dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
10/12 23u45  Michel: "Ofwel vervroegde verkiezingen, ofwel samenwerken om immobilisme te voorkomen" De regering is gevallen, leve de regering. Michel I werd dit weekend Michel II, sans N-VA. Volg hier live alle ontwikkelingen.11 
10/12 23u15  ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan Vlaanderen Heb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken.
10/12 23u00  Venus Williams breekt na elf jaar met coach Venus Williams (WTA 38) zet de samenwerking met trainer David Witt stop. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld.
10/12 22u30  Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld” Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel.
10/12 22u30  Hond Loesje voor de tweede keer in tien dagen tijd gestolen: "Wij zijn er kapot van" Voor de tweede keer in amper 10 dagen tijd hebben dieven de beagle Loesje gestolen bij Kelly Cornelis uit Houthalen-Helchteren. Eind november werd de hond teruggevonden in Maasmechelen, dertig kilometer verderop. “We zijn er kapot van. Hopelijk vinden we haar snel terug.”
10/12 22u15  Bevoegdheden schepenen Oudsbergen toegekend De samenstelling van het schepencollege voor de komende zes jaar was reeds bekend. Burgemeester en schepenen hebben in de voorbije dagen intern de bevoegdheidsverdeling afgesproken. Na een beleidsperiode van 3 jaar geeft Benny Spreeuwers de fakkel door aan An Knoops, met 25 jaar de jongst verkozene in Oudsbergen.
10/12 22u00  Theo Francken neemt week verlof voor hij opnieuw burgemeester van Lubbeek wordt Theo Francken zal zijn ambt als burgemeester van Lubbeek pas volgende week of de week nadien opnieuw opnemen. Dat heeft waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA), die de burgemeestersjerp van Francken eind 2014 overnam na diens aantreden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie, maandagavond aan Belga laten weten.
10/12 22u00  Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’ De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
10/12 21u30  Waarom KRC Genk op drie fronten voluit moet blijven gaan Het is 10 december en met 31 wedstrijden op de teller heeft KRC Genk er in 2018 nog altijd vijf(!) te gaan. Er lijkt geen einde te komen aan de helse rollercoasterrit. Racing heeft er ook alle baat bij om voluit te gaan op drie fronten. Niet alleen uit sportieve ambitie, donderdag valt er tegen Sarpsborg ook meer dan twee miljoen euro te verdienen.
10/12 21u15  De match van twee miljoen: waarom KRC Genk op drie fronten voluit moet blijven gaan Het is 10 december en met 31 wedstrijden op de teller heeft KRC Genk er in 2018 nog altijd vijf(!) te gaan. Er lijkt geen einde te komen aan de helse rollercoasterrit. Racing heeft er ook alle baat bij om voluit te gaan op drie fronten. Niet alleen uit sportieve ambitie, donderdag valt er tegen Sarpsborg ook meer dan twee miljoen euro te verdienen.
10/12 21u15  Hond Loesje al voor de tweede keer gestolen: "Wij zijn er kapot van" Voor de tweede keer in amper tien maanden tijd hebben dieven de beagle Loesje gestolen bij Kelly Cornelis uit Houthalen-Helchteren. In februari werd de hond teruggevonden in Maasmechelen, dertig kilometer verderop. “We zijn er kapot van. Hopelijk vinden we haar snel terug.”
10/12 21u15  Franse president Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
10/12 21u15  Beringenaar fotografeert mooiste landschappen ter wereld: “Wie droomt hier nu niet van?” Tijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland ontdekte Beringenaar Michiel Pieters zijn talent voor landschapsfotografie. Vier jaar later heeft hij 120.000 volgers op Instagram en droomt hij ervan om voltijds de wereld rond te reizen.
10/12 21u15  Ben Segers maakt kinderdroom waar met ‘De Collega’s 2.0’: “Bart De Pauw verdiende die publieke vernedering niet" Dat Ben Segers (44) acteur is geworden, is mede dankzij ‘De Collega’s’, de tv-reeks die eind jaren zeventig van start ging op het toenmalige BRT1. Niet verwonderlijk dat hij nu een rol speelt in ‘De Collega’s 2.0’, de cinematografische reboot van Jan Verheyen. “We hebben geprobeerd de geest van de oude reeks te behouden”, zegt Ben.
10/12 21u15  Nissan gestolen en inbraak bij PTS Inbrekers sloegen zondag tussen 16 en 20.40 uur toe op de Bloemenlaan in Maasmechelen. Naast enkele spullen stalen de daders ook de Nissan die bij het huis geparkeerd stond. Dieven konden hun slag slaan bij de scholencampus PTS op het Europaplein. Daar stelden ze zondag vast dat onbekenden tablets en geld uit het gebouw konden stelen. Dat moet tussen zaterdag 16.30 en zondag 10 uur gebeurd zijn.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 23u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 20u30  Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM NieuwsTijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
10/12 20u15  Barcelona-trainer Valverde gunt Luis Suarez rust in de Champions League tegen TottenhamLuis Suarez zal met Barcelona niet spelen in de wedstrijd tegen Tottenham, dinsdag op de zesde speeldag van de Champions League. Barça-trainer Ernesto Valverde bevestigde maandag dat de Uruguayaanse aanvaller rust krijgt.
10/12 20u00  Lotto Soudal maakt Gerben Thijssen en Brent Van Moer profrenners in 2019Op 1 juli volgend jaar maken Gerben Thijssen (20) en Brent Van Moer (20) de overstap van het U23-team van Lotto Soudal naar de WorldTour-ploeg. Thijssen veroverde dit jaar de Belgische titel bij de beloften op de weg en Van Moer behaalde zilver op het WK tijdrijden voor beloften. Beide renners zijn momenteel met de WorldTour-ploeg mee op stage in Mallorca.
10/12 19u45  Brons op het vorige EK en vierde plek op het WK, maar Belgian Cats zitten niet in pot 1 bij loting voor EK basketbalDe Belgische basketbalvrouwen kunnen op het komende EK basketbal 2019, dat zal doorgaan van 27 juni tot 7 juli 2019 in Servië, een moeilijke loting verwachten. De Belgian Cats hebben hun status als reekshoofd verloren en verzeilen zo in pot 2 bij de loting van woensdagmiddag.
10/12 19u30  De Wever wil dat premier Michel vertrouwen vraagt voor zijn regering: “Anders is het een zachte staatsgreep”N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het logisch dat de nieuwe regering van premier Michel het vertrouwen vraagt aan het parlement. “Men beklemtoont dat dit een nieuwe regering is. Dan lijkt het mij logisch dat je het vertrouwen vraagt, anders is dat een soort van hele zachte, verborgen staatsgreep”, aldus De Wever in Terzake op Canvas.
10/12 19u15  Bart De Wever waarschuwt nieuwe regering: “Vertrouwensstemming, anders is dit een zachte staatsgreep”N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het logisch dat de nieuwe regering van premier Michel het vertrouwen vraagt aan het parlement. “Men beklemtoont dat dit een nieuwe regering is. Dan lijkt het mij logisch dat je het vertrouwen vraagt, anders is dat een soort van hele zachte, verborgen staatsgreep”, aldus De Wever in Terzake op Canvas.
10/12 19u00  Bakkerij Van Moll sluit na drie generaties de winkeldeur: “Dankbaar dat klanten bleven komen”In Overpelt valt de winkeldeur van bakkerij Van Moll op 23 december definitief in het slot. Zaakvoerder Guy Van Moll is 67 en gaat met pensioen. Hij is de derde generatie van een bakkersfamilie, maar zijn eigen kinderen zijn nog te jong om de zaak over te nemen. “Klanten komen ontroerd afscheid nemen en me bedanken. Maar eigenlijk moet ik hen bedanken omdat ze altijd zijn blijven komen”, zegt Guy, die met zijn kwaliteitsbrood het zwaar geschut van de opkomende supermarkten wist te trotseren.
10/12 19u00  LIVE. Michel: "Ofwel vervroegde verkiezingen, ofwel samenwerken om immobilisme te voorkomen"De regering is gevallen, leve de regering. Michel I werd dit weekend Michel II, sans N-VA. Volg hier live alle ontwikkelingen.
10/12 19u00  VIDEO. Drone vliegt tussen Hasseltse ziekenhuizen in 2019In de tweede helft van 2019 gaan drones testvluchten uitvoeren boven Hasselt en omgeving.
10/12 18u45  Familie van student (20) die stierf na doopritueel: “Geen excuses, zelfs geen innige deelneming, niks”EDEGEM Het verdriet is onpeilbaar bij de familie van Sanda Dia (20), de jongen uit Edegem die stierf na een wansmakelijk doopritueel. Excuses, laat staan condoleances kregen ze nog niet van de verantwoordelijke studentenclub Reuzegom. Meer nog: de doopmeesters lijken van de aardbol verdwenen. “Het is niet omdat ze uit gegoede families komen dat de zaak niet tot op het bot uitgezocht moet worden.”
10/12 18u30  Inbraken gemeldInbrekers konden zaterdag juwelen uit een huis op De Pitteurslaan in Sint-Truiden stelen. De vaststellingen werden om 21.50 uur gedaan. Een dag later was er een inbraak op de Oude Borgwormseweg, maar hier is er geen buit. Nog op zondag werd er eveneens een woninginbraak in de Kattenstraat gepleegd, maar het is niet duidelijk of er ook iets werd buitgemaakt. tot slot bleef het voorbije weekend nog bij een inbraakpoging op de Zepperenweg.
10/12 18u30  Nissa gestolen en inbraak bij PTSInbrekers sloegen zondag tussen 16 en 20.40 uur toe op de Bloemenlaan in Maasmechelen. Naast enkele spullen stalen de daders ook de Nissan die bij het huis geparkeerd stond. Dieven konden hun slag slaan bij de scholencampus PTS op het Europaplein. Daar stelden ze zondag vast dat onbekenden tablets en geld uit het gebouw konden stelen. Dat moet tussen zaterdag 16.30 en zondag 10 uur gebeurd zijn.
10/12 18u30  Twee inbraken gemeldDe politie kreeg maandag om 11.30 uur een melding binnen van een inbraak in een leegstaand huis aan de Wijerdijk in Gellik. De daders stalen niets, maar brachten wel vernielingen aan. Bij een woninginbraak vrijdagavond op de Heirbaan in lanaken stalen de daders geld en juwelen.
10/12 18u30  eigenaar schrikt inbrekers opOnbekenden braken zondag om 21.30 uur de deur van een huis in de Hamelstraat in Lummen open, maar wellicht werden ze opgeschrikt door de eigenaar want ze sloegen zonder buit op de vlucht.
10/12 18u30  Ladders gestolen en werkmateriaal verdwenenBij een diefstal op een werf op de Koeltorenlaan konden twee ladders gestolen worden. De melding dateert van maandagvoormiddag. Ook in de Kapelstraat werd een diefstal gepleegd. De daders bezochten de gemeentelijke werkplaats en stalen materiaal. De melding kwam maandag om 13.15 uur bij de politie binnen.
10/12 18u30  Problemen met betaalautomaten bij Albert Heijn in HasseltBij Albert Heijn (AH) aan de Singel in Hasselt kampen ze al de hele dag met problemen met de betaalautomaten. Deze werken niet waardoor de klanten enkel met cash geld hun boodschappen kunnen afrekenen.
10/12 18u30  Inbraak en winkeldiefInbrekers stalen een tafelzaag uit een huis in opbouw in de Nieuwstraat in Dilsen-Stokkem. Via de camerabeelden van een supermarkt op de Burgemeester Henrylaan kon maandag een dief gevat worden. Die haalde een portefeuille die in iemands winkelkar lag weg en na zijn identificatie bekende de dader de feiten.
10/12 18u30  Zeventiger gewond bij kop-staartbotsingEen man (71) uit Riemst liep maandag om 9 uur verwondingen op bij een kop-staartbotsing op de Visésteenweg in Riemst. Bij de aanrijding waren drie voertuigen betrokken.
10/12 18u30  Vrouw lichtgewondEen vrouw (66) uit Overpelt raakte maandag om 9.30 uur lichtgewond bij een botsing met een kraanwagen op de Breugelweg. Deze stond stil om voorrang te verlenen toen de zestiger er achterop inreed.
10/12 18u30  Opmerkelijk filmpje van Vlaamse school al meer dan 50.000 keer bekekenEen filmpje van de leerlingen van het zesde jaar LO & Sport van de Mechelse school BimSem gaat momenteel viraal. Op enkele dagen tijd werd het filmpje op Twitter al ruim 50.000 keer bekeken.
10/12 18u15  VIDEO. Een discutabele penaltyfase, een knappe vrije trap en enkele felbevochten derby's: dit was het weekend op de Limburgse voetbalveldenHet voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Een discutabele penaltyfase (na 35 seconden in de video), een knappe vrije trap en enkele felbevochten derby's: je ziet het allemaal in deze compilatievideo.
10/12 18u15  Motorrijder komt om het leven na botsing met auto in Sint-TruidenBij een zwaar verkeersongeval in Sint-Truiden is maandagnamiddag een motorrijder om het leven gekomen. De aanrijding tussen een auto en een motorfiets gebeurde in Melveren-Centrum ter hoogte van het psychiatrisch ziekenhuis.
10/12 18u15  Opmerkelijk filmpje van Mechelse school al meer dan 50.000 keer bekekenEen filmpje van de leerlingen van het zesde jaar LO & Sport van de Mechelse school BimSem gaat momenteel viraal. Op enkele dagen tijd werd het filmpje op Twitter al ruim 50.000 keer bekeken.
10/12 18u15  Auto tegen verlichtingspaalFabian C. (22) uit Bocholt raakte zondag om 14 uur gewond bij een botsing met de auto tegen een verlichtingspaal op de Janshoek.
10/12 18u00  Hoogspanningsleiding in Diepenbeek erg gevaarlijk voor overvliegende vogelsEen hoogspanningsleiding tussen het Albertkanaal en de Boudewijnlaan in Diepenbeek kost jaarlijks het leven aan honderden vogels. Dat blijkt uit een onderzoek dat Natuurpunt dit jaar uitvoerde in opdracht van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Elia liet, bij monde van woordvoerder Tom Demeyer, weten dat een oplossing voor het probleem in Diepenbeek in de pijplijn zit, dat men dat bij Natuurpunt ook weet, maar dat het aanleggen van de bakens, voorzien voor dit jaar, omwille van technische redenen in de planning is verschoven naar het voorjaar.
10/12 18u00  Bloeddonatie Rode Kruis in administratief centrumDinsdag (11 december) vindt de laatste bloedinzameling van het jaar plaats.
10/12 18u00  Niet enkel Remco Evenepoel wordt prof: naar deze vijf topbeloften mag u de komende maanden ook uitkijkenNog een dikke maand en het nieuwe seizoen wordt op gang geschoten. Uiteraard zal met veel belangstelling worden uitgekeken naar de prestaties van Remco Evenepoel. Maar het Belgische toptalent is niet de enige renner die met hoge verwachtingen overstapt naar het World Tourpeloton. Wij stellen u vijf toptalenten voor, waaronder een Limburger.
10/12 18u00  Virginie Claes wordt koppelaarster tijdens grote ‘Winterland-speeddate’Tot 6 januari kan je op het Hasseltse Kolonel Dusartplein nog terecht op Winterland Hasselt, de grootste outdoor winterhappening van Vlaanderen. De ‘Winterland-date’ met gastvrouw Virginie Claes trekt momenteel alle aandacht en daarom heeft de organisatie volgende week een verrassing in petto.
10/12 17u45  Michel Theysstraat gedeeltelijk dicht wegens instortingsgevaar gebouwDe Michel Theysstraat in Diest is gedeeltelijk voor verkeer afgesloten. Aanleiding is het instortingsgevaar van het gebouw van de voormalige brouwerij ‘De Halve Maan’.
10/12 17u45  Hallucinante beelden: man duwt voorbijganger zomaar onder truckEen man met gele jas zit rustig op een bankje, maar blijkt verre van onschuldig. Als een andere man voorbij komt, staat de kerel in het geel op en duwt hij de voorbijganger onder een aankomende vrachtwagen. Daarna raapt hij iets van de grond, vermoedelijk een portefeuille of een gsm, en wandelt hij rustig weg, alsof er niets is gebeurd.
10/12 17u30  Houthalen-Helchteren opent rouwregister voor overleden actrice Désirée ViolaHet gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren heeft besloten een rouwregister te openen voor Désirée Viola. Inwoners die hun medeleven willen betuigen aan de familie en vrienden van de actrice, kunnen dat in het NAC.
10/12 17u30  VIDEO. Tessenderlo viert feest na ruime zege van THES tegen SeraingTHES Sport blijft winnen in de eerste amateurklasse. Zaterdagavond zetten de Looienaars hun herfstitel nog wat extra in de verf met een ruime thuiszege tegen Seraing. Jeunen (2x), Oris en Stefani zorgden voor een 4-0 eindstand. Na het laatste fluitsignaal gingen spelers en fans uit de bol. Bekijk de beelden hier.
10/12 17u30  Lut Hannes (Angèle) keert terug naar ‘Thuis’Lut Hannes keert binnenkort terug naar Thuis. De actrice, die Angèle Backx vertolkt in de soap, nam begin dit jaar tijdelijk afscheid omdat ze behandeld moest worden tegen borstkanker.
10/12 17u30  VWB en VTB Zutendaal bezoeken Le Coin PerduTijdens een kletsnatte wandeling in het gebied rond de Molenvijvers in Genk - waarvan het moerassige gedeelte afgesloten was wegens de weersomstandigheden - stond ook een bezoek aan de villa 'Le Coin Perdu' op het programma en werd ook even stilgestaan bij het monument ter nagedachtenis van Henri De Cleene, een postbode die op 14 september 1944 werd doodgeschoten door terugtrekkende Duitse soldaten.
10/12 17u15  VIDEO. BS Sport sleept dankzij knappe vrije trap gelijkspel uit de brand tegen Turkse RangersIn vierde provinciale A speelden Turkse Rangers en BS Sport zondag met 2-2 gelijk. De thuisploeg stond na de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar mede dankzij deze knappe vrije trap van Vincent Van Roost sleepte BS toch nog een gelijkspel uit de brand.
10/12 17u15  Premier Michel gaat praten met verschillende fracties in parlement vanaf dinsdagHet kabinet van premier Charles Michel (MR) zal vandaag de agenda bepalen en de contacten leggen voor de ontmoetingen vanaf morgen met de verschillende democratische fracties in het parlement. Dat zegt de woordvoerder van de eerste minister.
10/12 17u00  An Lemmens is opnieuw verliefdVTM-presentatrice An Lemmens is opnieuw verliefd. Dat heeft de blondine maandag gezegd in een interview op radiozender Qmusic.
10/12 17u00  Britse premier Theresa May: “Stemming over Brexit wordt uitgesteld”De Britse premier Theresa May heeft in het Lagerhuis bevestigd dat de cruciale stemming over het Brexit-akkoord wordt uitgesteld. Ze gaat bijkomende garanties zoeken voor de Ierse backstop-regeling.
10/12 17u00  Stefaan Degand deelt wel heel gênant én pijnlijk saunaverhaal‘De Slimste Mens’ nadert stilaan zijn einde, en je kan altijd rekenen op Stefaan Degand om de finaleweken af te trappen met een mop van formaat. Alleen was deze mop wel degelijk echt gebeurd. “Ik hoorde de mensen achter mij nog roepen: Nee Stefaan, niet doen, niet doen!”
10/12 16u45  Golden State Warriors verkozen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar in de Verenigde StatenHet gerenommeerde Amerikaanse sporttijdschrift Sports Illustrated heeft NBA-kampioen Golden State Warriors uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2018. In juni werd het team van supersterren Stephen Curry en Kevin Durant voor de 3e keer in vier jaar tijd kampioen in de NBA.
10/12 16u30  Vreemd: geen Courtois bij vijftig kanshebbers voor Team van het Jaar van de UEFADe Europese voetbalbond UEFA heeft maandag vijftig genomineerden bekendgemaakt voor de jaarlijkse verkiezing van het Team van het Jaar. Verrassend is dat met Kevin De Bruyne en Eden Hazard slechts twee landgenoten tot de lijst behoren. Thibaut Courtois, afgelopen zomer nochtans verkozen tot beste doelman op de Wereldbeker in Rusland, behoort verrassend genoeg niet tot de genomineerden.
10/12 16u30  VIDEO. Veldwezelt boekt knappe zege in topper tegen WaterloosIn vierde provinciale C won ploeg in vorm Veldwezelt zondag de topper op het veld van Waterloos. Door de overwinning hijst Veldwezelt zich naast Waterloos op de derde plek in de rangschikking.
10/12 16u30  Medische primeur: UZ Gent transplanteert met succes baarmoederChirurgen van de Vrouwenkliniek en het Transplantatiecentrum van het UZ Gent hebben voor het eerst in ons land een baarmoedertransplantatie uitgevoerd. De ingreep verliep vlekkeloos en de vrouw stelt het goed. Zonder complicaties zal ze ten vroegste over een jaar zwanger kunnen worden.
10/12 16u30  Ex-Anderlecht-trainer John van den Brom na vijf jaar weg bij AZJohn van den Brom stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van Eredivisie-club AZ. De Alkmaarse club bevestigde maandag dat in gezamenlijk overleg is besloten uit elkaar te gaan. Van den Brom is sinds 2014 werkzaam bij AZ. Zijn opvolger is ook al bekend: de huidige assistent Arne Slot.
10/12 16u30  Rode Duivels ontvangen Rusland in opener kwalificatie voor EK 2020 in Koning BoudewijnstadionDe Rode Duivels werken hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2020 tegen Rusland, op 21 maart volgend jaar (20u45), af in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Dat heeft de Belgische voetbalbond KBVB maandag laten weten.
10/12 16u30  Wit-Gele Kruis Hasselt-Oost opent nieuwe afdelingOp zaterdag 8 december kon je de nieuwe thuishaven van het Wit-Gele Kruis Hasselt-Oost bezoeken op de Gouverneur Verwilghensingel 26. Een aanrader voor wie een blik achter de schermen wou werpen van moderne thuisverpleging en andere thuiszorgdiensten, zoals vroedvrouwen aan huis, personenalarmering, uitleen van hulpmiddelen, gezinszorg, voetverzorging en voedingsadvies.
10/12 16u30  Stad Genk kent 135.000 euro aan subsidies toe aan Genkse jeugdverenigingenVrijdag 7 december deelde de stedelijke Jeugdraad van Genk de werkingssubsidies uit van 2018 aan maar liefst 28 jeugdverenigingen in jeugdhuis PAND. In totaal ontvangen de jeugdverenigingen ruim 135.000 euro.
10/12 16u15  Eén lanceert 13 nieuwe programma’s en biedt fictiereeks meteen online aanIn het voorjaar van 2019 lanceert tv-zender Eén dertien nieuwe programma’s, waaronder nieuwe producties met Philippe Geubels, Tom Waes en Arnout Hauben. De nieuwe fictiereeks “Dertigers” is meteen na de eerste lineaire uitzending ook online beschikbaar op VRT NU. Netmanager Olivier Goris stelde de voorjaarsprogrammatie maandag voor.
10/12 16u15  Club Brugge-trainer Ivan Leko: “Ik begrijp niet waarom ik het mentaal moeilijk zou hebben”Club Brugge sluit dinsdag (21u) de groepsfase van de Champions League af met een thuisduel tegen Atlético Madrid. De Bruggelingen, al zeker van overwintering in de Europa League, moeten zich herpakken na de blamage tegen Waasland-Beveren. “Dat is voorbij. We zijn nu bezig met Atlético”, zo verklaarde coach Ivan Leko maandag op de persconferentie.
10/12 16u15  Cristiano Ronaldo nodigt Messi uit: “Kom naar Italië”Cristiano Ronaldo heeft maandag in de Gazzetta dello Sport zijn wens uitgesproken opnieuw tegen Lionel Messi te kunnen spelen. Hij nodigde de Argentijnse superster dan ook uit in de Serie A te komen voetballen. Ronaldo verliet afgelopen zomer na negen seizoenen Real Madrid voor Juventus. Hij deed dat naar eigen zeggen om “zichzelf uit zijn comfortzone te halen”.
10/12 16u15  Strand vol ‘popcorn’ valt in de smaak bij toeristenGeen fan van zand tussen je tenen op vakantie? Dan is een vakantie naar het stadje Corralejo, gelegen op het Canarische eiland Fuerteventura, een optie. Daar ligt een strand vol witte vlokken die op popcorn lijken. Vandaar de bijnaam van de baai: Popcorn Bay’.
10/12 16u00  Villarreal zet coach Calleja aan de deurVillarreal heeft maandag zijn hoofdtrainer Javier Calleja de laan uitgestuurd. Dat maakte de Spaanse eersteklasser bekend op haar website.
10/12 15u45  Peter Sagan trekt klassiek voorjaar komend seizoen door tot Luik-Bastenaken-LuikBORA-hansgrohe heeft maandag in Mallorca haar team voor 2019 voorgesteld. De Duitse WorldTour-formatie kondigde aan dat sprinter Pascal Ackermann en klimmer Emanuel Buchmann beiden hun contract verlengden tot eind 2021. Verder ging de meeste aandacht opnieuw naar Peter Sagan. De Slovaak, komend seizoen voor het eerst in drie jaar niet in de wereldkampioenentrui, zal zijn voorjaar in 2019 rekken tot Luik-Bastenaken-Luik.
10/12 15u45  Lego dobbert in eigen plasticsoepHet grootste struikelblok voor Lego zijn de (eigen) kwaliteitseisen. De speelgoedmaker wil die niet verlagen en dobbert daardoor noodgedwongen in zijn eigen ‘plasticsoep’.
10/12 15u30  Kitir (sp.a): “Michel moet asap uitleggen wat hij dit weekend heeft gedaan”“Premier Michel moet zo snel mogelijk komen uitleggen wat hij in dit weekend heeft gedaan”, zegt Meryame Kitir, fractieleider voor sp.a in de Kamer. Ze vraagt net als Groen en N-VA een vertrouwensstemming. “Want wij stellen gewoon vast dat hij dit weekend ineens een nieuwe regering heeft samengesteld en we willen weten of die bijvoorbeeld ook gemachtigd is om kb’s te tekenen. Is die nieuwe regering wel grondwettelijk?”
10/12 15u30  Pieter De Crem: “Jambon heeft goed beleid gevoerd, zijn lijn zal worden verdergezet”Kersvers minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V) wil de lijn van zijn voorganger Jan Jambon voortzetten. De N-VA’er “heeft een goed beleid gevoerd op vlak van Binnenlandse Zaken”, vindt De Crem. “Ik zal ervoor zorgen dat zijn lijn wordt verdergezet.”
10/12 15u30  Kelly Meykens nieuwe voorzitter van sp.aOp 7 december kwamen de leden van spa Beringen samen in een algemene vergadering naar aanleiding van het ontslag huidig voorzitter Abdulkadir Yilmaz. Daarop werd een nieuw partijbestuur en een nieuwe partijraad gekozen. Kelly Meykens wordt de nieuwe voorzitter. Fractieleider wordt huidig burgemeester Maurice Webers.
10/12 15u15  De Block schrapt quotum Francken: vanaf morgen weer tot 150 asielaanvragen per dagHet maximumaantal van 50 asielaanvragen per dag, dat werd ingesteld door voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), wordt vanaf morgen geschrapt. De grens ligt voortaan terug op 150 aanvragen per dag. Zo meldt VRT NWS.
10/12 15u15  Duurzaamheid of kwaliteit? Lego dobbert in eigen plasticsoepHet grootste struikelblok voor Lego zijn de (eigen) kwaliteitseisen. De speelgoedmaker wil die niet verlagen en dobbert daardoor noodgedwongen in zijn eigen ‘plasticsoep’.
10/12 15u15  Morgana, een vergeten appel met grote dromenZeg niet Jonagold, zeg Morgana. Een nieuwe Belgische appel moet de consument weglokken van de buitenlandse Pink Lady. De lat ligt hoog, en dat voor een appel waarop jarenlang door niemand acht werd geslagen.
10/12 15u00  Kogel is door de kerk: VN-migratiepact formeel goedgekeurd in MarrakeshDe kogel is door de kerk: het VN-migratiepact is zonet formeel goedgekeurd in Marrakesh. Voor ons land stemde premier Charles Michel in met het pact.
10/12 15u00  Kelly Meykens nieuwe voorzitter van sp.a:Op 7 december kwamen de leden van spa Beringen samen in een algemene vergadering naar aanleiding van het ontslag huidig voorzitter Abdulkadir Yilmaz. Daarop werd een nieuw partijbestuur en een nieuwe partijraad gekozen. Kelly Meykens wordt de nieuwe voorzitter. Fractieleider wordt huidig burgemeester Maurice Webers.
10/12 15u00  Wat u vanavond niet mag missen op televisieOp Eén gaan de zes bv-jongeren aan de slag in een garnalenkwekerij en ondervinden ze er de zware omstandigheden. Lieven Scheire en zijn team doen beroep op de wetenschap om mensen met een beperking te helpen. Op VTM kan u kijken hoe Jens Dendoncker weer mensen op een subtiele manier een boodschap overbrengt. ‘Lotgenoten’ blikt terug op enkele tragedies uit de Belgische geschiedenis, te beginnen bij de Pukkelpopstorm. En ZES brengt u de succesvolle thriller ‘The Prestige’.
10/12 15u00  Nederlandse commentator verslaat belangrijkste voetbalmatch van Amerika, maar negeert de hele wedstrijdMet de MLS-finale tussen Atlanta United en Portland Timbers stond zondagnacht de belangrijkste voetbalwedstrijd van het jaar op het programma in de Verenigde Staten. De partij werd ook uitgezonden op Eurosport Nederland, waar Frank Kramer zijn laatste wedstrijd als commentator afwerkte. Onze noorderbuur haalde zich echter het gelach - en in sommige gevallen ook de woede - van de kijkers op de hals door de match niet te verslaan, maar wel de wedstrijd vol te maken met… gezang en gedichtjes. En de occasionele anekdote uit zijn eigen leven. Eurosport excuseerde zich via Twitter al voor het commentaar van Kramer. Atlanta ontketende overigens een dol feest door de finale met 2-0 te winnen en werd zo de nieuwe MLS-kampioen.
10/12 15u00  Ruben Lemmens (VKW) roept alle partijen op om verantwoordelijkheid te nemenRuben Lemmens, de directeur van werkgeversorganisatie VKW, heeft alle partijen opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen. “Ik heb de afgelopen dagen, tot mijn grote ergernis, veel mensen vooral in veel superlatieven horen praten over welke problemen er zijn, ik zou ze nu willen oproepen om met dezelfde gedrevenheid werk te maken van oplossingen.”
10/12 15u00  Huis te koop waarin Kate en Pippa Middleton ooit samenwoondenHet huis van de hertogin van Cambridge Kate Middleton, waarin ze vroeger samenwoonde met haar zus Pippa Middleton, staat te koop. Het pand ligt Chelsea, in het westen van Londen, en kost omgerekend zo’, 2,2 miljoen euro. Dat schrijft The Sunday Times.
10/12 14u45  Speelgroep Van Eyck staat drie dagen op de planken met het toneelstuk ‘Hartelijk gecondoleerd’De keuze voor een toneelstuk viel dit jaar op de komedie ‘Hartelijk gecondoleerd’ van de auteur Jack Staal, waarin zeven familieleden het verlies verwerken van hun gelieve vader, schoonvader of grootvader.
10/12 14u30  Michel II meteen in moeilijk parket: N-VA, sp.a en Groen vragen vertrouwensstemmingDe kans is groot dat de nieuwe regering-Michel II deze week spitsroeden zal moeten lopen in de Kamer. Zowel N-VA als sp.a en Groen vragen “zo snel mogelijk” een vertrouwensstemming. Verliest de regering die, dan lijdt ze pijnlijk gezichtsverlies en wordt ze de facto herleid tot een regering van lopende zaken.
10/12 14u30  De Sint in wzc Het Park in NeeroeterenVlak voor zijn terugkeer naar Spanje vond de Sint nog de tijd om even langs te komen in wzc Het Park in Neeroeteren. Het werd een hele fijne namiddag.
10/12 14u15  N-VA eist “vertrouwensstemming” in het parlement en regeringsverklaring van “nieuwe regering”N-VA vraagt aan wat zij de “nieuwe regering” noemen om een regeringsverklaring op te stellen en om een vertrouwensstemming in het parlement. “We willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten”, aldus Peter De Roover aan Het Laatste Nieuws.
10/12 14u15  Duo steelt 123 pakken scheermesjes uit de ColruytEen 35-jarige Let en een Georgiër van 41 hangt een celstraf van twee jaar boven het hoofd voor de diefstal van scheermesjes in meerdere Colruyt-vestigingen. In juni sloegen ze in negen winkels over het hele land toe. Ze passeerden onder meer in Beringen, Geel, Grobbendonk en Leopoldsburg. Op 17 juni liep het mis in Hasselt.
10/12 14u00  Woordvoerster Wegen en Verkeer zet Europarlementslid Open VLD op haar plaats: “Heel jammer dat jij dit doet”De politieke crisis van het afgelopen weekend beroerde ook Europees Parlementslid Hilde Vautmans. Ze plaatste een filmpje op Twitter waarin ze haar mening gaf over de chaos, alleen nam ze dat filmpje op tijdens het rijden, en dat kan natuurlijk niet door de beugel.
10/12 14u00  Premier houdt korte maar felle toespraak in Marrakesh: “Mijn land zal aan de juiste kant van de geschiedenis staan”Premier Charles Michel heeft maandagmiddag tijdens een korte maar felle toespraak in Marrakesh het veelbesproken migratiepact verdedigd. “Mijn land zal aan de goede kant van de geschiedenis staan”, verklaarde hij.
10/12 13u45  Jongeman doet stoer tegen Hasseltse politie, maar zal zich dat snel beklagen: “Niks fout gedaan”Een heftig fragment uit de nieuwste aflevering van reportagereeks ‘Niveau 4’. Een dronken jongeman zorgde voor flink wat overlast aan een discotheek in Hasselt. Hij probeert een tijdlang langs een buitenwipper terug binnen te geraken, maar zonder succes. Wanneer hij op de koop toe ook stoer begint te doen tegen de politie, gaan de agenten over tot actie. De kerel wordt opgepakt en mag zijn roes uitslapen in de cel. “Ik heb niks fout gedaan!”, laat hij de agenten ter verdediging nog weten, maar op begrip hoeft hij niet te rekenen.
10/12 13u45  Italiaan fluit Champions League-match Club Brugge tegen Atlético MadridDe Italiaan Davide Massa (37) is door de UEFA aangeduid als scheidsrechter voor de Champions League-wedstrijd van Club Brugge tegen Atlético Madrid. De Bruggelingen ontvangen dinsdag (21u) de Spaanse topclub op de laatste speeldag in groep A. Het is de 21e wedstrijd van Club Brugge die door een Italiaanse ref geleid wordt.
10/12 13u45  Miljardair vliegt Beyoncé in voor bruiloft van dochterDe dochter van de rijkste man van India trouwt. Dat betekent een exuberant huwelijksfeest, met optreden van Beyoncé. En een indrukwekkende gastenlijst.
10/12 13u45  Vermaelen staat met Barcelona voor duel met oude rivaal: “Transfer naar Engeland is mogelijk”Thomas Vermaelen komt ook in zijn vierde seizoen bij FC Barcelona maar met mondjesmaat aan spelen toe. Maar dat deert de 33-jarige Rode Duivel niet, die in Catalonië kan spelen “aan de zijde van de beste spelers ter wereld”. Vermaelen en Barcelona ontvangen dinsdag op de slotspeeldag van de groepsfase van de Champions League het Engelse Tottenham. De Spurs zijn de grote rivaal van Vermaelen’s voormalige club Arsenal.
10/12 13u30  “Theresa May zal stemming in Lagerhuis verzetten na berichten van verwoestende nederlaag”De Britse premier Theresa May zal de belangrijke stemming komende dinsdag over haar Brexit-deal uitstellen. Dat heeft een welingelichte bronnen gemeld aan Bloomberg.
10/12 13u30  Eén jaar cel voor poging brandstichting van echtelijke woning: “Benzine uitgegoten en sigaretje gerookt”Een 47-jarige Genkenaar moet voor een jaar naar de gevangenis omdat hij probeerde zijn echtelijke woning in brand te steken. De man zette alle gaskranen open, goot benzine in het rond en stak dan een sigaretje op.
10/12 13u30  De leukste kerstcadeautjes voor beautyqueensOp zoek naar een perfect cadeautje voor een grote van alles wat met beauty te maken heeft? Dan zit je vast goed met een van deze twintig inspirerende cadeautjes.
10/12 13u15  Hersenen van kinderen die lang naar schermpjes staren, zien er anders uit dan die van leeftijdsgenootjesDe eerste resultaten van een nieuwe studie naar schermtijd van kinderen wijzen erop dat het spelen van veel videogames en het veelvuldig gebruik van tablets en smartphones ervoor zorgt dat hun hersenen er anders gaan uitzien als die van leeftijdsgenootjes die minder schermtijd verzamelen.
10/12 13u15  Meer snelheidsboetes voor chauffeurs met radarverklikkerAutomobilisten die in hun wagen een radarverklikker hebben, krijgen meer snelheidsboetes. Dat blijkt uit een onderzoek van Vias Institute. “Chauffeurs met een radardetector zitten niet alleen vaker op de baan, ze zijn wellicht ook te zelfverzekerd en denken dat ze minder risico op een boete lopen omdat ze zo’n systeem hebben”, zegt Benoît Godart van Vias Institute.
10/12 12u45  VIDEO. Warnots beslist matte en natte derby met assist en goal: “Wat spelen met de wind”Hoe zeer het in de lucht met felle slagregens en onvoorspelbare windstoten ook tempeestte, het heilige vuur daalde toch nooit neer op het veld voor de burenstrijd tussen Munsterbilzen en Sch.-Beverst. Ook omdat leider Schoonbeek na een half uur zijn schaapjes op het droge had met een 0-3-voorsprong via Jordi Nijs (twee goals) en Wesley Warnots (één goal en één assist). “Warnots maakte het verschil”, analyseerde Munster-trainer Patrick Hensen correct.
10/12 12u45  VIDEO. Een lesje in efficiëntie: Turkse FC wint derby tegen Stal SportEfficiëntie. Daar draait in het voetbal alles om. Dat werd zaterdagavond in de derby tussen Stal Sport tegen Turkse nog maar eens geïllus-treerd. De thuisploeg speelde tot aan de zestien goed mee maar het waren de bezoekers die dodelijk efficiënt waren in die rechthoek. Teker, Erdin en Ince zetten dat om in doelpunten.
10/12 12u45  Topchef zegt dat we moeten stoppen met het eten van avocado'sDe Ierse sterrenchef JP McMahon wil zowel zijn collega chef-koks als liefhebbers van avocado's aanmoedigen om te stoppen met het klaarmaken en eten van de vrucht. Volgens hem zijn avocado's de 'bloeddiamanten van Mexico'. Dat zegt hij in een interview met de Ierse editie van The Independent.
10/12 12u30  Premier speecht in Marrakesh: “Mijn land zal aan de juiste kant van de geschiedenis staan”Premier Charles Michel heeft in Marrakech de VN-conferentie toegesproken. In zijn speech gaf hij toe dat hij af te rekenen kreeg met politieke moeilijkheden.
10/12 12u30  VIDEO. Bilzen-Waltwilder kan voorsprong weer niet vasthouden: “Het blijft maar duren”Zoals het klassement het op voorhand al aangaf, hielden Bilzen-Waltwilder en Bornem elkaar ook zaterdagavond perfect in balans. Met dat ene puntje schieten beide ploegen overigens geen moer op in de rangschikking. De thuisploeg blijft in hetzelfde bedje ziek als de voorbije weken. Tot tweemaal toe kon een voorsprong niet worden vastgehouden al was er ook een dosis pech mee gemoeid. “Het blijft maar duren”, wordt Eric Eurlings er zowaar moedeloos van.
10/12 12u30  De Sint op bezoek in CorsalaDe Sint is niet alleen een kindervriend want op donderdag 6 december bracht hij ook een bezoek aan het woonzorgcentrum Corsala in Koersel.
10/12 12u30  WereldlichtjesdagOp de 2de zondag van december werden al de overleden kinderen 'in 't licht' gezet in de Academie Beringen in de Harpstraat te Koersel.
10/12 12u15  Sint-Barbaratocht van wandelclub De MijnlampOp zondag 8 december waren de eerste wandelaars al met 23 ingeschreven om 7 uur om te vertrekken aan de Parochiezaal in Stal voor de jaarlijkse Sint-Barbaratocht georganiseerd door wandelclub De Mijnlamp.
10/12 12u00  Plotse sneeuwstorm in VS zet 380.000 gezinnen zonder stroomDe oostkust van de VS is zondag getroffen door een zware sneeuwstorm. In een paar uur tijd viel er maar liefst 30 centimeter sneeuw. De staten North en South Carolina werden zwaar getroffen, maar ook in Georgia, Alabama, Tennessee en Virginia is de schade groot. 380.000 gezinnen zitten zonder stroom en een man overleed nadat een boom op zijn wagen gevallen was.
10/12 12u00  VIDEO. Bocholt draait schijnbaar hopeloze achterstand nog om: “Gelukkig gaven we nooit op”Naaste achtervolger Bocholt VV heeft ten volle geprofiteerd van de halve misstap van leider Hasselt. De Damburgers, die nochtans echt niet in goeden doen waren, sloegen het laatste kwartier vanuit een schijnbaar hopeloze achterstand nog verrassend terug. De 3-2 zege zette de Damburg dan ook in vuur en vlam.
10/12 12u00  Alonso: "Stoffel Vandoorne is één van de grootste talenten"Voormalig teamgenoot Fernando Alonso vindt het bijzonder jammer dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne volgend jaar geen racezitje in de Formule 1 heeft.
10/12 12u00  Lommelse everzwijnen doodgeschoten, Natuurhulpcentrum reageert onthutstMedewerkers van het Agentschap Natuur en Bos hebben maandagvoormiddag de everzwijnen die onlangs gevangen werden in Lommel neergeschoten. Dat gebeurde op de terreinen van het Natuurhulpcentrum. Het zou gaan om een veiligheidsmaatregel. Nochtans had het Natuurhulpcentrum een opvangplaats voor de dieren gevonden.
10/12 12u00  63 Bocholtenaren bezoeken kerstmarkten in Duits BocholtOp zaterdag 1 december stapten 63 Bocholtenaren op de bus voor een blitzbezoek aan hun partnerstad. In Duits Bocholt bezochten ze twee kerstmarkten en konden ze naar hartenlust kerstshoppen.
10/12 12u00  Club Orseni viert eerste lustrumIn café De goude Ster in Elen sloten de leden van Club Orseni het eerste lustrum van hun bestaan af met een gezellige eindejaarsamenkomst.
10/12 11u45  Doe jij het beter dan de Limburgse scholieren in onze wekelijkse scholenquiz? Test het hierHoog tijd om ook jouw hersencellen nog eens aan het werk te zetten. Wat weet jij nog over de actualiteit van vorige week? Speel mee en ontdek of jij slimmer bent dan onze Limburgse scholieren.
10/12 11u45  Lommelse everzwijnen doodgeschoten, Natuurhulpcentrum reageert onthutst: “ANB heeft geen respect voor ons werk en voor leven van dieren”Medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos hebben maandagvoormiddag de everzwijnen die onlangs gevangen werden in Lommel neergeschoten. Dat gebeurde op de terreinen van het Natuurhulpcentrum. Het zou gaan om een veiligheidsmaatregel.
10/12 11u45  Maasmechelaar laat zwakbegaafde vrouw sm-contract ondertekenen: “Hij heeft ‘50 tinten grijs’ op een gestoorde manier geïnterpreteerd”De Hasseltse strafrechter heeft maandag een 47-jarige Maasmechelaar 36 maanden cel met uitstel opgelegd na het meermaals verkrachten van een meerderjarige zwakbegaafde vrouw. De man, die het slachtoffer leerde kennen in carnavalsmiddens, liet haar een sm-contract ondertekenen waarin ze zich aan hem onderwierp als seksslavin. “Hij heeft ‘50 tinten grijs’ op een gestoorde manier geïnterpreteerd”, klonk het in de rechtbank.
10/12 11u45  Leerlingen die met aanslag op klas nieuwkomers dreigen, zijn geschorstIn een besloten chatgroep op Facebook hebben leerlingen van het KTA in Brugge ermee gedreigd een aanslag te plegen op de OKAN-klas van hun school, waar anderstalige nieuwkomers worden opgevangen. De leerlingen – 17 en 18 jaar oud – postten ook foto’s van wapens erbij. De school schakelde de politie in en het parket onderzoekt de zaak. Dat meldt Het Nieuwsblad. De vijf leerlingen die deel uitmaakten van de chatgroep Rechtse Alliantie van het KTA zijn intussen geschorst.
10/12 11u30  Lommelse everzwijnen doodgeschotenMedewerkers van het ANB hebben maandagvoormiddag de everzwijnen die enkele weken geleden gevangen werden in Lommel neergeschoten. Dat gebeurde op de terreinen van het Natuurhulpcentrum. Nochtans was het Natuurhulpcentrum op zoek naar opvangplaatsen voor de dieren.
10/12 11u30  25-jarige Hasselaar beëindigt honderd dagen zonder alcohol met aanrandingEen 25-jarige Hasselaar is maandagochtend tot tien maanden cel met uitstel veroordeeld nadat hij op 22 mei 2016 een jonge vrouw betastte en haar vriend meerdere klappen verkocht. Daarnaast is de twintiger voor vijf jaar zijn rechten kwijt.
10/12 11u30  VIDEO. Vincent (5) verloor zijn papa op weg naar legobeurs. Nu is hij de special guest in HasseltVincent Claes (5), de Hasseltse jongen die zijn papa John verloor in een ongeval op weg naar een legobeurs in Utrecht, beleefde zondag een hoogdag tijdens de Hasseltse Legobeurs ‘Rock that Block’.
10/12 11u30  Rob werkte als jobstudent voordat hij vast werk vond, maar toch moeten zijn ouders de kinderbijslag voor de hele zomer terugbetalenPEERJobstudenten mogen 240 uren werken per kwartaal en hun recht op kinderbijslag behouden. Behalve in de zomer. Dan mogen ze zoveel werken als ze willen. Als jobstudent klopte Rob in de zomer 174 uren. In september vond hij vast werk. Toch moeten zijn ouders de kinderbijslag voor de gehele zomer terugbetalen.
10/12 11u30  Dit zijn de machtigste modebedrijven ter wereldHet Spaanse Inditex, met onder meer modeketen Zara in de portefeuille, is anno 2018 de grootste speler in modeland, maar ook de H&M-groep doet het goed. Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Fashion Index, samengesteld door het Amerikaanse adviesbureau McKinsey & Company.
10/12 11u15  Borussia Dortmund gunt Witsel en aantal andere sterren rust tegen MonacoBorussia Dortmund rekent dinsdagavond (om 21u00) voor het overbodige laatste groepsduel in de Champions League bij Monaco niet op Rode Duivel Axel Witsel. Hij krijgt rust net als sterspelers Thomas Delaney, Marco Reus en Lukasz Piszczek. Zij sukkelen allen met blessures.
10/12 11u15  VIDEO. Herfstkampioen THES haalt uit tegen Seraing: “De eindronde blijft het doel”THES heeft zijn herfsttitel zaterdagavond tegen Seraing nog wat extra in de verf gezet. De Looienaars kwamen snel op 2-0 en speelden het daarna volwassen uit. Jeunen (2x), Oris en Stefani zorgden voor de ruime zege. “Ons doel blijft de eindronde en als we eerlijk zijn, kan die ons nog moeilijk ontglippen”, aldus Tim Jeunen.
10/12 11u15  Meryl Streep wordt voor de eerste keer omaHeuglijk nieuws op komst voor Meryl Streep. Ze wordt op 69-jarige leeftijd voor het eerst oma. Haar oudste dochter Mamie Gummer (35) is zwanger van haar eerste kindje.
10/12 11u00  Hoeveel mag een jobstudent werken zonder kinderbijslag te verliezen?PEERJobstudenten mogen 240 uren werken per kwartaal en hun recht op kinderbijslag behouden. Behalve in de zomer. Dan mogen ze zoveel werken als ze willen. Als jobstudent klopte Rob in de zomer 174 uren. In september vond hij vast werk. Toch moeten zijn ouders de kinderbijslag voor de gehele zomer terugbetalen.
10/12 11u00  VIDEO. Eline (8) zamelt ongebruikt speelgoed in voor arme kinderen: “Iedereen verdient een mooi kerstcadeautje”OVERPELTDe achtjarige Eline Merino-Cordoba uit Overpelt is - met de hulp van haar mama - een hartverwarmende campagne gestart. Het meisje gaat haar ongebruikte speelgoed inpakken om het cadeau te kunnen doen aan arme kinderen. Eline hoopt stiekem dat zo veel mogelijk kinderen in haar gemeente en ver daarbuiten haar voorbeeld zullen volgen. “Want ik vind dat iedereen een mooi kerstcadeautje verdient”.
10/12 10u45  Leerlingen dreigen met aanslag op klas nieuwkomers: “Klaar voor de strijd”In een besloten chatgroep op Facebook hebben leerlingen van het KTA in Brugge ermee gedreigd een aanslag te plegen op de OKAN-klas van hun school, waar anderstalige nieuwkomers worden opgevangen. De leerlingen – 17 en 18 jaar oud – postten ook foto’s van wapens erbij. De school schakelde de politie in en het parket onderzoekt de zaak. Dat meldt Het Nieuwsblad.
10/12 10u30  VN-migratiepact formeel aangenomen in MarrakeshOp de VN-top in het Marokkaanse Marrakesh is maandagvoormiddag het VN-migratiepact formeel aangenomen. De afgelopen weken ontstond in verschillende Europese landen verzet tegen het pact waarover de voorbije twee jaar onderhandeld werd.
10/12 10u30  Sint en Piet op bezoek in Domino GenenbosDe voorbije weken besteedden we heel wat aandacht aan Sint en Piet in onze school. Verschillende activiteiten werden uitgewerkt en enkele klassen gingen zelfs op bezoek bij de Spiekpietjes.
10/12 10u15  Genker kunstkliek exposeert voor de derde keer in Casino ModernIn Casino Modern loopt momenteel de derde tentoonstelling van de Genker Kunstkliek.
10/12 10u00  OPROEP. Amper nog melk voor baby’s met koemelkallergieDoor een gebrek aan rijst dreigt er in ons land een tekort aan melk voor baby’s met een koemelkallergie. Ouders die in ons land niet meer aan rijstmelk kunnen geraken, trekken de grens over om daar melk in te slaan.
10/12 10u00  Europees Hof van Justitie: “Verenigd Koninkrijk mag Brexit-proces unilateraal stopzetten”Het Verenigd Koninkrijk kan unilateraal beslissen om het Brexit-proces stop te zetten. Dat zegt het Europees Hof van Justitie maandag in een nieuw arrest. De beslissing heeft geen onmiddellijke impact, maar kan in een later stadium belangrijk blijken.
10/12 10u00  Romanticaconcert in de kerk van LindemanIn de kerk van Lindeman vond een romanticaconcert plaats.
10/12 10u00  Waarom de modeshow van Chanel zonder meer historisch wasIn Parijs vond vorige week de Métiers d'Art modeshow van Chanel plaats en die werd zonder meer historisch. Voor het eerst in de 109-jarige geschiedenis van het Franse modehuis liep er een zwart mannelijk model mee.
10/12 09u45  De eerste dag van Michel II: premier aangekomen in Marrakesh voor top rond MigratiepactDe Belgische premier Charles Michel is maandagmorgen kort na 9 uur aangekomen op de VN-conferentie over het migratiepact in Marrakesh. De premier legde bij aankomst geen verklaring af.
10/12 09u45  Naamopgave kinderen van ViverselOmwille van de verbouwingswerken in de kerk van Viversel ging de naamopgave van de kinderen door in Bolderberg.
10/12 09u45  Naamopgave van de kandidaat-vormelingen in BoektTijdens een indrukwekkende plechtigheid in de kerk van Boekt begonnen 17 kinderen aan de voorbereiding van het vormsel volgend jaar.
10/12 09u45  Veertig kinderen doen naamopgave in ZolderFeest van de naamopgave in Zolder.
10/12 09u45  Amper nog melk voor baby’s met koemelkallergie (oproep)Door een gebrek aan rijst dreigt er in ons land een tekort aan melk voor baby’s met een koemelkallergie. Ouders die in ons land niet meer aan rijstmelk kunnen geraken, trekken de grens over om daar melk in te slaan.
10/12 09u45  Last Post weerklinkt voor de laatste maal in Sint-TruidenVrijdag 14 december zal voor de laatste maal de Last Post weerklinken op de pui van het stadhuis op de Grote Markt van Sint-Truiden. Reeds sinds 1 november spelen twee muzikanten afwisselend dit eerbetoon aan de gesneuvelde soldaten en burgers van de Eerste Wereldoorlog.
10/12 09u30  VIDEO. Kitesurfer maakt spectaculaire sprong over pier aan Belgische kustEen stunt van jewelste: een kitesurfer springt over de bekende pier van Blankenberge. “Niemand deed me dit al voor”, aldus kiter Thomas De Wispelaere. “Het is echt uniek. Ik sprong 16,5 meter hoog en 37 meter ver.
10/12 09u30  Wereldlichtjesdag in KoerselDe wereldlichtjesdag werd in de kijker gezet in het academiegebouw in Koersel.
10/12 09u30  Leerlingen verzorgen Sintfeest in WonderwijsOp 4 december hebben de leerlingen van 7 Kinderzorg van het Sint-Augustinusinstituut van Bree een Sintfeest georganiseerd voor de leerlingen van Wonderwijs in Wijshagen.
10/12 09u15  Francken over houding Open VLD: “Als ze zo tekeer willen gaan, is het ‘guerre totale’ tot in mei”Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie heeft maandagochtend erg teleurgesteld gereageerd op het vertrek van N-VA uit de regering. “Bij zo’n principiële zaak moet je je rug durven rechten, ik ben daar heel trots om, anders word je de zoveelste cynische politicus.” Hij stelt zich vragen over de legitimiteit van Michel II. Ook is hij niet gesteld met de commentaren van zijn opvolger, Maggie De Block, en de tweets van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten. “Als ze zo tekeer willen gaan, dan is het ‘la guerre totale’ tot in mei.”
10/12 09u15  Mick Jagger voor een keertje zelf gedumpt door veel jongere vriendinNa een relatie van drie jaar heeft de 23-jarige Noor Alfallah Mick Jagger (75) aan de deur gezet. Lang is ze echter niet single geweest, want de vrouw zou ondertussen al opnieuw met een andere oudere man aan het daten zijn.
10/12 09u00  LIVE. De eerste dag van Michel II: premier aangekomen in Marrakech voor top rond MigratiepactDe regering is gevallen, leve de regering. Michel I werd dit weekend Michel II, sans N-VA. Volg hier live alle ontwikkelingen.
10/12 09u00  VIDEO. NASA verspreidt unieke geluidsopname van de wind op MarsHet Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft vrijdag met een stunt uitgepakt. Ze gaven een geluidsopname vrij van de vibraties ten gevolge van de wind die de InSight-marslander kon capteren. In de video hierboven kan u de wind op Mars horen.
10/12 09u00  Betoverende kerstklanken in de kapel van campus de helixDe Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar (Maastrichts voor ster) is het oudste en bekendste Nederlands mannenkoor, dat al 135 jaar bestaat. Onder leiding van dirigent Frederik Verhooghe en met begeleiding van pianist Michiel Ballhaus verzorgt het koor concerten in binnen- en buitenland.
10/12 09u00  Vrije Basisschool Uiterwaard bekroond met Verkeer op school-medailleBasisschool Uiterwaard uit Dilsen-Stokkem werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.
10/12 08u45  Brussels Airlines bij meest vervuilende ter wereldUit een nieuwe ranking van de Duitse milieuwaakhond Atmosfair blijkt dat Brussels Airlines bij de meest milieuvervuilende luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoort. Volgens de ngo benut de maatschappij haar toestellen niet efficiënt genoeg, waardoor de CO2-uitstoot oploopt, staat maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
10/12 08u15  Limburgse producent van champignoncompost in Ierse handenDe producent van champignoncompost Walkro komt volledig in handen van de Ierse champignonproducent Monaghan. De Ieren kopen investeerder Gimv en het management uit. Dat heeft Gimv maandag bekendgemaakt.
10/12 07u45  Auto gaat door middenberm en botst op tegenliggerDe hulpdiensten rukten deze ochtend iets na 7 uur uit voor een ongeval op de Alden Biesensingel in Bilzen. Daar ging een automobilist om een onbekende reden door de middenberm en eindigde met zijn wagen tegen een tegenligger. Niemand werd afgevoerd, al voorzag de brandweer wel signalisatie.
10/12 07u15  Deze party-items draag je ook nog na de feestenTijdens de feesten wil je natuurlijk je mooiste outfit uit de (kleer)kast halen. Maar dat hoeft niet per definitie te betekenen dat je ze nadien gewoon weer in de kast moet hangen. Deze stukken kun je gerust na de feestdagen doordragen!
10/12 07u00  Delfine Persoon: zaterdag wereldkampioene, zondag poetsvrouw, maandag flikZondagmiddag stond Delfine Persoon, een negende WBC-wereldtitel rijker na een kamp tegen de Keniaanse Judy Waguthii, alweer samen met haar supporters de sporthal van Ardooie op te kuisen. En vandaag meldt ze zich gewoon op haar job bij de Spoorwegpolitie.
10/12 07u00  Vader van overleden actrice Désirée Viola: “Durf zelfdoding bespreken”Houthalen-HelchterenDe Houthalense actrice Désirée Viola is vrijdag onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Ze stapte zelf uit het leven. De ambitieuze Limburgse schitterde onder meer als prinses Roos in de Studio 100-reeks ‘Prinsessia’. “Désirée was ons alles: het licht, onze zon, onze ster, onze prinses,… een dochter uit de duizend”, zegt vader Patrick Breugelmans, die hoopt dat de dood van zijn dochter zelfdoding meer bespreekbaar kan maken. “Praat erover, zodat niemand nog moet meemaken wat wij nu doorstaan.”
10/12 06u45  Dopingcontrole bij Verdonschot: “Bloedzuigers aan de deur, net nu een mens eens kan uitslapen”Zondagochtend om 6 uur werd Paul Verdonschot, de vader van Laura, uit zijn bed gebeld.
10/12 06u45  Waarom buitenlandse topclubs 75 miljoen willen betalen voor De Jong maar niet voor TielemansNieuws uit Nederland voorbije week: Frenkie de Jong zou komende zomer voor PSG gaan voetballen. Een toptransfer die eraan zat te komen, maar de transfersom is opmerkelijk. De olierijke Franse topclub betaalt 75 miljoen euro. Het valt te betwijfelen dat PSG dezelfde som op tafel had gelegd als Frenkie niet voor Ajax maar voor pakweg Anderlecht had gevoetbald.
10/12 06u45  Kamada maakt zijn tiende treffer: “De Gouden Stier? Nog nooit van gehoord”Daichi Kamada blijft scoren. Tegen Standard trapte de STVV-aanvaller op slag van rust al zijn tiende treffer van het seizoen tegen de touwen. Zullen de buitenlandse clubs in januari toch niet op het gaspedaal duwen om de goalgetter over te nemen van Frankfurt? “Ik blijf hier zeker en vast tot het einde van het seizoen”, antwoordde Kamada, die stilaan mag hopen op de Gouden Stier op zijn rug. “De gouden wat? Gouden Stier? Nooit van gehoord.”
10/12 06u30  KBVB onderzoekt ‘Finse Kevin De Bruyne’ bij KRC GenkDe Belgische voetbalbond onderzoekt of Racing Genk een fout heeft gemaakt met de 15-jarige Marius Könkkölä, de ‘Finse Kevin De Bruyne’. Könkkölä tekende vorige week een contract bij Genk, maar zal pas vanaf januari 2020 naar Limburg verhuizen.
10/12 06u30  Gezin verliest huis en bezittingen bij zware brand in Meeuwen: “Letterlijk alles kwijt”Een uitslaande brand heeft zondagochtend een huis in de Kortestraat in Meeuwen volledig verwoest. De bewoners werden wakker van de rook, brachten zichzelf in veiligheid en belden de hulpdiensten. De familie is alles kwijt en hun huis is onbewoonbaar. Het OCMW en de gemeente voorzien een vervangwoning en zorgen voor materiële ondersteuning.
10/12 06u30  Zuhal Demir over politieke echtscheiding en toekomst: “Beke zal er alles aan doen om ons uit te sluiten”HasseltWelke gevolgen heeft het pact voor de volgende federale coalitie? Zullen CD&V en N-VA nog met elkaar kunnen besturen? “Ja, op voorwaarde dat ze Vlaams Belang niet nalopen”, zegt Wouter Beke (CD&V). Zuhal Demir (N-VA) - net staatssecretaris af - ziet dat anders. “Beke zal er alles aan doen om ons uit te sluiten.”
10/12 06u15  Anke Buckinx: “Als ik uitgeneut ben over extra kilo’s, springen mijn hormonen vlotjes over op een ander onderwerp dat me onrustig maakt”Babbelt op de radio én in columns. Ze is smoor op dochter Lou en verslaafd aan frietjes én de slappe lach. Ze verzamelt verkeersboetes, maar dat is per ongeluk.
10/12 06u15  Urban dining op gastronomisch niveau bij Het Cordaat op de Corda CampusDe Corda Campus heeft er sinds 31 augustus een horecazaak bij: Het Cordaat, een restaurant met een uitgebreide en gevarieerde kaart. Vlot en hip, dit is urban dining op gastronomisch niveau.
10/12 06u15  Papa van overleden Désirée Viola: “Durf te praten over zelfdoding”Houthalen-HelchterenDe Houthalense actrice Désirée Viola is vrijdag onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Ze stapte zelf uit het leven. De ambitieuze Limburgse schitterde onder meer als prinses Roos in de Studio 100-reeks ‘Prinsessia’. “Désirée was ons alles: het licht, onze zon, onze ster, onze prinses,… een dochter uit de duizend”, zegt vader Patrick Breugelmans, die hoopt dat de dood van zijn dochter zelfdoding meer bespreekbaar kan maken. “Praat erover, zodat niemand nog moet meemaken wat wij nu doorstaan.”
10/12 03u30  “Plots had ik te veel gewerkt”PEERJobstudenten mogen 240 uren werken per kwartaal en hun recht op kinderbijslag behouden. Behalve in de zomer. Dan mogen ze zoveel werken als ze willen. Als jobstudent klopte Rob in de zomer 174 uren. In september vond hij vast werk. Toch moeten zijn ouders de kinderbijslag voor de gehele zomer terugbetalen.
10/12 03u30  Vader van Désirée Viola: “Durf zelfdoding bespreken”Houthalen-HelchterenDe Houthalense actrice Désirée Viola is vrijdag onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Ze stapte zelf uit het leven. De ambitieuze Limburgse schitterde onder meer als prinses Roos in de Studio 100-reeks ‘Prinsessia’. “Désirée was ons alles: het licht, onze zon, onze ster, onze prinses,… een dochter uit de duizend”, zegt vader Patrick Breugelmans, die hoopt dat de dood van zijn dochter zelfdoding meer bespreekbaar kan maken. “Praat erover, zodat niemand nog moet meemaken wat wij nu doorstaan.”
10/12 03u30  “Iedereen moet een mooi kerstcadeautje krijgen”OVERPELTDe achtjarige Eline Merino-Cordoba uit Overpelt is - met de hulp van haar mama - een hartverwarmende campagne gestart. Het meisje gaat haar ongebruikte speelgoed inpakken om het cadeau te kunnen doen aan arme kinderen. Eline hoopt stiekem dat zo veel mogelijk kinderen in haar gemeente en ver daarbuiten haar voorbeeld zullen volgen. “Want ik vind dat iedereen een mooi kerstcadeautje verdient”.
10/12 03u30  Maakt het internet de winkelcentra kapot?Lees meer >
10/12 03u30  “Ik word gek van die vreemde rekeningen”BilzenOmdat hij zo tevreden was over Telenet, besliste Martin Koopmans om voortaan met een domiciliëring te betalen. En toen liep het mis.
10/12 03u30  Al meteen relletje tussen De Block en FranckenBrusselPremier Charles Michel is zondagavond rond half acht naar Marrakech vertrokken. Niet als premier van de Zweedse coalitie, want die bestaat niet meer sinds het ontslag van N-VA maar als die van een oranje-blauwe minderheidscoalitie met amper 52 zetels op 150.
10/12 03u30  Vrijgelaten Syriëronselaar vernietigend voor deradicaliseringsprojectLees meer >
10/12 03u30  Quid N-VA na volgende verkiezingen?HasseltWelke gevolgen heeft het pact voor de volgende federale coalitie? Zullen CD&V en N-VA nog met elkaar kunnen besturen? “Ja, op voorwaarde dat ze Vlaams Belang niet nalopen”, zegt Wouter Beke (CD&V). Zuhal Demir (N-VA) - net staatssecretaris af - ziet dat anders. “Beke zal er alles aan doen om ons uit te sluiten.”
10/12 03u30  Zes doden na paniek in Italiaanse discotheekAnconaIn een discotheek in de buurt van de Italiaanse havenstad Ancona, aan de Adriatische Zee, zijn zes personen om het leven gekomen nadat daar paniek was uitgebroken.
10/12 03u30  Limburgse Ondernemer van het JaarLees meer >
10/12 03u30  Gele Hesjes zetten Parijs weer op steltenPARIJS8.000 politieagenten konden niet voorkomen dat de vierde zaterdagbetoging van de Gele Hesjes in Parijs weer op zware rellen uitdraaide. Meer dan 900 demonstranten werden aangehouden, 117 anderen raakten gewond.
10/12 03u30  D-day voor MayLondenNog één keer slapen en Brits premier Theresa May weet hoe pijnlijk zwaar het parlement haar gecontesteerde Brexitdeal zal wegstemmen. Dat de tegenstemmers het zullen halen, daar twijfelt over het Kanaal intussen niemand meer aan. De vraag is: wat dan?
10/12 03u30  Recordaantal arrestaties in BrusselBRUSSELNog nooit werden er meer mensen opgepakt tijdens een betoging in Brussel dan bij de actie van de Gele Hesjes afgelopen zaterdag. De talrijk aanwezige politie pakte maar liefst 450 van de naar schatting duizend actievoerders op.
10/12 03u30  Liam Everts: “Niet opgeven papa”Lees meer >
10/12 03u30  Laatste seizoen ‘Eigen Kweek’ start op nieuwjaarsdagEén heeft een nieuwsjaarscadeautje klaar: op 1 januari start het derde seizoen van Eigen Kweek. Dat de kijker daar tevreden mee zal zijn lijdt geen twijfel. De reeks behoort met pieken van ruim 2,1 miljoen kijkers tot de populairste ooit. Bovendien belooft showrunner Philippe De Schepper dat Eigen Kweek zal afronden met knal om niet licht te vergeten.
10/12 03u30  Sofie Dumont kookt weer feestelijk op VTMLees meer >
10/12 03u30  Dochter en zoon pakken GSM-verslaafde Mathias Coppens aan“Papa is de beste ter wereld”, klinkt het bij Lowis en Marcel, dochter en zoon van Mathias Coppens. “Maar hij is continu bezig met zijn GSM. Eén keer heeft hij zelfs vier uur aan een stuk gebeld.” Jens Dendoncker wijst Mathias vanavond fijntjes op het ‘probleem’ in ‘Hoe Zal Ik het Zeggen’.
10/12 03u30  “Egoïsme bestaat niet bij de mensen in Sri Lanka”In de tweede aflevering van ‘Bloed, Zweet & Luxeproblemen’ zijn Karine Claassen en haar zes jongeren nog altijd in de textielfabriek in Sri Lanka. Britt Das (20), de dochter van Marleen Merckx en Michael Das, was vooral onder de indruk van het warme contact met haar gastfamilies.
10/12 03u30  De handgemaakte luxe van Bentley onthuldLees meer >
10/12 00u30  Triatleet Pieter Heemeryck wint Challenge DaytonaTriatleet Pieter Heemeryck heeft zondag in de Verenigde Staten de eerste editie van de Challenge Daytona gewonnen.
10/12 00u15  O’Sullivan verovert zevende UK Championship-titelRonnie O’Sullivan (WS 3) heeft 25 jaar na zijn eerste titel voor de zevende keer in zijn loopbaan het UK Championship snooker gewonnen. In de Barbican Centre in York versloeg hij de Noord-Ier Mark Allen (WS 7) in de finale met 10-6.
09/12 23u45  Anonieme getuige: "Oog in oog gestaan met Bende van Nijvel én nummerplaat doorgegeven aan rijkswacht"Ik heb oog in oog gestaan met de Bende van Nijvel. Dat vertelt een man anoniem aan de redactie van TV Oost Nieuws. De getuige heeft het over de overvallers die toesloegen bij weverij Wittock-Van Landeghem begin jaren tachtig in Temse. Bij die overval viel toen één dode, de conciërge.
09/12 23u30  Gent speelt met vuur, maar wint zuinig tegen tien man van Eupen en staat in de top zesGent heeft de 18e speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 2-0 zege tegen Eupen. De Buffalo’s kwamen al vroeg op voorsprong via Rosted en op het halfuur zat de thuisploeg helemaal op rozen toen Marreh een domme tweede gele kaart pakte. Maar tegen tien van Eupen liet Gent de match snel te beslissen. In de tweede helft kwamen de Panda’s een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar uiteindelijk besliste Bronn alsnog de partij. Door de zege sluipt Gent opnieuw de top zes binnen.
09/12 22u45  Maandag gemeenteraad Herk-de-StadDe gemeenteraad van Herk-de-Stad vergadert morgen, maandag 10 december. Het gaat om de laatste zitting van dit jaar en van deze legislatuur/
09/12 22u15  “1.500 euro belasting op brute pech: is dat nog rechtvaardig?”Na een lek kreeg Willy Dewilde een rekening van 2.755 euro. In die prijs zit het verbruik van drinkwater, maar ook belastingen voor riolering en waterzuivering. “Maar dat water is niet door de riolering gegaan, en niet gezuiverd”, zegt Willy.
09/12 21u30  ANALYSE. "KRC Genk betaalt de tol van de roem"Is het toeval dat KRC Genk het al een poos moeilijker heeft om zijn thuismatchen te winnen? Als je de matchen één voor één bekijkt, neig je naar een ‘ja’ als antwoord. Club Brugge en Besiktas waren gewoon evenwaardige tegenstrevers, tegen Kortrijk werden net als tijdens de hold-up van Cercle twee weken geleden te veel doelkansen de nek om gewrongen. Terwijl Racing op Anderlecht en Charleroi wél efficiëntie en zakelijkheid uitstraalde.
09/12 21u30  Allereerste F.C. De Kampioenen-quiz voor Warmste Week, maar dan blijken BV's vermomd aanwezig te zijnF.C. De Kampioenen mag dan als televisieserie al meer dan zeven jaar gestopt zijn, aan populariteit hebben ze nog lang niet ingeboet. Dat bleek dit weekend tijdens de eerste ‘Boma Sausage Challenge Cup’ in Lafelt bij Riemst. Daar namen liefst 58 ploegen uit heel Vlaanderen deel aan dé quiz voor de echte kenners van de Kampioenen.
09/12 21u30  Premier Michel vertrekt naar Marrakesh, N-VA-ministers delen ontslagbriefPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie. Om iets na 20 uur is premier Charles Michel met het vliegtuig naar Marrakesh vertrokken.
09/12 21u15  “Een belasting op brute pech: is dat nog rechtvaardig”Na een lek kreeg Willy Dewilde een rekening van 2.755 euro. In die prijs zit het verbruik van drinkwater, maar ook belastingen voor riolering en waterzuivering. “Maar dat water is niet door de riolering gegaan, en niet gezuiverd”, zegt Willy.
09/12 21u15  ANALYSE. Hoe N-VA (deels) kreeg wat het wouN-VA heeft wat het wou: een verkiezingscampagne die zich volledig zal focussen op migratie en identiteit. Dat de partij daar uiteindelijk zelf de regering voor moest laten vallen, ook al bleef ze dat tot het einde ontkennen, wordt aanvaard als collateral damage.
09/12 21u15  Hilde Vautmans krijgt kritiek na vloggen achter het stuur: “Jij hebt een voorbeeldfunctie”Europees parlementslid voor Open Vld en schepen in Sint-Truiden Hilde Vautmans plaatste vanmiddag een filmpje op Twitter waarin ze sprak over de chaos in de politieke wereld. Vautmans zat echter aan het stuur en dat kan volgens de woordvoerder van Agentschap Wegen en Verkeer helemaal niet.
09/12 21u00  Borussia Mönchengladbach is opnieuw tweede na sterke tweede helft tegen StuttgartBorussia Mönchengladbach heeft zondagavond op de veertiende speeldag in de Bundesliga zijn negende overwinning van het seizoen geboekt. Tegen laagvlieger Stuttgart liep het niet altijd van een leien dakje, maar de Borussen wonnen wel met 3-0. Thorgan Hazard deed met een assist zijn duit in het zakje.
09/12 20u30  Anderlecht laat zege in slotfase nog uit handen glippen en blijft achter met 1 op 9Anderlecht heeft een thuiszege tegen Charleroi in de slotfase nog uit de handen laten glippen: 1-1. Paars-wit leek een helft lang op weg naar een logische overwinning dankzij een goal van Francis Amuzu, maar een ongelukkige handsbal van Sebastiaan Bornauw enkele minuten voor tijd gooide nog roet in het eten. Cristian Benavente trapte de gelijkmaker vanop de stip binnen, Anderlecht blijft achter met één op negen.
09/12 20u30  Maggie De Block nuanceert eigen uitspraken: “Geen chaos op het kabinet, wel in de opvang”Na afloop van de eerste ministerraad van de regering Michel-II heeft Maggie De Block (Open Vld), die de bevoegdheden Asiel en Migratie overneemt van staatssecretaris Theo Francken (N-VA), eerdere berichten over haar uitspraken over het departement genuanceerd. “Het is de opvang waar momenteel een chaos heerst en waar zo snel mogelijk een oplossing voor moet gezocht worden”, klonk het bij monde van de minister.
09/12 20u00  Nieuwe teamgenoot van Max Verstappen: "Ik ben niet bang van hem"Pierre Gasly, de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen, gaat met een open vizier aan de slag bij Red Bull. Hij is naar eigen zeggen niet bang om teamgenoot van een supertalent als Verstappen te worden.
09/12 20u00  LIVE. Premier Michel vertrekt naar Marrakesh, N-VA-ministers delen ontslagbriefPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 19u15  Uitgerekend dankzij twee goals van Refaelov springt Antwerp over Club Brugge naar tweede plaatsAntwerp heeft zondagmiddag met duidelijke 0-3-cijfers gewonnen op het veld van Cercle Brugge. Twee goals van Lior Refaelov en één treffer van William Owusu zorgden ervoor dat The Great Old zijn schaapjes vlak na rust al op het droge had. Door de zege springt Antwerp over Club Brugge naar de tweede plaats.
09/12 18u45  Union al vroeg op rozenPeyre kopte Union al in de derde minuut op voorsprong. Even later kreeg de thuisploeg een tweede uppercut toen linksachter Cauwenberg per ambulance (vermoedelijk een zware hersenschudding) afgevoerd moest worden.
09/12 18u45  VIDEO. Auto botst op trekker op parking E313Om 15.45 uur botste een personenauto op een Poolse trekker die op de parking van de E313 geparkeerd stond.
09/12 18u30  Lichaam Britse miljonairsdochter (22) mogelijk teruggevonden tijdens zoektocht in Nieuw-ZeelandIn Nieuw-Zeeland is het lichaam gevonden van een vrouw die om het leven zou zijn gebracht. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd, maar de politie gaat ervan uit dat het om de 22-jarige Britse toeriste gaat. Grace Millane verdween begin december op het Noordereiland. Een man van 26 wordt verdacht van de moord.
09/12 18u30  Union blaast titelambities in 1B nieuw leven in na zege in LommelUnion heeft zondag de achttiende speeldag in de Proximus League (1B) afgesloten met een 0-2 overwinning op het veld van Lommel. De Brusselaars springen van de zesde naar de derde plaats in de tweede periode.
09/12 18u30  Aan het werk na het voetbalpensioen: “Sommige ex-ploegmaats vroegen me om geld”Sinds minister Maggie De Block de vraag stelde om de RSZ in het voetbal gelijk te trekken met alle andere sectoren is dit weer een ‘hot topic’ geworden. Profvoetballers en profclubs genieten zoals gekend van een korting op de belastingen en RSZ. De redenering daarbij is dat de loopbaan van profvoetballers korter duurt dan die van anderen. Het is nochtans helemaal niet zo vreemd dat een profvoetballer gewoon gaat werken na zijn loopbaan. Wij zochten en vonden er vijf.
09/12 18u30  Oostende heeft verlengingen nodig tegen Aalstar, maar staat in halve finales van de bekerOostende, met heel wat moeite, en Brussels hebben zich zondag geplaatst voor de halve finales van de Beker van België basketbal voor mannenteams.
09/12 18u15  Ontdek hier alle uitslagen van het provinciaal voetbalOok dit weekend werd er weer volop gevoetbald op de Limburgse velden. Benieuwd hoe uw favoriete ploeg het heeft gedaan?
09/12 18u15  Chauffeur (59) 15 dagen rijbewijs kwijtEen man van 59 jaar uit Diest jaar uit Diest is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.
09/12 18u15  Sterke Courtois helpt Real aan nipte zege bij de rode lantaarnOp het veld van rode lantaarn Huesca won Real Madrid maar met het kleinste verschil. Santiago Solari zei: Dank u, Bale. En dank u, Courtois.
09/12 18u15  Rechtse verenigingen organiseren “Mars tegen Marrakech”, ook Schild & Vrienden neemt deelEen aantal rechtse verenigingen en jongerenafdelingen organiseren volgende week in Brussel een “Mars tegen Marrakech”. Een evenement op Facebook kreeg interesse van bijna 10.000 gebruikers, zowat 4.000 gebruikers geven aan deel te zullen nemen. Voor de mars slaan studentenverenigingen KVHV en NSV de handen in mekaar met Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren.
09/12 18u15  Jambon, Francken en Demir nemen opnieuw hun zitje in de Kamer opHet vertrek van N-VA uit de federale regering, brengt ook in de Kamer een personeelswissel teweeg. Gewezen minister Jan Jambon en staatssecretarissen Theo Francken en Zuhal Demir nemen opnieuw hun zitje in het halfrond in. Voor Sander Loones en Johan Van Overtveldt zit een terugkeer naar het Europees parlement er niet in.
09/12 18u15  Aan het werk na het voetbalpensioenSinds minister Maggie De Block de vraag stelde om de RSZ in het voetbal gelijk te trekken met alle andere sectoren is dit weer een ‘hot topic’ geworden. Profvoetballers en profclubs genieten zoals gekend van een korting op de belastingen en RSZ. De redenering daarbij is dat de loopbaan van profvoetballers korter duurt dan die van anderen. Het is nochtans helemaal niet zo vreemd dat een profvoetballer gewoon gaat werken na zijn loopbaan. Wij zochten en vonden er vijf.
09/12 18u15  Sacred Advent op tweede adventszondagIn het kader van de voorbereiding op het feest van Kerstmis vindt in Herk-de-Stad op zondag Sacred Advent plaats. Dat is een gebedsmoment met muzikale begeleiding.
09/12 18u15  Hond bewaakt wekenlang afgebrande huis van baasje, dit is het moment waarop ze elkaar terugzienHij overleefde de catastrofale bosbranden in Californië, maar kon niet samen met zijn baasjes geëvacueerd worden. Bijna een maand lang leefde de Anatolische herder Madison in onzekerheid: leefden zijn baasjes nog of niet? En dus deed hij het enige wat een verantwoordelijke hond kan doen: waken over hun afgebrande huis.
09/12 18u00  Koppel staat plots oog in oog met overvallers die met machetes zwaaienEen shortcut nemen is niet altijd de beste optie. Zo blijkt uit een confrontatie met een dievenbende in het binnenland van Kenia. Bryant Swenson en zijn vrouw Lauren reden in de buurt van Mai Mahiu toen drie gemaskerde mannen op hun jeep kwamen gestormd met een machete.
09/12 17u45  BOSSIE IS DE BAAS: “Als ik Origi was, zou ik proberen uit Liverpool weg te geraken"Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp twee actuele stellingen onder de neus.De niet-op-zijn-mondgevallen Rotterdammer heeft maar twee opties: hij kan 'akkoord' of 'niet-akkoord' gaan met onze prangende thema's. Want...
09/12 17u45  Bart Swings schaatst naar achtste plaats op 10km op WB in PolenOp de eerste tien kilometer van het seizoen is Bart Swings in 13:41.04 als achtste geëindigd. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszow Mazowiecki ging de zege zondag op de marathon voor de langebaanschaatsers naar de jonge Nederlander Marcel Bosker (13:25.27).
09/12 17u45  Verbluffend spektakel ‘Kerstmagie’ verrast bezoekers in het Kasteel van DurasIn het kasteel van Duras in Sint-Truiden kan men in december naar het spektakel Kerstmagie, een spannende theaterwandeling doorheen het kasteel met onder andere de Kerstman en zijn gevolg. Het gaat om een concept van productiehuis Historalia van Prins Simon de Merode. Kerstmagie is een sfeervol kerstspektakel met theaterwandelingen doorheen een versierd kerstkasteel. Aan de hand van een verhaal ontdekken de bezoekers de verschillende kamers van het kasteel.
09/12 17u30  Premier bepaalt prioriteiten van oranje-blauwe coalitie: “Focus op koopkracht, veiligheid en klimaat”Koopkracht en socio-economisch beleid, veiligheid en justitie, en klimaat. Dat zullen de drie prioriteiten vormen van de nieuwe oranje-blauwe coalitie. Dat heeft premier Charles Michel (MR) zondagnamiddag gezegd op een persconferentie na de eerste ministerraad van de nieuwe regering. Ook wil de premier constructief samenwerken met het parlement. Daarvoor zal hij onmiddellijk na zijn terugkeer uit Marrakesh de nodige contacten leggen.
09/12 17u30  Rijkeluiszonen vs volksjongens: waarom de rivaliteit tussen River Plate en Boca Juniors zijn gelijke niet kentDe Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, kent zondagavond ein-de-lijk zijn apotheose. Het eerste duel tussen River Plate en Boca Juniors in het stadion van Boca eindigde op 2-2. Waar die confrontatie nog met één dag werd uitgesteld vanwege het slechte weer, was het wéken wachten op de return. De terugmatch kon niet doorgaan nadat River-fans de spelersbus van Boca hadden aangevallen. Ruiten sneuvelden, spelers raakten gewond, ordediensten grepen naar traangas... Voetbal, een feest? Niet zo in het verdeelde Buenos Aires. En dus besloot de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL na weken palaveren om uit te wijken naar… het Santiago Bernabeustadion in Madrid.
09/12 17u15  LIVE. Premier Michel: "Nog altijd goede relatie met N-VA, maar er was een meningsverschil", Jambon zet ontslagbrief op TwitterPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 17u00  Opruiming bloemen en planten kerkhoven vanaf maandag 10 decemberHet stadsbestuur van Herk-de-Stad laat vanaf maandag 10 december de kerkhoven schoonmaken. Wie planten of bloemstukken wil bewaren, moet ze voor die datum weghalen.
09/12 17u00  Van stadswijn tot bier op eeuwenoude wijze: één miljoen om oude beroepen weer hip te makenHASSELTVlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) trekt 1 miljoen euro uit om oude beroepen weer hip te maken. Dat budget kende hij deze week toe aan 27 vakmannen en -vrouwen. “De beurzen geven hen de ruimte om tot twee jaar intensief samen te werken met iemand die bij hem of haar in de leer wil gaan”, zegt Gatz. Onder de steuntrekkers bevinden zich meesters in de edelsmeedkunst, het borduren en het wagensmeedwerk. Ook enkele Limburgse projecten vallen in de prijzen.
09/12 17u00  Dit zijn de nieuwkomers in de oranje-blauwe regering van Michel IINa het verdwijnen van de N-VA uit de federale regering zijn de bevoegdheden van de N-VA-ministers en -staatssecretarissen verdeeld over andere leden van de regering. Om de pariteit in de regering te behouden, worden de staatssecretarissen Pieter De Crem (CD&V) en Philippe De Backer (Open Vld) minister.
09/12 16u45  Als een jongen van 7 de rijkste YouTuber wordtDe best verdienende YouTuber van 2018 is een kind van zeven dat speelgoed uitpakt. Het is reclame met een kind, dat mikt op kinderen. Terwijl YouTube ontsnapt aan alle regelgeving. “Het loopt de spuigaten uit.”
09/12 16u45  Waarom alleen leven niet per definitie eenzaam is: 7 tips om het te doen slagenAlleen leven: voor veel mensen klinkt het akeliger dan het is. Een beroemde loner als Greta Garbo wist dat al. En het aantal gezinnen waarin iemand alleen leeft stijgt nog elke dag. Jane Mathews schreef een hulde aan de alleenwoner.
09/12 16u45  Schokkend: bejaarde vrouw gaat achter handtasdief aan, maar die rijdt over haar heenEen oudere vrouw is overreden op de parkeerplaats van een Florida McDonald’s nadat een man naar haar tafel liep en haar handtas stal. De vrouw achtervolgde de man naar de parkeerplaats en probeerde hem te confronteren. Maar ze werd het slachtoffer van een gruwelijk incident. De vrouw werd overreden door de dief en die liet haar voor dood achter.
09/12 16u45  Kimeli bezorgt België verrassend zilver op EK veldlopen: “Wat een zottenkot”Isaac Kimeli heeft België een zilveren medaille bezorgd op het EK veldlopen in Tilburg. Hij kwam net tekort om de Noor Filip Ingebrigtsen te kloppen en Europees kampioen te worden.
09/12 16u30  Premier Michel waarschuwt: “Vervroegde verkiezingen dreigen land jaar lang te blokkeren”Premier Charles Michel wil voorkomen dat er vervroegde federale verkiezingen komen. Dat heeft hij zondag laten verstaan bij RTL-TVi. In dat scenario dreigt het land immers lange tijd te worden geblokkeerd, want op 26 mei vinden er sowieso Vlaamse en Europese verkiezingen plaats.
09/12 16u30  LIVE. Premier Michel: "Nog altijd goede relatie met N-VA, maar er was een meningsverschil"Premier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie.
09/12 16u30  Ze blonk uit als actrice, zangeres en model. Ze droomde van een gezin. Maar Désirée (26) overleed onverwachtVerbijstering en verslagenheid bij familie en vrienden, bij Ketnet-kijkers en bij Studio 100 waarvoor ze haar bekendste reeks, Prinsessia, draaide. Désirée Viola is plots overleden. De beloftevolle actrice, zangeres en model werd slechts 26. Alles leek haar voor de wind te gaan, met nog zoveel plannen voor de toekomst.
09/12 16u15  Red Lions spelen barragewedstrijd tegen Pakistan op WK hockeyNederland heeft zondag op het WK hockey in het Indiase Bhubaneswar zijn derde en laatste groepswedstrijd tegen Pakistan gewonnen met 5-1. Door de zege eindigt Oranje in poule D op de tweede plaats, achter winnaar Duitsland. Pakistan strandt als derde en speelt in een barragewedstrijd tegen de Red Lions om een plaats in de kwartfinales.
09/12 16u15  Toon Aerts is oppermachtig in rasechte moddercross in OverijseToon Aerts heeft de Druivencross in Overijse op zijn palmares geschreven. De man van Telenet-Fidea Lions ging er al in de vierde ronde vandoor en soleerde knap naar de overwinning. Achter hem stopte ploegmaat Corné van Kessel prima af, Marcel Meisen en Michael Vanthourenhout zaten gevangen in het ploegenspel.
09/12 15u30  Theo Francken reageert op uitspraak van vervanger Maggie De Block: “Politiek fatsoen is weg, en dan nog liegen ook”“Ik ben ontgoocheld, maar we strijden verder, we geven niet op. Vergeet niet dat ik een bokser ben.” Dat zei Theo Francken (N-VA) - “nog enkele uren staatssecretaris” - in een toespraak in een overvolle zaal in zijn thuisbasis Lubbeek. Voor honderden mensen en onder heel wat persbelangstelling gaf hij een overzicht van het dossier van het VN-migratiepact dat N-VA uit de regering deed stappen, en de fundamentele bezwaren van zijn partij tegen de tekst. Later reageerde hij via Twitter op een uitspraak van zijn vervanger Maggie De Block: “Het politiek fatsoen is weg”.
09/12 15u15  LIVE. Koning aanvaardt ontslag N-VA-ministers, deze namiddag extra ministerraadPremier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Deze namiddag vindt er een ministerraad plaats, zonder N-VA.
09/12 15u15  Kind en grootouders komen om bij brand in FrankrijkEen kind van vijf jaar en zijn grootouders zijn zondagochtend omgekomen in een brand in hun woning in Bourg-Fidèle, in het Franse departement Ardennes. Dat is bij de brandweer en het parket vernomen.
09/12 15u00  Kimeli bezorgt België zilver op EK veldlopenIsaac Kimeli heeft België een zilveren medaille bezorgd op het EK veldlopen in Tilburg. Hij kwam net tekort om de Noor Filip Ingebrigtsen te kloppen en Europees kampioen te worden.
09/12 15u00  Nederlandse Brand steekt tweede zege van het seizoen op zak in DruivencrossLucinda Brand (Sunweb) heeft zondag de Druivencross in Overijse bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene liet de Britse Nikki Brammeier (Mudiiita Cycling) en de Italiaanse Eva Lechner (Clif Pro Team) achter zich en won zo voor de tweede keer dit veldritseizoen. Eerder was ze half november de beste in de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor.
09/12 15u00  Wat u vanavond op tv moet zienVanavond presenteert Tom Lenaerts op Eén de laatste aflevering van ‘Kalmte Kan U Redden’, in het teken van SOS Kinderdorpen. Canvas brengt de laatste aflevering van de wetenschappelijke documentaire ‘Er Was Eens’. Op dezelfde zender kan u de docu ‘Totems En Taboes’ over het vernieuwde AfricaMuseum kijken. En op VTM is er actie en komedie met de film ‘Spy’.
09/12 14u45  Gratis feestbussen tijdens oudejaarsnacht“Tijdens oudejaarsnacht kunnen feestvierders uit Beringen gratis gebruikmaken van de feestbussen van De Lijn heen en terug naar Hasselt. Dit is enkel mogelijk dankzij de financiële tussenkomst van stad Beringen en van de provincie Limburg,” zegt schepen Dave Schops.
09/12 14u15  De Block maakt meteen einde aan asielquota Francken: “Het beleid moet weer menselijk worden”Maggie De Block (Open Vld) is nog maar net (opnieuw) minister voor Asiel en Migratie, en maakt meteen een einde aan de asielquota van haar voorganger Theo Francken (N-VA). “Het beleid moet weer menselijk worden”, zegt ze aan De Morgen.
09/12 14u15  Hollywoodicoon toont de keerzijde van haar glamoureuze bestaanJane Fonda viert binnenkort haar 81ste verjaardag, maar aan een pensioen denkt de actrice nog lang niet. Ze verschijnt dan ook nog regelmatig op de rode loper, al begint dat stilaan wel zijn tol te eisen. Vooral de volgende dag, zo toont Fonda in twee brutaal eerlijke posts op Instagram.
09/12 14u15  Wedstrijd tussen FC Helson en RC Mechelen afgelastDe wedstrijd in derde amateur B tussen FC Helson en RC Mechelen werd door scheidsrechter Tom Stevens afgelast. Grote delen van het speelveld staan onder water en de lijnen van de assistent-scheidsrechters zijn niet beloopbaar.
09/12 14u15  Vlaams Belang dient officieel klacht in tegen MigratiepactNu premier Charles Michel naar Marrakesh trekt om het VN-migratiepact namens België goed te keuren, trekt oppositiepartij Vlaams Belang naar de Raad van State om die goedkeuring tegen te houden.
09/12 13u45  Tom Lenaerts over zijn eerste erotische ervaring en #metooTom Lenaerts heeft in ‘Zot Gedraaid’ op radiozender Joe verteld dat hij zijn eerste erotische ervaring mogelijk te danken heeft aan en Nederlands muziekprogramma. Bij Friedl Lesage op Radio 1 sprak hij dan weer zijn onbegrip uit voor mannen die na #metoo niet meer weten wat ze wel en niet mogen doen.
09/12 13u30  Gewonde bij ongeval aan afrit E314 in HouthalenZondagochtend rond 11 uur raakte een bestuurder de controle over het stuur kwijt en sloeg over de kop ter hoogte van de afrit Park-Midden Limburg in Houthalen. Een persoon werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.
09/12 13u15  LIVE. Koning aanvaardt ontslag N-VA-ministers, extra ministerraad om 15 uurPremier Charles Michel (MR)heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Om 15 uur vindt er een ministerraad plaats, zonder N-VA.
09/12 13u15  Bestuurder gewond nadat auto op dak belandt op E314 in HouthalenZondagochtend rond 11 uur raakte een bestuurder de controle over het stuur kwijt en sloeg over de kop ter hoogte van de afrit Park-Midden Limburg in Houthalen. Een persoon werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.
09/12 13u00  Theo Francken: “Ontgoocheld, maar we strijden verder. Vergeet niet dat ik een bokser ben”“Ik ben ontgoocheld, maar we strijden verder, we geven niet op. Vergeet niet dat ik een bokser ben.” Dat zei Theo Francken (N-VA) - “nog enkele uren staatssecretaris” - in een toespraak in een overvolle zaal in zijn thuisbasis Lubbeek. Voor honderden mensen en onder heel wat persbelangstelling gaf hij een overzicht van het dossier van het VN-migratiepact dat N-VA uit de regering deed stappen, en de fundamentele bezwaren van zijn partij tegen de tekst.
09/12 13u00  De grootste pineut van deze regeringscrisis: Sander Loones, minister voor minder dan een maand en geen vangnetDe carrière van Sander Loones kreeg een boost op 12 november: de N-VA’er werd minister van Defensie en moest het nieuwe gezicht van zijn partij in West-Vlaanderen worden. Een maand later staat Loones met lege handen...
09/12 12u45  Schrijf je in voor de kerstsportkampenTijdens de kerstvakantie staan er voor de kinderen weer enkele leuke sportkampen op het programma. Je ontdekt het aanbod op www.ham.be. Inschrijven kan vanaf 3 december via www.ham.be/inschrijven of in het VrijeTijdsPunt in de bib.
09/12 12u30  Hierover is de regering dus uiteengevallen: Waarover gaat VN-migratiepact?Het migratiepact maakt afspraken tussen 193 VN-lidstaten over hoe migratie – zowel legale als illegale – georganiseerd moet worden. N-VA zei aanvankelijk dat ze 30 punten van kritiek had op het pact, uiteindelijk bleken er dat – toch op de Facebook van Theo Francken (N-VA) - 12 te zijn. Maar eigenlijk maakt het in deze perceptieoorlog ook niet uit: vijf van de zes experten die afgelopen week gehoord werden in het parlement zeggen ook dat het pact niet meer is dan een afsprakennota.
09/12 12u15  ANALYSE. “Michel II wordt aartsmoeilijke oefening, volgende regeringsvorming zo mogelijk nog moeilijker”“Met 52 zetels op 150, en ook geen meerderheid meer aan Vlaamse kant, belooft het minderheidskabinet Michel II een aartsmoeilijke oefening te worden. Maar de volgende regeringsvorming die vanaf mei zal volgen, belooft zo mogelijk nog moeilijker te worden”, zo zegt onze politiek journalist Timmie van Diepen.
09/12 12u15  Bestuurder maakt het wel erg bont: te veel gedronken, te snel, hond tussen de benen en baby niet in autostoelDe Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat. Dat meldt het basisteam Oude Maas op Twitter.
09/12 12u15  Avengers: Endgame, de nieuwe trailer van de vierde film, breekt alle records. Een verbazingwekkende 289 miljoen views in slechts 24 uurDe Avengers: Endgame-trailer kwam op vrijdagochtend online en werd snel de meest bekeken filmtrailer ooit in slechts 24 uur. Volgens de Walt Disney Company, die eigenaar is van Marvel Studios, kreeg de preview een adembenemende 289 miljoen keer bekeken de eerste dag. Het verslaat de recordhouder - Avengers: Infinity War - met meer dan 50 miljoen views.
09/12 12u00  LIVE. Premier Michel naar de koning, De Block opnieuw naar Asiel en MigratiePremier Charles Michel (MR) is zondagvoormiddag naar koning Filip getrokken om hem op de hoogte te brengen van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. Er is ook een ministerraad zonder N-VA gepland.
09/12 12u00  Lara groeide op als pleegkind: “Ik vroeg me af of het mijn schuld was”Of ze het ooit verzwegen heeft dat ze een pleegkind is? “Neen, ik zou niet weten waarom. Ik vind het net mooi wat mijn pleegouders voor mij en mijn broertje gedaan hebben”, benadrukt ‘volwassen pleegkind’ Lara Kinet (29).
09/12 11u45  Jan Jambon: “Formeel gesproken nemen wij ontslag”Formeel gesproken neemt N-VA ontslag uit de regering. Dat heeft ontslagnemend vicepremier Jan Jambon zondag verklaard in De Zevende Dag op Eén. “Ik denk dat wij formeel gesproken ontslag nemen. We hebben gezegd dat als de coalitie naar Marrakesh gaat, dat het zonder ons zou zijn”, legde Jambon uit. Nu de premier naar de Marokkaanse stad gaat, stapt N-VA dus uit de regering.
09/12 11u30  Okee in kerstsfeerDe gasten van Open Kans zijn al helemaal in de sfeer van Kerstmis.
09/12 11u30  Zo ziet de nieuwe regering Michel eruit zonder N-VANadat N-VA zaterdag liet weten dat het niet meer zou deelnemen aan de regering als Charles Michel naar Marrakesh zou reizen, en Michel liet weten dat hij dat zou doen met steun van de rest van de regering, drong een herschikking zich op. Maggie De Block zal nu terugkeren naar Asiel en Migratie om de portefeuille van Theo Francken over te nemen, en ook de andere bevoegdheden van de vertrokken N-VA-ministers zijn verdeeld. Dat melden VRT en De Tijd.
09/12 11u15  ‘Iran test raketten die EU kunnen aanvallen’Iran zou dit jaar aanzienlijk meer rakettentests uitgevoerd hebben. Daarbij zouden raketten ingezet zijn die de Europese Unie kunnen bereiken. Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag op basis van documenten van westerse inlichtingendiensten.
09/12 11u15  Oefening op het ijs loopt mis: kunstschaatser laat partner vallen op haar hoofdKunstschaatsen lijkt een relatief ongevaarlijke sport om te beoefenen, maar tijdens de Golden Spin-competitie in Zagreb ging het toch even serieus fout tijdens een oefening van twee Amerikaanse schaatsers. Ashley Cain en Timothy LeDuc begonnen zonder problemen aan hun nummer, maar bij een van de laatste onderdelen liep het mis: LeDuc liet zijn medeschaatster vallen, waarbij Cain met het achterhoofd eerst de grond raakte.
09/12 11u00  Maggie De Block terug naar Asiel en Migratie, ook andere N-VA-bevoegdheden verdeeldNadat N-VA zaterdag liet weten dat het niet meer zou deelnemen aan de regering als Charles Michel naar Marrakesh zou reizen, en Michel liet weten dat hij dat zou doen met steun van de rest van de regering, drong een herschikking zich op. Maggie De Block zal nu terugkeren naar Asiel en Migratie om de portefeuille van Theo Francken over te nemen, en ook de andere bevoegdheden van de vertrokken N-VA-ministers zijn verdeeld. Dat melden VRT en De Tijd.
09/12 11u00  Dolle taferelen in de Verenigde Staten: Atlanta verovert eerste titel uit clubgeschiedenis in MLSAtlanta heeft zaterdag in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) de eerste titel uit zijn geschiedenis veroverd. Het team van coach Gerardo ‘Tata’ Martino haalde het voor meer dan 70.000 fans in het Mercedes Benz Stadium in de finale van de play-offs met 2-0 van Portland.
09/12 10u45  Geen stuntzege voor Femke Hermans: Amerikaanse opponent pakt wereldtitel bij supermiddengewichtenDelfine Persoon verdedigde zaterdag met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan was er nog een Belgische bokster die een titelkamp uitvocht. Femke Hermans nam het in Los Angeles op tegen de Amerikaanse Claressa Shields voor de titel bij de supermiddengewichten (-76 kg). Een stuntzege tegen het Amerikaanse fenomeen zat er niet in voor Hermans: Shields domineerde en won na een unanieme beslissing van de jury.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Michel: "Ofwel vervroegde verkiezingen, ofwel samenwerken om immobilisme te voorkomen"10/12 23u45 - Het Belang van Limburg: De regering is gevallen, leve de regering. Michel I werd dit weekend Michel II, sans N-VA. Volg hier live alle ontwikkelingen.
7x ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan Vlaanderen10/12 23u15 - Het Belang van Limburg: Heb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken.
4x Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld”10/12 22u30 - Het Belang van Limburg: Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel.
4x Hond Loesje voor de tweede keer in tien dagen tijd gestolen: "Wij zijn er kapot van"10/12 22u30 - Het Belang van Limburg: Voor de tweede keer in amper 10 dagen tijd hebben dieven de beagle Loesje gestolen bij Kelly Cornelis uit Houthalen-Helchteren. Eind november werd de hond teruggevonden in Maasmechelen, dertig kilometer verderop. “We zijn er kapot van. Hopelijk vinden we haar snel terug.”
4x Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’10/12 22u00 - Het Belang van Limburg: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
4x Waarom KRC Genk op drie fronten voluit moet blijven gaan10/12 21u30 - Het Belang van Limburg: Het is 10 december en met 31 wedstrijden op de teller heeft KRC Genk er in 2018 nog altijd vijf(!) te gaan. Er lijkt geen einde te komen aan de helse rollercoasterrit. Racing heeft er ook alle baat bij om voluit te gaan op drie fronten. Niet alleen uit sportieve ambitie, donderdag valt er tegen Sarpsborg ook meer dan twee miljoen euro te verdienen.
3x Venus Williams breekt na elf jaar met coach10/12 23u00 - Het Belang van Limburg: Venus Williams (WTA 38) zet de samenwerking met trainer David Witt stop. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld.
3x Bevoegdheden schepenen Oudsbergen toegekend10/12 22u15 - Het Belang van Limburg: De samenstelling van het schepencollege voor de komende zes jaar was reeds bekend. Burgemeester en schepenen hebben in de voorbije dagen intern de bevoegdheidsverdeling afgesproken. Na een beleidsperiode van 3 jaar geeft Benny Spreeuwers de fakkel door aan An Knoops, met 25 jaar de jongst verkozene in Oudsbergen.
3x Theo Francken neemt week verlof voor hij opnieuw burgemeester van Lubbeek wordt10/12 22u00 - Het Belang van Limburg: Theo Francken zal zijn ambt als burgemeester van Lubbeek pas volgende week of de week nadien opnieuw opnemen. Dat heeft waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA), die de burgemeestersjerp van Francken eind 2014 overnam na diens aantreden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie, maandagavond aan Belga laten weten.
3x Franse president Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro10/12 21u15 - Het Belang van Limburg: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.

Statistieken

Artikels:
31762
Gelezen:
1492
Aantal lezers nu:
39


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven