vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
23/03 06u00  Fotovrienden tonen hun werk De Broechemse Fotovrienden tonen hun werk op zondag 25 maart in het Broechemse Gildenhuis, Pertendonckstraat 14.
23/03 04u00  Hamilton begint nieuw F1-seizoen als snelste, Vandoorne tiende Tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe F1-seizoen 2018 heeft Lewis Hamilton in Australië de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de tiende tijd.13 
23/03 02u15  Boete op sluikstorten meer dan verdubbeld Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Wie op dit ogenblik wordt gepakt, betaalt een GAS-boete van maximaal 350 euro. Hangt het van de minister af, dan wordt dat tegen de zomer minimaal 800 euro.
23/03 02u15  Rijden over tijdelijk afgesloten rijstroken levert torenhoge boetes op Een rood kruis op de mobiele borden boven de autosnelweg verbiedt bestuurders tijdelijk de rijstrook te gebruiken. Maar heel wat chauffeurs negeren het kruis om de file te ontwijken. Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
23/03 02u15  Argenta betwist nieuwe heffing bij Grondwettelijk Hof Argenta trekt naar het Grondwettelijk Hof. De Antwerpse spaar- en verzekeringsbank pikt het niet dat België de banken retroactief meer laat betalen voor het garantiefonds dat de spaarboekjes onderstut. De staat blijkt dat fonds te hebben leeggehaald voor schuldafbouw.
23/03 02u15  Oude F-16’s vliegen nog steeds buiten, maar Defensie zweert bij nieuwe toestellen Premier Charles Michel belooft om alle pistes te onderzoeken. Maar in de praktijk wil de meerderheid en zeker minister van Defensie Steven Vandeput maar één ding: van zodra de vervelende episode over de verlenging van de F16’s is afgelopen, overgaan tot de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wat staat er de komende weken te gebeuren? Een overzicht in vijf vragen.
23/03 02u15  STANDPUNT. CD&V is bij nationale verkiezingen verschrompeld tot meeloper Nederland heeft zijn lokale verkiezingen al achter de rug. Misschien moeten we onze noorderburen erom benijden, aangezien wij nog maanden van verkiezingskoorts en campagnepraatjes voor de boeg hebben.
23/03 02u15  Antwerpse haven legt zeeschepen aan het stopcontact Tegen 2020 wil Antwerpen elektrische walstroom voorzien voor aangemeerde zeeschepen bij de MPET-terminal aan het Deurganckdok, de grootste containerterminal van Europa. Dat is één van de concrete afspraken op het eerste wereldcongres voor duurzaamheid in de havens, dat gisteren in Antwerpen van start ging.
23/03 02u15  66-jarige Liliane ‘MC Lily’ Simons uit Borgerhout in ‘Belgium’s Got Talent’: “Je bent nooit te oud om te rappen” Wordt MC Lily, alias Liliane Simons, dé ontdekking van Belgium’s Got Talent? De 66-jarige Antwerpse wil de jury imponeren met een rapnummer. “Dit programma kraakt of maakt mijn carrière niet. Ze kennen mij al in heel Antwerpen.”
23/03 02u15  Zieke Ann (27) werkte met Izzy (28) bucketlist af in haar laatste vier maanden: “We putten nog altijd kracht uit die mooie momenten” Niet alle verhalen uit het Eén-programma Vandaag Over Een Jaar kennen een happy end. Izzy Goedertier (28) zat gisteren alleen op de bank bij Cath Luyten. Zijn zieke vriendin Ann, die “nog alles uit het leven wou halen”, was kort na de eerste opname, waarin ze hun bucketlist uit de doeken deden, overleden.
23/03 02u15  Met de waterbus in half uur van Wijnegem naar Havenhuis Dit jaar nog zal je vanuit Wijnegem, Schoten en Merksem ook twee keer per uur de waterbus kunnen nemen om naar en van Antwerpen te pendelen. Maar de schepen die voor personenvervoer op het Albertkanaal worden ingezet, zullen veel minder snel varen dan die op de Schelde.
23/03 02u15  Nog een maand te gaan tot de 10 Miles: met deze tips ben je zeker goed voorbereid Nog een maand en we staan opnieuw aan de start van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Nu nog in gang schieten met trainen, heeft weinig zin. Maar wie al goed op dreef is, staat met deze zes tips van coach Thijs Dekiere van sport- en gezondheidspromotiecentrum Energy Lab met een gerust hart aan de start.
23/03 02u15  Verbodsborden aan Elzenveld weggehaald De verbodsborden met het opschrift ‘Private weg, doorgang verboden’ aan de toegangspoort van het Elzenveld zijn weggehaald. “De weg blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers”, zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.
23/03 02u15  Minder verspilling en eenzaamheid dankzij Opschepper Drie studenten productontwikkeling van de UAntwerpen hebben met hun project Opschepper een Food Waste Award gewonnen. Het concept is simpel, maar geniaal: ouderen koken met voedseloverschotten een heerlijke maaltijd voor een paar studenten, om vervolgens samen te tafelen.
23/03 02u15  Poldermuseum heropent pas op zondag 3 juni Het Poldermuseum opent voor het eerst sinds lange tijd niet tijdens het paasweekend. De renovatie duurt langer dan gepland. De officiële heropening gebeurt op zondag 3 juni.
Laatste update: vandaag om 6u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/03 14u30  Antwerps-Gentse onderzoeksgroep wint 750.000 euro in Amerikaanse technologiewedstrijdIDLab, een gezamenlijke onderzoeksgroep van de universiteiten van Antwerpen en Gent, heeft een tussentijdse vijfde plaats behaald in een prestigieuze internationale wedstrijd van de Amerikaanse overheid om draadloze netwerken te ontwikkelen die ook in crisistijd goed functioneren. Het project krijgt dankzij dat resultaat nu al 750.000 euro toebedeeld om de technologie verder te ontwikkelen.
16/03 14u30  Gentse voyeur blijft toch in cel: parket in beroepMike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is dan toch niet onder voorwaarden vrijgelaten. Het parket ging in beroep.
16/03 14u15  Niet schrikken als u binnenkort applaus krijgt op de fietsOp woensdag 21 maart zullen op 150 locaties in ons land vrijwilligers applausteams vormen om fietsers te belonen met een applaus. Het is het vijfde jaar op rij dat de Fietsersbond en haar Franstalige tegenhanger deze Nationale Applausdag organiseren. 150 applausteams is overigens een recordaantal. Vorig jaar waren ze nog met 138.
16/03 14u15  Skiërs vliegen meters door de lucht door op hol geslagen skiliftIn Gudauri, een skioord in Georgië, is een skilift op hol geslagen. De lift bleef wel werken, maar aan een te hoge snelheid. Bovendien haakten alle stoeltjes in elkaar, net na een draai van 180°. De gevolgen laten zich raden, sommige skiërs kregen een erg zware klap te verduren en anderen werden door de hevige klap meters ver weg geslingerd. Skiërs die zagen wat gebeurde, sprongen dan weer vroegtijdig van de lift. Er zou een tiental gewonden zijn en er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.
16/03 14u15  Paul Put trekt opnieuw naar Afrika en tekent voor drie jaar bij GuineePaul Put heeft een contract voor drie jaar ondertekend als bondscoach van Guinee. Zijn aanstelling werd begin maart al bekendgemaakt, maar pas donderdag zette de Antwerpenaar zijn krabbel.
16/03 14u15  Auto vliegt in brand naast schoolEen auto is vrijdagmiddag uitgebrand in de Goethestraat op Linkeroever. Een technisch defect ligt aan de oorzaak. De bestuurster kon zichzelf in veiligheid brengen.
16/03 14u15  Rihanna is woedend op Snapchat: “Je liet ons in de steek. Schaam jullie”Popster Rihanna wist donderdag niet wat ze zag op Snapchat: de app pakte uit met een advertentie waarbij gebruikers moesten aanduiden of ze liever Rihanna of Chris Brown een klap zouden geven. De ‘Work’-zangeres, die zelf het slachtoffer werd van huiselijk geweld, vond dat het bedrijf daarmee te ver ging en riep haar fans op om de app te verwijderen.
16/03 14u00  Tien culturele toppers om deze week naar uit te kijkenStraffe muziekoptredens, een hommage aan Hugo Claus of een afspraak met Bach. Ook op cultureel vlak kom je deze week aan je trekken. Wij zetten tien toppers in de kijker.
16/03 14u00  Vanaf 1 juni betaal je minder als je een huis kooptDe verlaging van de koopbelasting in Vlaanderen gaat in op 1 juni. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. “We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden. De verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning zal ingaan op 1 juni”, aldus Tommelein.
16/03 13u45  Auto ontploft vlak voor basisschoolOp de hoek van de Goethestraat en de Thonetlaan op Linkeroever, vlak voor de vrije basisschool Sint-Anna Goethe, is vrijdagmiddag een gestationeerde personenwagen plotseling ontploft en grotendeels uitgebrand.
16/03 13u30  ‘Den Tim’ en Mezdi gestraft in Debation Island: “Jullie mogen alleen nog naar Karen Damen luisteren”In ‘Debation Island’ gaat het vandaag over de nieuwe camerawetgeving die minister Jambon wil doordrukken, voor even toch. Want de deelnemers zijn de serieuze gesprekken stilaan beu: “Weet jij hoe vermoeiend dat is, 14 dagen serieuze gesprekken?”, moppert Tim wanneer hij terechtgewezen wordt voor een gesprek met Cherish over haar favoriete Pokémon.
16/03 13u30  Nieuwe ‘Temptation Island’ krijgt u niet te zienEr komt een nieuw seizoen van 'Temptation ­Island', maar de Vlaamse kijker zal het hormonale kijkcijferkanon niet te zien krijgen. Het nieuwe seizoen zal enkel in Nederland te bekijken zijn, tegen betaling dan nog: de ultieme ­relatietest belandt er op Videoland, een soort Netflix die eigendom is van RTL. Mediagroep RTL wil het succes van 'Temptation Island' zo snel mogelijk verzilveren door meteen in april een nieuw seizoen op te nemen.
16/03 13u30  Meer dan helft Vlaamse gemeenten ruimen zwerfvuil op tijdens grote schoonmaakAl in 160 gemeenten staan de komende twee weken opruimacties gepland. Duizenden vrijwilligers zetten zich in om het zwerfvuil in hun gemeente te verwijderen. Zo meldt Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort.
16/03 13u30  Puncrock in zaal MoorlandWie weg is van punkrock reserveert in zijn of haar agenda alvast zaterdag 24 maart.
16/03 13u15  Sint-Martinusstraat is gastheer jaarmarktDe kraampjes van de jaarmarkt in Retie worden dit jaar opgesteld in de Sint-Martinusstraat. Maandag is de straat daarom bijna de hele dag verkeersvrij, van 6u tot 15u.
16/03 13u15  Zoon oud-burgemeester o^p CD&V fusielijstCD&V Puurs - Snt-Amands heeft twee opvallende nieuwe namen voorgesteld voor de lijst voor de komende verkiezingen: Nilufer Yuruk en Luk Ceurvelt, zoon van oud-burgemeester Georges Ceurvelt.
16/03 13u15  Mogen zwangere vrouwen dan toch in de sauna?Zwanger? Dan werd een sauna of zelfs warm bad vroeger vaak afgeraden. 'En dat is voor niets nodig', stellen onderzoekers in een publicatie in Sports Medicine vast. 'De kans dat de lichaamstemperatuur zo hoog oploopt dat ze gevaar vormt voor de baby, is klein.'
16/03 13u00  Voyeur van Gent onder voorwaarden vrijgelaten: “Hij heeft spijt en walgt van zichzelf”Mike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag geen contact hebben met vrouwen en mag voorlopig geen computer gebruiken.
16/03 13u00  Zwangere vrouwen mogen gerust even de sauna inZwangere vrouwen mogen sporten. Ze mogen gerust ook even de sauna in of genieten van een warm bad, heeft nieuw onderzoek, gepubliceerd in Sports Medicine, aangetoond.
16/03 13u00  Gouden Schoen Ruud Vormer grijpt toch naast eerste selectie bij OranjeRuud Vormer moet nog even langer wachten op een kans bij de Nederlandse nationale ploeg. De 29-jarige middenvelder van Club Brugge zat dan wel in de ruime voorselectie van Oranje, maar viel uiteindelijk uit de boot toen nieuwe bondscoach Ronald Koeman vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekendmaakte. Marco Bizot, ex-Racing Genk, is er bijvoorbeeld wel bij, net als Justin Kluivert (18), zoon van Patrick Kluivert.
16/03 13u00  Coalitie niet op één lijn over uitbreiding bewonersparkeren: beslissing uitgesteldDe beslissing over de uitbreiding van het bewonersparkeren naar buiten de Ring is opnieuw uitgesteld. Het schepencollege beraadde zich vandaag over het dossier, maar een beslissing bleef uit. Het geeft aan dat coalitiepartners N-VA, CD&V en Open Vld nog lang niet op dezelfde golflengte zitten. Er is volgende week een bijkomend overleg gepland. Op het schepencollege van volgende week vrijdag ligt het voorstel opnieuw op tafel.
16/03 12u45  Ondertiteling ‘live’ voorlezen? Dit apparaatje voor slechtzienden maakt het mogelijkIn het Radisson Blu Hotel op het Koningin Astridplein in Antwerpen is vrijdagmiddag de ‘FoxLinq’ voorgesteld aan een testpubliek. Het apparaatje van Optelec zorgt ervoor dat blinden en slechtzienden gemakkelijker TV-programma’s kunnen volgen, omdat het de ondertitels live voorleest.
16/03 12u45  Anthony Limbombe en Radja Nainggolan opgenomen in Duivels-selectieBondscoach Roberto Martinez heeft Anthony Limbombe geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië, dinsdag 27 maart om 20u45 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Radja Nainggolan (AS Roma), met wie Martinez een moeilijke relatie heeft, werd eveneens geselecteerd. Christian Benteke (Crystal Palace) is opvallend genoeg niet bij.
16/03 12u45  Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer”Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.”
16/03 12u30  Nainggolan tegen Barcelona in kwartfinales Champions League, City-Belgen in Engels duelVrijdagmiddag werd in het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Radja Nainggolan speelt daarin met AS Roma tegen FC Barcelona, City-Belgen Kevin De Bruyne en Vincent Kompany kregen een Engelse tegenstander voorgeschoteld en Juventus-Real Madrid is de topper van deze ronde.
16/03 12u15  Leerkrachten van Lourdes spelen ‘Jungle Broek’De leerkrachten van de kleuter-en lagere school O.-L.-Vrouw van Lourdes staan voor één keer niet voor de klas. Vrijdag en zaterdag spelen ze toneel, een eigen productie dan nog wel.
16/03 12u15  CD&V debatteert met bewonersCD&V organiseert de komende weken vier debatavonden rond mobiliteit, ruimtelijke ordening, wonen en lokale economie in Kalmthout.
16/03 12u15  "Ferrari moet haar vetorecht in de F1 verliezen"FIA-president Jean Todt vindt dat Ferrari haar vetorecht in de Formule 1 zou moeten verliezen, dit als deel van de vele veranderingen die op de lange termijn zullen plaatsvinden. Opmerkelijk weetje: Todt werkte zelf jarenlang voor het F1-team van Ferrari.
16/03 12u15  89-jarige ‘Superman’ verdiende 35 miljard dollar en kan nu eindelijk met pensioenLi Ka-shing, de rijkste man van Hongkong, stapt op als voorzitter van zijn zakenimperium. Zijn oudste zoon Victor neemt voortaan zijn rol over, zo melden plaatselijke media.
16/03 12u15  Achttienjarige Laura Adriaenssens op de tweede plek N-VA-lijstDe 18-jarige Laura Adriaenssens trekt vanop de tweede plek naar de verkiezingen van oktober.
16/03 11u45  13 jaar wordt minimumleeftijd voor sociale media in ons landDe minimumleeftijd voor sociale media in ons land wordt 13 jaar. De regering volgt het voorstel daarover van staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld).
16/03 11u45  Franstalige politici niet te vinden voor “sluw” N-VA-voorstel over taaltesten voor buitenlandse artsenHet voorstel van N-VA om taaltesten in te voeren voor buitenlandse artsen uit de EU, veroorzaakt controverse aan de andere kant van de taalgrens. Het gaat volgens CDH-fractieleidster Catherine Fonck om een “sluwe” omweg om Brusselse artsen te laten bewijzen dat ze tweetalig zijn, maar dat klopt niet, zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp. “De grondwet laat dat niet toe.”
16/03 11u45  Damso is meest gestreamde Belgische muzikantZijn muziek werd te vrouwonvriendelijke bevonden om het WK-lied van de Rode Duivels te mogen maken, maar toch was Damso vorig jaar het meest gestreamd. De omstreden rapper ontvangt daarom de Ultratop Streaming Award.
16/03 11u45  Vrouw overleden na ongeval met vrachtwagen: bestuurder geeft zich aan bij politieEen vrouw is overleden na een aanrijding door een vrachtwagen in de gemeente Schaarbeek. Dat bevestigt de Brusselse brandweer. Na het ongeval was er enige verwarring, de bestuurder heeft zich aangegeven bij de politie.
16/03 11u45  Oeps. Fietspad aan den Dam houdt wel erg abrupt opHet nieuw aangelegd fietspad in de Samberstraat, zijde Noorschippersdok, stopt abrupt in het trottoir. De foto zorgt al voor de nodige hilariteit op de Facebookgroep ‘Met de fiets in ’t stad’. Fietsers rijden rechtdoor op het trottoir wat al zou geleid hebben tot aanrijdingen met voetgangers.
16/03 11u45  Onze tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekendPasgeboren lammetjes aaien, een uitzonderlijk bezoek aan het maritiem erfgoed rond het MAS en het Bonapartedok of een bezoek aan de Kinderuniversiteit. Er valt weer heel wat te beleven dit weekend. Wij geven alvast tien inspirerende tips. Veel plezier!
16/03 11u45  Gaat Rusland ook diplomaten het land uitwijzen? “Natuulijk doen we dat”Rusland zal volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov op de uitwijzing van diplomaten uit Groot-Brittannië met gelijkaardige stappen reageren. “Natuurlijk doen we dat”, zei hij vrijdag volgens het persagentschap TASS op de vraag of Rusland ook Britse diplomaten het land zal uitwijzen. Wanneer Rusland die stap zal zetten en over hoeveel diplomaten het zal gaan, zei Lavrov niet.
16/03 11u30  Bocholt en Hasselt treden dit weekend aan in Final FourDit weekend valt het doek over de BENE-League, de grensoverschrijdende handbalcompetitie met zes clubs uit België en Nederland. Achilles Bocholt, Hubo Initia Hasselt en de Nederlandse teams Fiqas Aalsmeer en OCI-LIONS strijden in Den Bosch in de Final Four om de titel.
16/03 11u30  Atletico Madrid-verdediger breekt kuitbeen in Europa LeagueFilipe Luis heeft donderdagavond in de Europa Leaguewedstrijd tegen Lokomotiv Moskou zijn linkerkuitbeen gebroken. Dat bevestigt Atletico Madrid op de clubwebsite. De 32-jarige Braziliaanse linksachter moest na een duel in de tweede helft van het veld worden gedragen. Onderzoek in Madrid bracht de breuk aan het licht.
16/03 11u30  Gemeente installeert nieuwe fietsenstalling in het centrumAan het Kruidvat in het centrum van de gemeente werd een nieuwe fietsenstalling geïnstalleerd. Doel is het parkeren van de fietsen ordelijker te doen verlopen.
16/03 11u30  Hoe Poetin ons kan raken zonder een schot te lossenDe eerste aanval met chemische wapens op een soevereine staat sinds WO II, zo werd de inzet van zenuwgas gisteren algemeen veroordeeld. Het gebruik ervan is een nieuwe stap in wat door topmilitairen “hybride agressie” van Rusland wordt genoemd, in dit geval fysische maar vooral ook psychologische agressie. De gisteren aangekondigde nieuwe test met superwapen Satan II of de recente geïnstalleerd Iskander-(kern)raketten op Kalingrad zijn maar een deel van Poetins arsenaal. Een belangrijk deel van zijn doelwitten is – net als de ingezette wapens – niet militair maar strategisch. De kans dat landen gedestabiliseerd worden, is veel realistischer dan dat er een open oorlog komt.
16/03 11u15  ‘Temptation’-verleidster Cherise doet opmerkelijke bekentenis over orale seks: “Dat heb ik nog nooit gedaan”Wanneer Goedele Liekens orale seks als gespreksonderwerp aansnijdt bij verleidster Cherise uit ‘Temptation Island’, ontstaat er even verwarring. Volgens de seksuologe is dat de allerbeste manier om een vrouw een orgasme te bezorgen, in tegenstelling tot penetratie. Maar daar is Cherise het duidelijk niet mee eens, want ze gilt het uit: “Nee! Dat heb ik nog nooit gedaan.” Al heeft ze wel al een keertje iets anders uitgeprobeerd onder het motto “met de pinky van de kinky, stinky”.
16/03 11u15  Verlaten huizen komen weer tot leven in beelden van Herentalse fotografeHalf Vlaanderen heeft een baksteen in de maag en een hypotheek op zak. In tijden van Batibouw droomt Kelly Wouters (41) uit Herentals niet van een nieuw huis, maar van bouwvallige villa’s, verlaten ziekenhuizen en ter ziele gegane bedrijven. Als Urbexfotografe zoekt ze al acht jaar naar gebouwen die de vervaldatum voorbij zijn. Haar eerste fotoboek komt er dit jaar aan.
16/03 11u15  Schepen Duchateau roept Antwerpenaars op om zorgverleners toe te laten voor hun deur te parkerenHet is vaak lastig om een parkeerplek te vinden in de stad. Ook zorgverleners hebben daar regelmatig ook hinder van, terwijl zij vaak niet veel tijd te verliezen hebben wanneer ze hulp moeten verlenen. Tijdens deze week van de zorg doet schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA) daarom een warme oproep om op uw deur of garagepoort een sticker te bevestigen
16/03 11u00  Belgen sneuvelen in eerste ronde op Challenge Pools Open tafeltennisGeen enkele Belg heeft de eerste ronde overleefd van het Challenge Pools Open tafeltennistoernooi in Spala.
16/03 11u00  Rusland zal aanvaller Kokorin moeten missen op het WKRusland zal tijdens het WK in eigen land geen beroep kunnen doen op Alexander Kokorin. De spits van Zenit scheurde donderdag in de Europa Leaguewedstrijd tegen Leipzig de kruisbanden van zijn rechterknie.
16/03 11u00  Ikea experimenteert met meelwormballetjesSpace10, het innovatielab van Ikea denkt na over 'het fastfood van de toekomst.'Omdat het allemaal nog duurzamer mag en moet, zou IKEA vijf van haar populairste gerechten moeten heruitvinden. Zo worden de gekende balletjes binnenkort misschien gemaakt van meelwormen.
16/03 10u45  Timelapse toont hoe ingestorte voetgangersbrug Miami vorige week op haar plaats werd gezetEen timelapse van Florida International University laat zien hoe zaterdag de voetgangersbrug in Miami op haar plaats werd gezet. De betonnen constructie stortte donderdag in en belandde op meerdere wagens. Er vielen al zeker vier doden en tien gewonden.
16/03 10u45  Trainingen van bekerfinalisten Genk en Standard in Koning Boudewijnstadion worden geannuleerdRacing Genk en Standard nemen het zaterdagavond (om 20u45) tegen elkaar op in de finale van de Croky Cup. Vandaag zouden beide clubs trainen in het Koning Boudewijnstadion maar die trainingen werd geannuleerd, beide clubs trainen vandaag daarom op hun eigen complex. De Limburgers willen hun ongeslagen status behouden en gaan voor een vijfde zege in vijf finales. Standard mikt op een achtste eindzege, in zeventien finales. In 2000 stonden beide teams al eens tegenover elkaar in de finale. Genk trok toen aan het langste eind, met een 4-1 zege.
16/03 10u45  Deze cruise vaart de hele wereld rond en kost meer dan een jaar werkenVoor het eerst kan je een cruise boeken die alle zeven continenten bezoekt. 'Silversea's Luxury Legends of Cruising experience' is er speciaal voor mensen die de hele wereld willen zien. Een vakantie duurt 140 dagen en kost al snel € 50.000.
16/03 10u15  Kantoorgebouwen in stationsbuurten nog nooit zo populairOveral in België strijden bedrijven om een plekje in de stationsbuurten. Een schril contrast met enkele jaren geleden toen de wijken om en rond de stations vaak verloederde buitenbuurten waren. Dat blijkt onder meer uit het jaarlijkse Trends-rapport van Group Hugo Ceusters-SCMS.
16/03 10u00  Oud-schepen Simon 'Mon' Wyns (102) overledenOud-schepen van Hallaar Simon 'Mon' Wyns overleed op donderdag 8 maart in wzc Sint-Jozef in Wiekevorst. Hij werd 102 jaar. In 1949 trouwde hij met Jeanne Van Dessel. Ze gingen samen in de Broekstraat wonen en kregen drie kinderen.
16/03 10u00  Girl power: in het bedrijf van Victoria Beckham werken vooral vrouwenHet modelabel van Victoria Beckham bestaat voor 75% uit vrouwen. 'En ik ben heel erg trots op mijn vrouwelijke werknemers', vertelt de ex-Spice Girl in een Facebook-interview met Nicola Mendelsohn.
16/03 10u00  Duits fregat Brandenburg vandaag aan ZuiderterrasAan het Zuiderterras meert vanochtend rond 10u het Duitse fregat F215 Brandenburg af, de eerste aanloop in jaren van een Duits marineschip. Het bijna 24 jaar oude fregat komt met 218 Duitse militairen naar Antwerpen voor een routinebezoek. Een opening voor het publiek is niet voorzien.
16/03 09u30  Roger Penrose: “Waardige opvolger voor Hawking”Toen Stephen Hawking eind jaren zestig voor het eerst naam maakte, was dat mee te danken aan Roger Penrose. Het was namelijk samen met de intussen 86-jarige Britse wiskundige en fysicus dat Hawking aantoonde dat Einsteins relativiteitstheorie impliceerde dat de oerknal begonnen moest zijn in een punt van oneindige dichtheid.
16/03 09u30  Daniel Dennett: filosoof van bewustzijnHij buigt zich al meer dan een halve eeuw over het vraagstuk wat bewustzijn is. Strikt inhoudelijk kun je de 75-jarige Amerikaanse filosoof Daniel Dennet dus bezwaarlijk als opvolger van Hawking beschouwen.
16/03 09u30  Richard Dawkins: evolutie in mensentaal“Hij schrikt er niet voor terug om scherpe standpunten in te nemen. Maar bovenal is hij subliem in de manier waarop hij wetenschap naar het grote publiek vertaalt en toegankelijk maakt.”
16/03 09u30  Sabrina Pasterski: De nieuwe Einstein?Je hebt slimme kinderen, je hebt buitengewoon intelligente wonderkinderen, en dan heb je Sabrina Pasterski. De nu 24-jarige Amerikaanse was amper 10 toen ze begon met de ontwikkeling van een eenmotorig vliegtuig, en amper 13 toen ze daar ook effectief de lucht mee inging. Elf jaar later heeft Pasterksi een diploma aan het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT) op zak, en houdt ze zich bezig met zwarte gaten, de aard en eigenschappen van onze zwaartekracht en de principes van de ruimtetijd. Niet voor niets wordt ze op Harvard, waar ze aan een doctoraat werkt, ‘de nieuwe Einstein’ genoemd: het zijn enkele van de meest complexe en uitdagende fysische vraagstukken van het moment, waar enkel genieën als Albert Einstein zich ook zo vroeg in hun carrière mee bezighielden. Amazon-oprichter en raketontwikkelaar Jeff Bezos bood haar al een job aan, “voor om het even wanneer ze daar klaar voor is”.
16/03 09u30  Eten we binnenkort meelwormballetjes in IKEA?Omdat het allemaal nog duurzamer mag en moet, zal IKEA vijf van haar populairste gerechten heruitvinden. Zo worden de gekende balletjes binnenkort misschien gemaakt van meelwormen.
16/03 09u15  Ook Pfaff werd gevloerd door de beste speler ter wereld: “Ik stak Maradona ook niet in mijn hoofd”Zelfs de beste keeper moet soms plooien voor een superman. Thibaut Courtois heeft dat met Lionel Messi, Jean-Marie Pfaff had dat in 1986 met Diego Maradona. ‘El Sympatico’ neemt het op voor onze nationale doelman.
16/03 09u15  Zo wil Martinez de Rode Duivels fit op het WK krijgenAls de Rode Duivels volgende week samenkomen om de oefeninterland tegen Saudi-Arabië (27 maart) voor te bereiden, zal alles in het teken staan van extra rust. Om te vermijden dat we straks met een oververmoeide selectie richting Rusland trekken, gaat Roberto Martinez elke speler individueel benaderen. De internationals die alles speelden bij hun club zullen vooral mogen rusten.
16/03 09u15  Het ‘keizermysterie’ van 1962: Hoe kwam het dat Frans Heylaerts al na enkele minuten de ganzenkop trok?Het is komend weekend gansrijden in Berendrecht, waar de verenigingen uit de Polder op zoek gaan naar een nieuwe keizer. Dat gebeurde het allereerst in 1948, 70 jaar geleden dus. De editie van 1962 was wel héél bijzonder, want Frans Heylaerts werd toen keizer door na amper enkele minuten al de kop van de gans te rukken. Hoe dat zo vlug kon gebeuren, is nooit opgehelderd. Er was die dag geen euforie en Frans Heylaerts zal altijd herinnerd worden als ‘de man die in een mum van tijd keizer werd’.
16/03 09u00  Wout van Aert traint meer dan zes uur in gietende regen op parcours van Ronde : “Met ritjes van drie uur kom je er niet”Zelden een renner gezien met de verbetenheid van Wout van Aert. De drievoudige wereldkampioen veldrijden wil en zal slagen op de weg dit voorjaar. De derde plaats in de Strade Bianche gaf hem nog meer vertrouwen om beter te doen in Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dus trainde hij gisteren meer dan zes uur in de Vlaamse Ardennen. “Het was mijn plan om zes uur te trainen en dan moet er veel tegenvallen opdat ik daarvan zou afwijken.”
16/03 09u00  Federer wint felbevochten duel in Indian Wells, Venus staat na 17 jaar opnieuw in halve finalesDe Zwitser Roger Federer (ATP 1) en de Kroaat Borna Coric (ATP 49) hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi in Indian Wells (hard/7.972.535 dollar).
16/03 08u45  Twee spijkerbommen zorgen voor grote ravage aan wagens en huizen in DeurneDe Van Heystvelstraat in Deurne, een zijstraat van de Lakborslei is afgelopen nacht opgeschrikt door twee luide knallen. Dat bevestigt de Antwerpse politie. De explosies werden vermoedelijk veroorzaakt door een soort spijkerbommen die heel wat materiële schade veroorzaakten.
16/03 08u30  Vrouw van Donald Trump Junior vraagt scheiding aanVanessa Trump zet een punt achter haar huwelijk met de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, Donald Trump Jr. Dat meldden Amerikaanse media.
16/03 08u00  Mozart en Vivaldi in jubileumconcertHet koor 'Zing Met Ons' bestaat in 2018 vijftig jaar. Dit wordt gevierd met een jubileum concert waarop het Requiem van Mozart en Gloria van Vivaldi opgevoerd wordt onder leiding van Renaat Deckers en begeleid met het huisorkest Quattro Corde onder leiding van Marc Van Royen.
16/03 07u45  Marij Preneel trekt Groen-lijst : “Een coalitie met N-VA? Dan toch niet met mij”Districtsschepen Marij Preneel trekt de Borgerhoutse Groen-lijst. Hoewel ze al tien jaar actief is in dit bestuur heeft ze er nog steeds veel “goesting” in. Ondanks de breuk met kartelpartner sp.a wil ze de huidige coalitie verderzetten.
16/03 07u45  Verraad en overspel in ‘Temptation Island’ gemist? Met deze fragmenten bent u helemaal meeNog voor er iets gebeurd was, viel het vertrouwen tussen het trouwste koppel in ‘Temptation Island’ in duigen. Ze zagen elkaar wat flirten, maar raakten meteen in paniek. Deborah zakte wenend in elkaar, maar haar Tim maakte er gebruik van om als lafaard eindelijk toe te geven aan zijn verleidster Cherish. Met een explosieve achtste aflevering tot gevolg. Met deze video’s ben je weer helemaal mee.
16/03 07u30  Bestel je gratis tickets voor de Night of the GiantsVanaf vandaag kan je gratis tickets boeken voor de negende editie van de Night of the Giants op 23 maart in het Sportpaleis van Antwerpen. De voorraad is echter bijna op, dus snel handelen is de boodschap.
16/03 07u30  Licht aan het einde van de tunnel voor Lierse?: “Overnemer tekent dit weekend”Er zou dan toch een overnemer in zicht zijn voor het noodlijdende Lierse. De club liet gisteren aan de spelers en technische staf weten dat er normaal gezien dit weekend een akkoord wordt getekend met de nieuwe overnemer. De groep rond ex-Waregem-speler David Nakhid lijkt de beste papieren te hebben.
16/03 07u30  Kwart van patiënten in thuiszorg in vrijheid beperktIn de thuiszorg wordt een op de vier patiënten in zijn of haar vrijheid beperkt. Dat schrijft zusterkrant De Standaard vrijdag op basis van een studie van Kristien Scheepmans (KU Leuven en Wit-Gele Kruis).
16/03 07u15  Daarom draag je beter geen katoen tijdens het sportenDenk je dat katoen dé ideale stof is voor je workout-outfit? Fout! Er bestaan namelijk veel betere stoffen om je sportprestaties te ondersteunen. Wij vertellen je waarom je beter geen katoen draagt tijdens het sporten.
16/03 07u15  Regen en donder luiden winters weekend inVrijdag is het wisselvallig met buien en kans op een donderslag. Later wordt het droger vanaf de Franse grens. Het blijft nog zacht met maxima van 6 tot 12 graden, meldt het KMI.
16/03 07u15  Nieuwe website bundelt informatie voor mantelzorgersEr is een nieuwe website met informatie voor mantelzorgers, die regelmatig de zorg opnemen voor mensen uit hun onmiddellijke omgeving. Daar kunnen ze voortaan terecht met al hun vragen. De website wordt later uitgebreid met een portaal voor zorgprofessionals.
16/03 07u15  Er zit muziek in het weekend: acht concerten in en rond AntwerpenVandaag, vrijdag, zijn alle ogen gericht op ex-K3 Karen Damen, die in de Lotto Arena haar eerste soloplaat aan de wereld voorstelt. Maar het is dit weekend (gelukkig) niet alleen Damen wat de klok slaat. GvA selecteerde acht concerten die meer dan de moeite waard zijn, en die nog enkele lege zitjes in de aanbieding hebben.
16/03 07u15  Amerikaanse legerhelikopter stort neer in IrakEen Amerikaanse militaire helikopter is donderdag neergestort in het westen van Irak. Dat meldde CENTCOM, het Amerikaanse commando in het Midden-Oosten. Op het moment van de crash waren er Amerikaanse militairen aan boord. Om hoeveel mensen het gaat, is niet meegedeeld.
16/03 06u45  Straat in Deurne opgeschrikt door twee bomexplosies, heel wat schade aan huizen en wagensDe Van Heystvelstraat in Deurne, een zijstraat van de Lakborslei is afgelopen nacht opgeschrikt door twee luide knallen. De explosies werden vermoedelijk veroorzaakt door een soort spijkerbommen die heel wat materiële schade veroorzaakten.
16/03 06u15  Omgeving Den Boomgaard krijgt grondige beurtRond de evenementenhal Den Boomgaard hebben ook de senioren en jongeren hun vaste ontmoetingspunten. Daar worden ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd die in totaal ruim 400.000 euro vergen.
16/03 05u15  Voetballers en lopers in sportpark aangemoedigd door honingbijenDe voetballers, joggers en andere sporters in sportpark Heikant in Arendonk worden vanaf deze zomer aangemoedigd door duizenden zoemende honingbijen.
16/03 05u15  Gildezusters houden eigen vrouwendagOok de Sint-Sebastiaansgilde Poppel, een eeuwenoude schuttersvereniging in Ravels, heeft zijn eigen vrouwendag. Dan komen de gildezusters ’s morgens vroeg samen in café Mieke Pap, waarna ze een bezoek brengen aan basisschool De Negensprong om de hoek. Ze zingen er hun zelfgemaakte lied 'Tien Gildevrouwtjes', op de melodie van het bekende deuntje van 'Tien Kleine Negers'. Aan de kinderen delen ze gezonde koeken en mandarijntjes uit. De dag wordt afgesloten met koffie en versgebakken taart bij Mieke Pap.
16/03 02u15  Ook de overkapping van de Ring zal door iemand betaald moeten wordenDe financiering is rond, nu kan de Antwerpse Ring volgen’, zei Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open Vld). Een gevatte formulering mag al eens wat vooruitlopen op de feiten. De Europese Investeringsbank maakt 1 miljard euro vrij voor Oosterweel, maar daar is nog 2,6 miljard meer voor nodig. Het klopt wel dat de zegen van de bank als een stempel van kwaliteit mag gelden voor het project, en dat het vlot zou moeten lukken om nu ook andere internationale investeerders te vinden.
16/03 02u15  Zonder pyjama genees je snellerDoor in pyjama te blijven, voelt u zich langer ziek. Daarom stimuleren de universitaire ziekenhuizen van Leuven en Brussel patiënten om hun eigen T-shirt of broek te dragen. “Patiënten vergeten daardoor dat ze ziek zijn en komen sneller uit hun bed.”
16/03 02u15  Bio haal je beter bij de slager: meer risico op fraude met biefstuk uit de supermarktHoe bio is een biobiefstuk? Na het gesjoemel in het slachthuis van Bastenaken, blijkt het label plots niet zo betrouwbaar. “Fraude valt nooit volledig uit te sluiten”, klinkt het bij het BioForum. “Maar bij een bioslager is het risico kleiner dan in de supermarkt.”
16/03 02u15  Tweeduizend gepensioneerdenklussen bij met een flexi-jobBijna tweeduizend gepensioneerden in België zijn in de eerste twee maanden van dit jaar begonnen met een flexi-job. Ze dragen bij aan de sociale zekerheid, maar niet meer voor zichzelf. Hun pensioen verhoogt er niet door. “Ik doe dit dan ook niet voor het geld”, zegt de gepensioneerde flexi-jobber Frank van Es.
16/03 02u15  Inspectie van Financiën: “Systeem rond zware beroepen bij ambtenaren is besparingsoperatie”Het systeem van de zware beroepen dat de regering voor ambtenaren wil invoeren, is een besparingsoperatie. Het budget dat ze ervoor uittrekt, ligt immers een stuk lager dan de 330 miljoen euro die de afschaffing oplevert van het vervroegd pensioen voor sommige ambtenaren, de zogenaamde tantièmes. Dat schrijft de Inspectie van Financiën in een advies aan de regering.
16/03 02u15  Rechter fluit Theo Francken terug: Syriëstrijder moet voorlopig hier blijvenEen rechter heeft de uitwijzing van de veroordeelde Syriëstrijder Bilal S., alias Abou Safiya, naar Marokko tegengehouden, omdat hij het risico loopt gefolterd te worden.
16/03 02u15  Haven veegt Doel van de kaart: Scheldedorp is niet langer te zien op officiële plattegrondHet Scheldedorpje Doel bestaat niet meer. Althans niet op de officiële kaarten van de haven van Antwerpen, want daarop wordt de naam van het dorp niet meer vermeld. Wel schemert de naam nog door in de nabijgelegen kerncentrale. “Crimineel, maar niet onverwacht”, reageert de actiegroep Doel 2020. “De haven acht zich boven de wet verheven.”
16/03 02u15  Kijkers ‘Temptation Island’ zijn vaker hogeropgeleid: “Vulgair, maar ontspannend”Of u nu dokter, fysicus of advocaat bent, de kans is groot dat ook u naar Temptation Island kijkt. Liefst 62% van de Vlamingen die iedere week afstemmen op Vijf is hogeropgeleid. Verrassend, maar volgens experts niet onlogisch. “Hoe vulgair ook, het is ontspannende televisie.”
16/03 02u15  ‘Iedereen Beroemd’ neemt afscheid van Svenja Van den Bossche (21): “Ik kan niet zo hoog gooien, maar wel enorm luid gillen”De Antwerpse Svenja Van den Bossche (21) overleefde 37 opdrachten in de rubriek Homo Universalis van ‘Iedereen Beroemd’ op Eén. Gisteren haalde ze het net niet en nam ze emotioneel afscheid.
16/03 02u15  Karl Vannieuwkerke en vrouw zijn uit elkaarVRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke (47) en zijn vrouw Ellen Daems (49) hebben een paar maanden geleden een einde gemaakt aan hun huwelijk. Dat heeft Vannieuwkerke aan uw krant bevestigd.
16/03 02u15  Steeds meer vrijwillige terugkeer illegalen: Antwerpse aanpak blijkt efficiëntRuim 1.500 uitgeprocedeerde asielzoekers of mensen zonder papieren zijn sinds de start van het Antwerpse beleid rond vrijwillige terugkeer naar hun thuisland vertrokken. “Vrijwillige terugkeer is een zachtere, maar zeer efficiënte aanpak van het probleem”, zegt Antwerps schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA).
16/03 02u15  Populair plein nu ook kledingmerk: “De Dageraadplaats zit diep in ons hart”Antwerpenaren Axl Matthijs (24) en Pieter Beyens (24) zijn trots op hun wijk en dat laten ze ook blijken met een eigen kledingmerk DGRD. De afkorting verwijst naar de Dageraadplaats, waar ze zijn opgegroeid en waar de kledij ook gemaakt wordt. “We zijn trots, eigenwijs en doen ons eigen ding”, zegt het duo.
16/03 02u15  Aantal pop-upcontainerparken wordt fors uitgebreidOm minder mobiele mensen ook de kans te geven hun afval naar een containerpark te brengen en om sluikstort tegen te gaan, zullen er dit jaar 24 pop-upcontainerparken worden georganiseerd. Vorig jaar waren dat er nog maar zeven.
16/03 02u15  Lachclub opent nu ook in Wijnegem: “Een kind lacht 400 keer per dag, een volwassene 10 keer”Het is geen grap: op 18 april gaat een nieuwe lachclub van start in GC ’t Gasthuis in Wijnegem. Initiatiefneemster Hika Lenaerts uit Schilde, voorzitter van de Lach­academie, stopte in juni met de lachclub Merksem, om nu in Wijnegem een frisse start te maken.
16/03 02u15  “Een coalitie met N-VA? Dan toch niet met mij”Districtsschepen Marij Preneel trekt de Borgerhoutse Groen-lijst. Hoewel ze al tien jaar actief is in dit bestuur heeft ze er nog steeds veel “goesting” in. Ondanks de breuk met kartelpartner sp.a wil ze de huidige coalitie verderzetten.
16/03 02u15  Kinderdagverblijf De Speelboom gaat halve eeuw terug in de tijdIn het Herentalse kinderdagverblijf De Speelboom loopt het personeel er donderdag opvallend uitgedost bij: om de vijftigste verjaardag te vieren, houdt het initiatief in de Wolstraat een retrodag.
16/03 02u15  “Ik had geen plannen voor een echte pop-up”Organisator Jason Smuts betreurt dat zijn culinaire evenement upbEAT: Apero in the sky in de water- en uitkijktoren op vrijdag 6 april niet kan doorgaan. Het schepencollege gaf er om enkele redenen geen toelating voor.
16/03 02u15  De Banier presenteert 10.000 spullen om creatief te zijnIn de Bergstraat opent vrijdag de Heistse vestiging van De Banier, een winkel gespecialiseerd in knutsel- en Chiromateriaal. Het pand van de voormalige schoenwinkel Grant is onherkenbaar geworden.
16/03 02u15  Hockeyclub zoekt half miljoen euro voor aanleg nieuw kunstgrasveldOnlangs raakte bekend dat Massenhoven VC stopt met heren­competitie en zich op damesvoetbal stort. Hierdoor kan hockeyclub Blackbirds een kunstgrasveld aanleggen op het voetbalveld. De club stelde een ambitieus plan voor.
16/03 02u15  Werkloosheid daalt in bijna elke Kempense gemeenteUit de werkloosheidsstatistieken van februari 2018 blijkt dat het aantal niet-werkende werkzoekenden in de Kempen op een jaar tijd met 9,1% is afgenomen. Met uitzondering van Merksplas en Grobbendonk is de dalende trend in elke gemeente zichtbaar. In Vorselaar en Dessel gaat het zelfs om meer dan 20%.
16/03 01u15  Onvrede bij coalitiepartners over betaald parkeren buiten de RingCoalitiepartners CD&V en Open Vld zijn niet te spreken over de solo slim van Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). Die kondigde afgelopen weekend een uitbreiding van het bewonersparkeren naar buiten de Ring aan, hoewel hij wist dat de coalitiepartners nog bezwaren hadden en er nog geen collegebeslissing was. Ook de raad van bestuur van stedelijk bedrijf Mobiliteit en Parkeren Antwerpen reageert verbaasd.
16/03 01u15  Vaste klant Wendy Staes (44) : “Hier weet ik tenminste wat ik eet”“Waarom ik mijn steaks, hamburgers en stoofvlees bij Stephanie koop? Omdat ik zo tenminste weet wat ik eet, maar ook omdat het vlees gewoon veel malser en lekkerder is dan in de supermarkt”, zegt een vaste klant uit buurdorp Arendonk.
16/03 01u15  Frietanchamon brengt duizend mensen van Goezo Kessel samenDe leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar van basisschool Goezo Kessel brengen op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 maart de musical Het Geheim van Frietanchamon. “Zo’n 800 mensen, verspreid over drie voorstellingen, zullen dit spektakel bijwonen. Met de acteurs inbegrepen gaat het dus al snel over duizend mensen die betrokken zijn. Ook nu weer werd deze productie door enkele leerkrachten volledig zelf geschreven, van de dialogen over de melodieën tot de liedjesteksten. Het verhaal gaat over de Egyptische piramides, die oorspronkelijk stenen frietzakken blijken te zijn geweest. Alle kinderen krijgen de kans om mee te acteren of te dansen”, aldus directeur Guy Nelissen.
16/03 01u00  Bevolkingsbevraging over veiligheidVanaf midden maart ontvangen enkele inwoners in de gemeente Westerlo een vragenlijst in hun brievenbus over verschillende veiligheidsthema's. Via deze vragenlijst van de Veiligheidsmonitor word je als burger bevraagd over je onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.
16/03 00u00  Nieuwe brug stort in en belandt op auto’s in Miami: “Zes doden”Een deel van een nieuwe voetgangersbrug in het Amerikaanse Miami is ingestort en op een lager gelegen weg terechtgekomen. Er wordt gevreesd voor meerdere slachtoffers: auto’s werden bedolven door het puin, verschillende bestuurders zitten geklemd. Er vielen al zeker twee doden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Roger Federer: “Nummer één van de wereld blijven is niet het grote doel”23/03 00u15 - Gazet van Antwerpen: Voor Roger Federer is het slechts een klein doel nummer één van de wereld te blijven. Niet meer. Dat verklaarde de Zwitser donderdag in de marge van het Masters 1.000-toernooi in Miami, waar hij de titelverdediger is. Federer moet de kwartfinales bereiken in Miami om dat ‘mini-objectief’ te halen.
13x Hamilton begint nieuw F1-seizoen als snelste, Vandoorne tiende23/03 04u00 - Gazet van Antwerpen: Tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe F1-seizoen 2018 heeft Lewis Hamilton in Australië de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de tiende tijd.
9x Oude F-16’s vliegen nog steeds buiten, maar Defensie zweert bij nieuwe toestellen23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Premier Charles Michel belooft om alle pistes te onderzoeken. Maar in de praktijk wil de meerderheid en zeker minister van Defensie Steven Vandeput maar één ding: van zodra de vervelende episode over de verlenging van de F16’s is afgelopen, overgaan tot de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wat staat er de komende weken te gebeuren? Een overzicht in vijf vragen.
9x STANDPUNT. CD&V is bij nationale verkiezingen verschrompeld tot meeloper23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Nederland heeft zijn lokale verkiezingen al achter de rug. Misschien moeten we onze noorderburen erom benijden, aangezien wij nog maanden van verkiezingskoorts en campagnepraatjes voor de boeg hebben.
9x Met de waterbus in half uur van Wijnegem naar Havenhuis23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Dit jaar nog zal je vanuit Wijnegem, Schoten en Merksem ook twee keer per uur de waterbus kunnen nemen om naar en van Antwerpen te pendelen. Maar de schepen die voor personenvervoer op het Albertkanaal worden ingezet, zullen veel minder snel varen dan die op de Schelde.
8x Rijden over tijdelijk afgesloten rijstroken levert torenhoge boetes op23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Een rood kruis op de mobiele borden boven de autosnelweg verbiedt bestuurders tijdelijk de rijstrook te gebruiken. Maar heel wat chauffeurs negeren het kruis om de file te ontwijken. Dat kan gevaarlijk zijn, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.
8x Verbodsborden aan Elzenveld weggehaald23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: De verbodsborden met het opschrift ‘Private weg, doorgang verboden’ aan de toegangspoort van het Elzenveld zijn weggehaald. “De weg blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers”, zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.
8x Tot december geen trams van lijnen 24 en 8 meer op Herentalsebaan23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Vanaf 4 april tot eind december wordt de Herentalsebaan in Deurne-Zuid aangepakt. Het district en de stad willen de toekomst van de winkelstraat verzekeren. Maar dat betekent wel dat er vanaf 3 april tot het einde van de werken geen tram meer over de Herentalsebaan kan rijden. Tram 24 wordt ingekort tot halte ‘Stenenbrug’ in Borgerhout en komt zo niet meer voorbij de Ring. Tram 8 zal de route van tram 10 volgen met de Schotensesteenweg als eindhalte. Tram 9 zal vanaf dan de park and ride van Wommelgem bedienen. Tram 9 zal daarom rechtdoor rijden van de Dascottelei naar de Florent Pauwelslei in plaats van af te draaien naar Silsburg.
7x Boete op sluikstorten meer dan verdubbeld23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil de boetes op zwerfvuil en sluikstort drastisch verhogen. Wie op dit ogenblik wordt gepakt, betaalt een GAS-boete van maximaal 350 euro. Hangt het van de minister af, dan wordt dat tegen de zomer minimaal 800 euro.
7x Argenta betwist nieuwe heffing bij Grondwettelijk Hof23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Argenta trekt naar het Grondwettelijk Hof. De Antwerpse spaar- en verzekeringsbank pikt het niet dat België de banken retroactief meer laat betalen voor het garantiefonds dat de spaarboekjes onderstut. De staat blijkt dat fonds te hebben leeggehaald voor schuldafbouw.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven