woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Economie pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
12/12 05u15  Op kop in tweede periode, goed voetbal, maar elk jaar minder volk Beerschot Wilrijk boekte zaterdagavond onder het toeziend oog van voormalig publiekslieveling Luciano da Silva zijn grootste zege van het seizoen. De Mannekes staan bovendien nog altijd aan de leiding in de strijd om de tweede periodetitel. Ondanks die verschillende aantrekkingsfactoren zakten er voor de thuismatch tegen Tubeke minder dan 5.000 supporters af naar het Olympisch Stadion. Een dieptepunt dit seizoen. Waarom blijven de supporters weg?
12/12 05u15  Antwerpse N-VA’ers niet ongerust over moeilijke sp.a-militanten: “Het hoofddoekverbod laten we niet vallen” Bij de Antwerpse N-VA blijven ze relatief rustig bij het gemor binnen de potentiële coalitiepartner sp.a. De leden vertrouwen op burgemeester De Wever. “De socialisten moeten wel beseffen dat we niet afstappen van de neutraliteit aan de stadsloketten”, klinkt het.
12/12 05u15  “Mijn zoon heeft Sanda naast zich zien sterven”: vader van schacht die doop nipt overleefde, luidt alarmbel Een ware heksenjacht op studentenclubs en hun ontgroeningsrituelen moet er volgens de Antwerpse advocaat Johan Denil niet komen. Maar als bezorgde vader van Victor (19), de student die op het nippertje de doop overleefde die zijn vriend Sanda (20, foto) uit Edegem fataal werd, lanceert hij wél een oproep aan de maatschappij. “Die lichtzinnigheid en normvervaging bij jongeren moet dringend aangepakt worden voor er nog meer ongelukken volgen.”
12/12 05u15  STANDPUNT. Twee akkoorden, twee Theo’s De N-VA is het VN-migratiepact pas beginnen af te wijzen toen het in Europa een politiek thema werd. Vanuit die politieke context bleek ook de inhoud van het pact, tot dan iets ver van het bed, ineens onverteerbaar. Bart De Wever spreekt van een rode kaart die te laat is getrokken. N-VA-parlementslid Valerie Van Peel had het over voortschrijdend inzicht.
12/12 05u15  Er zijn twéé Marrakesh-akkoorden: het eerste is wél ondertekend door Theo Francken In het VTM-nieuws van maandag was er een kleine aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken. Die kreeg het verwijt dat hij in zijn boek het akkoord van Marrakesh had verdedigd. Klopt niet, zei Francken, terecht. Het ging om een ander akkoord, weliswaar zeer vergelijkbaar, dat hij wel heeft getekend.
12/12 05u15  Opnieuw minder doden in Antwerpse verkeer: maar met het aantal fietsers stijgt ook het aantal fietsongevallen Nooit eerder vielen er zo weinig doden in het Antwerpse verkeer als in de eerste negen maanden van dit jaar. Met uitzondering van vorig jaar zitten we al sinds 2012 in die dalende trend. Opvallend is echter wel dat door het stijgende aantal fietsers ook het aantal fietsongevallen omhooggaat.
12/12 05u15  Financial Times bejubelt steden: “Antwerpen en Mechelen zijn zeer aantrekkelijk voor investeerders” Antwerpen en Mechelen zijn aantrekkelijk voor investeerders en zijn zeer goed verbonden met andere steden. Dat zegt de Britse zakenkrant Financial Times in een nieuw rapport. “Deze steden doen alles wat ze kunnen. Helaas hebben ze geen vat op de loonkosten en de files”, zegt econoom Peter De Keyzer.
12/12 05u15  Antwerpenaar in finale Mexicaanse ‘The Voice’: Ley Memphis zingt zondag voor ruim 14 miljoen kijkers Hij leeft al jaren in Mexico maar is in Antwerpen geboren, en beleeft op zijn 69ste het avontuur van zijn leven. “Eén kans op acht dat ik zondag La Voz Mexico win”, zegt Ley Memphis trots.
12/12 05u15  Berchemnaar is de eerste bakfiets-dierenarts: “Als ik aan huis kom, zijn dieren vaak meer op hun gemak” Vet à Velo, zo heet de mobiele dierenartspraktijk van de 31-jarige Pieter-Jan Huyghe. Met zijn bakfiets gevuld met al wat een dierenarts nodig heeft, trekt hij sinds kort doorheen Antwerpen om zieke huisdieren op hun vertrouwde stek te verzorgen.
12/12 05u15  Van ‘kakjoeng’ tot Keizer: Antwerps basketbalfenomeen Willy Steveniers wordt vandaag 80 Met opgeheven hoofd, een ton levensvreugde en een eeuwig weelderige krullenbos gaat Willy ­Steveniers de strijd aan tegen het dimmende licht. Het Antwerpse basketfenomeen wordt vandaag 80 jaar, maar hij blijft scherp van lijf, geest én tong. Leven, liefde en lijden, opgedeeld in negen decennia: ziehier de Keizer van de Veemarkt. “Mijn oude ploegmaats zijn wrakken. Ik mankeer niets.”
12/12 04u15  Eerste jaar van Mechelse bioboeren vanaf vanavond te volgen in nieuw programma van Joris Hessels Veerle Huybrechts en Sander Van Nieuwenhove begonnen een jaar geleden een biolandbouwbedrijf in Hombeek. Het relaas van hun eerste werkjaar is vanaf vanavond te volgen in De Weekenden, een nieuw programma op Canvas.
12/12 03u45  Voormalig Antwerps ingenieur is op een na beste huwelijksfotograaf van de Benelux Tot vijf jaar geleden zag Yves Schepers’ leven er nog helemaal anders uit. De ex-ingenieur kwam echter eerder toevallig in contact met fotografie. Tegenwoordig kaapt hij de ene na de andere prijs in de wacht. Op de Masters of Wedding Photography sleepte hij de hoofdprijs in de wacht in maar liefst negen categorieën.
12/12 03u15  Apotheek en cosmeticawinkel ineen: Belgisch concept opent na Waterloo eerste filiaal in het Antwerpse De PLUSMart op de Mechelsesteenweg in Edegem breidt uit met een filiaal van Oximi. Dat is een nieuw concept dat zaakvoerder Martin Zanchetta in België lanceert. “We zijn een parafarmacie met een focus op gezondheid, beauty en welzijn”, zegt Zanchetta.10 
12/12 03u15  “Helaas is alleen het fietspad aan de Royersbrug aangepakt”: twee jaar na kaart met gevaarlijke punten voor fietsers Drie werknemers in de Antwerpse haven brachten twee jaar geleden de fietsproblematiek in de haven in kaart. Al fietsend duidden ze een route met gevaarlijke punten aan, die ze aan mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) voorlegden. Eén punt werd ondertussen veiliger gemaakt.10 
12/12 03u15  Volgens stad is aanstelling Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur juridisch geldig De aanstelling van voormalig stadssecretaris Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur van de stad Herentals mag dan geschorst zijn door de gouverneur én vernietigd door de minister, ze is volgens de stad toch geldig.10 
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/12 20u00  Wateroverlast veroorzaakt even verkeershinder aan SportpaleisDe omgeving rond het Sportpaleis in Antwerpen heeft zaterdagnamiddag te maken gehad met wateroverlast. Daardoor was er verkeershinder op het op- en afrittencomplex aan het Sportpaleis.
08/12 20u00  LIVE. Westerlo en KV Mechelen sluiten vierde speeldag afWesterlo en KV Mechelen sluiten de vierde speeldag af met een onderonsje in het Kuipje. KV Mechelen wil na twee gelijke spelen weer aanknopen met een zege, en toonde in de beker alweer mooie dingen. Malinwa wist zich te plaatsen voor de kwartfinale ten koste van Lokeren. Westerlo is bezig aan wisselvallige weken maar versloeg vorige week wel Roeselare. Trekt het die lijn door? Of nemen de bezoekers de drie punten mee naar Mechelen? Volg LIVE vanaf 20u30!
08/12 19u45  SPELERSBEOORDELINGEN Beerschot Wilrijk: Vanzeir uiteraard grote uitblinkerDante Vanzeir schonk op z’n eentje Beerschot Wilrijk de zege, thuis tegen Tubeke. Vanzeir werd de absolute uitblinker met vier goals. Voor Tubeke scoorden Henry en Bueno, Prychynenko legde de 5-2 eindstand vast. Dit zijn onze spelersbeoordelingen:
08/12 19u30  K’s Choice en 600 zangers openen ‘Winter in Antwerpen’In Antwerpen is zaterdag ‘Winter in Antwerpen’ officieel van start gegaan. Dat gebeurde met een heleboel activiteiten en optredens in de binnenstad. Op het Operaplein gaf K’s Choice samen met 600 zangers en zangeressen een akoestisch concert. Dirigent Hans Primusz leidde alles in goede banen.
08/12 19u30  400-tal ‘gele hesjes’ opgepakt in BrusselDe politie heeft naar aanleiding van de actie van de “gele hesjes” enkele honderden betogers opgepakt. Volgens de politie waren er zo’n 1000 ‘gele hesjes’-betogers afgezakt naar Brussel. De actievoerders verzamelden zich in verschillende groepen en trachtten tunnels en wegen te versperren.
08/12 19u00  Beerschot Wilrijk klopt Tubeke met 5-2 dankzij vier(!) goals van Dante VanzeirDante Vanzeir heeft op z’n eentje Beerschot Wilrijk de zege geschonken, thuis tegen Tubeke. Vanzeir werd de absolute uitblinker met vier goals. Na een half uur had de twintiger al een zuivere hattrick, na de rust prikte hij er nog eentje tegen de netten. Voor Tubeke scoorden Henry en Bueno, Prychynenko legde met een harde knal de 5-2 eindstand vast.
08/12 18u45  Ministerraad komt (dan toch) samen om 20 uur: zijn laatste uren van regering Michel geteld?De ministerraad komt om 20 uur samen in de Wetstraat 16. Dat bevestigen verschillende bronnen. Eerder op de dag had N-VA-voorzitter Bart De Wever aangekondigd dat het overleg om 16 uur op de agenda stond, maar dat heeft om onduidelijke redenen niet plaatsgevonden.
08/12 18u45  Burgerplatform Windstil organiseert informatieavondHet burgerplatform Windstil, dat bezorgd is om de mogelijke komst van een windmolenpark op en rond het industrieterrein van Malle en Zoersel, organiseert op 13 december een eigen infoavond in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle.
08/12 18u45  LIVE. Beerschot Wilrijk leidt met 4-2 tegen Tubeke dankzij vier(!) goals van VanzeirBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 18u30  LIVE. Beerschot Wilrijk leidt met 3-1 tegen Tubeke dankzij zuivere hattrick VanzeirBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 18u15  DISCUSSIE. Vakbond roept op tot staking in onderwijs: hebt u begrip?De socialistische onderwijsvakbond ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend voor vrijdag 14 december. In verschillende scholen in het land wordt dus heel wat hinder verwacht.
08/12 18u00  Lukaku scoort opnieuw voor Manchester United, dat eindelijk nog eens kan winnenRomelu Lukaku heeft de weg naar doel weer gevonden voor Manchester United. Net als vorige week scoorde de spits van de Rode Duivel voor zijn team, dat voor het eerst in meer dan een maand nog eens kon winnen. Man U rekende met duidelijke 4-1-cijfers af met het Fulham van Denis Odoi.
08/12 18u00  Wateroverlast veroorzaakt verkeershinder aan SportpaleisDe omgeving rond het Sportpaleis in Antwerpen heeft zaterdagnamiddag te maken met wateroverlast. Daardoor is er wat verkeershinder op het op- en afrittencomplex aan het Sportpaleis. Dat meldt de Antwerpse politie.
08/12 17u45  LIVE. Na half uur al 3-0 voor Beerschot Wilrijk dankzij hattrick VanzeirBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 17u30  LIVE. Vanzeir verdubbelt de score, Beerschot Wilrijk na 20 minuten al 2-0 voor tegen TubekeBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 17u15  LIVE. Vanzeir trapt Beerschot Wilrijk al snel op voorsprong tegen TubekeBeerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
08/12 17u15  Sweeck verplettert de tegenstand in Essen en pakt tweede zege van het jaarLaurens Sweeck heeft op dominante wijze de Brico Cross in Essen gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice won met een duidelijke voorsprong op Gianni Vermeersch en David van der Poel. Voor Sweeck is het na Neerpelt zijn tweede zege van het jaar.
08/12 17u00  'Dronken' F1-piloot steelt de show tijdens FIA-galaGisteren vond het FIA-gala in Sint-Petersburg plaats. Lewis Hamilton kreeg naast de trofee voor het behalen van de wereldtitel ook trofee voor ‘Personality of the Year’. Het was echter Kimi Raikkonen die met alle aandacht ging lopen.
08/12 17u00  Enkele honderden betogers in Brussel opgepakt, rust lijkt weergekeerdDe politie heeft naar aanleiding van de actie van de “gele hesjes” enkele honderden betogers opgepakt. Een deel van de betogers trok via de kleine ring en de Albert II- laan naar Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node, achtervolgd door de politie. Een deel van die “gele hesjes” is ook opgepakt, een ander deel is uiteengedreven, zodat de rust grotendeels is weergekeerd. Dat meldt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.
08/12 17u00  India veroordeelt Red Lions tot barrages op WK hockeyIndia heeft zaterdag zijn derde en laatste groepswedstrijd op het WK hockey in eigen land met forse 5-1-cijfers gewonnen tegen Canada. De Indiërs wippen door de zege over België naar de winst in poule C.
08/12 16u45  Erkenning van studentenclub Reuzegom wordt ingetrokken na dodelijk incidentSeniorenkonvent Leuven, de koepelorganisatie van de Vlaamse jongensstudentenclubs verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, trekt de erkenning van studentenclub Reuzegom “met onmiddellijke ingang” in. Dat meldt de vereniging zaterdagnamiddag op haar Facebookpagina.
08/12 16u30  Onduidelijkheid troef: ministerraad over migratiepact uitgesteld, premier verstuurde nog geen uitnodigingDe extra ministerraad over het VN-migratiepact die om 16 uur zou plaatsvinden, is uitgesteld. Dat vernam onze redactie uit goede bron. Hoewel N-VA-voorzitter Bart De Wever eerder aankondigde dat er vandaag finaal beslist zou worden, blijken de viceministers nog te wachten op een uitnodiging van de premier. Er is dus nog geen duidelijkheid over wanneer of waar een nieuwe raad zal plaatsvinden, ook de reden van uitstel is niet bekend.
08/12 16u00  Ongeloof na dodelijke crash: “Ze hadden net de liefde voor elkaar teruggevonden”Twee doden en een mama van drie jonge kindjes die nog voor haar leven vecht: de tol van het ongeval vrijdagnacht op de Ruggeveldlaan in Deurne, is loodzwaar. Twee van de slachtoffers vormden een koppel. De derde inzittende was een vriend van hen. Drie families zijn verteerd door verdriet. “Manu en Sheila waren net terug dolverliefd op elkaar.”
08/12 15u30  Er is een nieuwe ‘Temptation’-baby op komstKirsten en Regilio, die twee jaar geleden als koppel meededen aan ‘Temptation Island’, verwachten hun tweede kindje samen. Dat hebben ze meegedeeld op sociale media.
08/12 15u30  Antwerpse pater Charles Deckers zalig verklaardTijdens een sobere maar indrukwekkende plechtigheid heeft kardinaal Giovanni Becciu zaterdagnamiddag op de esplanade van het heiligdom van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Kruis in de stad Oran, in het noordwesten van Algerije, de Antwerpse pater Charles Deckers en achttien andere martelaren zalig verklaard. De negentien martelaars werden allen in de jaren 1990 omwille van hun katholieke geloof vermoord.
08/12 15u30  Inbraak in 30 tuinhuisjes in DeurneIn zo’n 30 tuinhuizen bij de volkstuintjes aan de Lakborslei is er ingebroken. De eerste meldingen daarover liepen vrijdagochtend binnen.
08/12 15u30  ‘Gele hesjes’ proberen brand te stichten in winkelcomplex op Champs-ElyséesOp de Champs-Elysées in Parijs worden zaterdagmiddag pogingen ondernomen om brand te stichten in het winkelcomplex Drugstore Publicis. De spanningen naar aanleiding van de manifestaties van de ‘gele hesjes’ lopen op.
08/12 15u15  Deel van bouwkraan valt naar beneden en belandt in tuinIn de Kuytekopstraat in Branst (Bornem) is zaterdag een deel van een bouwkraan naar beneden gevallen. Als bij wonder viel het gevaarte rakelings tussen enkele huizen en belandde het in een tuin.
08/12 15u15  Toeristen aaien “ongevaarlijke” haai, maar dat blijkt slecht idee te zijnDe Amerikaanse Asher (8) is erg geschrokken tijdens zijn vakantie op de Bahama’s. De jongen stond samen met zijn gezin rond een paar “ongevaarlijke” verpleegsterhaaien, toen er plots een zijn tanden zette in de rug van Asher. Papa Jeremy greep meteen in waardoor de verwondingen al bij al nog meevielen.
08/12 15u00  Zeventien auto’s beschadigd in Hoboken: drie jongeren meegenomen voor verhoorDe politie werd vrijdagavond in de Pauwenlaan in Hoboken gevraagd. Daar hadden buurtbewoners gezien hoe enkele jongeren opzettelijk beschadigingen toebrachten aan geparkeerde auto’s.
08/12 14u45  Kerstmarkt in Onze-Lieve-Vrouw-Olen afgelast door verwachte stormweerDe kerstmarkt in Onze-Lieve-Vrouw-Olen is zaterdag afgelast wegens het verwachte stormweer. Ook de geplande Santa Kidsrun gaat niet door.
08/12 14u15  Bezoekers van eerste Studio Schlager lijken verdacht veel op carnavalszottenIn de AED Studios in Lint vond vrijdag de allereerste editie van Studio Schlager plaats. Dresscode? Hoe zotter hoe liever. De ruime studio liep niet helemaal vol, maar er waren toch over de 1.200 tickets verkocht. Het nieuw schlagerfestival lokte ook veel ‘locals’.
08/12 14u15  Red Lions smukken doelsaldo nog op, maar moeten hopen op mirakel om groep te winnenDe Belgische hockeymannen hebben op het WK hun laatste poulewedstrijd gewonnen. Tegen Zuid-Afrika werd het 5-1. Toch zal die ruime zege waarschijnlijk niet volstaan voor groepswinst: later vandaag neemt thuisland India het nog op tegen Canada, een wedstrijd waarin het torenhoog favoriet is. Bij winst eindigen de Aziaten sowieso met een beter doelsaldo dan de Lions, die wel zeker zijn van de volgende ronde.
08/12 14u15  VIDEO. Eerste confrontatie tussen politie en betogers in Brussel: politie zet waterkanon inIn de Montoyerstraat in Brussel is het zaterdag kort na de middag tot een eerste confrontatie gekomen tussen de gele hesjes en de politie.
08/12 14u00  Lierse Kempenzonen wacht op Marvin Ogunjimi: “Niet gekomen om uit te bollen”Met de komst van Marvin Ogunjimi zette Lierse Kempenzonen donderdag zijn belofte om versterking binnen te halen ook om in daden. De 31-jarige voormalige Rode Duivel blijft wel tot januari noodgedwongen in het vriesvak.
08/12 14u00  Egypte start onderzoek naar Deens koppel dat naakt poseert op Grote PiramideIn Egypte wordt een gerechtelijk onderzoek gestart naar een koppel uit Denemarken dat één van de piramiden van Gizeh heeft beklommen en op de top naakt zou hebben geposeerd. Het is niet duidelijk of de twee zich nog in Egypte bevinden.
08/12 14u00  Jupiler Pro League lonkt naar Jan Van den Bergh (24), die straks einde contract isBeerschot Wilrijk is nog steeds de fiere leider in de tweede periode. Vanavond komt met Tubeke de verrassende eerste achtervolger op bezoek in het Olympisch Stadion. Een match die moet gewonnen worden, dat beseft ook man in vorm Jan Van den Bergh. “Het moet onze ambitie zijn om in de drie resterende wedstrijden voor de winterstop het maximum van de punten te pakken.”
08/12 14u00  Antwerpse kledingverkoper in West-Vlaanderen: het andere leven van Westerlo-speler Van den BogaertHet ouderlijke huis staat in Deurne, maar voor de liefde pendelt Bryan Van den Bogaert met plezier iedere dag tussen Westerlo en het West-Vlaamse Kuurne. Daar baat de flankspeler samen met zijn vriendin een kledingwinkel uit. “Een terugkeer naar de stad van mijn hart zit er dus niet meteen in.”
08/12 14u00  Gustav Engvall ontpopt zich in geen tijd tot Mechelse publiekslieveling: “Soms ben ik een Rooney, andere keren een Inzaghi”“Stond ik buitenspel bij mijn ­doelpunt?” Gustav Engvall scoorde woensdag tegen Lokeren, maar besefte dat het kantje boord was. “Gelukkig floot de scheidsrechter niet.”
08/12 13u45  Bart De Wever: “Regering komt vandaag bij elkaar, wij kunnen het migratiepact niet aanvaarden”De ministerraad komt vandaag nog bij elkaar om definitief een standpunt over het VN-Migratiepact in te nemen, dat zegt Bart De Wever. De N-VA-voorzitter laat tegelijk weten niet te zullen wijken, maar hoopt naar eigen zeggen toch dat de regering niet valt.
08/12 13u30  Duizenden actievoerders dagen op in Parijs, maar situatie blijft onder controleOndanks de gespannen situatie op de Champs-Elysées in Parijs, lijkt de vierde actiedag van de ‘gele hesjes’ in Frankrijk relatief rustig te verlopen. In de hoofdstad waren rond de middag al 548 mensen opgepakt, van wie er 272 aangehouden zijn. Dat zijn al meer arrestaties dan tijdens de hele vorige actiedag op 1 december, toen de rellen en de grootschalige vernielingen in Parijs de Fransen met verstomming sloegen.
08/12 13u30  Als elke seconde telt: sheriff bevrijdt geknelde man uit rokend autowrakHulpverleners verdienen alle respect. Ze bevinden zich vaak in penibele situaties, maar moeten het hoofd koel houden. Zoals ook te zien is op deze beelden uit Texas. Daar werd een plaatsvervangende sheriff opgeroepen voor een ongeval. Zodra hij aankomt, helpt hij meteen de bestuurder van een wagen, die knel zit. Er is gevaar want uit de motor komt een behoorlijke rookpluim, de wagen zou wel eens in brand kunnen schieten. Maar samen met enkele moedige omstaanders bevrijden ze de man.
08/12 13u30  De Wever: “Ministerraad komt vandaag samen over VN-migratiepact, een goedkeuring kan voor ons niet”De ministerraad komt vandaag nog bij elkaar om definitief een standpunt over het VN-Migratiepact in te nemen, dat heeft Bart De Wever gezegd bij aankomst op de partijraad van de N-VA, en dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie. De N-VA-voorzitter laat tegelijk weten niet te zullen wijken, maar hoopt naar eigen zeggen toch dat de regering niet valt.
08/12 13u15  KMI waarschuwt voor felle rukwindenZaterdagnamiddag is het wisselvallig en vrij winderig met eerst vooral in het zuiden van het land buien. In Vlaanderen is het eerst overwegend droog met enkele opklaringen. Vanavond neemt de kans op een onweersbui toe. De maxima liggen tussen 6 graden in de Ardennen en 12 graden aan de kust. De wind waait matig tot vrij krachtig, en aan zee krachtig of zeer krachtig, uit zuidwest tot west. Er zijn rukwinden mogelijk tot 75 à 80 km per uur, zegt het KMI.
08/12 13u15  Zo gaat de nieuwe Kometwijk eruitzien: appartement vanaf 208.000 euroProjectontwikkelaar Revive heeft zaterdagochtend de verkoop van de nieuwe Kometwijk in Mechelen gelanceerd. De prijzen voor een appartement starten vanaf 208.000 euro, voor een woning vanaf 312.000 euro. Ook de definitieve ontwerpen werden vrijgegeven.
08/12 13u00  Radio Park FM zendt twee weken uit vanuit glazen huisWaarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA) gaf zaterdagmiddag het startschot voor de actie voor het goede doel van Radio Park FM.
08/12 13u00  VIDEO. Eerste confrontatie tussen politie en betogers in BrusselIn de Montoyerstraat in Brussel is het zaterdag kort na de middag tot een eerste confrontatie gekomen tussen de gele hesjes en de politie.
08/12 12u45  Eerste confrontatie tussen politie en betogers in BrusselIn de Montoyerstraat in Brussel is het zaterdag kort na de middag tot een eerste confrontatie gekomen tussen de gele hesjes en de politie.
08/12 12u30  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zetten Vlaams acteur Bruno Vanden Broecke (44) in de bloemetjesBruno Vanden Broecke (44), onder meer bekend van Het Eiland en Safety First, mocht deze week mee aan tafel schuiven bij het Nederlandse vorstenpaar Willem-Alexander en Máxima. De ontmoeting vond plaats in het kader van de zogenaamde Uitblinkerslunch, waarbij de koning en de koningin enkele mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in de bloemetjes zetten.
08/12 12u30  De Wever: “Ministerraad komt vandaag samen over VN-migratiepact”De ministerraad komt vandaag nog bij elkaar om definitief een standpunt over het VN-Migratiepact in te nemen, dat heeft Bart De Wever gezegd bij aankomst op de partijraad van de N-VA, en dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie. De N-VA-voorzitter laat tegelijk weten niet te zullen wijken, maar hoopt naar eigen zeggen toch dat de regering niet valt.
08/12 12u15  FANC geeft groen licht voor heropstart van kernreactor Doel 4De kernreactor Doel 4 mag opnieuw worden opgestart, zo heeft het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) zaterdag meegedeeld. De reactor lag al sinds 6 augustus stil.
08/12 12u15  ‘Thuis’-actrice An Vanderstighelen (41) zwanger van haar eerste kindjeHeuglijk nieuws vanop de set van ‘Thuis’: actrice en dramadocente An Vanderstighelen is zwanger. An, die de rol van Sam De Witte speelt, stelt het goed en zal in de lente van 2019 haar eerste kindje kunnen verwelkomen.
08/12 12u00  Sociale onrust van ‘gele hesjes’ in Frankrijk: 481 arrestaties in ParijsTijdens de nieuwe actiedag van de Franse ‘gele hesjes’ zijn zaterdag in Parijs al 481 mensen gearresteerd, van wie er 211 aangehouden zijn. Dat heeft premier Edouard Philippe aangekondigd tijdens een bezoek aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het aantal arrestaties ligt nu al hoger dan tijdens de hele vorige actiedag op 1 december.
08/12 12u00  Eerste ‘gele hesjes’ opgepakt in Brussel: al 50-tal arrestatiesIn de Wetstraat zijn de eerste gele hesjes opgepakt door de Brusselse politie. Het gaat om een drietal mensen, die eerst gecontroleerd werden en geboeid in een politiewagen werden gestoken. Dat gebeurde zonder enige vorm van geweld. In totaal zijn er zaterdagvoormiddag al een vijftigtal personen gearresteerd, meldt de Brusselse politie. Dat gebeurde zowel in de Brusselse treinstations als in de Europese wijk.
08/12 11u30  Zo klonk het laatste optreden van Alex Agnew en zijn band op Antwerpse bodemAntwerpenaren die Diablo Blvd voor het laatst in eigen stad wilden zien, moesten vrijdag in platenwinkel Rockin Bull zijn. Maandag spelen ze nog een allerlaatste afscheidsconcert in de AB in Brussel. De hardrockband van comedian Alex Agnew was nochtans niet slecht bezig. Hun laatste album 'Zero Hour' werd uitgebracht door een bekende Duitse platenfirma, gespecialiseerd in het genre. In ons land haalde het de derde plaats in de Ultratop. Niet mis voor een genre dat commercieel niet meteen te vergelijken is met de Ed Sheerans van deze wereld. Alex Agnew en zijn bandleden laten weten dat ze willen stoppen op een hoogtepunt. Agnew zelf wil zich meer concentreren op comedy.
08/12 11u15  Antwerpse juwelenontwerpster verovert Londen: “Ik mik op mensen die uitbundige sieraden waarderen”Charlotte Valkeniers droomde altijd van een eigen toekomst als juweelontwerpster in Londen. Twee jaar na haar afstuderen was het al zover. Behalve in Groot-Brittannië verkoopt de Antwerpse haar eigen ontwerpen over de hele wereld. “Maar het blijft hard werken, want de concurrentie is groot.”
08/12 11u15  Turnhout, het mekka van de kerststalToegegeven, de eerste kerststal van de Kempen stond in 1955 in Kasterlee. Toch mag Turnhout zich het mekka van de kerststal noemen. Want het waren Binken die het concept verder uitbouwden. Tegenwoordig staan er zelfs in Brussel en Parijs kerststallen van Turnhoutse makelij. Ook wat ­betreft de binnenhuisexemplaren zitten er experts in de hoofdstad van de Kempen.
08/12 11u15  "Jullie blijven staan, ik ga weg!" Zo chaotisch gaat het eraan toe op de stoep van de WetstraatDat het in de Wetstraat een onrustige week was, is een understatement. Politici stonden een hele week op scherp om hun standpunt over het Marrakesh-verdrag en het al dan niet vallen van de regering duidelijk te maken. Een kleine impressie van de chaos in de Wetstraat, waar journalisten elkaar verdringen om die ene goeie uitspraak te filmen of om die ene topfoto te kunnen maken. De meeste politici ondergaan het gelaten, maar Alexander De Croo stelt toch wat duidelijke eisen.
08/12 11u15  Antwerps restaurant heeft tafel speciaal voor Instagram-fanatenGoed nieuws voor Instagram-fanaten die dé perfecte foto van gerechten willen maken. Zij kunnen nu terecht in de Nationalestraat in Antwerpen. In het Japanse restaurant Okoz is er één tafel waarbij professionele belichting staat geïnstalleerd. Wie in de zaak een portie Okono-miyaki bestelt, kan zelf de intensiteit en de kleur van het licht regelen. Zo krijg je ongetwijfeld de allerbeste foto. Het is de enige tafel in Okoz die je kan reserveren.
08/12 11u00  Ook Frankrijk maakt zich op voor zwaar geweld van ‘gele hesjes’: al 317 mensen preventief opgepaktWie dit weekend niet absoluut in Parijs moet zijn, blijft beter thuis. De Franse hoofdstad dreigt een slagveld te worden nu duizenden ‘gele hesjes’ voor de vierde zaterdag op rij op straat komen. 8.000 manschappen en een dozijn pantserwagens staan klaar om in te grijpen, 317 mensen werden vanochtend alvast preventief opgepakt.
08/12 10u45  Eerste ‘gele hesjes’-betogers opgepakt in Brussel, E40 richting Frankrijk volledig versperdBrussel en haar ordediensten maken zich op voor een nieuwe betoging van de ‘gele hesjes’. Vorige week vrijdag liep een betoging van zo’n 500 ‘gele hesjes’ zwaar uit de hand: een vijfhonderdtal actievoerders zette de boel op stelten en er werden onder meer twee politievoertuigen in brand gestoken. De politie pakte tientallen betogers op. Hoeveel betogers er zaterdag zullen opduiken voor de niet-aangevraagde manifestatie is nog onduidelijk, maar de politie neemt alvast het zekere voor het onzekere.
08/12 10u45  Twee Belgen in Spanje opgepakt voor drugshandelEen Belgisch koppel, van 48 en 63 jaar oud, is vrijdag in het Spaanse Fuengirola, aan de Costa del Sol, opgepakt op verdenking van drugshandel. Dat meldt het Spaanse persagentschap EFE zaterdag.
08/12 10u15  Michael Schumacher keek samen met FIA-baas naar F1-race BraziliëHet is algemeen bekend dat FIA-voorzitter Jean Todt een van de weinige naaste vrienden is die Michael Schumacher op regelmatige basis kan bezoeken en vorige maand volgden ze samen de GP van Brazilië.
08/12 10u15  Twintiger uit Kontich is nieuwe eigenaar Planckendaelboten: “Ik ga erop wonen”Enkele dagen geleden kon je in Gazet van Antwerpen lezen dat de twee verwaarloosde boten die ooit naar Dierenpark Planckendael voeren, gratis weg mochten. En nu al hebben ze een nieuwe eigenaar. Til Roose uit Kontich zag de oproep in de krant en was er als de kippen bij. Hij heeft grote plannen met zijn nieuwe vloot.
08/12 10u00  Binnenstad en stadhuis baden in kerstsfeerMet het aansteken van de sfeerverlichting vrijdagavond is Lier nu echt klaar voor de kerst- en eindejaarsperiode. De eerste activiteit was een fakkeltocht. Zo’n tweehonderd mensen trotseerden de regen en de wind.
08/12 09u45  "Jullie blijven staan, ik ga weg!" Zo ziet chaos in de Wetstraat er uitDat het in de Wetstraat een onrustige week was, is een understatement. Politici stonden een hele week op scherp om hun standpunt over het Marrakesh-verdrag en het al dan niet vallen van de regering duidelijk te maken. Een kleine impressie van de chaos in de Wetstraat, waar journalisten elkaar verdringen om die ene goeie uitspraak te filmen of om die ene topfoto te kunnen maken. De meeste politici ondergaan het gelaten, maar Alexander De Croo stelt toch wat duidelijke eisen.
08/12 09u45  William Owusu, topschutter én bankzitter: weg in januari?Jonathan Bolingi is geschorst, Amara Baby geblesseerd en dus is het dit weekend wellicht nog eens aan William Owusu (29) om aan te treden bij Antwerp. De Ghanese topschutter heeft al anderhalve maand niet meer in de basis gestaan. En dat ligt volgens hem aan zijn contractsituatie. “Misschien willen ze liever jongens met een lang contract laten spelen.”
08/12 09u15  Populaire Ketnet-actrice (26) onverwacht overledenDe 26-jarige actrice Désirée Viola, beter bekend als prinses Roos in de Ketnet-reeks ‘Prinsessia’, is overleden. Dat meldt Showbizzsite.be.
08/12 09u00  Antwerps restaurant heeft tafel speciaal voor instagrammersGoed nieuws voor alle Instagram-fanaten die maar al te graag dé perfecte foto van gerechten willen maken. Zij kunnen nu terecht in de Nationalestraat in Antwerpen.Want in het Japanse restaurant Okoz is er één tafel speciaal voor de instagrammers onder u. Aan de tafel staat professionele belichting geïnstalleerd. Wie in de zaak dus een portie Okono-miyaki bestelt, kan zelf de intensiteit en de kleur van het licht regelen. Zo krijg je ongetwijfeld de allerbeste foto, en kunnen de likes toestromen. En het is meteen de enige tafel in Okoz die je kan reserveren.
08/12 09u00  Na artikel in Gazet van Antwerpen: twintiger uit Kontich is nieuwe eigenaar Planckendaelboten: “Ik ga erop wonen”Enkele dagen geleden kon je in Gazet van Antwerpen lezen dat de twee verwaarloosde boten die ooit naar Dierenpark Planckendael voeren, gratis weg mochten. En nu al hebben ze een nieuwe eigenaar. Til Roose uit Kontich zag de oproep in de krant en was er als de kippen bij. Hij heeft grote plannen met zijn nieuwe vloot.
08/12 08u30  Hallucinant: man duwt voorbijganger zomaar onder truckDeze beelden werden woensdag gefilmd door een bewakingscamera in Los Angeles. Een man met gele jas zit rustig op een bankje, maar blijkt verre van onschuldig. Als een andere man voorbij komt, staat de kerel in het geel op en duwt hij de voorbijganger onder een aankomende vrachtwagen. Daarna raapt hij iets van de grond, vermoedelijk een portefeuille of een gsm, en wandelt hij rustig weg, alsof er niets is gebeurd. Voorbijgangers schieten het slachtoffer ter hulp. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis en heeft een klaplong en gebroken botten. De aanvaller werd gearresteerd en wordt mogelijk beschuldigd van doodslag.
08/12 08u15  Twee doden bij zware crash in Deurne, derde slachtoffer zwaargewondOp de Ruggeveldlaan in Deurne is de afgelopen nacht een zwaar ongeval gebeurd. Twee inzittenden kwamen om, bevestigt de Antwerpse politie, een derde slachtoffer is zwaargewond.
08/12 08u00  Zo klonk laatste optreden van Alex Agnew zijn band op Antwerpse bodemAntwerpenaren die Diablo Blvd voor het laatst in eigen stad wilden zien, moesten gisteren in platenwinkel Rockin Bull zijn. Maandag spelen ze nog een allerlaatste afscheidsconcert in de AB in Brussel. De hardrockband van comedian Alex Agnew was nochtans niet slecht bezig. Hun laatste album 'Zero Hour' werd uitgebracht door een bekende Duitse platenfirma, gespecialiseerd in het genre. In ons land haalde hij de derde plaats in de Ultratop. Niet mis voor een genre dat commercieel niet meteen te vergelijken is met de Ed Sheerans van deze wereld. Alex Agnew en zijn bandleden laten weten dat ze willen stoppen op een hoogtepunt. Agnew zelf wil zich meer concentreren op zijn comedy.
08/12 08u00  Neonazi die vrouw doodreed bij betoging in Charlottesville veroordeeld voor moordEen 21-jarige neonazi die na een extreemrechtse betoging in de Amerikaanse stad Charlottesville een tegenbetoogster omverreed, is schuldig bevonden aan moord.
08/12 08u00  Zes doden na paniek in discotheek in ItaliëIn een discotheek in de buurt van de Italiaanse havenstad Ancona, aan de Adriatische Zee, zijn zes personen zaterdagochtend om het leven gekomen, nadat er paniek was uitgebroken.
08/12 08u00  Ex-advocaat Trump levert “belangrijke informatie”, maar openbaar ministerie eist toch langere celstrafDe ex-advocaat van VS-president Donald Trump, Michael Cohen, moet als het van het openbaar ministerie in de VS afhangt voor langere tijd in de cel. In zijn strafadvies, dat vrijdagavond in New York publiek werd gemaakt, beveelt het openbaar ministerie van de staat een celstraf van vijf jaar aan voor de jurist. Dat is niet veel minder dan de normale straf voor de feiten waarvoor hij terechtstaat.
08/12 08u00  Brussel maakt zich op voor nieuwe betoging ‘gele hesjes’, E40 richting Frankrijk al volledig versperdBrussel en haar ordediensten maken zich op voor een nieuwe betoging van de ‘gele hesjes’. Vorige week vrijdag liep een betoging van zo’n 500 ‘gele hesjes’ zwaar uit de hand: een vijfhonderdtal actievoerders zette de boel op stelten en er werden onder meer twee politievoertuigen in brand gestoken. De politie pakte tientallen betogers op. Hoeveel betogers er zaterdag zullen opduiken voor de niet-aangevraagde manifestatie is nog onduidelijk, maar de politie neemt alvast het zekere voor het onzekere.
08/12 08u00  Twee doden bij zware crash in Deurne, derde slachtoffer kritiekOp de Ruggeveldlaan in Deurne is de afgelopen nacht een zwaar ongeval gebeurd. Twee inzittenden kwamen om, bevestigt de Antwerpse politie, een derde slachtoffer is nog kritiek.
08/12 07u30  The War On Drugs in het Sportpaleis: een ode aan de tijdloze rockmuziekDe Amerikaanse rockgroep ‘The War On Drugs’ heeft vrijdagavond in het Sportpaleis met een prima concert een ode gebracht aan de rockmuziek. De band verkocht geen show, maar scoorde met pure songs die bol stonden van de emotie.
08/12 05u00  Stylist Jody Van Geert laat zich pak aanmeten door familiezaak Kleding AlbertVan legeruniformen en ruiterkleding tot toga’s, smokings en het betere maatpak. Het team van Kleding Albert weet mannen te kleden en dit al negentig jaar lang. CittA ging op de koffie bij Mark Van Hove (48), kleinzoon van meester-kleermaker Albert Van Hove. Samen met stylist Jody Van Geert testten we de service van deze bijna eeuwenoude kledingzaak uit.
08/12 03u15  Vijf Antwerpse tips van onze insider: “In deze authentieke pastorie overheerst de huiselijke, warme sfeer”Elke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje Antwerpen. Jemina Aussems is lay-outer. Ze woont in Wommelgem, is getrouwd met Stéphane en mama van Victor, Olivia en Leonard. Jemina houdt van kleertjes maken, babbelen en lezen. Ze wordt gelukkig van de zeelucht.
08/12 03u15  De ‘plakplek’ van de week: café De BuisElke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: café De Buis in Berchem.
08/12 03u00  Dit is de nieuwe vriendin van Mathieu van der Poel: “Elkaar leren kennen via Porsche”Ze heet Roxanne Bertels, werkt op de marketingafdeling van Porsche en is blond. Dat weten we over de nieuwe vriendin van Mathieu van der Poel. Op stage in het Spaanse Benicassim vertelt hij over hun liefde.
08/12 02u45  Antwerpenaar speelt darts voor het geld: “Bij elke pijl die ik gooi, denk ik aan mijn familie”Donderdag start in Londen het WK Darts. Cafésport voor de doorsnee Vlaming, topsport voor de Britten. Twee Belgen dingen naar de prijzenpot van liefst 2,8 miljoen euro: Kim Huybrechts (33) en Dimitri Van den Bergh (24). Vooral die laatste, een jongeman uit Merksem, springt in het oog aan de andere kant van het Kanaal. Om zijn kunnen én omwille van zijn droom: “Een beter leven voor mijn familie” zegt de tweevoudig wereldkampioen bij de jeugd. “Bij elke pijl die ik gooi, denk ik aan hen.”
08/12 02u45  Sligro krijgt dan toch controleurs over de vloer: “Aanmaning gegeven om alles in orde te brengen”Sligro-ISPC, de recent geopende horecagroothandel heeft intussen toch controleurs over de vloer gehad van de stad Antwerpen. Daarbij werd een aanmaning uitgeschreven om zich in regel te stellen. Bij Sligro doet men daarvoor het nodige, klonk het vrijdag.
08/12 02u15  Peter De Roover na zijn slopende week: “Van elk woord van Bart De Wever kan een atoombom worden gemaakt”N-VA heeft de slopendste week uit haar nog jonge bestaan beleefd. In het oog van de stormen in de Wetstraat stond telkens Peter De Roover, dag na dag, debat na debat, interview na interview, incident na incident. En hij heeft er met volle teugen van genoten, dat is duidelijk. Al is de man uit Mortsel er ook niet rouwig om dat hij het stokje van de noodlottige estafette nu mag doorgeven aan “Jan”.Lees verder op de volgende bladzijde.
08/12 02u15  Reuzegom: vuil clubje voor chique Antwerpse studenten in LeuvenIn Leuven stonden ze al bekend voor hun extreme dooprituelen en hun balorigheid. De jongens van studentenclub Reuzegom verzamelen GAS-boetes als trofeeën, slachten hun huisdieren en weigeren de dooprichtlijnen te aanvaarden. En zeggen dat dat troebel clubje net volk als notarissen, politici en bedrijfsleiders voortbrengt. “Maar die smeerlapperij hoorde er destijds niet bij”, zegt een man van de oude garde. “Dit maakt mij beschaamd dat ik ooit preses van Reuzegom was.”
08/12 02u15  Frankrijk paraat voor nieuw protest: pantservoertuigen tegen petanqueballenWie dit weekend niet absoluut in Parijs moet zijn, blijft beter thuis. Dat is het opmerkelijke reisadvies van Buitenlandse Zaken in Brus- sel. Parijs dreigt een slagveld te worden nu duizenden ‘gele hesjes’ voor de vierde zaterdag op rij op straat komen. Een dozijn pantser- wagens en 8.000 manschappen staan klaar om in te grijpen.
08/12 02u15  Teddyberen nemen Franse hoofdstad overZe eten in groep op terrassen, klimmen trappen op of piepen aan het raam. Vijftig teddyberen duiken deze dagen overal op in Parijs.
08/12 02u15  STANDPUNT. Dit soort extreme dooprituelen is op geen enkele manier uit te leggenHoe kun je het als ouder bevatten dat je een kind verliest door een studentendoop? Niet door een stom ongeval tijdens zo’n doop, maar, volgens de eerste stand van het onderzoek, door de compleet doorgeslagen opdrachten die tijdens de doop aan de studenten werden gegeven.
08/12 02u15  Antje De Boeck herstelt van kanker: “Ik ben door het oog van de naald gekropen. Nu zou ik weer willen acteren”Het kan verkeren, zei Bredero. 25 jaar geleden stond Antje De Boeck in de schijnwerpers als Nette Scholliers in de ?lm Daens. Vandaag herstelt ze in alle anonimiteit van een gevecht tegen kanker. Maar de Antwerpse actrice is aan de winnende hand en hunkert weer naar de grote rollen van toen. Of hoe het kan verkeren in het kwadraat.
08/12 02u15  Jan Van Looveren op pad met bekende vrouwen: “Mijn machogedrag werd me niet altijd in dank afgenomen”“Als we van Op Weg met Jan geen tweede seizoen mogen maken, zal ik toch ietwat teleurgesteld zijn.” Zo sprak Jan Van Looveren (50) bij de start van het programma in april 2017. Anderhalf jaar later is die tweede reeks een feit. “De VRT vroeg me om meer uit de auto te komen. Daardoor lijkt het programma weer iets meer op Reizen Waes, maar ik vind dat niet vervelend.”
08/12 02u15  Trend voor kerst: stoer en mannelijk dus… blauwe ballenWie kerstbomen en toebehoren verkoopt, mag een topweekend verwachten. De meeste mensen laten traditioneel eerst Sinterklaas passeren, maar dan gaan de remmen los. “Er zijn kerstfans die de kerstboom elk jaar anders optuigen”, horen we in Tuincenter Claes in Edegem. “Dit jaar is stoer en mannelijk dé trend.”
08/12 02u15  Op stage met fenomeen Mathieu van der Poel: “Ik weet dat ik geluk heb. Ik heb wat meer talent”Mathieu van der Poel (24): een man die alles kan. Als hij zich op training plat legt op zijn stuur, kan ploegmaat Gianni Vermeersch een drinkbus op zijn rug zetten. ’s Avonds op de massagetafel voelt verzorger Paul Vangeel niet eens dat hij net vier uur heeft getraind. En sportief manager Christoph Roodhooft is er zeker van: hij heeft de kuiten van zijn renner deze week zien veranderen. Een verslag vanop stage in Benicassim, in het spoor van wielerfenomeen MVDP. “Of ik ook prof had kunnen worden in het voetbal? Op karakter had ik het misschien wel kunnen halen.”
08/12 02u15  BUURTREPORTAGE. “Alles verandert wanneer hier op de Brouwersvliet de kantoren sluiten en het donker wordt”De Brouwersvliet, op vijf minuten wandelen van het zopas gesloten Dock’s Café, is niet voor één gat te vangen. Overdag is de straat de leefomgeving van de patent in het pak zittende bediende. Maar als die om vijf uur zijn biezen pakt, krijgt de straat een ander gelaat.
08/12 02u15  COLUMN. Weg met de nieuwe preutsheid, leve ‘Amörtisseur’Als u dezer dagen een willekeurig cafétoilet binnenstapt in het Antwerpse, is de kans groot dat u oog in oog staat met een twaalftal poedelnaakte vrouwen rond drie in heavy metal-zwart gehulde kerels. Ik zag de affiche vlak voor mijn neus tijdens een sanitaire tussenstop en was even uit het lood geslagen.
08/12 02u15  Nauwelijks te vinden, maar ze zijn er: dit zijn de verborgen sporen van Congo in AntwerpenDe voormalige Koloniale Hogeschool op de Middelheimlaan is tegenwoordig een campus van de Universiteit Antwerpen. Het is een van de weinige tastbare overblijfselen van het koloniale tijdperk in Antwerpen. Ook een zuil in het Stadspark en een aantal straatnamen verwijzen nog naar dit verleden. Maar veel aandacht wordt daar niet aan geschonken.
08/12 02u15  “Rubens’ tekeningen zijn subliem”Een recent gerestaureerd Missale Romanum, een misboek uit 1613, is sinds vrijdag te zien in Museum Plantin-Moretus. Het werk bevat illustraties van Peter Paul Rubens en is door de kerk-fabriek Sint-Martinus uit Sint-Martens-Latem in bewaring gegeven aan het museum.
08/12 02u15  Architectenbureau META mag basisschool die in 2022 opent aan Zwaantjes ontwerpenDe realisatie van een basisschool in de Krugerstraat, dichtbij het kruispunt Zwaantjes, komt dichterbij. Het architectenbureau META heeft samen met Landinzicht en ABT de ontwerpwedstrijd gewonnen. “De school is in ons ontwerp erg functioneel ingericht”, zegt Pietter Lansens, projectleider van META. “Op de eerste verdieping zullen de zes klassen van de lagere school komen. Op de begane grond zullen de administratieve diensten, de directie en de drie klassen van de kleuterschool liggen. Er zal ook een grote slaapklas ondergebracht worden, een klas voor religieuze lessen en twee klassen voor anderstalige nieuwkomers.” Het gaat nog niet om een definitief ontwerp, maar META zal dat wel maken. De school zou begin 2022 opengaan. Langs een kant van de maquette die u hiernaast ziet, wordt ruimte uitgespaard. Daar zou op termijn eventueel een weg aangelegd worden van de Krugerstraat naar de achterliggende supermarkten.
08/12 02u15  “We evolueren nog meer van grijs naar groen district”Witte rook gaat op in Berchem. De bevoegdheden zijn verdeeld en het bestuursakkoord is rond. N-VA, CD&V en Open Vld schreven op veertig pagina’s uit waar ze de komende zes jaar met Berchem naartoe willen. Groen en leefbaarheid slingeren als een rode draad doorheen dat akkoord. Verder zal een grote hap uit de begroting gaan naar de heraanleg van straten.
08/12 02u15  De Roma doopt restaurant ‘Amor’Cultuurtempel De Roma op de Turnhoutsebaan kondigde al aan in het voorjaar van 2019 een restaurant-café te openen. Dat zal een plek krijgen in het grote pand aan de linkerkant van De Roma. Een naam ontbrak nog, tot het lumineuze idee ontstond de letters van Roma om te draaien. Dat levert meteen de naam van de Romeinse god van de liefde op.
08/12 02u15  Simonne voegt unieke joker toe aan 6.650-delige collectieDe 75-jarige Simonne Cannaerts uit Heist-Goor (Heist-op-den-Berg) kreeg bezoek van de ­gemeente voor haar verjaardag. In het kader van het project Praatmakkers kreeg ze onder meer een kaartspel cadeau. “Zo wordt mijn jokercollectie nog eens aangevuld”, lacht ze.
08/12 02u15  Bijgebouw gaat niet versneld tegen de vlakteIn de gemeenteraad is gepleit om het bijgebouw op de speelplaats van de school in Pijpelheide (Heist-op-den-Berg) versneld af te breken om de kinderen meer speelruimte te geven. Daar gaat het college niet op in.
08/12 02u15  Juf Inge mag tijdens kerstvakantie 87 geiten kopen op markt in KeniaIn de gemeentelijke basisschool van Zandhoven werd vrijdag voor een keer niet het sprookje van de Zeven Geitjes verteld, maar wel dat van de 87 geitjes. Dat is namelijk het exacte aantal dieren dat kleuterjuf Inge in Kenia voor haar project mag aankopen.
08/12 02u15  Gemeente wil spoedig overleg over slachthuisBurgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) engageert zich om volgende week een vergadering bij elkaar te roepen met alle actoren die betrokken zijn bij het slachthuis Sus Campiniae.
08/12 00u15  RECENSIE. Smiths-legende Johnny Marr in uitverkochte Trix: historisch verleden, vitale toekomstHet was een drukke concertavond in Antwerpen, vrijdag, met passages van The War On Drugs in het Sportpaleis en A Perfect Circle in de Lotto Arena. Eén van de meest invloedrijke figuren in de hedendaagse popmuziek stond evenwel in een al maanden van tevoren uitverkochte Trix. Daar speelde immers Johnny Marr, gitarist én stichtend lid van The Smiths. En bijgevolg één van de belangrijkste muzikanten van zijn generatie.
07/12 23u30  Beloofde rematch komt er: Wilder en Fury stappen opnieuw de ring in voor wereldtitel bij zwaargewichtenDeontay Wilder en Tyson Fury gaan weer de ring in om te boksen voor de wereldtitel in bij de zwaargewichten. De boksbond WBC heeft vrijdag een ‘rematch’ aangekondigd. De partij tussen de Amerikaan en de Britse uitdager eindigde vorige week onbeslist. Verdere details over de nieuwe bokspartij tussen de twee zwaargewichten werden niet bekendgemaakt.
07/12 23u15  Antwerp Giants lijden verrassende nederlaag in Beker van België basketbalDe Leuven Bears hebben tijdens de heenwedstrijden van de kwartfinales in de Beker van België basketbal voor de verrassing gezorgd. Leuven won vrijdagavond in eigen huis met 79-69 van de Antwerp Giants.
07/12 23u15  Club Brugge zwaar aangeslagen na nederlaag: “Niet om aan te zien, een schande”De 2-1-nederlaag in Beveren kwam hard aan bij Club Brugge. Vooral de manier waarop zat diep.
07/12 23u15  James Cooke wint ‘Dancing with the Stars’Zijn enthousiasme heeft het gedaan. Hij was misschien technisch niet de allerbeste danser, maar James Cooke gooide zich met zoveel overgave in de dansring dat hij beloond werd met de zege in ‘Dancing With the Stars’. Favoriet Kat Kerkhofs strandde op de tweede plaats, Leen Dendievel werd al halverwege weggestemd.
07/12 23u00  Nainggolan ziet Inter nipt verliezen in topper tegen JuventusJuventus heeft vrijdagavond de topper van de vijftiende speeldag in de Serie A tegen Inter Milaan gewonnen met 1-0. Een doelpunt van Mario Mandzukic halverwege de tweede helft maakte het verschil. De Oude Dame blijft ongeslagen in de competitie en lijkt ongecompliceerd op weg naar een achtste landstitel op rij.
07/12 23u00  PSV herpakt zich meteen na eerste nederlaag: 6-0In de Nederlandse Eredivisie maakte Excelsior, met Hervé Matthys centraal in de verdediging, geen schijn van kans op het veld van PSV. De Rotterdammers gingen met 6-0 ten onder bij de competitieleider.
07/12 23u00  Doelpunt van Lukebakio levert Dusseldorf deze keer geen punten opFortuna Dusseldorf heeft vrijdag de veertiende speeldag in de Duitse Bundesliga ingezet met een 3-1 nederlaag op bezoek bij Werder Bremen. Dodi Lukebakio (43.) scoorde op slag na rust de gelijkmaker vanaf de stip, maar na de pauze moesten de bezoekers alsnog het onderspit delven.
07/12 22u45  Roeselare boekt in Proximus League tegen OHL eerste overwinning in tien speeldagenKSV Roeselare weet eindelijk opnieuw hoe het voelt om te winnen. De West-Vlamingen legden op de achttiende speeldag in de Proximus league (1B) OHL over de knie met 3-1. Voor Roeselare, dat de rode lantaarn voorlopig teruggeeft aan Tubeke, is het de eerste overwinning sinds de achtste speeldag eind september.
07/12 22u45  Telenet Giants Antwerp onderuit bij Leuven BearsDat heet dan niet klaar zijn! Telenet Giants Antwerp ging in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België in de Leuvense Sportoase met de billen bloot en verloor met 79-69 cijfers. Volgende week donderdag 13 december is de terugwedstrijd van deze kwartfinale in de Lotto Arena. De Sinjoren moeten dan vol aan de bak en met minstens 11 punten winnen om zich alsnog te kwalificeren voor de halve finales van de Belgische Cup.
07/12 22u45  VS-president Trump haalt zwaar uit naar zijn vroegere minister van Buitenlandse Zaken: “Hij was zo stom als een steen”De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag in een tweet zwaar uitgehaald naar zijn vroegere minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.
07/12 22u30  Waasland-Beveren klopt warempel een zwalpend Club Brugge en geeft de rode lantaarn doorWaasland-Beveren heeft een even verrassende als belangrijke zege geboekt tegen Club Brugge. De Waaslanders kwamen op achterstand na de rust, maar gingen in de slotfase op en over de Bruggelingen, die helemaal het noorden lijken kwijt te zijn. Door de zege springt de ploeg van coach Custovic van de laatste naar de veertiende plaats.
07/12 22u15  LIVE. Waasland-Beveren klimt plots op voorsprong tegen Club, dat helemaal het noorden kwijt isWaasland-Beveren blijft ondanks de trainerswissel in de hoek waar de klappen vallen. Custovic en co verloren vorig weekend het belangrijk duel tegen Eupen en blijven (gedeeld) laatste. Net nu komt Club Brugge op bezoek, dat na een 1 op 9 toch Standard versloeg met 3-0. Kan Waasland-Beveren de negatieve spiraal doorbreken? Of blijft het achter met 0 op 15? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
07/12 22u00  Haven neemt in stijl afscheid van havenschepen Van Peel: “Long Live The Marc”Op het schip de ‘Jules Verne’, in de spreekwoordelijke schaduw van het nieuwe Havenhuis, is vrijdagavond het pensioen gevierd van Marc Van Peel (CD&V). De Havenschepen stelde zich bij de verkiezingen niet opnieuw kandidaat en trekt zo na 12 jaar de deur van de haven achter zich dicht, in aanwezigheid van het kruim van de nationale en internationale maritieme wereld.
07/12 21u45  Verenigde Staten halen opnieuw uit naar het VN-MigratiepactVolgens de Verenigde Staten streeft het VN-Migratiepact ernaar “om het immigratiebeleid wereldwijd te sturen, ten koste van het soevereine recht van staten om dit zelf te beheren”. Dat staat in een vrijdag vrijgegeven verklaring.
07/12 21u45  LIVE. Vormer brengt erg mak Club Brugge dan toch op voorsprong tegen Waasland-BeverenWaasland-Beveren blijft ondanks de trainerswissel in de hoek waar de klappen vallen. Custovic en co verloren vorig weekend het belangrijk duel tegen Eupen en blijven (gedeeld) laatste. Net nu komt Club Brugge op bezoek, dat na een 1 op 9 toch Standard versloeg met 3-0. Kan Waasland-Beveren de negatieve spiraal doorbreken? Of blijft het achter met 0 op 15? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
07/12 21u30  Lance Armstrong onthult hoe hij zonder het te weten met één investering faillissement vermeedVoormalig wielrenner Lance Armstrong heeft onthuld hoe hij het hoofd boven water hield bij de talloze schadeclaims tegen zijn persoon nadat bleek dat hij doping gebruikt had bij zijn zeven Tourzeges. Een investering in taxi-app Uber bleek zijn redding.
07/12 21u30  Kortstondige hinder voor tramverkeer na botsing met wagen aan BorsbeeksebrugDe trams van lijnen 9 en 11 hebben hinder opgelopen na een aanrijding tussen een tram en een personenwagen aan de Singel, ter hoogte van de Borsbeeksebrug in Berchem.
07/12 21u15  VS halen opnieuw uit naar het VN-MigratiepactVolgens de Verenigde Staten streeft het VN-Migratiepact ernaar “om het immigratiebeleid wereldwijd te sturen, ten koste van het soevereine recht van staten om dit zelf te beheren”. Dat staat in een vrijdag vrijgegeven verklaring.
07/12 21u15  Luis Suarez keert terug bij FC Barcelona, ook Thomas Vermaelen zit in de kernAanvaller Luis Suarez zit opnieuw in de selectie van FC Barcelona voor de derby van zaterdagavond op bezoek bij stadsrivaal Espanyol. Dat maakte de leider in de Primera Division vrijdag bekend. De Uruguayaan was twee weken out met een blessure aan de rechterknie.
07/12 20u15  Door ‘gele hesjes’ uitgestelde wedstrijden in Ligue 1 worden 15 en 16 januari gespeeldDe zes matchen van de zeventiende speeldag in de Franse Ligue 1 die uitgesteld werden door het protest van de ‘gele hesjes’, zullen op 15 en 16 januari 2019 gespeeld worden. Dat bevestigde de Franse profliga (LFP) vrijdag.
07/12 20u15  N-VA stijgt weer in nieuwe peiling en is ruim de grootste in VlaanderenN-VA blijft de grootste partij in een nieuwe Grote Peiling van VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws, RTL en Le Soir. De peiling werd wel afgenomen voor de huidige regeringscrisis uitbrak.
07/12 20u00  Makelaar mengt zich in geruchten over José Mourinho: “Hij is heel gelukkig bij Manchester United”De Portugees Jorge Mendes, de makelaar van topcoach José Mourinho, heeft vrijdag uitdrukkelijk bevestigd dat zijn landgenoot “erg gelukkig” is bij Manchester United.
07/12 20u00  Rotterdam experimenteert: een parkeerplaats minder, maar een groenstrook meerIn Rotterdam-Zuid heeft de auto nog een prominente plaats op de weg. De gemeente wil met het project ‘Fietsen op Zuid’ de fiets promoten in de buurt. Collectief Humankind heeft daarom een parkeerplaats aan een school omgevormd tot groene zone. Dat principe moet nu verder verspreid worden.
07/12 20u00  LIVE. Doorbreekt Waasland-Beveren de negatieve spiraal tegen Club Brugge?Waasland-Beveren blijft ondanks de trainerswissel in de hoek waar de klappen vallen. Custovic en co verloren vorig weekend het belangrijk duel tegen Eupen en blijven (gedeeld) laatste. Net nu komt Club Brugge op bezoek, dat na een 1 op 9 toch Standard versloeg met 3-0. Kan Waasland-Beveren de negatieve spiraal doorbreken? Of blijft het achter met 0 op 15? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
07/12 20u00  Recordaantal bezoekers voor Sint-RomboutstorenDe Sint-Romboutstoren heeft vrijdag zijn 40.000ste bezoeker van 2018 ontvangen. Hiermee scheren de bezoekerscijfers van het Mechelse monument voor het vierde jaar op rij hoge toppen. In 2017 trotseerden 38.044 de 538 treden van de Sint-Romboutstoren.
07/12 19u45  Oom van Antwerpenaar wint Nobelprijs voor de Vrede: familie reist naar Oslo voor uitreikingDe Congolese gynaecoloog Denis Mukwege ontvangt maandag in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede. Mukwege is de oom van Antwerpenaar Yves Namugunga. Hij reist samen met zijn familie af naar Noorwegen om er samen met de Congolese gemeenschap de prijs te vieren.
07/12 19u30  Huts-spektakel ‘Vossen’ krijgt tweede leven op YouTubeDe filmpjes van Vossen, expeditie door het land van Reynaert zijn gratis te zien YouTube. Ze vertellen het verhaal van Reynaert de Vos en maakten deel uit van de kunsttentoonstelling door het Waasland. “Het zou zonde zijn om deze video’s achter slot en grendel te steken”, klinkt het.
07/12 19u15  Boeken Buiten in Brouwerij de KoninckMinestrone kookboeken en Stockmans Artbooks organiseren vandaag, zaterdag en zondag een stockverkoop in de Kelder van Brouwerij De Koninck in de Boomgaardstraat.
07/12 19u15  Kans dat regering het weekend niet overleeft is grootBinnen de 48 uur, maar wellicht morgen (zaterdag) al, zou de ministerraad samenkomen. Dat wordt meteen het finale bedrijf in de Marrakesh-crisis, die de regering-Michel al dagen teistert. Zo vernam De Standaard. De kans dat de huidige meerderheid dan uit elkaar valt, is groot.
07/12 19u00  Antwerpse familie naar Oslo voor Nobelprijs Congolese dokter: “We zijn met hem trots op zijn levenswerk”De Congolese gynaecoloog Denis Mukwegeontvangt maandag in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede. Mukwege is de oom van Antwerpenaar Yves Namugunga (20). Die reist samen met zijn familie naar Oslo om er de prijs te vieren met de Congolese gemeenschap .
07/12 18u45  Vader (50) in cel na slag in gezicht kleuterjufEen 50-jarige man is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij zou donderdagnamiddag een kleuterjuf in haar gezicht hebben geslagen in kleuterschool De Kameleon in de Constant Permekestraat.
07/12 18u45  Studentengroepen en minister Crevits veroordelen doopincidentCirca 50 Leuvense faculteitskringen en andere studentenverenigingen die aangesloten zijn de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) veroordelen in een gezamenlijke mededeling “het onverantwoorde gedrag van studentenclub Reuzegom” tijdens een doop afgelopen woensdag in Vorselaar waarbij een 20-jarige student uit Edegem in coma geraakte en nadien overleed.
07/12 18u15  Jonge fietser sterft na ongeval met bus van De LijnEen jonge fietser is vrijdagnamiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Bij het ongeval was ook een bus van De Lijn betrokken.
07/12 18u15  Madrid wordt versterkte burcht: bijna 4.000 agenten (!) voor SuperclasicoBijna 4.000 politie- en private veiligheidsagenten worden opgetrommeld voor de terugwedstrijd van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors van komende zondag in Madrid. Dat heeft de plaatselijke prefectuur vrijdag aangekondigd. Het duel tussen de twee Argentijnse grootmachten werd uitgesteld en verplaatst naar Spanje wegens hevige rellen.
07/12 17u45  Slachtoffer studentendoop overledenSanda Dia (20), de student die sinds woensdagavond in coma lag na een misgelopen doop in Vorselaar, is overleden. Dat wordt door verschillende bronnen bevestigd.
07/12 17u45  Katusha-Alpecin sluit voormalig topspurter (en dopingzondaar) Erik Zabel opnieuw in de armenDe voormalige Duitse sprintbom Erik Zabel wordt komend seizoen de nieuwe Performance Manager bij WorldTour-team Katusha-Alpecin. Dat maakte het team, dat rijdt onder een Zwitserse licentie, vrijdag bekend tijdens de teampresentatie in het Duitse Koblenz.
07/12 17u45  Vanaf zondag opnieuw rechtstreeks treinverkeer tussen Antwerpen en RoosendaalVanaf volgende zondag (9 december) rijdt NMBS opnieuw rechtstreeks naar Roosendaal, na het bekomen van de nodige goedkeuring om met haar gerenoveerd materieel opnieuw op het Nederlandse net te kunnen rijden. De goedkeuring is eveneens het resultaat van een intense samenwerking tussen NMBS en de Nederlandse Spoorwegen (NS). Dat meldt woordvoerder Bart Crols van de NMBS vrijdag.
07/12 17u45  Undercoverbeelden tonen gruwel in Nederlandse varkensfokkerijen: “Ik zag een ontveld, nog levend biggetje”Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft schokkende beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen in Nederland, in het Gelderse Lunteren en Nuenen in Noord-Brabant. Een verborgen camera legde vast hoe biggen in kratten worden gegooid, krijsen als hun staart onverdoofd wordt afgesneden of zwaargewond tussen hun soortgenoten liggen.
07/12 17u45  Cercle Brugge moet kapitein Lambot vier maanden missenCercle Brugge zal de komende vier maanden niet kunnen rekenen op haar aanvoerder Benjamin Lambot. De verdediger liep afgelopen zaterdag op het veld van Charleroi een scheur in de linkerhamstring op en onderging vrijdag een laatste onderzoek. Dat bracht aan het licht dat zijn pees bijna helemaal afgescheurd was.
07/12 17u45  Stadionomroeper moet fans van Beerschot Wilrijk sensibiliseren tegen racismeBeerschot Wilrijk heeft vrijdag een bijzondere sanctie gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De Ratten moeten hun supporters drie thuiswedstrijden via de stadionomroeper wijzen op de nefaste gevolgen van racistische uitlatingen en pyrotechnisch materiaal.
07/12 17u45  Stickerjacht kan beginnen: gloednieuw Panini-album ligt in de rekken, met enkele nieuwighedenHet Panini-verzamelalbum van het Belgische profvoetbal voor het seizoen 2018-2019 ligt sinds deze week in de rekken. Verzamelaars kunnen voor deze 47e editie op jacht gaan naar 472 stickers van alle zestien ploegen uit de Jupiler Pro League en de acht teams uit de Proximus League (1B).
07/12 17u30  Genk-fans kunnen ook kwartfinale op bezoek bij Union gratis bijwonenDe supporters van Racing Genk zullen niet moeten betalen voor hun ticket voor de kwartfinalewedstrijd van de Beker van België in en tegen Union Sint-Gillis. Dat heeft de Limburgse club vrijdag laten weten. Genk krijgt duizend plaatsen ter beschikking en engageert zich om de toegangskaartjes zelf te betalen.
07/12 17u30  Bijna 4.000 agenten voor Superclasico in MadridBijna 4.000 politie- en private veiligheidsagenten worden opgetrommeld voor de terugwedstrijd van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors van komende zondag in Madrid. Dat heeft de plaatselijke prefectuur vrijdag aangekondigd. Het duel tussen de twee Argentijnse grootmachten werd uitgesteld en verplaatst naar Spanje wegens hevige rellen.
07/12 17u30  Hannes Smolders (KV Mechelen) verhuist naar Lierse KempenzonenLierse Kempenzonen gaat onverstoord verder met zijn zoektocht naar versterking. Eén dag nadat Marvin Ogunjimi werd aangetrokken, plukken de Pallieters nu ook Hannes Smolders weg bij KV Mechelen. Vrijdagavond zitten de twee partijen rond de tafel om de transfer te beklinken. Smolders, een rasechte Lierenaar, is een 1,89 meter lange centrale verdediger, die ook als defensieve middenvelder kan uitgespeeld worden.
07/12 17u30  Werkgevers doen gezamenlijke oproep om val regering te voorkomenIn een gezamenlijke oproep roepen de belangrijkste werkgeversorganisaties van het land de regeringspartijen op om de regeringscrisis snel op te lossen en vooralsnog de val van de regering te voorkomen.
07/12 17u15  Nina Derwael steekt opnieuw trofee op zak: gymnaste wint Vlaamse Reus met ruime voorsprongNina Derwael is voor het tweede jaar op rij de laureate van de Vlaamse Reus, de trofee waarmee de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) de Vlaamse sporter van het voorbije jaar bekroont.
07/12 17u15  Kramp-Karrenbauer volgt Angela Merkel op als voorzitter CDUAnnegret Kramp-Karrenbauer heeft vrijdag de voorzittersverkiezingen van de Duitse CDU gewonnen. De 56-jarige haalde het van uitdagers Friedrich Merz en Jens Spahn.
07/12 17u15  Goed nieuws voor terminaal zieke Berchemnaar: nieuw baasje gevonden voor hond MachoPeter Deruyter uit Berchem heeft vrijdag goed nieuws gekregen. De terminaal zieke 54-jarige man die meer dan 2.000 reacties kreeg op zijn oproep om voor zijn hond Macho te zorgen, heeft een nieuwe thuis voor zijn trouwe viervoeter gevonden.
07/12 17u15  Naar ‘De Collega’s 2.0’ of dansen met Arsenal: tien tips om de deur uit te gaanZin in een concert of een voorstelling die nog niet uitverkocht is. Haal dan snel inspiratie uit deze tien tips.
07/12 17u15  Rector KU Leuven na ongeval met Edegemse student tijdens doop: “Goedkeuring doopcharter prioriteit”“We zullen de studenten van Reuzegom, die de uit de hand gelopen studentendoop in Vorselaar organiseerden, ter verantwoording roepen, maar de absolute prioriteit ligt momenteel bij de ondertekening van het doopcharter door alle studentenclubs.” Dat stelt de Leuvense rector Luc Sels vrijdag vanuit Tokio in reactie op het feit dat een KUL-student uit Edegem woensdagavond in kritieke toestand geraakte tijdens een door de studentenclub Reuzegom georganiseerde doop.
07/12 17u15  Dit krijg je als Burberry en Vivienne Westwood samen een collectie ontwerpenTwee Britse modehuizen - Burberry en Vivienne Westwood - hebben samen aan een collectie gewerkt. Nu is het langverwachte resultaat er: de kleding is een modieuze mix tussen preppy en punk geworden en knipoogt op die manier naar de handelsmerken van beide labels.
07/12 17u00  Kopstukken reageren na afloop van ministerraad: “Er is zeker nog een regering”Na afloop van de ministerraad deze voormiddag werden enkele kopstukken van N-VA en CD&V gestrikt voor een reactie op de gesprekken. Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken benadrukte nogmaals dat het migratiepact enkel zal ondertekend worden “zonder de N-VA” en hij vindt dat België “volledig vanonder het pact uit moet”. De turbulente sfeer van donderdag is volgens Jan Jambon (N-VA) dan weer voorbij, waardoor er “professioneel en zakelijk” kan worden gewerkt. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) was karig met zijn commentaar en wilde enkel kwijt dat er “zeker nog een regering is”.
07/12 16u45  Hardrockband Diablo Blvd. van Alex Agnew speelt vanavond laatste concert in AntwerpenDe Antwerpse hardrockgroep Diablo Blvd. speelt op vrijdagavond 7 december om 20.30 uur in de cd- en platenwinkel Rocking Bull op de Sint-Katelijnevest in Antwerpen zijn voorlaatste concert. Tickets zijn alleen te verkrijgen aan de balie van Rocking Bull. Maandag speelt de groep, met Alex Agnew als frontman, zijn laatste concert in de Ancienne Belgique (AB) in Brussel.
07/12 16u45  Amerikaanse president Trump benoemt William Barr tot minister van JustitieDe Amerikaanse president Donald Trump benoemt William Barr (68) tot minister van Justitie, zo heeft het Amerikaanse staatshoofd vrijdag bekendgemaakt.
07/12 16u45  Deze sterren worden (nog) rijker dankzij InstagramBeroemdheden zitten er al warm in, maar ook voor hen zijn extraatjes welkom. Die halen ze uit betaalde posts op Instagram. De Amerikaanse realityster Kylie Jenner mag zichzelf de nummer één influencer noemen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Instagram Rich List van Hopper, het Britse bureau dat profielen op sociale media analyseert.
07/12 16u30  Het is zover: de langverwachte trailer van ‘Avengers 4’ is uitgebrachtNa lang wachten is vrijdagnamiddag eindelijk de trailer van de nieuwe Avengers-film gelost. En samen met die trailer werd ook de naam van de film bekendgemaakt: ‘Endgame’.
07/12 16u30  Dashcam filmt mensen in gloednieuwe auto's op vrachtwagenEr zijn opmerkelijke beelden opgedoken van enkele mensen, vermoedelijk transmigranten, die in gloednieuwe auto’s zijn gekropen op een vrachtwagen. De video is donderdag gemaakt met een dashcam ter hoogte van de snelwegparking in Jabbeke. Er zijn zeker drie verschillende mensen te zien in de wagens. Wellicht proberen ze op deze manier in het Verenigd Koninkrijk te geraken.
07/12 16u15  Beerschot Wilrijk geeft Tom Pietermaat ondanks lange revalidatie contractverlengingTom Pietermaat (26) heeft goed nieuws gekregen van Beerschot Wilrijk. Hij kreeg een nieuw contract voorgeschoteld en tekende tot 2021. De middenvelder, die al vijf seizoenen aan de slag is bij de Ratten, werd onlangs opnieuw geopereerd na een zware enkelblessure en is nog lang out.
07/12 16u15  Tien winterse tips voor een uitstap met het hele gezin deze week: van lichtjesstoet tot veganistische kerstmarktDeze week valt er weer heel wat te beleven. Wij geven tien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
07/12 16u00  Prijs appartement aan kust zakt voor het eerst sinds 2014: zoveel betaalt u gemiddeldGoed nieuws voor wie van plan is een appartement aan de kust te kopen. Voor het eerst sinds 2014 zijn de gemiddelde prijzen aan ‘het zeetje’ gedaald, zo blijkt uit cijfers van Fednot, de Belgische Federatie van Notarissen. Het zijn vooral de vele verouderde appartementen die de prijs naar beneden halen. Voor nieuwbouw en wie de zee niet alleen wil ruiken maar ook zien vanop zijn balkon, betaalt u ook nu weer meer dan een jaar geleden.
07/12 16u00  Eerste trailer van het laatste seizoen ‘Game of Thrones’ gelostGoed nieuws voor de fans van Game of Thrones: de televisiezender HBO heeft donderdag de trailer van het achtste en laatste seizoen van de succesreeks gelost. Om het volledige seizoen te zien, zal je wel nog een tijdje moeten wachten. De release is gepland in april 2019.
07/12 15u45  Vaste waarde ontbreekt als schepen bij CD&V Nijlen: “Drie goede kandidaten voor twee plaatsen”Met vier ervaren krachten en zes nieuwkomers zal het Nijlense schepencollege ervaring aan een flinke brok vernieuwing koppelen. Het meest verrassende element was het ontbreken van schepen Carrie Verelst bij CD&V. De voorstelling van de schepenen moest overigens even uitgesteld worden omdat er nog volop slag geleverd werd over enkele minder belangrijke mandaten.
07/12 15u30  Zie ze doen: vrouw van Jef Van Echelpoel test zotte feestkapselsKapper Brent Maerien (33) uit Retie reist de wereld rond voor zijn job en is wel wat experimenteren met kapsels gewoon. Lisse Habraken (29) uit Mol ook. Zij is de vrouw van Tijs Vanneste, alias Van Echelpoel, en speelt mee in zijn videoclips. In een vorig leven nam ze deel aan Benelux’ Next Top Model. Nu maakt ze schilderijen (als ze tijd heeft) en is ze ­mama van twee zoontjes. Wij brachten hen samen met één doel: feestkapsels uit­testen voor de eindejaarsdagen.
07/12 15u30  Vegan blogster deelt foto van haar toast en slaat iedereen met verstomming. Zie jij waarom?De Australische blogster Ellie Bullen deelt naast foto’s van haar reizen ook beelden van haar favoriete vegan gerechten. Op een van haar meest recente kiekjes staat echter een ei, een product van dierlijke afkomst dat niet op het menu hoort van veganisten. Ze ontving kritiek, maar die is onterecht. Het ei is immers geen ei…
07/12 15u30  Directielid transportbedrijf Van Moer zwaargewond na ongeval met treinBij een verkeersongeval in de Antwerpse haven is woensdagnacht een directielid van het bekende logistiek bedrijf Van Moer zeer ernstig gewond geraakt. Dennie Lockefeer, één van de sterkhouders van de firma, ligt in coma.
07/12 15u15  Extra ministerraad over VN-migratiepact op vraag van N-VAEr komt een extra ministerraad over het VN-migratiepact op vraag van N-VA. Dat heeft CD&V-vicepremier Kris Peeters vrijdagmiddag verklaard aan de Wetstraat 16. Het is nog niet duidelijk wanneer die ministerraad zal plaatsvinden, maar dat zal wellicht gebeuren voor het vertrek van de premier naar Marrakesh.
07/12 15u15  Onze feesttips voor dit weekend: thé dansant zoals vroeger en terug naar de tijd van de new waveZin in een feestje dit weekend, maar je weet nog niet waarheen? Wij geven alvast enkele feesttips.
07/12 15u00  Straffe beelden uit Jabbeke: transmigranten klimmen in gloednieuwe auto’s op vrachtwagenEr zijn opmerkelijke beelden opgedoken van enkele mensen, vermoedelijk transmigranten, die in gloednieuwe auto’s zijn gekropen op een vrachtwagen. De video is donderdag gemaakt met een dashcam ter hoogte van de snelwegparking in Jabbeke. Er zijn zeker drie verschillende mensen te zien in de wagens. Wellicht proberen ze op deze manier in het Verenigd Koninkrijk te geraken.
07/12 15u00  Bestelwagen in brand in Beerse: geen gewondenDe brandweer van de zone Taxandria rukte vrijdag om 14.20u uit naar de Lindenlaan in Beerse. De motor van een bestelwagen had daar om onbekende reden vuur gevat, vlak bij supermarkt Delhaize. Het hele motorgedeelte van de bestelwagen van een transportfirma brandde uit. Er raakte niemand gewond.
07/12 14u45  Auto in brand in Beerse: geen gewondenDe brandweer van de zone Taxandria rukte vrijdag om 14.20u uit naar de Lindenlaan in Beerse. De motor van een bestelwagen had daar om onbekende reden vuur gevat, vlak bij supermarkt Delhaize. Het hele motorgedeelte van de auto van een transportfirma brandde uit. Er raakte niemand gewond.
07/12 14u45  Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Parijs af door nieuwe betoging ‘gele hesjes’Ons ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Belgen aan om dit weekend niet naar Parijs te gaan. Er worden zware problemen verwacht door een nieuwe manifestatie van de ‘gele hesjes’.
07/12 14u45  Handtasdief trakteert met gestolen geld in andere cafésEen Duitse vrouw werd donderdagnacht het slachtoffer van een handtasdief in een café op de Grote Markt. De vrouw (24) ging samen met enkele vrienden op zoek naar de dief en troffen op een terras van een ander café in de buurt de verdachte aan.
07/12 14u45  Tien Red Flames maken kans op Gouden Schoen 2018Op woensdag 16 januari wordt voor de derde keer een Gouden Schoen bij de vrouwen uitgereikt. De organiserende krant Het Laatste Nieuws maakte vrijdag de tien genomineerden, allen Red Flames, bekend. Onder hen Janice Cayman, die in 2017 won, en Tessa Wullaert, de eerste Gouden Schoen in 2016.
07/12 14u30  Prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerdDe prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerd. Dat is binnen de ministerraad overeengekomen, bevestigen regeringskringen.
07/12 14u30  Ophef in Frankrijk om ‘choquerende beelden’ van hardhandige arrestatie van scholierenFransen zijn onthutst over het politieoptreden tegen protesterende scholieren. 153 leerlingen uit een middelbare school in Mantes-la-Jolie, op een uur rijden van Parijs, moesten van de politie knielen en hun handen boven hun hoofd of achter hun rug houden.
07/12 14u30  Gsm’s gestolen in frituur: politie pakt twee 18-jarige verdachten opEen uitbaatster van een frituur op de Bredabaan is het slachtoffer geworden van diefstal. Terwijl één ‘klant’ haar afleidde, ging een andere aan de haal met gsm-toestellen.
07/12 14u30  Perfect op Instagram, maar zo ziet deze trekpleister in Nieuw-Zeeland er echt uitRoys Peak in Lake Wanaka is een van de meest gegeerde plekjes in Nieuw-Zeeland. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de Mount Aspiring en de Zuidelijke Alpen, wat veel Instagramfoto’s van ongerepte natuurpracht oplevert. Maar mensen die achter zich kijken, zien vooral een lange rij toeristen.
07/12 14u15  Martine (52) staat na zware kankerbehandeling weer in haar frietkot: “Beste therapie om te genezen”Amper zes weken na haar laatste kankerbehandeling staat Martine Commissaris (52) alweer vrolijk friet te bakken in haar klein en gezellig frietkot op de markt in Oud-Turnhout. “Voor mij is dit de beste therapie”, zegt de uitbaatster van Frituur Yvonne. “Als ik in mijn frituurke kan staan, ben ik de gelukkigste mens ter wereld.”
07/12 14u15  Negenjarig jongetje zo onder indruk van de Queen... dat hij meteen wegkruiptDe Britse Queen heeft woensdag een bezoek gebracht aan een liefdadigheidsinstelling. Daar ontmoette ze de negenjarige Nathan Grant. Maar die reageerde wel heel verlegen op de Britse koningin.
07/12 14u00  VIDEO. Episch ‘straatgevecht’ tussen twee mannen gaat viraal: “Is dit hoe millennials vechten?”Op Twitter gaat een video viraal van twee vechtende mannen in de straten van New York. Op de beelden is alvast niét te zien hoe het duo elkaar lichamelijk aftuigt. De mannen vechten hun discussie op een wel erg opmerkelijke manier uit.
07/12 14u00  KV Mechelen met vertrouwensboost naar Westerlo: “Spelers motiveren elkaar”KV Mechelen geeft zaterdagavond in zijn vierde duel van de terugronde Westerlo partij. Na de bekerwinst tegen Lokeren (2-0) trekt Malinwa met een vertrouwensboost naar de Kempen.
07/12 13u45  Drie onverwachte namen in basis KV Mechelen blikken terug: “Vertrouwen is groot verschil met begin van seizoen”Edin Cocalic (31), Mathieu Cornet (28) en Laurent Lemoine (20) kregen in de beker tegen Lokeren (2-0-winst) opnieuw hun kans in de basis. “Ze deden perfect wat ik van hen vroeg”, zwaaide coach Wouter Vrancken met lof. Hoe blikken ze zelf terug?
07/12 13u30  Pater-martelaar Charles Deckers wordt zaterdag zalig verklaard door paus: "Op zijn zesde wou hij al Chinees leren om missionaris te worden"De Antwerpse pater Charles Deckers (1924-1994) wordt zaterdag in de Algerijnse stad Oran zalig verklaard, samen met achttien andere martelaars. De witte pater, die deels opgroeide in Zandhoven, werd vermoord tijdens een terreuractie.
07/12 13u30  UCI legt Burgos-BH drie weken schorsing op na positieve testen, ploeg trekt op sensibiliseringskampDe Internationale Wielerunie UCI schorst de Spaanse procontinentale wielerformatie Burgos-BH drie weken. Tussen 16 januari en 5 februari mag het team niet deelnemen aan internationale wedstrijden, zo bevestigt de UCI vrijdag op zijn website.
07/12 13u15  Dit is de populairste mascara volgens PinterestWie wapperende wimpers wil voor de feestdagen kan inspiratie opdoen via Pinterest. Het platform heeft onthuld naar welke mascara afgelopen jaar het vaakst werd gezocht. Goed nieuws: je vindt de absolute favoriet in bijna elke parfumerie.
07/12 13u00  Kerstconcert Academie en MuzikomDe Academie en Muzikom Zandhoven brengen op woensdag 19 december om 19.30u voor de 38ste keer een kerstconcert in de Sint-Amelbergakerk.
07/12 13u00  Kasterlee heeft nieuwe coalitieDe kogel is door de kerk: Kasterlee heeft een nieuwe coalitie gevormd. CD&V heeft een bestuursakkoord met Open Vld bereikt en heeft hierdoor vijftien van de 25 zetels bemachtigd.
07/12 12u45  Burgemeester Metsu na uit de hand gelopen studentendoop: "iedereen geschokt"De 20-jarige jongeman uit Edegem die na een uit de handgelopen studentendoop in kritieke toestand in het ziekenhuis belandde, vecht nog altijd voor zijn leven. Hij ligt in coma in het Universitair Ziekenhuis in Edegem. Mogelijk heeft een zoutintoxicatie geleid tot een hartstilstand, nadat ie te veel visolie had gedronken tijdens een studentendoop, samen met 2 andere studenten.  In 2013 kwam de studentenvereniging Reuzegom al in opspraak toen het een biggetje had doodgeschoten. Bij dit incident zijn er voorlopig geen arrestaties, laat het parket weten. De familie reageert geschokt, net als burgemeester Koen Metsu die de jongeman persoonlijk kent. 
07/12 12u45  Melanie Mertens Polak en andere artiesten verwarmen met live-muziek winterbar De ProeverijNog gedurende de hele maand december houdt De Proeverij in de Heistraat in Zandhoven, het proeflokaal van brouwerij Pirlot, op vrijdagavond vanaf 18u een winterbar open met typische eindejaarsdrankjes en winterbarkost zoals burgers en braadworst. De komende drie vrijdagavonden is er ook live-muziek van de bovenste plank.
07/12 12u45  Dag knappe man: wie herkent ‘Jean’ op deze oude rommelmarktfoto?Onze reporter Mischa Bludts heeft een mysterieuze vriend. Er staat al weken een portretfoto op zijn bureau, van een man in legeruniform. Zijn identiteit kent hij evenwel niet.
07/12 12u45  Meer dan honderd varkens overleven ongeval met vrachtwagen nietOp de Essensteenweg in Brasschaat is vrijdagochtend een vrachtwagen met varkens gekanteld. De hulpdiensten waren ter plaatse om de varkens over te laden in een andere vrachtwagen. Meer dan honderd dieren overleefden de klap niet.
07/12 12u45  Theo Francken (N-VA) haalt uit naar regeringspartners en migratiepact: “Wie zegt dat dit allemaal vrijblijvend is, die dwaalt”Na enkele dagen mediastilte heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zich uitgelaten over de laatste ontwikkelingen rond het VN-migratiepact. Het N-VA-kopstuk zegt geschrokken te zijn “van de gretigheid en agressie van CD&V en Open VLD” en laat andermaal verstaan tegen de goedkeuring van het pact te zijn. “Want anders gaan wij de immigratie naar ons land willoos moeten blijven ondergaan.”
07/12 12u30  Netflix pakt uit met ‘Fantastic Beasts’ en ‘Lord of the Rings’Netflix zette voor meer dan 11 uur aan nieuw filmmateriaal online. De streamingdienst brengt de trilogie van The Lord of the Rings en Fantastic Beasts and Where To Find Them tot in je huiskamer.
07/12 12u30  Weg met minimalisme: de kitscherige kerstboom is helemaal terugNu Sinterklaas terug naar Spanje is, zal er in de meeste huizen plaats worden gemaakt voor de kerstboom. Maar hoe versier je die nu volgens de laatste trends? Twee experts in decoratie geven hun tips.
07/12 12u30  Keeperstrainer Erwin Lemmens stapt op bij Lokeren: “Onwerkbare situatie”Erwin Lemmens, keeperstrainer bij Sporting Lokeren en de Rode Duivels, stapt op bij Sporting Lokeren. Hij kan zich niet langer vinden in de samenwerking met de nieuwe technische staf rond hoofdtrainer Trond Sollied.
07/12 12u15  Pastoors klappen uit de biecht na onthulling dubbelleven: “Een priester met een lief? Er zijn er zoveel...”De schorsing van een Limburgse priester die een dubbelleven leidde om een relatie te hebben met een man verrast heel wat Vlaamse collega-priesters. Niet omdat priesters nooit een relatie hebben. Integendeel, omdat er net zoveel ongestoord met hun relatie wegkomen. Acht priesters klappen - mits garantie van absolute anonimiteit - uit de biecht over hun amoureuze escapades.
07/12 12u15  Nieuw schepencollege voorgesteld: vier vertrouwde gezichten en zes nieuwkomersHet nieuwe Nijlense schepencollege is vrijdag voorgesteld. Maar liefst zes nieuwkomers krijgen een kans in de nieuwe bestuursploeg. Al moeten sommigen zich wel tevreden stellen met een half mandaat.
07/12 12u15  Trollenknots for life: Rik Verheye zet hilarische hit in voor ‘De Warmste Week’Een mopje tijdens ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is uitgedraaid op een echte hit. Dankzij ‘Trollenknots’ gaat acteur Rik Verheye nu zelfs geld inzamelen voor het goede doel.
07/12 12u15  LIVE. Crisis blijft duren: nieuwe ministerraad voor maandagDe regeringscrisis gaat een nieuwe dag in. 'Een woord is een woord, ik ga naar Marrakech'', zei premier Michel gisteren in de Kamer, maar dat is niet naar de zin van N-VA. De partij blijft zich met hand en tand verzetten tegen het VN-migratiepact en heeft het op de agenda van de ministerraad gezet. Is de eindstrijd van de regering Michel ingezet? Volg hier de laatste ontwikkelingen op de voet.
07/12 12u00  Stoffel Vandoorne klaar om op ontdekkingstocht te gaanVeel tijd om op adem te komen was er niet voor Stoffel Vandoorne, het Formule 1-seizoen is nog maar net afgelopen en volgende week begint hij al aan een nieuw hoofdstuk van zijn carrière, namelijk de Formule E.
07/12 12u00  Kleuter die doodsangsten uitstaat door de paashaas gaat viraal, maar daar kan haar moeder niet mee lachenToen een kinderdagverblijf in de Amerikaanse staat Florida in maart een paashaas over de vloer kreeg, waren niet alle kinderen even vrolijk tijdens dat bezoekje. Een tweejarig meisje schreeuwde de longen uit het lijf, en de video van het kind dat doodsangsten uitstond, ging de wereld rond. Haar moeder kan daar niet mee lachen en klaagt het kinderdagverblijf nu aan omdat ze zonder toestemming de beeltenis van haar dochtertje verspreidden.
07/12 12u00  Nieuwe wending in zaak-Masmeijer: Nederlandse tv-vedette wordt onderworpen aan kruisverhoorDe voormalige Nederlandse tv-vedette Frank Masmeijer moet volgende week opnieuw verschijnen voor het hof van beroep in Antwerpen. Masmeijer, die vervolgd wordt voor de invoer van 467 kg cocaïne via de Antwerpse haven, zal donderdag aan een kruisverhoor onderworpen worden door strafpleiters Hans Rieder en Mounir Souidi.
07/12 11u45  Bart De Pauw mag enveloppe met klachten tegen hem voorlopig niet inzienDe enveloppe met klachten en verklaringen van vrouwen over Bart De Pauw blijft voorlopig verzegeld. Dat bevestigt de VRT aan onze redactie. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) wil eerst alle betrokken horen.
07/12 11u45  Stefan Everts op afdeling intensieve verzorging door malariaStefan Everts is met spoed opgenomen in het UZ van Leuven. Hij ligt er op de afdeling intensieve verzorging nadat malaria werd vastgesteld. De 10-voudige wereldkampioen motorcross liep de ziekte op nadat hij vorige maand deelnam aan een race voor het goede doel in Congo.
07/12 11u45  Stefan Everts getroffen door malaria: wereldkampioen ligt op intensieveStefan Everts heeft malaria opgelopen. Dat meldt Het Belang van Limburg vrijdag. De oud-motorcrosser ligt op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis van Leuven. Everts (46) heeft tien wereldtitels achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden.
07/12 11u45  DISCUSSIE. Moeten studentenclubs worden verplicht om doopcharter te ondertekenen?Een 20-jarige student uit Edegem verkeert in kritieke toestand na een uit de hand gelopen studentendoop in Vorselaar. Samen met twee andere schachten moest de jongeman onder andere visolie drinken, waardoor het zoutgehalte in zijn lichaam totaal ontregeld raakte.
07/12 11u30  3D-printers? Niet nodig voor deze mannenIn deze tijden van 3D-printen en andere technologische hoogstandjes kan je niet anders dan bewonderd kijken naar de realisaties van Antwerpenaar Maurice Kaak en zijn leerlingen uit de scheepsmodelbouwschool in Baasrode. Maurice is voormalig scheepsbouwer en was ook restaurateur van het Nationaal Scheepvaartmuseum Antwerpen. Hij leidt nu geïnteresseerden op om in hout perfecte reconstructies te maken van boten die lang geleden op de Schelde vaarden. En al zijn zijn leerlingen niet meteen van de jongsten, hun prachtige werk laat zien dat dit oude ambacht niet verloren gaat.
07/12 11u30  Mechelse handelaars pakken uit met vier koopzondagenVoor de feestdagen pakken de Mechelse handelaars uit met vier koopzondagen. Met randanimatie, krasloten met meer dan 12.500 euro aan prijzen en feestelijk aangeklede etalages.
07/12 11u30  LIVE. “De coalitiepartners spelen met vuur”: N-VA plaatst VN-migratie op de agenda van de ministerraadDe regeringscrisis gaat een nieuwe dag in. 'Een woord is een woord, ik ga naar Marrakech'', zei premier Michel gisteren in de Kamer, maar dat is niet naar de zin van N-VA. De partij blijft zich met hand en tand verzetten tegen het VN-migratiepact en heeft het op de agenda van de ministerraad gezet. Is de eindstrijd van de regering Michel ingezet? Volg hier de laatste ontwikkelingen op de voet.
07/12 11u30  INTERVIEW. Hebe Van de Veire (18): “Ik ben liever de dochter van mijn papa dan de dochter van Peter Van de Veire”Ze is een van de BV-jongeren uit het televisieprogramma Jong Geweld, studeert in ’t Stad en wil vanuit Antwerpen zo veel mogelijk nieuwe dingen ontdekken. De jongste dochter van Peter Van de Veire heeft veel in haar mars. “Maar ik ben liever Hebe dan de dochter van een bekende radiopresentator.”
07/12 11u30  Voorbestemd om de machtigste politicus van Europa te worden: wie wordt de nieuwe Merkel?In Hamburg wordt vandaag een historische thriller beslecht, toch volgens de Duitsers. Wie wordt verkozen tot de opvolger van Angela Merkel als CDU-partijvoorzitter? Wie zet zich aan het roer van de grootste partij van Duitsland, en wordt potentieel de machtigste m/v van Duitsland en bij uitbreiding Europa? En zo wordt de verkiezing ook ver buiten de Duitse grenzen met veel aandacht gevolgd. Want met de keuze van de persoon wordt meteen ook een marsrichting gekozen. Kiest de CDU voor het voortzetten van het centrumbeleid, of voor een flinke stap terug naar de conservatieve roots? Dit zijn de drie grootste kanshebbers.
07/12 11u15  16-jarige die op spoor aan de dood ontsnapte: “Ik dacht: dit gebeurt mij nooit”Hij was het voorval bijna vergeten, grapt hij, toen ProRail het filmpje publiceerde waarop te zien is hoe hij nét niet wordt gegrepen door een intercity op de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Raadskuilderweg in het Nederlandse Geleen.
07/12 11u15  Laszlo Bölöni en Antwerp geteisterd door blessuregolf: “Mijn spelers zijn ook maar mensen, géén machines”Antwerp trekt op speeldag 18 naar promovendus Cercle Brugge. Met welke ploeg de oudste club van het land op Jan Breydel zal aantreden, is nog een groot vraagteken.
07/12 11u15  Nieuwe trend: blauwe ballen voor een mannelijke kerstWie kerstbomen en toebehoren verkoopt, mag een topweekend verwachten. De meeste mensen laten traditioneel eerst Sinterklaas passeren, maar dan gaat de rem dus los. “Er zijn kerstfans die elk jaar de kerstboom anders optuigen”, horen we in Tuincenter Claes in Edegem. “Dit jaar is stoer en mannelijk dé trend.”
07/12 11u15  Is het een meisje of een jongen? ZOO Antwerpen maakt geslacht van pasgeboren gorilla bekendZitten de gorillaverzorgers op een roze wolk of zingen ze het liedje “Blauw, blauw, blauw”? Met gekleurde confetti maakt ZOO Antwerpen het geslacht van de pasgeboren gorilla bekend in een video. Wil jij ook weten of de gorillababy een meisje of een jongen is? Bekijk dan de beelden hierboven.
07/12 11u15  Helft meer chocolatiers en snoepwinkels in vijf jaar tijdIn vijf jaar tijd is het aantal kleinhandelszaken die zich specialiseren in chocolade en suikerwerk met bijna de helft toegenomen. In 2013 telde ons land er nog 499, vorig jaar waren dat er al 693, zo berekende het statistiekbureau StatBel.
07/12 11u00  Nieuwe wending in zaak Frank Masmeijer: topadvocaat wil hem onderwerpen aan kruisverhoorDe voormalige Nederlandse tv-vedette Frank Masmeijer moet volgende week opnieuw verschijnen voor het hof van beroep in Antwerpen. Masmeijer, die vervolgd wordt voor de invoer van 467 kg cocaine via de Antwerpse haven, zal donderdag aan een kruisverhoor onderworpen worden door de strafpleiters Hans Rieder en Mounir Souidi, de raadslieden van de Mechelse hoofdverdachte Farhan B.
07/12 11u00  Red Flames bereiken hoogste FIFA-ranking ooitDe Belgische nationale vrouwenploeg wint vrijdag op de nieuwe ranking van de Wereldvoetbalbond FIFA twee plaatsen. De Red Flames springen naar positie 21, hun beste notering sinds de introductie van de ranking in 2003.
07/12 11u00  Deze ambachten moeten volgens minister Sven Gatz weer hip wordenWanneer hebt u laatst iets gehoord over een edelsmid, een hopteler, een glasschilder, een volksspelenmaker of een beeldhouwer in brons? Heel wat beroepen met een lange geschiedenis en een heel specifieke kennis en kunde dreigen uit onze snelle samenleving te verdwijnen. Minister Sven Gatz (Open Vld) verdeelt nu beurzen voor in totaal 1 miljoen euro om dat unieke vakmanschap te herlanceren. 27 autoriteiten in hun vakgebied krijgen één of meerdere leerlingen toegewezen die de kans krijgen om zich de volgende twee jaar te ontpoppen tot echte vakmannen of -vrouwen. In het Antwerpse is er onder andere steun voor een wagensmid, een weefgetouwenbouwer, een porseleinkunstenaar en een poppenmaker.
07/12 10u45  Laurens Devos snel uitgeschakeld op WK tafeltennis juniorenParalympisch kampioen Laurens Devos heeft zich vrijdag op het WK tafeltennis voor junioren in het Australische Bendigo niet kunnen plaatsen voor de achtste finales.
07/12 10u45  "Op zijn zesde wou hij al Chinees leren om missionaris te worden"De Antwerpse pater Charles Deckers (1924-1994) wordt zaterdag in de Algerijnse stad Oran zalig verklaard, samen met achttien andere martelaars. De witte pater, die deels opgroeide in Zandhoven, werd vermoord tijdens een terreuractie.
07/12 10u30  België krijgt gelijk in rechtszaak: Europees Hof verklaart verbod op vergoedingen Arco-spaarders nietigHet Gerecht van de Europese Unie heeft België gelijk geven in een tweede Europese rechtszaak over de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten. Die regeling werd eind 2016 al definitief afgewezen door het Europees Hof van Justitie. Maar het Gerecht, dat bepaalde zaken in eerste aanleg behandelt, oordeelt nu dat de Europese Commissie destijds geen verbod kon opleggen tegen betalingen in het kader van die garantieregeling.
07/12 10u30  Migratiepact: N-VA “geschandaliseerd” door aanvallen coalitiepartners, ministerraad komt nu samenNa het lange Kamerdebat gisteren over het VN-migratiepact, is het uitkijken naar de ministerraad en de aansluitende vergadering van het kernkabinet vandaag. Volgens de VRT zal het pact – waar N-VA zich tegen verzet – zeker op tafel worden gegooid door N-VA, zodat formeel kan worden vastgesteld dat er geen consensus bestaat tussen de regeringspartijen. De partij zou zich “geschandaliseerd” voelen door de aanvallen coalitiepartners CD&V en Open Vld. Mogelijk is dit het uur van de waarheid voor de regering.
07/12 10u15  Grondwetspecialist: “Nog nooit gebeurd dat partij met fundamentele bezwaren in regering blijft zitten”De politieke patstelling is totaal. Premier Charles Michel liet donderdagavond in de Kamer verstaan dat hij naar Marrakech gaat. Ondertussen blijft coalitiepartner N-VA faliekant tegen het migratiepact en blijft de regering gewoon zitten. Ongezien, stelt grondwetspecialist Christian Behrendt: “Als u fundamenteel bezwaar heeft tegen het beleid van de regering, dan dient u ontslag in.”
07/12 10u15  Romelu Lukaku: “In België ben ik nog steeds een Afrikaan”“Ik wil na mijn carrière de eerste succesvolle Afrikaanse trainer zijn. Want in België ben ik nog steeds een Afrikaan. Ik wil de deur openen voor ‘my people’”. Dat heeft Romelu Lukaku gezegd in een interview met OTRO, een nieuwe voetbalapp.
07/12 10u00  Komt migratiepact vandaag op tafel bij regering? Ministerraad komt nu samenNa het lange Kamerdebat gisteren over het VN-migratiepact, is het uitkijken naar de ministerraad en de aansluitende vergadering van het kernkabinet vandaag. De vraag rijst of het pact, waar N-VA zich tegen verzet, ter sprake zal komen en dat formeel zal moeten worden vastgesteld dat er geen consensus bestaat tussen de regeringspartijen.
07/12 10u00  Koen Kennis drinkt nog vlug een “Helmut Latte” voor de werkdagSchepen Koen Kennis begon zijn werkdag vrijdag met een koffie in Caffe Mundi, pal tegenover het tijdelijke stadhuis aan de Oude Beurs. Kennis kreeg er geen gewone koffie, wel een gratis “Helmut Latte”. Het gevolg van een uit de hand gelopen mopje van radiozender Qmusic.
07/12 10u00  NBA. Boston Celtics zijn ook maatje te groot voor NY KnicksBoston is bezig aan een zegereeks in de NBA. De Celtics versloegen donderdagavond de New York Knicks met 128-100 en behaalden zo een vierde opeenvolgende overwinning.
07/12 09u45  Nederland maakt vliegen iets duurder, ongeacht de bestemming: taks van 7 euro per ticketNederland voert in 2021 een vliegtaks in van 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. Het gaat om één vast bedrag om het de Belastingdienst niet te moeilijk te maken. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws hierover.
07/12 09u45  Wie is Peter De Roover, de schietschijf van N-VA?Peter De Roover. Sinds enkele dagen is de groep mensen die de man niet kende een pak kleiner geworden. De N-VA-fractieleider is niet weg te denken van het scherm. Ook vandaag haalt hij de kastanjes uit het vuur tijdens een uiterst verhit debat in de Kamer. Maar wie is die man in de vuurlinie eigenlijk?
07/12 09u30  CNN-uitzending plotseling onderbroken: “Iedereen is geëvacueerd. We laten opgenomen programma’s zien”De kantoren en studio’s van CNN in New York zijn donderdagavond (lokale tijd) ruim anderhalf uur geëvacueerd vanwege een bommelding. Bij het Time Warner Center, waar CNN gevestigd is, kwam een telefonische bomdreiging binnen.
07/12 09u30  Politie bereidt zich voor op veldslag: deze guerrillatechnieken willen gele hesjes zaterdag gebruikenAls de ‘gele hesjes’ doen wat ze beloven, zal het zaterdag tot een regelrechte veldslag komen met de politie. Die laat maar liefst 1.000 man aanrukken om de orde te handhaven. “We willen absoluut toestanden zoals vorige week vermijden. Als ze met duizend komen, staat voor elk geel hesje een politieman klaar”, zegt een welingelichte bron.
07/12 09u30  Guy Mortier en Sigrid Spruyt presenteren ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’ in AntwerpenVrijdagavond (vanavond) om 20 uur vindt ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’ plaats in meer dan 60 bibliotheken tegelijk. In Antwerpen kunnen taalliefhebbers terecht op twee locaties: bibliotheek De Poort in Berchem en het diamantmuseum DIVA waar het Modemuseum (MoMu) en DIVA hun krachten bundelen. Vaste bibliotheekklant Guy Mortier, oud-hoofdredacteur van het weekblad Humo, is in Berchem de presentator van dienst, bij DIVA neemt oud-nieuwsanker Sigrid Spruyt de taak op zich.
07/12 09u30  Topondernemer is gekibbel beu: “De Belgen zouden veel meer welvaart kunnen hebben als de politiek meer leiderschap toont”Ondernemers zijn het politieke gekibbel in de federale regering meer dan beu. “We kunnen niet tevreden zijn met wat we nu zien”, zegt topondernemer Ronnie Leten. “Door openlijk ruzie te maken motiveer je de bevolking niet.”
07/12 09u15  Belgisch onderzoek naar Huawei: “We hebben niets te vrezen”De Belgische tak van de Chinese leverancier van smartphones en netwerktechnologie Huawei gaat het onderzoek van het Centrum voor Cybersecurity (CCB) met vertrouwen tegemoet.
07/12 09u15  Vrachtwagen met varkens kantelt om in Brasschaat: twee op drie dieren overleven klap nietOp de Essensteenweg in Brasschaat is een vrachtwagen met varkens gekanteld. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de varkens over te laden in een andere vrachtwagen.
07/12 08u45  Nieuwe hoogspanningsmasten over Schelde worden grootste van de BeneluxPassanten op de Ketenislaan in de Waaslandhaven kunnen er niet naast kijken. Hoogspanningsnetbeheerder Elia is er volop bezig met de bouw van een elektriciteitspyloon voor een 380 kV-leiding over de Schelde, goed voor een overspanning van een kilometer breed.
07/12 08u15  Premier Michel ontgoochelt álle partijen: hele dag theater, amper iets veranderdEen crisis live op tv, met gescheld, venijnige verwijten, drama en veel politiek theater. En op het eind van de dag bleef de regering-Michel gewoon zitten. De ploeg van Michel is klinisch dood, maar de premier wil koste wat het kost dat ze overeind blijft. Maar de premier kocht alleen wat tijd. Over twee weken volgt de vraag opnieuw of België in New York het VN-migratiepact nu moet goedkeuren of niet.
07/12 07u45  Vrachtwagen met varkens kantelt om in BrasschaatOp de Essensteenweg in Brasschaat is een vrachtwagen met varkens gekanteld. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de varkens over te laden in een andere vrachtwagen.
07/12 07u30  Met deze kledingtips geef je je billen een boostEmbrace your curves, je rondingen mogen best gezien worden! Je billen in de kijker zetten? Met deze super simpele kledingtips geef je je billen een boost.
07/12 07u00  Wie kan Kat Kerkhofs de zege nog afpakken in 'Dancing with the Stars’?Dat het vanavond razend spannend wordt in de finale van Dancing with the Stars is nog zacht ­uit­gedrukt. Leen Dendievel, ­James Cooke en Kat Kerkhofs zijn helemaal aan ­elkaar ­gewaagd. Maar als er dan toch eentje moet winnen, dan zetten wij onze centen op ‘mevrouw Dries Mertens’.
07/12 07u00  Red Lions moeten rest van WK hockey verder zonder topspeler John-John DohmenJohn-John Dohmen trekt zich terug uit de Belgische ploeg voor het Wereldkampioenschap hockey 2018. Dat zegt de Koninklijke Belgische Hockey Bond. Dohmen moet forfait geven wegens een bronchitis die hij opliep voor zijn vertrek naar India, waar de competitie plaatsvindt. Hij wordt vervangen door Augustin Meurmans, die vrijdagochtend is aangekomen in Bhubaneswar.
07/12 06u45  Standard Femina en Anderlecht moeten gestaakt duel opnieuw spelenHet sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag beslist dat het duel tussen Standard en Anderlecht in de Super League vrouwenvoetbal herspeeld moet worden. Beide clubs moeten ook 1.500 euro boete ophoesten.
07/12 06u45  Bouwbedrijf dreigt met miljoenenclaim tegen stad Antwerpen en De Lijn in conflict rond vertraging werken LeienTramContractors, het aannemersconsortium rond het Nederlandse bouwbedrijf BAM, wil een miljoenenclaim indienen tegen De Lijn, het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen. Het conflict draait om het vertraagde Noorderlijn-project in het Antwerpse stadscentrum, bericht De Tijd vrijdag.
07/12 03u15  Nieuwe parkeertoren: nu nog in witte chocolade, in 2021 met groen stadsbalkonDe overeenkomst voor de Keerdok- en Eandissite in Mechelen is donderdag ondertekend. Het eerste project is eind 2019 de start van de bouw van een parkeertoren met 537 plaatsen én een groen balkon dat uitkijkt over de binnenstad. Als proevertje heeft Sinterklaas burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+) een maquette in witte chocolade cadeau gedaan.
07/12 03u00  Bussen blokkeren in- en uitrit voor spoeddiensten aan nieuw ziekenhuisSinds de opening van het nieuwe ziekenhuis in Mechelen hebben bussen al zeker drie keer de in- en uitrit geblokkeerd die ook door ambulances wordt gebruikt. Het AZ Sint-Maarten zegt er alles aan te doen om de situatie te verbeteren.
07/12 02u15  Michel ontgoochelt álle partijen: hele dag theater, amper iets veranderdEen crisis live op tv, met gescheld, venijnige verwijten, drama en veel politiek theater. En op het eind van de dag bleef de regering-Michel gewoon zitten. De ploeg van Michel is klinisch dood, maar de premier wil koste wat het kost dat ze overeind blijft. Maar de premier kocht alleen wat tijd. Over twee weken volgt de vraag opnieuw of België in New York het VN-migratiepact nu moet goedkeuren of niet.
07/12 02u15  Bacterie richt ravage aan bij melkveehouder: boer verliest 184 koeienMelkveehouder Rudy Anthonissen (50) uit Wuustwezel trok gisteren naar het kabinet van minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). Begin oktober verloor hij 184 van zijn 200 koeien door botulisme, maar hij kan op geen enkele vergoeding aanspraak maken.
07/12 02u15  Portret van de favoriete schietschijf iedereen, Peter De Roover: “Net als de weerman vertelt u elke dag iets anders”Peter De Roover. Sinds enkele dagen is de groep mensen die de man niet kende een pak kleiner geworden. De N-VA-fractieleider is niet weg te denken van het scherm. Ook vandaag haalt hij de kastanjes uit het vuur tijdens een uiterst verhit debat in de Kamer. Maar wie is die man in de vuurlinie eigenlijk?
07/12 02u15  Kinderen hebben online vrij spel: ouders kennen er toch niets vanZes op de tien Belgische jongeren zeggen dat hun ouders niet letten op wat ze doen op Facebook en co. En dat ze bijna nooit ingrijpen in hun smartphonegebruik. Dat blijkt uit een bevraging bij zo’n duizend jongeren tussen 12 en 24.
07/12 02u15  Kritiek van topondernemer Ronnie Leten: ‘‘De Belgen zouden veel meer welvaart kunnen hebben als de politiek meer leiderschap toont’’Ondernemers zijn het politieke gekibbel in de federale regering meer dan beu. “We kunnen niet tevreden zijn met wat we nu zien”, zegt topondernemer Ronnie Leten. “Door openlijk ruzie te maken motiveer je de bevolking niet.”
07/12 02u15  Nieuwe elektriciteitspylonen over Schelde worden grootste van de BeneluxPassanten op de Ketenislaan in de Waaslandhaven kunnen er niet naast kijken. Hoogspanningsnetbeheerder Elia is er volop bezig met de bouw van een elektriciteitspyloon voor een 380 kV-leiding over de Schelde, goed voor een overspanning van een kilometer breed.
07/12 02u15  Steph Goossens heeft eindelijk filmrol: “Ik stuurde ik iedere Vlaamse regisseur een sms, maar niemand reageerde”Op z’n 52ste heeft Steph Goossens eindelijk zijn eerste filmrol beet. In De Collega’s 2.0 geeft Jan Verheyen hem de kans waar hij al zo lang op wachtte. Maar de voormalige Thuis-acteur dwong die kans ook zelf af.
07/12 02u15  Emotionele taferelen op première van filmversie De Collega’sEmotionele taferelen gisteravond tijdens de feestelijke première van De Collega’s 2.0 in Kinepolis Antwerpen. Terwijl de nieuwe cast op de rode loper stond te glunderen, waren er tranen van ontroering bij de acteurs uit de legendarische televisieserie.
07/12 02u15  Ruud Vormer praat over zijn moeilijk seizoen: “Leko vond mij te soft”Met een 0-0 tegen Dortmund en 3-0 tegen Standard blies Club Brugge een wenkende crisis weg. Ook kapitein Ruud Vormer (30) herademt, al geeft ook hij toe dat hij niet meer brengt wat hij vorig seizoen liet zien. “Ja, mijn ­statistieken zijn een werkpunt. Maar we moeten nu niet doen alsof ik superslecht ben.”
07/12 02u15  Vzw Kledingwerk geeft kinderen al 125 jaar nieuwe winterkleren: “We zijn nog steeds broodnodig”Zeshonderd kansarme kinderen uit het stedelijk onderwijs in Antwerpen krijgen tijdens de wintermaanden warme, gloednieuwe kleren van vzw Kledingwerk. De liefdadigheidsorganisatie bestaat als sinds 1893, maar bleef altijd onder de radar. “Stiekem hopen we dat Kledingwerk in de toekomst niet meer hoeft te bestaan.”
07/12 02u15  Afscheidsinterview met de Sint: “Ach zwijg kind, het zit er helemaal nog niet op”De kerstboom mag van de zolder, want Sinterklaas is het land uit. Tijd voor een afscheidsinterview.
07/12 02u15  Velo-fietsjes klaar voor ijskoude winterDe temperaturen mogen nu nog wel flink boven het vriespunt liggen, met de winter voor de deur wordt bij Velo aan alles gedacht: ook aan een winterplan. Dat treedt in werking zodra het begint te vriezen.
07/12 02u15  ACV-Sint en Zwarte Piet klagen werkomstandigheden van douanemedewerkers aanDe christelijke vakbond ACV kaartte gisteren het gebrek aan personeel en de hoge werkdruk aan in het douanekantoor in de Ellermanstraat in Antwerpen-Noord. Dat gebeurde toepasselijk op 6 december, met een bezoekje van Sinterklaas en Zwarte Piet dus.
07/12 02u15  “Bende van Karel De Grote” dealde coke en hasjHet openbaar ministerie heeft tot 50 maanden cel geëist tegen de kopstukken van een dealernetwerk dat cocaïne en hasj verdeelde in Antwerpen en de brede rand. Mohamed T. en zijn broer Ismael zouden een aantal runners hebben aangestuurd om drugs aan de man te brengen. De leider van de bende werd Karel genoemd, naar Karel De Grote. De bende ging niet al te geraffineerd te werk. Toen Ismael T. de politie voor zijn deur zag staan, probeerde hij een kilogram coke en een precisieweegschaal te verstoppen op het dak van de buren. De weegschaal schoof echter van het dak en kletterde voor de voeten van de speurders op straat. Tegen de andere beklaagden werden straffen van 40 maanden tot 2 jaar geëist.
07/12 02u15  Na sneeuw, lopen en shoppen gaat Heistse winter nu ook de lucht inDe Heistse winter was vorig jaar al heel goed gevuld, maar dit jaar pakt de gemeente uit met nog een grote nieuwigheid. Radio 2 komt de 1000 Klassiekers uitzenden vanop de Heistse Kerstmarkt. Iedereen maakt dan ook kans om 50 meter de lucht in te mogen met de attractie ‘Christmas in the sky’.
07/12 02u15  Organisatie geeft Spaanse honden tweede thuisOp de parking van Uw Tuin en Dier in de Desmedtstraat in Minderhout (Hoogstraten) worden zaterdag allerlei spullen verkocht. De opbrengst gaat naar de organisatie Greyhounds in Nood.
07/12 02u15  Grote Netewoud moet zeldzame dieren lokken en toeristen verleidenDe site rond de eeuwenoude watermolen van Meerhout is een schoolvoorbeeld van hoe verschillende overheden en organisaties samen aan een zeel trekken om waardevolle natuur te ontsluiten. Dat willen zij nu nog verder uitbouwen.
07/12 02u15  Theatergezelschap Foelz improviseert voor goede doelMet De Warmste Impro zoekt toneelgezelschap Foelz de grenzen van het eigen kunnen op door een avond lang te improviseren voor het goede doel. Dat doen de dames en heren niet in hun eentje: ze krijgen versterking van twee gezelschappen.
07/12 02u15  Bekende garage ruimt plaats voor flatsDe bekende garage Gonthier op de hoek van de Koningin Astridlaan en de Antwerpsesteenweg in Kontich verdwijnt vanaf deze maand stilaan uit het straatbeeld. Er komen twee appartementsgebouwen met handelszaken op de gelijkvloerse verdieping.
07/12 02u15  Peeters Govers wordt buurtfietsenstalling van de toekomstHet leegstaande pand van Peeters Govers in de Driekoningenstraat verandert in het voorjaar van 2019 in een ‘inspirerende fietshub’ voor Oud-Berchem. Die maakt deel uit van een reeks experimenten over de Antwerpse mobiliteitsuitdagingen.
07/12 01u15  Telenet Giants Antwerp op bezoek bij oude bekende Eddy Casteels.Telenet Giants Antwerp moet na de interlandonderbreking opnieuw aan de bak. De drukke maand december brengt tot 26 december liefst zeven wedstrijden in drie verschillende competities (Beker van België, Champions League en EuroMillions League). De eerste opdracht volgt vanavond met de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België bij Leuven.
07/12 01u15  Sint-Carolus Borromeuskerk zet deur naar donkere wereld op een kierDe Sint-Carolus Borromeuskerk opent vanaf zaterdag een deur die al enkele eeuwen gesloten is. De deur leidt van een ruimte onder de sacristie naar de ruien. Wie wil, kan voortaan een begeleide wandeling in de kerk én de ruien maken.
07/12 01u15  Handelaars Steenweg op Gierle vinden elkaarDe winkeliers langs de Steenweg op Gierle in Turnhout slaan voor het eerst de handen in elkaar. Ze geven een goodiebag weg en kleden de kerstboom en kerststal in hun straat aan met verlichting.
07/12 01u15  Kinderopvang kost handenvol geldElke Turnhoutenaar betaalt in 2019 ongeveer 23 euro voor de organisatie van de kinderopvang. Het tekort op het budget stijgt jaarlijks en overschrijdt volgend jaar het miljoen. Toch lijken de Turnhoutse politici daarin te berusten. “Kinderopvang is noodzakelijk”, zegt Peter Segers (sp.a).
07/12 01u15  Samenhorigheid blijft het grootste wapen van oudste winkelstraatLotte Mampaey (33) is de nieuwe voorzitter van de handelaarsvereniging van de Patersstraat. Ze volgt Seb Van Deun op. “Ik ben al lang ondervoorzitter, maar voel me nu pas klaar voor het voorzitterschap.” Haar eerste daad als voorzitter? “De straat versieren met kerstballen.”
07/12 01u15  Hond maakt deel uit van lessenpakket in buitengewoon onderwijsDe leerlingen van De Mostheuvel, de vrije basisschool voor buitengewoon onderwijs in Westmalle, zijn niet weg te slaan van Master, de hond van dierenvriend Evy Henderickx (37). Master komt elke week vier uur naar de school, zodat de leerlingen hem kunnen verzorgen en verwennen.
07/12 01u15  “Lessen seksuele opvoeding gaan te weinig over (on)vruchtbaarheid”De leerlingen van de tweede graad haarzorg en restaurant-keuken van ColomaPlus uit Mechelen kregen gisteren als eersten in Vlaanderen een workshop rond het thema ‘reproductieve voorlichting’. Volgens de initiatiefnemers van Kinderwens ExpertiseNetwerk (KEN) is dat een belangrijke schakel die ontbreekt in de lessen seksuele voorlichting.
07/12 01u15  83 laanbomen voor de bijlDe gemeente zal begin volgend voorjaar 83 laanbomen vellen. Ze verkeren in een te slechte staat of moeten wijken voor ondergrondse leidingen.
07/12 01u15  Na forse waterschade: Werf 44 in februari weer volledig in gebruikNog deze maand gaat de grote schoonmaak van het kapotte ventilatiesysteem van Werf 44 eindelijk van start. De gemeente maakt zich sterk dat de grote zaal van het gemeenschapscentrum vanaf 1 februari opnieuw in gebruik zal zijn.
07/12 01u00  Radio Park FM veilt basketsloefkes Sam Gooris voor goed doelRadio Park FM bouwde voor het oud-gemeentehuis een glazen radiohuis. De radiomakers willen met allerlei acties geld inzamelen voor het goede doel. Vanaf zaterdagmiddag zendt de radio uit vanuit het glazen huis. Tussen 9 en 18u zijn de mensen van Radio Park FM er aanwezig. De goede doelen die werden uitgekozen zijn poezenasiel Catdet, het Vogelopvangcentrum Brasschaat-Kapellen en Huisdierenopvangcentrum Brasschaat. Dat laatste is nog in oprichting.
07/12 01u00  Honderd jaar oud café De Ster staat over te nemenCafé De Ster, aan de N70 vlakbij het gelijknamige recreatiepark, zoekt een overnemer. Eigenaars Chris Milliau en Christel Van Wauwe verhuizen na zesentwintig jaar café houden naar Portugal. Daar gaan ze in de toekomst gastenverblijven bouwen en verhuren.
06/12 23u15  Saartje Vandendriessche laat zich vervangen in ‘De Slimste Mens’ na overlijden ex-vriendSaartje Vandendriessche (43) keert niet meer terug in De Slimste Mens ter Wereld na het onverwachte overlijden van haar ex-vriend Thomas Verschueren (31), met wie ze nog altijd een goed contact had.
06/12 22u45  Union plaatst zich als laatste voor kwartfinales in Beker van België, amateurs van Knokke strijdend ten onderNa Deinze en Mandel verdween met Knokke de derde amateurploeg uit de Beker van België. Met opgeheven hoofd want de kustploeg maakte het Union knap lastig: 3-2. In de kwartfinales krijgen de Brusselaars KRC Genk op bezoek.
06/12 22u00  STANDPUNT. Dit is geen regering, maar ook geen premierWe zijn tenminste consequent in ons surrealisme. Ceci n’est pas un gouvernement, dit is geen regering, dat wisten we al. Dit is ook geen premier, weten we sinds donderdagavond. Charles Michel gaat naar Marrakesh, maar in welke hoedanigheid precies, met wat voor mandaat, in naam van wie of wat, daar is hij zelf nog niet helemaal uit. “Ik sta hier als premier maar ik ga vanuit mijn overtuigingen als mens spreken”, begon hij zijn toespraak in het parlement.
06/12 22u00  Zo gaat Kiebooms de toekomst inOp de officiële opening van Kiebooms is het nog even wachten. Het voormalige café Kiebooms is omgedoopt tot bistro Kiebooms en opende donderdag al voor genodigden met een openingsreceptie. Nieuwe uitbater Joeri Arts van Het Rekreatief kleedde het restaurant al volledig aan om een voorsmaakje te geven. Vanaf 15 december kan iedereen er terecht voor Vlaamse klassiekers en muziek.
06/12 22u00  Erfgoed-bibliotheek Hendrik Conscience viert vijftig jaar De Zwarte PanterDe Zwarte Panter in de Hoogstraat in Antwerpen is met vijftig jaar op de teller de oudste nog actieve galerie voor hedendaagse kunst in het Vlaamse kunstlandschap. Het is een plaats geworden waar beeldende kunstenaars, muzikanten, schrijvers, curatoren, journalisten, verzamelaars en kunstliefhebbers elkaar treffen. Die verjaardag wordt gevierd met de tentoonstelling Schilders & schrijvers in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.
06/12 21u30  Internaat ontruimd na gaslekHet internaat van de 3master in de Melkerijstraat in Beerse werd donderdag rond 17u ontruimd na een gaslek. Het gebouw werd geëvacueerd en de leerlingen werden opgevangen in de refter van basisschool ’t Locomotiefje in de Karel Van Nyenlaan. Daarna mochten ze naar huis.
06/12 21u15  Lierse Kempenzonen bereikt akkoord met Marvin OgunjimiMarvin Ogunjimi speelt het komende anderhalf seizoen bij Lierse Kempenzonen. De 31-jarige aanvaller was de voorbije tien dagen op proef bij de Pallieters en liet er een goede indruk.
06/12 21u00  LETTERLIJK. De cryptische speech van premier MichelNa een lange middag met bikkelharde confrontaties nam premier Charles Michel het woord in het federaal parlement. Zijn toespraak liet de Kamer in verwarring achter. Wat heeft hij precies gezegd? Hier kan u zijn tussenkomst integraal herbekijken.
06/12 21u00  Student kritiek na uit de hand gelopen doop: studentenclub kwam eerder al in opspraakEen 20-jarige student uit Edegem verkeert in kritieke toestand na een uit de hand gelopen studentendoop in Vorselaar. Samen met twee andere schachten moest de jongeman onder andere visolie drinken, waardoor het zoutgehalte in zijn lichaam totaal ontregeld raakte.
06/12 20u00  Amélie Mauresmo wordt geen teamkapitein Davis Cup en gaat Lucas Pouille trainenDe Franse ex-tennisster Amélie Mauresmo zal volgend seizoen het Franse tennistalent Lucas Pouille coachen. Eerder had Mauresmo nochtans toegezegd om teamkapitein te worden van Frankrijk voor de Davis Cup. Zo bevestigen de entourage van Pouille en de Franse Tennisfederatie (FFT) officieel.
06/12 20u00  Drie zware gevallen van kindermishandeling: kinderen ondervoed, met stok geslagen en baby schedelbreuk gemeptDe Mechelse correctionele rechtbank heeft drie dossiers van zware kindermishandeling behandeld. Ouders stonden terecht voor de ondervoeding van hun kinderen, maar ook voor slagen. Zo liep een baby van twee maanden een dubbele schedelbreuk op.
06/12 19u45  Minister Schauvliege trekt dan toch vergunning in van megaslachthuisMinister Schauvliege (CD&V) weigert een milieuvergunning af te leveren voor de uitbating van het bestaande slachthuis Sus Campiniae in Oevel (Westerlo). Indien er verder wordt geëxploiteerd zonder toelating kunnen de gevolgen zwaar zijn. Boetes en een gedwongen sluiting behoren tot de mogelijkheden.
06/12 19u45  Achter beroemde gevels: zij wonen in de huizen van ooit bekende AntwerpenaarsWat en wie schuilt er vandaag achter de stenen gedenkplaten op sommige Antwerpse huizen? En kent de persoon die in het pand woont wel de historie van de invloedrijke Antwerpenaar die ooit leefde waar hij dat nu doet? Uw krant zocht het uit.
06/12 19u15  Radja Nainggolan moet ook passen voor de kraker tegen JuventusInter kan vrijdag voor de verplaatsing naar leider Juventus op de vijftiende speeldag van de Italiaanse Serie A nog altijd niet rekenen op Radja Nainggolan. De 30-jarige Antwerpenaar sukkelt nog steeds met zijn enkel en mist de topper in Turijn.
06/12 19u15  Meikever lapt winter aan zijn laarsGuy Jongeneelen uit Kalmthout spotte donderdag een meikever in zijn tuin die kwiek en monter door het zand kroop. Dat zou niet bijzonder meldenswaardig zijn, ware het niet dat het inmiddels december is, zeven maanden na het standaard vliegseizoen van het insect.
06/12 19u00  Real Madrid bekert voort na nieuwe doelpuntenkermis, zonder Thibaut CourtoisReal Madrid heeft zich zonder problemen geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey. De Koninklijke klopte in de return van de zestiende finales derdeklasser Melilla met 6-1. Real had de heenwedstrijd al met ruime 0-4 gewonnen.
06/12 19u00  ‘Gele hesjes’ sturen Ligue 1 helemaal in de war: al vijf wedstrijden verplaatstDe wedstrijd tussen Angers en Bordeaux, zaterdag op de zeventiende speeldag van de Franse Ligue 1, zal niet doorgaan. De Franse profliga (LFP) heeft de partij op vraag van lokale autoriteiten uitgesteld. In totaal zijn al vijf partijen in de Franse hoogste klasse van dit weekend verplaatst. De Franse autoriteiten willen de politiemacht mobiliseren voor de komende manifestaties van de ‘gele hesjes’ (gilets jaunes).
06/12 18u45  Vrouw haalt gsm op en wordt verkrachtEen man uit Duffel hangt een celstraf van achttien maanden boven het hoofd voor de verkrachting van een vrouw. Het slachtoffer zou zijn vastgegrepen en meegesleurd naar de slaapkamer van de man.
06/12 18u15  Patrick Dewael (Open Vld) haalt uit naar Peter De Roover (N-VA): “Net als de weerman vertelt u elke dag iets anders”Indien N-VA na twee jaar zijn kar keert, dan moet die partij zelf haar conclusies trekken. Dat wierp Open Vld-fractieleider Patrick Dewael zijn N-VA-collega Peter De Roover voor de voeten tijdens het debat over het VN-migratiepact. “Ofwel legt u zich neer bij een beslissing, ofwel verlaat u de regering. Je kan niet zowel binnen als buiten de regering zitten”.
06/12 18u15  Chocolatier maakt van bloemenwinkel een trendy lunchbarIn de voormalige bloemenwinkel Jacaranda in Hombeek (Mechelen) hebben Mario De Vos en zijn vrouw Kim De Boelpaep een chocoladezaak met lunchbar geopend. “We willen hier een kwaliteitsmerk met zelfgemaakte producten uitbouwen”, zegt het gepassioneerd koppel.
06/12 18u15  Vijftal slaat nachtwinkeluitbater (79) ziekenhuis inVijf mannen hebben woensdagavond even voor 23u een overval gepleegd op een nachtwinkel in de Ter Heydelaan in Deurne. De mannen gingen bijzonder bruut tekeer en takelden de nachtwinkeluitbater stevig toe.
06/12 18u00  Liverpool moet verdediger Gomez zes weken missenLiverpool zal het een zestal weken zonder Joe Gomez moeten stellen. De 21-jarige verdediger liep woensdag in de met 1-3 gewonnen Premier League-partij bij Burnley een breuk op in het linkeronderbeen. Dat heeft Liverpool donderdag laten weten.
06/12 18u00  Argentinië stoot op WK hockey door naar kwartfinales, Frankrijk en Nieuw-Zeeland spelen barragesArgentinië (FIH 2) heeft zich op het WK hockey in India ondanks een 3-5 nederlaag tegen Frankrijk (FIH 20) als groepswinnaar rechtstreeks voor de kwartfinales geplaatst. Frankrijk houdt door de overwinning Spanje (FIH 8) af en speelt samen met Nieuw-Zeeland (FIH 9) barragewedstrijden.
06/12 17u30  Sint-Annakerk wordt een Delhaize, met restaurant én wijnbarWarenhuisketen Delhaize wil een supermarkt bouwen in de monumentale Sint-Annakerk. Het plan is donderdag door het Gentse schepencollege aangeduid als het beste van vijf ingediende herbestemmingsprojecten. De plannen kregen al de zegen van Gents bisschop Luc Van Looy.
06/12 17u15  Vos raakt met voorpoot vast in klemIn het dierenopvangcentrum VOC Neteland is Herenthout is donderdagochtend een vos binnengebracht. Het dier zat met een voorpoot vast in een klem.
06/12 17u15  Somers op de schoot bij sinterklaas voor project van 42 miljoen euroMechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) mocht donderdagnamiddag op de schoot bij sinterklaas. Hij had ook een maquette in witte chocolade mee van de parkeertoren die vanaf eind 2019 verrijst aan het Rode Kruisplein in Mechelen.
06/12 17u15  Drie studenten in ziekenhuis na uit de hand gelopen doop: 20-jarige uit Edegem kritiekEen 20-jarige student uit Edegem verkeert in kritieke toestand na een uit de hand gelopen studentendoop in Vorselaar. Samen met twee andere schachten moest de jongeman onder andere visolie drinken, waardoor het zoutgehalte in zijn lichaam totaal ontregeld raakte.
06/12 17u15  Roze schip vaart over enkele weken door Antwerpse havenEind december komt er een opvallend schip naar Antwerpen, namelijk een containerschip van de nieuwe rederij ONE. Al de schepen van ONE zijn volledig in het roze gespoten.
06/12 17u00  LIVE. Hard tegen hard tijdens migratiedebat in de Kamer: "Waarom hebt u geen lessen getrokken uit de jaren 30?"Opnieuw politieke hoogspanning want straks wordt in de plenaire vergadering van de Kamer gestemd over de resoluties rond het VN-migratiepact.Gisteren werden die in de commissie al goedgekeurd met een wisselmeerderheid. Er wordt uitgekeken naar wat premier Charles Michel (MR) in het parlement zal zeggen over het dossier.
06/12 16u45  Vader hoort dat dochtertje van schoolbus is gegooid voor pesten, en straft haar op deze manierVoor de tweede keer al mocht de dochter van de Amerikaanse Matt Cox niet meer meerijden met de schoolbus. Het 10-jarig meisje werd geschorst omdat ze medeleerlingen pestte. “Papa, kan je mij morgen naar school brengen?”, vroeg ze. Maar haar vader had een veel beter idee. “Pesten wordt niet getolereerd onder mijn dak”, klonk het.
06/12 16u45  WK motorcross opent in maart dan toch met GP van ArgentiniëHet WK motorcross 2019 begint op 10 maart met de Grote Prijs van Argentinië in Neuquen (Patagonië). Dat bevestigt de Internationale motorsportfederatie FIM op zijn website.
06/12 16u45  Spanning in Madrid stijgt voor Superclasico, maar Tevez gelooft dat fans slim genoeg zijn: “Het is maar een voetbalmatch”De spelers van Boca Juniors hebben donderdag een eerste keer getraind in het Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid. Daar spelen ze zondagavond tegen aartsrivaal River Plate de terugwedstrijd van de Copa Libertadores. Carlos Tevez hoopt alvast dat de rellen die leidden tot het verplaatsen van de match naar Spanje zich zondag niet opnieuw voordoen.
06/12 16u45  LIVE. CD&V en Open Vld geven N-VA ervan langs en eisen dat premier namens de regering naar Marrakesh gaatOpnieuw politieke hoogspanning want straks wordt in de plenaire vergadering van de Kamer gestemd over de resoluties rond het VN-migratiepact.Gisteren werden die in de commissie al goedgekeurd met een wisselmeerderheid. Er wordt uitgekeken naar wat premier Charles Michel (MR) in het parlement zal zeggen over het dossier.
06/12 16u30  Schauvliege weigert nu toch milieuvergunning voor slachthuis in OevelVlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) weigert een nieuwe vergunning te verlenen aan nv De Lokery voor de exploitatie van het slachthuis Sus Campiniae in Oevel (Westerlo). Een eerdere vergunning die de minister had verleend, was dit voorjaar door de Raad van State vernietigd. Schauvliege besluit nu dat “de hinder en de effecten op mens en milieu en de risico’s voor de externe veiligheid niet tot een aanvaardbaar niveau kunnen worden beperkt”.
06/12 16u30  LIVE. Hoe herstelt Beerschot Wilrijk zich na bekeruitschakeling?Beerschot Wilrijk wil vandaag gepast antwoorden na de bekerexit tegen AA Gent. De Ratten waren zeker niet de mindere ploeg, maar moesten toch de duimen leggen in Oost-Vlaanderen. In de Proximus League loopt het beter, daar is Beerschot Wilrijk nog steeds ongeslagen ondanks de 1-1 tegen KV Mechelen. Behoudt het de koppositie? Dan moet er vanmiddag wel gewonnen worden van eerste achtervolger Tubeke. Volg het hier LIVE vanaf 17u!
06/12 16u30  Politie op zoek naar vermiste Anna (89)De politiezone Kempen Noord-Oost heeft een opsporingsbericht verspreid voor de 89-jarige Anna Drenters. De vrouw werd het laatst gezien op woensdag 5 december om 18.30 uur.
06/12 16u30  IN BEELD. Deze Kempense burgemeesters zijn de eersten om de eed af te leggen bij gouverneurOp het kabinet van provinciegouverneur Cathy Berx legden vandaag de eerste burgemeesters de eed af voor de beleidsperiode 2019-2024. Het ging om vijf Kempense burgemeesters. De volgende dagen zullen de andere kandidaat-burgemeesters passeren bij Cathy Berx.
06/12 16u30  Gwyneth Paltrow onthult waarom ze nog altijd niet met haar nieuwe man samenwoontHoewel Gwyneth Paltrow (46) en Brad Falchuk (38) drie maanden geleden al in het huwelijksbootje stapten, woont het koppel nog steeds niet samen. Dat heeft de actrice tijdens een interview bekendgemaakt.
06/12 16u30  LIVE. CD&V en Open Vld geven N-VA er van langs: "Ofwel legt men zich erbij neer, ofwel verlaat men de regering"Opnieuw politieke hoogspanning want straks wordt in de plenaire vergadering van de Kamer gestemd over de resoluties rond het VN-migratiepact.Gisteren werden die in de commissie al goedgekeurd met een wisselmeerderheid. Er wordt uitgekeken naar wat premier Charles Michel (MR) in het parlement zal zeggen over het dossier.
06/12 16u15  Helikoptercrash Leicester en OHL-baas was gevolg van technisch probleemDe helikoptercrash bij het stadion van Leicester City is veroorzaakt door een technisch mankement. De pedalen in de cockpit stonden niet in verbinding met het rotorblad van de helikopter. Daardoor was de helikopter niet te besturen. Dat meldt de Britse overheidsorganisatie voor luchtvaartongevallen AAIB.
06/12 16u15  Deze Kempense burgemeesters zijn de eersten om de eed af te leggen bij gouverneurOp het kabinet van provinciegouverneur Cathy Berx legden vandaag de eerste burgemeesters de eed af voor de beleidsperiode 2019-2024. Het ging om een groepje Kempense burgemeesters. De volgende dagen zullen de andere kandidaat-burgemeesters passeren bij Cathy Berx.
06/12 16u15  Peter De Roover lokt premier Michel uit de tent: “Zal u zeggen dat regering niet eensgezind is?”“Zal u maandag zeggen dat er in deze regering geen eensgezindheid bestaat over de goedkeuring van het Global Compact on Migration en dat ons land om die reden het pact niet kan goedkeuren?” Die vraag wierp N-VA-fractieleider Peter De Roover premier Charles Michel donderdag voor de voeten. De Roover herhaalde dat er op regeringsniveau geen enkele beslissing is genomen die N-VA bindt rond het VN-migratiepact.
06/12 16u15  LIVE. CD&V-fratieleider haalt uit: "Campagne van N-VA getuigt van fundamenteel gebrek aan menselijkheid"Opnieuw politieke hoogspanning want straks wordt in de plenaire vergadering van de Kamer gestemd over de resoluties rond het VN-migratiepact.Gisteren werden die in de commissie al goedgekeurd met een wisselmeerderheid. Er wordt uitgekeken naar wat premier Charles Michel (MR) in het parlement zal zeggen over het dossier.
06/12 16u00  Voor VN steunt België migratiepact nog steedsDe VN gaan ervan uit dat België nog steeds het migratiepact steunt, in welke hoedanigheid Michel ook naar Marrakesh trekt. Dat zegt de verantwoordelijke topdiplomate donderdag in een gesprek met De Standaard. De Canadese VN-diplomate Louise Arbour (71), die de onderhandelingen over het migratiepact leidde en ook de internationale top in Marrakesh overziet, wijst erop dat ons land zich in juli reeds achter het pact geschaard heeft.
06/12 16u00  Instructie van Reynders over migratiepact doet vragen rijzen bij oppositie: “150 Kamerleden bij de neus genomen”Verschillende oppositieleden willen meer tekst en uitleg bij een instructie die minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders begin oktober heeft rondgestuurd over de goedkeuring van het VN-migratiepact. Die insinueert dat de minister toen al opdracht gaf om het pact goed te keuren. “Als u dit wist, dan hebt u 150 Kamerleden bij de neus genomen”, stelde Dirk Van der Maelen (sp.a).
06/12 15u45  Tom Van Dyck over incident bij ‘Van Gils & gasten’: “Ik had niet zoveel geduld gehad”Het was een onwaarschijnlijk moment in vol politiek drama: de uitval van Tom Lenaerts en de bijkomende reacties van Natalia en Tom Van Dyck woensdagavond op twee kibbelende politici in ‘Van Gils & gasten’. Acteur en televisiemaker Tom Van Dyck blikt terug.
06/12 15u45  Gemaskerde mannen terroriseren café: “Wat ik de afgelopen zes maanden zag, tart elke verbeelding”Twee gemaskerde mannen hebben dinsdagnacht de deur van café Vlakveld in de Nieuwstraat in Genk met een baseballknuppel ingeslagen. Het gaat al om het zoveelste incident waarbij de uitbaters worden geterroriseerd. De politie van de zone Carma is op de hoogte en gaat de omgeving nog meer in de gaten houden.
06/12 15u30  Tom Van Dyck over incident bij Van Gils & gasten: “Ik had niet zoveel geduld gehad”Het was een onwaarschijnlijk moment in volle politieke drama: de uitval van Tom Lenaerts en de bijkomende reacties van Natalia en Tom Van Dyck woensdagavond tegen twee kibbelende politici in ‘Van Gils & gasten’. Tom Van Dyck blikt terug.
06/12 15u30  Primeur voor Luxemburg: als eerste land ter wereld openbaar vervoer helemaal gratisLuxemburg gaat, als eerste ter wereld, het openbaar vervoer in heel het land gratis maken. De maatregel gaat vanaf komende zomer in.
06/12 15u30  Koraal wordt de kleur van het jaar volgens PantonePantone heeft traditiegetrouw de trendkleur voor het komende jaar voorspeld. Volgens het kleureninstituut zullen we in 2019 als een blok vallen voor living coral. Dat is - zoals de naam al doet vermoeden - een zacht koraalrode tint geïnspireerd op de onderwaterwereld.
06/12 15u15  Seppe versus Frank Gys, de politieke dynastie van Wommelgem: “Mijn vader opvolgen als burgemeester? Alles op zijn tijd”N-VA kent (nog) geen traditie van dynastieën, maar in Wommelgem heeft burgemeester Frank Gys (53) zijn politieke genen wel doorgegeven aan zijn zoon Seppe (27). Die legde deze week de eed al als allerjongste provincieraadslid. Het was tijdens ons dubbelinterview moeilijk uit te maken wie van de twee hier het meest trots over is.
06/12 15u15  LIVE. "Het is overduidelijk: de N-VA heeft ingestemd met het migratiepact. Stop met de regering lam te leggen!"Opnieuw politieke hoogspanning want straks wordt in de plenaire vergadering van de Kamer gestemd over de resoluties rond het VN-migratiepact.Gisteren werden die in de commissie al goedgekeurd met een wisselmeerderheid. Er wordt uitgekeken naar wat premier Charles Michel (MR) in het parlement zal zeggen over het dossier.
06/12 15u00  Belgische films ‘Girl’ en ‘Beautiful Boy’ maken kans op Golden GlobeDe Belgische film ‘Girl’, het speelfilmdebuut van regisseur Lukas Dhont blijft prijzen en nominaties veroveren. De film is genomineerd voor de golden globes in de categorie ‘foreign language’, de categorie voor niet-Engelstalige films. ‘Beautiful Boy’ van de Antwerpse regisseur Felix van Groeningen maakt dan weer kans op de prijs voor ‘beste mannelijke bijrol’ voor acteur Timothée Chalamet.
06/12 14u45  Groen vraagt hertelling van de stemmen, burgemeester ontzet: “Een slechte verliezer”Oppositiepartij Groen heeft in extremis bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen een hertelling gevraagd van de stemmen van de gemeenteraadsverkiezing in Berlaar. Dat zet bij burgemeester Walter Horemans (CD&V) kwaad bloed.
06/12 14u45  LIVE. Nieuw opgedoken element rond migratiepact zorgt voor beroering in de Kamer: "Uw derde rode lijn is al overschreden!"Opnieuw politieke hoogspanning want straks wordt in de plenaire vergadering van de Kamer gestemd over de resoluties rond het VN-migratiepact.Gisteren werden die in de commissie al goedgekeurd met een wisselmeerderheid. Er wordt uitgekeken naar wat premier Charles Michel (MR) in het parlement zal zeggen over het dossier.
06/12 14u45  10 Miles voert nieuwigheden in: op maat gemaakt trainingsschema, méér waterbevoorrading en nieuw goed doelDe AG Antwerp 10 Miles & Marathon voert, na een extreem hete editie in april 2018, enkele nieuwigheden in. Alle deelnemers krijgen een op maat gemaakt trainingsschema om zo fit mogelijk aan de start te komen. Verder komt er op Linkeroever (Katwilgweg) een bijkomende post met waterbevoorrading. En gaat de organisatie samenwerken met een nieuw goed doel.
06/12 14u45  ‘Girl’ van Lukas Dhont maakt kans op een Golden GlobeRegisseur Lukas Dhont mag zich in de handen wrijven: zijn film ‘Girl’ werd namelijk genomineerd voor een Golden Globe in de categorie ‘Niet-Engelstalige Film’. ‘Girl’ is het regiedebuut van Dhont, maar hij maakte er meteen wel wereldwijd indruk mee.
06/12 14u45  'Ferrari was met Lewis Hamilton kampioen geweest'Volgens voormalig Ferrari-baas Luci di Montezemolo zou Ferrari met Lewis Hamilton achter het stuur dit jaar kampioen geworden zijn. De Brit kroonde zich dit jaar in zijn Mercedes voor de vijfde keer tot wereldkampioen terwijl Sebastian vettel en Ferrari tevreden moesten zijn met de tweede plaats.
06/12 14u30  Belgische film ‘Girl’ genomineerd voor Golden GlobeDe Belgische film ‘Girl’, het speelfilmdebuut van regisseur Lukas Dhont blijft prijzen en nominaties veroveren. De film is genomineerd voor de golden globes in de categorie ‘foreign language’, de categorie voor niet-Engelstalige films.
06/12 14u30  Ten Miles voert nieuwigheden in: op maat gemaakt trainingsschema, méér waterbevoorrading en nieuw goed doelDe AG Antwerp Ten Miles & Marathon voert, na een extreem hete editie in april 2018, enkele nieuwigheden in. Alle deelnemers krijgen een op maat gemaakt trainingsschema om zo fit mogelijk aan de start te komen. Verder komt er op Linkeroever (Katwilgweg) een bijkomende post met waterbevoorrading. En gaat de organisatie samenwerken met een nieuw goed doel.
06/12 14u15  Gemaskerde mannen terroriseren café: “Wat ik de afgelopen zes maanden zag, tart elke verbeelding.”Twee gemaskerde mannen hebben dinsdagnacht de deur van café Vlakveld in de Nieuwstraat in Genk met een baseballknuppel ingeslagen. Het gaat al om het zoveelste incident waarbij de uitbaters worden geterroriseerd. De politie van de zone Carma is op de hoogte en gaat de omgeving nog meer in de gaten houden.
06/12 14u00  Theo Francken (N-VA): “België moet onder dat Migratiepact uit. We mogen daar geen deel van uitmaken voor de toekomst van onze kinderen”“België moet onder dat pact uit”. Dat zegt Theo Francken donderdag aan VRT over het Migratiepact. “Wij mogen daar geen deel van uitmaken.”
06/12 14u00  Congolese zuster levert zelf thee voor KerstwinkelDe trappistinnen van Brecht kregen voornaam bezoek: twee zusters van de Abdij Mvanda uit Kikwit (Congo) leverden thee van eigen teelt voor verkoop tijdens de Kerstwinkel op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 december.
06/12 14u00  Man (37) krijgt 400 euro boete voor bedreigen Zuhal Demir via FacebookDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag een 37-jarige man uit Beringen veroordeeld tot 400 euro boete, omdat hij via Facebook politica Zuhal Demir (N-VA) had bedreigd. Naast de boete draait hij op voor zo’n 274 euro gerechtskosten. Via haar advocaat had Zuhal Demir 1 euro schadevergoeding gevraagd en dat is donderdag toegekend. De dertiger uit Beringen zette op zijn Facebookpagina aan tot haat.
06/12 13u45  Acteur/rapper Jeroen Perceval maakt clip samen met broerJeroen Perceval, als acteur bekend van onder andere ‘D’Ardennen’, ‘Tabula Rasa’ en ‘Rundskop’, lanceerde onlangs zijn rappende alter ego Kramer. Het album ‘Beestje’ maakt duidelijk dat Kramer het echt meent en als Nederlandstalige rapper een eigen stijl wil neerzetten. Voor zijn nieuwe singel ‘Droom’ sloeg hij de handen in elkaar met zijn broer, Steven Perceval, en diens productiehuis Aap Media. In de clip spatten liefdesdromen als brokstukken uit elkaar.
06/12 13u45  Werelduurrecordhouder Wiggins gelooft in kansen van Campenaerts: “Hij kan 55 kilometer halen”Victor Campenaerts valt in de prijzen aan het einde van het seizoen. Nadat onze landgenoot een bronzen medaille wegkaapte op het WK in Innsbruck, won hij nu ook de Kristallen Fiets. Een prijs die hem werd overhandigd door niemand minder dan Bradley Wiggins, de huidige werelduurrecordhouder… en dus de man wiens tijd volgend jaar allicht zal uitgedaagd worden door Campenaerts.
06/12 13u45  Bedreigen aan Zuhal Demir kost man 674 euro: “Ik kon me niet beheersen”Een 37-jarige man uit Beringen moet 674,58 euro ophoesten voor het aanzetten van haat tegen staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA). Begin oktober riep hij in het Turks op Facebook op om haar huis te slopen.
06/12 13u45  De verleider heeft zichzelf heruitgevonden: de player is passé, kijk uit voor de softboyDe softboy maakt zijn intrede in de datingwereld. Hij is zachtaardig, empathisch en zelfs een tikkeltje emotioneel, maar net als een player is hij maar uit op maar één ding: seks. Toch zijn er enkele dingen die hem door de mand doen vallen…
06/12 13u30  Legendarische ex-doelman Luciano geeft zaterdag aftrap bij Beerschot Wilrijk: “Ik wil hier ooit weer aan de slag”Luciano da Silva (38) komt dit weekend weer even ‘thuis’ in Antwerpen. De altijd goedlachse ex-doelman van Germinal Beerschot was vorige week op bezoek bij zijn andere ex-club FC Groningen en geeft zaterdag in het Olympisch Stadion de aftrap van het competitieduel tussen Beerschot Wilrijk en Tubeke. De voormalige chouchou van de supporters droomt van een tweede professionele carrière op ’t Kiel: “Ik wil ooit keeperstrainer worden van Beerschot.”
06/12 13u30  ‘Gele hesjes’ zorgen ook voor afgelasting match Tielemans en ChadliYouri Tielemans en Nacer Chadli zullen dit weekend niet in actie komen met hun club AS Monaco in de hoogste Franse voetbalklasse. De Franse profliga (LFP) heeft de wedstrijd tussen AS Monaco en OGC Nice op vraag van lokale autoriteiten uitgesteld.
06/12 13u15  Volgt u het nog? “Ja, maar eigenlijk wil ik naar dat circus niet meer kijken”En wat vindt de man in de straat van de politieke actualiteit? “Wat hebben wij hiervan te vinden? Ze beslissen toch?”, is misschien de meest eerlijke en ontnuchterende reactie als we in het centrum van Antwerpen mensen aanspreken. Duidelijk is dat wat de voorbije dagen gebeurt, geen mooi beeld oplevert van de politiek. Ofwel: “Denk eens aan de mensen, en kom met je voetjes op de grond.” Bij vragen over het Marrakesh pact moeten de meesten toegeven dat ze niet goed weten wat erin staat, en al mag de premier wel naar Marrakesh om te ondertekenen, toch worden wat bedenkingen geuit.
06/12 13u15  Man riskeert celstraf van achttien maanden voor verkrachting van vrouw in zijn woningEen man uit Duffel hangt een celstraf van achttien maanden boven het hoofd voor de verkrachting van een vrouw in zijn woning.
06/12 13u00  Wetsontwerpen over steun aan slachtoffers terrorisme krijgen groen licht in commissieDe Kamercommissie Justitie heeft deze week een reeks wetsontwerpen goedgekeurd die de steun aan slachtoffers van terrorisme moeten verbeteren. Het gaat om financiële ondersteuning en hulp bij de behandeling van hun dossier. De teksten moeten nog langs de plenaire Kamer passeren.
06/12 13u00  Baby binnengebracht met dubbele schedelbreuk: twee en drie jaar cel gevorderd tegen oudersHet openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen van twee en drie jaar gevorderd tegen een koppel uit Lier waarvan de kindjes mishandeld werden.
06/12 13u00  Opnieuw een filmprijs voor “Girl”“Girl”, het emotionele transgenderdrama van de debuterende Gentse filmmaker Lukas Dhont, wint de ‘Prijs van de jeugd voor de internationale film 2018’ in de categorie Beste Vlaamse Film. De jury die deze jeugdprijzen jaarlijks toekent, bestaat louter uit jongeren die het hele jaar door het bioscoopaanbod in Vlaanderen en Brussel evalueren.
06/12 12u45  Enkele Antwerpse socialisten zwijgen niet langer: “N-VA is geen betrouwbare coalitiepartner”De deining die de regeringscrisis op federaal niveau veroorzaakt lijkt golfjes te veroorzaken tot in Antwerpen. Woensdag liet Stef Vonk, de voorzitter van de Jong Socialisten Antwerpen, zich via Twitter ontvallen dat wat hem betreft met N-VA “niet te besturen valt als democratische partij”. Vonk staat binnen de sp.a niet alleen, want hij wordt bijgetreden door verruimingskandidaat Christine Hannes. Bemoeilijkt de heibel rond Marrakesh nu ook de bestuursvorming in Antwerpen?
06/12 12u45  DISCUSSIE. Moeten er meer initiatieven voor singles komen?Skireizen voor singles, restaurantavonden voor singles, culturele events voor singles via een app… Het is allemaal beschikbaar, en de markt groeit. Moeten er volgens jou meer initiatieven voor deze doelgroep komen?
06/12 12u30  Courtois krijgt rust bij Real Madrid in Copa del ReyThibaut Courtois zit niet in de kern van Real Madrid voor het bekerduel van donderdagavond tegen derdeklasser Melilla. Coach Santiago Solari nam met Keylor Navas, Kiko Casilla en Luca Zidane drie andere doelmannen op in zijn twintigkoppige selectie.
06/12 12u30  Cokedealer gearresteerd tijdens actie tegen inbrakenTijdens een gecoördineerde actie tegen inbraken en overlast is woensdag een dealer met dertig dosissen cocaïne opgepakt. Dat zegt de Antwerpse politie.
06/12 12u30  Dit worden de populairste vakantiebestemmingen voor volgend jaarHet heeft er alles van weg dat we in 2019 geen platgetreden paden zullen bewandelen. Toch niet als je kijkt naar de tien populairste bestemmingen voor 2019 die Airbnb heeft verzameld. Dat deed het op basis van logies die effectief werden geboekt en de plaatsen waar mensen naar zochten. Een ding is alvast duidelijk: de bestemmingen overspannen de hele wereld, van Zuidoost-China tot de Great Smoky Mountains in het Amerikaanse Tennessee.
06/12 12u15  KV Mechelen mist Van Cleemput ook tegen WesterloJules Van Cleemput paste woensdagavond voor de bekerontmoeting met Sporting Lokeren (2-0-winst). De rechtsachter gaf forfait wegens buikgriep, maar er is meer aan de hand.
06/12 12u15  Nu Sint is geweest, breekt kerstsfeer los in Antwerpen: Winter in Antwerpen gaat van start met reuzenrad, ijspiste, glijbaan en optredensWinter in Antwerpen neemt dit weekend een muzikale start met optredens van honderden koorzangers doorheen de stad en een concert van K’s Choice, met meer dan zeshonderd zangers op het Operaplein.
06/12 12u00  Vicepremier Peeters is het beu: “Waar zijn we toch mee bezig?”“De lijnen zijn duidelijk, de premier gaat naar Marrakesh en ik hoop dat dan dit hele dossier kan afgesloten worden.” Dat verklaart vicepremier Kris Peeters (CD&V) donderdag voor aanvang van een Europese vergadering in Brussel. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) blijft erbij dat ons land onder het pact uit moet. “De mensen zijn die discussie gewoon moe”, reageert Peeters, die vindt dat de regering zich terug moet concentreren op de dossiers die op tafel liggen.
06/12 12u00  "Ferrari had met Lewis Hamilton kampioen geweest"Volgens voormalig Ferrari-baas Luci di Montezemolo zou Ferrari met Lewis Hamilton achter het stuur dit jaar kampioen geworden zijn. De Brit kroonde zich dit jaar in zijn Mercedes voor de vijfde keer tot wereldkampioen terwijl Sebastian vettel en Ferrari tevreden moesten zijn met de tweede plaats.
06/12 12u00  Marrakech ligt in de Statiestraat: “Charles Michel? Moet ik die kennen?”Geen naam rolt deze week zo vaak over de lippen als die van Marrakesh, de Marokkaanse stad waar op 10 december de lidstaten van de Verenigde Naties het migratiepact zullen bekrachtigen. Als premier Charles Michel de N-VA alsnog te vriend wil houden, kan hij beter een bezoek brengen aan restaurant Marrakech in de Antwerpse Statiestraat.
06/12 12u00  Sintsecretariaat heeft handen vol met 300.000 brieven: “Soms vragen ze naar overleden familielid”De medewerkers van het sintsecretariaat van bpost hebben momenteel de handen meer dan vol met het beantwoorden van de zowat 300.000 brieven die kinderen naar de sint sturen tussen half november en half december op zijn officiële adres (De Sint, Spanjestraat 1, in 0612 Hemel). “Het sintsecretariaat telt op de huidige piekperiode zo’n 30 tot 35 medewerkers”, zegt Barbara Van Speybroeck van bpost. “Zij beginnen eraan rond 11 november, het feest van Sint-Maarten, en blijven in het getouw tot half december.”
06/12 12u00  Vernieuwde Augustijnenstraat krijgt stilaan vormDe vernieuwing van de Augustijnenstraat in de Mechelse binnenstad is stilaan zichtbaar. De eerste klinkers liggen er. In een volgende fase die pakt de aannemer Sint-Pietersberg aan en het kruispunt met de Leegheid.
06/12 12u00  Antwerpse pater wordt zaterdag zalig verklaard in AlgerijeDe Antwerpse pater Charles Deckers wordt zaterdag in de Algerijnse stad Oran zalig verklaard. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, gaat zaterdag mee voor in de plechtigheid. Naar aanleiding van de zaligverklaring is er zaterdag ook een dankviering in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen.
06/12 12u00  Albert Heijn keert terug naar Turnhout, ook Deurne krijgt nieuw filiaalIn de tweede helft van 2019 komen er nieuwe winkels van Albert Heijn in Turnhout en in Deurne. Dat zegt Luc de Baets, topman van AH België, donderdag. In Turnhout was tot 2017 een Albert Heijn-winkel, die toen werd verkocht aan Lidl om de fusie van Ahold Delhaize te laten doorgaan. Over een mogelijke rechtszaak, zoals die tegen Carrefour in Lokeren, maakt de Baets zich geen zorgen.
06/12 12u00  Gordeldracht blijkt nog niet altijd goede gewoonte: 4 van de 31 krijgt pvDe Heistse lokale politie heeft een actie opgezet rond gordeldracht. 'Op 3 december werden 31 bestuurders gecontroleerd. Er werden 4 processen-verbaal opgesteld voor het niet dragen van de gordel. Twaalf bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing, waarvoor de meesten werden opgesteld voor een defect licht', zegt perswoordvoerster Kim Bastiaens.
06/12 12u00  Dit worden de populairste vakantiebestemingen voor volgend jaarHet heeft er alles van weg dat we in 2019 geen platgetreden paden zullen bewandelen. Toch niet als je kijkt naar de tien populairste bestemmingen voor 2019 die Airbnb heeft verzameld. Dat deed het op basis van logies die effectief werden geboekt en de plaatsen waar mensen naar zochten. Een ding is alvast duidelijk: de bestemmingen overspannen de hele wereld, van Zuidoost-China tot de Great Smoky Mountains in het Amerikaanse Tennessee.
06/12 12u00  Hoe (on)gezond zijn kant-en-klaarmaaltijden nu echt? “Let op met pasta of puree”Niet veel tijd om te koken, dan kies je misschien af en toe voor een snelle hap. In ‘Over Eten’ op Eén kochten Kobe Ilsen en Danira Boukhriss twee winkelkarren kant-en-klaarmaaltijden, goed voor in totaal honderd gerechten. De hamvraag: zijn ze eigenlijk ongezond of vallen sommige maaltijden eigenlijk best mee?
06/12 11u30  Cynische Sagan lijkt wielrennen beu: “Blij dat het nog maar een paar jaar duurt”Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) lijkt de wielerwereld grondig beu. “Het is mij soms gewoon te veel. Ik ben blij dat het nog maar een paar jaar duurt”, liet een opvallend bittere Sagan zich ontvallen in een gesprek met wielermagazine Fiets.
06/12 11u30  Antwerpse sterrenkappers Alex en Ed: “Om tijd te besparen maquilleerden we Katy Perry terwijl ze sliep”Salma Hayek, Shakira, Katy Perry, Charlotte Rampling… Wanneer je aan Ed Moelands (51) en Alex Valverde (46) vraagt welke beroemdheden al in hun kappersstoel zaten, dan is het antwoord kort en bondig: “Welke niet?” Toch besloten ze exact vijf jaar geleden de deur van de glitter en glamour achter zich toe te trekken en zich in hun eigen kapperszaak op de Antwerpse Ernest Van Dijckkaai te focussen op het ‘gewone’ volk.
06/12 11u15  Wat worden de populairste vakantiebestemmingen van 2019?Het heeft er alles van weg dat we in 2019 geen platgetreden paden zullen bewandelen. Toch niet als je kijkt naar de tien populairste bestemmingen voor 2019 die Airbnb heeft verzameld. Dat deed het op basis van logies die effectief werden geboekt en de plaatsen waar mensen naar zochten. Een ding is alvast duidelijk: de bestemmingen overspannen de hele wereld, van Zuidoost-China tot de Great Smoky Mountains in het Amerikaanse Tennessee.
06/12 11u15  Alles wat je moet weten over Winter in AntwerpenWinter in Antwerpen gaat op zaterdag 8 december van start. Tot en met zondag 6 januari verandert de binnenstad in een magisch winterwonderland. Buiten de vaste waarden zoals de kerstmarkt zijn er ook enkele nieuwigheden.
06/12 11u15  Sint laat heel wat lekkers achter voor de brave dieren in ZOO AntwerpenOok de dieren van ZOO Antwerpen zijn braaf geweest dit jaar en werden door de Sint getrakteerd op heel wat lekkers. En dat levert schattige beelden op. Muizen, beren, aapjes… allemaal proberen ze zo snel mogelijk hun pakje te openen om al de lekkernij die erin zit te verorberen.
06/12 10u45  George W. Bush trakteert Michelle Obama (opnieuw) op snoepje tijdens begrafenis van zijn vaderGeorge W. Bush had woensdag de moeilijke taak om zijn vader te eren met een speech tijdens diens begrafenis in Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten. Toen de zoon van de overleden president aankwam in de kathedraal, nam hij de tijd om enkele notabelen te begroeten. En snoepjes uit te delen aan Michelle Obama.
06/12 10u45  Club Brugge opent speeldag op veld van Waasland-Beveren: krijgt 18-jarige zijn eerste basisplaats?Landskampioen Club Brugge trapt vrijdagavond de achttiende speeldag in de hoogste voetbalklasse op gang. Blauw-zwart trekt naar de Freethiel voor een duel met rode lantaarn Waasland-Beveren.
06/12 10u45  Zonder ongelukken je skiverlof doorkomen? Eerste dagen zijn cruciaalPersonal trainer Tania Wells uit Zandhoven is een skifanate. “Veel skiblessures zijn te verhelpen door op voorhand aan de uithouding en het evenwicht te werken”, vertelt ze. “Vijf lessen van een halfuur volstaan al.”
06/12 10u15  Peter De Roover (N-VA): “Ga ervan uit dat premier straks duidelijk zal zijn”“Ik ga ervan uit dat de premier straks in de Kamer duidelijk zal zijn.” Dat zei N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover donderdag in De Ochtend op Radio 1.
06/12 10u15  De Wever na cordon sanitaire-uitspraak van Magnette: “Logisch dat PS aan macht wil komen door ons uit te sluiten”“We moeten weigeren om samen te werken met N-VA, net zoals we weigeren om samen te werken met Vlaams Belang.” Dat zei Paul Magnette, die donderdag werd voorgesteld als woordvoerder van PS voor de verkiezingscampagne, op het RTBF-programma La Première. “Dat PS terug aan het roer wil komen door N-VA uit te sluiten, is logisch. Maar uiteindelijk zal de Vlaamse kiezer daarover beslissen”, repliceert Bart De Wever.
06/12 10u15  Trump negeert Clintons op begrafenis BushOp de emotionele begrafenisplechtigheid van de overleden George H.W. Bush, waren heel wat notabelen aanwezig. Naast staatshoofden van andere landen, tekenden ook de Trumps present op de plechtigheid in Washington. Toen Donald Trump zijn stoel opzocht, werd duidelijk dat het tussen de president en Hillary Clinton nog steeds niet goed botert na de verhitte presidentsverkiezingen.
06/12 10u15  Roemeense koperdieven krijgen twee jaar cel met uitstelDe Mechelse correctionele rechtbank heeft een Roemeense bende veroordeeld tot twee jaar met uitstel. De Roemenen stonden terecht voor een inbraak en inbraakpoging bij het Mechelse transformatorenbedrijf CG Power Systems. Daarbij werd koper gestolen.
06/12 10u00  Tweeling zwaar ondervoed: 18 maanden cel voor ouders uit LierEen koppel uit Lier is tot 18 maanden effectief veroordeeld voor de ondervoeding van hun tweeling. Beide kindjes waren anderhalf jaar oud en wogen amper 6 kilogram, wat de helft is van andere kinderen van die leeftijd.
06/12 10u00  Marc Jacobs brengt budgetvriendelijke collectie op de marktFans van de eigenzinnige Marc Jacobs mogen zich gelukkig prijzen. Wie binnenkort graag iets van deze ontwerper in huis wil halen, zal daar minder diep voor in de buidel moeten grijpen dan voordien, want met 'The Marc Jacobs' brengt de ontwerper een budgetvriendelijke collectie op de markt.
06/12 09u45  Veel skiërs in slechte conditie op de lattenPersonal trainer Tania Wells uit Zandhoven is een skifanate. “Veel skiblessures zijn te ver-helpen door op voorhand aan de uithouding en het evenwicht te werken”, vertelt ze. “Vijf lessen van een halfuur volstaan al.”
06/12 09u45  Koppel dat kinderen stokslagen gaf en onder ijskoude douche zette, krijgt twee jaar met uitstelEen koppel dat ondertussen verhuisd is van Heist-op-den-Berg naar Beringen stond in Mechelen voor de rechtbank voor slagen en verwondingen aan hun eigen kinderen. De jongeren zouden onder meer met stokken zijn geslagen en kregen emmers met ijskoud water over zich. Het koppel kreeg twee jaar celstraf, met uitstel.
06/12 09u45  NBA. Oklahoma City Thunder haalt 18 punten achterstand op in laatste kwartPaul George was woensdagavond dé sterspeler bij Oklahoma City in de NBA. Op het terrein van de Brooklyn Nets maakte hij 47 punten en deelde 15 rebounds uit.
06/12 09u45  1,7 miljoen extra om bruggen Albertkanaal te verhogenDe Vlaamse Waterweg moet externe studiebureaus inschakelen om de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal nog klaar te krijgen tegen 2022. Dat zal zo’n 1,7 miljoen euro extra kosten.
06/12 09u30  Iconische Coca Cola-kersttruck komt tweemaal naar AntwerpenNu Sinterklaas ons land is gepasseerd, is het aftellen naar kerstmis echt begonnen. Dat zal je ook op televisie merken, want vanaf vrijdag 7 december komt de iconische cola-spot ‘Holidays are Coming’ terug. Dan begint de kersttruck van Coca Cola aan een tocht door België, met twee stops in Antwerpen. De frisdrankgigant zet dit jaar overigens hard in op aandacht voor het milieu.
06/12 09u30  Cardi B toont voor het eerst haar dochtertjeHoewel ze al vijf maanden oud is, heeft Cardi B nu pas voor het eerst een foto van haar dochtertje Kulture met de wereld gedeeld. De rapster maakte woensdag ook nog bekend dat zij en haar echtgenoot, rapper Offset, na één jaar huwelijk uit elkaar gaan.
06/12 09u30  Buslijn 640 hoffelijkste van provincie Antwerpen: “Deze lijn steekt er inderdaad wat bovenuit”Een vriendelijke goeiedag van passagier naar chauffeur en omgekeerd: alleen al dat kleine gebaar maakt een wereld van verschil. Daar is iedereen het over eens op bus 640 van Antwerpen naar Brecht, de ‘hoffelijkste buslijn’ van de provincie Antwerpen.
06/12 09u15  Twee gewonden bij ongeval in BerlaarOp de Aarschotsebaan (N10) in Berlaar-Heikant zijn omstreeks 8 uur twee bestuurders gewond geraakt.
06/12 09u00  Het VAR-busje verdwijnt eind 2020De aanstelling van een extern ­adviseur voor de scheidsrechters was een belangrijk punt in het elfpuntenplan dat Peter Bossaert, CEO van de KBVB, in oktober voorstelde om de werking van de voetbalbond te hervormen. Met de komst van de Brit David Elleray is dat nu al gerealiseerd. Ook voorgelegd toen: de centralisatie van de videoref.
06/12 09u00  Racepiloot raakt bijna verlamd tijdens horrorcrash, maar is toch “vastbesloten om weer te racen”Een Britse man raakte in oktober zwaargewond bij een horrorcrash waar zeven wagens bij waren betrokken op een circuit in Leicestershire. De 31-jarige man brak drie rugwervels en gaat sindsdien met twee stalen staven in de ruggengraat door het leven. Hij raakte bijna volledig verlamd toen zijn verwondingen infecteerden en stond even op de rand van de dood, maar toch is de man vastbesloten om in 2019 opnieuw achter het stuur te kruipen.
06/12 09u00  Engeland reageert enthousiast op langverwacht debuut Dendoncker: “Hij bestaat dus echt”Vier maanden heeft hij erop moeten wachten, maar woensdagavond was het eindelijk zover. Rode Duivel Leander Dendoncker heeft eindelijk zijn competitiedebuut mogen maken voor het Engelse Wolverhampton. Hij mocht negen minuten meespelen in de 2-1-stuntzege tegen Chelsea en maakte een behoorlijke indruk. De eerste woorden van de spelersbeoordeling van Dendoncker in de plaatselijke krant? “Hij bestaat dus echt!”
06/12 08u45  Paul Magnette: “Cordon sanitaire rond N-VA net zoals rond Vlaams Belang”“We moeten weigeren met N-VA samen te werken net zoals we dat doen met het Vlaams Belang”. Dat zegt PS-politicus Paul Magnette.
06/12 08u45  Belgische politiek in grondwettelijk niemandslandHet grondwettelijk moeras waarin deze regering zich begeeft, lijkt steeds meer op een Belgenmop. Zelfs grondwettelijke geleerden krabben zich in het haar. Eentje wil zelfs uitdrukkelijk niet geciteerd worden uit vrees voor fouten.
06/12 08u30  Bloodbath en Dimmu Borgir in de AB: het concert is beter dan de plaatMet de European Apocalypse Tour stond er dinsdag een soort mini-metalfestival in de AB. Een zeer gevarieerd festival bovendien: Bloodbath (Zweedse death metal), Hatebreed (Amerikaanse hardcore), Dimmu Borgir (Noorse black metal) en Kreator (Duitse thrash) stonden op het podium. Wij focusten ons op de twee bands die recentelijk een nieuwe plaat uitbrachten: Bloodbath en Dimmu Borgir.
06/12 08u15  Valt de regering of niet? Dit staat er vandaag op het programmaVandaag doet het parlement het nummertje van gisteren over. Nu wordt er echter gestemd in de voltallige Kamer. Als alle partijen op dezelfde manier stemmen als gisteren, dan ontstaat opnieuw een wisselmeerderheid. Zónder N-VA dus. Maar die partij heeft al aangegeven dat ze ook dan niet uit de regering stapt.
06/12 08u15  Ook binnen N-VA discussie over hoe het nu verder moet: “Teken pact en stop met van die walgelijke foto’s”Piet Lamberts-Van Assche, oprichter van de N-VA in Mol en lid van het N-VA-bestuur daar, doet een opmerkelijke oproep tot zijn partij: “Teken het migratiepact en stop met foto’s in Vlaams Blok-stijl.”
06/12 08u00  Hazard, Naert en Swings op shortlist Sportman van het Jaar, Derwael, Meesseman en Thiam bij de vrouwenRode Duivel Eden Hazard, langeafstandsloper Koen Naert en schaatser/skeeleraar Bart Swings zijn de drie kanshebbers op de trofee van Sportman van het Jaar. Gymnaste Nina Derwael, basketster Emma Meesseman en atlete Nafissatou Thiam maken kans Sportvrouw van het Jaar te worden. Dat blijkt uit de shortlist voor de trofeeën die Sportspress.be (de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten) donderdag vrijgaf.
06/12 08u00  Echte Mècheleirs drinken voortaan 2800 Kaffe(H)eerlijke koffie van en voor Mechelaars. Dat is de missie van stadskoffiebranderij Kaffefabrik, het nieuwe project van Wouter Huyghe (38) en Kristof Merckx (42). Ze schenken de Maneblussers meteen ook hun eigen koffie: 2800 Kaffe.
06/12 07u45  Spanje dreigt met nieuwe diplomatieke crisis met België na tweet van kersvers N-VA-ministerEen nieuw diplomatiek incident tussen Spanje en België lijkt in de maak. Madrid is ontstemd over tweets van minister van Defensie Sander Loones (N-VA) over de Catalaanse kwestie, bericht De Tijd.
06/12 07u15  Zo draag je sneakers onder je kostuumCasual en toch stijlvol naar het werk of aan de feesttafel zitten? Het is niet nodig om een paar veterschoenen of instappers te dragen onder je pak voor een geslaagde outfit. Zo draag je sneakers onder je kostuum!
06/12 07u15  Pastoor geschorst na jarenlang dubbelleven: zelfs zijn lief dacht dat hij verpleger wasDe pastoor van Kortessem is preventief geschorst nadat aan het licht was gekomen dat hij een ­dubbelleven leidde. A.B. (53) had al drie jaar, onder een valse naam, een relatie met een man. “Op de rouwbrief van zijn overleden moeder stond een andere naam, met de letters E.H. ervoor. Toen wist ik wat er aan de hand was.”
06/12 07u00  Sinterklaas brengt prachtig nieuws voor Peter Van de Veire en zijn vrouwMNM-dj Peter Van de Veire (47) heeft op Instagram prachtig nieuws bekendgemaakt. Hij en zijn vrouw Ilse (33) verwachten volgend jaar hun eerste kindje samen. Van de Veire wordt zo na 19 jaar opnieuw papa, hij heeft drie dochters uit een vorige relatie.
06/12 06u45  Twee Amerikaanse legervliegtuigen botsen voor de Japanse kust: nog vijf vermistenDe Japanse zeemacht heeft twee Amerikaanse mariniers teruggevonden voor de kust van Japan, nadat twee vliegtuigen van de U.S. Marine Corps waren gebotst en neergestort. Dat maakte het Japanse ministerie van Defensie in Tokio bekend. Vijf andere mariniers zijn nog vermist. Een zoek- en reddingsoperatie is opgestart.
06/12 06u30  Twee Amerikaanse legervliegtuigen botsen voor de Japanse kust: zes vermistenTwee vliegtuigen van de Amerikaanse marine zijn op elkaar gebotst tijdens een bevoorradingsoperatie voor de Japanse kust. Dat zegt een verantwoordelijke van de VS woensdag.
06/12 06u30  Orban ondertekent decreet voor megaconcentratie regeringsgetrouwe mediaDe Hongaarse premier Viktor Orban heeft woensdag het licht op groen gezet voor een megaconcentratie binnen de Hongaarse media die zijn conservatief-nationalistische bestuur gunstig gezind zijn. Ondanks de bezorgdheid over het pluralisme en de persvrijheid.
06/12 06u00  Ouderwetse vingertouwtjes beleven nieuwe jeugd als ‘Ztringz’Het is eigenlijk hopeloos ouderwets speelgoed, maar toch is vingertouw aan een onstuitbare veroveringstocht bezig op de Vlaamse speelplaatsen. Een gewiekste Nederlander zag een 35 jaar oud reclamespotje op een VHS-cassette en bracht de touwtjes onder de naam “Ztringz” weer op de markt. “Nu hebben we er al 100.000 verkocht in België en 3 miljoen wereldwijd”, zegt Michael Brandt.
06/12 06u00  We wensen elkaar geen ‘zalige kerst’ meer… maar wat dan wél?“Zalig kerstfeest” heeft afgedaan. “Fijne feestdagen” is onze eindejaarswens van de eerste keus, zo blijkt uit een peiling van het Genootschap Onze Taal. En nee, het is niet om moslims met lange tenen te ontzien, zegt linguïst Wim Vandenbussche. “De taal volgt gewoon de maatschappelijke verandering. Kerst betekent vandaag feest, cadeaus en vakantie. En niet meer het kerstekind en bezinning. Dus verdwijnt de religie ook uit de taal.”
06/12 05u15  Aan boord van de ‘hoffelijkste buslijn’ van de provincie: “Een simpele goeiedag doet al veel deugd”Een vriendelijke goeiedag van passagier naar chauffeur en omgekeerd: alleen al dat kleine gebaar maakt een wereld van verschil. Daar is iedereen het over eens op bus 640 van Antwerpen naar Brecht, de ‘hoffelijkste buslijn’ van de provincie Antwerpen.
06/12 03u30  Bakkerij wacht grote werken niet af en sluit nu al de deurenBegin volgende maand gaan de voorbereidende werken van start voor de heraanleg van de dorpskern in Olen-centrum. Er wordt eenrichtingsverkeer opgelegd van Herentals richting Herselt. De grote werken zouden beginnen in maart. Maar bakkerij Van Heuckelom neemt de vlucht vooruit en sluit nu al de deuren.
06/12 02u15  Specialisten over het ‘grondwettelijk moeras’: “Michel heeft sowieso nog de steun van N-VA”Het grondwettelijk moeras waarin deze regering zich begeeft, lijkt steeds meer op een Belgenmop. Zelfs grondwettelijke geleerden krabben zich in het haar. Eentje wil zelfs uitdrukkelijk niet geciteerd worden uit vrees voor fouten.
06/12 02u15  Veganisme gaat doorbreken in 20192019 wordt het jaar van de veganisten. Dat denkt althans maaltijdbezorger Uber Eats. Uit meer dan 181 miljoen zoekopdrachten van hun gebruikers concluderen ze dat veganisme – waarbij geen vlees wordt gegeten, maar ook geen dierlijke producten zoals zuivel – in 2019 een prominente rol gaat spelen in ons land. Op de menukaarten komen meer eetbare bloemen en vleesvervangers zoals seitan.
06/12 02u15  Verdachte Alexandru C.: “Versleept, verkracht, verborgen. Maar niet vermoord”Verdachte Alexandru C. toonde gisteren hoe hij Sofie Muylle in de nacht van 7 januari 2017 aantrof op het strand in Knokke, tijdens een avondje uit met haar vriend.
06/12 02u15  Kerstbomen overleven droog zomerweer nietDe zogenaamde kerstbomen-opvang van GO!Talent in Zele is niet meer. De vijftig bomen die mensen vorig jaar brachten om er te ‘overzomeren’ zijn gestorven. Dat is te wijten aan het droge zomerweer en het sproeiverbod.
06/12 02u15  Ziekenhuistransport binnenkort met drones: controlecentrum al van startIn The Beacon, een verzamelplek voor jonge technologische bedrijven, heeft het dronebedrijf Helicus gisteren haar commandocentrum voor drones geopend. Met een ruimte vol schermen kunnen operatoren vanaf midden 2019 testvluchten opvolgen tussen Antwerpse ziekenhuizen.
06/12 02u15  Minister: “Ik roep de horeca uit tot een sector in crisis”De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe.
06/12 02u15  De best verdienende rockbands: de miljoenen van Bono, Ed Sheeran en coGeen band ter wereld die het voorbije jaar zo goed boerde als U2. Bono en zijn vrienden zagen tussen juni 2017 en juni 2018 hun bankrekening aandikken met liefst 118 miljoen dollar, omgerekend zo’n 104 miljoen euro. Dat berekende het Amerikaanse zakenblad Forbes.
06/12 02u15  “Dit is een échte droomplek voor een tijdelijk restaurant”Restaurant Ardent verhuist in januari van de vertrouwde Dageraadplaats in de wijk Zurenborg naar het Sterckshof in Deurne om een grondige renovatie mogelijk te maken. “Een droom om te renoveren en een droomplek om een pop-up te houden”, aldus chef Wouter Van Steenwinkel.
06/12 02u15  Red Lions doden de tijd in India: tempeltje doen, vogelpik spelen, ...De Red Lions zijn niet op vakantie in India, al kunnen enkele Instagram-kiekjes anders doen vermoeden. Integendeel, de olympische vicekampioenen zijn present op dé afspraak van 2018: het WK in Bhubaneswar. Maar wat doe je daar dan in India als er één week tussen twee sleutel-wedstrijden zit? Trainen, zeker. Maar vooral de juiste balans zoeken tussen in- en ontspanning.
06/12 02u15  Kevin Pauwels (34) denkt aan stoppen: “Koersen voor de zesde plaats is niet plezant”Kan u het zich voorstellen, een cross zonder Kevin Pauwels? Niet dat het nu meteen stil zal zijn zonder hem, maar hij is binnen de sport wel een populair personage. En Pauwels denkt dus aan stoppen. Zaterdag won hij nog in Hasselt, maar één overwinning op drie seizoenen is weinig voor een renner die in zijn beste dagen een topper was. “Wat ik ga doen na mijn carrière? Zo weinig mogelijk.”
06/12 02u15  Kafka bij inschrijving oude speed pedelecs191 euro, een rit naar Londerzeel en complexe ‘technische vereisten’. Wie wil blijven rijden op zijn speed pedelec, moet door de hel van de officiële keuring.
06/12 02u15  Schepen: “Alleen geluidshinder is mogelijk”De stelplaats van De Lijn voor Antwerpen-Oost verhuist van Zurenborg naar de luchthaven van Deurne. Dat gebeurt ten laatste begin 2021. De bussen die naar het stadscentrum rijden, passeren dan onder meer via de Diksmuidelaan. Een verkeersinfarct moet uitblijven.
06/12 02u15  “Voor jongeren grote stap om zelf op zoek te gaan”Meer dan honderd anderstalige nieuwkomers tussen 11 en 16 jaar zakten gisteren af naar cultuurhuis Het Bos voor ‘Sympathiek Artistiek’. Acht studenten sociaal-cultureel werk wilden hen zo het jeugdwerk in Antwerpen leren kennen.
06/12 02u15  Advocaat van slachtoffer explosie Deurne: “De familie is heel erg geschrokken, en zal meewerken”Bij een aanslag met een explosief in Deurne is gisteren een auto zwaar beschadigd. Ook de gevels van enkele huizen liepen schade op. De eigenares is de zus van een vermoorde drugscrimineel. “De familie is heel erg geschrokken”, zegt hun advocaat.
06/12 02u15  Baskwadderbier nu ook in broodvorm te proevenDe Herentalse brouwerij Leysen viert zaterdag met een opendeurdag zijn derde verjaardag. De bezoekers kunnen er niet alleen de verschillende bieren degusteren, maar ook proeven van het Baskwadderbrood.
06/12 02u15  “Zo hebben we op de valreep toch nog een goede daad verricht dit jaar”In Vorst (Laakdal) zaten ze met de handen in het haar toen de kerststal in het voorjaar bij onstuimig weer tot schroot herleid werd. Gelukkig boden de leerlingen van het Sint-Lambertusinstituut in Heist-op-den-Berg een helpende hand. Ze bouwen een nieuwe, die stevig genoeg is om nog jaren mee te gaan.
06/12 02u15  Vrijwilligers in de bloemetjes gezet met fotowedstrijdWilt u ook kans maken op een Goednieuwsstrip? Maak een originele foto en bezorg ons die via www.gva.be/strip, samen met een woordje uitleg over wat u te vieren hebt met uw vereniging, club, school of organisatie. Elke week is er een winnaar, en die krijgt als unieke prijs een Goednieuwsstrip die tekenares Sylvia Tops maakt op basis van de winnende foto.
06/12 02u15  “Ik neem de overschotten niet mee terug naar Spanje”Woensdagnamiddag, luttele uren voor pakjesavond, hield Sinterklaas nog snel een geefplein voor het gemeentehuis van Zandhoven. “Ik had me misrekend bij het inschepen van het speelgoed, maar neem die overschotten niet mee terug naar Spanje. Vandaar.”
06/12 02u15  Bakkerij wacht grote werken niet af en sluit nu al de deurenBegin volgende maand gaan de voorbereidende werken van start voor de heraanleg van de dorpskern in Olen-centrum. Er wordt eenrichtingsverkeer opgelegd van Herentals richting Herselt. De grote werken zouden beginnen in maart. Maar bakkerij Van Heuckelom neemt de vlucht vooruit en sluit nu al de deuren.
06/12 02u15  Flierefluiter speelt Sint voor kansarme kinderenWSC Flierefluiter uit Tongerlo kocht voor 1.400 euro aan speelgoed en schonk dit woensdagnamiddag aan kansarme kinderen uit Westerlo. De Sint en zijn Zwarte Pieten waren hun tussenpersonen.
06/12 00u15  Gênant moment in ‘De Slimste Mens’ bij vraag van Cath Luyten: “Hoe ik mijn relatie met Frank spannend houd?”Een pijnlijk moment in ‘De Slimste Mens’ woensdagavond toen een van de vooraf opgenomen vragen werd gesteld door Cath Luyten, die haar vraag inleidde met een grap over haar relatie met Frank Raes, een relatie waarvan deze week pas bekendraakte dat die afgelopen was.
05/12 23u45  “Zijn jullie niet beschaamd?”: Tom Lenaerts roept kibbelende politici ter verantwoordingIn Van Gils & gasten volgende Tom Lenaerts het gesprek tussen N-VA’er Peter De Roover en Kristof Calvo (Groen), met stijgende verbazing. De beschuldigingen tussen beide politici gingen over en weer, maar op het einde kon Lenaerts zich niet meer bedwingen. Hij riep de kibbelende politici ter verantwoording en kon daarmee op heel wat bijval van het publiek rekenen.
05/12 23u30  Sint-Katelijne-Waver gaat winnen bij Fribourg in EuroCup basketbalSint-Katelijne-Waver heeft woensdag op de vijfde speeldag in groep J van de EuroCup basketbal bij de vrouwen met 68-75 gewonnen bij het Zwitserse Fribourg. Het was voor SKW de derde zege, waardoor ze nu tweede staan in hun groep.
05/12 23u30  Haasrode Leuven naar achtste finales in CEV Cup volleybalHaasrode Leuven heeft zich voor de achtste finales van de CEV Cup volleybal voor mannenteams geplaatst. Het versloeg woensdag het Bulgaarse CSKA Sofia met 3-0 (25-23, 25-16, 25-21) en had vorige week de heenwedstrijd al met 1-3 gewonnen.
05/12 23u30  Victor Campenaerts wint Kristallen Fiets: “Totaal niet verwacht, ik heb niet eens een hemd aan”Victor Campenaerts heeft woensdagavond de 27e editie van de Kristallen Fiets gewonnen. De renner van Lotto Soudal verzamelde 480 punten, 52 punten meer dan de tweede in de stand Yves Lampaert. Greg Van Avermaet eindigde als derde met 382 punten. Wout van Aert werd vierde met 316 punten, Thomas De Gendt vervolledigde de top vijf met 270 stemmen achter zijn naam. Campenaerts ontving de trofee uit handen van sir Bradley Wiggins.
05/12 23u30  Kristallen Fiets bij vrouwen voor baanwielrenster Nicky Degrendele: “het zijn straffe dames die ik hier klop”Nicky Degrendele heeft woensdag de Kristallen Fiets voor vrouwen gewonnen, een prijs die voor de derde keer werd uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws. De baanwielrenster scoorde 648 punten, 36 meer dan Sanne Cant die net zoals vorig jaar vrede moet nemen met een tweede plaats. Jolien D’hoore werd derde met 574 punten. Githa Michiels totaliseerde 278 punten, Shari Bossuyt vervolledigde de top vijf met 198 punten.
05/12 23u15  Klanten en werknemers van Ted Baker zijn het beu: “Wij willen onze baas niet meer knuffelen”Medewerkers en klanten van het modemerk Ted Baker willen niet langer gedwongen geknuffeld worden door hun 63-jarige baas en oprichter Ray Kelvin.
05/12 22u45  Oostende na strafschoppen door in Beker van België, ook Genk, KV Mechelen, Eupen en STVV naar kwartfinalesVandaag stond de hoofdbrok van de 1/8e finales in de Beker van België op het programma met vijf wedstrijden. Genk, KV Mechelen, Eupen en Sint-Truiden plaatsten zich voor de kwartfinales. In Moeskroen-KV Oostende moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen: KVO won die epiloog met 4-5. Later vanavond wordt meteen al geloot voor de volgende ronde in deze Croky Cup .
05/12 22u45  Malinwa klopt Lokeren in slotfase en stoot door naar kwartfinale BekerKV Mechelen stunt in de beker (bis). Nadat het eerst al Antwerp uitschakelde, ging nu Sporting Lokeren voor de bijl. KV Mechelen is zo al dertien wedstrijden op rij ongeslagen. En Lokeren, dat blijft op deze manier in het sukkelstraatje.
05/12 22u30  KV Mechelen knikkert Lokeren uit Beker van België, Eupen en STVV kloppen amateursVandaag stond de hoofdbrok van de 1/8e finales in de Beker van België op het programma met vijf wedstrijden. KV Mechelen, Eupen en Sint-Truiden plaatsten zich voor de kwartfinales. Moeskroen-KV Oostende begon al om acht uur maar daar moeten verlengingen voor de beslissing zorgen. Charleroi-Genk begon later en is nog niet afgelopen. Later vanavond wordt meteen al geloot voor de volgende ronde in deze Croky Cup .
05/12 22u30  LIVE. Malinwa klopt Lokeren in slotfase en stoot door naar kwartfinale BekerNiet alleen in de competitie, maar ook in de Beker gaat het KV Mechelen voor de wind. De wedstrijd tegen Lokeren ging lange tijd gelijk op, maar in het slot van de wedstrijd scoorde Malinwa kort na elkaar twee doelpunten. De leider in het algemene klassement in 1B staat zo bij de laatste acht club in de Croky Cup.
05/12 22u15  LIVE. Malinwa op zucht van kwartfinale Beker na twee goals in slotfaseKV Mechelen speelt vanavond tegen Lokeren voor een plaats bij de laatste acht in de Croky Cup. Malinwa toonde zich bijzonder sterk in de topper tegen Beerschot Wilrijk vorig weekend, maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met een gelijkspel. Zet het vanavond de puntjes op de 'i' tegen de gedeelde rode lantaarn van de Jupiler Pro League? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
05/12 22u00  LIVE. Kansen aan beide zijden in bekerduel tussen KV Mechelen en LokerenKV Mechelen speelt vanavond tegen Lokeren voor een plaats bij de laatste acht in de Croky Cup. Malinwa toonde zich bijzonder sterk in de topper tegen Beerschot Wilrijk vorig weekend, maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met een gelijkspel. Zet het vanavond de puntjes op de 'i' tegen de gedeelde rode lantaarn van de Jupiler Pro League? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
05/12 21u45  Ibrahimovic is niét de grootste ster in Major League Soccer: Venezolaanse spits bekroond als MVPDe Venezolaan Josef Martinez van Atlanta is woensdag verkozen tot beste speler van het jaar, of MVP, in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). Zijn ploegmaat Miguel Almiron werd tweede, de Zweedse ster Zlatan Ibrahimovic van LA Galaxy derde.
05/12 21u45  LIVE. KV Mechelen komt iets vinniger uit de kleedkamer in bekerduel tegen LokerenKV Mechelen speelt vanavond tegen Lokeren voor een plaats bij de laatste acht in de Croky Cup. Malinwa toonde zich bijzonder sterk in de topper tegen Beerschot Wilrijk vorig weekend, maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met een gelijkspel. Zet het vanavond de puntjes op de 'i' tegen de gedeelde rode lantaarn van de Jupiler Pro League? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
05/12 21u30  Ibrahimovic is niét de grootste ster in Major League Soccer: Venezolaanse spits bekroont als MVPDe Venezolaan Josef Martinez van Atlanta is woensdag verkozen tot beste speler van het jaar, of MVP, in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). Zijn ploegmaat Miguel Almiron werd tweede, de Zweedse ster Zlatan Ibrahimovic van LA Galaxy derde.
05/12 21u30  Kerststal moet obstakels ontwijken om in stadscentrum Antwerpen te gerakenZoals elk jaar in de kerstperiode pronkt er een kerststal op de Handschoenmarkt, in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Maar om de stal op haar traditionele plekje te krijgen, moest er eerst een obstakelparcours worden afgelegd.
05/12 21u30  Wereldkampioen Mark Williams uitgeschakeld op UK Championship snooker na spectaculaire comebackDe 37-jarige Schot Stephen Maguire (WS-15) heeft zich woensdag in York voor de kwartfinales van het UK Championship snooker geplaatst. Dat ging ten koste van wereldkampioen Mark Williams (WS-2). Maguire won met 6-5.
05/12 21u30  LIVE. KV Mechelen en Lokeren gaan rusten na povere pot bekervoetbalKV Mechelen speelt vanavond tegen Lokeren voor een plaats bij de laatste acht in de Croky Cup. Malinwa toonde zich bijzonder sterk in de topper tegen Beerschot Wilrijk vorig weekend, maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met een gelijkspel. Zet het vanavond de puntjes op de 'i' tegen de gedeelde rode lantaarn van de Jupiler Pro League? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
05/12 21u30  Joachim Pohlmann, woordvoerder van N-VA, moet door het stof: “Ik begrijp ontevredenheid, we zullen dit moeten uitpraten”Joachim Pohlmann uit Mol, het hoofd van de communicatiedienst bij de N-VA, is de gebeten hond binnen en buiten de partij. Hij superviseerde de informatiecampagne van dinsdag die zo uit een extreemrechts handboekje leek te zijn gekopieerd. De partij trok de foto’s snel in, maar het kwaad was geschied en de averij is moeilijk te overzien. Een gesprek, the day after.
05/12 21u15  Victor Campenaerts wint Kristallen FietsVictor Campenaerts heeft woensdagavond de 27e editie van de Kristallen Fiets gewonnen. De renner van Lotto Soudal verzamelde 480 punten, 52 punten meer dan de tweede in de stand Yves Lampaert. Greg Van Avermaet eindigde als derde met 382 punten. Wout van Aert werd vierde met 316 punten, Thomas De Gendt vervolledigde de top vijf met 270 stemmen achter zijn naam. Campenaerts ontving de trofee uit handen van sir Bradley Wiggins.
05/12 21u15  Kristallen Fiets bij vrouwen voor baanwielrenster Nicky DegrendeleNicky Degrendele heeft woensdag de Kristallen Fiets voor vrouwen gewonnen, een prijs die voor de derde keer werd uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws. De baanwielrenster scoorde 648 punten, 36 meer dan Sanne Cant die net zoals vorig jaar vrede moet nemen met een tweede plaats. Jolien D’hoore werd derde met 574 punten. Githa Michiels totaliseerde 278 punten, Shari Bossuyt vervolledigde de top vijf met 198 punten.
05/12 21u15  Peter De Roover: “Als premier morgen zegt dat hij België gaat binden, dan is er een probleem”Als premier Charles Michel morgen/donderdag in de Kamer zegt dat hij België in Marrakesh gaat binden aan het VN-migratiepact, dan is er een probleem. Dat zei N-VA-fractieleider Peter De Roover woensdagavond in Terzake op Canvas. “Wij zijn een regering, wij doen de dingen die we met vier partijen willen doen en lukt dat niet dan doen we het niet. Als men dat nu toch doet, dan smijt men ons buiten.”
05/12 21u00  LIVE. KV Mechelen en Lokeren kijken een beetje de kat uit de boom in de aangangsfaseKV Mechelen speelt vanavond tegen Lokeren voor een plaats bij de laatste acht in de Croky Cup. Malinwa toonde zich bijzonder sterk in de topper tegen Beerschot Wilrijk vorig weekend, maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met een gelijkspel. Zet het vanavond de puntjes op de 'i' tegen de gedeelde rode lantaarn van de Jupiler Pro League? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
05/12 20u30  Kinderen zingen mee in opera 'La Bohème'Voor de allereerste keer mogen meezingen in een echte grote opera. Het is een droom die voor een 30-tal kinderen binnenkort zal uitkomen. Want zij mogen eind deze maand meezingen in La Bohème. Een grote internationale opera in Vorst Nationaal. En om het voor de kinderen helemaal spannend te maken: Ze zullen in het Italiaans moeten zingen. Vandaag vond de eerste repetitie plaats in de Zuiderkroon.
05/12 20u15  STANDPUNT. De rust die De Wever in september uitstraalde, is helemaal zoek'We moeten met zijn allen positief aan de slag.” Dat zei Bart De Wever toen Gazet van Antwerpen hem een maand voor de verkiezingen vroeg hoe hij als burgemeester omging met de migranten en vluchtelingen in zijn stad. Eerst had hij een lang exposé gehouden over het volgens hem abominabele en gevaarlijke Europese migratiebeleid. Maar hij besefte dat je met die kritiek geen stad kan besturen: “Er gaan veel dingen fout in Europa, maar alsjeblieft, zet uw boosheid daarover niet om in wrok tegen uw medemens.”
05/12 20u15  LIVE. KV Mechelen start in de Beker tegen Lokeren zonder De Witte en De Camargo in de basisKV Mechelen speelt vanavond tegen Lokeren voor een plaats bij de laatste acht in de Croky Cup. Malinwa toonde zich bijzonder sterk in de topper tegen Beerschot Wilrijk vorig weekend, maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met een gelijkspel. Zet het vanavond de puntjes op de 'i' tegen de gedeelde rode lantaarn van de Jupiler Pro League? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
05/12 20u00  LIVE. Kan KV Mechelen motor weer op gang trekken in Croky Cup?KV Mechelen speelt vanavond tegen Lokeren voor een plaats bij de laatste acht in de Croky Cup. Malinwa toonde zich bijzonder sterk in de topper tegen Beerschot Wilrijk vorig weekend, maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met een gelijkspel. Zet het vanavond de puntjes op de 'i' tegen de gedeelde rode lantaarn van de Jupiler Pro League? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
05/12 20u00  Brug tussen Nijlen en Broechem valt in de prijzen nog voor ze echt gebouwd isHet project voor een nieuwe brug over het Netekanaal tussen Nijlen en Broechem (Ranst) is in de prijzen gevallen bij de BIM Awards, en won een gouden onderscheiding in de categorie Infrastructuur. . Het gaat niet om de esthetiek van de brug, wel om de innovatieve manier waarop de bouw wordt aangepakt. BIM staat voor ‘Building Information Model’. Zo kan de brug al in virtual reality worden bekeken. In het beste geval kan de brug worden gebouwd vanaf 2020.
05/12 19u45  Joachim Pohlmann uit Mol, woordvoerder van N-VA, moet door het stof: “Ik begrijp ontevredenheid, we zullen dit moeten uitpraten”Joachim Pohlmann uit Mol, het hoofd van de communicatiedienst bij de N-VA, is de gebeten hond binnen en buiten de partij. Hij superviseerde de informatiecampagne van dinsdag die zo uit een extreemrechts handboekje leek te zijn gekopieerd. De partij trok de foto’s snel in, maar het kwaad was geschied en de averij is moeilijk te overzien. Een gesprek, the day after.
05/12 19u15  Jamila Lachkar legt eed af als Vlaams parlementslidJamila Lachkar uit Rijmenam (Bonheiden) heeft woensdag de eed afgelegd als kersvers Vlaams parlementslid voor CD&V. Lachkar, die ooit nog gemeenteraadslid was in Mechelen, volgt Kathleen Helsen op. Zij is voortaan gedeputeerde van de provincie Antwerpen.
05/12 19u00  Wisselmeerderheid keurt resolutie rond VN-migratiepact goed in commissie, maar N-VA trekt stekker (nog) niet uit regeringDe Kamercommissie Buitenlandse Zaken heeft woensdag met een alternatieve meerderheid een resolutie goedgekeurd die het VN-migratiepact steunt. Meerderheidspartij N-VA stemde zoals aangekondigd tegen. Donderdag stemt de volledige Kamer over de resolutie. Ook met de steun van een alternatieve meerderheid in de Kamer, blijft het de bevoegdheid van de regering om het migratiepact namens ons land al dan niet goed te keuren. Met N-VA in de regering zal dat niet gebeuren, herhaalde N-VA-fractieleider Peter De Roover woensdag. Voor N-VA kan ons land het pact op 19 december op de VN-vergadering in New York niet goedkeuren.
05/12 19u00  Brug tussen Nijlen en Ranst valt in de prijzen nog voor ze echt gebouwd isHet project voor een nieuwe brug over het Netekanaal tussen Nijlen en Broechem (Ranst) is in de prijzen gevallen bij de BIM Awards. Het gaat niet om de esthetiek van de brug, wel om de innovatieve manier waarop de bouw wordt aangepakt. BIM staat voor ‘Building Information Model’. Zo kan de brug al in virtual reality worden bekeken. In het beste geval kan de brug worden gebouwd vanaf 2020.
05/12 18u45  Jamila Lachkar vervangt Kathleen HelsenVorige week nam Kathleen Helsen (CD&V) ontslag uit het Vlaams Parlement omdat ze gedeputeerde wordt voor de provincie Antwerpen. In het Vlaams Parlement wordt Helsen opgevolgd door Jamila Lachkar uit Bonheiden.
05/12 18u45  Café Container schenkt 2.000 euro aan Reva en doet door op oudejaarsavondCafé Container, de zomerbar van enkele vrienden die in augustus aan De Populier stond, overhandigde woensdag haar opbrengst aan het Revalidatiecentrum Pulderbos. En de initiatiefnemers brachten nog het goede nieuws dat ze op 31 december uitzonderlijk weer geopend zijn op het plein aan het gemeentehuis in Zandhoven.
05/12 18u30  Sinterklaas houdt geefpleinO jee! Vlak voor pakjesavond ontdekte de sint dat hij met speelgoedoverschotten kampt. De Zwarte Pieten zijn te ijverig geweest in de speelgoedfabriek in Spanje. Dus contacteerde hij de Zandhovense werkgroep 'Sinterklaas komt ook voor jou!' om nog snel een geefplein te organiseren voor het gemeentehuis. Sinterklaas bracht zelfs een doedelzakpiet mee. Burgemeester Van Hove en OCMW-voorzitter Mieke Maes zorgden voor een plechtige ontvangst met troon.
05/12 18u15  Topchocolatier zet dievegge te kijk en organiseert ‘wedstrijd’: “Noem mij gerust een gefrustreerde kleine zelfstandige”De bekendste chocolatier van het land is gefrustreerd. Dominique Persoone kreeg dinsdag voor de derde keer in een week tijd dieven over de vloer. “Ik noem het veiligheidshalve een mevrouw die vergat te betalen”, blijft hij voorzichtig.
05/12 18u15  Nultolerantie voor asociale parkeerders in Schoten: “Ik sta hier echt nog maar twee minuutjes!”“Sorry, meneer de agent. Ik sta hier nog maar twee minuten, hoor.” Agent Michael C. heeft het excuus al wel honderden keren moeten aanhoren van chauffeurs die zonder ‘speciale parkeerkaart voor gehandicapten’, toch een van de 270 parkeerplaatsen voor die doelgroep bezetten. “Ik sta nooit uitzonderingen toe. Nultolerantie”, zegt de politieman beslist.
05/12 18u15  Politie treft acht vrouwelijke transmigranten aan in vrachtwagenEen ploeg van politiezone Rupel trof vanavond in de Molenberglei in Schelle acht vrouwelijke transmigranten aan in een vrachtwagen. Eén man en een vrouw zijn gevlucht bij aankomst van de politie.
05/12 18u00  Twee doden en tien gewonden bij ontploffing van tankstation in ItaliëIn Italië zijn woensdag twee doden gevallen bij de explosie van een tankstation. Dat meldden de lokale autoriteiten. Tien mensen raakten gewond.
05/12 18u00  Ronnie O’Sullivan laat er op zijn verjaardag geen gras over groeien: zes op een rijTitelverdediger Ronnie O’Sullivan (WS-3) heeft zich woensdag in het Engelse York probleemloos voor de kwartfinales van het UK Championship snooker geplaatst. De Engelsman vierde zijn 43e verjaardag met een 6-1 zege tegen Jack Lisowski (WS-17).
05/12 17u45  N-VA verzet zich met hand en tand tegen resolutie VN-migratiepact, maar bijt in het zandDe Kamercommissie Buitenlandse Zaken heeft woensdag met een alternatieve meerderheid een resolutie goedgekeurd die het VN-migratiepact steunt. Meerderheidspartij N-VA stemde zoals aangekondigd tegen. Donderdag stemt de volledige Kamer over de resolutie.
05/12 17u45  Een jaar getrouwd en een baby van vijf maanden, maar Cardi B en haar man gaan scheiden: “De liefde is op”De Amerikaanse rapster Belcalis Almanzar, beter bekend als Cardi B, is opnieuw single. Zij en haar man trouwden in september 2017 en verwelkomden dit jaar in juli een kind samen, maar nu is de liefde tussen de twee over. Dat laat de ster weten in een video op Instagram.
05/12 17u15  Sint kwieker dan ooit op deze pakjesavondDe Sint en zijn Pieten zijn al een aantal dagen op ronde om cadeautjes rond te brengen. Dat het wel snor zit met de conditie toonde Sinterklaas dit weekend bij een blitzbezoek aan Mega Bounce in Hoboken. Daar kwamen de Pieten en Sinterklaas even hun spieren losgooien vooraleer ze de daken weer opkruipen. Verrassing alom als bleek dat niet alleen de gekke Pieten buitelingen maakten op de vele trampolines, ook de Sint zelf waagde zich aan een salto. En al toonde hij zich kwieker dan verwacht, toch verliep dat niet helemaal volgens plan.
05/12 17u15  Brandweer bevrijdt ‘Dikke Snoeppiet’ uit schoorsteen in SchildeDe Snoeppiet kwam gisterenochtend klem te zitten in de schoorsteen van de Sint-Ludgardisschool. Tot grote opluchting van de volslanke Sinthulp zelf, zijn collega-Pieten en alle 600 leerlingen kon de brandweer van Schilde hem uit zijn netelige positie bevrijden.
05/12 17u15  Plaag van diefstallen in Brusselse stations: zo snel ben je je bagage kwijtElke dag maken gauwdieven en zakkenrollers minstens tien slachtoffers in Brusselse stations. Vooral in het Zuidstation woedt een echte plaag. Onlangs waren er zelfs 30 feiten op één dag. Opvallend: sommige daders gaan zelfs zo koelbloedig te werk dat ze een portefeuille stelen, het geld er uit halen en hem dan terug steken. Of ze maken van een moment van onoplettendheid gebruik om er met een tas vandoor te gaan, zoals te zien is op recente bewakingsbeelden.
05/12 17u15  Jeugdbewegingen wandelen, drinken en feesten voor Tel-OorChiro, Scouts, KLJ, JRK en jeugdhuis ’t Onkrooid roepen alle inwoners van Arendonk op om vrijdag samen met hen een dorpswandeling van 7,5 kilometer te maken langs hun jeugdlokalen. De wandeling vertrekt om 20u aan het lokaal van de meisjeschiro op de Bemdweide en telt onderweg zes pitstops, waar de jongeren telkens jenever, bier en frisdrank serveren aan de dappere stappers.
05/12 17u00  "Mijn gokverslaving kostte me àlles. Nu ik geen huis meer heb, vind ik hier wat rust"“Ik kom hier graag, het is warm en droog, maar een oplossing is het niet”, zegt Eric (40), al tien jaar hartpatiënt, maar vooral ziek door zware schulden. Hij is een van de vaste gasten in de Lange Beeldekensstraat 20 in Antwerpen. Boven de kapel van de Heilig Hartkerk heeft het straatpastoraat er al 15 jaar haar huiskamerproject ’t Vlot.
05/12 16u45  Voorzitter Jong Socialisten Antwerpen over N-VA: “Hiermee kan je niet besturen als democratische partij”Een tweet van Stef Vonk, voorzitter van de Jong Socialisten Antwerpen, laat weinig aan de verbeelding over: “De N-VA radicaliseert niet langer, ze is al extreemrechts. Hiermee kan je niet besturen als democratische partij”.
05/12 16u45  Voetbalbond haalt internationaal topexpert binnen om arbitrage uit het slop te halen na schandaalDe Belgische voetbalbond heeft David Elleray onder de arm genomen om de Belgische arbitrage onder de loep te nemen. De Engelsman is niet de eerste de beste: hij is voorzitter van de Engelse scheidsrechterscommissie, is lid van het UEFA Referee Committee en is ook technisch directeur van het IFAB, het hoogste arbitrage-orgaan van het internationale voetbal. De aanstelling van Elleray kadert in de plannen van de nieuwe CEO Peter Bossaert om het scheidsrechtersdepartement verder te professionaliseren.
05/12 16u30  Vanavond al loting voor kwartfinales van de Beker van BelgiëTerwijl Knokke en Union pas morgen hun 1/8ste finale spelen, wordt er vanavond geloot voor de kwartfinales van de beker. De loting vindt plaats meteen na Charleroi-Racing Genk op Q2.
05/12 16u30  Politie extra waakzaam in diamantwijk tijdens eindejaarsperiodeDe Antwerpse politie is tijdens de eindejaarsperiode extra waakzaam, met name in de diamantwijk. Rondtrekkende bendes viseren er mensen die er komen werken en shoppen, klinkt het.
05/12 16u15  Dit is het amendement waardoor premier Michel naar Marrakesh kanMag premier Michel naar Marrakesh om het VN-migratiepact te tekenen? In de Kamercommissie Buitenlandse Zaken zal daarover woensdag worden gestemd. Ondertussen is er al een wisselmeerderheid gevonden voor het pact, nadat er een amendement aan de tekst werd toegevoegd.
05/12 16u00  Peter De Roover: “Met de N-VA in de regering zal België het pact niet goedkeuren”“Met de N-VA in de regering zal België het VN-migratiepact niet goedkeuren, niet in Marrakesh en niet in New York”. Dat heeft N-VA-fractieleider Peter De Roover woensdag gezegd in de Kamer. De N-VA zal tegen de resolutie stemmen van een wisselmeerderheid die het pact steunt.
05/12 16u00  Opnieuw actie bij Antwerpse douaneDe Antwerpse douaniers zullen donderdag opnieuw een symbolische actie voeren om aandacht te vragen voor het personeelstekort en het verhoogde werkvolume. Dat laat de christelijke vakbond ACV woensdag weten. Er heerst onduidelijkheid over het aantal aanwervingen en de mogelijke sluiting van enkele hulpkantoren in de omgeving.
05/12 16u00  65-jarige bommelder voelde zich beledigd door uitbaters supermarkt: “Ik heb de fout van mijn leven gemaakt”Een 65-jarige man uit Lier riskeert een jaar celstraf en 1200 euro boete voor een valse bommelding bij zijn overbuur, de uitbater van een Turkse supermarkt Mondial. “Ik voelde mij door hen beledigd en bedot en wou hem hiermee doen schrikken”, bekende hij aan de rechter.
05/12 15u45  Overvallers takelen Edegemse vrouw (93) toe en knevelen haarEen 93-jarige alleenstaande weduwe is overvallen in haar woning in de Graaf de Fienneslaan in Edegem. De vrouw zou daarbij hardhandig zijn aangepakt door de daders en ook gekneveld geweest zijn. Volgens de eerste vaststelling is er slechts een beperkte buit gemaakt.
05/12 15u30  “Waze van het parkeren” komt naar Antwerpen en MechelenPolly, een smartphoneapplicatie die zich de “Waze van het parkeren” noemt, komt binnen enkele weken naar Antwerpen en Mechelen. In tegenstelling tot de al bestaande navigatieapps als Google Maps en Waze, stuurt Polly je eerst naar je parkeerplaats, of die nu op straat of in een parking is. “Dertig procent van het verkeer in een stad bestaat uit mensen die een parkeerplaats aan het zoeken zijn. Wij kunnen dat halveren”, zegt Zohar Bali, de man achter Polly.
05/12 15u30  N-VA weigert stekker uit de regering te trekken: “Ze zullen ons er moeten uitduwen”N-VA stapt helemaal niet uit de regering. Ook maandag niet wanneer premier Charles Michel op het vliegtuig richting Marrakech stapt, waar het VN-Migratiepact officieel boven de doopvont wordt gehouden. Volgens de Vlaams-nationalisten heeft de aanwezigheid van de premier daar geen enkele juridische waarde en is hij daar niet in naam van de regering, enkel in naam van het parlement. De politieke saga gaat dus gewoon door. En zo wordt de ‘rode lijn’ van N-VA die aanvankelijk in Marrakech lag, verschoven naar New York, waar het Migratiepact écht zal moeten ondertekend worden.
05/12 15u30  PvdA ondertekent ethisch charter: “Wij zijn het gegraai van politici kotsbeu”De nieuwe Antwerpse gemeenteraadsleden van de PVDA ondertekenden vanmorgen hun ethisch charter. Daarmee verklaren Peter Mertens, Mie Branders, Mohamed Chebaa en nieuwkomer in de gemeenteraad Khadija Chennouf dat ze alle financiële voordelen verbonden aan hun mandaat aan de partij zullen overmaken. “Het geld wordt in Antwerpen gebruikt voor onze campagnes in de strijd voor een stad op mensenmaat”, zegt Peter Mertens.
05/12 15u15  Politie valt binnen bij nazi-sympathisant: “Geobsedeerd door Hitler, maar onze Geert is géén crimineel”Hij staat in het Limburgse Heers bekend als ‘Rambo’, maar volgens zijn opa en moeder doet hij geen vlieg kwaad. Nochtans viel de politie deze week binnen in het huis van de grootouders, en trof er op de zolder een grote hoeveelheid wapens en munitie aan. “Hij is geobsedeerd door Hitler en wapens, maar hij is géén crimineel.”
05/12 15u15  Leugendetector in meer dan helft van gevallen ingezet bij zedenfeitenIn 261 van de 403 gevallen waarbij het gerecht in 2017 een leugendetector uitvoerde, gebeurde dit in het kader van een onderzoek naar zedenfeiten. Ook in de eerste helft van 2018 werd de polygraaftest, waarmee men de geloofwaardigheid van iemands uitspraken test, vooral ingezet bij zedenfeiten (in 129 van de 185 gevallen). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een schriftelijke vraag van Nele Lijnen (Open Vld).
05/12 15u15  Politie achtervolgt inbrekers van het Kempense Lille tot WommelgemDe politie Regio Turnhout merkte maandagavond een verdacht voertuig op in Lille. De wagen werd gezocht voor de betrokkenheid bij een of meerdere woninginbraken in de regio. De agenten zetten de achtervolging in via de E34 en de E313 tot de wagen kon tegengehouden worden in Wommelgem.
05/12 15u15  Grote storing bij Facebook: gebruikers kunnen niet inloggenDe sociale netwerksite Facebook heeft woensdagnamiddag te kampen met een grote storing. Vanuit tientallen landen, waaronder ook ons land, komen meldingen van gebruikers die zich niet meer kunnen aanmelden.
05/12 15u15  Wie lang wil leven, mag vooral niet te lang slapenDe aanbevolen hoeveelheid slaap voor volwassenen bedraagt tussen de zes à acht uur per nacht. Slaap je minder of meer? Dan loop je een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en bijgevolg een vroegtijdig overlijden. Dat concluderen wetenschappers op basis van een nieuwe studie, gepubliceerd in het vakblad European Heart Journal.
05/12 15u00  Vijfde Urban Trail in Mechels stadscentrum is grootste ooitZaterdag vindt in de Mechelse binnenstad al voor de vijfde keer de Urban Trail plaats. Het concept is nog steeds hetzelfde. Duizenden lopers en wandelaars ontdekken op een sportieve manier verschillen gebouwen en monumenten in de stad. De binnenstad wordt zaterdag volledig verkeersvrij gemaakt, maar ook vrijdag zullen er al beperkingen zijn voor bestuurders.
05/12 14u45  Blinde gevangenisdirecteur krijgt 3 jaar cel met uitstel voor aanranding gedetineerdenHet Antwerpse hof van beroep heeft Jef B. (67), de vroegere directeur van de gevangenissen van Wortel en Hoogstraten, veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor het aanranden van drie gedetineerden en voor passieve omkoping. In eerste aanleg had hij nog vier jaar cel gekregen, waarvan twee jaar effectief.
05/12 14u30  Man overvallen aan bankautomaat op AstridpleinEen man werd dinsdagavond overvallen op het Astridplein. Het slachtoffer wilde geld afhalen aan een geldautomaat, maar werd afgeleid door een koppel. Die maakten hem het geld afhandig en zetten het op een lopen. De man zette de achtervolging in en kon één van de dieven vatten met hulp van de politie.
05/12 14u30  Mbokani traint individueel bij Antwerp, Bolingi valt uitDaags nadat hij zich ziek had gemeld trainde Mbokani individueel. Ook Haroun en Batubinsika hielden zich uit voorzorg afzijdig. Voor Yatabaré kwam de groepssessie nog te vroeg.
05/12 14u30  Bestuurder rijdt zich vast in struik en laat zijn bestelwagen achterEen bestuurder van een bestelwagen slaagde er dinsdagavond in Wilrijk in zich vast te rijden in enkele struiken. De man negeerde signalisatie voor wegenwerken en bracht zichzelf zo in de hachelijke situatie. Hij liet zijn bestelwagen achter, maar meldde zich even later wel bij de politie. Hij legde een positieve ademtest af.
05/12 14u15  Ralph Hasenhüttl moet Southampton weer op juiste spoor krijgenRalph Hasenhüttl is de nieuwe coach van Southampton. Dat heeft het team uit de kelder van de Premier League woensdag laten weten. De 51-jarige Oostenrijker volgt Mark Hughes op, die maandag moest opstappen.
05/12 14u15  Internationale actie tegen Italiaanse maffia: ook inval in WommelgemPolitie en justitie in ons land maar ook in Nederland, Italië, Duitsland en in Zuid-Amerika hebben woensdag een grootschalige actie gehouden tegen de Italiaanse ‘Ndrangheta, de machtigste maffiaclan uit Calabrië. Daarbij zijn minstens 90 arrestaties gebeurd, 14 in ons land, en zijn grote hoeveelheden geld en cash geld in beslag genomen. Antwerpen was een van de havens die de maffiaclan gebruikte om cocaïne uit te voeren. Bij de huiszoekingen in onder meer Maasmechelen, Genk, Lanaken en Wommelgem werd een honderdtal agenten ingezet.
05/12 14u00  DISCUSSIE. Vindt u dat N-VA nog in de regering kan blijven zitten?De politieke saga rond het VN-migratiepact gaat voort. Bij N-VA valt te horen dat zij absoluut niet zelf de stekker uit de regering willen trekken. “Ze zullen ons eruit moeten duwen.”
05/12 14u00  Netflix pakt uit met documentaire over ChanelAltijd al eens een blik willen werpen achter de schermen van een grote modeshow? Netflix geeft je de kans. Net voor de start van de kerstvakantie brengt het '7 Days Out' uit, een documentaire die Karl Lagerfeld volgt in aanloop naar de haute coutureshow van Chanel van 23 januari.
05/12 14u00  TIPS. Kerstballen voor wie zin heeft in gin en Elodie Ouedraogo opent een pop-upElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
05/12 14u00  N-VA plooit en moeit zich niet met “vakantieplan” premierHet ziet er naar uit dat N-VA gewoon de vernedering ondergaat. Dat de premier zondag namens het parlement naar Marrakech vliegt, gaan ze gewoon slikken. Vraag is of ze ook de stemming in New York later deze maand aanvaarden.
05/12 13u45  Drie nieuwe insectenhotels openen deuren in voorjaar 2019Wie over de Kruisdreef in Pulderbos passeert, kan er niet naast kijken: in een afgepijlde wandellus van één kilometer rond woonzorgcentrum Pniël staan drie nieuwe insectenhotels met infopanelen.
05/12 13u15  Internationale actie tegen Italiaanse maffia: 14 aanhoudingen in België, ook inval in WommelgemBij de internationale actie tegen de Calabrische maffiaclan ‘Ndrangheta, onder de naam Pollino, zijn in België woensdagmorgen 14 aanhoudingen verricht. Dat heeft Kris Vandepaer, directeur van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg, gezegd op een persconferentie bij Eurojust in Den Haag. Bij de huiszoekingen in onder meer Maasmechelen, Genk, Lanaken en Wommelgem werd een honderdtal agenten ingezet.
05/12 13u15  Drie nieuwe hotels openen de deuren in het voorjaar van 2019Wie over de Kruisdreef in Pulderbos passeert, kan er niet naast kijken: in een afgepijlde wandellus van 1 kilometer rond woonzorgcentrum Pniël staan drie nieuwe insectenhotels met infopanelen.
05/12 13u15  "Je krijgt wat bij elkaar op 47 jaar tijd"Ganzenlever en kunst: het is een raar huwelijk. Maar bij Bert Van den Auwelant houdt het al 47 jaar stand. Op zijn eenentwintigste kocht hij zijn eerste kunstwerk. Sinds hij zijn ganzenleverbedrijf aan zijn zoon heeft overdragen, focust hij zich op zijn project ARTlant in Zoersel.
05/12 13u15  Twintiger haalt uit met vleesmes tijdens ruzie om drugs: “Dit had veel erger kunnen aflopen”Een ruzie tijdens een drugsdeal op een appartement in de Stationsstraat in Geel draaide op 4 juli van dit jaar uit op een steekpartij. Bewoner Melvin V.d.V. (24) stak met twee verschillende messen twee keer in de bovenarm van een man die cannabis kwam kopen. De dader verscheen woensdag voor de rechtbank en riskeert een totale celstraf van drie jaar.
05/12 12u45  Twaalf personen opgepakt in België tijdens internationaal onderzoek naar drugstrafiek in Antwerpse havenDe Spaanse Guardia Civil heeft in samenwerking met de Belgische ordediensten 19 mensen opgepakt in een grootschalig onderzoek naar drugstrafiek tussen Zuid-Amerika en Europa. Twaalf arrestaties werden gedaan in België, zeven in Spanje. Volgens de Guardia Civil ging het om een criminele organisatie die geleid werd vanuit België met banden in Spanje, Nederland, Colombia en Ecuador.
05/12 12u45  Schaatspiste op Dijle ligt klaar: winterpret kan beginnenOp en rond de Vismarkt en de Haverwerf is de opbouw voor Mechelen Houdt je Warm volop bezig. De schaatspiste op de Binnendijle opent vrijdag en ligt klaar. Ook de kraampjes voor de kerstmarkt die op 14 december van start gaat, zijn al geplaatst voor Café Culinair dit weekend.
05/12 12u30  Politie neemt 23.000 sigaretten in beslag in winkel in GemeentestraatHet wijkteam van de Antwerpse politie controleerde onlangs een winkel in de Gemeentestraat. In de zaak werden losse sigaretten verkocht voor een halve euro per stuk.
05/12 12u30  Meghan Markle kan haar bolle buik niet langer verbergenIn de lente van volgend jaar verwelkomen Meghan Markle en prins Harry hun eerste kindje. Nu de hertogin van Sussex al enkele maanden zwanger is, wordt het steeds moeilijker om haar bolle buikje te verbergen.
05/12 12u30  The Telegraph tipt België als niet te missen toeristische bestemmingThe Teplegraph wijdt een volledig artikel aan ons land. Want België heeft het volgens de Britse krant allemaal op toeristisch vlak: Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen, maar ook Bruegel, Rubens en Magritte. “Wie hier komt, wordt aangenaam verrast”, staat er. Ook de aard van de gemiddelde Belg wordt geprezen. “Ze zijn heel bescheiden en meester in zelfspot.”
05/12 12u15  Binnenschipper vindt lijk in Schelde in HenegouwenIn Antoing, in de provincie Henegouwen, is woensdagmorgen het lichaam van een man aangetroffen in de Schelde. De identiteit van de man en de doodsoorzaak zijn nog niet bekend.
05/12 12u15  Doelman begaat gigantische blunder, maar krijgt onverwachte hulp van... een hondIn de Argentijnse derde klasse stond afgelopen weekend het duel tussen Juventus Unida en Defensores de Belgrano op het programma. De thuisploeg won makkelijk met 3-0, maar het had eigenlijk 4-0 moeten zijn. De doelman van de bezoekers wilde uittrappen, maar trapte het leer pardoes tegen een spits aan. Die leek te profiteren en te scoren, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke. Een loslopende hond spurtte net op dat moment voorbij het doel en redde het schot voor de doellijn. Geen goal, wel een save die viraal gaat.
05/12 12u00  Formule 1 zet in op artificiële intelligentie vanaf 2019Ross Brawn, tegenwoordig aan de slag als ‘director of motorsports’ voor de Formule 1, heeft een tipje van de sluier opgelicht van wat we als kijker mogen verwachten vanaf 2019.
05/12 11u45  Iemand dorst? E40 ligt vol met flessen waterOp de E40 richting Gent is dinsdagnamiddag heel wat hinder ontstaan nadat een vrachtwagen rond 17 uur zijn lading waterflessen verloor. Vermoedelijk nam de chauffeur zijn bocht richting de R4 te snel, waardoor alles begon te schuiven. De afrit werd bijna twee uur afgesloten ter hoogte van Merelbeke. Om 18.30 uur kon iedereen opnieuw passeren.
05/12 11u45  Axel Witsel wil na blitzstart met Borussia Dortmund niet over titel praten: “Seizoen duurt nog te lang”De loopbaan van Axel Witsel kreeg deze zomer een onverwachte wending. De 29-jarige Rode Duivel leek zichzelf te gaan ingraven in China, maar versierde na een sterk WK een transfer naar de Duitse topclub Borussia Dortmund. Met de Borussen, momenteel leider, kampt Witsel om de Bundesliga-titel. “Maar het seizoen duurt nog zo lang, we bekijken het wedstrijd per wedstrijd”, houdt de middenvelder woensdag in Sport Bild de druk weg.
05/12 11u45  Kempense gezinnen bouwen huizen op resten van paalwoningen … uit IJzertijdZestien gezinnen bouwen volgend jaar hun woning op een nieuwe verkaveling in het Meierend in Retie. Maar zij zullen niet de eerste bewoners zijn van dit braakliggend terrein, want archeologen hebben ontdekt dat de gronden al bewoond waren in de IJzertijd, rond 700 voor Christus.
05/12 11u45  Chelsea-coach Sarri hoopt op nieuw contract Eden Hazard: “De club staat klaar om meteen te tekenen”Chelsea-trainer Maurizio Sarri hoopt dat goudhaantje Eden Hazard ook de komende seizoenen voor ‘The Blues’ voetbalt. De 27-jarige Rode Duivel heeft bij het team uit Londen nog een contract tot 2020, maar kapers liggen op de loer. “De club staat klaar om meteen een nieuwe overeenkomst te tekenen, maar het is aan hem om te beslissen of hij verlengt of niet”, verklaarde de Italiaanse coach op de Chelsea-site.
05/12 11u30  Na Celine: Balmain verandert logoHet Franse modehuis Balmain heeft zijn nieuwe logo voorgesteld. Het werd ontworpen door creatief directeur Olivier Rousteing zelf. Het is daarmee het tweede Franse modehuis in korte tijd dat zijn logo aanpast, eerder deed Hedi Slimane bij Celine het hem voor.
05/12 11u30  Skireizen exclusief voor singles via Antwerps reisbureau: nieuwe reistrend breekt door in ons landEen nieuwe reistrend breekt nu ook door in Vlaanderen. De Antwerpse touroperator Single.Ski&Snow biedt skireizen exclusief voor singles aan. Het overgrote deel van het reisaanbod staat open voor iedereen zolang die maar alleenstaand is. Maar er is ook één reis enkel voor hogeropgeleide singles.
05/12 11u30  Samantha de Jong uit ‘Oh Oh Cherso’: “Barbie is dood”Samantha de Jong, bekend uit het programma ‘Oh Oh Cherso’, wil nooit meer Barbie genoemd worden. Om te benadrukken dat de realityster afstand heeft genomen van haar oude imago, ruilde ze haar blonde lokken in voor een bruine coupe.
05/12 11u30  LIVE. Stemming rond migratiepact uitgesteld tot 13u30, N-VA stapt voorlopig niet uit de regeringDag van de waarheid voor de regering Michel: komt die ten val door de onenigheid over het Migratiepact of vinden de partijen toch nog een uitweg? Volg de regeringscrisis hier op de voet.
05/12 11u15  Totale paniek wanneer vliegtuigje crasht op zorgcentrumEnkele dagen geleden crashte een Cesna op een zorgcentrum voor autistische kinderen in Florida. Op beelden van een bewakingscamera zie je hoe het vliegtuigje vanuit het niets plots over de straat schuift en zich in het zorgcentrum boort. Luttele seconden later rennen kinderen en leerkrachten voor hun leven. De piloot en zijn passagier overleefden de klap niet, in het zorgcentrum raakte als bij wonder niemand gewond.
05/12 11u00  Jean-Marie Pfaff wordt buschauffeur: “Mensen die naar zee willen: bel maar”Jean-Marie Pfaff heeft een nieuwe passie ontdekt: hij is nu buschauffeur. De ex-Rode Duivel kocht een oude Audi-bus met 350.000 kilometer op de teller. “Die bus is fantastisch ingericht”, zegt Pfaff. “De autoraceteams van Audi gebruikten hem vroeger om tactische besprekingen in te houden. Ik had een paar jaar geleden al gezegd aan de baas van Audi dat ik hem wou kopen als hij hem van de hand zou doen. En vorige maand belde hij me plots. Ik ken die mens goed.”
05/12 11u00  Antwerps provinciebestuur stopt met groepsaankopen voor energie en zonnepanelenDe provincie Antwerpen gaat in de komende legislatuur geen groepsaankopen meer organiseren rond groene energie of rond zonnepanelen. Dat blijkt uit het nieuwe bestuursakkoord. De groepsaankopen waren destijds een initiatief van sp.a, maar die partij werd door N-VA en CD&V niet meer in de coalitie opgenomen.
05/12 11u00  Sven De Leijer fileert 2018: dit waren zijn smaakmakers van het voorbije jaarDe wankelende regering kan nog roet in het eten gooien, maar voorts zit Sven De Leijer (39) op koers voor zijn tweede kerstvakantie met Vrede op Aarde. In zijn jaaroverzicht fileert De Leijer als zijn eigenzinnige zelve de belangrijkste gebeurtenissen en personen van 2018. En ook dit jaar nodigt hij de opvallendste figuren van het jaar uit in zijn warme studio. Een overzicht van de smaakmakers.
05/12 11u00  Illegale taxichauffeur niet schuldig aan dood Didier BartholomeusDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de bestuurder van een illegale taxi woensdag vrijgesproken voor de onopzettelijke doding van Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. Volgens de rechtbank kan hem geen onvoorzichtigheid verweten worden op het moment dat hij de dronken twintiger afzette in de buurt van het Dokske in Merksem. Het is volgens de rechtbank niet duidelijk hoe Bartholomeus die nacht in het water is terechtgekomen.
05/12 10u45  Zijn de dagen van Raf Simons bij Calvin Klein geteld?Toen Raf Simons in 2016 werd aangesteld als creatief directeur bij Calvin Klein heerste er heel wat enthousiasme, amper twee jaar later blijkt dat flink bekoeld te zijn. Vooral de tegenvallende verkoopcijfers zouden de Belgische ontwerper wel eens de kop kunnen kosten. Die geruchten doen in elk geval volop de ronde in de gespecialiseerde Amerikaanse pers.
05/12 10u45  LIVE. “N-VA stapt voorlopig niet uit de regering”Dag van de waarheid voor de regering Michel: komt die ten val door de onenigheid over het Migratiepact of vinden de partijen toch nog een uitweg? Volg de regeringscrisis hier op de voet.
05/12 10u45  Australian Open bevestigt deelname van Rafael Nadal en Serena Williams, ook Anndy Murray is erbijRafael Nadal (ATP 2) en Serena Williams (WTA 16) zullen in januari naar alle verwachting deelnemen aan de Australian Open. Dat heeft de organisatie van het grandslamtoernooi woensdag laten weten. Beide tennisgrootheden kwamen de voorbije maanden niet in actie.
05/12 10u45  “N-VA stapt voorlopig niet uit de regering”Volgens N-VA-fractieleider Peter De Roover stapt zijn partij voorlopig niet uit de regering. “Een niet-bindend pact zoals het migratiepact is geen goede reden om de regering stop te zetten.” Dat zei hij voor de start van de commissie woensdag in ‘Villa Politica’.
05/12 10u30  Echtgenote Cindy, de onzichtbare kracht achter duizendpoot Roger van DammeRoger van Damme zit niet graag stil. Pas nam hij afscheid van kippenrestaurant Toque-Tok of er komt alweer een nieuwe uitdaging op hem af: Désirée. Tussendoor runt hij nog de sterrenzaak Het Gebaar. Een man met een stevige ruggengraat, genaamd Cindy.
05/12 10u30  NBA. Fenomeen Luka Doncic doet weer van zich spreken, nieuwe coach geeft Chicago geen vleugelsDe trainerswissel heeft Chicago geen boost gegeven. De Bulls verloren dinsdag in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) van Indiana met 96-90. Luka Doncic was wel in vorm en leidde zijn Dallas naar een 111-102-zege tegen Portland.
05/12 10u15  Totale paniek als vliegtuigje crasht op zorgcentrumEnkele dagen geleden crashte een Cesna op een zorgcentrum voor autistische kinderen in Florida. Op beelden van een bewakingscamera zie je hoe het vliegtuigje vanuit het niets plots over de straat schuift en zich in het zorgcentrum boort. Luttele secondne later rennen kinderen en leerkrachten voor hun leven. De piloot en zijn passagier overleefden de klap niet, in het zorgcentrum raakte als bij wonder niemand gewond.
05/12 10u15  Zo draag je de coltrui anno 2018Een coltrui blijft een onmisbaar basisitem in je wintergarderobe. Onder een jurkje of als onderdeel van een classy kostuum, zo draag je de coltrui anno 2018!
05/12 10u15  Het China-plan van Anderlecht: hoe paars-wit geld kan verdienen in ChinaAnderlecht heeft bekendgemaakt dat het weldra gaat samenwerken met een Chinese club. De Chinezen willen leren hoe ze jeugd moeten opleiden tot toppers en zijn bereid miljoenen te betalen voor de Brusselse knowhow. Daarenboven kan RSCA later ook nog een percentje krijgen als die jeugdspelers worden verkocht. Vooral Chinese keepers kunnen veel geld opbrengen.
05/12 10u15  Triatleet Bart Aernouts legt uit waarom hij na acht jaar voor een soloproject kiestDe Antwerpse triatleet Bart Aernouts trekt na acht seizoenen de deur van het BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team achter zich dicht en kiest voor een solo-project met privésponsors. “Zonder uit de hoogte te willen klinken: ik voelde dat ik nood had een project dat volledig rond mij draait”, verklaarde de nummer twee van het voorbije WK Ironman in Hawaï.
05/12 10u15  Tobias Harris weigerde afgelopen zomer 80 miljoen, wat momenteel de beste keuze uit zijn NBA-carrière blijkt te zijnIn de NBA staan niet de Golden State Warriors op kop in de Western Conference. Ook niet de Houston Rockets of de LA Lakers. Nee, het zijn momenteel de LA Clippers die op nummer één staan te pronken. Met Tobias Harris als ster van het moment.
05/12 10u15  Van de uier naar de poes. Deze kitten wil enkel verse melkEen kat heeft het na enkele weken in de vrieskou getroffen in zijn nieuwe thuis in Turkije. Als het beestje honger heeft, kan het zo de stal binnenlopen en genieten van een slokje verse melk, rechtstreeks van de uier van de koeien.
05/12 10u15  Roger is overalDinsdag lanceerde Roger van Damme zijn nieuw boek met de toepasselijke titel Dessert. Hij legt er 54 creaties stap voor stap uit, soms foto per foto. Het boek volgt ook Rogers spoor langs 29 zoete adresjes in Parijs.
05/12 09u45  Yannick Carrasco betaalt fikse boete aan ploegmaat na gebroken neus én heeft goed nieuws voor zijn clubYannick Carrasco keert terug naar België nu het Chinese voetbalseizoen erop zit. Maar de Rode Duivel had eerst nog twee zaken te regelen: zijn toekomst en het incident waarbij hij een ploegmaat een gebroken neus sloeg.
05/12 09u45  Rechterhand van De Wever gaf groen licht voor “degoutante” N-VA-campagneHet was Bart De Wevers rechterhand Joachim Pohlmann (37) die eigenhandig groen licht gaf voor de fatale N-VA-campagne tegen het VN-migratiepact. Wie is de man, wat drijft hem?
05/12 09u45  Buckingham Palace helemaal ondergedompeld in kerstsfeerNu de vrede is teruggekeerd naar Buckingham Palace kan ook de kerstversiering er weer worden uitgehaald. Zo wordt de Marble Hall van het paleis helemaal omgetoverd. Het Britse koningshuis deelde een filmpje van hoe het er allemaal uitziet.
05/12 09u45  Luc Haekens op onderzoek: is het echt zo erg gesteld met de kennis van onze jeugd?8 op de 10 Vlaamse leerkrachten is er stellig van overtuigd: het niveau van ons onderwijs tuimelt naar beneden. Dat blijkt uit de Grote Lerarenenquête van Het Nieuwsblad, uitgevoerd door iVOX bij 2.920 leerkrachten. In ‘De Ideale Wereld’ vroeg reporter Luc Haekens de man in de straat of het écht zo erg gesteld is met de kennis van onze jeugd.
05/12 09u30  Werken in de telecomsector: ‘Het is een wereld vol verandering’Om de uitdagingen van de nieuwe digitale technologieën het hoofd te bieden, bundelden Telenet en Solutions 30 dit jaar de krachten in de joint venture Unit-T. Netwerktechniekers, onderhoudstechnici en helpdeskmedewerkers komen aan de Schaliënhoevedreef in Mechelen terecht in een wereld die niet stilstaat.
05/12 09u30  Nieuwe aanslag in het drugsmilieu: explosie aan auto in DeurneOnbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een aanslag gepleegd op een auto in de De Gilmanstraat in Deurne-Noord. De auto, eigendom van de zus van een vermoorde drugscrimineel, raakte beschadigd nadat een explosief dat op het voertuig bevestigd was ontplofte.
05/12 09u00  Avondje uit van Kim Kardashian en Kanye West loopt helemaal in het honderdKim Kardashian en Kanye West waren twee van de hoge gasten die verwacht werden op de première van The Cher Show, een musical die vertelt over het leven van de bekende popster, maar niet alles verliep vlot die avond. Kim haar jurk liet het afweten en Kanye werd op zijn plaats gezet nadat hij meer met zijn gsm bezig was dan met de show.
05/12 08u30  Regeringscrisis ook in het buitenland in het nieuws: “België op rand van instorten”Bij ons is het sowieso voorpaginanieuws, de crisis rond het Migratiepact. Maar hoe zit het in de buitenlandse pers? Komt de Belgische regeringscrisis daar ook in het nieuws? Wij zochten enkele buitenlandse nieuwssites op.
05/12 08u15  “Schoten kan wel een shot nightlife gebruiken”Onder de noemer Night Shots organiseren Niko Deman en Emanuel Maes hun eerste van wat een reeks muzikale en grensverleggende evenementen in eigen dorp moet worden. De Brusselse DJ Kwak uit Brussel bijt de spits af met heerlijk dansbare vinyl uit de hele wereld.
05/12 08u15  Premier Michel: “Wie de stekker eruit trekt, is onverantwoordelijk”“Degene die de stekker eruit trekt, is onverantwoord”, dat zei premier Charles Michel woensdagochtend over de huidige regeringscrisis rond het migratiepact. Zonder de partij bij naam te noemen, verwijst de premier hiermee naar N-VA die weigert dat pact te steunen.
05/12 07u45  Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a) stapt uit de politiek: “Ziekte dwingt me om te stoppen”“Mijn ziekte is zo ernstig geworden dat ik niet anders kan dan de actieve politiek vaarwel zeggen. Met pijn in het hart, want dit was een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven. Ik zal dan ook niet op de Limburgse sp.a-lijst voor de Vlaamse verkiezingen van 26 mei staan.” Dat zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders (39) woensdag in Het Belang van Limburg. Hij heeft al ruim drie jaar de ziekte van Ménière, die het gehoor- en evenwichtsorgaan aantast.
05/12 07u30  Het beste van ‘De Slimste Mens’ zag je voor één keer niet op tv (maar wel hier)‘De Slimste Mens ter Wereld’ werd dinsdagavond nog een pak beter toen we een fragment in onze mailbox vonden dat niet was uitgezonden. Erik Van Looy die er - mede dankzij plaagstoten van Peter Van de Veire - maar niet in slaagt zijn programma af te sluiten, is alvast een fragment dat we niet meteen meer vergeten. Bekijk de video onderaan dit artikel.
05/12 06u30  Auto kantelt en belandt tegen boomOp de Liersesteenweg in Grobbendonk is dinsdagnacht rond 3 uur een auto van de weg geraakt en tegen een verlichtingspaal gereden. De wagen kantelde en kwam tot stilstand tegen een boom.
05/12 02u15  Grote vergissing of bewuste strategie? De campagne waarmee N-VA zichzelf buiten de regering zette“Een kapitale fout.” “Schandalig.” “Puur Vlaams Belang.” De campagne die N-VA gisteren op sociale media lanceerde en na enkele uren weer introk, deed de Wetstraat op zijn grondvesten daveren. Voor de premier, Open Vld en CD&V was het de spreekwoordelijke druppel om N-VA buitenspel te zetten. Was het een fout van een partij die anders zo meesterlijk de media bespeelt, of eerder een bewuste strategie, zoals binnen de meerderheid wordt beweerd?
05/12 02u15  Politicoloog Bart Maddens: “N-VA kan niet anders dan ontslag nemen”Bart Maddens, flamingant en politicoloog aan de KU Leuven, ziet geen andere optie dan dat N-VA uit de regering stapt. Zo zouden vervroegde verkiezingen uitblijven. Hij denkt dat premier Michel dan het vertrouwen aan het parlement vraagt.
05/12 02u15  Zo jaagt het ziekenhuis u (stiekem) op kostenVier op de tien Belgische ziekenhuizen zijn verlieslatend. En dus doen ze er alles aan om hun inkomsten te verhogen. “Dat geldt ook voor de kosten die ze aanrekenen aan de patient”, zegt Luc Van Gorp, voorzitter van CM, dat vandaag haar nieuwe Ziekenhuisbarometer voorstelt.
05/12 02u15  Assisen of niet: reconstructie moet twee jaar na dood Sofie Muylle duidelijkheid brengenBijna twee jaar nadat het levenloze lichaam van Sofie Muylle (27) aan de dijk in Knokke werd teruggevonden, vindt vandaag de langverwachte reconstructie plaats op het strand. Het parket hoopt een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou? Alleen in het eerste geval zal de verdachte voor assisen berecht worden.
05/12 02u15  Fipronilcrisis brengt onderzoek naar bloedluizen in stroomversnellingHet internationaal gereputeerde Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel is erin geslaagd om acht internationale onderzoeksinstellingen te verenigen in één groot onderzoek naar de bestrijding van bloedluizen in de kippenstal. “De Fipronilcrisis was de trigger voor dit onderzoek”, zegt directeur Johan Zoons.
05/12 02u15  Zelfstandige haalt geluk uit werk, ambtenaar uit privélevenDe job bepaalt bij zelfstandigen een derde van het geluk, terwijl dat voor ambtenaren slechts 9% is. Tot die opmerkelijk conclusie komt ‘geluksprofessor’ Lieven Annemans (UGent). Al “betekent dat niet dat ambtenaren hun werk minder graag doen”, zegt hij.
05/12 02u15  Geef eens een wortel met twee benen als speelgoed: “Kinderen moeten weten dat misvormde groenten even lekker zijn”Niet alle komkommers zijn recht en niet alle appels zijn mooi rond, maar daarom zijn ze niet minder lekker. Dat is het statement dat speelgoedbedrijf PlanToys wil maken met het lanceren van misvormde stukken fruit en groenten als speelgoed.
05/12 02u15  Bpost ziet aandeel crashen en haalt 3.000 rode brievenbussen wegKoen Van Gerven, CEO van bpost, ziet geen reden waarom hij de uitdaging bij bpost niet tot een goed einde zou kunnen brengen. Maar de omgeving zit niet mee. Ondertussen crasht het aandeel op de beurs met 23% en besluit het postbedrijf om 3.000 rode brievenbussen van straat te halen.
05/12 02u15  Auteur Rudy Van Roy (65) levert eerste roman af: “Heel wat voorvallen zijn voor velen herkenbaar”Het Ei van de Indiaan is de eerste roman van Rudy Van Roy (65) uit Lier. Hij heeft er bijna drie jaar aan gewerkt. Het boek gaat over een fictieve familiegeschiedenis die een periode van een halve eeuw overlapt.
05/12 02u15  Nog meer BV’s in blijde verwachtingBabyboom in de Vlaamse showbizz: nadat de tweede zwangerschap van Selah Sue (29) deze week bekendraakte, blijkt nu ook dat de gezinnen van zanger Daan Stuyven (49) en VTM-sportanker Maarten Breckx (33) straks uitbreiden. Bij Daan gebeurt dat al in de kerstperiode: zijn vriendin Michelle bevalt normaal gezien op kerstavond van een dochtertje. Daan, die al twee kindjes heeft uit eerdere relaties, had naar eigen zeggen “niet durven te dromen dat hij nog eens papa zou worden”. Maarten Breckx en zijn kersverse echtgenote Lies ontdekten hun zwangerschap op huwelijksreis in Amerika. Het wordt hun eerste kindje samen. De bevalling is gepland voor juni.
05/12 02u15  Boezemvrienden Van Damme en De Witte willen met KV Mechelen nu ook scalp van LokerenHet was Jurgen Cavens die Joachim Van Damme had gewaarschuwd bij zijn eerste overgang van Waasland-Beveren naar KV Mechelen in 2012: “Bij KV zit er net zo iemand als jij: Seth De Witte.” En kijk: één blik in elkaars ogen, meer hadden beide heren niet nodig om boezemvrienden te worden. Een gesprek met twee broeremannen,de scorende helden van de zestiende finale tegen Royal Antwerp FC. Ze zijn helemaal klaar voor de strijd tegen Lokeren.
05/12 02u15  Gokreclame in voetbal ligt op het kapblok: moeten de clubs elders op zoek naar centen?Moeten onze voetbalclubs weldra elders op zoek naar centen? In het Vlaams Parlement wordt morgen de verdere beperking van gokreclame besproken, terwijl niet minder dan veertien eersteklassers én de overkoepelende Pro League erdoor gesponsord worden.
05/12 02u15  Het nieuwe KMSKA: 21.000 vierkante meter kunst, 600 werken, speelse rondleidingen voor kinderen“We zullen een museum hebben dat voldoet aan alle hedendaagse normen”, klinkt het bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA). Dat mogen we hopen na een renovatie van minimaal tien jaar. “We krijgen de vraag wat we eigenlijk aan het doen zijn, maar we zitten zeker niet stil.”
05/12 02u15  Heraanleg Draakplaats brengt hinder met zich meeSpoornetbeheerder Infrabel start eind dit jaar met de renovatie van het spoorviaduct op de Draakplaats en met de vernieuwing van het Tramplein. De werken duren tot eind 2021.
05/12 02u15  Senioren krijgen kookles in huiskamerrestaurant: "Ik heb nog nooit gekookt, een ei bakken lukt me wel”In restaurant Pepper & Mint vond gisteren de eerste van een reeks kooklessen plaats voor senioren. Omdat ze alleen zijn komen te staan of de zorg voor hun partner moeten opnemen, willen ze het kokkerellen graag in de vingers krijgen. “Al zullen we wel nog enkele lessen nodig hebben”, werd er gelachen.
05/12 02u15  De Pluim bouwt volledig nieuwe schoolDe vierhonderd leerlingen van de GO!-Freinetschool De Pluim kunnen over een jaar hun containerklassen verlaten en in de splinternieuwe bouw les volgen. Die wordt sinds de zomer gebouwd op de Krijgsbaan, vlak naast de huidige klassen.
05/12 02u15  MC Lily (67) rapt huishoudtips: “Spitst aa oren eens en luistert naar een oud wijf, die komt met tips voor aa easy life”Liliane Simons (67) uit Borgerhout, alias MC Lily, laat weer van zich horen. Met raps voor het ­Antwerpse dienstencheque­bedrijf Easy Life brengt ze de klassiekers van de schoonmaak onder de aandacht: “Soda, dat is niet duur, ge moet dat in huis hebben.”
05/12 02u15  Pianiste en modeontwerpster opent zaak met eigen collectie: “Exclusief betekent niet onbetaalbaar”De Heistse pianiste en modeontwerpster Tylaine Van den Broeck opent op zondag 16 december een winkel in de Bergstraat in haar gemeente. In de rekken ligt haar eigen kledingcollectie Maison Tylaine. “Mijn missie: glamour voor iedere vrouw voor een toegankelijke prijs”, zegt ze.
05/12 02u15  Verona dan toch failliet: doorstart met veertig medewerkers minderDe Mechelse ondernemingsrechtbank heeft groen licht gegeven voor de plannen van ramen- en deurenproducent Verona uit Booischot (Heist-op-den-Berg). De firma vroeg deze zomer bescherming tegen schuldeisers aan en kan na het werk van de curator in afgeslankte vorm voortwerken. Er blijven 31 werknemers over van de zeventig huidige werknemers.
05/12 02u15  Leerlingen krijgen les over zichtbaarheid in verkeer tijdens donkere dagenOp het Verkeerseducatief Centrum in Mol krijgen leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van scholen uit Balen, Dessel en Mol les over zichtbaarheid in het verkeer. Nog te veel fietsers rijden zonder verlichting en vallen te weinig op.
05/12 01u15  “De avond voor de marathon zijn we pinten gaan drinken, niet ideaal”Terwijl u en ik onderweg naar het werk over grote plassen moeten springen, zit Jeroen Vermeersch (30) met 43 vrienden onder een stralend zonnetje in Valencia op een terras. Vijftien onder hen liepen zondag de plaatselijke marathon, de rest bood mentale steun.
05/12 01u15  Iedereen mag fietsenstalling bouwen in zijn voortuinDe stad Turnhout staat voortaan toe dat in voortuinen constructies worden gebouwd om fietsen in te stallen. Dergelijke gebouwtjes duiken hier en daar al op. “De maatregel past in het fiets­actieplan”, zegt schepen van ­Mobiliteit Marc Boogers (Groen).
05/12 01u15  De Warande lonkt naar literatuurliefhebber met eerste Lange Nacht van het Korte Verhaal sinds 2012In de Warande herrijst zaterdag na een jarenlange afwezigheid de Lange Nacht van het Korte Verhaal. Gerenommeerde namen als Tommy Wieringa en Kees van Kooten sieren het avondluik van dat literair evenement. In de ­namiddag lezen auteurs voor op bijzondere locaties in de stad.
05/12 01u15  Herstructurering bij Mora treft meer dan de helft van de werknemersBij snackproducent Mora in Mol is het sociaal plan rond de geplande herstructurering bijna rond. Een nipte meerderheid van 53% keurde een principeakkoord goed, maar er is nog veel ongerustheid op de werkvloer.
05/12 01u15  Na hartaanval bok Modest:bataljon artillerie heeft nieuwe mascotteHet bataljon artillerie in Brasschaat viert komende vrijdag het feest ter ere van Sinte-Barbara, de beschermheilige van de artillerie. Voor die gelegenheid wordt in Lier een vervanger opgehaald voor de inmiddels overleden mascotte, de bok Modest.
05/12 01u15  Historicus bundelt getuigenissen van gevluchte Duffelaars in nieuw boekVan historicus Dirk Van Engeland verscheen zopas opnieuw ­postuum een boek over de Eerste ­Wereldoorlog. Daarin vertelt de auteur, die vorig jaar overleed, het verhaal van de Duffelse ­vluchtelingen. Een van hen laat hij zelfs aan het woord.
05/12 01u15  Afvalverwerker zet kleuters aan tot recycleren met verhaaltjes van Cas en BasCas en zijn roze varkentje Bas ­zetten kleuters en kindjes van de eerste graad op een speelse ­manier aan tot afval ­recycleren. Er werd voor de ­campagne van afvalverwerker Ivarem nu ook een eerste ­voorleesboekje gemaakt en de kleuters van juf Heidi in het GLOC in Sint-Katelijne-Waver mochten als eersten aan de slag.
05/12 01u15  Gebruikers Scheldebrug klagen slechte communicatie aan: “Werken kondig je toch meer dan dag op voorhand aan?”Frequente gebruikers van de Scheldebrug in Bornem, die Klein-Brabant met Temse en het Waasland verbindt, zijn kwaad. Ze vinden dat de communicatie van De Vlaamse Waterweg over de werkzaamheden aan de brug de wensen overlaat.
05/12 00u15  Liverpool-fans gaan helemaal uit de bol op nummer opgedragen aan Divock OrigiDivock Origi was de grote held bij zijn club Liverpool nadat de Rode Duivel in de 96ste minuut (!) het enige doelpunt scoorde in de stadsderby tegen Everton. En dat nota bene in zijn eerste speelminuten van het seizoen. De supporters van The Reds vierden door een Divock Origi-versie van het nummer ‘Saturday Night’ van Whigfield te maken en daarop helemaal uit de bol te gaan.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Schoten in Straatsburg: politie gaat uit van terreur, mogelijk tweede betrokkene, Europarlementslid schuilt in restaurant12/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij zouden zeker vier doden zijn gevallen. Minstens elf anderen raakten gewond. De dader is nog op de vlucht, maar zou in het nauw zijn gedreven. Het zou gaan om een man van 29 jaar. Volgens het persagentschap DPA gaat de politie uit van een terreurdaad. Mogelijk is er een tweede verdachte. Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) uit Sint-Truiden was in Straatsburg en zit opgesloten in restaurant Görtlerhoft.
11x Frontale aanrijding tussen twee wagens in Viersel12/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op de Liersebaan in Viersel (Zandhoven) zijn twee wagens dinsdagavond frontaal op elkaar gebotst.
10x Apotheek en cosmeticawinkel ineen: Belgisch concept opent na Waterloo eerste filiaal in het Antwerpse12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De PLUSMart op de Mechelsesteenweg in Edegem breidt uit met een filiaal van Oximi. Dat is een nieuw concept dat zaakvoerder Martin Zanchetta in België lanceert. “We zijn een parafarmacie met een focus op gezondheid, beauty en welzijn”, zegt Zanchetta.
10x “Helaas is alleen het fietspad aan de Royersbrug aangepakt”: twee jaar na kaart met gevaarlijke punten voor fietsers12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Drie werknemers in de Antwerpse haven brachten twee jaar geleden de fietsproblematiek in de haven in kaart. Al fietsend duidden ze een route met gevaarlijke punten aan, die ze aan mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) voorlegden. Eén punt werd ondertussen veiliger gemaakt.
10x Volgens stad is aanstelling Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur juridisch geldig12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De aanstelling van voormalig stadssecretaris Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur van de stad Herentals mag dan geschorst zijn door de gouverneur én vernietigd door de minister, ze is volgens de stad toch geldig.
10x Wonen zonder ook maar één drempel naast kloosterzusters in het centrum van ’s-Gravenwezel12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het meer dan honderd jaar oude schoolgebouw van het Heilig Hart van Maria-instituut, naast het gelijknamige klooster in het centrum van ’s-Gravenwezel, werd gesloopt. Intussen is de opbouw van de 32 luxeappartementen volop bezig. “De interesse is groot. Al 70% is verkocht”, stelt David Costermans van Costermans Projecten vast.
9x Schotense chemicus brouwt kruidig bier op de zolder12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Schoten is een streekproduct rijker. Jannick Van Mechelen gebruikte zijn kennis als laborant om zich te verdiepen in het brouwersambacht. En zie, na heel wat experimenteren op de zolder met ketels, branders en leidingen is daar de Janus Dubbel: donkerkleurig, kruidig en met een alcoholpercentage van 8%.
7x Voormalig Antwerps ingenieur is op een na beste huwelijksfotograaf van de Benelux12/12 03u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Tot vijf jaar geleden zag Yves Schepers’ leven er nog helemaal anders uit. De ex-ingenieur kwam echter eerder toevallig in contact met fotografie. Tegenwoordig kaapt hij de ene na de andere prijs in de wacht. Op de Masters of Wedding Photography sleepte hij de hoofdprijs in de wacht in maar liefst negen categorieën.
7x Kunst van James Ensor krijgt plaats in Speelkaartenmuseum: “Een ets van Ensor is onbetaalbaar voor ons”12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Over een jaar viert het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout zijn vijftigste verjaardag. Dankzij de kunstcollectie van de Nationale Loterij gebeurt dat in aanwezigheid van enkele hoge gasten.
6x Eerste jaar van Mechelse bioboeren vanaf vanavond te volgen in nieuw programma van Joris Hessels12/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Veerle Huybrechts en Sander Van Nieuwenhove begonnen een jaar geleden een biolandbouwbedrijf in Hombeek. Het relaas van hun eerste werkjaar is vanaf vanavond te volgen in De Weekenden, een nieuw programma op Canvas.

Statistieken

Artikels:
32400
Gelezen:
7879
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven