maandag 14 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
14/10 20u00  “Weinig merken, maar gespecialiseerd in grote maten” Overleven is specialiseren. Dat wist Edith Van Grieken al in 1996, toen ze samen met haar zus de lingeriewinkel van moeder overnam en de kaart trok van de grote maten. Vandaag bestaat Marie-Thérèse bijna vijftig jaar en krijgt de grote zaak in het kleine Poederlee klanten over de vloer van Brussel tot Nederland.
14/10 20u00  VIDEO. Overlast of verzuring aan feestzaal in Tielrode? Gemeente moet situatie ontzenuwen Enkele buurtbewoners van een feestzaal in Tielrode, deelgemeente van Temse, zijn naar de politie gestapt omdat ze de overlast van de feestzaal beu zijn. Vooral tijdens de weekends is het er druk. Volgens de eigenaars van de feestzaal is er helemaal geen overlast.
14/10 20u00  Deze winkeliers overleven wél in tijden van internet (en daar hebben ze zo hun eigen strategie voor) Volgens onderzoeksbureau Locatus tellen Vlaanderen en Brussel in tien jaar tijd liefst tienduizend winkels minder. De grote verantwoordelijke is het internet, want steeds meer mensen kopen online. En dus daalt het aantal toevallige voorbijgangers dat alsnog even binnen springt om deze of gene impulsaankoop af te rekenen. En daarmee het aantal winkels. Diepe droefenis in retailland, maar toch overleven er nog zelfstandigen. Grote (lederwarenwinkel Lenaerts in Mechelen), kleine (lingeriewinkel Marie-Thérèse in Poederlee) en wel heel kleine (’t Pantoffeltje in Antwerpen, op vijftig meter van de mastodonten op de Meir).
14/10 20u00  Andy Murray voor het eerst op European Open in Antwerpen: “Belangrijkste is dat dit toernooi niet ver van mijn thuis is” De Schot Andy Murray neemt voor het eerst deel aan de European Open, het ATP-toernooi dat deze week doorgaat in de Antwerpse Lotto Arena. “Omwille van verschillende redenen treed ik aan in Antwerpen. De belangrijkste is dat het toernooi niet ver van mijn thuis plaatsvindt, mijn vrouw staat op het punt te bevallen”, verklaarde de voormalige nummer één van de wereld, die een wildcard kreeg.
14/10 20u00  Red Panthers verslaan Zuid-Korea in voorbereiding op olympisch kwalificatietoernooi In een vriendschappelijke hockeywedstrijd hebben de Red Panthers (FIH-12) maandag in het Ierse Dublin met 2-0 (rust 1-0) gewonnen van Zuid-Korea (FIH-11). Pauline Leclef (14e) en Ambre Ballenghien (50e) scoorden.
14/10 20u00  Tom-Jelte Slagter vervolgt loopbaan bij B&B Hotels-Vital Concept Tom-Jelte Slagter vervolgt zijn loopbaan bij de Franse wielerploeg B&B Hotels-Vital Concept. De 30-jarige Nederlander, die voor een jaar heeft getekend, reed de afgelopen jaren voor Dimension Data. Hij wordt bij zijn nieuwe procontinentale ploeg teamgenoot van Kris Boeckmans, Jonas Vangenechten en Bert De Backer.
14/10 20u00  José Riga wordt sportief manager bij amateurclub Wezet José Riga wordt naar Engels model sportief manager bij Wezet. Dat deelde de club uit de eerste amateurklasse maandag mee. De ploeg heeft ook een nieuwe trainer. Bernard Smeets neemt het over van Stéphane Delhalle, die ad interim de honneurs waarnam sinds Stéphane Huet vorige week ontslag nam.
14/10 20u00  Vrijwilligster Punt.vzw praat over haar verleden van incest: “Thuis was dat normaal, ook voor mijn moeder” Anneleen (50) was twintig jaar lang het slachtoffer van incest. “Ik heb nooit anders geweten, thuis was dat normaal, ook voor mijn moeder”, zegt ze. Vandaag is ze vrijwilliger voor Punt.vzw, het relatief nieuwe ‘centrum voor seksueel grensoverschrijdend gedrag’ dat in de aandacht kwam door de moord op Julie Van Espen en de daaropvolgende stille mars. De vzw brengt lotgenoten samen, en naast haar therapie heeft ze heel veel aan die contacten, vertelt Anneleen. “Bij iemand die weet wat het is, heb je maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen.”
14/10 19u45  Baileybrug sluit vijf dagen De Baileybrug tussen Mol-Rauw en Mol-Postel is van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober afgesloten voor onderhoudswerken in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Auto’s moeten die periode de bewegwijzerde omleiding volgen via Postelsesteenweg, Zilvermeerlaan, Sluis, Turnhoutsebaan, om daarna via Dessel en Witgoor richting Postel te rijden. De omleiding geldt in beide richtingen. Fietsers en voetgangers kunnen altijd passeren.
14/10 19u45  COLUMN. Dave langs de zijlijn met ‘Noubi und Holzi’ Dave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn, ook en vooral in de Proximus League. Ook dit seizoen laat hij wekelijks, op dinsdag, in Gazet van Antwerpen zijn eigenzinnig licht schijnen over onder meer ‘zijn’ 1B. Met veel passie. En een knipoog.
14/10 19u30  Drie dagen gaststad voor congres dat meer congressen moet opleveren Kopenhagen, Barcelona, Londen: Turnhout mag zich in een mooi rijtje plaatsen als gaststad voor het jaarlijkse Fresh-congres voor organisatoren van congressen en evenementen. Professionals uit de hele wereld ontdekken de hoofdstad van de Kempen.
14/10 19u30  Werkzaamheden voor inrichting fietszone beginnen De signalisatie om van de Mechelse binnenstad één grote fietszone te maken, wordt vanaf maandagavond aangebracht. Daarvoor worden ook dinsdagavond- en nacht invalswegen in het centrum afgesloten.
14/10 19u15  Moordenaar Maria (88) bekent moord: “Geen ander motief mogelijk dan wraak” Nebojsa T. (57) heeft maandag de moord op Maria Struyf (88) bekend. Volgens buren van het slachtoffer vermoordde hij haar omdat hij uit het gebouw gezet werd. “Wraak is het enige motief”, zegt Ingrid Deschacht, de buurvrouw en vriendin van het slachtoffer.
14/10 19u15  OCMW geeft begijnhofhuisje voor vijftig jaar in erfpacht Het OCMW van Herentals houdt op 28 oktober een openbare zitting om een huisje op het eeuwenoude Begijnhof in erfpacht te geven. Dit deel van het beschermde stadsgezicht is een vrijstaande woning uit 1773.
14/10 19u15  Waarom volledig podium EK zwaarste pompoenen uit Kasterlee komt: “Wij zeggen altijd: het zaad van een maat kan geen kwaad” Het podium op het Europees Kampioenschap voor zwaarste pompoenen kleurde afgelopen weekend volledig Kastels. In de Kempense gemeente staat de herfst al zo’n kwarteeuw in het teken van de oranje monstervrucht en in 2021 is ze zelfs gastheer voor een internationaal pompoencongres. Is de grond daar dan zo speciaal?
Laatste update: vandaag om 20u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
09/10 05u15  Al meer dan veertig ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven in 2019: “Dit wordt sowieso een recordjaar”In de eerste negen maanden van 2019 heeft de douane in de haven van Antwerpen al 40,6 ton cocaïne onderschept. In Zuid-Amerika werd dit jaar al meer dan twintig ton coke bestemd voor Antwerpen tegengehouden.
09/10 05u15  Strooiwagens getest: Wegen en Verkeer klaar voor winter met 108.000 ton strooizoutHet sneeuwt nog lang niet in Antwerpen, maar het Agentschap Wegen en Verkeer is klaar voor de winterperiode. Gisterochtend reden de strooiwagens al even kort uit om alle leidingen te testen.
09/10 05u15  Naar een No Deal met Boris Johnson in 5 stappenDe Brexit lijkt uit te draaien op een open oorlog tussen de regering Johnson en de EU. Met scherp en op de man werd dinsdagochtend over en weer geschoten, na een gesprek tussen Boris Johnson en Angela Merkel. De onderhandelingen zouden zo goed als dood en begraven zijn. Een nieuwe stap die wonderwel lijkt te passen in het strategisch plan van Boris Johnson dat dinsdagochtend aan het licht kwam, om de EU te verlaten zonder akkoord.
09/10 05u15  Colruyt wil zijn windenergie omzetten in waterstof voor auto’sColruyt en het gastransportbedrijf Fluxys willen windenergie omzetten in waterstof. “Als de Vlaamse overheid het voortouw neemt, wordt autorijden dankzij waterstof heel milieuvriendelijk”, zegt onderzoeker Mark Pecqueur.
09/10 05u15  Universiteit duikt in eigen geschiedenis voor expo: van toga’s tot bierpettenIn de universiteitsbibliotheek op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen opende dinsdag de tentoonstelling Het Collectief Geheugen. Er wordt een duizendtal memorabilia getoond die een mooi beeld geven van de geschiedenis van de Antwerpse universiteit. Dat academisch erfgoed omvat zowat alles, gaande van oude linten, vlaggen en codexen van studentenverenigingen over toga’s, naamborden en relatiegeschenken tot zelfs bier.
09/10 05u15  Ex-Giant Yoeri Schoepen nu tégen Antwerpenaren: “Vijftien jaar veeg je niet zomaar uit”Telenet Giants Antwerp werkt vanavond in de Spiroudôme zijn tweede wedstrijd van de nieuwe competitie af tegen Charleroi. Ex-Giant Yoeri Schoepen is met een schouderblessure twijfelachtig voor de partij tegen zijn stadsgenoten. “Ik was vijftien jaar een Giant en dat veeg je niet zomaar uit. Dit zal altijd een speciale match blijven”, zegt de 25-jarige power forward van Charleroi.
09/10 05u15  De mannen leveren in voor de vrouwen: prijzengeld in de cross vanaf dit seizoen gelijkHet vrouwenveldrijden blijft boomen. In die mate dat de Belgische organisatoren het prijzengeld voor mannen en vrouwen vanaf dit seizoen gelijkstellen. De vrouwen zien hun pot meer dan verdubbelen, en dit ten koste van de mannen. “Dit is gewoon logisch”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo. “Hun populariteit stijgt enorm, dus moeten ze daar ook naar worden betaald.”
09/10 05u15  Verdediging Anderlecht wel creatief, maar weinig geloofwaardig: “Kompany trainer was een pr-stunt”Anderlecht probeert de sanctie voor het aanstellen van Vincent Kompany, een hoofdtrainer zonder diploma, op elke manier te vermijden. Lukken zal dat niet: er komt een boete van 5.000 euro of een verwijzing naar de amateurklasse. Wat wordt het, denkt u? Juist. Wij voorspellen ook de boete. Definitieve uitspraak op 15 oktober.
09/10 05u15  Topspelers zonder plaats: hoe geraken Praet en Vanaken in de ploeg bij de Rode Duivels?Dennis Praet (25) vindt stilaan zijn draai bij Leicester City, de nummer vier uit de Premier League. Hans Vanaken (27) is de patron van het ijzersterke Club Brugge in de Belgische competitie. In hun vorm zouden ze enkele jaren geleden altijd titularis zijn geweest bij de Rode Duivels. Nu moeten ze hopen op een speelkansje tegen godbetert San Marino. Het kan maar ook dan mogen ze er nog niet van dromen Witsel, De Bruyne, Mertens of Eden Hazard uit de ploeg te spelen. Spelen tegen San Marino is op dit moment het maximum haalbare. Of zien zij het anders?
09/10 05u15  Kringwinkel stelt verhuis naar Wijnegem uit na klacht van buurtbewonerDe komst van De Kringwinkel naar de Merksemsebaan in Wijnegem is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het gemeentebestuur keurde de bouwvergunning goed, maar een buurtbewoner ging tegen de beslissing in beroep. “En zolang er geen alternatief is, vertrekken wij niet uit de Sint-Jorispoort in Antwerpen”, zegt Frank Dingemans, directeur van De Kringwinkel.
09/10 05u15  COLUMN. “Excusez le mot, maar daar krijg ik het schijt van”Een tijdje geleden gingen we eten in een Italiaans restaurant in Berchem dat ik niet nader bij naam zal noemen, voor redenen die weldra duidelijk worden (of al duidelijk zijn, als u de titel van dit stukje heeft gelezen). Het was een gezellige avond waarbij ik gretig een pastaschotel met zeevruchten en tiramisu verorberde. De nodige wijn en een glaasje grappa als afsluiter mochten natuurlijk ook niet ontbreken.
09/10 05u15  Waterbouwkundig Laboratorium zet toren, buurt is ongerust: “De schaduw zal op onze site vallen”De geplande renovatie van het Waterbouwkundig Laboratorium in de Berchemlei in Borgerhout zorgt voor ongerustheid bij buurtbewoners. Vooral de komst van een toren van 26 meter hoog wordt gevreesd. Een informatieavond moest dinsdagavond die wrevel wegwerken.
09/10 05u15  Vandalen slaan toe op kermis: urine in botsauto’s, kras op eendjeskraam, veiligheidspen uit vliegertjesDe kermisreizigers ontdekten na het weekend dat onbekenden lelijk huis hadden gehouden op de foor op het dorpsplein van Noorderwijk (Herentals). Uit een attractie waren zelfs de veiligheidspennen verwijderd.
09/10 05u15  Protocol moet politie sneller naar vermiste persoon leidenHet gemeentebestuur van Herselt heeft dinsdagavond in de bib het vermissingsprotocol voorgesteld, in aanloop naar de lezing van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Het protocol moet de politie Zuiderkempen sneller naar een vermiste persoon leiden.
09/10 05u15  Orgeldraaier Sus Cavo is niet meer: “Zijn Tureluur bracht iedereen plezier”De gemeente Grobbendonk heeft één van haar bekendste inwoners verloren. De naam Frans Wouters zegt wellicht weinig, maar de naam Sus Cavo doet bij heel wat Kempenaars een belletje rinkelen.
09/10 04u15  Ook in Ranst klachten over De Lijn: “Om halfzes opstaan om een bus te hebben”Niet alleen in Malle en Zoersel, ook in Ranst komen de bussen tegenwoordig blijkbaar meer niet dan wel opdagen. Moeder Leen De Wachter uit Oelegem wil dat De Lijn op zijn minst een compensatie schenkt voor de betaalde busabonnementen.
09/10 03u15  André Greipel flirt met 3 teams, waaronder ploeg Mathieu van der PoelHij is al 37 en beleefde een snertseizoen bij Arkea-Samsic, dat uitmondde in een onderlinge contractverbreking. Toch zal André Greipel ook in 2020 nog koersen. De Duitse sprinter wou graag terugkeren naar Lotto-Soudal, maar dat zag de Belgische World Tour-ploeg niet meer zitten. Er werd een extrasportieve functie voorgesteld, maar Greipel voelt zichzelf nog niet versleten.
09/10 00u00  Gemeenteraadsleden krijgen petje opgezet om armoede aan te kaartenVoor de start van de gemeenteraad dinsdagavond in Heist-op-den-Berg heeft kansarmoede-vereniging vzw Den Draai actie gevoerd aan de oude dekenij. De raadsleden, waaronder burgemeester Luc Vleugels (CD&V), kregen een petje opgezet w
08/10 23u15  Buren overhandigen cheque aan Collette (3): “Om staprobot en dolfijntherapie te helpen betalen”Het gebuurt Schrobbershoek in Oostmalle schonk dinsdag de opbrengst van zijn jaarlijkse tombola aan de ouders van Collette (3). Met het geld kan Collette haar dure niet-terugbetaalde staptherapie in TrainM in Antwerpen verder zetten. Haar ouders dromen ook van dolfijnentherapie.
08/10 22u30  Zulte Waregem-aanvaller Saido Berahino ontkent dat arrestatiebevel is uitgevaardigd tegen hemVolgens de Britse tabloid The Sun is er een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Zulte Waregem-aanvaller Saido Berahino omdat hij dinsdag niet kwam opdagen voor de rechtbank inzake onbetaalde verkeersboetes. “Onzin”, reageert zijn management op de website van Essevee.
08/10 22u15  1.000 euro boete voor Antwerp na spreekkoor tegen WalenDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 1.000 euro opgelegd aan Antwerp FC, omdat supporters in de competitiewedstrijd op bezoek bij Charleroi tijdens de derde speeldag in de Jupiler Pro League de Waalse bevolking discrimineerden.
08/10 22u00  Beerschot krijgt 2.500 euro boete wegens biergooiersBeerschot moet van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een boete van 2.500 euro betalen, omdat supporters van de Ratten tijdens de competitiewedstrijd op het veld van Virton met volle bierbekers naar doelman Anthony Moris gooiden.
08/10 22u00  Donuts kopen met Belgische frankenBij donutzaak Donutello in Mechelen kan je volgende week uitzonderlijk met oude Belgische franken betalen. Het gaat om een marketingstunt waarmee de keten nieuwe klanten naar de winkel wil lokken. De actie was eerder al een succes in een broodjeszaak in Kessel.
08/10 22u00  Bestuursverkiezing Open Vld Schoten moet worden overgedaanDe bestuursverkiezing bij Open Vld Schoten moet helemaal worden overgedaan. Dat besliste de statutaire commissie van de partij in de Brusselse Melsensstraat.
08/10 21u30  Parkeertoren met panoramisch dakterras moet tegen zomer 2022 klaar zijnDe nieuwe parkeertoren aan de N16 vlak bij de Mechelse vesten moet tegen de zomer van 2022 klaar zijn. De werf moet in het voorjaar van 2020 opstarten. Bovenop de zes bouwlagen met 537 parkeerplaatsen komen er twee kleinere lagen met kantoren en een publiek panoramisch dakterras met uitzicht over de binnenstad.
08/10 21u30  Leuvensesteenweg vijf dagen afgesloten om spoorwegbrug te renoverenDoor de renovatie van een spoorwegbrug aan Planckendael in Muizen (Mechelen) is de Leuvensesteenweg binnenkort plaatselijk vijf dagen afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleidingen lopen via de E19.
08/10 21u15  Frederik Backaert rijdt komende twee seizoenen voor Vital Concept-B&B HotelsDe Franse procontinentale wielerploeg Vital Concept-B&B Hotels heeft Frederik Backaert vastgelegd voor de komende twee seizoenen. De 29-jarige Backaert maakt de overstap van Wanty-Groupe Gobert, waarvoor hij zes jaar reed.
08/10 20u30  Vrolijke spreuken vragen aandacht voor geestelijke gezondheidOp 10 oktober wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. Ook het lokaal bestuur Wijnegem zet zich extra in voor dit levensbelangrijke thema.
08/10 20u30  Schade valt mee voor Antwerp en Steven Defour: 7 tot 10 dagen rust moeten volstaanLaszlo Bölöni schoot zelf al in een kramp toen hij Steven Defour tegen Standard zag uitvallen. Het ging om een hamstringblessure, en hij vreesde dat hij zijn nieuwe sterkhouder een week of zes zou moeten missen. Zo ernstig was het gelukkig voor trainer en speler niet. De resultaten van de onderzoeken wezen uit dat de 31-jarige middenvelder maar een heel klein scheurtje opliep, waardoor zeven tot tien dagen rust zouden moeten volstaan.
08/10 20u30  Wel-in-je-vel maakt jongeren wegwijs in welzijnslandschapIn het kader van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid organiseerde het Mortselse stadsbestuur een wel-in-je-vel beurs. Op deze informatiedag konden alle leerlingen van het tweede jaar secundair onderwijs kennismaken met diverse organisaties uit de welzijnszorg.
08/10 20u00  VIDEO. Sint-Niklase senioren proberen met een rookkamer herinneringen op te halen aan vroegerU heeft het misschien nog meegemaakt. Roken op kantoor, in het vliegtuig, of op restaurant. Het is nu ondenkbaar geworden, maar vroeger was het heel normaal.
08/10 20u00  Wielerlegende en opa van Mathieu van der Poel Raymond Poulidor (83) opgenomen in ziekenhuisDe Franse wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat, omwille van “grote vermoeidheid”. Dat heeft zijn vrouw dinsdag laten weten.
08/10 19u45  Ann Wauters met Linde Merckpoel naar WNBA-finaleAnn Wauters vertrok deze ochtend met Linde Merckpoel naar Amerika waar ze in Connecticut de vierde wedstrijd van de WNBA-finale tussen Connecticut Sun en Washington Mystics zal bijwonen.
08/10 19u45  Oesterkraam raakt beschadigd bij brandHet oesterkraam Bubbles & Oysters dat dinsdag op de jaarmarkt van Boechout had moeten staan, liep de nacht voordien aanzienlijke schade op door een brand. Een voorbijganger zag kort na middernacht rook opstijgen aan het kraam in de Van Colenstraat en alarmeerde de hulpdiensten. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle en kon zo vermijden dat de foodtruck helemaal in vlammen opging. Toch is er aanzienlijke warmte- en rookschade en kon het kraam niet opengaan.
08/10 19u45  Okapi Aalstar kan na overleg toch blijven deelnemen aan competitieOkapi Aalstar kan blijven deelnemen aan competitie. Na klachten over financiële perikelen was er ook onduidelijkheid over de overname van het stamnummer door het nieuw bestuur van de club (cvba Tragel Invest) van de vzw Okapi Aalstar.
08/10 19u30  Red Flames winnen ook tweede kwalificatiematch voor EK 2021De Red Flames hebben ook hun tweede kwalificatiematch voor het EK 2021 gewonnen. De Belgische voetbalvrouwen pakten de volle buit op het veld van Roemenië dankzij een afgeweken vrije trap van Laura De Neve. Op de eerste speeldag werd Kroatië al met duidelijke 6-1-cijfers ingeblikt.
08/10 19u30  Opnieuw discussie over mogelijke overdracht gemeentescholen aan GO!-onderwijs“Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om de gemeentescholen zomaar gratis weg te schenken aan een ander onderwijsnet.” Dat zei schepen van Onderwijs Sarah De Keyser (CD&V) tijdens een verhit debat in de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver. De oppositie wil zo snel mogelijk klaarheid over de zaak en hoopt dat er geen overdracht komt.
08/10 19u30  Belgoprocess start noodplan op na brandIn een van de installaties van het nucleair verwerkingsbedrijf Belgoprocess in Dessel is dinsdag om 11.40u brand uitgebroken. Dat gebeurde bij het persen van een afvalvat.
08/10 19u15  Axel Daeseleire en Sergio Herman zoeken wereldwijd naar nieuwe smaken: “Axels ochtendhumeur levert goede televisie op”Wat valt er in Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Scandinavië te ontdekken qua nieuwe smaken en gerechten? VTM koppelde Axel Daeseleire (50) aan chef-kok Sergio Herman (49) om het uit te zoeken. “Veel exotische producten zijn in België ook te vinden, maar qua smaak kan je nooit op tegen de versheid ter plekke.”
08/10 19u15  Koppel ontdekt nest schattige vosjes onder terrasEen koppel in Ontario deed een schattige ontdekking onder hun terras. Daar zat namelijk een nest kleine vosjes. Ze riepen de hulp in van Brad, die al 35 jaar werkt als wildbeheerder. Hij haalde de vosjes één voor één uit hun schuilplek en stopte ze in een open doos. Daar kwam wat later de moeder van de vosjes haar kleintjes oppikken, op weg naar een nieuw veilig plekje voor haar kroost.
08/10 19u15  Nieuwe uitbater opent tapasbar in caravanpark SiëstaHet bijna vijftig jaar oude caravanpark Siësta op de Bersegembaan in Wechelderzande (Lille) krijgt een gloednieuw elan dankzij nieuwe uitbaters. Mark van Ringelenstijn en zijn gezin verhuisden vanuit het Nederlandse Breda naar het bosrijke gebied. Ze zijn bezig met de vernieuwing van de accommodatie en openen op zaterdag 12 oktober ook een tapasbar op het domein.
08/10 19u15  Op zoek naar inspraak voor tieners: “Zij worden te vaak genegeerd in de stad”In Antwerpen is het aantal tieners de afgelopen vijf jaar met 12% gestegen, tegenover een stijging van 8% in Vlaanderen. Maar beleidsmakers houden te weinig rekening met tieners, vindt de vzw Kind & Samenleving, die dinsdag voor het eerst een studiedag over het thema organiseerde in jeugdwerking De Branderij in Antwerpen.
08/10 19u15  Afschaffen Woonbonus: plots veel belangstelling voor bouwgrondenDe geplande afschaffing van de Woonbonus door de Vlaamse regering zorgt ervoor dat de belangstelling voor bouwgronden die de gemeente Herenthout in de etalage heeft staan toeneemt. De gemeente gaat een viertal percelen nu uit de hand verkopen.
08/10 19u15  Jeugdhuis ’t Slot mag op vertrouwde stek blijvenHet stadsbestuur van Hoogstraten heeft een verkoopovereenkomst gesloten met de eigenaars van de hoeve in Worteldorp waar jeugdhuis ’t Slot gevestigd is. Op die manier kunnen het jeugdhuis en andere verenigingen het gebouw blijven gebruiken.
08/10 19u15  Leukemiepatiëntje Helena (4) ziet droom in vervulling gaan: “Haar grootste wens is om op een eenhoorn te rijden”Het 4-jarige leukemiepatiëntje Helena Hessels uit Nijlen krijgt zondag de verrassing van haar leven. In samenwerking met non-profitorganisatie Make-A-Wish ontwikkelde VR Base in Mechelen een spel waarbij ze tussen de eenhoorns kan wandelen en zelfs kan vliegen op een van de sprookjesdieren.
08/10 19u00  RECHTBANK: Jonge overvaller krijgt bijkomende celstraf van een jaarDe 19-jarige Faissal A. uit Boom, die eerder dit jaar tot vier jaar cel werd veroordeeld voor vier gewapende overvallen in de eindejaarsperiode, heeft dinsdag een bijkomende celstraf van een jaar gekregen voor nog eens twee overvallen die hij gepleegd had toen hij nog minderjarig was.
08/10 19u00  Swinkels krijgt geen vrijspraak van Geschillencommissie, maar wel iets lichtere straf van twee speeldagen schorsingKV Mechelen heeft dinsdag ter zitting voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor de vrijspraak van Arjan Swinkels. Die kwam er uiteindelijk niet, maar de straf werd wel teruggeschroefd van drie naar twee speeldagen schorsing.
08/10 18u45  Fotografe Evy Raes laat u binnenkijken in Boomse interieursGedurende de voorbije zomermaanden gingen CC De Steiger en fotografe Evy Raes op zoek naar foto’s van Boomse interieurs waaraan een leuk of interessant verhaal is verbonden. Een jury selecteerde per wijk één foto. Er loopt momenteel een expositie in het Boomse gemeentehuis die deze zoektocht belicht.
08/10 18u45  Limburgers nemen Central Auto overHet Limburgse bedrijf Imes Dexis neemt het Antwerpse bedrijf Central Auto over. De 59 werknemers van Central Auto behouden hun job.
08/10 18u45  Schade valt mee voor Antwerp en Defour: 7 tot 10 dagen rustLaszlo Bölöni schoot zelf al in een kramp toen hij Steven Defour tegen Standard zag uitvallen. Het ging om een hamstringblessure, en hij vreesde dat hij zijn nieuwe sterkhouder een week of zes zou moeten missen. Zo ernstig was het gelukkig niet.
08/10 18u45  TIPS. Glutenvrij zondigen en een muts in een verfborstelElke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.
08/10 18u45  Opgepakte vrouwen in verdwijningszaak loodgieter langer aangehoudenDe twee vrouwen die afgelopen weekend werden opgepakt in de verdwijningszaak van Johan Van Der Heyden (56) blijven aangehouden. Dat besliste de Nederlandse onderzoeksrechter dinsdagmiddag. “Hun inverzekeringstelling is verlengd. Er wordt geen aanvullende informatie verstrekt over het onderzoeksverloop”, meldden de Nederlandse autoriteiten.
08/10 18u30  Amerikaanse turnsters verlengen wereldtitel op WK turnenDe Amerikaanse turnsters, met superster Simone Biles, hebben dinsdag de teamwereldtitel met succes verdedigd op het WK in het Duitse Stuttgart. De Verenigde Staten sprokkelden 172.330 punten. Op minder dan tien maanden van de Olympische Spelen in Tokio haalden ze het voor de Russen (166.529) en de Italianen (164.796). China werd pas vierde met 164.230 punten.
08/10 18u30  Umicore slaat elektriciteit tijdelijk op in gebruikte autobatterijen: “Stroom vrijgeven op het net wanneer nodig”Op de site van Umicore in Olen is gisteren BESS officieel voorgesteld. Het Battery Energy Storage System schenkt afgedankte batterijen van elektrische auto’s een nieuw leven. “We leren uit het verouderingsproces van de batterijen om ze nog beter te maken”, zegt manager Geert Defieuw van Umicore.
08/10 18u15  Primoz Roglic scoort opnieuw in Italië… nadat koplopers verkeerd gestuurd wordenPrimoz Roglic heeft na de Giro dell’Emilia van afgelopen zaterdag nu ook de Tre Valli Varesine (Ita/1.BC) op zijn naam gebracht. De Sloveen sprong weg in het slot uit een groepje met favorieten en haalde het voor de Italiaan Giovanni Visconti (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) en de Let Toms Skujins (Trek-Segafredo). Tiesj Benoot was de eerste Belg op de zesde plaats, Tim Wellens finishte als tiende.
08/10 18u15  Jerry Oppong (City Pirates) racistisch bejegend én geschorst: “Oerwoudgeluiden had ik nog niet meegemaakt”Na het thuisverlies tegen Houtvenne ging City Pirates nu ook zwaar onderuit op Heur-Tongeren (3-0). Door die nul op zes is de puike seizoenstart alweer naar de vergeethoek verdwenen. Veel erger nog waren de racistische verbale aanvallen waar Jerry Oppong twee weken geleden in Beringen, waar City Pirates met 2-3 ging winnen, mee werd geconfronteerd.
08/10 18u15  Voordelen met Europese handicapkaartHet lokaal bestuur vergemakkelijkt de toegang van personen met een beperking door de introductie van de European Disability Card. Die biedt de houders naast specifieke toegangstarieven ook andere voordelen. De partners hebben zelf de vrijheid om de aard van de voordelen te bepalen. “In Kontich gaat het onder meer om een gratis bibservice aan huis voor kaarthouders binnen het Kontichse grondgebied, eerste keuze van zitplaatsen bij voorstellingen in de Altena Kapel, gratis toegang voor begeleiders bij bepaalde sport- en culturele activiteiten en groepstarief in plaats van individueel tarief op Kontich Schaatst”, zegt schepen van Welzijn Cindy Vanbaeden (N-VA) . (bar)
08/10 18u15  Bastian Schweinsteiger (35) zet punt achter voetbalcarrièreBastian Schweinsteiger (35) heeft dinsdag op Twitter aangekondigd dat hij het voor bekeken houdt als voetballer. “Vaarwel zeggen als voetballer geeft me een wat nostalgisch gevoel, maar ik kijk ook uit naar de komende uitdagingen. Ik zal het voetbal trouw blijven”, aldus Schweinsteiger, die zondag zijn laatste wedstrijd speelde voor MLS-club Chicago Fire, dat met 2-5 won bij Orlando City.
08/10 18u00  Patisserie Verstraelen opnieuw op de fles: onderzoek naar vorig faillissement bijna afgerondDe ondernemingsrechtbank heeft het faillissement uitgesproken van de eigenaar van Patisserie Verstraelen in Mechelen en dezelfde curator behandelt het dossier. Het is niet de eerste keer dat een vennootschap achter de zaak op de fles gaat. Het gerechtelijk onderzoek naar een vorig faillissement wordt binnenkort afgerond.
08/10 17u30  KV Mechelen vraagt vrijspraak voor Swinkels: "Verkeerde beoordeling van de ref"KV Mechelen heeft dinsdag ter zitting voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor de vrijspraak van Arjan Swinkels. 'Dat zou een terechte correctie zijn voor een fase die door de scheidsrechter fout is geïnterpreteerd', verklaarde clubadvocaat Thierry Lammar.
08/10 17u15  Turnzaal wijkt voor kleuterklassenDe gemeentelijke basisschool Eikenlaar heeft nood aan extra ruimte voor de uitbreiding van haar kleuteronderwijs. Het gemeentebestuur plant hiervoor de verbouwing van de turnzaal.
08/10 17u15  Tom Van Asbroeck schrijft de Memorial Vandenbroucke op zijn naamTom Van Asbroeck heeft Binche-Chimay-Binche gewonnen. De man van Israel Cycling Academy bleef Oliver Naesen voor in de sprint.D e Nederlander Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) werd derde. De top vijf werd vervolledigd door de Nederlander Timo Roosen en Jens Keukeleire. Jasper Stuyven kwam als zesde over de finish, Jenthe Biermans werd tiende.
08/10 17u15  BV-stylist over de nieuwe voetbaloutfits van onze Rode Duivels: “Dat grijs truitje is nogal flets”Het Belgisch elftal draagt binnenkort nieuwe outfits, bestaande uit een rood shirt met zwarte streep, zwarte shorts en rode kousen. Er is ook een alternatief ensemble in wit en grijs. Maar wat vindt onze stylist Jody Van Geert van de pakjes waarin onze Rode Duivels komende zomer Europees Kampioen willen worden in Londen?
08/10 16u30  Premetrostation Opera opent op 8 decemberDe tramlijnen 1 en 24 en het premetrostation Opera worden op zondag 8 december in gebruik genomen. Dat is met tien maanden vertraging op de oorspronkelijke planning. De autotunnels en parking zijn in april 2020 klaar.
08/10 16u30  Man loopt rond met pistool: voorwaardelijke strafDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Michael V. (45) uit Mechelen veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke celstraf. De man liep begin juni met een pistool rond in een appartementsgebouw aan de Vrijevelden. Volgens het Openbaar Ministerie was hij dronken en struikelde hij ook met een doos glazen zijn handen.
08/10 16u15  Nieuwe eigenaar Krabbershoek wil Wijnegems volkscafé slopen om twintig flats te bouwenPinten worden er in Krabbershoek al bijna een jaar niet meer getapt, maar nu lijkt ook het lot van het cafeetje zelf bezegeld. De nieuwe eigenaar heeft concrete plannen voor de bouw van twintig appartementen in een opvallende bouwstijl. “Want ik ben me ervan bewust dat deze plek de toegangspoort van Wijnegem vormt”, aldus bouwheer Christian Van Haute.
08/10 16u00  Laura Cornette (24) opnieuw verkozen als voorzitter liberalenNa twee jaar waarnemend voorzitterschap is Laura Cornette (24) opnieuw verkozen als voorzitter van de Open Vld in Mechelen.
08/10 16u00  Drie spelers ontbreken op tweede training van de Rode Duivels voor San Marino24 Rode Duivels, twintig veldspelers en vier doelmannen, zijn dinsdagnamiddag op het oefenveld verschenen in het nationaal oefencentrum in Tubeke voor de tweede training van de Rode Duivels in de aanloop naar de twee komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00).
08/10 16u00  Groen: “Burgemeester moet optreden tegen ruziënde agenten”Antwerps Groen-fractieleider Wouter Van Besien vraagt dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) orde op zaken stelt binnen zijn korps. “De Wever trekt alleen zijn paraplu open”, zegt Van Besien.
08/10 16u00  Opgepakte vrouwen in verdwijningszaak loodgieter blijven aangehoudenDe twee vrouwen die afgelopen weekend werden opgepakt in de verdwijningszaak van Johan Van Der Heyden (56) blijven aangehouden. Dat besliste de Nederlandse onderzoeksrechter dinsdagmiddag. “Er wordt geen aanvullende informatie verstrekt over het onderzoeksverloop”, meldden de Nederlandse autoriteiten.
08/10 16u00  Victoria’s Secret schakelt voor het eerst een plus-sizemodel inHet Amerikaanse lingerielabel Victoria’s Secret lijkt eindelijk te luisteren naar kritiek. Na een transgendermodel is er in hun winkels nu ook een model te zien dat níet graatmager is. Al is het niet helemaal hun eigen verdienste.
08/10 16u00  Boekenbeurs slaat nieuwe wegen in: mobiliteitscongres, haven als partner en nieuwe tarieven voor gezinnenFans van de schone letteren zakken vanaf 29 oktober af naar Antwerp Expo voor de Boekenbeurs. De organisatie maakte vandaag details over het programma bekend en wat opviel: de focus wordt verbreed. De Boekenbeurs wordt bijvoorbeeld gastheer voor een mobiliteitscongres, en heeft de haven als nieuwe partner. De vooruitblik op het boekenfeest vond dan ook plaats in het Havenhuis.
08/10 15u45  Verzorgster uit Niel krijgt straf met uitstel voor pesten van bejaardeDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 41-jarige bejaardenverzorgster uit Niel veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor de onterende behandeling van een 89-jarige bewoonster in een woonzorgcentrum in Mortsel.
08/10 15u45  Intern noodplan afgekondigd na brand bij BelgoprocessBij het afvalverwerkingsbedrijf Belgoprocess in Dessel is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De medewerkers moesten uit voorzorg geëvacueerd worden, niemand raakte gewond. Intussen zijn de werkzaamheden hervat.
08/10 15u45  Buurtcomité blijft actievoeren tegen komst windturbineDit voorjaar werd bekend dat Eoly, de groene energieproducent van de Colruyt Group, een windturbine zou bouwen langs de N16 in Bornem. De windturbine zou op het terrein van Solucious komen, ook al een zusterbedrijf van Colruyt. Niet iedereen was daar tevreden mee en door een aantal buurtbewoners werd zelfs een actiecomité opgericht.
08/10 15u30  Bus komt niet opdagen? Dan gaat Vlaamse Yasmine (16) maar te paard naar schoolAls de bus je keer op keer in de steek laat, moet je wel vindingrijk zijn. Yasmine Van Hauwermeiren was het beu toen haar bus voor de tiende keer niet kwam opdagen, dus zadelde ze haar paard Rambo om op school in Vilvoorde te geraken. “Een statement”, klinkt het.
08/10 15u15  Vlaams Parlement ontruimd na bommeldingHet Vlaams Parlement is dinsdag omstreeks 14.30 uur ontruimd nadat er telefonisch een bommelding was binnengekomen. Volgens de diensten van het parlement is er mogelijk een link met de viering van 40 jaar Koerdisch Instituut die om 16 uur zou plaatsvinden in het gebouw. Dat evenement is intussen afgelast. Het Vlaams Parlement wordt dinsdag niet meer heropend.
08/10 15u00  Jongeman verspreidt naaktfilmpjes van minderjarig meisjeEen 20-jarige man uit Mol stond dinsdag terecht voor het aanzetten van ontucht en de verspreiding van kinderporno. Zo liet hij een 11-jarig meisje naaktfilmpjes maken die hij nadien op het internet zette.
08/10 15u00  Hans Vanaken hoopt deze keer wel op speelkansen bij Rode Duivels: “Ik zou graag nog eens invallen voor Eden Hazard”Vorige maand kreeg Hans Vanaken (27) geen (speel)kansen bij de Rode Duivels, hoewel velen vonden dat hij het had verdiend. Er is weinig veranderd tegenover toen, Vanaken speelt in België nog altijd op hetzelfde hoge niveau. Gaat hij dit keer wél minuten krijgen?
08/10 15u00  Ex-vriend sticht brand in camperSteff H. stond dinsdag terecht omdat hij in de Gasthuisstraat in Geel brand had gesticht in de camper van zijn voormalige vriendin.
08/10 14u15  Koerscommissaris moet verplicht stoppen: “Ik ga de koers enorm hard missen”Na bijna tweeduizend wielerwedstrijden op de teller moet Bornemnaar Robert Glorieux stoppen als koerscommissaris. Moeten, want volgend jaar wordt hij 75 en dat is de pensioenleeftijd voor officials, de nieuwe benaming van koerscommissarissen. “Moest ik morgen opnieuw kunnen beginnen, dan deed ik het onmiddellijk. De koers was en is mijn leven”, zegt Robert.
08/10 14u15  Turnhoutse start-up haalt miljoen euro op met opblaasbaar kussen voor operatietafelHet medisch-technische bedrijf Ergotrics haalt één miljoen euro op. Met dat geld wil het de verkoop van opblaasbare kussens voor operatietafels internationaal ondersteunen en nieuwe ontwikkelingen bekostigen.
08/10 14u00  Turnhoutse start-up haalt miljoen euro op met opblaasbare kussen voor operatietafelHet medisch-technische bedrijf Ergotrics haalt één miljoen euro op. Met dat geld wil het de verkoop van opblaasbare kussens voor operatietafels internationaal ondersteunen en nieuwe ontwikkelingen bekostigen.
08/10 13u45  ‘Leuk’ begin: AC Milan heeft akkoord met nieuwe trainer om uit crisis te geraken, maar fans willen hem nu al wegCoach Marco Giampaolo moet na amper vier maanden opstappen bij AC Milan. Dat schrijven verschillende Italiaanse media dinsdag. Zijn opvolger Stefano Pioli zou snel een contract ondertekenen tot 2021. Tenzij de Rossoneri naar hun fans luisteren...
08/10 13u45  Beerschot geeft niet op, KV Mechelen noemt klacht om licentie in te trekken “onontvankelijk en ongegrond”De licentiecommissie van de KBVB heeft zich deze middag gebogen over de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De uitspraak volgt op 15 oktober en op vraag van de advocaten van KV Mechelen vond de zitting achter gesloten deuren plaats. De advocaten van beide partijen gaven na de zitting - die ruim een halfuur duurde - echter wel tekst en uitleg.
08/10 13u30  Mathew Ryan (en niet Danny Vukovic) verkozen tot Australische Voetballer van het JaarDe Australische vereniging van profvoetballers heeft Mathew Ryan, doelman bij Brighton & Hove Albion, uitgeroepen tot nationale Voetballer van het Jaar. Het is de tweede maal dat de 27-jarige keeper de erkenning op zak steekt, na 2015 toen hij tussen de palen van Club Brugge stond.
08/10 13u15  Vier rijstroken Antwerpse ring niet beschikbaar door werken in herfstvakantie: “Blijf er zo veel mogelijk weg”De Ring rond Antwerpen zal tijdens de herfstvakantie absoluut te vermijden zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) moet er zes dagen en zeven nachten werken aan het wegdek en die werken zullen vier rijstroken richting Nederland innemen. “Vermijd de Antwerpse Ring die week zo veel mogelijk”, waarschuwt AWV.
08/10 13u15  Oesterkraam loopt zware schade op bij brandIn de Van Colenstraat in Boechout heeft maandagnacht een oesterkraam vuur gevat. Het kraam stond er omdat het dinsdag jaarmarkt is in Boechout. Een voorbijganger merkte rook op en alarmeerde de brandweer. Die kon vermijden dat het hele kraam in vlammen opging. Toch is de schade aanzienlijk. Vooral de rook richtte grote schade aan.
08/10 13u00  David Goffin rekent in eerste ronde van Shanghai vlot af met Richard GasquetDavid Goffin (ATP 14) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van het ATP-toernooi in Shanghai (hard/7.473.620 dollar).
08/10 13u00  Basisschool bant de bus en laat leerlingen steppen naar de zwemlesHet is een grappig zicht in de straten van Antwerpen. Voortaan zullen de leerlingen van De Stedelijke Basisschool De Wereldreiziger zich met de step verplaatsen naar de zwemles. Aan de hand van een video op Facebook meldt de school dat ze de bus liever omruilen voor 72 steps.
08/10 12u15  Topman Mercedes F1-team: "Stoffel Vandoorne verdient een F1-zitje"Met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries heeft Mercedes een van de meest talentvolle line ups in de Formule E. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil ook de deur van de F1 voor geen een van beide helemaal sluiten, dat vertelt hij tegenover ‘Motorsport.’
08/10 12u00  Topman Mercedes F1-team: "Stoffel Vandoorne verdient een F1-racezitje"Met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries heeft Mercedes een van de meest talentvolle line ups in de Formule E. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil ook de deur van de F1 voor geen een van beide helemaal sluiten, dat vertelt hij tegenover ‘Motorsport.’
08/10 12u00  Universiteit Antwerpen bouwt kunstmatige rivierWat zijn de gevolgen van de klimaatverandering en milieuvervuiling op rivieren, vijvers en andere waterrijke omgevingen? Om dat nog beter te onderzoeken hebben wetenschappers van de Universiteit Antwerpen een kunstmatige rivier van zo’n 25 meter geïnstalleerd.
08/10 12u00  Jongeren krijgen in primeur dramatisch filmpje te zien over spoorlopen: “Joeng, dees is eng”Pintjes, stoerdoenerij, en dan snel de slagbomen voorbijsteken. Maar plots is daar de trein. De gevolgen zijn dramatisch. Het is het scenario van een nieuwe 3D-film die Infrabel uitrolt. Mortsel heeft de primeur. “Met vier stations is het hier een hotspot”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.
08/10 11u45  Nederlands driesterrenrestaurant gaat nog dit jaar onherroepelijk dichtHet Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest is bezig aan zijn laatste services. Nog dit jaar zal de bekende zaak de deuren sluiten.
08/10 11u45  ‘Tienerterrorist’ die zwangere vrouw karatetrap in de buik gaf, krijgt drie jaar celDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft tienerterrorist Siraj E.M veroordeeld tot drie jaar cel, omdat hij begin dit jaar een hoogzwangere vrouw uit Deurne een harde trap in de buik had gegeven na een ruzie over rondslingerend speelgoed. Zijn compagnon Zakaria E.A, eveneens een jonge ex-Syriëreiziger, wordt veroordeeld tot 15 maanden cel.
08/10 11u45  Landhuis en moderne stadswoning in één bouwproject: vader en dochter bewijzen dat het kanHoe bouw je een moderne stadswoning die tegelijk een laudatio is aan een landhuis van een eeuw ouder? Vader Gie en dochter Marie bewijzen dat het kan. Met open vizier zochten ze samen naar manieren om enerzijds modern en levenslang te gaan wonen en anderzijds het ouderlijk huis een eigentijdse twist te geven. Zo ontstond in het centrum van Mortsel een interessante combinatie van twee huizen die voortdurend naar elkaar knipogen
08/10 11u30  Australian Open-organisatie bevestigt komst van Andy Murray en hoopt op Kim ClijstersAndy Murray (ATP 289) maakt in januari op de Australian Open zijn comeback in het enkelspel van een grandslam. Dat heeft de organisatie van het toernooi in Melbourne dinsdag laten weten.
08/10 11u30  Lazio nog maar eens onder vuur: UEFA vervolgt club uit Rome wegens racistisch gedrag supportersDe Europese Voetbalbond (UEFA) heeft maandag een disciplinaire procedure geopend tegen Lazio Rome, na racistisch gedrag van zijn fans in de Europa League-wedstrijd van vorige week tegen Rennes (2-1 zege voor Lazio). Volgens Italiaanse media deden verschillende supporters de nazigroet.
08/10 11u30  ‘Dawson’s creek’-ster wordt al voor de zesde keer vaderActeur James Van Der Beek (42), vooral bekend van zijn hoofdrol in ‘Dawson’s creek’, heeft aangekondigd dat hij opnieuw vader zal worden. Voor de zesde keer al.
08/10 11u30  Wegen en Verkeer klaar voor de winter met voorraad van 108.000 ton zoutHet sneeuwt nog lang niet in Antwerpen, maar het Agentschap Wegen en Verkeer is klaar voor de winterperiode. Dinsdagochtend reden de strooiwagens al even kort uit om alle leidingen te testen.
08/10 11u30  Julian Alaphilippe komt dit seizoen niet meer in actie: “Het stemt me triest”De Fransman Julian Alaphilippe komt dit wielerseizoen niet meer in actie. Dat heeft de renner van Deceuninck-Quick-Step dinsdag laten weten.
08/10 11u30  Rihanna brengt een boek uitZe begon haar carrière als zangeres, maar intussen bewijst Rihanna dat ze van alle markten thuis is. Naast een eigen lingerie- en modelabel en make-uplijn, brengt ze nu ook een boek uit. Het gaat om een autobiografie vol foto’s van haar leven op en naast het podium.
08/10 11u15  Expertisecentrum hekelt reclame voor oogdruppels op gamebeurs: “Pervers dat farma-industrie dit maakt”Last van je ogen tijdens het gamen? Twee druppeltjes indoen en je kunt weer verder. Met die opvallende boodschap probeerde Alcon z’n nieuwste oogdruppels aan de man te brengen op een gamebeurs in Mechelen. Een verkeerd signaal, klinkt het bij het VAD. “Als je lichaam aangeeft dat je te veel gamet, luister je daar beter naar.”
08/10 11u15  “Koud en kil” Kerkplein krijgt tweede leven: “Die stenen woestenij moet gezelliger worden”Het Nijlense gemeentebestuur wil de komende jaren werken aan een nieuw Kerkplein. De heraanleg moet nog in detail uitgewerkt worden, maar het is al duidelijk dat er aandacht zal komen voor meer beleving. De inwoners lijken daar wel vragende partij voor te zijn, zolang er nog voldoende ruimte blijft om te parkeren.
08/10 11u15  Blinde rush op vastgoed nu woonbonus wordt afgeschaft: “Bezoeken zijn verdubbeld”De rush op de woonbonus is ingezet. Immokantoren melden dat ze tot dubbel zoveel bezoekers op hun website krijgen, dat er meer afspraken worden gemaakt én dat er sneller geboden wordt. En dat terwijl er nog altijd onduidelijkheid heerst. Want volgens de banken is het nu al zo goed als te laat, terwijl sommige immokantoren zich sterk maken dat ze zelfs eind november nog dossiers zullen rond krijgen.
08/10 11u15  Prins William, Kate Middleton, Prins Harry én Meghan Markle slaan handen in elkaar om te strijden voor betere mentale gezondheidPrins William, Kate, Prins Harry en Meghan hebben de koppen bij elkaar gestoken om een campagnefilmpje in te spreken. De populaire Britse koninklijke koppels verschenen maandagavond op verschillende Britse televisiezenders voor de campagne ‘Every Mind Matters’. Het initiatief moet mensen aanmoedigen om sneller de symptomen van mentale problemen te herkennen. De video - die in zijn originele versie drie minuten duurt - werd door zo’n tien miljoen kijkers gezien.
08/10 11u00  Vlaams Belang gijzelt gemeenteraad: voorzitter moet namen van 35 raadsleden 150 keer afroepenDe gemeenteraad heeft maandagavond de invoering van een zone 30 in nagenoeg de hele stad Turnhout goedgekeurd. Dat was niet naar de zin van het Vlaams Belang, dat voor elk van de straten een hoofdelijke stemming vroeg. Pas drie uur later was de kogel door de kerk.
08/10 11u00  Zowel Victoria Beckham als Stella McCartney stelt nieuwe CEO aanVictoria Beckham heeft een nieuwe CEO gekozen voor haar gelijknamige modelabel. Marie LeBlanc volgt Paolo Riva op die in juli zijn vertrek aankondigde. Stella McCartney maakte op haar beurt de komst van Gabriele Maggio bekend.
08/10 10u45  Wat als het nieuwe regeerakkoord in oktober 2018 al van kracht was geweest? Dan zou Kristof Calvo Mechels burgemeester zijnIn het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering staat dat de stemplicht bij de volgende gemeente- en provincieraadsverkiezingen wordt afgeschaft. U mag dus nog wel gaan stemmen, maar bent niet meer verplicht. In dezelfde paragraaf staat ook dat de partij met de meeste stemmen het voorrecht krijgt om een coalitie te vormen. En dat de verkozene met de meeste voorkeurstemmen van de coalitie die uiteindelijk gevormd wordt de burgemeester wordt. Wij onderzochten welke impact dat zou hebben gehad, gesteld dat de nieuwe regeling in 2018 al van kracht zou geweest zijn.
08/10 10u45  Keepersdebat blijft voor ophef zorgen in Duitsland, bondscoach Löw sust de gemoederenDuitsland neemt het woensdag in Dortmund in een oefenpot op tegen Argentinië, waarna vier dagen later de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland op het programma staat. Bondscoach Joachim Löw hoopt dat na het tweeluik het keepersdebat tussen Manuel Neuer en doublure Marc-André ter Stegen bij de Mannschaft gaat liggen. “Eigenlijk is er niets gebeurd”, suste Löw de gemoederen.
08/10 10u30  Motorrijder ontpopt zich tot held wanneer hij grote brand ziet en begint te blussenEen motorrijder uit het Amerikaanse South Carolina heeft op weg naar huis een echte heldendaad verricht. Toen hij een grote brand zag, reed hij ernaar toe en probeerde de bewoner te verwittigen. Toen die geen teken van leven gaf, begon de man zelf te blussen met een tuinslang die hij gekregen had van de buren. Later bleek dat het speelhuisje in brand was gevlogen door een sigaret die niet goed gedoofd was.
08/10 10u30  Koning Filip stelt Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) aan als preformateursKoning Filip heeft Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) dinsdagochtend aangeduid als preformateurs. “Zij zullen de concrete basis nagaan voor de vorming van een federale regering rond hun respectievelijke partijen, en dit samen met de vier andere partijen die bij de gesprekken betrokken zijn”, klinkt het in een mededeling van het koninklijk paleis. Bourgeois en Demotte moeten op 4 november verslag uitbrengen aan de koning.
08/10 10u15  Britse royals slaan handen in elkaar om te strijden voor betere mentale gezondheid: “Iedereen kent dat gevoel”Prins William, Kate, Prins Harry en Meghan hebben de koppen bij elkaar gestoken om een campagnefilmpje in te spreken. De populaire Britse koninklijke koppels verschenen maandagavond op verschillende Britse televisiezenders voor de campagne ‘Every Mind Matters’. Het initiatief moet mensen aanmoedigen om sneller de symptomen van mentale problemen te herkennen. De video - die in zijn originele versie drie minuten duurt - werd door zo’n tien miljoen kijkers gezien.
08/10 10u15  Dakloze zangeres krijgt platencontract aangeboden na indrukwekkend concertDe dakloze vrouw die haar operatalent toonde in de metro in Los Angeles, Californië, heeft een kans op een nieuw leven gekregen. Haar video raakte zoveel mensen dat ze een openluchtconcert mocht geven. En dat leverde haar een platencontract op van producer en Grammy-winnaar Joel Diamond.
08/10 10u15  Victoria Beckham kiest nieuwe baas voor haar modelabelVictoria Beckham heeft een nieuwe CEO gekozen voor haar gelijknamige modelabel. Marie LeBlanc volgt Paolo Riva op die in juli zijn vertrek aankondigde.
08/10 10u00  DISCUSSIE. ‘Investeringsregering’ of ‘snoeiregering’: heb jij nog vertrouwen in een goed Vlaams beleid?De contouren van het besparingsbeleid van de regering Jambon worden stilaan duidelijk. De 2,3 miljard euro wordt gehaald uit zorg en welzijn, kindergeld, het schrappen van subsidies en het afslanken van de ambtenarij. Heb jij nog het vertrouwen in deze ‘investeringsregering’?
08/10 10u00  Jani en Goedele koppelen gewone Vlamingen aan BV’s (en Pommeline is eerste slachtoffer)Jani Kazaltzis en Goedele Liekens presenteren binnenkort een nieuw datingprogramma op Vier. In ‘Celebs Gaan Daten’ worden Bekende Vlamingen gekoppeld aan niet-BV’s. Want “voor een celebrity is het ook soms moeilijk om een lief te raken, om gewone mensen aan te spreken zonder dat die vooroordelen heeft”, aldus Jani.
08/10 09u30  Hailey Baldwin toont haar bijzondere trouwjurk van Off-WhiteHailey Baldwin heeft een week na haar huwelijk met Justin Bieber op Instagram drie foto’s gedeeld van haar trouwjurk. Het blijkt om een toch wel speciaal ontwerp van Virgil Abloh en zijn label Off-White te gaan.
08/10 09u15  Beloofde “investeringsregering” gaat toch vooral besparen: “Dit gaat volledig in tegen de gemaakte afspraken”“Dit wordt een investeringsregering.” Dat was ongeveer het eerste wat Jan Jambon (N-VA) zei toen hij vorige week met zijn regeringsploeg uit de catacomben kwam. “Kan wel zijn, maar dan willen we eerst de begroting zien”, reageerde de oppositie. Sinds gisteren liggen de eerste, globale begrotingstabellen voor de komende vijf jaar eindelijk op tafel. Daaruit blijkt dat er veel extra uitgaven zijn: 2,5 miljard euro. Maar daar staan bijna evenveel besparingen tegenover: net geen 2,3 miljard euro. En dat leidt tot veel kritiek.
08/10 09u00  “Meer dan helft van renovaties zijn eigenlijk verdoken nieuwbouwwoningen”De Orde van Architecten wil dat het btw-tarief voor wie een huis sloopt en heropbouwt in heel Vlaanderen daalt van 21 procent naar 6 procent. Marnik Dehaen, voorzitter van de Orde van Architecten, gaat ervan uit dat meer dan de helft van de totaalrenovaties in Vlaanderen eigenlijk verdoken nieuwbouwwoningen zijn. Dat bericht VRT NWS.
08/10 08u45  Nieuwe tragedie in de koers: Italiaanse belofte overlijdt aan verwondingen na zware valDe 22-jarige Italiaanse belofte Giovanni Iannelli is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zwaar ten val kwam in de Trofeo Bassa Valle Scrivia in Molino dei Torti. In de sprint voor de overwinning op het Circuit van Molinese raakte hij aan 60 km/u een pilaar met zijn hoofd, waardoor zijn helm verbrijzeld werd.
08/10 08u30  Nieuw tragedie in de koers: Italiaanse belofte overlijdt aan verwondingen na zware valDe 22-jarige Italiaanse belofte Giovanni Iannelli is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zwaar ten val kwam in de Trofeo Bassa Valle Scrivia in Molino dei Torti. In de sprint voor de overwinning op het Circuit van Molinese raakte hij aan 60 km/u een pilaar met zijn hoofd, waardoor zijn helm verbrijzeld werd.
08/10 08u00  Ouders plaatsen houten kinderen in straat om bestuurders voorzichtiger te laten rijdenIn de Kesselse Veldstraat nemen enkele ouders het heft in handen om de verkeersveiligheid in hun straat te verhogen. Zelfgemaakte houten kinderen langs de kant van de weg moeten het verkeer tot voorzichtigheid aanmanen, zodat kinderen in alle veiligheid kunnen buiten spelen.
08/10 07u00  Federale wegpolitie houdt vandaag nieuwe flitsmarathonDe federale wegpolitie organiseert vandaag, dinsdag, een nieuwe flitsmarathon: samen met de politiezones voert ze gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles uit.
08/10 07u00  Elke Clijsters en Jelle Van Damme weer uit elkaarElke Clijsters en Jelle Van Damme vormen niet langer een koppel. De twee probeerden acht maanden lang hun op de klippen gelopen huwelijk weer vlot te trekken, maar zonder succes. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
08/10 06u45  Kempense natuurgids helpt hert, maar raakt gewond na aanval met geweiJorn Van Den Bogaert (37) uit Morkhoven is al ruim vijftien jaar zelfstandig natuurgids in de Ardennen, maar enkele dagen geleden ging het goed fout. Jorn werd gespiest in knie en dij toen hij twee edelherten die verstrengeld zaten met hun gewei probeerde te bevrijden. Hij is tien dagen werkonbekwaam door de stoot. Eén hertenbok was al dood, de tweede werd gered.
08/10 06u30  STANDPUNT. Verrassingen in de sector welzijnZo vrolijk als de onderhandelaars keken toen ze vorige maandagochtend met hun akkoord naar buiten kwamen, zo intens droevig zaten de ministers van de nieuwe regering-Jambon er gisteren bij op de persconferentie over hun begroting. Eerst de inhoud, dan de centen, had Jambon beloofd. Wel, de inhoud was duidelijk leuker dan de centen. De sfeer op de persconferentie bewees maar weer eens dat het geen goed idee is geweest om akkoord en begroting uit elkaar te halen. Jambon had beter zijn hele verhaal meteen verteld, met alle voor- en nadelen en alle inkomsten en uitgaven die eraan verbonden zijn.
08/10 06u30  Antwerps drugsteam loopt leeg: tien speurders stappen op na intern conflictNa het Kali-team dreigt nu ook het Drugsondersteuningsteam (DOT), het paradepaardje van de Antwerpse politie in de strijd tegen dealers, ten onder te gaan aan interne conflicten. Tien speurders hebben het team verlaten omdat ze geen vertrouwen meer hebben in hun leidinggevenden.
08/10 06u15  Na 3.500 jaar, miljoenen toeristen en tal van branden dreigt grootste sequoia-bos verloren te gaanToen Christoffel Columbus Amerika ontdekte, stonden ze er al meer dan 1.000 jaar. Ze hebben miljoenen toeristen zien passeren en bosbranden overleefd. Maar nu dreigt Alder Creek, het grootste sequoia-bos in private handen, verloren te gaan. Tenzij een groep natuurvrienden voor het einde van dit jaar 15 miljoen euro vindt.
08/10 06u15  Klanten en vrienden springen in de bres voor strip- en popcultuurzaak: “Ik kan mezelf geen loon meer uitbetalen, ik ben mentaal en fysiek op”Brainfreeze, de winkel voor liefhebbers van popcultuur en strips, verkeert in moeilijkheden. Zaakvoerder Steven Claes kondigde afgelopen weekend noodgedwongen aan te moeten stoppen met zijn zaak. Die was de afgelopen vijf jaar een gevestigde waarde. Klanten en vrienden zamelen nu geld in om een doorstart mogelijk te maken.
08/10 05u15  Onderneemster countert goednieuwsshow van burgemeester met fotoreeks over leegstand op FacebookDe Ronde van Koksijde. Er zijn er zelfs twee, maar geen van beide is een wielerwedstrijd. De ene is een tournee van de burgemeester, die trots zijn meerjarenplan voorstelt en die opfleurt met foto’s en filmpjes op Facebook. De andere is een reeks foto’s van de hoge leegstand, gemaakt door een winkeluitbaatster. “Het is knokken in Koksijde, en niemand die reageert.”
08/10 05u15  Verrassingen in de sector welzijnZo vrolijk als de onderhandelaars keken toen ze vorige maandagochtend met hun akkoord naar buiten kwamen, zo intens droevig zaten de ministers van de nieuwe regering-Jambon er gisteren bij op de persconferentie over hun begroting. Eerst de inhoud, dan de centen, had Jambon beloofd. Wel, de inhoud was duidelijk leuker dan de centen. De sfeer op de persconferentie bewees maar weer eens dat het geen goed idee is geweest om akkoord en begroting uit elkaar te halen. Jambon had beter zijn hele verhaal meteen verteld, met alle voor- en nadelen en alle inkomsten en uitgaven die eraan verbonden zijn.
08/10 05u15  Nachttrein tussen Brussel en Wenen: aanbieders en specialisten zien ‘groot potentieel’Staat de nachttrein aan de vooravond van een grote comeback? Een nieuwe lijn tussen Brussel en Wenen doet de liefhebbers dromen.
08/10 05u15  75 jaar Suske en Wiske: oude bekende tekent nieuwe strip, onafgewerkt verhaal Vandersteen wordt vervolledigdVolgend jaar vieren Suske en Wiske hun 75ste verjaardag. Standaard Uitgeverij wil die mijlpaal met twee bijzondere albums in de kijker zetten.
08/10 05u15  Bjorg Lambrecht krijgt Memorial: mogelijk in geboortedorp KnesselareDe fanclub van Bjorg Lambrecht gaat volgend jaar een herdenkingswedstrijd organiseren ter ere van de 22-jarige renner die op 5 augustus overleed aan zijn verwondingen na een val in de Ronde van Polen.
08/10 05u15  Van der Poel gaat in 2020 meer mountainbiken in functie van SpelenMathieu van der Poel (24) zette zondag een punt achter zijn succesrijke doortocht op de weg. Ook volgend seizoen wil hij op dat elan doorgaan, maar de mountainbikerace op de Olympische Spelen in Tokio is het hoofddoel van 2020. Waarna misschien zijn grote rondedebuut volgt in de Vuelta.
08/10 05u15  Regeert Bölöni met te zachte hand? Spelers hebben nood aan duidelijkere afspraken en regelsHoezo, robbertjes op training, gekibbel om penalty’s en geklaag over een gebrek aan discipline? Toch niet onder Laszlo Bölöni (66), ‘de hardste der trainers’? Toch wel. De Roemeen beult zijn spelers op het veld wel af, maar regeert daarnaast net met (te?) zachte hand. Achtergrond bij een fout imago.
08/10 05u15  Scheidsrechterscollege duidelijk over strafschopdiscussie na topper op Bosuil: “Het was géén strafschop voor Standard”Anderlecht, AA Gent én Standard voelden zich afgelopen weekend gedupeerd door de VAR. Terecht, zo leek het telkens, maar daar oordeelde het scheidsrechtersdepartement, het zogenaamde Professional Referee Department, een tikje anders over.
08/10 05u15  Swinkels over mogelijke schorsing door rode kaart: “Die speler van Eupen zei zelf dat het een ongelukkige botsing was”KV Mechelen weigert het schorsingsvoorstel van drie speeldagen (plus een boete van 3.000 euro) voor Arjan Swinkels (34) na zijn rode kaart tegen Eupen. De zaak wordt vandaag om 15.15u behandeld door de Geschillencommissie in het bondsgebouw in Brussel. “Milicevic zei zelf dat het om een ongelukkige botsing ging”, verdedigt Swinkels zich.
08/10 05u15  Bond buigt zich over licentie van KV na klacht van BeerschotDe Licentiecommissie van de voetbalbond behandelt vandaag de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De kans dat Malinwa de competitie moet staken in het huidige seizoen lijkt uiterst klein. Maar volgend jaar loopt het wel een risico. Om problemen te vermijden, past KV Mechelen vermoedelijk zijn eigendomsstructuur aan.
08/10 05u15  Voorzitter Louis de Vries ziet Lokeren uit dal kruipen: “Stap voor stap maken we progressie”De trein van Lokeren lijkt na vier matchen op rij zonder nederlaag eindelijk vertrokken. “We kruipen stilaan uit het dal”, vertelt voorzitter Louis de Vries, die zijn ambities voor de tweede periode niet onder stoelen of banken wil steken.
08/10 05u15  Ommeganckstraat is nachtmerrie voor trambestuurdersTrambestuurders stonden tussen 2015 en 2018 maar liefst 403 keer stil in de Ommeganckstraat door foutgeparkeerde wagens. Daarmee prijkt deze straat bovenaan de top tien van straten waar trams al eens stilstaan door chauffeurs die hun wagen niet reglementair parkeren.
08/10 05u15  Antwerps drugsteam loopt leeg: 10 speurders stappen op na intern conflictNa het Kali-team dreigt nu ook het Drugsondersteuningsteam (DOT), het paradepaardje van de Antwerpse politie in de strijd tegen dealers, ten onder te gaan aan interne conflicten. Tien speurders hebben het team verlaten omdat ze geen vertrouwen meer hebben in hun leidinggevenden.
08/10 05u15  Antwerpse burgerbewegingen missen echte ambitie voor openbaar vervoerDe Antwerpse burgerbewegingen rond de Oosterweelverbinding zijn verheugd met het Vlaamse regeerakkoord. Toch zien ze tekortkomingen, vooral dan het gebrek aan investeringen in het openbaar vervoer.
08/10 05u15  Alleen maatwerkbedrijf Fabioladorp verhuist naar Deurne-NoordHet maatwerkbedrijf van vzw Dorp 2 Koningin Fabiola op de Bosuil verhuist eind dit jaar naar Deurne-Noord. “Verder blijven alle functies hier behouden, maar de administratie en het inloopcentrum verhuizen op termijn wel naar het hoofdgebouw”, zegt gedelegeerd bestuurder Paul Van Gorp
08/10 05u15  Mortselse Maartje Coolen illustreert haar eerste kinderboekDe Schuur in Borsbeek liep vol voor de voorstelling van het kinderboek RAAF, een samenwerking tussen vertelster Marijke Goossens en de Mortselse illustratrice Maartje Coolen.
08/10 05u15  Kempense natuurgids helpt vastgeraakt hert, maar raakt gewond na aanval met geweiJorn Van Den Bogaert (37) uit Morkhoven is al ruim vijftien jaar zelfstandig natuurgids in de Ardennen, maar enkele dagen geleden ging het goed fout. Jorn werd gespiest in knie en dij toen hij twee edelherten die verstrengeld zaten met hun gewei probeerde te bevrijden. Hij is tien dagen werkonbekwaam door de stoot. Eén hertenbok was al dood, de tweede werd gered.
08/10 05u15  Theatermaker Ignace Cornelissen kiest thuisstad als locatie voor première van ‘Woesten’: “Hier is het altijd prettig werken”Ignace Cornelissen verloochent zijn Turnhoutse roots niet. De freelance theatermaker, die dertig jaar artistiek leider van theaterwerkplaats Het Gevolg is geweest, gaat donderdag in de Warande in première met de theatervoorstelling ‘Woesten’. Met het oog op 2020 broedt hij op een ambitieus project in samenwerking met Erfgoed Noorderkempen.
08/10 03u15  Buurt vecht bouw kippenstal dan toch aanHet buurtcomité heeft de knoop doorgehakt: het gooit opnieuw alle juridische middelen in de strijd om de bouwvergunning voor een stal met 14.000 biologische legkippen in Hulzen (Herentals) ongedaan te maken.
07/10 22u45  Mayté Boumans wint goud op BK skiën: “Te vroeg om met Olympische Spelen bezig te zijn”Hoewel ze eerst de titel van de lage landen en daarna ook nog de Belgische titel in haar leeftijdscategorie won, blijft skiester Mayté Boumans (15) erg voorzichtig in het maken van voorspellingen. “Natuurlijk droomt iedereen van de Olympische Spelen, maar het is te vroeg om daar al mee bezig te zijn.”
07/10 22u00  CD&V heeft ten laatste op 6 december nieuwe voorzitterDinsdag roept CD&V haar algemene vergadering samen. Op die vergadering wordt de procedure vastgelegd voor de opvolging van partijvoorzitter Wouter Beke. Er wordt aan de vergadering voorgesteld dat kandidaten zich tot 21 oktober kunnen aanmelden en dat de nieuwe voorzitter uiterlijk - in het scenario dat er twee stemrondes nodig zijn - op 6 december bekend zal zijn.
07/10 22u00  19-jarige Nederlandse renner Edo Maas zwaargewond na val in beloftenwedstrijdDe Nederlandse renner Edo Maas (19) is zondag zwaargewond geraakt bij Piccolo Lombardia, een wedstrijd voor beloften in Italië. Volgens zijn familie, die Maas inmiddels bijstaat, is hij buiten levensgevaar. Maas botste bij de afdaling van de Madonna del Ghisallo tegen een auto die op het parcours was beland. Hij werd naar een ziekenhuis in Milaan gebracht.
07/10 22u00  Voetbalbond buigt zich over licentie KV Mechelen na klacht van BeerschotDe Licentiecommissie van de voetbalbond behandelt dinsdag de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De kans dat Malinwa de competitie moet staken in het huidige seizoen lijkt uiterst klein. Maar volgend jaar loopt het wel een risico. Om problemen te vermijden, past KV Mechelen vermoedelijk zijn eigendomsstructuur aan.
07/10 21u45  Schotens burgemeester Maarten De Veuster optimistisch: “Nieuw dorpscentrum dankzij Vlaams regeerakkoord ”Bij de Schotense N-VA maken ze zich sterk dat de gemeente de renovatie van de Forumgebouwen en het Gelmelenhof grotendeels zal kunnen financieren dankzij het nieuwe Vlaams regeerakkoord.
07/10 21u30  Zorgstudio stimuleert zelfstandig wonenNaast het dagcentrum De Oever in de Gasthuisstraat zijn vier zorgstudio’s geopend voor mensen met een beperking. Jeroen, Magda en Wim zijn de eerste bewoners.
07/10 21u00  Man raakt lichtgewond na nachtelijke verkeersagressie: “Ze wilden mijn auto stelen”De 22-jarige Yannick uit Laakdal beleefde zaterdag enkele hachelijke momenten toen twee mannen hem midden in de nacht deden stoppen. “Ze gooiden een flesje naar me en wilden mijn auto stelen.”
07/10 20u45  Tottenham-doelman Hugo Lloris komt dit jaar niet meer in actie na ongelukkige valHugo Lloris zal in 2019 niet meer in doel staan voor Tottenham. Dat maakte de Premier League-club maandag bekend. De Fransman liep zaterdagnamiddag in het duel tegen Brighton een ontwrichte linkerelleboog op. Een operatie is echter niet nodig, aldus de Spurs.
07/10 20u30  Werd loodgieter uit Lint gruwelijk vermoord voor 60 euro?De vermiste Johan Van Der Heyden (56) uit Lint werd mogelijk het slachtoffer van een gruwelijke roofmoord. Dat berichten verschillende Nederlandse media. Zijn lichaam zou op de dag van de moord in stukken zijn gesneden en opgelost in zoutzuur. De buit van de roofmoord: 60 euro.
07/10 20u30  Erika Van Tielen steekt SK Schoten hart onder de riem: club staat in laagste afdeling allerlaatstHet eerste elftal van SK Schoten heeft zijn draai nog niet gevonden. Dat is het minste wat je kan zeggen wanneer je naar het klassement kijkt van de parkploeg. Zelfs in de allerlaagste reeks vierde provinciale A staat de ploeg allerlaatste met 0 punten en een doelpuntensaldo van 6 voor en 42 tegen. Erika Van Tielen, tegenwoordig bekend als Amélie uit Familie, kwam de club een hart onder de riem steken en focuste daarbij op het allerjongste elftal: dat van de U7. De spelertjes liepen eens zo gemotiveerd de grasmat op en ook voorzitter Luc Rodeyns kon er weer even tegenaan. Van Tielen, die onlangs knap een marathon liep, kan misschien zelf een balletje komen trappen met de Schoten-dames. Al zijn die met een 10-0-zege wel goed uit de startblokken geschoten.
07/10 20u30  180 enthousiaste kinderen heten Jan Vertonghen van harte welkomDe Sutu-wall (een interactieve voetbalmuur) van de Jan Vertonghen stichting, die in het gemeentelijk sportcomplex staat, werd maandag 7 oktober officieel ingewijd. Dit evenement werd gekoppeld aan een sportvoormiddag, georganiseerd door de lokale dienst ‘Vrije Tijd’, waaraan ook G-sporters konden deelnemen.
07/10 20u15  Geweld op Chirofuif: “We weten dat er zeven aanvallers waren en dat er boksbeugels werden gebruikt”Lennert Bastiaensen, zijn vriendin en zijn moeder Ilse De Jongh bekomen nog van wat zaterdag gebeurde tijdens de Bal-Tazaarfuif. De Zandvlietse jongen werd er in elkaar geslagen door een kleine groep agressievelingen.
07/10 20u15  IJzeren pinnen zorgen voor tientallen lekke banden: “Regelrechte sabotage”De jaarlijkse Kardinaalstoertocht voor mountainbikers is in Vorselaar in mineur geëindigd. Meer dan twintig deelnemers reden één of vaak zelfs twee banden stuk op ijzeren staafjes die onbekenden op een smal bospad in de grond hadden gestopt. “Regelrechte sabotage”, zegt Mario Janssens van KWB Vorselaar.
07/10 20u15  VIDEO. Sint-Gillis-Waas geeft ongunstig advies voor 3 windmolens aan noordzijde E34Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas geeft een ongunstig advies aan de provincie Oost-Vlaanderen om drie windmolens te bouwen aan de noordzijde van de E34.
07/10 20u15  Kantoorbus tijdens spits floptHet klonk veelbelovend: rustig werken op weg naar kantoor in plaats van gefrustreerd in de file te staan, maar pendelaars maakten er amper gebruik van. Van de negen lijnen zijn er ondertussen acht geschrapt, waaronder ook het traject Antwerpen-Zaventem.
07/10 20u15  VIDEO. Temsenaar Jan Vertonghen opent voetbalpleintje in NielVoetballer Jan Vertonghen uit Tielrode was maandag nog eens dichtbij huis. Hij opende een voetbalpleintje in Niel, in de provincie Antwerpen.
07/10 20u15  VIDEO. Het Waasland heeft er een streekproduct bij: Wase whisky genaamd Ignis TempliHet Waasland was al bekend om zijn Lokerse paardenworst en het Sint-Niklase Rynaertgebak, maar sinds maandag mag je daar ook de eerste Wase Whisky aan toevoegen.
07/10 20u00  Jelle en Mira geven tapkraan café In De Klok door aan ValérieCafé In De Klok onder de kerktoren in Pulderbos krijgt een nieuwe eigenaar. Op 27 oktober sluiten Jelle Vermeiren en zijn vriendin Mira de deuren. Valérie Collier, die vroeger nog samen met Mira gevoetbald heeft bij de dames van KFCE Zoersel, heropent op 1 november het populair dorpscafé. Reden? “Mira heeft zelf een voetbal ingeslikt”, wijst Valérie naar de kogelronde buik van haar ex-ploeggenote. Omdat de combinatie van een kroeg en een baby niet evident is, nemen Jelle en Mira na drieënhalf jaar afscheid van hun klanten. In De Klok blijft zeven dagen op zeven open vanaf 11u open, en op zondag al om 10u.
07/10 20u00  “Mijn zoon ging zopas met pensioen, maar ik blijf liever werken”Isidore Miraux wordt vandaag 86. Hoe hij dat gaat vieren? “Door te komen werken, natuurlijk. Ik ben nog bijna elke dag present in Houthandel Martens. Als ze me deze job afpakken, ga ik dood”, aldus de meest loyale werknemer van ons land met intussen 64 jaren dienst op de teller. “Uit het goede hout gesneden, zeg dat wel”, aldus zijn dankbare ‘baas’ CEO Eric Martens over ‘onzen Door’.Langer werken, tot de leeftijd van 67 jaar. Het is de nieuwe realiteit waar de meeste werknemers tegenop zien. Isidore Miraux vormt de grote uitzondering op de regel. “Pak mijn werk af, ik zou ongelukkig worden. Ik ben vergroeid met dit bedrijf en wil hier zo lang ik kan aan de slag blijven. Een dag niet gewerkt, is een dag niet geleefd. Thuis in de zetel zou ik wegkwijnen. En van elke dag op café gaan, wordt een mens ook niet beter”, zegt de man die nog elke dag met plezier zijn overall aantrekt. Door groeide op in de buurt van Namen, maar zijn legerdienst bracht hem naar de legerbasis van Maria-ter-Heide. Tijdens een van z’n uitstappen als milicien ontmoette hij Anna Mortiers, de vrouw die later zijn echtgenote zou worden. De vrolijke Waal zou nooit meer weggaan uit het Antwerpse. Het koppel vond huiselijk geluk in Schoten. Op prepensioenDoor leerde snel Nederlands en kon beginnen bij Houthandel Martens, het in 1908 door Constant Martens gestichte familiebedrijf met in totaal honderd werknemers dat vandaag vier vestigingen telt: hoofdzetel Schoten, Kontich, Leuven en Wijnegem. Een van de werknemers is dus nog altijd Isidore Miraux, ‘Door’ voor de collega’s, die door hem steevast kameraden genoemd worden. “Ik ben begonnen als chauffeur en ben die job met veel plezier blijven doen tot mijn prepensioen in 1995. Kijk, met deze stootkar heb ik mijn eerste opdracht voor mijnheer Martens gedaan in Merksem. Ik mocht Louis zeggen, want we waren goede vrienden”, trekt Door het oude houten transportmiddel vlot uit een opslagplaats naar buiten. De stootkar werd al snel ingewisseld voor een vrachtwagen om het hout van Martens over het hele land te vervoeren. “De planken werden toen nog los op de kade in de haven gelegd”, zegt Door. “Het laden van de camions moesten we zelf doen. Ik moest soms al om 3u ’s morgens vertrekken om alles gedaan te krijgen. Zwaar werk, maar uit dankbaarheid mocht ik ’s middags mee aanschuiven aan de tafel van de baas voor het middagmaal. De mensen zijn hier altijd vriendelijk geweest voor mij, nog steeds. Elke zondag sta ik op de overdekte rommelmarkt in de Europa Hallen in Malle. De collega’s weten dat en geven me geregeld spullen gratis mee die ik dan kan verkopen.”Onderhoudsklusjes “Uiteraard is Door met pensioen, maar de wetgeving laat toe dat we hem – vooral op zijn eigen vraag – nog inzetten en officieel een vijfde in dienst houden”, vertelt Eric Martens. “Met de vrachtwagen rijden doet hij niet meer. Hij gaat met de bestelwagen om wisselstukken voor het wagen- en machinepark en voert kleine onderhoudsklusjes uit. Iedereen hier kent den Door en we zouden hem allemaal erg missen mocht hij hier plots niet meer rondlopen. Door is misschien de oudste, maar zeker niet de enige medewerker die hier al lang werkt. Daar ben ik wel trots op.” Vorig jaar kreeg Door een flinke tik te verwerken. Zijn echtgenote overleed na een korte strijd tegen kanker. “De collega’s hebben sterk meegeleefd met mijn verlies. En gelukkig woont Willy, onze zoon, nog bij me in”, zegt Door. “Hij zorgt goed voor me. Tegenwoordig nog beter dan vroeger, sinds Willy als havenarbeider met pensioen ging.” Zoon doet huishoudenNatuurlijk zag zoon Willy (64) zijn hele leven hoe gelukkig zijn vader Door altijd was bij Houthandel Martens. Toch koos hij voor een job in de haven van Antwerpen. “Ik ben chauffeur geweest aan de dokken en heb die job altijd graag gedaan. Maar toen ik vier jaar geleden kon stoppen, heb ik toch niet getwijfeld. Nee, ik ga niet meer uit werken, zelfs geen dag meer. Ik heb werk genoeg thuis. Sinds de dood van mijn moeder vorig jaar viel het huishouden hier stil. Ik ben vrijgezel en neem die taak nu ter harte.”“Koken, poetsen, grasmaaien, het huis onderhouden … Onze Willy doet hier alles”, zegt Door. “Ik ben fier op zo’n zoon. Zo hoeft ook de zieke dochter niet mee in te springen en kan ik elke dag nog naar Martens.”Door heeft nog een goede reden om elke dat naar de hoofdzetel van Martens Hout aan het Albertkanaal af te zakken: ‘zijn’ beestjes. Tientallen kippen, kalkoenen, geiten en zelfs een emoe scharrelen rond op vijftig meter van de opslagplaats. Door verzorgt de kleine dierentuin met toewijding en verdeelt de eitjes onder de collega’s.
07/10 20u00  Aston Villa veroordeelt racistisch lied over ex-Club Brugge-middenvelder Marvelous NakambaAston Villa is “vol afkeer en ontsteld” over een filmpje dat circuleert waarop supporters van de Premier League-club een racistisch lied zingen met daarin verwijzingen naar spelers Marvelous Nakamba en John McGinn.
07/10 19u45  “Hopen dat ballonnen dit jaar verder vliegen dan Venlo”De kinderen in Massenhoven hadden maandag geen school omdat het kermis was. Al voor de 42ste keer werden aan feestzaal De Lindekens ballonnen losgelaten.
07/10 19u45  Dedryck Boyata mag hopen op speelminuten bij Rode Duivels: “Ik ga niets eisen”Door vervelende blessures aan de knie en het dijbeen miste Dedryck Boyata respectievelijk het competitieslot bij Celtic en het seizoensbegin bij zijn nieuwe werkgever Hertha. Nu die kwetsuren tot de verleden tijd behoren, is de 28-jarige Brusselaar ook opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels, voor het tweeluik tegen San Marino en Kazachstan.
07/10 19u45  COLUMN. Dave langs de zijlijn met de nieuwe VAR: de VAHWAPAR!Dave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn, ook en vooral in de Proximus League. Ook dit seizoen laat hij in Gazet van Antwerpen wekelijks zijn eigenzinnig licht schijnen over onder meer ‘zijn’ 1B. Met veel passie. En een knipoog.
07/10 19u45  Werd loodgieter uit Lint slachtoffer van gruwelijke roofmoord?De vermiste Johan Van Der Heyden (56) uit Lint werd mogelijk het slachtoffer van een gruwelijke roofmoord. Dat berichten verschillende Nederlandse media. Zijn lichaam zou op de dag van de moord in stukken zijn gesneden en opgelost in zoutzuur.
07/10 19u30  “Mijn zoon ging zopas met pensioen, maar ik blijf liever werken” 86-jarige nog altijd op de werkvloerIsidore Miraux wordt woensdag 86. Hoe hij dat gaat vieren? “Door te komen werken, natuurlijk. Ik ben nog bijna elke dag present in Houthandel Martens. Als ze me deze job afpakken, ga ik dood”, aldus de meest loyale werknemer van ons land met intussen 64 jaren dienst op de teller. “Uit het goede hout gesneden, zeg dat wel”, aldus zijn dankbare ‘baas’ CEO Eric Martens over ‘onzen Door’.
07/10 19u15  Voor Daniël is het nu al Halloween: “Bloed en ingewanden geven mij inspiratie”Het is nog enkele weken wachten tot Halloween maar in Zandvliet kunnen ze er niet naast kijken. De akelige griezelpoppen van buurtbewoner Daniel Janssens schrikken de hele buurt op. Daniel is een grote Halloween-fan en voor zijn huis heeft ie een groot griezeltafereel gebouwd. Elk jaar komen er nieuwe griezelattributen bij die alle voorbijgangers erg doen gruwelen.
07/10 19u15  Pendel- en Fietsbussen in Antwerpse haven blijven rijden, ritten op rechteroever worden onderzochtDe Pendelbus en de Fietsbus, het collectief busvervoer in de Waaslandhaven, zijn voor de komende vier jaar wellicht een zekerheid. De havenautoriteiten hebben recent de overheidsopdracht toegekend aan de huidige uitbaters.
07/10 19u15  Gert Verhulst teleurgesteld in keuze zoon in Dancing with the StarsViktor Verhulst danste zondagavond in Dancing with the Stars op het thema Pokémon en daar was papa Gert niet zo blij mee. Er zijn zoveel Studio 100 figuren om uit te kiezen en toch kiest zoonlief voor iets anders.
07/10 19u15  Kempense natuurgids ‘ontwart’ vastgeraakte edelherten en raakt zwaargewond door geweiJorn Van Den Bogaert (37), afkomstig uit Morkhoven (Herentals) maar al ruim vijftien jaar zelfstandig natuurgids in de Ardennen, werd gespiest in knie en dij toen hij twee edelherten die verstrengeld zaten met hun gewei probeerde te bevrijden. Hij is tien dagen werkonbekwaam door de stoot. Eén hertenbok was al dood, de tweede werd gered.
07/10 19u15  Hulpdiensten zoeken urenlang naar chauffeur van gecrashte wagenUrenlang hebben politie en brandweer maandagochtend gezocht naar de bestuurder van een gecrashte wagen. Door de grote schade was men ervan overtuigd dat de chauffeur gewond moest zijn. Een maïsveld werd uitgekamd, beken en grachten gecontroleerd en zelfs een kippenhok werd doorzocht. Uiteindelijk bleek de bestuurder zich op eigen kracht aangeboden te hebben in het UZA in Edegem.
07/10 19u00  Fietsersbond misnoegd over heraangelegde Fruithoflaan: “Te smal en lastig voor bewoners en bezoekers”Het nieuwe fietspad op de middenberm van de Fruithoflaan werd zaterdag ingewijd. Het duurde tien jaar om de heraanleg van de straat zo uit te werken dat die voor iedereen aanvaardbaar was, maar ook na die tijd is niet iedereen tevreden. “Het fietspad is lastig voor fietsers die er wonen of winkelen en het is te smal”, zegt de Fietsersbond.
07/10 19u00  Vrachtwagen verliest lading slachtafval op A12 richting Brussel: weg vrijgemaakt, verkeer komt op gangOp de A12 richting Brussel is er maandagmiddag ernstige verkeershinder. Een vrachtwagen verloor er zijn lading slachtafval na een uitwijkmanoeuvre. “Het ziet er naar uit dat het opkuisen van de smurrie een hele tijd kan duren”, laat Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum weten. Naar Brussel rij je beter om via de E19.
07/10 18u30  Residentie Zuidrand biedt 20 energiezuinige appartementen aanVastgoedmakelaar BiC real estate biedt met het nieuwbouwproject Residentie Zuidland, gelegen aan de Provinciesteenweg en Gillegomstraat, 20 ingerichte en afgewerkte appartementen te koop aan. Om dit project te lanceren houdt de vastgoedmakelaar op 12 en 13 oktober, tussen 11 en 14u, een infomoment in haar kantoor in Lier.
07/10 18u30  Meisje uit Emblem is Belgisch kampioen, en droomt van Olympische SpelenAmper 15 is ze, Mayté Boumans uit Emblem. Maar dit weekend werd ze wel al Belgisch Kampioen bij de U18 in het indoor slalom skiën. En dat doet natuurlijk dromen van meer.
07/10 18u15  Supertyfoon bedreigt F1-race in JapanDe kans bestaat dat de GP van Japan komend weekend letterlijk in het water valt. Het raceweekend op het circuit van Suzuka wordt immers bedreigd door een zogenaamde supertyfoon.
07/10 18u15  Rode Duivel Jan Vertonghen huldigt Nielse voetbalmuur inJan Vertonghen was vandaag in Niel. De Rode Duivel kwam er een voetbalveldje en een voetbalmuur inhuldigen. Die werden een paar maanden geleden geplaatst in Niel door de foundation van Jan Vertonghen. En vandaag had Vertonghen zelf dus even tijd om eens langs te komen.
07/10 18u15  Europese Victory Wanderers gehuldigdDe Red Giants of het Belgische G-hockeyteam behaalde afgelopen zomer zilver en brons tijdens het Cronos EK Parahockey dat plaatsvond in Edegem en op de Wilrijkse Pleinen. Voor de verschillende Belgische teams waren een aantal spelers van de Victory Wanderers geselecteerd. De G-ploeg van de Edegemse hockeyclub Victory heeft al een mooie geschiedenis in het G-hockey. Om de prestatie op het EK nog eens extra in de verf te zetten, werden de spelers Katrijn Vermeulen, Paulien Van Goethem, Stefan Collyn, Thomas Van de Pontseele en Sharon Koumans gehuldigd door Red Panther Anne-Sophie Weyns en Rachel Winthagen die bij de Young Red Panthers speelt. Uiterst rechts sportschepen Koen Michiels (N-VA). (fisp)
07/10 18u00  Thibaut Courtois, Leander Dendoncker en Romelu Lukaku ontbreken op eerste training Rode Duivels24 Rode Duivels zijn maandagnamiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke op het indoortrainingsveld verschenen voor de eerste training in de aanloop naar de twee komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00).
07/10 17u45  Remco Evenepoel trekt streep onder seizoen met winst in Oostrozebeke: “Ben toe aan verdiende rust na schitterend jaar”Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) heeft vanmiddag de 75ste editie van het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke gewonnen. Het 19-jarige toptalent haalde het na 100 kilometer of 25 ronden in een sprint met drie van Julien Vermote en Mauri Vansevenant. Stijn Steels eigende zich de vierde plaats toe, Florian Vermeersch finishte als vijfde voor Victor Campenaerts.
07/10 17u30  Remco Evenepoel trekt streep onder seizoen in Oostrozebeke: “Ben toe aan verdiende rust na schitterend jaar”De hoofdvedette van het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke van vandaag is ongetwijfeld Remco Evenepoel. De youngster wil er zijn knappe seizoen in stijl afsluiten, zei hij nog voor de start van de wedstrijd.
07/10 17u30  Twee mannen staan terecht voor dodelijke vechtpartij in café: “Het was een spijtig ongeluk”Twee mannen stonden maandag terecht omdat ze in een café in de Van Arteveldestraat allebei slagen aan Michel Cleutjens hadden gegeven. Cleutjens overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.
07/10 17u15  ANALYSE. Vijf redenen waarom het team van Jurgen Mettepenningen nu plots wel de cross beheerstDe laatste wegkoersen zijn nog niet gereden of in Vlaanderen liggen ze allang niet meer wakker van de slaafjes van het asfalt. De eerste regen valt en dus draait alles weer rond zand- en modderstroken, griffo’s en bandendruk, balkjes en wasborden. Opvallende vaststelling na vijf tv-crossen: Pauwels Sauzen - Bingoal heeft ze alle vijf gewonnen. Wat teammanager Jurgen Mettepenningen nu al doet kirren van plezier. Vijf redenen waarom zijn renners dit seizoen plots wel alle aandacht naar zich toe kunnen zuigen.
07/10 17u00  Belgische mannen grijpen naast ticket voor Olympische Spelen op WK turnenDe Belgische turnmannen hebben zich op het WK in het Duitse Stuttgart niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. De Belgen staan na hun kwalificaties van de teamcompetitie op een voorlopige veertiende plaats. Alleen de top twaalf krijgt een ticket voor de Spelen.
07/10 16u45  “Het was een spijtig ongeluk, een vergissing”Twee mannen stonden maandag terecht omdat ze in een café in de Van Arteveldestraat allebei slagen aan Michel Cleutjens hadden gegeven. Cleutjens overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.
07/10 16u30  Roemenen riskeren 18 maanden cel voor inbraak bij apothekerTwee Roemenen stonden maandag voor de rechtbank op verdenking van een inbraak bij een apotheker in de Antwerpsestraat in Lier. Het Openbaar Ministerie vorderde achttien maanden cel.
07/10 16u00  Vrachtwagen verliest lading slachtafval op A12 richting Brussel: ernstige verkeershinderOp de A12 richting Brussel is er maandagmiddag ernstige verkeershinder. Een vrachtwagen verloor er zijn lading slachtafval na een uitwijkmanoeuvre. “Het opkuisen van de smurrie is aan de gang, maar het ziet er naar uit dat het een hele tijd kan duren”, laat Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum weten.
07/10 16u00  Staking gevangenis achter de rug, cipiers hervatten woensdag het werkDe staking in de Antwerpse gevangenis is achter de rug. Woensdagmorgen om 6 uur wordt het werk hervat. “De vakbonden en de directie kwamen tot een akkoord nadat er bijkomende inspanningen gedaan werden langs kant van de overheid en personeel om elkaar in het midden te vinden”, aldus Robby De Kaey van vakbond ACOD.
07/10 16u00  De buitenbeentjes van het gansrijden: Al 25 jaar Vrije Gans in de PolderDe amazones van de Vrije Gans bestaan een kwarteeuw en dat wordt gevierd. In tegenstelling tot hun mannelijke collega’s schenken de dames te paard de opbrengst van hun jaarlijkse strijd altijd weg. De voorbije 25 jaar steunden ze zo voor 200.000 euro aan goede doelen.
07/10 15u45  Onvoorzien oponthoud op zeilreis Anuna: “Het is zwaar, maar ze amuseren zich”De Regina Maris, het schip dat 44 klimaatactivisten waaronder Anuna De Wever naar Zuid-Amerika brengt, ligt met een klein defect aan de kade van de Bretoense havenstad Brest.
07/10 15u45  Anderlecht moet zich dinsdag verantwoorden voor de rol van Vincent Kompany: welke straf kan paars-wit krijgen?De licentiecommissie komt morgen samen om zich te buigen over de rol die Vincent Kompany bekleedt bij Anderlecht. Volgens de licentievoorwaarden is het verboden dat een niet-gediplomeerde trainer de touwtjes in handen houdt, een maatregel die wordt opgelegd om de eigen trainersopleiding te beschermen. Er is een dossier opgemaakt waaruit blijkt dat Kompany meer is dan louter een speler, al zal paars-wit dat uiteraard tegenspreken.
07/10 15u45  Heemkring maakt uniek boek over Poppel: klein dorp met een grote geschiedenisPoppel is een klein landelijk dorp gelegen aan de grens met Nederland. Klein maar fijn, want er valt veel over zijn geschiedenis te vertellen. “De zoektocht naar geschikt bronnenmateriaal leverde onverwacht veel op”, vertelt auteur Marc Vermeeren.
07/10 15u45  Historische Mechelse kerk overleefde verscheidene oorlogen: “Behandeling van houtworm is prioriteit”Een van de fraaie kerken in de Mechelse binnenstad is de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Vorige week berichtte uw krant over de feestelijke onthulling van een mooi hersteld schilderij van beeldend kunstenaar Pieter Sonnemans. “Er wordt werk gemaakt van de restauratie van delen van onze kerk. Het gebouw in zijn huidige vorm dateert van vijftig jaar geleden. Maar de geschiedenis van deze plek gaat vele eeuwen terug”, vertelt kerkverantwoordelijke Hugo De Cleyn.
07/10 15u30  Twintiger die drugs verkoopt riskeert achttien maanden celA.B. (25) uit Zoerle-Parwijs (Westerlo) riskeert een gevangenisstraf van achttien maanden met probatievoorwaarden voor de verkoop en het bezit van cannabis en amfetamines.
07/10 15u30  Man deelt klappen uit: acht maanden cel gevraagdAbdeslam B. uit Mechelen riskeert acht maanden cel en een boete van 800 euro voor agressie tegenover een andere man in het centrum van Mechelen. De feiten speelden zich in het voorjaar van 2018 af aan de Veemarkt. Abdeslam merkte twee mannen op, liep ernaartoe en begon hen uit te schelden. Een eerste vuistslag kon het slachtoffer nog afweren, maar nadien kreeg hij wel enkele rake klappen en stampen.
07/10 15u30  Stad legt vliet ‘Nieuwe Melaan’ in 2020 openDe stad Mechelen wil de vliet tussen de Sint-Katelijnestraat en de tuin van het aartsbisschoppelijk paleis volgend jaar openleggen. Het stadsbestuur kwam tot een akkoord met de eigenaar van de grond en stelt nu een ontwerpbureau aan.
07/10 15u30  Zin in een drankje? Deze bar werd uitgeroepen tot beste ter wereldAls je op reis zin hebt in een cocktail, dan is het interessant om eens een kijkje te nemen in de ranglijst van de World’s 50 Best Bars. Helemaal bovenaan prijkt dit jaar Dante uit New York.
07/10 15u30  Winkeldief vlucht weg maar komt ten valHet Openbaar Ministerie heeft maandag acht maanden cel geëist tegen Arkadiusz O. De man werd eind vorig jaar betrapt in een vestiging van Brantano in Mechelen. Hij had onder meer een paar schoenen gestolen. Een bediende van de winkel had dat gezien en liep achter O. aan. De man kwam daarbij ten val en kon zo gevat worden.
07/10 15u30  Met dit trucje blijven de gordijnen in je hotelkamer mooi dichtZelfs in de beste hotels kunnen de gordijnen teleurstellen, in die zin dat ze in het midden niet dicht genoeg tegen elkaar komen en een streepje daglicht binnenlaten. Onhandig als je het eigenlijk nog even donker wil houden om uit te slapen. Maar met dit trucje verduister je kamer de volgende keer optimaal.
07/10 15u15  Griek Anastasios Papapetrou moet België-San Marino in goede banen leidenDe Griek Anastasios Papapetrou is door de Europese Voetbalbond UEFA aangeduid om de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels van donderdag (20u45 in Brussel) tegen San Marino in goede banen te leiden, zo maakte de UEFA vandaag bekend.
07/10 15u15  Jaar cel geëist voor verkoop vloeibare xtcEen 39-jarige vrouw stond voor de correctionele rechtbank terecht op verdenking van de verkoop van vloeibare xtc.
07/10 15u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Beerschot wint de tweede periode? Ik betwijfel het”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
07/10 14u30  Cercle Brugge zet trainer Mercadal op straat na dramatische start én nederlaag op Zulte WaregemDe Fransman Fabien Mercadal is niet langer trainer van Cercle Brugge. Met drie punten uit tien wedstrijden staat Cercle momenteel op de laatste plaats, afgelopen zaterdag gingen de Bruggelingen nog zwaar onderuit op het veld van Zulte Waregem: 6-0
07/10 14u30  “Ik wist dat het risicovol was, maar anders was andere bok ook zeker gestorven” of “Hij bleef stoten”Jorn Van Den Bogaert (37), afkomstig uit Morkhoven (Herentals) maar al ruim vijftien jaar zelfstandig natuurgids in de Ardennen, werd gespiesd in knie en dij toen hij twee edelherten die verstrengeld zaten met hun gewei probeerde te bevrijden. Hij is tien dagen werkonbekwaam door de stoot. Eén hertenbok was al dood, de tweede werd gered.
07/10 14u15  KV Mechelen-verdediger Arjan Swinkels riskeert drie speeldagen schorsingArjan Swinkels heeft een schorsingsvoorstel van drie speeldagen gekregen na zijn uitsluiting tijdens Eupen-KV Mechelen. Dat besliste het bondsparket, maar de club gaat niet akkoord. Dinsdagmiddag komt de zaak voor de Geschillencommissie.
07/10 14u15  Regering-Jambon geeft begrotingscijfers vrij: meer dan 2 miljard euro besparingenDe Vlaamse regering heeft de tabellen met de begrotingscijfers vrijgegeven. Tegen 2024 neemt de regering van minister-president Jan Jambon (N-VA) 2,2 miljard euro aan besparingsmaatregelen: op de kinderbijslag, op welzijn, op het doelgroepenbeleid en op het functioneren van de Vlaamse overheid. Toch zal er in 2020 nog altijd een tekort van 436 miljoen zijn. Vanaf 2021 is er een evenwicht, tegen 2024 een overschot van 75 miljoen euro.
07/10 14u00  Roekeloze bestuurder aan Groenplaats legt positieve drugstest af en staat geseindDe Antwerpse politie pakte zondag een chauffeur op die enkele roekeloze manoeuvres uitvoerde in het centrum. Bij controle bleek de man geseind te staan met een bevel tot gevangenneming.
07/10 14u00  Twee jaar cel voor drugsbezit en slagDe rechtbank in Turnhout veroordeelde Albanees Nikolli L. (35) tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 8.000 euro voor drugsfeiten, weerspannigheid aan de politie, het uitdelen van slagen en verwondingen en diefstal.
07/10 14u00  Asos verkoopt 'faux' oortjes die helemaal niet werken als accessoireVoor een paartje Apple AirPods betaal je al snel zo’n 150 euro, maar wie dat geld niet heeft kan bij Asos terecht voor oortjes van amper 8,49 euro. Er is slechts een probleempje: ze werken helemaal niet en fungeren enkel als accessoire.
07/10 14u00  Sluipverkeer Rumst stuurt verkeer in de war: “cowboy- en machogedrag hoort hier niet thuis”Agenten van de politiezone Rupel gaan strenger controleren op zogenaamde ‘verkeersmacho’s’. In Rumst krijgen ze te maken met almaar meer sluipverkeer. De gemeente ligt tussen de A12 en de E19. En apps zoals Waze zorgen er voor nog meer verkeer. En volgens de burgemeester, Jurgen Callaerts, ook voor onveilig rijgedrag.
07/10 13u45  Vonnis in omkoopzaak tegen ex-renners Vinokourov en Kolobnev uitgesteldHet vonnis in de mogelijke omkoopzaak tegen de gewezen wielrenners Aleksandr Vinokourov en Aleksandr Kolobnev voor de correctionele rechtbank van Luik wordt uitgesteld tot 22 oktober. Dat meldt de griffie van de rechtbank van eerste aanleg in Luik maandag.
07/10 13u45  Ramkraak in hartje Antwerpen, daders vluchten zonder buitOnbekenden hebben zondagnacht een ramkraak gepleegd op horlogewinkel TenSen in de Schuttershofstraat. Ze moesten zonder buit vluchten omdat de politie snel ter plaatse was.
07/10 13u45  De zwaarste pompoen van Essen weegt 400(!) kilogramEen pompoen van bijna 400 kilogram is de grote winnaar van de pompoenfeesten afgelopen weekend in Wildert, Essen. De jaarlijkse traditie begon 20 jaar geleden als een kleine grap, maar nu is het voor velen uit de streek een echte hobby geworden.
07/10 13u45  Hit van de herfst: de jurk met pofmouwenBen je nog op zoek naar een jurkje om je herfstige garderobe aan te vullen? Dan is een model met pofmouwen de aankoop waard. Dat blijkt uit passages op de rode loper én die op de catwalk.
07/10 13u30  Waarom Open Vld zo optimistisch is over een paars-gele regeringOpen Vld-kopstuk Alexander De Croo acht een paars-gele federale regering tegen december mogelijk. Maar dat lijkt vooral strategisch optimisme te zijn, waarbij de liberalen moeten uitkijken voor de boemerang die recht in hun gezicht dreigt terug te keren.
07/10 12u45  De grootste pompoen van Essen weegt 400(!) kilogramEen pompoen van bijna 400 kilogram is de grote winnaar van de pompoenfeesten afgelopen weekend in Wildert, Essen. De jaarlijkse traditie begon 20 jaar geleden als een kleine grap, maar nu is het voor velen uit de streek een echte hobby geworden.
07/10 12u30  Ex-minister Ludo Sannen verliest na vrouw nu ook schoonzoon bij ongeval met step: “Dit is dramatisch”Alle hulp kwam te laat voor Siegfried Smeyers (38), een Kempenaar die al even in Antwerpen woonde, maar zondagochtend na een feestje tragisch ten val kwam met zijn elektrische step. Het gaat om de schoonzoon van voormalig politicus Ludo Sannen, die net geen jaar geleden ook al zijn vrouw verloor.
07/10 12u15  Cipier Antwerpse gevangenis: “De staking heeft lang genoeg geduurd, kom opnieuw werken”De staking in de Antwerpse gevangenis gaat de twaalfde dag in. De vakbonden en de directie raken het niet eens over de maatregelen die kunnen ingezet tegen het personeelstekort. Maar volgens een cipier die wél werkt, zijn al veel van de collega’s intussen stakingsmoe. “De staking heeft lang genoeg geduurd, kom opnieuw werken”, klinkt het.
07/10 12u15  David Goffin stijgt een plaats op de wereldranglijst, Elise Mertens komt weer top 20 binnen op WTA-rankingDe Serviër Novak Djokovic blijft op de maandag verschenen ATP-ranking aan kop. David Goffin boekt een plaats winst tot de veertiende plek. De Australische Ashleigh Barty behoudt haar eerste plek op de WTA-ranking. Elise Mertens stijgt vier plaatsen tot nummer negentien.
07/10 12u00  "Lewis Hamilton enkel met de beste F1-bolide wereldkampioen"Volgens Jacques Villeneuve is Lewis Hamilton enkel wereldkampioen geworden omdat hij de beste auto had. Als het enigszins een troost kan betekenen voor Hamilton: als we Villeneuve mogen geloven bevindt hij zich alleszins niet in slecht gezelschap.
07/10 12u00  David Goffin stijgt naar een plaats op de wereldranglijst, Elise Mertens komt weer top 20 binnen op WTA-rankingDe Serviër Novak Djokovic blijft op de maandag verschenen ATP-ranking aan kop. David Goffin boekt een plaats winst tot de veertiende plek. De Australische Ashleigh Barty behoudt haar eerste plek op de WTA-ranking. Elise Mertens stijgt vier plaatsen tot nummer negentien.
07/10 12u00  Ex-minister Ludo Sannen verliest jaar na vrouw nu ook schoonzoon: “Dit is dramatisch, voor mijn dochter, voor de kinderen”Alle hulp kwam te laat voor Siegfried Smeyers (38), een Kempenaar die al even in Antwerpen woonde, maar zondagochtend na een feestje tragisch ten val kwam met zijn elektrische step. Het gaat om de schoonzoon van voormalig politicus Ludo Sannen, die net geen jaar geleden ook al zijn vrouw verloor.
07/10 11u45  Eindelijk een WK-medaille: vijf redenen waarom het brons van de Belgian Tornados geen toeval isHet is gebeurd: ein-de-lijk hebben ze de Belgian Tornados hun medaille op een WK atletiek te pakken. En dat is geen toeval, zegt onze man in Doha, Hans Jacobs.
07/10 11u45  Getogen in Zoersel, schrijfster in Antwerpen: “Ik heb het broeierige van de stad nodig”Zoersel zaait schrijvers dit jaar. Na Joris Peeters en Eddy Huyghe debuteert nu ook Lore Mutsaers (27) met een psychologische roman. Lore woont en werkt wel al een tijd in Antwerpen, meteen ook het decor van Dwaal zacht.
07/10 11u45  Vrachtwagenbestuurder rijdt onder invloed van cannabis en amfetaminesBij een controleactie gericht op vrachtwagens in de politiezone Heist bleken zes van de elf vrachtwagens in overtreding. Een vrachtwagenchauffeur reed zelfs onder de invloed van drugs.
07/10 11u45  Ex-minister Ludo Sannen verliest jaar na vrouw nu ook schoonzoon “Dit is dramatisch, voor mijn dochter, voor de kinderen”Alle hulp kwam te laat voor Siegfried Smeyers (38), een Kempenaar die al even in Antwerpen woonde, maar zondagochtend na een feestje tragisch ten val kwam met zijn elektrische step. Het gaat om de schoonzoon van voormalig politicus Ludo Sannen, die net geen jaar geleden ook al zijn vrouw verloor.
07/10 11u45  Vrouw zit rustig in kapsalon, tot er plots een hert door het raam springtKlanten en werknemers van een kapperszaak in Lake Ronkonkoma in de Amerikaanse staat New York schrokken zich afgelopen week een hoedje toen een verdwaald hert plots door het raam sprong. Het doodsbange dier ramde een vrouw en zette het salon op stelten terwijl het een uitweg zocht. De klant werd naar het ziekenhuis gebracht omdat ze pijn aan haar hoofd en been had. Het is niet duidelijk waar het dier vandaan komt, maar Lake Ronkonkoma is erg bosrijk, vooral rond het meer waarnaar de New Yorkse regio is vernoemd.
07/10 11u30  Ophef in China nadat manager van NBA-team “ongepaste opmerkingen” maakt: komt contract van 1,5 miljard in gevaar?In China is ophef ontstaan over een tweet van de algemeen manager van NBA-team Houston Rockets, een Amerikaanse basketploeg die populair is in het land. De manager, Daryl Morey, had in een intussen verwijderde tweet zijn steun uitgesproken voor de protestbeweging in Hongkong. Chinese sponsors zeggen in een reactie hun banden met de Rockets te zullen verbreken. Ook dreigen wedstrijden van de ploeg in China niet meer te worden uitgezonden. De Amerikaanse basketassociatie NBA zelf zegt zondag de uitspraak van Morey te betreuren.
07/10 11u30  Vrouw die defilé van Chanel crashte: “Modewereld neemt zichzelf te serieus”Het opmerkelijkste tafereel tijdens de voorbije modeweek in Parijs? Een vrouw die tijdens de modeshow van Chanel uit het publiek stormde en zich tussen de modellen voegde, tot grote hilariteit van het publiek. De Franse comédienne heeft in The New York Times nu ook uitgelegd waarom ze dat deed.
07/10 11u30  TREND. Een kleine tattoo in je oorIn de wereld van tattoos ontstaan regelmatig trends. Ieniemienie-tekeningen waren al hip, en tegenwoordig laat je ze vereeuwigen met inkt in je oorschelp of op je oorlel. “Ook de combinaties met meerdere piercings is populair”, zegt Tanne Sinnaeve van BodyDesign in Gent.
07/10 11u15  Glimlachcoaches moeten winkeliers aan het lachen brengen: “Klanten kijken steeds vaker weg”Het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas zet als eerste winkelcentrum van het land ‘glimlachcoaches’ in. Die geven winkeliers tips om klantvriendelijker te zijn en bezoeken anoniem winkels. Volgens de winkeliers verandert dat weinig. “Wij lachen altijd.”
07/10 11u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Ruzie tussen Refaelov en Mbokani is een probleem”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
07/10 11u15  Belgian Cats Emma Meesseman en Kim Mestdagh staan dicht bij eerste WNBA-titel: “We hebben nu twee kansen”Emma Meesseman en Kim Mestdagh hebben de deur van een eerste WNBA-titel met Washington Mystics geopend. De club uit de Amerikaanse hoofdstad heeft in deze best of five een 1-2 bonus tegen Connecticut Sun op zak. Emma Meesseman schitterde, werd topschutster en leidde met 21 punten (waaronder 3 bommen) en 6 rebounds de Mystics naar de belangrijke 81-94 zege.
07/10 10u30  Febelfin: “Snel nog een huis kopen? Reken niet meer op woonbonus”Nu de Vlaamse regering de woonbonus afschaft, zou u in de verleiding kunnen komen om een versnelling hoger te schakelen en snel nog een huis te kopen. Maar volgens Febelfin-topman Karel Van Eetvelt is dat “niet verstandig”, en rekenen huizenjagers best niet meer op de woonbonus.
07/10 10u15  Katty Wtterwulghe uit Kapellen is Vlaamse pionier in ‘storytelling’Acteurs, comedians en cabaretiers zijn kind aan huis in de Arenberg, maar vertellers? Tijdens Storytelling Heroes neemt Katty Wtterwulghe uit Kapellen er dinsdag het woord. Zij introduceerde in Vlaanderen mee het vak ‘storytelling’ in het Deeltijds Kunstonderwijs.
07/10 10u15  Nog meer huwelijksklokken: broer van Kate Middleton verloofdJames Middleton (32), de jongere broer van Kate en Pippa, heeft aangekondigd dat hij verloofd is met Alizee Thevenet. De twee leerden elkaar in de zomer van 2018 kennen. Het Britse koningshuis mag zich zo nog maar eens opmaken voor een huwelijk.
07/10 10u00  VIDEO. Getest: de verslavende betelnoot.Op het eiland Alor krijgt Ben Roelants de kans om de verslavende betelnoot te proberen. Een eilandbewoonster maakt een pakketje klaar. Ze bijt een arecavrucht open, dopt die in gebluste kalk, en daarop moet je kauwen.
07/10 10u00  DISCUSSIE. Oortjes op de fiets verbieden?Gouverneur Cathy Berx pleit ervoor om oortjes op de fiets te verbieden. Ook verkeersdeskundigen zien dit als een zinvolle maatregel om het aantal verkeersongevallen terug te dringen. Wat vind jij? Mag de fietser zelf beslissen of zou alleen een verbod helpen?
07/10 09u30  Bus van De Lijn vat vuur, chauffeur blust zelf brandEen bus van De Lijn vatte maandag omstreeks 7.45u vuur ter hoogte van Donk in Oud-Turnhout.
07/10 09u30  Blake Lively en Ryan Reynolds verwelkomen hun derde kindjeVoortaan zijn ze met vijf in het gezinnetje van Blake Lively (31) en Ryan Reynolds (42). Het acteurskoppel heeft volgens de Amerikaanse pers onlangs zijn derde kindje verwelkomd.
07/10 09u30  Hier wil de Vlaamse regering haar geld halenHet is nog even wachten op de officiële cijfers. De Vlaamse administratie draait overuren om het besliste beleid na te rekenen en in de juiste tabellen te kappen. Maar de grote lijnen van waar Vlaanderen de komende vijf jaar het nodige geld wil bijeenschrapen, zijn wel glashelder. Fiscale voordelen schrappen, besparen op overheidswerking en geld van het ene doel naar het andere halen. De hele operatie moet meer dan twee miljard opbrengen.
07/10 09u15  Verkiezingsbelofte over extra kosten elektriciteit terug ingesliktHet gemiddelde Vlaamse gezin betaalt jaarlijks maar liefst 300 euro aan verkapte belastingen via zijn elektriciteitsfactuur. Extra kosten die volgens verschillende politieke partijen (voor de verkiezingen) best anders verrekend kunnen worden, zodat de factuur daalt. Alleen staat daarover niets meer in het Vlaamse regeerakkoord, merkt VRT NWS op.
07/10 08u30  Mama Anuna De Wever: “Al die haat heeft een impact op haar en op ons hele gezin”Vorige woensdag heeft Katrien Van der Heyden voor vijf weken afscheid genomen van haar dochters Anuna De Wever en Josefien Hoerée. “Het was heel heftig, een moederhart is hier niet voor gemaakt”, zegt ze. “Maar ik weet hoe belangrijk hun inzet is en later zal dat voor iedereen klaar en duidelijk zijn.”
07/10 08u00  Bestuurder spoorloos na zware crash in DuffelAan de Waarloossteenweg in Duffel is maandagochtend een auto uit de bocht gevlogen. De bestuurder is spoorloos.
07/10 07u15  Rode Duivels starten voorbereiding op duels tegen San Marino en Kazachstan: vraagtekens achter Courtois en MeunierDe Rode Duivels starten maandagnamiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke hun voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00).
07/10 06u15  Vrouw is zo boos om wat kapper met haar kapsel doet, dat ze flauwvaltIn het Turkse programma ‘Jij bent mijn kapper’ nemen kappers en make-upartiesten het tegen elkaar op om de mooiste creaties te verwezenlijken. Deelnemende vrouwen zijn de proefkonijnen van de kappers en nemen - soms met een bang hartje - plaats in de kappersstoel. De emoties laaien wel vaker hoog op in het televisieprogramma, maar één vrouw was zo boos om de snit de ze had gekregen dat ze weg stormde. Van de opwinding viel ze flauw, tot ontsteltenis van de deelnemers en het publiek.
07/10 05u15  Mama Katrien leeft mee met expeditie van dochters Anuna en Josefien: “Ongerust? Natuurlijk, maar ook over het klimaat”Vorige woensdag heeft Katrien Van der Heyden voor vijf weken afscheid genomen van haar dochters Anuna De Wever en Josefien Hoerée. “Het was heel heftig, een moederhart is hier niet voor gemaakt”, zegt ze. “Maar ik weet hoe belangrijk hun inzet is en later zal dat voor iedereen klaar en duidelijk zijn.”
07/10 05u15  IN BEELD. Lege kooien, renovaties en verhuizen in de Antwerpse ZooWie deze dagen door de Antwerpse Zoo wandelt, kan er niet naast kijken. In de dierentuin wordt gewerkt, veel én op heel veel vlakken. Naast de training, verzorging en introductie van dieren zijn er ook heel wat gebouwen die onder handen worden genomen. Zo moet tegen eind oktober heel het jubileumcomplex leeg zijn voor een totaalrenovatie.
07/10 05u15  Antwerpse studenten maken GPS-tracker voor Afrikaanse olifantenAan de Antwerpse AP Hogeschool ontwikkelen studenten een systeem om olifantenkuddes te volgen op hun route. Als Afrikaanse boeren die kuddes goed in beeld hebben, kunnen ze zich beter voorbereiden om hun gewassen te beschermen. Nu komt het vaak tot gevaarlijke confrontaties.
07/10 05u15  COMMENTAAR. Toekomst van vaderlandse turnen oogt mooier dan ooitVoor de tweede opeenvolgende keer zendt België een turnteam naar de Olympische Spelen. Rio 2016 bood de primeur, Tokio 2020 de dubbelslag. In een discipline waar alle sportgiganten – van de USA over China tot Rusland – fors investeren, mag dat voor een klein land met een verwaarloosbare turntraditie en een beperkte talentpoule een prestatie van groot formaat heten.
07/10 05u15  Trentin wil maatregelen na zware val Alvaro Hodeg: “Verbied die oude dranghekken”Matteo Trentin wil dat de UCI de ouderwetse dranghekken met pootjes verbiedt. Aanleiding was de zware val van Alvaro Hodeg in Eurométropole Tour. De Colombiaan brak zijn linkeronderarm, rechterschouder en twee ribben. “Maar de UCI vindt de lengte van de sokken belangrijker”, aldus Trentin.
07/10 05u15  COMMENTAAR. Achter de Kazerne wringen ze zich in bochtenHet goede nieuws? KV Mechelen moet zich dit seizoen heus geen zorgen meer maken om nog weg te zakken in een degradatiemoeras. Met 17 punten telt KV na tien speeldagen amper één puntje minder dan twee jaar geleden in het dramatische seizoen ‘17-’18 bij de winterstop.
07/10 05u15  COMMENTAAR. Expected Goals: kwaliteit van kansen moet omhoog bij BeerschotNa de pijnlijke en onterechte thuisnederlaag van vorige week tegen OH Leuven zaten veel Beerschotvolgers met een dubbel gevoel. Ja, Beerschot stond slechts vijfde en mocht een kruis maken over de eerste periodetitel. Maar de Mannekes speelden wel zéér dominant tegen de leider uit de reeks en verdienden veel meer.
07/10 05u15  Bpost bekijkt briesende brievenbezorgerPostbedrijf bpost onderzoekt een incident in de Antwerpse diamantwijk. In een kort filmpje is een postbode te zien die fulmineert tegen een volgens hem te trage klant, die zijn kant van het verhaal door het getier niet lijkt te kunnen doen. N-VA-parlementslid Michael Freilich kreeg het filmpje toegestuurd. “Dit is niet professioneel en kan echt niet. Ik heb eens rondgevraagd en de postbode zou zich vaker brutaal gedragen. Als lid van de Kamercommissie Overheidsbedrijven ga ik een onderzoek vragen. Klantvriendelijkheid is belangrijk. Tegelijk zit er misschien ook structureel iets fout? Staan postbodes niet onder grote druk om pakjes af te leveren?” Bpost zegt het incident te onderzoeken en wil zowel de postbode als de klant contacteren.
07/10 05u15  Spectrumschool Ruggeveldlaan breidt tegen 2022 fors uit : “Ook nieuwe sporthal, zodat meer verenigingen ze kunnen gebruiken”Grote plannen voor de Spectrumschool in Deurne. Tegen 2022 moet er een heel nieuw schoolgebouw bij komen, goed voor honderden extra leerlingen, de basisschool De Trampoline en een grotere sporthal. “We zijn hier heel blij mee”, zegt directeur Christine Hannes.
07/10 05u15  COLUMN. “Mijn tong hangt al op de grond door mijn loopschoenen te zoeken”“Het is genoeg geweest. Vanavond trek ik mijn loopschoenen aan. Ik ga werken aan een betere conditie, te beginnen bij meer beweging en gezondere voeding.” Hoe vaak ik mezelf dat al heb wijsgemaakt, om de goede voornemens kort daarna en zonder verpinken weer uit het raam te kieperen. Altijd heb ik wel een excuus klaar. “Het waait te hard. Het regent vandaag. Het is te koud. Of: ik kook morgen wel gezonder als ik vandaag die pizza opwarm.”
07/10 05u15  Leden oudercomité ‘pimpen’ lerarenkamer: “Het is fenomenaal dat ze ons eens in de bloemetjes zetten”Waar een kleine school groot in kan zijn: voor de Dag van de Leerkracht, zaterdag, gaven de leden van het oudercomité van basisschool Klavertje Vier-sel in Viersel eigenhandig het lerarenlokaal een totale make-over.
07/10 05u15  Aantal opgevangen dieren VOC Neteland blijft stijgen: “Weekends of vakanties tellen niet voor dieren”De provincie liet op Werelddierendag het aantal patiënten in de Antwerspe opvangcentra voor vogels en wilde dieren tellen. Het aantal gewonde en verzorgde dieren blijft stijgen. Gazet van Antwerpen hield de vinger aan de poot bij VOC Neteland in Herenthout.
07/10 05u15  Papa (38) van twee komt om na val met elektrische stepDe 38-jarige Siegfried Smeyers uit Antwerpen is zondagochtend rond 4u met zijn elektrische step ongelukkig ten val gekomen toen hij in Vorst (Laakdal) op weg was naar zijn familie. De papa van twee overleed ter plaatse.
07/10 05u15  COLUMN. “Kende Kastel een microklimaat en waren de limoenen hier van de bomen te plukken?”Krijgt u het op uw heupen van het opgeklopte enthousiasme dat de gemiddelde radiopresentator in de Vlaamse ether gooit? Dan moet u eens proberen door Nederland te rijden terwijl de autoradio zich op een lokaal station heeft vastgeklonken. Die radiojongens klinken daar standaard als een Braziliaans voetbalverslaggever bij het zien van een doelpunt door de Goddelijke Kanaries. We waren zo midden september getuige van een hallucinant radiogesprek tussen een presentator die bruiste als een Mentosbolletje in een glas cola, en een dame die een wonderlijke tuinprestatie geleverd had: ze kweekte zo maar eventjes een pompoen van honderd kilo!
07/10 05u15  Psychiatrische instelling Amedeus zet deuren open voor publiek: “Leuk om te zien wat er zich achter deze gevel afspeelt”Het is een algemene tendens om ziekenhuisopnames zo kort mogelijk te houden en dat geldt ook voor opnames in een psychiatrische instelling. Met de bouw van een volledig nieuwe vleugel voor ambulante en mobiele zorg, speelt zorggroep Multiversum daarop in. Zondag kreeg het grote publiek de kans om een kijkje te nemen achter de gevels van campus Amedeus in de Deurnestraat.
07/10 04u45  Volledig ronde Geelse ring ligt weer op tafelMoet in Geel een noordelijke route de N19 naar Kasterlee verbinden met de N118 naar Retie, of is het beter de ring echt door te trekken? De provincie Antwerpen legt nu afgewogen alternatieven voor aan de burgers.
07/10 03u15  Al 12 dagen staking in Antwerpse gevangenis: gevangenen mogen niet douchen hoewel dat moet van parlementEen halfjaar nadat het parlement heeft beslist dat cipiers bij stakingen een minimale bezetting moeten garanderen, is daar in de Antwerpse gevangenis nog niets van te merken. De staking gaat daar al de twaalfde dag in, zonder dat de gevangenen kunnen douchen of hun cel verlaten. De vakbonden liggen dwars, zegt een gevangenisdirecteur.
07/10 03u15  STANDPUNT. Het echte debat kan nu beginnen“Natuurlijk kan een regering niet zomaar uit het niets investeren. De centen moeten van ergens komen”, zei minister-president Jan Jambon zondag in De Zevende Dag toen hij geconfronteerd werd met de bezuinigingen die zijn regering wil doorvoeren. Natuurlijk is dat zo. En natuurlijk moet je dan als minister-president vanaf het begin vertellen waar je je geld aan wilt uitgeven en waar je het wilt weghalen. En dan moet je eigenlijk ook niet ineens afkomen met een maatregel zoals het afschaffen van de woonbonus waarover je in de hele verkiezingscampagne nooit met een woord hebt gerept.
07/10 03u15  Spoor naar Vlaamse loodgieter (56) leidt naar woonwagenmilieuEr worden de komende dagen nog meer arrestaties verwacht in het onderzoek naar de vermiste Vlaamse loodgieter Johan Van der Heyden (56) uit Lint. De Nederlandse politie pakte zaterdag al een moeder (39) en haar dochter (18) op. Beiden zijn afkomstig uit het Nederlandse woonwagenmilieu.
07/10 03u15  Reizigers Thomas Cook zien niet al hun geld terug: één op de vijf dossiers is “complex”Het Garantiefonds Reizen wil over drie weken beginnen met de verwerking van naar schatting 20.000 claims van Thomas Cook-reizigers. Maar nu al vrezen mensen dat ze niet al hun geld zullen terugzien. Kosten voor extra verzekeringen of luchthavenvervoer bijvoorbeeld vallen niet binnen de voorwaarden. “We verwachten dat één op de vijf claims complex zal zijn”, klinkt het bij het fonds. Test-Aankoop ijvert voor een ruime interpretatie van de wet.
07/10 03u15  Terugkeer Luc Verschueren ontketent stormloop op tickets Jacques VermeireVoor het eerst in 24 jaar speelden ze zaterdagavond weer samen: komiek Jacques Vermeire (68) en radioman Luc Verschueren (65). Een geluk bij een ongeluk, aldus Vermeire, duidelijk opgelucht dat de vervanging van Ruben Van Gucht zo’n schot in de roos is. De ticketverkoop voor zijn show Van 7 tot 77 kreeg meteen een boost, extra shows worden ingelast. “Mijn beste vriend staat weer naast mij.”
07/10 03u15  Nijlense huskygids Marianne krijgt gezelschap van drie mannen in ‘Boer zkt Vrouw’Ze woont alleen, in een huisje in een klein dorp in het noorden van Lapland. Huskygids Marianne (41) uit Nijlen. Daar waar er meer rendieren dan mensen zijn. Daar waar in de winter de zon niet eens opkomt en het vaak donkert. Haar kleine droom? Om de liefde en het leven te beleven met een man. Vanavond komen er drie kandidaten bij haar op bezoek. “Het is niet evident voor een man om hier te komen wonen.”
07/10 03u15  Waasland Shopping Center wil winkeliers aan het lachen brengenHet Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas zet als eerste winkelcentrum van het land ‘glimlachcoaches’ in. Die geven winkeliers tips om klantvriendelijker te zijn en bezoeken anoniem winkels. Volgens de winkeliers verandert dat weinig. “Wij lachen altijd.”
07/10 03u15  Fietsersbond evalueert vernieuwd kruispunt op N16: “Te weinig tijd om te voet over te steken”De Fietsersbond van Temse trok afgelopen weekend naar het kruispunt van de Gasthuisstraat en de Doornstraat met de N16. De bond is best tevreden met de nieuwe lichtenregeling. “Al is veertien seconden om over te steken voor voetgangers toch wat weinig.”
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Nederland pakt drie punten dankzij heerlijke pegel van Wijnaldum, Duitsland wint makkelijk met tien man13/10 23u30 - Gazet van Antwerpen: Nederland heeft zondag in groep C van de EK-kwalificaties met 1-2 gewonnen van Wit-Rusland. In groep I, die van de Rode Duivels, won Rusland met 0-5 van Cyprus. De Russen plaatsen zich daardoor als derde land voor het EK 2020, na België en Italië.
24x Primoz Roglic sluit het wielerjaar af als nummer één van de wereld, België boven bij de ploegen en landen13/10 23u30 - Gazet van Antwerpen: De Sloveense wielrenner Primoz Roglic sluit het jaar af als nummer een van de wereldranglijst. De renner van Jumbo-Visma reed 4635,28 punten bij elkaar voor de UCI-ranglijst. Het seizoen telt nog een aantal kleinere wedstrijden, maar de 29-jarige Sloveen kan niet meer achterhaald worden.
22x IN BEELD. Nina Derwael terug in het land na “hele intense, maar leuke week”, vriend Siemen is apetrots13/10 23u15 - Gazet van Antwerpen: Nina Derwael is sinds zondagavond weer in België na het WK turnen in Duitsland. De wereldkampioene aan de brug kwam met de trein aan in station Brussel-Zuid, waar ze opgewacht werd door een kleine delegatie familie en vrienden. “Ik ben heel blij om weer thuis te zijn”, sprak Derwael bij aankomst in Brussel-Zuid. “Het was een hele intense, maar ook heel leuke week. Met hoe alles gelopen is, kan ik alleen maar superblij zijn.” Derwael, die in Stuttgart met succes haar wereldtitel aan de brug verdedigde, was zichtbaar opgelucht om haar familie en vrienden in de armen te kunnen sluiten. “Met de voorbereiding erbij zijn we toch twee weken van huis geweest. Vroeger had ik nooit heimwee in het buitenland, maar nu ik iemand heb om te missen, is dat toch veranderd.” Met die laatste zin doelde Derwael op haar vriend Siemen Voet, die profvoetballer is bij Roeselare en daardoor niet mee kon afreizen naar het WK. Hij stond haar zondagavond op te wachten in Brussel-Zuid.
21x Emoji’s van Aldi maken Duitser rijk14/10 07u00 - Gazet van Antwerpen: Vlaamse speelplaatsen zijn in de ban van de emoji’s van Aldi. Kinderen verzamelen ze én zagen hun ouders de oren van het hoofd om extra te shoppen. Zonder twijfel wordt de supermarkt er iets beter van, maar de grootste winnaar achter deze hype is Marco Hüsges (48). De Duitser had in 2013 het lumineuze idee om het woord ‘emoji’ als merknaam te deponeren. Vorig jaar draaide hij een omzet van 730 miljoen euro door wereldwijd lachende drollen en smileys te slijten.
18x Antwerpse marathon wordt nachtelijke loopwedstrijd14/10 17u00 - Gazet van Antwerpen: Ze doen het al in onder meer Bilbao, Luxemburg en Singapore en vanaf volgens jaar vindt ook in Antwerpen de marathon ’s avonds en ’s nachts plaats. De Antwerp Ten Miles is zoals steeds in april. De marathon wordt voortaan in september gelopen.
18x Rode Duivels waren als eerste geplaatst voor EK 2020 maar… loting wordt aprilgrap14/10 17u00 - Gazet van Antwerpen: Het EK 2020 wordt in twaalf speelsteden georganiseerd en daar is geen Belgische stad bij. Dat kan de Rode Duivels zuur opbreken. In het slechtste geval weten Hazard en co. pas op 1 april definitief tegen wie en waar ze hun EK-duels moeten spelen.
18x Karen Damen stapt over naar VTM en krijgt rol in ‘Familie’14/10 07u15 - Gazet van Antwerpen: Karen Damen (44) verlaat de zenders Vier en Vijf en stapt over naar VTM, zo meldt Het Laatste Nieuws. De voormalige K3-zangeres krijgt meteen flink wat opdrachten: ze zal meedoen aan ‘Liefde voor muziek’, wordt mogelijk coach in ‘The voice senior’ én krijgt een dragende rol in ‘Familie’.
18x Sommige scholen spuien bewust mist: bijna helft ouders betaalt voor ‘gratis’ schoolmateriaal14/10 06u45 - Gazet van Antwerpen: 44% van de ouders met kinderen in de lagere school betaalt voor materiaal dat scholen in principe gratis moeten aanbieden. Het gaat onder meer over schoolboeken, fotokopieën en rekenmachines. Ook de maximumfactuur wordt soms overschreden. “Sommige scholen spuien bewust mist over de aankoop van schoolmateriaal”, zegt Johan Van Biesen, voorzitter van SOS Schulden op School.
18x Binnenkijken: creatief koppel maakt van huis een warm nest en werkplek14/10 06u15 - Gazet van Antwerpen: De weekendbijlage Citta is dit weekend een heuse woonspecial. Zo gunnen ook enkele gezinnen de lezers van Citta een blik achter hun gevel, zo ook Foodstyliste Ann Van der Auwera en kunstenaar Koen De Ceuleneer. Zij vonden twintig jaar geleden tussen Seefhoek en Park Spoor Noord, de geschikte plek voor hun drukke leven. Toen was Park Spoor Noord nog niet wat het nu was, maar het koppel zag het potentieel. Het huis dateert van 1885 en doorheen de tijd is elke hoek gevuld met sporen van hun werk en van hun kinderen. In in de keuken? Daar huppelt vrolijk een konijn.
17x Titelverdediger Kyle Edmund sneuvelt in kwalificaties European Open13/10 22u45 - Gazet van Antwerpen: Kyle Edmund (ATP-42) zal zijn titel niet verlengen op het European Open in Antwerpen (635.750 euro). De 24-jarige Brit verloor zondag in de eerste kwalificatieronde met 6-4, 6-7 (6/8) en 6-3 van de Slovaak Norbert Gombos (ATP-119).

Statistieken

Artikels:
30378
Gelezen:
33205
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven