woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Economie pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
12/12 05u15  Op kop in tweede periode, goed voetbal, maar elk jaar minder volk Beerschot Wilrijk boekte zaterdagavond onder het toeziend oog van voormalig publiekslieveling Luciano da Silva zijn grootste zege van het seizoen. De Mannekes staan bovendien nog altijd aan de leiding in de strijd om de tweede periodetitel. Ondanks die verschillende aantrekkingsfactoren zakten er voor de thuismatch tegen Tubeke minder dan 5.000 supporters af naar het Olympisch Stadion. Een dieptepunt dit seizoen. Waarom blijven de supporters weg?
12/12 05u15  Antwerpse N-VA’ers niet ongerust over moeilijke sp.a-militanten: “Het hoofddoekverbod laten we niet vallen” Bij de Antwerpse N-VA blijven ze relatief rustig bij het gemor binnen de potentiële coalitiepartner sp.a. De leden vertrouwen op burgemeester De Wever. “De socialisten moeten wel beseffen dat we niet afstappen van de neutraliteit aan de stadsloketten”, klinkt het.
12/12 05u15  “Mijn zoon heeft Sanda naast zich zien sterven”: vader van schacht die doop nipt overleefde, luidt alarmbel Een ware heksenjacht op studentenclubs en hun ontgroeningsrituelen moet er volgens de Antwerpse advocaat Johan Denil niet komen. Maar als bezorgde vader van Victor (19), de student die op het nippertje de doop overleefde die zijn vriend Sanda (20, foto) uit Edegem fataal werd, lanceert hij wél een oproep aan de maatschappij. “Die lichtzinnigheid en normvervaging bij jongeren moet dringend aangepakt worden voor er nog meer ongelukken volgen.”
12/12 05u15  STANDPUNT. Twee akkoorden, twee Theo’s De N-VA is het VN-migratiepact pas beginnen af te wijzen toen het in Europa een politiek thema werd. Vanuit die politieke context bleek ook de inhoud van het pact, tot dan iets ver van het bed, ineens onverteerbaar. Bart De Wever spreekt van een rode kaart die te laat is getrokken. N-VA-parlementslid Valerie Van Peel had het over voortschrijdend inzicht.
12/12 05u15  Er zijn twéé Marrakesh-akkoorden: het eerste is wél ondertekend door Theo Francken In het VTM-nieuws van maandag was er een kleine aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken. Die kreeg het verwijt dat hij in zijn boek het akkoord van Marrakesh had verdedigd. Klopt niet, zei Francken, terecht. Het ging om een ander akkoord, weliswaar zeer vergelijkbaar, dat hij wel heeft getekend.
12/12 05u15  Opnieuw minder doden in Antwerpse verkeer: maar met het aantal fietsers stijgt ook het aantal fietsongevallen Nooit eerder vielen er zo weinig doden in het Antwerpse verkeer als in de eerste negen maanden van dit jaar. Met uitzondering van vorig jaar zitten we al sinds 2012 in die dalende trend. Opvallend is echter wel dat door het stijgende aantal fietsers ook het aantal fietsongevallen omhooggaat.
12/12 05u15  Financial Times bejubelt steden: “Antwerpen en Mechelen zijn zeer aantrekkelijk voor investeerders” Antwerpen en Mechelen zijn aantrekkelijk voor investeerders en zijn zeer goed verbonden met andere steden. Dat zegt de Britse zakenkrant Financial Times in een nieuw rapport. “Deze steden doen alles wat ze kunnen. Helaas hebben ze geen vat op de loonkosten en de files”, zegt econoom Peter De Keyzer.
12/12 05u15  Antwerpenaar in finale Mexicaanse ‘The Voice’: Ley Memphis zingt zondag voor ruim 14 miljoen kijkers Hij leeft al jaren in Mexico maar is in Antwerpen geboren, en beleeft op zijn 69ste het avontuur van zijn leven. “Eén kans op acht dat ik zondag La Voz Mexico win”, zegt Ley Memphis trots.
12/12 05u15  Berchemnaar is de eerste bakfiets-dierenarts: “Als ik aan huis kom, zijn dieren vaak meer op hun gemak” Vet à Velo, zo heet de mobiele dierenartspraktijk van de 31-jarige Pieter-Jan Huyghe. Met zijn bakfiets gevuld met al wat een dierenarts nodig heeft, trekt hij sinds kort doorheen Antwerpen om zieke huisdieren op hun vertrouwde stek te verzorgen.
12/12 05u15  Van ‘kakjoeng’ tot Keizer: Antwerps basketbalfenomeen Willy Steveniers wordt vandaag 80 Met opgeheven hoofd, een ton levensvreugde en een eeuwig weelderige krullenbos gaat Willy ­Steveniers de strijd aan tegen het dimmende licht. Het Antwerpse basketfenomeen wordt vandaag 80 jaar, maar hij blijft scherp van lijf, geest én tong. Leven, liefde en lijden, opgedeeld in negen decennia: ziehier de Keizer van de Veemarkt. “Mijn oude ploegmaats zijn wrakken. Ik mankeer niets.”
12/12 04u15  Eerste jaar van Mechelse bioboeren vanaf vanavond te volgen in nieuw programma van Joris Hessels Veerle Huybrechts en Sander Van Nieuwenhove begonnen een jaar geleden een biolandbouwbedrijf in Hombeek. Het relaas van hun eerste werkjaar is vanaf vanavond te volgen in De Weekenden, een nieuw programma op Canvas.
12/12 03u45  Voormalig Antwerps ingenieur is op een na beste huwelijksfotograaf van de Benelux Tot vijf jaar geleden zag Yves Schepers’ leven er nog helemaal anders uit. De ex-ingenieur kwam echter eerder toevallig in contact met fotografie. Tegenwoordig kaapt hij de ene na de andere prijs in de wacht. Op de Masters of Wedding Photography sleepte hij de hoofdprijs in de wacht in maar liefst negen categorieën.
12/12 03u15  Apotheek en cosmeticawinkel ineen: Belgisch concept opent na Waterloo eerste filiaal in het Antwerpse De PLUSMart op de Mechelsesteenweg in Edegem breidt uit met een filiaal van Oximi. Dat is een nieuw concept dat zaakvoerder Martin Zanchetta in België lanceert. “We zijn een parafarmacie met een focus op gezondheid, beauty en welzijn”, zegt Zanchetta.10 
12/12 03u15  “Helaas is alleen het fietspad aan de Royersbrug aangepakt”: twee jaar na kaart met gevaarlijke punten voor fietsers Drie werknemers in de Antwerpse haven brachten twee jaar geleden de fietsproblematiek in de haven in kaart. Al fietsend duidden ze een route met gevaarlijke punten aan, die ze aan mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) voorlegden. Eén punt werd ondertussen veiliger gemaakt.10 
12/12 03u15  Volgens stad is aanstelling Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur juridisch geldig De aanstelling van voormalig stadssecretaris Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur van de stad Herentals mag dan geschorst zijn door de gouverneur én vernietigd door de minister, ze is volgens de stad toch geldig.10 
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 16u15  Bart Peeters voegt derde én vierde show toe aan verjaardagsconcerten Lotto ArenaBart Peeters voegt een extra datum toe aan zijn ‘Deluxe’-shows, ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag. Zowel op 26, 27, 29 als 30 november staat hij in de Lotto Arena.
10/12 16u15  Man bedreigt personeel van apotheek met keukenmesEen onbekende man gewapend met een keukenmes heeft afgelopen vrijdag een overval gepleegd op apotheek De Lindeboom in de Guido Gezellestraat in Boechout.
10/12 16u15  Strand vol ‘popcorn’ valt in de smaak bij toeristenGeen fan van zand tussen je tenen op vakantie? Dan is een vakantie naar het stadje Corralejo, gelegen op het Canarische eiland Fuerteventura, een optie. Daar ligt een strand vol witte vlokken die op popcorn lijken. Vandaar de bijnaam van de baai: Popcorn Bay’.
10/12 16u00  Brand beschadigt woning in PoederleeIn de Herentalsesteenweg in Poederlee (Lille) is er maandagnamiddag brand ontstaan aan een woning.
10/12 15u45  Peter Sagan trekt klassiek voorjaar komend seizoen door tot Luik-Bastenaken-LuikBORA-hansgrohe heeft maandag in Mallorca haar team voor 2019 voorgesteld. De Duitse WorldTour-formatie kondigde aan dat sprinter Pascal Ackermann en klimmer Emanuel Buchmann beiden hun contract verlengden tot eind 2021. Verder ging de meeste aandacht opnieuw naar Peter Sagan. De Slovaak, komend seizoen voor het eerst in drie jaar niet in de wereldkampioenentrui, zal zijn voorjaar in 2019 rekken tot Luik-Bastenaken-Luik.
10/12 15u30  Artistiek biljarter organiseert BK en… neemt er zelf aan deel als uittredend kampioenVoormalig wereldkampioen Eric Daelman organiseert volgende maand het Belgisch kampioenschap artistiek biljarten of kunststoten in Boom. Daelman uit Niel is ook huidig Belgisch kampioen in die discipline.
10/12 15u30  Pieter De Crem: “Jambon heeft goed beleid gevoerd, zijn lijn zal worden verdergezet”Kersvers minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V) wil de lijn van zijn voorganger Jan Jambon voortzetten. De N-VA’er “heeft een goed beleid gevoerd op vlak van Binnenlandse Zaken”, vindt De Crem. “Ik zal ervoor zorgen dat zijn lijn wordt verdergezet.”
10/12 15u15  De Block schrapt quotum Francken: vanaf morgen weer tot 150 asielaanvragen per dagHet maximumaantal van 50 asielaanvragen per dag, dat werd ingesteld door voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), wordt vanaf morgen geschrapt. De grens ligt voortaan terug op 150 aanvragen per dag. Zo meldt VRT NWS.
10/12 15u15  GvA-cartoonist Quirit (65) krijgt Gulden Tripel van WestmalleDe Gulden Tripel, een trofee die het Davidsfonds van Westmalle en Oostmalle jaarlijks uitreikt, gaat naar GvA-huiscartoonist Quirit, het pseudoniem van Jean-Marie Mathues (65).
10/12 15u15  Politie betrapt twee fietsdieven op heterdaadHet wijkteam van de politie heeft zondagochtend twee fietsdieven gearresteerd in de Vliegenstraat in Antwerpen-Noord.
10/12 15u00  Kogel is door de kerk: VN-migratiepact formeel goedgekeurd in MarrakeshDe kogel is door de kerk: het VN-migratiepact is zonet formeel goedgekeurd in Marrakesh. Voor ons land stemde premier Charles Michel in met het pact.
10/12 15u00  Agressieve taartenbezorger deelt rake klappen uitEr ontstond zondag een hevige discussie in de Esmoreitlaan. Een gezin had een taart besteld, die ’s avonds geleverd werd. Toen de klant zag dat de geleverde taart echter niet de juiste was, ontstond er een discussie tussen de bezorger en de klant. Daarbij vielen enkele rake klappen.
10/12 15u00  Huis te koop waarin Kate en Pippa Middleton ooit samenwoondenHet huis van de hertogin van Cambridge Kate Middleton, waarin ze vroeger samenwoonde met haar zus Pippa Middleton, staat te koop. Het pand ligt Chelsea, in het westen van Londen, en kost omgerekend zo’, 2,2 miljoen euro. Dat schrijft The Sunday Times.
10/12 14u45  Moordenaars gaan elkaar te lijf in gevangenis: ‘Augustusmoordenaar’ en ‘opiummoordenaar’ in de clinchTwee veroordeelde moordenaars stonden maandag terecht in de correctionele rechtbank voor een vechtpartij tijdens het bezoekuur in de gevangenis van Beveren. Het geweld was ontstaan na een discussie over de ‘luidruchtige kinderen’ van één van hen.
10/12 14u45  Kerstwinkel in trappistinnenabdij lokt veel volkDe Kerstwinkel in de trappistinnenabdij in Brecht kon ook nu weer rekenen op een ruime publieke belangstelling.
10/12 14u45  IN BEELD. Deze zes Kempense burgemeesters hebben hun eed al afgelegdNog voor de nieuwe gemeentebesturen van start gaan, hebben deze zes burgemeesters al hun eed afgelegd. Ze werden vandaag ontvangen op het kabinet van provinciegouverneur Cathy Berx. Op 1 januari gaat hun bevoegdheid van start en hebben ze de steun van de nieuw verkozen gemeenteraden in hun woonplaats.
10/12 14u45  N-VA en sp.a vragen vertrouwensstemming in het parlementN-VA vraagt aan wat zij de “nieuwe regering” noemen om een regeringsverklaring op te stellen en om een vertrouwensstemming in het parlement. “We willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten”, aldus Peter De Roover.
10/12 14u30  Minister Philippe De Backer: “Ik blijf onderhandelen in Antwerpen en ga zetelen in gemeenteraad”Philippe De Backer (Open Vld) blijft onderhandelen in Antwerpen, ook nu hij in de regering Michel II van staatssecretaris gepromoveerd is naar minister. De Backer wil de coalitiegesprekken tot een goed einde te brengen met N-VA en sp.a, zo zegt hij maandagmiddag op een persconferentie. Hij blijft kopman in Antwerpen voor Open Vld.
10/12 14u30  N-VA eist “vertrouwensstemming” in het parlement en regeringsverklaring van “nieuwe regering”N-VA vraagt aan wat zij de “nieuwe regering” noemen om een regeringsverklaring op te stellen en om een vertrouwensstemming in het parlement. “We willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten”, aldus Peter De Roover aan Het Laatste Nieuws.
10/12 14u15  Rector UAntwerpen wil duidelijkere grenzen voor studentendopenDe rector van de Antwerpse Universiteit, Herman Van Goethem, wil paal en perk stellen aan de uitwassen van studentendopen. “De dood van Sanda Dia, de student uit Edegem die vorige week het leven liet na een studentendoop, maakt de nood aan grenzen duidelijk”, zegt hij. Van Goethem wil studenten verbieden zich te laten dopen door organisaties die het doopcharter niet hebben ondertekend. Maar hij kijkt ook verder dan dat charter
10/12 14u15  Cadeau- en kerstmarkt voor drie goede doelen in SenegalHeel wat kinderen en volwassenen bezochten de cadeau- en kerstmarkt in Zoersel.
10/12 13u45  Woordvoerster Wegen en Verkeer zet Europarlementslid Open VLD op haar plaats: “Heel jammer dat jij dit doet”De politieke crisis van het afgelopen weekend beroerde ook Europees Parlementslid Hilde Vautmans. Ze plaatste een filmpje op Twitter waarin ze haar mening gaf over de chaos, alleen nam ze dat filmpje op tijdens het rijden, en dat kan natuurlijk niet door de beugel.
10/12 13u45  Italiaan fluit Champions League-match Club Brugge tegen Atlético MadridDe Italiaan Davide Massa (37) is door de UEFA aangeduid als scheidsrechter voor de Champions League-wedstrijd van Club Brugge tegen Atlético Madrid. De Bruggelingen ontvangen dinsdag (21u) de Spaanse topclub op de laatste speeldag in groep A. Het is de 21e wedstrijd van Club Brugge die door een Italiaanse ref geleid wordt.
10/12 13u45  Miljardair vliegt Beyoncé in voor bruiloft van dochterDe dochter van de rijkste man van India trouwt. Dat betekent een exuberant huwelijksfeest, met optreden van Beyoncé. En een indrukwekkende gastenlijst.
10/12 13u45  Vermaelen staat met Barcelona voor duel met oude rivaal: “Transfer naar Engeland is mogelijk”Thomas Vermaelen komt ook in zijn vierde seizoen bij FC Barcelona maar met mondjesmaat aan spelen toe. Maar dat deert de 33-jarige Rode Duivel niet, die in Catalonië kan spelen “aan de zijde van de beste spelers ter wereld”. Vermaelen en Barcelona ontvangen dinsdag op de slotspeeldag van de groepsfase van de Champions League het Engelse Tottenham. De Spurs zijn de grote rivaal van Vermaelen’s voormalige club Arsenal.
10/12 13u45  ATV zoekt: de klas met het origineelste kerstliedTinne Oltmans en ATV slaan deze kerstperiode de handen in elkaar en gaan op zoek naar de meest muzikale klas van Antwerpen. ATV schreef in september een wedstrijd uit voor alle Antwerpse lagere scholen met de opdracht om op een originele manier een nieuwe versie van een bestaand kerstlied te maken.
10/12 13u45  Premier houdt korte maar felle toespraak in Marrakesh: “Mijn land zal aan de juiste kant van de geschiedenis staan”Premier Charles Michel heeft maandagmiddag tijdens een korte maar felle toespraak in Marrakesh het veelbesproken migratiepact verdedigd. “Mijn land zal aan de goede kant van de geschiedenis staan”, verklaarde hij.
10/12 13u30  “Theresa May zal stemming in Lagerhuis verzetten na berichten van verwoestende nederlaag”De Britse premier Theresa May zal de belangrijke stemming komende dinsdag over haar Brexit-deal uitstellen. Dat heeft een welingelichte bronnen gemeld aan Bloomberg.
10/12 13u30  Buitenlandse media wijzen met beschuldigende vinger naar N-VA en vrezen toekomst van Belgisch politiek bestelDe Belgische kranten hebben nu al weken een vette kluif aan de soap rond de vaderlandse regeringscrisis. Maar hoe leeft dit nieuwsfeit in het buitenland, vroegen wij ons af. Erg veel deining veroorzaakt het niet, stelden we vast. De meeste websites van Nederlandse nieuwsmedia wijden er nog wel een of meerdere artikels aan, maar in andere landen is de Belgische crisis ten gevolge van het VN-migratiepact hoogstens een voetnoot. Als er in de berichtgeving al een teneur valt waar te nemen is die eerder beschuldigend aan het adres van de partij van Bart De Wever. “De N-VA liet de Belgische regering nadrukkelijk bungelen na een chaotische week”, zo was het Nederlandse De Telegraaf het meest formeel.
10/12 13u30  De leukste kerstcadeautjes voor beautyqueensOp zoek naar een perfect cadeautje voor een grote van alles wat met beauty te maken heeft? Dan zit je vast goed met een van deze twintig inspirerende cadeautjes.
10/12 13u15  Hersenen van kinderen die lang naar schermpjes staren, zien er anders uit dan die van leeftijdsgenootjesDe eerste resultaten van een nieuwe studie naar schermtijd van kinderen wijzen erop dat het spelen van veel videogames en het veelvuldig gebruik van tablets en smartphones ervoor zorgt dat hun hersenen er anders gaan uitzien als die van leeftijdsgenootjes die minder schermtijd verzamelen.
10/12 13u00  De Croo (Open Vld) wil geen ‘guerre totale’ met de N-VAOpen Vld-vicepremier Alexander De Croo wil geen ‘guerre totale’ met de N-VA. Het is niet omdat N-VA en Open Vld niet meer samen in de regering zitten, dat beide partijen nu met getrokken messen tegenover elkaar moeten staan, zei De Croo maandag bij aankomst aan het partijbureau van de Vlaamse liberalen.
10/12 12u45  Jarenlange celstraffen voor top-IT’ers die grote havenbedrijven hackten voor drugscriminelenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft maandag drie Vlaamse top-IT’ers veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen wegens betrokkenheid bij de invoer van grote partijen cocaïne en heroïne. De rechtbank meent dat het bewezen is dat de drie IT-specialisten grote havenbedrijven hackten in opdracht van een grote Turks-Nederlandse drugsorganisatie.
10/12 12u45  Topchef zegt dat we moeten stoppen met het eten van avocado'sDe Ierse sterrenchef JP McMahon wil zowel zijn collega chef-koks als liefhebbers van avocado's aanmoedigen om te stoppen met het klaarmaken en eten van de vrucht. Volgens hem zijn avocado's de 'bloeddiamanten van Mexico'. Dat zegt hij in een interview met de Ierse editie van The Independent.
10/12 12u30  Premier speecht in Marrakesh: “Mijn land zal aan de juiste kant van de geschiedenis staan”Premier Charles Michel heeft in Marrakech de VN-conferentie toegesproken. In zijn speech gaf hij toe dat hij af te rekenen kreeg met politieke moeilijkheden.
10/12 12u15  Plotse sneeuwstorm in VS zet 380.000 gezinnen zonder stroomDe oostkust van de VS is zondag getroffen door een zware sneeuwstorm. In een paar uur tijd viel er maar liefst 30 centimeter sneeuw. De staten North en South Carolina werden zwaar getroffen, maar ook in Georgia, Alabama, Tennessee en Virginia is de schade groot. 380.000 gezinnen zitten zonder stroom en een man overleed nadat een boom op zijn wagen gevallen was.
10/12 12u15  Alonso: "Stoffel Vandoorne is één van de grootste talenten"Voormalig teamgenoot Fernando Alonso vindt het bijzonder jammer dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne volgend jaar geen racezitje in de Formule 1 heeft.
10/12 12u15  Wezenberg heropent: “Het is nergens zo goed om baantjes te trekken”Het Antwerpse zwemcentrum Wezenberg is weer open. De eerste baantjestrekkers kwamen maandagochtend al om 6 uur hun dag inzwemmen. “Er zijn kleinere zwembaden, maar die zijn niet vergelijkbaar met dit”, vinden ze. Komend weekend is het twee volle dagen feest met onder andere ‘zeemeerminzwemmen’ en muziek van Halve Neuro.
10/12 12u00  Recensent hard voor The Jane: “Zeker de moeite. Het probleem is: dat vinden zij ook”Een etentje in The Jane, het Antwerpse restaurant van Sergio Herman en zijn kompaan Nick Bril, staat voor heel wat mensen op hun ‘bucket list’. Recensent Joël Boekaert van de Nederlandse krant NRC was echter niet onverdeeld enthousiast over The Jane. “Wat ze hier flikken gaat wel heel ver.”
10/12 11u45  Dag op dag: zes jaar geleden was Antwerps bestuursakkoord al rondIn het Museum aan de Stroom stelde een opgetogen Bart De Wever (N-VA) zes jaar geleden op 10 december zijn coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld en hun bestuursakkoord voor. Met de titel ‘Respect voor A’ van het nieuwe bestuursakkoord werd de toon van de volgende zes jaar direct gezet. “Er breekt vanaf 1 januari een nieuwe periode aan in Antwerpen met een heel andere coalitie en gewijzigde politieke situatie”, zei De Wever toen.
10/12 11u45  Olympisch Zwembad Wezenberg heropent: “Het is nergens zo goed om baantjes te trekken”Het Olympisch zwembad Wezenberg in Antwerpen is weer open. De eerste baantjestrekkers kwamen maandagochtend al om 6u al hun dag inzwemmen. “Er zijn kleinere zwembaden, maar die zijn niet vergelijkbaar met dit”, vinden ze. Komend weekend is het twee volle dagen feest met onder andere ‘zeemeerminzwemmen’ en muziek van Halve Neuro.
10/12 11u45  Koninklijke harmonie Sint-Amelberga brengt hoogtepunten uit musicalsKoninklijke harmonie Sint-Amelberga concerteert op 15 december voor de laatste keer in zaal de Hoge Schuur in zorgverblijf Hooidonk in de Langestraat in Zandhoven.
10/12 11u45  Leerlingen die met aanslag op klas nieuwkomers dreigen, zijn geschorstIn een besloten chatgroep op Facebook hebben leerlingen van het KTA in Brugge ermee gedreigd een aanslag te plegen op de OKAN-klas van hun school, waar anderstalige nieuwkomers worden opgevangen. De leerlingen – 17 en 18 jaar oud – postten ook foto’s van wapens erbij. De school schakelde de politie in en het parket onderzoekt de zaak. Dat meldt Het Nieuwsblad. De vijf leerlingen die deel uitmaakten van de chatgroep Rechtse Alliantie van het KTA zijn intussen geschorst.
10/12 11u30  Filmpje van Mechelse school werd al meer dan 50.000 keer bekekenEen filmpje van de leerlingen van het zesde jaar LO & Sport van de Mechelse school BimSem gaat momenteel viraal. Op enkele dagen tijd werd het filmpje op Twitter al ruim 50.000 keer bekeken.
10/12 11u30  Graaf Daniël Le Grelle (1922-2018): bankier, politicus, beschermer - en redder - van de PolderDe Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle (96), die zaterdag overleed, was decennia lang hét gezicht van de Antwerpse Polder. Onafgebroken zetelde hij als voorvechter van de streek in de Antwerpse gemeenteraad, van 1958 tot 1988. Maar hij hervormde ook het Belgisch Olympische Comité en stond samen met zijn zoon zestien jaar aan het hoofd van de commissie die de koning adviseert over de benoeming van nieuwe adel. In natuurmiddens was hij bekend als beschermheer van het Reigersbos in Berendrecht, waar hij jaarlijks de terugkomst van de reigers volgde en onder de aandacht bracht. In zijn professionele loopbaan was Le Grelle bankier en bedrijfsleider.
10/12 11u30  Dit zijn de machtigste modebedrijven ter wereldHet Spaanse Inditex, met onder meer modeketen Zara in de portefeuille, is anno 2018 de grootste speler in modeland, maar ook de H&M-groep doet het goed. Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Fashion Index, samengesteld door het Amerikaanse adviesbureau McKinsey & Company.
10/12 11u15  BV’s vermomd aanwezig op FC De Kampioenen-quiz voor Warmste WeekFC De Kampioenen mag dan als televisieserie al meer dan zeven jaar gestopt zijn, aan populariteit hebben ze nog lang niet ingeboet. Dat bleek dit weekend tijdens de eerste ‘Boma Sausage Challenge Cup’ in Lafelt bij Riemst. Daar namen liefst 58 ploegen uit heel Vlaanderen deel aan dé quiz voor de echte kenners van de Kampioenen.
10/12 11u15  Borussia Dortmund gunt Witsel en aantal andere sterren rust tegen MonacoBorussia Dortmund rekent dinsdagavond (om 21u00) voor het overbodige laatste groepsduel in de Champions League bij Monaco niet op Rode Duivel Axel Witsel. Hij krijgt rust net als sterspelers Thomas Delaney, Marco Reus en Lukasz Piszczek. Zij sukkelen allen met blessures.
10/12 11u15  Graaf Daniël Le Grelle (1922-2018): bankier, politicus, beschermer van de PolderDe Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle (96), die zaterdag overleed, was decennia lang hét gezicht van de Antwerpse Polder. Onafgebroken zetelde hij als voorvechter van de streek in de Antwerpse gemeenteraad, van 1958 tot 1988.. Maar hij hervormde ook het Belgisch Olympische Comité en stond samen met zijn zoon zestien jaar aan het hoofd van de commissie die de koning adviseert over de benoeming van nieuwe adel. In natuurmiddens was hij ook zeer bekend als beschermheer van het Reigersbos in Berendrecht, waar hij jaarlijks de terugkomst van de reigers volgde en onder de aandacht bracht. In zijn professionele loopbaan was Le Grelle was bankier en bedrijfsleider.
10/12 11u15  Meryl Streep wordt voor de eerste keer omaHeuglijk nieuws op komst voor Meryl Streep. Ze wordt op 69-jarige leeftijd voor het eerst oma. Haar oudste dochter Mamie Gummer (35) is zwanger van haar eerste kindje.
10/12 11u00  Toon Aerts wint zware cross na herbronning op Mallorca: “Ik dacht aan Mathieu... en stak een tandje bij”“Jammer dat de grote crossers hier niet zijn. Althans, de grote twee”, zei Toon Aerts (25) bescheiden na zijn zege in Overijse. Inderdaad, Mathieu van der Poel en Wout van Aert zitten nog in Spanje, maar Aerts bewees dat hij bij hun afwezigheid outstanding is. Zeker op een echt crossparcours.
10/12 10u45  Toon Aertswint zware cross na herbronning op Mallorca: “Ik dacht aan Mathieu... en stak een tandje bij”“Jammer dat de grote crossers hier niet zijn. Althans, de grote twee”, zei Toon Aerts (25) bescheiden na zijn zege in Overijse. Inderdaad, Mathieu van der Poel en Wout van Aert zitten nog in Spanje, maar Aerts bewees dat hij bij hun afwezigheid outstanding is. Zeker op een echt crossparcours.
10/12 10u45  Dante Vanzeir: “Of ik de matchbal ga bijhouden?Oei, die heb ik in de tribune getrapt...”De 20-jarige Dante Vanzeir verdubbelde zaterdagavond tegen Tubeke zijn doelpuntentotaal in de competitie van vier naar ácht. De Genk-huurling speelde door de schorsing van Marius Noubissi voor het eerst sinds begin september nog eens op zijn geliefkoosde positie - diep in de spits - en toonde wat hij in zijn mars heeft. Door de vlotte thuiszege blijft Beerschot Wilrijk alleen aan de leiding in de tweede periode.
10/12 10u45  Victor Campenaerts niet mee op stage door knieproblemenVictor Campenaerts reisde zaterdag niet mee met zijn ploegmaats van Lotto-Soudal voor de traditionele stage in het Rafa Nadal Sports Centre op Mallorca. De Europees kampioen tijdrijden en bronzen WK-medaillist stootte zijn linkerknie aan het koersstuur, met een ontsteking van de kniepees tot gevolg. Hij krijgt een alternatief trainingsprogramma en houdt het de komende dagen bij zwemmen, aquajogging, fitness en specifieke oefeningen met de fysiotherapeut.
10/12 10u45  Kans op stroomtekort daalt met vooruitzicht op drie actieve Belgische kerncentralesKernreactor Doel 4 mag opnieuw worden opgestart, zo heeft de nucleaire waakhond FANC zaterdag meegedeeld. De reactor lag al stil sinds 6 augustus, nadat betonproblemen werden vastgesteld in het plafond van het bunker­gebouw van de reactor.
10/12 10u45  Leerlingen dreigen met aanslag op klas nieuwkomers: “Klaar voor de strijd”In een besloten chatgroep op Facebook hebben leerlingen van het KTA in Brugge ermee gedreigd een aanslag te plegen op de OKAN-klas van hun school, waar anderstalige nieuwkomers worden opgevangen. De leerlingen – 17 en 18 jaar oud – postten ook foto’s van wapens erbij. De school schakelde de politie in en het parket onderzoekt de zaak. Dat meldt Het Nieuwsblad.
10/12 10u45  COMMENTAAR. “Deze Storm is materiaal voor 1A”Nikola Storm speelde zaterdagavond zijn beste match in het shirt van KV Mechelen. Op een nochtans drassig veld stuurde de vleugelaanvaller drie vlijmscherpe schuivers de zestien in. Goed voor twee assists en een owngoal van Westerlo-verdediger Noël Soumah, die niet wist van welk hout pijlen te maken.
10/12 10u30  VN-migratiepact formeel aangenomen in MarrakeshOp de VN-top in het Marokkaanse Marrakesh is maandagvoormiddag het VN-migratiepact formeel aangenomen. De afgelopen weken ontstond in verschillende Europese landen verzet tegen het pact waarover de voorbije twee jaar onderhandeld werd.
10/12 10u30  Man rijdt rond met 7.700 euro in koffer, andere botst tegen paal voor ogen van agentenBij controleacties in Mechelen en Willebroek heeft de politie afgelopen weekend verschillende chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed. Een chauffeur had drugs en meer dan 7.700 euro in zijn auto verstopt, een andere botste voor de ogen van de agenten tegen een paal. In totaal werden 988 ademtests afgenomen, 34 bestuurders testten positief.
10/12 10u15  FOTO. Jessy Druyts en Anke De Schutter brengen oertijd naar ‘Koers op rollen’Jelle Van Den Plas en Lenny Druyts kregen zaterdag in Fort 3 19 ploegen aan de start voor de derde editie van hun ‘Koers op rollen’. Honderd supporters zagen Demmy Druyts en Jari Vercauteren hun titel verlengen.
10/12 10u15  Chauffeur rijdt rond met 7.700 euro in koffer, andere botst tegen paal voor ogen van agentenBij controleacties in Mechelen en Willebroek heeft de politie afgelopen weekend verschillende chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed. Een chauffeur had drugs en meer dan 7.700 euro in zijn auto verstopt, een andere botste voor de ogen van de agenten tegen een paal. In totaal werden 988 ademtests afgenomen, 34 bestuurders testten positief.
10/12 10u00  Europees Hof van Justitie: “Verenigd Koninkrijk mag Brexit-proces unilateraal stopzetten”Het Verenigd Koninkrijk kan unilateraal beslissen om het Brexit-proces stop te zetten. Dat zegt het Europees Hof van Justitie maandag in een nieuw arrest. De beslissing heeft geen onmiddellijke impact, maar kan in een later stadium belangrijk blijken.
10/12 10u00  Flexibel werken in de ouderenzorg loont/kanEen betere balans werk-privé wordt in de razendsnelle wereld waarin we leven steeds belangrijker. En bij de jongere generatie leeft dat nog sterker. Zeker in een sector als de zorg, waar de werkdruk klassiek hoog ligt, is dit geen overbodige luxe. Dat het kan, toont Time Care van Déhora; een software voor zelfroosteren en een flexibele werkplanning. Woonzorgcentrum Familiehof in Schelle was een van de pioniers om dit in te voeren.
10/12 10u00  Delhaize plaatst slagbomen op parkingOm voor haar klanten parking te garanderen, staan er sinds vandaag (maandag) slagbomen aan de Mechelse vestiging van Delhaize.
10/12 10u00  Waarom de modeshow van Chanel zonder meer historisch wasIn Parijs vond vorige week de Métiers d'Art modeshow van Chanel plaats en die werd zonder meer historisch. Voor het eerst in de 109-jarige geschiedenis van het Franse modehuis liep er een zwart mannelijk model mee.
10/12 09u45  De eerste dag van Michel II: premier aangekomen in Marrakesh voor top rond MigratiepactDe Belgische premier Charles Michel is maandagmorgen kort na 9 uur aangekomen op de VN-conferentie over het migratiepact in Marrakesh. De premier legde bij aankomst geen verklaring af.
10/12 09u30  Wind rukt pas vernieuwd dak van kerk losEen deel van het pas vernieuwde dak van de kerk in Kieldrecht (Beveren) is zaterdag door felle rukwinden weggeblazen. De kerstmarkt van zondag werd daarom uit voorzorg afgelast. Ook de kerstmarkt in Sint-Niklaas had te lijden onder het weer.
10/12 09u15  Mechelse crooner die vecht tegen kanker stoot door in ‘The Voice Senior’Sinds hij vorige vrijdag zijn opwachting maakte in de blind auditions van The Voice Senior, heeft Vlaanderen de Mechelse crooner Harry Francis (64) leren kennen. Ondanks zijn leeftijd en de lymfeklierkanker waar hij tegen vecht, heeft hij nog heel wat ambities.
10/12 09u15  Francken over houding Open VLD: “Als ze zo tekeer willen gaan, is het ‘guerre totale’ tot in mei”Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie heeft maandagochtend erg teleurgesteld gereageerd op het vertrek van N-VA uit de regering. “Bij zo’n principiële zaak moet je je rug durven rechten, ik ben daar heel trots om, anders word je de zoveelste cynische politicus.” Hij stelt zich vragen over de legitimiteit van Michel II. Ook is hij niet gesteld met de commentaren van zijn opvolger, Maggie De Block, en de tweets van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten. “Als ze zo tekeer willen gaan, dan is het ‘la guerre totale’ tot in mei.”
10/12 09u15  BOEK. Fiona Cummins - De opvolgerDe negenjarige Jakey Frith bekomt nog steeds van het feit dat het ternauwernood kon ontsnappen aan de sinistere plannen van Brian Howley, de Bottenverzamelaar. Deze sadistische seriemoordenaar, met een vreemde interesse in lichamelijke afwijkingen, loopt nog altijd vrij rond.
10/12 09u15  Eén verwent kijkers: laatste seizoen ‘Eigen Kweek’ begint op nieuwjaarsdagEén heeft een nieuwsjaars­cadeautje klaar: op 1 januari begint het derde seizoen van Eigen Kweek. Dat de kijker daar tevreden mee zal zijn, lijdt geen twijfel. De reeks behoort met pieken van ruim 2,1 miljoen kijkers tot de populairste ooit. Bovendien belooft showrunner Philippe De Schepper dat Eigen Kweek zal afronden met knal om niet licht te vergeten.
10/12 09u15  BOEK. Michael Connelly - Twee soorten waarheidEx-rechercheur Hieronymus ‘Harry’ Bosch houdt niet van stilzitten. Na zijn verplichte pensionering bij de LAPD heeft hij zich dan ook als vrijwilliger opgegeven om als speurder het korps van het veel kleinere, naburige San Fernando te versterken. Daar krijgt hij te maken met een tweevoudige moord
10/12 09u15  BOEK. Jack Grimwood - MoskvaJanuari 1986. Een week nadat de uit de gratie geraakte militiare spion Tom Fox in Moskou is gestationeerd, verdwijnt de vijftienjarige stiefdochter van de Britse ambassadeur daar spoorloos. Fox, die zelf zijn dochter verloor, moet haar zo snel mogelijk terugvinden. Kort tevoren is er immers nog een tiener verdwenen.
10/12 09u15  Chauffeur zwaargewond na frontale botsing met vrachtwagenIn de Nijverheidsstraat in Wommelgem is een automobilist zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen.
10/12 09u15  Onze huisanalist Patrick Goots: “Antwerp tegen Club Brugge wordt een galamatch”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterheid zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.
10/12 09u15  Mick Jagger voor een keertje zelf gedumpt door veel jongere vriendinNa een relatie van drie jaar heeft de 23-jarige Noor Alfallah Mick Jagger (75) aan de deur gezet. Lang is ze echter niet single geweest, want de vrouw zou ondertussen al opnieuw met een andere oudere man aan het daten zijn.
10/12 09u00  Kitesurfer maakt spectaculaire sprong over pierEen stunt van jewelste: een kitesurfer sprong afgelopen zaterdag over de bekende pier van Blankenberge, zo’n 9 meter hoog.
10/12 09u00  Chauffeur vergist zich van pedaal en rijdt vitrine van bakkerij inEen verstrooide bestuurder heeft zondagochtend de etalage van bakkerij Mathues op de Turnhoutsebaan in Mol aan diggelen gereden. De man vergiste zich van pedaal en duwde met zijn voet op het gaspedaal in plaats van op de rem.
10/12 09u00  BOEK. Michael Robotham - De andere vrouwAustraliër Michael Robotham is een van die thrillerschrijvers van wie de trofeeënkast veel gevulder is dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Gelauwerd in binnen- en buitenland, werkt deze uiterst sympathieke en intelligente auteur gestaag voort aan zijn oeuvre.
10/12 09u00  Antwerpse daklozen krijgen hipsterkousen: “Warme sokken zijn cruciaal in deze koude maanden”Dat Antwerpse daklozen met fel­gekleurde hipstersokken rond­lopen, is wellicht te danken aan Sam Dupont (22) en Robin Denis (21). De twee student-ondernemers deelden vierhonderd paar kousen uit aan de nachtopvang. “We zijn hen daar ontzettend dankbaar voor”, zegt het Antwerpse CAW. “Warme sokken zijn cruciaal in deze koude maanden.”
10/12 09u00  VIDEO. NASA verspreidt unieke geluidsopname van de wind op MarsHet Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft vrijdag met een stunt uitgepakt. Ze gaven een geluidsopname vrij van de vibraties ten gevolge van de wind die de InSight-marslander kon capteren. In de video hierboven kan u de wind op Mars horen.
10/12 09u00  BOEK. Simone St. James - Gebroken meisjesVermont, het noordoosten van de VS, 1950. Idlewild Hall is een internaat dat erom bekendstaat zelfs de meest onaangepaste en wilde meisjes te kunnen temmen. Vier van die meisjes vinden er elkaar en sluiten er vriendschap voor het leven. Tot een van hen verdwijnt.
10/12 09u00  DISCUSSIE. Wie komt nu als ‘winnaar’ uit deze politieke crisis?Welke partij of politicus komt, nu het stof na de regeringscrisis wat is gaan liggen, voor u als winnaar of verliezer uit de bus? Wie hield vast aan de principes, stelde het algemeen belang voorop of hield als beste rekening met de uitdagingen die op ons land afkomen?
10/12 09u00  Uniek in België: Berchem krijgt eerste schepen van StreetartBerchem kent vanaf 1 januari een districtsschepen van Streetart. Uniek in België en mogelijk zelfs een wereldprimeur. De Antwerpse streetartwereld reageert laaiend enthousiast. “Dat is gewoon de max”, reageert Yvon Tordoir, organisator van graffitifestival Meeting of Styles.
10/12 08u45  Nieuwe minister De Backer over Michel II: “Dit staat los van Antwerpen waar we dit jaar nog landen”Het is een tweede promotie in twee jaar tijd voor Philippe De Backer. De liberaal werd in 2016 in de federale regering binnengeloodst als staatssecretaris. Door de regeringswissel werd hij gisteren minister. “Jammer dat N-VA is weggelopen”, zegt hij. Tegelijk ziet hij geen problemen voor de verdere Antwerpse coalitiegesprekken. “Dit jaar nog landen, moet mogelijk zijn.”
10/12 08u30  Brussels Airlines bij meest vervuilende ter wereldUit een nieuwe ranking van de Duitse milieuwaakhond Atmosfair blijkt dat Brussels Airlines bij de meest milieuvervuilende luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoort. Volgens de ngo benut de maatschappij haar toestellen niet efficiënt genoeg, waardoor de CO2-uitstoot oploopt, staat maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
10/12 08u15  Burgemeester moet verstek geven voor eedafleggingIn deze periode wordt de ene na de andere burgemeester uitgenodigd om de eed af te leggen bij de gouverneur, zo ook Paul Verbeeck uit Nijlen. Maar de CD&V- burgemeester zit met een ernstig agendaprobleem.
10/12 07u15  Deze party-items draag je ook nog na de feestenTijdens de feesten wil je natuurlijk je mooiste outfit uit de (kleer)kast halen. Maar dat hoeft niet per definitie te betekenen dat je ze nadien gewoon weer in de kast moet hangen. Deze stukken kun je gerust na de feestdagen doordragen!
10/12 07u00  Zoektocht naar asociale scholieren die vrouw van fietspad redenKatherine Meurs is op zoek naar getuigen van het zwaar fietsongeval dat ze op 22 oktober had in de Jagersweg in Westmalle. Ze kwam er zwaar ten val door asociaal fietsgedrag van een groep scholieren die in de tegengestelde richting reed.
10/12 07u00  Evy Gruyaert keert terug naar haar eerste liefde: radioEvy Gruyaert (39) wordt de komende jaren een vaste waarde binnen het dj-team van Nostalgie. Gruyaert keert daarmee terug naar haar eerste liefde: de radio.
10/12 06u30  Regenweer zorgt voor verkeershinder: ongevallen, verstopte putjes, afgesloten straten en verlaagde maximumsnelheidHet heeft het afgelopen weekend bij momenten stevig geregend en dat liet zich vooral op de weg merken. Op verscheidene plaatsen moesten straten, of toch delen ervan, worden afgesloten vanwege wateroverlast.
10/12 06u30  Bliksem slaat in op huis dochter Juul Kabas: woning onbewoonbaarIn Bosend sloeg zaterdagnacht rond 4u de bliksem in op een woning. Dat veroorzaakte brand op de bovenverdieping en rook- en waterschade in de rest van het huis.
10/12 02u45  Hagelandse Kookdepot erkend als baken van kwaliteitKookbelevingszaak ‘t Kookdepot aan de Koning Albertstraat in Diest is uitgeroepen tot “Zelfstandige van het jaar 2018”. De erkenning is een organisatie van Diest Handelt, het centrummanagement en het stadsbestuur. ’t Kookdepot is in de wijde omtrek bekend als een baken van kwaliteit.
10/12 02u15  Familie van overleden student hoopt op gerechtigheid: “Dit mag niet in de doofpot belanden”Het verdriet is onpeilbaar bij de familie van Sanda Dia (20), de jongen uit Edegem die stierf na een wansmakelijk doopritueel. Excuses, laat staan condoleances kregen ze nog niet uit het kamp van de verguisde studentenclub. Meer nog: de doopmeesters lijken plots van de aardbol verdwenen. “Het is niet omdat ze uit gegoede families komen dat de zaak niet tot op het bot uitgezocht moet worden.”
10/12 02u15  Antwerpse ondernemers willen dat Michel II sociaaleconomische dossiers snel oppikt: “Niet blij met wat er is gebeurd”Ondernemersorganisaties zoals het VBO, Unizo en Voka willen zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de uitgedunde regering-Michel II verder gaat. “Er liggen belangrijke dossiers op tafel”, stellen de werkgevers eensgezind.
10/12 02u15  Voor het eerst sinds 1974 minderheidsregering: wat kan Michel II?De Zweedse coalitie is niet meer. Voor het eerst sinds 1974 heeft ons land een minderheidsregering. Met 52 van de 150 zetels, en geen meerderheid meer aan Nederlandstalige kant, belooft het oranje-blauwe kabinet-Michel II een aartsmoeilijke evenwichtsoefening te worden. Kan de nieuwe regering nog iets realiseren of staan we voor een half jaar van keihard campagne voeren? En hoe moet het verder na de verkiezingen op 26 mei, wanneer zich een zo mogelijk nog moeilijkere regeringsvorming aankondigt?
10/12 02u15  Familie van Ketnet-actrice (26) wil zelfdoding beter bespreekbaar maken: “Mensen met problemen moeten weten waar ze terechtkunnen”De vader van Prinsessia-actrice Désirée ­Viola (26), die vrijdag uit het leven stapte, hoopt dat de wanhoopsdaad van zijn dochter zelfdoding beter bespreekbaar zal maken in Vlaanderen. “Zodat niemand moet meemaken wat haar familie en vrienden nu doormaken.”
10/12 02u15  COMMENTAAR. Cultheld William Owusu was terug van weggeweestWat moest een mens denken na het lezen van het interview met William Owusu afgelopen zaterdag? De Ghanese spits van Antwerp FC, einde contract na dit seizoen, wond er geen doekjes om. Met een zelden geziene openheid liet hij zelfs over zijn schouder meekijken naar zijn bankrekening. 1.200 euro verdiende hij in zijn beginjaren bij Antwerp FC. Netto. 2.000 euro daarna. Al iets meer. Maar niet het loon dat je voor een profvoetballer verwacht.
10/12 02u15  Regenweer zorgt voor verkeershinderHet heeft het afgelopen weekend bij momenten stevig geregend en dat liet zich vooral op de weg merken. Op verscheidene plaatsen moesten straten, of toch delen ervan, worden afgesloten vanwege wateroverlast.
10/12 02u15  Felle wind vergalt twee kerstmarktenDe kerstmarkt in Onze-Lieve-Vrouw Olen en de tweedaagse Kersthappening in Geel Sint-Dimpna werden zaterdag noodgedwongen afgelast.
10/12 02u15  Oude linde aan afspanning de Bastiaen is een monumentDe Hollandse linde voor de voormalige afspanning Sint-Sebastiaen langs de Geelseweg in Olen moet bewaard blij-ven. Dat meent ook minister-president Geert Bougeois (N-VA) die de etageboom voorlopig erkent als monument. Er volgt nu een openbaar onderzoek. Daarna is de erkenning definitief.
10/12 02u15  Prins Marc II van Peer Stoet officieel aangesteldAls we zijn voorgangers mogen geloven is voor prins Marc II van de gilde Peer Stoet zaterdag een ongelofelijk jaar van start gegaan. “Die 365 dagen tussen aanstelling en aftreden zijn onwaarschijnlijk”, weet de vorige prins Stijn I.
10/12 02u15  Avontuur met duurzame wijnen gaat verderPieter Greeve (56) uit Vorselaar heeft een duurzame wijnwinkel geopend. “Na vier jaar werken van thuis en heel wat beurzen en thuisproeverijen later, was de tijd rijp om deze stap te zetten.”
10/12 02u15  Nieuwe buurtbib voor volwassenen en kinderenOok in de Oude Vaartstraat kunnen voortaan gratis boeken achtergelaten en meegenomen worden. De stad investeerde in de materialen en in een eerste lading boeken.
10/12 02u15  Studenten dagen uit om een stap dichter te zettenIedereen heeft talenten. Het is belangrijk die te ontdekken. Net zoals de spelers van theater Stap, voor wie hun beperking geen belemmering is om te schitteren op het podium. Voor vier Antwerpse studenten zijn zij de inspiratiebron om anderen aan te zetten om meer te doen met hun leven.
10/12 02u15  Mobiele constructie voor 200 leghennenDe eerste eitjes uit de gloednieuwe kippenmobiel van Sandro Wens (29) en vriendin Paulien Rondou (24) zijn geraapt. Deze constructie is voor minstens 1,5 jaar de thuishaven voor tweehonderd jonge biologische bruinkleurige leghennen.
10/12 02u15  Wat is er mis met de Kempense liberalen? “In lokale verkiezingen gaat het niet over ideologie”Open Vld levert in de Kempen vier burgemeesters en maakt deel uit van zes meerderheden. Toch deed de liberale partij het helemaal niet goed in deze regio. Behalve op plaatsen waar de partij onder een andere naam opkwam. Wat is er mis met de Kempense liberalen?
10/12 02u15  Gemeente pakt kerkenplan op unieke manier aan: “Vlaanderen is te katholiek geweest”De manier waarop de gemeente Mol het kerkenplan aanpakt, is uniek in het bisdom. “Mol is een voorloper”, beaamt bisschoppelijk vicaris Wim Selderslaghs. Hij kwam voor De Persclub in Mol-Rauw uitleggen wat de Molse aanpak zo anders maakt, maar ook dat de kerken nog niet snel een andere bestemming zullen hebben.
10/12 02u15  Bliksem slaat in op huis dochter Juul KabasIn Bosend sloeg zaterdagnacht rond 4u de bliksem in op een woning. Dat veroorzaakte brand op de bovenverdieping en rook- en waterschade in de rest van het huis.
10/12 02u15  Bosgroepen planten 1,9 hectare nieuw bosVerschillende vrijwilligers van de Antwerpse bosgroepen hebben zondagvoormiddag weer en wind getrotseerd voor de aanplanting van 1,9 hectare bos in Balen-Rosselaar. Er werden maar liefst vijfduizend bomen geplant.
10/12 02u15  Rita Van den Bulck past voor gemeenteraadEreschepen Rita Van den Bulck (72, CD&V) uit Koningshooikt (Lier) neemt haar mandaat als gemeenteraadslid niet op. In haar plaats legt jongerenvoorzitter Stéphanie Van Campenhout (29) op vrijdag 4 januari de eed af.
10/12 02u15  Ondanks regen krijgt ‘badkamer’ opvallende make-over tijdens Mortsel Wintert!De vijfde editie van het stadsfeest Mortsel Wintert! was geen voltreffer. Zaterdag kwam er nog behoorlijk wat volk, zondag verpestte de regen de pret. De make-over van het lijnhuisje - in de volksmond de ‘badkamer’ genoemd - vond wel plaats.
10/12 00u30  Triatleet Pieter Heemeryck wint Challenge DaytonaTriatleet Pieter Heemeryck heeft zondag in de Verenigde Staten de eerste editie van de Challenge Daytona gewonnen.
10/12 00u00  O’Sullivan verovert zevende UK Championship-titelRonnie O’Sullivan (WS 3) heeft 25 jaar na zijn eerste titel voor de zevende keer in zijn loopbaan het UK Championship snooker gewonnen. In de Barbican Centre in York versloeg hij de Noord-Ier Mark Allen (WS 7) in de finale met 10-6.
09/12 23u45  Anonieme getuige: "Oog in oog gestaan met Bende van Nijvel én nummerplaat doorgegeven aan rijkswacht"Ik heb oog in oog gestaan met de Bende van Nijvel. Dat vertelt een man anoniem aan de redactie van TV Oost Nieuws. De getuige heeft het over de overvallers die toesloegen bij weverij Wittock-Van Landeghem begin jaren tachtig in Temse. Bij die overval viel toen één dode, de conciërge.
09/12 21u30  Premier Michel vertrekt naar Marrakesh, N-VA-ministers delen ontslagbriefPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie. Om iets na 20 uur is premier Charles Michel met het vliegtuig naar Marrakesh vertrokken.
09/12 21u30  Union mist drie geschorste basisspelers voor clash tegen Beerschot WilrijkVolgende week zondag speelt Beerschot Wilrijk op het veld van Union zijn allerlaatste uitwedstrijd voor de winterstop. Bij de Brusselaars zullen liefst drie basisspelers ontbreken door schorsing.
09/12 21u00  Borussia Mönchengladbach is opnieuw tweede na sterke tweede helft tegen StuttgartBorussia Mönchengladbach heeft zondagavond op de veertiende speeldag in de Bundesliga zijn negende overwinning van het seizoen geboekt. Tegen laagvlieger Stuttgart liep het niet altijd van een leien dakje, maar de Borussen wonnen wel met 3-0. Thorgan Hazard deed met een assist zijn duit in het zakje.
09/12 20u45  Cappellen geeft opnieuw voorsprong uit handenVoor de tweede week op rij zag Cappellen een voorsprong van twee doelpunten omgezet worden in 3-2 verlies. Bocholt - Cappellen 3-2.
09/12 20u30  Maggie De Block nuanceert eigen uitspraken: “Geen chaos op het kabinet, wel in de opvang”Na afloop van de eerste ministerraad van de regering Michel-II heeft Maggie De Block (Open Vld), die de bevoegdheden Asiel en Migratie overneemt van staatssecretaris Theo Francken (N-VA), eerdere berichten over haar uitspraken over het departement genuanceerd. “Het is de opvang waar momenteel een chaos heerst en waar zo snel mogelijk een oplossing voor moet gezocht worden”, klonk het bij monde van de minister.
09/12 20u15  Anderlecht blijft achter met 1 op 9 nadat het in slotminuten zege tegen Charleroi weggeeftAnderlecht heeft een thuiszege tegen Charleroi in de slotfase nog uit de handen laten glippen: 1-1. Paars-wit leek een helft lang op weg naar een logische overwinning dankzij een goal van Francis Amuzu, maar een ongelukkige handsbal van Sebastiaan Bornauw enkele minuten voor tijd gooide nog roet in het eten. Cristian Benavente trapte de gelijkmaker vanop de stip binnen, Anderlecht blijft achter met één op negen.
09/12 20u00  Nieuwe teamgenoot van Max Verstappen: "Ik ben niet bang van hem"Pierre Gasly, de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen, gaat met een open vizier aan de slag bij Red Bull. Hij is naar eigen zeggen niet bang om teamgenoot van een supertalent als Verstappen te worden.
09/12 20u00  LIVE. Premier Michel vertrekt naar Marrakesh, N-VA-ministers delen ontslagbriefPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 20u00  Pandoer vult kerk met volkse kerstliedjes uit de hele wereldZondag 9 december zong en speelde muziekgroep Pandoer haar programma 'Meri Krismes Rood, Goud en Maneschijngroen' in de kerk Sint-Willibrorduskerk Viersel.
09/12 19u45  Kraanarm begeeft het en valt rakelings naast huizen in tuin: “We hebben heel veel geluk gehad”Een gedeelte van een bouwkraan is zaterdagnamiddag naar beneden gekomen in de Kuytekopstraat in Branst. Het metaal van de kraan plooide helemaal om, waardoor het gevaarte het begaf. Niemand raakte gewond en als bij wonder viel de kraanarm in een tuin en niet op een van de woningen in de straat.
09/12 19u45  Verteltheater van VtbKultuurVtbKultuur Zandhoven heeft zondag 23 december om 11u Lieve Joos van het swingend verteltheater voor kinderen Pulcinella te gast in de chalet aan Dorp 12 in Pulderbos.
09/12 19u45  Diamantairs: “Banken kunnen worden gedwongen om rekeningen aan te bieden”Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de vertegenwoordiger van de diamantsector, zegt dat er aan een politieke oplossing wordt gewerkt om diamantairs klant te laten worden van een Belgische bank.
09/12 18u45  N-VA en Bart De Wever zitten opnieuw samen met Antwerpse coalitiepartners: “We weten nog wat doen”Terwijl in Brussel de politieke crisis heerst en de regering herschikt werd, ging Bart De Wever zondagochtend in Antwerpen opnieuw rond de tafel zitten met sp.a, Open Vld en zijn eigen N-VA, met het oog op een coalitievorming.
09/12 18u45  Politie betrapt jongeman (18) op heterdaad tijdens drugsdealHet drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie heeft zaterdag een jongeman van 18 gearresteerd nadat hij werd betrapt op het verkopen van cannabis. Bij een huiszoeking werden nog meer drugs, geld en verschillende attributen gevonden. Hij is aangehouden door de onderzoeksrechter.
09/12 18u30  Lichaam Britse miljonairsdochter (22) mogelijk teruggevonden tijdens zoektocht in Nieuw-ZeelandIn Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de politie gaat ervan uit dat het om de 22-jarige Britse toeriste gaat. Grace Millane verdween begin december op het Noordereiland. Een man van 26 wordt verdacht van de moord.
09/12 18u30  Union blaast titelambities in 1B nieuw leven in na zege in LommelUnion heeft zondag de achttiende speeldag in de Proximus League (1B) afgesloten met een 0-2 overwinning op het veld van Lommel. De Brusselaars springen van de zesde naar de derde plaats in de tweede periode.
09/12 18u30  Bölöni: “Alleen aan 120 procent kunnen we concurreren met de toppers”Trainer Laszlo Bölöni toonde zich enorm tevreden met het resultaat van Antwerp tegen Cercle Brugge, maar wil nog niet beginnen te zweven. Antwerp staat tweede, maar daar praat hij niet zo graag over. “Ik wil alles wat temperen.”
09/12 18u30  Oostende heeft verlengingen nodig tegen Aalstar, maar staat in halve finales van de bekerOostende, met heel wat moeite, en Brussels hebben zich zondag geplaatst voor de halve finales van de Beker van België basketbal voor mannenteams.
09/12 18u30  Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle overledenDe Berendrechtse graaf Daniël Le Grelle is zaterdag op 96-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds meer dan een halve eeuw de politieke vertegenwoordiger van de Antwerpse Polder en schreef bovendien ook een stuk Antwerpse geschiedenis. Hij zetelde van 1958 tot 1988 doorlopend in de Antwerpse gemeenteraad, eerst als onafhankelijke, later als vertegenwoordiger van de CVP. Hij verdedigde in het stadhuis, samen met de andere gekozenen uit de Polder, met hand en tand de belangen van de Antwerpse Polderdorpen die moesten wijken voor de havenuitbreiding.
09/12 18u30  Man gedood in Nederland: slachtoffer is bekende in Antwerps drugsmilieuIn het Nederlandse Kloosterzande, in de gemeente Hulst, is vorige week donderdag naast een uitgebrande auto het lichaam van een man gevonden. Volgens onze informatie gaat het om Raouf B. (41), een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Volgens de Nederlandse politie staat het vast dat de man werd gedood.
09/12 18u30  Hond bewaakt wekenlang afgebrande huis van baasje, dit is het moment waarop ze elkaar terugzienHij overleefde de catastrofale bosbranden in Californië, maar kon niet samen met zijn baasjes geëvacueerd worden. Bijna een maand lang leefde de Anatolische herder Madison in onzekerheid: leefden zijn baasjes nog of niet? En dus deed hij het enige wat een verantwoordelijke hond kan doen: waken over hun afgebrande huis.
09/12 18u15  Sterke Courtois helpt Real aan nipte zege bij de rode lantaarnOp het veld van rode lantaarn Huesca won Real Madrid maar met het kleinste verschil. Santiago Solari zei: Dank u, Bale. En dank u, Courtois.
09/12 18u15  Rechtse verenigingen organiseren “Mars tegen Marrakech”, ook Schild & Vrienden neemt deelEen aantal rechtse verenigingen en jongerenafdelingen organiseren volgende week in Brussel een “Mars tegen Marrakech”. Een evenement op Facebook kreeg interesse van bijna 10.000 gebruikers, zowat 4.000 gebruikers geven aan deel te zullen nemen. Voor de mars slaan studentenverenigingen KVHV en NSV de handen in mekaar met Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren.
09/12 18u15  Jambon, Francken en Demir nemen opnieuw hun zitje in de Kamer opHet vertrek van N-VA uit de federale regering, brengt ook in de Kamer een personeelswissel teweeg. Gewezen minister Jan Jambon en staatssecretarissen Theo Francken en Zuhal Demir nemen opnieuw hun zitje in het halfrond in. Voor Sander Loones en Johan Van Overtveldt zit een terugkeer naar het Europees parlement er niet in.
09/12 18u15  Bölöni ondanks tweede plaats van Antwerp: “Alleen aan 120 procent kunnen we concurreren met de toppers”Trainer Laszlo Bölöni toonde zich enorm tevreden met het resultaat van Antwerp tegen Cercle Brugge, maar wil nog niet beginnen te zweven. Antwerp staat tweede, maar daar praat hij niet zo graag over. “Ik wil alles wat temperen.”
09/12 18u00  Koppel staat plots oog in oog met overvallers die met machetes zwaaienEen shortcut nemen is niet altijd de beste optie. Zo blijkt uit een confrontatie met een dievenbende in het binnenland van Kenia. Bryant Swenson en zijn vrouw Lauren reden in de buurt van Mai Mahiu toen drie gemaskerde mannen op hun jeep kwamen gestormd met een machete.
09/12 17u45  Bart Swings schaatst naar achtste plaats op 10km op WB in PolenOp de eerste tien kilometer van het seizoen is Bart Swings in 13:41.04 als achtste geëindigd. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszow Mazowiecki ging de zege zondag op de marathon voor de langebaanschaatsers naar de jonge Nederlander Marcel Bosker (13:25.27).
09/12 17u45  Jonas Laureys breekt de banRupel Boom heeft de heenronde afgesloten met een nipte zege tegen Knokke. Jonas Laureys zorgde voor de enige treffer in een partij die vooral na de pauze kon bekoren.
09/12 17u30  Premier bepaalt prioriteiten van oranje-blauwe coalitie: “Focus op koopkracht, veiligheid en klimaat”Koopkracht en socio-economisch beleid, veiligheid en justitie, en klimaat. Dat zullen de drie prioriteiten vormen van de nieuwe oranje-blauwe coalitie. Dat heeft premier Charles Michel (MR) zondagnamiddag gezegd op een persconferentie na de eerste ministerraad van de nieuwe regering. Ook wil de premier constructief samenwerken met het parlement. Daarvoor zal hij onmiddellijk na zijn terugkeer uit Marrakesh de nodige contacten leggen.
09/12 17u15  LIVE. Premier Michel: "Nog altijd goede relatie met N-VA, maar er was een meningsverschil", Jambon zet ontslagbrief op TwitterPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 17u15  In de lagere voetbalreeksen is het ook plezant: City Pirates-aanvoerder treft raak vanop 80 meterDe stelling dat er weinig te beleven valt in de lagere voetbalreeksen, werd zaterdagavond opnieuw de kop ingedrukt. In het duel tussen de City Pirates en Hamme maakte thuisaanvoerder Yarrith Kwik een dijk van een gelijkmaker, al hielp de bezoekende doelman een handje. Vanop 80 meter trapte hij het leer in doel. De City Pirates wonnen uiteindelijk met 2-1 en doen een goede zaak in het klassement van de Tweede Amateurklasse B.
09/12 17u00  Deze uitblinker regisseerde Antwerp naar simpele overwinningRoyal Antwerp FC kende zondagmiddag weinig moeite met Cercle Brugge. Op verplaatsing boekte de Great Old een mooie en verdiende 0-3 zege. Hierdoor kronen de Antwerpenaren zich tot de winnaars van het weekend, want ze springen naar de tweede plek en naderen tot op vier punten van leider KRC Genk. De spelersbeoordelingen wilden wij wederom niet van u onthouden. Eén speler stak er met kop en schouders bovenuit.
09/12 16u45  Dit zijn de nieuwkomers in de oranje-blauwe regering van Michel IINa het verdwijnen van de N-VA uit de federale regering zijn de bevoegdheden van de N-VA-ministers en -staatssecretarissen verdeeld over andere leden van de regering. Om de pariteit in de regering te behouden, worden de staatssecretarissen Pieter De Crem (CD&V) en Philippe De Backer (Open Vld) minister.
09/12 16u45  Schokkend: bejaarde vrouw gaat achter handtasdief aan, maar die rijdt over haar heenEen oudere vrouw is overreden op de parkeerplaats van een Florida McDonald’s nadat een man naar haar tafel liep en haar handtas stal. De vrouw achtervolgde de man naar de parkeerplaats en probeerde hem te confronteren. Maar ze werd het slachtoffer van een gruwelijk incident. De vrouw werd overreden door de dief en die liet haar voor dood achter.
09/12 16u45  Kimeli bezorgt België verrassend zilver op EK veldlopen: “Wat een zottenkot”Isaac Kimeli heeft België een zilveren medaille bezorgd op het EK veldlopen in Tilburg. Hij kwam net tekort om de Noor Filip Ingebrigtsen te kloppen en Europees kampioen te worden.
09/12 16u30  Premier Michel waarschuwt: “Vervroegde verkiezingen dreigen land jaar lang te blokkeren”Premier Charles Michel wil voorkomen dat er vervroegde federale verkiezingen komen. Dat heeft hij zondag laten verstaan bij RTL-TVi. In dat scenario dreigt het land immers lange tijd te worden geblokkeerd, want op 26 mei vinden er sowieso Vlaamse en Europese verkiezingen plaats.
09/12 16u30  Antwerp doet gouden zaak met klinkende zege in Cercle BruggeAntwerp heeft zondag optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van rechtstreekse concurrenten Club Brugge en KRC Genk. Op het veld van Cercle Brugge nam de Great Old met gemak afstand van de Vereniging. Het werd uiteindelijk een klinkende 0-3 voor Antwerp. Door de zege springt Antwerp over Club Brugge naar de tweede plek in de Jupiler Pro League en nadert het tot op vier punten van leider KRC Genk.
09/12 16u30  LIVE. Premier Michel: "Nog altijd goede relatie met N-VA, maar er was een meningsverschil"Premier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 16u15  Voormalig boekhoudkantoor omgebouwd tot escape roomDe fusiegemeente Hoogstraten is geen blinde vlek meer op de kaart met escape rooms. De familie De Gruyter heeft er een gemaakt in het vroegere boekhoudkantoor in Meerdorp in Meer met de toepasselijke naam De Ruyt.
09/12 16u15  Oorlogsslachtoffers krijgen gedenkplaatVlimmeren (Beerse) heeft honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog en bijna 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog eindelijk ook een gedenkplaat als herdenking van de oorlogsslachtoffers. Acht slachtoffers uit beide oorlogen krijgen een blijvend eerbetoon.
09/12 16u15  Red Lions spelen barragewedstrijd tegen Pakistan op WK hockeyNederland heeft zondag op het WK hockey in het Indiase Bhubaneswar zijn derde en laatste groepswedstrijd tegen Pakistan gewonnen met 5-1. Door de zege eindigt Oranje in poule D op de tweede plaats, achter winnaar Duitsland. Pakistan strandt als derde en speelt in een barragewedstrijd tegen de Red Lions om een plaats in de kwartfinales.
09/12 16u15  Toon Aerts is oppermachtig in rasechte moddercross in OverijseToon Aerts heeft de Druivencross in Overijse op zijn palmares geschreven. De man van Telenet-Fidea Lions ging er al in de vierde ronde vandoor en soleerde knap naar de overwinning. Achter hem stopte ploegmaat Corné van Kessel prima af, Marcel Meisen en Michael Vanthourenhout zaten gevangen in het ploegenspel.
09/12 15u45  LIVE. Antwerp op zucht van gouden zaak met comfortabele voorsprong in Cercle BruggeAntwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE!
09/12 15u30  Theo Francken reageert op uitspraak van vervanger Maggie De Block: “Politiek fatsoen is weg, en dan nog liegen ook”“Ik ben ontgoocheld, maar we strijden verder, we geven niet op. Vergeet niet dat ik een bokser ben.” Dat zei Theo Francken (N-VA) - “nog enkele uren staatssecretaris” - in een toespraak in een overvolle zaal in zijn thuisbasis Lubbeek. Voor honderden mensen en onder heel wat persbelangstelling gaf hij een overzicht van het dossier van het VN-migratiepact dat N-VA uit de regering deed stappen, en de fundamentele bezwaren van zijn partij tegen de tekst. Later reageerde hij via Twitter op een uitspraak van zijn vervanger Maggie De Block: “Het politiek fatsoen is weg”.
09/12 15u30  Zestiger krijgt klappen na banaal verkeersongevalEen banaal ongeval op het kruispunt van de Floraliënlaan met de Elisabethlaan in Berchem is zaterdag uit de hand gelopen. Een koppel van 22 en 26 sloeg en stampte de andere betrokken bestuurder, een zestiger.
09/12 15u30  LIVE. Antwerp lijkt gouden zaak te gaan doen met comfortabele voorsprong in Cercle BruggeAntwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE!
09/12 15u15  LIVE. Koning aanvaardt ontslag N-VA-ministers, deze namiddag extra ministerraadPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Deze namiddag vindt er een ministerraad plaats, zonder N-VA.
09/12 15u15  Kind en grootouders komen om bij brand in FrankrijkEen kind van vijf jaar en zijn grootouders zijn zondagochtend omgekomen in een brand in hun woning in Bourg-Fidèle, in het Franse departement Ardennes. Dat is bij de brandweer en het parket vernomen.
09/12 15u15  LIVE. Owusu brengt Antwerp op dubbele voorsprong tegen Cercle BruggeAntwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE!
09/12 15u00  Jan Jambon wordt in januari burgemeester van BrasschaatNu de N-VA uit de federale regering stapt, wordt Jan Jambon (N-VA) in januari opnieuw burgemeester van de parkgemeente. Huidig waarnemend burgemeester Philip Cools wordt dan schepen.
09/12 15u00  Ravage na ongeval op kruispunt R11 met Jules MoretusleiDrie auto’s zijn zondag betrokken geraakt bij een ongeval op het kruispunt van de Jules Moretuslei met de R11 in Wilrijk. Een kind raakte gewond.
09/12 15u00  Kimeli bezorgt België zilver op EK veldlopenIsaac Kimeli heeft België een zilveren medaille bezorgd op het EK veldlopen in Tilburg. Hij kwam net tekort om de Noor Filip Ingebrigtsen te kloppen en Europees kampioen te worden.
09/12 15u00  Nederlandse Brand steekt tweede zege van het seizoen op zak in DruivencrossLucinda Brand (Sunweb) heeft zondag de Druivencross in Overijse bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene liet de Britse Nikki Brammeier (Mudiiita Cycling) en de Italiaanse Eva Lechner (Clif Pro Team) achter zich en won zo voor de tweede keer dit veldritseizoen. Eerder was ze half november de beste in de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor.
09/12 15u00  LIVE. Refaelov trapt Antwerp vanop de stip op voorsprong tegen Cercle BruggeAntwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE!
09/12 14u15  De Block maakt meteen einde aan asielquota Francken: “Het beleid moet weer menselijk worden”Maggie De Block (Open Vld) is nog maar net (opnieuw) minister voor Asiel en Migratie, en maakt meteen een einde aan de asielquota van haar voorganger Theo Francken (N-VA). “Het beleid moet weer menselijk worden”, zegt ze aan De Morgen.
09/12 14u15  Hollywoodicoon toont de keerzijde van haar glamoureuze bestaanJane Fonda viert binnenkort haar 81ste verjaardag, maar aan een pensioen denkt de actrice nog lang niet. Ze verschijnt dan ook nog regelmatig op de rode loper, al begint dat stilaan wel zijn tol te eisen. Vooral de volgende dag, zo toont Fonda in twee brutaal eerlijke posts op Instagram.
09/12 14u15  Onze hoofdredacteur over val van regering: “Niemand wordt hier beter van”Ze ligt er dus, de regering. Als je de commentaren van de ministers en intussen ex-ministers moet geloven, vindt iedereen het doodjammer. Tegelijk probeert iedereen de schuld voor de val van de regering in de schoenen van de anderen te schuiven. Bart De Wever bijvoorbeeld pakte meteen uit met een nieuwe naam: de Marrakesh-coalitie. Daarmee gebruikt hij deze val nu al om zijn verkiezingscampagne voor mei volgend jaar kracht bij te zetten.
09/12 14u15  Het pact dat de regering deed uiteenvallen: wat staat er nu eigenlijk in dat migratiepact?Het migratiepact maakt afspraken tussen 193 VN-lidstaten over hoe migratie – zowel legale als illegale – georganiseerd moet worden. N-VA zei aanvankelijk dat ze 30 punten van kritiek had op het pact, uiteindelijk bleken er dat – toch op de Facebookpagina van Theo Francken (N-VA) - 12 te zijn. Maar eigenlijk maakt het in deze perceptieoorlog ook niet uit: vijf van de zes experten die afgelopen week gehoord werden in het parlement zeggen ook dat het pact niet meer is dan een afsprakennota.
09/12 14u15  Vlaams Belang dient officieel klacht in tegen MigratiepactNu premier Charles Michel naar Marrakesh trekt om het VN-migratiepact namens België goed te keuren, trekt oppositiepartij Vlaams Belang naar de Raad van State om die goedkeuring tegen te houden.
09/12 14u00  LIVE. Knoopt Antwerp weer aan met een zege na nederlaag tegen STVV?Antwerp staat nog steeds op de derde plaats, maar na een 1 op 6 wil het vanmiddag toch weer aanknopen met een overwinning. The Great Old gaat op bezoek bij Cercle Brugge, dat intussen is opgeklommen tot de tiende stek in het klassement. Blijft Antwerp in het spoor van Genk en Club Brugge? Of moet het bovenin de rol lossen? Volg het hier LIVE vanaf 14u30!
09/12 13u45  Meer dan 15.000 euro boetes tijdens controle op vrachtverkeerTijdens een controleactie op vrachtvervoer, zaterdag aan het parkeerterrein Spoor Oost, heeft de politie voor 15.811 euro aan boetes geïnd.
09/12 13u45  Tom Lenaerts over zijn eerste erotische ervaring en #metooTom Lenaerts heeft in ‘Zot Gedraaid’ op radiozender Joe verteld dat hij zijn eerste erotische ervaring mogelijk te danken heeft aan en Nederlands muziekprogramma. Bij Friedl Lesage op Radio 1 sprak hij dan weer zijn onbegrip uit voor mannen die na #metoo niet meer weten wat ze wel en niet mogen doen.
09/12 13u30  Drie personen onwel door CO-intoxicatie in HobokenZaterdagmiddag werden de hulpdiensten naar een woning aan de Jules Destréestraat in Hoboken gestuurd. Drie mensen werden er onwel ten gevolge van een CO-intoxicatie.
09/12 13u15  LIVE. Koning aanvaardt ontslag N-VA-ministers, extra ministerraad om 15 uurPremier Charles Michel (MR)heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Om 15 uur vindt er een ministerraad plaats, zonder N-VA.
09/12 13u00  Theo Francken: “Ontgoocheld, maar we strijden verder. Vergeet niet dat ik een bokser ben”“Ik ben ontgoocheld, maar we strijden verder, we geven niet op. Vergeet niet dat ik een bokser ben.” Dat zei Theo Francken (N-VA) - “nog enkele uren staatssecretaris” - in een toespraak in een overvolle zaal in zijn thuisbasis Lubbeek. Voor honderden mensen en onder heel wat persbelangstelling gaf hij een overzicht van het dossier van het VN-migratiepact dat N-VA uit de regering deed stappen, en de fundamentele bezwaren van zijn partij tegen de tekst.
09/12 13u00  De grootste pineut van deze regeringscrisis: Sander Loones, minister voor minder dan een maand en geen vangnetDe carrière van Sander Loones kreeg een boost op 12 november: de N-VA’er werd minister van Defensie en moest het nieuwe gezicht van zijn partij in West-Vlaanderen worden. Een maand later staat Loones met lege handen...
09/12 12u45  COMMENTAAR. Hoera-stemming na klinkende zege Beerschot Wilrijk“En op het Kiel, is ’t carnaval! En op het Kiel is ’t carnaval!” Het was nog maar de eerste keer dit seizoen dat het bekende deuntje van de Beerschotsupporters door het Olympisch Stadion galmde. De plenzende regen kon de feeststemming niet drukken, Beerschot Wilrijk veegde zaterdagavond de vloer aan met een niet eens zo zwak Tubeke.
09/12 12u30  Wateroverlast op E313 en Ring: maximumsnelheid wordt verlaagdDe hevige regen op zondagvoormiddag zorgt voor problemen op de weg rond Antwerpen. Door watergladheid en een ongeval op de E313 ter hoogte van Wommelgem waren twee rijstroken een tijdlang versperd.
09/12 12u15  Verslagenheid is groot na plotse overlijden Ketnet-actrice (26): “Er zijn geen woorden voor dit verdriet, enkel tranen”Verbijstering en verslagenheid bij familie en vrienden, bij Ketnet-kijkers en bij Studio 100 waarvoor ze haar bekendste reeks, Prinsessia, draaide. Désirée Viola is plots overleden. De beloftevolle actrice, zangeres en model werd slechts 26. Alles leek haar voor de wind te gaan, met nog zoveel plannen voor de toekomst.
09/12 12u15  Bestuurder maakt het wel erg bont: te veel gedronken, te snel, hond tussen de benen en baby niet in autostoelDe Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat. Dat meldt het basisteam Oude Maas op Twitter.
09/12 12u15  Avengers: Endgame, de nieuwe trailer van de vierde film, breekt alle records. Een verbazingwekkende 289 miljoen views in slechts 24 uurDe Avengers: Endgame-trailer kwam op vrijdagochtend online en werd snel de meest bekeken filmtrailer ooit in slechts 24 uur. Volgens de Walt Disney Company, die eigenaar is van Marvel Studios, kreeg de preview een adembenemende 289 miljoen keer bekeken de eerste dag. Het verslaat de recordhouder - Avengers: Infinity War - met meer dan 50 miljoen views.
09/12 12u00  LIVE. Premier Michel naar de koning, De Block opnieuw naar Asiel en MigratiePremier Charles Michel (MR) is zondagvoormiddag naar koning Filip getrokken om hem op de hoogte te brengen van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. Er is ook een ministerraad zonder N-VA gepland.
09/12 12u00  6.000 mensen lopen en stappen mee in vijfde Mechelse Urban TrailZesduizend mensen hebben zaterdagavond deelgenomen aan de vijfde Urban Trail van Mechelen. Een loop- en wandeltocht in het centrum van de stad, die ook door tal van bekende gebouwen liep. Nieuw dit jaar waren de passages door het Hof van Busleyden en het Stedelijk Conservatorium.
09/12 11u45  Jan Jambon: “Formeel gesproken nemen wij ontslag”Formeel gesproken neemt N-VA ontslag uit de regering. Dat heeft ontslagnemend vicepremier Jan Jambon zondag verklaard in De Zevende Dag op Eén. “Ik denk dat wij formeel gesproken ontslag nemen. We hebben gezegd dat als de coalitie naar Marrakesh gaat, dat het zonder ons zou zijn”, legde Jambon uit. Nu de premier naar de Marokkaanse stad gaat, stapt N-VA dus uit de regering.
09/12 11u30  Zo ziet de nieuwe regering Michel eruit zonder N-VANadat N-VA zaterdag liet weten dat het niet meer zou deelnemen aan de regering als Charles Michel naar Marrakesh zou reizen, en Michel liet weten dat hij dat zou doen met steun van de rest van de regering, drong een herschikking zich op. Maggie De Block zal nu terugkeren naar Asiel en Migratie om de portefeuille van Theo Francken over te nemen, en ook de andere bevoegdheden van de vertrokken N-VA-ministers zijn verdeeld. Dat melden VRT en De Tijd.
09/12 11u15  Al 40 jaar feest bij Vandersmissen: “We zijn geen managementteam, maar een gezin”“Je zou een boek kunnen schrijven over ons”, opent Hilde Verheyen (61) ons ­gesprek met het gezin Vandersmissen. We zitten rond de tafel met Hilde, haar echtgenoot Marc Vandersmissen (64) en hun dochters Tinne (38) en Liesbeth (35). Een boek gaat het niet worden, maar we willen wel een boekje opendoen over het familiebedrijf. Want Feestservice Vandersmissen uit Hoogstraten heeft veertig jaar expertise in huis als het op feestvieren aankomt. En daar willen wij graag het fijne van weten.
09/12 11u15  ‘Iran test raketten die EU kunnen aanvallen’Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken. Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag op basis van documenten van westerse inlichtingendiensten.
09/12 11u15  Oefening op het ijs loopt mis: kunstschaatser laat partner vallen op haar hoofdKunstschaatsen lijkt een relatief ongevaarlijke sport om te beoefenen, maar tijdens de Golden Spin-competitie in Zagreb ging het toch even serieus fout tijdens een oefening van twee Amerikaanse schaatsers. Ashley Cain en Timothy LeDuc begonnen zonder problemen aan hun nummer, maar bij een van de laatste onderdelen liep het mis: LeDuc liet zijn medeschaatster vallen, waarbij Cain met het achterhoofd eerst de grond raakte.
09/12 11u00  Maggie De Block terug naar Asiel en Migratie, ook andere N-VA-bevoegdheden verdeeldNadat N-VA zaterdag liet weten dat het niet meer zou deelnemen aan de regering als Charles Michel naar Marrakesh zou reizen, en Michel liet weten dat hij dat zou doen met steun van de rest van de regering, drong een herschikking zich op. Maggie De Block zal nu terugkeren naar Asiel en Migratie om de portefeuille van Theo Francken over te nemen, en ook de andere bevoegdheden van de vertrokken N-VA-ministers zijn verdeeld. Dat melden VRT en De Tijd.
09/12 11u00  Dolle taferelen in de Verenigde Staten: Atlanta verovert eerste titel uit clubgeschiedenis in MLSAtlanta heeft zaterdag in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) de eerste titel uit zijn geschiedenis veroverd. Het team van coach Gerardo ‘Tata’ Martino haalde het voor meer dan 70.000 fans in het Mercedes Benz Stadium in de finale van de play-offs met 2-0 van Portland.
09/12 10u45  Geen stuntzege voor Femke Hermans: Amerikaanse opponent pakt wereldtitel bij supermiddengewichtenDelfine Persoon verdedigde zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan was er nog een Belgische bokster die een titelkamp uitvocht. Femke Hermans nam het in Los Angeles op tegen de Amerikaanse Claressa Shields voor de titel bij de supermiddengewichten (-76 kg). Een stuntzege tegen het Amerikaanse fenomeen zat er niet in voor Hermans: Shields domineerde en won na een unanieme beslissing van de jury.
09/12 10u45  Antwerpse politie sluit straten af wegens wateroverlastDoor de zware regenval heeft de Antwerpse politie verschillende straten afgesloten. Het gaat onder meer om de Naftaweg, de Schroeiweg, de Herenpolderbrug, de Emiel Vloorstraat en de Berkenrodelei.
09/12 10u30  LIVE. Premier Michel bij de koning, De Block opnieuw naar Asiel en MigratiePremier Charles Michel (MR) is zondagochtend naar koning Filip getrokken om hem op de hoogte te brengen van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. Er is ook een ministerraad zonder N-VA geoland.
09/12 10u15  Bijna iedere week leggen in Nederland criminelen ergens een granaat voor een deur van een winkel of caféBijna iedere week leggen in Nederland criminelen ergens een granaat voor een deur van een winkel of café. Vaak als dreigmiddel of om de eigenaar van een horecagelegenheid af te persen. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS.
09/12 10u15  LIVE. "Michel is onderweg naar de koning", ook ministerraad zonder N-VA geplandPremier Charles Michel (MR) is zondagochtend naar koning Filip getrokken om hem op de hoogte te brengen van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. Dat bevestigt MR-vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Er is ook een ministerraad zonder N-VA geoland.
09/12 10u00  Officiële telling: meer dan 1.700 mensen opgepakt bij Franse protestenBij het protest van de “gele hesjes” zaterdag in Frankrijk zijn in totaal 1.723 mensen opgepakt. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zondagochtend bekendgemaakt.
09/12 10u00  REACTIES. Wouter Beke:“Dit is geen moment van triomfalisme, maar van verantwoordelijkheid”Het vertrek van N-VA uit de regering-Michel en de doorstart van die regering met de overblijvende partijen MR, Open Vld en CD&V is voor CD&V-voorzitter Wouter Beke “geen moment van triomfalisme, maar van verantwoordelijkheid”. Dat heeft hij zondag gezegd in De Ochtend op Radio 1.
09/12 10u00  REACTIES. “Geen sprake van dat wij deze afbraakregering gaan steunen”Nu N-VA geen deel meer uitmaakt van de federale regering, wil premier Michel de legislatuur volmaken met een minderheidsregering. Een beslissing die heel wat implicaties heeft voor hoe het land het komende half jaar bestuurd zal worden, en die goodwill bij de oppositie vereist. Een overzicht van de reacties.
09/12 09u45  Man (58) raakt zwaargewond bij frontale botsingEen 58-jarige man uit Rumst is zondagochtend rond 7.15u zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Reetsesteenweg in Aartselaar.
09/12 09u30  Auto knalt tegen muur aan kruispunt Kazerne DossinAan Kazerne Dossin in Mechelen is een auto gebotst tegen de muur die op het kruispunt van de Goswin de Stassartstraat en de Edgard Tinellaan staat.
09/12 09u15  Boston boekt ruimste zege uit clubgeschiedenis, Houston verliest alweerBoston heeft zaterdag in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) zijn grootste zege uit de geschiedenis behaald. De Celtics klopten Chicago met 133-77. Voor Chicago is het meteen het ruimste verlies sinds de oprichting van de club.
09/12 09u15  Ministerraad komt om 10 uur bijeen, N-VA “wellicht niet meer uitgenodigd”Premier Charles Michel roept om 10 uur een ministerraad bijeen. Dat heeft Belga zondag door een goede bron bevestigd gekregen. De N-VA-ministers zullen wellicht “niet meer uitgenodigd worden”, zei vicepremier Jan Jambon in De Ochtend op Radio 1.
09/12 09u15  Atlanta verovert eerste titel uit clubgeschiedenis in Major League SoccerAtlanta heeft zaterdag in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) de eerste titel uit zijn geschiedenis veroverd. Het team van coach Gerardo ‘Tata’ Martino haalde het voor meer dan 70.000 fans in het Mercedes Benz Stadium in de finale van de play-offs met 2-0 van Portland.
09/12 08u45  Verdwijnen van N-VA uit regering betekent start van hele stoelendansHet verdwijnen van N-VA uit de regering-Michel betekent ook de start van een hele stoelendans in de cenakels van de macht. Een overzicht van wat de Vlaams-nationalisten verliezen, en wat de andere partijen winnen.
09/12 08u30  ROYALS. Dit is het slechte kantje van Kate Middleton. En wat deed prinses Charlotte op café?Prinses Charlotte bracht een bezoekje aan een Britse pub, en koningin Máxima draagt een dierenprint op een elegantie manier: alle nieuwtjes van het Britse en andere koningshuizen op een rijtje.
09/12 08u30  Heist sluit heenronde af met bittere nederlaagHeist eindigt de eerste ronde op de laatste plaats met tien punten. Het deelt die plaats wel met Geel, maar Heist heeft een match minder gewonnen.
09/12 08u30  3.469 straatnamen in Antwerpen, maar lang niet allemaal worden ze juist geschrevenDe stad Antwerpen telt op de kop 3.469 goedgekeurde straatnamen. Vreemd genoeg zijn er in tientallen gevallen schrijffouten op de straatnaambordjes beland. “Ze worden zo snel als mogelijk aangepast”, zegt de stad.
09/12 08u00  Regering-Michel gaat door zonder N-VA: dit moet je wetenDe Zweedse coalitie stond al langer op barsten, maar zaterdag is de bom dan toch eindelijk ontploft. De N-VA verdwijnt uit de meerderheid, MR, Open Vld en CD&V vormen vanaf nu een “blauw-oranje” minderheidsregering. Dit moet je weten over een dag van crisis.
09/12 07u45  Gluren bij BV's: Tanja Dexters deelt zwoele foto uit de oude doos, Matteo Simoni toont hilarisch vakantiefilmpjeDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
09/12 07u45  Auto ramt drie geparkeerde wagens en komt op zijkant terechtIn de Van Boeckellaan in Lier is in de nacht van zaterdag op zondag een ongeval gebeurd.
09/12 07u45  Nieuwe dienstregeling NMBS gaat vandaag in: dit verandert erSpoorwegmaatschappij NMBS voert zondag haar nieuwe vervoersplan in. Voor bepaalde treinen zal de dienstregeling of het traject aangepast worden, “met als doel het treinaanbod te versterken en te verbeteren”.
09/12 07u30  Zweedse ‘Kamikazecoalitie’ sneuvelt voor het ingaan van de eindsprintSommigen geloofden niet dat ze het langer dan een jaar zou uitzingen, maar uiteindelijk heeft de Zweedse coalitie de rit bijna volledig uitgedaan. Het is uiteindelijk het (op het eerste gezicht schadeloze) VN-migratiepact dat de federale ploeg doet vervellen tot een oranje-blauwe coalitie zonder N-VA.
09/12 07u30  Karel De Gucht: “N-VA beweegt naar extreemrechts”In een interview met De Zondag valt Open Vld-boegbeeld Karel De Gucht hard uit tegen ex-coalitiepartner N-VA, die hij naar extreemrechts ziet verschuiven. “Die campagne is maar één uiting daarvan.”
09/12 07u30  Premier Charles Michel: “Ik vertrek zondag naar Marrakesh”Premier Charles Michel vertrekt vandaag (zondag) naar Marrakesh, in naam van de regering. Dat heeft hij zaterdagavond bekendgemaakt. Eerder op de avond had N-VA de ministerraad die om 20 uur werd samengeroepen verlaten. Op een persconferentie gaf voorzitter Bart De Wever meer uitleg. “Als Michel morgen opstijgt naar Marrakesh, dan doet hij dat niet als premier van de Zweedse regering, maar van de Marrakesh-coalitie.” Premier Michel gaat een minderheidsregering op de been proberen te brengen, de N-VA-ministers worden dan vervangen door twee staatssecretarissen.
09/12 07u15  Rukwinden en buien maken plaats voor rustiger weerZondag begint de dag bewolkt met nog buien die lokaal fel kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met een donderklap en windstoten van 50 tot 70 km/u. In de loop van de namiddag wordt het droger en rustiger vanaf het westen met meer opklaringen. Dat meldt het KMI zondagochtend.
09/12 04u15  Githo Nijlen stuurt 520 leerlingen naar musical '40-45'Githo Nijlen heeft alle 520 leerlingen gratis op een ontspannende, culturele namiddag getrakteerd met een bezoek aan de musical ‘40-45’ van Studio 100. 'Ons enthousiaste schoolteam wordt al dertig jaar vakkundig geleid door onze algemeen directeur Frederik De Houwer. Dit jubileum mocht onze school niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers dit spektakel aangeboden. Technische en beroepsleerlingen worden al te vaak als een soort cultuurbarbaren beschouwd. Dat is niet terecht. We hopen dat dit een blijvende indruk op hen zal nalaten', aldus Jan Verreet van de school.
09/12 02u15  We produceren steeds minder huishoudelijk afvalDe boodschap dat we allemaal minder afval moeten produceren, lijkt definitief te zijn doorgedrongen. Vorig jaar daalde de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per Vlaming met 19 kg, zo blijkt uit de officiële jaarcijfers van OVAM. Ook het gewicht van de witte restafvalzak is opnieuw gedaald, al zitten er in de doorsnee zak nog te veel zaken die eigenlijk te recycleren zijn.
09/12 02u15  “Het beeld van de blanke die als koning van de jungle orde op zaken komt stellen, leeft nog”“De Congolezen hebben zwaar geleden onder de kolonisatie, en dat doen we nog”, zegt Randy Kankolongo Kalemba. “Het voelt alsof ons leven en onze dromen nog altijd worden bepaald door de koloniale ideologie waarin de superieure blanke boven de inferieure zwarte staat.”
09/12 02u15  Straatverkoop eindelijk ook officieel toegelaten in Los AngelesEr zijn naar schatting meer dan 50.000 illegale straatverkopers actief in Los Angeles. Zij vragen al sinds 2012 een duidelijke wetgeving rond straatverkoop. Het stadsbestuur gaat nu eindelijk in op die vraag en legaliseert straatverkoop.
09/12 02u15  GETEST. De bioscoop in huis: de compacte beamerbox van PanasonicDroomt u van een bioscoop in huis, maar ziet u het niet zitten om een projector aan uw plafond op te hangen met lelijke kabels door de kamer? Dan biedt Panasonic een knappe oplossing met de TX-100FP1E: een compacte beamerbox met beeld en geluid die u gewoon vlak voor de projectiemuur neerzet.Raoul Putzeys
09/12 02u15  COLUMN. Niks prettigs aan de feestdagenGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (11) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
09/12 02u15  COLUMN. De Blik van Bistiaux: ‘no footage available’, het is nauwelijks voor te stellenDe volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
09/12 00u30  Delfine Persoon blijft wereldkampioene in het boksen na demonstratie tegen WaguthiiDelfine Persoon (33) heeft zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigd. In Ardooie haalde ze het met technisch knock-out in de tiende ronde van de Keniaanse Judy Waguthii.
09/12 00u00  EUROMILLIONS LEAGUE. Maaseik wint Clasico bij Roeselare en komt alleen aan de leiding in de tussenstandMaaseik heeft zaterdagavond de topper op de negende speeldag in de Euromillions Volley League gewonnen bij Roeselare. De Limburgers haalden het met 1-3 (22-25, 26-28, 25-22 en 22-25).
09/12 00u00  Spirou Charleroi plaatst zich als eerste voor de halve finales Beker van BelgiëSpirou Charleroi heeft zich zaterdagavond als eerste geplaatst voor de halve finales van de Beker van België basketbal. De Carolo’s wonnen na de heenwedstrijd ook de terugwedstrijd tegen Bergen, ditmaal met 54-75. Vrijdag was het eerste duel in de Spiroudôme op 85-67 geëindigd.
08/12 23u45  OVERZICHT. Niet eerste keer dat België minderheidsregering heeftDat Charles Michel besluit om zonder N-VA voort te gaan en een minderheidsregering te vormen met MR, CD&V en Open Vld is geen primeur in de Belgische geschiedenis. Verschillende christendemocraten leidden al een minderheidskabinet. “Maar zo’n experiment werd nooit een succes”, zegt politicoloog Nicolas Bouteca. “Het zit niet in onze traditie.”
08/12 23u30  Twitter lacht met timing VRT: “Na de regeringscrisis, ‘F.C. De Kampioenen’, cynischer wordt het niet”“En hierna kan u kijken naar ‘FC De Kampioenen’.” Het was met deze grappige aankondiging dat Annelies Van Herck het extra VRT-nieuwsjournaal over de persconferentie van N-VA en de nakende val van de regering-Michel afsloot. Vlak erna schakelde de VRT in volle politieke crisis immers weer over naar het oorspronkelijke zendschema, met een herhaling van het komische programma als volgende programma. Tot jolijt op sociale media. “Dit kan alleen in België.”
08/12 23u00  Verrassing van formaat in het handbal: Sporting NeLo verslaat Nederlandse kampioenVerrassing van formaat op de twaalfde speeldag van de BeNeleague. Het Limburgse Sporting NeLo nam voor eigen publiek vlotjes de maat van Nederlands kampioen Aalsmeer (37-26) en rukt daarmee op naar de vijfde plaats in de rangschikking. NeLo solliciteert hiermee nadrukkelijk naar een ticket voor de Final Four die op 30 maart in de Lotto Arena in Antwerpen gehouden wordt.
08/12 23u00  Owngoal van Laurent Ciman leidt Stade Rennes naar zegeOp de 17e speeldag in de Franse Ligue 1 wou Laurent Ciman de opgang van zijn ploeg Dijon uit de gevarenzone bestendigen op het veld van middenmotor Rennes. Het werd een ongelukkige avond voor de voormalige Rode Duivel, want mede door zijn owngoal hield Rennes de drie punten thuis (2-0).
08/12 23u00  Premier Charles Michel: “Ik vertrek morgen naar Marrakesh”Premier Charles Michel vertrekt morgen (zondag) naar Marrakesh, in naam van de regering. Dat heeft hij zaterdagavond bekendgemaakt. Eerder op de avond had N-VA de ministerraad die om 20 uur werd samengeroepen verlaten. Op een persconferentie gaf voorzitter Bart De Wever meer uitleg. “Als Michel morgen opstijgt naar Marrakesh, dan doet hij dat niet als premier van de Zweedse regering, maar van de Marrakesh-coalitie.” Premier Michel gaat een minderheidsregering op de been proberen de brengen, de N-VA-ministers worden vervangen door twee staatssecretarissen.
08/12 22u45  Messi pakt uit met twee fenomenale vrije trappen en assist: Barcelona wint eenvoudig bij stadsrivaalLionel Messi eindigde pas vijfde in de verkiezingen van de Gouden Bal, maar dat liet de kleine Argentijn duidelijk niet aan zijn hart komen. De Vlo schitterde immers in de stadsderby tussen Espanyol en Barcelona: met een assist en twee goals - twee fantastische vrije trappen - gidste hij de Blaugrana immers langs de stadsrivaal: het werd 0-4. De Catalanen worden zo opnieuw competitieleider. Thomas Vermaelen bleef de hele wedstrijd op de bank.
08/12 22u45  SPELERSBEOORDELINGEN na KV Mechelen-Westerlo (1-3): één 8 en enkele keren een 7KV Mechelen heeft zaterdag zonder al te veel moeite Westerlo verslagen met 1-3. Doelpuntenmakers waren Engvall en De Camargo, Soumah (Westerlo) maakte een own-goal, maar maakte dat in het slot nog goed met een eerredder. Dit zijn onze spelersbeoordelingen voor KV Mechelen:
08/12 22u30  Storm helpt KV Mechelen met drie beslissende voorzetten voorbij WesterloKV Mechelen is nu al veertien wedstrijden op rij ongeslagen. Ook de passage bij KVC Westerlo bracht de eerste periodekampioen tot een goed einde. Drie beslissende voorzetten van uitblinker Storm volstonden voor de zege.
08/12 22u30  REACTIES. “N-VA stort land in crisis”Nu de ministerraad is afgelopen en N-VA-voorzitter Bart De Wever kenbaar heeft gemaakt dat zijn partij zich uit de regering gezet acht, regent het politieke reacties. De groene oppositie is niet te spreken over de demarche van regeringspartij N-VA. “De kracht van verandering is de kracht van vernieling gebleken”, tweet Kamerfractieleider Kristof Calvo. CD&V-vicepremier Kris Peeters blijft premier Charles Michel “onverkort steunen”.
08/12 22u15  Groen: “N-VA stort land in crisis”De groene oppositie is niet te spreken over de demarche van regeringspartij N-VA. “N-VA stort land in een crisis. De kracht van verandering is de kracht van vernieling gebleken”, tweet Kamerfractieleider Kristof Calvo. Hij reageert daarmee op de aankondiging dat N-VA zich uit de regering gezet acht indien premier Charles Michel zondag naar Marrakesh vertrekt.
08/12 22u15  Tom Van Grieken (Vlaams Belang) zegt federale regering vaarwel met ludieke tweetHet nieuws dat het einde van de regering-Michel nabij lijkt omwille van het veelbesproken migratiepact, nam met de toespraak van Bart De Wever zaterdagavond een nieuwe wending. Verschillende politici trokken al naar Twitter, waaronder ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Die plaatste op het sociale medium een ludieke afbeelding van een gebroken fotokader, waarop de ministers en staatssecraterissen van de federale regering afgebeeld zijn. “Ciao, ander en beter”, luidt het veelzeggende bijschrift.
08/12 22u15  Appartement onbewoonbaar na brandIn een appartementsgebouw in de Jules Steursstraat in Deurne is zaterdagavond brand ontstaan in een slaapkamer. Het vuur ontstond rond 20.30 uur op de tweede verdieping.
08/12 22u15  LIVE. Boeken toe voor Westerlo? KV Mechelen 0-3 voorWesterlo en KV Mechelen sluiten de vierde speeldag af met een onderonsje in het Kuipje. KV Mechelen wil na twee gelijke spelen weer aanknopen met een zege, en toonde in de beker alweer mooie dingen. Malinwa wist zich te plaatsen voor de kwartfinale ten koste van Lokeren. Westerlo is bezig aan wisselvallige weken maar versloeg vorige week wel Roeselare. Trekt het die lijn door? Of nemen de bezoekers de drie punten mee naar Mechelen? Volg LIVE vanaf 20u30!
08/12 22u00  LIVE. Engvall zet KV Mechelen op voorsprong in Westerlo, De Camargo verdubbelt scoreWesterlo en KV Mechelen sluiten de vierde speeldag af met een onderonsje in het Kuipje. KV Mechelen wil na twee gelijke spelen weer aanknopen met een zege, en toonde in de beker alweer mooie dingen. Malinwa wist zich te plaatsen voor de kwartfinale ten koste van Lokeren. Westerlo is bezig aan wisselvallige weken maar versloeg vorige week wel Roeselare. Trekt het die lijn door? Of nemen de bezoekers de drie punten mee naar Mechelen? Volg LIVE vanaf 20u30!
08/12 21u45  Lierse Kempenzonen pakt in Oudenaarde zijn eerste 6 op 6Lierse Kempenzonen heeft zijn eerste 6 op 6 van het seizoen beet. Eén week na zijn thuiszege tegen Rupel Boom pakten de Pallieters ook de drie punten in Oudenaarde. Twee strafschopgoals van Yoni Buyens en een schicht van Toon Janssen volstonden voor een al bij al vlotte uitzege.
08/12 21u45  LIVE. Engvall zet KV Mechelen op voorsprong in WesterloWesterlo en KV Mechelen sluiten de vierde speeldag af met een onderonsje in het Kuipje. KV Mechelen wil na twee gelijke spelen weer aanknopen met een zege, en toonde in de beker alweer mooie dingen. Malinwa wist zich te plaatsen voor de kwartfinale ten koste van Lokeren. Westerlo is bezig aan wisselvallige weken maar versloeg vorige week wel Roeselare. Trekt het die lijn door? Of nemen de bezoekers de drie punten mee naar Mechelen? Volg LIVE vanaf 20u30!
08/12 21u30  De Wever: “Als premier Michel naar Marrakesh vertrekt, dan zit N-VA niet meer in de regering”N-VA heeft de ministerraad die om 20 uur werd samengeroepen verlaten. Op een persconferentie gaf voorzitter Bart De Wever meer uitleg. “Als Michel morgen opstijgt naar Marrakesh, dan doet hij dat niet als premier van de Zweedse regering, maar van de Marrakesh-regering.”
08/12 21u00  LIVE. N-VA verlaat ministerraad en houdt persconferentie: val van regering lijkt nabijN-VA heeft de ministerraad die om 20 uur werd samengeroepen verlaten. De partij geeft om 21 uur een persconferentie. Het ziet ernaar uit dat N-VA daar zal aankondigen dat ze uit de regering stapt.
08/12 20u30  Chelsea smeert Manchester City eerste nederlaag aan, Hazard beslissend met twee assistsChelsea heeft Manchester City een eerste nederlaag in de Premier League aangesmeerd. The Blues kregen niet veel kansen, maar blonken uit in de afwerking: het werd 2-0 na goals van N’Golo Kanté en David Luiz. Eden Hazard gaf de assists voor beide doelpunten en kreeg in de slotfase een applauswissel.
08/12 20u15  Ministerraad zit (dan toch) samen: zijn laatste uren van regering Michel geteld?De ministerraad zit momenteel samen in de Wetstraat 16. N-VA had om zo’n extra vergadering gevraagd, vooraleer premier Charles Michel naar Marrakesh zou afreizen. Bij de start van de ministerraad zei Jan Jambon (N-VA) dat “de kans zeer klein is dat het nog goed komt.”
08/12 20u00  Wateroverlast veroorzaakt even verkeershinder aan SportpaleisDe omgeving rond het Sportpaleis in Antwerpen heeft zaterdagnamiddag te maken gehad met wateroverlast. Daardoor was er verkeershinder op het op- en afrittencomplex aan het Sportpaleis.
08/12 20u00  LIVE. Westerlo en KV Mechelen sluiten vierde speeldag afWesterlo en KV Mechelen sluiten de vierde speeldag af met een onderonsje in het Kuipje. KV Mechelen wil na twee gelijke spelen weer aanknopen met een zege, en toonde in de beker alweer mooie dingen. Malinwa wist zich te plaatsen voor de kwartfinale ten koste van Lokeren. Westerlo is bezig aan wisselvallige weken maar versloeg vorige week wel Roeselare. Trekt het die lijn door? Of nemen de bezoekers de drie punten mee naar Mechelen? Volg LIVE vanaf 20u30!
08/12 19u45  SPELERSBEOORDELINGEN Beerschot Wilrijk: Vanzeir uiteraard grote uitblinkerDante Vanzeir schonk op z’n eentje Beerschot Wilrijk de zege, thuis tegen Tubeke. Vanzeir werd de absolute uitblinker met vier goals. Voor Tubeke scoorden Henry en Bueno, Prychynenko legde de 5-2 eindstand vast. Dit zijn onze spelersbeoordelingen:
08/12 19u30  K’s Choice en 600 zangers openen ‘Winter in Antwerpen’In Antwerpen is zaterdag ‘Winter in Antwerpen’ officieel van start gegaan. Dat gebeurde met een heleboel activiteiten en optredens in de binnenstad. Op het Operaplein gaf K’s Choice samen met 600 zangers en zangeressen een akoestisch concert. Dirigent Hans Primusz leidde alles in goede banen.
08/12 19u30  400-tal ‘gele hesjes’ opgepakt in BrusselDe politie heeft naar aanleiding van de actie van de “gele hesjes” enkele honderden betogers opgepakt. Volgens de politie waren er zo’n 1000 ‘gele hesjes’-betogers afgezakt naar Brussel. De actievoerders verzamelden zich in verschillende groepen en trachtten tunnels en wegen te versperren.
08/12 19u00  Beerschot Wilrijk klopt Tubeke met 5-2 dankzij vier(!) goals van Dante VanzeirDante Vanzeir heeft op z’n eentje Beerschot Wilrijk de zege geschonken, thuis tegen Tubeke. Vanzeir werd de absolute uitblinker met vier goals. Na een half uur had de twintiger al een zuivere hattrick, na de rust prikte hij er nog eentje tegen de netten. Voor Tubeke scoorden Henry en Bueno, Prychynenko legde met een harde knal de 5-2 eindstand vast.
08/12 18u45  Ministerraad komt (dan toch) samen om 20 uur: zijn laatste uren van regering Michel geteld?De ministerraad komt om 20 uur samen in de Wetstraat 16. Dat bevestigen verschillende bronnen. Eerder op de dag had N-VA-voorzitter Bart De Wever aangekondigd dat het overleg om 16 uur op de agenda stond, maar dat heeft om onduidelijke redenen niet plaatsgevonden.
08/12 18u45  Burgerplatform Windstil organiseert informatieavondHet burgerplatform Windstil, dat bezorgd is om de mogelijke komst van een windmolenpark op en rond het industrieterrein van Malle en Zoersel, organiseert op 13 december een eigen infoavond in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle.
08/12 18u45  LIVE. Beerschot Wilrijk leidt met 4-2 tegen Tubeke dankzij vier(!) goals van VanzeirBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 18u30  LIVE. Beerschot Wilrijk leidt met 3-1 tegen Tubeke dankzij zuivere hattrick VanzeirBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 18u15  DISCUSSIE. Vakbond roept op tot staking in onderwijs: hebt u begrip?De socialistische onderwijsvakbond ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend voor vrijdag 14 december. In verschillende scholen in het land wordt dus heel wat hinder verwacht.
08/12 18u00  Lukaku scoort opnieuw voor Manchester United, dat eindelijk nog eens kan winnenRomelu Lukaku heeft de weg naar doel weer gevonden voor Manchester United. Net als vorige week scoorde de spits van de Rode Duivel voor zijn team, dat voor het eerst in meer dan een maand nog eens kon winnen. Man U rekende met duidelijke 4-1-cijfers af met het Fulham van Denis Odoi.
08/12 18u00  Wateroverlast veroorzaakt verkeershinder aan SportpaleisDe omgeving rond het Sportpaleis in Antwerpen heeft zaterdagnamiddag te maken met wateroverlast. Daardoor is er wat verkeershinder op het op- en afrittencomplex aan het Sportpaleis. Dat meldt de Antwerpse politie.
08/12 17u45  LIVE. Na half uur al 3-0 voor Beerschot Wilrijk dankzij hattrick VanzeirBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 17u30  LIVE. Vanzeir verdubbelt de score, Beerschot Wilrijk na 20 minuten al 2-0 voor tegen TubekeBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 17u15  LIVE. Vanzeir trapt Beerschot Wilrijk al snel op voorsprong tegen TubekeBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 17u15  Sweeck verplettert de tegenstand in Essen en pakt tweede zege van het jaarLaurens Sweeck heeft op dominante wijze de Brico Cross in Essen gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice won met een duidelijke voorsprong op Gianni Vermeersch en David van der Poel. Voor Sweeck is het na Neerpelt zijn tweede zege van het jaar.
08/12 17u00  'Dronken' F1-piloot steelt de show tijdens FIA-galaGisteren vond het FIA-gala in Sint-Petersburg plaats. Lewis Hamilton kreeg naast de trofee voor het behalen van de wereldtitel ook trofee voor ‘Personality of the Year’. Het was echter Kimi Raikkonen die met alle aandacht ging lopen.
08/12 17u00  Enkele honderden betogers in Brussel opgepakt, rust lijkt weergekeerdDe politie heeft naar aanleiding van de actie van de “gele hesjes” enkele honderden betogers opgepakt. Een deel van de betogers trok via de kleine ring en de Albert II- laan naar Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node, achtervolgd door de politie. Een deel van die “gele hesjes” is ook opgepakt, een ander deel is uiteengedreven, zodat de rust grotendeels is weergekeerd. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.
08/12 17u00  India veroordeelt Red Lions tot barrages op WK hockeyIndia heeft zaterdag zijn derde en laatste groepswedstrijd op het WK hockey in eigen land met forse 5-1-cijfers gewonnen tegen Canada. De Indiërs wippen door de zege over België naar de winst in poule C.
08/12 16u45  Erkenning van studentenclub Reuzegom wordt ingetrokken na dodelijk incidentSeniorenkonvent Leuven, de koepelorganisatie van de Vlaamse jongensstudentenclubs verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, trekt de erkenning van studentenclub Reuzegom “met onmiddellijke ingang” in. Dat meldt de vereniging zaterdagnamiddag op haar Facebookpagina.
08/12 16u30  Onduidelijkheid troef: ministerraad over migratiepact uitgesteld, premier verstuurde nog geen uitnodigingDe extra ministerraad over het VN-migratiepact die om 16 uur zou plaatsvinden, is uitgesteld. Dat vernam onze redactie uit goede bron. Hoewel N-VA-voorzitter Bart De Wever eerder aankondigde dat er vandaag finaal beslist zou worden, blijken de viceministers nog te wachten op een uitnodiging van de premier. Er is dus nog geen duidelijkheid over wanneer of waar een nieuwe raad zal plaatsvinden, ook de reden van uitstel is niet bekend.
08/12 16u00  Ongeloof na dodelijke crash: “Ze hadden net de liefde voor elkaar teruggevonden”Twee doden en een mama van drie jonge kindjes die nog voor haar leven vecht: de tol van het ongeval vrijdagnacht op de Ruggeveldlaan in Deurne, is loodzwaar. Twee van de slachtoffers vormden een koppel. De derde inzittende was een vriend van hen. Drie families zijn verteerd door verdriet. “Manu en Sheila waren net terug dolverliefd op elkaar.”
08/12 15u30  Er is een nieuwe ‘Temptation’-baby op komstKirsten en Regilio, die twee jaar geleden als koppel meededen aan ‘Temptation Island’, verwachten hun tweede kindje samen. Dat hebben ze meegedeeld op sociale media.
08/12 15u30  Antwerpse pater Charles Deckers zalig verklaardTijdens een sobere maar indrukwekkende plechtigheid heeft kardinaal Giovanni Becciu zaterdagnamiddag op de esplanade van het heiligdom van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Kruis in de stad Oran, in het noordwesten van Algerije, de Antwerpse pater Charles Deckers en achttien andere martelaren zalig verklaard. De negentien martelaars werden allen in de jaren 1990 omwille van hun katholieke geloof vermoord.
08/12 15u30  Inbraak in 30 tuinhuisjes in DeurneIn zo’n 30 tuinhuizen bij de volkstuintjes aan de Lakborslei is er ingebroken. De eerste meldingen daarover liepen vrijdagochtend binnen.
08/12 15u30  ‘Gele hesjes’ proberen brand te stichten in winkelcomplex op Champs-ElyséesOp de Champs-Elysées in Parijs worden zaterdagmiddag pogingen ondernomen om brand te stichten in het winkelcomplex Drugstore Publicis. De spanningen naar aanleiding van de manifestaties van de ‘gele hesjes’ lopen op.
08/12 15u15  Deel van bouwkraan valt naar beneden en belandt in tuinIn de Kuytekopstraat in Branst (Bornem) is zaterdag een deel van een bouwkraan naar beneden gevallen. Als bij wonder viel het gevaarte rakelings tussen enkele huizen en belandde het in een tuin.
08/12 15u15  Toeristen aaien “ongevaarlijke” haai, maar dat blijkt slecht idee te zijnDe Amerikaanse Asher (8) is erg geschrokken tijdens zijn vakantie op de Bahama’s. De jongen stond samen met zijn gezin rond een paar “ongevaarlijke” verpleegsterhaaien, toen er plots een zijn tanden zette in de rug van Asher. Papa Jeremy greep meteen in waardoor de verwondingen al bij al nog meevielen.
08/12 15u00  Zeventien auto’s beschadigd in Hoboken: drie jongeren meegenomen voor verhoorDe politie werd vrijdagavond in de Pauwenlaan in Hoboken gevraagd. Daar hadden buurtbewoners gezien hoe enkele jongeren opzettelijk beschadigingen toebrachten aan geparkeerde auto’s.
08/12 14u45  Kerstmarkt in Onze-Lieve-Vrouw-Olen afgelast door verwachte stormweerDe kerstmarkt in Onze-Lieve-Vrouw-Olen is zaterdag afgelast wegens het verwachte stormweer. Ook de geplande Santa Kidsrun gaat niet door.
08/12 14u15  Bezoekers van eerste Studio Schlager lijken verdacht veel op carnavalszottenIn de AED Studios in Lint vond vrijdag de allereerste editie van Studio Schlager plaats. Dresscode? Hoe zotter hoe liever. De ruime studio liep niet helemaal vol, maar er waren toch over de 1.200 tickets verkocht. Het nieuw schlagerfestival lokte ook veel ‘locals’.
08/12 14u15  Red Lions smukken doelsaldo nog op, maar moeten hopen op mirakel om groep te winnenDe Belgische hockeymannen hebben op het WK hun laatste poulewedstrijd gewonnen. Tegen Zuid-Afrika werd het 5-1. Toch zal die ruime zege waarschijnlijk niet volstaan voor groepswinst: later vandaag neemt thuisland India het nog op tegen Canada, een wedstrijd waarin het torenhoog favoriet is. Bij winst eindigen de Aziaten sowieso met een beter doelsaldo dan de Lions, die wel zeker zijn van de volgende ronde.
08/12 14u15  VIDEO. Eerste confrontatie tussen politie en betogers in Brussel: politie zet waterkanon inIn de Montoyerstraat in Brussel is het zaterdag kort na de middag tot een eerste confrontatie gekomen tussen de gele hesjes en de politie.
08/12 14u00  Lierse Kempenzonen wacht op Marvin Ogunjimi: “Niet gekomen om uit te bollen”Met de komst van Marvin Ogunjimi zette Lierse Kempenzonen donderdag zijn belofte om versterking binnen te halen ook om in daden. De 31-jarige voormalige Rode Duivel blijft wel tot januari noodgedwongen in het vriesvak.
08/12 14u00  Egypte start onderzoek naar Deens koppel dat naakt poseert op Grote PiramideIn Egypte wordt een gerechtelijk onderzoek gestart naar een koppel uit Denemarken dat één van de piramiden van Gizeh heeft beklommen en op de top naakt zou hebben geposeerd. Het is niet duidelijk of de twee zich nog in Egypte bevinden.
08/12 14u00  Jupiler Pro League lonkt naar Jan Van den Bergh (24), die straks einde contract isBeerschot Wilrijk is nog steeds de fiere leider in de tweede periode. Vanavond komt met Tubeke de verrassende eerste achtervolger op bezoek in het Olympisch Stadion. Een match die moet gewonnen worden, dat beseft ook man in vorm Jan Van den Bergh. “Het moet onze ambitie zijn om in de drie resterende wedstrijden voor de winterstop het maximum van de punten te pakken.”
08/12 14u00  Antwerpse kledingverkoper in West-Vlaanderen: het andere leven van Westerlo-speler Van den BogaertHet ouderlijke huis staat in Deurne, maar voor de liefde pendelt Bryan Van den Bogaert met plezier iedere dag tussen Westerlo en het West-Vlaamse Kuurne. Daar baat de flankspeler samen met zijn vriendin een kledingwinkel uit. “Een terugkeer naar de stad van mijn hart zit er dus niet meteen in.”
08/12 14u00  Gustav Engvall ontpopt zich in geen tijd tot Mechelse publiekslieveling: “Soms ben ik een Rooney, andere keren een Inzaghi”“Stond ik buitenspel bij mijn ­doelpunt?” Gustav Engvall scoorde woensdag tegen Lokeren, maar besefte dat het kantje boord was. “Gelukkig floot de scheidsrechter niet.”
08/12 13u45  Bart De Wever: “Regering komt vandaag bij elkaar, wij kunnen het migratiepact niet aanvaarden”De ministerraad komt vandaag nog bij elkaar om definitief een standpunt over het VN-Migratiepact in te nemen, dat zegt Bart De Wever. De N-VA-voorzitter laat tegelijk weten niet te zullen wijken, maar hoopt naar eigen zeggen toch dat de regering niet valt.
08/12 13u30  Duizenden actievoerders dagen op in Parijs, maar situatie blijft onder controleOndanks de gespannen situatie op de Champs-Elysées in Parijs, lijkt de vierde actiedag van de ‘gele hesjes’ in Frankrijk relatief rustig te verlopen. In de hoofdstad waren rond de middag al 548 mensen opgepakt, van wie er 272 aangehouden zijn. Dat zijn al meer arrestaties dan tijdens de hele vorige actiedag op 1 december, toen de rellen en de grootschalige vernielingen in Parijs de Fransen met verstomming sloegen.
08/12 13u30  Als elke seconde telt: sheriff bevrijdt geknelde man uit rokend autowrakHulpverleners verdienen alle respect. Ze bevinden zich vaak in penibele situaties, maar moeten het hoofd koel houden. Zoals ook te zien is op deze beelden uit Texas. Daar werd een plaatsvervangende sheriff opgeroepen voor een ongeval. Zodra hij aankomt, helpt hij meteen de bestuurder van een wagen, die knel zit. Er is gevaar want uit de motor komt een behoorlijke rookpluim, de wagen zou wel eens in brand kunnen schieten. Maar samen met enkele moedige omstaanders bevrijden ze de man.
08/12 13u30  De Wever: “Ministerraad komt vandaag samen over VN-migratiepact, een goedkeuring kan voor ons niet”De ministerraad komt vandaag nog bij elkaar om definitief een standpunt over het VN-Migratiepact in te nemen, dat heeft Bart De Wever gezegd bij aankomst op de partijraad van de N-VA, en dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie. De N-VA-voorzitter laat tegelijk weten niet te zullen wijken, maar hoopt naar eigen zeggen toch dat de regering niet valt.
08/12 13u15  KMI waarschuwt voor felle rukwindenZaterdagnamiddag is het wisselvallig en vrij winderig met eerst vooral in het zuiden van het land buien. In Vlaanderen is het eerst overwegend droog met enkele opklaringen. Vanavond neemt de kans op een onweersbui toe. De maxima liggen tussen 6 graden in de Ardennen en 12 graden aan de kust. De wind waait matig tot vrij krachtig, en aan zee krachtig of zeer krachtig, uit zuidwest tot west. Er zijn rukwinden mogelijk tot 75 à 80 km per uur, zegt het KMI.
08/12 13u15  Zo gaat de nieuwe Kometwijk eruitzien: appartement vanaf 208.000 euroProjectontwikkelaar Revive heeft zaterdagochtend de verkoop van de nieuwe Kometwijk in Mechelen gelanceerd. De prijzen voor een appartement starten vanaf 208.000 euro, voor een woning vanaf 312.000 euro. Ook de definitieve ontwerpen werden vrijgegeven.
08/12 13u00  Radio Park FM zendt twee weken uit vanuit glazen huisWaarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA) gaf zaterdagmiddag het startschot voor de actie voor het goede doel van Radio Park FM.
08/12 13u00  VIDEO. Eerste confrontatie tussen politie en betogers in BrusselIn de Montoyerstraat in Brussel is het zaterdag kort na de middag tot een eerste confrontatie gekomen tussen de gele hesjes en de politie.
08/12 12u45  Eerste confrontatie tussen politie en betogers in BrusselIn de Montoyerstraat in Brussel is het zaterdag kort na de middag tot een eerste confrontatie gekomen tussen de gele hesjes en de politie.
08/12 12u30  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zetten Vlaams acteur Bruno Vanden Broecke (44) in de bloemetjesBruno Vanden Broecke (44), onder meer bekend van Het Eiland en Safety First, mocht deze week mee aan tafel schuiven bij het Nederlandse vorstenpaar Willem-Alexander en Máxima. De ontmoeting vond plaats in het kader van de zogenaamde Uitblinkerslunch, waarbij de koning en de koningin enkele mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in de bloemetjes zetten.
08/12 12u30  De Wever: “Ministerraad komt vandaag samen over VN-migratiepact”De ministerraad komt vandaag nog bij elkaar om definitief een standpunt over het VN-Migratiepact in te nemen, dat heeft Bart De Wever gezegd bij aankomst op de partijraad van de N-VA, en dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie. De N-VA-voorzitter laat tegelijk weten niet te zullen wijken, maar hoopt naar eigen zeggen toch dat de regering niet valt.
08/12 12u15  FANC geeft groen licht voor heropstart van kernreactor Doel 4De kernreactor Doel 4 mag opnieuw worden opgestart, zo heeft het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) zaterdag meegedeeld. De reactor lag al sinds 6 augustus stil.
08/12 12u15  ‘Thuis’-actrice An Vanderstighelen (41) zwanger van haar eerste kindjeHeuglijk nieuws vanop de set van ‘Thuis’: actrice en dramadocente An Vanderstighelen is zwanger. An, die de rol van Sam De Witte speelt, stelt het goed en zal in de lente van 2019 haar eerste kindje kunnen verwelkomen.
08/12 12u00  Sociale onrust van ‘gele hesjes’ in Frankrijk: 481 arrestaties in ParijsTijdens de nieuwe actiedag van de Franse ‘gele hesjes’ zijn zaterdag in Parijs al 481 mensen gearresteerd, van wie er 211 aangehouden zijn. Dat heeft premier Edouard Philippe aangekondigd tijdens een bezoek aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het aantal arrestaties ligt nu al hoger dan tijdens de hele vorige actiedag op 1 december.
08/12 12u00  Eerste ‘gele hesjes’ opgepakt in Brussel: al 50-tal arrestatiesIn de Wetstraat zijn de eerste gele hesjes opgepakt door de Brusselse politie. Het gaat om een drietal mensen, die eerst gecontroleerd werden en geboeid in een politiewagen werden gestoken. Dat gebeurde zonder enige vorm van geweld. In totaal zijn er zaterdagvoormiddag al een vijftigtal personen gearresteerd, meldt de Brusselse politie. Dat gebeurde zowel in de Brusselse treinstations als in de Europese wijk.
08/12 11u30  Zo klonk het laatste optreden van Alex Agnew en zijn band op Antwerpse bodemAntwerpenaren die Diablo Blvd voor het laatst in eigen stad wilden zien, moesten vrijdag in platenwinkel Rockin Bull zijn. Maandag spelen ze nog een allerlaatste afscheidsconcert in de AB in Brussel. De hardrockband van comedian Alex Agnew was nochtans niet slecht bezig. Hun laatste album 'Zero Hour' werd uitgebracht door een bekende Duitse platenfirma, gespecialiseerd in het genre. In ons land haalde het de derde plaats in de Ultratop. Niet mis voor een genre dat commercieel niet meteen te vergelijken is met de Ed Sheerans van deze wereld. Alex Agnew en zijn bandleden laten weten dat ze willen stoppen op een hoogtepunt. Agnew zelf wil zich meer concentreren op comedy.
08/12 11u15  Antwerpse juwelenontwerpster verovert Londen: “Ik mik op mensen die uitbundige sieraden waarderen”Charlotte Valkeniers droomde altijd van een eigen toekomst als juweelontwerpster in Londen. Twee jaar na haar afstuderen was het al zover. Behalve in Groot-Brittannië verkoopt de Antwerpse haar eigen ontwerpen over de hele wereld. “Maar het blijft hard werken, want de concurrentie is groot.”
08/12 11u15  Turnhout, het mekka van de kerststalToegegeven, de eerste kerststal van de Kempen stond in 1955 in Kasterlee. Toch mag Turnhout zich het mekka van de kerststal noemen. Want het waren Binken die het concept verder uitbouwden. Tegenwoordig staan er zelfs in Brussel en Parijs kerststallen van Turnhoutse makelij. Ook wat ­betreft de binnenhuisexemplaren zitten er experts in de hoofdstad van de Kempen.
08/12 11u15  "Jullie blijven staan, ik ga weg!" Zo chaotisch gaat het eraan toe op de stoep van de WetstraatDat het in de Wetstraat een onrustige week was, is een understatement. Politici stonden een hele week op scherp om hun standpunt over het Marrakesh-verdrag en het al dan niet vallen van de regering duidelijk te maken. Een kleine impressie van de chaos in de Wetstraat, waar journalisten elkaar verdringen om die ene goeie uitspraak te filmen of om die ene topfoto te kunnen maken. De meeste politici ondergaan het gelaten, maar Alexander De Croo stelt toch wat duidelijke eisen.
08/12 11u15  Antwerps restaurant heeft tafel speciaal voor Instagram-fanatenGoed nieuws voor Instagram-fanaten die dé perfecte foto van gerechten willen maken. Zij kunnen nu terecht in de Nationalestraat in Antwerpen. In het Japanse restaurant Okoz is er één tafel waarbij professionele belichting staat geïnstalleerd. Wie in de zaak een portie Okono-miyaki bestelt, kan zelf de intensiteit en de kleur van het licht regelen. Zo krijg je ongetwijfeld de allerbeste foto. Het is de enige tafel in Okoz die je kan reserveren.
08/12 11u00  Ook Frankrijk maakt zich op voor zwaar geweld van ‘gele hesjes’: al 317 mensen preventief opgepaktWie dit weekend niet absoluut in Parijs moet zijn, blijft beter thuis. De Franse hoofdstad dreigt een slagveld te worden nu duizenden ‘gele hesjes’ voor de vierde zaterdag op rij op straat komen. 8.000 manschappen en een dozijn pantserwagens staan klaar om in te grijpen, 317 mensen werden vanochtend alvast preventief opgepakt.
08/12 10u45  Eerste ‘gele hesjes’-betogers opgepakt in Brussel, E40 richting Frankrijk volledig versperdBrussel en haar ordediensten maken zich op voor een nieuwe betoging van de ‘gele hesjes’. Vorige week vrijdag liep een betoging van zo’n 500 ‘gele hesjes’ zwaar uit de hand: een vijfhonderdtal actievoerders zette de boel op stelten en er werden onder meer twee politievoertuigen in brand gestoken. De politie pakte tientallen betogers op. Hoeveel betogers er zaterdag zullen opduiken voor de niet-aangevraagde manifestatie is nog onduidelijk, maar de politie neemt alvast het zekere voor het onzekere.
08/12 10u45  Twee Belgen in Spanje opgepakt voor drugshandelEen Belgisch koppel, van 48 en 63 jaar oud, is vrijdag in het Spaanse Fuengirola, aan de Costa del Sol, opgepakt op verdenking van drugshandel. Dat meldt het Spaanse persagentschap EFE zaterdag.
08/12 10u15  Michael Schumacher keek samen met FIA-baas naar F1-race BraziliëHet is algemeen bekend dat FIA-voorzitter Jean Todt een van de weinige naaste vrienden is die Michael Schumacher op regelmatige basis kan bezoeken en vorige maand volgden ze samen de GP van Brazilië.
08/12 10u15  Twintiger uit Kontich is nieuwe eigenaar Planckendaelboten: “Ik ga erop wonen”Enkele dagen geleden kon je in Gazet van Antwerpen lezen dat de twee verwaarloosde boten die ooit naar Dierenpark Planckendael voeren, gratis weg mochten. En nu al hebben ze een nieuwe eigenaar. Til Roose uit Kontich zag de oproep in de krant en was er als de kippen bij. Hij heeft grote plannen met zijn nieuwe vloot.
08/12 10u00  Binnenstad en stadhuis baden in kerstsfeerMet het aansteken van de sfeerverlichting vrijdagavond is Lier nu echt klaar voor de kerst- en eindejaarsperiode. De eerste activiteit was een fakkeltocht. Zo’n tweehonderd mensen trotseerden de regen en de wind.
08/12 09u45  "Jullie blijven staan, ik ga weg!" Zo ziet chaos in de Wetstraat er uitDat het in de Wetstraat een onrustige week was, is een understatement. Politici stonden een hele week op scherp om hun standpunt over het Marrakesh-verdrag en het al dan niet vallen van de regering duidelijk te maken. Een kleine impressie van de chaos in de Wetstraat, waar journalisten elkaar verdringen om die ene goeie uitspraak te filmen of om die ene topfoto te kunnen maken. De meeste politici ondergaan het gelaten, maar Alexander De Croo stelt toch wat duidelijke eisen.
08/12 09u45  William Owusu, topschutter én bankzitter: weg in januari?Jonathan Bolingi is geschorst, Amara Baby geblesseerd en dus is het dit weekend wellicht nog eens aan William Owusu (29) om aan te treden bij Antwerp. De Ghanese topschutter heeft al anderhalve maand niet meer in de basis gestaan. En dat ligt volgens hem aan zijn contractsituatie. “Misschien willen ze liever jongens met een lang contract laten spelen.”
08/12 09u15  Populaire Ketnet-actrice (26) onverwacht overledenDe 26-jarige actrice Désirée Viola, beter bekend als prinses Roos in de Ketnet-reeks ‘Prinsessia’, is overleden. Dat meldt Showbizzsite.be.
08/12 09u00  Antwerps restaurant heeft tafel speciaal voor instagrammersGoed nieuws voor alle Instagram-fanaten die maar al te graag dé perfecte foto van gerechten willen maken. Zij kunnen nu terecht in de Nationalestraat in Antwerpen.Want in het Japanse restaurant Okoz is er één tafel speciaal voor de instagrammers onder u. Aan de tafel staat professionele belichting geïnstalleerd. Wie in de zaak dus een portie Okono-miyaki bestelt, kan zelf de intensiteit en de kleur van het licht regelen. Zo krijg je ongetwijfeld de allerbeste foto, en kunnen de likes toestromen. En het is meteen de enige tafel in Okoz die je kan reserveren.
08/12 09u00  Na artikel in Gazet van Antwerpen: twintiger uit Kontich is nieuwe eigenaar Planckendaelboten: “Ik ga erop wonen”Enkele dagen geleden kon je in Gazet van Antwerpen lezen dat de twee verwaarloosde boten die ooit naar Dierenpark Planckendael voeren, gratis weg mochten. En nu al hebben ze een nieuwe eigenaar. Til Roose uit Kontich zag de oproep in de krant en was er als de kippen bij. Hij heeft grote plannen met zijn nieuwe vloot.
08/12 08u30  Hallucinant: man duwt voorbijganger zomaar onder truckDeze beelden werden woensdag gefilmd door een bewakingscamera in Los Angeles. Een man met gele jas zit rustig op een bankje, maar blijkt verre van onschuldig. Als een andere man voorbij komt, staat de kerel in het geel op en duwt hij de voorbijganger onder een aankomende vrachtwagen. Daarna raapt hij iets van de grond, vermoedelijk een portefeuille of een gsm, en wandelt hij rustig weg, alsof er niets is gebeurd. Voorbijgangers schieten het slachtoffer ter hulp. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis en heeft een klaplong en gebroken botten. De aanvaller werd gearresteerd en wordt mogelijk beschuldigd van doodslag.
08/12 08u15  Twee doden bij zware crash in Deurne, derde slachtoffer zwaargewondOp de Ruggeveldlaan in Deurne is de afgelopen nacht een zwaar ongeval gebeurd. Twee inzittenden kwamen om, bevestigt de Antwerpse politie, een derde slachtoffer is zwaargewond.
08/12 08u00  Zo klonk laatste optreden van Alex Agnew zijn band op Antwerpse bodemAntwerpenaren die Diablo Blvd voor het laatst in eigen stad wilden zien, moesten gisteren in platenwinkel Rockin Bull zijn. Maandag spelen ze nog een allerlaatste afscheidsconcert in de AB in Brussel. De hardrockband van comedian Alex Agnew was nochtans niet slecht bezig. Hun laatste album 'Zero Hour' werd uitgebracht door een bekende Duitse platenfirma, gespecialiseerd in het genre. In ons land haalde hij de derde plaats in de Ultratop. Niet mis voor een genre dat commercieel niet meteen te vergelijken is met de Ed Sheerans van deze wereld. Alex Agnew en zijn bandleden laten weten dat ze willen stoppen op een hoogtepunt. Agnew zelf wil zich meer concentreren op zijn comedy.
08/12 08u00  Neonazi die vrouw doodreed bij betoging in Charlottesville veroordeeld voor moordEen 21-jarige neonazi die na een extreemrechtse betoging in de Amerikaanse stad Charlottesville een tegenbetoogster omverreed, is schuldig bevonden aan moord.
08/12 08u00  Zes doden na paniek in discotheek in ItaliëIn een discotheek in de buurt van de Italiaanse havenstad Ancona, aan de Adriatische Zee, zijn zes personen zaterdagochtend om het leven gekomen, nadat er paniek was uitgebroken.
08/12 08u00  Ex-advocaat Trump levert “belangrijke informatie”, maar openbaar ministerie eist toch langere celstrafDe ex-advocaat van VS-president Donald Trump, Michael Cohen, moet als het van het openbaar ministerie in de VS afhangt voor langere tijd in de cel. In zijn strafadvies, dat vrijdagavond in New York publiek werd gemaakt, beveelt het openbaar ministerie van de staat een celstraf van vijf jaar aan voor de jurist. Dat is niet veel minder dan de normale straf voor de feiten waarvoor hij terechtstaat.
08/12 08u00  Brussel maakt zich op voor nieuwe betoging ‘gele hesjes’, E40 richting Frankrijk al volledig versperdBrussel en haar ordediensten maken zich op voor een nieuwe betoging van de ‘gele hesjes’. Vorige week vrijdag liep een betoging van zo’n 500 ‘gele hesjes’ zwaar uit de hand: een vijfhonderdtal actievoerders zette de boel op stelten en er werden onder meer twee politievoertuigen in brand gestoken. De politie pakte tientallen betogers op. Hoeveel betogers er zaterdag zullen opduiken voor de niet-aangevraagde manifestatie is nog onduidelijk, maar de politie neemt alvast het zekere voor het onzekere.
08/12 08u00  Twee doden bij zware crash in Deurne, derde slachtoffer kritiekOp de Ruggeveldlaan in Deurne is de afgelopen nacht een zwaar ongeval gebeurd. Twee inzittenden kwamen om, bevestigt de Antwerpse politie, een derde slachtoffer is nog kritiek.
08/12 07u30  The War On Drugs in het Sportpaleis: een ode aan de tijdloze rockmuziekDe Amerikaanse rockgroep ‘The War On Drugs’ heeft vrijdagavond in het Sportpaleis met een prima concert een ode gebracht aan de rockmuziek. De band verkocht geen show, maar scoorde met pure songs die bol stonden van de emotie.
08/12 05u00  Stylist Jody Van Geert laat zich pak aanmeten door familiezaak Kleding AlbertVan legeruniformen en ruiterkleding tot toga’s, smokings en het betere maatpak. Het team van Kleding Albert weet mannen te kleden en dit al negentig jaar lang. CittA ging op de koffie bij Mark Van Hove (48), kleinzoon van meester-kleermaker Albert Van Hove. Samen met stylist Jody Van Geert testten we de service van deze bijna eeuwenoude kledingzaak uit.
08/12 03u15  Vijf Antwerpse tips van onze insider: “In deze authentieke pastorie overheerst de huiselijke, warme sfeer”Elke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje Antwerpen. Jemina Aussems is lay-outer. Ze woont in Wommelgem, is getrouwd met Stéphane en mama van Victor, Olivia en Leonard. Jemina houdt van kleertjes maken, babbelen en lezen. Ze wordt gelukkig van de zeelucht.
08/12 03u15  De ‘plakplek’ van de week: café De BuisElke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: café De Buis in Berchem.
08/12 03u00  Dit is de nieuwe vriendin van Mathieu van der Poel: “Elkaar leren kennen via Porsche”Ze heet Roxanne Bertels, werkt op de marketingafdeling van Porsche en is blond. Dat weten we over de nieuwe vriendin van Mathieu van der Poel. Op stage in het Spaanse Benicassim vertelt hij over hun liefde.
08/12 02u45  Antwerpenaar speelt darts voor het geld: “Bij elke pijl die ik gooi, denk ik aan mijn familie”Donderdag start in Londen het WK Darts. Cafésport voor de doorsnee Vlaming, topsport voor de Britten. Twee Belgen dingen naar de prijzenpot van liefst 2,8 miljoen euro: Kim Huybrechts (33) en Dimitri Van den Bergh (24). Vooral die laatste, een jongeman uit Merksem, springt in het oog aan de andere kant van het Kanaal. Om zijn kunnen én omwille van zijn droom: “Een beter leven voor mijn familie” zegt de tweevoudig wereldkampioen bij de jeugd. “Bij elke pijl die ik gooi, denk ik aan hen.”
08/12 02u45  Sligro krijgt dan toch controleurs over de vloer: “Aanmaning gegeven om alles in orde te brengen”Sligro-ISPC, de recent geopende horecagroothandel heeft intussen toch controleurs over de vloer gehad van de stad Antwerpen. Daarbij werd een aanmaning uitgeschreven om zich in regel te stellen. Bij Sligro doet men daarvoor het nodige, klonk het vrijdag.
08/12 02u15  Peter De Roover na zijn slopende week: “Van elk woord van Bart De Wever kan een atoombom worden gemaakt”N-VA heeft de slopendste week uit haar nog jonge bestaan beleefd. In het oog van de stormen in de Wetstraat stond telkens Peter De Roover, dag na dag, debat na debat, interview na interview, incident na incident. En hij heeft er met volle teugen van genoten, dat is duidelijk. Al is de man uit Mortsel er ook niet rouwig om dat hij het stokje van de noodlottige estafette nu mag doorgeven aan “Jan”.Lees verder op de volgende bladzijde.
08/12 02u15  Reuzegom: vuil clubje voor chique Antwerpse studenten in LeuvenIn Leuven stonden ze al bekend voor hun extreme dooprituelen en hun balorigheid. De jongens van studentenclub Reuzegom verzamelen GAS-boetes als trofeeën, slachten hun huisdieren en weigeren de dooprichtlijnen te aanvaarden. En zeggen dat dat troebel clubje net volk als notarissen, politici en bedrijfsleiders voortbrengt. “Maar die smeerlapperij hoorde er destijds niet bij”, zegt een man van de oude garde. “Dit maakt mij beschaamd dat ik ooit preses van Reuzegom was.”
08/12 02u15  Frankrijk paraat voor nieuw protest: pantservoertuigen tegen petanqueballenWie dit weekend niet absoluut in Parijs moet zijn, blijft beter thuis. Dat is het opmerkelijke reisadvies van Buitenlandse Zaken in Brus- sel. Parijs dreigt een slagveld te worden nu duizenden ‘gele hesjes’ voor de vierde zaterdag op rij op straat komen. Een dozijn pantser- wagens en 8.000 manschappen staan klaar om in te grijpen.
08/12 02u15  Teddyberen nemen Franse hoofdstad overZe eten in groep op terrassen, klimmen trappen op of piepen aan het raam. Vijftig teddyberen duiken deze dagen overal op in Parijs.
08/12 02u15  STANDPUNT. Dit soort extreme dooprituelen is op geen enkele manier uit te leggenHoe kun je het als ouder bevatten dat je een kind verliest door een studentendoop? Niet door een stom ongeval tijdens zo’n doop, maar, volgens de eerste stand van het onderzoek, door de compleet doorgeslagen opdrachten die tijdens de doop aan de studenten werden gegeven.
08/12 02u15  Antje De Boeck herstelt van kanker: “Ik ben door het oog van de naald gekropen. Nu zou ik weer willen acteren”Het kan verkeren, zei Bredero. 25 jaar geleden stond Antje De Boeck in de schijnwerpers als Nette Scholliers in de ?lm Daens. Vandaag herstelt ze in alle anonimiteit van een gevecht tegen kanker. Maar de Antwerpse actrice is aan de winnende hand en hunkert weer naar de grote rollen van toen. Of hoe het kan verkeren in het kwadraat.
08/12 02u15  Jan Van Looveren op pad met bekende vrouwen: “Mijn machogedrag werd me niet altijd in dank afgenomen”“Als we van Op Weg met Jan geen tweede seizoen mogen maken, zal ik toch ietwat teleurgesteld zijn.” Zo sprak Jan Van Looveren (50) bij de start van het programma in april 2017. Anderhalf jaar later is die tweede reeks een feit. “De VRT vroeg me om meer uit de auto te komen. Daardoor lijkt het programma weer iets meer op Reizen Waes, maar ik vind dat niet vervelend.”
08/12 02u15  Trend voor kerst: stoer en mannelijk dus… blauwe ballenWie kerstbomen en toebehoren verkoopt, mag een topweekend verwachten. De meeste mensen laten traditioneel eerst Sinterklaas passeren, maar dan gaan de remmen los. “Er zijn kerstfans die de kerstboom elk jaar anders optuigen”, horen we in Tuincenter Claes in Edegem. “Dit jaar is stoer en mannelijk dé trend.”
08/12 02u15  Op stage met fenomeen Mathieu van der Poel: “Ik weet dat ik geluk heb. Ik heb wat meer talent”Mathieu van der Poel (24): een man die alles kan. Als hij zich op training plat legt op zijn stuur, kan ploegmaat Gianni Vermeersch een drinkbus op zijn rug zetten. ’s Avonds op de massagetafel voelt verzorger Paul Vangeel niet eens dat hij net vier uur heeft getraind. En sportief manager Christoph Roodhooft is er zeker van: hij heeft de kuiten van zijn renner deze week zien veranderen. Een verslag vanop stage in Benicassim, in het spoor van wielerfenomeen MVDP. “Of ik ook prof had kunnen worden in het voetbal? Op karakter had ik het misschien wel kunnen halen.”
08/12 02u15  BUURTREPORTAGE. “Alles verandert wanneer hier op de Brouwersvliet de kantoren sluiten en het donker wordt”De Brouwersvliet, op vijf minuten wandelen van het zopas gesloten Dock’s Café, is niet voor één gat te vangen. Overdag is de straat de leefomgeving van de patent in het pak zittende bediende. Maar als die om vijf uur zijn biezen pakt, krijgt de straat een ander gelaat.
08/12 02u15  COLUMN. Weg met de nieuwe preutsheid, leve ‘Amörtisseur’Als u dezer dagen een willekeurig cafétoilet binnenstapt in het Antwerpse, is de kans groot dat u oog in oog staat met een twaalftal poedelnaakte vrouwen rond drie in heavy metal-zwart gehulde kerels. Ik zag de affiche vlak voor mijn neus tijdens een sanitaire tussenstop en was even uit het lood geslagen.
08/12 02u15  Nauwelijks te vinden, maar ze zijn er: dit zijn de verborgen sporen van Congo in AntwerpenDe voormalige Koloniale Hogeschool op de Middelheimlaan is tegenwoordig een campus van de Universiteit Antwerpen. Het is een van de weinige tastbare overblijfselen van het koloniale tijdperk in Antwerpen. Ook een zuil in het Stadspark en een aantal straatnamen verwijzen nog naar dit verleden. Maar veel aandacht wordt daar niet aan geschonken.
08/12 02u15  “Rubens’ tekeningen zijn subliem”Een recent gerestaureerd Missale Romanum, een misboek uit 1613, is sinds vrijdag te zien in Museum Plantin-Moretus. Het werk bevat illustraties van Peter Paul Rubens en is door de kerk-fabriek Sint-Martinus uit Sint-Martens-Latem in bewaring gegeven aan het museum.
08/12 02u15  Architectenbureau META mag basisschool die in 2022 opent aan Zwaantjes ontwerpenDe realisatie van een basisschool in de Krugerstraat, dichtbij het kruispunt Zwaantjes, komt dichterbij. Het architectenbureau META heeft samen met Landinzicht en ABT de ontwerpwedstrijd gewonnen. “De school is in ons ontwerp erg functioneel ingericht”, zegt Pietter Lansens, projectleider van META. “Op de eerste verdieping zullen de zes klassen van de lagere school komen. Op de begane grond zullen de administratieve diensten, de directie en de drie klassen van de kleuterschool liggen. Er zal ook een grote slaapklas ondergebracht worden, een klas voor religieuze lessen en twee klassen voor anderstalige nieuwkomers.” Het gaat nog niet om een definitief ontwerp, maar META zal dat wel maken. De school zou begin 2022 opengaan. Langs een kant van de maquette die u hiernaast ziet, wordt ruimte uitgespaard. Daar zou op termijn eventueel een weg aangelegd worden van de Krugerstraat naar de achterliggende supermarkten.
08/12 02u15  “We evolueren nog meer van grijs naar groen district”Witte rook gaat op in Berchem. De bevoegdheden zijn verdeeld en het bestuursakkoord is rond. N-VA, CD&V en Open Vld schreven op veertig pagina’s uit waar ze de komende zes jaar met Berchem naartoe willen. Groen en leefbaarheid slingeren als een rode draad doorheen dat akkoord. Verder zal een grote hap uit de begroting gaan naar de heraanleg van straten.
08/12 02u15  De Roma doopt restaurant ‘Amor’Cultuurtempel De Roma op de Turnhoutsebaan kondigde al aan in het voorjaar van 2019 een restaurant-café te openen. Dat zal een plek krijgen in het grote pand aan de linkerkant van De Roma. Een naam ontbrak nog, tot het lumineuze idee ontstond de letters van Roma om te draaien. Dat levert meteen de naam van de Romeinse god van de liefde op.
08/12 02u15  Simonne voegt unieke joker toe aan 6.650-delige collectieDe 75-jarige Simonne Cannaerts uit Heist-Goor (Heist-op-den-Berg) kreeg bezoek van de ­gemeente voor haar verjaardag. In het kader van het project Praatmakkers kreeg ze onder meer een kaartspel cadeau. “Zo wordt mijn jokercollectie nog eens aangevuld”, lacht ze.
08/12 02u15  Bijgebouw gaat niet versneld tegen de vlakteIn de gemeenteraad is gepleit om het bijgebouw op de speelplaats van de school in Pijpelheide (Heist-op-den-Berg) versneld af te breken om de kinderen meer speelruimte te geven. Daar gaat het college niet op in.
08/12 02u15  Juf Inge mag tijdens kerstvakantie 87 geiten kopen op markt in KeniaIn de gemeentelijke basisschool van Zandhoven werd vrijdag voor een keer niet het sprookje van de Zeven Geitjes verteld, maar wel dat van de 87 geitjes. Dat is namelijk het exacte aantal dieren dat kleuterjuf Inge in Kenia voor haar project mag aankopen.
08/12 02u15  Gemeente wil spoedig overleg over slachthuisBurgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) engageert zich om volgende week een vergadering bij elkaar te roepen met alle actoren die betrokken zijn bij het slachthuis Sus Campiniae.
08/12 00u15  RECENSIE. Smiths-legende Johnny Marr in uitverkochte Trix: historisch verleden, vitale toekomstHet was een drukke concertavond in Antwerpen, vrijdag, met passages van The War On Drugs in het Sportpaleis en A Perfect Circle in de Lotto Arena. Eén van de meest invloedrijke figuren in de hedendaagse popmuziek stond evenwel in een al maanden van tevoren uitverkochte Trix. Daar speelde immers Johnny Marr, gitarist én stichtend lid van The Smiths. En bijgevolg één van de belangrijkste muzikanten van zijn generatie.
07/12 23u30  Beloofde rematch komt er: Wilder en Fury stappen opnieuw de ring in voor wereldtitel bij zwaargewichtenDeontay Wilder en Tyson Fury gaan weer de ring in om te boksen voor de wereldtitel in bij de zwaargewichten. De boksbond WBC heeft vrijdag een ‘rematch’ aangekondigd. De partij tussen de Amerikaan en de Britse uitdager eindigde vorige week onbeslist. Verdere details over de nieuwe bokspartij tussen de twee zwaargewichten werden niet bekendgemaakt.
07/12 23u15  Antwerp Giants lijden verrassende nederlaag in Beker van België basketbalDe Leuven Bears hebben tijdens de heenwedstrijden van de kwartfinales in de Beker van België basketbal voor de verrassing gezorgd. Leuven won vrijdagavond in eigen huis met 79-69 van de Antwerp Giants.
07/12 23u15  Club Brugge zwaar aangeslagen na nederlaag: “Niet om aan te zien, een schande”De 2-1-nederlaag in Beveren kwam hard aan bij Club Brugge. Vooral de manier waarop zat diep.
07/12 23u15  James Cooke wint ‘Dancing with the Stars’Zijn enthousiasme heeft het gedaan. Hij was misschien technisch niet de allerbeste danser, maar James Cooke gooide zich met zoveel overgave in de dansring dat hij beloond werd met de zege in ‘Dancing With the Stars’. Favoriet Kat Kerkhofs strandde op de tweede plaats, Leen Dendievel werd al halverwege weggestemd.
07/12 23u00  Nainggolan ziet Inter nipt verliezen in topper tegen JuventusJuventus heeft vrijdagavond de topper van de vijftiende speeldag in de Serie A tegen Inter Milaan gewonnen met 1-0. Een doelpunt van Mario Mandzukic halverwege de tweede helft maakte het verschil. De Oude Dame blijft ongeslagen in de competitie en lijkt ongecompliceerd op weg naar een achtste landstitel op rij.
07/12 23u00  PSV herpakt zich meteen na eerste nederlaag: 6-0In de Nederlandse Eredivisie maakte Excelsior, met Hervé Matthys centraal in de verdediging, geen schijn van kans op het veld van PSV. De Rotterdammers gingen met 6-0 ten onder bij de competitieleider.
07/12 23u00  Doelpunt van Lukebakio levert Dusseldorf deze keer geen punten opFortuna Dusseldorf heeft vrijdag de veertiende speeldag in de Duitse Bundesliga ingezet met een 3-1 nederlaag op bezoek bij Werder Bremen. Dodi Lukebakio (43.) scoorde op slag na rust de gelijkmaker vanaf de stip, maar na de pauze moesten de bezoekers alsnog het onderspit delven.
07/12 22u45  Roeselare boekt in Proximus League tegen OHL eerste overwinning in tien speeldagenKSV Roeselare weet eindelijk opnieuw hoe het voelt om te winnen. De West-Vlamingen legden op de achttiende speeldag in de Proximus league (1B) OHL over de knie met 3-1. Voor Roeselare, dat de rode lantaarn voorlopig teruggeeft aan Tubeke, is het de eerste overwinning sinds de achtste speeldag eind september.
07/12 22u45  Telenet Giants Antwerp onderuit bij Leuven BearsDat heet dan niet klaar zijn! Telenet Giants Antwerp ging in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België in de Leuvense Sportoase met de billen bloot en verloor met 79-69 cijfers. Volgende week donderdag 13 december is de terugwedstrijd van deze kwartfinale in de Lotto Arena. De Sinjoren moeten dan vol aan de bak en met minstens 11 punten winnen om zich alsnog te kwalificeren voor de halve finales van de Belgische Cup.
07/12 22u45  VS-president Trump haalt zwaar uit naar zijn vroegere minister van Buitenlandse Zaken: “Hij was zo stom als een steen”De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag in een tweet zwaar uitgehaald naar zijn vroegere minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.
07/12 22u30  Waasland-Beveren klopt warempel een zwalpend Club Brugge en geeft de rode lantaarn doorWaasland-Beveren heeft een even verrassende als belangrijke zege geboekt tegen Club Brugge. De Waaslanders kwamen op achterstand na de rust, maar gingen in de slotfase op en over de Bruggelingen, die helemaal het noorden lijken kwijt te zijn. Door de zege springt de ploeg van coach Custovic van de laatste naar de veertiende plaats.
07/12 22u15  LIVE. Waasland-Beveren klimt plots op voorsprong tegen Club, dat helemaal het noorden kwijt isWaasland-Beveren blijft ondanks de trainerswissel in de hoek waar de klappen vallen. Custovic en co verloren vorig weekend het belangrijk duel tegen Eupen en blijven (gedeeld) laatste. Net nu komt Club Brugge op bezoek, dat na een 1 op 9 toch Standard versloeg met 3-0. Kan Waasland-Beveren de negatieve spiraal doorbreken? Of blijft het achter met 0 op 15? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
07/12 22u00  Haven neemt in stijl afscheid van havenschepen Van Peel: “Long Live The Marc”Op het schip de ‘Jules Verne’, in de spreekwoordelijke schaduw van het nieuwe Havenhuis, is vrijdagavond het pensioen gevierd van Marc Van Peel (CD&V). De Havenschepen stelde zich bij de verkiezingen niet opnieuw kandidaat en trekt zo na 12 jaar de deur van de haven achter zich dicht, in aanwezigheid van het kruim van de nationale en internationale maritieme wereld.
07/12 21u45  Verenigde Staten halen opnieuw uit naar het VN-MigratiepactVolgens de Verenigde Staten streeft het VN-Migratiepact ernaar “om het immigratiebeleid wereldwijd te sturen, ten koste van het soevereine recht van staten om dit zelf te beheren”. Dat staat in een vrijdag vrijgegeven verklaring.
07/12 21u45  LIVE. Vormer brengt erg mak Club Brugge dan toch op voorsprong tegen Waasland-BeverenWaasland-Beveren blijft ondanks de trainerswissel in de hoek waar de klappen vallen. Custovic en co verloren vorig weekend het belangrijk duel tegen Eupen en blijven (gedeeld) laatste. Net nu komt Club Brugge op bezoek, dat na een 1 op 9 toch Standard versloeg met 3-0. Kan Waasland-Beveren de negatieve spiraal doorbreken? Of blijft het achter met 0 op 15? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
07/12 21u30  Lance Armstrong onthult hoe hij zonder het te weten met één investering faillissement vermeedVoormalig wielrenner Lance Armstrong heeft onthuld hoe hij het hoofd boven water hield bij de talloze schadeclaims tegen zijn persoon nadat bleek dat hij doping gebruikt had bij zijn zeven Tourzeges. Een investering in taxi-app Uber bleek zijn redding.
07/12 21u30  Kortstondige hinder voor tramverkeer na botsing met wagen aan BorsbeeksebrugDe trams van lijnen 9 en 11 hebben hinder opgelopen na een aanrijding tussen een tram en een personenwagen aan de Singel, ter hoogte van de Borsbeeksebrug in Berchem.
07/12 21u15  VS halen opnieuw uit naar het VN-MigratiepactVolgens de Verenigde Staten streeft het VN-Migratiepact ernaar “om het immigratiebeleid wereldwijd te sturen, ten koste van het soevereine recht van staten om dit zelf te beheren”. Dat staat in een vrijdag vrijgegeven verklaring.
07/12 21u15  Luis Suarez keert terug bij FC Barcelona, ook Thomas Vermaelen zit in de kernAanvaller Luis Suarez zit opnieuw in de selectie van FC Barcelona voor de derby van zaterdagavond op bezoek bij stadsrivaal Espanyol. Dat maakte de leider in de Primera Division vrijdag bekend. De Uruguayaan was twee weken out met een blessure aan de rechterknie.
07/12 20u15  Door ‘gele hesjes’ uitgestelde wedstrijden in Ligue 1 worden 15 en 16 januari gespeeldDe zes matchen van de zeventiende speeldag in de Franse Ligue 1 die uitgesteld werden door het protest van de ‘gele hesjes’, zullen op 15 en 16 januari 2019 gespeeld worden. Dat bevestigde de Franse profliga (LFP) vrijdag.
07/12 20u15  N-VA stijgt weer in nieuwe peiling en is ruim de grootste in VlaanderenN-VA blijft de grootste partij in een nieuwe Grote Peiling van VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws, RTL en Le Soir. De peiling werd wel afgenomen voor de huidige regeringscrisis uitbrak.
07/12 20u00  Makelaar mengt zich in geruchten over José Mourinho: “Hij is heel gelukkig bij Manchester United”De Portugees Jorge Mendes, de makelaar van topcoach José Mourinho, heeft vrijdag uitdrukkelijk bevestigd dat zijn landgenoot “erg gelukkig” is bij Manchester United.
07/12 20u00  Rotterdam experimenteert: een parkeerplaats minder, maar een groenstrook meerIn Rotterdam-Zuid heeft de auto nog een prominente plaats op de weg. De gemeente wil met het project ‘Fietsen op Zuid’ de fiets promoten in de buurt. Collectief Humankind heeft daarom een parkeerplaats aan een school omgevormd tot groene zone. Dat principe moet nu verder verspreid worden.
07/12 20u00  LIVE. Doorbreekt Waasland-Beveren de negatieve spiraal tegen Club Brugge?Waasland-Beveren blijft ondanks de trainerswissel in de hoek waar de klappen vallen. Custovic en co verloren vorig weekend het belangrijk duel tegen Eupen en blijven (gedeeld) laatste. Net nu komt Club Brugge op bezoek, dat na een 1 op 9 toch Standard versloeg met 3-0. Kan Waasland-Beveren de negatieve spiraal doorbreken? Of blijft het achter met 0 op 15? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
07/12 20u00  Recordaantal bezoekers voor Sint-RomboutstorenDe Sint-Romboutstoren heeft vrijdag zijn 40.000ste bezoeker van 2018 ontvangen. Hiermee scheren de bezoekerscijfers van het Mechelse monument voor het vierde jaar op rij hoge toppen. In 2017 trotseerden 38.044 de 538 treden van de Sint-Romboutstoren.
07/12 19u45  Oom van Antwerpenaar wint Nobelprijs voor de Vrede: familie reist naar Oslo voor uitreikingDe Congolese gynaecoloog Denis Mukwege ontvangt maandag in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede. Mukwege is de oom van Antwerpenaar Yves Namugunga. Hij reist samen met zijn familie af naar Noorwegen om er samen met de Congolese gemeenschap de prijs te vieren.
07/12 19u30  Huts-spektakel ‘Vossen’ krijgt tweede leven op YouTubeDe filmpjes van Vossen, expeditie door het land van Reynaert zijn gratis te zien YouTube. Ze vertellen het verhaal van Reynaert de Vos en maakten deel uit van de kunsttentoonstelling door het Waasland. “Het zou zonde zijn om deze video’s achter slot en grendel te steken”, klinkt het.
07/12 19u15  Boeken Buiten in Brouwerij de KoninckMinestrone kookboeken en Stockmans Artbooks organiseren vandaag, zaterdag en zondag een stockverkoop in de Kelder van Brouwerij De Koninck in de Boomgaardstraat.
07/12 19u15  Kans dat regering het weekend niet overleeft is grootBinnen de 48 uur, maar wellicht morgen (zaterdag) al, zou de ministerraad samenkomen. Dat wordt meteen het finale bedrijf in de Marrakesh-crisis, die de regering-Michel al dagen teistert. Zo vernam De Standaard. De kans dat de huidige meerderheid dan uit elkaar valt, is groot.
07/12 19u00  Antwerpse familie naar Oslo voor Nobelprijs Congolese dokter: “We zijn met hem trots op zijn levenswerk”De Congolese gynaecoloog Denis Mukwegeontvangt maandag in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede. Mukwege is de oom van Antwerpenaar Yves Namugunga (20). Die reist samen met zijn familie naar Oslo om er de prijs te vieren met de Congolese gemeenschap .
07/12 18u45  Vader (50) in cel na slag in gezicht kleuterjufEen 50-jarige man is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij zou donderdagnamiddag een kleuterjuf in haar gezicht hebben geslagen in kleuterschool De Kameleon in de Constant Permekestraat.
07/12 18u45  Studentengroepen en minister Crevits veroordelen doopincidentCirca 50 Leuvense faculteitskringen en andere studentenverenigingen die aangesloten zijn de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) veroordelen in een gezamenlijke mededeling “het onverantwoorde gedrag van studentenclub Reuzegom” tijdens een doop afgelopen woensdag in Vorselaar waarbij een 20-jarige student uit Edegem in coma geraakte en nadien overleed.
07/12 18u15  Jonge fietser sterft na ongeval met bus van De LijnEen jonge fietser is vrijdagnamiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Bij het ongeval was ook een bus van De Lijn betrokken.
07/12 18u15  Madrid wordt versterkte burcht: bijna 4.000 agenten (!) voor SuperclasicoBijna 4.000 politie- en private veiligheidsagenten worden opgetrommeld voor de terugwedstrijd van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors van komende zondag in Madrid. Dat heeft de plaatselijke prefectuur vrijdag aangekondigd. Het duel tussen de twee Argentijnse grootmachten werd uitgesteld en verplaatst naar Spanje wegens hevige rellen.
07/12 17u45  Slachtoffer studentendoop overledenSanda Dia (20), de student die sinds woensdagavond in coma lag na een misgelopen doop in Vorselaar, is overleden. Dat wordt door verschillende bronnen bevestigd.
07/12 17u45  Katusha-Alpecin sluit voormalig topspurter (en dopingzondaar) Erik Zabel opnieuw in de armenDe voormalige Duitse sprintbom Erik Zabel wordt komend seizoen de nieuwe Performance Manager bij WorldTour-team Katusha-Alpecin. Dat maakte het team, dat rijdt onder een Zwitserse licentie, vrijdag bekend tijdens de teampresentatie in het Duitse Koblenz.
07/12 17u45  Vanaf zondag opnieuw rechtstreeks treinverkeer tussen Antwerpen en RoosendaalVanaf volgende zondag (9 december) rijdt NMBS opnieuw rechtstreeks naar Roosendaal, na het bekomen van de nodige goedkeuring om met haar gerenoveerd materieel opnieuw op het Nederlandse net te kunnen rijden. De goedkeuring is eveneens het resultaat van een intense samenwerking tussen NMBS en de Nederlandse Spoorwegen (NS). Dat meldt woordvoerder Bart Crols van de NMBS vrijdag.
07/12 17u45  Undercoverbeelden tonen gruwel in Nederlandse varkensfokkerijen: “Ik zag een ontveld, nog levend biggetje”Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft schokkende beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen in Nederland, in het Gelderse Lunteren en Nuenen in Noord-Brabant. Een verborgen camera legde vast hoe biggen in kratten worden gegooid, krijsen als hun staart onverdoofd wordt afgesneden of zwaargewond tussen hun soortgenoten liggen.
07/12 17u45  Cercle Brugge moet kapitein Lambot vier maanden missenCercle Brugge zal de komende vier maanden niet kunnen rekenen op haar aanvoerder Benjamin Lambot. De verdediger liep afgelopen zaterdag op het veld van Charleroi een scheur in de linkerhamstring op en onderging vrijdag een laatste onderzoek. Dat bracht aan het licht dat zijn pees bijna helemaal afgescheurd was.
07/12 17u45  Stadionomroeper moet fans van Beerschot Wilrijk sensibiliseren tegen racismeBeerschot Wilrijk heeft vrijdag een bijzondere sanctie gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De Ratten moeten hun supporters drie thuiswedstrijden via de stadionomroeper wijzen op de nefaste gevolgen van racistische uitlatingen en pyrotechnisch materiaal.
07/12 17u45  Stickerjacht kan beginnen: gloednieuw Panini-album ligt in de rekken, met enkele nieuwighedenHet Panini-verzamelalbum van het Belgische profvoetbal voor het seizoen 2018-2019 ligt sinds deze week in de rekken. Verzamelaars kunnen voor deze 47e editie op jacht gaan naar 472 stickers van alle zestien ploegen uit de Jupiler Pro League en de acht teams uit de Proximus League (1B).
07/12 17u30  Genk-fans kunnen ook kwartfinale op bezoek bij Union gratis bijwonenDe supporters van Racing Genk zullen niet moeten betalen voor hun ticket voor de kwartfinalewedstrijd van de Beker van België in en tegen Union Sint-Gillis. Dat heeft de Limburgse club vrijdag laten weten. Genk krijgt duizend plaatsen ter beschikking en engageert zich om de toegangskaartjes zelf te betalen.
07/12 17u30  Bijna 4.000 agenten voor Superclasico in MadridBijna 4.000 politie- en private veiligheidsagenten worden opgetrommeld voor de terugwedstrijd van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors van komende zondag in Madrid. Dat heeft de plaatselijke prefectuur vrijdag aangekondigd. Het duel tussen de twee Argentijnse grootmachten werd uitgesteld en verplaatst naar Spanje wegens hevige rellen.
07/12 17u30  Hannes Smolders (KV Mechelen) verhuist naar Lierse KempenzonenLierse Kempenzonen gaat onverstoord verder met zijn zoektocht naar versterking. Eén dag nadat Marvin Ogunjimi werd aangetrokken, plukken de Pallieters nu ook Hannes Smolders weg bij KV Mechelen. Vrijdagavond zitten de twee partijen rond de tafel om de transfer te beklinken. Smolders, een rasechte Lierenaar, is een 1,89 meter lange centrale verdediger, die ook als defensieve middenvelder kan uitgespeeld worden.
07/12 17u30  Werkgevers doen gezamenlijke oproep om val regering te voorkomenIn een gezamenlijke oproep roepen de belangrijkste werkgeversorganisaties van het land de regeringspartijen op om de regeringscrisis snel op te lossen en vooralsnog de val van de regering te voorkomen.
07/12 17u15  Nina Derwael steekt opnieuw trofee op zak: gymnaste wint Vlaamse Reus met ruime voorsprongNina Derwael is voor het tweede jaar op rij de laureate van de Vlaamse Reus, de trofee waarmee de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) de Vlaamse sporter van het voorbije jaar bekroont.
07/12 17u15  Kramp-Karrenbauer volgt Angela Merkel op als voorzitter CDUAnnegret Kramp-Karrenbauer heeft vrijdag de voorzittersverkiezingen van de Duitse CDU gewonnen. De 56-jarige haalde het van uitdagers Friedrich Merz en Jens Spahn.
07/12 17u15  Goed nieuws voor terminaal zieke Berchemnaar: nieuw baasje gevonden voor hond MachoPeter Deruyter uit Berchem heeft vrijdag goed nieuws gekregen. De terminaal zieke 54-jarige man die meer dan 2.000 reacties kreeg op zijn oproep om voor zijn hond Macho te zorgen, heeft een nieuwe thuis voor zijn trouwe viervoeter gevonden.
07/12 17u15  Naar ‘De Collega’s 2.0’ of dansen met Arsenal: tien tips om de deur uit te gaanZin in een concert of een voorstelling die nog niet uitverkocht is. Haal dan snel inspiratie uit deze tien tips.
07/12 17u15  Rector KU Leuven na ongeval met Edegemse student tijdens doop: “Goedkeuring doopcharter prioriteit”“We zullen de studenten van Reuzegom, die de uit de hand gelopen studentendoop in Vorselaar organiseerden, ter verantwoording roepen, maar de absolute prioriteit ligt momenteel bij de ondertekening van het doopcharter door alle studentenclubs.” Dat stelt de Leuvense rector Luc Sels vrijdag vanuit Tokio in reactie op het feit dat een KUL-student uit Edegem woensdagavond in kritieke toestand geraakte tijdens een door de studentenclub Reuzegom georganiseerde doop.
07/12 17u15  Dit krijg je als Burberry en Vivienne Westwood samen een collectie ontwerpenTwee Britse modehuizen - Burberry en Vivienne Westwood - hebben samen aan een collectie gewerkt. Nu is het langverwachte resultaat er: de kleding is een modieuze mix tussen preppy en punk geworden en knipoogt op die manier naar de handelsmerken van beide labels.
07/12 17u00  Kopstukken reageren na afloop van ministerraad: “Er is zeker nog een regering”Na afloop van de ministerraad deze voormiddag werden enkele kopstukken van N-VA en CD&V gestrikt voor een reactie op de gesprekken. Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken benadrukte nogmaals dat het migratiepact enkel zal ondertekend worden “zonder de N-VA” en hij vindt dat België “volledig vanonder het pact uit moet”. De turbulente sfeer van donderdag is volgens Jan Jambon (N-VA) dan weer voorbij, waardoor er “professioneel en zakelijk” kan worden gewerkt. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) was karig met zijn commentaar en wilde enkel kwijt dat er “zeker nog een regering is”.
07/12 16u45  Hardrockband Diablo Blvd. van Alex Agnew speelt vanavond laatste concert in AntwerpenDe Antwerpse hardrockgroep Diablo Blvd. speelt op vrijdagavond 7 december om 20.30 uur in de cd- en platenwinkel Rocking Bull op de Sint-Katelijnevest in Antwerpen zijn voorlaatste concert. Tickets zijn alleen te verkrijgen aan de balie van Rocking Bull. Maandag speelt de groep, met Alex Agnew als frontman, zijn laatste concert in de Ancienne Belgique (AB) in Brussel.
07/12 16u45  Amerikaanse president Trump benoemt William Barr tot minister van JustitieDe Amerikaanse president Donald Trump benoemt William Barr (68) tot minister van Justitie, zo heeft het Amerikaanse staatshoofd vrijdag bekendgemaakt.
07/12 16u45  Deze sterren worden (nog) rijker dankzij InstagramBeroemdheden zitten er al warm in, maar ook voor hen zijn extraatjes welkom. Die halen ze uit betaalde posts op Instagram. De Amerikaanse realityster Kylie Jenner mag zichzelf de nummer één influencer noemen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Instagram Rich List van Hopper, het Britse bureau dat profielen op sociale media analyseert.
07/12 16u30  Het is zover: de langverwachte trailer van ‘Avengers 4’ is uitgebrachtNa lang wachten is vrijdagnamiddag eindelijk de trailer van de nieuwe Avengers-film gelost. En samen met die trailer werd ook de naam van de film bekendgemaakt: ‘Endgame’.
07/12 16u30  Dashcam filmt mensen in gloednieuwe auto's op vrachtwagenEr zijn opmerkelijke beelden opgedoken van enkele mensen, vermoedelijk transmigranten, die in gloednieuwe auto’s zijn gekropen op een vrachtwagen. De video is donderdag gemaakt met een dashcam ter hoogte van de snelwegparking in Jabbeke. Er zijn zeker drie verschillende mensen te zien in de wagens. Wellicht proberen ze op deze manier in het Verenigd Koninkrijk te geraken.
07/12 16u15  Beerschot Wilrijk geeft Tom Pietermaat ondanks lange revalidatie contractverlengingTom Pietermaat (26) heeft goed nieuws gekregen van Beerschot Wilrijk. Hij kreeg een nieuw contract voorgeschoteld en tekende tot 2021. De middenvelder, die al vijf seizoenen aan de slag is bij de Ratten, werd onlangs opnieuw geopereerd na een zware enkelblessure en is nog lang out.
07/12 16u15  Tien winterse tips voor een uitstap met het hele gezin deze week: van lichtjesstoet tot veganistische kerstmarktDeze week valt er weer heel wat te beleven. Wij geven tien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
07/12 16u00  Prijs appartement aan kust zakt voor het eerst sinds 2014: zoveel betaalt u gemiddeldGoed nieuws voor wie van plan is een appartement aan de kust te kopen. Voor het eerst sinds 2014 zijn de gemiddelde prijzen aan ‘het zeetje’ gedaald, zo blijkt uit cijfers van Fednot, de Belgische Federatie van Notarissen. Het zijn vooral de vele verouderde appartementen die de prijs naar beneden halen. Voor nieuwbouw en wie de zee niet alleen wil ruiken maar ook zien vanop zijn balkon, betaalt u ook nu weer meer dan een jaar geleden.
07/12 16u00  Eerste trailer van het laatste seizoen ‘Game of Thrones’ gelostGoed nieuws voor de fans van Game of Thrones: de televisiezender HBO heeft donderdag de trailer van het achtste en laatste seizoen van de succesreeks gelost. Om het volledige seizoen te zien, zal je wel nog een tijdje moeten wachten. De release is gepland in april 2019.
07/12 15u45  Vaste waarde ontbreekt als schepen bij CD&V Nijlen: “Drie goede kandidaten voor twee plaatsen”Met vier ervaren krachten en zes nieuwkomers zal het Nijlense schepencollege ervaring aan een flinke brok vernieuwing koppelen. Het meest verrassende element was het ontbreken van schepen Carrie Verelst bij CD&V. De voorstelling van de schepenen moest overigens even uitgesteld worden omdat er nog volop slag geleverd werd over enkele minder belangrijke mandaten.
07/12 15u30  Zie ze doen: vrouw van Jef Van Echelpoel test zotte feestkapselsKapper Brent Maerien (33) uit Retie reist de wereld rond voor zijn job en is wel wat experimenteren met kapsels gewoon. Lisse Habraken (29) uit Mol ook. Zij is de vrouw van Tijs Vanneste, alias Van Echelpoel, en speelt mee in zijn videoclips. In een vorig leven nam ze deel aan Benelux’ Next Top Model. Nu maakt ze schilderijen (als ze tijd heeft) en is ze ­mama van twee zoontjes. Wij brachten hen samen met één doel: feestkapsels uit­testen voor de eindejaarsdagen.
07/12 15u30  Vegan blogster deelt foto van haar toast en slaat iedereen met verstomming. Zie jij waarom?De Australische blogster Ellie Bullen deelt naast foto’s van haar reizen ook beelden van haar favoriete vegan gerechten. Op een van haar meest recente kiekjes staat echter een ei, een product van dierlijke afkomst dat niet op het menu hoort van veganisten. Ze ontving kritiek, maar die is onterecht. Het ei is immers geen ei…
07/12 15u30  Directielid transportbedrijf Van Moer zwaargewond na ongeval met treinBij een verkeersongeval in de Antwerpse haven is woensdagnacht een directielid van het bekende logistiek bedrijf Van Moer zeer ernstig gewond geraakt. Dennie Lockefeer, één van de sterkhouders van de firma, ligt in coma.
07/12 15u15  Extra ministerraad over VN-migratiepact op vraag van N-VAEr komt een extra ministerraad over het VN-migratiepact op vraag van N-VA. Dat heeft CD&V-vicepremier Kris Peeters vrijdagmiddag verklaard aan de Wetstraat 16. Het is nog niet duidelijk wanneer die ministerraad zal plaatsvinden, maar dat zal wellicht gebeuren voor het vertrek van de premier naar Marrakesh.
07/12 15u15  Onze feesttips voor dit weekend: thé dansant zoals vroeger en terug naar de tijd van de new waveZin in een feestje dit weekend, maar je weet nog niet waarheen? Wij geven alvast enkele feesttips.
07/12 15u00  Straffe beelden uit Jabbeke: transmigranten klimmen in gloednieuwe auto’s op vrachtwagenEr zijn opmerkelijke beelden opgedoken van enkele mensen, vermoedelijk transmigranten, die in gloednieuwe auto’s zijn gekropen op een vrachtwagen. De video is donderdag gemaakt met een dashcam ter hoogte van de snelwegparking in Jabbeke. Er zijn zeker drie verschillende mensen te zien in de wagens. Wellicht proberen ze op deze manier in het Verenigd Koninkrijk te geraken.
07/12 15u00  Bestelwagen in brand in Beerse: geen gewondenDe brandweer van de zone Taxandria rukte vrijdag om 14.20u uit naar de Lindenlaan in Beerse. De motor van een bestelwagen had daar om onbekende reden vuur gevat, vlak bij supermarkt Delhaize. Het hele motorgedeelte van de bestelwagen van een transportfirma brandde uit. Er raakte niemand gewond.
07/12 14u45  Auto in brand in Beerse: geen gewondenDe brandweer van de zone Taxandria rukte vrijdag om 14.20u uit naar de Lindenlaan in Beerse. De motor van een bestelwagen had daar om onbekende reden vuur gevat, vlak bij supermarkt Delhaize. Het hele motorgedeelte van de auto van een transportfirma brandde uit. Er raakte niemand gewond.
07/12 14u45  Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Parijs af door nieuwe betoging ‘gele hesjes’Ons ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Belgen aan om dit weekend niet naar Parijs te gaan. Er worden zware problemen verwacht door een nieuwe manifestatie van de ‘gele hesjes’.
07/12 14u45  Handtasdief trakteert met gestolen geld in andere cafésEen Duitse vrouw werd donderdagnacht het slachtoffer van een handtasdief in een café op de Grote Markt. De vrouw (24) ging samen met enkele vrienden op zoek naar de dief en troffen op een terras van een ander café in de buurt de verdachte aan.
07/12 14u45  Tien Red Flames maken kans op Gouden Schoen 2018Op woensdag 16 januari wordt voor de derde keer een Gouden Schoen bij de vrouwen uitgereikt. De organiserende krant Het Laatste Nieuws maakte vrijdag de tien genomineerden, allen Red Flames, bekend. Onder hen Janice Cayman, die in 2017 won, en Tessa Wullaert, de eerste Gouden Schoen in 2016.
07/12 14u30  Prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerdDe prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerd. Dat is binnen de ministerraad overeengekomen, bevestigen regeringskringen.
07/12 14u30  Ophef in Frankrijk om ‘choquerende beelden’ van hardhandige arrestatie van scholierenFransen zijn onthutst over het politieoptreden tegen protesterende scholieren. 153 leerlingen uit een middelbare school in Mantes-la-Jolie, op een uur rijden van Parijs, moesten van de politie knielen en hun handen boven hun hoofd of achter hun rug houden.
07/12 14u30  Gsm’s gestolen in frituur: politie pakt twee 18-jarige verdachten opEen uitbaatster van een frituur op de Bredabaan is het slachtoffer geworden van diefstal. Terwijl één ‘klant’ haar afleidde, ging een andere aan de haal met gsm-toestellen.
07/12 14u30  Perfect op Instagram, maar zo ziet deze trekpleister in Nieuw-Zeeland er echt uitRoys Peak in Lake Wanaka is een van de meest gegeerde plekjes in Nieuw-Zeeland. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de Mount Aspiring en de Zuidelijke Alpen, wat veel Instagramfoto’s van ongerepte natuurpracht oplevert. Maar mensen die achter zich kijken, zien vooral een lange rij toeristen.
07/12 14u15  Martine (52) staat na zware kankerbehandeling weer in haar frietkot: “Beste therapie om te genezen”Amper zes weken na haar laatste kankerbehandeling staat Martine Commissaris (52) alweer vrolijk friet te bakken in haar klein en gezellig frietkot op de markt in Oud-Turnhout. “Voor mij is dit de beste therapie”, zegt de uitbaatster van Frituur Yvonne. “Als ik in mijn frituurke kan staan, ben ik de gelukkigste mens ter wereld.”
07/12 14u15  Negenjarig jongetje zo onder indruk van de Queen... dat hij meteen wegkruiptDe Britse Queen heeft woensdag een bezoek gebracht aan een liefdadigheidsinstelling. Daar ontmoette ze de negenjarige Nathan Grant. Maar die reageerde wel heel verlegen op de Britse koningin.
07/12 14u00  VIDEO. Episch ‘straatgevecht’ tussen twee mannen gaat viraal: “Is dit hoe millennials vechten?”Op Twitter gaat een video viraal van twee vechtende mannen in de straten van New York. Op de beelden is alvast niét te zien hoe het duo elkaar lichamelijk aftuigt. De mannen vechten hun discussie op een wel erg opmerkelijke manier uit.
07/12 14u00  KV Mechelen met vertrouwensboost naar Westerlo: “Spelers motiveren elkaar”KV Mechelen geeft zaterdagavond in zijn vierde duel van de terugronde Westerlo partij. Na de bekerwinst tegen Lokeren (2-0) trekt Malinwa met een vertrouwensboost naar de Kempen.
07/12 13u45  Drie onverwachte namen in basis KV Mechelen blikken terug: “Vertrouwen is groot verschil met begin van seizoen”Edin Cocalic (31), Mathieu Cornet (28) en Laurent Lemoine (20) kregen in de beker tegen Lokeren (2-0-winst) opnieuw hun kans in de basis. “Ze deden perfect wat ik van hen vroeg”, zwaaide coach Wouter Vrancken met lof. Hoe blikken ze zelf terug?
07/12 13u30  Pater-martelaar Charles Deckers wordt zaterdag zalig verklaard door paus: "Op zijn zesde wou hij al Chinees leren om missionaris te worden"De Antwerpse pater Charles Deckers (1924-1994) wordt zaterdag in de Algerijnse stad Oran zalig verklaard, samen met achttien andere martelaars. De witte pater, die deels opgroeide in Zandhoven, werd vermoord tijdens een terreuractie.
07/12 13u30  UCI legt Burgos-BH drie weken schorsing op na positieve testen, ploeg trekt op sensibiliseringskampDe Internationale Wielerunie UCI schorst de Spaanse procontinentale wielerformatie Burgos-BH drie weken. Tussen 16 januari en 5 februari mag het team niet deelnemen aan internationale wedstrijden, zo bevestigt de UCI vrijdag op zijn website.
07/12 13u15  Dit is de populairste mascara volgens PinterestWie wapperende wimpers wil voor de feestdagen kan inspiratie opdoen via Pinterest. Het platform heeft onthuld naar welke mascara afgelopen jaar het vaakst werd gezocht. Goed nieuws: je vindt de absolute favoriet in bijna elke parfumerie.
07/12 13u00  Kerstconcert Academie en MuzikomDe Academie en Muzikom Zandhoven brengen op woensdag 19 december om 19.30u voor de 38ste keer een kerstconcert in de Sint-Amelbergakerk.
07/12 13u00  Kasterlee heeft nieuwe coalitieDe kogel is door de kerk: Kasterlee heeft een nieuwe coalitie gevormd. CD&V heeft een bestuursakkoord met Open Vld bereikt en heeft hierdoor vijftien van de 25 zetels bemachtigd.
07/12 12u45  Burgemeester Metsu na uit de hand gelopen studentendoop: "iedereen geschokt"De 20-jarige jongeman uit Edegem die na een uit de handgelopen studentendoop in kritieke toestand in het ziekenhuis belandde, vecht nog altijd voor zijn leven. Hij ligt in coma in het Universitair Ziekenhuis in Edegem. Mogelijk heeft een zoutintoxicatie geleid tot een hartstilstand, nadat ie te veel visolie had gedronken tijdens een studentendoop, samen met 2 andere studenten.  In 2013 kwam de studentenvereniging Reuzegom al in opspraak toen het een biggetje had doodgeschoten. Bij dit incident zijn er voorlopig geen arrestaties, laat het parket weten. De familie reageert geschokt, net als burgemeester Koen Metsu die de jongeman persoonlijk kent. 
07/12 12u45  Melanie Mertens Polak en andere artiesten verwarmen met live-muziek winterbar De ProeverijNog gedurende de hele maand december houdt De Proeverij in de Heistraat in Zandhoven, het proeflokaal van brouwerij Pirlot, op vrijdagavond vanaf 18u een winterbar open met typische eindejaarsdrankjes en winterbarkost zoals burgers en braadworst. De komende drie vrijdagavonden is er ook live-muziek van de bovenste plank.
07/12 12u45  Dag knappe man: wie herkent ‘Jean’ op deze oude rommelmarktfoto?Onze reporter Mischa Bludts heeft een mysterieuze vriend. Er staat al weken een portretfoto op zijn bureau, van een man in legeruniform. Zijn identiteit kent hij evenwel niet.
07/12 12u45  Meer dan honderd varkens overleven ongeval met vrachtwagen nietOp de Essensteenweg in Brasschaat is vrijdagochtend een vrachtwagen met varkens gekanteld. De hulpdiensten waren ter plaatse om de varkens over te laden in een andere vrachtwagen. Meer dan honderd dieren overleefden de klap niet.
07/12 12u45  Theo Francken (N-VA) haalt uit naar regeringspartners en migratiepact: “Wie zegt dat dit allemaal vrijblijvend is, die dwaalt”Na enkele dagen mediastilte heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zich uitgelaten over de laatste ontwikkelingen rond het VN-migratiepact. Het N-VA-kopstuk zegt geschrokken te zijn “van de gretigheid en agressie van CD&V en Open VLD” en laat andermaal verstaan tegen de goedkeuring van het pact te zijn. “Want anders gaan wij de immigratie naar ons land willoos moeten blijven ondergaan.”
07/12 12u30  Netflix pakt uit met ‘Fantastic Beasts’ en ‘Lord of the Rings’Netflix zette voor meer dan 11 uur aan nieuw filmmateriaal online. De streamingdienst brengt de trilogie van The Lord of the Rings en Fantastic Beasts and Where To Find Them tot in je huiskamer.
07/12 12u30  Weg met minimalisme: de kitscherige kerstboom is helemaal terugNu Sinterklaas terug naar Spanje is, zal er in de meeste huizen plaats worden gemaakt voor de kerstboom. Maar hoe versier je die nu volgens de laatste trends? Twee experts in decoratie geven hun tips.
07/12 12u30  Keeperstrainer Erwin Lemmens stapt op bij Lokeren: “Onwerkbare situatie”Erwin Lemmens, keeperstrainer bij Sporting Lokeren en de Rode Duivels, stapt op bij Sporting Lokeren. Hij kan zich niet langer vinden in de samenwerking met de nieuwe technische staf rond hoofdtrainer Trond Sollied.
07/12 12u15  Pastoors klappen uit de biecht na onthulling dubbelleven: “Een priester met een lief? Er zijn er zoveel...”De schorsing van een Limburgse priester die een dubbelleven leidde om een relatie te hebben met een man verrast heel wat Vlaamse collega-priesters. Niet omdat priesters nooit een relatie hebben. Integendeel, omdat er net zoveel ongestoord met hun relatie wegkomen. Acht priesters klappen - mits garantie van absolute anonimiteit - uit de biecht over hun amoureuze escapades.
07/12 12u15  Nieuw schepencollege voorgesteld: vier vertrouwde gezichten en zes nieuwkomersHet nieuwe Nijlense schepencollege is vrijdag voorgesteld. Maar liefst zes nieuwkomers krijgen een kans in de nieuwe bestuursploeg. Al moeten sommigen zich wel tevreden stellen met een half mandaat.
07/12 12u15  Trollenknots for life: Rik Verheye zet hilarische hit in voor ‘De Warmste Week’Een mopje tijdens ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is uitgedraaid op een echte hit. Dankzij ‘Trollenknots’ gaat acteur Rik Verheye nu zelfs geld inzamelen voor het goede doel.
07/12 12u15  LIVE. Crisis blijft duren: nieuwe ministerraad voor maandagDe regeringscrisis gaat een nieuwe dag in. 'Een woord is een woord, ik ga naar Marrakech'', zei premier Michel gisteren in de Kamer, maar dat is niet naar de zin van N-VA. De partij blijft zich met hand en tand verzetten tegen het VN-migratiepact en heeft het op de agenda van de ministerraad gezet. Is de eindstrijd van de regering Michel ingezet? Volg hier de laatste ontwikkelingen op de voet.
07/12 12u00  Stoffel Vandoorne klaar om op ontdekkingstocht te gaanVeel tijd om op adem te komen was er niet voor Stoffel Vandoorne, het Formule 1-seizoen is nog maar net afgelopen en volgende week begint hij al aan een nieuw hoofdstuk van zijn carrière, namelijk de Formule E.
07/12 12u00  Kleuter die doodsangsten uitstaat door de paashaas gaat viraal, maar daar kan haar moeder niet mee lachenToen een kinderdagverblijf in de Amerikaanse staat Florida in maart een paashaas over de vloer kreeg, waren niet alle kinderen even vrolijk tijdens dat bezoekje. Een tweejarig meisje schreeuwde de longen uit het lijf, en de video van het kind dat doodsangsten uitstond, ging de wereld rond. Haar moeder kan daar niet mee lachen en klaagt het kinderdagverblijf nu aan omdat ze zonder toestemming de beeltenis van haar dochtertje verspreidden.
07/12 12u00  Nieuwe wending in zaak-Masmeijer: Nederlandse tv-vedette wordt onderworpen aan kruisverhoorDe voormalige Nederlandse tv-vedette Frank Masmeijer moet volgende week opnieuw verschijnen voor het hof van beroep in Antwerpen. Masmeijer, die vervolgd wordt voor de invoer van 467 kg cocaïne via de Antwerpse haven, zal donderdag aan een kruisverhoor onderworpen worden door strafpleiters Hans Rieder en Mounir Souidi.
07/12 11u45  Bart De Pauw mag enveloppe met klachten tegen hem voorlopig niet inzienDe enveloppe met klachten en verklaringen van vrouwen over Bart De Pauw blijft voorlopig verzegeld. Dat bevestigt de VRT aan onze redactie. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) wil eerst alle betrokken horen.
07/12 11u45  Stefan Everts op afdeling intensieve verzorging door malariaStefan Everts is met spoed opgenomen in het UZ van Leuven. Hij ligt er op de afdeling intensieve verzorging nadat malaria werd vastgesteld. De 10-voudige wereldkampioen motorcross liep de ziekte op nadat hij vorige maand deelnam aan een race voor het goede doel in Congo.
07/12 11u45  Stefan Everts getroffen door malaria: wereldkampioen ligt op intensieveStefan Everts heeft malaria opgelopen. Dat meldt Het Belang van Limburg vrijdag. De oud-motorcrosser ligt op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis van Leuven. Everts (46) heeft tien wereldtitels achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden.
07/12 11u45  DISCUSSIE. Moeten studentenclubs worden verplicht om doopcharter te ondertekenen?Een 20-jarige student uit Edegem verkeert in kritieke toestand na een uit de hand gelopen studentendoop in Vorselaar. Samen met twee andere schachten moest de jongeman onder andere visolie drinken, waardoor het zoutgehalte in zijn lichaam totaal ontregeld raakte.
07/12 11u30  3D-printers? Niet nodig voor deze mannenIn deze tijden van 3D-printen en andere technologische hoogstandjes kan je niet anders dan bewonderd kijken naar de realisaties van Antwerpenaar Maurice Kaak en zijn leerlingen uit de scheepsmodelbouwschool in Baasrode. Maurice is voormalig scheepsbouwer en was ook restaurateur van het Nationaal Scheepvaartmuseum Antwerpen. Hij leidt nu geïnteresseerden op om in hout perfecte reconstructies te maken van boten die lang geleden op de Schelde vaarden. En al zijn zijn leerlingen niet meteen van de jongsten, hun prachtige werk laat zien dat dit oude ambacht niet verloren gaat.
07/12 11u30  Mechelse handelaars pakken uit met vier koopzondagenVoor de feestdagen pakken de Mechelse handelaars uit met vier koopzondagen. Met randanimatie, krasloten met meer dan 12.500 euro aan prijzen en feestelijk aangeklede etalages.
07/12 11u30  LIVE. “De coalitiepartners spelen met vuur”: N-VA plaatst VN-migratie op de agenda van de ministerraadDe regeringscrisis gaat een nieuwe dag in. 'Een woord is een woord, ik ga naar Marrakech'', zei premier Michel gisteren in de Kamer, maar dat is niet naar de zin van N-VA. De partij blijft zich met hand en tand verzetten tegen het VN-migratiepact en heeft het op de agenda van de ministerraad gezet. Is de eindstrijd van de regering Michel ingezet? Volg hier de laatste ontwikkelingen op de voet.
07/12 11u30  INTERVIEW. Hebe Van de Veire (18): “Ik ben liever de dochter van mijn papa dan de dochter van Peter Van de Veire”Ze is een van de BV-jongeren uit het televisieprogramma Jong Geweld, studeert in ’t Stad en wil vanuit Antwerpen zo veel mogelijk nieuwe dingen ontdekken. De jongste dochter van Peter Van de Veire heeft veel in haar mars. “Maar ik ben liever Hebe dan de dochter van een bekende radiopresentator.”
07/12 11u30  Voorbestemd om de machtigste politicus van Europa te worden: wie wordt de nieuwe Merkel?In Hamburg wordt vandaag een historische thriller beslecht, toch volgens de Duitsers. Wie wordt verkozen tot de opvolger van Angela Merkel als CDU-partijvoorzitter? Wie zet zich aan het roer van de grootste partij van Duitsland, en wordt potentieel de machtigste m/v van Duitsland en bij uitbreiding Europa? En zo wordt de verkiezing ook ver buiten de Duitse grenzen met veel aandacht gevolgd. Want met de keuze van de persoon wordt meteen ook een marsrichting gekozen. Kiest de CDU voor het voortzetten van het centrumbeleid, of voor een flinke stap terug naar de conservatieve roots? Dit zijn de drie grootste kanshebbers.
07/12 11u15  16-jarige die op spoor aan de dood ontsnapte: “Ik dacht: dit gebeurt mij nooit”Hij was het voorval bijna vergeten, grapt hij, toen ProRail het filmpje publiceerde waarop te zien is hoe hij nét niet wordt gegrepen door een intercity op de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg in het Nederlandse Geleen.
07/12 11u15  Laszlo Bölöni en Antwerp geteisterd door blessuregolf: “Mijn spelers zijn ook maar mensen, géén machines”Antwerp trekt op speeldag 18 naar promovendus Cercle Brugge. Met welke ploeg de oudste club van het land op Jan Breydel zal aantreden, is nog een groot vraagteken.
07/12 11u15  Nieuwe trend: blauwe ballen voor een mannelijke kerstWie kerstbomen en toebehoren verkoopt, mag een topweekend verwachten. De meeste mensen laten traditioneel eerst Sinterklaas passeren, maar dan gaat de rem dus los. “Er zijn kerstfans die elk jaar de kerstboom anders optuigen”, horen we in Tuincenter Claes in Edegem. “Dit jaar is stoer en mannelijk dé trend.”
07/12 11u15  Is het een meisje of een jongen? ZOO Antwerpen maakt geslacht van pasgeboren gorilla bekendZitten de gorillaverzorgers op een roze wolk of zingen ze het liedje “Blauw, blauw, blauw”? Met gekleurde confetti maakt ZOO Antwerpen het geslacht van de pasgeboren gorilla bekend in een video. Wil jij ook weten of de gorillababy een meisje of een jongen is? Bekijk dan de beelden hierboven.
07/12 11u15  Helft meer chocolatiers en snoepwinkels in vijf jaar tijdIn vijf jaar tijd is het aantal kleinhandelszaken die zich specialiseren in chocolade en suikerwerk met bijna de helft toegenomen. In 2013 telde ons land er nog 499, vorig jaar waren dat er al 693, zo berekende het statistiekbureau StatBel.
07/12 11u00  Nieuwe wending in zaak Frank Masmeijer: topadvocaat wil hem onderwerpen aan kruisverhoorDe voormalige Nederlandse tv-vedette Frank Masmeijer moet volgende week opnieuw verschijnen voor het hof van beroep in Antwerpen. Masmeijer, die vervolgd wordt voor de invoer van 467 kg cocaine via de Antwerpse haven, zal donderdag aan een kruisverhoor onderworpen worden door de strafpleiters Hans Rieder en Mounir Souidi, de raadslieden van de Mechelse hoofdverdachte Farhan B.
07/12 11u00  Red Flames bereiken hoogste FIFA-ranking ooitDe Belgische nationale vrouwenploeg wint vrijdag op de nieuwe ranking van de Wereldvoetbalbond FIFA twee plaatsen. De Red Flames springen naar positie 21, hun beste notering sinds de introductie van de ranking in 2003.
07/12 11u00  Deze ambachten moeten volgens minister Sven Gatz weer hip wordenWanneer hebt u laatst iets gehoord over een edelsmid, een hopteler, een glasschilder, een volksspelenmaker of een beeldhouwer in brons? Heel wat beroepen met een lange geschiedenis en een heel specifieke kennis en kunde dreigen uit onze snelle samenleving te verdwijnen. Minister Sven Gatz (Open Vld) verdeelt nu beurzen voor in totaal 1 miljoen euro om dat unieke vakmanschap te herlanceren. 27 autoriteiten in hun vakgebied krijgen één of meerdere leerlingen toegewezen die de kans krijgen om zich de volgende twee jaar te ontpoppen tot echte vakmannen of -vrouwen. In het Antwerpse is er onder andere steun voor een wagensmid, een weefgetouwenbouwer, een porseleinkunstenaar en een poppenmaker.
07/12 10u45  Laurens Devos snel uitgeschakeld op WK tafeltennis juniorenParalympisch kampioen Laurens Devos heeft zich vrijdag op het WK tafeltennis voor junioren in het Australische Bendigo niet kunnen plaatsen voor de achtste finales.
07/12 10u45  "Op zijn zesde wou hij al Chinees leren om missionaris te worden"De Antwerpse pater Charles Deckers (1924-1994) wordt zaterdag in de Algerijnse stad Oran zalig verklaard, samen met achttien andere martelaars. De witte pater, die deels opgroeide in Zandhoven, werd vermoord tijdens een terreuractie.
07/12 10u30  België krijgt gelijk in rechtszaak: Europees Hof verklaart verbod op vergoedingen Arco-spaarders nietigHet Gerecht van de Europese Unie heeft België gelijk geven in een tweede Europese rechtszaak over de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten. Die regeling werd eind 2016 al definitief afgewezen door het Europees Hof van Justitie. Maar het Gerecht, dat bepaalde zaken in eerste aanleg behandelt, oordeelt nu dat de Europese Commissie destijds geen verbod kon opleggen tegen betalingen in het kader van die garantieregeling.
07/12 10u30  Migratiepact: N-VA “geschandaliseerd” door aanvallen coalitiepartners, ministerraad komt nu samenNa het lange Kamerdebat gisteren over het VN-migratiepact, is het uitkijken naar de ministerraad en de aansluitende vergadering van het kernkabinet vandaag. Volgens de VRT zal het pact – waar N-VA zich tegen verzet – zeker op tafel worden gegooid door N-VA, zodat formeel kan worden vastgesteld dat er geen consensus bestaat tussen de regeringspartijen. De partij zou zich “geschandaliseerd” voelen door de aanvallen coalitiepartners CD&V en Open Vld. Mogelijk is dit het uur van de waarheid voor de regering.
07/12 10u15  Grondwetspecialist: “Nog nooit gebeurd dat partij met fundamentele bezwaren in regering blijft zitten”De politieke patstelling is totaal. Premier Charles Michel liet donderdagavond in de Kamer verstaan dat hij naar Marrakech gaat. Ondertussen blijft coalitiepartner N-VA faliekant tegen het migratiepact en blijft de regering gewoon zitten. Ongezien, stelt grondwetspecialist Christian Behrendt: “Als u fundamenteel bezwaar heeft tegen het beleid van de regering, dan dient u ontslag in.”
07/12 10u15  Romelu Lukaku: “In België ben ik nog steeds een Afrikaan”“Ik wil na mijn carrière de eerste succesvolle Afrikaanse trainer zijn. Want in België ben ik nog steeds een Afrikaan. Ik wil de deur openen voor ‘my people’”. Dat heeft Romelu Lukaku gezegd in een interview met OTRO, een nieuwe voetbalapp.
07/12 10u00  Komt migratiepact vandaag op tafel bij regering? Ministerraad komt nu samenNa het lange Kamerdebat gisteren over het VN-migratiepact, is het uitkijken naar de ministerraad en de aansluitende vergadering van het kernkabinet vandaag. De vraag rijst of het pact, waar N-VA zich tegen verzet, ter sprake zal komen en dat formeel zal moeten worden vastgesteld dat er geen consensus bestaat tussen de regeringspartijen.
07/12 10u00  Koen Kennis drinkt nog vlug een “Helmut Latte” voor de werkdagSchepen Koen Kennis begon zijn werkdag vrijdag met een koffie in Caffe Mundi, pal tegenover het tijdelijke stadhuis aan de Oude Beurs. Kennis kreeg er geen gewone koffie, wel een gratis “Helmut Latte”. Het gevolg van een uit de hand gelopen mopje van radiozender Qmusic.
07/12 10u00  NBA. Boston Celtics zijn ook maatje te groot voor NY KnicksBoston is bezig aan een zegereeks in de NBA. De Celtics versloegen donderdagavond de New York Knicks met 128-100 en behaalden zo een vierde opeenvolgende overwinning.
07/12 09u45  Nederland maakt vliegen iets duurder, ongeacht de bestemming: taks van 7 euro per ticketNederland voert in 2021 een vliegtaks in van 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. Het gaat om één vast bedrag om het de Belastingdienst niet te moeilijk te maken. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws hierover.
07/12 09u45  Wie is Peter De Roover, de schietschijf van N-VA?Peter De Roover. Sinds enkele dagen is de groep mensen die de man niet kende een pak kleiner geworden. De N-VA-fractieleider is niet weg te denken van het scherm. Ook vandaag haalt hij de kastanjes uit het vuur tijdens een uiterst verhit debat in de Kamer. Maar wie is die man in de vuurlinie eigenlijk?
07/12 09u30  CNN-uitzending plotseling onderbroken: “Iedereen is geëvacueerd. We laten opgenomen programma’s zien”De kantoren en studio’s van CNN in New York zijn donderdagavond (lokale tijd) ruim anderhalf uur geëvacueerd vanwege een bommelding. Bij het Time Warner Center, waar CNN gevestigd is, kwam een telefonische bomdreiging binnen.
07/12 09u30  Politie bereidt zich voor op veldslag: deze guerrillatechnieken willen gele hesjes zaterdag gebruikenAls de ‘gele hesjes’ doen wat ze beloven, zal het zaterdag tot een regelrechte veldslag komen met de politie. Die laat maar liefst 1.000 man aanrukken om de orde te handhaven. “We willen absoluut toestanden zoals vorige week vermijden. Als ze met duizend komen, staat voor elk geel hesje een politieman klaar”, zegt een welingelichte bron.
07/12 09u30  Guy Mortier en Sigrid Spruyt presenteren ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’ in AntwerpenVrijdagavond (vanavond) om 20 uur vindt ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’ plaats in meer dan 60 bibliotheken tegelijk. In Antwerpen kunnen taalliefhebbers terecht op twee locaties: bibliotheek De Poort in Berchem en het diamantmuseum DIVA waar het Modemuseum (MoMu) en DIVA hun krachten bundelen. Vaste bibliotheekklant Guy Mortier, oud-hoofdredacteur van het weekblad Humo, is in Berchem de presentator van dienst, bij DIVA neemt oud-nieuwsanker Sigrid Spruyt de taak op zich.
07/12 09u30  Topondernemer is gekibbel beu: “De Belgen zouden veel meer welvaart kunnen hebben als de politiek meer leiderschap toont”Ondernemers zijn het politieke gekibbel in de federale regering meer dan beu. “We kunnen niet tevreden zijn met wat we nu zien”, zegt topondernemer Ronnie Leten. “Door openlijk ruzie te maken motiveer je de bevolking niet.”
07/12 09u15  Belgisch onderzoek naar Huawei: “We hebben niets te vrezen”De Belgische tak van de Chinese leverancier van smartphones en netwerktechnologie Huawei gaat het onderzoek van het Centrum voor Cybersecurity (CCB) met vertrouwen tegemoet.
07/12 09u15  Vrachtwagen met varkens kantelt om in Brasschaat: twee op drie dieren overleven klap nietOp de Essensteenweg in Brasschaat is een vrachtwagen met varkens gekanteld. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de varkens over te laden in een andere vrachtwagen.
07/12 08u45  Nieuwe hoogspanningsmasten over Schelde worden grootste van de BeneluxPassanten op de Ketenislaan in de Waaslandhaven kunnen er niet naast kijken. Hoogspanningsnetbeheerder Elia is er volop bezig met de bouw van een elektriciteitspyloon voor een 380 kV-leiding over de Schelde, goed voor een overspanning van een kilometer breed.
07/12 08u15  Premier Michel ontgoochelt álle partijen: hele dag theater, amper iets veranderdEen crisis live op tv, met gescheld, venijnige verwijten, drama en veel politiek theater. En op het eind van de dag bleef de regering-Michel gewoon zitten. De ploeg van Michel is klinisch dood, maar de premier wil koste wat het kost dat ze overeind blijft. Maar de premier kocht alleen wat tijd. Over twee weken volgt de vraag opnieuw of België in New York het VN-migratiepact nu moet goedkeuren of niet.
07/12 07u45  Vrachtwagen met varkens kantelt om in BrasschaatOp de Essensteenweg in Brasschaat is een vrachtwagen met varkens gekanteld. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de varkens over te laden in een andere vrachtwagen.
07/12 07u30  Met deze kledingtips geef je je billen een boostEmbrace your curves, je rondingen mogen best gezien worden! Je billen in de kijker zetten? Met deze super simpele kledingtips geef je je billen een boost.
07/12 07u00  Wie kan Kat Kerkhofs de zege nog afpakken in 'Dancing with the Stars’?Dat het vanavond razend spannend wordt in de finale van Dancing with the Stars is nog zacht ­uit­gedrukt. Leen Dendievel, ­James Cooke en Kat Kerkhofs zijn helemaal aan ­elkaar ­gewaagd. Maar als er dan toch eentje moet winnen, dan zetten wij onze centen op ‘mevrouw Dries Mertens’.
07/12 07u00  Red Lions moeten rest van WK hockey verder zonder topspeler John-John DohmenJohn-John Dohmen trekt zich terug uit de Belgische ploeg voor het Wereldkampioenschap hockey 2018. Dat zegt de Koninklijke Belgische Hockey Bond. Dohmen moet forfait geven wegens een bronchitis die hij opliep voor zijn vertrek naar India, waar de competitie plaatsvindt. Hij wordt vervangen door Augustin Meurmans, die vrijdagochtend is aangekomen in Bhubaneswar.
07/12 06u45  Standard Femina en Anderlecht moeten gestaakt duel opnieuw spelenHet sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag beslist dat het duel tussen Standard en Anderlecht in de Super League vrouwenvoetbal herspeeld moet worden. Beide clubs moeten ook 1.500 euro boete ophoesten.
07/12 06u45  Bouwbedrijf dreigt met miljoenenclaim tegen stad Antwerpen en De Lijn in conflict rond vertraging werken LeienTramContractors, het aannemersconsortium rond het Nederlandse bouwbedrijf BAM, wil een miljoenenclaim indienen tegen De Lijn, het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen. Het conflict draait om het vertraagde Noorderlijn-project in het Antwerpse stadscentrum, bericht De Tijd vrijdag.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Schoten in Straatsburg: politie gaat uit van terreur, mogelijk tweede betrokkene, Europarlementslid schuilt in restaurant12/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij zouden zeker vier doden zijn gevallen. Minstens elf anderen raakten gewond. De dader is nog op de vlucht, maar zou in het nauw zijn gedreven. Het zou gaan om een man van 29 jaar. Volgens het persagentschap DPA gaat de politie uit van een terreurdaad. Mogelijk is er een tweede verdachte. Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) uit Sint-Truiden was in Straatsburg en zit opgesloten in restaurant Görtlerhoft.
11x Frontale aanrijding tussen twee wagens in Viersel12/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op de Liersebaan in Viersel (Zandhoven) zijn twee wagens dinsdagavond frontaal op elkaar gebotst.
10x Apotheek en cosmeticawinkel ineen: Belgisch concept opent na Waterloo eerste filiaal in het Antwerpse12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De PLUSMart op de Mechelsesteenweg in Edegem breidt uit met een filiaal van Oximi. Dat is een nieuw concept dat zaakvoerder Martin Zanchetta in België lanceert. “We zijn een parafarmacie met een focus op gezondheid, beauty en welzijn”, zegt Zanchetta.
10x “Helaas is alleen het fietspad aan de Royersbrug aangepakt”: twee jaar na kaart met gevaarlijke punten voor fietsers12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Drie werknemers in de Antwerpse haven brachten twee jaar geleden de fietsproblematiek in de haven in kaart. Al fietsend duidden ze een route met gevaarlijke punten aan, die ze aan mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) voorlegden. Eén punt werd ondertussen veiliger gemaakt.
10x Volgens stad is aanstelling Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur juridisch geldig12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De aanstelling van voormalig stadssecretaris Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur van de stad Herentals mag dan geschorst zijn door de gouverneur én vernietigd door de minister, ze is volgens de stad toch geldig.
10x Wonen zonder ook maar één drempel naast kloosterzusters in het centrum van ’s-Gravenwezel12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het meer dan honderd jaar oude schoolgebouw van het Heilig Hart van Maria-instituut, naast het gelijknamige klooster in het centrum van ’s-Gravenwezel, werd gesloopt. Intussen is de opbouw van de 32 luxeappartementen volop bezig. “De interesse is groot. Al 70% is verkocht”, stelt David Costermans van Costermans Projecten vast.
9x Schotense chemicus brouwt kruidig bier op de zolder12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Schoten is een streekproduct rijker. Jannick Van Mechelen gebruikte zijn kennis als laborant om zich te verdiepen in het brouwersambacht. En zie, na heel wat experimenteren op de zolder met ketels, branders en leidingen is daar de Janus Dubbel: donkerkleurig, kruidig en met een alcoholpercentage van 8%.
7x Voormalig Antwerps ingenieur is op een na beste huwelijksfotograaf van de Benelux12/12 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Tot vijf jaar geleden zag Yves Schepers’ leven er nog helemaal anders uit. De ex-ingenieur kwam echter eerder toevallig in contact met fotografie. Tegenwoordig kaapt hij de ene na de andere prijs in de wacht. Op de Masters of Wedding Photography sleepte hij de hoofdprijs in de wacht in maar liefst negen categorieën.
7x Kunst van James Ensor krijgt plaats in Speelkaartenmuseum: “Een ets van Ensor is onbetaalbaar voor ons”12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Over een jaar viert het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout zijn vijftigste verjaardag. Dankzij de kunstcollectie van de Nationale Loterij gebeurt dat in aanwezigheid van enkele hoge gasten.
6x Eerste jaar van Mechelse bioboeren vanaf vanavond te volgen in nieuw programma van Joris Hessels12/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Veerle Huybrechts en Sander Van Nieuwenhove begonnen een jaar geleden een biolandbouwbedrijf in Hombeek. Het relaas van hun eerste werkjaar is vanaf vanavond te volgen in De Weekenden, een nieuw programma op Canvas.

Statistieken

Artikels:
32400
Gelezen:
7879
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven