zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: In de rand pagina 6

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u30
 

Gazet van Antwerpen: In de rand

Verbergen Tonen
16/06 23u30  Fietser (65) overleden na aanrijding op Binnensingel Een 65-jarige man is dit weekend overleden na een zware aanrijding op de Binnensingel. De man stak rond 23 uur vrijdagavond met de fiets de Singel over aan de Pretoriastraat in Berchem toen hij werd aangereden door een wagen.
16/06 23u30  Gastland Italië klopt Spanje in andere groepswedstrijd, ook Spanjaarden al meteen onder druk Naast Polen - België werd vanavond ook de tweede groepswedstrijd afgewerkt. In de partij tussen gastland Italië en Spanje haalde de thuisploeg het met ruime cijfers (3-1). Spanje geeft komende woensdag de Rode Duivels partij en moet winnen om in de running te blijven.
16/06 23u15  Qatar vecht terug tegen Paraguay en pakt punt bij debuut in Copa America Paraguay en Qatar zijn hun Copa America gestart met een draw. De partij op de eerste speeldag van groep B in Rio de Janeiro eindigde op 2-2. Colombia klopte Argentinië eerder in dezelfde groep met 2-0.
16/06 23u15  Onfortuinlijke Red Lion scheurt ligamenten linkerenkel en mist Final Four Pech voor Nicolas De Kerpel. De Red Lion scheurde zondag in de 4-0 zege tegen Nieuw-Zeeland in de Hockey Pro League de ligamenten van de linkerenkel. De Antwerpenaar zal drie tot vijf weken out zijn en mist de Final Four van de competitie, van 28 tot 30 juni in Amstelveen.
16/06 23u15  REACTIES. Jonge Duivels gefrustreerd, ontgoocheld maar nog altijd niet knock-out De jonge Rode Duivels waren uiteraard zwaar ontgoocheld na de 2-3 nederlaag tegen Polen. Ze beseften maar al te goed dat een plaats in de volgende ronde nu wel heel moeilijk wordt.
16/06 23u00  Red Lions kloppen Nieuw-Zeeland ruim, onder anderen dankzij tiki-takagoal waar Barcelona jaloers op zou zijn De Belgische hockeymannen hebben zondag hun twaalfde wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. De Red Lions haalden het in Antwerpen met 4-0 van Nieuw-Zeeland. Door de zege zijn de Belgen zeker van een plaats in de Final Four in Amstelveen.
16/06 22u15  Jakob Fuglsang springt naar tweede plaats in UCI-klassement, Remco Evenepoel stijgt naar rang… 288 Door zijn tweede eindwinst in het Criterium du Dauphiné klimt de Deen Jakob Fuglsang (Astana) naar de tweede plaats op de nieuwe wereldranglijst die zondag door de Internationale Wielerunie UCI gepubliceerd werd. Hij springt over de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma), die nu derde staat. De Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) weet zijn eerste plek te handhaven.10 
16/06 22u00  REACTIES. Gefrusteerd, ontgoocheld maar nog altijd niet knock-out. Beloften willen terugknokken tegen Spanje en Italië De jonge Rode Duivels waren uiteraard zwaar ontgoocheld na de nederlaag tegen Polen. Ze beseften maar al te goed dat een plaats in de volgende ronde nu wel heel moeilijk wordt.12 
16/06 21u30  Red Lions kloppen Nieuw-Zeeland ruim en plaatsen zich voor Final Four De Belgische hockeymannen hebben zondag hun twaalfde wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. De Red Lions haalden het in Antwerpen met 4-0 van Nieuw-Zeeland. Door de zege zijn de Belgen zeker van een plaats in de Final Four in Amstelveen.
16/06 21u15  Volledige kudde moet eraan geloven: Scheerders zetten 1.250 schapen in hun blootje De schapenkuddes van vzw Kemp vatten maandag een nieuw seizoen van begrazingsopdrachten in de Kempen en Limburg aan. Dit weekend moesten 1.250 schapen wel eerst allemaal tegelijk naar de kapper.
16/06 21u00  Deelgemeente bezegelt toekomstvisie met volksfeest De Heistse deelgemeente Schriek sloot zondag het participatietraject Veerkrachtige Dorpen af met een volksfeest. De Landelijke Gilde trapte de dag op gang met de verdeling van Schriek in a box, een pakket met daarin groenten van verschillende plaatselijke landbouwers. Nadien werd op het kerkplein een kunstwerk in de vorm van een uil onthuld, het symbool van het dorp, en er werd een nieuwe wandeling langs enkele lokale land- en tuinbouwbedrijven gelanceerd. Het visieplan Veerkrachtig Schriek 2030, waarmee het gemeentebestuur de komende jaren aan de slag kan, werd er ook voorgesteld. Daarin is onder andere aandacht voor beeldbepalende Schriekse gebouwen en mobiliteit. Booischot doorliep het traject Veerkrachtige Dorpen eerder al. In het najaar volgt Heist-Goor.12 
16/06 21u00  Feestoepdhei trekt paar honderd mensen Feestoepdhei lokte een paar honderd mensen naar de Kesselse Heide. Naast het traditionele schapen scheren, dat nu wel kleinschaliger was, stond er ook een klein marktje waar natuurproducten verkocht werden. Verder waren er een begeleide heidewandeling, kinderworkshops en een optreden van the Daisy Croceeds.12 
16/06 21u00  Kunstatelier organiseert open dag Het Willebroeks Kunstatelier hield afgelopen weekend een open atelier en expo met al haar afdelingen in het Centrum Jan Van Winghe. Onder andere in de afdeling boetseren/beeldhouwen onder leiding van Henri Van Beersel kon je kunstenaars zoals tweedejaars Inge Piessens (zie foto) aan het werk zien. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) sprak de genodigden even toe. Het Willebroeks Kunstatelier geeft cursussen kinderatelier, jeugdatelier, tekenen en schilderen en boetseren/beeldhouwen.12 
16/06 21u00  Een panna? Grapjes maken mag bij Antwerp Amputee Voetbalclub Antwerp heeft een ploeg opgericht voor mensen met een amputatie. Spelers die dus maar één arm of been hebben. Het is de allereerste club in België die dat doet. Amp voetbal heet de sport. Er bestond wel al een nationale ploeg, en die is nu voltallig naar Antwerp overgekomen. Dit weekend speelden ze een eerste vriendschappelijke match tegen PSV.12 
16/06 21u00  Paarden en ruiters gezegend Het Buurtcomité Hekkestraat-Dam nam voor de eerste keer de organisatie van de aloude Paardenprocessie en ruiterzegening in handen. Dat is een van de oudste processies van de regio. Paarden en ruiters verzamelden aan het gemeentehuis en trokken in stoet naar de Kapel ten Donkere in de Hekkestraat. Daar hadden de buren een zandtapijt gelegd. Na de zegening werden bedevaartvaantjes en Elooigebak aangeboden.12 
Laatste update: vandaag om 23u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Twee lichtgewonden na brand in toilet16/06 16u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Bij een brand in de Appellaan in Zandhoven vielen zaterdag twee lichtgewonden. De brand ontstond aan een van de lichtarmaturen in het toilet.
17x Vader Pol Knops over Casper (23), die overleed op trektocht: “Dag en nacht was ik op zoek: ik móést mijn zoon vinden”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Zes maanden lang was Pol Knops (70) in complete onwetendheid over het lot van zijn zoon Casper (23). Samen met een vriend verdween de jongeman tijdens een vierdaagse in de Sierra Nevada in Venezuela. “Alle scenario’s spoken door je hoofd. Maar heel die periode was mijn leven alleen maar gericht op één ding: Casper zoeken en hem weer thuis brengen.”
17x Op stap met The Voice Senior John Leo: “Geel was vroeger veel meer een bruisende stad”16/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Leo Geudens (67), die u kent als The Voice Senior-winnaar John Leo, stevende enkele jaren geleden af op zijn pensioen. Maar de overwinning in het populaire VTM-programma deed zijn muzikale carrière weer ­opflakkeren. Ook tijdens onze tocht door de Kempen is de muziek nooit ver weg. “Ik ben blij met wat me nu overkomt, maar het succes komt ­eigenlijk dertig jaar te laat.”
16x “Geheim plan” om Boris Johnson te kronen tot Brits premier onder vuur16/06 11u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Een plan dat Boris Johnson een lange campagne om verkozen te worden tot leider van de Conservatieve Partij en Brits premier moet besparen, kan in het Verenigd Koninkrijk op weinig genade rekenen. Niet bij de publieke opinie, niet bij de Europese Unie, en al zeker niet bij zijn rivalen voor het partijleiderschap...
16x Spanje arresteert Nederlandse “heroïnekoning”16/06 08u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De politie in de Spaanse regio Galicië heeft een netwerk van drugssmokkelaars opgerold, waar een Turkse Nederlander de grote leverancier voor was. In totaal zijn 17 mensen gearresteerd, onder wie de 61-jarige Sadullah Unnu uit Nederland.
14x De wonderbaarlijke cijferfetisj van Remco Evenepoel: 13+6=1916/06 07u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Remco Evenepoel riep het nummer dertien eerder deze week uit tot zijn lievelingsgetal. Het heeft hem geen windeieren gelegd. En dertien was de voorbije week zoveel meer dan alleen maar zijn rugnummer.
14x Omar (41) groeide op als moslim, maar bekeerde zich tot het christendom: “Ik hield mij stoer, maar vanbinnen ging ik kapot”16/06 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Aan zijn zilveren ketting bungelen twee hangers: een drumstel en een kruisje. “In het drummen kan ik mij afreageren”, zegt Omar Hauari (41) uit Boom. “En in het christelijk geloof heb ik mezelf gevonden. Als moslim werd ik bang en haatdragend opgevoed, ik raakte op het foute pad. Nu voel ik enkel nog liefde, ook al word ik voortdurend bedreigd.”
14x In Amsterdam maken ze bier van regenwater16/06 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Na een hevige regenbui kan het water in de stad niet makkelijk weg. Daarom wil Rainbeer iets nuttigs doen met het regenwater dat zich verzamelt op de daken van de gebouwen. En wat blijkt? Regenwater is ideaal om een goed bier van te maken.
14x Rechts wil af van lage-emissiezone: wordt Madrid eerste stad die maatregel omkeert?16/06 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De rechtse politica Isabel Díaz Ayuso is op weg om aan de macht te komen in de regio Madrid. Een van haar opmerkelijke voorstellen is om de lage-emissiezone (LEZ) af te schaffen. Als dat voorstel erdoor komt, is dat de eerste omkering van een LEZ in Europa.
14x Kommil Foo blikt terug met verzamelplaat en voorstelling: “Nu loopt het op wieltjes, maar de eerste tien jaar was het knokken”16/06 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Ze twijfelden om het te doen, Raf (53) en Mich (50) Walschaerts, alias Kommil Foo. Stilstaan bij 30, of ­intussen zelfs al 32 jaar. Maar daar is Oogst, een best of-album en -voorstelling. “Dertig jaar later zijn we nog niet uitverteld.”

Statistieken

Artikels:
31662
Gelezen:
41545
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven