woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Sport pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Gazet van Antwerpen: Sport

Verbergen Tonen
12/12 07u15  Dader schietpartij Straatsburg “was al bekend als gevaar voor staatsveiligheid” Een gewapende man opende dinsdagavond omstreeks 20 uur het vuur in het centrum van de Oost-Franse stad Straatsburg, vlakbij één van de grootste kerstmarkten van Europa. Daarbij vielen drie doden en twaalf gewonden. De dader is nog voortvluchtig. Er heerst nog veel onduidelijkheid, maar de eerste informatie over de identiteit van de dader sijpelt binnen. Een overzicht.
12/12 07u15  Gratis festival Jour TIbour neemt gas terug: "Sabbatjaar in 2019" Het Nijlense gratis festival Jour Tibour zal in 2019 niet georganiseerd worden. Dat meldt organisator Gunther Melis, die jeugdconsulent van de gemeente is.
12/12 07u15  Hilde Vautmans veilig terug in hotel na nacht lockdown in Straatsburg met groep uit Sint-Truiden Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij vielen zeker drie doden en twaalf gewonden. Ook Europarlementslid Hilde Vautmans was dinsdagavond in Straatsburg met een groep mensen uit Sint-Truiden. Via Twitter liet ze weten hoe het met hen ging.
12/12 06u45  Terreurdaad Straatsburg: drie doden, twaalf gewonden, dader nog steeds op de vlucht Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij zijn volgens de minister van Binnenlandse Zaken drie doden en twaalf gewonden gevallen, van wie zes in kritieke toestand zijn. De dader is nog op de vlucht. Bij hem zou dinsdagochtend nog een huiszoeking hebben plaatsgevonden. De politie gaat uit van een terreurdaad.
12/12 06u45  Ivan Leko is fier na gelijkspel van Club Brugge en krijgt lof van Diego Simeone: “Dit is historisch en fantastisch” Club Brugge heeft dinsdag de Champions League uitgezwaaid met een knap 0-0 gelijkspel voor eigen publiek tegen Atlético Madrid. Volgens coach Ivan Leko mag blauw-zwart het kampioenenbal met opgeheven hoofd verlaten. “We moeten trots zijn op onze Champions League-campagne.”
12/12 06u30  Schoten gelost nabij kerstmarkt in Franse stad Straatsburg: zeker drie doden en twaalf gewonden Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij zijn volgens de minister van Binnenlandse Zaken drie doden en twaalf gewonden gevallen, van wie zes in kritieke toestand zijn. De dader is nog op de vlucht. Bij hem zou dinsdagochtend nog een huiszoeking hebben plaatsgevonden.
12/12 06u15  GETEST. Pink gin is hip, maar welke is de beste? Pink gin is in, pink gin is hip, maar is het ook een lekker drankje en welke is de beste? We vroegen sommelier Benjamin De Buck om tien pink gins te proeven. Het was hem niet zozeer te doen om het modieuze kleurtje, wel om de subtiele smaak van gin in een roze jasje. Tine Bral, foto’s Wim Daneels
12/12 05u15  Op kop in tweede periode, goed voetbal, maar elk jaar minder volk Beerschot Wilrijk boekte zaterdagavond onder het toeziend oog van voormalig publiekslieveling Luciano da Silva zijn grootste zege van het seizoen. De Mannekes staan bovendien nog altijd aan de leiding in de strijd om de tweede periodetitel. Ondanks die verschillende aantrekkingsfactoren zakten er voor de thuismatch tegen Tubeke minder dan 5.000 supporters af naar het Olympisch Stadion. Een dieptepunt dit seizoen. Waarom blijven de supporters weg?
12/12 05u15  Antwerpse N-VA’ers niet ongerust over moeilijke sp.a-militanten: “Het hoofddoekverbod laten we niet vallen” Bij de Antwerpse N-VA blijven ze relatief rustig bij het gemor binnen de potentiële coalitiepartner sp.a. De leden vertrouwen op burgemeester De Wever. “De socialisten moeten wel beseffen dat we niet afstappen van de neutraliteit aan de stadsloketten”, klinkt het.
12/12 05u15  “Mijn zoon heeft Sanda naast zich zien sterven”: vader van schacht die doop nipt overleefde, luidt alarmbel Een ware heksenjacht op studentenclubs en hun ontgroeningsrituelen moet er volgens de Antwerpse advocaat Johan Denil niet komen. Maar als bezorgde vader van Victor (19), de student die op het nippertje de doop overleefde die zijn vriend Sanda (20, foto) uit Edegem fataal werd, lanceert hij wél een oproep aan de maatschappij. “Die lichtzinnigheid en normvervaging bij jongeren moet dringend aangepakt worden voor er nog meer ongelukken volgen.”
12/12 05u15  STANDPUNT. Twee akkoorden, twee Theo’s De N-VA is het VN-migratiepact pas beginnen af te wijzen toen het in Europa een politiek thema werd. Vanuit die politieke context bleek ook de inhoud van het pact, tot dan iets ver van het bed, ineens onverteerbaar. Bart De Wever spreekt van een rode kaart die te laat is getrokken. N-VA-parlementslid Valerie Van Peel had het over voortschrijdend inzicht.
12/12 05u15  Er zijn twéé Marrakesh-akkoorden: het eerste is wél ondertekend door Theo Francken In het VTM-nieuws van maandag was er een kleine aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken. Die kreeg het verwijt dat hij in zijn boek het akkoord van Marrakesh had verdedigd. Klopt niet, zei Francken, terecht. Het ging om een ander akkoord, weliswaar zeer vergelijkbaar, dat hij wel heeft getekend.
12/12 05u15  Opnieuw minder doden in Antwerpse verkeer: maar met het aantal fietsers stijgt ook het aantal fietsongevallen Nooit eerder vielen er zo weinig doden in het Antwerpse verkeer als in de eerste negen maanden van dit jaar. Met uitzondering van vorig jaar zitten we al sinds 2012 in die dalende trend. Opvallend is echter wel dat door het stijgende aantal fietsers ook het aantal fietsongevallen omhooggaat.
12/12 05u15  Financial Times bejubelt steden: “Antwerpen en Mechelen zijn zeer aantrekkelijk voor investeerders” Antwerpen en Mechelen zijn aantrekkelijk voor investeerders en zijn zeer goed verbonden met andere steden. Dat zegt de Britse zakenkrant Financial Times in een nieuw rapport. “Deze steden doen alles wat ze kunnen. Helaas hebben ze geen vat op de loonkosten en de files”, zegt econoom Peter De Keyzer.
12/12 05u15  Antwerpenaar in finale Mexicaanse ‘The Voice’: Ley Memphis zingt zondag voor ruim 14 miljoen kijkers Hij leeft al jaren in Mexico maar is in Antwerpen geboren, en beleeft op zijn 69ste het avontuur van zijn leven. “Eén kans op acht dat ik zondag La Voz Mexico win”, zegt Ley Memphis trots.
Laatste update: vandaag om 7u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
05/12 15u30  “Waze van het parkeren” komt naar Antwerpen en MechelenPolly, een smartphoneapplicatie die zich de “Waze van het parkeren” noemt, komt binnen enkele weken naar Antwerpen en Mechelen. In tegenstelling tot de al bestaande navigatieapps als Google Maps en Waze, stuurt Polly je eerst naar je parkeerplaats, of die nu op straat of in een parking is. “Dertig procent van het verkeer in een stad bestaat uit mensen die een parkeerplaats aan het zoeken zijn. Wij kunnen dat halveren”, zegt Zohar Bali, de man achter Polly.
05/12 15u30  N-VA weigert stekker uit de regering te trekken: “Ze zullen ons er moeten uitduwen”N-VA stapt helemaal niet uit de regering. Ook maandag niet wanneer premier Charles Michel op het vliegtuig richting Marrakech stapt, waar het VN-Migratiepact officieel boven de doopvont wordt gehouden. Volgens de Vlaams-nationalisten heeft de aanwezigheid van de premier daar geen enkele juridische waarde en is hij daar niet in naam van de regering, enkel in naam van het parlement. De politieke saga gaat dus gewoon door. En zo wordt de ‘rode lijn’ van N-VA die aanvankelijk in Marrakech lag, verschoven naar New York, waar het Migratiepact écht zal moeten ondertekend worden.
05/12 15u30  PvdA ondertekent ethisch charter: “Wij zijn het gegraai van politici kotsbeu”De nieuwe Antwerpse gemeenteraadsleden van de PVDA ondertekenden vanmorgen hun ethisch charter. Daarmee verklaren Peter Mertens, Mie Branders, Mohamed Chebaa en nieuwkomer in de gemeenteraad Khadija Chennouf dat ze alle financiële voordelen verbonden aan hun mandaat aan de partij zullen overmaken. “Het geld wordt in Antwerpen gebruikt voor onze campagnes in de strijd voor een stad op mensenmaat”, zegt Peter Mertens.
05/12 15u15  Politie valt binnen bij nazi-sympathisant: “Geobsedeerd door Hitler, maar onze Geert is géén crimineel”Hij staat in het Limburgse Heers bekend als ‘Rambo’, maar volgens zijn opa en moeder doet hij geen vlieg kwaad. Nochtans viel de politie deze week binnen in het huis van de grootouders, en trof er op de zolder een grote hoeveelheid wapens en munitie aan. “Hij is geobsedeerd door Hitler en wapens, maar hij is géén crimineel.”
05/12 15u15  Leugendetector in meer dan helft van gevallen ingezet bij zedenfeitenIn 261 van de 403 gevallen waarbij het gerecht in 2017 een leugendetector uitvoerde, gebeurde dit in het kader van een onderzoek naar zedenfeiten. Ook in de eerste helft van 2018 werd de polygraaftest, waarmee men de geloofwaardigheid van iemands uitspraken test, vooral ingezet bij zedenfeiten (in 129 van de 185 gevallen). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een schriftelijke vraag van Nele Lijnen (Open Vld).
05/12 15u15  Politie achtervolgt inbrekers van het Kempense Lille tot WommelgemDe politie Regio Turnhout merkte maandagavond een verdacht voertuig op in Lille. De wagen werd gezocht voor de betrokkenheid bij een of meerdere woninginbraken in de regio. De agenten zetten de achtervolging in via de E34 en de E313 tot de wagen kon tegengehouden worden in Wommelgem.
05/12 15u15  Grote storing bij Facebook: gebruikers kunnen niet inloggenDe sociale netwerksite Facebook heeft woensdagnamiddag te kampen met een grote storing. Vanuit tientallen landen, waaronder ook ons land, komen meldingen van gebruikers die zich niet meer kunnen aanmelden.
05/12 15u15  Wie lang wil leven, mag vooral niet te lang slapenDe aanbevolen hoeveelheid slaap voor volwassenen bedraagt tussen de zes à acht uur per nacht. Slaap je minder of meer? Dan loop je een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en bijgevolg een vroegtijdig overlijden. Dat concluderen wetenschappers op basis van een nieuwe studie, gepubliceerd in het vakblad European Heart Journal.
05/12 15u00  Vijfde Urban Trail in Mechels stadscentrum is grootste ooitZaterdag vindt in de Mechelse binnenstad al voor de vijfde keer de Urban Trail plaats. Het concept is nog steeds hetzelfde. Duizenden lopers en wandelaars ontdekken op een sportieve manier verschillen gebouwen en monumenten in de stad. De binnenstad wordt zaterdag volledig verkeersvrij gemaakt, maar ook vrijdag zullen er al beperkingen zijn voor bestuurders.
05/12 14u45  Blinde gevangenisdirecteur krijgt 3 jaar cel met uitstel voor aanranding gedetineerdenHet Antwerpse hof van beroep heeft Jef B. (67), de vroegere directeur van de gevangenissen van Wortel en Hoogstraten, veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor het aanranden van drie gedetineerden en voor passieve omkoping. In eerste aanleg had hij nog vier jaar cel gekregen, waarvan twee jaar effectief.
05/12 14u30  Man overvallen aan bankautomaat op AstridpleinEen man werd dinsdagavond overvallen op het Astridplein. Het slachtoffer wilde geld afhalen aan een geldautomaat, maar werd afgeleid door een koppel. Die maakten hem het geld afhandig en zetten het op een lopen. De man zette de achtervolging in en kon één van de dieven vatten met hulp van de politie.
05/12 14u30  Mbokani traint individueel bij Antwerp, Bolingi valt uitDaags nadat hij zich ziek had gemeld trainde Mbokani individueel. Ook Haroun en Batubinsika hielden zich uit voorzorg afzijdig. Voor Yatabaré kwam de groepssessie nog te vroeg.
05/12 14u30  Bestuurder rijdt zich vast in struik en laat zijn bestelwagen achterEen bestuurder van een bestelwagen slaagde er dinsdagavond in Wilrijk in zich vast te rijden in enkele struiken. De man negeerde signalisatie voor wegenwerken en bracht zichzelf zo in de hachelijke situatie. Hij liet zijn bestelwagen achter, maar meldde zich even later wel bij de politie. Hij legde een positieve ademtest af.
05/12 14u15  Ralph Hasenhüttl moet Southampton weer op juiste spoor krijgenRalph Hasenhüttl is de nieuwe coach van Southampton. Dat heeft het team uit de kelder van de Premier League woensdag laten weten. De 51-jarige Oostenrijker volgt Mark Hughes op, die maandag moest opstappen.
05/12 14u15  Internationale actie tegen Italiaanse maffia: ook inval in WommelgemPolitie en justitie in ons land maar ook in Nederland, Italië, Duitsland en in Zuid-Amerika hebben woensdag een grootschalige actie gehouden tegen de Italiaanse ‘Ndrangheta, de machtigste maffiaclan uit Calabrië. Daarbij zijn minstens 90 arrestaties gebeurd, 14 in ons land, en zijn grote hoeveelheden geld en cash geld in beslag genomen. Antwerpen was een van de havens die de maffiaclan gebruikte om cocaïne uit te voeren. Bij de huiszoekingen in onder meer Maasmechelen, Genk, Lanaken en Wommelgem werd een honderdtal agenten ingezet.
05/12 14u00  DISCUSSIE. Vindt u dat N-VA nog in de regering kan blijven zitten?De politieke saga rond het VN-migratiepact gaat voort. Bij N-VA valt te horen dat zij absoluut niet zelf de stekker uit de regering willen trekken. “Ze zullen ons eruit moeten duwen.”
05/12 14u00  Netflix pakt uit met documentaire over ChanelAltijd al eens een blik willen werpen achter de schermen van een grote modeshow? Netflix geeft je de kans. Net voor de start van de kerstvakantie brengt het '7 Days Out' uit, een documentaire die Karl Lagerfeld volgt in aanloop naar de haute coutureshow van Chanel van 23 januari.
05/12 14u00  TIPS. Kerstballen voor wie zin heeft in gin en Elodie Ouedraogo opent een pop-upElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
05/12 14u00  N-VA plooit en moeit zich niet met “vakantieplan” premierHet ziet er naar uit dat N-VA gewoon de vernedering ondergaat. Dat de premier zondag namens het parlement naar Marrakech vliegt, gaan ze gewoon slikken. Vraag is of ze ook de stemming in New York later deze maand aanvaarden.
05/12 13u45  Drie nieuwe insectenhotels openen deuren in voorjaar 2019Wie over de Kruisdreef in Pulderbos passeert, kan er niet naast kijken: in een afgepijlde wandellus van één kilometer rond woonzorgcentrum Pniël staan drie nieuwe insectenhotels met infopanelen.
05/12 13u15  Internationale actie tegen Italiaanse maffia: 14 aanhoudingen in België, ook inval in WommelgemBij de internationale actie tegen de Calabrische maffiaclan ‘Ndrangheta, onder de naam Pollino, zijn in België woensdagmorgen 14 aanhoudingen verricht. Dat heeft Kris Vandepaer, directeur van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg, gezegd op een persconferentie bij Eurojust in Den Haag. Bij de huiszoekingen in onder meer Maasmechelen, Genk, Lanaken en Wommelgem werd een honderdtal agenten ingezet.
05/12 13u15  Drie nieuwe hotels openen de deuren in het voorjaar van 2019Wie over de Kruisdreef in Pulderbos passeert, kan er niet naast kijken: in een afgepijlde wandellus van 1 kilometer rond woonzorgcentrum Pniël staan drie nieuwe insectenhotels met infopanelen.
05/12 13u15  "Je krijgt wat bij elkaar op 47 jaar tijd"Ganzenlever en kunst: het is een raar huwelijk. Maar bij Bert Van den Auwelant houdt het al 47 jaar stand. Op zijn eenentwintigste kocht hij zijn eerste kunstwerk. Sinds hij zijn ganzenleverbedrijf aan zijn zoon heeft overdragen, focust hij zich op zijn project ARTlant in Zoersel.
05/12 13u00  Twintiger haalt uit met vleesmes tijdens ruzie om drugs: “Dit had veel erger kunnen aflopen”Een ruzie tijdens een drugsdeal op een appartement in de Stationsstraat in Geel draaide op 4 juli van dit jaar uit op een steekpartij. Bewoner Melvin V.d.V. (24) stak met twee verschillende messen twee keer in de bovenarm van een man die cannabis kwam kopen. De dader verscheen woensdag voor de rechtbank en riskeert een totale celstraf van drie jaar.
05/12 12u45  Twaalf personen opgepakt in België tijdens internationaal onderzoek naar drugstrafiek in Antwerpse havenDe Spaanse Guardia Civil heeft in samenwerking met de Belgische ordediensten 19 mensen opgepakt in een grootschalig onderzoek naar drugstrafiek tussen Zuid-Amerika en Europa. Twaalf arrestaties werden gedaan in België, zeven in Spanje. Volgens de Guardia Civil ging het om een criminele organisatie die geleid werd vanuit België met banden in Spanje, Nederland, Colombia en Ecuador.
05/12 12u45  Schaatspiste op Dijle ligt klaar: winterpret kan beginnenOp en rond de Vismarkt en de Haverwerf is de opbouw voor Mechelen Houdt je Warm volop bezig. De schaatspiste op de Binnendijle opent vrijdag en ligt klaar. Ook de kraampjes voor de kerstmarkt die op 14 december van start gaat, zijn al geplaatst voor Café Culinair dit weekend.
05/12 12u30  Politie neemt 23.000 sigaretten in beslag in winkel in GemeentestraatHet wijkteam van de Antwerpse politie controleerde onlangs een winkel in de Gemeentestraat. In de zaak werden losse sigaretten verkocht voor een halve euro per stuk.
05/12 12u30  Meghan Markle kan haar bolle buik niet langer verbergenIn de lente van volgend jaar verwelkomen Meghan Markle en prins Harry hun eerste kindje. Nu de hertogin van Sussex al enkele maanden zwanger is, wordt het steeds moeilijker om haar bolle buikje te verbergen.
05/12 12u30  The Telegraph tipt België als niet te missen toeristische bestemmingThe Teplegraph wijdt een volledig artikel aan ons land. Want België heeft het volgens de Britse krant allemaal op toeristisch vlak: Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen, maar ook Bruegel, Rubens en Magritte. “Wie hier komt, wordt aangenaam verrast”, staat er. Ook de aard van de gemiddelde Belg wordt geprezen. “Ze zijn heel bescheiden en meester in zelfspot.”
05/12 12u15  Binnenschipper vindt lijk in Schelde in HenegouwenIn Antoing, in de provincie Henegouwen, is woensdagmorgen het lichaam van een man aangetroffen in de Schelde. De identiteit van de man en de doodsoorzaak zijn nog niet bekend.
05/12 12u15  Doelman begaat gigantische blunder, maar krijgt onverwachte hulp van... een hondIn de Argentijnse derde klasse stond afgelopen weekend het duel tussen Juventus Unida en Defensores de Belgrano op het programma. De thuisploeg won makkelijk met 3-0, maar het had eigenlijk 4-0 moeten zijn. De doelman van de bezoekers wilde uittrappen, maar trapte het leer pardoes tegen een spits aan. Die leek te profiteren en te scoren, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke. Een loslopende hond spurtte net op dat moment voorbij het doel en redde het schot voor de doellijn. Geen goal, wel een save die viraal gaat.
05/12 12u00  Formule 1 zet in op artificiële intelligentie vanaf 2019Ross Brawn, tegenwoordig aan de slag als ‘director of motorsports’ voor de Formule 1, heeft een tipje van de sluier opgelicht van wat we als kijker mogen verwachten vanaf 2019.
05/12 12u00  Iemand dorst? E40 ligt vol met flessen waterOp de E40 richting Gent is dinsdagnamiddag heel wat hinder ontstaan nadat een vrachtwagen rond 17 uur zijn lading waterflessen verloor. Vermoedelijk nam de chauffeur zijn bocht richting de R4 te snel, waardoor alles begon te schuiven. De afrit werd bijna twee uur afgesloten ter hoogte van Merelbeke. Om 18.30 uur kon iedereen opnieuw passeren.
05/12 11u45  Axel Witsel wil na blitzstart met Borussia Dortmund niet over titel praten: “Seizoen duurt nog te lang”De loopbaan van Axel Witsel kreeg deze zomer een onverwachte wending. De 29-jarige Rode Duivel leek zichzelf te gaan ingraven in China, maar versierde na een sterk WK een transfer naar de Duitse topclub Borussia Dortmund. Met de Borussen, momenteel leider, kampt Witsel om de Bundesliga-titel. “Maar het seizoen duurt nog zo lang, we bekijken het wedstrijd per wedstrijd”, houdt de middenvelder woensdag in Sport Bild de druk weg.
05/12 11u45  Kempense gezinnen bouwen huizen op resten van paalwoningen … uit IJzertijdZestien gezinnen bouwen volgend jaar hun woning op een nieuwe verkaveling in het Meierend in Retie. Maar zij zullen niet de eerste bewoners zijn van dit braakliggend terrein, want archeologen hebben ontdekt dat de gronden al bewoond waren in de IJzertijd, rond 700 voor Christus.
05/12 11u45  Chelsea-coach Sarri hoopt op nieuw contract Eden Hazard: “De club staat klaar om meteen te tekenen”Chelsea-trainer Maurizio Sarri hoopt dat goudhaantje Eden Hazard ook de komende seizoenen voor ‘The Blues’ voetbalt. De 27-jarige Rode Duivel heeft bij het team uit Londen nog een contract tot 2020, maar kapers liggen op de loer. “De club staat klaar om meteen een nieuwe overeenkomst te tekenen, maar het is aan hem om te beslissen of hij verlengt of niet”, verklaarde de Italiaanse coach op de Chelsea-site.
05/12 11u30  Na Celine: Balmain verandert logoHet Franse modehuis Balmain heeft zijn nieuwe logo voorgesteld. Het werd ontworpen door creatief directeur Olivier Rousteing zelf. Het is daarmee het tweede Franse modehuis in korte tijd dat zijn logo aanpast, eerder deed Hedi Slimane bij Celine het hem voor.
05/12 11u30  Skireizen exclusief voor singles via Antwerps reisbureau: nieuwe reistrend breekt door in ons landEen nieuwe reistrend breekt nu ook door in Vlaanderen. De Antwerpse touroperator Single.Ski&Snow biedt skireizen exclusief voor singles aan. Het overgrote deel van het reisaanbod staat open voor iedereen zolang die maar alleenstaand is. Maar er is ook één reis enkel voor hogeropgeleide singles.
05/12 11u30  Samantha de Jong uit ‘Oh Oh Cherso’: “Barbie is dood”Samantha de Jong, bekend uit het programma ‘Oh Oh Cherso’, wil nooit meer Barbie genoemd worden. Om te benadrukken dat de realityster afstand heeft genomen van haar oude imago, ruilde ze haar blonde lokken in voor een bruine coupe.
05/12 11u30  LIVE. Stemming rond migratiepact uitgesteld tot 13u30, N-VA stapt voorlopig niet uit de regeringDag van de waarheid voor de regering Michel: komt die ten val door de onenigheid over het Migratiepact of vinden de partijen toch nog een uitweg? Volg de regeringscrisis hier op de voet.
05/12 11u15  Totale paniek wanneer vliegtuigje crasht op zorgcentrumEnkele dagen geleden crashte een Cesna op een zorgcentrum voor autistische kinderen in Florida. Op beelden van een bewakingscamera zie je hoe het vliegtuigje vanuit het niets plots over de straat schuift en zich in het zorgcentrum boort. Luttele seconden later rennen kinderen en leerkrachten voor hun leven. De piloot en zijn passagier overleefden de klap niet, in het zorgcentrum raakte als bij wonder niemand gewond.
05/12 11u00  Jean-Marie Pfaff wordt buschauffeur: “Mensen die naar zee willen: bel maar”Jean-Marie Pfaff heeft een nieuwe passie ontdekt: hij is nu buschauffeur. De ex-Rode Duivel kocht een oude Audi-bus met 350.000 kilometer op de teller. “Die bus is fantastisch ingericht”, zegt Pfaff. “De autoraceteams van Audi gebruikten hem vroeger om tactische besprekingen in te houden. Ik had een paar jaar geleden al gezegd aan de baas van Audi dat ik hem wou kopen als hij hem van de hand zou doen. En vorige maand belde hij me plots. Ik ken die mens goed.”
05/12 11u00  Antwerps provinciebestuur stopt met groepsaankopen voor energie en zonnepanelenDe provincie Antwerpen gaat in de komende legislatuur geen groepsaankopen meer organiseren rond groene energie of rond zonnepanelen. Dat blijkt uit het nieuwe bestuursakkoord. De groepsaankopen waren destijds een initiatief van sp.a, maar die partij werd door N-VA en CD&V niet meer in de coalitie opgenomen.
05/12 11u00  Illegale taxichauffeur niet schuldig aan dood Didier BartholomeusDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de bestuurder van een illegale taxi woensdag vrijgesproken voor de onopzettelijke doding van Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. Volgens de rechtbank kan hem geen onvoorzichtigheid verweten worden op het moment dat hij de dronken twintiger afzette in de buurt van het Dokske in Merksem. Het is volgens de rechtbank niet duidelijk hoe Bartholomeus die nacht in het water is terechtgekomen.
05/12 10u45  Sven De Leijer fileert 2018: dit waren zijn smaakmakers van het voorbije jaarDe wankelende regering kan nog roet in het eten gooien, maar voorts zit Sven De Leijer (39) op koers voor zijn tweede kerstvakantie met Vrede op Aarde. In zijn jaaroverzicht fileert De Leijer als zijn eigenzinnige zelve de belangrijkste gebeurtenissen en personen van 2018. En ook dit jaar nodigt hij de opvallendste figuren van het jaar uit in zijn warme studio. Een overzicht van de smaakmakers.
05/12 10u45  Zijn de dagen van Raf Simons bij Calvin Klein geteld?Toen Raf Simons in 2016 werd aangesteld als creatief directeur bij Calvin Klein heerste er heel wat enthousiasme, amper twee jaar later blijkt dat flink bekoeld te zijn. Vooral de tegenvallende verkoopcijfers zouden de Belgische ontwerper wel eens de kop kunnen kosten. Die geruchten doen in elk geval volop de ronde in de gespecialiseerde Amerikaanse pers.
05/12 10u45  LIVE. “N-VA stapt voorlopig niet uit de regering”Dag van de waarheid voor de regering Michel: komt die ten val door de onenigheid over het Migratiepact of vinden de partijen toch nog een uitweg? Volg de regeringscrisis hier op de voet.
05/12 10u45  Australian Open bevestigt deelname van Rafael Nadal en Serena Williams, ook Anndy Murray is erbijRafael Nadal (ATP 2) en Serena Williams (WTA 16) zullen in januari naar alle verwachting deelnemen aan de Australian Open. Dat heeft de organisatie van het grandslamtoernooi woensdag laten weten. Beide tennisgrootheden kwamen de voorbije maanden niet in actie.
05/12 10u30  “N-VA stapt voorlopig niet uit de regering”Volgens N-VA fractieleider Peter De Roover stapt zijn partij voorlopig niet uit de regering. Dat zei hij voor de start van de commissie woensdag.
05/12 10u30  Echtgenote Cindy, de onzichtbare kracht achter duizendpoot Roger van DammeRoger van Damme zit niet graag stil. Pas nam hij afscheid van kippenrestaurant Toque-Tok of er komt alweer een nieuwe uitdaging op hem af: Désirée. Tussendoor runt hij nog de sterrenzaak Het Gebaar. Een man met een stevige ruggengraat, genaamd Cindy.
05/12 10u30  NBA. Fenomeen Luka Doncic doet weer van zich spreken, nieuwe coach geeft Chicago geen vleugelsDe trainerswissel heeft Chicago geen boost gegeven. De Bulls verloren dinsdag in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) van Indiana met 96-90. Luka Doncic was wel in vorm en leidde zijn Dallas naar een 111-102-zege tegen Portland.
05/12 10u15  Totale paniek als vliegtuigje crasht op zorgcentrumEnkele dagen geleden crashte een Cesna op een zorgcentrum voor autistische kinderen in Florida. Op beelden van een bewakingscamera zie je hoe het vliegtuigje vanuit het niets plots over de straat schuift en zich in het zorgcentrum boort. Luttele secondne later rennen kinderen en leerkrachten voor hun leven. De piloot en zijn passagier overleefden de klap niet, in het zorgcentrum raakte als bij wonder niemand gewond.
05/12 10u15  Zo draag je de coltrui anno 2018Een coltrui blijft een onmisbaar basisitem in je wintergarderobe. Onder een jurkje of als onderdeel van een classy kostuum, zo draag je de coltrui anno 2018!
05/12 10u15  Het China-plan van Anderlecht: hoe paars-wit geld kan verdienen in ChinaAnderlecht heeft bekendgemaakt dat het weldra gaat samenwerken met een Chinese club. De Chinezen willen leren hoe ze jeugd moeten opleiden tot toppers en zijn bereid miljoenen te betalen voor de Brusselse knowhow. Daarenboven kan RSCA later ook nog een percentje krijgen als die jeugdspelers worden verkocht. Vooral Chinese keepers kunnen veel geld opbrengen.
05/12 10u15  Triatleet Bart Aernouts legt uit waarom hij na acht jaar voor een soloproject kiestDe Antwerpse triatleet Bart Aernouts trekt na acht seizoenen de deur van het BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team achter zich dicht en kiest voor een solo-project met privésponsors. “Zonder uit de hoogte te willen klinken: ik voelde dat ik nood had een project dat volledig rond mij draait”, verklaarde de nummer twee van het voorbije WK Ironman in Hawaï.
05/12 10u15  Tobias Harris weigerde afgelopen zomer 80 miljoen, wat momenteel de beste keuze uit zijn NBA-carrière blijkt te zijnIn de NBA staan niet de Golden State Warriors op kop in de Western Conference. Ook niet de Houston Rockets of de LA Lakers. Nee, het zijn momenteel de LA Clippers die op nummer één staan te pronken. Met Tobias Harris als ster van het moment.
05/12 10u15  Van de uier naar de poes. Deze kitten wil enkel verse melkEen kat heeft het na enkele weken in de vrieskou getroffen in zijn nieuwe thuis in Turkije. Als het beestje honger heeft, kan het zo de stal binnenlopen en genieten van een slokje verse melk, rechtstreeks van de uier van de koeien.
05/12 10u15  Roger is overalDinsdag lanceerde Roger van Damme zijn nieuw boek met de toepasselijke titel Dessert. Hij legt er 54 creaties stap voor stap uit, soms foto per foto. Het boek volgt ook Rogers spoor langs 29 zoete adresjes in Parijs.
05/12 09u45  Yannick Carrasco betaalt fikse boete aan ploegmaat na gebroken neus én heeft goed nieuws voor zijn clubYannick Carrasco keert terug naar België nu het Chinese voetbalseizoen erop zit. Maar de Rode Duivel had eerst nog twee zaken te regelen: zijn toekomst en het incident waarbij hij een ploegmaat een gebroken neus sloeg.
05/12 09u45  Rechterhand van De Wever gaf groen licht voor “degoutante” N-VA-campagneHet was Bart De Wevers rechterhand Joachim Pohlmann (37) die eigenhandig groen licht gaf voor de fatale N-VA-campagne tegen het VN-migratiepact. Wie is de man, wat drijft hem?
05/12 09u45  Buckingham Palace helemaal ondergedompeld in kerstsfeerNu de vrede is teruggekeerd naar Buckingham Palace kan ook de kerstversiering er weer worden uitgehaald. Zo wordt de Marble Hall van het paleis helemaal omgetoverd. Het Britse koningshuis deelde een filmpje van hoe het er allemaal uitziet.
05/12 09u45  Luc Haekens op onderzoek: is het echt zo erg gesteld met de kennis van onze jeugd?8 op de 10 Vlaamse leerkrachten is er stellig van overtuigd: het niveau van ons onderwijs tuimelt naar beneden. Dat blijkt uit de Grote Lerarenenquête van Het Nieuwsblad, uitgevoerd door iVOX bij 2.920 leerkrachten. In ‘De Ideale Wereld’ vroeg reporter Luc Haekens de man in de straat of het écht zo erg gesteld is met de kennis van onze jeugd.
05/12 09u15  Werken in de telecomsector: ‘Het is een wereld vol verandering’Om de uitdagingen van de nieuwe digitale technologieën het hoofd te bieden, bundelden Telenet en Solutions 30 dit jaar de krachten in de joint venture Unit-T. Netwerktechniekers, onderhoudstechnici en helpdeskmedewerkers komen aan de Schaliënhoevedreef in Mechelen terecht in een wereld die niet stilstaat.
05/12 09u15  Nieuwe aanslag in het drugsmilieu: explosie aan auto in DeurneOnbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een aanslag gepleegd op een auto in de De Gilmanstraat in Deurne-Noord. De auto, eigendom van de zus van een vermoorde drugscrimineel, raakte beschadigd nadat een explosief dat op het voertuig bevestigd was ontplofte.
05/12 09u00  Avondje uit van Kim Kardashian en Kanye West loopt helemaal in het honderdKim Kardashian en Kanye West waren twee van de hoge gasten die verwacht werden op de première van The Cher Show, een musical die vertelt over het leven van de bekende popster, maar niet alles verliep vlot die avond. Kim haar jurk liet het afweten en Kanye werd op zijn plaats gezet nadat hij meer met zijn gsm bezig was dan met de show.
05/12 08u30  Regeringscrisis ook in het buitenland in het nieuws: “België op rand van instorten”Bij ons is het sowieso voorpaginanieuws, de crisis rond het Migratiepact. Maar hoe zit het in de buitenlandse pers? Komt de Belgische regeringscrisis daar ook in het nieuws? Wij zochten enkele buitenlandse nieuwssites op.
05/12 08u15  Premier Michel: “Wie de stekker eruit trekt, is onverantwoordelijk”“Degene die de stekker eruit trekt, is onverantwoord”, dat zei premier Charles Michel woensdagochtend over de huidige regeringscrisis rond het migratiepact. Zonder de partij bij naam te noemen, verwijst de premier hiermee naar N-VA die weigert dat pact te steunen.
05/12 08u00  “Schoten kan wel een shot nightlife gebruiken”Onder de noemer Night Shots organiseren Niko Deman en Emanuel Maes hun eerste van wat een reeks muzikale en grensverleggende evenementen in eigen dorp moet worden. De Brusselse DJ Kwak uit Brussel bijt de spits af met heerlijk dansbare vinyl uit de hele wereld.
05/12 07u45  Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a) stapt uit de politiek: “Ziekte dwingt me om te stoppen”“Mijn ziekte is zo ernstig geworden dat ik niet anders kan dan de actieve politiek vaarwel zeggen. Met pijn in het hart, want dit was een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven. Ik zal dan ook niet op de Limburgse sp.a-lijst voor de Vlaamse verkiezingen van 26 mei staan.” Dat zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders (39) woensdag in Het Belang van Limburg. Hij heeft al ruim drie jaar de ziekte van Ménière, die het gehoor- en evenwichtsorgaan aantast.
05/12 07u30  Het beste van ‘De Slimste Mens’ zag je voor één keer niet op tv (maar wel hier)‘De Slimste Mens ter Wereld’ werd dinsdagavond nog een pak beter toen we een fragment in onze mailbox vonden dat niet was uitgezonden. Erik Van Looy die er - mede dankzij plaagstoten van Peter Van de Veire - maar niet in slaagt zijn programma af te sluiten, is alvast een fragment dat we niet meteen meer vergeten. Bekijk de video onderaan dit artikel.
05/12 06u30  Auto kantelt en belandt tegen boomOp de Liersesteenweg in Grobbendonk is dinsdagnacht rond 3 uur een auto van de weg geraakt en tegen een verlichtingspaal gereden. De wagen kantelde en kwam tot stilstand tegen een boom.
05/12 02u15  Grote vergissing of bewuste strategie? De campagne waarmee N-VA zichzelf buiten de regering zette“Een kapitale fout.” “Schandalig.” “Puur Vlaams Belang.” De campagne die N-VA gisteren op sociale media lanceerde en na enkele uren weer introk, deed de Wetstraat op zijn grondvesten daveren. Voor de premier, Open Vld en CD&V was het de spreekwoordelijke druppel om N-VA buitenspel te zetten. Was het een fout van een partij die anders zo meesterlijk de media bespeelt, of eerder een bewuste strategie, zoals binnen de meerderheid wordt beweerd?
05/12 02u15  Politicoloog Bart Maddens: “N-VA kan niet anders dan ontslag nemen”Bart Maddens, flamingant en politicoloog aan de KU Leuven, ziet geen andere optie dan dat N-VA uit de regering stapt. Zo zouden vervroegde verkiezingen uitblijven. Hij denkt dat premier Michel dan het vertrouwen aan het parlement vraagt.
05/12 02u15  Zo jaagt het ziekenhuis u (stiekem) op kostenVier op de tien Belgische ziekenhuizen zijn verlieslatend. En dus doen ze er alles aan om hun inkomsten te verhogen. “Dat geldt ook voor de kosten die ze aanrekenen aan de patient”, zegt Luc Van Gorp, voorzitter van CM, dat vandaag haar nieuwe Ziekenhuisbarometer voorstelt.
05/12 02u15  Assisen of niet: reconstructie moet twee jaar na dood Sofie Muylle duidelijkheid brengenBijna twee jaar nadat het levenloze lichaam van Sofie Muylle (27) aan de dijk in Knokke werd teruggevonden, vindt vandaag de langverwachte reconstructie plaats op het strand. Het parket hoopt een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou? Alleen in het eerste geval zal de verdachte voor assisen berecht worden.
05/12 02u15  Fipronilcrisis brengt onderzoek naar bloedluizen in stroomversnellingHet internationaal gereputeerde Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel is erin geslaagd om acht internationale onderzoeksinstellingen te verenigen in één groot onderzoek naar de bestrijding van bloedluizen in de kippenstal. “De Fipronilcrisis was de trigger voor dit onderzoek”, zegt directeur Johan Zoons.
05/12 02u15  Zelfstandige haalt geluk uit werk, ambtenaar uit privélevenDe job bepaalt bij zelfstandigen een derde van het geluk, terwijl dat voor ambtenaren slechts 9% is. Tot die opmerkelijk conclusie komt ‘geluksprofessor’ Lieven Annemans (UGent). Al “betekent dat niet dat ambtenaren hun werk minder graag doen”, zegt hij.
05/12 02u15  Geef eens een wortel met twee benen als speelgoed: “Kinderen moeten weten dat misvormde groenten even lekker zijn”Niet alle komkommers zijn recht en niet alle appels zijn mooi rond, maar daarom zijn ze niet minder lekker. Dat is het statement dat speelgoedbedrijf PlanToys wil maken met het lanceren van misvormde stukken fruit en groenten als speelgoed.
05/12 02u15  Bpost ziet aandeel crashen en haalt 3.000 rode brievenbussen wegKoen Van Gerven, CEO van bpost, ziet geen reden waarom hij de uitdaging bij bpost niet tot een goed einde zou kunnen brengen. Maar de omgeving zit niet mee. Ondertussen crasht het aandeel op de beurs met 23% en besluit het postbedrijf om 3.000 rode brievenbussen van straat te halen.
05/12 02u15  Auteur Rudy Van Roy (65) levert eerste roman af: “Heel wat voorvallen zijn voor velen herkenbaar”Het Ei van de Indiaan is de eerste roman van Rudy Van Roy (65) uit Lier. Hij heeft er bijna drie jaar aan gewerkt. Het boek gaat over een fictieve familiegeschiedenis die een periode van een halve eeuw overlapt.
05/12 02u15  Nog meer BV’s in blijde verwachtingBabyboom in de Vlaamse showbizz: nadat de tweede zwangerschap van Selah Sue (29) deze week bekendraakte, blijkt nu ook dat de gezinnen van zanger Daan Stuyven (49) en VTM-sportanker Maarten Breckx (33) straks uitbreiden. Bij Daan gebeurt dat al in de kerstperiode: zijn vriendin Michelle bevalt normaal gezien op kerstavond van een dochtertje. Daan, die al twee kindjes heeft uit eerdere relaties, had naar eigen zeggen “niet durven te dromen dat hij nog eens papa zou worden”. Maarten Breckx en zijn kersverse echtgenote Lies ontdekten hun zwangerschap op huwelijksreis in Amerika. Het wordt hun eerste kindje samen. De bevalling is gepland voor juni.
05/12 02u15  Boezemvrienden Van Damme en De Witte willen met KV Mechelen nu ook scalp van LokerenHet was Jurgen Cavens die Joachim Van Damme had gewaarschuwd bij zijn eerste overgang van Waasland-Beveren naar KV Mechelen in 2012: “Bij KV zit er net zo iemand als jij: Seth De Witte.” En kijk: één blik in elkaars ogen, meer hadden beide heren niet nodig om boezemvrienden te worden. Een gesprek met twee broeremannen,de scorende helden van de zestiende finale tegen Royal Antwerp FC. Ze zijn helemaal klaar voor de strijd tegen Lokeren.
05/12 02u15  Gokreclame in voetbal ligt op het kapblok: moeten de clubs elders op zoek naar centen?Moeten onze voetbalclubs weldra elders op zoek naar centen? In het Vlaams Parlement wordt morgen de verdere beperking van gokreclame besproken, terwijl niet minder dan veertien eersteklassers én de overkoepelende Pro League erdoor gesponsord worden.
05/12 02u15  Het nieuwe KMSKA: 21.000 vierkante meter kunst, 600 werken, speelse rondleidingen voor kinderen“We zullen een museum hebben dat voldoet aan alle hedendaagse normen”, klinkt het bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA). Dat mogen we hopen na een renovatie van minimaal tien jaar. “We krijgen de vraag wat we eigenlijk aan het doen zijn, maar we zitten zeker niet stil.”
05/12 02u15  Heraanleg Draakplaats brengt hinder met zich meeSpoornetbeheerder Infrabel start eind dit jaar met de renovatie van het spoorviaduct op de Draakplaats en met de vernieuwing van het Tramplein. De werken duren tot eind 2021.
05/12 02u15  Senioren krijgen kookles in huiskamerrestaurant: "Ik heb nog nooit gekookt, een ei bakken lukt me wel”In restaurant Pepper & Mint vond gisteren de eerste van een reeks kooklessen plaats voor senioren. Omdat ze alleen zijn komen te staan of de zorg voor hun partner moeten opnemen, willen ze het kokkerellen graag in de vingers krijgen. “Al zullen we wel nog enkele lessen nodig hebben”, werd er gelachen.
05/12 02u15  De Pluim bouwt volledig nieuwe schoolDe vierhonderd leerlingen van de GO!-Freinetschool De Pluim kunnen over een jaar hun containerklassen verlaten en in de splinternieuwe bouw les volgen. Die wordt sinds de zomer gebouwd op de Krijgsbaan, vlak naast de huidige klassen.
05/12 02u15  MC Lily (67) rapt huishoudtips: “Spitst aa oren eens en luistert naar een oud wijf, die komt met tips voor aa easy life”Liliane Simons (67) uit Borgerhout, alias MC Lily, laat weer van zich horen. Met raps voor het ­Antwerpse dienstencheque­bedrijf Easy Life brengt ze de klassiekers van de schoonmaak onder de aandacht: “Soda, dat is niet duur, ge moet dat in huis hebben.”
05/12 02u15  Pianiste en modeontwerpster opent zaak met eigen collectie: “Exclusief betekent niet onbetaalbaar”De Heistse pianiste en modeontwerpster Tylaine Van den Broeck opent op zondag 16 december een winkel in de Bergstraat in haar gemeente. In de rekken ligt haar eigen kledingcollectie Maison Tylaine. “Mijn missie: glamour voor iedere vrouw voor een toegankelijke prijs”, zegt ze.
05/12 02u15  Verona dan toch failliet: doorstart met veertig medewerkers minderDe Mechelse ondernemingsrechtbank heeft groen licht gegeven voor de plannen van ramen- en deurenproducent Verona uit Booischot (Heist-op-den-Berg). De firma vroeg deze zomer bescherming tegen schuldeisers aan en kan na het werk van de curator in afgeslankte vorm voortwerken. Er blijven 31 werknemers over van de zeventig huidige werknemers.
05/12 02u15  Leerlingen krijgen les over zichtbaarheid in verkeer tijdens donkere dagenOp het Verkeerseducatief Centrum in Mol krijgen leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van scholen uit Balen, Dessel en Mol les over zichtbaarheid in het verkeer. Nog te veel fietsers rijden zonder verlichting en vallen te weinig op.
05/12 01u15  “De avond voor de marathon zijn we pinten gaan drinken, niet ideaal”Terwijl u en ik onderweg naar het werk over grote plassen moeten springen, zit Jeroen Vermeersch (30) met 43 vrienden onder een stralend zonnetje in Valencia op een terras. Vijftien onder hen liepen zondag de plaatselijke marathon, de rest bood mentale steun.
05/12 01u15  Iedereen mag fietsenstalling bouwen in zijn voortuinDe stad Turnhout staat voortaan toe dat in voortuinen constructies worden gebouwd om fietsen in te stallen. Dergelijke gebouwtjes duiken hier en daar al op. “De maatregel past in het fiets­actieplan”, zegt schepen van ­Mobiliteit Marc Boogers (Groen).
05/12 01u15  De Warande lonkt naar literatuurliefhebber met eerste Lange Nacht van het Korte Verhaal sinds 2012In de Warande herrijst zaterdag na een jarenlange afwezigheid de Lange Nacht van het Korte Verhaal. Gerenommeerde namen als Tommy Wieringa en Kees van Kooten sieren het avondluik van dat literair evenement. In de ­namiddag lezen auteurs voor op bijzondere locaties in de stad.
05/12 01u15  Herstructurering bij Mora treft meer dan de helft van de werknemersBij snackproducent Mora in Mol is het sociaal plan rond de geplande herstructurering bijna rond. Een nipte meerderheid van 53% keurde een principeakkoord goed, maar er is nog veel ongerustheid op de werkvloer.
05/12 01u15  Na hartaanval bok Modest:bataljon artillerie heeft nieuwe mascotteHet bataljon artillerie in Brasschaat viert komende vrijdag het feest ter ere van Sinte-Barbara, de beschermheilige van de artillerie. Voor die gelegenheid wordt in Lier een vervanger opgehaald voor de inmiddels overleden mascotte, de bok Modest.
05/12 01u15  Historicus bundelt getuigenissen van gevluchte Duffelaars in nieuw boekVan historicus Dirk Van Engeland verscheen zopas opnieuw ­postuum een boek over de Eerste ­Wereldoorlog. Daarin vertelt de auteur, die vorig jaar overleed, het verhaal van de Duffelse ­vluchtelingen. Een van hen laat hij zelfs aan het woord.
05/12 01u15  Afvalverwerker zet kleuters aan tot recycleren met verhaaltjes van Cas en BasCas en zijn roze varkentje Bas ­zetten kleuters en kindjes van de eerste graad op een speelse ­manier aan tot afval ­recycleren. Er werd voor de ­campagne van afvalverwerker Ivarem nu ook een eerste ­voorleesboekje gemaakt en de kleuters van juf Heidi in het GLOC in Sint-Katelijne-Waver mochten als eersten aan de slag.
05/12 01u15  Gebruikers Scheldebrug klagen slechte communicatie aan: “Werken kondig je toch meer dan dag op voorhand aan?”Frequente gebruikers van de Scheldebrug in Bornem, die Klein-Brabant met Temse en het Waasland verbindt, zijn kwaad. Ze vinden dat de communicatie van De Vlaamse Waterweg over de werkzaamheden aan de brug de wensen overlaat.
05/12 00u15  Liverpool-fans gaan helemaal uit de bol op nummer opgedragen aan Divock OrigiDivock Origi was de grote held bij zijn club Liverpool nadat de Rode Duivel in de 96ste minuut (!) het enige doelpunt scoorde in de stadsderby tegen Everton. En dat nota bene in zijn eerste speelminuten van het seizoen. De supporters van The Reds vierden door een Divock Origi-versie van het nummer ‘Saturday Night’ van Whigfield te maken en daarop helemaal uit de bol te gaan.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Schoten in Straatsburg: politie gaat uit van terreur, mogelijk tweede betrokkene, Europarlementslid schuilt in restaurant12/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij zouden zeker vier doden zijn gevallen. Minstens elf anderen raakten gewond. De dader is nog op de vlucht, maar zou in het nauw zijn gedreven. Het zou gaan om een man van 29 jaar. Volgens het persagentschap DPA gaat de politie uit van een terreurdaad. Mogelijk is er een tweede verdachte. Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) uit Sint-Truiden was in Straatsburg en zit opgesloten in restaurant Görtlerhoft.
13x Frontale aanrijding tussen twee wagens in Viersel12/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Op de Liersebaan in Viersel (Zandhoven) zijn twee wagens dinsdagavond frontaal op elkaar gebotst.
12x Apotheek en cosmeticawinkel ineen: Belgisch concept opent na Waterloo eerste filiaal in het Antwerpse12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De PLUSMart op de Mechelsesteenweg in Edegem breidt uit met een filiaal van Oximi. Dat is een nieuw concept dat zaakvoerder Martin Zanchetta in België lanceert. “We zijn een parafarmacie met een focus op gezondheid, beauty en welzijn”, zegt Zanchetta.
12x Kunst van James Ensor krijgt plaats in Speelkaartenmuseum: “Een ets van Ensor is onbetaalbaar voor ons”12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Over een jaar viert het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout zijn vijftigste verjaardag. Dankzij de kunstcollectie van de Nationale Loterij gebeurt dat in aanwezigheid van enkele hoge gasten.
12x Wonen zonder ook maar één drempel naast kloosterzusters in het centrum van ’s-Gravenwezel12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Het meer dan honderd jaar oude schoolgebouw van het Heilig Hart van Maria-instituut, naast het gelijknamige klooster in het centrum van ’s-Gravenwezel, werd gesloopt. Intussen is de opbouw van de 32 luxeappartementen volop bezig. “De interesse is groot. Al 70% is verkocht”, stelt David Costermans van Costermans Projecten vast.
11x “Helaas is alleen het fietspad aan de Royersbrug aangepakt”: twee jaar na kaart met gevaarlijke punten voor fietsers12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Drie werknemers in de Antwerpse haven brachten twee jaar geleden de fietsproblematiek in de haven in kaart. Al fietsend duidden ze een route met gevaarlijke punten aan, die ze aan mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) voorlegden. Eén punt werd ondertussen veiliger gemaakt.
11x Volgens stad is aanstelling Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur juridisch geldig12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: De aanstelling van voormalig stadssecretaris Tanja Mattheus als adjunct algemeen directeur van de stad Herentals mag dan geschorst zijn door de gouverneur én vernietigd door de minister, ze is volgens de stad toch geldig.
11x Schotense chemicus brouwt kruidig bier op de zolder12/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Schoten is een streekproduct rijker. Jannick Van Mechelen gebruikte zijn kennis als laborant om zich te verdiepen in het brouwersambacht. En zie, na heel wat experimenteren op de zolder met ketels, branders en leidingen is daar de Janus Dubbel: donkerkleurig, kruidig en met een alcoholpercentage van 8%.
10x Voormalig Antwerps ingenieur is op een na beste huwelijksfotograaf van de Benelux12/12 03u45 - Gazet van Antwerpen: Sport: Tot vijf jaar geleden zag Yves Schepers’ leven er nog helemaal anders uit. De ex-ingenieur kwam echter eerder toevallig in contact met fotografie. Tegenwoordig kaapt hij de ene na de andere prijs in de wacht. Op de Masters of Wedding Photography sleepte hij de hoofdprijs in de wacht in maar liefst negen categorieën.
9x “Wie ons steunt, draagt bij aan nieuwe Rataplan”12/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Cultuurhuis Rataplan zet een sponsoractie op om 2019 te overleven. Bedoeling is om in 2020 een doorstart te kunnen maken met een nieuw verhaal.

Statistieken

Artikels:
32560
Gelezen:
9314
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven