maandag 17 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
17/02 16u45  LIVE. Volg hier de wedstrijd tussen Kim Clijsters en Muguruza op de voet Wordt de comeback van Kim Clijsters een succes? Vanaf 16u weten we meer over het vormpeil van de Limburgse: dan start ze haar ‘derde’ carrière tegen de Spaanse Garbine Muguruza. Volg alle actie hier LIVE!
17/02 16u45  Waarom de comeback van Kim Clijsters niet op Vlaamse zenders te zien is Vandaag start Kim Clijsters (36) het derde hoofdstuk in haar tenniscarrière. Voor het eerst sinds 2012 waagt de Limburgse zich weer op het tennisveld, in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi in Dubai. De match is overal live te volgen… behalve op onze Vlaamse zenders.
17/02 16u45  Drie Chileense inbrekers gevat na achtervolging in Brecht Drie Chileense inbrekers zijn afgelopen woensdag ingerekend na een korte achtervolging in Brecht. Ze hadden die avond waarschijnlijk meerdere inbraken gepleegd in Wuustwezel en Hoogstraten.
17/02 16u30  Robot Zora doet monden openvallen in woonzorgcentrum: “Ik dacht dat zoiets alleen in films kon” Zorgrobot Zora stond maandagvoormiddag in het middelpunt van de belangstelling bij een groep bewoners van woonzorgcentrum Sint-Vincentius. Gitok-leraar Hans Vanhees stelde er de schoolrobot voor, die de senioren verleidde tot dans, zang en spel.11 
17/02 16u15  Omstreden VRT-directeur Peter Claes stapt op: “Hopelijk keert de rust nu terug” De VRT en algemeen directeur Media en Productie, Peter Claes, nemen in gemeenschappelijk overleg afscheid van elkaar. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht. “Ik betreur dat de spanningen de afgelopen maanden zo opgelopen zijn, en hoop dat de rust en sereniteit terugkeren in de volledige organisatie”, zegt Claes.12 
17/02 16u15  Politie voortaan alleen nog op afspraak in Brasschaat, Schoten, Kapellen en Stabroek De politiezones Brasschaat, Schoten en Noord (Kapellen en Stabroek) gaan vanaf 1 maart alleen nog op afspraak werken. “Dit is geen voorbode van een fusie van onze politiezones en betekent evenmin een afbouw van de dienstverlening op onze commissariaten”, stelt Jack Vissers, korpschef in Schoten.13 
17/02 16u00  Opnieuw een 'roze' F1-bolide in de Formule 1 Het Racing point F1 team heeft het doek van haar nieuwe F1-bolide gehaald. Net als vorig jaar is het opnieuw een 'roze' F1-bolide geworden.10 
17/02 16u00  Robot Zora doet monden openvallen in woonzorgcentrum: “Het lijkt me onmogelijk, maar ik zie alles toch met mijn eigen ogen” Zorgrobot Zora stond maandagvoormiddag in het middelpunt van de belangstelling bij een groep bewoners van het wzc Sint-Vincentius. Gitok-leraar Hans Vanhees stelde er de schoolrobot voor, die de senioren verleidde tot dans, zang en spel.11 
17/02 16u00  Shaida-oprichtster zuster Sheila overleden op 92-jarige leeftijd Vorige week vrijdag overleed zuster Sheila Wood-Hudd. Ze werd 92 jaar. Zuster Sheila was de oprichtster van balletgroep Shaida, waarmee ze in binnen- en buitenland succes boekte. Ze gaf ook les aan het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver).10 
17/02 16u00  Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck ook out in dubbelspel WTA Dubai Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck zijn maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel op het WTA-toernooi in Dubai (hard/2.634.670 dollar).11 
17/02 16u00  ‘Kerst op den Driehoek’ zoekt nieuwe vrijwilligers: “We worden allemaal een dagje ouder” De jaarlijkse Kerst op den Driehoek gaat zeker nog een jaartje door. De focus zal dit jaar liggen op de kerststallententoonstelling en het concert in de Sint-Jozefkerk.12 
17/02 16u00  Blogster met exotische foto’s vanop Bali zat eigenlijk in... Ikea-winkel De Amerikaanse blogster Natalia Taylor wilde testen of ze haar 300.000 volgers om de tuin kon leiden. Daarom zette ze een vakantie op het Indonesische eiland Bali volledig in scène vanuit een vestiging van de Zweedse meubelketen Ikea.14 
17/02 15u45  Twee granaten ontploft in Kalmthoutse woonwijk In een woonwijk in Kalmthout zijn zondagnacht twee granaten ontploft. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Een woning raakte beschadigd, maar er vielen geen gewonden.
17/02 15u45  Politie voortaan alleen nog op afspraak De politiezones Brasschaat, Schoten en Noord (Kapellen en Stabroek) gaan vanaf 1 maart alleen nog op afspraak werken. “Dit is geen voorbode van een fusie van onze politiezones en betekent evenmin een afbouw van de dienstverlening op onze commissariaten”, stelt Jack Vissers, korpschef in Schoten.
17/02 15u30  Marc (75) volgt al 50 jaar elke gemeenteraad in Mortsel: “Op televisie zie je geen toneel meer” Marc Schrey (75) heeft al meer dan vijftig jaar zijn vaste plaats tijdens de maandelijkse gemeenteraad. Niet als raadslid, wel als toeschouwer. En als hij verhinderd is wegens vakantie in Zwitserland, gaat hij daar gewoon een zitting van het plaatselijke parlement bijwonen.
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/02 21u15  Fietser (31) op slag dood na ongeval met vluchtmisdrijf in ArendonkBij een ongeval in Arendonk is dinsdagavond een fietser om het leven gekomen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
11/02 21u15  LIVE. Wie pakt gouden punten in strijd om PO1: Charleroi of KV Mechelen?Standard, AA Gent en, jawel, Cercle Brugge maakten van 2020 voorlopig een nachtmerrie voor KV Mechelen: 0 op 9 is de pijnlijke tussentijdse evaluatie. Charleroi was drie weken geleden op weg om zich ook in het rijtje te voegen, maar de mist in Henegouwen kwam de meubelen redden voor Malinwa. Kan KV Mechelen in de inhaalwedstrijd van vanavond wél een vuist maken tegen Charleroi? Of zetten de Zebra's hun opmars richting Play-off 1 voort? Volg hier alles LIVE!
11/02 21u00  Topman havenbedrijf aangehouden in internationaal drugsonderzoekHet Antwerpse gerecht heeft tijdens een internationaal onderzoek naar een Albanese drugsorganisatie ook een topman van een recyclagebedrijf in de haven opgepakt. De 44-jarige bedrijfsleider wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De man ontkent in alle talen iets met drugssmokkel te maken te hebben.
11/02 20u45  Medeoprichtster van Chocolaterie Smet overleden: “Zelfs toen ze al weeën had, bleef moeder pralines maken”In de Sint-Pauluskerk van Westmalle wordt vrijdag, op valentijnsdag, om 10u afscheid genomen van Micheline Smet-Michielsen (88). Samen met haar man Albert Smet richtte ze Chocolaterie Smet uit Kalmthout op. Wat begon in 1963 in een piepklein keldertje in Berchem, groeide uit tot een heus chocolade-imperium.
11/02 20u30  Rozemaaipark genomineerd voor Prijs Publieke Ruimte 2020: best verstopt stukje groen maakt kans op prestigieuze prijsMet de vernieuwde Scheldekaaien ter hoogte van de wijk Sint-Andries en het nieuwe Rozemaaipark zijn twee Antwerpse projecten genomineerd voor de nationale Prijs Publieke Ruimte 2020. Het Rozemaaipark? Dat is zestien hectare verborgen groen achter de sociale woonblokken in de gelijknamige wijk.
11/02 20u15  Legendarische terreinverzorger en ex-para Rik De Roover overledenSK Schoten verkeert in rouw na het overlijden van Rik De Roover. De legendarische terreinverzorger stierf maandag op 82-jarige leeftijd.
11/02 20u15  Moeder riskeert celstraf voor belaging van kleuterjuf “De Bijtjes”Een 40-jarige Turkse vrouw stond dinsdag terecht voor het belagen van een juf van kleuterschool “De Bijtjes” aan de Offerandestraat in Antwerpen-Noord. Ze had de vrouw er vier jaar geleden van beschuldigd haar zoontje van 4,5 jaar mishandeld te hebben. Ook al kon de betrokken juf dat onmogelijk gedaan hebben, bleef de beklaagde haar lastigvallen en zette ze ook andere ouders tegen haar op. Het openbaar ministerie vorderde achttien maanden cel.
11/02 20u15  Fietser op slag dood na ongeval met vluchtmisdrijf in ArendonkBij een ongeval in Arendonk is dinsdagavond een fietser om het leven gekomen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
11/02 20u15  Studenten ontwerpen dienstencentrum van de toekomst voor HeihoekIn een participatietraject met de buurt werken 65 studenten aan een lokaal dienstencentrum van de toekomst in Mechelen. Het dienstencentrum in de wijk Heihoek is verouderd en door te moderniseren wil Zorgbedrijf Rivierenland er de hele buurt mee aanspreken.
11/02 19u45  Leerlingen zorgen voor Dikketruiendag met extra animatie rond milieu en klimaat om school energiezuiniger te makenLeerlingen van het tweede middelbaar van OLVP Bornem maakten van Dikketruiendag gebruik om hun project voor te stellen aan de rest van de school. Ze werken al het hele schooljaar rond klimaat en energie en vergasten hun medeleerlingen dinsdag onder meer op een energie-escaperoom en een quiz.
11/02 19u45  Zeven jaar na amputatie pakt Ewoud Vromant wereldrecord op de piste: “Een rollercoaster van emoties”Een tumor, chemotherapie en een amputatie kregen hem niet klein. Ewoud Vromant (35) knokte terug en zeven jaar van positivisme en bikkelhard trainen betaalden zich twee weken geleden in één keer uit met een wereldtitel en een wereldrecord paracycling op de piste. De opperste bekroning moet over een half jaar volgen: goud in Tokio.
11/02 19u45  LIVE. Vrancken grijpt in bij KV Mechelen, jonge Burkinees maakt debuut in CharleroiStandard, AA Gent en, jawel, Cercle Brugge maakten van 2020 voorlopig een nachtmerrie voor KV Mechelen: 0 op 9 is de pijnlijke tussentijdse evaluatie. Charleroi was drie weken geleden op weg om zich ook in het rijtje te voegen, maar de mist in Henegouwen kwam de meubelen redden voor Malinwa. Kan KV Mechelen in de inhaalwedstrijd van vanavond wél een vuist maken tegen Charleroi? Of zetten de Zebra's hun opmars richting Play-off 1 voort? Volg hier alles LIVE!
11/02 19u45  Antwerpse criminaliteit dreigt opnieuw te stijgen na jarenlange daling: dit zijn de drie hoofdoorzakenAl sinds 2012 daalt de criminaliteit elk jaar in Antwerpen, maar daar zou nu een einde aan komen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers voor 2019. “Daar zullen fietsdiefstallen, cybercriminaliteit en inbraken in wagens waarschijnlijk voor zorgen”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bij de bespreking van het nieuw zonaal veiligheidsplan 2020-2025. In september maakt Antwerpen de volledige criminaliteitscijfers voor 2019 bekend.
11/02 19u30  Deze F1-bolide moet Ferrari kampioen maken: SF1000Ferrari heeft als eerste van de topteams haar nieuwe F1-bolide voor het F1-seizoen 2020 voorgesteld. Traditiegetrouw vond de presentatie plaats in Italië, al was dat deze keer niet in de achtertuin van Ferrari.
11/02 19u30  Hoogmolenbrug enkele dagen moeilijk bereikbaarDoor de storm werden de werken beneden aan de Hoogmolenbrug uitgesteld, maar vanaf donderdagochtend 13 februari is zover. Dan kan je enkele dagen, wellicht tot dinsdagavond 18 februari niet rechts afslaan op de Merksemsebaan richting de brug. De aannemer maakt in die periode een doorsteek onder de rijweg. Tot die klaar is, volgt het verkeer naar Schoten een omleiding. Komend van Wijnegem rijd je via de Houtlaan (N12), Albertkanaaldijk en Hoogmolendijk richting Schoten. Ook de brug van den Azijn biedt een alternatief.
11/02 19u15  Ferrari presenteert nieuwe F1-bolide: SF1000Ferrari heeft als eerste van de topteams haar nieuwe F1-bolide voor het F1-seizoen 2020 voorgesteld. Traditiegetrouw vond de presentatie plaats in Italië, al was dat deze keer niet in de achtertuin van Ferrari.
11/02 19u15  Vakbonden bij Ineos Phenol niet meer op één lijn, ACV-afgevaardigden willen weer werkenDe staking bij het chemiebedrijf Ineos Phenol in Doel duurt al bijna vijf weken, maar de vakbonden raken nu verdeeld. De afgevaardigden van de christelijke vakbond ACV, die mee aan de onderhandelingstafel zitten, willen nu toch weer aan de slag gaan.
11/02 19u15  Franstalige gemeenschap in Antwerpen sterft langzaam uit: “Jongeren die in het Frans zijn opgevoed, spreken vooral Nederlands”Dat de Franstalige gemeenschap, en vooral ook de invloed ervan, in Antwerpen krimpt, is geen geheim. “Ik denk dat het over één, maximaal twee generaties voorbij is - mijn kleinkinderen spreken onder mekaar gewoon Nederlands”, zegt advocaat Guy Van Doosselaere (72) uit Antwerpen. “Maar het is een evolutie waar we niet rouwig om moeten zijn.”
11/02 19u15  Grondeigenaars zien verkoop voor scholenbouw zittenDe eigenaars van de grond in het binnengebied achter de kerk van Kessel (Nijlen) zijn principieel akkoord dat de gemeente de grond koopt om er een nieuwe lagere school te bouwen.
11/02 19u15  Kosten lopen op, nieuw gemeentehuis kost 1,5 miljoen euro extraDoor allerlei aanpassingen aan het oorspronkelijke ontwerp kost het nieuwe gemeentehuis van Lille uiteindelijk 7,5 miljoen euro. Dat is 1,5 miljoen euro meer dan de 6 miljoen euro die was geraamd. Het hele project is in september afgerond. De politie verhuist naar een nieuw veiligheidscentrum met een brandweerkorps dat wordt ingeplant aan Achterstenhoek in Lille.
11/02 19u00  Kinderen spelen casino met bewoners rusthuisHet derde leerjaar van de Klaproosschool uit Pulderbos kwam dinsdag voor de tweede keer dit schooljaar gezelschapsspellen spelen met de bewoners van woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Zandhoven. Zowel de school als het rusthuis doen dit om de barrières tussen generaties weg te nemen. De acht- en negenjarigen speelden casino met de 70-plussers. En er zijn genoeg overeenkomsten, want beide generaties betreurden dat het niet met écht geld was. “Van waar zijde gij”, vraagt Albert hier op de foto aan Arne (8). “Pulderbos? Allez, dan is het goed.”
11/02 18u45  Basisschool Flora installeert hartstarter: “Sterfte door plotse hartstilstand is wereldwijd een van de grootste doodsoorzaken”Dankzij de vzw HeartSaver en met sponsoring van enkele lokale ondernemers en organisaties heeft de stedelijke basisschool Flora in oud-Borgerhout gisteren een hartstarter (AED-toestel) kunnen installeren, buiten aan de schoolpoort. Het levensreddende toestel is de klok rond toegankelijk voor de buurt en voor passanten in geval van een incident met hartfalen. Als buurtschool is basisschool Flora trots om een plaats te mogen vrijhouden voor het toestel. “Sterfte door een plotse hartstilstand is wereldwijd een van de grootste doodsoorzaken. Met dit initiatief wil onze school een steentje bijdragen aan een veiligere buurt. Zowel ons schoolteam als de buurtbewoners krijgen de kans om te leren hoe het toestel te gebruiken. Met onze leerlingen starten we eveneens een project rond EHBO en het gebruik van een AED-toestel”, zegt directrice Ilse Legon.
11/02 18u45  Overstromingsgebieden lopen onder en bewijzen zo hun nutOverstromingsgebieden langs zijrivieren van de Schelde doen hun werk bij de hoge waterstanden dezer dagen. Die gebieden moeten wateroverlast voorkomen en vermijden dat dijken zouden breken. In de buurt van Rumst is een overstromingsgbied voor het eerst sinds de aanleg ervan volledig ondergelopen.
11/02 18u30  Antwerpse criminaliteit stijgt weer na jarenlange daling: dit zijn de drie hoofdoorzakenAl sinds 2012 daalt de criminaliteit elk jaar in Antwerpen, maar daar zou nu een einde aan komen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers voor 2019. “Daar zullen fietsdiefstallen, cybercriminaliteit en inbraken in wagens waarschijnlijk voor zorgen”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bij de bespreking van het nieuw zonaal veiligheidsplan 2020-2025. In september maakt Antwerpen de volledige criminaliteitscijfers voor 2019 bekend.
11/02 18u30  G-sportkampioene Laura Lauwerijs is gezicht van vijfde Business & BikesNetwerken tijdens en na een stevige fietstocht. Dat realiseren Ben Deburchgrave en Dieter Verheyen op 5 mei met hun vijfde Business & Bikes in Antwerpen. Met Laura Lauwerijs uit Kontich als gezicht voor deze editie geven ze aandacht aan de G-sport in Vlaanderen.
11/02 18u30  De man achter ‘In de gloria’ over het tijdloze succes van de reeks: “Een nieuw seizoen zie ik niet zitten”Vandaag - dinsdag 11 februari - is het exact twintig jaar geleden dat Canvas de allereerste aflevering van In de gloria uitzond, maar tot op vandaag geldt het programma als een van de beste komische programma’s ooit. Wij spraken met maker Jan Eelen over het tijdloze succes van de reeks. “Eén sketch zou ik nu niet meer draaien.”
11/02 18u30  Het lijken wel ‘aprilse grillen’: fikse hagelbui kleurt Essen witVanmiddag kreeg Essen en de grensregio een hagelbui over zich. Al gauw lag de hele grensstreek even onder een laag witte bolletjes. Zo een veranderlijk weer, het lijken wel ‘aprilse grillen’. Er wordt inmiddels ook een nieuwe storm voorspeld: na storm Ciara komt storm Dennis.
11/02 18u15  Na storm Ciara: Hoogboomsesteenweg open, Brasschaats recyclagepark nog geslotenDe Hoogboomsesteenweg in Kapellen is opnieuw opengesteld voor het verkeer. De boom die door de storm dreigde om te vallen, is ontmanteld en vormt geen gevaar meer. In Brasschaat is het recyclagepark nog gesloten.
11/02 18u15  Criminaliteit stijgt weer door fietsdiefstallen, cybercriminaliteit en wageninbrakenAntwerpen maakt in september de criminaliteitscijfers voor 2019 bekend. Uit de eerste cijfers blijkt dat er een einde komt aan de dalingen van de afgelopen jaren. “En daar zullen fietsdiefstallen, cybercriminaliteit en inbraken in wagens waarschijnlijk voor zorgen”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever bij de bespreking van het nieuw zonaal veiligheidsplan 2020-2025.
11/02 18u15  TIPS. Belgische mocktails, bamboe voor op je huidElke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.
11/02 17u30  Scholieren wanen zich even Europees minister in kasteel d’UrselTot eind volgende week organiseert Europa Direct samen met kasteel d’Ursel twee Europaweken. Zestien klassen uit het vijfde en zesde leerjaar van scholen uit Bornem, Oppuurs, Ruisbroek, Kontich, Branst, Boom en Sint-Amands nemen er deel aan een rollenspel over de Europese Unie en een ontdekkingstocht door het kasteel in Hingene (Bornem).
11/02 17u30  Na Ciara is het de beurt aan storm Dennis: mogelijk rukwinden tot 100 kilometer per uurVolgend weekend raast er mogelijk opnieuw een storm over ons land. De Britse nationale weerdienst heeft de potentiële storm de naam Dennis toegeschreven. Die kan in ons land rukwinden tot 100 kilometer per uur meebrengen.
11/02 17u15  Fluvius verkoopt deel site aan ontwikkelaar die er maximum 266 woningen mag bouwenFluvius verkoopt twee hectare van zijn site in Mechelen-Noord aan een projectontwikkelaar. De deal past in de ontwikkeling van de omgeving van het Keerdok als nieuwe stadswijk. Op het perceel kunnen er tot 266 woningen komen.
11/02 17u00  Politie betrapt 37 mensen tijdens bobcampagneTijdens de winter BOB-campagne heeft de lokale politie Lier 2.183 mensen een ademtest laten afleggen. 37 bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Het ging om 23 mensen die de ‘A’ van Alarm bliezen en 14 mensen die een positieve ademtest aflegden. Uiteindelijk bleek 1,69% de gecontroleerde bestuurders te veel gedronken te hebben. “In vergelijking met de hele provincie Antwerpen, ligt ons cijfer iets hoger. In de provincie ging het om 1,18 van de gecontroleerde bestuurders die te veel gedronken hadden”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier.
11/02 17u00  Magnificatkoor stopt er na 67 jaar mee: dirigent Eddy Gielis vindt geen opvolgerHet Magnificatkoor houdt op te bestaan. Omdat Eddy Gielis (80) aankondigde dat hij het dirigeerstokje erbij neerlegt en er geen opvolging is, betekent dit meteen ook het einde van dit 67-jarige koor.
11/02 17u00  Wielertoerist uit Hoboken opgepakt wegens exhibitionismeEen 46-jarige man uit Hoboken is eind vorige week door de politie opgepakt wegens exhibitionisme. De veertiger werd gearresteerd langs de Leuvense Vaart in Hofstade (Zemst). Op die plek had hij zich een paar dagen voordien schuldig gemaakt aan exhibitionisme bij een jongedame die met de fiets op weg naar school in Mechelen was.
11/02 16u45  Milan (13) en Kiara (11) worden gekroond op 45ste kindercarnavalCarnavalsvereniging De Knullen maakt zich op voor de 45ste editie van het kindercarnaval. Milan en Laure worden zondag 23 februari officieel aangesteld als jeugdprinsenpaar 2020 van de stad Mechelen. Kiara krijgt het kroontje van jeugdkeizerin. De toegang is gratis.
11/02 16u30  Milan (13) en Laure (10) worden nieuw jeugdprinsenpaar op 45ste kindercarnavalCarnavalsvereniging De Knullen maakt zich op voor de 45ste editie van het kindercarnaval. Milan en Laure worden zondag 23 februari officieel aangesteld als jeugdprinsenpaar 2020 van de stad Mechelen. Kiara krijgt het kroontje van jeugdkeizerin. De toegang is gratis.
11/02 16u15  Wordt de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp al om 12 uur op zondag 22 maart gespeeld?Er ligt een voorstel op tafel om de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp zondag 22 maart om 12 uur te betwisten. De voetbalbond en de stad Brussel hakken daarover vermoedelijk vanavond de knoop door.
11/02 16u00  Dieven stelen airbags uit negentien wagensDieven hebben de voorbije dagen in negentien auto’s ingebroken op een terrein van BMW-garage Smets op de Aarschotsesteenweg in Koningshooikt (Lier). De daders sloegen telkens een ruitje in om in de stockwagens te geraken.
11/02 16u00  Wordt de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp al om 12 uur op zondag 21 maart gespeeld?Er ligt een voorstel op tafel om de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp zondag 21 maart om 12 uur te betwisten. De voetbalbond en de stad Brussel hakken daarover vermoedelijk vanavond de knoop door.
11/02 15u30  Waterkeringspoorten gaan anderhalf uur dicht uit voorzorgDe waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien gaan dinsdag kortstondig opnieuw dicht. Dat laat de stad Antwerpen weten. Het is een voorzorgsmaatregel omdat er hoge waterstand verwacht wordt. De drie poorten die dinsdagochtend geopend werden, zullen tussen 16.30 en 18.00 uur weer gesloten worden. Tussen die uren zal in- en uitrijden dus niet mogelijk zijn.
11/02 15u30  Pro League start procedure tegen Cercle Brugge-trainer Storck wegens uithaal naar arbitrageBernd Storck moet zich dinsdag voor een ad-hoccommissie van de Pro League verantwoorden voor zijn uithaal naar scheidsrechter Alexandre Boucaut en de VAR na de competitiewedstrijd van zijn ploeg tegen RSC Anderlecht. De trainer van Cercle Brugge riskeert een boete van 5.000 euro.
11/02 15u15  Politie ontdekt tijdens patrouille drugsplantage door sterke cannabisgeurDe raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding van vier mannen bevestigd voor de teelt van cannabis in vereniging en voor diefstal van elektriciteit.
11/02 15u15  Sint-Bernardsesteenweg, met voorsprong de gevaarlijkste straat van HobokenIn de stad Antwerpen waren er in 2018 7.214 verkeersongevallen. Er vielen toen elf verkeersdoden te betreuren, 167 zwaargewonden en 2.426 lichtgewonde slachtoffers. Hoe is het met de verkeersveiligheid gesteld in de Antwerpse districten? We duiken in de verkeersveiligheidsaudits die de politie opmaakte per district. We bezoeken een gevaarlijk kruispunt, praten met de weggebruikers en leggen het voor aan deskundigen en beleidsmakers. Vandaag deel 6: Hoboken.
11/02 15u15  Thierry Neuville test in moeilijke omstandigheden, nog veel vraagtekens rond Rally van ZwedenVan donderdag tot en met zondag wordt de rally van Zweden georganiseerd. Afgelopen vrijdag al organiseerde Hyundai Motorsport in de buurt van Torsby een ultieme testdag voor WK-leider Thierry Neuville en zijn ploegmaats. De rally van Zweden is de tweede van in totaal dertien wedstrijden die deel uit maken van het wereldkampioenschap. Door de bijzonder zachte weersomstandigheden moest de rally flink hertekend worden.
11/02 15u00  Antwerpenaar moet 12.562 euro betalen aan stad Borgloon na bodemvervuiling aan tankstationDe 46-jarige Antwerpse uitbater van een failliet tankstation in het Limburgse Borgloon werd dinsdag door de Tongerse rechter veroordeeld tot een celstraf van tien maanden en een geldboete van 8.000 euro omdat hij de bodem verontreinigde met afvalstoffen. Zijn ex-vrouw kreeg de vrijspraak.
11/02 15u00  Rally van Zweden - Thierry Neuville test in moeilijke omstandigheden, nog veel vraagtekens rond de raceVan donderdag tot en met zondag wordt de rally van Zweden georganiseerd. Afgelopen vrijdag al organiseerde Hyundai Motorsport in de buurt van Torsby een ultieme testdag voor WK-leider Thierry Neuville en zijn ploegmaats. De rally van Zweden is de tweede van in totaal dertien wedstrijden die deel uit maken van het wereldkampioenschap. Door de bijzonder zachte weersomstandigheden moest de rally flink hertekend worden.
11/02 14u45  Essense leerlingen dansen in Ketnet-campagne tegen pesten: “Ze herkennen me zelfs op straat”Sinds vorige week is op Ketnet de nieuwe videoclip ‘STIP IT’ te zien, die aandacht vraagt voor pesten. In die clip dansen de drie vriendinnen Amelie Geysen, Eline Lambrechts en Fran De Belder uit Essen mee. “Dat was heel leuk om te doen”, vertellen ze enthousiast.
11/02 14u45  Industrie313 serveert broodjes voor de vroege vogelsRudy Lornoy (40) en Katrien Wesemael (35) openden maandag in de Industrieweg in Grobbendonk hun Food & Coffeebar Industrie313. “De laatste letter van industrie geldt meteen als de eerste letter van E313”, legt Katrien de woordspeling uit. “We zitten immers vlakbij de industrie en ook de snelweg is in de buurt.”
11/02 14u45  Vincent Vanasch voor het derde jaar op rij verkozen tot beste hockey-doelman van het jaarVincent Vanasch is bij de Hockey Stars Awards voor de derde keer op rij verkozen tot Doelman van het Jaar. Dat heeft de Internationale hockeybond FIH bekendgemaakt.
11/02 14u15  Wankele stelling wordt afgebroken door brandweer na stormweerDe Antwerpse brandweer kwam dinsdag ter plaatse in de Rolwagenstraat in Zurenborg. Daar stond een stelling die na het stormweer instabiel stond. De stelling moest worden afgebroken, de Antwerpse politie sloot tijdens die werken de straat een tijdlang af.
11/02 14u00  Oppositie ‘helpt’ stadsbestuur bij verkoop pand: “Opbrengst integraal gebruiken voor schuldafbouw”Het Mechelse stadsbestuur besliste precies een jaar geleden om het voormalig Huis van Preventie en Veiligheid in de binnenstad te verkopen, maar volgens N-VA komt er geen schot in de zaak. Daarom heeft de oppositiepartij het pand dinsdag zelf symbolisch te koop gezet. Meteen laait ook de discussie over de hoge schulden van de stad nog eens op.
11/02 14u00  Nieuwe ‘prikklok’ geeft garantie dat je huishoudhulp de afgesproken uren werktDienstenchequeonderneming DCO Pelt brengt met HomeTimer een ‘prikklok’ voor huishoudhulpen op de markt. Het toestel moet een einde maken aan klachten over medewerkers die minder uren zouden kloppen dan afgesproken. Het bedrijf heeft het toestel op eigen initiatief ontwikkeld, maar heeft het ook al voorgesteld bij andere dienstenchequebedrijven.
11/02 14u00  Wankele stelling moet afgebroken worden na stormweerDe Antwerpse brandweer is ter plaatse in de Rolwagenstraat in Zurenborg. Daar staat een stelling die na het stormweer instabiel staat. De stelling zal afgebroken moeten worden. Door die werken is de straat afgesloten, zo meldt de Antwerpse politie.
11/02 13u45  Woelige wijkvergadering in Kalmthout over komst asielcentrum: “Eén persoon voor 120 asielzoekers? Daar stel ik mij vragen bij”De gemeente Kalmthout zal een advocaat inzetten tegen de opening van een opvangcentrum voor asielzoekers aan de Putsesteenweg. Dat zei burgemeester Lucas Jacobs gisteren tijdens een woelige wijkvergadering in Heide. Het asielcentrum doet de gemoederen in Kalmthout nu al een week hoog oplaaien.
11/02 13u30  Dieven stelen kluis van reisbureau NeckermannEr is maandagnacht ingebroken bij reisbureau Neckermann op de Antwerpsesteenweg in Lier. De daders vernielden een raam en verschaften zich zo toegang tot de kantoren.
11/02 13u30  Valentijnstips waar je hart sneller van gaat slaanNiks mis met een etentje met je lief, maar waarom zou je Valentijn niet eens vieren op een andere manier? En dus sprokkelde Doen! enkele romantische uitstapjes, met voor elk wat wils.
11/02 13u15  FIFA richt fonds op ter bescherming van niet betaalde spelersDe Wereldvoetbalbond (FIFA) roept vanaf 1 juli een fonds van 14,6 miljoen euro in het leven ter bescherming van spelers die hun salaris niet uitbetaald krijgen. Dat heeft de FIFA vandaag aangekondigd.
11/02 13u15  ‘You’-acteur Penn Badgley wordt voor het eerst vaderPenn Badgley (33), bekend van de series ‘You’ en ‘Gossip girl’, wordt vader. Zijn vrouw Domino Kirke (36) is zwanger en maakte dat bekend via Instagram.
11/02 13u15  Alison Van Uytvanck wint in Sint-Petersbrug, eerste zege in 2020 is een feitAlison Van Uytvanck (WTA 47) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Russische Sint-Petersburg (hard/848.000 dollar).
11/02 12u30  Overstromingsgebied aan Zennegat eerste keer volgelopenHet gecontroleerde overstromingsgebied aan het Zennegat in Battel (Mechelen) is maandag een eerste keer sinds zijn aanleg volledig volgelopen. Bij hoge waterstanden wordt er water uit de Dijle opgeslagen, en door het stormtij was dat gisteren het geval.
11/02 12u30  En plots zingt iedereen op concert van Stormzy voor... Jan VertonghenEr circuleren opvallende beelden van het concert van de populaire Britse rapper (en Lukaku-lookalike) Stormzy maandag in de AB. Daarop is te zien hoe plots Jan Vertonghen wordt toegezongen. “Oooh Jantje Vertongheeeen”, klonk het plots massaal toen de Rode Duivel op het balkon werd herkend.
11/02 12u30  Wankele stelling moet afgebroken worden: langdurige hinder voor tramverkeerDe Antwerpse brandweer is ter plaatse in de Rolwagenstraat in Zurenborg. Daar staat een stelling die na het stormweer instabiel staat. De stelling zal afgebroken moeten worden. Door die werken is de straat afgesloten, zo meldt de Antwerpse politie.
11/02 12u30  La Maison de France ingewijd: nieuw Frans huis uitvalsbasis voor Antwerpse francophonieIn de Isabellalei werd dinsdagochtend La Maison de France ingewijd. Het Franse huis moet de uitvalsbasis worden voor de Antwerpse francophonie, een plek die ten dienste staat van de Franse taal en cultuur. “Voor ons is het belangrijk dat we zo’n huis hebben in Antwerpen”, zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx.
11/02 12u15  Jürgen Klinsmann stapt na twee maanden alweer op bij Hertha BerlijnJürgen Klinsmann houdt het na ruim twee maanden voor bekeken als coach van Hertha Berlijn. Dat heeft de 55-jarige Duitser dinsdagvoormiddag aangekondigd op Facebook. De Bundesliga-club bevestigde even later het bericht.
11/02 12u15  Opnieuw plek gewijd aan Frankrijk in Antwerpen, negen jaar na sluiting consulaat: Maison de France geopendIn de Isabellalei werd dinsdagochtend La Maison de France ingewijd. Het Franse huis moet de uitvalsbasis worden voor de Antwerpse francophonie, een plek die ten dienste staat van de Franse taal en cultuur. “Voor ons is het belangrijk dat we zo’n huis hebben in Antwerpen”, zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx.
11/02 12u15  Meet je krachten met deelnemers Kamp Waes op Spartacus RunOf die deelnemers van Kamp Waes wel echt zulke krachtpatsers zijn? Tijdens de volgende editie van de Spartacus Run, de bekendste obstakelloop van het land, kunt u het met eigen ogen zien. Maarten, Bruce, Zeger, Aaron, Joni, Ouzy, Debbie en David staan op zondag 3 mei in De Schorre in Boom samen aan de start.
11/02 12u00  "FIA-rapport dodelijke crash Spa-Francorchamps roept meer vragen op dan antwoorden"Volgens F2-piloot Juan Manuel Correa roept het rapport dat de FIA vrijgaf over de dodelijk crash tijdens de F2-race op het circuit van Spa-Francorchamps meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.
11/02 12u00  Opnieuw plek gewijd aan Frankrijk in Antwerpen, negen jaar na sluiting consulaat: Maison de France ingehuldigdIn de Isabellalei werd dinsdagochtend La Maison de France ingehuldigd. Het Franse huis moet de uitvalsbasis worden voor de Antwerpse francophonie, een plek die ten dienste staat van de Franse taal en cultuur. “Voor ons is het belangrijk dat we zo’n huis hebben in Antwerpen”, zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx.
11/02 12u00  Oude Scheldebrug twee maanden afgesloten voor verkeer, wegdek en voetpaden worden vernieuwdDe volgende fase van de renovatiewerken van de oude Scheldebrug Bornem-Temse begint op woensdag 26 februari 2020. Tot eind april pakt De Vlaamse Waterweg nv het wegdek en de voetpaden aan. Voor de duur van de werkzaamheden wordt het verkeer in twee richtingen over de nieuwe Scheldebrug geleid. Er geldt dan ook een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.
11/02 11u45  Landbouwbeurs pakt uit met verkiezing van beste vleeskoe: “We streven naar een breed en rond achterwerk”“Een mooi achterwerk is het belangrijkste. We letten vooral op volle rondingen en goede bevlezing”, zegt een jurylid van de verkiezing van de beste vleeskoe van België. De prijskamp voor rundvee van het vermaarde Belgische ras witblauw is het nieuwe topevenement van de Vlaamse Agridagen in Ravels.
11/02 11u45  AG Driedaagse Brugge - De Panne krijgt vijftien teams uit de World Tour aan de start, zes bij de vrouwenIn De Panne werd vanochtend het parcours van de editie 2020 AG Driedaagse Brugge - De Panne voorgesteld. Het vernieuwde parcours konden we u gisteren al in primeur meegeven. Vandaag werden ook meer details vrijgegeven omtrent het parcours.
11/02 11u30  Bestuurder verstopt meer dan 50 dosissen cocaïne in wagenEen 23-jarige man werd afgelopen weekend opgepakt omdat de politie meer dan 50 dosissen cocaïne in zijn wagen had gevonden. De drugs zaten erg goed verstopt. Bij de man thuis nam de politie een grote hoeveelheid geld in beslag.
11/02 11u30  John Fogerty komt halve eeuw carrière in Sportpaleis vierenJohn Fogerty, afgelopen zomer nog te gast op TW Classic, blijft onvermoeibaar toeren. Op 11 juni houdt de My 50 Year Trip-tournee van de Amerikaanse rocker halt in het Sportpaleis. Daar komt de dan 75-jarige Fogerty het vijftigste jaar van zijn muziekcarrière vieren. Sinds zijn hoogdagen als frontman van de sixtiesgroep Creedence Clearwater Revival heeft de graag geziene veteraan een succesvolle solocarrière uitgebouwd. Zijn trouwe aanhang mag zich ook ditmaal verwachten aan een show waarin Fogerty grasduint in een halve eeuw klassiekers, van Bad Moon Rising, Proud Mary en Fortunate Son tot Centerfield en The Old Man Down the Road. De ticketverkoop voor het Antwerpse concert start vrijdag 14 februari om 10u.
11/02 11u30  Mercatorstraat afgesloten door laat geval van stormschadeDoor een laat geval van stormschade moest de Antwerpse politie de Mercatorstraat, langs de spoorlijn bij Antwerpen-Centraal, afsluiten. Brandweer Zone Antwerpen kwam ter plaatse om herstellingen uit te voeren aan een dak.
11/02 11u30  Te veel verkeersdoden door bomen, palen en vangrails: Touring wil meer investeringenIn 2018 was een obstakel buiten de weg de oorzaak van 30 procent van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Dat meldt Touring. De mobiliteitsorganisatie wil meer investeringen in een veiliger wegennetwerk. “Niemand verdient het om door een onoplettendheid of verstrooidheid te sterven tegen een boom of verlichtingspaal”, klinkt het.
11/02 11u15  Nieuwe Scheldekaaien en Rozemaaipark maken kans op prestigieuze nationale prijsDe vernieuwde Scheldekaaien aan Sint-Andries en Zuid en het Rozemaaipark in Ekeren dingen mee naar een prestigieuze prijs op het Congres en Forum Publieke Ruimte in Gent. Daar wordt jaarlijks het meest kwaliteitsvolle ontwerp en uitvoering van een project in de publieke ruimte in de verf gezet.
11/02 11u15  Ferm viert verjaardag met feestbus naar buurdorp SchoonbroekVrouwenvereniging Ferm, de vroegere KVLV, bestaat 100 jaar in Arendonk. “Van januari tot december maken we er een feestjaar van”, zegt bestuurster Mieke Claes. Na de nieuwjaarsreceptie was de volgende feestactiviteit een busreis naar… buurdorp Retie. Met een volle autocar reisden 52 huidige en vroegere bestuursleden mee af naar Zaal 7 in Schoonbroek voor een groot verjaardagsfeest. Samen genoten ze van een lekker en gezellig feestmaal van soep, spinaziestamppot met kabeljauw, gebakken aardappelen met steak van Belgisch rund gebakken in Gouden Carolus en een ijsbollentaart.
11/02 11u15  Chiro ontdekt vals geld bij inkomsten van fuif: “Het biljet was een beetje kleiner”Bij de allerlaatste telling van de inkomsten van de Aspeace-fuif in Arendonk ontdekte de leiding van de Chiro van Arendonk een vervalst briefje van 50 euro. “Het formaat was een beetje kleiner, maar verder was er op het eerste gezicht weinig verschil”, zegt de volwassen begeleider. “We willen organisatoren van andere jeugdfuiven waarschuwen.”
11/02 11u15  Vrachtwagen wijkt uit voor stilstaande voorligger en ramt pomphuisEen vrachtwagen belandde dinsdagmorgen in de berm op de aansluiting van de A12 naar de Antwerpse Ring. Net na de Jan De Vostunnel moest de bestuurder uitwijken voor een file. Hij ramde daarbij een pomphuis aan de kant van de weg en werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
11/02 11u00  Technisch en beroepsonderwijs zien in zwaardere eindtermen vooral ‘stielbedervers’Grote ongerustheid bij technische en beroepsscholen: de nieuwe eindtermen gaan voor meer algemene vorming, en dat ten koste van technische en praktische vakken. “Net terwijl de industrie schreeuwt om geschoolde profielen.”
11/02 11u00  Chiro ontdekt vals geld bij inkomsten van fuif: “Het biljet was beetje kleiner”Bij de allerlaatste telling van de inkomsten van de Aspeace-fuif in Arendonk ontdekte de leiding van de Chiro van Arendonk een vervalst briefje van 50 euro. “Het formaat was een beetje kleiner, maar verder was er op het eerste gezicht weinig verschil”, zegt de volwassen begeleider. “We willen organisatoren van andere jeugdfuiven waarschuwen.”
11/02 11u00  Peloton UAE Tour komt twee keer aan op de top van Jebel Hafeet, de Tourmalet van de EmiratenDe organisatoren van de UAE Tour (23 februari tot 29 februari) hebben als gevolg van wegwerkzaamheden hun parcours aangepast. Belangrijkste conclusie: de renners komen twee keer aan op de top van Jebel Hafeet, de meest gevreesde beklimming van het Arabisch schiereiland.
11/02 11u00  Bella Hadid mag show van Oscar de la Renta afsluiten in duizenden roze verenTijdens de modeweek in New York was het maandag de beurt aan Oscar de la Renta. Creatief directeurs Fernando Garcia en Laura Kim lieten de gasten in de Public Library wachten tot 21 uur omdat ze een “feestcollectie” wilden presenteren. Die was geïnspireerd op zwart-witfoto’s van Truman Capote van een feestje uit de jaren zestig waar de oprichter van het modehuis op aanwezig was, maar ook op schilderijen van Caravaggio en de Disneyfilm ‘Fantasia’. Dat allegaartje vertaalde zich in heel wat colourblocking, weelderig geborduurde bloemen en luxueuze stoffen. Er was ook een hoofdrol weggelegd voor de Oscarjurk van Scarlett Johansson, die enkele keren terugkwam in andere gedaantes. Bella Hadid mocht dan weer de show afsluiten in een opvallende creatie die uit duizenden roze veertjes bestond.
11/02 10u45  Maleisische spurter is Duitser Max Walscheid te snel af in Ronde van LangkawiDe Maleisiër Mohd Harrif Saleh heeft de vijfde etappe in de Ronde van Langkawi gewonnen. Hij klopte in de straten van Ipoh de Duitser Max Walscheid (NTT). De Italiaan Danilo Celano blijft leider.
11/02 10u30  Zaak rond kluizenkraak Belgiëlei wordt op 1 april behandeldDe zaak rond de spectaculaire kluizenkraak bij BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei wordt op 1 april behandeld. Dat maakte het Antwerpse parket dinsdag bekend nadat de zaak ’s ochtends werd ingeleid voor de correctionele rechtbank. Van de vijf verdachten staan er nog twee geseind.
11/02 10u30  Adele ziet er ‘haast onherkenbaar’ uit op afterparty van de OscarsZe mag dan wel niet op de rode loper te zien geweest zijn, Adele deed na de Oscars wel de afterparty van talentmanager Guy Oseary aan. Op een foto die daarvan op Instagram verscheen, is te zien hoeveel de Britse zangeres wel vermagerd is.
11/02 10u15  Scheidsrechter maakt racistische opmerking en slaat supporter: “Nog nooit meegemaakt”De politie is een onderzoek gestart naar slagen en verwondingen door een scheidsrechter tijdens een U14-wedstrijd tussen Roeselare en Antwerp. Volgens beide voetbalclubs floot de man in kwestie de hele wedstrijd al onredelijk. Toen er in een paar minuten tijd drie rode kaarten volgden voor spelertjes van Antwerp, liep de wedstrijd helemaal uit de hand en zou de man een supporter hebben geslagen.
11/02 10u15  Dealer bewaart voorraad cannabis in koelkastVerschillende wijkteams van de Antwerpse politie hielden zaterdagavond en -nacht een controle tegen overlast rond de Bredabaan. Daarbij werden onder meer twee vermoedelijke dealers opgepakt. Bij huiszoekingen bleek één van hen wel erg begaan met de versheid van zijn producten, hij bewaarde de cannabis in de koelkast.
11/02 10u15  Anderlecht moet deel van thuistribune sluiten en 5.000 euro boete betalen wegens voetzoeker naar MignoletDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft naar aanleiding van de voetzoeker die in de buurt van Club-doelman Simon Mignolet tot ontploffing kwam, beslist om RSC Anderlecht een match gedeeltelijk achter gesloten deuren en de maximumboete van 5.000 euro op te leggen. Dat bevestigde de KBVB dinsdag aan Belga.
11/02 09u45  Anderlecht moet eenmalig deel van thuistribune sluiten en 5.000 euro boete betalen wegens voetzoeker MignoletDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft naar aanleiding van de voetzoeker die in de buurt van Club-doelman Simon Mignolet tot ontploffing kwam, beslist om RSC Anderlecht een match gedeeltelijk achter gesloten deuren en de maximumboete van 5.000 euro op te leggen. Dat bevestigde de KBVB dinsdag aan Belga.
11/02 09u30  Nostalgie Beach Festival krijgt extra festivaldagHet Nostalgie Beach Festival in Middelkerke, een organisatie van de radiozender Nostalgie, krijgt een extra festivaldag. Dat kondigden presentatoren Herbert Bruynseels en Astrid Philips dinsdag aan in de ochtendshow. Op de tweede festivaldag op 9 augustus komen onder anderen Clouseau, Bart Peeters en Raymond van het Groenewoud spelen.
11/02 09u30  Modeweken in Shanghai en Peking uitgesteld door coronavirusDe modeweken in Shanghai en Peking worden voor onbepaalde tijd uitgesteld, dat meldt modevakblad WWD. Oorzaak is de uitbraak van het coronavirus in die regio’s.
11/02 09u15  Storm en Ciara zitten in dezelfde klas: “We hebben al veel commentaar gekregen”Storm en Ciara waren tot voor kort twee doodgewone klasgenoten van de school Portus Berkenboom in Sint-Niklaas. Maar de storm Ciara die afgelopen zondag door het land trok, heeft hen tijdelijk beroemd gemaakt, met dank aan hun namen.
11/02 09u00  DISCUSSIE. Tribune 2 sluit definitief voor (mogelijk) Europees voetbal: wat vind jij daarvan?De mythische sfeertribune 2 van Antwerp FC wordt na afloop van dit voetbalseizoen, eind mei, definitief gesloten. De club nam die beslissing om de Bosuil conform te maken voor (mogelijk) Europees voetbal. Daarnaast heeft de oudste nog overblijvende tribune in het Bosuilstadion na 97 jaar haar houdbaarheidsdatum bijna bereikt.
11/02 09u00  COLUMN. Alle wegen leiden naar ’t stadWie gisteren of eergisteren met zijn privévliegtuig van New York naar Deurne wilde vliegen, mocht de weergoden op de blote knieën danken. Met storm Ciara in de rug ging dat veel sneller dan normaal. Kon je ’s ochtends nog ontbijten in Hoboken, New Jersey, in de voormiddag naar Luc Tuymans gaan kijken in het MoMA, voor lunch een snelle mossel met friet op 5th Avenue en tóch nog op tijd thuis zijn voor Thuis.
11/02 08u45  NBA-vedette Giannis Antetokounmpo voor het eerst vader maar ook zonder hem blijft Milwaukee winnenEr staat geen maat op de Milwaukee Bucks. Ook zonder hun sterspeler Giannis Antetokounmpo wonnen de Bucks, deze keer van de Sacramento Kings (123-111). Waarom de ‘Greek Freak’ er niet bij was? Hij werd voor het eerst vader, van een zoon Liam Charles.
11/02 08u30  Poorten waterkering weer open, ook parken en groendomeinenNa de doortocht van de storm Ciara schroeft de stad Antwerpen verschillende veiligheidsmaatregelen terug. De waterkeringspoorten op de Scheldekaaien heropenen. Ook de stedelijke parken en groendomeinen zijn weer open.
11/02 08u30  Belgische vrouw (65) komt om het leven bij ongeval: huurauto stort 200 meter naar beneden in ravijnBij een verkeersongeval in het Spaanse Árchez (provincie Málaga) is maandag een Belgische vrouw van 65 jaar om het leven gekomen. Dat berichten lokale media. Haar echtgenoot werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De huurwagen van het echtpaar raakte van de weg af en kwam 200 meter lager in een ravijn terecht.
11/02 08u15  Hoe Brechtenaars ten strijde trokken tegen Napoleon en meer straffe weetjes over verleden van de gemeente in nieuw boekDe Brechtse Geschied- en Oudheidkundige Kring heeft een nieuw boek uit: Voetspoor 3. In hun tocht door het Brechtse verleden brengen de lokale vorsers heel wat verrassende ontdekkingen voor het voetlicht. Ze hebben er twee jaar aan gewerkt. “Als kring vinden we het belangrijk om het verleden dicht bij de mensen te brengen”, meent voorzitter Ronny Mattheeussen. Het boek telt 300 pagina’s en bevat meer dan 400 oude en nieuwe vaak paginagrote (lucht)foto’s en illustraties. Een greep uit het aanbod.
11/02 07u45  Dit is het nieuwe lief van Kobe Ilsen (en je kent haar van Boer zkt. vrouw)Begin januari vertelde Kobe Ilsen (38) op MNM dat hij niet langer single is. Nu maakt de presentator ook bekend aan wie hij zijn hart verloor: de 31-jarige Sara Vermassen. En dat is geen onbekend gezicht voor tv-kijkend Vlaanderen.
11/02 07u45  Tribune 2 op Bosuil sluit definitief: tien vragen en antwoordenWie sfeerbeelden vanuit een kolkende Bosuil voor ogen krijgt, kan met enige zekerheid zeggen dat tribune 2 voor de lens werd gezet. De grote sfeertribune, tegenover de nieuwe hoofdtribune, is de thuisbasis van de spionkop van Antwerp, de plaats waar het rauwe en vurige DNA van stamnummer 1 huist. Na dit seizoen, eind mei, behoort die tribune, na 97 jaar oud en versleten, definitief tot het verleden. En worden de poorten geopend van de nieuwe en hypermoderne tribune 4 achter het doel, die de nieuwe sfeertribune van de Bosuil moet worden.
11/02 07u00  In twee op de drie gevallen dreigt aanvullend pensioen via groepsverzekering duizenden euro’s lager uit te vallenHet merendeel van de groepsverzekeringen (met vaste prestatiebelofte) is niet in staat om op de vervaldag het beloofde pensioen aan de werknemers uit te betalen. De toezichthouder FSMA vreest dat de verzekeraars daar te weinig voor waarschuwen.
11/02 07u00  Antwerpen zesde populairste stad om te investeren in jonge technologiebedrijvenAntwerpen is de zesde populairste stad in Europa voor het aantrekken van investeerders naar jonge technologiebedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van technologiefederatie Agoria en het centrum Sirris.
11/02 06u45  Ouders Julie Van Espen schrijven open brief aan politici: “Laat Julies dood niet tevergeefs geweest zijn”In een open brief halen de ouders van de vermoorde Julie Van Espen uit naar justitie en de politiek. “Julie had nog geleefd indien iedereen binnen het gerecht zijn verantwoordelijkheid had opgenomen”, klinkt het in de brief, die aan alle partijvoorzitters gericht is en vandaag besproken wordt in de Kamer. Ze vragen dat wie in de fout is gegaan, gestraft wordt.
11/02 06u30  Groen: “5.000 sociale woningen beloofd, maar er worden er maar 582 gebouwd”Het stadsbestuur wil 5.000 nieuwe of grondig vernieuwde sociale woningen. Dat staat in het bestuursakkoord. Alleen is het onduidelijk hoeveel nieuwe en hoeveel vernieuwde woningen er komen. Volgens Groen komen er slechts 582 sociale woningen bij. “Deze telling is onvolledig”, zegt woonschepen Duchateau.
11/02 05u15  STANDPUNT. 28.000 euro per maand plús voordelenDe discussie over de belasting die clubs en voetballers betalen laait weer op. U kent de cijfers misschien wel. Gemiddeld verdient een profvoetballer 337.000 euro per jaar, of zo’n 28.000 euro per maand. Maar ze betalen daar amper RSZ-bijdragen op, omdat die geplafonneerd zijn tot 694 euro per maand. Daar komt nog een vrijstelling bij van 80% van de bedrijfsvoorheffing. Dit speciale statuut is in 2007 in het leven geroepen om sportclubs concurrentieel te maken met het buitenland. Ze besparen zo 150 miljoen euro per jaar, vooral dan de grotere voetbalclubs.
11/02 05u15  Toch nog zes ondernemingsraden bij De LijnDe Lijn gaat het toch nog moeten doen met zes ondernemingsraden in plaats van één. Dat heeft de Antwerpse arbeidsrechtbank gevonnist. De rechtbank volgt daarmee de vakbonden.
11/02 05u15  De clash der titanen: waarom Colruyt nu ook de strijd aangaat met Coca-ColaDe strijd met koffiebrander Douwe Egberts is nog niet gestreden, of Colruyt opent alweer een nieuw front: ’s lands grootste discounter gaat in de clinch met ’s werelds grootste frisdrankenproducent Coca-Cola. Inzet: lagere prijzen. Al is er meer aan de hand.
11/02 05u15  Kempens koppel zit al 8 dagen vast op cruise in Zuid-Chinese Zee: “Door het coronavirus mogen we nergens aanleggen”Francis Schellekens en zijn vrouw Jacqueline uit Herenthout scheepten op 1 februari in Hongkong in voor een cruise die hen via de Filipijnen naar Taiwan, Zuid-Korea en Japan zou voeren. Maar door de corona-epidemie kwam daar niks van: het schip verandert al acht dagen voortdurend van richting in de hoop een haven te vinden waar het mag aanmeren. Dat zou donderdag Bangkok kunnen zijn.
11/02 05u15  In twee op drie gevallen dreigt aanvullend pensioen via groepsverzekering duizenden euro’s lager uit te vallenWerknemers die een aanvullend pensioen via een groepsverzekering opbouwen, hebben niet altijd de garantie dat het beloofde bedrag op het einde van de rit ook effectief wordt gehaald. Daarvoor waarschuwt de beurswaakhond FSMA in een rapport. Die heeft een steekproef gedaan, en daaruit blijkt dat het rendement in twee derde van de gevallen te laag dreigt uit te vallen.
11/02 05u15  Antwerpen 6de populairste stad om te investeren in jonge technologiebedrijvenAntwerpen is de zesde populairste stad in Europa voor het aantrekken van investeerders naar jonge technologiebedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van technologiefederatie Agoria en het centrum Sirris.
11/02 05u15  Na succes in Antwerpen, binnenkort ook in Mechelen: vzw Duo for a Job helpt duizend allochtone jongeren aan werkDe vzw Duo for a Job heeft in België voor de duizendste keer een jongere met een migratieachtergrond aan een job geholpen. In Antwerpen helpt de vzw bijna drie op de vier allochtone jongeren na een jaar aan werk of een opleiding.
11/02 05u15  Verrassende musicaldebuten van Geena Lisa (‘The Sound of Music’) en Brahim (‘Pocahontas’): “Het kan totaal mislopen”Geena Lisa (47) en Brahim (35) offeren dit jaar allebei een vakantie op om hun musicaldebuut te maken. Terwijl Idool-zanger Brahim de vader van prinses Pocahontas speelt tijdens de paasvakantie in de gelijknamige musical, is presentatrice Geena Lisa in de kerstvakantie de barones in The Sound of Music.
11/02 05u15  Heroïsche verhalen van gewone mensen: waarom ‘24/7’ blijft werken op tvEen vrouw wordt bedreigd door haar buurman, een naakte man weet niet meer hoe hij in het busstation is terechtgekomen. De agenten in Politie 24/7 weten dinsdagavond wat gedaan, en de Vlaming zal met plezier toekijken. Want de realityreeks scoort week na week mooie kijkcijfers. “Mensen zijn nu eenmaal voyeuristisch.”
11/02 05u15  Dochter van Jezus speelt Maria Magdalena tijdens passiespel: “Eindelijk een vrouw met pit op de scène”Het passiespel van Mariekerke (Bornem) is dit jaar helemaal vernieuwd. Voor de eerste keer wordt de rol van Jezus niet door een Mariekerkenaar gespeeld, tijdens de audities werd Arnout Van Weyenberg (21) uit Berlare geselecteerd.
11/02 05u15  De Belgian Cats: wie zijn de 12 vrouwen die ons land naar de Olympische Spelen loodsten?Wat is de kracht van de Belgian Cats? Iedereen heeft zijn rol, en schikt zich daarnaar. Ziehier de basketbalvrouwen die de historische olympische kwalificatie afdwongen, en hun belang voor de ploeg.
11/02 05u15  De nachtmerrie van elke coureur: “Een hele winter gewerkt en nu lig ik in de zetel naar ‘Friends’ te kijken”Duizenden en duizenden kilometers trainden ze de voorbije winter. Lange stages in Spanje, om klaar te zijn voor het nieuwe wielerseizoen. Maar Thimo Willems (24), Baptiste Planckaert (31) en Ben Hermans (33) zitten met hun goeie vorm thuis op de zetel. Ze braken hun sleutelbeen in hun eerste koers van het jaar. “Ik huil niet snel. Maar toen ik daar op de grond lag, kon ik het niet tegenhouden.”
11/02 05u15  Tribune 4 moet dé sfeertribune worden van de Bosuil: tien vragen beantwoordWie sfeerbeelden vanuit een kolkende Bosuil voor ogen krijgt, kan met enige zekerheid zeggen dat tribune 2 voor de lens werd gezet. De grote sfeertribune, tegenover de nieuwe hoofdtribune, is de thuisbasis van de spionkop van Antwerp, de plaats waar het rauwe en vurige DNA van stamnummer 1 huist. Na dit seizoen, eind mei, behoort die tribune, na 97 jaar oud en versleten, definitief tot het verleden. En worden de poorten geopend van de nieuwe en hypermoderne tribune 4 achter het doel, die de nieuwe sfeertribune van de Bosuil moet worden.
11/02 05u15  KV Mechelen zit met vraagtekens: 0 op 9… wat nu?KV Mechelen wacht nog steeds op zijn eerste punten van 2020. Geen prettige vaststelling met het tweeluik Charleroi - Anderlecht in het verschiet. Na de anticlimax tegen Cercle Brugge is iedereen benieuwd hoe Malinwa straks op Mambourg ten tonele verschijnt. Óók Wouter Vrancken, die in afwachting daarvan vijf prangende thema’s niet uit de weg gaat.
11/02 05u15  KV-doelman Yannick Thoelen zag zijn seizoen in duigen vallen: “Ik heb een paar keer geweend, echt zó frustrerend”Een week geleden ging Yannick Thoelen onder het mes nadat hij zijn kruisband had gescheurd in de thuismatch tegen AA Gent. Nu wacht de doelman een revalidatie van minstens zes maanden. “Zonder blessure had ik die bal van Bezus gewoon gered.”
11/02 05u15  Ouders en familie van Julie Van Espen roepen politici op om justitie aan te pakken: “Laat Julies dood niet tevergeefs geweest zijn”In een open brief halen de ouders van de vermoorde Julie Van Espen uit naar justitie en de politiek. “Julie had nog geleefd indien iedereen binnen het gerecht zijn verantwoordelijkheid had opgenomen”, klinkt het in de brief, die aan alle partijvoorzitters gericht is en vandaag besproken wordt in de Kamer. Ze vragen dat wie in de fout is gegaan, gestraft wordt.
11/02 05u15  Groen haalt uit naar beleid sociale woningbouw: “Vijfduizend nieuwe woningen beloofd, maar er worden er maar 582 gebouwd”Het stadsbestuur wil vijfduizend nieuwe of grondig vernieuwde sociale woningen. Dat staat in het bestuursakkoord. Alleen is het onduidelijk hoeveel nieuwe en hoeveel vernieuwde woningen er komen. Volgens Groen komen er slechts 582 sociale woningen bij. “Deze telling is onvolledig”, zegt woonschepen Duchateau.
11/02 05u15  Antwerpse citytrippers beleven helse terugreis uit Barcelona: “We dachten dat we zouden crashen in de storm”Jan Bru en Mia Helsen uit Aartselaar beleefden zondagavond een helse vlucht van Barcelona naar Brussel. Door de storm kon de piloot niet landen en vloog hij door naar Zürich, om van daaruit terug te keren naar Barcelona. “Tijdens de afgebroken landingspoging begonnen passagiers te huilen en te bidden, we dachten dat we te pletter zouden storten.”
11/02 05u15  Bouwplannen Elektro Van Den Bosch mogelijk dankzij nieuw masterplan met veel openbaar groen: “Zelfs de oude beuk blijft staan”Ook de bestendige deputatie heeft de vergunning geweigerd voor tien nieuwe appartementen op de Kerkplaats. Toch hoeft Ludo Van Den Bosch, zaakvoerder van de bekende elektrozaak, niet te wanhopen. Schepen van Ruimtelijke Ordening Ludo Neyens (Open Vld) is gecharmeerd door een nieuw masterplan dat de architecten van de bouwheer tekenden en dat de centrale Kerkplaats via ‘groene vingers’ en ‘urban villa’s’ verbindt met de achterliggende groene zone langs het Kallement.
11/02 05u15  Stations krijgen tweede leven: “De ligging aan het spoor biedt veel mogelijkheden”De NMBS zoekt een koper voor het voormalige treinstation van Olen. Het is maar een van de vele stations in de Kempen die inmiddels een andere functie hebben gekregen. Toeval of niet, heel vaak krijgen de stationsgebouwen een tweede leven als horecapand.
10/02 23u15  Epilepsie Liga houdt actie met ‘megabrein voor meer bewustzijn’ in station met ambassadeur Jens DendonckerWist u dat een op de honderd mensen epileptische aanvallen heeft? Maar die kunnen heel verschillende vormen aannemen, zoals hallucinaties of dromerig afwezig zijn. De Epilepsie Liga hield gisteren, op de Internationale Epilepsie Dag, de campagne ‘Een megabrein voor meer bewustzijn’ in station Antwerpen-Centraal om enkele misvattingen recht te zetten.
10/02 22u30  Hondenpension Urok & Dreams is vriendelijkste handelaar van de gemeenteHet online platform Handelsgids.be heeft maandag de vriendelijkste handelaars in de gemeente bekroond. Met 9,75 punten op 10 kroonde hondenpension Urok & Dreams uit Waarloos zich net als vorig jaar tot toplaureaat.
10/02 22u30  Telraam voor de schepen van Financiën Turnhout, aangepast meerjarenplan op de valreep goedgekeurdDe Turnhoutse gemeenteraad heeft op een extra zitting een nieuw, aangepast meerjarenplan goedgekeurd. Dat moest snel gebeuren, want het meerjarenplan moet op 12 februari ingediend zijn. Het Vlaams Belang schonk schepen van Financiën Francis Stijnen (CD&V) een telraam.
10/02 22u15  Telraam voor de schepen van Financiën, aangepast meerjarenplan op de valreep goedgekeurdDe Turnhoutse gemeenteraad heeft op een extra zitting een nieuw, aangepast meerjarenplan goedgekeurd. Dat moest snel gebeuren, want het meerjarenplan moet op 12 februari ingediend zijn. Het Vlaams Belang schonk schepen van Financiën Francis Stijnen (CD&V) een telraam.
10/02 21u45  Woonproject in kerk krijgt goedkeuring zonder dat kerk wordt ontwijdHet project waarbij er zes duplexwoningen worden gerealiseerd in de kerk Heilige Familie in de wijk Kaart krijgt groen licht. Het gemeentebestuur keurde dit merkwaardige project goed
10/02 21u15  BREAKING: Antwerp sluit eind mei definitief sfeertribune 2De mythische sfeertribune 2 van Antwerp FC wordt na afloop van dit voetbalseizoen, eind mei, definitief gesloten. Dat vernam Gazet van Antwerpen. De club nam die beslissing om het stadion conform te maken voor Europees voetbal. Daarnaast heeft de oudste nog overblijvende tribune in het Bosuilstadion zijn houdbaarheidsdatum bijna bereikt. De club wil het gros van de fans die er vandaag zitten naar de nieuwe en veel comfortabelere tribune 4 achter de goal verhuizen, die in de loop van juni klaar moet zijn.
10/02 21u15  Felle brand in opslagruimte beschadigt Sas KoffieEen felle brand heeft maandagnamiddag koffiebranderij Sas op de Lilsedijk in Beerse beschadigd. Door de hevige rookontwikkeling vroeg de brandweer aan de inwoners om ramen en deuren gesloten te houden. De productie viel maandag stil, maar gaat dinsdag gewoon weer van start. Een werknemer die het vuur nog probeerde te blussen, is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
10/02 21u00  Weerstation Zoersel heeft er na storm Ciara plots 1.700 volgers bijDe storm Ciara bezorgde Weerstation Zoersel en Omstreken er maar liefst 1.700 nieuwe volgers bij in één dag. De uit de hand gelopen hobby van weeramateur Niels Spaenjers (23) heeft nu bijna 14.000 volgers.
10/02 21u00  Opdracht Koen Geens (CD&V) met week verlengd, maar PS schermt met nieuwe verkiezingenKoninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) doet er nog een weekje bij. Vooral om voort te werken op een regering met PS en N-VA. “Vertrouwen en discretie” zijn daarbij de sleutelwoorden. Maar bij PS hebben ze er weinig vertrouwen in. “Als het draait om paars-geel of niets, dan lijken nieuwe verkiezingen onvermijdelijk”, klinkt het.
10/02 21u00  3,2 ton cocaïne voor Antwerpen onderschept in EcuadorANTWERPEN/GUAYAQUIL- Bij een controleactie in de havenstad Guayaquil in Ecuador is zondagavond 3200 kg cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in vier containers die op weg waren naar de haven van Antwerpen, zo meldt Bob Van den Berghe, de Belg die voor de Verenigde Naties aan het hoofd staat van het Container Control Program.
10/02 20u30  Epilepsie Liga houdt actie met ‘megabrein voor meer bewustzijn’ in stationWist u dat een op de honderd mensen epileptische aanvallen heeft? Maar die kunnen heel verschillende vormen aannemen, zoals hallucinaties of dromerig afwezig zijn. De Epilepsie Liga hield gisteren, op de Internationale Epilepsie Dag, de campagne ‘Een megabrein voor meer bewustzijn’ in station Antwerpen-Centraal om enkele misvattingen recht te zetten.
10/02 20u30  Ook voor organisatie is storm na afgelaste cross gaan liggen: “We kijken nu al uit naar 21 november”Het was een pijnlijke beslissing voor de organisatie en vele vrijwilligers van de Aardbeiencross toen zondag bleek dat de wedstrijd niet kon doorgaan. Ondertussen is de storm in Merksplas gaan liggen. Organisator Marc Van Gestel uitte gisteren, vlak nadat de cross afgelast werd, zijn gevoelens in een open brief. Een dag na het drama reageert hij toch positief.
10/02 20u15  Tv-contract Jupiler Pro League: Eleven Sports lijkt slag thuis te halen voor 103 miljoenDe raad van bestuur van de Pro League heeft vandaag opnieuw vergaderd over het tv-contract. Komende woensdag zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bekendgemaakt worden dat Eleven Sports de rechten binnenhaalt met een bod van 103 miljoen euro .
10/02 20u15  VIDEO. Leerlingen bejaardenzorg geven zelf les rond gebruik van smartphoneIn Beveren hebben de leerlingen bejaardenzorg van de Sint-Maarten Bovenschool de rollen eens omgedraaid. Ze zijn zelf les gaan geven in het dienstencentrum De Beuken, het trefpunt voor alle ouderen van Beveren en omgeving. Op zich niet zo speciaal, maar wel als je weet dat het lesonderwerp de smartphone was. De senioren kregen er van de scholieren vele tips and tricks. Facebook, Whatsapp en zelfs selfies nemen: het zat allemaal in het lessenpakket.
10/02 20u15  VIDEO. Baloise Belgium Tour start dit jaar opnieuw in BeverenDe wielerkaravaan van de Baloise Belgium Tour komt dit jaar, na een afwezigheid van twee jaar, weer naar Beveren. Dat is het gemeentebestuur overeengekomen met organisator Golazo Sports.
10/02 20u15  Man bedreigt OCMW-personeel en riskeert halfjaar celZes maanden effectief en een geldboete van 800 euro. Dat hangt Jean V., een veertiger uit Heist-op-den-Berg boven het hoofd, nadat hij doodsbedreigingen had geuit aan het adres van het personeel van het OCMW in Heist.
10/02 20u00  Open Vld zwaait Paul Gréant met veel eerbied uit, fractieleider Kristof Droessaert is nieuwe voorzitterKristof Droessaert is de nieuwe voorzitter van de Open Vld-afdeling in Schilde. Hij volgt Paul Gréant op, die meteen gebombardeerd werd tot erevoorzitter.
10/02 20u00  Pidpa neemt beheer van riolen overDe gemeente Duffel draagt op 1 juli haar riolering over op Pidpa, een producent en distributeur van drinkwater in de provincie Antwerpen.
10/02 20u00  N-VA heeft nu ook jongerenafdeling: “We willen aantonen dat lokale politiek niet saai is”N-VA Zandhoven heeft nu ook een jongerenafdeling opgericht. Mats Sterkens is de voorzitter en krijgt meteen gezelschap van twaalf andere bestuursleden.
10/02 20u00  Boom dreigt op Hoogboomsesteenweg te vallen, gemeente sluit straat afDoor de storm Ciara dreigt een boom op de Hoogboomsesteenweg om te vallen. Om alle risico’s te vermijden werd de Hoogboomsesteenweg afgesloten tot de boom kan worden geveld.
10/02 19u45  Man (86) sterft tijdens opruimen stormschadeEen 86-jarige man is maandagavond tijdens het weghalen van omgevallen bomen in de Gouden Leeuwstraat in Belsel onwel geworden. Een ziekenwagen en de MUG kwamen ter plaatse maar hulp kon niet meer baten. Tijdens de interventie van de hulpdiensten bleef de straat afgesloten voor al het verkeer.
10/02 19u45  DAVE LANGS DE ZIJLIJN. Het BK-biergooien deed me denken aan Patje Boem Boem GootsDave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn, ook en vooral in de Proximus League. Voortaan laat hij ook wekelijks in Gazet van Antwerpen zijn eigenzinnig licht schijnen over ‘zijn’ 1B. Met veel passie. En een knipoog.
10/02 19u45  Miserabel financieel jaar: Belgisch profvoetbal boekt recordverlies van 87 miljoen euroHet Belgisch profvoetbal heeft vorig seizoen 201-19 een recordverlies geboekt van 87 miljoen euro. Van de 23 clubs die in 1A en 1B speelden (Virton was nog geen profclub) maakten alleen Club Brugge, Charleroi, STVV, AA Gent en Waasland-Beveren winst. Voor de rest noteren we verliezen van 25.000 euro tot 25 miljoen euro.
10/02 19u30  PVDA eist bevriezing huurprijzen in te renoveren sociale woningen: “Vocht, schimmel, geen isolatie en toch een prijsstijging? Dat kan niet”PVDA Antwerpen voerde maandag actie tegen de verhoging van de huurprijzen van sociale woningen. De partij eist dat de stad de huurprijzen bevriest. “Het kan niet dat prijzen verhoogd worden in gebouwen die al tien jaar geleden gerenoveerd moesten worden”, zegt PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders.
10/02 19u30  Gemeente neemt juridische stappen tegen komst asielcentrum, Fedasil houdt been stijfHet gemeentebestuur van Kalmthout neemt een advocaat onder de arm en spant een procedure in kort geding aan bij de rechtbank van eerste aanleg om zo te voorkomen dat het geplande asielcentrum er komt. De lokale Vlaams Belang-afdeling betoogt dinsdagavond aan het station van Heide tegen de komst van het centrum.
10/02 19u30  Mechelse band L’Itch neemt debuutplaat op in oud ziekenhuis van AZ Sint-MaartenHoe klinkt een verlaten ziekenhuis? De Mechelse band L’Itch legde het vast op zijn debuutplaat Urges. Zanger-gitarist Sander Rom (28) woonde zo'n halfjaar in de afgeschreven campus van het AZ Sint-Maarten in Mechelen en stortte zich er helemaal op de muziek. “De plek had een serieus effect op de plaat en de inhoud ervan”, zegt hij. “Je kan de gangen zelfs horen.”
10/02 19u15  L’Itch neemt debuutplaat op in oud ziekenhuis van AZ Sint-MaartenHoe klinkt een verlaten ziekenhuis? De Mechelse band L’Itch legde het vast op zijn debuutplaat Urges. Zanger-gitarist Sander Rom (28) woonde zo'n halfjaar in de afgeschreven campus van het AZ Sint-Maarten in Mechelen en stortte zich er helemaal op de muziek. “De plek had een serieus effect op de plaat en de inhoud ervan”, zegt hij. “Je kan de gangen zelfs horen.”
10/02 18u45  Land van Playsantiën doet zeker verder tot 2025De gemeenten Malle, Ranst, Zandhoven, Zoersel en Lille ondertekenden deze week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst om het Land van Playsantiën al zeker verder te zetten tot 2025.
10/02 18u45  Veel liefde, zoontje Romeo en zuurstoftherapie: waarom Inter-koning Romelu Lukaku zijn seizoensrecord zal brekenZlatan de nieuwe koning van Milaan? Niks van, op dit moment is dat Romelu Lukaku. De 26-jarige Rode Duivel en Inter-spits scoorde zondag ook in zijn tweede Milanese derby, zit nu al aan 21 goals en is goed op weg om zijn eigen recordaantal doelpunten in één seizoen (27 stuks) te breken. Redenen genoeg waarom dat snel moet/zal lukken.
10/02 18u45  Stad maakt werk van duurzame aanleg grasperken aan Sint-RomboutsDe stad Mechelen wil werk maken van een nieuwe duurzame aanleg van de grasperken aan de Sint-Romboutskathedraal. Daarvoor moet eerst alle werfactiviteit voorbij zijn en ook de nieuwe sfeerverlichting met leds moet geplaatst zijn.
10/02 18u45  Antwerp Spring Festival zoekt talentHet Antwerp Spring Festival brengt van 3 tot 9 mei klassieke muziek met een verrassende twist naar de Handelsbeurs. Het festival wordt afgesloten met de Discovery Day: muziek op twaalf speciale locaties in een twaalf uur doorlopend programma. En daarvoor is de organisatie nog op zoek naar jong artistiek talent.
10/02 18u30  Minister Weyts investeert 700.000 euro in school ’t Blokje: nieuwbouw verrijst in KerkblokstraatVlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (Agion) 700.000 euro in de gemeentelijke basisschool ’t Blokje.
10/02 18u30  Dieven stelen oldtimer Porsche ongemerkt uit garageboxDieven hebben zondagnacht een oldtimer Porsche 911 Carrera gestolen uit een garagebox op een afgesloten terrein in de Palmbosstraat in Aartselaar. Alles wijst erop dat de dieven goed voorbereid waren en wisten waar de wagen stond. Wellicht beschikten de dieven ook over een code om de toegangspoorten van het terrein te openen.
10/02 18u00  Oorlog aan de eikenprocessierups: provincie hangt honderd nestkastjes voor mezen in RivierenhofIn het Rivierenhof in Deurne ging maandag een project van start om de mezenpopulatie op het domein te vergroten en zo de opmars van de eikenprocessierups in te dijken. Leerlingen van het Wilrijkse Sint-Ursula Instituut maakten ruim honderd nestkastjes. Deze actie kadert in een groter plan van de provincie om op natuurlijke wijze de strijd met deze irriterende rups aan te binden.
10/02 17u45  Brand bij Sas Koffie in Beerse snel onder controleBij Sas Koffie in Beerse hebben palletten met lege jutten zakken maandag vuur gevat. De palletten lagen onder een overkapping aan de buitenkant van het bedrijf. De brandweer had het vuur snel onder controle.
10/02 17u30  Gokverslaafde besteelt werkgever en betaalt schade door gratis te werkenEen twintiger die bij zijn voormalige werkgever in Lier een paar duizenden euro heeft gestolen, kijkt tegen een effectieve celstraf van twaalf maanden en een boete van 800 euro aan. De man wou zijn gokschulden aanzuiveren, maar dat lukte niet.
10/02 17u30  Onbekende acteurs die een taal spreken die het grote publiek niet begrijpt, en toch is de Oscar-overwinning van ‘Parasite’ niet zo verrassendVoor het eerst in 92 jaar is de grote winnaar van de Oscars geen Engelstalige film. Tot ieders verbazing was het de Zuid-Koreaanse thriller Parasite die met vier beeldjes ging lopen. Grote regisseurs als Quentin Tarantino en Martin Scorsese zagen aan hoe een film, in een taal waar het grote publiek niets van begrijpt en met acteurs die alleen in hun thuisland bekend zijn, zegevierde.
10/02 17u30  Jeugdproduct Maxime De Bie (19) krijgt verlengd contract bij KV MechelenMaxime De Bie (19) heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een nieuwe deal bij KV Mechelen. De centrale verdediger kwam op 15-jarige leeftijd over van Lierse SK, kreeg een profcontract in 2018 en tekende nu bij tot 2022.
10/02 17u30  Den Laetsten Stuyver: nieuwe feestzaal ingericht met attributen 18de-eeuws bordeelCafé De Lindelo is geschiedenis. Nu straalt daar ‘Den Laetsten Stuyver’, de eerste culturele feestzaal in Lillo. De naam is ontleend aan een bordeel uit de 18de eeuw, dat vlak bij Lillo-Fort heel wat klanten trok. Attributen uit het bordeel van weleer vormen het decor van de zaal.
10/02 17u15  Parijs-Roubaix telt dit jaar 55 kilometer kasseien, organisatie voegt één extra strook toeDe 118de editie van Parijs-Roubaix, die op zondag 12 april op de agenda staat, zal 259 kilometer lang zijn. Dat heeft ASO, de organisator van de helleklassieker, maandag laten weten. Het parcours telt 55 kilometer kasseien.
10/02 17u15  Antwerpse brandweer nog hele dag druk in de weerBrandweerzone Antwerpen was maandag nog een hele dag bezig om de talloze meldingen van stormschade weg te werken. Voorjaarsstorm Ciara bezorgde de brandweer de voorbije dagen meer dan duizend oproepen. “De oproepen gingen vooral over wateroverlast en stormschade.”
10/02 17u15  Nipt: Schelde treedt net niet buiten haar oevers in BornemDe Schelde in Bornem is maandag net niet buiten haar oevers getreden. Door het stormtij werd er gevreesd dat water wel eens over het fiets- en wandelpad op de dijk zou kunnen lopen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Ter hoogte van het gehucht Buitenland stond het water wel gelijk met de dijk. Ook een aanlegsteiger liep onder water.
10/02 17u15  Stad start met lessenreeks G-zwemmen: “Ook kinderen met een beperking moeten hun talenten kunnen ontwikkelen”De Mechelse Zwemschool gaat in maart van start met een eerste proefreeks voor G-zwemmers. Na een evaluatie en eventuele bijsturing volgt er in september een nieuwe reeks van acht zwemlessen voor kinderen tussen 4 en 12 jaar met een beperking.
10/02 17u15  Vier jaar cel gevorderd voor gedwongen prostitutie en uitbuitingHet openbaar ministerie heeft vier jaar cel en 48.000 euro boete gevorderd voor Hans W. (52) uit Lille, die een Venezolaanse vrouw in de prostitutie zou hebben gedwongen. Hij zou ook kamers verhuurd hebben aan andere Zuid-Amerikaanse prostituees. De beklaagde ontkent. “Die dames kwamen in mijn huis ‘chillen’, terwijl ik ging werken. Ik wist niet wat ze er deden.”
10/02 17u00  Drugsdealer springt uit stilstaande trein in Kalmthout om aan controle te ontsnappenDe spoorwegpolitie van Antwerpen heeft vorige week een drugsdealer kunnen vatten die op de trein zat van het Nederlandse Roosendaal naar Antwerpen. Toen de politie hem wou controleren aan het station van Kalmthout, sprong hij uit de stilstaande trein en zette het op een lopen.
10/02 16u45  Gezin krijgt voor al tweede maal boom op dak: “Hopelijk komen de experten nu snel langs”“Niet opnieuw”, dacht Manuel Baekelmans uit Herenthout toen storm Ciara zondagmiddag een boom ontwortelde die op de woning van de man terechtkwam. “Op drie plaatsen staken er takken door het dak. Serieuze schade, en het zwaartepunt van de storm moest er toen nog aankomen.”
10/02 16u15  Waterkeringspoorten dicht wegens stormtij: water komt over blauwe steenIn Antwerpen zijn maandagnamiddag de waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien dichtgegaan vanwege het stormtij op de Schelde. Dat gebeurde rond 14.30 uur, niet veel later kwam het water al over de blauwe steen.
10/02 16u15  Rode bonen voor het eerst in België geteeldVoor het eerst worden in ons land - in Kruibeke - rode bonen gekweekt en worden ze niet geïmporteerd uit Noord- en Zuid-Amerika. Verantwoordelijk hiervoor is het Wase bedrijf Casibeans, dat de bonen liet beoordelen in restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. Chef Seppe Nobels is alvast lovend.
10/02 16u00  Urban explorer toont verloren pracht van verlaten café en feestzaal Volkslust: “Bij een afbraak gaat veel moois verloren”Het voormalige café en feestzaal Volkslust in de Strijdersstraat in Edegem wacht al jaren op de afbraak om plaats te ruimen voor een nieuwbouwproject. Burgemeester Koen Metsu meldt dat een nieuwe vergunningsaanvraag werd ingediend. Het sein voor urban explorer Frederik Janssens uit Schoten om de geschiedenis van het gebouw vast te leggen.
10/02 16u00  Tipgevel valt op carport van buren na felle windstootEen vers gemetselde tipgevel van een woning in renovatie in de Biesheuvelstraat in Arendonk heeft het begeven als gevolg van een felle windstoot. De stenen donderden naar beneden en vielen onder meer door de dakbedekking van de carport van de buren. Voor zover bekend vielen er geen gewonden. Een tweede nieuw opgetrokken tipgevel is nog intact.
10/02 16u00  Den Laetsten Stuyver: nieuwe feestzaal ingericht als 18de-eeuws bordeelCafé De Lindelo is geschiedenis. Nu straalt daar “Den Laetsten Stuyver”, de eerste culturele feestzaal in Lillo. De naam is ontleend aan een bordeel uit de 18de eeuw, dat vlak bij Lillo-Fort heel wat klanten trok. Attributen uit het bordeel van weleer vormen het decor van de zaal.
10/02 15u30  ANALYSE GOOTS. Nog één wedstrijd verliezen en ik zie het niet meer goed komen met Lierse K.Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
10/02 15u30  Storm Ciara richt ook schade aan in het stadion van KV MechelenStorm Ciara heeft ook aanzienlijke schade aangericht aan de buitenkant van het AFAS-stadion van KV Mechelen. Verscheidene aluminium wanden kwamen los en vielen naar beneden. Met de stabiliteit van het stadion is er geen probleem.
10/02 15u30  Dit droegen de sterren voor de Vanity Fair-afterparty van de OscarsDe avond van de Oscars duurt lang, ellenlang, want na de officiële awardshow trekken heel wat Hollywoodsterren richting het Wallis Annenberg Center waar naar jaarlijkse gewoonte de afterparty van Vanity Fair plaatsvindt. Tegen dan mag het er allemaal al wat losser aan toegaan en veel actrices hebben dan ook al een andere jurk aangetrokken die vaak een stuk uitbundiger is dan die van de rode loper van enkele uren voordien. Hoe het ook zij, vast staat in elk geval dat er weer tot in de late uurtjes werd gevierd.
10/02 15u15  Beker van België basketbal wordt ‘The EuroMillions Cup’De Beker van België basketbal bij de mannen heet voortaan The EuroMillions Cup. Dat heeft de Pro Basketball League vandaag bekendgemaakt.
10/02 15u15  Reeds sponsor van Egan Bernal, nu ook van Lewis Hamilton: Ineos gaat F1 team financieel ondersteunenMercedes heeft de ambitie om langer in de Formule 1 actief te blijven kracht bijgezet door een vijfjarig samenwerkingsverband aan te gaan met Ineos. Het Britse chemieconcern van miljardair Jim Ratcliffe wordt hoofdpartner van de Duitse renstal, die al jaren domineert in de koningsklasse van de autosport. Eind vorig jaar werd al bekend dat Mercedes en Ineos op technisch gebied gaan samenwerken.
10/02 15u00  Luigi Di Biagio is opvolger van Leonardo Semplici bij rode lantaarn SPAL in Serie ASPAL heeft coach Leonardo Semplici (52) de laan uitgestuurd en Luigi Di Biagio (48) aangesteld als opvolger. Dat heeft de rode lantaarn in de Serie A aangekondigd.
10/02 15u00  Tv-contract Jupiler Pro League: topclubs willen extra opbrengst voor zichzelf houden, kleine clubs gaan niet akkoordDe raad van bestuur van de Pro League vergadert vanavond opnieuw over het tv-contract. Vrijdag bleek dat het bod van Eleven Sports van 103 miljoen euro het aantrekkelijkst was. Niet alleen omdat het 2 miljoen euro meer bedroeg dan wat Proximus, Telenet en VOO samen boden, ook omdat het ‘moderner geïnspireerd’ bleek. Gent-voorzitter Ivan De Witte was zowat als enige niet akkoord met het bod omdat hij nog altijd in een verkoop voor 120 miljoen euro gelooft.
10/02 14u45  Drugsdealers opgepakt na huiszoekingBij een huiszoeking in de Carnotstraat kon de Antwerpse politie vrijdagavond drie vermoedelijke drugsdealers oppakken. Ze hadden net ketamine aan de man gebracht.
10/02 14u45  Tottenham-vedette verontschuldigt zich voor coronavirusgrap: “Mezelf en de club teleurgesteld”Tottenham-middenvelder Dele Alli heeft zich verontschuldigd voor een grappig bedoelde video die hij op Snapchat heeft gepost over het coronavirus. “Ik heb mezelf en de club teleurgesteld”, verklaarde de 23-jarige Engelse international.
10/02 14u30  Hartafwijking dwingt nu ook oudste van Frans broederpaar tot stoppen met wielrennenDe Franse renner Jimmy Turgis moet op 28-jarige leeftijd een punt zetten achter zijn carrière. Hij heeft net als zijn jongere broer Tanguy een hartafwijking. Dat heeft zijn procontinentale team B&B Hotels-Vital Concept p/b KTM bekendgemaakt.
10/02 14u30  Gek of geniaal? Kitesurfende Kruibekenaar trotseert CiaraStorm Ciara bezorgde vele mensen kopzorgen. Maar niet Kruibekenaar Nick Van Raemdonck. Op deze weersomstandigheden heeft hij naar eigen zeggen zes jaar gewacht. Hij trok erop uit om te kitesurfen. Veel wind en wateroverlast, dat had hij nodig om deze stunt uit te halen. Nick is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. In 2016 trotseerde Nick al eens de wateroverlast op de Barbierbeek. Toen trok hij erop uit met zijn surfplank, maar dit is dus nog een tikkeltje straffer. Fantastische beelden van de prachtige polders van Bazel.
10/02 14u30  Vrancken na Mechelse 0 op 9: “Gelukkig zijn we geen marathonlopers die maanden moeten wachten om dit recht te zetten”KV Mechelen kon in 2020 nog niet winnen. Ook zaterdag tegen rode lantaarn Cercle Brugge (3-2) beet Malinwa na een ondermaatse prestatie in het zand. Eén voordeel: de Kakkers krijgen morgen met een inhaalduel tegen Charleroi alweer een kans op eerherstel.
10/02 14u00  Tractorsluis op Rietbroek blijft ondanks petitie van buurtbewonersHoewel een petitie met vierhonderd handtekeningen tegen de tractorsluis op Rietbroek werd ingediend, geeft de stad Herentals de wegversperring nu een definitief karakter. Verkeerstellingen wezen het nut ervan uit.
10/02 14u00  Spookrijdende taxichauffeur aan Waaslandtunnel onder invloed van drugsDe Antwerpse politie zette vrijdag een taxi aan de kant in de omgeving van de Waaslandtunnel. De chauffeur reed veel te hard en had een klant aan boord. Aan de Charles de Costerlaan reed de man bovendien tegen de richting in, naast de betonblokken. Hij bleek onder invloed van drugs.
10/02 14u00  Storm Ciara, één dag later: op pad met brandweer om schade te metenOok de brandweer van Wommelgem was deze ochtend nog druk in de weer met het afwerken van alle oproepen na de doortocht van storm Ciara. In de brandweerzone Rand waren dat er 650 in totaal. Ook hier vooral omgewaaide bomen en wateroverlast.
10/02 14u00  Man laat vrienden tanken op kosten van ex-werkgever, maar vraagt de vrijspraakEen man uit Heist-op-den-Berg die vrienden liet tanken met een tankkaart van zijn ex-werkgever, riskeert twaalf maanden cel en een boete van 400 euro. De beklaagde vraagt de vrijspraak of een straf met uitstel.
10/02 14u00  Antwerpse regisseur wint hoofdprijs op prestigieus kortfilmfestivalDe Antwerpse regisseur Anthony Nti (28) heeft de hoofdvogel afgeschoten op het filmfestival van Clermont-Ferrand in Frankrijk. Op ’s werelds grootste kortfilmfestival won hij zaterdagavond de ‘Grand Prix International’ voor zijn kortfilm Da Yie.
10/02 14u00  Verschillende scholen blijven gesloten door de stormVerschillende scholen in het Antwerpse hielden vandaag de deuren gesloten omwille van het stormweer. Ook in Wilrijk, waar de kleuter-, basis en middelbare school Ieperman midden in een park ligt. De beslissing viel vorige vrijdag. En die werd duidelijk niet lichtzinnig genomen. Op het schooldomein kwamen heel wat takken en ook bomen naar beneden.
10/02 14u00  Kogel is door de kerk: intieme trouwplechtigheid voor prinses BeatriceNa de commotie rond Megxit en het seksschandaal met prins Andrew, heeft de Britse koninklijke familie ook iets heuglijks om naar uit te kijken: het huwelijk van prinses Beatrice.
10/02 14u00  Stormdeskundige: “Windsnelheden niet uitzonderlijk, wel dat heel het land ermee te maken kreeg”Storm Ciara trok afgelopen nacht over ons land en zorgde voornamelijk voor omgevallen bomen, losgerukte dakpannen en hier en daar wat wateroverlast. “Al bij al viel het nog goed mee”, klinkt het bij de brandweerzones in heel ons land. De windsnelheden waren dan ook niet echt uitzonderlijk. Dat het hele land er op hetzelfde moment mee te maken kreeg, is wel speciaal.
10/02 13u45  Het systeem-Veljkovic uitgelegd: hoe valse scoutingfacturen zwart geld werdenNiet alleen Standard, ook vier andere eersteklassers deden de afgelopen jaren betalingen aan verdachte bedrijven van Dejan Veljkovic in Cyprus en Montenegro. Dat blijkt uit officiële rapporten van de voetbalbond. In totaal gaat het over 34 spelerstransacties van KV Mechelen, RC Genk, Anderlecht en KV Oostende. Hieronder leggen we uit hoe het systeem werkt.
10/02 13u30  Koning verlengt opdracht Koen GeensKoning Filip heeft de opdracht van Koen Geens verlengd. Geens zal opnieuw verslag uitbrengen op 17 februari. Geens heeft vanmiddag, op 260 dagen na de verkiezingen, verslag uitgebracht bij koning Filip, na een week van overleg met de tien partijen die in aanmerking komen voor de vorming van een federale regering. De koninklijke opdrachthouder liet deze ochtend niet in zijn kaarten kijken en predikte het spreekwoord ‘zwijgen is goud’.
10/02 13u30  Leonardo DiCaprio neemt voor het eerst zijn 23 jaar jongere vriendin mee naar OscarsLeonardo DiCaprio (45) is al een tijdje aan het daten met Camila Morrone (22), maar de twee verschenen nooit eerder samen op een evenement. Tijdens de Oscars was het dan eindelijk zover, al liepen ze wel niet samen over de rode loper.
10/02 13u00  Politie op zoek naar vermiste Merel (16) uit TurnhoutDe politie en het parket zijn op zoek naar Merel Proost. Het zestienjarig meisje verliet zondagavond haar woning in Turnhout, sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
10/02 13u00  VIDEO. Herbekijk de hoogtepunten uit de match tussen Lierse K. en DenderLierse Kempenzonen verloor zaterdag een belangrijke wedstrijd in de strijd om het behoud. De bezoekers van Dender kwamen met 1-2 winnen op het Lisp. Heeft u de live uitzending op gva.be gemist? Herbekijk hier dan de hoogtepunten van de wedstrijd.
10/02 12u45  Nieuw contract voor Joren Dom ligt op tafel bij BeerschotDe contractonderhandelingen tussen Beerschot en Joren Dom zijn vorige week in een stroomversnelling gekomen. De polyvalente Antwerpenaar is einde contract op het Kiel en verkondigde de voorbije maand meermaals dat hij langer bij de club wil blijven. Hij wachtte naar eigen zeggen op een eerlijk voorstel van het Beerschotbestuur. Dat voorstel is er nu gekomen.
10/02 12u45  Antwerp Diner houdt via Silent Disco rekening met omwonenden HandelsbeursIn de Handelsbeurs is gisteravond een beetje stiller gefeest dan normaal. De organisatie van de benefiet Antwerp Diner heeft er geëxperimenteerd met een Silent Disco. De genodigden kregen een hoofdtelefoon in plaats van luide muziek voorgeschoteld. Dit als tegemoetkoming naar de buurtbewoners van de Handelsbeurs. Die zijn namelijk de geluidsoverlast beu en hebben al een procedure opgestart om de vergunning van de evenementenhal te laten vernietigen
10/02 12u30  LIVE. Nasleep storm: brandweer overal nog druk in de weer, maar grote schadegevallen blijven uitIn Antwerpen en omgeving neemt het aantal oproepen voor stormschade maandagvoormiddag stilaan af. Er moeten vooral nog heel wat mensen met ondergelopen kelders worden geholpen. Ook in de regio Mechelen en in de Kempen is de brandweer nog druk in de weer, maar blijven grote schadegevallen uit.
10/02 12u30  De Scheldelaan is de gevaarlijkste baan in Berendrecht, maar ook op deze punten gebeurden ongevallenIn de stad Antwerpen waren er in 2018 7.214 verkeersongevallen. Er vielen toen elf verkeersdoden te betreuren, 167 zwaargewonden en 2.426 lichtgewonde slachtoffers. Hoe is het met de verkeersveiligheid gesteld in de Antwerpse districten? We duiken in de verkeersveiligheidsaudits die de politie opmaakte per district. We bezoeken een gevaarlijk kruispunt, praten met de weggebruikers en leggen het voor aan deskundigen en beleidsmakers. Vandaag deel 5: Berendrecht, Zandvliet en Lillo.
10/02 12u15  Experts Pro League hebben verslag omtrent fiscale en parafiscale voordelen klaar, politiek lacht voorstellen wegDe expertencommissie, die door de Pro League was aangesteld om de fiscale en parafiscale voordelen in het voetbal onder de loep te nemen, heeft zijn verslag klaar. Het wil de RSZ- en fiscale voordelen grotendeels ongemoeid laten. De schatkist zou in totaal zo’n 25 miljoen beuren, nog grotendeels te betalen door de gokbedrijven. “Een mager beestje” en “niet ernstig” klinkt het vanuit de politiek.
10/02 12u15  Na zus Clara wordt ook Jelle Cleymans ‘aspergeridder’Puurs-Sint-Amands organiseert als bakermat van de Kalfortse asperge straks al voor de twintigste keer op rij het Aspergefestival. Daar hoort elk jaar ook een nieuwe ‘aspergeridder’ bij. Die eer valt dit jaar te beurt aan zanger en acteur Jelle Cleymans.
10/02 12u00  1,5% heeft te veel gedronken tijdens bob-wintercampagneDe lokale politie Bodukap heeft in de periode van 29 november tot en met 3 februari, de periode van de bob-wintercampagne - 3.432 automobilisten aan een ademtest onderworpen.
10/02 12u00  F1-commentator: "Jarenlang geen contact met Michael Schumacher omdat ik kritiek gaf"Als F1-commentator vol lof zijn over een rijder, maar door één keer felle kritiek te geven jarenlang geen contact hebben met een F1-piloot: het overkwam Martin Brundle met Michael Schumacher.
10/02 12u00  Karel, Jef, John en Ignace vormen oudste boysband van Vlaanderen: “Medicijn tegen triestig zijn”Ignace, Karel, Jef en John mogen zelf dan zingen dat ze stilaan in ‘de fleur van hunne sleet’ zijn gekomen, daar was het voorbije weekend niks van te merken. Perfavore, vijftig jaar bezig en zeshonderd optredens op de teller, nam naar aanleiding van het gouden jubileum De Kaekelaar stormenderhand in, tot drie keer toe zelfs. Alstublieft.
10/02 12u00  Organisator veldrit Merksplas over late annulatie: “We hoopten dat de soep niet zo heet zou gegeten worden”De annulatie van de SP-manche zondagmiddag in Merksplas blijft voor reacties zorgen. Marc Van Gestel, sterke man bij de Hoogstraatse Spurters, reageerde zondagavond met een emotionele brief waarin hij duidelijk maakt waarom de beslissing om de wedstrijd af te gelasten zo laat werd genomen.
10/02 12u00  Dakwerkers trommelen extra personeel op na storm: “Al veertig opdrachten in één ochtend”Het hoogtepunt van Ciara ligt achter ons. De omvang van de schade die de storm heeft veroorzaakt, wordt stilaan duidelijk. Brandweerzone Antwerpen alleen al kreeg ruim 950 oproepen binnen waarvan er nog een 200-tal verwerkt moeten worden. “Bedoeling is om al deze mensen vandaag te helpen”, zegt woordvoerster Jasmien O. Ook dakwerkers hebben het nu heel druk, en kregen deze ochtend al tientallen opdrachten binnen.
10/02 12u00  Brandweer in Mechelse regio heeft handen nog vol door CiaraNu de storm Ciara grotendeels gaan liggen is, is het voor de brandweer evenwel nog steeds alle hens aan dek. De meest dringende oproepen werden tot zondagavond laat afgewerkt, maar ook maandag moesten de brandweerploegen nog tussenkomen voor afgeknakte bomen en takken en weggewaaide dakpannen.
10/02 12u00  Brei eens een trui met Karl LagerfeldFan van Karl Lagerfeld en dol op breien? Dan kun je nu meedoen aan een schattenjacht van Woolmark waarbij je een van de 777 exclusieve breipakketten kunt winnen waarmee je een ontwerp van de overleden designer kunt maken.
10/02 11u45  Ciara zorgt in de Kempen voor kapotte serre, nieuw bruggetje en omgewaaid verkeersbordOp tientallen plaatsen in de Kempen werd vanochtend de schade opgemeten die de storm Ciara zondagavond en -nacht heeft aangericht. De brandweer kreeg honderden oproepen vooral over omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen. Voor zover bekend zijn er nergens gewonden gevallen.
10/02 11u45  Is dit dé boosdoener die van de Bisschoppenhoflaan een zwarte zone maakt?De Bisschoppenhoflaan is ongetwijfeld een van de gevaarlijkste straten van de stad en zeker van district Deurne. Van de zes zwarte punten, waar de afgelopen jaren regelmatig ongevallen met slachtoffers gebeurden, zijn er maar liefst vier kruispunten met de Bisschoppenhoflaan. We gingen ter plaatse en merkten meteen wat mee oorzaak is van de vele ongevallen: gelijktijdig groen voor zwakke en sterke weggebruikers.
10/02 11u45  Sneakerwinkel Snipes komt naar MechelenDe Duitse schoenenketen Snipes wil nog voor de paasvakantie een filiaal openen in het voormalige pand van speelgoedwinkel Bart Smit in de Bruul. De sneakerstore heeft al vestigingen in verschillende Belgische steden. “De autoluwe binnenstad is een belangrijke troef van Mechelen”, klinkt het.
10/02 11u30  Antwerpenaar Matthias Casse verdringt Israëlische wereldkampioen van eerste plaats op wereldranglijstJudoka Matthias Casse (22) is de nieuwe nummer 1 van de wereld in de categorie tot 81 kilogram na zijn gouden medaille op de grandslam in Parijs, het officieuze wereldkampioenschap. De vicewereldkampioen steekt met 7.504 punten de Israëlische wereldkampioen Sagi Muki (7.489 punten) voorbij.
10/02 11u30  Jan Verheyen over Oscars: “Film ‘Parasite’ groeide in de polls en werd de surprise van de avond”Een Zuid-Koreaan verraste met de vier belangrijkste Oscars, Martin Scorsese werd alweer vernederd en pittig detail “God bestaat niet meer.” Filmmaker en Oscarfan Jan Verheyen, die gisteravond live commentaar gaf tijdens de 92ste Oscarceremonie, analyseert de winnaars, de verliezers, de grootste teleurstellingen en de opvallendste verrassingen. “Parasite heeft terecht het meeste aantal beeldjes verzilverd.”
10/02 11u15  Deel van dak voetbalkleedkamers gaat vliegenOok bij voetbalclub Molenzonen Hallaar hebben ze afgelopen weekend schade door de storm opgelopen. Een deel van het dak van de kleedkamers is losgekomen.
10/02 11u00  Nieuwe kmo-zone Vrijkensheide eind dit jaar klaarLangs de Merksplassesteenweg in Rijkevorsel worden eind dit jaar twintig nieuwe kmo-units in gebruik genomen. Driekwart van de ruimtes op de zone met de naam Vrijkensheide hebben al een eigenaar gevonden.
10/02 10u45  Hoe een vriendinnenclubje plots naar de Olympische Spelen mag: Belgian Cats leveren (nog maar eens) Belgische sportprestatie van formaat“Van begin tot einde kippenvel.” Aldus Emma Meesseman na de historische olympische kwalificatie van de Belgische basketbalvrouwen. Buiten raasde storm Ciara, in de Oostendse Versluys Dome barstte een orkaan van applaus los. De Belgian Cats, een vriendinnenclubje van weleer, bestormt de wereldtop.
10/02 10u45  Nauwelijks wijzigingen op WTA-ranking na Fed Cup-wedstrijdenNa een Fed Cup-week zijn er nauwelijks wijzigingen op de maandag gepubliceerde WTA-ranking. Belgiës nummer 1 Elise Mertens behoudt haar 19de plaats.
10/02 10u30  Ikea bant wegwerpplastic met Eva Mouton en komt met groene collectieIkea kondigt enkele maatregelen aan om veel minder plastic te gebruiken en zelfs wegwerpplastic helemaal te bannen. Het werkt daarvoor samen met Illustratrice Eva Mouton. Daarnaast komt er ook een collectie die vervaardigd wordt uit gerecycleerd plastic uit de Middellandse Zee.
10/02 10u15  Van Aert na horrorcrash in Tour twee maanden voor op schema: laat de voorjaarsklassiekers maar komenOf hij er ook zal winnen, hangt af van details en de tegenstand – tegen dan is Mathieu van der Poel ook opnieuw van de partij. Maar dat Wout van Aert (25) in de voorjaarsklassiekers zal meespelen voor de prijzen is sinds zaterdag een aan met zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. De zege in Lille stelde an sich weinig voor, de dash in zijn benen en de blink op zijn vel wel. Anders dan aanvankelijk vooropgesteld was tegen begin juni, zal hij al begin april zijn topniveau bereiken.
10/02 10u15  ANALYSE GOOTS. De dip van KV Mechelen zou wel eens onomkeerbaar kunnen zijnHij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
10/02 09u45  Braziliaanse voetballers mogen olympische titel verdedigen in Tokio na zege tegen ArgentiniëBrazilië heeft zich geplaatst voor het olympisch voetbaltoernooi in Tokio waar het zijn titel zal verdedigen. De beloften van de Seleçao verzekerden zich op het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi in het Colombiaanse Bucaramanga van een olympisch ticket dankzij een 3-0 zege tegen Argentinië, dat al gekwalificeerd was.
10/02 09u45  BOEK. Lee Child - Blauwe maanDaar waar in de eerste boeken van de - intussen al ruim twintig episodes tellende- Jack Reacher-saga het gelijknamige hoofdpersonage nog als een kruising van John Rambo, John McClane en Björn IJzervreter door het leven ging (nurks, zwijgzaam, onbehouwen, maar even goed met zijn vuisten als met het eerste het beste wapen binnen handbereik), gaf auteur Lee Child hem gaandeweg toch wat meer menselijke trekjes, waarmee hij zijn miljoenen fans van over heel de wereld nog meer aan zich wist te binden.
10/02 09u45  Tom Ford stopt Kendall Jenner en Hadids in doorzichtige jurkenTom Ford koos als locatie voor zijn nieuwste modeshow niet voor de modeweek in New York die net van start is gegaan, maar verhuisde het hele circus naar de Milk Studios in Hollywood, op een boogscheut van waar zondag de Oscars plaatsvonden. De modeshow baadde dan ook in de glitter en glamour van de filmwereld en de eerste rijen zaten volgepakt met nog meer celebrities dan we van modeshows al gewoon zijn. En die toeschouwers werden ook op een spektakel getrakteerd. Zo stuurde Ford Bella Hadid in een adembenemende glinsterende jurk de catwalk op, zonder beha. Hetzelfde was weggelegd voor zus Gigi en Kendall Jenner, al kregen zij een zwarte, kanten creatie aangemeten. Het mocht, zoals we van de ontwerper gewoon zijn, allemaal wat sexier zijn, met veel fluweel, hier en daar een panterprint en glinsterende stoffen.
10/02 09u45  DISCUSSIE. Hoe heb jij storm Ciara beleefd?Het ergste van de storm is voorbij, de brandweer is nog volop puin aan het ruimen en verzekeringsmakelaars en dakwerkers gaan het heel druk hebben de volgende dagen. Hoe heb jij storm Ciara beleefd? Waren de waarschuwingen voldoende? Wat kunnen of konden overheid, hulpdiensten en KMI nog meer doen?
10/02 09u30  BOEK. Andrea Camilleri - Jacht op de schatVan de in 2019 overleden eminence grise van de Siciliaanse misdaadliteratuur, Andrea Camilleri (93), verscheen er hetzelfde jaar nog een Nederlandse vertaling van een van zijn vroegere boeken.
10/02 09u30  BOEK. Dan Jones - De kruisvaardersDe Brit Dan Jones is in de voetsporen van David Starkey, van wie hij nog les kreeg aan de universiteit van Cambridge, in korte tijd uitgegroeid tot misschien wel de populairste tv-historicus van de jongste jaren. Na boeken over de middeleeuwse Boerenopstand, de Plantagenets en de Tempeliers, heeft hij zich nu aan de Kruisvaarders gewaagd.
10/02 09u30  BOEK. T.M. Logan - 29 secondenT.M. Logan verscheen als een komeet aan het Britse thrillerfirmament met zijn debuutthriller ‘Leugens’. Nu is er ook een tweede boek van hem in Nederlandse vertaling verkrijgbaar: ’29 seconden’.
10/02 09u30  BOEK. Helen Fields - Perfecte restenIn Groot-Brittannië is de ‘Perfect’-thrillerreeks van advocate/scenariste/producer Helen Fields al enkele jaren gemeengoed, maar voor het Nederlandse taalgebied betekent ‘Perfecte resten’ de eerste kennismaking met een auteur die qua gedoseerde horror niet moet onderdoen voor gevestigde waarden als Karin Slaughter of Mo Hayder.
10/02 09u30  BOEK. Karen Cleveland - Dicht bij jouGezien gewezen CIA-analiste Karen Clevelands debuutthriller ‘Wat je niet weet’ meteen op de bestsellerlijst van de New York Times belandde, was het natuurlijk uitkijken naar haar tweede boek. ‘Dicht bij jou’ is een op zichzelf staande thriller geworden, die - zoals we van een gewezen spionne mogen verwachten – misleiding hoog in het vaandel draagt.
10/02 09u30  Hoe stop je het coronavirus? Toeschouwers bij openingsmatch Aziatische Champions League moeten mondmasker dragenBij de openingswedstrijd van de Aziatische Champions League, dinsdag in Zuid-Korea, moeten alle toeschouwers mondmaskers dragen. Dat is volgens persagentschap AP één van de maatregelen genomen door de Aziatische Voetbalconfederatie (AFC) tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
10/02 09u30  LIVE. Containers omgewaaid in Waaslandhaven, ochtendspits verloopt normaalDe ochtendspits op de Vlaamse snelwegen verloopt maandagochtend normaal. Omstreeks 08.45 uur stond er zowat 170 kilometer file, een gebruikelijke waarde voor deze tijd van het jaar. Het gaat om een ochtendspits met weinig incidenten, na de doortocht van storm Ciara. In de Waaslandhaven zijn een aantal containers omgewaaid. Volg hier de laatste ontwikkelingen rond storm Ciara in de provincie Antwerpen op de voet.
10/02 09u15  BOEK. Dan Carlin - Hardcore HistoryDan Carlin (54) is een Amerikaanse politieke commentator van wie de podcasts door miljoenen fans van over de hele wereld worden beluisterd. Zijn paradepaardje is ongetwijfeld Hardcore History waarin hij een geheel eigen, niet onomstreden, kijk op de wereldgeschiedenis te berde brengt. Volgens Slate Magazine zou zijn podcast-episode ‘Ghosts of the Ostfront’ zelfs de vijfde beste beluisterd podcast ooit zijn.
10/02 09u15  Coach Eddy Casteels blijft Leuven Bears trouwEddy Casteels heeft zijn contract als hoofdcoach van basketbalteam Leuven Bears verlengd met drie jaar. Dat bevestigde Leuven Bears zondag. Het contract werd zaterdagavond getekend voor de thuismatch van Leuven Bears tegen Antwerp Giants, die de Leuvenaars wonnen met 83-80.
10/02 09u00  Politie betrapt 19-jarige inbreker op heterdaad in woningDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft een inbreker op heterdaad betrapt. Dat gebeurde vrijdagnamiddag. De politie kreeg vrijdag rond 14.30u een oproep voor een inbraak in een woning in de Boterbloemstraat en de verdachte zou nog aanwezig zijn.
10/02 08u45  Antwerpse waterkeringspoorten maandagnamiddag dicht wegens stormtijIn Antwerpen gaan maandagnamiddag de waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien dicht vanwege voorspeld stormtij op de Schelde. Dat hebben stad en brandweer zondag gezamenlijk beslist. Ze roepen automobilisten op om wagens die op de kaaien geparkeerd staan, zo snel mogelijk te verplaatsen.
10/02 08u30  Giants likken wonden na nederlaag in Leuven: “Iedereen wilde de held zijn”Telenet Giants Antwerp is met een flinke kater en een verdiende nederlaag puntenloos huiswaarts moeten keren. Na een ware thriller in het vierde kwart trokken Eddy Casteels en zijn ploeg aan het langste eind (83-80). De Giants acteerden te veel met ups and downs en moeten zich volgende week herpakken tegen rode lantaarn Luik.
10/02 08u30  Beerschot na zuur puntenverlies toch nog mee aan leiding in 1BDe tweede periode in 1B blijft ongemeen spannend. Met nog drie speeldagen te gaan, delen liefst drie ploegen de leiding met 17 op 33. Beerschot speelt de komende twee weken thuis en heeft alles weer in eigen handen. Even recapituleren hoe het weekend in 1B andermaal voor gemengde gevoelens zorgde op ’t Kiel.
10/02 08u15  Wout van Aert: “Dit is het niveau dat ik van mezelf verwacht”Meer dan zes maanden na zijn val in de Tour en meer dan een jaar na zijn laatste zege in het veld knoopte Wout van Aert zaterdag in Lille voor eigen volk weer aan met een overwinning. Net op tijd. Zijn veldritseizoen zit er op en nu volgt de voorbereiding op het wegseizoen.
10/02 08u15  LIVE. Vlaams Verkeerscentrum hoopt op "ordentelijke" ochtendspits, containers omgewaaidOndanks stevige rukwinden is er momenteel van wateroverlast en incidenten geen sprake op de snelwegen. 'Alle boodschappen op onze dynamische signalisatie staan op normaal', verklaart Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum maandagochtend via Twitter. Hij hoopt op een 'ordentelijke spits'. De NMBS schafte wel een dertigtal piekuurtreinen af. In de Waaslandhaven zijn een aantal containers omgewaaid. Volg hier de laatste ontwikkelingen rond storm Ciara in de provincie Antwerpen op de voet.
10/02 08u15  Defecte vrachtwagen op A12 veroorzaakt hinder in Antwerpen-NoordDoor een defecte vrachtwagen op de A12 groeit de hinder richting Nederland snel aan. De rechterrijstrook is er versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan een omleiding te volgen. Verder verloopt de ochtendspits zonder al te grote problemen.
10/02 08u00  VIDEO. Wateroverlast aan station Antwerpen-Berchem door storm CiaraDe tunnel onder de sporen van het station Antwerpen-Berchem kwam zondagavond onder water te staan, net als een aantal straten rondom het station, zoals de Posthoflei. Het verkeer moest bijgevolg omrijden.
10/02 08u00  Standard dient klacht in tegen ex-sportief directeur Olivier Renard en voormalig coach Aleksandar JankovicStandard heeft bij de rechtbank van eerste aanleg in Tongeren een klacht ingediend tegen onder anderen Olivier Renard en Aleksandar Jankovic, in hun periode als respectievelijk sportief directeur en coach van de Luikse voetbalclub. Dat meldt Sporza.
10/02 07u30  Vrouw vergeet hamster op kookvuur: diertje overleeft brand nietEen bewoonster van een huis in de Pastoor De Meerleerstraat heeft tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag per ongeluk haar hamsterkooi op het inductievuur gezet. Het diertje overleefde de smeulbrand niet. De brandweer kwam ter plaatse voor een controle.
10/02 07u15  ‘Parasite’ is historische winnaar van de OscarsVannacht zijn de 92ste Academy Awards – beter bekend als Oscars – uitgereikt in Los Angeles. Dé grote winnaar werd de Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’. Die werd verrassend bekroond tot beste film, een primeur in de geschiedenis van de filmprijzen.
10/02 06u45  Ciara zal ook ochtendspits in de war sturen: “Sta wat vroeger op, kans op vertragingen is groot”Maandagochtend kunnen er nog steeds rukwinden zijn en kan het ook regenen. “Waar het verkeer in de soep zou kunnen draaien, valt moeilijk te voorspellen”, zei woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum Peter Bruyninckx. “Maar in stormweer is het sowieso moeilijker rijden dan gewoonlijk. Dat kan al vertragingen veroorzaken. Het risico op ongevallen is ook groter, waardoor er nog meer file ontstaat.”
10/02 06u15  Opstelstroken zorgen voor vlotter verkeer op A12, handelaars blij met verbetering van verkeerssituatieDe doorstroming op de A12 en in de zijstraten is de jongste weken flink verbeterd. Dat is het gevolg van de opstelstroken die twee maanden geleden op de A12 in gebruik genomen zijn. Ook de aanpassing van de verkeerslichten op de kruispunten zorgt voor minder files.
10/02 05u15  Glaasje te veel op? Laat een student rijden: “Wij bieden de chauffeur aan, maar niet de auto”Met de auto en een glaasje te veel op? Dan kunt u tegenwoordig bellen naar Driverbuddy. Ibrahim Madah (27) en zijn studenten vervoeren mensen in hun eigen wagen. De (vaak gegoede) klanten geraken veilig op hun bestemming, de jongeren krijgen de kans om tegen betaling met een chique auto te rijden.
10/02 05u15  Cannabis-olie nu al vrij te krijgen in 100 apothekenWie CBD-olie wil kopen, kan vanaf vandaag terecht in de apotheek, zonder voorschrift. “We hebben intussen al een honderdtal verkooppunten”, zegt Maxime Costa van Amophar, het bedrijf dat de CBD-olie op de markt brengt. Wettelijk gezien bevindt het product zich in een grijze zone. “We zijn verplicht om ‘niet geschikt voor consumptie’ op de doos te zetten.” Toxicoloog Jan Tytgat pleit voor het Australisch model inzake middelen op basis van cannabis. “Een arts mag er CBD en THC voorschrijven als hij kan bewijzen dat andere pijnstillers niet werken. Australië is een ontwikkeld land. We moeten die piste durven onderzoeken.”
10/02 05u15  Elke week houden twee bakkers het voor bekeken: “Het is nochtans een prachtige stiel”“Elke week verdwijnen twee bakkers in ons land”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. Sinds 2009 zijn er al 1.013 bakkerijen minder in Vlaanderen. Het zware werk schrikt jongeren af, die de taak van gepensioneerde bakkers niet meer willen overnemen.
10/02 05u15  Koning verlengt wellicht opdracht van Koen Geens, maar enkel CD&V en N-VA zien nog lichtpuntjeDe koning verlengt vandaag wellicht de opdracht van Koen Geens. De focus van de CD&V-vicepremier gaat nog steeds naar een coalitie gedragen door de twee grootste partijen: N-VA en PS. De Vlaams-nationalisten beschouwen de discretie over de gesprekken als “een stap vooruit”. Maar volgens PS is er van enige vooruitgang geen sprake. En ook bij de andere partijen is het vertrouwen in deze missie niet bijster groot.
10/02 05u15  STANDPUNT. Regeerakkoord is mogelijk, tenzij de politieke ego’s te groot zijn gewordenEn de koning, hij ploegde voort. Zeker weten we het niet, maar de kans is groot dat koning Filip zich vandaag met frisse tegenzin naar zijn ontmoeting met vicepremier Koen Geens sleept. De christendemocraat is tien dagen geleden als koninklijk opdrachthouder het politieke mijnenveld ingestuurd met de bedoeling een stabiele meerderheid te vinden om dit land te besturen.
10/02 05u15  Neuroloog Steven Laureys: “Comapatiënten beseffen meer dan we vroeger dachten”Het hoofdpersonage in het nieuwste boek van Herman Brusselmans ligt in een coma. Bij wijze van research sprak de auteur met een aantal ex-comapatiënten over hun ervaringen. En dat is ook wat neuroloog Steven Laureys doet. “De enige die weet hoe het voelt om in een coma te liggen, is de patiënt zelf en dat brengt ons tot nieuwe inzichten”, zegt dokter Laureys.
10/02 05u15  Lidl doet bijna vervallen producten voor halve euro van de handSupermarktketen Lidl gaat verse producten waarvan de houdbaarheidsdatum diezelfde dag verstrijkt voortaan verkopen aan een halve euro. Bedoeling: verhinderen dat er op jaarbasis tonnen voedsel in de vuilnisbak verdwijnen. Andere supermarkten zijn echter geen voorstander van deze spotprijzen.
10/02 05u15  Eigenaar M-Design zoekt pand van 2,5 miljoen euro in het Antwerpse in ‘Huizenjagers’2,5 miljoen euro. Dat is het budget dat Bart Goovaerts (56) over heeft voor een optrekje in het Antwerpse, als uitvalsbasis voor het weekend. Zijn zoektocht is dinsdag te zien in Huizenjagers.
10/02 05u15  COLUMN. Zo’n storm is voor geen haar te vertrouwenOp een stormachtige dag als zondag komt op onze redactie de ene melding na de andere binnen van stormschade. Ik ben dan altijd op mijn hoede, want een storm, dat hebben we niet in de hand. Er is maar één windstoot nodig om heel wat mensen in de miserie te storten.
10/02 05u15  Lotgenotengroep Belenos: “We hebben wel borstkanker, maar zijn nog actief”De lotgenotengroep Belenos die Nancy Van Veltom en Sandra Verheyden hebben opgericht, groeit sterk. “We richten ons op ‘jonge’ lotgenoten, want mensen van onze leeftijd hebben wel borstkanker, maar gaan nog werken. Aan zo’n groep blijkt een grote behoefte te zijn.”
10/02 05u15  20-jarige Kempense student maakt pennen van snoeihout en jerrycansWooden Gifts And More verkoopt handgemaakte pennen, sleutelhangers en briefopeners aan klanten in vijftien verschillende landen. De 20-jarige Dennis Marechal uit Vosselaar richtte het bedrijf op toen hij nog op de schoolbanken zat. Ondertussen is hij ook bezig met zijn hogere studies in Zweden.
10/02 05u15  COLUMN. Cliché van het Kempens boerke gaat al lang niet meer opEigen lof stinkt dan misschien, af en toe trots zijn op jezelf mag best. Zo blader ik elke donderdagochtend nog nieuwsgieriger dan gewoonlijk door het mooiste krantenkatern ter wereld. Dan verschijnt namelijk Bij de Zaak, onze wekelijkse rubriek waarin we een kijkje nemen achter de schermen van een Kempens bedrijf.
10/02 05u15  Academie wil volle container met instrumenten naar Kenia verschepenDe Geelse muziekacademie begint opnieuw een inzamelactie van oude muziekinstrumenten voor het muziekschooltje Ghetto Classics in de Keniaanse hoofdstad Naïrobi. Jef Neve draagt het project een warm hart toe.
10/02 05u15  Wereldkampioenen geven proeflessen boks voor vrouwen: “Tegen zo’n zak slaan, is ideaal om je af te reageren”Het Lierse fitnesscenter Time Release organiseerde zondagmiddag proeflessen boksen uitsluitend voor vrouwen. Het werd een groot succes want in drie sessies kwamen meer dan veertig geïnteresseerde vrouwen opdagen. Eigenaar Joan Heylen was dan ook zeer tevreden.
10/02 05u15  Groen-Lier&Ko vraagt eerherstel 14de-eeuwse Bakkerstoren: “Het zou onvergeeflijk zijn om deze kans te laten liggen”Wanneer de gesloopte viswinkel Schöller op de Vismarkt in Lier heropgebouwd wordt, verdwijnt een deel van de Bakkerstoren opnieuw uit het stadsgezicht. “Dat zou niet mogen”, stelt gemeenteraadslid Tom Claes (Groen-Lier&Ko). “Die vraag komt wel rijkelijk laat”, klinkt het bij de betrokken schepenen.
10/02 05u15  Mortselse firma boomt: zelfs Kevin De Bruyne laat zijn luxewagen inpakken bij BC SignatureDe Mortselse firma BC Signature mag zich marktleider noemen in het carwrappen. Onder meer ­Kevin De Bruyne, Dimitri Vegas en Like Mike komen er met hun luxewagen langs voor een extra beschermingslaag of een nieuw kleurtje. BC Signature heeft zo veel werk, dat het een klantenstop heeft ingevoerd voor simpele reclamebelettering.
10/02 05u15  Mecina deelt clubprijzen uitDe Koninklijke Mechelse Ciné- en Videoclub Mecina bekroonde de laureaten van de jaarlijkse Clubwedstrijd.
10/02 05u15  Wedstrijd ‘Neen tegen pesten’ kan 500 euro opleverenIn het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten heeft de gemeente Willebroek een wedstrijd ‘Neen tegen pesten, da’s Willebroek’, gelanceerd.
10/02 05u15  Fractieleider sp.a-Groen haalt uit naar gemeentebestuur na verhoging opcentiemen: “Gemeente schuift factuur door naar de bewoners”De gemeente Niel voerde voor de grondlasten een verhoging in van 60%. Met deze maatregel kroont Niel zich voor de grondlasten de allerduurste van de driehonderd Vlaamse gemeenten. Voor sp.a-Groen is de maat vol.
10/02 05u15  Actiegroep ook blij met negatief advies rond paardenkliniek: “Het massale protest heeft geloond”Twee dagen nadat bekend werd dat het gemeentebestuur negatief advies geeft over de inplanting van een paardenkliniek in Liezele (Puurs-Sint-Amands), heeft ook de actiegroep opgelucht gereageerd.
10/02 04u15  Natalie Portman maakt statement met haar capeDe Amerikaanse actrice Natalie Portman heeft op de rode loper stil geprotesteerd. Met haar cape kaartte ze het probleem aan dat er tijdens de 92ste Academy Awards geen vrouwelijke regisseurs waren genomineerd.
10/02 00u45  Het opvallendste accessoire op de Oscars: een sandwichPrachtige jurken en pakken in overvloed op de rode loper van de Oscars in Los Angeles, maar extra aandacht ging naar actrice Julia Butters. Niet naar de babyroze jurk van de ster uit ‘Once upon a time in Hollywood’, wel naar de sandwich in haar handtas.
10/02 00u30  Britse krant The Guardian is fan van universiteitsbuurt in BrusselDe hippe universiteitsbuurt in de Brusselse gemeenten Elsene en Etterbeek is door de toonaangevende Britse krant The Guardian gebombardeerd tot één van de tien coolste plekken in Europa.
10/02 00u15  Hoogtepunt van storm trekt over de provincie en zorgt nu ook voor hevige wateroverlastCiara kondigde zich aan als een hevige storm en stelde niet teleur. Rond de middag begon het stevig te waaien en de windsnelheden namen crescendo toe en bereikten laat zondagavond -en nacht een hoogtepunt, met stevige buien er bovenop. De gevolgen bleven niet. Tientallen bomen die op de weg vielen, stukken van daken die wegwaaiden, het treinverkeer dat in de soep draaide en het openbare leven dat nagenoeg stilviel. En ook maandag zal de hinder nog voelbaar zijn. Een aantal scholen houdt de poorten hermetisch gesloten, de waterbus zal door het springtij niet varen op de Schelde en de ochtendspits belooft heel moeizaam te zullen verlopen.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

27x Honderden foto’s van door roofvogels gedode dieren komen binnen bij Duivenbond17/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: “Doif is dood, meneer.” Die woorden maakte Toon Hermans onsterfelijk. Maar voor de Duivenbond is het bittere ernst. Een week geleden lanceerde Pascal Bodengien, voorzitter van de Duivenbond, een oproep: mail ons foto’s van jullie duiven die door roofvogels zijn doodgebeten. Hij kreeg al 250 foto’s binnen. “Bewijsmateriaal, zodat onze advocaat ­genoeg munitie heeft voor een gesprek met Natuurpunt.”
19x STANDPUNT. Koen Geens stormt, De Wever zwijgt17/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: De storm Dennis ging nogal tekeer gisteren, met rukwinden tot meer dan 100 km per uur. Maar dat was klein bier naast de uitbarsting van voormalig koninklijk opdrachthouder Koen Geens in De Zevende Dag.
17x Geen pijntjes, geen studies, geen druk: Nafi Thiam lijkt helemaal op schema voor Tokio17/02 08u30 - Gazet van Antwerpen: Nafi Thiam (25) opende op het indoor-BK in Gent haar olympisch seizoen met een prima prestatie op de 60 meter horden. Met 8”34 klokte ze haar tweede tijd ooit. Maar ook aan haar ontspannen uitstraling zag je dat het goed gaat met de olympische kampioene: geen pijntjes, geen examens en er is minder druk, net omdat ze het WK niet won. Voor Tokio staat geen zevenkamp meer op de planning.
16x Sylvia (47) sinds donderdag vermist17/02 13u45 - Gazet van Antwerpen: Politie en parket vragen uit te kijken naar de 47-jarige Sylvia Stoelen. Ze verliet op donderdag 13 februari het Stuivenbergziekenhuis in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen. Sindsdien ontbreekt van haar elk spoor.
16x Ook gezien? Vogelenmarkt akelig leeg door storm Dennis17/02 12u45 - Gazet van Antwerpen: Amper een dertigtal van de driehonderd marktkramers op de Vogelenmarkt durfden zondagmiddag de storm te trotseren. De marktkramers zijn veel gewoon, zeggen ze, maar wie komt opdagen bij stormweer is toch extra voorzichtig. Maar of het nu stormt of niet, het marktleven moet voort, zeggen ze.
16x Wind blaast dak weg, woning doornat17/02 12u15 - Gazet van Antwerpen: In de Zonstraat in Sint-Jozef Rijkevorsel heeft de stormwind zondagavond het dak van een huis vernield.
16x Witgoor-speler scoort vanop de middellijn bij leider Lyra-Lierse: “Ik voelde dat hij zou binnengaan”17/02 10u30 - Gazet van Antwerpen: Met een prachtig doelpunt van Hans Hannes van op zo’n veertig meter maakte Witgoor zaterdag in blessuretijd een einde aan de ongeslagen reeks van leider Lyra-Lierse. En het pakte vooral zelf drie gouden punten in de strijd om het behoud.
16x Met dit lied van Hooverphonic gaan we naar het songfestival17/02 08u15 - Gazet van Antwerpen: De Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020 werd vanochtend door Hooverphonic bekendgemaakt tijdens De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op radiozender MNM. Met ‘Release Me’ zal Hooverphonic in mei ons land vertegenwoordigen in Rotterdam. Het lied gaat over de zieke vander van Alex Callier, die intussen ook overleden is.
15x Brutale straatroof raakte opgelost na uitzending ‘Faroek’, dader krijgt 20 maanden cel17/02 12u30 - Gazet van Antwerpen: Een 19-jarige man uit Temse hangt een celstraf van 20 maanden boven het hoofd omdat hij, samen met twee minderjarigen, betrokken was bij een brutale straatroof in het hartje van Lier. Ze takelden een wandelaar ernstig toe en roofden zijn portefeuille. De daders konden uiteindelijk worden gevat nadat beelden van camera’s in de buurt werden getoond in het opsporingsprogramma Faroek.
15x Na Ciara en Dennis komt Ellen, maar hoe komen die stormen aan hun naam?17/02 12u00 - Gazet van Antwerpen: Na twee weekenden stormweer door Ciara en Dennis, wordt er nu alweer gesproken over de volgende storm Ellen. “Die moet zich nog vormen, dus we moeten niet op de zaken vooruitlopen”, zeggen Frank Deboosere en David Dehenauw. Maar hoe zit dat eigenlijk met die namen? Frank Deboosere: “Dat is een complexe toestand. In Duitsland zijn hoge- en lagedrukgebieden zelfs te koop.”

Statistieken

Artikels:
31411
Gelezen:
38148
Aantal lezers nu:
84


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven