woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 1

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
19/09 03u30  Neerpelt is ‘gezondste verkeersgemeente’ van Limburg HASSELTVoeren heeft de beste lucht van Vlaanderen, als het gaat over de uitstoot van wagens tenminste. Dat blijkt uit de Gezondheidsindicator Mobiliteit van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het Agentschap zocht per gemeente uit welke invloed het wegverkeer heeft op de luchtkwaliteit en de geluidshinder en deed onderzoek naar het pendelgedrag en de verkeersveiligheid. Nog opmerkelijk: nergens in Vlaanderen pendelen inwoners zo vaak met de auto als in Kortessem. De titel van ‘gezondste verkeersgemeente van Limburg’ gaat naar Neerpelt.10 
19/09 03u30  “Kleuters met een hoofddoek, zo’n evolutie trek je niet zomaar recht” GenkStaatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) reageert erg verontwaardigd over foto’s van kleuters met een hoofddoek die de Milli Görüs-afdeling van Genk op haar Facebook heeft staan. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) laat de vzw’s doorlichten door Staatsveiligheid.10 
19/09 03u30  Uitstervend ras Lees meer >10 
19/09 03u30  Step en Arjun Lees meer >11 
19/09 03u30  Shockfacturen van 1.000 euro voor drinkwater verboden BrusselDe Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verbiedt drinkwatermaatschappijen om nog langer shockfacturen van 1.000 euro of meer te sturen naar klanten die hun meterstand niet of te laat doorgeven. Dat verbod komt er op vraag van Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a). “Dit is een goede zaak, want als grootste drinkwaterleverancier van Vlaanderen stuurt De Watergroep alleen al jaarlijks zo’n 50.000 van deze facturen naar nalatige klanten”, zegt Beenders.10 
19/09 03u30  Bollie & Billie Lees meer >11 
19/09 03u30  Sien Eggers op de dansvloer Lees meer >11 
19/09 03u30  Ook ‘De Dingen Des Levens’ terug op tv Lees meer >10 
19/09 03u30  Liefde is… je beste paard afgeven aan je vrouw Op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon gaat vandaag de jumping van start. Er wordt op dit vierjaarlijks WK van de paardensport veel verwacht van het Belgisch team. Karel Cox zal er ook zijn. De 35-jarige ruiter uit Hechtel-Eksel, die drie jaar geleden nog Belgisch kampioen werd, kwam nochtans niet in aanmerking voor Team Belgium, maar zijn echtgenote - Marit Haarr Skollerud - werd wél geselecteerd door de Noorse federatie. Daarvoor gaf Cox zijn beste paard, Dublin van Overis Z, aan haar. Liefde is… je beste paard met mekaar delen.
19/09 03u30  Peter Vanvelthoven maakt na 25 jaar zijn comeback Opvallende verschijning in derde provinciale A afgelopen weekend: Peter Vanvelthoven (55), die - na vijfentwintig jaar! - zijn comeback maakte bij Croonen Lommel. De burgemeester van Lommel was tegen Helchteren 2020 meteen goed voor zes punten.10 
19/09 03u30  “Een geweldige ervaring” Eén van de zwaarste WK’s ooit. Zo werd het wereldkampioenschap mountainbike (marathon) in het Italiaanse Auronzo Di Cadore vooraf beschreven. “En dat geloof ik best”, reageert Lummenaar Arne Tureluren, die in de race over 104km in de Dolomieten in totaal 4.200 hoogtemeters moest overbruggen en uiteindelijk als 77ste finishte.10 
19/09 03u30  Caroline Raskin start na negen jaar weer op PK Bijna negen jaar was ze uit roulatie, maar nu is Caroline Raskin terug van weggeweest. De 46-jarige Hasseltse boekte afgelopen zomer drie overwinningen en start zo als nummer drie in de selectiestand van M1 aan het Limburgs LRV-kampioenschap, dat volgend weekend op Woutershof Kuringen afgewerkt wordt.
19/09 03u30  Hechtermans (50) blijft scoren Ivan Hechtermans (foto) blaast nog dit jaar 51 kaarsjes uit. Het weerhield de Tongenaar er niet van om vrijdag te scoren voor zijn club Onbetong UKM Tongeren tegen Zutendaal in tweede nationale B.11 
19/09 03u30  “Waarom zou ik verhuizen?” Vorig jaar waren ze nog met zijn drieën in de Serie A. Na afloop van het WK blijft van de Belgische selectie alleen nog Pieter Verhees (28) in Italië, om er zijn zevende opeenvolgende seizoen te beginnen in één van de meest hoogstaande competities van de wereld. “En reken maar dat zoiets niet evident is”, glundert de gezworen Overpeltenaar.
19/09 03u30  En nu? Lees meer >11 
Laatste update: vandaag om 3u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 03u30  Op naar BakoeHet kaf is van het koren gescheiden. Na vier voorrondes weten we welke 48 clubs nog in aanmerking komen voor de finale van de Europa League op 29 mei van volgend jaar in het olympisch stadion van Bakoe, hoofdstad van Azerbeidzjan. Morgen start de poulefase. Met drie Belgische vertegenwoordigers: Genk, Anderlecht en Standard. Wat moet u weten? Een overzicht.
19/09 03u30  Nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningenBrusselHet is nog wachten op de definitieve beslissing van de Vlaamse regering, maar vanaf 2020 zouden de huurprijzen van 154.000 sociale woningen herberekend worden volgens een nieuw schattingsmodel. De prijzen kunnen stijgen of dalen. “Bij ons gaat de marktwaarde van een huis 15 à 20 procent omhoog of omlaag”, zegt Georges Feucht, directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij Nieuw Sint-Truiden. “Maar het hangt natuurlijk van je persoonlijke situatie af hoeveel je dan aan huur zal moeten betalen.”
19/09 03u30  Chef van Duitse staatsveiligheid weggepromoveerdberlijnHans-Georg Maassen (foto), de chef van de Duitse staatsveiligheid, moet opstappen en wordt staatssecretaris in het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.
19/09 03u30  Syrië schiet per ongeluk Russisch vliegtuig neermoskou/damascusZowel Rusland als Israël hebben gisteren sussende woorden gesproken nadat maandag in de late avond een Russisch verkenningsvliegtuig per ongeluk door de Syrische luchtafweer was afgeschoten tijdens een Israëlische luchtaanval op Syrisch grondgebied. Bij het ‘ongeluk’ kwamen vijftien Russische militairen om het leven.
19/09 03u30  Meester Jani leert revolterenJani Kazaltzis als leerkracht? Vanavond is het even de realiteit in het Eén-programma ‘De Klas’. Samen met een groep scholieren heeft de stijlkenner het over rebellie.
19/09 03u15  Bierfiets krijgt tegenwindIn Nederland ligt de bierfiets onder vuur. Amsterdam weert de t(r)apvehikels vanaf 1 november uit de binnenstad, de Nederlandse Spoorwegen willen de bierfietsen zelfs helemaal verbieden vanwege een dodelijk ongeval aan een spoorweg. Het Belgisch verkeersinstituut Vias ziet geen graten in de trapvoertuigen.11 
19/09 00u15  Red Dragons worden tweede in hun groep op WK volleyDe Belgische volleybalmannen sluiten groep A in de eerste ronde van het WK af op de tweede plaats. Door het 3-1 verlies van Slovenië dinsdagavond tegen Italië houden de Red Dragons de Slovenen achter zich.14 
18/09 23u45  Omgevallen boom veroorzaakt vreemd ongeval in RotemEen omgevallen boom op de Europalaan in Rotem (Dilsen-Stokkem) zorgde dinsdag rond 22.15 uur voor een vreemd ongeval waarbij gewonden vielen.
18/09 23u15  ‘Belgische’ elektrische Audi in San Francisco voorgesteldOnder massale belangstelling is in de VS de Audi e-tron voorgesteld. De e-tron is niet alleen de eerste elektrische Audi maar ook de eerste elektrische auto die in Belgie (Brussel, Vorst) wordt geassembleerd.
18/09 23u15  Meunier scoort knappe eerste Belgische goal in groepsfase Champions LeagueThomas Meunier heeft op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League meteen getekend voor het eerste Belgische doelpunt. Op het veld van Liverpool scoorde hij de 2-1-aansluitingstreffer voor PSG met een bekeken volley met zijn mindere linker.
18/09 23u00  Domper voor sterk Club Brugge in Champions League: Dortmund scoort in slotfaseWat een pech. Club Brugge verzamelde genoeg halve en hele kansjes om te scoren in zijn ouverture van de Champions League tegen Dortmund, maar het doelpunt viel vijf minuten voor tijd aan de overkant. Verdediger Matej Mitrovic wilde de bal ontzetten, maar via Christian Pulisic caprioleerde de bal over een kansloze Club-doelman Karlo Letica. Een ijskoude douche.
18/09 22u30  Politie waarschuwt inwoners voor “fake news” over verdachte manDe lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken waarschuwt in een Facebookbericht voor een “roddel” die zich momenteel op Facebook verspreidt. Volgens dat “fake news”-bericht zou een man zich voordoen als chauffeur van vervoersmaatschappij De Lijn en meisjes aanspreken aan de bushalte om hen mee te krijgen in zijn wagen. Nog volgens het bericht zou de man zich voordoen als chauffeur van een belbus.
18/09 22u30  Tennisumpire krijgt schorsing omdat hij vedette in nood ‘peptalk’ gafDe Zweedse tennisumpire Mohamed Lahyani die tijdens de US Open de Australiër Nick Kyrgios een soort “peptalk” leek te geven, is door de ATP Tour voor twee weken geschorst. Hij zal in die periode geen salaris ontvangen.
18/09 22u15  Uniek record voor Casillas: al twintigste Champions League-seizoen op rij onder de latIker Casillas staat dinsdagavond in doel bij FC Porto, dat het tegen Schalke 04 opneemt op de openingsspeeldag van de Champions League. Voor de Spanjaard is het zijn twintigste seizoen op rij onder de lat in de Champions League, een record.
18/09 22u15  Jordan Remacle (31) stopt als profvoetballer: “Met een klein hartje”Jordan Remacle zet op zijn 31e een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Dat maakte de winger dinsdagavond bekend.
18/09 22u00  Markus ‘Mister Malmö’ Rosenberg start afscheidstournee in Genk: "Het is tijd voor iets anders: padel"Wie Malmö? Waar Malmö? Wat Malmö? Op zoek naar de ware aard van de eerste tegenstrever van KRC Genk in de groepsfase van de Europa League gingen we op de koffie bij ‘Mister Malmö’. Markus Rosenberg (volgende week 36) keerde na avonturen bij onder meer Ajax en Werder Bremen terug naar zijn moederclub, om Malmö FF met succes opnieuw op de kaart te zetten. De ex-ploegmaat van Vertonghen, Vermaelen en Lukaku start donderdag in Genk zijn afscheidstournee, op het eind van dit kalenderjaar zit zijn profcarrière er definitief op. De schoenen gaan onverbiddelijk aan de haak, zijn nieuwe liefde heet… padel. “Maar eerst wil ik nog genieten van enkele Europese trips”, vertelt de minzame Rosenberg. “Al heb ik me laten vertellen dat het een zware avond kan worden in Genk.”
18/09 21u45  Dit jaar nog 12 drukjachten op everzwijnen in gebied Zwarte Beek: "Dé periode van omgewoelde tuinen moet nog komen"In het jachtgebied van de Zwarte Beek – dat zich uitstrekt over Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Beringen en Heusden-Zolder – zetten ze de grove middelen in tegen de everzwijnenplaag. Voor nieuwjaar komen er nog 12 drukjachten in een poging de plaag te bedwingen. “Want dé periode van de omgewoelde tuinen moet nog komen”, waarschuwt Johan Craeghs van de Wildbeheerseenheid.
18/09 21u45  Limburgse Kim Strauven is operationeel directeur van ambitieus Tongers isolatiebedrijf: “Niks verspillen: dat heb ik in India geleerd”Sinds enkele weken is Kim Strauven (38) operationeel directeur van het ambitieuze isolatiebedrijf Isola in Tongeren. Daarvoor had ze topfuncties bij achtereenvolgens C&A en Carrefour. Kim Strauven is enthousiast over haar nieuwe werkplek: grote ramen, veel licht en lucht. “En super vriendelijke medewerkers,“ zegt ze. Na het late interview haast ze zich nog naar een receptie bij basketclub Hubo Limburg United waar haar nieuwe baas Maarten Bostyn voorzitter van is.
18/09 21u45  Op de koffie bij Markus ‘Mister Malmö’ Rosenberg, die afscheidstournee inzet in Genk: "Het is tijd voor iets anders: padel"Wie Malmö? Waar Malmö? Wat Malmö? Op zoek naar de ware aard van de eerste tegenstrever van KRC Genk in de groepsfase van de Europa League gingen we op de koffie bij ‘Mister Malmö’. Markus Rosenberg (volgende week 36) keerde na avonturen bij onder meer Ajax en Werder Bremen terug naar zijn moederclub, om Malmö FF met succes opnieuw op de kaart te zetten. De ex-ploegmaat van Vertonghen, Vermaelen en Lukaku start donderdag in Genk zijn afscheidstournee, op het eind van dit kalenderjaar zit zijn profcarrière er definitief op. De schoenen gaan onverbiddelijk aan de haak, zijn nieuwe liefde heet… padel. “Maar eerst wil ik nog genieten van enkele Europese trips”, vertelt de minzame Rosenberg. “Al heb ik me laten vertellen dat het een zware avond kan worden in Genk.”
18/09 21u45  Neerpelt is ‘gezondste verkeersgemeente van Limburg’, Voeren heeft minste uitstoot van wagens in VlaanderenVoeren heeft de beste lucht van Vlaanderen, als het gaat over de uitstoot van wagens tenminste. Dat blijkt uit de Gezondheidsindicator Mobiliteit van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het Agentschap zocht per gemeente uit welke invloed het wegverkeer heeft op de luchtkwaliteit en de geluidshinder en deed onderzoek naar het pendelgedrag en de verkeersveiligheid. Nog opmerkelijk: nergens in Vlaanderen pendelen inwoners zo vaak met de auto als in Kortessem. De titel van ‘gezondste verkeersgemeente van Limburg’ gaat naar Neerpelt. Neerpelt is de enige gemeente die op alle vier de maatstaven in de Limburgse top 10 staat.
18/09 21u30  Dit is het “zwaarwichtige feit” waardoor Van Aert contractbreuk pleegdeEen “ernstig incident”, dat was de reden waarom Wout van Aert plots contractbreuk pleegde bij zijn team Sniper Cycling. Nog niet eens vierentwintig uur na de contractbreuk van Van Aert lijkt echter al uit te lekken waar het om gaat: teammanager Nick Nuyens had verschillende mensen in het team proberen dwingen een belastende verklaring op papier te zetten tegen hun kopman. Dat weet VTM Nieuws.
18/09 21u15  Juventus-speler Douglas Costa komt weg met vier duels schorsing voor elleboog, kopstoot en spuwenDe Italiaanse kampioen Juventus moet Douglas Costa vier competitiewedstrijden missen. De Braziliaanse winger kreeg de schorsing dinsdag nadat hij afgelopen weekend naar een tegenstander spuwde in de match tegen Sassuolo.
18/09 21u15  Enorme brand in restaurant in voormalig kerkgebouw in centrum van ValkenburgIn Valkenburg is even na half zeven brand uitgebroken in een restaurant aan de Plenkerstraat. Vlammen slaan hoog uit het dak van het pand, het voormalige kerkgebouw van de protestantse kerk. Uit de toren komt donkere rook. Volgens de politie worden de bluswerkzaamheden bemoeilijkt door geparkeerde auto’s.
18/09 21u15  Nainggolan klopt met Inter het Tottenham van Vertonghen en Dembélé, Messi scoort meteen hattrickInter Milaan heeft dinsdag met 2-1 van Tottenham gewonnen op de openingsspeeldag van de UEFA Champions League. De twee Inter-doelpunten vielen pas vanaf de 85e minuut. Toby Alderweireld werd verrassend thuis in Londen gelaten, maar Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Radja Nainggolan stonden alledrie aan de aftrap.
18/09 20u45  “Sportief kennismaken rond de petanquebaanIn Bree was de sportdienst gastheer voor het intergemeentelijk petanquecriterium.
18/09 20u45  Leerlingen helpen bij wijnoogst in Herk-de-StadDe oogst van de druiven is dit jaar uitstekend. Zo ook op wijndomein Caybergh, waar men in 2011 startte met het oogsten van druiven en waar dit jaar, naar eigen zeggen, het beste jaar ooit is. Vandaag werden de laatste druiven geplukt op de Caybergh en daarbij kreeg het de hulp van enkele studenten.
18/09 20u45  Alles over de zaak-Wout van Aert: wat is er gebeurd, hoe moet het nu verder?Wout van Aert heeft gisteren éénzijdig zijn contract verbroken bij Crelan - Charles, het veldritteam van Nick Nuyens. De daad verraste niet, de timing wel. Er zijn afgelopen weekend zaken gebeurd die een verdere samenwerking onmogelijk maken, dixit advocaat Walter Van Steenbrugge, de raadsman van de renner. Wat is er gebeurd, hoe moet het nu verder?
18/09 20u30  17.000 euro geïndDe politiezone Carma organiseerde maandag tussen 14 en 22 uur een verkeersactie in de zone. Samen met de Vlaamse belastingdienst en douane scanden ze 1.976 voertuigen en controleerden er 42. De diensten inden in totaal voor 17.000 euro aan openstaande boetes en belastingen. Zeven auto’s werden getakeld omdat vier bestuurders niet konden betalen en drie anderen geen verzekering hadden. Verder werden twee automobilisten betrapt omdat ze met rode diesel reden. Een bestuurder bleek een rijverbod uit te zitten en een laatste automobilist was onder invloed van alcohol en drugs.
18/09 20u30  Inbraak op bouwwerfDe politie kreeg dinsdag een melding van een inbraak op een bouwwerf op de Bosweg in Kessenich. De buit bestaat uit afvoerbuizen voor regenwater en ander werkmateriaal.
18/09 20u30  Man die foto's maakt voor dochter betraptEen man die goed wilde doen voor zijn dochter werd maandagavond door de politie betrapt op het rondrijden zonder geldige verzekering. De man wekte rond 20.20 uur de aandacht van een patrouille omdat hij van de weides op Pastoorsdijk in Heppeneert foto’s aan het maken was. Voor zijn dochter die tekenles volgde, bleek uit zijn verklaring, maar de wagen waar hij mee reed bleek niet verzekerd noch gekeurd. Zijn auto werd getakeld.
18/09 20u30  Bouwmaterialen gestolenDieven verschaften zich toegang tot een werf aan de Grote Baan en stalen bouwmaterialen. Dat stelden ze dinsdag om 8.45 uur vast.
18/09 20u30  Twee fietsers en auto botsenEen auto en twee fietsers botsten dinsdag rond 12.45 uur in de Zaveldriesstraat in Genk. Nicole W. (53) en Joaquim A. (55), allebei uit Genk, liepen lichte verwondingen op.
18/09 20u30  Diefstal van fiets en uit werfcontainersDieven stalen een fiets uit een kelder in de Riethoekstraat in Dilsen-Stokkem. De melding dateert van maandag. Dinsdag kreeg de politie een melding van een diefstal uit verschillende werfcontainers in de Teutelbergstraat.
18/09 20u30  fietsster aangeredenFietsster Carmen D. (39) uit Borgloon raakte dinsdag om 8.30 uur gewond bij een aanrijding met een auto op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon.
18/09 20u30  Persoon lichtgewondTwee voertuigen botsten maandag om 18.10 uur op de Paalsesteenweg in Paal. Een persoon raakte lichtgewond. Het gaat om een 23-jarige man uit Heusden-Zolder.
18/09 20u15  6.584 kinderen en jongeren op wachtlijst jeugdhulpHet aantal kinderen en jongeren op de wachtlijst voor de Vlaamse jeugdhulp is met 7,8 procent gestegen, tot 6.584 eind vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag van de jeugdhulp, dat Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) dinsdag voorstelde in het Vlaams Parlement. Het gaat om 5.273 jongeren die wachten op intensieve hulp en 1.533 die wachten op een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Sommigen wachten op beide, waardoor het totale cijfer niet gelijk is aan de som van de twee.
18/09 19u45  Zestiger uit Hoeselt overleden na aanrijding in BilzenDinsdagnamiddag rond 16.15 uur werd een voetganger door een auto gegrepen terwijl hij de weg wilde oversteken op het industrieterrein Kielenberg in Bilzen. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij later aan zijn verwondingen overleden is. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.
18/09 19u15  Drietal riskeert 28 maanden cel voor vechtpartij van zes jaren geleden in Hasseltse binnenstadDrie mannen moesten zich dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor een vechtpartij in de Hasseltse binnenstad van zes jaren geleden. De openbare aanklager vroeg voor elk van de drie mannen 28 maanden cel. Een 27-jarige man, die van Hasselt naar Gent is uitgeweken en aan zijn rapperscarrière timmert, beweerde dat hij enkel achter het slachtoffer was aangelopen en dat zijn twee metgezellen de slagen uitdeelden. De man is met zijn lange gestalte nochtans een opvallende verschijning.
18/09 19u15  Kan de politiek Maaseik nog redden? Satirisch kunstproject wil politiek wakker schuddenKan de politiek Maaseik nog redden? “De vraag stellen is ze ook beantwoorden”, zegt kunstenaar Jan Winkels. Hij is kritisch voor het beleid door de jaren heen en denkt dat de tijd rijp is om ook mensen van buiten het politieke bestel bij het dagelijkse bewind te betrekken. “Het is niet te laat, maar we moeten een achterstand wegwerken.” Samen met een hele groep geëngageerde mensen denkt hij de komende weken na over welke richting de stad uit moet.
18/09 18u45  Ook bord N-VA mikpuntVorig weekend waren niet alleen enkele borden van de partij Zonshoven aan de Oppelsenweg het doelwit van vernielzucht. Ook N-VA kreeg te maken met vernielingen. Volgens voorzitter Yannick Aerts werden de affiches afgerukt van een bord dat in de Dellestraat staat.
18/09 18u45  Drie straten in Sint-Ttruiden dicht voor en na schoolDrie Truiense basisscholen nemen deel aan de Vlaamse campagne ‘Paraat voor de Schoolstraat’. Bedoeling is om de verkeersveiligheid en luchtkwaliteit aan de schoolpoorten te verbeteren. Tot 12 oktober worden de straten op schooldagen even voor en na het belsignaal afgesloten voor doorgaand autoverkeer.
18/09 18u45  Voetganger kritiek na aanrijding in BilzenDinsdagnamiddag rond 16.15 uur werd een voetganger door een auto gegrepen terwijl hij de weg wilde oversteken op het industrieterrein Kielenberg in Bilzen. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige van het parket is ter plaatse voor de vaststellingen.
18/09 18u15  Sien Eggers (67) neemt deel aan ‘Dancing with the Stars’Dit najaar zullen gastheren Gert Verhulst en Jani Kazaltzis Sien Eggers door het dansavontuur van haar leven loodsen. De actrice neemt deel aan ‘Dancing with the Stars’, laat televisiezender Vier weten.
18/09 18u15  Minister Homans en vakbonden bereiken compromis, acties worden onmiddellijk stopgezetDe vakbonden van de loodsen en minister Liesbeth Homans hebben een compromis bereikt na meer dan twee uur samenzitten. “De vakbonden hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om over de harmonisering van de arbeidsvoorwaarden te overleggen. Er is afgesproken dat er wekelijks een werkgroep bijeenkomt. De eerste zal plaatsvinden aanstaande maandag. Intussen worden alle vakbondsacties onmiddellijk stopgezet”, aldus het kabinet van minister Homans.
18/09 18u15  U19 Club Brugge speelt gelijk tegen Dortmund in UEFA Youth LeagueClub Brugge heeft dinsdag 1-1 gelijkgespeeld tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de UEFA Youth League. De Brugse U19 stond in Deinze op achterstand bij de rust, maar kon nog terugkeren in de tweede helft.
18/09 18u00  Paul-José Mpoku en Samuel Bastien missen Sevilla-StandardStandard moet het donderdag in het Europa League-duel tegen de Spaanse topclub Sevilla stellen zonder Paul-José Mpoku en Samuel Bastien.
18/09 18u00  Kapel als ontmoetingsplaats bij Open Vld-lijstduwer LavigneLangs de gewestweg Hasselt-Diest kan je vanaf nu op het kruispunt met de Diestersteenweg in Herk-de-Stad een houten kapel zien.
18/09 17u45  Premier Charles Michel geeft Theo Francken deadline: tegen vrijdag effectieve voorstellen over aanpak transmigrantenPremier Charles Michel (MR) wil dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tegen de ministerraad van vrijdag effectieve en concrete voorstellen uitwerkt over de aanpak van de transmigranten in het algemeen en rond het Maximiliaanpark in het bijzonder.
18/09 17u45  80-jarigen feesten in Bilzen15,23 % van de Bilzense 151 borelingen uit 1938 vierden hun 80ste verjaardag op zondag 16 september, enkelen met partners.
18/09 17u45  Tweede editie van KUCUNA zet hoog inTijdens het weekend van 6 en 7 oktober worden de deuren van Kasteel Vogelsanck opnieuw geopend voor het grote publiek. De massale opkomst en belangstelling van afgelopen jaar overtuigden om uit te pakken met een tweede editie van KUCUNA. Gedurende twee dagen worden de inwoners van Heusden-Zolder en ver daarbuiten verwelkomd om hen de verschillende mooie en interessante plekjes van het kasteel voor te stellen.
18/09 17u30  Blijft Courtois ook in Champions League in doel? Real-coach Lopetegui spuit opnieuw mistReal Madrid begint woensdag aan de Champions League met een thuiswedstrijd tegen AS Roma. Real-coach Julen Lopetegui wil niet zeggen welke keeper tussen de palen zal staan bij die belangrijke opener. “We hebben schitterende opties in doel”, verklaarde de Spaanse ex-bondscoach dinsdag op een persconferentie.
18/09 17u30  Uniek salon over e-mobiliteit op marktplein van OverpeltMorgen, woensdag 19 september, organiseren de gemeentebesturen van Overpelt en Neerpelt tussen 16.00 tot 21.00 uur een gezamenlijke infonamiddag van de e-mobiliteit op de Oude Markt in Overpelt. Op de infomarkt krijgt u meer uitleg over de mogelijkheden van elektrische auto’s en fietsen.
18/09 17u30  Jonge topgolfster tijdens golftraining in VS vermoordDe Spaanse topgolfster Celia Barquín is in de Verenigde Staten vermoord. Het lijk van de 22-jarige Europese golfkampioene werd maandag aangetroffen op een golfbaan in de Amerikaanse stad Ames, in de deelstaat Iowa, zo deelde de plaatselijke politie mee.
18/09 17u30  Berkentrappers fietsen naar ontbijt voor Kom op tegen KankerWielertoeristenclub De Berkentrappers uit Herk-de-Stad heeft reeds voor het zevende jaar op rij het ontbijt van 'Kom op tegen Kanker' in Kermt op haar wielerprogramma staan.
18/09 17u15  Twee speeldagen effectieve schorsing voor middenvelder Zulte WaregemDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag drie speeldagen schorsing, waarvan één voorwaardelijk, en een boete van 2.500 euro opgelegd aan middenvelder Damien Marcq van Zulte Waregem.
18/09 17u15  Vierde wissel bij verlengingen nu ook in BelgiëDe reglementencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het licht op groen gezet voor een extra wissel als verlengingen moeten beslissen over de afloop van een wedstrijd. Die maatregel kwam er op vraag van de Pro League.
18/09 17u15  St@rtbaners behalen 13 medaille op veldoopNa dagen intensieve trainingen van meester Hendrik en meester Quinten trokken de goedgetrainde atleten van De St@rtbaan naar de Basvelden voor de veldloop. Het werd al snel duidelijk dat de leerlingen hard zouden moeten strijden voor de medailles, want het krioelde er van de sportievelingen uit heel Zonhoven.
18/09 17u00  Stormy Daniels onthult pikante details over affaire met Trump: “Yeti-beharing en zoals een paddenstoel”De voormalige pornoster Stormy Daniels heeft haar memoires klaar. In het boek ‘Full Disclosure’ neemt ze de lezers niet alleen mee naar haar jeugd en haar carrière in de adult-industrie, maar onthult ze vooral ook nieuwe, pikante details over haar affaire met de Amerikaanse president Donald Trump. De Britse krant The Guardian kreeg een voorpublicatie in handen en lichtte enkele opmerkelijke passages uit.
18/09 17u00  BMC wil met Van Avermaet WK ploegentijdrit winnen voor overleden teameigenaarGreg Van Avermaet maakt deel uit van het zestal dat zondag (23 september) de kleuren van BMC verdedigt in het WK tijdrijden voor teams in het Oostenrijkse Insnbruck.
18/09 17u00  Belgische scheidsrechter kon acht van de tien fouten die hij maakte corrigeren dankzij de videorefGedurende de eerste zes speeldagen van de Jupiler Pro League maakten de scheidsrechters in 82 procent van de VAR-tussenkomsten een juiste beslissing. Die tussentijdse balans maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag op.
18/09 16u30  Nieuw boek toont nooit eerder vertoonde foto’s van Kate MossHet waren de zwart-witfoto's van Mario Sorrenti die ervoor zorgden dat Kate Moss uiteindelijk als model doorbrak met een iconische campagne voor Calvin Klein. Maar het grote publiek kreeg toen niet alles te zien, enkele van die onuitgegeven beelden heeft de Italiaanse fotograaf nu in een boek gegoten: 'Kate'.
18/09 16u00  Ruim 30.000 euro verhandeld via Truiense bitcoinautomaatSINT-TRUIDENHet proefproject met de bitcoinautomaat in Sint-Truiden wordt verlengd met drie maanden. Voor de zomer plaatste de Landense ondernemer Andy Vansimpsen in het Truiense tankstation Coenegrachts de eerste automaat waarmee bitcoins zowel gekocht als verkocht kunnen worden. Binnenkort komen er nog drie andere automaten in Vlaanderen.
18/09 16u00  Iedereen winnaar op Hasselts beachrugby-tornooiOp zaterdag 15 september ging het jaarlijkse Hasselts Beachrugby-tornooi door. Zo’n 50-tal kinderen tussen 6 en 16 jaar gaven het beste van zichzelf. Iedereen mocht achteraf met een medaille naar huis.
18/09 16u00  Botaka: "Als we blijven winnen zullen de supporters terugkeren naar Stayen"Hoe kan STVV Stayen weer laten vollopen? De supporters blijven weg. Meer nog. De toeschouwersaantallen dalen week na week. En dat terwijl het sportief goed gaat onder de nieuwe Japanse eigenaars. Maar door de komst van heel wat Japanse spelers dreigt de binding met de regio te verdwijnen. En dat pikken de supporters niet volgens analist Armand Schreurs in TVL Sportcafé.
18/09 15u45  Negen maanden gevraagd voor aanval met bierglas op Hasseltse DusartpleinHet openbaar ministerie heeft dinsdag in Hasselt negen maanden gevorderd tegen een vechtersbaas die op 19 november 2016 tekeer ging aan café De Wijzen op het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
18/09 15u45  Horecapaus Bart Claes riskeert celstraf van 7 maanden voor financiële put van 4,4 miljoen euroDiepenbeekse horecapaus Bart Claes riskeert een opsluiting van zeven maanden en een geldboete van 6.000 euro omdat hij onder andere geen tijdige aangifte deed van het faillissement van NV Bart Claes en geen correcte boekhouding bijhield. Dinsdag moest de man zich verantwoorden voor de Tongerse strafrechter voor zijn financiële krater van 4,4 miljoen euro in het Limburgse horecalandschap.
18/09 15u30  Fotoboek met nooit eerder vertoonde foto’s van Kate Moss uitgebrachtHet waren de zwart-witfoto's van Mario Sorrenti die ervoor zorgden dat Kate Moss uiteindelijk als model doorbrak met een iconische campagne voor Calvin Klein. Maar het grote publiek kreeg toen niet alles te zien, enkele van die onuitgegeven beelden heeft de Italiaanse fotograaf nu in een boek gegoten: 'Kate'.
18/09 15u30  Neerpeltenaar in elkaar geklopt aan Versuz door racist: “Leek alsof hij sloeg om hem kapot te maken”Een 22-jarige Neerpeltenaar met Belgisch papa en Jamaicaanse mama heeft zich dinsdag in Hasselt burgerlijke partij gesteld nadat hij een flink pak slag kreeg aan discotheek Versuz. Een feestvierder bedreigde uit het niets de jongeman en maakte opmerkingen over zijn huidskleur. Toen ze het buiten gingen uitpraten, sloeg de betichte de Neerpeltenaar bewusteloos. Het slachtoffer vraagt een schadevergoeding van 16.000 euro.
18/09 15u15  Neerpeltenaar in elkaar geklopt aan Versuz door racist: “Leek alsof hij sloef om hem kapot te maken”Een 22-jarige Neerpeltenaar met Belgisch papa en Jamaicaanse mama heeft zich dinsdag in Hasselt burgerlijke partij gesteld nadat hij een flink pak slag kreeg aan discotheek Versuz. Een feestvierder bedreigde uit het niets de jongeman en maakte opmerkingen over zijn huidskleur. Toen ze het buiten gingen uitpraten, sloeg de betichte de Neerpeltenaar bewusteloos. Het slachtoffer vraagt een schadevergoeding van 16.000 euro.
18/09 15u15  Bierfiets krijgt tegenwind: Nederlandse Spoorwegen willen verbod op pretvehikel na dodelijk ongevalIn Nederland ligt de bierfiets onder vuur. Amsterdam weert de t(r)apvehikels vanaf 1 november uit de binnenstad omdat ze veel overlast veroorzaken, de Nederlandse spoorwegen willen de bierfietsen zelfs helemaal verbieden vanwege een dodelijk ongeval op een spoorwegovergang. Het Belgisch verkeersinstituut Vias ziet geen graten in de trapvoertuigen.
18/09 15u15  COLUMN. "De nieuwe dinsdagavond op VIJF mikt op de voyeur in ons maar 'Oh My God' dit is boren naar het totale niets"Elke week blikken onze tv-journalisten terug op opvallende passages op hun tv. Wat kruidde hun kijkweek, en waar maken ze graag gehakt van?
18/09 15u00  Ruim 30.000 euro verhandeld via Truiense bitcoinautomaat: proefproject wordt verlengdSINT-TRUIDENHet proefproject met de bitcoinautomaat in Sint-Truiden wordt verlengd met drie maanden. Voor de zomer plaatste de Landense ondernemer Andy Vansimpsen in het Truiense tankstation Coenegrachts de eerste automaat waarmee bitcoins zowel gekocht als verkocht kunnen worden. Binnenkort komen er nog drie andere automaten in Vlaanderen.
18/09 15u00  CHECK GEZONDHEID. Zijn cholesterolverlagers nutteloos voor 75-plussers?Lees meer >
18/09 15u00  Heeft Jean-Pierre Van Rossem verborgen Zwitserse spaarpot? “Geen euro op zak en toch een luxeleven”Kapelle-op-den-BosEx-beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem (73) moet eind volgende week opnieuw voor de rechter verschijnen. Nog maar eens op verdenking van financieel gesjoemel. Zelf beweert hij dat hij financieel totaal aan de grond zit, maar het gerecht vermoedt dat Van Rossem in Zwitserland een verborgen spaarpot heeft waarmee hij zich luxereizen en dure juwelen voor zijn vriendinnen kan permitteren.
18/09 14u45  Wout van Aert bevestigt breuk en bizarre situatie: “Ik heb op dit moment geen team”Veldrijder Wout van Aert heeft eenzijdig zijn contract verbroken bij Sniper Cycling, het bedrijf achter de ploeg Veranda’s Willems-Crelan. Dat bericht stuurde het team vannacht de wereld in en wordt nu ook door de wereldkampioen zelf bevestigt: “Ik heb op dit moment geen team. Hoe mijn regenboogtrui er de komende crossen zal uitzien, is ook voor mij voorlopig een raadsel”, aldus Van Aert bij wielerflits.nl.
18/09 14u45  Eva Daeleman: “Mijn eerste orgasme kreeg ik pas op mijn 25ste”Het zijn meteen twee taboes van formaat die sneuvelen in het nieuwe boek van Eva Daeleman (28). De voormalige presentatrice vertelt daarin hoe ze al 25 was toen ze haar eerste orgasme kreeg. En hoe ze op haar eentje tot dat hoogtepunt kwam, dankzij een healer die haar had aangeraden te masturberen. Niet de meest evidente onderwerpen. “Maar wel zo nodig dat ze bespreekbaar zijn”, zegt Goedele Liekens. “Ik ben blij dat Eva dat lef heeft.”
18/09 14u45  Koeken Troef moet bedrijf afslanken: “Impact dossier Bart De Pauw blijkt te groot”Koeken Troef heeft beslist om het bedrijf af te slanken en dus met een kleinere bezetting verder te gaan. De huidige ploeg blijft behouden tot na de opnames van het TV-programma Twee Tot De Zesde Macht, maar vanaf eind oktober zullen een aantal medewerkers noodgedwongen worden opgezegd. Hoeveel precies hangt af van het werk dat al dan niet voorhanden is.
18/09 14u45  Club36 Paal wisselt anekdotes uitNaar jaarlijkse gewoonte kwamen de mensen geboren in Paal in het jaar 1936 samen.
18/09 14u45  Open Hart Paal zet zich 20 jaar in voor mensen in armoedeOpen Hart Paal vierde feest. De vereniging zet zich al 20 jaar in voor mensen die in armoede leven.
18/09 14u30  G-voetbaltrainers Eendracht Maasmechelen en Autisme Limburg scoren op de DuivelsbergZondag 16 september organiseerde de Maaslandse Porscheclub voor de 29ste keer het Special Cartreffen op de Duivelsberg in Opgrimbie.
18/09 14u15  Goed nieuws: mensen vinden je leuker dan je denktBang om meteen een eerste indruk na te laten bij nieuwe mensen? Relax, uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat je waarschijnlijk onderschat hoe leuk mensen je vinden na een eerste ontmoeting.
18/09 14u15  Special Olympics neemt extra veiligheidsmaatregelen nadat man stiekem atletes filmdeDe organisatie van de Special Olympics neemt extra maatregelen na het incident waarbij een man stiekem vrouwelijke atleten fotografeerde. Dat zegt de directie van het evenement, dat in 2019 in Beveren en Sint-Niklaas wordt georganiseerd. Alle sportlocaties zullen met camerabewaking uitgerust zijn. Vrijwilligers en politiediensten zullen ook een extra oogje in het zeil houden.
18/09 14u00  IN BEELD. Limburg trouwt! Bekijk hier alle huwelijksfoto’s uit onze GoednieuwskrantIn heel Limburg beloofden verliefde koppeltjes elkaar vorige week eeuwige trouw. Wij verzamelden voor u de foto’s van de pasgehuwden uit onze Goednieuwskrant.
18/09 14u00  Premier Charles Michel: “Limburgse economie heeft zich aangepast na sluiting Ford”De omzet van de 500 grootste bedrijven in Limburg is vorig jaar met 10 procent gestegen in vergelijking met 2016. Nooit waren er meer starters en de werkloosheid daalde onder het Vlaams gemiddelde. Het gaat dus goed met de Limburgse economie.
18/09 14u00  Chiromeisjes Hamont trappen nieuw werkjaar op gangZondag 16 september trapten de leiding en leden van de Chiromeisjes van Hamont het nieuwe werkjaar letterlijk weer op gang. Met als thema het WK voetbal konden de leden bij verschillende standjes aantonen dat ze alle kwaliteiten hebben om een echte Rode Duivel te worden.
18/09 14u00  Bewoners Amideus en WZC Berckenbosch houden petanquewedstrijdDe bewoners van serviceflats Amideus in Heusden nodigden vorige week de bewoners van WZC Berckenbosch uit om samen een wedstrijdje petanque te spelen. Een twintig hebben er kunnen genieten van het spel en het zonnetje. Amideus won de wisselbeker.
18/09 13u45  Zangeres Carrie Underwood openhartig over drie miskramenCarrie Underwood (35) heeft in een interview met CBS News bekendgemaakt dat ze in de afgelopen twee jaar drie miskramen heeft gehad. De Amerikaanse countryzangeres is ondertussen wel opnieuw zwanger van een tweede kindje.
18/09 13u15  James ontsnapt aan monsterboete bij Spaanse belastingen (en moet “slechts”4 miljoen neertellen)De Colombiaan James Rodriguez moet van de Spaanse belastingdienst niet langer een boete van 11,65 miljoen euro betalen. Dat schrijft de krant El Mundo dinsdag. De 27-jarige speler van Bayern München draait wel nog op voor vier miljoen euro aan “technische” kosten.
18/09 13u15  Hasseltse directrice roept ouders op om dag op school te komen werken als leerkrachtOp 3 oktober organiseren in de methodeschool van Veldeke in Hasselt ‘De Dag van de Meerkracht’. Op die dag nodigt de directrice de ouders van de leerlingen uit om een dag voor de klas te staan.
18/09 13u15  Spaanse politie arresteert Belg (21) die 171 km/u rijdt waar hij maar 80 magIn het Spaanse Tarragona heeft de politie een 21-jarige Belg geflitst die 171 kilometer per uur reed in een zone 80. De man werd enkele dagen later opgepakt op de luchthaven van El Prat de Llobregat (Barcelona).
18/09 13u15  Jos Proesmans schenkt vette cheque aan Een Hart Voor SenegalMensen met een hart op de juiste plaats uit Borgloon schenken hun opbrengst van de jaarlijkse avondmarkt aan de bouw van het schooltje in Bay Dëkk, Mbour-Senegal.
18/09 13u00  Advocaat van Wout van Aert: “Ernstig incident maakt verdere samenwerking onmogelijk”Wout van Aert heeft zijn contract bij Sniper Cycling – het bedrijf achter Veranda’s Willems-Crelan – met onmiddellijke ingang verbroken en doet dat op basis van ‘dringende reden’. Volgens zijn raadsman Walter Van Steenbrugge heeft zich afgelopen weekend een “ernstig incident voorgedaan, dat elke verdere samenwerking onmogelijk maakt.”
18/09 13u00  Politie takelt al meteen wagens van wildparkerende studenten in Hasselt: “Veiligheid primeert”De politie van Hasselt blijft niet bij de pakken zitten en gaat op de tweede dag van het academiejaar al op zoek naar foutparkeerders in en rond de Vilderstraat. “Veel te weinig parkeerplaatsen”, klagen de studenten.
18/09 13u00  Bloembollen planten in het AgnetencollegeTijdens de startvieringen bij het begin van het nieuwe schooljaar werd aan de leerlingen van het Agnetencollege meegedeeld dat ze allemaal hun eigen bloembolletje mochten planten.
18/09 13u00  Jelle Vandersteen op Europees Jeugdkampioenschap Lifesaving (U-19) in IerlandVan 11 tot 16 september werd het Europese Jeugdkampioenschap Lifesaving (U-19) georganiseerd in Ierland. In de Belgische ploeg de 16-jarige Jelle Vandersteen van de Sint-Truidense Reddingsclub. In Ierland brachten dertien landen hun topjeugd aan de start.
18/09 12u45  Garnalenprijs keldert door grote aanvoer: “Ze gaan weg voor drie euro per kilo”Vissers vangen momenteel zoveel garnalen, dat de veilingprijs is gekelderd. Door de warme zomer zit de zee vol.
18/09 12u45  Zutendaalse Freya Aelbrecht zet carrière verder in Japan: “Nood aan nieuw avontuur”Kurobe AquaFairies. We hadden er nog nooit van gehoord. Tot gisteren althans. Toen raakte bekend dat de Japanse club Freya Aelbrecht (29) had ingelijfd. “Ik heb geen seconde getwijfeld toen ze me een voorstel deden”, zegt de volleybalster. “Ik ken nochtans niks van de Japanse competitie, maar ik had na vier jaar Italië gewoon nood aan een nieuw avontuur.”
18/09 12u30  Twee gewonden bij botsing met tractor in BocholtTwee inzittenden van een wagen raakten rond 11.00 uur gewond bij een botsing met een tractor op het kruispunt Luyserweg-Stramproyerweg in Bocholt.
18/09 12u30  Tweede Bosman-arrest? Spelersmakelaar klaagt UEFA-regel over “lokaal opgeleide spelers” aanDe rechtbank van koophandel van Brussel heeft dinsdag de laatste stukken ontvangen in het dossier over een klacht tegen de regel van de Europese voetbalbond UEFA over “lokaal opgeleide spelers”. Spelersmakelaar Daniel Striani noemt die regeling “illegaal”. De debatten zijn gesloten, de rechtbank spreekt zich over enkele weken uit.
18/09 12u15  Altijd prijs met Brys: STVV-coach haalde zondag alweer zijn gram met tactische wisselSTVV sprak in de zomer met Besnik Hasi, Frank Vercauteren en Christoph Daum. De twaalfde man viel dan ook niet bepaald achterover toen de naam Marc Brys uiteindelijk uit de hoed getoverd werd. Toch verdient de 56-jarige Antwerpenaar alle lof. Hij zet telkens een uitstekende organisatie neer en deed meermaals een match kantelen. Zondagavond in Gent deed Brys het opnieuw, met de inbreng van Daichi Kamada op de linkerflank. Wederom prijs met Marc Brys. Een overzicht van de rake zetten van de STVV-coach.
18/09 12u15  VIDEO. Dit was het weekend op de Limburgse voetbalveldenVorig weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Doelpunten, opstootjes, kaarten en enkele knappe acties: je ziet het in deze compilatievideo.
18/09 12u15  Ex-Rode Duivel Yassine El Ghanassy krijgt één jaar effectieve celstrafDe Brugse politierechter heeft Yassine El Ghanassy (28) bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar. Ondanks een rijverbod reed de profvoetballer toch met zijn Porsche. De ex-Rode Duivel kreeg ook een jaar rijverbod en 8.400 euro boete opgelegd.
18/09 12u15  "Sebastian Vettel begeeft het onder de druk in F1-titelstrijd"Sebastian Vettel heeft dit F1-seizoen al enkele steekjes laten vallen die hem momenteel zuur opbreken in de titelstrijd. De Duitser kan volgens Red Bull-ontwerper Adrian Newey erg moeilijk om met de druk die op zijn schouders rust.
18/09 12u15  Politierechter veroordeelt Yassine El Ghanassy tot een jaar effectieve gevangenisstrafDe Brugse politierechter heeft Yassine El Ghanassy (28) bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar. Ondanks een rijverbod reed de profvoetballer toch met zijn Porsche. De ex-Rode Duivel kreeg ook een jaar rijverbod en 8.400 euro boete opgelegd.
18/09 12u15  Hoera, geen economische groei! “Moeten we echt driemaal per jaar op citytrip gaan om ons goed te voelen?”Tweehonderd wetenschappers lanceren vandaag in het Europees Parlement een opmerkelijke boodschap: 'We hebben niet voortdurend economische groei nodig om tot meer welvaart te komen. Integendeel, Europa moet stoppen met groeien.'
18/09 12u15  Witsel maakt na Chinees avontuur comeback in Champions League: “Doet deugd om hymne weer te horen”Vanavond schalt in Brugge weer de Champions League-hymne. Twee jaar na de smadelijke 0 op 18 in de vorige campagne is de eerste opdracht: eerherstel voor het Belgische voetbal. En dan kan een gelijkspel tegen het sterke Borussia Dortmund al gevierd worden als een zege. Met Axel Witsel aan boord verwacht de Duitse traditieclub weer aan te knopen met grootse daden. Dortmund moet voorbij de groepsfase geraken. Altijd. Dat zegt toch Axel Witsel.
18/09 12u00  Liesbeth Homans (N-VA) nodigt ambtenarenvakbonden uit voor overleg dinsdagmiddagVlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) heeft de ambtenarenvakbonden bij de Vlaamse overheid uitgenodigd voor een overleg op dinsdagmiddag. Dat meldt het kabinet-Homans aan Belga. De N-VA-minister opent daarmee de deur voor vervroegde onderhandelingen over het Vlaams personeelsstatuut.
18/09 11u45  Stad Beringen hijst vredesvlagDe ‘Internationale Dag voor de Vrede’ vindt ieder jaar plaats op 21 september. Deze dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om ‘de idealen van vrede te promoten’. Ook in 2018 loopt de campagne rond het verbod op kernwapens.
18/09 11u45  Serena Williams pent liefdevolle tekst neer voor 'kookboekauteur' Meghan MarkleSerena Williams is een van de beste vriendinnen van Meghan Markle, ook nu die laatste onderdeel van de Britse koninklijke familie is gaan uitmaken. Dat bewees de tennisster met een liefdevolle boodschap aan het adres van de Duchess of Sussex en wel naar aanleiding van een kookboek dat werd uitgebracht waaraan zij heeft meegewerkt.
18/09 11u45  Victoria’s Secret maakt locatie volgende show bekendNa Parijs en Sjanghai kiest Victoria’s Secret opnieuw voor haar thuisbasis: de volgende modeshow van het lingeriemerk zal plaatsvinden in New York City. Wanneer de show precies zal plaatsvinden, is voorlopig nog niet bekend.
18/09 11u30  Huurders Nieuw Dak ongerust: Kamers op overschot? Verhuizen of bijbetalenBij heel wat huurders van Nieuw Dak is er ongerustheid ontstaan over een brief die ze van de sociale woonmaatschappij in de bus kregen. Daarin staat dat ze op termijn hun huis moeten verlaten omdat ze nu te veel kamers op overschot hebben. Ze kunnen wel terugvallen op een andere woning van Nieuw Dak, aangepast aan het aantal gezinsleden. Wie niet wil verhuizen, moet extra huur betalen.
18/09 11u30  De Brug en de Toverfluit beginnen schooljaar in nieuwe klaslokalenHet vroegere college in de Brugstraat, of wat velen onder ons zelfs nog kennen als het Sint-Jozefsinstituut, huisvest sinds 3 september de lagere school De Brug.
18/09 11u30  GADGET INSPECTOR. Coole hardware voor geoefende gamersOp de recente Gamescombeurs in Keulen stelden bedrijven hun nieuwste hardware voor. We serveren u graag het beste dat er op de beursvloer te vinden was. Goodies en gadgets waarmee gamers de digitale arena kunnen betreden zonder een mal figuur te slaan. Van gekoelde hoofdtelefoons tot draadloze virtual reality.
18/09 11u30  Wie wint in 2018 cultuurprijs ‘Het Eikenloof’?Onze gemeente zet elke drie jaar een persoonlijkheid in de bloemen die Heusden-Zolder op sociaal-cultureel vlak uitdraagt en onze gemeentegrenzen ver overstijgt met zijn of haar prestaties. In het verleden werd deze prijs gewonnen door o.m. fotografe Marleen Daniëls en cultuuricoon Fred Brouwers. De laatste winnaar was mondharmonicavirtuoos Steven De bruyn.
18/09 11u30  Kunstwedstrijd met als thema 'Doorkijk'Maak een kunstwerk voor deze expo en maak kans op 1500 euro !
18/09 11u15  Geen economische groei? Hoera!Tweehonderd wetenschappers lanceren vandaag in het Europees Parlement een opmerkelijke boodschap: 'We hebben niet voortdurend economische groei nodig om tot meer welvaart te komen. Integendeel, Europa moet stoppen met groeien.'
18/09 11u15  COLUMN. Na Syriëstrijders verschijnen nu overal Limburgstrijders in de stratenDe krant staat al enkele edities vol met verkiezingsprognoses, een mens zou het verdorie niet meer durven om blanco te stemmen.
18/09 11u15  Hasseltse Bellevrouw heeft mooiste klederdrachtOp zondag 16 september 2018 vond het Belgisch Kampioenschap Bellemannen plaats in Haaltert. De Hasseltse Belleman Jan Dierckx en zijn dame Evy Auwerx dongen mee ook voor de beker.
18/09 11u00  Jambon laat Staatsveiligheid organisatie achter Genkse islamschool doorlichtenMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) laat de Staatsveiligheid een onderzoek doen naar Milli Görüs, de organisatie die in Genk een islamschool wil starten. “Ik wil volledige duidelijkheid over de omstandigheden waarin deze beweging een middelbare school opricht in Genk”, zegt Jambon op Twitter. Eerder had partijgenote Zuhal Demir (N-VA) grote vraagtekens geplaatst bij de plannen van de Turks-islamitische vereniging.
18/09 11u00  Intens meelevende Maradona zorgt bij debuut in Mexico meteen voor eerste zege (en feestje in de kleedkamer)Voetballegende Diego Maradona (57) heeft zijn debuut als nieuwe coach van de Mexicaanse tweedeklasser Dorados de Sinaloa niet gemist. Voor eigen volk in het beruchte Culiacán werd meteen gewonnen, goed voor de eerste zege van het seizoen. Uiteraard vierde een intens meelevende “Pluisje” die zege uitgebreid op het veld én in de kleedkamer.
18/09 11u00  Deze programma’s mag u op 18 september niet missenDe terugkeer van dé voetbalhymne, Frances Lefebure die een Donald Trumpje doet en het televisiedebuut van Chinook, de dochter van Dana Winner: dit zijn de programma’s die u op deze dinsdagavond niet mag missen.
18/09 11u00  Academie start met lessen contrabas in VeulenVorige maandag ging er voor het eerst een contrabasklas van start in de Heerse vestiging van de Academie Haspengouw in Veulen. Leraar en muzikant Koen Toté uit Opheers mocht al meteen 5 leerlingen uit de regio verwelkomen.
18/09 11u00  Zo spreek je de naam van Chrissy Teigen juist uitIs het nu ‘Tiegen’ of toch ‘Teigen’? Na jaren van gokken hoe je Chrissy Teigen (32) haar naam juist uitspreekt, brengt het model zelf redding op sociaalnetwerksite Twitter. En dat veroorzaakte een ware schokgolf bij haar vele fans.
18/09 10u45  Ophefmakende video Jan Fabre opnieuw te zien op expo in OudenaardeHet videokunstwerk “I am a mistake because I am a better kisser than Gustav Klimt” van Jan Fabre zal vanaf dinsdag weer te zien zijn op Charivari, een expositie die aansluit bij de Adriaan Brouwerherdenking in Oudenaarde. Dat kondigt curator Jan Hoet Junior aan in een persbericht.
18/09 10u30  Freya Aelbrecht zet volleycarrière voort in JapanFreya Aelbrecht gaat volleyballen in Japan bij Kurobe AquaFairies. Dat heeft het team bekendgemaakt. De 28-jarige Aelbrecht komt over van het Italiaanse Pesaro.
18/09 10u30  Presentatrice Frances Lefebure: “De dood van mijn moeder was een zware klap”Van ons land een mooiere plaats maken. Dat wil presentatrice Frances Lefebure (30) verwezenlijken in haar nieuwe programma ‘Make Belgium Great Again’. Ze hoopt mensen gelukkiger te maken en een happy end te bezorgen. Al heeft ze ook zelf haar portie tegenslag gehad in het leven.
18/09 10u30  Scholenloop met obstacle runDe sportdienst van de stad en atletiekclub DCLA organiseren vandaag de scholenloop.
18/09 10u30  Heikes Café met kunst en hobby’sElke eerste zondag van de maand houden vrienden van Kuringen Hei een Heikes Café in het parochiecentrum. Vorige zondag werd het initiatief uitgebreid met een hobby- en kunstenmarkt en een 600-tal buren treffen elkaar bij pot en pint.
18/09 10u30  Van snoepjesroze tot regenboogjurk, dit waren de opvallendste outfits op de Emmy'sIn het Nokia Theatre in Los Angeles werden afgelopen nacht de Emmy's uitgereikt, beter bekend als de Oscars van de televisiewereld. En het werd al snel duidelijk dat heel wat actrices hun kleurrijkste outfit hadden aangetrokken. Hoewel er hier en daar een wit of zwart ensemble opdook, waren voor de rest alle kleuren van de regenboog te zien en zelfs een regenboogjurk.
18/09 10u15  Héérlijk nazomeren: genieten met temperaturen tot 27 gradenHet wordt dinsdag eerst zonnig, maar over de westelijke landshelft neemt de bewolking stilaan toe. Het blijft warm voor de tijd van het jaar met maxima rond 21 graden aan zee en van 23 tot 27 graden elders, meldt het KMI.
18/09 10u15  De bloedhete zomer eist zijn tol: onze frieten zijn kleiner door magere oogstDoordat er de voorbije maanden weinig neerslag is gevallen in België, ligt de aardappeloogst zo’n kwart lager dan normaal. De aardappelen zijn ook kleiner en dus zullen we kleinere frietjes eten. Dat wordt dinsdag bevestigd door Pierre Lebrun van de Waalse federatie van aardappeltelers (Fiwap) in de kranten van Sudpresse.
18/09 10u15  Severien loopt minder hard van stapel dan boer Jeroen: “Ik vroeg mij af wat er met hem scheelde”Het is nu al hét beeld van het nieuwe seizoen van ‘Boer Zkt. Vrouw’: boer Jeroen die helemaal ondersteboven is van de verschijning van kandidate Severien. Hij was meteen halsoverkop verliefd. Maar Severien zelf loopt iets minder hard van stapel, vertelt ze in Dag Allemaal.
18/09 10u00  Politie neemt drie apen in beslag in Hasselts appartementDe politie Limburg Regio Hoofdstad heeft in Hasselt drie apen in beslag genomen. De politie was te weten gekomen dat de bewoner van een appartement in de Maastrichterstraat drie jonge penseelaapje hield. De dertiger had ze vorige week gekocht in Polen en wist naar eigen zeggen niet dat ze in ons land niet in huis mogen worden gehouden.
18/09 10u00  Chiro Voeren klaar voor nieuw werkjaarDe jeugdbeweging ‘Chiro’ kent ook dit jaar een nieuwe groei. Tijdens de startdag aan het Heem De Komberg schreven zo’n 25 nieuwkomers zich in voor een nieuw Chirojaar. Deze jeugdverenigingen telt leden uit alle kerkdorpen.
18/09 10u00  Ariana Grande last rustpauze inGeen Ariana Grande (25) te bespeuren op de uitreiking van de prestigieuze Emmy Awards. De zangeres last volgens het Amerikaanse blad ‘People’ een rustpauze in om meer tijd door te brengen met haar verloofde en familie.
18/09 09u45  Jubilerende Maasband huldigt oprichter/dirigentIn zaal Nieuwenborgh in Stokkem organiseerde Campus De Meander, het tehuis voor personen met een beperking, een vrolijk jubileumfeest n.a.v. het twintigjarig bestaan van De Maasband.
18/09 09u45  Leraren van de Kunstacademie Noord-Limburg stellen tentoonHet is ondertussen een mooie traditie: om de twee jaar stellen de leerkrachten, de interimarissen en zelfs enkele ex-leerkrachten van de Kunstacademie Noord-Limburg hun werken tentoon. Tijdens deze editie van de lerarententoonstelling zijn er kunstwerken van Igor Verpoorten, Mieke Reymen, Liesbeth Spruyt, Marijke Rondelez, Jan Cox, Leen Gys, Dominik Martin, Sus Pellens, Herman Vandelaer, Franklin Naus, Stijn Lauwers, Evelyne Loos, Liene Bouwen en Michel Wellens.
18/09 09u45  Kunstwerk geschonken aan het AgnetencollegeOp het einde van vorig schooljaar schonken de ouders van Kasper Bormans, Bart Bormans en Vera Najlepszy, een bronzen beeld aan het Agnetencollege uit erkentelijkheid voor de zorgzame begeleiding van hun zoon op onze school.
18/09 09u30  Mathew Hayman, de Australische boeman van Tom Boonen in Roubaix, neemt “moeilijke” beslissingOp 10 april 2016 fietste Mathew Hayman zich in de wielergeschiedenis: de Australiër trad toen na jarenlang prachtwerk “in dienst van” voor één keer uit de schaduw en won Parijs-Roubaix voor topfavoriet Tom Boonen. Nu neemt de 40-jarige Hayman een drastische beslissing: ook hij stopt met koersen. Tour Down Under zal in januari zijn laatste wedstrijd zijn.
18/09 09u30  Bijbel-expo... een multimedia avontuurKom, reis en ontdek het meest invloedrijke boek allertijden.
18/09 09u15  Paul-José Mpoku mist Sevilla-StandardLinksbuiten ondervindt te veel hinder aan knieblessure die hij opliep tegen Charleroi en reist niet met ploeg mee naar Spanje.
18/09 09u15  Mathew Hayman, de Australische boeman van Tom Boonen in Roubaix, neemt drastische beslissingOp 10 april 2016 fietste Mathew Hayman zich in de wielergeschiedenis: de Australiër trad toen na jarenlang prachtwerk “in dienst van” voor één keer uit de schaduw en won Parijs-Roubaix voor topfavoriet Tom Boonen. Nu neemt de 40-jarige Hayman een drastische beslissing: ook hij stopt met koersen. Tour Down Under zal in januari zijn laatste wedstrijd zijn.
18/09 09u00  Familie slachtoffer zoekt persoon die eerste hulp bood bij ongeval in Lummen: “We zitten met zo veel vragen”De familie van Adem Barskanmay, de 34-jarige Beringenaar die maandagochtend zwaargewond raakte bij een frontale botsing met een vrachtwagen van Bpost in Lummen, wil graag weten welke persoon de eerste hulp heeft geboden. Waarschijnlijk gaat het om een dokter in opleiding.
18/09 09u00  Riccardo Tisci pakt uit met flinke dosis sexappeal bij debuut voor BurberryEen half jaar nadat Burberry bekendmaakte dat Riccardo Tisci voortaan zijn stempel mocht drukken op het Britse luxelabel, mocht de sterontwerper die zijn strepen verdiende bij Givenchy zijn eerste collectie voorstellen in Londen. De trenchcoat en de ruiten mochten aanblijven, maar kregen wel een stevige dosis sexappeal. Opvallend: geen beroemdheden op de eerste rij, wel eentje op de catwalk. Kendall Jenner gaf dit jaar verstek voor de modeweek in New York, maar liep voor Tisci’s debuut wel graag een rondje op de catwalk.
18/09 08u45  Motorrijder (37) overleden na botsing met dronken chauffeurDe 37-jarige motorrijder Jurgen Souwerck uit Opglabbeek raakte erg zwaargewond nadat hij in Dilsen-Stokkem werd aangereden door een dronken chauffeur. Gisteravond vocht de motard nog steeds voor zijn leven, dinsdagochtend werd meegedeeld dat hij overleden was. De automobilist werd in afwachting van het verdere onderzoek gearresteerd.
18/09 08u45  Belgische advocaten van terreurverdachten mogen VS niet in: “Niet noodzakelijk dezelfde opvattingen als onze cliënten”Een aantal Belgische advocaten die terrorismedossiers hebben behandeld, hebben geen toelating gekregen om naar de Verenigde Staten te reizen. Dat schrijft La Dernière Heure dinsdag op basis van verschillende getuigenissen.
18/09 08u15  Autoluwe dag in OudsbergenAlle Oudsbergse scholen, samen met het gemeentebestuur, roepen iedereen op om op woensdag 19 september de auto thuis te laten staan. 'Met deze autoluwe dag in de Week van de Mobiliteit willen we alle inwoners oproepen om de auto thuis te laten en te kiezen voor alle andere mogelijke vervoersalternatieven', stelt burgemeester Benny Spreeuwers.
18/09 08u00  Hanne Decoutere opnieuw aan het trainen voor dansprogramma: “Ik voel mij een slechte moeder”Eerder dit jaar belandde ze nog op de operatietafel met een scheurtje in de meniscus. Intussen is Hanne Decoutere (38), nieuwsanker van ‘Het Journaal’, weer volop aan het trainen voor het programma ‘Hanne Danst’. “Maar de impact op mijn gezin is gigantisch”, zegt ze dinsdag aan Story.
18/09 08u00  Sluiten binnenkort ook de snelwegparkings in Limburg?De burgemeesters van Tessenderlo en Heusden-Zolder dreigen ermee de snelwegparkings in hun gemeente te sluiten als de problemen met de transmigranten zich verplaatsen naar Limburg. Dat lieten burgemeesters Mario Borremans en Fons Verwimp aan Radio 2 Limburg weten.
18/09 07u30  Zo vind je de juiste schoen voor onder je rokJe benen verlengen of je curves in de kijker zetten, met een rok kan het allemaal. Maar wat met je schoenenkeuze? Zo vind je de juiste schoen voor onder je rok!
18/09 07u15  Naam voor omleidingsweg N 76 MeeuwenHet gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode is op zoek naar een nieuwe naam voor de omleidingsweg in Meeuwen. Het betreft het traject van de omleidingsweg vanaf de rotonde aan de Genkerbaan in Meeuwen tot aan de rotonde aan de Wijshagerkiezel in Wijshagen.
18/09 07u15  Peiling: CD&V voelt de hete adem van N-VA in GenkEen politieke aardverschuiving in Genk waar CD&V zakt van 41% naar 29,2%. Een verlies van maar liefst 11,8%. Grote winnaar is N-VA dat 7,3% vooruitgaat en met 25,5% in het kielzog komt van CD&V. Zo blijkt uit de politieke enquête van iVox in opdracht van Het Belang van Limburg.
18/09 07u00  Bedankingsspeech wordt plots aanzoek: dit waren de Emmy AwardsIn Los Angeles zijn vannacht voor de 70ste keer de Emmy Awards uitgereikt, de belangrijkste tv-prijzen. Naast gouden beeldjes vielen er ook verlovingsringen te rapen.
18/09 06u45  Bestuurder die fietser aanrijdt en vlucht na drie minuten al gepaktPolitiemensen van de zone HANO keerden maandagochtend met een automobilist terug naar de plaats waar hij enkele minuten eerder een ongeval veroorzaakt had.
18/09 06u45  Moeilijke keuzes in ‘Boer zkt Vrouw’: ontdek hier welke vrouwen mee mogen naar de boerderijKeuze hebben uit een resem sympathieke vrouwen: welke man droomt er niet van? Toch was de opdracht in ‘Boer zkt Vrouw’ niet voor elke boer even gemakkelijk, zo bleek in de aflevering van maandagavond. Uit vijf leuke dames moesten ze er drie kiezen die mee mogen naar hun boerderij.
18/09 06u30  Theo Francken verweert zich na vrijlating 32 illegale criminelen: “Ik ben geen rechter”Er zijn niet één, maar 32 uitgeprocedeerde buitenlanders met een crimineel verleden vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Ondanks de felle kritiek van oppositie én meerderheid verdedigt Francken zijn beslissing om veroordeelde criminelen vrij te laten. “Gesloten centra zijn geen gevangenissen.”
18/09 06u15  "'Sports Late Night’ presenteren is kicken, maar eerste keer was het een beetje sterven"Hallo vraagt, sterren antwoorden kort door de bocht, maar laten vooral weten of het wel een beetje gaat.
18/09 06u15  “De burgemeestersstrijd impliceert dat de Genkenaar op 14 oktober tussen twee stijlen zal moeten kiezen”.
18/09 03u30  Auto met valse nummerplaten in beslag genomenLees meer >
18/09 03u30  “Hoe laat is het?” vs. “Quelle heure est-il?”Lees meer >
18/09 03u30  3,5Lees meer >
18/09 03u30  Bijna dubbel zoveel doden op Limburgse wegenHasseltEr zijn in de eerste zes maanden van dit jaar 25 verkeersdoden op de Limburgse wegen gevallen, elf meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Een derde van de slachtoffers waren fietsers. Onze provincie is de enige in Vlaanderen waar het aantal verkeersdoden stijgt. Op nationaal niveau valt vooral de forse toename op van het aantal verongelukte senioren bij ongevallen met vrachtwagens: dat cijfer steeg van drie naar negentien doden, zo blijkt uit de nieuwste verkeersveiligheidsbarometer van Vias Institute.
18/09 03u30  “Als je telkens hetzelfde probeert en je weet dat het niet lukt, dan grenst dat aan waanzin”Lees meer >
18/09 03u30  “Cholesterolverlagers zijn nutteloos voor 75-plussers”Lees meer >
18/09 03u30  Kind rijdt met step op pechstrook E314Lees meer >
18/09 03u30  Twee stijlenLees meer >
18/09 03u30  Het debat in Bree: Alle partijen voor gratis bovengronds parkerenAlle partijen willen de parkeerplaatsen in het centrum van Bree maximaal behouden. CD&V, N-VA en BROS gaan in de toekomst wel iets meer richting autoluw centrum, waar op termijn parkings kunnen sneuvelen omdat er in het centrum minder auto’s zullen rijden. Voor Verjonging is elke parkeerplaats in het centrum heilig.
18/09 03u30  Mijd de files met de kantoorbusHASSELTWie dagelijks vanuit Limburg naar Antwerpen of Brussel pendelt en het beu is om zijn tijd te verdoen in de file, kan nu met een kantoorbus naar het werk. “Onze bussen zijn rijdende kantoren met wifi en koffie”, zegt Kaat Debaveye van Office on Wheels. Vanuit Hasselt vertrekken elke ochtend twee kantoorbussen richting Antwerpen en Brussel. En ’s avonds natuurlijk weer terug.
18/09 03u30  WeerLees meer >
18/09 03u30  Chinouk, dochter van Dana Winner, in ‘Jong Geweld’In ‘Jong Geweld’, het nieuwe VTM-programma dat nauw aansluit bij Rode Neuzen Dag, gaan zes zonen en dochters van BV’s een week op kamp onder leiding van Evi Hanssen en zij worden geconfronteerd met leeftijdsgenoten die het minder goed hebben dan zij. Eén van de zes is Chinouk Van Baelen (19), dochter van Dana Winner.
18/09 03u30  Billie apporteert als de beste!Lees meer >
18/09 03u30  Moeiteloze zege voor Red DragonsLees meer >
18/09 03u30  “Nood aan nieuw avontuur”Kurobe AquaFairies. We hadden er nog nooit van gehoord. Tot gisteren althans. Toen raakte bekend dat de Japanse club Freya Aelbrecht (29) had ingelijfd. “Ik heb geen seconde getwijfeld toen ze me een voorstel deden”, zegt de volleybalster. “Ik ken nochtans niks van de Japanse competitie, maar ik had na vier jaar Italië gewoon nood aan een nieuw avontuur.”
18/09 03u30  “Donderslag bij heldere hemel”Op amper twaalf dagen voor de competitiestart in de Euromillions League werd Luik-coach Laurent Constantiello het voorbije weekend ontslagen nadat hij zijn C4 per post ontving. Assistent-coach Tongerenaar Sacha Massot werd maandag als opvolger aangesteld.
18/09 03u30  Junior Edmilson ligt al uit Aziatische Champions LeagueLees meer >
18/09 03u30  Zoek de 5 verschillenChris Froome (33) de Giro, Geraint Thomas (32) de Tour en Simon Yates (26) de Vuelta. Drie verschillende renners uit Groot-Brittannië wonnen dit jaar de drie grote rondes in het wielrennen. Een triomf voor het Britse opleidingsmodel? Niet per se, want behalve hun nationaliteit hebben Froome, Thomas en Yates niks met elkaar gemeen.
18/09 03u30  Thijssen nog niet meteen profHet wielerpad van nationaal beloftekampioen Gerben Thijssen leek al een tijdje uitgezet. Hij zou op 1 januari 2019 prof worden bij het protourteam Lotto Soudal. Maar dat debuut zal een half jaar en misschien wel een jaar worden uitgesteld.
18/09 03u30  Fiolic debuteert met doelpuntLees meer >
18/09 03u15  Laura en Tom in MaasmechelenTom Aelberts (29) uit Maasmechelen, bankbediende.
18/09 03u15  Aleksandra en Bart in MaasmechelenBart Vanheusden (45) uit Kotem, arbeider bij Celanese in Lanaken.
18/09 03u15  Anne en Jeroen in MaasmechelenJeroen Sliepen (28) uit Meeswijk, mechanical engineer bij Kuhn in Eindhoven.
18/09 03u15  Heidi en Walter in HoeseltWalter Vanspauwen (45) uit Romershoven, zelfstandig vrachtwagenchauffeur.
18/09 03u15  Leandra en Tim in GenkTim Linsen (27) uit Genk, gerant Delhaize Tongeren.
18/09 03u15  Charlien en Jeroen in BeringenJeroen Janssens (28) uit Koersel, accountmanager bij Sterck Magazine.
18/09 01u15  Wout van Aert verbreekt met onmiddellijke ingang contract met team Nick NuyensDe kogel is door de kerk: Wout van Aert heeft éénzijdig het contract met Sniper Cycling verbroken. Dat is de structuur achter Veranda’s Willems - Crelan, het team van ploegmanager Nick Nuyens. Hiermee lijkt de weg naar LottoNL-Jumbo helemaal open te liggen.
17/09 23u30  Beringenaren krijgen dertien en veertien jaar cel voor 17 jaar oude moordDe rechtbank in het Nederlandse Den Bosch heeft maandag een Belgisch drietal veroordeeld tot tweemaal veertien en eenmaal dertien jaar cel voor de zeventien jaar oude moord op Jan van Mosselveld in Bladel. Twee van de drie mannen daagden maandag niet op in de rechtbank. De Nederlandse justitie gaat nu op zoek naar deze twee veroordeelden, schreef het Eindhovens Dagblad maandag. Enkele weken geleden had het openbare ministerie voor elk van de drie mannen van 37 jaar uit Beringen een celstraf van zestien jaar gevorderd.
17/09 23u00  Theo Francken: “32 vrijgelaten sans-papiers waren bekend voor verstoring van openbare orde”Er zijn vorige week 202 mensen zonder papieren vrijgelaten uit gesloten centra om plaats te maken voor transmigranten, van wie er 32 gekend waren voor openbare orde en veroordeeld zijn door een rechter. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) maandagavond bekendgemaakt in Terzake op Canvas. Vrijdag zal hij binnen de regering voorstellen om op korte termijn, tegen volgende zomer, er een nieuw centrum bij te krijgen.
17/09 22u45  Loodsen in Antwerpse haven leggen voor onbepaalde duur het werk neerIn de haven van Antwerpen liggen al drie grote schepen stil, nadat de loodsen maandagavond het werk neerlegden. Dat bevestigt de socialistische vakbond ACOD. Volgens vakbondssecretaris Jan Van Wesemael zullen er in de komende dagen andere maritieme diensten volgen.
17/09 22u45  Serie A - kersvers Rode Duivel gaat met Atalanta de boot in bij revelatie SPALKersvers Rode Duivel Timothy Castagne is tijdens de afsluiter van de vierde speeldag in de Serie A met Atalanta Bergamo met 2-0 onderuitgegaan bij SPAL.
17/09 22u30  Erik van Looy maakt de jury van ‘De Slimste Mens’ bekendHalf oktober begint de zoektocht naar ‘De Slimste Mens ter Wereld’ weer. Dan gaat het zestiende seizoen van de razend populaire quiz van start op VIER. Dit keer zonder Philippe Geubels in de jury, maar zijn vervangers mogen er zijn. Presentator Erik van Looy maakte bij ‘Gert Late Night’ de twaalf juryleden bekend. Herman Brusselmans maakt zijn comeback. Barbara Sarafian, die vorig seizoen deelnam als kandidaat, maakt haar debuut als jurylid.
17/09 22u30  Maria Sharapova zet een punt achter haar seizoenMaria Sharapova (WTA 24) zal dit kalenderjaar niet meer in competitie uitkomen. Dat deelde de voorzitter van de Russische tennisfederatie mee aan het Russische persagentschap TASS. Sharapova geeft zo forfait voor de toernooien van Peking, Tianjin en Moskou.
17/09 22u30  Premier Michel reikt Ambiorixprijs uit in HasseltPremier Charles Michel heeft gisteravond in Hasselt de Ambiorixprijs overhandigd aan Ronny Ruyters, stichter en CEO van het ICT-bedrijf ACA IT-Solutions.
17/09 22u15  Barcelona selecteert Vermaelen niet voor CL-opener tegen PSVFC Barcelona rekent dinsdagavond (18u55) voor het duel op de eerste speeldag van de Champions League tegen PSV opnieuw niet op Thomas Vermaelen.
17/09 21u45  EXCLUSIEF. Interview met nieuwe goudklompje in Genkse defensie, Jhon Lucumi: "Genk is de juiste keuze"Koulibaly, Kara, Kabasele, Colley. De lijst is nu al indrukwekkend. Maar daarmee is het einde niet in zicht. De volgende centrale verdedigers die de kassa van Genk zullen doen rinkelen, worden momenteel gekneed. Joseph Aidoo etaleerde al zijn onmiskenbare klasse. Nu nog die nonchalance laten varen en hij kan op termijn door de grote poort vertrekken. Dé revelatie is echter Jhon Lucumi. De 20-jarige Colombiaan heeft zich even geruisloos als overtuigend opgeworpen als een (bijna) vaste waarde. Niks aanpassingsperiode. Straf. “Carlos Bacca had gelijk. Genk is voor mij de ideale club om te groeien als voetballer.”
17/09 21u15  Auto raakt van de weg en belandt in grachtEen kleine personenwagen is maandagmiddag op de Weg naar As in Gruitrode van de rijbaan geraakt en in de gracht belandt. De 74 jarige bestuurster was blijkbaar onwel geworden en reed tegen een lage snelheid links van de rijweg, net langs een dikke eik, in de gracht. De dame raakte daarbij gekneld in haar wagen en moest door de brandweer bevrijd worden.
17/09 21u15  EXCLUSIEF. Eerste interview met nieuwe goudklompje in Genkse defensie, Jhon Lucumi: "Genk is de juiste keuze"Koulibaly, Kara, Kabasele, Colley. De lijst is nu al indrukwekkend. Maar daarmee is het einde niet in zicht. De volgende centrale verdedigers die de kassa van Genk zullen doen rinkelen, worden momenteel gekneed. Joseph Aidoo etaleerde al zijn onmiskenbare klasse. Nu nog die nonchalance laten varen en hij kan op termijn door de grote poort vertrekken. Dé revelatie is echter Jhon Lucumi. De 20-jarige Colombiaan heeft zich even geruisloos als overtuigend opgeworpen als een (bijna) vaste waarde. Niks aanpassingsperiode. Straf. “Carlos Bacca had gelijk. Genk is voor mij de ideale club om te groeien als voetballer.”
17/09 21u00  Vorig jaar zeven doden met e-bike in Limburg: provincie organiseert gratis cursussen elektrisch fietsen voor LimburgersVorig jaar vielen er in Limburg zeven doden bij ongevallen met e-bikes, ruim drie keer meer dan twee jaar geleden. De provincie gaat samen met de Limburgse veiligheidsschool PLOT gratis cursussen elektrisch fietsen organiseren. “Gebruikers van e-bikes lopen een veel groter risico op ongevallen maar worden vandaag amper begeleid.”
17/09 21u00  Dochter van Dana Winner trekt in ‘Jong Geweld’ op kamp met leeftijdgenoten die het minder goed hebbenHASSELT- In ‘Jong Geweld’, het nieuwe VTM-programma dat nauw aansluit bij Rode Neuzen Dag, gaan zes tieners van 16 tot 20 jaar, zonen en dochters van BV’s, een week op kamp onder leiding van Evi Hanssen en zij worden geconfronteerd met leeftijdgenoten die het minder goed hebben dan zij. Eén van de zes is Chinouk Van Baelen (19), dochter van Dana Winner.
17/09 21u00  Bocholtenaar Dennis (25) maakt van zijn hobby zijn beroep: fotograaf van glimmende bolidesAmper tweeënhalf was Dennis Noten uit Bocholt toen hij al feilloos automerken kon herkennen. Geen wonder dat hij op zijn 25ste zijn boterham verdient door glimmende bolides te fotograferen. “Er is weinig in mijn leven dat niet rond auto’s draait.”
17/09 20u45  Canadese politie geeft beelden vrij van man die beschuldigd wordt van moord op Belgische toeristeDe Canadese politie heeft beelden verspreid van de man die beschuldigd wordt van de moord op de Belgische toeriste Amélie Sakkalis (28). Het gaat om een 27-jarige Canadees.
17/09 20u15  Vrachtwagen verliest lading slachtafval in HeppenIn de Leopoldsburgsesteenweg in Heppen (Leopoldsburg) ter hoogte van dagbladhandel Severine heeft een vrachtwagenchauffeur zijn slachtafval van kippen verloren. “Dat gebeurde toen de chauffeur bruusk remde voor de wagen voor hem.”
17/09 20u15  E34 richting Antwerpen na zes uur weer vrij na ongeval met vrachtwagenOp de E34 richting Antwerp gebeurde maandagmiddag ter hoogte van Oud-Turnhout een ongeval met een vrachtwagen. De hinder hield een hele middag aan door de takel- en opruimwerken. Rond 19u30 werd de snelweg weer volledig vrijgegeven.
17/09 20u00  Dagelijkse file op pechstrook op E313 in Bilzen zorgt voor levensgevaarlijke situatiesAan de afrit Bilzen/Hoeselt op de E313 is er dagelijks een fileprobleem. Voertuigen moeten daar op zo’n 800 meter van de afrit al voorsorteren op de pechstrook en dat levert levensgevaarlijke situaties op. Voor de burgemeesters van Bilzen en Hoeselt is de maat vol. Ze eisen dringend een oplossing.
17/09 19u45  Ludwig De Winter wint kermiskoers in VianeLudwig De Winter (WB-Aquaprotect-Veranclassic) heeft maandag de kermiskoers in het Oost-Vlaamse Viane, nabij Geraardsbergen, gewonnen.
17/09 19u45  Reporter ontsnapt op het nippertje aan vallende brokstukken van appartement tijdens doortocht tyfoonHet was zondagnamiddag serieus schrikken voor deze televisiejournalist in de Chinese miljoenenstad Shenzhen. Op het moment dat de man verslag wilde uitbrengen over de supertyfoon Mangkhut, kwamen plots enkele stukken van een nabijgelegen appartementsgebouw los door de harde windstoten. Ze vielen amper enkele meters achter de journalist.
17/09 19u45  Bierbrouwen wordt ambacht van Bokrijk (maar het is nog even wachten voor je het bier kan proeven)Een glaasje, dat kregen de bezoekers van Bokrijk gisteren cadeau tijdens de Dag van het Eetbare Landschap. Om daarin het Bokrijk-bier te kunnen proeven, zullen ze geduld moeten hebben tot mei komend jaar. Dan pas worden de eerste flesjes met het artisanaal gebrouwen BKRK-bier geopend.
17/09 19u45  Portugal rekent op oud-wereldkampioen voor titelstrijd in OostenrijkDe Portugese bondscoach José Poeira heeft maandag zijn vierkoppige selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbrück (30 september). Kopman van de Portugezen is Rui Costa, de wereldkampioen van 2013 in Firenze.
17/09 19u45  Vreemd: Alderweireld niet mee met Tottenham naar Milaan voor CL-wedstrijd tegen InterVerrassing bij Tottenham: coach Mauricio Pochettino laat zowel Toby Alderweireld als Kieran Trippier in London voor de CL-wedstrijd van dinsdagavond in en tegen Inter Milaan.
17/09 19u15  Aantal fietsvergoedingen het hoogst in provincie AntwerpenSteeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
17/09 19u00  Treinbegeleiders vragen solidariteit passagiers na recente incidentenNa de recente incidenten waarbij ze het slachtoffer werden van aanvallen op de trein, vragen de treinbegeleiders de steun van de passagiers. Dat zal woensdag gebeuren met een symbolische actie, zo meldt het onlangs opgerichte collectief “Stop agressie” van de treinbegeleiders.
17/09 19u00  Werkmateriaal van werf gestolenDieven sloegen voorbije weekend hun slag op een werf naast de school in de Stationsstraat. Ze konden met een grote hoeveelheid werkmateriaal gaan lopen.
17/09 19u00  1.435 automobilisten houden zich aan snelheidDe politie controleerde vrijdag op snelheid op verschillende locaties in Herk-de-Stad. Van de 1.509 bestuurders hielden zich 1.435 mensen aan de snelheid.
17/09 19u00  Laptops en beamer van school gestolenInbrekers sloegen voorbije weekend toe bij een school in de Millenstraat in Bree. De daders gingen aan de haal met twee laptops en een beamer.
17/09 19u00  Inbraak gemeldBij de politie van Leopoldsburg kregen ze maandag om 12 uur een inbraakmelding binnen. Het feit deed zich op de Englebert Adanglaan voor. De buit is niet bekend.
17/09 19u00  Werfcontainer opengebrokenOnbekenden verschaften zich voorbije weekend toegang tot een werf in de Oeverstraat in Hasselt. Ze braken daarbij een werfcontainer open, maar de buit is nog niet bekend.
17/09 19u00  Jeugdhuis bestolen en werfdieven slaan toeDieven stalen 350 euro uit de kassa van het jeugdhuis in de Pastorijstraat in Beringen. Dat gebeurde zondag tussen 7.30 en 18.30 uur. Aan de werf van de autosnelweg nabij de Paalsesteenweg in Beringen kregen ze voorbije weekend ongewenst bezoek. Dieven pleegden een inbraak in een werfcontainer en stalen twee verlengkabels, lasapparatuur en een grote drilboor.
17/09 19u00  Geld en juwelen gestolenDieven pleegden maandag een woninginbraak in de Paulsenstraat in Bocholt. Ze stalen geld en juwelen.
17/09 19u00  Fietsers aangeredenEen fietser (33) uit Neerpelt raakte maandag om 8.30 uur lichtgewond bij een botsing met een wagen op het kruispunt van de Hoekstraat met de Brouwersstraat. De dertiger moest ter controle naar het ziekenhuis. Een 16-jarige fietsster uit Neerpelt liep maandag even na 8 uur lichte verwondingen op bij een aanrijding met een auto op de Hamonterweg. De hulpdiensteren brachten haar over naar het ziekenhuis.
17/09 18u45  Koeknuffelen op Dierenhappening in Houthalen-Helchteren lokt veel volk: “Het geeft een gevoel van rust”De Dierenhappening aan De Plas op het domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren was gisteren een overweldigend succes. Bezoekers konden rekenen op een groot aanbod activiteiten. Een opmerkelijke en zeer populaire stand was die van het koeknuffelen.
17/09 18u30  Red Dragons walsen over Dominicaanse Republiek in overbodige poulewedstrijdDe Belgische volleybalmannen hebben hun vijfde en laatste poulewedstrijd op het WK in Ttalië en Bulgarije gewonnen. Onze landgenoten veegde de vloer aan met de Dominicaanse Republiek.
17/09 18u15  Met bier bekogelde rapper Boef stopt al na 5 minuten met optreden: “Ik heb mijn geld toch al”Komt het nog goed met Boef? De Nederlandse rapper verliet het podium op het festival Strooipop afgelopen weekend al na 5 minuten omdat vanuit het publiek met bier naar hem gegooid was. “Ik heb mijn geld toch al gekregen”, sprak Boef, en weg was hij.
17/09 18u15  Goedele over geuren en smaken 'down under': "Het komt er op neer hoe gezond je bent"Waarom doen mannen soms zo moeilijk als het over orale seks gaat? Goedele Liekens legt de vraag voor aan drie nieuwe koppels in het programma 'Sex Tape', waar vooral de mannelijke wederhelften geen blad voor de mond nemen. 'Als mijn vrouw uien heeft gegeten, ga ik niet naar beneden.'
17/09 18u00  Origi loopt lichte enkelblessure op bij beloften van LiverpoolDivock Origi heeft bij een wedstrijd met de beloften van Liverpool een lichte enkelblessure opgelopen en mist zo goed als zeker de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League van dinsdag tegen Paris Saint-Germain. Dat heeft Liverpool-coach Jürgen Klopp maandag bevestigd.
17/09 18u00  Marcel Elens (80) is gids van de Nero-clubEen aantal leden van Wielerclub Jong en Fit Kermt rijden sedert jaren ook samen in de Nero-club. Het is een bende vrienden uit de buurt, die gewoon recreatief fietsen voor hun gezondheid, maar vooral tegen de ouderdom. En na elke rit wordt het glas geheven in ’t Bierhof in Spalbeek.
17/09 18u00  Defour heeft voor het eerst sinds januari weer competitiematch gespeeldSteven Defour heeft maandag voor het eerst sinds 20 januari een competitiewedstrijd gespeeld. De dertigjarige middenvelder stond aan de aftrap bij een duel van de U23 van Burnley tegen hun leeftijdsgenoten van Bolton Wanderers en speelde een uur mee. Defour kampte het voorbije half jaar met een kraakbeenletsel in de knie en onderging een operatie. Vorige week werd door de club nog een optie in zijn contract gelicht, waardoor hij nu tot medio 2020 vastligt op Turf Moor.
17/09 18u00  Man die agent met mes aanviel in Brussel heeft Belgische nationaliteitAan het Brusselse Maximiliaanpark heeft een man maandagochtend om iets na 9 uur vanmorgen een agent aangevallen met een mes. De dader is door de politie neergeschoten, zijn toestand is stabiel. De 43-jarige man heeft de Belgische nationaliteit, maar is van Egyptische origine, zo laat het parket van Brussel weten.
17/09 17u45  Coca-Cola overweegt om cannabisdrankje te lancerenCoca-Cola voert gesprekken met het Canadese Aurora om samen drankjes te ontwikkelen gebaseerd op cannabis, maar dan zonder het psychoactieve effect. Dat meldt Bloomberg Televisie.
17/09 17u45  Beke houdt vast aan koppeling beursgang Belfius en Arco-vergoedingCD&V-voorzitter Wouter Beke blijft vasthouden aan de koppeling van de beursgang van staatsbank Belfius en de vergoeding voor de Arco-coöperanten, zoals die in juli door de federale regering werd vastgelegd. Dat heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke maandag aan de VRT gezegd nadat zijn collega-partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) openlijk hun twijfels hadden geuit over de kans op een oplossing voor de coöperanten.
17/09 17u45  VIVA Alken houdt ledenfeestViva Alken heeft onlangs haar jaarlijks ledenfeest gehouden. Na het aperitief kon men van een lekker koud buffet genieten. Het kienen, met talrijk te winnen prijsjes, vond iedereen plezant en de gezellige namiddag/avond werd afgesloten met een heerlijk dessert.
17/09 17u30  Residentie Boneput vervult hartenwens van Lena met heerlijke boottochtIn Residentie Boneput werken personeelsleden lustig verder aan hun mooie initiatief 'Hartenwens'. Als derde in rij was Lena de gelukkige.
17/09 17u15  Motard rijdt op één wiel en botst tegen dronken automobilistMaandagochtend is een 37-jarige motorrijder uit Opglabbeek zwaargewond geraakt na een aanrijding met een personenwagen in Dilsen-Stokkem. De automobilist legde een positieve ademtest af.
17/09 17u15  Gemaskerd bal voor jeugdvrijwilligersVrijdagavond werd de leiding en de aankomende leiding door de jeugddienst in samenwerking met de jeugdraad van harte uitgenodigd om hun vrijwillig engagement in het jeugdwerk te komen vieren op het vrijwilligersbal.
17/09 17u00  Vandaal beschadigt fietsen kunstproject op Groene Boulevard: “Liefste fietsvandaal, ik maak me zorgen om jou”Sinds zaterdag kan je op de Hasselte Groene Boulevard het kunstproject ‘Ring Ring’ bezichtigen. Veertig fietsen willen op een ludieke of kritische manier aankaarten dat er nog werk is aan de fietsvriendelijkheid in de Limburgse hoofdstad. Twee dagen na de start zijn er echter al enkele fietsen beschadigd. Eén van de kunstenaars die meewerkte aan het project schrijft de vandaal aan via Facebook: “Liefste fietsvandaal, ik maak me zorgen om jou”.
17/09 17u00  Loksbergen KermisMet een heerlijke 26 graden buiten deden ook dit jaar de foorkramers van de draaimolen, het frietkot en de botsauto's de kermis even open voor de kinderen van 't Oogappeltje in Loksbergen.
17/09 17u00  Leefloontrekker stampt deur in bij OCMW na schorsingEen 27-jarige Houthalenaar hangt een werkstraf boven het hoofd nadat hij op 21 juni 2015 furieus tekeer ging in de OCMW-afdeling van zijn gemeente. Maandag mocht hij het komen uitleggen voor de Hasseltse rechtbank.
17/09 17u00  K.F. en Drumband Sint Cecilia Kanne houden concertnamiddagZondag 16 september vond de jaarlijkse concertnamiddag plaats van de koninklijke fanfare en drumband Sint Cecilia Kanne.
17/09 17u00  Petanquebaan gerenoveerd en weer bespeelbaarOp vrijdag 14 september werd de petanquebaan aan de Cottalaan in Tongeren tegenover de kerk, gelegen aan een grote wijk gerenoveerd door Stad Tongeren. De baan was helemaal onderkomen en niet meer bespeelbaar. Er was een vraag vanuit de buurt binnengekomen via het 'Meldpunt’ Samen ontspannen en bewegen is zeker de moeite waard. Deze plek kan echt uitgroeien tot een nieuwe ontmoetingsplaats.
17/09 16u45  Zalando wil jouw persoonlijke Jani zijn, onze redacteurs deden de testEen flyer bij je Zalando-bestelling of een vermelding op sociale media: de kans bestaat dat je onlangs reclame zag voor 'Zalon', de persoonlijke styling service van Zalando. Het idee? Je hoeft geen moeite meer te steken in kleren kiezen, maar je kan dat uitbesteden aan een legertje Stylisten bij Zalando. Wat je niet mooi vindt, stuur je terug, en dat allemaal gratis. Onze redacteurs lieten zich vorige zomer een outfit aanmeten, toen de service nog maar net bestond.
17/09 16u45  Gordon Ramsay On Cocaine, Cath Luyten bij Will Ferdy en de keuze van de boeren: deze programma's mag u niet missenIn ‘Boer Zkt Vrouw’ kiezen de vijf Vlaamse boeren van de wereld welke twee vrouwen niet mee mogen naar hun nieuwe thuisland, Cath Luyten gaat op bezoek bij de 91-jarige Will Ferdy en licht explosieve chef-kok Gordon Ramsay tackelt het cocaïneprobleem in de keuken. Dit zijn de programma’s die uw maandagavond alvast wat kunnen verlichten.
17/09 16u45  Neos geniet van zon, zee en vriendschapNeos Beringen koos voor een kort verblijf in Nieuwpoort-Bad.
17/09 16u30  Een opgeruimd huis en trucjes om beter te slapen: dit zoeken we nu de vakantie voorbij isDe vakantie is voorbij, het schooljaar is alweer begonnen en dus wordt er op Pinterest naar allerlei tips gezocht om opnieuw van start te gaan. Zo is het opruimen van het huis momenteel populair, is de bullet journal verder aan zijn opmars bezig, gaan we op zoek naar manieren om beter te slapen en is de herfst het moment bij uitstek voor een make-over.
17/09 16u30  Staande ovatie bij afscheid directeur TISMNa 21 jaar dienst in TISM Bree nam Michel Cardinaels afscheid van 'zijn' school. De 'vakschool', gelegen in de Witte Torenstraat, bouwde hij om tot een hypermoderne school voor wetenschap en techniek aan de scholencampus Bree.
17/09 16u30  Verkeersdag TISM eerstejaarsDagelijks worden onze leerlingen geconfronteerd met heel wat onveilige verkeerssituaties. Daarom kregen ook dit schooljaar de eerstejaars van het TISM een verkeersdag voorgeschoteld.
17/09 16u15  Dit zijn de nieuwe briefjes van 100 en 200 euroDe nieuwe briefjes van 100 en 200 euro worden vanaf 28 mei 2019 in omloop gebracht. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) maandagvoormiddag bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de nieuwe briefjes.
17/09 16u15  VIDEO. Weer vrachtwagen tegen brug Bosdel in GenkMaandagnamiddag heeft er opnieuw een vrachtwagen zich klemgereden onder de brug van Bosdel in Genk. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.
17/09 16u15  Wickmayer zet punt achter seizoen: “Lichaam rust geven”Yanina Wickmayer zet met onmiddellijke ingang een punt achter haar seizoen. De Brabantse wil haar lichaam de kans geven om volledig te herstellen met het oog op volgend seizoen.
17/09 16u00  Waarvoor staat Milli Görüs, de Turkse islamitische beweging die een eigen middelbare school in Genk wil?De Turkse moskee-organisatie Milli Görüs wil een islamitische middelbare school oprichten in Genk. Waar staat deze beweging - in ons land bekend als Islamitische Federatie van België (BIF) - eigenlijk voor? Is de conservatieve stempel die ze krijgen terecht?
17/09 16u00  Pinterest voor een frisse start: van de meest trendy opruimtips tot routines voor het slapengaanDe vakantie is voorbij, het schooljaar is alweer begonnen en dus wordt er op Pinterest naar allerlei tips gezocht om opnieuw van start te gaan. Daar vallen enkele trends uit te puren. Zo is het opruimen van het huis momenteel populair, is de bullet journal verder aan een opmars bezig, gaan we op zoek naar manieren om beter te slapen en is de herfst het moment bij uitstek voor een make-over.
17/09 15u45  Standwerkers gehuldigdOp donderdag 13 september werden de standwerkers van 'Tongeren Foor' gehuldigd in het Praetorium. Er waren 50 standwerkers en 110 marktkramers. Er was ook een pluimpje voor Natascha die samen met de marktleiders voor de organisatie zorgt. De term 'standwerker' bestaat niet meer, maar Stad Tongeren gaat het wel in lokaal reglement opnemen en dat werd op luid applaus onthaald.
17/09 15u45  Zoveel verdient uw burgemeesterBijna de helft van de Limburgers is niet tevreden over het loon van hun burgemeester. Zij vinden het brutoloon te hoog in verhouding met de verantwoordelijkheden en het takenpakket van de functie.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Red Dragons worden tweede in hun groep op WK volley19/09 00u15 - Het Belang van Limburg: De Belgische volleybalmannen sluiten groep A in de eerste ronde van het WK af op de tweede plaats. Door het 3-1 verlies van Slovenië dinsdagavond tegen Italië houden de Red Dragons de Slovenen achter zich.
11x Step en Arjun19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
11x Bollie & Billie19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
11x Sien Eggers op de dansvloer19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
11x Hechtermans (50) blijft scoren19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: Ivan Hechtermans (foto) blaast nog dit jaar 51 kaarsjes uit. Het weerhield de Tongenaar er niet van om vrijdag te scoren voor zijn club Onbetong UKM Tongeren tegen Zutendaal in tweede nationale B.
11x En nu?19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
11x Bierfiets krijgt tegenwind19/09 03u15 - Het Belang van Limburg: In Nederland ligt de bierfiets onder vuur. Amsterdam weert de t(r)apvehikels vanaf 1 november uit de binnenstad, de Nederlandse Spoorwegen willen de bierfietsen zelfs helemaal verbieden vanwege een dodelijk ongeval aan een spoorweg. Het Belgisch verkeersinstituut Vias ziet geen graten in de trapvoertuigen.
10x Neerpelt is ‘gezondste verkeersgemeente’ van Limburg19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: HASSELTVoeren heeft de beste lucht van Vlaanderen, als het gaat over de uitstoot van wagens tenminste. Dat blijkt uit de Gezondheidsindicator Mobiliteit van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het Agentschap zocht per gemeente uit welke invloed het wegverkeer heeft op de luchtkwaliteit en de geluidshinder en deed onderzoek naar het pendelgedrag en de verkeersveiligheid. Nog opmerkelijk: nergens in Vlaanderen pendelen inwoners zo vaak met de auto als in Kortessem. De titel van ‘gezondste verkeersgemeente van Limburg’ gaat naar Neerpelt.
10x “Kleuters met een hoofddoek, zo’n evolutie trek je niet zomaar recht”19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: GenkStaatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) reageert erg verontwaardigd over foto’s van kleuters met een hoofddoek die de Milli Görüs-afdeling van Genk op haar Facebook heeft staan. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) laat de vzw’s doorlichten door Staatsveiligheid.
10x Uitstervend ras19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
32291
Gelezen:
6244
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven