maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Sport

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Gazet van Antwerpen: Sport

Verbergen Tonen
16/09 14u00  Duo aangehouden voor reeks inbraken in zwembadlockers De Turnhoutse onderzoeksrechter heeft maandag twee verdachten aangehouden voor een reeks inbraken in zwembadlockers. Het duo pleegde de feiten tijdens de zomermaanden in zes zwembaden in de Antwerpse regio.
16/09 14u00  Sterkste prijsstijging ooit van ruwe olie na droneaanval: wat betekent dat voor u? De internationale markt reageert fors op een droneaanval op de grootste olieraffinaderij ter wereld. Analisten noteerden de sterkste prijsstijging ooit gezien voor ruwe olie. Maar gaat de consument de droneaanval na een tankbeurt voelen in zijn portefeuille? En is het nu het moment om mazout te bestellen om deze winter je huis te verwarmen?
16/09 13u45  DISCUSSIE. Meer blutsen en builen voor spelende kinderen, een goed idee? In het kinderdagverblijf hoort uw peuter sinds kort veel minder “pas op” en “niet doen”. Er mag weer wilder gespeeld worden, en dat op aanraden van de Arteveldehogeschool in Gent. “Spel zonder enig risico is oersaai”, zegt docente Helena Sienaert.
16/09 13u45  Lierse Kempenzonen klopt Beerschot achter gesloten deuren Lierse Kempenzonen kan dan toch nog winnen. De Pallieters begonnen met een dramatische nul op negen aan de competitie, maar maandagmiddag boekten ze een 3-1-zege tegen Beerschot achter gesloten deuren. Beide teams speelden met een mix van eerste ploeg en beloften.
16/09 13u45  Meghan Markle deelt nooit eerder vertoonde foto van baby Archie Om prins Harry een gelukkige verjaardag te wensen, deelde Meghan Markle op Instagram enkele leuke foto’s. Daartussen stond er ook een nooit eerder gepubliceerd beeld van het koppel samen met hun zoontje Archie.
16/09 13u45  Gezonde misverstanden raken de wereld niet uit: kokosolie is niet gezonder dan boter, en een groentenschijf is niet per se beter dan een hamburger Mocht gezonde voeding goedkoper zijn, dan zouden zes op de tien Vlamingen gezonder eten gemakkelijker vinden. Bijna vier op de tien vinden ook dat de overheid dat mee mogelijk moet maken, aldus een enquête van Het Vlaams Instituut Gezond Leven. Uit de bevraging blijkt echter ook dat er nogal wat misverstanden bestaan over wat nu gezonde en ongezonde voeding is.
16/09 13u00  Jasper Stuyven “zwaar ontgoocheld” dat hij niet mee mag naar het WK: “Ik begrijp het niet goed” Bondscoach Rik Verbrugghe wist dat hij enkele renners zou moeten teleurstellen met een niet-selectie. Jasper Stuyven is er bijvoorbeeld niet bij in Yorkshire, hij staat op de lijst van reserves. “Ik voelde mijn niet-selectie aankomen”, zegt hij. “Gisteravond kreeg ik dan een telefoontje van Rik en werd dat nieuws bevestigd. Ik ben zwaar ontgoocheld.”10 
16/09 13u00  Roemeense bokskampioen en ereburger krijgt celstraf met uitstel voor koperdiefstal Drie Roemenen hebben maandag twaalf maanden cel, al dan niet met uitstel, gekregen. Ze werden begin augustus in de buurt van het station van Willebroek opgepakt. In de koffer van hun bestelwagen lagen koperen kabels die ze in het station hadden gestolen.10 
16/09 13u00  Drastische verkeersingrepen in omgeving Brechtse Heide: “Beschermd landschap met veel wandelaars” De gemeenteraad neemt een aantal nieuwe verkeersmaatregelen. Zo wordt de Brechtse Heide zone 30, mag je niet langer parkeren in een deel van de Hofstraat en wordt het Banmolenplein afgesloten voor het verkeer.10 
16/09 13u00  Politiecontroles moeten overlast verminderen Bij een controleactie in zeven horecazaken in Mechelen en Willebroek betrapte de politie Mechelen-Willebroek zaterdagnacht elf druggebruikers. Er werden ook zes illegalen aangetroffen. Met deze acties wil de politie overlast aanpakken.
16/09 12u45  Politie klist roekeloze bestuurder na achtervolging Na een achtervolging kon de politie Mechelen-Willebroek afgelopen weekend een roekeloze bestuurder uit het verkeer plukken. De man pleegde onder invloed van een cocktail van drugs en zonder rijbewijs verschillende inbreuken. Hij reed onder andere door het rode licht.10 
16/09 12u45  Naomi Campbell maakt statement in choquerende jurk Het Britse topmodel Naomi Campbell (49) heeft tijdens de Londense modeweek een controversiële jurk aangetrokken. Het gaat om een witte creatie met een rode vlek, die doet vermoeden dat ze een schotwonde heeft.
16/09 12u30  Verpleegkundige raakte verlamd na ongeval en speelt nu theatervoorstelling: “Je belemmeringen bepaal jezelf” Rudy Claeys (57) was vroeger psychiatrisch verpleegkundige in PC Bethaniënhuis in Zoersel. Op zijn 40ste raakte hij verlamd door een auto-ongeval. Hij woont nu in Huize Walden in Malle en speelt samen met MUG-arts Stef Vanlee hun theaterproductie Fractie van een seconde ten voordele van de socio-culturele ontspanningsvereniging De Waldenaars .
16/09 12u15  Vettige substantie belandt in Albertkanaal: geen vrees voor schadelijke stof In het Albertkanaal in Herentals is maandagmiddag een vetachtige substantie in het water terechtgekomen. Het gaat niet om een schadelijke stof, maar het zal wellicht nog even duren eer het kanaal is opgekuist.
16/09 12u15  Saudische prins van Beerschot wint rechtszaak en krijgt Sheffield United in handen Abdullah Bin Mosaad, de Saudische prins die voor de helft eigenaar is van Beerschot, is nu ook de volledige eigenaar van Premier League-club Sheffield United. Hij won een rechtszaak tegen mede-eigenaar Kevin McCabe en krijgt nu 100% van de clubaandelen in handen.
Laatste update: vandaag om 14u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/09 12u00  Jos Verstappen waarschuwt: "Max Verstappen kan Red Bull verlaten"Jos Verstappen waarschuwt Red Bull Racing dat het nog lang niet beslist is waar zoonlief Max aan de slag zal gaan na 2020, dan loopt immers zijn huidige overeenkomst met het Oostenrijkse F1-team af.10 
16/09 12u00  Saudische prins van Beerschot wint rechtszaak en krijgt Sheffield United volledig in handenAbdullah Bin Mosaad, de Saudische prins die voor de helft eigenaar is van Beerschot, is nu ook de volledige eigenaar van Premier League-club Sheffield United. Hij won een rechtszaak tegen mede-eigenaar Kevin McCabe en krijgt nu 100% van de clubaandelen in handen.10 
16/09 12u00  Leraren van Sint-Gabriëlscollege trekken loopschoenen aan om overleden collega te erenMet twee teams komen de leerkrachten van het Sint-Gabriëlcollege aan de start van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Met het initiatief eren ze hun collega die in 2017 aan de ziekte overleed.10 
16/09 12u00  Immense tent verrijst op Campus Drie Eiken: “Deze aula zal zeker niet minder comfortabel zijn”Eind augustus viel tijdens renovatiewerken het vernieuwde plafond naar beneden van Aula Fernand Nedée, één van de grootste aula's van de Universiteit Antwerpen. Studenten zullen daarom tijdelijk les krijgen in een immense tent. Die werd opgetrokken op een weiland op 100 meter van het universiteitsgebouw en wordt deze week ‘uniefproof’ gemaakt.11 
16/09 11u45  Bewakingsfirma bekijkt in realtime camerabeelden onder toeziend oog van de politieSinds oktober 2017 laat de wet toe dat camerabeelden in realtime worden uitgelezen door bewakingsagenten, wel onder toezicht en onder de verantwoordelijkheid van de politie. Bewakingsfirma Securitas heeft die opdracht gekregen van de gemeente Boom.
16/09 11u45  Belgische selectie voor WK wielrennen is compleet: ook Tim Wellens, Yves Lampaert en Tim Declercq mogen naar YorkshireBondscoach Rik Verbrugghe heeft de laatste drie namen voor de Belgische selectie op het WK wielrennen bekendgemaakt. Ook Tim Wellens, Yves Lampaert en Tim Declercq mogen hun koffers pakken voor het wereldkampioenschap in het Engelse Yorkshire, dat op zondag 29 september wordt gereden.
16/09 11u30  Mysterie van exploderende ‘ufo’ boven Vlaanderen leek opgelost, tot KMI er vragen bij steldeVan Deerlijk over Gent tot Oudenaarde, Sint-Niklaas en Reet. Van over heel Vlaanderen kwamen er zaterdagavond meldingen van een “exploderende bol” hoog aan de hemel. Het ufo-meldpunt kreeg in geen tijden nog zoveel berichten binnen van eenzelfde fenomeen. “Een ontplofte weerballon”, menen ze daar. “Maar van wie dan?”, vraagt weerman David Dehenauw zich af. “Wij lieten er geen op.”
16/09 11u30  Personeel gemeentehuis legt werk neer: “We voelen ons genegeerd”Het personeel van het gemeentehuis in de Bisschopslaan in Beerse heeft maandag drie kwartier het werk neergelegd uit protest tegen de ongezonde werkomstandigheden. 'Omdat deadlines voor het gemeentebestuur een heel rekbaar begrip zijn, willen we ook de openingsuren rekbaar maken', zegt personeelslid Conny Schellekens.
16/09 11u30  VIDEO. Nieuwe Wase vzw helpt kinderen met ontwikkelingsstoornissen uitblinken in hobbyIn Beveren is een opmerkelijk initiatief voorgesteld, onder de naam StandAUT, met de AUT van autisme achteraan. 'Blink uit', zo zou je de naam kunnen vertalen. Uitblinken is voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis niet zo gemakkelijk.
16/09 11u15  Racewagen rijdt bewust in op publiek tijdens Nederlandse Kempencross: vier Belgen gewondEen misnoegde deelnemer aan de Kempencross, een autocross in het Nederlandse Leende, is zondag bewust ingereden op het publiek. Daarbij raakten zeven mensen gewond, onder wie vier Belgen.
16/09 11u15  Italiaanse analist gaat compleet de mist in over Lukaku: “Enige manier om hem af te stoppen is hem tien bananen geven”De racismerel rond Romelu Lukaku leek in Italië net wat te gaan liggen en de Rode Duivel staat met Inter voorlopig alleen aan de leiding in de Serie A. Maar een Italiaanse analist gooide ongewild olie op het vuur met een op z’n zachtst gezegd “ongelukkige uitspraak” over Lukaku.
16/09 11u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Antwerp is nu echt titelkandidaat, Mechelen moet vooral niet panikeren”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening over twee stellingen.
16/09 11u00  Ontwerper Demna Gvasalia gaat weg bij zijn eigen label VetementsDemna Gvasalia gaat weg bij Vetements, het label dat hij vijf jaar geleden samen met zijn broer oprichtte en mee verantwoordelijk was voor de opmars van streetwear in het luxesegment. Dat maakte Vetements zelf bekend via een officiële mededeling.
16/09 11u00  DISCUSSIE. Meer ‘risicovol’ spel in kinderdagverblijven: een goed idee?In het kinderdagverblijf hoort uw peuter sinds kort veel minder “pas op” en “niet doen”. Er mag weer wilder gespeeld worden, en dat op aanraden van de Arteveldehogeschool in Gent. “Spel zonder enig risico is oersaai. In de praktijk zien we dat kinderen heel goed voor zichzelf kunnen uitmaken hoe ver ze willen gaan”, zegt docente Helena Sienaert.
16/09 11u00  Maak kennis met een steeds populairdere sport: “Zelfs Luc Nilis is een fervent footgolfer”In golfcentrum Reymerswael in Rilland, net over de Nederlandse grens en vlak bij Zandvliet, vond zaterdag de allereerste Carré de Finance Open plaats. Meer dan vijftig footgolfers uit België en Nederland, die merendeels tot een club behoren, namen het er tegen elkaar op.
16/09 10u45  Joke Devynck toont voor het eerst haar vriendin bij EnsorsDe Ensors worden ook wel eens de Vlaamse Oscars genoemd en dus mocht een rode loper zondag niet ontbreken. Heel wat BV’s passeerden de revue, maar de meeste aandacht ging toch naar Joke Devynck. De 46-jarige actrice toonde in Oostende voor het eerst haar vriendin.
16/09 10u45  9 jaar na treinramp Buizingen: verdediging treinbestuurder trekt in twijfel of het licht wel op rood stondIn het proces over de treinramp in Buizingen, die in februari 2010 het leven kostte aan negentien mensen, heeft de verdediging van de treinbestuurder een verslag neergelegd van een eigen expert. Die expert, een emeritus-professor aan de ULB, spreekt de conclusies van de gerechtsexperts tegen. Volgens die gerechtsexperts zou de treinbestuurder een rood stoplicht hebben genegeerd. Volgens de expert van de verdediging staat het echter niet vast dat het licht wel op rood stond.
16/09 10u30  Twee weergaloze vrije trappen in het zaalvoetbalIn het zaalvoetbal is FT Antwerpen dit weekend aan de competitie begonnen. En het was een goede start voor de mannen van Karim Bachar. Want Antwerpen won met 6-3 van Eisden.
16/09 10u30  Victoria Beckham gaat voor tijdloze Engelse klasse met felle kleuraccentenVictoria Beckham stelde haar nieuwste collectie voor tijdens de Londense modeweek en wel in het indrukwekkende Durbar Court op een steenworp van Downing Street. Net als haar locatie ademde de collectie vooral tijdloze klasse uit, met klassieke snitten, jurken en blouses met ruches, losse bloemetjesjurken en stijlvolle maatpakken. Die kregen hier en daar een flinke twist mee door de gedurfde kleurkeuzes voor felgroen, chocoladebruin, roze en paars. De ontwerpster had duidelijk goed naar de Britse mode uit de jaren zeventig gekeken. Zelf bleek ze vooral fan te zijn van de stukken met ruches. “Ik hou ervan hoe ze rond je lichaam dansen als je erin beweegt”, zei ze achteraf. “Je voelt je er bijzonder sexy in en dat zonder al te veel bloot te tonen.” Ze gaf bovendien nog mee dat ze haar silhouetten bewust eenvoudig had gehouden. “Maar de kleuren zorgen ervoor dat je je ermee kunt uitdrukken. Vroeger droeg ik enkel zwart, maar later leerde in inzien dat het net kleur is dat flatterend werkt.”
16/09 10u30  Voormalig deelnemer ‘Belgium’s got talent’ en vriendin vermist na duik in NoordzeeDe twee duikers die sinds zondagnamiddag vermist zijn na een duik in de Noordzee, komen uit Torhout. Het gaat om Kurt Huberecht, een bekende goochelaar, en zijn vriendin Nathalie Fiers. De reddingsactie die zondag werd opgezet, heeft nog geen resultaat opgeleverd.
16/09 10u15  Antwerp Skateboard Academy opent deuren aan Park spoor NoordGoed nieuws voor wie al eens graag een kickflip of een ollie maakt, want Antwerpen is een indoor-skatepark rijker. In de sportloods aan Park Spoor Noord opent dit weekend de Antwerp Skateboard Academy. Een nieuwe locatie dus om te gaan skaten, maar jongeren kunnen er ook tricks en jumps leren in clubverband onder het oog van gediplomeerde instructeurs.
16/09 10u15  Australische Ashleigh Barty topt opnieuw WTA-ranking, Elise Mertens blijft 24eDe Australische Ashleigh Barty staat op de maandag verschenen WTA-ranking opnieuw op de eerste stek. Ook Elise Mertens blijft status quo als 24e.
16/09 10u15  Karolina Pliskova heeft ticket voor WTA-finals beetKarolina Pliskova (WTA 2) mag zich opmaken voor de WTA-finals. De 27-jarige Tsjechische verzekerde zich van deelname na haar zege van zondag op het WTA-toernooi in het Chinese Zhengzhou.
16/09 10u15  Kompany geeft donderspeech bij Anderlecht na nieuwe nederlaag tegen AntwerpAnderlecht beleeft met 5 op 21 zijn slechtste start in 92 jaar en maakt zich stilaan zorgen. Vincent Kompany liet zich na de verloren match tegen Antwerp wel gelden. De speler-manager zat geblesseerd in de loge, maar repte zich na affluiten meteen naar de kleedkamer.
16/09 10u00  Kijk hier hoe Antwerp gehakt maakte van Anderlecht: “Mijn kleine Japanner man van de match”De andere topclubs kijken maar best goed naar de beelden van Anderlecht-Antwerp van dit weekend. Antwerp was beresterk en walste bijwijlen over Les Mauves. Uiteindelijk was het nieuwkomer Miyoshi die de oververdiende winning goal maakte. Antwerp komt zo voorlopig op de derde plaats te staan. Nu nog uitvissen hoe Bölöni praat met zijn Japanse matchwinnaar.11 
16/09 10u00  Auto met vijf Franse jongeren gaat over de kop op E17: één dode, vier gewondenOp de E17 in Waasmunster in de richting van Antwerpen is zondagavond kort na 20 uur een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een auto met aan boord vijf Franse jongeren ging ter hoogte van de brug van de Neerstraat over de kop. Dat gebeurde volgens een getuige door een klapband.
16/09 10u00  Zlatan Ibrahimovic vestigt clubrecord met hattrickZlatan Ibrahimovic heeft met een hattrick het doelpuntenrecord van zijn club Los Angeles Galaxy verbeterd. De 37-jarige Zweedse spits heeft, met nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, dit seizoen al 26 keer gescoord.
16/09 10u00  Elise Mertens neemt eerste horde in JapanElise Mertens (WTA 24) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in het Japanse Osaka (hard/823.000 euro).
16/09 09u45  The Great (Old) Future: hoe de toekomst het nieuwe Antwerp toelachtDe Great Old beschikt na een opmerkelijke transferzomer over een selectie om ‘u’ tegen te zeggen. Gisteren klonken in een zonovergoten Lotto Park nog een paar valse noten, maar een veel sterkere tweede helft maakte duidelijk dat er muziek in zit. De toekomst lacht Antwerp toe.
16/09 09u45  Vier op de vijf schoolkeukens halen “grote onderscheiding”Ouders moeten zich weinig zorgen maken over de kwaliteit van de schoolkeukens. Vier op de vijf halen namelijk “grote onderscheiding”, zo blijkt uit controles van het federaal voedselagentschap FAVV.
16/09 09u30  Gouden toilet ter waarde van 2,5 miljoen dollar gestolen uit woning Winston ChurchillIn Blenheim Palace in Woodstock in het Engelse Oxfordshire en waar Winston Churchill heeft gewoond, is het gouden toilet gestolen. Pittig detail: het peperdure toilet kon deel hebben uitgemaakt van het Witte Huis nadat het aan president Trump werd aangeboden in plaats van een schilderij van Van Gogh.
16/09 09u30  Asielcentrum in oud ziekenhuis vangt 50 extra vluchtelingen opIn het noodopvangcentrum in het voormalig ziekenhuis op de Zwartzustersvest in Mechelen komen er vijftig extra plaatsen bij. Dat brengt het totale aantal asielzoekers dat er verblijft op 230.
16/09 09u30  Cristiano Ronaldo barst in tranen uit op televisie bij beelden van zijn overleden vaderCristiano Ronaldo heeft een openhartig en vier uur durend interview gegeven aan de vermaarde journalist Piers Morgan, dat dinsdagavond wordt uitgezonden op ITV. In beelden die nu al werden vrijgegeven is te zien hoe de Portugees zijn tranen niet kon bedwingen wanneer de Britse journalist hem een video toonde van zijn overleden vader.
16/09 09u30  Sommelier van The Jane is beste van BelgiëGianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers bekendgemaakt.
16/09 09u30  Keira Knightley is bevallen van haar tweede kindjeActrice Keira Knightley (34) is bevallen van haar tweede kindje. Dat blijkt uit foto’s van de Britse krant Daily Mail.
16/09 09u00  Deboosere stopt met fietsen door artrose en hij is geen uitzonderingFrank Deboosere fietst (tijdelijk) niet meer. De weerman heeft te veel artrose en kan lange verplaatsingen met de fiets niet meer aan. Hij is niet de enige: artrose is een van de meest voorkomende chronische aandoeningen in ons land en het wordt nog erger.
16/09 08u45  Hoogste stijging ooit van olieprijs na droneaanval op Saudische installaties, Trump dreigt met vergeldingNa de drone-aanval op het hart van de Saoedische olieproductie, waardoor het land zijn output in één klap moest halveren, heeft de Amerikaanse president Donald Trump gedreigd met vergelding. Door de aanval zijn de olieprijzen ook fors de hoogte in geschoten.
16/09 08u30  Diepe malaise op het Lisp: fans schreeuwen om vertrek coach, bestuur houdt ontslag in beraadDe malaise houdt aan bij Lierse Kempenzonen, nu zelfs het nietige Wezet er zaterdag in slaagde de Pallieters op het eigen Lisp in hun hemd te zetten. Nul op negen is de bijzonder trieste balans na een derde zwarte zaterdag op rij. De weggehoonde coach Rocky Peeters wist het weekend te overleven, maar de vraag rijst voor hoelang?
16/09 08u30  Hoogste stijging ooit van olieprijs na droneaanval op Saudische installatiesBij de opening van de Aziatische markten vannacht schoten de olieprijzen de hoogte in. Een mededeling van de Verenigde Staten ter garantie van de olie-bevoorrading, kon de gemoederen niet bedaren.
16/09 08u00  Column. Dat de winter maar in het tuincentrum blijftEr heerst veel drukte in het tuincentrum. Medewerkers zijn er stevig in de weer met beladen karren en uitpuilende dozen. Ik ben de enige klant op dit tijdstip waarop enkel werklozen, pokerspelers en krantenredacteurs vrij hebben. Omdat mijn verjaardag in september valt, ben ik op zoek naar sfeerverlichting, Zweedse fakkels en een barbecuespatel voor een tuinfeest. Al snel blijk ik niet aan het juiste adres te zijn. De parasols worden net weggevoerd en een groepje gemotiveerde werknemers is bezig om een miniatuurkerstdorp in elkaar te zetten dat zich over verschillende tafels uitstrekt. Verder staan er vogelvoer en geurkaarsen klaar om uit te stallen. Dan besef ik pas goed wat er zich voor mijn ogen afspeelt. De marketingafdeling heeft zonet de zomer voor gesloten verklaard. Vanaf nu worden we geacht ons huis sfeervol in te richten met geurende dennenappels en alvast marsepein te bestellen voor het Sinterklaasfeest. Het tuinhuis, dat mag tot volgend jaar op slot. Wel, dat is dan zonder mij gerekend. Om contrair te doen zal ik tot na Kerstmis tuinfeesten geven en cocktails drinken in ananassen! Al kost het me een fortuin aan brandhout en ananassen. Dat tuincentrum moet op zijn plaats gezet worden.
16/09 07u15  Een laatste bezoek aan het raadhuis van Meerle voor de grote verbouwingVoormalig burgemeester Van Nueten bestempelde zijn gemeentehuis in de ­jaren twintig van de vorige eeuw als ‘de parel van Meerle’. Het pand heeft zijn plaats in deze rubriek dus niet gestolen. Dat het enige raadhuis van België straks zijn vroegere luister terugkrijgt, is een pluim op de hoed van Halte ­Merlet. De vijfkoppige vzw ijverde de voorbije jaren onverlet voor het behoud van dit fraaie staaltje Kempens erfgoed.10 
16/09 06u15  Noodweer in Spanje treft ook Waaslander: “Geen idee wanneer ik naar huis kan”Het noodweer dat het oosten van Spanje teistert, treft ook Waaslander Jonas V. “We zijn helemaal afgesloten van de buitenwereld, geen idee wanneer we weer naar huis kunnen.”12 
16/09 05u15  STANDPUNT. Overheid moet geen smartphones verkopenDominique Leroy verlaat telecombedrijf Proximus al op vrijdag 20 september. Normaal zou de topvrouw, die overstapt naar de Nederlandse sectorgenoot KPN, tot 1 december blijven. Maar onder druk van de vakbonden verlaat ze Proximus vroeger. Zo kunnen de herstructureringsplannen, waarbij zo’n 1.900 mensen het bedrijf zouden verlaten, wellicht in een grotere sereniteit verlopen.18 
16/09 05u15  “Ik ben teruggekeerd om voor mijn ouders te zorgen”Jacek Todorczuk (42) werkte van 2006 tot en met eind augustus 2019 in België. Maar sinds begin deze maand is hij teruggegaan naar zijn geboorteland Polen, om in het bedrijf van zijn schoonvader te werken.17 
16/09 05u15  Waarom sinds 2016 elk jaar meer inwoners van België naar Polen emigreren dan omgekeerdSinds 2016 emigreren elk jaar meer inwoners van België naar Polen, dan omgekeerd. Dat komt onder meer door de betere Poolse economie. “In Polen liggen de lonen nog steeds lager dan in België, maar het verschil is minder groot geworden”, zegt Aldona Kuczynska, medewerker van de dienst Grensarbeiders bij de christelijke vakbond ACV.17 
16/09 05u15  Barbara Dex opent kledingwinkel Babs. in MolZangeres Barbara Dex (45) opent in het weekend van 27 september haar eigen kledingwinkel Babs.. “Deze nieuwe uitdaging is een jeugddroom die uitkomt”, zegt ze.15 
16/09 05u15  COMMENTAAR. Malinwa mist zijn sterkhoudersWas dat even schrikken voor de meegereisde fans. KV Mechelen leverde in de Ghelamco Arena niet alleen zijn minste prestatie van het seizoen - veruit zelfs - maar speelde ook zijn minste wedstrijd sinds Wouter Vrancken er trainer is. Zelfs in de 0-5-pandoering tegen Union van vorig seizoen trapte KV toch minstens nog een bal tussen de palen. In Gent was de middenlijn over­steken al een hele prestatie. Te weinig dus. Over de hele lijn. In alle linies zakte KV gisteren door het ijs.16 
16/09 05u15  COMMENTAAR. Krijg nu allemaal maar schrik“Wij zijn rood, wij zijn wit, krijg nu allemaal maar schrik. Antwerp, Antwerp, Antwerp komt eraan.” Het is een klassieker uit het dikke liedjesboek van de Antwerpfan. Maar toen het zondagmiddag luidkeels uit het bezoekersvak van het Astridpark rolde - mijn excuses, maar de naam ‘Lotto Park’ gebruiken, lukt me nog niet - klonk het geloofwaardiger dan ooit tevoren.16 
16/09 05u15  Zeven infoborden over de Bevrijding: “We leggen de klemtoon vooral op de menselijke impact”Om de 75ste verjaardag van de Bevrijding te herdenken plaatste de stad op zes locaties in Lier én op het Koningsplein in Koningshooikt een infobord. Elk bord belicht de bevrijding van de Duitse bezetter in 1944.15 
16/09 05u15  Tuinpunt heeft grootste collectie dahlia’s in Vlaanderen: “Miskende bloem verdient opnieuw aandacht”Met de doop van de nieuwe Willy Gryson-dahlia zet Tuinpunt zijn missie om de wat miskende bloemensoort te herwaarderen kracht bij. Met nu al 302 verschillende soorten beschikt de vereniging in park Vordenstein over de grootste collectie in Vlaanderen.15 
16/09 05u15  Vriendinnen starten Studio Streep: “We maken tekeningen die een verhaal vertellen”Met Studio Streep willen Katrien Huyghe (37) uit Mortsel en Britt Verhelst (33) uit Boechout grafische concepten – denk kaartjes, T-shirts… – leveren die het verhaal van de klant vertellen. “We zijn ervan overtuigd dat onze ontwerpen het verschil kunnen maken”, vertelt het duo.15 
16/09 05u15  Dagcentrum De Stappe viert veertigjarig bestaan: “Ik wil hier heel mijn leven blijven komen”In dag- en wooncentrum De Stappe hebben ze dezer dagen redenen in overvloed om te feesten. Het dagcentrum bestaat veertig jaar, het wooncentrum 25 jaar en het project ‘geïntegreerd wonen’ loopt al tien jaar.15 
16/09 05u15  COLUMN. “Lijkenpikker is het laatste wat ik het zou noemen”De wereld is klein en dat mag je soms heel letterlijk nemen. Zoals afgelopen woensdag, toen ik informeerde naar een ongeval op de E19 met dodelijke afloop. Een motorrijder van 56. Een man, vader, familielid of vriend van iemand.15 
16/09 05u15  Mechelaars speculeren druk: wie volgt Somers op als hij vertrekt?Als de onderhandelingen voor een Vlaamse regering positief uitlopen, bestaat de kans dat Mechels burgemeester Bart Somers (55) daar na vijftien jaar opnieuw deel van uitmaakt. Zijn naam wordt vaak genoemd als minister. Daardoor rijst in zijn thuisstad steeds nadrukkelijker de vraag wie hem dan zou opvolgen als waarnemend burgemeester. Er wordt druk gespeculeerd.16 
16/09 03u15  Helft van Belgische werknemers is tegen slimme kilometerheffingSlechts de helft (53%) van de Belgische werknemers vindt dat de slimme kilometerheffing er moet komen. Dat blijkt uit een enquête van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).21 
16/09 03u15  Een bluts of buil, daar leren ze van: pleidooi voor meer ‘risicovol’ spel in kinderdagverblijvenIn het kinderdagverblijf hoort uw peuter sinds kort veel minder “pas op” en “niet doen”. Er mag weer wilder gespeeld worden, en dat op aanraden van de Arteveldehogeschool in Gent. “Spel zonder risico’s is oersaai”, zegt docente Helena Sienaert.22 
16/09 03u15  Antwerpse stadsgids (57) doodgereden tijdens fietsvakantie in Italië: “Hij had een hart voor de stad”De Italiaanse politie heeft de bestuurder gearresteerd die zaterdag Antwerpenaar Filip Marichal (57) doodreed bij het Italiaanse Veglie. Marichal, die stadsgids was in Antwerpen, overleed tijdens een fietstocht op vakantie. “Filip was even achterop geraakt, omdat hij enkele kinderen had geholpen.”23 
16/09 03u15  Waarom ons land Félix Tshisekedi, de opvolger van Kabila, met alle egards ontvangtVan een militair saluut bij aankomst in Melsbroek tot een lunch met de koning. België haalt alles uit de kast voor de komst van de kersverse Congolese president Félix Tshisekedi (56). Niet slecht voor iemand die de verkiezingen eigenlijk verloren heeft. Maar ons land wil na jaren van diplomatieke malaise de plooien gladstrijken.26 
15/09 23u45  Greg Van Avermaet bewijst met zege in Montreal dat hij klaar is om wereldkampioen te worden: “Extra boost aan vertrouwen”Mochten er nog twijfels zijn: Greg Van Avermaet (34) is meer dan klaar voor het WK. Met een tweede zege in de GP Montréal bewijst de Oost-Vlaming dat hij over veertien dagen samen met Philippe Gilbert het speerpunt wordt van de Belgen in Yorkshire. “Deze wedstrijd is toch een beetje te vergelijken met een WK.”
15/09 23u45  ONS OORDEEL. Ondermaatse prestatie van Malinwa, jongeling Vranckx valt goed inDe mannen van Wouter Vrancken leverden niet bepaald een puike prestatie af in Gent. Hoewel doelman Thoelen zich drie keer moest omdraaien, hield hij de schade nog beperkt. Ook Aster Vranckx (16) maakte een goede invalbeurt.
15/09 23u15  Nederland verlengt titel op EK baseballNederland heeft zondag in het Duitse Bonn zijn Europese baseballtitel verlengd. In de finale won Oranje met 5-1 van Italië.
15/09 22u30  Belgen tonen zich in GP van Montreal, winst voor Greg Van AvermaetGreg Van Avemaet heeft de Grote Prijs van Montreal gewonnen. De Belgen toonden zich nadrukkelijk met onder anderen aanvalswerk van Remco Evenepoel en Tim Wellens. Toch werd er in Montreal gespurt door een uitgedunde kopgroep waarin Greg Van Avermaet zich met voorsprong de snelste toonde.
15/09 22u00  Restaurant Merad verhuist naar pand voormalig café Den Akker op VismarktGroot nieuws in de Mechelse horeca. Het pand op de Vismarkt in Mechelen waar jarenlang café Den Akker gevestigd was, wordt na 25 jaar de nieuwe thuisbasis van het bekende Turkse restaurant Merad.
15/09 21u30  Vier 7-jarige meisjes zamelen schoolspullen in voor Moeders voor MoedersDe oproep van vier meisjes uit Gierle (Lille) om schoolmaterialen binnen te brengen voor het goede doel, is een schot in de roos. Zondag konden ze al tientallen dozen schoolspullen inzamelen voor de vzw Moeders voor Moeders.
15/09 21u30  Gerecht onderzoekt verdacht overlijdenHet gerecht en de federale politie zijn een onderzoek gestart naar het verdacht overlijden van een 49-jarige Roemeen, die zondag dood werd aan getroffen in een pand aan de Turnhoutsebaan in Deurne. Het gerecht behandelt het overlijden als verdacht, omdat er geen duidelijke aanwijzingen zijn hoe de man is overleden.
15/09 21u15  Landolt Cup in Zwitserland is voor Telenet Giants AntwerpMooi weekend voor Telenet Giants Antwerp in Zwitserland. De Sinjoren triomfeerden op de Landolt Cup immers met twee zeges. Na de afgetekende winst vrijdag tegen het Neuchatel van de Belgische coach Daniel Goethals wonnen de Sinjoren ook de finale en tegen het eveneens Zwitserse Monthey met 62-76.
15/09 21u15  Visfonteintjes op IJzerenleen blinken weer als nieuwDe mooie visfonteintjes op de Mechelse IJzerenleen schitteren weer als nieuw. Medewerkers van de stad hebben ze een grondige opfrisbeurt gegeven.
15/09 20u45  Turnhoutenaar Walter van den Broeck presenteert nieuw boek: eerherstel voor nonkel architectZijn laatste roman verscheen enkele jaren geleden al, maar schrijven moet Turnhoutenaar Walter van den Broeck nog steeds. In zijn nieuwe worp, die hij zondag tijdens Overlezen in de Warande voorstelde, vertelt hij het verhaal van zijn stiefoom Jaak Jacobs, een onderschat architect.
15/09 20u30  20.000 bezoekers voor 46ste PukemaPuurs heeft een heel weekend lang feest gevierd met de 46ste editie van de Puurse Kermis Markt of Pukema. Naar schatting overspoelden zo’n 20.000 bezoekers het centrum van de gemeente.
15/09 20u30  Sommelier van restaurant The Jane verkozen tot beste van BelgiëGianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, bekendgemaakt.
15/09 20u30  Antwerpenaar Thomas Pieters wordt tiende, Spanjaard Sergio Garcia wint in KLM Open golftoernooiThomas Pieters is zondag in het Nederlandse Badhoevedorp, nabij Amsterdam, op de tiende plaats geëindigd op het KLM Open golftoernooi. Met een vierde ronde in 71 slagen, één onder par, bracht de 27-jarige Antwerpenaar zijn totaal op 282, zes onder.
15/09 20u15  SPELERSBEOORDELING. Ondermaatse prestatie van Malinwa, jongeling Vranckx valt goed inDe mannen van Wouter Vrancken leverden niet bepaald een puike prestatie af in Gent. Hoewel doelman Thoelen zich drie keer moest omdraaien, hield hij de schade nog beperkt. Ook Aster Vranckx (16) maakte een goede invalbeurt.
15/09 20u15  Tjörven Castelijns (35) is sterkste man van de Kempen: “Deze wedstrijd wint ieder jaar aan belang”Op de Grote Markt in Herentals is zondag gestreden om te de titel van Sterkste Man der Kempen. Zestien spierbundels gingen ervoor. De winnaar, Tjörven Castelijns uit Lint, ziet zijn overwinning ruimer dan de Kempen. “Want dit is de enige wedstrijd met alleen maar Belgen op de deelnemerslijst.”
15/09 20u15  Politie vat man met grote hoeveelheid drugs op zakDe Antwerpse politie heeft zaterdag in Merksem een man opgepakt na een korte achtervolging te voet. De man die illegaal in het land verbleef was in het bezit van een aanzienlijke hoeveelheid drugs.
15/09 19u45  Van een job bij de bank naar de scouts of het Rode Kruis: zij deden het, en leden geen loonverliesLees meer >
15/09 19u45  Mechelen pakt overwinning in BrusselsMechelen is zondag met 61-74 gaan winnen in de zaal van Brussels op de eerste speeldag van het basketbalseizoen. Mechelen komt zo naast Oostende aan de leiding in groep B.
15/09 19u30  Buurtfestival Ramblas wakkert buurtgevoel aanVoor het grootste buurtfestival van ’t Stad moest u afgelopen weekend op Ramblas zijn, op en rond de Paardenmarkt, de Stadswaag en het Falconplein.
15/09 19u30  Hernan Losada speelt eerste wedstrijd bij FC Kiel: “Knap dat iemand met zo’n status hier wil komen voetballen”Beerschoticoon Hernan Losada maakte zaterdag zijn ‘debuut’ bij liefhebbersclub FC Kiel. Nadat hij in mei 2018 stopte als profvoetballer, knoopt hij weer de veters aan. Voor de supporters was het een blij weerzien met de voormalige publiekslieveling.
15/09 19u30  Bisschop Bonny zegent gerestaureerde kerktorenOnder ruime belangstelling is zondagvoormiddag de gerestaureerde Sint-Katharinatoren ingewijd door bisschop Johan Bonny. De feestelijke gebeurtenis vond plaats op de topdag van de driedaagse openluchttentoonstelling Hoogstraten in Groenten en Bloemen.
15/09 19u30  Bestuurder overlijdt na klap tegen vrachtwagen in LaakdalEen 45-jarige man uit Laakdal is zondagnamiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Laakdal. Dat werd vernomen bij het parket van Antwerpen.
15/09 19u30  Mooi weer en veel volk voor laatste LandbouwdagIn de Heerweg in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) vond zaterdag voor de laatste keer de Landbouwdag plaats. Dat gemeentelijk initiatief werd voor het eerst georganiseerd in 1964 als lokale veeprijskamp. Doorheen de jaren groeide het uit tot een breed plattelandsevenement voor jong en oud. “De laatste editie wekte grote belangstelling”, zegt Wim Van den Bruel van het organiserend comité. “Ruwweg geschat namen er aan de prijskampen nog zo'n vijfhonderd dieren deel. Er daagden ook veel jonge gezinnen met kinderen op. De meest gehoorde commentaar, zowel van bezoekers als van de deelnemers, is dat het jammer is dat het hier stopt. Maar we zijn in schoonheid geëindigd. Het weer hadden we ook helemaal mee.” Intussen wordt gewerkt aan een nieuwe regeling voor prijskampen en plattelandsevenementen in Heist. Allicht wordt dat een subsidiereglement.
15/09 19u15  Elio Di Rupo: “CD&V en Open VLD moeten beslissenen of N-VA meedoet in federale regering”PS-voorzitter Elio Di Rupo vindt dat Open Vld en CD&V moeten bepalen of N-VA “aan boord blijft” bij de gesprekken over de vorming van een federale regering. Zo zei hij zondag in L’Invité op RTL-TVi.
15/09 19u15  Terug uit het buitenland om roer over te nemen bij Opera Ballet Vlaanderen: “Ik geloof in een mix van kunsten”Voor de aanstelling van directeurs van grote kunsthuizen wordt er vaak over de grenzen gekeken, maar bij Opera Ballet Vlaanderen halen ze een Vlaming uit het buitenland terug. Jan Vandenhouwe (40) is sinds dit seizoen in de voetsporen getreden van Aviel Cahn als artistiek directeur van de opera-afdeling. “Het publiek in Antwerpen en Gent staat open voor experiment.”
15/09 19u00  Al tien jaar verkoopt Jos Van Herck azalea’s: “Hier heb ik een week verlof voor over”Voor het tiende jaar op rij stond Jos Van Herck uit Nijlen azalea’s te verkopen voor Kom op tegen Kanker. Hiermee is hij in Nijlen een van de trouwste verkopers van de actie.
15/09 19u00  Indrukwekkend eerbetoon aan Schotse bevrijders in MeerhoutOver de Bevrijdingsfeesten in Meerhout zal nog jaren worden gepraat. De vrijwilligers van De Met and Friends en Vaderlands Vredelievend Meerhout boden met de steun van het gemeentebestuur de Meerhoutse bevolking een drie dagen durend volksfeest aan. De opbrengst gaat naar een goed doel.
15/09 19u00  We nemen steeds meer de fiets naar het werkHet aantal werknemers in de Antwerpse haven dat met de fiets naar het werk komt, is de laatste twee jaar bijna verdrievoudigd, van 6% naar 17%. Ook de water- en fietsbus tekenen recordcijfers op. En heel het land volgt dezelfde tendens. Dubbel zoveel Belgen fietsen naar het werk ten opzichte van 5 jaar geleden, blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. En Antwerpenaren zijn de meest enthousiaste fietsers.
15/09 19u00  LIVE. KV Mechelen vogel voor de kat, drie Gentse doelpunten in één helftKV Mechelen en AA Gent mogen zondagavond aan de bak met als inzet: een plek in hoogste regionen van het klassement. Als KV wint, komt het op één punt van leider Standard. En krijgen de meegereisde Malinwa-supporters voor het eerst nieuwkomer Hairemans te zien in de basis? Volg alles hier LIVE! Aftrap om 18u.
15/09 18u45  Oprichtster ‘Ge zijt van Westmalle als…’ Hilde Van Looveren onverwacht overledenDe Facebookgroep ‘Ge zijt van Westmalle als...’ is haar grote bezielster kwijt. Hilde Van Looveren overleed op 13 september onverwacht in haar slaap. Ze werd zestig jaar.
15/09 18u45  LIVE. Dominant Gent zadelt KV Mechelen met dubbele achterstand opKV Mechelen en AA Gent mogen zondagavond aan de bak met als inzet: een plek in hoogste regionen van het klassement. Als KV wint, komt het op één punt van leider Standard. En krijgen de meegereisde Malinwa-supporters voor het eerst nieuwkomer Hairemans te zien in de basis? Volg alles hier LIVE! Aftrap om 18u.
15/09 18u30  Antwerpen Autovrij lokt duizenden mensen naar zonovergoten binnenstadAntwerpen Autovrij werd zondag op gang getrapt. En dat was in veel gevallen letterlijk te nemen, want fietsers namen het over in de Scheldestad. Fietsers én de alternatieve vervoersmiddelen zoals (elektrische) steps en monowheels. Op de Groenplaats kon je die zelf uitproberen op een testparcours.
15/09 18u15  Koji Miyoshi: “Deze goal is nog maar het begin”Van onbekende invaller naar gevierde matchwinnaar, die onwaarschijnlijke metamorfose onderging Koji Miyoshi in amper vijf minuten tijd. Enig mooi jaagde de Japanse aanwinst het winnende doelpunt tegen de touwen. “Van elke kans wil ik een goal maken”, is zijn eerste uitspraak na afloop.
15/09 18u15  Uitslaande brand legt appartement op Turnhoutsebaan in asBij een korte, maar hevige brand is een appartement in een pand op de Turnhoutsebaan in Borgerhout volledig uitgebrand. Het vuur zorgde voor een hevige rookontwikkeling. “De bewoners van het pand hebben zich op eigen kracht in veiligheid kunnen brengen. Er vielen dus geen gewonden.”
15/09 18u15  BMW brandt volledig uit aan afrit RingDe Antwerpse brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een zware voertuigbrand op de afrit van de Ring in Borgerhout. Een BMW Gran Turismo brandde zo goed als volledig uit.
15/09 18u15  KVMechelen pakt overwinning in BrusselsMechelen is zondag met 61-74 gaan winnen in de zaal van Brussels op de eerste speeldag van het basketbalseizoen. Mechelen komt zo naast Oostende aan de leiding in groep B.
15/09 18u00  Stefan Kung soleert naar zege in Tour du DoubsStefan Küng (Groupama-FDJ) heeft zondag de 33e editie gewonnen van de Tour du Doubs (cat. 1.1), 188,9 kilometer van Morteau naar Pontarlier. De Zwitser soleerde naar de zege, voor de Fransen Franck Bonnamour en Guillaume Martin. Jordi Warlop was met een veertiende plaats beste Belg.
15/09 18u00  Chloe Hosking snelt naar dagzege in Madrid Challenge, eindwinst voor Lisa BrennauerChloe Hosking (Alé Cipollini) heeft zondag de tweede etappe in de Madrid Challenge by la Vuelta (Spa/WorldTour) op haar naam gebracht. De Australische sprintte na 98,6 km naar de zege in Madrid en haalde het voor Letizia Paternoster (Trek-Segafredo) en Roxane Fournier (Movistar). Jolien D’hoore maakte haar rentree op de weg en finishte als zevende. De eindwinst gaat naar Lisa Brennauer, die zaterdag de tijdrit won.
15/09 17u45  Tevreden Bölöni: ‘Met dank aan onze kleine Japanner’Antwerpcoach Laszlo Bölöni kon uiteraard moeilijk niet tevreden zijn met de zege op Anderlecht. “En een verdiende zege, op basis van ons overwicht na de rust én de grotere hoeveelheid kansen die we gehad hebben. Ik denk dat we het publiek een spectaculaire én mooie match hebben geschonken.”
15/09 17u30  Weerman Bram Verbruggen verkoopt plantjes voor Kom op tegen KankerKom op tegen Kanker vierde het voorbije weekend een drievoudig jubileum in Berlaar. De organisatie bestaat zelf dertig jaar en zamelt ook al 25 jaar geld in via haar Plantjesweekend in september. De Berlaarse verenigingen nemen daar op hun beurt al twintig jaar aan deel. VRT-weerman Bram Verbruggen kwam hen zaterdag assisteren met de verkoop.
15/09 17u30  Vrouw van slachtoffer extreme verkeersagressie: “Hier was meer aan de hand”De echtgenote van de man die vrijdag ernstig gewond raakte bij een geval van extreme verkeersagressie op de Grotesteenweg in Berchem heeft op Facebook haar versie van de feiten gedeeld. Ze schrijft hoe de chauffeur zich alsmaar agressiever ging gedragen, tot hij haar echtgenoot opzettelijk omver reed. “Ik dacht dat ik hem kwijt was”, schrijft ze. En dat ze ervan overtuigd is dat er meer aan de hand is dan louter verkeersagressie: “Hij wou ons niet in dit land.”
15/09 17u30  We gaan steeds vaker met de fiets naar het werkHet aantal werknemers in de Antwerpse haven dat met de fiets naar het werk komt, is de laatste twee jaar bijna verdrievoudigd, van 6% naar 17%. Ook de water- en fietsbus tekenen recordcijfers op. En heel het land volgt dezelfde tendens. Dubbel zoveel Belgen fietsen naar het werk ten opzichte van 5 jaar geleden, blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. En Antwerpenaren zijn de meest enthousiaste fietsers.
15/09 17u30  Huwelijk van Marijse en Vic houdt al 65 jaar standMarijse Blommé en Vic Mertens stapten op 23 september 1954 in het huwelijksbootje. Vic is de tweelingbroer van Jef Mertens, de opa van voetballer Dries Mertens.
15/09 17u30  LIVE. KV Mechelen trekt mét Hairemans in de basis ten strijde tegen GentKV Mechelen en AA Gent mogen zondagavond aan de bak met als inzet: een plek in hoogste regionen van het klassement. Als KV wint, komt het op één punt van leider Standard. En krijgen de meegereisde Malinwa-supporters voor het eerst nieuwkomer Hairemans te zien in de basis? Volg alles hier LIVE! Aftrap om 18u.
15/09 17u15  Broden, groenten of plantjes kopen op circulaire marktOp de locatie van de voormalige scoutswinkel Son in de Adegemstraat werd zaterdag een circulaire markt gehouden. De circulaire markt wil bewoners toegang geven tot betaalbare, lokaal geproduceerde producten en ze laten kennismaken met verpakkingsvrije alternatieven. “Het is een gezellige belevingsmarkt waar je bijvoorbeeld een vers gebakken en met de hand gemaakt granenbrood kan kopen. Er verdwijnen alsmaar meer warme bakkers. Het maakt mij blij dat er nog altijd ondernemers zijn die de kunst van het brood bakken hoog in hun vaandel dragen”, zegt Marie-Claire (54) die op de Tervuursesteenweg woont.
15/09 17u15  LIVE. KV Mechelen strijdt in Gent om aansluiting bij topKV Mechelen en AA Gent mogen zondagavond aan de bak met als inzet: een plek in hoogste regionen van het klassement. Als KV wint, komt het op één punt van leider Standard. En krijgen de meegereisde Malinwa-supporters voor het eerst nieuwkomer Hairemans te zien in de basis? Volg alles hier LIVE! Aftrap om 18u.
15/09 17u15  Westmalse bruid trouwt straks met Oostmalse bruidegom en viert die ‘fusie’ met haar vriendinnen op grote feest van 40 jaar MalleDe gemeente Malle vierde uitbundig haar veertigste verjaardag in en rond spiegeltent The Carousel. Er werd herdacht dat in 1979 de fusiegemeente officieel de naamsverandering van Westmalle naar Malle onderging.
15/09 17u00  Bijna 500 deelnemers voor derde editie van Bonheiden LooptHet sportevenement Bonheiden Loopt vond zaterdag voor de derde keer plaats. Lopers en wandelaars konden aan De Krankhoeve terecht voor een parcours van 7,5 kilometer doorheen Bonheidens groen, maar de lokale ‘Urban Trail’ deed ook andere verassende plaatsen aan.
15/09 17u00  Red Dragons zetten perfecte reeks op EK volleybal verder: nu gaat ook Spanje voor de bijlDaags na hun o zo belangrijk succes tegen Duitsland, lieten de Red Dragons zich niet verrassen door het minder hoog aangeslagen Spanje. De vlot scorende Belgen trakteerden de flink gevulde tribunes van de Antwerpse Lotto Arena op een vlotte 3-0. Een overwinning die geen seconde in twijfel stond. Het werd 25-17, 25-21 en 25-14.
15/09 16u45  SPELERSBEOORDELINGEN. Matchwinnaar overduidelijk, andere nieuwkomers verrassen nietDrie keer raden welke Antwerp-speler de beste score krijgt. Correct, Koji Miyoshi. Invallen en scoren, zo maak je jezelf meteen populair. Ook Wesley Hoedt speelde een sterke partij. Andere nieuwkomers als Defour en Mirallas bliezen ons dan weer niet van onze sokken.
15/09 16u45  Spanje verovert tweede wereldtitel basket na vlotte zege tegen Argentinië in finaleDe Spaanse basketmannen hebben hun tweede wereldtitel beet. Spanje klopte zondag in de finale van het WK in China Argentinië in Peking met vlotte 95-75. Ricky Rubio blonk bij Spanje uit met 20 punten. Ook Sergio Llull (15 ptn) en Marc Gasol (14 ptn) waren goed bij schot. Voor Argentinië volstonden 24 punten van Gabriel Deck niet.
15/09 16u45  Elio Di Rupo stopt als voorzitter PSTen laatste eind oktober worden bij de PS verkiezingen gehouden om een nieuwe voorzitter aan te duiden. Dat heeft PS-voorzitter en Waals minister-president Elio Di Rupo in de uitzending ‘L’Invité’ op RTL-TVi aangekondigd. De 68-jarige Di Rupo zal zich niet kandidaat stellen voor een nieuw mandaat en schuift impliciet Paul Magnette naar voren als zijn opvolger.
15/09 16u45  Monnikenheide opent nieuwe woning Madelief midden in de natuurMonnikenheide in Zoersel vierde zondag twee keer feest. Naast het jaarlijkse tuinfeest met abonnement op de zon, ging ook de Madelief officieel open.
15/09 16u45  Japanse debutant Miyoshi kroont zich meteen tot matchwinnaar in Anderlecht-AntwerpVerschiet niet als er binnenkort Japanse vlaggen te zien zijn op de Bosuil. In een zonovergoten Lotto Park toonde Antwerp zich vooral in de tweede helft sterker dan Anderlecht en in het absolute slot werd debutant Miyoshi ook meteen de matchwinnaar. Hij zorgde voor 1-2.
15/09 16u30  Achtervolging aan 160 km/u: bestuurder slaat op de vlucht voor Antwerpse politie en belandt in Aartselaar in de grachtEen bestuurder die onder invloed was van drugs, is zaterdagochtend op de vlucht geslagen voor de Antwerpse politie. Hij haalde tijdens de achtervolging snelheden tot 160 kilometer per uur. De man belandde uiteindelijk in Aartselaar met zijn voertuig in de gracht.
15/09 16u30  LIVE. Nieuwkomer Miyoshi valt in en bezorgt Antwerp overwinningOok Antwerp heeft dit seizoen de scalp van Anderlecht te pakken. In een wedstrijd zonder al te veel spektakel besliste invaller Miyoshi de wedstrijd: 1-2. The Great Old bezorgt Anderlecht nu wel heel vieze papieren.
15/09 16u15  Rommelen in de begijnhoven“Buren op het Groot Begijnhof” organiseerden de jaarlijks de “Rommelmarkt der Begijnhoven” in de straten van de Mechelse begijnhoven.
15/09 16u15  De plakplek van de week: Bar du PortElke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Bar du Port.
15/09 16u15  LIVE. Anderlecht met tien man, Haroun treft paalHoewel de Belgische eersteklassers wat rust kregen dankzij de interlandbreak, zaten ze bij Antwerp niet stil. Met toptransfers als Hoedt, Defour en Mirallas pronken er heel wat nieuwe en mooie namen op het wedstrijdblad. Kan The Great Old met Defour én kapitein Haroun het verschil maken? Volg hier alles LIVE! Aftrap om 14u30.
15/09 16u00  Raoul Hedebouw (PVDA): “De N-VA is een hold-up aan het plegen. Dat maakt me woedend”PDVA was één van de grote winnaars van de verkiezingen, maar toch lijkt de extreemlinkse partij bij de regeringsvorming overal uit de boot te vallen. Tot ergernis van Raoul Hedebouw. Het kopstuk van de partij haalt in een interview met ‘De Zondag’ dan ook hard uit. Vooral naar de PS van de “arrogante” Elio Di Rupo, maar ook naar de N-VA.
15/09 16u00  LIVE. Chadli scoort, alles te herdoen in Anderlecht-AntwerpHoewel de Belgische eersteklassers wat rust kregen dankzij de interlandbreak, zaten ze bij Antwerp niet stil. Met toptransfers als Hoedt, Defour en Mirallas pronken er heel wat nieuwe en mooie namen op het wedstrijdblad. Kan The Great Old met Defour én kapitein Haroun het verschil maken? Volg hier alles LIVE! Aftrap om 14u30.
15/09 15u45  Victor Kegelsstraat wordt schoolstraatDe Victor Kegelsstraat in Wintam (Bornem) is vanaf maandag 16 september een schoolstraat. De proefperiode loopt tot en met vrijdag 20 december.
15/09 15u45  IN BEELD. Lichtjeswandeling zorgt voor magie bij volle maan in PulderbosDe lichtjeswandeling van de Landelijke Gilde met de imkersbond en de Molenkring kon een massa volk bekoren.
15/09 15u45  LIVE. Antwerp profiteert van zwaktemoment AnderlechtHoewel de Belgische eersteklassers wat rust kregen dankzij de interlandbreak, zaten ze bij Antwerp niet stil. Met toptransfers als Hoedt, Defour en Mirallas pronken er heel wat nieuwe en mooie namen op het wedstrijdblad. Kan The Great Old met Defour én kapitein Haroun het verschil maken? Volg hier alles LIVE! Aftrap om 14u30.
15/09 15u30  37 arrestaties bij verboden Mars op Brussel: “Ze waren daar niet met goede bedoelingen”Op en rond het Spanjeplein in Brussel zijn zondagmiddag 37 betogers gearresteerd. Zij wilden de verboden extreemrechtse Mars op Brussel toch laten doorgaan. Dat heeft Ilse Van de keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, bevestigd. “Ze waren daar niet met goede bedoelingen.”
15/09 15u15  Heerlijke randanimatie tijdens Antwerpen Autovrij: magie aan de lantaarnpaalEen van de populairste acts tijdens Antwerpen Autovrij is te beleven op de Sint-Andriesplaats. Daar brengt straattheaterfestival Sinjor Circo spektakel in de lucht. Publiekslieveling Noah Chorney bengelt aan zijn wankele lantaarnpaal, die alle kanten op zwiept en vervaarlijk dicht bij de verbaasde toeschouwers komt. De man is ook nog om 17u te zien. De binnenstad is tot 18u autovrij vandaag.
15/09 15u15  LIVE. Nog geen goals in Anderlecht-Antwerp, Defour pakt vroeg geelHoewel de Belgische eersteklassers wat rust kregen dankzij de interlandbreak, zaten ze bij Antwerp niet stil. Met toptransfers als Hoedt, Defour en Mirallas pronken er heel wat nieuwe en mooie namen in de Antwerp-kern, maar voor die eerste komt de topper tegen Anderlecht wellicht te vroeg. Kan The Great Old met Defour én kapitein Haroun het verschil maken? Volg hier alles LIVE! Aftrap om 14u30.
15/09 14u30  Deze budgetten kregen de verschillende Antwerpse scholen van VlaanderenTijdens de afgelopen legislatuur, 2014-2019, vloeide voor 300 miljoen euro aan Vlaamse middelen naar onderwijsprojecten in de stad Antwerpen en de districten. In totaal gaat het om 67 scholen, zowel basis- als secundaire scholen, die zo renovatie- of nieuwbouwprojecten konden financieren.
15/09 14u15  Duo maakt unieke cruiserfietsen met de hand“We zijn elkaar toevallig op straat ­tegengekomen, terwijl we met onze fiets aan het cruisen waren”, lachen ­Stefaan Eelen (41) en Gert Segers (43). “Omdat we allebei zo’n speciaal model hadden, zijn we aan de babbel geraakt.” Op dat moment konden de twee mannen uit Lille nog niet ­vermoeden dat die ontmoeting het ­begin zou worden van hun eigen hobbyproject: de Chopperkot ­Velo’s. Onder die naam maken de twee unieke ­cruiserfietsen op maat.
15/09 14u15  Antwerpen is vandaag autovrij: op deze plekken vind je de leukste evenementenAntwerpen Autovrij is op gang getrapt. En dat is in veel gevallen letterlijk te nemen, want fietsers nemen het over in de Scheldestad. Fietsers, én de alternatieve vervoersmiddelen zoals (elektrische) steps, monowheels en andere. Op de Groenplaats kan je die zelf uitproberen op een testparcours.
15/09 14u00  Heist wint in Eisden en zet succesreeks verderEen beter rapport in de eerste drie matchen van het seizoen kan Heist niet voorleggen. 9 op 9 en een doelsaldo om U tegen te zeggen: 5-0.
15/09 14u00  Aantal werknemers in de haven die de fiets nemen, is verdrievoudigdHet aantal werknemers in de Antwerpse haven die met de fiets naar het werk komen is de laatste twee jaar bijna verdrievoudigd, van 6% naar 17%. Ook de water- en fietsbus tekenen recordcijfers op. “Het bewijs dat onze mobiliteitsaanpak werkt”, zegt havenschepen Annick De Ridder (N-VA). Samen met CEO Jacques Vandermeiren stelde ze de cijfers voor bij de start van Antwerpen Autovrij, op de Groenplaats. De Ridder en Vandermeiren testten daar ook een aantal varianten op de fiets uit.
15/09 13u45  LIVE. Kan Antwerp - mét Defour - topper tegen Anderlecht naar zijn hand zetten?Hoewel de Belgische eersteklassers wat rust kregen dankzij de interlandbreak, zaten ze bij Antwerp niet stil. Met toptransfers als Hoedt, Defour en Mirallas pronken er heel wat nieuwe en mooie namen in de Antwerp-kern, maar voor die eerste komt de topper tegen Anderlecht wellicht te vroeg. Kan The Great Old met Defour én kapitein Haroun het verschil maken? Volg hier alles LIVE! Aftrap om 14u30.
15/09 13u45  Twintig jaar na zijn moeder opent Dejan (22) op exact dezelfde plek frituur in MechelenZonder het zelf eerst te beseffen, heeft Dejan Stankovski (22) sinds kort in het centrum van Mechelen een frituur op dezelfde plek als zijn moeder zo’n twintig jaar geleden. Met specialiteiten zoals een friet Rombout en een friet Margareta is ’t Mechels Frietje in de Adegemstraat op en top Mechels.
15/09 13u15  Man komt met ‘groot mes’ terug van Comic Con en wordt overmeesterd door politieDe Antwerpse politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden die met een groot mes de tram was opgestapt.
15/09 12u00  Meghan Markle viert verjaardag van Harry met overzicht van zijn leven en lieve woordenDe Britse prins Harry wordt vandaag 35 jaar oud en die verjaardag liet zijn echtgenote niet zomaar passeren. Op het officiële instagram-account van de hertog en hertogin van Sussex deelt Meghan enkele lieve woorden aan het adres van haar jarige man, vergezeld door een fotomontage die Harry’s hele leven overspant.
15/09 11u45  COMMENTAAR. Je eigen spelers uitfluiten nog voor ze een bal hebben geraakt? Geen goede ingesteldheidDe twaalfde man speelde zaterdag een opvallende rol op het Kiel. Ik zal me wellicht niet populair maken bij enkele kritische fans, maar je eigen spelers uitfluiten nog voor ze een bal hebben geraakt, lijkt me géén goede ingesteldheid. Scanderen dat je trainer moet ophoepelen nadat je ploeg net op voorsprong is gekomen in een gesloten thuiswedstrijd is al helemaal bizar.
15/09 11u30  Fernando Alonso crasht tijdens rally-debuutHet rally raid-debuut van tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso is in mineur verlopen, hij crashte met zijn Toyota Hilux. Het goede nieuws is dat Alonso en bijrijder Marc Coma er zonder schrammen vanaf zijn gekomen.
15/09 11u15  Onzekerheid over toekomst DrakenbootraceAan het Kattendijkdok op het Antwerpse Eilandje is zaterdag het Drakenbootfestival gehouden. Voor het negende jaar op rij al namen teams van sportievelingen het tegen elkaar op, voor een aparte bootrace in een uniek decor. De organisatie hoopt er volgend jaar nog een plek te vinden voor de jubileumeditie. Want dan staat het dok in de steigers.
15/09 11u15  Kalmthout kan weer slapen: rumoerige wasbeer na enkele weken dan toch gevangenIn Kalmthout kunnen de mensen weer op beide oren slapen. De afgelopen weken werden ze uit hun slaap gehouden door een rumoerige wasbeer die niets liever deed dan op daken en goten klauteren. Maar na een nieuwe melding kon de brandweer hem inrekenen. Het beestje had zich verschanst in de nok van het dak van een woning in de De Vletlaan.
15/09 11u00  Ouders van dodelijk zieke Pia lanceren nationale sms-actieTim en Ellen, de ouders van baby Pia uit Wilrijk (9 maanden) lanceren een nationale sms-actie om hun kind te redden. Pia heeft een dodelijke ziekte waardoor haar spieren afsterven. Er is weinig hulp behalve een gentherapie die haar kan redden. Pia heeft een spuitje nodig van 1,9 miljoen euro. Zonder dat spuitje zal Pia waarschijnlijk sterven voor ze twee jaar is geworden. Tim en Ellen zijn radeloos, maar ze blijven strijdvaardig.
15/09 11u00  Jongetje lijkt kansloos wanneer hij wordt gegrepen door auto, maar rugzak redt hem miraculeusOngelofelijk hoe dit jongetje uit de Oekraïense stad Charkov aan veel erger is ontsnapt. Het kind wilde maandag een drukke straat oversteken, maar zag niet dat een witte personenwagen recht op hem af zou komen. De bestuurder maakte geen schijn van kans: hij botste hard tegen het jongetje, waardoor hij in de lucht werd gekatapulteerd.
15/09 10u45  Knap staaltje van drie fanfares in Kasterlee: hele dag wandelen én tegelijk musiceren voor kinderkankerfondsDe inwoners van Lichtaart, Tielen en Kasterlee toonden zaterdag een mooi staaltje van solidariteit. De drie dorpsfanfares stapten al musicerend een marathon vol. Burgers, verenigingen en sympathisanten stapten mee op in de ‘Fanfarathon’. Die bracht 60.000 euro op voor de kinderkankerfondsen van Leuven en Gent.
15/09 10u30  Nederlander (60) overleden na val van klif op MallorcaEen Nederlandse man van 60 is zaterdagavond op het Spaanse toeristeneiland Mallorca om het leven gekomen doordat hij 20 meter omlaag viel op een klif.
15/09 10u15  Antwerpen vandaag weer autovrij: is een permanent autoluwe binnenstad haalbaar (én wenselijk)?De Antwerpse binnenstad is vandaag voor de zeventiende keer op rij autovrij, tussen 10 en 18u. Op zo’n dag rijst de vraag of het niet tijd wordt om de auto permanent in delen van het centrum te weren. Veel steden doen het al. Ook in Amsterdam worden sinds vorig jaar verregaande maatregelen genomen om de auto van zijn troon te stoten. Kan Antwerpen daar iets van leren? Alvast dit: evident is dat niet.
15/09 09u45  INTERCITY. Te lang wachten op sociale woning in Barcelona: dan maar containerdorp vlak bij RamblasDe wachtlijst voor een sociale woning in Barcelona loopt hoog op. Wachten op nieuwe bouwprojecten duurt te lang, dus trekt Barcelona aan de alarmbel. In het historisch centrum, in de buurt van winkelstraat Las Ramblas, worden in een jaar tijd twaalf containerwoningen neergezet.
15/09 09u15  Greet Minnen bereikt hoofdtabel WTA SeoelGreet Minnen (WTA 120) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel op het WTA-toernooi in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel (hard/250.000 dollar).
15/09 08u45  ROYALS. Kate Middleton toont zich van haar liefste kant. En prins Harry is een snoeperPrins Harry kijkt al uit naar volgend voorjaar… om te snoepen, de Zweedse prinses kwam drie keer voor een aangename verrassing te staan in haar leven en Kate Middleton is duidelijk een lieve hertogin: alle weetjes en roddels uit adellijke kringen van de voorbije week op een rij.
15/09 08u30  Drie Belgen overleden in Italië: bejaard echtpaar stort te pletter tijdens wandeling, fietser doodgeredenBij twee verschillende ongelukken in Italië zijn zaterdag drie Belgen om het leven gekomen: een bejaard echtpaar overleefde een val tijdens een wandeling in de Alpen niet, en in de zuidelijke stad Lecce overleed een fietser na een aanrijding.
15/09 08u15  Twee kinderen omgekomen bij brand net over Nederlandse grens, grootmoeder kan ontsnappenBij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek, net over de Nederlandse grens ter hoogte van het Antwerpse Meer, zijn twee kinderen om het leven gekomen. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning in een bosrijk gebied. Een vrouw die daar woonde en nog een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen.
15/09 08u15  Na 11 jaar praten Els De Schepper en Marcel Vanthilt tepelincident uit: “Ik geneerde me kapot maar zei niets”“Ik dacht meteen: maar wat doe je nu, idioot kind. Ik geneerde me kapot, maar zei niets. Els stapte door, ik ging weer zitten. Dat was het.” Presentator Marcel Vanthilt (62) kneep elf jaar geleden op een terrasje in de tepels van comedienne Els De Schepper (53). Nu pas wordt het hem duidelijk dat zij er toch meer mee zat dan hij dacht. “Ik verlamde voor een heel lange tijd naar mannen toe”, zegt ze in De Standaard, waar beiden het voorval voor eens en altijd uitpraten.
15/09 08u00  Demi Moore en Ashton Kutcher verloren kindje na zes maanden zwangerschapDemi Moore (56) mocht zwoel pottenbakken met Patrick Swayze in Ghost, stond in 1991 naakt op de cover van Vanity Fair terwijl ze zeven maanden zwanger was en heeft er een huwelijk op zitten met Freddy Moore, Bruce Willis en Ashton Kutcher. Nu brengt de Amerikaanse actrice op 24 september haar memoires uit onder de titel Inside out. Daarin vertelt ze onder meer hoe ze in haar relatie met Kutcher na zes maanden zwangerschap hun kindje verloor.
15/09 08u00  Dubbel zoveel Belgen fietsen naar het werk als 5 jaar geledenMeer dan 1 op de 10 werknemers (13,4 procent) in België neemt voor de woon-werkrit geregeld de fiets. Dat zijn er dubbel zoveel als 5 jaar (6,4 procent) geleden. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstenbedrijf Acerta.
15/09 08u00  Eén dode en verschillende gewonden bij brand in verzorgingstehuis in DuitslandEen persoon is omgekomen bij een brand in een verzorgingstehuis in het westen van Duitsland. Dat heeft een woordvoerder van de politie zondagochtend bekendgemaakt. Nog eens 21 anderen raakten gewond. Een onder hen is er ernstig aan toe.
15/09 08u00  “Wat gebeurt er boven Gent?”: vreemd lichtgevend object gesignaleerd boven stadVerschillende Gentenaars hebben zaterdagavond melding gemaakt van een “vreemd lichtgevend object” boven de stad. Liefhebbers hebben het dan al snel over een UFO, maar dat was het hoogstwaarschijnlijk niet.
15/09 05u15  Voetballers moeten wijken voor bomen in OostenrijkHet Wörthersee Stadion van de Oostenrijkse voetbalploeg SK Austria Klagenfurt is even onherkenbaar en onbespeelbaar. Spelers en ballen maken er plaats voor bomen. Het bos in het stadion is een idee van de Zwitserse kunstenaar Klaus Littmann en de Oostenrijkse Max Peintner. Het project krijgt de naam For Forest - The Unending Attraction of Nature.
15/09 05u15  INTERCITY. Barcelona bouwt containerdorp met twaalf woningen vlakbij Las RamblasDe wachtlijst voor een sociale woning in Barcelona loopt hoog op. Wachten op nieuwe bouwprojecten duurt te lang, dus trekt Barcelona aan de alarmbel. In het historisch centrum, in de buurt van winkelstraat Las Ramblas, worden in een jaar tijd twaalf containerwoningen neergezet.
15/09 05u15  Piloot blikt terug op carrière van 41 jaar: “De stewardess kan binnen de drie uur sterven, zei de dokter”Ludo Gysels uit Kapellen is een levend stuk luchtvaartgeschiedenis. De piloot van TUI Fly gaat maandag, op zijn 65ste verjaardag, na een loopbaan van 41 jaar en zo’n 15.000 vluchten met pensioen. Ludo begon zijn loopbaan toen toeristen op een vliegtuig een zeldzaamheid waren, vloog na de aanslagen van 11 september 2001 als eerste piloot van Sabena naar New York en maakte enkele maanden later het faillissement van de Belgische luchtvaartmaatschappij mee.
15/09 05u15  Verlies van ongeboren dochter inspireert zangeres Mira tot voorstelling over afscheidsmuziekToen Mira Bertels (37) in 2014 haar ongeboren dochtertje verloor, was het zelfs bij dat eerste overweldigende verdriet de muziek die haar troost kon bieden. “Nummers waar ik allang naar luisterde, kregen ineens een diepere betekenis”, zegt ze. Mira ging op zoek naar afscheidsmuziek van over heel de wereld en brengt die nu op haar eigen manier in Verre van weg - binnenkort in een cultuurcentrum in uw buurt.
15/09 05u15  Jasmine Sendar en Koen De Bouw, de zwart-witte tandem in Grenslanders: “Koen heeft een heel stabiele carrière, bij mij is het een bumpy ride”Zelden zagen we zwart en wit zo goed gecombineerd als in Grens­landers, de thrillerserie die vorig weekend op Eén van start ging met 1,1 miljoen kijkers. Koen De Bouw (54) speelt een psychiater uit Antwerpen die moet samenwerken met een rechercheur uit Rotterdam, vertolkt door Jasmine Sendar (41). Qua carrière en karakter kon de kloof tussen de twee niet groter zijn, maar klikken doet het wél. “Wanneer nodig je me eens uit voor een première, Koen?”
15/09 05u15  Rob Schoofs keert terug naar Ghelamco Arena: “Trots dat ik heb geholpen aan de wederopstanding van KV”De cirkel is rond voor Rob Schoofs (25). In 2017 verliet de middenvelder Gent als nieuwe recordtransfer van KV Mechelen. Twee bewogen jaren later keert Schoofs voor de eerste keer terug naar de Ghelamco Arena. “Na de degradatie dacht men dat ik als eerste zou vertrekken. Maar kijk nu: samen met Jules ben ik de enige die is overgebleven.”
15/09 05u15  Mbokani met Antwerp tegenover ex-club: “De ideale spits voor Anderlecht? Dat ben ik”Eerst dit voor u verkeerde gedachten krijgt: Dieumerci Mbokani (33) is bijzonder tevreden bij Antwerp. Dat hij niet naar Anderlecht trok, ziet hij niet als een gemiste kans. Maar Dieu zou ook Dieu niet zijn als hij zichzelf niet zou promoten als de spits die elke club maar wat graag in zijn ploeg zou hebben. Zeker aan de vooravond van een terugkeer naar het door hem geliefde Anderlecht. En niet onterecht.
15/09 05u15  Geplande veiligheidsmaatregelen meer dan welkom voor bewoners van drukke N15De Mechelbaan (N15) haalde de voorbije jaren geregeld het nieuws met ernstige ongevallen in de Putse deelgemeenten Beerzel en Peulis. De gemeente drong al langer aan op maatregelen. Die komen er binnenkort op twee cruciale kruispunten. Maar hoe is het om te wonen langs een gewestweg die steeds drukker schijnt te worden? Wij vroegen het aan de bewoners.
15/09 05u15  Ontdekking van potentieel bewoonbare planeet luidt nieuw tijdperk inDeze week raakte bekend dat astronomen voor het eerst waterdamp hebben gevonden in de atmosfeer van een planeet. Het gaat om exoplaneet K2-18b die in 2015 door de Amerikaanse ruimtetelescoop Kepler werd gevonden. Voor u aan migreren begint te denken: de planeet is een slordige 110 lichtjaren van de aarde verwijderd.
15/09 03u15  Gluren bij BV’s: An Lemmens zit op haar paard, Laura Tesoro nog steeds heel erg verliefdLiefde bij K3 en Laura Tesoro en lachen met Kelly Pfaff: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
15/09 03u15  Waarom zijn Antwerpenaren zo Antwerps en is de rest parking? Dit is het geheimOp zoek naar identiteit? Het boek De rest is parking - Waarom Antwerpenaren zo Antwerps zijn doet zijn uiterste best om de ziel van de Antwerpenaar te achterhalen. En wie bedacht de ijzersterke slagzin ‘en de rest is parking’? Joost Houtman en Bart De Clerck zochten het uit.
15/09 03u15  ‘Blinde Sherlock Holmes’ werkte 12 jaar als telefoontapper bij politie: “Ik heb een absoluut gehoor”Met zijn loepzuivere gehoor werkte Sacha Van Loo (48) de voorbije 12 jaar voor de federale politie als telefoontapper. Hij is een meester in stemherkenning. Aan wat geronk op een bandje heeft hij genoeg om te weten met welke auto een verdachte rijdt. Vandaag is hij met pensioen.
15/09 00u00  Coach Vreven: “Waarom krijgt Beerschot geen tijd?”Beerschot staat na de overwinning tegen Lommel opnieuw terug tussen de mensen, maar het is niet die zege die Stijn Vreven bijzonder veel deugd heeft gedaan. “In een negatieve sfeer hebben de spelers veel persoonlijkheid getoond”, aldus de Kielse coach.
14/09 23u45  Eerste nederlaag voor regerend kampioen Bocholt in het handbalIn de BENE-League handbal werd zaterdag de derde speeldag afgewerkt. Dat Hurry Up alleen leider is met het maximum van de punten mag als een verrassing beschouwd worden.
14/09 23u30  Beerschot klopt Lommel en is winnaar van het weekend in de Proximus LeagueBeerschot heeft zaterdag op de zesde speeldag van de Proximus League met 2-0 gewonnen van Lommel. Het nadert daardoor tot op drie punten van leider OH Leuven.
14/09 23u30  Aalst wint makkelijk zijn openingswedstrijd tegen Leuven in EuroMillions LeagueAalst heeft zaterdag op de eerste speeldag van de EuroMillions Basket League makkelijk gewonnen van Leuven met 86-68. De Oost-Vlamingen komen aan de leiding in groep A.
14/09 23u30  Lukaku en Inter pakken dankzij zuinige zege leiding over in ItaliëInter Milaan heeft zaterdag op de derde speeldag van de Italiaanse Serie A met 1-0 van Udinese gewonnen. Rode Duivel Romelu Lukaku startte in de basis, maar werd wel al na 64 minuten naar de kant gehaald.
14/09 23u15  Sterke Eli Iserbyt soleert in Iowa naar eerste Wereldbekerzege, Toon Aerts is tweedeIn Iowa stond zaterdagavond de eerste grote afspraak in het veldrijden op de agenda. In afwezigheid van de Grote Twee kondigde zich een spannend duel aan en dat kregen we ook. Met Eli Iserbyt (21) als verdiende winnaar. Hij pakte in Iowa zijn eerste Wereldbekerzege, Toon Aerts moest tevreden zijn met plek twee.
14/09 23u15  Auto botst op voorligger die wil afslaan, bestuurder gewondEen bestuurder die enkele wagens wilde inhalen, is zaterdagavond op de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg tegen een auto gebotst die linksaf wilde afslaan. In dat laatste voertuig raakte de bestuurder gewond.
14/09 22u45  ONS OORDEEL. Beerschot dankt de Kazak en Iron MikeBeerschot mag zich gerust de winnaar van het weekend noemen. Na de puntendelingen van de drie koplopers ging het zelf - weliswaar pas na een erg moeizaam uur - over Lommel dankzij doelpunten van uitblinker Vorogovskiy en invaller Tissoudali (2-0). Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Mannekes.
14/09 22u30  Beerschot koopt zich opnieuw wat ademruimte met zege tegen LommelHet kan snel keren in 1B. Een week geleden was het op het Kiel nog bijna crisis na de offday op Westerlo, vandaag staan de Mannekes na een 2-0-zege tegen Lommel terug tussen de mensen. Stijn Vreven zit zo terug wat steviger op zijn stoel, al zal die de slechte eerste helft zeker niet vergeten zijn.
14/09 22u30  Pieter Devos herovert met tweede plaats in Grand Prix Saint-Tropez zijn leidersplaats in Global Champions TourPieter Devos heeft zaterdag net naast de zege gegrepen in de Grand Prix van de CSI-jumping van Saint Tropez. De 33-jarige Vlaams-Brabander leidde zijn 11-jarige merrie Claire foutloos rond, maar moest de overwinning aan de Amerikaanse Jessica Springsteen laten. De 27-jarige dochter van Bruce Springsteen was met de 12-jarige merrie Zecilie ruim een seconde sneller. De Fransman Simon Delestre legde met Ryan op de derde plaats beslag.
14/09 22u30  Drama voor Waasland-Beveren in slotseconden, heerlijke knal van Teixeira bezorgt STVV een puntWaasland-Beveren leek zaterdagavond een eerste zege van het seizoen te pakken, tot Jorge Teixeira STVV in minuut 95 alsnog langszij bracht. De treffer van Tuur Dierckx bracht zo maar één punt op voor de mannen van Arnaud Mercier. Sint-Truiden haalde toch nog opgelucht adem na een zwakke wedstrijd.
14/09 22u30  Lierse Kempenzonen verliest opnieuw, dagen van Rocky Peeters lijken geteldDerde competitiematch en derde nederlaag voor Lierse Kempenzonen. De Pallieters klommen tegen het erg bescheiden Visé via een beauty van Kindermans wel op voorsprong, maar gooiden de buit alweer te grabbel. De dagen van hoofdcoach Rocky Peeters lijken daarmee geteld.
14/09 22u15  LIVE. Boeken toe? Vanhamel houdt gelijkmaker tegen en dan scoort Tissoudali de 2-0Beerschot kan zomaar de winnaar van het weekend in 1B worden. Koplopers Westerlo, Union en OHL lieten allemaal al punten liggen, wat betekent dat de Ratten een uitgelezen kans krijgen om de kloof te verkleinen en zo hun gemiste start toch een beetje goed te maken. Pakken ze dan wel zelf de volle buit tegen Lommel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
14/09 22u00  LIVE. Waarom iedereen op zat te wachten: Vorogovskiy breekt de ban met 1-0 voor BeerschotBeerschot kan zomaar de winnaar van het weekend in 1B worden. Koplopers Westerlo, Union en OHL lieten allemaal al punten liggen, wat betekent dat de Ratten een uitgelezen kans krijgen om de kloof te verkleinen en zo hun gemiste start toch een beetje goed te maken. Pakken ze dan wel zelf de volle buit tegen Lommel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
14/09 21u30  LIVE. Beerschot mist opnieuw efficiëntie: lukt scoren wel in de tweede helft?Beerschot kan zomaar de winnaar van het weekend in 1B worden. Koplopers Westerlo, Union en OHL lieten allemaal al punten liggen, wat betekent dat de Ratten een uitgelezen kans krijgen om de kloof te verkleinen en zo hun gemiste start toch een beetje goed te maken. Pakken ze dan wel zelf de volle buit tegen Lommel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
14/09 21u30  Neymar scoort in blessuretijd met omhaal winnende goal nadat hij hele match op de korrel genomen werdNeymar heeft zaterdagavond voor het eerst weer voor PSG gespeeld nadat hij een hele zomer lang bij andere clubs gesolliciteerd werd. De fans waren zijn wens om te vertrekken echter niet vergeten, en namen de duurste voetballer aller tijden zwaar op de korrel. Neymar lachte echter het laatst: in de 92ste minuut scoorde hij met een weergaloze omhaal de 1-0 tegen het Strasbourg van Matz Sels.
14/09 21u15  Supporters gaan over de schreef in Brugse derby: vlag van Club Brugge in brand gestoken en vuurwerk op het veldDe supporters van Cercle Brugge en Club Brugge zijn flink over de schreef gegaan tijdens de Brugse derby. De fans van groen-zwart staken het vuur letterlijk aan de lont door een vlag van Club Brugge in brand te steken, wat een brandje in de tribune opleverde. Daar reageerden de supporters van blauw-zwart dan weer op door een voetzoeker op het veld te gooien… tot bij eigen doelman Simon Mignolet.
14/09 21u00  LIVE. Beerschot drukt Lommel achteruit maar kan voorlopig nog niet scorenBeerschot kan zomaar de winnaar van het weekend in 1B worden. Koplopers Westerlo, Union en OHL lieten allemaal al punten liggen, wat betekent dat de Ratten een uitgelezen kans krijgen om de kloof te verkleinen en zo hun gemiste start toch een beetje goed te maken. Pakken ze dan wel zelf de volle buit tegen Lommel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
14/09 20u45  Tweede medaille voor Ewoud Vromant op WK paracycling: na zilver in de tijdrit nu ook brons in de wegritEwoud Vromant heeft zaterdag de bronzen medaille veroverd in de wegrit van de C2-klasse op het WK paracycling in het Nederlandse Emmen.
14/09 20u30  Verrassing: Manchester City gaat in spektakelmatch onderuit bij NorwichVerrassing in de Premier League, waar Manchester City zaterdagavond verloren heeft van degradatiekandidaat Norwich City: 3-2. Kevin De Bruyne werd gespaard bij de Citizens en mocht pas op het uur invallen, de Finse sensatie Teemu Pukki stond weer aan het kanon voor de thuisploeg. Door de nederlaag van Manchester City staat leider Liverpool nu al vijf punten los in het klassement.
14/09 20u15  Unieke Star Wars-reünie en een explosie aan creativiteit op Comic Con Antwerp: “De sfeer is hier ongelofelijk”Comic Con Antwerp dompelt dit weekend bezoekers voor het derde jaar op rij onder in de wereld van sciencefiction, fantasy en comics. Al dan niet uitgedost in de outfit van hun favoriete personage kwamen ze in groten getale naar de Waagnatie. “De sfeer die hier hangt, heeft iets magisch”, zegt Anthony Daniels, beter bekend als robot C-3PO uit Star Wars.
14/09 20u00  Comic Con Antwerp: een unieke Star Wars reünie en een explosie aan creativiteitComic Con Antwerp dompelt dit weekend bezoekers voor het derde jaar op rij onder in de wereld van sciencefiction, fantasy en comics. Al dan niet uitgedost in de outfit van hun favoriete personage kwamen ze in groten getale naar de Waagnatie. “De sfeer die hier hangt, heeft iets magisch”, zegt Anthony Daniels, beter bekend als robot C-3PO uit Star Wars.
14/09 20u00  Red Dragons stunten op EK volleybal met zege tegen Duitsland en doen mee voor groepswinstDe Belgische mannen moesten onder aanvoering van captain Sam Deroo helemaal tot het gaatje gaan tegen Duitsland, de vice-Europese kampioen van twee jaar geleden. Een 2-0 voorsprong werd uitgewist, maar in de tiebreak stonden opnieuw echte Dragons tussen de lijnen. Die bezorgden de volgeladen tribubnes alsnog een feestelijke avond en doen nu volop mee voor de groepswinst.
14/09 20u00  LIVE. Wordt Beerschot de winnaar van het weekend?Beerschot kan zomaar de winnaar van het weekend in 1B worden. Koplopers Westerlo, Union en OHL lieten allemaal al punten liggen, wat betekent dat de Ratten een uitgelezen kans krijgen om de kloof te verkleinen en zo hun gemiste start toch een beetje goed te maken. Pakken ze dan wel zelf de volle buit tegen Lommel? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
14/09 19u45  PSG-fans maken Neymar met de grond gelijk bij eerste speelminuten: beledigingen, gefluit en middelvingersNeymar heeft zaterdagavond voor het eerst weer voor PSG gespeeld nadat hij een hele zomer lang bij andere clubs gesolliciteerd werd. De fans waren zijn wens om te vertrekken echter niet vergeten, en namen de duurste voetballer aller tijden zwaar op de korrel.
14/09 19u45  OH Leuven komt opnieuw naast Westerlo aan de leiding in Proximus League na gelijkspel tegen UnionUnion Sint-Gillis en OH Leuven hebben zaterdag 1-1 gelijkgespeeld in een topper in de Proximus League. De Leuvenaars leden hun eerste puntenverlies sinds 9 augustus maar komen dankzij het puntje wel opnieuw aan de leiding, Union blijft derde.
14/09 19u45  In het zog van reddingshonden: “Zelfs een Chihuahua kan een speurhond worden”Vlaanderen telt tientallen organisaties van vrijwilligers die hun eigen honden tot speurhonden hebben opgeleid, om zo los van de politie slachtoffers van verdwijningen of rampen te lokaliseren. De Vlaamse Reddingshonden organiseerden afgelopen zaterdag in Meerhout een reddingsoefening. Om een lijkgeur na te bootsen gebruikten ze zelfs een placenta.
14/09 18u45  Hermien Peters en Lize Broekx ook in K1 naar halve finales op Olympisch testevent kajakLize Broekx en Hermien Peters hebben zich zaterdag beiden geplaatst voor de halve finales van de K1 500m op het olympisch testevent kajak in de Japanse hoofdstad Tokio.
14/09 18u45  Pieter Heemeryck wint triatlon in DavosPieter Heemeryck heeft zaterdag de Challenge triatlon in het Zwitsere Davos gewonnen. De 30-jarige Vlaams-Brabander legde de 1,9 kilometer zwemmen, 54,4 kilometer fietsen en 21,1 kilometer lopen af in 3u27:59. Daarmee was hij 1:30 sneller dan de Spanjaard Albert Moreno Molins. De Duitser Ruben Zepunkte werd op 3:58 derde.
14/09 18u15  300 duikers gaan kopje-onder in De Nekker voor De Warmste DuikRuim driehonderd duikers schreven zich in voor De Warmste Duik zaterdagmiddag in De Nekker in Mechelen. Met het evenement wordt geld ingezameld voor het therapeutische zwembad Het Dolfijntje in Willebroek en Karibu Loita Hills in Kenia.
14/09 18u15  Witsel en Hazard demonstreren met Dortmund tegen Bayer LeverkusenBorussia Dortmund heeft zaterdag op de vierde speeldag van de Duitse Bundesliga met 4-0 gewonnen van Bayer Leverkusen. Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard keerden bij de thuisploeg terug uit blessure: Witsel als basisspeler, Hazard als invaller.
14/09 18u00  Brand breekt uit in schuurIn Paterspad in Minderhout (Hoogstraten) is zaterdagnamiddag brand uitgebroken aan een schuur. De brandweer kwam ter plaatse en kreeg het vuur snel geblust.
14/09 17u45  Gecrashte F2-piloot Correa nog steeds in coma maar er is "lichte vooruitgang"Juan Manuel Correa crashte twee weken geleden zwaar tijdens de Formule 2-race op Spa-Francorchamps. De Amerikaan zou tot op vandaag nog steeds in coma verkeren maar volgens zijn familie wel 'lichte vooruitgang' boeken.
14/09 17u45  Indrukwekkende Tadej Pogacar pakt derde ritzege in Vuelta na knappe solo en staat weer op het podium, Primoz Roglic komt niet in de problemenMathieu van der Poel pakte eerder op de dag zijn derde ritzege in de Ronde van Groot-Brittannië, een dik uur later deed Tadej Pogacar (20) hetzelfde in de Vuelta. Het Sloveense toptalent van UAE Emirates plaatste op de voorlaatste helling van de dag de beslissende aanval, de rest van de favorieten keek naar elkaar. Pogacar vlamde zo solo naar de zege in de voorlaatste etappe van deze Vuelta. Primoz Roglic kwam niet in de problemen pakt zonder ongelukken morgen zijn eerste grote ronde.
14/09 17u45  Bestuurster wordt onwel en belandt met wagen tegen duikerOp de Mallebaan in Brecht is een autobestuurster met haar wagen in de gracht beland. De vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
14/09 17u30  Eden Hazard speelt eerste minuten voor Real Madrid, maar Courtois is de held met ultieme reddingEden Hazard heeft zijn debuut voor Real Madrid gemaakt. Onze landgenoot miste de start van het seizoen door een dijblessure en startte zaterdagmiddag tegen Levante voor het eerst op de bank. Op het uur mocht de Rode Duivel dan toch invallen en hij toonde meteen dat hij een aanwinst is voor de Koninklijke. Toch bleek Courtois uiteindelijk de held nadat de gelijkmaker uit zijn netten hield.
14/09 17u15  Brand breekt uit aan schuurIn Paterspad in Minderhout (Hoogstraten) is zaterdagnamiddag brand uitgebroken aan een schuur. De brandweer kwam ter plaatse en kreeg het vuur snel geblust.
14/09 17u15  Juventus laat eerste punten liggen in Italië, Lukaku kan met Inter alleen op kop komenJuventus heeft zaterdagmiddag zijn eerste punten verloren van het nieuwe seizoen. Op bezoek bij Fiorentina bleef de Oude Dame steken op een scoreloos gelijkspel: 0-0. Daardoor kan Romelu Lukaku later op zaterdag met Inter alleen op kop komen, op voorwaarde dat er thuis gewonnen wordt van Udinese.
14/09 17u00  Mathieu van der Poel zet kers op de taart met derde overwinning in Ronde van Groot-BrittanniëGeen twee zonder drie voor Mathieu van der Poel. De Nederlandse alleskunner was al twee keer met overmacht de sterkste in de Ronde van Groot-Brittannië en stond met de leiderstrui om de schouders aan de start van de slotetappe. Matteo Trentin afhouden was het doel, en Van der Poel deed dat in stijl. Hij won de slotetappe en is - uiteraard - ook de winnaar van het eindklassement.
14/09 16u45  Antwerpse hogescholen starten academiejaar met sterke groeiDe hogeschoolstudenten starten maandag aan het nieuwe academiejaar en in Antwerpen noteren zowel de Thomas More-, de Karel de Grote- en AP hogeschool een stijging in het aantal nieuwe studenten. De nieuwe graduaatsopleidingen blijken een grote aantrekkingskracht te kennen.
14/09 16u15  Huis van het Kind opent in kinderclubIn kinderclub De Spetter in Merksplas ging zaterdagochtend het Huis van het Kind officieel open. In het Huis van het Kind vinden ouders alle informatie over het grootbrengen van kinderen.
14/09 16u00  Zoon van Osama bin Laden omgekomen bij Amerikaanse antiterreuroperatieDonald Trump heeft de dood van Hamza bin Laden bevestigd. De zoon van al-Qaeda-leider Osama bin Laden is bij een antiterreuroperatie op de grens tussen Pakistan en Afghanistan gedood, aldus de Amerikaanse president. Topambtenaren in de VS lieten eerder al weten dat Hamza bin Laden gesneuveld zou zijn.
14/09 15u45  Op de grond zie je er niets van, maar vanuit de lucht is het indrukwekkendEen indrukwekkend schilderij komt tevoorschijn in New Brighton in het Verenigd Koninkrijk, wanneer het vanuit de lucht gefilmd wordt. Het gigantische fresco ‘To the moon’ werd gemaakt door de Franse kunstenaar Saype. Wandelaars zien slechts kleurverschillen in het gras, maar kunnen totaal niet opmaken wat het gehele plaatje zou voorstellen. Toch is het grote schilderij een echte attractie momenteel.
14/09 15u30  Politie betrapt fietsendief op heterdaad en treft grote buit aan bij huiszoekingDe politie van Lier heeft woensdagnacht een fietsendief op heterdaad betrapt. Bij een huiszoeking troffen de inspecteurs tal van fietsmateriaal. De verdachte werd aangehouden.
14/09 15u15  Man (24) uit Kontich aangehouden voor poging doodslag na zwaar geval van verkeersagressieDe dader van een zwaar geval van verkeersagressie vrijdagavond in Berchem is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Dat heeft de onderzoeksrechter zaterdagmiddag beslist. Het gaat om een 24-jarige man uit Kontich.
14/09 15u15  Paardenbloemhoeve toont zelfpluktuin en mobiele kippenrenIn Westmalle opent De Paardenbloemhoeve dit weekend tussen 10 en 17u de deuren voor geïnteresseerde zelfplukkers.
14/09 15u15  Mosselboot meert nog eens aan op Dijle: “Ooit verhandelde de stad duizend ton per jaar”Aan de oevers van de Dijle, in hartje Mechelen, meert eind volgende week nog eens een mosselboot aan. U kunt hem ook bezoeken. Tot na de Tweede Wereldoorlog was Mechelen, na Antwerpen, het grootste centrum voor de distributie van deze weekdieren in ons land.
14/09 15u15  Eindelijk: Eden Hazard speelt eerste minuten voor Real MadridEden Hazard heeft zijn debuut voor Real Madrid gemaakt. Onze landgenoot miste de start van het seizoen door een dijblessure en startte zaterdagmiddag tegen Levante voor het eerst op de bank. Op het uur mocht de Rode Duivel dan toch invallen en hij toonde meteen dat hij een aanwinst is voor de Koninklijke.
14/09 15u00  Tachtig inwoners zetten zondag hun garage of voortuin openDe Zandhovense kunstkring Amakuzand organiseert zondag 15 september een garageverkoop. Tachtig gezinnen schreven zich al in.
14/09 14u45  Vleeshandelaar verdacht van doodsbedreigingen in drugsdossier: “Verklaring wijzigen of kop eraf”Het openbaar ministerie heeft deze week achttien maanden celstraf geëist tegen Bastiaan O., een Nederlandse vleeshandelaar. O. zou een medeverdachte in een groot drugsdossier met geweld hebben bedreigd om hem te dwingen een ontlastende verklaring te gaan afleggen bij de politie.
14/09 14u30  Man pleegt fietsdiefstal aan politiekantoorIn Borgerhout sloeg de politie een man in de boeien die tegenover het politiekantoor een fiets aan het stelen was.
14/09 14u15  Het moment dat duiker oog in oog staat met een zeven meter lange anacondaEen ervaren duiker maakte afgelopen zomervakantie een uniek moment mee toen hij plots oog in oog stond met een anaconda. Het zeven meter lange en negentig kilogram zware dier bleef erg kalm en likte nieuwsgierig aan de lens van de camera. “Het ontkracht de mythe dat het een agressieve slangensoort is”, klinkt het bij duiker Bartolomeo Bove. Het is niet toevallig dat de man een anaconda ontmoette tijdens het duiken. Hij was speciaal naar Brazilië afgezakt omdat het kraakheldere water in de regio van Bonito daar de ideale plek voor is.
14/09 14u00  Viktor Verhulst reageert na ongeval met Range Rover: “Ik besef dat het anders had kunnen lopen”Viktor Verhulst heeft via Instagram een kort bericht de wereld ingestuurd om zijn volgers te bedanken voor “alle lieve berichtjes”. Verhulst belandde vrijdag in het ziekenhuis nadat hij inreed op een file en daarna meermaals overkop ging met zijn wagen.
14/09 14u00  Zeker zeven doden en twintig gewonden bij zwaar verkeersongeval in RuslandIn Rusland zijn zaterdag zeker zeven mensen om het leven gekomen nadat een vrachtwagen op een busje was ingereden, zo heeft het persbureau Interfax op gezag van de autoriteiten gemeld. Minstens twintig anderen raakten gewond.
14/09 12u30  Twee agenten gewond bij gevecht in NamenTwee politieagenten zijn vrijdagavond gewond geraakt toen ze een gevecht probeerden te stoppen tijdens festiviteiten voor de Waalse feestdag in Namen. Vier jongeren zijn opgepakt, zo meldt het parket van Namen.
14/09 12u30  Neuville gaat van de baan, maar wereldtitel is nog niet helemaal verloren nadat leider Tänak moet opgevenNa de slipper van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul in de openingsrit van de derde wedstrijddag in de rally van Turkije, heeft WK-leider Ott Tänak moeten opgeven. De Est kreeg pech op weg naar de tweede rit van de dag. Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) is zo de enige van de drie titelkandidaten die op koers is om belangrijke WK-punten te scoren.
14/09 12u15  Beerschot recupereert Vorogovkiy voor belangrijke match tegen Lommel, Pietermaat niet in kernStijn Vreven kan dit weekend opnieuw rekenen op Yan Vorogovkiy, die vorige week afwezig was door interlandverplichtingen met de Kazachse nationale ploeg. Ook Irakli Bugridze, die werd opgeroepen voor de Georgische beloften, is er opnieuw bij.
14/09 11u45  Toon Aerts over zijn nieuwe thuiscross: “Merksplas zal veel mooier zijn dan Hoogstraten”Na meer dan dertig jaar zegt de stad Hoogstraten vaarwel tegen het veldrijden en zijn Aardbeiencross. De Cyclocross Noorderkempen, zoals de wedstrijd voortaan heet, vindt op zondag 9 februari voor de eerste keer plaats in Merksplas. In de Kolonie krijgen de renners naar alle waarschijnlijkheid een snel parcours voorgeschoteld. “Wie de winter goed verteert, kan daar winnen”, zegt Belgisch kampioen Toon Aerts, die nu een nieuwe thuiscross heeft.
14/09 11u45  Frank Deboosere moet fiets noodgedwongen aan de haak hangen: “Ik zit vol artrose”Frank Deboosere is als weerman bij de openbare omroep een voorvechter van de strijd tegen de klimaatopwarming, en dus ook al jarenlang een enthousiaste fietser. Maar het leven op twee wielen is sinds kort afgelopen voor de 61-jarige: Deboosere heeft te veel last van artrose en moet zijn fiets (tijdelijk) aan de haak hangen.
14/09 11u15  DISCUSSIE. Wat is de verklaring van meer ‘ziektepensioenen’ bij leerkrachten?Er zijn vorig jaar 17% meer mensen uit het onderwijs met pensioen gegaan wegens lichamelijke ongeschiktheid, dan in 2017. De gemiddelde ‘ziektepensioenleeftijd’ is 54 jaar. Is leerkracht een fysiek inspannend beroep? Of wordt het mentaal te zwaar?
14/09 11u15  Neuville gaat van de baan, maar wereldtitel is nog niet helemaal verloren nadat leider ook moet opgevenNa de slipper van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul in de openingsrit van de derde wedstrijddag in de rally van Turkije, heeft WK-leider Ott Tänak moeten opgeven. De Est kreeg pech op weg naar de tweede rit van de dag. Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) is zo de enige van de drie titelkandidaten die op koers is om belangrijke WK-punten te scoren.
14/09 11u00  Neuville gaat van de baan en mag kruis maken over zege én wereldtitelThierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) zijn in de eerste klassementsrit van de derde wedstrijddag in de rally van Turkije van de baan gegaan. De Belg was op dat moment in volle aanval en stak de hand uit naar de leidersplaats. Neuville kon zijn weg verder zetten maar verloor meer dan vier en een halve minuut. Neuville en Gilsoul mogen hun zegekansen in Turkije opbergen en zien hun kansen op een eerste wereldtitel een flinke knauw krijgen.
14/09 11u00  Telenet Giants Antwerp in Zwitserland naar finale Landolt CupOp het tornooi in Zwitserse Yverdon-Les-Bains won Telenet Giants Antwerp na een sterke prestatie de eerste wedstrijd van de Landolt Cup met afgetekende cijfers van Union Neuchatel: 51-88.
14/09 10u15  Co-voorzitter Ecolo verzet zich tegen kilometerheffing in WalloniëJean-Marc Nollet, co-voorzitter van Ecolo, wil geen kilometerheffing in Wallonië. Dat zegt hij in L’Echo. In Brussel zijn de ecologisten er wel voorstander van, maar volgens Nollet moet in Wallonië “anders gedacht worden”.
14/09 10u15  Nazomer in het land: zaterdag en zondag zonnige temperaturen verwachtNog een laatste keer genieten van heerlijk zomers weer? Het zou best kunnen: volgens het KMI stijgt het kwik dit weekend tot 24 graden in het centrum van het land.
14/09 10u00  Omstreden Amerikaanse farmafamilie sluisde enorme bedragen door naar Zwitserse bankrekeningenDe steenrijke familie Sackler, naar wie in de VS een onderzoek loopt in verband met de opioïdenverslaving, zou een miljard dollar hebben doorgesluisd naar onder meer Zwitserse bankrekeningen. Dat blijkt uit gerechtelijke dossiers.
14/09 10u00  Baas landmacht slaakt noodkreet: “Uitbetaling van lonen militairen komt in gevaar”Door personeelstekort komt de uitbetaling van de lonen van militairen in het gedrang. Daarvoor waarschuwt generaal Marc Thys, de bevelhebber van de landmacht, schrijft De Morgen zaterdag. Nu al worden premies en vergoedingen vaak veel te laat betaald, klinkt het bij de vakbond ACMP.
14/09 07u45  Parket onderzoekt aantijgingen van corruptie tegen Didier Reynders na onthullingen ex-geheim agentHet parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat bevestigt het Brussels parket aan De Tijd en L’Echo. Het onderzoek is opgestart nadat een ex-geheim agent van de Staatsveiligheid in april naar de federale gerechtelijke politie is gestapt met een reeks aantijgingen van corruptie en witwassen tegen Reynders.
14/09 06u15  Nieuwe fabriek van Borealis brengt honderd nieuwe jobs met zich mee, tijdelijk zelfs tweeduizendBorealis is vrijdag begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek aan de Sint-Jansweg in Kallo. De chemiereus investeert zo 1 miljard euro in de Waaslandhaven. De fabriek zou medio 2022 opgestart worden en levert honderd nieuwe, fulltime jobs op. Bij de opbouw kan dat aantal zelfs oplopen tot tweeduizend.
14/09 06u15  Marina (59) viel met de fiets en belandde in een coma: “Mijn kinderen dachten dat ze me kwijt waren”Een slipper met de fiets deed Marina Vanheuckelom (59) met erg zware verwondingen in een coma belanden. Nu is ze er weer bovenop. “De steun van collega’s heeft mij snel weer aan het werk gekregen.”
14/09 05u15  Lichtstoet Rozenberg viert 135ste stoet met speciale lichttechniekenDe Rozenberg Lichtstoet trekt zaterdagavond met vijftien wagens door het centrum van Mol. “Dit jaar vieren we ons 135ste jubileum met een extra gevarieerde stoet”, zegt voorzitter Stefan Weckx. “Door het gebruik van alternatieve lichtbronnen is onze stoet echt ‘groen’.”
14/09 05u15  Haartjes ontmaskeren na 22 jaar moordenaar Eve PoppeNa 22 jaar kan de halfzus van Eve Poppe opgelucht ademhalen: de aanhouding van Stephaan D.L. is een enorme doorbraak in de cold case die haar al sinds 1997 in de ban houdt. Eerder bekende D.L. al Ariane Mazijn te hebben vermoord. Beide moorden gebeurden in Antwerpen, met vijf jaar ertussen. “Ik hoop de moordenaar van mijn zus eindelijk recht in de ogen te kunnen kijken in de rechtbank”, reageert halfzus ­Pascale Poppe uit Mechelen.
14/09 05u15  STANDPUNT. Een verheven partijtje schaakBart De Wever, voorzitter van de grootste Vlaamse partij, en Elio Di Rupo, leider van de grootste Waalse, spelen een potje schaak van het hoogste niveau. Niet alleen informateurs Vande Lanotte en Reynders, maar ook veel analisten en politicologen en nog meer mensen die de verkiezingsuitslag willen respecteren, vinden dat de twee samen een federale regering moeten vormen. Hoe moeilijk dat ook is, hoe ver de standpunten van beide partijen ook uit elkaar liggen, het lijkt al deze mensen de meest democratische manier om het land te besturen.
14/09 05u15  COLUMN. Spelen met de voeten (en de veiligheid) van de AntwerpenaarDan probeert een mens eens mild en genuanceerd uit de hoek te komen, is het weer niet goed. Bij de rijkswacht – pardon, federale politie – zijn ze niet blij met de aandacht die we zo nu en dan besteden aan het functioneren van ons federale politiekorps. Dat leiden we toch af uit de stroom nijdige mails die de woordvoerster naar onze hoofdredactie stuurt, waarin net niet bevolen wordt om schrijver dezes per direct over te plaatsen naar de afdeling Schaken en Biljart van de sportredactie.
14/09 05u15  INTERVIEW. Wijze, grijze groene Jos Geysels over slechte verkiezingen en positieve horizon: “Kristof Calvo zat te veel onder de stolp”Het interview met Jos Geysels (66) verloopt via Skype, omdat hij in een huisje vertoeft in het Franse Valence, ergens midden tussen Lyon en Avignon. Op de achtergrond van het wazige beeld op de smartphone baadt zo’n typische rustieke gevel met grote brokken steen in het helle licht van de zuiderse middagzon. Het leven kan mooi zijn half september, als je niet meer de E34 op moet elke ochtend.
14/09 05u15  Antwerps-Britse comedians over de Brexit: “Wij zijn geen haar beter dan de Britten”Binnen of buiten de EU. Met akkoord of zonder. Het enige waar ze in het Verenigd Koninkrijk nog zeker van zijn na 31 oktober, is het weer: grijs en droef. Zo was het ook weer met de Brexit afgelopen week. Met een recordaantal transmigranten dat de oversteek maakt, een document dat rellen en chaos voorspelt, en het Schotse hof van beroep dat Boris Johnsons beslissing herroept om de parlementaire werkzaamheden op te schorten. Hoog tijd om een streep zon te brengen met Alex Agnew, Thomas Smith en Nigel Williams, drie Antwerpse comedians met Brits bloed.
14/09 05u15  Chefs delen foodtruck in AmsterdamElke zes maanden een nieuw restaurant in Amsterdam. Proeven van nieuwe gerechten kan vanaf nu aan de Grote Wisseltruck. De naam zegt het zelf: de foodtruck wordt elke zes maanden ingevuld door een nieuwe chef met een nieuw concept. Zo kunnen chefs hun concepten testen en krijgen Amsterdammers er telkens een nieuw zaakje bij.
14/09 05u15  Zeeland uit kritiek op uitbreiding Antwerpse haven: “Groter ongevallenrisico op de Schelde”Als Antwerpen meer containers wil ontvangen, dan stijgen ook de ongevalskansen op de Westerschelde. Vlaanderen onderschat die, zegt de Provincie Zeeland. Ze wijst ook op flink wat extra uitstoot op haar grondgebied, waar Nederland momenteel zelf bouwprojecten moet schrappen.
14/09 05u15  Doktersbriefje van 2 weken “omdat de hond ziek is”Een werknemer mag niet thuis blijven omdat zijn hond ziek. Maar wat als dat baasje een doktersbriefje kan voorleggen dat stelt dat hij twee weken arbeidsongeschikt is wegens “ziekte hond”?
14/09 05u15  17% meer onderwijspersoneel gaat wegens ‘lichamelijke ongeschiktheid’ met pensioenEr zijn vorig jaar 17% meer mensen uit het onderwijs met pensioen gegaan wegens lichamelijke ongeschiktheid, dan in 2017. De gemiddelde ‘ziektepensioenleeftijd’ is 54 jaar.
14/09 05u15  Natalia (38) zwanger van haar eerste kindje: “We hebben deze beslissing genomen uit liefde, en met liefde”Ze was niet gehaast. En wilde vooral wachten op de juiste man. Nu ze die gevonden heeft, is het zover: Natalia (38) is zwanger van haar eerste kindje. “Ik heb nog nooit iets meegemaakt dat juister voelt dan dit.”
14/09 05u15  Sandra Vets vertaalt eigen boek ‘Dust’ naar het NederlandsStof ligt in de boekwinkel. Het is de vertaling van Dust, een boek van Joanne Carlton. Achter die schrijfster schuilt Sandra Vets uit Sint-Amands, die ook schrijft onder het pseudoniem Sandra J. Paul. Het boek wordt uitgegeven door Hamley Books, de uitgeverij van Vets.
14/09 05u15  INTERVIEW. Joris Brys (30), sportpresentator én opvolger van de betreurde Christophe LambrechtMoet er nog Joris Brys (30) zijn? Tijdens de werkweek én op zondag is hij op Studio Brussel te horen, op zaterdag gidst hij voetbalfans door Sports Late Night op Vier. “Ik heb veel verandering nodig in mijn leven, ook op carrièrevlak. Ik wil nooit blijven stilstaan. De ultieme droom? Een tv-programma waarin ik reizen en human interest mag combineren.”
14/09 05u15  ‘Improvisatiekok’ Annick Hollebeke wil mensen weg van vaste patronen: “Kook als een avonturier”Annick Hollebeke uit Kessel (Nijlen) bloeit helemaal open als ze tussen het lekkers kan lopen in haar eetbare siertuin. Een improvisatiekok noemt ze zichzelf. Graag blijft ze ver weg van recepten, maar dicht bij de weelde die elk seizoen te bieden heeft. En wat meer is, ze deelt haar passie graag. Dus gingen we langs om te kijken, te koken én te proeven.
14/09 05u15  Nieuw Gevangenismuseum nu al virtueel te bezoekenHet Gevangenismuseum in Merksplas-Kolonie verhuist over enkele jaren van de kelder in de landloperskapel naar de graanschuur. Om daar een zo goed mogelijke opstelling te maken, heeft Erfgoed Noorderkempen al een virtuele impressie gemaakt. Die kan iedereen drie zondagen lang uittesten.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Waarom ons land Félix Tshisekedi, de opvolger van Kabila, met alle egards ontvangt16/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Van een militair saluut bij aankomst in Melsbroek tot een lunch met de koning. België haalt alles uit de kast voor de komst van de kersverse Congolese president Félix Tshisekedi (56). Niet slecht voor iemand die de verkiezingen eigenlijk verloren heeft. Maar ons land wil na jaren van diplomatieke malaise de plooien gladstrijken.
23x Antwerpse stadsgids (57) doodgereden tijdens fietsvakantie in Italië: “Hij had een hart voor de stad”16/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De Italiaanse politie heeft de bestuurder gearresteerd die zaterdag Antwerpenaar Filip Marichal (57) doodreed bij het Italiaanse Veglie. Marichal, die stadsgids was in Antwerpen, overleed tijdens een fietstocht op vakantie. “Filip was even achterop geraakt, omdat hij enkele kinderen had geholpen.”
22x Een bluts of buil, daar leren ze van: pleidooi voor meer ‘risicovol’ spel in kinderdagverblijven16/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: In het kinderdagverblijf hoort uw peuter sinds kort veel minder “pas op” en “niet doen”. Er mag weer wilder gespeeld worden, en dat op aanraden van de Arteveldehogeschool in Gent. “Spel zonder risico’s is oersaai”, zegt docente Helena Sienaert.
21x Helft van Belgische werknemers is tegen slimme kilometerheffing16/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Slechts de helft (53%) van de Belgische werknemers vindt dat de slimme kilometerheffing er moet komen. Dat blijkt uit een enquête van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
18x STANDPUNT. Overheid moet geen smartphones verkopen16/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Dominique Leroy verlaat telecombedrijf Proximus al op vrijdag 20 september. Normaal zou de topvrouw, die overstapt naar de Nederlandse sectorgenoot KPN, tot 1 december blijven. Maar onder druk van de vakbonden verlaat ze Proximus vroeger. Zo kunnen de herstructureringsplannen, waarbij zo’n 1.900 mensen het bedrijf zouden verlaten, wellicht in een grotere sereniteit verlopen.
17x “Ik ben teruggekeerd om voor mijn ouders te zorgen”16/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Jacek Todorczuk (42) werkte van 2006 tot en met eind augustus 2019 in België. Maar sinds begin deze maand is hij teruggegaan naar zijn geboorteland Polen, om in het bedrijf van zijn schoonvader te werken.
17x Waarom sinds 2016 elk jaar meer inwoners van België naar Polen emigreren dan omgekeerd16/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Sinds 2016 emigreren elk jaar meer inwoners van België naar Polen, dan omgekeerd. Dat komt onder meer door de betere Poolse economie. “In Polen liggen de lonen nog steeds lager dan in België, maar het verschil is minder groot geworden”, zegt Aldona Kuczynska, medewerker van de dienst Grensarbeiders bij de christelijke vakbond ACV.
16x COMMENTAAR. Malinwa mist zijn sterkhouders16/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Was dat even schrikken voor de meegereisde fans. KV Mechelen leverde in de Ghelamco Arena niet alleen zijn minste prestatie van het seizoen - veruit zelfs - maar speelde ook zijn minste wedstrijd sinds Wouter Vrancken er trainer is. Zelfs in de 0-5-pandoering tegen Union van vorig seizoen trapte KV toch minstens nog een bal tussen de palen. In Gent was de middenlijn over­steken al een hele prestatie. Te weinig dus. Over de hele lijn. In alle linies zakte KV gisteren door het ijs.
16x COMMENTAAR. Krijg nu allemaal maar schrik16/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: “Wij zijn rood, wij zijn wit, krijg nu allemaal maar schrik. Antwerp, Antwerp, Antwerp komt eraan.” Het is een klassieker uit het dikke liedjesboek van de Antwerpfan. Maar toen het zondagmiddag luidkeels uit het bezoekersvak van het Astridpark rolde - mijn excuses, maar de naam ‘Lotto Park’ gebruiken, lukt me nog niet - klonk het geloofwaardiger dan ooit tevoren.
16x Mechelaars speculeren druk: wie volgt Somers op als hij vertrekt?16/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Als de onderhandelingen voor een Vlaamse regering positief uitlopen, bestaat de kans dat Mechels burgemeester Bart Somers (55) daar na vijftien jaar opnieuw deel van uitmaakt. Zijn naam wordt vaak genoemd als minister. Daardoor rijst in zijn thuisstad steeds nadrukkelijker de vraag wie hem dan zou opvolgen als waarnemend burgemeester. Er wordt druk gespeculeerd.

Statistieken

Artikels:
31902
Gelezen:
24799
Aantal lezers nu:
76


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven