maandag 17 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
17/02 18u45  Fonteinen Wim Saerensplein na meer dan halfjaar nog altijd defect De fonteinen op het Wim Saerensplein in Deurne zijn na meer dan een halfjaar nog defect. En de oorzaak blijft voorlopig onbekend. “Er is een vermoeden”, zegt districtsschepen van Publieke Ruimte Freddy Lorent (Open Vld).
17/02 18u30  Nu ook AA Gent akkoord met tv-rechten, nog wachten op Antwerp AA Gent heeft zich nu ook akkoord verklaard met het contract dat de Pro League afsloot met Eleven Sports met betrekking tot de tv-rechten. Antwerp nog niet.
17/02 18u30  Barry Hulshoff (ex-Lierse, Westerlo, Beerschot en KV Mechelen) op 73-jarige leeftijd overleden Barry Hulshoff is na een korte ziekte op 73-jarige leeftijd gestorven. Hulshoff maakte deel uit van het grote Ajax dat tussen 1971 en 1973 drie keer op rij de Europabeker voor landskampioenen won. Door zijn lange haren en baard was de voorstopper een cultheld.
17/02 18u30  Wijkschool De Link begint in augustus te bouwen Als laatste van drie Edegemse scholen die in 2016 Vlaamse subsidies kregen om hun capaciteit uit te breiden, zal ook de wijkschool van De Link aan de Jan Verbertlei deze zomer zijn werf opstarten.
17/02 18u15  Alsof ze nooit is weggeweest: Kim Clijsters dwingt Muguruza tot het uiterste, maar sneuvelt toch bij comeback Kim Clijsters is terug. En hoe! Meer dan zeven jaar na haar tweede pensioen maakte onze 36-jarige landgenote een meer dan geslaagde comeback tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza op het tennistoernooi van Dubai. Clijsters verloor wel in twee sets (6-3, 7-6 (8-6)) tegen de verliezende finaliste van de voorbije Australian Open, maar liet na een aarzelende start vlagen zien van het tennis waarmee ze het ooit tot nummer één van de wereld schopte. De tegenstand is bij deze gewaarschuwd.10 
17/02 18u15  Fietspad wordt doorgetrokken langs spoorlijn Het de voorbije jaren op Niels grondgebied aangelegde fietspad van het station tot aan de N177 wordt over de grens met Boom verlengd met goed één kilometer. Kostprijs: 500.000 euro.
17/02 17u45  Axel Witsel rekent op Gelbe Wand om te stunten tegen PSG Axel Witsel vergezelde maandagnamiddag zijn coach Lucien Favre op de persbabbel, één dag voor de heenwedstrijd van Borussia Dortmund in de 1/8ste finales van de Champions League thuis tegen Paris Saint-Germain. De Rode Duivel gaf aan te hopen op de steun van het enthousiaste publiek van de Borussen. Hij verwachtte verder ook sterspeler Neymar aan de aftrap bij de Parijzenaars.13 
17/02 17u30  Project ‘Ik doe mees’ van Oprecht Brecht krijgt steun van hele gemeenteraad De gemeente gaat nestkastjes bouwen voor mezen. Dat zijn natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Het voorstel ‘Ik doe mees’ van oppositiepartij Oprecht Brecht werd eenparig door de gemeenteraad goedgekeurd, weliswaar in geamendeerde vorm.
17/02 17u30  Sinte-Cecilia-erevoorzitter en oud-strijder Marcel Brys (89) overleden Het voorbije weekend overleed op 89-jarige leeftijd Marcel Brys. De uit Bornem ingeweken Schotenaar, die lang in de Jozef Hendrickxstraat woonde maar de laatste jaren in woonzorgcentrum Verbert-Verrijdt verbleef, was erevoorzitter van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia. Hij leidde de inmiddels 165 jaar bestaande muziekvereniging liefst 27 jaar, van 1982 tot 2009.
17/02 17u15  Oproep om honden aan leiband te houden in wandeldomein: “Reeën worden opgeschrikt en lopen kwetsuren op” Kempens Landschap en schepen van Milieu Sus Vissers (CD&V) roepen eigenaars van honden op om die aan in het domein Franciskanessen aan de leiband te houden.16 
17/02 17u15  Vanuit de wagen praten tegen koffiezet kan dankzij Kalmthouts familiebedrijf Vanuit je wagen apparaten thuis, zoals de oven of de koffiemachine, orders geven om op te springen: het is niet langer verre toekomstmuziek. Dat is mede te danken aan familiebedrijf E.D.&A. dat zopas gelauwerd werd met een tweede Factory of the Future award. De kmo ontwikkelt en produceert volop nieuwe technologieën, zoals op maat gemaakte elektronische besturingen voor machines en apparaten.16 
17/02 17u00  Louis Tobback (SP.A): “De Wever na nieuwe verkiezingen in zwakkere machtspositie” Als het in ons land op korte termijn tot nieuwe federale verkiezingen komt, is het volgens Louis Tobback (sp.a) “zeer waarschijnlijk dat De Wever nadien niet meer in dezelfde machtspositie zit van vandaag”. Tijdens een lezing in Leuven wees Tobback er maandag op dat de N-VA veel meer te vrezen heeft van de verkiezingen dan de PS.15 
17/02 17u00  Bal over de lijn of niet? Geen discussie meer: twee camera’s op doellijn vanaf play-offs De Pro League heeft beslist dat tijdens Play-off 1 en de halve finales en de finale van Play-off 2 camera’s zullen gebruikt worden om te registreren of de bal de doellijn heeft overschreden of niet. De camera’ s zullen niet in het doel hangen maar in het verlengde van de doellijn worden geplaatst.14 
17/02 17u00  Centrummanager moet Schildenaren aanzetten tot ‘winkelhieren’: schepen kondigt actieplan aan Met een netwerkevent, nieuwsbrief en nieuwe centrummanager geeft de nieuwe schepen van Lokale Economie Marian Van Alphen (Open Vld) de wat vergeten doelgroep van ondernemers en vrije beroepers de aandacht die ze te weinig kregen.14 
17/02 16u45  LIVE. Volg hier de wedstrijd tussen Kim Clijsters en Muguruza op de voet Wordt de comeback van Kim Clijsters een succes? Vanaf 16u weten we meer over het vormpeil van de Limburgse: dan start ze haar ‘derde’ carrière tegen de Spaanse Garbine Muguruza. Volg alle actie hier LIVE!20 
Laatste update: vandaag om 18u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/02 09u30  BOEK. Karen Cleveland - Dicht bij jouGezien gewezen CIA-analiste Karen Clevelands debuutthriller ‘Wat je niet weet’ meteen op de bestsellerlijst van de New York Times belandde, was het natuurlijk uitkijken naar haar tweede boek. ‘Dicht bij jou’ is een op zichzelf staande thriller geworden, die - zoals we van een gewezen spionne mogen verwachten – misleiding hoog in het vaandel draagt.
10/02 09u30  Hoe stop je het coronavirus? Toeschouwers bij openingsmatch Aziatische Champions League moeten mondmasker dragenBij de openingswedstrijd van de Aziatische Champions League, dinsdag in Zuid-Korea, moeten alle toeschouwers mondmaskers dragen. Dat is volgens persagentschap AP één van de maatregelen genomen door de Aziatische Voetbalconfederatie (AFC) tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
10/02 09u30  LIVE. Containers omgewaaid in Waaslandhaven, ochtendspits verloopt normaalDe ochtendspits op de Vlaamse snelwegen verloopt maandagochtend normaal. Omstreeks 08.45 uur stond er zowat 170 kilometer file, een gebruikelijke waarde voor deze tijd van het jaar. Het gaat om een ochtendspits met weinig incidenten, na de doortocht van storm Ciara. In de Waaslandhaven zijn een aantal containers omgewaaid. Volg hier de laatste ontwikkelingen rond storm Ciara in de provincie Antwerpen op de voet.
10/02 09u15  BOEK. Dan Carlin - Hardcore HistoryDan Carlin (54) is een Amerikaanse politieke commentator van wie de podcasts door miljoenen fans van over de hele wereld worden beluisterd. Zijn paradepaardje is ongetwijfeld Hardcore History waarin hij een geheel eigen, niet onomstreden, kijk op de wereldgeschiedenis te berde brengt. Volgens Slate Magazine zou zijn podcast-episode ‘Ghosts of the Ostfront’ zelfs de vijfde beste beluisterd podcast ooit zijn.
10/02 09u15  Coach Eddy Casteels blijft Leuven Bears trouwEddy Casteels heeft zijn contract als hoofdcoach van basketbalteam Leuven Bears verlengd met drie jaar. Dat bevestigde Leuven Bears zondag. Het contract werd zaterdagavond getekend voor de thuismatch van Leuven Bears tegen Antwerp Giants, die de Leuvenaars wonnen met 83-80.
10/02 09u00  Politie betrapt 19-jarige inbreker op heterdaad in woningDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft een inbreker op heterdaad betrapt. Dat gebeurde vrijdagnamiddag. De politie kreeg vrijdag rond 14.30u een oproep voor een inbraak in een woning in de Boterbloemstraat en de verdachte zou nog aanwezig zijn.
10/02 08u45  Antwerpse waterkeringspoorten maandagnamiddag dicht wegens stormtijIn Antwerpen gaan maandagnamiddag de waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien dicht vanwege voorspeld stormtij op de Schelde. Dat hebben stad en brandweer zondag gezamenlijk beslist. Ze roepen automobilisten op om wagens die op de kaaien geparkeerd staan, zo snel mogelijk te verplaatsen.
10/02 08u30  Giants likken wonden na nederlaag in Leuven: “Iedereen wilde de held zijn”Telenet Giants Antwerp is met een flinke kater en een verdiende nederlaag puntenloos huiswaarts moeten keren. Na een ware thriller in het vierde kwart trokken Eddy Casteels en zijn ploeg aan het langste eind (83-80). De Giants acteerden te veel met ups and downs en moeten zich volgende week herpakken tegen rode lantaarn Luik.
10/02 08u30  Beerschot na zuur puntenverlies toch nog mee aan leiding in 1BDe tweede periode in 1B blijft ongemeen spannend. Met nog drie speeldagen te gaan, delen liefst drie ploegen de leiding met 17 op 33. Beerschot speelt de komende twee weken thuis en heeft alles weer in eigen handen. Even recapituleren hoe het weekend in 1B andermaal voor gemengde gevoelens zorgde op ’t Kiel.
10/02 08u15  Wout van Aert: “Dit is het niveau dat ik van mezelf verwacht”Meer dan zes maanden na zijn val in de Tour en meer dan een jaar na zijn laatste zege in het veld knoopte Wout van Aert zaterdag in Lille voor eigen volk weer aan met een overwinning. Net op tijd. Zijn veldritseizoen zit er op en nu volgt de voorbereiding op het wegseizoen.
10/02 08u15  LIVE. Vlaams Verkeerscentrum hoopt op "ordentelijke" ochtendspits, containers omgewaaidOndanks stevige rukwinden is er momenteel van wateroverlast en incidenten geen sprake op de snelwegen. 'Alle boodschappen op onze dynamische signalisatie staan op normaal', verklaart Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum maandagochtend via Twitter. Hij hoopt op een 'ordentelijke spits'. De NMBS schafte wel een dertigtal piekuurtreinen af. In de Waaslandhaven zijn een aantal containers omgewaaid. Volg hier de laatste ontwikkelingen rond storm Ciara in de provincie Antwerpen op de voet.
10/02 08u15  Defecte vrachtwagen op A12 veroorzaakt hinder in Antwerpen-NoordDoor een defecte vrachtwagen op de A12 groeit de hinder richting Nederland snel aan. De rechterrijstrook is er versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan een omleiding te volgen. Verder verloopt de ochtendspits zonder al te grote problemen.
10/02 08u00  VIDEO. Wateroverlast aan station Antwerpen-Berchem door storm CiaraDe tunnel onder de sporen van het station Antwerpen-Berchem kwam zondagavond onder water te staan, net als een aantal straten rondom het station, zoals de Posthoflei. Het verkeer moest bijgevolg omrijden.
10/02 08u00  Standard dient klacht in tegen ex-sportief directeur Olivier Renard en voormalig coach Aleksandar JankovicStandard heeft bij de rechtbank van eerste aanleg in Tongeren een klacht ingediend tegen onder anderen Olivier Renard en Aleksandar Jankovic, in hun periode als respectievelijk sportief directeur en coach van de Luikse voetbalclub. Dat meldt Sporza.
10/02 07u30  Vrouw vergeet hamster op kookvuur: diertje overleeft brand nietEen bewoonster van een huis in de Pastoor De Meerleerstraat heeft tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag per ongeluk haar hamsterkooi op het inductievuur gezet. Het diertje overleefde de smeulbrand niet. De brandweer kwam ter plaatse voor een controle.
10/02 07u15  ‘Parasite’ is historische winnaar van de OscarsVannacht zijn de 92ste Academy Awards – beter bekend als Oscars – uitgereikt in Los Angeles. Dé grote winnaar werd de Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’. Die werd verrassend bekroond tot beste film, een primeur in de geschiedenis van de filmprijzen.
10/02 06u45  Ciara zal ook ochtendspits in de war sturen: “Sta wat vroeger op, kans op vertragingen is groot”Maandagochtend kunnen er nog steeds rukwinden zijn en kan het ook regenen. “Waar het verkeer in de soep zou kunnen draaien, valt moeilijk te voorspellen”, zei woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum Peter Bruyninckx. “Maar in stormweer is het sowieso moeilijker rijden dan gewoonlijk. Dat kan al vertragingen veroorzaken. Het risico op ongevallen is ook groter, waardoor er nog meer file ontstaat.”
10/02 06u15  Opstelstroken zorgen voor vlotter verkeer op A12, handelaars blij met verbetering van verkeerssituatieDe doorstroming op de A12 en in de zijstraten is de jongste weken flink verbeterd. Dat is het gevolg van de opstelstroken die twee maanden geleden op de A12 in gebruik genomen zijn. Ook de aanpassing van de verkeerslichten op de kruispunten zorgt voor minder files.
10/02 05u15  Glaasje te veel op? Laat een student rijden: “Wij bieden de chauffeur aan, maar niet de auto”Met de auto en een glaasje te veel op? Dan kunt u tegenwoordig bellen naar Driverbuddy. Ibrahim Madah (27) en zijn studenten vervoeren mensen in hun eigen wagen. De (vaak gegoede) klanten geraken veilig op hun bestemming, de jongeren krijgen de kans om tegen betaling met een chique auto te rijden.
10/02 05u15  Cannabis-olie nu al vrij te krijgen in 100 apothekenWie CBD-olie wil kopen, kan vanaf vandaag terecht in de apotheek, zonder voorschrift. “We hebben intussen al een honderdtal verkooppunten”, zegt Maxime Costa van Amophar, het bedrijf dat de CBD-olie op de markt brengt. Wettelijk gezien bevindt het product zich in een grijze zone. “We zijn verplicht om ‘niet geschikt voor consumptie’ op de doos te zetten.” Toxicoloog Jan Tytgat pleit voor het Australisch model inzake middelen op basis van cannabis. “Een arts mag er CBD en THC voorschrijven als hij kan bewijzen dat andere pijnstillers niet werken. Australië is een ontwikkeld land. We moeten die piste durven onderzoeken.”
10/02 05u15  Elke week houden twee bakkers het voor bekeken: “Het is nochtans een prachtige stiel”“Elke week verdwijnen twee bakkers in ons land”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. Sinds 2009 zijn er al 1.013 bakkerijen minder in Vlaanderen. Het zware werk schrikt jongeren af, die de taak van gepensioneerde bakkers niet meer willen overnemen.
10/02 05u15  Koning verlengt wellicht opdracht van Koen Geens, maar enkel CD&V en N-VA zien nog lichtpuntjeDe koning verlengt vandaag wellicht de opdracht van Koen Geens. De focus van de CD&V-vicepremier gaat nog steeds naar een coalitie gedragen door de twee grootste partijen: N-VA en PS. De Vlaams-nationalisten beschouwen de discretie over de gesprekken als “een stap vooruit”. Maar volgens PS is er van enige vooruitgang geen sprake. En ook bij de andere partijen is het vertrouwen in deze missie niet bijster groot.
10/02 05u15  STANDPUNT. Regeerakkoord is mogelijk, tenzij de politieke ego’s te groot zijn gewordenEn de koning, hij ploegde voort. Zeker weten we het niet, maar de kans is groot dat koning Filip zich vandaag met frisse tegenzin naar zijn ontmoeting met vicepremier Koen Geens sleept. De christendemocraat is tien dagen geleden als koninklijk opdrachthouder het politieke mijnenveld ingestuurd met de bedoeling een stabiele meerderheid te vinden om dit land te besturen.
10/02 05u15  Neuroloog Steven Laureys: “Comapatiënten beseffen meer dan we vroeger dachten”Het hoofdpersonage in het nieuwste boek van Herman Brusselmans ligt in een coma. Bij wijze van research sprak de auteur met een aantal ex-comapatiënten over hun ervaringen. En dat is ook wat neuroloog Steven Laureys doet. “De enige die weet hoe het voelt om in een coma te liggen, is de patiënt zelf en dat brengt ons tot nieuwe inzichten”, zegt dokter Laureys.
10/02 05u15  Lidl doet bijna vervallen producten voor halve euro van de handSupermarktketen Lidl gaat verse producten waarvan de houdbaarheidsdatum diezelfde dag verstrijkt voortaan verkopen aan een halve euro. Bedoeling: verhinderen dat er op jaarbasis tonnen voedsel in de vuilnisbak verdwijnen. Andere supermarkten zijn echter geen voorstander van deze spotprijzen.
10/02 05u15  Eigenaar M-Design zoekt pand van 2,5 miljoen euro in het Antwerpse in ‘Huizenjagers’2,5 miljoen euro. Dat is het budget dat Bart Goovaerts (56) over heeft voor een optrekje in het Antwerpse, als uitvalsbasis voor het weekend. Zijn zoektocht is dinsdag te zien in Huizenjagers.
10/02 05u15  COLUMN. Zo’n storm is voor geen haar te vertrouwenOp een stormachtige dag als zondag komt op onze redactie de ene melding na de andere binnen van stormschade. Ik ben dan altijd op mijn hoede, want een storm, dat hebben we niet in de hand. Er is maar één windstoot nodig om heel wat mensen in de miserie te storten.
10/02 05u15  Lotgenotengroep Belenos: “We hebben wel borstkanker, maar zijn nog actief”De lotgenotengroep Belenos die Nancy Van Veltom en Sandra Verheyden hebben opgericht, groeit sterk. “We richten ons op ‘jonge’ lotgenoten, want mensen van onze leeftijd hebben wel borstkanker, maar gaan nog werken. Aan zo’n groep blijkt een grote behoefte te zijn.”
10/02 05u15  20-jarige Kempense student maakt pennen van snoeihout en jerrycansWooden Gifts And More verkoopt handgemaakte pennen, sleutelhangers en briefopeners aan klanten in vijftien verschillende landen. De 20-jarige Dennis Marechal uit Vosselaar richtte het bedrijf op toen hij nog op de schoolbanken zat. Ondertussen is hij ook bezig met zijn hogere studies in Zweden.
10/02 05u15  COLUMN. Cliché van het Kempens boerke gaat al lang niet meer opEigen lof stinkt dan misschien, af en toe trots zijn op jezelf mag best. Zo blader ik elke donderdagochtend nog nieuwsgieriger dan gewoonlijk door het mooiste krantenkatern ter wereld. Dan verschijnt namelijk Bij de Zaak, onze wekelijkse rubriek waarin we een kijkje nemen achter de schermen van een Kempens bedrijf.
10/02 05u15  Academie wil volle container met instrumenten naar Kenia verschepenDe Geelse muziekacademie begint opnieuw een inzamelactie van oude muziekinstrumenten voor het muziekschooltje Ghetto Classics in de Keniaanse hoofdstad Naïrobi. Jef Neve draagt het project een warm hart toe.
10/02 05u15  Wereldkampioenen geven proeflessen boks voor vrouwen: “Tegen zo’n zak slaan, is ideaal om je af te reageren”Het Lierse fitnesscenter Time Release organiseerde zondagmiddag proeflessen boksen uitsluitend voor vrouwen. Het werd een groot succes want in drie sessies kwamen meer dan veertig geïnteresseerde vrouwen opdagen. Eigenaar Joan Heylen was dan ook zeer tevreden.
10/02 05u15  Groen-Lier&Ko vraagt eerherstel 14de-eeuwse Bakkerstoren: “Het zou onvergeeflijk zijn om deze kans te laten liggen”Wanneer de gesloopte viswinkel Schöller op de Vismarkt in Lier heropgebouwd wordt, verdwijnt een deel van de Bakkerstoren opnieuw uit het stadsgezicht. “Dat zou niet mogen”, stelt gemeenteraadslid Tom Claes (Groen-Lier&Ko). “Die vraag komt wel rijkelijk laat”, klinkt het bij de betrokken schepenen.
10/02 05u15  Mortselse firma boomt: zelfs Kevin De Bruyne laat zijn luxewagen inpakken bij BC SignatureDe Mortselse firma BC Signature mag zich marktleider noemen in het carwrappen. Onder meer ­Kevin De Bruyne, Dimitri Vegas en Like Mike komen er met hun luxewagen langs voor een extra beschermingslaag of een nieuw kleurtje. BC Signature heeft zo veel werk, dat het een klantenstop heeft ingevoerd voor simpele reclamebelettering.
10/02 05u15  Mecina deelt clubprijzen uitDe Koninklijke Mechelse Ciné- en Videoclub Mecina bekroonde de laureaten van de jaarlijkse Clubwedstrijd.
10/02 05u15  Wedstrijd ‘Neen tegen pesten’ kan 500 euro opleverenIn het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten heeft de gemeente Willebroek een wedstrijd ‘Neen tegen pesten, da’s Willebroek’, gelanceerd.
10/02 05u15  Fractieleider sp.a-Groen haalt uit naar gemeentebestuur na verhoging opcentiemen: “Gemeente schuift factuur door naar de bewoners”De gemeente Niel voerde voor de grondlasten een verhoging in van 60%. Met deze maatregel kroont Niel zich voor de grondlasten de allerduurste van de driehonderd Vlaamse gemeenten. Voor sp.a-Groen is de maat vol.
10/02 05u15  Actiegroep ook blij met negatief advies rond paardenkliniek: “Het massale protest heeft geloond”Twee dagen nadat bekend werd dat het gemeentebestuur negatief advies geeft over de inplanting van een paardenkliniek in Liezele (Puurs-Sint-Amands), heeft ook de actiegroep opgelucht gereageerd.
10/02 04u15  Natalie Portman maakt statement met haar capeDe Amerikaanse actrice Natalie Portman heeft op de rode loper stil geprotesteerd. Met haar cape kaartte ze het probleem aan dat er tijdens de 92ste Academy Awards geen vrouwelijke regisseurs waren genomineerd.
10/02 00u45  Het opvallendste accessoire op de Oscars: een sandwichPrachtige jurken en pakken in overvloed op de rode loper van de Oscars in Los Angeles, maar extra aandacht ging naar actrice Julia Butters. Niet naar de babyroze jurk van de ster uit ‘Once upon a time in Hollywood’, wel naar de sandwich in haar handtas.
10/02 00u30  Britse krant The Guardian is fan van universiteitsbuurt in BrusselDe hippe universiteitsbuurt in de Brusselse gemeenten Elsene en Etterbeek is door de toonaangevende Britse krant The Guardian gebombardeerd tot één van de tien coolste plekken in Europa.
10/02 00u15  Hoogtepunt van storm trekt over de provincie en zorgt nu ook voor hevige wateroverlastCiara kondigde zich aan als een hevige storm en stelde niet teleur. Rond de middag begon het stevig te waaien en de windsnelheden namen crescendo toe en bereikten laat zondagavond -en nacht een hoogtepunt, met stevige buien er bovenop. De gevolgen bleven niet. Tientallen bomen die op de weg vielen, stukken van daken die wegwaaiden, het treinverkeer dat in de soep draaide en het openbare leven dat nagenoeg stilviel. En ook maandag zal de hinder nog voelbaar zijn. Een aantal scholen houdt de poorten hermetisch gesloten, de waterbus zal door het springtij niet varen op de Schelde en de ochtendspits belooft heel moeizaam te zullen verlopen.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

27x Honderden foto’s van door roofvogels gedode dieren komen binnen bij Duivenbond17/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: “Doif is dood, meneer.” Die woorden maakte Toon Hermans onsterfelijk. Maar voor de Duivenbond is het bittere ernst. Een week geleden lanceerde Pascal Bodengien, voorzitter van de Duivenbond, een oproep: mail ons foto’s van jullie duiven die door roofvogels zijn doodgebeten. Hij kreeg al 250 foto’s binnen. “Bewijsmateriaal, zodat onze advocaat ­genoeg munitie heeft voor een gesprek met Natuurpunt.”
22x Waarom de comeback van Kim Clijsters niet op Vlaamse zenders te zien is17/02 16u45 - Gazet van Antwerpen: Vandaag start Kim Clijsters (36) het derde hoofdstuk in haar tenniscarrière. Voor het eerst sinds 2012 waagt de Limburgse zich weer op het tennisveld, in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi in Dubai. De match is overal live te volgen… behalve op onze Vlaamse zenders.
21x Omstreden VRT-directeur Peter Claes stapt op: “Hopelijk keert de rust nu terug”17/02 16u15 - Gazet van Antwerpen: De VRT en algemeen directeur Media en Productie, Peter Claes, nemen in gemeenschappelijk overleg afscheid van elkaar. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht. “Ik betreur dat de spanningen de afgelopen maanden zo opgelopen zijn, en hoop dat de rust en sereniteit terugkeren in de volledige organisatie”, zegt Claes.
21x Politie voortaan alleen nog op afspraak in Brasschaat, Schoten, Kapellen en Stabroek17/02 16u15 - Gazet van Antwerpen: De politiezones Brasschaat, Schoten en Noord (Kapellen en Stabroek) gaan vanaf 1 maart alleen nog op afspraak werken. “Dit is geen voorbode van een fusie van onze politiezones en betekent evenmin een afbouw van de dienstverlening op onze commissariaten”, stelt Jack Vissers, korpschef in Schoten.
20x LIVE. Volg hier de wedstrijd tussen Kim Clijsters en Muguruza op de voet17/02 16u45 - Gazet van Antwerpen: Wordt de comeback van Kim Clijsters een succes? Vanaf 16u weten we meer over het vormpeil van de Limburgse: dan start ze haar ‘derde’ carrière tegen de Spaanse Garbine Muguruza. Volg alle actie hier LIVE!
20x Robot Zora doet monden openvallen in woonzorgcentrum: “Ik dacht dat zoiets alleen in films kon”17/02 16u30 - Gazet van Antwerpen: Zorgrobot Zora stond maandagvoormiddag in het middelpunt van de belangstelling bij een groep bewoners van woonzorgcentrum Sint-Vincentius. Gitok-leraar Hans Vanhees stelde er de schoolrobot voor, die de senioren verleidde tot dans, zang en spel.
19x Drie Chileense inbrekers gevat na achtervolging in Brecht17/02 16u45 - Gazet van Antwerpen: Drie Chileense inbrekers zijn afgelopen woensdag ingerekend na een korte achtervolging in Brecht. Ze hadden die avond waarschijnlijk meerdere inbraken gepleegd in Wuustwezel en Hoogstraten.
19x STANDPUNT. Koen Geens stormt, De Wever zwijgt17/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: De storm Dennis ging nogal tekeer gisteren, met rukwinden tot meer dan 100 km per uur. Maar dat was klein bier naast de uitbarsting van voormalig koninklijk opdrachthouder Koen Geens in De Zevende Dag.
17x Opnieuw een 'roze' F1-bolide in de Formule 117/02 16u00 - Gazet van Antwerpen: Het Racing point F1 team heeft het doek van haar nieuwe F1-bolide gehaald. Net als vorig jaar is het opnieuw een 'roze' F1-bolide geworden.
17x Robot Zora doet monden openvallen in woonzorgcentrum: “Het lijkt me onmogelijk, maar ik zie alles toch met mijn eigen ogen”17/02 16u00 - Gazet van Antwerpen: Zorgrobot Zora stond maandagvoormiddag in het middelpunt van de belangstelling bij een groep bewoners van het wzc Sint-Vincentius. Gitok-leraar Hans Vanhees stelde er de schoolrobot voor, die de senioren verleidde tot dans, zang en spel.

Statistieken

Artikels:
31939
Gelezen:
44742
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven