donderdag 21 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Economie pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u45
 

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/03 02u15  Kwart nieuwe fietspaden op gewestwegen haalt minimumvereisten niet In de provincie Antwerpen werd op gewestwegen vorig jaar 22,3 kilometer aan fietspaden aangelegd, maar een kwart voldoet niet aan de voorschriften. “Het kan niet dat de overheid haar eigen normen niet volgt”, zegt Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V).
21/03 02u15  Vernieuwd dancefestival Dystopia verhuist van juli naar juni De zesde editie van het Borsbeekse dancefestival Dystopia vindt niet, zoals de voorgaande jaren, tijdens het tweede weekend van juli plaats, maar wel op zaterdag 22 juni. Het evenement situeert zich zo net na de examens en vlak voor de start van de zomervakantie. Ook aan het concept wordt gesleuteld. Daarover maakt de organisatie binnenkort meer details bekend. Elektronische dancemuziek blijft sowieso centraal staan en ook het Fort 3 blijft als locatie dienen.
21/03 02u15  “Carry Goossens in zijn beste rol ooit” Carry Goossens toont zich sterker dan ooit in Vergeet mij niet, een voorstelling die met de acteur in het achterhoofd werd geschreven. Mede dankzij het pijnlijk actuele thema van dementie lokt Vergeet mij niet, vrijdag te zien in Temse, al voor het vierde seizoen volle zalen.
21/03 02u15  In dit Antwerps restaurant eet je de lekkerste stoofvlees-friet Het restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen.
21/03 02u15  Gemeentebesturen hebben oog en oor voor bekommernissen zwakke weggebruikers Op de Nationale Applausdag zetten heel wat Vlaamse fietsersbonden fietsers in de bloemen omdat ze, vaak in moeilijke omstandigheden, geregeld hun tweewieler gebruiken. Maar aan de infrastructuur kan sowieso altijd nog worden gesleuteld, geeft fietsersbond Azura aan.
21/03 02u15  Escape room verleidt lenteshoppers De Herentalse handelaarsvereniging houdt haar jaarlijkse Lenteshopping in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april. Op beide dagen presenteren verschillende winkels hun nieuwe collecties ook tijdens modeshows op vijf verschillende catwalks in openlucht. De Zandstraat is dan winkelwandelstraat. Op zondag (vanaf 13.30u) vormt het Spel van de Roetaert ook een extra attractiepool voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de wat ouderen is er uniek vertier te vinden in de pop-up escape room rond het zombiethema. Deze griezelige container, waaruit twee tot vier moedigen binnen het uur moeten zien te ontsnappen, blijft bovendien de hele maand april op de hoek van de Grote Markt en de Kerkstraat opgesteld staan.
21/03 02u15  Leerlingen pleiten zelf voor AED-toestel aan sporthal Naast de hoofdtoegang van de middelbare school De Vesten hangt sinds woensdag een externe defibrillator (AED). Het zijn de leerlingen zelf die een pleidooi voor de plaatsing van het toestel hielden en daarvoor steun van Lions Club kregen.
21/03 02u15  Pak meer Heistenaars in schuldbemiddeling Het aantal inwoners van Heist-op-den-Berg met financiële problemen is het voorbije jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers over het aantal mensen in budgetbeheer.
21/03 02u15  “Als het bedrukt kon worden, gebeurde het in Turnhout” Zaterdag opent in het vijftigjarige Nationaal Museum van de Speelkaart een expo over Turnhouts drukwerk. De Turnhoutse boekbindersgilde zal demonstraties geven in een speciaal daarvoor ingericht atelier.
21/03 02u15  Acteurs Theater Stap hebben nog meer verborgen talenten Ze speelden alle drie de pannen van het dak in theaterproducties en televisiereeksen. Maar op Wereld Downsyndroom Dag tonen we graag dat de acteurs van Theater Stap nog veel meer kunnen, van muziek schrijven tot olympische medailles behalen.
21/03 02u15  “We zetten bacteriën in tegen processierupsen” Turnhout schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen processie-rupsen. Een nieuwe bestrijdings-methode wordt in Zevendonk uitgetest. “Het is goed dat we een structurele aanpak hebben”, zegt Marc Boogers (Groen).
21/03 02u15  Muziekcafé Het Keizershof viert jubileum met openluchtfestival Stan Van Samang, Kate Ryan, Lauro Tesoro en Golden Earring. Dat zijn de publiekstrekkers van Summer Sessions, het nieuwe festival dat de uitbaters van het Turnhoutse muziekcafé Het Keizershof midden juli op het Warandeplein lanceren.
21/03 02u15  Gehucht heeft meer binding met België In Nederland vonden woensdag verkiezingen plaats voor de provincies en waterschappen. Wie in Castelré (Baarle-Nassau) wilde stemmen, had daardoor een geldige reden om op café te gaan.
21/03 02u15  De schoonheid van Mol door de ogen van de schilder Het mooie en edele Mol. Ooit werd de gemeente zo omschreven: villaggio bello e nobile. Omdat het in het Italiaans nog mooier klinkt, kreeg de nieuwe voorjaarstentoonstelling van het Jakob Smitsmuseum deze titel mee.
21/03 02u15  Omheinde truckparking opent in april Aan de Steenweg op Meerhout opent het gemeentebestuur tegen eind april een grote en beveiligde parkeerruimte voor vrachtwagens. Voor de aankoop van het perceel en de inrichting investeerde de gemeente 97.000 euro.
Laatste update: vandaag om 2u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/03 13u00  25.000 mensen dansen kou weg op eerste Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez25.000 mensen dansten zich gisteren warm in het Franse Alpe d’Huez, op de eerste Tomorrowland Winter. Een feestje, waarbij de sfeer voor een keer onder het vriespunt mocht dalen. Al sputterde de motor van de eerste ’coole’ versie toch ook wat aan de start, met een haperend betalingssysteem en niet zo’n best weer. Wij serveren u niettemin vijf topmomentjes. Ijskoud. En op een bedje van loeiharde beats.
14/03 13u00  Kardinaal Godfried Danneels (85) overleden in MechelenKardinaal Godfried Danneels, emeritus aartsbisschop van Mechelen-Brussel, is donderdagvoormiddag bij hem thuis in Mechelen overleden. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel. Danneels was 85 jaar.
14/03 12u45  Ondanks duidelijke taal van Joachim Löw, Hummels blijft hopen op Mannschaft: “Zo slecht zijn we toch niet?”Bayern-verdediger Mats Hummels legt zich niet neer bij zijn vroegtijdige verwijdering uit de Duitse nationale ploeg. Een tiental dagen geleden maakte bondscoach Joachim Löw nochtans bekend in de toekomst niet meer op het Bayern-trio Hummels, Jérôme Boateng en Thomas Müller te rekenen. “Ik sluit een terugkeer niet uit. Zo slecht zijn wij toch niet?”, vroeg Hummels zich woensdag na de uitschakeling door Liverpool in de achtste finales van de Champions League openlijk af.
14/03 12u45  Duitse pers schiet met scherp na uitschakeling Bayern München: “We zijn tweedeklassers in Europa”Met Bayern München verdween gisteren de laatste Duitse club uit de Champions League. Bayern liet het in eigen huis afweten tegen Liverpool en kreeg een ontnuchterende 1-3 nederlaag aangesmeerd. Robert Lewandowski liet zich achteraf kritisch uit over de tactiek van Bayern en ook de Duitse pers schiet met scherp. “Op Europees niveau is het Duits voetbal een tweedeklasser.”
14/03 12u45  Zin in een culturele uitstap? In onze tips vind je kunst, muziek, film, comedy en poëzie terugMet dit regenweer inspiratie nodig voor een culturele uitstap? In onze selectie vind je film, muziek, musical, comedy, kunst en zelfs poëzie terug. Voor ieder wat wils dus...
14/03 12u45  Kardinaal Danneels (85) overleden in MechelenKardinaal Godfried Danneels, emeritus aartsbisschop van Mechelen-Brussel, is donderdagvoormiddag bij hem thuis in Mechelen overleden. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel. Danneels was 85 jaar.
14/03 12u15  Eten voor minder dan 15 euro: fish-and-chips bij Bia MaraFoodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week ging hij langs bij Bia Mara in hartje stad en proefde de fish-and-chips: 12 euro.
14/03 12u15  Dodelijk ongeval Hulshout: bestuurder vrijgesproken wegens twijfelDe rechtbank in Turnhout heeft donderdag Stijn Wouters (35) wegens twijfel vrijgesproken voor een dodelijk ongeval op de Booischotseweg in Hulshout. Op 18 december 2016 kwamen Dimitri Truyts (25) en Daisy Vermeulen (31) uit Herenthout daarbij om het leven.
14/03 12u15  Wat als je alles gewonnen hebt wat er te winnen valt? Anna van der Breggen gaat mountainbiken: “Als je geen doelen meer hebt, stop je beter”De Nederlandse Anna van der Breggen is wereldkampioene, olympisch kampioene en won elke koers die je als wielrenster maar wil winnen. Binnenkort laat ze haar wegfiets aan de kant en zal ze de mountainbikewedstrijd ‘Cape Epic’ rijden. Niet om te winnen, wel om het mee te maken. “Ik moet doelen hebben waar ik enthousiast van word. Als dat niet meer zo is, stop ik beter”, zegt van der Breggen in AD.
14/03 12u00  Sebastian Vettel: "De sfeer zit goed bij Ferrari"Aan de vooravond van het begin van het nieuwe F1-seizoen blikt Sebastian Vettel vooruit naar de start van het seizoen en de wijzigingen binnen het team.
14/03 12u00  Nieuwe komedie WIK: 'Gene man in ons kot'Toneelkring Willen Is Kunnen (WIK) brengt vanaf 22 maart haar nieuwe komedie 'Gene Man in Ons Kot' in zaal Sint-Maarten aan de Lindendreef 6 in Halle.
14/03 12u00  Geen rijbewijs meer nodig? In de haven wélSteeds minder Belgische jongeren halen een rijbewijs. Het behalen ervan en een auto bezitten kosten te veel, vinden ze. Jongeren kopen liever een gsm en in de stad hebben ze toch openbaar vervoer. Maar in de haven is en blijft een rijbewijs belangrijk, voor zowel de jobkansen als de veiligheid op de drukke terminals. Werkgeversorganisatie Cepa gaat daarom de opleiding en het examen volledig terugbetalen en wordt ook strenger voor nieuwe medewerkers.
14/03 11u45  KAART. Zes kruispunten in Antwerpen, waaronder twee zwarte punten, worden binnenkort veiligerVanaf 19 maart krijgen zes drukke kruispunten in het zuiden van Antwerpen, waarvan twee zwarte punten, een nieuwe lichtenregeling. Dat maakt het Agentschap Wegen & Verkeer donderdag bekend in een persbericht. De aanpassingen kaderen rond de nieuwe verkeerscomputer in Antwerpen en moeten in de eerste plaats de verkeersveiligheid op deze kruispunten verbeteren.
14/03 11u45  Dertiger al twaalf dagen vermist: laatst gezien aan LondenbrugDe politie heeft donderdag een opsporingsbericht verspreid voor de 36-jarige Ionut Florea. De man werd zaterdag 2 maart voor het laatst gezien in de buurt van de Londenbrug in Antwerpen, sindsdien ontbreekt elk spoor.
14/03 11u45  Geen rijbewijs meer nodig? In de haven wél,Steeds minder Belgische jongeren halen een rijbewijs. Het behalen ervan en een auto bezitten kosten te veel, vinden ze. Jongeren kopen liever een gsm en in de stad hebben ze toch openbaar vervoer. Maar in de haven is en blijft een rijbewijs belangrijk, voor zowel de jobkansen als de veiligheid op de drukke terminals. Werkgeversorganisatie Cepa gaat daarom de opleiding en het examen volledig terugbetalen en wordt ook strenger voor nieuwe medewerkers.
14/03 11u30  Legendarisch zoldercafé in Antwerpen: Julien Schoenaerts werd er over de toog geslagen en Toots kwam een deuntje spelenIn 1984 doofde het licht in club Vecu. Het zoldercafé in de Moriaanstraat was de place to be in de jaren zeventig. Toots Thielemans speelde er, Julien Schoenaerts vloog er over de toog en Hugues Pernath viel er dodelijk van de trap. Volgende week komen herinneringen aan de Vecu onder de hamer bij Bernaerts.
14/03 11u30  Gezin voor 400.000 euro opgelicht met Tesla-aandelen: “Erfenis en spaargeld van kinderen is weg, we hebben niks meer”“Mijn erfenis is weg, het spaargeld van de kinderen is weg. We hebben niks meer.” Een koppel uit het Limburgse Oudsbergen is voor 400.000 euro opgelicht met Tesla-aandelen nadat ze een jaar lang werden bijgestaan door ‘beleggingsadviseurs’.
14/03 11u30  Wat als je alles gewonnen hebt wat er te winnen valt? Anna van der Breggen: “Als je geen doelen meer hebt, stop je beter”De Nederlandse Anna van der Breggen is wereldkampioene, olympisch kampioene en won elke koers die je als wielrenster maar wil winnen. Binnenkort laat ze haar wegfiets aan de kant en zal ze de mountainbikewedstrijd ‘Cape Epic’ rijden. Niet om te winnen, wel om het mee te maken. “Ik moet doelen hebben waar ik enthousiast van word. Als dat niet meer zo is, stop ik beter”, zegt van der Breggen in AD.
14/03 11u15  Op schattenjacht gaan in La Maison Gioline: “Elk item is uniek”‘Brocante inrichting, decoratie en leuke betaalbare presentjes’ is boven de etalage van La ­Maison Gioline in Hoogstraten geschilderd. En ook dat de koffie en thee er altijd klaarstaan. Meer hebben wij niet nodig om de winkeldeur van deze nieuwe zaak op de Vrijheid te doen rinkelen.
14/03 11u15  “Zonnepanelen boven treinen komen er nooit”: Infrabel wijst voorstel burgemeester Schelle afMet de klimaatdiscussie en de aangekondigde vernieuwingen aan het spoorwegennet lanceert het bestuur in Schelle het voorstel om het hele spoornet in België te overkappen met zonnepanelen. Maar spoorwegbeheerder Infrabel schiet het idee meteen af.
14/03 11u15  Aantal Antwerpse studenten die bedrijf opstarten, stijgt spectaculair: van 49 naar 1.599 in twee jaarHet aantal jongeren die tijdens hun studie een onderneming opstarten, is in de provincie Antwerpen in twee jaar tijd meer dan verdertigvoudigd. Die stijging komt er omdat ondernemende studenten sinds 2017 geen of amper belastingen moeten betalen.
14/03 11u15  Topmodel Doutzen Kroes deelt haar beautytipsDoutzen Krous (34) betrap je niet snel op een beautyblunder. Daarom vroeg modeblad Vogue het topmodel om een beautytutorial te maken. Daarin deelt de Nederlandse schone haar geheimen voor een onberispelijke, natuurlijke look. Daarbij spendeert ze vooral veel aandacht aan haar huid, die ingemasseerd wordt met vochtinbrengende crème, concealer en foundation.
14/03 11u00  ‘Desperate Housewives’- actrice betrokken in omkoopschandaal: met smeergeld naar een topuniversiteitTwee Amerikaanse actrices riskeren een celstraf, omdat ze een oplichter hebben betaald om hun kinderen binnen te loodsen in een topuniversiteit.
14/03 11u00  De vrouw achter het fenomeen RonaldoTranen van geluk huilde ze toen haar Ronaldo drie treffers scoorde. De vrouw van wie de wereld tot nu toe alleen wist dat ze Georgina heet en dat ze een voorliefde heeft voor dure kleren, blijkt nu ook van vlees en bloed. Een echte moeder ook voor ‘haar’ vier kinderen. Met de stervoetballer deelt ze het vroege verlies van een vader.
14/03 11u00  Antwerpenaar (80) treft lijk van Limburger aan in huurhuisje in ArdennenEen 80-jarige Antwerpenaar heeft woensdagochtend een lugubere vondst gedaan in de woning die hij verhuurde aan vier Limburgse mannen in het Waalse dorpje Forzée. Een van de huurders, een 33-jarige Genkenaar, lag er dood op de grond. Hij was vastgebonden, geslagen en vertoonde brandwonden. De drie andere huurders waren gevlucht. “De man is met geweld om het leven gebracht”, bevestigt het parket. Drie twintigers zijn aangehouden.
14/03 11u00  Indische verpleegkundigen moeten personeelstekort hier opvangenZeventien Indiase verpleegkundigen volgen momenteel een intensieve opleiding van zes maanden bij Hivset en woonzorgcentrum ZNA Joostens.
14/03 11u00  Met de boot naar Ha Long Bay en lampionnen kijken in H?i An: tips voor een reis in VietnamPresentator Gilles De Coster trekt samen met negen kandidaten naar Vietnam om er op zoek te gaan naar de kersverse mol. Hoog tijd om mee te verdwalen tussen de rotsen in Ha Long Bay en de rijstvelden van Sapa. Vijf ervaringen voor op je bucketlist.
14/03 10u45  Zürich mag WK wielrennen in 2024 organiserenHet WK wielrennen wordt in 2024 in het Zwitserse Zürich georganiseerd, zo maakte de Zwitserse Wielerfederatie Swiss Cycling donderdag bekend.
14/03 10u45  Zo ver staan KV en Beerschot Wilrijk met ticketverkoop en ... (mogelijke) festiviteitenDe fans van KV Mechelen en Beerschot Wilrijk tellen ongeduldig af naar zaterdagmiddag klokslag 16.00u. Zowel op het trainingsveld als in de coulissen zijn beide clubs druk in de weer met de voorbereiding op een eventuele titel.
14/03 10u30  Een overload aan Luk Alloo of een legendarische Britse serie: onze tv-tips voor dit weekendWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist Thijs Van den Bos zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou enkele kijktips. Dit zijn onze tips voor komend weekend.
14/03 10u30  Waarom May ondanks alles nog in het zadel zitOver de Brexit blijven de Britten diep verdeeld, maar op de vraag of Theresa May moet opstappen, antwoorden ze bijna eensgezind “ja”. Alleen staat het woord ‘ontslag’ niet in het woordenboek van de premier.
14/03 10u30  NBA - Golden State Warriors roepen Houston Rockets een halt toeDe zegereeks van Houston Rockets in de NBA is ten einde gekomen. In het eigen Toyota Center verloren ze woensdag met 104-106 van regerend kampioen Golden State Warriors.
14/03 10u15  Versoepeling moet einde maken aan absurde regels bij gebruik auto mindervalideEr komen soepelere regels voor het gebruik van auto’s die personen met een handicap onder een gunstig btw-tarief hebben gekocht. Vandaag zijn die voorwaarden soms absurd streng, vindt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD), volgens wie de aanpassing een pak ongemakken voor personen met een handicap en hun gezin uit het leven moet helpen.
14/03 10u15  Vijf Albanezen veroordeeld na resem woninginbrakenEen Albanese inbrekersbende is door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot celstraffen van een tot vijf jaar. De betrokkenen stonden terecht voor een hele resem woninginbraken.
14/03 10u15  Die kamer voor oma? Dat is dan 2.110 euro per maand, alstublieftEr moet een prijsbeperking komen voor nieuwe rusthuizen, want nu zijn hun dagprijzen buitensporig hoog. Dat zegt expert sociaal beleid Jozef Pacolet (KU Leuven). “Een kamer in een nieuw rusthuis kost gemiddeld liefst 2.100 euro per maand. Ze vragen wat ze willen, de overheid controleert toch niet. Terwijl die net de bewoners zou moeten beschermen.”
14/03 10u15  Café in Brederodestraat moet twee maanden dicht door drugshandel en overlastCafé Royal in de Brederodestraat moet vanaf maandag twee maanden de deur sluiten. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA). De politie ontving al enige tijd klachten over het café. Er werd ook geregeld drugs gevonden bij controles.
14/03 10u15  Syriër die visum kreeg onder Francken mogelijk betrokken bij zware misdaad van president al-AssadDe asieldiensten onderzoeken of een van de 1.502 Syriërs die via een humanitair visum van het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ons land binnenkwamen, betrokken was bij misdaden van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag en wordt door een goede bron aan Belga bevestigd.
14/03 10u00  Zijn we rijp voor vlees uit een laboratorium?Volgens een enquête van dierenrechtenorganisatie Gaia bij 1.001 mensen blijkt 42% van de Belgen voorstander van kweekvlees. Maar wat is dat nu precies? En wanneer komt dat op de markt?
14/03 10u00  Dertiger uit Hoogstraten opgepakt in drugsonderzoek: vier kilo cannabis gevonden bij huiszoekingEen 30-jarige man uit Hoogstraten werd gisteren opgepakt en aangehouden voor handel en bezit van verdovende middelen. Een vrouw van 25 die ook werd opgepakt, is terug vrij zonder voorwaarden, zo laat het Antwerpse parket weten in een persbericht.
14/03 09u45  Poetsvrouw krijgt vijf jaar cel na diefstal en brandstichting in MechelenDe Mechelse correctionele rechtbank heet Martine V. (48) veroordeeld tot vijf jaar cel met probatie-uitstel voor de brandstichting in een woning waar ze als poetsvrouw werkte.
14/03 09u45  Nick Nuyens over zaak-van Aert: “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”Wie is er nu schuldig aan het dispuut tussen Nick Nuyens en Wout van Aert? Daarover gaat midden oktober een rechtszaak van start. Dat maakte Nuyens bekend tijdens Extra Time Koers. “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”, klinkt het.
14/03 09u45  Coworkingspace Noordpoort opent in 19de-eeuwse elektriciteitscabineEen verborgen 19de-eeuwse parel in de Dambruggestraat is door publiciteitsfotograaf Bart Peeters (43) helemaal gerestaureerd en ingericht als coworkingspace, met plaats voor meer dan zestig ondernemers en zelfstandigen. Leuk detail: in de kelder werd een vergadertuin met vijver aangelegd.
14/03 09u30  F1-racedirecteur Charlie Whiting (66) overleden: “Formule 1 verliest een trouwe vriend”F1-racedirecteur Charlie Whiting is donderdag in het Australische Melbourne op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longembolie, zo maakte de Internationale Autosportfederatie FIA donderdag bekend, drie dagen voor de openingsrace van het seizoen in Albert Park.
14/03 09u30  VIDEO. Is dit de slechtste strafschop ooit?Zou Bersant Celina vannacht goed geslapen hebben? We betwijfelen het. De Kosovaars-Noorse voetballer van Swansea City wou woensdagavond in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion vanop de stip uitpakken met een Panenka, maar dat mislukte volledig. Toch nog maar eens naar Lionel Messi kijken, beste Celina. Die voerde zijn Panenka woensdagavond in de Champions League tegen Lyon wel uit volgens de regels van de kunst.
14/03 09u15  Tom Dumoulin: “Ik voelde me echt verraden door Preidler, ik ben super boos”Tom Dumoulin heeft voor het eerst gereageerd op de dopingbekentenis van Georg Preidler, een voormalig ploegmaat bij Team Sunweb. “Ik voel me verraden”, zei hij tijdens een interview woensdagavond in de Tirreno-Adriatico. “Ik vind het verschrikkelijk.”
14/03 09u00  Nora Gharib maakt problemen onder jongeren bespreekbaar: “Voor mij is drugs op elk vlak een risico”In haar videorubriek ‘Heavy Sh!t’, waar binnenkort ook een boek van uitkomt, bespreekt Nora Gharib alle soorten issues waar jongeren mee worstelen. Hiermee wil ze leeftijdsgenoten die met dezelfde onzekerheden te maken hebben, helpen en inspireren. Daarin gaat het onder andere over drugs. Zelf beweert Nora nog nooit drugs genomen te hebben, evenals de rest van de tafel bij Lieven Van Gils.
14/03 09u00  Tornado raast in de buurt van Belgische grens met Duitsland: 32 huizen beschadigd en 2 gewondenEen tornado heeft woensdagmiddag over het Duitse Roetgen getrokken, vlakbij de Oostkantons. Volgens de Duitse nieuwswebsite Aachener Nachrichten liet de tornado een spoor van verwoestingen achter.
14/03 08u15  David Goffin begint alvast goed in PhoenixDavid Goffin (ATP 21) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde (achtste finales) van het Challengertoernooi in Phoenix (hard/162.480 dollar). De 28-jarige Luikenaar klopte in de tweede ronde de Spanjaard Roberto Carballes Baena (ATP 111) in 2 sets: 6-1 en 6-4. De partij nam 1 uur en 7 minuten in beslag.
14/03 08u15  Bij Beerschot Wilrijk is er geen twijfel: “100 procent zéker dat we naar 1A gaan”Francis Vrancken - mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk - en zijn rechterhand Luc Neefs - die eveneens in het clubbestuur zit - schijnen het wel héél zeker te weten: “Beerschot Wilrijk speelt volgend seizoen in 1A. Hopelijk krijgen we het zaterdag al voor elkaar. Lukt dat niet, dan zal het via het dossier ‘Propere Handen’ en de groene tafel gebeuren.”
14/03 08u00  Opnieuw felle rukwinden mogelijk: code geel van 11 tot 17 uurDe weerkaarten veranderen donderdag nauwelijks in vergelijking met de voorbije dagen, met buien en gevaar voor zware windstoten. Ook vrijdag wordt regen verwacht en veel wind. Een structurele weersverbetering zou er begin volgende week aankomen. Dat meldt het KMI.
14/03 07u45  Panne Facebook-applicaties geen gevolg cyberaanvalDe technische problemen bij Facebook zijn volgens het Amerikaanse socialmediabedrijf geen gevolg van cyberaanvallen. De vier belangrijkste applicaties kampten sinds woensdagnamiddag urenlang met pannes.
14/03 05u15  Fregat trotseert immense golven tijdens stormHet Verenigd Koninkrijk werd dinsdag geteisterd door storm Gareth. En het Britse fregat HMS Sutherland kwam middenin die storm terecht, waardoor het torenhoge golven moest trotseren. De beelden daarvan zijn spectaculair.
14/03 05u15  Ian Thomas ontdekt bizar online verhaal waarin hij de hoofdrol speeltWattpad is een online bibliotheek die fanfictie verzamelt. Dat zijn gefantaseerde, vaak seksueel getinte verhalen over beroemdheden, geschreven voor en door fans. Het internetfenomeen woedt niet enkel in Hollywood, ook Bekende Vlamingen spelen de hoofdrol in de wildste fantasieën van hun schrijflustige fans. Groot is de verbazing van de panelleden als blijkt dat er over enkelen van hen al pikante fanfictie op het net blijkt te staan.
14/03 02u15  Nieuwe fietsostrade is alternatief voor BrusselsesteenwegHet ontwerp voor het nieuwe stuk fietsostrade tussen de grens met Zemst en de Stenenmolenstraat in Mechelen-Zuid langs de spoorweg moet voor de zomer klaar zijn. Tegelijk zijn er ook plannen om de fietspaden op de Brusselsesteenweg (N1) zelf veiliger te maken.
14/03 02u15  60 beroertes per dag, maar niemand herkent symptomen: Mechelse studenten trekken straat op met campagneJaarlijks krijgen bijna 20.000 mensen in ons land een beroerte. Dat zijn er gemiddeld zestig per dag. Te weinig mensen herkennen de symptomen echter, verwarren en beroerte met een hartinfarct en weten wat ze moeten doen. Vandaar dat studenten verpleegkunde van Thomas More in Mechelen de straat op gingen om mensen te informeren. Want bij een beroerte is elke seconde van tel.
14/03 02u15  Wie zonnepanelen heeft, mag slimme meter nog vijftien jaar uitstellenWie zonnepanelen heeft, mag er zeker van zijn dat zijn investeringen niet in rook opgaan wanneer overal in Vlaanderen de digitale meter wordt geïnstalleerd. Wie dat wil, mag van de Vlaamse regering nog vijftien jaar voor het bestaande systeem kiezen. De sector is opgelucht.
14/03 02u15  Vlaams Belang haalt omstreden Britse anti-islamactivist naar AntwerpenVlaams Belang nodigt zaterdag de omstreden Britse anti-islamactivist Tommy Robinson uit in Antwerpen. Of preciezer: het is het de Antwerpse afdeling die het evenement organiseert. Filip Dewinter, dus. Voorzitter Tom Van Grieken neemt afstand. Een beetje toch.
14/03 02u15  121 mensen die humanitair visum kregen spoorloos, De Block snoeihard: “Het systeem-Francken is ontspoord”Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) was gisteren opnieuw snoeihard voor haar voorganger Theo Francken (N-VA), toen ze de resultaten van een intern onderzoek naar het systeem van humanitaire visa voorlegde aan de Kamer. “Als je weet dat zo’n visum in bepaalde landen meer waard is dan de lotto winnen, is dat systeem gedoemd om tot problemen te leiden.”
14/03 02u15  Controleurs De Lijn schrijven 63% meer pv’s uit in provincie Antwerpen: veel reizigers vergeten Mobib-kaart te scannenDe Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft vorig jaar net geen 100.000 processen-verbaal uitgeschreven, maar liefst een kwart meer dan het jaar voordien. De invoering van de Mobib-kaart, die verplicht gescand moet worden bij het opstappen, is de oorzaak bij uitstek. In de provincie Antwerpen is ook het aantal betrapte zwartrijders sterk toegenomen, terwijl dat in enkele andere provincies net daalde.
14/03 02u15  STANDPUNT. Chaos rond humanitaire visa: geen goed nieuws voor Francken“Ik tref vandaag een departement in crisis en in chaos aan.” Dat zei Maggie De Block toen ze in december vorig jaar na de val van de regering-Michel het departement Asiel en Migratie overnam van Theo Francken. Francken reageerde furieus op de uitspraak. En toegegeven, ze getuigde in die crisisdagen niet meteen van grote politieke fijngevoeligheid. Dat gaf De Block de dag nadien ook toe. Maar uit haar getuigenis over de gang van zaken op het kabinet-Francken gisteren in de Commissie Binnenlandse Zaken blijkt dat haar woorden toch niet zó slecht gekozen waren. Wat betreft de humanitaire visa mag gerust van chaos gesproken worden.
14/03 02u15  Toevallige voorbijganger die Paul Severs reanimeerde in verlaten veld getuigt: “De oermens in mij kwam boven”Een gps die tilt sloeg, waarna hij in de desolate velden van het Waals-Brabantse Saintes rechtsomkeer moest maken. En een cursus reanimeren die hij zich nog herinnerde van de opleiding orthopedagogie. Dat charmezanger Paul Severs (70) zijn hartaanval op de fiets dinsdagvoormiddag overleefde, is te danken aan Michiel Goven (30), technicus bij Telenet.
14/03 02u15  Horeca-uitbaters zijn het beu: sms-netwerk waarschuwt voor één vrouw die niet betaaltAl sinds september vorig jaar loopt Nadine W. (48) de ene horecazaak aan de kust na de andere buiten zonder te betalen. Ook al riskeert ze nu 21 maanden cel voor die tafelschuimerij, toch blijft ze voortdoen. De horeca-uitbaters zijn het beu en hebben een sms-netwerk geïnstalleerd om elkaar te waarschuwen als ze weer ergens opduikt.
14/03 02u15  Koppel neemt brasserie De Kolvenier overSteve Van den Eynde (34) en Dorien Van De Sande (30) zijn sinds maandag de nieuwe uitbaters van brasserie De Kolvenier in de Kolveniersvest in Lier. Alhoewel ze beiden veel ervaring hebben in de horeca, is het hun eerste eigen zaak.
14/03 02u15  Mede-eigenaar Beerschot Wilrijk: “Hopelijk promoveren we zaterdag al, en anders via de groene tafel”Francis Vrancken - de mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk - en zijn rechterhand Luc Neefs - die eveneens in het clubbstuur zit - schijnen het wel héél zeker te weten: “Beerschot Wilrijk speelt volgend seizoen in 1A. Hopelijk krijgen we het zaterdag al voor elkaar. Lukt dat niet, dan zal het via het dossier ‘Propere Handen’ en de groene tafel gebeuren.”
14/03 02u15  Internationale wandelgoeroe in Antwerpen: “Jullie zijn goed op weg om een echte wandelstad te worden”Jim Walker staat internationaal bekend als de wandelexpert. Hij was woensdag even in Antwerpen en ging op stap, van het Centraal Station naar de Grote Markt. “Antwerpen lijkt goed op weg om een echte wandelstad te worden”, zegt Walker.
14/03 02u15  Huis van het Kind in Ekeren opent op 8 april voor publiekTom Meeuws (sp.a), schepen van onder meer Sociale Zaken en samenlevingsopbouw, heeft woensdagnamiddag in Ekeren het veertiende Huis van het Kind geopend in Antwerpen. Cöordinator in Ekeren is Els Van Parys. Zij begroette ook districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en districtsschepen Annemie Plompen (N-VA).
14/03 02u15  Oost versmelt met west op PoparteHet artistieke platform Al Arte, dat focust op film, beeldende kunsten, muziek, theater en mode in een ‘east meets west-setting’, zet in ’t Werkhuys een expo op rond popart uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika: Poparte.
14/03 02u15  Fenomenaal doelpunt van Frans GuyanaRonaldo scoorde alweer een hattrick in de Champions League. Toch niet slecht voor iemand die een dameskapper in Geel zou kunnen zijn. Het deed me denken aan de Kempense versie van de Champions League, eigenlijk een competitie tussen jeugdhuizen. Ooit bedacht aan de toog van Cahier de Brouillon in Hoogstraten, zeg maar ‘De Cajé’.
14/03 02u15  Schepen wil deel kastanjes parkdreef kappen: “Veiligheid gebruikers park is in het gedrang”De gemeente overweegt om een aantal van de oude kastanjebomen in de dreef van het gemeentepark nu toch zelf te vellen. “Het veiligheidsrisico wordt te groot”, aldus schepen van Leefmilieu en Openbaar Domein Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!).
14/03 02u15  “We willen laten zien dat beide clubs leven en dat voetbal altijd plezant is”Zaterdag zullen heel wat Antwerpse ogen gericht zijn op de tweede finalewedstrijd Beerschot Wilrijk versus KV Mechelen, met als inzet promotie naar de hoogste voetbalklasse. Maar later die dag speelt Koninklijk Berchem Sport om 20u thuis de derby tegen de City Pirates uit Merksem. Het belooft minstens even boeiend te worden. En zeker even gezellig.
14/03 02u15  Jonge mannen gezocht voor musicalIn april starten de repetities voor de nieuwste musical van Westel Musical Producties. De opvoeringen hiervan zijn gepland voor april-mei 2020. De vereniging uit Westerlo is nog specifiek op zoek naar mannen tussen de 16 en 35 jaar om de cast te vervolledigen.
14/03 02u15  Schepencollege weigert vergunning woonzorgcampusHet schepencollege van N-VA en Groen in Lille heeft de omgevingsvergunning voor een woonzorgcentrum voor 44 bewoners en 30 assistentiewoningen op de site van de oude melkerij in Gierle geweigerd. Het architectenbureau Archipro dat al jaren aan de plannen werkt, reageert verbolgen. “Dit is louter een politieke afrekening”, stelt Marc Claeys van Archipro.
14/03 02u15  Start openbaar onderzoek LieremanVan maandag 18 maart tot en met dinsdag 16 april loopt er een openbaar onderzoek over het natuurinrichtingsproject in de Liereman. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) organiseert twee infosessies en tien zitdagen.
14/03 01u15  Gemeente koopt terrein schietstand op, om er school en woningen te realiserenDe gemeente koopt het terrein van de schuttersgilde Sint-Sebastiaan aan de Schoolstraat om er woningen te realiseren. De boogschutters op hun beurt verhuizen volgend voorjaar naar het voormalige containerpark achter ’t Gasthuis. “En de tuin van dat gemeenschapscentrum wordt veel groener en aantrekkelijker”, belooft schepen van Ruimtelijke Ordening Maarten Janssens (N-VA).
14/03 01u15  Handelaars bepalen zelf mee ontwikkeling winkelgebiedMet Handelshart Herentals heeft de keizerstede een nieuw overlegorgaan waarin alle winkeliers en horeca-uitbaters hun zeg hebben om hun sector aantrekkelijker te maken. Het budget daarvoor verviervoudigt, met verplichte inbreng van de ondernemers.
14/03 01u15  Gemeente in vrouwenhanden: beleidscoördinatoren zijn op één na allemaal vrouwTijdens de gemeenteraad werd dinsdagavond het managementteam voorgesteld aan de nieuwe raadsleden. Zes van de zeven beleidscoördinatoren zijn vrouwen. Heist-op-den-Berg blijkt een gemeente in vrouwenhanden.
14/03 01u15  Aanvraag van de laatste kansDe uitbater van het slachthuis Sus Campiniae in Oevel (Westerlo) willen over het eigen bedrijfsterrein een nieuwe toegangsweg aanleggen naar de site. Op die manier wordt het aanpalende kerkhof minder met de bedrijvigheid geconfronteerd. De provincie beslist net voor de zomer over de vergunning. Komt die er niet, dan gaat het slachthuis op 10 augustus dicht.
14/03 01u15  Doorstart Tamboerke niet evidentDe ondernemingsrechtbank in Turnhout heeft brasserie Tamboerke failliet verklaard. Uitbaatster Ingrid Machilsen legde zelf de boeken neer.
14/03 01u15  Kempense barista’s in spe nemen deel aan nationale wedstrijd: “Hier worden de leerlingen in de koffie gesopt”Jaimy Bertels (18) uit Turnhout buigt zich over de tafel en slurpt koffie uit een lepel. Dat heet cup tasting en het is een van de onderdelen van de wedstrijd Belgian Junior Coffee Ambassador, waaraan leerlingen van achttien hotelscholen uit heel België deelnemen. “Hier worden ze gesopt in de koffie”, fluistert Jaimy’s leraar.
14/03 01u15  Creatief talent leeft zich uit om leegstand tegen te gaanDe stad Mechelen schrijft een wedstrijd uit voor een nieuwe ontwikkeling op de site van de stedelijke bibliotheek in de Moensstraat. Er moeten woningen komen. In afwachting vindt de artistieke werkplaats Artenova er gedurende twee jaar onderdak om leegstand tegen te gaan.
14/03 01u15  Verkeerslichten in centrum knipperen oranje van 22u tot 6uHet gemeentebestuur wil tijdens minder drukke perioden de doorstroming van het verkeer in het centrum van Bonheiden aanpassen. Daarom lanceert het een nieuwe maatregel tussen 22 en 6u. De verkeerslichten op de Muizensteenweg maar ook aan het Kerkplein en aan kleuterschool Gekko knipperen dan oranje.
14/03 01u15  Buurtbewoners Watermolenstraat organiseren eigen snelheidsmetingenBuurtbewoners van de Watermolenstraat, die zowel in Keerbergen als in Rijmenam (Bonheiden) ligt, zijn de auto’s die met hoge snelheid door hun straat rijden, meer dan beu. De verkeersremmende maatregelen blijken niet efficiënt en de bewoners dringen aan op een evaluatievergadering.
14/03 01u15  Plannen en timing klaar voor opvullen kleiputtenDe plannen voor het opvullen van kleiputten in Terhagen (Rumst) en Boom werden woensdagavond aan het publiek voorgesteld. Actiegroep Red onze Kleiputten vindt dat te veel natuur voor aangevoerde Oosterweelgrond moet sneuvelen.
14/03 01u15  “Ook wij bleken als dierenartsen soms totaal verkeerd om te gaan met katten”Dierenkliniek ’t Hof, op de hoek van de Nieuwstraat en de Hofstraat in Essen, verkreeg de internationale accreditatie ‘Cat Friendly Clinic’. De praktijk werd omgebouwd in functie van katten en de medewerkers volgden een speciale opleiding.
14/03 01u15  Jonge ontwerpster hoopt met crowdfunding eigen kledinglabel in winkels te krijgen: “Het klimaat is belangrijk, ook in mijn collectie”Kleren voor mannen én vrouwen, en met aandacht voor het klimaat. Ontwerpster Silke Mattheeusen (22) weet waar ze naartoe wil met haar label Studio Error. Haar eerste ontwerpen zijn nu online te bekijken, met een crowdfunding hoopt ze die ook in de winkels te krijgen.
14/03 01u15  “Wij hebben een alternatief verkeersplan”Bewoners van de noordelijke straten in de stad vragen betere ingrepen om de straten verkeersveilig te maken. Een verbreding met betonkanten in combinatie met het weghalen van het eenrichtingsverkeer is volgens hen géén verbetering. “Terwijl hier een prachtig project zou kunnen worden gerealiseerd.”
14/03 01u15  Restauratie raadhuis begint in oktoberHet stadsbestuur van Hoogstraten heeft op de dorpsraad in Meerle een stand van zaken gegeven over de dorpskernvernieuwing. Het voormalige raadhuis krijgt volgend jaar een nieuwe functie.
14/03 00u45  “Plots had die aannemer een gigantische put in mijn tuin gegraven”Isabelle Sauer woont op de Oude Bosuilbaan in Deurne met haar dochtertje van 6 jaar in een appartement op de begane grond. Haar dochter kan al sinds september vorig jaar niet meer in de tuin spelen. “Door de werken aan een nieuwbouw naast ons, is onze tuin een onveilige puinhoop geworden”, klinkt het.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Hans Vanwijnboekt met Giants achtste zege op rij na felle kamp: “We moesten het vroeger afmaken”20/03 23u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bloed, zweet en tranen heeft het gekost aan Telenet Giants Antwerp om tegen Leuven Bears met een achtste opeenvolgende overwinning te kunnen uitpakken. Het Leuven van coach Eddy Casteels had tot diep in het vierde kwart uitzicht op een stuntzege bij de bekerwinnaar. Uitblinker Paris Lee leidde de Sinjoren in moneytime echter naar winst. De selectie van coach Roel Moors prijkt met 15 zeges in 19 wedstrijden alleen aan de leiding in de EuroMillions League.
6x Tony Mertens legt boeken neer: “Voorschot van bijna 5.000 euro kwijt”20/03 23u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Voor vele Antwerpen waren de verf- en interieurwinkels van Tony Mertens een begrip. Maar na meer dan veertig jaar werd de concurrentie met de grote doe-het-zelfwinkels te groot en werden de boeken neergelegd. Maandag volgt vermoedelijk het faillissement. Intussen duikt ook al een eerste gedupeerde op.
4x Kwart nieuwe fietspaden op gewestwegen haalt minimumvereisten niet21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de provincie Antwerpen werd op gewestwegen vorig jaar 22,3 kilometer aan fietspaden aangelegd, maar een kwart voldoet niet aan de voorschriften. “Het kan niet dat de overheid haar eigen normen niet volgt”, zegt Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V).
4x “Carry Goossens in zijn beste rol ooit”21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Carry Goossens toont zich sterker dan ooit in Vergeet mij niet, een voorstelling die met de acteur in het achterhoofd werd geschreven. Mede dankzij het pijnlijk actuele thema van dementie lokt Vergeet mij niet, vrijdag te zien in Temse, al voor het vierde seizoen volle zalen.
4x Gemeentebesturen hebben oog en oor voor bekommernissen zwakke weggebruikers21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Op de Nationale Applausdag zetten heel wat Vlaamse fietsersbonden fietsers in de bloemen omdat ze, vaak in moeilijke omstandigheden, geregeld hun tweewieler gebruiken. Maar aan de infrastructuur kan sowieso altijd nog worden gesleuteld, geeft fietsersbond Azura aan.
3x Vernieuwd dancefestival Dystopia verhuist van juli naar juni21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De zesde editie van het Borsbeekse dancefestival Dystopia vindt niet, zoals de voorgaande jaren, tijdens het tweede weekend van juli plaats, maar wel op zaterdag 22 juni. Het evenement situeert zich zo net na de examens en vlak voor de start van de zomervakantie. Ook aan het concept wordt gesleuteld. Daarover maakt de organisatie binnenkort meer details bekend. Elektronische dancemuziek blijft sowieso centraal staan en ook het Fort 3 blijft als locatie dienen.
3x In dit Antwerps restaurant eet je de lekkerste stoofvlees-friet21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen.
3x Escape room verleidt lenteshoppers21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Herentalse handelaarsvereniging houdt haar jaarlijkse Lenteshopping in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april. Op beide dagen presenteren verschillende winkels hun nieuwe collecties ook tijdens modeshows op vijf verschillende catwalks in openlucht. De Zandstraat is dan winkelwandelstraat. Op zondag (vanaf 13.30u) vormt het Spel van de Roetaert ook een extra attractiepool voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de wat ouderen is er uniek vertier te vinden in de pop-up escape room rond het zombiethema. Deze griezelige container, waaruit twee tot vier moedigen binnen het uur moeten zien te ontsnappen, blijft bovendien de hele maand april op de hoek van de Grote Markt en de Kerkstraat opgesteld staan.
3x Leerlingen pleiten zelf voor AED-toestel aan sporthal21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Naast de hoofdtoegang van de middelbare school De Vesten hangt sinds woensdag een externe defibrillator (AED). Het zijn de leerlingen zelf die een pleidooi voor de plaatsing van het toestel hielden en daarvoor steun van Lions Club kregen.
3x Pak meer Heistenaars in schuldbemiddeling21/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het aantal inwoners van Heist-op-den-Berg met financiële problemen is het voorbije jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers over het aantal mensen in budgetbeheer.

Statistieken

Artikels:
31782
Gelezen:
2961
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven