donderdag 22 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Gazet van Antwerpen: Wetenschap

Verbergen Tonen
22/08 13u45  Mechelen plaatst grotere vuilnisbakken De stad Mechelen neemt vanaf donderdag zestien grotere vuilnisbakken in gebruik. Ze zijn allemaal ook uitgerust met een gescheiden opvang voor sigarettenpeuken.
22/08 13u45  10 x eropuit: De Schakel, Schaal Sels, rolschaatsen of naar de schildersmarkt We staan voor een zonnig weekend. Zin om actief bezig te zijn? Dat kan op de fiets in de Kempen of op rolschaatsen in Antwerpen. Of kijk je liever naar sportieve prestaties met een pintje erbij tijdens de wielerwedstrijd Schaal Sels?
22/08 13u15  Meghan Markle gunt ons een blik achter de schermen van haar kledingcollectie Eind juli werd bekendgemaakt dat Meghan Markle een kledingcollectie zal ontwerpen ten voordele van Smart Works HQ, een goed doel dat de hertogin na aan het hart ligt. Smart Works HQ helpt kwetsbare vrouwen op de arbeidsmarkt, en daar wil Meghan nu haar steentje aan bijdragen.
22/08 13u15  Nederland heeft schrik van Belgische invasie: Antwerp-fans op de voorpagina, extra politie in Enschede De Europa League-wedstrijd tussen AZ en Antwerp van donderdagavond (20u30) blijft de gemoederen beroeren. Nadat de burgemeester van Enschede, waar de match gespeeld zal worden, duidelijk maakte dat de Belgische fans niet welkom zijn, riepen supporters van Antwerp op toch massaal naar Nederland af te zakken. Het dreigement is voorpaginanieuws in de lokale krant Tubantia, dat meldt dat alvast extra politie is opgeroepen.
22/08 13u15  Oogstfeest sluit zomervakantie af Toerisme Malle en de Sint-Sebastiaansgilde organiseren naar jaarlijkse gewoonte op de laatste zondag van augustus het Oogstfeest.
22/08 13u00  Antwerpen gaat zones 30 beter aanduiden met grondstickers De stad Antwerpen is begonnen met het systematisch plakken van grondstickers in de vele zones 30 op haar grondgebied. De stickers worden om de 250 meter geplakt en zijn een aanvulling op de borden en markeringen die al bij het binnenrijden van de zones 30 zijn aangebracht. “We hopen dat de mensen zich meer aan de snelheidslimiet gaan houden als ze er regelmatig aan herinnerd worden”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
22/08 12u45  Kevin Janssens kwam 17 kilo aan voor hoofdrol in ‘De Patrick’: “Iedereen kent wel ne Patrick” Vanaf 28 augustus kunt u in de bioscoop naar De Patrick gaan kijken, de debuutfilm van Mortselaar Tim Mielants, die zich in 1985 afspeelt op een nudistencamping in Wallonië. Stabroekenaar Kevin Janssens propte zich speciaal voor de hoofdrol vol vetzakkerij om 17 kilo aan te komen.
22/08 12u45  DISCUSSIE. Hoe kan de schoolrekening betaalbaar blijven? Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht komt ook het schoolbudget in het secundair onderwijs op de agenda. Hoe blijft het voor ouders betaalbaar? Welzijnszorg, de Gezinsbond én de onderwijskoepels zélf kaarten het fenomeen aan van de dure en ongebruikte studieboeken.
22/08 12u30  Wekelijkse markt afgelast voor Maanrock De wekelijkse markt op zaterdag in Mechelen is eenmalig afgelast door de organisatie van Maanrock dit weekend.
22/08 12u30  Vincent Kompany wordt nu ook kapitein van Anderlecht Vincent Kompany neemt de aanvoerdersband over bij Anderlecht. De speler-trainer van paars-wit wil meer de focus leggen op het speler zijn en zal tijdens wedstrijden het commando aan Simon Davies laten, op papier de echte hoofdcoach van de Brusselaars. Tot nu toe was het steeds de oudste na Kompany die kapitein was.
22/08 12u30  Groep kajakkers bijna verpletterd door rotsblokken wanneer hoge klif instort Een groep kajakkers kwam vorige week er met de schrik vanaf in de Amerikaanse staat Michigan. Twee fotografen konden filmen hoe een deel van een hoge klif bij het Bovenmeer instortte. De kajakkers mochten van veel geluk spreken: ze waren amper een vijftiental meter van het gevaar verwijderd en werden net niet verpletterd door de rotsen.
22/08 12u30  50 toppers voor een avondje uit in Antwerpen Op de Cultuurmarkt prijzen de theater- en concertzalen hun waren zondag om ter luidst aan. Uw krant heeft vooraf haar huiswerk al gemaakt. Uit de programmering van Antwerpens beste zalen putten wij vijftig voorstellingen die garant staan voor een fijn avondje uit. Reserveren maar!
22/08 12u15  Pleidooi voor ‘superslim’ rekeningrijden om files aan te pakken Voor de verkiezingen was er zo veel tegenkanting tegen het rekeningrijden voor automobilisten dat N-VA het plan van tafel veegde. Ook nu staat er in de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen niks over rekeningrijden, en dat vinden twee transporteconomen een gemiste kans. Zij pleiten in hun paper ‘Superslim rekeningrijden voor dummies’ voor een versie die naar hun mening “aanvaardbaar” is voor de bevolking.
22/08 12u15  Definitief: Liam Hemsworth vraagt officieel scheiding aan van Miley Cyrus Fans moeten niet langer hopen op een hereniging: de scheiding tussen Miley Cyrus en Liam Hemsworth is binnenkort definitief. De Australische acteur heeft de scheiding officieel aangevraagd en maakt zo een einde aan hun huwelijk.
22/08 12u00  "Standaardonderdelen maken het DNA van de F1 kapot" Vanaf het seizoen 2021 wil men in de Formule 1 heel wat standaardonderdelen introduceren. Bedoeling is om de kosten van de F1-teams naar omlaag te halen. Bij Ferrari vreest men echter dat het DNA van de Formule 1 geraakt wordt, namelijk competitie tussen constructeurs en technologische innovatie.
Laatste update: vandaag om 13u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/08 12u00  Pleidooi voor ‘superslim rekeningrijden’: “Laat de prijs variëren bínnen de spitsperiode”Voor de verkiezingen was er zo veel tegenkanting tegen het rekeningrijden voor automobilisten dat N-VA het plan van tafel veegde. Ook nu staat er in de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen niks over rekeningrijden, en dat vinden twee transporteconomen een gemiste kans. Zij pleiten in hun paper ‘Superslim rekeningrijden voor dummies’ voor een versie die naar hun mening “aanvaardbaar” is voor de bevolking.
22/08 12u00  Windturbines langs snelweg worden ontmanteld: tijd voor nieuwe en hogere exemplarenHet energiebedrijf ENGIE is gestart met de ontmanteling van zes iconische windturbines langs de E19 in Meer (Hoogstraten). Deze molens van vijftien jaar oud met opvallende oranje banden moeten plaats maken voor nieuwe turbines die een pak hoger en veel efficiënter zijn.
22/08 12u00  Daarom is de relatie van Katie Holmes en Jamie Foxx definitief over en uitDe relatie tussen het acteurskoppel Jamie Foxx (51) en Katie Holmes (40) was jarenlang een van de publieke geheimen in Hollywood, maar nu heeft het er alles van weg dat de twee niet langer samen zijn. Een anonieme bron geeft het gefeest van de acteur aan als de reden voor de breuk.
22/08 11u45  Eyckerheyde organiseert spaghettifeest om nieuwbouw mee te financierenOp het terrein van Huize Eyckerheyde in Wintam (Bornem) wordt druk gebouwd aan een nieuw complex. Tegen volgend jaar kunnen daar 34 nieuwe bewoners terecht. Op zondag 25 augustus is er een eetfestijn om de bouw te steunen.
22/08 11u45  Piloot parkeert luchtballon midden op straat in woonwijkGrote consternatie in het centrum van Beerse woensdagavond, toen een luchtballon laag over kwam vliegen en ten slotte midden in een woonwijk op straat landde. “Ik kan tot twintig centimeter nauwkeurig vliegen”, zegt ballonvaarder Bart Geeraerts uit Olen.
22/08 11u45  MAC Cosmetics gaat samenwerken met Koreaanse make-upartiestMAC Cosmetics gaat samenwerken met de Koreaanse make-upartiest Park ‘PONY’ Hye-Min. De collectie is compleet geïnspireerd op tarotkaarten.
22/08 11u30  Imker verwijdert honingraat van 50 kilogram uit plafond woningIn het Australische Brisbane heeft een imker een gigantische honingraat verwijderd uit het plafond van een woning. De eigenares van de woning was zich bewust van de bijenkolonie en had er geen problemen mee, maar nu werd het toch tijd om er iets aan te doen.
22/08 11u30  Na ‘hygge’: de nieuwste lifestyletrend komt uit KoreaHet geheim van jouw geluk? Misschien is het wel ‘nunchi’. Na het heerlijke ‘hygge’, waarbij je gewoon helemaal niets hoefde te doen om het ultieme geluk te vinden, draait het bij ‘nunchi’ om een diepere relatie met je partner, je vrienden, je familie en je collega’s.
22/08 11u15  ‘Te oude’ prostituees belanden in BelgiëU ziet ze niet, maar volgens de federale politie zijn ze hier sinds kort massaal aan de slag: jonge sekswerkers uit China. Het zou gaan om honderden vrouwen. Ze tippelen niet op straat, werken niet in bars, maar opereren in de luwte, meestal in onze grote steden. Gemiddeld zijn ze 25 jaar oud, en China uitgezonden wegens “te oud”. Het gerecht opende intussen al een tiental dossiers.
22/08 11u15  Le Chapeau 2.0 opent opnieuw de deuren in Antwerpen: “Hopen weer vaste waarde te worden”De bekende bruidswinkel ‘Le Chapeau’ opent in Antwerpen opnieuw de deuren na een heuse renovatie. “Chapeau 2.0 heeft de ‘wauw’ factor”, staat te lezen in het persbericht.
22/08 11u01  Dode bij brand op cruiseschip in Sint-PetersburgBij een brand op een cruiseschip in de Russische havenstad Sint-Petersburg is een dode gevallen. Het gaat om een mechanicus. De brand was uitgebroken in zijn cabine in de nacht van woensdag op donderdag. Dat melden Russische media op gezag van de autoriteiten.10 
22/08 11u01  Containerpark even dicht door zelfontbranding van berg hakselhoutInwoners kunnen vandaag (donderdag) niet terecht in het containerpark van Zandhoven. Dinsdag vloog een berg gehakkeld groenafval spontaan in brand.12 
22/08 10u45  Familie uit Kapellen vindt originele manier om huis te verkopenEen gezin uit het Antwerpse Kapellen wil graag hun woning aan de man brengen en doet dat met een opmerkelijk filmpje. Ze zetten hun huis al zingend in de verf op het wereldberoemde deuntje van ‘The Lion Sleeps Tonight’. “We wilden het op een originele manier in de kijker zetten”, aldus mama en professionele zangeres Tine Truwant. De woning is nog niet verkocht, maar de leuke promotievideo valt in de smaak en werd al duizenden keren bekeken.10 
22/08 10u45  Lotto Soudal versterkt zich met John DegenkolbLotto Soudal versterkt zich met John Degenkolb. De 30-jarige Duitser komt van Trek-Segafredo en tekende een overeenkomst tot eind 2021. Hij won onder meer al Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix.10 
22/08 10u45  Gauwdieven maken slachtoffers in winkelstratenGauwdieven hebben twee keer slachtoffers gemaakt in de winkelstraten in Mechelen. Dat meldt de lokale politie. In een eerste geval werd een 57-jarige vrouw op de Botermarkt bestolen van haar portefeuille toen ze aan het winkelen was.
22/08 10u45  Britse chefs in de clinch: “Kampt Jamie Oliver met waanvoorstellingen?”De Britse chefs Marco Pierre White en Jamie Oliver zijn niet de allerbeste vrienden. Dat blijkt nogmaals nu Marco Pierre White zwaar uitgehaald heeft naar Jamie Oliver, nadat deze laatste de Brexit als reden opgaf voor de sluiting van zijn restaurants. “Hoe kan je de schuld nu bij iets anders dan jezelf leggen?” vraagt Marco Pierre White zich af. “Kampt hij met waanvoorstellingen?”
22/08 10u30  Een briesje wind en tientallen luchtbedden vliegen in het rond door woonwijkWanneer je een openluchtcinema met luchtbedden organiseert, kan je maar beter zeker zijn dat er geen briesje wind is. In het Amerikaanse Denver in Colorado waren 150 matrassen voorzien voor het event ‘the bed cinema’ waarbij filmliefhebbers een luchtmatras konden reserveren om naar de film te kijken. Maar nog voor de film was gestart, zorgde de wind voor een verrassing van formaat en begonnen een tiental luchtmatrassen te zweven over de straten en in het park.
22/08 10u30  ‘Downton Abbey’-acteur in nauwe schoentjes door callgirlAls Robert Crawley in Downton Abbey geniet hij veel aanzien, maar momenteel zit acteur Hugh Bonneville (55) in nauwe schoentjes door een callgirl.
22/08 10u15  Meer bromfietsen verkocht dankzij speed pedelecsDe verkoop van bromfietsen zit na jaren van daling opnieuw in de lift. De verkoop van klasse A- en klasse B-bromfietsen steeg in de eerste zeven maanden van het jaar met 47,5 procent, voornamelijk door het succes van de speed pedelecs. Dat meldt de federatie van de automobiel- en tweewielerindustrie Febiac donderdag. Ook het aandeel van elektrische scooters neemt toe.
22/08 10u15  Israëlisch leger schiet per ongeluk op burgervliegtuigIsraëlische soldaten op de Golanhoogte hebben woensdagavond een Israëlisch burgervliegtuig onder vuur genomen. Ze dachten dat het ging om een vijandig vliegtuig dat vanuit Syrië het luchtruim was geïnfiltreerd. Er vielen geen gewonden.
22/08 10u00  Negen doden bij modderstromen in ChinaNegen mensen hebben het leven verloren in een aantal modderstromen in een bergregio in China. Vijfendertig anderen zijn als vermist opgegeven, aldus de lokale autoriteiten.
22/08 10u00  Aardbeving met kracht van 4,5 in Nieuw-ZeelandDe inwoners van Nieuw-Zeeland zijn donderdagnamiddag lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een magnitude van 4,5. Dat melden verschillende lokale media.
22/08 10u00  Noord-Korea wil pas praten als VS stoppen met “vijandelijke militaire operaties”Noord-Korea is “niet geïnteresseerd” om de gesprekken met de VS over de denuclearisering van het schiereiland herop te starten zolang Washington de “escalatie van de vijandige militaire activiteiten” niet stopt. Dat verklaarde Pyongyang op een moment dat een Amerikaanse gezant een bezoekt brengt aan het Zuid-Koreaanse Seoel.
22/08 09u45  Verkiezingen zorgen voor dubbel zoveel haatboodschappen op sociale mediaIn de eerste helft van dit jaar zijn bij Unia 740 meldingen van haatboodschappen op de sociale media binnengekomen. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 369. De verkiezingen liggen aan de oorsprong van die verdubbeling. Dat schrijft Le Soir donderdag. Die verhoging op zich is dus niet verrassend, omdat het aantal meldingen altijd stijgt in campagnetijd, maar het Interfederaal Gelijkekansencentrum is verrast over de inhoud van die boodschappen.
22/08 09u45  Humanoïde robot Fiodor op weg naar ISSRusland heeft een Sojoez-2.1a draagraket gelanceerd naar het ISS met daarin de humanoïde robot Fiodor. Hij zal tijdens zijn verblijf in het internationaal ruimtestation verschillende testen uitvoeren.
22/08 09u45  Minimumloon omhoog voor gevangenen die werkenGedetineerden die werken, krijgen vanaf volgend jaar een hoger minimumloon. Ze zullen minstens 0,75 euro per uur verdienen, ook als stakende cipiers hen verhinderen te werken. Dat meldt De Tijd donderdag.
22/08 09u30  Nooit eerder zoveel onbewoonbare woningen in VlaanderenIn Vlaanderen werden vorig jaar 3.341 woningen onbewoonbaar verklaard. Het aantal onbewoonbare woningen stond eind december op 7.823, een record. In 2010 ging het om 5.725 woningen. Dat blijkt uit het jaarverslag Woningkwaliteit van Wonen Vlaanderen, waarover De Tijd donderdag bericht.
22/08 09u30  Belgische toeristen zwaar verbrand nadat pas gekochte boot ontploftIn de Spaanse havenstad Benicarló zijn vijf Belgen zwaargewond geraakt tijdens een tochtje met hun pas gekochte motorboot. Het vaartuig zou ontploft zijn, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De twee slachtoffers met de meest ernstige brandwonden zijn gisterenavond overgebracht naar een brandwondencentrum in ons land.
22/08 09u00  Plastic deeltjes in ons water: “Geen reden voor bezorgdheid”Er is geen reden om bezorgd te zijn over plastic deeltjes in het drinkwater. Dat concludeert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een rapport dat verschillende wetenschappelijke studies aanhaalt.
22/08 09u00  Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene”De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich woensdagavond tijdens een persconferentie over de handelsoorlog met China niet van zijn meest bescheiden kant laten zien.
22/08 08u30  Luxewagen beschadigd bij uitslaande brand in garageIn een garage aan de Michel Vergauwenstraat in Zwijndrecht is woensdagnacht brand ontstaan.
22/08 08u15  Bestuurder van bromfiets raakt zwaargewond bij ongeval op KioskplaatsOp de Kioskplaats in Hoboken is een bestuurder van een bromfiets woensdagavond ten val gekomen. Er vielen twee gewonden.
22/08 08u00  IN BEELD. Eerste vertoning ‘Callboys’ trekt veel bekend volkBekend en minder bekend volk schoof woensdag aan bij de Kinepolis in Antwerpen voor de avantpremière van het tweede seizoen van Callboys. Bij al dat schoon volk: een grote delegatie van het programma De mol. Bas, Eva, mol Elisabet, Ingrid, Kaat, Joeri en Bruno keken duidelijk uit naar het vervolg op het veelbesproken eerste seizoen rond gigolo’s Wesley, Jay, Randy en Devon, vertolkt door Stef Aerts, Rik Verheye, Bart Hollanders en Matteo Simoni.
22/08 08u00  Giants maken goede indruk in eerste oefenmatchHet new look Telenet Giants Antwerp heeft tegen Bonn zijn eerste oefenwedstrijd van de nieuwe campagne gewonnen.
22/08 07u46  Gegokt en gewonnen: Vlaams Belang gaf nog nooit zo’n fortuin uit aan campagneIn de aanloop naar 26 mei spendeerden de Vlaamse partijen 22 miljoen euro. Vlaams Belang waagde een grote financiële gok door het merendeel van zijn vermogen tegen de campagne aan te smijten, met succes. Groen en de PVDA gaven het minst uit per stem.
22/08 07u30  “En toen ging het helemaal mis”: het kunstpaleis van de rijksmaarschalk dat moest verdwijnenOmdat de Russen in 1945 aan de grens van zijn landgoed stonden, gaf rijksmaarschalk Hermann Göring het bevel om alles op te blazen. Zijn eigen burcht, de nagebouwde burcht voor zijn dochter, de eindeloze hallen vol meesterwerken. Zoveel kunst was er, dat decennia later nog altijd dingen opduiken. “Met een metaaldetector vonden we kisten, maar we zijn bang om op springstof te stoten.”
22/08 07u15  Vervroegde verkiezingen vlak na Nieuwjaar? Tot in de hoogste regionen van de PS zijn ze ermee bezigTot in de hoogste regionen van de PS zijn ze ermee bezig. “Met dit resultaat valt geen federale regering te maken. Misschien komen er wel nieuwe verkiezingen.” En aangezien de PS in elke gangbare formule nodig is, zijn zulke geruchten niet volledig onschuldig.11 
22/08 07u00  Scholen verplichten ouders voor honderden euro’s boeken te kopen terwijl ze niet eens worden gebruiktWelzijnszorg, de Gezinsbond en de onderwijskoepels vragen dat middelbare scholen zich ernstig beraden over de boeken die hun leerlingen verplicht moeten aankopen. Zo getuigt een Leuvense prof dat drie van de leerboeken die zijn zoon moest aanschaffen – kostprijs 53 euro – nooit gebruikt zijn. En dat blijkt geen unicum.11 
22/08 07u00  Tienermeisjes raken slaags in winkelgallerij Sint-NiklaasEen 16-jarig meisje heeft woensdag klacht ingediend bij de politie na een vechtpartij in de winkelgaanderij van Siniscoop aan het Stationsplein. De tiener kreeg klappen van een 14-jarig meisje en er werd een pluk haar uitgetrokken.11 
22/08 06u31  Dit is de best betaalde acteur ter wereldHollywoodster Dwayne “The Rock” Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.
22/08 06u15  Tienermeisjes slaags in winkelgaanderij van SiniscoopEen 16-jarig meisje heeft woensdag klacht ingediend bij de politie na een vechtpartij in de winkelgaanderij van Siniscoop aan het Stationsplein. De tiener kreeg klappen van een 14-jarig meisje en er werd een pluk haar uitgetrokken.
22/08 06u15  Voetbalfan Dimitri (33) in elkaar geslagen na match: “Het enige wat ik gedaan heb, is tonen dat ik Limburger ben”“Alle Limburgers zijn homo!”, zongen enkele aanhangers van Waasland-Beveren zaterdag na de match tegen KRC Genk. Toen Genk-supporter Dimitri Daniëls (33) daarop reageerde, werd hij in elkaar geslagen. “Als ik verkeerd was gevallen, was ik er niet meer geweest.”
22/08 06u15  Burgemeester en schepen verwachten samen kindje maar mogen niet trouwen: “Het was het moment”Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) verwacht samen met schepen en partijgenote Caroline Vermeulen eind november een zoon. Ze mogen echter niet wettelijk met elkaar trouwen of samenwonen omdat ze allebei in de gemeenteraad zitten.
22/08 05u15  Altijd verzend- en retourkosten, en toch is dit de snelst groeiende webshop: “Gratis bestaat niet”Jarenlang moest het grootste Belgische flashsalesplatform Vente-Exclusive.com zich verantwoorden omdat het verzend- en zelfs retourkosten aanrekende. Maar nu zelfs giganten als Zalando en Amazon dat ‘gratis’-beleid liever kwijt dan rijk zijn, ziet de tot Veepee herdoopte webshop zijn gelijk bevestigd. “En het heeft ons niet belet om al die jaren sneller te groeien dan de Belgische e-commercemarkt”, zegt countrymanager Tobias Tousseyn.16 
22/08 05u15  Vlaamse ondernemer (55) ontkent moordpoging op vriendin in Italië: “Ik heb haar alleen wat geduwd”Een 55-jarige Vlaamse ondernemer zit in een Italiaanse cel op verdenking van poging tot doodslag, na een gewelddadige ruzie met zijn 34-jarige vriendin in hun vakantieappartement. Volgens Italiaanse media was het zijn 12-jarige zoon die maandagavond alarm sloeg. Zelf verklaarde Filip D.R. dat het allemaal overdreven is: “Er is alleen wat geduwd.”15 
22/08 05u15  Goedkoopste woningen worden almaar duurder, dure huizen en appartementen stijgen minder snel in prijsDe goedkoopste woningen worden steeds duurder. De prijs ervan is de afgelopen acht jaar veel feller gestegen dan de prijs van de duurste woningen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. In Leuven verdubbelde de prijs zelfs in het goedkoopste segment. “Zowel jonge starters als investeerders azen op die woningen, wat de druk enorm verhoogt”, zegt CIB, de federatie van de Vlaamse Vastgoed­makelaars.13 
22/08 05u15  Maximaal 30 minuten parkeren of ‘aan de schandpaal’: “Op de klok kan iedereen zien wie te lang blijft staan”Sinds maandag is Bonheiden in de ban van de rood afgebakende parkeerplaatsen met het cijfer ‘30’ erop geschilderd. Op sociale media doen de gekste verhalen de ronde. Het antwoord op de vele vragen is simpel: op deze parkeerplaatsen mag je voortaan niet langer dan 30 minuten parkeren. Wie de regel overtreedt, krijgt het schaamrood op de wangen én gaat op de bon.13 
22/08 05u15  STANDPUNT. Macho’s aan de machtDe wereld is aan de macho’s. En daar wordt hij niet beter van. Donald Trump, Matteo Salvini en Boris Johnson bedrijven politiek met zo veel branie en zo weinig diplomatie dat je hen als niets anders kunt bestempelen dan narcistische macho’s die voor eigen eer en glorie het welzijn van hun landgenoten op het spel zetten.16 
22/08 05u15  DAF zoekt testbedrijven voor elektrische truck die 100 kilometer autonomie heeftDAF Trucks is een van de weinige vrachtwagenfabrikanten die een kant- en klare elektrische truck de baan op sturen. Weliswaar nog in een testfase. “Maar we zoeken nog klanten van ons om ervaring op te doen met zo’n truck.”14 
22/08 05u15  Baas Bpost krijgt half miljoen bij vertrek, alleen maar omdat hij belooft niet bij concurrentie te tekenenAls Bpost-CEO Koen Van Gerven straks de deur achter zich dichttrekt, kan hij zich een half miljoen euro rijker rekenen. In ruil mag hij een jaar niet aan de slag gaan bij de concurrentie. “Een gangbare praktijk”, klinkt het bij Bpost.14 
22/08 05u15  Theaterstuk ‘Verloren Vader’ van Tom Lanoye zondag eenmalig en gratis op Cultuurmarkt te zienDeze zondag krijgt u op de Cultuurmarkt de unieke kans om het theaterstuk Verloren Vader van Tom Lanoye gratis te gaan bekijken in de Bourla in Antwerpen. Over de manier waarop we in Vlaanderen met ons oorlogsverleden omgaan, kunnen we nog heel veel leren van de Nederlanders, vindt de schrijver.14 
22/08 05u15  AZ-Antwerp voor ‘amper’ 3.700 toeschouwers: “Voetbal is een spektakelsport, daar hoort publiek bij”Gekker moet het niet worden. Er zullen vanavond meer fans op de Bosuil te zien zijn, namelijk 6.000, dan in de Grolsch Veste, waar nochtans 30.205 toeschouwers binnen kunnen. De supporters werden de grote dupe van de verhuis van Alkmaar naar Enschede, en dat zullen ook de 22 tenoren op het veld voelen. Maar voor Antwerp-coach Laszlo Bölöni (66) heiligt het doel niet alle middelen.13 
22/08 05u15  Als de jonkies hun club redden: AZ was tien jaar geleden op sterven na doodAZ beleeft moeilijke weken na de instorting van het dak van zijn stadion. Maar het is in niks te vergelijken met de crisis die het tien jaar geleden beleefde. De Alkmaarders waren ei zo na van de kaart geveegd na het faillissement van hun eigenaar, gelukkig ging ze vervolgens een andere koers varen. Er werd vol ingezet op de eigen jeugd en op die manier groeiden ze uit tot een structurele (sub)topper. “Het is al de vaste vierde club, maar mag nu hoger mikken.”15 
22/08 05u15  Spektakel op wieltjes in Park Spoor NoordDeze actiebeelden spreken voor zich. In Park Spoor Noord vindt een driedaagse plaats waar skaters zich even volledig kunnen uitleven. Vandaag kunt u nog gaan kijken naar de finale van de Nokia Antwerp Skate Contest.15 
22/08 05u15  Stad wil gezinnen naar Eilandje krijgen met nieuwe woontorenUit een analyse van 2018 blijkt dat in de Cadixwijk maar 12% van de huishoudens gezinnen met kinderen zijn. In de stad is dat 30%. Om de stadsvlucht van gezinnen naar de rand van de stad tegen te gaan en meer gezinnen richting Het Eilandje te krijgen, bouwt de stad een 25-tal gezinsvriendelijke woningen in een nieuwe woontoren.14 
22/08 05u15  COLUMN. Gezevend zijt gij, HerseltZou in het handboek voor citymarketing staan dat je stad pas internationaal aantrekkelijk is als je kan vertellen dat ze op zeven heuvels gebouwd is? Bij ‘stad op zeven heuvels’ komt er diep uit uw geheugen vol oude aardrijkskunde- en geschiedenislessen spontaan de naam Rome omhoog geborreld. Romulus en Remus maakten het zichzelf (en de toeristen 2750 jaar later) niet gemakkelijk door een reeks hellingen aan de Tiber te kiezen om hun woonplaats te bouwen.14 
22/08 05u15  Vader, moeder en dochters richten samen familiebedrijfje op: “We leveren alles van correcte teksten tot cartoons”Wilt u een paper zonder taalfouten afleveren? Zoekt u een op maat gemaakte cartoon? Of misschien komt het er maar niet van om de sociale media van uw zaak op te volgen? Dan kunt u terecht bij Stokstaart, het gloednieuwe familiebedrijfje van Heistenaars Dirk Ceulemans (65), Chris Vercammen (64) en dochters Elfi (36) en Silke (29). “Onze activiteiten zijn divers, maar we vullen elkaar goed aan”, zegt de familie.14 
22/08 05u15  Kledingzaak Drôme failliet met immense schuldenberg, curator zoekt overnemerCurator Ronny Ceusters zoekt op korte termijn een overnemer voor kledingzaak Drôme in Ramsel. Begin deze week werd de onderneming failliet verklaard na dagvaarding omdat de zaakvoerder de schuldenberg van meer dan 700.000 euro niet meer konden afbetalen.14 
22/08 05u15  “Kempenaars doen nooit zot. Behalve als ze zat zijn”In Averbode komen drie provincies samen. Dit brandpunt tussen Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg is bijgevolg een logische locatie om naar het Kempengevoel te polsen. “Waarom ik over de grens kom? Het brood is hier tien cent goedkoper.”13 
22/08 05u15  Ondanks nakende recessie produceert DAF-fabriek meer trucks dan voorheen (en daar is een opvallende verklaring voor)Blije gezichten bij DAF-trucks. In het eerste halfjaar van 2019 ging het marktaandeel van de truckbouwer er, ondanks het fantastische jaar 2018, nog lichtjes op vooruit. Dat is ook goed nieuws voor de arbeidsmarkt: er worden geen ontbindingen van tijdelijke contracten bij de werknemers in het vooruitzicht gesteld. “Dankzij de Brexit bouwen we nu meer trucks”, zegt president-directeur Harry Wolters.18 
22/08 05u15  ‘Meester Frans’ toont 70 jaar fotografie in 70 foto’sIn het gemeentehuis op de Markt in Meerhout loopt van zaterdag 24 augustus tot 6 december een overzichtstentoonstelling van de zeventigjarige fotocarrière van Frans Maes. Hij koos zelf voor ieder jaar één foto, zeventig in totaal. Het gemeentebestuur en de cultuurraad zetten met deze expo het levenswerk van ‘meester Frans’ in de kijker.14 
22/08 05u15  Brainstormen over invulling Edegems Fort 5Het onthaalhuisje van Fort 5 dat maandagavond uitbrandde, maakt deel uit van het op te maken toekomstplan voor het fortdomein. De gemeente wil de vrije ruimten in het fort nog beter benutten.14 
21/08 23u45  Knappe winst Telenet Giants Antwerp in eerste oefenwedstrijdDe eerste oefenwedstrijd van het “new look” Telenet Giants Antwerp bracht in volle en met 500 toeschouwers gevulde Heylen Vastgoed Basket Campus een knappe overwinning tegen het Duitse Bonn: 100-74.13 
21/08 23u00  Plopsaqua werkt aan ontwerp Mechels waterpretpark: “Evenwicht met natuur zoeken”Plopsaqua werkt voor het nieuwe waterpretpark en zwembad in Mechelen aan een ontwerp waarmee het alle betrokken partijen hoopt te verzoenen. “Maatschappelijk verantwoord, we zoeken een mooi evenwicht tussen natuur en zwemwater”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa Group. Daarbij stelt hij zich geen deadline.
21/08 22u00  Koude douche voor Red Panthers: discutabele fase kost hen halve finale op het EK hockeyKoude douche voor de Red Panthers op het EK hockey: de Belgische hockeyvrouwen verloren de cruciale match om de halve finales met 0-1 tegen Spanje door een discutabele fase.
21/08 21u45  Rijeka-trainer Igor Biscan voor confrontatie met AA Gent: “We willen de nul houden”Morgenavond werken de Buffalo’s de heenwedstrijd van hun duel in de Play-off van de Europa League af tegen het Kroatische NK Rijeka.
21/08 21u45  Ondanks veroordeling wil verzekering kunstbeen nog niet betalenDe strijd om een kwalitatief prothesebeen tussen Patrik Van Tendeloo (47) uit Viersel en verzekeringsmaatschappij Ethias blijft aanslepen. De rechtbank oordeelde in februari dat Ethias een gepaste prothese moet betalen, maar dat gebeurde nog steeds niet. Patrik wacht al elf jaar op een geschikte prothese.
21/08 21u30  Prestigieuze transfer: AA Gent haalt ex-Gouden Schoen Sven Kums terug in huisAA Gent haalt ex-Gouden Schoen Sven Kums terug in huis. De Buffalo’s huren de middenvelder tot het einde van het seizoen van Anderlecht.
21/08 21u30  AA Gent strikt 19-jarige Zwitserse middenvelder Nicky BelokoAA Gent trok met Nicky Beloko een Zwitserse centrale middenvelder met Kameroense roots aan. Beloko wordt door AA Gent voor één seizoen gehuurd (met aankoopoptie) van Fiorentina waar hij vorig seizoen uitkwam bij de U19.
21/08 21u15  AA Gent haalt ex-Gouden Schoen Sven Kums terug in huisAA Gent haalt ex-Gouden Schoen Sven Kums terug in huis. De Buffalo’s huren de middenvelder tot het einde van het seizoen van Anderlecht.
21/08 20u30  Daan en Frank Boeijen op hoofdpodium PukemaDaan en Frank Boeijen worden de headliners van de volgende Pukema, over een kleine een maand. De affiche is compleet nu.
21/08 20u30  AA Gent strikt 19-jarige Zwiterse middenvelder Nicky BelokoAA Gent trok met Nicky Beloko een Zwitserse centrale middenvelder met Kameroense roots aan. Beloko wordt door AA Gent voor één seizoen gehuurd (met aankoopoptie) van Fiorentina waar hij vorig seizoen uitkwam bij de U19.
21/08 20u30  Janne en Maïthé (21) uit Boom in finale Miss Fashion: “Alleen een leuk snoetje hebben is niet genoeg”Janne Croenen (21) en Maïthé De Laet (21) hebben heel wat met elkaar gemeen. Ze wonen in Boom, studeren dit jaar af, beginnen binnenkort aan hun eerste job en vooral: ze staan beiden in de finale van Miss Fashion.
21/08 20u30  Rode lantaarn Cercle Brugge haalt met Malinees international Lassana Coulibaly al derde versterking op één weekCercle wil na de 0 op 12 af van de laatste plaats en roert zich fel op de transfermarkt. Na Gory en Donsah eerder deze week trok men nu ook de Malinees Lassana Coulibaly (23) aan.
21/08 20u15  Balen Open Air baadt Sint-Andriesplein in rockmuziekOp het Sint-Andriesplein in Balen gaat het er zaterdag weer stevig aan toe. Onder meer De Mens en Bulls on Parade spelen op de zevende editie van het muziekfestival Balen Open Air.
21/08 20u00  Van grijze woonblokken tot trendy gebouw: sociale appartementen in wijk Velleke krijgen grondige renovatiebeurtSociale bouwmaatschappij Geelse Huisvesting heeft de renovatie van de drie appartementsblokken Tijl, Nele en Lamme Goedzak in de wijk Velleke afgerond. De flats werden nagenoeg volledig gestript en vernieuwd.
21/08 20u00  Moet Enschede echt niet weten van Antwerpfans? “Fakkels en vuurwerk op ons pleintje? Liever niet”Een “kutstad” die vol “broekschijters” zit: tot daar de even gepeperde als ongezouten mening van de Antwerpfans nadat de burgemeester van Enschede hen dinsdagmiddag verboden had om donderdagavond naar de wedstrijd tegen AZ Alkmaar te komen. Onze reporter ging 260 kilometer noordelijker kijken of het daar echt zo erg gesteld is met de bevolking.
21/08 19u30  Na verbod op uitfans Antwerp heeft AZ ook nog maar 3.700 tickets verkocht voor Europese clashDe Europese heenmatch tussen AZ en Antwerp van donderdagavond dreigt een treurige bedoening te worden. Althans, wat de toeschouwers betreft: nadat burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen de Belgische supporters verbood de wedstrijd bij te wonen, verkocht ook AZ nog maar 3.700 tickets. In een stadion waar plaats is voor 30.000 man.
21/08 19u30  Sloopwerken Agfa IV zijn achter de rugDe oude en verlaten bedrijfsgebouwen van Agfa IV in Edegem liggen allemaal tegen de grond. Vanaf dit najaar worden ze vervangen door het woonproject Minerve van projectontwikkelaar Revive.
21/08 19u30  ANALYSE. Wie wordt de opvolger van Stephanie Van Houtven (sp.a)?De zoektocht naar een opvolger voor districtsschepen Stephanie Van Houtven kan weleens een moeilijke kluif worden voor de Borgerhoutse sp.a-afdeling. Een kandidaat-opvolger is er op dit ogenblik nog niet. Eind deze maand moet de knoop worden doorgehakt.
21/08 19u30  Antwerpse politie maakt samenwerking met collega’s in Singapore officieelEen delegatie van de Singaporese politie is dinsdag en woensdag ontvangen in Antwerpen. Het bezoek kaderde in het officialiseren van een samenwerking tussen de twee korpsen. “Gezien de vele gelijkenissen met Singapore zullen we kennis en best practices uitwisselen met het oog op het streven naar een nog sneller, efficiënter en beter korps voor de Antwerpse bevolking”, aldus de politie.
21/08 19u15  1,9 miljoen voor renovatie districtshuis WilrijkMaar liefst 1,9 miljoen euro zet de Vlaamse overheid opzij voor de renovatie van het districtshuis van Wilrijk op de Bist. In een hele lijst van nodige ingrepen lijken vooral de ramen en de stukken gevel van namaakarduin prioriteiten.
21/08 19u15  Wie wordt de opvolger van Stephanie Van Houtven?De zoektocht naar een opvolger voor districtsschepen Stephanie Van Houtven kan weleens een moeilijke kluif worden voor de Borgerhoutse sp.a-afdeling. Een kandidaat-opvolger is er op dit ogenblik nog niet. Eind deze maand moet de knoop worden doorgehakt.
21/08 19u15  Plopsaqua werkt aan ontwerp Mechels waterpretpark: “Evenwicht tussen natuur en zwemwater zoeken”Plopsaqua werkt voor het nieuwe waterpretpark en zwembad in Mechelen aan een ontwerp waarmee het alle betrokken partijen hoopt te verzoenen. “Maatschappelijk verantwoord, we zoeken een mooi evenwicht tussen natuur en zwemwater”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa Group. Daarbij stelt hij zich geen deadline.
21/08 19u15  Zorgboerderij Rommeshoef krijgt vijf alpaca’s cadeauAlpaca’s zien er niet alleen zacht en lief uit, ze zijn het ook – letterlijk en figuurlijk. Ideaal gezelschap dus voor de gasten van zorgboerderij Rommeshoef, die de dieren zomaar cadeau kregen.
21/08 19u15  Bib in de ban van de koersIn de bibliotheek aan de Bredabaan loopt nog tot 4 september een merkwaardige tentoonstelling over de geschiedenis van de wielerwedstrijd “Acht van Brasschaat”. In 2021 zal het exact honderd jaar geleden zijn dat de wielerwedstrijd voor het eerst werd georganiseerd in Brasschaat. Cultuurschepen Carla Pantens, Hugo De Meyer en wielerjournalist Karel Lemmens zorgden voor de uitwerking. “De tentoonstelling is een beetje een voorproefje van een grote expo die we naar 2021 gaan toe gaan houden. In het verleden reden hier Eddy Merckx, Rik Van Looy, Felice Gimondi, Gino Bartali en tal van grote kampioenen. Op 3 september is er de 98ste editie van de Brasschaatse wielerkoers”, zegt Karel Lemmens.
21/08 19u15  Oud-gemeenteraadslid Jef Maes overledenGewezen gemeente- en provincieraadslid Jef Maes is overleden op 84-jarige leeftijd. Bij velen blijft hij ook de man van de Vriendenkring Jef Maes, die jarenlang reisjes organiseerde voor de groep met zijn naam.
21/08 19u00  Bestuurder kritiek na zwaar ongeval in MerksemEen man van 36 is woensdag in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis na een zwaar verkeersongeval op de Laaglandlaan in Merksem. De man raakte twee stilstaande voertuigen, een boom en een fietsenrek. Zijn auto belandde op de zijkant.
21/08 18u45  AZ-coach Arne Slot over “vechtmachine” Antwerp en de amper 3.700 verkochte ticketsDe Grolsch Veste: het stadion van FC Twente. Noch AZ noch Antwerp is hier thuis, maar hier spelen zij donderdagavond de heenmatch van hun Europa League-play-off. AZ-coach Arne Slot (40) blikte op zijn persconferentie al vooruit. Wat weet de nieuwbakken coach – hij nam deze zomer als assistent over van John van den Brom – eigenlijk over de Great Old?
21/08 18u15  Nieuwe camera op Sint-Romboutstoren filmt Grote Markt de klok rondTorenwachter Nick Vanhaute heeft woensdag een spiksplinternieuwe camera op de Mechelse Sint-Romboutstoren geplaatst. Vanop 96 meter hoogte filmt hij de klok rond de Grote Markt.
21/08 18u15  Antwerpse politie officialiseert samenwerking met Singaporese collega’sEen delegatie van de Singaporese politie is dinsdag en woensdag ontvangen in Antwerpen. Het bezoek kaderde in het officialiseren van een samenwerking tussen de twee korpsen. “Gezien de vele gelijkenissen met Singapore zullen we kennis en best practices uitwisselen met het oog op het streven naar een nog sneller, efficiënter en beter korps voor de Antwerpse bevolking”, aldus de politie.
21/08 18u15  AZ-coach Arne Slot: “Antwerp is een vechtmachine, met hier en daar een Afrikaanse tackle ertussen”De Grolsch Veste: het stadion van FC Twente. Noch AZ noch Antwerp is hier thuis, maar hier spelen zij donderdagavond de heenmatch van hun Europa League-play-off. AZ-coach Arne Slot (40) blikte op zijn persconferentie al vooruit. Wat weet de nieuwbakken coach – hij nam deze zomer als assistent over van John van den Brom – eigenlijk over de Great Old?
21/08 18u00  Belgische bus met zeventig kinderen botst met auto in het zuiden van NederlandTer hoogte van het Nederlandse Goirle is op de snelweg A58 woensdag een bus met Belgische nummerplaat met een personenwagen in botsing gekomen. Dat heeft het Brabants Dagblad gemeld.
21/08 18u00  Pro League probeert ruzie tussen profclubs op te lossen: Union, KV Kortrijk, Antwerp en STVV allemaal uitgenodigd voor gesprekDe Pro League heeft woensdag een verzoek verstuurd naar Union en KV Kortrijk om samen een oplossing uit te werken omtrent Faïz Selemani, die zijn contract bij de Brusselaars verbrak om nadien bij KV Kortrijk te tekenen. Dat bevestigde Pierre François, CEO van de Pro League. Ook Antwerp en STVV worden omtrent Alexis De Sart gevraagd samen te komen.
21/08 17u15  Elf maanden na dodelijk ongeval wordt Vrijheid omgedoopt tot fietsstraat: “Een jaar te laat voor Carry”Nadat er vorig jaar een fietsster werd doodgereden, wordt de Vrijheid in Arendonk omgedoopt tot ‘fietsstraat’. Dat betekent dat fietsers er voortaan baas zijn en er over de volledige breedte van de weg mogen rijden. De borden en wegmarkeringen worden dinsdag aangebracht.
21/08 17u15  Alice Teughels viert eeuwfeest in De Linde: “Ik heb dikwijls met burgemeester Antoon Spinoy de openingsdans gedaan”Alice Teughels is dinsdag honderd geworden. “Dat hebben we vier dagen gevierd, zelfs met een koets door de stad”, zegt enige dochter Gill.
21/08 17u00  Kunstcollectief Yellow Brick Road viert vijfde verjaardag met graffiti langs RupeldijkHet multidisciplinair collectief Yellow Brick Road viert het 5-jarige bestaan. Om dat in de verf te zetten, worden enkele nieuwe graffitiwerken gemaakt langs de Rumstse Rupeldijk.
21/08 16u45  Gemeentelijk sportkamp groot succes (en overstijgt Meerhoutse grenzen)Meer dan 300 kinderen nemen deze week deel aan het gemeentelijk sportkamp. Tientallen lesgevers en vrijwilligers zorgen voor een vlotte organisatie. Vrijdag wordt het kamp feestelijk afgerond.
21/08 16u45  AZ-supporters mogen wel naar Brussel afreizenSupporters van AZ mogen volgende week met een gerust hart naar Brussel komen om er hun ploeg aan te moedigen tegen Antwerp. Dat bevestigde het Brusselse stadsbestuur woensdag.
21/08 16u15  De Witte Mol geeft opbrengst familiedag integraal aan vzw Hachiko: “De therapiehond doet sommigen aan hun oud huisdier denken”In De Witte Mol in Mol vindt vrijdag een familiedag plaats ten voordele van Hachiko, een vzw die assistentiehonden opleidt. Zo is therapiehond Pebbles van het dienstencentrum opgeleid door Hachiko.
21/08 16u00  Handelaars maken reclame voor elkaar in hun winkelDe slager die bij de bakker om de hoek aankondigt dat het gehakt in reclame staat, terwijl tegelijk de kapper zijn ‘ladies night’ promoot. Met dit nieuwe concept wil Genico Signage lokale handelaars voor elkaar reclame laten maken. Tegelijk engageren de twee jonge ondernemers zich ook op sociaal en ecologisch gebied.
21/08 16u00  Beklaagde over reeks brandstichtingen: “Toen ik de brandweer belde, besefte ik dat ik iets goeds deed”Een 28-jarige man uit Retie riskeert een celstraf van 42 maanden voor minstens dertien brandstichtingen de voorbije tien jaar. Zo stak hij aan de E34 in Oud-Turnhout een oplegger geladen met papier in brand en ook in zijn eigen woning stichtte hij brand. “Hij genoot van de aandacht bij de brandstichtingen”, zei de aanklager.
21/08 15u45  Het wonderjaar van Emma Meesseman: waar ter wereld ze ook speelt, Belgische baskettopper doet altijd mee voor de prijzenKevin De Bruyne is dezer dagen “onstopbaar”, klonk het deze week. Uitzonderlijk? Neen, want ploegsportland België heeft er nog zulke rondlopen. Basketbalster Emma Meesseman leidt momenteel met haar Amerikaanse ploeg Washington Mystics in de WNBA. Sterker nog: in welk shirt en voor welke ploeg ze dit jaar ook speelt, ze blinkt steevast uit.Drie sleutelmomenten en drie gedaantes van Emma Meesseman.
21/08 15u45  Restaurant Keeses Molen weer springlevend na moeilijke start: “Er vielen hier wel een paar lijken uit de kast”Ze wisten van niks, de familie Clarembaux uit Mechelen, toen ze in juni 2018 de failliete brasserie Agnus in Kasterlee overnamen. Ze veranderden de naam in Keeses Molen en vlogen er gewoon in. Maar toen stonden kranten begin 2019 ineens weer vol over de afpersingszaak waar de vorige uitbater in 2016 bij betrokken was. Het cliënteel kelderde. Bijna gooide zaakvoerder Katleen Clarembaux de handdoek. Maar ze beet door en joeg de schaduw van het verleden weg.
21/08 15u45  Agressieve bestuurder die oor van trucker afbeet: “Sindsdien kan ik geen vlees meer eten”Een bestuurder die vorig jaar het oor afbeet van een trucker tijdens een extreem geval van verkeersagressie op de E17 is er naar eigen zeggen zelf nog steeds niet van bekomen. “Telkens ik een hap neem uit iets, denk ik eraan terug.”
21/08 15u45  Deens meubelmerk pakt uit met sofa voor hondenBij Sofacompany hebben ze de ideale oplossing gevonden voor baasjes die steeds opnieuw hun hond moeten aanmanen om uit de zetel te gaan. Ze lanceren namelijk een sofa voor de viervoeter zelf.
21/08 15u30  Andy Murray komt naar European Open in Antwerpen: “Al langer een droom om hem op de affiche te krijgen”De organisatie van de European Open, het ATP-tennistornooi met Dick Norman als tornooidirecteur, heeft groot nieuws. Niemand minder dan Andy Murray is volgende maand één van de blikvangers op de European Open in de Antwerpse Lotto Arena.
21/08 15u30  Man rijdt zonder rijbewijs: auto in beslag genomenDe politie heeft begin deze week in Bornem een auto aan de kant gezet voor een controle. De bestuurder kon zijn rijbewijs niet voorleggen en heel snel werd ook duidelijk waarom: het rijbewijs was al ingetrokken door een eerder voorval.
21/08 15u15  Twee Amerikaanse astronauten “wandelen in de ruimte”Twee Amerikaanse bemanningsleden van het Internationaal Ruimtestation ISS zijn woensdag aan een ruimtewandeling begonnen, zo was te volgen op NASATV.
21/08 15u00  België kent tegenstander die het begin 2020 partij geeft in vernieuwde Fed CupBelgië speelt op 7 en 8 februari 2020 in de hervormde Fed Cup gastheer voor Kazachstan. Dat bleek woensdag bij de loting op het hoofdkwartier van de Internationale Tennisbond (ITF) in Londen.
21/08 14u45  Supermarkt wordt even rouwkapel voor zaakvoerderDonderdagavond kunnen mensen afscheid nemen van Dirk d’Heer, de zaakvoerder van Carrefour Express in Mol-Ezaart die vorige week plots overleed. En dat gebeurt op een bijzondere plaats: de inkom van zijn winkel.
21/08 14u45  Professionele dieven halen ingebouwde navigatiesystemen uit BMW’sEen professionele dievenbende heeft dinsdagnacht in enkele auto’s in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) ingebroken en er de ingebouwde navigatiesystemen uit gestolen. Opvallend: ze viseerden alleen auto’s van het merk BMW… en een bulldozer.
21/08 14u45  Verdachte over reeks brandstichtingen: “Toen ik de brandweer belde, besefte ik dat ik iets goeds deed”Een 28-jarige man uit Retie riskeert een celstraf van 42 maanden voor minstens dertien brandstichtingen de voorbije tien jaar. Zo stak hij aan de E34 in Oud-Turnhout een oplegger geladen met papier in brand en ook in zijn eigen woning stichtte hij brand. “Hij genoot van de aandacht bij de brandstichtingen”, zei de aanklager.
21/08 14u45  ‘The Matrix’ komt terug: “Nooit zo relevant geweest als nu”Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss kruipen twintig jaar na de eerste film opnieuw in de rol van Neo en Trinity. Warner Bros bevestigt dat er een vierde The Matrix-film komt. Lana Wachowski neemt de productie, net als bij de vorige drie films, voor haar rekening.
21/08 14u30  Stella McCartney ontwerpt collectie voor nieuwe album van Taylor SwiftHet nieuwe album ‘Lover’ van Taylor Swift komt vrijdag uit. Voor die gelegenheid ontwierp de zangeres in samenwerking met Stella McCartney een capsulecollectie.
21/08 14u30  Eric legt 500 kilometer tussen Friesland en Antwerpen af in zijn rolstoelAcht dagen rollen, 500 kilometer in totaal. Eric Lansu (53) uit Friesland laat zich niet begrenzen door een leven in een rolstoel. “Noem me niet iemand met een beperking. Ik heb een handicap, dat wel, maar die legt me geen beperking op. Integendeel. Zonder mijn handicap was ik deze uitdaging nooit aangegaan.”
21/08 14u15  Voedselagentschap waarschuwt voor meebrengen van dieren en planten van vakantieHet Federale voedselagentschap (FAVV) heeft gevraagd om op te passen wanneer je planten, dieren en voeding meeneemt van vakantie, die kunnen namelijk ziekten meebrengen zonder dat je het weet. Het agentschap verwijst naar een incident van eind juni toen de Noord-Ierse autoriteiten de Afrikaanse varkenspest hadden ontdekt in illegaal vervoerd vlees dat in de bagage van enkele passagiers zat.
21/08 14u15  Bewoners Gran Canaria kunnen naar huis terugkeren na bosbrandenNu de brandweer op het Spaanse eiland Gran Canaria stilaan het gevecht aan het winnen is tegen de bosbranden, kregen de bewoners woensdagochtend te horen dat ze naar hun huizen mogen terugkeren.
21/08 14u01  Ludo Van Campenhout laat ballonnetje op: match Antwerp achter gesloten deuren?Dat er nu donderdag geen Antwerpsupporters welkom zijn in Enschede voor het Europese duel tegen AZ, stuit op bijzonder veel protest. Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout belde met de burgemeester van Enschede in de hoop tot een oplossing te komen. Hij stelt ook voor om de match gewoon achter gesloten deuren te spelen.
21/08 14u01  “Diana zag voor prins William af van tweede huwelijk”Augustus, de maand waarin zij stierf, is al meer dan twintig jaar het moment dat er altijd nieuws over prinses Diana (1961-1997) opduikt of dat iemand het stilzwijgen over haar verbreekt. Deze keer is dat een royaltywatcher, die van Lady Di zelf hoorde hoe zij dacht over hertrouwen en zelfs nog een baby.
21/08 14u01  Studio Brussel wint marktaandeel, maar Qmusic blijft op een na grootste radiozenderStudio Brussel heeft zijn marktaandeel in de periode van maart tot juni zien stijgen tot 11,5 procent bij het brede publiek (plus 12), maar moet wel Qmusic voor zich dulden, dat zelf klom tot 11,8 procent. Radio 2 blijft de grootste zender, al zag die zijn marktaandeel dalen tot 29,8 procent. Dat blijkt uit de jongste golf luistercijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).
21/08 13u45  Recordaantal van 72.843 branden in jaar tijd: beelden tonen inferno AmazonewoudBosbranden lijken het Amazoneregenwoud te verwoesten. Het agentschap voor ruimteonderzoek INPE heeft tussen de maanden januari en augustus een recordaantal van 72.843 branden in het Amazonewoud geteld. Dat betekent dat er een stijging is van 83 procent meer branden ten opzichte van het jaar 2018. De dichtbijgelegen Braziliaanse steden zijn volledig bedekt met rook. In de bovenstaande video zie je zelfs een pikkedonkere São Paolo in het midden van de dag door de hevige rookontwikkeling.
21/08 13u45  Geen trip naar Enschede, dus aanschuiven aan de Bosuil: “Hopelijk krijgen ze de rekening gepresenteerd op het veld”Waar kijkt u morgen naar AZ-Antwerp? In ‘De Grolsch Veste’ in Enschede zal het alvast niet zijn, gezien de Antwerpse fans daar niet welkom zijn. Op de Bosuilsite dan maar, waar de club in allerijl een groot scherm heeft geregeld voor maximaal 6.000 supporters. De kaartenverkoop (5 euro per persoon) begon deze middag en ATV was erbij om enkele fans het woord te geven.
21/08 13u15  Alcoholvrije drankjes zitten in de lift en met deze cocktailrecepten is het helemaal feestNog nooit waren alcoholvrije drankjes zo populair, blijkt uit cijfers van FOD Financiën. Vooral wijn en bier doen het goed, maar ook non-alcoholische cocktails zijn al een tijdje aan een opmars bezig. We vroegen David Lebeer van de Gentse bar The Cobbler naar enkele van zijn favoriete recepten.
21/08 12u45  Jongetje (5) leeft zich helemaal uit op podium tijdens show Foo FightersAmper 5 jaar is ie, maar Taylor heeft nu al iets verwezenlijkt waar velen onder ons alleen maar van kunnen dromen. De Britse jongen rockte zaterdag samen met de Foo Fighters op het podium tijdens een concert in Belfast.
21/08 12u45  Mbark Boussoufa wordt ploegmaat van Kara Mbodj in QatarMbark Boussoufa (35) zet zijn voetbalcarrière verder bij het Qatarese Al Sailiya. Hij gaat er aan de zijde van Kara Mbodj (ex-Anderlecht en Genk) voetballen.
21/08 12u30  De supporters van Fiorentina geven Franck Ribéry een warme ontvangst bij zijn aankomst in ItaliëFranck Ribéry heeft woensdagvoormiddag voet aan de grond gezet in Firenze. De 36-jarige Fransman zal er later op de dag medische testen afleggen en daarna een contract ondertekenen.
21/08 12u30  Bob Ross, de dode schilder met 3 miljoen volgers op YouTube, nu ook elke dag op tvHij schildert en legt uit hoe hij het doet. Veel simpeler kan een tv-programma niet zijn. Maar ‘The Joy of Painting’ heeft van de Amerikaanse schilder Bob Ross een kwarteeuw na zijn dood een ware cultheld gemaakt.
21/08 12u15  Burgemeester niet tevreden met extra tenten aan asielcentrum, maar “het kan niet anders, dit blijft zolang het nodig is”Het asielcentrum van Fedasil in Arendonk heeft haar capaciteit van 420 plaatsen uitgebreid met 72 bedden, door het gebruik van tenten. Er is geen grote instroom van nieuwe asielzoekers, maar omdat de asielprocedure zodanig lang duurt, zijn bewoners genoodzaakt langer in de centra te blijven. Burgemeester van Arendonk Kristof Hendrickx (N-VA) is niet tevreden met de maatregel en wil duidelijke afspraken maken.
21/08 12u15  Schietpartij tijdens opnames videoclip van Franse rapper BoobaEen vijftiental mensen zijn dinsdagnacht gewapend met honkbalknuppels en vuurwapens op de opnames van een videoclip van de Franse rapper Booba in Aulnay-sous-Bois, in het noorden van Frankrijk, opgedoken en hebben verscheidene mensen verwond, zo is uit eensluidende bronnen vernomen, die daarmee een bericht van Europe 1 bevestigden.
21/08 12u15  Belgische toerist (55) probeert vriendin (30) te vermoorden, zoon voorkomt dramaEen 55-jarige Belgische toerist heeft maandagavond zijn 25 jaar jongere vriendin proberen te vermoorden in het Italiaanse Rhêmes-Notre-Dame. Het was zijn zoon die hem betrapte en nog tijdig de politie kon bellen.
21/08 12u15  Jakob Fuglsang verlengt contract bij AstanaJakob Fuglsang zal ook de volgende twee seizoenen het shirt van Astana dragen. De 34-jarige Deen verlengde zijn overeenkomst bij de Kazachse ploeg tot eind 2021, zo is woensdag bekendgemaakt.
21/08 12u15  Van onderwaterpiramide tot zwerfvuil ophalen: duikschool Aronnax viert 15de verjaardag met spectaculaire uitdagingenDe Heistse duikschool Aronnax maakt jonge en minder jonge kikvorsmannen al vijftien jaar vertrouwd met de wereld onder water. De leden vieren die verjaardag door de komende maanden vijf uitdagingen aan te gaan. Ze zijn onder andere bezig met het opruimen van zwerfvuil op de duikplekken die ze bezoeken en gaan ook vier Guinness-records aanvallen.
21/08 12u00  Antwerps koppel Guido (82) en Greta (77) komt om bij bergtocht in OostenrijkEen koppel uit Antwerpen dat al decennialang ’s zomers in de Oostenrijkse Alpen gaat stappen, is daar omgekomen. Guido Van Crombruggen (82) en Greta Van Apperen (77) laten geen kinderen na. De buren reageren geschrokken: “We kunnen nu alleen hopen dat ze niet hebben moeten afzien.”
21/08 12u00  Mick Schumacher: "Geen idee wanneer ik in de F1 zal racen"Mick Schumacher, de 20-jarige zoon van F1-legende Michael Schumacher, werkt hard aan de voorbereiding van zijn toekomstige overstap naar de Formule 1. Wanneer die er komt blijft echter een groot vraagteken.
21/08 12u00  33 bestuurders negeren verkeersborden tijdens controleHet verkeersondersteuningsteam van de regio Noord controleerde de afgelopen dagen op asociaal rijgedrag. Dat deed het op verschillende plaatsen, zoals de brug aan het Sportpaleis, de Brug Van den Azijn, de Lambrechtshoekenlaan, de Sint-Bartholomeusstraat en de fietsbrug aan de Campinastraat.
21/08 11u45  Van onderwaterpiramide tot zwerfvuil ophalen: duikschool Aronnax viert 15de verjaardag met spectaculaire recordpogingenDe Heistse duikschool Aronnax maakt jonge en minder jonge kikvorsmannen al vijftien jaar vertrouwd met de wereld onder water. De leden vieren die verjaardag door de komende maanden vijf uitdagingen aan te gaan. Ze zijn onder andere bezig met het opruimen van zwerfvuil op de duikplekken die ze bezoeken en gaan ook vier Guinness-records aanvallen.
21/08 11u30  Politie schiet drie agressieve honden dood die vrouw aangevallen haddenDe Nederlandse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie agressieve honden doodgeschoten in Rotterdam. De dieren belemmerden de agenten bij een gewonde vrouw, die vermoedelijk door de dieren gebeten werd, te komen.
21/08 11u30  En dan word je plots wakker in een kamer die krioelt van de insectenDit koppel kreeg wel een heel onaangename verrassing tijden hun vakantie in Nepal. In de loop van de nacht verschenen er plots duizenden insecten in hun hotelkamer. Het koppel filmt hoe de beestjes krioelen op het plafond en de raam. Bij aanvang zouden er geen insecten zijn geweest in de kamer, maar de onverwachte bezoeker zouden een weg hebben gevonden door een gat in de raam.
21/08 11u30  Grieks vakantie-eilandje wil als eerste helemaal plasticvrij zijnIn de zomer wordt het Griekse eiland Paros overspoeld door toeristen en die gebruiken massaal flessen water en plastic bekertjes. Maar daar wil de lokale gemeenschap nu aan halt aan toeroepen en zo het eerste plasticvrije eiland ter wereld worden.
21/08 11u30  China houdt medewerker van Brits consulaat in Hongkong gevangenEen medewerker van het Britse consulaat in Hongkong wordt vastgehouden in de Chinese grensstad Shenzhen voor het overtreden van de wet op de openbare veiligheid. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bevestigd, nadat Groot-Brittannië de zaak dinsdag had aangekaart.
21/08 11u15  Bestuurder beboet die politie fotografeert met gsm tijdens het rijdenTijdens een verkeersactie stelde de Antwerpse politie maandag in totaal 18 overtredingen vast. Twee bestuurders waren met hun gsm bezig achter het stuur. Eén van hen was zelfs foto’s aan het maken van de controlepost van de politie.
21/08 11u15  Ahmed Said (26) moet voortaan voor goals zorgen bij LokerenSporting Lokeren heeft de komst van Ahmed Said (26) geofficialiseerd. De Italiaans-Ghanese spits trainde al even mee op Daknam en zette dinsdagochtend zoals verwacht zijn handtekening. Hij wordt voor één seizoen geleend van het Portugese Rio Ave.
21/08 11u15  Erfgoedbibliotheek op Conscienceplein even ontruimd voor brandgeurDe Erfgoedbibliotheek op het Hendrik Conscienceplein werd woensdag even ontruimd. Aanwezigen hadden een brandgeur waargenomen. De Antwerpse brandweer kwam ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken.
21/08 11u15  Fietsen langs de boorden van Oosterweel, waar straks de nieuwe Scheldetunnels liggenOm écht goed zicht te krijgen op de Werf van de Eeuw moet je de fiets op voor een fikse rit langs de Ring, langs alle plekken waar er gewerkt wordt of nog zal worden aan de Oosterweelverbinding. We nemen u mee op een tocht langs industrie, voorbij zoevende auto’s en langs stukken natuur en geschiedenis op linker- en rechteroever.
21/08 11u00  Alles wat u moet weten over Maanrock in gratis appDe organisatie van Maanrock in Mechelen heeft een gratis app gelanceerd. Daarin staat alles wat u moet weten over het gratis stadsfestival. De applicatie vervangt de festivalboekjes.
21/08 11u00  We drinken nog altijd veel koffie, maar dan andersUit cijfers van FOD financiën blijkt dat de koffieverkoop in België daalt, maar dat wil niet zeggen dat er ook effectief minder koffie gedronken wordt. ‘Koffie is nog steeds een genotsmiddel’, zegt Wim Claes van het Koninklijk Verbond van Belgische Koffiebranders in op Radio 1.
21/08 11u00  Kim Kardashian op de vlucht voor varkens op strand in Bahama'sDe wilde varkens die op het strand op de Bahama's leven, zijn al jaren een toeristische trekpleister en dus trok ook Kim Kardashian ernaartoe tijdens haar vakantie op het eiland. Maar de ontmoeting met de dieren verliep allesbehalve vlekkeloos.
21/08 10u45  Langs de boorden van Oosterweel, waar over enkele jaren de nieuwe Scheldetunnels liggenOm écht goed zicht te krijgen op de Werf van de Eeuw moet je de fiets op voor een fikse rit langs de Ring, langs alle plekken waar er gewerkt wordt of nog zal worden aan de Oosterweelverbinding. We nemen u mee op een tocht langs industrie, voorbij zoevende auto’s en langs stukken natuur en geschiedenis op linker- en rechteroever.
21/08 10u30  Dansende kat gaat viraal en wordt nageaapt door heel wat andere viervoetersEen rosse kat verovert het internet met hilarische “danspasjes” op Mr. Sandman van The Chordettes. Het baasje maakte een video op TikTok, een applicatie waar korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld worden. Het filmpje werd sindsdien al meer dan 7 miljoen keer bekeken én nageaapt.
21/08 10u30  DISCUSSIE. Kan de UEFA volgens jou zomaar supporters uitsluiten in een Europese competitie?Op vraag van de gemeente Enschede zijn Antwerp-supporters niet welkom bij AZ - Antwerp. De UEFA, het overkoepelende Europese voetbalorgaan, stemt in met die maatregel om de orde in het stadion en de stad te bewaren tot grote onvrede van de rood-witte supporters. Wat vind jij van de maatregel? Mag de UEFA zomaar een hele supportersgroep uitsluiten voor een Europese wedstrijd?
21/08 10u30  Team Sunweb verliest talentvolle Duitser Lennard Kämna BORA-hansgroheDe Duitse renner Lennard Kämna (22) ruilt Team Sunweb voor BORA-hansgrohe. Hij ondertekende bij de ploeg van Peter Sagan een verbintenis tot eind 2021, zo is woensdag bekendgemaakt.
21/08 10u15  Vluchtende verdachten crashen tegen boom en glascontainerDe Antwerpse politie zette in de nacht van dinsdag op woensdag de achtervolging in op een verdacht voertuig in Deurne. Die eindigde toen de wagen eerst crashte tegen een boom en vervolgens tot stilstand kwam tegen een glascontainer. De politie kon één verdachte oppakken, zijn kompaan kon ontkomen.
21/08 10u15  Dove tennisser Duckhee Lee strandt in tweede ronde van toernooi in Winston-Salem: “Ik ben een beetje ontgoocheld”Het avontuur van de dove Zuid-Koreaanse tennisser Duckhee Lee (ATP 212) op het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem (717.955 dollar) zit erop. Hij verloor in de tweede ronde met 4-6, 6-0 en 6-3 van de Pool Hubert Hurkacz (ATP 41).
21/08 10u15  Oud-gemeenter- en provincieraadslid raadslid Jef Maes overledenJef Maes (84) was niet alleen een gedreven politicus, maar startte ook met een eigen Vriendenkring.
21/08 10u15  Hoe Lior Refaelov ook op zijn 33ste blijft knallen: “Roteren is gewoon belangrijk”Vier goals, drie assists. Cijfers die boekdelen spreken na amper zes duels. Lior Refaelov kent op zijn 33ste een van zijn beste competitieopeningen ooit. Zijn geheim? Mens sana in corpore sano, een gezonde geest in een gezond lichaam.
21/08 10u15  COLUMN. Goede stadsplanningMaarten Van Acker (40) is professor Stedenbouw aan de Universiteit Antwerpen. Samen met zijn gezin woont hij in het centrum van de stad, vlakbij het Theaterplein. Via de Onderzoeksgroep voor StadsOntwikkeling zet hij zich in voor kwalitatieve stadsvernieuwing en betere infrastructuurprojecten. Voor Gazet van Antwerpen is hij een van onze vier columnisten mobiliteit.
21/08 10u15  Italiaan Davide Ballerini (24) tekent bij Deceuninck-Quick Step: “Ik wil een kampioen worden”Deceuninck-Quick Step versterkt zijn selectie met de 24-jarige Italiaan Davide Ballerini. Hij ondertekende bij de ploeg van Patrick Lefevere een contract van twee seizoenen, zo is woensdag bekendgemaakt. Ballerini komt over van Astana.
21/08 10u00  US OPEN. Flipkens maakt geen fout in eerste ronde van de kwalificaties, ook Bemelmans stoot doorKirsten Flipkens (WTA 109) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede kwalificatieronde op de US Open. De 33-jarige Kempense, het vijfde reekshoofd, rekende in haar eerste duel op Flushing Meadows in twee sets (6-3 en 6-4) af met de Roemeense Irina Maria Bara (WTA 192).
21/08 10u00  Brusselse politie rijdt vluchtende 17-jarige doodEen 17-jarige jongeman is afgelopen nacht om het leven gekomen nadat hij werd aangereden door een patrouillewagen van de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene.
21/08 09u45  Ingezakte Tomorrowland-tent nog niet weggehaald: “Verzekeringskwestie”Opvallend zicht in De Schorre in Boom. Bijna een maand na afloop van Tomorrowland is een deel van de ingezakte Freedom Stage nog niet weggehaald. Een verzekeringskwestie, zo is bij de organisatie te horen. “De komende dagen wordt gewerkt aan het ontmantelen van het achterste gedeelte”, aldus woordvoerster Debby Wilmsen.
21/08 09u45  1,9 miljoen euro voor restauratie districtshuis WilrijkVlaams minister van Onroerend Erfgoed Ben Weyts investeert 1,9 miljoen euro in de restauratie van het districtshuis van Wilrijk.
21/08 09u30  Politie haalt overladen vrachtwagens op N16 uit het verkeerDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft dinsdagvoormiddag twee vrachtwagens uit het verkeer gehaald die serieus overladen waren. Er werden voor 2800 euro boetes uitgeschreven.
21/08 09u30  Pascal Braeckman bezorgt vrouw (59) met jongdementie “dag om nooit te vergeten”Pascal Braeckman (57), beter bekend als de klankman van Tom Waes, kan nu ook indoor skydiven van zijn lijstje schrappen. Hij beleefde zijn vuurdoop samen met Ingrid Verhelst, een 59-jarige vrouw uit Heule die jongdementie heeft. Pascal trakteerde Ingrid voor zijn rubriek Merci Pascal in Iedereen Beroemd. “Als je ziet wat dit met Ingrid doet, kan ik alleen maar hopen dat het mensen inspireert.”
21/08 09u30  Amper 15 maar toch start deze actrice haar eigen beautylijnAmper vijftien is ze, Millie Bobby Brown, maar dat houdt de actrice niet tegen om haar eigen cosmeticaproducten op de markt te brengen.
21/08 09u16  ‘Callboys’ wordt callboysband: eerste optreden in KavkaDe avant-première van het tweede Callboys-seizoen staat vanavond op de agenda. Maar gisteren al stonden Rik Verheye, Matteo Simoni, Bart Hollanders en Stef Aerts in vol ornaat op de planken. Niet als bende gigolo’s deze keer, wel voor het eerst als muziekgroep. Samen met Mauro Pawlowski en Isolde Lasoen vormen de Callboys voortaan de band Belga. “Een probeersel, maar heel fijn om te doen.”
21/08 09u16  Is dit een raaf of een konijn? Bizarre optische illusie zaait verwarringNa de blauwe of gouden jurk, Yanny of Laurel en mysterieuze glimmende benen, breekt het internet haar hoofd over een nieuwe optische illusie.
21/08 09u16  Jongeren staan in de rij om koerier te worden bij DeliverooEen onzeker uurloon, weinig of geen sociale rechten en een uitholling van de sociale zekerheid. De arbeidsomstandigheden van koeriers die voor platformen als Deliveroo en UberEats maaltijden bezorgen, worden door de vakbonden al langer op de korrel genomen. Voor de bonden dreigen sociale verworvenheden, zoals een minimumloon of de 38 urenweek, op de helling komen te staan.
21/08 09u16  De aartsmoeilijke Belgische puzzel voor het WK wielrennen: minstens drie ‘kopmannen’ gaan niet mee naar YorkshireJe komt al snel aan een naam of dertien. En allemaal renners die kopman zijn in hun ploeg. Toch kunnen er maar acht mee. “Blij dat ik geen bondscoach ben.” Oliver Naesen wist het sinds de BinckBank Tour, de echte bondscoach, Rik Verbrugghe, ziet de bui al maanden hangen. Zijn eerste WK-selectie wordt er eentje waarbij hij enkel kan verliezen: “Ik zal minstens drie sterke renners moeten ontgoochelen.”
21/08 09u16  Victoria’s Secret heeft wel heel goed gekeken naar ontwerp van bekend lingeriemerkEen maand geleden kwam Victoria’s Secret nog in opspraak omdat het een ontwerp van het lingeriemerk Fleur du Mal zou hebben gestolen. Nu is het weer van dat, maar dit keer gaat het om een creatie van het bekende Britse label Agent Provocateur.
21/08 09u00  Gearresteerde topvrouw geeft toe dat Huawei kantoor heeft in IranDe in Canada gearresteerde financieel topvrouw Meng Wanzhou van het Chinese technologieconcern Huawei heeft toegegeven dat haar bedrijf een kantoor heeft in Iran. Ze zou dit hebben gezegd tijdens een verhoor door de Canadese grenspolitie, staat in vrijgegeven rechtbankdocumenten.
21/08 09u00  Vooral goedkope woningen worden duurderDe prijzen van de goedkoopste woningen in Vlaanderen zijn sinds 2010 beduidend meer gestegen dan die van de duurste, zowel bij huizen als bij appartementen. Dat schrijft De Tijd woensdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.
21/08 09u00  Neushoorn opnieuw aangeschoten wild: trofeeënjagers mogen elk jaar negen dieren dodenTijgers, giraffen en zelfs minder tot de verbeelding sprekende zeekomkommers. Allemaal kunnen ze vanaf volgende week rekenen op méér bescherming. Maar niet de zwarte neushoorn: die mag in Zuid-Afrika opnieuw sterker bejaagd worden. Maar dat is niet per se een slechte zaak, klinkt het bij het WWF.
21/08 09u00  Scheurtje voor Bijker: vier tot zes weken outKV Mechelen zal het vier tot zes weken zonder zijn vaste linksback Lucas Bijker moeten doen. De Nederlander heeft zaterdag een spierscheur in de hamstrings opgelopen tegen Cercle Brugge.
21/08 09u00  Lierse Kempenzonen blijft sputteren in voorbereidingElf dagen voor de start van de competitie leed Lierse Kempenzonen een pijnlijke 2-0 oefennederlaag bij Eendracht Termien, dat uitkomt in de derde amateurklasse. De ongerustheid neemt zo met de dag toe bij de Pallieters.
21/08 08u46  Steeds meer betalingen van Belgische bedrijven naar de fiscale paradijzenIn totaal 82 miljard euro in 2016, 129 miljard in 2017 en 206 miljard in 2018. Belgische bedrijven verrichten steeds meer betalingen naar landen die door België erkend zijn als fiscale paradijzen, schrijft La Libre Belgique woensdag.
21/08 08u46  De gemeente waar het mysterie van de straatstenen spatHistorische documenten verraden dat Duitsers op het einde van de Tweede Wereldoorlog met een goudkonvooi naar Mittenwald reden. Een bizarre muziekpartituur die naar Hitlers diamanten zou leiden bezorgt schattenjagers sinds 2012 extra koorts. Welkom in Mittenwald, waar het gemeentebestuur een straat liet openbreken en de putten in het woud extra diep zijn.
21/08 08u46  Steeds minder Belgen geven rente op spaarboekje aanDoor de forse daling van de rente ontvangen steeds minder landgenoten op hun spaarboekjes meer rente dan het fiscaal vrijgestelde bedrag. Steeds minder Belgen geven die rente dan ook aan. Dat bericht De Tijd woensdag.
21/08 08u31  Autotaks dreigt fors te stijgen door startnota De WeverAls de nieuwe Vlaamse regering de autofiscaliteit aanpast zoals in de startnota van Bart De Wever wordt aangegeven, stijgt de factuur voor de automobilist. Dat blijkt uit een raming van sector­federatie Febiac.
21/08 08u31  Ruim 14.500 Vlaamse scholieren vragen gratis probeerabonnement De Lijn aanVoor het tweede jaar op rij laat De Lijn Vlaamse scholieren die in september in het 1ste middelbaar starten de hele maand kosteloos met bus en tram reizen. 14.513 scholieren hebben via het online platform ingetekend op het gratis probeerabonnement. Dat is ruim 22 procent van de 64.533 scholieren die werden aangeschreven, meldt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij woensdag.
21/08 08u00  Van Quickenborne dient klacht in tegen Vlaams Belang“Van Quickenborne blaast positief”, verscheen maandagavond op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk. Daaronder: een verslag van een “getuige”, dixit de auteur van het bericht, die had gezien hoe de Kortrijkse burgemeester na de voetbalwedstrijd KVK-Anderlecht eerst probeerde om een politietest af te wimpelen en nadien positief testte op alcohol en/of drugs. “Hij heeft zijn wagen mogen laten staan en zijn vrouw is hem komen halen”, zo zegt de “getuige” nog.
21/08 08u00  Trump zegt trip naar Denemarken af omdat Groenland niet te koop isDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn bezoek aan Denemarken van volgende maand afgezegd omdat de Deense premier Mette Frederiksen heeft gezegd dat Groenland niet te koop is. Trump had eerder vriend en vijand met verstomming geslagen toen hij zijn interesse liet blijken voor de aankoop van het “strategisch interessante” Deense gebied.
21/08 08u00  Voormalig Bpost-topman Johnny Thijs wordt voorzitter van ElectrabelHet energiebedrijf Electrabel staat op het punt voormalig Bpost-topman Johnny Thijs tot voorzitter te benoemen. Dat schrijven De Tijd en L’Echo woensdag. Zijn komst moet helpen in de gevoelige politieke discussies over de kerncentrales.
21/08 08u00  Australische rechter verwerpt beroep tegen veroordeling van kardinaalIn het Australische Melbourne heeft de rechtbank het hoger beroep van kardinaal George Pell tegen zijn veroordeling afgewezen. De gewezen nummer drie van het Vaticaan, die zijn onschuld steeds staande heeft gehouden, kan daardoor ten vroegste in 2022 vrijkomen.
21/08 07u45  Politie spreekt van ongeval, Instagrammodel van moordpoging na val van balkonRussisch Instagrammodel Ekaterina “Katya” Bobkova lag een tijdlang in coma na haar val van een balkon in Tsjechië. “Een ongeval”, concludeerde de politie daar. Maar nu, maanden later, gelooft ze zelf dat er meer achter zit.
21/08 07u45  Klanten buizen Bpost: zes op de tien Vlamingen ondervonden vorig jaar problemenHet is pover gesteld met de klanttevredenheid bij Bpost. Zes op de tien Vlamingen hebben vorig jaar problemen ondervonden bij de ontvangst of verzending van brieven. Ook de pakjesdienst scoort op zowat alle vlakken slechter dan de concurrentie. Dat blijkt uit een onderzoek van Test Aankoop, waarover Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag berichten.
21/08 06u45  Vanavond eerste oefenmatch van Telenet Giants Antwerp in Heylen Vastgoed BasketcampusVanavond (18 uur, Heylen Vastgoed Basketcampus) werkt Telenet Giants Antwerp de eerste oefenpartij van de nieuwe campagne a
21/08 05u15  Startnota Bart De Wever levert stad Antwerpen 40 miljoen euro opDe startnota van de Vlaamse formatie bevat een verholen geldstroom van Vlaanderen naar de grote steden. Dat brengt CD&V in een lastig parket.
21/08 05u15  Antwerpfans razend omdat ze donderdag niet welkom zijn op Europese uitwedstrijd: “Enschede? Enschande!”Het moest een feest worden in Enschede, de stad waar Antwerp dan toch zijn Europees duel tegen de Nederlandse club AZ Alkmaar mocht afwerken. Een paar duizend Antwerpse fans maakte zich na het delirium tremens in Pilsen al op voor de volgende verplaatsing van het jaar. Tot Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, besliste geen enkele Antwerpsupporter in zijn stadion toe te laten. De fans van de Great Old zijn razend. “Enschede? Enschande!”
21/08 05u15  STANDPUNT. Advies om ter harte te nemenPolitici die de economie duurzamer willen maken, rekeningrijden willen invoeren en de belastingen efficiënter willen innen door alle achterpoortjes in de wetgeving te sluiten, kunnen nu bezwaarlijk nog beweren dat er geen draagvlak is voor dergelijke maatregelen. De open brief die bankier Karel De Boeck en vastgoedontwikkelaar Karel Cardoen (foto) gisteren lanceerden, werd al door meer dan driehonderd bedrijfsleiders getekend. Allemaal vinden ze ons land te duur en te ingewikkeld. Daarom hebben ze 36 tips die de politici kunnen helpen om België en Vlaanderen weer op het juiste spoor te krijgen, want daar zijn we serieus van afgeweken, vinden ze.
21/08 05u15  Bedrijfsleiders: “Het moet gedaan zijn met belastingen ontwijken”Het moet eens uit zijn met die multinationals die hier amper belastingen betalen en met al die fiscale achterpoortjes. Maak het simpel met een vlaktaks en zorg ervoor dat iedereen, ook de bedrijven, betalen. Is dit weer eens een oproep uit een of andere linkse hoek? Nee dus, twee bekende zakenmensen pakken ermee uit. En hun open brief is al getekend door meer dan 300 bedrijfsleiders.
21/08 05u15  Neef en nicht Arthur De Sloover en Alix Gerniers over familiebanden, olympische plannen en onverstaanbare accenten: “Samen naar Tokio is onze grote droom”Dat heb je met hockeyspelers. Die bedanken de reporter beleefd voor de belangstelling. “En we vonden dit des te leuker omdat we voor het eerst samen een interview gaven”, verklaren Alix Gerniers en Arthur De Sloover. Zij delen als nicht en neef niet alleen familiebanden, maar ook een grote droom: samen de Spelen van Tokio 2020 halen. Gerniers kan vandaag met haar Red Panthers tegen Spanje een stap in de goede richting zetten.
21/08 05u15  Antwerp trekt met 20-koppige selectie naar Enschede, inclusief Arslanagic en GeeraertsLaszlo Bölöni trekt vandaag met twintig spelers naar Enschede, voor de heenmatch tegen AZ.
21/08 05u15  Stijn Wuytens (ex-Beerschot) morgen in basis verwacht bij AZ: “Geen supporters van Antwerp? Zonde”Met Stijn Wuytens (29) loopt er bij AZ ook een Belg rond. ‘Stijn wie?’, zullen sommigen misschien denken, en dat is heus geen schande. De Limburger voetbalt sinds 2001 in Nederland, al hield hij tussendoor even halt bij Beerschot. Morgen kijkt de centrumverdediger de Kielse rivaal Antwerp in de ogen. “Het wordt een dubbeltje op zijn kant.”
21/08 05u15  ‘Wheelchair man’ Jordan (19) heeft 70.000 fans op video-app TikTok: “Ik voelde me gevangen, tot ik video’s begon te maken”De nieuwste held van uw kind is misschien een tiener die na een vroeggeboorte een hersenletsel kreeg en in een rolstoel zit. ­Jordan Decremer (19), alias wheelchair_man, verblijft al sinds zijn 6de in Heder, de voorziening voor jongeren met een beperking aan de Luchtbal in Antwerpen, en is met 70.000 volgers een rijzende ster op de populaire video-app TikTok.
21/08 05u15  Vondst 1,2 ton cocaïne leidt tot arrestaties op bedrijventerrein in NielVier mannen zijn gisteren aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze werden opgepakt in het onderzoek naar een grote lading cocaïne die in de Waaslandhaven onderschept werd en naar een loods in Niel leidde.
21/08 05u15  Buurtfestival voor meer groen: “Noem het een sympathieke guerrilla”Yogalessen, brunches, een poëziebattle, badmintonnen, een “Reuzestoeppleinkrijtfestival” en veel meer. Vanaf deze zaterdag blijft een stuk van het Laar in Borgerhout vrij van verkeer voor buurtactiviteiten. Het buurtcomité wil het punt overbrengen dat het plein opnieuw aangelegd moet worden met meer groen en ruimte voor de omwonenden.
21/08 05u15  Kerk Kioskplaats krijgt verlichting zoals tegen Antwerpse kathedraalDe Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk op de Kioskplaats in Hoboken en het omliggend parkje krijgen uitgebreide ledverlichting. De kerkfabriek renoveert ook het dak.
21/08 05u15  Kermis zonder muziek en knipperlichten: augustusfoor is één dag prikkelarm voor bezoekers met autismeDe foorkramers doven woensdag de lichten en dempen de muziek van 14 tot 18u. Dat doen ze voor bezoekers met autisme of hoogsensitieve kermisgangers, voor wie een gewone kermis te druk is.
21/08 05u15  Gasthuisstraat trekt nieuwe winkels aan, voorzitter handelaarsvereniging fleurt winkelstraat op met nestkastjesDe Nederlandse winkelketen Norah opent over enkele weken een boetiek in de Gasthuisstraat. Dat is nog maar de tweede vestiging in België.
21/08 05u15  Vzw Rijkevorsel-Leeft viert 25-jarig bestaan: kermisweekend gaat gepaard met koersen en optredensDe inwoners van Rijkevorsel maken zich op voor een lang en bruisend kermisweekend. Ter hoogte van café Den Booze staan weer allerlei artiesten op het podium. De vzw Rijkevorsel-Leeft bestaat exact 25 jaar en pakt opnieuw uit met kermiskoersen.
21/08 05u15  Vijf artiesten voor de prijs van euh… geenIn het prachtige decor van Merksplas-Kolonie leek het alsof de teergevoelige liedjes van De Schedelgeboorten het publiek aanspoorden om mee te gaan in het komische, van habitués die hun stoeltjes waren vergeten tot een huwelijksverjaardag.
21/08 05u15  Politie identificeert overvallersDe Politie Regio Turnhout heeft, samen met de Nederlandse politie, de vermoedelijke daders van een gewapende overval op een tabakszaak aan de Molenstraat in Baarle-Hertog kunnen identificeren.
21/08 05u15  “Een grens is maar een lijn op de kaart”Een hele week volgen we de grens van de Kempen en speuren we langs beide kanten naar verhalen. Vandaag belanden we in Mol-Rauw en Lommel-Stevensvennen, twee gemeenschappen gevormd door water en zand. “In een drukke stad als Lier zou ik niet overleven.”
21/08 05u15  Vlaamse overheid start binnenkort hermeandering: vissen in Grote Nete krijgen er reeks bochten bijDe Vlaamse Milieumaatschappij heeft de plannen klaar om op de Grote Nete tussen het Malesbroek en Molse Nete in Geel een nieuwe reeks bochten aan te leggen. Die ingreep moet vooral de vissoorten ten goede komen.
21/08 05u15  Ark feest tien dagen: Kinderboerderij lanceert Ark FestRecreatiedomein Ark Van Noë in Lichtaart viert tien dagen feest. Ark Fest presenteert een gevarieerd programma boordevol optredens en feesten.
21/08 05u15  Afgesloten Mechelbaan veroorzaakt verkeerschaosHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt sinds dinsdagochtend aan de Mechelbaan (N15) in Peulis (Putte). Dat veroorzaakte grote verkeershinder in Peulis en in Putte. Intussen liet de gemeente de omleiding beter aanduiden. “De avondspits verliep al iets beter”, zegt schepen Nick Vercammen (Lijst Burgemeester).
21/08 04u45  Trampolineparken: acht adressen vol springplezierWie er thuis eentje heeft staan, weet het: kinderen vinden trampolines geweldig. Maar in een trampolinepark komen je kids pas écht toe aan het betere springwerk. Van de ene trampoline naar de andere in openlucht, of op heuse Ninja-springparcoursen indoor. Daar kunnen mama en papa trouwens ook zonder gêne aan het jumpen gaan. Binnen of in de openlucht, in de provincie Antwerpen vind je springplezier te over!
21/08 03u15  Na één maand controles al dertien zwemmers op zwarte lijst: van billenknijper tot man die stiekem vrouwen filmdeDertien mensen mogen niet meer binnen in vier zwembaden van de Lago-groep. Daar werden een maand geleden identiteitscontroles ingevoerd, na een reeks incidenten. In Kortrijk is acht mensen de toegang ontzegd, in Gent en Beveren twee en in Lier, waar het systeem al langer bestaat, één. Wie op zo’n lijst terechtkomt, mag gedurende drie maanden niet meer binnen. Na die periode wordt de toegang opnieuw bekeken.
21/08 00u01  Borgerhouts gamebedrijf staat op grootste gamebeurs van EuropaMeer dan anderhalf miljoen gamers trekken de volgende dagen richting Gamescom, de grootste gamebeurs van Europa. Cyborn, een bedrijf uit Borgerhout dat animatiefilms, apps en games ontwikkelt, staat er tussen de grote spelers uit Amerika en Europa. “We stellen ons eerste eigen virtualrealityspel voor. Na de beurs weten we of het aanslaat”, klinkt het bij Ives Agemans van Cyborn.
20/08 23u30  Ajax blijft steken op doelpuntenloos gelijkspel bij APOEL in heenmatch laatste voorronde Champions LeagueHet heenduel van de play-offronde tussen APOEL Nicosia en Ajax heeft dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht op Cyprus (0-0). Met die uitslag kwam een slordig Ajax, vorig seizoen nog halvefinalist op het kampioenenbal, nog het beste weg. Rechtsachter Mazraoui pakte tien minuten voor tijd nog rood.
20/08 23u00  Vroege penaltygoal Hans Vanaken bezorgt Club Brugge uitstekende uitgangspositie op veld van LASK LinzClub Brugge heeft de heenmatch van de laatste voorronde van de Champions League gewonnen op het veld van LASK Linz: 0-1. Hans Vanaken zorgde vanop de stip al na 10 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Was die score bij de rust nog gevleid - blauw-zwart kreeg twee keer hulp van de paal - dan lieten de Bruggelingen na de koffie flink wat kansen op de 0-2 liggen. De terugmatch staat volgende week woensdag op het programma.
20/08 22u45  Rechts-extremist die op Macron wou schieten naar correctionele rechtbankEen ultranationalist die in 2017 werd opgepakt en die bekend heeft dat hij op onder anderen Frans president Emmanuel Macron wou schieten op het défilé van 14 juli is doorverwezen naar de correctionele rechtbank van Parijs. Dat zegt een gerechtelijke bron dinsdag, daarmee informatie van Le Parisien bevestigend.
20/08 22u15  Red Lions geven Wales pak voor de broek en sluiten groepsfase op EK hockey af met maximum van de puntenDe Red Lions hebben in hun derde, overbodige groepswedstrijd Wales ingeblikt met 6-0. Na eerdere zeges tegen Spanje en Engeland waren de Belgische hockeymannen nog voor de aftrap al zeker van groepswinst. In de halve finale wacht Duitsland, dat tweede eindigde in groep B achter Nederland. Onze Noorderburen nemen het in de andere halve finale op tegen Spanje.
20/08 21u30  Vrienden en familie houden stille wake voor man die met Porsche verongelukte in WijnegemTientallen familieleden, vrienden en kennissen kwamen dinsdagavond naar de wake voor Gabriel Ferreira Gato, die vorige week vrijdag om het leven kwam bij een zwaar auto-ongeval in Wijnegem. Zijn broer Pedro zou nog op intensieve zorgen liggen.
20/08 20u46  Scheidsrechterscommissie: “Club Brugge had strafschop moeten krijgen tegen Eupen, maar Clement ook rode kaart”Het Professional Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag in zijn wekelijkse evaluatie bevestigd dat Club Brugge in de thuismatch tegen Eupen (0-0) afgelopen weekend een strafschop had moeten krijgen na een duwfout op Ruud Vormer in het begin van de tweede helft. Philippe Clement, die na de match verhaal ging halen bij scheidsrechter Bram Van Driessche, had ook een rode kaart verdiend.
20/08 20u30  Nederland ongeslagen naar de halve finales, Red Lions treffen zo zeker Duitsland op EK hockeyDe Nederlandse hockeyers hebben de groepsfase van het EK dinsdag zonder puntenverlies afgesloten. Nederland was op de Wilrijkse Pleinen in Antwerpen ook te sterk voor Schotland: 6-0.
20/08 20u30  Loïs Openda verrassend in de basis bij Club Brugge tegen LASK LinzClub Brugge-coach Philippe Clement heeft een uur voor de wedstrijd zijn opstelling prijsgegeven voor het heenduel in de play-offronde van de Champions League, op bezoek bij het Oostenrijkse LASZ Linz. Clement had - eerder verrassend - een basisplaats in petto voor Loïs Openda.
20/08 20u30  Buurtbewoners na tweede radioactief ‘lekje’ bij SCK: “Wij zijn ermee opgegroeid en kijken er niet meer van op”Voor de tweede maal in drie maanden kwam er maandagavond bij het SCK in Mol via een ventilatieschoorsteen een minimale hoeveelheid radioactiviteit vrij. De buurtbewoners van de nucleaire site liggen allang niet meer wakker van de activiteiten in ‘den Atoom’.
20/08 20u15  6.000 Antwerpfans kunnen Europese clash volgen op groot scherm aan BosuilDe beslissing van de gemeente Enschede is dinsdag ingeslagen als een bom: géén uitsupporters voor AZ-Antwerp. De Great Old zal op nauwelijks 48 uur van de aftrap proberen om alsnog voor een oplossing te zorgen.
20/08 20u01  Plots overlijden politieman Lesley Van de Velde (45) maakt veel emoties losHet plotse overlijden van wijkinspecteur Lesley Van de Velde (45) dompelt niet alleen zijn familie in Berendrecht in diepe rouw. Ook in Schilde, bij de collega’s van de lokale politiepost, en bij de voetbalclubs Alberta en Wuustwezel, waar de vader van twee kinderen actief was als trainer, is de verslagenheid groot. Hij stierf wellicht ten gevolge van een hartaderbreuk.
20/08 20u01  Jan & Alleman, feest van Brasschaats burgemeester Jan Jambon, slaat jaartje overEr komt voorlopig geen zevende editie van het feest van Brasschaats burgemeester Jan Jambon (N-VA), ook wel “Jan & Alleman” genoemd. Het feest had normaal gezien nu zondag plaatsgevonden. Er wordt voor volgend jaar aan een nieuw concept gewerkt.
20/08 19u46  Politie klist verdachte van inbraak bij paintball Red-Fox: 10 gestolen wapens teruggevondenDe politie heeft een 19-jarige man uit Koningshooikt geklist als verdachte van de inbraak bij Red-Fox paintball in Kessel. Bij die inbraak, in oktober van vorig jaar, werden twaalf exclusieve wapens gestolen.
20/08 19u46  Voorzitter Bosuilboys: “Supporters gaan toch naar Enschede en dan heb je er geen controle over”De Antwerp-fans zijn verbouwereerd. Ze keken uit naar alweer een mooie avond Europees voetbal in Nederland, maar zijn nu plots niet langer welkom. Dat verbod zal hen echter niet tegenhouden. Velen zullen toch naar de gemeente afzakken, weet Dominik Van Landeghem als voorzitter van de Bosuilboys, één van de grotere supportersverenigingen van de Great Old.
20/08 19u46  COLUMN. “Elke Europese uitwedstrijd van Antwerp is een potentiële citytrip. Enter de burgemeester van Enschede ...”Vorige week was ik voor het eerst in het sympathieke Tsjechische stadje Pilsen. De lokale vereniging FC Viktoria organiseerde er een excellente sportavond die ik niet wilde missen. En wat ben ik blij dat ik dat pokke-eind naar ginder getuft ben in onze ouwe Japanner.
20/08 19u46  Het is alweer hommeles in het Belgische voetbal: Union beschuldigt KV Kortrijk ervan “bom te leggen onder transfersysteem”1B-club Union is absoluut niet akkoord met de transfer van haar (voormalig) goudhaantje Faïz Selemani naar KV Kortrijk. De Brusselaars maakten al bekend de overgang te zullen aanvechten bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Wereldvoetbalbond (FIFA), maar wijzen dinsdag in een opmerkelijke open brief op hun website ook naar de gevolgen voor het Belgisch voetbal van zo’n overgang. Selemani verbrak vorige week eenzijdig zijn contract in de hoofdstad omwille van zijn verwijzing naar de B-kern en de weigering van de club om hem met het eerste elftal mee te laten trainen. Dat wordt door de speler ingeroepen als een ernstige fout, Union betwist de feiten.
20/08 19u31  Wout van Aert geeft inkijk in zijn revalidatie: “Ik hoop nog altijd dat ik een aantal crossen kan doen deze winter”Eén maand na zijn val en opgave in de Tour de France is Wout van Aert nog altijd niet verlost van zijn krukken. Zijn revalidatie heeft achterstand opgelopen en de spierblessure in zijn been heeft een grotere impact dan vooraf gedacht.
20/08 19u31  Philippe Muyters stopt als minister: de ‘supersub’ van N-VA is uitgespeeldNa tien jaar als Vlaams minister beseft Philippe Muyters (N-VA) dat er voor hem geen plaats meer is in de ploeg. De sportieve Antwerp-fan zal herinnerd worden om zijn roemruchte rekenkemel, maar ook om zijn jovialiteit en zijn doelgroepenbeleid.
20/08 19u16  Spectaculaire beelden tonen gewapende man die 16 mensen op bus gijzelt in Rio de JaneiroEen gewapende man heeft dinsdagochtend minstens 16 passagiers gegijzeld op een bus op een brug in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat is uit officiële bron vernomen.
20/08 19u16  Bunkers Stadspark geven binnenkort lichtVanaf vandaag kleuren de bunkers van het Stadspark fluorescerend geel, oranje, roze en blauw. “Je kunt ze niet langer negeren als ze zo opvallend zijn. Op die manier wordt het oorlogsverleden van de stad opnieuw zichtbaar”, vertelt Bruno Herzeele.
20/08 19u16  Overlijden politieman Lesley Van de Velde maakt veel emoties losHet plotse overlijden van wijkinspecteur Lesley Van de Velde (45) dompelt niet alleen zijn familie in Berendrecht in diepe rouw. Ook in Schilde, bij de collega’s van de lokale politiepost, en bij de voetbalclubs Alberta en Wuustwezel, waar de vader van twee kinderen actief was als trainer, is de verslagenheid groot. Hij stierf wellicht ten gevolge van een hartaderbreuk.
20/08 19u16  COLUMN. Uit de kunstVorig jaar fietsten we samen met twee vriendenparen ruim vijftig kilometer door het Land van Mark en Merkske. Een culinaire viergangenroute was het, kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen. Of hoe zeggen ze dat?
20/08 19u16  Desert Fury komt eerste keer buiten op Fly-inSchrik niet, het zal volgend weekend lijken alsof de Derde Wereldoorlog losgebarsten is. Na de uitgeregende fly-ins in Balen-Keiheuvel en Schaffen, wil iedereen er zaterdag en zondag bij zijn op de meeting in Malle. De organisatie verwacht zo’n 30.000 bezoekers en enkele bijzondere vliegtuigen.
20/08 19u16  Nisreen bereidt vegetarische delicatesse mujadara: “Typisch Syrisch, goedkoop en lekker”De kans dat je Basim Akasha (43) en Nisreen Shoubat in Mechelen ergens tegen het lijf loopt is heel groot. In april 2016 kwam Basim hier toe uit Syrië als vluchteling, maar ondertussen zetten hij en zijn vrouw zich dagelijks in om nieuwkomers op te vangen en te helpen. Tussen al hun vrijwilligerswerk door maakten ze even tijd vrij om mij een typisch Syrisch gerecht te leren maken.
20/08 19u16  Jan & Alleman slaat een jaartje overEr komt voorlopig geen zevende editie van het feest van Brasschaats burgemeester Jan Jambon, ook wel “Jan & Alleman” genoemd. Het feest had normaal gezien nu zondag plaats gevonden. Er wordt voor volgend jaar aan een nieuw concept gewerkt.
20/08 19u16  Philippe Muyters (N-VA) stopt als minister: de ‘supersub’ van N-VA is uitgespeeldNa tien jaar als Vlaams minister beseft Philippe Muyters (N-VA) dat er voor hem geen plaats meer is in de ploeg. De sportieve Antwerp-fan zal herinnerd worden om zijn roemruchte rekenkemel, maar ook om zijn jovialiteit en zijn doelgroepenbeleid.
20/08 18u45  Belgisch topbedrijf in zes jaar tijd van 1,7 miljard naar 90 miljoen euroNa de publicatie van tegenvallende onderzoeksresultaten heeft het aandeel van het Leuvense biotechbedrijf Oxurion een uppercut vanjewelste gekregen. Hun beursaandeel dook tot 40 procent in het rood.
20/08 18u45  Philippe Muyters stopt als minister: de ’supersub’ van N-VA is uitgespeeldNa tien jaar als Vlaams minister beseft Philippe Muyters (N-VA) dat er voor hem geen plaats meer is in de ploeg. De sportieve Antwerp-fan zal herinnerd worden om zijn roemruchte rekenkemel, maar ook om zijn jovialiteit en zijn doelgroepenbeleid.
20/08 18u30  Alonso en Toyota beginnen aan voorbereiding voor Dakar 2020Zoals verwacht zal Fernando Alonso met een Toyota deelnemen aan de Dakar-rally in 2020. De tweevoudig wereldkampioen F1 zal zijn voorbereiding beginnen in Namibië.
20/08 18u30  Facebook laat gebruikers surfgedrag loskoppelen van accountFacebook lanceert ‘Off-Facebook Activity’, dat gebruikers toelaat hun surfgedrag op andere applicaties en websites los te koppelen van hun Facebook-account.
20/08 18u30  Testfase slimme camera’s op vuilniswagens begint, ook stadsbestuur Antwerpen toont interesseDe gemeente Edegem en de intercommunale Igean hebben een volgende stap gezet in hun proefproject van City of Things, om digitaal te innoveren. Camera’s aan vuilniswagens moeten sluikstorten en zwerfvuil sneller kunnen opsporen. Het stadsbestuur van Antwerpen sluit niet uit dat het systeem ook in Antwerpen zal worden ingezet.
20/08 18u30  Charleroi verlengt contract van spits Mamadou FallDe Senegalees Mamadou Fall heeft zijn handtekening gezet onder een contractverlenging van drie jaar bij Sporting Charleroi. Dat bevestigde Mehdi Bayat, gedelegeerd bestuurder van de Zebra’s, dinsdag in een tweet.
20/08 18u16  Duitsland hakt Ierland in de pan en is favoriet om tegen de Red Lions uit te komen in halve finales EK hockeyBelgië en Duitsland zullen donderdag in de halve finales van het EK hockey hoogstwaarschijnlijk de degens kruisen. In hun laatste wedstrijd in poule B gaven de Duitsers Ierland een 0-5 pandoering op het terrein van het Wilrijkse Plein, in Antwerpen.
20/08 18u16  Charleroi stalt geflopte Iranese middenvelder in thuislandCharleroi leent de Iranese middenvelder Omid Noorafkan uit aan Sepahan FC tot het einde van het seizoen. Dat kondigden de Carolo’s dinsdag aan.
20/08 17u45  Onstabiele grondlaag zorgt voor oponthoud aan brug LiersebaanHoewel de bouwvakantie al twee weken voorbij is, zijn de werkzaamheden aan de brug op de Liersebaan (N14) in Massenhoven nog niet herbegonnen. Tussen de brug over de snelweg en de brug over het Albertkanaal worden de rijstroken vernieuwd. Het Agentschap Wegen en Verkeer signaleert nu dat door een onstabiele grondlaag in de huidige fase een andere werkmethode voor de fundering moet worden gezocht. Wat de exacte gevolgen zullen zijn voor de verdere planning, kan nog niet worden voorspeld.
20/08 17u31  Bergstraat definitief schoolstraatDe Bergstraat in de Mechelse binnenstad is vanaf de start van het nieuwe schooljaar definitief een schoolstraat. Dat heeft het stadsbestuur beslist.
20/08 17u15  Liberale Pedalen sneller dan gele armada op dernyspektakel ’s-GravenwezelZo spannend het werd bij de profs, waar Iljo Keisse uiteindelijk als eerste over de meet reed, zo afgetekend wonnen de Liberale Pedalen de ludieke wielerwedstrijd voor lokale politici achter derny’s.
20/08 17u15  17-jarige steekt dj op kermisfuif in de hals met gebroken bierglasIn de Lubbeekse deelgemeente Binkom heeft een 17-jarige jongeman afgelopen nacht een 38-jarige man neergestoken. De dertiger raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht met verlammingsverschijnselen. “De minderjarige verdachte zal worden voorgeleid op verdenking van poging doodslag”, meldt het Leuvense parket.
20/08 17u00  Goed nieuws uit Spanje? “Medisch team Real Madrid stelt verwachting rond terugkeer van Eden Hazard bij”De dijblessure van Eden Hazard zou beter meevallen dan gedacht. Dat meldt sportkrant Marca.
20/08 16u45  Testfase slimme camera’s op vuilniswagens begint: systeem moet sluikstort opsporenDe gemeente Edegem en de intercommunale Igean hebben een volgende stap gezet in hun proefproject van City of Things, om digitaal te innoveren.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Ondanks nakende recessie produceert DAF-fabriek meer trucks dan voorheen (en daar is een opvallende verklaring voor)22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Blije gezichten bij DAF-trucks. In het eerste halfjaar van 2019 ging het marktaandeel van de truckbouwer er, ondanks het fantastische jaar 2018, nog lichtjes op vooruit. Dat is ook goed nieuws voor de arbeidsmarkt: er worden geen ontbindingen van tijdelijke contracten bij de werknemers in het vooruitzicht gesteld. “Dankzij de Brexit bouwen we nu meer trucks”, zegt president-directeur Harry Wolters.
16x Altijd verzend- en retourkosten, en toch is dit de snelst groeiende webshop: “Gratis bestaat niet”22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Jarenlang moest het grootste Belgische flashsalesplatform Vente-Exclusive.com zich verantwoorden omdat het verzend- en zelfs retourkosten aanrekende. Maar nu zelfs giganten als Zalando en Amazon dat ‘gratis’-beleid liever kwijt dan rijk zijn, ziet de tot Veepee herdoopte webshop zijn gelijk bevestigd. “En het heeft ons niet belet om al die jaren sneller te groeien dan de Belgische e-commercemarkt”, zegt countrymanager Tobias Tousseyn.
16x STANDPUNT. Macho’s aan de macht22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: De wereld is aan de macho’s. En daar wordt hij niet beter van. Donald Trump, Matteo Salvini en Boris Johnson bedrijven politiek met zo veel branie en zo weinig diplomatie dat je hen als niets anders kunt bestempelen dan narcistische macho’s die voor eigen eer en glorie het welzijn van hun landgenoten op het spel zetten.
15x Vlaamse ondernemer (55) ontkent moordpoging op vriendin in Italië: “Ik heb haar alleen wat geduwd”22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Een 55-jarige Vlaamse ondernemer zit in een Italiaanse cel op verdenking van poging tot doodslag, na een gewelddadige ruzie met zijn 34-jarige vriendin in hun vakantieappartement. Volgens Italiaanse media was het zijn 12-jarige zoon die maandagavond alarm sloeg. Zelf verklaarde Filip D.R. dat het allemaal overdreven is: “Er is alleen wat geduwd.”
15x Als de jonkies hun club redden: AZ was tien jaar geleden op sterven na dood22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: AZ beleeft moeilijke weken na de instorting van het dak van zijn stadion. Maar het is in niks te vergelijken met de crisis die het tien jaar geleden beleefde. De Alkmaarders waren ei zo na van de kaart geveegd na het faillissement van hun eigenaar, gelukkig ging ze vervolgens een andere koers varen. Er werd vol ingezet op de eigen jeugd en op die manier groeiden ze uit tot een structurele (sub)topper. “Het is al de vaste vierde club, maar mag nu hoger mikken.”
15x Spektakel op wieltjes in Park Spoor Noord22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Deze actiebeelden spreken voor zich. In Park Spoor Noord vindt een driedaagse plaats waar skaters zich even volledig kunnen uitleven. Vandaag kunt u nog gaan kijken naar de finale van de Nokia Antwerp Skate Contest.
14x DAF zoekt testbedrijven voor elektrische truck die 100 kilometer autonomie heeft22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: DAF Trucks is een van de weinige vrachtwagenfabrikanten die een kant- en klare elektrische truck de baan op sturen. Weliswaar nog in een testfase. “Maar we zoeken nog klanten van ons om ervaring op te doen met zo’n truck.”
14x Baas Bpost krijgt half miljoen bij vertrek, alleen maar omdat hij belooft niet bij concurrentie te tekenen22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Als Bpost-CEO Koen Van Gerven straks de deur achter zich dichttrekt, kan hij zich een half miljoen euro rijker rekenen. In ruil mag hij een jaar niet aan de slag gaan bij de concurrentie. “Een gangbare praktijk”, klinkt het bij Bpost.
14x Theaterstuk ‘Verloren Vader’ van Tom Lanoye zondag eenmalig en gratis op Cultuurmarkt te zien22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Deze zondag krijgt u op de Cultuurmarkt de unieke kans om het theaterstuk Verloren Vader van Tom Lanoye gratis te gaan bekijken in de Bourla in Antwerpen. Over de manier waarop we in Vlaanderen met ons oorlogsverleden omgaan, kunnen we nog heel veel leren van de Nederlanders, vindt de schrijver.
14x Stad wil gezinnen naar Eilandje krijgen met nieuwe woontoren22/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Uit een analyse van 2018 blijkt dat in de Cadixwijk maar 12% van de huishoudens gezinnen met kinderen zijn. In de stad is dat 30%. Om de stadsvlucht van gezinnen naar de rand van de stad tegen te gaan en meer gezinnen richting Het Eilandje te krijgen, bouwt de stad een 25-tal gezinsvriendelijke woningen in een nieuwe woontoren.

Statistieken

Artikels:
28845
Gelezen:
25738
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven