donderdag 21 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Economie pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u15
 

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/03 02u15  Kwart nieuwe fietspaden op gewestwegen haalt minimumvereisten niet In de provincie Antwerpen werd op gewestwegen vorig jaar 22,3 kilometer aan fietspaden aangelegd, maar een kwart voldoet niet aan de voorschriften. “Het kan niet dat de overheid haar eigen normen niet volgt”, zegt Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V).
21/03 02u15  Vernieuwd dancefestival Dystopia verhuist van juli naar juni De zesde editie van het Borsbeekse dancefestival Dystopia vindt niet, zoals de voorgaande jaren, tijdens het tweede weekend van juli plaats, maar wel op zaterdag 22 juni. Het evenement situeert zich zo net na de examens en vlak voor de start van de zomervakantie. Ook aan het concept wordt gesleuteld. Daarover maakt de organisatie binnenkort meer details bekend. Elektronische dancemuziek blijft sowieso centraal staan en ook het Fort 3 blijft als locatie dienen.
21/03 02u15  “Carry Goossens in zijn beste rol ooit” Carry Goossens toont zich sterker dan ooit in Vergeet mij niet, een voorstelling die met de acteur in het achterhoofd werd geschreven. Mede dankzij het pijnlijk actuele thema van dementie lokt Vergeet mij niet, vrijdag te zien in Temse, al voor het vierde seizoen volle zalen.
21/03 02u15  In dit Antwerps restaurant eet je de lekkerste stoofvlees-friet Het restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen.
21/03 02u15  Gemeentebesturen hebben oog en oor voor bekommernissen zwakke weggebruikers Op de Nationale Applausdag zetten heel wat Vlaamse fietsersbonden fietsers in de bloemen omdat ze, vaak in moeilijke omstandigheden, geregeld hun tweewieler gebruiken. Maar aan de infrastructuur kan sowieso altijd nog worden gesleuteld, geeft fietsersbond Azura aan.
21/03 02u15  Escape room verleidt lenteshoppers De Herentalse handelaarsvereniging houdt haar jaarlijkse Lenteshopping in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april. Op beide dagen presenteren verschillende winkels hun nieuwe collecties ook tijdens modeshows op vijf verschillende catwalks in openlucht. De Zandstraat is dan winkelwandelstraat. Op zondag (vanaf 13.30u) vormt het Spel van de Roetaert ook een extra attractiepool voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de wat ouderen is er uniek vertier te vinden in de pop-up escape room rond het zombiethema. Deze griezelige container, waaruit twee tot vier moedigen binnen het uur moeten zien te ontsnappen, blijft bovendien de hele maand april op de hoek van de Grote Markt en de Kerkstraat opgesteld staan.
21/03 02u15  Leerlingen pleiten zelf voor AED-toestel aan sporthal Naast de hoofdtoegang van de middelbare school De Vesten hangt sinds woensdag een externe defibrillator (AED). Het zijn de leerlingen zelf die een pleidooi voor de plaatsing van het toestel hielden en daarvoor steun van Lions Club kregen.
21/03 02u15  Pak meer Heistenaars in schuldbemiddeling Het aantal inwoners van Heist-op-den-Berg met financiële problemen is het voorbije jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers over het aantal mensen in budgetbeheer.
21/03 02u15  “Als het bedrukt kon worden, gebeurde het in Turnhout” Zaterdag opent in het vijftigjarige Nationaal Museum van de Speelkaart een expo over Turnhouts drukwerk. De Turnhoutse boekbindersgilde zal demonstraties geven in een speciaal daarvoor ingericht atelier.
21/03 02u15  Acteurs Theater Stap hebben nog meer verborgen talenten Ze speelden alle drie de pannen van het dak in theaterproducties en televisiereeksen. Maar op Wereld Downsyndroom Dag tonen we graag dat de acteurs van Theater Stap nog veel meer kunnen, van muziek schrijven tot olympische medailles behalen.
21/03 02u15  “We zetten bacteriën in tegen processierupsen” Turnhout schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen processie-rupsen. Een nieuwe bestrijdings-methode wordt in Zevendonk uitgetest. “Het is goed dat we een structurele aanpak hebben”, zegt Marc Boogers (Groen).
21/03 02u15  Muziekcafé Het Keizershof viert jubileum met openluchtfestival Stan Van Samang, Kate Ryan, Lauro Tesoro en Golden Earring. Dat zijn de publiekstrekkers van Summer Sessions, het nieuwe festival dat de uitbaters van het Turnhoutse muziekcafé Het Keizershof midden juli op het Warandeplein lanceren.
21/03 02u15  Gehucht heeft meer binding met België In Nederland vonden woensdag verkiezingen plaats voor de provincies en waterschappen. Wie in Castelré (Baarle-Nassau) wilde stemmen, had daardoor een geldige reden om op café te gaan.
21/03 02u15  De schoonheid van Mol door de ogen van de schilder Het mooie en edele Mol. Ooit werd de gemeente zo omschreven: villaggio bello e nobile. Omdat het in het Italiaans nog mooier klinkt, kreeg de nieuwe voorjaarstentoonstelling van het Jakob Smitsmuseum deze titel mee.
21/03 02u15  Omheinde truckparking opent in april Aan de Steenweg op Meerhout opent het gemeentebestuur tegen eind april een grote en beveiligde parkeerruimte voor vrachtwagens. Voor de aankoop van het perceel en de inrichting investeerde de gemeente 97.000 euro.
Laatste update: vandaag om 2u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/03 20u45  Beloften van Club Brugge plaatsen zich voor achtste finales van prestigieuze Viareggio CupDe beloften van Club Brugge hebben vrijdag op de derde (en laatste speeldag) van de groepsfase van de Viareggio Cup met 3-1 gewonnen van Ternana Terni. Blauw-zwart stoot als tweede in poule 3 door naar de achtste finales.
15/03 20u30  Jolien D’hoore breekt sleutelbeen en moet geopereerd worden: “Dit is moeilijk om te aanvaarden”Jolien D’hoore heeft vrijdag in de Drentse Acht van Westerveld (2.1) haar sleutelbeen gebroken. Dat bleek uit onderzoek in het ziekenhuis. De renster van Boels Dolmans ondergaat zaterdag een operatie.
15/03 20u15  Gentse Kompass Klub blijft dicht, optreden Amelie Lens verhuist naar AntwerpenDe Gentse nachtclub Kompass Klub gaat dit weekend niet open. Dat heeft het vrijdag laten weten. De rechter in kort geding heeft vrijdag nog geen uitspraak gedaan over de opgelegde tijdelijke sluiting. Toch is er ook goed nieuws voor de fans, want het evenement met dj Amelie Lens gaat dit weekend toch door. Niet langer in Gent, wél in Antwerpen.
15/03 20u00  Voorwiel breekt door tak op de weg: Ventoso over fiets gekatapulteerd, vier tot vijf weken aan de kant met vingerbreukDe Spanjaard Francisco Ventoso (CCC) brak vrijdag tijdens de zesde etappe in Parijs-Nice een vinger van zijn linkerhand en staat vier tot vijf weken aan de kant. Dat maakte zijn team CCC bekend.
15/03 20u00  “Eddy is gestorven tijdens zijn grote passie, het vissen”Het stormweer van afgelopen zondag eiste jammer genoeg een dodelijk slachtoffer: Eddy Wuyts uit Lille kwam onder een omgewaaide boom terecht tijdens een viswedstrijd in Mol. Hij overleefde de klap niet. Zijn vriendin Wieza zag het tragische ongeluk gebeuren. Het gemis is groot, maar de glimlach bij de vele mooie herinneringen aan Eddy, is zeker zo groot. Zaterdag vindt de uitvaart plaats. “Heel Lille had hem graag.”
15/03 20u00  Topchef Maarten Van Essche en Jules Colruyt openen Magma: “We zijn een pizzeria met de streken van een gastronomisch restaurant”Topchef Maarten Van Essche heeft niet alleen plannen voor een restaurant in de oude pastorie van Heffen (Mechelen). Hij opent binnenkort al zijn eerste restaurant in de Mechelse binnenstad. Voor Magma in de Borzestraat werkt hij samen met Jules Colruyt. De dertiger startte voor zijn familiebedrijf mee de versmarkt CRU op waar hij zich richtte op de bakkerij.
15/03 20u00  Zilver voor Griet Hoet en Annellen Monsieur op WK baanwielrennen paracycling in achtervolgingGriet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur hebben vrijdag op het WK paracycling in het Nederlandse Apeldoorn zilver veroverd in de achtervolging voor rensters met een visuele beperking.
15/03 19u45  Louis Vervaeke geeft op na valpartij in Parijs-NiceLouis Vervaeke maakt niet langer deel uit van het peloton in Parijs-Nice. De renner van Sunweb kwam ten val in de zesde etappe, zette zijn tocht nog even verder, maar gaf uiteindelijk op. Ook Jan Bakelants maakte een tuimelperte, maar hij reed de wedstrijd wel uit.
15/03 19u45  Zilver voor Griet Hoet en Annellen Monsieur op WK baanwielrennen paracyling in achtervolgingGriet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur hebben vrijdag op het WK paracycling in het Nederlandse Apeldoorn zilver veroverd in de achtervolging voor rensters met een visuele beperking.
15/03 19u45  ‘De blanke genocide’: “Spijt heb ik niet, ik kreeg de zegen van Anders Breivik voor mijn missie”“Een doodnormale kerel.” Zo stelt Brenton Tarrant (28) zich voor in een meer dan zeventig pagina’s tellend manifest waarin hij de schietpartij in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, waarbij hij tientallen slachtoffers maakte, probeert goed te praten. Zijn missie? Zo veel mogelijk “indringers” vermoorden. Geïnspireerd door de Noorse massamoordenaar Anders Breivik, van wie hij naar eigen zeggen “zijn zegen” heeft gekregen.
15/03 19u30  FIFA zet plannen voor 48 landen op WK 2022 door, beslissing valt in juniDe bestuursraad van de wereldvoetbalbond FIFA, die vrijdag samenkwam in Miami, heeft groen licht gegeven voor een vervroegde uitbreiding van het WK voetbal van 32 naar 48 deelnemende landen. Dat liet voorzitter Gianni Infantino weten.
15/03 19u15  Open oorlog in atletiek eindelijk afgelopen: dan toch nieuw contract voor Jacques Borlée tot en met Olympische SpelenJacques Borlée heeft vrijdag een nieuw contract gekregen als bondscoach van de Belgian Tornados. Dat lieten de Franse gemeenschap en de Franstalige atletiekliga (LBFA) weten na een bijeenkomst met Minister van Sport Rachid Madrane (PS). Er komt zo een einde aan een open oorlog die meerdere weken duurde.
15/03 19u15  Duitser kroont zich tot beste sommelier ter wereld in AntwerpenIn de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen heeft de Duitser Marc Almert het wereldkampioenschap voor sommeliers gewonnen. Hij versloeg in de finale de Deense Nina Jensen en de Let Raimonds Tomsons. De Belgische kandidaat, Antoine Lehebel van het Brusselse sterrenrestaurant Bon-Bon, strandde in de halve finales.
15/03 19u15  “Veranda ligt in puin maar we mogen niks opruimen: levensgevaarlijk”Natasja Sijthoff ontsnapte zondag tijdens de storm aan een drama, want haar volledige veranda werd verbrijzeld onder een omgevallen boom. Maar ook nu is de situatie nog steeds hachelijk: “We wachten nog op de expert die moet langskomen. Ondertussen is de situatie is levensgevaarlijk want het stormt en waait nog behoorlijk. “We kregen bericht dat we beter niets konden opruimen. Er moet nog een expert ter plaatse komen. Ondertussen zitten we met een levensgevaarlijke situatie. De tuin ligt vol glas zodat we de hond beter niet vrij kunnen laten rondlopen. En het glas in de veranda hangt gevaarlijk heen en weer te wiegen.
15/03 19u15  “De blanke genocide”: hoe de schutter van Christchurch zijn bloedbad probeerde goed te praten“Een doodnormale kerel.” Zo stelt Brenton Tarrant (28) zich voor in een meer dan zeventig pagina’s tellend manifest waarin hij de schietpartij in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, waarbij hij tientallen slachtoffers maakte, probeert goed te praten. Zijn missie? Zo veel mogelijk “indringers” vermoorden. Geïnspireerd door de Noorse massamoordenaar Anders Breivik, van wie hij naar eigen zeggen “zijn zegen” heeft gekregen.
15/03 19u15  COLUMN. Een kudde buffels samen op de foto krijgen, begin er maar eens aanGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (12) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
15/03 19u00  Wereld reageert geschokt na aanslagen in Nieuw-Zeeland: “Ieder van ons moet vechten tegen haat”Van overal in de wereld stromen reacties toe op de aanslagen in Nieuw-Zeeland op twee moskeeën donderdagnacht. Bij de aanslagen vielen 49 doden.
15/03 18u30  Klimaatmars: leerlingen geven minister Van den Heuvel een aantal tips meeEen 300-tal leerlingen van vier lagere scholen uit Bornem namen vrijdagnamiddag deel aan een klimaatmars. Het initiatief werd volledig georganiseerd door de leerlingen zelf. Ze nodigden Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw,Koen Van den Heuvel (CD&V) uit en gaven hem meteen enkele tips mee.
15/03 18u15  Geen uitbreiding LEZ, maar wel strenger in 2020De toegangsvoorwaarden voor de Antwerpse lage-emissiezone (LEZ) zullen in 2020 worden verstrengd. Het schepencollege besliste ook om deze zone niet uit te breiden.
15/03 18u00  Café twee maanden dicht wegens druggebruikCafé Las Vegas op de Gitschotellei in Borgerhout moet twee maanden dicht. Bij een politie-inval werden softdrugs aangetroffen en bevonden alle klanten zich op een binnenkoer waar een sterke wietgeur hing.
15/03 18u00  Rijhuis aan de rand van de stad… en plots loopt er een ree in je tuinHet was schrikken voor Willem en zijn vriendin, die in de buurt van zwembad Geerdegemvaart in Mechelen wonen. “Mijn vriendin en ik waren allebei thuis aan het werk, toen ze opeens begon te roepen omdat ze een ree in onze tuin zag.” Het koppel wist niet goed wat te doen, en belde de politie.
15/03 17u45  Rijhuis aan de rand van de stad...en plots loopt er een ree in je tuinHet was schrikken voor Willem en zijn vriendin, die in de buurt van zwembad Geerdegemvaart in Mechelen wonen. “Mijn vriendin en ik waren allebei thuis aan het werk, toen ze opeens begon te roepen omdat ze een ree in ons huis zag” Het koppel wist niet goed wat te doen, en belde de politie.
15/03 17u45  Sportvliegtuig kan wagen nipt ontwijkenIn het noorden van Canada vond bijna een opmerkelijk verkeersongeval plaats. Een sportvliegtuig stortte neer naast een drukke autosnelweg. Gelukkig kon de piloot alle wagens ontwijken. Alle betrokkenen kwamen er met de schrik vanaf.
15/03 17u45  49 doden bij aanslag in Nieuw-Zeeland: vier arrestaties, ook explosieven in auto’sBij twee schietpartijen in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn 49 doden geteld. De dodentol kan nog oplopen. “Dit kan enkel beschouwd worden als een terroristische aanval”, aldus premier Jacinda Ardern. De politie heeft drie verdachten aangehouden en is actief op zoek naar medeplichtigen. Het is niet duidelijk of de schutters aangehouden zijn. Eén van hen heeft de schietpartij live op sociale media uitgezonden. In de stad zijn nog meerdere voertuigen met explosieven aangetroffen.
15/03 17u30  Wagen wordt bijna van de baan gehaald door sportvliegtuigIn het noorden van Canada vond bijna een opmerkelijk verkeersongeval plaats. Een sportvliegtuig stortte neer naast een drukke autosnelweg. Gelukkig kon de piloot alle wagens ontwijken. Alle betrokkenen kwamen er met de schrik vanaf.
15/03 17u30  Altijd al kasteelheer willen zijn? Hier kan het, en je moet er maar 16 uur per week voor werkenMensen die er al van kindsbeen af van dromen om in een kasteel te wonen, hebben de kans dat ook effectief te gaan doen. In Nederland weliswaar, waar de beheerder van Slot Zuyten met pensioen gaat en een vervanger gezocht wordt.
15/03 17u30  Voetganger (93) overlijdt in Mortsel na aanrijding met vrachtwagenIn de Antwerpsestraat in Mortsel gebeurde vrijdagmiddag een dodelijk ongeval. Een oudere man (93) belandde er onder een vrachtwagen. Hij overleed aan zijn verwondingen.
15/03 17u15  Aapje loopt al maand lang rond met poot vast in papflesIn Thailand loopt een aap al een maand lang rond met een papfles om zijn poot. Het dier zou geprobeerd hebben om melk uit de fles te halen, maar kwam daarbij vast te zitten. Volgens de lokale bevolking zou het dier al een maand lang vastzitten. De scherpe rand van het flesje is scherp waardoor de poot bebloed en ontstoken is. Dierenartsen proberen nu het dier te vangen en te verzorgen.
15/03 17u15  NRJ-presentatoren dragen steentje bij voor klimaat… met paard en karRadiopresentatoren Kim Muylaert en Michaël Joossens van NRJ werden vandaag in stijl thuis afgezet met paard en kar. Vanochtend stapten de presentatoren twee uur lang om op de radiostudio te geraken. Dit in teken van The Global Strike for Future, om zo hun steentje bij te dragen voor het klimaat. Maar dat deden ze niet alleen, het volledige NRJ-team kwam vandaag op ecologische manier naar het werk.
15/03 17u15  Gordon Ramsay kookt veganistisch en daar is niet iedereen blij meeGordon Ramsay, die zich jarenlang negatief uitliet over de veganistische keuken, serveert nu zelf een veganistisch gerecht in zijn Londons restaurant ‘Bread St Kitchen’. Maar daar is niet iedereen blij mee...
15/03 17u15  SELECTIES. Luis Enrique weert vaste waarden bij Spanje, Ronaldo keert terug bij PortugalDe Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft vrijdag voor een aantal verrassingen gezorgd in zijn selectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Noorwegen en Malta. Hij liet onder meer Saul en Koke van Atletico en Isco van Real Madrid links liggen.
15/03 16u45  Deceuninck - Quick Step viert voor tweede dag op rij in Tirreno-Adriatico: deze keer wint Viviani massasprint, zege nummer 17...Elia Viviani heeft de derde en langste etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. Na 226 kilometer was hij in Foligno de snelste in een massasprint, kleppers als Fernando Gaviria en Peter Sagan stierven in het wiel van de Italiaanse kampioen. Na Alaphilippe is Deceuninck-Quick Step voor de tweede dag op rij aan het feest in de Italiaanse rittenkoers, de teller staat nu al op 17: waar gaat dát eindigen? Adam Yates blijft leider.
15/03 16u30  Duizend wietplanten gevonden in Mortselse woningBij een huiszoeking in de Sint-Benedictusstraat in Mortsel is vanmorgen een cannabisplantage opgerold. Voorlopig werd niemand gearresteerd.
15/03 16u15  49 doden en meer dan 48 gewonden bij aanslagen in Nieuw-Zeeland: vier arrestaties, ook explosieven in auto’sBij twee schietpartijen in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn 49 doden geteld. De dodentol kan nog oplopen. “Dit kan enkel beschouwd worden als een terroristische aanval”, aldus premier Jacinda Ardern. De politie heeft drie verdachten aangehouden en is actief op zoek naar medeplichtigen. Het is niet duidelijk of de schutters aangehouden zijn. Eén van hen heeft de schietpartij live op sociale media uitgezonden. In de stad zijn nog meerdere voertuigen met explosieven aangetroffen.
15/03 16u15  De eenzame gazelleGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (12) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
15/03 16u15  Een sprookje dat al twintig jaar voortduurtEr was eens een sprookje, en het heette Han & Grietje. Han Coucke en Griet Dobbelaere kennen elkaar al een half leven lang, nu delen de comedian en de actrice voor het eerst het podium.
15/03 16u00  Zorgen om zieke Bijker bij KV MechelenKV Mechelen maakte vrijdagnamiddag zijn selectie bekend voor de allesbepalende promotiematch van morgen tegen Beerschot Wilrijk. Opvallende naam bij het lijstje geblesseerden was die van Lucas Bijker.
15/03 16u00  Smoesje van fietsendief aan de Meir loopt verkeerd afDe Antwerpse politie kreeg donderdag een fietsendief in de gaten op de Meir. De man keek nerveus in het rond en bleek een kniptang in zijn jaszak te hebben. Toen hij even later een plooifiets wilde stelen, stapten de politie-inspecteurs op hem af. De man had een smoesje klaar, maar dat liep verkeerd af.
15/03 16u00  Luis Enrique weert vaste waarden en roept vier nieuwkomers op bij SpanjeDe Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft vrijdag voor een aantal verrassingen gezorgd in zijn selectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Noorwegen en Malta. Hij liet onder meer Saul en Koke van Atletico en Isco van Real Madrid links liggen.
15/03 15u45  Leerlingen bouwen hun eigen drone: “Ik schrok van de strenge wetgeving”80 STEM-leerlingen van het tweede jaar van OLVP in Bornem maakten vrijdag kennis met alle aspecten van drones. De volgende weken gaan ze aan de slag om zelf hun drone te bouwen en er mee te leren vliegen. “Alle leerlingen gaan er één bouwen”, zegt coördinator Tom De Bleser.
15/03 15u45  Grote cocaïnevangst op schip uit Brazilië in Gentse havenBij de controle van een schip geladen met fruitsap heeft de douane in Gent 1.375 kg cocaïne aangetroffen. Het schip was afkomstig uit Brazilië. Het onderzoek is lopende.
15/03 15u30  Billy de labrador heeft uniek talent: “Eerste dynamische explosievenhond bij lokale politie”De Antwerpse politie heeft vrijdagmiddag een nieuwe aanwinst voorgesteld. Billy, een labrador, is de eerste dynamische explosievenhond bij een lokaal politiekorps in België. De hond kan niet enkel ingezet worden om achtergelaten pakketjes te controleren maar kan ook in een menigte mensen opsporen die bepaalde explosieven bij zich hebben.
15/03 15u30  Vier personen naar het ziekenhuis door CO-vergiftigingVier personen moesten donderdagavond naar het ziekenhuis na een CO-vergiftiging in hun appartement aan de Bund in Ekeren. Geen van de vier slachtoffers was in levensgevaar, zo laat de Antwerpse politie weten.
15/03 15u30  Geen doktersbriefjes meer nodig: wat zou dat veranderen? En blijft iedereen dan niet gewoon thuis?Migraine of een stevige verkoudheid te pakken? Als het aan Groen ligt, dan hoeft een doktersbriefje niet meer voor wie minder dan een week ziek is. Het voorstel moet ziekteverzuim en administratieve rompslomp tegengaan en het vertrouwen tussen leidinggevenden en werknemers bevorderen. Maar gaan we dan niet massaal ziektes veinzen?
15/03 15u30  Bart De Wever reageert op nepgranaten in Damwijk: “Hier word je niet vrolijk van”De Rupelstraat in de Damwijk in Antwerpen-Noord is vrijdagmorgen een tijdlang volledig afgesloten geweest. Er zouden granaten gevonden zijn. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en heeft vastgesteld dat het om nepgranaten gaat. “Het is natuurlijk niet aangenaam om in een buurt te wonen waar afrekeningen gebeuren”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever.
15/03 15u30  Trein mist nipt vrachtwagen op sporen in IzegemIn de West-Vlaamse gemeente Izegem is vrijdag nipt een botsing tussen een trein en een vrachtwagen vermeden. Op amateurbeelden valt te zien hoe een vrachtwagen vast kwam te zitten in een scherpe bocht. De bestuurder stapte even uit om de situatie beter te kunnen bekijken, maar moest al snel terug richting zijn voertuig snellen toen de lichten aan de overweg op rood sprongen. Een trein kwam snel aangereden, maar de vrachtwagenchauffeur was snel genoeg om een botsing te voorkomen. Het incident gebeurde ronde halftwaalf in de Brugstraat.
15/03 15u15  Man uit asielcentrum steelt tabak en drank in tien verschillende supermarktenTengiz T. (33), een Georgische man die in het asielcentrum van Arendonk verblijft, stond vrijdag terecht in de correctionele rechtbank omdat hij in de hele regio Kempen winkeldiefstallen heeft gepleegd.
15/03 15u15  Gemeenteraadslid stapt op bij PVDA en sticht eigen partij: “Ze zijn vergeten waar ze voor staan”Antwerps gemeenteraadslid Mohamed Chebaa stapt op bij PVDA en zal als onafhankelijke gaan zetelen. Hij heeft zijn ontslag ingediend uit ongenoegen met de werking van de partij. “De basis wordt vergeten en alles wordt van bovenaf beslist”, zegt Chebaa. “PVDA is vergeten waar ze voor staat.”
15/03 15u00  Stijn Vreven na uitspraken eigenaar Beerschot Wilrijk: “Hij mag zeggen wat hij wil”Heeft het nog enig belang, die tweede titelmatch tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk in 1B? Als het van Francis Vrancken – mede-eigenaar van de Kielse Ratten – afhangt helemaal niet. Trots verkondigde die deze week dat zijn club hoe dan ook promoveert. Is het niet sportief, dan wel voor de groene tafel. “Hij mag zeggen wat hij wil”, treedt trainer Stijn Vreven hem nu bij. “Maar ik denk wel niet dat hij het zo bedoeld heeft.”
15/03 15u00  Charline Van Snick verovert bronzen medaille Grand Slam judo EkaterinburgCharline Van Snick (-52 kg) heeft vrijdag brons veroverd in de klasse tot 52 kg op het Grand Slam judotoernooi in het Russische Ekaterinburg. Het nummer 6 op de ranking versloeg in de beslissende kamp de Portugese Joana Ramos (IJF 22) met een wurggreep.
15/03 14u45  Gerecht zoekt smokkelaars achter reusachtig cocaïnetransport van 4,2 tonHet parket van Oost-Vlaanderen voert een onderzoek naar een reusachtig cocaïnetransport van 4,2 ton, dat op 25 december van vorig jaar werd onderschept in de Antwerpse haven.
15/03 14u45  Restauratie van beroemdste molen van Kasterlee gaat van startDe restauratie van de bekende Keeses Molen in Kasterlee is eindelijk gestart. Het molenbedrijf de Jongh uit het Nederlandse Veldhoven ontving vrijdag de symbolische sleutel van de molen van het gemeentebestuur. In het voorjaar van 2020 zou de molen opnieuw in vol ornaat moeten draaien.
15/03 14u45  DISCUSSIE. Terecht dat De Lijn je een boete geeft als je je abonnement niet inscant?De Lijn eist dat abonnees inscannen bij het instappen, om zo precies zicht te krijgen op het gebruik van de verschillende trajecten in Antwerpen. Meer nog, wie dat niet doet en wordt gevat, riskeert dezelfde boetes als een zwartrijder. Is dat terecht?
15/03 14u45  Publiek kan overleden kardinaal Danneels drie dagen groetenGelovigen die de overleden kardinaal Danneels een laatste groet willen brengen, kunnen dat vanaf maandagnamiddag. Zijn lichaam wordt gedurende drie dagen opgebaard in het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen. Er is ook een rouwregister waarin mensen een boodschap kunnen achterlaten.
15/03 14u30  Voetgangster overlijdt in Mortsel na aanrijding met vrachtwagenIn de Antwerpsestraat in Mortsel gebeurde vrijdagmiddag een dodelijk ongeval. Een oudere vrouw belandde er onder een vrachtwagen. De vrouw overleed aan haar verwondingen. “De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. Een verkeersdeskundige komt ter plaatse”, aldus Johan Wonnink van politiezone MINOS.
15/03 14u30  Antwerpse Florine (22) en Mechelse Tanja (50) zijn in Christchurch: “Het echte besef moet nog komen”Op dit moment is het nacht in Christchurch, Nieuw-Zeeland, na een dag van onaangekondigd geweld. Al zeker 49 mensen, onder wie ook kinderen, lieten het leven bij een dubbele raid op twee moskeeën. Wij spraken twee Vlaamse vrouwen ter plekke: Florine Spaepen (22), student uit Antwerpen, en Tanja Smets (50), een Mechelse die sinds 2009 in de stad woont.
15/03 14u15  Jongeren voeren tiende klimaatmars in AntwerpenJongeren voeren vrijdag in meer dan 90 landen op meer dan 1000 verschillende plaatsen actie voor het klimaat. De grootste mars in ons land wordt vanmiddag in Brussel verwacht. Maar op het Theaterplein verzamelden vrijdagochtend al zo’n 2800 Antwerpse leerlingen.
15/03 14u15  Bezoekers Kompass Klub roeren zich na gedwongen sluitingBezoekers van de Gentse nachtclub Kompass Klub overwegen een protestactie te houden op het Sint-Pietersplein. Een petitie om de beslissing van burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) ongedaan te maken heeft al meer dan 10.000 handtekeningen verzameld.
15/03 14u15  Explosie bij Nippon Gases in Oevel: eigen brandweer sproeit om gas neer te slaanBij het gassenbedrijf Nippon Gases in de Nijverheidsstraat in Oevel (Westerlo) deed zich vrijdag rond 10.30u een kleine explosie voor aan een compressor. Het bedrijf spreekt van een kortstondige maar felle vlamontwikkeling, en neemt “corrigerende maatregelen” om herhaling van het incident te voorkomen.
15/03 14u15  De favoriete plekken van Véronique Goossens: “Het Havenhuis doet mij denken aan mijn grootvader”Vandaag is ze de eerste vrouwelijke hoofdeconoom bij een Belgische bank. Vroeger speelde ze, de waszakken achterna glijdend naar de kelder, in de wasserij van haar grootvader. “Wasserij Goossens was een begrip in Berchem. Voor mij was het een speelterrein, ik leerde zelfs fietsen in de kelders.” Onze reporter ging op stap met Véronique Goossens.
15/03 14u15  Extra beveiliging aan moskeeën in tal van Europese steden, maar voorlopig niet in BelgiëIn tal van grote Europese steden wordt de beveiliging aan moskeeën verhoogd na de aanslag in het Nieuw-Zeelandse stadje Christchurch. Bij ons gebeurt dat nog niet, aldus het Crisiscentrum.
15/03 14u15  Zeker 2.800 klimaatactivisten verzamelen in Antwerpen en trekken naar internationale betoging in BrusselIn Antwerpen hebben klimaatactivisten vrijdag een mars gehouden van het Theaterplein tot aan het Centraal Station, waar ze rond de middag de trein hebben genomen richting Brussel. Daar hebben ze zich bij de klimaatbetoging gevoegd. De mars in de hoofdstad kadert in een grote internationale klimaatstaking.
15/03 14u15  Liverpool-coach Jürgen Klopp zoekt geen eigen glorie: “Ik zal beoordeeld worden door God, niet door het aantal trofeeën”Vorig jaar verloor Liverpool nog de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Dit jaar staat de Noord-Engelse ploeg tweede in de Premier League op slechts 1 puntje van leider Manchester City en speelt het de kwartfinale van de Champions League na een knappe 1-3 winst tegen Bayern München. Coach Jürgen Klopp wordt op handen gedragen op Anfield, maar glorie voor zichzelf wil hij niet. “Op een dag zal God me beoordelen, dat is het enige dat telt voor mij.”
15/03 14u00  Tot 54 maanden cel voor dealers die omzet van 405.000 euro haddenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag Adelha E.H. veroordeeld tot 54 maanden cel. De man stond aan het hoofd van een vereniging die anderhalf jaar lang heroïne en cocaïne had verhandeld. Haar omzet werd geraamd op 405.000 euro. Twee loopjongens kregen respectievelijk veertig maanden en twee jaar cel. De rechtbank verklaarde een illegaal vermogensvoordeel van in totaal 87.000 euro verbeurd.
15/03 14u00  Wouter Vrancken niet verrast door uitspraken Beerschot Wilrijk: “Dit zijn we ondertussen gewend”De spanning stijgt Achter de Kazerne. Zaterdag om 16 uur duelleren KV Mechelen en Beerschot Wilrijk om één ticket voor promotie. Op zijn persconferentie ging Malinwa-coach Wouter Vrancken uiteraard in op de uitlatingen van het Beerschot Wilrijk-kamp, en blikte hij vooruit naar morgen. “We mogen niet te fel meegaan in het enthousiasme van de fans.”
15/03 14u00  Toon Aerts fietst door de Kempen: “Ik ben graag in Veussel. Waarom zou ik weggaan?”Veldrijder Toon Aerts blijkt verknocht aan Rijkevorsel. Geen wonder dus dat de meeste favoriete plekken van de Belgische kampioen op Veussels grondgebied liggen. Na een crossseizoen om u te zeggen, hangt ook CittA in het wiel van de held van het veld.
15/03 14u00  Leerlingen, leerkrachten en ouders komen op straat voor het klimaatFreinetschool Triangel en vrij basisschool Ter Laeken kwamen vrijdag samen op straat voor het klimaat in Booischot. Zowel de leerlingen, leerkrachten en een aantal ouders betoogden mee.
15/03 13u45  Stroompanne door ontploffing in cabineDe ruime omgeving van de Antwerpsesteenweg in Mechelen zat vrijdagmiddag een tijdlang zonder stroom nadat er zich een ontploffing had voorgedaan in een stroomcabine.
15/03 13u45  Nainggolan sluit terugkeer bij Rode Duivels helemaal uit: “Het is te laat voor mij”Radja Nainggolan, de centrale middenvelder van Inter Milaan, heeft een terugkeer bij de Rode Duivels volledig uitgesloten. Dat zei hij aan VTM Nieuws. Door de blessure van Axel Witsel en het afscheid van Fellaini en Dembele werd zijn naam opnieuw vernoemd.
15/03 13u45  DISCUSSIE. Is het een goede zaak dat kleuters al een ‘#MeToo’-initiatie krijgen?Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden weerbaar worden gemaakt in de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag. Expertisecentrum Sensoa promoot nu een lespakket dat zelfs de allerjongste kleutertjes inwijdt in ‘Grenzen en Wensen’: knuffelen mag, maar ‘verplichte affectie ‘ is fout. Verdient dit navolging?
15/03 13u45  Overzicht: dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond AntwerpenBrandstichtingen, molotovcocktails, schietpartijen, ontvoeringen, granaten en liquidaties: de lijst drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen is ondertussen ellenlang. Een overzicht.
15/03 13u30  Derde veiligste land ter wereld met 0,9 procent moslims en toch deze aanslag. Hoe kan dat?49 doden bij een aanslagen in Nieuw-Zeeland. Hoe kan dat? Nieuw-Zeeland is toch een van de veiligste landen ter wereld. En die aanslagen waren tegen moskeeën? Maar Nieuw-Zeeland heeft amper 0,9 procent moslims? Het land zal lang zoeken naar een verklaring voor deze wrede aanslag.
15/03 13u30  Leerlingen basisschool in Ekeren voeren klimaatactie aan oversteekplaats LeugenbergIn Brussel gaan vrijdagmiddag heel wat scholen meelopen in de klimaatbetoging. De leerlingen van de Sint-Vincentschool in Ekeren zijn nog iets te klein om naar Brussel te trekken, maar dat liet groep 6 van de school niet aan het hart komen. Ze voerde vrijdagochtend ludiek protest aan een oversteekplaats op De Leugenberg met zelfgemaakte bordjes en muziek.
15/03 13u30  Koningin Máxima even buiten strijd na medische ingreepHet zit tegen voor de Nederlandse vorstin Máxima. Ze is even buiten strijd na een medische ingreep. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Om welke ingreep het precies gaat, is niet geweten.
15/03 13u30  Loting Europa League: Mertens en Napoli moeten voorbij Arsenal, Hazard en Chelsea tegen stuntploegIn Nyon werd vrijdagmiddag geloot voor de kwartfinales van de Europa League. Daarin nemen Dries Mertens en Napoli het op tegen Arsenal. Eden Hazard en Chelsea treffen stuntploeg Slavia Praag.
15/03 13u30  Nethedal kan langverwacht nachtverblijf oprichten: "We zijn zeer blij"Bij Dagcentrum Nethedal uit Booischot (Heist-op-den-Berg) is de kogel eindelijk door de kerk. Al jaren proberen ze er ook een nachtverblijf op te richten voor mensen met een beperking. Door een samenwerking met de Maatschappij voor de Huisvesting van het Kanton Heist-op-den-Berg en de Rotary kan het project nu eindelijk gerealiseerd worden.
15/03 13u15  Antwerpse politie houdt extra oogje in het zeil tijdens Vrijdaggebed na aanslagen in Nieuw-ZeelandDe Antwerpse politie zal extra aanwezig zijn tijdens het Vrijdaggebed en op andere drukke momenten bij de Antwerpse moskeeën. Dat werd beslist na de aanslagen in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland vrijdag, waarbij 49 mensen het leven lieten en meer dan 48 gewonden vielen.
15/03 12u45  Vogue viert diversiteit met veertien actrices in speciaal nummerDe Amerikaanse Vogue maakt in april twee covers vrij om diversiteit te vieren. Het modeblad trommelde veertien actrices op met verschillende achtergronden, zeven van hen poseren op de verschillende romantisch vormgegeven voorpagina’s.
15/03 12u30  Loting Champions League: Lukaku en Manchester United tegen Barcelona, Ajax treft Juventus en Engelse clashVrijdagmiddag is in het Zwitserse Nyon geloot voor de kwartfinales in de Champions League voetbal. Kevin De Bruyne en Vincent Kompany nemen het met Manchester City op tegen Tottenham, de club van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.
15/03 12u30  Waarom iedereen het over de broek van Real Madrid-coach Zinédine Zidane heeft (en wat die kost)Zinédine Zidane werd afgelopen vrijdag voor de tweede keer in zijn trainerscarrière voorgesteld als nieuwe trainer van Real Madrid en op die voorstelling verbaasde hij de hele wereld. Hoe hij dat deed? Met een opvallende broek die tegen zijn klassieke kledingstijl indruist.
15/03 12u15  Geen Kompany en De Bruyne in selectie van de Rode Duivels tegen Rusland en CyprusRoberto Martinez heeft vrijdagmiddag zijn Rode Duivels-selectie bekendgemaakt voor de eerste twee kwalificatieduels voor het EK 2020 – tegen Rusland (21/3) en op Cyprus (24/3) bekendgemaakt. Daarbij geen Vincent Kompany en Kevin De Bruyne. Het duo van Manchester City is geblesseerd.
15/03 12u15  Franse krant Le Monde: “Nog renners geïdentificeerd in dopingzaak Operatie Aderlass”Volgens de Franse krant ‘Le Monde’ zouden Georg Preidler en Stefan Denifl niet de enige renners zijn in het dossier van Operatie Aderlass. Le Monde meldt dat de 40 gevonden bloedzakken in de garage van de Duitse dopingdokter Mark Schmidt geïdentificeerd zouden zijn en dat het dopingnetwerk groter zou zijn dan eerst gedacht.
15/03 12u15  Loting Champions LeagueIn Nyon werd vrijdagmiddag geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Die trekking leverde, uiteraard, enkele topaffiches op.
15/03 12u15  Ikea komt met duurzame collectieDe Zweedse meubelgigant Ikea wil zijn ecologische voetafdruk verkleinen en komt daarom op de proppen met een duurzame collectie meubelen en textiel die vanaf 1 april in de rekken liggen.
15/03 12u00  Max Verstappen: "Mercedes ziet er erg snel uit"Max Verstappen reed tijdens de eerste dag in Australië de derde tijd. De Nederlander was best tevreden over zijn vrijdag in Melbourne, al was hij wel ook onder de indruk van de snelheid van Mercedes.
15/03 12u00  Onze redacteur is nét terug van Christchurch: “In dit droomland, een aanslag? Het laatste wat je verwacht”15 februari 2019. Ik zit samen met mijn vriendin in een pop-upbarretje in Poplar Street in Christchurch onder een stralende zon. Rond ons zitten besnorde hipsters te nippen van hun craftbier, terwijl een folkbandje de instrumenten stemt. Het is de voorlaatste dag van een droomreis: een maand door Nieuw-Zeeland trekken, het mooiste land ter wereld. Nieuw-Zeeland, waar we alleen maar hartelijke, vriendelijke, gastvrije mensen zijn tegengekomen. Nieuw-Zeeland, waar je in elke groene vallei of op elke beboste bergtop hobbits en elfen verwacht. En: Nieuw-Zeeland, het laatste land ter wereld waar je een aanslag zou verwachten.
15/03 12u00  Isabelle woont op 500 meter van moskee: “We zitten binnen met ramen en deuren dicht”Isabelle Goossens (29) uit het Limburgse Beringen woont op 500 meter van de aangevallen Al-Noor moskee in Christchurch. “Omdat we niet weten of het gevaar volledig geweken is, zitten we binnen met ramen en deuren dicht.”
15/03 11u45  Twee kindjes van Belgische vader dood teruggevonden nabij Valencia, lugubere boodschap op muur van hun huisDe twee jonge kinderen van een Belgisch-Spaans gezin, zijn door de Spaanse politie in het dorpje Godella nabij Valencia dood teruggevonden. Het gaat om een jongen van 3 jaar, en zijn zusje van amper vijf maanden. Hun ouders, de Belg Gabriël S. (30) en zijn Spaanse echtgenote Maria G. (28) zijn opgepakt. Ze zouden met psychische problemen kampen.
15/03 11u45  Explosie bij Nippon Gases in Oevel: brandweer sproeit om gas neer te slaanBij het gassenbedrijf Nippon Gases in de Nijverheidsstraat in Oevel (Westerlo) deed zich vrijdag rond 10.30u een kleine explosie voor aan een compressor.
15/03 11u45  Plofkraak op automaat in postkantoor EupenIn de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden de bankautomaat aan de buitenzijde van het postkantoor in Eupen opgeblazen. Dat meldt de procureur des Konings van Eupen, Andrea Tilgenkamp. Eerder hadden verschillende Duitstalige media het nieuws gemeld.
15/03 11u45  Peter Van de Veire en Julie Van den Steen met Ochtendshow te gast in clubhuis RevalidatiecentrumVandaag organiseert Bednet de nationale pyjamadag om synchroon internetonderwijs voor zieke leerlingen in de kijker te zetten. Radiozender MNM was vrijdagochtend tussen 6 en 9 uur te gast om de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow uit te zenden vanuit het clubhuis van het Revalidatiecentrum Pulderbos, met als centrale gast de Mechelse Sylke Wyckmans van leefgroep 4.
15/03 11u30  Crash Boeing 737 MAX Ethiopian Airlines: “Piloot vroeg paniekerig te mogen terugkeren”De piloot van het vliegtuig dat zondag in Ethiopië is neergestort, kreeg onmiddellijk na het opstijgen op de luchthaven van Addis Abeba te maken met een noodsituatie. De gezagvoerder van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines vroeg met “paniekerige stem” om terug te keren, terwijl het vliegtuig naar een abnormale snelheid versnelde. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times, op gezag een persoon die de luchtverkeercommunicatie inzag.
15/03 11u30  Rouwende kat van Karl Lagerfeld brengt modelijn uitChoupette, de kat én erfgenaam van modeontwerper Karl Lagerfeld brengt een ‘eigen’ kledinglijn uit. Daarop staan prints die een ode zijn aan haar recent overleden baasje. Het dier maakte het nieuw zelf bekend via Instagram.
15/03 11u30  Waarom iedereen het over de broek van Real Madrid-coach Zinédine Zidane heeftZinédine Zidane werd afgelopen vrijdag voor de tweede keer in zijn trainerscarrière voorgesteld als nieuwe trainer van Real Madrid en op die voorstelling verbaasde hij de hele wereld. Hoe hij dat deed? Met een opvallende broek die tegen zijn klassieke kledingstijl indruist.
15/03 11u30  Volg zaterdag live ons debat over de tweede promotiewedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot WilrijkDe spanning loopt stilaan hoog op in Eerste Klasse B. Zaterdagnamiddag staat de terugwedstrijd om promotie op het programma. KV Mechelen ontvangt in het eigen AFAS-stadion Achter de Kazerne de Antwerpenaren van Beerschot Wilrijk. In de heenwedstrijd bleef de score steken op een 0-0 gelijkspel.
15/03 11u15  Havengids stelt luxeboek voor na jarenlang rondleiden van presidenten en koningen: vier feiten over de haven die u nog niet wistEen dikke pil van maar liefst 448 pagina’s is De haven, mijn wereld geworden. Het is een ware encyclopedie van de Antwerpse haven, ontsproten aan het onmetelijke brein van Danny Deckers (67), in het eerste jaar van zijn pensionering na jarenlang gids te zijn geweest voor het Havenbedrijf Antwerpen. “Maar waarover ik vertel, is uiteindelijk het werk van tienduizenden medewerkers die samen de haven maken”, zegt hij bescheiden.
15/03 11u15  Hier kan je vieren met de Ieren op St. Patrick’s DayZondag vieren de Ieren officieel hun nationale feestdag, maar de Irish pubs klinken zaterdag ook al op St. Patrick’s Day. Verwacht veel gadgets, gezelligheid, Guinness en groene kleuren. En livemuziek natuurlijk. Op deze Antwerpse adresjes kan u meevieren. Sláinte!
15/03 11u00  Premier Ardern na dodelijke schietpartijen: “Nieuw-Zeeland is een voorbeeld van tolerantie en multicultuur”De premier van Nieuw-Zeeland heeft haar natie toegesproken. Zij zegt dat Nieuw-Zeeland werd uitgekozen voor deze aanslag omdat het een toonbeeld van tolerantie en vreedzame multicultuur.
15/03 11u00  Effe Heffe verhuist tweehonderd meter verder in Cauwenberglei naar drogere maïsakkerDe Scouts en Gidsen van Pulle hebben een abonnement op extreem weer voor hun jaarlijkse Effe Heffe-fuif vanavond, vrijdag. Zaterdag is het Effe Heffe Live met coverbands. Bij de vorige edities moesten auto's uit het slijk worden gesleept of werd hun terrein geteisterd door sneeuw. Vanavond blijft het gelukkig wat windstiller dan vorig weekend.
15/03 11u00  Blessuregolf en schorsingen bezorgen Bölöni kopzorgen: “Het lijstje met twijfelgevallen wordt lang”Antwerp leeft met enkele vraagtekens toe naar de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Zondag (18u) op het veld van KV Kortrijk moet Laszlo Bölöni verschillende pionnen missen.
15/03 11u00  Ooggetuigen van aanslag: “Hij schoot nog twee keer op een meisje dat buiten lag te huilen”Gruwelijk was het, hoe bij een terreuraanslag in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland minstens 40 mensen willekeurig doodgeschoten werden. Ooggetuigen zagen het gebeuren en vertellen in shock over wat ze meegemaakt hebben. “Je kon een speld horen vallen, zo stil was het, en toen viel die dader binnen.”
15/03 10u45  Acht Bulgaren gearresteerd in verband met reeks diefstallenDe politiezone Kempen Noord-Oost heeft donderdagavond acht Bulgaren gearresteerd tijdens een politieactie naar aanleiding van een hele reeks fietsdiefstallen in Retie. Of de acht met die feiten te maken hebben, is nog niet duidelijk.
15/03 10u45  Dader aanslag in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland plaatste livestream van schietpartij op FacebookEen vermeende dader van de aanslagen in twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch plaatste een livestream van zijn daden op Facebook. De beelden op bovenstaande video laten zien hoe de zwaarbewapende man in zijn wagen richting een van de moskeeën rijdt. Ook zijn gezicht komt even in beeld. Het zou gaan om een 28-jarige Australiër met extreemrechtse ideeën. Momenteel is er sprake van zeker 49 doden en tientallen gewonden.
15/03 10u45  Yukiya Arashiro (Bahrain Merida) is maanden buiten strijdBahrain Merida zal enkele maanden geen beroep kunnen doen op Yukiya Arashiro. De Japanner kwam tijdens een trainingsrit zwaar ten val en ging donderdagavond in Thailand onder het mes om een breuk in de linkerelleboog te herstellen. Daarvan zal hij zo’n drie maanden moeten revalideren.
15/03 10u45  Zara experimenteert met gepersonaliseerd denimHet Spaanse Zara experimenteert met het personaliseren van denim om zijn klanten te behagen. Dat zegt Pablo Isla, CEO van de modeketen, tijdens de presentatie van de jaarresultaten.
15/03 10u30  Ook Mechelse zusters stelden vast dat Danneels 'op' was: “Ik dacht nog: de volgende kerst is hij er niet meer”“Toen ik kardinaal Danneels met Kerstmis zag, dacht ik nog: de volgende kerst is hij er niet meer. Hij was op”, zegt zuster Emilia (79). Ook zij stelde samen met haar medezusters vast dat hij zich in Mechelen, waar hij nog altijd woonde, steeds minder toonde.
15/03 10u30  Ouderpaar lanceert eigen kledinglijn voor César en andere stoere baby’sAnderhalf jaar na zijn geboorte is César een van de boegbeelden van ‘Blasé. Antwerp Petite Couture’, het modeproject van zijn ouders Aileen Biront en Dave Van Puijm. Zij lanceerden een kledinglijn voor stoere baby’s.
15/03 10u30  Deze kleine gewoontes helpen om gezonder te levenZin om gezonder te leven? Check. Maar geen idee hoe je eraan moet beginnen en ook niet veel tijd? Dan weet presentatrice en foodie Steffi Vertriest, die vanaf zaterdag te zien is in haar njam!-programma Steffi’s Healthy Pleasures, raad. Dankzij deze kleine trucjes gaat fitter worden ook bij jou makkelijk en snel.
15/03 10u30  Marathonloper Koen Naert mikt in Rotterdam op recordtijd en olympisch ticketKoen Naert neemt op 7 april deel aan de marathon in Rotterdam. De Europese kampioen hoopt in Nederland een persoonlijk record te lopen en zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.
15/03 10u15  NBA. Europese toppers zorgen voor thriller in Denver, play-offs héél ver weg voor LeBron James en zijn LA LakersDe Los Angeles Lakers hebben donderdagavond hun zesde nederlaag in zeven wedstrijden geleden in de NBA. Hoewel LeBron James op de afspraak was, gingen de Californiërs tegen de Toronto Raptors onderuit met 111-98.
15/03 10u00  Supporters plannen mars naar Daknam voor slotmatch van Lokeren in 1AZondag (17 maart) speelt Sporting Lokeren zijn laatste competitiematch in 1A. Dat willen de supporters van wit-zwart-geel niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er wordt vanaf 12u30 een heus fandorp voorzien op de Markt van Lokeren. Na 16u00 trekken de supporters in stoet te voet naar het Daknamstadion waar om 18u00 hun team de thuismatch tegen Cercle Brugge afwerkt.
15/03 10u00  Nutsmaatschappijen ronden werk af op Herenthoutsesteenweg: "Handelaars voelen zich wel in de steek gelaten"In de Herenthoutsesteenweg in Nijlen zijn de nutsmaatschappijen klaar met hun werk aan de kant richting Herenthout. Ook de voorbereidende grondwerken die nodig zijn vooraleer met de aanleg van het fietspad begonnen kan worden, zijn gedeeltelijk klaar.
15/03 10u00  Brand in appartement: gezin kan zich redden dankzij rookmelderIn de Stationsstraat in Turnhout brak donderdagavond rond middernacht brand uit in een appartement op de tweede verdieping. De bewoners konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen, maar de keuken van de flat brandde helemaal uit.
15/03 09u45  Aanslag in Nieuw-Zeeland in top tien van meest dodelijke schietpartijen ooitIn de trieste lijst van de meest dodelijke schietpartijen ooit staat Christchurch op de achtste plaats. Bij de meest dodelijke schietpartij ooit vielen 149 slachtoffers.
15/03 09u45  Officiële dodentol loopt op: 49 doden, meer dan 48 gewonden na schietpartijen in twee moskeeën in Nieuw-ZeelandBij twee schietpartijen in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn 49 doden geteld. De dodentol kan nog oplopen. “Dit kan enkel beschouwd worden als een terroristische aanval”, aldus premier Jacinda Ardern. De politie heeft drie verdachten aangehouden en is actief op zoek naar medeplichtigen. Het is niet duidelijk of de schutters aangehouden zijn. Eén van hen heeft de schietpartij live op sociale media gestreamd. In de stad zijn nog meerdere voertuigen met explosieven aangetroffen.
15/03 09u30  Zoo Planckendael brengt met Monkey Business kmo’s samen in bedrijfseventIn het najaar brengt Zoo Planckendael voor de eerste keer kleine en middelgrote bedrijven samen op een en hetzelfde bedrijfsevent. Tijdens 'Monkey Business' kunnen de kmo's met hun personeelsleden en hun gezinnen en met hun zakenrelaties genieten van een all-in event. De focus ligt op plezier, maar er is ook ruimte om contacten te onderhouden.
15/03 09u30  Play-offs héél ver weg voor LeBron James en zijn LA LakersDe Los Angeles Lakers hebben donderdagavond hun zesde nederlaag in zeven wedstrijden geleden in de NBA. Hoewel LeBron James op de afspraak was, gingen de Californiërs tegen de Toronto Raptors onderuit met 111-98.
15/03 09u15  Milos Raonic en Dominic Thiem staan in halve finales Indian WellsDe Canadees Milos Raonic (ATP 14) en de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) hebben zich bij de laatste vier geschaard op het Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.359.455 dollar).
15/03 09u15  Opnieuw commotie in Damwijk: nepgranaten gevonden in RupelstraatDe Rupelstraat in de Damwijk in Antwerpen-Noord is vanmorgen een tijdlang volledig afgesloten geweest. Er zouden granaten gevonden zijn. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en heeft vastgesteld dat het om nepgranaten gaat.
15/03 09u15  Officieel: 49 doden na schietpartijen in twee moskeeën in Nieuw-ZeelandBij twee schietpartijen in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn 49 doden en meer dan twintig zwaargewonden gevallen. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse premier bevestigd. “Dit kan enkel beschouwd worden als een terroristische aanval”, aldus premier Jacinda Ardern. De politie heeft drie verdachten aangehouden en is actief op zoek naar medeplichtigen. Het is niet duidelijk of de schutters aangehouden zijn. Eén van hen heeft de schietpartij live op sociale media gestreamd. In de stad zijn nog meerdere voertuigen met explosieven aangetroffen.
15/03 09u00  BNP Paribas gaat 4 op de 10 kantoren sluiten: 2.200 banen verdwijnenBNP Paribas Fortis wil in de komende drie jaar 267 van zijn huidige 678 kantoren sluiten. Er verdwijnen ongeveer 2.200 banen. Het nieuws word bevestigd door de bank.
15/03 09u00  Opnieuw commotie in Rupelstraat: nepgranaten gevondenEr zouden opnieuw granaten gevonden zijn in de Damwijk in Antwerpen-Noord. De Rupelstraat is volledig afgesloten. Ontmijningsdienst DOVO heeft vastgesteld dat het om nepgranaten gaat, meldt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.
15/03 08u15  Ben jij ook altijd te laat? Deze concerten moet je nu reserverenOp 9 juli komt Neil Young opnieuw naar het Sportpaleis. De 73-jarige artiest neemt zijn begeleidingsband Promise of the Real mee naar Antwerpen. De ticketverkoop start vrijdag om 10 uur. Ook voor onderstaande concerten kan je tickets reserveren.
15/03 08u15  Opnieuw granaten gevonden in Damwijk: Rupelstraat afgeslotenEr zijn opnieuw granaten gevonden in de Damwijk in Antwerpen-Noord. De Rupelstraat is volledig afgesloten. Ontmijningsdienst DOVO is onderweg, meldt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.
15/03 08u00  Lewis Hamilton snelste in Australië, speelt Ferrari verstoppertje?Ook tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Australië heeft Lewis Hamilton de snelste tijd gereden. Ferrari volgde op redelijke afstand, speelt de Scuderia verstoppertje?
15/03 08u00  Opnieuw granaten gevonden in Damwijk in Antwerpen-NoordEr zijn opnieuw granaten gevonden in de Damwijk in Antwerpen-Noord. De explosieven zijn niet ontploft. De Rupelstraat is volledig afgesloten. Politiediensten zijn ter plaatse.
15/03 08u00  David Goffin stoomt door naar kwartfinales in Challenger PhoenixDavid Goffin (ATP 21) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in Phoenix (hard/162.480 dollar). De 28-jarige Luikenaar klopte in de achtste finales de Noor Casper Ruud (ATP 94) in 2 sets: 7-6 (7/4) en 7-6 (7/4). De wedstrijd duurde 2 uur en 10 minuten. Goffin neemt het in de kwartfinales op tegen de Italiaan Salvatore Caruso (ATP 168).
15/03 07u45  Elise Mertens staat in finale dubbelspel van toptoernooi Indian WellsElise Mertens heeft zich donderdag samen met Aryna Sabalenka geplaatst voor de finale van het dubbelspel in Indian Wells (hard/9.035.428 dollar), ook wel eens het vijfde grandslamtoernooi genoemd.
15/03 07u45  Officieel: veertig doden na schietpartijen in twee moskeeën in Nieuw-ZeelandBij twee schietpartijen in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn veertig doden en meer dan twintig zwaargewonden gevallen. Dat heeft de Nieuw Zeelandse premier bevestigd. “Dit kan enkel beschouwd worden als een terroristische aanval”, aldus premier Jacinda Ardern. Vier verdachten, drie mannen en een vrouw, zijn aangehouden, maar de politie is actief op zoek naar medeplichtigen. Het is niet duidelijk of de schutter of schutters aangehouden zijn. Eén van hen heeft de schietpartij live op sociale media gestreamd. In de stad zijn nog meerdere voertuigen met explosieven aangetroffen.
15/03 07u30  Minstens “negen doden” na schietpartijen in twee moskeeën in Nieuw-ZeelandBij twee schietpartijen in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn minstens volgens lokale media negen doden gevallen, sommige maken gewag van dertig dodelijke slachtoffers. Vier verdachten, drie mannen en een vrouw, zijn aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar medeplichtigen. Het is niet duidelijk of de schutter aangehouden is. De schutter heeft de schietpartij live op sociale media gestreamd. In de stad zijn meerdere voertuigen met explosieven aangetroffen.
15/03 07u00  Twee leidinggevenden verlaten FacebookTwee leidinggevenden stappen op bij socialemediabedrijf Facebook. Facebook-baas Mark Zuckerberg zegt donderdag dat productiehoofd Chris Cox en de verantwoordelijke van chatdienst WhatsApp, Chris Daniels, beslist hebben om het bedrijf verlaten. “Hoewel het triest is om zulke geweldige mensen te verliezen, schept het ook kansen voor andere geweldige leidende persoonlijkheden”, zei Zuckerberg.
15/03 07u00  Met huidige Belgische klimaatmaatregelen zal uitstoot nog stijgenMet de klimaatmaatregelen die België tot nu toe heeft genomen, zou de uitstoot van broeikasgassen tegen 2035 niet dalen maar stijgen.
15/03 07u00  Ook Mechelse zusters stelden vast dat kardinaal Danneels ‘op’ was: “Ik dacht nog: volgende kerst is hij er niet meer”“Toen ik kardinaal Danneels met Kerstmis zag, dacht ik nog: de volgende kerst is hij er niet meer. Hij was op”, zegt zuster Emilia (79). Ook zij stelden vast dat hij zich in Mechelen, waar hij nog steeds woonde, steeds minder toonde.
15/03 06u45  Meerdere doden bij aanslagen in twee moskeeën in Nieuw-ZeelandEen onbekende man heeft het vuur geopend in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Daarbij zijn minsten negen doden gevallen, bevestigt de politie.
15/03 06u30  Tientallen doden bij aanslagen in twee moskeeën in Nieuw-ZeelandEen onbekende man heeft het vuur geopend in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Daarbij zijn tientallen doden gevallen, bevestigt de politie.
15/03 05u15  Blokken: Kempense biochemist zit op recordkoersIn Blokken hangt recordkoorts in de lucht: een biochemist uit Eindhout (Laakdal) doet vanavond voor de tiende keer mee. Het record staat op twaalf deelnames.
15/03 05u15  Arnout “van de PowerPoint” vult twee Lotto Arena’sTwee Lotto Arena’s wil hij vullen. En het gaat hem lukken ook, ook al komt hij qua naambekendheid nog niet aan de enkels van collega Alex Agnew. Maar stand-upcomedian Arnout Van den Bossche (44) is het aan zijn fans verplicht.tdl
15/03 05u15  Westerlo weldra in Turkse handenVoetbalclub Westerlo staat op het punt om in handen te komen van een Turks consortium, dat het overgrote deel van de aandelen van de Kempense club in handen zal krijgen.
15/03 05u15  Uitbreiding waterbusnet op Albertkanaal dwingt nieuwe halteplaats af voor trams aan HavenhuisHet regende donderdagochtend pijpenstelen toen de eerste tram aan het Havenhuis stopte. Er zaten weliswaar nog geen reizigers op, want het ging om een proefrit. De halteplaats aan het Havenhuis is nieuw. Ze werd in het leven geroepen zodat reizigers die De Waterbus gebruiken tussen het Havenhuis en de gemeente Wijnegem via het Albertkanaal, kunnen overstappen op de gewone tram, zonder eerst naar het Steenplein te moeten wandelen.
15/03 05u15  Heraanleg Herentalsebaan trekt nieuwe handelaars aanDe heraanleg van de Herentalsebaan in Deurne heeft heel wat nieuwe handelaars aangetrokken. Baby- en kinderspeciaalzaak Thilo en beenhouwerij ‘Butcher Ikken’ openden er onlangs de deuren en binnenkort mag de straat ook een nieuwe viswinkel verwelkomen.
15/03 05u15  Spel moet meisjes warm maken voor wetenschap en techniekIn basisschool De Zevensprong in Borgerhout werd gisteren ‘De Codekrakers’ gelanceerd, een nieuwe episode van Ava & Trix. Het interactieve spel is gericht op basisscholen en moet in de eerste plaats meisjes enthousiasmeren voor wetenschap en techniek.
15/03 05u15  Proefproject voor zuiverdere lucht in vijf scholen, met steun van stadsbestuurVijf Antwerpse lagere en secundaire scholen gaan vanaf dit jaar aan de slag om de luchtkwaliteit op hun school te verbeteren. Dat gebeurt in samenwerking met de stad Antwerpen, Stadslab2050 en luchtkwaliteit-experts.
15/03 04u00  Hamilton fractie sneller dan Ferrari tijdens eerste oefensessie GP van AustraliëWereldkampioen Lewis Hamilton heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Australië de snelste tijd gereden. De Brit was net iets sneller dan beide Ferrari's. Ook Max Verstappen volgde op minder dan twee tienden. Een veelbelovend begin van het nieuwe seizoen.
15/03 02u15  Scholen in provincie Antwerpen verplichten leerlingen niet om vandaag deel te nemen aan globale klimaatmarsIn maar liefst 98 landen en op 1.328 verschillende plaatsen gaan jongeren vandaag niet naar school. Ze nemen deel aan de globale klimaatmars. Ook bij ons gaan ze opnieuw de straat op, met een nieuwe klimaatslogan in hun handen. Verschillende scholen verplichten hun leerlingen om deel te nemen. Niet in de provincie Antwerpen echter. Dat blijkt uit een rondvraag bij vijftien verschillende scholen. Leerlingen moeten daarover zelf beslissen volgens hen. Als ze toch gaan worden ze meestal niet gestraft of krijgen ze een alternatieve sanctie, zoals brainstormen over klimaatproblemen.
15/03 02u15  Ook kleuters krijgen voortaan #MeToo-lesEen op de vijf minderjarige meisjes en een op de tien jongens krijgt in Vlaanderen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Meer dan ooit is het daarom belangrijk kinderen van alle leeftijden weerbaar te maken, zegt expertisecentrum Sensoa. Zelfs kleuters. Voor hen is voor het eerst een lespakket gemaakt.
15/03 02u15  Antwerpse verhuurder wil taartje aanbieden, maar ontdekt gruwelmoordHet gerecht heeft drie mannen opgepakt die verdacht worden van de marteling en moord op Hilal Makhtout (33) uit Genk. De man werd op gruwelijke wijze omgebracht, zijn lichaam werd verstopt in een gehuurd huisje in de Ardennen. Toen de Antwerpse buurman en eigenaar de nieuwe bewoners een taartje wou aanbieden, ontdekte hij het lijk.
15/03 02u15  1 op de 5 gezinnen getroffen door energiearmoede: angst voor hoge facturen stijgtIn 2017 had 14% van de gezinnen te maken met energiearmoede. Dat betekent dat ze na aftrek van de woonlasten meer dan 11,8% van hun inkomen aan hun energiefactuur moesten besteden. Daarnaast stookt 4,5% van de gezinnen extreem weinig om de rekeningen te kunnen blijven betalen en zegt 6,2% onvoldoende middelen te hebben om hun woonst te verwarmen.
15/03 02u15  STANDPUNT. De laatste rekening van DanneelsIn een interview met biograaf Peter-Jan Bogaert in 2007, toen de etterbuil van de pedofiele misbruiken nog niet was opengebarsten, zei kardinaal Godfried Danneels over de prijs van het celibaat: “Ja, tijdens mijn begrafenis zal de eerste rij leeg zijn. Daarachter zullen een aantal kanunniken en wat bisschoppen zitten. Dat zal het zijn.”
15/03 02u15  Afscheid van kardinaal Godfried Danneels: paus worden bleef hem bespaard, het pedofilieschandaal niet“Laat deze kelk aan mij voorbijgaan.” Godfried Danneels bleef het maar herhalen toen hij in 2005 getipt werd als opvolger van paus Johannes Paulus II. Die loodzware opdracht bleef hem bespaard, maar een andere kelk niet: die van het pedofilie-schandaal rond bisschop Vangheluwe. Plots bleef er niets meer over van alle lof die hij in dertig jaar vergaard had. Het jongetje van 8 dat van zijn vader geen misdienaar mocht worden, maar uiteindelijk een van de invloedrijkste figuren in de katholieke kerk werd, was ver weg.
15/03 02u15  Geen btw meer om kledij of speelgoed weg te schenkenBedrijven die overschotten aan onder meer kleding of speelgoed wegschenken, moeten daar in de toekomst geen btw meer op betalen. Dat is goed nieuws voor organisaties die werken met mensen in armoede.
15/03 02u15  90 interimjobs op de tocht bij DAF TrucksVrachtwagenproducent DAF Trucks ziet zich genoodzaakt de productie terug te schroeven door de economische onzekerheid. Bij de cabine- en assenfabriek in Oevel (Westerlo) sneuvelen daardoor zo’n negentig interims.
15/03 02u15  Telenet Giants Antwerp beleeft wonderlijke week: “En nu de titel? Neen, dat hoor je me niet zeggen”Ja, het werd nog een feestavond na het tweede hoogtepunt in de clubgeschiedenis van Telenet Giants Antwerp in amper vier dagen. Zondag de beker, de eerste prijs in twaalf jaar voor de Giants; woensdag als eerste Belgische club ooit naar de kwartfinales van de Champions League. “Ik moet me soms in de wang knijpen om zeker te zijn dat dit geen droom is”, lacht voorzitter Roger Roels.
15/03 02u15  Antwerpjongeling hoopt teleurstellend seizoen positief af te sluiten: “Zo’n zware periode wil ik niet meer meemaken”Vorig seizoen was hij titularis en een van de revelaties, dit seizoen valt voorlopig zwaar tegen. Maar ondanks “een heel moeilijke periode” is Dylan Batubinsika (23) zijn glimlach nooit verloren. Zijn optimisme evenmin. “Mijn eerste goal voor Antwerp houd ik voor de play-offs!”
15/03 02u15  Onafscheidelijke vrienden bij KV Mechelen hunkeren naar titelfeest: “Dit team kan verbazen in 1A”Ze zijn jong, ze zijn goed en ze staan aan het begin van een veelbelovende carrière. De twee Mechelse seizoensrevelaties Gustav Engvall (22) en Michael Verrips (22) willen in de terugmatch van de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk hun geweldig eerste seizoen bij KV Mechelen verzilveren met een prijs: ‘The Bromotion’. Twee boezemvrienden op promotiejacht. “Volgend seizoen willen we allebei op het hoogste niveau voetballen. Het liefst met KV Mechelen.”
15/03 02u15  Gemeenteraad en huwelijken verhuizen op termijn naar Fort 3Het masterplan om het fortdomein van Borsbeek veelzijdiger en groener te maken, gaat bijna over in een volgende fase. De rechtercaponnière wordt binnenkort gerenoveerd, zodat die de gemeenteraden en huwelijksplechtigheden kan ontvangen.
15/03 02u15  “Nieuwe sporthal? Ja. Op Witbos? Misschien...”Dat Noorderwijk nood heeft aan een nieuwe sporthal, daarover lijkt (bijna) iedereen het eens. Maar het plan voor een verregaande samenwerking met golfclub Witbos stuit op verzet. De stad verlaat nu die piste.
15/03 02u15  Stad plant ondergrondse parking en parkeervrije Grote MarktDe Herentalse coalitie van N-VA en CD&V kondigde eerder al het accent op burgerinspraak aan. Nu het bestuursakkoord zo goed als klaar is, lanceert de stad een online­participatietool. Het akkoord omvat ook een ondergrondse parking en de opwaardering van dorpskernen.
15/03 02u15  Leerlingen Haarstilist tonen creaties in België en LuxemburgDe zevendejaars Haarstilist van Heilig Graf Turnhout mogen een maand lang hun creaties tonen tijdens vier professionele shows in binnen- en buitenland. Ze krijgen zo een unieke kans om een blik achter de schermen te werpen en om kennis te maken met grootheden uit de kapperswereld.
15/03 02u15  Keizershof lanceert zomerfestival“De kogel is door de kerk”, jubelt Wlad Pokoik. De uitbater van muziekcafé Het Keizershof lanceert deze zomer op het Warandeplein een gloednieuw festival.
15/03 02u15  Gert Snoeys steekt al dertig jaar feesten en evenementen in elkaarGert Snoeys wordt dit jaar 50, maar viert nog een andere verjaardag. Hij zit al dertig jaar in de evenementensector. Dat verliep met vallen en opstaan, maar in die drie decennia heeft hij een cliënteel opgebouwd zonder al te veel reclame te maken.
15/03 02u15  Stedelijk Museum koopt schilderij van Pieter FaesDe vaste collectie van het Stedelijk Museum Hoogstraten breidt uit met een werk van de in Meer geboren schilder Pieter Faes. Dat stond al lang op de verlanglijst van conservator Piet Van Deun.
15/03 02u15  ‘Kempen aan tafel’ toont culinaire troeven tussen tomatenVier Kempense topchefs lanceren ‘Kempen aan tafel’, een culinair evenement op een aparte locatie. “De Kempen zijn een culinaire blinde vlek en dat is onterecht”, zegt Bart Gils van Signatuur in Hoogstraten. “Dat willen we met dit evenement aantonen. De ­belangstelling is enorm.”
15/03 02u15  Vrijheid omgedoopt tot fietsstraatNadat er vorig jaar een fietsster werd doodgereden, beslist het gemeentebestuur nu om de ­Vrijheid in Arendonk om te dopen tot een ‘fietsstraat’. Dat betekent dat fietsers er voortaan baas zijn en er over de volledige breedte van de weg mogen rijden. Hoe traag ze ook fietsen, de auto’s moeten achter hen blijven en ­mogen niet voorbijsteken.
15/03 00u15  Twee dagen feest op de HerentalsebaanVandaag, vrijdag, en morgen worden het einde van de werken en de vernieuwde straat uitgebreid gevierd. Vandaag houden verschillende winkels een laatavondopening tot 20u en worden klanten getrakteerd op een hapje en een drankje. Maar het echte feest start om 17.30u op parking Elite, ter hoogte van nummer 230.
15/03 00u15  Genk-killer Slavia Praag knikkert recordwinnaar Sevilla uit Europa LeagueWe zijn de voorbije weken al verwend geweest als het aankomt op onverwachte of sensationele comebacks op het Europese toneel. Denk maar aan die van Manchester United tegen PSG of die van Juventus tegen Atlético Madrid, én de stunt van Ajax tegen Real Madrid. Maar de ‘remontada’ van Slavia Praag tegen Sevilla in de Europa League was misschien wel de beste van allemaal.
15/03 00u00  EUROPA LEAGUE. Arsenal dankt ‘Black Panther’, Inter eruit tegen Duitse hoop en oude bekende zorgt voor stunt in PraagDeel twee van het Europa League-programma leverde een enigszins verwachte comeback op van Arsenal. De Gunners maakten een 3-1-nederlaag uit de heenwedstrijd goed en wonnen met 3-0 van Rennes. Inter werd eruit gekegeld door Eintracht Frankrfurt, terwijl Villarreal makkelijk doorstootte naar de kwartfinales.
14/03 23u00  EUROPA LEAGUE. Arsenal dankt ‘Black Panther’, Inter eruit tegen Duitse hoop en ex-Bruggeling doet netten trillenDeel twee van het Europa League-programma leverde een enigszins verwachte comeback op van Arsenal. De Gunners maakten een 3-1-nederlaag uit de heenwedstrijd goed en wonnen met 3-0 van Rennes. Inter werd eruit gekegeld door Eintracht Frankrfurt, terwijl Villarreal makkelijk doorstootte naar de kwartfinales.
14/03 23u00  Nachtclub is de druppel: PSG legt goudhaantje Adrien Rabiot zelfs schorsing opParis Saint-Germain heeft Adrien Rabiot tot eind maart geschorst. Dat schreef sportkrant L’Equipe, en is donderdag bevestigd aan het Franse persbureau AFP. Rabiot, die sinds midden december in de lappenmand ligt, heeft al een tijdje geen te beste relatie met zijn club.
14/03 22u15  VIDEO Rugzakken gemaakt van ananasbladerenAntwerpenaar Jasper Symons lanceert de Vegan Bags. Dat zijn rugzakken gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Sommigen duurzame items maakt Jasper zelf, andere stukken laat hij door lokale bedrijven produceren. De twintiger heeft grote ambities en is van plan om de industrie van de Fair-Fashion te veroveren.
14/03 22u00  Belinda Bencic blijft stunten en zit bij laatste vier na zege tegen Karolina PliskovaDe Zwitserse Belinda Bencic (WTA 23) heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het WTA Premiertoernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/9.035.428 dollar).
14/03 22u00  De kwalijke gevolgen van ‘Leaving Neverland’: familie van Michael Jackson maakt ruzie en riskeert honderden miljoenen te verliezenMet de reputatie van Michael Jackson zal het na de wereldwijde uitzending van Leaving Neverland wellicht nooit meer goedkomen, maar de documentaire dreigt ook voor zijn nabestaanden kwalijke gevolgen te hebben. Zijn familie maakt ruzie omdat Janet haar broer weigert te verdedigen, en volgens kenners dreigt er ook een fikse financiële kater.
14/03 22u00  Georges Leekens en zijn club Traktor zijn na winst in topper en 9 op 9 nieuwe leider in IranFC Traktor heeft donderdag op de 22e speeldag in de Iraanse voetbalcompetitie de topper tegen Padideh gewonnen met 1-0. De club van coach Georges Leekens gaat daardoor aan de leiding in de stand.
14/03 22u00  Theo Francken op lezing: "Wie niets doet, kan niets verkeerd doen. Ik ben nog altijd heel fier op die redding"De N-VA van Zandhoven had donderdagavond Theo Francken te gast in De Populier voor zijn lezingenprogramma Theo Toert, waarbij hij de Europese migratiecrisis toelicht. Actueler kon de voordracht niet zijn, want Francken werd de voorbije dagen hard aangepakt door Maggie De Block en premier Michel over het systeem van humanitaire visa voor Syrische christenen via tussenpersonen.
14/03 21u45  VRT excuseert zich bij Jean-Marie Dedecker voor ‘beledigende’ advertentieDe VRT heeft zich bij politicus Jean-Marie Dedecker (66) verontschuldigd voor een krantenadvertentie van Radio 2. In die advertentie zoekt de radiozender een tijdelijke vervanger voor Siska Schoeters van De Madammen.
14/03 21u45  “Paul Severs is wakker geworden uit coma”“Charmezanger Paul Segers (70) is wakker geworden uit coma, en hij is opnieuw bij bewustzijn”. Dat meldt VTM Nieuws. De familie van de zanger heeft de twee mensen die hem konden reanimeren ondertussen bedankt: “Voor ons zijn jullie voor eeuwig helden.”
14/03 21u15  Voor het eerst in de geschiedenis komt een Belg in actie in mythische Boat Race tussen Oxford en CambridgeVoor het eerst in de Belgische sportgeschiedenis zal een landgenoot deelnemen aan de jaarlijkse Boat Race tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge. Augustin Wambersie neemt op 7 april deel aan de mythische roeiwedstrijd op de Thames in Londen. De 23-jarige student kreeg donderdag een plaats in de achtkoppige selectie van de “Dark Blues” van Oxford University.
14/03 21u00  EUROPA LEAGUE. Giroud imiteert Ronaldo bij dollend Chelsea, Mertens verliest maar mag naar kwartfinales, Valencia bibbertChelsea, Napoli en Valencia hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De voorlopige man van de avond was Olivier Giroud, die een hattrick scoorde voor de Blues.
14/03 20u45  Amerikaanse Senaat stemt tegen noodfinanciering Mexicaanse muur, Trump dreigt met vetoDe Amerikaanse Senaat, die gecontroleerd wordt door de Republikeinen, heeft donderdag gestemd voor het beëindigen van de noodtoestand aan de Mexicaanse grens. Daarmee wordt de noodfinanciering van de muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens tegengehouden.
14/03 20u30  Diamanten druiventros is schitterende trofee op WK voor wijnkenners in AntwerpenDe man of vrouw die vanavond wereldkampioen sommelier wordt, krijgt een levenslang aandenken aan Antwerpen. Want juweliers Hans Plessers en Tom Daeseleire van Mas Tu Vu Jewels schenken de winnaar een gouden pin, bezet met diamanten. Een echt Antwerps geschenk dus.
14/03 20u30  Greta Thunberg dag voor wereldwijde staking genomineerd voor Nobelprijs voor de VredeGreta Thunberg is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dat maakte het organiserende comité bekend, een dag voor onder impuls van de Zweedse 16-jarige wereldwijd een stakingsdag voor het klimaat gehouden wordt.
14/03 20u30  Borlée-broertjes hebben “constructief” onderhoud met Franstalige minister van Sport: expertisepool voor topsportersRachid Madrane (PS) stelt voor om binnen de Franse Gemeenschap een expertisepool voor topsporters op te richten. Dat zei de Franstalige minister van Sport donderdag na een vergadering met enkele Franstalige atleten, onder wie Kevin, Jonathan en Dylan Borlée. Die konden zich vinden in het voorstel van Madrane.
14/03 20u30  Giants stralen na Europese stunt: “Kunnen spreken van een superseizoen”De Giants namen vandaag al het vliegtuig terug uit Spanje, waar ze Murcia uitschakelden in de Champions League, en landden rond half drie in België. En dat, uiteraard in Deurne.
14/03 20u15  Brits parlement stemt voor uitstel van brexitHet Britse parlement heeft zich donderdagavond met een overweldigende meerderheid uitgesproken voor uitstel van de brexit, al is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe deadline voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie nu zal vallen. Eerder vanavond sprak het Lagerhuis zich ook al uit tegen een tweede brexit-referendum.
14/03 20u15  Stan (11) uit Schoten voelt zich al helemaal ‘Thuis’: “Mijn medeleerlingen kijken niet eens”Emil Mertens kreeg het de voorbije maanden al zwaar te verduren in Thuis. Hij was getuige van een gijzeling, werd door elkaar geschud door Frank Bomans en omdat zijn vader Lander in de gevangenis zit, wordt hij opgevangen in een pleeggezin. Heel wat beter dan zijn personage vergaat het Schotenaar Stan Kersbergen (11), de jongste acteur in de populaire VRT-soap. Met dank aan coach en collega-actrice Tina Maerevoet (Paulien).
14/03 20u15  Komt ‘Operatie Propere Handen’ in stroomversnelling? Parket geeft inzage in dossier matchfixingHet federaal parket heeft de onderzoekscoördinator van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag toestemming gegeven om een aantal stukken van het matchfixingluik in het dossier “Operatie Propere Handen” in te kijken. De onderzoekscoördinator had daarom gevraagd om zijn eigen onderzoek te kunnen voeren. Dat onderzoek dreigt vooral bij KV Mechelen en Waasland-Beveren voor problemen te gaan zorgen, wat dan weer gevolgen kan hebben voor Beerschot-Wilrijk en Lokeren.
14/03 20u00  Anne-Marie (73) volgt geschiedenis op UAntwerpen: “Vroeger was er geen geld, dus studeer ik nu”Om haar geest jong te houden, om zelf mee te blijven met de jeugd en om meer kennis op te doen. Anne-Marie De Staelen heeft verschillende redenen waarom ze sinds 2015 studeert aan de universiteit. De 73-jarige Ekerse denkt nog lang niet aan stoppen. “Er is nog zo veel te leren”, klinkt het enthousiast.
14/03 20u00  Derde coach ontslagen na achtste finales Champions League: Schalke 04 kiest (nog eens) voor Huub StevensNa Santiago Solari bij Real Madrid en Eusebio Di Francesco bij AS Roma is een derde coach ontslagen nadat zijn ploeg faalde in de achtste finales van de Champions League. Nu moet ook coach Domenico Tedesco vertrekken bij Schalke 04.
14/03 20u00  Familie dodelijke slachtoffers opgelucht met vrijspraak chauffeur: “We hebben hem nooit iets verweten”Stijn Wouters uit Tremelo gaat vrijuit voor het dodelijke ongeval van 18 december 2016 in Hulshout waarbij Dimitri Truyts (25) en Daisy Vermeulen (31) uit Herenthout om het leven kwamen. De nabestaanden hebben bestuurder Stijn Wouters nooit iets kwalijk genomen en ze zijn, net als hij, opgelucht dat de rechter hem heeft vrijgesproken. 'Maar we weten nog altijd niet wie er in fout was bij het ongeval.”
14/03 19u45  Brits Lagerhuis stemt voor uitstel van brexitHet Britse parlement heeft zich donderdagavond met een overweldigende meerderheid uitgesproken voor uitstel van de brexit, al is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe deadline voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie nu zal vallen. Eerder vanavond sprak het Lagerhuis zich ook al uit tegen een tweede brexit-referendum.
14/03 19u45  Kwiatkowski laat zich in Parijs-Nice niet opjagen door ploegmaat Bernal, integendeel: “Er kan nog vanalles gebeuren”Michal Kwiatkowski (Sky) reed donderdag in de tijdrit van Parijs-Nice naar een derde plaats, op 11 seconden van winnaar Simon Yates, en loopt in het klassement nog wat verder uit op zijn belangrijkste concurrenten. Zijn dichtste concurrent is zelfs een ploegmaat, maar de Pool laat zich niet van de wijs brengen: “De leiderstrui is het belangrijkste in deze fase van de rittenkoers”, gaf hij na afloop mee.
14/03 19u45  Greg Van Avermaet verwijt zichzelf niets ondanks “zure” tweede plek, Tiesj Benoot voelt zich “goed” ondanks bloedende knieGreg Van Avermaet reed de perfecte finale in de tweede rit van de Tirreno-Adriatico, maar moest de overwinning in de laatste tientallen meters aan de Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck- Quick Step) laten. “Ik heb mezelf niets te verwijten.”
14/03 19u45  Fotozoektocht met de fiets voor speurneuzenMarc Van Dijck uit Brecht en Ingrid Van Laer uit Zandhoven hebben een Speurneuzen-fotozoektocht voor fietsers ontwikkeld.
14/03 19u15  Ouders dodelijk slachtoffer opgelucht met vrijspraak chauffeur: “We hebben hem nooit iets verweten”Stijn Wouters uit Tremelo gaat vrijuit voor het dodelijke ongeval van 18 december 2016 in Hulshout waarbij Dimitri Truyts (25) en Daisy Vermeulen (31) uit Herenthout om het leven kwamen. De nabestaanden hebben bestuurder Stijn Wouters nooit iets kwalijk genomen en ze zijn, net als hij, opgelucht dat de rechter hem heeft vrijgesproken. 'Maar we weten nog altijd niet wie er in fout was bij het ongeval.”
14/03 18u45  Brits Lagerhuis stemt met overweldigende meerderheid tegen een tweede brexitreferendumHet Britse Lagerhuis heeft zich donderdagavond met een overweldigende meerderheid uitgesproken tegen een tweede brexitreferendum. Hoewel oppositiepartij Labour officieel achter zo’n nieuw referendum staat, riep de partijleiding de parlementsleden op zich te onthouden omdat het “niet het juiste moment is”.
14/03 18u30  Ziekenhuis Bornem neemt nieuw onthaal in gebruikDonderdag werd de nieuwe inkomhal van het AZ Rivierenland, campus Bornem, voorgesteld aan de pers. Vanaf morgen verhuist de centrale ingang van het ziekenhuis naar de Kasteelstraat. Het nieuwe onthaal is het sluitstuk van de verbouwingswerken die eind 2013 van start gingen.
14/03 18u00  Gewapende overvallers gaan aan de haal met inhoud kassa Vanden Borre in MechelenTwee gewapende kerels hebben woensdagavond het filiaal van elektroketen Vanden Borre aan de Guido Gezellelaan in Mechelen overvallen. Ze bedreigden het aanwezige personeel en konden de inhoud van de kassa stelen.
14/03 18u00  Leerlingen BimSem triomferen in wedstrijd van Europese Centrale bankBimSem is winnaar geworden van de Generation Euro Students’ Award, een internationale wedstrijd georganiseerd door de Europese Centrale bank. Er wacht hen een reisje naar de hoofdzetel in Frankfurt.
14/03 17u45  BimSem triomfeert in EurowedstrijdBimSem is winnaar geworden van de Generation Euro Students’ Award, een internationale wedstrijd georganiseerd door de Europese Centrale bank. Er wacht hen een reisje naar de hoofdzetel in Frankfurt.
14/03 17u45  Greg Van Avermaet verwijt zichzelf niets na verlies in Tirreno-Adriatico, maar: “Zuur om weer tweede te worden”Greg Van Avermaet reed de perfecte finale in de tweede rit van de Tirreno-Adriatico, maar moest de overwinning in de laatste tientallen meters aan de Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck- Quick Step) laten. “Ik heb mezelf niets te verwijten.”
14/03 17u45  Premier Michel: “Met N-VA nog in regering had Francken waarschijnlijk ontslag moeten nemen”Premier Charles Michel haalde donderdagmiddag opnieuw uit naar voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en de manier waarop die humanitaire visa toekende. Francken blijft zijn methode verdedigen als “het beste systeem dat mogelijk was”.
14/03 17u30  Greg Van Avermaet heeft zichzelf niets te verwijten maar “Zuur om weer tweede te worden”Greg Van Avermaet reed de perfecte finale in de tweede rit van de Tirreno-Adriatico, maar moest de overwinning in de laatste tientallen meters aan de Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck- Quick Step) laten. “Ik heb mezelf niets te verwijten.”
14/03 17u30  Belgische voetbalbond krijgt inzage in ‘Operatie Propere Handen’Het federaal parket heeft een kopie van het luik ‘matchfixing’ in het gerechtelijk onderzoek ‘Propere Handen’ overhandigd aan het bondsparket van de Belgische voetbalbond KBVB. Dat bevestigt het federaal parket.
14/03 17u30  Michel: ‘Met N-VA nog in regering had Francken waarschijnlijk ontslag moeten nemen’Premier Charles Michel haalde donderdagmiddag opnieuw uit naar voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en de manier waarop die humanitaire visa toekende. Francken blijft zijn methode echter verdedigen als ‘het beste systeem dat mogelijk was.’
14/03 16u45  Julian Alaphilippe geeft Greg Van Avermaet het nakijken in de Tirreno-Adriatico en zet de zegeteller van Deceuninck- Quick Step op 16Julian Alaphilippe heeft donderdag de tweede rit in de Tirreno-Adriaticp met aankomst in Pomerance gewonnen. Hij haalde het na een venijnige slotklim in een sprint met een elitegroep voor Greg Van Avermaet Voor de Fransman is het na de overwinning in de Strade Bianche de tweede zege van het seizoen.
14/03 16u45  Simon Yates wint verrassend de tijdrit in Parijs-Nice, Michal Kwiatkowski blijft leider met ploegmaat net achter zichSimon Yates (Mitchelton-Scott) heeft verrassend de tijdrit van 25,5 kilometer in Parijs-Nice gewonnen. Michal Kwiatkowski (Team Sky) werd in Barbentane derde en blijft ook na de vijfde etappe leider.
14/03 16u45  Zware vrachtwagen niet opgewassen tegen rukwind van 120 kilometer per uurEen Amerikaanse vrachtwagen weegt al snel een slordige veertig ton, maar toch was dit zware voertuig niet opgewassen tegen een rukwind van meer dan 120 kilometer per uur. Het was niet de enige truck die omkieperde door de stormwind in de Amerikaanse staat Texas: talloze andere vrachtwagen raakten in de problemen. Ook een motorhome kon niet op tegen de wind en rolde tegen een geparkeerde auto. Daarbij raakte een inzittende van de motorhome gewond.
14/03 16u45  Sylke verblijft noodgedwongen in Reva Pulderbos maar volgt lessen via BednetHet is morgen, vrijdag, al voor de vierde keer Nationale Pyjamadag. Op die dag volgen leerlingen en leerkrachten de lessen in pyjama om kinderen die door een langdurige ziekte niet naar school kunnen te steunen. Een van die leerlingen is Sylke uit Mechelen.
14/03 16u45  Negen eekhoorntjes binnengebracht in opvangcentrum na stormIn het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) zijn negen eekhoorntjes binnengebracht. Ze zijn tijdens het stormweer van de afgelopen dagen uit een boom gewaaid en daarna met heel het nest binnengebracht. De eekhoorntjes worden verzorgd in het opvangcentrum, ze slapen in een couveuse en krijg eten via een spuitje. Ze mogen terug in de natuur als ze oud en sterk genoeg zijn. Ze zullen ongeveer twee maanden in het opvangcentrum blijven.
14/03 16u30  Hoofdaandeelhouder KV Mechelen reageert op uithaal Beerschot Wilrijk-top: “Wij weten dat we onschuldig zijn”De aanloop naar de beslissende return tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk verliep tot donderdag in een opvallend gemoedelijke sfeer. Tot Beerschot Wilrijk-topman Francis Vrancken in deze krant zei dat hij “zeker” was dat Beerschot Wilrijk naar 1A gaat.
14/03 16u30  Roeselare gaat in beroep tegen boete van 1.500 euro voor treuzelende ballenjongensKSV Roeselare gaat in beroep tegen de boete van 1.500 euro die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) oplegde aan de 1B-club. Die straf kregen de West-Vlamingen omdat ballenjongens in de thuiswedstrijd tegen Lommel het spel vertraagden. Dat bevestigde de KBVB donderdag.
14/03 16u15  Parket eist alles samen 23 jaar cel tegen bende die cocaïne verhandeldeHet Openbaar Ministerie heeft donderdag strenge straffen gevorderd tegen negentien beklaagden in een groot drugsdossier. Alles samen werd er 23 jaar cel en 236.000 euro aan boetes gevorderd. De Mechelse bende opereerde vanuit twee hotels in Brussel om uit het vizier van de politie te blijven.
14/03 16u15  Bekende Mechelse deejay Kurt (43) draait op Tomorrowland Winter: “Als 13-jarige mixte ik al plaatjes bij de lokale radio”Dertig jaar is Kurt Verheyen (43) uit Mechelen dit jaar deejay. Als 13-jarige draaide hij zijn eerste plaatjes bij Radio Reflex. Vrijdag reist hij voor een set op Tomorrowland Winter af naar het Franse wintersportgebied Alpe d’Huez.
14/03 16u15  Exacte kostprijs voor het zwembad is bekendDe Heistse gemeenteraad heeft een addendum goedgekeurd in de samenwerkingsovereenkomst met Sportoase, de firma die het nieuwe zwembad in de Lostraat bouwt en later ook onderhoudt en uitbaat.
14/03 16u15  VIDEO “Kinderen verplichten om naar klimaatbetogingen te gaan, is er helemaal over”Burgemeester Bart De Wever vindt het niet kunnen dat scholen hun leerlingen verplichten om naar de klimaatbetoging te gaan. Morgen zal een internationale klimaatactie doorgaan in meer dan 92 landen. Er zal naar verwachting een heel grote opkomst zijn, want voor het eerst zullen zelfs een groot aantal scholen meedoen. Enkele scholen maken er een pedagogische activiteit van. Dan moeten leerlingen verplicht mee in de mars stappen of ze zijn onwettig afwezig. “De wereld op zijn kop” zegt De Wever.
14/03 16u00  De Wever vraagt meer mogelijkheden om misdaadorganisaties te bestrijdenIn Antwerpen heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) donderdag gesproken op een congres rond ondermijning en georganiseerde criminaliteit. Hij herhaalde er zijn vraag aan de federale overheid om lokale besturen meer slagkracht te geven om de belangrijkste criminele organisaties aan te pakken. Volgens minister voor Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) komt er snel een wetgevend initiatief aan dat die slagkracht zal bieden.
14/03 16u00  Een papieren designerhandtas? Dat is dan 450 euroDe Britse ontwerper Stefan Cooke is fan van duurzaamheid en sarcastische humor. Die interesses leidden tot een eigenzinnige collectie papieren handtassen voor de webshop Matches Fashion. Hoeveel dat grapje moet kosten? Omgerekend zo’n 450 euro per accessoire, alstublieft.
14/03 16u00  Negen eekhoorntjes binnengebracht na stormIn het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) zijn negen eekhoorntjes binnengebracht. Ze zijn tijdens de storm uit een boom gewaaid en zijn daarna met heel de nest binnengebracht. De eekhoorntjes worden verzorgd in het opvangcentrum, ze slapen in een couveuse en krijg eten via een spuitje. Ze mogen terug in de natuur als ze oud en sterk genoeg zijn. Ze zullen ongeveer twee maanden in het opvangcentrum blijven.
14/03 15u45  Deze leerkracht combineert vissen én rommel opruimen: “Meester, ben je lekker gaan fappen?”Cedric Willemsen uit Geel komt tijdens zijn vispartijtjes op de Kempense kanalen en waterlopen zoveel zwerfvuil tegen dat hij besloot die consequent op te ruimen. Via een Instagrampagina hoopt hij medestanders te vinden. ‘Fappen’, noemt hij zijn hobby, ofwel ‘fishing against pollution’.
14/03 15u45  Sylke zit vast in Reva Pulderbos maar volgt via Bednet lessen én kan bijkletsen met klasgenotenHet is morgen, vrijdag, al voor de vierde keer Nationale Pyjamadag. Op die dag volgen leerlingen en leerkrachten de lessen in pyjama om kinderen die door een langdurige ziekte niet naar school kunnen te steunen. Een van die leerlingen is Sylke uit Mechelen.
14/03 15u45  Onderzoek naar drugs in afvalwater: minder cocaïne in Antwerpen, maar véél meer MDMAUit de cijfers van het jaarlijkse onderzoek naar drugs in het afvalwater blijkt dat Antwerpenaars voor het tweede jaar op een rij minder cocaïne gebruikt hebben. Het gigantische cijfer voor MDMA – het werkzame bestanddeel van xtc – is waarschijnlijk beïnvloed door een dumping.
14/03 15u45  Nieuw kampioenschap voor elektrische motoren uitgesteld na zware brand in paddock tijdens testsDe start van het gloednieuwe MotoE-kampioenschap is uitgesteld nadat een zware brand woensdagnacht de paddock van het circuit in het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera in de as heeft gelegd, zo maakte de Internationale Motorsportfederatie FIM donderdag bekend.
14/03 15u45  STANDPUNT. De Lijn zet met deze boete een klant met een abonnement op dezelfde lijn als een zwartrijderDe Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft vorig jaar net geen 100.000 processen-verbaal uitgeschreven, maar liefst een kwart meer dan het jaar voordien. De invoering van de Mobib-kaart, die verplicht gescand moet worden bij het opstappen, is de oorzaak bij uitstek.
14/03 15u30  Voor u getest: is ‘Factcheckers’ een relevant programma?Lees meer >
14/03 15u30  STVV-aanvaller Daichi Kamada voor het eerst opgeroepen voor Japanse nationale ploegDe Japanse bondscoach Hajime Moriyasu heeft STVV-aanvaller Daichi Kamada voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg.
14/03 15u30  Weg met de iconische paardenstaart: Ariana Grande toont nieuw kapselDe Amerikaanse popster Ariana Grande staat naast haar muziek bekend om haar ellenlange, inklikbare paardenstaart. In realiteit heeft ze een kortere coupe. Nu kreeg dat kapsel ook een likje haarverf mee.
14/03 15u30  Topvoetbal is business: sponsors krijgen bijna helft van de tickets voor Champions League-finaleOp 5 april start de ticketverkoop voor de Champions League-finale voetbal op 1 juni in Wanda Metropolitano, het stadion van Atlético Madrid. Dat maakte UEFA vandaag bekend. 25.000 tickets worden voorbehouden voor sponsors.
14/03 15u15  Beerschot Wilrijk-fan (17) die vecht tegen tumor kreeg verrassingsbezoek: “Spelers hebben hem zelfs zaterdag uitgenodigd”Het aangrijpende verhaal van Dries Meirsman (17) zorgde vorige week al voor een prachtig moment tijdens de eerste finalewedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen. Deze week verraste Beerschot Wilrijk zijn jonge fan uit Niel met een verrassingsbezoek door Hernan Losada en Jorn Vancamp. “Echt een prachtig gebaar van de club”, vertelt Karlien Garmyn, de mama van Dries. Hij voert al sinds 2014 moedig strijd tegen een agressieve hersentumor.
14/03 15u15  Nijlen plant extra bomen aan op openbaar domeinVorig jaar werden er in het kader van de 1001-bomencampagne maar liefst 1200 bomen uitgedeeld aan inwoners. 'Als lokaal bestuur zetten we het werk nu verder en planten we 32 extra bomen aan op het openbaar domein. Zo werden er vanmiddag haagbeuken en winterlindes aangeplant op het speelterrein in de Kerkevelden en er zijn ook bomen bijgekomen in het speeltuin in Mussenpad, het BMX-terrein en de hondenweiden in Bevel en in het Beekpark', overlopen schepenen van Milieu en Openbare Werken Tom Covens en Paul Laurijssen (beiden CD&V).
14/03 15u15  “Klimaatmarsen van jongeren moeten losstaan van de politiek”Het is donderdag en toch is er geen klimaatmars vandaag, maar morgen -op vrijdag- zal een internationale actie doorgaan in meer dan 92 landen. Er zal naar verwachting een heel grote opkomst zijn, want voor het eerst zullen zelfs een groot aantal scholen meedoen. Enkele scholen maken er een buitenschoolse activiteit van. Dan moeten leerlingen verplicht mee in de mars stappen of ze zijn onwettig afwezig. En dat zint sommige ouders niet. In Antwerpen is er ‘s ochtends een bijeenkomst op het Theaterplein, van waaruit een delegatie met de fiets naar Brussel vertrekt. Andere deelnemers houden een mars naar het station en nemen daar de trein naar de hoofdstad.
14/03 15u15  Sponsors krijgen bijna helft van de tickets voor Champions League-finaleOp 5 april start de ticketverkoop voor de Champions Leaguefinale voetbal op 1 juni in Wanda Metropolitano, het stadion van Atlético Madrid. Dat maakte UEFA vandaag bekend. 25.000 tickets worden voorbehouden voor sponsors.
14/03 15u15  Weg met de voordelen voor bedrijfswagens en tankkaarten: Groen steekt nek uit met grote klimaatberekeningTegen 2030 de CO2-uitstoot met 55% verminderen, de energie-efficiëntie met 45% verhogen, 60% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen halen, 80.000 extra jobs creëren en 2% extra duurzame groei realiseren. Dat zijn de doelstellingen van het ‘paKt 2030’-voorstel dat Groen donderdag heeft voorgesteld. De partij maakt zich sterk dat het financiële plaatje van het plan klopt en zelfs voor 2 miljard euro aan terugverdieneffecten kan opleveren.
14/03 15u15  Antwerp Giants eerste Belgische club ooit in kwartfinale Champions LeagueDrie dagen nadat ze de beker van België wonnen, hebben de Antwerp Giants een nieuwe, historische prestatie neergezet. Als eerste Belgische club ooit mogen ze naar de kwartfinales van de Champions League. De Giants verloren gisteren wel nipt met één puntje in het Spaanse Murcia, maar de heenmatch hadden ze gewonnen met acht punten verschil.
14/03 15u00  Raadkamer laat verdachte schietpartij Brederodestraat vrij met enkelband, parket gaat in beroepDe raadkamer heeft donderdag beslist dat Nihat Y. (32), één van de verdachten van de dodelijke schietpartij in de Brederodestraat van begin februari, zijn voorhechtenis verder mag uitzitten onder elektronisch toezicht. Voorlopig komt de man echter niet vrij, want het parket heeft beroep aangetekend tegen de beslissing.
14/03 14u45  VIDEO Antwerp Giants eerste Belgische club ooit in kwartfinale Champions LeagueDrie dagen nadat ze de beker van België wonnen, hebben de Antwerp Giants een nieuwe, historische prestatie neergezet. Als eerste Belgische club ooit mogen ze naar de kwartfinales van de Champions League. De Giants verloren gisteren wel nipt met één puntje in het Spaanse Murcia, maar de heenmatch hadden ze gewonnen met acht punten verschil.
14/03 14u45  De plakplekken van onze reporter: hier kan je blijven plakken in AntwerpenElke week stelt onze reporter Elien Van Wynsberghe een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Boogaloo.
14/03 14u45  Nieuwe tegenvaller voor Rode Duivels: na Kevin De Bruyne valt ook Axel Witsel geblesseerd uitDe Rode Duivels zullen het de komende interlands waarschijnlijk zonder Axel Witsel moeten doen. De middenvelder van Borussia Dortmund raakte geblesseerd en wordt na de interlandperiode weer fit verwacht, laat zijn coach Lucien Favre weten.
14/03 14u45  Daarom is duurzame mode geen trend, maar een blijverWe hechten anno 2019 veel belang aan de oorsprong van onze kleding en de manier waarop ze is gemaakt. En de interesse om ons steeds eerlijker te kleden, neemt steeds toe. Dat blijkt uit cijfers van modezoekmachine Lyst.
14/03 14u30  Lopen door gebouwen of feesten op de Herentalsebaan: 10 tips om eropuit te trekken dit weekendFeesten op de Herentalsebaan, winkelen met animatie in Mechelen of de lopers van de Antwerp Urban Trail aanmoedigen? Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven tien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
14/03 14u30  Vier gewonden bij hevige woningbrand in ZandvlietBij een felle brand in de Zandvlietse Dorpstraat zijn donderdagmiddag vier personen gewond geraakt. Het vuur is ondertussen onder controle.
14/03 14u15  Aan het strand van Oostende: ruime menukaart met aandacht voor kinderen (3/5)Onze recensent stapt iedere week zonder afspraak en anoniem een Antwerpse horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Aan het strand van Oostende.
14/03 14u15  Gisteren nog doelpuntenmaker in Barcelona-Lyon: Barcelona-aanvaller drie à vier weken buiten strijdFC Barcelona en de Franse nationale ploeg kunnen de komende drie à vier weken geen beroep doen op Ousmane Dembélé. Onderzoek op donderdagochtend bij de flankaanvaller bracht een scheur in de linkerhamstring aan het licht, zo maakte de club bekend.
14/03 14u00  Wie grijpt het laatste Play-off 1 ticket? Alle ogen dit weekend op STVV vs. KAA GentDe schijnwerpers op de slotspeeldag van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League zullen zondag integraal op de wedstrijd tussen Sint-Truiden en AA Gent gericht zijn. Beide teams, respectievelijk zevende en zesde in de tussenstand, strijden in een onderling duel op Stayen voor de laatste stek in Play-off 1. De slotspeeldag wordt integraal zondag, om 18u00, afgewerkt.
14/03 14u00  Reacties op dood Danneels: “Van kleine jongen in Kanegem tot Kardinaal”Live en op sociale media komen de reacties binnen op het overlijden van kardinaal Godfried Danneels. “Van kleine jongen in Kanegem tot Kardinaal”, schrijft Hilde Crevits (CD&V).
14/03 14u00  Aangrijpend: verrassingsbezoek voor Beerschot Wilrijk-fan die tegen tumor vechtDries Meirsman, de Beerschot Wilrijk-fan uit Niel die al sinds 2014 tegen een agressieve hersentumor vecht, werd thuis verrast door Hernan Losada, een legende op het Kiel, en speler Jorn Vancamp. Ze wilden de jongen een hart onder de riem steken en lieten ook zien dat iedereen hem steunt in zijn moedige strijd. Het resultaat is deze aangrijpende video.
14/03 14u00  Robotmaaiers niet veilig voor schoenenNiet alle robotmaaiers zijn even veilig, dat blijkt uit onderzoek van Test-Aankoop. De Stiga M5 en Ambrogio Next 4.0 basic medium tonen zelfs een ernstig veiligheidsprobleem.
14/03 13u45  Louis Vuitton in de problemen door Michael JacksonVoor het Franse luxelabel Louis Vuitton komt de documentaire ‘Leaving Neverland’ over de schaduwkant van Michael Jackson heel ongelegen. Creatief directeur Virgil Abloh heeft zijn tweede collectie voor het huis, die hij voorstelde in januari, voor een deel aan de zogenoemde King of Pop gewijd. Dat zou hem nu weleens zuur kunnen opbreken.
14/03 13u30  Aangrijpend: verrassingsbezoek voor Beerschot-fan die vecht tegen tumorDries Meirsman is een moedige jongeman, de Beerschot-fan uit Niel vecht al sinds 2014 tegen een agressieve hersentumor. Nu werd hij thuis verrast door Beerschot-legende Hernan Losada en speler Jorn Vancamp. Zij wilden de jongen een hart onder de riem steken en laten zien dat iedereen de jongeman steunt in zijn gevecht tegen de tumor. Het resultaat is deze aangrijpende video.
14/03 13u30  Twaalf Franstalige topatleten, onder wie Thiam en Borlées, starten ‘AthlePro’ om meer inspraak te krijgen in beleidTwaalf topatleten aangesloten bij de Franstalige atletiekbond (LBFA) hebben zich verenigd onder de noemer ‘AthlePro’. Dat bracht La Dernière Heure donderdag naar buiten en werd later door de atleten bevestigd aan Belga.
14/03 13u15  Olé, olé, à volonté: in deze restaurants eet je zoveel je wilHeb jij vaak nog een hongertje als je van tafel komt? Zijn de porties in sommige restaurants voor jou echt te klein? Deze Antwerpse horecazaken bieden een oplossing met hun à volonté-formules.
14/03 13u15  DISCUSSIE. Hoe zie jij de rol van Danneels in de kerk de laatste decennia?Met het overlijden van kardinaal Godfried Danneels verdwijnt een figuur die de katholieke kerk door jaren van héél zwaar weer loodste. Hij was ernstig kandidaat om paus te worden, maar was in die zin voor andere delen van de kerk te veel een vernieuwer. In eigen land werd hij dan weer geassocieerd met het toedekken van de misbruikschandalen, terwijl hij zich naar eigen zeggen net inzette om de slachtoffers te horen.
14/03 13u00  25.000 mensen dansen kou weg op eerste Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez25.000 mensen dansten zich gisteren warm in het Franse Alpe d’Huez, op de eerste Tomorrowland Winter. Een feestje, waarbij de sfeer voor een keer onder het vriespunt mocht dalen. Al sputterde de motor van de eerste ’coole’ versie toch ook wat aan de start, met een haperend betalingssysteem en niet zo’n best weer. Wij serveren u niettemin vijf topmomentjes. Ijskoud. En op een bedje van loeiharde beats.
14/03 13u00  Kardinaal Godfried Danneels (85) overleden in MechelenKardinaal Godfried Danneels, emeritus aartsbisschop van Mechelen-Brussel, is donderdagvoormiddag bij hem thuis in Mechelen overleden. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel. Danneels was 85 jaar.
14/03 12u45  Ondanks duidelijke taal van Joachim Löw, Hummels blijft hopen op Mannschaft: “Zo slecht zijn we toch niet?”Bayern-verdediger Mats Hummels legt zich niet neer bij zijn vroegtijdige verwijdering uit de Duitse nationale ploeg. Een tiental dagen geleden maakte bondscoach Joachim Löw nochtans bekend in de toekomst niet meer op het Bayern-trio Hummels, Jérôme Boateng en Thomas Müller te rekenen. “Ik sluit een terugkeer niet uit. Zo slecht zijn wij toch niet?”, vroeg Hummels zich woensdag na de uitschakeling door Liverpool in de achtste finales van de Champions League openlijk af.
14/03 12u45  Duitse pers schiet met scherp na uitschakeling Bayern München: “We zijn tweedeklassers in Europa”Met Bayern München verdween gisteren de laatste Duitse club uit de Champions League. Bayern liet het in eigen huis afweten tegen Liverpool en kreeg een ontnuchterende 1-3 nederlaag aangesmeerd. Robert Lewandowski liet zich achteraf kritisch uit over de tactiek van Bayern en ook de Duitse pers schiet met scherp. “Op Europees niveau is het Duits voetbal een tweedeklasser.”
14/03 12u45  Zin in een culturele uitstap? In onze tips vind je kunst, muziek, film, comedy en poëzie terugMet dit regenweer inspiratie nodig voor een culturele uitstap? In onze selectie vind je film, muziek, musical, comedy, kunst en zelfs poëzie terug. Voor ieder wat wils dus...
14/03 12u45  Kardinaal Danneels (85) overleden in MechelenKardinaal Godfried Danneels, emeritus aartsbisschop van Mechelen-Brussel, is donderdagvoormiddag bij hem thuis in Mechelen overleden. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel. Danneels was 85 jaar.
14/03 12u15  Eten voor minder dan 15 euro: fish-and-chips bij Bia MaraFoodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week ging hij langs bij Bia Mara in hartje stad en proefde de fish-and-chips: 12 euro.
14/03 12u15  Dodelijk ongeval Hulshout: bestuurder vrijgesproken wegens twijfelDe rechtbank in Turnhout heeft donderdag Stijn Wouters (35) wegens twijfel vrijgesproken voor een dodelijk ongeval op de Booischotseweg in Hulshout. Op 18 december 2016 kwamen Dimitri Truyts (25) en Daisy Vermeulen (31) uit Herenthout daarbij om het leven.
14/03 12u15  Wat als je alles gewonnen hebt wat er te winnen valt? Anna van der Breggen gaat mountainbiken: “Als je geen doelen meer hebt, stop je beter”De Nederlandse Anna van der Breggen is wereldkampioene, olympisch kampioene en won elke koers die je als wielrenster maar wil winnen. Binnenkort laat ze haar wegfiets aan de kant en zal ze de mountainbikewedstrijd ‘Cape Epic’ rijden. Niet om te winnen, wel om het mee te maken. “Ik moet doelen hebben waar ik enthousiast van word. Als dat niet meer zo is, stop ik beter”, zegt van der Breggen in AD.
14/03 12u00  Sebastian Vettel: "De sfeer zit goed bij Ferrari"Aan de vooravond van het begin van het nieuwe F1-seizoen blikt Sebastian Vettel vooruit naar de start van het seizoen en de wijzigingen binnen het team.
14/03 12u00  Nieuwe komedie WIK: 'Gene man in ons kot'Toneelkring Willen Is Kunnen (WIK) brengt vanaf 22 maart haar nieuwe komedie 'Gene Man in Ons Kot' in zaal Sint-Maarten aan de Lindendreef 6 in Halle.
14/03 12u00  Geen rijbewijs meer nodig? In de haven wélSteeds minder Belgische jongeren halen een rijbewijs. Het behalen ervan en een auto bezitten kosten te veel, vinden ze. Jongeren kopen liever een gsm en in de stad hebben ze toch openbaar vervoer. Maar in de haven is en blijft een rijbewijs belangrijk, voor zowel de jobkansen als de veiligheid op de drukke terminals. Werkgeversorganisatie Cepa gaat daarom de opleiding en het examen volledig terugbetalen en wordt ook strenger voor nieuwe medewerkers.
14/03 11u45  KAART. Zes kruispunten in Antwerpen, waaronder twee zwarte punten, worden binnenkort veiligerVanaf 19 maart krijgen zes drukke kruispunten in het zuiden van Antwerpen, waarvan twee zwarte punten, een nieuwe lichtenregeling. Dat maakt het Agentschap Wegen & Verkeer donderdag bekend in een persbericht. De aanpassingen kaderen rond de nieuwe verkeerscomputer in Antwerpen en moeten in de eerste plaats de verkeersveiligheid op deze kruispunten verbeteren.
14/03 11u45  Dertiger al twaalf dagen vermist: laatst gezien aan LondenbrugDe politie heeft donderdag een opsporingsbericht verspreid voor de 36-jarige Ionut Florea. De man werd zaterdag 2 maart voor het laatst gezien in de buurt van de Londenbrug in Antwerpen, sindsdien ontbreekt elk spoor.
14/03 11u45  Geen rijbewijs meer nodig? In de haven wél,Steeds minder Belgische jongeren halen een rijbewijs. Het behalen ervan en een auto bezitten kosten te veel, vinden ze. Jongeren kopen liever een gsm en in de stad hebben ze toch openbaar vervoer. Maar in de haven is en blijft een rijbewijs belangrijk, voor zowel de jobkansen als de veiligheid op de drukke terminals. Werkgeversorganisatie Cepa gaat daarom de opleiding en het examen volledig terugbetalen en wordt ook strenger voor nieuwe medewerkers.
14/03 11u30  Legendarisch zoldercafé in Antwerpen: Julien Schoenaerts werd er over de toog geslagen en Toots kwam een deuntje spelenIn 1984 doofde het licht in club Vecu. Het zoldercafé in de Moriaanstraat was de place to be in de jaren zeventig. Toots Thielemans speelde er, Julien Schoenaerts vloog er over de toog en Hugues Pernath viel er dodelijk van de trap. Volgende week komen herinneringen aan de Vecu onder de hamer bij Bernaerts.
14/03 11u30  Gezin voor 400.000 euro opgelicht met Tesla-aandelen: “Erfenis en spaargeld van kinderen is weg, we hebben niks meer”“Mijn erfenis is weg, het spaargeld van de kinderen is weg. We hebben niks meer.” Een koppel uit het Limburgse Oudsbergen is voor 400.000 euro opgelicht met Tesla-aandelen nadat ze een jaar lang werden bijgestaan door ‘beleggingsadviseurs’.
14/03 11u30  Wat als je alles gewonnen hebt wat er te winnen valt? Anna van der Breggen: “Als je geen doelen meer hebt, stop je beter”De Nederlandse Anna van der Breggen is wereldkampioene, olympisch kampioene en won elke koers die je als wielrenster maar wil winnen. Binnenkort laat ze haar wegfiets aan de kant en zal ze de mountainbikewedstrijd ‘Cape Epic’ rijden. Niet om te winnen, wel om het mee te maken. “Ik moet doelen hebben waar ik enthousiast van word. Als dat niet meer zo is, stop ik beter”, zegt van der Breggen in AD.
14/03 11u15  Op schattenjacht gaan in La Maison Gioline: “Elk item is uniek”‘Brocante inrichting, decoratie en leuke betaalbare presentjes’ is boven de etalage van La ­Maison Gioline in Hoogstraten geschilderd. En ook dat de koffie en thee er altijd klaarstaan. Meer hebben wij niet nodig om de winkeldeur van deze nieuwe zaak op de Vrijheid te doen rinkelen.
14/03 11u15  “Zonnepanelen boven treinen komen er nooit”: Infrabel wijst voorstel burgemeester Schelle afMet de klimaatdiscussie en de aangekondigde vernieuwingen aan het spoorwegennet lanceert het bestuur in Schelle het voorstel om het hele spoornet in België te overkappen met zonnepanelen. Maar spoorwegbeheerder Infrabel schiet het idee meteen af.
14/03 11u15  Aantal Antwerpse studenten die bedrijf opstarten, stijgt spectaculair: van 49 naar 1.599 in twee jaarHet aantal jongeren die tijdens hun studie een onderneming opstarten, is in de provincie Antwerpen in twee jaar tijd meer dan verdertigvoudigd. Die stijging komt er omdat ondernemende studenten sinds 2017 geen of amper belastingen moeten betalen.
14/03 11u15  Topmodel Doutzen Kroes deelt haar beautytipsDoutzen Krous (34) betrap je niet snel op een beautyblunder. Daarom vroeg modeblad Vogue het topmodel om een beautytutorial te maken. Daarin deelt de Nederlandse schone haar geheimen voor een onberispelijke, natuurlijke look. Daarbij spendeert ze vooral veel aandacht aan haar huid, die ingemasseerd wordt met vochtinbrengende crème, concealer en foundation.
14/03 11u00  ‘Desperate Housewives’- actrice betrokken in omkoopschandaal: met smeergeld naar een topuniversiteitTwee Amerikaanse actrices riskeren een celstraf, omdat ze een oplichter hebben betaald om hun kinderen binnen te loodsen in een topuniversiteit.
14/03 11u00  De vrouw achter het fenomeen RonaldoTranen van geluk huilde ze toen haar Ronaldo drie treffers scoorde. De vrouw van wie de wereld tot nu toe alleen wist dat ze Georgina heet en dat ze een voorliefde heeft voor dure kleren, blijkt nu ook van vlees en bloed. Een echte moeder ook voor ‘haar’ vier kinderen. Met de stervoetballer deelt ze het vroege verlies van een vader.
14/03 11u00  Antwerpenaar (80) treft lijk van Limburger aan in huurhuisje in ArdennenEen 80-jarige Antwerpenaar heeft woensdagochtend een lugubere vondst gedaan in de woning die hij verhuurde aan vier Limburgse mannen in het Waalse dorpje Forzée. Een van de huurders, een 33-jarige Genkenaar, lag er dood op de grond. Hij was vastgebonden, geslagen en vertoonde brandwonden. De drie andere huurders waren gevlucht. “De man is met geweld om het leven gebracht”, bevestigt het parket. Drie twintigers zijn aangehouden.
14/03 11u00  Indische verpleegkundigen moeten personeelstekort hier opvangenZeventien Indiase verpleegkundigen volgen momenteel een intensieve opleiding van zes maanden bij Hivset en woonzorgcentrum ZNA Joostens.
14/03 11u00  Met de boot naar Ha Long Bay en lampionnen kijken in H?i An: tips voor een reis in VietnamPresentator Gilles De Coster trekt samen met negen kandidaten naar Vietnam om er op zoek te gaan naar de kersverse mol. Hoog tijd om mee te verdwalen tussen de rotsen in Ha Long Bay en de rijstvelden van Sapa. Vijf ervaringen voor op je bucketlist.
14/03 10u45  Zürich mag WK wielrennen in 2024 organiserenHet WK wielrennen wordt in 2024 in het Zwitserse Zürich georganiseerd, zo maakte de Zwitserse Wielerfederatie Swiss Cycling donderdag bekend.
14/03 10u45  Zo ver staan KV en Beerschot Wilrijk met ticketverkoop en ... (mogelijke) festiviteitenDe fans van KV Mechelen en Beerschot Wilrijk tellen ongeduldig af naar zaterdagmiddag klokslag 16.00u. Zowel op het trainingsveld als in de coulissen zijn beide clubs druk in de weer met de voorbereiding op een eventuele titel.
14/03 10u30  Een overload aan Luk Alloo of een legendarische Britse serie: onze tv-tips voor dit weekendWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist Thijs Van den Bos zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou enkele kijktips. Dit zijn onze tips voor komend weekend.
14/03 10u30  Waarom May ondanks alles nog in het zadel zitOver de Brexit blijven de Britten diep verdeeld, maar op de vraag of Theresa May moet opstappen, antwoorden ze bijna eensgezind “ja”. Alleen staat het woord ‘ontslag’ niet in het woordenboek van de premier.
14/03 10u30  NBA - Golden State Warriors roepen Houston Rockets een halt toeDe zegereeks van Houston Rockets in de NBA is ten einde gekomen. In het eigen Toyota Center verloren ze woensdag met 104-106 van regerend kampioen Golden State Warriors.
14/03 10u15  Versoepeling moet einde maken aan absurde regels bij gebruik auto mindervalideEr komen soepelere regels voor het gebruik van auto’s die personen met een handicap onder een gunstig btw-tarief hebben gekocht. Vandaag zijn die voorwaarden soms absurd streng, vindt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD), volgens wie de aanpassing een pak ongemakken voor personen met een handicap en hun gezin uit het leven moet helpen.
14/03 10u15  Vijf Albanezen veroordeeld na resem woninginbrakenEen Albanese inbrekersbende is door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot celstraffen van een tot vijf jaar. De betrokkenen stonden terecht voor een hele resem woninginbraken.
14/03 10u15  Die kamer voor oma? Dat is dan 2.110 euro per maand, alstublieftEr moet een prijsbeperking komen voor nieuwe rusthuizen, want nu zijn hun dagprijzen buitensporig hoog. Dat zegt expert sociaal beleid Jozef Pacolet (KU Leuven). “Een kamer in een nieuw rusthuis kost gemiddeld liefst 2.100 euro per maand. Ze vragen wat ze willen, de overheid controleert toch niet. Terwijl die net de bewoners zou moeten beschermen.”
14/03 10u15  Café in Brederodestraat moet twee maanden dicht door drugshandel en overlastCafé Royal in de Brederodestraat moet vanaf maandag twee maanden de deur sluiten. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA). De politie ontving al enige tijd klachten over het café. Er werd ook geregeld drugs gevonden bij controles.
14/03 10u15  Syriër die visum kreeg onder Francken mogelijk betrokken bij zware misdaad van president al-AssadDe asieldiensten onderzoeken of een van de 1.502 Syriërs die via een humanitair visum van het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ons land binnenkwamen, betrokken was bij misdaden van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag en wordt door een goede bron aan Belga bevestigd.
14/03 10u00  Zijn we rijp voor vlees uit een laboratorium?Volgens een enquête van dierenrechtenorganisatie Gaia bij 1.001 mensen blijkt 42% van de Belgen voorstander van kweekvlees. Maar wat is dat nu precies? En wanneer komt dat op de markt?
14/03 10u00  Dertiger uit Hoogstraten opgepakt in drugsonderzoek: vier kilo cannabis gevonden bij huiszoekingEen 30-jarige man uit Hoogstraten werd gisteren opgepakt en aangehouden voor handel en bezit van verdovende middelen. Een vrouw van 25 die ook werd opgepakt, is terug vrij zonder voorwaarden, zo laat het Antwerpse parket weten in een persbericht.
14/03 09u45  Poetsvrouw krijgt vijf jaar cel na diefstal en brandstichting in MechelenDe Mechelse correctionele rechtbank heet Martine V. (48) veroordeeld tot vijf jaar cel met probatie-uitstel voor de brandstichting in een woning waar ze als poetsvrouw werkte.
14/03 09u45  Nick Nuyens over zaak-van Aert: “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”Wie is er nu schuldig aan het dispuut tussen Nick Nuyens en Wout van Aert? Daarover gaat midden oktober een rechtszaak van start. Dat maakte Nuyens bekend tijdens Extra Time Koers. “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”, klinkt het.
14/03 09u45  Coworkingspace Noordpoort opent in 19de-eeuwse elektriciteitscabineEen verborgen 19de-eeuwse parel in de Dambruggestraat is door publiciteitsfotograaf Bart Peeters (43) helemaal gerestaureerd en ingericht als coworkingspace, met plaats voor meer dan zestig ondernemers en zelfstandigen. Leuk detail: in de kelder werd een vergadertuin met vijver aangelegd.
14/03 09u30  F1-racedirecteur Charlie Whiting (66) overleden: “Formule 1 verliest een trouwe vriend”F1-racedirecteur Charlie Whiting is donderdag in het Australische Melbourne op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longembolie, zo maakte de Internationale Autosportfederatie FIA donderdag bekend, drie dagen voor de openingsrace van het seizoen in Albert Park.
14/03 09u30  VIDEO. Is dit de slechtste strafschop ooit?Zou Bersant Celina vannacht goed geslapen hebben? We betwijfelen het. De Kosovaars-Noorse voetballer van Swansea City wou woensdagavond in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion vanop de stip uitpakken met een Panenka, maar dat mislukte volledig. Toch nog maar eens naar Lionel Messi kijken, beste Celina. Die voerde zijn Panenka woensdagavond in de Champions League tegen Lyon wel uit volgens de regels van de kunst.
14/03 09u15  Tom Dumoulin: “Ik voelde me echt verraden door Preidler, ik ben super boos”Tom Dumoulin heeft voor het eerst gereageerd op de dopingbekentenis van Georg Preidler, een voormalig ploegmaat bij Team Sunweb. “Ik voel me verraden”, zei hij tijdens een interview woensdagavond in de Tirreno-Adriatico. “Ik vind het verschrikkelijk.”
14/03 09u00  Nora Gharib maakt problemen onder jongeren bespreekbaar: “Voor mij is drugs op elk vlak een risico”In haar videorubriek ‘Heavy Sh!t’, waar binnenkort ook een boek van uitkomt, bespreekt Nora Gharib alle soorten issues waar jongeren mee worstelen. Hiermee wil ze leeftijdsgenoten die met dezelfde onzekerheden te maken hebben, helpen en inspireren. Daarin gaat het onder andere over drugs. Zelf beweert Nora nog nooit drugs genomen te hebben, evenals de rest van de tafel bij Lieven Van Gils.
14/03 09u00  Tornado raast in de buurt van Belgische grens met Duitsland: 32 huizen beschadigd en 2 gewondenEen tornado heeft woensdagmiddag over het Duitse Roetgen getrokken, vlakbij de Oostkantons. Volgens de Duitse nieuwswebsite Aachener Nachrichten liet de tornado een spoor van verwoestingen achter.
14/03 08u15  David Goffin begint alvast goed in PhoenixDavid Goffin (ATP 21) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde (achtste finales) van het Challengertoernooi in Phoenix (hard/162.480 dollar). De 28-jarige Luikenaar klopte in de tweede ronde de Spanjaard Roberto Carballes Baena (ATP 111) in 2 sets: 6-1 en 6-4. De partij nam 1 uur en 7 minuten in beslag.
14/03 08u15  Bij Beerschot Wilrijk is er geen twijfel: “100 procent zéker dat we naar 1A gaan”Francis Vrancken - mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk - en zijn rechterhand Luc Neefs - die eveneens in het clubbestuur zit - schijnen het wel héél zeker te weten: “Beerschot Wilrijk speelt volgend seizoen in 1A. Hopelijk krijgen we het zaterdag al voor elkaar. Lukt dat niet, dan zal het via het dossier ‘Propere Handen’ en de groene tafel gebeuren.”
14/03 08u00  Opnieuw felle rukwinden mogelijk: code geel van 11 tot 17 uurDe weerkaarten veranderen donderdag nauwelijks in vergelijking met de voorbije dagen, met buien en gevaar voor zware windstoten. Ook vrijdag wordt regen verwacht en veel wind. Een structurele weersverbetering zou er begin volgende week aankomen. Dat meldt het KMI.
14/03 07u45  Panne Facebook-applicaties geen gevolg cyberaanvalDe technische problemen bij Facebook zijn volgens het Amerikaanse socialmediabedrijf geen gevolg van cyberaanvallen. De vier belangrijkste applicaties kampten sinds woensdagnamiddag urenlang met pannes.
14/03 05u15  Fregat trotseert immense golven tijdens stormHet Verenigd Koninkrijk werd dinsdag geteisterd door storm Gareth. En het Britse fregat HMS Sutherland kwam middenin die storm terecht, waardoor het torenhoge golven moest trotseren. De beelden daarvan zijn spectaculair.
14/03 05u15  Ian Thomas ontdekt bizar online verhaal waarin hij de hoofdrol speeltWattpad is een online bibliotheek die fanfictie verzamelt. Dat zijn gefantaseerde, vaak seksueel getinte verhalen over beroemdheden, geschreven voor en door fans. Het internetfenomeen woedt niet enkel in Hollywood, ook Bekende Vlamingen spelen de hoofdrol in de wildste fantasieën van hun schrijflustige fans. Groot is de verbazing van de panelleden als blijkt dat er over enkelen van hen al pikante fanfictie op het net blijkt te staan.
14/03 02u15  Nieuwe fietsostrade is alternatief voor BrusselsesteenwegHet ontwerp voor het nieuwe stuk fietsostrade tussen de grens met Zemst en de Stenenmolenstraat in Mechelen-Zuid langs de spoorweg moet voor de zomer klaar zijn. Tegelijk zijn er ook plannen om de fietspaden op de Brusselsesteenweg (N1) zelf veiliger te maken.
14/03 02u15  60 beroertes per dag, maar niemand herkent symptomen: Mechelse studenten trekken straat op met campagneJaarlijks krijgen bijna 20.000 mensen in ons land een beroerte. Dat zijn er gemiddeld zestig per dag. Te weinig mensen herkennen de symptomen echter, verwarren en beroerte met een hartinfarct en weten wat ze moeten doen. Vandaar dat studenten verpleegkunde van Thomas More in Mechelen de straat op gingen om mensen te informeren. Want bij een beroerte is elke seconde van tel.
14/03 02u15  Wie zonnepanelen heeft, mag slimme meter nog vijftien jaar uitstellenWie zonnepanelen heeft, mag er zeker van zijn dat zijn investeringen niet in rook opgaan wanneer overal in Vlaanderen de digitale meter wordt geïnstalleerd. Wie dat wil, mag van de Vlaamse regering nog vijftien jaar voor het bestaande systeem kiezen. De sector is opgelucht.
14/03 02u15  Vlaams Belang haalt omstreden Britse anti-islamactivist naar AntwerpenVlaams Belang nodigt zaterdag de omstreden Britse anti-islamactivist Tommy Robinson uit in Antwerpen. Of preciezer: het is het de Antwerpse afdeling die het evenement organiseert. Filip Dewinter, dus. Voorzitter Tom Van Grieken neemt afstand. Een beetje toch.
14/03 02u15  121 mensen die humanitair visum kregen spoorloos, De Block snoeihard: “Het systeem-Francken is ontspoord”Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) was gisteren opnieuw snoeihard voor haar voorganger Theo Francken (N-VA), toen ze de resultaten van een intern onderzoek naar het systeem van humanitaire visa voorlegde aan de Kamer. “Als je weet dat zo’n visum in bepaalde landen meer waard is dan de lotto winnen, is dat systeem gedoemd om tot problemen te leiden.”
14/03 02u15  Controleurs De Lijn schrijven 63% meer pv’s uit in provincie Antwerpen: veel reizigers vergeten Mobib-kaart te scannenDe Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft vorig jaar net geen 100.000 processen-verbaal uitgeschreven, maar liefst een kwart meer dan het jaar voordien. De invoering van de Mobib-kaart, die verplicht gescand moet worden bij het opstappen, is de oorzaak bij uitstek. In de provincie Antwerpen is ook het aantal betrapte zwartrijders sterk toegenomen, terwijl dat in enkele andere provincies net daalde.
14/03 02u15  STANDPUNT. Chaos rond humanitaire visa: geen goed nieuws voor Francken“Ik tref vandaag een departement in crisis en in chaos aan.” Dat zei Maggie De Block toen ze in december vorig jaar na de val van de regering-Michel het departement Asiel en Migratie overnam van Theo Francken. Francken reageerde furieus op de uitspraak. En toegegeven, ze getuigde in die crisisdagen niet meteen van grote politieke fijngevoeligheid. Dat gaf De Block de dag nadien ook toe. Maar uit haar getuigenis over de gang van zaken op het kabinet-Francken gisteren in de Commissie Binnenlandse Zaken blijkt dat haar woorden toch niet zó slecht gekozen waren. Wat betreft de humanitaire visa mag gerust van chaos gesproken worden.
14/03 02u15  Toevallige voorbijganger die Paul Severs reanimeerde in verlaten veld getuigt: “De oermens in mij kwam boven”Een gps die tilt sloeg, waarna hij in de desolate velden van het Waals-Brabantse Saintes rechtsomkeer moest maken. En een cursus reanimeren die hij zich nog herinnerde van de opleiding orthopedagogie. Dat charmezanger Paul Severs (70) zijn hartaanval op de fiets dinsdagvoormiddag overleefde, is te danken aan Michiel Goven (30), technicus bij Telenet.
14/03 02u15  Horeca-uitbaters zijn het beu: sms-netwerk waarschuwt voor één vrouw die niet betaaltAl sinds september vorig jaar loopt Nadine W. (48) de ene horecazaak aan de kust na de andere buiten zonder te betalen. Ook al riskeert ze nu 21 maanden cel voor die tafelschuimerij, toch blijft ze voortdoen. De horeca-uitbaters zijn het beu en hebben een sms-netwerk geïnstalleerd om elkaar te waarschuwen als ze weer ergens opduikt.
14/03 02u15  Koppel neemt brasserie De Kolvenier overSteve Van den Eynde (34) en Dorien Van De Sande (30) zijn sinds maandag de nieuwe uitbaters van brasserie De Kolvenier in de Kolveniersvest in Lier. Alhoewel ze beiden veel ervaring hebben in de horeca, is het hun eerste eigen zaak.
14/03 02u15  Mede-eigenaar Beerschot Wilrijk: “Hopelijk promoveren we zaterdag al, en anders via de groene tafel”Francis Vrancken - de mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk - en zijn rechterhand Luc Neefs - die eveneens in het clubbstuur zit - schijnen het wel héél zeker te weten: “Beerschot Wilrijk speelt volgend seizoen in 1A. Hopelijk krijgen we het zaterdag al voor elkaar. Lukt dat niet, dan zal het via het dossier ‘Propere Handen’ en de groene tafel gebeuren.”
14/03 02u15  Internationale wandelgoeroe in Antwerpen: “Jullie zijn goed op weg om een echte wandelstad te worden”Jim Walker staat internationaal bekend als de wandelexpert. Hij was woensdag even in Antwerpen en ging op stap, van het Centraal Station naar de Grote Markt. “Antwerpen lijkt goed op weg om een echte wandelstad te worden”, zegt Walker.
14/03 02u15  Huis van het Kind in Ekeren opent op 8 april voor publiekTom Meeuws (sp.a), schepen van onder meer Sociale Zaken en samenlevingsopbouw, heeft woensdagnamiddag in Ekeren het veertiende Huis van het Kind geopend in Antwerpen. Cöordinator in Ekeren is Els Van Parys. Zij begroette ook districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en districtsschepen Annemie Plompen (N-VA).
14/03 02u15  Oost versmelt met west op PoparteHet artistieke platform Al Arte, dat focust op film, beeldende kunsten, muziek, theater en mode in een ‘east meets west-setting’, zet in ’t Werkhuys een expo op rond popart uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika: Poparte.
14/03 02u15  Fenomenaal doelpunt van Frans GuyanaRonaldo scoorde alweer een hattrick in de Champions League. Toch niet slecht voor iemand die een dameskapper in Geel zou kunnen zijn. Het deed me denken aan de Kempense versie van de Champions League, eigenlijk een competitie tussen jeugdhuizen. Ooit bedacht aan de toog van Cahier de Brouillon in Hoogstraten, zeg maar ‘De Cajé’.
14/03 02u15  Schepen wil deel kastanjes parkdreef kappen: “Veiligheid gebruikers park is in het gedrang”De gemeente overweegt om een aantal van de oude kastanjebomen in de dreef van het gemeentepark nu toch zelf te vellen. “Het veiligheidsrisico wordt te groot”, aldus schepen van Leefmilieu en Openbaar Domein Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!).
14/03 02u15  “We willen laten zien dat beide clubs leven en dat voetbal altijd plezant is”Zaterdag zullen heel wat Antwerpse ogen gericht zijn op de tweede finalewedstrijd Beerschot Wilrijk versus KV Mechelen, met als inzet promotie naar de hoogste voetbalklasse. Maar later die dag speelt Koninklijk Berchem Sport om 20u thuis de derby tegen de City Pirates uit Merksem. Het belooft minstens even boeiend te worden. En zeker even gezellig.
14/03 02u15  Jonge mannen gezocht voor musicalIn april starten de repetities voor de nieuwste musical van Westel Musical Producties. De opvoeringen hiervan zijn gepland voor april-mei 2020. De vereniging uit Westerlo is nog specifiek op zoek naar mannen tussen de 16 en 35 jaar om de cast te vervolledigen.
14/03 02u15  Schepencollege weigert vergunning woonzorgcampusHet schepencollege van N-VA en Groen in Lille heeft de omgevingsvergunning voor een woonzorgcentrum voor 44 bewoners en 30 assistentiewoningen op de site van de oude melkerij in Gierle geweigerd. Het architectenbureau Archipro dat al jaren aan de plannen werkt, reageert verbolgen. “Dit is louter een politieke afrekening”, stelt Marc Claeys van Archipro.
14/03 02u15  Start openbaar onderzoek LieremanVan maandag 18 maart tot en met dinsdag 16 april loopt er een openbaar onderzoek over het natuurinrichtingsproject in de Liereman. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) organiseert twee infosessies en tien zitdagen.
14/03 01u15  Gemeente koopt terrein schietstand op, om er school en woningen te realiserenDe gemeente koopt het terrein van de schuttersgilde Sint-Sebastiaan aan de Schoolstraat om er woningen te realiseren. De boogschutters op hun beurt verhuizen volgend voorjaar naar het voormalige containerpark achter ’t Gasthuis. “En de tuin van dat gemeenschapscentrum wordt veel groener en aantrekkelijker”, belooft schepen van Ruimtelijke Ordening Maarten Janssens (N-VA).
14/03 01u15  Handelaars bepalen zelf mee ontwikkeling winkelgebiedMet Handelshart Herentals heeft de keizerstede een nieuw overlegorgaan waarin alle winkeliers en horeca-uitbaters hun zeg hebben om hun sector aantrekkelijker te maken. Het budget daarvoor verviervoudigt, met verplichte inbreng van de ondernemers.
14/03 01u15  Gemeente in vrouwenhanden: beleidscoördinatoren zijn op één na allemaal vrouwTijdens de gemeenteraad werd dinsdagavond het managementteam voorgesteld aan de nieuwe raadsleden. Zes van de zeven beleidscoördinatoren zijn vrouwen. Heist-op-den-Berg blijkt een gemeente in vrouwenhanden.
14/03 01u15  Aanvraag van de laatste kansDe uitbater van het slachthuis Sus Campiniae in Oevel (Westerlo) willen over het eigen bedrijfsterrein een nieuwe toegangsweg aanleggen naar de site. Op die manier wordt het aanpalende kerkhof minder met de bedrijvigheid geconfronteerd. De provincie beslist net voor de zomer over de vergunning. Komt die er niet, dan gaat het slachthuis op 10 augustus dicht.
14/03 01u15  Doorstart Tamboerke niet evidentDe ondernemingsrechtbank in Turnhout heeft brasserie Tamboerke failliet verklaard. Uitbaatster Ingrid Machilsen legde zelf de boeken neer.
14/03 01u15  Kempense barista’s in spe nemen deel aan nationale wedstrijd: “Hier worden de leerlingen in de koffie gesopt”Jaimy Bertels (18) uit Turnhout buigt zich over de tafel en slurpt koffie uit een lepel. Dat heet cup tasting en het is een van de onderdelen van de wedstrijd Belgian Junior Coffee Ambassador, waaraan leerlingen van achttien hotelscholen uit heel België deelnemen. “Hier worden ze gesopt in de koffie”, fluistert Jaimy’s leraar.
14/03 01u15  Creatief talent leeft zich uit om leegstand tegen te gaanDe stad Mechelen schrijft een wedstrijd uit voor een nieuwe ontwikkeling op de site van de stedelijke bibliotheek in de Moensstraat. Er moeten woningen komen. In afwachting vindt de artistieke werkplaats Artenova er gedurende twee jaar onderdak om leegstand tegen te gaan.
14/03 01u15  Verkeerslichten in centrum knipperen oranje van 22u tot 6uHet gemeentebestuur wil tijdens minder drukke perioden de doorstroming van het verkeer in het centrum van Bonheiden aanpassen. Daarom lanceert het een nieuwe maatregel tussen 22 en 6u. De verkeerslichten op de Muizensteenweg maar ook aan het Kerkplein en aan kleuterschool Gekko knipperen dan oranje.
14/03 01u15  Buurtbewoners Watermolenstraat organiseren eigen snelheidsmetingenBuurtbewoners van de Watermolenstraat, die zowel in Keerbergen als in Rijmenam (Bonheiden) ligt, zijn de auto’s die met hoge snelheid door hun straat rijden, meer dan beu. De verkeersremmende maatregelen blijken niet efficiënt en de bewoners dringen aan op een evaluatievergadering.
14/03 01u15  Plannen en timing klaar voor opvullen kleiputtenDe plannen voor het opvullen van kleiputten in Terhagen (Rumst) en Boom werden woensdagavond aan het publiek voorgesteld. Actiegroep Red onze Kleiputten vindt dat te veel natuur voor aangevoerde Oosterweelgrond moet sneuvelen.
14/03 01u15  “Ook wij bleken als dierenartsen soms totaal verkeerd om te gaan met katten”Dierenkliniek ’t Hof, op de hoek van de Nieuwstraat en de Hofstraat in Essen, verkreeg de internationale accreditatie ‘Cat Friendly Clinic’. De praktijk werd omgebouwd in functie van katten en de medewerkers volgden een speciale opleiding.
14/03 01u15  Jonge ontwerpster hoopt met crowdfunding eigen kledinglabel in winkels te krijgen: “Het klimaat is belangrijk, ook in mijn collectie”Kleren voor mannen én vrouwen, en met aandacht voor het klimaat. Ontwerpster Silke Mattheeusen (22) weet waar ze naartoe wil met haar label Studio Error. Haar eerste ontwerpen zijn nu online te bekijken, met een crowdfunding hoopt ze die ook in de winkels te krijgen.
14/03 01u15  “Wij hebben een alternatief verkeersplan”Bewoners van de noordelijke straten in de stad vragen betere ingrepen om de straten verkeersveilig te maken. Een verbreding met betonkanten in combinatie met het weghalen van het eenrichtingsverkeer is volgens hen géén verbetering. “Terwijl hier een prachtig project zou kunnen worden gerealiseerd.”
14/03 01u15  Restauratie raadhuis begint in oktoberHet stadsbestuur van Hoogstraten heeft op de dorpsraad in Meerle een stand van zaken gegeven over de dorpskernvernieuwing. Het voormalige raadhuis krijgt volgend jaar een nieuwe functie.
14/03 00u45  “Plots had die aannemer een gigantische put in mijn tuin gegraven”Isabelle Sauer woont op de Oude Bosuilbaan in Deurne met haar dochtertje van 6 jaar in een appartement op de begane grond. Haar dochter kan al sinds september vorig jaar niet meer in de tuin spelen. “Door de werken aan een nieuwbouw naast ons, is onze tuin een onveilige puinhoop geworden”, klinkt het.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x “Carry Goossens in zijn beste rol ooit”21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Carry Goossens toont zich sterker dan ooit in Vergeet mij niet, een voorstelling die met de acteur in het achterhoofd werd geschreven. Mede dankzij het pijnlijk actuele thema van dementie lokt Vergeet mij niet, vrijdag te zien in Temse, al voor het vierde seizoen volle zalen.
9x Gemeentebesturen hebben oog en oor voor bekommernissen zwakke weggebruikers21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op de Nationale Applausdag zetten heel wat Vlaamse fietsersbonden fietsers in de bloemen omdat ze, vaak in moeilijke omstandigheden, geregeld hun tweewieler gebruiken. Maar aan de infrastructuur kan sowieso altijd nog worden gesleuteld, geeft fietsersbond Azura aan.
8x Kwart nieuwe fietspaden op gewestwegen haalt minimumvereisten niet21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de provincie Antwerpen werd op gewestwegen vorig jaar 22,3 kilometer aan fietspaden aangelegd, maar een kwart voldoet niet aan de voorschriften. “Het kan niet dat de overheid haar eigen normen niet volgt”, zegt Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V).
7x Vernieuwd dancefestival Dystopia verhuist van juli naar juni21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De zesde editie van het Borsbeekse dancefestival Dystopia vindt niet, zoals de voorgaande jaren, tijdens het tweede weekend van juli plaats, maar wel op zaterdag 22 juni. Het evenement situeert zich zo net na de examens en vlak voor de start van de zomervakantie. Ook aan het concept wordt gesleuteld. Daarover maakt de organisatie binnenkort meer details bekend. Elektronische dancemuziek blijft sowieso centraal staan en ook het Fort 3 blijft als locatie dienen.
7x In dit Antwerps restaurant eet je de lekkerste stoofvlees-friet21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen.
7x Hans Vanwijnboekt met Giants achtste zege op rij na felle kamp: “We moesten het vroeger afmaken”20/03 23u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bloed, zweet en tranen heeft het gekost aan Telenet Giants Antwerp om tegen Leuven Bears met een achtste opeenvolgende overwinning te kunnen uitpakken. Het Leuven van coach Eddy Casteels had tot diep in het vierde kwart uitzicht op een stuntzege bij de bekerwinnaar. Uitblinker Paris Lee leidde de Sinjoren in moneytime echter naar winst. De selectie van coach Roel Moors prijkt met 15 zeges in 19 wedstrijden alleen aan de leiding in de EuroMillions League.
6x Tony Mertens legt boeken neer: “Voorschot van bijna 5.000 euro kwijt”20/03 23u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Voor vele Antwerpen waren de verf- en interieurwinkels van Tony Mertens een begrip. Maar na meer dan veertig jaar werd de concurrentie met de grote doe-het-zelfwinkels te groot en werden de boeken neergelegd. Maandag volgt vermoedelijk het faillissement. Intussen duikt ook al een eerste gedupeerde op.
3x Escape room verleidt lenteshoppers21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Herentalse handelaarsvereniging houdt haar jaarlijkse Lenteshopping in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april. Op beide dagen presenteren verschillende winkels hun nieuwe collecties ook tijdens modeshows op vijf verschillende catwalks in openlucht. De Zandstraat is dan winkelwandelstraat. Op zondag (vanaf 13.30u) vormt het Spel van de Roetaert ook een extra attractiepool voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de wat ouderen is er uniek vertier te vinden in de pop-up escape room rond het zombiethema. Deze griezelige container, waaruit twee tot vier moedigen binnen het uur moeten zien te ontsnappen, blijft bovendien de hele maand april op de hoek van de Grote Markt en de Kerkstraat opgesteld staan.
3x Leerlingen pleiten zelf voor AED-toestel aan sporthal21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Naast de hoofdtoegang van de middelbare school De Vesten hangt sinds woensdag een externe defibrillator (AED). Het zijn de leerlingen zelf die een pleidooi voor de plaatsing van het toestel hielden en daarvoor steun van Lions Club kregen.
3x Pak meer Heistenaars in schuldbemiddeling21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het aantal inwoners van Heist-op-den-Berg met financiële problemen is het voorbije jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers over het aantal mensen in budgetbeheer.

Statistieken

Artikels:
31801
Gelezen:
3347
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven