maandag 14 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Gazet van Antwerpen: Wetenschap

Verbergen Tonen
14/10 20u30  Haai verorbert haai in Zoo van Antwerpen: “Soms neemt het instinct van zo’n roofdier het over” Op Twitter is een filmpje verspreid van een zwartpuntrifhaai die een zebrastierkophaai verorbert in de Antwerpse Zoo. “Dit is een zeer ongelukkig en spijtig voorval”, reageert Zoo-woordvoerder Ilse Segers. “Gelukkig gebeurt dit bijna nooit.”
14/10 20u15  Ellenlange files op brug van Massenhoven: “De verkeerslichten staan uit veiligheidsoverweging zo afgesteld” Zowel zaterdag als zondag stonden er ellenlange files op de N14 tussen Zandhoven en Massenhoven. Volgens weggebruikers zijn de verkeerslichten op de brug van Massenhoven slecht afgesteld. Het Agentschap Wegen en Verkeer verdedigt die afstelling.
14/10 20u15  Vragenlijst UZA verkleint risico op burn-out bij personeel Het UZA is begonnen met een website waarop werknemers terechtkunnen als ze zich zorgen maken over hun veerkracht. Op de site staan twee wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten die aangeven hoe het gesteld is met hun risico op een burn-out. De werknemers krijgen er tips op maat bij plus enkele leerrijke getuigenissen.
14/10 20u15  PSG moet Neymar missen tegen Club Brugge Paris Saint-Germain zal Neymar ongeveer een maand moeten missen. Dat deelde de Franse kampioen maandag mee. De Braziliaanse superster mist zo de verplaatsing naar Club Brugge op de derde speeldag in groep A van de Champions League (22 oktober).
14/10 20u00  “Weinig merken, maar gespecialiseerd in grote maten” Overleven is specialiseren. Dat wist Edith Van Grieken al in 1996, toen ze samen met haar zus de lingeriewinkel van moeder overnam en de kaart trok van de grote maten. Vandaag bestaat Marie-Thérèse bijna vijftig jaar en krijgt de grote zaak in het kleine Poederlee klanten over de vloer van Brussel tot Nederland.
14/10 20u00  VIDEO. Overlast of verzuring aan feestzaal in Tielrode? Gemeente moet situatie ontzenuwen Enkele buurtbewoners van een feestzaal in Tielrode, deelgemeente van Temse, zijn naar de politie gestapt omdat ze de overlast van de feestzaal beu zijn. Vooral tijdens de weekends is het er druk. Volgens de eigenaars van de feestzaal is er helemaal geen overlast.
14/10 20u00  Deze winkeliers overleven wél in tijden van internet (en daar hebben ze zo hun eigen strategie voor) Volgens onderzoeksbureau Locatus tellen Vlaanderen en Brussel in tien jaar tijd liefst tienduizend winkels minder. De grote verantwoordelijke is het internet, want steeds meer mensen kopen online. En dus daalt het aantal toevallige voorbijgangers dat alsnog even binnen springt om deze of gene impulsaankoop af te rekenen. En daarmee het aantal winkels. Diepe droefenis in retailland, maar toch overleven er nog zelfstandigen. Grote (lederwarenwinkel Lenaerts in Mechelen), kleine (lingeriewinkel Marie-Thérèse in Poederlee) en wel heel kleine (’t Pantoffeltje in Antwerpen, op vijftig meter van de mastodonten op de Meir).
14/10 20u00  Andy Murray voor het eerst op European Open in Antwerpen: “Belangrijkste is dat dit toernooi niet ver van mijn thuis is” De Schot Andy Murray neemt voor het eerst deel aan de European Open, het ATP-toernooi dat deze week doorgaat in de Antwerpse Lotto Arena. “Omwille van verschillende redenen treed ik aan in Antwerpen. De belangrijkste is dat het toernooi niet ver van mijn thuis plaatsvindt, mijn vrouw staat op het punt te bevallen”, verklaarde de voormalige nummer één van de wereld, die een wildcard kreeg.
14/10 20u00  Red Panthers verslaan Zuid-Korea in voorbereiding op olympisch kwalificatietoernooi In een vriendschappelijke hockeywedstrijd hebben de Red Panthers (FIH-12) maandag in het Ierse Dublin met 2-0 (rust 1-0) gewonnen van Zuid-Korea (FIH-11). Pauline Leclef (14e) en Ambre Ballenghien (50e) scoorden.
14/10 20u00  Tom-Jelte Slagter vervolgt loopbaan bij B&B Hotels-Vital Concept Tom-Jelte Slagter vervolgt zijn loopbaan bij de Franse wielerploeg B&B Hotels-Vital Concept. De 30-jarige Nederlander, die voor een jaar heeft getekend, reed de afgelopen jaren voor Dimension Data. Hij wordt bij zijn nieuwe procontinentale ploeg teamgenoot van Kris Boeckmans, Jonas Vangenechten en Bert De Backer.
14/10 20u00  José Riga wordt sportief manager bij amateurclub Wezet José Riga wordt naar Engels model sportief manager bij Wezet. Dat deelde de club uit de eerste amateurklasse maandag mee. De ploeg heeft ook een nieuwe trainer. Bernard Smeets neemt het over van Stéphane Delhalle, die ad interim de honneurs waarnam sinds Stéphane Huet vorige week ontslag nam.
14/10 20u00  Vrijwilligster Punt.vzw praat over haar verleden van incest: “Thuis was dat normaal, ook voor mijn moeder” Anneleen (50) was twintig jaar lang het slachtoffer van incest. “Ik heb nooit anders geweten, thuis was dat normaal, ook voor mijn moeder”, zegt ze. Vandaag is ze vrijwilliger voor Punt.vzw, het relatief nieuwe ‘centrum voor seksueel grensoverschrijdend gedrag’ dat in de aandacht kwam door de moord op Julie Van Espen en de daaropvolgende stille mars. De vzw brengt lotgenoten samen, en naast haar therapie heeft ze heel veel aan die contacten, vertelt Anneleen. “Bij iemand die weet wat het is, heb je maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen.”
14/10 19u45  Baileybrug sluit vijf dagen De Baileybrug tussen Mol-Rauw en Mol-Postel is van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober afgesloten voor onderhoudswerken in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Auto’s moeten die periode de bewegwijzerde omleiding volgen via Postelsesteenweg, Zilvermeerlaan, Sluis, Turnhoutsebaan, om daarna via Dessel en Witgoor richting Postel te rijden. De omleiding geldt in beide richtingen. Fietsers en voetgangers kunnen altijd passeren.
14/10 19u45  COLUMN. Dave langs de zijlijn met ‘Noubi und Holzi’ Dave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn, ook en vooral in de Proximus League. Ook dit seizoen laat hij wekelijks, op dinsdag, in Gazet van Antwerpen zijn eigenzinnig licht schijnen over onder meer ‘zijn’ 1B. Met veel passie. En een knipoog.
14/10 19u30  Drie dagen gaststad voor congres dat meer congressen moet opleveren Kopenhagen, Barcelona, Londen: Turnhout mag zich in een mooi rijtje plaatsen als gaststad voor het jaarlijkse Fresh-congres voor organisatoren van congressen en evenementen. Professionals uit de hele wereld ontdekken de hoofdstad van de Kempen.
Laatste update: vandaag om 20u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/10 19u15  Werkzaamheden voor inrichting fietszone beginnenDe signalisatie om van de Mechelse binnenstad één grote fietszone te maken, wordt vanaf maandagavond aangebracht. Daarvoor worden ook dinsdagavond- en nacht invalswegen in het centrum afgesloten.
14/10 19u15  Moordenaar Maria (88) bekent moord: “Geen ander motief mogelijk dan wraak”Nebojsa T. (57) heeft maandag de moord op Maria Struyf (88) bekend. Volgens buren van het slachtoffer vermoordde hij haar omdat hij uit het gebouw gezet werd. “Wraak is het enige motief”, zegt Ingrid Deschacht, de buurvrouw en vriendin van het slachtoffer.
14/10 19u15  OCMW geeft begijnhofhuisje voor vijftig jaar in erfpachtHet OCMW van Herentals houdt op 28 oktober een openbare zitting om een huisje op het eeuwenoude Begijnhof in erfpacht te geven. Dit deel van het beschermde stadsgezicht is een vrijstaande woning uit 1773.
14/10 19u15  Waarom volledig podium EK zwaarste pompoenen uit Kasterlee komt: “Wij zeggen altijd: het zaad van een maat kan geen kwaad”Het podium op het Europees Kampioenschap voor zwaarste pompoenen kleurde afgelopen weekend volledig Kastels. In de Kempense gemeente staat de herfst al zo’n kwarteeuw in het teken van de oranje monstervrucht en in 2021 is ze zelfs gastheer voor een internationaal pompoencongres. Is de grond daar dan zo speciaal?
14/10 19u15  CD&V-jongeren delen fietslampjes uitDe Molse CD&V-jongeren hebben maandagmorgen fietslampjes uitgedeeld aan leerlingen die naar school fietsten. Met de actie willen ze zichtbaarheid in het verkeer promoten.
14/10 19u00  CD&V deelt fietslampjes uitDe Molse CD&V-jongeren hebben maandagmorgen fietslampjes uitgedeeld aan leerlingen die naar school fietsten. Met de actie willen ze zichtbaarheid in het verkeer promoten.
14/10 19u00  Renner met muco sluit seizoen af voor thuispubliek: “Wie me kent, weet dat ik altijd alles geef”Naar aloude traditie sluiten de elites zonder contract en de U23 midden oktober het wielerseizoen af in Heist-Goor, hun laatste wegwedstrijd in België. Zoals elk jaar rijdt de 23-jarige renner Tibo Gysemans er dinsdag een thuismatch. De jongeman lijdt aan mucoviscidose, maar hij sport op hoog niveau voor zijn gezondheid. Zijn vader Eric, een ex-prof, organiseert de wedstrijd.
14/10 18u31  Oproep hetpaleis: wat weet u nog over uw eerste liefde?In een romantische bui? Lees dan vooral verder, want het Antwerpse podiumkunstenhuis hetpaleis gaat op zoek naar verhalen van Antwerpenaars en Gentenaars over eerste liefdes. Die verhalen worden de inspiratie van een nieuwe muziektheatervoorstelling en een tentoonstelling. Verhalen mailen kan naar: opheliaantwerpen@hetpaleis.be.
14/10 18u31  100 jaar Olympische Spelen herdacht: Antwerpen is in 2020 AlympischVerjaardagen moeten worden gevierd en daarom heeft Antwerpen voor 2020 een programma klaar. Dan is het honderd jaar geleden dat de Olympische Spelen plaatsvonden in de stad. Net zoals in 1920 is er een openingsceremonie in het stadion van Beerschot, dat toen het hart was van de Spelen. Er er komt een olympisch monument in de stad.
14/10 18u31  Luc Faes nieuwe voorzitter liberalenDe 48-jarige Luc Faes, ondernemer en vader van drie kinderen, is verkozen tot nieuwe lokale voorzitter van Open Vld.
14/10 18u15  Arteco tot minstens 2035 op zelfde site in Schoten: “Trots op onze relatie met de buren”Total en Arteco mogen hun chemische fabriek in de Metropoolstraat in Schoten nog tot minstens 2035 uitbaten. De provincie leverde hiervoor een milieuvergunning af. “We zijn blij dat we een vervolg kunnen breien aan ons verblijf in Schoten, waar we al operationeel zijn sinds 1964. En ik ben trots op de goede relatie met de buren, ook al wonen die heel dichtbij”, beseft manager Olivier Dufaux.
14/10 18u00  Arteco tot minstens 2035 in Metropoolstraat: “Trots op onze relatie met de buren”Total en Arteco mogen hun chemische fabriek in de Metropoolstraat nog tot minstens 2035 uitbaten. De provincie leverde hiervoor een milieuvergunning af. “We zijn blij dat we een vervolg kunnen breien aan ons verblijf in Schoten, waar we al operationeel zijn sinds 1964. En ik ben trots op de goede relatie met de buren, ook al wonen die heel dichtbij”, beseft manager Olivier Dufaux.
14/10 17u45  Overweg heel weekend voor niets afgeslotenDe spooroverweg Rozenberg-Ginderbuiten in Mol gaat pas woensdagmorgen weer open voor alle verkeer, terwijl dat normaal maandag moest gebeuren. De gemeente is niet te spreken over het feit dat de overweg afgelopen weekend voor niets was afgesloten.
14/10 17u45  Ook Roger De Vlaeminck opgenomen in ziekenhuis: “Ze hebben gezegd dat ik veertien dagen moet blijven”Naast Eddy Merckx werd ook Roger De Vlaeminck dit weekend opgenomen in het ziekenhuis. De Vlaeminck is sinds zaterdag in het ziekenhuis van Eeklo.
14/10 17u45  Overledene spreekt nabestaanden toe vanuit zijn graf: “Hallo, laat me eruit!”Een Ier die na een langdurig ziekbed overleed, had voor de nabestaanden nog één verrassing in petto tijdens zijn begrafenis. De tranen bij de nabestaanden maakt plaats voor een lachbui.
14/10 17u15  Man terroriseert jarenlang zijn gezin: “Hij is de naam vader niet waardig”De 41-jarige vader Bart D. uit Sint-Gillis-Waas is door de correctionele rechter in Dendermonde veroordeeld tot een jaar cel met uitstel voor het jarenlang terroriseren van zijn gezin.10 
14/10 17u15  Rode Duivels waren als eerste geplaatst voor EK 2020 maar… loting wordt aprilgrapHet EK 2020 wordt in twaalf speelsteden georganiseerd en daar is geen Belgische stad bij. Dat kan de Rode Duivels zuur opbreken. In het slechtste geval weten Hazard en co. pas op 1 april definitief tegen wie en waar ze hun EK-duels moeten spelen.10 
14/10 17u15  Pommeline sneert naar ex Fabrizio met boodschap op T-shirt‘Temptation Island’-verleidster Pommeline Tillière heeft een weinig subtiele boodschap voor haar ex-verloofde Fabrizio Tzinaridis, ook bekend als verleider uit het Vijf-programma. De man is gewaarschuwd dat “het beste niet meer op zijn pad zal komen.”10 
14/10 17u00  Man slaat op de vlucht omdat politie hem wil arresteren (maar wordt toch opgepakt)In de Mechelse wijk Nekkerspoel heeft de politie maandagmiddag een klopjacht gehouden op een man die thuis was weggevlucht toen enkele politiemensen bij hem aanbelden. Het parket had aan de politie opdracht gegeven om de Mechelaar te arresteren, maar bij het zien van de inspecteurs zette hij het op een lopen.10 
14/10 16u45  Nieuwe trainer Bernd Storck wil sleutelen aan teamspirit bij Cercle Brugge: “Als je voor problemen zorgt, vlieg je eruit”“De spelers van Cercle Brugge hebben veel kwaliteiten, maar ik zag geen speciale teamspirit. En dat is een groot probleem, zo kan je niet succesvol zijn”, zo verklaarde Bernd Storck maandag bij zijn voorstelling als nieuwe coach van Cercle Brugge, de hekkensluiter in de Jupiler Pro League.10 
14/10 16u45  Eerste week van de Belgische mode van startVan 14 tot en met 20 oktober vindt voor het eerst De Week van de Belgische mode plaats. Het initiatief, in het leven geroepen door de Belgische Modefederatie Creamoda en de federatie voor zelfstandige modedetailhandel Mode Unie, moet mode van eigen bodem meer gaan promoten.10 
14/10 16u31  Man staat in twee zaken terecht: acht maanden cel gevorderdSven V.d.H. uit Lier riskeert twee keer vier maanden cel op te lopen. De man stond maandag in twee rechtszaken terecht. Het ene dossier ging over het bezit van hasj in de gevangenis. Bij een controle in zijn cel werd 0,26 gram van het spul aangetroffen.
14/10 16u31  Nieuwe trainer Bernd Storck wil sleutelen aan teamspirit bij Cercle Brugge: “Zo kan je niet succesvol zijn”“De spelers van Cercle Brugge hebben veel kwaliteiten, maar ik zag geen speciale teamspirit. En dat is een groot probleem, zo kan je niet succesvol zijn”, zo verklaarde Bernd Storck maandag bij zijn voorstelling als nieuwe coach van Cercle Brugge, de hekkensluiter in de Jupiler Pro League.
14/10 16u31  Zwanger en veganistisch zoals Nathalie Meskens, hoe pak je dat goed aan?Nathalie Meskens (37) maakte maandag bekend dat ze zwanger is van haar eerste kindje. Een paar weken geleden beviel de presentatrice al van een nieuw boek ‘Plan Vegan’. Hoe voel je jezelf negen maanden goed in je vel, zonder dierlijke producten te eten? Hendrik Cammu, hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel, geeft een woordje uitleg.
14/10 16u31  Inbreker snijdt zich bij inbraakpogingDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Abdul H. veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf voor een inbraak bij het bedrijf Homescape in de Lichterstraat in Puurs. Daar werd een raam beschadigd en werd ook een bloedspoor teruggevonden dat afkomstig was van de dader. Wellicht had hij zich gesneden bij de inbraakpoging.
14/10 16u31  Man verschijnt voor rechter omdat hij cursus niet had gevolgdDario V.E. uit Mechelen riskeert een effectieve bestraffing op te lopen omdat hij zijn opgelegde voorwaarden niet goed zou hebben uitgevoerd. In 2017 werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke straf. Zo moest hij een cursus ‘Omgaan met agressie’ volgen en actief op zoek gaan naar werk. “Het zoeken naar werk verliep goed, maar de cursus werd slechts gedeeltelijk gevolgd en dat is dus een inbreuk op de opgelegde voorwaarden”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy.
14/10 16u15  Haai eet soortgenoot op voor ogen van bezoekers Antwerpse zooIn het aquarium van de Zoo van Antwerpen kregen bezoekers afgelopen weekend een weinig smakelijk tafereel te zien. Een haai zwom er rond terwijl de staart van een veel jongere haai uit zijn bek kwam. Hij had het dier doodgebeten. “Een spijtig en uitzonderlijk voorval”, zegt woordvoerster Ilse Segers. “Maar het instinct van die grote haaien kan je niet uitschakelen.”
14/10 16u15  Tot jaar cel voor diefstal van twaalf pallets koffieDe Mechelse correctionele rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot respectievelijk acht maanden cel en een jaar effectief voor de diefstal van pallets met voedingswaren bij Distrilog in Willebroek. Zo werd onder meer een grote hoeveelheid koffie gestolen.
14/10 15u45  Brasschaatse (23) lanceert webshop die ecologisch equivalent van bol.com moet wordenHerbruikbare drinkflessen en tandenborstels van bamboe online aan de man brengen. Moenia Ladhib (23) uit Brasschaat wil haar droom werkelijkheid laten worden. “In België weten mensen totaal niet waar ze terecht kunnen voor zulke producten.”
14/10 15u45  Pastoor wil geen rosse muntjes meer: “Mensen gaan er vanuit dat de staat alles betaalt voor de kerk”“Ik ben soms verwonderd over hoeveel van die rosse eurocentjes er in de schaal liggen. Met wat sommigen geven, kunnen we zelfs de hostie nog niet betalen.” Pastoor Guy Claus van Eke kijkt niet vreemd op van de oproep van zijn Tongerse collega om niet langer alleen rosse munten in de collecteschaal te gooien. “Kerkgangers zouden toch minstens 10 cent moeten geven”, zegt die.
14/10 15u45  Paniek bij miljoenen fans: Fortnite “eindigt” plots na meteorietinslag en zwart gatFortnite, een van de populairste online games ter wereld, kan plots niet meer worden gespeeld. Miljoenen fans keken zondagavond lijdzaam toe hoe een virtuele meteoriet de hele speelwereld vernietigde. Paniek alom, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het gewoon om een marketingtrucje.
14/10 15u45  Jongeren gaan de strijd aan tegen zwerfvuil: “Afval op straat gooien doe je gewoonweg niet”De jeugdverenigingen in Lille gaan zaterdag en zondag weer zwerfvuil opruimen. Inwoners die willen helpen, kunnen zich bij de actie aansluiten. Vrijwilligers mogen deze week zwerfvuilzakken, prikkers en handschoenen oppikken in het gemeentehuis om zelf aan de slag te gaan in hun buurt.
14/10 15u45  Winkel verkoopt duurzaam gekweekt vlees en groenten: “We willen teruggaan naar de echte oorsprong van ons voedsel”Ivan Dewit en Natalie Eykmans uit Mol verkopen in hun ambachtelijke voedingswinkel De Witte Eik vlees en charcuterie van duurzaam gekweekte dieren en zelfgeteelde seizoensgebonden groenten. “We kweken onze groenten volgens de principes van de permacultuur”, zegt het koppel.
14/10 15u45  Loopbaancoach gaat Wim Lybaert achterna met DreamXplorer: “Het is niet erg dat er stiltes vallen”Loopbaancoach Kris Bogaerts uit Kessel (Nijlen) wou zijn eigen droom realiseren en kocht een camper die hij DreamXplorer noemde. Hij wil de camper gebruiken om met mensen rond te rijden en hen nieuwe levensinzichten te geven.
14/10 15u30  Marktonderzoek over markten in Antwerpen “marktlandschap moet gezond blijven”De stad gaat een marktonderzoek laten uitvoeren naar... markten. Elke dag zijn er in de stad wel minstens twee markten, maar de populariteit daarvan verschilt enorm. De stad wil nu nagaan welke markten goed werken. En hoe ze op andere plekken beter georganiseerd kunnen worden. Deze ochtend was er markt aan het Arenaplein in Deurne, daar telt de markt nog 4 kramen.
14/10 15u30  UCI legt organisatie van de BinckBank Tour strengere veiligheidseisen opDe Internationale Wielrenunie (UCI) heeft de organisatie van de BinckBank Tour tal van maatregelen opgelegd om de veiligheid voor de renners te vergroten. De etappekoers door België en Nederland blijft in 2020 wel deel uitmaken van de WorldTour-kalender.
14/10 15u30  Tennislegende Roger Federer hakt de knoop door en tekent volgende zomer present op de Olympische Spelen: “Mijn hart gevolgd”Roger Federer neemt volgende zomer deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Dat bevestigde de Zwitser maandag na afloop van een exhibitiewedstrijd in de Japanse hoofdstad tegen John Isner.
14/10 15u30  Zwanger en een vegan levensstijl, hoe pak je dat goed aan?Op maandag maakte Nathalie Meskens (37) bekend dat ze zwanger is van haar eerste kindje. Een paar weken geleden beviel de presentatrice al van een nieuw boek ‘Plan Vegan’. Hoe voel je jezelf negen maanden goed in je vel, zonder dierlijke producten te eten? Hendrik Cammu, hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel, geeft een woordje uitleg.
14/10 15u15  VIDEO. Heb jij al gehoord van de Plattler?Deze week leert Ben Roelants een welbekende Beierse dans in Oberammergau: de Plattler. Zou jij het aandurven?
14/10 15u15  Opmerkzame buren informeren politie over drugshandelEnkele bewoners uit de omgeving van de Pater de Dekenstraat verwittigden de politie dat er mogelijk drugs verkocht werd in de omgeving. De politie kwam ter plaatse en was getuige van een drugsdeal.
14/10 15u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Het draait niet op het Lisp, maar zorgen maken over degradatie is overdreven”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
14/10 15u00  Waarom Memorial Rik Van Steenbergen zo belangrijk was voor Corendon-CircusHeeft Corendon - Circus zichzelf een heerlijk herfstcadeau bezorgd in de Memorial Rik Van Steenbergen? Dankzij vier renners in de top tien is het team van Mathieu van der Poel naar de tweede plaats gesprongen in de ranking van Europese procontinentale teams. En dat heeft aangename consequenties.
14/10 15u00  IN BEELD. Op deze plekken in Antwerpen is de impact van V-bom-inslagen al lang verleden tijd75 jaar geleden, op 13 oktober 1944 om 9.45u, kwam de eerste Duitse V-bom in Antwerpen neer, op de hoek van Schildersstraat en de Karel Rogierstraat. De inslag koste aan 32 mensen het leven, 46 Sinjoren raakten gewond. Zondag werd dat begin van een vijf maanden durende terreurcampagne niet alleen herdacht, er werd ook een nieuwe app voorgesteld waarmee men als het ware in het spoor van de V-bommen door ’t Stad kan wandelen.
14/10 15u00  Vrouw gewond bij ongeval op druk kruispunt met Boomsesteenweg in AartselaarOp het kruispunt van de Boomsesteenweg met Cleydaellaan in Aartselaar is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt bij een ongeval.
14/10 15u00  Leerlingen testen mobiele fit-o-meter: “Ieder kind is gebaat bij een gezonde levensstijl”De leerlingen van de basisschool van het Scheppersinstituut in Mechelen hebben maandagvoormiddag voor het eerst de nieuwe mobiele fit-o-meter uitgetest. Het bewegingsparcours maakt deel uit van het project ‘Fit & Proef op School’. KV Mechelen-spelers Lars Coveliers en Arno Van Keilegom kwamen de kinderen aanmoedigen.
14/10 15u00  Parket laat drugspand aan Onderwijsstraat verzegelenDe Antwerpse politie heeft zondag in opdracht van het parket een drugspand verzegeld aan de Onderwijsstraat. Er werd niet alleen drugs verkocht, maar de studio werd ook ter beschikking gesteld van gebruikers. De bewoner werd gearresteerd en moet bij de onderzoeksrechter komen.
14/10 15u00  Spanje vraagt opnieuw aanhouding van PuigdemontHet Spaanse Hooggerechtshof heeft opnieuw een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de voormalige minister-president van Catalonië, Carles Puigdemont. Eerder vandaag had het hof negen Catalaanse politici veroordeeld tot zware straffen. Overal in Spanje zijn er intussen betogingen en er is opgeroepen om de luchthaven van Barcelona te blokkeren.
14/10 14u45  Zondag betoging tegen cordon sanitaire in Antwerpen: vanaf nu elke maand protest?Er staat zondag in Antwerpen een manifestatie gepland tegen het cordon sanitaire. Een betoging die vanaf nu maandelijks zou plaatsvinden, meldt De Morgen. Vlaams Belang uit - in tegenstelling tot de verboden Mars op Brussel van vorige maand - deze keer wel haar steun. “Een goedbedoeld initiatief van sympathieke mensen gaan we niet afremmen”, aldus voorzitter Tom Van Grieken.
14/10 14u30  Antwerpse basketbalster Antonia Delaere schittert in Franse LFBBelgian Cat Antonia Delaere pakte in de Franse LFB met een schitterende prestatie uit. In haar eerste campagne in het buitenland leidde de 25-jarige Antwerpse Nantes met 26 punten, 7 rebounds en 7 assists, en dus bijna met een triple-double, tegen Charleville naar een 83-73 overwinning.
14/10 14u30  Bodymap lanceert Ontwikkelingslab: “Kleuters bewegen minder en minder, zeker in steden”Bodymap, het initiatief van bewegingsexperts Liesbeth Verhoeven en Ann De Wilde, lanceert een Ontwikkelingslab zodat scholen de motorische ontwikkeling van kleuters via een online-tool beter kunnen opvolgen. “Kinderen bewegen minder en minder, met alle negatieve gevolgen van dien. Zelfs in het derde leerjaar zijn er kinderen die verkeerd op een stoel zitten. Dat gebrek aan lichaamsintelligentie is nefast voor hun leervermogen.”
14/10 14u30  Video waarin valse Trump media neerschiet afgespeeld op conferentie Trump-aanhangersEen video waarin een valse Donald Trump leden van de media en zijn politieke tegenstanders neerschiet, neersteekt en aanvalt, is afgespeeld tijdens een evenement voor aanhangers van de president in zijn resort in Miami. Dat bericht de krant ‘The New York times’.
14/10 14u16  57-jarige man aangehouden voor moord op Maria (88) aan StadswaagDe onderzoeksrechter in Antwerpen heeft in de loop van de voormiddag N.T., een 57-jarige Bosniër, aangehouden voor de moord op Maria Struyf (88) aan de Stadswaag.
14/10 14u16  Tekenen met vuur: Eef Michiels creëert interieurobjecten met pyrograafEerder toevallig stootte Eef Michiels uit Oud-Turnhout op pyrografie, de kunst van het houtbranden. Wat begon als hobby, groeide uit tot een volwaardige bijverdienste. Van pollepels tot kisten en dierenportretten: geen twee interieurobjecten zijn hetzelfde. “Ik probeer originele creaties te maken die op maat gepersonaliseerd worden. Hoe gedetailleerder het beeld, hoe groter de uitdaging en hoe leuker ik het vind om het te branden”, zegt ze.
14/10 14u00  Vijf jaar cel voor man die acht kinderen erkende om moeders aan papieren te helpenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Serge N.O. (31) uit Antwerpen veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan de helft effectief, en 10.000 euro boete voor migratiefraude. Hij had op vier jaar tijd maar liefst acht kinderen erkend bij acht verschillende Afrikaanse vrouwen om hen aan verblijfspapieren te helpen. DNA-onderzoek wees uit dat hij van geen van de kinderen de biologische vader is.
14/10 14u00  Brandweer redt kind en juf uit slijk van vijverDe brandweer heeft maandagvoormiddag een kind en haar juf uit het slijk van de droogstaande vijver in park Bel-Air in Blaasveld (Willebroek) gered. Het kind was vast komen te zitten en een juf die haar wou helpen, zonk eveneens tot kniehoogte weg in de modder.
14/10 14u00  Twintiger verstopt speed in ondergoedDe 22-jarige C.G. uit Vorselaar liep op 16 april van dit jaar aan de Wechelsebaan in Lille tegen de lamp tijdens een politiecontrole na een woninginbraak. De jongeman moest voor de rechtbank in Turnhout verschijnen en riskeert een celstraf van een jaar en een boete.
14/10 13u45  Populair schoenenmerk Dr. Martens staat te koopDr. Martens is op zoek naar een geschikte koper. Huidig eigenaar Permira wil graag zo’n 1,3 miljard euro voor vangen voor het schoenenmerk dat weer helemaal hip is.
14/10 13u45  1.244 bezwaarschriften tegen komst twee windturbines: “Een statement van de inwoners”Er is in Zandhoven een nieuw record gevestigd op het vlak van ingediende bezwaarschriften bij een openbaar onderzoek. Liefst 1.244 inwoners dienden de voorbije weken een bezwaar in tegen de komst van twee windturbines in Massenhoven en Viersel. Dat zijn er nog 356 meer dan bij het vorig openbaar onderzoek.
14/10 13u30  Heethoofden na verloren WK-wedstrijd veroordeeldDe rechtbank in Turnhout heeft vier personen uit Arendonk, Ravels en Turnhout veroordeeld voor hun aandeel voor de opstootjes op de Grote Markt in Turnhout op 10 juli vorig jaar. De relletjes ontstonden na de WK-voetbalmatch tussen België en Frankrijk.
14/10 13u15  Bestuurder slaat uit het niks rechts af en veroorzaakt spectaculair ongevalEen onoplettende automobilist heeft zaterdag in het Amerikaanse Californië een ongeval veroorzaakt. De bestuurder sloeg uit het niks rechts af en zag wellicht niet dat er een auto kwam aangereden.
14/10 13u00  Trainer van basketbalclub Charleroi zet stap opzij om ziek zoontje (8) bij te staan tijdens “heel zware therapie”Pascal Angillis legt zijn taak als coach van Spirou Basket tijdelijk neer. Op de website van de ploeg uit Charleroi legt hij maandag uit dat bij zijn achtjarige zoon een tumor is ontdekt.
14/10 13u00  Trouwen als Hailey Bieber? Dan dans je op sneakersEr duiken steeds meer beelden op van het trouwfeest van het Amerikaanse model Hailey Bieber en de Canadese popster Justin Bieber. Op een nieuwe foto, gemaakt op de dansvloer, blijkt dat de blondine haar hoge hakken ’s nachts inruilde voor een paar witte sneakers.
14/10 12u45  Lotto Soudal mikt op goed eindklassement in Ronde van Guangxi: “Victor Campenaerts zou ik niet onderschatten bergop”Lotto Soudal trekt deze week voor haar laatste opdracht van het wielerseizoen naar China om er de Ronde van Guangxi (WorldTour, 17-22 oktober) af te werken. Tim Wellens won voor Lotto Soudal in 2017 de eerste editie van de rittenwedstrijd. Dit jaar lijkt een ereplaats het hoogst haalbare, of outsiders Carl Fredrik Hagen en Tomasz Marczynski zouden moeten kunnen verrassen.
14/10 12u45  Kirsten Flipkens stoot door naar hoofdtabel in MoskouKirsten Flipkens (WTA 120) heeft zich via de voorrondes geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in de Russische hoofdstad Moskou. De Kempense versloeg maandag in haar derde en laatste voorrondematch de Canadese Gabriela Dabrowski (WTA 510) met 6-1 en 6-4 in een dik uur.
14/10 12u45  Fietspad Molenheide wordt vernieuwdHet fietspad langs de Molenheide in Pulderbos tussen de Rozenlaan en de Bessenlaan wordt vernieuwd.
14/10 12u30  Zeventigtal verkeerd gestalde fietsen weggehaald aan Centraal Station: “Mijn fiets is plots weg!”Tientallen mensen vinden vandaag, maandag, hun fiets niet meer terug aan het station Antwerpen Centraal en krijgen er een pv en mogelijk een GAS-boete bij. Medewerkers van de stad hebben vanaf ’s ochtends zo’n zeventig exemplaren weggenomen, soms met de slijpschijf. Dat past in het nieuwe beleid om een jungle aan steps, scooters en vooral fietsen te vermijden.
14/10 12u30  Onderdelen bij F1-team Renault in beslag genomenDe FIA heeft in Suzuka sturen en Electronic Control Units (ECU) in beslag genomen bij het F1-team van Renault. Dat is een gevolg van de klacht die Racing Point indiende tegen de Franse renstal.
14/10 12u15  Sep reed 3-jarig meisje dood: “Wat ik meemaak, is erg genoeg. Leg alsjeblieft je smartphone weg”Een pakkende getuigenis in het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ kreeg Vlaanderen stil, afgelopen zondagavond. Nadat Jan Jaap van der Wal aan zijn publiek vroeg om snel samen het berichtje ‘Ik zal wat later zijn’ te typen, kwam Sep aan het woord. Hij getuigde over het driejarige meisje dat hij doodreed. “Ik had niet gedronken, ik had niet te snel gereden, ik was niet afgeleid of met mijn gsm bezig. En wat ik meemaak, is erg genoeg.” Hij riep iedereen om erop toe te zien nooit afgeleid te raken achter het stuur.
14/10 12u00  Onderdelen van Renault in beslag genomenDe FIA heeft in Suzuka sturen en Electronic Control Units (ECU) in beslag genomen bij het F1-team van Renault. Dat is een gevolg van de klacht die Racing Point indiende tegen de Franse renstal.
14/10 12u00  Facelift én een echte lift! Peperbus gaat anderhalf jaar op de schopAls alles naar wens verloopt, zal de Peperbus in Borgerhout in juni 2021 volledig klaar zijn voor haar nieuwe bestemming. Dan trekken Unizo Antwerpen, de bibliotheek van Borgerhout én een achttal bedrijven in de voormalige Sint-Janskerk in.
14/10 12u00  Californië wordt eerste Amerikaanse staat die bont bantMadammen in een bontjas zijn vanaf 2023 ook officieel gemeen in de Amerikaanse staat Californië. Het is daarmee de eerste staat in de VS die de verkoop en productie ervan aan banden legt.
14/10 11u45  Marathon van Antwerpen wordt ‘Night Marathon’ en krijgt totaal nieuw parcoursDe marathon van Antwerpen krijgt een complete make-over. De editie van 2020 krijgt een heel ander parcours, vindt plaats op een andere datum en wordt op een ander moment van de dag georganiseerd, met name ’s avonds.
14/10 11u45  Lekkere mosseltjes gegeten? Dit kan je doen met de overschotDit weekend las u in Gazet van Antwerpen alles over onze culinaire zoektocht naar De Lekkerste Mosselen-friet in jouw regio. Maar wat als je zelf mosselen hebt klaargemaakt en je hebt wel wat overschot? Daar kan je best nog een lekker gerechtje van maken. Wij trokken naar sterrenrestaurant ’t Fornuis bij chef-kok Johan Segers.
14/10 11u30  Bart Somers wil Mechels buddy-project in heel Vlaanderen: “Samen op café gaan is de beste manier om te integreren”In Mechelen worden nieuwkomers sinds 2012 begeleid door een buddy. Zo’n inburgeringscoach maakt hen vrijwillig wegwijs in de maatschappij en begeleidt hen bij tal van activiteiten. Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) wil het Mechelse systeem ook op Vlaams niveau invoeren. “Samen op café gaan, is de beste plek om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.”
14/10 11u30  Uitbreiding Sint-Romboutscollege met minicampus loopt jaar vertraging opDe opening van een minicampus van het Sint-Romboutscollege in Mechelen is nog niet voor volgend schooljaar. Het project om de secundaire school uit te breiden in het pastoraal centrum is uitgesteld tot 1 september 2021.
14/10 11u30  Nog altijd niemand kandidaat bij voorzittersverkiezing CD&V: wie gooit als eerste zijn naam in de hoed?Gezocht: m/v die van CD&V weer een sexy partij wil maken. De vacature voor een nieuwe CD&V-voorzitter is er al bijna een week, maar voorlopig waagt niemand de sprong. De gedoodverfde kandidaten plegen overleg en kijken naar elkaar. En opvallend: ook gewezen Unizo-topman Karel Van Eetvelt is nog in de running. Ten laatste tegen volgende week weten we wie ten strijde trekt.
14/10 11u15  KV Mechelen eerste Antwerpse club die aantreedt in Belgische FIFA-competitie ePro LeagueFan van Malinwa én van de populaire voetbalgame? Dan is er goed nieuws voor jou, want KV Mechelen is op zoek naar doorwinterde FIFA-spelers die de geel-rode kleuren wil verdedigen in de ePro League. Zo is KV de eerste Antwerpse club die deelneemt aan de gamecompetitie.10 
14/10 11u15  ANALYSE. Patrick Goots: “Alles is aanwezig in Westerlo om er een mooi verhaal van te maken”Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.10 
14/10 11u01  Het is begonnen: verkeerd geparkeerde fietsen aan Centraal Station weggehaaldMaandagochtend vroeg zijn stadsmedewerkers, in aanwezigheid van de politie, begonnen met het weghalen van foutgeparkeerde fietsen, steps en scooters rondom het Centraal Station. De stad wil zo de wildgroei aan verkeerd gestalde tweewielers een halt toeroepen.
14/10 11u01  Kempenaar die meer dan honderd jobs redde bij overname Groep Willems is Jonge Vlaamse Ondernemer 2019De Vlaamse Confederatie Bouw heeft de 41-jarige Tom Fransen uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2019. De ondernemer haalde eerder dit jaar de krant toen hij in Weelde (Ravels) drie failliete bouwondernemingen over uit bouwgroep Willems en stelde zodoende de job van iets meer dan honderd medewerkers veilig.
14/10 11u01  Reuzenkatapulten en stapels kalebassen: zo gaat het pompoenschieten eraan toeHet BK pompoenschieten, dat afgelopen weekend plaatsvond, is jaarlijks een ludieke belevenis en visueel spektakel. Her en der liggen stapels kalebassen en pompoenen klaar om in de lucht geslingerd te worden met een reuzenkatapult. Team Tornado heeft voor de tweede keer op rij het kampioenschap gewonnen en kon een pompoen maar liefst 455 meter ver schieten, en dat is een record.
14/10 10u45  Reuzenkatapulten en stapels kalebassen: zo gaat het pompoenschieten er aan toeHet BK pompoenschieten, dat afgelopen weekend plaatsvond, is jaarlijks een ludieke belevenis en visueel spektakel. Her en der liggen stapels kalebassen en pompoenen klaar om in de lucht geslingerd te worden met een reuzenkatapult. Team Tornado heeft voor de tweede keer op rij het kampioenschap gewonnen en kon een pompoen maar liefst 455 m ver schieten, en dat is een record.
14/10 10u45  Eddy Merckx gevallen tijdens fietstocht: wielerkampioen met hoofdwonde opgenomen in ziekenhuis DendermondeEddy Merckx (74) is zondag met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Dendermonde. De wielerkampioen kwam ten val tijdens een fietstocht met vrienden. Merckx hield er een serieuze hoofdwonde aan over en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis van Dendermonde. Aangezien Merckx drager is van een pacemaker, wil men geen verdere risico’s nemen en zal hij vandaag verder onderzocht worden.
14/10 10u45  Dit zijn volgens Airbnb de booming reisbestemmingen voor 2020Het einde van het jaar begint stilaan weer in zicht te komen en dus duiken ook de eerste voorspellingen voor 2020 al op. Airbnb stelde een ranglijst samen van de meest trendy bestemmingen voor volgend jaar en dat op basis van hoeveel keer vaker er via hun verhuurplatform naar werd gezocht. Twee van die bestemmingen zijn trouwens bijzonder dichtbij.
14/10 10u30  Bart Aernouts negende in Ironman Hawaï: “Ik heb een superdag nodig, die had ik niet”Hawaï toonde zich zaterdag opnieuw van zijn meest genadeloze kant tijdens het WK Ironman. Een ruige Stille Oceaan, een strakke wind op kop tijdens het fietsen en bloedhete temperaturen tijdens de marathon. Maar Bart Aernouts vocht eerder tegen zichzelf dan tegen de natuurelementen. De Merksemnaar strandde op een negende plek, meer dan 20 minuten achter een Merckxiaanse Duitser.
14/10 10u30  Eddy Merckx gevallen tijdens fietstocht: wielerkampioen opgenomen in ziekenhuis DendermondeEddy Merckx (74) is gisteren met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Dendermonde. De wielerkampioen kwam zondag ten val tijdens een fietstocht met vrienden. Merckx hield er een serieuze hoofdwonde aan over en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis van Dendermonde. Aangezien Merckx drager is van een pacemaker, wil men geen verdere risico’s nemen en zal hij vandaag verder onderzocht worden.
14/10 10u30  Vader krijgt jaar cel met probatie na jarenlange terreur tegenover jonge dochtertjesEen vader uit Sint-Gillis-Waas is maandag door de Dendermondse rechtbank veroordeeld wegens mishandeling van zijn twee dochtertjes tussen 2012 en juni 2017. De 42-jarige man kreeg een jaar cel met probatie-uitstel en een boete van 800 euro opgelegd. De meisjes zijn geboren in 2008 en 2012.
14/10 10u00  Man met levenslang rijverbod rijdt toch nog dagelijks rondEen 39-jarige man uit Berchem werd afgelopen weekend opgepakt. Hij kreeg door de rechtbank een levenslang rijverbod opgelegd, maar reed toch nog dagelijks rond met de wagen van zijn vader.
14/10 10u00  Elina Svitolina mag titel WTA-finals verdedigen in het Chinese ShenzhenElina Svitolina is zeker van deelname aan de WTA Finals in het Chinese Shenzhen. De WTA bevestigde dat de Oekraïense, halvefinaliste op Wimbledon en de US Open, eind deze maand (27/10-3/11) haar titel zal mogen verdedigen op het met 14 miljoen dollar gedoteerde toptoernooi.
14/10 10u00  Elise Mertens behoudt negentiende plaats in WTA-ranking, piepjonge Gauff wipt naar 71Er vallen geen verschuivingen te noteren bovenaan de wereldranglijst in het vrouwentennis. In de top twintig blijft alles bij het oude. Elise Mertens staat dus net als vorige week op nummer 19. De Australische Ashleigh Barty zwaait nog steeds de plak voor de Tsjechische Karolina Pliskova en de Japanse Naomi Osaka.
14/10 10u00  DISCUSSIE. Vind jij dat het vaderschapsverlof moet worden uitgebreid?Wie vader wordt, krijgt nu tien dagen verlof, maar dat verandert binnenkort wellicht. In de Kamer ligt het voorstel op tafel om kersverse vaders een aantal dagen extra verlof toe te kennen.
14/10 10u00  Negen Catalaanse separatisten veroordeeld tot celstraffen van 9 tot 13 jaarNegen Catalaanse separatisten zijn in Madrid veroordeeld tot celstraffen van negen tot dertien jaar. Drie anderen werden veroordeeld tot een boete.
14/10 09u45  Thibau Nys draagt zege op aan overleden familievriendBij de juniores in Gieten stond geen maat op Thibau Nys. De ­16-jarige zoon van Sven reed in de tweede ronde weg van zijn concurrenten en bouwde zijn voorsprong ronde na ronde uit. Meteen zijn vierde opeenvolgende zege dit seizoen.
14/10 09u45  Politie stelt verschillende inbreuken vast tijdens actie tegen overlastVerschillende diensten van de Antwerpse politie sloegen zaterdag de handen in elkaar voor een actie tegen elke vorm van overlast. De actie, die de naam Noorderlicht kreeg, leverde verschillende resultaten op.
14/10 09u30  14-jarige graffitispuiter op heterdaad betraptDe Antwerpse politie kon zondag een graffitispuiter op heterdaad betrappen in de buurt van de Junostraat. Het bleek om een 14-jarige jongen te gaan die een gebouw aan het bespuiten was.
14/10 09u30  Eli Iserbyt kijkt uit naar eerste confrontatie met Van der Poel: “Hopelijk zal Mathieu nog niet top zijn”Er staat in het veld voorlopig geen maat op Eli Iserbyt. Ja, Mathieu van der Poel geniet nog van zijn vakantie, maar hoe Klein Duimpje dit seizoenbegin de veldrittroon opeist, is toch spraakmakend. “Maar ik blijf nederig, hoor. Mathieu blijft een fenomeen. Ik ben wel benieuwd om het tegen hem op te nemen op de Koppenberg. Wie weet is hij nog niet top.”
14/10 09u15  29-jarige Gelenaar al enkele dagen vermistDe 29-jarige Benjamin Vangeel uit Geel is sinds 9 oktober vermist.
14/10 09u00  Verkeershinder rond Brug van den Azijn door ongeval met gewondenDoor een ongeval op de Brug van den Azijn in Deurne is het maandagmorgen lang aanschuiven in de omgeving. De Antwerpse politie regelt beurtelings het verkeer op de brug, maar komende van Merksem staat alles hopeloos vast. Bij de kop-staartaanrijding raakte minstens één persoon gewond.
14/10 09u00  Dronken en gedrogeerde chauffeur rijdt 130 in zone 50In Mechelen en Willebroek hield de politie afgelopen weekend alcoholcontroles en controles op drugs in het verkeer. In totaal testten 44 bestuurders positief. De hoofdvogel werd afgeschoten door een man die onder invloed van alcohol en drugs met een snelheid van ruim 100 kilometer per uur door de bebouwde kom scheurde.
14/10 09u00  Hillary Clinton neemt het op voor Meghan MarkleHillary Clinton vindt de manier waarop Meghan Markle behandeld wordt door de Britse pers “onaanvaardbaar”, zo verklaarde de 71-jarige Democrate in een interview met de Britse krant The Sunday Times. “Als haar afkomst hier iets mee te maken heeft, dan is het echt beschamend.”
14/10 08u45  David Goffin behoudt veertiende plaats op wereldranglijst, ATP-finals bereiken wordt lastigDavid Goffin behoudt de veertiende plaats op de ATP-ranking. De Luikenaar was vorige week aan de slag op het Masters 1.000 toernooi in Shanghai, waar hij in de achtste finales verloor van Roger Federer. De Zwitser blijft nummer drie achter de Serviër Novak Djokovic en de Spanjaard Rafael Nadal.
14/10 08u15  Nathalie Meskens zwanger van eerste kindjeNathalie Meskens en haar vriend Nadim verwachten hun eerste kindje. De presentatrice kondigde het nieuws maandag zelf aan op Instagram.
14/10 08u00  Klimtalent Steff Cras maakt selectie Lotto-Soudal 2020 compleetSteff Cras rijdt volgend jaar voor Lotto-Soudal. De 23-jarige klimmer uit Westerlo komt na twee jaar over van Katusha­-Alpecin.
14/10 07u16  Karen Damen stapt over naar VTM en krijgt rol in ‘Familie’Karen Damen (44) verlaat de zenders Vier en Vijf en stapt over naar VTM, zo meldt Het Laatste Nieuws. De voormalige K3-zangeres krijgt meteen flink wat opdrachten: ze zal meedoen aan ‘Liefde voor muziek’, wordt mogelijk coach in ‘The voice senior’ én krijgt een dragende rol in ‘Familie’.
14/10 07u00  Emoji’s van Aldi maken Duitser rijkVlaamse speelplaatsen zijn in de ban van de emoji’s van Aldi. Kinderen verzamelen ze én zagen hun ouders de oren van het hoofd om extra te shoppen. Zonder twijfel wordt de supermarkt er iets beter van, maar de grootste winnaar achter deze hype is Marco Hüsges (48). De Duitser had in 2013 het lumineuze idee om het woord ‘emoji’ als merknaam te deponeren. Vorig jaar draaide hij een omzet van 730 miljoen euro door wereldwijd lachende drollen en smileys te slijten.11 
14/10 06u45  Sommige scholen spuien bewust mist: bijna helft ouders betaalt voor ‘gratis’ schoolmateriaal44% van de ouders met kinderen in de lagere school betaalt voor materiaal dat scholen in principe gratis moeten aanbieden. Het gaat onder meer over schoolboeken, fotokopieën en rekenmachines. Ook de maximumfactuur wordt soms overschreden. “Sommige scholen spuien bewust mist over de aankoop van schoolmateriaal”, zegt Johan Van Biesen, voorzitter van SOS Schulden op School.10 
14/10 06u15  VIDEO. Vrachtwagen kantelt en verliest lading aan viaduct in TemseAan het viaduct in Temse richting N16 kantelde zaterdag kort na de middag een vrachtwagen geladen met allerhande groenafval.11 
14/10 06u15  Binnenkijken: creatief koppel maakt van huis een warm nest en werkplekDe weekendbijlage Citta is dit weekend een heuse woonspecial. Zo gunnen ook enkele gezinnen de lezers van Citta een blik achter hun gevel, zo ook Foodstyliste Ann Van der Auwera en kunstenaar Koen De Ceuleneer. Zij vonden twintig jaar geleden tussen Seefhoek en Park Spoor Noord, de geschikte plek voor hun drukke leven. Toen was Park Spoor Noord nog niet wat het nu was, maar het koppel zag het potentieel. Het huis dateert van 1885 en doorheen de tijd is elke hoek gevuld met sporen van hun werk en van hun kinderen. In in de keuken? Daar huppelt vrolijk een konijn.11 
14/10 05u15  STANDPUNT. Crisis die sommigen niet willen zienHet creëren van betaalbare woningen via socialewoningbouw bestaat honderd jaar. Dat werd afgelopen weekend gepast gevierd. Er valt best wel iets te vieren.
14/10 05u15  Oorlog bemoeilijkt situatie nog voor Antwerpse studente die vastzit in TurkijeDe oorlog aan de Turks-Syrische grens en de internationale spanningen dreigen het dossier van de Antwerpse studente Gulsum Cetinkaya te bemoeilijken. Haar nonkel Bülent Öztürk wikt en weegt zijn woorden. “De situatie van mijn nicht in Turkije blijft onzeker”, zegt hij.
14/10 05u15  Gerenoveerde Handelsbeurs open voor grote publiek: “Precies Spanje in het klein”Voor het eerst in meer dan vijftien jaar wandelde er zondag nog eens een massa volk door de gerenoveerde Antwerpse Handelsbeurs. De primeur was voor de deelnemers van de allereerste Urban Walk Antwerpen, een twaalf kilometer lange wandeling door de stad. Alle vijfduizend monden vielen open.
14/10 05u15  Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen kritisch over regeerakkoord: “Dit lijken vooral maatregelen voor imaginaire problemen”Iets meer dan 97% van de toegewezen sociale woningen in Antwerpen ging in 2018 naar een inwoner van de stad. Het toont volgens Björn Mallants, directeur van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH), aan dat de voorwaarde in het Vlaams regeerakkoord over de lokale binding al een realiteit is.
14/10 05u15  Mechelse rapper BizzyBlaza vecht met Turks leger in Syrië en pronkt ermee op sociale mediaDe Mechelse rapper BizzyBlaza verblijft volgens berichten op zijn Instagram- en Facebookaccounts momenteel in Turkije om er zijn dienstplicht te vervullen. Hij zou er aan de zijde vechten van de Turkse soldaten die eerder deze week Noord-Syrië binnenvielen.
14/10 05u15  Bijna 800 familieleden van IS-strijders gevlucht uit Syrisch kamp, onder wie mogelijk vrouw uit BorgerhoutUit een kamp in het noorden van Syrië zijn net geen achthonderd vrouwen en kinderen van IS-strijders ontsnapt. Dat gebeurde nadat de Koerdische bewakers het kamp hadden verlaten door de gevechten met Turkse troepen. “Volgens verschillende bronnen is er ook één Belgische vrouw op de vlucht”, zegt Heidi De Pauw van Child Focus, die het kamp vorig jaar nog bezocht. Minister van Justitie Koen Geens acht de kans “eerder gering dat IS’ers nu naar hier terugkomen”.
14/10 05u15  De beer is ziek: vier pijnpunten die Losada opgelost moet krijgen bij BeerschotDe wedstrijd van vrijdag tegen Westerlo (1-2) heeft één ding duidelijk gemaakt: dit Beerschot is ziek. Dat kersvers trainer Hernan Losada in twee dagen tijd de juiste medicatie zou vinden, dat konden we van de Argentijn niet verlangen. We vrezen echter dat hij voor de genezing een paardenmiddel zal nodig hebben. Vier pijnpunten van dit Beerschot.
14/10 05u15  Lierse Kempenzonen bengelt onderaan met 3 op 21… “Noem het gerust een sportieve hel”Lierse Kempenzonen liep zaterdag op het eigen Lisp in zijn streektreffen met SK Heist op een zesde nederlaag in zeven wedstrijden. Een late tegengoal zadelde de Pallieters met een derde thuisverlies op. 3 op 21 en nu ook eenzaam op de laatste plaats. Dat is de balans van een dramatische competitiestart.
14/10 05u15  Maria (88) gruwelijk vermoord door ex-buur tijdens wandeling met hondje: buurt Stadswaag geschoktDe buurtbewoners van de Stadswaag reageren geschokt op de gruwelijke dood van Maria Struyf (88), die tijdens een wandeling met haar hondje op straat in de keel werd gestoken. De Serviër N.T., tot voor kort haar overbuur in het gebouw waar ze woonde, werd opgepakt als vermoedelijke dader. “Wat heeft hem bezield om Maria te vermoorden?”
14/10 05u15  Antwerps-Joodse kunstenares exposeert in hotelcomplex Yust: “Mijn werk heeft een hoog Prozac-gehalte”De Antwerps-Joodse kunstenares Carole Czopp opent op 15 oktober een vernissage in Yust, het hotelcomplex aan de Coveliersstraat in Antwerpen. Haar inspiratiebronnen: het Scandinavische interieur van haar Finse mama en haar 95-jarige vader die het concentratiekamp van het Duitse Buchenwald overleefd heeft.
14/10 05u15  ‘Guardians of Bezali’ halen halve ton zwerfafval van straatDe allereerste actie van The Guardians of Bezali, afgelopen weekend, mobiliseerde tachtig vrijwilligers. Die plukten op amper twee uurtjes ongeveer een halve ton afval uit straten en beken in Berendrecht en Zandvliet.
14/10 05u15  Opgelet, vanaf vandaag haalt stad fietsen weg aan Centraal StationFoutief gestalde fietsen worden vanaf vandaag in de omgeving van het Centraal Station weggehaald door de stad. Stel dat u uw tweewieler daar toch geparkeerd heeft: waar vindt u nadien uw fiets terug en tegen welke prijs?
14/10 05u15  Kempen Supt for Life: dertigtal suppers peddelt van Herentals naar Dessel voor onze planeetEen dertigtal suppers – kort voor stand-uppaddle – peddelen komend weekend over het Kempens kanaal van Herentals tot de Sas 4-toren in Dessel. Daarmee trappen ze in feite de Warmste Week al vroeg af.
14/10 05u15  Turnhout 45 jaar verzusterd met Hammelburg: “Het is begonnen met muziek”Toen de burgemeesters van Turnhout en Hammelburg in 1974 het document tekenden dat hun partnerschap bezegelde, was Frans Der Kinderen erbij. “Ik was de technicus van de stad die de microfoons moest aansluiten”, lacht hij. 45 jaar later is Frans er alweer bij, om in Hammelburg te genieten van de feestelijkheden voor een van de meest succesvolle partnerschappen in Europa.
14/10 05u15  Skatester organiseert benefiet voor deelname aan Olympische kwalificatiewedstrijdenSkateboarden staat volgende zomer in Tokio voor het eerst op de agenda van de Olympische Spelen. De 26-jarige Sarah De Laet uit Blaasveld (Willebroek) wil België dolgraag vertegenwoordigen in Japan, maar deelnemen aan de selectiewedstrijden kost handenvol geld. Daarom organiseert ze vrijdag een benefiet.
14/10 05u15  COLUMN. “Tja jongens, het leven is niet eerlijk”Vrijdag kwam K3 op bezoek bij de Mechelse school BimSem. Een honderdtal dolenthousiaste kinderen ging compleet uit de bol tijdens het optreden van de drie meisjes.
14/10 05u15  Stad bedankt peter en meters die straten proper houden120 peters en meters werden zondag door de stad Mechelen in de bloemetjes gezet omdat ze vrijwillig straten, pleinen, parken en bloemperkjes proper houden. Ze werden in het dorpshuis van Hombeek getrakteerd op een etentje.
14/10 05u15  Parking Wyckmansveld officieel geopendDe parking Wyckmansveld, aan het begin van de wijk de Schomme, is eindelijk een feit. Het resultaat mag er zijn, de lijdensweg ernaartoe iets minder.
14/10 05u15  Historisch pand tegenover Melkerij in Peerdsbos wordt cultuurcentrumWilfried Keteleer en Kathy de Nève openden zaterdagnamiddag Bremdonckhoeve II, het historische pand recht tegenover de bekende horecazaak De Melkerij in het Peerdsbos.
14/10 05u15  Meer geld voor Kapellen en Brasschaat: “Investeren in fietspaden en veilige wegen”De Vlaamse gemeentebesturen krijgen de volgende jaren in totaal 1,33 miljard euro extra middelen om te investeren in de gemeente. Voor Brasschaat betekent dat een extra investeringsbudget van 6.699.828 euro. Kapellen krijgt 1.903.179 euro.
13/10 23u30  Primoz Roglic sluit het wielerjaar af als nummer één van de wereld, België boven bij de ploegen en landenDe Sloveense wielrenner Primoz Roglic sluit het jaar af als nummer een van de wereldranglijst. De renner van Jumbo-Visma reed 4635,28 punten bij elkaar voor de UCI-ranglijst. Het seizoen telt nog een aantal kleinere wedstrijden, maar de 29-jarige Sloveen kan niet meer achterhaald worden.
13/10 23u15  IN BEELD. Nina Derwael terug in het land na “hele intense, maar leuke week”, vriend Siemen is apetrotsNina Derwael is sinds zondagavond weer in België na het WK turnen in Duitsland. De wereldkampioene aan de brug kwam met de trein aan in station Brussel-Zuid, waar ze opgewacht werd door een kleine delegatie familie en vrienden. “Ik ben heel blij om weer thuis te zijn”, sprak Derwael bij aankomst in Brussel-Zuid. “Het was een hele intense, maar ook heel leuke week. Met hoe alles gelopen is, kan ik alleen maar superblij zijn.” Derwael, die in Stuttgart met succes haar wereldtitel aan de brug verdedigde, was zichtbaar opgelucht om haar familie en vrienden in de armen te kunnen sluiten. “Met de voorbereiding erbij zijn we toch twee weken van huis geweest. Vroeger had ik nooit heimwee in het buitenland, maar nu ik iemand heb om te missen, is dat toch veranderd.” Met die laatste zin doelde Derwael op haar vriend Siemen Voet, die profvoetballer is bij Roeselare en daardoor niet mee kon afreizen naar het WK. Hij stond haar zondagavond op te wachten in Brussel-Zuid.
13/10 23u15  Nederland pakt drie punten dankzij heerlijke pegel van Wijnaldum, Duitsland wint makkelijk met tien manNederland heeft zondag in groep C van de EK-kwalificaties met 1-2 gewonnen van Wit-Rusland. In groep I, die van de Rode Duivels, won Rusland met 0-5 van Cyprus. De Russen plaatsen zich daardoor als derde land voor het EK 2020, na België en Italië.
13/10 22u45  Titelverdediger Kyle Edmund sneuvelt in kwalificaties European OpenKyle Edmund (ATP-42) zal zijn titel niet verlengen op het European Open in Antwerpen (635.750 euro). De 24-jarige Brit verloor zondag in de eerste kwalificatieronde met 6-4, 6-7 (6/8) en 6-3 van de Slovaak Norbert Gombos (ATP-119).
13/10 21u45  Gewapende overval op frituur: “Ik werk voor niets”Een gewapende man heeft een overval gepleegd op ’t Fritateljee op de Grote Markt in Boom. De man loste zelfs een schot en kon 400 euro uit de kassa buitmaken. De uitbater van de frituur is in shock. Hij probeerde zich te verzetten maar tevergeefs. De politie is intussen een onderzoek gestart. De dader is voorlopig nog spoorloos.
13/10 21u45  Wagen brandt uit na kortsluitingOp de Olivetenvest in Mechelen is zondagavond een Mercedes uitgebrand. “Het voertuig is plots stilgevallen, beginnen roken en snel daarna ook beginnen branden. Een kortsluiting in de zekeringkast van de wagen ligt meer dan waarschijnlijk aan de oorzaak”, zegt kapitein Eric Simon van hulpverleningszone Rivierenland.
13/10 21u45  Shorttracker Stijn Desmet toont zich met podiumplaats in invitatiecup Heerenveen: "Het gevoel is goed"Shorttracker Stijn Desmet is zondag tijdens de International Invitation Cup in Heerenveen als derde geëindigd in de voornaamste finale van de 500 meter.
13/10 21u30  Burgerbegroting kiest voor groene straten en pleinenHet permanent vergroenen van pleinen, een Groen Kwartier dat toegankelijker is voor blinden en de aanleg van vijfhonderd geveltuinen krijgen het grootste budget uit de Burgerbegroting van het district Antwerpen.
13/10 21u30  Honderd jaar sociaal wonen: Yvonne (94) huurt al 65 jaar bij De NoorderkempenSociale woonmaatschappij De Noorderkempen vierde zondag in Merksplas feest naar aanleiding van haar 35-jarig bestaan en van honderd jaar sociaal wonen. Yvonne Peiten (94) uit Beerse mocht mee een taart aansnijden. Zij huurt al 65 jaar een sociale woning.
13/10 21u30  Syrisch president Assad en Koerden sluiten deal om Turkse invasie te bekampenHet Syrische leger heeft troepen naar het noordoosten van het land gestuurd in verband met de Turkse invasie daar. De autoriteiten in Damascus melden dat er deals met de Koerden zijn gesloten voor de bezetting van de grensstad Kobane, waar de Koerden in 2015 het offensief van Islamitische Staat wisten tegen te houden met Amerikaanse steun.
13/10 21u30  Vier zorg- en dienstverleners slaan de handen in mekaarResidentie De Anjers in de Veststraat is niet langer alleen een thuis voor ouderen die assistentie nodig hebben. Ook personen met een fysieke of verstandelijke beperking van De Schakel en personen met een niet-aangeboren hersenletsel van De Witte Mol zijn er nu welkom. Ze krijgen het gezelschap van dienstenchequebedrijf Baldemo, dat naar daar verhuist.
13/10 21u15  Vlaamse duikbootfilm Torpedo woensdag in première in Studio GeelTorpedo, de eerste Vlaamse duikbootfilm, landt op 23 oktober in de Vlaamse bioscopen. Studio Geel laat het langspeelfilmdebuut van Sven Huybrechts midden deze week al op het publiek los. Woensdag 16 oktober wordt de avant-première in het filmcomplex aan de Werft ingeleid door de regisseur zelf.
13/10 21u00  Vrouw (88) doodgestoken door buurman in centrum AntwerpenIn het centrum van Antwerpen is zondagmiddag een 88-jarige vrouw overleden na een steekpartij. De aanval vond plaats in de Raapstraat, in de buurt van de Stadswaag.
13/10 20u45  Oudere vrouw neergestoken door buurman in centrum Antwerpen: slachtoffer overledenIn het centrum van Antwerpen is zondagmiddag een vrouw overleden na een steekpartij. De aanval vond plaats in de Raapstraat, in de buurt van de Stadswaag.
13/10 20u30  Shorttracker Stijn Desmet toont zich met podiumplaats in invitatiecup HeerenveenShorttracker Stijn Desmet is zondag tijdens de International Invitation Cup in Heerenveen als derde geëindigd in de voornaamste finale van de 500 meter.
13/10 20u30  Oudere vrouw neergestoken door buurman in centrum Antwerpen: slachtoffer overleden, politie zoekt daderIn het centrum van Antwerpen is zondagmiddag een vrouw overleden na een steekpartij. De aanval vond plaats in de Raapstraat, in de buurt van de Stadswaag.
13/10 20u15  Toon Aerts was “even kwaad” op weg naar negende plaats in Gieten: “Ik reed toch mijn beste cross van het seizoen”Toon Aerts leek op weg naar het podium in de eerste Superprestige-manche van het seizoen in het Nederlandse Gieten, tot z’n ketting plots tegensputterde in de voorlaatste ronde. Weg kans op de zege of een podium. Na een fietswissel werd het uiteindelijk een negende plaats. “Ik moet onthouden dat ik bij de beste jongens in koers was”, analyseerde hij na afloop.
13/10 20u15  De drie beste pompoenkwekers van Europa komen allemaal uit KasterleeDe drie beste pompoenkwekers uit Europa komen uit dezelfde Antwerpse gemeente: Kasterlee. Op het EK pompoenwegen zondag in het Duitse Ludwigsburg presenteerde Mario Van Geel een vrucht van eventjes 1.013 kilogram. Op het podium werd hij geflankeerd door Luc Van Heuckelom, met een pompoen van 979 kilo, en Jan Biermans, de winnaar van vorig jaar, met een vrucht van 860 kilo. Dat maakte de organisatie bekend.
13/10 20u00  65ste Breendonk jaarmarkt was echte feesteditieDe 65ste Breendonk jaarmarkt zit er op en het zag er goed uit. “We mogen zeer tevreden zijn van onze jubileumeditie”, zegt Tom Cleymans van Mibobre, het organiserende comité. Een aantal nieuwigheden scoorden uitstekend. Zo was de mobiele kinderboerderij met zo’n zeventig dieren een succes bij groot en klein. Zeker voor herhaling vatbaar dus.”
13/10 20u00  Nederland pakt opnieuw drie punten, met dank aan een heerlijke pegel van WijnaldumHet liep opnieuw niet van een leien dakje, maar Nederland pakte wel de drie punten in de EK-kwalificatiecampagne. Oranje won op het veld van Wit-Rusland met 1-2. Beide doelpunten werden gescoord door Liverpool-speler Georginio Wijnaldum. Vooral de tweede mocht er wezen.
13/10 20u00  BK pompoenschieten in Kasterlee: Team Tornado sloopt record met 455 meterHet Belgisch kampioenschap pompoenschieten heeft Team Tornado uit Kasterlee een tweede opeenvolgende Belgische titel opgeleverd. Het team schoot zijn pompoen 455 meter ver, een record.
13/10 20u00  Valtteri Bottas tijdens GP van Japan verkozen tot 'Driver of The Day'Valtteri Bottas won niet alleen de GP van Japan, de Fin werd door de F1-fans tijdens de race ook verkozen tot 'Driver of The Day'.
13/10 19u45  Bijzondere Buitenspeeldag is schot in de roosEen zestigtal kinderen en jongeren met een beperking beleefden zaterdag een geweldige tijd op de terreinen van Chiro Nelto. Onder de noemer ‘Buitengewoon gewoon’ werden ze een hele dag in de watten gelegd.
13/10 19u45  Bart Swings schaatst zich meteen in de prijzen, weer een persoonlijk record voor talentvolle Stien VanhoutteBart Swings is zondag tijdens de Internationale Openingswedstrijden in Inzell als derde geëindigd op de 3.000 meter. Swings noteerde een tijd van 3:41.54. Daarmee zit het trainingskamp van twee weken met de Belgische nationale ploeg in het Zuid-Duitse schaatsoord af.
13/10 19u45  Opnieuw protesteren Koerden op Groenplaats tegen aanvallen van Turkije in SyriëZondagavond hebben enkele tientallen Antwerpse Koerden opnieuw gedemonstreerd tegen de aanvallen van Turkije in Syrië. Net als eerder deze week deden ze dat op de Antwerpse Groenplaats.
13/10 19u31  Steekpartij in centrum Antwerpen: slachtoffer in levensgevaar, dader wordt opgespoordBij een steekpartij in het centrum van Antwerpen is zondagmiddag een persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Het incident vond plaats in de Raapstraat, in de buurt van de Stadswaag.
13/10 19u31  Mechels koppel zit door geweld in Ecuador dagenlang vast in luchthaven: “We krijgen niet eens water”Het Mechelse koppel Simon Pans (25) en Sanne Beyers (33) zit al een hele dag vast op de luchthaven van Quito (Ecuador). Door de gewelddadige protesten in het land mag niemand voorlopig de luchthaven verlaten en zijn alle vluchten geannuleerd. “Enorm frustrerend”, getuigt het koppel. “We krijgen hier niet eens water uitgedeeld.” Pas dinsdag zou er voor het koppel een eerste terugvlucht mogelijk zijn.
13/10 19u15  Grote Prijs Rik Van Steenbergen: “Rik zal trots zijn als hij van hierboven meekijkt”Zestien jaar na zijn dood is wielerlegende Rik Van Steenbergen opnieuw tot leven gekomen in zijn geboortedorp Arendonk. Daar lag zondag de aankomst van de vernieuwde Memorial Rik Van Steenbergen. Iedereen was laaiend enthousiast over de ‘thuiskomst’ van Grote Rik, ook de organisator zelf. “Zo veel volk en ambiance? Nooit meegemaakt”, zei hij.
13/10 19u15  Steekpartij in centrum Antwerpen: slachtoffer in levensgevaarBij een steekpartij in het centrum van Antwerpen is zondagmiddag een persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Het incident vond plaats in de Raapstraat, in de buurt van de Stadswaag.
13/10 19u15  Ann Wauters: “Ik had meer zenuwen voor ‘De Slimste Mens’ dan voor een match”Groot bezoek in De Slimste Mens Ter Wereld. Letterlijk. De boomlange basketster Ann Wauters (39) doet een gooi naar de titel. “Door jarenlang in het buitenland te verblijven, ben ik minder op de hoogte van wat er zich in mijn eigen land afspeelde.”
13/10 19u15  Jeugd en vrouwen mogen kunstgrasveld inspelenHet nieuwe kunstgrasveld op het gemeentelijk sportcentrum in de Heidestraat in Duffel is zondag officieel ingespeeld. Dat gebeurde door de jeugd en door VV Duffel Dames tegen KFC Duffel Flames.
13/10 19u15  9-jarige Rosalie is de nieuwe kinderburgemeester van BonheidenIn de raadzaal van het gemeentehuis werden zaterdag de nieuwe kindergemeenteraadsleden officieel voorgesteld. Rosalie Saint-Remy (9) uit Rijmenam is de nieuwe kinderburgemeester en kreeg haar sjerp uit handen van het echte college.
13/10 19u00  Union geeft zege in het slot weg tegen LokerenUnion heeft zondag op de tiende speeldag van de Proximus League op de valreep de overwinning uit handen gegeven op bezoek bij Sporting Lokeren. Een incidentrijk duel eindigde in 1-1. De Brusselaars kwamen voor rust op voorsprong dankzij een treffer van de Noor Sigurd Haugen (35.). De Georgiër Giorgi Beridze maakte één minuut in de toegevoegde tijd gelijk vanop de strafschopstip. Voorafgaand had Union-kapitein Kevin Kis rood gekregen.
13/10 19u00  Mechels koppel zit al dag vast op luchthaven Quito: “We krijgen niet eens water”Het Mechelse koppel Simon Pans (25) en Sanne Beyers (33) zit al een hele dag vast op de luchthaven van Quito (Ecuador). Door de gewelddadige protesten in het land mag niemand voorlopig de luchthaven verlaten en zijn alle vluchten geannuleerd. “Enorm frustrerend”, getuigt het koppel. “We krijgen hier niet eens water uitgedeeld.”
13/10 18u15  Man slaat controleur van De Lijn bewusteloos met ijzeren staaf in premetrostation onder Centraal StationDe Antwerpse politie heeft zaterdagmorgen een 20-jarige man gearresteerd die een controleur van De Lijn had neergeslagen met een ijzeren staaf. De controleur had de man, die zat te roken in het premetrostation Diamant onder Antwerpen-Centraal, gevraagd om zijn sigaret uit te doen.
13/10 18u00  Amper 15-jarig tennisfenomeen Cori Gauff wint haar eerste WTA-toernooi: met dank aan een speech van haar papaCori ‘Coco’ Gauff (WTA-110) heeft zondag in het Oostenrijkse Linz (hardcourt/250.000 dollar) op 15-jarige leeftijd haar eerste WTA-toernooi op zak gestoken. Ze begon als lucky loser aan het toernooi, maar klopte in de finale de Letse Jelena Ostapenko (WTA-72) met 6-3, 1-6 en 6-2 na 1 uur en 39 minuten tennis.
13/10 17u45  Eerste tattooconventie in de Kempen: “Tijd dat tatoeages geassocieerd werden met criminelen, is voorbij”De eerste internationale tattooconventie in de Kempen is een feit. Afgelopen weekend konden liefhebbers van inkttekeningen terecht in de Mixx voor een nieuwe tattoo, wedstrijden en optredens.
13/10 17u30  Twee werven tegelijk veroorzaken ellenlange files op N14Zowel zaterdag als zondag stonden er ellenlange files op de N14 tussen Zandhoven en Massenhoven. Hoofdoorzaak zijn twee werven van het Agentschap Wegen en Verkeer die dit weekend samenvielen. De files zorgden voor grote frustratie bij weggebruikers maar zeker ook bij de inwoners van Massenhoven waar sluipverkeer probeerde weg te glippen. Sommigen dringen aan op een betere afstelling van de verkeerslichten op de brug.
13/10 17u30  Jongste inwoners planten boom in geboortebosDe kindjes uit Rijkevorsel die in 2018 het levenslicht zagen, werden zondag gevierd in het geboortebos van de gemeente aan Poelberg in Sint-Jozef-Rijkevorsel.
13/10 17u15  4-jarige Helena vliegt op een eenhoorn: “Mijn grootste wens is uitgekomen”De grote wens van Helena Hessels uit Nijlen werd dit weekend werkelijkheid dankzij Make a Wish en VR Base in Mechelen. Het 4-jarige leukemiepatiëntje droomde ervan om eens op een eenhoorn te vliegen. Samen met haar broers en zussen kon ze ook door een wei met de sprookjesdieren wandelen.
13/10 17u15  Keniaanse Brigid Kosgei verpulvert zestien jaar oude wereldrecord van Paula Radcliffe op de marathonDe Keniaanse Brigid Kosgei heeft zondag de marathon van Chicago gewonnen, een van de World Majors, in een nieuw wereldrecord van 2u14:04. Dat wereldrecord stond al sinds de marathon van Londen in 2003 op naam van de Britse Paula Radcliffe, die toen 2u15:25 klokte.
13/10 17u15  REACTIES. Zege in Kazachstan stemt Rode Duivels tevreden: “Met de juiste focus is niets een probleem voor ons”De Rode Duivels hebben op het veld van Kazachstan gedaan wat ze moesten: winnen. Michy Batshuayi en Thomas Meunier scoorden in de Astana Arena, goed voor een perfecte 24 op 24 in de EK-kwalificatiecampagne.
13/10 17u15  Dries De Bondt rondt sterk ploegwerk van Corendon-Circus af in Memorial Rik Van SteenbergenDries De Bondt (Corendon-Circus) heeft zondag de overwinning in de Memorial Rik Van Steenbergen (1.1) op zak gestoken. De 28-jarige Antwerpenaar haalde het na 199,8 kilometer tussen Beerse en Arendonk afgescheiden voor zijn ploegmakker Jimmy Janssens. De Nederlander Piotr Havik (BEAT Cycling Club) vervolledigde het podium. Belgisch kampioen Tim Merlier, ook Corendon-Circus, werd vijfde.
13/10 17u00  Dries De Bondt rondt sterk ploegwerk af in Memorial Rik Van SteenbergenDries De Bondt (Corendon-Circus) heeft zondag de overwinning in de Memorial Rik Van Steenbergen (1.1) op zak gestoken. De 28-jarige Antwerpenaar haalde het na 199,8 kilometer tussen Beerse en Arendonk afgescheiden voor zijn ploegmakker Jimmy Janssens. De Nederlander Piotr Havik (BEAT Cycling Club) vervolledigde het podium. Belgisch kampioen Tim Merlier, ook Corendon-Circus, werd vijfde.
13/10 17u00  Straffe kost: Bashir Abdi stelt eigen Belgisch record gevoelig scherper en finisht als vijfde in de Chicago MarathonBashir Abdi is zondag als vijfde gefinisht in de Chicago Marathon, een van de World Majors, en heeft daarbij zijn eigen Belgisch record scherpergesteld. De Gentenaar klokte 2u06:14. Eerder dit jaar bracht Bashir Abdi het Belgisch record in Londen op 2u07:03.
13/10 17u00  24 op 24: Rode Duivels spelen stroef, maar boeken uiteindelijk wel logische zege in KazachstanHet was een verplicht nummertje in Kazachstan en dat was er soms wat aan te zien bij de Rode Duivels. Maar winnen deden ze wel, met 0-2 dankzij doelpunten van Michy Batshuayi en Thomas Meunier. De Duivels blijven zo foutloos in de EK-kwalificatiecampagne: 24 op 24 en een doelsaldo van +29 (30-1).
13/10 16u15  Claude Deboosere en Mariette Rampelbergh zijn 65 jaar getrouwdIn Mechelen vierden Claude Deboosere (89) en Mariette Rampelbergh (87) afgelopen weekend hun 65ste huwelijksverjaardag. De viering lokte heel wat mensen, want als bezielers van Jeugd en Muziek zijn ze bekende gezichten in de Dijlestad. Deboosere was ook jarenlang leerkracht in het Scheppers Instituut. “Als voorzitter van Jeugd en Muziek organiseerde ik 23 jaar lang belangeloos tal van concerten voor jongeren. We hadden meer dan achthonderd leden die telkens geïnteresseerd kwamen luisteren. Zowel bij Jeugd en Muziek als daarbuiten hebben mijn vrouw en ik altijd aan één zeel getrokken. Dat is het geheim voor ons lange huwelijk.”
13/10 16u15  Geslaagde eerste editie van Beurm-trailDe eerste editie van de Beurm-trail, georganiseerd door de OLVP-school, kon zaterdag rekenen op 139 deelnemers onder wie een veertigtal kinderen. De sportievelingen liepen dwars doorheen verschillende Bornemse gebouwen zoals de brandweerkazerne, het zwembad in het recreatiedomein Breeven, het ziekenhuis AZ Rivierenland, het abdijpark, het Nonnenbos, het landhuis en verschillende scholen. Onderweg was er randanimatie met skaters, een gitaarconcert in het ziekenhuis, een pensenkermis in de Sint-Bernardusschool en een dj-set. Wie een volledige Beurm-trail aflegde, had in totaal 12,5 kilometer in de benen. De kinderen liepen 2,5 kilometer.
13/10 16u15  Kat gaat strijd aan met slang “om kinderen te beschermen”Een rosse kat uit Indonesië is de strijd aangegaan met een slang. Volgens de lokale bewoners zorgen de viervoeters ervoor dat de kinderen geen slangenbeten krijgen. “Een beter securityteam kan je je niet voorstellen”, klinkt het.
13/10 16u15  Brazilië kan na uitvallen Neymar ook niet winnen van NigeriaBrazilië heeft zondag ook zijn tweede oefenduel in vier dagen in Singapore niet kunnen winnen. Na het 1-1 gelijkspel van donderdag tegen Senegal werd het ook tegen Nigeria 1-1. De Seleçao zag als klap op de vuurpijl ook sterspeler Neymar al snel uitvallen met een dijblessure.
13/10 16u15  Lustige dansbenen op Nacht van den BeurgerHet jaarlijkse bal van de burgemeester, “De nacht van den Beurger”, was ook dit jaar een succes. In het gemeenschapscentrum speelden Nic Alsi en the young once ten dans en dat viel in de smaak van de meer dan vierhonderd feestvierders. De opbrengst van het bal gaat dit jaar naar Samana en het Rode Kruis.
13/10 16u15  LIVE. Meunier scoort 0-2, maar vooral de assist van Hazard is won-der-mooiOpdracht volbracht: de Rode Duivels zijn na de klinkende zege van donderdag als allereerste land zeker van een plaats op het EK 2020. Maar dat betekent natuurlijk nog niet het einde van de kwalificatieronde. Vandaag, om 15u Belgische tijd, nemen ze het op tegen Beerschotverdediger Yan Vorogovskiy en co. uit het verre Kazachstan. Stapje dichter bij een perfecte 30 op 30? Volg alles hier LIVE!
13/10 16u00  Sint-Gummarusprocessie is nog springlevendStadspatroon Gummarus mag dan al vele jaren een heilige zijn, de jaarlijkse processie om hem te eren, is nog lang niet dood. Dat bleek zondag eens te meer, niet enkel door de vele deelnemers aan de processie, ook door de vele honderden toeschouwers langs het parcours.
13/10 16u00  Simone Biles dikt medaillerecord nog wat aan en wint ook wereldtitels op balk en grondSimone Biles heeft zich zondag tot wereldkampioene gekroond op de balk tijdens het WK turnen in het Duitse Stuttgart. De Amerikaanse heeft nu 24 WK-medailles, waarvan 18 gouden, op haar palmares. Dat is een record in het turnen.
13/10 15u45  Japan verovert laatste ticket voor kwartfinales op WK rugby na zege tegen SchotlandOp het WK rugby in Japan heeft het gastland zich ten koste van Schotland geplaatst voor de kwartfinales. De Japanners versloegen Schotland zondag met 28-21 in Yokohama en veroveren voor het eerst een kwartfinaleticket op een WK.
13/10 15u45  Brandweer klopt laatste wachten in Dageraadstraat: “We gaan onze huiselijke kazerne missen”De Mechelse brandweermannen kloppen hun laatste wachten in de kazerne in de Dageraadstraat. Al bijna zeventig jaar is dat hun thuis, maar dinsdagnamiddag komt daar verandering in. Dan verhuizen ze in stoet naar de nieuwbouw aan de Nekkerhal.
13/10 15u45  Belgische supporters tonen zich van hun moedigste maar ook gekste kant in KazachstanEen 200-tal Belgische supporters was zo moedig om naar het verre Kazachstan af te zakken voor de achtste WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels. En in de tribune toonden ze zich meteen ook van hun gekste kant...
13/10 15u45  LIVE. 0-1 van Batshuayi is het hoogtepunt in slordige eerste helft van Rode DuivelsOpdracht volbracht: de Rode Duivels zijn na de klinkende zege van donderdag als allereerste land zeker van een plaats op het EK 2020. Maar dat betekent natuurlijk nog niet het einde van de kwalificatieronde. Vandaag, om 15u Belgische tijd, nemen ze het op tegen Beerschotverdediger Yan Vorogovskiy en co. uit het verre Kazachstan. Stapje dichter bij een perfecte 30 op 30? Volg alles hier LIVE!
13/10 15u30  Vrouw-in-vorm Carmen Alvarado demonstreert tijdens de Superprestige in Gieten, Sanne Cant is de beste van de restCeylin del Carmen Alvarado heeft de eerste manche van de Superprestige veldrijden in Gieten op haar naam gebracht. De Nederlandse van Corendon-Circus maakte er een ware demonstratie van in Nederland en soleerde naar de zege. Bijna een minuut later moest wereldkampioene Sanne Cant vrede nemen met een tweede plaats, de Nederlandse Yara Kastelijn vervolledigde het podium.
13/10 15u30  Slachtoffers eerste V-bom herdacht: “Elke Antwerpse familie heeft wel een verhaal over de bommen”75 jaar geleden, op 13 oktober 1944 om 9.45u, kwam de eerste Duitse V-bom in Antwerpen neer, op de hoek van Schildersstraat en de Karel Rogierstraat. De inslag koste aan 32 mensen het leven, 46 Sinjoren raakten gewond. Zondag werd dat begin van een vijf maanden durende terreurcampagne niet alleen herdacht, er werd ook een nieuwe app voorgesteld waarmee men als het ware in het spoor van de V-bommen door ’t Stad kan wandelen.
13/10 15u30  Neymar valt in oefeninterland uit met dijblessure: Braziliaan mogelijk out voor wedstrijd tegen Club BruggeNeymar heeft zondag in de twaalfde minuut van de vriendschappelijke interland tussen Brazilië en Nigeria, in Singapore, geblesseerd het veld moeten verlaten. De PSG-aanvaller had last van de linkerdij.
13/10 15u30  LIVE. De ban is gebroken: Praet is goed voor eerste assist, Batshuayi legt 0-1 simpel binnenOpdracht volbracht: de Rode Duivels zijn na de klinkende zege van donderdag als allereerste land zeker van een plaats op het EK 2020. Maar dat betekent natuurlijk nog niet het einde van de kwalificatieronde. Vandaag, om 15u Belgische tijd, nemen ze het op tegen Beerschotverdediger Yan Vorogovskiy en co. uit het verre Kazachstan. Stapje dichter bij een perfecte 30 op 30? Volg alles hier LIVE!
13/10 15u30  Bijna 800 familieleden van IS-strijders ontsnapt uit kamp tijdens gevechten in Syrië: “Ook Belgische vrouw weg”Bijna 800 familieleden van terreurbeweging Islamitische Staat (IS), allemaal vrouwen en kinderen, zijn erin geslaagd om uit een kamp voor ontheemden te vluchten in het noorden van Syrië. Dat melden de Koerdische autoriteiten. Het kamp ligt in de buurt van waar de gevechten woeden tussen Koerdische en Turkse troepen. Minstens één van de ontsnapten zou een Belgische vrouw zijn, zo meldt De Morgen.
13/10 15u15  Neymar valt in oefeninterland uit met dijblessure: Braziliaan mogelijk onzeker voor wedstrijd tegen Club BruggeNeymar heeft zondag in de twaalfde minuut van de vriendschappelijke interland tussen Brazilië en Nigeria, in Singapore, geblesseerd het veld moeten verlaten. De PSG-aanvaller had last van de linkerdij.
13/10 15u15  LIVE. Rode Duivels hebben het voorlopig lastig op kunstgrasveld van KazachstanOpdracht volbracht: de Rode Duivels zijn na de klinkende zege van donderdag als allereerste land zeker van een plaats op het EK 2020. Maar dat betekent natuurlijk nog niet het einde van de kwalificatieronde. Vandaag, om 15u Belgische tijd, nemen ze het op tegen Beerschotverdediger Yan Vorogovskiy en co. uit het verre Kazachstan. Stapje dichter bij een perfecte 30 op 30? Volg alles hier LIVE!
13/10 15u00  Simone Biles verovert wereldtitel op balk en heeft medaillerecord beetSimone Biles heeft zich zondag tot wereldkampioene gekroond op de balk tijdens het WK turnen in het Duitse Stuttgart. De Amerikaanse heeft nu 24 WK-medailles, waarvan 18 gouden, op haar palmares. Dat is een record in het turnen.
13/10 15u00  Onderzoek naar politiegeweld bij klimaatactie in Brussel: pepperspray in gezicht van geboeide manEr komt een onderzoek naar mogelijks overdreven machtsvertoon van de Brusselse politie bij de ontruiming zaterdagnamiddag van het Brusselse Koningsplein. Dat zegt Olivier Slosse, commissaris van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.
13/10 14u45  Baby Pia is weer thuis: familie houdt even een persstopPia, de Wilrijkse baby met de zeldzame spierziekte SMA, is opnieuw thuis. Afgelopen woensdag kreeg ze in het Universitair Ziekenhuis in Edegem haar levensreddende Zolgensma-spuitje.
13/10 14u30  LIVE. Martinez voert vijf wissels door in Kazachstan, Beerschot-verdediger Vorogovskiy op de bankOpdracht volbracht: de Rode Duivels zijn na de klinkende zege van donderdag als allereerste land zeker van een plaats op het EK 2020. Maar dat betekent natuurlijk nog niet het einde van de kwalificatieronde. Vandaag, om 15u Belgische tijd, nemen ze het op tegen Beerschotverdediger Yan Vorogovskiy en co. uit het verre Kazachstan. Stapje dichter bij een perfecte 30 op 30? Volg alles hier LIVE!
13/10 14u30  Roberto Martinez voert tegen Kazachstan vijf wijzigingen door in de basis bij Rode DuivelsRoberto Martinez brengt zondagnamiddag (15u Belgische tijd) op bezoek bij Kazachstan op de achtste speeldag in EK-kwalificatiegroep I Thomas Meunier, Axel Witsel, Dennis Praet, Thorgan Hazard en Michy Batshuayi aan de aftrap.
13/10 14u30  Tom Waes slaat terug na heisa over foto’s op sporen: “Die werkwijze stoort mij”Tom Waes mag dan onder vuur liggen voor een fotoshoot waarin hij op de sporen loopt, de acteur kaatst de bal nu terug naar spoorwegbeheerder Infrabel. Want ook zij zijn volgens hem niet helemaal zuiver op de graat. Zijn frustraties liet hij de vrije loop tijdens ‘Bij Vlaeminck’ op Studio Brussel. “Heel vaak ben ik of de schietschijf, of word ik verantwoordelijk geacht omdat ik een voorbeeldfunctie heb”, zegt Tom Waes.
13/10 14u16  Lien Liekens maakt van gehaakt lapje hip interieurobjectZeg nooit zomaar ‘lapje’ tegen een DoiLIEN. Het is een ­kunstwerkje, een ambachtelijk handwerkje dat met liefde en engelengeduld werd gehaakt, gebreid of gekantklost in ver vervlogen tijden. En dat Lien Liekens (38) uit Olen met minstens evenveel liefde en geduld omtovert tot een feeëriek decoratiestukje. “Het is een eerbetoon aan de bomma’s”, zegt Lien. “Ik geef hun zelfgemaakte lapjes een tweede leven.”
13/10 13u45  Auto over de kop, andere boort zich in monumentZondagmiddag zijn op het kruispunt van de Leemanslaan met Watertorenstraat in Sint-Jozef Olen twee auto’s op elkaar ingereden. Een van de wagens kwam op z’n dak terecht.
13/10 13u30  WNBA-kampioenen Emma Meesseman en Kim Mestdagh terug in België: “En nu naar de frituur”Met kleine oogjes na de feestelijkheden in Washington en een nachtvlucht in de benen arriveerden deze ochtend WNBA-kampioenen Kim Mestdagh en Emma Meesseman in Brussels Airport. Een delegatie fans verwelkomden het duo van de Belgian Cats.
13/10 13u30  Schot gelost bij overval op frituur: daders spoorloos ondanks zoekactieEen gewapende man heeft vrijdagavond de frituur op de Grote Markt in Boom overvallen. De man loste zelfs een schot en kon geld uit de kassa buitmaken. Voorlopig is de dader spoorloos.
13/10 13u01  Engeland-Australië en Wales-Frankrijk in kwartfinales op WK rugbyEngeland neemt het op tegen Australië en Wales treft Frankrijk in de kwartfinales van het WK rugby in Japan.
13/10 13u01  IN BEELD. Wandelaars krijgen primeur van gerenoveerde HandelsbeursIn de Antwerpse binnenstad vindt vandaag de Urban Walk plaats, een tocht van 12 km met haltes op enkele verrassende locaties. Het hoogtepunt is onmiskenbaar de gerenoveerde Handelsbeurs, die nog maar een week open is.
13/10 12u45  Schot gelost bij overval op frituur: dader spoorloos ondanks zoekactieEen gewapende man heeft vrijdagavond de frituur op de Grote Markt in Boom overvallen. De man loste zelfs een schot en kon geld uit de kassa buitmaken. Voorlopig is de dader spoorloos.
13/10 12u30  GP Formule 1 van Japan krijgt nog staartje voor Charles Leclerc na deze botsing met een boze Max VerstappenDe Monegask Charles Leclerc (Ferrari) heeft na afloop van de Grote Prijs Formule 1 van Japan een bestraffing van 15 seconden gekregen. Daardoor moet hij één plaats inleveren in de uitslag. Leclerc is nu zevende. De Australiër Daniel Ricciardo (Renault) klimt naar de zesde plaats.
13/10 12u15  GP Formule 1 van Japan krijgt nog staartje voor Charles Leclerc na deze botsing met Max VerstappenDe Monegask Charles Leclerc (Ferrari) heeft na afloop van de Grote Prijs Formule 1 van Japan een bestraffing van 15 seconden gekregen. Daardoor moet hij één plaats inleveren in de uitslag. Leclerc is nu zevende. De Australiër Daniel Ricciardo (Renault) klimt naar de zesde plaats.
13/10 12u15  Deze nieuwe keuzevakken biedt de UAntwerpen dit academiejaar aanDe Universiteit Antwerpen startte dit academiejaar met een korf verbredende vakken. “Studenten moeten niet alleen kennis hebben, ze hebben ook kritische antennes nodig om in de wereld te staan”, verduidelijkte rector Herman Van Goethem in een interview met uw krant. Het doel van deze keuzevakken in het tweede en derde bachelorjaar is om de denkwereld van de studenten te verruimen en dat over de vakgebieden heen. We pikten er enkele opmerkelijke vakken uit.
13/10 11u45  Vader ten einde raad wanneer peuter onophoudelijk huilt, tot hij dit trucje probeertEen Maleisische vader was ten einde raad toen zijn zoon woensdag niet wilde stoppen met huilen. Een fopspeen, zijn papfles en zelfs zijn lievelingsknufel boden geen troost. Maar dan haalde hij iets heel opmerkelijks boven dat wél leek te helpen.
13/10 11u00  Lewis Hamilton zet belangrijke stap richting zesde F1-titelOndanks de overwinning van teamgenoot Valtteri Bottas heeft Lewis Hamilton met zijn derde plaats tijdens de GP van Japan opnieuw een belangrijke stap richting een zesde wereldtitel gezet. Tijdens de volgende race in Mexico kan Hamilton eventueel al kampioen worden.
13/10 11u00  Chocolatier van de sint opent deuren van zijn paradijsAmbachtelijk chocolatier Laurens Couwels uit Massenhoven hield zaterdag een open atelierdag naar aanleiding van zijn 25-jarig bestaan. Veel zoetekauwen grepen de kans om hem aan het werk te zien.
13/10 10u45  Luc Faes is nieuwe voorzitter van Open Vld ZoerselOpen Vld Zoersel hield bestuursverkiezingen. De 48-jarige Luc Faes, ondernemer en vader van drie kinderen, werd verkozen tot nieuwe lokale voorzitter.
13/10 09u30  UEFA onderzoekt militair saluut Turks elftalDe Europese Voetbalbond (UEFA) doet onderzoek naar aanleiding van berichten dat spelers van het nationale Turkse voetbalelftal vrijdagavond een militair saluut zouden hebben uitgebracht tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië. Het gebaar wordt gezien als steun voor het offensief van Turkije tegen de Koerden in Syrië.
13/10 09u30  Rode Duivels hopen vanmiddag perfect rapport te behouden met onuitgegeven elftal, op kunstgrasDe Rode Duivels werken vanmiddag (om 15u Belgische tijd) in en tegen Kazachstan hun achtste EK-kwalificatie-interland af. De manschappen van bondscoach Roberto Martinez verzekerden zich donderdag met een 9-0 zege tegen San Marino al van de kwalificatie. Het duel in Nur-Sultan is er zo enkel één voor de eer.
13/10 09u15  DISCUSSIE. Is jagen een barbaarse hobby of een vorm van natuurbehoud?Het jacht- en wildseizoen is begonnen, en dat merk je op restaurant én in de jachtgebieden. Voor sommigen is de jacht niet meer dan een barbaarse hobby die door schietgrage figuren wordt beoefend. Voor de jagers zelf is het een manier van leven en een vorm van natuurbehoud. Wat denk jij?
13/10 09u00  Hard Rock Hotel in aanbouw stort in: minstens twee doden, meerdere gewondenEen Hard Rock Hotel in aanbouw in het Amerikaanse New Orleans is zaterdag ingestort. Daarbij vielen minstens twee doden, bevestigt burgemeester LaToya Cantrell. Eén persoon is nog vermist, minstens twintig anderen raakten gewond.
13/10 08u45  Antwerpse band mag voor kruim van Belgische bedrijfsleven in New York spelenNog tot en met zondag zit Cookies And Cream, de populaire coverband van de Antwerpse broers David en Domien Van Aerde, in New York. “Samen met Lady S spelen we op de #BelCham100, een Belgische organisatie die haar 100-jarig bestaan viert.
13/10 08u30  Turkse inval in Syrië: 9 burgers “geëxecuteerd” door pro-Turkse rebellenMinstens negen burgers, onder wie een verantwoordelijke van een politieke partij, zijn zaterdag “geëxecuteerd” in Syrië door Syrische rebellen die deelnemen aan het offensief van Ankara tegen het Koerdische leger. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.
13/10 08u30  Nu al 19 doden na doortocht van tyfoon Hagibis in JapanHet dodental na de doortocht van de tyfoon Hagibis in Japan blijft oplopen. Zeker 19 mensen kwamen om het leven, zo berichtten lokale media zondag. Er zijn ook een 12-tal vermisten en meer dan 140 mensen raakten gewond.
13/10 08u15  Elke maand incident met vuurwapen bij politie, ook meer en meer zware letselsMinstens elke maand doet zich bij de federale politie een incident voor met een vuurwapen. Niet alleen het aantal incidenten nam de voorbije jaren toe, er vallen ook meer en meer zware letsels te noteren. Volgens de politievakbond VSOA heeft dat vooral te maken met steeds driester geweld tegen politieagenten.
13/10 07u15  GP van Japan: startgridSebastian Vettel start tijdens de GP van Japan van op de polepositie met naast hem teamgenoot Charles Leclerc.
13/10 05u15  Jagers aan het woord: “Een dier doden, dat doen we niet lichtzinnig”Het jachtseizoen trekt zich weer helemaal op gang, vanaf 15 oktober mogen onder andere ook haas en fazant geschoten worden. Voor sommigen is de jacht niet meer dan een barbaarse hobby die door schietgrage figuren wordt beoefend. Voor de jagers zelf is het een manier van leven. Wie zijn de mensen achter het stukje wild op ons bord? En hoe gaan ze om met de publieke opinie, die niet altijd lief voor hen is? We stappen lukraak af op drie Antwerpse jagers. “Het is goed dat we het eens kunnen uitleggen dat we geen slechte mensen zijn. Een dier doden, dat doen we niet lichtzinnig”, klinkt het.
13/10 05u15  Mechelse Balls & Glory klaar om te openen: foto van majorettebenen krijgt plaats in restaurantGehaktballenrestaurant Balls & Glory in de Nauwstraat in Mechelen opent dinsdag voor het grote publiek. Zaterdag werd al een openingsreceptie gegeven waarop mensen voor het eerst kennis konden maken met de zaak. “De Mechelaars zijn enthousiast”, zegt uitbaatster Doris De Schutter.
13/10 05u15  De codetaal van Dejan Veljkovic: “De keuken is besteld, nu de kasten”Eén van de duidelijkste aanwijzingen dat spelersmakelaar Dejan Veljkovic en financieel directeur Thierry Steemans de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren wilden beïnvloeden, blijkt uit de codetaal die beiden in de week van de waarheid hanteerden. Het zinnetje “de keuken is besteld” kent iedereen. Maar wat betekende de zin die erop volgde? “Om drie uur afspraak voor de kasten.”
13/10 05u15  Waarom de Rode Duivels niet naar Bakoe willen en hard voor Italië zullen supporterenHoera, de Rode Duivels gaan naar het EK! Rest de vraag waar ze zullen spelen. Het horrorscenario zijn twee matchen in Bakoe, Azerbeidzjan, en om dat te vermijden moeten ze nu volle bak voor Italië supporteren. Maar wat zijn dan de topscenario’s? Amsterdam is vlakbij, maar dan moeten we er in de groepsfase wel al een ‘Derby der Lage Landen’ bijnemen. Een round-up.
13/10 05u15  Antwerps brillen- en horlogemerk Komono viert tiende verjaardagAnton Janssens (44) bokste tien jaar geleden zijn merk Komono uit de Antwerpse grond. De kleurrijke brillen en horloges van het merk worden ondertussen in meer dan drieduizend verkooppunten wereldwijd verkocht. De magische formule? “Wij zijn nooit tevreden. Innoveren zit in ons DNA.”
13/10 05u15  Spoorhuis laat als eerste in de Kempen Duvel uit de tapkraan lopenHet leek lange tijd onmogelijk om Duvel op vat te steken, maar sinds enkele jaren heeft brouwerij Moortgat de juiste manier gevonden. Het aantal plaatsen in Vlaanderen waar het bier uit de tapkraan komt, is op de vingers van twee handen te tellen. Kempense Duvel-liefhebbers kunnen vanaf dit weekend in het Spoorhuis terecht.
13/10 05u15  Wetenschappers slaan alarm: gletsjers smelten steeds snellerWereldwijd slaan wetenschappers alarm: gletsjers krimpen met toenemende snelheid of lossen volledig op. En dat is verontrustend, want in de berggebieden zijn hele bevolkingsgroepen afhankelijk van die waterreservoirs.
13/10 04u30  Sebastian Vettel vliegt naar de pole in JapanSebastian Vettel heeft op zondagochtend tijdens een uitgestelde kwalificatie de polepositie voor de GP van Japan veroverd. Charles Leclerc zorgde met de tweede tijd voor een volledig eerste rode startrij voor Ferrari.
13/10 03u15  Gluren bij BV’s: Evi Hanssen gaat uit de kleren, Karen Damen leert een lesjeVan levenslessen leren, belangrijke boodschappen meegeven en nieuwe tanden tonen: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
13/10 03u15  ROYALS. Koninklijke familie “schaamt” zich voor Harry en Meghan en er wordt flink gesnoeid in Zweeds koningshuisOntnomen koninklijke functies in Zweden, grote schaamte maar ook een primeur in Groot-Brittannië: alle weetjes en roddels uit adellijke kringen op een rij.
13/10 03u15  Microsoft, Apple en Al Pacino zijn fan van dit Antwerpse designlabelVan Al Pacino tot Microsoft, van Tom Dixon tot Philippe Starck: allemaal kennen ze het designmeubilair van het Antwerpse Sixinch. Overal ter wereld staan de zetels, stoelen en poefen in gecoat schuim van Pieter Jamart en Michel Sels. “Het is een materiaal dat zo veel vrijheid biedt: het is flexibel, duurzaam en kan in elke vorm en kleur gemaakt worden.” Nog maar pas opende het duo zijn eerste showroom op het Zuid.
13/10 03u15  Luc Binst bouwt van Eilandje tot Zuid: “Waarom geen torens van 200 meter?”Vanuit zijn nieuwe hoofdkwartier in de Luikstraat bouwt Luc Binst met zijn team ‘architectuur van morgen’. Liefst 1 miljoen vierkante meter bouwoppervlakte staat in de steigers, in werven van het Eilandje tot het Zuid, van de Scheldekaaien tot Hoboken, maar evengoed van Oostende tot Brussel. “Architectuur à la carte, van intelligente ingetogenheid tot beheerste expressie.”
13/10 00u30  Michael van Gerwen verlengt titel op World Grand PrixDe 30-jarige Nederlander Michael van Gerwen (PDC-1) heeft zaterdag in Dublin zijn titel op de World Grand Prix verlengd. In de finale nam de wereldkampioen met 5-2 de maat van de Engelsman Dave Chisnall (PDC-11).
13/10 00u15  Bocholt en Lions delen leidersplaats BeNeleagueNa zeven speeldagen voeren Bocholt en Lions het klassement aan in de BeNeleague. Bocholt versloeg donderdag al Tongeren (25-36), Lions liet zaterdagavond geen spaander heel van Atomix (17-40). Hurry Up haakt na een thuisnederlaag tegen Bevo (27-33) af in de kopgroep.
13/10 00u15  Virton alleen leider na zuinige zege tegen LommelMet een 1-0 zege tegen Lommel heeft Virton zaterdag op de tiende speeldag alleen de leiding genomen in eerste divisie B. Stélvio Rosa da Cruz scoorde het enige doelpunt van de partij twee minuten voor tijd.
12/10 23u00  In gracht gesukkeld paard toevallig ontdekt en door brandweer van verdrinkingsdood geredBrandweermannen hebben zaterdagnamiddag een paard van de verdrinkingsdood kunnen redden nadat het in een brede gracht gesukkeld was aan de Groendijkstraat.
12/10 22u30  Nieuw verlies en 3 op 21 voor Lierse KempenzonenLierse Kempenzonen blijft doodziek, nadat de Pallieters tegen een tweede thuisnederlaag aanliepen op het eigen Lisp tegen SK Heist. Een late goal van Benhamou vergrootte de zorgen van de Lierenaars.
12/10 22u30  Politie vindt gestolen fiets terug nog voor eigenares iets doorheeftDe politie Mechelen-Willebroek heeft donderdagmiddag een 40-jarige fietsendief opgepakt. Bij de man vonden ze twee gestolen fietsen terug. De eigenares van een van de fietsen had, op het moment dat de politie haar gestolen tweewieler terugbracht, nog niet door dat hij gestolen was.
12/10 22u00  Vriend van Nina Derwael scoort terwijl zij goud pakt (en bezorgt rode lantaarn Roeselare broodnodige zege)OHL lijkt nog niet bekomen van de plotse transfer van sportief adviseur Frank Vercauteren naar Anderlecht: na het verlies op de vorige speeldag tegen Lokeren gingen de troepen van Vincent Euvrard opnieuw onderuit, dit keer tegen hekkensluiter Roeselare. De West-Vlamingen behaalden na een desastreuze 2 op 27 op speeldag 10 hun eerste zege van het seizoen met duidelijke 3-1 cijfers, en dat uitgerekend tegen de leider in 1B. De openingstreffer werd gescoord door Siemen Voet, de vriend van Nina Derwael. En dat terwijl zij in Stuttgart goud pakte op de brug met ongelijke leggers op het WK Turnen. “Dit was een goede dag voor ons allebei”, giechelde Derwael.
12/10 21u45  Dylan Groenewegen wint in eigen land de Tacx Pro ClassicDylan Groenewegen heeft de Tacx Pro Classic (Ned/1.1) op zijn naam geschreven. De Nederlander van Jumbo-Visma vloerde na 204,6 km in Neeltje Jans in de sprint Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step) en Arvid de Kleijn (Metec-TKH Continental Cycling Team). Met Christophe Noppe (5de), Roy Jans (6de) en Zico Waeytens (10de) eindigden drie Belgen in de top tien.
12/10 21u00  OH Leuven is de weg helemaal kwijt na plotse vertrek Frank Vercauteren: nieuwe nederlaag tegen rode lantaarnOHL lijkt nog niet bekomen van de plotse transfer van sportief adviseur Frank Vercauteren naar Anderlecht: na het verlies op de vorige speeldag tegen Lokeren gingen de troepen van Vincent Euvrard opnieuw onderuit, dit keer tegen hekkensluiter Roeselare. De West-Vlamingen behaalden na een desastreuze 2 op 27 op speeldag 10 hun eerste zege van het seizoen met duidelijke 3-1 cijfers, en dat uitgerekend tegen de leider in 1B.
12/10 20u30  Pizzakoerier (16) op klaarlichte dag overvallen in TurnhoutPizzakoerier Thibault Wilmotte (16) uit Turnhout is zaterdagmiddag op klaarlichte dag beroofd. Ter hoogte van de Warande moest hij geld uit zijn portefeuille overhandigen aan een andere jongere. De koerier liep de dader nog achterna, maar die kon ontkomen. “Het is schandalig dat zoiets hier gebeurt”, zegt Thibault Wilmotte.
12/10 20u30  David Goffin is vrij in eerste ronde European Open, Darcis treft Simon en Coppejans moet tegen MurrayDavid Goffin (ATP 14) is vrij in de eerste ronde van de European Open tennis in Antwerpen, die zondag begint. Steve Darcis (ATP 177), die eerder op de dag aankondigde eind januari een punt achter zijn carrière te zetten, ontmoet de Fransman Gilles Simon (ATP 49). Kimmer Coppejans (ATP 161) krijgt niemand minder dan Andy Murray (ATP 289) voorgeschoteld. Voor Goffin wacht in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen de Fransman Ugo Humbert (ATP 65) en de Slovaak Jozef Kovalik (ATP 175).
12/10 19u30  Pizzakoerier op klaarlichte dag overvallen aan De Warande: “Schandalig dat dit kan gebeuren”Pizzakoerier Thibault Wilmotte (16) uit Turnhout is zaterdagmiddag op klaarlichte dag beroofd. Ter hoogte van de Warande moest hij geld uit zijn portefeuille overhandigen aan een andere jongere. De koerier liep de dader nog achterna maar hij kon ontkomen. “Het is schandalig dat zoiets hier gebeurt”, zegt Thibault Wilmotte.
12/10 18u45  Ze doet het opnieuw: Nina Derwael verlengt wereldtitel op brug met ongelijke leggersNina Derwael mag zich nog een jaar langer wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers noemen. Onze 19-jarige landgenote voerde haar oefening in de finale op het WK in Stuttgart perfect uit. Met een fantastische score van 15.233 is ze voor het tweede opeenvolgende jaar wereldkampioene in deze discipline.
12/10 18u45  Antwerps stadsbestuur kan recordbedrag investeren dankzij honderden miljoenen van VlaanderenDe Antwerpse sp.a krijgt de middelen om haar progressieve trofeeën uit te voeren uit ‘De Grote Verbinding’, het bestuursakkoord van de Bourgondische coalitie (N-VA, sp.a en Open Vld) in Antwerpen. Met dank aan het Vlaamse regeerakkoord, dat met tussenkomst van burgemeester Bart De Wever (N-VA) de stad voor honderden miljoenen bijspringt.
12/10 18u30  Klimaatactivisten bezetten Koningsplein in Brussel: politie zet waterkanon in‘Extinction rebellion’, de harde kern van de klimaatjongeren, hield zaterdag hun ‘Royal rebellion’-actie. Vanaf 14 uur wilden ze het Paleizenplein bezetten, maar dat lukte niet en dan hebben ze zich verzameld op het nabijgelegen Koningsplein. Dat wilden ze minstens 24 uur bezetten om de klimaaturgentie aan te klagen en de politieke overheden aan te zetten tot actie. Naast de groep die zich intussen op het Koningsplein had verzameld, werd er ook een groep gevormd vlak bij het Paleizenplein. Kort na 16 uur werd die groep actievoerders opgepakt door de politie. Rond 17.45 uur is de politie begonnen met de ontruiming van het Koningsplein.
12/10 17u45  Klimaatactivisten proberen tuinen paleis binnen te dringen: politie zet traangas in‘Extinction rebellion’, de harde kern van de klimaatjongeren, houdt zaterdag hun ‘Royal rebellion’-actie. Vanaf 14 uur wilden ze het Paleizenplein bezetten, maar dat lukte niet en dan hebben ze zich verzameld op het nabijgelegen Koningsplein. Dat willen ze minstens 24 uur bezetten om de klimaaturgentie aan te klagen en de politieke overheden aan te zetten tot actie. Naast de groep die zich intussen op het Koningsplein had verzameld, werd er ook een groep gevormd vlak bij het Paleizenplein. Kort na 16 uur werd die groep actievoerders opgepakt door de politie.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Emoji’s van Aldi maken Duitser rijk14/10 07u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Vlaamse speelplaatsen zijn in de ban van de emoji’s van Aldi. Kinderen verzamelen ze én zagen hun ouders de oren van het hoofd om extra te shoppen. Zonder twijfel wordt de supermarkt er iets beter van, maar de grootste winnaar achter deze hype is Marco Hüsges (48). De Duitser had in 2013 het lumineuze idee om het woord ‘emoji’ als merknaam te deponeren. Vorig jaar draaide hij een omzet van 730 miljoen euro door wereldwijd lachende drollen en smileys te slijten.
11x VIDEO. Vrachtwagen kantelt en verliest lading aan viaduct in Temse14/10 06u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Aan het viaduct in Temse richting N16 kantelde zaterdag kort na de middag een vrachtwagen geladen met allerhande groenafval.
11x Binnenkijken: creatief koppel maakt van huis een warm nest en werkplek14/10 06u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: De weekendbijlage Citta is dit weekend een heuse woonspecial. Zo gunnen ook enkele gezinnen de lezers van Citta een blik achter hun gevel, zo ook Foodstyliste Ann Van der Auwera en kunstenaar Koen De Ceuleneer. Zij vonden twintig jaar geleden tussen Seefhoek en Park Spoor Noord, de geschikte plek voor hun drukke leven. Toen was Park Spoor Noord nog niet wat het nu was, maar het koppel zag het potentieel. Het huis dateert van 1885 en doorheen de tijd is elke hoek gevuld met sporen van hun werk en van hun kinderen. In in de keuken? Daar huppelt vrolijk een konijn.
10x Man terroriseert jarenlang zijn gezin: “Hij is de naam vader niet waardig”14/10 17u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: De 41-jarige vader Bart D. uit Sint-Gillis-Waas is door de correctionele rechter in Dendermonde veroordeeld tot een jaar cel met uitstel voor het jarenlang terroriseren van zijn gezin.
10x Rode Duivels waren als eerste geplaatst voor EK 2020 maar… loting wordt aprilgrap14/10 17u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Het EK 2020 wordt in twaalf speelsteden georganiseerd en daar is geen Belgische stad bij. Dat kan de Rode Duivels zuur opbreken. In het slechtste geval weten Hazard en co. pas op 1 april definitief tegen wie en waar ze hun EK-duels moeten spelen.
10x Pommeline sneert naar ex Fabrizio met boodschap op T-shirt14/10 17u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: ‘Temptation Island’-verleidster Pommeline Tillière heeft een weinig subtiele boodschap voor haar ex-verloofde Fabrizio Tzinaridis, ook bekend als verleider uit het Vijf-programma. De man is gewaarschuwd dat “het beste niet meer op zijn pad zal komen.”
10x Man slaat op de vlucht omdat politie hem wil arresteren (maar wordt toch opgepakt)14/10 17u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: In de Mechelse wijk Nekkerspoel heeft de politie maandagmiddag een klopjacht gehouden op een man die thuis was weggevlucht toen enkele politiemensen bij hem aanbelden. Het parket had aan de politie opdracht gegeven om de Mechelaar te arresteren, maar bij het zien van de inspecteurs zette hij het op een lopen.
10x Nieuwe trainer Bernd Storck wil sleutelen aan teamspirit bij Cercle Brugge: “Als je voor problemen zorgt, vlieg je eruit”14/10 16u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: “De spelers van Cercle Brugge hebben veel kwaliteiten, maar ik zag geen speciale teamspirit. En dat is een groot probleem, zo kan je niet succesvol zijn”, zo verklaarde Bernd Storck maandag bij zijn voorstelling als nieuwe coach van Cercle Brugge, de hekkensluiter in de Jupiler Pro League.
10x Eerste week van de Belgische mode van start14/10 16u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Van 14 tot en met 20 oktober vindt voor het eerst De Week van de Belgische mode plaats. Het initiatief, in het leven geroepen door de Belgische Modefederatie Creamoda en de federatie voor zelfstandige modedetailhandel Mode Unie, moet mode van eigen bodem meer gaan promoten.
10x KV Mechelen eerste Antwerpse club die aantreedt in Belgische FIFA-competitie ePro League14/10 11u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Fan van Malinwa én van de populaire voetbalgame? Dan is er goed nieuws voor jou, want KV Mechelen is op zoek naar doorwinterde FIFA-spelers die de geel-rode kleuren wil verdedigen in de ePro League. Zo is KV de eerste Antwerpse club die deelneemt aan de gamecompetitie.

Statistieken

Artikels:
30474
Gelezen:
34397
Aantal lezers nu:
86


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven