zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/04 05u15  Beschadigde betonplaten op E34 vernieuwd Op de E34 van Eindhoven-Antwerpen in Arendonk voert een aannemer vanaf maandag herstellingswerken uit aan het wegdek. Ter hoogte van het kanaal Schoten-Dessel is het beton over een afstand van een kilometer op drie plaatsen fel beschadigd.
21/04 03u45  Daarom staat er een eend op de kerk van Vlimmeren De Maan van Vlimmeren, het kunstwerk in de vorm van een bol aan de kerk in Vlimmeren (Beerse), is tijdelijk omgetoverd tot een eendje. De transformatie is een promotiestunt van de jeugdbeweging KLJ voor Vlimmeren Kermis.14 
21/04 03u45  Tientallen vacatures bij kledingketen Zeb: “We moeten vechten voor talent” Verkoper in de kledingindustrie is het derde meest gezochte profiel in de provincie Antwerpen. Maar de vacatures raken niet snel ingevuld. Daar heeft het lage loon misschien wel iets mee te maken.14 
21/04 03u30  Oproep tot strengere maatregelen voor rusthuizen: “Oude koppels, die haal je toch niet meer uit elkaar?” “Het is fundamenteel dat je koppels niet uit elkaar haalt als ze al zo lang samen zijn.” Dat zegt seniorenvereniging Okra na het schrijnende verhaal van Roger (87) en Vera (83) in onze krant. Volgens Okra zou het een basisrecht moeten zijn voor koppels om hun oude dag samen door te brengen. Ook de Vlaamse meerderheidspartijen zijn bereid om te onderzoeken of ze dat kunnen afdwingen bij de rusthuizen.12 
21/04 03u15  Waarom blijft een spin niet in haar eigen web kleven? Er bestaan geen domme vragen. Maar ook domme antwoorden gaat u niet vinden op het online platform Ikhebeenvraag.be. Na tien jaar wetenschappelijke antwoorden op prangende kwesties is nu een wetenswaardige bloemlezing gebundeld in een boek.
21/04 03u15  Dit jaar sneuvelden al zes warmterecords, en dat is geen toeval We zijn nog maar goed voorbij half april en het zesde warmterecord is al gesneuveld voor dit jaar. Zo hadden we al de warmste 24 januari (12,9 graden), de warmste 8 april (24,0 graden) en nu dus ook de warmste 19 april (28,1 graden). Weerspecialisten kijken er niet van op. “De jongste jaren sneuvelen vooral nog warmte- in plaats van kouderecords.”
21/04 03u15  Gezinsbond organiseert zomerkamp rond digitale media: verstoppertje met tablet, survival met smartphone Terwijl de gsm op kamp doorgaans zo veel mogelijk in de rugzak moet blijven, organiseert de Gezinsbond deze zomer samen met de vzw Mediaraven een kamp dat volledig rond digitale media draait. Verstoppertje met een tablet, survival met een smartphone en zelfs een bosspel rond Facebook. “Zo willen we het cliché doorbreken dat een smartphone kinderen altijd binnenhoudt.” Een zinnig idee, vindt pedagoog Tim Smits.
21/04 03u15  IT-specialist werkt als poetshulp en wil graag kleuterleider worden Johnny Mooren (37) is een van de meest gegeerde figuren op de arbeidsmarkt. Hij is capabel om niet minder dan drie veelgevraagde functies in te vullen. Johnny is ­informaticaspecialist, werkt als poetshulp én volgt een opleiding tot kleuterleider.
21/04 03u15  Aanpassing in M-decreet: opnieuw meer kinderen naar buitengewoon onderwijs Er mogen weer meer kinderen naar het buitengewoon onder-wijs gaan. Minister Crevits past het M-decreet aan “om het draagvlak te bewaren”.
21/04 03u15  We eten minder groenten, maar meer fruit We zijn het beste af met een koelkast vol fruit en groenten, zo peperen tal van gezondheidsrichtlijnen ons al jarenlang in. Nieuwe cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) tonen nu aan dat de Belg de adviezen effectief vaker volgt. Althans toch wat de consumptie van fruit betreft.
21/04 03u15  STANDPUNT. Stop aan alle kanten met versimpelen van de werkelijkheid We moeten meer moeite doen om elkaar serieus te nemen. Dat is zo ongeveer de conclusie na een tumultueuze week in de Antwerpse politiek, waarbij de ene versimpeling van de werkelijkheid de andere in sneltempo opvolgde.
21/04 03u15  Nick Bril giet zijn leven in boekvorm “Alleen straatboefjes overleven in de harde wereld van de keuken” “Als tiener zag ik al eens de binnenkant van een politiebureau”, zegt hij met ondeugende blik. “Een moeilijke jeugd. Een moeilijke jongen. En toen ging ik afwassen in een restaurant en kwam de klik, de discipline.” Vandaag is Nick Bril (34) sterrenchef van het Antwerpse restaurant The Jane en heeft hij zijn eerste boek op de plank. Over zijn leven als straatschoffie, hard werken, zijn gezin, recepten en de moeite die hij heeft om uit de schaduw van Sergio Herman te treden. “Leuk is het niet om op Instagram te blijven lezen hoe goed die Sergio wel kookt in The Jane. Terwijl het mijn werk is.”
21/04 03u15  Lost Frequencies haalt Britse wereldster James Blunt aan boord Hij noemde zijn eigen wereldhit You’re Beautiful ooit “heel vervelend”, maar hij verkocht wel vlot miljoenen platen. Nu heeft wereldster James Blunt een nummer klaar met ‘onze’ Lost Frequencies, Melody.
21/04 03u15  Tien culturele toppers voor deze week Zin in een concert of een voorstelling die nog niet uitverkocht is. Haal dan snel inspiratie uit deze tien tips.
21/04 03u15  Kris Peeters, na de moeilijke dagen: “Ja, ik zou het opnieuw doen. Maar ik zou het anders aanpakken” “Het zijn moeilijke dagen geweest, ook binnen de partij, maar die harde woorden blijven bij mij niet lang hangen. Zo zit ik niet in elkaar. En ja, ook na wat ik heb meegemaakt, zou ik het opnieuw doen, een kandidaat uit de chassidische gemeenschap op de lijst zetten. Maar ik zou het anders aanpakken. Ik zou meer mensen erbij betrekken.”
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/04 03u15  Bouw zwembad gaat voorlopig gewoon doorDe bouw van het nieuwe gemeentelijke zwembad in Heist-op-den-Berg gaat voorlopig gewoon door. Vier buren die de vergunning willen vernietigd zien, eisten bij de start van de werkzaamheden dwangsommen tot 50.000 euro. De rechter velde daarover geen vonnis in kort geding.
21/04 03u15  Volksverhuizing binnen gemeentelijke dienstenDoor de eenmaking van het OCMW en de gemeente verhuizen verschillende diensten in Heist-op-den-Berg. Die herorganisatie zet zich de komende jaren nog voort.
21/04 03u15  Man schrijft boek over verloofde die kanker verzon: “Ze schoor haar eigen haar af”Wat doet het met een mens om een halfjaar lang voorgelogen te worden door de persoon die je het meest vertrouwt in de hele wereld? Weinig goeds, zo blijkt uit het autobiografische verhaal dat Turnhoutenaar Wouter Van Peer dit weekend voorstelt.
21/04 03u15  “Het geheim van De Jantjes? Plezier maken in de eigen kantine”Elk weekend hollen jonge en minder jonge mannen in korte broek achter een vaak ongrijpbare bal aan. Bij VK De Jantjes doen ze dat ondertussen al vijftig jaar op het eigen terrein in de Oude Kaai in Turnhout. We snoven het versgemaaide gras op en kwamen terug met enkele sterke verhalen van aan de witgekalkte zijlijn.
21/04 03u15  Vechtpartij na zege van Rode DuivelsNa de overwinning van de Rode Duivels tegen Ierland kreeg ­Adrian N. uit Turnhout het met een andere supporter aan de stok. Het Openbaar Ministerie vorderde vrijdag zes maanden celstraf tegen hem en een boete.
21/04 03u15  Man schrijft boek over verloofde die kanker verzonWat doet het met een mens om een halfjaar lang voorgelogen te worden door de persoon die je het meest vertrouwt in de hele wereld? Weinig goeds, zo blijkt uit het autobiografische verhaal dat Turnhoutenaar Wouter Van Peer dit weekend voorstelt.
21/04 03u15  Indrukwekkend beeld van rookpluim boven stalbrand in BeerseDe rookpluim die gepaard ging met de zware stalbrand in Beerse was kilometers ver te zien. De zware, uitslaande brand brak uit op Wetschot in Vlimmeren. 70.000 legkippen kwamen daarbij om het leven. De brand ging gepaard met een grote rookpluim die over een groot deel van de Kempen te zien was. Een piloot maakte bij toeval dit indrukwekkende beeld.
21/04 03u15  “Niet iedereen heeft toegang tot internet”Hoewel vele senioren best wel uit de voeten kunnen met de moderne multimedia, pleit Okra Ravels er toch voor om de gemeentelijke berichtgeving te blijven verspreiden op de klassieke manier: op papier.
21/04 03u15  Private partner zorgt voor inbreiding in KerkstraatDe Kerkstraat in Baarle-Hertog heeft over enkele jaren een ander uitzicht. Het gemeentebestuur en de intercommunale IOK gaan via een privaat-publieke samenwerking de dorpskern daar vernieuwen.
21/04 00u45  Antwerp Giants klimmen dankzij zege tegen Leuven naar tweede plaatsDe Antwerp Giants hebben vrijdagavond op de 27e speeldag van de EuroMillions Basket League eenvoudig de overwinning behaald tegen rode lantaarn Leuven (87-63). De Antwerpenaren klimmen dankzij hun zege over Aalstar en Charleroi naar de tweede plaats.14 
21/04 00u00  Wow! Drumspirit mag metéén door naar de finale van 'Belgium's got talent'Tijdens de audities veroverde 'Drumspirit', een percussiegroep uit Dadizele, al heel Vlaanderen met hun coole drumshow. Dan Karaty deed daar toen nog een schepje bovenop en beloonde hen met een Golden Buzzer. Vrijdagavond hielden ze het topniveau aan en stootten ze meteen door naar de finale. 'Jullie zijn zoveel groter dan dat wij je bij Belgium's got Talent kunnen bieden', zei Ann Lemmens.11 
20/04 23u30  Mechteld ontslagen na fotoshoot in lingerie: “Volstrekt ongeloofwaardig geworden’’Ze had een mooie functie bij een plaatselijke projectontwikkelaar, maar één foto heeft Mechteld nu haar job gekost. Een foto die genomen werd voor ze aan de job begon, maar dat bleek van ondergeschikt belang. “Je bent volstrekt ongeloofwaardig geworden”, kreeg ze te horen.
20/04 23u00  Werknemers met zwaar beroep dreigen maandelijks tot 250 euro pensioen te verliezen: “Pensioendiefstal”Wie vervroegd op pensioen zal kunnen omdat hij of zij een zwaar beroep heeft uitgeoefend, zal die uitstap zelf betalen. Dat klaagt het ABVV aan. Volgens berekeningen van de socialistische vakbond dreigen zware beroepers het in extremis met 254 euro minder pensioen per maand te moeten stellen.
20/04 23u00  Dortmund wil Batshuayi overkopen van ChelseaBorussia Dortmund wil Michy Batshuayi definitief overnemen van Chelsea. Dat zegt voorzitter Hans-Joachim Watzke in SportBild. De Rode Duivel maakte indruk met negen doelpunten in zijn eerste veertien matchen voor de Borussen, maar moet de rest van het seizoen missen met een enkelblessure.
20/04 23u00  Extreem geval van verkeersagressie aan schoolpoort: vader sleurt chauffeur uit bus en wacht hem een dag later opDe politie pakte gisterennamiddag na schooltijd aan de Don Boscoschool in Halle een man op die afgelopen woensdag al voor een ernstig geval van verkeersagressie had gezorgd op dezelfde plek. Na een discussie met een buschauffeur sneuvelde een ruit en sleepte de man de chauffeur uit zijn bus. Een dag later vatte hij post om excuses te eisen.
20/04 23u00  Casteels krijgt wel heel vreemde goal tegen in Belgisch onderonsje in BundesligaOnze landgenoot Koen Casteels heeft in het Bundesliga-duel tussen Wolfsburg en Möchengladbach een vreemd doelpunt geslikt. Gladbach-speler Christoph Kramer schoot een vrije trap in het doel terwijl Casteels zijn muur nog stond op te stellen. Het ging zo snel dat zelfs de regie niet mee was. De Belgische doelman ging nog verhaal halen bij scheidsrechter Tobias Stieler, maar die was onvermurwbaar.
20/04 23u00  Zulte Waregem loopt uit in Play-Off 2A na zege in West-Vlaamse burenstrijdZulte Waregem heeft de West-Vlaamse burenstrijd van KV Kortrijk met een duidelijke 3-0 gewonnen. Essevee was de betere ploeg en zag dat overwicht vertaald in doelpunt van Bongonda, Kaya en de onvermijdelijke Harbaoui. Door de zege loopt Zulte Waregem tot vier punten uit bovenin Play-Off 2A. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.
20/04 22u45  HERBELEEF. Vlotte overwinning van Westerlo tegen UnionWesterlo speelde vanavond zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Union. Het werd een vlotte overwinning van Westel in de hoofdstad. Al moet gezegd dat Union hen weinig in de weg legde. Westerlo neemt met nog één speeldag te gaan voorlopig de leiding over van Roeselare. De Kemphanen sluiten de playdowns af op zondag 29 april om 16 uur met een thuismatch tegen Tubeke.
20/04 22u15  Barbecue mogelijk oorzaak van brand in tuin appartementsgebouwVrijdagavond iets voor 21u brak er brand uit aan de achterzijde van een pand op de Tervuursesteenweg. Het vuur ontstond in de tuin van een appartementsgebouw, vermoedelijk door een barbecue. Toen de brandweer aankwam, reikten de vlammen tot de tweede verdieping.
20/04 22u15  LIVE. Westerlo scoort nog eens tegen Union: 0-2Westerlo speelt vanavond zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen. De Kemphanen trekken naar Brussel, waar Union St Gilles hen ontvangt. Voor beide ploegen staat er eigenlijk niets meer op het spel, want zowel Westerlo als Union wisten zich te redden in de Proximus League. In de heenwedstrijd trok Westerlo aan het langste eind met 1-0, wat wordt het vandaag?
20/04 21u30  Zoektocht naar onderkomen voor gezin dat huis verloorEr wordt nog volop gezocht naar een tijdelijk onderkomen voor een gezin met twee kinderen uit Berlaar. Het voorste gedeelte van hun woning in de Pastoor Haemelsstraat stortte donderdag gecontroleerd in na graafwerken op een aangrenzende grond.
20/04 21u30  'Platgewalste' zandbijen zoemen alweer rondOp het grasveld rond het Tettenkot tussen de kerk en school van Massenhoven zoemen duizenden nuttige zandbijen. Gisteren ontstond commotie omdat een auto over de bijen was gereden. De gemeente stelt iedereen gerust.
20/04 21u30  Like Mike na overlijden Avicii: “Ik zal je missen broer, ik weet dat je over ons waakt”De muziekwereld reageert geschokt op het overlijden van Avicii en ook voor de Belgische dj Like Mike is het maar moeilijk te geloven dat de Zweedse dj er niet meer is. Op Instagram plaatste hij een ontroerend eerbetoon aan de man.
20/04 21u15  LIVE. Westerlo op voorsprong tegen UnionWesterlo speelt vanavond zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen. De Kemphanen trekken naar Brussel, waar Union St Gilles hen ontvangt. Voor beide ploegen staat er eigenlijk niets meer op het spel, want zowel Westerlo als Union wisten zich te redden in de Proximus League. In de heenwedstrijd trok Westerlo aan het langste eind met 1-0, wat wordt het vandaag? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
20/04 21u00  Sterren reageren verslagen na overlijden van Avicii: “Een prachtige ziel”Niemand had het zien aankomen, het plotselinge overlijden van de Zweedse dj Avicii. Zijn bekende vrienden en kennissen trekken dan ook massaal naar sociale media om hun schok en verdriet uit te drukken. Avicii werd 28 jaar oud.
20/04 20u30  Tijdelijk geen verkeer over BattelbrugDe Battelbrug over het kanaal Leuven-Dijle in Mechelen is tijdelijk versperd voor gemotoriseerd verkeer. De oorzaak is een storing aan het vergrendelingsmechanisme van de brug, waarschijnlijk door het warme weer. Tijdens de paasvakantie werd het vergrendelingsmechanisme hersteld en vernieuwd, maar de afstelling bij warm weer blijkt nog niet op punt te staan.
20/04 20u30  Debacle met ultraorthodoxe jood doet CD&V pijn: partij zakt naar 2 procent in Antwerpse peilingHet debacle met de ultraorthodoxe jood Aron Berger breekt de Antwerpse afdeling van CD&V bijzonder zuur op. In een peiling van VTM en Het Laatste Nieuws zakt de partij naar twee procent. 67 procent van alle ondervraagden zegt dat het fiasco met Berger hun beeld van CD&V verslechterd heeft.
20/04 20u15  Franse voetbalbond: “Vrijgaveclausule in contract Neymar is onzin”Er is geen vrijgaveclausule in het contract tussen de Braziliaanse ster Neymar en zijn club PSG. Dat bevestigde de Franse voetbalbond aan het Franse persagentschap AFP. Daarmee ontkracht de LFP de berichtgeving van het Spaanse dagblad El Pais over het bestaan van een dergelijke clausule.
20/04 20u00  Verenigingen kaarten met touwtrekactie gewicht van dranghekken en toiletwagens aanVijf touwtrekkers zullen vandaag, zaterdag, om 17.30u in de Mortelstraat proberen in een zo kort mogelijke tijd een wagen beladen met 225 meter aan dranghekken te trekken over een afstand van 100 meter.
20/04 20u00  LIVE. Westerlo wil het seizoen in schoonheid afsluitenWesterlo speelt vanavond zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen. De Kemphanen trekken naar Brussel, waar Union St Gilles hen ontvangt. Voor beide ploegen staat er eigenlijk niets meer op het spel, want zowel Westerlo als Union wisten zich te redden in de Proximus League. In de heenwedstrijd trok Westerlo aan het langste eind met 1-0, wat wordt het vandaag? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
20/04 19u45  Zweedse top-dj Avicii (28) overledenDe Zweedse artiest en muziekproducer Tim Bergling, beter bekend als Avicii, is op 28-jarige leeftijd overleden. Hij werd vrijdagnamiddag dood aangetroffen in Oman. Dat meldt zijn management in een mededeling. Over de omstandigheden van zijn dood is nog niets bekend.
20/04 19u30  Politiek adviseur opent na burn-out eigen schoonheidssalonDe Kapelse Inge Wagemans (53) bouwde een beroepscarrière uit in de politieke wereld. Ze werkt nu nog als adviseur op het kabinet van Antwerps schepen Claude Marinower (Open Vld) en in haar thuishaven Kapellen is ze nog ondervoorzitter van het OCMW. Maar een burn-out deed haar nadenken over haar toekomst en dus zorgt ze voor een opvallende carrièreswitch.
20/04 19u30  Jobstudenten mogen vanaf 16 jaar op zondag werken in winkelsWinkeliers mogen vanaf dit weekend ook op zondag jobstudenten van 16 en 17 jaar inzetten. Tot nu toe moesten de studenten minstens 18 jaar oud zijn. Dat meldt de Franstalige ondernemersorganisatie UCM.
20/04 19u30  Agüero mist seizoenseinde met City, maar moet niet vrezen voor WKManchester City zal het de resterende wedstrijden van dit seizoen zonder Sergio Agüero moeten stellen. Dat heeft coach Pep Guardiola vrijdag bekendgemaakt. De Argentijn, die out is met blessure aan de linkerknie, geraakt normaal wel fit voor het WK in Rusland (14 juni - 15 juli).
20/04 19u30  Freya Piryns (Groen) van haar fiets gereden door brommerAntwerps Groen-gemeenteraadslid Freya Piryns is vrijdagochtend van haar vrachtfiets gereden door een brommer. Het ongeval gebeurde in de fietsstraat van de Grote Hondstraat in Antwerpen.
20/04 19u15  Philippe Gilbert voor eerste keer in drie jaar aan start Luik-Bastenaken-Luik: “De druk ligt bij ons”Philippe Gilbert verschijnt zondag aan de start van Luik-Bastenaken-Luik, de koers die hij in 2011 won. De voorbije twee edities was hij er wegens blessures niet bij in La Doyenne. Met Julian Alaphilippe, winnaar van de Waalse Pijl, heeft Quick-Step Floors een favoriet voor de zege in de rangen.
20/04 19u15  Voetbalploeg FC Matti organiseert toernooi als eerbetoon aan tweede overleden vriend: “Een feest van sport en vriendschap”Ze zijn allemaal eind twintig, begin dertig maar toch hebben de spelers van FC Matti al twee keer afscheid moeten nemen van een goede vriend. Na de dood van Mattias Van der Stighelen in 2011 richtte Boris Lauwers de voetbalploeg op om hem te herdenken. Een half jaar geleden stierf Boris (28) zelf nadat hij met zijn fiets onder een vrachtwagen was beland.
20/04 18u45  Ouders in de rij om kind in te schrijven voor middelbaarAan OLV Pulhof in Berchem en het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Berchem staan sinds vandaag ook ouders in de rij om hun kind in te schrijven.
20/04 18u30  Wat je niet zag in 'Temptation Island': Mezdi ontdekt hoe hij de camera kan verschalkenAls er op 'Temptation Island' één man is die weet waar elke camera hangt, dan moet het wel Mezdi zijn.
20/04 18u15  Honderden neonazi's verzamelen voor Hitlers verjaardag: “Festival laat zien hoe ziek onze maatschappij is”Honderden neonazi's verzamelen zich vrijdag in het Oost-Duitse Ostritz tijdens een wel heel bijzonder gebeuren: ze vieren de verjaardag van Adolf Hitler op het Schild en Zwaard-festival. Maar ook honderden tegenhangers van de dictator trekken ernaartoe. “Dit festival laat zien dat onze maatschappij ziek is.” De lokale verzekeringsmaatschappijen raadden op voorhand aan om een uitgebreide eigendomsverzekering aan te gaan. De stad vreest duidelijk het ergste en zet honderden politiemensen in.
20/04 18u15  Crevits stuurt M-decreet bijVlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) stuurt het M-decreet, het decreet waardoor kinderen met zorgnoden in het gewoon onderwijs les kunnen volgen, bij. Er komt snellere ondersteuning voor leerlingen met gedragsproblemen in het basisonderwijs en kinderen zullen in sommige omstandigheden sneller naar het buitengewoon onderwijs kunnen gaan.
20/04 18u15  5 jaar Grungblavers: “Antwerps is de taal van de emotie”De Grungblavers. Precies vijf jaar geleden stelde een elftal Antwerpse BV’s dit muzikale project voor in de Boerentoren. Was het een tijdelijke grap? Het succes blijkt nu groter dan ooit.
20/04 18u00  Taxichauffeurs moeten Nederlands kunnen spreken met klantenIn de toekomst zullen taxichauffeurs in Vlaanderen Nederlands moeten kunnen spreken met hun klanten. Dat staat in het ontwerp van taxidecreet van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dat vrijdag is goedgekeurd door de Vlaamse regering.
20/04 18u00  Vandaal besmeurt standbeeld Nello en Patrasche: “Waarom zou iemand de trots van Hoboken aanpakken?”Het standbeeld van Nello en Patrasche in de Kapelstraat in Hoboken is in de nacht van donderdag op vrijdag besmeurd met blauwe en bruinrode verf. Een bewoner van de straat kon de dader fotograferen en maakte de beelden over aan de politie. De handelaars in de Kapelstraat zijn aangedaan. “Waarom zou je de trots van Hoboken zo aanpakken?”
20/04 17u45  Taxichauffeurs in Vlaanderen zullen Nederlands moeten kunnenIn de toekomst zullen taxichauffeurs in Vlaanderen Nederlands moeten kunnen spreken met hun klanten. Dat staat in het ontwerp van taxidecreet van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dat vrijdag is goedgekeurd door de Vlaamse regering.
20/04 17u45  Man die overleed door vallende zetel was vader van acht kinderen: “Iedereen in de wijk had hem graag”De 69-jarige man die woensdag overleed nadat hij vorige week vrijdag onder een zetel terecht was gekomen in de Potgieterstraat, was een vader van acht kinderen. Hij woonde op slechts vijftig meter van de plaats waar het ongeval gebeurde. “Hij was een topvader en hij werd door iedereen in de wijk graag gezien”, zegt zijn jongste zoon Youness (22).
20/04 17u45  Geen lingeriereclame meer in joodse wijk: De Wever treedt op als ‘matchmaker’De Antwerpse chassidische gemeenschap heeft een overeenkomst met publiciteitsbedrijven om in de stationsbuurt ‘pikante’ reclame, zoals voor lingerie, op publiciteitszuilen te weren. Het akkoord kwam er nadat burgemeester Bart De Wever had opgetreden als ‘matchmaker’, zo bevestigt diens woordvoerder aan De Morgen.
20/04 17u30  Van misbruik beschuldigd bestuurslid moskee blijft in de celBachir B. blijft nog zeker twee weken in de gevangenis. De man werd in februari opgepakt op verdenking van misbruik van een minderjarig meisje. Hij bekende vorige maand al dat hij een tienjarig meisje seksueel misbruikt had.
20/04 17u30  Verricht een heldendaad en vertel ons waar de historische gedenkstenen van Berchem Sport zijnGvA-eindredacteur Jan Bartosik is een fan in hart en nieren van Berchem Sport, die ándere ploeg van ’t Stad. Datzelfde hart bloedt nu de ploeg uit eerste amateurklasse dit weekend zijn laatste wedstrijd speelt in het huidige stadion op het Rooi. Stiekem hoopt hij dat decenniaoude gedenkstenen worden teruggevonden zodat die kunnen verwerkt worden in het toekomstige stadion dat op de site moet verrijzen.
20/04 17u30  Opnieuw schietpartij in school in FloridaIn de Amerikaanse staat Florida heeft zich vrijdag opnieuw een schietpartij in een middelbare school voorgedaan, zo heeft het ABC News gemeld. Een verdachte is opgepakt.
20/04 17u30  Bouw gemeentelijk zwembad gaat voorlopig doorDe bouw van het nieuwe gemeentelijke zwembad in de Lostraat in Heist-op-den-Berg gaat voorlopig gewoon door. Eerder wilden vier buren de bouwvergunning laten vernietigen door de Raad van Vergunningsbetwistingen. Toen de aannemer toch van start ging, eisten ze in kortgeding dwangsommen tot 50.000 euro.
20/04 17u30  Erica Caluwaerts, nummer twee van Open Vld: “Keer rijrichting op fietspad om”De nummer twee op de Antwerpse Open Vld Erica Caluwaerts is geen bekende naam, maar dat vindt zij zelf een voordeel. Aan ambitie ontbreekt het haar niet, want ze wil schepen worden, liefst van mobiliteit. Als fietsster heeft ze zelfs al een voorstel klaar. “Keer de rijrichting op de fietspaden om”, zegt Caluwaerts.
20/04 17u15  Lid No Surrender verstopt cocaïne in dop van benzinetankDe aanhouding van het lid van No Surrender, dat dinsdag is gepakt met cocaïne, is bevestigd. De 55-jarige Nederlander had zijn drugs verstopt in de afsluitdop van de benzinetank van zijn auto.
20/04 17u15  Gezin met dertien zonen verwelkomt nieuwe babyJe durft er bijna niet meer op hopen, als je al dertien zonen hebt. Maar toch wou het gezin Schwandt stiekem heel graag ook een meisje in hun gezin. Toen mama Kateri voor de veertiende keer zwanger was, dachten ze dat het nu wel zover zou zijn. Tot ze woensdag beviel van… een jongen. Alweer.
20/04 17u00  D-sa is nieuwe partij in AntwerpenIn Antwerpen wordt zaterdagnamiddag de nieuwe partij democratisch-solidair appél Vlaanderen (d-sa) voorgesteld. Deze partij wil vooral een centrum verhaal vertellen en richt zich op de stad Antwerpen met de baseline #gezichtenvanAntwerpen.
20/04 17u00  Bandé meldt zich maandag al bij AjaxHassane Bandé (KV Mechelen) meldt zich maandag al bij Ajax. De negentienjarige aanvaller gaat in Amsterdam bekijken hoe hij zich het best op het volgende seizoen kan voorbereiden.
20/04 17u00  Ajax-kapitein Veltman heeft ernstige knieblessureAjax-aanvoerder Joël Veltman heeft donderdag een ernstige knieblessure opgelopen tijdens het competitieduel tegen VVV-Venlo (4-1). De verdediger komt dit seizoen niet meer in actie en mist ook zeker de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar.
20/04 17u00  Agent redt berenwelpjes nadat mama was omgekomenAl een week zijn twee welpjes uit het Amerikaanse Virginia aan hun lot overgelaten, nadat hun mama was overleden bij een aanrijding. Ze dwaalden wat rond en probeerden te overleven tot een agent de diertjes vond.
20/04 16u45  In deze Antwerpse zomerbars kan u dit weekend al van het zonnetje genietenEnkele weken geleden was het bibberen geblazen, maar van de ene dag op de andere lijkt de zomer plots wel in het land. Met het weekend in het verschiet kijken heel wat Antwerpenaars al uit naar een gezellig terrasje met de zon op hun gezicht. De meeste zomerbars zijn echter nog niet open, maar wij hebben toch twee plaatsen gevonden waar je dit weekend de zomer kunt gaan indrinken.
20/04 16u45  Forum der Joodse Organisaties: “We hebben geen kandidaten voorgedragen bij CD&V of andere partijen”Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) in Antwerpen ontkent dat het voor CD&V de ultra-orthodoxe jood Aron Berger heeft uitgezocht als potentiële kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V-lijsttrekker Kris Peeters had de voorbije dagen geopperd dat Berger door de joodse gemeenschap was voorgedragen als mogelijk geschikte kandidaat. “Wij waren het niet”, zegt FJO-voorzitter Raphael Werner. “We hebben geen kandidaten voorgedragen bij CD&V of andere partijen. We hebben een idee wie het wel gedaan heeft, maar dat houden we voor onszelf.”
20/04 16u45  Kopstuk heeft zelfs drugs in kamer van ziekenhuisAls leider van een bende die zich bezighield met de aanmaak en verkoop van GHB is Jeff V.E. (31) uit Turnhout veroordeeld tot 37 maanden celstraf. Zijn ‘loopjongen’ Luigi L. (41) uit Arendonk kreeg 30 maanden.
20/04 16u45  Ivo Van Aken verkiest na overleg Van Uytvanck boven Flipkens voor enkelspelKirsten Flipkens (WTA 70) moet zich dit weekend in het Fed Cup-duel tegen Italië tevreden stellen met een optreden in het dubbelspel. Voor de enkelmatchen viel de keuze op Elise Mertens (WTA 17), de Belgische nummer 1, en Alison Van Uytvanck (WTA 50).
20/04 16u45  Toch nog een beetje hoop voor het failliete modemerk SuperTrashHet Nederlandse modemerk SuperTrash kampte al jaren met financiële problemen en ging onlangs failliet. Al krijgt het merk misschien toch nog een doorstart, schrijven verschillende Nederlandse websites.
20/04 16u30  Drie jaar cel gevorderd voor verkrachting van minderbegaafde vrouw: “Ik ben de eerste om verkrachters aan te vallen in de gevangenis”Een 37-jarige man uit Antwerpen wordt vervolgd voor de verkrachting van een minderbegaafde jonge vrouw. Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag drie jaar cel gevorderd. De beklaagde, die al een gevuld strafblad heeft, zegt dat de seksuele betrekkingen met haar instemming gebeurden. “Ik pleeg nog liever een moord dan dat ik iemand zou verkrachten”, zei hij aan de rechters.
20/04 16u15  Erica Caluwaerts, nummer twee van Open Vld, kritisch voor veiligheidsbeleid van De Wever: “Ik maak mij zorgen”De nummer twee op de Antwerpse Open Vld Erica Caluwaerts is geen bekende naam, maar dat vindt zij zelf een voordeel. Aan ambitie ontbreekt het haar niet, want ze wil schepen worden, liefst van mobiliteit. Als fietsster heeft ze zelfs al een voorstel klaar. “Keer de rijrichting op de fietspaden om”, zegt Caluwaerts.
20/04 16u15  Verlenging financiële steun aan handelaars rond OperapleinHandelaars in de buurt van de knip aan het Operaplein kunnen langer terugvallen op de vergoeding voor inkomenscompensatie en/of de rentetoelage. Wie het niet had aangevraagd, kan dit alsnog. Dit is voor de duur van de vertragingen.
20/04 16u15  Het wordt zweten op de Ten Miles: met deze tips haal je de eindmeetOp zondag 22 april zullen duizenden mensen zich aan wagen aan de 10 Miles in Antwerpen, de jaarlijkse loopwedstrijd die je 16 kilometer op de proef stelt. Extra moeilijkheid dit jaar: het wordt behoorlijk warm. Sportarts Chris Goossens en sportdiëtiste Scheirlynck leggen uit hoe je de finish haalt met temperaturen boven de twintig graden.
20/04 16u15  Er is dan toch nog hoop voor het failliete modemerk SuperTrashHet Nederlandse modemerk SuperTrash kampte al jaren met financiële problemen en ging onlangs failliet. Al krijgt het merk misschien toch nog een doorstart, schrijven verschillende Nederlandse websites.
20/04 16u00  Avondspits trekt zich al vroeg op gang rond AntwerpenHet eerste echte zomerse weekend van het jaar is nog niet begonnen of er staan al bijzonder lange files. Vrijdagmiddag staat er al 200 kilometer file en dat zal er in de komende uren, maar ook zaterdag en zondag, waarschijnlijk niet op verbeteren. Ook op de Antwerpse Ring is het al vroeg aanschuiven door enkele ongevallen.
20/04 16u00  Publieke tuin rond provinciehuis zorgt voor extra groene long in AntwerpenVanaf mei wordt gestart met de aanleg van de tuin rond het provinciehuis in Antwerpen. Het provinciebestuur koos voor een open en publiek toegankelijke tuin als extra meerwaarde voor de buurt. “De vroegere bovengrondse parking komt volledig ondergronds waardoor we 2,3 hectaren extra groene ruimte midden in de stad creëren.” vertelt gedeputeerde Ludwig Caluwé. “In 2019 zorgt dit in de stad voor een extra groene long, waar iedere Antwerpenaar en bezoeker van kan genieten.”
20/04 16u00  Oekraïner pakt slotetappe in Tour of the Alpes, Pinot schrijft eindzege op zijn naamThibaut Pinot (Groupama-FDJ) heeft de Tour of the Alpes op zijn naam geschreven. De koppositie van de Fransman kwam niet meer in gevaar in de nochtans lastige slotrit over 164,2 kilometer tussen Rattenberg en Innsbruck. De Oekraïner Mark Padun (Bahrain-Merida) was daarin de beste, voor George Bennett (LottoNL-Jumbo) en Jan Hirt (Astana).
20/04 16u00  KAART. Deelnemers 10 Miles komen uit alle windstreken van Vlaanderen. Ontdek hoeveel inwoners uit uw gemeente meelopenNet als de voorbije jaren verwacht de organisatie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon weer om en bij de 40.000 deelnemers. Het gros van de lopers zal aan de start staan van het vlaggenschip van het grootste loopevenement van Vlaanderen: de 10 Miles. Vier dagen voor D-Day kon de organisatie al 32.500 inschrijvingen noteren, waarvan er 28.500 afkomstig zijn uit Vlaanderen.
20/04 15u45  Textielbedrijf Initial in Malle wil 53 jobs schrappenOp een bijzondere ondernemingsraad heeft de directie van textielbedrijf Initial aangekondigd dat het midden volgend jaar haar magazijn in Malle wil sluiten. Dat meldt het bedrijf. Daardoor staan de jobs van 53 werknemers op de helling. Moederbedrijf CWS-boco Group centraliseert zijn logistieke activiteiten in Polen.
20/04 15u30  Brakelse Burgemeester zet stap opzij na zwaar ongevalStefaan Devleeschouwer, de 53-jarige Open VLD-burgemeester van Brakel, zet een stap opzij. Hij nam die beslissing nadat bekendraakte dat hij positief blies na een aanrijding waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond raakte.
20/04 15u30  Achttien extra trams tijdens Ten Miles en Antwerp Marathon: lees hier hoe je je zondag best verplaatstVervoersmaatschappij De Lijn zet komende zondag achttien extra trams in op de lijnen 3, 5 en 9 om lopers en supporters vlot te kunnen vervoeren naar de Ten Miles en de Antwerp Marathon. De Lijn heeft ook een tramgids ontwikkeld om de loopwedstrijd te volgen met het openbaar vervoer.
20/04 15u15  453 kilo coke voor Antwerpen gevondenIn de haven van Santos in Brazilië is afgelopen week een lading van 453 kilogram cocaïne onderschept. De drugs zaten verdeeld over zestien verschillende sporttassen die verborgen waren in twee containers met een lading papier. Hoewel de eindbestemming van de containers de haven van het Engelse Liverpool was gaan de Braziliaanse autoriteiten ervan uit dat de drugs voor Antwerpen bestemd waren. En dat de sporttassen tijdens een tussenstop in onze haven uitgehaald moest worden.
20/04 15u00  Halle Berry lanceert een lifestylewebsite en de verwachtingen zijn hoogHalle Berry lanceert Hallewood, een website die ze zelf vult met gezondheidstips, fitnessoefeningen en beautynieuws. Na Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz of Reese Witherspoon de zoveelste celeb dus die zich opwerpt als lifestylegoeroe. Al is het bij Halle Berry toch net iets anders, schrijft Racked.
20/04 14u45  Nieuwe Hof van Egmont op de site van AZ Sint-MaartenNa de verhuis van het AZ Sint-Maarten eind dit jaar krijgt het gebouw op de Zwartzustersvest een nieuw leven als woonzorgcentrum. De site wordt namelijk de nieuwe locatie van het Hof van Egmont. Tegen 2022 moet het woonzorgcentrum openen.
20/04 14u45  Vrouw sluit inbreker op in kelder in afwachting van politieEen vrouw van 41 is er donderdag in geslaagd om een agressieve inbreker - die bovendien een aanzienlijk palmares heeft - op te sluiten in de kelder in afwachting van de politie. Ze raakte daarbij lichtgewond.
20/04 14u45  Commercieel directeur Argenta vertrektDe commercieel directeur van Argenta, Anne Coppens, stapt op. Dat meldt de krant De Tijd op basis van een interne mededeling. Een woordvoerster van de bank bevestigt het nieuws. De reden is een meningsverschil over de digitale strategie van de bank.
20/04 14u45  Nicolas Lombaerts valt uit met barstje in de teen en is enkele weken outKV Oostende moet het in zijn volgende wedstrijden in play-off 2 zonder aanvoerder Nicolas Lombaerts stellen. De 33-jarige centrale verdediger heeft een barstje in de teen en is een drietal weken out.
20/04 14u45  Halle Berry lanceert een lifestylewebsiteHalle Berry lanceert Hallewood, een website die ze zelf vult met gezondheidstips, fitnessoefeningen en beautynieuws. Na Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz of Reese Witherspoon de zoveelste celeb dus die zich opwerpt als lifestylegoeroe. Al steekt Halle Berry er toch met kop en schouders bovenuit, schrijven verschillende blogs.
20/04 14u30  Celstraf en 600.000 euro boete voor 91-jarig “meesterbrein” van witwasoperatieDe 91-jarige B.W. uit Sint-Gillis-bij-Dendermonde die beschuldigd werd van witwassen, fiscale fraude en het niet aangeven van miljoenen op buitenlandse rekeningen, is veroordeeld tot zestien maanden cel (waarvan tien met uitstel). Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank vrijdag beslist. De rechtbank verklaarde ook een bedrag van 2,4 miljoen euro verbeurd. Ook haar zoon werd veroordeeld als medeplichtige.
20/04 14u30  Anna van der Breggen topfavoriete bij de vrouwen voor Luik-Bastenaken-LuikDe eerste editie van Luik-Bastenaken-Luik voor dames kwam vorig jaar op naam van de Nederlandse Anna van der Breggen. Ook nu is ze opnieuw favoriete, mede ook dankzij haar vierde overwinning op rij in de Waalse Pijl afgelopen woensdag.
20/04 14u30  Verkeersborden voor speedpedelecsVolksvertegenwoordiger Jef Van den Bergh (CD&V) stuurde tweette : “fietsers met #speedpedelec op jaagpad kanaal Dessel-Schoten niet toegelaten. Gekker moet het niet worden.'
20/04 14u30  Slachtoffer betrapt inbreker op heterdaad en sluit hem op in de kelderEen bewoonster van een appartementsgebouw in de Oranjestraat kwam donderdag voor een onaangename verrassing te staan. Toen ze thuiskwam, hoorde ze geluiden vanuit de kelder en stond ze plots oog in oog met een inbreker. De vrouw vluchtte naar boven, werd vastgegrepen door de inbreker maar kon hem van haar af duwen en de kelderdeur op slot doen. De politie nam even later de 39-jarige, bekend bij de ordediensten, mee naar de cel.
20/04 14u30  Dylan Teuns mikt op top tien in Luik-Bastenaken-LuikDylan Teuns is de kopman voor BMC in Luik-Bastenaken-Luik zondag. De Limburger mikt op een plekje in de top tien na zijn teleurstellende Waalse Pijl, waar hij woensdag pas 30e werd.
20/04 14u30  70.000 kippen omgekomen door uitslaande brand in stal: “Houd ramen en deuren gesloten”Aan Wetschot in Vlimmeren (Beerse) woedde vrijdagmiddag een uitslaande brand in een grote kippenstal. Daarbij kwamen 70.000 legkippen om het leven. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse. De rookpluim was tot kilometers ver te zien, intussen is de brand onder controle.
20/04 14u15  Hans Bourlon (CEO Studio 100): “Stom van ons om de ‘Teletubbies’ te laten schieten”Hans Bourlon is, samen met Gert Verhulst, al meer dan twintig jaar de drijvende kracht achter Studio 100. Hij stond in 2015 op de 152ste plaats in de lijst van rijkste Belgen, maar in zijn boek ‘De Blik van Bourlon’ schrijft hij dat hij met zijn geld nooit een Lamborghini zal kopen. Liever breekt hij zich het hoofd over hoe hij ten alle tijde een grootmoedig mens kan zijn.
20/04 14u15  Burgemeester De Wever gaat een week lang Antwerpen promoten in RuslandBurgemeester Bart De Wever zal niet veel tijd hebben om te bekomen van zijn tweede deelname aan de marathon van Antwerpen, want diezelfde dag nog stapt hij op het vliegtuig richting Rusland. Samen met schepen voor Diamant Ludo Van Campenhout (N-VA) en enkele ondernemers en afgevaardigden van de stad, het Havenbedrijf en Antwerp World Diamond Centre zal de burgemeester er in de steden Moskou en Sint-Petersburg plaatselijke bedrijfsleiders uit uiteenlopende sectoren ontmoeten en er de troeven van Antwerpen in de kijker zetten.
20/04 14u00  Politie Lier pakt vijf verdachten op in drugszaakVorige maand arresteerde de politie van Lier vijf verdachten in het kader van een onderzoek naar handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen. Het gaat om 4 mannen tussen 30 en 38 jaar uit Lier en een 41-jarige vrouw uit Berlaar. Bij de huiszoekingen werd er onder meer 260 gram speed, 2,5 liter GHB (zogenaamde “vloeibare XTC”), 950 XTC-pillen en 80 gram marihuana aangetroffen. Ook werd 6 liter GBL, gedemineraliseerd water en ontstoppingskorrels aangetroffen die kunnen dienen voor de aanmaak van GHB.
20/04 14u00  Bart Verhaeghe ontkent geruchten over overname Nederlandse eersteklasserNeemt Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe ook de Nederlandse eersteklasser Roda JC over? Het Nederlandse Voetbal International meldde van wel, maar Verhaeghe zelf ontkent in een reactie aan Het Nieuwsblad. “We hebben gepraat zoals we met veel clubs praten.”
20/04 14u00  Man krijgt vijf jaar cel voor dood van kameraad aan StadsparkDe strafrechter in Turnhout heeft vrijdag Willy R. (26) veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf voor de dood van zijn kameraad Jan Thaels (43) uit Geel. Toen ze beiden stomdronken waren, tilde hij het slachtoffer meermaals op en liet hem vervolgens vallen.
20/04 14u00  Elise Mertens opent Fed Cup-duel tegen Italië, daarna is het aan Van UytvanckElise Mertens (WTA 17) staat zaterdagmiddag (13u30) in de eerste wedstrijd van de Fed Cupontmoeting tegen Italië in Genua tegenover Jasmine Paolini (WTA 145). Aansluitend neemt Alison Van Uytvanck (WTA 50) het op tegen Sara Errani (WTA 91).
20/04 14u00  75.000 kippen omgekomen door uitslaande brand in stal: “Houd ramen en deuren gesloten”Aan Wetschot in Vlimmeren (Beerse) woedt momenteel een uitslaande brand in een grote kippenstal. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De rookpluim is tot kilometers ver te zien.
20/04 13u45  DISCUSSIE. Bent u bezorgd over uw toekomst of die van uw ouders in tijden van zorgbehoevendheid?Roger (87) en Vera (83) uit Kontich moeten noodgedwongen afscheid nemen van elkaar. Na bijna zestig jaar liefde en leed te delen, is er voor Roger geen plaats in het woonzorgcentrum waar zijn vrouw van de nodige extra zorg wordt voorzien.
20/04 13u30  Grote rookpluim door uitslaande brand in kippenstal: “Houd ramen en deuren gesloten”Aan Wetschot in Vlimmeren (Beerse) woedt momenteel een uitslaande brand in een grote kippenstal. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De rookpluim is tot kilometers ver te zien.
20/04 13u30  Hapje voor een communie of lentefeest? Sofie Dumont maakt 'monsterhotdogs'Chef Sofie Dumont en dochtertje Grace zijn gek van 'freaky monsters'. Zéker als je ze kan opeten. Deze makkelijke versie doet het goed op feestjes - leuk om weten voor wie nog een communie of lentefeest voor de boeg heeft.
20/04 13u15  Geen revanche voor Goffin: zwart beest Dimitrov ook in Monaco te sterkGrigor Dimtrov blijft het zwarte beest van David Goffin. Onze landgenoot moest vrijdagmiddag in de kwartfinale van het tennistoernooi van Monaco andermaal de duimen leggen tegen de Bulgaarse nummer vijf van de wereld. Het werd 6-4 en 7-6. Zijn zevende nederlaag al in acht duels tegen Dimitrov, van wie hij vorig jaar de finale van de Masters verloor.
20/04 13u15  Allemaal dochters van bekende Vlamingen in shopping QueensIn 'Shopping Queens', het programma met Jani Kazaltzis worden elke week vier vrouwen beoordeeld op hun stijlgevoel. Volgende week nemen vier dochters van bekende Vlamingen het tegen elkaar op.
20/04 13u00  Actrice Rachel Weisz (48) in verwachting van eerste kind met ‘James Bond’ Daniel CraigDe Engelse actrice Rachel Weisz, onder meer bekend van ‘The Mummy’ en ‘The Constant Gardener’, is op haar 48e in verwachting. Het gaat om haar eerste kindje samen met haar echtgenoot, ‘James Bond’-acteur Daniel Craig.
20/04 13u00  Tientallen hongerige jongeren zetten als eersten hun tanden in taco’s van nieuwe fastfoodzaakOnder een brandend zonnetje is vrijdagmiddag in de Sint-Katelijnevest de allereerste vestiging in Vlaanderen van de bekende Franse tacoketen O’Tacos geopend.
20/04 13u00  NBA. Golden State en New Orleans staan op een zege van volgende ronde, Sixers winnen bij terugkeer EmbiidKampioen Golden State en New Orleans hebben hun ticket voor de halve finales van de Western Conference in de NBA bijna beet. De twee ploegen wonnen donderdagavond ook hun derde duel in de eerste ronde van de play-offs en hebben nog een zege nodig om met een droge 4-0 door te stoten.
20/04 13u00  Yanina Wickmayer zit bij laatste vier in Chinese ZhengzhouYanina Wickmayer (WTA 107) heeft zich vrijdag vlot geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Chinese Zhengzhou (hard/125.000 dollar).
20/04 13u00  Antwerpse ondernemers die problemen kenden door de knip krijgen hinderpremie met terugwerkende krachtVandaag keurde de Vlaamse Regering een aanpassing aan de hinderpremie goed waardoor handelaars rond de knip, die nu sinds december 2017 geen premie meer ontvingen, retroactief terug een premie kunnen ontvangen. Dit is een handreiking naar onder meer Antwerpse handelaars die door de vertraging van de werken aan de Leien het water tot aan hun lip zien stijgen. Open VLD, die de kat de bel aanbond, reageert tevreden.
20/04 13u00  Horendonkse bierbrouwers lanceren Hibou SauvageOp zaterdag 28 april wordt een nieuw Horendonks/Achterbroeks streekbier boven het doopvont gehouden. Vanuit café De Gaffel in Horendonk lanceren neven Niels Deckers en Pieter Hontelé de “Hibou Sauvage”. Als het aan de twee brouwers ligt, is dit slechts het eerste van een hele reeks Hibou-bieren.
20/04 12u45  Moeder van ex-miss België Virginie Claes riskeert 5 jaar cel voor poging tot doodslag op echtgenootV.D., de moeder van ex-miss België Virginie Claes, riskeert vijf jaar cel met probatie-uitstel voor de poging tot doodslag op haar echtgenoot.
20/04 12u45  Meer dan twee kilo speed in garagebox: man van 46 uit Nijlen in de celIn een garagebox in Merksem heeft de politie van de zone Berlaar-Nijlen onlangs een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden, waaronder meer dan twee kilogram speed. Een 46-jarige man uit Nijlen zit in de cel.
20/04 12u45  We krijgen een zomers weekend… maar volgende week wordt opnieuw frisserVrijdagnamiddag wordt het tot 27 graden. Ook tijdens het weekend krijgen we nog zomers weer, met maxima tot 26 graden. Volgende week wordt het frisser, met maxima tussen 15 en 17 graden. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie.
20/04 12u45  Douaneloods in de steigersDe werken aan de douaneloods zijn van start gegaan. Het beschermd monument zou tegen mei 2019 klaar moeten zijn. Wie benieuwd is hoe de douaneloods er vanbinnen uitziet kan op zondag 6 mei 2018 tussen 10 en 17u de loods en de omgeving ontdekken.
20/04 12u15  De zusjes Kardashian sluiten hun kledingwinkelsKourtney, Kim en Khloé Kardashian sluiten definitief de deuren van hun modewinkels DASH. Dat maakte Kim Kardashian gisteren zelf bekend op haar website.
20/04 12u00  "Lewis Hamilton zal terugvechten!"Lewis Hamilton mag dan wel geen al te best begin van het nieuwe F1-seizoen meemaken, volgens voormalig teamgenoot Nico Rosberg moeten zijn concurrenten op hun hoede zijn en zoveel mogelijk profiteren.
20/04 12u00  DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekendDit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
20/04 12u00  Ook ‘Debation Island’ heeft een mening over commotie rond Berger: “Geef mij een vrouwenhand en er hangt een ring aan”In ‘Debation Island’ werd er donderdagavond duchtig gedebatteerd over de rel rond de chassidische jood Aron Berger, die even leek op de CD&V lijst te zullen staan in Antwerpen. Verleider Gino wil in ieder geval Deborah wel de hand te reiken… terwijl Tim het probleem inziet: “Geef mij een vrouwenhand en er hangt een ring aan.”
20/04 11u45  BOEK. Mick Herron - Trage paardenDe Britse inlichtingendienst MI5 heeft een plek, zeg maar een vergeetput, voor die agenten die hun opdracht hopeloos naar de filistijnen hebben geholpen: Slough House. Onder leiding van de excentrieke Jackson Lamb moeten agenten er nietszeggende klusjes doen en aldus boeten voor hun zonden, waarbij de kans op rehabilitatie behoorlijk ver weg lijkt.
20/04 11u45  Einde van een tijdperk: Arsenal neemt na 22 jaar afscheid van Arsène WengerDe wegen van de Engelse topclub Arsenal en de Franse trainer Arsène Wenger (68) scheiden na het seizoen. Dat maakten de Gunners zelf bekend. Wenger is sinds 1996 aan de slag bij Arsenal. “Na lang overleg denk ik dat dit het juiste moment is om een stap opzij te zetten”, laat Wenger weten op de website van Arsenal. Onder Wenger won Arsenal 3 landstitels.
20/04 11u30  Bekijk hier alle uitslagen, finishfoto’s en video’s van de Antwerp 10 Miles en MarathonHeb jij deelgenomen aan de AG Antwerp 10 Miles of Marathon: op onze mypage kan je jouw naam of borstnummer opzoeken voor je persoonlijke uitslag. Hou deze pagina ook in de gaten voor foto’s en video’s van jouw deelname en finish, en zoek de uitslag op van andere lopers die je kent.
20/04 11u30  Rolstoelgebruikers laveren vlot door centrumOp een aantal plaatsen in het centrum van Hoogstraten zijn werken uitgevoerd om de toegankelijkheid voor minder mobiele personen te verbeteren. Zo is er een wandelroute zonder obstakels.
20/04 11u30  BOEK. Nicci French - De dag van de dodenJe moet het maar durven. Je schrijft een spannende achtdelige reeks met in de hoofdrol Frieda Klein, een hoogst eigenzinnige psychoanaliste, en in het laatste deel wacht je circa honderd bladzijden voor je ze voor het eerst haar opwachting laat maken.
20/04 11u30  Waarom je eigenlijk nooit het achterste eten uit de supermarktrekken mag nemenOmdat we denken dat de producten die dieper in de rekken zitten langer houdbaar zijn, kopen we vaker die. Maar dat doen we eigenlijk beter niet, zegt Universiteit van Vlaanderen.
20/04 11u30  Vorkheftruck rijdt tegen container met salpeterzuurDe brandweer rukte vrijdagochtend uit naar het bedrijf Sanac in de Lombaardstraat in Sint-Katelijne-Waver. Een vorkheftruck was er tegen een plastieken container met salpeterzuur gereden, waarna die begon te lekken. Er was geen gevaar voor de volksgezondheid.
20/04 11u15  Even paniek in Centraal-Station door luide knalIn Antwerpen-Centraal heeft een luide knal op het niveau -2 vrijdagochtend kortstondig voor wat paniek gezorgd.
20/04 11u15  Arsenal neemt afscheid van Arsène WengerDe wegen van de Engelse topclub Arsenal en de Franse trainer Arsène Wenger (68) scheiden na het seizoen. Dat maakten de Gunners zelf bekend. Wenger is sinds 1996 aan de slag bij Arsenal. “Na lang overleg denk ik dat dit het juiste moment is om een stap opzij te zetten”, laat Wenger weten op de website van Arsenal. Onder Wenger won Arsenal 3 landstitels.
20/04 11u15  Joshua uit 'Temptation Island': "Ik was echt verliefd op Chloé"Toeval bestaat niet: nadat hij op 'Temptation Island' een paar nachten het bed deelde met Megan, viel Joshua na de opnames als een blok voor verleidster Chloé. Die op het andere eiland een romance had beleefd met Kevin, de vriend van Megan. Kan je nog volgen? Het verhaal hield niet op in Thailand: weer in België begon Joshua een relatie met Chloé, maar ook die kende geen 'nog lang en gelukkig'. Want Joshua, die was verliefd, bekent hij aan Goedele. Maar Chloé toch iets minder...
20/04 10u45  Meer dan honderd diverse spirits op Gin & SpiritfestivalDrankenhandelaar Kevin Goos organiseert zondag het vijfde Gin Festival op rij. In de Mechelse Lamotsite wacht de bezoekers een keuze uit meer dan honderd verschillende gins. “We pakken uit mùet een ‘Ibisensa Gin’, een primeur voor Mechelen”, zegt Goos.
20/04 10u45  Jonas De Roeck volgend seizoen geen hoofdcoach meer bij STVVSTVV besliste dat Jonas De Roeck volgend seizoen geen hoofdcoach meer zal zijn van de Kanaries, dat laat de club weten in een persbericht. De nieuwe eigenaars van STVV dromen van Europa, De Roeck kon de Truienaars niet in Play-off 1 loodsen en moet nu proberen om via Play-off 2 alsnog het Europese ticket te bemachtigen.
20/04 10u45  Winst is een must voor Telenet Giants AntwerpGeen excuses meer voor Telenet Giants Antwerp! Willen de Sinjoren een challenger blijven voor de tweede plaats moet vanavond (20u30, Lotto Arena) gewonnen worden van rode lantaarn Leuven Bears.
20/04 10u30  Eerste steen van nieuw ontmoetingscenrum 't Centrum in Sint-Lenaarts officieel gemetstSamen met schepenen Kris Kenis (CD&V) en Peter Schrijvers (Open Vld) metste burgemeester Luc Aerts (CD&V) symbolisch de eerste steen van het nieuwe ontmoetingscentrum 't Centrum in Sint-Lenaarts. Dat moet tegen de lente van 2019 opnieuw de deuren openen.
20/04 10u30  Veertien gebouwen die je moet gezien hebben, volgens Lonely PlanetLonely Planet publiceerde een lijst van 14 gebouwen die je zeker eens moet gezien hebben in je leven. Van de Taj Mahal of Eiffeltoren die iedereen kent, tot een gebouw in de vorm van een picknickmand of The Crazy House in Vietnam. Mocht je nog een volgende vakantiebestemming zoeken, dan vind je hier misschien inspiratie.
20/04 10u15  Ervaringsdeskundige Jef Snyders geeft ploegmaats Rupel Boom raad voor mogelijke kampioenenmatch zondagRupel Boom kan zondag kampioen spelen als het wint bij concurrent Mandel United. De Steenbakkers gaan er een halve thuismatch spelen, want er trekken naar schatting 500 Bomenaars mee naar West-Vlaanderen.
20/04 10u15  "Spuit rupsen in buxus dood en vang de mannelijke motten in val"Tot wanhoop van tuineigenaars, zijn de gehate buxusrupsen weer uit hun eitjes gekropen. Maar dat betekent niet dat een haag onredbaar is, zeggen boomkwekers Paul en Michel Mampay uit Viersel (Zandhoven).
20/04 10u15  Belgische zakenman verdronken op vakantie in BraziliëDe bekende West-Vlaamse zakenman René Vercruysse (62), eigenaar van vastgoedkantoor Immo Acasa in Brugge, is dinsdag in het Braziliaanse Rio de Janeiro de verdrinkingsdood gestorven. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen.
20/04 10u00  Westerlo-revelatie Heymans staat op de radar van clubs uit 1A en 1B: “Gecharmeerd, maar ik blijf nuchter”Sportief staat er vanavond in het Koning Boudewijnstadion niet veel meer op het spel. Westerlo mikt op de eerste plaats en wil de ongeslagen reeks doortrekken, maar het is toch ook vooral uitkijken naar volgend seizoen. Of Daan Heymans (18) dan bijvoorbeeld nog in ’t Kuipje speelt, is niet zeker. De middenvelder kan rekenen op de interesse van verschillende clubs uit 1A en 1B.
20/04 10u00  Losada zit met zijn hoofd al bij nieuwe functie als scout bij Beerschot Wilrijk: “Misschien vind ik in Argentinië wel de nieuwe Losada”Woensdag kwam Hernan Losada voor het eerst in actie in Play-off 2. De kapitein van Beerschot Wilrijk stond bijna 75 minuten tussen de lijnen in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden. Als het van de Argentijn afhangt, komt hij nog maar met mondjesmaat in actie. “We moeten in deze play-offs durven experimenteren. Spelers met weinig wedstrijdminuten in de benen verdienen een eerlijke kans.”
20/04 10u00  Mechelse mama van KVM-goudhaantje Bandé neemt afscheid van haar goaltjes-/hartendiefDe grote dag is daar. Hassane Bandé neemt afscheid van KV Mechelen en verhuist naar Amsterdam, vanaf volgende week traint hij al met Ajax. De 19-jarige Burkinees stal het voorbije seizoen de harten van heel KV, maar niemand zal hem harder missen dan zijn Belgische pleegmama Gerd. Voor ze hem uitwuift en een traantje wegpinkt, blikt ze terug op een ongelofelijk jaar, waarin ze met haar nieuwe zoon lief en leed deelde. “Toen Ferrera ontslagen werd, kwam hij wenend thuis.”
20/04 10u00  Deze eersteklasser wil Colin Coosemans weghalen bij KV MechelenKV Oostende heeft een keepersplan. William Dutoit en Mike Vanhamel: de ene moet weg, de andere kan – tenminste als hij dat wil – doublure worden van een nieuwe titularis. Als het van sportief directeur Hugo Broos afhangt, wordt die titularis Colin Coosemans.
20/04 10u00  Storing bij Telenet: klanten in regio Geel tijdlang zonder internet en digitale tvDoor een glasvezelbreuk hadden ongeveer 20.000 klanten van Telenet vrijdagochtend ruim 45 minuten geen internet of digitale televisie. “Het probleem is intussen echter verholpen”, meldt woordvoerster Isabelle Geeraerts.
20/04 10u00  Minnaar krijgt 20 jaar cel voor dood Truiense leraresJan R. (54) uit Tielt-Winge is vanochtend door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot twintig jaar gevangenis voor doodslag op zijn Truiense vriendin Mia Verschueren (52). De rechters oordeelden dat er niet voldoende bewijs was voor moord. Wel is hij ook schuldig bevonden aan opzettelijke brandstichting in de flat van zijn minnares.
20/04 10u00  KAART. Nergens zijn er meer sportclubs per duizend inwoners dan in Hove: ruim baan voor de Bende van Jef!Waarin een klein dorp groot kan zijn. Geen enkele gemeente in de provincie heeft relatief bekeken zo veel sportclubs als Hove. En die clubs zijn er voor alle leeftijden: voor de 5-jarige voetballertjes van Koninklijke Hove Sport tot de gepensioneerden van de lokale Okra Sportafdeling. We zetten ons in het wiel van die laatsten tijdens hun wekelijkse toertocht van veertig kilometer en konden al die lustig peddelende dames en heren met hun elektrische fietsen amper bijhouden.
20/04 09u45  Diamanten jubilarissen bezoeken AtomiumIn Brussel vond zestig jaar geleden de Wereldtentoonstelling plaats. Daarom werden koppels die in 1958 getrouwd zijn, uitgenodigd voor een bezoek aan het Atomium.
20/04 09u45  Deze bekende gezichten ziet u zondag lopen tijdens de Antwerp 10 Miles & MarathonLoopt u zondag mee of staat u langs de kant om te supporteren voor de duizenden lopers? Dan is de kans groot dat u een paar bekende gezichten herkent.
20/04 09u45  Proveussel neemt niet deel aan verkiezingenDe nieuwe ­beweging ­Proveussel, die eind 2016 werd opgericht, heeft besloten om geen lijst samen te stellen voor de gemeente­raadsverkiezingen. Dat was bij de oprichting wel de bedoeling van gemeenteraadsleden Matthijs Peeraer en Kevin Maes (SNR).
20/04 09u45  Meghan Markle en prins Harry op de lijst van 100 meest invloedrijke personen ter wereldHet Amerikaanse weekblad Time maakte opnieuw een lijst met de honderd invloedrijkste mensen ter wereld. Tussen de iconen, leiders en artiesten staan ook Meghan Markle en prins Harry.
20/04 09u30  Leerlingen VITO maken krantenhouder voor HoutproefVITO Hoogstraten is een van de 18 scholen in onze provincie die deelneemt aan de Vlaamse Houtproef. Dertig leerlingen van het vierde jaar in de opleiding Hout kregen donderdagochtend de opdracht om een dagbladhouder te maken.
20/04 09u30  Lange wachtrijen op het Kiel voor tweede stadsderbyOp KFCO Beerschot Wilrijk is donderdagmiddag de voorverkoop voor de derby tegen Antwerp gestart. En ondanks de warme temperaturen stond er al snel een lange wachtrij supporters. De wachttijden liepen op tot liefst anderhalf uur.
20/04 09u00  Nergens zijn er meer sportclubs per duizend inwoners dan in Hove: ruim baan voor de Bende van Jef!Waarin een klein dorp groot kan zijn. Geen enkele gemeente in de provincie heeft relatief bekeken zo veel sportclubs als Hove. En die clubs zijn er voor alle leeftijden: voor de 5-jarige voetballertjes van Koninklijke Hove Sport tot de gepensioneerden van de lokale Okra Sportafdeling. We zetten ons in het wiel van die laatsten tijdens hun wekelijkse toertocht van veertig kilometer en konden al die lustig peddelende dames en heren met hun elektrische fietsen amper bijhouden.
20/04 09u00  Expo vertelt verhaal van relletjes 'die 125 jaar geleden algemeen stemrecht voor mannen inluiddenMorgen kunt u in het kader van Erfgoeddag in het districtshuis van Borgerhout gaan kijken naar De Doden van Borgerhout, 125 jaar Stemrecht in België, een combinatie van een expo, lezingen en een toneelstuk waarbij ook nader wordt ingegaan op het stemrecht van migranten.
20/04 08u45  Isaac Kimeli en debutant Robin Hendrix slopen EK-limiet 5.000 meterIsaac Kimeli (24) en zijn trainingsmaatje Robin Hendrix (23) hebben zich donderdagavond in Los Angeles (vrijdagochtend in België) voor het EK atletiek in Berlijn geplaatst op de 5.000 meter. Kimeli klokte een persoonlijk record van 13:24.92, Hendrix liep nooit eerder de 5.000 meter en debuteerde in 13:29.57. Het minimum stond op 13:39.19.
20/04 08u45  Kleinste Pairi Daiza-olifant durft eerst niet in bad… maar wil er dan niet meer uitGroot moment voor Ta Wan, de kleinste olifant van Pairi Daiza. Op de gezegende leeftijd van acht maanden mocht hij deze week voor het eerst in bad. Ideaal moment zou je denken, met zo’n vroege hittegolf. Maar Ta Wan had er niet bijster veel zin in. Zelfs niet toen zijn nichtje Nang Faa (2 jaar) hem bij de slurf nam en in het bad begeleidde. Ta Wan spurtte een paar keer weg als een bange haas, bevangen door watervrees.
20/04 08u30  Transfer Lestienne loopt af met sisser: Malaga zeker van degradatie na nieuwe nederlaagMalaga kan de degradatie uit de Primera Division niet meer afwenden. Op de 33e speeldag leed de rode lantaarn, met Maxime Lestienne 90 minuten op het terrein, donderdag een 1-0 nederlaag bij Levante, de op drie na laatste in de stand.
20/04 08u15  Biljart: Burgemeester en c° nemen het op tegen DonderdagstoempersIn het Starrenhof speelden biljarters de 'Donderdagstoempers' donderdagavond een bijzondere match. Ze namen het in een vriendschappelijke ontmoeting op tegen burgemeester Dirk Van Mechelen, ere-burgemeester Jacky Buchmann, schepen Luc Janssens, gemeenteraadslid Marc De Smet en OCMW-raadslid Jef Denisse.
20/04 08u00  Man wandelt naar bakker maar sterft onder vallende zetelEen 69-jarige man die in Antwerpen-Noord op weg was naar de bakker, is onder een vallende zetel terechtgekomen. Het ongeval gebeurde vorige week vrijdag, maar woensdag is Mustafa overleden in het ziekenhuis, schrijft Het Laatste Nieuws. De politie onderzoekt de omstandigheden van het bizarre ongeval.
20/04 07u45  Begeleider groep kinderen moet bevrijd worden uit speleoboxDe brandweer van Herentals werd gisterenmiddag opgeroepen om een man te bevrijden uit een speleobox op het domein van Sport Vlaanderen.
20/04 07u30  Maaike Cafmeyer haalt rijbewijs na 24 jaar rijangst: “Dit had ik nooit verwacht”Nadat haar ouders 24 jaar geleden onder een betonmixer terechtkwamen met de auto, kreeg Maaike Cafmeyer, toen 21, rijangst. “Maar ik wil mijn angst in de ogen kijken en zeggen: fuck you”, klonk ze vastberaden. In het Eén-programma ‘Vandaag over een jaar’ kon heel Vlaanderen volgen hoe ze na al die tijd toch haar rijbewijs haalde.
20/04 07u15  Communie, lentefeest of huwelijk? Zo vind je de perfecte outfitHet is partyseason! Geen idee wat je moet dragen naar al die communies, lentefeesten of huwelijken in je agenda? Met deze tips vind je de perfecte outfit!
20/04 07u15  Oudste gemengde chirogroep aan 75ste jaar feest toeChiro Calimero is net niet de oudste chiro van Vlaanderen, maar wel zo goed als zeker de eerste gemengde chirogroep. Ze bestaan dit werkjaar 75 jaar en zijn al 45 jaar gemengd. Feesten doen ze met cinema, ontbijt, kinder-doe-dorp, kinderdisco en wordt er afgesloten met een kampvuur.
20/04 07u15  Twee agenten door ruit restaurant doodgeschoten in FloridaIn Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn donderdag twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de sheriff van Gilchrist County bevestigd. De schutter werd ter plekke dood aangetroffen.
20/04 07u15  Voormalige New Yorkse burgemeester Giuliani gaat Trump juridisch adviserenDe conservatieve ex-burgemeester van New York Rudy Giuliani heeft zich aangesloten bij het juridische team van president Donald Trump. Naar eigen zeggen doet hij dat om snel een einde te maken aan het FBI-onderzoek. Speciaal aanklager Robert Mueller onderzoekt Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.
20/04 07u00  “Rusland en Syrië vertragen inspecteurs om plaats van gasaanval schoon te maken”De regering van president Donald Trump heeft donderdag gezegd dat het “geloofwaardig” bewijs heeft dat Rusland en Syrië samenwerken om internationale inspecteurs “te vertragen en te weigeren”, zodat ze de locatie van de vermoedelijke gifgasaanval kunnen schoonmaken.
20/04 07u00  Veel meer klachten over verloren postpakkettenBij de ombudsdienst voor de postdiensten zijn vorig jaar 887 klachten binnengelopen over zoekgeraakte postpakketten. Dat is een stijging met 66 procent ten opzichte van het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) opvroeg bij de bevoegde minister Alexander De Croo (Open VLD).
20/04 07u00  “Machtswissel in Cuba is onwettig”De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) bestempelt de machtswissel in Cuba, waar Miguel Diaz-Canel donderdag als opvolger is gekozen van president Raul Castro, als onwettig. Secretaris-generaal Luis Almagro spreekt van een “overwinning van een dictatuur”.
20/04 07u00  Roemenië verhuist als eerste EU-land ambassade naar JeruzalemDe Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in Roemenië, Liviu Dragnea. Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna.
20/04 06u45  Begin 2020 eerste tests met zelfrijdende bus op luchthaven ZaventemDe Nederlandse constructeur 2GetThere gaat een zelfrijdende elektrische bus bouwen voor op Brussels Airport. De bus zou vanaf begin 2020 op de luchthaven getest moeten worden, vanaf 2021 zouden er ook passagiers kunnen meerijden op een traject tussen de terminal en vrachtafdeling Brucargo, tussen ander verkeer. Dat vernam Belga bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn en Brussels Airport, die het project samen uitvoeren.
20/04 06u45  Nog nooit zo veel meldingen over crimineel geld in BelgiëDe antiwitwascel heeft vorig jaar meer dan 31.000 meldingen gekregen over verdacht geld. Dat is een absoluut record, schrijft De Tijd vrijdag.
20/04 06u45  Vrachtwagen met pek vat vuur op E34Op de E34 in Turnhout West heeft een vrachtwagen met pek vrijdagochtend om 4u30 vuur gevat, de brandweer kon de vlammen doven met schuim. Er was geen grote verkeershinder. De vrachtwagen kon na de bluswerken nog doorrijden naar Grobbendonk waar het pek gelost werd.
20/04 06u45  Ghelamco huurt legertje proffen in om Eurostadion te reddenEen legertje professoren onder leiding van mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is in opdracht van de projectontwikkelaar Ghelamco bezig met een draagvlakstudie voor het Eurostadion op parking C van de Heizel. Dat schrijft De Tijd vrijdag.
20/04 06u15  Gemeentebestuur verdeelt toelagenDe Ranstse gemeenteraadsleden komen weer samen voor de gemeenteraad van maandag 23 april in het Oelegemse Vrieselhof vanaf 20u.
20/04 05u15  Verkoop gemotoriseerde tweewielers piekt door ellendige files rond AntwerpenTijdens het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal inschrijvingen van gemotoriseerde tweewielers in ons land met 6%. In Antwerpen lag dat cijfer met 14,5% heel wat hoger. Daar is maar één verklaring voor: de ellendige files rond Antwerpen.
20/04 05u15  “Beton gieten is makkelijk, een stad groener maken iets minder”Onze stad zou er een pak groener uitzien als burgers en het bestuur beter samenwerkten. Vanuit dat idee organiseert Koen Wynants van Commons Lab Antwerpen op 5 mei een soort Staten-Generaal. “We moeten de stad beschouwen als een gemeenschappelijk goed waarvan we samen beheerder zijn. Dat vraagt een engagement van de burger, maar het resultaat zal navenant zijn.”
20/04 04u15  Van Holsbeeck duikt op bij Eupen-AntwerpTwee weken na zijn ontslag bij Anderlecht dook Herman Van Holsbeeck (63) weer op in de voetbalwereld. De gewezen manager van Anderlecht woonde woensdagavond samen met makelaar Mogi Bayat Eupen - Antwerp bij. Hij zat daar ook samen met het Antwerpbestuur aan tafel, maar dat was eerder toeval.
20/04 04u15  Antwerpse politie pakte 2.400 euro bedelgeld afHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats. Maar de maatregel lijkt zijn doel – mensenhandel bestrijden – voorbij te schieten.
20/04 03u15  Brasserie D’Vine houdt deur op slotDe bekende horecazaak D’Vine op de Grote Markt in Turnhout is voor onbepaalde tijd gesloten. Dat gebeurde nadat een deurwaarder woensdag de zaakvoerder verplichtte om onmiddellijk de deuren te sluiten.
20/04 03u15  Søstrene Grene raadt klanten aan om vooral niet te veel te kopenDe Deense designwinkel Søstrene Grene opent op 18 mei in de Stadsfeestzaal in Antwerpen zijn eerste filiaal in België. De keten heeft wereldwijd 181 winkels, schotelt zijn klanten klassieke muziek voor en geeft u expliciet de raad om niet te veel te kopen.
20/04 03u15  Een kans op integratie van de Joodse bevolkingsgroep gemist?Dat CD&V schade heeft opgelopen door de chassidische jood Aron Berger op de lijst te zetten en hem er vervolgens weer af te halen, staat buiten kijf. Maar in welke mate is de Joodse gemeenschap de dupe van deze operatie? Hebben we een grote kans op integratie van die bevolkingsgroep gemist?
20/04 03u15  Bloesems op hun mooist: zon geeft ook natuur een boostDe warmste 19 april ooit gemeten was het: 27,2 graden, maar liefst 2,4 graden warmer dan het vorige record uit 1988. En het blijft nog het hele weekend mooi. Ideaal voor een verkenning van de bloesems, want die zijn net nu op hun mooist.
20/04 03u15  Houdt uw gemeente u wel gezond genoeg?Hoe gezonder u bent, hoe voordeliger voor de overheid. Daarom houdt die u het liefst fit en actief, of u nu een hangpuber bent met een WhatsApp-verslaving of een 80-plusser op de drempel van het verzorgingstehuis. Daar mag dus best wat geld tegenover staan. Voor sportinfrastructuur, maar ook voor de lokale sportclubs.
20/04 03u15  Gescheiden sportclubs dreigen buiten de wet te stellen: “Hier voelen vrouwen zich niet geïntimideerd”De verstrenging van het gelijkekansendecreet in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement zou een pervers effect kunnen hebben. Dat meldt de Vlaamse Ombudsdienst. Zijn gescheiden sportclubs voor vrouwen straks nog wettelijk?
20/04 03u15  Ondergedoken Vlaming beschuldigd van dood 23 wandelaars voorlopig vrij: “Wekenlang opgejaagd door Indiase politie”Een maand lang leefde de naar India uitgeweken Vlaming Peter Van Geit (46) ondergedoken omdat hij gezocht werd in verband met de dood van 23 wandelaars bij een bosbrand. Nu kan hij eindelijk weer buiten komen zonder angst voor de politie – ook al hangt hem nog steeds een jarenlange celstraf boven het hoofd. “Gelukkig heb ik goeie advocaten.”
20/04 03u15  Astrid Coppens hakt mevrouw Meus in de panAstrid ­Coppens, in een vorig leven Astrid Bryan, heeft de echtgenote van ­Jeroen Meus geklopt in een boksmatch. Ze had er wel drie ronden voor nodig in het programma Boxing Stars. Vooral de stevige rechtse bleek een probleem voor Stéphanie De Roover.
20/04 03u15  Tanya Van Gorp verliest ruim 50 kilo:“Nooit wil ik nog zo dik zijn”In één jaar tijd meer dan 50 kilo vermageren? Tanya Van Gorp (35) uit Olen ging bij Cath Luyten in Vandaag over een jaar de uitdaging aan. “Pas op de allerlaatste dag bereikte ik mijn streefgewicht. Ik wil er nu nog 15 kilo af”, zegt ze.
20/04 03u15  Richard’s even enige echte Deli van ’t StadMet de pop-up Richard’s krijgt Antwerpen zijn eerste, echte deli naar Amerikaans model. Na acht tot twaalf weken maakt deze pop-up plaats voor de tweede Otomat van de stad, die pizza’s met streekproducten verkopen.
20/04 03u15  Gerestaureerd tegeltableau ‘De Bekering van Saulus’ vanaf deze week weer te bewonderen in het MASHet tableau De Bekering van Saulus keerde gisteren na een grondige renovatie terug naar het MAS. In de 16de eeuw stond Antwerpen internationaal bekend om zijn geglazuurde, beschilderde keramiek: majolica heet die techniek.
20/04 03u15  Gaat Meeuws met gerust gemoed naar congres? “JA”De tweede plek van Tom Meeuws op de Antwerpse sp.a-lijst staat intern niet ter discussie. De leden zullen zich op het congres zaterdag waarschijnlijk massaal achter hun Antwerpse voorzitter scharen, ondanks de verhalen van de afgelopen weken. “Ga ik met een gerust gemoed naar het congres? Ja”, zegt Meeuws.
20/04 03u15  Annelies Timmermans zet collectie stopTien jaar nadat Antwerps ontwerpster Annelies Timmermans haar eerste handtas had gelanceerd, zet ze haar collectie al dan niet definitief stop. “Ik twijfelde hier al een hele tijd over”, zegt ze.
20/04 03u15  Werken borden De Lijn eindelijk? Nee, ze worden getestPassagiers dachten gisteren dat de nieuwe informatieborden van De Lijn eindelijk werkten, maar er is nog even geduld nodig. De vervoers-maatschappij test alleen nog maar met een nieuw systeem om reizigers correcter te informeren over de wachttijden.
20/04 03u15  “Als er alleen Afrikanen komen, is mijn doel niet bereikt”Filmmaker en acteur Adams Mensah, bij het grote publiek bekend voor zijn rol als Ayo Buhari in Familie, selecteerde een aantal films die zijn gemaakt over of door Afrikanen voor het eerste Antwerpse Afrika filmfestival.
20/04 03u15  Drukker laat letters lachen en knipogenDe neven Jan en Peter Vermandere vonden elkaar in hun passie voor oude drukmaterialen. Graficus Jan maakt met oude, houten lettertypen unieke prenten. Juwelenmaker Peter vond inspiratie in drukplaten met afbeeldingen van diamant. Hun eerste expo opent zondag.
20/04 03u15  Vlaamse Houtproef promoot schrijnwerkerijZe studeren wel voor schrijnwerker, maar kiezen daarna vaak voor iets anders. De vacatures raken niet ingevuld. Met de jaarlijkse Vlaamse Houtproef wil de Confederatie Bouw studenten aanmoedigen om in hun vak te blijven en anderen overtuigen om eraan te beginnen.
20/04 03u15  Bekend Deurnes ijssalon opent pop-up in buurgemeente omdat zaak moeilijker bereikbaar is door werfIn de intussen ruim tachtig jaar durende geschiedenis van het bekende ijssalon Pinguïn start op 1 juni een nieuw hoofdstuk. Woody de Beuckelaer, die intussen tot de vierde generatie van dezelfde Deurnese uitbatersfamilie behoort, opent dan een pop-upfiliaal op de nieuwe Markt in Wijnegem.
20/04 03u15  Aanval op politie in Borgerhout: vijf verdachten naar rechterVijf jongemannen zijn gisteren naar de rechtbank verwezen. Ze worden vervolgd voor de aanval op de politie tijdens een interventie op de Turnhout-sebaan in september 2017.
20/04 03u15  Wommelgem in top vijf fiscaal meest gunstige Vlaamse gemeentenWommelgem staat stevig in de top vijf van de fiscaal gunstige Vlaamse gemeenten om in te wonen. Dat maakte schepen van Financiën Marc Dierckx trots bekend bij de presentatie van de jaarrekening 2017.
20/04 02u15  Dj Coone overtuigt jongeren om diploma te halenSteeds meer jongeren verlaten de middelbare school zonder diploma. Geen goed idee, vindt de Turnhoutse dj Coone. Aan de leerlingen van de Talentenschool, waar hij zelf zijn middelbaar en hoger diploma haalde, legt hij uit waarom.
20/04 02u15  Natuurwandeling langs dozijn gedichtenHet collectief Dichters2820 schreef twaalf gedichten ter gelegenheid van de Erfgoeddag in Bonheiden. Een handvol dichters brengt het werk tijdens de wandeling in het Krankhoevebos in de Bruinbeekvallei.
20/04 01u15  “Wie afstudeert als schrijnwerker heeft garantie op job”De Confederatie Bouw Vlaamse Schijnwerkers maakt jongeren warm voor het ambacht van schrijnwerker met een wedstrijd waarbij ze houten werkstukken maken. In Turnhout gingen twee scholen de uitdaging aan.
20/04 01u15  Geriatrie Sint-Jozefkliniek verhuist naar campus BornemDinsdag 24 april verhuist de eerste geriatrische afdeling van het ziekenhuis van Willebroek naar de nieuwe afdeling op campus Bornem. De dag nadien verhuist ook de tweede geriatrische afdeling. “Op die twee dagen verhuizen we ongeveer 24 patiënten, dit zal gebeuren met gespecialiseerd ziekenvervoer”, zegt Anke De Herdt, Manager Personeel, Organisatie en Communicatie. “In Bornem kunnen we vanaf 25 april 48 geriatrische patiënten verzorgen. Campus Willebroek blijft open en zal functioneren als een volwaardig dagziekenhuis. De patiënten worden na de ochtendverzorging overgebracht naar de nieuwe afdeling in Bornem”, zegt De Herdt. “De geriatrie-afdelingen kregen een plaats in de zeer mooie, vernieuwde vleugel van het ziekenhuis en zijn ingericht met aandacht voor een huiselijke sfeer. Zo is er een speciaal bad geplaatst en kunnen geriatrische patiënten ook in een mooie open leefruimte terecht. We behouden de goed uitgewerkte multidisciplinaire werking met artsen, verpleging, kinesisten, logopedisten en ergotherapeuten. Voor de verhuizing van alle logistieke zaken werken we opnieuw samen met een gespecialiseerde verhuisfirma.”
20/04 01u15  Senioren staan vier dagen in de kijkerDe gemeente Bornem organiseert van 2 tot 5 mei verschillende activiteiten voor de Bornemse 55-plussers. Inschrijven kan tot 24 april.
19/04 23u45  Chelsea boekt moeizame zege, Hazard krijgt anonieme invallersrolChelsea is donderdag op de 31e speeldag van de Engelse Premier League met 1-2 gaan winnen op het veld van Burnley. Het werd geen makkelijke verplaatsing voor de Londenaars.
19/04 23u45  Arcade Fire opwindend in het SportpaleisArcade Fire mag met ‘Everything Now’ dan wel de grootse hit sinds haar ontstaan hebben gescoord, toch kreeg de gelijknamige plaat niet de euforische recensies waar de band inmiddels aan gewend was geraakt. Maar het grote publiek heeft uiteraard altijd het laatste woord, en dus liep het Sportpaleis aardig vol voor het Canadese gezelschap.
19/04 22u45  De stroom valt uit, de camera’s blijven draaien. En weer zijn er die zich laten vangen op ‘Temptation Island’Zou de stroom echt uitgevallen zijn op ‘Temptation Island’? Of heeft iemand van de makers een stekkertje uitgetrokken voor de jaarlijkse ‘we denken dat we niet gefilmd worden’-beelden?
19/04 22u45  Armstrong betaalt 5 miljoen dollar en vermijdt zo rechtzaak en immense schadeclaimLance Armstrong heeft een minnelijke schikking van vijf miljoen euro betaalt om zijn rechtzaak af te kopen. De Amerikaan ontloopt daarmee een gigantische schadeclaim na zijn dopingbekentenissen.
19/04 22u30  Welke twijfels? Club Brugge wervelt en hakt Charleroi helemaal in de panAls er twijfels waren over het spelniveau van Club Brugge in Play-off 1 heeft Club Brugge die tegen Charleroi helemaal weggespeeld. Blauw-zwart maakte brandhout van de Carolo’s. Na een dik half uur stond er al 3-0 op het bord en was er nog een goal afgekeurd door de videoref. In de tweede helft wervelde de thuisploeg door en werd het uiteindelijk nog 6-0. Jawel, 6-0! Zes, zoveel punten hebben de Bruggelingen nu ook voor op Anderlecht.
19/04 22u00  Crematie 'per vergissing' krijgt juridisch staartjeDe crematie van een man uit Antwerpen die drie jaar geleden per vergissing werd uitgevoerd, heeft een juridisch staartje gekregen. Elza Verswijver, de dochter van de man, wil meer duidelijkheid over de fouten die toen werden gemaakt. Zij meent dat er meer aan de hand is dan een domme vergissing. “Na drie jaar wil weten wat er met mijn vader is gebeurd”, klinkt het
19/04 21u15  3.510 euro bruto: zoveel bedraagt het gemiddelde loon van de Vlaamse bediendeEen Vlaamse bediende verdient gemiddeld 3.510 euro bruto. Dat blijkt uit het nieuwe salariskompas van Vacature.com en de KU Leuven. Het loon van de meeste bedienden ligt echter een pak lager. Het mediaanloon bedraagt namelijk 3.100 euro.
19/04 21u00  Aron Berger: “Hand geven aan een vrouw was nooit een optie”Aron Berger was nooit van plan om vrouwen - al dan niet in het kader van zijn functie - een hand te geven. Dat zei hij donderdag in een interview met Terzake. “Een hand geven aan één vrouw gaat mij 2.500 stemmen kosten. Dat was niet de oplossing.”
19/04 21u00  WB Cross Country Qatar - Tom Colsoul tevreden ondanks foutjeTom Colsoul en Jakub Przygonski (MINI John Cooper Works) werden tweede in de tweede klassementsrit van de Rally van Qatar. Colsoul maakte een navigatiefoutje, zonder al te veel gevolgen. In de stand schuift het duo op naar de tweede plaats.
19/04 20u45  Niemand aangeklaagd voor overlijden PrinceDe Amerikaanse justitie zal naar eigen zeggen geen strafrechtelijke vervolging instellen in het dossier rond de dood van de Amerikaanse rockster Prince. Hij overleed bijna twee jaar geleden aan een overdosis fentanyl.
19/04 20u30  VIDEO. Naar werk vertrokken en ‘s avonds plots geen huis meer: woning van gezin gecontroleerd ingestortHet voorste deel van een woning in de Pastoor Haemelsstraat in Berlaar is donderdagavond gecontroleerd ingestort, de beelden daarvan vindt u verder in het artikel. Eerder op de dag hadden graafwerkzaamheden voor een bouwproject bij de aangrenzende grond ervoor gezorgd dat een zijmuur ernstig verzakt was geraakt. De bewoners, een koppel met twee jonge kinderen, zijn ongedeerd maar dakloos.
19/04 20u15  Koning Filip op bezoek in Antwerpse koffiebar...maar hij drinkt bruiswater: “Anders kan ik niet slapen vannacht”Het leek wel of er een filmster arriveerde in de Kammenstraat donderdagmiddag dankzij de rode loper en een hele meute fans. Van de koffiebar tot het rusthuis, de koning kreeg een uitgebreide rondleiding bij Sant’Egidio. “Hij was helemaal niet zenuwachtig.”
19/04 19u45  Koning Albert blijft nog nacht in het ziekenhuisKoning Albert II (83) zal de nacht in het Brusselse Universitair Ziekenhuis Saint-Luc doorbrengen, nadat hij donderdag onderzoeken onderging in verband met zijn aortaklepstenose.
19/04 19u45  Francken op missie in Albanië:“Kom uw geld uitgeven in de Louisalaan, maar vraag geen asiel aan”“Jullie zijn welkom om bij ons te werken, studeren, familie te bezoeken, geld uit te geven in de Louisalaan, naar het Atomium te gaan of Brugge, de mooiste stad ter wereld, te bezoeken, maar vraag geen asiel aan in België.” Dat is de duidelijke boodschap van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), momenteel op ‘ontradingsmissie’ in Albanië.
19/04 19u45  Ontbijten in Het Koffieboontje en stoofpotje met bier in De ProeverijIn het Land van Playsantiën (toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Zoersel, Zandhoven, Malle, Ranst en Lille) kan je opnieuw terecht voor culinaire fietstochten. Er zijn drie mogelijke routes, waarbij je in vier verschillende horecazaken stopt om iets te eten, te beginnen met een kleine ontvangst, en vervolgens een voor-, hoofd- en nagerecht. Totaalprijs voor deelname bedraagt 35 euro per persoon (drank niet inbegrepen).
19/04 19u30  Ivan Rakitic hervat trainingen bij BarcelonaIvan Rakitic heeft bij Barcelona de trainingen hervat. Dat heeft de club uit de Primera Division donderdag op Twitter gemeld. De 30-jarige Kroaat, die out was met een linkerwijsvingerbreuk, hoopt wedstrijdfit te geraken voor de finale van de Copa del Rey van zaterdag tegen Sevilla.
19/04 19u30  Tunesië kan in Rusland rekenen op middenvelder Mohamed Ben AmorMohamed Ben Amor geraakt tijdig fit om voor Tunesië naar het WK in Rusland te trekken. Dat heeft het Tunesische persagentschap TAP donderdag gemeld. Ben Amor, die speelt bij Al Ahli in Saoedi-Arabië, lag sinds de oefenpartij van afgelopen maart tegen Iran in de lappenmand, maar zal volgens TAP “binnen twee à drie weken” de trainingen hervatten.
19/04 19u30  Minder overtredingen tijdens flitsmarathon: “Mentaliteitsverandering”Bij de 24 uur durende flitsmarathon op 18 en 19 april heeft de politie 1.390.425 snelheidscontroles uitgevoerd, goed voor 35.158 snelheidsovertredingen. Dat is een daling tegenover de vorige editie.
19/04 19u30  In 2013 slechts vijf procent overlevingskans, maar zondag loopt Filip 10 Miles voor Stop DarmkankerTwee jaar geleden liep Filip Luypaert (49) uit Brasschaat de 10 Miles samen met twintig anderen voor de actie Stop Darmkanker. Hij was toen zelf nog aan het strijden. Zondag staat Filip er opnieuw, met 150 lopers!
19/04 19u30  Slecht nieuws voor spurttrein Marcel Kittel: ploegmaat wordt van de weg gemaaid en is maanden buiten strijdHet is niet het jaar van Marco Haller. De Oostenrijkse renner is net genezen van een tweede virale infectie van dit jaar toen hij op training van de weg werd gemaaid door een auto dat een stopbord negeerde. Hij liep daarbij meerdere breuken op in het linkerbeen en is maanden buiten strijd. Het ongeval is erg slecht nieuws voor spurtbom Marcel Kittel, die door het uitvallen van Haller een belangrijke pion uit zijn spurttrein verliest voor de komende Tour de France.
19/04 19u15  Minder dan vijf jaar geleden slechts vijf procent overlevingskans, maar zondag loopt Filip met 150 sympathisanten 10 Miles voor Stop DarmkankerTwee jaar geleden liep Filip Luypaert (49) uit Brasschaat de 10 Miles samen met twintig anderen voor de actie Stop Darmkanker. Hij was toen zelf nog aan het strijden. Zondag staat Filip er opnieuw, met 150 lopers!
19/04 19u15  Onze reporter gaat uit in de gemeente waar het minst te beleven valt: “1,60 euro voor een pintje, dat vind je in de stad niet meer, hè?”In de donkere straten van Sint-Amands zijn alleen de bankfilialen verlicht. Aan de op één na beroemdste Scheldebocht valt na de zoveelste prachtige zonsondergang niet bijster veel meer te beleven. Dat vinden althans de inwoners van Sint-Amands zelf. Slechts 16% van de inwoners is tevreden over de lokale uitgaansmogelijkheden. Nergens in de provincie is dat cijfer zo laag. Maar er is hoop op beterschap, ontdekten we toen we er zaterdagavond op de lappen gingen.
19/04 19u15  Broekpakken en diepe decolletés: de trends van de bruidsmodeweek in New YorkKoppels die volgend jaar hun jawoord geven, mogen rustig aan hun grote dag beginnen plannen. Een van de eerste dingen op het lijstje van de bruid? Een droomjurk vinden. Deze trends, recht van de catwalk in New York, kunnen je misschien inspireren.
19/04 19u00  Opvallend: Lukaku tekent in het gezelschap van zijn mama contract bij Amerikaanse supersterRomelu Lukaku laat zich in de Verenigde Staten voortaan vertegenwoordigen door Roc Nations Sport, het managementbureau van de Amerikaanse superster Jay-Z, tevens bekend als de echtgenoot van Beyoncé. Het nieuws werd door de voetballer zelf bekendgemaakt via twitter.
19/04 19u00  Tom Dice stapt in de politiekZanger Tom Dice, bekend van het nummer ‘Me and My Guitar’, stapt in de lokale politiek. Hij komt op voor Groen in Eeklo. Ook zijn boezemvriend, Mátyás Blanckaert die backingvocals zong voor Dice tijdens het songfestival, zal op de lijst staan.
19/04 18u30  Eén gewonde na aanrijding tussen twee vrachtwagens op E313De avondspits in Antwerpen verloopt donderdag bijzonder moeizaam. Vooral op de E313 richting Antwerpen is de hinder groot. Ter hoogte van Antwerpen-Oost waren twee vrachtwagens rond 14.30 uur op elkaar ingereden. Er waren ook een reeks kleine incidenten op de E313 waardoor het er op een bepaald moment twee uur aanschuiven was.
19/04 18u15  Kettingbotsing met 15 wagens nadat vrachtwagen inrijdt op file die voor rood licht wachtEr is donderdagmiddag een kettingbotsing gebeurd op de N60 ter hoogte van Nazareth. Bij het ongeval, waarbij een bestuurster van een vrachtwagen inreed op een file, waren liefst vijftien voertuigen betrokken. Er vielen acht gewonden, meldt het parket.
19/04 18u00  Auto brandt uit op oprit in MerksemIn de straat Overhout in Merksem is donderdag een auto uitgebrand. Het labo van de federale gerechtelijke politie werd ter plaatse gevraagd voor sporenonderzoek.
19/04 17u30  Djokovic moet inpakken in Monte Carlo na nederlaag tegen ThiemDominic Thiem (ATP 7) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (gravel/4.872.105 euro). De Oostenrijker klopte in de achtste finales de Serviër Novak Djokovic (ATP 13) in drie sets: 6-7 (2/7), 6-2 en 6-3. De wedstrijd duurde twee uur en 29 minuten.
19/04 17u30  Antwerpse moet zich verantwoorden voor lasterDe correctionele rechtbank van Luik heeft donderdag de vraag verworpen van een Antwerpse vrouw van 24 die wilde berecht worden voor een Nederlandstalige rechtbank. De vrouw, die twee maal klacht neerlegde tegen een jongeman die ze beschuldigde van verkrachting, moet zich verantwoorden voor laster. De zaak komt voor in Luik op 19 september.
19/04 17u15  Broer van Meghan Markle hoopt nog altijd op uitnodiging voor huwelijk (maar zijn nieuwste uithaal in de Britse tabloids zal niet echt helpen)De halfbroer van Meghan Markle hoopt naar eigen zeggen nog altijd dat hij uitgenodigd wordt voor het huwelijk van zijn halfzus met de Britse prins Harry, vandaag over een maand. Hoe zijn nieuwste uithaal in de Britse tabloids hem daarbij moet helpen, is niet helemaal duidelijk: “Meg wil zijn zoals prinses Diana, maar ze is niet zo oprecht.”
19/04 17u15  VIDEO. Grootste mobiele scherm komt deze zomer naar AntwerpenHet Belgische bedrijf HD Ledshine lanceert in Denderleeuw het grootste mobiele scherm ter wereld, met een oppervlakte van 144 m². Het scherm wordt met een vrachtwagen ter plaatse getrokken en kan bij aankomst op 1 uur tijd klaar zijn om uit te zenden in hoge resolutie (4K). Deze zomer wordt het ingeschakeld in Antwerpen voor het WK voetbal in Rusland.
19/04 17u15  Erfgoed zet jeugdhuis Tel 18 in de kijkerIn Ekeren en omstreken is Tel 18 een begrip. In 1962 stonden enkele bestuursleden van Neos Ekeren aan de wieg van dit befaamde jeugdhuis. Zesenvijftig jaar later tijdens Erfgoeddag 2018 zet Ekeren ‘den Tel’ in de kijker met de tentoonstelling 'Tel 18 Flashback'.
19/04 17u15  Charlize Theron moest meer dan twintig kilo bijkomen voor een filmrol: "Tijdens de opnames voelde ik me echt depressief'Voor de hoofdrol in de film 'Tully' kroop actrice Charlize Theron in de huid van een uitgeputte, alleenstaande moeder, waarvoor ze enkele kilo's bij moest komen. In totaal zo'n drieëntwintig kilo zelfs. De actrice onthulde in een Amerikaanse talkshow dat ze daarvoor elk uur van de dag aan het eten was en dat ze zich tijdens de opnames behoorlijk depressief voelde.
19/04 17u15  Socioloog van KU Leuven staat op Antwerpse sp.a-lijstVoor het eerst neemt de Leuvense professor Marc Swyngedouw deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. ‘Omdat de stad beter kan. Kijk naar het stijgende aantal auto’s in de stad, de stad staat letterlijk geregeld stil.’
19/04 16u45  Trouwen in 2019? Zes trends, recht van de bruidsmodeweek in New YorkKoppels die volgend jaar hun jawoord geven, mogen rustig aan hun grote dag beginnen plannen. Een van de eerste dingen op het lijstje van de bruid? Een droomjurk vinden. Deze trends, recht van de catwalk in New York, kunnen je misschien inspireren.
19/04 16u45  Katie Holmes deelt zeldzame foto van jarige tienerdochterSuri Cruise vierde op woensdag haar twaalfde verjaardag en Katie Holmes zag dit blijkbaar als de ideale gelegenheid om een zeldzame foto van haar dochter op Instagram te publiceren. Aangezien de actrice haar dochter zoveel mogelijk uit het leven in de schijnwerpers weert, doet ze dit helemaal niet vaak.
19/04 16u30  Illegale taxichauffeur komt mogelijk toch voor rechter voor dood Didier BartholomeusDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist op 17 mei of Saddam E.A. uit Merksem zich voor de rechtbank zal moeten verantwoorden voor de onopzettelijke doding van Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. De raadkamer had hem daarvoor nog buiten vervolging gesteld. Het parket-generaal vorderde donderdag zijn verwijzing.
19/04 16u30  Kortrijk strikt 19-jarige maar gegeerde doelman die opleiding genoot bij Club BruggeKV Kortrijk heeft Jarno De Smet aangetrokken. Dat heeft de West-Vlaamse club donderdag bekendgemaakt. De 19-jarige doelman, die overkomt van kampioen Lommel uit de eerste amateurklasse, ondertekent in Kortrijk een contract voor twee seizoenen met een optie op nog twee bijkomende jaren.
19/04 16u30  Baby-olifantje in Planckendael heet ‘Tarzen’De olifantenbaby die vorige week woensdag het levenslicht zag in Planckendael heeft een naam gekregen. ‘Tarzen’ heet het dier.
19/04 16u15  David Goffin maakt het zichzelf nog even lastig maar wint en speelt nu tégen zijn dubbelpartnerDavid Goffin (ATP 10) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (4.872.105 euro). Daarin neemt onze landgenoot het op tegen Grigor Dimitrov (ATP 5), zijn partner in het dubbelspel.
19/04 16u15  Erotische romans voor een warme zomer: onze redactrice ging op zoek naar de opvolger van 'Vijftig Tinten Grijs'Nu het liefdesverhaal van Anastasia Steele en Christian Grey definitief een gelukkig einde kent, is het tijd om op zoek te gaan naar een waardige opvolger in het genre. Kandidaten genoeg, want naast E.L. James houden ook Maya Banks, L.S. Hilton, Jessica Clare, Geneva Lee en Sylvia Day ervan om de gemoederen op literair vlak flink te verhitten. Dus dook onze redactrice enthousiast en met rode oortjes in het huidige aanbod van erotische romans.
19/04 16u00  Nieuwe krachtige BMW’s voor politie: “Motoren worden steeds belangrijker in het verkeer”De politiezone Mechelen-Willebroek heeft haar motorenpark vernieuwd en uitgebreid. De motards kregen er drie fonkelnieuwe BMW-motoren bij. “Ze worden alsmaar belangrijker in het toeslibbende verkeer”, zegt hoofdinspecteur Gino Verbruggen.
19/04 16u00  Politieagenten ontsnappen ternauwernood aan grote explosie in huisPolitieagent Travis Hiser en zijn collega Ryan Tooker mogen van geluk spreken dat hun interventie in het Amerikaanse Hurst niet slechter is afgelopen. Toen de mannen op 7 april een huis wilden benaderen om een ongeval te onderzoeken, volgde plots een grote ontploffing in de woning. Als bij wonder vielen er geen doden.
19/04 16u00  VIDEO. Belgisch bedrijf ontwerpt grootste mobiele scherm ter wereldHet Belgische bedrijf HD Ledshine lanceert in Denderleeuw het grootste mobiele scherm ter wereld, met een oppervlakte van 144 m². Het scherm wordt met een vrachtwagen ter plaatse getrokken en kan bij aankomst op 1 uur tijd klaar zijn om uit te zenden in hoge resolutie (4K). Deze zomer wordt het ingeschakeld in Antwerpen voor het WK voetbal in Rusland.
19/04 16u00  Belgische gymnaste maakt furore op het internet na grondoefening in ware Harry Potter-stijlDe Oost-Vlaamse gymnaste Axelle Klinckaert maakt nu ook furore op het internet. Vorige maand bracht ze in Stuttgart een grondoefening die geheel in het teken stond van Harry Potter, en die is sinds kort ook opgemerkt door fans van over de hele wereld. Al duizenden mensen hebben intussen haar oefening gezien.
19/04 16u00  De zoektocht naar de opvolger van Vijftig Tinten GrijsNu het liefdesverhaal van Anastasia Steele en Christian Grey definitief een gelukkig einde kent, is het hoog tijd om op zoek te gaan naar een waardige opvolger binnen het genre. En er zijn er meer dan genoeg die naar die felbegeerde titel dingen, want naast E.L. James houden ook Maya Banks, L.S. Hilton, Jessica Clare, Geneva Lee en Sylvia Day ervan om de gemoederen op literair vlak flink te verhitten. Dus dook onze redactrice enthousiast en met rode oortjes in het huidige aanbod van erotische romans.
19/04 16u00  Inbrekers stelen loungeset uit tuinhuisDieven hebben een tuinhuis opengebroken achter een woning in de Koning Albertstraat in Weelde (Ravels). De inbrekers gingen er aan de haal met een loungeset. De inbraak werd donderdag om 7.30 uur vastgesteld.
19/04 16u00  Zware hinder na kopstaartaanrijding tussen twee vrachtwagens op E313De avondspits in Antwerpen dreigt donderdag erg moeilijk te worden, na een ongeval op de E313 richting ring. Ter hoogte van Antwerpen-Oost zijn twee vrachtwagens op elkaar ingereden. De file reikt nu al tot aan Grobbendonk.
19/04 15u45  School van 24.000 vierkante meter in Cadixwijk: “Dit wordt een architecturale parel”Antwerps schepen van Onderwijs, Claude Marinower (Open Vld), legde vandaag de eerste steen voor de nieuwe scholencampus van het Stedelijk Lyceum Cadix. De campus van 24.000 vierkante meter bundelt de creatieve en technische opleidingen van het Stedelijk Lyceum.
19/04 15u45  “Met onze module is het gedaan met slijpen in muren en vloeren voor nutsvoorzieningen”De twee jonge ondernemers Benjamin Eysermans (27) en Axel van der Donk (27) bedachten een nieuwe methode om nutsvoorzieningen voor appartementen in een module samen te brengen. Hun bedrijf Bao Living opende bij de firma vanhout.pro op de Everdongenlaan in Turnhout een showroom.
19/04 15u45  Trucker wordt onwel en ramt zes tegenliggers, N16 volledig versperdOp de N16 in de richting van Sint-Niklaas is even voor halfdrie een vrachtwagenchauffeur onwel geworden ter hoogte. De truck ging dwars door de middenberm en botste frontaal op een andere vrachtwagen en vijf personenwagens die richting Bornem reden. Als bij wonder raakte niemand gewond. De ravage was echter enorm en de N16 werd in de richting van Bornem een tijdlang volledig versperd. Ondertusse is de rijweg weer vrijgemaakt.
19/04 15u45  Koning Filip komt op de koffie in de KammenstraatKoning Filip is deze namiddag aangekomen bij Sant-Egidio aan de Kammenstraat in Antwerpen. Deze christelijke lekengemeenschap doet aan armoedewerking via allerlei sociale projecten. Voorzitster Hilde Kieboom stond de koning op te wachten samen met gouverneur Cathy Berx en schepen Carolien Bastiaens. Het gezelschap bezoekt een koffiebar aan de Kammenstraat die wordt gerund door mensen met een beperking. Daarna zal Filip met enkele jongeren van Sant'Egidio in gesprek gaan over actuele thema's en hun inzet voor de armen.
19/04 15u30  Treinverkeer dag onderbroken voor duikerInfrabel vernieuwt een duiker onder de spoorlijn in de omgeving van Rauwelkoven in Geel, als voorbereiding op de aanleg van de fietsostrade. Voor die ingreep is het treinverkeer tussen Herentals en Mol van vrijdagnacht tot zaterdagavond onderbroken. Er rijden vervangende bussen.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Daarom staat er een eend op de kerk van Vlimmeren21/04 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Maan van Vlimmeren, het kunstwerk in de vorm van een bol aan de kerk in Vlimmeren (Beerse), is tijdelijk omgetoverd tot een eendje. De transformatie is een promotiestunt van de jeugdbeweging KLJ voor Vlimmeren Kermis.
14x Tientallen vacatures bij kledingketen Zeb: “We moeten vechten voor talent”21/04 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Verkoper in de kledingindustrie is het derde meest gezochte profiel in de provincie Antwerpen. Maar de vacatures raken niet snel ingevuld. Daar heeft het lage loon misschien wel iets mee te maken.
14x Antwerp Giants klimmen dankzij zege tegen Leuven naar tweede plaats21/04 00u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Antwerp Giants hebben vrijdagavond op de 27e speeldag van de EuroMillions Basket League eenvoudig de overwinning behaald tegen rode lantaarn Leuven (87-63). De Antwerpenaren klimmen dankzij hun zege over Aalstar en Charleroi naar de tweede plaats.
12x Oproep tot strengere maatregelen voor rusthuizen: “Oude koppels, die haal je toch niet meer uit elkaar?”21/04 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: “Het is fundamenteel dat je koppels niet uit elkaar haalt als ze al zo lang samen zijn.” Dat zegt seniorenvereniging Okra na het schrijnende verhaal van Roger (87) en Vera (83) in onze krant. Volgens Okra zou het een basisrecht moeten zijn voor koppels om hun oude dag samen door te brengen. Ook de Vlaamse meerderheidspartijen zijn bereid om te onderzoeken of ze dat kunnen afdwingen bij de rusthuizen.
11x Wow! Drumspirit mag metéén door naar de finale van 'Belgium's got talent'21/04 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Tijdens de audities veroverde 'Drumspirit', een percussiegroep uit Dadizele, al heel Vlaanderen met hun coole drumshow. Dan Karaty deed daar toen nog een schepje bovenop en beloonde hen met een Golden Buzzer. Vrijdagavond hielden ze het topniveau aan en stootten ze meteen door naar de finale. 'Jullie zijn zoveel groter dan dat wij je bij Belgium's got Talent kunnen bieden', zei Ann Lemmens.
8x Beschadigde betonplaten op E34 vernieuwd21/04 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op de E34 van Eindhoven-Antwerpen in Arendonk voert een aannemer vanaf maandag herstellingswerken uit aan het wegdek. Ter hoogte van het kanaal Schoten-Dessel is het beton over een afstand van een kilometer op drie plaatsen fel beschadigd.
6x Waarom blijft een spin niet in haar eigen web kleven?21/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Er bestaan geen domme vragen. Maar ook domme antwoorden gaat u niet vinden op het online platform Ikhebeenvraag.be. Na tien jaar wetenschappelijke antwoorden op prangende kwesties is nu een wetenswaardige bloemlezing gebundeld in een boek.
6x Dit jaar sneuvelden al zes warmterecords, en dat is geen toeval21/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: We zijn nog maar goed voorbij half april en het zesde warmterecord is al gesneuveld voor dit jaar. Zo hadden we al de warmste 24 januari (12,9 graden), de warmste 8 april (24,0 graden) en nu dus ook de warmste 19 april (28,1 graden). Weerspecialisten kijken er niet van op. “De jongste jaren sneuvelen vooral nog warmte- in plaats van kouderecords.”
6x Gezinsbond organiseert zomerkamp rond digitale media: verstoppertje met tablet, survival met smartphone21/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Terwijl de gsm op kamp doorgaans zo veel mogelijk in de rugzak moet blijven, organiseert de Gezinsbond deze zomer samen met de vzw Mediaraven een kamp dat volledig rond digitale media draait. Verstoppertje met een tablet, survival met een smartphone en zelfs een bosspel rond Facebook. “Zo willen we het cliché doorbreken dat een smartphone kinderen altijd binnenhoudt.” Een zinnig idee, vindt pedagoog Tim Smits.
6x IT-specialist werkt als poetshulp en wil graag kleuterleider worden21/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Johnny Mooren (37) is een van de meest gegeerde figuren op de arbeidsmarkt. Hij is capabel om niet minder dan drie veelgevraagde functies in te vullen. Johnny is ­informaticaspecialist, werkt als poetshulp én volgt een opleiding tot kleuterleider.

Statistieken

Artikels:
31914
Gelezen:
6039
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven