woensdag 29 maart 2017, week 13


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
29/03 21u00  Voor het eerst in 200 jaar openden wetenschappers de tombe van Jezus, maar toen gebeurde het onverklaarbare De tombe waar volgens de Bijbel Jezus werd opgebaard na zijn kruisiging, werd onlangs voor het eerst in zowat 200 jaar opnieuw geopend. Dat gebeurde in het kader van renovaties aan de Heilig Grafkerk. Bij de opening van de tombe gebeurde er echter iets vreemds. De meetapparatuur van het renovatieteam begaf het plots op “onverklaarbare wijze”, zo vertelt teamleider Antonia Moropoulo.
29/03 21u00  “In Hasselt mis ik die heerlijke zeelucht” Bettina Proesmans was 21 toen ze op vakantie in Mallorca werd aangesproken door de Duitse jongen die haar hotel aan het schilderen was. Ze had er geen idee van dat Rolf haar man zou worden, laat staan dat ze dertig jaar later samen onder de vlag Seetel Hotels een resem hotels en vakantieverblijven zouden runnen op het Duitse eiland Usedom. “Nu wil ik nergens anders meer naartoe. Zo verliefd ben ik op dit eiland”, zegt ze.
29/03 21u00  Saboteur zet Oude Zuid-Willemsvaart rond hotel Beau Séjour deze keer vol water Vorige week werd nog alarm geslagen omdat de Oude Zuid-Willemsvaart in Dilsen-Stokkem historisch laag stond, nu zitten ze met het tegenovergestelde probleem. Na sabotage van de sluis staat het water bijzonder hoog. Door bressen in de dijk stroomt het water nu tuinen binnen. “Ik heb zelf maar een sleuf getrokken op mijn grond zodat het water weg kan”, zegt Stefan Hubrechts, eigenaar van hotel Beau Séjour. Wie de sluis saboteerde, blijft voorlopig een raadsel.
29/03 21u00  “Cijfers betonstop kloppen echt niet” “De cijfers waarop de betonstop van minister Joke Schauvliege (CD&V) gebaseerd zijn, zijn achterhaald. Ook de administratie is het daar nu over eens”, zegt Vlaams parlementslid Lydia Peeters (Open Vld). “In het plan van de betonstop gaan ze ervan uit dat er vandaag elke dag 6 hectare aan ruimte wordt ingenomen, dat is eerder 4 à 5 hectare.”
29/03 21u00  Vijf conclusies na tegenvallende interlands tegen Griekenland en Rusland Roberto Martinez heeft weer voldoende stof om de volgende maanden over na te denken. Op 9 juni trekt hij met zijn Rode Duivels naar Estland. Wat heeft de Belgische bondscoach geleerd uit de wedstrijden tegen Griekenland en die in Sochi? Wij koppelen vijf conclusies aan de vijf letters van de Russische gaststad aan de Zwarte Zee.
29/03 21u00  Organisatiecomité L.A. bundelt krachten met vooraanstaande Amerikaanse sporten LA 2024, het organisatiecomité van de kandidatuur van Los Angeles voor de Olympische Spelen van 2024, heeft woensdag de steun gekregen van meerdere bestuurders en eigenaars van toonaangevende Amerikaanse sportclubs zoals de LA Lakers en Boston Celtics uit de NBA-basketbalcompetitie. De clubs gaan de stad helpen om de Spelen in 2024 naar de Verenigde Staten te halen.
29/03 20u45  Moeder overleden Didier waarschuwt jongeren voor gevaren bij uitgaan De moeder van de overleden Didier Bartholomeus uit Schilde start een campagne ‘Verantwoord uitgaan’ op.
29/03 20u45  Buitenbad Dommelslag morgen open Morgen - donderdag 30 maart - opent zwembad Dommelslag het buitenbad. 'Van zodra de thermometer meer dan 20 graden aangeeft is het buitenbad open', zegt centrummanager Bert Thijs. Tijdens de weekends en vakantie vanaf 10.00 uur en op de schooldagen vanaf 16.00 uur. Zwemparadijs Dommelslag zorg zo andermaal voor een primeur wat het buitenbad betreft. Bert Thijs: 'Dommelslag is de eerste plek in de regio waar bezoekers zullen kunnen genieten van het verwarmd buitenzwembad van 29 graden met een maximumdiepte van 1,10 meter.'
29/03 20u30  Turnclub De Hoop waagt zich aan acrobatie met ladders Omdat de jaarlijkse showavond van Koninklijke Turnkring De Hoop Rekem steeds meet volk lokt, breidde de club de tribunecapaciteit in de sporthal van Rekem gevoelig uit. Meer dan 200 jonge gymnasten toonden het publiek tijdens de 32ste editie van vorige zaterdag waar ze een jaar lang op trainden.
29/03 20u15  Ella Leyers haalt haar innerlijke ‘Temptation’ Lize naar boven en de gelijkenis is treffend Vanavond imiteert Ella Leyers Lize uit’Temptation Island’ in ‘Tegen De Sterren Op’. De actrice zette enkele filmpjes op Instagram terwijl ze zich op haar rol voorbereidde en eerlijk, we zijn bijna in de war. Wil de echte Lize nu opstaan?
29/03 20u15  Gemeente koopt bosgronden aan in De Hoeffaert De gemeente Lanaken gaat over tot de aankoop van 4 percelen bosgrond met een oppervlakte van om en bij de 40 are per perceel in het natuurreservaat De Hoeffaert. De totale kostprijs bedraagt 27 533 euro.
29/03 20u15  Benneteau en Chardy vervangen geblesseerden in Frans Davis Cup-duel tegen Britten Pierre-Hugues Herbert (ATP 73)en Gaël Monfils (ATP 11) moeten geblesseerd afhaken voor de ontmoeting tussen Frankrijk en Groot-Brittannië in de kwartfinales van de Davis Cup tennis. Dat heeft de Franse tennisfederatie woensdag laten weten. Het duo wordt vervangen door Julien Benneteau (ATP 112) en Jérémy Chardy (ATP 77). Herbert, die in principe in het dubbelspel aan de bak moest, sukkelt met een beenblessure. Monfils, geselecteerd als vervanger, heeft last van de heup.
29/03 20u15  Daalbroekstraat wordt heringericht De gemeenteraad keurde op maandag 27 maart het aanstellen van een ontwerper voor de herinrichting van de Daalbroekstraat goed. Deze 6 km lange bovenlokale weg verbindt Zutendaal met Rekem en doorkruist het zuidelijke deel van het Nationaal Park Hoge Kempen. In 2015 passeerden er maar liefst 170 000 fietsers. Dagelijks razen in het waardevolle natuurgebied 1000 tot 4000 auto’s voorbij.
29/03 20u00  Honderden mensen met een beperking sporten samen in Neerpelt Er dreigt een groot tekort aan vrijwilligers die mensen met een beperking helpen tijdens het sporten. Die lichaamsbeweging is nochtans essentieel.
29/03 20u00  'Back On Stage' rockt er weer op los Het gezelschap ‘Back on stage’ is een vereniging van enkele muziekliefhebbers uit onze regio die vooral de muziek uit de jaren 60, 70 en 80 wil promoten. Dit jaar organiseren ze alweer voor de veertiende keer een aantal concerten van ‘tribute bands’.
Laatste update: vandaag om 21u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
29/03 20u00  Broer van ‘ontsnappingskoning’ Sekkaki krijgt werkstraf voor slagen aan vriendinDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Nasr-Eddine Sekkaki (25) uit Mechelen, de jongere broer van ‘ontsnappingskoning’ Ashraf Sekkaki, veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur omdat hij zijn vriendin geslagen had.
29/03 20u00  Luikse agent verdacht van verduisteren 4,7 miljoen euroNa twee jaar onderzoek is een Luikse politieagent, F. A., aangehouden op verdenking van corruptie, witwassen en fiscale fraude. Dat meldt het parket van Luik woensdag, dat zo informatie van La Dernière Heure bevestigt. Zijn naam duikt op bij verschillende criminele activiteiten, maar de politieman is enkel aangehouden in een dossier rond zijn deelname aan rally’s.
29/03 20u00  Graffitispuiter aan kanaalbrug betraptDe politie betrapte woensdag om 8.30 uur een jongeman die graffiti op de brug aan de Kruishoefstraat in Dilsen aan het spuiten was. Het is niet de eerste keer dat de politie hem op zulke feiten betrapt en de graffitispuiter bleek eveneens in het bezit van cannabis. (ppn)
29/03 20u00  Geval van bacteriële meningitis in kinderdagverblijfEen kind dat een gemeentelijk kinderdagverblijf in Doornik bezoekt, is in het ziekenhuis opgenomen voor een bacteriële meningitis. De verantwoordelijken hebben woensdag alle noodzakelijke maatregelen genomen voor het welzijn van de andere kinderen en het personeel.
29/03 20u00  George Michael drie maanden na zijn dood eindelijk begravenDe op Kerstdag overleden Britse popzanger George Michael (Georgios Kyriacos Panayiotou) is woensdag in intieme kring begraven. Dat heeft zijn familie meegedeeld aan de Britse omroep BBC. Zijn begrafenis heeft heel wat voeten in aarde gehad. Pas die weken geleden wist de lijkschouwer de exacte doodsoorzaak te geven: een hart- en leverziekte. Een post-mortemonderzoek had “geen overtuigende” oorzaak vastgesteld.
29/03 20u00  Inbraakpogingen op bedrijventerreinBij de politie kregen ze woensdag ochtend meerdere meldingen binnen van inbraakpogingen bij bedrijven op het industrieterrein bij de Rembert Dodoenstraat in Lommel. Op een plaats geraakten de daders ook binnen, maar het is niet duidelijk of er ook een buit is. De politie onderzoekt de zaak. (ppn)
29/03 20u00  Inbraak bij containerparkBij het containerpark in de Sint-Jakobusstraat in Lummen stelden ze woensdag om 9 uur vast dat onbekenden het terrein hadden betreden. Of ze ook iets konden stelen is nog niet duidelijk. (ppn)
29/03 20u00  Dieven breken flat openInbrekers sloegen woensdag tussen 8.30 en 12.30 uur toe in de Koningsstraat in het centrum van Leopoldsburg. De daders gebruikten de niet-afgesloten gemeenschappelijke deur om het appartementsgebouw te betreden en forceerden vervolgens een slot van een van de flats. De daders doorzochten alles en maakten naast een tiental dvd’s ook een envelop met daarin cash geld buit. (ppn)
29/03 20u00  Werkmateriaal uit busje gestolenOnbekenden pleegden woensdag rond 9 uur een inbraak in een geparkeerde bestelwagen op Inakker in Zolder. Het ging om een busje van een bedrijf en een getuige zag hoe de daders werkmateriaal uit het voertuig haalden en vervolgens op de vlucht sloegen. (ppn)
29/03 20u00  De ochtend op Radio 1 ook op zondag (met speciale uitzending op 2 april)Vanaf zondag 2 april loopt De ochtend op Radio 1 ook op zondag. De uitzending op 2 april wordt meteen een bijzondere editie: op locatie bij de start van de 101ste Ronde van Vlaanderen op het Steenplein in Antwerpen en uitzonderlijk een uurtje langer, van 7 tot 11 uur. De eucharistieviering, traditiegetrouw zondag om 10 uur op Radio 1, zit uitzonderlijk niet op de radio, bevestigt Anne Stroobants, communicatieverantwoordelijke Radio 1.
29/03 20u00  Dieven stelen pomp en natuursteenBewoners van een huis op de Thomas Watsonlaan in Achel stelden dinsdag om 17.40 uur vast dat dieven aan de haal gingen met hun zilverkleurige gietijzeren handpomp die aan de zijkant van de gevel stond en ze ook nog een natuurstenen boord van een meter lang meenamen. (ppn)
29/03 20u00  Inbrekers op de vluchtInbrekers probeerden woensdag om 11.15 uur in een huis op de Arnold van Loonlaan in de wijk Hollands Veld in te breken, maar ze werden daarbij opgeschrikt door de eigenaar. De onbekenden sloegen zonder buit op de vlucht. (ppn)
29/03 20u00  Aanhangwagen vol bouwpuin gestolenDieven stalen een aanhangwagen in de Maastrichterstraat in Mopertingen. Dat gebeurde bij een bouwwerf en de aanhangwagen was volgeladen met bouwpuin. De vaststellingen gebeurden dinsdag om 18.15 uur. (ppn)
29/03 20u00  Robot verbrandt tweets van Donald TrumpEen onbekende tegenstander van Donald Trump heeft een robot ontwikkeld die de tweets van de Amerikaanse president afdrukt en verbrandt.
29/03 20u00  Raam van huis ingegooidBij de politie meldden ze woensdag om 12.30 uur dat onbekenden een raam van hun huis in de Gorenstraat in Paal hadden ingegooid. De woning werd volledig doorzocht, maar het is nog niet duidelijk wat er gestolen is. (ppn)
29/03 20u00  Gitaar gestolenBij de politie werd dinsdag om 19.50 uur gemeld dat onbekenden voorbije weekend tussen 18 en 20 maart een gitaar uit een woning konden stelen. (ppn)
29/03 20u00  Gauwdief steelt handtas van 79-jarige vrouwEen onbekende gauwdief trok dinsdag rond 17.30 uur de handtas van de schouder van een 79-jarige vrouw uit Bilzen. Ze raakte niet gewond. Het feit speelde zich af in de Kattebroekstraat in Bilzen. (ppn)
29/03 20u00  Verhuurders doen de beste zaken in GenkNergens in Vlaanderen is het zo interessant om te verhuren als in Genk. Dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt Wonen. Onder meer de goedkopere aankoopprijs van een woning zorgt daarvoor, meldt TVL.
29/03 19u45  Kind gewond bij botsingEen kind raakte woensdag rond 16.15 uur gewond bij een botsing tussen twee voertuigen op de Grote Baan in Lummen. Bij dat ongeval moest een ziekenwagen ter plaatse komen. Na het verlenen van de eerste zorgen brachten de ambulanciers het slachtoffer over naar het ziekenhuis. (ppn/klu)11 
29/03 19u45  Fietsster gewond na botsing tegen openstaand autoportierEen fietsster (63) uit Maasmechelen raakte dinsdag rond 16.30 uur gewond bij een botsing tegen een openstaand portier van een geparkeerde wagen. Het ongeval gebeurde in de Steenweg in Lanaken en de hulpdiensten brachten de gewonde vrouw met de ambulance over naar het ziekenhuis. (ppn)10 
29/03 19u45  Ongeval aan afritAan afrit 27 van de E314 in Lummen richting Leuven gebeurde woensdag om 7.50 uur een botsing waarbij twee auto’s betrokken waren. Er viel een lichtgewonde, maar een ziekenwagen was niet nodig. (ppn)
29/03 19u45  Probleem met hondenpoepzakjes in Hasselt blijkt gevolg van misverstand tussen stad en leverancierHet probleem van de hondenpoepzakjes in Hasselt is een gevolg van een misverstand tussen de stad en de leverancier. Dat blijkt uit een navraag van TVL.
29/03 19u45  Minister Weyts reageert op “afbraakpolitiek’’ openbaar vervoer in LimburgEen gepikeerde Vlaams minister Weyts zegt dat er van een afbraakpolitiek van het Limburgse openbaar vervoer hoegenaamd geen sprake is.
29/03 19u45  Fietser gewond bij botsingFietser Henri N. (61) uit Hasselt raakte woensdag om 8 uur lichtgewond bij een aanrijding met een lichte vrachtwagen. Het ongeval gebeurde in de Sint-Truidersteenweg in Hasselt. (ppn)
29/03 19u15  Lotto-Soudal mikt op Benoot: "Neen, Roelandts geen bank achteruit geschoven"Het parcours van de Ronde van Vlaanderen werd duchtig verkend woensdag. Greg Van Avermaet ging op stap met onder meer collega-Parelvisser Oliver Naesen, Quick-Step Floors verkende met kopman Tom Boonen en ook Lotto-Soudal trok op pad. 'Met vier renners hebben we nog eens het parcours verkend', aldus Herman Frison. 'In totaal hebben we zo'n 135 kilometer op de teller.' Voor glorie rekent de Belgische ploeg zondag op kopman Tiesj Benoot.
29/03 19u15  Joran Vliegen bereikt kwartfinales dubbelspel in Challenger Saint-BrieucJoran Vliegen heeft zich woensdag samen met de Nederlander David Pel geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel van het Challengertoernooi van het Franse Saint-Brieuc (hard/43.000 euro).
29/03 19u15  KV Mechelen-doelman Moris opnieuw geveld door zware knieblessureNa het uitvallen van aanvoerder Seth De Witte heeft KV Mechelen woensdag opnieuw slecht nieuws gekregen. Doelman Anthony Moris viel afgelopen weekend uit in de interland met Luxemburg tegen Frankrijk en een scan heeft woensdag uitgewezen dat de voorste kruisbanden van de rechterknie gescheurd zijn.
29/03 19u00  Belgische meisjes kloppen Rusland en behouden kans op EK-kwalificatieDe Belgische voetbalmeisjes onder 17 jaar hebben woensdag hun derde en laatste wedstrijd op de eliteronde voor Euro 2017 winnend afgesloten. Ze haalden het in het Franse Martigues dankzij doelpunten van Anaïs Bey Temsamani (11.) en Lisa Petry (75.) met 2-0 van Rusland en eindigden zo als tweede in hun poule. Als ze de beste runner-up van de zes groepen worden, plaatsen ze zich alsnog voor het EK.
29/03 19u00  Erik Lamela ondergaat heupoperatie en mist seizoenseinde bij TottenhamTottenham Hotspur zal dit seizoen geen beroep meer kunnen doen op Erik Lamela. De Londense club deelde woensdag mee dat de Argentijnse flankaanvaller zaterdag geopereerd wordt aan de heup en pas volgend seizoen opnieuw in actie zal komen.
29/03 19u00  Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S8: Meer scherm, minder massaSamsung heeft vandaag de opvolger voor de Samsung Galaxy S7 voorgesteld. Het opvallendste kenmerk aan de S8 is zijn “infinity display, een groter scherm dat doorloopt tot aan de randen van het toestel. Omdat die randen zo dun mogelijk gehouden zijn, is de S8 ondanks een iets groter scherm, toch kleiner dan de iPhone 7 Plus.
29/03 19u00  Turkse verliest gouden plak na “verdachte schommelingen” in bloedpaspoortDe Turkse atlete Gamze Bulut verliest haar gouden medaille van de 1.500 meter op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Dat maakte de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) woensdag bekend. De 23-jarige Bulut liet in haar biologisch paspoort verdachte schommelingen optekenen en wordt voor vier jaar geschorst. De gouden medaille gaat nu naar Maryam Yusuf Jamal, uit Bahrein.
29/03 19u00  Dorian Dessoleil tekent nieuw vijfjarig contract bij CharleroiDorian Dessoleil heeft een nieuw vijfjarig contract bij Charleroi ondertekend. Dat maakten de Carolo’s woensdag bekend op de clubwebsite. De 24-jarige centrale verdediger streek in de zomer van 2015 neer in het Stade du Pays en tekende toen een tweejarige verbintenis.
29/03 19u00  Moslimexecutieve verwerpt akkoord rond onverdoofd slachtenDe Moslimexecutieve, het representatief orgaan van de moslims van België, reageert afwijzend op het politiek akkoord dat onverdoofd slachten vanaf 2019 in Vlaanderen verbiedt. “In 2010 heeft de Raad der Theologen een negatief advies gegeven betreffende de verdoving. Haar positie is niet veranderd”, luidt het in een mededeling. De executieve is wel “bereid alle pistes te onderzoeken die kunnen leiden tot een verbetering van het dierenwelzijn, en die zoveel mogelijk het dierenleed beperken”.
29/03 19u00  Al 50 tips na nieuwe beelden van hoofdverdachte in moord Sofie MuylleIn het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle zijn sinds de uitzending van het opsporingsprogramma ‘Faroek’ op dinsdagavond al ongeveer 50 tips binnengelopen. Dat meldt het parket Brugge. “Het is nu zaak om alle tips naar inhoud in te schatten, maar het parket is alleszins blij met de vele respons”, luidt het.
29/03 18u45  Herman Frison (Lotto-Soudal): “Aan ons om te anticiperen”Lotto-Soudal was in de voorjaarswedstrijden voorlopig niet vaak vooraan te vinden. Echt goede resultaten laten voorlopig ook nog op zich wachten, maar ploegleider Herman Frison kijkt vooruit. “We willen ons zondag tonen in de Ronde.”
29/03 18u30  Uw belastingaangifte telt alweer 75 extra codes en dit betekent dat voor uUw belastingbrief wordt alweer een beetje ‘dikker’. Dit jaar komen er alweer 75 extra codes bij. Zo telt de aangifte straks in totaal 885 codes. Vooral met de woonlening moet u goed uit uw doppen kijken.20 
29/03 18u30  Bpost mag prijzen postzegels niet optrekkenRegulator BIPT heeft de prijsverhoging die postbedrijf bpost dit jaar wilde invoeren voor de producten voor particulieren en kleine professionelen geweigerd. Dat meldt het BIPT woensdagavond, na beurs.
29/03 18u30  Man die combi ramde in Meulenberg moet even wachten op zijn strafDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag nog geen eindvonnis uitgesproken in het proces van een 37-jarige man uit Houthalen-Helchteren, die op 13 november 2015 een politiecombi ramde in de Houthalense wijk Meulenberg. De man riskeert 18 maanden cel.
29/03 18u30  Gezocht: Limburgers in VigoKRC Genk trekt op 13 april naar het Spaanse Vigo. Blauw-wit gaat er in de heenronde van de kwartfinales van de Europa League op zoek naar een goede uitgangspositie voor de terugmatch, die een week later op het programma staat in Genk.
29/03 18u30  Frison: “het is aan ons om te anticiperen”Lotto-Soudal was in de voorjaarswedstrijden voorlopig niet vaak vooraan te vinden. Echt goede resultaten laten voorlopig ook nog op zich wachten, maar ploegleider Herman Frison kijkt vooruit. “We willen ons zondag tonen in de Ronde.”
29/03 18u15  Evi Van Acker behoudt 5e plaats in Spanje ondanks twee gele vlaggenEvi Van Acker heeft woensdag na de twee regatta’s op de derde dag van de Trofeo Princesa Sofia in het Spaanse Palma de Mallorca haar vijfde plaats in de Laser Radial-klasse behouden.
29/03 18u00  VIDEO. Kevin De Bruyne maakt indruk met trap door basketringKevin De Bruyne heeft een uitzonderlijke traptechniek. Zoveel is wel zeker nadat de Rode Duivel bij opnames voor een gesprek met DUSE Magazine, dat ook dieper inging op zijn interesse voor basket, de bal zomaar door de ring van een basketveldje trapte. Tot euforie van de mensen van DUSE.17 
29/03 18u00  Blues Peer voegt twee toppers toe aan afficheJools Holland en The Magpie Salute vervoegen ZZ TOP op de affiche van Blues Peer. Dat maakte het festival woensdag bekend. In de komende weken worden nog meer bands aangekondigd.12 
29/03 18u00  Femma Stal maakt heerlijke pizzaFemma Stal heeft een workshop 'pizza deluxe' georganiseerd. Onder leiding van John Seuren leerden de dames heerlijke pizza's maken: met vlees, vis, veggie en zoet.11 
29/03 17u45  Duitsland zonder Benedikt Höwedes in Rusland voor Confederations CupBondscoach Joachim Löw van wereldkampioen Duitsland zal het komende zomer zonder Benedikt Höwedes moeten doen op de Confederations Cup in Rusland. De 29-jarige aanvoerder van Schalke 04 laat zich na het seizoen opereren aan de lies en mist daardoor het toernooi dat van 17 juni tot en met 2 juli zal plaatsvinden.
29/03 17u45  50 nieuwe tips binnengelopen na reportage over moord Sofie (27)In de zaak van de moord op Sofie Muylle (27) zijn sinds de uitzending van het VTM-opsporingsprogramma Faroek al ongeveer 50 tips binnengelopen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Het onderzoek spitst zich vooral toe op een man met een blauwe jas die urenlang op de plaats van de feiten rondhing.10 
29/03 17u30  Studente (23) zonder papieren krijgt dreigberichten na openhartige FacebookpostDe Argentijnse Belén Sisa (23) studeert aan de Arizona State University en woont al sinds haar zesde in de Verenigde Staten. Na een openhartige Facebookpost krijgt ze het plots erg zwaar te verduren op sociale media. “Het is echt scary. Verschillende mensen laten me zonder schaamte weten dat ze me hebben aangegeven.”10 
29/03 17u30  VIDEO. Golfer is leguaan te snel afOp een golfbaan in Los Angeles neemt een golfer even een korte pauze om een leguaan te vangen. Aanvankelijk lijkt de hagedis te ontkomen maar de razendsnelle man neemt een sprong en weet het dier toch nog te verschalken.
29/03 17u30  Van vlinders tot kleine bloemetjes: honderd jaar tattoo trendsTatoeages en trends gaan hand in hand: honderd jaar geleden kozen de native Americans al om kleurrijke tekeningen te laten vereeuwigen op hun bovenlichaam. In de jaren dertig waren getatoeëerde wenkbrauwen het van het, maar in de decennia die volgden waren onzichtbare en heel vrouwelijke exemplaren in pin-up stijl meer gegeerd. En wie herinnert zich de typische tattoos uit de nineties op de onderrug nog? Vandaag is piepklein inktwerk, al dan niet op de binnenkant van de lip, weer hip. Een filmpje van modeblad Allure geeft een overzicht van alle trends die de voorbije eeuw de revue passeerden.
29/03 17u00  Bestuurster probeert agenten aan te rijden aan CapitoolEen bestuurster heeft dichtbij het Amerikaanse Capitool, in Washington DC, enkele agenten proberen omver te rijden. Dat meldt nieuwszender CNN.
29/03 17u00  Politie pakt Rus op die Belgische vlag stalBelgische en Russische fans verbroederden de afgelopen dagen in Sochi. De sfeer was vriendschappelijk, maar tijdens de wedstrijd waren er wel twee incidenten met Russische fans. Eerst werd een Russische supporter betrapt die een Belgische vlag had losgesneden van de tribune en in zijn rugzak had gestopt. De politie arresteerde de dief.
29/03 17u00  Romagezin heeft gekraakt herenhuis in Gent verlatenDe krakers van het huis in de Gentse Holstraat, die van de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Gent het pand moesten verlaten, hebben dat woensdag vrijwillig gedaan. Dat heeft de Gentse lokale politie vastgesteld, zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez. De gerechtsdeurwaarder, het uitzettingsteam van de lokale politie en afvalintercommunale Ivago gingen normaal donderdagmorgen het bevel tot ontruiming uitvoeren. De politie zal vandaag nog de woning binnengaan samen de zoon van de eigenaars, die in het buitenland verblijven.10 
29/03 17u00  Papegaai zonder pootjes zoekt nieuw baasjeVorige week werd in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder een papegaai zonder pootjes binnengebracht. Hoe het diertje de verwondingen opliep, is niet duidelijk. “Dat kan zijn door bevriezing, of doordat ze zijn afgepitst”, klinkt het.10 
29/03 16u45  Man die over Meir scheurde, gaat in beroep tegen aanhoudingDe man die donderdag aan hoge snelheid over de Antwerpse Meir reed, gaat in beroep tegen de bevestiging van zijn aanhouding. De aanhouding van Mohamed R. (39) was dinsdag nog bevestigd. De Franse Tunesiër werd donderdag opgepakt, nadat hij aan hoge snelheid over de Antwerpse Meir had gereden en daarbij voetgangers in gevaar had gebracht.
29/03 16u45  Dit is volgens Vogue het hipste merk in BelgiëModeblad Vogue is vol lof over het Belgische label Léo van de 30-jarige Leonneke Derksen, doe stage liep bij onder meer Carven en Balenciaga. De ontwerpster komt uit Nederland, studeerde in 2011 af aan de Antwerpse modeacademie en al jaar creaties worden in ons land vervaardigd.
29/03 16u45  H.Essers en Haven Genk nv vestigen zich op voormalige Ford-vestigingLogistiek bedrijf H.Essers en Haven Genk nv nemen hun intrek in de voormalige Ford-vestiging aan het Albertkanaal in Genk. De Vlaamse Waterweg nv koos deze bedrijven uit vier kandidaten. Samen willen Essers en Haven Genk ruim 130.000 containers extra per jaar via de waterweg vervoeren. Dat meldt De Vlaamse Waterweg in een persbericht.
29/03 16u30  Gilbert slaat zijn slag in de Moeren en diept voorsprong uit, Kristoff wint tweede etappeOok in de tweede etappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde speelde Philippe Gilbert een hoofdrol. De Belgisch kampioen en leider in deze Driedaagse liet zich niet verrassen toen er waaiers getrokken werden in de Moeren en sloeg zo Luke Durbridge helemaal uit de strijd om de eindzege. Alexander Kristoff sprintte naar de zege in Koksijde.10 
29/03 16u00  Kenny Belaey leeft zich uit met trailbike in UCI-hoofdkwartierOnze landgenoot Kenny Belaey was onlangs te gast in het hoofdkwartier van de Internationale Wielerunie (UCI) in Aigle, Zwitserland. En natuurlijk mocht de trailbike dan niet ontbreken: de viervoudig wereldkampioen trailbiken nam een fiets mee naar binnen, waar hij onder andere in de kantoren en op de indoorpiste een paar fraaie stunts uithaalde. Ook UCI-voorzitter Brian Cookson werd verrast door een bezoekje van Belaey en zijn fiets.
29/03 16u00  Marc Grosjean blijft langer coach van UnionUnion Saint-Gilloise heeft het contract van zijn trainer Marc Grosjean met twee jaar verlengd, plus een extra jaar in optie. Dat maakte de club woensdag bekend.
29/03 16u00  Loena Hendrickx mag met persoonlijk record naar vrije kür op WKOp het WK kunstschaatsen in het Finse Helsinki staat Loena Hendrickx na de korte kür van woensdag op plaats zeventien. Ze kreeg voor haar oefening in de Hartwall Arena 57,54 punten. Dat is een verbetering van haar persoonlijk record (55,41 ptn), dat ze eind januari lukte op het op EK in het Tsjechische Ostra.
29/03 15u45  Achillespees houdt Jens Keukeleire aan de kantGeen Jens Keukeleire (Orica-Scott) meer aan de start van de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde, woensdag in Zottegem. De nummer twee van Gent-Wevelgem sukkelt met de achillespees.
29/03 15u45  Transgender man deelt opvallende voor- en na-foto’sDe Amerikaanse muzikant Jaimie Wilson werd twintig jaar geleden geboren als een vrouw. Gedurende achttien haar verplichtte hij zichzelf om als een meisje door het leven te gaan, maar diep vanbinnen wilde hij een man zijn. Vandaag heeft hij zijn grootste droom verwezenlijkt een deelt hij een krachtige boodschap voor transgenders bij een voor- en na-foto op Instagram.13 
29/03 15u30  VIDEO. ‘303030’ voorgesteld in GenkWoensdagnamiddag is de derde editie van 303030 voorgesteld. 303030 staat voor dertig concerten in evenveel huiskamers op 30 april.
29/03 15u15  Lionel Cox is nieuwe voorzitter van Belgische SchietfederatieLionel Cox (35) mag zich de nieuwe voorzitter van de Royal Belgian Shooting Federation noemen. Hij werd dinsdag verkozen tijdens een algemene vergadering.
29/03 15u15  “Achterlijke asocialen” trappen agent in gezichtEen 52-jarige vader en zijn zoon van 23 uit Hechtel-Eksel hebben zich woensdag in Hasselt moeten verantwoorden voor een zwaar geval van agressie tegenover agenten. Op 9 oktober 2016 ziet een politiepatrouille het duo in hun Opel Corsa met defecte remlichten, foutieve nummerplaat en kapot achterlicht zwalpen over de weg.14 
29/03 15u15  VIDEO. Lange tijd 'onvergunde' achtbaan toch ingereden in PlopsalandIn Plopsaland De Panne is het nieuwe Heidiland officieel voorgesteld. Nochtans hing de uitbreiding van de nieuwe themazone lange tijd aan een zijden draad door vergunningsproblemen. Maar nu die achter de rug zijn, kon ook de nieuwe achtbaan Heidi The Ride ingereden worden.
29/03 15u15  Winkels in centrum van Amsterdam voortaan 24 op 24 uur open?De winkels in de belangrijkste Amsterdamse winkelstraten krijgen vanaf 1 juli de toestemming om de klok rond open te zijn. Het gaat om een proefproject dat twee jaar zal lopen. Goed nieuws voor wie een shoppingtripje naar de Nederlandse hoofdstad plant dus.
29/03 15u00  Winkels in centrum van Amsterdam voortaan 24 op 24 uur openDe winkels in de belangrijkste Amsterdamse winkelstraten krijgen vanaf 1 juli de toestemming om de klok rond open te zijn. Het gaat om een proefproject dat twee jaar zal lopen. Goed nieuws voor wie een shoppingtripje naar de Nederlandse hoofdstad plant dus.
29/03 14u45  België verslaat Nederland op EK rugby U20De jonge Zwarte Duivels (onder 20 jaar) hebben woensdag op het Rugby Europe Championship in Boekarest na penalty’s (5-4, 30-30 na reguliere tijd) gewonnen van Nederland.
29/03 14u45  Gecrashte Porschebestuurder verzint diefstalDe Hasseltse strafrechter heeft woensdag een 45-jarige Porschebestuurder bij verstek 10 maanden cel opgelegd nadat hij een valse verklaring tegenover de politie afgelegd had. Op 29 oktober 2013 stapte hij naar de politie in Houthalen-Helchteren met het verhaal dat zijn Porsche Boxter verdwenen was toen hij terug thuis kwam.
29/03 14u45  Celstraf voor Lommelaar die relatiebreuk niet kan verkroppenEen 38-jarige Lommelaar heeft woensdag van de Hasseltse strafrechter 10 maanden cel waarvan de helft met uitstel gekregen voor een knokpartij met zijn ex-vrouw. De man kon de relatiebreuk na elf jaar huwelijk maar moeilijk verkroppen.
29/03 14u45  Ongeval met vrachtwagens zorgt voor file op E314 in GenkTer hoogte van Genk-centrum zijn op de E314 twee vrachtwagens betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Dat gebeurde aan het begin van de werken. Vanaf Houthalen staat er een enorme file richting Nederland. De rechterrijstrook is versperd.
29/03 14u45  Nieuw seizoen van ‘Callboys’ komt eraanEr gonsden al eerder geruchten, maar nu is het officieel: er komt een nieuw seizoen van ‘Callboys’. Na positieve geluiden vanuit regisseur Jan Eelen, bevestigt nu ook Telenet de komst van de nieuwe afleveringen.
29/03 14u30  Organisator Ronde van Frankrijk houdt criterium in ChinaIn ons land en het buitenland worden elk jaar al tientallen criteriums gereden meteen na de Ronde van Frankrijk, maar dit jaar komt daar een criterium op een bijzondere locatie bij. ASO, organisator van de Tour, zal dit najaar voor het eerst een natourcriterium houden in China.
29/03 14u15  Barcelona moet Arda Turan drie weken missenFC Barcelona zal het in zijn volgende wedstrijden zonder Arda Turan moeten stellen. De Turkse middenvelder heeft een blessure aan de rechterlies en staat drie weken aan de kant, zo meldt Barça woensdag.
29/03 14u15  RENOVAT foto vzw huldigt laureaten 2016Tijdens de jaarlijkse feestvergadering huldigde RENOVAT foto vzw traditioneel de laureaten van de club-jaarwedstrijden. Dit voor de disciplines foto en geprojecteerd beeld over het jaar 2016.
29/03 14u15  Intriges bij Madam P: Charlotte heeft een lief en het is familie van LaureCharlotte De Winter, een van de zaakvoersters van Madam P in het VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant, begon als vrijgezel aan het culinaire tv-avontuur. Maar intussen heeft de 21-jarige Oost Vlaamse een vriend. De gelukkige is de neef van haar goede vriendin en collega Laure De Clercq . Dat schrijft Tv Familie.
29/03 14u00  An-Sophie Mestach vervoegt Zanevska in kwartfinalesNa Maryna Zanevska (WTA 116) heeft ook An-Sophie Mestach (WTA 236) zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi in het Franse Croissy-Beaubourg (hard/60.000 dollar).
29/03 14u00  Adviesraden Leopoldsburg zetten vrijetijdspas op het voorplanOnlangs heeft de cultuurraad van Leopoldsburg een nieuw subsidiereglement ingevoerd voor de socio-culturele verenigingen. Daarin werd opgenomen dat alle verenigingen de vrijetijdspas moeten aanvaarden voor hun activiteiten om in aanmerking te komen voor subsidies. Ook de sportraad en de jeugdraad houden al rekening met de vrijetijdspas bij het verdelen van de subsidies. Op die manier willen de adviesraden het gebruik van deze pas bij alle verenigingen promoten. Hiermee kunnen kinderen, jongeren en volwassenen aan de helft van de prijs aan heel wat activiteiten in Leopoldsburg deelnemen en is bestemd voor mensen die het financieel of door hun situatie moeilijk hebben om aan vrijetijdsactiviteiten deel te nemen. Aanvragen gebeurt via het Sociaal Huis. De korting wordt bijgepast door het OCMW, zodat het aanvaarden van de pas voor de verenigingen geen verschil maakt.
29/03 14u00  Drie jaar cel voor gerepatrieerde Afghaan na verkrachtingspogingEen 25-jarige Afghaan heeft woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank drie jaar cel gekregen voor een verkrachtingspoging op 26 augustus vorig jaar in Hechtel-Eksel. De man haalde zijn charmes boven toen hij een jonge vrouw na een fuif mee vergezelde naar haar wagen.
29/03 14u00  Uitbater Beringse nachtwinkel gaat confrontatie aan met inbrekersOp de Koolmijnlaan in Beringen heeft de uitbater van een nachtwinkel 2 dieven op heterdaad betrapt. Hij en zijn broer gingen achter de daders aan. Een deel van de buit konden ze recupereren. Het kwam tot een schermutseling, waarbij een van de daders een spray in het gezicht van de broer spoot. De diefstal is vastgelegd op camerabeelden.
29/03 14u00  Brexit-procedure is in gang gezetDe Britse premier Theresa May heeft Europa formeel op de hoogte gesteld dat de Britten uit de EU stappen, de zogeheten ‘Brexit’. Ambassadeur Tim Barrow heeft in Brussel een brief met de officiële mededeling overhandigd aan de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk.
29/03 13u45  Sint-Truiden kampt met een groeiend drugsprobleemIn de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken is het aantal drugsfeiten vorig jaar met bijna 20 procent toegenomen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de zone. Dankzij een strengere aanpak heeft de politie meer drugsrunners kunnen klissen, maar zolang er geen extra hulp komt van de Nederlandse politie, wordt het probleem alleen maar groter.
29/03 13u45  Maryna Zanevska zit bij laatste acht in Croissy-BeaubourgMaryna Zanevska (WTA 116) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi in het Franse Croissy-Beaubourg (hard/60.000 dollar).
29/03 13u45  Kris Jenner dumpt haar jongere vriendKris Jenner zou volgens RadarOnline een einde gemaakt hebben aan haar relatie met haar 25 jaar jongere vriend Corey Gamble. Ze waren ongeveer twee jaar een stelletje, maar Jenner zou de relatie beëindigd hebben om zich meer op haar tv-carrière en familie te focussen.
29/03 13u30  Genk on Stage maakt meer namen bekendMarky Ramone’s Blitzkrieg, Gogol Bordello en Het Zesde Metaal zijn enkele nieuwe namen op de affiche van Genk on Stage.13 
29/03 13u15  Forum der Joodse Organisaties: “Gaan akkoord rond onverdoofd slachten goed bestuderen”“We hebben kennis genomen van het rapport van bemiddelaar Vanthemsche. We gaan dat nu goed bestuderen”, zegt Pinkas Kornfeld, ondervoorzitter van het Forum der Joodse Organisaties in een eerste reactie op het akkoord rond het onverdoofd slachten. Kornfeld bevestigt wel dat het bedwelmd slachten van dieren onverenigbaar is met de joodse rituele slacht. “Maar we moeten eerst het rapport goed lezen”, zegt hij aan Belga.15 
29/03 13u00  Genk en Houthalen-Helchteren gaan intenser samenwerkenEen fusie zal het niet worden maar een intergemeentelijke samenwerking tussen Genk en Houthalen-Helchteren is opgestart. Een en ander gaven de burgemeesters Wim Dries en Alain Yzermans te kennen pal op de grens tussen beide gemeenten.
29/03 13u00  BuSO Ter Engelen organiseert Week van de mobiliteitVan woensdag 15 maart t.e.m. 22 maart organiseerde BuSO Ter Engelen haar eigen week van de mobiliteit. Het centrale thema is 'Hoe dien ik mij te gedragen op de bus'.
29/03 12u45  Wedstrijdjury geeft rist renners boete na openingsritDe wedstrijdcommissarissen aan de slag tijdens de Driedaagse De Panne-Koksijde hebben na de openingsetappe van dinsdag een pak renners een geldboete opgelegd van 200 Zwitserse frank (187 euro). In eerste instantie werden vijftien renners beboet voor hun gedrag aan kilometer 167, ter hoogte van Schorisse. Maar de wedstrijdcommissarissen namen ook de beslissing veertien renners een geldboete te geven voor hun risicovol rijgedrag aan kilometer 189 tijdens de passage in Geraardsbergen.14 
29/03 12u45  Criminelen wilden lichaam van Enzo Ferrari stelenItaliaanse criminelen hadden een plan opgevat om het lichaam van Enzo Ferrari te stelen en er losgeld voor te vragen. De stichter van het F1-team en sportmerk stierf in 1988 op 90-jarige leeftijd en ligt begraven op het kerkhof San Cataldo in Modena. De bende wilde zijn kist opgraven en ze overbrengen naar een schuildoord in de Apenijnen. De bedoeling was er losgeld voor te vragen aan de familie of het merk Ferrari. Ze hadden het graf al verkend en hielden twee auto’s en een bestelwagen klaar.11 
29/03 12u45  Facebook spiekt bij concurrent en introduceert StoriesFacebookgebruikers zullen het al gemerkt hebben: er is een nieuwe functie toegevoegd die wel heel erg lijkt op die van concurrent Snapchat. Ook via Facebook kan je nu een zogenaamde Story maken die na 24 uur verdwijnt.11 
29/03 12u30  Honderden gezinnen tijdlang zonder stroom in WellenIn Wellen zaten heel wat gezinnen woensdagochtend zonder elektriciteit. “Er viel een middenspanningslijn van 10.000 volt uit. Daardoor moest het net worden herschakeld en dat vergt wat tijd”, zegt Bjorn Verdoodt, woordvoerder van Infrax.10 
29/03 12u30  Grote paniek: dit krijg je als een beauty tutorial niet loopt zoals gehooptDe beautyvideo’s op YouTube zijn haast niet te tellen en hoewel het bij veel jongen en meisjes allemaal feilloos verloopt, gaan sommige vloggers compleet de mist in. Van een vermiste wenkbrauw, uitgetrokken haar en een enorme vlek make-up: modeblad bundelde alle blunders in een Facebookfilmpje dat in een week al bijna tachtig miljoen keer is bekeken. De beautybloggers kunnen er, in tegenstelling tot de kijkers, niet op lachen. Op hun gezichten is vooral één emotie af te lezen: pure paniek.14 
29/03 12u30  SBS1&2 zijn in de ban van het boekDit jaar voor SBS 1&2 Dilsen geen jeugdboekenweek maar… een jeugdboekenmaand met als thema ‘Je bent wie je bent’.11 
29/03 12u15  Radio Gaga te gast in Genkse ZOLIn de centrale hal van campus Sint Jan van het Ziekenhuis Oost Limburg is woensdag de hele dag Radio Gaga te gast.14 
29/03 12u15  Alonso ondanks 'trage' McLaren: "Ik heb nog nooit zo goed gereden als nu"Fernando Alonso, de teamgenoot van Stoffel Vandoorne, moest dan wel opgeven tijdens de GP van Australië, de Spanjaard is van mening dat hij nog nooit zo goed als nu heeft gereden.11 
29/03 12u15  Ook Anthony Kumpen reageert op ‘die kus met Tanja Dexters’Die veelbesproken kus tussen Tanja Dexters en Anthony Kumpen, man van Griet Van Hees, is er nooit geweest. Dat zei de voormalige Miss België eerder deze week en nu doet de racepiloot hetzelfde in Tv Familie.14 
29/03 12u00  Zo tevreden zijn reizigers over De LijnZeven op de tien reizigers zijn tevreden over De Lijn. Ze zijn het meest te spreken over de trajecten en de chauffeurs, terwijl stiptheid een aandachtspunt is. Dat blijkt uit een online-enquête van studiebureau GfK Belgium over heel 2016 bij bijna 4.600 gebruikers van de vervoersmaatschappij.
29/03 12u00  Cofidis legt sprintbom Bouhanni vast tot eind 2019Nacer Bouhanni heeft zijn contract bij wielerploeg Cofidis met twee jaar verlengd. De Franse spurter ligt daardoor vast tot eind 2019, zo maakte het team woensdag bekend.
29/03 12u00  KV Mechelen zal pas volgend seizoen weer op kapitein Seth De Witte kunnen rekenenKV Mechelen kan tijdens Play-off 2 en bijgevolg voor de rest van het seizoen geen beroep meer doen op kapitein Seth De Witte. Hij wordt geopereerd aan de adductoren en zal 3 tot 4 maanden out zijn. “De start van play-off 2 leek voor de speler en club een goed moment. We hopen hem voor de start van volgend seizoen weer fit te krijgen”, aldus KV Mechelen.
29/03 12u00  Slachtoffer van explosie Sint-Agatha-Berchem is overledenDe man die zaterdagochtend zwaargewond was geraakt bij de explosie in Sint-Agatha-Berchem, is dinsdag aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het Brusselse parket. De 76-jarige J.V. was één van de bewoners van het gebouw, waar hij een flat huurde.
29/03 12u00  Modellen doen boekje open over erbarmelijke werkomstandighedenDe website Models.com wou eens uit de mond van de modellen zelf horen hoe het er in de industrie aan toegaat en stelde hen daarom één simpele vraag: Hoe wil jij, als model, behandeld worden? Enkele van de antwoorden waren ontluisterd en leggen de schaduwzijde van de mode-industrie bloot.10 
29/03 12u00  Amerika schroeft internetprivacy terugAmerikaanse internetproviders zullen dan toch niet de toestemming van de gebruikers moeten vragen om de persoonlijke data van hun klanten te delen met bedrijven of andere instanties. Dat heeft het Huis van Afgevaardigden dinsdag goedgekeurd. Met die beslissing wordt een wet uit het Obama-tijdperk, die op het einde van dit jaar in werking zou treden, teruggedraaid.
29/03 11u45  Limburg opnieuw opgeschrikt door luide knalOmstreeks 10u30 deed een luide knal grote delen van onze provincie daveren. Dit was maandag ook al het geval en ook vandaag was de knal afkomstig van het afvalverwerkingsbedrijf Stelimet in Genk. Tijdens het fijnmalen van een nog gevulde gastank zou er een ontploffing hebben plaatsgevonden.
29/03 11u45  “Ken en Lize uit ‘Temptation Island’ wonen al samen”De dreamdate en het allerlaatste kampvuur van ‘Temptation Island’ moeten nog uitgezonden worden, maar de toekomst van twee koppels lijkt nu al duidelijk. Lize ruilt Jefferson, de man met wie ze naar Thailand ging, in voor Ken en de twee tortelduifjes zouden al samenwonen. Niels en Rosanna zijn nog samen. Dat schrijft Tv Familie.
29/03 11u30  Daarom wil Marijn Devalck (66) niet mee naar Zuid-Afrika voor de ‘FC De Kampioenen’-filmDe nieuwe film van ‘FC De Kampioenen’ is in volle voorbereiding en zal zich afspelen in Zuid-Afrika. Toch was de kans lange tijd groot dat we Marijn Devalck helemaal niet in Zuid-Afrikaans landschap te zien zouden krijgen. Hij heeft de VRT immers expliciet gevraagd om thuis te mogen blijven.15 
29/03 11u30  Barcelona moeit zich met interlandschorsing Messi: “Oneerlijk en totaal buiten proportie”FC Barcelona vindt de vier wedstrijden schorsing die Lionel Messi kreeg opgelegd wegens zijn scheldpartij in de partij tegen Chili “oneerlijk en totaal buiten proportie”. Op de clubwebsite neemt Barça het woensdag op voor zijn Argentijnse sterspeler.
29/03 11u30  Hertog Jan stijgt in lijst van beste restaurants ter wereld, The Jane zaktHertog Jan, het restaurant van chef Gert De Mangeleer, staat op plaats 61 in de lijst met beste restaurants ter wereld. Vorig jaar moest het nog genoegen nemen met plek 73. The Jane van Sergio Herman zakt dan weer twintig plaatsen.
29/03 11u15  Stagiair justitiepaleis kopieert informatie uit drugsonderzoekHet Antwerpse gerecht zit met de handen in het haar. Een tiener uit Borgerhout is betrapt op het kopiëren van zeer gevoelige documenten uit een lopend gerechtelijk drugsdossier. De verdachte liep stage bij de administratie van de Antwerpse onderzoeksrechters.
29/03 11u15  Avila pakt tweede ritzege in Ronde van Taiwan, Kevin De Jonghe toont zichDe Colombiaan Edwin Avila (Team Illuminate) heeft woensdag de vierde etappe in de wielerronde van Taiwan (2.1) gewonnen. Het was zijn tweede succes nadat hij ook al de openingsrit op zijn naam schreef.
29/03 11u15  Zwarte maand voor mobiliteit in LimburgDe afgelopen maand was een rampmaand voor de mobiliteit in onze provincie. Het waren allemaal losstaande berichten, maar Voka – Kamer van Koophandel bundelde ze, en legde ze langs de laatste studie van het Vlaams Verkeerscentrum ‘Verkeersindicatoren – Snelwegen Vlaanderen – 2016’ . Daarbij kwamen we tot een ontluisterende conclusie. Zowel op het vlak van openbaar vervoer (bus, tram en trein), als snel- en gewestwegen kreeg onze provincie de afgelopen maand veel slecht nieuws te verduren.
29/03 11u15  Zo vind je de perfecte broek voor jouw figuurVan een te strakke jeans tot een broek die je altijd afzakt: met deze tips op maat van jouw figuur behoren ze tot de verleden tijd.12 
29/03 11u15  VIDEO. Willy Sommers en Lindsay delen geheimWilly Sommers en Lindsay lopen elkaar de afgelopen twee weken meer dan gewoonlijk tegen het lijf. Beiden staan ze namelijk op het Schlagerfestival, al hebben ze elk een bijzonder ritueel om zich op zo’n groots optreden voor te bereiden.12 
29/03 11u00  Bernard Hinault is opgenomen in Giro d’Italia Hall of FameDe voormalige Franse toprenner Bernard Hinault mag zich voortaan lid noemen van de Giro d’Italia Hall of Fame. Hij krijgt er een plaats naast andere legendes als Eddy Merckx, Felice Gimondi, Stephen Roche en Francesco Moser.
29/03 11u00  Toshiba vraagt bankroet aan voor nucleaire takDe Amerikaanse nucleaire divisie van Toshiba, Westinghouse, heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in New York. Het noodlijdende Japanse technologieconcern maakte vorige maand al bekend omgerekend miljarden euro’s af te schrijven op de tak.
29/03 11u00  Wie geeft toe aan de temptation voor het allerlaatste kampvuur?Het tweede seizoen van ‘Temptation Island’ zit er bijna op, maar de koppels hebben nog het hoogtepunt van hun verblijf tegoed: ze mogen op dreamdate met een verleider naar keuze. En voor sommigen gaat het er stomend aan toe. Kan Pommeline haar emoties de baas, lukt het Alex om vieze dingen te doen met Niels zijn meisje en loopt die laatste in de val van de weinig subtiele Parastoo?
29/03 11u00  Greg Van Avermaet: “Ik ga agressief koersen in de Ronde. Ik voel dat het mijn beurt is”Greg Van Avermaet is na zijn indrukwekkende zeges in Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem de topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen. Alleen wereldkampioen Peter Sagan lijkt, althans op papier, even sterk als de Waaslander. Van Avermaet kijkt dan ook erg uit naar zondag, wanneer de 101e editie van Vlaanderens Mooiste op het programma staat.
29/03 11u00  Antwerpse Zoo verwelkomt opnieuw vlindersIn de Antwerpse Zoo fladderen er weer honderden exotische vlinders rond in de historische wintertuin, in 1987 ontworpen door Emile Thielens. Elke week komen zo’n vierhonderd vlinderpoppen uit Costa Rica aan in het dierenpark. Ze worden in vlinderkasten gehangen en na een kleine week komen kleurrijke vlinders tevoorschijn. Dat proces hebben medewerkers vastgelegd op de gevoelige plaat. Tip voor de bezoekers: alle dieren zijn het actiefst bij zonnig weer.
29/03 11u00  Socialistische ex-premier Valls stemt voor onafhankelijke kandidaat MacronDe socialistische ex-premier van Frankrijk Manuel Valls zal de onafhankelijke kandidaat Emmanuel Macron steunen in de race naar het Elysée, en niet de kandidaat van zijn eigen partij, Benoît Hamon. Dat heeft Valls woensdagochtend verklaard tijdens een interview met de Franse nieuwszender BFM TV.
29/03 10u45  Motorrijder (36) sterft na klap tegen autoEen 36-jarige man uit Terhagen is woensdagochtend om het leven gekomen in de Bussestraat in Rumst. Ter hoogte van de oprit naar Antwerpen kwam de motorrijder in botsing met een auto. Het slachtoffer was wellicht op slag dood.12 
29/03 10u30  Minister Weyts wil volledige doorlichting van alle slachthuizenVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vraagt een volledige doorlichting van alle slachthuizen in Vlaanderen door een onafhankelijke instantie.
29/03 10u30  Brazilië is dankzij knappe goals eerste land dat zich kan kwalificeren voor WK 2018Brazilië is als eerste land (naast organisator Rusland) zeker van een plaats op het WK voetbal van volgend jaar. De Seleçao won op speeldag 14 in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone met 3-0 van Paraguay en kan niet meer uit de top vier vallen.
29/03 10u00  Zeldzame tijgers gevonden in ThailandIn een Thais nationaal park is een nieuwe populatie van Indo-Chinese tijgers gevonden. Dat is goed nieuws, want de tijgersoort is bijna uitgestorven.11 
29/03 10u00  140 passagiers kunnen gered worden uit brandend vliegtuigEen vliegtuig met 140 passagiers aan boord heeft kort na landing in de Peruviaanse stad Jauja vuur gevat. Het toestel is volledig uitgebrand, maar alle passagiers konden wel op tijd worden gered. Sommige passagiers hebben wel lichte verwondingen.10 
29/03 10u00  Expertisedag in Tongers Gallo-Romeins MuseumOp zondag 2 april organiseert het Gallo-Romeins Museum een expertisedag. Op die dag kan je van 10u30 tot 17u00 door experts gratis je antiquiteiten laten identificeren en schatten.
29/03 10u00  Wozniacki vervoegt Pliskova in halve finales in MiamiCaroline Wozniacki (WTA 14) zit bij de laatste vier op het Miami Open (7.669.423 dollar). De Deense klopte dinsdagavond (lokale tijd) in haar kwartfinale op het hardcourt in Florida de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 36) met 6-4 en 6-3.
29/03 10u00  "Anorexia in Hollywood wordt steeds groter probleem"Emma Thompson heeft in een televisietalkshow naar aanleiding van haar laatste rol in 'Beauty and the Beast' aangegeven dat Hollywood een groot probleem met anorexia heeft. De Britse actrice zou zelfs eens bijna van een filmset weggelopen zijn nadat een tegenspeelster werd aangemaand gewicht te verliezen.
29/03 10u00  Grootoudersfeest in De Springplank EverselGrootouders wandelen samen met kleuters in Eversel.
29/03 09u45  Wawrinka moet verjaardag in mineur vieren na vervroegde uitschakeling in MiamiStan Wawrinka (ATP 3) is dinsdag uitgeschakeld in de vierde ronde (achtste finales) van het Masters 1.000 toernooi in Miami (6.993.450 dollar). Het eerste reekshoofd ging met 4-6, 6-2 en 6-1 onderuit tegen de Duitse tiener Alexander Zverev (ATP 20).
29/03 09u45  NBA. Curry leidt Golden State in Houston voorbij ‘The Beard’ naar 60ste seizoenszegeGolden State heeft dinsdagavond op bezoek bij de Houston Rockets zijn 60e overwinning in dit NBA-seizoen geboekt. De Warriors zegevierden in Texas met 106-113.
29/03 09u45  Kermts gezin gebruikt al jaar een thuisbatterij: “Ons huis draait al weken op eigen kracht”Voor het eerst is in detail berekend welk effect een thuisbatterij heeft op het verbruik van een Belg. Energiebedrijf Eneco kreeg toegang tot de gedetailleerde gebruiksgegevens van een Limburgs gezin met een Tesla thuisbatterij, exact één jaar na de lancering van het toestel in België. Het gezin kon, in de periode van september tot maart, meer dan dubbel zo veel van de zelf opgewekte energie zelf gebruiken en ontlastte het elektriciteitsnet voor 58 procent.15 
29/03 09u45  Leerlingen Lucerna gaan naar theaterAansluitend bij de lessen Nederlands trokken de leerlingen van de derde graad aan het Lucernacollege met Mevrouw Delorge en Meneer Boonen naar de toneelzaal van C-Mine in Genk. Ze zagen er de solovoorstelling 'De Tatiana Aarons Experience' van Tom Struyf, gebaseerd op waargebeurde feiten.
29/03 09u30  Vrachtwagen met grote hoeveelheid grind belandt in berm in LommelWoensdagochtend raakte een vrachtwagen met aan oplegger van de baan op de Ringlaan in Lommel. Het voertuig dat reed in de richting van Mol belandde in de berm.11 
29/03 09u15  Zo bereidt George Clooney zich voor op het vaderschapDeze zomer verwachten George Clooney (55) en zijn vrouw Amal (39) een tweeling. Het is de eerste keer dat de acteur kinderen op de wereld zal verwelkomen en daar komt toch een en ander bij kijken. In een interview heeft hij in elk geval aangegeven dat hij zich als toekomstige papa al in één iets bekwaam heeft gemaakt.12 
29/03 09u15  Meerderheid heeft akkoord over onverdoofd slachtenVanaf 1 januari 2019 mag er alleen nog omkeerbare verdoving (elektronarcose) voor schapen gebruikt worden. Ook voor runderen komt nieuw systeem van kelen. Deze regels gelden ook voor slachthuizen.17 
29/03 09u00  Meederheid heeft akkoord over onverdoofd slachtenVanaf 1 januari 2019 mag er alleen nog omkeerbare verdoving (elektronarcose) voor schapen gebruikt worden. Ook voor runderen komt nieuw systeem van kelen. Deze regels gelden ook voor slachthuizen.13 
29/03 09u00  Topmodel is zeven maanden na bevalling al opnieuw zwangerBar Refaeli (31) laat er geen gras over groeien wat gezinsuitbreiding betreft. Amper zeven maanden nadat ze van een dochtertje was bevallen, heeft het Israëlisch model dat jarenlang een knipperlichtrelatie had met Leonardo DiCaprio aangekondigd dat ze zwanger is van een tweede.19 
29/03 08u30  Brazilië is eerste land dat zich kan kwalificeren voor het WK 2018Brazilië is als eerste land (naast organisator Rusland) zeker van een plaats op het WK voetbal van volgend jaar. De Seleçao won op speeldag 14 in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone met 3-0 van Paraguay en kan niet meer uit de top vier vallen.
29/03 08u30  Achtste finales zijn eindhalte voor Goffin in MiamiDavid Goffin (ATP-12) moet dinsdagavond (plaatselijke tijd) inpakken op het Masters 1.000-toernooi van Miami (6.993.450 dollar). De Australiër Nick Kyrgios (ATP-16) bleek in de achtste finales te sterk voor de 26-jarige Luikenaar: 7-6, 6-3.
29/03 08u15  Mindervaliden vieren carnaval met Prins FrankieMet een 100-tal mindervaliden  uit Noord- en midden Limburg was het in ’t Heem in Meeuwen vrijdagavond weer gezellig druk voor de jaarlijkse carnavalsviering.
29/03 08u00  FC Limburg leende zijn spelers uitNu het huidige seizoen met de play-offs aan haar laatste deel toe is, wordt het tijd om vooruit te blikken naar de selecties van KRC Genk en STVV voor volgend seizoen. De Limburgse clubs lenen momenteel respectievelijk vier en twee spelers uit. Voor Genk zijn dat Laszlo Köteles (Waasland-Beveren), Yoni Buyens (Westerlo), Paolino Bertaccini (Cercle Brugge) en Alessio Carlone (Den Bosch). Voor de Kanaries zijn dat Casper De Norre en Lucas Damblon (beiden ASV Geel).10 
29/03 07u30  Onwaarschijnlijk: dorpelingen vinden vermiste vriend in buik van meterslange pythonDe dorpelingen uit een dorpje ten westen van de Indonesische eiland Sulawesi hebben een erg schokkende ontdekking gedaan. Toen de vrienden en familie van de 25-jarige Akbar Salubiro op zoek gingen naar de vermiste jongeman, kwamen ze op een gegeven moment een gigantische python tegen.27 
29/03 07u30  Nieuwe borsten voor Genkse in ‘Complex’In ‘Complex’, het Vijf-programma waarin mensen met complexen over hun lichaam naar de plastisch chirurg trekken, is vanavond Mirella (35) uit Genk te zien.25 
29/03 07u15  Veroordeelde in slaapkamermoord naar CassatieDilsenaar Abdullah Essah (23) heeft zijn raadsman Gino Houbrechts de opdracht gegeven om cassatieberoep aan te tekenen tegen zijn veroordeling tot levenslang voor de moord op zijn dorpsgenoot Erik Janssen (50).
29/03 07u15  Voerense doodrijder vrijgelatenDe raadkamer heeft de 33-jarige Fabian S. dinsdag vrijgelaten onder voorwaarden. De man zat sinds eind februari in de gevangenis voor het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in de Voerense deelgemeente Moelingen. Slachtoffer is Xavier Rutten (50) uit Warsage.11 
29/03 07u15  Leven en werk van Cornelius a Lapide in de kijkerIn 2017 herdenken ze in Bocholt de 450ste geboortedag van Cornelius a Lapide.11 
29/03 07u15  Thuis-actrice: “Vader én grootvader kwijt, daar kan geen 35.000 euro tegenop”Het Brusselse hof van beroep heeft dinsdag geoordeeld dat Eternit wel degelijk schuldig is aan de dood van slacthoffer Françoise Jonckheere, die in 2000 overleed aan de gevolgen van longvlieskanker. Ook Thuis-actrice Actrice Tina Maerevoet heeft haar opa en vader verloren aan asbest. In ‘Van Gils & Gasten’ stelde ze dinsdagavond de praktijken van Eternit aan de kaak.10 
29/03 07u00  Wie kruipt er hier in de huid van Pommeline?Dat eeuwige zingen in de auto van Nicolas en Evelien uit Blind Getrouwd kon niet ongestraft blijven: het koppel heeft een parodie in Tegen de Sterren op aan zijn been. Ella Leyers en Jonas Van Geel spelen het koppel tegen de achtergrond van de musicalfilm La La Land.
29/03 06u45  Zon even weg, maar niet voor langWe kunnen ons woensdag aan meer wolken verwachten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het kwik stijgt tot 16 of 17 graden. De temperatuur gaat donderdag en vrijdag zelfs richting 20 graden, alvorens tijdens een wisselvallig weekend een kleine duik te nemen. Dat meldt het KMI woensdagochtend.10 
29/03 06u45  Jaarlijks lekt 9.000 ton aardgas weg: “verspillend en schadelijk voor het milieu”In 2015 is 8.765 ton aardgas weggelekt uit de netten van de Eandis en Infrax. Dat stemt overeen met het gasverbruik van 6.500 gezinnen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger en energiespecialist Andries Gryffroy (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD).12 
29/03 06u45  Zorgsector zit op geldberg van 2 miljardIets meer dan 600 vzw’s in de zorgsector hebben samen twee miljard euro aan spaargeld staan. Dat becijferde N-VA’er Lorin Parys (N-VA) met behulp van onderzoeksbureau Graydon en zegt hij woensdag aan Het Laatste Nieuws en De Tijd. Het Vlaams parlementslid wil dit slapend kapitaal activeren door een fonds op te zetten waarin welzijnsorganisaties op vrijwillige basis hun reserves kunnen inbrengen.11 
29/03 06u15  50 nieuwe Pukkelpopnamen, helft combitickets al verkochtPukkelpop lost vandaag meer dan 50 nieuwe acts. 2Manydj’s is nog eens van de partij met een set mét visuals in de Boiler Room. De Syrische shakesjeik Omar Souleyman keert ook terug en voor het eerst komt Ryan Adams naar de wei in Kiewit. Meer dan de helft van de combitickets is ondertussen de deur uit.15 
29/03 06u15  Geluk is niet te vatten in een cijferMensen houden van lijstjes, die eindeloze kadertjes rond brokken realiteit die ons de indruk moeten geven dat meten weten is. Dat is een dwaling. Lijstjes zijn niet meer dan ruwe tools die een halve richting aangeven in een heel complexe context. Niet zelden zijn ze beperkt, eendimensionaal en soms zelfs misleidend. Ja, het is leuk om in de top 100 van de Machtigste Limburgers te staan. Maar macht? Invloedrijk is een betere term, zo denk ik dan. En wat met Limburgers met de grootste autoriteit, de mensen die voorbeelden zijn en een weg tonen? Ver van het molenwieken van de macht. Die denkende doeners, die bakens in moeilijke tijden. Velen van hen haalden de top 100 niet. Alles, ook macht, is relatief.12 
29/03 06u15  Reizigerstreinen wijken voor goederentreinenHet is technisch onmogelijk om buiten de twee piekuurtreinen nog meer rechtstreekse treinen van Hasselt naar Antwerpen te laten rijden. Door de toename van het vrachtvervoer zitten de sporen vol. De politiek zal een alternatief moeten zoeken. Dat hebben vertegenwoordigers van de NMBS gezegd tijdens de roadshow over het vervoersplan 2017-2020.14 
29/03 06u15  “Fraude met valse medische attesten al 15 jaar bezig”De directie van het Jessa Ziekenhuis heeft deze week een overleg gepland met de Hasseltse neurochirurg R.O., die vorige week enkele dagen opgepakt werd op verdenking van fraude met valse medische attesten voor langdurig zieken. In afwachting daarvan is de specialist opnieuw aan de slag op de campus Salvator. Uit getuigenissen van een invalide patiënt en een verzekeringsarts blijkt nu dat de sociale fraude al “minstens vijftien jaar” aan de gang is.17 
29/03 06u15  Trisha kampt met een burn-outZangeres Trisha (34), de ex van Ignace Crombé, ziet het momenteel even niet meer zitten. Het opvoeden van haar negen maanden oude tweeling Marie-Lore en Marie-Lynn vergt veel tijd en energie. En die energie is momenteel even op.15 
29/03 06u15  Spaanse politie zet ‘paus’ Bart Peeters aan de kantBart Peeters (57) heeft geen tijd verspeeld om zijn stempel te drukken op het derde seizoen van het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’. De opnames waren officieel nog niet begonnen toen de muzikant door de Spaanse politie aan de kant werd gezet.15 
29/03 06u15  Genkse krijgt borstlift in ‘Complex’In ‘Complex’, het Vijf-programma waarin mensen met complexen over hun lichaam naar de plastisch chirurg trekken, is vanavond Mirella (35) uit Genk te zien.14 
29/03 06u15  Limburgs spoor kan geen extra treinen meer aanHet is onmogelijk om nog meer rechtstreekse treinen van Hasselt naar Antwerpen te laten rijden. Door de toename van het goederenvervoer zitten de sporen vol. De directie van de NMBS dringt aan op spoorinvesteringen in Limburg.12 
29/03 06u15  Werken aan toegangswegen Universitaire campusHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de paasvakantie het kruispunt van de Universiteitslaan (N702) en de Campuslaan in Diepenbeek herinrichten. De werken starten op 3 april en moeten ten laatste op 14 april klaar zijn.12 
29/03 06u15  Oude jongensschool KaulilleOp de site van de oude jongensschool, waar vandaag nog KLJ, de harmonie en missiekring onderdak hebben, komt een bouwproject voor negen wooneenheden. Deelwonen een woonvorm die nieuw is in Bocholt.12 
29/03 06u15  Babyboom in IJsland 9 maanden na succesvol EKDat IJsland vorige zomer in de ban van het EK voetbal was, werd afgelopen weekend nog maar eens duidelijk. Zondag, exact negen maanden na de verrassende 1-2 overwinning tegen Engeland in de 1/8e finales, vond er in het land een babyboom plaats. De IJslandse arts Asgeir Petur stelde immers een recordaantal geboorten vast in het ziekenhuis.13 
29/03 04u15  Geld primeert op principes, daarom voeren we wapens uit naar Saoedi-ArabiëHet hemd is nader dan de rok. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. De discussie over wapenleveringen aan Saoedi-Arabië is daar een mooi voorbeeld van.24 
29/03 02u15  Argentinië gaat onderuit zonder Lionel Messi (en ondanks viagra)Op de veertiende speeldag in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK 2018 heeft Argentinië dinsdag een 2-0 nederlaag geleden tegen Bolivië. De Argentijnen konden geen beroep doen op hun sterspeler Lionel Messi. Enkele uren voor de aftrap legde de Wereldvoetbalbond de spits van Barcelona een schorsing van vier wedstrijden op omdat hij in de vorige kwalificatiewedstrijd tegen Chili een lijnrechter beledigde.36 
29/03 02u15  Robben en Sneijder willen inspraak bij aanstelling nieuwe Nederlandse bondscoachArjen Robben geeft naar eigen zeggen altijd eerlijk zijn mening. Dus kan de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond bij de aanvoerder van Oranje ook terecht voor een “advies” over de nieuwe bondscoach die er na het ontslag zondag van Danny Blind moet komen. De aanvaller van Bayern München wil met middenvelder Wesley Sneijder zelfs min of meer inspraak in de hele procedure.36 
29/03 00u15  Brand in appartement in Hasseltse stationsbuurtIn een appartement in de Ambachtsschoolstraat in Hasselt, vlakbij het station, heeft dinsdagavond een korte brand gewoed. De brand ontstond in een flat op de eerste verdieping. De bewoners werden in veiligheid gebracht. Er was vooral rookschade. De brandweer kon niet meteen achterhalen wat de oorzaak was van de brand.34 
28/03 23u45  Neos-leden proeven verschillende Whisky’sNeos Ham organiseerde in Genebos een Whisky proefnamiddag. “En met succes want we mochten ongeveer 40 geïnteresseerden ontvangen in zaal Sint-Jan”, zo vertelt secretaris Karel Cools. De aanwezigen kregen eerst de nodige theoretische uitleg van de Whiskyclub van Diest en Ham.20 
28/03 23u30  UCI geeft Gilbert en veertien andere renners boete voor “gevaarlijk rijgedrag”De wedstrijdcommissarissen van de UCI hebben dinsdag na afloop van de openingsetappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde vijftien renners een geldboete van 200 Zwitserse frank (185 euro) opgelegd wegens gevaarlijk rijgedrag. Ritwinnaar en leider Philippe Gilbert is één van de vijftien die in de buidel moeten tasten.16 
28/03 23u30  Guinee verslaat Kameroen en Hugo Broos in MolenbeekIn het Edmond Machtensstadion in Molenbeek heeft Guinee dinsdag in een vriendschappelijk duel Kameroen verlagen met 2-1. Voor het Kameroen van Hugo broos was het nog maar de tweede interland sinds het in februari de Africa Cup won. Vorige week werd er met 0-1 verloren van Tunesië.14 
28/03 23u30  Simon Van De Voorde wint overtuigend met Trentino in halve finales CEV CupDe Italiaanse volleybalclub Trentino heeft dinsdagavond het Turkse Fenerbahçe verslagen met 3-0 in zijn heenwedstrijd van de halve finales van de CEV Cup. De Italianen wonnen met 25-15, 25-12 en 25-23. Red Dragon Simon Van De Voorde bleef de hele wedstrijd op de bank.15 
28/03 23u30  “Man met blauwe jas” is nieuwe hoofdverdachte voor moord op Sofie MuylleRuim twee maanden na de dood van Sofie Muylle doet de politie een nieuwe oproep in het VTM-programma ‘Faroek’. Er wordt nu specifiek gezocht naar “de man met de blauwe jas”, die intussen als hoofdverdachte van de moord beschouwd wordt.15 
28/03 23u30  Fietsster aangereden op MaastrichtersteenwegDinsdag werd op de Maastrichtersteenweg in Tongeren een fietsster aangereden door een auto.16 
28/03 23u30  Sam Van Rossom en Valencia openen finale EuroCup met winst na thriller9.000 toeschouwers tekenden in de Fuentes De San Luis present voor de eerste partij van de finale van de EuroCup. Belgian Lion Sam Van Rossom (5 punten, 3 rebounds, 6 assists) zegevierde in de eerste partij versus Malaga en na een thriller met 68-62. Vrijdag kunnen Sam Van Rossom en co. en na 2014 mits winst in Malaga de EuroCup voor de tweede keer in de lucht steken.14 
28/03 23u15  Roeister Eveline Peleman verlaat het internationaal platformEveline Peleman, de wereldkampioene 2014 in de lichte skiff vrouwen, heeft besloten het internationale roeien even on hold te zetten. Ze zal zich dit seizoen alleen op nationale regatta’s toespitsen.12 
28/03 23u15  Ook ontslag bondscoach brengt geen zoden aan de dijk: Nederland onderuit tegen ItaliëHet ontslag van bondscoach Danny Blind heeft bij Oranje niet voor het gewenste shockeffect gezorgd. Nederland ging in een oefenwedstrijd met 1-2 onderuit tegen Italië. Het kwam aanvankelijk op voorsprong dankzij een owngoal, daarna zorgden Eder en Bonucci nog voor de rust voor de 1-2 eindstand. Europees Kampioen Portugal ging met 2-3 onderuit tegen Zweden. Spanje won met 0-2 op bezoek bij Frankrijk.12 
28/03 23u00  VIDEO. Björn Soenens ‘live’ vanuit New York: “Is dat een Ikea-poster?”Het was een vreemd gezicht vanavond tijdens ‘Terzake’ dinsdagavond: Björn Soenens die zijn verslag deed voor wat weinig anders kan zijn dan een televisiescherm met de skyline van New York op. De hele setting deed een beetje knullig aan, en daar kon Twitter alvast smakelijk om lachen.12 
28/03 23u00  Voormalig Real-voorzitter: “Als Hazard wil, leggen we 100 miljoen op tafel”De jongste tijd draait de geruchtenmolen over een transfer van Rode Duivel Eden Hazard van Chelsea naar Real Madrid opnieuw op volle toeren. Ook Ramon Calderon, voorzitter van de koninklijke tussen 2006 en 2009, doet zijn duit in het zakje.12 
28/03 22u45  Leerlingen slagen in voetgangersexamenTwee klassen van de Vrije Basisschool in Boekt (Heusden-Zolder) hebben dinsdag een voetgangersexamen afgelegd. Samen met hun juffen en de politie legden ze een theoretisch én een praktisch examen af. En goed nieuws: alle 26 de leerlingen zijn geslaagd!
28/03 22u30  Kampvuurtje loopt uit de handDinsdagavond rond 20 uur is een kampvuurtje aan de surfvijver in de Sellerveldstraat in Zutendaal uit de hand gelopen. Het vuur zette ook het gras in brand. Enkele vierkante meters is afgebrand. De brandweer kreeg de situatie snel onder controle.
28/03 22u30  Twintiger steekt eigen studio in brand: benzine uitgegoten en deur geblokkeerdIn de Brusselsestraat in Leuven, tegenover de Romaanse Poort, heeft een 28-jarige man dinsdagnamiddag zijn studio in brand gestoken. De bewoner barricadeerde de deur om de toegang voor de brandweer te bemoeilijken en goot benzine uit in zijn kamer. Hij bekende ook meteen aan de hulpdiensten dat hij het vuur zelf aanstak.
28/03 22u30  Trump ondertekent klimaatakkoord dat beleid van Obama tenietdoetDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de tot dusver meest verreikende stappen ondernomen om centrale klimaatregelingen in de VS terug te draaien. De Republikein ondertekende dinsdag een decreet waarmee het klimaatbeleid van zijn voorganger Barack Obama zo goed als ongedaan wordt gemaakt. Zijn regering heeft een eind gemaakt aan de oorlog tegen de steenkool, zei Trump bij de ondertekening in het Witte Huis.
28/03 22u15  HERBELEEF. Hasseltse gemeenteraad:"Zijn de verkiezingen al gestart?"Op de gemeenteraad van Hasselt werden dinsdagavond vragen behandeld over onder meer het nieuwe ziekenhuis, het Begijnhof en wonen op Kuringen-Heide. Er kwamen ook vragen over een advertentie van JCI waarop schepen Tom Vandeput onlangs prijkte. Tot slot liet het oppositie het niet na om vragen te stellen over de nieuwe audit op de stadsdiensten. Herlees de hele gemeenteraad hier.
28/03 22u00  Trump ondertekent klimaatakkoord in bijzijn van mijnwerkersDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de tot dusver meest verreikende stappen ondernomen om centrale klimaatregelingen in de VS terug te draaien. De Republikein ondertekende dinsdag een decreet waarmee het klimaatbeleid van zijn voorganger Barack Obama zo goed als ongedaan wordt gemaakt. Zijn regering heeft een eind gemaakt aan de oorlog tegen de steenkool, zei Trump bij de ondertekening in het Witte Huis.
28/03 21u30  Rode Duivels in zak en as na anticlimax: “Dit mag je nooit weggeven”De Rode Duivels waren na de wedstrijd uiteraard teleurgesteld met het resultaat, maar de 3-3 tegen Rusland werd al snel in de context van de oefenwedstrijd geplaatst. Zo was Youri Tielemans blij met zijn speelkansen, terwijl Christian Benteke tevreden was met zijn eigen prestatie. Hij scoorde tweemaal en werd verkozen tot Duivel van de Match. Nacer Chadli was betrokken in alledrie de Duivelse doelpunten, maar was na afloop zichtbaar teleurgesteld. “Deze match moeten we altijd winnen.”
28/03 21u30  Martinez: “Zal moeilijk worden Tielemans uit de basis te laten bij de Rode Duivels”Drie dagen nadat er in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland pas in de slotfase een blamage vermeden werd, gaven de Rode Duivels dinsdagavond in Sotsji na de rust een 1-3 voorsprong tegen Rusland nog uit handen.
28/03 21u15  Personeel krijgt persoonlijk trainingsprogramma op kosten van gemeenteRuim de helft van het Neerpeltse gemeentepersoneel krijgt een persoonlijk trainingsprogramma op kosten van de gemeente. “Wij zien dit als een investering in de werking van onze gemeente. Gezonde personeelsleden, zowel fysiek als mentaal, betekent minder ziekteverzuim, minder arbeidsongevallen en een nog betere dienstverlening voor onze inwoners. Iedereen in Neerpelt wint erbij”, zegt burgemeester Raf Drieskens (CD&V). Neerpelt is de eerste Limburgse gemeente die via Sportpraktijk in Heverlee een individueel programma voor haar werknemers laat opstellen.
28/03 21u15  ‘Ik kon niet wachten om zelf een hoofddoek te dragen’Een fris gezicht op de catwalks tijdens de voorbije modeweken was dat van Halima Aden, een gesluierde moslima die onder meer meeliep in de shows van Kanye West, Max Mara en Alberta Ferretti. En wat er ook gebeurt, die hijab zal ze nooit thuislaten. ‘Het is een keuze die ik zelf maak en waar ik trots op ben.’
28/03 21u15  Geen koffietafel maar vat voor overleden Maasmechelse winkelierAan de ingang van de buurtwinkel van Bart Ramakers in de Molenstraat in Meeswijk (Maasmechelen) liggen bloemen, kaarsjes en een truitje van Eisden Sport. Een gebaar van de voetbalclub voor hun vroegere doelman. In taverne Carrera openden ze op vraag van de vrienden een rouwregister. Ramakers kwam zondagochtend om bij een brand.
28/03 21u15  Vlaming vindt gat in de markt: een tripadvisor voor jeugdkampenOuders op zoek naar een kamp voor hun kinderen, zouden binnenkort wel eens uit een deel van hun lijden verlost kunnen zijn: ondernemer Geert Torfs (35) uit Hemiksem is namelijk een soort van Tripadvisor voor jeugdkampen aan het uitbouwen.
28/03 21u15  VIDEO. Aariana is nieuwe MeikoninginAariana Vivas Yepez (20) is de Meikoningin van 2017. Dat heeft schepen van Evenementen Lotte Trippaers dinsdagavond in het stadhuis van Genk bekend gemaakt.
28/03 21u15  Ghelamco reageert verbaasd over straffe uitspraken Eurostadion van minister WeytsGhelamco reageert verrast op de uitspraken van Vlaams minister Ben Weyts. Die verklaarde dinsdag niet bereid te zijn de twee gronden te verkopen die noodzakelijk zijn voor de realisatie van het Eurostadion aan Parking C in Grimbergen. Volgens Ghelamco zijn de procedures vandaag echter nog steeds lopende. “Een beroepsprocedure afdoen als ‘zinloos’ is onbegrijpelijk, te meer in deze situatie”, vindt de bouwpromotor.
28/03 21u00  “Een Bentley met 2pk-motor raakt moeilijk over de berg”“Iedereen rijdt graag met een Bentley. Maar een Bentley met een 2pk-motor raakt maar moeilijk over de bergen”, zegt Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen. Waarmee hij alleen maar wil gezegd hebben dat iedereen voor een goede sociale zekerheid is. Maar dit slechts kan mits een sterke economie. Daar zijn dan weer werkgeversorganisaties en vakbonden voor nodig die willen en kunnen samenwerken.
28/03 21u00  VIDEO. Loop een keer een rondje door Plopsa IndoorAltijd al eens door Plopsa Indoor willen rennen, zonder achter je kinderen te moeten zitten jagen? Dan kan dat op maandag 5 juni 2017. Dan vindt de Urban Trail Hasselt plaats, een evenement dat ieder jaar nieuwe plekjes in Hasselt aandoet om zo de stad nog meer te laten ontdekken.
28/03 21u00  Yellow Tiger Charlotte Leys neemt met Galatasaray optie op finale CEV CupYellow Tiger Carlotte Leys staat met Galatasaray dicht bij een finaleplaats in de CEV Cup volleybal. De Turkse club boekte dinsdag in Istanboel een 3-0 zege in de heenwedstrijd van zijn halve finale tegen het Russische Dinamo Kazan. De setstanden waren 25-23, 27-25 en 25-16. Leys stond elke set in de basis en scoorde zes punten. De terugwedstrijd wordt zondag gespeeld.
28/03 21u00  Talentvolle U19 grijpt naast EK na nederlaag tegen IerlandDe Belgische U19 heeft een kater van jewelste overgehoude aan hun laatste groepsmatch in de kwalificaties voor het EK. De jonge Duivels gingen met 0-1 onderuit tegen Ierland en grijpen zo naast de eindronde. Uitgerekend het Zweden dat de Belgen op de eerste speeldag klopten, mag wel naar het EK nadat het Italië klopte met het kleinste verschil.
28/03 21u00  Ghelamco verbaasd over uitspraken Eurostadion van minister WeytsGhelamco reageert verrast op de uitspraken van Vlaams minister Ben Weyts. Die verklaarde dinsdag niet bereid te zijn de twee gronden te verkopen die noodzakelijk zijn voor de realisatie van het Eurostadion aan Parking C in Grimbergen. Volgens Ghelamco zijn de procedures vandaag echter nog steeds lopende. “Een beroepsprocedure afdoen als ‘zinloos’ is onbegrijpelijk, te meer in deze situatie”, vindt de bouwpromotor.
28/03 21u00  Geplaagd Middlesbrough stelt nieuwe coach aanPremier League-team Middlesbrough heeft dinsdag Jonathan Woodgate aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Woodgate, een oud-verdediger van de club, volgt de Spanjaard Aitor Karanka op die in het begin van de maand ontslagen werd.
28/03 21u00  Advocate van verdachte breekt been tijdens reconstructie jaagpadmoordAan het jaagpad in Zeebrugge waar het lichaam van Norbert Bocher aangetroffen werd, wordt dinsdagmiddag een reconstructie gehouden. Zowel de verdachte als advocaten en nabestaanden zijn er aanwezig, net als een grote politiemacht.
28/03 20u45  Het spectaculaire moment dat de bliksem plots inslaat op rijdende wagenEen man kon in Marokko toevallig erg straffe beelden maken van het onweer. Met een smartphone filmde hij hoe prompt de bliksem insloeg op een rijdende wagen. Verrassend genoeg bleven alle inzittenden ongedeerd.
28/03 20u45  Dit is het nieuwe speelgoed van Poetin: een raket die niemand kan tegenhoudenDat Vladimir Poetin zwaar investeert in het Russische wapenarsenaal, is ondertussen oud nieuws. Rusland zou op termijn echter over een raket beschikken die niet uit de lucht geschoten kan worden: de Zircon.
28/03 20u45  Straf: brandweer vangt zowel moeder als dochter nadat ze uit brandend appartementsgebouw vallenEnkele brandweermannen hebben zaterdagavond in de Chinese stad Jiaxing twee heldendaden verricht. Ze konden met hun blote handen zowel de moeder en dochter van een gezin redden die uit een brandend appartementsgebouw waren gevallen. De spectaculaire interventie vergde snel denkwerk, maar ze voerden de reddingsoperatie perfect uit.
28/03 20u45  Werkgever ontdekt gruwelbeelden van ‘bezeten’ kuisvrouw, maar dan komt de pijnlijke waarheid aan het lichtNurul Baker wist niet wat hij zag toen hij videobeelden bekeek van zijn kuisvrouw. Ze dwaalt als een zombie rond in zijn huis in Singapore, alsof ze bezeten is door de duivel. “Ze deed zo nadat ze uit de douche kwam. Gelukkig waren mijn vrouw en kinderen niet thuis”, aldus Baker. Al is de waarheid volgens aandachtige kijkers veel minder eng.
28/03 20u45  Antwerps schepen Ludo Van Campenhout opnieuw in behandeling voor alcoholprobleemLudo Van Campenhout, Antwerps schepen van Sport (N-VA), blijft kampen met zijn alcoholprobleem uit het verleden. Hij gaat opnieuw in behandeling. Er komt geen vervanging voor Van Campenhout als schepen, laat de N-VA weten.
28/03 20u45  Akelige voorspelling van wetenschappers: “Tsunami kan elk moment duizenden mensenlevens eisen in Spanje en Portugal”Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer Europa het slachtoffer wordt van een tsunami. Dat claimen wetenschappers in een nieuwe documentaire: ‘La Gran Ola’ (De Grote Golf). In Spanje en Portugal zouden wel eens duizenden doden kunnen vallen, aldus de onheilspellende voorspelling.
28/03 20u45  Succesvolle stoetPrima weer, tonnen snoepgoed, een massa volk en een 60-tal feeërieke groepen en wagens: dat waren de ingrediënten die van de Licht Halfvastenstoet een mooi succes gemaakt hebben afgelopen zaterdagavond.
28/03 20u45  Argentinië speelt zonder Messi, en slikt dan maar viagra voor belangrijke WK-kwalificatiematchDinsdagavond ontvangt Bolivia Argentinië op de 14e speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne voor het WK voetbal 2016. Volgens de Argentijnse pers doet La Albiceleste daarvoor beroep op een geheim wapen. Angel di Maria en co slikken namelijk viagra om de Bolivianen te verslaan.
28/03 20u45  Hoelang overleeft een trainer in eerste klasse?Vrijdagavond is het zover. Dan wordt play-off 1 op gang geschoten. Zes trainers gaan met hun club op zoek naar de titel, naar roem. Maar als ze falen, volgt misschien wel een exit. Want als je op zoek bent naar een stabiele job, dan moet je zeker geen trainer in de Jupiler Pro League worden. Dat blijkt na een onderzoek dat we voerden naar de ‘houdbaarheidsdatum’ van een trainer. Daarbij baseerden we ons op de laatste tien seizoenen in eerste nationale. De conclusie: een coach zingt het in de Jupiler Pro League gemiddeld slechts 12 maanden en 18 dagen uit. En daarmee scoren we beduidend slechter dan in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Hieronder serveren we u 7 straffe bevindingen:
28/03 20u30  Terwijl Rode Duivels in zak en as zitten, tanken tegenstanders vertrouwenTerwijl de Rode Duivels in zak en as zitten na het pijnlijke 3-3 gelijkspel tegen Rusland, tankten WK-tegenstanders Bosnië en Estland, twee tegenstanders van de Rode Duivels in de EK-kwalificatiecampagne, vertrouwen in oefenmatchen. Bosnië ging met 1-2 winnen in Albanië, Estland bezorgde Kroatië en Gent-doelman Kalinic rode kaken (3-0).
28/03 20u30  Truienaar vrijgesproken voor betalen met vals geldDe correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag een 21-jarige man uit Sint-Truiden vrijgesproken voor de uitgifte van een vals briefje van 50 euro in een café op de Oude Markt in Leuven. Het bedrieglijk opzet werd niet bewezen.
28/03 20u30  Achtervolgde Nederlander stal auto tijdens HalfvastenstoetDe politie van de zone Maasland hielp maandag in het Nederlands-Limburgse Ohé en Laak een verdachte arresteren die in Maaseik was weggereden in een verdacht voertuig met vals kenteken. Bij de Nederlandse politie, die ook bij de arrestatie betrokken was, bleek de man gekend als autodief. Dat maakte de politie Maasland dinsdag bekend.
28/03 20u30  Dief uit As gaat in Bocholt met twaalf parkieten aan de haalDe lokale politie van de zone Noordoost-Limburg heeft maandag een parkietendiefstal opgehelderd. In As werd bij een verdachte een huiszoeking uitgevoerd. De man had alle gestolen vogels nog bij zijn thuis staan. De parkietendiefstal dateerde van zondag 19 maart.
28/03 20u30  Man die moeder bekritiseert nadat ze op café borstvoeding gaf krijgt storm van kritiek over zich heenEen Britse man die wel heel hard was voor een moeder die op café borstvoeding gaf aan haar kindje, heeft het hard te verduren gekregen nadat hij zijn kritiek uitte op Facebook. De man verwijderde zijn commentaar toen hij merkte dat die veel mensen voor de borst stootte, maar het kwaad was geschied.
28/03 20u00  Rode Duivels geven zege onbegrijpelijk weg in doelpuntrijke oefenmatch in RuslandEen experimentele ploeg Rode Duivels heeft 3-3 gelijkgespeeld in zijn oefenmatch in en tegen WK-gastland Rusland. De Belgen leken lange tijd op weg naar een duidelijke 1-3 zege na twee goals van Christian Benteke, maar incasseerden in het slot nog twee overbodige doelpunten en gooiden zo een zekere zege nog weg.
28/03 20u00  Zo hadden we de mol kunnen ontmaskerenDe grote vraag is beantwoord. Na weken speuren naar sabotagepogingen, heeft VIER het ons verteld: Eline is de Mol. We hadden het kunnen weten volgens de programmamakers. Zij lieten enkele vergezochte broodkruimels na om Eline al vroegtijdig te kunnen ontmaskeren.
28/03 19u45  Rusland en Iran gaan economische banden versterkenRusland en Iran gaan hun economische samenwerking versterken, zo hebben de Russische president Vladimir Poetin en zijn Iraanse ambtgenoot Hassan Rohani dinsdag bekendgemaakt. Ook hun samenwerking in Syrië gaan ze opschroeven, zo blijkt.
28/03 19u45  Jaar na PanamaPapers: onderzoek belastinginspectie vordert moeizaamDe Bijzondere Belastinginspectie (BBI) eist 175.000 euro van Belgen wiens naam viel in de onthullingen van de zogenaamde Panama Papers. Een gebrek aan medewerking van belastingplichtigen en belastingparadijzen hinderen echter het onderzoek, zo meldt het weekblad Knack op zijn website.
28/03 19u45  Ryanair moet schadevergoeding betalen voor vertragingen aan zes passagiersDe handelsrechtbank van Charleroi heeft Ryanair veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan zes Belgische passagiers wegens vertragingen. Het Gentse bedrijf Happy Flights was namens de zes naar de rechter gestapt omdat volgens de voorwaarden van de budgetvlieger passagiers altijd naar de Ierse rechtbank moeten stappen. Maar de handelsrechter wees dat af.
28/03 19u45  Veertigtal gewonden na zwaar ongeval op snelweg bij BolognaRond de 40 mensen zijn dinsdag gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een volle passagiersbus op de snelweg in het Italiaanse Bologna. Dat meldde het persagentschap Ansa.
28/03 19u45  Jambon: “Weinig zinvol om achterom te kijken naar fouten in administratief onderzoek”Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) acht het weinig zinvol om achterom te kijken en na te gaan wat er misgelopen is met het administratief onderzoek van de Algemene Inspectie (AIG) van de politie uit 2006 naar de dienst Verwijderingen van de luchthavenpolitie in Zaventem. Beter is om op basis van de audit uit 2016 de scheve situatie op de dienst zo snel mogelijk proberen recht te trekken, zei hij dinsdag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.
28/03 19u45  LIVE. Volg de Hasseltse gemeenteraadOp de gemeenteraad van Hasselt worden vanavond vragen behandeld over onder meer het nieuwe ziekenhuis, het Begijnhof en wonen op Kuringen-Heide. Er komen ook twee vragen over een advertentie van JCI waarop schepen Tom Vandeput onlangs prijkte. Ongetwijfeld zal de oppositie ook proberen vragen te stellen over de nieuwe audit bij de stad maar officieel staat die niet op de agenda en kan de meerderheid die discussie dus uit de weg gaan. U kan de gemeenteraad hier live volgen vanaf 20 uur:
28/03 19u45  Mick Schumacher: “Ik wil F1-wereldkampioen worden, net als mijn vader”Mick Schumacher, de 18 jarige zoon van Michael Schumacher, heeft zich voor het eerst sinds het zware ski-ongeluk uitgesproken over zijn vader.
28/03 19u45  VIDEO. Bilzerse basisscholen pakken kansarmoede bij kinderen aanIn Bilzen groeit één kind op de acht op in een kansarm gezin. Onder het motto ‘Elk Kind Telt’ werd daarom dinsdag het charter Kansrijke School ondertekend. Dat charter van tien punten moet ervoor zorgen dat alle schoolkinderen dezelfde kan krijgen. Het behandelt onder andere de financiële steun en taalondersteuning van de kinderen.
28/03 19u45  ZEB neemt Waalse keten PointCarré overKledingketen ZEB, voor zeventig procent in handen van retailer Colruyt, neemt de Waalse concurrent PointCarré over. Dat heeft ZEB dinsdag bekendgemaakt. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven.
28/03 19u30  Delphine Boël vangt bot bij rechter: koning Albert II is niet haar wettelijke vaderDe klacht van Delphine Boël is “ongegrond” verklaard door de rechtbank van Brussel. Koning Albert II is wettelijk gezien dus niet de vader van de kunstenares, zo meldt Le Soir.
28/03 19u30  Rode Duivels ontvangen met Russische versie van de BrabançonneVoor de aftrap van Rusland-België werden zoals gewoonlijk de volksliederen van beide landen gebracht. In dit geval leverde dat bizarre beelden (en geluiden) op, want er was een uitgebreid Russisch koor voorzien om beide volksliederen te zingen.
28/03 19u30  Pakket aan Witte Huis blijkt onschadelijk, verdachte opgepaktDe Secret Service, de veiligheidsdienst die de Amerikaanse president Donald Trump moet beschermen, heeft een tijd lang een “verdacht pakket” aan het Witte Huis in Washington DC onderzocht. Uiteindelijk bleek het loos alarm.
28/03 19u30  Philippe Gilbert: “Ik eis het kopmanschap voor de Ronde van Vlaanderen niet op”Philippe Gilbert pakte in de Driedaagse van De Panne zijn eerste zege van het seizoen, ook zijn eerste zege in de Belgische driekleur. Toch wil Gilbert niet per se kopman zijn in de Ronde Van Vlaanderen, zo verklaarde hij nogmaals na de aankomst in Zottegem: “Mij de nummer één geven zou een vergissing zijn, we hebben echt een sterk team.”
28/03 19u30  NMBS versterkt aanbod in Limburg opvallend: zo ziet nieuwe dienstregeling eruitDe NMBS gaat vanaf december dit jaar het weekendaanbod in Limburg uitbreiden en waar mogelijk ook de reistijden verlagen. Volgens de plannen van NMBS krijgt het station van Hasselt bovendien een grondige update. Zowel de ministerraad als Infrabel moeten de plannen wel nog goedkeuren.
28/03 19u15  Dit kamp leert kinderen hoe ze online populair wordenSociale media zijn een goudmijn, en daar kan je als native gebruiker maar best zo snel mogelijk een graantje van meepikken. Dat is het idee achter een tiendaags kamp voor tieners dat deze zomer wordt georganiseerd in Londen en Los Angeles.
28/03 19u15  Laekerveld zegt tegen hun Vrijwilligers: BEDANKT!Nooit omdat het moet, maar de vrijwilligers in Laekerveld zijn er steeds. Daarom gaf men ook dit jaar weer een samenzijn, etentje en attentie.
28/03 19u00  Red Flames in pot twee bij loting voor WK 2019De Red Flames zitten in pot twee (van de vijf) voor de loting van de kwalificaties van het WK voetbal voor vrouwen in 2019. Op 25 april weten de Belgische vrouwen tegen welke vier teams ze het opnemen.
28/03 19u00  Christoff zet villa te koopZanger Christoff is toe aan verandering, zo lijkt het alleszins. De Schlagerzanger is de laatste tijd meer in het buitenland dan in zijn thuisstad Wetteren, en dat heeft de man duidelijk aan het denken gezet.
28/03 19u00  Geen ontslagen bij overname Vanden Borre door FnacEr zullen geen ontslagen of afvloeiingen gebeuren bij het samengaan van elektroketen Vanden Borre en de Franse keten Fnac in ons land. Dat hebben beide merken dinsdag gemeld.
28/03 19u00  Worden ecocheques binnenkort vervangen door nettobonus?Regeringspartij Open Vld is vastberaden om door te zetten met het vervangen van de ecocheque door een nettobonus. Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert heeft een amendement klaar dat een antwoord moet bieden op de bemerkingen van de Raad van State. Zijn collega Vincent Van Quickenborne stelt voor om de vereenvoudiging pas op 1 januari 2019 te laten ingaan. “Dan zijn ook de termijnen voor het Grondwettelijk Hof voorbij en bieden we juridische zekerheid”, zei Van Quickeborne.
28/03 19u00  Europaschool viert dag van de kleuterOp 24 maart werden de kleuters van de Europaschool extra verwend.
28/03 18u45  Bevers weghalen uit Walibi heeft “geen enkele zin”De familie bevers weghalen uit het pretpark Walibi, omdat die de veiligheid van de bezoekers in gevaar brengen, “heeft geen enkele zin”. Dat zegt Natagora, de Franstalige tegenhanger van Natuurpunt. De bevers moeten weg, omdat ze knagen aan bomen die naast de attractie ‘De Weerwolf’ staan. Die dreigen daardoor op de rollercoaster terecht te komen.
28/03 18u45  Twee vermiste VN-experts dood teruggevonden in CongoTwee VN-experts die als vermist waren opgegeven in de centraal gelegen Kasaï-regio in de Democratische Republiek Congo zijn maandag dood teruggevonden. Dat meldt de Congolese regering dinsdag.
28/03 18u45  OPINIE. Een debat, met ons belastinggeld betaald, over een dik gat en een bierbuik: heerlijk!Goede televisie hoeft niet ingewikkeld te zijn, integendeel. ‘Keep it simple’ werkt vaak nog het best. Programma’s als ‘De Mol’ zijn aan ons absoluut niet besteed, wat een tijdverlies! Uren naar tv staren om een valserik te ontmaskeren, terwijl je er in het echte leven al genoeg van die soort tegenkomt. Of ‘Temptation Island’, waar je niet één aflevering van mag missen, of je begrijpt niet meer hoe de relaties in mekaar zitten. Terwijl we in het werkelijke leven al Tanja Dexters hebben rondlopen...
28/03 18u45  Philippe Gilbert: “Ik eis het kopmanschap niet op voor de Ronde van Vlaanderen”Philippe Gilbert pakte in de Driedaagse van De Panne zijn eerste zege van het seizoen, ook zijn eerste zege in de Belgische driekleur. Toch wil Gilbert niet per se kopman zijn in de Ronde Van Vlaanderen, zo verklaarde hij nogmaals na de aankomst in Zottegem: “Mij de nummer één geven zou een vergissing zijn, we hebben echt een sterk team.”
28/03 18u45  Busje stinkt zo dat politie wiet letterlijk buiten ruiktEen 23-jarige bestuurder van een bestelbus is dinsdag in de Nederlandse provincie Noord-Brabant op opmerkelijke wijze betrapt met een lading wiet. Uit het voertuig kwam zo’n penetrante lucht dat iemand die achter hem reed, de politie waarschuwde. In de wagen bleek 40 kilo vers geoogste hennep te liggen.
28/03 18u45  Schots parlement stemt in met tweede referendum over onafhankelijkheidHet Schotse parlement in Edinburgh heeft een dag voor de Brexit ingestemd met een nieuwe volksraadpleging over de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië.
28/03 18u45  Groen zonder sp.a naar verkiezingenNa twaalf jaar blaast Groen Genk de samenwerking met sp.a Genk op. Onder meer omdat de partij haar eigen beleid ondergesneeuwd zag, maar ook omdat Pro Genk, waarin beide partijen zich hadden verenigd, in verschillende dossiers tekort zou schieten. Angelo Bruno (sp.a) is verrast en betreurt de beslissing van Groen.
28/03 18u30  Indrukwekkend: koor zingt Brabançonne voor match Rusland-BelgiëDat er sfeer was tijdens de match Rusland-België werd al duidelijk bij het prille begin. Een indrukwekkend koor nam plaats achter de Rode Duivels en begon op magistrale wijze de Brabançonne te zingen. Op de koop toe toverden de Russen een bijzonder indrukwekkende tifo tevoorschijn.
28/03 18u30  NMBS versterkt aanbod in Limburg opvallend: zo ziet nieuwe dienstregeling eruit!De NMBS gaat vanaf december dit jaar het weekendaanbod in Limburg uitbreiden en waar mogelijk ook de reistijden verlagen. Volgens de plannen van NMBS krijgt het station van Hasselt bovendien een grondige update. Zowel de ministerraad als Infrabel moeten de plannen wel nog goedkeuren.
28/03 18u30  Drie vakbonden akkoord met sociaal plan INGNa de socialistische vakbond BBTK (Setca) gaan ook de christelijke bediendebonden LBC en CNE (Franstalig) en de liberale ACLVB akkoord met het sociaal plan voor de herstructurering bij ING. Mogelijk volgt woensdag de ondertekening, zo klinkt het in vakbondskringen.
28/03 18u30  Jaar na Panama Papers: “BBI werkt performanter dan ooit”Recente resultaten tonen aan dat de Bijzondere Belastingsinspectie performanter werkt dan ooit. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in een reactie op de doortocht van het Rekenhof dinsdag in de bijzondere commissie Panama Papers in de Kamer.
28/03 18u30  Verkrachting door minderjarige voetballers in Wemmel blijkt volledig verzonnenEen twaalfjarig meisje dat beweerde dat ze door twee jongens van 14 en 15 in Wemmel verkracht was, blijkt die feiten volledig te hebben verzonnen. Het parket Halle-Vilvoorde heeft de zaak dan ook zonder gevolg geklasseerd. Dat meldt parketwoordvoerster Carol Vercarre. De advocaat van één van beide jongens, meester Sven Mary, reageert tevreden, maar is woedend over de valse verklaringen van het meisje, dat niet aan haar proefstuk toe was. Hij hekelt ook de houding van haar moeder. Mary overweegt een klacht met burgerlijke partijstelling.
28/03 18u30  Is jouw mobiele telefoon stiekem namaak?Bijna een op de vijf mobiele telefoons en een kwart van alle spelcomputers die wereldwijd worden verscheept, zijn nep. Dat blijkt uit onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
28/03 18u30  De Wever wil af van Vlaamse regels rond onbestuurbaarheid gemeentenN-VA-voorzitter Bart De Wever wil af van de Vlaamse regels rond de onbestuurbaarheid van gemeenten die sinds deze legislatuur van kracht zijn. Dat zei hij dinsdag op een voorzittersdebat in de Kamer.
1 2 3 4 5Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

36x Argentinië gaat onderuit zonder Lionel Messi (en ondanks viagra)29/03 02u15 - Het Belang van Limburg: Op de veertiende speeldag in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK 2018 heeft Argentinië dinsdag een 2-0 nederlaag geleden tegen Bolivië. De Argentijnen konden geen beroep doen op hun sterspeler Lionel Messi. Enkele uren voor de aftrap legde de Wereldvoetbalbond de spits van Barcelona een schorsing van vier wedstrijden op omdat hij in de vorige kwalificatiewedstrijd tegen Chili een lijnrechter beledigde.
36x Robben en Sneijder willen inspraak bij aanstelling nieuwe Nederlandse bondscoach29/03 02u15 - Het Belang van Limburg: Arjen Robben geeft naar eigen zeggen altijd eerlijk zijn mening. Dus kan de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond bij de aanvoerder van Oranje ook terecht voor een “advies” over de nieuwe bondscoach die er na het ontslag zondag van Danny Blind moet komen. De aanvaller van Bayern München wil met middenvelder Wesley Sneijder zelfs min of meer inspraak in de hele procedure.
34x Brand in appartement in Hasseltse stationsbuurt29/03 00u15 - Het Belang van Limburg: In een appartement in de Ambachtsschoolstraat in Hasselt, vlakbij het station, heeft dinsdagavond een korte brand gewoed. De brand ontstond in een flat op de eerste verdieping. De bewoners werden in veiligheid gebracht. Er was vooral rookschade. De brandweer kon niet meteen achterhalen wat de oorzaak was van de brand.
27x Onwaarschijnlijk: dorpelingen vinden vermiste vriend in buik van meterslange python29/03 07u30 - Het Belang van Limburg: De dorpelingen uit een dorpje ten westen van de Indonesische eiland Sulawesi hebben een erg schokkende ontdekking gedaan. Toen de vrienden en familie van de 25-jarige Akbar Salubiro op zoek gingen naar de vermiste jongeman, kwamen ze op een gegeven moment een gigantische python tegen.
25x Nieuwe borsten voor Genkse in ‘Complex’29/03 07u30 - Het Belang van Limburg: In ‘Complex’, het Vijf-programma waarin mensen met complexen over hun lichaam naar de plastisch chirurg trekken, is vanavond Mirella (35) uit Genk te zien.
24x Geld primeert op principes, daarom voeren we wapens uit naar Saoedi-Arabië29/03 04u15 - Het Belang van Limburg: Het hemd is nader dan de rok. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. De discussie over wapenleveringen aan Saoedi-Arabië is daar een mooi voorbeeld van.
20x Uw belastingaangifte telt alweer 75 extra codes en dit betekent dat voor u29/03 18u30 - Het Belang van Limburg: Uw belastingbrief wordt alweer een beetje ‘dikker’. Dit jaar komen er alweer 75 extra codes bij. Zo telt de aangifte straks in totaal 885 codes. Vooral met de woonlening moet u goed uit uw doppen kijken.
20x Neos-leden proeven verschillende Whisky’s28/03 23u45 - Het Belang van Limburg: Neos Ham organiseerde in Genebos een Whisky proefnamiddag. “En met succes want we mochten ongeveer 40 geïnteresseerden ontvangen in zaal Sint-Jan”, zo vertelt secretaris Karel Cools. De aanwezigen kregen eerst de nodige theoretische uitleg van de Whiskyclub van Diest en Ham.
19x Topmodel is zeven maanden na bevalling al opnieuw zwanger29/03 09u00 - Het Belang van Limburg: Bar Refaeli (31) laat er geen gras over groeien wat gezinsuitbreiding betreft. Amper zeven maanden nadat ze van een dochtertje was bevallen, heeft het Israëlisch model dat jarenlang een knipperlichtrelatie had met Leonardo DiCaprio aangekondigd dat ze zwanger is van een tweede.
17x VIDEO. Kevin De Bruyne maakt indruk met trap door basketring29/03 18u00 - Het Belang van Limburg: Kevin De Bruyne heeft een uitzonderlijke traptechniek. Zoveel is wel zeker nadat de Rode Duivel bij opnames voor een gesprek met DUSE Magazine, dat ook dieper inging op zijn interesse voor basket, de bal zomaar door de ring van een basketveldje trapte. Tot euforie van de mensen van DUSE.

Statistieken

Artikels:
29112
Gelezen:
43667
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven