donderdag 20 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Sport pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u30
 

Gazet van Antwerpen: Sport

Verbergen Tonen
20/09 12u30  VIDEO Antwerpse politiekorps wordt diverser Het Antwerpse politiekorps wordt traag maar gestaag meer divers. De intensieve wervingscampagnes gericht op onder meer mensen van niet-Belgische origine werpen zo stilaan hun vruchten af. Bij de laatste eedaflegging gisteren van 40 nieuwe inspecteurs, had 1 op 5 buitenlandse roots.
20/09 12u30  Aanhangwagen gaat aan het slingeren: tijdlang drie rijstroken versperd op E19 Een kleine bestelwagen die een aanhangwagen aan het trekken was, is donderdag beginnen slingeren op de E19 richting Brussel ter hoogte van Edegem. Daardoor waren er een tijdlang drie rijstroken versperd.
20/09 12u15  VIDEO Schoolkinderen voeren samen met Lien Van de Kelder actie tegen bustraject De Lijn Vijfhonderd. Dat is het aantal autobussen dat basisschool De Dageraad en de bewoners van de Lange Altaarstraat dagelijks moeten slikken. Al meer dan twintig jaar zoekt de buurt naar een oplossing en nu denken ze deze gevonden te hebben. Ze trokken vanochtend, samen met enkele ouders en leerlingen, richting De Lijn.
20/09 12u15  Rode cijfers voor modemerk Esprit Het gaat niet zo denderend met Esprit. Modebedrijf Esprit Holdings Limited, met de hoofdzetel in Hongkong, kampt met een dalende omzet. Dat blijkt uit het nieuwe jaarverslag.
20/09 12u15  Wintertijd of zomertijd: wat is nu het verschil? In de nacht van 27 op 28 oktober draaien we de klok een uur achteruit (3u wordt 2u) en begint de wintertijd. Die duurt dan tot 31 maart 2019. De Beneluxlanden willen nu een “vorm van raadpleging” organiseren over de afschaffing van zomeruur en winteruur. Maar als het zover is, wat kiezen we dan: permanent winteruur of zomeruur?
20/09 12u00  Sebastian Vettel: "Ik wil al de races winnen en wereldkampioen worden" Sebastian Vettel wil al de resterende races dit seizoen winnen om zo alsnog wereldkampioen te worden. De Duister blijft geloven in zijn kansen op te titel, dit ondanks zijn serieuze achterstand op Lewis Hamilton.
20/09 12u00  Zomer- of winteruur: Benelux-landen willen uw mening erover weten Premier Charles Michel en zijn Nederlandse en Luxemburgse collega’s Mark Rutte en Xavier Bettel zijn het erover eens dat hun drie landen ook in de toekomst dezelfde tijdzone moeten blijven hanteren. Ze willen in de Benelux ook een “vorm van raadpleging” organiseren over de afschaffing van zomeruur en winteruur. Dat heeft Michel donderdag gezegd in Salzburg.
20/09 11u45  Aanhangwagen gaat aan het slingeren: drie rijstroken versperd Een kleine bestelwagen die een aanhangwagen aan het trekken was, is donderdag beginnen slingeren op de E19 richting Brussel ter hoogte van Edegem. Daardoor waren drie rijstroken versperd.
20/09 11u45  Dit weekend eerste Super Sunday van het seizoen in Jupiler Pro League Na de start van de groepsfases van de Champions League en Europa League staat komend weekend op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League al de eerste Super Sunday van het seizoen op het programma.
20/09 11u45  Ook Ryanair-piloten in België worden opgeroepen om te staken op 28 september De pilotenvereniging BeCa roept de in België gebaseerde piloten van Ryanair op om mee te staken met het cabinepersoneel op 28 september. Dat zegt voorzitter Alain Vanalderweireldt donderdag.
20/09 11u45  Nazigroet in Champions League: Lyon wil fan levenslang bannen Olympique Lyon heeft woensdagnacht hard gereageerd op de fan die in het stadion van Manchester City, waar Lyon woensdagavond won met 1-2, een Nazi-groet uitbracht. De club toonde zich geschokt en is bezig met het identificeren van de supporter, die nadien voor het leven geband zal worden van het stadion van l’OL.
20/09 11u45  Ook door na te denken, verbrand je calorieën Calorieën verbranden door je hersenen aan het werk te zetten? Het kan. Onderzoekers van de University of Albany hebben ontdekt dat het menselijk lichaam dankzij breinactiviteit gemiddeld 320 calorieën per dag verbruikt. Intensief denkwerk zorgt dan weer voor een iets groter calorieënverbruik, doorgaans tot ongeveer vijf procent meer.
20/09 11u30  Rode kaart voor Cristiano Ronaldo zindert na, discussie gaat voort: “De videoref had dit geannuleerd” De videoscheidsrechter (VAR) had de gecontesteerde rode kaart voor Cristiano Ronaldo in het gewonnen duel van Juventus in en tegen Valencia (0-2) op de eerste speeldag van de Champions League geannuleerd. Dat is de stellige overtuiging van Massimiliano Allegri, de trainer van de Italiaanse kampioen.
20/09 11u30  Geen riem? Zo zakt je jeans nooit meer af Een jeansbroek hoort thuis in de kleerkast van elke man. Een maat te groot gekocht of enkele kilo’s verloren? Met deze tips zakt je jeans nooit meer af!
20/09 11u15  Zelfs als ze naar het toilet wil, moet Meghan Markle het protocol volgen Het is niet altijd makkelijk om Meghan Markle te zijn. De hertogin van Sussex moet zelfs bepaalde regels volgen als ze naar het toilet gaat. Dat meldt Business Insider.
Laatste update: vandaag om 12u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 01u15  Vlaams Belang brengt Sinterklaas in stelling tegen moslimsVlaams Belang heeft een stripboekje uitgebracht met Sinterklaas in de hoofdrol. Die stelt zich vragen bij de islam in Sint-Niklaas. De strip werd getekend door Marc Huys, lijstduwer van de partij in Sint-Niklaas.
19/09 01u15  Team achter Bocadero strijkt volgende zomer neer in Fort 4De zomer is nog niet (helemaal) voorbij, maar in Mortsel hebben ze al mooie vooruitzichten voor die van 2019. Met Bonega bvba werd een nieuwe concessiehouder aangesteld voor de zomerbar in Fort 4. Het drietal hierachter zet al jaren mee zijn schouders onder de populaire strandbar Bocadero in Antwerpen.
19/09 01u15  Aanplanting van stadsbossen ook in de Kempen te vaak dode letter“De aanleg van Vlaamse stadsbossen gaat te traag. Ook in de Kempen gebeurt er amper wat.” Dat zegt Elisabeth Meuleman, Vlaams parlementslid voor Groen. Die trekt door Vlaanderen om het probleem aan te kaarten.
19/09 01u15  Wijnmaker Berghoven haalt topoogst binnen: “De druiven zijn nog nooit zo groot en zoet geweest”Bij wijngaard Berghoven in Heist-op-den-Berg oogsten ze de mooiste druiven die ze er ooit hebben gezien. Mede dankzij de recente erkenning van de witte wijn als Vlaamse landwijn geraken steeds meer mensen overtuigd van de kwaliteit.
19/09 01u15  Turnhoutenaar wil korte afstanden met fiets afleggenZes op de tien Turnhoutenaren is bereid om de fiets te nemen voor korte afstanden. De bereidheid is er groter dan in andere Vlaamse steden. “Dat betekent niet dat ze het ook doen”, zegt Wout Baert, directeur van Fietsberaad Vlaanderen. “We denken dat elke inspanning om meer mensen op de fiets te krijgen, zal lonen.”
19/09 01u15  Gemeenteraad keurt aanleg parking gemeentehuis goedDe gemeenteraad in Berlaar heeft gisteren het tracé voor de wegen en de aanleg van het openbaar domein op de site van het nieuwe gemeentehuis goedgekeurd. Enkele buren hadden in een open brief nochtans de verdaging van dit agendapunt gevraagd.
19/09 01u15  Gemeente gaat strijd aan met kinderarmoedeDe gemeente Sint-Katelijne-Waver neemt een vaste, voltijdse medewerker in dienst in de strijd tegen kinderarmoede.
19/09 01u15  Oude boeren leren kinderen hooienZo’n zeventig kinderen uit de lagere scholen hebben deze week de LIA-tuin in Sombeke (Waasmunster) klaargestoomd voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober.
19/09 01u15  Grote omweg voor fietsers door gesloten bruggetjeDe houten brug over de Kleine Nete in Nijlen is deze week niet toegankelijk door schilderwerken. Veel schoolkinderen moesten zo onaangekondigd een omweg maken, zo klaagt N-VA aan.
19/09 01u15  Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgenIn principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken.
19/09 01u15  Bakker blust ’s nachts zelf brand aan machineBij Patisserie Alma op de Antwerpsesteenweg brak maandagnacht brand uit aan de motoren van een van de machines. “Er ontstond een steekvlam en de vlammen ging over op de isolatie”, vertelt de moeder van de bakker, die toen aan het werk was. “Mijn zoon heeft snel gereageerd en de brand eigenhandig geblust. Hij is wel lichtgewond geraakt.”
19/09 01u15  Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaartEen zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden.
19/09 01u15  Ex-partner moet het ontgelden op haar werkJoeri D.R. (43) uit Turnhout moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor slagen en verwondingen, belaging en vrijheidsberoving.
19/09 01u15  Geen politieke campagne tijdens dorpsdagProject2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat.
19/09 01u00  Special Olympics Belgium komen naar het WaaslandBegin juni volgend jaar komen de Special Olympics Belgium (SOB) naar Sint-Niklaas en Beveren. SOB is de olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking.
19/09 00u15  Red Dragons worden tweede in hun groep op WK volleyDe Belgische volleybalmannen sluiten groep A in de eerste ronde van het WK af op de tweede plaats. Door het 3-1 verlies van Slovenië dinsdagavond tegen Italië houden de Red Dragons de Slovenen achter zich.
18/09 23u00  Meunier scoort knappe eerste Belgische goal in groepsfase Champions LeagueThomas Meunier heeft op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League meteen getekend voor het eerste Belgische doelpunt. Op het veld van Liverpool scoorde hij de 2-1-aansluitingstreffer voor PSG met een bekeken volley met zijn mindere linker.
18/09 23u00  Domper voor sterk Club Brugge in Champions League: Dortmund scoort in slotfaseWat een pech. Club Brugge verzamelde genoeg halve en hele kansjes om te scoren in zijn ouverture van de Champions League tegen Dortmund, maar het doelpunt viel vijf minuten voor tijd aan de overkant. Verdediger Matej Mitrovic wilde de bal ontzetten, maar via Christian Pulisic caprioleerde de bal over een kansloze Club-doelman Karlo Letica. Een ijskoude douche.
18/09 22u45  Schippers moesten noodgedwongen aanmeren bij sluis: “Eén dag niet varen kost 1.800 euro per schip”De staking dinsdag had grote financiële gevolgen voor de schippers. Omdat de sluizen geblokkeerd waren, moesten ze er noodgedwongen aanmeren. “En dat kost ons veel geld. Eén dag niet varen, kost ongeveer 1.800 euro per schip.”
18/09 22u30  Tennisumpire krijgt schorsing omdat hij vedette in nood ‘peptalk’ gafDe Zweedse tennisumpire Mohamed Lahyani die tijdens de US Open de Australiër Nick Kyrgios een soort “peptalk” leek te geven, is door de ATP Tour voor twee weken geschorst. Hij zal in die periode geen salaris ontvangen.
18/09 22u15  Uniek record voor Casillas: al twintigste Champions League-seizoen op rij onder de latIker Casillas staat dinsdagavond in doel bij FC Porto, dat het tegen Schalke 04 opneemt op de openingsspeeldag van de Champions League. Voor de Spanjaard is het zijn twintigste seizoen op rij onder de lat in de Champions League, een record.
18/09 22u15  Jordan Remacle (31) stopt als profvoetballer: “Met een klein hartje”Jordan Remacle zet op zijn 31e een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Dat maakte de winger dinsdagavond bekend.
18/09 22u00  Bonsoir op Kerkplein HerentalsZin in een feestje? Zaterdag valt er vanalles te beleven op het Kerkplein in Herentals.
18/09 22u00  Topchef koopt voormalige pastorie in Heffen: “We waren op slag verliefd op dit dorp”Chef-kok Maarten Van Essche mag zich de nieuwe eigenaar noemen van de voormalige pastorie in Heffen (Mechelen). Hij verbouwt ze tot een restaurant en een gastenverbijf met vijf tot zeven kamers. De culinaire topper maakt ook plannen voor een buurtwinkel.
18/09 21u45  Topchef koopt voormalige pastorie in Mechelen: “We waren op slag verliefd op dit dorp”Chef-kok Maarten Van Essche mag zich de nieuwe eigenaar noemen van de voormalige pastorie in Heffen (Mechelen). Hij verbouwt ze tot een restaurant en een gastenverbijf met vijf tot zeven kamers. De culinaire topper maakt ook plannen voor een buurtwinkel.
18/09 21u30  Juventus-speler Douglas Costa komt weg met vier duels schorsing voor elleboog, kopstoot en spuwenDe Italiaanse kampioen Juventus moet Douglas Costa vier competitiewedstrijden missen. De Braziliaanse winger kreeg de schorsing dinsdag nadat hij afgelopen weekend naar een tegenstander spuwde in de match tegen Sassuolo.
18/09 21u30  Voetganger (38) zwaargewond na aanrijding met bus in MortselOp de Liersesteenweg in Mortsel, ter hoogte van de Kerkstraat, is een voetganger vanavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een bus.
18/09 21u30  Dit is het “zwaarwichtige feit” waardoor Van Aert contractbreuk pleegdeEen “ernstig incident”, dat was de reden waarom Wout van Aert plots contractbreuk pleegde bij zijn team Sniper Cycling. Nog niet eens vierentwintig uur na de contractbreuk van Van Aert lijkt echter al uit te lekken waar het om gaat: teammanager Nick Nuyens had verschillende mensen in het team proberen dwingen een belastende verklaring op papier te zetten tegen hun kopman. Dat weet VTM Nieuws.
18/09 21u15  Nainggolan klopt met Inter het Tottenham van Vertonghen en Dembélé, Messi scoort meteen hattrickInter Milaan heeft dinsdag met 2-1 van Tottenham gewonnen op de openingsspeeldag van de UEFA Champions League. De twee Inter-doelpunten vielen pas vanaf de 85e minuut. Toby Alderweireld werd verrassend thuis in Londen gelaten, maar Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Radja Nainggolan stonden alledrie aan de aftrap.
18/09 21u00  Malle hijst vlag samen met lokale duurzame heldenDe gemeente Malle zette zeventien duurzame helden in de kijker.
18/09 21u00  Antwerpen zet wijnreus Bordeaux opzij en zoekt na 50 jaar weer naar beste sommelier ter wereldIn de Koningin Elisabethzaal wordt midden maart het wereldkampioenschap sommelier betwist. Wijnfanaat en sommelier William Wouters wist Antwerpen te manoeuvreren als gaststad voor het driejaarlijkse evenement, vóór Bordeaux. Het kampioenschap wordt door tienduizenden geïnteresseerden gevolgd.
18/09 20u45  Antwerpen zet wijnreis Bordeaux opzij en zoekt weer na 50 jaar weer naar beste sommelier ter wereldIn de Koningin Elisabethzaal wordt midden maart het wereldkampioenschap sommelier betwist. Wijnfanaat en sommelier William Wouters wist Antwerpen te manoeuvreren als gaststad voor het driejaarlijkse evenement, vóór Bordeaux. Het kampioenschap wordt door tienduizenden geïnteresseerden gevolgd.
18/09 20u15  6.584 kinderen en jongeren op wachtlijst jeugdhulpHet aantal kinderen en jongeren op de wachtlijst voor de Vlaamse jeugdhulp is met 7,8 procent gestegen, tot 6.584 eind vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag van de jeugdhulp, dat Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) dinsdag voorstelde in het Vlaams Parlement. Het gaat om 5.273 jongeren die wachten op intensieve hulp en 1.533 die wachten op een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Sommigen wachten op beide, waardoor het totale cijfer niet gelijk is aan de som van de twee.
18/09 20u00  STANDPUNT. Staking loodsen: “Zelden gezien staaltje van machtsmisbruik”Na een zelden gezien staaltje van machtsmisbruik, gingen dinsdagavond de loodsen en de sluiswachters in de Antwerpse haven weer aan de slag. Hun staking heeft in één dag voor enkele honderdduizenden euro’s aan economische schade aangericht.
18/09 19u45  Lijst Groen Hoboken voorgesteld: “Met planten loodvervuiling tegengaan”Groen Hoboken heeft zijn kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Huidig districtsschepen van jeugd, sociaal beleid, lokaal gezondheidsbeleid Omar Fathi werpt zich op als lijsttrekker. Vlak na hem staat districtsraadslid Hilde Smeulders.
18/09 19u45  INTERVIEW. Philippe De Backer: “De toon van de burgemeester is voor mij een inhoudelijk probleem”Philippe De Backer ontvangt ons in hemdsmouwen in zijn uiterst sober, beetje kaal kantoortje in het hoofdkwartier van Open Vld in Antwerpen. Niet echt wat je van een staatssecretaris zou verwachten, maar we zijn hier ook niet om te praten met de staatssecretaris, wel met de lijsttrekker van Open Vld in Antwerpen. De Backer heeft er een goed gevoel bij. “Open Vld is een bruggenbouwer. En dat gaan ze na 14 oktober nodig hebben in Antwerpen, bruggenbouwers.”
18/09 19u30  Verkrachter nu zelf als slachtoffer in rechtbank na pak slaag in gevangenisLorenzo D. verkrachtte in 2013 drie meisjes in het Citadelpark in Gent. Feiten die weinig geapprecieerd worden in de gevangenis, zo blijkt. Dinsdag zat hij als slachtoffer in de rechtbank na een pak slaag van een medegedetineerde, die er geen spijt van had. “Elke tand van hem levert prijs op”, klinkt het.
18/09 19u15  Alles over de zaak-Wout van Aert: hoe moet het nu verder?Wout van Aert heeft éénzijdig zijn contract verbroken bij Crelan - Charles, het veldritteam van Nick Nuyens. De daad verraste niet, de timing wel. Er zijn afgelopen weekend zaken gebeurd die een verdere samenwerking onmogelijk maken, dixit advocaat Walter Van Steenbrugge, de raadsman van de renner. Wat is er gebeurd, hoe moet het nu verder?
18/09 18u15  Sien Eggers (67) neemt deel aan ‘Dancing with the Stars’Dit najaar zullen gastheren Gert Verhulst en Jani Kazaltzis Sien Eggers door het dansavontuur van haar leven loodsen. De actrice neemt deel aan ‘Dancing with the Stars’, laat televisiezender Vier weten.
18/09 18u15  U19 Club Brugge speelt gelijk tegen Dortmund in UEFA Youth LeagueClub Brugge heeft dinsdag 1-1 gelijkgespeeld tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de UEFA Youth League. De Brugse U19 stond in Deinze op achterstand bij de rust, maar kon nog terugkeren in de tweede helft.
18/09 18u15  Kakjes gooien op Uilse volkspelenOp Den Uil wordt er weer stevig kermis gevierd. En dat gaat gepaard met de jaarlijkse volksspelen. Je kan het zo gek niet bedenken of de Uilenaren vinden het wel uit. Tijdens een van de acht spelen moesten de deelnemers een bruin gehaakt worstje in de wc-pot mikken. Gluren kon je door het hartje. Of wat had u anders gedacht?
18/09 18u00  Staking loodsen voorbij: vakbonden en Homans bereiken compromisDe vakbonden van de loodsen en minister Liesbeth Homans hebben een compromis bereikt na meer dan twee uur samenzitten. Alle vakbondsacties worden onmiddellijk stopgezet.
18/09 18u00  Gaia dient opnieuw klacht in tegen Puppy House uit BoechoutDierenspeciaalzaak Puppy House uit Boechout, dat recent zijn naam veranderde naar Happy Doggy, heeft opnieuw een klacht aan zijn been van Gaia. Verschillende hondeneigenaars deden bij de dierenrechtenorganisatie hun beklag over puppy’s die na aankoop ziek bleken te zijn. Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak en zal er een “passend gevolg” aan geven.
18/09 18u00  Fans Beerschot Wilrijk willen stamnummer terug: “Nummer 13 is heilig voor ons”Krijgt Beerschot Wilrijk stamnummer 13 terug? De supporters willen het maar al te graag. Daarom hebben ze allemaal samen een manifest opgesteld. Daarin vragen ze de club om dringend werk te maken van dat stamnummer 13. De supporters hopen er volgend seizoen al onder te kunnen spelen. Beerschot verloor zijn stamnummer 13 in 1999. Al bijna 20 jaar dromen de supporters ervan om die 13 terug te kunnen halen. Maar dat bleek telkens onmogelijk.
18/09 17u45  Premier Charles Michel geeft Theo Francken deadline: tegen vrijdag effectieve voorstellen over aanpak transmigrantenPremier Charles Michel (MR) wil dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tegen de ministerraad van vrijdag effectieve en concrete voorstellen uitwerkt over de aanpak van de transmigranten in het algemeen en rond het Maximiliaanpark in het bijzonder.
18/09 17u45  China beschuldigt Zweden van schending mensenrechten nadat politie drie toeristen “mishandelt”Enkele filmpjes die tonen hoe de Zweedse politie enkele Chinese toeristen “op hardhandige wijze” uit een hostel verwijdert. Meer was er niet nodig om een diplomatieke rel tussen beide landen te laten ontstaan. China beschuldigt het Scandinavische land van het schenden van de mensenrechten en eist excuses.
18/09 17u45  Hollywood aan het Albertkanaal met Robbe de Hert en Willem ThijssenFilmliefhebbers moeten 27 september al aanstippen in hun agenda.
18/09 17u45  Commercieel directeur ruilt Westerlo in voor Beerschot WilrijkBeerschot Wilrijk heeft een nieuwe commercieel directeur aangetrokken. Gunther Peeters komt over van reeksgenoot Westerlo.
18/09 17u30  Blijft Courtois ook in Champions League in doel? Real-coach Lopetegui spuit opnieuw mistReal Madrid begint woensdag aan de Champions League met een thuiswedstrijd tegen AS Roma. Real-coach Julen Lopetegui wil niet zeggen welke keeper tussen de palen zal staan bij die belangrijke opener. “We hebben schitterende opties in doel”, verklaarde de Spaanse ex-bondscoach dinsdag op een persconferentie.
18/09 17u30  Jonge topgolfster tijdens golftraining in VS vermoordDe Spaanse topgolfster Celia Barquín is in de Verenigde Staten vermoord. Het lijk van de 22-jarige Europese golfkampioene werd maandag aangetroffen op een golfbaan in de Amerikaanse stad Ames, in de deelstaat Iowa, zo deelde de plaatselijke politie mee.
18/09 17u30  Twee speeldagen effectieve schorsing voor middenvelder Zulte WaregemDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag drie speeldagen schorsing, waarvan één voorwaardelijk, en een boete van 2.500 euro opgelegd aan middenvelder Damien Marcq van Zulte Waregem.
18/09 17u15  Vierde wissel bij verlengingen nu ook in BelgiëDe reglementencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het licht op groen gezet voor een extra wissel als verlengingen moeten beslissen over de afloop van een wedstrijd. Die maatregel kwam er op vraag van de Pro League.
18/09 17u00  Vierde wissel bij verlengingen nu ook in Jupiler Pro LeagueDe reglementencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het licht op groen gezet voor een extra wissel als verlengingen moeten beslissen over de afloop van een wedstrijd. Die maatregel kwam er op vraag van de Pro League.
18/09 17u00  Stormy Daniels onthult pikante details over affaire met Trump: “Yeti-beharing en zoals een paddenstoel”De voormalige pornoster Stormy Daniels heeft haar memoires klaar. In het boek ‘Full Disclosure’ neemt ze de lezers niet alleen mee naar haar jeugd en haar carrière in de adult-industrie, maar onthult ze vooral ook nieuwe, pikante details over haar affaire met de Amerikaanse president Donald Trump. De Britse krant The Guardian kreeg een voorpublicatie in handen en lichtte enkele opmerkelijke passages uit.
18/09 17u00  BMC wil met Van Avermaet WK ploegentijdrit winnen voor overleden teameigenaarGreg Van Avermaet maakt deel uit van het zestal dat zondag (23 september) de kleuren van BMC verdedigt in het WK tijdrijden voor teams in het Oostenrijkse Insnbruck.
18/09 17u00  Belgische scheidsrechter kon acht van de tien fouten die hij maakte corrigeren dankzij de videorefGedurende de eerste zes speeldagen van de Jupiler Pro League maakten de scheidsrechters in 82 procent van de VAR-tussenkomsten een juiste beslissing. Die tussentijdse balans maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag op.
18/09 16u45  Jan Simons neemt plaats Piet den Boer in op stadslijstMechelaar Jan Simons (56) neemt op de stadslijst Vld-Groen-m+ de plek in van Piet den Boer. Door een administratieve vergetelheid kan hij niet opkomen. Daarop vond de ex-voetballer Jan Simons, een goede vriend met dezelfde missie, bereid om het van hem over te nemen.
18/09 16u30  Orgel Sint-Romboutskathedraal loopt aanzienlijke schade op na waterlekHet monumentale orgel van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen is voorlopig niet meer bespeelbaar. In de toren is een waterleiding van een brandkraan gesprongen en dat heeft voor aanzienlijk schade gezorgd aan het orgel. Daardoor is een concert van vrijdag noodgedwongen afgelast.
18/09 16u30  Nieuw boek toont nooit eerder vertoonde foto’s van Kate MossHet waren de zwart-witfoto's van Mario Sorrenti die ervoor zorgden dat Kate Moss uiteindelijk als model doorbrak met een iconische campagne voor Calvin Klein. Maar het grote publiek kreeg toen niet alles te zien, enkele van die onuitgegeven beelden heeft de Italiaanse fotograaf nu in een boek gegoten: 'Kate'.
18/09 16u15  Orgel Sint-Rombouts loopt aanzienlijke schade op na waterlekHet monumentale orgel van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen is voorlopig niet meer bespeelbaar. In de toren is een waterleiding van een brandkraan gesprongen en dat heeft voor aanzienlijk schade gezorgd aan het orgel. Daardoor is een concert van vrijdag noodgedwongen afgelast.
18/09 15u45  Jonge moeder krijgt jaar cel voor verwaarlozing van baby, grootmoeder vrijgesprokenDe correctionele rechtbank uit Turnhout heeft een jonge moeder uit Westerlo schuldig bevonden aan de verwaarlozing van haar baby. De twintiger krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden met uitstel.
18/09 15u45  Politie kan gestolen bestelwagen recupereren na achtervolgingDe politiezone ZaRa (Zandhoven en Ranst) heeft zondag een gestolen bestelwagen kunnen recupereren. In de laadruimte zaten verschillende airco’s die nog in de verpakking zaten. Alles was gestolen bij een firma uit Pulle.
18/09 15u45  Be.one dient tien lijsten in voor lokale stembusgangBe.one, de partij van Dyab Abou Jahjah en oud-senator Meryem Kaçar, dingt op 14 oktober met tien lijsten naar de gunsten van de Vlaamse kiezer: zeven voor de gemeenteraadsverkiezingen, één voor de provincieraadsverkiezingen en twee voor de districtsraadsverkiezingen. “Dat is meer dan gehoopt”, geeft Abou Jahjah dinsdag toe. Hijzelf komt niet op omdat hij in Brussel woont en de partij enkele maanden geleden reeds besliste om de lokale verkiezingen in het Brussels gewest links te laten liggen en alle energie te steken in de parlementsverkiezingen van 2019.
18/09 15u45  Afscheid van Antwerpse vioollegende: “Een lieve man, met wie je nooit ruzie kon maken”De vroeger razend populaire violist Walter Van der Smissen is op zijn 91ste overleden. Hij trad na WO II niet alleen op in zijn eigen zaak in de stationsbuurt, maar werkte ook voor de openbare omroep en begeleidde vele internationale vedetten.
18/09 15u30  Fotoboek met nooit eerder vertoonde foto’s van Kate Moss uitgebrachtHet waren de zwart-witfoto's van Mario Sorrenti die ervoor zorgden dat Kate Moss uiteindelijk als model doorbrak met een iconische campagne voor Calvin Klein. Maar het grote publiek kreeg toen niet alles te zien, enkele van die onuitgegeven beelden heeft de Italiaanse fotograaf nu in een boek gegoten: 'Kate'.
18/09 15u30  Ex-leerkracht staat terecht voor aanranding leerlinge (15): slachtoffer moest abortus laten uitvoerenB.V. (40) uit Beerse, een voormalige leerkracht aan de Talentenschool in Turnhout, moest zich dinsdag voor de rechter in Turnhout verantwoorden voor de aanranding van een ex-leerlinge die nog geen zestien jaar was. Het meisje liet in 2007 zelfs een abortus uitvoeren, maar diende pas in 2016 een klacht in. Het Openbaar Ministerie vroeg een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden. 'Ik heb altijd het beste met haar voorgehad', zei de beklaagde.
18/09 15u30  Woonproject specifiek voor mensen met dementie: “We omringen ze met de beste zorgen”In Wijnegem komen volgende week de eerste bewoners naar Schoolstraat 41, een kleinschalig woonzorgproject gericht op echtparen van wie één van de partners kampt met dementie. “We rekenen ook op de bewoners en handelaars in de buurt om deze mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen”, aldus Carol Riské, projectverantwoordelijke van vzw Astor.
18/09 15u15  Goede cijfers voor Velo: “Antwerpenaars hebben het deelfietsensysteem in hun hart gesloten”Het deelfietensysteem Velo zit in Antwerpen vijf jaar na de lancering nog steeds in de lift. Het aantal ritten en abonnementen blijft toenemen. “Velo is intussen goed ingeburgerd”, zegt Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
18/09 15u15  Rookontwikkeling in kinderopvang door oververhit kersenpitkussenIn een kinderopvang op de hoek van de Kerkstraat en de Kaliebaan in Tielen (Kasterlee) is dinsdag rookontwikkeling ontstaan toen een kersenpitkussen oververhit raakte in een microgolfoven.
18/09 15u15  ‘Dulle Griet’ is gerestaureerd, maar komt pas in voorjaar 2019 terug naar AntwerpenNa de restauratie van anderhalf jaar in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) biedt de Dulle Griet van Pieter Bruegel uit het Antwerpse Museum Mayer van den Bergh opnieuw een spectaculaire aanblik. Vandaag werd het opgefriste werk voorgesteld. De originele kleurenpracht is opnieuw zichtbaar en de artistieke kwaliteiten van de kunstenaar komen weer helemaal tot hun recht.
18/09 14u45  Zes weekends hinder op E313 richting Antwerpen wegens werkenVanaf komend weekend gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen vernieuwen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt, waardoor er dus zes weekends hinder voor het verkeer zal zijn. De hinder blijft beperkt tot het innemen van één rijstrook ter hoogte van de werfzone. Tijdens de werken ter hoogte van de brug in Laakdal zal ook de afrit Geel-Oost (nr 24) afgesloten zijn, bericht het AWV.
18/09 14u45  Rammstein en My Dying Bride leggen laatste hand aan nieuw werkTwee bands die er – om verschillende redenen – een tijdje uit zijn geweest, leggen momenteel de hand aan een nieuw album. Bij Rammstein gaat het om het eerste studio-album in tien jaar. Bij My Dying Bride om de eerste plaat na een familiaal drama
18/09 14u45  Wout van Aert bevestigt breuk en bizarre situatie: “Ik heb op dit moment geen team”Veldrijder Wout van Aert heeft eenzijdig zijn contract verbroken bij Sniper Cycling, het bedrijf achter de ploeg Veranda’s Willems-Crelan. Dat bericht stuurde het team vannacht de wereld in en wordt nu ook door de wereldkampioen zelf bevestigt: “Ik heb op dit moment geen team. Hoe mijn regenboogtrui er de komende crossen zal uitzien, is ook voor mij voorlopig een raadsel”, aldus Van Aert bij wielerflits.nl.
18/09 14u45  Koeken Troef moet bedrijf afslanken: “Impact dossier Bart De Pauw blijkt te groot”Koeken Troef heeft beslist om het bedrijf af te slanken en dus met een kleinere bezetting verder te gaan. De huidige ploeg blijft behouden tot na de opnames van het TV-programma Twee Tot De Zesde Macht, maar vanaf eind oktober zullen een aantal medewerkers noodgedwongen worden opgezegd. Hoeveel precies hangt af van het werk dat al dan niet voorhanden is.
18/09 14u45  Twee fietstunnels nodig voor bouw van fietsostrade van Balen naar HerentalsIn de buurt van de Koulaak in Herentals starten dit najaar de voorbereidingen voor de bouw van een tunnel onder de spoorweg. Die tunnel moet deel gaan uitmaken van de fietsostrade tussen Balen en Herentals.
18/09 14u15  Stevige concurrentie voor Tesla: Audi stelt zijn eerste elektrische wagen voorDe Duitse autofabrikant Audi heeft dinsdagochtend zijn eerste volledig elektrische wagen voorgesteld in San Francisco. De e-tron, die overigens bij ons in Vorst wordt gebouwd, is vanaf november verkrijgbaar. Prijskaartje: 82.400 euro.
18/09 14u15  Ikea Wilrijk ontruimd door foutje met branddetectiesysteemDe vestiging van meubelketen Ikea langs de Boomsesteenweg in Wilrijk is dinsdagmiddag kortstondig ontruimd na een technisch probleem met het branddetectiesysteem.
18/09 14u15  Goed nieuws: mensen vinden je leuker dan je denktBang om meteen een eerste indruk na te laten bij nieuwe mensen? Relax, uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat je waarschijnlijk onderschat hoe leuk mensen je vinden na een eerste ontmoeting.
18/09 14u15  Special Olympics neemt extra veiligheidsmaatregelen nadat man stiekem atletes filmdeDe organisatie van de Special Olympics neemt extra maatregelen na het incident waarbij een man stiekem vrouwelijke atleten fotografeerde. Dat zegt de directie van het evenement, dat in 2019 in Beveren en Sint-Niklaas wordt georganiseerd. Alle sportlocaties zullen met camerabewaking uitgerust zijn. Vrijwilligers en politiediensten zullen ook een extra oogje in het zeil houden.
18/09 14u00  Ontdek de parels van Te Boelaer en Boekenberg: vastgoedkoppel organiseert wandelingen in Antwerpse wijkenIedereen kent wel een markant gebouw. De Boerentoren, het ventilatiegebouw van de Waaslandtunnel, de Oudaan… Met wat geluk kennen we ook de architect ervan. Maar weten we ook dat deze kunstenaars van de baksteen prachtige huizen bouwden? Isabel De Laet en Alexander Heeren hebben allebei een passie voor mooie woningen. Die zetten ze in 2014 om in hun vastgoedkantoor Immodôme. Maar hun passie willen ze graag delen en daarom organiseren ze geregeld architectuurwandelingen in alle hoeken van Antwerpen. CittA ging mee op pad in de Te Boelaer- en Boekenbergbuurt.
18/09 13u45  Venstraat nog tot 1 oktober openDe Venstraat in Massenhoven wordt pas op 1 oktober afgesloten, en nog niet onmiddellijk voor de bouw van de nieuwe brug zoals vorige week werd gemeld door de Vlaamse Waterweg.
18/09 13u45  Zangeres Carrie Underwood openhartig over drie miskramenCarrie Underwood (35) heeft in een interview met CBS News bekendgemaakt dat ze in de afgelopen twee jaar drie miskramen heeft gehad. De Amerikaanse countryzangeres is ondertussen wel opnieuw zwanger van een tweede kindje.
18/09 13u45  WK voor sommeliers komt naar Antwerpen: “Om 8 uur beginnen”De Olympische Spelen voor sommeliers komen volgend jaar naar Antwerpen. Om de drie jaar nemen de beste sommeliers uit alle windstreken het op tegen elkaar, om uit te maken wie zich de allerbeste van de wereld mag noemen. Onze stad is dus in 2019 de gaststad, en de organisatie was zo vriendelijk om, ondanks het vroege uur, toch al wat wijn te proeven.
18/09 13u45  Eerstejaars doen meteen nachtje door op campussen Thomas MoreHet nieuwe academiejaar op de hogeschool Thomas More in Turnhout, Geel en ­Vorselaar ging officieel van start. ­Honderden eerstejaars zetten hun eerste stappen in het hoger onderwijs. Dat ging traditiegetrouw gepaard met heel wat ludieke en avontuurlijke activiteiten. Zowel in Geel als in Turnhout brachten studenten de nacht door in een tentje op een pop-upcamping of in een van de slaapzalen. Dankzij allerlei ­optredens duurde de festivalzomer dan toch nog een beetje langer. Na een drukke avond – en wellicht korte nacht – worden de studenten vandaag wel in het ­leslokaal verwacht.
18/09 13u30  Opmerkelijke diefstal: man laat zijn dochtertje in arcadekast kruipen om prijzen te stelenDe politie van Salem, in de Amerikaanse staat New Hampshire, is op zoek naar een man die op opmerkelijke wijze een diefstal pleegde in een winkelcentrum. Hij liet zijn dochtertje vrijdag in een arcadekast kruipen om zo verschillende prijzen in de machine te bemachtigen. Intussen zijn er videobeelden verspreid om de man op te sporen.
18/09 13u30  Violist Walter Van der Smissen overledenDe Antwerpse orkestleider en violist Walter Van der Smissen is overleden op 91-jarige leeftijd. In 2012 werd hij nog gelauwerd in het stadhuis ter ere van zijn 85e verjaardag. De uitvaart vindt dit weekend plaats, in Pius X in Wilrijk.
18/09 13u30  382 studenten in Mechelen op kot, de rest moet uitwijkenDe Thomas More Hogeschool telt dit jaar opnieuw duizenden ­studenten op de verschillende campussen in onze regio, maar niet ­alle studenten wonen in de buurt. Zij gaan dan op kot. In ­Mechelen, Lier en Sint-Katelijne-Waver zijn er 602 kotstudenten.
18/09 13u15  James ontsnapt aan monsterboete bij Spaanse belastingen (en moet “slechts”4 miljoen neertellen)De Colombiaan James Rodriguez moet van de Spaanse belastingdienst niet langer een boete van 11,65 miljoen euro betalen. Dat schrijft de krant El Mundo dinsdag. De 27-jarige speler van Bayern München draait wel nog op voor vier miljoen euro aan “technische” kosten.
18/09 13u15  Groen Hoboken maakt van luchtvervuiling en armoede speerpuntenGroen Hoboken stelt dinsdag haar speerpunten en kandidaten voor de districtsraadsverkiezingen voor. De partij maakt van de strijd tegen luchtvervuiling en armoede een prioriteit, en zet volop in op verkeersveiligheid. Huidig districtsschepen Omar Fathi trekt de lijst.
18/09 13u00  Advocaat van Wout van Aert: “Ernstig incident maakt verdere samenwerking onmogelijk”Wout van Aert heeft zijn contract bij Sniper Cycling – het bedrijf achter Veranda’s Willems-Crelan – met onmiddellijke ingang verbroken en doet dat op basis van ‘dringende reden’. Volgens zijn raadsman Walter Van Steenbrugge heeft zich afgelopen weekend een “ernstig incident voorgedaan, dat elke verdere samenwerking onmogelijk maakt.”
18/09 13u00  Spaanse politie arresteert Belg (21) die 171 km/u rijdt waar hij maar 80 magIn het Spaanse Tarragona heeft de politie een 21-jarige Belg geflitst die 171 kilometer per uur reed in een zone 80. De man werd enkele dagen later opgepakt op de luchthaven van El Prat de Llobregat (Barcelona).
18/09 12u45  Groen wil alternatief voor vernieuwde Antwerp Expo: “Vanuit ruimtelijk oogpunt niet aanvaardbaar”Oppositiepartij Groen ziet de plannen voor de grondige vernieuwing van Antwerp Expo niet zitten. Het stelt dan ook een alternatief voor op het einde van de Scheldekaaien. “De verkeersdruk aan de Tentoonstellingswijk zal enorm toenemen, deze uitbreiding is vanuit ruimtelijk oogpunt niet aanvaardbaar”, aldus gemeenteraadslid Joris Giebens.
18/09 12u30  Garnalenprijs keldert door grote aanvoer: “Ze gaan weg voor drie euro per kilo”Vissers vangen momenteel zoveel garnalen, dat de veilingprijs is gekelderd. Door de warme zomer zit de zee vol.
18/09 12u30  Inbreker frituur betrapt: “Hij lag languit op de stoep, omgeven door curryworsten”Vrijdagochtend werd er een inbraak vastgesteld bij het bekende frituur Frieterij in de Generaal Eisenhowerlei in Borgerhout. Niet leuk voor de uitbaters, maar het verhaal kreeg al snel een positieve en ietwat hilarische wending: een getuige had de dief op ‘heterdaad’ betrapt. De man lag naar verluidt languit en in dronken toestand tussen de gestolen curryworsten op de stoep, voor zijn eigen deur.
18/09 12u30  Tweede Bosman-arrest? Spelersmakelaar klaagt UEFA-regel over “lokaal opgeleide spelers” aanDe rechtbank van koophandel van Brussel heeft dinsdag de laatste stukken ontvangen in het dossier over een klacht tegen de regel van de Europese voetbalbond UEFA over “lokaal opgeleide spelers”. Spelersmakelaar Daniel Striani noemt die regeling “illegaal”. De debatten zijn gesloten, de rechtbank spreekt zich over enkele weken uit.
18/09 12u15  Evaluatie beleid schepen Van Campenhout: meer sport- en culturele evenementen, maar heraanleg Groenplaats sleept aanDe coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld sloot eind 2012 een bestuursakkoord af. Aan het einde van de legislatuur is het moment aangebroken voor een evaluatie. We kijken naar de meest concrete voorstellen. Er staan ook veel engagementen en intenties in het bestuursakkoord, maar die zijn moeilijk te beoordelen. De burgemeester en schepenen krijgen de mogelijkheid om duiding te geven. De heraanleg van de Groenplaats was een van de topprioriteiten van schepen Ludo Van Campenhout (N-VA). Alleen zal de realisatie pas voor de volgende legislatuur zijn. “Mijn grootste frustratie blijft echter de slechte coördinatie van de nutsvoorzieningen”, zegt Van Campenhout.
18/09 12u15  Havenschepen Marc Van Peel: “Een schande! Dit is een actie van mensen die gemiddeld 7.000 euro netto verdienen”In de politiek en de bedrijfswereld wordt fel gereageerd op de staking van de loodsen. Onder anderen Antwerps havenschepen Marc Van Peel (CD&V) heeft geen begrip voor de vakbonden en haalt zwaar uit: “Een schande! Deze actie wordt gevoerd door mensen die gemiddeld 7.000 euro netto per maand verdienen.”
18/09 12u15  Evaluatie beleid schepen Ait Daoud: LEZ en kinderopvang gerealiseerd, maar één zaak zit haar dwarsDe coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld sloot eind 2012 een bestuursakkoord af. Aan het einde van de legislatuur is het moment aangebroken voor een evaluatie. We kijken naar de meest concrete voorstellen. Er staan ook veel engagementen en intenties in het bestuursakkoord, maar die zijn moeilijk te beoordelen. De burgemeester en schepenen krijgen de mogelijkheid om duiding te geven. Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) stond met de invoering van de lage-emissiezone (LEZ) voor een grote uitdaging. Toch is ze vooral blij op het behalen van de Barcelona-norm voor de kinderopvang.
18/09 12u15  Ex-Rode Duivel Yassine El Ghanassy krijgt één jaar effectieve celstrafDe Brugse politierechter heeft Yassine El Ghanassy (28) bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar. Ondanks een rijverbod reed de profvoetballer toch met zijn Porsche. De ex-Rode Duivel kreeg ook een jaar rijverbod en 8.400 euro boete opgelegd.
18/09 12u15  "Sebastian Vettel begeeft het onder de druk in F1-titelstrijd"Sebastian Vettel heeft dit F1-seizoen al enkele steekjes laten vallen die hem momenteel zuur opbreken in de titelstrijd. De Duitser kan volgens Red Bull-ontwerper Adrian Newey erg moeilijk om met de druk die op zijn schouders rust.
18/09 12u15  Politierechter veroordeelt Yassine El Ghanassy tot een jaar effectieve gevangenisstrafDe Brugse politierechter heeft Yassine El Ghanassy (28) bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar. Ondanks een rijverbod reed de profvoetballer toch met zijn Porsche. De ex-Rode Duivel kreeg ook een jaar rijverbod en 8.400 euro boete opgelegd.
18/09 12u15  Philippe De Backer: “Economie, veiligheid op zee en reputatie staan op het spel”Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) is niet te spreken over de staking bij de loodsen en sluiswachters die zorgen voor een blokkering van de Vlaamse havens.
18/09 12u15  DISCUSSIE. Heeft u begrip voor de stakende loodsen?Alle loodsen hebben het werk neergelegd, en dat zorgt voor veel hinder op de Vlaamse waterwegen. Vijftig schepen liggen te wachten om de Antwerpse haven in of uit te varen. Ook aan de sluizen is er veel hinder, zodat zowat het hele Albertkanaal gesloten is. Heeft u begrip voor de stakende ambtenaren?
18/09 12u00  Wilrijk creëert veilige oversteekplaats… voor eekhoornsIn de Kerkeveldstraat in Wilrijk kunnen eekhoorns voortaan dankzij een eekhoornbrug veilig de rijbaan oversteken.
18/09 12u00  Liesbeth Homans nodigt ambtenarenvakbonden uit voor overlegVlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) heeft de ambtenarenvakbonden bij de Vlaamse overheid uitgenodigd voor een overleg op dinsdagmiddag. Dat meldt het kabinet-Homans aan Belga. De N-VA-minister opent daarmee de deur voor vervroegde onderhandelingen over het Vlaams personeelsstatuut.
18/09 11u45  Victoria’s Secret maakt locatie volgende show bekendNa Parijs en Sjanghai kiest Victoria’s Secret opnieuw voor haar thuisbasis: de volgende modeshow van het lingeriemerk zal plaatsvinden in New York City. Wanneer de show precies zal plaatsvinden, is voorlopig nog niet bekend.
18/09 11u45  Serena Williams pent liefdevolle tekst neer voor 'kookboekauteur' Meghan MarkleSerena Williams is een van de beste vriendinnen van Meghan Markle, ook nu die laatste onderdeel van de Britse koninklijke familie is gaan uitmaken. Dat bewees de tennisster met een liefdevolle boodschap aan het adres van de Duchess of Sussex en wel naar aanleiding van een kookboek dat werd uitgebracht waaraan zij heeft meegewerkt.
18/09 11u45  Liesbeth Homans nodigt ambtenarenvakbonden uit voor overleg dinsdagmiddagVlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) heeft de ambtenarenvakbonden bij de Vlaamse overheid uitgenodigd voor een overleg op dinsdagmiddag. Dat meldt het kabinet-Homans aan Belga. De N-VA-minister opent daarmee de deur voor vervroegde onderhandelingen over het Vlaams personeelsstatuut.
18/09 11u15  Stef Wils viert rentree bij Lyra-Lierse met deugddoend gelijkspel: “Er zat grinta in de ploeg”Stef Wils vierde enkele weken na zijn meniscusoperatie zijn rentree in de hoofdmacht van Lyra-Lierse. De routinier hielp de Pallieters mee aan een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen Sint-Lenaarts.
18/09 11u15  Racing Mechelen pakt eerste punt bij titelkandidaat: “Het voelt aan als een overwinning”Het eerste punt is binnen voor RC Mechelen. Dat het werd behaald op het kunstgras van Tienen, mag een verrassing heten, want een pak ploegen zullen daar dit seizoen tegen de lamp lopen.
18/09 11u15  Loodsen staken: driekwart van trafiek Antwerpse haven geblokkeerd, ook grote hinder voor binnenvaartDe vakbonden van de maritieme diensten voeren actie tegen de hervormingsplannen van Vlaams minister voor Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). Alle loodsen hebben het werk neergelegd. Dat zorgt voor veel hinder op de Vlaamse waterwegen. De grootste hinder is voelbaar in de Antwerpse haven, waar al tientallen schepen liggen te wachten. Driekwart van de trafiek is er geblokkeerd.
18/09 11u15  Duffel voelt zich karig beloond met 2 op 9: “Blijven toch wat verweesd achter”FC Duffel slaagde er zondag aan de eigen Rooienberg in om tot twee keer toe een achterstand op te halen tegen Vosselaar, maar een eerste competitiezege bleef uiteindelijk uit.
18/09 11u00  Cappellen zet scheve situatie nog helemaal recht: “We konden voor rust onze ogen amper geloven”Met een veelbelovende prestatie zette Cappellen in Sint-Niklaas een ­­2-0 achterstand nog om in een tot de verbeelding sprekende ­2-5-overwinning. “Ondanks de achterstand hebben we altijd de controle gehouden. Dat heeft geloond”, blikt Dries Willemsen terug.
18/09 11u00  Rupel Boom baalt na onnodig puntenverlies: “Nu zijn we bijna verplicht om in Dender iets te rapen”Bij Rupel Boom had iedereen voor aanvang van het seizoen wellicht getekend voor een vijf op negen als start. Maar na drie wedstrijden kan je alleen maar concluderen dat de Steenbakkers twee punten te weinig hebben gekregen.
18/09 11u00  Jari Breugelmans bezorgt Dessel gelijkspel vanop de stip: “Ik wacht altijd tot de keeper een hoek kiest”Dessel had een vette kluif aan de profs van Seraing, maar was voor rust baas. In de tweede helft slopen er te veel slordigheden in het spel van groen-wit, zodat een 2-2 gelijkspel nog het hoogst haalbare leek.
18/09 11u00  Lorenzo Matarrese kon met Geel nog geen enkel punt pakken: “Ik voel me mee verantwoordelijk”Drie speeldagen ver, staat Geel nog met lege handen. Tegen RWDM incasseerde het vier goals (4-1) en dat zijn er te veel. Dan wordt er al snel gewezen naar de erg jonge kern waarmee Geel dit seizoen aantreedt. “Dat mogen we niet langer als excuus gebruiken, we moeten snel leren”, zegt verdediger Lorenzo Matarrese.
18/09 11u00  Oto’o zit al aan drie assists voor Westerlo: “Na twee moeilijke jaren voel ik me hier echt goed”In de schaduw van topschutter Jens Naessens en balvirtuoos Kurt Abrahams is ook Junior Oto’o aan een uitstekend seizoen bezig. De Gabonees zit dit seizoen al aan drie assists. Dat zijn er drie meer dan in zijn eerste twee seizoenen.
18/09 11u00  Wie Champions League wil kijken, opgelet: vanaf nu twee aanvangsuren en op twee Vlaamse zendersVandaag begint de Champions League, en nieuw ten opzichte van vorig seizoen is dat er nu per avond twee speelmomenten zijn. En vanaf nu worden de wedstrijden ook uitgezonden op twee Vlaamse zenders.
18/09 11u00  Intens meelevende Maradona zorgt bij debuut in Mexico meteen voor eerste zege (en feestje in de kleedkamer)Voetballegende Diego Maradona (57) heeft zijn debuut als nieuwe coach van de Mexicaanse tweedeklasser Dorados de Sinaloa niet gemist. Voor eigen volk in het beruchte Culiacán werd meteen gewonnen, goed voor de eerste zege van het seizoen. Uiteraard vierde een intens meelevende “Pluisje” die zege uitgebreid op het veld én in de kleedkamer.
18/09 11u00  Axel Witsel: “Als spelers naar China willen gaan, moeten ze dat vooral doen”Met Axel Witsel aan boord verwacht Borussia Dortmund op korte termijn weer aan te knopen met grootse daden. Onze 29-jarige landgenoot moet de jonge ploeg ook tegen Club Brugge sturen, want voor de Duitsers is winst in Jan Breydel een must. Dat zegt toch Axel Witsel.
18/09 11u00  Lierse Kempenzonen blijft rustig na tweede puntenverlies in drie matchen: “Zeuren heeft geen zin”Drie competitiematchen heeft Lierse Kempenzonen achter de rug en het verloor nog niet. Maar met 5 op 9 is de oogst wel eerder karig. Toch wil en kan Francesco D’Onofrio niemand iets verwijten. “Tegen Luik was het gewoon zo’n avond dat het niet mocht zijn.”
18/09 11u00  Zo spreek je de naam van Chrissy Teigen juist uitIs het nu ‘Tiegen’ of toch ‘Teigen’? Na jaren van gokken hoe je Chrissy Teigen (32) haar naam juist uitspreekt, brengt het model zelf redding op sociaalnetwerksite Twitter. En dat veroorzaakte een ware schokgolf bij haar vele fans.
18/09 10u45  COMMENTAAR. Dat de fans spreken over de titel, catalogeren we graag onder ‘gezonde Antwerpse arrogantie’We zouden er zelf niet opgekomen zijn om hier vandaag de vraag te formuleren of er méér mogelijk is voor Antwerp dan gewoon Play-off 1 bereiken, of kwalificatie voor Europees voetbal af te dwingen. Maar omdat zo veel supporters ons vragen of ook de titel dit seizoen al mogelijk kan zijn, staan we er toch even bij stil. Sta ons toe te antwoorden met een dooddoener: als Leicester City het in de Engelse Premier League kan, waarom zou Antwerp het dan niet kunnen in de Jupiler Pro League?
18/09 10u30  Vijf redenen waarom Antwerp dit jaar niet wegzakt en Play-off 1 zal spelenAntwerp staat derde. Nieuw is dat niet. Vorig jaar prijkte het, toevallig ook na een thuisoverwinning tegen Zulte Waregem (3-0), op plek drie. Toen duurde dat slechts één speeldag en zakte Antwerp uiteindelijk nog weg naar de achtste plek. Uw krant ziet vijf redenen waarom de Great Old nu wél in de top zes zal blijven staan.
18/09 10u30  Freya Aelbrecht zet volleycarrière voort in JapanFreya Aelbrecht gaat volleyballen in Japan bij Kurobe AquaFairies. Dat heeft het team bekendgemaakt. De 28-jarige Aelbrecht komt over van het Italiaanse Pesaro.
18/09 10u30  Zuhal Demir tegen oprichting van Islamschool in Genk: “Nachtmerrie voor Turkse vrouwen”Milli Görüs, een Turks-islamitische vereniging, heeft een gebouw gekocht in Genk waar het een islamitische school wil opstarten. Maar staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) verzet zich fel tegen de oprichting ervan. Veiligheidsminister Jan Jambon laat een onderzoek starten.
18/09 10u30  Presentatrice Frances Lefebure: “De dood van mijn moeder was een zware klap”Van ons land een mooiere plaats maken. Dat wil presentatrice Frances Lefebure (30) verwezenlijken in haar nieuwe programma ‘Make Belgium Great Again’. Ze hoopt mensen gelukkiger te maken en een happy end te bezorgen. Al heeft ze ook zelf haar portie tegenslag gehad in het leven.
18/09 10u30  Ophefmakende video Jan Fabre opnieuw te zien op expo in OudenaardeHet videokunstwerk “I am a mistake because I am a better kisser than Gustav Klimt” van Jan Fabre zal vanaf dinsdag weer te zien zijn op Charivari, een expositie die aansluit bij de Adriaan Brouwerherdenking in Oudenaarde. Dat kondigt curator Jan Hoet Junior aan in een persbericht.
18/09 10u30  Van snoepjesroze tot regenboogjurk, dit waren de opvallendste outfits op de Emmy'sIn het Nokia Theatre in Los Angeles werden afgelopen nacht de Emmy's uitgereikt, beter bekend als de Oscars van de televisiewereld. En het werd al snel duidelijk dat heel wat actrices hun kleurrijkste outfit hadden aangetrokken. Hoewel er hier en daar een wit of zwart ensemble opdook, waren voor de rest alle kleuren van de regenboog te zien en zelfs een regenboogjurk.
18/09 10u15  Héérlijk nazomeren: genieten met temperaturen tot 27 gradenHet wordt dinsdag eerst zonnig, maar over de westelijke landshelft neemt de bewolking stilaan toe. Het blijft warm voor de tijd van het jaar met maxima rond 21 graden aan zee en van 23 tot 27 graden elders, meldt het KMI.
18/09 10u15  De bloedhete zomer eist zijn tol: onze frieten zijn kleiner door magere oogstDoordat er de voorbije maanden weinig neerslag is gevallen in België, ligt de aardappeloogst zo’n kwart lager dan normaal. De aardappelen zijn ook kleiner en dus zullen we kleinere frietjes eten. Dat wordt dinsdag bevestigd door Pierre Lebrun van de Waalse federatie van aardappeltelers (Fiwap) in de kranten van Sudpresse.
18/09 10u15  Véronique De Kock voor 17.000 euro opgelichtVoormalig Miss België Véronique De Kock eist voor de Hasseltse rechtbank 17.000 euro van een Italiaans koppel dat handtassen van haar verduisterde.
18/09 10u15  Severien loopt minder hard van stapel dan boer Jeroen: “Ik vroeg mij af wat er met hem scheelde”Het is nu al hét beeld van het nieuwe seizoen van ‘Boer Zkt. Vrouw’: boer Jeroen die helemaal ondersteboven is van de verschijning van kandidate Severien. Hij was meteen halsoverkop verliefd. Maar Severien zelf loopt iets minder hard van stapel, vertelt ze in Dag Allemaal.
18/09 10u15  Snelheidsduivel tegen 91 kilometer per uur door zone 30 binnenstadEen bestuurder is maandagavond door de politie betrapt toen hij tegen een snelheid van 91 kilometer per uur door de Mechelse binnenstad reed. De snelheidsduivel, die al gekend is voor eerdere overtredingen, weigerde te stoppen.
18/09 10u00  Hanne Decoutere opnieuw aan het trainen voor dansprogramma: “Ik voel mij een slechte moeder”Eerder dit jaar belandde ze nog op de operatietafel met een scheurtje in de meniscus. Intussen is Hanne Decoutere (38), nieuwsanker van ‘Het Journaal’, weer volop aan het trainen voor het programma ‘Hanne Danst’. “Maar de impact op mijn gezinsleven is gigantisch”, zegt ze dinsdag aan Story.
18/09 09u45  Ariana Grande last rustpauze inGeen Ariana Grande (25) te bespeuren op de uitreiking van de prestigieuze Emmy Awards. De zangeres last volgens het Amerikaanse blad ‘People’ een rustpauze in om meer tijd door te brengen met haar verloofde en familie.
18/09 09u45  Afbraak in Muntstraat opnieuw stilgelegdDe stad Mechelen heeft opnieuw een ­stakingsbevel aangetekend voor een werf in de Muntstraat. Daar is recent de afbraak gestart van een kantoorgebouw.
18/09 09u45  Mathew Hayman, de Australische boeman van Tom Boonen in Roubaix, neemt “moeilijke” beslissingOp 10 april 2016 fietste Mathew Hayman zich in de wielergeschiedenis: de Australiër trad toen na jarenlang prachtwerk “in dienst van” voor één keer uit de schaduw en won Parijs-Roubaix voor topfavoriet Tom Boonen. Nu neemt de 40-jarige Hayman een drastische beslissing: ook hij stopt met koersen. Tour Down Under zal in januari zijn laatste wedstrijd zijn.
18/09 09u15  Mathew Hayman, de Australische boeman van Tom Boonen in Roubaix, neemt drastische beslissingOp 10 april 2016 fietste Mathew Hayman zich in de wielergeschiedenis: de Australiër trad toen na jarenlang prachtwerk “in dienst van” voor één keer uit de schaduw en won Parijs-Roubaix voor topfavoriet Tom Boonen. Nu neemt de 40-jarige Hayman een drastische beslissing: ook hij stopt met koersen. Tour Down Under zal in januari zijn laatste wedstrijd zijn.
18/09 09u15  Stad verkoopt rookmelders: "Jaarlijks sterven gemiddeld 60 mensen door woningbrand"In het Huis van de Mechelaar kunt u vanaf deze week rookmelders kopen voor 9 euro. Wie er drie koopt, betaalt 25 euro.
18/09 09u15  Loodsen staken: driekwart van trafiek Antwerpse haven geblokkeerd, ook geen binnenvaartDe vakbonden van de maritieme diensten voeren actie tegen de hervormingsplannen van Vlaams minister voor Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). Alle loodsen hebben het werk neergelegd, al zeker acht sluizen zijn geblokkeerd. Dat zorgt voor veel hinder op de Vlaamse waterwegen. De grootste hinder is voelbaar in de Antwerpse haven, waar al 40 schepen liggen te wachten. Driekwart van de trafiek is er geblokkeerd.
18/09 08u45  Riccardo Tisci pakt uit met flinke dosis sexappeal bij debuut voor BurberryEen half jaar nadat Burberry bekendmaakte dat Riccardo Tisci voortaan zijn stempel mocht drukken op het Britse luxelabel, mocht de sterontwerper die zijn strepen verdiende bij Givenchy zijn eerste collectie voorstellen in Londen. De trenchcoat en de ruiten mochten aanblijven, maar kregen wel een stevige dosis sexappeal. Opvallend: geen beroemdheden op de eerste rij, wel eentje op de catwalk. Kendall Jenner gaf dit jaar verstek voor de modeweek in New York, maar liep voor Tisci’s debuut wel graag een rondje op de catwalk.
18/09 08u45  Loodsen staken: driekwart van trafiek Antwerpse haven geblokkeerd, al 40 schepen wachtenDe vakbonden van de maritieme diensten voeren actie tegen de hervormingsplannen van Vlaams minister voor Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). Alle loodsen hebben het werk neergelegd, al zeker acht sluizen zijn geblokkeerd. Dat zorgt voor veel hinder op de Vlaamse waterwegen. De grootste hinder is voelbaar in de Antwerpse haven, waar al 40 schepen liggen te wachten. Driekwart van de trafiek is er geblokkeerd.
18/09 07u45  Garnalenprijs keldert door grote aanvoer: “Consument zal dit merken”Vissers vangen momenteel zoveel garnalen, dat de veilingprijs is gekelderd. Door de warme zomer zit de zee vol.
18/09 07u45  Loodsen staken: driekwart van trafiek Antwerpse haven geblokkeerd, 32 schepen wachtenDe Belgische loodsen zijn maandagavond om 19 uur gestart met een staking. In de Antwerpse haven is de hinder het grootst. Er liggen nu 32 grote schepen te wachten op beloodsing. Driekwart van de trafiek is geblokkeerd. Vanaf vandaag wordt ook de binnenvaart gehinderd.
18/09 07u30  Loodsen in Antwerpse haven staken: driekwart van trafiek geblokkeerd, 32 schepen wachtenDe loodsen in de Antwerpse haven zijn maandagavond om 19 uur gestart met een staking. Er liggen nu 32 grote schepen tevergeefs te wachten op beloodsing. Driekwart van de trafiek is geblokkeerd. Vanaf vandaag wordt ook de binnenvaart gehinderd en zou de staking kunnen uitbreiden naar de haven van Zeebrugge.
18/09 07u15  Zo vind je de juiste schoen voor onder je rokJe benen verlengen of je curves in de kijker zetten, met een rok kan het allemaal. Maar wat met je schoenenkeuze? Zo vind je de juiste schoen voor onder je rok!
18/09 07u00  Bedankingsspeech wordt plots aanzoek: dit waren de Emmy AwardsIn Los Angeles zijn vannacht voor de 70ste keer de Emmy Awards uitgereikt, de belangrijkste tv-prijzen. Naast gouden beeldjes vielen er ook verlovingsringen te rapen.
18/09 06u45  Moeilijke keuzes in ‘Boer zkt Vrouw’: ontdek hier welke vrouwen mee mogen naar de boerderijKeuze hebben uit een resem sympathieke vrouwen: welke man droomt er niet van? Toch was de opdracht in ‘Boer zkt Vrouw’ niet voor elke boer even gemakkelijk, zo bleek in de aflevering van maandagavond. Uit vijf leuke dames moesten ze er drie kiezen die mee mogen naar hun boerderij.
18/09 03u15  Trouwe partijsoldaat (71) verrast: “Na vijftig jaar CD&V kom ik nu op met eenmanslijst”Gemeenteraadslid René Willems (71) komt op 14 oktober niet meer op voor de CD&V, de partij waar hij al een halve eeuw voor actief is. De politicus uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) start met A&B (Anders & Beter), een eenmanspartij.
18/09 03u15  STANDPUNT. Theo Francken dweilt met de kraan openDe Dienst Vreemdelingenzaken heeft zo’n 150 uitgeprocedeerde asielzoekers vrijgelaten uit de gesloten opvangcentra van Steenokkerzeel, Merksplas en Brugge, om plaats te maken voor transmigranten.
18/09 03u15  Theo Francken verweert zich na vrijlating van 32 illegale criminelen uit gesloten centra: “Ik ben geen rechter”Er zijn niet één, maar 32 uitgeprocedeerde buitenlanders met een crimineel verleden vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Ondanks de felle kritiek van oppositie én meerderheid verdedigt Theo Francken (N-VA) zijn beslissing om veroordeelde criminelen vrij te laten. “Gesloten centra zijn geen gevangenissen.”
18/09 03u15  Fietsersbond doorprikt goednieuwsshow: 20 gewonde fietsers per dag, “maar doe dat gerust maal 3”Elke dag raken twintig fietsers gewond bij een verkeersongeval in Vlaanderen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, waarschuwt de Fietsersbond. “Doe dat cijfer gerust maal drie, want de politie wordt er bij de meeste fietsongelukken niet bijgehaald.”
18/09 03u15  Gerecht: “Jean-Pierre Van Rossem heeft geen euro op zak, maar toch leidt hij een luxeleven”Ex-beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem (73) moet eind volgende week opnieuw voor de rechter verschijnen. Nog maar eens op verdenking van financieel gesjoemel. Zelf beweert hij dat hij financieel totaal aan de grond zit, maar het gerecht vermoedt dat Van Rossem in Zwitserland een verborgen spaarpot heeft. Waarmee hij zich luxereizen en dure juwelen voor zijn vriendinnen kan permitteren.
18/09 03u15  Eva Daeleman: “Mijn eerste orgasme kreeg ik pas op mijn 25ste”Het zijn meteen twee taboes van formaat die sneuvelen in het nieuwe boek van Eva Daeleman (28). De voormalige presentatrice vertelt daarin hoe ze al 25 was toen ze haar eerste orgasme kreeg. En hoe ze op haar eentje tot dat hoogtepunt kwam, dankzij een healer die haar had aangeraden te masturberen. Niet de meest evidente onderwerpen. “Maar wel zo nodig dat ze bespreekbaar zijn”, zegt Goedele Liekens. “Ik ben blij dat Eva dat lef heeft.”
18/09 03u15  Vernieuwde Antwerp Expo breidt uit met plein en hotelAntwerp Expo wordt grondig verbouwd. Uitbater Easyfairs heeft plannen voor een hotel op de Jan Van Rijswijcklaan en delen van het oude gebouw moeten plaatsmaken voor een plein. De uitbreiding van het complex gebeurt vooral achteraan.
18/09 03u15  PVDA wil discriminatie opsporenPVDA Antwerpen pleit voor het invoeren van een praktijktest om discriminatie, in de eerste plaats op de woon- en arbeidsmarkt, tegen te gaan. Ook het hoofddoekenverbod moet volgens de partij worden opgegeven, zowel in het onderwijs als in de stadsdiensten.
18/09 03u15  Tuinbedrijf en vzw strijden om wat nog rest van ‘Bruegel-kasteel’ Jan VleminckTuinbedrijf Avantgarden wil er zijn hoofdkwartier vestigen en de vzw In-Park heeft een sociale invulling voor ogen, ten voordele van mensen met een beperking. Het voortbestaan van de Jan Vlemincktoren in Wijnegem mag dan wel verzekerd zijn, de toekomstige ‘bewoners’ zijn nog altijd niet gekend.
18/09 03u15  De beste cowboy ter wereld is zowaar een KempenaarGoud op de Wereldruiterspelen in Amerika, de heimat van de cowboys. De prestatie afgelopen weekend van Bernard Fonck (45) uit Herentals doet zelfs Amerikaanse cowboys met verstomming slaan. “Ik heb geschiedenis geschreven”, beseft de Belg. Uitgerekend in het hol van de leeuw. “Ik ben zó blij dat ik de Amerikanen heb geklopt.”
18/09 03u15  Buren krijgen info over toekomstplan Aldi-siteHet gemeentebestuur heeft toelichting gegeven bij de toekomstplannen voor het binnengebied tussen de Stationsstraat en de Oude Mechelbaan aan de voormalige vestiging van Aldi.
18/09 03u15  Zeecontainers op zoek naar vleugje creativiteitKamp C in Westerlo wil bedrijven en scholen uitdagen om te experimenteren met nieuwe bouwtechnieken. Daarvoor stelt het autonoom provinciebedrijf veertien lege zeecontainers ter beschikking.
18/09 03u15  Hoogstraten Leeft moet kandidaat vervangenHet indienen van de kieslijsten liep voor Hoogstraten Leeft zaterdag iets anders dan verwacht. De Nederlandse Ineke Koopmann, die op plaats 10 stond, bleek zich wettelijk geen kandidaat te kunnen stellen.
18/09 03u15  N-VA Ravels wil riolering in landelijke straten: “Uitwerpselen drijven er nog door de sloten”Veiligheid, betaalbaar wonen in eigen streek en eerlijke politiek. Dat zijn de speerpunten van oppositiepartij N-VA in Ravels voor de lokale verkiezingen. Partijvoorzitter Gert Laurijssen is de lijsttrekker.
18/09 03u15  Den Uyt trekt de stop er in stijl uitDe Molse Sportdienst organiseert in de weken voor het slopen van het overdekte zwembad nog enkele leuke activiteiten onder de noemer ‘De stop eruit!’ Op 1 november gaat het oude zwembadgebouw definitief dicht.
18/09 03u15  Open brief naar ministers: “Rondetafelgesprek over Rubi op sinterklaasdag”Gesterkt door de steunbrief die hij eind vorige maand van koningin Mathilde ontving, heeft Gert Broeckx minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) uit-genodigd voor een rondetafel-gesprek op 6 december rond zijn ontvoerde dochter Rubi (5).
18/09 03u15  “Groene drukkingsgroepen blijven broodnodig”Met de opening van een gelegenheidscafé en een groene winkel in de kapel van het Don Bosco Jongenstehuis in de Broechemsesteenweg in Vremde, gevolgd door een natuurwandeling in de Molenbeekvallei, wil Natuurpunt Land van Reyen op 23 september haar 25-jarig bestaan in de kijker zetten.
18/09 03u15  Vliegende geit maakt schoolomgeving veiligerAan basisschool De Appelboom in de Pastoor Peetersstraat in Branst (Bornem) staat de komende weken een proefopstelling met aanpasbare elementen. Die doen niet alleen dienst als verkeersremmer, maar ook als zitbanken, fietsenrek en een sjoelbak.
18/09 03u15  Blue-bikes hebben succesSinds juli staan er aan het station van Heide twaalf Blue-bikes. Dat zijn uitleenfietsen die je tot drie dagen lang kan gebruiken voor een kleine vergoeding.
18/09 03u15  AED-toestel redt eerste mensenlevenDe automatische externe defibrillator (AED) aan het Louis De Winterstadion in Brasschaat heeft het leven van een 48-jarige man uit Kapellen gered. De feiten speelden zich vorige week af, maar raakten gisteren pas bekend.
18/09 02u15  De beste cowboy ter wereld is zowaar een KempenaarGoud op de Wereldruiterspelen in de Verenigde Staten, de heimat van de cowboys. De prestatie afgelopen weekend van Bernard Fonck (45) uit Herentals doet zelfs Amerikaanse cowboys met verstomming slaan. “Ik heb geschiedenis geschreven”, beseft de Belg. Uitgerekend in het hol van de leeuw. “Ik ben zó blij dat ik de Amerikanen heb geklopt.”
18/09 01u15  Wout van Aert verbreekt met onmiddellijke ingang contract met team Nick NuyensDe kogel is door de kerk: Wout van Aert heeft éénzijdig het contract met Sniper Cycling verbroken. Dat is de structuur achter Veranda’s Willems - Crelan, het team van ploegmanager Nick Nuyens. Hiermee lijkt de weg naar LottoNL-Jumbo helemaal open te liggen.
18/09 01u15  Fietsster (47) overlijdt na aanrijding op ‘felrood kruispunt’In het centrum van Arendonk is maandagmiddag een verkeersongeval met dodelijke afloop gebeurd. Carry Segers werd op haar fiets aangereden door een auto die uit een zijstraat kwam. De fietsstrook op het kruispunt werd vorige maand nog felrood geschilderd na eerdere ongevallen met zwaargewonden.
18/09 01u15  Werken Kroonstraat: “Bewoners zijn de dupe van politiek spel van districtsbestuur”De langverwachte werken in de Kroonstraat, waarbij in een eerste fase het stuk tussen de Plantin en Moretuslei en de Van Daelstraat wordt aangepakt, starten volgende maandag. N-VA Borgerhout verwijt het districtsbestuur de straat niet volgens de goedgekeurde plannen opnieuw aan te leggen.
18/09 01u15  Café en dorpscinema Rex verkocht: “Wij hebben vaders wens zo lang mogelijk volgehouden”Wie nog een pintje wil drinken, moet tegenwoordig goed zoeken. Meer en meer dorpscafés sluiten. In Zandhoven is café Ciné Rex verkocht. De kroeg blijft wel nog enkele maanden open. In Halle sluit café Hallywood en De Schuur in Oelegem ging ook net dicht.
18/09 01u15  Brasserie wordt opleidingscentrum voor mensen met een arbeidsachterstandBrasserie Veldekenshof heropent woensdag na een grondige verbouwing. Turnhout kocht de brasserie-cremerie om er mensen die langdurig werkloos zijn, weer aan de slag te krijgen. Maar wat de klanten zich vooral afvragen: smaakt het ijs nog hetzelfde?
18/09 01u15  Eigenaars slaan handen in elkaar voor opvallend cohousingprojectArchitect Bart Dejongh ontwerpt een cohousingproject in het centrum van de stad, dat bijna veertig woningen telt en waarin hij voor de materiaalkeuze de ecologische kaart trekt. Het is niet het eerste, wel het grootste cohousingproject dat in Turnhout is gepland.
18/09 01u15  Hovenaar stopt na 25 jaar als IT’er en opent fietsenwinkel, de zesde al in het centrumStefan Dillen (52) uit Hove opende in de Sint-Benedictusstraat in Mortsel zijn eigen fietswinkel: De Kopman. Het lijkt alvast een bloeiende sector te zijn in de stad, want de zaak van Stefan is ondertussen de zesde fietsenhandel in het centrum.
18/09 01u15  Beertjes op voetpad wijzen foutparkeerders terechtOudervereniging De Basis organiseert in de Stationsstraat in Duffel deze week een opmerkelijke bewustmakings-campagne rond verkeers-veiligheid aan de schoolpoort.
18/09 01u15  Domein Roosendael: van afgesloten klooster tot gastvrij domeinDomein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver stond tijdens Open Monumentendag nog volop in de kijker. Wat eens een mysterieus klooster was, volledig afgesloten van de buitenwereld, is nu een populair en gastvrij domein.
18/09 01u15  Bekende huisarts verliest de strijd tegen kankerDe bekende en gewaardeerde huisarts Evelyne Vanderschueren is overleden aan de gevolgen van kanker. Ze werd slechts 48 jaar.
18/09 01u15  Roma-benefiet uitgesteld “om problemen te voorkomen”Imer Kajtazi, de organisator van het benefiet voor een nieuw Romacentrum, heeft beslist om het evenement op 28 en 29 september naar een voorlopig onbekende datum uit te stellen. Dat gebeurde na overleg met de politie en de burgemeester.
18/09 01u15  “Té zwaar vervoer zet heel het centrum vast”De dorpskern van Sint-Pauwels krijgt al een paar weken af te rekenen met meer zwaar vervoer dan normaal. Dat rijdt op en af naar een bouwwerf in de buurt en zorgt op drukke momenten voor een verkeersinfarct. Omwonenden vragen maatregelen.
18/09 01u15  Blauwalgen verhinderen vlottentochtDe vlotten mogen op stal blijven, want de geplande vlottenrace op 23 september gaat niet door. Boosdoener is de blauwalg, die in het Kempisch kanaal nog steeds huist. Er wordt naar een nieuwe datum gezocht, in 2019.
18/09 01u00  De grootste pompoen wint prijs op boerenmarktDe Broechemse Landelijke Gilde organiseert een boerenmarkt op zondag 23 september. Dat gebeurt op het Gemeenteplein.
18/09 00u15  Hove kent succesvol PlantjesweekendHet Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker mag in Hove als een groot succes beschouwd worden. De vrijwilligers konden meer dan 700 plantjes aan de man brengen door op negen verschillende plaatsen te staan.
18/09 00u15  Op dieventoer om schulden aan vrienden af te betalenGebukt onder financiële problemen en druk van vrienden om zijn schulden af te betalen, brak een dertiger uit Mechelen in bij een restaurant om de kassa te plunderen. Dat leverde hem 150 euro op, maar nu hangt hem twee jaar cel boven het hoofd.
18/09 00u15  Dertiger staat terecht voor zware klappen en bedreigingJoeri J. (31) uit Lommel stond ­terecht omdat hij in maart 2016 een uitbater van een fitnesszaak in Mol tijdens een strafexpeditie zwaar zou hebben toegetakeld en bedreigd.
17/09 23u15  Erik Van Looy laat zijn lange haren knippen in Gert Late NightErik Van Looy is bijna klaar voor een nieuw seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. In Gert Late Night kwam hij praten over de jury, de kandidaten en zijn lange lokken. Gert & James besloten om daar verandering in te brengen met een knipbeurt op de Evanna.
17/09 23u00  Antwerpse investeerder koopt kleinste cafeetje van MechelenEen Antwerpse investeerder is de nieuwe eigenaar van de panden van cafés De Borrel Babbel en de Floeren Aap in de binnenstad van Mechelen. Tijdens de tweede zitdag van een openbare verkoop heeft hij met 141.000 euro het hoogste bod uitgebracht.
17/09 23u00  Theo Francken: “32 vrijgelaten sans-papiers waren bekend voor verstoring van openbare orde”Er zijn vorige week 202 mensen zonder papieren vrijgelaten uit gesloten centra om plaats te maken voor transmigranten, van wie er 32 gekend waren voor openbare orde en veroordeeld zijn door een rechter. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) maandagavond bekendgemaakt in Terzake op Canvas. Vrijdag zal hij binnen de regering voorstellen om op korte termijn, tegen volgende zomer, er een nieuw centrum bij te krijgen.
17/09 23u00  Stadswandelingen zijn voortaan ook dementievriendelijkMechelen heeft maandag twee stadswandelingen gelanceerd die aangepast zijn voor mensen met dementie. Philip Stenhouse (58), die zelf aan jongdementie lijdt, heeft ze uitgetest. Hij is enthousiast over het initiatief.
17/09 22u45  Serie A - kersvers Rode Duivel gaat met Atalanta de boot in bij revelatie SPALKersvers Rode Duivel Timothy Castagne is tijdens de afsluiter van de vierde speeldag in de Serie A met Atalanta Bergamo met 2-0 onderuitgegaan bij SPAL.
17/09 22u45  Verkeerschaos door gekantelde vrachtwagen: “Ach, zo heb ik het centrum van Oud-Turnhout ook eens gezien”Een ongeval met een vrachtwagen op de E34 heeft maandagnamiddag voor heel wat verkeershinder gezorgd in Oud-Turnhout en omgeving. De omleiding verliep via het centrum van Oud-Turnhout naar de ring in Turnhout.
17/09 22u30  Erik van Looy maakt de jury van ‘De Slimste Mens’ bekendHalf oktober begint de zoektocht naar ‘De Slimste Mens ter Wereld’ weer. Dan gaat het zestiende seizoen van de razend populaire quiz van start op VIER. Dit keer zonder Philippe Geubels in de jury, maar zijn vervangers mogen er zijn. Presentator Erik van Looy maakte bij ‘Gert Late Night’ de twaalf juryleden bekend. Herman Brusselmans maakt zijn comeback. Barbara Sarafian, die vorig seizoen deelnam als kandidaat, maakt haar debuut als jurylid.
17/09 22u30  Maria Sharapova zet een punt achter haar seizoenMaria Sharapova (WTA 24) zal dit kalenderjaar niet meer in competitie uitkomen. Dat deelde de voorzitter van de Russische tennisfederatie mee aan het Russische persagentschap TASS. Sharapova geeft zo forfait voor de toernooien van Peking, Tianjin en Moskou.
17/09 22u30  Te weinig handtekeningen voor districtslijsten van Be.One en D-SADe districtslijsten van Be.One in Borgerhout, Berchem, Hoboken en Antwerpen, en de lijst van D-SA in Borgerhout zijn afgewezen door het hoofdbureau voor de verkiezingen. Ze konden geen 100 handtekeningen voorleggen.
17/09 22u15  Barcelona selecteert Vermaelen niet voor CL-opener tegen PSVFC Barcelona rekent dinsdagavond (18u55) voor het duel op de eerste speeldag van de Champions League tegen PSV opnieuw niet op Thomas Vermaelen.
17/09 22u15  Piet den Boer door vergetelheid geen kandidaat op stadslijstDoor een administratieve vergetelheid kan ex-KV Mechelen-speler Piet den Boer geen kandidaat zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Normaal zou hij als onafhankelijke opkomen voor de stadslijst Vld-Groen-m+ van burgemeester Bart Somers.
17/09 21u30  Loodsen in Antwerpse haven zijn gestart met staking ‘van onbepaalde duur’De loodsen in de Antwerpse haven zijn maandagavond om 19 uur gestart met een staking. Tegen 21 uur lagen er al minstens drie grote schepen tevergeefs te wachten op beloodsing. Vanaf dinsdag staken ook de binnenschippers en andere ambtenaren uit de maritieme sector.
17/09 21u15  Politie moet ingrijpen bij inbeslagname van auto door deurwaarderDe Antwerpse politie is maandagmiddag massaal ter plaatse moeten komen bij een incident in de Heer van Bergenstraat op Linkeroever. Toen een deurwaarder een personenwagen, waarop bewarend beslag was gelegd, wilde laten wegtakelen, ging de eigenaar van de wagen volledig door het lint.
17/09 21u00  Aanrijding tussen tram en Flixbus aan Koningin AstridpleinAan het Koningin Astridplein heeft een Flixbus een tram aangereden. Beide voertuigen stonden volgens de trambestuurder samen aan het rode licht en vertrokken naast elkaar. De bus reed vervolgens tegen de tram. Door het ongeval was er plaatselijk verkeershinder. Er raakte niemand gewond en de schade viel goed mee, zo meldt De Lijn. Een half uur na de aanrijding werd alles terug vrijgegeven.
17/09 20u45  Canadese politie geeft beelden vrij van man die beschuldigd wordt van moord op Belgische toeristeDe Canadese politie heeft beelden verspreid van de man die beschuldigd wordt van de moord op de Belgische toeriste Amélie Sakkalis (28). Het gaat om een 27-jarige Canadees.
17/09 20u45  Meer dan honderd Smaakmeesters op culinair stadsfestival“Het culinaire stadsfestival Smaakmeesters brengt mensen naar de Antwerpse restaurants”, zegt schepen Koen Kennis van Toerisme. In het startweekend van 6 en 7 oktober lokken de chef-koks hen met kookdemo’s, aparte markten, culinaire wandelingen en proevertjes.
17/09 20u45  Verkeershinder na aanrijding tussen tram en Flixbus aan Koningin AstridpleinAan het Koningin Astridplein heeft een Flixbus een tram aangereden. Beide voertuigen stonden volgens de trambestuurder samen aan het rode licht en vertrokken naast elkaar. De bus reed vervolgens tegen de tram. Door het ongeval is er plaatselijk verkeershinder.
17/09 20u15  Belgische topbelofte breekt sleutelbeen op drie plaatsenBrute pech voor Alfdan De Decker. De spurter van het U23-team van Lotto-Soudal brak afgelopen zaterdag bij een val in de Nederlandse Olympia’s Ronde zijn sleutelbeen op drie plaatsen. Zijn seizoen zit erop.
17/09 20u00  Ludwig De Winter wint kermiskoers in VianeLudwig De Winter (WB-Aquaprotect-Veranclassic) heeft maandag de kermiskoers in het Oost-Vlaamse Viane, nabij Geraardsbergen, gewonnen.
17/09 20u00  Reporter ontsnapt op het nippertje aan vallende brokstukken van appartement tijdens doortocht tyfoonHet was zondagnamiddag serieus schrikken voor deze televisiejournalist in de Chinese miljoenenstad Shenzhen. Op het moment dat de man verslag wilde uitbrengen over de supertyfoon Mangkhut, kwamen plots enkele stukken van een nabijgelegen appartementsgebouw los door de harde windstoten. Ze vielen amper enkele meters achter de journalist.
17/09 20u00  Vreemd: Alderweireld niet mee met Tottenham naar Milaan voor CL-wedstrijd tegen InterVerrassing bij Tottenham: coach Mauricio Pochettino laat zowel Toby Alderweireld als Kieran Trippier in London voor de CL-wedstrijd van dinsdagavond in en tegen Inter Milaan.
17/09 19u45  E34 richting Antwerpen na zes uur weer vrij na ongeval met vrachtwagenOp de E34 richting Antwerp gebeurde maandagmiddag ter hoogte van Oud-Turnhout een ongeval met een vrachtwagen. De hinder hield een hele middag aan door de takel- en opruimwerken. Rond 19u30 werd de snelweg weer volledig vrijgegeven.
17/09 19u45  Portugal rekent op oud-wereldkampioen voor titelstrijd in OostenrijkDe Portugese bondscoach José Poeira heeft maandag zijn vierkoppige selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbrück (30 september). Kopman van de Portugezen is Rui Costa, de wereldkampioen van 2013 in Firenze.
17/09 19u45  “Spijtig dat ‘de meerderheid breken’ ook al een programmapunt wordt”Nergens anders in Vlaanderen dan in het kieskanton Zandhoven scoorde N-VA bij de afgelopen verkiezingen zo sterk. Alleen in de gemeente Zandhoven zelf hield het CD&V-bastion stand. Burgemeester Luc Van Hove wil zijn absolute meerderheid zelfs nog vergroten.
17/09 19u15  Aantal fietsvergoedingen het hoogst in provincie AntwerpenSteeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
17/09 19u15  Treinbegeleiders vragen solidariteit passagiers na recente incidentenNa de recente incidenten waarbij ze het slachtoffer werden van aanvallen op de trein, vragen de treinbegeleiders de steun van de passagiers. Dat zal woensdag gebeuren met een symbolische actie, zo meldt het onlangs opgerichte collectief “Stop agressie” van de treinbegeleiders.
17/09 19u15  Guapa laat Miss België paraderen onder plafondschilderij van Heilige GeestOm haar vijfde verjaardag te vieren, organiseerde boetiek Guapa een modeshow in de kapel van het administratief centrum in Sint-Antonius (Zoersel). Het was de eerste keer dat een catwalk werd opgebouwd in de ontwijde kapel van het Bethaniënhuis.
17/09 19u00  E34 richting Antwerpen nog gedeeltelijk versperd na ongeval met vrachtwagenOp de E34 richting Antwerp gebeurde maandagmiddag ter hoogte van Oud-Turnhout een ongeval met een vrachtwagen. De hinder hield een hele middag aan door de takel- en opruimwerken. Iets voor 19u werd de snelweg weer vrijgegeven, enkel de rechterrijstrook is er nog versperd.
17/09 18u45  INTERVIEW. Peter Mertens: “Met die hoge woonprijzen jagen we mensen de stad uit”Armoedebestrijding, dat is voor Peter Mertens prioriteit nummer 1 in deze campagne. Én betaalbaar wonen. “In Wenen wordt 60% van de woningmarkt gecontroleerd door het stadsbestuur. En Wenen scoort in alle rankings zeer hoog als een leefbare stad. Waarom zou het Antwerps stadsbestuur het woningaanbod niet beter kunnen aansturen in plaats van alles aan projectontwikkelaars over te laten? We zijn een grote groep mensen uit de stad aan het wegjagen met die hoge woningprijzen.” Mertens maakt zich sterk dat zijn partij het betaalbaar wonen in Antwerpen op de kaart heeft gezet.
17/09 18u30  E34 richting Antwerpen nog steeds volledig versperd na ongeval met vrachtwagenDe E34 richting Antwerpen is maandagmiddag ter hoogte van Oud-Turnhout volledig versperd na een ongeval met een vrachtwagen. De hinder duurt al meer dan vier uur. De takelwerken zijn wel bezig, dus mogelijk is rond 19 uur de weg weer (gedeeltelijk) vrij.
17/09 18u30  Red Dragons walsen over Dominicaanse Republiek in overbodige poulewedstrijdDe Belgische volleybalmannen hebben hun vijfde en laatste poulewedstrijd op het WK in Ttalië en Bulgarije gewonnen. Onze landgenoten veegde de vloer aan met de Dominicaanse Republiek.
17/09 18u15  Met bier bekogelde rapper Boef stopt al na 5 minuten met optreden: “Ik heb mijn geld toch al”Komt het nog goed met Boef? De Nederlandse rapper verliet het podium op het festival Strooipop afgelopen weekend al na 5 minuten omdat vanuit het publiek met bier naar hem gegooid was. “Ik heb mijn geld toch al gekregen”, sprak Boef, en weg was hij.
17/09 18u15  Na commotie nieuw speelplein in Hoboken beslist districtsbestuur het toch te laten staanEr worden wel enkele speeltuigen weggehaald, maar het speelplein aan de Meetjeslandstraat in Hoboken verdwijnt niet. Dat is de conclusie na een evaluatievergadering met het district. Voor de directe buurtbewoners is dat niet genoeg. Zij spreken over een “Bobbejaanland” voor hun deur en overwegen nu gerechtelijke stappen.
17/09 18u15  Goedele over geuren en smaken 'down under': "Het komt er op neer hoe gezond je bent"Waarom doen mannen soms zo moeilijk als het over orale seks gaat? Goedele Liekens legt de vraag voor aan drie nieuwe koppels in het programma 'Sex Tape', waar vooral de mannelijke wederhelften geen blad voor de mond nemen. 'Als mijn vrouw uien heeft gegeten, ga ik niet naar beneden.'
17/09 18u00  Ekerse socialisten willen zwemvijver realiseren in Ekerse puttenSp.a Ekeren heeft haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Lijsttrekker Ronny Kruyniers wordt gevolgd door Fabienne Van Damme (2). Jan Kruyniers staat op plaats 3.
17/09 18u00  Origi loopt lichte enkelblessure op bij beloften van LiverpoolDivock Origi heeft bij een wedstrijd met de beloften van Liverpool een lichte enkelblessure opgelopen en mist zo goed als zeker de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League van dinsdag tegen Paris Saint-Germain. Dat heeft Liverpool-coach Jürgen Klopp maandag bevestigd.
17/09 18u00  Defour heeft voor het eerst sinds januari weer competitiematch gespeeldSteven Defour heeft maandag voor het eerst sinds 20 januari een competitiewedstrijd gespeeld. De dertigjarige middenvelder stond aan de aftrap bij een duel van de U23 van Burnley tegen hun leeftijdsgenoten van Bolton Wanderers en speelde een uur mee. Defour kampte het voorbije half jaar met een kraakbeenletsel in de knie en onderging een operatie. Vorige week werd door de club nog een optie in zijn contract gelicht, waardoor hij nu tot medio 2020 vastligt op Turf Moor.
17/09 18u00  Man die agent met mes aanviel in Brussel heeft Belgische nationaliteitAan het Brusselse Maximiliaanpark heeft een man maandagochtend om iets na 9 uur vanmorgen een agent aangevallen met een mes. De dader is door de politie neergeschoten, zijn toestand is stabiel. De 43-jarige man heeft de Belgische nationaliteit, maar is van Egyptische origine, zo laat het parket van Brussel weten.
17/09 17u45  Coca-Cola overweegt om cannabisdrankje te lancerenCoca-Cola voert gesprekken met het Canadese Aurora om samen drankjes te ontwikkelen gebaseerd op cannabis, maar dan zonder het psychoactieve effect. Dat meldt Bloomberg Televisie.
17/09 17u45  Beke houdt vast aan koppeling beursgang Belfius en Arco-vergoedingCD&V-voorzitter Wouter Beke blijft vasthouden aan de koppeling van de beursgang van staatsbank Belfius en de vergoeding voor de Arco-coöperanten, zoals die in juli door de federale regering werd vastgelegd. Dat heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke maandag aan de VRT gezegd nadat zijn collega-partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) openlijk hun twijfels hadden geuit over de kans op een oplossing voor de coöperanten.
17/09 17u30  Twaalf beklaagden staan terecht voor internationale trafiek van hasj en cocaïneTwaalf beklaagden, waaronder een Antwerpenaar, hebben zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het opzetten van internationale drugstrafieken van 2007 tot 2010. Vanuit Marokko en de Dominicaanse Republiek werden hasj en cocaïne ingevoerd. Het openbaar ministerie vorderde voor de spilfiguren 2,5 jaar cel. Vladimir S. uit Antwerpen kon niet aanwezig zijn op het proces, hij zit in de cel in Frankrijk.
17/09 17u30  Nederlandse rapper Boef stelt concert in Trix uitSlecht nieuws voor fans van de Nederlandse rapper Boef: zijn concert in Trix van 18 oktober aanstaande wordt drie maanden uitgesteld. Dat laat organisator Live Nation weten. De rapper heeft zijn nieuwe album nog niet afgerond, en had graag nieuwe nummers gebracht op de aanstaande tournee. Daarom wordt het concert uitgesteld naar 26 januari 2019.
17/09 17u15  Fietsster (47) komt om bij aanrijding in ArendonkIn Arendonk is maandagmiddag een 47-jarige vrouw om het leven gekomen bij een verkeersongeval op het kruispunt van Vrijheid met de Wezenstraat. De vrouw werd omstreeks 12u20 op haar fiets aangereden door een wagen die uit een zijstraat kwam aangereden.
17/09 17u00  Grote vakbondsactie kan scheepvaart dagenlang zwaar verstorenDe socialistische vakbond ACOD plant vanaf morgen een grote staking in de brede maritieme sfeer, uit onvrede met de geplande hervorming van het ambtenarenstatuut. “Sluizen, mensen die loodsen aan boord moeten brengen, de radarketen, overal is er bereidheid om te staken”, zegt ACOD-secretaris Jan Van Wesemael. Mogelijk heeft dat ook voor de Antwerpse haven grote gevolgen.
17/09 17u00  “Het is belangrijk dat de rechtbank in Mechelen blijft”Theo Byl, al enige tijd Mechels onderzoeksrechter, is de nieuwe voorzitter van de Mechelse rechtbank van eerste aanleg. Hij pleit voor een kwaliteitsvolle justitie op mensenmaat en om rechtszaken niet te lang te laten aanslepen. En vooral wil hij dat de rechtbank in Mechelen een volwaardige rechtbank blijft. “Dat is belangrijk voor de dienstverlening, maar ook relevant voor de aanpak van de criminaliteit in onze regio.”
17/09 16u45  Reus Goliath wil burgemeester van Lier worden en gaat voor absolute meerderheidOnder het motto ‘Veur ’t plezier van Lier’ nemen de Lierse reuzen als Stadspartij ’t Groot Volk deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de tweede editie van GrOOte Zondag, op 7 oktober, doen ze op de Grote Markt hun programma uit de doeken.
17/09 16u45  Zalando wil jouw persoonlijke Jani zijn, onze redacteurs deden de testEen flyer bij je Zalando-bestelling of een vermelding op sociale media: de kans bestaat dat je onlangs reclame zag voor 'Zalon', de persoonlijke styling service van Zalando. Het idee? Je hoeft geen moeite meer te steken in kleren kiezen, maar je kan dat uitbesteden aan een legertje Stylisten bij Zalando. Wat je niet mooi vindt, stuur je terug, en dat allemaal gratis. Onze redacteurs lieten zich vorige zomer een outfit aanmeten, toen de service nog maar net bestond.
17/09 16u30  Een opgeruimd huis en trucjes om beter te slapen: dit zoeken we nu de vakantie voorbij isDe vakantie is voorbij, het schooljaar is alweer begonnen en dus wordt er op Pinterest naar allerlei tips gezocht om opnieuw van start te gaan. Zo is het opruimen van het huis momenteel populair, is de bullet journal verder aan zijn opmars bezig, gaan we op zoek naar manieren om beter te slapen en is de herfst het moment bij uitstek voor een make-over.
17/09 16u30  Zo zal de vernieuwde Antwerp Expo eruitzien tegen de start van de BoekenbeursIn Antwerpen is de eerste bouwfase in de vernieuwing van Antwerp Expo in volle gang. Tegen eind oktober heeft de exporuimte van onder meer de Boekenbeurs alvast een vernieuwde voorgevel en inkomzone.
17/09 16u15  Dit zijn de nieuwe briefjes van 100 en 200 euroDe nieuwe briefjes van 100 en 200 euro worden vanaf 28 mei 2019 in omloop gebracht. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) maandagvoormiddag bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de nieuwe briefjes.
17/09 16u15  83-jarige man gaat gewapende overvallers te lijf: “Niet sollen met mij”Een held wordt hij genoemd, de 83-jarige Denis O’Connor. Zaterdag deinsde hij namelijk niet terug van drie gewapende overvallers in een gokkantoor. “Ik was stomverbaasd toen ik zag wat hij in zijn mars had”, aldus de eigenaar van de winkel.
17/09 16u15  Wickmayer zet punt achter seizoen: “Lichaam rust geven”Yanina Wickmayer zet met onmiddellijke ingang een punt achter haar seizoen. De Brabantse wil haar lichaam de kans geven om volledig te herstellen met het oog op volgend seizoen.
17/09 16u15  Scouts en Gidsen Reynaert-Adinda 5de en 12e Kempen zitten in nieuwe lokalenVeel lachende gezichten bij de scouts- en gidsengroep Reynaert-Adinda. Ze mochten zopas hun nieuwe lokalen aan de Wijngaard in Herentals officieel in gebruik nemen. Een project waar de padvinders trots op mogen zijn.
17/09 16u15  Met de beentjes gestrekt en wifi de file voorbij in de rijdende kantoorbusIets voor 7.00 uur op de E34-E313. Een muur van vrachtwagens staat aan te schuiven richting Antwerpen. Wij rijden in de andere richting, op weg naar Geel. Ons doel? Opstappen op een nagelnieuwe, luxueuze kantoorbus, om toch die drukke andere kant uit te gaan. Gaan we er ooit raken?
17/09 16u00  Pinterest voor een frisse start: van de meest trendy opruimtips tot routines voor het slapengaanDe vakantie is voorbij, het schooljaar is alweer begonnen en dus wordt er op Pinterest naar allerlei tips gezocht om opnieuw van start te gaan. Daar vallen enkele trends uit te puren. Zo is het opruimen van het huis momenteel populair, is de bullet journal verder aan een opmars bezig, gaan we op zoek naar manieren om beter te slapen en is de herfst het moment bij uitstek voor een make-over.
17/09 16u00  Zo zal de vernieuwde Antwerp Expo er gaan uitzienIn Antwerpen is de eerste bouwfase in de vernieuwing van Antwerp Expo in volle gang. Tegen eind oktober heeft de exporuimte van onder meer de Boekenbeurs alvast een vernieuwde voorgevel en inkomzone.
17/09 16u00  Verschillende klanten van slachtoffer (15) van pooier riskeren celstraffenZeven klanten van een 15-jarig meisje dat in de prostitutie belandde, worden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor aanranding van de eerbaarheid. Vier van hen hadden nog een gunstig strafblad en hoorden acht maanden cel tegen zich vorderen, eventueel met uitstel. Voor de vijfde, die al meermaals veroordeeld werd, eiste de procureur één jaar effectief. De dossiers van de overige twee klanten werden uitgesteld naar volgende maand.
17/09 15u45  Vrouw van Vlaamse kunstenaar werd bijna ontvoerd in India: “Als ik anders had gereageerd, had ik haar nooit meer teruggezien”“Ik ben geen vakantie­mens, maar als mijn vrouw en ik reizen, is het altijd avontuur”, laat Koen Vanmechelen optekenen in een interview met De Morgen. Om te vervolgen met de onthulling dat zijn vrouw ooit bijna ontvoerd werd in India. Een ervaring die Vanmechelen wel heeft laten nadenken bij reizen. “Het is een grote fout die dikwijls wordt gemaakt: de cultuur niet verstaan.”
17/09 15u45  Eerste fase in vernieuwing Antwerp Expo is af voor start BoekenbeursIn Antwerpen is de eerste bouwfase in de vernieuwing van Antwerp Expo in volle gang. Tegen eind oktober heeft de exporuimte van onder meer de Boekenbeurs alvast een vernieuwde voorgevel en inkomzone.
17/09 15u45  GETEST. Op wandel met een alpacaAlpaca’s zien er niet alleen zacht en lief uit, ze zijn het ook echt - letterlijk en figuurlijk. Maar ze zijn ook ideaal wandelgezelschap: van een wandeling met de dieren zou je helemaal tot rust komen. Tijd voor een test.
17/09 15u45  Parket start opsporingsonderzoek naar “man met rugzak” in BobbejaanlandEr wordt een opsporingsonderzoek gestart naar aanleiding van de feiten van afgelopen weekend in Bobbejaanland. Dat laat het Antwerpse parket weten.
17/09 15u45  Ivan Leko ontbreekt op persconferentie Club Brugge voor start Champions League: “We gaan gas geven”Club Brugge-trainer Ivan Leko is niet komen opdagen voor de persconferentie van zijn club voor de start van hun Champions League-campagne, dinsdag tegen Borussia Dortmund. De Kroaat zat namelijk met een vervelend probleem: hij was zijn stem kwijt. Assistent-coach Rudi Cossey nam zijn plaats in.
17/09 15u30  Man steelt “voor de grap” bestelwagen van koerier BpostEen man van 44 heeft vrijdag “voor de grap” een bestelwagen van Bpost gestolen in Antwerpen. Toen de politie hem aan de kant zette en in de handboeien sloeg, bleek hij gedronken te hebben en ambtelijk geschrapt te zijn.
17/09 15u00  Kempens slachthuis staat terecht voor versturen van vervallen vlees naar Kosovo: zaak uitgesteldVoor de correctionele rechtbank van Antwerpen is maandag de zaak ingeleid tegen slachthuis Vanlommel uit Olen. Het bedrijf wordt vervolgd voor inbreuken op de hygiënevoorschriften en voor het versturen van een partij vervallen vlees naar Kosovo, evenwel zonder bedrieglijk opzet. De verdediging vroeg eerst nog om conclusietermijnen. De eigenlijke behandeling van de zaak volgt dan op 19 november.
17/09 15u00  Duo eist dat dader van vechtpartij 75.000 euro aan hen betaalt: 1 jaar cel gevorderdEén jaar effectieve opsluiting. Dat is de straf die de openbare aanklager heeft gevorderd tegen twee veertigers uit Puurs die geprobeerd hebben om iemand 75.000 euro af te persen. De verdediging vraagt voor de twee de vrijspraak.
17/09 14u45  Gecrashte bestuurder verklaart “met de glimlach” dat hij gedronken heeftEen bestuurder is zondag met zijn auto op de zijkant beland nadat hij tegen twee geparkeerde auto’s was geknald. Volgens de politie verklaarde hij met de glimlach dat hij had gedronken.
17/09 14u45  Inbreker op heterdaad betrapt met gestolen laptop onder de armEen inbreker die zondagnacht een laptop had gestolen uit een restaurant in de Stoofstraat, is op heterdaad betrapt. Hij liep met de laptop onder zijn arm door de Kloosterstraat en werd daar onderschept door een snelleresponsteam.
17/09 14u30  Trainer Ivan Leko ontbreekt op persconferentie Club Brugge voor start Champions LeagueClub Brugge-trainer Ivan Leko is niet komen opdagen voor de persconferentie van zijn club voor de start van hun Champions League-campagne, dinsdag tegen Borussia Dortmund. De Kroaat zat namelijk met een vervelend probleem: hij was zijn stem kwijt. Assistent-coach Rudi Cossey nam zijn plaats in.
17/09 14u15  E34 richting Antwerpen volledig versperd na ongeval met vrachtwagenDe E34 richting Antwerpen is maandagmiddag ter hoogte van Oud-Turnhout volledig versperd na een ongeval met een vrachtwagen. De hinder zal nog enige tijd aanhouden, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
17/09 13u30  Verschillende klanten van 15-jarig tienerhoertje riskeren celstraffenZeven klanten van een 15-jarig tienerhoertje worden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor aanranding van de eerbaarheid. Vier van hen hadden nog een gunstig strafblad en hoorden acht maanden cel tegen zich vorderen, eventueel met uitstel. Voor de vijfde, die al meermaals veroordeeld werd, eiste de procureur één jaar effectief. De dossiers van de overige twee klanten werden uitgesteld naar volgende maand.
17/09 13u30  Hongkong getroffen door zwaarste tyfoon ooit: Mangkhut eist tientallen levens in China en op FilipijnenDe supertyfoon Mangkhut heeft sinds hij zaterdag voor het eerst aan land kwam in de Filipijnen een spoor van vernieling achtergelaten. Enkel daar maakte hij al tientallen dodelijke slachtoffers en toen moest hij nog richting Hongkong trekken. Dat kreeg met Mangkhut de zwaarste tyfoon ooit over zich heen. De schade is aanzienlijk.
17/09 13u30  Meghan Markle en prins Harry komen niet naar de verjaardag van prins CharlesPrins Charles wordt binnenkort 70 en om dat te vieren organiseert zijn vrouw Camilla een feestje in Buckingham Palace. Zullen echter niet van de partij zijn: prins Harry en Meghan Markle. Zij zijn dan op tournee in het buitenland.
17/09 13u00  Max Verstappen in Singapore verkozen tot 'Driver of The Day' maar journalist krijgt dubbele middenvingerDe Nederlander Max Verstappen is tijdens de GP van Singapore door de F1-fans verkozen tot 'Driver of The Day'. Op een persconferentie achteraf trakteerde hij een journalist echter op een dubbele middenvinger...
17/09 12u30  Transmigrant valt met mes agent aan in Maximiliaanpark en wordt neergeschotenAan het Brusselse Maximiliaanpark heeft een man maandagochtend om iets na 9 uur vanmorgen een agent aangevallen met een mes. De dader is door de politie neergeschoten en is levensgevaarlijk gewond. In het Maximiliaanpark zouden ondertussen al 900 transmigranten verblijven. Dat leidt geregeld tot incidenten.
17/09 12u30  Meisje (6) overleden na ongeluk met grasmaaierEen zesjarig meisje uit het Nederlandse kampen is overleden na een ongeluk met een zitmaaier. Hoe ze precies onder het gevaarte terecht is gekomen, is onduidelijk. De 29-jarige bestuurder van de zitmaaier is wel gearresteerd, zo schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.
17/09 12u15  Overlast van de buurman? Het wordt veel moeilijker om er iets tegen te doenHet wordt voor de burger veel moeilijker een ­milieuovertreding die hem last bezorgt te laten stoppen. Het nieuwe decreet Lokaal Bestuur schrapt namelijk de “milieustakingsvordering”, een soort snelrecht tegen milieu-inbreuken. Chris Dusauchoit gebruikte die nog met succes tegen de stankoverlast van zijn buurman.
17/09 12u15  Evaluatie beleid Koen Kennis: 19 punten gerealiseerd, 5 in uitvoering, 1 niet gerealiseerdDe coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld sloot eind 2012 een bestuursakkoord af. Aan het einde van de legislatuur is het moment aangebroken voor een evaluatie. We kijken naar de meest concrete voorstellen. Er staan ook veel engagementen en intenties in het bestuursakkoord, maar die zijn moeilijk te beoordelen. De burgemeester en schepenen krijgen de mogelijkheid om duiding te geven. We starten met Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) die enkele zware bevoegdheden combineert. Hij ligt geregeld onder vuur voor zijn mobiliteitsbeleid. “Vooral de foute tackles storen mij”, zegt Kennis. De schepen blikt zelf tevreden terug.
17/09 12u00  Nederlandse kandidaat ‘Boer zoekt Vrouw’ uit programma gezet na “innig contact” met meerdere damesNet zoals in ons land is ook bij onze noorderburen het nieuwe seizoen van ‘Boer zoekt Vrouw’ net van start gegaan. Maar daar is het programma al meteen een relletje rijker. Een van de kandidaten, biologisch melkveehouder Remco, heeft ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames “innig contact” gehad. Daardoor heeft het programma besloten om hem niet meer te volgen.
17/09 12u00  Max Verstappen tijdens GP van Singapore verkozen tot 'Driver of The Day'De Nederlander Max Verstappen is tijdens de GP van Singapore door de F1-fans verkozen tot 'Driver of The Day'.
17/09 12u00  Heldhaftige dierenvriend bevrijdt honden die dreigden te verdrinken door stormIn Leland, een dorp in de staat North Carolina, heeft de Amerikaan Ryan Nichols een heldendaad verricht. Hij kon zes honden uit een gesloten kooi bevrijden nadat de tropische storm Florence het hele gebied onder water had gezet. Een video van het hartverwarmende gebeuren gaat sinds kort viraal op sociale media.
17/09 12u00  DISCUSSIE. Is Antwerp dit seizoen een echte titelkandidaat?5-1 winst tegen Zulte-Waregem, toch ook niet Janneke en Mieke. Een derde plaats in de rangschikking na zeven wedstrijden, vóór Anderlecht, AA Gent en Standard en het minst aantal tegendoelpunten van alle zestien clubs in 1A. Voor de fans van Antwerp is het echt in de ogen wrijven bij deze impressionante cijfers.
17/09 11u45  Vroeger moest je een front row zitje op de modeweek verdienen, nu betalenUit een onderzoek van de Britse krant The Guardian blijkt dat de tijden dat enkel celebrities en modejournalisten op de eerste rij zitten tijdens modeshows voorbij zijn. Je kunt zo'n zitje gewoon kopen en meer nog, sommige modehuizen vragen er flinke bedragen voor.
17/09 11u30  Politie arresteert drie transmigranten in SchotenDe lokale politie van Schoten en de wegpolitie hebben eind vorige week drie transmigranten opgepakt in de wijk De list in Schoten. Ze waren uit een vrachtwagen gesprongen.
17/09 11u15  Annelies maakt de mooiste feestboeketten met bloemen uit eigen tuinRozen staan voor liefde, lelies voor zuiverheid. Maar rozen noch ­lelies groeien in de pluktuin van ­floriste ­Annelies Vansant (29) in Geel. “Waarom niet eens iets originelers, ­zoals frambozenblad, distel of chocolade­cosmos gebruiken bij een huwelijk”, zegt Annelies. “Een gedroogde distelbloem staat best stoer als corsage bij de bruidegom.”
17/09 11u00  Elise Mertens behoudt 15e plaats op WTA-rankingElise Mertens staat ook op de maandag verschenen WTA-ranking op de vijftiende plaats. De eerste stek van de lijst is nog altijd in handen van de Roemeense Simona Halep.
17/09 11u00  David Goffin staat ook op nieuwe ATP-ranking elfdeDavid Goffin behoudt op de maandag verschenen ATP-ranking zijn elfde plaats. De Spanjaard Rafael Nadal blijft de lijst aanvoeren, voor de Zwitser Roger Federer en de Serviër Novak Djokovic.
17/09 11u00  Ronaldo opgelucht na eerste goals voor Juventus: “Er lag toch wel wat druk op me”Cristiano Ronaldo scoorde zondag tegen Sassuolo zijn eerste twee doelpunten voor Juventus. De kop is er zo af voor de Portugese miljoenentransfer, die toch vier duels moest wachten op zijn eerste treffers. “Maar ik werkte hard en wist dat het slechts een kwestie van tijd was tot de doelpunten zouden komen”, reageerde CR7.
17/09 11u00  Uitzonderlijke prestatie: Bernard Fonck uit Herentals klopt Amerikaan op WereldruiterspelenBernard Fonck uit Herentals veroverde op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon individueel goud in reining (dressuur in westernstijl). Met 227 punten scoorde hij met What a Wave een half puntje meer dan de Amerikaan Huss.
17/09 10u30  ACOD dreigt al voor 21 september “zwaar toe te slaan”De socialistische vakbond ACOD zal niet wachten op de staking die de drie ambtenarenvakbonden bij de Vlaamse overheid gepland hebben. Het “zal - vermoedelijk in gemeenschappelijk front - reeds eerder zwaar toeslaan”, zo meldt de vakbond maandagochtend in een persbericht. “Maatregelen zoals besparen op zieke mensen kunnen niet door de beugel”, klinkt het.
17/09 10u30  Obus gevonden aan volkstuintjes: geen ontploffingsgevaarAan de volkstuintjes in de Borsbeeksesteenweg in Deurne is maandagochtend rond 7u een oude obus gevonden. Volgens de Antwerpse politie is er geen ontploffingsgevaar.
17/09 10u15  ‘Desperate Housewives’-actrice verloor haar rode lokken door kankerMarcia Cross (56), vooral bekend van haar rol als Bree Van De Kamp in 'Desperate Housewives' heeft kanker gehad, maar heeft dat maandenlang geheim gehouden. Pas nu deelde ze op Instagram een foto waarin ze haar korte haren toont. Haar bekende rode lokken zijn haast helemaal weg, maar ze is wel aan de beterhand.
17/09 10u00  Agent in Maximiliaanpark aangevallen door man met mes: dader neergeschotenEen man heeft vanmorgen een agent aan gevallen met een mes. Dat gebeurde in het Brusselse Maximiliaanpark. De dader is door de politie neergeschoten.
17/09 09u30  Imams uit heel Europa komen prediken in Sint-Niklaas: politie screent deelnemersDe Sint-Niklase Romagemeenschap organiseert op 28 en 29 september een benefiet voor een nieuw Romacentrum. Imams uit heel Europa komen lezingen geven in het huidige centrum in de Driegaaienstraat. De politie screent de gastsprekers.
17/09 09u30  Victoria Beckham komt thuis tijdens Londense modeweekTien jaar lang is Victoria Beckham designer en al die tijd stelde ze haar collecties voor in New York, tot nu. Voor het eerst deed ze dat tijdens de modeweek in Londen en in haar thuisland. Het werd een emotionele gelegenheid met ook haar hele gezin op de eerste rij en haar ogen die wat begonnen te tranen toen ze het applaus in ontvangst nam.
17/09 09u15  Wout van Aert kan ploegperikelen vergeten dankzij familie en vrienden: “Ons pa is nu mijn ploegleider”Als een vis in het water voelde Wout van Aert zich op de eerste cross van het seizoen. Met zijn familie en vrienden in steun fietste hij op vertrouwd terrein de ploegperikelen van zich af, maar door een val en kapotte derailleur werd het toch geen zege. “Ik baal, maar er zijn ergere dingen in het leven.”
17/09 09u00  Nieuw-Zeelander Dixon verovert vijfde wereldtitel IndyCarScott Dixon (Chip Ganassi) heeft zondag na afloop van de laatste manche van het seizoen in het IndyCar-kampioenschap de wereldtitel op zak gestoken. Het is voor de 38-jarige Nieuw-Zeelander de vijfde oppertriomf uit zijn carrière.
17/09 09u00  Biedt Ferrari Stoffel Vandoorne een uitweg?Stoffel Vandoorne tikte in Singapore na een degelijke wedstrijd als twaalfde aan. Een opsteker na een moeilijke ­pe­riode, maar niet van die aard om zijn toekomstperspectieven plots veel rooskleuriger te maken. Een toekomst die volgens sommigen weleens langs Ferrari zou kunnen lopen.
17/09 09u00  WK petanquen: u mag één keer raden wie won (België sneuvelde eervol)Frankrijk heeft zondag in het Canadese Desbiens, in Quebec, de wereldtitel petanquen op zak gestoken. ‘Les Bleus’ haalden het in de finale met 13-7 van Marokko.
17/09 08u30  Theo Francken reageert op vrijlating illegalen met strafblad: “Mijn administratie weet wel dat het een prioriteit is om criminelen uit te wijzen”Om plaats te maken in de gesloten centra zijn vorige week ook sans-papiers vrijgelaten met criminele ­feiten op hun kerfstok. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had dat eind vorige week nochtans ontkend. Nu zegt hij dat hij geen zicht heeft op de individuele dossiers. Hij heeft bij zijn administratie alle details opgevraagd. Van de meer dan honderd opgepakte transmigranten die plots moesten worden opgesloten, is overigens een groot deel alweer op vrije voeten.
17/09 08u15  Onze analist Patrick Goots: “Beste Antwerp dat ik in jaren heb gezien”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterheid zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.
17/09 08u15  Wangedrag fans kost Antwerp 11.500 euro boeteDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag 11.500 euro boete opgelegd aan Antwerp voor wangedrag van haar supporters. Daarvan is 3.500 euro het resultaat van het ‘Dood aan FCB’-spandoek in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge van 19 augustus.
17/09 08u00  Waasland-Beveren kan opnieuw niet winnen: “We moeten de negatieve spiraal vermijden”Waasland-Beveren is er ook tegen Eupen niet in geslaagd om zijn eerste zege van het seizoen te boeken: het bleef thuis steken op een doelpuntloos gelijkspel. Hoewel de Oost-Vlaamse club voorlaatste blijft met een magere 4 op 21, is er van paniek nog geen sprake in het Waasland. Het bestuur behoudt het vertrouwen in trainer Yannick Ferrera.
17/09 08u00  ANALYSE. En dan zit Mbokani nog op de bankNa elke speeldag laat onze Antwerp-watcher Gert Gysen zijn licht schijnen over de prestaties van de Great Old. Ditmaal fileert hij vakkundig de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Zulte Waregem.
17/09 08u00  Auwch: vinger van Jan Vertonghen verdwijnt in het oog van tegenstanderPijnlijk. De 1-2-nederlaag van Tottenham tegen Liverpool: dat zeker. Maar ook de vinger van Jan Vertonghen in het oog van Roberto Firmino.
17/09 07u30  Kempens slachthuis staat terecht voor versturen van vervallen vlees naar KosovoMaandag start voor de correctionele rechtbank van Antwerpen het proces tegen slachthuis Vanlommel uit Olen. Het bedrijf wordt vervolgd voor inbreuken op de hygiënevoorschriften en voor het versturen van een partij vervallen vlees naar Kosovo, evenwel zonder bedrieglijk opzet.
17/09 07u15  Tweede flitsmarathon tegen zwerfvuil en sluikstorten gaat van startVan maandag 17 tot en met zondag 23 september vindt voor het tweede jaar op rij de Vlaamse Handhavingsweek plaats. Politieagenten, GAS-ambtenaren, stads- en gemeenschapswachten, wegenwachters en bos- en veldwachters trekken een week lang de straat op om extra controles uit te voeren op sluikstort en zwerfvuil.
17/09 07u15  Steeds meer werknemers nemen de fiets: één op de zes ontvangt vergoedingSteeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
17/09 07u15  Ondanks eerdere ontkenning Theo Francken: ook illegalen met strafblad vrijgelatenOm plaats te maken in de gesloten centra zijn vorige week ook sans-papiers vrijgelaten met criminele ­feiten op hun kerfstok. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had dat eind vorige week nochtans ontkend. Nu zegt hij dat hij geen zicht heeft op de individuele dossiers. Hij heeft bij zijn administratie alle details opgevraagd. Van de meer dan honderd opgepakte transmigranten die plots moesten worden opgesloten, is overigens een groot deel alweer op vrije voeten.
17/09 07u00  Stadsbos blijft loze belofte: in 32 betrokken steden zelfs geen boom bijgeplaatstDe aanplanting van bossen in en om de steden, een belofte van de Vlaamse overheid, is zo goed als stilgevallen. Dat schrijft De Standaard maandag.
17/09 07u00  Vrouw beschuldigt kandidaat Trump voor het Hooggerechtshof van seksuele agressie: “Ik dacht dat hij me kon doden zonder dat te willen”Een vrouw die de kandidaat van president Donald Trump voor het Hooggerechtshof eerst nog anoniem beschuldigd had van seksuele aanranding in de jaren negentig, is zondag met haar verhaal publiek naar buiten getreden in de Washington Post. Dat leidde ertoe dat de Democraten eisen dat de stemming in de Senaat over zijn benoeming wordt uitgesteld.
17/09 06u45  Bart De Wever: “CD&V moet toegeven dat het Arco-geld weg is”De groep van 800.000 Arco-coöperanten moet zich volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever niet te veel illusies meer maken. Nu de beursgang van Belfius, waaraan de vergoeding gekoppeld was, er niet komt, is de kans klein dat de gedupeerden een compensatie zien. “Laten we eerlijk zijn: de christelijke beweging heeft het geld in rook doen opgaan”, vertelde De Wever tijdens de N-VA-familiedag in Plopsaland.
17/09 06u45  Heerlijk nazomerweer zorgt voor warme periode voor tijd van het jaarMaandag schijnt de zon door een laagje hoge wolken. Het wordt warm voor de tijd van het jaar met maxima tussen 22 graden in de Hoge Venen en 25 of lokaal 26 graden in Laag-België. De wind waait overwegend zwak tot soms matig uit de zuidelijke sector. Maandagavond en -nacht wordt het lichtbewolkt tot helder. Het blijft warm, met minima tussen 11 en 18 graden. De wind waait matig uit het zuidoosten en daarna ruimend naar zuid, meldt het KMI.
17/09 06u30  STANDPUNT. “We moeten niet opnieuw taboes creëren uit vrees voor heksenjachten”De bekende strafpleiter Hans Rieder valt frontaal de media aan over Jan Fabre. Hij spreekt van “trial by media”, een proces in de pers, en een georkestreerde campagne waar tafelspringers zich bij aansluiten. Rieder en een kantoorgenoot zijn door Fabre in de arm genomen als advocaat. Tegelijk verscheen bij de VRT een opiniestuk waarin Leo Neels, voormalig hoogleraar communicatierecht, ex-woordvoerder van de farmasector en baas van denktank Itinera, aanklaagt dat de rechtswereld op zijn kop staat: “Het vermoeden van onschuld wordt een vermoeden van schuld.”
17/09 06u30  Viktor Verhulst gaat vader (alweer) achterna in 'De Slimste Mens'Na Studio 100-baas Gert Verhulst doet ook zijn 24-jarige zoon Viktor mee aan De Slimste Mens ter Wereld. Beter doen dan zijn vader wordt moeilijk: Gert is de enige die de magische elfde aflevering overleefde.
17/09 06u30  Mag Standard dan toch hopen? Spaanse tegenstander in Europa League gaat in eigen huis onderuitDonderdag gaat Standard op de eerste speeldag van de groepsfase van de Europa League op bezoek bij het Spaanse Sevilla. Mogelijks kunnen de Luikenaren profiteren van de negatieve spiraal waarin de Andalusische club zich momenteel bevindt. Zondagavond verloor Sevilla op de vierde speeldag van de Spaanse Primera Division met 0-2 van Getafe, het leed zo een tweede nederlaag op rij.
17/09 04u15  Oorlogsheld uit Deurne vereeuwigd in trottoir aan zijn rijhuisIn de stoep voor het rijhuis met het nummer 244 in de Gallifortlei in Deurne, op een paar honderd meter van de Bosuil, is zondagmiddag een struikelsteen aangebracht voor Jan De Ridder. Hij had als politieman verzet gepleegd tegen de nazi’s en kwam om in een Duits kamp.
17/09 03u30  Familie van gesneuvelde Franse soldaten Lionel en Henri op bezoekDe families van de gesneuvelde Franse soldaten Lionel Mondon en Henri Lavigne brachten afgelopen weekend een bezoekje aan Mol en Dessel. Ze woonden twee herdenkingen bij in het Boulevardpark in Mol en aan de Sas4-Toren in Dessel.
17/09 03u30  Voetbalclub is speelbal in huurconflict, eigenaar terrein dreigt met schadeclaimVoetbalclub KFC Linda Olen krijgt van de eigenaar van hun C-terrein het mes op keel. Als voor het einde van de maand de infrastructuur op het perceel niet is verwijderd, volgt een gerechtelijke procedure met schadeclaims.
17/09 03u15  Kandidaten onthullen identiteit van ‘De Fik Erin’Met ‘De Fik Erin’ ging in Lille het gerucht dat er een nieuwe politieke fractie is ontstaan. Fik, wat staat voor Fris, Innovatief en Krachtig, lanceerde online enkele politieke stellingen. Zondag raakte bekend dat Fik ontsproten is uit een deel van de lijst van CD&V Lille.
17/09 03u15  “De geur van De Warande is verdwenen, de ziel is gebleven”Turnhout heeft zijn schouwburg terug. Correctie: de Kempen hebben hun schouwburg terug. Het cultuurhuis De Warande is meer dan ooit een regionaal centrum van cultuur en creativiteit. Nu alleen minister Gatz nog overtuigen.
17/09 03u15  ‘Knabbelpartijen’ dreigen stemmen af te snoepen van linksDe Antwerpse kiezer heeft op 14 oktober keuze uit dertien partijen. Daarvan zijn er zes nieuwkomers en dat is vooral slecht nieuws voor sp.a, Groen en PVDA. D-SA, Burgerlijst en Be.One bespelen dezelfde thema’s en kiezers als de al bekende linkse partijen.
17/09 03u15  Eén indringer houdt 6.000 bezoekers weg uit Bobbejaanland: “De enige juiste beslissing”Omdat op camerabeelden van Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) een nachtelijke indringer met een rugzak werd gespot, besloot de directie uit veiligheidsoverwegingen het pretpark gisteren de hele dag op slot te houden. Meer dan zesduizend dagjesmensen moesten weer naar huis. Het is niet de eerste keer dat Bobbejaanland ongewenst bezoek krijgt.
17/09 03u15  Wereldberoemd Bruegel-schilderij speelt zich af in Wijnegem (en niet in Bethlehem)Het schilderij Volkstelling te Bethlehem van Pieter Bruegel toont eigenlijk in de eerste plaats de inning van cijnzen in Wijnegem en is een eerbetoon aan de heer van Wijnegem Jan Vleminck. Diens hoeve staat ook centraal op het schilderij. Dat besluiten kunsthistorici verbonden aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel in een nieuwe studie. Vóór hen zat de Wijnegemse historicus Raymond Correns al op dat spoor, maar hij werd zelfs in zijn eigen heemkundige kring niet geloofd. Correns overleed twee jaar geleden.
17/09 03u15  ‘President van de rijken’ wil nu de armen helpenDe Franse president Emmanuel Macron verliest snel aan populariteit. Met een ambitieus programma voor armoedebestrijding hoopt hij af te geraken van zijn imago dat hij vooral de belangen van de gefortuneerden dient.
17/09 03u15  Hollywoodactrice verdwijnt na grote belastingfraudeFan Bingbing is weg. Opgegaan in rook. De beroemdste Chinese superster en een van de best betaalde actrices ter wereld speelde mee in X-Men en Iron Man en nu heeft al bijna drie maanden lang niemand meer iets van haar vernomen. Onlangs nog raakte bekend dat de Chinese schone, en met haar de hele filmindustrie, op grote schaal belastingen ontdook. Iets waar het communistische regime niet mee kon lachen. Dus moest Fan Bingbing verdwijnen.
17/09 03u15  Deense expert: “In Antwerpen voel je je als fietser een avonturier in het verkeer”Hoe doet Antwerpen het tegenover andere steden in Europa op het vlak van fietsvriendelijkheid? Wat kan er beter, hoe kan het beter, en in hoeveel tijd? Mikael Colville-Andersen, die wereldwijd de infrastructuur van steden fietsvriendelijker maakt, kan het weten. Tijdens een lezing die zaterdag werd georganiseerd door de Antwerpse sp.a, liet hij zijn licht schijnen over de Scheldestad.
17/09 03u15  180.000 dahlia’s pronken op Kleine BloemenstoetDe Kleine Bloemenstoet zorgden zondag voor een groot feest in de straten van Wommelgem. Negentien wagentjes, prachtig versierd met in totaal 180.000 dahlia’s, zorgden alweer voor de 57ste keer voor een kleurrijk en poëtisch spektakel.
17/09 03u15  Ten Kerselaere opent uniek zitmeubelBij woonzorghuis (wzh) Ten Kerselaere namen de bewoners een zitbank in de vorm van een theekopje in gebruik. Enkele beeldhouwers van de Heistse academie werkten ruim twee jaar aan het unieke kunststukje.
17/09 03u15  Open & Positief Westerlo gaat voor 4 zetelsGemeenteraadslid Frans De Cock heeft zijn nieuwe lijst Open & Positief Westerlo voorgesteld. De groep vaart mee op de golf van burgerparticipatie. “Die trend is immers niet meer te stoppen”, meent De Cock.
17/09 03u15  ‘Toeren om te Loeren’ verbindt buurgemeentenDe gemeentebesturen van ­Grobbendonk en Vorselaar kregen tijdens de tweede editie van Toeren om te Loeren honderden mensen op de been. Vaak met de fiets over een autoluw parcours volgden die een traject langs zes bijzondere locaties in de gemeenten. Lokaal, gezond en duurzaam waren kenmerken die steeds terugkwamen. Eén van de drukst bezochte plaatsen was de hoeve d’Ursel in Grobbendonk. Die kwam weer helemaal tot leven met een marktje waar er onder meer kon geproefd worden van heksensoep, gemaakt met lokaal gekweekte groenten.
17/09 03u15  Weinig verrassingen bij indienen kieslijstenTot zaterdag 16u konden de kieslijsten worden ingediend in de gemeentehuizen. Ze worden nu allemaal nagekeken en komen op 18 september online op vlaanderenkiest.be. Een eerste overzicht, met Malle alvast als de kampioen van de lokale partijen. .
17/09 03u15  Inbreker richt ravage aan in tennisclub De DreefHet voorbije weekend is er ingebroken bij tennisclub De Dreef in de Patronaatstraat. De dader vernielde niet alleen drie ruiten, hij richtte ook een enorme ravage aan in het gebouw. Hij verdween met geld en een laptop.
17/09 03u15  Stem Op Stef naar verkiezingen met groepje van vijf kandidatenIn Bornem diende zaterdag partij Stem Op Stef (SOS) nog last minute haar lijst in, zij het met maar vijf kandidaten. Eerder raakten al de kandidatenlijsten van CD&V, Iedereenbornem, N-VA en Vlaams Belang bekend. Bij N-VA neemt Werner Van Eetveldt de plaats in van Thomas Decat.
17/09 03u15  Atletiekpiste in Breeven helemaal vernieuwdDe atletiekpiste in sport- en recreatiedomein Breeven werd zaterdag feestelijk in gebruik genomen. Sportjournalist Ruben Van Gucht praatte over zijn passie voor sport, atleten van de atletiekclubs liepen de piste in.
17/09 03u15  Druk, druk, druk, maar we slapen méér dan vroegerSlapeloosheid. Slaaptekort. Slaapstoornissen. Het leven vol stress en smartphones zou op onze nachtrust inhakken. Klopt niet, leert een studie van de universiteit van ­Oxford. In vergelijking met de jaren zeventig slapen we vandaag zelfs 43 ­minuten langer per nacht. Slaap­experts zijn verrast.
17/09 02u15  “Stripverhalen als middel om Holocaust te tonen”In holocaustmuseum Kazerne Dossin loopt vanaf vandaag de tentoonstelling Holocaust & Strips. De tentoonstelling toont hoe striptekenaars door de jaren heen omgingen met een gevoelig thema als de genocide op de Joden.
17/09 01u15  Stadsregio stippelt duurzame fietstocht van 45 kilometer uitOp de Turnhoutse stadsboerderij is dit ­weekend een nieuwe fietsbrochure voorgesteld. Over een afstand van 45 kilometer leidt de tocht langs twintig (h)eerlijke inspiratiepunten in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.
17/09 01u15  Organisatoren Bonheiden Loopt zien aantal deelnemers op jaar tijd verdubbeld naar 400De tweede editie van Bonheiden Loopt verdubbelt het deelnemersaantal. De sportieve formule gekoppeld aan een maatschappelijk doel tekende dit jaar naast een loopparcours ook een wandelparcours en een kidsrun uit.
17/09 01u15  Thomas More verwelkomt 4 procent meer studentenMaar liefst 5.721 nieuwe studenten starten vandaag aan de Thomas More Hogeschool. Dat is een groei van ruim vier procent ten opzichte van vorig jaar. In campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver kende zelfs elke richting een stijging.
17/09 01u15  Mechelse politici willen dat Bos van Loos blijftBuurtraad De Spreeuw uit de Spreeuwenhoek in Muizen (Mechelen) stelde zaterdag de resultaten voor van een bevraging die de raad heeft gedaan bij de Mechelse politici.
17/09 01u15  Burgerbewegingen zijn compleetDe twee burger­bewegingen in Grobbendonk, de Burgers (van Grobbendonk en ­Bouwel) en De Lokale Lijst zijn erin geslaagd om 21 mensen warm te maken voor hun project waarin inspraak en participatie centraal staan.
17/09 00u15  Chelsea-coach over Eden Hazard: “Hij is de beste van Europa”Het WK heeft weinig veranderd. De toppers van vorig seizoen zijn de toppers van vandaag. Messi, Suarez, Neymar, Mbappé, Lewandowski, Agüero, Salah, Lukaku... Op Ronaldo en Griezmann na schoten ze allen pijlsnel uit de startblokken. Maar Eden Hazard, die kan niemand van hen volgen. De 27-jarige Rode Duivel had dit seizoen amper een voorbereiding. Na de wereldbeker kreeg hij nog drie weken vakantie, pas op 6 augustus sloot hij in Londen aan. Toch zit hij nu al aan zeven goals en drie assists, de nationale ploeg incluis. Hij is beslissend om de 45 minuten en daardoor de efficiëntste speler in de vijf grootste competities van Europa.
16/09 23u45  Vuelta-winnaar Simon Yates stoot Peter Sagan van troon in WorldTour-rankingVuelta-winnaar Simon Yates is de nieuwe leider in de zondag gepubliceerde WorldTour-ranking. De Brit van Mitchelton-Scott boekt negen plaatsen winst en neemt de koppositie over van Peter Sagan.
16/09 22u45  Amazon onderzoekt of medewerkers bedrijfsgeheimen verkochtenAmazon onderzoekt of enkele medewerkers bedrijfsgeheimen zouden hebben verkocht. Zij zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen. Zakenkrant Wall Street Journal onthulde die praktijken zondag.
16/09 22u30  Jasper Stuyven wint GP Jef Scherens: “In eigen stad kan je altijd een beetje meer”De achtste manche van de Napoleon Games Cycling Cup is in Leuven gewonnen door Jasper Stuyven. De renner van Trek Segafredo beschikte in de finale van de GP Jef Scherens over het beste eindschot, al kwam Jonas Van Genechten nog heel dichtbij. Sean De Bie blijft leider in de Napoleon Games Cycling Cup.
16/09 21u45  Zondag al alles of niks voor KV MechelenNog meer miserie voor KV Mechelen: na afgelopen weekend staat het weer (gedeeld) laatste én al zeven punten achter de leider. Sportief directeur Stefaan Vanroy blijft optimistisch, “want we zien beterschap”. Maar zondag verliezen tegen Westerlo en de eerste periode is al voorbij.
16/09 21u45  3 positieve en 3 negatieve vaststellingen voor Beerschot WilrijkBeerschot Wilrijk deelde vrijdagavond titelconcurrent KV Mechelen een stevige mentale tik uit in de strijd om de eerste periodetitel. Met 9 op 18 kende de ploeg van Stijn Vreven een wisselvallige maar degelijke seizoenstart. Wat zijn de positieve en negatieve vaststellingen na zes speeldagen? Een balans.
16/09 20u45  Zulte Waregem-coach Dury: “Echt chapeau wat Antwerp en de fans hier brengen”Zulte Waregem-coach Francky Dury was op de persconferentie na de 5-1 pandoering tegen Antwerp lovend over de Great Old. “Ik ben verbaasd dat er ‘maar’ 11.000 toeschouwers waren, want ze hebben lawaai gemaakt voor 30.000 man. Echt chapeau wat de fans hier brengen”, zei Dury.
16/09 20u30  Meerdere gewonden bij botsing tussen twee wagensIn de Lessiusstraat in Brecht zijn zondagavond twee auto’s tegen elkaar gebotst.
16/09 20u30  Coric bezorgt Kroatië dan toch plaats in finale Davis Cup tegen FrankrijkKroatië heeft zich geplaatst voor de finale van de Davis Cup. Borna Coric (ATP 18) klopte zondag op het gravel in Zadar Frances Tiafoe (ATP 40) in het vijfde en beslissende duel van de halve finales na een nagelbijter.
16/09 20u30  Spelersbeoordeling Antwerp: zes keer een 7, vier keer een 8 en zelfs een 9Antwerp heeft zondag met 5-1 gewonnen van Zulte Waregem op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League. De wedstrijd was na een halfuur gespeeld. De bezoekers keken dan al - met een man minder - tegen een 3-0 achterstand aan. Het werd uiteindelijk 5-1. Dit is onze spelersbeoordeling:
16/09 20u15  Opmerkelijke modeshow: BV’s lopen verticale catwalk opBezoekers van het Wijnegem Shopping Center waren zaterdag getuige van een primeur voor ons land: een verticale catwalk. Enkele BV’s, waaronder Véronique De Kock en Astrid Coppens, ‘liepen’ over een catwalk van vijftien meter hoog waarbij ze de nieuwe collecties showden. Met het opmerkelijke spektakel - vergezeld door dans en muziek - zette Wijnegem haar 25ste verjaardag en het einde van de opknapwerken extra in de verf.
16/09 20u00  HERBELEEF. Antwerp klopt tien man van Zulte Waregem met 5-1Antwerp heeft zondag Zulte Waregem verslagen met 5-1. De Great Old klimt zo naar de derde plaats in de Jupiler Pro League.
16/09 20u00  Antwerp blikt Zulte Waregem in met 5-1Royal Antwerp FC heeft zondag met zware 5-1 cijfers gewonnen van Zulte Waregem. Refaelov scoorde bij zijn thuisdebuut, ook Arslanagic & Owusu (2x) en Haroun scoorden. Zulte Waregem moest na een kwartier al met tien verder na rood voor Marcq. De fauw zorgde na de rust voor de eerredder voor Essevee.
16/09 20u00  Viviani wint slotrit Vuelta, eindzege Simon Yates komt niet meer in het gedrangMet een criterium van honderd kilometer doorheen de straten van Madrid is een punt gezet achter de Ronde van Spanje. Wie anders dan Elia Viviani won met overmacht de slotspurt, de eindzege van Simon Yates kwam uiteraard niet meer in het gedrang.
16/09 20u00  Luc Appermont: “Zonder Bart had ik het nooit over mijn geaardheid gehad”Veertig jaar een koppel, en dit najaar vijfentwintig keer samen op het podium: Luc Appermont (68) en Bart Kaëll (58) zijn klaar voor de theatershow Bart En Luc Intiem. Hard werken en hoe dat ervoor zorgt dat die wereldreis er maar niet van komt, Bart en Luc weten er alles van. “We verschillen wel eens van mening, maar ruzie maken we nooit”, zeggen ze. “Zelfs als een van ons twee verliefd wordt op iemand anders, moet dat bespreekbaar kunnen zijn.”
16/09 19u45  Fransman Kevin Mayer verpulvert wereldrecord op de tienkampDe Fransman Kevin Mayer heeft zondag op de Décastarmeeting in Talence het wereldrecord op de tienkamp verpulverd. Hij tilde het record, dat de Amerikaan Ashton Eaton in 2015 op 9.045 punten bracht, richting 9.126 punten.
16/09 19u45  Red Dragons bereiken na zege tegen Japan tweede ronde van WK volleybalDe nationale volleybalmannen hebben zondag hun vierde wedstrijd op het WK in het Italiaanse Firenze gewonnen. De Red Dragons (FIVB 15) hadden het de eerste set lastig tegen Japan (FIVB 12), maar stelden nadien orde op zaken en wonnen met 3-1: 14-25, 25-23, 25-14 en 25-19. De zege levert de Belgen een plek in de tweede ronde op.
16/09 19u30  Stoffel Vandoorne: "Jammer dat ik geen punten kon scoren"Stoffel Vandoorne reed op het Marina Bay circuit een meer dan behoorlijke race. Van op de achttiende plaats slaagde Vandoorne erin om als twaalfde over de finish te rijden, jammer genoeg buiten de punten.
16/09 19u30  Honderden feestvierders komen windmolen gelukkige 175ste verjaardag wensenDe windmolen van Pulderbos was getooid met vlaggetjes, en dat mocht ook wel voor zijn 175ste verjaardag. De Molenfeesten hadden zoals gewoonlijk geluk met het weer. Zaterdag kon er gehapt en gestapt worden en zondag demonstreerden onder meer Jan De Voght (23) als schaapscheerder en Jorn Ceulemans (23) als hoefsmid - beiden uit Pulderbos - dat niet alleen de molen maar ook de oude ambachten in Pulderbos levendiger dan ooit zijn.
16/09 19u30  Prins Laurent bezoekt Holocaustmuseum na controversiële uitsprakenPrins Laurent en zijn gezin hebben zondag een bezoek gebracht aan het Holocaustmuseum in de Dossinkazerne in Mechelen. De prins ging in op een uitnodiging van Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, na enkele controversiële uitspraken in juni.
16/09 19u30  LIVE. Antwerp 4-1 voor tegen Zulte Waregem, dat met tien man speeltEen vijfde plaats in het klassement, 12 punten uit zes wedstrijden, nog geen enkele wedstrijd verloren: Antwerp bewijst in het tweede seizoensbegin in de Jupiler Pro League na zijn promotie dat het met recht en reden een volwaardige eersteklasser genoemd mag worden. Door interlandvoetbal hebben de rood-witte fans hun gladiatoren niet aan het werk kunnen zien, maar zondag is het de beurt om Zulte Waregem te ontvangen in het eigen Bosuilstadion. Of Antwerp nadrukkelijker zijn voet naast de nationale topploegen zet, is vanaf 18 uur hieronder te volgen.
16/09 19u15  Percussionist musiceert al 20 jaar met man met downsyndroom: “Zelfs kookpot van Ikea klinkt prachtig”“Sam (35) praat minder naarmate hij ouder wordt, maar op het podium is de dialoog des te intenser”, vertelt Joeri Wens (43). Al twintig jaar maakt de Antwerpse percussionist, afkomstig uit Viersel, muziek met Sam Putseys, een man met het downsyndroom.
16/09 19u15  LIVE. Antwerp 3-1 voor tegen Zulte Waregem, dat met tien man speeltEen vijfde plaats in het klassement, 12 punten uit zes wedstrijden, nog geen enkele wedstrijd verloren: Antwerp bewijst in het tweede seizoensbegin in de Jupiler Pro League na zijn promotie dat het met recht en reden een volwaardige eersteklasser genoemd mag worden. Door interlandvoetbal hebben de rood-witte fans hun gladiatoren niet aan het werk kunnen zien, maar zondag is het de beurt om Zulte Waregem te ontvangen in het eigen Bosuilstadion. Of Antwerp nadrukkelijker zijn voet naast de nationale topploegen zet, is vanaf 18 uur hieronder te volgen.
16/09 19u00  INTERVIEW. Jinnih Beels: “Ik zal nooit mezelf verloochenen om in een bestuur te stappen”De meeste gesprekken met de lijsttrekkers worden in de partijhoofdkwartieren gevoerd. Met Jinnih Beels gaan we op café. Je bent onafhankelijk of je bent het niet. Maar als er onderhandeld zou moeten worden na 14 oktober, zit zij wel aan tafel. “Ah ja, ik ben lijsttrekker. Ze moeten rekening houden met mij. En ik ben erg principieel.”
16/09 19u00  LIVE. Antwerp gaat rusten met 3-0 voorsprong tegen Zulte Waregem, dat met tien man verder moetEen vijfde plaats in het klassement, 12 punten uit zes wedstrijden, nog geen enkele wedstrijd verloren: Antwerp bewijst in het tweede seizoensbegin in de Jupiler Pro League na zijn promotie dat het met recht en reden een volwaardige eersteklasser genoemd mag worden. Door interlandvoetbal hebben de rood-witte fans hun gladiatoren niet aan het werk kunnen zien, maar zondag is het de beurt om Zulte Waregem te ontvangen in het eigen Bosuilstadion. Of Antwerp nadrukkelijker zijn voet naast de nationale topploegen zet, is vanaf 18 uur hieronder te volgen.
16/09 19u00  Jasper Stuyven wint voor eigen volk GP Jef Scherens: “In eigen stad kan je altijd een beetje meer”De achtste manche van de Napoleon Games Cycling Cup is in Leuven gewonnen door Jasper Stuyven. De renner van Trek Segafredo beschikte in de finale van de GP Jef Scherens over het beste eindschot, al kwam Jonas Van Genechten nog heel dichtbij. Sean De Bie blijft leider in de Napoleon Games Cycling Cup.
16/09 18u45  Westerlo verstevigt leidersplaats na 4-1 zege tegen LommelWesterlo is er zondag op de zesde speeldag van eerste klasse B in geslaagd de kloof met Lommel tot vier punten uit te diepen. De Kemphanen wonnen thuis met 4-1 van de Limburgers.
16/09 18u30  LIVE. Antwerp al 3-0 voor tegen Zulte Waregem, dat met tien man verder moetEen vijfde plaats in het klassement, 12 punten uit zes wedstrijden, nog geen enkele wedstrijd verloren: Antwerp bewijst in het tweede seizoensbegin in de Jupiler Pro League na zijn promotie dat het met recht en reden een volwaardige eersteklasser genoemd mag worden. Door interlandvoetbal hebben de rood-witte fans hun gladiatoren niet aan het werk kunnen zien, maar zondag is het de beurt om Zulte Waregem te ontvangen in het eigen Bosuilstadion. Of Antwerp nadrukkelijker zijn voet naast de nationale topploegen zet, is vanaf 18 uur hieronder te volgen.
16/09 18u15  LIVE. Antwerp al 2-0 voor na tien minuten tegen Zulte WaregemEen vijfde plaats in het klassement, 12 punten uit zes wedstrijden, nog geen enkele wedstrijd verloren: Antwerp bewijst in het tweede seizoensbegin in de Jupiler Pro League na zijn promotie dat het met recht en reden een volwaardige eersteklasser genoemd mag worden. Door interlandvoetbal hebben de rood-witte fans hun gladiatoren niet aan het werk kunnen zien, maar zondag is het de beurt om Zulte Waregem te ontvangen in het eigen Bosuilstadion. Of Antwerp nadrukkelijker zijn voet naast de nationale topploegen zet, is vanaf 18 uur hieronder te volgen.
16/09 18u00  Lewis Hamilton verstevigt leidersplaats in F1-kampioenschapDoor zijn overwinning tijdens de GP van Singapore verstevigt de Brit zijn leidersplaats in het kampioenschap bij de rijders. Ook Mercedes komt in het constructeurskampioenschap steviger aan de leiding.
16/09 18u00  Massa geniet van Dag van de LandbouwGelukkig zaten de weergoden mee want de opkomst bij de kruidenkwekerij Hanaplant van Elke Nagels was te klein om de massa bezoekers binnen in het bedrijf alleen te kunnen vestigen. In de late namiddag arriveerden ook nog schepen Wendy Weckhuyzen en gedeputeerde Ludwig Caluwé die door zaakvoerder Elke Nagels op een uitgebreide uitleg over het bedrijf werden getrakteerd.
16/09 18u00  Westerlo klopt Lommel met 4-1 in 1B-topperWesterlo heeft zondag met een overtuigende 4-1 de topper in 1B gewonnen en diept de kloof op de concurrentie nu al uit tot vier punten. Jens Naessens zit al aan zes doelpunten, Kurt Abrahams trof in drie wedstrijden drie keer raak.
16/09 17u30  Rupel Boom en Chatelet delen de puntenRupel Boom is na drie speeldagen nog steeds ongeslagen maar liet deze middag wel twee punten liggen tegen Chatelet.
16/09 17u30  GP Jef Scherens:Jasper Stuyven wint voor eigen volkDe achtste manche van de Napoleon Games Cycling Cup is in Leuven gewonnen door Jasper Stuyven. De renner van Trek Segafredo beschikte in de finale van de GP Jef Scherens over het beste eindschot, al kwam Jonas Van Genechten nog heel dichtbij. Sean De Bie blijft leider in de Napoleon Games Cycling Cup.
16/09 17u30  LIVE. Westerlo 4-1 voor in topper tegen LommelWie had dit voor het seizoen durven denken? KVC Westerlo en Lommel SK delen na vijf speeldagen de lakens uit in 1B. De Kemphanen prijken fier bovenaan het klassement met tien punten. Vanuit concurrentieel oogpunt wordt er dan ook hard uitgekeken naar het duel tussen de twee hoogvliegers van zondagnamiddag. Wie dit duel wint, loopt uit op zijn naaste concurrent dus een driepunter is hier voor beide ploegen een absolute must. Westerlo heeft het thuisvoordeel en de maturiteit, maar de Limburgse bezoekers zijn met hun verraderlijke spel zeker niet te onderschatten. Wie wint deze onverwachte topper in de Proximus League. Vanaf 16 uur kan u hieronder de bitse strijd live op de voet volgen.
16/09 17u15  LIVE. Zet Antwerp ongeslagen status verder tegen Zulte Waregem?Een vijfde plaats in het klassement, 12 punten uit zes wedstrijden, nog geen enkele wedstrijd verloren: Antwerp bewijst in het tweede seizoensbegin in de Jupiler Pro League na zijn promotie dat het met recht en reden een volwaardige eersteklasser genoemd mag worden. Door interlandvoetbal hebben de rood-witte fans hun gladiatoren niet aan het werk kunnen zien, maar zondag is het de beurt om Zulte Waregem te ontvangen in het eigen Bosuilstadion. Of Antwerp nadrukkelijker zijn voet naast de nationale topploegen zet, is vanaf 18 uur hieronder te volgen.
16/09 17u15  LIVE. Westerlo al 3-0 voor in topper tegen LommelWie had dit voor het seizoen durven denken? KVC Westerlo en Lommel SK delen na vijf speeldagen de lakens uit in 1B. De Kemphanen prijken fier bovenaan het klassement met tien punten. Vanuit concurrentieel oogpunt wordt er dan ook hard uitgekeken naar het duel tussen de twee hoogvliegers van zondagnamiddag. Wie dit duel wint, loopt uit op zijn naaste concurrent dus een driepunter is hier voor beide ploegen een absolute must. Westerlo heeft het thuisvoordeel en de maturiteit, maar de Limburgse bezoekers zijn met hun verraderlijke spel zeker niet te onderschatten. Wie wint deze onverwachte topper in de Proximus League. Vanaf 16 uur kan u hieronder de bitse strijd live op de voet volgen.
16/09 17u00  Bobbejaanland sluit hele dag door verdachte man met rugzak: “Op vlak van veiligheid is geen compromis mogelijk”Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) nam zondag een drastische beslissing door de deuren gesloten te houden uit veiligheidsoverwegingen. Afgelopen nacht was een verdachte man met een rugzak het domein binnengedrongen. De politie kamde het hele pretpark uit, maar vond geen explosieven of andere verdachte spullen.
16/09 17u00  LIVE. Westerlo gaat met 2-0 voorsprong rusten in topper tegen LommelWie had dit voor het seizoen durven denken? KVC Westerlo en Lommel SK delen na vijf speeldagen de lakens uit in 1B. De Kemphanen prijken fier bovenaan het klassement met tien punten. Vanuit concurrentieel oogpunt wordt er dan ook hard uitgekeken naar het duel tussen de twee hoogvliegers van zondagnamiddag. Wie dit duel wint, loopt uit op zijn naaste concurrent dus een driepunter is hier voor beide ploegen een absolute must. Westerlo heeft het thuisvoordeel en de maturiteit, maar de Limburgse bezoekers zijn met hun verraderlijke spel zeker niet te onderschatten. Wie wint deze onverwachte topper in de Proximus League. Vanaf 16 uur kan u hieronder de bitse strijd live op de voet volgen.
16/09 16u30  15-jarige Stefi populairder dan Véronique De Kock op verticale catwalk in Wijnegem Shop Eat EnjoyMet tromgeroffel, een modeshow die gedeeltelijk op een verticale catwalk gelopen werd en een enorme knal met gouden confettiregen nam Wijnegem Shop Eat Enjoy, haar nieuwe naam en logo in gebruik. De reacties zijn positief, maar het meeste enthousiasme was er toch voor de vijftienjarige TikTok-app-sensatie Stefi Mercie.
16/09 16u15  Lewis Hamilton wint GP van Singapore, Vandoorne rijdt sterke raceLewis Hamilton heeft de GP van Singapore gewonnen. Max Verstappen en Sebastian Vettel mochten mee op het podium. Stoffel Vandoorne reed een goede race en werd twaalfde.
16/09 16u15  Twee auto’s botsen: drie gewondenOp de expresweg in Kontich, ter hoogte van de afrit van de E19, zijn drie gewonden gevallen bij een aanrijding tussen twee auto’s.
16/09 16u15  Seizoenstart Geraardsbergen: schuiver kost Van Aert eerste zege, Van der Haar profiteertEerste cross van het jaar en dus eerste zege van het jaar: Wout van Aert domineerde de eerste Brico Cross van het seizoen op overtuigende wijze en leek op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. Maar Van Aert viel en die kans liet Lars van der Haar niet liggen.
16/09 16u15  Bobbejaanland hele dag dicht door indringer, geen explosieven gevondenHet pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) blijft zondag een hele dag gesloten omwille van veiligheidsredenen. Een onbekende man drong vannacht het park binnen en had een verdachte rugzak met zich bij, zo bevestigt het pretpark. Zo’n 3.000 wachtenden moesten daardoor afdruipen. Intussen is het hele park uitgekamd en werden er geen verdachte objecten aangetroffen.
16/09 16u15  LIVE. Naessens (Westerlo) scoort al na drie minuten in topper tegen LommelWie had dit voor het seizoen durven denken? KVC Westerlo en Lommel SK delen na vijf speeldagen de lakens uit in 1B. De Kemphanen prijken fier bovenaan het klassement met tien punten. Vanuit concurrentieel oogpunt wordt er dan ook hard uitgekeken naar het duel tussen de twee hoogvliegers van zondagnamiddag. Wie dit duel wint, loopt uit op zijn naaste concurrent dus een driepunter is hier voor beide ploegen een absolute must. Westerlo heeft het thuisvoordeel en de maturiteit, maar de Limburgse bezoekers zijn met hun verraderlijke spel zeker niet te onderschatten. Wie wint deze onverwachte topper in de Proximus League. Vanaf 16 uur kan u hieronder de bitse strijd live op de voet volgen.
16/09 16u00  Brug boven Albertkanaal in Eindhout wordt afgebrokenIn Eindhout (Laakdal) is dit weekend gestart met de sloop van de brug over het Albertkanaal. In mei 2019 staat op dezelfde plek een volledig nieuwe hogere brug. “We verhogen systematisch de bruggen over het Albertkanaal om de capaciteit en de veiligheid te verbeteren”, vertelt Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg. “Daarnaast wordt ook het kanaal ter hoogte van de brug verbreed.”
16/09 15u45  Tänak wint Rally van Turkije, Neuville sprokkelt in extremis nog vijf belangrijke punten voor WK-tussenstandOtt Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft zondag de Rally van Turkije gewonnen, dat is de tiende van in totaal dertien wedstrijden die meetellen voor het WK rally. Tänak had bij aankomst 22.3 seconden voorsprong op eerste achtervolger Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC). De Nieuw-Zeelander Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) eindigde als derde op 1:46.3. Voor Tänak is het zijn vierde zege dit seizoen, zijn derde op rij. Dankzij deze zege wipt de Est in de tussenstand van het wereldkampioenschap over Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) naar de tweede plaats op 13 punten van Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC). Onze landgenoot behoudt dus de leiding in de WK-tussenstand, maar ziet Tänak met rasse schreden naderen.
16/09 15u30  CD&V Mechelen wil een warm, bruisend en mobiel MechelenCD&V Mechelen stelde zaterdag het programma en de kandidaten voor waarmee het op 14 oktober naar de kiezer trekt. Volgens lijsttrekker Wim Soons wil zijn partij opkomen voor een warm, bruisend en mobiel Mechelen.
16/09 15u30  Tänak wint Rally van Turkije, Neuville sprokkelt in extremis nog vijf belangrijk punten voor WK-tussenstandOtt Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft zondag de Rally van Turkije gewonnen, dat is de tiende van in totaal dertien wedstrijden die meetellen voor het WK rally. Tänak had bij aankomst 22.3 seconden voorsprong op eerste achtervolger Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC). De Nieuw-Zeelander Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) eindigde als derde op 1:46.3. Voor Tänak is het zijn vierde zege dit seizoen, zijn derde op rij. Dankzij deze zege wipt de Est in de tussenstand van het wereldkampioenschap over Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) naar de tweede plaats op 13 punten van Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC). Onze landgenoot behoudt dus de leiding in de WK-tussenstand, maar ziet Tänak met rasse schreden naderen.
16/09 15u15  Bobbejaanland hele dag dicht door gemaskerde indringer, geen explosieven gevondenHet pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) blijft zondag een hele dag gesloten omwille van veiligheidsredenen. Een onbekende man drong vannacht het park binnen en had een verdachte rugzak met zich bij, zo bevestigt het pretpark. Zo’n 3.000 wachtenden moesten daardoor afdruipen. Intussen is het hele park uitgekamd en werden er geen verdachte objecten aangetroffen.
16/09 15u15  LIVE. Wie wint topper in 1B: Westerlo of Lommel?Wie had dit voor het seizoen durven denken? KVC Westerlo en Lommel SK delen na vijf speeldagen de lakens uit in 1B. De Kemphanen prijken fier bovenaan het klassement met tien punten. Vanuit concurrentieel oogpunt wordt er dan ook hard uitgekeken naar het duel tussen de twee hoogvliegers van zondagnamiddag. Wie dit duel wint, loopt uit op zijn naaste concurrent dus een driepunter is hier voor beide ploegen een absolute must. Westerlo heeft het thuisvoordeel en de maturiteit, maar de Limburgse bezoekers zijn met hun verraderlijke spel zeker niet te onderschatten. Wie wint deze onverwachte topper in de Proximus League. Vanaf 16 uur kan u hieronder de bitse strijd live op de voet volgen.
16/09 15u15  Herlings snelt naar reekszege en kroont zich voor eigen volk voor het eerst tot wereldkampioen motorcrossJeffrey Herlings (KTM) heeft zondag in eigen land tijdens de GP van Nederland, de voorlaatste manche van het seizoen, voor het eerst de wereldtitel in de MXGP-klasse veroverd. De 24-jarige Nederlander won de eerste reeks in Assen, hetgeen volstond voor zekerheid over de wereldtitel.
16/09 15u00  Advocaat Jan Fabre: “Het is een georkestreerde campagne waarbij alle tafelspringers zich hebben aangesloten”Hans Rieder, de raadsman van de in opspraak gekomen kunstenaar en regisseur Jan Farbre, heeft in ‘De Zevende Dag’ fors uitgehaald. “Het onderzoek zal uitmaken wat van de beschuldigingen aan is. Fabre is bijzonder aangeslagen over de manier waarop hij koud gepakt is geworden.”
16/09 14u45  Achttien relschoppers aangehouden na duel tussen Lierse Kempenzonen en LuikNa de voetbalwedstrijd Lierse Kempenzonen en RFC Luik was het een tijdlang onrustig in Lier. Supporters van Luik wilden de confrontatie aangaan met die van Lierse. Dat kon door de politie op het nippertje worden vermeden.
16/09 14u30  Tyfoon slaat hevig toe terwijl kersvers bruidspaar aan huwelijksfeest wil beginnenEen Filipijns koppel maakte vrijdag net hun blijde intrede in de feestzaal nadat ze elkaar hun jawoord hadden gegeven, toen de aankomende tyfoon Mangkhut de stad begon te teisteren. Tientallen gasten schreeuwden en maakten zich uit de voeten toen de elektriciteit uitviel en ramen sneuvelden. De gasten en het kersverse bruidspaar konden zich ongedeerd in veiligheid brengen, maar wat een vrolijk huwelijksfeest moest worden, draaide op een grote sisser uit.
16/09 14u30  Lichaam vermiste roeier in kanaal Brussel-Willebroek gevondenDuikers van de civiele bescherming van Crisnée hebben zondagmiddag het lichaam geborgen van de 59-jarige man die sinds zaterdagavond omstreeks 20 uur vermist was in het kanaal Brussel-Willebroek ter hoogte van de Oostvaartdijk in Grimbergen. Dat meldt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket van Halle-Vilvoorde.
16/09 14u30  Na het zwangere model: model kolft melk af op catwalkTijdens de modeweek in Londen liep Valeria Garcia mee tijdens de show van ontwerpster Marta Jakubowski, maar in haar gedachten zal haar pasgeboren zoontje vast nooit ver weg zijn. Dat kon ook moeilijk anders, want tijdens haar rondje op de catwalk was ze melk aan het afkolven.
16/09 14u30  Hawaïaanse prinses “mentaal ongeschikt” om 215 miljoen dollar te beheren: strijd om haar geld barst losDe ‘laatste prinses van Hawaï’ is volgens een rechter in Honolulu niet langer in staat om haar persoonlijk fonds, dat 215 miljoen dollar waard is, te beheren.
16/09 14u15  Elke Vlaming loopt dodelijk gevaar door houtkachelsVan alle vervuilende stoffen in de lucht, is fijn stof het dodelijkst. En élke Vlaming leeft in een omgeving waar de concentratie ongezond hoog is, zo leert het jaarrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Houtkachels en open haarden hebben wellicht duizenden doden op hun geweten.
16/09 14u15  Heist slikt tegendoelpunt in blessuretijdNog altijd geen punten na drie speeldagen voor KSK Heist. Een bittere pil was de fatale tegentreffer in blessuretijd.
16/09 14u00  Batman, Sneeuwwitje en The Joker palmen Sint-Jacobsmarkt in bij opening van allereerste Antwerpse geekcaféZaterdag opende The Geeky Cauldron officieel de deuren op de Sint-Jacobsmarkt. Het is het eerste geekcafé in Antwerpen en zowel fans van Star Wars als Harry Potter kunnen er terecht. En dat zijn er duidelijk heel wat. Het café ging twee maanden geleden al in ‘beta-versie’, ofwel in onafgewerkte versie, al open.
16/09 13u30  Ooievaar loopt statig rond tussen de koeienHet is geen alledaags zicht, maar op Den Uil in wijk Horendonk worden ze er stilaan aan gewend. Sinds kort loopt er een ooievaar rond op de weide van boer Jan Uytdewilligen.
16/09 13u15  GP van Singapore: startgridLewis Hamilton vertrekt van op de polepositie met naast hem Max Verstappen en titelrivaal Sebastian Vettel op de derde plaats. Dat belooft vuurwerk tijdens de start! Onze landgenoot Stoffel Vandoorne start als achttiende.
16/09 13u15  Mechelse binnenstad hele zondag autovrijNog tot zondagavond 19u is de Mechelse binnenstad autovrij voor de autoloze zondag. Tal van standhouders laten je kennismaken met het cultuur-, sport- en vrijetijdsaanbod in de stad.
16/09 13u15  De Backer aan De Wever: “Kruip eens onder die Calimeroschelp uit, zet die ploat af en wees fier op Antwerpen”“Mijn boodschap aan jou is niet dat we tegen jou zijn. Of dat de wereld tegen je is. Dus kruip eens onder die Calimeroschelp uit. Zet die ploat af en wees fier op Antwerpen.” In een korte facebookpost reageert Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer op het interview dat Bart De Wever zaterdag in Gazet van Antwerpen gaf.
16/09 12u30  Amateurduel tussen City Pirates en Hasselt ontaardt in vechtpartij tussen supportersDe lokale politie heeft zaterdag na de voetbalwedstrijd tussen City Pirates en Hasselt, twee ploegen uit de tweede amateurklasse B, moeten ingrijpen nadat er melding gemaakt werd van een vechtpartij tussen supportersgroepen.
16/09 12u15  Strijd om de kiezer is losgebarstenZaterdag was de laatste dag voor de indiening van de kieslijsten. In Zandhoven stappen vier partijen naar de kiezer met een volledige lijst: CD&V, N-VA, Groen en Vlaams Belang. Het links project Zandhoven2018 en Open Vld komen ieder met een onvolledige lijst op. Ook de eenmanslijst GemeenteBelangen van jonker Thierry van de Werve is weer van de partij. In totaal kan de Zandhovenaar dus kiezen tussen zeven lijsten. De partijen verspreiden hun programma eerstdaags in de brievenbussen, laten ze weten. De strijd is ook in het straatbeeld losgebarsten, want de eerste verkiezingsaffiches werden al gevandaliseerd, zoals hier in de Kruisdreef in Pulderbos. U kan als kandidaat maar beter op de bovenste rij hangen, want deze flauwe plezanterik had kennelijk geen ladder.
16/09 12u15  Bobbejaanland blijft hele dag gesloten nadat gemaskerde man met verdachte rugzak binnendrongHet pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) blijft zondag een hele dag gesloten omwille van veiligheidsredenen. Dat meldt de directie via de sociale media. De beslissing werd genomen met de betrokken veiligheidsdiensten. Een onbekende man drong vannacht het park binnen en had een verdachte rugzak met zich bij, zo bevestigt het pretpark.
16/09 12u15  Antwerps koppel baat boutique B&B uit in Ardens kasteel: “Zolang je hier bent, is het gedaan met jachten en jagen”Hun koffers stonden klaar om naar Lyon te verhuizen, maar het werd een B&B in een Ardens kasteel. Voor Alain Smet en Sally Bruynseels voelt Beausaint bij La Roche-en-Ardenne intussen zelfs aan als het buitenland. Ze leven er als God in Frankrijk met maar één doel: hun gasten moeten zich thuis voelen.
16/09 12u00  Club Brugge-Borussia Dortmund wordt geleid door ref die al in Jupiler Pro League actief wasDe Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie zal dinsdag (om 21u00) de wedstrijd tussen Club Brugge en Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de Champions League in goede banen leiden. Makkelie zal geassisteerd worden door de - eveneens Nederlandse - grensrechters Mario Diks en Hessel Steegstra.
16/09 11u45  Bestuurder zwaargewond bij ongeval op E19Een chauffeur die vanochtend op de E19 richting Nederland reed, is zwaargewond geraakt bij een ongeval.
16/09 11u45  Keniaan Eliud Kipchoge verpulvert in Berlijn het wereldrecord op de marathon met duizelingwekkende 2u01’40”De Keniaan Eliud Kipchoge heet het weredlrecord op de marathon verpulverd. In Berlijn liep Kipchoge een tijd van 2u01’40”. Daarmee doet hij een 1’17” beter dan het vorige wereldrecord van zijn landgenoot Dennis Kimetto, dat dateerde van 2014.
16/09 11u45  Wil je pasta leren maken zoals een Italiaanse nonna? Hou dan deze Instagram in de gatenWie kan er beter pasta maken dan een Italiaanse oma of nonna? Om die traditie in ere te houden richtte Vicky Bennison het YouTube-kanaal en de Instagrampagina Pasta Grannies op. Als je pasta wil leren maken van de beste, weet je waar je naartoe moet.
16/09 11u30  Bobbejaanland blijft hele dag gesloten om veiligheidsredenenHet pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) blijft zondag een hele dag gesloten omwille van veiligheidsredenen. Dat meldt de directie via de sociale media. De beslissing werd genomen met de betrokken veiligheidsdiensten.
16/09 11u15  Emma Plasschaert verovert derde plek op WB-manche zeilen in JapanEmma Plasschaert heeft zondag in de Laser Radial-klasse de Wereldbekermanche zeilen in het Japanse Enoshima beëindigd op de derde plaats.
16/09 11u00  “Stop met ons backstage naakt te laten omkleden”, pleit topmodel Edie CampbellEdie Campbell heeft in een interview met BBC Radio 4 aangegeven dat ze het maar niets vindt dat ze zich als model vaak backstage moet staan omkleden voor het oog van honderden anderen. Ze pleit dan ook voor aparte kleedkamers voor de modellen, iets waar alvast tijdens de modeweek in Londen gehoor aan wordt gegeven.
16/09 11u00  Vastgoedservice maakt tweede ploeg in het veld bekend: Timmy Simons wordt de grote baas van Creafin-Tüv SüdHet zat er al even aan te komen en nu is het zover. Op een persconferentie werd zondagochtend aangekondigd dat veldritploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice een tweede team opstart: financieringsinstelling Creafin wordt hoofdsponsor, dienstverleningsconcern Tüv Süd co-sponsor. De renners van de nieuwe ploeg zullen rijden met fietsen van Zannata. Grote baas bij de nieuwe ploeg - waar de Tsjech Michel Boros start als kopman - is niemand minder dan Club Brugge-icoon Timmy Simons.
16/09 10u45  De Blik van Bistiaux: Boskamp en de dood van het verhaalDe volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
16/09 10u30  Spanjaard Mario Mola pakt derde eindzege in World Triathlon Series , Fransman Vincent Luis wint slotmancheDe Spanjaard Mario Mola heeft zondag in het Australische Gold Coast voor de derde keer in zijn carrière de eindzege in de World Series triatlon op zijn naam geschreven. De zege in de achtste en laatste manche was voor de Fransman Vincent Luis, die won voor Mola. Marten Van Riel, die tijdens het fietsen op kop lag, finishte als negende.
16/09 10u30  Zeven Kempense biercafés die een bezoekje waard zijnCittA gaat elke week op zoek naar ­zeven ­topadresjes. Deze week: bier­cafés in de Kempen.
16/09 10u15  REPORTAGE. “De eigenheid van ’t Zuid, die kan je niet kopiëren”Wie dit weekend in de straten van ’t Stad wil verdwalen, heeft keuze genoeg. Naar de drakenboten en discobar A Moeder gaan kijken op het Eilandje, waar het stadsfestival Part of Antwerp begint, of… nog eens naar het Zuid trekken. Daar is het nieuwe streetfestival Zuiderburen aan de gang, waar ze de ochtendzon begroeten met yoga, kinderen vogelhuisjes beschilderen en je naar jazz luistert op de ‘festivalweide’ met fake gras.
16/09 10u15  Alvarez dient Golovkin eerste nederlaag ooit aan bij de middengewichten en verovert wereldtitelDe Mexicaan Saul Alvarez heeft zaterdagavond in Las Vegas een einde gemaakt aan de heerschappij van de Kazak Gennady Golovkin bij de middengewichten. Voor Golovkin was het de eerste nederlaag in zijn carrière. Alvarez veroverde met zijn zege de titels in de WBC- en WBA-klasse. De partij werd gevolgd door zo’n 10.000 toeschouwers, waaronder bokslegende Mike Tyson, basketbalgrootheid LeBron James en acteurs Denzel Washington en Will Smith.
16/09 10u15  Zeven Kempense biercafés die een bezoekje waard zijn.CittA gaat elke week op zoek naar ­zeven ­topadresjes. Deze week: bier­cafés in de Kempen.
16/09 10u15  BBC weigert huwelijk van prinses Eugenie uit te zendenGeen groot mediacircus voor prinses Eugenie (28), zoals dat bij het huwelijk van haar neef prins Harry het geval was. De BBC is zelfs niet bereid om de plechtigheid live uit te zenden wegens te duur en omdat ze verwachten dat de kijkcijfers een flop zullen worden. Nochtans had haar vader prins Andrew daarvoor geijverd bij de nationale omroep.
16/09 10u00  De Blik van Bistiaux: “Indien een speler vandaag iet zou dan als Johan Boskamp, zou die het collectief geheugen ingaan”De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En vanaf dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
16/09 09u45  Jules Persynwandeling krijgt opknapbeurtDe Broechemse literator Jules Persyn (1878 – 1933) wiens borstbeeld voor het gemeentehuis staat, heeft een wandeling die naar hem werd genoemd. Die tocht van 7.5km wordt vanaf maandag 8 oktober vernieuwd.
16/09 09u30  In Antwerpen en 40 andere Vlaamse steden mag je vandaag niet met de wagen rijdenIn Antwerpen en nog 40 andere Vlaamse steden en gemeenten en in het Brussels gewest worden op zondag alle auto’s verbannen voor Autoloze Zondag. Er vinden verschillende activiteiten plaats, maar organisator Netwerk Duurzame Mobiliteit wil ook sensibiliseren. “Door autoloze straten worden steden en gemeenten niet alleen leefbaarder, maar duurzaam verplaatsen is ook goed voor het milieu en de gezondheid”, klinkt het.
16/09 09u30  Alexa Chung presenteert voor het eerst haar collectie tijdens Londense modeweekAlexa Chung had er al samenwerkingen opzitten met Marks&Spencer en had een handtas van Mulberry die naar haar werd vernoemd voor ze in 2017 zelf haar eerste collectie onder haar eigen naam lanceerde. En nu maakte ze ook haar debuut op de catwalk tijdens de London Fashion Week. Daar werd een collectie getoond waarvoor Chung de inspiratie bij haar zelf zocht en het snelle leven op luchthavens. Het resultaat was een pretentieloze collectie met trenchcoats, vissershoedjes, Hawaïaanse bloemenprints, jurken met ruches, een seventies snit en aardse tinten. Ook enkele knipogen vol Britse humor konden niet ontbreken. Zo leek het alsof ze Eiffeltoren als print had gebruikt, maar ging het in werkelijkheid om Brighton Pier.
16/09 09u15  Steven redde 2 kindjes van verdrinking in hotelzwembad, nu wil hij schadevergoeding: “Mijn vakantie is verpest”De 32-jarige Steven Tartt aarzelde geen moment om het zwembad in te duiken toen hij zag dat twee kinderen in de problemen gekomen waren. Hij uitte naderhand meteen kritiek op de redder die volgens hem zijn job niet deed en wil nu een schadevergoeding krijgen omdat het hele incident zijn hele vakantie verpest zou hebben.
16/09 09u15  ‘Kleintjes’ Westerlo en Lommel strijden om eerste plaats: “Als jullie het Bokrijk van het voetbal zijn, zijn wij Bobbejaanland”Beerschot Wilrijk - KV Mechelen was wat naam betreft misschien de kraker van het weekend, maar de échte topper wordt zondag gespeeld. Toch als we het klassement volgen. Westerlo en Lommel strijden in een rechtstreeks duel om de eerste plaats. “Een duel van de kleintjes? Daar hebben wij geen problemen mee.”
16/09 09u15  Taiwanese Hsieh maakt in finale WTA Hiroshima snel komaf met Amerikaanse tienerDe Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 40) heeft zondag de eindzege van het WTA-toernooi in het Japanse Hiroshima (hardcourt/250.000 dollar) op zak gestoken. De 32-jarige Hsieh klopte in de finale na een uur tennis de nauwelijks 17-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA 134) in twee sets (6-2 en 6-2).
16/09 09u00  Amerikaanse Jessica Pegula treft Française Pauline Parmentier in finale van WTA QuebecDe Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 227) en de Française Pauline Parmentier (WTA 69) nemen het tegen elkaar op in de finale van het WTA-toernooi in Quebec (hardcourt/250.000 dollar).
16/09 08u00  Burgemeester van London pleit vurig voor nieuw Brexit-referendum: “Geen ander alternatief”De Londense burgemeester Sadiq Khan houdt zondag in een gastbijdrage in de krant The Observer een vurig pleidooi voor een nieuw referendum over de uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Hij schrijft dat de Britten de kans moeten krijgen om een Brexit-deal af te wijzen als die voor de economie, voor jobs en voor het gezondheidssysteem slecht is.
16/09 08u00  Vernietigende tyfoon Mangkhut raast over Filipijnen: minstens 25 dodenHet aantal dodelijke slachtoffers van tyfoon Mangkhut, die over de Filipijnen trok, is gestegen tot 25. Dat zei Francis Tolentino, die binnen de regering vernatwoordelijk is voor de aanpak van natuurrampen, zondag. De meeste slachtoffers kwamen om door aardverschuivingen en overstromingen als gevolg van de tyfoon.
16/09 08u00  Grootscheepse zoektocht naar vermiste roeier in kanaal Brussel-Willebroek levert voorlopig niets opDe grootscheepse zoektocht naar de roeier die sinds zaterdagavond omstreeks 20 uur vermist is in het kanaal Brussel-Willebroek ter hoogte van de Oostvaartdijk in Grimbergen heeft niets opgeleverd. Aan deze zoektocht, die omstreeks 22.30 uur afgeblazen werd, werkten diverse brandweerkorpsen mee van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, Brussel en Mechelen, evenals de Civiele Bescherming.
16/09 07u45  Doorbraak in onderzoek naar moord op Belgische toeriste Amélie (28) in CanadaIn Boston Bar, een klein Canadees dorpje, is een man in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op Amélie Sakkalis (28), dat meldt het Canadese CBC. De Belgische toeriste uit Doornik werd ten noorden van het dorpje op 22 augustus dood aangetroffen.
16/09 07u15  Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs vierde haar verjaardag, maar het ging een paar keer misDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
16/09 05u45  Oude trend, nieuw probleem: “Weekendhuisjes zullen gemeenten nog veel kosten”In de jaren 50 werd het een trend om in de weekends en vakanties naar een tweede verblijf in het groen te trekken. Duizenden weekendhuisjes werden gebouwd in natuurgebieden, in een tijd waarin er nog geen wetgeving was inzake ruimtelijke ordening. Maar vandaag leven we in een heel andere tijd, én is duidelijk dat het probleem niet zomaar kan worden weggetoverd.
16/09 05u30  Obama doorbreekt presidentieel taboe: campagne tegen republikeinenIn de coulissen is Barack Obama sinds zijn vertrek uit het Witte Huis altijd bezig geweest met politiek. Op een kleine twee maanden van de Congresverkiezingen heeft hij zijn plaats in de schijnwerpers weer ingenomen om de Democratische kandidaten te steunen. Daarbij schuwt hij de aanvallen op de huidige president niet. Een breuk met de ongeschreven regel dat presidenten en ex-presidenten zich onthouden van kritiek op hun voorgangers of opvolgers.
16/09 03u15  REPORTAGE. Op zoek naar de ‘kracht van verandering’ in Dessel, waar de N-VA al twaalf jaar alleen de plak zwaaitIn Dessel behaalde de N-VA op 14 oktober 2012 met 53,4% een ware monsterscore. Burgemeester Kris Van Dijck (54) deed zo voor de tweede keer op rij wat geen enkele N-VA’er hem al kon voordoen: een absolute meerderheid halen. Zonder ‘gehinderd’ te worden door een coalitiepartner was het voor hem meteen ook een nieuwe kans om te bewijzen dat zijn partij op lokaal vlak voor een positieve dynamiek kan zorgen. Maar is dat ook echt gebeurd? Een zoektocht naar de kracht van verandering in Dessel.
16/09 03u15  “Rond Kerstmis vinden we de meeste cocaïne in containers: voor een witte kerst?”De haven van Antwerpen en de internationale cocaïnesmokkel worden al enige tijd steevast in één adem genoemd. Tijdens de eerste maanden van dit jaar werd al 34 ton cocaïne onderschept. Wij ­gingen op bezoek bij de scanpost op Linkeroever.
16/09 00u30  Cappellen zet scheve situatie overtuigend rechtNa iets minder dan een half uur wedstrijd keek Cappellen tegen een 2-0 achterstand aan in Sint-Niklaas, Nog voor de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte en in de tweede helft werden forse winstcijfers op het bord gezet. Sint-Niklaas - Cappellen: 2-5.
15/09 23u00  Thibaut Courtois en Real Madrid lijden eerste puntenverlies: Rode Duivel geklopt tegen BilbaoReal Madrid heeft zaterdagavond voor het eerst dit seizoen niet gewonnen, op de vierde speeldag van de Spaanse Primera Division. Thibaut Courtois en ploegmaats speelden 1-1 gelijk op bezoek bij Athletic Bilbao.
15/09 23u00  Ensor voor beste acteur gaat naar Matthias Schoenaerts, Natali Broods is beste actriceMatthias Schoenaerts heeft de Ensor gekregen voor beste acteur voor zijn rol in ’Le Fidèle’. Dat gebeurde tijdens het Gala van de Ensors in het Kursaal van Oostende. De Ensor voor beste actrice ging naar Natali Broods voor haar bijdrage in ’Façades’.
15/09 22u45  KRC Genk klopt Anderlecht met kleinste verschilEen dekkingsfout van Ivan Santini kostte Anderlecht op het veld van Racing Genk minstens een punt. Dewaest scoorde, Anderlecht scoorde niet. Genk blijft in het spoor van leider Club Brugge, Anderlecht haakt voorlopig af.
15/09 22u30  Geslaagde stage voor Telenet Giants Antwerp in BelgradoDe stage van Telenet Giants Antwerp in het Servische Belgrado zit er op. Zondag keert de selectie van coach Roel Moors opnieuw naar België. 'Een geslaagde week. Enerzijds acteerden we in de twee wedstrijden sterk en anderzijds vierden verschillende spelers hun comeback,' zegt sportief manager Leo De Rycke.
15/09 22u30  Geen zege na tal van kansen en gemiste penalty voor Lierse KempenzonenLierse Kempenzonen bleef zaterdag op het eigen Lisp steken op een ongelukkig doelpuntenloos gelijkspel tegen FC Luik. De Pallieters kregen tal van kansen en Vermeiren miste zelfs nog een strafschop, zodat vooral het gevoel van twee verloren punten overheerste in Lier.
15/09 22u30  Leya Iseka en Tielemans zorgen voor Belgisch doelpunten, Chadli en Ciman spelen eerste minuten in Ligue 1Toulouse en Monaco hebben zaterdag 1-1 gelijkgespeeld op de vijfde speeldag in de Franse Ligue 1. Bij Monaco scoorde Rode Duivel Youri Tielemans en mocht ook Nacer Chadli in de basis beginnen, ook bij Toulouse was het doelpunt dankzij Aaron Leya Iseka van Belgische makelij.
15/09 22u15  “Het raadsel uit de diepte”: aangespoelde walvis in Madrid blijkt stunt van Antwerps kunstcollectiefEnkele inwoners van de Spaanse hoofdstad Madrid waren verbijsterd toen ze een vijftien meter lange aangespoelde potvis ontdekten toen ze vrijdagochtend wakker werden. Het dier leek erin geslaagd te zijn in de rivier te verzeilen en te stranden bij de oudste brug van de stad, maar al snel bleek dat er iets anders aan de hand was. Een Belgisch kunstcollectief had de hyperrealistische replica in het water neergepoot om aandacht te eisen voor het milieu.
15/09 22u00  Paniek in Australië: in het hele land naalden gevonden in aardbeienIn Australië is er een klopjacht geopend op de persoon of personen die naalden verstopt/verstoppen in aardbeien uit de supermarkt. Inmiddels werden aardbeien van zekers zes merken op deze levensgevaarlijke wijze gesaboteerd. Er is een beloning van 100.000 Australische dollar (ruim 60.000 euro) uitgeloofd voor de gouden tip.
15/09 22u00  Waasland-Beveren speelt 0-0 gelijk tegen EupenWaasland-Beveren heeft zaterdag niet voor de eerste zege van het seizoen kunnen zorgen. In een zwakke wedstrijd thuis tegen Eupen hielden beide doelmannen de nul. Badibanga (Waasland-Beveren) kwam een half uur voor tijd dicht bij een doelpunt, maar de lat bracht redding voor de bezoekers. Het bleef 0-0.
15/09 21u45  OH Leuven lijdt tegen Tubeke nieuwe nederlaag en zakt weg naar voorlaatste plaats in 1BTubeke heeft zaterdag in eigen huis met 3-1 van Oud-Heverlee Leuven gewonnen op de zesde speeldag van de Proximus League. De Leuvenaars, die voor het seizoen luidop van de titel droomden, komen met zes op achttien op de voorlaatste plaats terecht.
15/09 21u30  Amerikaanse weerman worstelt met wind, maar twee voetgangers wandelen rustig voorbijTerwijl orkaan Florence door North Carolina in de VS raast, proberen weermannen en stormjagers zo dicht mogelijk bij het oog van de storm te komen, zonder zichzelf in gevaar te brengen. Een van die weermannen kon amper op zijn benen blijven staan door de storm, maar twee voetgangers hebben helemaal geen last van de wind.
15/09 21u15  Igor Anton zet een punt achter carrière van veertien jaarIgor Anton stopt met wielrennen. De 35-jarige Bask mag terugblikken op een meer dan geslaagde carrière.
15/09 21u15  Francken wil extra tijdelijk opvangcentrum voor transmigrantenStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil tijdelijk een bijkomend gesloten centrum voor de opvang van transmigranten. Dat zegt hij zaterdag in het Journaal van de VRT. Hij gaat dat vrijdag concreet voorstellen aan de regering.
15/09 21u15  Van Luchtbal naar MAS in kwartiertje met nieuwe tramlijn 70In Antwerpen hebben mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) en directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot zaterdag de nieuwe tramlijn 70 officieel in gebruik genomen. De nieuwe toevoeging aan het infrastructuurproject Noorderlijn brengt passagiers op 14 minuten van de wijk Luchtbal naar het MAS.
15/09 21u15  Thomas De Gendt is heel trots op zijn bollentrui in de Vuelta: “Ik mik hier al een paar jaar op”Zonder ongelukken keert Thomas De Gendt huiswaarts met de bollentrui in de Vuelta. Hij telt 95 punten, 12 meer dan Bauke Mollema en 31 meer dan Luis Angel Mate, die de trui ook een tijdlang droeg in deze Vuelta en vrede moet nemen met de derde stek in het bergklassement.
15/09 21u00  Lukaku en Fellaini hebben met doelpunt en assist groot aandeel in zege Manchester UnitedManchester United is zaterdag in de Engelse Premier League met 1-2 gaan winnen bij Watford. Met een doelpunt van Romelu Lukaku en een assist van Marouane Fellaini was de Belgische inbreng in de overwinning groot.
15/09 20u00  Fans zakken massaal af naar Waagnatie voor Comic Con AntwerpIn een goedgevulde Waagnatie vond zaterdag de eerste dag van Comic Con Antwerp plaats, het jaarlijkse mekka voor liefhebbers van science fiction, cosplay, fantasy en natuurlijk comics. Dat zorgde voor een enthousiast publiek, al dan niet fraai uitgedost in het kostuum van hun favoriete filmheld, dat er onder meer koopjes kon doen, deelnemen aan workshops en videospelletjes spelen.
15/09 19u45  Stoffel Vandoorne na teleurstellende kwalificatie: "Alles is mogelijk tijdens de race"Stoffel Vandoorne kende vandaag opnieuw een teleurstellende kwalificatie. Van op de achttiende plaats wacht Vandoorne een moeilijke race maar onze landgenoot meent dat zeker tijdens de GP van Singapore alles mogelijk is.
15/09 19u30  LIVE. Ontsnapt Waasland-Beveren uit onderste regionen van het klassement?De fans van Waasland-Beveren hebben dit seizoen in de Jupiler Pro League nog niet kunnen genieten van een deugddoende winstpartij. Meer dan drie gelijke spelen hebben de Waaslanders na zes speeldagen nog niet kunnen rapen. Wil coach Yannick Ferrera zijn hachje redden, moeten zijn troepen zaterdag best winnen van rechtstreekse concurrent KAS Eupen. Kunnen de Waaslanders voor het eerst dit seizoen aanknopen met een zege? Dankzij onze live verslaggeving kan u de wedstrijd op de voet volgen.
15/09 19u15  Meesterknecht Team Sky verhuist naar EmiratenSergio Henao fietst de komende twee seizoenen voor UAEmirates. De 30-jarige Colombiaan verlaat Team Sky na zeven seizoenen van knechten in dienst van onder meer Chris Froome.
15/09 19u00  Pelucchi sprint naar zege in Ronde van Slovakije, Lampaert wordt derdeDe Italiaan Matteo Pelucchi heeft zaterdag de derde etappe in de Ronde van Slovakije (2.1) gewonnen. Hij haalde het na 180,6 kilometer van Dubnica nad Vohom naar Nitra in de sprint voor twee renners van Quick-Step Floors: Fabio Jakobsen en Yves Lampaert. Julian Alaphilippe behoudt zijn leiderstrui.
15/09 18u45  Bankzitter Vermaelen ziet Barcelona zwoegen maar uiteindelijk wel winnen tegen Real SociedadThomas Vermaelen heeft bij Barcelona voor het eerste dit seizoen nog eens het wedstrijdblad gehaald. Hij zat op bezoek bij Real Sociedad in de Primera Division de hele wedstrijd op bank.
15/09 18u45  Zeven jaar na verdwijning van Belgische vrouw lijkt waarheid eindelijk aan het licht te komenZeven jaar nadat de Belgisch-Amerikaanse Sylviane Finck Lozada verdween in het Amerikaanse Baton Rouge, lijkt de waarheid boven te komen drijven. Gewapend met een verpletterende bewijslast heeft de lokale politie een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Oscar Lozada, haar echtgenoot.
15/09 18u30  Man probeert meisje (16) aan te randen tijdens turnles in LierDe politie van Lier onderzoekt een poging tot aanranding van een zestienjarig meisje op de Stadsvesten. De feiten speelden zich vrijdagvoormiddag af tijdens de les Lichamelijke Opvoeding.
15/09 18u15  Eden Hazard is niet te stoppen: Rode Duivel trapt Chelsea naar de zege met hattrickEr is op dit moment niets te doen aan Eden Hazard. De Rode Duivel is in bloedvorm en dat bewees hij met een hattrick tegen Cardiff. Zo leidde hij Chelsea naar een 4-1-zege tegen Cardiff City.
15/09 18u00  Vuelta: De Gendt stelt bergtrui veilig, Yates wint zijn eerste grote ronde, dagzege alweer voor Quick StepThomas De Gendt is de eerste Belg na Lucien Van Impe die de bergtrui wint in een grote ronde. De renner van Lotto-Soudal sprokkelde in de korte maar nijdige bergetappe doorheen Andorra voldoende punten om zijn overgebleven belagers - Mollema en Ben King - af te houden. De eindzege is voor Simon Yates, Mas en Lopez Rodriguez mogen na een laatste offensief morgen in Madrid mee op het podium. Mas won ook de etappe.
15/09 18u00  PVDA organiseert tentenkamp op Arena voor betaalbaar wonenEen deel van de sociale woningen in de Arenawijk in Deurne wordt binnenkort afgebroken en gerenoveerd, een ander deel wordt verkocht. De bewoners kampen nog met vragen en onzekerheden. De PVDA organiseerde zaterdag daarom een tentenkamp om hen te steunen.
15/09 17u45  Café-uitbater steekt klant neer en slaat op de vlucht: slachtoffer overledenDe politie en het parket zijn op zoek naar de uitbater van het café Les Dsiettes in Vitrival, een deelgemeente van Fosses-la-Ville (provincie Namen). De persoon wordt ervan verdacht een dodelijke messteek te hebben toegebracht aan een man in zijn café, zo meldt het parket van Namen zaterdag.
15/09 17u30  Antwerp krijgt toestemming voor gebruik nieuwe tijdelijke tribuneAntwerp kreeg zaterdag toestemming voor het gebruik van de nieuwe tijdelijke Tribune 4. Zo zijn er vanaf de wedstrijd van morgen (zondag) 700 extra plaatsen. Dat brengt de capaciteit van de Bosuil op 16.000.
15/09 16u45  Ariana Grande post emotioneel eerbetoon na overlijden van ex-vriendEen week lang hield Ariana Grande zich stil nadat haar ex-vriend Mac Miller overleed. Meteen na zijn dood postte ze nog een foto van hem op Instagram, maar nu heeft ze ook een emotioneel eerbetoon voor hem klaar. “Ik kan niet geloven dat je er niet meer bent.”
15/09 16u45  N-VA houdt opruimactie voor zwerfvuil, maar moet eerst eigen standje opruimenDe Herentalse afdeling van N-VA nam zaterdag deel aan de World Cleanup Day en organiseerde een opruimactie voor zwerfvuil. De actie ging van de start met een valse noot.
15/09 16u15  Lewis Hamilton verovert polepositie in Singapore, Vandoorne achttiendeLewis Hamilton heeft op het Marina Bay circuit de polepositie voor de GP van Singapore veroverd. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne geraakte niet verder dan een achttiende tijd.
15/09 16u15  Premier Michel wil overleg met Benelux en de bevolking over afschaffing van zomer- en winteruurCharles Michel (MR) wil samenzitten met Nederland en Luxemburg over de keuze tussen de zomer- en wintertijd. “Het zou absurd zijn als we allemaal een andere keuze maken”, zegt de premier zaterdag aan VRT NWS. Daarnaast zou Michel ook graag de bevolking raadplegen. De woordvoerder van de eerste minister bevestigt het nieuws.
15/09 16u15  Bus maakt noodstop na aanrijding met auto in Gemeentestraat: drie passagiers gewondDrie passagiers van een bus die rond 12u over de Gemeentestraat richting stadscentrum reed, zijn lichtgewond geraakt bij een noodstop. De chauffeur moest zwaar in de remmen gaan, maar kon toch een aanrijding met een auto op de vrije bus- en trambaan niet vermijden.
15/09 16u00  GP Impanis - Van Petegem: talentvolle Nederlander verrast peloton én zijn vluchtgezellenDe Nederlander Taco Van der Hoorn (Roompot) heeft verrassend de GP Impanis - Van Petegem gewonnen. De 24-jarige Nederlander verraste in de slotkilometer zijn vier medevluchters die nipt uit de greep van het peloton bleven.
15/09 16u00  Antwerpse lijsten ingediend: Kris Peeters heeft zijn buik vol van “belachelijke” aanvallen De WeverIn het Antwerpse Justitiepaleis aan de Bolivarplaats moeten vandaag alle partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober hun lijsten indienen. Zo ontstaat een duidelijk zicht op de finale lijsten van de klassieke partijen, én komen ook nieuwe of verrassende partijen in beeld. Ook wie zich voor de provincieraad of een van de districtsraden verkiesbaar stelt, moest zich aanbieden.
15/09 16u00  N-VA moet eerst eigen standje opruimenDe Herentalse afdeling van N-VA nam vandaag deel aan de World Cleanup Day en organiseerde een opruimactie voor zwerfvuil. De actie ging van de start met een valse noot.
15/09 15u45  DISCUSSIE. De campagne is nu écht begonnen: volgt u het in uw gemeente of stad op de voet?De partijen hebben vandaag, zaterdag, hun lijsten ingediend (foto) en binnen een maand moeten we naar de stembus. De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is daarmee echt van start gegaan en dat is wellicht dit weekend al op veel plaatsen zichtbaar. Volgt u het hele politieke circus in uw gemeente op de voet?
15/09 15u45  Nieuwe thuisbasis van Antwerp Giants geopendIn Merksem is zaterdag het Basketcenter Gasthuishoeve, de nieuwe thuishaven voor basketclub Antwerp Giants, geopend. Doordat de 27 ploegen van de Giants vanaf 17 september op één locatie terechtkunnen, komt er in de stad heel wat sportruimte vrij voor andere gebruikers.
15/09 15u30  Lily Allen schuwt niets in nieuw boek: “Ik kon voelen hoe hij zijn naakte lichaam tegen mij aan drukte”Het nieuwe boek van zangeres Lily Allen laat niets onbesproken. De popster schrijft hoe Coldplay-frontman Chris Martin haar probeerde te redden van haar drugsverslaving, hoe moeilijk ze het had om haar moederschap te aanvaarden en over die ene platenbons die zich aan haar wilde vergrijpen.
15/09 15u30  Esdoornschool krijgt met hulp van projectontwikkelaar een veel veiligere toegangswegDe Esdoornschool in Hombeek (Mechelen) krijgt binnenkort een veilige hoofdingang langs een speelbos. Dat werd zaterdag symbolisch ingehuldigd in de toekomstige woonwijk Waterberg, aan de Zemstseweg. Bedoeling is dat het speelbos ook open blijft voor de kinderen uit de nieuwe woonwijk.
15/09 15u00  Geluk bij een ongeluk voor Thierry Neuville na opgave in Turkije: WK-leider ziet ook eerste achtervolger uitvallenThierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) zijn er niet in geslaagd om hun ophangingsproblemen op te lossen in de Rally van Turkije en hebben moeten opgeven. Dat meldde Hyundai Motorsport, het team van Neuville, zaterdagochtend via Twitter. De baan lag vrij voor Sébastien Ogier (M-Sport Ford) om een inhaalrace te doen in de WK-stand, maar de uittredende wereldkampioen moest later op de dag ook opgeven. Nadat hij eerst al technische problemen kende ging hij in de elfde klassementsrit van de weg af en kon zijn voertuig niet meer herstellen.
15/09 14u45  Nieuwe ‘Fight of the Century’ op komst: Mayweather kondigt gevecht met Pacquiao aanLevende bokslegende Floyd Mayweather Junior is van plan opnieuw de ring te betreden. De 41-jarige Amerikaan gebruikte Instagram om zijn mogelijke rentree aan te kondigen. “Ik keer terug om tegen Manny Pacquiao te vechten dit jaar. Er ligt opnieuw een bedrag van negen cijfers op me te wachten”, beweert Mayweather in het filmpje.
15/09 14u00  Koorts dwingt Laurens De Plus tot opgave in Vuelta, maandag onderzoekMet nog ruim 80 kilometer te rijden moest Laurens De Plus vrijdag opgeven in de negentiende etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour). De renner had last van koorts. Dat meldde zijn team Quick-Step Floors gisteren op Twitter.
15/09 14u00  Kenneth Vanbilsen blijft langer bij CofidisKenneth Vanbilsen verlengt zijn verbintenis bij het Franse Cofidis. Dat liet het Pro Continentale team vandaag weten in een persbericht. Onze landgenoot rijdt al sinds 2015 voor de rode brigade. “Ik ben erg blij om het avontuur met het team verder te zetten.”
15/09 13u45  Dit zijn de plannen voor het enorme attractiepark ‘Europacity’ in ParijsEuropaCity moet over zes jaar zo’n dertig miljoen bezoekers per jaar lokken, dubbel zoveel als Disneyland Parijs. Aan de rand van de Franse hoofdstad wordt een nieuw attractiepark neergezet met ruimte voor achtbanen, een overdekte skipiste, waterparken, kunst- en concerthallen, winkels, hotels en een zakencentrum.
15/09 13u45  Kate Moss heeft spijt van haar bekendste controversiële uitspraak'Nothing tastes as good as skinny feels' of 'Niets smaakt zo lekker als mager zijn voelt'. Het moet zowat de bekendste uitspraak van Kate Moss zijn. Ze liet die in 2009 optekenen in een interview met modevaklad WWD. Vandaag heeft ze echter spijt van die woorden.
15/09 13u45  Zie jij wat er mis is in deze spelfase tijdens de topper Beerschot Wilrijk - KV Mechelen?De fans van Malinwa zongen minutenlang ‘Dief dief dief!’ naar scheidsrechter Bram Van Driessche na affluiten van de topper tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen vrijdagavond. Reden: de bal die niet correct lag bij het nemen van een hoekschop.
15/09 13u15  Ferrari bovenaan in Singapore, Stoffel Vandoorne verbetert zich als vijftiendeTijdens de laatste oefensessie voor de GP van Singapore heeft Ferrari haar visitekaartje afgegeven. Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen eindigden bovenaan en waren duidelijk sneller dan Mercedes. Stoffel Vandoorne reed de vijftiende tijd.
15/09 13u15  Prins Harry viert 34ste verjaardag in besloten kringDe Britse prins Harry viert zaterdag zijn 34ste verjaardag. Het feestgedruis vindt plaats in besloten kring. 'Bedankt iedereen voor jullie lieve berichten voor de verjaardag van de hertog van Sussex!', luidde het op de twitterfeed van Kensington Palace, de Londense thuis van Harry en zijn vrouw Meghan Markle.
15/09 13u15  Fietser (63) levensgevaarlijk gewond op Ternesselei in WommelgemOp het kruispunt van de Ternesselei en de Uilenbaan in Wommelgem is vanmiddag een fietser levensgevaarlijk gewond geraakt na een aanrijding met een auto.
15/09 13u00  Bus maakt noodstop na aanrijding met auto in Gemeentestraat: meerdere passagiers gewondEen aantal passagiers van een bus die rond 12u over de Gemeentestraat richting stadscentrum reed, is lichtgewond geraakt bij een noodstop. De chauffeur moest zwaar in de remmen gaan, maar kon toch een aanrijding met een auto op de vrije bus- en trambaan niet vermijden.
15/09 12u45  Meer dan 200 bestuurders rijden te snel op zwart kruispunt R6De voorbije twee jaar gebeurden er op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord tien zware ongevallen met ook dodelijke slachtoffers. Die vielen er in het verleden al meer. Toch snapte de politie vrijdag op het zwarte kruispunt 205 bestuurders die te snel reden.
15/09 12u30  Bal lag verkeerd bij hoekschop tijdens topper tegen Beerschot Wilrijk... Supporters KV Mechelen woestDe fans van Malinwa zongen minutenlang ‘Dief dief dief!’ naar scheidsrechter Bram Van Driessche na affluiten van de topper tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen vrijdagavond. Reden: de bal die niet correct lag bij het nemen van een hoekschop.
15/09 12u30  Amerikaanse Anisimova en Taiwanese Hsieh spelen de finale van WTA-toernooi HiroshimaDe twee finalistes op het WTA-toernooi in het Japanse Hiroshima (hardcourt/250.000 dollar) zijn bekend. De piepjonge Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA 134) treft de ervaren Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 40), het tweede reekshoofd.
15/09 12u15  Vijf atypische vragen aan Bart De Wever: “Slechte herinneringen aan heel de Sinksenfoor-verhuizing”Onze redactie legt de Antwerpse lijsttrekkers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op de rooster. Bart De Wever kwam vandaag als eerste aan bod. We legden hem naast het interview ook de volgende vijf ‘atypische vragen’ voor.
15/09 12u15  Tim Brys en Niels Van Zandweghe veroveren brons op WK roeienNiels Van Zandweghe (Brugse TR) en Tim Brys (KR Club Gent) zetten in hun tweede WK-finale op rij met een bronzen plak de kers op de taart. De Belgische Wereldbekerwinnaars waren de enige WK-finalisten die zowel de drie World Cupregatta’s als het EK 2018 achter de kiezen hadden, maar van vermoeidheid bleek er bij onze landgenoten na zo’n lang seizoen niks te merken. Sterker nog, in de race om het WK-eremetaal pakten ze niet alleen het brons, ze verpulverden ook hun persoonlijke besttijd.
15/09 12u15  Eten voor minder dan 15 euro: spaghetti aglio, olio e peperoncini bij ArteIn deze rubriek gaat foodie Luc Hoornaert op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week eet hij voor 13 euro een spaghetti aglio, olio e peperoncini bij Arte op de Suikerrui.
15/09 12u00  Franse WK-selectie oogt indrukwekkend, bondscoach heeft nog één plaatsje overDe Franse selectie voor het WK wielrennen, op 30 september in het Oostenrijkse Innsbrück, is bijna rond. Bondscoach Cyrille Guimard gaf intussen al zeven van de acht Franse namen vrij, de achtste naam volgt na de Italiaanse semiklassiekers.
15/09 12u00  Emma Plasschaert klimt op WB-manche in Japan naar derde plaats voor medaillerace van zondagEmma Plasschaert is zaterdag opgeklommen naar de derde plaats in de Laser Radial-klasse tijdens de Wereldbekermanche zeilen in het Japanse Enoshima. De Oostendense profiteerde van de drie regatta’s van de dag om vier plaatsen winst te boeken.
15/09 11u30  Taxichauffeur schiet collega in de nek in Brugge terwijl toeristen op achterbank zittenNabij de Markt in Brugge heeft vrijdagavond een schietincident plaatsgevonden. Dat bevestigt de Brugse politie. Het slachtoffer werd geraakt in de nek, maar zou niet in levensgevaar verkeren. Er is sprake van drie verdachten, één van hen werd al opgepakt. Twee zijn nog steeds op de vlucht.
15/09 11u30  Kim Kardashian post voor het eerst foto van nichtjes Chicago, True en Stormi samenKim Kardashian heeft op Instagram voor het eerst een foto gedeeld van haar dochtertje Chicago (7 maanden) samen met haar nichtjes Stormi (7 maanden) en True (5 maanden). De volgende generatie Kardashian-Jenner lijkt in elk geval goed op elkaar. 'De drieling', schreef Kim dan ook bij het kiekje.
15/09 11u15  Daarom moet je dus nooit te vroeg juichen: Fransman boort zichzelf gouden medaille door de neusIn Mexico City vond het WK moderne vijfkamp plaats, dat bestaat uit schermen, 200 meter zwemmen, paardrijden, pistoolschieten en hardlopen. Tijdens die laatste discipline ontspon zich een spannende strijd om het goud. De Fransman Valentin Prades had zich vanuit de achtergrond naar voren gewerkt en leek met een comfortabele voorsprong op weg naar goud in de laatste rechte lijn. Dat dacht hijzelf duidelijk ook en Prades begon al uitgebreid te juichen. Te vroeg, zo bleek. Met een ultieme eindspurt gooide de Brit Jamie Cooke zich nog voor zijn Franse concurrent over de eindmeet. Het uiteindelijke verschil? 0,03 seconden...
15/09 11u00  Het meest duurzame modehuis van 2018? BurberryHet Britse modehuis Burberry is als eerste uit de bus gekomen in de 2018 Dow Jones Sustainability Index. Dat is een index die de inspanningen van bedrijven meet op het vlak van economische prestaties en milieubewuste en sociale criteria. Opvallend is nochtans dat het label pas onlangs aankondigde te stoppen met het gebruik van bont en het verbranden van overschotten.
15/09 10u45  Antwerpse lijsten ingediend: BDW, USE en ‘Vlaanderen’ zijn nu officieel kandidaat, Kris Peeters deelt steek uitIn het Antwerpse Justitiepaleis aan de Bolivarplaats moeten vandaag alle partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober hun lijsten indienen. Zo ontstaat een duidelijk zicht op de finale lijsten van de klassieke partijen, én komen ook nieuwe of verrassende partijen in beeld. Ook wie zich voor de provincieraad of een van de districtsraden verkiesbaar stelt, moest zich aanbieden.
15/09 10u30  Antwerpse lijsten ingediend: ook BDW, USE en ‘Vlaanderen’ zijn nu officieel kandidaatIn het Antwerpse Justitiepaleis aan de Bolivarplaats moeten vandaag alle partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober hun lijsten indienen. Zo ontstaat een duidelijk zicht op de finale lijsten van de klassieke partijen, én komen ook nieuwe of verrassende partijen in beeld. Ook wie zich voor de provincieraad of een van de districtsraden verkiesbaar stelt, moest zich aanbieden.
15/09 10u15  Op stap met Jan Loos, de beste vriend van wolf NayaZelf heeft hij ‘zijn’ wolven nog niet live kunnen aanschouwen. Maar dat deert Jan Loos, dé wolvenkenner van Vlaanderen, niet. “Ik ben er wel trots op dat we hen dankzij ons meldpunt de beste ontvangst ter wereld hebben gegeven”, zegt hij. Samen met Loos gingen we in de Kempen op zoek naar ­herinneringen aan zijn jeugd. En we vonden de plekken waar zijn liefde voor de natuur letterlijk wortel schoot.
15/09 10u15  Zware opdoffer voor Thierry Neuville: WK-leider moet opgeven in rally van TurkijeThierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) zijn er niet in geslaagd om hun ophangingsproblemen op te lossen en hebben moeten opgeven. Dat meldt Hyundai Motorsport, het team van Neuville, zaterdagochtend via Twitter.
15/09 10u15  Prinses Charlene deelt foto's van tweeling Gabriella en Jacques op eerste schooldagPrinses Charlene van Monaco deelt met de regelmaat van de klok foto's van haar kinderen Gabriella en Jacques op Instagram en dus mocht hun eerste schooldag niet ontbreken. De tweeling is ondertussen drie jaar oud en dus moesten ze voor het eerst de boekentasjes aantrekken.
15/09 10u00  Prinses Charlene deelt foto van tweeling Gabriella en Jacques op eerste schooldagPrinses Charlene van Monaco deelt met de regelmaat van de klok foto's van haar kinderen Gabriella en Jacques op Instagram en dus mocht hun eerste schooldag niet ontbreken. De tweeling is ondertussen drie jaar oud en dus moesten ze voor het eerst de boekentasjes aantrekken.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Jos Verlooy en Pieter Devos kunnen nul niet vasthouden op WK jumping20/09 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport: Springruiters Jos Verlooy met Igor en Pieter Devos met Espoir gingen woensdag tijdens het jachtparcours op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon in de fout. Ze konden zo de lijn van Niels Bruynseels/Cas de Liberté en Nicola Philippaerts/H&M Chilli Willi, die beiden een nulronde realiseerden, niet doortrekken.
12x ’t Plankske onderscheidt zich met individuele begeleiding20/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Dienstenchequebedrijf ’t Plankske is dringend op zoek naar huishoudhulpen. Die zijn steeds moeilijker te vinden op de arbeidsmarkt. Daarom organiseert ’t Plankske een Start-to-work job bar, waar kandidaten kunnen kennismaken met de job en de toekomstige collega’s.
11x Lid Pussy Riot dat waarschijnlijk vergiftigd werd, onderzocht dood van drie journalisten20/09 06u30 - Gazet van Antwerpen: Sport: Pjotr Verzilov, het lid van Pussy Riot dat waarschijnlijk vergiftigd werd, probeerde een onderzoek te voeren naar de dood van drie Russische journalisten in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Volgens de punkband is er een verband tussen de vermoedelijke vergiftiging en dat onderzoek.
10x Palestijnse tiener gedood bij gevechten met Israëlische soldaten op Gazastrook20/09 06u30 - Gazet van Antwerpen: Sport: Bij gevechten tussen Palestijnse manifestanten en Israëlische soldaten, is woensdagavond op de Gazastrook een 15-jarige jongen doodgeschoten. Dat melden medische bronnen.
10x Kinderopvang De Toverschommel opent tweede locatie20/09 05u00 - Gazet van Antwerpen: Sport: Kinderopvang De Tover- schom­­mel opende zeven jaar geleden de deuren in de Pastoor de Katerstraat in Baarle. Binnenkort komt er een tweede vestiging bij in de Vrijheid in Hoogstraten.
9x Toeriste in kritieke toestand na haaiaanval in Great Barrier Reef20/09 06u30 - Gazet van Antwerpen: Sport: Een vrouw is in kritieke toestand nadat ze door een haai gebeten werd terwijl ze in de Great Barrier Reef aan het zwemmen was, aan de Australische oostkust. Dat melden de reddingsdiensten.
9x Facebook zet “war room” op om verkiezingsmanipulatie in realtime tegen te gaan20/09 06u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Socialenetwerksite Facebook is bezig met het opzetten van een crisisruimte of “war room” in zijn hoofdkwartier in San Francisco, om pogingen tot het manipuleren van de verkiezingen meteen tegen te gaan. Dat hebben de verantwoordelijken van de Amerikaanse groep gemeld.
9x Nieuwe aanwijzingen dat Britse geheime dienst achter hacking Proximus zat20/09 06u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Het federaal parket is bijna klaar met zijn onderzoek naar de hacking van telecomoperator Proximus, die eind 2013 bekendraakte. Het parket heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) een vertrouwelijk verslag bezorgd, met nooit eerder bekend geraakte aanwijzingen dat de Britse geheime dienst GCHQ schuilging achter de operatie. Dat schrijft De Tijd.
8x Bestuurder verliest controle over stuur en ramt drie geparkeerde auto’s20/09 09u45 - Gazet van Antwerpen: Sport: Een 52-jarige bestuurder die woensdagnacht de controle over het stuur verloor, heeft op de Provenciale Steenweg in Boechout drie geparkeerde auto’s aangereden. “De getuigen die de oproep deden dachten aanvankelijk dat de bestuurder dronken was, maar hij legde een negatieve ademtest af”, zegt Johan Wonnink van politiezone Minos.
8x Legendarische ‘Space Jam’-film krijgt vervolg met LeBron James20/09 09u45 - Gazet van Antwerpen: Sport: 22 jaar na zijn release krijgt Space Jam, de film met basketballer Michael Jordan en animatiefiguur Bugs Bunny in de hoofdrol, een vervolg. NBA-ster LeBron James zal de hoofdrol in de nieuwe ‘Space Jam’ vertolken. Dat kondigde zijn mediabedrijf SpringHill Entertainment aan door een cartoonversie van een basketkleedkamer te tweeten.

Statistieken

Artikels:
34276
Gelezen:
18742
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven