zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
05/04 05u15  Bisschop Bonny over coronatijden: “De Vlaming is als een Brabants trekpaard: hij trekt hard, maar alleen aan zijn eigen kar” De Antwerpse bisschop Johan Bonny is nog op post, in het bisschoppelijke hoofdkwartier vlak bij de Groenplaats, waar hij ook woont. “Ik ben bij de gelukkigen”, beseft hij. “Ik woon alleen, zonder de spanningen met huisgenoten die plots moeten thuisblijven, maar er is in het gebouw altijd nog wel een beetje volk, dus ik zit ook niet in een isolement.” Volgende week moet Bonny de paasviering wel in een lege kathedraal leiden. “Ja, dat is nog nooit gebeurd. En het is heel jammer.”
05/04 05u15  Deelpunt voor doe-het-zelvers: Berlijners halen gereedschap uit de muur Een boormachine draait in zijn levensduur gemiddeld maar dertien minuten. De rest van de tijd ligt ze ergens ongebruikt in een schuif. We kunnen ons gereedschap daarom beter delen. Berlijners kunnen in metrostations en kleine winkels gereedschap uit de muur halen om onderling te delen.
05/04 05u15  Mister Bean, Mary Poppins en Bugs Bunny zitten wel nog gewoon buiten in Londen Een lockdown kan eenzaam zijn. Gelukkig mogen Londenaars nog gaan wandelen in de stad. Inwoners die een ei kwijt moeten, kunnen dat nu in het centrum gaan doen aan een bijzonder publiek. Gezelschap zoeken kan vanaf nu bij Britse filmsterren als Mister Bean, Beertje Paddington of Batman.
05/04 05u15  Onzekerheid over Lokerse Feesten Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer mensen zich ook zorgen maken over de zomerfestivals. Medische specialisten stelden al vraagtekens rond Rock Werchter of Tomorrowland. Ook de organisatoren van de Lokerse Feesten wachten bang af.
05/04 05u15  Isabelle Bergman biedt haute couture juwelen aan van Antwerpse bodem Haute couture kan bijna niet zonder persoonlijk contact. Het zijn dus moeilijke tijden voor de Antwerpse Isabelle Bergman (52), die juwelen op maat maakt onder de naam Bergman Jewels. “De bestellingen heb ik tijdelijk stopgezet voor mijn eigen veiligheid, maar ik heb meer tijd om te werken aan nieuwe ontwerpen.”
05/04 05u15  BUURTREPORTAGE. Vrijdagmarkt, van bruisend plein tot verlaten vlakte: “Dat er geen markt meer is, is geleden van in de oorlog” Antwerpen is onherkenbaar geworden in coronatijd. De mensen die de stad normaal kleuren, zitten veilig binnen. Je kunt de vogels horen fluiten en een speld horen vallen. Alle bruisende pleinen zijn verlaten. Ook de Vrijdagmarkt, pal in het centrum, ligt er stilletjes bij. Het geluid van terrasgangers en museumbezoekers heeft plaats gemaakt voor burenbabbels.
05/04 05u15  Boomplantdag kan wel doorgaan: “Plantgaten op twee meter van elkaar, we lopen niet in elkaars weg” De boomplantdag die Bruno Van Orshoven van vzw Oakland zaterdag wou organiseren viel in het water door de coronamaatregelen. Dus stond hij er zaterdag helemaal alleen voor met zijn 1.700 nieuwe bomen aan het waterzuiveringsstation in Pulle. Gelukkig meldden zich nog drie Chinese vrijwilligers, die de boompjes van dit nieuw ‘coronabos’ volgens de regels van de social distance in de grond staken.
05/04 05u15  Leegte in Bobbejaanland: “Je voelt dat mensen de draad weer willen oppikken” “Als het park ’s avonds leegloopt en het lawaai van die 10.000 mensen wegebt, valt de stilte als een deken over dit park. Dat is een zalig moment.” Daniël, de enige bewoner en al dertig jaar vaste werknemer van Bobbejaanland, mijmert op de eerste dag van het nieuwe seizoen over het einde van die dag. “Ik hoor toch liever het rumoer van een vol park”, reageert directeur Yves Peeters.
05/04 05u15  Wie is wie? Raad de bekende Kempenaar op basis van zijn/haar jeugdfoto Misschien deed u het de voorbije dagen ook al, een foto uit uw kindertijd op ­Facebook plaatsen. Daar is het namelijk dé coronahype van het moment. Het inspireerde ons bij Gazet van Antwerpen tot dit artikel. We vroegen een aantal Bekende Kempenaars om ook eens in het fotoalbum van hun jeugd te duiken en ons een foto te bezorgen. Nu is het aan u om te raden wie wie is. Klik bovenaan op de foto’s om ze allemaal te bekijken.
05/04 05u15  Fossiel schedeltje van Limburgse wonderkip zet evolutie vogels op zijn kop Schedels van vogels zijn klein en broos. Dat een schedeltje van 66,7 miljoen jaar geleden nu nog bijna intact is, mag dan al een klein mirakel heten. Maar het wordt pas een ‘wonderkip’ wanneer die een nieuw licht werpt op de evolutie.
05/04 04u15  Willem Verlooy: wereldster in patisserieland ‘Made with passion by Willem Verlooy’ staat er op de kartonnen dozen waarin de patissier uit Oevel, die ook een zaak in Antwerpen heeft, zijn lekkernijen verpakt. Passie, dat is nodig als je zoals Willem uren spendeert aan het maken van chocoladen kunstwerken en ‘haute patisserie’. Voor de paasdagen werkt hij aan een pronkstuk: een chocoladen uil, volledig met de hand vervaardigd, met een buikje vol pralines. “Zoiets vraagt een beetje knutselwerk”, zegt hij zelf.
05/04 03u15  Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
04/04 23u15  Zo was het zaterdag in de Antwerpse parken: deze keer geen overrompeling Het was zaterdag de eerste dag van de paasvakantie en het mooie weer nodigde meer dan ooit uit om buiten te komen. Het beloofde dan ook een eerste echte test te worden voor de Antwerpenaren. Kon iedereen zich aan de opgelegde maatregelen houden? Geen overrompeling alvast in het Middelheim- of Nachtegalenpark, al blijken de regels niet voor iedereen even duidelijk.
04/04 22u15  Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vinden In de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld.
04/04 21u15  DISCUSSIE. Nood aan psychologische hulp is groot… hoe kan die opgevangen worden? De nabijheid van een zieke of overledene, de vrees om zelf ziek te worden, het isolement, de uitzichtloosheid van deze gezondheidscrisis… Veel mensen raken verstrikt in negatieve gevoelens. Hoe kan volgens jou de grote nood aan psychologische hulp worden opgevangen?
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
04/04 21u15  Brandweer blust brandje in bijgebouwDe brandweer van Zone Rand post Schilde rukte zaterdagavond uit naar de Missionarislei in Schilde. Daar was brand in een bijgebouw ontstaan door een probleem met de open haard.
04/04 21u15  Drie personen opgepakt nabij Antwerpen na overval op Amsterdamse lachgaskoerierDe politie heeft vrijdagnacht een wagen klemgereden in de buurt van Antwerpen en de drie inzittenden opgepakt. Het trio wordt ervan verdacht een gewapende overval gepleegd te hebben op een lachgaskoerier in Amsterdam eerder die nacht.
04/04 20u15  Zo was het vandaag in de Antwerpse parken: deze keer geen overrompelingHet was vandaag de eerste dag van de paasvakantie en het mooie weer nodigde meer dan ooit uit om buiten te komen. Het beloofde dan ook een eerste echte test te worden voor de Antwerpenaren. Kon iedereen zich aan de opgelegde maatregelen houden? Geen overrompeling alvast in het Middelheim- of Nachtegalenpark, al blijken de regels niet voor iedereen even duidelijk.
04/04 20u15  “Mensen met andere klachten dan corona moeten naar de spoed blijven komen”Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen benadrukt dat ook wie klachten niet gerelateerd aan het coronavirus heeft naar de dienst spoedgevallen mag komen. Heel wat mensen hebben schrik om in het ziekenhuis besmet te raken of willen de druk op de verpleging niet verhogen en blijven daarom thuis met hun symptomen zitten. Niet nodig, luidt het bij het UZA, op de dienst spoedgevallen wordt iedereen strikt gescheiden.
04/04 20u15  Verpleegster zoekt magazines voor coronapatiëntenVerpleegster Nadia De Wilder uit Kapellen doet volgende opmerkelijke oproep via Facebook: gooi uw oude tijdschriften en magazines niet weg, maar sta ze af aan een ziekenhuis. Coronapatiënten die in het ziekenhuis liggen mogen namelijk geen persoonlijke spullen meenemen en omdat de shops in de ziekenhuizen gesloten zijn slaat de verveling vaak snel toe.
04/04 20u15  Alarmerende cijfers na tests in woonzorgcentraEnkele Antwerpse Woonzorgcentra zijn op eigen initiatief hun bewoners en zorgpersoneel beginnen testen op Covid-19 omdat testen van de overheid uitblijven en dat levert opmerkelijke resultaten op. In woonzorgcentrum ’t Zand op Linkeroever bijvoorbeeld testte minstens 25 procent van de bewoners en 21 procent van het personeel woensdag positief op corona.
04/04 19u15  "Ingekort F1-seizoen vergroot titelkansen van Max Verstappen"Nico Rosberg denkt dat de titelkansen van Max Verstappen groter worden indien er beslist wordt om een ingekort seizoen af te werken.
04/04 19u15  Verongelukte Kobe Bryant wordt opgenomen in NBA Hall of FameBasketballegende Kobe Bryant wordt opgenomen in de NBA Hall of Fame. Het icoon van de LA Lakers kwam op 26 januari samen met zijn dochter Gianna om het leven een helikopter. Bryant krijgt in de Hall of Fame het gezelschap van Tim Duncan en Kevin Garnett, samen goed voor 11 NBA-titels. Het trio zal vereeuwigd worden in het basketbalmuseum in Springfield.
04/04 19u15  Lichaam gevonden in Albertkanaal in SchotenIn het Albertkanaal in Schoten werd zaterdagmiddag een lichaam aangetroffen. Duikers van de brandweer kwamen ter plaatse aan de Metropoolstraat om het lichaam te bergen. De wetsdokter en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse.
04/04 19u15  Politie valt woning binnen na melding van huiselijk geweldDe Antwerpse politie is zaterdagmiddag binnengevallen in een woning in de Van Roiestraat in Merksem. Daar had een vrouw de politie gebeld omdat ze vastgehouden en mishandeld werd door haar man.
04/04 18u15  Mathieu Van der Poel en ploegmaats rijden zondag ‘Ronde van Zwift’Mathieu van der Poel rijdt zondag, op de dag waarop hij oorspronkelijk zou hebben deelgenomen aan de Ronde van Vlaanderen, samen met zijn ploegmaats van Alpecin-Fenix de ‘Ronde van Zwift’, een virtuele rit van 27 kilometer op het gelijknamige virtuele trainingsprogramma. Het parcours is de WK-omloop van 2015 in het Amerikaanse Richmond. Die bestaat onder meer uit zes kasseiklimmetjes.
04/04 18u15  Alweer café gesloten in Lier: klant vluchtte toiletten inFrank Boogaerts, de burgemeester van Lier, heeft zaterdag café Centrum op de Veemarkt bestuurlijk gesloten. Ondanks de coronamaatregelen en de verplichte sluiting die daarmee gepaard gaat, was de horecazaak toch geopend. Drie klanten en de zaakvoerder kregen een proces-verbaal.
04/04 18u15  Geen technische werkloosheid, wel betaald verlof voor medewerkers Liverpool: “Niemand zal financieel benadeeld worden”Champions League-winnaar Liverpool heeft een groot deel van haar personeel vakantie gegeven. De medewerkers krijgen wel hun volledige salaris doorbetaald, zo benadrukte de koploper in de Premier League zaterdag.
04/04 18u15  Opbeurend spandoek moet wonde uitgestelde Uylefeesten helen: “Hart onder de riem voor ons hele dorp”De Uylefeesten in Schriek (Heist-op-den-Berg) zijn met een jaar uitgesteld. Het dorpsfeest werd vorig jaar met succes van onder het stof gehaald. Dit jaar waren de plannen nog grootser dan voorheen. Om de wonde wat te helen, hing het organiserende Uylecomité zaterdag een opbeurende spandoek op in het centrum. “Volhouden Schriek! Den Uyl waakt over ons.”
04/04 18u15  Berchem Sport haalt Geert Emmerechts (ex-Anderlecht) terug als T1Berchem Sport, actief in de tweede amateurdivisie, heeft zaterdag Geert Emmerechts aangesteld als nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen. In het najaar van 2017 was de 51-jarige oud-verdediger al eens vier maanden T1 bij de Antwerpse traditieclub.
04/04 17u15  Troost via telefoon: bel eens een (bekende) dichter op een moeilijk momentEen rist vooraanstaande dichters zal in de eerste week van de paasvakantie een telefoonlijn bemannen. Wie naar het nummer belt, krijgt een handvol poëtische strofen te horen. “In een tijd zonder aanraking hebben mensen meer dan ooit nood aan geraakt worden. Woorden kunnen dat.”
04/04 17u15  Topzakenman Philippe Bodson bezweken aan coronavirusZakenman, baron en voormalig voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) Philippe Bodson is op 73-jarige leeftijd overleden aan corona.
04/04 17u15  Nafi Thiam en haar collega-meerkampsters amuseren zich samen vanuit hun kot met geniale videoNormaal gezien hadden ze nu de laatste rechte lijn richting Spelen ingezet, maar Nafi Thiam en haar collega-meerkampsters zitten nu allemaal thuis dankzij het nieuwe coronavirus. En dus zoeken ze manieren om zich bezig te houden. Samen een TikTok-video maken, bijvoorbeeld. Ze deden vanuit hun eigen kot elk hun bijdrage, het resultaat is een schitterende georkestreerde video.
04/04 16u15  Wim en Levi trouwen in Felix Pakhuis voor het oog van vijf mensen: “Het lijkt wel oorlog, maar we leggen er ons bij neer”Huwelijken mogen vanaf vandaag alleen nog plaatsvinden in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand of de bedienaar van de eredienst. Levi Dooms en Wim Adriaenssens, vandaag in de echt verbonden in het Antwerpse Felix Pakhuis, kunnen het wel hebben. “Het lijkt wel oorlog, maar we leggen er ons bij neer.”
04/04 16u15  Dealers wandelen politiekantoor binnen om bromfiets op te halen en worden opgepaktDe Antwerpse politie heeft drie drugsdealers gearresteerd toen twee van hen een bromfiets kwamen ophalen in het politiekantoor. Een vriend van hen was eerder weggevlucht bij een controle en had daarbij de bromfiets achtergelaten.
04/04 15u15  Ziekenhuisopname lijkt te stabiliseren, maar wat met de andere curves? “Aantal doden kan nog wekenlang stijgen”Het aantal patiënten dat met Covid-19 opgenomen wordt in het ziekenhuis, is al een aantal dagen constant tussen 500 en 600. Zaterdag was dat opnieuw het geval, met 503. Goed nieuws, zegt viroloog Steven Van Gucht, want de piek komt daarmee langzaam in zicht. Geen goed nieuws is dat het dodental vermoedelijk nog aanzienlijk zal stijgen. “Reken daar een vertraging van twee tot drie weken op de ziekenhuisopnames. Dus het kan nog even duren.”
04/04 15u15  Kicker: “Bundesliga-clubs willen begin mei weer beginnen spelen zonder publiek”De 36 clubs uit de eerste en tweede Bundesliga hopen de wedstrijden begin mei te kunnen hervatten. Dat schrijft het Duitse magazine Kicker zaterdag. Het is de bedoeling dat de competities eind juni afgelopen zijn, zonder een te groot aantal midweekwedstrijden te moeten organiseren.
04/04 15u15  ‘NBA 2K’ Players Tournament prijzengeld: hoeveel verdient de winnaar voor het goede doel?Wanhopig op zoek naar een manier om fans te bereiken tijdens de pandemie van het coronavirus (COVID-19), probeert de NBA iets nieuws. Een videogame-toernooi tussen sterspelers uitgezonden op ESPN. De competitie, die gisteren (vrijdag) is begonnen, is een leuk tijdverdrijf nu de NBA-competitie door het corona-virus “on hold” is gezet.
04/04 15u15  Dit weekend geen ‘Vlaanderens Mooiste’De Ronde van Vlaanderen gaat wegens de coronamaatregelen niet door. Voor de stad Oudenaarde normaal het hoogtepunt van het jaar, maar dit weekend zal het ook daar stil zijn. Op zondag rijden dertien profs virtueel de laatste 32 kilometer van het parcours tegen elkaar in DeRonde2020. Te zien vanaf 15.30u op Eén.
04/04 14u15  Cercle Brugge al tweede club uit 1A die spelers op technische werkloosheid zet: “Er zullen er nog volgen”Na Waasland-Beveren zette met Cercle Brugge nu ook een tweede club uit 1A de spelers technisch werkloos. “Een noodzakelijke maatregel om de continuiteit van onze vereniging te garanderen”, aldus voorzitter Vincent Goemaere. “Het is geen populaire maatregel maar geloof mij, er zullen er de komende dagen nog ons voorbeeld volgen.”
04/04 14u15  INTERVIEW. Marc Van Ranst: “Misschien geven we elkaar wel nooit meer een hand”De moppen over zijn wollen pullover-collectie kan hij wel pruimen, de kritiek laat hij van zich afglijden en de lof doet hem niets. Behalve die prent van professor Gobelijn, die zich naar zijn collega Van Ranst spoedt, om hem te helpen met een vacantie… euh, een vaccin. Díé deed deugd. Maar dat hij een coronaheld zou zijn? “Vergeet het. Als dit voorbij is, zal ik de bonen vreten. Óf ik zal te weinig gedaan hebben, óf ik zal paniek voor niks gezaaid hebben.”
04/04 14u15  Duitse viroloog betwijfelt of Olympische Spelen ook in 2021 zomaar zullen kunnen doorgaanHet Internationaal Olympisch Comité IOC stelde de Olympische Spelen van Tokio wegens de coronacrisis met een jaar uit tot de zomer van 2021 (23 juli-8 augustus), maar volgens de Duitse viroloog Alexander Kekulé bestaat momenteel geen enkele garantie dat het grootschalige event dan probleemloos kan plaatsvinden. “We hebben er immers geen idee van hoe de coronapandemie tegen dan evolueert”, zei Kekulé op de Duitse zender ARD.
04/04 14u15  Bijna één op de zes overleden coronapatiënten is een Limburger: “Grote trouwfeesten zijn mogelijke verklaring”“Limburg als grensprovincie, het carnaval, de grote Italiaanse gemeenschap en enkele grote trouwfeesten net voor de uitbraak van de coronacrisis.” Het zijn volgens viroloog Marc Van Ranst mogelijke verklaringen waarom Limburg de zwaarst getroffen provincie van het land is.
04/04 14u15  Belgische voetbalbond: “Constructieve oplossing in de maak met UEFA over stopzetting voetbalseizoen”Er komt een constructieve oplossing voor het getouwtrek tussen de Belgische en de Europese voetbalbond of de competitie nu stopgezet moet worden of niet. Dat heeft de Belgische voetbalbond zaterdagmiddag bekendgemaakt na een gesprek tussen bondsvoorzitter Mehdi Bayat en UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.
04/04 13u15  Beerschot-coach Losada is geen voorstander van 1B-finale zonder publiek: “Zou niet eerlijk zijn tegenover OH Leuven”Het is nog altijd koffiedik kijken of de return van de promotiefinale in de Proximus League (1B), tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot, zal plaatsvinden. De Ratten wonnen begin maart de heenwedstrijd met 1-0, maar de terugwedstrijd kon wegens de coronacrisis nadien niet doorgaan. Beerschot-coach Hernan Losada tracht in deze onzekere tijden de focus te behouden, al geeft hij toe dat het niet evident is. “Het momentum is afgebroken en nu moet je vanaf nul opnieuw opbouwen”, aldus de 37-jarige Argentijn.
04/04 13u15  Spelen de Rode Duivels vanaf september drie matchen per interlandonderbreking om schade in te halen?De Europese voetbalbond UEFA overweegt nationale ploegen bij de interlandonderbrekingen in het najaar tot drie wedstrijden per keer te laten spelen. Volgens het Duitse agentschap dpa kunnen de landen in de maanden september, oktober en november zo tot acht matchen afwerken.
04/04 13u15  Thrillertip van de dag: ‘Steenkoud’Het verplichte binnenzitten heeft ook zijn goede kanten. Het geeft de kans om nog eens wat klassiekers van onder het stof te halen. Geert D’Hulster heeft elke dag een uitmuntend misdaadverhaal in de aanbieding.
04/04 12u15  Tweevoudig olympisch zwemkampioen Bruce Furniss (62) herstelt van hartaanvalVoormalig topzwemmer Bruce Furniss, goed voor twee olympische titels op de Spelen van Montreal 1976, is vorig weekend getroffen door een zware hartaanval. De 62-jarige Amerikaan moest in een Californisch ziekenhuis in een kunstmatig coma worden geplaatst maar stelt het inmiddels weer beter.
04/04 12u15  Chef-kok De Groote Witte Arend werkt nu in enige zaak die nog open is: daklozenrestaurant Kamiano draait op volle toerenAlle restaurants in Antwerpen zijn dicht. Of nee, toch niet allemaal. In de Lombardenstraat houdt het daklozenrestaurant Kamiano dapper vol. Waar moeten de ‘vrienden van de straat’ anders naartoe? Vele vrijwilligers blijven op post. Er komen er zelfs nieuwe bij, waaronder de baas van een van Antwerpens best gekende horecazaken.
04/04 12u15  Katrien en Joost brengen via webshop racefietsen aan de man: “Ook nu geen spijt dat we winkel hebben overgenomen”Hun opendeurdagen vielen het vorige weekend noodgedwongen in het water. “Deze maand is het exact twee jaar geleden dat we de fietsenwinkel overnamen”, vertellen Joost Gebruers (42) en zijn vrouw Katrien Leirs (42) van 4Bikes in Westerlo. “Maar zelfs al hadden we toen geweten dat dit ons allemaal zou overkomen, dan hadden we nog ja gezegd. De liefde voor de fiets is bij ons te groot.”
04/04 12u15  Ambulanciers vervoerden al honderd Covid-19-patiënten:“Risico om zelf besmet te raken is er altijd”Het zijn niet alleen zware tijden voor dokters en verpleegkundigen, ook voor de ambulanciers is het alle hens aan dek. Zij zijn vaak de eersten die met corona-patiënten in aanraking komen. “We dragen speciale pakken, mondmaskers en zelfs een veiligheidsbril om te vermijden dat we zelf besmet zouden worden. Dat is uiteindelijk de schrik van elke hulpverlener: dat wij het virus zouden overkrijgen en daardoor ook ons gezin kunnen besmetten”, klinkt het.
04/04 11u15  Waarom de ene bank aflossing woonlening wél al van de rekening haalde en de andere nietKlanten die bij BNP Paribas Fortis een woonlening hebben, kregen een aangename verrassing toen ze hun saldo op hun bankrekening checkten: de premie die ze op 1 april moesten betalen, was niet van hun rekening gegaan. Geen aprilgrap. “Al is uitstel geen afstel”, klinkt het bij de bank.
04/04 11u15  Prijzen in supermarkten tot 6,6 procent hoger door coronavirusDe economische gevolgen van het coronavirus laten zich voelen in de supermarkten. Dat heeft consumentenorganisatie Test Aankoop berekend. De voorbije week lagen de prijzen 6,6 procent hoger dan anders.
04/04 11u15  Rode Duivel Toby Alderweireld verrast ambulancier met videogesprek: “Jullie doen geweldig werk”Toby Alderweireld heeft zijn goede hart laten zien door de Engelse ambulancier Tayla Porter op te bellen en haar te feliciteren met het werk dat zij en haar collega’s verrichten. “Jullie doen geweldig werk”, zei de Rode Duivel tegen Porter, die naast ambulancier ook fan is van Alderweirelds team Tottenham Hotspur. “Jullie zijn helden die de erkenning die jullie verdienen, niet krijgen. Jullie kunnen trots zijn op jezelf.”
04/04 11u15  Markt in Mechelen is leeg, maar marktkramers zijn online wél bereikbaarNormaal bruist de Mechelse binnenstad op zaterdag tijdens de wekelijkse markt, maar door de coronapandemie is die traditie tijdelijk afgeschaft. Om de Mechelaars toch in contact te brengen met hun favroriete marktkramer, heeft de stad werkt gemaakt van een website.
04/04 11u15  Scheppersinstituut informeert ouders tijdens openbeldagAl voor de tweede keer organiseert het Scheppersinstituut in Mechelen vandaag, zaterdag, een openbeldag, en dat nog tot 13u. Op die manier wil de secundaire school ouders van toekomstige leerlingen informeren.
04/04 11u15  Wagen gaat over de kop, bestuurster legt positieve ademtest afBij een ongeval op de Eikenlei in Sint-Job-in-’t-Goor (Brecht) raakte een bestuurster vrijdagnacht gewond. Haar wagen knalde tegen een boom en ging over de kop. De dame kon zich op eigen houtje bevrijden. Ze legde een positieve ademtest af.
04/04 11u15  Gemeentediensten verhuizen naar gezonde werkplek: “Onze belofte nagekomen”Alle diensten van het lokaal bestuur van Beerse die nog gehuisvest waren in het gemeentehuis in de Bisschopslaan zijn verhuisd naar het bibliotheekgebouw in de Heilaarstraat. “We zijn onze belofte voor een gezonde werkplek op tijd nagekomen”, zegt burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be).
04/04 10u15  Ben Hermans krijgt geen opvolger in Ronde van UtahEr vindt dit jaar geen zestiende editie van de wielerronde van Utah (2.Pro) plaats. De organisatie bevestigt het nieuws op de website van de rittenkoers. Ben Hermans blijft dus voorlopig de laatste naam op de erelijst. De Ronde van Utah stond van 3 tot 9 augustus op het programma. Net zoals heel wat andere koersen wordt de race afgelast vanwege de coronacrisis.
04/04 10u15  In de geschiedenis: wat gebeurde er op 4 april?Zolang corona ons leven blijft beheersen, kijken we terug in de geschiedenis, van dag tot dag. Welke gebeurtenis is voor eeuwig verbonden aan die ene dag? Welke bekende stierf op die specifieke datum? Afsluiten doen we dagelijks met een kort krantenstukje uit Gazet van Antwerpen van exact honderd jaar geleden. Hopelijk levert het een boeiende reeks herinneringen op – soms dramatische, even vaak leuke – die onze aandacht even kunnen wegtrekken van… Inderdaad.
04/04 10u15  Basketlegendes Kobe Bryant, Tim Duncan en Kevin Garnett krijgen plaats in Hall of FameDe betreurde Kobe Bryant, Tim Duncan en Kevin Garnett, drie grootheden uit de NBA, worden deze zomer opgenomen in de Hall of Fame van het basketbal. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte website The Athletic. Het nieuws zou vandaag/zaterdag officieel worden bevestigd.
04/04 10u15  Kim Clijsters stuurt vitamientjes naar Sint-Trudo-ziekenhuisKim Clijsters, die momenteel met echtgenoot Brian Lynch en de drie kinderen Jada, Jack en Blake in het Amerikaanse New Jersey verblijft, heeft een mooie attentie naar het Sint-Trudo-ziekenhuis in Sint-Truiden gestuurd. Het Limburgs ziekenhuis krijgt immers te kampen met vele corona-patiënten.
04/04 09u15  FIFA wil leeftijdslimiet voor olympisch voetbaltoernooi optrekken door jaar uitstelDe Wereldvoetbalbond FIFA overweegt de leeftijdslimiet voor deelname aan het olympisch voetbaltoernooi voor mannen in Tokio op te trekken. Het is een van de aanbevelingen van de werkgroep die zich binnen de organisatie buigt over de gevolgen van de coronacrisis.
04/04 08u15  Belgische webshops breken door dankzij corona: één op de drie ziet omzet minstens verdubbelenEén op de drie Belgische winkelketens ziet zijn online omzet door de coronacrisis minstens verdubbelen. Dat blijkt uit een onderzoek van handelsfederatie Comeos. Ook kleine zelfstandigen hebben succes.
04/04 05u15  COLUMN. Sciencefictionverhaal zonder negatieve bijklankGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (45) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (47) en zonen Ricky (13) en Vinnie (8) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
04/04 05u15  COLUMN. De Kempense remedie tegen het coronavirus bestaat alVan tijd tot tijd een goeie slok wodka, dat is de remedie tegen het coronavirus volgens de president van Wit-Rusland. Ook de sociale media bieden raad: enkele minuten gorgelen met warm water met een zoutoplossing, dat doet de coronamicroben de das om. Helaas, het blijkt fake news en valt in dezelfde categorie als iemand laten schrikken om de hik te doen verdwijnen.
04/04 05u15  Thuiswerken is niet altijd een pretje: dagboek van onze journalisten na drie weken coronacrisisIn ons land gelden strenge maatregelen om het coronavirus in te dijken. Ook uw krant leeft die strikt na. Op de redactie loopt nog amper volk rond. Wie kan werkt van thuis. Onze journalisten vertellen dagelijks hoe zij de coronacrisis doormaken.
04/04 05u15  COLUMN. Daar komen de TsjetsjenenU kent ons intussen, in dit rubriekje proberen we elke zaterdag een paar opbeurende en zalvende woorden tot u te richten. In coronatijden is dat hoegenaamd geen eenvoudige opdracht. Er is de dodentol die nu toch wel fors begint op te lopen en de economische crisis die als een verwoestende tsunami op ons afkomt. En dan zwijgen we nog over ‘Il Duce’ Pieter De Crem en zijn generaal-sjampetter Paelinck, die op elk moment met een stormram in uw living kunnen staan om te controleren of u toch geen volk heeft binnengelaten. Wat nog het meest beangstigt: alleen Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten probeert de Vlaamse Duterte nog tegen te houden.
04/04 05u15  Meer rust voor kinderen én ouders na de paasvakantie: “Scholen mogen er niet van uitgaan dat ouders altijd beschikbaar zijn”Goed nieuws voor ouders die kreunen onder al dat leerkrachtje spelen in tijden van corona. In een nieuwe richtlijn voor scholen en ouders adviseert onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) dat u maximaal twee uur per week spendeert aan het begeleiden van uw kinderen bij hun schoolwerk. “Het is veel belangrijker dat ouders een rustige werkplek creëren, dan dat ze zelf lesgeven', zeggen experts.
04/04 05u15  STANDPUNT. Lastige boodschap van de bisschopDat doet het virus (een naam erbij is niet meer nodig) ons aan, dat we al bang moeten zijn voor een zonnige dag. Langs alle kanten regent het waarschuwingen, dat we ook op de eerste stralende zondag van het jaar in die schrale quarantaine moeten blijven. Geen colonnes naar de kust (hoe zalig lijkt het ineens om in de file te mogen staan richting Blankenberge), geen levendige terrasjes in de stad, geen barbecuegeuren van bij de buren. Niks van dat. Het hoogste wat er inzit is een wandeling, vertrekkend van aan de voordeur. Een blokje om. En terug thuis, in de weliswaar comfortabele cel die vroeger een woonkamer was. Het wordt een topweekend voor honden, dat zeker, en voor eenzame fietsers. Wie een huis met een tuin heeft, mag zich gelukkig prijzen. Wie eng behuisd is, misschien ook zonder koer of terras, moet het stellen met een lentebries door het open raam.
04/04 05u15  Buurtwerkers en kwetsbaren in tijden van corona: “Rekken met goedkope producten al wekenlang leeg”Een of de drie gezinnen in Antwerpen leeft in armoede. In tijden van corona zijn zij degenen die het hardst worden getroffen. Financieel, sociaal, maar ook psychisch. Buurtwerk, armoedeverenigingen en de stad schakelen vandaag drie versnellingen hoger om deze mensen te ondersteunen en zo een catastrofe te vermijden. Wij gingen op pad – met de nodige afstand – en laten opbouwwerkers en enkelen van de meest kwetsbaren aan het woord.
04/04 05u15  Alle Antwerpse assisenzaken uitgesteldDoor de onzekerheid over wanneer de coronamaatregelen worden teruggeschroefd, zijn alle assisenzaken tot de zomer uitgesteld naar latere datum. Alleen de roofmoord op Leopoldine De Decker, waarin alle getuigen al gehoord zijn, wordt nog verder gezet zodra het mogelijk is.
04/04 05u15  ‘Dertigers’-acteur Stef Vanlee werkt als verpleegkundige op corona-afdeling ZNA Jan PalfijnRecent zag u Stef Vanlee (44) aan het werk als scheel Steventje in de Eén-serie Dertigers. Maar hij is ook al 21 jaar aan de slag in ZNA Jan Palfijn in Merksem. Als spoed- en MUG-verpleegkundige helpt hij slachtoffers van het coronavirus. “Bij sommige mensen regeert de angst, ook al hebben ze amper klachten. Ze huilen uit schrik dat ze door het virus zullen sterven.”
04/04 05u15  Nieuw elektrisch stadsautootje ook voor Franse 14-jarigenSteeds minder jongeren halen hun rijbewijs. Vooral in een stedelijke omgeving is het minder aantrekkelijk om met een auto te manoeuvreren. Daar wil automerk Citroën op inspelen met een nieuwe kleine elektrische wagen waar je geen rijbewijs voor nodig hebt. Zelfs 14-jarigen mogen achter het stuur kruipen.
04/04 05u15  Belgische webshops breken door dankzij corona: een op de drie ziet omzet minstens verdubbelenEén op de drie Belgische winkelketens ziet zijn online omzet door de coronacrisis minstens verdubbelen. Dat blijkt uit een onderzoek van handelsfederatie Comeos. Ook kleine zelfstandigen hebben succes.
04/04 05u15  Bellen met beeld: Skype en WhatsApp voor beginnersWe zullen noodgedwongen onze dagen nog wel een tijdje grotendeels binnenshuis moeten doorbrengen. Voor velen is het wat zoeken naar manieren om in contact te blijven met vrienden en familie en naar oplossingen om de tijd op een aangename manier te doden. Voor wie nog niet zo vertrouwd is met videobellen: wij helpen u graag op weg. Raoul Putzeys
04/04 05u15  Clara Cleymans vindt rust na de geboorte van haar kinderen: “Als je zelf minder belangrijk wordt, voelt dat als een bevrijding”In deze bijzondere tijden komt elk gesprek vroeg of laat uit bij die allesbeheersende pandemie, zelfs als we daar eigenlijk heel even liever niets over willen horen. Voortaan laten bekende Antwerpenaars voor u elke week het achterste van hun tong zien, met één duidelijke afspraak: we gaan het niet hebben over dat C-woord. Zelfs niet een heel klein beetje. Vandaag: actrice Clara Cleymans uit Antwerpen.
04/04 05u15  Hoe bestrijden BV’s de coronablues? Luister-, lees- en kijktips van Soe NsukiWaar houden acteurs en muzikanten zich mee bezig, nu ze u niet van op allerhande podia kunnen entertainen? Met welke films, series, muziekjes, podcasts en boeken bestrijden zij de coronablues? We geven je kijk-, luister- en leestips van tien BV’s! Vandaag: comedian Soe Nsuki (32)
04/04 05u15  5 wandeltips in Vorselaar: stappen door een wonderlijk verledenDe gemeente Vorselaar promoot zichzelf graag als het Kempense K-dorp. Leuker nog dan op zoek te gaan naar beren achter het raam is het om tijdens een rustige natuurwandeling zo veel mogelijk K-elementen te ontdekken. Wie zijn of haar tochtje start op de Markt kan er meteen twee vinden: het imponerende klooster van de Zusters der Christelijke Scholen en de kaak.
04/04 05u15  Pro League zet kwaad bloed bij Europese bond en andere betrokkenen met beslissingDe UEFA voert de druk op. Donderdagavond stuurde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin een brief, vrijdagmiddag viseerde hij ons land in een interview met de Duitse zender ZDF. “België en andere competities die eraan denken hun seizoen stop te zetten, riskeren om volgend seizoen uitgesloten te worden van Europees voetbal.” Bluf of reëel dreigement? Mogelijk zal de Pro League zijn “definitieve beslissing” om te stoppen op 15 april uitstellen naar mei.
04/04 05u15  Hoeveel verdienen amateurvoetballers? “Poen scheppen in de lagere reeksen? Die tijd is voorbij”Dat de coronacrisis ook in het voetbal lelijk huis zal houden, staat vast. In alle amateurreeksen, competitief en recreatief, werden de competities stilgelegd en dreigen financiële drama’s. Tijd voor bezinning? Zoals Michel Pradolini, de voorzitter van City Pirates Antwerpen, begin deze week riep: maak komaf met de hoge lonen in het amateurvoetbal en zet nog meer in op de jeugd. Maar hoeveel verdient een voetballer uit de lagere reeksen nu eigenlijk? En is een loonstop broodnodig? Gazet van Antwerpen zocht het uit.
04/04 05u15  Een droom kwam bruusk tot een einde: dit gebeurde er op 4 april in de geschiedenisZolang corona ons leven blijft beheersen, kijken we terug in de geschiedenis, van dag tot dag. Welke gebeurtenis is voor eeuwig verbonden aan die ene dag? Welke bekende stierf op die specifieke datum? Afsluiten doen we dagelijks met een kort krantenstukje uit Gazet van Antwerpen van exact honderd jaar geleden. Hopelijk levert het een boeiende reeks herinneringen op – soms dramatische, even vaak leuke – die onze aandacht even kunnen wegtrekken van… Inderdaad. Op deze dag in de geschiedenis moesten we afscheid nemen van 2 legenden.
04/04 05u15  Antwerpse Annelies Timmermans ontwerpt handtassen met modeontwerper Christian WijnantsDe Antwerpse ontwerpster Annelies Timmermans is terug van weggeweest. In 2018 zette ze, tien jaar na de lancering van haar eerste handtas, haar gelijknamige handtassenmerk on hold. Nu is ze dus terug, in een samenwerking met modeontwerper Christian Wijnants.
04/04 04u15  75 jaar Suske en Wiske: peetvader Paul Geerts tekent 18 jaar na pensioen nieuwe stripMassa’s kinderen en volwassenen verslonden zijn strips, want Paul Geerts (82) tekende dertig jaar lang Suske en Wiske, dé iconen van de Vlaamse strip. Voor het jubileum van het duo – de helden zijn 75!- tekende hij een volledig nieuw verhaal: De Preutse Prinses. Een terugblik op een bijzondere carrière in zeven momenten en nog meer strips. En in primeur de eerste bladzijde van de nieuwe strip.
03/04 22u15  Werknemers beschutte werkplaats mogen weer aan de slag: “Terug structuur in hun leven”Na twee weken van inactiviteit gaan de beschutte werkplaatsen terug aan de slag. Voor veel werknemers van die maatwerkbedrijven is hun job zowat de enige sociale interactie. Ze zijn dan ook blij. Er wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen van de overheid, en er zijn zelfs eenvoudige filmpjes gemaakt om hen te tonen hoe je je moet gedragen.
03/04 22u15  Kapelse bedrijfsleider kruipt achter zijn laptop… verkleed als leeuwMaxim uit Kapellen mist zijn 2 kinderen al 3 weken. Jean en Renée waren met hun mama op reis naar Spanje en nu moeten zij daar natuurlijk nog blijven. Maxim skypet elke dag met hen. En om het voor de kinderen extra plezant te maken, verkleedt hij zich elke dag. Van prinses Anna tot Superman: hij speelt het allemaal en dat vinden zijn kinderen natuurlijk fantastisch.
03/04 22u15  Ook Serie A wordt pas hervat wanneer er geen gevaar meer is voor de volksgezondheidNet als de Premier League eerder op de dag heeft ook de Serie A vrijdag besloten omwille van de coronacrisis tot nader order geen wedstrijden te organiseren. “Er zal pas overwogen de wedstrijden te hervatten wanneer de gezondheidstoestand dit toelaat”, liet de Italiaanse profliga na een videoconferentie met alle betrokken partijen in een persbericht optekenen.
03/04 22u15  “Onderzoeken hoe we op evenwichtige manier onze verenigingen kunnen bijstaan”De gemeente Zoersel nam vorige week steunmaatregelen voor handelszaken, individuele burgers en verenigingen die door de coronacrisis inkomstenverlies lijden. Vanuit de CD&V-oppositie werd nog meer steun gevraagd voor de verenigingen. De meerderheid reageert hier nu op.
03/04 21u15  Grootgrondbezitters willen hun domein openstellen maar we hebben schrik voor sluikstortDe grootgrondbezitters van Landelijk Vlaanderen, een vereniging voor land-, bos- en natuureigenaars, bekijken of ze tijdens de coronacrisis delen van hun privédomeinen kunnen openstellen voor wandelaars. Christophe Lenaerts, de voorzitter van Landelijk Vlaanderen, bezit het domein Heihuyzen, naast het vliegveld in Oostmalle. Komend weekend komt nog te vroeg, maar in de loop van volgende week verwacht hij delen van zijn terrein te kunnen openstellen.
03/04 21u15  Buschauffeur vreest voor corona na aanvaring met agressieve passagierEen 55-jarige chauffeur van De Lijn vreest voor een coronabesmetting nadat hij donderdag in Sint-Niklaas werd bespuwd door een agressieve passagier. “De komende tien dagen moet ik waakzaam zijn voor symptomen en kan minstens een week niet werken”, zegt de man.
03/04 21u15  Noodlijdend CCC schort contracten personeel op, Van Avermaet en ploegmaats leveren flink wat salaris inCCC, het WorldTour-team van onder meer olympisch kampioen Greg Van Avermaet, heeft vrijdag besloten de contracten van de meerderheid van haar staf op te schorten omwille van de coronacrisis. De renners moeten de rest van het seizoen fors inleveren op hun salaris. Het nieuws dat schoenenfabrikant CCC in financieel zwaar vaarwater zit, hing al een tijdje in de lucht. Greg Van Avermaet gaf eerder al te kennen een deel van zijn loon te willen afstaan.
03/04 21u15  Tieners maken lieflijke taferelen in voortuin met pop in quarantaineU heeft ze ongetwijfeld al zien staan, de knuffelberen om de wandelingen van kinderen leuker te maken. En mogelijk prijkt er achter uw venster ook een. Maar in Kontich kunnen kinderen en hun ouders zich elke dag vergapen aan de avonturen van pop Jules. De 16-jarige Judith en haar broer Willem verzinnen elke dag een nieuw tafereel, tot vreugde van de hele straat.
03/04 21u15  DE BLIK VAN BISTIAUX. De kwalijke ­gevolgen van Covid-19: geen Pirellikalender volgend jaarDe volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
03/04 21u15  Stad Antwerpen bepaalt waar nog winkels mogen bijkomen: “We streven naar duidelijk afgebakende gebieden”De stad Antwerpen streeft de volgende jaren naar herkenbare en compactere winkelgebieden. In sommige zones zullen geen nieuwe winkels meer worden toegelaten. “We willen zo het winkelen versterken”, zegt Koen Kennis (N-VA), schepen van Middenstand.
03/04 20u15  Rapper Pita roept jeugd mee op om regels rond corona te respecterenMet man en macht ziet de stad Mechelen dit weekend toe op de naleving van de regels tegen de verspreiding van het coronavirus. Daarvoor rekent ze niet alleen op de politie die versterking krijgt van twee paardenpatrouilles, maar ook op influencers die via sociale media de jeugd aanspreken.
03/04 20u15  Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubsMaar liefst dertien van de 36 voetbalclubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga dreigen failliet te gaan vanwege de coronacrisis. Dat meldt Kicker op basis van cijfers die tijdens een videoconferentie tussen alle Duitse profclubs bekend zouden zijn gemaakt.
03/04 20u15  Maatregelen tegen coronavirus krijgen update: dit verandert allemaalDe coronamaatregelen krijgen een update. Telecomwinkels mogen openen voor noodgevallen en alle meerdaagse klasuitstappen worden tot het einde van het schooljaar afgelast.
03/04 20u15  Inbreker zorgt voor totale ravage in populair danscafé op AstridpleinEen inbreker heeft meerdere dagen lang zijn intrek genomen in Café Jozef op het Koningin Astridplein aan het Centraal Station. Het café is door de coronamaatregelen al enkele weken gesloten en daar maakte een inbreker misbruik van. Er is heel veel schade en verschillende apparaten, zoals een televisie en muziekmateriaal, werden gestolen. Daarboven besmeurde de inbreker de hele zaak.
03/04 20u15  Sons ziet festivalzomer grotendeels in het water vallenJe eerste echte Europese tournee door je neus geboord zien en moeten vrezen dat ook je drukbezette festivalzomer er aan gaat. Ook voor de Melseelse rockers van Sons zijn het momenteel moeilijke tijden.
03/04 20u15  Woefkesranch wel degelijk erkend door dienst DierenwelzijnUw krant kreeg vrijdag commentaar op het opvoeren van hondenkweker en -handelaar Woefkesranch in Putte. Wij baseerden ons voor dat artikel op de officiële lijst met erkende kwekers, afkomstig van de dienst Dierenwelzijn, een lijst die zeer regelmatig een update krijgt.
03/04 20u15  Michel D’Hooghe, zelf lid van FIFA, is snoeihard voor UEFA na dreigement: “Gezondheid moet boven alles staan”Michel D’Hooghe, de voorzitter van het medisch comité van de Wereldvoetbalbond FIFA, heeft vrijdag bij Het Laatste Nieuws een forse sneer gegeven naar de Europese voetbalbond UEFA. D’Hooghe is niet te spreken over de dreigementen van voorzitter Aleksander Ceferin om Belgische clubs uit te sluiten van Europees voetbal, omdat de Pro League donderdag een grote stap zette richting de stopzetting van de Jupiler Pro League. Dat is niet naar de zin van de UEFA.
03/04 20u15  Extra druk in onze crematoria: uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen moeten medewerkers beschermenWitte pakken, mondmaskers en lijkwagens die worden gedesinfecteerd: in de crematoria van Antwerpen en Turnhout nemen ze uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen om de dodelijke slachtoffers van het coronavirus te verassen. Ze draaien ook overuren. “Door de coronacrisis is het 20% drukker dan normaal.”
03/04 20u15  Wielerprofs blijven gemotiveerd ondanks wegvallen koersen, wijst studie uit: hoe doen ze dat?De UGent heeft een onderzoek gedaan bij 120 profwielrenners, mannen en vrouwen, voornamelijk uit België, maar ook uit Frankrijk en Nederland hoe zij met de coronacrisis omgaan. “Ondanks het wegvallen van de klassiekers blijven ze gemotiveerd”, is het belangrijkste resultaat.
03/04 20u15  Geen Tomorrowland dit jaar? Burgemeesters Boom en Rumst geven negatief adviesAls het van de Boomse en Rumstse burgemeesters afhangt, gaat het dancefestival Tomorrowland in De Schorre dit jaar niet door. Via een brief bezorgen ze een negatief advies aan de Nationale Veiligheidsraad en ze brengen ook de organisatoren daarover op de hoogte. Een definitieve beslissing is er voorlopig nog niet, al beseffen ze bij Tomorrowland ook dat de festivalzomer aan een zijden draadje hangt.
03/04 19u15  Wielrenner Toon Aerts roept op om thuis te blijven: “Blijf in uw kot, ook al is het hot”Het belooft dit weekend mooi weer te worden en dan is de vrees groot dat mensen toch naar buiten zullen komen. Het opvolgen van de richtlijnen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan blijft enorm belangrijk. Daarom schakelde de gemeente Rijkevorsel wielrenner Toon aerts in. Met de slagzin “Blijf in uw kot, ook al is het hot” roept de wielrenner, aan de hand van een video op Facebook, op om toch thuis te blijven ondanks het mooie weer.
03/04 19u15  Aardbeienteler opent winkel in Antwerpse Kammenstraat: “Meer dan ooit nood aan vitaminen”Voor verse aardbeien uit Hoogstraten kun je vanaf deze week in de Kammenstraat in het centrum van Antwerpen terecht. Aardbeienteler Steve Herrijgers (39) opende er zijn nieuwe winkel Strawberry’s Garden. “Het is juist nu belangrijk dat mensen voldoende vitaminen binnenkrijgen.”
03/04 19u15  Arts op Mechelse corona-afdeling getuigt: “Doodsangst in ogen van jonge mensen raakt me het meest”Al meer dan twee weken geven artsen, verpleegkundigen en ander personeel van het AZ Sint-Maarten in Mechelen het beste van zichzelf op de corona-afdeling. De klok rond vechten ze tegen het uiterst besmettelijke virus en de gevolgen daarvan. Een van hen is dokter Muriel Lins (42), longspecialist in het ziekenhuis. “Mensen vragen me letterlijk of ze doodgaan. Gelukkig zien we heel wat mensen naar huis gaan, daar stellen we nieuwe patiënten mee gerust”, zegt ze.
03/04 19u15  Gemeenteraad akkoord met tweede plein op site DenaeyerDe rooilijnen en weguitrusting voor een nieuw plein aan de Mechelsesteenweg, onder de Vredesbrug, is door de gemeenteraad van Willebroek goedgekeurd. Het kreeg de werknaam Vrijheidsplein.
03/04 19u15  Hilarisch quarantainedagboek van Schotenaar Tom Saeys gaat viraal: “HELP! Ze commandeert en drinkt al mijn wijn op”Hij begon ermee als tijdverdrijf en amusement voor familie en buren. Maar intussen gaan de belevenissen van Tom Saeys en zijn gezin in quarantaine viraal. Onder meer het populaire Nederlandse rapfenomeen Ali B pikte zijn filmpjes op, Dumpert.nl net als televisiepresentator Ish Ait Hamou en het VRT Journaal. “Ik heb nooit zoveel kijkers gehad”, grapt de acteur.
03/04 19u15  Andy, de zingende postbode, treedt op voor bewoners rusthuisAndy De Bisschop, die in 2017 deelnam aan The Band op VTM en in Bornem vooral gekend staat als de zingende postbode, heeft vrijdagnamiddag opgetreden in de tuin van het Seniorencentrum OLV.
03/04 19u15  Antwerp bezorgt oudste abonnees pakket aan de deurElke abonnee van Antwerp die ouder dan 75 jaar is, heeft vrijdag een speciale attentie aan de deur gekregen. Sfeergroep Antwerp Dynamite bracht het pakket aan huis bij de trouwe fans.
03/04 19u15  Wandelaars laten veel zwerfvuil achter: “Een kleine minderheid verpest het voor de grote meerderheid”Veel mensen gaan nu in de natuur wandelen. Ze zoeken de bossen en de natuurdomeinen op. Maar daar zijn ook nadelen aan verbonden. Want ze laten ook vaak zwerfvuil achter en er zijn ook nog altijd mensen die het samenscholingsverbod schenden. Soms gaat het zover dat er uitkijkpunten of andere plaatsen waar mensen samen komen, afgesloten moeten worden.
03/04 19u15  Aantal patiënten stabiel in Imeldaziekenhuis Bonheiden na grote toestroomIn het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, dat een opmerkelijk groot aantal coronapatiënten behandelt, is het aantal patiënten in de laatste dagen gestabiliseerd. Vrijdag kon een vrouw die beademd werd, intensieve zorgen verlaten en naar een gewone kamer verhuizen.
03/04 18u15  Tram volledig ontspoord op kruispunt na defect met wisselEen tram van De Lijn ontspoorde vrijdag op het kruispunt van de August Van De Wielelei met de Ruggeveldlaan in Deurne. Daarbij botste de tram ook met een bus. Hoe de tram is kunnen ontsporen, is niet helemaal duidelijk. Er vielen geen gewonden.
03/04 18u15  Silverstone wil 'omgekeerde' F1-race organiserenStuart Pringle, directeur van het F1-circuit in Silverstone, heeft laten verstaan dat Silverstone bereid is om eventueel verschillende races te organiseren, ook een race in tegengestelde richting behoort daarbij tot de mogelijkheden.
03/04 18u15  BAS behandelt klacht van Virton over licentievoorwaarden op 23 aprilHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal zich op donderdag 23 april buigen over de klacht van Excelsior Virton tegen “het discriminerende karakter” van bepaalde licentievoorwaarden in het bondsreglement. Dat bevestigde de 1B-club vrijdag.
03/04 18u15  Veertiger aangehouden voor spuwen naar politieEen 41-jarige man uit Berchem is vrijdagnamiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij had donderdagavond gespuwd naar de politie. De voorbije dagen werden al meerdere ‘coronaspuwers’ opgepakt na verschillende incidenten.
03/04 18u15  Borgerhoutse senioren twisten op hun balkon: “Van dansen word je altijd vrolijk”Vrijdag werd een Let’s Twist Voor Den Drossaert georganiseerd. De bewoners van het dienstencentrum in Borgerhout dansten op hun balkon enthousiast mee op de muziek van Ray Charles en Elvis Presley.
03/04 18u15  Dokters van morgen mee in frontlinie in AZ Turnhout: “Niemand had ons hierop kunnen voorbereiden”Voor iedereen is het een merkwaardige periode, maar vooral voor zorgverleners en ziekenhuispersoneel is het nu alle hens aan dek. Ook artsen in opleiding worden tijdens de crisis volop ingezet. Voor Michael Staes (24) en Gilles Vermeiren (26), respectievelijk assistent interne geneeskunde en assistent anesthesie in het AZ Turnhout, is het evengoed aanpassen. Ook zij zetten zich in bij de strijd tegen corona, onder het toeziend oog van hun supervisoren. Het besef dat de job waar ze naartoe werken, ook risico’s inhoudt voor hun eigen gezondheid, is nu groter. Maar de crisis maakt dit jaar voor hen wel extra boeiend. “Hier had niemand ons op kunnen voorbereiden.”
03/04 18u15  Cremerie Dina blijft nog even gesloten omdat eigenaars in het buitenland zijn geweest: “Er was ons nochtans verzekerd dat we mochten openen”Het wordt mooi weer zondag, maar toch zal je bij de populaire Cremerie Dina voor een gesloten deur staan. “Ik heb 100 liter vers roomijs gemaakt, maar dat mag ik pas vanaf 10 april scheppen omdat we nog geen veertien dagen terug in het land zijn”, aldus een ontgoochelde zaakvoerder Peter Matthijs.
03/04 18u15  Politie gefrustreerd omdat eenduidige coronaregels maar uitblijven: “Het is hoogdringend”Met je lief rondlopen, pingpongen of voetballen: mag het of niet? Die interpretatie verschilt van politiezone tot politiezone. Een duidelijke handleiding, nochtans al lang beloofd, is nog maar eens uitgesteld. Met een stralend weekend voor de deur is dat zeer frustrerend, klinkt het in politiekringen. “En de mensen zijn al zo inventief om de regels te omzeilen.”
03/04 18u15  Festiviteiten voor 150 jaar Lint worden afgelast: “Mogelijk later op het jaar nog een volksfeest”Het feestjaar voor 150 jaar Lint krijgt een grote domper te verwerken. Alle geplande evenementen voor de drukke maand mei worden uitgesteld of in het slechtste geval afgelast. Er wordt bekeken hoe het feestprogramma er later dit jaar kan uitzien.
03/04 18u15  Ook gevangenen steken zorgsector een hart onder de riemOok aan het arresthuis in de Antwerpse Begijnenstraat hangen sinds vrijdag doeken met boodschappen op de zorgsector een hart onder de riem te steken in de strijd tegen het coronavirus.
03/04 17u15  Afdeling Dierenzorg in coronatijd: geen leerlingen, wel duizend dieren om te verzorgenIn het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) zijn geen leerlingen. Wel ruim duizend dieren die dagelijks verzorging nodig hebben. Vakleerkrachten en bedrijfspersoneel springen daarom bij. Want ook de afdelingen tuin- en landbouw vragen continue inzet voor het verzorgen van groenten, perkplanten, bloemen …
03/04 17u15  Silverstone wil 'omgekeerde' F1-race op haar circuitStuart Pringle, directeur van het F1-circuit in Silverstone, heeft laten verstaan dat Silverstone bereid is om eventueel verschillende races te organiseren, ook een race in tegengestelde richting behoort daarbij tot de mogelijkheden.
03/04 17u15  Werken aan Tangent starten opnieuw: “Werfpersoneel moet zich houden aan strikte veiligheidsmaatregelen”De werken aan de aanleg van de Tangent in Mechelen starten op maandag 6 april opnieuw op. Daarbij worden strikte veiligheidsmaatregelen voorop gesteld. De werkzaamheden lagen al enkele weken stil door de coronacrisis. In 2021 moeten de Tangent en bijhorende fietsinfrastructuur klaar zijn.
03/04 17u15  Schepencollege beslist: woonwagenbewoners Deurne mogen blijvenHet Antwerpse schepencollege trekt de beslissing in om het woonwagenterrein in Deurne te sluiten. In februari kregen de woonwagenbewoners te horen dat ze in 2023 hun thuis moesten verlaten.
03/04 17u15  Amerikaanse soulzanger Bill Withers (81) overledenn de Amerikaanse stad Los Angeles is zanger Bill Withers overleden. Een van zijn bekendste nummers is ‘Ain’t No Sunshine’.
03/04 17u15  Ook Brasschaat stapt in proefproject van onmiddellijke minnelijke schikkingen rond drugsoverlastDe gemeente Brasschaat stapt als eerste gemeente na Antwerpen mee in het proefproject waarbij overtreders van de drugswet meteen een minnelijke schikking krijgen voorgeschoteld. Bij niet-betaling volgt gedwongen hulpverlening. Het project zal van start gaan na de coronacrisis, zo meldt het Antwerps parket.
03/04 17u15  Geel kickt af van afgeblazen Palmenmarkt met online evenementenGeen Palmenmarkt dit jaar, dat laat menig Gelenaar met een ferme kater achter. Maar niet getreurd, want online proberen enkele initiatiefnemers toch voor enig kermisgevoel te zorgen.
03/04 17u15  Clubicoon Michiel Jonckheere verlaat KV Oostende na negen jaar en trekt naar KV KortrijkMichiel Jonckheere verlaat KV Oostende en speelt de komende twee seizoenen voor KV Kortrijk. Beide West-Vlaamse teams maakten de transfer van de middenvelder vrijdagnamiddag bekend. De dertigjarige Jonckheere was een clubicoon bij KVO, waar hij speelde sinds de zomer van 2011. In het voorjaar van 2013 beukten Jonckheere en de kustploeg de poort naar eerste klasse open.
03/04 16u15  Vanaf vandaag code oranje in Antwerpse natuurgebieden: “Droog en brandgevaarlijk”Omdat het erg droog is, is het brandgevaar erg groot. Daarom kondigde het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) vrijdag code oranje af voor de provincie Antwerpen. Er geldt een rook- en vuurverbod in de natuur- en heidegebieden en bossen. Ook kampvuren zijn in de hele provincie verboden.
03/04 16u15  Trompettist Jo Hermans uit ‘Liefde voor Muziek’: “In Antwerpen voelde ik me meteen thuis”Van tv-shows zoals The Voice tot jazzoptredens in café Hopper, en van concerten met Daan en Blackwave tot megashows in het Sportpaleis met Clouseau en Niels Destadsbader, trompettist Jo Hermans (36) rolt van het ene muzikale avontuur in het andere. Ook nu de theatertournee rond zijn eerste eigen project, The Great Belgian Songbook, noodgedwongen is stilgelegd, verdwijnt de muzikale veelvraat niet uit beeld. De komende weken is deze Kempense Antwerpenaar te zien in een nieuw seizoen van het tv-programma Liefde voor Muziek.
03/04 16u15  Brechtse ‘Mie Tracteur’ schenkt na afgelasting paasmarkt duizend eitjes aan goede doelenOmdat maandag 13 april de traditionele paasmarkt niet kan plaatsvinden in Brecht, zat Mie Tracteur ‘opgescheept’ met bijna duizend paaseitjes. Ze heeft ze weggeschonken aan goede doelen.
03/04 16u15  Vrouw die probeerde ex-vriend aan te rijden in Park Spoor Noord krijgt straf met uitstelEen 26-jarige vrouw uit Merksem heeft een celstraf van veertig maanden met uitstel gekregen. Ze had in september vorig jaar geprobeerd haar ex-vriend aan te rijden in Park Spoor Noord in Antwerpen.
03/04 16u15  Oud-leerlingen van hotelschool Spijker openen restaurant in rijkswachtkazerneEen aantal restaurants is het voorbije jaar verdwenen in Hoogstraten, maar binnenkort komt er een bij. In de vroegere rijkswachtkazerne gaan twee oud-leerlingen van de hotelschool van VTI Spijker aan de slag om hun eigen restaurant met de naam Sterk te realiseren.
03/04 16u15  Frituur schenkt diepgevroren snacks weg voor symbolische euro, klanten kunnen curryworsten thuis afbakkenOm het contact met hun klanten warm te houden schenken de uitbaters van Frituur Weelde in Ravels hun diepgevroren curryworsten, vleeskroketten en satés weg aan hun klanten voor een symbolisch bedrag van 1 euro per stuk.
03/04 16u15  Ambachtelijke voedingswinkel De Witte Eik boomt door coronacrisisAmbachtelijke voedingswinkel De Witte Eik in Mol heeft het de laatste weken veel drukker. Er worden veel meer groentepakketten en vlees gekocht dan voordien. Wellicht speelt de coronacrisis daar een belangrijke rol in.
03/04 16u15  Lierse Serviceclubs schenken scholen 50 laptopsLions Lier Twee Neten, Rotary Lier en Kiwanis Lier Twee Neten schenken vijftig nieuwe laptops aan de Lierse scholen. Zij verdelen ze onder leerlingen die anders uit de boot dreigen te vallen in tijden van onderwijs op afstand tijdens de coronacrisis.
03/04 16u15  Poetsvrouwen laten basisschool weer blinken: “Onze dagen vlogen voorbij tijdens al dat werken”Een bijna lege school De Wilg in LInt. Dat was het sein voor poetsvrouwen Sonja Van den Eynde en Monique De Goeyse om het gebouw de afgelopen weken van achteren naar voren te poetsen. Van de directie kregen ze vrijdag een kleine attentie bij aanvang van hun verdiende paasvakantie.
03/04 16u15  Zeker zes besmettingen in wzc Huyze De Pauw, directeur in quarantaine: “Vervelend, zo aan de zijlijn toekijken”In woonzorgcentrum Huyze De Pauw in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) zijn zes bewoners besmet met het coronavirus. Ook directeur Gert Van Fraechem is mogelijk besmet en zit thuis in quarantaine. “Het is vervelend dat ik van aan de zijlijn moet toekijken wanneer het personeel zich iedere dag zo hard inzet”, klinkt het.
03/04 16u15  Italiaanse chef kookt driegangenmenu voor zorgpersoneelDe Italiaan Emanuele, die in de Nationalestraat een delicatessenzaak heeft, is sinds 5 uur vrijdagochtend druk in de weer met het bereiden van een driegangenmenu. En dat is niet voor de klanten van z’n delicatessenzaak, maar wel voor het zorgpersoneel van de spoedafdeling van het Stuivenbergziekenhuis. Op die manier wil Emanuele iets terugdoen voor de hulpverleners.
03/04 16u15  Schoenenontwerper Sergio Rossi overledenDe Italiaanse schoenenontwerper Sergio Rossi is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt Riccardo Sciutto, CEO van het merk, aan vakblad WWD. Rossi richtte in 1968 het gelijknamige schoenenlabel op en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader.
03/04 16u15  Straf met uitstel voor man die minnaar van zijn vrouw acht messteken gafEen 47-jarige man heeft vijf jaar cel met uitstel gekregen voor een poging tot doodslag. Hij stak de minnaar van zijn vrouw acht keer met een mes toen hij het overspelige koppel betrapte in een appartement in Borgerhout.
03/04 15u15  Nieuwe richtlijnen voor afstandslessen na paasvakantie: “Leerlingen werken maximaal vier uur per dag voor school”Leerlingen zijn maximaal vier uur per dag bezig met taken voor scholen. Dat is de nieuwe richtlijn van Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) voor na de paasvakantie. Vanaf dan geven leerkrachten nieuwe leerstof, maar Weyts wil grenzen trekken. Ook voor ouders, want zij investeren best maximaal twee uur per week in de begeleiding van het studiewerk.
03/04 15u15  Jambon is fier op Vlamingen maar roept op: “Niet naar zee, geen terrasjes”Het wordt dit weekend stralend weer, en dat is erg aanlokkelijk om met zijn allen ons kot te verlaten om richting zee of Ardennen te trekken. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) roept nu op om dat zeker niet te doen. “De cijfers zijn nu bemoedigend. Ik ben fier op de Vlamingen, op wat we presteren. Nu mogen we de rol niet lossen.”
03/04 15u15  Stopzetten Belgische hockeycompetitie zorgt voor beroering: “Je beslist over alles of over niets, maar niet iets tussenin”Het bestuur van de Belgische hockeyfederatie besliste donderdagavond, op aandringen van de clubs van de Eredivisie, om de Belgische hockeycompetitie definitief stop te zetten wegens de coronacrisis. Zowel bij de mannen als vrouwen zijn er geen kampioenen. Het besluit van de hockeyfederatie zorgt bij sommige clubs wel voor wat beroering.
03/04 15u15  Nieuwe winkel Dior brengt ‘Parijse lente’ in je woonkamerHet Franse modehuis Dior probeert in tijden van quarantaine zijn klanten nog steeds op hun wenken te bedienen. Zo opent de modegigant een nieuwe virtuele cosmeticawinkel, die bijna identiek is aan hun Parijse vestiging op de Champs-Élysées.
03/04 15u15  Recyclagepark Malle heropent dinsdag “voor wie bezoek écht niet kan uitstellen”Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) besliste deze week om de recyclageparken opnieuw te openen vanaf dinsdag 7 april. Ook het recyclagepark in Malle heropent dan, al roept de gemeente op om gewoon thuis te blijven.
03/04 15u15  Twee dagen onderhoudswerken op E313 ter hoogte van Wommelgem richting AntwerpenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert komende maandag en dinsdag onderhoudswerken uit op de E313 ter hoogte van Wommelgem. Tijdens de werkzaamheden blijven steeds twee rijstroken beschikbaar.
03/04 15u15  Belgische wielerbond verlengt competitieverbod tot 1 juni: onder anderen BK voor junioren sneuveltHet verbod op wielerwedstrijden in België wordt vanwege de coronacrisis verlengd tot en met 1 juni, zo is vrijdag bekendgemaakt. Voor onder meer het BK junioren op de weg in Middelkerke (24 mei) wordt een nieuwe datum gezocht.
03/04 15u15  Ouders mishandelen vijf van hun zes kinderen: vijf jaar voorwaardelijkDe Mechelse correctionele rechtbank heeft een Afrikaans koppel uit Willebroek veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijke celstraf. De twee werden schuldig bevonden aan de mishandeling van vijf van hun zes kinderen. Volgens het Openbaar Ministerie ging het om schrijnende feiten en werd één van de zonen zelfs vastgebonden en geslagen met een stroomkabel.
03/04 15u15  Beerschot en sopraan Anne Cambier brengen ode aan hulpdiensten en slachtoffers coronavirusMet deze speciale versie van het nummer ‘You’ll never walk alone’, is ingezongen door sopraan Anne Cambier, wil Beerschot iedereen een hart onder de riem steken in deze moeilijke periode. “Onze aandacht gaat in het bijzonder uit naar alle hulpverleners, zorgverstrekkers, ordediensten en mensen die getroffen zijn door COVID-19”, klinkt het bij het bestuur van de Antwerpse voetbalclub. “Maar dit filmpje is ook een boodschap voor eenieder die het moeilijk heeft en een beetje steun kan gebruiken. Samen slaan we ons erdoor”, aldus nog Beerschot.
03/04 15u15  Twee gewonden bij dronken vechtpartijBij een vechtpartij in een appartement op de Markgravelei zijn vrijdagochtend twee mannen lichtgewond geraakt. Beide betrokkenen liepen lichte steekwonden op. Ze zullen verhoord worden eenmaal ze ontnuchterd zijn.
03/04 15u15  Christian Kabasele verrast Watford-fans met telefoongesprek: “Ik nam een uur de tijd om iedereen te bellen”Christian Kabasele heeft zijn vrijgekomen tijd in isolatie gebruikt om enkele supporters van zijn club Watford op te bellen. “De meeste fans die ik telefoneerde waren erg verrast, ze geloofden niet dat ik het was”, vertelde de verdediger aan de Britse publieke omroep BBC.
03/04 15u15  Voorwaardelijke straffen voor bezit van 1 kilogram wietDe Mechelse correctionele rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen van 18 maanden en 2 jaar voor drugsfeiten. Volgens de rechtbank voerde een Nederlander een kilogram wiet in en waren de drugs bestemd voor een man uit Buggenhout.
03/04 15u15  Werkstraffen voor overval met clownsmaskerDe rechtbank heeft drie jongemannen tot werkstraffen veroordeeld voor een overval op een nachtwinkel in Deurne en een poging tot afpersing op de Groenplaats. Bij de overval droeg een van hen een masker gebaseerd op horrorclown Pennywise uit de film It.
03/04 14u15  Slimme software helpt om stad nog efficiënter te onderhouden: “We gebruiken ook hoestschermen”De uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen maken sinds kort gebruik van slimme software om het onderhoud van het openbaar domein nog efficiënter te laten verlopen. Hij komt van pas, want ondanks de coronacrisis zijn er nog steeds een vijftigtal medewerkers in de weer om de stad netjes te houden. Om dat veilig te laten gebeuren, kwamen er zelfs hoestschermen in sommige voertuigen.
03/04 14u15  Luc Vis levert noodgedwongen aan huis met ‘coronassortiment’Luc Mariën, beter bekend als visboer Luc Vis, is noodgedwongen moeten overschakelen op thuislevering. Van de overheid mag hij niet meer verkopen vanuit zijn kraam, zelfs niet bij hem thuis. Over de Maatjesfeesten in juni op de Mechelse Grote Markt is nog geen beslissing genomen.
03/04 14u15  Geen Stadsparkfeesten dit jaarEr worden dit jaar geen Stadsparkfeesten georganiseerd. “We hebben beslist om onze eigen stedelijke indoor- en outdoorevenementen tot en met 31 mei te annuleren of te verplaatsen naar een andere datum”, zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA). “We krijgen steeds vaker de vraag om duidelijkheid en die willen we geven. De beslissing geldt voor alle stedelijke evenementen, dus ook voor de antiek- en curiosamarkt en voor de Stadsparkfeesten.” Die laatste hingen eerder dit jaar al aan een zijden draadje, omdat schepen van Evenementen Els Baeten (N-VA) geen partner had gevonden om de organisatie van de Stadsparkfeesten op zich te nemen. “Turnhout zonder Stadsparkfeesten is als Antwerpen zonder Sinksenfoor”, zei Van Miert toen, en hij nam de bevoegdheid Evenementen van Baeten over.
03/04 14u15  Hoe schadelijk is de eerste lentezon?Zondag laat de zon zich zien en wordt het op sommige plaatsen in ons land twintig graden. Ideaal lenteweer dus en een perfect moment om van de buitenlucht te genieten in en niet te ver van ons kot. Vergeet echter niet om je in te smeren. Want de zon mag dan nog niet fel zijn, je huid is nog niet voorbereid, zegt dermatoloog Ilan Karavani.
03/04 14u15  Gemeente Zandhoven verzacht grabbelpasleed met kinderspeurtochten in elke deelgemeenteNu grabbelpassers teleurgesteld moeten worden door het wegvallen van de activiteiten in de paasvakantie, heeft de dienst sport en jeugd van de gemeente Zandhoven paastochten voor kinderen uitgewerkt. In elke deelgemeente kunnen ze op stap.
03/04 14u15  Met deze kamerjassen blijf je met plezier ‘in je kot’In tijden van quarantaine en telewerken is het soms verleidelijk om de hele dag in pyjama rond te lopen. Tot de postbode aanbelt met een pakje of de baas graag wil vergaderen via de webcam. Maar geen nood, je hoeft niet snel een jurk of trui aan te trekken, ook met een elegante kamerjas ben je tegelijk toonbaar voor de collega’s zonder dat je moet inboeten aan comfort.
03/04 13u15  Viroloog en dierenarts Steven Van Gucht: “Varkens zijn de basis van mijn huidige werk”Wie is Steven Van Gucht, de man die elke dag zegt hoeveel doden er zijn gevallen? “Ik had zelf ooit smetvrees, ik weet wat mensen moeten doen.”
03/04 13u15  Lispersteenweg krijgt zuinige ledverlichtingNetbeheerder Fluvius vervangt eind dit jaar de 88 armaturen voor openbare verlichting langsheen de Lispersteenweg in Lier door nieuwe ledarmaturen. Er worden zoveel mogelijk gevelsteunen in plaats van lichtmasten gebruikt.
03/04 13u15  Zo houdt dienstencentrum zijn opgesloten bejaarden in vorm: “We gaan er weer invliegen!”Aan dienstencentrum Den Drossaert in Borgerhout ontrolt zich twee keer per dag een geweldig straatspektakel. Het personeel komt in de voor- en namiddag met veel tamtam naar buiten en roept alle bewoners van de hoger gelegen serviceflats op voor de ‘balkonactiviteit’. Deze morgen stond een danssessie op het programma, met als keuzevoorwerp een paraplu. De bejaarden maken van hun enkele vierkante meters een showpodium en blijven ervoor gaan. Ook wie aan de achterzijde van het complex woont, krijgt een sessie op maat. Dansstudio Moves uit Borgerhout zorgt voor de muziek en de choreografie zorgt. Volhouden daar!
03/04 13u15  Thrillertip van de dag: ‘Een koninkrijk voor een moord’Het verplichte binnenzitten heeft ook zijn goede kanten. Het geeft de kans om nog eens wat klassiekers van onder het stof te halen. Geert D’Hulster heeft elke dag een uitmuntend misdaadverhaal in de aanbieding.
03/04 13u15  Antwerps crematorium draait overuren door vele coronaslachtoffersHet crematorium van Antwerpen heeft intussen al 188 mensen gecremeerd die overleden aan het coronavirus. Die crematies gebeuren met uitzonderlijke veiligheidsvoorschriften. Ook de werknemers van het crematorium dragen nu speciale pakken, omdat iemand zelfs na het overlijden nog mogelijk een ander kan besmetten.
03/04 13u15  Belgische voetbalbazen hielden bij beslissing tot stopzetting al rekening met dreigement UEFA: “Niet akkoord met deze aanpak”Helemaal verrast waren de leden van de Raad van Bestuur van de Pro League niet toen bekendraakte dat de UEFA dreigt landen die hun competitie voortijdig stopzetten uit te sluiten van deelname aan Europese competities. Tijdens de conference call van donderdag, waarop beslist werd de Jupiler Pro League stop te zetten, was het onderwerp zelfs al aan bod gekomen. De Pro League en de Belgische voetbalbond hebben de Europese voetbalbond dan ook laten weten het been stijf te zullen houden.
03/04 13u15  Ritueelbegeleider uit Brasschaat pleit voor “de kracht van een intiem afscheid”Stel afscheid nemen van een overledene niet uit tot we weer in grote groep samen mogen komen, maar doe het nu - dat kan ook heel mooi zijn, en het zorgt ervoor dat het rouwproces kan beginnen. Dat zegt de Brasschaatse ritueelbegeleider Katleen Schepers: “Je had misschien een andere uitvaart voor ogen, maar ik pleit voor de kracht van een intieme afscheidsplechtigheid.”
03/04 12u15  Belgische voetbalbazen hielden donderdag al rekening met dreigement UEFA: “We gaan niet akkoord met deze aanpak”Helemaal uit de lucht kwamen de leden van de Raad van Bestuur van de Pro League niet vallen toen bekendraakte dat de UEFA dreigt landen die hun competitie voortijdig stopzetten uit te sluiten van deelname aan Europese competities. Tijdens de conference call van donderdag, waarop beslist werd de Jupiler Pro League stop te zetten, is het onderwerp zelfs aan bod gekomen. De Belgische voetbalbestuurders hebben de UEFA nu duidelijk gemaakt dat ze het been zullen stijf houden.
03/04 12u15  Lewis Hamilton: "Hopelijk maakt de pandemie van onze wereld een betere plaats"Zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton ziet het opnieuw somber in. De Brit doet op Instagram een oproep om te leren uit de pandemie waarvan we nu slachtoffer worden.
03/04 12u15  Ritueelbegeleider uit Brasschaat pleit voor “de kracht van een intieme afscheidspechtigheid”Stel afscheid nemen van een overledene niet uit tot we weer in grote groep samen mogen komen, maar doe het nu - dat kan ook heel mooi zijn, en het zorgt ervoor dat het rouwproces kan beginnen. Dat zegt de Brasschaatse ritueelbegeleider Katleen Schepers: “Je had misschien een andere uitvaart voor ogen, maar ik pleit voor de kracht van een intieme afscheidsplechtigheid.”
03/04 12u15  Personeel Jessa Ziekenhuis krijgt straks luxeontbijten van B&B Art of DreamsB&B Art of Dreams aan Markt 14 in Groot-Vorst (Laakdal) schenkt per aankoopschijf van 100 euro telkens een waardebon van 25 euro voor een luxeontbijt aan het Jessa Fonds dat werd opgericht in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. Uitbaters Wout Maton en Danny Keller doen dat om artsen, verplegers en ondersteunende diensten van het ziekenhuis te bedanken voor hun tomeloze inzet in deze moeilijke coronatijden.
03/04 12u15  Herbeleef de Ronde Van Vlaanderen 2019: een ongeziene massa, een onverwachte winnaar en een onschuldige kusDe Grote Markt van Antwerpen zal er zondag akelig stil bijliggen. Geen Vlaanderens Mooiste dit jaar, geen duizenden fans die in het hartje van Antwerpen hun favorieten richting Oudenaarde schreeuwen. Wij blikken daarom graag terug in beeld en woord naar de mooiste koers van 2019.
03/04 12u15  Viertal dat opgepakt werd met 700 kg cocaïne blijft in de celDe raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van vier mannen bevestigd. De drie Albanezen en een Nederlander werden maandag in Deurne opgepakt met 700 kilogram cocaïne.
03/04 12u15  Mechels ziekenhuis betreurt eerste vier overlijdens door coronaIn het AZ Sint-Maarten in Mechelen zijn de voorbije week de eerste vier coronapatiënten overleden. Artsen en verpleegkundigen verzorgen op dit moment 55 patiënten die besmet zijn met het virus.
03/04 12u15  Woonwagenbewoners Deurne kunnen na opzeg van februari misschien toch blijvenHet Antwerpse schepencollege bespreekt straks of het woonwagenterrein in Deurne alsnog in gebruik kan blijven. In februari kregen de woonwagenbewoners te horen dat ze in 2023 hun thuis moeten verlaten. Later vandaag wordt een beslissing verwacht.
03/04 12u15  Home invasion in Berlaar: nog twee verdachten van 15 en 18 jaar opgepaktDe politie Berlaar-Nijlen heeft donderdag nog twee verdachten van een home invasion in Berlaar gearresteerd. Het gaat om twee jongeren van 15 en 18 jaar. Eerder was al een 15-jarige opgepakt.
03/04 12u15  Chrissy Teigen bewijst met foto dat kinderen en privacy niet samengaanPrivacy en kinderen, het is een moeilijke evenwichtsoefening waarmee elke ouder wel eens worstelt. Ook Chrissy Teigen, die geen blad voor de mond neemt als het om het opvoeden van haar twee kinderen gaat.
03/04 11u15  Woonwagenbewoners Deurne kunnen na bevel tot uitzetting misschien toch blijvenHet Antwerpse schepencollege bespreekt straks of het woonwagenterrein in Deurne alsnog in gebruik kan blijven. In februari kregen de woonwagenbewoners te horen dat ze in 2023 hun thuis moeten verlaten. Later vandaag wordt een beslissing verwacht.
03/04 11u15  15- en 18-jarige verdachten van home-invasion opgepaktDe politie Berlaar-Nijlen heeft donderdag nog twee verdachten van een home-invasion in Berlaar gearresteerd. Het gaat om twee jongeren van 15 en 18 jaar. Eerder was al een 15-jarige opgepakt.
03/04 11u15  Ronde van Zwitserland gaat dit jaar niet door als gevolg van coronacrisisDe Ronde van Zwitserland is de volgende grote wielerwedstrijd die door de coronacrisis dit jaar van de kalender verdwijnt. De organisatie van de rittenkoers uit de WorldTour bevestigt vrijdag dat de 84e editie wordt afgelast en verschuift naar 2021.
03/04 11u15  Ziekenhuizen vrezen medicijnentekort: “We zaten op een voorraad waarmee we het hoogstens een week konden uithouden”Als we niet snel ingrijpen, dreigt er op korte termijn een tekort aan medicatie. Dat staat te lezen in een rondzendbrief van het Geneesmiddelenagentschap. Sommige medicijnen zijn ook ongelijk verdeeld over de ziekenhuizen. Ons land neemt met onmiddellijke ingang een aantal maatregelen: van een gecontroleerde distributie tot de opbouw van een noodvoorraad.
03/04 11u15  Italiaanse traiteur schenkt gratis maaltijden aan personeel StuivenbergziekenhuisHet blijft hartverwarmende initiatieven regenen om de medische hulpverleners een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke periode. Vandaag, vrijdag, heeft Emanuele Lamanuzzi van traiteur Cuore di Puglia gratis maaltijden bezorgd aan het Stuivenbergziekenhuis.
03/04 11u15  Hoe online verkopen tijdens coronasluiting? Handelshart leert ondernemers webshop maken via webinarsHeel wat handelszaken proberen de coronasluiting te overbruggen met online verkoop, maar niet alle handelaars hebben een eigen webshop. Handelshart Herentals geeft nu inspiratie via zogenaamde webinars.
03/04 11u15  Vrouw rijdt zonder rijbewijs rond met kind zonder gordelDe Antwerpse politie heeft donderdag een vrouw tegengehouden die zonder rijbewijs rond reed, op de achterbank zat een kind zonder veiligheidsgordel. Een andere chauffeur speelde zijn rijbewijs kwijt omdat hij met 170 kilometer per uur over de ring reed.
03/04 11u15  Stad huurt kamers om daklozen slaapplek te biedenDe stad Mechelen heeft een alternatief gevonden om de nachtopvang voor alleenstaande dak- en thuislozen in onder te brengen en voort te zetten. Er is tijdens de coronacrisis plek voor zeven mensen.
03/04 11u15  Jane Fonda (82) deelt iconische workout op TikTokJane Fonda mag dan al 82 zijn, toch is de actrice nog steeds erg begaan met haar lichaam. Dat bewijst ze met een video op de populaire applicatie TikTok waar ze haar sportsessies uit de jaren tachtig van onder het stof haalt.
03/04 11u15  Tot zes jaar cel voor reeks drugsuithalingen bij Medrepair in de havenDe rechtbank in Antwerpen heeft drie mannen veroordeeld voor een reeks uithalingen van cocaïne op de terreinen van Medrepair in de Waaslandhaven. Badreddine E. kreeg zes jaar cel, zijn medebeklaagden werden tot veertig en vijftig maanden opsluiting veroordeeld.
03/04 10u15  De “vliegende brigades” van Cuba: waarom eilandstaat massaal dokters en medisch materiaal naar buitenland stuurtChina, Rusland en Cuba. Dat opmerkelijke trio staat momenteel in de internationale frontlinie in de strijd tegen het coronavirus. Dat de eerste twee landen naast menslievende ook politieke bedoelingen hebben, is duidelijk. Maar ook voor Cuba, een ontwikkelingsland, speelt er meer dan alleen humanitaire overwegingen. Voor de eilandstaat is het een kans om zijn belangrijkste exportproduct - zijn medische expertise - te laten zien.
03/04 10u15  Onderhoudswerken aan motor lopen helemaal mis: garage uitgebrand, woningen nipt gevrijwaardIn de Coppelaan in de 'Populierenwijk' in Belsele bij het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas, heeft donderdagavond een felle brand gewoed. Het vuur ontstond in een garage naast een woning.
03/04 10u15  DISCUSSIE. Vind jij dat het zorgpersoneel recht heeft op een mogelijke bonus van 1.450 euro?Dokters, verplegers, apothekers en alle andere zorgverstrekkers in de ziekenhuizen krijgen mogelijk een ­Covid-19-bonus van 1.450 euro. Dat is een van de maatregelen die voorliggen in de strijd tegen het coronavirus en de impact daarvan.
03/04 10u15  Smaakmakers De Vleeshalle leveren aan huisDe Vleeshalle in Mechelen moest door de coronacrisis ook de deuren sluiten, maar enkele standhouders organiseren vanaf vandaag wel leveringen aan huis. Bestellen kan op de webshop. U kunt er tijdens het weekend wel terecht om een ijsje te kopen bij niCE!
03/04 10u15  Open Vld fluit De Crem terug na omzendbrief aan lokale politie: “Dit is nog altijd een democratie, geen politiestaat”Met een omzendbrief zet minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) de politiezones op scherp. Daarin eist hij onder meer “een rigoureuze en ongenuanceerde toepassing” van de richtlijnen van bovenaf. Open Vld, dat nochtans mee in de regering zit, verzet zich fel tegen die plannen.
03/04 10u15  Rihanna brengt huidverzorgingsproducten op de marktZangeres Rihanna heeft haar label Fenty nog maar eens uitgebreid. Na make-upproducten brengt de jonge onderneemster nu ook een eigen verzorgingslijn op de markt. Dat heeft ze zelf aangekondigd in een interview met het Britse tijdschrift Vogue.
03/04 10u15  Coronabonus van 1.450 euro voor zorgverleners, “maar nog niets beslist”Dokters, verplegers, apothekers en alle andere zorgverstrekkers in de ziekenhuizen krijgen volgens de krant ‘De Tijd’ een ­Covid-19-bonus van 1.450 euro. Dat is een van de maatregelen die voorliggen in de strijd tegen het coronavirus en de impact daarvan. “Er is nog niets beslist”, zegt minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld).
03/04 09u15  Domien Loubry en Jonas Foerts verlaten Brussels voor Kangoeroes MechelenDomien Loubry (35) en Niels Foerts (23) verlaten Brussels. Het Antwerps duo speelt volgend seizoen voor Kangoeroes Mechelen. Bij de Maneblussers is het Belgische trio Terry Deroover, Idris Lasisi en Bram Bogaerts volgend seizoen ook op het parket te bewonderen. De Belgische kern voor het team van coach Paul Vervaeck is meteen zo goed als rond.
03/04 09u15  Twee keer betrapt: chauffeur rijdt tijdens proefrit 97 in zone 30De lokale politie heeft donderdagmiddag een autobestuurder betrapt die in Mechelse straten twee keer na elkaar veel te snel reed. De eerste overtreding gebeurde in de Dellingstraat in de zone 30.
03/04 09u15  Voedselophaling voor arme gezinnen in Kapellen en PutteWelzijnsschakel Oase werkt met en voor Kapelse gezinnen die in armoede of uitsluiting terechtkomen. Om de vereniging te steunen organiseert de gemeente twee initiatieven, in Carrefour in Promenade Kapellen en in AD Delhaize in Putte.
03/04 09u15  Werkstraf voor man die plantage opzette ‘omdat vrouw rugklachten had’Een koppel uit Wommelgem is veroordeeld voor het kweken van cannabis in hun woning en een loods. De man kreeg een werkstraf, zijn vrouw kreeg opschorting van straf. Volgens hen begonnen ze wiet te kweken omdat de vrouw rugklachten had.
03/04 09u15  Start- en landingsbaan Deurne openstellen voor wandelaars? “Onmogelijk”Groen wil tijdelijk meer open ruimte toegankelijk maken. De partij stelt onder meer voor om de start- en landingsbaan van de luchthaven van Deurne open te stellen voor wandelaars.
03/04 09u15  Vader en zoon krijgen celstraffen voor cannabisplantageDe rechtbank heeft een vader en zoon veroordeeld voor het opzetten van cannabisplantages in woningen in Merksplas en Brecht. Ze kregen gevangenisstraffen met uitstel.
03/04 08u15  Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone wordt opnieuw vader… op z’n 89ste: “Genoeg tijd gehad om te oefenen”Bernie Ecclestone wordt voor de vierde keer vader. De voormalig F1-eigenaar is inmiddels 89 jaar.
03/04 08u15  UEFA dreigt met Europese uitsluiting Belgische ploegen na stopzetting van competitieDe Europese voetbalbond UEFA is niet te spreken over het advies van de Belgische Pro League om de competitie op 15 april definitief stop te zetten. In een brief aan alle lidstaten dreigt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin met Europese uitsluiting van landen die “prematuur een einde maken aan hun competitie”.
03/04 08u15  89-jarige voormalig F1-baas Bernie Ecclestone en echtgenote (44) verwachten kindjeBernie Ecclestone heeft ondertussen de gezegende leeftijd van 89 jaar maar dat weerhield de voormalig F1-baas er niet van om nog voor nageslacht te zorgen.
03/04 08u15  Welke conclusies moeten we trekken uit duizend doden in België?De kaap van de duizend doden voorbij en op de derde plek in de landenlijst met aantal doden per miljoen inwoners: dat schetst niet echt een positief beeld van het Belgische coronabeleid. Onafhankelijke experts relativeren: “De VS, die lager staan in de lijst, staan er véél slechter voor dan wij.”
03/04 07u15  Coronabonus van 1.450 euro voor zorgverlenersDokters, verplegers, apothekers en alle andere zorgverstrekkers in de ziekenhuizen krijgen een ­Covid-19-bonus van 1.450 euro. Dat is een van de maatregelen waarover de regering-Wilmès een akkoord heeft in de strijd tegen het coronavirus en de impact daarvan, schrijft De Tijd.
03/04 06u15  Niet alle recyclageparken gaan op dinsdag 7 april weer openVlaams minister Zuhal Demir (N-VA) kondigde deze week aan dat de recyclageparken heropend kunnen worden op dinsdag 7 april. Maar niet alle Wase parken zullen dat doen. MiWa opent op één na al haar parken, die van IDM blijven dicht en Ibogem werkt op afspraak.
03/04 05u15  In de geschiedenis: wat gebeurde er op 3 april?Zolang corona ons leven blijft beheersen, kijken we terug in de geschiedenis, van dag tot dag. Welke gebeurtenis is voor eeuwig verbonden aan die ene dag? Welke bekende stierf op die specifieke datum? Afsluiten doen we dagelijks met een kort krantenstukje uit Gazet van Antwerpen van exact honderd jaar geleden. Hopelijk levert het een boeiende reeks herinneringen op – soms dramatische, even vaak leuke – die onze aandacht even kunnen wegtrekken van… Inderdaad.
03/04 05u15  Welke conclusies moeten we uit duizend doden in België trekken?De kaap van de duizend doden voorbij en op de derde plek in de landenlijst met aantal doden per miljoen inwoners: dat schetst niet echt een positief beeld van het Belgische coronabeleid. Onafhankelijke experts relativeren: “De VS, die lager staan in de lijst, staan er véél slechter voor dan wij.”
03/04 05u15  Coronamaatregelen extra moeilijk voor AA’ers: “Geur van alcoholgel verleidt je om weer te beginnen drinken”“Afgelopen nacht heeft mijn AA-buddy twee uur via de telefoon op me ingepraat: Laat dat blikje bier dicht. Uiteindelijk heb ik het toch opengedaan. Niet om het uit te drinken, maar om het in de pompbak te gieten. Hopelijk gaat het vandaag beter.” Kathleen staat vier jaar droog, maar het corona-isolement maakt de verleiding o zo groot. “Zeker als ik naar de Lidl ga. Daar spuiten ze gel op je handen. Alcoholgel. Om zot te worden van die geur.”
03/04 05u15  Van Bob De Richter tot een België zonder koning: dit gebeurde er op 3 april in de geschiedenisZolang corona ons leven blijft beheersen, kijken we terug in de geschiedenis, van dag tot dag. Welke gebeurtenis is voor eeuwig verbonden aan die ene dag? Welke bekende stierf op die specifieke datum? Afsluiten doen we dagelijks met een kort krantenstukje uit Gazet van Antwerpen van exact honderd jaar geleden. Hopelijk levert het een boeiende reeks herinneringen op – soms dramatische, even vaak leuke – die onze aandacht even kunnen wegtrekken van… Inderdaad.
03/04 05u15  STANDPUNT. Mondmaskers in het juiste perspectiefOok in het parlement ging het donderdag over mondmaskers. Terwijl het land eendrachtig vecht tegen het coronavirus dreigen die maskers munitie te worden om op het beleid van Maggie De Block te schieten en worden ze gebruikt om de integriteit van onze wetenschappers ter discussie te stellen.
03/04 05u15  Ben Crabbé voortaan moederziel alleen in ‘Blokken’-studio, technicus moet valsspelen beletten“Het is altijd makkelijker als je meespeelt van thuis”, zegt iedereen die ooit deelnam aan ‘Blokken’. Dat zou goed nieuws zijn voor de huidige kandidaten: door de coronamaatregelen zullen zij vanaf nu quizzen vanuit hun living. Ze staan daarbij in een rechtstreekse verbinding met Ben Crabbé, die zijn lege studio mag warmhouden.
03/04 05u15  Hoe bestrijden BV’s de coronablues? Luister-, lees- en kijktips van Raymond van het GroenewoudWaar houden acteurs en muzikanten zich mee bezig, nu ze u niet van op allerhande podia kunnen entertainen? Met welke films, series, muziekjes, podcasts en boeken bestrijden zij de coronablues? We geven je kijk-, luister- en leestips van tien BV’s! Vandaag: muzikant Raymond van het Groenewoud (70).
03/04 05u15  Cursus ‘La Casa de Papel’ voor dummies bij start vierde seizoenJoder (*)! Je wil eindelijk aan die Netflix-hit La Casa de Papel beginnen, maar krijgt onder je Dalí-masker al een punthoofd als je ziet hoeveel afleveringen er zijn? Tijd om de vijf huisregels erbij te halen en je bij te praten over het uitstaand saldo van Spanjes favoriete bankovervallers.
03/04 05u15  Elise Mertens: “Ik mis de kick van een match steeds harder”Na de gravelweken zijn nu ook de grastornooien – met het monument Wimbledon op kop – door de coronacrisis geschrapt. Vanuit haar quarantaine-oord in de Noord-Limburgse bossen betreurt Elise Mertens hoezeer ook haar sport aangetast geraakt. “Tennis beperkt zich voor mij tegenwoordig tot een balletje kloppen tegen een muurtje.”
03/04 05u15  Ruud Vormer wint zijn derde titel met Club Brugge: “We mogen trots zijn op ons seizoen”Het seizoen 2019-2020 zit erop, niemand kan Club Brugge nog de titel afpakken. Voor kapitein Ruud Vormer is zijn derde landstitel als speler van Club de meest bijzondere. “We hadden het graag anders gehad, maar onze titel is zeker verdiend.”
03/04 05u15  De kampioen is bekend, nu de rest nog: welke club krijgt welk Europees ticket?Er zijn vijf tickets te verdelen, dus die kunnen in principe naar de top vijf in de eindstand. Club Brugge mag als kampioen sowieso naar de Champions League-poules. AA Gent mag naar de voorrondes. Charleroi stunt en kan als derde in de stand naar de Europa League-poules. Antwerp zou zich voor de derde/voorlaatste EL-voorronde plaatsen, Standard voor de tweede. Case closed? Neen, uiteraard niet. Want we zitten nog met een bekerfinale.
03/04 05u15  De kampioen is bekend, nu de rest nog: wie degradeert en wie promoveert?Wie degradeert en wie promoveert? Het is een heel heet hangijzer. En alles hangt af van het competitieformat dat de werkgroep voor volgend seizoen naar voren zal schuiven: één met zestien clubs of één met achttien (of zelfs twintig) clubs?
03/04 05u15  Buitengewoon onderwijs heeft het extra moeilijk: “De structuren voor de leerlingen vallen weg”Het gewone onderwijs zit tijdens de coronacrisis met vragen, in het buitengewoon secundair onderwijs levert het nog extra moeilijkheden op. In de Steinerschool Parcival in de Antwerpse Lamorinièrestraat volgen zo’n 120 leerlingen les in onderwijsvormen 1 en 3, wat wil zeggen dat ze een zware tot milde ontwikkelingsstoornis hebben. “De structuren vallen weg.”
03/04 05u15  Universiteit begint met ‘samentuin’: “Er ligt een grote hoop paardenmest te wachten”De Universiteit Antwerpen staat voor een enorme uitdaging. Tegen 2020 willen ze er klimaatneutraal zijn. En tegen 2050 zelfs fossielvrij. Alle hens aan dek dus, vooral voor de vrijwilligers, het zogenaamde UAntwerp Climate Team. Hun eerste concrete wapenfeit: een samentuin waarin mensen van de universiteit, kinderen van kleuterscholen uit de buurt en bewoners van het nabijgelegen Zorgbedrijf samen in de grond kunnen wroeten en groenten kweken.
03/04 05u15  Dagboek van verpleegster AZ Monica: “Zo druk dat ik geen tijd had om te eten”Dag en nacht werken onze verpleegkundigen keihard om patiënten die besmet geraakten met Covid-19 de allerbeste zorgen te schenken. De afdeling intensieve zorgen draait overuren. Het verplegend personeel staat er in de frontlinie. Terwijl ze proberen hun patiënten door het oog van de naald te trekken, maken ze zich ook zorgen over hun eigen gezondheid en veiligheid. De 28-jarige Sofie Symaeys is een van hen. Sinds vijf jaar werkt ze als verpleegster op de afdeling intensieve zorgen van het AZ Monica in Deurne. Vandaag verzorgt ze fulltime coronapatiënten. Haar ervaringen tekenen we op in dit dagboek, waarvan we elke vrijdag een nieuwe aflevering publiceren.
03/04 05u15  Veel onbegrip over nieuwe ‘bouwpauze’ voor rotonde Ternesselei: “Kwartier tot twintig minuten tijdverlies per interventie”Dat de werf van de rotonde op de Ternesselei in Wommelgem nog maar eens voor onbepaalde tijd stilligt, zet kwaad bloed in Wommelgem. “Overal starten wegenwerven terug op, behalve hier blijkbaar”, aldus Kenny De Tey, zaakvoerder van ambulancedienst Antwerp Emergency Medical Services.
03/04 05u15  Jeanneke (94) verkoopt nog volle bak dierenvoer: “Tijdelijk sluiten? Dan ga ik zeker dood!”De oudste winkelier van Vlaanderen die in deze hachelijke coronatijden haar klanten blijft bedienen? Dat moet wel Jeanne Van Den Berghe (94) uit Grobbendonk zijn. Haar winkel in honden- en roofvogelvoeding draait op volle toeren. “Corona of niet: beesten blijven eten.”
03/04 05u15  Turnhouts maatwerkbedrijf maakt medisch materiaal: “Met mondmaskers en schorten maken wij verpleegsters blij”Bij het maatwerkbedrijf A-kwadraat in Turnhout maken ze sinds midden maart mondmaskers en wegwerpschorten voor de vier Kempense ziekenhuizen van Mol, Geel, Herentals en Turnhout. “Duizenden stuks gingen al door onze vingers. Ik heb zelfs mijn eigen naaimachine meegebracht. Dat stikt beter”, zegt werkneemster Maria Janssen (58). “We zijn content dat we ons steentje kunnen bijdragen.”
03/04 05u15  Bouwbedrijf DCA kan grootste deel werknemers aan de slag houdenOndanks de coronacrisis is bij het bouwbedrijf DCA uit Beerse nog 85 % van de werknemers aan de slag en zijn de meeste werven nog open. De firma roept de collega’s uit de bouwsector op om aan de slag te blijven, rekening houdend met de opgelegde maatregelen. De werknemers bij DCA krijgen via hun smartphone dagelijks tips en info over hoe ze moeten werken op een werf in tijden van corona.
03/04 05u15  Tijd en zin om te wandelen, dus willen we allemaal een hondSinds de coronacrisis zien verkopers en dierenasielen opvallend meer mensen die informeren naar honden. We hebben tijd om ermee bezig te zijn, ze zijn een goeie vriend in bange dagen en nog eens gezellig om mee te wandelen ook. Dierenasielen waarschuwen evenwel voor impulsaankopen. “Waar gaan ze met die honden blijven als we opnieuw met vakantie kunnen?”
03/04 04u15  Celebrities en corona: het kaf en het korenEen minuscuul virus eist – terecht – aandacht op die anders veelal naar beroemdheden gaat. Het verklaart de soms vreemde fratsen die ze nu uithalen op het net. Wij scheiden kaf van koren.
02/04 23u15  REACTIES. OHL en Beerschot hadden graag promotiefinale gespeeld, maar: “Gezondheid primeert”Geen voetbal meer in eerste nationale. Hoe staan de clubs uit de Jupiler Pro League tegenover deze beslissing?
02/04 22u15  Politie showt gelabelde mondmaskers, maar draagt ze nietOp deze foto poseren enkele agenten van de lokale politie Schoten stoer met mondmaskers, voorzien van het politielogo. “Een zelfgemaakt geschenk van Nicole Bynens uit Merksem als dankbaarheid voor het werk van de hulpdiensten in deze coronatijd. Een mooi gebaar”, aldus korpschef Jack Vissers.
02/04 22u15  Creatieve 85-jarige maakt modieuze en veilige mondmaskersDe 85-jarige Denise Dils uit Kapellen zit zoals heel wat senioren thuis in quarantaine. Maar Denise wou toch haar steentje bijdragen om de coronacrisis aan te pakken. En dus begon ze op haar zolderkamer aan het naaien van mondmaskers. Het patroon kreeg ze via haar dochter en voor de bijzonder opvallende stofjes zorgde ze zelf. Op een paar dagen tijd maakte Denise maar liefst 50 mondmaskers.
02/04 22u15  Gemeenteraad via e-mail valt niet in goede aardeDe gemeenteraad van Zoersel van 21 april zal via e-mail verlopen, tot hilariteit van de oppositiepartijen CD&V, h-EERLIJK ZOERSEL en Vlaams Belang. “Wij dachten dat het een aprilgrap was, toen we dat bericht op die dag kregen, maar het blijkt echt te zijn”, zegt raadslid Tom Sleeuwaert (h-EERLIJK ZOERSEL).
02/04 22u15  Zeven secundaire scholen in Zuidrand gaan digitaal inschrijvenDe zeven secundaire scholen in Mortsel, Edegem, Boechout en Borsbeek zullen met een digitaal aanmeldingssysteem werken voor de inschrijvingen van volgend schooljaar. Gezien de coronamaatregelen is fysiek inschrijven niet mogelijk.
02/04 22u15  Seppe Nobels zet dochters aan het werk voor kookfilmJe kan tijdens de huidige quarantaine actief zijn in de keuken én je kinderen betrekken bij het kokkerellen. Chef-kok Seppe Nobels toont dat met zijn dochters Kaya en Lou en Delhaize.
02/04 22u15  Parochiaan schenkt YouTubende priester hondBart Gabriel Goossens (36), sinds oktober van vorig jaar meewerkend priester in de pastorale eenheid van Zoersel en Malle, zet zijn preken sinds het uitbreken van de coronacrisis op YouTube. Een bezorgde parochiaan gaf de pastoor ook een hond, om niet alleen te moeten zitten in deze eenzame tijden.
02/04 21u15  Stijgende spanningen binnen gezinnen: zo kom je zonder kleerscheuren de paasvakantie doorDe spanningen tussen gezinsleden nemen toe, zo blijkt uit de wekelijkse bevraging van de Universiteit Antwerpen. 415.000 mensen vulde die deze keer in. “En ik vermoed dat de druk op de ouders tijdens de paasvakantie zeker nog zal toenemen”, zegt gezinstherapeute Alien Hoorelbeke.
02/04 21u15  Seppe Nobels zet dochters aan de kookJe kan tijdens de huidige quarantaine actief zijn in de keuken én je kinderen betrekken bij het kokkerellen. Chef-kok Seppe Nobels toont dat met zijn dochters Kaya en Lou en Delhaize.
02/04 21u15  Rusthuisbewoonster Stella: "Ik zit vooral in met de mensen die hier werken"Hoe is het om deze dagen bewoner te zijn van een rusthuis? Bezoek van familie of vrienden krijgen ze al een tijdje niet meer. En als ze het nieuws volgen om de tijd wat te doden, horen ze dat ze een risicogroep zijn en heel wat oudere mensen aan het coronavirus sterven. Toch zijn er 'oudjes' die het zo dramatisch allemaal niet bekijken. Stella, 90 jaar, en bewoonster van woonzorgencentrum Ter Orelia Berge in Belsele is er zo één.
02/04 21u15  IDM heropent recyclageparken nog nietVanaf volgende week dinsdag zouden recyclageparken de deuren opnieuw mogen openen, maar dat is nog altijd niet geval. Enkele intercommunales vinden het niet vanzelfsprekend om de veiligheid van personeel en bezoekers te verzekeren.
02/04 21u15  Antwerpse juweelontwerpster maakt coronajuweelKornelia, het juwelenmerk van Karolien Severins (32) uit Zoersel, springt in de bres voor de zorgsector. Karolien maakte een coronahalsketting met het veel gebruikte symbool van twee handjes die samen een hartje vormen. Met de verkoop wil ze geld inzamelen voor de zorgsector.
02/04 20u15  Ondertussen in het Antwerpse stadhuis...Coronavirus of niet: de renovatie van het Antwerpse stadhuis gaat gewoon door. Voorlopig toch nog, zolang de aannemer aan het nodige materiaal blijft geraken. En uiteraard worden de opgelegde afstandsregels ook op ’t Schoon Verdiep gevolgd. Het district Antwerpen publiceerde op zijn website enkele foto’s van de voortgang. Op het beeld hierboven is te zien hoe een vertrek op de eerste verdieping wordt klaargemaakt voor de plaatsing van nieuwe leidingen en technieken.
02/04 20u15  Grootgrondbezitters onderzoeken of ze tijdelijk privépaden kunnen openstellen om te wandelenLandelijk Vlaanderen vzw, de vereniging voor land-, bos- en natuureigenaars, onderzoekt de mogelijkheid om tijdens de coronacrisis private paden tijdelijk open te stellen om de recreatiedruk beter te spreiden. Christophe Lenaerts van het vierhonderd hectaren tellend domein Heihuyzen in Oostmalle pleegde hierover donderdag overleg met het kabinet van minister Zuhal Demir (N-VA).
02/04 20u15  Best of Antwerp verwent u culinair aan huisSterrenrestaurant ’t Zilte, Dim Dining en chocolatier Jitsk slaan de handen in elkaar om afhaalmenu’s te leveren onder de naam Best of Antwerp.
02/04 20u15  Remco Evenepoel maakt zondag zijn debuut in de Ronde... op rollen: “Ik heb het parcours al verkend en ben wel geschrokken”Remco Evenepoel rijdt zondag met de Ronde van Vlaanderen zijn eerste monument. Niet op de weg, maar op de rollen, een evenement van Sporza samen met Flanders Classics, waarbij dertien renners tegen elkaar strijden, thuis vanuit hun kot. “Het is speciaal, maar ik kijk er wel naar uit”, zegt het toptalent van Deceuninck - Quick-Step.
02/04 20u15  Brand vernielt autoIn de Meidoornlaan in Herentals is donderdagavond rond 18.30u een BMW helemaal uitgebrand. De oorzaak is niet duidelijk, wellicht gaat het om een technisch defect. De eigenaars hebben nog geprobeerd het voertuig zelf te blussen, maar dat lukte niet. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de auto in lichterlaaie.
02/04 20u15  Vastgoedprijzen lijken immuun voor corona: woningen in Antwerpen worden duurderHet aantal vastgoedtransacties in de provincie Antwerpen is in het eerste kwartaal van dit jaar met 14% gedaald, vanwege de coronacrisis en het afschaffen van de woonbonus. Toch verwacht de sector dat de prijzen van woningen zullen blijven stijgen.
02/04 19u15  Vrouw uit Schilde heeft petitie opgestart om kerken terug te openenBij de gelovigen gaan er veel stemmen op om de kerken terug te openen. Want veel mensen hebben, zeker in deze onzekere tijd, nood aan een woord van steun en geloof. En dat vinden zij in de kerk, tijdens een misviering. Nu gaat er geen enkele misviering door en dat zal ook zo met Pasen zijn. Een vrouw uit Schilde heeft daarom een petitie opgestart om de kerkdeuren terug open te doen. Want volgens haar is er zeker genoeg plaats in de kerk voor “social distancing”.
02/04 19u15  Nieuwe directeur voor Wit-Gele KruisStef Peeters uit Geel wordt vanaf 1 juli de nieuwe directeur zorgbeleid bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen, dat zijn hoofdzetel in Herentals heeft.
02/04 19u15  COLUMN. Inbrekers gaan vandaag blijkbaar gewoon een stapje verderGeloof het of niet, maar ik heb de voorbije dagen al wel eens gedacht aan een beroepsgroep die het vandaag de dag hard te verduren heeft. Ze waren al niet populair en ze beleven nu extra moeilijke tijden. Het zijn mensen die normaal dag en nacht in de weer zijn, ze staan onder hoge tijdsdruk, lopen steeds risico en moeten omgaan met veel stress. Op de momenten waarop wij ons amuseren op een feestje, moeten zij werken. Wanneer wij genieten van een deugddoende vakantie, begint voor hen het hoogseizoen.
02/04 19u15  Struisvogels ziek door rattengif: dierenhater actief in WuustwezelIs er een dierenhater actief in Wuustwezel? De bekende struisvogels daar van Koch’s Corner waren begin deze week doodziek omdat iemand rattenvergif in hun verblijf had gelegd.
02/04 19u15  Thuis bevallen plots heel populair door coronavirusVroedvrouwen merken dat zwangere vrouwen er nu meer voor kiezen om thuis te bevallen. Koppels maken zich zorgen over het risico op besmetting in ziekenhuizen. Maar enkel uit angst kiezen voor een thuisbevalling is geen goed idee.
02/04 19u15  Chauffeurs De Lijn maken filmpje: “We vervoeren graag de mensen die ons écht nodig hebben”De chauffeurs van De Lijn in de stelplaats Rumst (lijn 500 antwerpen zuid en lijnen 180, 181,182 en 183 groenplaats) willen een positieve noot naar de gemeenschap uitsturen in deze moeilijke tijden. Zo willen ze hun steentje bijdragen door te laten zien dat ze er voor iedereen zijn.
02/04 18u15  Hond sterft bij botsing op ‘Brug van den Azijn’Bij een ernstig ongeval op de ‘Brug van den Azijn’, die Deurne en Merksem verbindt, zijn donderdag een moeder en haar kind lichtgewond geraakt. Hun hond overleefde de klap jammer genoeg niet.
02/04 18u15  Eerste spuwincident in Mechelen: ‘coronabag’ beschermt politieDe Mechelse onderzoeksrechter heeft een 19-jarige man aangehouden nadat die woensdagnamiddag had gespuwd naar de politie en ook in hun richting had gehoest. Het ging om het eerste spuwincident in Mechelen in volle coronacrisis. Inspecteurs van de lokale politie Mechelen-Willebroek die op patrouille gaan, hebben sinds begin deze week een coronabag mee aan boord.
02/04 18u15  Onze journalisten vertellen over hun leukste, mooiste en ontroerendste verhalenDe coronacrisis houdt ons allemaal in haar greep. Lezen kan je afleiden. Daarom bundelen wij onze beste verhalen van de afgelopen maanden en jaren nog eens voor jou. Zo doken onze journalisten in hun persoonlijk archief om aan jou te vertellen welk verhaal voor hen speciaal was. Van een nachtelijke wandeling op het Schoonselhof tot (on)kruiden plukken in de stad. Lees het eerste artikel in deze lijst gratis.
02/04 18u15  Pascale Gauthier schept opnieuw ijsjes: “Ik was bang, maar het begon te kriebelen”Door de coronacrisis zijn veel handelszaken in de Mechelse binnenstad gesloten, maar bij Pascale Gauthier (54) kunt u alvast opnieuw een schepijsje kopen. “Ik was bang, maar het begon te kriebelen”, zegt ze. Een doos meenemen voor in uw kot kan ook.
02/04 18u15  Pasen in tijden van corona: tips om te knutselen, spelen en vierenNee, je kan niet naar de bioscoop, en ook de schouwburg is dicht. Dus vieren we de paasvakantie ditmaal op grootmoeders wijze! Met paashazentikkertje, kuikentjes uit wol, een heerlijke paasbrunch en tonnen eieren.
02/04 18u15  UEFA niet blij met stopzetting Belgische competitie: “Dit was niet de bedoeling”De Europese voetbalbond UEFA is niet blij met de beslissing om de Belgische competitie meteen stop te zetten. Dat de raad van bestuur van de Pro League dat adviseert net een dag nadat de UEFA de deur openzette om tot 3 augustus te voetballen, stuit op onbegrip op de hoofdzetel in het Zwitserse Nyon.
02/04 18u15  Kempens webplatform doet bedrijven vooruitblikken op periode na coronaMet ‘Straks welkom in mijn kot, na corona’ kunnen ondernemingen die nu hun deuren gesloten moeten houden kenbaar maken hoe ze straks de klanten weer een warm welkom willen heten.
02/04 18u15  Kempense ex-motorcrosser (48) sterft aan corona: “Onbegrijpelijk dat we hem nu al moeten afgeven”De familie van Werner Op de Beeck uit Laakdal moet zaterdag in intieme kring afscheid van hem nemen, nadat hij vorige vrijdag overleed aan de gevolgen van corona. De gewezen motorcrosser was nochtans kerngezond, nog maar 48 jaar en sportief. “Onbegrijpelijk dat we hem nu al moeten afgeven.”
02/04 18u15  LIVE. CORONAVIRUS IN DE SPORT. Volg hier alle actua en afgelastingen! En wat doen topsporters nu?De sport over de ganse wereld is in de ban van het coronavirus. De ene maatregel na de andere wordt doorgevoerd, terwijl de topsporters zich nuttig proberen bezighouden. Wij bundelen hier voor u alle nieuws.
02/04 18u15  Politie ontdekt plantage in centrumDe lokale politie regio Turnhout heeft dinsdag vijf personen gearresteerd op verdenking van het opzetten van een cannabisplantage en de handel in drugs. De politie kreeg een tip van verdachte gedragingen op een parking in het centrum van Turnhout. De inspecteurs konden ter plaatse vijf verdachte personen arresteren. Ze waren in het bezit van een duizendtal stekken van marihuanaplanten en een hoeveelheid cash geld. De politie nam hun drie auto’s ook in beslag. Na verder onderzoek troffen de agenten in de onmiddellijke buurt een cannabisplantage aan. Er waren eerder al meer dan duizend plantjes geoogst. Wellicht wilden de verdachten deze plantage weer opstarten en heeft de politie dit kunnen verijdelen.
02/04 18u15  Competitie definitief stopgezet? Alles wat u moet weten over de beslissing van de Pro LeagueWat is er beslist op de vergadering van de Pro League over onze competitie? Hoe zit het precies met de verdeling van de Europese tickets? En hoe moet het dan volgend seizoen verder in de Jupiler Pro League? De meest prangende vragen én antwoorden op een rijtje.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Biografe prins Harry: “Ik herken hem niet meer”02/04 10u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Biografe Angela Levin nam geen blad voor de mond in het meest recente nummer van The Tatler. De koninklijke biografe vertelde dat Harry en Meghan, sinds eind maart ontheven van hun koninklijke opdrachten, zich gedragen als verwende tieners.
2x Willem Verlooy: wereldster in patisserieland05/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: ‘Made with passion by Willem Verlooy’ staat er op de kartonnen dozen waarin de patissier uit Oevel, die ook een zaak in Antwerpen heeft, zijn lekkernijen verpakt. Passie, dat is nodig als je zoals Willem uren spendeert aan het maken van chocoladen kunstwerken en ‘haute patisserie’. Voor de paasdagen werkt hij aan een pronkstuk: een chocoladen uil, volledig met de hand vervaardigd, met een buikje vol pralines. “Zoiets vraagt een beetje knutselwerk”, zegt hij zelf.
2x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire05/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
1x Bisschop Bonny over coronatijden: “De Vlaming is als een Brabants trekpaard: hij trekt hard, maar alleen aan zijn eigen kar”05/04 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Antwerpse bisschop Johan Bonny is nog op post, in het bisschoppelijke hoofdkwartier vlak bij de Groenplaats, waar hij ook woont. “Ik ben bij de gelukkigen”, beseft hij. “Ik woon alleen, zonder de spanningen met huisgenoten die plots moeten thuisblijven, maar er is in het gebouw altijd nog wel een beetje volk, dus ik zit ook niet in een isolement.” Volgende week moet Bonny de paasviering wel in een lege kathedraal leiden. “Ja, dat is nog nooit gebeurd. En het is heel jammer.”
1x Deelpunt voor doe-het-zelvers: Berlijners halen gereedschap uit de muur05/04 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een boormachine draait in zijn levensduur gemiddeld maar dertien minuten. De rest van de tijd ligt ze ergens ongebruikt in een schuif. We kunnen ons gereedschap daarom beter delen. Berlijners kunnen in metrostations en kleine winkels gereedschap uit de muur halen om onderling te delen.
1x Mister Bean, Mary Poppins en Bugs Bunny zitten wel nog gewoon buiten in Londen05/04 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een lockdown kan eenzaam zijn. Gelukkig mogen Londenaars nog gaan wandelen in de stad. Inwoners die een ei kwijt moeten, kunnen dat nu in het centrum gaan doen aan een bijzonder publiek. Gezelschap zoeken kan vanaf nu bij Britse filmsterren als Mister Bean, Beertje Paddington of Batman.
1x Onzekerheid over Lokerse Feesten05/04 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer mensen zich ook zorgen maken over de zomerfestivals. Medische specialisten stelden al vraagtekens rond Rock Werchter of Tomorrowland. Ook de organisatoren van de Lokerse Feesten wachten bang af.
1x Isabelle Bergman biedt haute couture juwelen aan van Antwerpse bodem05/04 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Haute couture kan bijna niet zonder persoonlijk contact. Het zijn dus moeilijke tijden voor de Antwerpse Isabelle Bergman (52), die juwelen op maat maakt onder de naam Bergman Jewels. “De bestellingen heb ik tijdelijk stopgezet voor mijn eigen veiligheid, maar ik heb meer tijd om te werken aan nieuwe ontwerpen.”
1x BUURTREPORTAGE. Vrijdagmarkt, van bruisend plein tot verlaten vlakte: “Dat er geen markt meer is, is geleden van in de oorlog”05/04 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Antwerpen is onherkenbaar geworden in coronatijd. De mensen die de stad normaal kleuren, zitten veilig binnen. Je kunt de vogels horen fluiten en een speld horen vallen. Alle bruisende pleinen zijn verlaten. Ook de Vrijdagmarkt, pal in het centrum, ligt er stilletjes bij. Het geluid van terrasgangers en museumbezoekers heeft plaats gemaakt voor burenbabbels.
1x Boomplantdag kan wel doorgaan: “Plantgaten op twee meter van elkaar, we lopen niet in elkaars weg”05/04 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De boomplantdag die Bruno Van Orshoven van vzw Oakland zaterdag wou organiseren viel in het water door de coronamaatregelen. Dus stond hij er zaterdag helemaal alleen voor met zijn 1.700 nieuwe bomen aan het waterzuiveringsstation in Pulle. Gelukkig meldden zich nog drie Chinese vrijwilligers, die de boompjes van dit nieuw ‘coronabos’ volgens de regels van de social distance in de grond staken.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven