 09u30  E34 is een van de weinige snelwegen zonder dynamische bordenBij in totaal ongevallen op de E34 in de richting van Antwerpen zijn woensdag twee personen uit de Kempen om het leven gekomen. Een derde bestuurder raakte zwaargewond. De twee dodelijke slachtoffers vielen telkens in de staart van een file. De oorzaken van de ongevallen zijn onduidelijk. De verkeerschaos op de E34 roept wel de vraag op of er geen rijstrooksignalisatie (RSS) nodig is op de snelweg.
05/12 09u30  Vrachtwagenchauffeur moet 4.579 euro aan boetes betalenDe politie Mechelen-Willebroek zette woensdagmiddag in Brielen in Willebroek een vrachtwagen aan de kant die in overtreding was met tal van wetgevingen. Zo was de oplegger niet gekeurd en was de lading van de vrachtwagen, 22 ton aan stenen die gestapeld lagen op pallets, niet gezekerd in de laadruimte.
05/12 09u15  E34 is een van de weinige snelwegen zonder dynamische signalisatieBij in totaal ongevallen op de E34 in de richting van Antwerpen zijn woensdag twee personen uit de Kempen om het leven gekomen. Een derde bestuurder raakte zwaargewond. De twee dodelijke slachtoffers vielen telkens in de staart van een file. De oorzaken van de ongevallen zijn onduidelijk. De verkeerschaos op de E34 roept wel de vraag op of er geen rijstrooksignalisatie (RSS) nodig is op de snelweg.
05/12 09u15  Patrick Lefevere vanaf 1 februari op “pensioen”Remco Evenepoel won gisteren dan wel de Kristallen Fiets, op het gala was het zijn baas Patrick Lefevere die de aandacht wegnam door te verkondigen dat hij op 1 februari 2020 op pensioen gaat.
05/12 09u15  DISCUSSIE. Wat moet er met de Antwerpse Boerentoren gebeuren?KBC denkt eraan om de Boerentoren in Antwerpen te verkopen. Voor de zomer van 2020 neemt de bank een beslissing. Uit een onderzoek blijkt dat de saneringswerken in het gebouw veel langer zullen duren dan verwacht, waardoor het voor 2024 niet gebruiksklaar is. “
05/12 09u00  Belgian Blades starten WK ijshockey met winst tegen gastland BulgarijeDe Belgian Blades, de Belgische ijshockeyvrouwen, konden zich woensdagavond geen betere start van hun WK-campagne inbeelden. In Sofia, in het bijzijn van zo’n 400 toeschouwers, wonnen ze hun eerste wedstrijd van de derde mondiale divisie met 4-2 tegen gastland Bulgarije.
05/12 09u00  NBA. LA Lakers en Milwaukee Bucks verstevigen hun koppositiesDe LA Lakers en de Milwaukee Bucks hebben woensdagavond geen fout gemaakt in de NBA. De Lakers, de leiders in de westelijke divisie, wonnen met 96-121 bij Utah Jazz. De Bucks, aanvoerders van de oostelijke divisie, versloegen Detroit Pistons met 103-127.
05/12 08u15  Appartementen of hotel in Boerentoren? KBC zet iconisch gebouw in etalageDe bank KBC overweegt om de Boerentoren te verkopen. Zo zou een van de meest iconische gebouwen van de stad Antwerpen voor het eerst sinds de bouw in 1928 van eigenaar veranderen.
05/12 07u00  Jaar na fatale studentendoop: in ruil voor paper over doopcultuur, mogen Reuzegommers aan unief blijvenEen maatschappelijke taakstraf van dertig uur en een verhandeling rond de geschiedenis van dooprituelen. Dat zijn de tuchtstraffen die de KU Leuven het voorbije jaar in alle discretie oplegde aan 17 leden van studentenclub Reuzegom. De procedure kwam er na de tragische dood van schacht Sanda Dia (20), vandaag exact een jaar geleden. In ruil mogen de ex-Reuzegommers hun studies verderzetten, in afwachting van een strafproces.
05/12 06u45  KBC overweegt verkoop Boerentoren: woningen, kantoren, hotel en horeca zijn mogelijkDe bank KBC overweegt om de Boerentoren te verkopen. Zo zou een van de meest iconische gebouwen van de stad Antwerpen voor het eerst sinds de bouw in 1928 van eigenaar veranderen.
05/12 06u15  Uitbater kapperszaak heeft geen schrik na kogelinslag: “Maar zoiets verwacht je in Antwerpen, toch niet in Temse”Een kapperszaak in de Hoogkamerstraat in Temse is in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten. De uitbater stelde pas de volgende dag de kogelinslag vast. Hij heeft geen vermoeden wie het op hem gemunt zou kunnen hebben. Het parket onderzoekt de zaak.
05/12 06u15  Strandbar en veerboot voor recreatiedomein: “Goed voor minder mobiele bezoekers”Met een volledige nieuwbouw aan de ingang, een strandbar en een veerboot als vervanging van het treintje, investeert het provinciebestuur de komende jaren fors in recreatiedomein De Ster.
05/12 06u15  Deze slager noemt zijn 1.500 klanten allemaal bij de voornaam: “Mevrouw of meneer, dat is voor zaken in ’t stad”Bij slagerij De Burggrave-Van Moer kent het personeel zowat alle klanten bij de voornaam. Dat is een van de redenen waarom de zaak is uitgeroepen tot de klantvriendelijkste slagerij van België.
05/12 05u15  20% van flitspalen in Vlaanderen werkt nietMomenteel zijn 80,62% van de circa 1.400 flitspalen langs Vlaamse gewest- en snelwegen operationeel. Dat percentage ligt lager dan de 84% die in mei vorig jaar gehaald werd.
05/12 05u15  Kamer legt schuldenindustrie aan banden: wat mogen bedrijven voortaan aanrekenen als je te laat betaalt?De Kamercommissie Economie heeft vandaag unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd dat exuberante kosten voor onbetaalde facturen aan banden moet leggen. “Facturen moeten uiteraard betaald worden, maar niemand moet verdienen op de schulden of een vergetelheid van een ander”, klinkt het bij SP.A. Maar wat verandert er precies?
05/12 05u15  Meer sterfte door tekort aan verpleegkundigenDrie patiënten op de duizend overlijden onverwacht in het ziekenhuis. De sterfte is groter op afdelingen waar minder verpleegkundigen staan.
05/12 05u15  Jaar na fatale studentendoop: in ruil voor paper over de doopcultuur, mogen Reuzegommers aan de unief blijvenEen maatschappelijke taakstraf van dertig uur en een verhandeling rond de geschiedenis van dooprituelen. Dat zijn de tuchtstraffen die de KU Leuven het voorbije jaar in alle discretie oplegde aan 17 leden van studentenclub Reuzegom. De procedure kwam er na de tragische dood van schacht Sanda Dia (20), vandaag exact een jaar geleden. In ruil mogen de ex-Reuzegommers hun studies verderzetten, in afwachting van een strafproces.
05/12 05u15  STANDPUNT. Gewoon lezenJe kunt tien, elf, twaalf of vijftien negatieve onderwijsonderzoeken van PISA laten passeren en bij elk negatief resultaat toegeven dat het inderdaad bergaf gaat, maar nog altijd goed genoeg is. Maar op een bepaald moment wordt de nood zo hoog dat een drastische ingreep onafwendbaar is. De kersverse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) lijkt dat begrepen te hebben. Nu de rest van de onderwijswereld nog.
05/12 05u15  Nieuw gigamagazijn van drie voetbalvelden groot slaat staal op in haven120.000 ton staal per jaar, met mogelijk nog uitbreiding. Dat plannen Euroports en het Lierse Zimmer Staal te behandelen in een nagelnieuw magazijn. De Antwerpse haven zelf wil met een nieuwe campagne volgend jaar staaltrafiek aantrekken, want dat levert ook heel wat jobs op.
05/12 05u15  Voordelen voor topsporters onder vuur: wij legden alle politieke voorstellen op de weegschaalVanmiddag 15 uur zou weleens een heel belangrijk moment kunnen zijn voor de toekomst van de Belgische sportsector. Parlementsleden van N-VA, Open VLD, Groen, CD&V en SP.A zitten dan voor het eerst samen om de RSZ- en fiscale voordelen voor sportclubs te bespreken. Bedoeling is om tot een gemeenschappelijke tekst te ­komen, die tegen juli volgend jaar tot een nieuwe regeling zou moeten leiden.
05/12 05u15  Juklerod is klaar voor nieuwe start, maar wil duidelijkheid: “Die optie lichten hoeft niet als ik niet speel”Tweeënhalve maand lang was hij totaal uit beeld, maar Simen Juklerod (25) heeft tegen Genk weer van zich laten horen. De Noorse linksback maakte een mooie goal, al beseft hij dat hij op defensief vlak nog stappen moet zetten. “Hopelijk kan ik tijdens de winterstop een nieuwe start maken.”
05/12 05u15  Antwerp kent vanavond tegenstander Croky Cup: kwartfinales over twee wekenVanavond wordt er geloot voor de kwartfinales van de Croky Cup. Antwerp komt dan te weten wie de volgende tegenstander wordt, nadat het dinsdagavond landskampioen Genk uitschakelde.
05/12 05u15  Meubelstuk doet dienst als zitbank, plantenbak én regenton: Antwerpse wint prestigieuze prijs met ‘Waterbench’Zelfstandig meubelontwerpster, amper 25 jaar en al in het bezit van een Henry Van De Velde Award, één van de meest prestigieuze design awards in België. Het is de Antwerpse Barbara Standaert (25) gegund. “Uit 350 inzendingen gekozen worden, dat is toch wel een hele eer.” Barbara ontwierp een zitbank die regenwater opvangt.
05/12 05u15  Antwerpsupporters kopen tickets voor thuisvakken BeverenAntwerpfans gaan ver om een wedstrijd bij te wonen van hun favoriete voetbalclub. Voor de uitwedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Waasland-Beveren, proberen ze tickets te scoren op naam van iemand die woont in het Waasland. Maar politie en club waken.
05/12 05u15  KBC overweegt verkoop van Boerentoren: Woningen, kantoren, hotel en horeca zijn mogelijkDe bank KBC overweegt om de Boerentoren te verkopen. Zo zou een van de meest iconische gebouwen van de stad Antwerpen voor het eerst sinds de bouw in 1928 van eigenaar veranderen.
05/12 05u15  Wijk gaat rond met petitie tegen afschaffing buslijn 31: “Dit is een blinde vlek”Buurtbewoners van de Leon Stampelaan en George Ivanowlaan in Deurne hebben driehonderd handtekeningen verzamelend om bus 31 opnieuw naar hun wijk te halen. Die buslijn werd anderhalf jaar geleden afgeschaft.
05/12 05u15  COLUMN. Soms zit ik in de auto en denk ik: waar ben ik?!Waar ben ik?! Herkent u dat gevoel van lichte paniek wanneer u achter het stuur van uw auto plots wakker lijkt te worden en de omgeving niet direct herkent? Het overvalt mij heel soms, zelfs op trajecten die ik op zeer geregelde basis afleg en in feite blindelings zou kunnen afleggen. Meestal omdat ik diep in gedachten verzonken ben (wat eten we vanavond?) of na een lang (handenvrij) telefoontje.
05/12 05u15  Herentals droomt weer van stadhuis op Grote MarktIn de komende vijf jaar moet Herentals over een nieuwe kunstencampus, een sporthal in Noorderwijk-Morkhoven en een (deels) parkeervrije Grote Markt met ondergrondse parking beschikken. En misschien zelfs een nieuw stadhuis.
05/12 05u15  Westels 3bouw is Maakbedrijf van het JaarOndernemersorganisatie Unizo heeft woensdagavond de onderneming 3bouw uit Westerlo uitgeroepen tot nationaal Maakbedrijf van het Jaar. Dat gebeurde tijdens een seminar in Gent waarop meer dan negenhonderd bedrijfsleiders aanwezig waren.
05/12 05u15  Vorselaar stelt meerjarenplan voor: nieuw schoolgebouw, groepspraktijk voor artsen en heraanleg van Markt en 17 andere stratenHet gemeentebestuur van Vorselaar investeert de komende vijf jaar ruim 13,6 miljoen euro in een waslijst aan ambitieuze projecten. “We praten over een verdrievoudiging van het investeringsniveau tegenover de vorige legislatuur”, zegt burgemeester Lieven Janssens (ActieV). “En we doen dat allemaal zonder een verhoging van de belastingen.”
05/12 05u15  Anaf dient motie in om afsluiten van drinkwater te verbieden: “Helft van alle afsluitingen gebeurt in de Kempen”De Vlaamse Parlementsleden Hannes Anaf (sp.a) en Johan Daenen (Groen) hebben woensdag een motie ingediend om het afsluiten van drinkwater te verbieden. Pidpa sloot in 2018 de meeste klanten af.
05/12 05u15  Eerste bomen van Turnhouts stadsbos zijn geplantAlles komt terug. In 1970 zongen we met zijn allen het campagnelied van Plant Een Boom met Nonkel Bob. Dit weekend creëren we in Turnhout met zijn allen een stadsbos. De eerste boompjes gingen woensdag al de grond in.
05/12 05u15  Hert verkoopt hertjes voor ’t HertRestaurant Hert, dat op de bovenste verdieping van de Turnovatoren is gevestigd, biedt zijn klanten houten hertjes aan. De opbrengst is bestemd voor het sociaal restaurant ’t Hert, dat bij ’t Antwoord in de Otterstraat hoort.
04/12 23u45  Geen Europese stunt voor Antwerp Giants in Jeruzalem: Sinjoren verliezen voeling met top 4 in Champions League basketbalGeen Europese stunt van Telenet Giants Antwerp in Israël. De Sinjoren gingen met 94-72 onderuit tegen groepsfavoriet Hapoel Jeruzalem. De Sinjoren sluiten de heenronde van de groepsfase van de Champions League af met 2 op 7 en verliezen voeling met de top 4.
04/12 23u00  Charleroi kruipt in het slot voorbij Gent, ook Standard, Zulte Waregem en Kortrijk stoten in Croky Cup door naar de kwartfinalesCharleroi heeft zich woensdagavond voor de kwartfinales van de Croky Cup geplaatst. Een laat doelpunt van Massimo Bruno was voldoende voor de Carolo’s. Ook Union heeft de achtste finales overleefd. Het haalde het van Westerlo met penalty’s (4/1) na een 0-0 score. Eerder hadden ook Standard, Zulte-Waregem en Kortrijk zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales.
04/12 22u45  Roeselare wint vlot in Champions League volleybalRoeselare heeft woensdag een vlotte 0-3 zege behaald bij het Duitse Friedrichshafen op de eerste speeldag in de Champions League. De setstanden waren 23-25, 21-25 en 15-25.
04/12 22u15  Bacardi opent kerstshop in hartje stadRummaker Bacardi opent een Rum Room in de Wilde Zee. Daar verkopen ze bijzondere rum, verpakt in houten boxen. Op die kistjes prijken kunstwerkjes van Axel Daeseleire.
04/12 22u15  Standard, Zulte Waregem en Kortrijk stoten in Croky Cup door naar de kwartfinalesStandard, Zulte-Waregem en Kortrijk hebben zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de Croky Cup. Ook Union en Westerlo begonnen om 20u maar kwamen in 90 minuten niet tot scoren en spelen verlengingen.
04/12 22u15  OM vraagt om oogarts te veroordelen wegens schuldig verzuim: patiënte overleed tijdens consultatie aan hartfalenHet Openbaar Ministerie vraagt de rechtbank om een oogarts die verbonden is aan het ziekenhuis Heilige Familie in Reet principieel te veroordelen wegens schuldig verzuim. De arts zou de verzwakte patiënte, die tijdens een consultatie onwel was geworden, niet de nodige hulp hebben geboden.
04/12 22u00  Bacardi opent kerstbar in hartje stadRummaker Bacardi opent een Rum Room in de Wilde Zee. Daar verkopen ze bijzondere rum, verpakt in houten boxen. Op die kistjes prijken kunstwerkjes van Axel Daeseleire.
04/12 21u30  Remco Evenepoel wint Kristallen fiets, Sanne Cant triomfeert bij de vrouwenRemco Evenepoelheeft de Kristallen Fiets gewonnen, een prijs die woensdag werd uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws. Het 19-jarig toptalent van Deceuninck-Quick-Step won voor ploegmaat Philippe Gilbert en Wout van Aert. Hij is de jongste winnaar in de geschiedenis.
04/12 21u15  Technopolis en Plopsaqua gaan nauw samenwerken: “Vernieuwen en meer inzetten op digitale communicatie en innovatie”In de aanloop naar het infomoment van Plopsaqua stelde ook Technopolis zijn langetermijnvisie voor. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor het waterpretpark. “Beide kunnen elkaar versterken. 1+1 is in dit geval 3”, klinkt het bij Luc Van den Brande, voorzitter van de Raad van Bestuur.
04/12 21u15  Plopsaqua opent de deuren mogelijk in 2023: CEO luistert naar buurtbewoners op infomarktAls alles volgens plan verloopt, dan opent Plopsaqua Mechelen in 2023 de deuren. Dat zei Plopsa-CEO Steven Van den Kerkhof op een infomarkt voor buurtbewoners. Het bedrijf wil wel maximaal gehoor geven aan de bekommernissen van de omwonenden en zo veel mogelijk groen behouden.
04/12 21u15  Politie krijgt verscheidene tips binnen over brutale straatroofDe politie heeft dinsdagavond, na de uitzending van het opsporingsprogramma Faroek, verscheidene tips gekregen in het onderzoek naar een brutale straatroof in de Brouwerijstraat in Lier afgelopen voorjaar. De daders zijn voorlopig nog niet gevat.
04/12 21u15  Geen Europese stunt in Jeruzalem: Giants verliezen voeling met top 4 in Champions LeagueGeen Europese stunt van Telenet Giants Antwerp in Israël. De Sinjoren gingen onderuit tegen groepsfavoriet Hapoel Jeruzalem (94-72). De Sinjoren sluiten de heenronde van de groepsfase van de Champions League af met 2 op 7 en verliezen voeling met de top 4. De eerste vier van de vier poules zijn in het kampioenenbal geplaatst voor de 1/8 ste finales. Winst volgende week in de Lotto Arena en op de eerste speeldag van de terugronde en versus het Spaanse Burgos is voor het team van coach Christophe Beghin dan ook aan de orde. Slechts dan mag Telenet Giants Antwerp blijven hopen op kwalificatie.
04/12 21u15  Marc Wilmots ontkent akkoord met Iran om contract in onderling overleg te ontbinden: “We zijn nog aan het onderhandelen”Volgens het Iraanse persagentschap Insna had bondsvoorzitter Mehdi Tadsch woensdag in Turkije een gesprek met de advocaten van Wilmots en werd een akkoord gevonden om het contract in onderling overleg te ontbinden. Maar dat bericht werd al snel ontkend door Wilmots zelf.
04/12 21u00  Politie vindt cannabisplantage bij inval in leegstaande bakkerij: drie aanwezigen opgepaktDe politie heeft dinsdagavond een cannabisplantage aangetroffen in een leegstaande bakkerij in de Overwinningsstraat, in het hartje van Willebroek. De inval in het gebouw kwam er nadat omwonenden een doordringende cannabisgeur hadden waargenomen op straat. Drie mannen konden opgepakt worden.
04/12 21u00  Remco Evenepoel wint Kristallen fiets: “Ik sta te trillen op mijn benen”Remco Evenepoelheeft de Kristallen Fiets gewonnen, een prijs die woensdag werd uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws. Het 19-jarig toptalent van Deceuninck-Quick-Step won voor ploegmaat Philippe Gilbert en Wout van Aert. Hij is de jongste winnaar in de geschiedenis.
04/12 20u45  Hof van Wezel verhuist tijdelijk naar heemkring De Drie Rozen (met toog en al)Het lijkt wel een vroeg kerstverhaal. Om de geplande verbouwing van Hof van Wezel mogelijk te maken, dreigden waard Danny Hazebroek en zijn vaste klanten op straat te belanden. “Gelukkig bood heemkring De Drie Rozen ons tijdelijk onderdak. We hebben zelfs onze 7 meter lange houten toog mee kunnen verhuizen”, laat Danny het bier alweer stromen.
04/12 20u45  Sint komt aan met de treinSinterklaas kwam dit jaar naar basisschool De Ceder in Kessel ... per trein. Directeur Guy had daar een goede uitleg voor. “Onze school ligt net naast het station en zo moest de Sint niet te lang door de koude stappen. Hij moest zich wel reppen: zijn boot had vertraging zodat hij maar net de trein haalde. Misschien dat hij in de toekomst wel per drone komt, want zowel onze school als de Sint gaan met hun tijd mee. “
04/12 20u30  Koninklijke Heibos opent nieuw sportcomplex: “In tien jaar groeide onze club met 250 leden”Koninklijke Heibos SV maakt zich op om op vrijdag 13 december het nieuwe sportcomplex officieel in te huldigen. Nu is het nog alle hens aan dek om tegen dan het opvallende gebouw met kantine, kleedkamers en spelerstunnel naar het veld af te werken.
04/12 20u30  Studenten UA ontmoeten Amerikaans ambassadeur Ronald J. Gidwitz: “Mijn idee om diplomatie te gaan studeren is alleen maar versterkt”Een select groepje studenten aan de UAntwerpen kreeg deze week de kans om met Amerikaans ambassadeur Ronald J. Gidwitz in gesprek te gaan. “We dachten dat het er heel stijf aan toe zou gaan, maar dat was niet het geval”, zegt student Philippe Van Gerwen (21).
04/12 20u30  De Lijn kop van Jut na bekerwedstrijd RAFC-Racing Genk:“Meer dan twee uur naar huis gewandeld in -2°omdat tram niet kwam opdagen”Antwerpsupporters Patrick Van Peteghem (25) en zijn neef Giovanny zijn dinsdagavond, na de bekerwedstrijd tegen Racing Genk, noodgedwongen te voet naar huis moeten gaan. “De trams kwamen niet opdagen, de taxi’s waren overbevraagd, dus zat er niets anders op dan twee uur en twintig minuten te wandelen naar Hoboken”, zegt Patrick.
04/12 20u30  Professoren verklaren navigatievermogen van geblinddoekte Wout van Aert: “Ruimtelijk geheugen is te trainen”Herentals wielrenner Wout van Aert zorgde voor een opvallende scène in Het Huis op Eén. In de auto kon hij geblinddoekt tot ver buiten zijn huis zeggen waar ze reden. Zo’n ruimtelijk en visueel geheugen komt goed van pas om te navigeren, en blijkbaar kunt u het trainen. Maar dan gebruikt u best geen gps meer: “Er ontstaat mogelijk een generatie die minder goed de weg vindt.”
04/12 20u15  Niemand steunt betaalparking voor fietsers: “Dit is een pestmaatregel”Je fiets parkeren in de fietsparking onder het Koningin Astridplein of onder het Operaplein kost in de toekomst geld en daar is fietsend en pendelend Antwerpen het niet mee eens. Dat een gratis service betalend wordt, begrijpen ze niet. “Ik zal wel moeten betalen, omdat ik echt geen andere optie heb”, klinkt het bij de Mechelse pendelaar Hilde Van den Brande.
04/12 20u00  Groen voert actie tegen betaalparking voor fietsers op Koningin AstridpleinVanuit de Antwerpse politiek stromen de reacties op de betaalparking voor fietsers binnen. Groen voert vrijdag actie op het Koningin Astridplein.
04/12 20u00  Sinterklaas deelt speelgoedberg uitO jee! Twee dagen voor pakjesavond ontdekte de sint dat hij met speelgoedoverschotten kampt. De Zwarte Pieten zijn te ijverig geweest in de speelgoedfabriek in Spanje. Dus contacteerde hij de Zandhovense werkgroep ‘Sinterklaas komt ook voor jou!’ om nog snel een geefplein te organiseren voor het gemeentehuis. Sinterklaas bracht zelfs een doedelzakroetpiet mee. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V), schepen van Jeugd Jelle Lauwereys (CD&V) en OCMW-voorzitter Mieke Maes (CD&V) zorgden voor een plechtige ontvangst met troon. De kinderen mochten aanschuiven en kregen van Sinterklaas een bonnetje om een geschenk te kiezen. Flor Van Dessel van het Aangespannen Paard Zandhoven, dat komende zondag 8 december de koetsenbeurs organiseert in het gemeentemagazijn aan de Populierenhoeve, speelde taxi.
04/12 20u00  Douane onderschept twee ton cocaïne in lading meststoffenIn de haven van Antwerpen is eind november een grote partij cocaïne onderschept. De douane kon twee ton van het witte poeder aantreffen.
04/12 19u45  Verdachten van drugsgeweld opnieuw in de celDrie jonge verdachten van betrokkenheid bij aanslagen in het drugsmilieu zijn woensdag opgepakt. Twee van hen werden ook in juni al eens opgepakt, maar werden toen vrijgelaten.
04/12 19u15  Psychiatrisch centrum Bethanië opent extra afdeling voor crisisopvangPsychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel opende een extra opname-afdeling voor crisisopvang. Hulpverleners in onze regio merkten dat daar een tekort aan was.
04/12 19u00  Gestaakte STVV-Genk wordt niet opnieuw gespeeld: 3-3 is eindstandDe Limburgse derby tussen STVV en Genk van 28 september zal niet opnieuw worden gespeeld. De 3-3 stand die op het scorebord stond toen de match werd stilgelegd, is definitief. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag beslist.
04/12 19u00  Brandweerkazerne blijft in VolkenbondstraatOp de jongste gemeenteraad stelde Chris Ceuppens, fractieleider van sp.a/Groen, de vraag of het geen optie zou zijn om de brandweerkazerne op termijn mee te verhuizen naar de Kwaede Wielstraat, zodra het gemeentemagazijn naar daar wordt overgeplaatst.
04/12 18u45  Horlogemerk brengt exclusieve collectie uit met Antwerpse skylineAntwerpen is één van de 56 wereldsteden met een eigen collectie van luxehorloges. Het gaat om een heel exclusieve uitgave van het merk MeisterSinger. Die laat zich jaarlijks inspireren door enkele topsteden. Het zijn ware verzamelingsobjecten want er zijn maar tien horloges met de Antwerpse skyline gemaakt, en daarvan heeft de helft al een eigenaar gevonden. Snel zijn is dus de boodschap.
04/12 18u45  Groen pleit voor wijkgezondheidscentrum in Mortsel: “Te veel mensen stellen gezondheidszorg uit om financiële redenen”Sara Waelbers (Groen) pleitte tijdens de laatste gemeenteraad voor de komst van een wijkgezondheidscentrum. Schepen van Zorg en Gezondheid Gitta van Peborgh (sp.a-I Love Mortsel) is het idee genegen, maar twijfelt aan de kwaliteit van die vorm van dienstverlening.
04/12 18u30  Charles Leclerc crasht tijdens tweede dag F1-bandentestWilliams F1-piloot George Russell heeft tijdens de tweede dag van de tweedaagse F1-bandentest in Abu Dhabi de snelste tijd gereden.
04/12 18u30  SC OLVE start met eigen G-ploeg: “Onze All Stars zijn volwaardige leden van onze club”De Edegemse voetbalclub SC OLVE heeft voortaan een eigen G-ploeg: de All Stars. “Deze spelers en speelsters worden doelbewust in onze club geïntegreerd”, vertelt Johan Van den broeke.
04/12 18u15  Twee Kempenaren overleden bij verschillende ongevallen op E34Op de E34 gebeurden woensdag verschillende ongevallen. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Ter hoogte van Oelegem overleed een vrachtwagenchauffeur toen hij inreed op een andere vrachtwagen. In de staart van die file reed een bestelwagen in op een andere vrachtwagen, ook met dodelijke afloop.
04/12 17u45  Kapellen in Oostenrijkse sferen: ijspiste opent voor 23ste keer de deurenVoor de 23ste keer al opent de ijspiste in het centrum van Kapellen de deuren. Vanaf donderdag 5 december tot en met zondag 5 januari kan iedereen er terecht. Nieuw is dit jaar de Oostenrijkse almhut Bar Oscar.
04/12 17u30  Oost-Vlaanderen investeert fors in provinciale domeinen: wie krijgt geld?Oost-Vlaanderen verlaagt als enige provincie haar belastingen. De provincie plooit zich terug op haar ‘kerntaken’: de recreatiedomeinen, fietspaden en onderwijs. Toch wordt ook stevig geleend om te kunnen investeren. Toch wordt ook stevig geleend, onder meer voor fietssnelwegen en investeringen in een nieuw inkomgebouw voor recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas.
04/12 17u15  Keert Defour terug tegen Waasland-Beveren? Bölöni wil geen risico nemenSteven Defour hervatte vorig weekend de groepstrainingen bij Antwerp, maar een terugkeer vrijdag op de Freethiel lijkt te vroeg te komen. “Als ik iemand op de bank zet, moet die 90 minuten inzetbaar zijn”, liet Laszlo Bölöni vrijdag op zijn persconferentie verstaan.
04/12 17u00  Schotense erfgoedprijs voor zeldzame kippenrassen: “In heel Vlaanderen zijn er nog maar 150 Brugse vechters”Christof Victor en Paul Vandenbussche hebben de Schotense erfgoedprijs gewonnen. Het is al de tweede erkenning voor deze twee beschermers van de Brugse vechter, Izegemse koekoek en andere zeldzame kippenrassen, want de gemeente besloot eerder om te investeren in een wel erg comfortabel ‘hok’ voor hun geliefde pluimvee.
04/12 17u00  Je hebt oversized tassen… en dan kom je dit tegen in New YorkIn de wereld van de accessoires waren mini-handtassen in 2019 een trend, maar nu we richting 2020 gaan mag het weer groter. Héél groot, zo blijkt uit een videootje dat modemerk Opening Ceremony heet gedeeld. Daarin zien we een vrouw met een gigantische shopper, die haar bijna verhindert om in de metro binnen te gaan.
04/12 16u45  Gemeentelijke erfgoedprijs gaat naar zeldzame kippenrassen: “In heel Vlaanderen zijn er nog maar 150 Brugse vechters”Christof Victor en Paul Vandenbussche hebben de Schotense erfgoedprijs gewonnen. Het is al de tweede erkenning voor deze twee beschermers van de Brugse vechter, Izegemse koekoek en andere zeldzame kippenrassen, want de gemeente besloot eerder om te investeren in een wel erg comfortabel ‘hok’ voor hun geliefde pluimvee.
04/12 16u45  Sint komt naar Kesselse school … per treinSinterklaas kwam dit jaar naar basisschool De Ceder in Kessel ... per trein. Directeur Guy had daar een goede uitleg voor. “Onze school ligt net naast het station en zo moest de Sint niet te lang door de koude stappen. Hij moest zich wel reppen want zijn boot had vertraging zodat hij maar net de trein haalde. Misschien dat hij in de toekomst wel per drone komt, want zowel onze school als de Sint gaan met hun tijd mee. “
04/12 16u45  Kerstmarkt zet extra in op kinderanimatieDe site van het Administratief Centrum (gemeentehuis) van Zoersel verandert het komende weekend weer in één giga-kerstmarkt. Alle standhouders staan 20% van hun opbrengst af aan twee goede doelen.
04/12 16u45  Clouseau signeert en treedt op in shoppingcenterClouseau komt zaterdag naar Wijnegem om de nieuwe plaat Tweesprong voor te stellen en te signeren. Het nieuwe album verscheen vorige maand al op cd en allerlei digitale platformen, maar vrijdag komen de nieuwe nummers ook uit verzameld op een vinylplaat.
04/12 16u45  Donald Trump annuleert persconferentie en reageert op roddelende wereldleiders: “Trudeau is een hypocriet”Donald Trump kan er niet mee lachen dat de Canadese premier Justin Trudeau achter zijn rug over hem roddelt met andere wereldleiders. “Trudeau is een hypocriet”, reageert de Amerikaanse president op een uitgelekte video van een roddelende Trudeau. Hij annuleert ook een geplande persconferentie.
04/12 16u30  Rijrichting omgekeerd, en niemand heeft het gezien (of wil het zien)Voor de tweede keer dit jaar is in de Spoorwegstraat in Heist-op-den-Berg de rijrichting aangepast. Sinds dinsdag mogen bestuurders de straat niet meer uitrijden in de richting van de Hoge Brugstraat. Eerder dit jaar trad een omgekeerd inrijverbod in voege. Heel wat bestuurders hadden dat woensdagochtend nog niet in de gaten, of ze lapten de regels bewust aan hun laars.
04/12 16u15  BK Bommetje in Sportoase ElshoutSportoase organiseert het allereerste Belgisch Kampioenschap ‘Bommetje maken’. “Wie maakt de mooiste sprong en de hoogste spetters? Dat zijn de twee belangrijkste criteria waarop onze jury op zondag 22 december de kandidaten zal beoordelen aan de rand van het zwembad”, zegt directeur Michael Schouwaerts.
04/12 16u15  Makelaars cashten in 2019 wereldwijd bijna 600 miljoen euroVoetbalmakelaars verdienden in 2019 in totaal 653,9 miljoen dollar (588,9 miljoen euro). Dat bracht de Wereldvoetbalbond FIFA woensdag naar buiten. Hun verdiensten stegen ten opzichte van 2018 met 19,3 procent. Het verschil met het vrouwenvoetbal blijft wel navenant.
04/12 16u00  Coalitie investeert 1,9 miljoen euro in fietspaden en gaat parking station uitbreidenDeze legislatuur ontvangt het district Ekeren net geen 20 miljoen euro aan stedelijke dotaties. “Het districtsbestuur zal die middelen op een efficiënte en kostenbewuste manier inzetten over de verschillende beleidsdomeinen”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA). Ekeren gaat voor een ambitieuze meerjarenplanning 2020-2025. “We investeren 14,5 miljoen euro in openbare domeinen, waarvan 1,9 miljoen euro in fietspaden.”
04/12 16u00  Sinterklaas danst pepernotensamba met kleuters De SleutelbloemDe kleuters en leerlingen van basisschool De Sleutelbloem kregen hoog bezoek. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten reden met hun open auto tot vlak voor de schoolpoort. Daar werden ze op luid gejuich onthaald. Sinterklaas had ook goed nieuws bij: “Er zijn geen stoute kinderen op deze school”. Dat verdiende wel een feestje. Daarop werd de pepernotensamba ingezet. Sinterklaas danste zelf ook goed mee en de Pieten lieten zich van hun meest swingende kant zien. Daarna bracht de goedheilig man elke klas een bezoek. Op de zolder konden de leerlingen dan nog verder dansen op de muziek van de dj-Piet.
04/12 16u00  Moeder beschuldigde op moordproces: “Natasja is niet in staat om kinderen groot te brengen”Natasja De Paepe (39) had beter geen kinderen gekregen. Dat vertelde haar moeder woensdag in de assisenzaal. “Ik vind het verschrikkelijk dat ze met Bart Goossens nog een zoontje heeft gekregen. Ik heb al voor haar drie dochters moeten zorgen, nog eens voor een kindje zorgen kan ik niet aan”, zei ze geëmotioneerd. Natasja De Paepe en Bart Goossens (37) staan terecht voor de roofmoord op Frank Serruys in de nacht van 12 op 13 mei 2017.
04/12 15u45  Gemeenteraad wil uitdoofscenario FC Broekkant herzien: “Wij voetballen hier al vijftig jaar, niemand heeft last van ons”Staan de bijna honderd voetballers van FC Broekkant in Arendonk binnenkort op straat? Volgens de huidige regelgeving moeten de clubterreinen uiterlijk in 2026 verdwijnen en plaats maken voor weiden en akkers. Het gemeentebestuur wil daar nu iets aan doen door deze ‘doemdatum’ te schrappen uit het ruimtelijk uitvoeringsplan.
04/12 15u45  Danny Vercammen zet na 24 jaar zijn ronde stop: “Ik heb zelfs kranten rondgebracht bij zeventien graden onder nul”Danny Vercammen, uitbater van krantenwinkel A&D, op de Battelsesteenweg, stopt na 24 jaar met zijn krantenronde in Battel, Leest en Heffen. Ik heb zes scooters versleten en nog échte winters meegemaakt”, zegt Vercammen. Zijn krantenwinkel zelf blijft wel bestaan.
04/12 15u45  TREND. Pareltjes in je haarMet de eindejaarsperiode in het vooruitzicht kan de zoektocht naar de gewenste outfit beginnen. Maar hoe maak je jouw haar feestelijk? Aan trends op de catwalk én Instagram te zien, wordt een look dit jaar party proof met pareltjes in je haar.
04/12 15u30  PSG gaat na Arsenal als tweede topploeg sponsordeal aan met RwandaAnderhalf jaar nadat Arsenal aankondigde een sponsordeal aan te gaan met Rwanda, ging woensdag ook Paris Saint-Germain overstag. De Parijse topclub kwam tot een overeenkomst van drie jaar met het Centraal-Afrikaanse land.
04/12 15u30  Asbest gooit roet in het eten: Boerentoren mogelijk tot op ruwbouw gestript, KBC overweegt verkoopHet verwijderen van asbest op verborgen of moeilijk toegankelijke plaatsen in de iconische KBC-Toren of Boerentoren in hartje Antwerpen zal langer duren dan verwacht. Er moet een volledige sanering gebeuren, wat betekent dat de toren niet voor 2024 opnieuw gebruiksklaar zal zijn. KBC overweegt nu om het gebouw van de hand te doen en te laten herontwikkelen door een professionele vastgoedontwikkelaar.
04/12 15u15  Florine Gaspard en Lander Hendrickx sneuvelen in de reeksen op EK zwemmen kortebaanFlorine Gaspard (50m schoolslag) en Lander Hendrickx (400m vrije slag) zijn er woensdag op de eerste dag van het EK kortebaanzwemmen in Glasgow niet in geslaagd de reeksen te overleven.
04/12 15u15  Tiger Woods wijst miljoenen af om te spelen in Saoedi-Arabië: “Veel te ver”Golfer Tiger Woods heeft voor het tweede jaar op rij geweigerd deel te nemen aan een controversieel toernooi in Saoedi-Arabië. Dat verklaarde Woods aan ESPN in de marge van de Hero Wold Challenge in de Bahamaanse hoofdstad Nassau. De 43-jarige Amerikaan had een aanbod op zak van drie miljoen dollar (2,7 miljoen euro) om mee te spelen op het Saudi International Golf Tournament volgende maand.
04/12 15u15  Zoon Luis Oliveira wil met Rebecq stunten op StandardDe amateurs van Rebecq (2C) beleven vanavond hun bekersprookje op Standard. Heel wat spelers zijn fan van de Rouches. Ook de Braziliaanse Belg die vanavond in de spits speelt: Mickaël Oliveira, de zoon van voormalig Anderlecht-aanvaller Luis.
04/12 14u45  Deze Mechelaar is de snelste man ooit op een surfplankDe snelste man op een windsurfplank komt sinds kort uit Mechelen. Tijdens een wedstrijd in Namibië haalde Vincent Valkenaers (25) een topsnelheid van maar liefst 103,7 kilometer per uur. Over een afstand van vijfhonderd meter greep hij net naast het wereldrecord. “Ik kwam 0,007 seconden tekort”, zegt hij.
04/12 14u45  Academie Schone Kunsten schort donderdag alle lessen op zodat leerlingen kunnen betogenDe Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen gaat donderdag al haar lessen opschorten. Dit als signaal tegen de zware besparingen van de Vlaamse regering in de cultuursector. De school wil haar studenten en personeel zo de kans geven om te gaan manifesteren in Brussel.
04/12 14u15  Woning compleet vernield door hevige brand, oorzaak is nog onbekendEen hevige brand heeft woensdagochtend een woning in de Peetersstraat in Willebroek compleet in de as gelegd. Gewonden vielen er niet, maar de brand ging wel met een enorme rookontwikkeling gepaard. De politie vroeg om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer had uren nodig om het vuur helemaal gedoofd te krijgen.
04/12 14u00  Onderzoeksrechter houdt vijf mannen uit Willebroek aan in drugsonderzoekDe onderzoeksrechter in Mechelen heeft vijf mannen tussen 19 en 26 uit Willebroek aangehouden in een drugsonderzoek. Ze worden verdacht van de handel in cannabis, cocaïne en xtc.
04/12 14u00  Nike stelt exclusieve sneaker in samenwerking met Dior voorNike en Dior kondigden in november aan dat ze samen aan een sneaker werkten. De eerste beelden van het resultaat daarvan werden nu vrijgegeven.
04/12 14u00  Heirbaan afgesloten wegens gaslek, brandweer doet metingenDe Heirbaan in Burcht is woensdagmiddag afgesloten wegens een gaslek. De brandweer en Fluvius zijn ter plaatse.
04/12 14u00  Mooi gebaar: herdenkingsster voor Bjorg Lambrecht onthuld in NoorwegenIn het Noorse Egersund is woensdagmiddag ter nagedachtenis van Bjorg Lambrecht een herdenkingsster geplaatst worden. De wielrenner van Lotto-Soudal, die na een noodlottige val in de Ronde van Polen op 5 augustus om het leven kwam, won in Egersund in mei 2018 een rit in de Tour des Fjords. Dat was zijn eerste en enige profzege.
04/12 13u45  Twee doden bij verschillende ongevallen op E34Op de E34 gebeurden woensdag verschillende ongevallen. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Ter hoogte van Oelegem overleed een vrachtwagenchauffeur toen hij inreed op een andere vrachtwagen. In de staart van die file reed een bestelwagen in op een andere vrachtwagen, ook met dodelijke afloop.
04/12 13u30  Twee dodelijke slachtoffers bij verschillende ongevallen op E34Op de E34 gebeurden woensdag verschillende ongevallen. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Ter hoogte van Oelegem overleed een vrachtwagenchauffeur toen hij inreed op een andere vrachtwagen. In de staart van die file reed een bestelwagen in op een andere vrachtwagen, ook met dodelijke afloop.
04/12 13u30  TIPS. Fonkelende ode aan Antwerpen en overal kerstliedjes luisterenElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
04/12 13u30  Waarom Dieumerci Mbokani (34) de oudste topschutter ooit kan worden in België: “Hij is nu nóg koelbloediger”Hij is dubbel zo oud dan de doelman die hij dinsdagavond driemaal klopte – de 17-jarige Vandevoordt –, maar ach: de leeftijd heeft amper vat op Dieumerci Mbokani. 34 is hij nu, maar hij is goed op weg om topschutter te worden, de oudste ooit in België. “Het is hem gegund”, zegt ex-coach Ariël Jacobs.
04/12 13u00  Fietsersbond ziet betalend parkeren voor fietsers niet meteen zittenHet stadsbestuur en de NMBS willen de ondergrondse fietsparking aan het station Antwerpen-Centraal betalend maken. Ook de stalling onder het nieuwe Operaplein zal wellicht niet gratis zijn, maar fietsers zijn niet happig om te betalen. Volgens de Fietsersbond is de stalling onder het Koningin Astridplein gewoon ondermaats om er geld voor te vragen.
04/12 12u45  Geef net als duizend andere lezers je halte of station een rapportWil het openbaar vervoer een volwaardig alternatief zijn voor de auto, dan moet de reiziger niet alleen op tijd op zijn bestemming geraken, de rit ernaar toe moet ook aangenaam zijn. Hoe tram- en bushaltes en treinstations erbij liggen, speelt daarin een belangrijke rol. Aan jou om die toestand in kaart te brengen.
04/12 12u30  Titelverdediger Laurens Sweeck start dan toch in EssenLaurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Ethias Cross van Essen van komende zaterdag toegevoegd aan zijn programma. Dat maakte zijn team woensdag bekend in een persbericht. Hij verdedigt er zijn winst van vorig jaar.
04/12 12u30  Nieuwe aflevering in soap rond toekomst van Zlatan: “Ik zie jullie snel in Italië”De soap rond de bekendmaking van het nieuwe team van Zlatan Ibrahimovic blijft maar voortduren. Nadat hij eerder al via bewust verwarrende posts op Instagram leek te zullen gaan kiezen voor avonturen in Spanje en Zweden, gaf hij woensdag in een interview aan de Italiaanse editie van GQ Magazine mee een terugkeer naar Italië ernstig te overwegen. De 38-jarige Ibrahimovic zag zijn contract bij MLS-club LA Galaxy recent aflopen na anderhalf jaar dienstverband.
04/12 12u15  Dodelijk ongeval op E34 richting Antwerpen: verkeer kan enkel voorbij via pechstrookBij een zwaar verkeersongeval op de E34 richting Antwerpen viel woensdagmorgen één dode te betreuren. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Oelegem. Door het ongeval moet het verkeer via de invoegstrook passeren, wat zorgt voor lange files.
04/12 12u00  "Ferrari heeft problemen tussen Vettel en Leclerc zelf veroorzaakt"In een column voor ‘Formule1.nl’ laat Jacques Villeneuve onder andere zijn licht schijnen over wat er misliep bij Ferrari tijdens het F1-seizoen 2019.
04/12 12u00  Antwerpen krijgt nieuwe stadsbioscoop: team achter Cinema Cartoon’s opent Lumière op het ZuidAntwerpen krijgt een nieuwe stadscinema. Waar voorheen Cinema Zuid zat, in het Fotomuseum op de Waalsekaai, opent het team achter Cinema Cartoon’s op 18 december Lumière Antwerpen. “Een gedeelde filmervaring in het centrum van de stad, daar is een ruim publiek voor.”
04/12 12u00  Zware ochtendspits op E34 door twee ongevallen: verkeer kan enkel voorbij via pechstrookDe E34 was woensdagochtend ter hoogte van Zoersel, een tijdlang volledig versperd richting Antwerpen door een ongeval waarbij een personenwagen en een vrachtwagen betrokken waren. Iets na 9 uur was het ongeval afgehandeld.
04/12 11u45  Er zit weer muziek in ‘Opera’: tramlijn 1 verbindt via nieuw premetrostation noorden en zuiden van AntwerpenNa vier jaar en een paar vertragingen is de werf van de Noorderlijn in Antwerpen bijna volledig klaar. Vanaf zondag 8 december is het vernieuwde premetrostation ‘Opera’ opnieuw open voor het publiek en zal tramlijn 1 via de leien tussen het Zuid naar Luchtbal rijden. Tramlijn 24 verbindt voortaan Silsburg met het Havenhuis op het Eilandje.
04/12 11u45  Zelfs in cel gebruikte beschuldigde Bart Goossens cocaïne: hoe verslaving zijn leven tekent sinds tienerjarenBart Goossens (39 gebruikte ook in de gevangenis nog cocaïne. Hij werd één keer betrapt en gestraft, maar probeerde ook daarna via de telefoon nog te regelen dat er cocaïne werd binnengesmokkeld. Dat bleek uit de getuigenis van de politieman die het moraliteitsverlag maakte. Bart Goossens staat deze week samen met Natasja De Paepe (37) terecht voor de roofmoord op Frank Serruys in de nacht van 12 op 13 juni 2017 in Essen. “Hij was onverantwoordelijk, leugenachtig, sluw, asociaal, egocentrisch, lui en zwak”, getuigde zijn ex.
04/12 11u45  Drie jonge mannen gearresteerd na reeks autobranden in buurt Park Spoor NoordDrie mannen zijn woensdagmorgen opgepakt na verschillende huiszoekingen in Antwerpen, Hoboken en Deurne. Ze konden alle drie gelinkt worden aan de verschillende autobranden van eerder dit jaar. Dat meldt het Antwerpse parket in een persbericht.
04/12 11u45  Mechelaar Vincent Valkenaers is met 103,7 kilometer per uur de snelste man ooit op een surfplankDe snelste man op een windsurfplank komt sinds kort uit Mechelen. Tijdens een wedstrijd in Namibië haalde Vincent Valkenaers (25) een topsnelheid van maar liefst 103,7 kilometer per uur. Over een afstand van vijfhonderd meter greep hij net naast het wereldrecord. “Ik kwam 0,007 seconden tekort”, zegt hij.
04/12 11u45  Sander Coopman na zeven matchen in de tribune prompt weer in basis: “Dit had ik niet zien aankomen”Daar was Sander Coopman (24) plots weer. Na zeven wedstrijden in de tribune kreeg de West-Vlaming tegen Genk nog eens zijn kans, zowaar in de basis. Geen moment te vroeg, vond ook de polyvalente middenvelder. “Zeven duels zonder selectie was te veel van het goede.”
04/12 11u45  COLUMN. Net als zitbanken en roltrappen zou een kwalitatieve fietsparking gratis moeten zijnStijn Wens (45) is grafisch ontwerper. Samen met zijn vrouw en 3 kinderen woont hij in de Seefhoek. Via de blog Antwerpenize.be zet hij zich in voor een epische fietsstad. Voor Gazet van Antwerpen is hij een van onze columnisten mobiliteit.
04/12 11u45  Door deze radicale ingrepen moeten auto’s in Oslo hun troon afstaan: “Hier is de voetganger koning”Wie zijn auto in Oslo op straat wil parkeren, heeft pech. In het centrum is er geen enkele gewone parkeerplaats meer over. Ook buiten het centrum is het lang zoeken naar een plekje. In de voorbije vier jaar heeft het stadsbestuur zo’n 2.500 parkeerplaatsen op straat weggenomen. Met dat beleid heeft de Milieupartij in september de verkiezingen in Oslo gewonnen.
04/12 11u30  Zij gaven de werken aan de Leien mee vorm: “De kunst was om de hinder tot een minimum te beperken”Een eenvoudige klus was het niet, de aanleg van de Noorderlijn in Antwerpen. “Het moeilijkste is om een werf met verschillende betrokken partijen in het centrum van de stad draaiende te houden, zonder dat de Antwerpenaren daar al te veel hinder van ondervinden”, zegt Ann Rombouts. De manager ‘beheer en innovatieve infrastructuur’ bij De Lijn blikt samen met Erwin Joris, verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de premetro, terug op vier jaar werken op en boven de grond.
04/12 11u30  Oplossing gezocht voor veilige weg naar De Hoge Rielen en sportvelden: “Er is geen fiets- en voetpad en weg is slecht verlicht”De toegang naar het jeugdcentrum De Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) veiliger maken voor voetgangers en fietsers. Dat is een van de uitdagingen die het gemeentebestuur van Kasterlee samen met het jeugdcentrum wil aangaan. Ook de Fietsersbond van Kasterlee is al langer vragende partij voor maatregelen langs de Kaliebaan, de weg naar de hoofdingang van het jeugdcentrum. “Er is geen fiets- en voetpad en de weg is nauwelijks verlicht”, zegt Jef Peeters van de Fietsersbond.
04/12 11u15  Gevangenismuseum zoekt vrijwilligers om gegevens landlopers te digitaliserenIn de vroegere landloperskolonies van Wortel (Hoogstraten) en Merksplas verbleven tienduizenden mensen. Om de informatie over hen sneller te kunnen raadplegen, wordt het archief van hun inschrijvingen gedigitaliseerd. Voor dat werk is het gevangenismuseum nu op zoek naar vrijwilligers.
04/12 11u15  Kijk, een hondenbeen! Nieuw op- en afrittencomplex aan E34 rijst stilaan uit de grondIn de middenberm langs de E34, ter hoogte Waaslandhaven-Oost, zijn de pijlers geplaatst van twee nieuwe bruggen. Deze bruggen zullen deel uitmaken van het nieuwe op- en afrittencomplex dat er wordt aangelegd.
04/12 11u15  Peter Sagan zal in 2020 slechts zes maanden koersen, maar combineert wel Tour én Olympische SpelenPeter Sagan (BORA-hansgrohe) zal volgend seizoen slechts een half jaar in actie komen. De 29-jarige Slovaak zal wel intensieve zes maanden beleven, met de voorjaarsklassiekers, de Giro, de Tour én de olympische wegrace. Op 25 juli zit zijn seizoen er al op. De drievoudige wereldkampioen op de weg laat zo verstek gaan voor het WK in september.
04/12 11u15  Vier werven van tangent vorderen goed: verbindingsweg, kruispunten en fietsinfrastructuur zijn klaar in 2021Wie al eens met de wagen van of naar Mechelen rijdt, kan er niet naast kijken. Op maar liefst vier belangrijke invalswegen wordt er gewerkt aan de tangent, de nieuwe verbindingsweg tussen de Brusselsesteenweg in Mechelen-Zuid en de N15 aan de Nekkerhal. In 2021 moet het project klaar zijn.
04/12 11u15  Door deze radicale ingreep moeten auto’s in Oslo hun troon afstaan: “Hier is de voetganger koning”Wie zijn auto in Oslo op straat wil parkeren, heeft pech. In het centrum is er geen enkele gewone parkeerplaats meer over. Ook buiten het centrum is het lang zoeken naar een plekje. In de voorbije vier jaar heeft het stadsbestuur zo’n 2.500 parkeerplaatsen op straat weggenomen. Met dat beleid heeft de Milieupartij in september de verkiezingen in Oslo gewonnen.
04/12 11u15  Geblinddoekte van Aert maakt indruk met kennis over Kempense wegenDinsdagavond ontving Eric Goens in ‘Het Huis’ op één de koning van het veld en de weg, Wout Van Aert. Onderweg naar het huis waar de opnames plaatsvinden, stond Eric meteen helemaal versteld wanneer Wout zijn verborgen talent demonstreerde: geblinddoekt wist de Kempenaar perfect waar ze in Herentals aan het rijden waren. “Hier ga je links een omleiding moeten volgen want in Olen-centrum zijn ze aan het werken”, zei van Aert onder meer.
04/12 11u15  Een Evenepoeleke doen? “Voor 99 procent van het peloton is dat niet de juiste stap”Remco Evenepoel (19) maakt school: renners zetten steeds jonger de stap naar de World Tour. Volgend jaar debuteren nog eens drie tieners op het allerhoogste niveau. Frederik Broché, technisch directeur bij de Belgische bond, verwacht dat het niet allemaal ‘Evenepoeltjes’ zullen worden. “Benieuwd waar die jongens staan over tien jaar.”
04/12 11u15  Giants staat voor loodzware opdracht in Israël, maar droomt stiekem van stunt: “Zij laten ook steken vallen”Telenet Giants Antwerp werkt vanavond (18u) in Israël zijn zevende wedstrijd in de Champions League af. Hapoel Jeruzalem is in poule B - met het Griekse AEK Athene - groepsfavoriet en zelfs een outsider om het kampioenenbal te winnen. “Hier moeten we niet winnen. Maar het zou wel een enorme bonus zijn”, zegt Vincent Kesteloot.
04/12 11u15  Keita staat met Westerlo tegenover Union, de andere 1B-ploeg in de beker: “Kwartfinale halen zou tóp zijn”Vanavond speelt Westerlo voor de derde keer dit seizoen tegen Union - komende zondag staat zelfs confrontatie nummer víér op het programma. “Het is moeilijk om Union nog te verrassen, maar ik droom van een kwartfinale in de beker”, zegt Kader Keita (19), de middenvelder met de Franse en Ivoriaanse nationaliteit.
04/12 11u15  Van beste bartender tot mooiste restaurant: Antwerpen scoort op Venuez AwardsIn het Casino van Knokke vond voor de zevende keer de uitreiking van de Venuez Hospitality Awards plaats. Het horecamagazine deelde er naar jaarlijkse traditie dertien prijzen uit en die gingen dit keer vooral naar Antwerpen.
04/12 10u45  Man met nepgeweren lost schoten op straatEen 33-jarige man zorgde dinsdagavond voor wat paniek in de Karel Van Dammestraat in Merksem. Omwonenden zagen rond 21.30 uur hoe de man met een geweer stond te schieten op straat.
04/12 10u45  Carla Suarez Navarro zet eind 2020 een punt achter haar tenniscarrièreCarla Suarez Navarro stopt eind 2020 met tennissen. Dat maakte de 31-jarige Spaanse dinsdagavond bekend op haar sociale media-kanalen. Suarez Navarro, momenteel nummer 55 op de WTA-ranglijst, was ooit nummer zes van de wereld en haalde de kwartfinales op zowel de Australian Open (in 2009, 2016 en 2018), Roland Garros (in 2008 en 2014) als de US Open (in 2013 en 2018).
04/12 10u30  De pijn achter het racket: proftennissers getuigen openhartig over schaduwkanten van hun beroepDie proftennissers toch. Het mooiste weer, de fraaiste hotels, de vetste cheques. Tot daar de clichés. Achter die schone schijn schuilen ook broze mensjes, strijdend tegen vooroordelen, depressies en ontberingen. De Amerikaanse tennisser Noah Rubin liet tientallen collega’s getuigen over hun donkerste uren. Een selectie.
04/12 10u30  Israel Cycling Academy geeft spurter Travis McCabe een kans op WorldTour-niveauIsrael Cycling Academy heeft dinsdagavond de komst van spurtbom Travis McCabe bekendgemaakt. De dertigjarige Amerikaan komt over van het Amerikaanse continentale team Floyd’s Pro Cycling, het team van Floyd Landis, en ondertekende bij het nieuwe WorldTour-team een overeenkomst voor één seizoen. McCabe was met zijn snelle benen de voorbije jaren een notoir rittenkaper in onder meer de Ronde van Utah, de Ronde van Langkawi en de Herald Sun Tour.
04/12 10u30  Reebok pakt voor het eerst uit met een volledig plantaardige sneakerReebok heeft aangekondigd dat het met de Forever Floatride Grow voor het eerst een sneaker zal lanceren die volledig plantaardig is. Verwacht wordt dat die tegen de herfst van 2020 in de winkelrekken zal liggen.
04/12 10u30  Onze misdaadjournalist in ‘Terzake’ over drugsgeweld: “Wat kan de burgemeester doen? Hij heeft de leiding niet”Een schietincident met een machinegeweer in Ekeren, een spijkerbomexplosie in Wommelgem en een granaataanslag in Deurne. Het drugsgeweld in en rond Antwerpen lijkt de afgelopen dagen weer sterk toe te nemen. Onze gerechtsjournalist, Joris Van der Aa gaf dinsdagavond een analyse in Terzake op Canvas.
04/12 10u15  Zo krijg je na 10 weken opleiding een job in de kunststofsectorKIEM staat voor Kunststof Is Een Missie. Het opleidings- en tewerkstellingproject van sectororganisatie PlastIQ levert al bijna vijf jaar nieuw talent aan de kunststofsector. Technisch adviseur Francis Saelens en KIEM-projectcoördinator Marieke Veryser lichten toe waarom kunststof werkt.
04/12 10u15  Oplossing gezocht voor veilige weg naar De Hoge Rielen en sportveldenDe toegang naar het jeugdcentrum De Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) veiliger maken voor voetgangers en fietsers. Dat is een van de uitdagingen die het gemeentebestuur van Kasterlee samen met het jeugdcentrum wil aangaan. Ook de Fietsersbond van Kasterlee is al langer vragende partij voor maatregelen langs de Kaliebaan, de weg naar de hoofdingang van het jeugdcentrum. “Er is geen fiets- en voetpad en de weg is nauwelijks verlicht”, zegt Jef Peeters van de Fietsersbond.
04/12 10u00  Binnenkort kan je nog veel meer winnen met EuroMillions (al zit er ook een addertje onder het gras)Het maximumbedrag van de EuroMillions-jackpot wordt vanaf februari 2020 opgetrokken van 190 tot 200 miljoen euro, zo bevestigt de Nationale Loterij. Later kan dat bedrag zelfs aangroeien tot 250 miljoen euro. “Dat gebeurde op vraag van de spelers”, aldus woordvoerster Joke Vermoere. Al is er ook wel één belangrijk nadeel aan de optrekking.
04/12 10u00  10% van de Mechelse fietsers reed in november zonder lichtDe politie controleerde de afgelopen maand geregeld de verlichting van de fietsers in Mechelen. Daaruit blijkt dat een kleine 10% niet in orde was. Dat is veel minder dan de 25% die in oktober zonder verlichting fietste.
04/12 09u45  Zo verliep de spoedoperatie van Studio 100-baas Gert Verhulst drie weken voor De BattleGert Verhulst heeft zich tijdens de repetities voor De Battle flink pijn gedaan aan zijn knie. De Studio 100-baas moest met spoed geopereerd worden amper drie weken voor zijn Riverdance performance. Of hij de dans ook effectief kan uitvoeren, is zaterdag te zien in het VIER-programma.
04/12 09u45  Zware brand vernielt woning en zorgt voor grote rookpluimIn de Peetersstraat in Willebroek is woensdagochtend een woning compleet vernield door een brand. Niemand raakte gewond. Er is een grote rookontwikkeling die tot ver te zien is. Het waren omwonenden die de brand omstreeks half 8 opmerkten en alarm sloegen. Op dat ogenblik sloegen de vlammen al door dak van het gebouw.
04/12 09u45  Antwerpse arts schrijft boek om wereldwijd kwaliteitszorg bij borstkanker te verbeterenWie borstkanker krijgt, kan maar beter in Europa dan in Azië wonen. Globaal bekeken zijn vijf jaar na de diagnose in Europa nog 29,3% van de patiënten in leven, terwijl dat in India slechts 6,4% is. De Antwerpse arts Didier Verhoeven, coördinator van de Borstkliniek Voorkempen, schreef een naslagwerk met de naam Breast Cancer: Global Quality Care om wereldwijd de borstkankerzorg te verbeteren.
04/12 09u30  E34 naar Antwerpen even volledig dicht na ongeval in ZoerselDe E34 is woensdagochtend ter hoogte van Zoersel, volledig versperd geraakt richting Antwerpen door een ongeval waarbij een personenwagen en een vrachtwagen betrokken waren. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Iets na 9 uur was het ongeval afgehandeld en werd de rijweg er vrijgegeven.
04/12 09u30  Onder meer Kristen Stewart en Emma Watson sieren nieuwe Pirelli-kalenderDe eerste beelden van de Pirelli-kalender voor 2020 werden vrijgegeven. Van sexy halfblote foto’s, zoals dat vroeger steevast het geval was, is duidelijk al lang geen sprake meer.
04/12 09u30  NBA. LA Lakers winnen de topper in Denver, Luka Doncic schittert opnieuwDe LA Lakers blijven uitstekend presteren in de Western Conference van de NBA. De koploper haalde het dinsdagavond in de clash in Denver met 96-105 van de Nuggets. Anthony Davis en superster LeBron James waren de uitblinkers met elk 25 punten.
04/12 09u30  Onze journalist in Terzake over Antwerps drugsgeweld: “Wat kan de burgemeester doen? Hij heeft de leiding niet”Een schietincident met een machinegeweer in Ekeren, een spijkerbomexplosie in Wommelgem en een granaataanslag in Deurne. Het drugsgeweld in en rond Antwerpen lijkt de afgelopen dagen weer sterk toe te nemen. Onze gerechtsjournalist, Joris Van der Aa gaf dinsdagavond een analyse in Terzake op Canvas.
04/12 09u30  DISCUSSIE. Ben jij bereid te betalen om je fiets te parkeren?Het Antwerpse stadsbestuur en de NMBS onderhandelen over het betalend maken van de ondergrondse fietsparking van het Koningin Astridplein. Ook de fietsstalling onder het vernieuwde Operaplein wordt betalend. “Dat moet de onveiligheid en het vandalisme aanpakken”, zegt Claude Marinower (Open Vld), schepen van Openbaar Domein.
04/12 08u00  E34 naar Antwerpen dicht na ongeval in ZoerselDoor een zwaar ongeval op de E34 is de snelweg richting Antwerpen in Zoersel volledig dicht.
04/12 07u30  Jazzzanger Jamie Cullum draagt das van Antwerpse Wendy Thys: “Ik heb zelfs een tattoo van een nummer van Cullum”De nieuwste videoclip van de Britse zanger Jamie Cullum samen met popster Robbie Williams werd al meer dan een miljoen keer bekeken. Dat wil zeggen dat al meer dan een miljoen kijkers ook de handgemaakte das van het Antwerpse merk Jules & Morris rond de nek van Cullum gezien hebben. “Het is zo leuk om te weten dat Jamie Cullum op een bepaald moment bewust mijn das heeft uitgekozen”, zegt Wendy Thys van Jules & Morris.
04/12 07u00  Proficiat, u luisterde 28 miljard keer naar DrakeGeen artiest zo populair op Spotify als Drake (33). Het voorbije decennium werden de nummers van de Canadese rapper maar liefst 28 miljard keer beluisterd op het streamingplatform. Dat hiphop heerst in de muziekwereld, bewijst ook de vaakst aangeklikte naam van 2019: Post Malone. Al houden de Belgen net iets meer van popidolen Ed Sheeran en Billie Eilish.
04/12 07u00  Filip en Mathilde vieren huwelijksjubileum met zijn tweeën (en hun honden)Koning Filip en koningin Mathilde hebben hun agenda vrij gehouden om in intieme kring hun twintigste huwelijksverjaardag te vieren. Het vorstenpaar doet woensdag geen publieke optredens. Ze sieren wel twee nieuwe foto’s die het koninklijk paleis ter gelegenheid van hun jubileum vrijgeeft.
04/12 06u30  Dorpen van de Ronde willen geen grote sommen meer ophoesten: "We gaan toch niet zelf betalen voor het gebruik van openbaar domein"Flanders Classics, de organisator van de Ronde Van Vlaanderen, zal vermoedelijk minder geld kunnen ophalen in de ‘Dorpen Van De Ronde’ waar editie 2020 doorrijdt. Vooral Aalst en Erpe-Mere zijn niet meer bereid grote sommen op tafel te leggen.
04/12 06u30  Van het clubhuis naar de petanquebaan enkele meters verderop? Sorry, maar dat moet met de wagenDe leden van petanqueclub Seniors kunnen de petanquebanen van provinciaal domein De Ster zien liggen vanuit hun pas geopende clubhuis. Om er te geraken, moeten ze wel de auto nemen. De omheining van het domein staat immers in de weg.
04/12 06u15  Dorpen van de Ronde niet meer bereid grote sommen op tafel te leggenFlanders Classics, de organisator van de Ronde Van Vlaanderen, zal vermoedelijk minder geld kunnen ophalen in de ‘Dorpen Van De Ronde’ waar editie 2020 doorrijdt. Vooral Aalst en Erpe-Mere zijn niet meer bereid grote sommen op tafel te leggen.
04/12 06u15  Van het clubhuis naar de petanquebaan? Sorry, maar dat moet met de wagenDe leden van petanqueclub Seniors kunnen de petanquebanen van provinciaal domein De Ster zien liggen vanuit hun pas geopende clubhuis. Om er te geraken, moeten ze wel de auto nemen. De omheining van het domein staat immers in de weg.
04/12 05u15  UGC vertoont controversiële film over abortusEen Amerikaanse film over abortus moet ook Vlaamse zieltjes winnen. Zondag ging de film Unplanned in première in UGC Antwerpen. Al is de verspreiding ervan voorlopig beperkt.
04/12 05u15  Veroordeelde pedofiel speelt SintHij was veroordeeld voor de aanranding van een minderjarige en mocht van de rechtbank absoluut geen contact hebben met minderjarigen. Maar dat hield de 35-jarige A.B. uit het West-Vlaamse Hooglede niet tegen. Hij werd door zijn ex betrapt toen hij, verkleed als Sinterklaas, kinderen op de schoot nam.
04/12 05u15  STANDPUNT. Zuhal planepoolend, Anuna met vrachtschip, maar dat is niet belangrijkIn de marge van de klimaattop in Madrid zijn er weer de stekelige discussies over hoe de deelnemers daar geraken. Nederlandse klimaatactivisten vertellen dat ze het met de bus doen, 1.700 trage kilometers lang vanuit Amsterdam, “want de trein is te duur”. Sommige klimaatbewuste Belgen kiezen voor de trein. Vlaams minister van Milieu Zuhal Demir neemt het vliegtuig. “Ik doe aan planepooling”, grapte ze op de radio, verwijzend naar carpoolen.
04/12 05u15  Als Vlaming in Nederland werken? Toppie!: alleen maar voordelen volgens christelijke vakbondDe Interregionale Vakbondsraad Schelde-Kempen heeft ‘het ABC van de Grensarbeid’ opgesteld, waardoor het voor Vlamingen gemakkelijker moet worden om in Nederland te werken. Volgens de christelijke vakbond ACV heeft werken in Nederland alleen maar voordelen. Geen wonder dat er volgens Steunpunt Werk zo’n 30.000 Vlamingen in Nederland werken, en maar 11.000 Nederlanders in Vlaanderen.
04/12 05u15  COMMENTAAR. Eindelijk nog eens voorbij de achtste finalesGespannen sfeertje op de Bosuil dinsdagavond, bij de aftrap van de achtste finales in de chipsbeker alias Beker van België. Want zowel bij Antwerp als tegenstander Genk staat die bekercompetitie dit seizoen met stip genoteerd. Bij Genk van ‘moetens’, aangezien het Europees en in de competitie van kwaad naar erger gaat met de Limburgers. Dan kan een geslaagd bekeravontuur nog wat kleur geven.
04/12 05u15  Waasland-Beveren zonder Jackers tegen Antwerp en GenkNordin Jackers liep een scheurtje op in de achterste kruisband van zijn knie. De 22-jarige doelman mist zo al zeker de matchen tegen Antwerp en Genk, al mocht hij sowieso niet aantreden tegen zijn moederclub omdat Waasland-Beveren niet het volledige loon betaalt. Nadien wordt zijn situatie geëvalueerd. Aboubakary Koita (voet) en Valtteri Moren (enkel) trainden gisteren individueel.
04/12 05u15  Thoelen en De Bie niet op training bij KV MechelenBij KV Mechelen ontbraken Yannick Thoelen en Maxime De Bie gisteren op training wegens ziekte. Lemoine en Valkenaers revalideren verder na hun operaties. Voor de rest kon Wouter Vrancken ­beschikken over een fitte kern op de eerste ­trainingsdag van de week. De beloften van KV speelden maandagavond 1-1 gelijk tegen AA Gent. Aster Vranckx scoorde het Mechelse doelpunt.
04/12 05u15  Opvallende transfer: Kargbo Junior van het Lisp naar Dynamo KievDe 19-jarige Ibrahim Kargbo Junior maakte gisteren een opmerkelijke transfer ­bekend. De Belgische jeugdinternational ­begon het seizoen bij Roeselare, maar trok in augustus naar Lierse Kempenzonen. Een maand geleden ontbond hij zijn overeenkomst, maar met de Oekraïense topclub Dynamo Kiev heeft hij inmiddels al een nieuw onderkomen gevonden.
04/12 05u15  Inter wil duo Lukaku-Mertens: Napoli-Belg moet volgende zomer Lautaro Martinez vervangenOmdat prijsschutter Lautaro Martinez nadrukkelijk in de belangstelling staat van Barcelona, broedt Inter Milaan op een plan. Op voorspraak van trainer Antonio Conte wil de lijstaanvoerder in Italië Dries Mertens binnenhalen als nieuwe spitsbroeder voor Romelu Lukaku. De Leuvenaar kan volgende zomer op zijn 33ste de transfer van zijn leven maken. Zonder meer een straffe prestatie.
04/12 05u15  Fietsparking onder Astridplein wordt betalend: stad Antwerpen en NMBS onderhandelen over tarievenHet Antwerpse stadsbestuur en de NMBS onderhandelen over het betalend maken van de ondergrondse fietsparking van het Koningin Astridplein. Ook de fietsstalling onder het vernieuwde Operaplein wordt betalend. “Dat moet de onveiligheid en het vandalisme aanpakken”, zegt Claude Marinower (Open Vld), schepen van Openbaar Domein.
04/12 05u15  Hoe Gabriel C. een nieuwe onderwereldoorlog ontketende: golf van aanslagen gelinkt aan diefstal grote partijen cocaïneDe recente golf van aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu lijkt vooral gericht te zijn tegen de spoorloos verdwenen gangster Gabriel C. en zijn entourage. Een aantal bendes maakt jacht op C. omdat hij samen met zijn handlangers grote partijen cocaïne zou hebben gestolen.
04/12 05u15  COLUMN. Steun voor ‘de Ludo’ siert N-VA, er bestaat nog zoiets als goed fatsoenAlcohol kan een kwade compagnon zijn. Ludo Van Campenhout, en met hem vele anderen, weet daar alles van. Nadat de schepen van Sport, Diamant en Foren een aantal weken geleden opnieuw werd opgenomen voor zijn alcoholprobleem, besloot hij om een punt te zetten achter zijn politieke loopbaan. Niet nu, maar pas over tien maanden.
04/12 05u15  Van Campenhout stopt over tien maanden als Antwerps schepen na aanslepend alcoholprobleem: “Ik moet leren leven zonder alcohol”Ludo Van Campenhout (N-VA) stopt in oktober van volgend jaar als schepen in Antwerpen. Die beslissing heeft de Antwerpse politicus, in overleg met zijn partij, genomen nadat hij een aantal weken geleden opnieuw is opgenomen voor zijn aanslepend alcoholprobleem. “Het drukke bestaan als schepen is niet te combineren met mijn pogingen om deze ziekte te overwinnen”, zegt hij.
04/12 05u15  Kunstverzamelaar toont (gratis) collectie van Ferdinand De Braekeleer: “Hij was de Bruegel van de negentiende eeuw”Ferdinand De Braekeleer wordt al eens afgedaan als een amusant genreschilder, maar dat doet afbreuk aan zijn prestaties. “Hij was de Pieter Bruegel van de negentiende eeuw”, gelooft Werner Wieland, die met zijn rijke collectie een retrospectieve samenstelde, aangepast aan de kerstsfeer.
04/12 05u15  Na vijftig jaar en drie generaties laatste kerstbomenverkoop in de BrederodestraatIn de Brederodestraat kan je dit jaar bij kruidenier Van Laeke voor de laatste keer een kerstboom kopen. Daarmee komt een einde aan een traditie die teruggaat tot 1960 en zowel de bomen als de uitbaters zullen op het Zuid worden gemist.
04/12 05u15  De Verwant en ’t Groen Hofke stimuleren libido met gin Silky SwanAls in Heist-op-den-Berg straks een nieuwe babyboom losbarst, dan zitten de zaakvoerders van brasserie De Verwant en café ’t Groen Hofke uit deelgemeente Wiekevorst daar misschien voor iets tussen. Dinsdagavond lanceerden ze namelijk hun Silky Swan, de eerste potentieverhogende gin met een onvervalst Heists signatuur. Dat gebeurde passend in de trouwzaal van het gemeentehuis.
04/12 05u15  Schapen onderhouden bufferbekkensHet Heistse schepencollege heeft dinsdag groen licht gegeven voor de inzet van schapen voor het groenonderhoud van verschillende bufferbekkens in de gemeente.
04/12 05u15  COLUMN. Het collectieve geheugenItegem heeft dinsdag afscheid genomen van de beste pen die het dorp rijk is. De buitengewone journalist-dichter-schrijver Gaston Durnez kreeg een passend afscheid, met aandacht voor de grote dingen, maar met ook plaats voor de kleine pietluttigheden waar hij zelf zo van hield.
04/12 05u15  Folkband Circo Maximo brengt eerste album ‘Bataklank’ uit in De LivingDe ‘folkband met een twist’ Circo Maximo uit Beerzel (Putte) brengt zondag zijn debuutplaat uit bij café De Living in Heist-op-den-Berg. In het voorjaar wist de groep nog het prestigieuze Utrechts Kleinkunst Festival te winnen. Met de release van Bataklank voegen ze een volgend hoofdstuk toe aan dat succesverhaal.
04/12 05u15  Afgebrande brasserie Agter de Weyreldt staat te koopDe voormalige brasserie Agter de Weyreldt in Herselt staat te koop. Op de website Biddit kan er vanaf 20 januari geboden worden. De startbod staat op 300.000 euro. “De verkoop is om persoonlijke redenen”, zegt eigenares Britt Nys.
04/12 01u00  Sinan Bolat ziet Genk twee keer missen in strafschoppenreeks: “Dit voelt nog beter aan dan een clean sheet”2-2 na 90 minuten, 3-3 na verlengingen, 4-3 na strafschoppen. Wat een wedstrijd, daar op de Bosuil. Ook voor Sinan Bolat was er een hoofdrol weggelegd. Hij stopte de strafschop van Wouters én zag Ito overknallen. “Je hoopt altijd dat je zo veel mogelijk strafschoppen pakt, maar wij hadden ook Mbokani, hé”, zei de doelman van de Great Old. “Hij was weer héél belangrijk voor Antwerp. Niet alleen tijdens de match met zijn twee goals, ook in de strafschoppenreeks.”
04/12 00u30  Antwerp eerste kwartfinalist in de Croky Cup na bekerthriller van formaatZou Bölöni roteren of niet? Dat was de hamvraag voor deze kraker in de 1/8ste finales. Jawel. Net als in de vorige bekerpartij tegen Sporting Lokeren greep de Roemeen in. En hoe. Maar liefst vijf nieuwe namen kregen hun kans. Coopman (zeven wedstrijden in de tribune) en Juklerod (acht matchen niet gestart) waren de opvallendste namen. Ook Lamkel Zé stond na zijn aanvaring met de coach gewoon in de ploeg. Het lijkt wel een beproefd recept tegenwoordig. Mirallas kreeg vrijdag prompt nog een basisplaats na zijn akkefietje met Bölöni.
04/12 00u15  Beslissende strafschop Mbokani via lat in doel, Genk via Bosuil uit beker na thrillerZou Bölöni roteren of niet? Dat was de hamvraag voor deze kraker in de 1/8ste finales. Jawel. Net als in de vorige bekerpartij tegen Sporting Lokeren greep de Roemeen in. En hoe. Maar liefst vijf nieuwe namen kregen hun kans. Coopman (zeven wedstrijden in de tribune) en Juklerod (acht matchen niet gestart) waren de opvallendste namen. Ook Lamkel Zé stond na zijn aanvaring met de coach gewoon in de ploeg. Het lijkt wel een beproefd recept tegenwoordig. Mirallas kreeg vrijdag prompt nog een basisplaats na zijn akkefietje met Bölöni.
04/12 00u00  ONS OORDEEL. Mbokani held van de avond met twee doelpunten en beslissende penaltyMbokani speelde nog maar eens een hoofdrol in de bekertriomf van Antwerp. De Congolese spits trof twee keer raak tijdens de wedstrijd én scoorde de beslissende penalty. Doelman Bolat was natuurlijk ook van levensbelang in de strafschoppenreeks. Hier zijn onze spelersbeoordelingen:
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

34x Zoekactie in Lobroekdok naar mogelijk voertuig en slachtoffer afgeblazen11/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: De Antwerpse politie heeft dinsdagavond een zoekactie gehouden in het Lobroekdok. Een getuige had daar eerder op de avond een wagen zien drijven.
19x Kelderbrand bij café op de Melkmarkt11/12 07u00 - Gazet van Antwerpen: In café DeLux op de Melkmarkt is dinsdagnacht brand uitgebroken. Er raakte niemand gewond, maar in het café is wel wat materiële schade.
19x STANDPUNT: Even over Jeff Hoeyberghs11/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Over Jeff Hoeyberghs zou men beter zwijgen. De man is een ongemanierde gefrustreerde aandachtzoeker. Het meest lijkt hij nog op een nukkig, brutaal kind. Dat wordt doorgaans genegeerd tot het zich weer gedraagt. Maar Hoeyberghs negeren is moeilijk als er honderden klachten worden ingediend tegen zijn optreden aan de universiteit van Gent, als zijn uitspraken zo veel vrouwen hebben gekwetst en als zijn discours de eerste inbreuk op de nieuwe wet tegen seksisme zou kunnen worden.
18x “Kinderachtig” en “tactisch onhandig”: waarom niemand De Wever als informateur wilde11/12 10u45 - Gazet van Antwerpen: De koning heeft Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V), kersverse voorzitters van hun partij, aangesteld als nieuwe informateurs. Zij vertegenwoordigen beide een partij die het nog te vroeg vond voor paars-groen. Als bij hun “exploratie van alle pistes” de piste met N-VA én PS opnieuw onmogelijk zou blijken, kunnen diezelfde informateurs wel aan zet blijven om paars-groen in de steigers te zetten.
18x Twee wagens frontaal gebotst: vijf gewonden11/12 09u15 - Gazet van Antwerpen: Twee wagens zijn frontaal op mekaar gebotst op de Hulshoutsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg). Daarbij vielen volgens de eerste informatie vijf gewonden.
18x STANDPUNT. Even over Jeff Hoeyberghs11/12 06u30 - Gazet van Antwerpen: Over Jeff Hoeyberghs zou men beter zwijgen. De man is een ongemanierde gefrustreerde aandachtzoeker. Het meest lijkt hij nog op een nukkig, brutaal kind. Dat wordt doorgaans genegeerd tot het zich weer gedraagt. Maar Hoeyberghs negeren is moeilijk als er honderden klachten worden ingediend tegen zijn optreden aan de universiteit van Gent, als zijn uitspraken zo veel vrouwen hebben gekwetst en als zijn discours de eerste inbreuk op de nieuwe wet tegen seksisme zou kunnen worden.
18x Sopraan Eva Vanduren wordt cafébazin in ‘Thuis’11/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sopraan Eva Vanduren (26) maakt na rollen in opera’s, musicals en reclame nu haar entree in de wereld van de televisie. In Thuis speelt ze sinds gisteren de rol van Frederike, de bevallige cafébazin van Bar Madame, een nieuw decor in Vlaanderens populairste soap. “Ik hoop dat mijn rol een opstapje kan zijn naar meer.”
17x Pendelaars veroordeeld tot ‘boemeltrein’ door werken aan station Mechelen11/12 10u15 - Gazet van Antwerpen: Volgende week starten in het station van Mechelen renovatiewerken aan de spoorinfrastructuur. Als gevolg daarvan wijzigen de vertrektijden van de stoptrein tussen Antwerpen-Centraal – Brussel – Nijvel tussen Antwerpen-Centraal en Mechelen. Daardoor zal een overstap van de stoptrein naar de IC-trein Brussel – Antwerpen niet langer mogelijk zijn. Onze reporter ging zijn oor te luisteren leggen bij enkele trouwe en minder trouwe treinreizigers.
17x Julie Van Espen en wtFOCK populairste zoekwoord bij Google in 201911/12 09u15 - Gazet van Antwerpen: Het tv-programma “wtFOCK” was in 2019 het meest populaire zoekwoord op Google in België. Daarnaast vinden we ook Julie Van Espen, “Love Island”, iPhone 11, de Stemtest, Tour de France 2019 en Karl Lagerfeld hoog terug in de lijst. Dat meldt Google woensdag.
16x Winkeldames van weleer klinken op 50-jarig bestaan bekende modezaak: “Lana was een superbazin, streng maar correct”11/12 16u30 - Gazet van Antwerpen: Lana in de Paalstraat verkeert in feeststemming en dat heeft niet alleen te maken met deze periode van het jaar. De bekende en langst bestaande modezaak van Schoten viert haar gouden jubileum. Lana Roubtsova, de onderneemster van Russische afkomst die de winkel vijftig jaar geleden begon, en huidig zaakvoerster Ingrid Van Os riepen voor de gelegenheid alle winkeldames samen die hen de voorbije halve eeuw hebben geassisteerd. Het werd een hartelijk weerzien.

Statistieken

Artikels:
31298
Gelezen:
41662
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven