maandag 20 januari 2020, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u45
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
20/01 18u45  Paaltjes weren doorgaand verkeer in Leopoldstraat In de Leopoldstraat is niet langer doorgaand verkeer mogelijk. Aan het begin van de smalle straat in de schaduw van de kerktoren zijn paaltjes geplaatst. De maatregel wordt door de bewoners op gejuich onthaald.
20/01 18u45  Geen woord over N-VA maar wel “l’union fait la force”: Gwendolyn Rutten houdt nieuwjaarsspeech In haar nieuwjaarsspeech heeft Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten nogmaals de banden aangehaald met de “vrienden van MR”. Ze verzet zich tegen diegenen die een stilstand, een splitsing of een blokkering van het land voor ogen heeft. “We maken onze boodschap duidelijk: L’union fait la force. Eendracht maakt macht.”
20/01 18u30  Gemeente zorgt voor doorstart festiviteiten na stopzetten VANK: “We versterken de braderie met verenigingen en externe marktkramers” Nadat het nieuws was bekendgeraakt dat handelsvereniging VANK ermee stopt, is het lokaal bestuur niet bij de pakken blijven zitten. De (meeste) activiteiten neemt de gemeente in eigen handen.
20/01 18u30  Geïnterneerde valt twee cipiers aan in gevangenis Antwerpen Twee cipiers van de gevangenis van Antwerpen zijn maandag afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze werden aangevallen door een geïnterneerde. “Die persoon wordt naar een andere instelling overgeplaatst”, zegt het Gevangeniswezen.
20/01 18u15  Algemene staking bij VRT na ontslag van CEO De werknemers van de VRT houden op maandag 27 januari een 24-urenstaking. Er heerst grote onvrede binnen de openbare omroep om het ontslag van ceo Paul Lembrechts, die vandaag de laan werd uitgestuurd. Op de stakingsdag zullen ‘alternatieve programma’s’ uitgezonden worden.
20/01 18u15  Zaakvoerder wil steakhouse Hoeveke vervangen door nieuwbouw Bvba PTS heeft bij de stad Lier een omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een horecapand op de Hoogveldweg. Het is de bedoeling om een nieuw restaurant te bouwen naast het huidige Steakhouse Hoeveke.
20/01 18u15  Zware woningbrand in Stuivenbergwijk, geen gewonden In de Lange Stuivenbergstraat in Antwerpen-Noord woedde maandagavond een zware woningbrand. Er was veel rookontwikkeling maar er vielen geen gewonden.
20/01 18u15  Eeuwenoud Hofke van Meeùs krijgt nieuwe bewoners én buren: “Stuk Schotens erfgoed” dat ik dit stuk Schotens erfgoed mag restaureren” Op 3 februari start de bouw van tien nieuwe appartementen schuin achter het statige Hofke van Meeùs. “Maar aan het eeuwenoud kasteeltje zelf raken we niet. Dat gaan we in een latere fase volledig en in al zijn glorie restaureren”, belooft eigenaar-projectontwikkelaar Luc Van De Wiel.
20/01 18u00  Langverwachte Ivy Park-collectie van Beyoncé niet door iedereen positief onthaald De nieuwe Adidas x Ivy Park-lijn van de Amerikaanse superster Beyoncé werd zaterdag gelanceerd, maar stelde sommigen teleur. De redenen? De beperkte maten enerzijds, een gebrek aan inspiratie anderzijds. Dat schrijven internationale media.
20/01 17u45  Informateurs geloven dat ze vooruitgang geboekt hebben en nemen bloemen mee voor de jarige koningin Informateur Joachim Coens (CD&V) gelooft dat hij, samen met zijn collega Georges-Louis Bouchez (MR), de voorbije dagen wat vooruitgang heeft geboekt. Volgende week leggen ze hun eindverslag voor aan de koning en dan is het de bedoeling dat er een volgende stap wordt gezet. Dat heeft Coens maandag verklaard nadat hij en Bouchez tussentijds verslag van hun opdracht hadden uitgebracht.
20/01 17u45  Eeuwenoud Hofke van Meeùs krijgt nieuwe bewoners én buren: “Stuk Schotens erfgoed” Op 3 februari start de bouw van tien nieuwe appartementen schuin achter het statige Hofke van Meeùs. “Maar aan het eeuwenoud kasteeltje zelf raken we niet. Dat gaan we in een latere fase volledig en in al zijn glorie restaureren”, belooft eigenaar-projectontwikkelaar Luc Van De Wiel.
20/01 17u45  Huisarts op proces over dood Tine Nys: “Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren” “Ik dacht dat het briefje met mijn advies nodig was voor een administratieve aanvraag bij de euthanasiecommissie. Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren.” Dat verklaarde de huisarts van Tine Nys maandagnamiddag voor het Gentse hof van assisen. “Die commissie zit er voor spek en bonen bij.”
20/01 17u30  Uitslaande brand in Stuivenbergwijk, geen gewonden In de Lange Stuivenbergstraat in Antwerpen-Noord woedt een zware woningbrand. Er is veel rookontwikkeling maar volgens de eerste informatie zijn er geen gewonden.
20/01 17u30  Mathieu van der Poel mag zich opmaken voor debuut in Parijs-Roubaix: Alpecin-Fenix krijgt wildcard Alpecin-Fenix, het team van Mathieu van der Poel, heeft van organisator ASO een wildcard gekregen voor Parijs-Roubaix. De wereldkampioen veldrijden en winnaar van de Amstel Gold Race zal zo debuteren in de ‘Hel van het Noorden’.
20/01 17u30  Nog geen regering, maar informateurs nemen wel bloemen mee voor de jarige koningin Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hadden deze keer een boeket bloemen mee voor hun audiëntie met de koning. Vandaag is het de verjaardag van koningin Mathilde.
Laatste update: vandaag om 18u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/01 17u15  Laatstejaarsstudenten Gitok ondernemen vrijwillig reis naar Auschwitz: “Onze gidsen hebben zelf de kampen overleefd”Begin mei vertrekt vanuit Brussel een gecharterde NMBS-trein richting Krakau en het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Aan boord zitten duizend laatstejaars uit verschillende Europese landen en ook België. Negentien leerlingen uit het TSO en BSO van het Gitok mogen mee.
20/01 17u15  Pakketje met ‘verdacht’ poeder in gemeentehuis Grobbendonk: mogelijk verstuurd door ex-personeelslidEen pakketje met daarin een kleine hoeveelheid wit poeder heeft maandagochtend even voor opschudding gezorgd in het gemeentehuis van Grobbendonk. “We waren er meteen van overtuigd dat er allemaal onschuldig was, maar we moesten de voorgeschreven procedure volgen”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).
20/01 17u15  Meisje van 7 dood aangetroffen in Molenbeek: moeder opgepakt op verdenking van moordEen meisje van 7 jaar is maandagochtend dood aangetroffen in haar bed in Molenbeek. De moeder van het meisje is opgepakt en wordt verhoord. Het kind is vrijdag al gestorven. Waarom de mama zo lang wachten om hulp te zoeken, blijft voorlopig nog een raadsel.
20/01 17u00  Mechelen draagt straatnaam op aan eerste vrouwelijke schepenHet stadsbestuur van Mechelen heeft beslist om de straatnaam voor een nieuwe verkaveling op te dragen aan Gabriella Tambuyser (1886-1983). Zij was de eerste vrouwelijke schepen in de geschiedenis van de stad.
20/01 17u00  Floyd ‘Money’ Mayweather viert verjaardag in Antwerpen met unieke show: basketten tegen de Giants, workout met Delfine PersoonOp vrijdag 28 februari 2020 strijkt het Amerikaans boksfenomeen Floyd “Money” Mayweather met zijn team neer in België. De ongeslagen topbokser (50-0) komt in primeur naar de Lotto Arena om er zijn ‘Legendary Icon Tour’ op gang te schieten. Samen met zijn vrienden mikt hij voor de gelegenheid enkel raak in de basketbalring. Het belooft dan ook een niet te missen show te worden én is voorlopig ook zijn enige passage op het Europese vasteland.
20/01 17u00  Bart De Wever vindt Joodse karikaturen tijdens Aalst Carnaval “lomp”N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt de poppen met Joodse karikaturen die vorig jaar op Aalst Carnaval zijn getoond “lomp, punt andere lijn.” Dat heeft hij gezegd tijdens een boekvoorstelling van partijgenoot André Gantman. Door de hele affaire werd Aalst carnaval geschrapt als cultureel erfgoed van Unesco.
20/01 16u45  Huisarts op proces over dood Tine Nys: “"Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren”“Ik dacht dat het briefje met mijn advies nodig was voor een administratieve aanvraag bij de euthanasiecommissie. Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren.” Dat verklaarde de huisarts van Tine Nys maandagnamiddag voor het Gentse hof van assisen. “Die commissie zit er voor spek en bonen bij.”
20/01 16u45  Buiten de lijntjes: alle ogen op je eyelinerGoed nieuws voor wie behoorlijk onhandig is met eyeliner: uitschieters zijn deze lente niet zo erg. Kronkelende lijnen of grafische strepen - lees: iets vastere hand nodig - zijn volgens grote modehuizen meer dan ooit in de mode.
20/01 16u30  Monte Carlo trekt nieuw rallyseizoen op gangMet de shakedown van de Monte Carlo gaat woensdagnamiddag om 16 uur een nieuw seizoen van het WK rally van start. In vergelijking met vorig jaar zijn nogal wat rijders naar een ander team overgestapt.
20/01 16u15  “Trots dat ik dit stuk Schotens erfgoed mag restaureren”Op 3 februari start de bouw van tien nieuwe appartementen schuin achter het statige Hofke van Meeùs. “Maar aan het eeuwenoud kasteeltje zelf raken we niet. Dat gaan we in een latere fase volledig en in al zijn glorie restaureren”, belooft eigenaar-projectontwikkelaar Luc Van De Wiel.
20/01 16u15  Vrachtwagen lekt mazout op Herentalsesteenweg in OlenOp de Herentalsesteenweg in Olen was maandagmiddag hinder door een ongeval met een vrachtwagen. De trucker raakte bij het afdraaien een van de betonnen blokken in de berm. Dit veroorzaakte een scheur in de mazouttank waardoor er een deel van het goedje op de openbare weg lekte. De brandweer rukte uit om alles schoon te maken. (mph)
20/01 16u15  Werkzoekenden helpen horeca uit de nood: “Helft cursisten kan al aan de slag”In de horeca in de regio Mechelen waren er vorig jaar 103 vacatures voor hulpkok, veel meer dan er kandidaten waren. Een nieuwe intensieve opleiding helpt de sector alvast een beetje uit de nood. Van de tien cursisten kan de helft meteen aan de slag. De Mechelse Fatima El Ouali (32) en Nisreen Inbahim (37) uit Lier zijn twee afgestudeerden die hun droom hopen waar te maken.
20/01 16u15  Huisarts op proces over dood Tine Nys: “Ik dacht dat mijn advies voor aanvraag bij euthanasiecommissie was”“Ik dacht dat het briefje met mijn advies nodig was voor een administratieve aanvraag bij de euthanasiecommissie. Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren.” Dat verklaarde de huisarts van Tine Nys maandagnamiddag voor het Gentse hof van assisen. “Die commissie zit er voor spek en bonen bij.”
20/01 16u00  Outfit Factory breidt uit: “Stijlvolle werkkledij en beschermingsmiddelen voor de hele Antwerpse regio”Outfit Factory in Borsbeek verhuisde van de Herentalsebaan naar de Frans Beirenslaan (R11). Met een ruimer aanbod wil het filiaal nog sterker staan in modieuze werkkleding voor de Antwerpse bedrijven.
20/01 16u00  Man voert klusje uit en vervalst factuurLucien C. stond in Mechelen voor de strafrechter omdat hij een valse factuur had gemaakt. Dat gebeurde nadat de Lierenaar een klusje was gaan uitvoeren bij kennissen.
20/01 16u00  Acht maanden cel voor drankdievenDe Mechelse correctionele rechtbank heeft twee Roemenen veroordeeld tot elk acht maanden cel en een boete van 800 euro voor hun betrokkenheid bij een winkeldiefstal in de AD Delhaize in Willebroek.
20/01 16u00  Vier kinderen van Antwerpse IS-weduwes op weg naar BelgiëOp de luchthaven van Zaventem worden opnieuw vier kinderen van Belgische Syriëstrijders verwacht. Het gaat om twee jongens van zeven jaar, en twee jongens van vijf jaar. Hun Antwerpse moeders blijven voorlopig met nog twee andere kinderen opgesloten in de Turkse gevangenis.
20/01 16u00  Onderhoudswerken zorgen voor metershoge fontein in centrum van HerentalsDe Schoolstraat in het centrum van Herentals werd maandagmiddag opgeschrikt door een waar spektakelstuk. Bij onderhoudswerkzaamheden aan een ondergrondse hydrantenaansluiting sloeg een stop los met een waterfontein van enkele meters hoog tot gevolg.
20/01 15u45  Man heeft wapens bij ‘uit schrik’Het Openbaar Ministerie heeft maandag gevraagd om Gwen V. een werkstraf op te leggen nadat er diens voertuig twee verboden wapens werden aangetroffen. “Het ging om een wapenstok en een vlindermes. Hoewel meneer V. aanvankelijk verklaarde dat hij instemde met een minnelijke schikking, heeft hij die nooit betaald”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.
20/01 15u45  Is dit het nieuwe comfortabele meubilair in wachthokjes van De Lijn?Weinig meer vervelend en oncomfortabel dan ellenlang te moeten wachten op een bus die maar niet opdaagt. Mogelijk dacht een onbekende persoon in Essen er ook zo over en vond die er niet beter op dan een sofa tot in het overdekte bushokje aan het Gemeentehuis te slepen.
20/01 15u45  Coach David Goffin hoopvol: “Hij mag veel hoger mikken dan de top tien”Volgens zijn coach Thomas Johansson mag David Goffin (ATP 11) “veel hoger” mikken dan een plaats in de top tien.
20/01 15u45  Politie vindt gestolen spullen in autoEen Moldaviër hangt een jaar cel en een boete van 400 euro boven het hoofd voor drie winkeldiefstallen in Mechelen. Hij liep op 15 november tegen de lamp toen hij de winkel Vanden Borre verliet. De politie controleerde de man omdat hij zich vreemd gedroeg. In zijn auto werden onder meer gestolen damesschoenen en een strijkijzer aangetroffen.
20/01 15u45  Drie personen betrapt achter het stuur ondanks rijverbodDe Antwerpse politie hield zondag een verkeerscontrole op alcohol- of druggebruik achter het stuur. Aan de Noorderlaan controleerde de politie 905 voertuigen, in de Leuvenstraat moesten 142 voertuigen aan de kant. In totaal bleken zeven personen onder invloed te rijden.
20/01 15u45  CM hangt meer brievenbussenBeweging.net Schoten is er samen met de seniorenraad ende raad voor personen met een handicap in geslaagd om twee extra brievenbussen van de Christelijke Mutualiteiten te doen plaatsen in Schoten. Eén aan de gevel van het wijkhuis op den Elshout, een andere aan de gevel van 't Klokske, het parochiecentrum van Sint Filippus.
20/01 15u45  Bondsvoorzitter wil vier WK-medailles, maar bondscoach gaat voor zesOndanks de hegemonie van Mathieu van der Poel dit seizoen in het veldrijden, zakken de Belgen toch met de nodige ambities af naar het WK veldrijden, dat over een kleine twee weken in het Zwitserse Dübendorf gereden wordt. Vier tot zes medailles is het doel.
20/01 15u30  Politie controleert op overlast in StuivenbergwijkHet wijkteam uit de Stuivenbergwijk controleerde zondag vanaf de late namiddag 17 voertuigen en 77 personen. Vanuit de wijk kreeg de Antwerpse politie namelijk geregeld klachten binnen over verschillende vormen van overlast.
20/01 15u15  Onderhoudswerkzaamheden zorgen voor metershoge fonteinDe Schoolstraat in het centrum van Herentals werd vanmiddag opgeschrikt door een waar spektakelstuk. Bij onderhoudswerkzaamheden aan een ondergrondse hydrantenaansluiting sloeg een stop los met een waterfontein van enkele meters hoog tot gevolg.
20/01 15u15  ANALYSE GOOTS. Beerschot en Westerlo zijn de belangrijkste kandidaten voor de periodetitelHij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
20/01 15u15  Bekende Kempense wegenbouwer Marcel Nijs (72) overledenWegenbouwer Marcel Nijs is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden in Oud-Turnhout. Nijs groeide op in Zevendonk en werkte net als zijn vader en broer Jos in de kolenhandel, het gronderzet en als aannemer, tot hij in 1976 zijn eigen bedrijf, Wegenbouw Marcel Nijs NV, oprichtte. Dat bedrijf werkte voor heel wat Kempense gemeentebesturen en voerde ook veel rioleringswerken en andere grote werkzaamheden voor onder andere Aquafin uit. In 2000 verkocht Marcel Nijs zijn bedrijf aan de firma DCA uit Beerse. Familie en vrienden nemen zaterdag 25 januari om 10u in de kerk van het Zwaneven afscheid van deze bekende Kempense ondernemer.
20/01 15u00  Sporting Lokeren hoopt weer transfers te mogen doen dankzij nieuwe sponsordealSporting Lokeren heeft een nieuwe sponsordeal afgesloten die eerstdaags geofficialiseerd zal worden. De club van voorzitter Louis de Vries, momenteel de hekkensluiter in 1B, hoopt hiermee het licht op groen te krijgen van de Licentiecommissie van de KBVB om zich alsnog op de transfermarkt te begeven.
20/01 14u45  Drugsprobleem vrouw blijft ook na veroordeling voor dood van vriend na overdosisOndanks een eerdere veroordeling voor schuldig verzuim voor de dood van haar vriend na een overdosis drugs, riskeert Q.V.C. (30) uit Hulshout een nieuwe straf van zes maanden voor drugsfeiten. Ze stond maandag met haar nieuwe vriend J.G. (30) terecht. Die laatste riskeert twee jaar cel.
20/01 14u45  Duivendiefstal voor de rechter, melker eist 700.000 euro schadevergoedingDuivenmelker Frans Bungeneers uit Ranst eist een schadevergoeding van 700.000 euro van drie Roemeense mannen. Die worden vervolgd voor de diefstal van 55 van zijn duiven, onder wie enkele prijsbeesten. De verdachten ontkennen iets te maken te hebben met de verdwenen duiven.
20/01 14u45  Trend. Grassen voor in huisNu de lente in aantocht is, is er in de meeste huizen geen spoor meer te bekennen van de kerstboom. Dat betekent: vrije ruimte voor nieuwe eyecatchers. Dit voorjaar zwichten interieurbloggers voor pampasgras in allerlei kleuren. Enkele inspirerende beelden op een rij.
20/01 14u30  Actie Hyena brengt vooral drugsovertredingen aan het lichtEen gezamenlijke actie van de Brasschaatse en de Schotense politie onder de naam “Hyena” bracht 47 agenten op de been. Er werden in totaal 423 alcoholtests afgenomen. 93 personen en 59 voertuigen werden uitgebreider gecontroleerd.
20/01 14u30  Na bosbranden: zandstorm zet Australisch dorp in donker op klaarlichte dagAustralië maakt zich op voor zware onweersbuien, onder meer in heel wat gebieden getroffen door de zware bosbranden. Op sommige plaatsen is er overstromingsgevaar en er zijn ook grote zandstormen gemeld.
20/01 14u30  Wegenbouwer Nijs overledenWegenbouwer Marcel Nijs is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden in Oud-Turnhout. Nijs groeide op in Zevendonk en werkte net als zijn vader en broer Jos in de kolenhandel, het gronderzet en als aannemer, tot hij in 1976 zijn eigen bedrijf, Wegenbouw Marcel Nijs NV, oprichtte. Dat bedrijf werkte voor heel wat Kempense gemeentebesturen en voerde ook veel rioleringswerken en andere grote werkzaamheden voor onder andere Aquafin uit. In 2000 verkocht Marcel Nijs zijn bedrijf aan de firma DCA uit Beerse. Familie en vrienden nemen zaterdag 25 januari om 10u in de kerk van het Zwaneven afscheid van deze bekende Kempense ondernemer.
20/01 14u30  Dr. Martens viert zestigste verjaardag met twaalf samenwerkingenDr. Martens viert dit jaar zijn zestigste verjaardag en laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Elke maand van 2020 wordt een nieuwe samenwerking op het grote publiek losgelaten. De eerste grote naam is A Bathing Ape.
20/01 14u30  Student riskeert celstraf omdat hij programma’s van VTM, Vier, Vijf en VRT online gooideEen student IT uit Lokeren heeft enkele jaren geleden een website gelanceerd waarop succesvolle televisieprogramma’s als ‘F.C. de Kampioenen’, ‘Temptation Island’ en ‘Alloo bij de Wegpolitie’ konden worden bekeken. Volgens tv-zenders VTM, Vier, Vijf, Zes en de VRT had de student die programma’s illegaal gedownload en op zijn site geplaatst. “Wij hebben alleen de link naar de originele websites geplaatst en niets illegaal gedownload”, zei de advocaat van de jongeman die een jaar cel en een boete van 4.000 euro riskeert.
20/01 14u15  Volg Antwerpse provincieraad via livestreamingWie geïnteresseerd is in de werkzaamheden van de Antwerpse provincieraad kan binnenkort de zittingen live volgen vanachter zijn of haar computer. Zo zal de provincieraad op donderdag 23 januari voor de eerste keer live te volgen zijn via livestreaming.
20/01 14u15  Vijf Belgen komen dinsdag in actie op de Australian OpenVijf Belgen komen dinsdag in actie op de hoofdtabel van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.
20/01 14u15  ANALYSE WK-SELECTIE. Niet zozeer de naam van de zevende renner, wel de te volgen tactiek is het heikele puntBondscoach Sven Vanthourenhout heeft de namen vrijgegeven van de zeven renners die op zondag twee februari moeten trachten het schier onmogelijke te realiseren, namelijk Mathieu van der Poel van zijn derde wereldtitel in het veld afhouden. Hoe gaan de Belgen het tactisch aanpakken en wie wordt als speerpunt naar voor geschoven. Logischerwijs is Eli Iserbyt de uit te spelen hoogste troefkaart maar wat denkt de rest van de selectie daarvan?
20/01 13u45  Doodrijder van Merel De Prins voorwaardelijk vrijgelaten, tot grote woede van haar moeder: “Onbegrijpelijk”Muhammed Aytekin, de 23-jarige man die in oktober 2015 Merel De Prins (12) doodreed in Vilvoorde, wordt voorwaardelijk vrijgelaten. Dat heeft de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank beslist. De rechter legde de man wel elf voorwaarden op. Zo moet hij vast werk hebben, een aangepaste psychosociale begeleiding volgen, de slachtoffers vergoeden en uit hun buurt blijven. De ouders van Merel reageren echter vol onbegrip op de beslissing.
20/01 13u30  Vormt Rihanna een koppel met rapper A$AP Rocky?Het lijkt erop dat Rihanna niet lang getreurd heeft om haar breuk met miljardair Hassan Jameel. De zangeres is dit weekend wederom gespot met rapper A$AP Rocky en ze leken het erg gezellig te hebben.
20/01 13u15  Hoofdverdachte van moord op Johan Van der Heyden blijft zwijgen voor rechtbankDe Nederlander Nicky S. (30) verscheen maandag voor de rechtbank in Breda voor de moord op Johan Van der Heyden (56) uit Lint. De hoofdverdachte in de zaak van de verdwenen loodgieter beriep zich volledig op zijn zwijgrecht, ondanks eerdere gedetailleerde verklaringen van andere verdachten. Dat meldt de Nederlandse krant BN DeStem.
20/01 13u15  Worden deze kinderen pennenvriend van senioren?De kinderen van enkele klassen in Deurne schrijven brieven naar senioren in woonzorgcentra. De senioren en de kinderen hopen zo pennenvrienden te worden.
20/01 13u00  ‘Hét geheugen van Pulderbos’ viert 102de verjaardag en woont nog altijd zelfstandigHeemkundige en genealoog Frans ‘Sooi’ Verbist viert maandag zijn 102de verjaardag. Sooi, die al decennia in Borsbeek woont maar liefst zeven boeken schreef over zijn geboortedorp Pulderbos, is nu zelf levend erfgoed.
20/01 13u00  Informateurs met succesje en moed der wanhoop naar de koning: is er nog een weg uit de impasse?Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) kunnen voor hun tussentijdse ontmoeting met de koning maandagnamiddag een succesje voorleggen. PS en N-VA zaten dit weekend met elkaar aan tafel. Maar de twee grootste partijen laten praten, betekent nog niet dat er een doorbraak in de maak is. “N-VA accepteert niets van wat wij als essentieel zien”, zegt PS-boegbeeld Elio Di Rupo.
20/01 12u30  Quinten Hermans mag zich bij Van Aert en co voegen: Belgische selectie WK veldrijden in Zwitserland bekendLimburger Quinten Hermans mag mee naar het WK veldrijden op 2 februari in het Zwitserse Dübendorf. Zijn zevende plaats gisteren in Nommay was voor bondscoach Sven Vanthourenhout het bewijs dat de kopman van Torremans CX zijn selectie voor het WK verdient.
20/01 12u30  Oostmalle klopt Westmalle in onvervalste derbymatch bij U11De derbymatch tussen de voetbalploegen U11b van KVC Oostmalle en U11 van KVK Westmalle werd overtuigend met 0-6 gewonnen door de ploeg van Oostmalle. De jonge voetballertjes fietsten onder begeleiding van hun trainer Marc Pauwels en enkele supporters naar het veld van hun tegenstander en waren dus goed opgewarmd bij aankomst.10 
20/01 12u15  Bondsparket wil wedstrijd schorsing voor Hoedt, bekerwedstrijd tegen Kortrijk niet in gevaarDe rode kaart die Antwerp-verdediger Wesley Hoedt pakte op Cercle Brugge heeft mogelijk een wedstrijd schorsing én een boete van 1.000 euro als gevolg. Althans, dat is het voorstel van het Bondsparket. Antwerp kan in beroep gaan, maar dat beroep wordt pas vrijdag behandeld.
20/01 12u15  Anuna terug in het land: “Eerst tiramisu eten en morgen weer aan de slag”Klimaatjongeren Anuna De Wever, Adélaïde Charlier en Josefien Hoerée hebben maandagochtend weer voet aan wal gezet na een reis van meer dan drie maanden in Zuid-Amerika. Uitrusten zit er niet in, want dinsdagochtend organiseert Anuna al een eerste meeting om de nationale schoolstaking op 7 februari voor te bereiden. “De komende jaren heb ik geen tijd om echt vakantie te nemen”, klinkt het bij de 18-jarige klimaatactiviste.
20/01 12u15  Ex-voorzitter verbolgen over opdoeken Prospekta: “Wie deze culturele rijkdom niet ziet, handelt onverantwoordelijk”Het nieuws dat de Vlaamse regering geen werkingsmiddelen meer vrijmaakt voor vzw Prospekta, bekend als de organisator achter de Cultuurmarkt van Vlaanderen, en er daardoor dertien mensen hun job verliezen, sloeg de Antwerpse cultuursector met verstomming. “Ik ben in mijn wezen geraakt door zoveel onbegrip en onkunde”, zegt ex-gedeputeerde van Cultuur en voormalig voorzitter van Prospekta Frank Geudens (sp.a) in een brief aan onze redactie.
20/01 12u15  De mooiste jurken op de SAG AwardsZondagavond werden de Screen Actors Guild Awards uitgereikt in Los Angeles. Sterren hadden voor deze uitreiking in het awardseizoen jurken aangetrokken in overwegend zwart en wit en met een opvallende snit. Een overzicht.
20/01 12u00  "Sebastian Vettel heeft laten zien dat hij Charles Leclerc kan verslaan"Gerhard Berger kijkt uit naar het duel tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc bij Ferrari en hij denkt dat de viervoudige wereldkampioen met zijn ervaring zijn jongere teamgenoot aankan.
20/01 12u00  Ex-voorzitter na opdoeken Prospekta: “Wie deze culturele rijkdom niet ziet handelt onverantwoordelijk”Het nieuws dat de Vlaamse regering geen werkingsmiddelen meer vrijmaakt voor vzw Prospekta, bekend als de organisator achter de Cultuurmarkt van Vlaanderen, en er daardoor dertien mensen hun job verliezen, sloeg de Antwerpse cultuursector met verstomming. “Ik ben in mijn wezen geraakt door zoveel onbegrip en onkunde”, zegt ex-gedeputeerde van Cultuur en voormalig voorzitter van Prospekta Frank Geudens (sp.a) in een brief aan onze redactie.
20/01 12u00  David Goffin bereidde zich voor op Australian Open met Federer en MedvedevDavid Goffin (ATP 11) heeft niets aan het toeval overgelaten in aanloop naar de Australian Open, waar hij dinsdag voor het eerst in actie komt tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP 58). De Luikenaar heeft zich de voorbije dagen voorbereid in het gezelschap van 20-voudig grandslamwinnaar Roger Federer (ATP 3) en US Open-finalist Daniil Medvedev (ATP 4).
20/01 11u45  Vlaamse regering schuift VRT-baas Paul Lembrechts opzij, Leo Hellemans neemt tijdelijk overDe Vlaamse regering schuift VRT-ceo Paul Lembrechts opzij na de vertrouwensbreuk aan de top van de VRT. Het lot van directeur Peter Claes is nog onzeker. Het Personeelsfront noemt het ontslag van Lembrechts onaanvaardbaar. Leo Hellemans komt tijdelijk aan het roer van de omroep.
20/01 11u45  Van belhamel tot modelburger: hoelang duurt de metamorfose van Nick Kyrgios?Een onverwachte spinoff van de rampzalige bosbranden die Australië teisteren, is de publieke rehabilitatie van Nick Kyrgios. Nadat de Australische tennisser had aangekondigd om deze maand voor elke ace 125 euro te schenken aan de slachtoffers veranderde zijn imago eensklaps van ongemanierde aandachtszoeker naar meevoelende filantroop.
20/01 11u45  De lijn van ‘den boulevard’: tramkenner over noord-zuidverbinding van vroeger en nuTramlijn 1 rijdt nu al ruim een maand weer over de Leien en vervolgens naar P+R Luchtbal bij de grens met Ekeren. In 1965 verdween deze net geen 4 kilometer lange stadslijn pur sang. Net als het monumentale Zuidstation was lijn 1 een slachtoffer van de aanleg van de Ring. Voor Koning Auto moest destijds alles wijken. Met tramkenner Alain Janmart die zelf nog als jonge knaap met lijn 1 meereed, trammen we in de voltooid verleden tijd.
20/01 11u30  David Goffin berreidde zich voor op Australian Open met Federer en MedvedevDavid Goffin (ATP 11) heeft niets aan het toeval overgelaten in aanloop naar de Australian Open, waar hij dinsdag voor het eerst in actie komt tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP 58). De Luikenaar heeft zich de voorbije dagen voorbereid in het gezelschap van 20-voudig grandslamwinnaar Roger Federer (ATP 3) en US Open-finalist Daniil Medvedev (ATP 4).
20/01 11u30  Ex-voorzitter Roger Lambrecht: "Het is voorbij voor Sporting Lokeren, het is gedaan"Wie dit alles met lede ogen aanziet is Roger Lambrecht. In een exclusief interview met onze redactie zegt de erevoorzitter dat z'n hart bloedt en dat hij nu al spijt heeft dat hij z'n club aan Louis De Vries verkocht heeft. Hij vreest dat als Sporting Lokeren degradeert, het zonder een fusie wel eens over einde verhaal zou kunnen zijn in Lokeren.
20/01 11u30  Balenciaga gaat na meer dan vijftig jaar weer haute couture makenBalenciaga heeft zopas bekendgemaakt dat het opnieuw haute couture zal gaan maken en dat voor het eerst sinds 1968. De eerste collectie wordt in juli voorgesteld.
20/01 11u15  ANALYSE GOOTS. Play-off 1 halen wordt niet eenvoudig voor KV MechelenHij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
20/01 11u15  Toekomst van ‘Kakmadammeke’ Elise (8) bij KV Mechelen lijkt verzekerd met komst van meisjesteamsZes maanden na haar overstap van KV Bonheiden naar de U9 bij KV Mechelen heeft de Bonheidense Elise Baert (8) haar enthousiasme voor het voetbal nog zeker niet verloren. Ze leerde naar eigen zeggen beter dribbelen en nu de topclub van start gaat met jeugdreeksen voor meisjes lijkt de toekomst van Elise in Mechelen verzekerd. “Ik geniet van elk moment en leer veel bij, zoals dribbelen”, zegt ze.
20/01 11u00  18-jarige gedrogeerde bestuurder rijdt rond met fles lachgas van twee kiloTijdens de weekendcontrole heeft de lokale politie Mechelen-Willebroek elf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Onder hen een 18-jarige jongeman die onder invloed reed en in zijn auto een grote fles lachgas had liggen.
20/01 11u00  Van Wooncentrum Van de Ven naar Olen Shopping Park: “Parkeren voor deur blijft troefkaart”Zo’n negen jaar na de opening van het Olen Shopping Park zijn een reeks handelshuurovereenkomsten aan verlenging toe. “Iedereen blijft aan boord zonder dat daarvoor stevig moet onderhandeld worden. En dit is toch wel uniek. Leegstand kennen we hier absoluut niet.” Dat zegt Aad Jansen, Deputy Fund Manager van vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investments, de eigenaar van het winkelpark.
20/01 11u00  Tijdlang grote verkeershinder op de A12, N16 en N17 na twee incidentenEr was maandagochtend grote verkeershinder op de A12, N16 en N17 in Puurs-Sint-Amands en Willebroek. Aanleiding daarvoor waren twee incidenten.
20/01 10u45  Mama zamelt 24.000 euro in voor dure robottherapie voor zoontje met beperkingDe mama van Izaio – een kleuter uit Ranst – heeft dan toch 24.000 euro kunnen inzamelen voor de robottherapie van haar zoon. Een tweetal maanden geleden al zette de kleine Izaio zijn eerste stapjes dankzij de staprobot. De jongen werd geboren met een zuurstofgebrek. Zijn hersenen raakten daarbij deels verlamd waardoor prikkels niet goed tot bij de spieren komen. Volgens artsen is de robottherapie de enige manier om Izaio te leren stappen. Met de 24.000 euro kan de kleuter al zeker drie jaar lang de dure therapie volgen.
20/01 10u45  Iserbyt en Aerts maken indruk: met vier Belgische kopmannen naar WK?Zo spannend kan veldrijden dus zijn als Mathieu van der Poel er niet bij is. In Nommay maakten Eli Iserbyt en Toon Aerts er een zelden gezien kijkstuk van, met meer positiewissels dan paaltjes op het parcours. Iserbyt haalde het. Maar minstens zo belangrijk: beide Belgen lijken met het WK in zicht hun topvorm weer helemaal gevonden te hebben. Bondscoach Vanthourenhout krijgt straks met vier kopmannen te maken.
20/01 10u45  Giants verliest in slotminuten aan de kustHet was maar liefst geleden van 13 juni 2019 dat de Antwerp Giants die van Oostende nog eens in de ogen keken. Het eerste treffen van het seizoen werd een teleurstelling voor de Giants. Het ging ten onder aan de kust met 85-77.
20/01 10u45  Ben & Jerry’s brengt nieuwe smaak uit in samenwerking met NetflixBen & Jerry’s heeft samen met Netflix een nieuwe ijsjessmaak uitgebracht. Die kreeg de toepasselijke naam Netflix & Chill’d.
20/01 10u30  Debuut Greet Minnen op Australian Open uitgesteld door regenNormaal gezien moesten Alison Van ­Uytvanck (WTA 47) en Greet Minnen (WTA 119) vannacht hun eerste ronde op de Australian Open ­afgewerkt hebben, maar de regen in Melbourne stak daar een stokje voor. Voor Minnen, die dit ­seizoen hoopt de top honderd te bereiken, moest het duel tegen de Wit-Russische Aliak­sandra Sasnovich (WTA-99) haar eerste passage op een major worden.
20/01 10u30  Nederlaag voor Rupel Boom na gemiste penaltyRupel Boom kon de drie punten niet thuishouden tegen Heist. Tal van pogingen van Rupel boom werden de nek omgewrongen. Ook een penalty ging niet binnen, maar werd hoog over getrapt. Heist kon wél een van hun kansen afmaken en nam zo de overwinning mee naar huis.
20/01 10u30  Legendarische ‘pastoor van het volk’ Sonnemans is overledenPastoor Sonnemans, de priester die meer dan vijftig jaar pastoor was in Nijlen, is afgelopen nacht overleden. Dat werd bevestigd aan onze redactie.
20/01 10u30  Modehuis Comme des Garçons krijgt hevige kritiek op kapsels van modellenComme des Garçons kreeg er na de show tijdens de Parijse modeweek flink van langs op sociale media. Reden? De blanke modellen op de catwalk droegen pruiken met cornrows, een haarstijl die traditioneel wordt gedragen door zwarte mannen en vrouwen.
20/01 10u15  Tram ontspoort aan Groenendaallaan na botsing met busDoor een ongeval aan de Groenendaallaan in Antwerpen raakte de dienstverlening van tram 6 maandagmorgen verstoord. Ter hoogte van Antwerpen-Luchtbal ontspoorde de tram na een botsing met een bus.
20/01 10u00  Rechtbank Breda buigt zich over verdwijning Johan Van der HeydenDe rechtbank in Breda buigt zich maandag over de zaak tegen drie verdachten die te maken zouden hebben met de verdwijning van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden uit Lint. Het gaat om een inleidende zitting, waarin de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.
20/01 10u00  “Vlaamse regering schuift VRT-baas Paul Lembrechts opzij”De Vlaamse regering schuift Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, opzij. Dat meldt De Tijd op basis van “meerdere bronnen”. Als dat bericht bevestigd wordt, zou daarmee een einde komen aan een machtsstrijd aan de top van de openbare omroep.
20/01 10u00  Brad Pitt kijkt wel heel erg verliefd naar Jennifer Aniston tijdens SAG AwardsBrad Pitt (56) en Jennifer Aniston (50) waren vijf jaar getrouwd toen hij haar verliet voor Angelina Jolie, maar de twee lijken de weg naar elkaar terug gevonden te hebben. Als vrienden beweren ze zelf, maar uit hun gedrag blijkt toch iets anders. Tijdens de SAG Awards zondag was het weer van dat.
20/01 09u45  Kansas City Chiefs en San Francisco 49ers plaatsen zich voor de Super BowlKansas City Chiefs en San Francisco 49ers nemen het tegen elkaar op in de Super Bowl, de finale van de NFL (National Football League) en tevens het belangrijkste Amerikaanse sportevenement van het jaar. De wedstrijd gaat op 2 februari door in het Hard Rock Stadium van Miami.
20/01 09u45  Vijfenvijftigplussers helpen leeftijdgenoten job zoekenIn Turnhout is deze week Jobbar+ officieel van start gegaan. Het initiatief van VDAB brengt 55-plussers samen om ervaringen te delen en leeftijdgenoten te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe job. In Antwerpen en Mechelen bewees Jobbar+ al zijn reden van bestaan.
20/01 09u45  Geruchten over Brad Pitt en Jennifer Aniston blijven aanzwellen, maar daar zitten ze zelf ook voor iets tussenBrad Pitt (56) en Jennifer Aniston (50) waren vijf jaar getrouwd toen hij haar verliet voor Angelina Jolie, maar de twee lijken de weg naar elkaar terug gevonden te hebben. Als vrienden beweren ze zelf, maar uit hun gedrag blijkt toch iets anders. Tijdens de SAG Awards was het weer van dat.
20/01 09u30  DISCUSSIE. Moeten huisvrouwen en -mannen zonder uitkering meer geactiveerd worden op de arbeidsmarkt?De Vlaamse regering stelt in haar regeerakkoord de ambitieuze doelstelling om 120.000 mensen extra aan de slag te krijgen. En dus wil Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) dat de VDAB ook “niet-beroepsactieven zoals huisvrouwen en -mannen” activeert.
20/01 09u15  Benzinedieven ingerekend na sanitaire stop in WillebroekDe politie heeft zaterdagavond drie Roemenen opgepakt die op pad waren om brandstof te stelen. Ze probeerden er zich uit te praten, maar in hun voertuig werden meerdere jerrycans aangetroffen.
20/01 09u00  Lierse Kempenzonen schiet zichzelf opnieuw in de voet: “Zo kan je nooit stappen zetten”Terug naar af. Alweer. Eén week nadat de hoop op een definitieve kentering fel was opgelaaid, hangt Lierse Kempenzonen opnieuw aan het infuus. Drie onvervalste weggeefgoals, een vijfde thuisverlies intussen al dit seizoen en een voorlaatste plaats. Op die manier kom je onderaan niet weg.
20/01 08u45  Enorme ontlading bij Waasland-Beveren na opsteker in degradatiestrijd: “Op één dag een paar jaar ouder geworden”Waasland-Beveren heeft opnieuw een grote stap gezet richting behoud. Door de belangrijke zege aan de kust springt het over Oostende, rode lantaarn Cercle telt nu al negen punten achterstand. Operatie redding lijkt definitief ingezet, want eind december wonnen de Waaslanders ook al twee keer op rij. “Nu gaan we voor twaalf op twaalf, een unicum!”
20/01 08u30  Regen verstoort Australian Open, Federer en Serena stoten makkelijk door doorDe eerste dag van de Australian Open gaat gebukt onder het regenweer in Melbourne. Flink wat matchen werden stilgelegd door de flinke buien. In de overdekte Rod Laver Arena konden alle matchen wel doorgaan. Het Australische publiek zag er Roger Federer, Serena Williams en Noami Osaka hun partijen makkelijk winnen.
20/01 08u00  Autosalon dient klacht in: 187 Extinction Rebellion-betogers krijgen factuur van 1.967 euro in de busFebiac, de organisator van het Autosalon, heeft een schade-eis ingediend tegen elke manifestant van Extinction Rebellion die zaterdag het Autosalon mee op stelten gezet heeft. De 187 manifestanten die opgepakt werden, kregen vanwege een deurwaarder allemaal een factuur in de bus van 1.967 euro. Alles samen goed 367.829 euro.
20/01 08u00  Drie keer zoveel werklozen willen leerkracht wordenIn vijf jaar tijd is het aantal werklozen dat via de VDAB een opleiding tot leerkracht volgt bijna verdrievoudigd: van 317 in 2015 naar 857 in 2019. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag. Minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) ziet in de stijging een manier om het steeds nijpender lerarentekort weg te werken.
20/01 08u00  Poliovaccin dat in Antwerpen is getest, wordt nu op grote schaal toegepast met hulp van Bill GatesEen gloednieuwe poliovaccin, in Antwerpen voor het eerst getest op mensen, wordt op grote schaal geproduceerd om nog dit jaar het groeiend aantal gevallen van kinderverlamming in Afrika te bestrijden. De Bill and Melinda Gates Foundation zet alles op alles om het te verspreiden.
20/01 08u00  Christophe en Nick zijn eerste homokoppel in ‘Blind getrouwd’Christophe Ramont (38) uit Gent en Nick Laenen (38) uit Antwerpen stappen binnenkort in het huwelijksbootje voor het vijfde seizoen van ‘Blind getrouwd’. De twee zijn het eerste homokoppel in het VTM-programma.
20/01 07u45  Stuart Bingham wint Masters snookerStuart Bingham (WS-14) heeft zondag in het Alexandra Palace van Londen het Masters snooker gewonnen. In de finale versloeg de 43-jarige Engelsman zijn landgenoot Ali Carter (WS-17) met 10-8. Bingham liet breaks van 75, 66, 50, 64, 85, 58, 88 en 109 optekenen, Carter deed het met 126, 56, 93, 95, 133 en 77 net iets minder goed.
20/01 05u15  De nieuwe stijl van sp.a met Conner Rousseau: meezingen, servetten zwaaien en Paul Magnette op sneakersMet een reuzegroot scherm, danspasjes en een reeks meezingers gaf de nieuwe sp.a-voorzitter zijn eerste nieuwjaarsspeech. Conner Rousseau houdt woord: hij geeft zijn partij een elektroshock. Toch wat betreft de nieuwjaarsreceptie in trouwfeest-stijl:“Meezingen iedereen!”12 
20/01 05u15  Huisvrouwen en -mannen over ‘activatieplannen’ VDAB: “Mogen wij zelf nog kiezen of we willen werken of niet?De Vlaamse regering stelt in haar regeerakkoord de ambitieuze doelstelling om 120.000 mensen extra aan de slag te krijgen. En dus wil Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) dat de VDAB ook “niet-beroepsactieven zoals huisvrouwen en -mannen” activeert.12 
20/01 05u15  Recordopbrengst ‘Kom op tegen Kanker’: daarom zamelen deze mensen geld inKom op tegen Kanker heeft de campagne 2018-2019 afgesloten met een netto-recordopbrengst van 35.943.987 euro. Dat heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt tijdens ‘Dankjeweldoener’, een dankdag voor actievoerders en vrijwilligers. Ten opzichte van de vorige campagne, in 2016-207, gaat het om een stijging met meer dan een kwart. Ook die campagne was nochtans al een recordeditie met ruim 28 miljoen euro. Wij spraken met enkele mensen die Kom op tegen Kanker steunen.10 
20/01 05u15  STANDPUNT. Ineens geven alle politici blijk van een grote eensgezindheidOp de valreep kwam er zondagavond dan toch nog nieuws van het regeringsfront. De informateurs zijn erin geslaagd om delegaties van N-VA en PS samen aan tafel te krijgen. Of het gesprek iets zal opleveren, weten we niet, maar de ontmoeting is zonder meer positief. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat het pas gisteren is gelukt, want behalve Tom Van Grieken, die voor nieuwe verkiezingen pleitte, gaven alle politici vorige week ineens blijk van een grote eensgezindheid. Het was bijna ontroerend te noemen.11 
20/01 05u15  Vakbonden Janssen Pharmaceutica stappen naar rechtbank: “Er zijn te veel kaderleden”De vakbonden bij geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica in Beerse stappen naar de rechtbank. Het bedrijf heeft volgens hen te veel kaderleden. “Daardoor kunnen we veel minder syndicale bijstand geven”, zegt Peter Goris van de christelijke vakbond ACV. Het bedrijf betreurt de beslissing en had gehoopt dit in onderling overleg te kunnen uitklaren.12 
20/01 05u15  Studente topsportschool Wilrijk pakt snowboardgoud: “We gaan haar zeker vieren als ze terug is”Op de Youth Olympic Games heeft Evy Poppe (15), studente aan de topsportschool in Wilrijk, de gouden medaille in de slopestyle gepakt. “De school is onmisbaar in dit succes”, zegt haar coach.10 
20/01 05u15  COMMENTAAR. De Sart en Haroun, hét koningsduo op het rood-witte middenveldVergeet de gemiste Gouden Schoen voor Dieumerci Mbokani. De drie punten op en tegen Cercle Brugge zondag waren veel belangrijker voor Antwerp. Omdat ze bewezen dat de Great Old ook kan winnen na een miserabele prestatie, een talent dat enkel weggelegd is voor clubs die mee willen en kunnen doen voor de prijzen. Met dank aan een sublieme Alexis De Sart.10 
20/01 05u15  Vier Japanse grootmeesters zorgen voor unieke karatestage in De SporthalVier grootmeesters in karate gaven zondag in De Sporthal in Heist-op-den-Berg hun kennis door aan tweehonderd internationale leerlingen. De senseis kwamen speciaal afgezakt vanuit de Japanse prefectuur Okinawa, de bakermat van de krijgskunst. “Een unicum in ons land”, zegt Mario Michiels van de Heistse karateschool Shaolin Dojo.11 
20/01 05u15  COLUMN. Het vernietigende juryverslag van mijn passage bij Humo’s Rock RallyVrijdagavond was de Kuub van de Warande de eerste halte voor de voorrondes van de tweejaarlijkse Rock Rally van Humo, ’s lands meest prestigieuze rockwedstrijd. Ik was er niet bij wegens een dubbele boeking met de cd-voorstelling van het Kempense americanakwintet Bluewire in Headroom, samen met de Singer in Rijkevorsel het gezelligste zaaltje van onze streek. Mijn afwezigheid had dus niets, maar dan ook niets te maken met rancune wegens mijn eigen, glansloze passage enkele jaren geleden.12 
20/01 05u15  Natuurpunt telt vogels op Molse plassen: Aalscholvers en futen doen het weer goedAfgelopen weekend nam Natuurpunt Netebronnen deel aan de jaarlijkse internationale watervogeltelling. Deze vond in Mol plaats bij alle waterputten. De klassieke watervogels waren in normale aantallen aanwezig, aalscholvers en futen doen het opnieuw goed en er werden ook veel exoten opgemerkt, zoals de Canadese gans.11 
20/01 05u15  COLUMN. FutiliteitenVindt u ook dat we ons vaak druk maken over futiliteiten? Ik beken dat ik mezelf daar meer dan me lief is op betrap. Nochtans had ik me na een ingrijpende operatie twee jaar geleden voorgenomen om meer dan vroeger met een roze bril door het leven te gaan. Helaas: tijd heelt niet alleen de wonden, hij vervaagt ook de goede voornemens.12 
20/01 05u15  Robrecht Heyvaert, de Mechelse cameraman voor wie Adil en Bilall dwars gingen liggenGeen Robrecht Heyvaert achter de camera, geen film. Regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah kon niet duidelijker zijn toen Hollywood hen vroeg om de derde Bad Boys-film in te blikken. Zo geëist, zo gedaan. En wel zo goed dat Heyvaert zijn volgende internationale prent mag draaien met Mel Gibson. Niet kwaad voor een modeste Mechelaar van 32 jaar.11 
20/01 05u15  Bouw winkelpark in lus R6 moet deze zomer van start gaan: “In november 2021 willen we openen”Ondanks enkele maanden vertraging heeft de projectontwikkelaar nog steeds het streefdoel om het nieuwe winkelpark in de lus van de R6 in Mechelen in november 2021 te openen. De voorbereidingen voor de aanleg van een nieuw kruispunt op de N16 lopen. Deze zomer moet de bouw van het complex met een twintigtal winkels in principe beginnen.10 
20/01 05u15  The Phantom Tree Company plant in het geheim meer dan vijfhonderd bomen: “Stop met lullen, doe iets”Op één week tijd heeft de nieuwe Klein-Brabantse guerilla-klimaatbeweging The Phantom Tree Company in het grootste geheim al meer dan 500 bomen geplant in de omgeving van Puurs-Sint-Amands. Hoog tijd om met die mannen én vrouwen op stap te gaan. Punt van afspraak voorbije vrijdagnacht: ultrageheim.10 
20/01 05u15  Te weinig kinderopvang in Sint-Job: Ninano al voor opening volzetTanja Franck en Lynn De Baere, moeder en dochter uit Schoten, openen vandaag een nieuwe kinderopvang in Sint-Job: Ninano in de Brugstraat. Er is nood aan, want Sint-Job kampt met een nijpend tekort aan kinderopvang.11 
20/01 02u15  Voor één op de drie is hybride wagen de gulden middenwegBenzine of diesel? Toch wat te vervuilend, en binnenkort misschien zwaarder belast. Elektrisch dan maar? Nee, te duur. En dus laten we ons verleiden door hybride modellen. Op het voorbije Autosalon ging een op de drie vervolggesprekjes over een hybride wagen. En dat terwijl nog maar een op de twintig auto’s op de Belgische wegen een hybride is.18 
20/01 02u15  Nachttrein maakt opnieuw zijn intrede: “De reis is langer, maar het zijn geen verloren uren voor de reiziger”De eerste nachttrein vanuit Oostenrijk rijdt vanochtend ons land binnen. De eerste van vele, want voortaan kunt u twee keer per week van Brussel naar Wenen of Innsbruck. Groen maakt van de gelegenheid gebruik om een plan te lanceren dat niet alleen investeert in meer nachttreinen, maar tegelijk ook een einde moet maken aan de 8.500 vluchten naar Londen, Amsterdam en Parijs.14 
20/01 02u15  Rob De Nijs over ziekte van Parkinson: “Met mijn vrouw heb ik afgesproken dat we mijn leven niet gaan rekken”De Nederlandse zanger Rob De Nijs (77) blijft optreden, ondanks de ziekte van Parkinson. Eerst dacht hij nochtans dat hij zou stoppen, na zijn val van het podium. Maar nu wil hij gewoon zingen.14 
20/01 02u15  15-jarigen met deelauto crashen tijdens achtervolging door politie: “Inspecteurs moesten opzij springen”Twee 15-jarigen uit Kontich en Borsbeek zijn zondag voorgeleid bij de jeugdrechter. Ze waren zaterdagavond gecrasht na een politieachtervolging in Kontich. “Inspecteurs moesten opzij springen”, zegt het parket.19 
20/01 02u15  Bakker Kris viert 25-jarig bestaan in mineur: “Door de werken draai ik nog maar een derde van de omzet”Vorige week zijn de werken aan de N450 in Melsele (Beveren) gestart. Het kruispunt met de Koolputstraat ligt open en dat heeft dramatische gevolgen voor bakkerij Van Steenlandt. De klanten vinden hun weg niet meer tot daar. En dus moet bakker Kris, die dit jaar 25 jaar in zijn zaak staat, een tandje bijsteken.18 
19/01 23u45  Anderlecht botst op Gouden Schoen Vanaken en verliest met 1-2 van Club Brugge in aangename topperClub Brugge heeft in een aangename topper met 1-2 gewonnen op Anderlecht. Gouden Schoen Hans Vanaken wiste de openingsgoal van de paars-witte debutant uit, en vooral de eerste was een pareltje.10 
19/01 23u15  Première ‘Chateau Cupido’ extra spannend voor James Cooke: “Met zeven kilo meer in een leren pakje!”Wou u James Cooke altijd al een keer in een sm-pakje zien? Dat krijgt u waar voor uw geld in Chateau Cupido want daarin draagt hij zowaar een leren outfit.
19/01 22u45  Tachtiger uit Balen zwaargewond bij ongeval op druk kruispunt in HasseltEen tachtiger uit Balen is zondagnamiddag zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht na een lichte botsing op de Kuringersteenweg in Hasselt.
19/01 22u15  Opgelet op de weg: KMI waarschuwt voor gladheid en aanvriezende mistOpgelet als u straks of morgenvroeg de baan opmoet: het KMI waarschuwt met ‘code geel’ voor gladheid en mist. Het kan plaatselijk bijzonder glad zijn.
19/01 22u15  Nieuwe parkeerplaatsen hinderen bewoners: “Om oprit uit te rijden, moet ik altijd een overtreding maken”Sinds juni 2019 werden in de Jef Buyckxstraat in Turnhout verschillende parkeerplaatsen gecreëerd. Tot grote ergernis van de buurtbewoners, want de parkeerplaatsen bevinden zich recht tegenover hun opritten. “We kunnen niet meer veilig van onze oprit rijden, zonder een paar keer te manoeuvreren”, luidt het daar.
19/01 22u00  Bewoners hebben problemen om oprit uit te rijden sinds komst nieuwe parkeerplaatsenSinds juni 2019 werden in de Jef Buyckxstraat in Turnhout verschillende parkeerplaatsen gecreëerd. Tot grote ergernis van de buurtbewoners, want de parkeerplaatsen bevinden zich recht tegenover hun opritten. “We kunnen niet meer veilig van onze oprit rijden, zonder een paar keer te manoeuvreren”, luidt het daar.
19/01 21u45  MEMO-MEERMOL voert verkeerstellingen uit via telramenMEMO – MEERMOL plaatste op eigen initiatief zogeheten telramen in drie Molse straten om verkeerstellingen uit te voeren. Zaterdag maakte de partij de eerste resultaten bekend en ze lanceerde meteen ook een oproep voor meer participatie van de Mollenaars en het gemeentebestuur.
19/01 21u15  Echtparen klinken op huwelijksverjaardagBurgemeester Walter Horemans (CD&V) en de schepenen ontvingen in gemeenteschool De Stap 21 echtparen die de voorbije maanden hun 50ste, 60ste en 65ste huwelijksverjaardag vierden.
19/01 21u15  Buurthuis Mozaïek start nieuw (werk)jaarIn het buurthuis Mozaïek in de Appeldonkstraat is dit weekeinde de nieuwjaarsborrel gehouden. Velen uit de buurt namen deel.
19/01 21u15  COMMENTAAR. 1B is een paradijs voor gokkantorenWie nu durft voorspellen wie de tweede periode in 1B zal winnen, is knettergek. Wie durft voorspellen welke ploeg zal promoveren is dat evenzeer. In 1B kan je immers niets voorspellen. Het is een paradijs voor gokkantoren.
19/01 21u00  Nieuw Belgisch record op 4x100m vrije slag bij de vrouwen tijdens Flanders Swimming CupValentine Dumont, Juliette Dumont, Lotte Goris en Lana Ravelingien hebben zondag in Antwerpen op de Flanders Swimming Cup het Belgisch record op de 4x100 meter vrije slag scherper gesteld. Het kwartet zwom naar een chrono van 3:43.11.
19/01 20u45  Dringend gezocht: 42.000 extra bloedgeversHet Rode Kruis zoekt dringend 42.000 extra bloedgevers, zodat het te allen tijde ziekenhuizen van levensreddende bloedproducten kan blijven voorzien. “Versterking is nodig, omdat elk jaar zo’n 40.000 donoren afhaken.” In de provincie Antwerpen zijn de Kempenaars de gulste gevers.
19/01 20u15  Mama van Anuna De Wever zenuwachtig om dochter na vier maanden terug te zien: “Anuna is strijdvaardiger dan ooit”Als alles goed gaat, meert maandagochtend om 4u het vrachtschip CMA CGM Fort Royal in Duinkerken aan met aan boord de 18-jarige klimaatactiviste Anuna De Wever. “Ze is strijdvaardiger dan ooit”, zegt mama Katrien Van der Heyden. En dat blijkt, want vanop het schip heeft Anuna al opgeroepen deel te nemen aan de nationale schoolstaking op 7 februari.
19/01 20u00  Stoffel Vandoorne na veroveren leidersplaats in Formule E: "De volgende race moet beter"Stoffel Vandoorne finishte tijdens de Formule E-race in Santiago als zesde en veroverde zo ook de leiding in het kampioenschap. Vandoorne zelf is tevreden maar beseft ook dat het de volgende keer nog beter moet.
19/01 19u45  Stoffel Vandoorne na veroveren leidersplaats in Formule E: "De volgende race moet het beter"Stoffel Vandoorne finishte tijdens de Formule E-race in Santiago als zesde en veroverde zo ook de leiding in het kampioenschap. Vandoorne zelf is tevreden maar beseft ook dat het de volgende keer nog beter moet.
19/01 19u30  9 miljoen euro voor renovatie Fort 4: “We werken aan een mooi project voor heel Mortsel”Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kwam zondag een kijkje nemen op Fort 4. Daar wordt sinds september 2019 gewerkt aan de renovatie van het dak van het reduit, zeg maar het binnenfort. Vlaanderen investeert 7 miljoen euro in de renovatie, de stad Mortsel 2 miljoen euro.
19/01 19u15  Broodje Diamonds on the Rocks gelanceerd met mini-optreden in bekende broodjeszaakDrie leden van de succesvolle Neil Diamond-coverband Diamonds on the Rocks hebben een bezoekje gebracht aan de broodjeszaak ’t Kastels Broodje. De uitbater Karel Caers is een fan van de Diamonds. In die mate zelfs dat hij een broodje naar de groep heeft genoemd. “Ik ben graag creatief en heb ook een logo voor de groep bedacht”, zegt Karel.
19/01 19u15  400 eters steunen jonge wielrennersDe parochiezaal van Bevel liep dit weekend vol voor de eetdag van Maik en Ian Vertommen, twee beloftevolle jeugdwielrenners uit Nijlen.
19/01 19u15  Fotoclub Smile slaakt noodkreet: “Als we geen nieuwe locatie vinden, kan het gedaan zijn”De Mechelse fotoclub Smile stelt in het Cultuurcentrum ongeveer 150 foto’s van zijn leden tentoon. Misschien is het wel meteen de laatste tweejaarlijkse expo van de club. “De slopershamer dreigt voor ons lokaal aan de Keerdok”, zegt voorzitter Bruno Mostien van Smile. “In de toekomst moeten we plaats maken voor nieuwbouw en een stadspark. We zoeken naar een nieuwe locatie, maar dat is niet zo eenvoudig.”
19/01 19u15  REACTIES. Antwerp komt met de schrik vrij: “Desastreus begin straks vergeten, drie punten niet”Snel een strafschop tegen én rood voor Wesley Hoedt. Het kon niet slechter beginnen voor Antwerp in Jan Breydel. Maar gelukkig voor de Great Old was daar niet veel later de eenvoudige tik van Lior Refaelov voor de 1-1 en voor het uur de magistrale knal van Alexis De Sart die de winst opleverde. Of hoe een horrorbegin nog in relatieve vreugde kan uitmonden …
19/01 19u00  COLUMN. Selfies maken aan de sluikstortspiegelEerder heb ik al eens in deze krant een column of twee geschreven (dit is trouwens mijn honderdste, joepie!) over de creatieve sluikstorters hier in Borgerhout.
19/01 18u45  Red Wolves plaatsen zich eenvoudig voor laatste kwalificatieronde EK handbalDe Belgische handbalmannen hebben zich geplaatst voor de laatste kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap van 2022 in Hongarije en Slovakije. De Red Wolves, die woensdag al de heenwedstrijd in Hasselt tegen Cyprus wonnen met overtuigende 24-7 cijfers, sloten zondag ook de return in Nicosia winnend af. Het werd 16-31.
19/01 18u45  Man in levensgevaar na steekpartij aan Antwerpse nachtclubEen 30-jarige man is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht na een steekincident aan een nachtclub in de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord. De dader is op de vlucht.
19/01 18u30  Informateurs organiseren in het grootste geheim ontmoeting tussen PS en N-VAIn het grootste geheim hebben de informateurs Coens en Bouchez vandaag een ontmoeting georganiseerd tussen PS en N-VA. Op die manier hoeven zij morgen niet met lege handen naar de koning voor hun tussentijds verslag.
19/01 18u15  Nul op zes voor Rupel BoomHet jaar is slecht begonnen voor Rupel Boom. Voor de tweede week op rij verloren de Steenbakkers met het kleinste verschil.
19/01 18u15  Westerlo komt na zege op OH Leuven mee aan kop in 1BWesterlo heeft zondag de 22e speeldag van de Proximus League, de achtste van de tweede periode, afgesloten met een overwinning op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. De Kemphanen haalden het aan Den Dreef met 1-3.
19/01 18u15  Schrijver Marc De Bel en zijn vrouw betrokken bij zwaar ongeval: “Het is een mirakel dat we levend uit het wrak zijn gekomen”Schrijver Marc De Bel en zijn vrouw Mie zijn zondagochtend betrokken geraakt bij een zwaar ongeval op de E17 tussen Kruishoutem en Waregem. “Een BMW die enorm snel moet gereden hebben, reed achteraan op ons in. Een ongelofelijke klap”.
19/01 18u15  “Onze villa’s zullen in waarde dalen”: weinig applaus voor nieuw woonpark Den AardHet commercieel bedoelde kennismakingsmoment met het nieuwe woonpark Den Aard in Werf 44 in Schilde, is vooral op een confrontatie met de tegenstanders ervan uitgedraaid.
19/01 18u00  Offergaven per opbod verkocht: twintig euro? Niemand meer? Geluk!In Zoersel werd na de zondagsmis de Sint-Antoniusverering in ere gehouden, met de verkoop van offergaven per opbod.
19/01 18u00  Honderden winterwandelaars ontdekken privé-kasteelGids Paul De Bie (met hoed) geeft uitleg in Hof van Lyere. Zandhoven beet zondag de spits af van de tiende editie van de winterwandelingen in toeristisch samenwerkingsverband Land van Playsantiën. Het kasteel dat in 2018 verkocht werd aan een echtpaar uit Broechem was uitzonderlijk te bezichtigen. De grote restauratie moet nog beginnen - het gaat om een beschermd monument dus dat is altijd wat complex. Maar de muren zijn al allemaal wit geschilderd en de elektriciteit werd al vernieuwd.
19/01 17u45  Weinig applaus voor nieuw woonpark Den Aard: “Onze villa’s zullen in waarde dalen”Het commercieel bedoelde kennismakingsmoment met het nieuwe woonpark Den Aard in Werf 44, is vooral op een confrontatie met de tegenstanders ervan uitgedraaid.
19/01 17u45  Panamarenko verovert Peerdsbos: “Hij was de grootste in zijn genre”In de Bremdonckhoeve in het Peerdsbos is een tentoonstelling van werk van Panamarenko geopend. Galeriehouder Frederick Keteleer maakte een selectie van tien werken van de recent overleden kunstenaar en mocht daarvoor op heel wat bijval rekenen.
19/01 17u45  Gouverneur tikt Turnhouts stadsbestuur op de vingers: “We weten niet wat gevolgen hiervan kunnen zijn”De Antwerpse gouverneur Cathy Berx heeft zopas een besluit van de Turnhoutse gemeenteraad vernietigd, omdat het niet was gemotiveerd. Het gebeurt zelden dat de gouverneur zo’n maatregel neemt, en daarmee het stadsbestuur terechtwijst.
19/01 17u30  Kempenaar roeit solo Atlantische Oceaan over: nog 700 kilometer te gaanHelemaal alleen van het Canarische eiland La Gomera naar Antigua in de Caraïben roeien. Een tocht van 5.000 kilometer over de Atlantische Oceaan is dat. Er zijn er niet velen die zich daar aan durven wagen, maar voor Carl Plasschaert was het de ideale uitdaging. De in Zwijndrecht geboren Kempenaar doet mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Hij zit nu al 39 dagen op de Atlantische Oceaan.
19/01 17u15  Gouverneur tikt Turnhouts stadsbestuur op de vingersDe Antwerpse gouverneur Cathy Berx heeft zopas een besluit van de Turnhoutse gemeenteraad vernietigd, omdat het niet was gemotiveerd. Het gebeurt zelden dat de gouverneur zo’n maatregel neemt, en daarmee het stadsbestuur terechtwijst.
19/01 16u45  Twee neven openen restaurant Anders op de Markt van KasterleeDavy Daems (33) en zijn neef Jasper Van den Broeck (26) openen op woensdag 22 januari om 17u hun nagelnieuwe restaurant Anders op Markt 11 in Kasterlee. Daarmee krijgt het ter ziele gegane café De Druif een nieuwe bestemming. De naam Anders is goed gekozen, want het nieuwe restaurant pakt uit met een voor Kasterlee nieuw concept. De reacties tijdens de proefavond, dit weekend, waren in ieder geval veelbelovend.
19/01 16u45  ONS OORDEEL. De Sart brengt redding, toch ook gebuisden bij de Great OldDe Great Old is aan 2020 begonnen met een fameuze comeback. In Brugge begon het dramatisch met een vroege penalty en een rode kaart, maar Antwerp leefde nog en boog de achterstand zelfs nog om in een overwinning: 1-2. Hier zijn onze spelersbeoordelingen.
19/01 16u30  Antwerp knokt terug na dramatische start en opent 2020 met fameuze comeback in BruggeEen penalty tegen na tien seconden, een rode kaart na zeven minuten: veel slechter kan je een match niet beginnen. En toch ging Antwerp op Cercle Brugge met de drie punten aan de haal. Een wake-upcall én een mentale opsteker, zo vlak voor de halve finales in de beker.
19/01 16u30  Eli Iserbyt wint vierde Wereldbekermanche van het seizoen in Nommay na fantastisch duel met Toon AertsEli Iserbyt heeft in het Oost-Franse Nommay zijn vierde Wereldbekermanche van het seizoen gewonnen. De Bavikhovenaar klopte Toon Aerts na een bijzonder leuk duel. Aerts blijft wel leider in het klassement: als hij volgende week in Hoogerheide in de top 11 finisht, is hij opnieuw eindwinnaar. Kersvers Belgisch kampioen Laurens Sweeck werd derde.
19/01 16u30  Oldtimer van 73 jaar oud botst met hypermoderne Tesla: “Een kleine nachtmerrie”In de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas gebeurde zondagochtend een opmerkelijk ongeval. Een hypermoderne Tesla kwam er zwaar in aanrijding met een oldtimer van maar liefst 73 jaar oud.
19/01 16u15  EK full contact karate in Deurne: “Een seconde niet opletten en je krijgt een schop tegen je kop”Dit weekend vindt in de Arenahal in Deurne het eerste EK full contact karate plaats. 137 karateka’s uit 25 landen - onder wie zeven Belgen - tekenden in Deurne present.
19/01 16u15  Cercle Brugge-Antwerp gaat de geschiedenisboeken in: snelste penalty ooit in eerste klasseAmper acht seconden waren er verstreken in het duel tussen Cercle Brugge en Antwerp toen de bal op de stip ging, nadat amper drie spelers de bal al hadden aangeraakt. Aurélio Buta liet zich verrassen door de snelle benen van Kylian Hazard en tikte de Bruggeling aan. Ref Boterberg twijfelde niet en floot voor een strafschop. Daarmee gaat hij de geschiedenisboeken in, want het is de snelste penalty ooit op het hoogste niveau.
19/01 16u00  NetConnect redt wielerjeugdploeg: “Zonder nieuwe sponsor dreigde onze club te verdwijnen”Niet Remco Evenepoel maar Wout van Aert en Mathieu van der Poel waren met voorsprong de meest geciteerde helden van de jonge rennertjes tijdens de ploegvoorstelling van het nieuw jeugdwielerteam van de firma NetConnect uit Zandhoven. Wielrennen is duidelijk ‘in’ bij kinderen, alleen is er nog een tekort aan meisjes.
19/01 15u45  NetConnect redt wielerjeugdploeg: door mama’s opgestarte club zoekt nog koersgekke meidenNiet Remco Evenepoel maar Wout van Aert en Mathieu van der Poel waren met voorsprong de meest geciteerde helden van de jonge rennertjes tijdens de ploegvoorstelling van het nieuw jeugdwielerteam van de firma NetConnect uit Zandhoven. Wielrennen is duidelijk ‘in’ bij kinderen, alleen is er nog een tekort aan meisjes.
19/01 15u45  Voormalig pand van bekende tapijtenzaak op IJzerenleen staat te huurDe voormalige winkel van tapijtenzaak Van Caster op de IJzerenleen in Mechelen staat te huur. Tegelijk loopt er ook een aanvraag om het aantal woongelegenheden in het gebouw uit te breiden.
19/01 15u45  LIVE. De ommekeer is compleet: Antwerp buigt achterstand met man minder om in 1-2Ook voor Antwerp mag 2020 nu écht beginnen. Bölöni en de zijnen zullen vooral de lijn willen doortrekken, want laat ons vooral niet vergeten dat de Great Old al ongeslagen is sinds begin november. Maken ze korte metten met Cercle Brugge, allerlaatste in de stand, of stuiten ze toch op een verrassing in het Jan Breydelstadion? Volg alle actie hier LIVE vanaf 14u30!
19/01 15u30  LIVE. Tienkoppig Antwerp knokt terug na dramatische start, wat geeft de tweede helft?Ook voor Antwerp mag 2020 nu écht beginnen. Bölöni en de zijnen zullen vooral de lijn willen doortrekken, want laat ons vooral niet vergeten dat de Great Old al ongeslagen is sinds begin november. Maken ze korte metten met Cercle Brugge, allerlaatste in de stand, of stuiten ze toch op een verrassing in het Jan Breydelstadion? Volg alle actie hier LIVE vanaf 14u30!
19/01 15u15  Clement (66) vliegt met nagebouwde Boeing 737 de hele wereld rond… in zijn eigen huisClement Stals (66) heeft in zijn huis in het Limburgse Pelt een cockpit van een Boeing 737 tot in het kleinste detail nagebouwd. In zijn pilotencabine vliegt Clement virtueel de hele wereld rond. “Tien jaar lang heb ik hieraan gewerkt.”
19/01 15u00  Bart De Wever en 500 andere dappere ijsberen springen in ijskoude zwemvijverIn de ecologische zwemvijver van het Boekenbergpark in het Antwerpse district Deurne hebben zowat 500 dapperen zich zondag in het ijskoude water gewaagd tijdens het jaarlijkse Winterzwemfeest van de Deurnese IJsberen. Onder hen was ook Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever.
19/01 15u00  Analisten buigen zich over nieuwe tennisseizoen: “Ze doen het in hun broek voor Kim Clijsters”Met de Australian Open gaat dit weekend de nieuwe tennisjaargang écht van start. Marc De Hous en Sabine Appelmans – als speler, coach en analist samen goed voor tachtig jaar ervaring in het toptennis – beantwoorden vier vragen. “Kim Clijsters toont aan mensen hoe belangrijk het is om je dromen na te jagen.”
19/01 14u45  LIVE. Antwerp knokt terug: penalty binnen en rood, maar Refaelov scoort snel 1-1Ook voor Antwerp mag 2020 nu écht beginnen. Bölöni en de zijnen zullen vooral de lijn willen doortrekken, want laat ons vooral niet vergeten dat de Great Old al ongeslagen is sinds begin november. Maken ze korte metten met Cercle Brugge, allerlaatste in de stand, of stuiten ze toch op een verrassing in het Jan Breydelstadion? Volg alle actie hier LIVE vanaf 14u30!
19/01 14u30  Thibau Nys boekt zes op zes in de wereldbeker veldrijden bij de juniorenThibau Nys heeft zondag de zesde manche van de Wereldbeker veldrijden bij de junioren op zijn naam geschreven. De kersverse Belgische kampioen haalde het in het Franse Nommay van de Fransman Rémi Lelandais en onze landgenoot Emiel Verstrynge. Met Jetze Van Campenhout (7e) en Ward Huybs (8e) eindigden nog twee landgenoten in de top tien.
19/01 14u30  Annemarie Worst klopt Ceylin del Carmen Alvarado en 41-jarige Katie Compton in de sprint in NommayAnnemarie Worst heeft de Wereldbekercross in Nommay gewonnen. De 24-jarige Nederlandse klopte Ceylin del Carmen Alvarado en Katie Compton in een sprint met drie. Alvarado gaat met een voorsprong van amper vijf punten op Worst richting de slotmanche in Hoogerheide volgende week.
19/01 14u15  Storing bij WhatsApp: foto’s en filmpjes doorsturen lukt nietGebruikers van WhatsApp melden sinds zondagmiddag storingen bij het uploaden van foto’s of filmpjes.
19/01 14u15  Verkeersborden te vroeg geplaatst: 20 parkeerboetes kwijtgescholdenZo’n twintig mensen die in Mechelen een boete hadden gekregen voor foutparkeren, moeten die niet betalen. Verkeersborden voor de invoering van een woonerf waren te vroeg geplaatst.
19/01 14u15  Armand Marchant moet voor de tweede week op rij opgeven in de slalomOnze landgenoot Armand Marchant heeft zondag niet kunnen finishen in de eerste run van de Wereldbekermanche slalom bij de mannen in het Zwitserse Wengen. De leiding is er voorlopig in handen van de Fransman Clément Noël.
19/01 14u15  Duo winkeldieven op heterdaad betraptTwee winkeldieven zijn vrijdag op heterdaad betrapt in een kledingzaak op de Wapper. Het duo had vijftien kledingstukken gestolen.
19/01 14u00  Vlaams Belang lanceert petitie voor nieuwe verkiezingen: “Luister naar het volk”Partijvoorzitter Tom Van Grieken heeft zondag op de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang in Genk het startschot gegeven voor de voorjaarscampagne “Luister naar het volk”. Vlaams Belang lanceert een grootschalige petitie waarmee burgers hun stem kunnen laten horen. “Politici die schrik hebben van verkiezingen zijn als zwemmers die bang zijn van water”, aldus Van Grieken voor enkele honderden Vlaams Belang-bestuursleden en -mandatarissen.
19/01 14u00  Liers gezin ontsnapt op nippertje aan CO-vergiftiging: “Bewoner kon erger voorkomen”De hulpdiensten repten zich zaterdagavond naar een appartementsgebouw in Lier. De bewoners zijn op het nippertje aan een CO-vergiftiging ontsnapt.
19/01 13u45  LIVE. Lamkel Zé en Defour op de bank, Benson start voor Cercle Brugge-AntwerpOok voor Antwerp mag 2020 nu écht beginnen. Bölöni en de zijnen zullen vooral de lijn willen doortrekken, want laat ons vooral niet vergeten dat de Great Old al ongeslagen is sinds begin november. Maken ze korte metten met Cercle Brugge, allerlaatste in de stand, of stuiten ze toch op een verrassing in het Jan Breydelstadion? Volg alle actie hier LIVE vanaf 14u30!
19/01 13u15  Chauffeur met rijverbod en onder invloed loopt tegen de lamp bij verkeersactieBij verschillende verkeersacties heeft de politiezone Antwerpen dit weekend meerdere beginnende bestuurders gevat die het niet te nauw met de regels namen. Een van hen had een rijverbod en had drugs genomen.
19/01 12u45  Liers gezin ontsnapt op nippertje aan CO-vergiftigingDe hulpdiensten repten zich zaterdagavond naar een appartementsgebouw in Lier. De bewoners zijn op het nippertje aan een CO-vergiftiging ontsnapt.
19/01 12u45  Meer dan twee ton cocaïne voor Antwerpen onderschept in Zuid-AmerikaIn Braziliaans en Colombiaanse havens hebben de lokale autoriteiten grote lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. Samen ging het over meer dan twee ton coke.
19/01 12u15  Autosector betreurt klimaatacties op autosalon: “Nooit eerder zo veel hybride en elektrische voertuigen”De Federatie van de Belgische Auto- en Rijwielindustrie (Febiac) betreurt dat Extinction Rebellion zaterdag actie heeft gevoerd op het Autosalon, ondanks de vele inspanningen die de autosector de laatste jaren heeft gedaan. “Nooit eerder waren op de Brussels Motor Show meer hybride en elektrische voertuigen te zien én te koop”, klinkt het bij de salonorganisator.
19/01 12u00  België verzekert zich dankzij zege tegen Polen van behoud in hoogste afdeling op EK hockey indoorDe Indoor Red Lions (FIH 7), de nationale hockeyploeg in zaal, heeft zich zondag op het EK in de Duitse hoofdstad Berlijn met een 7-4 zege tegen Polen (FIH 5) verzekerd van het behoud in de hoogste afdeling. Voor de Belgen scoorden Philippe Simar (9., 12., 33. en 37.), Pilou Maraite (19.) en Gaëtan Dykmans (34. en 39.).
19/01 11u45  Pieter Timmers sluit in Peking af met derde plaats op 100 meter vrije slagPieter Timmers is zondag op de derde plaats geëindigd in de 100 meter vrije slag op de tweede manche van de FINA Champions Swim Series in de Chinese hoofdstad Peking.
19/01 11u45  Alison Van Uytvanck en Greet Minnen maandag als eerste Belgen in actie op Australian OpenAlison Van Uytvanck (WTA 47) en Greet Minnen (WTA 119) zijn maandag onze eerste landgenotes die in actie komen op de hoofdtabel van het Australian Open.
19/01 11u30  Caleb Ewan bezorgt Lotto-Soudal meteen eerste zege van het nieuwe jaarDe Australiër Caleb Ewan heeft zondag in eigen land de Schwalbe Classic, de vroegere People’s Choice Classic, op zijn naam gebracht. De renner van Lotto Soudal toonde zich met overmacht de snelste in de sprint in de straten van Adelaide en haalde het voor de Italianen Elia Viviani (Cofidis) en Simone Consonni (Cofidis). Jasper Philipsen finishte als vierde.
19/01 11u30  DISCUSSIE. Moet Vlaanderen geslachtsvrije verkeersborden invoeren?Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) ziet wel wat in het initiatief van de Zwitserse stad Genève. Die heeft een hele resem verkeersborden in de stad ‘geslachtsvrij’ gemaakt. Moet Vlaanderen dat ook invoeren?
19/01 11u15  Analisten buigen zich over nieuwe tennisseizoen: “Ze doen het in hun broek voor Kim”Met de Australian Open gaat dit weekend de nieuwe tennisjaargang écht van start. Marc De Hous en Sabine Appelmans – als speler, coach en analist samen goed voor tachtig jaar ervaring in het toptennis – beantwoorden vier vragen. “Kim Clijsters toont aan mensen hoe belangrijk het is om je dromen na te jagen.”
19/01 10u30  NBA. LA Lakers kloppen Houston Rockets ondanks 69 (!) punten van het duo Westbrook-HardenLos Angeles Lakers heeft zaterdag met 115-124 gewonnen op bezoek bij Houston Rockets in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
19/01 10u30  Van een comeback gesproken: Conor McGregor heeft amper 40 seconden nodig om tegenstander te verslaanVijftien maanden na zijn afscheid na een spraakmakende nederlaag tegen de Rus Khabib Nurmagomedov heeft de Ierse kooivechter Conor McGregor zaterdag zijn terugkeer in de Mixed Martial Arts (MMA) gevierd met een overwinning tegen de Amerikaan Donald Cerrone, in een duel dat georganiseerd werd door de vechtbond UFC.
19/01 10u15  ROYALS. Queen kiest voor schattig accessoire, Zweedse royals tussen de regenbogenDe hondenliefde van koningin Elizabeth gaat ver én de kranige Queen hoort beter dan ooit wat prins Harry en Meghan te zeggen hebben. In Nederland voorspellen ze dat het komende jaar allesbehalve saai zal worden… Alle weetjes en roddels uit adellijke kringen op een rij.
19/01 10u15  België heeft na 17 jaar weer een nachttreinVanuit de Oostenrijkse steden Wenen en Innsbruck vertrekken zondagavond twee treinen die, samengevoegd, maandagochtend als één ‘Nightjet’ aankomen in Brussel. Daarmee zal er voor het eerst sinds 2003 weer een reguliere nachttrein halt houden in België. De nieuwe verbinding start aan een tempo van twee keer per week, met vertrek in België richting Oostenrijk op maandag en donderdag.
19/01 10u00  Belgische sms’en circuleren in Oekraïne-affaire TrumpAnthony de Caluwé, mogelijk een Belg, lijkt ineens een belangrijke rol te spelen in de Oekraïne-affaire die leidde tot de impeachment-procedure van president Donald Trump. De man, die mogelijk een Belg is omdat hij sms’en verstuurde met een Belgisch telefoonnummer, zou Marie Yovanovitch hebben bespioneerd toen ze nog ambassadeur van de VS was in Oekraïne. Zelf spreekt hij van een grap.
19/01 09u15  Zondag wordt zonnig, maar opgelet voor gladde wegenZondag worden zonnige perioden voorspeld, met tussendoor ook wolkenvelden waaruit vooral aan zee en in de Ardennen enkele buitjes kunnen vallen.
19/01 08u00  Koen Wauters en Valerie De Booser uit elkaar: een verrassing na 17 jaar, ook al liep het niet altijd over rozen“Na zeventien jaar lief en leed gedeeld te hebben, hebben Valerie en ik besloten onze relatie te beëindigen.” Dat berichtten Koen Wauters (52) en Valerie De Booser (40) op Instagram. Een van de mooiste showbizzkoppels is uit elkaar.
19/01 07u15  Afkicken in het land van Escobar: wereldreis van Kempenaar eindigt in Colombiaans ontwenningscentrumColombia is het eerste land dat Tom Verheijen (30) bezoekt tijdens zijn lang geplande wereldreis. En meteen ook het laatste, want de liefde doet zijn reisschema in de prullenbak belanden. Maar niet alleen een Colombiaanse schone weet de Kempenaar te verleiden. Vandaag vecht hij tegen een stevige cocaïneverslaving in een afkickcentrum in Medellín, als enige buitenlander tussen onder meer bendeleden van het beruchte drugskartel La Terraza. Maar het einde van de lijdensweg is in zicht: eind deze maand mag hij er afzwaaien, deze keer hopelijk voorgoed.
19/01 06u15  Gluren bij BV’s: Josje gaat met gezin op vakantie, acteurskoppel verliefder dan ooitVechten met de wind, oefenen voor het huwelijk en veel liefde: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
19/01 05u15  Afkicken in land van Escobar: Wereldreis van Kempenaar eindigt in Colombiaans ontwenningscentrumColombia is het eerste land dat Tom Verheijen (30) bezoekt tijdens zijn lang geplande wereldreis. En meteen ook het laatste, want de liefde doet zijn reisschema in de prullenbak belanden. Maar niet alleen een Colombiaanse schone weet de Kempenaar te verleiden. Vandaag vecht hij tegen een stevige cocaïneverslaving in een afkickcentrum in Medellín, als enige buitenlander tussen onder meer bendeleden van het beruchte drugskartel La Terraza. Maar het einde van de lijdensweg is in zicht: eind deze maand mag hij er afzwaaien, deze keer hopelijk voorgoed.
19/01 05u15  Antwerps zakenman-die-ook-politicus-is-geworden Christian Leysen (Open Vld): “Sluit alle partijvoorzitters op tot er witte rook is”Net als de meeste burgers is ook Christian Leysen er boos en verbaasd over dat de politiek na zoveel maanden nog altijd rondjes aan het lopen is. “Als ik koning was, zou ik alle partijvoorzitters opsluiten in een kasteel tot er witte rook is.” Maar Christian Leysen is geen koning, en ook niet zomaar een burger, maar een liberaal parlementslid. Wat is zijn remedie?
19/01 05u15  Zo moeten de Olympische Spelen Tokio duurzaam maken: Japanse hoofdstad gaat voor klimaatneutrale editieTokio maakt zich op voor de Olympische Spelen van deze zomer. De Japanners zijn ambitieus en willen van deze editie de meest duurzame Spelen ooit maken. En daarvoor gaan ze heel ver, met onder meer hittewerende wegen en medailles uit gerecycleerde gsm’s.
19/01 05u15  New York verplicht vogelvriendelijke ramen: jaarlijks sterven er tot 230.000 vogels tegen wolkenkrabbersMet de ene wolkenkrabber naast de andere is het voor vogels niet gemakkelijk manoeuvreren in New York. Jaarlijks storten daar tussen de 90.000 en 230.000 vogels te pletter nadat ze tegen een gebouw zijn aangevlogen. Om de vogels te beschermen, verplicht de stad nu vogelvriendelijke ramen.
19/01 05u15  Adil El Arbi & Bilall Fallah: “In Hollywood moet je psycholoog, advocaat, politicus en filmmaker tegelijk zijn”Jong, Marokkaans en met een grote bek. Zo zouden we het zelf niet durven te formuleren, maar dat doen Adil El Arbi en Bilall Fallah in onze plaats. Zelfs na hun grote Hollywoodavontuur zijn de wonderboys van Black en Patser nog altijd de joviale eerlijkheid zelve. Ook als het over Bad Boys for Life gaat, een project van 100 miljoen dollar. “Hadden ze alle tijd die ze aan de keuze van die Porsche hebben besteed in het scenario gestoken, dan was de film nóg beter geweest.”
19/01 05u15  Grappen, grollen en strippen: Zoe Bizoe verwerkt kleurrijke leven in unieke mix van comedy en burlesqueStel, u zit in een theaterzaal. Als de cabaretière op het podium zich niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk beetje bij beetje blootgeeft, dan zit u – alleen figuurlijk – op schoot bij Zoe Bizoe. De Gentse is de trotse uitvinder van het genre cabaresque, een mix van comedy en burlesque waarin ze vertelt over haar eigen leven, dat niet altijd over rozen liep. “Maar de miserie heeft me niet klein gekregen.”
19/01 05u15  Acteur Mathias Vergels uit ‘Thuis’ brengt debuutalbum uit: “Ik heb echt wel iets te vertellen”Dat hij méér wil zijn dan Lowieke uit Thuis, vertelde hij een jaar geleden al. Dus toont Mathias Vergels (27) zich nu van een andere kant: als singer-songwriter op zijn debuutplaat Waar is Mathi?, maar ook als geëngageerd activist. “Wie naar mijn lied Belgique luistert, zal horen dat ik soms echt wel iets te vertellen heb”, zegt hij. “Echt, ik heb nul komma nul vertrouwen in onze politici. Ze noemen Brussel het hart van Europa, ik noem het een rot hart.”
19/01 05u15  Vincent Kesteloot keert met Giants terug naar ex-club: “Oostende is favoriet, maar wij gaan om te winnen”Telenet Giants Antwerp trekt zondag (14u30) naar landskampioen Oostende voor de kraker van de speeldag. Voor Antwerpenaar Vincent Kesteloot is het na drie jaar Oostende zijn eerste partij met de Giants aan de kust.
19/01 05u15  Hendrik Van Crombrugge klaar om doorstart te maken met Anderlecht: “We hebben moeten leren verliezen”Als de keeper steevast dé uitblinker is bij Anderlecht, dan is er iets fundamenteels fout. Hendrik Van Crombrugge (26) behoedde paars-wit voor nog groter onheil dan nu al het geval is, maar wat hem betreft gaat Schietkraam Van Crom in 2020 dicht en mikt Anderlecht op Play-off 1. “Tegen Club Brugge kunnen we een statement maken.”
19/01 05u15  Blikfabriek opent mega-atelier voor creatieve hout- en metaalbewerkersCreatieve hout- en metaalbewerkers hebben een nieuwe place to be. In de Hobokense Blikfabriek vindt u nu ook de Maakfabriek, waar huurders een gigantisch atelier, grote zaagmachines en ervaring delen. “We trekken zowel professionals als beginners met weinig middelen aan.”
19/01 05u15  Weet u nog waar en met wie u de eerste keer kuste? Leonie (92) en Emma (16) delen hun verhaal voor theatervoorstellingDenkt u weleens terug aan uw allereerste liefde? Waar gaf u uw allereerste kus en staat die eerste liefde nog steeds aan uw zijde of zijn er intussen al menig andere romances de revue gepasseerd? Podiumkunstenhuis hetpaleis staat met open armen klaar om naar uw verhalen te luisteren en er volgend jaar een voorstelling rond te maken. Voor sommigen is de eerste liefde nog heel pril, bij anderen zitten de herinneringen ergens ver achteraan in het geheugen verstopt. De eerste verliefdheid van de Antwerpse Leonie (92) is dan al wel ongeveer 75 jaar geleden, ze voelt nog steeds de vlinders in haar buik wanneer ze eraan terugdenkt. Maar die eerste kus, was dat met buurjongen Jefke of met Rik van de parochie?
19/01 05u15  COLUMN. Op zoek naar romantiek in AntwerpenIn HetPaleis gaat later dit jaar Ophelia in première, een toneelstuk rond romantische, waargebeurde verhalen van Antwerpenaren. En daar zitten erg mooie anekdotes bij, gaande van een eerste kus op de Bosuil tot een 92-jarige vrouw die haar eerste lief op een bankje aan de Schelde leerde kennen.
19/01 05u15  Antwerpse sportarts achter training ‘Start to Kamp Waes’: “Duur abonnement bij de fitness is niet nodig”Bijna 100.000 Vlamingen hebben zich ingeschreven voor ‘Start to Kamp Waes’. Dat betekent dat al die mensen vanaf deze week de trainingsschema’s volgen van één man: Antwerpenaar Ruud Van Thienen (35). De uit Limburg ingeweken sportarts en huisarts begeleidt ook topsporters en dansers. “Al ben ik minstens even blij als het lukt om een patiënt met overgewicht 5 kilometer te laten joggen.”
19/01 05u15  Gilles Bultinck één jaar burgemeester: “Als kind van vijf zei ik al dat ik burgemeester wilde zijn”Josee Heykants-Jansens (CD&V), met haar 77 lentes de oudste burgemeester van de Kempen, gaf de fakkel door aan partijgenoot Gilles Bultinck (30), meteen de jongste burgervader van het arrondissement. “Ik heb van Josee geleerd om veel te luisteren naar de mensen.”
19/01 05u15  Van Olmense Zoo naar Pakawi Park: “Er is veel veranderd, maar de ziel is gebleven”Tussen 2000 en 2020 kende de Olmense Zoo, vandaag Pakawi Park, een forse groei. Stap voor stap kwamen er dieren en bijbehorende dierenverblijven bij. Trouwe bezoekers Sus en Linda hebben het park zien evolueren, net als medezaakvoerder Wim Verheyen en medewerkster Nancy Vanmeensel.
19/01 05u15  Mechelse ontwerpster maakt tijdloze én duurzame juwelen in gerecycleerd goud en zilverLiefhebbers van strakke en tijdloze sieraden moeten zeker eens langsgaan bij Josien Baetens (30). De Mechelse juweelontwerpster heeft nog tot eind februari een pop-up met open atelier. Leuk om weten: Josien maakt alles in gerecycleerd goud en zilver.
19/01 05u15  Eerste WijnSpijs Wandeling in Mechelen meteen een schot in de roosVorig weekend was er in Mechelen de eerste WijnSpijs Wandeling. Dat is een concept dat komt overgewaaid uit Nederland waarbij je een wandeling door het centrum van een stad maakt. Bij zes verschillende horecazaken die je onderweg tegenkomt, krijg je telkens een gerechtje met een aangepaste wijn. Onze reporter mocht mee wandelen, eten en drinken.
19/01 05u15  Hoe beton zichzelf kan herstellen dankzij bacteriënSchimmels en bacteriën heb je liever niet in huis, maar verschillende onderzoeken verwerken deze levende organismen juist in beton en andere bouwmaterialen om ze duurzamer en zelfherstellend te maken. Het werken met micro-organismen vindt steeds meer wetenschappelijke toepassingen, van biodesign tot ruimtevaart.
19/01 04u15  BINNENKIJKEN. Aline en Keith maken van krantenwinkel hippe vintage woning“Wat een licht, wat een ruimte!” Aline en Keith twijfelden geen seconde toen ze als jong afgestudeerden aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten hun krappe studentenkamer voor een groter pand in Berchem wilden inruilen. De oude krantenwinkel uit de jaren zestig was toe aan renovatie, maar omdat ze hem huurden, waren Aline en Keith nog beperkt in het uitvoeren van hun ideeën. Toen ze het pand in 2004 konden kopen, ging het hele interieur op de schop.
18/01 23u45  Hernan Losada toch tevreden na nieuw gelijkspel: “We speelden beter dan vorige week”Beerschot bleef tegen Union opnieuw steken op een 1-1 gelijkspel. Maar Hernan Losada was toch behoorlijk tevreden met het geleverde spel van zijn ploeg. “Ik zag toch al verbetering tegenover vorige week. We hebben drie wissels doorgevoerd en pasten na de rust ook ons systeem aan. Ik was bovendien ook heel tevreden met de prestaties van Brogno en Ibara. Onze bedoeling was om hoger op het veld te voetballen en de tegenstander op de eigen helft onder druk te zetten. Zonder grote kansen te creëren speelden we een dominante eerste helft. Na de rust kregen we loon naar werken.”
18/01 23u15  Herentalse ijshockeyclub HYC klopt Bulldogs Luik en pakt beker van BelgiëIn het Ice Skating Center Mechelen heeft de Herentalse ijshockeyclub HYC zaterdagavond de beker van België gewonnen. De bijzonder spannende wedstrijd tegen Bulldogs Luik eindigde op 3-3, maar in de verlenging haalde Herentals het met 4-3.
18/01 23u15  ONS OORDEEL. Degelijke scores, maar opnieuw niet genoeg voor BeerschotTweede thuiswedstrijd van het jaar, tweede puntendeling voor Beerschot. Net als tegen Roeselare gaven de Mannekes een voorsprong weg tegen Union en eindigde de partij in een teleurstellende 1-1. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Beerschot.
18/01 22u30  Beerschot blijft opnieuw steken op een billijk gelijkspel (maar blijft leider)Beerschot heeft voor de tweede week op rij niet kunnen winnen in eigen huis. Net als vorige week tegen Roeselare bleven de Mannekes op het Kiel ook tegen Union steken op een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg voetbalde al een stuk beter dan vorige week en kwam verdiend op voorsprong via invaller Tarik Tissoudali, maar kon in de tweede helft de sterke bezoekers niet van de gelijkmaker houden.
18/01 22u15  Waasland-Beveren klopt KV Oostende in degradatieduelKersvers KV Oostende-coach Dennis van Wijk heeft met zijn team geen goede zaak gedaan in de strijd voor het behoud. Voor eigen supporters verloren de West-Vlamingen zaterdag met 0-1 van Waasland-Beveren op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League. STVV boekte in de eerste wedstrijd onder nieuwe T1 Milos Kostic een 2-0 zege tegen KV Kortrijk.
18/01 22u15  Weggeefgoals leiden Lierse Kempenzonen naar vijfde thuisnederlaagLierse Kempenzonen liep zaterdag in zijn thuismatch tegen Seraing op een vijfde nederlaag dit seizoen op het eigen Lisp. De Pallieters lagen al knock-out na een erg matte eerste helft, waarin het alweer grossierde in weggeefgoals.
18/01 22u15  Bekijk de thuiswedstrijden van Lierse Kempenzonen hier exclusief LIVEDit voorjaar zenden we bij Gazet van Antwerpen alle thuiswedstrijden van Lierse Kempenzonen live uit voor al onze abonnees. Mis het niet!
18/01 22u00  LIVE. Beerschot is voorsprong plots kwijt, perfecte counter van Union: 1-1Zowat alle ploegen van de reeks die op een zakdoek strijden om de periodetitel, only in 1B. Beerschot beseft maar al te goed dat het daarom elke week van moeten is en dat moet het na de teleurstellende draw tegen Roeselare nu bewijzen tegen het stugge Union. Wie mag vanavond vieren op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
18/01 21u45  LIVE. Biltzstart op het Kiel: Tissoudali staat pas op het veld en schildert de 1-0 binnenZowat alle ploegen van de reeks die op een zakdoek strijden om de periodetitel, only in 1B. Beerschot beseft maar al te goed dat het daarom elke week van moeten is en dat moet het na de teleurstellende draw tegen Roeselare nu bewijzen tegen het stugge Union. Wie mag vanavond vieren op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
18/01 21u30  Stoffel Vandoorne grijpt de leiding in Formule E-kampioenschapMaximilian Günther heeft de Formule E-race in Santiago gewonnen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde de race als zesde en komt aan de leiding van het Formule E-kampioenschap.
18/01 21u30  LIVE. Geen hoogstaande partij tussen Beerschot en Union: wie opent de score in de tweede helft?Zowat alle ploegen van de reeks die op een zakdoek strijden om de periodetitel, only in 1B. Beerschot beseft maar al te goed dat het daarom elke week van moeten is en dat moet het na de teleurstellende draw tegen Roeselare nu bewijzen tegen het stugge Union. Wie mag vanavond vieren op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
18/01 21u00  Antwerp met 18 man naar Brugge, Lamkel Zé is erbijAntwerp hervat zijn seizoen zondagnamiddag met een bezoek aan hekkensluiter Cercle Brugge (aftrap om 14u30). Laszlo Bölöni neemt achttien man mee naar Jan Breydel. Didier Lamkel Zé is er gewoon bij.
18/01 20u30  Meyrem Almaci: “Stop de verrotting en maak een regering”Stop de verrotting en maak een regering. Die oproep lanceerde Groen-voorzitster Meyrem Almaci zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van haar partij. Die regering moet voor Almaci ambitieus zijn op klimaat- en sociaal vlak. En nu de Green Deal bovenaan de Europese agenda staat, voelen de groenen zich gesterkt in de overtuiging dat hun recepten de juiste zijn.
18/01 20u15  Zita en Nono Wauters steunen hun ouders Koen en Valerie na de breukNiet alleen Koen Wauters en Valerie De Booser, maar ook hun dochter Zita (15) en zoon Nono (13) hebben een boodschap op Instagram gepost: met foto’s vol hartjes lijken ze hun ouders te steunen bij hun moeilijke beslissing om uit elkaar te gaan.
18/01 20u15  FOTO’S. Zo zijn Koen Wauters en Valerie De Booser door de jaren heen veranderdKoen Wauters en Valerie De Booser hebben hun relatie na 17 jaar beëindigd. “17 jaar lief en leed”, noemen ze het zelf. We blikken aan de hand van een fotoreeks terug op het BV-koppel door de jaren heen.
18/01 20u00  Harry en Meghan Markle doen afstand van hun koninklijke titels en krijgen geen toelage meerPrins Harry en Meghan Markle gaan hun koninklijke titels en bijhorende financiering verliezen. Dat meldt Buckingham Palace in een mededeling. Ook zullen ze de renovatiewerken van het Frogmore House terugbetalen.
18/01 19u45  LIVE. Boekt Beerschot de eerste zege van 2020 tegen Union?Zowat alle ploegen van de reeks die op een zakdoek strijden om de periodetitel, only in 1B. Beerschot beseft maar al te goed dat het daarom elke week van moeten is en dat moet het na de teleurstellende draw tegen Roeselare nu bewijzen tegen het stugge Union. Wie mag vanavond vieren op het Kiel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
18/01 19u15  Sp.a-voorzitter Conner Rousseau waarschuwt: “Nieuwe verkiezingen betekenen einde van het land”Dat hij een jonge snaak is die zich met de doorwinterde politici van ons land moet meten, stoort sp.a-voorzitter Conner Rousseau niet. “Al hun ervaring heeft ons precies ook niet verder geholpen, hé?”, klinkt het zelfbewust aan de vooravond van zijn eerste nieuwjaarsspeech. Maar dat neemt niet weg dat hij snel een uitweg wil uit de politieke impasse. “Ik geloof in dit land, maar dan moet je wel bewijzen dat het systeem werkt”, zegt hij in Het Nieuwsblad.
18/01 19u15  Berta Vonckx (106), oudste inwoner van Heist, viert verjaardag thuis: “Een positieve levenshouding, dat is haar geheim”Groot feest ten huize Euphania ‘Berta’ Vonckx in Heist-Goor (Heist-op-den-Berg). De oudste inwoner van de gemeente werd zaterdag liefst 106 jaar. De kranige honderdplusser woont al sinds 1937 in hetzelfde huis op Mechelaars. Naast heel wat familiebezoek, kreeg ze er ook burgemeester Luc Vleugels (CD&V) en schepen Sarah Wouters (Groen) over de vloer.
18/01 19u00  Big is blikvanger van offergaven 49ste ZalfenkermisOp de eerste foto staat Siegfried Laenen met in zijn armen het biggetje dat hij voor 65 euro kocht op Zalfenkermis in Oostmalle. Rechts van hem met rood shirt is Dieter Aerts, voorzitter van het bestuur van buurtvereniging De Lollepotters, die het varkentje schonk.
18/01 18u30  Koen Wauters en Valerie De Booser na 17 jaar uit elkaar“Na 17 jaar lief en leed met elkaar te hebben gedeeld, hebben Koen en ik besloten onze relatie te beëindigen”, schrijft Valerie De Booser op Instagram. Ook Koen Wauters deelde het nieuws over de breuk.
18/01 18u15  Grote tulpenpluk aan Centraal Station: 100.000 tulpen op amper drie uur allemaal wegIn Antwerpen hebben zaterdag zowat 6.500 mensen een bezoek gebracht aan de gratis pluktuin die het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) op het Koningin Astridplein had geplaatst bij de start van het bloemenseizoen. Er waren in totaal 100.000 tulpen beschikbaar om mee te nemen en die waren drie uur later - een half uurtje voor het voorziene einde van de actie - allemaal de deur uit.
18/01 17u45  Stoffel Vandoorne start als negende tijdens Formule E-race in ChiliDe Nieuw-Zeelander Mitch Evans heeft de polepositie voor de Santiago ePrix Formule E veroverd. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne start als negende.
18/01 17u45  Extinction Rebellion kaapt het Autosalon met tientallen actiesDe radicale klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben zaterdagnamiddag verschillende kleine acties gehouden op het Autosalon in Brussel. De talrijk aanwezige politie voerde de actievoerders meteen geboeid af. Volgens Extinction Rebellion zijn er al 100 activisten opgepakt.
18/01 17u30  Buurtbewoners: “De Lakborslei moet terug een straat worden om te leven, niet om te gaan lopen”De buurtbewoners van de Lakborslei in Deurne hebben zaterdagochtend meer informatie gekregen over afgelopen oudejaarsnacht. Die liep volledig uit de hand in de buurt, met tientallen jongeren die de straten teisterden met vuurwerk en vandalisme. Onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever kwam alle vragen van de vele buurtbewoners beantwoorden.
18/01 17u15  Koetsier (52) in zorgwekkende toestand afgevoerd na ongevalIn de buurt van de sluizen van Olen is zaterdagmiddag een ernstig ongeval gebeurd met een paard dat een koets trok.
18/01 17u00  Grote tulpenpluk aan Centraal Station: “We zoeken een kleurencombinatie die op de kast past”Iedereen die zin had om een kleurrijk boeketje tulpen samen te stellen kon zaterdag terecht op de grote Pluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen. Honderdduizend tulpen had het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) daar geplant, en die kon iedereen gratis komen plukken. Dat zorgde voor een prachtig en fleurig tafereel.
18/01 16u45  Menner van koets in zorgwekkende toestand afgevoerd na ongevalIn de buurt van de sluizen van Olen is zaterdagmiddag een ernstig ongeval gebeurd met een paard dat een koets trok.
18/01 16u00  Nog meer scheuren en barsten in huizen in HemiksemIn de Bredestraat in Hemiksem zijn de stabiliteitsproblemen aan enkele panden nog niet opgelost. Ook vrijdagavond nog moest de brandweer ter plaatse gaan voor nieuwe scheuren en barsten in een appartementsgebouw en een huis. Een officiële oorzaak is er nog niet. De bewoners zijn er dan ook niet gerust in.
18/01 15u45  Kom op tegen Kanker haalt recordopbrengst van bijna 36 miljoen euro op: “Dit bewijst dat solidariteit bestaat”Kom op tegen Kanker heeft de afgelopen twee jaar bijna 36 miljoen euro, 35.943.987 euro om precies te zijn, opgehaald. Nooit eerder haalde de organisatie in twee jaar tijd een groter bedrag op. “Voor ons bewijst dit dat solidariteit bestaat, ondanks de polarisering in onze samenleving”, zegt directeur Marc Michils vanop de dankdag voor actievoerders en vrijwilligers van Kom op tegen Kanker, in het Elisabeth Center in Antwerpen.
18/01 15u45  Het Knechtjeshuis, verborgen parel in de stad: van straatarm knechtje tot diamantslijperVaag van gehoord, misschien wel met naam enigszins bekend. Maar niet meer dan dat. Ze zijn er in overvloed: de voor de grote massa verborgen parels van de stad. Vandaar deze reeks.
18/01 15u45  André Gantman schrijft boek over antisemitisme: “Wie garandeert ons dat de geschiedenis zich niet herhaalt?”“Auschwitz is de plaats waar mijn grootvader Adolphe Fischer aan zijn einde is gekomen, samen met zo immens veel lotgenoten”, schrijft de Antwerpse politicus en auteur in zijn pas verschenen boek Het Auschwitz-gen. “Dat ‘gen’ en het feit dat antisemitisme opnieuw toeneemt, dwingt mij om erover te schrijven.”
18/01 15u45  Frans de Bont één jaar burgemeester: “Na dertig jaar strijd ben ik geraakt waar ik wilde zijn”Frans de Bont (Forum+) maakte eindelijk zijn droom waar. Hij verweest CDK naar de oppositie en werd burgemeester. “Ik ben meteen gestopt als architect, maar het kantoor de Bont bestaat nog”, zegt hij. “Af en toe doe ik aan sport: intussen ben ik onder de 100 kilo gedoken.”
18/01 15u45  Pink Ribbonettes ontvangen cheque op opening kunstgalerijPeter Everaert heeft zijn kunstgalerij Artisjok en kunstwinkel Artisjop verhuisd naar de leegstaande boekhandel Van In in de Rechtestraat 10 in Lier. Tijdens de opening overhandigde hij 710 euro aan de Pink Ribbonettes, een goed doel van ex-borstkankerpatiënten.
18/01 15u30  Prostitutie, veel slaag en een hardnekkige doodswens: euthanasieproces legt harde levensloop van Tine blootZe werd geboren met psychische problemen, werd als probleemkind geslagen thuis, raakte verslaafd aan drugs en ging in de prostitutie om haar studies te betalen. Het leven van Tine Nys bleek op de eerste procesdag rond haar dood nog een pak harder dan wat geweten was. En dan wat haar familie vertelde. Toen ze veertien was, wilde ze dood. Op haar 38 vond ze heil in euthanasie. In haar laatste sms stond: “Ik ben volmaakt rustig.”
18/01 15u30  DISCUSSIE. Ben jij geregistreerd als orgaandonor?Vanaf de zomer kan elke Belg zich online of via de huisarts laten registreren als orgaandonor, zonder dat je daarvoor langs het gemeentehuis moet. Een extra mogelijkheid die de drempel moet verlagen. Zal dit de wachtlijsten verkleinen? Of moeten we het nog grondiger aanpakken?
18/01 15u15  Geen Jelle Vossen, wel Krépin Diatta in selectie Club Brugge voor topper tegen AnderlechtKrépin Diatta, die eerder deze week nog onzeker was, zit in de selectie van Club Brugge voor de topper tegen Anderlecht. Voor spits Jelle Vossen is geen plaats.
18/01 15u15  Jan Bakelants vreesde dat carrière erop zat: “Ik heb vaak gedacht: voor wie en voor wat doe ik dit nog?”Nu eens overwoog hij om als avonturier wedstrijden in Azië te gaan rijden. Dan weer dacht hij eraan om opnieuw te gaan studeren. En desnoods zou hij gewoon een job moeten zoeken. Er heeft veel door het hoofd van Jan Bakelants gespookt de voorbije maanden. Nog altijd vraagt hij zich af waarom geen ploeg hem nog wilde. “Om mijn grote mond, hoor ik soms. Maar heb ik ooit iets verteld dat niet waar is?”
18/01 15u15  Wonen goedkoopst in Berlaar: “Als het hier goedkoper is, deden we er toch maar ons voordeel mee”De gemiddelde woningprijs in de provincie ligt momenteel het laagst in Berlaar. Er is zelfs sprake van een gevoelige prijsdaling op vier jaar tijd. Dat blijkt uit een analyse van de federatie van notarissen. Toch hebben makelaars niet de indruk dat huizen er opvallend veel goedkoper van de hand gaan dan in de omliggende gemeenten, integendeel. Ook nieuwe eigenaars vinden niet dat ze opvallend goedkoop gesetteld geraakten in Berlaar.
18/01 15u15  Anderlecht laat Alexandru Chipciu terugkeren naar RoemeniëAlexandru Chipciu verlaat RSC Anderlecht voor de Roemeense competitieleider CFR Cluj, zo laat paars-wit zaterdag weten.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x 15-jarigen met deelauto crashen tijdens achtervolging door politie: “Inspecteurs moesten opzij springen”20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Twee 15-jarigen uit Kontich en Borsbeek zijn zondag voorgeleid bij de jeugdrechter. Ze waren zaterdagavond gecrasht na een politieachtervolging in Kontich. “Inspecteurs moesten opzij springen”, zegt het parket.
18x Voor één op de drie is hybride wagen de gulden middenweg20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Benzine of diesel? Toch wat te vervuilend, en binnenkort misschien zwaarder belast. Elektrisch dan maar? Nee, te duur. En dus laten we ons verleiden door hybride modellen. Op het voorbije Autosalon ging een op de drie vervolggesprekjes over een hybride wagen. En dat terwijl nog maar een op de twintig auto’s op de Belgische wegen een hybride is.
18x Bakker Kris viert 25-jarig bestaan in mineur: “Door de werken draai ik nog maar een derde van de omzet”20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Vorige week zijn de werken aan de N450 in Melsele (Beveren) gestart. Het kruispunt met de Koolputstraat ligt open en dat heeft dramatische gevolgen voor bakkerij Van Steenlandt. De klanten vinden hun weg niet meer tot daar. En dus moet bakker Kris, die dit jaar 25 jaar in zijn zaak staat, een tandje bijsteken.
14x Nachttrein maakt opnieuw zijn intrede: “De reis is langer, maar het zijn geen verloren uren voor de reiziger”20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De eerste nachttrein vanuit Oostenrijk rijdt vanochtend ons land binnen. De eerste van vele, want voortaan kunt u twee keer per week van Brussel naar Wenen of Innsbruck. Groen maakt van de gelegenheid gebruik om een plan te lanceren dat niet alleen investeert in meer nachttreinen, maar tegelijk ook een einde moet maken aan de 8.500 vluchten naar Londen, Amsterdam en Parijs.
14x Rob De Nijs over ziekte van Parkinson: “Met mijn vrouw heb ik afgesproken dat we mijn leven niet gaan rekken”20/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Nederlandse zanger Rob De Nijs (77) blijft optreden, ondanks de ziekte van Parkinson. Eerst dacht hij nochtans dat hij zou stoppen, na zijn val van het podium. Maar nu wil hij gewoon zingen.
12x De nieuwe stijl van sp.a met Conner Rousseau: meezingen, servetten zwaaien en Paul Magnette op sneakers20/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Met een reuzegroot scherm, danspasjes en een reeks meezingers gaf de nieuwe sp.a-voorzitter zijn eerste nieuwjaarsspeech. Conner Rousseau houdt woord: hij geeft zijn partij een elektroshock. Toch wat betreft de nieuwjaarsreceptie in trouwfeest-stijl:“Meezingen iedereen!”
12x Huisvrouwen en -mannen over ‘activatieplannen’ VDAB: “Mogen wij zelf nog kiezen of we willen werken of niet?20/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Vlaamse regering stelt in haar regeerakkoord de ambitieuze doelstelling om 120.000 mensen extra aan de slag te krijgen. En dus wil Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) dat de VDAB ook “niet-beroepsactieven zoals huisvrouwen en -mannen” activeert.
12x Vakbonden Janssen Pharmaceutica stappen naar rechtbank: “Er zijn te veel kaderleden”20/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De vakbonden bij geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica in Beerse stappen naar de rechtbank. Het bedrijf heeft volgens hen te veel kaderleden. “Daardoor kunnen we veel minder syndicale bijstand geven”, zegt Peter Goris van de christelijke vakbond ACV. Het bedrijf betreurt de beslissing en had gehoopt dit in onderling overleg te kunnen uitklaren.
12x COLUMN. Het vernietigende juryverslag van mijn passage bij Humo’s Rock Rally20/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Vrijdagavond was de Kuub van de Warande de eerste halte voor de voorrondes van de tweejaarlijkse Rock Rally van Humo, ’s lands meest prestigieuze rockwedstrijd. Ik was er niet bij wegens een dubbele boeking met de cd-voorstelling van het Kempense americanakwintet Bluewire in Headroom, samen met de Singer in Rijkevorsel het gezelligste zaaltje van onze streek. Mijn afwezigheid had dus niets, maar dan ook niets te maken met rancune wegens mijn eigen, glansloze passage enkele jaren geleden.
12x COLUMN. Futiliteiten20/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Vindt u ook dat we ons vaak druk maken over futiliteiten? Ik beken dat ik mezelf daar meer dan me lief is op betrap. Nochtans had ik me na een ingrijpende operatie twee jaar geleden voorgenomen om meer dan vroeger met een roze bril door het leven te gaan. Helaas: tijd heelt niet alleen de wonden, hij vervaagt ook de goede voornemens.

Statistieken

Artikels:
31015
Gelezen:
39476
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven