maandag 24 september 2018, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: In de rand pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Gazet van Antwerpen: In de rand

Verbergen Tonen
24/09 03u15  Boze reacties op monoloog van Gène Bervoets: “Blij dat Phil dit niet heeft moeten zien” De monoloog Verbeter de wereld van Gène Bervoets over pater Phil Bosmans, de man achter de Bond zonder Naam, heeft in Bosmans’ geboortedorp Gruitrode uiteenlopende reacties losgemaakt. “Een flop. Dit is Phil onwaardig”, vinden sommige toeschouwers. Anderen waren wel onder de indruk.10 
24/09 03u15  2.700 mensen sterven te vroeg door dieseluitstoot In Europa zijn in een jaar tijd 2.700 mensen te vroeg gestorven door de uitstoot van dieselauto’s. Zo’n 1.900 overlijdens konden voorkomen worden als alle wagens presteren zoals de beste in de test. Dat stellen onderzoekers van de Amerikaanse universiteit MIT en professor Robert Malina van UHasselt.
24/09 03u15  Elk jaar sterven 31.000 mensen aan hart- en vaatziekten Voor zijn vijftigste verjaardag wil de Belgische Cardiologische Liga hartaandoeningen als belangrijkste doodsoorzaak in de kijker brengen. Al te veel wordt preventieve goede raad in de wind geslagen. Hartfalen zorgt jaarlijks voor 31.000 doden, kanker voor 28.000 sterftegevallen.
24/09 03u15  Vier op de tien allochtonen gediscrimineerd op Antwerpse huurmarkt Mensen met een exotische naam moeten heel wat geduld uitoefenen vooraleer ze worden uitgenodigd om een huurwoning te bezichtigen. Uit een studie van VUB-onderzoeker Pieter-Paul Verhaeghe blijkt dat veertig procent onder hen wordt gediscrimineerd. Het platform Praktijktesten Nu vraagt daarom dat Antwerpen praktijktesten invoert, zoals die al bestaan in Gent.
24/09 03u15  STANDPUNT. Wie doet er straks het licht weer aan? Het is “zeer waarschijnlijk” dat er in november een stroomtekort zal zijn. Dat betekent dat in delen van het land bij momenten letterlijk het licht uitgaat. Dit is geen voorspelling van een politicus in het heetst van de verkiezingsstrijd. Wel van het Planbureau. En dat is een onafhankelijke instelling die onderzoek doet naar beleidsmaatregelen.
24/09 03u15  Nieuwe Vlaamse film is te expliciet voor Facebook, maar niet voor Kinepolis en UGC De accounts van de Vlaamse film Wij op Facebook en Instagram zijn geblokkeerd wegens te aanstootgevend. De verfilming van het gelijknamige boek van Elvis Peeters uit 2009, die woensdag verschijnt, gaat dan ook verder dan eender welke Vlaamse film die in de Kinepolis- en UGC-zalen wordt vertoond.10 
24/09 03u15  Titanenstrijd in kleinste gemeente van de provincie: Iedereen Borsbeek versus N-VA De verkiezingsstrijd in Borsbeek wordt er een tussen de coalitiepartners. Alle ogen zijn gericht op twee kampen. Iedereen Borsbeek met huidig burgemeester Dis Van Berckelaer (BbA) en N-VA, met kopman en schepen Walter Kiebooms. De oprichting van Iedereen Borsbeek heeft voor een vertrouwensbreuk gezorgd bij N-VA. Tenzij een van de twee kampen een absolute meerderheid behaald, worden het erg moeizame onderhandelingen na 14 oktober. “Dan zijn we gedoemd om met elkaar te praten”, stelt Kiebooms.
24/09 03u15  Slachthuis Sus Campiniae ligt opnieuw onder vuur Een honderdtal mensen nam zaterdag deel aan een korte protestwandeling naar slachthuis Sus Campiniae in Oevel (Westerlo). Er is dringend nood aan volledige juridische duidelijkheid rond de uitbating.
24/09 03u15  Heilige Blasius krijgt letterlijk koude douche De parochiekerk van Sint-Jozef Rijkevorsel kreeg zondag te kampen met insijpelend regenwater. De schade bleef beperkt, maar de brandweer heeft wel de dakgoten proper gemaakt.
24/09 03u15  Emotioneel afscheid van met fiets verongelukte bibliothecaresse In het crematorium in Turnhout vond zaterdag de uitvaartplechtigheid plaats van Carry Segers uit Arendonk. Ze overleed vorige maandag op 47-jarige leeftijd nadat ze op haar fiets werd aangereden door een auto.10 
24/09 03u15  27ste Scouts bouwen nieuwe lokalen In de Edegemse Patronaatstraat zijn de werken begonnen voor de nieuwe lokalen van de 27ste Scouts. “Na zes jaar voorbereiden, doet het deugd dat er nu iets beweegt op het terrein”, zegt Ben Bruininkx.
24/09 03u15  Jonge patiëntjes rijden voortaan elektrisch Vier ziekenhuizen uit onze regio mochten gisteren een elektrische speelgoedauto in ontvangst nemen bij Porsche Center Mechelen. Jonge patiëntjes kunnen de wagens gebruiken om zich van de ene naar de andere afdeling te verplaatsen.
24/09 03u15  Valse start voor cultureel seizoen op Bel-Air Woods Het festival Bel-Air Woods in Blaasveld (Willebroek) moest het cultuurseizoen openen met drie dagen aan muziek en gezelligheid, maar door het regenweer viel de laatste dag in het water.
24/09 03u15  Evacuatieoefening in pop-uptheater Studio 100 Zo’n 1.500 vrijwilligers namen ­zaterdagavond deel aan een ­evacuatieoefening in het nieuwe pop-uptheater van Studio 100 aan het Schoonmansveld in Puurs. Begin ­oktober wordt daar de start gegeven van de megaproductie 40-45.
24/09 03u15  Modellen trotseren buien met glimlach Met de Langste Catwalk zetten de handelaars van de Boomstraat hun winkelstraat nog eens in de kijker. De regen zette een domper op de sfeer, maar er kwam toch flink wat volk opdagen.
Laatste update: vandaag om 3u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/09 01u15  Stadsregio stippelt duurzame fietstocht van 45 kilometer uitOp de Turnhoutse stadsboerderij is dit ­weekend een nieuwe fietsbrochure voorgesteld. Over een afstand van 45 kilometer leidt de tocht langs twintig (h)eerlijke inspiratiepunten in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.
17/09 01u15  Organisatoren Bonheiden Loopt zien aantal deelnemers op jaar tijd verdubbeld naar 400De tweede editie van Bonheiden Loopt verdubbelt het deelnemersaantal. De sportieve formule gekoppeld aan een maatschappelijk doel tekende dit jaar naast een loopparcours ook een wandelparcours en een kidsrun uit.
17/09 01u15  Thomas More verwelkomt 4 procent meer studentenMaar liefst 5.721 nieuwe studenten starten vandaag aan de Thomas More Hogeschool. Dat is een groei van ruim vier procent ten opzichte van vorig jaar. In campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver kende zelfs elke richting een stijging.
17/09 01u15  Mechelse politici willen dat Bos van Loos blijftBuurtraad De Spreeuw uit de Spreeuwenhoek in Muizen (Mechelen) stelde zaterdag de resultaten voor van een bevraging die de raad heeft gedaan bij de Mechelse politici.
17/09 01u15  Burgerbewegingen zijn compleetDe twee burger­bewegingen in Grobbendonk, de Burgers (van Grobbendonk en ­Bouwel) en De Lokale Lijst zijn erin geslaagd om 21 mensen warm te maken voor hun project waarin inspraak en participatie centraal staan.
17/09 00u15  Chelsea-coach over Eden Hazard: “Hij is de beste van Europa”Het WK heeft weinig veranderd. De toppers van vorig seizoen zijn de toppers van vandaag. Messi, Suarez, Neymar, Mbappé, Lewandowski, Agüero, Salah, Lukaku... Op Ronaldo en Griezmann na schoten ze allen pijlsnel uit de startblokken. Maar Eden Hazard, die kan niemand van hen volgen. De 27-jarige Rode Duivel had dit seizoen amper een voorbereiding. Na de wereldbeker kreeg hij nog drie weken vakantie, pas op 6 augustus sloot hij in Londen aan. Toch zit hij nu al aan zeven goals en drie assists, de nationale ploeg incluis. Hij is beslissend om de 45 minuten en daardoor de efficiëntste speler in de vijf grootste competities van Europa.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Belgie pakt nog twee keer brons op slotdag van Wereldruiterspelen24/09 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De Belgische ploeg in het mennen en ruiter-menner Edouard Simonet hebben ons land op de slotdag van de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon nog twee bronzen medailles bezorgd. Met het zilver van het Belgisch reiningteam en de individuele gouden plak van Bernard Fonck in de reining komt België aan een totaal van vier medailles.
11x Marianne Vos pakt in Waterloo de zege bij de vrouwen, Cant stelt teleur met 10e plek24/09 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Marianne Vos (Waowdeals) heeft zondag de eerste wereldbekermanche in het veldrijden bij de vrouwen elite, in het Amerikaanse Waterloo, gewonnen. De 31-jarige Nederlandse haalde het licht afgescheiden van de Amerikaanse Ellen Noble. De Tsjechische Katerina Nash werd derde. Loes Sels werd met een vijfde plaats beste Belgische net voor Ellen Van Loy. Wereldkampioene Sanne Cant moest genoegen nemen met een tiende plaats.
10x Boze reacties op monoloog van Gène Bervoets: “Blij dat Phil dit niet heeft moeten zien”24/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De monoloog Verbeter de wereld van Gène Bervoets over pater Phil Bosmans, de man achter de Bond zonder Naam, heeft in Bosmans’ geboortedorp Gruitrode uiteenlopende reacties losgemaakt. “Een flop. Dit is Phil onwaardig”, vinden sommige toeschouwers. Anderen waren wel onder de indruk.
10x Nieuwe Vlaamse film is te expliciet voor Facebook, maar niet voor Kinepolis en UGC24/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De accounts van de Vlaamse film Wij op Facebook en Instagram zijn geblokkeerd wegens te aanstootgevend. De verfilming van het gelijknamige boek van Elvis Peeters uit 2009, die woensdag verschijnt, gaat dan ook verder dan eender welke Vlaamse film die in de Kinepolis- en UGC-zalen wordt vertoond.
10x Emotioneel afscheid van met fiets verongelukte bibliothecaresse24/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: In het crematorium in Turnhout vond zaterdag de uitvaartplechtigheid plaats van Carry Segers uit Arendonk. Ze overleed vorige maandag op 47-jarige leeftijd nadat ze op haar fiets werd aangereden door een auto.
9x 2.700 mensen sterven te vroeg door dieseluitstoot24/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: In Europa zijn in een jaar tijd 2.700 mensen te vroeg gestorven door de uitstoot van dieselauto’s. Zo’n 1.900 overlijdens konden voorkomen worden als alle wagens presteren zoals de beste in de test. Dat stellen onderzoekers van de Amerikaanse universiteit MIT en professor Robert Malina van UHasselt.
9x Elk jaar sterven 31.000 mensen aan hart- en vaatziekten24/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Voor zijn vijftigste verjaardag wil de Belgische Cardiologische Liga hartaandoeningen als belangrijkste doodsoorzaak in de kijker brengen. Al te veel wordt preventieve goede raad in de wind geslagen. Hartfalen zorgt jaarlijks voor 31.000 doden, kanker voor 28.000 sterftegevallen.
9x Vier op de tien allochtonen gediscrimineerd op Antwerpse huurmarkt24/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Mensen met een exotische naam moeten heel wat geduld uitoefenen vooraleer ze worden uitgenodigd om een huurwoning te bezichtigen. Uit een studie van VUB-onderzoeker Pieter-Paul Verhaeghe blijkt dat veertig procent onder hen wordt gediscrimineerd. Het platform Praktijktesten Nu vraagt daarom dat Antwerpen praktijktesten invoert, zoals die al bestaan in Gent.
9x STANDPUNT. Wie doet er straks het licht weer aan?24/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Het is “zeer waarschijnlijk” dat er in november een stroomtekort zal zijn. Dat betekent dat in delen van het land bij momenten letterlijk het licht uitgaat. Dit is geen voorspelling van een politicus in het heetst van de verkiezingsstrijd. Wel van het Planbureau. En dat is een onafhankelijke instelling die onderzoek doet naar beleidsmaatregelen.
9x Titanenstrijd in kleinste gemeente van de provincie: Iedereen Borsbeek versus N-VA24/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De verkiezingsstrijd in Borsbeek wordt er een tussen de coalitiepartners. Alle ogen zijn gericht op twee kampen. Iedereen Borsbeek met huidig burgemeester Dis Van Berckelaer (BbA) en N-VA, met kopman en schepen Walter Kiebooms. De oprichting van Iedereen Borsbeek heeft voor een vertrouwensbreuk gezorgd bij N-VA. Tenzij een van de twee kampen een absolute meerderheid behaald, worden het erg moeizame onderhandelingen na 14 oktober. “Dan zijn we gedoemd om met elkaar te praten”, stelt Kiebooms.

Statistieken

Artikels:
31925
Gelezen:
5651
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven