donderdag 22 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
22/08 13u15  Meghan Markle gunt ons een blik achter de schermen van haar kledingcollectie Eind juli werd bekendgemaakt dat Meghan Markle een kledingcollectie zal ontwerpen ten voordele van Smart Works HQ, een goed doel dat de hertogin na aan het hart ligt. Smart Works HQ helpt kwetsbare vrouwen op de arbeidsmarkt, en daar wil Meghan nu haar steentje aan bijdragen.
22/08 13u15  Nederland heeft schrik van Belgische invasie: Antwerp-fans op de voorpagina, extra politie in Enschede De Europa League-wedstrijd tussen AZ en Antwerp van donderdagavond (20u30) blijft de gemoederen beroeren. Nadat de burgemeester van Enschede, waar de match gespeeld zal worden, duidelijk maakte dat de Belgische fans niet welkom zijn, riepen supporters van Antwerp op toch massaal naar Nederland af te zakken. Het dreigement is voorpaginanieuws in de lokale krant Tubantia, dat meldt dat alvast extra politie is opgeroepen.
22/08 13u15  Oogstfeest sluit zomervakantie af Toerisme Malle en de Sint-Sebastiaansgilde organiseren naar jaarlijkse gewoonte op de laatste zondag van augustus het Oogstfeest.
22/08 13u00  Antwerpen gaat zones 30 beter aanduiden met grondstickers De stad Antwerpen is begonnen met het systematisch plakken van grondstickers in de vele zones 30 op haar grondgebied. De stickers worden om de 250 meter geplakt en zijn een aanvulling op de borden en markeringen die al bij het binnenrijden van de zones 30 zijn aangebracht. “We hopen dat de mensen zich meer aan de snelheidslimiet gaan houden als ze er regelmatig aan herinnerd worden”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
22/08 13u00  Kevin Janssens kwam 17 kilo aan voor hoofdrol in ‘De Patrick’: “Iedereen kent wel ne Patrick” Vanaf 28 augustus kunt u in de bioscoop naar De Patrick gaan kijken, de debuutfilm van Mortselaar Tim Mielants, die zich in 1985 afspeelt op een nudistencamping in Wallonië. Stabroekenaar Kevin Janssens propte zich speciaal voor de hoofdrol vol vetzakkerij om 17 kilo aan te komen.
22/08 12u45  DISCUSSIE. Hoe kan de schoolrekening betaalbaar blijven? Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht komt ook het schoolbudget in het secundair onderwijs op de agenda. Hoe blijft het voor ouders betaalbaar? Welzijnszorg, de Gezinsbond én de onderwijskoepels zélf kaarten het fenomeen aan van de dure en ongebruikte studieboeken.
22/08 12u45  Atletiekclub OLSE viert 75-jarig bestaan met jeugd van nu en atleten van weleer Op de Jos Nuyens-piste warmen ze zich op voor de viering van 75-jaar OLSE Atletiek. De club was in menig opzicht pionier in Vlaanderen en bracht ontelbare kampioenen voort. Maar het plezier dat duizenden ook minder getalenteerde leden al zo lang lopend, springend of werpend beleven in Merksem, is altijd van even groot belang geweest.10 
22/08 12u30  Wekelijkse markt afgelast voor Maanrock De wekelijkse markt op zaterdag in Mechelen is eenmalig afgelast door de organisatie van Maanrock dit weekend.
22/08 12u30  Vincent Kompany wordt nu ook kapitein van Anderlecht Vincent Kompany neemt de aanvoerdersband over bij Anderlecht. De speler-trainer van paars-wit wil meer de focus leggen op het speler zijn en zal tijdens wedstrijden het commando aan Simon Davies laten, op papier de echte hoofdcoach van de Brusselaars. Tot nu toe was het steeds de oudste na Kompany die kapitein was.
22/08 12u30  Groep kajakkers bijna verpletterd door rotsblokken wanneer hoge klif instort Een groep kajakkers kwam vorige week er met de schrik vanaf in de Amerikaanse staat Michigan. Twee fotografen konden filmen hoe een deel van een hoge klif bij het Bovenmeer instortte. De kajakkers mochten van veel geluk spreken: ze waren amper een vijftiental meter van het gevaar verwijderd en werden net niet verpletterd door de rotsen.
22/08 12u30  50 toppers voor een avondje uit in Antwerpen Op de Cultuurmarkt prijzen de theater- en concertzalen hun waren zondag om ter luidst aan. Uw krant heeft vooraf haar huiswerk al gemaakt. Uit de programmering van Antwerpens beste zalen putten wij vijftig voorstellingen die garant staan voor een fijn avondje uit. Reserveren maar!
22/08 12u15  Pleidooi voor ‘superslim’ rekeningrijden om files aan te pakken Voor de verkiezingen was er zo veel tegenkanting tegen het rekeningrijden voor automobilisten dat N-VA het plan van tafel veegde. Ook nu staat er in de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen niks over rekeningrijden, en dat vinden twee transporteconomen een gemiste kans. Zij pleiten in hun paper ‘Superslim rekeningrijden voor dummies’ voor een versie die naar hun mening “aanvaardbaar” is voor de bevolking.10 
22/08 12u15  Definitief: Liam Hemsworth vraagt officieel scheiding aan van Miley Cyrus Fans moeten niet langer hopen op een hereniging: de scheiding tussen Miley Cyrus en Liam Hemsworth is binnenkort definitief. De Australische acteur heeft de scheiding officieel aangevraagd en maakt zo een einde aan hun huwelijk.
22/08 12u00  "Standaardonderdelen maken het DNA van de F1 kapot" Vanaf het seizoen 2021 wil men in de Formule 1 heel wat standaardonderdelen introduceren. Bedoeling is om de kosten van de F1-teams naar omlaag te halen. Bij Ferrari vreest men echter dat het DNA van de Formule 1 geraakt wordt, namelijk competitie tussen constructeurs en technologische innovatie.
22/08 12u00  Pleidooi voor ‘superslim rekeningrijden’: “Laat de prijs variëren bínnen de spitsperiode” Voor de verkiezingen was er zo veel tegenkanting tegen het rekeningrijden voor automobilisten dat N-VA het plan van tafel veegde. Ook nu staat er in de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen niks over rekeningrijden, en dat vinden twee transporteconomen een gemiste kans. Zij pleiten in hun paper ‘Superslim rekeningrijden voor dummies’ voor een versie die naar hun mening “aanvaardbaar” is voor de bevolking.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/08 13u45  Middeleeuwen herleven in Ten Duinen tijdens Feest in de AbdijMet het hele gezin de middeleeuwen herbeleven, tussen ridders en roofvogels, bij de imposante ruïnes van abdij Ten Duinen in Koksijde: dat kan zaterdag tijdens Feest in de Abdij.
16/08 13u45  Bram Castro in doel voor KV Mechelen tegen Cercle BruggeBram Castro start zaterdag in het thuisduel tegen Cercle in doel. Dat liet KV Mechelen-coach Wouter Vrancken verstaan. Castro krijgt de voorkeur op Sofiane Bouzian. De laatste officiële basisplaats voor de doelman is exact een jaar geleden.
16/08 13u45  Eilandje: nieuw Antwerps zomerbier op BollekesfeestOp het Bollekesfeest, het feest van de Antwerpse streekproducten, stelt de Antwerpse Brouw Compagnie, bekend van het Seefbier, een nieuw Antwerps zomerbier bier voor: Eilandje. Dit eenmalige brouwsel kan je dit weekend proeven aan de stand van de Antwerpse brouwerij op de Groenplaats (hoek kathedraal). Het bier zelf is een uniek zomersbrouwsel dat een tropische cocktail van exotische hopsoorten bevat en één keer in beperkte hoeveelheid gebrouwen werd.
16/08 13u15  Economie draait goed, toch kleuren beurzen bloedrood: wat is er aan de hand?De VS doen het economisch nog steeds prima. En toch slaagde één grafiekje erin om de recessievrees weer te doen oplaaien. Daardoor kleurden de beurzen woensdag bloedrood. Wat is er aan de hand?
16/08 12u45  Blokken op de hipste plek van Mechelen: “Lekker eten in De Vleeshalle in de pauze maakt het plaatje compleet”Studenten die hun eigen bureau of de bib willen inruilen voor een meer unieke plaats om te studeren, kunnen nog tot eind september terecht in De Vleeshalle in Mechelen. “We studeren hier zonder afleiding, en tijdens de middagpauze kunnen we lekker eten”, klinkt het.
16/08 12u15  Bikepacker klaar voor Kirgizië: dagenlang mountainbiken zonder hulp, eten en slapen op eigen krachtBikepacker Berten De Canne (49) uit Zandvliet maakt zich klaar voor een tour door Kirgizië. Bikepacking is een sport waarbij mountainbikers al hun bagage meenemen, in de natuur overnachten en dat binnen een vooropgestelde tijd. Vanuit de Leeuw van Vlaanderen, een taverne aan de Zandvlietse Hoek, organiseerde Berten al zo'n tocht van 1200 km.
16/08 12u00  Nu ook Amazon onder vuur “voor steun aan protestbeweging Hongkong”Na verschillende modelabels ligt nu ook Amazon onder vuur op Chinese sociale media, omdat de webshop T-shirts verkoopt met slogans van de protestbeweging in Hongkong.
16/08 12u00  "F1-raceweekend inkorten naar twee dagen is geen goed idee"Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is het geen goed idee om de raceweekends in de Formule 1 in te korten. Het zou niet goed zijn voor de rijders en de teams, maar ook niet voor de sport op zich.
16/08 12u00  Harry en Meghan onder vuur door nieuw tripje met privéjet: “Eerlijk gezegd, dat is erg hypocriet van hen”De Britse prins Harry en echtgenote Meghan Markle zijn deze week voor het eerst samen met hun kleine prinsje Archie op vakantie vertrokken richting Ibiza. De royals vlogen (opnieuw) met een privéjet, wat hen op heel wat kritiek komt te staan. “Harry kan niet preken over de catastrofale gevolgen van klimaatverandering terwijl hij de wereld rondvliegt in een privévliegtuig”, luidt het.
16/08 11u45  Zonnepanelen op appartementsblokken: Antwerpen scoort slecht, maar zo kan het beterEen nieuwe Europese richtlijn moet het eenvoudiger maken om zonnepanelen te plaatsen op daken van appartementsblokken. De stad Antwerpen hoopt nu dat er een inhaaloperatie kan komen. De Vlaamse en federale overheid moeten de richtlijn nog wel omzetten in regels om zo te kunnen starten met een coöperatieve voor zonnedelen. Eigenaars kunnen dan in zo’n coöperatieve stappen. In Gent en het Nederlandse Wezep lopen soortgelijke projecten die al concreet zijn uitgewerkt.
16/08 11u45  Blokken op de hipste plek van Mechelen:“Lekker eten in De Vleeshalle in de pauze maakt het plaatje compleet”Studenten die hun eigen bureau of de bib willen inruilen voor een meer unieke plaats om te studeren, kunnen nog tot eind september terecht in De Vleeshalle in Mechelen. “We studeren hier zonder afleiding, en tijdens de middagpauze kunnen we lekker eten”, klinkt het.
16/08 11u30  Bikepacker Berten De Canne klaar voor KirgiziëBikepacker Berten De Canne maakt zich klaar voor een tour door Kirgizië. Hij is ook medeorganisator van A-Cross the 5. Dat is een bikepacking race door België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.
16/08 11u30  Geen geslaagd olympisch testevent voor Jelle Geens en Marten Van Riel in TokioJelle Geens (1u52:24) is vrijdagmorgen als negentiende geëindigd tijdens het olympisch testevent triatlon in Tokio. Marten Van Riel finishte na een val tijdens het fietsen als 36e, in 1u55:07. De zege na 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen was voor de Canadees Tyler Mislawchuk (1u49:50), voor de Noor Casper Stornes (+0.04) en de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde (+0.12).
16/08 11u30  Kempense duursporter fietst van Turijn naar de Noordkaap: 4.400 kilometer in 14 dagenBart Van De Water (50) uit Kasterlee fietste in twee weken van Turijn naar de Noordkaap in Noorwegen. Hij doorkruiste tien landen en overbrugde 45.000 hoogtemeters. “Dit was de ideale combinatie van avontuur, natuur en fietsen, de drie zaken waar ik het meest van hou”, zegt hij. Onderweg zag de man onder andere een walvis zwemmen en fietste hij tussen de rendieren.
16/08 11u15  Moeder en dochter Dana Winner en Chinouk: “Mama krijgt een tien op tien”Moeder is al dertig jaar zangeres, dochter is nog geen twintig jaar oud. En zo gaat een dubbelinterview met Dana Winner (54) en Chinouk Van Baelen (19) al snel vanzelf over de onvermijdelijke generatiekloof. Die wordt hier en daar met succes overbrugd, maar soms ook niet: “Ik vind zo’n Mick Jagger, die op zijn vijfenzeventigste nog op een podium kruipt, een beetje zielig. De hele wereld kijkt op naar Kim Kardashian!”
16/08 11u15  320 lasers: Pukkelpop breekt wereldrecord met grootste lasershowDe organisatie van Pukkelpop pakt dit jaar niet alleen uit met een indrukwekkende line-up, maar ook met een wereldrecord. Op de vooravond van het festival, was in de Boiler Room een lasershow met liefst 320 lasers te zien tijdens de dj-set van Nadiem Shah. Bekijk de show in de video hierboven.
16/08 11u00  Nike lanceert nu ook abonnement voor schoenenNetflix, Spotify, Zalando… Abonnementsformules zijn ‘in’ en dat beseffen ze nu ook bij Nike. Het sportmerk lanceert binnenkort in de VS zijn eerste abonnement voor kinderschoenen. Voor 20 dollar krijgt je zoon of dochter vier paar sneakers per jaar.
16/08 11u00  Belg scheurt als kamikaze door Marokkaanse grenspost en bedreigt politie met mesEen Belgische bestuurder, M.H., zit in een Spaanse cel nadat hij probeerde de grenscontrole tussen Marokko en Spanje te omzeilen en daarna aan hoge snelheid over de grens reed. Dat meldt de lokale krant Ceuta Actualidad.
16/08 11u00  Haarkleur baby Archie onthuldHet nieuwe Britse prinsje Archie is nu zo’n drie maanden oud en volgens de Britse pers heeft hij een wel heel herkenbare eigenschap van zijn vader geërfd. Archie zou namelijk ook rosse haren hebben.
16/08 10u45  Nederlandse prinses Christina (72) overledenDe Nederlandse prinses Christina is vrijdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Christina leed al enige jaren aan botkanker.
16/08 10u45  NMBS vindt al 1.300 nieuwe medewerkers dit jaar, nog 450 te gaanHR Rail heeft dit jaar al zowat 1.300 nieuwe medewerkers aangeworven voor NMBS, goed voor bijna drie kwart van de 1.750 nieuwe collega’s waar de NMBS dit jaar naar op zoek is. Dat meldt HR Rail, de juridische werkgever van het personeel van de Belgische Spoorwegen, vrijdag. Er is vooral nood aan treinbegeleiders, treinbestuurders en technische profielen.
16/08 10u30  Vrouw (79) overlijdt na steek van Europese hoornaar in hoofdDe steek van een Europese hoornaar is de 79-jarige Marie-Thérèse Berben uit het Limburgse Neerglabbeek fataal geworden. De vrouw overleed maandag aan de allergische reactie kort na de aanval van de zwerm wespen waarbij ze één steek in het hoofd kreeg.
16/08 10u15  Antwerp-trainer Bölöni: “God heeft ons geholpen vandaag”Door het oog van de naald, dat gevoel overheerst na de Antwerpse kwalificatie voor de laatste voorronde van de Europa League op het veld van Viktoria Plzen. Dieumerci Mbokani bezorgde de Great OId in de tweede verlenging het doelpunt van de kwalificatie. “God heeft ons geholpen vandaag”, reageerde coach Laszlo Bölöni achter.
16/08 10u15  Ongelofelijk: dierenartsen moeten maar liefst 32 rubberen eendjes uit maag van gulzige hond verwijderenEen heleboel rubberen eendjes, maar liefst 32 in totaal. Dat is wat twee dierenartsen uit Thailand uit de maag van een Amerikaanse bully genaamd Devil moest verwijderen. “Hij mag van geluk spreken dat ik het snel doorhad en we dicht bij de arts wonen”, aldus Nong Aom, het baasje van de hond. “Anders had hij het misschien niet overleefd.
16/08 10u00  Sint-Truiden daagt Antwerp-aanwinst Alexis De Sart voor rechtbankSint-Truiden trekt zondag naar Antwerp, waar het een weerzien wordt met Alexis De Sart. Die vertrok op Stayen zonder transfersom en STVV-voorzitter David Meekers kondigt aan dat de club De Sart voor de rechtbank zal dagen.
16/08 10u00  DISCUSSIE. Aardgas moet uitdoven… dan maar een dure warmtepomp?In de nota die op tafel ligt bij de vorming van een Vlaamse regering, staat dat we op lange termijn geen fossiele brandstoffen meer kunnen gebruiken voor de verwarming van onze woningen. De Vlaming wordt dus nu al gestimuleerd om alternatieven te zoeken. Hoezo, dus ook geen gas meer?
16/08 10u00  Politie klist 85 snelheidsduivels op Mechelse PostzegellaanDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft donderdagnamiddag snelheidscontroles uitgevoerd op de Postzegellaan, waar enkele maanden geleden een dodelijk ongeval gebeurde.
16/08 09u45  Mechelaar scheurt als kamikaze door Marokkaanse grenspost en bedreigt politie met mesEen Belgische man, M.H. (30) uit Mechelen, zit in een Spaanse cel nadat hij probeerde de grenscontrole tussen Marokko en Spanje te omzeilen en daarna aan hoge snelheid over de grens reed. Dat meldt de lokale krant Ceuta Actualidad.
16/08 09u30  Porsche uitgebrand in Willebroek: politie houdt alle pistes openIn de Appeldonkstraat in Willebroek is vrijdagochtend een auto grotendeels uitgebrand. Het ging om een Porsche die op een oprit naast een appartementsgebouw stond. Voorlopig is het nog onduidelijk hoe het vuur kon ontstaan. De politie houdt alle pistes open en sluit ook brandstichting niet uit.
16/08 09u30  Zweedse onderzoekers ontdekken nieuw pijnorgaanZweedse onderzoekers hebben een nieuw pijnorgaan in de huid ontdekt. Dat schrijft het wetenschappelijk tijdschrift Science. Die doorbraak zou de behandeling van verschillende neuropathische aandoeningen kunnen vergemakkelijken.
16/08 09u30  Andy Murray accepteert wildcard voor toernooi van Winston-Salem: “Ik heb wedstrijden nodig”Andy Murray heeft een wildcard geaccepteerd voor het ATP-toernooi van Winston-Salem (hardcourt/717.955 dollar), dat komende zondag van start gaat. Het toernooi geldt als laatste voorbereidingstoernooi in aanloop naar de US Open. Murray sloeg eerder deze week nog een aanbod af om in het enkelspel deel te nemen aan de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar.
16/08 09u30  Federer strandt in achtste finales in Cincinnati, titelverdediger Djokovic maakt geen foutRoger Federer heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati (6.056.280 dollar).
16/08 09u15  Anthony Vanden Borre is net als Romelu Lukaku welkom op AnderlechtDe deur van Anderlecht staat altijd open voor ex-spelers. Onlangs kwam Romelu Lukaku eens meetrainen (met de U18), maar ook Anthony Vanden Borre zou welkom zijn om nog eens zijn kunnen te tonen. Vooral omdat hij een vriend is van Vincent Kompany en de twee in juni nog contact hadden.
16/08 09u00  Nieuwe single van Miley Cyrus bevat niet zo subtiele boodschap voor ex Liam HemsworthDe Amerikaanse zangeres Miley Cyrus (26) heeft met ‘Slide away’ een nieuwe single gelanceerd. Het nummer is een (weinig subtiele) verwijzing naar haar recente breuk met acteur Liam Hemsworth.
16/08 08u00  “Fusie tussen NMBS en Infrabel mag geen taboe meer zijn”, vindt BellotFederaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat er gesproken wordt over een hereniging van de openbare spoorbedrijven NMBS en Infrabel. Dat staat vrijdag in de kranten La Libre Belgique en La Dernière Heure.
16/08 08u00  Trump wil Groenland kopenDe Amerikaanse president heeft naar verluidt interesse om een extra stukje land te kopen. Dat meldt de Wall Street Journal. Zijn oog is gevallen op Groenland, maar dat is eigenlijk eigendom van Denemarken.
16/08 08u00  Washington dreigt bemanning van Iraanse supertanker Grace 1 visa te ontzeggenDe Verenigde Staten hebben ermee gedreigd de visa voor de bemanning van de Iraanse supertanker Grace 1 te verbieden. Het schip ligt sinds vorige maand aan de ketting omdat vermoed werd dat het ruwe olie wilde leveren aan Syrië, wat in strijd zou zijn met de Europese sancties tegen het regime van president Bashar al-Assad. Donderdag gaf Gibraltar de tanker weer vrij.
16/08 08u00  Praktijktests op de huurmarkt op Vlaamse onderhandelingstafelBij de Vlaamse regeringsonderhandelingen moet het ook gaan over praktijktests op de huurmarkt. Dat geven CD&V en Open VLD aan en N-VA zegt niet bij voorbaat neen, schrijft De Morgen vrijdag.
16/08 08u00  Medicijnenverdelers vechten verbod op export aanNadat de sector al een eerste juridische slag had gewonnen, vechten drie nieuwe partijen het exportverbod voor medicijnen aan. Dat schrijven De Tijd en L’Echo vrijdag. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil met dat verbod de medicijnentekorten aanpakken.
16/08 08u00  Goede baas is beste buffer tegen burn-outLeidinggevenden spelen een cruciale rol bij het ontstaan van een burn-out. Dat blijkt uit een bevraging van de UGent in samenwerking met De Morgen bij 1.153 (ex-)burn-outpatiënten.
16/08 08u00  Aantal ongevallen in wegenwerfzones groeit forsHet aantal ongevallen in mobiele of vaste wegenwerfzones is de jongste jaren sterk gestegen. Elke dag worden meer dan drie personen verwond of gedood bij een ongeval in een werf. Dat meldt verkeersveiligheidsinstituut Vias, naar aanleiding van een dodelijke ongeval woensdag op de E42 waarbij een arbeider het leven liet.
16/08 08u00  Noord-Korea vuurt twee onbekende projectielen afNoord-Korea heeft vrijdag twee “niet geïdentificeerde projectielen” gelanceerd van op een site aan de oostkust van het land. Dat bericht het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap.
16/08 07u45  Duitsland gaat overlevenden van Holocaust extra betalenDuitsland zal meer betalingen uitvoeren aan de overlevenden van de Holocaust. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu donderdag aangekondigd.
16/08 07u45  Nieuwe onderhandelingsronde met China gaat nog door in septemberDe handelsbesprekingen tussen Peking en Washington zijn nog steeds voorzien voor begin september. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump donderdag verklaard.
16/08 07u45  Jeffrey Epstein had gebroken nekUit de autopsie van het lichaam van miljardair Jeffrey Epstein blijkt dat zijn nek gebroken is. Dat melden verschillende media, maar de wetsdokter van New York waarschuwt voor overhaaste conclusies.
16/08 06u30  Kobe Ilsen heeft geen tijd voor vakantie: “Ik zou eens op pauze moeten drukken”Geen zomervakantie voor Kobe Ilsen (37). De mediafiguur draait deze maand veel dj-sets met goede vriend Viktor Verhulst, bereidt een nieuw seizoen van zijn tv-programma Op Eén voor en is elke werkdag te horen op Radio 1 in Weet Ik Veel. “Ik zou beter eens de pauzeknop indrukken. Het is soms te druk.”
16/08 06u15  Man kruipt uit zijn rolstoel om kitten te redden van verdrinkingEen man uit Maleisië heeft zaterdag op enkele minuten bewezen dat hij een enorm hart heeft voor dieren. Ondanks dat de dertigjarige Abu Fathiyyaturahma Menk Abdun Mujtahid geen benen heeft en in een rolstoel zit, hield hem dat niet tegen om een kitten te redden van verdrinking. Het diertje dreigde immers in het rioolwater te vallen, maar zat nog net op de betonnen rand van een grasberm.
16/08 05u15  Op weg naar verstandshuwelijk om land bestuurbaar te houdenBij de gesprekken over een ­federale regering heeft een nieuw politiek concept zijn intrede ­gedaan: de programmaregering. Het idee is dat informateurs Reynders en Vande Lanotte een programma uitwerken waarin ­heldere doelstellingen staan. De partijen die bereid zijn die uit te voeren, vormen vervolgens ­samen de nieuwe regering.
16/08 05u15  Op elk groot festival meldingen van seksueel wangedrag, Pukkelpop geeft medewerkers extra briefingOpvallend veel muziekfestivals kregen dit jaar te maken met seksueel wangedrag. Dat het aantal aangiftes van aanranding of verkrachting in stijgende lijn zit, wil niet zeggen dat de festivalweide gevaarlijker terrein is geworden, menen experts. “De huidige generatie stelt veel sneller grenzen.” Pukkelpop heeft zijn medewerkers alvast extra gebrieft.
16/08 05u15  Aardgas moet uitdoven: De Wever wil warmtepomp promoten en goedkoper makenVerwarmen met aardgas moet er op langere termijn uit. Maar wie er nu mee verwarmt, hoeft zich geen zorgen te maken. Een verbod komt er niet, ook niet onder de volgende Vlaamse regering. Die wil mensen ­alleen maar stimuleren om andere keuzes te maken. Leve de warmtepomp, maar die moet dan wel goedkoper worden.
16/08 05u15  STANDPUNT. Wat wil Wallonië eigenlijk?Toen we Bart De Wever interviewden kort voor hij met zijn Bourgondische coalitie in Antwerpen aan de slag ging, zei hij dat hij niet rancuneus was. Samenwerken met Tom Meeuws (sp.a) – met wie hij tijdens de campagne op voet van oorlog had geleefd – was geen probleem. Wat hij wel soms doet, bekende De Wever, is mensen met wie hij niet vooruit kan, gewoon negeren. En als ze dan hun best niet doen om opnieuw aansluiting te zoeken, blijft hij ze negeren.
16/08 05u15  Vandalisme, diefstal en ongevallen tasten succes deelstep aanDe deelstep krijgt klappen: Antwerpse ziekenhuizen zouden dagelijks slachtoffers van een ‘deelstepongeval’ over de vloer krijgen, verschillende verdelers trekken hun vloot terug uit Brussel en ook in Luik trok een bedrijf er na nog geen half jaar de stekker uit.
16/08 05u15  Plaveit aanduiding van Europees commissaris weg voor premier Gwendolyn Rutten?Een van de komende dagen moet een belangrijke federale puzzel worden gelegd: de keuze van de Europese commissaris. De naam van Didier Reynders (MR) gaat nog altijd het meest over de tongen. Als Reynders naar Europa zou gaan, vergroot de kans dat deze keer een Vlaming premier wordt.
16/08 05u15  Computer neemt containerselectie over van douaniers: “Voor bedrijven is het soms een verrassing”Meer dan 11 miljoen standaardcontainers zijn vorig jaar op de Antwerpse kaaien overgeslagen. Daar wordt maar een fractie van gescand, maar sinds een paar jaar wel 100% gescreend. Ingewikkelde formules en big data nemen de expertise van douaniers over. En bedrijven zijn al eens verbaasd als ze meer controles krijgen, klinkt het bij koepel Alfaport-Voka.
16/08 05u15  Kobe Ilsen heeft geen tijd voor vakantie “Ik zou eens op pauze moeten drukken”Geen zomervakantie voor Kobe Ilsen (37). De mediafiguur draait deze maand veel dj-sets met goede vriend Viktor Verhulst, bereidt een nieuw seizoen van zijn tv-programma Op Eén voor en is elke werkdag te horen op Radio 1 in Weet Ik Veel. “Ik zou beter eens de pauzeknop indrukken. Het is soms te druk.”
16/08 05u15  Zeven wandelingen waar ook je kinderen blij van wordenHeb jij kinderen die graag een stapje in de wereld zetten? Of reageren jouw kinderen standaard met boegeroep wanneer je hen mee wil nemen op een wandeltocht. Wij zochten zeven kindvriendelijke wandelingen uit waar iedereen blij van wordt. Veel plezier!
16/08 05u15  EK hockey met Red Lions start vandaag in Antwerpen: “Nooit hadden we meer spelers van absolute wereld­klasse”In het dubieuze klassement van lelijkste landen ter wereld staat België – gehavend door lintbebouwing, koterij en de A12 – helemaal bovenaan. En toch geniet Shane McLeod (50), nochtans een kind van het betoverende Nieuw-Zeeland, volop van zijn dagen in dit land. McLeod coachte de Red Lions vorig jaar naar de wereldtitel. Vanaf vandaag strijdt zijn team in Antwerpen voor de Europese kroon.
16/08 05u15  Hotelsector maakt zich zorgen over opkomst Airbnb, maar UA-student relativeert in thesis: “De prijsverschillen zijn miniem”De intrede van Airbnb heeft niet het verwachte negatieve effect op de Antwerpse hotelsector, zo stelt Vincent Daelemans (25), student TEW aan de Universiteit Antwerpen, in zijn thesisonderzoek. “Een belangrijke reden waarom mensen voor Airbnb kiezen, is de prijs. Maar het prijsverschil tussen een hotelkamer of een Airbnb-verblijf in Antwerpen is verwaarloosbaar.”
16/08 05u15  Winkelen, werken en lunchen in voormalig vredegerecht op TurnhoutsebaanEr wacht het voormalige vredegerecht op de Turnhoutsebaan dit najaar een nieuwe toekomst als BorgerHub. Een plek waar winkelen, werken, vergaderen, ontmoetingen en lunchen samengaan. BorgerHub wil de Turnhoutsebaan ook een boost geven richting haar glorieuze imago van weleer.
16/08 05u15  Turnhout verwelkomt 45.000ste Bink: “En nu zo snel mogelijk naar de 50.000”Van de dertien Vlaamse centrumsteden groeit Turnhout samen met Roeselare momenteel het snelst, dit jaar al met bijna 10%. Nieuwe woonprojecten moeten er voor zorgen dat de Binken binnenkort met 50.000 zijn.
16/08 05u15  AZ Turnhout legt nieuwe mama’s in de watten met uniek cadeauAZ Turnhout heeft de kersverse moeders op de kraamafdeling van campus Sint-Jozef een onvergetelijke Moederdag bezorgd. Een professionele fotograaf kwam langs om de pasgeboren baby’s en hun mama’s een fotoshoot cadeau te doen. “Een prachtige ervaring.”
16/08 05u15  Eeuwenoude olieslagmolen is ook hippe zomerbar Chillmill: “Dit is een van de meest levende molens van Vlaanderen”Nog elke maand draait de Hoogstraatse Laermolen even vrolijk als zeshonderd jaar geleden. Met Chillmill openden de kinderen van de molenaar er al twee zomers op een rij een populaire zomerbar. Terwijl er amper vijfentwintig jaar geleden niet veel meer dan een ruïne overbleef van het gebouw.
16/08 05u15  MOOOV Wijkt Af trakteert op elf avonden gratis openluchtcinema in en om TurnhoutMOOOV begint zondag in Merksplas weer aan zijn jaarlijkse ronde van de Kempen. “In de zomer breken we uit de cinemazalen”, legt Charlotte Wouters het concept van MOOOV Wijkt Af uit. Op elf verrassende, stuk voor stuk knusse locaties in Turnhout en omgeving trakteert de organisatie op evenveel avonden gratis openluchtcinema.
16/08 05u15  COLUMN. “Elke Nijlenaar heeft wel een verhaal met een link naar het zwembad”Het nieuws kwam gisteren zwaar aan in Nijlen: het zwembad sluit de deuren. Het zwembad, één van de belangrijkste gebouwen van de gemeente. Het zwembad is als een school, een stationsgebouw, een café: een gebouw waar iedereen mooie herinneringen aan heeft en verhalen heeft beleefd die hij of zij over vijftig jaar nog steeds kan vertellen aan de kleinkinderen.
16/08 05u15  KLJ Breendonk zet schouders onder eerste Trekker Trek na verlies van drijvende kracht: “We doen het voor alle jeugdbewegingen”Wie van brullende motoren houdt, moet zondag in Breendonk (Puurs-Sint-Amands) zijn. KLJ Breendonk zet er de schouders onder een nieuwe editie van Trekker Trek, een wedstrijd die zowel de pure paardenkracht van tractoren en trucks als het strategisch inzicht van bestuurders op de proef stelt. Het wordt de eerste editie zonder drijvende kracht Tom Verstraeten. Hij kwam in januari om het leven na een tragisch auto-ongeluk.
16/08 05u15  Monument van 4 meter hoog langs E17 herdenkt verkeersslachtoffersOp het parkeerterrein langs de E17 in Kruibeke, op de plek waar begin dit jaar de 25-jarige Ennio Van Bogaert het leven liet in een ongeval, komt een metershoog monument. “We doen dit niet alleen voor Ennio, maar voor alle verkeersslachtoffers over het hele land en daar nog ver buiten”, zegt de initiatiefnemer, ex-burgemeester Antoine Denert.
16/08 03u15  KIA op safari in Gambia: Herentalse garage doneert gratis wagenIn Gambia tuffen toeristen binnenkort op krokodillensafari in een wagen uit Herentals. Garage Peeters schenkt de auto gratis aan Make Gambia Smile, een initiatief van de familie Van Lommel uit Heultje (Westerlo).
16/08 03u15  Auto’s negeren voetgangerszone in Baron du Fourstraat, camera stelt dagelijks zestig overtredingen vastEen deel van de Baron du Fourstraat is sinds begin juli enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Toch werd tijdens de laatste twee weken van juli elke dag een zestigtal voertuigen geregistreerd. Het stadsbestuur hoopt dat vanaf begin september de regels beter worden nageleefd in het kader van de verkeersveiligheid.
16/08 00u30  Fotospecial: Boortmeerbekenaren zingen de longen uit het lijf tijdens Vlaanderen ZingtBoortmeerbeek leeft, dat is duidelijk na de eerste editie van het meezingfeest 'Vlaanderen Zingt' dat aansluitend aan de rommelmarkt donderdag werd georganiseerd op het plein aan het gemeentehuis. Tientallen 'zangers' op het podium entertainden de honderden afgezakte dorpsgenoten. Wie nog zin en moed had, zong achteraf een van zijn of haar lievelingsnummers in De Warande waar een karaoke werd georganiseerd of bezocht De Movri voor ander feestgedruis. Eerder op de dag zakten duizenden af naar de grootste rommelmarkt van het land en ondanks de voorspellingen bleef het grootste gedeelte van de dag kurkdroog. Bekijk hier de fotospecial van donderdagavond.
16/08 00u15  Na de tweede wint Ben Hermans ook de derde etappe in de Ronde van Utah en wordt steviger leiderNa de tweede won Ben Hermans (Israël Cycling Academy) nu ook de derde etappe in de Ronde van Utah. De Limburger van Israël Cycling Academy verstevigt daarmee zijn leidersplaats. Hij haalde het in North Salt Lake voor Kyle Murphy en Niklas Eg. De 33-jarige Hermans verstevigt uiteraard ook zijn leidersplaats.
16/08 00u00  Nederlandse AZ en Kroatische Rijeka volgende week tegenstanders van Antwerp en GentAntwerp en Gent weten tegen wie ze volgende week aan de slag moeten. Antwerp moet donderdag naar het Nederlandse AZ uit Alkmaar, AA Gent krijgt het Kroatische Rijeka over de vloer.
16/08 00u00  Roger Federer strandt in achtste finales van ternooi CincinnatiRoger Federer heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati (6.056.280 dollar).
16/08 00u00  REACTIES. Voorzitter Gheysens: “Ik wist niet dat voetbal me zoveel stress kon opleveren”De Antwerpse brigade kan in een kampioenensfeer terugkeren naar België. De spelers, de fans en het bestuur. Na afloop van de zinderende 2-1 in Pilsen kregen we natuurlijk trotse reacties te horen.
15/08 23u45  Eerste dag Jazz Middelheim draagt politieke boodschap uitEen hele zomer is het stralend festivalweer, maar uitgerekend op het moment dat de vijftigste editie van Jazz Middelheim begint, valt de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig zomerde het later op de avond toch nog toen artist in residence Ambrose Akinmusire een fabuleus concert speelde op het hoofdpodium. En toen moest Pharoah Sanders, de iets minder verteerbare topact, nog komen.
15/08 23u30  Antwerpfan Jorrit (32) rondt fietstocht naar Tsjechische Pilsen succesvol af: “Traantje gelaten bij ontvangst door supporters”Het is hem gelukt. RAFC-supporter Jorrit Bux (32) heeft een kleine 900 kilometer naar tegenstander FC Viktoria Plzen gefietst en is op tijd aangekomen voor de wedstrijd. Zijn ontvangst staat hem in het geheugen gegrift.
15/08 23u15  Ebola: 1.905 doden in één jaar in CongoIn één jaar zijn 1.905 mensen overleden aan ebola in de Democratische Republiek Congo. In het land zijn verder 844 patiënten genezen verklaard aan het besmettelijke virus. Dat blijkt uit de cijfers die de Congolese gezondheidsinstanties donderdag publiceerden.
15/08 23u15  RoboCop-flikken, hits van Milk Inc. en halve liters bier: bevolking Pilsen trekt grote ogen bij doortocht Antwerp-legioenDe fans van Royal Antwerp FC hebben Pilsen twee dagen lang ingepalmd. Niet de drieduizend man waar men aanvankelijk van droomde, maar de rood-witte intocht was er niet minder om. De Great Old heeft zijn terugkeer na 22 jaar naar het Europese toneel niet gemist.
15/08 23u15  AA Gent naar laatste voorronde Europa League, doelpunten Depoitre en David volstaan voor de kwalificatieDe grote Europese avonden moeten nog neerdalen in de Ghelamco Arena. Uiteraard, een partijtje tegen AEK Larnaca roept niet dezelfde sfeer op als iconische matchen tegen Tottenham of Zenit Sint-Petersburg, maar dat neemt niet weg dat het gisteren voetballend best wat efficiënter kon bij AA Gent. AEK Larnaca werd uiteindelijk wel verslagen. Dankzij Ghelamco-God Depoitre, maar wel zonder veel glans. 3-0 werd het uiteindelijk. Nog twee matchen tot de groepsfase.
15/08 23u00  HERBELEEF. Vurige Antwerpfans aan het feest bij PlzenAntwerp kraakte, plooide ook even, maar Dieumerci Mbokani zorgde in de verlengingen alsnog voor de verlossing. De Great Old miraculeus naar de laatste voorronde – een volksfeest in Plzen barstte los. Wij volgden hier alles van de reis naar Pilsen tot de match zelf en de viering erna!
15/08 23u00  ONS OORDEEL. Mbokani is en blijft van goudwaarde voor AntwerpDit scenario had niemand durven verzinnen... Het Europese sprookje leek ten einde in en tegen Plzen, na 2-0 en een rode kaart in verlengingen, maar Diemerci (Merci, Dieu!) Mbokani scoorde in extremis alsnog de verlossende 2-1. Antwerp mag dus naar de volgende en laatste voorronde, waar het tegen het Nederlandse AZ Alkmaar zal strijden voor een plaats in de groepsfase van de Europa League. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old.
15/08 22u45  HERBELEEF. Antwerp stoot dan tóch door naar de volgende ronde van de Europa LeagueDe Europese rentree van Antwerp was al geslaagd, maar na de 1-0 overwinning in het 'Koning Bosuilstadion' wil het hele rood-witte legioen natuurlijk ook doorstoten naar de laatste voorronde en zelfs de poules van de Europa League. Trekt de Great Old het definitief over de streep in Tsjechië? Bekijk de wedstrijd vanaf 20 uur exclusief LIVE op ATV en GVA.be. Abonnees kunnen de wedstrijd live bekijken op onze website en app.
15/08 22u45  Het mirakel van Plzen: Dieumerci Mbokani trapt zwak Antwerp in verlengingen toch nog naar de volgende rondeAntwerp kraakte, plooide ook even, maar Dieumerci Mbokani – nochtans niet topfit – zorgde in de verlengingen alsnog voor de verlossing. De Great Old miraculeus naar de laatste voorronde – een Belgische volksfeest in Plzen barstte los.
15/08 22u30  LIVESTREAM. Scoort Antwerp nog de goal van de kwalificatie? Bekijk de match hier LIVE!De Europese rentree van Antwerp was al geslaagd, maar na de 1-0 overwinning in het 'Koning Bosuilstadion' wil het hele rood-witte legioen natuurlijk ook doorstoten naar de laatste voorronde en zelfs de poules van de Europa League. Trekt de Great Old het definitief over de streep in Tsjechië? Bekijk de wedstrijd vanaf 20 uur exclusief LIVE op ATV en GVA.be. Abonnees kunnen de wedstrijd live bekijken op onze website en app.
15/08 22u15  LIVESTREAM. Plzen staat vroeg in verlengingen op 2-0, Antwerp moét scoren: bekijk de match hier LIVE!De Europese rentree van Antwerp was al geslaagd, maar na de 1-0 overwinning in het 'Koning Bosuilstadion' wil het hele rood-witte legioen natuurlijk ook doorstoten naar de laatste voorronde en zelfs de poules van de Europa League. Trekt de Great Old het definitief over de streep in Tsjechië? Bekijk de wedstrijd vanaf 20 uur exclusief LIVE op ATV en GVA.be. Abonnees kunnen de wedstrijd live bekijken op onze website en app.
15/08 22u00  Oudere bewoners Parkwijk protesteren tegen uitzetting uit sociale woningenDe bewoners van de Parkwijk, allemaal ouderen, hebben de strijdbijl bovengehaald. Ze nemen het niet dat ze uit hun woning worden gezet. Woensdag pakten de ‘Parkwijk Bastards’ (een verwijzing naar het verborgencameraprogramma Benidorm Bastards, waarin ouderen mensen beetnemen), zoals de bewoners zich noemen, uit met een vreedzame protestactie.
15/08 21u45  LIVEBLOG. Vurige Antwerpfans in het uitvak van PlzenDe Europese verplaatsing doet wat met de Antwerpsupporter. Toegangsticket of niet, níémand met een rood-wit hart wil deze trip naar Tsjechië missen. Wij volgen hier alles van de reis naar Pilsen tot de match zelf en de beleving erna!
15/08 21u45  LIVESTREAM. Antwerp stevent af op verlengingen na 1-0 van Plzen: bekijk de match hier LIVE!De Europese rentree van Antwerp was al geslaagd, maar na de 1-0 overwinning in het 'Koning Bosuilstadion' wil het hele rood-witte legioen natuurlijk ook doorstoten naar de laatste voorronde en zelfs de poules van de Europa League. Trekt de Great Old het definitief over de streep in Tsjechië? Bekijk de wedstrijd vanaf 20 uur exclusief LIVE op ATV en GVA.be. Abonnees kunnen de wedstrijd live bekijken op onze website en app.
15/08 21u30  Oudere bewoners Parkwijk protesteren tegen uitzetting uit sociale woningen: “De gemeente moet ons als mensen behandelen”De bewoners van de Parkwijk, allemaal ouderen, hebben de strijdbijl bovengehaald. Ze nemen het niet dat ze uit hun woning worden gezet. Woensdag pakten de ‘Parkwijk Bastards’ (een verwijzing naar het verborgencameraprogramma Benidorm Bastards, waarin ouderen mensen beetnemen), zoals de bewoners zich noemen, uit met een vreedzame protestactie.
15/08 21u30  Tine Deckers tweede in loodzware triatlon in Franse Alpen, Timothy Van Houtem vierde bij de mannenTine Deckers is donderdag tweede geworden bij de Embrunman in de Franse Alpen, die als een van de zwaarste triatlons ter wereld geldt. Ze finishte in 11u00’30” op 6’23” van de Spaanse winnares Judith Corachan. Alexandra Tordeur vervolledigde het podium als derde op 11’50” van de winnares. Bij de mannen ging de winst in 9u48’06”naar de Fransman Wiliam Mennesson, Timothy Van Houtem was vierde op 7’14”.
15/08 21u30  LIVESTREAM. Antwerp heeft geluk, Plzen al twee keer tegen de lat: bekijk de match hier LIVE!De Europese rentree van Antwerp was al geslaagd, maar na de 1-0 overwinning in het 'Koning Bosuilstadion' wil het hele rood-witte legioen natuurlijk ook doorstoten naar de laatste voorronde en zelfs de poules van de Europa League. Trekt de Great Old het definitief over de streep in Tsjechië? Bekijk de wedstrijd vanaf 20 uur exclusief LIVE op ATV en GVA.be. Abonnees kunnen de wedstrijd live bekijken op onze website en app.
15/08 21u15  COLUMN. Een Fin in De Lilse Bergen“Ah, kom je uit de Kempen? Dat hoor je nochtans niet.” Ik krijg het vaak te horen. Iets wat volledig aan mijn kinderen te danken is. Begin ik in het bijzijn van mijn moeder over draai aaiere in daaiskas, dan corrigeren ze mij meteen via ‘het is drie eieren in de ijskast, papa’. Ook andere streekgenoten nemen de toevlucht tot het Algemeen Nederlands. Wat wel eens mislukt. Deze jongen valt daarmee zelden te bedriegen. Laatst weer bij een bakker in het Zeeuwse Groede. “Volgens mij komen jullie uit Turnhout”, reageerde ik. Bingo. Echt, deze vakantie was ik niet te kloppen. Het topmoment? “U woont in Geel, richting Olen”, zei ik. Waarna de aangesproken vrouw zich verslikte in haar gemberthee. Anderen moeten van die poging tot standaardtaal niet weten. Die huldigen het plaatselijke dialect. In Antwerpen blijft filmregisseur Robbe De Hert op nummer één staan: ‘Zwaanst na nie hè schat…’ In de Kempen is Paul Herygers een topper: ‘Ziet’m dabbe in de modder!’ Ook mijn recente favoriet kent Lille door en door. Laatst stond ik met de kinderen aan de plas van De Lilse Bergen. Klaar voor wat onnozel gespartel op een waterspeeltuin. De redder van dienst gaf eerst nog een korte briefing. ‘Ge mut zien da ge nie in de kabels sukkelt. Die hange vast on die kussens. As ge onder die kussens zwemt, kunt ge met da zwemvest ertege blaaive plekke. En dat zoudt ge on zoowne kabel kunne blaaive hange. En dan kraaige we er aa ni mer onderuit.’ Mijn dochter begon te glimlachen. Ze had het plaatselijke Swahili onmiddellijk verstaan. Andere dagjesmensen hadden het er iets moeilijker mee. Ik hoorde zelfs een paar Britten tegen elkaar mompelen. Achter mij stond een Hollands gezin. Ik gokte dat ze uit Eindhoven afkomstig waren. “Waar heeft hij het in godsnaam over, Ida?”, vroeg de man aan zijn vrouw. “Geen idee Ralf, volgens mij is het een Fin.”
15/08 21u00  LIVESTREAM. Antwerp doorstaat zware eerste helft in Plzen: bekijk de match hier LIVE!De Europese rentree van Antwerp was al geslaagd, maar na de 1-0 overwinning in het 'Koning Bosuilstadion' wil het hele rood-witte legioen natuurlijk ook doorstoten naar de laatste voorronde en zelfs de poules van de Europa League. Trekt de Great Old het definitief over de streep in Tsjechië? Bekijk de wedstrijd vanaf 20 uur exclusief LIVE op ATV en GVA.be. Abonnees kunnen de wedstrijd live bekijken op onze website en app.
15/08 20u45  David Goffin naar kwartfinale Cincinnati na zege tegen de Fransman MannarinoDavid Goffin (ATP 19) plaatste zich in het Amerikaanse Cincinnati voor de kwartfinales. Daarin neemt hij het op tegen de Japanner Nishioka.
15/08 20u45  LIVESTREAM. Plzen treft de lat, Antwerp haalt opgelucht adem! Bekijk de match hier LIVEDe Europese rentree van Antwerp was al geslaagd, maar na de 1-0 overwinning in het 'Koning Bosuilstadion' wil het hele rood-witte legioen natuurlijk ook doorstoten naar de laatste voorronde en zelfs de poules van de Europa League. Trekt de Great Old het definitief over de streep in Tsjechië? Bekijk de wedstrijd vanaf 20 uur exclusief LIVE op ATV en GVA.be. Abonnees kunnen de wedstrijd live bekijken op onze website en app.
15/08 20u30  Scheldebrouwerij aan de haal met zes bierprijzen op World Beer AwardsOp de World Beer Awards zijn zes bieren van de Scheldebrouwerij in Meer (Hoogstraten) in de prijzen gevallen. Niet alleen de klassiekers gooiden hoge ogen, ook twee nieuwe bieren gingen aan de haal met bekroningen.
15/08 20u30  Eén tweet van Trump en Democratische politica’s mogen Israël niet meer binnenIsraël zou zich “bijzonder zwak” tonen als het de Democratische politici Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet de toegang tot het land weigert. Dat schreef de Amerikaanse president Donald Trump donderdag op Twitter. Niet veel later kregen de twee vrouwen, die vanaf zondag een bezoek wilden brengen aan de Westelijke Jordaanoever, te horen dat ze Israël niet binnenmochten.“haten Israël en alle joden”, aldus Trump.
15/08 20u30  Auto verliest wiel bij botsing aan Sint-JorispoortAan de Sint-Jorispoort in Antwerpen is zondagochtend iets na half vijf een auto een wiel verloren bij een botsing.
15/08 20u15  Hersenaandoening ontdekt bij Nederlandse spits Ricky van WolfswinkelDe Nederlander Ricky van Wolfswinkel kan een half jaar tot een jaar niet voetballen. De Nederlandse spits van FC Bazel meldt dat donderdag via zijn club.
15/08 20u15  Eerste Torenconcert brengt klassieke muziek naar kasteel van SchotenFolk, pop, jazz, rock, ja: zelfs darkwave. De voorbije jaren kon je zowat van alle muziekgenres genieten in het park van Schoten. “Klassiek ontbreekt in dat rijtje, maar daar brengen we zondag verandering in met het eerste Torenconcert door het orkest Terra Nova Collective”, aldus initiatiefnemer en cultuurschepen Charlotte Klima (N-VA).
15/08 20u15  Kajakkers overspoeld door golf nadat gletsjerbrug instortAndrew Hooper en Josh Bastyr beleefden zaterdag onvergetelijke momenten in Alaska. De kajakker bevonden zich in de buurt van Spencer Glacier toen ze voor hun neus een grote ijsbrug zagen instorten. Een bijzonder schouwspel om volgen, al moesten de toeristen wel opletten dat ze niet zouden worden overspoeld door de grote golven die de instorting teweegbracht. Gelukkig konden ze op tijd ontkomen en zonder ongelukken terugkeren naar hun kamp.
15/08 20u15  Alexander Maes jaagt met Beerschot op promotie: “Overstap naar KV Mechelen lag te gevoelig”Vorig weekend moest Beerschot-middenvelder Alexander Maes licht geblesseerd verstek geven voor de uitwedstrijd tegen Roeselare. Vrijdag is hij opnieuw van de partij voor de topper tegen OH Leuven. “Dit jaar mogen we onze start niet missen. We gaan voluit voor de zege in Leuven.”
15/08 20u15  Indrukwekkende stoet van Antwerpfans naar stadion PlzenDe Antwerpfans met een ticket voor het Europees duel tegen Viktoria Plzen verzamelden donderdagnamiddag op het Plein van de Republiek in Pilsen. Vandaaruit vertrokken ze onder politiebegeleiding in stoet naar het stadion.
15/08 20u15  Belgische “handelaar des doods” opgepakt in PortugalJacques Monsieur, de beruchte Belgische wapenhandelaar, is woensdagavond opgepakt in het Portugese Evora, zo werd bevestigd aan onze redactie. Monsieur, ook wel de “handelaar des doods” genoemd, verkocht onder meer wapens in Libië, Tsjaad, Pakistan en Iran. Hij werd vorig jaar in beroep veroordeeld tot vier jaar cel en een boete van 1,2 miljoen euro.
15/08 20u00  World Tour beachvolley Moskou: Koekelkoren en Van Walle als groepswinnaar naar achtste finalesDries Koekelkoren en Tom Van Walle (FIVB-37) hebben zich donderdag als groepswinnaar voor de achtste finales van het World Tour Beachvolleybaltoernooi (4*) in Moskou geplaatst. Het Belgische duo startte met 14-21, 21-19, 15-12 winst tegen de Duitsers Nils Ehlers en Lars Flüggen (FIVB-25) en nam vervolgens met 17-21, 21-19 en 15-11 de maat van de Brazilianen Andre en George (FIVB-9).
15/08 20u00  LIVEBLOG. Antwerpfans mogen brouwerij met groot scherm niet inDe Europese verplaatsing doet wat met de Antwerpsupporter. Toegangsticket of niet, níémand met een rood-wit hart wil deze trip naar Tsjechië missen. Wij volgen hier alles van de reis naar Pilsen tot de match zelf en de beleving erna!
15/08 19u45  Kinderen genieten van Zinderende ZandenHet provinciaal domein de Kesselse Heide en Terra Nova organiseerden woensdagmiddag voor het eerst samen Zinderende Zanden. Voor de bezoekers stond er een drankenstand van Natuurpunt, er kon speelgoed uitgeleend worden om in het zand te spelen en er waren knutselworkshops. Er was ook een optreden van het tweetal “ietsmetfietsen”, dat door de kinderen gesmaakt werd. (givl)
15/08 19u45  Diep verdriet na heengaan van ‘Mama Link’: “Ze was een enorm gedreven vrouw”Vanuit heel de regio stromen er reacties van medeleven binnen op het plotse overlijden van Inge Casteleyn (53), zaakvoerster van het bekende danscafé The Missing Link in Westmalle. Ze overleed dinsdag na een tragisch ongeval.
15/08 19u30  Splinternieuw skatepark moet trekpleister worden: “Héél groot en knap afgewerkt”Tijdens een stevig openingsfeest konden skaters en steppers meteen ontdekken welke uitdagingen het nieuwe skatepark aan JH De Moeve in Lier hen te bieden heeft. De skaters mochten destijds de plannen voor het park mee uittekenen.
15/08 19u30  Hipstermarkt verzamelt 25 standhouders: “Mechelaars laten meegenieten van handwerk”Op het Cultuurplein in Mechelen vond donderdag de allereerste editie van de Hipstermarkt plaats. Zo’n 25 creatievelingen uit heel België toonden er hun handgemaakte producten.
15/08 19u30  Huysentruyt-restaurant Waterfront meteen populair: “Dit opent deuren voor een toekomst in Antwerpen”Cyriel Huysentruyt stapte woensdagavond rechtstreeks van de trein uit Frankrijk restaurant Waterfront op het Eilandje binnen. Klaar om de avondcarrousel mee in gang te trappen. De tafels waren volgeboekt en de verwachtingen hooggespannen. “Indrukwekkend hoe snel de reservaties binnenlopen. Dat opent deuren voor de toekomst. Het liefst in Antwerpen.”
15/08 19u15  LIVESTREAM. Stoot Antwerp door in Europa? Bekijk de return tegen Plzen hier LIVE!De Europese rentree van Antwerp was al geslaagd, maar na de 1-0 overwinning in het 'Koning Bosuilstadion' wil het hele rood-witte legioen natuurlijk ook doorstoten naar de laatste voorronde en zelfs de poules van de Europa League. Trekt de Great Old het definitief over de streep in Tsjechië? Bekijk de wedstrijd vanaf 20 uur exclusief LIVE op ATV en GVA.be.
15/08 18u45  Twee broers met drie minuten verschil voor het eerst vader: “Toen ik de wagen van mijn broer zag, wist ik hoe laat het was”De broers Jordi (32) en Sweder Broes (30) en levenspartners Heleen Vermeulen (30) en Lynn Van Campenhout (29) schreven zonder het van elkaar te weten een knaller van een filmscenario: in amper drie minuten tijd werden op 10 augustus hun eerste zoon en dochter geboren in hetzelfde ziekenhuis.
15/08 18u30  Rudi Pauwels wordt fractieleider van Brasschaat 2012Na het ontslag van Steven Broos heeft oppositiepartij Brasschaat 2012 Rudi Pauwels als nieuwe fractieleider in de gemeenteraad gekozen. Pauwels kwam in 2013 in de politiek. Hij werd verkozen in de gemeenteraad. Zes jaar later werd hij opnieuw verkozen. Pauwels deed dat telkens vanop de achttiende plaats.
15/08 18u30  Unai Emery kan bij Arsenal terug rekenen op slachtoffers van carjackingBij Arsenal kan coach Unai Emery terug rekenen op Mesut Özil en Sead Kolasinac, de twee voetballers die eind juli in Noord-Londen slachtoffer werden van een poging tot carjacking, zo maakte de club donderdag bekend.
15/08 18u30  Floriano Vanzo verlaat Waasland-Beveren voor VirtonFloriano Vanzo vertrekt bij Waasland-Beveren. De 25-jarige middenvelder gaat aan de slag bij 1B-club Virton. Dat hebben de Waaslanders donderdag bekendgemaakt.
15/08 18u15  LIVEBLOG. Pilsen kleurt rood voor dé matchDe Europese verplaatsing doet wat met de Antwerpsupporter. Toegangsticket of niet, níémand met een rood-wit hart wil deze trip naar Tsjechië missen. Wij volgen hier alles van de reis naar Pilsen tot de match zelf en de beleving erna!
15/08 18u15  Beerschot recupereert Maes, Saint-Louis én NoubissiGoed nieuws uit de Kielse ziekenboeg. Stijn Vreven recupereert in Leuven Alex Maes en Dylan Saint-Louis, die vorige week allebei licht geblesseerd verstek moesten geven voor de wedstrijd in Roeselare. En nog beter nieuws: ook Marius Noubissi zit voor het eerst sinds de dubbele promotiefinale tegen KV Mechelen opnieuw in de wedstrijdkern.
15/08 18u15  Trump zet Israël onder druk om Democratische politica’s toegang te ontzeggenIsraël zou zich “bijzonder zwak” tonen als het de Democratische politici Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet de toegang tot het land weigert. Dat zegt de Amerikaanse president Donald Trump donderdag op Twitter. De twee vrouwen, die vanaf zondag een bezoek willen brengen aan de Westelijke Jordaanoever, “haten Israël en alle joden”, aldus Trump.
15/08 18u15  Zwembad gesloten om veiligheidsredenen, clubs in zak en as: “Hele generatie zwemmers gaat verloren”Het zwembad van Nijlen is sinds donderdag met onmiddellijke ingang gesloten. Het Autonoom Gemeentebedrijf heeft die beslissing genomen omdat er ernstige problemen zijn met de stabiliteit van de kademuren en de veiligheid dus niet meer kan gegarandeerd worden. De komende weken en maanden wordt beslist of er het nog wordt hersteld of dat er voor de bouw van een nieuw zwembad wordt gekozen. De Nijlense zwemclub wacht bang af.
15/08 18u00  Deen Norsgaard Jorgensen verschalkt peloton in openingsrit van de Ronde van de ToekomstDe 22-jarige Deen Mathias Norsgaard Jorgensen is de eerste leider van de Ronde van de Toekomst, de officieuze Ronde van Frankrijk voor renners onder de 23 jaar. Hij verschalkte in de openingsrit het peloton met een lange vlucht.
15/08 17u45  El Messaoudi ruilt KV Mechelen voor GroningenAhmed El Messaoudi (24) ruilt KV Mechelen in voor het Nederlandse FC Groningen. De Marokkaans-Belgische middenvelder tekent een contract voor drie jaar.
15/08 17u45  Mbokani vanavond op de bank tegen Viktoria PlzenHelaas voor Antwerp is Dieumerci Mbokani niet 100 procent fit geraakt voor de terugmatch van vanavond tegen Viktoria Plzen.
15/08 17u45  Mathieu van der Poel herbegint wegcampagne met ritzege in Arctic Race of NorwayAfgelopen zondag won hij nog de WB-manche mountainbike in het Zwitserse Lenzerheide. Vier dagen later spurtte de Nederlander naar de dagzege en de leidersplaats in de openingsrit in de Arctic Race of Norway. Alsof het niets was.
15/08 17u30  Man neergestoken voor Brits ministerie van Binnenlandse ZakenVoor het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken (Home Office) in Londen is donderdag een man neergestoken, zo heeft de politie meegedeeld. Het slachtoffer is mogelijk een veiligheidsagent, meldt The Sun. Er circuleren foto’s van het slachtoffer waarop te zien is hoe hij aan het gezicht gewond geraakt is.
15/08 17u15  Journalisten ongerust over wetsontwerp over onthullen van staatsgeheimenDe Vlaamse (VVJ) en de federale (AVBB) verenigingen van beroepsjournalisten zijn ongerust over een wetsontwerp dat de onthulling van ‘geclassificeerde overheidsinformatie’ heel wat ruimer wil bestraffen. Het wetsontwerp legt een loodzware hypotheek op journalisten en klokkenluiders en vormt een grote bedreiging voor de journalistiek, aldus de VVJ op haar website. De verantwoordelijken van de AVBB hebben in een brief aan vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders hun ongerustheid over het wetsontwerp verwoord.
15/08 17u15  Colombiaan Sosa de beste in bergetappe Ronde van BurgosDe derde etappe in de Ronde van Burgos is gewonnen door de Colombiaan Ivan Ramiro Sosa. Het talent van Team Ineos finishte solo op de top van de Picon Blanco, na een klim van iets meer dan acht kilometer. De 21-jarige Sosa is meteen ook de nieuwe leider.
15/08 17u00  Voetbalclub zoekt getuigen van brandstichting in dug-outVoetbalclub KFC Schoten SK is op zoek naar getuigen van een geval van vandalisme zaterdagnacht. In een van de dug-outs naast het A-terrein werd brand gesticht.
15/08 16u45  Tim Wellens eert ploegmaat Bjorg Lambrecht met zege in Ardennen-etappe BinckBank Tour, hij is ook de nieuwe leiderEindelijk koers in de BinckBank Tour. De vierde etappe met start en aankomst in Houffalize beloofde spektakel en heeft woord gehouden. Ritwinst ging naar Tim Wellens die ook meteen de nieuwe leider is.
15/08 16u30  Familie Raus-Deknock gehuldigd als 110.000ste bezoeker ZilvermeerProvinciaal Recreatiedomein Het Zilvermeer verwelkomde woensdag de 110.000ste bezoeker van 2019. De eer ging naar de familie Raus-Deknock die met de oma’s eropuit trokken.
15/08 16u30  LIVEBLOG. Antwerpfans verzamelen in het centrum van PilsenDe Europese verplaatsing doet wat met de Antwerpsupporter. Toegangsticket of niet, níémand met een rood-wit hart wil deze trip naar Tsjechië missen. Wij volgen hier alles van de reis naar Pilsen tot de match zelf en de beleving erna!
15/08 16u15  Onweer vernielt feesttent HutsepopEen onweer met hagel, wind en veel regen trok dinsdagavond over Retie. In het gemeentepark in de Boesdijkhofstraat veroorzaakte dat een scheur in de feesttent die er stond opgesteld voor het jaarlijkse festival Hutsepop.
15/08 15u45  Classic Cars pronken op Mechelse Grote MarktDe Mechelse Historic Car Club organiseert vandaag, donderdag, de 16de editie van de Maneblusser Classic Tour. Ondanks het minder goede weer kwamen nog meer dan honderd deelnemers aan de start op de Grote Markt. “Het blijft een evenement waar echte oldtimers van minstens 40 jaar oud elkaar ontmoeten. Zo rijden hier vandaag 14 vooroorlogse wagens mee, waaronder een Buick uit 1913”, zegt organisator Werner Passendorffer.
15/08 15u45  Politie haalt vluchtelingen uit vrachtwagen op LinkeroeverEen vrachtwagenchauffeur werd donderdagvoormiddag door getuigen gewezen op het feit dat er mogelijk mensen in zijn opleggen zaten. De bestuurder zocht het dichtste politiekantoor op en belandde zo op de Halewijnlaan. “Onze mensen daar hebben geacht op een extra ploeg om de vrachtwagen te controleren”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. In de oplegger werden zeven vluchtelingen aangetroffen, vermoedelijk probeerden ze achterin de vrachtwagen naar Groot-Brittannië te reizen. De zeven mannen en vrouwen werden meegenomen naar het politiekantoor aan de Noorderlaan, hun dossier wordt overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken.
15/08 15u30  LIVEBLOG. Sfeer en rookbommen in Pilsen, ook fietsende Antwerp-fan aangekomenDe Europese verplaatsing doet wat met de Antwerpsupporter. Toegangsticket of niet, níémand met een rood-wit hart wil deze trip naar Tsjechië missen. Wij volgen hier alles van de reis naar Pilsen tot de match zelf en de beleving erna!
15/08 15u15  Zo verliep de Mariaprocessie in (en niet rond) de Antwerpse kathedraalAan de vooravond van Maria Hemelvaartsdag is in de Antwerpse kathedraal woensdag voor het derde jaar op rij een Mariaprocessie gehouden. Een volle kathedraal vergaapte zich aan het 360 kg zware beeld dat met de nodige inspanningen werd gedragen. Onze reporter volgde de processie vanop de eerste rij.
15/08 15u00  Frituristen klappen uit de biecht: “Eigenlijk ben ik binnen. Op een goeie dag draaien we ruim 3.000 euro omzet”Bouletten! Frikandellen! Viandellen! En frieten met mayonaise, alstublieft! Lang leve het frietkot en zijn friturist. Wie is de man of vrouw die daar eeuwig staat te bakken? Wat is zijn geheim? En word je daar nu echt rijk van?
15/08 14u45  866 kilogram cocaïne voor Antwerpen onderschept in lading houtDe Braziliaanse douane heeft nog maar eens een lading cocaïne voor Antwerpen onderschept. De drugs zaten verborgen in een uitgeholde stapel houten planken.
15/08 14u45  IN BEELD. Onze-Lieve-Vrouw wacht tot het droog is om buiten te komenFanfare De Kempenzonen speelde gewoon wat langer door in de kerk tot de stortbui over was, en zo kon op Moederdag toch nog de processie naar goede traditie doorgaan in Pulderbos.
15/08 14u30  Vlaams Belang lanceert operatie 2024: “Barsten die in het cordon zijn geslagen, verzilveren”Tot ernstige gesprekspartner gepromoveerd door de N-VA, alle rangen gesloten en jaarlijks vijf miljoen euro rijker: de komende vijf jaar zit Vlaams Belang in een zetel richting verkiezingsjaar 2024. ‘We zijn volledig gededouaneerd.’
15/08 14u30  Antwerp-bestuurder Sven Jaecques: “Hopelijk werkt de kwalificatie van Club Brugge inspirerend”De spanning stijgt in Pilsen. Antwerp wil zich vanavond absoluut plaatsen voor de laatste voorronde van de Europa League. Ook Sven Jaecques, general secretary & sports van de Great Old, is erop gebrand. Een vooruitblik.
15/08 14u15  Frituristen klappen uit biecht: “Eigenlijk ben ik binnen. Op een goeie dag draaien we ruim 3.000 euro omzet”Bouletten! Frikandellen! Viandellen! En frieten met mayonaise, alstublieft! Lang leve het frietkot en zijn friturist. Wie is de man of vrouw die daar eeuwig staat te bakken? Wat is zijn geheim? En word je daar nu echt rijk van?
15/08 14u15  Modemerken keren zich tegen bedrijfsleider door zijn steun aan TrumpTwee bekende modemerken hebben één maand voor de officiële startdatum van New York Fashion Week beslist om hun geplande catwalkshow op de terreinen van Hudson Yards af te lasten. Dat besluit komt er nadat de eigenaar een geldinzamelingsactie organiseerde ten voordele van de verkiezingscampagne van Trump.
15/08 14u00  Ongeveer helft van treinen zal rijden tijdens staking bij NMBS zaterdagTijdens de staking van de onafhankelijke spoorbond OVS, zaterdag, zal ongeveer een op de twee treinen rijden. Dat meldt spoorwegmaatschappij NMBS donderdag. Zij betreurt dat “reizigers voor de tweede keer in een maand tijd de dupe zullen zijn van een actie van één vakbond”.
15/08 13u00  Deceuninck-QuickStep haalt Portugees toptalent binnenDeceuninck-QuickStep heeft zich voor volgend jaar versterkt met João Almeida. De Portugese klimmer van 21 tekent voor twee jaar en komt over van het team van Axel Merckx.
15/08 13u00  Inbreker op heterdaad betraptDe bewoners van een appartement op de gelijkvloerse verdieping van een gebouw in de Van Schoonhovenstraat betrapten zaterdagavond een inbreker in hun woning. Toen de verdachte merkte dat hij betrapt was sloeg hij op de vlucht, op de hielen gezeten door de bewoners. Tijdens zijn vlucht gooide de dief de buit die hij in het appartement gemaakt had weg. Terwijl ze achter de inbreker aanzaten belden de bewoners de politie. Ze konden vertellen dat de man zich verborgen hield in een pand aan de Van Wesenbekestraat. Na wat zoekwerk kon de politie de 31-jarige man in de kelder arresteren.
15/08 13u00  Ook deze bekende zangeres lanceert binnenkort beautyproductenNa Hailey Bieber, Kendall Jenner, Lady Gaga, Kim Kardashian, Rihanna … droomt ook Selena Gomez blijkbaar van een imperium in de beautywereld. Volgens Amerikaanse media heeft de zangeres haar handelsmerk geregistreerd hebben bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office.
15/08 12u45  Fietsster gewond na aanrijdingBij een ongeval aan de Helmstraat is een fietsster zaterdagavond zwaargewond geraakt. De -jarige vrouw kwam rond 18.30 uur met haar fiets uit de Gijselsstraat gereden en wilde de Helmstraat kruisen naar de Vercammenstraat. “Een wagen die van rechts kwam, en rechtdoor wilde, kwam in aanraking met het slachtoffer”, zegt de politie. De fietsster kwam hard neer en liep ernstige verwondingen op, onder meer in het aangezicht. Ze verkeerde niet in levensgevaar. De 22-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd en legde een negatieve ademtest af.
15/08 12u45  Snorkelaar moet zwemmen voor zijn leven wanneer hij wordt achtervolgd door een haaiDeze man had de schrik van zijn leven toen hij ging snorkelen dichtbij het strand van Maho Beach, op de Maagdeneilanden. Hij was onder water een schildpad aan het filmen tot hij opeens een verpleegsterhaai achter zich zag opduiken. Normaal geven zulke haaien geen aandacht aan zwemmers, maar deze had toch de achtervolging ingezet. Als reactie daarop is de man hevig achteruit beginnen zwemmen. De snorkelaar is er gelukkig met de schrik van afgekomen. De haai heeft enkele keren geprobeerd heel dichtbij te komen, maar na wat geduw en getrap van de man besloot het dier om terug te keren.
15/08 12u30  Zwembad moet onmiddellijk sluiten door problemen met kademurenHet zwembad van Nijlen wordt voor onbepaalde duur gesloten. Uit een onderzoek is gebleken dat er problemen zijn met de stabiliteit van de kademuren van het zwembad en dat de veiligheid daardoor niet meer gegarandeerd kan worden. Er wordt nu bekeken of er een herstelling moet gebeuren of dat er ineens werk wordt gemaakt van een nieuw zwembad.
15/08 12u30  VIER maakt startdatum tweede seizoen ‘Callboys’ bekend met nieuwe trailerWe hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar over enkele weken zijn ze eindelijk terug: de Callboys. Dat er een tweede seizoen zat aan te komen van de fel gesmaakte reeks, was al een hele tijd bekend. Nu heeft VIER ook een startdatum bekendgemaakt: op 5 september kunnen we opnieuw genieten van hun avonturen. De lanceringstrailer schept in ieder geval weer hoge verwachtingen!
15/08 11u45  Antwerp heeft Miyoshi zo goed als beet, Japanner komt naar BelgiëAntwerp heeft zijn offensieve flankversterking zo goed als beet. Koji Miyoshi, de 22-jarige Japanse winger, is op komst.
15/08 11u45  Antwerp heeft Japanner Miyoshi zo goed als beetAntwerp heeft zijn offensieve flankversterking zo goed als beet. Koji Miyoshi, de 22-jarige Japanse winger, is op komst.
15/08 11u45  Pimp it up! Zware, gouden kettingen rond je halsHét attribuut van pooiers en rappers blijkt één van de meest geliefde juwelentrends van dit moment. Met dank aan de huidige revival van de jaren tachtig. Nog op zoek naar een trendy hebbeding? Ga voor zware, gouden kettingen.
15/08 11u15  Peloton BinckBank Tour ontsnapt aan ramp: fietser loopt vlak voor passage over zebrapadHet peloton in de BinckBank Tour is gisteren ontsnapt aan een ramp. In een opgedoken filmpje is te zien hoe een man met fiets in de hand doodleuk het peloton in wandelt.
15/08 11u00  Halle Berry deelt foto van zichzelf zonder behaHalle Berry (53) postte op woensdag een sexy foto van zichzelf op Instagram om haar verjaardag gepast in te zetten. Op de foto draagt de actrice een wit shirt, dat volledig doordrenkt is, zonder beha. Hierdoor laat de actrice wel erg weinig aan de verbeelding over.
15/08 10u45  Vrees voor recessies: beurzen duiken in het roodDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdagavond met stevige minnen gesloten. De vrees voor recessies werd aangewakkerd door tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie. Die angsten werden verder gevoed door de ontwikkeling van rentes op de obligatiemarkt.
15/08 10u30  Ashley Graham kondigt zwangerschap aanAshley Graham (31) en haar echtgenoot verwachten hun eerste kindje. Dat heeft het model op woensdag op Instagram aangekondigd met een vertederende zwangerschapsvideo naar aanleiding van haar negende huwelijksverjaardag.
15/08 10u15  Wetenschappers staan voor raadsel door zwart gat dat feller schijnt dan ooitWetenschappers staan voor een groot mysterie in de ruimte. Want hoe kan het dat het zwarte gat in het centrum van de Melkweg plots 75 keer feller schijnt dan twee uur eerder? Niemand die het fenomeen kan verklaren.
15/08 10u00  Tweedaags Summer Bummer Festival in De Studio verbreedt uw muzikale horizonAngel Bat Dawid, Fred Van Hove, zelfs Thurston Moore: best mogelijk dat ook de grootste namen op de affiche van het Summer Bummer Festival niet tot uw parate muziekkennis behoren. Maar erg is dat niet. Het festival in De Studio wil u net laten kennismaken met minder bekende muziek.
15/08 09u30  Voormalig F1-piloot dreigt zijn been te verliezenVoormalig F1-rijder Martin Donnelly moet blijven vrezen voor zijn been na een val tijdens een rit met de bromfiets voor het goede doel begin juli.
15/08 09u15  Italiaans terras in een ruk weggeblazen door hevige stormWie deze zomer naar het noorden van Italië is getrokken, heeft vermoedelijk ook te maken gekregen met zeer slecht weer. Vooral in augustus volgt de ene storm de andere op. En dat hebben ze ook in deze pizzeria in Pallanza gemerkt.
15/08 09u00  Jongen (10) sterft onder aanhangwagen van tractor in BièvreEen 10-jarige jongen uit Sint-Genesius-Rode bij Brussel is op vakantie in Bièvre, in de provincie Namen, onder de kar van een tractor terechtgekomen. Hij was op slag dood. Zijn opa die bij hem was, bleef ongedeerd.
15/08 09u00  Zes agenten gewond na schietpartij in PhiladelphiaMinstens zes politieagenten zijn woensdag gewond geraakt bij een schietpartij in Philadelphia in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De verdachte verschanste zich urenlang in een gebouw, maar gaf zich uiteindelijk over.
15/08 09u00  Kleinzoon doodt grootvader in Moerbeke, grootmoeder kan wegvluchtenBij een familiedrama in Moerbeke, bij Geraardsbergen, is een grootvader met messteken omgebracht door zijn kleinzoon. De dader is opgepakt door de politie.
15/08 08u45  Waar was de VAR? Beslissende strafschop in Europese Supercup moest hernomen wordenMag Chelsea zich bekocht voelen na de verloren Europese Supercup tegen Liverpool? Als we de letter van de wet toepassen, absoluut.
15/08 08u45  Kleinzoon doodt grootvader in Moerbeke, oma kan wegvluchtenBij een familiedrama in Moerbeke, bij Geraardsbergen, is een grootvader met messteken omgebracht door zijn kleinzoon. De dader is opgepakt door de politie.
15/08 05u15  Man ontdekt dat hij de enige passagier op zijn vlucht is: “Een eigen privéjet”Een Amerikaanse man wilde onlangs van Colorado naar Salt Lake City vliegen, maar merkte in de luchthaven van skioord Aspen dat hij de enige passagier was. Hij filmde zijn opmerkelijke avontuur en ontdekte op zijn “privéjet” dat er in zo’n geval zandzakjes worden toegevoegd om het gewicht van de andere passagiers te compenseren. De man kreeg ook de kans om de cockpit te bezoeken en poseerde als een echte rockster op de trappen met een drankje in de hand.
15/08 05u15  Waarom je telkens dezelfde films op tv voorgeschoteld krijgtNog eens Tom Cruise in ‘Top Gun’ of Jean-Claude Van Damme in ‘Double Impact’? Niet alleen in komkommertijden schotelen de Vlaamse zenders steeds weer dezelfde films voor. Dat doen ze om de kleine zenders goedkoop te vullen, maar ook om u te laten genieten van die ene filmpremière.
15/08 05u15  Een experiment waar muziek inzitAngel Bat Dawid, Fred Van Hove, zelfs Thurston Moore: best mogelijk dat ook de grootste namen op de affiche van het Summer Bummer Festival niet tot uw parate muziekkennis behoren. Maar erg is dat niet. Het festival in De Studio wil u net laten kennismaken met minder bekende muziek.
15/08 00u30  Ben Hermans slaat dubbelslag in koninginnenrit Ronde van UtahBen Hermans (Israël Cycling Team) heeft woensdag de tweede etappe in de Ronde van Utah (VSt/2.BC) op zijn naam geschreven.
15/08 00u00  Liverpool in Turkse bakoven pas na strafschoppen voorbij ChelseaLiverpool heeft de eerste Europese prijs van het seizoen gewonnen. De Champions League-winnaar was na 120 warme minuten (2-2) én strafschoppen (5-4) in Istanbul te sterk voor Europa League-winnaar Chelsea.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Vervroegde verkiezingen vlak na Nieuwjaar? Tot in de hoogste regionen van de PS zijn ze ermee bezig22/08 07u15 - Gazet van Antwerpen: Tot in de hoogste regionen van de PS zijn ze ermee bezig. “Met dit resultaat valt geen federale regering te maken. Misschien komen er wel nieuwe verkiezingen.” En aangezien de PS in elke gangbare formule nodig is, zijn zulke geruchten niet volledig onschuldig.
21x Burgemeester en schepen verwachten samen kindje maar mogen niet trouwen: “Het was het moment”22/08 06u15 - Gazet van Antwerpen: Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) verwacht samen met schepen en partijgenote Caroline Vermeulen eind november een zoon. Ze mogen echter niet wettelijk met elkaar trouwen of samenwonen omdat ze allebei in de gemeenteraad zitten.
19x Tienermeisjes raken slaags in winkelgallerij Sint-Niklaas22/08 07u00 - Gazet van Antwerpen: Een 16-jarig meisje heeft woensdag klacht ingediend bij de politie na een vechtpartij in de winkelgaanderij van Siniscoop aan het Stationsplein. De tiener kreeg klappen van een 14-jarig meisje en er werd een pluk haar uitgetrokken.
18x Voetbalfan Dimitri (33) in elkaar geslagen na match: “Het enige wat ik gedaan heb, is tonen dat ik Limburger ben”22/08 06u15 - Gazet van Antwerpen: “Alle Limburgers zijn homo!”, zongen enkele aanhangers van Waasland-Beveren zaterdag na de match tegen KRC Genk. Toen Genk-supporter Dimitri Daniëls (33) daarop reageerde, werd hij in elkaar geslagen. “Als ik verkeerd was gevallen, was ik er niet meer geweest.”
16x “En toen ging het helemaal mis”: het kunstpaleis van de rijksmaarschalk dat moest verdwijnen22/08 07u30 - Gazet van Antwerpen: Omdat de Russen in 1945 aan de grens van zijn landgoed stonden, gaf rijksmaarschalk Hermann Göring het bevel om alles op te blazen. Zijn eigen burcht, de nagebouwde burcht voor zijn dochter, de eindeloze hallen vol meesterwerken. Zoveel kunst was er, dat decennia later nog altijd dingen opduiken. “Met een metaaldetector vonden we kisten, maar we zijn bang om op springstof te stoten.”
15x Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene”22/08 09u00 - Gazet van Antwerpen: De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich woensdagavond tijdens een persconferentie over de handelsoorlog met China niet van zijn meest bescheiden kant laten zien.
15x Scholen verplichten ouders voor honderden euro’s boeken te kopen terwijl ze niet eens worden gebruikt22/08 07u00 - Gazet van Antwerpen: Welzijnszorg, de Gezinsbond en de onderwijskoepels vragen dat middelbare scholen zich ernstig beraden over de boeken die hun leerlingen verplicht moeten aankopen. Zo getuigt een Leuvense prof dat drie van de leerboeken die zijn zoon moest aanschaffen – kostprijs 53 euro – nooit gebruikt zijn. En dat blijkt geen unicum.
14x Dit is de best betaalde acteur ter wereld22/08 06u30 - Gazet van Antwerpen: Hollywoodster Dwayne “The Rock” Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.
14x Knappe winst Telenet Giants Antwerp in eerste oefenwedstrijd21/08 23u45 - Gazet van Antwerpen: De eerste oefenwedstrijd van het “new look” Telenet Giants Antwerp bracht in volle en met 500 toeschouwers gevulde Heylen Vastgoed Basket Campus een knappe overwinning tegen het Duitse Bonn: 100-74.
13x ‘Downton Abbey’-acteur in nauwe schoentjes door callgirl22/08 10u30 - Gazet van Antwerpen: Als Robert Crawley in Downton Abbey geniet hij veel aanzien, maar momenteel zit acteur Hugh Bonneville (55) in nauwe schoentjes door een callgirl.

Statistieken

Artikels:
28717
Gelezen:
23843
Aantal lezers nu:
8


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven