zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
05/04 03u15  Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
04/04 23u15  Misvieringen online in de tijd van Pasen Naar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor.
04/04 23u15  Pv voor 25-jarige Diestenaar De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing.
04/04 23u15  Twee mannen geraken binnen in gesloten café De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat.
04/04 23u15  Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan" Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.11 
04/04 23u15  Politie vindt 100 kogels bij huiszoeking, verdachte gearresteerd De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht honderd 9mm kogels gevonden bij een huiszoeking. Een verdachte werd gearresteerd en kreeg een coronaboete.
04/04 22u15  Vandalen duwen grafstenen om op kerkhof in Dilsen Onbekenden hebben enkele zerken omgeduwd op de begraafplaats achter de kerk aan de Europalaan in Dilsen. De vandalenstreken werden opgemerkt door bezoekers aan het kerkhof.
04/04 22u15  John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen” John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.
04/04 22u15  Nog geen doorbraak in zoekactie naar vermiste tachtiger uit Grazen Ruim honderd vrijwilligers hebben zaterdag de hele buurt uitgekamd in de omgeving van de plaats van de verdwijning van de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen-Geetbets. De zoekactie onder begeleiding van de lokale politie werd uitzonderlijk toegestaan ondanks de opgelegde maatregels rond het Coronavirus.
04/04 22u15  Givers van Scouts Schoravé verrassen Bilzenaren met bloemen Afgelopen zondag zijn we met de Givers van Scouts Schoravé Schoonbeek bloemen voor de deuren van buurtbewoners gaan zetten in Schoonbeek en Beverst. Dit deden we uit solidariteit voor de mensen die eenzaam zijn in deze moeilijke tijd.
04/04 21u15  Drie branden op één namiddag in Maaseik en Kinrooi De brandweer van Maaseik kende een drukke zaterdagnamiddag. Ze rukten uit voor drie branden in Maaseik en Kinrooi.
04/04 21u15  Twee bewoners uit volwassenen opvang Sint-Gerardus hebben corona Zaterdag hebben twee bewoners van een entiteit van 5 mensen in de volwassenen opvang van Sint-Gerardus in Diepenbeek positief getest op Covid-19. “Ze leven al, sinds we woensdag de eerste tekenen kregen, in isolatie op hun kamer”, zegt algemeen directeur Veronik Truyens.
04/04 21u15  Recyclagepark Kuringen heropent dinsdag en Sint-Lambrechts-Herk een week later De Hasseltse recyclageparken, die beheerd worden door de stad, openen opnieuw de deuren. Dinsdag 7 april gaat het park in de Crutzenstraat in Kuringen terug open. Dat van Sint-Lamrechts-Herk volgt op woensdag 15 april.
04/04 21u15  Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vinden In de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld.
04/04 21u15  Limburgse ziekenhuizen zitten bijna aan maximumcapaciteit intensieve zorgen De twee grootste ziekenhuizen in Limburg hebben bijna hun maximumcapaciteit op intensieve zorgen bereikt. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt liggen zaterdag 40 coronapatiënten op intensieve zorgen, waar er 41 bedden ter beschikking zijn. In het Ziekenhuis Oost-Limburg zijn 36 op 41 intensieve bedden bezet. Het Genkse ziekenhuis ziet wel voor het eerst in lang het totale aantal patiënten dalen van 130 naar 126.
Laatste update: vandaag om 3u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
03/04 07u15  Basketster Ann Wauters blijft ondanks besmetting strijdvaardigAnn Wauters (39) testte vorige week positief op het coronavirus. Dat maakte de Belgian Cat zelf bekend op haar Instagram.
03/04 07u15  Twaalf broers en zussen maken hulpactie van overleden broer afDe twaalf broers en zussen van de deze week overleden Fiorenzo Canini (55) zetten zijn hulpactie voort: ze zetten alles op alles om een noodziekenhuis te bouwen in de zwaar door corona getroffen provincie Bergamo in Noord-Italië.
03/04 07u15  COLUMN. Hoe zorg verlenen ook in het post-coronatijdperk aanzienlijk anders zal zijnDe Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
03/04 07u15  Werkloosheid stijgt opnieuw in Limburg: "Een flinke trendbreuk"De werkloosheid in Limburg is de voorbije maand met 2,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. “We kunnen gerust spreken van een trendbreuk”, zegt Tinne Lommelen, directeur VDAB Limburg.
03/04 07u15  Bonus van 1.450 euro voor zorgverlenersDokters, verplegers, apothekers en alle andere zorgverstrekkers in de ziekenhuizen krijgen een ­Covid-19-bonus van 1.450 euro. Dat is een van de maatregelen waarover de regering-Wilmès een akkoord heeft in de strijd tegen het coronavirus en de impact daarvan, schrijft De Tijd.
03/04 06u15  Politie zet tijdens eerste lenteweekend extra patrouilles inWie denkt dat de coronamaatregelen bij 20 graden wel even kunnen wijken voor een gezellige burenbarbecue of picknick in het park, vergist zich. Verschillende politiezones zetten extra coronapatrouilles in tijdens het eerste lenteweekend.
03/04 06u15  Hallucinante beelden in Spanje: overdekte parkeergarage wordt gebruikt als mortuariumIn Spanje worden momenteel alle middelen bovengehaald om zo snel mogelijk de ziekenhuisbedden vrij te maken voor nieuwe coronapatiënten.
03/04 06u15  Joder, hoe zat het weer? Een cursus ‘Casa De Papel’ voor dummiesJoder (*)! Je wil eindelijk aan die Netflix-hit La Casa de Papel beginnen maar krijgt onder je Dalí-masker al een punthoofd als je ziet hoeveel afleveringen er zijn? Tijd om de vijf huisregels erbij te halen, en je bij te praten over het uitstaand saldo van Spanje’s favoriete bankovervallers.
03/04 06u15  BINGETIP. ‘Amazing Stories’ op Apple TV maakt het kind in Spielberg wakkerIn het gevecht om eenieders oogbal gooit Apple nu Steven Spielberg in de strijd. Het gaf de meestercineast opdracht voor een reboot van zijn Amazing Stories. En dat maakte duidelijk het kind in Spielberg wakker.
03/04 06u15  TOP OF FLOP. Cleymans & Van Geel maken een plaat, en andere toptipsAl 15 jaar spelen boezemvrienden Jelle Cleymans (34) en Jonas Van Geel (35) samen muziek op Vlaamse podia, maar nu pas wagen ze zich aan een plaat vol eigen nummers. Met succes. “Dit is ons universum op plaat.”
03/04 06u15  GAMES. Met deze vijf topgames vliegt de lockdown zo omNooit was er zoveel tijd om je voor je spelconsole te nestelen. Met deze vijf games vliegt de quarantaine zo om.
03/04 06u15  “Eerst kans op een bui, later breder wordende opklaringen”Vandaag blijft het in Limburg op de meeste plaatsen droog. Vooral over het noordoosten zou er tijdens het eerste deel van de dag een lichte lokale bui kunnen vallen. Naarmate de dag vordert worden de opklaringen breder en verdwijnt de beperkte kans op een bui helemaal.
03/04 06u15  Ouders nemen vandaag afscheid van Isaura (30): “Explosie aan steunbetuigingen biedt troost”“Het gemis is groot, maar wij vinden veel troost in de explosie aan steunbetuigingen”, zeggen Johan Castermans en Sheila Asunis uit Zutendaal. Vrijdag begraven ze hun dochter Isaura, een van de jongste coronaslachtoffers van het land.
03/04 06u15  Wellenaar Fa (75) overleefde corona: “Ik dacht dat ik het volgende slachtoffer ging zijn”Na twee weken op de corona-afdeling van het AZ Vesalius ziekenhuis in Tongeren werd Wellenaar Fa Knapen (75) donderdagmiddag ontslagen. “Tussen die vier muren met dokters in astronautenpakken rond je, begin je te malen: Misschien ben ik wel het volgende slachtoffer?”
03/04 06u15  TUIN. Lentekriebels? Zo maak je je tuin alvast lenteklaarZodra de eerste lentezon opduikt, zakken we massaal af naar de tuincentra. Maar door corona moeten we nu in ons kot blijven. Dus waarom niet van de nood een deugd maken en de tuin alvast eens flink onder handen nemen? Ook zonder nieuw plantgoed is er meer dan genoeg werk.
03/04 06u15  Lennart ‘Stan’ Lemmens: “Wees maar zeker, ‘Thuis’ eindigt met een cliffhanger”Er zijn er geen zekerheden meer: zelfs Thuis moet er op 24 april vroegtijdig mee stoppen. “Maar we doen er alles aan om snel weer aan de slag te kunnen”, aldus Lennart Lemmens (23) alias Stan.
03/04 04u15  Celebrities en corona: het kaf en het korenEen minuscuul virus eist – terecht – aandacht op die anders veelal naar beroemdheden gaat. Het verklaart de soms vreemde fratsen die ze nu uithalen op het net. Wij scheiden kaf van koren.
03/04 04u15  De oppersnor van Noord-LimburgBocholt, Jeff ‘Moustache’ Steensels, 1944-2020Jeff Steensels zorgde ervoor dat in Bocholt veel draaide: de voetbalploeg in tweede amateurklasse, de jaarlijkse Sezoensrally en vroeger zijn legendarische discotheek Moustache. “Met pa in de auto door Bocholt rijden, kon lang duren: iedereen kwam iets tegen hem zeggen.”
03/04 04u15  Vergeet de zorghelden niet na de coronacrisisLees meer >
03/04 04u15  Amerikaanse nachtmerrieLees meer >
03/04 04u15  Telefoontje over medisch materiaalLees meer >
03/04 04u15  Cuba stuurt massaal zijn dokters en materiaal naar het buitenlandChina, Rusland en Cuba. Dat opmerkelijke trio staat in de frontlinie in de internationale strijd tegen het coronavirus. Vooral Cuba kan zo zijn belangrijkste exportproduct laten zien: medische expertise.
03/04 04u15  Trump tweet olieprijs omhoogLees meer >
03/04 04u15  Tekort aan geneesmiddelen dreigtOns land gaat een noodvoorraad medicijnen aanleggen om de dreigende tekorten op te vangen die ontstaan zijn door de coronacrisis. Het gaat om paracetamol, morfine, chloroquinefosfaat en de pijnstiller fentanyl. Die voorraad zal alleen worden gebruikt als er een acuut probleem ontstaat.
03/04 04u15  Toen de kinderen van Martenslinde hun podcast lanceerdenDe podcast ‘In de ban van de wolf’ is terug te vinden op de website van Het Belang van Limburg
03/04 04u15  Premie voor personeel DelhaizeLees meer >
03/04 04u15  Wie is de mooiste van het land?Lees meer >
03/04 04u15  Onze TV-tipsWeet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
03/04 04u15  Brugse landstitel met een asteriskLees meer >
03/04 04u15  • Wie wordt Speler van het Jaar?• Wie is Ploeg van het Jaar?• Wie staat in Elftal van de Reeks?Lees meer >
03/04 04u15  Ann Wauters heeft coronavirus: “Gelieve thuis te blijven”Ann Wauters (39) testte vorige week positief op het coronavirus. Dat maakte de Belgian Cat zelf bekend op haar Instagram.
03/04 04u15  “Ik mis de kick van een match”Na de gravelweken zijn ook de grastoernooien door de coronacrisis geschrapt. Vanuit haar quarantaineoord in de Noord-Limburgse bossen betreurt Elise Mertens hoe ook haar sport aangetast wordt. “Tennis beperkt zich voor mij tegenwoordig tot een balletje kloppen tegen een muurtje.”
03/04 04u15  Doelpuntenmachine Jo Goffart (36) stoptLees meer >
03/04 04u15  Niels Vanbuel heeft “er alles uitgehaald”Lees meer >
03/04 04u15  Jochen Slechten (37) tevreden met carrièreLees meer >
03/04 04u15  Davy Belmans mist “magische match”Lees meer >
03/04 00u15  Ook nationale hockeycompetitie zit erop, zonder uitreiking kampioenNa de nationale voetbalcompetitie houdt ook het hockey het voor bekeken dit jaar. De Koninklijke Belgische Hockeybond meldt dit donderdagavond.
03/04 00u15  Onthaal politie LaMa werkt enkel nog na afspraakDe coronacrisis zorgt ervoor dat het onthaal van de politiezone Lanaken - Maasmechelen voortaan enkel nog bereikbaar is na afspraak.
02/04 23u15  PV voor nodeloze verplaatsingDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft een 16-jarige bromfietser uit Diest een pv gegeven voor het uitvoeren van een nodeloze verplaatsing.
02/04 23u15  BNP Paribas Fortis trekt dividend inDe raad van bestuur van BNP Paribas Fortis heeft beslist om het dividend van 1,9 miljard euro dan toch niet te betalen aan de Franse moederbank BNP Paribas. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) reageert positief.
02/04 23u15  Britse regering roept Premier League op om deel salaris in te leveren: “Iedereen moet steentje bijdragen”Het hoge salaris van topvoetballers voedt ook over het kanaal het coronadebat. De regering roept de spelers van de Premier League nu op om een deel van hun loon af te staan. De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock is duidelijk: “Zo kan alvast het loon van niet-spelend personeel betaald worden.”
02/04 23u15  Pastoor Gust Vanherck ook slachtoffer van het coronavirusDe geliefde pastoor Gust Vanherck (81) van de pastorale eenheid Heilige Damiaan Deveuster, Dekenaat Maasmechelen - Lanaken, werd begin deze week opgenomen in het ziekenhuis en testte positief op het coronavirus.
02/04 22u15  Politie doekt drugsverkoop op, twee aanhoudingenDe politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft dinsdagavond een hele resem drugs gevonden bij een interventie in Hoeselt. Waarschijnlijk gaat het om drugsverkoop. Twee personen zijn aangehouden, acht personen kregen een coronaboete.
02/04 21u15  Cafés dicht, maar Alken-Maes blijft bier brouwenIn Alken heeft brouwerij Alken-Maes de vatenlijn stilgelegd. Nu de cafés straks drie weken dicht zijn en het einde nog niet in zicht is, heeft het geen zin om tonnen af te vullen. Toch zit er niemand werkloos thuis. De brouwer neemt een reeks steunmaatregelen voor de klanten, bijvoorbeeld uitstel van betaling van facturen, huurbetalingen en terugbetaling van leningen. Horeca is goed voor de helft van het binnenlandse volume in Alken. Dat valt weg. Toch draait de brouwerij op flessen en blikken aan goed tachtig procent van de capaciteit.
02/04 21u15  Politie vraagt mondmaskers om controles uit te voerenPolitieagenten vinden dat ze onvoldoende beschikken over beschermingsmateriaal. Bij de federale politie is daarom een stakingsaanzegging ingediend door de politievakbonden. Vrijdagochtend zitten ze samen met Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem om de verschillende mogelijkheden te bespreken.
02/04 21u15  Politie Sint-Truiden gaat alle tachtigplussers bezoekenDe stad Sint-Truiden zet in deze coronacrisis specifiek in op 80-plussers. In totaal telt de Trudostad 2375 tachtigplussers. Omdat zij vaak alleen thuis zitten, probeert de stad hen weg te houden uit de eenzaamheid. Door belrondes te organiseren, maar ook door de wijkagent langs te sturen. Wij mochten vanmiddag even mee.
02/04 21u15  Ziekenhuis Oost-Limburg zoekt nieuwe verplegers in strijd tegen CoronavirusZiekenhuis Oost-Limburg zoekt nieuw zorgpersoneel in de strijd tegen de pandemie. Het coronavirus zorgt ervoor dat het aantal patiënten op intensieve erg hoog is.
02/04 21u15  Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden zet dokters in als verplegerHet Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden zet noodgedwongen dokters in als verpleger. Artsen van andere afdelingen springen bij. Het ziekenhuis deed een oproep en daar kwam spontaan veel respons op.
02/04 21u15  Pediaters roepen op om kinderen niet weg te houden van spoed uit angst voor coronaKinderartsen trekken aan de alarmbel: ze merken dat ouders met zieke kinderen niet naar de spoeddienst durven, uit schrik dat ze daar het coronavirus op lopen. Maar het is net heel belangrijk dat ouders van kinderen met acute problemen, of kinderen met chronische aandoeningen, in deze tijd nooit aarzelen om naar de kinderarts of spoedgevallendienst te gaan. Kinderarts Marc Raes van het Jessa Ziekenhuis doet daarom een duidelijke oproep: bel bij ongerustheid naar een kinderarts en stel een ziekenhuisbezoek zeker niet uit.
02/04 21u15  Zieken stellen bezoek aan huisarts uitDe huisartsen merken dat patiënten hun doktersbezoek uitstellen. Daardoor zien zij ook minder patiënten met verkoudheden, griep of luchtweginfecties. Het uitstellen van zorg kan de klachten erger maken. De huisartsen roepen hun patiënten dan ook op om hen te blijven contacteren in geval van ziekte.
02/04 21u15  Ouderraad Sint-Lambertusschool deelt hartverwarmende boodschapDe ouderraad van Sint-Lambertusschool in Opglabbeek bedankt de directie en leerkrachten voor de goede communicatie tijdens de coronavirus
02/04 21u15  Patro rouwt om supporters: Jef, Jean en Roger aan coronavirus bezwekenHondstrouw op post, in weer en wind. Bij de jeugdwerking en langs de zijlijn. Patro Eisden rouwt om het verlies van drie van hun trouwe supporters: Jef Mrhar, Jean Cleeren en Roger Bollen.
02/04 21u15  Huidig seizoen Jupiler Pro League definitief stopgezet, Club Brugge kampioen: “Het land heeft nu andere prioriteiten ”Het voetbalseizoen 2019-2020 zit er op. Dat heeft de raad van bestuur van de Pro League beslist. Daardoor is de huidige leider Club Brugge kampioen. Een werkgroep wordt opgericht om de Europese tickets te verdelen, om te beslissen over promotie en degradatie en volgend seizoen voor te bereiden. De beslissing moet wel nog bekrachtigd worden in de algemene vergadering van de Pro League.
02/04 21u15  Vijf jaar na Stevaerts dood is opnieuw iedereen socialistVijf jaar geleden stapte Steve Stevaert uit het leven. Van zijn politieke erfenis blijft weinig over, maar zijn geest leeft meer dan ooit voort. “Vandaag is opnieuw iedereen socialist.”
02/04 21u15  Politie achtervolgt minderjarige chauffeur onder invloed van drugsEen minderjarige chauffeur zonder rijbewijs is donderdag weggevlucht voor een politiecontrole. Dat zorgde voor een achtervolging met 150 km/uur. De tiener bleek onder invloed van drugs.
02/04 20u15  Remco Evenepoel maakt zondag zijn debuut in de Ronde... op rollen: “Ik heb het parcours al verkend en ben wel geschrokken”Remco Evenepoel rijdt zondag met de Ronde van Vlaanderen zijn eerste monument. Niet op de weg, maar op de rollen, een evenement van Sporza samen met Flanders Classics, waarbij dertien renners tegen elkaar strijden, thuis vanuit hun kot. “Het is speciaal, maar ik kijk er wel naar uit”, zegt het toptalent van Deceuninck - Quick-Step.
02/04 20u15  Ruud Vormer wint zijn derde titel met Club Brugge als huisman: “Trots zijn op ons seizoen”Het seizoen 2019-2020 zit er op, niemand kan Club Brugge nog de titel afpakken. Voor kapitein Ruud Vormer is zijn derde landstitel als speler van Club de meest bijzondere. “We hadden het graag anders gehad, maar onze titel is zeker verdiend.”
02/04 20u15  Motorclub Outlaws geeft cheque van 5.000 euro aan ziekenwagendienstIn deze tijden van corona probeert iedereen te helpen waar mogelijk. En die hulp komt vaak uit onverwachte hoek. Motorclub Outlaws heeft 5.000 euro ingezameld en geschonken aan een ziekenwagendienst in Dendermonde, zodat die dienst het geld kan investeren in de aankoop van beschermingsmateriaal en ontsmettingsmateriaal.
02/04 20u15  Duitse onderzoekers ontwikkelen methode om testcapaciteit fors op te drijven: “Een mijlpaal”Onderzoekers uit Frankfurt hebben een nieuwe methode ontwikkeld waardoor het aantal testen naar het nieuwe coronavirus explosief kan stijgen. De testcapaciteit kan zo vervijf- of misschien zelfs vertienvoudigen, van de huidige 40.000 per dag in Duitsland, tot 200.000 en zelfs 400.000 per dag, staat in een persbericht van de Goethe universiteit in Frankfurt. Professor Birgitta Wolff, voorzitster van de universiteit, heeft het over “een mijlpaal”.
02/04 20u15  Lockdown zal stapje voor stapje worden afgebouwd: groep experts moet uitweg voorbereidenAls ons land beslist dat de maatregelen tegen het coronavirus kunnen afgebouwd worden, dan zal dat in fases gebeuren. Een groep experts wordt aangesteld om alles te begeleiden. Dat heeft premier Wilmès donderdag in het parlement gezegd.
02/04 20u15  ENQUÊTE. Moet er dit seizoen nog interclubtennis worden gespeeld?2.500 ploegen hebben zich ingeschreven voor de Limburgse interclubcompetitie in het tennis. Maar zal die ook kunnen doorgaan? En is dat een goed idee? U kan deze vragen zelf beantwoorden in deze exclusieve enquête.
02/04 19u15  “Vannacht soms wat lichte regen, vooral in het noorden”Vannacht blijft de temperatuur overal in Limburg ruim boven het vriespunt.
02/04 19u15  Stopzetting Belgische competitie even wereldnieuws: buitenlandse media rapporteren het nieuws massaalDe Pro League besliste vandaag als eerste van de Europese toonaangevende competities om het voetbal stop te zetten. Het maakte de Jupiler Pro League even wereldnieuws. Een rist toonaangevende buitenlandse media pikten het nieuws gretig op.
02/04 19u15  Ex-motorcrosser (48) sterft aan corona: “Geen enkele dokter wou langskomen”De familie van Werner Op de Beeck uit Laakdal moet zaterdag in intieme kring afscheid van hem nemen, nadat hij vorige vrijdag overleed aan de gevolgen van corona. De gewezen motorcrosser was nochtans kerngezond, nog maar 48 jaar en sportief. “Onbegrijpelijk dat we hem nu al moeten afgeven.”
02/04 19u15  Filipijnse president zal onverbiddelijk optreden tegen al wie lockdown niet respecteert: “Schiet ze dood”Rodrigo Duterte, de Filipijnse president, staat bekend voor zijn agressieve aanpak van drugdealers en andere criminelen in zijn land. Maar nu de Filipijnen in lockdown zijn door de uitbraak van het coronavirus, heeft hij ook geen medelijden voor burgers die de nieuwe richtlijnen aan hun laars lappen. “Ik zal niet aarzelen”, klinkt het tijdens een speech. “Ik zal het bevel geven om ze dood te schieten.” In het Aziatische land zijn momenteel 2.633 mensen met besmet met het coronavirus. Al 107 patiënten zijn overleden.
02/04 19u15  Auto rijdt in op politiecontrole aan Brusselse WetstraatEen chauffeur die zich aan een controle van de politie wilde onttrekken is in de Brusselse Wetstraat ingereden op de politie. De chauffeur is opgepakt.
02/04 19u15  Voetbalcompetitie lijkt definitief stopgezet: wat betekent dat concreet?Wat is er beslist op de vergadering van de Pro League over onze competitie? Hoe zit het precies met de verdeling van de Europese tickets? En hoe moet het dan volgend seizoen verder in de Jupiler Pro League? De meest prangende vragen én antwoorden op een rijtje.
02/04 18u15  51-jarige Jan Kenens uit Halen vermistDe politie is op zoek naar de 51-jarige Jan Kenens. Woensdag om 14 uur verliet hij zijn woning in de Halensestraat in Zelem, en sindsdien ontbreekt van hem elk spoor.
02/04 18u15  UEFA niet blij met stopzetting Belgische competitie: “Dit was niet de bedoeling”De Europese voetbalbond UEFA is niet blij met de beslissing om de Belgische competitie meteen stop te zetten. Dat de raad van bestuur van de Pro League dat adviseert net een dag nadat de UEFA de deur openzette om tot 3 augustus te voetballen, stuit op onbegrip op de hoofdzetel in het Zwitserse Nyon.
02/04 18u15  LIVE KAART. Volg hier hoe het coronavirus zich over de hele wereld verspreidtHet coronavirus heeft zich over de hele wereld verspreid, het aantal landen dat kampt met besmettingen wordt steeds langer. Op deze interactieve wereldkaart, gebaseerd op de officiële data van de vermaarde Amerikaanse John Hopkins-universiteit, kan u per land het aantal besmettingen, dodelijke slachtoffers en herstelde patiënten raadplegen.
02/04 18u15  Politie verbaliseert samenscholingen en onnodige verplaatsingenDe politie van de zone Lanaken - Maasmechelen heeft tot en met 31 maart welgeteld 58 processen-verbaal opgesteld in het kader van de coronamaatregelen.
02/04 18u15  Al 1.513 coronapv’s opgesteld in LimburgDe Limburgse lokale politiezones en de Wegpolitie Limburg hebben in totaal al 1.513 pv’s opgesteld voor het overtreden van de coronamaatregelen. Er waren vijf incidenten waarbij er werd gespuwd of gehoest, waarvan drie richting de politie.
02/04 18u15  17 nieuwe corona-overlijdens brengen totaal op 131 in Limburgse ziekenhuizenEr zijn de afgelopen 24 uur in de Limburgse ziekenhuizen opnieuw 17 coronapatiënten overleden. Dat brengt de totale dodenbalans op 131. In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden stierven op één dag zeven patiënten. Wel hoopvol: 27 coronapatiënten mochten vandaag het ziekenhuis verlaten.
02/04 17u15  Voetbalcompetitie lijkt definitief stopgezet: alles wat je moet weten over de beslissing van de Pro LeagueWat is er beslist op de vergadering van de Pro League over onze competitie? Hoe zit het precies met de verdeling van de Europese tickets? En hoe moet het dan volgend seizoen verder in de Jupiler Pro League? De meest prangende vragen én antwoorden op een rijtje.
02/04 17u15  KAART. Zoveel besmettingen met het coronavirus telt jouw gemeenteHet nieuwe coronavirus houdt zo goed als alle landen ter wereld in een wurggreep, ook België. Geen enkele provincie is harder getroffen dan Limburg. Om een goed zicht te geven op de huidige situatie bij ons, maakt Volksgezondheid iedere dag het aantal bevestigde besmettingen per gemeente bekend.
02/04 17u15  Bromfietser gewond na botsing met fietserEen fietser en een scooter zijn donderdag rond 14.30 uur gebotst in de Marcel Habetslaan in Zwartberg. De Genkse bestuurder (17) van de scooter raakte gewond.
02/04 17u15  Turkse vrouw uit Genk (80) verliest strijd tegen corona: “Ze was altijd goedlachs”Woensdag is de 80-jarige Makbule Kaya uit Genk gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. De vrouw met Turkse roots laat een man, 6 kinderen en kleinkinderen achter. Haar familie en haar vrienden zijn in diepe rouw. “We hebben geen afscheid kunnen nemen van onze sterke moeder”.
02/04 17u15  Kebabzaak Alo trakteert woon- en zorgcentra in Beringen op pizzaDonderdag 2 april bracht de eigenaar van kebabzaak Alo in Beringen pizza's naar het personeel van Campus Corsala om hen een hart onder de riem te steken.
02/04 17u15  Menselijke voet in afvalbedrijf wel degelijk van vrouw, onderzoek loopt voortDe menselijke voet die maandag is aangetroffen in een afvalverwerkend bedrijf in Tienen, was wel degelijk afkomstig van een vrouw. Dat heeft het onderzoek door de wetsarts uitgewezen, meldt het Leuvense parket donderdag. Voorlopig is het nog onduidelijk om welke vrouw het zou gaan. “De forensische en politionele onderzoeken worden nu voortgezet”, klinkt het bij het parket.
02/04 17u15  Amerikaanse militair aangehouden na vondst cannabisplantageDe 30-jarige Amerikaanse militair die gearresteerd werd toen een cannabisplantage in zijn huis ontdekt werd, is donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter een aangehouden.
02/04 17u15  Geen fysieke gemeenteraad in BilzenOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kiest het Bilzerse stadsbestuur ervoor om aanstaande dinsdag niet samen te komen in de raadszaal van het Stedelijk Administratief Centrum voor de maandelijkse gemeenteraad. De zitting zal digitaal verlopen via een online tool.
02/04 16u15  Belgische lingerieontwerpster toont nieuwe lijn vanuit haar slaapkamerDe coronacrisis is ook een streep door de rekening van de Belgische lingerieontwerpster Ophelia Debisschop, maar ze probeert er het beste van te maken. Haar nieuwe collectie stelt ze dan maar zelf voor, vanuit haar slaapkamer.
02/04 16u15  Ook Bormans (ex-STVV) zit in werkgroep: “Welke clubs halen licentie niet?”Philippe Bormans, ex-STVV en nu Union, zit in de aangestelde werkgroep. Die beslist niet unaniem, zo verduidelijkt Bormans.
02/04 16u15  Visagiste Bobby Brown leert je de kneepjes van het vakBobby Brown, oprichtster van Bobby Brown Cosmetics, helpt je om zelfs thuis op je paasbest voor de dag te komen. Woensdagavond deelde ze via de streamingsplatform Masterclass haar beautygeheimen tijdens een gratis live les, waarbij kijkers haar ook allerhande vragen konden stellen.
02/04 16u15  Wilmès: “Mondmaskers voor iedereen niet aangeraden door WHO en niet mogelijk”Ook premier Sophie Wilmès (MR) kwam in de Kamer terug op de vraag of mondmaskers voor de hele bevolking zinvol zijn. Ze verwees naar het advies van de WHO: ‘Mondmaskers dienen voor zieke mensen en zorgpersoneel. Zelfs al zou het aan te raden zijn voor de hele bevolking, dan zou dat op dit moment niet mogelijk zijn.’
02/04 16u15  Twee fietsen gestolen uit tuinhuis in HeesIn Hees in de Tombestraat is woensdag ingebroken in een tuinhuisje. Er werden twee fietsen gestolen.
02/04 16u15  Pro League trekt streep onder competitie: het integrale communiquéDe Pro League trekt na 29 speeldagen een streep onder de Jupiler Pro League. Tot die conclusie kwam de raad van bestuur donderdag unaniem. Als de aanbeveling op 15 april door de algemene vergadering bevestigd wordt, mag Club Brugge zich kampioen noemen. Lees hier het integrale communiqué dat het einde van de competitie inluidt:
02/04 16u15  Intiem Blijf in uw kot-concert met Chantal Acda: “Bizarre tijden vol vragen maar ook hoop op verandering”Vandaag gaan we helemaal de intieme tour op met ons Blijf in uw kot-concert. De erg sympathieke Nederlands zangers Chantal Acda laat ons meegenieten van enkele intieme nummers. De kwetsbare muziek van Chantal Acda past dan ook helemaal in deze moeilijke coronatijden. Acda zingt immer over veranderingen en de hierbij gepaard gaande twijfels die nooit zullen verdwijnen.
02/04 16u15  Word tekentalent dankzij DisneyZoek je nog een low key hobby voor in deze tijden vol... tijd? Met een potlood, gom, slijper en papier heb je genoeg om te leren tekenen met Disney. Via het YouTubekanaal toont de animatiestudio gratis hoe je bekende personages verwezenlijkt.
02/04 16u15  Coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep behalve deze achttien landenHet COVID-19-virus raast over de wereld. In bijna elk land ter wereld zijn er besmettingen geregistreerd, toch zijn er op dit moment nog 18 landen waar het virus niet is opgedoken. Maar het zijn vooral kleine eilandstaatjes in de Grote Oceaan, een overzicht van de veilige havens.
02/04 16u15  Grenspost Withuis in Voeren overdag tijdelijk afgeslotenGrenspost Withuis in Moelingen (Voeren) is nog maar een paar uur per dag open voor verkeer. Wie buiten die uren de grens met Nederland over wil, moet via de grenspost De Plank en de snelweg E25 rijden.
02/04 16u15  Corona of niet, Trump blijft fors uithalen naar ‘fake news’ mediaDonald Trump ligt onder vuur voor zijn aanpak van de coronacrisis in de Verenigde Staten. De voorbije weken kreeg de president daar dan ook veel vragen over van Amerikaanse journalisten. Of hoe Trump ook in tijden van crisis gewoon zichzelf blijft.
02/04 15u15  Dansen op dak van LSA voor Wereld Autisme DagBewoners en medewerkers van de Limburgse Stichting Autisme in Zutendaal werden donderdagmiddag getrakteerd op een optreden. Aan ambiance geen gebrek.
02/04 15u15  Politie LRH heeft voor verdachten verhoorlokaal met doorzichtige scheidingswandPolitie Limburg Regio Hoofdstad heeft voor het verhoor van verdachten een apart lokaal ingericht waarbij er een doorzichtige scheidingswand is tussen verdachte en de agent.
02/04 15u15  Houthalenaar over lockdown in India: “Velen hebben niet eens kot om in te blijven”India bevindt zich in een volledige lockdown. Het land telt 1,3 miljard inwoners, waarvan er velen in slums wonen. “Het is absoluut niet makkelijk om de lockdown er goed te laten verlopen”, zegt dokter Herman Kuppers.
02/04 15u15  Rode lantaarn Brescia wil Serie A niet meer hervattenMassimo Cellino, voorzitter van rode lantaarn Brescia, kant zich tegen een hervatting van de Serie A in juni. Dat heeft hij donderdag verklaard in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.
02/04 15u15  70 dichters bieden troost met persoonlijk gedicht voor coronadodenEen persoonlijk uitvaartgedicht voor elke coronadode. Dat is het doel van Gedichtenkrans, een initiatief waaraan zeventig Belgische dichters hun pen lenen.
02/04 15u15  Dansstudio elke dag online met filmpjeMaarten en Lise willen alle kids aan het bewegen krijgen. Met hun dagelijkse streams op facebook hopen ze dat de kinderen thuis alle stoelen aan de kant schuiven en meedoen.
02/04 15u15  Tom De Sutter stopt met voetballenTom De Sutter, voormalig spits van Anderlecht en Club Brugge, zet enkele maanden voor zijn 35ste verjaardag een punt achter zijn carrière. Afgelopen seizoen was De Sutter nog actief bij FC Knokke, waarmee hij kampioen werd in tweede amateurklasse. De ex-Rode Duivel heeft zijn contract laten ontbinden.
02/04 15u15  STVV-preses Meekers blij met stopzetten competitie: “Enige juiste beslissing”Geen voetbal meer in eerste nationale. STVV-voorzitter David Meekers is tevreden met die beslissing.
02/04 15u15  Automobilist rijdt door na aanrijding scooterIn Grote-Spouwen is donderdagnamiddag een scooter aangereden door een auto die de Papestraat insloeg. Het meisje raakte gewond aan het hoofd. De automobilist reed door.
02/04 15u15  Zwanger of net bevallen tijdens de coronacrisis? Deze website helpt je er doorWie (hoog)zwanger is, of net bevallen, had zich deze periode wellicht heel anders voorgesteld. Met een beetje minder zorgen en een beetje meer hulp, bijvoorbeeld. Speciaal voor deze vrouwen stampten journaliste Rien de Mey, vroedvrouw Elke Notebaert en grafisch vormgeefster Sanne Ruelens op amper vijf dagen de website ‘hetiseenfase.be’ uit de grond, om informatie te geven en gerust te stellen.
02/04 15u15  TREND. Tuinmeubels in bamboe, zeemzoete pastelkleurtjes en stoer zwartHaal je tuinmeubilair maar vanonder het stof, want de zon laat zich opnieuw zien en de temperaturen stijgen zienderogen. Wil je jouw terras toch graag een update geven, dan zijn tuinmeubels in natuurlijke materialen, zwart of pastelkleurtjes de grote favoriet. Op naar de webshop.
02/04 15u15  Ann Wauters is besmet met het coronavirusAnn Wauters is besmet met het coronavirus. Dat heeft de basketbalspeelster donderdagmiddag bekendgemaakt op Instagram.
02/04 15u15  Tottenham-ster Son Heung-min zal in april zijn dienstplicht vervullen in Zuid-KoreaDe Zuid-Koreaanse aanvaller van Tottenham Son Heung-min, die eind maart de toestemming kreeg van zijn club om terug te keren naar zijn land, zal deze maand zijn dienstplicht vervullen. Hij zal vanaf 20 april op het eiland Jeju deelnemen aan een trainingskamp bij de marine. Dat melden Zuid-Koreaanse media donderdag.
02/04 15u15  Thomas De Gendt wint volgens Tim Wellens de Ronde op rollenGeen echte Ronde van Vlaanderen zondag, dus dan maar een Ronde op de rollen, dachten ze bij Flanders Classics. Namens Lotto Soudal is Tim Wellens één van de dertien toppers aan de start van de virtuele Ronde.
02/04 15u15  Gobo Transport en Sappi steken actieve werknemers en hulpverleners hart onder de riemTwee grote Lanakense bedrijven tonen in dit coronatijdperk hun grote hart.
02/04 15u15  COLUMN. “De Hema zal niet lang meer bestaan, maar dat zal niet de schuld van corona zijn”“De financiële sector en de overheid hebben een plan uitgewerkt om ondernemers en gezinnen die in financiële problemen komen te helpen. Goed zo!”
02/04 15u15  Wassen zonder wasmachine in coronatijden: een handleidingZit je thuis zonder wasmachine? Dat is geen excuus om je vuile was te laten slingeren of gewoon te blijven dragen, want ook zonder trip naar het wassalon kun je thuiszitten in propere kleren. Liesbeth Verboven van Het Poetsbureau geeft tips om kledingstukken met de hand te wassen in je bad, douche, de afwasbak of zelfs een emmer.
02/04 14u15  Het coronavirus in cijfers: aantal besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnamesVandaag is de kaap van 1.000 doden bereikt. Exact 1.011 covid-19-patiënten zijn al overleden in ons land. Het aantal mensen opgenomen patiënten staat nu op 15.348, 1.144 daarvan liggen op intensieve zorgen. Andere cijfers en evoluties leest u in de grafieken hieronder.
02/04 14u15  Dopingcontroles kunnen niet meer uitgevoerd worden door coronacrisisVanwege de pandemie van het coronavirus wordt het antidopingprogramma van de Athletics Integrity Unit (AIU) op korte termijn zwaar verstoord, zo maakte de organisatie bekend in een persbericht. In de huidige omstandigheden is het voor de AIU immers niet mogelijk om alle dopingtesten uit te voeren.
02/04 14u15  Drie pv’s voor nodeloze verplaatsingenDe politie Demerdal (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft woensdagavond in het kader van de strijd tegen de coronacrisis drie pv’s opgesteld voor nodeloze verplaatsingen. Rond 20.30 uur onderschepten agenten in Ten Aerde in Schaffen een 16-jarige bromfietser uit Diest die op weg was om te gaan lopen op de Finse piste. Omstreeks 23.15 uur vloog op de Grote Markt in Diest een 78-jarige man uit Diest tegen de lamp toen hij zijn 44-jarige zoon kwam ophalen die een vriend had bezocht. Rond middernacht is een 27-jarige automobilist geverbaliseerd op de Basilieklaan in Scherpenheuvel. Hij verklaarde een vriend en collega te gaan bezoeken. (tb)
02/04 14u15  31-jarige vrouw fleurt ramen in Bocholt op om depressie tegen te gaanHeel wat ramen in het centrum van Bocholt zijn opgefleurd met een positieve quote. Het is een initiatief van de 31-jarige Eva Verbakel die niet kan blijven stilzitten in deze tijden. Ondertussen kan je zo een 40-tal spreuken spotten in het straatbeeld van Bocholt. Enkele liefhebbers hebben een wandelroute uitgestippeld langs alle spreuken.
02/04 14u15  De mondmaskermalaise van Maggie De BlockDe coronacrisis leek Maggie De Block opnieuw populair te maken. Maar slechte communicatie en te weinig mondmaskers maken haar kwetsbaar.
02/04 14u15  Berings koppel gestrand in CambodjaTal van Limburgers zitten nog steeds vast in het buitenland. Guy en Wieske Baptist, een koppel uit Paal, Beringen, probeert bergen te verzetten om weer naar huis te komen. Op 10 maart vertrokken ze richting Cambodja, maar intussen kost een terugvlucht 4.500 euro per persoon.
02/04 14u15  KV Oostende klaagt Marc Coucke aan voor licentiecommissieHet financieel geplaagde KV Oostende heeft woensdagavond tijdens een anderhalf uur durende videoconferentie met de licentiecommissie haar licentiedossier verdedigd. De club verzocht de commissie met aandrang “om zich uit te spreken over de verbondenheid van (Anderlecht-voorzitter) Marc Coucke met KV Oostende”, zo maakte KVO donderdag bekend.
02/04 14u15  Tongenaar blust brandje in rookafvoer van pelletkachelIn de Necropolisstraat in Tongeren is donderdagmiddag brand uitgebroken door een pelletkachel.
02/04 14u15  Rookschade in Tongers huis door brand aan houtstapelEen brand heeft donderdagmiddag heel wat rookschade aangericht in een huis in de Koninksemsteenweg in Tongeren.
02/04 14u15  Fruittelers proberen oogst te redden met vuurkorvenWe hebben enkele bitterkoude nachten achter de rug en dat is slecht nieuws voor de fruitsector. Als de prille bloesems bevriezen, dan dreigt de oogst verloren te gaan. Volgens kenners is op sommige percelen al bijna de helft van de bloesems beschadigd. Fruittelers proberen onder meer met vuurkorven de temperatuur tussen hun bomen omhoog te krijgen en zo te redden wat er te redden valt.
02/04 14u15  Maaseik heeft met Liam McCluskey eerste transfer beetGreenyard Maaseik heeft zijn eerste transfer voor komend seizoen beet. Spelverdeler Liam McCluskey (18), die in de jeugd al bij Maaseik speelde, komt over van de Volleybalschool in Vilvoorde.
02/04 13u15  Huidig seizoen van Jupiler Pro League definitief stopgezet, Club Brugge kampioenHet seizoen 2019-2020 zit er op. Dat heeft de raad van bestuur van de Pro League zo net beslist. Daardoor is huidig leider Club Brugge kampioen. Een werkgroep wordt opgericht om de Europese tickets te verdelen en volgend seizoen voor te bereiden. De beslissing moet wel nog bekrachtigd worden in de algemene vergadering van de Pro League.
02/04 13u15  Trieste grens overschreden: meer dan 10.000 doden in SpanjeIn Spanje zijn 950 patiënten op één dag bezweken aan het coronavirus, zo melden de autoriteiten. Daarmee heeft het land de kaap van de 10.000 overlijdens overstegen.
02/04 13u15  Rode Kruis Vlaanderen: “Bloedtesten sporen geen corona op, wel antilichamen”Rode Kruis Vlaanderen stuurt vanaf donderdag bloedstalen van bloeddonoren door naar Sciensano waar ze onderzocht worden op antilichamen van corona. “Het zijn dus geen coronatesten, maar testen op de anitlichamen die bepalen of iemand weerstand tegen het virus heeft of niet”, verduidelijkt Rode Kruis Vlaanderen.
02/04 13u15  Nieuwe STEM-studierichting in het InspirocollegeDeze coronaweken verdienen af en toe een positieve noot. Het Inspirocollege kreeg deze week het goede nieuws dat de nieuwe studierichting Techniek-Wetenschappen is goedgekeurd.
02/04 13u15  Genkse bakker vindt gat in de markt: chocolade paashaas met mondmaskerEen chocolade paashaas in de etalage van een bakkerij zal in deze periode niet voor verbazing zorgen. Behalve wanneer die een mondmasker draagt.
02/04 13u15  Ronde van Vlaanderen gaat virtueel door en zo zal het eruitzienDe Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners, onder wie Remco Evenepoel, Wout van Aert en Greg Van Avermaet, zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van ‘Vlaanderens Mooiste’ tegen elkaar rijden. DeRonde2020 is vanaf 15u30 te zien op Eén. Medio maart werd de 104e editie van de klassieker uitgesteld vanwege de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.
02/04 12u15  Hoe geluk en drama een F1-serie op Netflix populair maakteIn een gesprek met de officiële website van de Formule 1 gunt de producent van de populaire Netflix-reeks ‘Drive To Survive’ ons een blik achter de schermen.
02/04 12u15  Politieploegen zoeken nog altijd naar 84-jarige fietser uit GrazenSinds woensdagavond is de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen vermist. Hij kwam niet terug thuis na een fietstocht. Vijf politieploegen zijn nog altijd op zoek naar de man, voorlopig zonder resultaat.
02/04 12u15  Crisiscentrum benadrukt: “Geniet van het mooie weer, maar hou afstand”Nu er een prachtig lenteweekend aan zit te komen met temperaturen boven de 20 graden, stijgt de vrees dat velen de coronamaatregelen aan hun laars zullen lappen. “Geniet de volgende dagen van het mooie weer, maar hou afstand van elkaar”, vraagt het crisiscentrum met aandrang.
02/04 12u15  Twee auto's gebotst in MaasmechelenOp het kruispunt van de Rijksweg en de Heirstraat in Maasmechelen zijn woensdagmiddag twee wagens gebotst. Een bestuurder is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De twee voertuigen moesten worden getakeld.
02/04 12u15  Behulpzame buurman brengt toiletpapier met drone naar buurtbewonersEen inwoner van het Schotse Duns heeft voor sommigen een heldendaad gedaan. Net zoals in België zijn de Schotse supermarkten ook leeggeroofd en behulpzame inwoner dacht zijn buren te verrassen met een pak toiletpapier. Om de regels rond de sociale distancing te respecteren bezorgde hij de rollen met zijn drone.
02/04 12u15  Bij deze Genkse bakker draagt ook de chocolade paashaas een mondmaskerEen chocolade paashaas in de etalage van een bakkerij zal in deze periode niet voor verbazing zorgen. Behalve wanneer die een mondmasker draagt.
02/04 12u15  Zlatan Ibrahimovic verveelt zich niet in coronacrisis: “Ik hou ervan thuis te zijn”Zlatan Ibrahimovic heeft begrip voor de aanpak van de Italiaanse autoriteiten in de strijd tegen het coronavirus. “Het is tragisch dat de voetbaldivisies geschorst werden. Maar we moeten het systeem respecteren en geduld hebben”, verklaart de Zweedse vedette van AC Milan in een interview met de Zweedse krant Svenska Dagbladet.
02/04 12u15  Genkenaar vast in Mexico: “Ze hebben mij hier bewust achtergelaten”Benjamin Jimenez (38) uit Genk zit vast in Cancun, Mexico en wordt niet gerepatrieerd naar België. “Ik moet een commerciële vlucht nemen naar Europa, maar die zijn enorm duur”, zegt Jimenez.
02/04 12u15  Botten van achtjarig kind opgegraven in Oud-Rekem: 'mooiste dorp van Vlaanderen' blijkt veel ouder dan gedachtArcheologen hebben de voorbije maanden aan de Groenplaats in Oud-Rekem opgravingen uitgevoerd op het terrein waar een nieuw woonproject komt. Ze deden opmerkelijke vondsten die bewijzen dat het ‘mooiste dorp van Vlaanderen’ veel ouder is dan gedacht werd.
02/04 12u15  Piek van meer dan 180 nieuwe sterfgevallen brengt totaal op 1.011Er zijn de afgelopen 24 uur 183 nieuwe overlijdens door het coronavirus in ons land gerapporteerd, de op één na grootste stijging op dagbasis. Het dodental rondt zo de kaap van de duizend slachtoffers: er kwamen in totaal al 1.011 Belgen om het leven door het virus.
02/04 12u15  Ronde van Vlaanderen gaat toch door… vanuit ons kot: Evenepoel, Van Aert, Van Avermaet en co. rijden finale op rollen tegen elkaarDe Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners, onder wie Remco Evenepoel, Wout van Aert en Greg Van Avermaet, zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van ‘Vlaanderens Mooiste’ tegen elkaar rijden. DeRonde2020 is vanaf 15u30 te zien op Eén. Medio maart werd de 104e editie van de klassieker uitgesteld vanwege de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.
02/04 12u15  Amerikaans voetbal MLS heeft nu ook eerste coronagevalIn de Major League Soccer heeft voor het eerst een speler positief getest op het coronavirus. Hij verdedigt de kleuren van Philadelphia Union, zo heeft de club woensdag gemeld.
02/04 12u15  Geen verkeer door corona, maar lentesmog zorgt toch voor meer ademhalingsproblemenDe coronamaatregelen hebben op dit moment een positief effect op de luchtkwaliteit omdat er minder verkeer op de baan is. Maar er hangt wel veel fijn stof in de lucht door het uitrijden van mest, het verwarmen van woningen en de oostelijke landlucht.
02/04 12u15  1.902 Limburgers met corona, 22 op 10.000 besmetIn Limburg zijn er momenteel 1.902 mensen met zekerheid besmet met het coronavirus, dat zijn er 202 meer dan gisteren en de hoogste stijging tot nog toe. Op dit moment hebben 22 op 10.000 Limburgers met zekerheid een coronabesmetting.
02/04 12u15  Amper twee landen tellen meer coronadoden per inwoner dan België: wat zegt dat cijfer?België telt per inwoner opvallend veel covid-19-doden. Is dat zorgwekkend? En hoe kunnen we landen echt vergelijken?
02/04 11u15  Lentesmog zorgt voor nog meer ademhalingsproblemenDe coronamaatregelen hebben op dit moment een positief effect op de luchtkwaliteit omdat er minder verkeer op de baan is. Maar er hangt wel veel fijn stof in de lucht door het uitrijden van mest, het verwarmen van woningen en de oostelijke landlucht.
02/04 11u15  In slechts twee landen zijn er meer coronadoden per inwoner dan in België: wat zegt dat cijfer?België telt per inwoner opvallend veel covid-19-doden. Is dat zorgwekkend? En hoe kunnen we landen echt vergelijken?
02/04 11u15  Sanicole Airshow, voorzien voor september, uitgesteld naar volgend jaarDe organisatie van de International Sanicole Airshow in Hechtel-Eksel heeft besloten om haar 42ste airshow, die in september van dit jaar was voorzien, te annuleren en uit te stellen naar volgend jaar. De druk op hun medische tak is nu al te groot, klinkt het.
02/04 11u15  Adam Schlesinger (Fountains of Wayne) overleden aan coronacomplicatiesAdam Schlesinger, best bekend van zijn werk als songschrijver van poprockband Fountains of Wayne, is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd 52 jaar.
02/04 11u15  Duitse viroloog countert misvattingen: "Van een deurklink krijg je géén corona"“Het coronavirus wordt niet doorgegeven via klinken, gsm’s, afstandsbedieningen, katten of in kapsalons of winkels. Het gevaar op besmetting bestaat vooral als mensen urenlang samenzijn in een enge ruimte.” Dat stelt de Duitse viroloog Hendrik Streeck na onderzoek in de regio Heinsberg nabij Sittard.
02/04 11u15  Ziekenhuisgroep dient klacht in wegens “wansmakelijke aprilgrap”GZA Ziekenhuizen, de groep waartoe de Antwerpse ziekenhuizen Sint-Augustinus, SInt-Vincentius en Sint-Jozef behoren, heeft een klacht tegen onbekenden ingediend. Dat naar aanleiding van een brief over Covid-19 die in omloop is en waarin het logo van GZA gebruikt wordt. “Een wansmakelijke aprilgrap”, meent de groep.
02/04 11u15  De ouders van Bjorg Lambrecht, die donderdag 23 geworden zou zijn: “We zijn weer beginnen te fietsen, om het te kunnen plaatsen”Ze zouden donderdagavond gastronomisch uit eten gaan: Kurt (50), Anje (50), dochter Britt (20) en zoon Bjorg, om de drieëntwintigste verjaardag van die laatste te vieren. Het gaat niet door. De restaurants zijn gesloten en Bjorg Lambrecht is er niet meer. Op 5 augustus vorig jaar verloor de wielersport een toptalent tijdens de Ronde van Polen. Lotto-Soudal verloor zijn guitige glimlach, Knesselare zijn chouchou en zijn ouders hun enige zoon. “We zijn ons geloof in het christendom helemaal kwijt. De manier waarop Bjorg is overleden... dan kan je toch moeilijk geloven dat er iets is.”
02/04 11u15  Kate Moss verkoopt iconische jas voor het goede doelNet als heel wat andere bekende namen uit de modewereld heeft Kate Moss haar medewerking verleend aan een liefdadigheidsorganisatie die geld inzamelt voor de strijd tegen het coronavirus. Het model heeft daarvoor haar geliefde jas met luipaardenprint gedoneerd.
02/04 11u15  Ronde van Vlaanderen gaat toch door… vanuit ons kot: Evenepoel, Van Aert, De Gendt en co. rijden finale op rollen tegen elkaarDe Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van ‘Vlaanderens Mooiste’ tegen elkaar rijden. Remco Evenepoel, Thomas De Gendt en Wout van Aert behoren tot de deelnemers. DeRonde2020 is vanaf 15u30 te zien op Eén. Medio maart werd de 104e editie van de klassieker uitgesteld vanwege de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.
02/04 11u15  Honderden bijdragen verzameld in videoverzameling na oproepWoensdag 25 maart kreeg Lanaken het bezoek van een cameraploeg van televisiezender VTM met een drone om bijdragen te filmen als steun voor elkaar. Uit de meer dan 500 meldingen konden slechts een tiental beelden gefilmd worden. Vele inwoners bleven tevergeefs dus wachten op het bezoek.
02/04 10u15  Recyclagepark heropent op 7 aprilOp dinsdag 7 april gaat het recyclagepark in Ham opnieuw open onder strikte voorwaarden en met de openingsuren van tijdens afgelopen winter. Het park zal dus geen uurtje langer open zijn zoals gewoonlijk tijdens de zomer uurregeling.
02/04 10u15  Zoekactie naar 84-jarige fietser uit GrazenSinds woensdagavond is de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen vermist. Hij kwam niet terug thuis na een fietstocht. Een zoekactie is nog steeds aan de gang.
02/04 10u15  Lezen en voorlezen in coronatijden #hamleestHet huisarrest door het coronavirus betekende een abrupt einde van de Jeugdboekenmaand. Gelukkig is er ook goed nieuws. We hebben nu veel tijd om voor te lezen of zelf te lezen.
02/04 10u15  Politie mag binnenvallen zonder huiszoekingsbevel: “Altijd stormram bij”De politie mag zonder huiszoekingsbevel binnenvallen om de naleving van de coronamaatregelen af te dwingen. Dat zegt de korpschef van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst, en hij krijgt daarvoor steun van het Limburgse parket. Dat schrijft Knack.
02/04 10u15  Biografe prins Harry: “Ik herken hem niet meer”Biografe Angela Levin nam geen blad voor de mond in het meest recente nummer van The Tatler. De koninklijke biografe vertelde dat Harry en Meghan, sinds eind maart ontheven van hun koninklijke opdrachten, zich gedragen als verwende tieners.
02/04 09u15  Verkoop vastgoed keldert door coronacrisisDe verkoop van vastgoed in ons land is sinds de uitbraak van de coronacrisis in elkaar gestort. De eerste week van de ‘lockdown light’ waren er al 27,1 procent minder transacties, en de tweede week daalde dat zelfs naar -40 procent. Dat blijkt uit de nieuwe notarisbarometer.
02/04 09u15  “Vrij veel wolken, maar tot de avond droog”Vandaag zien we boven Limburg een afwisseling tussen zon en wolken, al zullen de wolkenvelden het weerbeeld toch wel domineren.
02/04 09u15  Ronde van Vlaanderen gaat zondag toch door… vanuit ons kot: 13 profrenners rijden finale op rollen tegen elkaarDe Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van ‘Vlaanderens Mooiste’ tegen elkaar rijden. DeRonde2020 is vanaf 15u30 te zien op Eén. Medio maart werd de 104e editie van de klassieker uitgesteld vanwege de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.
02/04 09u15  Bondsprocureur Kris Wagner reageert op eigenzinnige wijze op ontslag: “Hierbij een filmpje waarin ik een blok hout splijt”Advocaat Kris Wagner heeft woensdagavond in geheel eigen stijl gereageerd op zijn ontslag als bondsprocureur van de voetbalbond. Hij verspreidde een tekst waarin hij “een positieve boodschap” wil blijven uitdragen.
02/04 09u15  Vrees voor tsunami aan faillissementen: “De ravage zal enorm zijn”“Economisch en financieel zwaar stormweer”, “een tsunami”, “een orkaan die we het hoofd moeten bieden”… Het doemscenario dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag schetste over onze bedrijven, groot én klein, bezorgde kippenvel.
02/04 09u15  Steve Stevaert vandaag precies vijf jaar doodOp 2 april is het precies vijf jaar geleden dat Steve Stevaert stierf. De voormalige burgemeester van Hasselt maakte zelf een eind aan zijn leven.
02/04 09u15  Tourbaas is duidelijk: “Zeker geen Ronde van Frankrijk zonder publiek”De organisatie van de Tour de France schuift een beslissing over het eventueel uitstellen van de rittenkoers nog steeds voor zich uit. Tourbaas Christian Prudhomme weet wel hoe de grootste wielerwedstrijd ter wereld eruit zal zien, mits de Tour kan doorgaan. Een scenario achter gesloten deuren ziet hij alvast niet zitten.
02/04 09u15  “Grootschalige politiecontroles richting kust tijdens paasvakantie”Door het voorspelde mooie weer voor dit weekend vreest de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé dat de mensen het devies om niet naar de kust te komen in de wind zullen slaan. “Zeker als ik de mails en uitvluchten in mijn mailbox lees. Daarom herhaal ik mijn oproep: blijf thuis, kom niet naar de kust!”
02/04 09u15  Palmzondag-viering via radio op 106 fmInwoners van Lanaken kunnen zondag 4 april de palmzondagviering volgen van thuis uit.
02/04 08u15  Simone Biles: “Heb geweend toen de Olympische Spelen uitgesteld werden”Voor turnster Simone Biles was het uitstellen van de Olympische in Tokio een zware klap. De 23-jarige Amerikaanse, die in 2016 in Rio de Janeiro vier olympische titels pakte, wou er na de Spelen mee ophouden. “Toen ik het nieuws hoorde, moest ik gaan zitten en heb ik toch wel geweend, ja”, verklaarde ze woensdag in een interview met NBC.
02/04 08u15  Pas op 1 juni weer koers, plots is Ronde van Limburg eerste wedstrijd op kalenderDe Internationale Wielerunie (UCI) heeft beslist dat er minstens tot 1 juni niet meer gekoerst wordt.
02/04 07u15  Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso doet belangrijke donatie in de strijd met het coronavirusFernando Alonso heeft een serieuze donatie gedaan door via UNICEF beschermende kledij en mondmaskers te schenken.
02/04 07u15  'Het Leugenpaleis' is terug na twintig jaar: “Hoelang we doorgaan hangt af van Marc Van Ranst”De coronacrisis heeft ook zijn goeie kanten. Zoals de terugkeer, na twintig jaar, van Het Leugenpaleis. Bart Peeters vertelt over het hoe en waarom, maar ook over zijn livesingle ‘Dicht bij mij’ die uitdrukt wat we nu allemaal samen voelen en missen.
02/04 07u15  Steven Goegebeur trakteert zorgverleners op 1.000 tickets voor zijn showSteven Goegebeur (46) schenkt 1.000 tickets aan zorgverleners. De stand-upcomedian wil onze dokters, verpleegkundigen en andere zorghelden een hart onder de riem steken.
02/04 07u15  'Pano' filmt in Truiens ziekenhuisPano is er uitzonderlijk op donderdag. De makers trekken naar het coronafront. Houden we stand nu de piek van de besmetting nadert? De opnames vonden deels in Sint-Truiden plaats.
02/04 07u15  Bilzenaar Björn (40) speelt met Lego op tv: “Hier maken we veel grotere creaties”Björn Ramant (40, Bilzen) zet weldra z’n beste beentje én steentje voor in LEGO Masters, een nieuwe VTM-wedstrijd waarin de meest waanzinnige lego-bouwsels worden gemaakt. “Opdrachten duurden soms meer dan tien uur.”
02/04 07u15  Eeuwenoude botten van kind opgegraven in ‘mooiste dorp van Vlaanderen’Archeologen hebben de voorbije maanden aan de Groenplaats in Oud-Rekem opgravingen uitgevoerd op het terrein waar een nieuw woonproject komt. Ze deden opmerkelijke vondsten die bewijzen dat het ‘mooiste dorp van Vlaanderen’ veel ouder is dan gedacht werd.
02/04 07u15  Constant patrouilles op de baan, maar nog altijd te veel ‘corona-overtredingen’In de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo zijn sinds 14 maart al 221 corona- overtredingen vastgesteld. De politie Heusden-Zolder stelde 77 overtredingen vast.
02/04 07u15  Limburgse hulplijnen bieden meer dan ooit een luisterend oor: 3.350 gesprekken in maartTele-Onthaal, CLB, CAW, JAC en Teleblok voerden in maart 3.350 gesprekken met Limburgers die nood hadden aan een luisterend oor. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een periode zonder corona.
02/04 07u15  Op afspraak en om de andere dag: strenge regels in containerparken na heropeningOok de containerparken in Leopoldsburg en Wellen gaan vanaf 7 april weer open. Ze behoren niet tot Limburg.net en er gelden eigen regels.
02/04 07u15  Zo wil de Pro League de competitie afwerkenDe Belgische profclubs beslissen vandaag of er na 30 juni nog kan worden gevoetbald. De UEFA staat toe dat het seizoen uitzonderlijk tot begin augustus duurt, maar het is weinig waarschijnlijk dat de meerderheid van onze clubs na 30 juni nog wil voortdoen.
02/04 07u15  Belgische refs lopen duizenenden euro's aan matchpremies mis door coronacrisisDeze periode zonder voetbal betekent ook voor onze refs een serieuze financiële strop. Zeker als je naast de arbitrage geen job hebt. Voor de Limburgers Bert Put en Wesley Alen is de situatie gelukkig niet zo dramatisch. Maar ook zij lopen nu duizenden euro’s aan wedstrijdpremies mis.
02/04 07u15  Pas op 1 juni terug koers, plots is Ronde van Limburg eerste wedstrijd op kalenderDe Internationale Wielerunie (UCI) heeft beslist dat er minstens tot 1 juni niet meer gekoerst wordt.
02/04 07u15  SK Lommel-eigenaar Udi Shochatovitch vraagt technische werkloosheid aan voor spelersHoewel de Pro League het afraadt, heeft Lommel SK toch de technische werkloosheid aangevraagd voor zijn spelers. Vandaag legt groen-wit ook zijn herexamen af voor de licentiecommissie. Na die tweede zit, weet de club of ze haar proflicentie behoudt.
02/04 07u15  Exclusief: Ons eindrapport in eerste provincialeW. Koersel promoveert en Park Houthalen, Meeuwen, Halen en ESK Leopoldsburg degraderen. Dat is het ‘corona-seizoen’ in eerste provinciale samengevat in één zin. Maar hoe deden de overige eersteprovincialers het? Dit is het slotrapport van onze reeksverantwoordelijke Jos Castermans.
02/04 07u15  Kortessemnaar Dirk woont in Italiaanse broeihaard: "We snakken naar goed nieuws"Italië beleeft haar grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Het coronavirus slaat hard toe. “De Italianen snakken naar goed nieuws”, zegt Dirk Verwimp. Zelf blijft de Kortessemnaar nuchter: “Al is het leven wat saai en de tuin nog nooit zo in orde geweest.”
02/04 07u15  Grootschalig onderzoek naar coronavirus via bloeddonaties Rode KruisRode Kruis Vlaanderen zal Sciensano helpen bij een grootschalig bevolkingsonderzoek door 6.000 bloedstalen per maand ter beschikking te stellen. Zo wenst de organisatie een bijdrage te leveren aan de strijd tegen het coronavirus. Dat schrijft De Morgen donderdag.
02/04 07u15  Minstens 2 miljard euro omzetverlies voor Belgische reissectorDe Belgische reisbureaus ­becijferen hun omzetverlies tot midden april op 2 miljard euro. “Er komen geen boekingen meer binnen.” Dat schrijft De Tijd donderdag.
02/04 07u15  VS beschuldigen China ervan te liegen over aantal doden door Covid-19China heeft gelogen over zijn balans van het nieuwe coronavirus, en zowel minder besmettingen als minder doden gerapporteerd dan er in werkelijkheid zijn. Dat concluderen de Verenigde Staten volgens een rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst.
02/04 06u15  Turnster Dorien Motten is ook dierenarts: “Ik moet vooral ongeruste baasjes geruststellen”De Bilzerse Dorien Motten (28) is half turnster, half dierenarts. De ene helft ligt noodgedwongen stil, de andere heeft het drukker dan ooit. Onder meer met baasjes die per se hun huisdier willen testen op covid-19. “Ik moet vooral heel veel mensen geruststellen.”
02/04 06u15  De zin en onzin van mondmaskers: het ultieme overzichtHet was toch even schrikken, toen viroloog Marc Van Ranst op tv zei dat het in sommige gevallen wél zin kan hebben om een mondmasker te dragen. De voorbije weken klonken bij de overheid nochtans niets dan sussende woorden daarover. Maar intussen maken sommige andere Europese landen ze zelfs verplicht. Wat moet je nu geloven als virologen het niet eens meer zijn?
02/04 06u15  Vijf keer paasmaal: bij deze zaken haal je een heerlijk paasmenu afAsperges, een stukje lende van het Limburgse kloostervarken, of ravioli met eend. Met Pasen mag het iets meer zijn. Tarbh Meat Boutique in Maaseik stelt een paasafhaalmenu voor om vingers en duimen af te likken.
02/04 06u15  FIETSEN. Op en af tussen grafheuvels en bloesems in HaspengouwDe bloesems in de fruitstreek zijn nu voorbehouden voor de Haspengouwers zelf. We kiezen voor een route met enkele kleine klimmetjes, die de fietsers meeneemt langs open landschappen met vierkantshoeves en kerkdorpjes, letterlijke hoogtepunten en eeuwenoude geschiedenis.
02/04 06u15  “Pas ’s avonds kans op lichte regen”Donderdag is het eerst wisselend bewolkt, maar stilaan zal de bewolking het weerbeeld toch wel gaan domineren.
02/04 06u15  Kind en Gezin hervat consultaties en inentingenTwee weken nadat de raadplegingen en inentingen noodgedwongen werden stopgezet, is Kind en Gezin gisteren herstart. Op heel wat plekken was er al een eerste contactmoment.
02/04 06u15  Ook Oost-Vlaanderen maakt plaats voor coronapatiënten uit LimburgDoor de groeiende druk op de intensieve zorgen van de Limburgse ziekenhuizen is al een vijftiental coronapatiënten naar ziekenhuizen buiten Limburg getransfereerd. Voor het eerst zijn er nu ook patiënten naar ziekenhuizen in Oost-Vlaanderen gebracht.
02/04 06u15  Geen besmettingen in Herstappe: “We luisteren zeker goed?”Heel Limburg besmet met corona? Neen, één Limburgse gemeente biedt moedig weerstand aan het virus. In Herstappe is tot nu bij niemand — hout vasthouden — een besmetting vastgesteld. “Je kunt Herstappe niet vergelijken met andere gemeenten.”
02/04 06u15  Man gebruikt geniale vermomming om onopgemarkt buiten te komen tijdens lockdownNa drie weken lockdown worden we allemaal wel een beetje gek door voortdurend tussen vier muren te zitten. In het Verenigd Koninkrijk hebben ze er een pas een weekje van verplichte zelfisolatie opzitten, maar toch snakte de man in bovenstaande video naar vrijheid. Om niet in de problemen te komen, vermomt hij zich tijdens die uitjes… als struik.
02/04 04u15  Bart Tommelein (Open Vld) besmet met coronaDe Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) heeft positief getest op covid-19. Hij vertoont voorlopig geen ernstige symptomen. Samen met zijn gezin moet hij nu wel tien dagen thuis in isolatie blijven
02/04 04u15  “Italianen snakken naar goed nieuws”Italië beleeft haar grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Het coronavirus slaat hard toe. “De Italianen snakken naar goed nieuws”, zegt Dirk Verwimp. Zelf blijft de Kortessemnaar nuchter: “Al is het leven wat saai en de tuin nog nooit zo in orde geweest.”
02/04 04u15  België wereldwijd op tiende plaats aantal doden én genezingenLees meer >
02/04 04u15  Tot twaalf weken cel voor 'coronahoesters'Lees meer >
02/04 04u15  Politie dreigt met acties wegens gebrek aan mondmaskersLees meer >
02/04 04u15  Corona aan boord van machtigste vliegdekschip VSWanneer de Amerikanen zich mengen in een oorlog, dan krijgt het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt steevast de opdracht koers te zetten in die richting. Maar nu 200 matrozen besmet zijn, moet de kapitein bij het Pentagon smeken om zijn bemanning aan land te laten gaan.
02/04 04u15  Steven Goegebeur trakteert zorgverlenersLees meer >
02/04 04u15  Pano filmt in Truiens ziekenhuisLees meer >
02/04 04u15  FC Alken de openbaring, Park de teleurstellingZeven, misschien wel acht ploegen leken nog in aanmerking te komen voor de titel. En ook onderaan was het niet echt zeker of er drie, dan wel vier dalers zouden zijn en wie daarvoor nog in aanmerking kwam. Het was een competitie te gek voor woorden, die afstevende op een spannend slot. Covid-19 hakte echter abrupt de knopen door, de clubs toonden, ondanks de eigen belangen begrip. Ons rapport:
02/04 04u15  Petrouchka (28) speelt rugby bij de vrouwen en is ref bij de mannenZe verdient de kost als consultant in de voedingssector, leeft veganistisch, volgt een opleiding tot hondengedragstherapeut, speelt rugby en is rugbyscheidsrechter bij de jeugd én de heren. “Ik ga pal tussen die mannen staan”, zegt Petrouchka Hulsbosch. “Ik ben grootgebracht met drie broers, snap je?”
02/04 04u15  Wimbledon officieel van de kalender geschraptVoor de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog is een grandslamtornooi van de kalender gehaald. Wimbledon heeft besloten dat er in 2020 niet gespeeld wordt op ’s werelds beroemdste gazon. Ook is de mondiale sperperiode met een maand verlengd tot 13 juli, zodat het hele tennisjaar in gevaar komt.
02/04 04u15  Bisnummer voor Bert GhysW. Koersel promoveert en Park Houthalen, Meeuwen, Halen en ESK Leopoldsburg degraderen. Dat is het ‘corona-seizoen’ in eerste provinciale samengevat in één zin. Maar hoe deden de overige eersteprovincialers het? Dit is het slotrapport van onze reeksverantwoordelijke Jos Castermans.
02/04 04u15  Personeel Delhaize legt werk neer uit onvrede over compensaties overwerkDrie vestigingen van Delhaize in Brussel en één in Namen bleven woensdag dicht. Het personeel staakte er uit onvrede met de compensaties voor het overwerk tijdens de coronacrisis.
02/04 04u15  Soldaten op de vloerDe twee grootste Limburgse ziekenhuizen bundelen de krachten: klinisch biologen Deborah Steensels (ZOL) en Reinoud Cartuyvels (Jessa Ziekenhuis) schrijven een dagelijkse column vanuit de frontlinie van de coronaoorlog.
02/04 04u15  “Duizenden bouwwerken lopen nodeloos maand vertraging op”Duizenden bouwwerken zullen in mei niet kunnen starten. “Omdat de Vlaamse regering de beroepstermijn als gevolg van de coronacrisis met 30 dagen heeft verlengd. Maar dit is nergens voor nodig”, zegt Zonhovens schepen Frederick Vandeput (Open Vld).
02/04 04u15  Wat moet er gered worden: mensenlevens of de economie?Na twee weken lockdown rijst de vraag wat er gered moet worden: mensenlevens of de economie? Gezondheidseconoom Lieven Annemans (UGent) bracht het moeilijke dilemma met een opiniestuk en een tv-debat voor het eerst ter sprake.
02/04 04u15  Geen leugentjes om bestwil alsjeblieftLees meer >
02/04 04u15  Vlaamse regering schiet bedrijven te hulp met premie van 3.000 euroDe Vlaamse regering lanceert een premie van 3.000 euro voor bedrijven die meer dan 60 procent van hun omzet verloren. Tegelijk komt er een noodfonds van 200 miljoen, onder andere voor de cultuursector.
02/04 04u15  Toren van mikadoDe Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
01/04 23u15  Clijsters belooft in 2021 terug te keren naar Wimbledon“Ik ben er kapot van”, reageerde Roger Federer woensdag op de annulatie van Wimbledon. De 38-jarige Zwitser is met acht zeges de recordwinnaar van het grasgrandslam en werd ook nog vier keer runner-up. Kim Clijsters richt haar blik dan weer op de toekomst. “Wimbledon, ik zie je in 2021”, twitterde ze.
01/04 23u15  Regionaal Landschap gaat op zoek naar de grauwe kiekendiefHet Regionaal Landschap Zuid-Hageland, met thuishaven in Tienen, heeft zopas van de gemeente de toestemming gekregen om van begin april tot eind juli in het ruilverkavelingsgebied tellingen uit te voeren naar de aanwezigheid van een zeldzame roofvogel: de grauwe kiekendief.
01/04 22u15  Baby’tje van zes weken overleden aan coronavirus in AmerikaIn de Amerikaanse staat Connecticut is een baby’tje van amper zes weken oud overleden aan het nieuwe coronavirus. Dat maakte de gouverneur van de staat, Ned Lamont, bekend op Twitter.
01/04 21u15  Dr. Martens: een ‘comfortabele schoen voor oudere vrouwen’ maar na 60 jaar hipper dan ooitEigenlijk waren ze bedoeld als comfortabele schoenen voor oudere vrouwen, maar ondertussen draagt heel de wereld ze. De zwarte ‘legerbottines’ met gele stiksels van Dr. Martens zijn uitgegroeid tot een icoon in de modewereld. En dat voor een schoen die al haar zestigste verjaardag viert.
01/04 21u15  Al 221 overtredingen voor het niet naleven van de coronamaatregelenIn de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo zijn sinds 14 maart al 221 corona-overtredingen vastgesteld.
01/04 21u15  Na overlijden van 12-jarig meisje door coronavirus: wanneer moet je je zorgen maken over je kind?De dood van Rachel, een twaalfjarig meisje uit Gent, doet experten en artsen perplex staan. “Dat een kind overlijdt aan de gevolgen van Covid-19, is extreem uitzonderlijk”, klinkt het unaniem. Maar het is wel gebeurd. Dichtbij huis, in eigen land. En dat baart vele ouders zorgen. Behoren kinderen nu wél tot de risicogroep? Hoe groot is de kans dat ze het coronavirus dragen? En wat te doen als een kind symptomen vertoont?
01/04 21u15  “Maximumcapaciteit nog niet bereikt”De organisatie in de voorpost voor de testopnames ten gevolge van corona op ’t Stift in Bree staat helemaal op punt. “Met veel dank aan talloze helpende handen hebben we de situatie nog steeds volledig onder controle”, aldus dr. Kristof Jeunen van de plaatselijke huisartsenkringen.
01/04 21u15  Diepenbeek dag lang in de ban van de droneHeel wat Diepenbekenaren hebben de woensdagnamiddag in hun tuin of voortuin doorgebracht. Daar wachtten ze op de VTM-drone die boodschappen van hoop en liefde in beeld brengt in deze donkere dagen.
01/04 20u15  Meer dan 12.000 Amerikanen strijden om tiental postjes als astronautDe NASA heeft meer dan 12.000 kandidaturen ontvangen voor haar nieuwe astronautenklas, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau woensdag bekendgemaakt. Er zal evenwel zeker maar plaats zijn voor een tiental van hen.
01/04 20u15  Wijkagenten gaan langs bij 80-plussers die telefonisch niet bereikbaar zijnDe wijkagenten in Sint-Truiden gaan langs bij de 80-plussers die telefonisch niet bereikbaar zijn. Ze polsen naar de hulp die deze mensen nodig hebben.
01/04 20u15  Geen wielerwedstrijden tot 1 juni door coronavirusWegens de coronapandemie zullen er minstens tot 1 juni geen wielerwedstrijden plaatsvinden. De Dauphiné is het grootste slachtoffer.
01/04 19u15  Prins Charles getuigt voor het eerst na coronabesmetting: “Niemand kan zeggen wanneer het zal stoppen, maar stoppen zal het”Prins Charles (71) testte vorige week positief op het coronavirus en verbleef een poosje met zijn vrouw Camilla in volledige isolatie. De Britse kroonprins had slechts milde symptomen en is intussen aan de beterhand. Woensdag verspreidde hij via sociale media een videoboodschap om de Britse zorgverleners te bedanken en zijn landgenoten een hart onder de riem te stelen. “Niemand weet wanneer het (de coronapandemie, nvdr.) zal stoppen, maar stoppen zal het”, klinkt het vastberaden.
01/04 19u15  Papiercontainers bij Esperanza Pelt tijdelijk wegDe papiercontainers bij Esperanza Pelt zijn tijdelijk verwijderd op verzoek van Limburg.net, zegt clubvoorzittee Jan Winters. Wegens de coronacrisis was er in maart ook al geen inzameling aan huis Met een gesloten recyclagepark was het dan stormloop op De Roosen om oud papier kwijt te geraken. Esperanza hoopt dat met het openstellen van de recyclageparken vanaf 6 april ook de papiercontainers terug kunnen komen, zegt Jan Winters. Oud papier is een bron van inkomsten voor de club waarmee de infrastructuur van de tribune wordt afbetaald. (PaTh)
01/04 19u15  Diestenaar krijgt pv voor nodeloze verplaatsingDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) gaf een man van 47 jaar een pv voor een overtreding op de bepalingen van de coronarestricties.
01/04 19u15  Vrouw gearresteerd voor spuwen naar politieEen vrouw van 60 jaar uit Diest werd door de politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) gearresteerd, omdat ze bij een interventie een inspecteur in het gezicht had gespuwd.
01/04 19u15  Wilde geiten dwalen door verlaten straten in Wales na lockdownEen kudde wilde geiten heeft zich gevestigd in het Britse dorp Llandudno in Wales. Ze slenteren nieuwsgierig door de lege straten.
01/04 19u15  Opnieuw bezwijken twee bewoners Hasseltse woon-zorgcentra aan coronaEr zijn woensdag opnieuw twee bewoners overleden aan de gevolgen van het covid-19 in de Hasseltse zorgcentra.
01/04 19u15  Werkplaats van Hamonts loonbedrijf uitgebrandIn de Ruiterstraat in Hamont is een werkplaats in een lege stal van een loonbedrijf uitgebrand. De brandweer Noord-Limburg had samen met de collega’s uit het Nederlandse Budel het vuur snel onder controle.
01/04 19u15  12 nieuwe coronadoden in Limburgse ziekenhuizen brengen totaal op 114De afgelopen 24 uur zijn er in de Limburgse ziekenhuizen opnieuw twaalf coronapatiënten overleden. Dat brengt de totale dodenbalans op 114. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt stierven opnieuw zes patiënten.
01/04 19u15  Dit betekenen de steunmaatregelen van de overheid voor jouw portefeuilleHet coronavirus heeft niet alleen een grote impact op onze gezondheidszorg. Ook de economie en de lokale maatregelen hebben het dezer dagen allesbehalve gemakkelijk. Om het leed en de schade te beperken komen zowel de Vlaamse als federale overheid met een reeks steunmaatregelen. Een overzicht.
01/04 18u15  Van kleurboeken tot Sabien Tiels: tien anti-verveeltips voor jong en oudBlijf in uw kot! Met deze tien thuistips voor jong en jong van geest is vervelen geen optie.
01/04 18u15  DOEN. Met de Lockdown Games amuseer je je rot, en staat het huis op steltenVanuit je huis een ‘te gek’ to-dolijstje in maximum 1,5 uur afwerken: dat zijn de ‘Lockdown Games’. Je tegenstanders? Je kent ze niet, je ziet ze niet maar ze zijn er wel. En dat laat Super Sam op tijd en stond weten...
01/04 18u15  Genk drie minuten zonder elektriciteitEen groot deel van Genk zat woensdagnamiddag even voor vijf uur drie minuten zonder elektriciteit. Oorzaak was een panne in een hoogspanningscabine.
01/04 18u15  Antarctica was 90 miljoen jaar geleden zo warm dat er een regenwoud wasWetenschappers hebben sporen van coniferen en boomvarens ontdekt op dieptes tot 30 meter onder de oceaanbodem dicht bij West-Antarctica - de overblijfselen van een regenwoud van 90 miljoen jaar geleden.
01/04 18u15  Ook Lummen krijgt schakelzorgcentrum voor coronapatiëntenHet oude woon-zorgcentrum Het Meerlehof, dat sinds eind december leegstaat, wordt ingericht als schakelzorgcentrum voor negen gemeenten. De tachtig bedden staan er nog.
01/04 18u15  Wietplantage ontdekt in huis van Amerikaanse militairEen Amerikaans militair is woensdag gearresteerd nadat in zijn huis in de Kloterstraat in Kaulille een wietplantage werd aangetroffen.
01/04 18u15  Inbraakpoging in MunsterbilzenBij de politie is woensdagvoormiddag een inbraakpoging in de provinciale secundaire school in de Appelboomgaardstraat in Munsterbilzen gemeld. Het alarm trad in werking waardoor de dieven meteen op de vlucht sloegen. Er is niets verdwenen.
01/04 18u15  Hoofdverpleegkundige corona-afdeling ZOL getuigt: “Zal ik mijn moeder nog ooit zien?”Eline Moors, hoofdverpleegkundige van een corona-afdeling in het ZOL in Genk, heeft een pakkende column geschreven over de zaken waarmee ze dagelijks in het veld geconfronteerd wordt. Een dag als hoofdverpleegkundige in deze coronacrisis. Een getuigenis:
01/04 18u15  Transavia schrapt vluchten tot maart 2021: “Coronavirus zal niet zomaar overwaaien”De Nederlandse vliegtuigmaatschappij schrapt alle vluchten vanuit Brussel tot maart 2021. Dat liet de maatschappij via e-mail weten aan hun klanten en staat te lezen op hun website. “We verwachten nu eenmaal dat de gevolgen van het coronavirus niet zomaar zullen overwaaien”.
01/04 18u15  Officieel: ook Wimbledon wordt afgelast door coronavirusHet tennisseizoen 2020 is weer een monument armer. Na Roland Garros en de Olympische Spelen is nu ook Wimbledon officieel afgelast. Dat liet de organisatie woensdag weten. De grand slam stond gepland van 29 juni tot 12 juli. Het is de eerste keer sinds WO II dat het toernooi op het heilige gras niet kan doorgaan.
01/04 17u15  Maaseikse gewond bij ongeval in AsIn de Hoogstraat in As zijn woensdag rond 13 uur twee auto’s gebotst. Een 28-jarige vrouw uit Maaseik raakte hierbij gewond.
01/04 17u15  Officieel: ook Wimbledon wordt afgelastHet tennisseizoen 2020 is weer een monument armer. Na Roland Garros en de Olympische Spelen is nu ook Wimbledon officieel afgelast. Dat liet de organisatie woensdag weten. De grand slam stond gepland van 29 juni tot 12 juli.
01/04 17u15  Twee gewonden bij ongeval in Heusden-ZolderWoensdag rond 4.30 uur is op de Steenweg een auto van de weg geraakt en tegen een boom geknald. Sedat K. (42) uit Heusden-Zolder en Yüksel D. (42) uit Lommel liepen lichte verwondingen op.
01/04 17u15  Pelts fotofestival verzamelt wereldwijd quarantaineselfiesDe organisatie van het fotofestival Lens op de Mens in Pelt gaat creatief aan de slag met de boodschap ‘blijf in je kot’. Op de site quarantinewall.com verzamelt de organisatie quarantaineselfies van over de hele wereld. Het resultaat wordt volgend jaar tentoongesteld
01/04 17u15  Politie dient stakingsaanzegging in uit onvrede over gebrek aan mondmaskersDe politievakbonden hebben woensdag een stakingsaanzegging ingediend om hun onvrede te uiten over het gebrek aan mondmaskers, zo bevestigt Carlo Medo van NSPV. Een datum om eventueel actie te voeren is er nog niet.
01/04 17u15  Opruimen in de beautykast: “Twijfel niet om fond de teint en mascara weg te gooien”Goed nieuws voor wie de verveling niet wil laten toeslaan in coronatijden: de lente is het ideale moment om weer orde in je beautykast te krijgen. Wat mag weg en hoe herken je blijvers? Parfumdokter en beautyjournaliste Sofie Albrecht van Café Cosmétique geeft tips.
01/04 17u15  Vlaams coronaslachtoffer wereldnieuws nadat ze beademingstoestel afstondDe wereldpers is in de ban van Suzanne Hoylaerts uit Binkom, bij Lubbeek. De 90-jarige dame werd besmet door corona, maar weigerde beademd te worden omdat ze haar toestel wilde bewaren voor de jongeren. Nu krijgt de familie steunbetuigingen uit de verste uithoeken van de wereld.
01/04 17u15  Aantal mensen in ziekenhuis stijgt minder snelDe exponentiële stijging van het aantal mensen dat met het coronavirus in het ziekenhuis ligt, is in vergelijking met enkele weken geleden opmerkelijk afgenomen. Dat zegt de FOD Volksgezondheid woensdag op Twitter.
01/04 17u15  Bakkers en voedingswinkels mogen terug openen op hun vroegere openingsurenSinds de coronamaatregelen van de overheid mogen voedingswinkels openen van 7 tot 22 u. Maar daar komt verandering in. Donderdag verschijnt in het Staatsblad dat winkels opnieuw hun vroegere openingstijden mogen hanteren. Dat is vooral belangrijk voor bakkers.
01/04 17u15  Bekijk alle solidariteitsacties in jouw gemeente #LimburgtegencoronaHet coronavirus beheerst het hele leven. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Ontdek hieronder de initiatieven in alle Limburgse gemeenten.
01/04 17u15  Halsbrekende toeren bij geblokkeerde grens in SmeermaasNu aan Belgische kant beslist werd dat de grensovergang aan de Bosscherweg/Brugstraat met betonblokken afgezet. Het leidt in Maastricht tot een waar pandemonium aan kerende vrachtwagens. Tot afgrijzen van buurtbewoners.
01/04 17u15  Jambon over stemming EU-fonds: “Beter moeten doorspreken in de regering”Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft toe dat de Vlaamse positie over de stemming in de Europese Raad over het Europees coronanoodfonds “misschien beter doorgesproken had moeten worden binnen de regering”.
01/04 16u15  2500 gratis alcoholsprays voor personeel uit zorgsector -en medische wereldAerosols & Liquids Jeubis, uit Sint-Truiden heeft woensdag 2500 bussen alcoholspray tegen de besmetting door het Coronavirus overhandigd aan de Huisartsenkring Sint-Truiden.
01/04 16u15  Belgische kledingketen e5 mode vraagt bescherming tegen schuldeisersNadat Hema dinsdag al liet weten bang te zijn dat ze de coronacrisis misschien niet zullen overleven, heeft de Belgische modeketen e5 mode nu bescherming gevraagd tegen schuldeisers. De kledingketen zich met andere woorden in slechte papieren.
01/04 16u15  Twee fietsen gestolen in BilzenUit een fietsenstalling in de Tombestraat in Hees zijn twee fietsen gepikt. Dat is woensdag rond 11.45 uur vastgesteld.
01/04 16u15  Reva-Run gaat niet door in OverpeltHet loop- en wandelevent Reva Run ten voordele van G-Sport op de campus van het Revalidatie en MS-Centrum en voorzien voor zaterdag 25 april is geannuleerd. Volgens Jasper Grevendonck van de organisatie is er geen vervangdatum en zal de 6de editie voor 2021 zijn. Stig Broeckx is er ambassadeur van de Reva Run en de G-Sport. (PaTh)
01/04 16u15  TV-TIPS. De koers door de ogen van papa Keisse en megakreeftenWeet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
01/04 16u15  Bilzenaar zit drie uur opgesloten in verlaten containerparkRijkhovenaar Jos Vandevenne (57) heeft woensdagmiddag drie uur vastgezeten op het containerpark van Bilzen. De poort stond eerst open, en hij reed binnen met zijn groenafval. Maar toen hij wilde vertrekken, was de poort gesloten. “Toen begreep ik pas waarom het hier zo rustig was.”
01/04 16u15  Kris Wagner niet langer bondsprocureur, Facebookposts blijken de druppelDe KBVB heeft op de vergadering van dinsdag beslist om met onmiddellijke ingang het mandaat van Bondsprocureur Kris Wagner te beëindigen. Zijn mandaat stond al langer onder druk en de publieke posts op Facebook van Wagner zorgden ervoor dat zijn positie niet langer houdbaar was.
01/04 16u15  Oefenmatchen in Zweden voortaan geheim nadat gokkers amateurclubs overrompelen: “Het was compleet gestoord”De Zweedse amateurclub Eskilstuna FC heeft zijn geplande oefenwedstrijd tegen Näshulta GoIF moeten annuleren nadat gokkers van over de hele wereld de club lastigvielen. De Zweedse voetbalbond heeft de clubs intussen gevraagd niet meer te communiceren over geplande oefenwedstrijden “voor hun eigen veiligheid”.
01/04 16u15  Bibliotheek Toni Coppers pakt uit met service aan huisDe coronacrisis is voor iedereen een moeilijke periode. De stad Sint-Truiden doet er alles aan om het leven voor haar inwoners zo aangenaam mogelijk te maken in deze moeilijke tijd. De Bibliotheek Toni Coppers, die enkele weken geleden nog deuren sloot is start nu terug op met een service aan huis.
01/04 16u15  Nederland vreest “Italiaanse toestanden”De toestand op de Nederlandse intensieve afdelingen kan door de coronacrisis de komende weken zo nijpend worden dat het land in een crisisscenario belandt. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, vandaag tegen de Tweede Kamer.
01/04 16u15  Brusselse Limburger draait vinyl voor Blijf in uw kot-concert: “Laat mij m’n ding doen en dan komt het goed”Na het mooie gitaarwerk van de afgelopen dagen gaan we met het Blijf in uw kot-concert van vandaag in zee met DJ Jules X. Deze Limburgse Brusselaar of Brusselse Limburger is afkomstig van Hasselt maar heeft z’n stek sinds 2004 in onze hoofdstad.
01/04 16u15  Nieuwe communicatiemanagerKRC Genk heeft een nieuwe marketing- en communicatiemanager in dienst genomen. Het betreft Frank Cuypers. Hij komt aan de zijde te staan van perschef Peter Morren, die eerder dit seizoen in dienst trad als opvoger van Willem Boogaerts.
01/04 16u15  Nood aan een luisterend oor? Hier kan je terechtOnze redactie verzamelde de contactgegevens van de verschillende hulplijnen waar u terecht kan voor een luisterend oor.
01/04 16u15  Twee coronapatiënten van Maaseik naar ziekenhuizen in Oost-VlaanderenNu de diensten voor intensieve zorgen in de Limburgse ziekenhuizen onder steeds grotere druk komen, worden er meer en meer coronapatiënten naar ziekenhuizen buiten Limburg getransfereerd. Voor het eerste zijn nu ook patiënten - twee uit Maaseik - naar ziekenhuizen in Oost-Vlaanderen gebracht.
01/04 16u15  Nederlandse restaurants van Jamie Oliver sluiten voorgoed de deurenJamie’s Italian in Rotterdam en Den Haag, een restaurantconcept van tv-chef Jamie Oliver, sluiten per direct en voorgoed de deuren. De coronacrisis werd de twee zaken fataal.
01/04 16u15  Koelwagen aan Mariaziekenhuis kan worden ingeschakeld als mobiel mortuariumAan het Mariaziekenhuis in Pelt staat in het verlengde van de uitgang van het mortuarium een grote koelwagen opgesteld. Die staat daar preventief en kan in geval van een noodsituatie worden gebruikt als mobiel mortuarium. De grote koelwagen staat er al enkele dagen en is afgedekt met een zwart doek.
01/04 15u15  Ook bij Astana moeten renners inleverenDe Kazachse wielerploeg Astana vermindert de salarissen van de renners en stafleden vanaf vandaag/1 april met dertig procent. Manager Jana Seel heeft dat woensdag bevestigd op wielerwebsite Cyclingnews. De maatregel is het gevolg van de coronacrisis, waaronder ook de wielersport lijdt. Alle voorjaarsklassiekers zijn bijvoorbeeld uitgesteld.
01/04 15u15  Bart Tommelein besmet met coronavirusBart Tommelein (Open Vld) is besmet met het coronavirus. Hij vertoont geen ernstige symptomen, maar blijft nu op doktersadvies in volledige isolatie thuis met zijn gezin.
01/04 15u15  Ook Dante Vanzeir weer een GenkieNa Edon Zhegrova keert ook Dante Vanzeir na dit seizoen terug naar Genk. De aankoopoptie werd door KV Mechelen niet gelicht. Wellicht moet de 21-jarige spits in de voorbereiding coach Hannes Wolf moeten overtuigen.
01/04 15u15  Inbraakpoging in AalstIn de Tumulusstraat in Aalst is woensdag rond 10.15 uur een inbraakpoging vastgesteld. Het slot van de voordeur is geforceerd.
01/04 15u15  Bilzenaar rijdt zonder rijbewijs en helm met opgedreven bromfietsOp de Boslaan in Dilsen is woensdag rond 10 uur een bromfietser (22) uit Bilzen betrapt zonder rijbewijs en zonder goedgekeurde helm. De bromfiets bleek opgedreven te zijn. Het voertuig is 1 maand ingehouden.
01/04 15u15  OPINIE. "De generositeit piekt zonder af te vlakken"De wetenschap is in volle actie. De zorg draait dag en nacht. Vrijwilligers springen continue in de bres.
01/04 15u15  “Champions League en Europa League worden in juli en augustus afgewerkt”De Europese clubcompetities Champions League en Europa League worden in juli en augustus afgewerkt, en interlands die voor juni gepland stonden zullen in de herfst worden ingehaald. Dat is één van de belangrijkste maatregelen die de Europese voetbalbond UEFA op zijn videoconferentie met zijn lidstaten van woensdag communiceert, beweert de Duitse openbare omroep ZDF.
01/04 15u15  Politie Heusden-Zolder stelde al 77 pv’s op voor schenden coronarichtlijnenDe lokale politie van Heusden-Zolder heeft tot woensdagmorgen 77 processen-verbaal opgesteld voor het schenden van de coronarichtlijnen. “Het gaat bijna allemaal om niet-essentiële verplaatsingen of het schenden van het samenscholingsverbod. Met het weekend en het mooie weer in het vooruitzicht willen we de mensen oproepen geen onnodige verplaatsingen te doen en zeker geen tuinfeestjes te organiseren”, zegt politiecommissaris Kris Janssen.
01/04 15u15  Recyclagepark opnieuw open vanaf 7 aprilHet gemeentelijke recyclagepark of containerpark is vanaf dinsdag 7 april terug open tijdens de normale openingsuren. Er worden maximum 10 voertuigen gelijktijdig in het park toegelaten. Het leveren van afval blijft echter beperkt tot 1 bezoek per 14 kalenderdagen. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van de nummerplaat van het voertuig.
01/04 15u15  Studenten autismezorg bieden luisterend oor via online platformHeel wat mensen met autisme dreigen door de coronacrisis in een sociaal isolement te geraken. Ze kunnen niet meer terecht in een zorginstelling en missen daardoor de nodige omkadering, maar ook hun dagelijks sociaal contact.
01/04 15u15  Bilzenaren 3D-printen zelf gelaatsmaskers voor medisch personeelTwee vrienden uit Bilzen maken elk van thuis uit met een 3D-printer volgelaatsmaskers voor verschillende zorginstellingen die momenteel niet over het materiaal beschikken. Samen printen ze dagelijks zo'n vijftien maskers. Ze merken dat er een grote vraag naar is en roepen op om hen te steunen door bijvoorbeeld PLA-kunstof te doneren of als u thuis over een 3D-printer beschikt, om zelf aan de slag te gaan.
01/04 15u15  65 procent van de werven van aannemer Mathieu Gijbels operationeelNiet alles ligt plat door de coronacrisis. De aanbouw van een KMO-park aan de Herkenrodesingel in Hasselt bijvoorbeeld draait op een lager pitje, maar gaat wel door.
01/04 14u15  NAVO wil vermijden dat gezondheidscrisis leidt tot veiligheidscrisisDe NAVO wil vermijden dat de gezondheidscrisis veroorzaakt door COVID-19 de veiligheid van de bondgenoten in het gedrang brengt. De bedreigingen “zijn niet miraculeus verdwenen”, aldus secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Donderdag vergaderen de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-lidstaten voor het eerst in het bestaan van het bondgenootschap via videoconferentie, vanwege het coronavirus. “Ons antwoord op COVID-19 staat bovenaan onze agenda”, aldus Stoltenberg tijdens een virtuele persconferentie.
01/04 14u15  Titel Blijf in uw kot-concertenIn tijden van corona en de bijkomende blijf in uw kot-maatregelen, organiseert Het Belang van Limburg huiskamerconcerten die u kunt bekijken op www.hbvl.be. Uw krant zet Limburgs, al dan niet opkomend, talent in de kijker en geeft hen een quarantainepodium om u tegen te zeggen. Dit weekend speelt Tongerse Christophe Vandegoor twee covers: De Peel in Brand van Rowwen Hèze en Transmission van Joy Division.
01/04 14u15  Politie bewaakt grens vanuit oude scoutstent: “We lijken wel re-enactors van de Tweede Wereldoorlog”“Het zijn niet de scouts die op kamp zijn, maar de politie”. Meerdere chauffeurs die vandaag of gisteren de Belgisch-Nederlandse grens overstaken via de E19 krabden zich even in het haar bij de aanblik. “Sinds gisteren hebben we inderdaad een oude scoutstent en wat aftandse stuks tuinmeubilair gekregen dat moet dienen als “douanekantoor”, klinkt het bij de misnoegde agenten die er heel de dag en nacht de wacht optrekken.
01/04 14u15  Tabaksindustrie gaat strijd aan met coronaBritish American Tobacco (BAT) werkt via zijn biotechdochter Kentucky BioProcessing (KBP) aan een vaccin tegen COVID-19. De producent van onder meer Lucky Strike, Pall Mall en Camel hoopt al vanaf begin juni tussen de 1 en 3 miljoen dosissen per week te produceren van het vaccin.
01/04 14u15  Familie van overleden Rachel (12): “Ze stierf in onze woonkamer”“We zijn erg teleurgesteld in het gezondheidssysteem van ons land”, zegt de familie van Rachel, het 12-jarige meisje uit Gent dat overleed aan het coronavirus. Het meisje werd door een huisarts wandelen gestuurd, en ze stierf drie dagen later in de woonkamer thuis toen een ambulance niet opdaagde.
01/04 14u15  Wereldhandelsorganisatie en VN: “Risico op wereldwijde voedselcrisis door coronavirus”Er bestaat een risico op “voedseltekort” op de wereldmarkt door verstoringen in de internationale handel en de voedselbevoorrading die te maken hebben met COVID-19, zo hebben de voorzitters van twee agentschappen van de Verenigde Naties en van de Wereldhandelsorganisatie gewaarschuwd.
01/04 14u15  Nainggolan en zijn ploegmaats bij Cagliari leveren maand loon inRadja Nainggolan en zijn teamgenoten bij het Italiaanse Cagliari hebben een akkoord bereikt om een maand salaris in te leveren. Het moet de club helpen besparen nu de inkomsten zijn stilgevallen door de coronacrisis.
01/04 14u15  Nieuwe Antwerpse wolf steekt als allereerste Albertkanaal overDe nieuwe wolf, die de voorbije dagen in de Kempen werd waargenomen, heeft als allereerste wolf het Albertkanaal overgestoken, zo meldt Welkom Wolf woensdag. “Een heel bijzondere prestatie toch”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
01/04 14u15  Warmer weer: tekenseizoen is van start gegaanNu het weer warmer wordt, zijn ook de teken terug van weggeweest. Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, volgt de blootstelling van Belgen aan tekenbeten.
01/04 14u15  Op de zetel bij een topmodel: Doutzen Kroes deelt foto van gezin in quarantaineAls gevolg van de coronacrisis zien we het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes voorlopig niet op de catwalk terug. Ook zij heeft zich met haar gezin teruggetrokken in hun huis in Amsterdam. Ze deelde wel enkele intieme beelden van haar familie.
01/04 14u15  Staking in enkele Delhaizes wegens onvrede over compensaties voor personeelIn drie Brusselse en één Naamse Delhaize is er vanaf woensdagmorgen gestaakt. Het personeel is er niet tevreden met de compensaties die de directie voorstelt voor “de mensen die blijven werken in deze moeilijke omstandigheden”.
01/04 14u15  Thomas Meunier is momenteel één van de meest gegeerde rechtsachters, maar: “Ik wil graag bij PSG blijven”Thomas Meunier stuurt aan op een verlengd verblijf bij de Franse topclub Paris Saint-Germain, waar zijn contract op 30 juni afloopt. “Als het aan mij ligt, blijf ik bij PSG, al is er op dat vlak momenteel niet al te veel beweging”, vertelde de 28-jarige Rode Duivel dinsdag aan RTBF.
01/04 14u15  Nieuwe steunmaatregelen van Vlaamse regering: premie voor wie omzet sterk zag dalenVlaams minister-president Jan jambon (N-VA) heeft woensdagmiddag extra maatregelen bekendgemaakt om bedrijven te steunen die draaiende blijven maar nog weinig omzet draaien.
01/04 14u15  Zo glamoureus zag handen wassen er nog nooit uitVeelvuldig handen wassen: het is meer dan ooit iets van deze tijd. De Pakistaanse Sara Shakeel was vroeger tandarts, maar heeft zich nu toegelegd op het maken van surrealistische collages met een hoge dosis glitter. Handen wassen met fonkelende kristallen of een schitterende rol toiletpapier: het geeft hygiëne in tijden van corona een glamoureus kantje.
01/04 14u15  Campus VOX bedankt alle helden met spandoekenDe coronacrisis brengt veel teweeg. Ook Campus VOX wou een blijk van waardering tonen aan iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt. Daarom liet de school twee spandoeken maken.
01/04 13u15  Limburg United haalt jonge Nederlandse power forwardHubo Limburg United heeft een nieuwe speler binnen gehaald. Het gaat om de talentvolle power forward Sam Huurman, die zal moeten doorgroeien naar de A-ploeg.
01/04 13u15  "Niet ondenkbaar dat grote automerken door coronavirus uit de F1 stappen"Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone zal het coronavirus de Formule 1 in de grootste crisis aller tijden doen belanden. Voormalig BMW Motorsport-baas Mario Theissen treedt hem daarin bij in de podcast ‘Starting Grid’ van ‘Motorsport-Total.’
01/04 13u15  Limburgs ondernemersvertrouwen zakt dubbel zo diep als tijdens financiële crisisHet Limburgs ondernemersvertrouwen zakt nu al dubbel zo diep weg als tijdens de financiële crisis, zo blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL) van VKW Limburg en Unizo Limburg. Ook de vooruitzichten voor het tweede kwartaal van 2020 zijn uiterst negatief. Daarnaast verwacht bijna negen op de tien bedrijven een omzetdaling, terwijl meer dan de helft een terugval in personeel verwacht.
01/04 13u15  Dertienjarige jongen overlijdt in Londen aan coronavirusEen jongen van dertien jaar is in Londen overleden aan de longziekte COVID-19. Dat bericht nieuwsagentschap PA woensdag. De jongen is het jongste slachtoffer in Groot-Brittannië zonder bekende medische voorgeschiedenis. De familie van de jongen, die Ismail heet, wacht nog op het resultaat van de autopsie.
01/04 13u15  Virologen: “Twee weken quarantaine betekent niet dat je veilig bent”“Nee, we zijn er nog niet van af”, zegt viroloog Steven Van Gucht op de dagelijkse persconferentie over de epidemie in ons land. Hij countert het gerucht dat we na twee weken quarantaine ‘veilig’ zouden zijn.
01/04 13u15  Ook Hasseltse Studenten Regatta 2020 afgelastEr komt geen zestiende Hasseltse Studentenregatta Regatta op 10 mei 2020. Al vijftien jaar organiseren de Hasseltse en Diepenbeekse onderwijsinstellingen de Hasseltse Studenten Regatta: de befaamde botenrace. In 2020 zou de Regatta aan haar zestiende editie toe zijn. Maar dat feest, voor het eerst op zondag, gaat niet door en dus kan de PXL voorlopig gen zesde overwinning op rij grijpen.
01/04 13u15  Vete tussen Franse spitsen blijft duren, Giroud dient Benzema van antwoord: “Wel eentje die wereldkampioen is”Olivier Giroud heeft met een kwinkslag gereageerd op de denigrerende commentaren van Karim Benzema afgelopen weekend. De spits van Real Madrid had toen verklaard “een Formule 1-bolide niet te kunnen vergelijken met een kartingwagen”.
01/04 13u15  Rechtszaak over moord Nicky Verstappen uitgesteld door coronaDe geplande zittingsdagen in de rechtszaak tegen Jos Brech, de vermoedelijke moordenaar van Nicky Verstappen in 1998, worden uitgesteld. De zaak zou normaal gezien in mei inhoudelijk behandeld worden, maar daar steekt het coronavirus een stokje voor.
01/04 13u15  Femma Nerem blijft verbonden in coronatijdenOok bij Femma Nerem zijn alle activiteiten opgeschort door het coronavirus. Alhoewel... op de dagen dat er een activiteit in de planning staat, doen de Femma-leden wel iets. Allemaal individueel, maar op hetzelfde moment. Zo blijven ze toch een beetje verbonden.
01/04 13u15  Vakantieaanbod Pasen gaat virtueel met 'Blijf-in-je-kot Kampen'Door het coronavirus werden alle geplande activiteiten van de stad Hamont-Achel tot en met minstens 19 april afgelast. Ook het vakantieaanbod tijdens de paasvakantie moest eraan geloven. Maar niet getreurd! De dienst Vrije Tijd herwerkte het grootste gedeelte naar online kampen. Deze ‘Blijf-in-je-kot Kampen’ gaan virtueel door, zijn gratis en iedereen kan er aan deelnemen!
01/04 12u15  Primeur: politie LRH laat coronaboetes nu ook betalen met QR-codeDe politie LRH geeft overtreders als eerste Belgische politiezone de mogelijkheid om een onmiddellijke minnelijke schikking (OMS) met een QR-code te betalen. 12 coronaboetes zijn inmiddels al via een QR-code betaald.
01/04 12u15  "Niet ondenkbaar dat de grote automerken uit de F1 stappen"Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone zal het coronavirus de Formule 1 in de grootste crisis aller tijden doen belanden. Voormalig BMW Motorsport-baas Mario Theissen treedt hem daarin bij in de podcast ‘Starting Grid’ van ‘Motorsport-Total.’
01/04 12u15  DJ’s Dimitri Vegas en Anouk Matton steken Sint-Truiden een hart onder de riem“We hoorden dat Sint-Truiden enorm hard getroffen is door het coronavirus, daarom willen we jullie een hart onder de riem steken”, klinkt het bij het bekende dj-koppel. In een videoboodschap roepen ze de Truienaren op om alle regels te blijven op te volgen. “Als we allemaal thuis blijven zijn we er hopelijk ook snel vanaf.”
01/04 12u15  1.700 Limburgers hebben corona, 2 op 1.000 besmetHet aantal Limburgers met een coronabesmetting is opgelopen tot 1.700, dat zijn er 153 meer dan gisteren. Op dit moment zijn 20 op 10.000 - oftewel 2 op 1.000 - Limburgers met zekerheid met het coronavirus besmet.
01/04 12u15  123 nieuwe overlijdens in ons land, 560 extra opnames in het ziekenhuisIn totaal stierven er nu al 828 mensen in ons land. En er liggen nog eens 4.995 mensen in het ziekenhuis waarvan 1088 op intensieve zorgen. Het goede nieuws, een recordaantal kon ook het ziekenhuis verlaten, 436 mensen werden gisteren ontslagen.
01/04 12u15  De gatenplant is hip, maar hoe onderhoud je hem?Bloemenwinkels zijn weer open in deze vreemde coronatijden. Dat is goed nieuws voor wie meer groen in het interieur wil halen om de quarantaine aangenamer te maken. Een van de hipste planten is nog steeds de monstera, ook gatenplant genoemd. Deze tropische klimmer uit de aronskelkfamilie groeit vooral in de regenwouden van zuid-Mexico tot in Panama, maar is ook makkelijk te integreren in je eigen living. Met deze praktische tips van Sofie Vertongen van The Plant Corner in Antwerpen, creëer je de beste levensomstandigheden voor de groene eyecatcher.
01/04 12u15  Lady Gaga in volle coronacrisis in de problemen gebracht door haar vaderTerwijl Lady Gaga zaterdag nietsvermoedend haar 34ste verjaardag vierde, vroeg haar vader Joe Germanotta via een crowdfundingsite om 50.000 dollar (45.000 euro) te doneren om zo het personeel van zijn familierestaurant Joanne Trattoria te kunnen betalen. Dat kwam de popster op heel wat kritiek te staan.
01/04 12u15  Genkse zeventigers zitten zonder voldoende medicijnen vast op TenerifeGenkenaar Maurice Gieraerts wacht samen met zijn vrouw Lucia Dries – verre familie van – al 14 dagen op zijn opgestuurde medicijnen op Tenerife. “Kunt u ons helpen”, slaakt het koppel een noodkreet.
01/04 12u15  Reis geannuleerd? Dan krijg je voucher of terugbetalingAls uw pakketreis geannuleerd wordt, dan moet de reisorganisator u de keuze geven: een voucher of terugbetaling binnen zes maanden. De nieuwe regel moet de reissector van de ondergang redden.
01/04 12u15  “Zomer- en Winterspelen in half jaar tijd is speciale situatie”Door het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio naar de zomer van 2021, zullen de komende Zomer- en Winterspelen plaatsvinden in een tijdspanne van amper zes maanden. “Het is een speciale situatie”, erkent een woordvoerder van de Winterspelen in Peking.
01/04 12u15  TV-zender verwacht dat Spaanse voetbalcompetitie in juli wordt hervatDe hoogste Spaanse voetbalcompetitie La Liga kan in juli weer worden voortgezet, verwacht de baas van Mediapro, een van de grootste tv-zenders. “Ik verwacht dat het voetbal in juli weer kan beginnen, maar wel zonder publiek. En de clubs moeten eerst een periode krijgen om zich voor te bereiden”, zei Jaume Roures op de Spaanse radio.
01/04 12u15  Jasper Philipsen maakt eigen intro voor ‘Thuis’-soapSocial media draaien overuren in deze tijden van corona. Jasper Philipsen heeft ook zijn eigen, originele bijdrage gepost. Hij gaat voor een Oscar...
01/04 11u15  NBA onderhandelt met spelers over inleveren salarisIn de NBA zijn onderhandelingen opgestart over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de spelers. Volgens sportzender ESPN zal elke afgelaste wedstrijd de basketvedetten één procent van hun jaarinkomen kosten.
01/04 11u15  Kan bloedonderzoek van UAntwerpen in kaart brengen hoeveel Belgen echt besmet zijn?Door bloed in te zamelen bij commerciële labs en het verder te analyseren, brengen onderzoekers in kaart hoeveel Belgen al besmet zijn geweest met het nieuwe coronavirus.
01/04 11u15  Psychologische hulp in Jessa: “Zorgverleners vragen moeilijk zelf om zorg”“Iedereen van ons is er bang voor: de dag dat er een familielid wordt binnengebracht. Omdat we weten hoe hevig het virus kan toeslaan”, zegt spoedverpleger Frederick Bervoets van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Omdat ook zorgverleners met angsten en beslommeringen zitten, heeft het ziekenhuis een corona support team opgericht. Dat biedt psychologische steun aan artsen en verpleegkundigen die het even moeilijk hebben.
01/04 11u15  Drie jongeren overtreden samenscholingsverbod in Scherpenheuvel-ZichemDe politie Demerdal heeft dinsdagnamiddag rond 16.30 drie jongeren tussen 16 en 18 jaar betrapt in de Rozenstraat in Scherpenheuvel. De jongeren waren samen muziek aan het luisteren op een bankje en overtraden zo het samenscholingsverbod.
01/04 11u15  COLUMN. "Twintig minuten, langer mag afscheid van stervende niet duren"De Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
01/04 11u15  Hamt post filmpje met de vraag senioren te blijven steunenDe Hamse jeugddienst, de buurtwerker en de verantwoordelijken van de serviceflats hebben een filmpje in mekaar gestoken en roepen op om de ouderen in de gemeente een hart onder de riem te blijven steken door het versturen van tekeningen, knutselwerken, brieven …
01/04 11u15  Auto botst achterop een vrachtwagen op E314Op de E314 richting Lummen is dinsdagavond rond 21.30 uur een ongeval gebeurd ter hoogte van het Total tankstation in Heusden-Zolder. Een auto botste er om een onbekende reden achterop een vrachtwagen.
01/04 11u15  Bakkerij Mentens in Hechtel sluit na bijna 90 (!) jaar: “Einde in mineur”Dinsdag kwam een einde aan een stukje handelsgeschiedenis in Hechtel. Na 88 jaar en drie generaties sloot bakkerij Mentens definitief de deuren. Edwin Mentens (62) en zus Martine (65) kregen de bakkersstiel met de paplepel ingegeven. “We hadden nog graag geklonken op het afscheid, maar door corona is het beetje een einde in mineur.”
01/04 11u15  Coronacrisis houdt wegenwerken in Kozen niet tegenEven dreigde door de coronacrisis de heraanleg van de Breestraat en Neercosenstraat in deelgemeente Kozen stil te laten vallen. Maar ondertussen zijn er voldoende grondstoffen én mensen beschikbaar om de werken te hervatten. Deze week wordt op dinsdag en woensdag over een lengte van ongeveer één kilometer het betonnen wegdek gegoten.
01/04 11u15  Ariana Grande grijpt quarantaine aan om voor het eerst haar natuurlijke look te tonenNu Ariana Grande haar tijd doorbrengt in zelfquarantaine, heeft ze besloten om haar stijltang eventjes achterwege te laten. En wat blijkt, de 26-jarige popster heeft van nature een flinke bos krullen.
01/04 11u15  Borgloonse leerkracht Leon Bleus (58) overleden aan corona: “Kindjes gaan je missen”Leon Bleus (58) uit Borgloon was de man die zijn leerlingen meer dan dertig jaar lang de tafels van vermenigvuldiging leerde. De meester die nooit ziek was en elke dag als eerste op school de poorten opendeed. Zijn echtgenote Monique zette hem vorige week af op de spoeddienst. Het was de laatste keer dat ze haar man nog zou zien. Het coronavirus sloeg ontzettend snel toe. “Mijn man deed álles voor zijn leerlingen. ‘Dat zijn mijn kinderen’, zei hij altijd.”
01/04 11u15  David Attenborough neemt je mee op een virtuele tour langs het Great Barrier ReefOp reis gaan naar Australië zit er momenteel niet in, maar de legendarische documentairemaker David Attenborough neemt je op virtuele wijze wel mee naar het Great Barrier Reef. Dat is het grootste koraalrif ter wereld.
01/04 11u15  Femma Maarlo houdt contact met haar ledenGezien de strenge coronamaatregelen heeft ook Femma Maarlo al haar activiteiten moeten annuleren. Toch probeert de organisatie contact te houden met haar leden. Dat doen ze via mail, een kaartje of een wedstrijdpuzzel.
01/04 10u15  Grensovergang in Lanaken vandaag even afgesloten voor alle verkeerDe medewerkers van de gemeentelijke technische dienst van Lanaken hebben de grensovergang naar Nederland, aan de Maaseikersteenweg in Smeermaas, volledig afgesloten voor alle verkeer. De grens blijft dicht tot 14.30u, het einde van de markt in Maastricht.
01/04 10u15  Kevin De Bruyne dolt via livechat met collega-Rode Duivels: “Ik heb mijn vrouw gezegd dat ik nu twee jaar langer moet voetballen”Voetbalfans snakken weer naar voetballers op hun scherm. En dus organiseerde managementbureau Roc Nation Sports dinsdagavond een Instagram-videochat tussen Rode Duivels Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. Dollen maar.
01/04 10u15  Trump waarschuwt voor “zeer pijnlijke twee weken”, experts voorspellen 240.000 dodenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag voorspeld dat de VS ‘twee zeer, zeer pijnlijk twee weken’ te wachten staan, terwijl het land strijdt tegen de coronavirus-uitbraak.
01/04 10u15  Familiefeestje levert boete van 2.750 euro op in Schabos2.750 euro, zoveel boete moet een familie betalen nadat de coronapatrouille van de politie in de nacht van maandag op dinsdag op een feestje in Schabos stootte. Er waren 12 mensen aanwezig. Een minderjarige feestvierder kreeg een proces-verbaal. Dat zal door het Limburgse jeugdparket worden behandeld.
01/04 10u15  Mondmasker dragen heeft dan toch zin geven experts nu toeWeken heeft men ons voorgehouden dat een mondmasker dragen op straat geen zin heeft. Maar dinsdagavond in Terzake kwamen ze daar gedeeltelijk op terug. “Op plaatsen waar mensen elkaar onvermijdelijk tegenkomen, zal zo een maskertje wel een grotere hinderpaal vormen voor het virus”, zei viroloog Marc Van Ranst in Terzake.
01/04 10u15  Studiekeuzevoormiddag voltreffer @ SHDOp zondag 8 maart 2020 organiseerde de Stedelijke Humaniora Dilsen voor de 19de keer op rij een studiekeuzevoormiddag voor haar zesdejaars. De werkgroep had weerom heel wat inspanningen geleverd om een aantal oud-leerlingen uit diverse disciplines naar school te halen. Net voor de Coronacrisis konden meerdere leerlingen nog met hun vragen bij hen terecht.
01/04 09u15  “Zlatan neemt afscheid van Milan en denkt eraan te stoppen met voetballen”Zlatan Ibrahimovic (38) blijft volgend seizoen niet meer bij AC Milan. De Zweed zou eraan denken zijn schoenen aan de haak te hangen. Dat schrijft de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport woensdag.
01/04 09u15  Edon Zhegrova keert terugEdon Zhegrova keert na dit seizoen (tijdelijk?) terug naar Genk. FC Basel, dat hem in de wintermercato van 2019 als huurspeler wegplukte in de Luminus Arena, heeft de aankoopoptie van 3,5 miljoen euro uiteindelijk niet gelicht.
01/04 09u15  Blind Getrouwd-deelnemer twee maanden aan bed gekluisterdDamiano Fiore heeft er enkele zware weken opzitten. De gezondheidscoach die eerder deelnam aan Blind Getrouwd liep een bacteriële infectie op en was wéken out.
01/04 09u15  Robbe (12) doet elke dag boodschappen voor ouderenDe 12-jarige Robbe Grosemans uit Mechelen-Bovelingen pakte, meteen na de strenge coronamaatregelen, uit met een solidaire boodschap op Facebook.
01/04 09u15  Kris Sterkens nieuwe CEO Janssen PharmaceuticaKris Sterkens komt aan het hoofd te staan van Janssen Pharmaceutica, de grootste geneesmiddelenproducent van Vlaanderen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
01/04 09u15  Wie durft te profiteren van wilde weldoener Vincent Kompany?De discussie om één maand loon af te staan bij Anderlecht is nog niet beslecht. Het struikelblok blijkt vooral het inleveren van een twaalfde van het tekengeld voor dit seizoen. Vincent Kompany probeert de impasse te doorbreken. De speler-manager wil het bedrag van diegenen die hun tekengeld niet willen laten vallen uit eigen zak betalen. Dat is ook een manier om ploegmaats over de streep te trekken. Wie wil de kapitein laten betalen?
01/04 09u15  Barcelona bespaart 14 miljoen euro per maand door salarisinlevering van 70 procentMaandag gingen de spelers van FC Barcelona ermee akkoord gedurende de coronacrisis slechts 30 procent van hun loon te ontvangen. Het levert de Spaanse kampioen een besparing op van 14 miljoen euro per maand. Dat bevestigde voorzitter Josep Bartomeu dinsdag aan Catalunya Radio.
01/04 09u15  Frans moederbedrijf claimt miljardendividend van BNP Paribas FortisNet nu de banken gevraagd wordt de economie te steunen, is BNP Paribas van plan 1,9 miljard euro dividend weg te halen bij zijn Belgische dochter BNP Paribas Fortis. Dat schrijft De Standaard woensdag. Minister Alexander De Croo herhaalt zijn oproep geen dividenden uit te betalen. Ook de ECB voert de druk op.
01/04 08u15  Tottenham-baas Daniel Levy waarschuwt Jan Vertonghen en Toby Alderweireld dat ook zij afstand zullen moeten doen van loonTottenham Hotspur-baas Daniel Levy heeft aangekondigd dat zijn club de komende maanden flink zal besparen op de lonen van staf en medewerkers. Hij waarschuwde meteen ook zijn spelers, waaronder Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld: “Ook zij zullen hun steentje moeten bijdragen.”
01/04 08u15  BBC: “Afgelasting Wimbledon wordt binnen de 48 uur bekendgemaakt”Volgens de Britse openbare omroep BBC zal de organisatie van Wimbledon “binnen de 48 uur” de afgelasting van het toernooi officieel bekendmaken. “Momenteel vindt er een reeks crisisvergaderingen plaats. De All England Club zegt dat de beslissing nog moet worden genomen, maar een eerste afgelasting van de Championships sinds Wereldoorlog Twee lijkt onvermijdelijk”, meldt de BBC dinsdag.
01/04 08u15  Ex-Marseille-voorzitter Pape Diouf bezwijkt aan coronavirusVoormalig voorzitter van Olympique de Marseille Pape Diouf is op 68-jarige leeftijd overleden. Hij raakte besmet met het nieuwe coronavirus en dat kostte de Senegalees uiteindelijk ook het leven. Zijn dood werd dinsdag bevestigd door de Senegalese staatszender RTS.
01/04 07u15  Coronavirus: voormalig F1-circuit in India wordt quarantaine-plaatsWereldwijd wordt alles op alles gezet om de strijd met het coronavirus aan te gaan. Daarbij wordt in India zelfs een voormalig F1-circuit ingezet als quarantaine-plaats
01/04 07u15  Bocholtse Don Quichote Leo Van Velzen (80) bezweken aan coronavirusLeo Van Velzen (80) is overleden aan het Coronavirus. “Leo, een beetje de Don Quichotte van het Bocholtse schepencollege en de gemeenteraad, maakte indruk met zijn gefundeerde visie over democratie en participatie”, zegt raadslid Jan Verjans (VIA).
01/04 07u15  Agent Stephane wijst parkeerbedrijf terecht na onterechte boeteStephan Schroyen wees parkeerbedrijf OPC terecht na een onterechte parkeerboete. Maar hun antwoord schoot in het verkeerde keelgat. “Uw retributie van 15 euro werd geschrapt, maar als dit nog eens gebeurt, dan geven we uw nummerplaat door aan de politie en krijgt u 120 euro boete voor fout parkeren.”
01/04 07u15  Na de beren, nu de recepten aan het raamNa de berenjacht kan je nu ook op zoek gaan naar de keukengeheimen van je buren. Het idee wordt gelanceerd door Curieus, dat zo een ‘receptendialoog’ op gang wil brengen.
01/04 07u15  Ouders zieke Kiana (12) op zoek naar 59.000 euro voor therapieDe 12-jarig Kiana Laureyssens kan haar leven voor een tijdje stabiel en kwalitatief verlengen als ze in Keulen een behandeling volgt die 59.000 euro kost. Haar vader en uit Genk afkomstige moeder hopen via crowdfunding dat bedrag bijeen te krijgen.
01/04 07u15  Hema vreest voor voortbestaan door coronacrisisDe Nederlandse winkelketen Hema is hard geraakt door de coronacrisis. De omzet van de warenhuisketen is zo hard gedaald, dat het bedrijf vreest voor zijn voortbestaan. Dat meldt FD op basis van een brief die Hema-topman Tjeerd Jegen vorige week aan verhuurders van Hema-panden heeft gestuurd.
01/04 07u15  VN-secretaris Guterres: “Coronavirus is ergste wereldcrisis sinds WOII”De pandemie van Covid-19 is de ergste wereldwijde crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat heeft secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres dinsdag gezegd. Guterres uitte zijn bezorgdheid dat in de wereld meer conflicten kunnen ontstaan.
01/04 07u15  Meer meldingen van criminele geldstromen, waaronder oplichting met mondmaskers650 meldingen over verdachte geldstromen zijn de voorbije week bij de antiwitwascel binnengekomen. Dat is meer dan gemiddeld. Het gaat onder andere om geld uit oplichtingen met mondmaskers en handgels, schrijft De Tijd woensdag.
01/04 07u15  Baas vreest voor meer doden op cruiseschip Zaandam, Trump gaat “doen wat juist is”De baas van de Holland America Line (HAL) vreest dat het dodental aan boord van het cruiseschip Zaandam door het coronavirus gaat oplopen als het schip niet mag aanmeren in Florida. Dat schrijft Orlando Ashford in een lokale krant in de Amerikaanse staat.
01/04 07u15  "Waarom de daling van de uitstoot van broeikasgassen geen goed nieuws is"Lees meer >
01/04 07u15  Beringse Ayza (7) in ‘Dat belooft voor later’: “Ze is niet op haar mondje gevallen”Vanavond krijgt Staf Coppens de Limburgse meid Ayza (7) uit Beringen over de vloer. “Ze is een lieve, snuggere meid die niet op haar mondje is gevallen”, zegt mama Burcu.
01/04 07u15  Joris Hessels maakt special 'Gentbrugge' over coronacrisis: "Met vier kinderen verveel je je niet"Hoe zou het in deze coronatijden zijn in Gentbrugge? Joris Hessels zoekt vanavond zijn getuigen op in een special.
01/04 07u15  Zornik ontwaakt in 2021 uit winterslaapOmdat De Afrekening dit jaar 35 jaar bestaat, zendt Studio Brussel vandaag alle nummer één hits uit die ooit helemaal bovenaan in de Heilige Lijst prijkten. Zornik is prominent aanwezig met acht nummers, waarmee ze enkel dEUS moeten laten voorgaan. Maar daarnaast plant Buyse (43) ook een comeback van Zornik in 2021.
01/04 07u15  Het eindrapport van onze clubwatchers in het amateurvoetbalMet het per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de amateurreeksen werd vorige vrijdag een punt gezet het seizoen 2019-2020. Onze ‘clubwatchers’ namen de prestaties van hun ploeg onder de loep. Dit is hun analyse van het ‘corona-seizoen’.
01/04 07u15  Belgische topref ruilt WK Snooker in voor triage coronapatiëntenAls snookerref behoort Olivier Marteel (50) tot de wereldtop maar in dagen van nood heeft hij zijn smoking en witte handschoenen ingeruild voor een beschermend pak met mondmasker. De verpleger verzorgt mee de triage van mogelijke coronapatiënten in het AZ West in Veurne.
01/04 07u15  Zwangere spelersvrouwen in tijden van corona: “Als de baby er is, tonen we die via Skype”Zwanger zijn in een pandemie en in tijden van ‘social distancing’, je moet het maar voorhebben. Eén groot voordeel is er echter aan verbonden voor de partners van Jorge Teixeira (STVV), Lucas Pirard (Waasland-Beveren) en Patrik Hrosovky (KRC Genk): hun wederhelft is door de gedwongen voetbalstop meer dan ooit thuis om hen te ondersteunen.
01/04 07u15  STVV-middenvelder Steven De Petter reageert op voetbalpensioen: “Enige juiste beslissing"Na een onafgebroken carrière van bijna dertien jaar in eerste klasse, hangt Steven De Petter (34) de schoenen aan de haak. Een aanslepende enkelblessure dwingt de STVV-middenvelder te stoppen met voetballen. “Een moeilijke beslissing, maar wel de enig juiste”, reageert De Petter.
01/04 06u15  “Veel ruimte voor de zon, maar het blijft fris”Woensdag blijft het met maxima rond 10 graden wat aan de frisse kant voor de tijd van het jaar.
01/04 06u15  Onderwijs weet het nog altijd niet: “Er zijn twee scenario’s, maar één zou beter zijn”Scholen vragen dat er snel een beslissing komt over het al dan niet weer opengaan na de paasvakantie. We hebben twee scenario’s klaar, maar het is voor de leerkrachten, leerlingen en ouders beter om meteen duidelijkheid te krijgen.”
01/04 06u15  Ook Peer krijgt schakelzorgcentrum voor coronapatiëntenNa Sint-Truiden krijgt nu ook Peer een schakelzorgcentrum waar coronapatiënten kunnen worden opgevangen die geen ziekenhuis meer nodig hebben. Het centrum komt in de nieuwbouw van woon-zorgcentrum Sint-Antonius.
01/04 06u15  Jessa Ziekenhuis haalt twee beademingstoestellen bij DefensieIn haar zoektocht naar extra beademingstoestellen, die van cruciaal belang zijn voor de behandeling van intensieve coronapatiënten, heeft het Hasseltse Jessa Ziekenhuis twee toestellen op de kop kunnen tikken van Defensie.
01/04 06u15  Jongste meisje tot nu toe bezweken aan corona: “Haar gezondheid ging razendsnel achteruit”Amper een paar uur, zolang duurde het volgens haar familie tot het coronavirus een twaalfjarig meisje in Gent fataal werd. Tot overmaat van ramp daagde er geen ambulance op. “Door de paniek begreep de noodcentrale niet wat er aan de hand was”, klinkt het.Er volgt een onderzoek.
01/04 04u15  In times of troubleLees meer >
01/04 04u15  Schone lucht, minder CO2Lees meer >
01/04 04u15  Noodkreet van gouverneur van New York: “Kom ons alstublieft helpen”De gouverneur van de Amerikaanse staat New York, Andrew Cuomo, heeft gezondheidswerkers uit het hele land gevraagd om te komen helpen bij het behandelen van coronapatiënten.
01/04 04u15  Corona in Gentbrugge: “Met vier kinderen in huis verveel je je niet”Hoe zou het in deze coronatijden zijn in Gentbrugge? Joris Hessels zoekt vanavond zijn getuigen op in een special.
01/04 04u15  Thomas De Gendt trapt te hard voor ZwiftThomas De Gendt (33) onderhoudt zijn conditie net als veel renners op de populaire app Zwift. Maar het systeem van virtuele races blokkeerde de renner van Lotto-Soudal omdat hij onrealistische waarden produceerde in een koersje.
01/04 04u15  “Ik wil mijn missie afmaken”Ook volgend jaar in Tokio mikken de Red Lions naar olympisch goud met Shane McLeod als hoofdcoach. De 51-jarige Nieuw-Zeelander had eerder nochtans aangekondigd na de zomer van 2020 een sabbatjaar te houden, maar dat stelt hij nu uit.
01/04 04u15  Heur-Tongeren heeft beste rapportMet het per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de amateurreeksen werd vorige vrijdag een punt gezet het seizoen 2019-2020. Onze ‘clubwatchers’ namen de prestaties van hun ploeg onder de loep. Dit is hun analyse van het ‘corona-seizoen’.
01/04 04u15  Topref ruilt WK Snooker in voor triage coronapatiëntenAls snookerref behoort Olivier Marteel (50) tot de wereldtop maar in dagen van nood heeft hij zijn smoking en witte handschoenen ingeruild voor een beschermend pak met mondmasker. De verpleger verzorgt mee de triage van mogelijke coronapatiënten in het AZ West in Veurne.
01/04 04u15  Sint-Truiden naar hoogste klasseLimburg krijgt, na pioniers Beringen en Genenbos-Lummen, opnieuw een vertegenwoordiger in de hoogste klasse van de petanquecompetitie: PCST Sint-Truiden.
01/04 04u15  Giro d’Italia lonkt nu naar augustusVolgens de Italiaanse bondsvoorzitter Renato Di Rocco maakt de Giro kans om in augustus georganiseerd te worden.
01/04 04u15  Zwangere spelersvrouwen in tijden van coronaZwanger zijn in een pandemie en in tijden van ‘social distancing’, je moet het maar voorhebben. Eén groot voordeel is er echter aan verbonden voor de partners van Jorge Teixeira (STVV), Lucas Pirard (Waasland-Beveren) en Patrik Hrosovky (KRC Genk): hun wederhelft is door de gedwongen voetbalstop meer dan ooit thuis om hen te ondersteunen.
01/04 04u15  Kil afscheidDe Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
01/04 04u15  Limburgse politiezones nog steeds overstelpt met coronavragenVan ‘mag ik naar mijn lief rijden?’ tot ‘er is te veel volk in de Aveve’: twee weken na het begin van de lockdown light krijgen de politiezones nog evenveel vragen en meldingen van burgers. “Van de tien telefoons die we krijgen, gaan er acht over de coronamaatregelen”, klinkt het.
01/04 04u15  Moeizame communicatieDe twee grootste Limburgse ziekenhuizen bundelen de krachten: klinisch biologen Deborah Steensels (ZOL) en Reinoud Cartuyvels (Jessa Ziekenhuis) schrijven een dagelijkse column vanuit de frontlinie van de coronaoorlog.
01/04 04u15  Miljoen mensen zit thuis, maar asperges raken niet van het veldDe regering wil snel meer mensen aan het werk krijgen in de landbouw-, voeding- en zorgsector. Als eerste dreigt nu de aspergeoogst te mislukken, terwijl een miljoen mensen tijdelijk werkloos is.
01/04 04u15  Autoverkoop stort volledig in elkaarDe autoverkoop is door de maatregelen in het kader van de coronacrisis vrijwel volledig in elkaar gestuikt. En dat zal de komende weken nog niet beteren, zo leren cijfers van sectorfederatie Traxio.
01/04 04u15  “Ze is niet op haar mondje gevallen”Vanavond krijgt Staf Coppens de Limburgse meid Ayza (7) uit Beringen over de vloer. “Ze is een lieve, snuggere meid die niet op haar mondje is gevallen”, zegt mama Burcu.
01/04 04u15  Rudi Moesen “zit” voortaan van thuis uit in studio van ‘Hallo Limburg’Lees meer >
01/04 04u15  De Ronde 103Lees meer >
01/04 00u15  Bibliotheek Geetbets wordt afhaalbibliotheekIn de bibliotheek van Geetbets kan je voortaan boeken reserveren en afhalen. Dat gebeurt in het kader van de beperkingen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
31/03 23u15  Gitzwarte dag voor Limburg: 19 coronadoden, 102 in totaalMet een recordaantal van 19 overleden coronapatiënten in de ziekenhuizen beleefde Limburg gisteren een gitzwarte dag. Het dodenaantal in de Limburgse ziekenhuizen staat nu al op 102. Al is er ook goed nieuws: minstens 215 coronapatiënten mochten het ziekenhuis al verlaten.
31/03 23u15  Defensie vervoert Limburgse patiënten met militaire ambulances tot in Oost-VlaanderenDefensie zet ambulances in om patiënten van de afdelingen intensieve zorgen in Limburg te vervoeren naar andere provincies in ons land. Zo vonden dinsdag al enkele verplaatsingen naar Vlaams-Brabant en Antwerpen plaats, maar woensdag worden er zelfs patiënten overgebracht naar Oost-Vlaanderen.
31/03 23u15  GO Next start helpdesk voor leerlingen en ouders met computerproblemenSinds deze week is Scholengroep 16 (GO Next), die 33 scholen in Midden-Limburg groepeert, gestart met een eigen helpdesk voor leerlingen en hun ouders die computerproblemen hebben. Net geen 7.000 leerlingen kunnen er terecht.
31/03 22u15  ‘Naaktchallenge’ op TikTok loopt fout wanneer man ontdekt dat zijn vriendin niet alleen isDoor de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, zitten heel wat mensen thuis in zelfisolatie. Sociale media zijn het communicatiemiddel bij uitstek geworden, waardoor er ook heel wat challenges ontstaan.
31/03 22u15  Coronabrief voor 1 april valt niet in goede aarde bij onze noorderburenEen brief die in het Nederlands-Limburgse Sittard huis-aan-huis verspreid werd, heeft tot ophef en woedende reacties geleid, zowel in de buurt als in het stadhuis. Onderwerp: corona. Datum: vlak voor 1 april...
31/03 22u15  Beiaard van juwelier Franssen eert zorgpersoneel met dagelijks deuntjeHet ‘huis met de beiaard’, zo staat Juweliers Franssen in de Demerstraat bij veel Hasselaren bekend. Die beiaard brengt nu elke avond een muzikaal eerbetoon aan onze helden van de zorg.
31/03 22u15  Alken start babbellijn op voor inwonersOp vrijdag 20 maart ging de Babbellijn in Alken van start. Blijf in je kot kan immers eenzaam zijn. Het coronavirus zorgt voor sociaal isolement en de Babbellijn probeert dit te doorbreken.
31/03 22u15  Zizo van vzw ZeZijnZo bezoekt GerkenbergDinsdag 31 maart bracht Zizo de mascotte van vzw zezijnzo een bezoekje aan woonzorgcentrum Gerkenberg.
31/03 21u15  Postkantoor woensdag weer open, aantal postbodes in thuisquarantaine geplaatstDinsdag bleef het postkantoor en distributiecentrum op de Hasseltsepoort in Bilzen nog gesloten wegens een coronabesmetting bij een van de postbodes, maar woensdag gaat het loket weer open.
31/03 21u15  “Niet alleen voor de fruittelers wordt het een bibbernacht”Vannacht wacht de fruittelers weer een zware nacht. De wind zal onder een open hemel immers helemaal wegvallen, en dan weet je het wel: er zit stevige nachtvorst aan te komen. De minima zullen zich rond het ochtendgloren tussen -3 en lokaal -5°C situeren.
31/03 21u15  Mogen kinderen nu wel of niet mee naar de winkel? En mag een supermarkt de toegang weigeren?“In de mate van het mogelijke dien je je alleen naar de winkel te begeven.” Dat staat te lezen op de officiële infowebsite van ons land over Covid-19. Dat betekent dus ook zonder de kinderen. Sommige supermarkten nemen die maatregel zeer ernstig en weigeren mensen die niet alleen komen de toegang. Maar mag dat wel?
31/03 21u15  Lachen met corona, kan dat wel door de beugel?1 april, jaarlijkse grappendag. Normaal had uw krant u vandaag beetgenomen, maar het is er de tijd niet voor. Nochtans doen veel coronagrappen de ronde. “Humor is dan ook helend”, zegt psychologe Vera Hoorens.
31/03 21u15  Klein brandje in ReppelDe brandweer van Bree is dinsdag in de vroege namiddag uitgerukt voor een kleine brand in de Zandstraat in Reppel. De stroominstallatie in de berging was door een defect gaan smeulen. Hierbij was rook vrijgekomen, maar de brandweer hield de schade beperkt. Er vielen geen gewonden en het huis is nog steeds bewoonbaar.
31/03 21u15  Honderd processen-verbaal opgesteld in politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst voor negeren coronamaatregelenTot dinsdagnamiddag zijn in de politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst exact 100 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken tegen de maatregelen rond corona, laat korpschef Dirk Claes weten.
31/03 20u15  100 processen-verbaal opgesteld in politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst voor negeren coronamaatregelenTot dinsdagnamiddag zijn in de politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst exact 100 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken tegen de maatregelen rond corona, laat korpschef Dirk Claes weten. “Het gaat welgeteld om 37 overtredingen in Bilzen, 31 in Hoeselt en 32 in Riemst. In Riemst gaat het 26 keer over niet ‘essentiële verplaatsingen’ aan de grensovergang in Vroenhoven. Net als in de andere Limburgse politiezones gaat het meestal over vastgestelde samenscholingen en over onnodige verplaatsingen.”
31/03 20u15  Spuwende herrieschopper gearresteerd in Riemstse AldiDinsdagmorgen rond half tien heeft de politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst een tierende amokmaker gearresteerd in de Aldi in Riemst. Even voordien had hij in de richting van een kassierster gespuwd die hem vriendelijk gevraagd had om de nodige afstand te houden. Daarop sloegen de stoppen bij de man door.
31/03 20u15  Inbraak in chalet op Parelstrand in Lommel-KolonieBij de politie is dinsdagnamiddag een inbraak in een chalet op het Parelstrand gemeld. De indringers hadden op het eerste gezicht enkel wat koperen kabels en een antenne meegenomen.
31/03 20u15  Laptop gestolen bij inbraak in GenkDieven zijn binnengedrongen in het gebouw van een organisatie die op de Schaapsdries is gevestigd. Er werd een laptop meegenomen. De feiten werden maandag gemeld.
31/03 20u15  Twee gewonden bij botsing in WaterscheiTwee auto’s zijn dinsdag rond 10.15 uur in de Stalenstraat in Waterschei gebotst. Een 41-jarige vrouw en een 29-jarige man, beiden uit Genk, liepen verwondingen op.
31/03 20u15  Tachtiger gewond bij ongeval in BocholtDinsdagnamiddag is een 88-jarige fietser uit Bocholt gewond geraakt bij een ongeval op de Reppelerweg. De tachtiger werd rond 15.30 uur door een vrachtwagen geraakt.
31/03 20u15  Brand in voormalige bakkerij in LoksbergenDinsdag in de vooravond heeft het gebrand in een voormalige bakkerij in de Loksbergstraat. Momenteel is het een winkel van een installateur van keukens, badkamers en ramen. Het vuur was al grotendeels geblust toen de brandweer aankwam. De brandweermannen blusten nog na. Het pand werd ook verlucht.
31/03 20u15  Rijtjeshuis in Schulen onbewoonbaar na zware brandDe brandweer is dinsdag rond 18.30 uur verwittigd van een brand in de Tichelstraat in Schulen. Het vuur ontstond in de slaapkamer van de oudste zoon. Waarschijnlijk door een kortsluiting in een stekkerdoos. Er is veel schade op de bovenverdieping waardoor het huis tijdelijk onbewoonbaar is.
31/03 20u15  Vakbonden bij Plukon voeren actie omdat de coronamaatregelen niet nageleefd wordenBij Plukon in Maasmechelen hebben de vakbonden actie gevoerd omdat de coronamaatregelen niet nageleefd worden. Het is symbolisch voor wat zich in meerdere grote en kleinere bedrijven in Limburg op de werkvloer afspeelt, klinkt het.
31/03 20u15  Politieman overleeft kogel in rug door pooier, maar sterft aan coronaTwaalf dagen nadat bij hem de eerste symptomen van besmetting werden vastgesteld, is Ronny Moechars (66) uit Wellen maandagavond overleden aan het coronavirus. Ronny werkte tot aan zijn pensioen bij de Limburgse federale gerechtelijke politie.
31/03 19u15  Pannenkoeken voor spoed en politie CarmaEmmsfoodtruck hield maandagavond halt aan de spoedgevallendienst van het ZOL en aan het hoofdcommissariaat van de politiezone Carma om er op beide plaatsen honderd pannenkoeken en veertig lolywafels gratis te bezorgen.
31/03 19u15  Brutale nieuwe wolf wandelt doodleuk over terrein betoncentraleHet meldpunt Welkomwolf.be heeft maandag en dinsdag meerdere waarnemingen van wolven en vermeende wolven ontvangen uit de provincie Antwerpen. Maandag kwamen er meldingen uit Rijkevorsel, maar ook een melding van potentiële wolvensporen in Mol.
31/03 18u15  TIPS. Veilig zonnen en stilte in je thuiskantoorElke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.
31/03 18u15  FIA komt met noodmaatregelen en past F1-reglement aanDe FIA heeft vandaag bekendgemaakt dat er een akkoord is bereikt om verschillende noodmaatregelen in te voeren alsook een aanpassing van het F1-reglement te doen.
31/03 18u15  Trump en Erdogan roepen op tot staakt-het-vuren in Syrië en LibiëDe Amerikaanse president Donald Trump en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan zijn er dinsdag in een telefoongesprek mee akkoord gegaan dat het belangrijk is om in landen die in oorlog zijn, zoals Syrië en Libië, tot een staakt-het-vuren te komen nu er een wereldwijde gezondheidscrisis woedt. Dat heeft het Witte Huis gemeld.
31/03 18u15  Oversteekplein tussen Molenpoort en Quartier Bleu is klaarHet verbindingsplein tussen de Molenpoort en het nieuwe Quartier Bleu in Hasselt is bijna klaar. Arbeiders plaatsen nog een zitbank en wat verkeersborden. Alleen de straatverlichting mankeert.
31/03 18u15  Proximus start met uitrol 5G in deze vijf Limburgse gemeentesProximus start woensdag als eerste tele-operator in ons land in 30 gemeenten met een 5G mobiel netwerk. In Limburg zijn dat Hasselt, Bilzen, Pelt, Peer en Leopoldsburg. “Als de coronamaatregelen verlicht worden, volgt een verdere uitrol”, zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke.
31/03 18u15  250 euro en rijbewijs kwijt voor vrouw die onder invloed en zonder reden onderweg wasEen 37-jarige vrouw heeft dinsdagochtend een boete van 250 euro gekregen toen ze op de Maastrichtersteenweg aan de kant werd gezet en niet kon uitleggen waarna ze onderweg was. De vrouw testte ook nog eens positief op amfetamines. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Ze zal het later bij de politierechter mogen gaan uitleggen.
31/03 18u15  18 nieuwe coronadoden in Limburgse ziekenhuizen: 102 in totaalIn de Limburgse ziekenhuizen zijn opnieuw 18 coronapatiënten overleden, het hoogste aantal tot nu toe op één dag. Dat brengt de totale dodenbalans in de ziekenhuizen al op 102. In het Hasseltse Jessa Ziekenhuis stierven de afgelopen 24 uur maar liefst zeven coronapatiënten.
31/03 18u15  Muzemix aan de slag met virtuele kunstbelevingVeel verenigingen zoeken op dit moment naar alternatieven om hun werking, ondanks de corona-dreiging, te kunnen voortzetten. Meestal biedt het digitale luik hiervoor een gepaste oplossing. Enkele kernvrijwilligers van Muzemix gingen enthousiast aan de slag om kunstbeleving online aan te bieden.
31/03 18u15  Eindelijk duidelijkheid over betalingsuitstel woonleningen: wie komt in aanmerking en gaat het je extra kosten?Na dagen van onderhandelen zijn bankenkoepel Febelfin, de Nationale Bank van België en federaal minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) het eens geworden over de concrete voorwaarden voor het beloofde ‘betalingsuitstel’ van woonleningen in het kader van de coronacrisis. Wie komt in aanmerking? En om hoeveel uitstel gaat het? Een praktisch overzicht.
31/03 18u15  Lanaken gaat grens volledig afsluiten op marktdagen MaastrichtVanaf woensdag 1 april zal de Nederlandse gemeente Maastricht terug een woensdag- en vrijdagmarkt organiseren. De gemeente Lanaken vindt dit een slecht initiatief omdat het in strijd is met de Belgische coronarichtlijnen en neemt daarom maatregelen om tijdens de markturen de grensovergang in Smeermaas volledig af te sluiten en de grensovergang in Veldwezelt extra te controleren.
31/03 18u15  Vlaamse ‘Waze voor winkelen’ toont hoe druk het is in supermarktJe moet er maar opkomen: een app ontwikkelen die je vertelt in welke supermarkten het druk is en in welke niet. “Je kan het wat vergelijken met Waze, dat gebruikmaakt van telefoondata aangevuld met informatie van de gebruikers om zo te bepalen waar er files staan en waar niet”, zegt bedenker Bart Muskala.
31/03 18u15  Waarnemingen van “minstens één nieuwe wolf” in Antwerpse KempenHet meldpunt Welkomwolf.be heeft de voorbije dagen verschillende waarnemingen van een wolf ontvangen vanuit de Antwerpse Kempen. Eén van de meldingen gaat met zekerheid om een wolf, stelt de vzw achter het meldpunt, voor de andere is er meer onderzoek nodig. Het gaat niet om een van de Limburgse wolven, want die waren op nagenoeg hetzelfde moment actief in de buurt van Pelt.
31/03 18u15  De Bruyn, Garcia, Balongo en Masoudi langer op StayenSTVV lichtte de opties in de contracten van vier spelers: Alexandre De Bruyn, Hamza Masoudi, Nelson Balongo en Pol Garcia.
31/03 18u15  Eerste hulp bij lockdown met tieners: Hoe houd ik mijn puber binnen?Tieners zijn niet altijd geneigd om gewillig te luisteren, dat is alom geweten. Ze zijn sociale dieren, die willen hangen met hun vrienden. Al zeker als het vakantie wordt, en mooi weer. Maar toch moet je hen overtuigen van de noodzaak van thuiszitten. Hoe doe je dat? En als ze niet naar jou luisteren, naar wie dan wel? Riskeren ze een coronaboete als ze toch balorig gaan samenscholen? “Oudere mensen houden zich vrijwillig aan de regels, jongeren hebben het gevoel dat ze móéten.”
31/03 18u15  Politie Bilzen beboet negentien personen wegens schenden coronarichtlijnenDe voorbije dagen heeft de politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt maar liefst negentien personen beboet wegens het schenden van de naleving van de coronarichtlijn. Dat maakten de politie en het Limburgse parket bekend. De politie kwam tussenbeide op twee feestjes. In Riemst misdroeg een man zich in een warenhuis. Hij spuugde naar een warenhuismedewerkster.
31/03 18u15  Uitstel communiefeesten komt hard aan: "Hij weende, mijn moederhart brak"Alle vormsels worden uitgesteld tot september of oktober, alle communies tot een nog te bepalen datum volgend schooljaar. Dat beslisten de bisschoppen van België maandag. “Elk bisdom zal een eigen datum voorstellen voor de communie”, klinkt het. Veel gezinnen bereidden het feest al maanden voor en reageren dan ook teleurgesteld, al begrijpt de meerderheid de beslissing.
31/03 18u15  Politie in India zet creatieve middelen in tegen coronaDat elk land zo zijn eigen aanpak heeft om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is ondertussen wel duidelijk. Maar in India zet de politie toch wel heel aparte middelen in.
31/03 17u15  Italiaanse man doodt vriendin, bezorgdheid groeit over effecten van lockdownEen man heeft in Sicilië zijn vriendin gedood en daarna geprobeerd om zichzelf om het leven te brengen. De moord zorgt voor bezorgdheid rond vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld en nu verplicht thuis zitten met hun partner door de lockdownmaatregelen.
31/03 17u15  Crisiscel van de KBVB ondersteunt de clubs: laatste bondsbijdragen van dit seizoen worden kwijtgescholdenDe KBVB heeft de voetbalclubs in ons land een hart onder de riem gestoken. In een virtuele vergadering werd beslist om de resterende bondsbijdragen die de clubs verschuldigd zijn aan de KBVB, kwijt te schelden. “De clubs zitten sinds maart zonder inkomsten terwijl de kosten gewoon blijven doorlopen. Daarom willen we hen financieel ondersteunen.”
31/03 17u15  Wat met huisvuilzakken? En het recyclagepark?Waar kan je huisvuilzakken verkrijgen en wat met het recyclagepark?
31/03 17u15  Twintigste veroordeling voor vrouw uit DiestEen vrouw uit Diest heeft haar twintigste veroordeling opgelopen, ditmaal voor verboden wapenbezit. Bij een verkeerscontrole in januari 2018 had de politie een knuppel in haar auto gevonden. “Om mij in geval van nood te verdedigen”, voerde de vrouw aan. Het parket had haar een minnelijke schikking aangeboden maar daar was de vrouw echter niet op ingegaan. Vandaar dat zij nu voor de rechter moest verschijnen. Die legde haar een boete van 800 euro op, waarvan de helft met uitstel, omdat de vrouw een klein inkomen heeft.
31/03 17u15  Lachen met corona: onze cartoonisten over de crisisOok in tijden van crisis mag er al eens gelachen worden. Onze huiscartoonisten geven hun eigen humoristische kijk op de crisis die een groot deel van de wereld in de ban houdt.
31/03 17u15  Child Focus laakt “lakse uitspraak” in grootste kinderpornodossier ooit in ons landDrie beklaagden in het grootste kinderpornodossier ooit in ons land, komen meteen op vrije voeten. Child Focus, dat zich burgerlijke partij had gesteld, is dan ook verbolgen over de “lakse uitspraak” in het proces.
31/03 17u15  Vlozo trekt aan de alarmbel: “Situatie in rusthuizen dreigt te ontsporen”Vlozo, de sectororganisatie die de uitbaters van private ouderenvoorzieningen vertegenwoordigt, vreest dat de situatie in de Vlaamse woonzorgcentra uit de hand loopt. De organisatie vraagt daarom dat de Vlaamse overheid krachtiger maatregelen neemt om het tij in de woonzorgcentra te keren.
31/03 17u15  Bundesligaclubs vinden akkoord om competitie tot eind april op te schortenDe Bundesligaclubs zijn unaniem akkoord om de Duitse voetbalcompetitie tot 30 april op te schorten. Dat deelden ze na een videoconferentie met de 36 clubs uit eerste en tweede klasse mee.
31/03 17u15  Verdachte gezinsmoord in Nederlandse Etten-Leur opgepaktDe man die wordt verdacht van een gezinsmoord in het Nederlandse Etten-Leur is dinsdag opgepakt in de Brabantse plaats. Dat meldt de politie. De slachtoffers werden zaterdagavond gevonden in een woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur. Het gaat om een oma, een moeder en twee jonge kinderen. De verdachte is de 33-jarige vader van het gezin.
31/03 16u15  TV-TIPS. De finale van 'Zie mij graag', Amerikaans toptalent en meer vrouwen op straatWeet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
31/03 16u15  OPINIE. "Het is niet meer dan fair dat mensen die ons land draaiende houden een beloning krijgen"Iedereen die dacht een meesterwerk te schrijven of te componeren als er maar tijd was, is intussen uit die droom ontwaakt. Wat blijft is deze nachtmerrie, waarvan we allemaal het beste proberen te maken.
31/03 16u15  Twee lichtgewonden na ongeval in HasseltOp de Genkersteenweg is maandag rond 15.15 uur een kop-staartbotsing gebeurd tussen twee auto’s. Brigitte B. (52) uit Zonhoven en Céline I. (24) uit Hasselt raakten lichtgewond.
31/03 16u15  Twee sluikstorten in DilsenOp twee plaatsen in Dilsen is dinsdag een sluikstort gevonden. In de Elzenstraat in Lanklaar vond de politie rond 10 uur een plastic zak met etensresten langs de weg. Op de Hoeveweg in Nieuw Homo werden vuilniszakken achtergelaten. De Dienst der werken kwam de sluikstorten opruimen.
31/03 16u15  15 werknemers van bedrijf geëvacueerd na machinebrandIn de Nijverheidsstraat in Beverst is dinsdag rond 14.50 uur brand ontstaan aan een machine van het verpakkingsbedrijf DW Reusables. De schade bleef beperkt, maar een 15-tal werknemers werd uit voorzorg geëvacueerd.
31/03 16u15  Steven Vranken van de L&M-Band: “Muziek brengt mensen samen, zelfs ook op afstand”In het ‘Blijf in uw kot’-concert van vandaag is het podium helemaal voor Steven Vranken, voor velen waarschijnlijk bekend als zanger-gitarist van de bekende L&M-Band. Het coverduo toert al jaren in het circuit, en toverde onder andere een heel mooie versie van het Limburgse volkslied uit hun hoed.
31/03 16u15  Vincent Kompany wil zelf betalen voor Anderlecht-spelers die contract over loonsvermindering niet tekenenAnderlecht heeft met de spelers nog steeds geen akkoord over het inleveren van het maandloon van april. Het grote discussiepunt is dat de spelers ook een twaalfde van hun tekengeld moeten afstaan voor dit seizoen. Als compromis stelt Vincent Kompany voor dat hij het verschil uit eigen zak zal betalen bij diegene die daarom niet willen tekenen.
31/03 16u15  Hier shop je merken van Belgische bodem in tijden van coronaBelgische merken lieten het al weten: ze zijn ongerust over de gevolgen van de coronacrisis. Modemerken vragen consumenten om zo veel mogelijk Belgisch te kopen, en om dat gemakkelijker te maken verzamelt Flanders DC de lokale online adresjes in één lijst.
31/03 16u15  "25 communiefeesten geannuleerd op één dag"Het Kelsbekerhof in Nieuwerkerken gaat gebukt onder de annulaties door de coronacrisis. Het restaurant- en feestzalencomplex is een populaire locatie voor allerhande feesten in de lente en zomer. “Nu eerste communies en vormsels ook nog worden uitgesteld, kreeg ik maandag alleen al 25 annulaties binnen” zucht eigenaar en bezieler Geert Boonen. Vanaf donderdag 2 april start hij met afhaalgerechten om toch inkomsten te hebben.
31/03 16u15  Recyclageparken dinsdag weer open onder strikte voorwaarden: één bezoek om de twee wekenDe 29 recyclageparken van Limburg.net openen dinsdag 7 april onder strikte voorwaarden opnieuw de deuren. Zo wordt er per gezin slechts één bezoek om de veertien dagen toegelaten.
31/03 15u15  Opslagplaats brandt uit in GenoelselderenDinsdag is rond 14.15 uur brand ontstaan in de Boudewijnstraat in Genoelselderen. Een kleine opslagplaats ging volledig in de vlammen op.
31/03 15u15  Flatbewoonster gewond nadat ze brandende frietketel wegsleeptDe brandweer Noord-Limburg moest dinsdag rond 14 uur uitrukken naar een appartement in de Heerstraat in het centrum van Neerpelt. Een frietketel had vuur gevat. De bewoonster liep brandwonden op toen ze de ketel naar de gang sleepte.
31/03 15u15  Voor het eerst in kaart gebracht: zoveel besmettingen telt uw gemeenteVoor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis geeft Volksgezondheid een indicatie van het aantal bevestigde besmettingen per gemeente. Zo zijn in Hasselt, Genk en Sint-Truiden de meeste inwoners besmet: tussen 112 en 254 inwoners dragen er met zekerheid het coronavirus.
31/03 15u15  Nieuw koppel maakt intrede op ‘Temptation island’ nadat Melissa en Giani worden weggestuurd door makersMelissa en Gianni moesten Temptation Island vaarwel zeggen omdat ze een gsm hadden binnengesmokkeld, maar er staat al snel een ander koppel klaar om hen te vervangen. De Nederlandse Zach en Simone willen de ultieme relatietest aangaan, en dat wordt volgens Zach een eitje. “Ik heb in Mallorca en Lloret de Mar gewerkt. Daar heb je precies dezelfde situaties, maar dan zonder camera’s”, klinkt het zelfverzekerd.
31/03 15u15  8-jarige speelt cornet als steun voor de zorg/andere sectorenDe 8-jarige Elia Boutsen speelt iedere avond om 20 uur op zijn cornet. Dat doet hij om iedereen in de zorg en andere sectoren te bedanken.
31/03 15u15  Tuinconcert voor bewoners Campus CorsalaVrijwilliger Patrick gaf een tuinconcert in de tuin van Campus Corsala!
31/03 15u15  Woonzo neemt maatregelen voor kwetsbare huurdersDe partners van Woonplatform Limburg stampen nieuwe initiatieven uit de grond om kwetsbare huurders tijdens de coronacrisis te helpen.
31/03 15u15  Meisje (12) dat overleed door corona, komt uit Gent: “Onwezenlijk”Het twaalfjarige meisje dat zaterdag is overleden aan Covid-19 was een meisje uit Gent. Dat wordt bevestigd door het Gentse stadsbestuur. Het meisje ging tot 13 maart naar de opvang van een school van de Stad Gent.
31/03 15u15  Onuachu, Paintsil en Kouassi kunnen toch niet naar huisPech voor Paul Onuachu, Joseph Paintsil en Eboue Kouassi. De drie Genk-spelers kunnen dan toch niet huiswaarts keren.
31/03 14u15  Hoe besmettelijk is de lucht rond coronapatiënten?Wie niest, kan personen die meters verderop staan, besmetten met zijn uitgespuwde druppels. Maar hangende ‘viruswolken’ zijn onwaarschijnlijk.
31/03 14u15  Hoe het kan dat een 12-jarige sterft aan coronaEen meisje van amper twaalf jaar oud is zaterdag bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. “We staan er versteld van”, zei klinisch bioloog Emmanuel André aangeslagen. “Het is extreem uitzonderlijk en het zal extreem zeldzaam blijven”, zegt virologe Leen Delang (KU Leuven).
31/03 14u15  Thuisbrouwerij start met katerTom Kaelen uit Wijer is vorig jaar gestart met eigen bieren te maken onder het label 'Tom’s Brouwerij’. De volgende stap was om samen met zijn echtgenote Caroline Windmolders een tuinterras te openen in de paasvakantie. Maar het coronavirus steekt daar nu een stokje voor. Met afhalingen aan de thuisbrouwerij en leveringen aan huis proberen ze nu toch bierliefhebbers te bereiken.
31/03 14u15  PVDA-arts Dirk Van Duppen overledenDirk Van Duppen (63), een van de sterkhouders van Geneeskunde voor het Volk, is maandagavond overleden. Dat bevestigt PVDA. Van Duppen was al enige tijd ziek.
31/03 14u15  Verveel je je? Wat denk je van deze ‘moeilijkste puzzel ooit’De ideale remedie tegen de verveling nu je verplicht zo veel mogelijk in je kot moet blijven? Lekker oubollig puzzelen! Is die uitdaging te beperkt, dan moet je deze geheel witte puzzel van Japanse makelij eens uitproberen.
31/03 14u15  Geen repatriëring meer van overledenen naar MarokkoMoslims die overlijden kunnen dezer dagen moeilijk gerepatrieerd worden naar hun herkomstland. Marokkanen moeten begraven worden in het land waar ze sterven. Repatriëringen naar Turkije lukken wel nog, maar familie mag niet meereizen.
31/03 13u15  Schattig: orang-oetans spelen met otters in Pairi DaizaSchattiger dan dit wordt het vandaag waarschijnlijk niet. Dierentuin Pairi Daiza deelt foto’s van een familie orang-oetans die zich goed lijkt te amuseren met een groepje otters.
31/03 13u15  Derde week corona-enquête: “Om verdere evolutie van epidemie te voorspellen”Dinsdag is coronastudiedag. Voor de derde week op rij roept de Universiteit Antwerpen alle Belgen op om de bevraging in te vullen. Van 10u tot 22u staat de enquête opnieuw open. Ze kan zowel in het Nederlands, het Frans, het Duits als in het Engels worden ingevuld.
31/03 13u15  Truienaar veroordeeld tot 16 jaar cel in grootste kinderpornozaak in ons landDe correctionele rechtbank van Dendermonde heeft dinsdag vijf mannen, waaronder Truienaar Niels M., schuldig bevonden in dossier van kinderporno. De Truienaar moet zestien jaar naar de cel.
31/03 13u15  Kampse bib startte met afhaaldienstIn de bibliotheek van Leopoldsburg werd vorige week gestart met een afhaaldienst. “Wij zijn mee in het project gestapt omdat in deze tijden de lees-, kijk- of luisterhonger voor jong en oud moeilijk onbeantwoord kan blijven. De reservaties gebeuren online en zodra wij de pakketjes hebben samengesteld geven wij een seintje en kan het materiaal in de hal afgehaald worden. Uitgeleende stukken die binnengebracht worden, blijven 3 dagen in quarantaine. Het eerste weekend kwamen een 30-tal aanvragen binnen en sindsdien maken wij dagelijks een 5-tal pakketjes klaar voor onze trouwe lezers”, meldt bibliothecaris Susy Rits.
31/03 13u15  Minister Beke bezoekt schakelzorgcentrum in Sint-TruidenDinsdagmorgen heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) een bezoek gebracht aan het eerste Limburgse schakelzorgcentrum in Sint-Truiden.
31/03 13u15  Dronken vrouw spuugt in gezicht van agentEen 60-jarige dronken vrouw uit Diest heeft maandagavond een agent van de politiezone Demerdal in het gezicht gespuugd. Een andere persoon die het samenscholingsverbod negeerde, had 30 xtc-pillen bij.
31/03 13u15  Rusland gaat inbreuken op quarantainemaatregelen bestraffen met celstraffenDe Russische Doema heeft dinsdag de wet die celstraffen oplegt aan overtreders van de quarantainemaatregelen zijn finale goedkeuring gegeven.
31/03 13u15  Minder bouwvergunningen in 2019, wel op één na drukste bouwjaarHet aantal bouwvergunningen in België is vorig jaar gedaald met 4,8 procent tot 27.477, zo blijkt dinsdag uit cijfers van Statbel. Het gaat wel nog om het op één na drukste bouwjaar dit decennium, 2018 was dan ook een absoluut recordjaar met 28.853 bouwvergunningen in ons land.
31/03 13u15  Laagste stijging in zes dagen: 1.547 Limburgers met corona, 18 op 10.000 besmetHet aantal Limburgers dat met zekerheid een coronabesmetting heeft, is opgelopen tot 1.547, dat zijn er 60 meer dan de dag voordien. Het gaat om de laagste stijging van de afgelopen zes dagen. Op dit moment zijn 18 op 10.000 Limburgers besmet.
31/03 13u15  Bilzerse woonzorgcentra zoeken vrijwilligersAl heel wat inwoners zetten zich vrijwillig in tijdens deze coronaperiode. De Bilzerse woonzorgcentra zijn op dit moment nog op zoek naar logistieke ondersteuning. Dit kan gaan van het bedelen van maaltijden in het rusthuis tot het afruimen van koffietassen.
31/03 12u15  1.547 Limburgers met corona, 18 op 10.000 besmetHet aantal Limburgers dat met zekerheid een coronabesmetting heeft, is opgelopen tot 1.547, dat zijn er 60 meer dan de dag voordien. Het gaat om de laagste stijging van de afgelopen zes dagen. Op dit moment zijn 18 op 10.000 Limburgers besmet.
31/03 12u15  Steven De Petter moet schoenen aan de haak hangenSlecht nieuws voor STVV’er Steven De Petter. De Oost-Vlaamse middenvelder van STVV moet op pensioen. “De enkel wil niet meer mee”, aldus De Petter.
31/03 12u15  Voormalig F1-paus: "Sebastian Vettel moet stoppen of naar McLaren gaan"Bernie Ecclestone laat zijn licht schijnen over de situatie van Sebastian Vettel bij Ferrari en hij ziet daar nog weinig toekomst voor de viervoudig F1-kampioen.
31/03 12u15  Nog weinig verkeer op de E 314Ons land sluit zijn grenzen omwille van het Coronavirus en dat is goed te merken op de autosnelweg E 314 in Maasmechelen. Zoals deze beelden op een vrijdag in de namiddag. Het doet terugdenken aan de autoloze zondagen van 1973 tijdens het olie-embargo.
31/03 12u15  Limburg.net onderzoekt hoe het recyclageparken weer kan openen zonder overrompelingAfvalintercommunale Limburg.net onderzoekt hoe het haar 29 recyclageparken vanaf dinsdag 7 april weer veilig kan openen, zoals Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft gevraagd. Het maximum aantal bezoekers zal sowieso worden beperkt.
31/03 12u15  Klanten van supermarkt krijgen slappe lach nadat T-Rex met karretje aansluit in wachtrijEen man uit Yate in het Verenigd Koninkrijk had het geniale idee om de treurige mensen in de wachtrij aan de supermarkt een beetje op te vrolijken. In een opblaaspak van T-rex sloot hij aan in de wachtrij om boodschappen te doen.
31/03 12u15  COLUMN Groene wijsvingerShanne Wouters schrijft een column over het dagelijkse leven in Beringen.
31/03 12u15  Spuwen naar politie voortaan bestraft met 2.400 euro boete en tot vijf jaar celWie spuwt naar een agent, riskeert daar dezer dagen een zware straf voor te krijgen. De parketten kunnen tot 2.400 euro boete vorderen, en zelfs tot vijf jaar cel. Dat blijkt uit een rondzendbrief van de procureurs-generaal.
31/03 12u15  Dieselprijs op laagste niveau in 2,5 jaarDiesel tanken wordt morgen/woensdag opnieuw goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs van een liter diesel (B7) zakt 2,5 cent tot 1,2730 euro per liter. Het gaat om de laagste prijs in meer dan 2,5 jaar.
31/03 12u15  98 nieuwe coronadoden, waaronder meisje van 12: “Dit raakt ons bijzonder”In de afgelopen 24 uur zijn er 98 nieuwe coronadoden geteld in ons land, onder wie een meisje van 12 jaar. Dokter Emmanuel André (UZ Leuven) had de moeilijke boodschap dat er een 12-jarig meisje bezweken was onder het virus. “Het kind is plots achteruitgegaan na drie dagen koorts”, voegde viroloog Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité toe tijdens de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum. In totaal stierven er nu 705 mensen.
31/03 12u15  Anna Wintour zoals u haar nog nooit zag: in een jeansAltijd strak in het mantelpakje of piekfijn uitgedost in een jurk met bloemenprint én met de obligate zwarte zonnebril. Anna Wintour zul je niet snel betrappen in een casual outfit, maar de coronacrisis is duidelijk ook doorgedrongen tot in haar kleerkast.
31/03 12u15  De Geluksvlinder brengt kleur in de gemeenschap van ReppelAlerte voorbijgangers en wandelaars - en dat zijn er veel in deze coronatijden - hebben het wellicht al opgemerkt: op de gevel van de basisschool in Reppel prijkt het nieuwe logo in volle glorie.
31/03 12u15  Lummense paardendokter haalt tumor van 15 kg weg bij 28 jaar oude ruin“Een tumor van 15 kg bij een paard, dat is erg uitzonderlijk”, zegt paardenchirurg Tom Mariën (50). De ruin, Iberis, was 28 jaar en de laatste maanden was het gezwel erg snel gegroeid. De ingreep was niet zonder risico, maar de gigantische tumor werd dinsdag weggehaald na een operatie van twee uur. “Nu komt Iberis bij ons op krachten”, zegt Mariën.
31/03 11u15  Nieuwe data van Olympische Spelen werd met unanimiteit goedgekeurd door internationale federatiesDe nieuwe datum van de Olympische Spelen, 23 juli tot 8 augustus 2021, werd maandag met de unanimiteit van de 33 internationale sportfederaties goedgekeurd. Dat verklaarde de Italiaan Francesco Ricci Bitti, de voorzitter van de ASOIF, de vereniging van olympische sportfederaties, in een interview met persagentschap AP.
31/03 11u15  Truiens koppel staat met mobilhome geblokkeerd op Marokkaanse campingIn Marokko zitten nog altijd tientallen Belgen vast die door de coronacrisis niet naar ons land kunnen terugkeren. Daarbij ook mobilhome-toeristen Roland Gilissen en Annie Thys, afkomstig uit Sint-Truiden. Ze durven en kunnen hun camping nabij Agadir niet meer verlaten.
31/03 11u15  2 op 3 Belgen afhankelijk van werkloosheidsuitkeringTerwijl 44 procent van de ondervraagde Belgische werknemers momenteel thuis werkt, kan 33 procent helemaal niet meer werken, dat meldt StepStone. Bijna 2 op de 3 mensen zijn nu afhankelijk van een werkloosheidsuitkering.
31/03 11u15  Europees onderzoek peilt naar de psychologische effecten van coronacrisisEuropese wetenschappers gaan samen de psychologische effecten van de lockdown in de coronacrisis bestuderen. Via een online enquête willen ze in verschillende landen zo veel mogelijk burgers bevragen om daarna tips te delen met mensen die het mentaal moeilijk hebben, of het nog zullen krijgen. Het is nu al zeker dat de geestelijke gezondheid van veel mensen een knak zal krijgen.
31/03 11u15  De Geluksvlinder brengt kleur in de gemeenschap van Reppel.Alerte voorbijgangers en wandelaars - en dat zijn er veel in deze coronatijden - hebben het wellicht al opgemerkt: op de gevel van de basisschool in Reppel prijkt het nieuwe logo in volle glorie.
31/03 11u15  De muziek zweeft rond je met 8D of ‘immersive audio’ zoals Hasseltse PXL het noemtEen ‘8D’-remix van een song van Billie Eilish doet overal ter wereld monden openvallen. Wat gaat erachter schuil?
31/03 11u15  Lummense paardendokter haalt tumor van 15 kg weg bij 27 jaar oude ruin“Een tumor van 15 kg bij een paard, dat is erg uitzonderlijk”, vertelt paardenchirurg Tom Mariën (50). “De ruin Iberis was 28 jaar en de laatste maanden was het gezwel erg snel gegroeid. De ingreep was niet zonder risico, maar de gigantische tumor werd dinsdag weggehaald na een operatie van 2 uur. Nu komt Iberis bij ons op krachten”, aldus Tom Mariën.
31/03 11u15  Zo beleven de superrijken der aarde de coronacrisis: van privé-eilanden tot jachtenCrisissen brengen het beste maar helaas soms ook het slechtste in een mens naar boven. Omdat miljardairs ook maar mensen zijn, geldt dat evengoed voor hen. Terwijl de ene groep in de strijd met het coronavirus tientallen miljoenen dollars schenkt (denk aan Bill Gates van Microsoft), gratis miljoenen mondmaskers levert (Jack Ma van Alibaba) of op eigen kosten handgel laat produceren voor de ziekenhuizen (denk aan Bernard Arnault van LVMH), dobbert een andere rijkaard doodleuk in zijn jacht op de Caribische Zee terwijl nog anderen vluchten naar hun buitenhuis in de bergen of op het platteland… als het al niet in een compleet afgehuurd viersterrenhotel is, zo ver mogelijk weg van huis.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan"04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.
9x Pv voor 25-jarige Diestenaar04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing.
9x Twee mannen geraken binnen in gesloten café04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat.
8x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire05/04 03u15 - Het Belang van Limburg: Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
8x Misvieringen online in de tijd van Pasen04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Naar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor.
8x Nog geen doorbraak in zoekactie naar vermiste tachtiger uit Grazen04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: Ruim honderd vrijwilligers hebben zaterdag de hele buurt uitgekamd in de omgeving van de plaats van de verdwijning van de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen-Geetbets. De zoekactie onder begeleiding van de lokale politie werd uitzonderlijk toegestaan ondanks de opgelegde maatregels rond het Coronavirus.
8x Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vinden04/04 21u15 - Het Belang van Limburg: In de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld.
7x Politie vindt 100 kogels bij huiszoeking, verdachte gearresteerd04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht honderd 9mm kogels gevonden bij een huiszoeking. Een verdachte werd gearresteerd en kreeg een coronaboete.
7x Vandalen duwen grafstenen om op kerkhof in Dilsen04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: Onbekenden hebben enkele zerken omgeduwd op de begraafplaats achter de kerk aan de Europalaan in Dilsen. De vandalenstreken werden opgemerkt door bezoekers aan het kerkhof.
7x John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen”04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven