woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
11/12 17u45  Amerika voert maximale druk uit op Iran Kort na de jongste gevangenenruil met Teheran heeft de Amerikaanse regering nieuwe sancties opgelegd aan Iraanse bedrijven en personen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zei woensdag in Washington dat onder meer strafmaatregelen werden genomen tegen een scheepvaartnetwerk dat voor de Iraanse Revolutionaire Garde wapens naar Jemen gesmokkeld zou hebben. De Verenigde Staten beschouwen de Revolutionaire Garde, een elite-eenheid van de Iraanse strijdkrachten, als een terreurorganisatie.
11/12 17u45  Kritiek op stopzetting levering geneesmiddel dat operaties bij ziekte Dupuytren halveert Het UZ Leuven is niet te spreken over het feit dat de Amerikaanse producent van het geneesmiddel collagenase om economische redenen gestopt is met de levering ervan in België. “Dankzij dit middel kon het aantal handoperaties voor de ziekte van Dupuytren worden gehalveerd”, aldus prof. Ilse Degreef, handchirurg in dit ziekenhuis.
11/12 17u30  Leerlingen WICO BBO-TIO steken minderbedeelden hart onder de riem Op woensdag 11 december 2019 brachten leerlingen en leerkrachten van het buitengewoon beroepsonderwijs van WICO campus BBO-TIO een bezoek aan vrijwilligersvereniging St-Vincentius Pelt. Ze deden dit niet met lege handen. Ze overhandigden maar liefst 190 kerststukjes voor mensen die het moeilijk hebben.
11/12 17u15  Pensioendienst kreeg extra personeel om aanvragen voor afkopen studiejaren weg te werken De Federale Pensioendienst (FPD) kreeg 22 extra personeelsleden om de aanvragen voor het afkopen van studiejaren te verwerken. Dat heeft minister van Pensioen Daniël Bacquelaine (MR) gezegd in de Kamercommissie Sociale Zaken. De pensioendienst kampt met een achterstand in de verwerking van die aanvragen.15 
11/12 17u00  Faillissementen drukken passagiersgroei Brussels Airport Brussels Airport heeft in november net geen 2 miljoen passagiers over de vloer gekregen, een toename met 2,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In tegenstelling tot september en oktober had de ondergang van touroperator Thomas Cook maar een geringe impact op de resultaten. De faillissementen van WOW Air, Flybmi en Adria Airways hadden daarentegen een grotere invloed op de passagiersgroei in november, zo zegt de luchthaven van Zaventem.11 
11/12 17u00  Winter Weekend lokt volk naar centrum De festiviteiten voor eindejaar werden vorig weekend goed ingeluid met het Winter Weekend op het centrumplein.11 
11/12 17u00  Porsche rijp voor de sloop na ongeval op druk kruispunt in Lanaken Woensdagmiddag om 15 uur was er een aanrijding tussen een Porsche en Renault Megane. De bestuurder van de Renault, een 52-jarige man uit Lanaken, zag op de Steenweg in Rekem-Lanaken te laat dat de bestuurder van de Porsche remde om links de weg over te gaan. Hij zwenkte uit naar links en ramde de voorzijde van de sportauto.12 
11/12 17u00  Geen prijs voor Elise Mertens op WTA Player Awards Elise Mertens en haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka zijn woensdag bij de toekenning van de WTA Player Awards niet verkozen tot beste dubbelpaar van het Jaar. De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg de Prijs voor Speelster van het Jaar.12 
11/12 16u45  Jambon verdedigt Vlaams klimaatplan tegen forse kritiek oppositie De verzamelde oppositie heeft woensdag in het Vlaams Parlement forse kritiek geleverd op het energie- en klimaatplan dat de Vlaamse regering maandag heeft goedgekeurd. Voor de linkse oppositiepartijen Groen, sp.a en PVDA zijn de plannen ruim onvoldoende. Volgens Vlaams Belang gaan de plannen dan weer te ver en loopt minister-president Jan Jambon “de klimaatlobby achterna”. Jambon zelf houdt vol dat de Vlaamse plannen “ambitieus, haalbaar en betaalbaar” zijn.
11/12 16u45  Tien vermoedelijke transmigranten opgepakt bij controleactie in Beerse Bij een gezamenlijke controleactie van de federale en lokale politie in Beerse zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tien personen bestuurlijk aangehouden omdat ze niet over de juiste verblijfsdocumenten beschikten. De actie was gericht tegen de problematiek van transmigratie via het openbaar vervoer en snelwegparkings.
11/12 16u45  Aldi roept adventskalender terug na incident: trompetje blijkt te gevaarlijk Supermarktketen Aldi heeft beslist om de adventskalender uit de handel te nemen en terug te roepen bij de consumenten. Maandagavond belandde een negenjarig jongetje uit Oudsbergen in het ziekenhuis, nadat een onderdeel van een trompetje in zijn long belandde.
11/12 16u45  Steeds meer meerderjarige leerlingen combineren studiebeurs met leefloon Het aantal meerderjarige leerlingen dat een school- of studietoelage combineert met een leefloon is gestegen van 1.535 in het schooljaar 2011-2012 tot 2.324 in 2017-1028. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Katrien Schryvers (CD&V).
11/12 16u45  Grote politieactie: Zeven plantages ontdekt en 15 mensen gearresteerd Bij de grootscheepse politieoperatie die woensdag heeft plaatsgevonden in het Brusselse, zijn zeven cannabisplantages met in totaal 2.586 cannabisplanten ontdekt. Ook trof de politie 14 kilo verkoopsklare cannabis aan. Vijftien mensen werden gearresteerd en zullen in de loop van de namiddag verhoord worden door de politiediensten.
11/12 16u45  Sp.a Beringen: zware kritiek op huidig bestuur Naar aanleiding van de recente persvoorstelling van de meerjarenplanning door het huidige Beringse stadsbestuur, hebben wij als sp.a Beringen zeer zwaar onze bedenkingen bij de gebruikte werkwijze hieromtrent. De gemeenteraad wordt volledig aan de kant geschoven, met als doel de primeur te geven aan de pers i.p.v. aan de raadsleden.
11/12 16u30  Schietpartij in Jersey City: doel was joodse winkel De schutters die dinsdag het vuur openden in Jersey City, dichtbij New York, viseerden een joodse kruidenierswinkel. Dat heeft de burgemeester woensdag gezegd. Hij gaf opdracht om plekken waar de joodse gemeenschap veel komt, beter te beschermen.17 
Laatste update: vandaag om 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 11u45  Moeder deelt geniaal trucje om je kind te sussen tijdens het winkelenWinkelen met je kind in deze tijd van het jaar, als er werkelijk overal cadeautjes uitgestald staan, kan hels zijn. Om te voorkomen dat zoon- of dochterlief naar speelgoed graait en het spontaan in de kar gooit, bedacht een Amerikaanse moeder een praktische tip, die gretig wordt gedeeld.
10/12 11u30  Spin, vuist en vier voeten vervangen ‘kinderen niet toegelaten’Een spin, een vuist, een spuit. Die symbolen, die u al kent van op dvd’s, zullen vanaf volgend jaar de labels ‘kinderen (niet) toegelaten’ in de Belgische bioscopen vervangen.
10/12 11u30  Prosecco populairder dan ooitProsecco is aan een enorme opmars bezig in ons land, merken de supermarkten in ons land. “Prosecco is vooral populair omwille van de smaak, maar het is ook goedkoper dan cava”, zegt oenoloog Jos Mechelmans.
10/12 11u30  45-plussers gezocht voor onderzoek naar seksuele gezondheidOnderzoekers in vier Europese landen, waaronder België, gaan mensen boven 45 jaar bevragen over hun seksuele gezondheid. Die groep wordt volgens de wetenschappers momenteel vergeten bij preventie en zorg, hoewel ze nog steeds seksueel actief zijn.
10/12 11u30  NBA. Milwaukee Bucks pakt vijftiende zege op rijMilwaukee Bucks heeft maandag zijn vijftiende zege op rij geboekt in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). In eigen huis haalde de leider in de Eastern Conference het met 110-101 van Orlando Magic.
10/12 11u30  Winterland verstrengt alcoholcontrolesWinterland scherpt dit jaar zijn alcoholcontroles aan, vooral minderjarigen worden in de gaten gehouden. Veel jongeren onder de achttien proberen nog steeds aan sterke drank te raken op de Hasseltse kerstmarkt. De organisator van Winterland, Maurice Schoenmaeckers, zou de leeftijdsgrens voor alcohol graag optrekken naar achttien jaar.
10/12 11u30  Theo Mathijs is 55 jaar priesterIn een overvol kerkje/kapel op Kiewit-Heide werd vorige zondag dubbel gevierd: de kapel staat er dan 60 jaar en Theo Mathijs; de voorganger, vierde er zijn smaragden priesterjubileum. Een paar honderd vrienden en sympathisanten vierden mee.
10/12 11u15  STVV: Tribune Noord gesloten tegen KortrijkTen gevolgd van de straf die werd uitgesproken tegen STVV na de derby, zal Tribune Noord gesloten zijn in de eerste thuismatch van 2020. Voor de Kanaries is dat het duel tegen Kortrijk.
10/12 11u15  Joris uit ‘Blind getrouwd’ in de clinch met ex-vriendin, zij dient klacht inAmper een week nadat Joris van ‘Blind getrouwd’ uitpakte met zijn nieuwe liefde op Instagram, bleek de relatie alweer beëindigd. “Hij heeft die foto enkel gepost om mij zover te krijgen dat ik onze relatie niet zou opgeven”, zegt zijn ex-vriendin nu in Dag Allemaal.
10/12 11u15  ZOL in Genk neemt ziekenhuis van Maaseik overHet Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) en Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) fuseren binnen dit en een jaar tot één groot ziekenhuis. De steden Bree en Maaseik stappen uit het bestuur van het ZMK.
10/12 11u00  Drie doden bij drugslab in Hechtel-Eksel: opnieuw aanhoudingen in NederlandIn Nederland zijn vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een drugsbende. Die zou zich bezighouden met de grootschalige productie en handel in synthetische drugs. Eerder werden in hetzelfde onderzoek al twaalf mensen opgepakt, van wie er acht nog vastzitten.
10/12 11u00  Grootste indoor attractiepark van het land in Ethias ArenaDe Hasseltse Ethias Arena zal tijdens de kerstvakantie omgebouwd worden tot een gigantisch indoor attractiepark. “Er komt onder meer een springtoren, een death ride, en een attractie met fietsen die over de kop gaan.”
10/12 10u45  Dit is je laatste kans om mee te doen aan het grootste Limburgonderzoek ooitHet Belang van Limburg en UHasselt geven het woord aan u. In het grootste Limburgonderzoek ooit wordt er gepeild naar de mening van meer dan 10.000 Limburgers over essentiële thema’s. In het eerste deel horen we graag hoe tevreden u bent over uw gemeente. Intussen gaven al duizenden Limburgers hun mening. Meedoen kan hier: hbvl.be/onderzoek.
10/12 10u45  Vrachtwagen belandt in gracht op smalle eenrichtingswegOp de Schansdijk in Meeuwen is dinsdagochtend een Nederlandse vrachtwagen geslipt en in de Abeek belandt. Het gaat om een eenrichtingsweg, en de chauffeur reed in de verkeerde richting.
10/12 10u45  België zakt verder weg in internationale klimaatrankingBelgië doet het slecht en daalt van de 31ste naar de 35ste plaats in de internationale klimaatranking. Dat blijkt uit de Climate Change Performance Index (CCPI) die dinsdag wordt gepresenteerd op de klimaattop in Madrid. De index weerspiegelt twee tegengestelde trends in wereldwijde klimaatactie: Australië, Saoedi-Arabië en vooral de VS geven reden tot grote bezorgdheid over hun lage tot zeer lage prestaties in reductie van uitstoot en ontwikkeling van duurzame energie, evenals klimaatbeleid. Anderzijds daalt het wereldwijde kolenverbruik en blijft duurzame energie onverminderd groeien.
10/12 10u30  Calvo over uithaal van De Wever naar Rutten: “Indruk dat man-vrouwkwestie meespeelt”Nadat Bart De Wever (N-VA) maandag uithaalde naar Gwendolyn Rutten (Open Vld), haalt nu Kristof Calvo (Groen) uit naar de N-VA-voorzitter. “Ik vind het niet netjes, ik heb de indruk dat daar ook de man-vrouwkwestie speelt”, zegt hij in De Ochtend.
10/12 10u30  182 snelheidsduivels gepakt bij controles in Bilzen, Hoeselt en RiemstDe politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft maandag tussen 15.30 en 20.30 uur snelheidscontroles uitgevoerd op haar grondgebied. Van de 939 passanten liepen er maar liefst 182 tegen de lamp, bijna 20 procent.
10/12 10u15  102-jarige Agnes Vanderbemden krijgt felicitaties van het koninklijk paleisAgnes Vanderbemden, de oudste inwoner van de gemeente Heers, mocht onlangs 102 kaarsjes uitblazen. Voor de begeleiders van woonzorgcentrum Berkenhof reden genoeg voor een mooi feestje.
10/12 10u15  Schutter maakt meerdere doden in ziekenhuis in TsjechiëBij een schietpartij in een ziekenhuis in het Tsjechische Ostrava zijn dinsdag vier doden en twee gewonden gevallen, al spreken sommige bronnen al over zes doden. Omdat de dader nog op de vlucht is, publiceert de politie een foto van de vermoedelijke dader.
10/12 09u45  Hond overleden na aanrijding in TongerenOp de Luikersteenweg is maandagavond een hond aangereden toen die op straat liep. Het beest stierf aan zijn verwondingen.
10/12 09u45  Schutter maakt minstens vier doden in ziekenhuis in TsjechiëBij een schietpartij in een ziekenhuis in het Tsjechische Ostrava zijn dinsdag vier doden en twee gewonden gevallen, zo heeft de politie bekendgemaakt.
10/12 09u45  “Ook dankzij impeachmentprocedure wordt Trump herkozen”Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump zeker in staat van beschuldiging zal worden gesteld voor een impeachment, zal hij in het Witte Huis blijven en mede door alles wat er rond die afzetting gebeurt opnieuw worden verkozen. Dit heeft gepensioneerd luitenant-kolonel Oliver North, de spil in het Iran-Contraschandaal, maandag (plaatselijke tijd) tegenover de conservatieve nieuwszender Fox gezegd.
10/12 09u45  Taylor Swift verdiende het meest in de muziekindustrieVan wie dit bijna afgelopen jaar in de muziekindustrie actief is geweest, heeft de Amerikaanse zangeres Taylor Swift met 185 miljoen dollar het meest verdiend, zo blijkt uit een lijstje van de veertig beste verdieners dat Forbes heeft opgemaakt. Voor de tweede keer op vijf jaar tijd voert zij de klassering aan.
10/12 09u45  Markant Beringen viert jaarlijks kerstfeestHet kerstfeest van Markant Beringen werd gevierd in de zaak van Peter Daniëls: Cooking Creations.
10/12 09u45  Iconische jurk van prinses Diana raakt niet verkochtDe diepblauwe, fluwelen jurk die prinses Diana in 1985 droeg voor een galadiner in het Witte Huis is niet verkocht geraakt. Nochtans maakte het veilinghuis zich vooraf sterk dat het iconische kledingstuk zeker 410.000 euro zou opbrengen.
10/12 09u30  Animal Rights voert actie tegen drukjacht aan De TeutAan de grote parking van De Teut voert Animal Rights actie tegen de drukjacht die er momenteel plaatsvindt. Met een 10-tal dierenrechten activisten houden ze een stille wake.
10/12 09u30  File op Luikersteenweg na aanrijdingDinsdagochtend zijn bij de parochiekerk in Wimmertingen-Hasselt een scooter en een auto tegen mekaar gereden. Gelukkig was er alleen materiële schade.
10/12 09u30  “Zonnige en rustige start, wind wakkert aan in de loop van de dag”Vandaag is de dag zonnig gestart en de zon zal ons ook nog wel een hele poos gezelschap houden. In de loop van de namiddag komt er vanuit het westen eerst dunne hoge bewolking opzetten, tegen de avond wordt dit dikkere lage bewolking.
10/12 09u15  Vladimir Poetin boos om uitsluiting Rusland van Olympische Spelen: “Dit is politiek gemotiveerd”De beslissing van het Wereldantidopingagentschap (WADA) om Rusland vier jaar uit te sluiten van Olympische Spelen is “politiek gemotiveerd”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin verklaard. Volgens hem is de beslissing “in strijd met het olympisch handvest”.
10/12 09u00  Toerist op vulkaaneiland: “Iedereen was vreselijk verbrand”Er is geen hoop meer om nog overlevenden te vinden na de vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland. De reddingsdiensten vonden maandag al geen teken meer van de nog acht vermisten op het eiland. Gevreesd wordt dat de officiële balans daarmee stijgt naar dertien doden. Amerikaan Geoff Hopkins ontsnapte net op tijd van het eiland: “Toen we mensen in zee zagen lopen, keerden we de boot om.”
10/12 08u45  Zwaargewonde door frontale botsing op Genkersteenweg in HasseltOp de Genkersteenweg in Hasselt is dinsdagochtend omstreeks 7.30 uur een Mercedes frontaal ingereden op een trekker met aanhangwagen. Daarbij raakte de bestuurder ernstig gewond.
10/12 08u30  Triamant draagt steentje bij in klimaatproblematiekOp 6 december hebben de vrienden van het Triamantpart' zich ingezet om hun bijdrage te leveren aan het klimaat. In het woonzorgcentrum Triamant Haspengouw in Velm werden 3 oude variëteiten hoogstammen geplant als bijdrage aan de klimaatproblematiek.
10/12 08u30  Hoogste rechtscolleges van ons land trekken aan alarmbel over besparingenHet Grondwettelijk Hof, het Hof van Cassatie en de Raad van State trekken in een uitzonderlijke brief naar de regering aan de alarmbel te trekken. Dat schrijft De Morgen dinsdag. Door alle besparingen kan er nauwelijks nog op een kwaliteitsvolle manier tijdig recht worden gesproken, klinkt het.
10/12 08u30  Gebrek aan klimaatambitie zadelt Vlaanderen op met zware factuurVlaanderen dreigt gestraft te worden omdat we tegen eind 2020 onze klimaatdoelen niet halen. De verschillende boetes en CO2-compensaties kunnen samen oplopen tot 433 miljoen euro. Dat blijkt uit een raming van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een adviesorgaan van de vakbonden en de werkgevers, schrijft De Tijd dinsdag.
10/12 08u15  Sydney gehuld in dikke rookDoor hoge temperaturen en wind in de Australische staat New South Wales, waar nog steeds tientallen bosbranden woeden, is de stad Sydney opnieuw gehuld in een dikke rook. Ook de zichtbaarheid is er slecht.
10/12 08u15  Poetin hekelt “politiek gemotiveerde” beslissing om Rusland uit te sluiten op Olympische SpelenDe Russische president Vladimir Poetin heeft de “politiek gemotiveerde” beslissing van het Wereldantidopingagentschap (WADA) gehekeld om Rusland vier jaar uit te sluiten van de meeste grote internationale sporttoernooien. Hij dreigt ook met een beroepsprocedure.
10/12 08u15  Aardbeving treft oostkust van Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland is dinsdag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5,3. Die vond plaats in de buurt van Gisborne aan de oostkust van het Noordereiland.
10/12 08u15  Poetin en Zelenski komen tot akkoord over staakt-het-vuren in oosten van OekraïneDe Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense collega Volodimir Zelenski zijn maandag tijdens de Oekraïne-top overeengekomen om tegen het einde van het jaar een staakt-het-vuren op te leggen in het oosten van Oekraïne. Dat staat in een gezamenlijke mededeling.
10/12 08u15  Werkgevers in Vlaanderen van plan iets minder aan te wervenDe werkgevers in Vlaanderen lijken van plan begin 2020 iets minder aan te werven, zo blijkt uit de barometer van Manpower Group. De wervingsintenties voor het eerste kwartaal van volgend jaar zijn nog altijd positief (+5 procent), maar wel iets minder dan vandaag (+7 procent).
10/12 07u30  Voor coach Merola van Genkse Youth League-team is Napoli beetje thuiskomenNapels zien en… thuiskomen. Of toch bijna. Alfonso Merola (60), assistent-coach van het Genkse Youth League-team, bracht zeven van zijn eerste acht levensjaren door in het nabijgelegen Caserta. Een monoloog.
10/12 07u30  Is Yohan Boli klaar voor een topclub?Yohan Boli, einde contract na dit seizoen, kan bogen op interesse van onder andere Club Brugge en Anderlecht. Is de Ivoriaan klaar voor die stap? We legden ons oor te luister bij analist Stef Wijnants, coach Ivan Leko en ex-spits Gert Verheyen.
10/12 07u30  Allerlaatste kans op allereerste zege: “Maar de competitie is nog belangrijker”Nog één keer 90 minuten, dan zit de Champions League erop voor KRC Genk. In Napels krijgt blauw-wit zijn laatste kans op een eerste, historische zege. “Maar de competitie is nog belangrijker”, aldus voorzitter Peter Croonen. “Halen we play-off 1 niet, dan is ons seizoen mislukt.”
10/12 07u30  Alle ogen gericht op Vandevoordt en BergeOok al staat er niet al te veel op het spel in het mythische San Paolo, toch willen de Genkse youngsters er alles aan doen om geen mal figuur te slaan bij Napoli. Maarten Vandevoordt wordt straks de jongste doelman ooit in de Champions League, terwijl Sander Berge hoog op het verlanglijstje prijkt bij de tegenstrever.
10/12 07u30  Dit populaire programma komt terug in het voorjaarExpeditie Robinson keert na een jaartje afwezigheid volgend jaar in volle glorie terug. Dat bevestigt zender VIER. Het nieuwe seizoen verschijnt in het voorjaar 2020 op de buis.
10/12 07u30  Drie wielrenners genomineerd voor prijs van Sportman van het Jaar, maar welke wereldtopper wint bij de vrouwen?Sportpress.be heeft dinsdagochtend de drie genomineerden voor de trofeeën van Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar bekendgemaakt. Bij de mannen staan met Victor Campenaerts, Remco Evenepoel en Wout van Aert drie wielrenners in de top drie, bij de vrouwen wordt het een strijd tussen drie wereldtoppers in verschillende sporttakken: turnster Nina Derwael, basketbalster Emma Meesseman en atlete Nafi Thiam zijn de genomineerden.
10/12 07u15  Geubels pakt op Kerst uit met 'Is er een kerstman in de zaal?'’t Is ni waar hé. Op Kerstdag kruipt Jacques ‘DDT’ Vermeire in de huid van de Kerstman. Hij neemt dan de rol van ervaringsdeskundige over van dokter Sofie in het programma Is er een dokter in de zaal, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Is er een Kerstman in de zaal.
10/12 07u15  Netflix domineert Golden Globes-nominaties: dit zijn de genomineerdenHet is december, en dat betekent in Hollywood vooral: prijzenseizoen. Op de Oscarnominaties is het nog eventjes wachten, maar maandag werden alvast de kanshebbers voor die andere begeerde beeldjes, de Golden Globes, bekendgemaakt. Opvallend: met 17 nominaties is streamingreus Netflix de grootste slokop.
10/12 07u15  Oudsbergen komt niet meer tussen in afvalfactuurOok Oudsbergen heeft haar meerjarenplan rond. De fusiegemeente heeft ruimte om fors te investeren terwijl de belastingen status quo blijven. Maar de afvalfactuur, die moet de Oudsbergenaar voortaan zelf betalen.
10/12 07u15  Beroep tegen nieuw njet voor woonblokken in Sint-Huibrechts-LilleDe deputatie geeft geen vergunning voor de bouw van twee appartementsblokken achter het oude gemeentehuis in Sint-Huibrechts-Lille. De ontwikkelaar gaat nu opnieuw in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
10/12 07u15  Beringenaar brengt hondenbier voor Kerst op de marktWie met kerst ook zijn of haar geliefde viervoeter in de watten wil leggen, kan dit jaar terecht bij Stefan Vranckx. De Beringenaar lanceert een feestelijk smulpakket voor Blackie en co, met vlees, frietjes en zelfs hondenbier.
10/12 07u15  Studenten ontwikkelen app die signalisatie bij wegenwerken keurtHet Provinciaal Veiligheidscomité Limburg heeft samen met PXL-studenten een applicatie ontwikkeld om de signalisatie bij wegenwerken te kunnen keuren.
10/12 07u15  In deze Limburgse gemeenten kunt u gratis met de bus het nieuwe jaar inWie tijdens silvesteravond een stapje in de wereld wil zetten, kan zich gratis laten vervoeren in 27 van de 42 Limburgse gemeenten. Elders kost een ticket 4 euro, ook niet de kop af voor 30 uur busplezier.
10/12 07u15  Herbestemming Sint-Benedictus Lozen ligt openEen herbestemming voor de St.-Benedictuskerk in Lozen is er nog niet, wel werd 17 000 euro geïnvesteerd in een herbestemmingsstudie. De gemeenteraad kiest er voor om alle optie ’s grondig te bestuderen en de bevolking van Lozen nauwer betrekken.
10/12 07u15  Tovert koning Koen Geens uit de hoed?Nu informateur Paul Magnette (PS) zijn opdracht heeft teruggegeven aan de koning, wordt steeds nadrukkelijker in de richting van CD&V-onderhandelaar Koen Geens gekeken. Ontwart hij deze formatie?
10/12 07u15  Oeps… Marthe van K3 drie uur te laat voor concert Niels DestadsbaderMarthe van K3 is van een kale reis thuisgekomen nadat ze met haar moeder naar het Sportpaleis-concert van Niels Destadsbader wilde gaan. De 23-jarige zangeres stond zondagavond keurig op tijd, om 19.30 uur, aan de ingang van het Antwerpse Sportpaleis. Of dat dacht ze. Het optreden was namelijk al om 15 uur afgetrapt.
10/12 07u00  Zes superflitsers waken over Limburgse wegenLimburg krijgt volgende week een zesde superflitser NK7. De krachtige radars waken dan al over half Limburg: in zes politiezones en op de snelwegen. De NK7 controleert tot zes rijstroken en in twee rijrichtingen zonder ‘zichtbare’ flits.
10/12 07u00  Hasseltse gedetineerden gaan asielhonden trainenVanaf volgend jaar krijgen minstens acht gedetineerden in Hasselt de kans om getraumatiseerde asielhonden te trainen. Dat gebeurt in Nederland al tien jaar in verschillende gevangenissen met het project Dutch Cell Dogs. Met veel succes: gedetineerden voelen zich beter en lastige honden worden rustiger.
10/12 07u00  'Kamp Waes' scoort gigantisch met 1,5 miljoen kijkersEr zijn nog zekerheden in het leven: komt Tom Waes (51) op het scherm, dan kijkt Vlaanderen massaal.
10/12 07u00  Mestfraude en droge zomers verslechteren waterkwaliteitEr zijn ingrijpende maatregelen nodig om de waterkwaliteit in Vlaanderen te verbeteren. Bij vier op de tien meetpunten in landbouwgebied wordt de norm voor nitraten overschreden. Dat komt door inbreuken tegen de mestwetgeving en de klimaatverandering.
10/12 06u45  Ex van Epstein plant groots tv-interview: “Ze zal prins Andrew verdedigen”Ghislaine Maxwell, de jarenlange partner van de veroordeelde en inmiddels overleden zedendelinquent Jeffrey Epstein, is van plan een interview te geven aan ‘een grote Amerikaanse tv-zender’. Dat schrijft The Sun. Na maanden van onderduiken wil ze de stilte verbreken, al moet het gesprek wel “onder haar voorwaarden” plaatsvinden.
10/12 06u45  “De koning heeft geroken, de koning heeft gesproken… en vervolgens de pauzeknop ingedrukt”Lees meer >
10/12 06u30  Beruchte kotbazen Appeltans gearresteerd na twintig jaar vol klachtenHet einde van het kotenimperium van de Hoeseltse familie Appeltans lijkt nabij. Na jaren vol klachten van studenten verdenkt het parket hen nu ook officieel van huisjesmelkerij. Vader Arnold (67) en zoon Manu (37) werden donderdag gearresteerd in hun kasteel in Schalkhoven en zijn aangehouden.
10/12 06u30  Chileens militair vliegtuig met 38 mensen aan boord verdwenenEen Chileens militair vliegtuig met 38 mensen aan boord, dat onderweg was naar een basis op Antarctica, is maandag verdwenen. Dat laat de luchtmacht weten in een mededeling.
10/12 06u15  “Zonnig, maar fris en gure wind”Dinsdag begint zonnig met later wat meer bewolking. ’s ochtends is er kans op rijm-of ijsplekken op de wegen. Het blijft verder droog met ’s avonds kans op wat motregen.
10/12 06u15  Van morbide obees naar afgetraind lichaam: man verliest 100 kilogram in 2 jaar tijdAdam Harris, een 38-jarige IT manager uit de Amerikaanse staat Iowa, heeft twee bijzondere jaren achter de rug. De man verloor mede dankzij een streng dieet maar liefst 97 kilogram. Geen overbodige luxe, aangezien het gewichtsverlies pas volgde nadat hij een operatie onderging vanwege zijn morbide obesitas.
10/12 03u45  Modehuizen en sportmerken brengen samen sneakers op de marktLees meer >
10/12 03u45  Algoritme werkt Beethovens tiende afLees meer >
10/12 03u45  Wees niet bang, LimburgElke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
10/12 03u45  Vlaming betaalt jaarlijks 79 euro aan religieLees meer >
10/12 03u45  Parkeerverbod geldt niet voor sultanDat de 79-jarige sultan Qaboes zijn thuisland Oman even verruilt voor België, zullen de Leuvenaars geweten hebben. De sultan en zijn gevolg par­keren zonder schaamte op de autovrije Grote Markt. “Niemand mag daar parkeren, of je nu sultan bent of niet”, reageerde schepen van ­Mobiliteit David Dessers (Groen). Maar om ­veiligheidsreden laat de stad toch twee voertuigen toe.
10/12 03u45  Dutroux onderzocht door psychiatersLees meer >
10/12 03u45  Trillende glazen en rinkelende bordenLees meer >
10/12 03u45  Noël Slangen is nieuwe voorzitter van KinderarmoedefondsOndernemer Noël Slangen is de nieuwe voorzitter van het Kinderarmoedefonds. Hij neemt de fakkel over van kinderpsychiater Peter Adriaenssens.
10/12 03u45  Spin en vuist vervangen ‘kinderen niet toegelaten’Een spin, een vuist, een spuit. Die symbolen, die u al kent van op dvd’s, zullen vanaf volgend jaar de labels ‘kinderen (niet) toegelaten’ in de Belgische bioscopen vervangen.
10/12 03u45  Beke geeft de fakkel door aan CoensLees meer >
10/12 03u45  ‘Sksksk’ is het nieuwe ‘hahaha’: Ketnet komt met opvallend lijstje voor Kinderwoord van het JaarTaalkundigen horen het donderen in Keulen, maar sksksk staat wel degelijk op de Ketnet-shortlist voor Kinderwoord van het Jaar. Het betekent zoveel als ‘hahaha’, maar dan hipper.
10/12 03u45  Demir naar Madrid met klimaatplan dat Europese doelstelling niet haaltDe Vlaamse regering heeft het klimaat- en energieplan 2021-2030 goedgekeurd. Minister Demir is maandagavond dus naar de VN-klimaattop in Madrid kunnen vertrekken. Maar dan wel met een plan dat de Europese doelstelling niet haalt.
10/12 03u45  “Persvrijheid is fundamenteel en moet te allen tijde worden gerespecteerd”Lees meer >
10/12 03u45  Vlieg in uw soep? Kan geen kwaadLees meer >
10/12 03u45  “Het was mezelf dood sporten, of een goede papa zijn”Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: to walk again. Maar zeventien jaar later berust triatleet Marc Herremans (45) in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. In Het huis praat hij daar vanavond opvallend open over
10/12 03u45  ‘Kamp Waes’ start sterk met 1,5 miljoen kijkersLees meer >
10/12 03u45  Is Josje in Nederland wél de slimste?Lees meer >
10/12 03u45  Netflix domineert de Golden GlobesHet is december, en dat betekent in Hollywood vooral: prijzenseizoen. Op de Oscarnominaties is het nog eventjes wachten, maar maandag werden alvast de kanshebbers voor die andere begeerde beeldjes, de Golden Globes, bekendgemaakt. Opvallend: met 17 nominaties is streamingreus Netflix de grootste slokop.
10/12 03u45  Eén maakt zich klaar voor Kerstmis’t Is ni waar hé. Op Kerstdag kruipt Jacques ‘DDT’ Vermeire in de huid van de Kerstman. Hij neemt dan de rol van ervaringsdeskundige over van dokter Sofie in het programma Is er een dokter in de zaal, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Is er een Kerstman in de zaal.
10/12 02u15  Levenslang voor kappersmoordShane Ronge is veroordeeld tot levenslang voor de moord op Hilmi Gedik. Kompaan Brian van Geene kreeg 25 jaar. Zware straffen voor een zware daad, omschreven hof en jury. “De samenleving kan niet tolereren dat mensen bewapend hun eigen goesting doen voor geld.”
10/12 00u15  Oppositie ziet socialisten in Brussel ruim 90 procent van subsidies voor zich nemenDe oppositiepartijen in de stad Brussel hebben maandag tijdens de gemeenteraad verbaasd gereageerd op de verdeling van de subsidies in de begroting voor 2020. Toen ze de rekensom maakten, merkten ze op dat meer dan 90 procent van de subsidies verdeeld zal worden door de socialisten PS en SP.A-One.Brussels.
10/12 00u00  Een verwarde Daenerys krijgt Willy Naessens op bezoek en Barbara Sarafian bedreigt de ‘noten’ van Erik Van Looy in ‘De Slimste Mens’Erik Van Looy en z’n kandidaten begonnen vanavond aan de finaleweken van De slimste mens ter wereld. Bart Schols werd vergezeld door cartooniste Chrostin en comedian Amelie Albrecht. Die laatste was alleszins blij terug te zijn. “Nochtans zeiden mensen dat het leek alsof ik hier tegen mijn zin was”, zegt ze. “Maar zelf vond ik dat ik er nog nooit zo blij heb uitgezien.” Zo blij als Albrecht vanavond is, zo verward is Daenerys Targaryen wanneer ze in haar kasteel niet Jon Snow, maar Willy Naessens aantreft. Gekkigheid alom dus.
09/12 23u30  Genkse lichtinstallatie bezwijkt in Brugge onder felle rukwindenHet stormweer van maandag heeft lelijk huisgehouden in Brugge. Naast enkele schadegevallen in de stad liep ook een gloednieuwe lichtinstallatie van het lichtparcours Wintergloed onherstelbare schade op.
09/12 23u30  Man achter “Ice Bucket Challenge” overledenPeter Frates, die mee achter de virale “Ice Bucket Challenge” zat, is zelf op 34 jaar aan de spierziekte ALS overleden. Dat heeft het ABC News maandag gemeld.
09/12 22u45  Luca Brecel strandt al in eerste ronde Scottish Open snookerLuca Brecel (WS-37) is er maandag in Glasgow niet in geslaagd zich voor de tweede ronde van het Scottish Open te plaatsen. De 24-jarige Limburger moest met 4-1 de duimen leggen voor de Engelsman Martin Gould (WS-59). Brecel potte in het tweede frame een 101 century weg, maar het beef bij dat ene wapenfeit. Gould, voormalig nummer elf van de wereld, toonde zich met breaks van 52, 62 en 58 productiever.
09/12 22u00  Macron ontvangt Poetin, Zelenski en Merkel in kader van Oekraïne-topDe Franse president Emmanuel Macron heeft maandag in het Elysée de Russische president Vladimir Poetin, zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelenski en de Duitse bondskanselier Angela Merkel ontvangen in het kader van de Oekraïne-top.
09/12 22u00  Getackeld door een kinderhekje: Axel Witsel valt van de trap en is tot januari out met zware gezichtsbreukenHet komt ongetwijfeld in de lijst met domste en meest bizarre blessures ooit. Axel Witsel (30) viel thuis over het kinderhekje bovenaan zijn trap en lag even op intensieve zorgen met zware verwondingen aan zijn gezicht. Zo mist Borussia Dortmund de Rode Duivel niet alleen vanavond in de cruciale Champions League-match tegen Slavia Praag, maar ook de hele maand december.
09/12 22u00  Impeachmentonderzoek tegen Trump: bitsige debatten in Huis van AfgevaardigdenIn de Justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn maandag debatten begonnen in een poging van de Democraten om de Republikeinse president Donald Trump wegens machtsmisbruik uit zijn ambt te ontzetten. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.
09/12 21u45  Ophef na lezing Hoeyberghs: “Vrouwen willen hun benen niet meer opendoen”De seksistische lezing van bekend chirurg Jeff Hoeyberghs aan de UGent vorige week krijgt een staartje. Studenten en vakbond eisen de uitsluiting van organisator KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond). De Universiteit Gent bekijkt de zaak.
09/12 21u45  Boris Johnson onder vuur nadat hij weigert foto te bekijken van ziek jongetje op de grondDe Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur nadat hij nogal opmerkelijk reageerde op een foto van een ziek kind. Een 4-jarige jongetje lag in het ziekenhuis op de vloer, naar verluidt omdat geen bedden beschikbaar waren. Toen de reporter het beeld toonde aan Johnson, nam die laatste de gsm af.
09/12 21u30  Paul Magnette richt zich tot Belgen: “Blijven zoeken naar oplossingen voor iedereen”PS-voorzitter Paul Magnette heeft een videoboodschap gedeeld op sociale media. Hij blikt onder meer terug op zijn afgelopen vijf weken als informateur, en bedankt ook alle Belgen die hem tijdens zijn opdracht hebben gesteund. “De steunberichten waren talrijk, zowel uit Vlaanderen, Wallonië als Brussel”, klinkt het.
09/12 21u30  Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland: vijf doden en acht als dood beschouwde vermistenNa de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse eiland White Island zijn nog steeds acht mensen vermist, zo heeft de politie dinsdagochtend (plaatselijke tijd) bekendgemaakt. Er zijn zeker vijf doden en 31 mensen krijgen verzorging in het ziekenhuis.
09/12 21u30  Amerikaanse Justitie: “Onderzoek door FBI naar Rusland-affaire gewettigd”Het onderzoek dat de Amerikaanse FBI heeft geopend naar de Rusland-affaire was gewettigd, zo blijkt uit een rapport dat maandag is vrijgegeven en dat van de hand is van de inspecteur-generaal van het Amerikaanse ministerie van Justitie, Michael Horowitz.
09/12 21u15  CD&V, N-VA en Groen dinsdag op het paleis verwachtKoning Filip zet dinsdagvoormiddag zijn consultaties voorts met drie Vlaamse partijen. De CD&V wordt om 9 uur verwacht, N-VA heeft een uitnodiging voor 10.15 uur ontvangen en Groen mag om 11.30 uur langs.
09/12 21u15  Kleuter (5) brengt baby in vrieskoude naar buren in Alaska nadat ze zijn achtergelatenEen vijfjarig kind heeft een 18 maanden oude baby 800 meter door de sneeuw naar een buurman gebracht, nadat de twee alleen waren achtergelaten in een huis in Alaska. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. Een vrouw werd opgepakt vanwege het in gevaar brengen van het welzijn van een minderjarige.
09/12 21u00  Supportersvereniging KRC vraagt om incognito door Napels te lopenSupporters van Racing Genk die dinsdagavond de wedstrijd in Napoli bijwonen worden aangemaand tot uiterste voorzichtigheid. Geen vlaggen, spandoeken of kleuren van Racing Genk in de straten van de stad die kampt met een bedenkelijke reputatie.
09/12 20u45  Hoogbegaafde Laurent (9) vertrekt zonder diploma na onenigheid met universiteit: “Maar hij zal terugslaan”Laurent Simons (9), het hoogbegaafde jongetje uit Oostende, stopt aan de Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e). Hij was goed op weg om nog voor eind dit jaar als jongste ooit een bachelordiploma aan een universiteit te behalen, maar door een botsing tussen zijn ouders en de top van de unief staat die droom on hold. “Laurent zal terugslaan, daar ben ik van overtuigd”, zegt vader Alexander.
09/12 20u45  Zeven Belgische refs mogen in 2020 internationale duels fluitenDe Wereldvoetbalbond FIFA heeft maandag de zeven scheidsrechters die door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) werden voorgedragen, benoemd als internationals. Begin 2020 mogen zij hun FIFA-badge in ontvangst nemen.
09/12 20u45  Inbrekers richten ravage aan in schoolDieven zijn via een raam binnengedrongen in de Middenschool Sint-Gertrudis aan de Groenendaelstraat. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen maar de daders hebben er grote schade aangericht.
09/12 20u45  Overvallers weg met kassa van nachtwinkelVier gemaskerde en met een baseballknuppel gewapende mannen hebben zondag rond 23.15 uur nachtwinkel Suman in de Stationsstraat overvallen. Zij zijn er met de geldlade van de kassa vandoor gegaan voor de uitbater in de winkel kwam. Volgens de eerste berichten stak daar niet zoveel geld in. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek er van de overvallers geen spoor meer te bekennen. Naar verluidt zijn er geen getuigen van de overval.
09/12 20u45  Geen vlaggen of sjaals: KRC vraagt supporters om incognito door Napels te lopenSupporters van Racing Genk die dinsdagavond de wedstrijd in Napoli bijwonen worden aangemaand tot uiterste voorzichtigheid. Geen vlaggen, spandoeken of kleuren van Racing Genk in de straten van de stad die kampt met een bedenkelijke reputatie.
09/12 20u30  Doelpunt van Club Brugge in Sint-Truiden onterecht afgekeurd zegt Referee DepartmentHet doelpunt van Club-middenvelder Eder Balanta in de 66ste minuut op bezoek bij STVV afgelopen zaterdag werd onterecht afgekeurd. De VAR had op dat moment niet moeten tussenkomen, oordeelt het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag. “Er ging slechts een normaal, fysiek contact aan vooraf.”
09/12 20u30  Containerschip slaat op hol en botst tegen kraan: enorme ravage in Antwerpse havenIn het Deurganckdok in de Waaslandhaven is maandagmiddag een schip op drift geraakt en tegen een kraan gebotst. De kraan stortte daarna in. Er vielen geen gewonden, maar de ravage op de kaai is enorm. Ondertussen zijn er beelden opgedoken van het moment waarop de kraan instortte.
09/12 20u30  Koperdieven laten rugzakken met kniptangen en koper liggenAan het station op de Koerselsesteenweg zijn maandagochtend rugzakken met daarin kniptangen en koper gevonden. Bij de politie was rond middernacht de melding binnengekomen dat er verdachten rondliepen in de buurt van het NMBS-station. Een patrouille van de politie Heusden-Zolder kwam als eerste ter plaatse. Van de verdachte figuren was geen spoor meer te bekennen. Hun rugzakken hadden ze wel achtergelaten. De rugzakken met het materiaal werden meegenomen naar het politiekantoor. De politie is een onderzoek gestart.
09/12 20u00  Voetbalster Megan Rapinoe is Sportpersoonlijkheid van het Jaar voor Sports IllustratedVoetbalster Megan Rapinoe is maandag door Sports Illustrated tot Sportpersoonlijheid van het Jaar verkozen.
09/12 19u15  Fakkeltocht en knabben voor het goede doelDe Warmste Week van Studio Brussel kan rekenen op steun van de Chiro van Opglabbeek en JH SUMO.
09/12 19u00  Genk-coach Hannes Wolf gelooft in stunt in Napels “We moeten aanvallen”KRC Genk staat dinsdag op bezoek bij Napoli, op de zesde en laatste speeldag van Champions League-groep E, voor zijn laatste Europese wedstrijd van het seizoen. De Limburgers pakten in het thuisduel tegen de Italiaanse club van Dries Mertens hun enige punt (0-0), maar liggen uit de strijd voor Europese overwintering. “Toch willen we hier nog iets rapen”, bleef coach Hannes Wolf strijdvaardig. “In de Champions League speel je altijd met als doel punten te pakken.”
09/12 19u00  Wat een wilskracht! Kankerpatiënt pakt brons op Wereldbeker pisteMatthew Glaetzer (27) werd dit weekend op de Wereldbeker in het Nieuw-Zeelandse Cambridge derde in de keirin. Opmerkelijk, want de Australiër wordt behandeld voor schildklierkanker.
09/12 18u45  Samatta droomt van Maradona en KoulibalyAlly samatta maakte al drie goals in de Champions League. “Hoe dat voelt? Fantastisch natuurlijk”, lachte de Tanzaniaanse spits. “De Champions League is een fantastisch podium. Maar scoren en toch verliezen, voelt niet fijn. Ook niet in de Champions Leauge. Dus hoop ik dat we een keer kunnen winnen, ook al tref ik niet raak.”
09/12 18u45  Wolf moet Cuesta zaterdag mogelijk ook nog missenHannes Wolf sprak maandagavond in de catacomben van het San Paolo Stadion in Napels de verzamelde pers toe. De Genk-coach gaf onder meer uitleg bij de spelers die forfait moesten geven voor de laatste CL-match van Genk. Cuesta is de belangrijkste afwezige in Napels.
09/12 18u45  Jeroen Pauw is omroepman van het jaar in NederlandPresentator Jeroen Pauw is in Nederland uitgeroepen tot omroepman van het jaar 2019. Pauw kreeg maandag in Beeld & Geluid in Hilversum de wisselbeker uit handen van Beau van Erven Dorens, vorig jaar de omroepman.
09/12 18u30  Woon jij straks op kosten van Burger King een jaar lang in dit appartement?De Amerikaanse fastfoodketen Burger King geeft een appartement weg voor één jaar in hartje Leuven. De enige vereiste? De winnaar moet net als de iconische burger van Burger King “Whopper” heten.
09/12 18u30  Opmerkelijk: Netflix domineert nominaties Golden Globes met ‘Marriage Story’ en ‘The Irishman’Streamingdienst Netflix kan een hele hoop Golden Globes in de wacht slepen. De films “Marriage Story” en “The Irishman” zijn beide genomineerd voor respectievelijk zes en vijf awards, waaronder die voor de beste dramafilm. Dat blijkt maandag na de bekendmaking door de Hollywood Foreign Press Association van de nominaties voor de eerste awardshow in film- en televisieland van 2020, die plaatsvindt op 5 januari.
09/12 18u15  Provincie investeert 212 miljoen euro in LimburgHet provinciebestuur zal de komende vijf jaar 212 miljoen euro investeren in Limburg. De belastingen worden niet verhoogd. En ambtenaren die met pensioen gaan, worden niet vervangen.
09/12 18u15  Kevin (27) geslagen op Winterland: “Ze riepen ‘vuile homo’”Kevin Mothet (27) uit Halen werd zaterdagavond in Hasselt in elkaar geslagen toen hij met collega’s had afgesproken op Winterland. “Ze vroegen mijn portefeuille en riepen ‘vuile homo’.”
09/12 18u00  Vandalisme in Lommel-BarrierDe ruit van de turnzaal in een school in de Buntstraat in Lommel-Barrier is ingegooid. De feiten werden maandagochtend bij de politie gemeld.
09/12 18u00  Vernielingen in EkselOp het Astridplein in Eksel werden zondagnamiddag vernielingen vastgesteld. Er waren een omheining en enkele palen beschadigd.
09/12 18u00  Algemene staking in Frankrijk verstoort dinsdag alweer vliegverkeerHet luchtverkeer zal dinsdag in Frankrijk opnieuw verstoord zijn. Dat meldt de Franse burgerluchtvaartautoriteit (DGAC) maandag. De vakbonden en vier Franse jongerenorganisaties hebben opnieuw opgeroepen tot een algemene staking op dinsdag, nadat donderdag al minstens 800.000 misnoegde mensen op straat waren gekomen.
09/12 18u00  Inbraakpoging in BeringenMaandag is bij de politie een inbraakpoging in een handelszaak op het Nijverheidspark gemeld. Aan de deur was er braakschade zichtbaar. De daders raakten niet binnen.
09/12 18u00  Voetganger door auto geraakt op Grote BaanMaandag rond 5.45 uur is op de Grote Baan in Houthalen een voetganger door een auto geraakt. Een 30-jarige Genkenaar werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde niet in levensgevaar.
09/12 18u00  Alle verdachten groepsverkrachtingen Den Bosch vrijZes van de acht verdachten die nog vastzaten voor groepsverkrachtingen van tienermeisjes in Den Bosch komen ook vrij. De zes zijn maandag voorgeleid aan de onderzoeksrechter en die bepaalde dat er onvoldoende reden was ze nog langer vast te houden. Twee andere verdachten kwamen vrijdag al vrij.
09/12 18u00  Vrouw gewond na botsing met ree in KolderbosEen 24-jarige vrouw uit Genk is maandagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Schiepse Bos in Kolderbos. Ze botste er rond 8.30 uur met haar auto tegen een overstekend ree.
09/12 18u00  Neos Hasselt luistert naar Willy Miermans over Mobiliteit in LimburgOp woensdag 4 december luisterden 43 leden van Neos Hasselt in het Smaaksalon naar Willy Miermans. Als socioloog, verkeerskundige en professor Emeritus aan de U-Hasselt is Miermans de perfecte persoon om het verkeer planologisch in een goede baan te leiden en om van deze lezing een verkeersmodel te maken.
09/12 18u00  U15 KFC Diepenbeek herfstkampioenHet voorbije weekend mocht de U15 van KFC Diepenbeek onder leiding van David Willems zich kronen tot herfstkampioen van het seizoen 2019-2020.
09/12 17u45  Amerikaans antidopingbureau vindt straf voor dopingschandaal Rusland te mildVoor de Amerikaanse dopingbestrijder Travis Tygart gaan de sancties die het Wereldantidopingagentschap WADA Rusland oplegt, niet ver genoeg. “Rusland weer aan een complete ban laten ontsnappen, is opnieuw een klap voor zuivere atleten, voor de geloofwaardigheid van de sport en de rechtstaat”, zei de CEO van het Amerikaanse antidopingbureau USADA maandag nadat Rusland voor vier jaar was uitgesloten van deelname aan grote sportevenementen.
09/12 17u45  Geld weg bij inbraak in Genks appartementBij de politie is zondagavond een inbraak in een appartement op de Evence Coppéelaan gemeld. De dieven namen geld mee.
09/12 17u45  Oververhitte oven in Lommels appartementDe brandweer is zondag rond 22.45 uur opgeroepen voor een brand in een appartement op het Kerkplein. Op de bovenste verdieping was een oven oververhit geraakt. Gevolg: een zware rookontwikkeling. De brandweermannen trokken de stekker van de oven uit het stopcontact waardoor het eerste probleem werd opgelost. De woning werd nog goed geventileerd.
09/12 17u45  Standard aanvaardt drie weken schorsing voor Mehdi Carcela maar niet voor Paul José-MpokuHet bondsparket van de Belgische voetbalbond heeft Standard-spelers Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela allebei drie speeldagen schorsing voorgesteld als minnelijke schikking na hun rode kaarten tegen Moeskroen. Standard aanvaardt de straf voor Carcela maar niet die van Mpoku.
09/12 17u45  Grote daling heikikkers in 2019: “Oorzaak is wellicht de droogte”Op diverse plaatsen in Limburg is het aantal eilegsels van de heikikker in het voorjaar van 2019 met 86 tot 100 procent spectaculair gedaald in vergelijking met de jaren voordien. Natuurpunt vermoedt dat de oorzaak dient gezocht te worden bij de langdurige droogte van 2018.
09/12 17u45  TV-TIPS. Een finaleweek, het noodlot en chemische wapens op AlcatrazElke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Dit zijn de tips van vandaag.
09/12 17u45  Werfcontainer in Borlo opengebrokenUit een container die in de Keibergstraat in Borlo staat is werkmateriaal gestolen. De feiten werden maandag bij de politie gemeld.
09/12 17u45  Inbraak op Steenweg in GingelomDieven zijn zondag in een huis op de Steenweg binnengedrongen. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt.
09/12 17u45  Privédetectives schaduwen journalisten Apache: “Zeer ernstige zaak” indien waarAls de journalisten van de nieuwssite Apache inderdaad geschaduwd werden door privédetectives, dan is dat een “zeer ernstige zaak”. Dat zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) maandag.
09/12 17u45  Inbraak in Nieuw-Sint-Truiden en GelindenBij een inbraak in een huis op de Middenlaan in Nieuw-Sint-Truiden is geld gestolen. De feiten werden zondagvoormiddag bij de politie gemeld. Uit een huis in de Lindestraat in Gelinden werden bij een inbraak onder meer juwelen, geld en een computer meegenomen. Die feiten gebeurden zondagavond.
09/12 17u30  Faith No More laatste headliner van GraspopDe Californische band Faith No More wordt de headliner van Graspop Metal Meeting op vrijdag 19 juni 2020. Daarmee zijn alle headliners van het vierdaagse metalfestival bekend. Eerder bevestigde Graspop immers ook al de komst van Iron Maiden, Judas Priest en Aerosmith.
09/12 17u30  Drie inbraken en twee inbraakpogingen op zaterdagavondZaterdag in de vooravond is bij de politie een inbraak in een huis in de Lenaertsstraat in Brustem gemeld. Er werd niets meegenomen. In de Driesstraat in Zepperen werd diezelfde avond ook een inbraak vastgesteld. Ook daar maakten de indringers geen buit. Op de Rummenweg in Guvelingen werd inbraak nummer drie van die avond gepleegd. Ook daar lijkt op het eerste gezicht niets te zijn verdwenen. In de Houtstraat en de Hovenierstraat in Nieuw-Sint-Truiden werden nog twee inbraakpogingen vastgesteld.
09/12 17u30  Lionel Richie komt naar de Lokerse FeestenHet tiendaagse muziekfestival de Lokerse Feesten heeft met Lionel Richie op openingsavond 31 juli de eerste headliner te pakken. “In de nieuwe ‘Hello’-tour speelt hij alle hits, zowel van The Commodores als solo”, melden de organisatoren.
09/12 17u30  Voetganger gewond bij ongeval in Truiense binnenstadEen 69-jarige Truienaar is maandagvoormiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Zoutstraat. De voetganger werd rond 8 uur door een auto geraakt.
09/12 17u30  Eerste trap van eerste nieuwe Amerikaanse Maanraket klaarNa miljarden dollar te hebben uitgegeven is de eerste trap van het eerste exemplaar van de nieuwe gigantische draagraket van de NASA, SLS, klaar. Dit heeft het hoofd van het Amerikaanse ruimtevaartbureau, Jim Bridenstine, maandag gezegd. Hij beloofde dat de Amerikanen het streefdoel zullen bereiken om in 2024 weer iemand op de Maan neer te zetten.
09/12 17u30  Beyoncé toont glimp van haar nieuwe Ivy Park-collectie met AdidasDe Amerikaanse ster Beyoncé heeft op maandag zes beelden van de nieuwe collectie van haar label Ivy Park, in samenwerking met Adidas, op de wereld losgelaten. De lijn zal vanaf 18 januari 2020 te koop zijn.
09/12 17u30  Levenslang en 25 jaar cel gevorderd voor Maasmechelse kappersmoordAanklager Patrick Boyen heeft maandag in de vooravond levenslang gevorderd voor Shane Ronge (30) als moordenaar van Maasmechelaar Hilmi Gedik op 29 november 2012. Brian van Geene (27) wil hij 25 jaar in de gevangenis voor de kappersmoord. De jury bevond de twee even voordien schuldig aan moord en doodslag.
09/12 17u15  Vandaag gemeenteraad Herk-de-StadDe gemeenteraad van Herk-de-Stad vergadert vandaag, maandag 9 december. De tweede maandag van de maand is de vaste vergaderdatum van de Herkse raad.
09/12 17u15  Leuven wil auto’s van sultan Oman weg van de Grote MarktLeuven wil dat de sultan van Oman en zijn gevolg hun auto’s niet langer parkeren op de Grote Markt en heeft hierover in de loop van maandag een gesprek met een delegatie. Het stadsbestuur wil enkel een uitzondering maken voor de aanwezigheid van voertuigen in het kader van beschermende, protocollaire verplichtingen van een staatshoofd.
09/12 17u15  Franse rechter aangesteld in onderzoek naar toewijzing WK 2022 aan QatarIn Frankrijk is een Parijse onderzoeksrechter aangesteld in het onderzoek naar de omstandigheden bij de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar, zo bevestigde het Franse parket maandag aan nieuwsagentschap AFP.
09/12 17u00  Vier gedetineerden schuldig bevonden aan vergiftiging celmaat via broodje tonijnVier mannen zijn schuldig bevonden aan de vergiftiging van een medegedetineerde in de Brugse gevangenis. Ze draaiden suboxone, een medicament dat heroïneverslaafden gebruiken om af te kicken, in een broodje tonijn. Naar eigen zeggen ging het om een misplaatste grap.
09/12 17u00  Vanaf woensdag stakingen in verschillende gevangenissen: “Actie is onvermijdelijk”De christelijke en socialistische vakbonden roepen op tot een 24 urenstaking in alle gevangenissen vanaf 11 december 22 uur. De vakbonden hadden vorige week al gedreigd met de actie, maar die is nu “onvermijdelijk” nadat nieuw overleg op maandag niets opleverde.
09/12 17u00  Man dreigde met aanslag bij VDAB na stopzetten uitkeringDe 37-jarige Boukhayar A. is maandag voor de Antwerpse strafrechter verschenen voor het toebrengen van slagen aan zijn advocaat en voor het dreigen met een aanslag bij de VDAB. Het Openbaar Ministerie vorderde één jaar cel, eventueel met probatie-uitstel als de beklaagde zijn agressieprobleem wil aanpakken.
09/12 17u00  Rusland kan onder neutrale vlag deelnemen aan WK voetbal 2022De vierjarige schorsing die het Wereldantidopingagentschap (WADA) Rusland maandag oplegde, raakt ook het voetbal. Rusland mag deelnemen aan de kwalificaties voor het WK van 2022 in Qatar, maar op de eindronde kan het enkel onder neutrale vlag aantreden. Dat verduidelijkte Olivier Niggli, algemeen directeur bij het WADA.
09/12 16u30  Drie schapen doodgebeten in weide in KerkhovenAls er schapen zijn doodgebeten, laat dat dan zo snel mogelijk weten aan de natuurinspectie. Deze oproep komt er na een nieuwe schapenkill in Kerkhoven. Het INBO werd pas een dag na de feiten op de hoogte gebracht. Dan wordt het heel moeilijk om te achterhalen wie de dader is.
09/12 16u15  Maasmechelse kappersmoord: Genkenaar schuldig aan moordGenkenaar Shane Ronge (30) is zonet schuldig bevonden aan de moord op Hilmi Gedik (39) in de Maasmechelse kappersmoord. Voor Brian van Geene (27) werd het doodslag.
09/12 16u15  Geen duel tussen Lionel Messi en Romelu LukakuBarcelona-coach Ernesto Valverde heeft Lionel Messi niet opgenomen in de selectie voor de uitwedstrijd van dinsdag bij Inter, op de zesde en laatste speeldag van Champions League-groep F. De 32-jarige Argentijn, die afgelopen week zijn zesde Gouden Bal veroverde, krijgt net als Gerard Piqué en Sergi Roberto rust.
09/12 16u15  Na STVV, ook KRC Genk niet in beroep: staantribune dicht tegen Charleroi?Zoals kon worden verwacht besliste na STVV ook KRC Genk om niet in beroep te gaan tegen het vonnis van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB.
09/12 16u15  Vier woorden ontmaskerden Chris als de moordenaar van zijn vrouw en twee kinderenToen zijn vrouw en twee kinderen verdwenen in augustus 2018, deed de toen 33-jarige echtgenoot en vader Christopher Watts nog een emotionele oproep. Maar kort daarna werd hij gearresteerd - en uiteindelijk veroordeeld - voor de moord op zijn gezin. In een nieuwe documentaire onthult de politie nu dat hij met amper vier woorden door de mand viel.
09/12 16u15  Paul Magnette (PS) gooit handdoek in de ring, koning Filip plant consultatiesInformateur Paul Magnette (PS) heeft gevraagd van zijn opdracht te worden ontheven. De koning houdt zijn antwoord in beraad en start consultaties met de partijvoorzitters. Dat laat het Paleis weten via een persbericht.
09/12 16u15  Chauffeur rijdt 160 km/uur in zone 70 onder invloed van drugsDe politie LRH heeft afgelopen weekend 19 bestuurders onder invloed betrapt tijdens verkeerscontroles. Zeker 75 chauffeurs reden te snel. Een van hen reed onder invloed van drugs 160 km/uur in een zone 70.
09/12 16u15  Jennifer Lopez duikt nog eens op in iconische Versace-jurkDe Amerikaanse popzangeres Jennifer Lopez (50) heeft haar iconische Versace-jurk met decolleté tot aan haar navel nogmaals uit de kast gehaald. Deze keer droeg ze de sexy creatie voor een act in het bekende programma Saturday Night Live.
09/12 16u15  Diepenbeekse Melissa Holsteens finaliste Miss Wellness Beautycontest 2020Melissa Holsteens uit Diepenbeek werd geselecteerd voor de nationale finale van de verkiezing van Miss Wellness Beauty 2020 uit niet minder dan 81 kandidaten.
09/12 16u00  China verdedigt zich voor “opleidingskampen” waar miljoen moslims opgesloten zittenChina heeft maandag zijn controversiële “opleidingskampen” in Xinjiang opnieuw verdedigd, waar meer dan een miljoen moslims opgesloten zouden zijn. De demarche komt er nadat documenten gelekt werden waaruit blijkt dat de Oeigoerse bevolking in de regio op grote schaal wordt gecontroleerd en bespioneerd.
09/12 16u00  Dief op heterdaad betrapt tijdens inbraakIn de Hazelarenlaan in de Banneuxwijk heeft een dief zondag rond 19 uur het raam van een appartement proberen openbreken. Hij werd betrapt door de bewoners en vluchtte weg.
09/12 16u00  Koning Filip moet de knoop doorhakken over regeringsvorming: dit zijn de 5 mogelijke scenario’sKoning Filip ontvangt maandagmiddag informateur Paul Magnette (PS). Die zal verslag uitbrengen over zijn gesprekken over de regeringsvorming. Al dreigt hij met lege handen naar het koninklijk paleis te komen, en dat brengt het staatshoofd meer dan ooit in een lastig parket. Want wat Filip ook beslist, elke keuze kan politiek worden geïnterpreteerd. Een overzicht van de mogelijke scenario’s.
09/12 16u00  Wat als je nu een Appeltans-kot huurt? “Ga naar de vrederechter”De verwarming stuk of geen warm water meer, en je kotbaas is gearresteerd op verdenking van huisjesmelkerij. Wat moet je dan doen? “De beste en kortste manier is om naar de vrederechter te trekken.”
09/12 16u00  SHOPPING. De leukste kerstcadeaus voor beautyfansMet Kerstmis op bezoek bij een beautyfanaat en geen idee wat gekocht? Deze cadeaus helpen je uit de nood.
09/12 15u45  LIVE. Gemeenteraad Sint-Tuiden: Nieuwe regels voor nachtwinkels en meer burgerparticipatieDe Truiense gemeenteraadsleden krijgen vanavond het reglement over de vestigings- en uitbatingsvoorwaarden voor nachtwinkels op hun bord. Dat is na twee jaar aan een evaluatie en bijsturing toe.
09/12 15u45  Proces dreigt voor Karim Benzema in zaak rond sekstapeHet Hof van Cassatie heeft het beroep van Real Madrid-aanvaller Karim Benzema verworpen, in het chantageschandaal met een sekstape rond Olympiakos-middenvelder Mathieu Valbuena. Benzema stelde de gebruikte methodes in het onderzoek in vraag, maar vangt dus bot.
09/12 15u45  TV-TIPS. Een finaleweek en het noodlotElke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Dit zijn de tips van vandaag.
09/12 15u45  Giuliano weer open: “Nee, de pizza is niet zwarter gebakken dan anders”Vier dagen na de inval van de federale politie en het parket zijn het Stadscafé en 360° in Genk nog steeds verzegeld. Giuliano in de Neerzijstraat is inmiddels wel weer open.
09/12 15u30  46-jarige Hoeselaar aangehouden voor gewapende overval in ColruytDe 46-jarige man uit Hoeselt die vrijdagavond werd ingerekend voor een gewapende overval in de Colruyt van Tienen, is aangehouden door de Leuvense onderzoeksrechter.
09/12 15u30  35.000 euro cash in beslag genomen bij actie tegen cocaïnehandelBij de grote politieactie tegen de cocaïnehandel is vrijdagavond voor 35.000 euro aan cash geld in beslag genomen. Ook enkele auto’s, een luxehorloge, gsm’s en cocaïne behoren tot de buit.
09/12 15u15  Nieuwe patrouillehond voor de politie DemerdalStiyx: zo heet de nieuwe patrouillehond van de politie Demerdal. De tweejarige Mechelse herder zit tot eind mei 2020 in opleiding, maar mag nu al ingezet worden voor patrouilles.
09/12 15u15  Napoli-trainer Carlo Ancelotti: “Tegen Genk moeten we onze negatieve spiraal doorbreken”Napoli moet dinsdag op de zesde en laatste speeldag van Champions League-groep E, thuis tegen KRC Genk, nog vol aan de bak om zijn plek in de achtste finales veilig te stellen. “Onze focus ligt volledig op de partij van morgen”, vertelde coach Carlo Ancelotti maandag. “We hopen op een goed resultaat en willen ons plaatsen.”
09/12 15u15  Giuliano weer open, andere zaken blijven voorlopig dichtVier dagen na de inval van de federale politie en het parket zijn het Stadscafé en 360° in Genk nog steeds verzegeld. Giuliano in de Neerzijstraat is inmiddels wel weer open.
09/12 15u15  Ga eens winkelen met een zak van zeeafvalIn de strijd tegen wegwerpplastic schakelt Carrefour een tandje hoger. Plastic zakken worden verbannen uit de winkels en worden vervangen door exemplaren gemaakt met zeeafval.
09/12 15u00  35.000 cash geld in beslag genomen bij actie tegen cocaïnehandelBij de grote politieactie tegen de cocaïnehandel is vrijdagavond voor 35.000 euro aan cash geld in beslag genomen. Ook enkele auto’s, een luxe horloge, gsm’s en cocaïne behoren tot de buit.
09/12 15u00  't Is berekoud in de HeufWat als het zo koud is dat zelfs je dikste jas, je warmste muts, je oorwarmers en je handschoenen niet genoeg zijn? Stel je voor dat je dan een beer had, die de hele dag met je meeliep om je warm te knuffelen! De kinderen uit het beeldatelier van de Kunstacademie Noord-Limburg zien het helemaal voor zich. Zij noemen dat ... berekoud!
09/12 15u00  De Sint op bezoek bij 50+Genk- Maasoeter50+Maasoeter organiseerde op dinsdag 3 december in 't Bakkemieske haar jaarlijks Sinterklaasfeest. Na de gezellige ontvangst en een lekker drankje en een welkomstwoordje van de voorzitster Reinilde Housen, mochten we aan tafel voor een heerlijk middagmaal.
09/12 14u45  Al meer dan 10.000 mensen deden mee aan grootste Limburgonderzoek ooitNa twee weken hebben al meer dan 10.000 Limburgers deelgenomen aan het grootste Limburgonderzoek ooit. Maar om een correct beeld te krijgen van alle Limburgse gemeenten, willen we ook uw mening horen. Meedoen duurt hooguit tien minuten en kan via www.hbvl.be/onderzoek.
09/12 14u30  Chalet uitgebrand op camping ’t Soete DalOp camping ‘t Soete Dal langs de Molenblookstraat in Zutendaal is maandagnamiddag een chalet volledig uitgebrand. De bewoners - Poolse bouwvakkers - waren op dat ogenblik niet thuis.
09/12 14u30  Standard-spelers Paul José-Mpoku en Mehdi Carcela krijgen elk drie speeldagen schorsing voorgesteldHet bondsparket van de Belgische voetbalbond heeft Standard-spelers Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela allebei drie speeldagen schorsing voorgesteld als minnelijke schikking na hun rode kaarten tegen Moeskroen.
09/12 14u15  Rick de Leeuw over cultuursubsidies: “Limburg moet dit als een kans zien”Rick de Leeuw ruilde enkele jaren geleden Amsterdam in voor Heks. Dat de man het naar zijn zin heeft in het dorpje, is duidelijk. In de studio van TV Limburg blikt hij terug op het afgelopen jaar.
09/12 14u15  Ex-Bayern-coach Niko Kovac toont geen interesse om Emery op te volgen bij ArsenalBerichten dat Niko Kovac de nieuwe coach van Arsenal wordt, zijn “klinkklare onzin”. Dat heeft de entourage van de 48-jarige Kroaat, die begin november na een reeks tegenvallende resultaten moest vertrekken bij Bayern München, aan het Duitse persbureau DPA laten weten.
09/12 14u15  Kerstdorp vult al voor vijftiende jaar op rij hele woonkamer in HoeseltAl voor het 15de jaar op rij toveren Marie-Jeanne en Lambert Stassen hun woonkamer om tot het weelderigste kerstdorp van Hoeselt en omstreken. De zeventigers staan klaar om de lokale school en andere nieuwsgierigen te ontvangen. Er is zes dagen aan gewerkt en het pronkstuk is een skilift zoals je ze enkel in Oostenrijk ziet.
09/12 14u15  Maak je met deze drie ingrediënten het ultieme drankje tegen een kater?Met de feestdagen en toekomstige katers in het verschiet, denken wetenschappers eindelijk de ideale formule gevonden te hebben om neveneffecten te behandelen als je te diep in het glas hebt gekeken. Het geheim zit volgens hen in de mix van kokoswater, peer en limoen.
09/12 14u00  KRC Genk overweegt om in januari nieuwe doelman aan te trekkenHaalt KRC Genk een nieuwe doelman in januari? De kans is reëel. “Ik zeg op dit moment niet ja, maar ook niet neen”, vertelt Dimitri de Condé tijdens de reis naar Napels.
09/12 14u00  Rusland trekt Raqqa binnen, nu VS zich heeft teruggetrokkenHet Russische leger is voor het eerst Raqqa binnengetrokken, het vroegere bolwerk van terreurgroep IS in het noorden van Syrië. Dat zegt het leger maandag. De opmars komt er na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen.
09/12 14u00  Afghaan niet in levensgevaar na incident met kokende olieDe Afghaan die zondagavond zwaargewond raakte toen hij kokende olie in zijn gezicht kreeg, verkeert niet in levensgevaar. Drie Palestijnen zijn gearresteerd.
09/12 14u00  Duitser Stieler leidt clash tussen Club Brugge en Real MadridDe Duitser Tobias Stieler fluit woensdag de wedstrijd tussen Club Brugge en Real Madrid, op de zesde en laatste speeldag van Champions League-groep A. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA maandag laten weten.
09/12 14u00  Axel Witsel komt rest van het jaar niet meer in actie na zware val: “Hij lag op de intensieve”Axel Witsel (30) heeft bij een ongeval bij hem thuis een kwetsuur in het gezicht opgelopen, waarvoor hij intussen al onder het mes is gegaan, zo maakte zijn club Borussia Dortmund maandag bekend. De Rode Duivel komt dit jaar niet meer in actie.
09/12 13u45  LIVE. KRC Genk zonder Cuesta tegen Napoli, De Condé hoopt op eerste zegeKRC Genk sluit zijn derde Champions League-campagne dinsdagavond (19u) af met een uitwedstrijd bij het Italiaanse Napoli. Volg de voorbeschouwing op de partij hier op de voet.
09/12 13u45  Axel Witsel na een val bij hem thuis geopereerd aan zijn gezichtDe Rode Duivel komt dit jaar niet meer in actie voor Borussia Dortmund.
09/12 13u30  Sociaal plan Proximus goedgekeurd: 1.341 banen sneuvelenDe christelijke vakbond ACV-Transcom heeft maandag tijdens een bijeenkomst van het paritair comité het sociaal plan over een herstructurering bij Proximus goedgekeurd. Dat meldt vakbondsman Luc Inghels. Daarmee is de vereiste tweederdemeerderheid voor het sociaal akkoord bereikt.
09/12 13u30  Vlaams Minister van Sport Ben Weyts over uitsluiting van Rusland van Olympische Spelen en WK: “Juiste beslissing”“Dit is de juiste beslissing”, zo reageert Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op de beslissing van het Wereldantidopingagentschap (WADA) om Rusland vier jaar te weren van belangrijke internationale sportevenementen.
09/12 13u30  Noël Slangen is nieuwe voorzitter van het KinderarmoedefondsOndernemer en columnist van onze krant Noël Slangen is de nieuwe voorzitter van het Kinderarmoedefonds. Hij neemt de fakkel over van kinderpsychiater op emeritaat Peter Adriaenssens.
09/12 13u15  Beruchte Limburgse kotbazen Appeltans aangehouden voor huisjesmelkerijVader en zoon Appeltans, beruchte huisjesmelkers in Leuven, zijn aangehouden. Dat meldt het Leuvense parket.
09/12 13u15  Anderlecht én Club Brugge willen Yohan BoliVader Roger Boli liet afgelopen weekend al in onze krant optekenen dat vier Belgische topclubs zoon Yohan willen binnenhalen. Yohan Boli is in juni einde contract in Sint-Truiden, maar Anderlecht wil hem dolgraag in januari al inlijven. In dat geval moet wel een deal met STVV gevonden worden. Paars-wit krijgt wel stevige concurrentie, ook interesse van leider Club Brugge duikt steviger op na de onderlinge confrontatie van afgelopen weekend.
09/12 13u00  Zevende verdachte opgepakt voor dood van brandweer in AugsburgDe Duitse politie heeft maandag een zevende verdachte opgepakt na de aanval op een brandweerman buiten dienst in de stad Augsburg. De brandweerman liet het leven. Een politiewoordvoerder zei dat alle verdachten geïdentificeerd zijn via videomateriaal.
09/12 13u00  Anderlecht wil Boli in januariVader Roger Boli liet afgelopen weekend al in onze krant optekenen dat vier Belgische topclubs zoon Yohan willen binnenhalen. Yohan Boli is in juni einde contract in Sint-Truiden, maar Anderlecht wil hem dolgraag in januari al inlijven. In dat geval moet wel een deal met STVV gevonden worden.
09/12 13u00  Leuvens eredoctoraat voor opgesloten Iraanse mensenrechtenactivisteDe opgesloten Iraanse advocate en mensenrechtenacitiviste Nasrin Sotoudeh is een van de vijf vrouwen die een eredoctoraat krijgt van de KU Leuven. De uitreiking vindt plaats op het patroonsfeest van de universiteit, op 3 februari 2020. Sotoudeh werd in maart veroordeeld tot 148 stokslagen en een celstraf van 38 jaar. Het waren de studenten die Sotoudeh voordroegen voor dit eredoctoraat.
09/12 13u00  Twee ton coke verstopt in meststof onderschept in AntwerpenDe politie heeft in de haven van Antwerpen een partij van 2.019 kilo cocaïne onderschept die bestemd was voor Nederland. Eind vorige maand is in verband met de zaak een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Ook is een loods in het Brabantse Alphen doorzocht. Omwille van het onderzoek is de aanhouding en de doorzoeking op woensdag 27 november pas maandag bekendgemaakt, aldus de politie.
09/12 12u45  F1-wereldkampioen Lewis Hamilton: “Nieuw dieet bezorgde mij een boost”Lewis Hamilton vertelt tegenover het Maleisische ‘The Edge’ hoe hij dankzij zijn veganistische levensstijl een paar gezondheidsproblemen heeft overwonnen.
09/12 12u45  Partij van tweeduizend kilo coke onderschept in AntwerpenDe politie heeft in de haven van Antwerpen een partij van 2.019 kilo cocaïne onderschept die bestemd was voor Nederland. Eind vorige maand is in verband met de zaak een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Ook is een loods in het Brabantse Alphen doorzocht. Omwille van het onderzoek is de aanhouding en de doorzoeking op woensdag 27 november pas maandag bekendgemaakt, aldus de politie.
09/12 12u30  Lachgas verboden als roesmiddel in NederlandLachgas mag niet meer als roesmiddel worden gebruikt in Nederland. De regering verbiedt het onder jongeren razend populaire middel, omdat onderzoekers concluderen dat het gevaarlijker is dan gedacht. Gebruik in de slagroomspuit en voor verdoving bij de tandarts blijft wel toegestaan.
09/12 12u30  Beruchte Limburgse kotbaas en zoon aangehouden voor huisjesmelkerij in LeuvenVader en zoon Appeltans, beruchte huisjesmelkers in Leuven, zijn aangehouden. Dat meldt het Leuvense parket.
09/12 12u30  Einde van een maandenlange soap: Team Ineos haalt wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis binnenDe kogel is door de kerk. Rohan Dennis (29) koerst voortaan voor Team Ineos. De Australiër tekent voor twee jaar voor de Britse wielerformatie. “Ik voel de klik met dit team”, tekent Dennis voor de laatste aflevering van een maandenlange soap rond zijn toekomst.
09/12 12u30  “Veel buien, frisser en in de vooravond rukwinden. Morgenochtend kans op ijsplekken”Ook namiddag zullen er nog talrijke buien over Limburg passeren. Zoals gewoonlijk in buiensituaties worden de buien niet gelijkmatig over Limburg verdeeld. Maar iedereen komt sowieso meermaals aan de beurt, de ene locatie al eens vaker of langduriger dan de andere
09/12 12u00  Giuliano’s opnieuw open, andere zaken blijven voorlopig dichtVier dagen na de inval van de federale politie en het parket zijn het Stadscafé en 360° in Genk nog steeds verzegeld. Giuliano aan de Neerzijstraat is inmiddels wel weer open.
09/12 12u00  Vlaamse regering heeft akkoord over klimaatplan, maar haalt doelstelling - voorlopig - nietDe Vlaamse regering heeft een akkoord over het Vlaams Energie- en Klimaatplan voor de periode 2021-2030. De Vlaamse belofte om broeikasgassen tegen 2030 met 35 procent te verlagen, wordt - voorlopig - niet gehaald. Vlaanderen blijft steken op 32,6 procent.
09/12 12u00  Maasmechelse kappersmoord: “Extra bewaking voor Brian want hij is bedreigd”“Ik heb niet geschoten, ik was niet bij de moord op Hilmi Gedik. De andere feiten die hier opgesomd zijn, heb ik gedaan maar daarvoor ben ik al gestraft”, sprak Genkenaar Shane Ronge de jury nog toe voor ze zich terugtrokken. Brian van Geene kwam amper uit zijn woorden: “Ik zou nog op duizenden dingen willen reageren... Ik heb niets met deze feiten te maken.”
09/12 12u00  Lewis Hamilton: “Nieuw dieet bezorgde mij een mentale en fysieke boost”Lewis Hamilton vertelt tegenover het Maleisische ‘The Edge’ hoe hij dankzij zijn veganistische levensstijl een paar gezondheidsproblemen heeft overwonnen.
09/12 12u00  Fungroup bouwt grootste indoor-attractie ooitDat Stefan Kerkhofs van de Fungroup houdt van uitdagingen, is geen geheim. “Maar nu pakken we uit met één van onze grootste projecten ooit”, vertelt hij. “De hele kerstvakantie lang is de Ethias Arena in Hasselt omgebouwd tot een mega-groot attractiepark, en dit onder de noemer Ketnet Winterbreak.
09/12 12u00  Beringen wil eigen Blauwe BoulevardHet stadsbestuur van Beringen lichtte maandagochtend hun ambitieuze plannen voor de komende zes jaar toe. Goed voor een investering van 105 miljoen euro.
09/12 12u00  De Croo: “Nota van Magnette bindt niemand”“De nota van informateur Paul Magnette bindt niemand.” Dat heeft Open Vld-vicepremier Alexander De Croo maandagochtend verklaard voor aanvang van het uitgebreid bureau van de Vlaamse liberalen. Hij benadrukt dat een oplossing “stabiel en werkbaar” moet zijn, “en daar is nog werk aan”.
09/12 11u45  Doe jij het beter dan de Limburgse scholieren in onze wekelijkse scholenquiz? Test het hierNieuwe maandag, nieuwe scholenquiz. Wat weet jij nog over de actualiteit van vorige week? Speel mee en ontdek of jij slimmer bent dan onze Limburgse scholieren.
09/12 11u45  Rusland mag niet naar Olympische Spelen en WK voetbal door dopingovertredingenWereldantidopingagentschap WADA heeft beslist dat Rusland voor vier jaar uitgesloten wordt van internationale sportevenementen. Daardoor mogen de Russen onder meer niet deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020 en het WK voetbal van 2022. Rusland kan wel nog in beroep gaan tegen de straf.
09/12 11u45  Harry Styles gaat naaktDe Britse zanger Harry Styles, voormalig lid van boyband One Direction, poseert volledig naakt op de hoes van zijn nieuwste album ‘Fine Line’. Op de vinylhoes om precies te zijn. Daarop zien fans hun getatoeëerd idool elegant in een strategische pose op de vloer liggen.
09/12 11u30  Gemeenten, organisaties en bedrijven vragen invoering van statiegeldMeer dan duizend gemeenten, organisatie en bedrijven in Nederland en België hebben zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie, een vereniging die pleit voor het invoeren van statiegeld op alle plastic flessen en drankblikjes. De vereniging roept de Vlaamse regering op om het voorbeeld van de Brusselse en de Waalse regering te volgen.
09/12 11u30  Zolderschat van 100.000 euro op antiekmarktTijdens de antiekmarkt in Tongeren konden bezoekers zondag voorwerpen gratis laten schatten door experts. Zowat 200 personen maakten daar gretig gebruik van. Eén kunstobject bleek maar liefst 100.000 euro waard.
09/12 11u30  Gülen-huis wordt Aldi in 2020Het huis van notaris Tournier in Beverlo ruimt plaats voor een Aldi-filiaal. Het stadsbestuur gaf een negatief advies, de deputatie gaat wel akkoord. De iconische ‘Gülen-villa’ wordt afgebroken.
09/12 11u30  Laatstejaars (17) slagen met glans voor examens aan de unief: “Bij top tien van beste studenten”Hun diploma secundair onderwijs krijgen ze pas in juni, maar hun eerste studiepunten aan de unief hebben de Zonhovense Sarah (17) en Dylan (17) al binnen. Ze slaagden voor een zware cursus algemene wiskunde aan de UHasselt.
09/12 11u30  Ook Crowded House komt naar TW ClassicNa The Killers en Paul McCartney komt ook Crowded House op zondag 21 juni naar het festivalpark in Werchter voor TW Classic 2020.
09/12 11u30  Een duw op de verkeerde pedaal en vrouw stort bijna 15 meter naar benedenIn het Thaise Nonthaburi wilde een dame rustig haar wagen in de parkeergarage parkeren. Maar een pijnlijke vergissing gooide roet in het eten. Ze duwde de verkeerde pedaal in en haar wagen schoot achteruit in de plaats van vooruit. Haar kofferbak hing op de rand de metershoge parkeergarage waardoor ze bijna van het gebouw naar beneden stortte. Omstaanders snelden toe en wonder boven wonder geraakte ze zonder kleerscheuren uit het voertuig.
09/12 11u00  Tesla volledig perte totale na botsing met lichte vrachtwagenZondagavond om 21.30 uur is op de Expresweg N80 in Alken een 50-jarige Bilzenaar met zijn Tesla tegen een lichte vrachtwagen gereden. Hoewel de bestuurder er met de schrik vanaf kwam, was de Tesla volledig perte totale.
09/12 11u00  Akkoord over Vlaams klimaatplan: snelheid op Brusselse Ring verlaagdDe Vlaamse regering heeft een akkoord over het klimaat- en energieplan. De doelstelling om 35 procent minder CO2 uit te stoten tegen 2030 wordt iets naar beneden bijgesteld.
09/12 10u45  Netflix maakt releasedatum van vierde seizoen ‘La casa de papel’ bekendDe fans van ‘La casa de papel’ kunnen weer beginnen aftellen, want Netflix heeft de releasedatum bekendgemaakt van zijn populaire Spaanse serie. Het vierde seizoen komt uit op 3 april.
09/12 10u45  Javier Mascherano (ex-Barcelona) keert op zijn 35ste terug naar ArgentiniëNa bijna twee jaar bij het Chinese Hebei China Fortune verlaat de Argentijn Javier Mascherano de Chinese Super League. De 35-jarige voormalige international keert begin volgend jaar terug naar eigen land, waar hij een contract tekende bij Estudiantes de la Plata, zo maakte de club zondag bekend.
09/12 10u45  Limburgse speurdersbaas wordt ook chef in AntwerpenKris Vandepaer, baas van de Limburgse federale gerechtelijke politie, staat een enorme uitdaging te wachten. Vanaf begin volgend jaar staat hij ook aan het hoofd van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen.
09/12 10u30  Geld en juwelen gestolen in SmeermaasOp de Bedrijfsweg in Smeermaas is zaterdagavond een inbraak gepleegd. De dieven stalen geld en juwelen.
09/12 10u30  Lichtgewonde na kop-staartbotsingOp de Oude Baan is zaterdag rond 19.15 uur een kop-staartbotsing gebeurd tussen drie voertuigen. Een bestuurder raakte lichtgewond.
09/12 10u30  Amper 20-jarige NBA-sensatie Luka Doncic breekt dertig jaar oud record van Michael JordanDe Sloveen Luka Doncic heeft niet lang gewacht om een dertig jaar oud record van Michael Jordan te breken in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
09/12 10u00  LIVE. Volg hier de voorbeschouwing op Napoli - KRC GenkKRC Genk sluit zijn derde Champions League-campagne dinsdagavond (19u) af met een uitwedstrijd bij het Italiaanse Napoli. Volg de voorbeschouwing op de partij hier op de voet.
09/12 10u00  Minstens vijf doden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland, nog tientallen toeristen vermistIn Nieuw-Zeeland zijn minstens vijf personen omgekomen nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Dat zei de politie op een persconferentie. Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers, want nog tientallen mensen zijn vermist. Zeker twintig mensen hebben medische hulp nodig.
09/12 09u45  Akkoord over Vlaams klimaatplan: Zuhal Demir (N-VA) kan naar MadridDe Vlaamse regering heeft een akkoord over het klimaat- en energieplan. Vrijdag was de ministerraad nog uit elkaar gegaan zonder akkoord omdat er extra berekeningen nodig waren.
09/12 09u45  Waterbus botst tegen steiger in Antwerpen: veertien gewondenDe Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen twaalf lichtgewonden en twee ernstiger gewonden, maar niemand is in levensgevaar, klinkt het bij de federale politie.
09/12 09u45  Leerlingen toerisme stappen voor PagadderkeEen groep leerlingen van de richting Toerisme in de school De Prins in Diest gaat wandelen voor De Warmste Week. De scholieren stappen naar Kortrijk, de thuishaven van de Warmste Week dit jaar.
09/12 09u45  AC Milan-fan neergestoken bij rellen in BolognaEen fan van AC Milan is zondagavond na afloop van de met 2-3 gewonnen competitiewedstrijd in Bologna neergestoken, zo melden meerdere bronnen.
09/12 09u45  Amper 20-jarige NBA-sensatie Luka Doncic breekt dertig jaar oud van Michael JordanDe Sloveen Luka Doncic heeft niet lang gewacht om een dertig jaar oud record van Michael Jordan te breken in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
09/12 09u30  Premier Sophie Wilmès: “Teksten van Magnette zijn nog te links”In de opeenvolgende nota’s van informateur Paul Magnette (PS), die later vandaag verslag uitbrengt bij koning Filip, zit vooruitgang, maar “niet voldoende”. Dat vindt premier en MR-onderhandelaar voor de vorming van een federale regering Sophie Wilmès. De teksten van Magnette zijn “nog te links”, zei ze maandag op Bel-RTL.
09/12 09u30  Telenet beveiligt slimme toestellen tegen hackers, maar enkel als je extra betaaltTelenet zal voortaan tegen betaling beveiligingssoftware op de Telenet-modem zetten om slimme toestellen in huis te beschermen tegen hackers. Het telecombedrijf gaat daarvoor in zee met het Israëlische bedrijf Securing SAM. Het nieuwe beveiligingspakket kost 4,99 euro per maand.
09/12 09u30  Minstens vijf doden na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland, nog 27 toeristen vermistIn Nieuw-Zeeland zijn minstens vijf personen omgekomen nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Dat schrijft BBC. Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers, want nog 27 mensen zijn vermist. Zeker twintig mensen hebben medische hulp nodig.
09/12 09u15  Politie haalt chauffeur zonder rijbewijs uit het verkeerDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) haalde vrijdagmiddag op de Leuvensesteenweg in Diest een man van 44 jaar uit Tielt-Winge uit het verkeer. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs.
09/12 09u15  “Veel buien, kans op hagel en in de vooravond stevige rukwinden”Vandaag zullen er talrijke buien over Limburg passeren, hagel is ook mogelijk. In de vooravond gaat het opnieuw stevig waaien.
09/12 09u15  Minstens één dode na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland, nog 27 toeristen vermistIn Nieuw-Zeeland is minstens één persoon omgekomen nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Dat schrijft The Guardian. Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers, want nog 27 mensen zijn vermist. Zeker twintig mensen hebben medische hulp nodig.
09/12 09u15  Joachim Coens: “Een CD&V’er aan zet? Nu niet aan de orde”CD&V lijkt terughoudend om zelf aan zet te komen in de federale formatie. Maandagmiddag stelt informateur Paul Magnette zijn mogelijk laatste verslag aan koning Filip voor, maar of na de PS-voorzitter een CD&V’er het veld in moet worden gestuurd, is volgens kersvers voorzitter Joachim Coens niet aan de orde. Hij vindt dat de bal in het kamp van de N-VA moet worden gelegd.
09/12 09u00  Waarom Bart De Wever zo graag aan het stuur wil zittenLees meer >
09/12 08u45  Tranen, ongeloof en rellen nadat topclub Cruzeiro voor het eerst degradeert in BraziliëCruzeiro is voor het eerst in de geschiedenis gedegradeerd in Brazilië. De laatste wedstrijd van het seizoen, het thuisduel met Palmeiras, ging met 2-0 verloren. Het duel werd vlak voor tijd gestaakt omdat boze fans met stoeltjes begonnen te gooien.
09/12 08u30  Veertien gewonden bij botsing Waterbus in AntwerpenDe Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen twaalf lichtgewonden en twee ernstiger gewonden, maar niemand is in levensgevaar, klinkt het bij de federale politie.
09/12 08u00  Opschudding om rode baret van Tom Waes: “Die moet je verdienen”Verschillende para’s zijn er niet over te spreken dat Tom Waes met een rode baret op de cover van weekblad Humo is verschenen.
09/12 08u00  Drie Giuliano-restaurants vandaag weer open, rest volgt “zo snel mogelijk”Restaurant Giuliano in Maasmechelen heeft zondag opnieuw de deuren geopend. Vandaag volgen de vestigingen in Genk en Hasselt. Ook de andere horecazaken waar speurders vorige week binnenvielen, hopen “zo snel mogelijk” weer klanten te ontvangen.
09/12 08u00  Trein vat vuur in Nederlands-LimburgIn Nederlands-Limburg is maandagochtend brand ontstaan in een passagierstrein. Er vielen geen gewonden.
09/12 07u45  Ivo krijgt al vijftien jaar verkeerde post: “Het kan blijkbaar niet anders”Al vijftien jaar krijgt Ivo Janssens de post aan van de firma waarvoor hij werkt, en vice versa. Vaak ook krijgt noch hij, noch het bedrijf verwachte post aan. Ivo was het vijf jaar geleden beu. Maar nu is het is erger. Hij is er gelaten bij geworden.
09/12 07u45  Zeven gewonden bij botsing Waterbus in AntwerpenDe Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen vijf lichtgewonden en twee ernstiger gewonden, maar niemand is in levensgevaar, klinkt het bij de federale politie.
09/12 07u30  Limburgers sneuvelen meteen in ‘Kamp Waes’Gisterenavond sneuvelden de Zonhovense Feike Welter (27) en Davide Barile (33) uit Genk in de eerste aflevering van tv-programma Kamp Waes, waarin gewone burgers een opleiding tot elitesoldaat volgen.
09/12 07u30  Gatz wil elke 18-jarige Brusselaar drietalig makenAlle Brusselse jongeren moeten op hun 18 jaar minstens Nederlands, Frans en Engels beheersen. Dat ambitieuze streefdoel staat in de oriëntatienota 2019-2024 van Brussels minister van Meertaligheid Sven Gatz (Open VLD), die hij maandagnamiddag in het Brussels Parlement voorstelt. Hij wil het Brussels Gewest internationaal op de kaart zetten als meertalige regio.
09/12 07u30  Elke Vlaming betaalt 79 euro per jaar aan religieElke Vlaming betaalt jaarlijks 79 euro aan religie. Dat heeft Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde berekend. In 2018 ontvingen de erkende godsdiensten in Vlaanderen 474.621.366 euro aan belastinggeld, zegt de Open VLD’er. “Schaf de financiering door de overheid af. Die heeft wel wat beters te doen met dat belastinggeld.”
09/12 07u30  4.000 bomen vervangen fijnsparren op Venusberg in LummenDrie natuurverenigingen krijgen 1,45 miljoen euro van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir om gronden aan te kopen die dan natuur- en bosreservaten moeten worden. Gisteren vierden de bosgroepen alvast de ‘Dag van de Boseigenaar’.
09/12 07u30  Zuid-Afrikaanse is nieuwe Miss Universe, Angeline Flor Pua niet in top 20In het Amerikaanse Atlanta is zondag Miss Universe 2019 gekozen in een grootse spektakelshow. Het kroontje ging naar de Zuid-Afrikaanse Zozibini Tunzi (26).
09/12 07u30  Democraten prijzen hun “ijzersterk dossier” in impeachmentonderzoek“We hebben een ijzersterk dossier. Als dit dossier aan een jury voorgelegd zou worden, zou hij binnen de drie minuten schuldig bevonden worden.”
09/12 07u30  Star Trek-acteur René Auberjonois overledenDe Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots René Auberjonois is zondag op 79-jarige leeftijd overleden in Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Hij was vooral bekend voor zijn rol in ‘Star Trek: Deep Space Nine’.
09/12 07u30  Gülen-huis in Beverlo wordt Aldi in 2020Het huis van notaris Tournier in Beverlo ruimt plaats voor een Aldi-filiaal. Het stadsbestuur gaf een negatief advies, de deputatie gaat wel akkoord. De iconische ‘Gülen-villa’ wordt afgebroken.
09/12 07u30  Zo ziet Matthias Schoenaerts er uit als PetrusEr is op Instagram een eerste foto opgedoken van Matthias Schoenaerts (41, links in beeld) in de rol van Petrus in de nieuwe film van Terrence Malick.
09/12 07u30  Zolderschat van 100.000 euro op Tongerse antiekmarktTijdens de antiekmarkt in Tongeren konden bezoekers zondag voorwerpen gratis laten schatten door experts. Zowat 200 personen maakten daar gretig gebruik van. Eén kunstobject bleek maar liefst 100.000 euro waard.
09/12 07u30  Wensen van 170 kansarme kinderen vervuldDe actie ‘Feeënboom’ was zo’n succes in Lanaken dat de actie al kon stopgezet worden. De 170 wensen van kansarme kinderen in de bomen zijn in enkele dagen tijd al vervuld.
09/12 07u15  Minstens één dode na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland, nog verschillende toeristen vermistIn Nieuw-Zeeland is minstens één persoon omgekomen nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Dat schrijft The Guardian. Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers. Verschillende helikopters gingen ter plaatse om hulp te bieden. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben.
09/12 07u15  Na WK blijkt Timmers nu ook niet fit genoeg voor EKNa een mislukt WK in juli, viel het EK korte baan in Glasgow nu ook tegen voor Pieter Timmers (31). De Beringenaar miste duidelijk frisheid, na een (veel te) druk jaar.
09/12 07u00  Mignolet na staande ovatie: “Blij dat het voorbij is”Simon Mignolet haalde zijn gram op Stayen. De Truienaar kaapte de drie punten weg met Club Brugge en kreeg een best indrukwekkende ovatie. “Eerlijk: ik ben blij dat het voorbij is. Want dit was toch anders dan een normale wedstrijd.”
09/12 07u00  ANALYSE. Zowel Mpoku, Carcela áls Preud’homme gingen uit de bochtDrie keer was het schrikken: na de zware overtredingen van Mpoku en Carcela ging ook hun coach uit de bocht.
09/12 07u00  ANALYSE. Onuachu is geen Red Bull, Bongonda moet balverliefdheid opgevenEen strontmatch. De letterlijke woorden van matchwinnaar Berge. Wat maakt het uit? Wie zal op 15 maart 2020 daar nog over morren, als zou blijken dat KRC zich in play-off 1 heeft kunnen wroeten? Laat die wedstrijd tegen Cercle Brugge dan maar flink stinken.
09/12 07u00  Kanaries K.O., maar “we hebben de leider bang gemaakt”STVV toonde zich 85 minuten lang de evenknie van de fiere leider in de Jupiler Pro League. Twee Brugse doelpunten op hoge voorzetten mepten de moedige Kanaries uiteindelijk knock-out. Relaas van een bewogen avond op eindelijk nog eens een vol Stayen.
09/12 07u00  Film over tv-icoon Paula Sémer in de maakHet productiehuis dat zowel Patser als Torpedo draaide, plant een film over Paula Sémer. Het 94-jarige tv-icoon werkt mee met de scenaristen aan haar levensverhaal.
09/12 06u45  Nog extra tijd voor paars-groen of De Wever aan zet? Koning wacht cruciale keuzeDe federale regeringsvorming staat vandaag voor een belangrijke tweesprong: geeft koning Filip de paars-groene partijen extra tijd om hun coalitie met CD&V te versterken of stuurt hij N-VA-voorzitter Bart De Wever het veld in?
09/12 06u30  “Voormiddag stevige buien en veel wind, namiddag droger”Maandag kunnen er vooral in de voormiddag nog stevige buien vallen. In de loop van de namiddag wordt het droger.
09/12 06u30  "Als de koning ingaat op Bart De Wevers vraag om de dans te mogen leiden, kiepert hij het paars-groene huiswerk de facto in de vuilnisbak"Lees meer >
09/12 03u30  Jean (87) neemt afscheid van oudste woonboot van HasseltVandaag verliest Hasselt een monument. Even na de middag brengt Jean Lavallee aan de Kaai de laatste groet aan zijn woonboot Alidor. Jean (87) gaat naar het rusthuis, Alidor (98) naar de sloopdienst.
09/12 03u30  “Al vijftien jaar wacht ik op de juiste post”Al vijftien jaar krijgt Ivo Janssens de post aan van de firma waarvoor hij werkt, en vice versa. Vaak ook krijgt noch hij, noch het bedrijf verwachte post aan. Ivo was het vijf jaar geleden beu. Maar nu is het is erger. Hij is er gelaten bij geworden.
09/12 03u30  “België is een schoothond van VS”Lees meer >
09/12 03u30  Tientallen doden bij brand in fabriekLees meer >
09/12 03u30  Modeontwerper heeft lak aan zijn klantenZenn Ulenaers (17, Helchteren) houdt van trendy kledij. Zo bestelde Zenn een trui op de website van Kofi Von Ohene. De jonge Brusselaar maakt mooie sier op Instagram, maar dat maakt hem nog niet tot betrouwbare winkelier.
09/12 03u30  Cultuur in Vlaanderen duurder en schaarserDe effecten van de besparingen worden zichtbaar: verschillende cultuurhuizen verhogen hun ticketprijzen en snoeien in hun aanbod.
09/12 03u30  Op vinkentouwLees meer >
09/12 03u30  Drie keer meer kinderen krijgen hulp op school voor gedragsproblemenHet aantal kinderen met recht op extra zorg in het onderwijs is op één jaar tijd explosief toegenomen. In de kleuterklas en de lagere school gaat het om een toename met telkens 30 procent. Vooral bij kinderen met ernstige emotionele en gedragsproblemen is de vraag explosief gestegen. In één jaar tijd gaat het om een stijging van 1.963 naar 5.691 leerlingen, bijna drie keer zoveel dus.
09/12 03u30  120.000 euro voor Vlaamse duif die nog nooit vloogIn maart dit jaar was de duif Armando wereldnieuws. De Chinees Kai Er kocht de West-Vlaamse kampioen voor 1,2 miljoen euro. Armando maakte vier maanden geleden met prijsduivin Nadine twee jongen. Zondag is een ervan geveild voor 120.000 euro.
09/12 03u30  “Hersenen werken anders bij mensen die van kerst houden”Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
09/12 03u30  Vlaamse ministerraad zet de landing in van Zuhal Demirs Energie- en KlimaatplanLees meer >
09/12 03u30  Wind zorgt voor negatieve stroomprijzenHet waait bijzonder hard in Europa, niet alleen in België maar vooral in Duitsland. En dat zorgde afgelopen weekend voor negatieve prijzen voor elektriciteit op de Belgische stroommarkt.
09/12 03u30  Banaan van 120.000 dollar opgegeten als artistieke daadLees meer >
09/12 03u30  Film over Paula Sémer in de maakHet productiehuis dat zowel Patser als Torpedo draaide, plant een film over Paula Sémer. Het 94-jarige tv-icoon werkt mee met de scenaristen aan haar levensverhaal.
09/12 03u30  Finaleweek Slimste Mens van startLees meer >
09/12 03u30  Acht Europese Oscars voor ‘The Favourite’Lees meer >
09/12 03u30  Zo ziet Schoenaerts er uit als PetrusLees meer >
09/12 03u30  Jordi Di Sancarlo lukt derde hattrick van het seizoenLees meer >
09/12 03u30  Stug Stevoort houdt hoofd koelVerdiende zege van een stug verdedigend Stevoort dat van opworp tot affluiten leidde. STBB naderde in het slotquarter in een paar dolle minuten nog wel tot op twee punten (67-69), maar de bezoekers hielden het hoofd koel.
08/12 23u30  Chinees Ding zet UK Championship snooker voor de derde keer op zijn erelijstDing Junhui heeft zondag in York voor de derde keer in zijn carrière het UK Championship gewonnen. In de finale nam de 32-jarige Chinees met 10-6 de maat van de Schot Stephen Maguire, de toernooiwinnaar van 2004.
08/12 23u30  Sam Maes staakt strijd in eerste run reuzenslalom in Beaver Creek, Amerikaan Ford wintSam Maes heeft zondag op de wereldbekermanche alpijnse ski in het Amerikaanse Beaver Creek in de reuzenslalom opgegeven tijdens de eerste run. De 21-jarige Maes eindigde eind oktober in de openingsmanche in het Oostenrijkse Sölden als 58e.
08/12 22u45  Geen aparte ingang voor mannen en vrouwen meer in Saoedische restaurantsRestaurants in Saoedi-Arabië hoeven voortaan geen aparte ingangen voor mannen en vrouwen meer te voorzien. Dat heeft het ministerie voor Gemeentelijke en Plattelandszaken zondag bekendgemaakt.
08/12 22u45  José Mourinho wil Marouane Fellaini naar Tottenham halenVerlaat Marouane Fellaini (32) China alweer voor de Premier League? De voormalige Rode Duivel wordt door José Mourinho alvast warm gemaakt voor een transfer naar Tottenham.
08/12 22u30  Ontroerend: meisje (2) kan niet wachten om haar papa te zien na drie maanden afwezigheidEen tweejarig meisje kon haar ongeduld niet meer de baas toen ze haar papa opnieuw zag na drie maanden. Papa Jason werkt voor de Amerikaanse marine en werd voor drie maanden missie gestuurd. Het meisje moet hem enorm gemist hebben want ze laat de hand van haar moeder los en rent zo snel als haar kleine beentjes haar naar haar vader kunnen brengen.
08/12 22u30  Lerarenkaart 2020 in bibDe nieuwe lerarenkaarten voor 2020 zijn vanaf nu beschikbaar in de Roppebibliotheek.
08/12 22u30  Oostende prompt weer van zijn roze wolk na nederlaag in EupenDe zege tegen Anderlecht is al weggespoeld: KV Oostende staat opnieuw stevig met de voetjes in het zand na een nederlaag in Eupen. Embalo scoorde het enige doelpunt na een matige partij.
08/12 22u15  België legt mondeling examen af op klimaattop in MadridOp de VN-Klimaatconferentie in Madrid (“COP25”) heeft België in een soort van mondeling examen zijn vooruitgang en inspanningen wat betreft de beperking van de CO2-uitstoot uitgelegd. Eerder gebeurde dat al op de top in Marrakech (2016) en het Duitse Bonn (2015). De Belgische delegatieleider Peter Wittoeck wees er onder meer op dat de uitstoot van broeikasgassen van 1990 tot 2017 met 22 procent gedaald is. Wel moest hij toegeven dat de definitieve versie van het Belgische Energie- en Klimaatplan 2021-2030 nog niet klaar is omdat Vlaanderen zijn eigen plan nog niet goedgekeurd gekregen heeft.
08/12 21u30  Poppenspeler uit Sesamstraat overleden in jaar waarin kinderprogramma 50 jaar bestaatHet Kennedy Center zet zondagavond op een ceremonie in Washington het televisieprogramma Sesamstraat in de bloemetjes. Het wereldbekende kinderprogramma ontvangt een van de hoogste culturele onderscheidingen in de Verenigde Staten, maar er hangt een donker randje aan de dag. Want net zondag raakte de dood van een van de belangrijkste poppenspelers bekend.
08/12 21u30  Schutter die aanslag pleegde op legerbasis, gaf paar dagen eerder etentje waar hij video’s toonde van aanslagenDe Amerikaanse inlichtingendienst FBI gaat ervan uit dat de dodelijke schietpartij op de legerbasis van Florida een “terreurdaad” was. Dat heeft agente Rachel Rojas zondag meegedeeld. Amerikaanse media twijfelen daar ook niet aan: zij melden dat de schutter enkele dagen voor de aanslag een etentje organiseerde waar hij video’s toonde van eerdere schietpartijen.
08/12 21u00  Afghaan zwaar verbrand bij ruzie in asielcentrum LanakenZondag in de vooravond is in het asielzoekerscentrum Ter Dennen in Rekem (Lanaken) een incident tussen een Palestijn en een Afghaan compleet uit de hand gelopen. Daarbij kreeg de man die tussenbeide kwam kokende olie in het gezicht.
08/12 20u45  FACT CHECK. “Hersenen werken anders bij mensen die van kerst houden”Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
08/12 20u45  Haarwerkspecialiste uit Hasselt krijgt speciaal bedankje op VTMLynn Merckx verloor haar blonde lokken door een ziekte maar een haarwerkje van Haarinstituut Hasselt verzachtte de emotionele pijn. Vanavond bedankt Lynn in Hoe Zal Ik Het Zeggen? haarwerkspecialiste Nathalie.
08/12 20u15  Inspiratieloos Anderlecht raakt ook niet voorbij Charleroi: zesde keer 0-0 dit seizoenEen langgerekte geeuw, alweer. Een erg jong Anderlecht kwam voor de zesde keer dit seizoen niet verder dan een 0-0, dit keer tegen Charleroi. Maar wat erger is, er zat wéér geen tempo in de match en echte kansen bleven erg lang uit.
08/12 20u00  Reuzenrad Winter in Antwerpen stilgelegd na stroompanneOp het stadsfestival Winter in Antwerpen is het reuzenrad aan het Steenplein zondagnamiddag stilgelegd door elektriciteitsproblemen. De inzittenden konden de attractie veilig verlaten. Zondagavond wordt het rad niet meer heropgestart.
08/12 20u00  Assist van Trossard levert Brighton een punt op tegen WolvesBrighton & Hove Albion en Wolverhampton hebben zondag de zestiende speeldag in de Engelse Premier League met een 2-2 gelijkspel afgesloten. Leandro Trossard was met een assist opnieuw beslissend voor Brighton.
08/12 19u45  Zakenman koopt spullen van Hitler en schenkt ze aan IsraëlEen Libanees-Zwitserse zakenman heeft onlangs op een veiling gekochte bezittingen van Adolf Hitler overhandigd aan het memoriaal voor de slachtoffers van de Holocaust in Jeruzalem. Hij kreeg zondag een eerbetoon in Israël.
08/12 19u45  Van de tribune naar het walhalla: Balotelli scoort voor trainer die drie speeldagen lang ontslagen wasSerie A-club Brescia is een beetje zoals hun spits Mario Balotelli: ze weten niet altijd goed wat ze willen. Nog geen maand nadat het Eugenio Corini ontsloeg, stelde de laagvlieger diezelfde Corini weer aan. En zie: Brescia won met 1-0 tegen SPAL. Doelpuntenmaker? Mario Balotelli, door de vorige coach in de tribune gezet.
08/12 19u30  2.400 klimaatactivisten vormen mensenketting rond parlement en paleisOngeveer 2.400 klimaatactivisten hebben zondagnamiddag een mensenketting gevormd rond het Federaal Parlement en het Koninklijk Paleis. Dat blijkt volgens een schatting van de politie. De actie werd georganiseerd naar aanleiding van de VN-klimaatconferentie, die nog tot 13 december plaatsvindt in Madrid.
08/12 19u30  Migratie door de ogen van een vluchteling en een vrijwilligerOp dinsdag 10 december om 20 u. kan je in zaal Sint-Jan Genebos in Ham luisteren naar het verhaal van een vluchteling uit Ham. Je hoort het verhaal over de tocht van het gezin en de inburgering in ons land. Maar ook de andere kant van het verhaal komt aan bod. Zo doet Eli Bijnens haar verhaal over haar werk als vrijwilliger met vluchtelingen op de Griekse eilanden. Iedereen is welkom. De inkom is gratis.
08/12 19u15  De opvolging is verzekerd: nicht van Tom Goegebuer verovert brons op EK gewichtheffen U15Annelien Vandenabeele (-55 kg) heeft in het Israëlische Eilat een bronzen medaille behaald in het stoten (Clean&Jerk) op het EK gewichtheffen U15. Vandenabeele is de nicht van Tom Goegebuer, de Europees kampioen in 2009.
08/12 19u00  Hoeselaar met kruisboog rijdt zich in Sint-Truiden vast na overval op ColruytIn de Ziekerenweg in Sint-Truiden heeft de politie vrijdagavond de overvallers klemgereden die toesloegen in de Colruyt in Tienen. Ze waren gewapend met een kruisboog. Een van de overvallers werd ingerekend: een man van 47 jaar oud uit Hoeselt.
08/12 18u45  "Iedereen wil voor het Mercedes F1 team racen, ook Max Verstappen"Volgens Lewis Hamilton staat de telefoon bij Mercedes roodgloeiend door rijders die zichzelf kandidaat stellen om in 2021 uit te komen voor de ‘Silberpfeile,’ inclusief Max Verstappen.
08/12 18u45  Ngo-federatie stelt zich vragen bij meerwaarde van wetsvoorstel N-VA rond seksueel misbruikDe ngo-federatie stelt zich vragen bij de meerwaarde van een wetsvoorstel dat de N-VA in de Kamer ingediend heeft om strenger op te treden tegen seksueel misbruik in de ontwikkelingssamenwerking. “Integriteit is in wezen immers een zaak van menselijke relaties en een integriteitsbeleid krijgt dus best vorm zo dicht mogelijk bij de mensen zelf. Het voorstel van de N-VA, met één nationale gedragscode die van bovenaf wordt opgelegd, lijkt daaraan voorbij te gaan”, zo klinkt het.
08/12 18u45  Inbrekers slaan toe tijdens weekendIn Hasselt-centrum is zaterdag op meerdere plaatsen ingebroken. De daders probeerden binnen te geraken in een huis in de Congostraat. Dat lukte niet. Bij de buren raakten ze wel binnen. De buit is nog niet bekend. In de Walputstraat was er ook een inbraak in een huis. In Godsheide in de Kiezelstraat hebben dieven tablets en laptops gestolen bij een woninginbraak. Uit ene gebouw in de Hasseltse Dreef in Stevoort is een som geld gestolen. De inbraak werd zaterdagmorgen vastgesteld.
08/12 18u30  Inbraken in Grote-HeideIn Grote-Heide in de Tisselrietweg zijn dieven binnengeraakt via het raam van de badkamer. Het is nog niet bekend wat ze meenamen. Ook bij de buren was er een inbraak. Daar werd de inbraak zaterdag rond 23.30 uur vastgesteld. Het hele huis lag overhoop en er lag overal glas.
08/12 18u30  Brugse kleedkamer blijft achter als vuilnisbeltDe Brugse fans waren niet gelukkig met ‘de kooi’ op Stayen, medewerkers van STVV konden dan weer niet lachen met de manier waarop de leider de kleedkamer in Sint-Truiden achterliet. Enkele jonge souvenirjagers gingen aan de haal met badhanddoeken, rolletjes tape, ongeopende drankjes en recuperatieshakes.
08/12 18u30  Zes inbraken tijdens weekendIn Heusden in Schreverland is vrijdagavond ingebroken in een huis. De bewoners kwamen rond 19.30 uur thuis en stelden de inbraak vast. Het is niet duidelijk wat er werd gestolen. Even verderop in de Savoerenweg was er die avond ook een inbraak. Daar werd het hele huis overhoop gehaald. In die buurt, in de Meilweg, hadden inbrekers ook toegeslagen. Ook daar werd het hele huis overhoop gehaald. In Zolder in Sluisbamd is zaterdagavond een inbraak vastgesteld. De daders drongen binnen via de achterdeur. Ze haalden alles overhoop. In de Mommestraat stelde de bewoner zaterdag rond 22.30 uur vast dat er was ingebroken. Een raam op de verdieping was opengebroken. De bewoner gaat nog na wat er werd gestolen. Nog in Zolder in de Kerkebosstraat was er zaterdagavond een inbraak. De bewoonster was tussen 18 uur en middernacht afwezig. Via het slaapkamerraam waren dieven binnengedrongen. Ze stalen een laptop.
08/12 18u30  Homejacking in Sinaai: gewapende gangsters dringen woning binnen en stelen autoEen gezin uit Sinaai, bij Sint-Niklaas heeft vrijdagavond de schrik van hun leven beleefd. Een vader, moeder en twee kinderen zijn het slachtoffer geworden van een brutale homejacking. Gewapende gangsters drongen er de woning van een loodgieter binnen en bonden het aanwezige echtpaar vast.
08/12 18u30  Inbraak huis Théophile DonnéstraatIn een huis aan de Théophile Donnéstraat in Herk-de-Stad werd een inbraak gepleegd. Het nadeel is nog niet gekend.
08/12 18u30  Auto rijdt door Maaseik met minderjarige passagier op dakEen jonge bestuurder heeft zaterdagavond door Maaseik gereden met een minderjarige passagier op het dak van zijn auto.
08/12 18u30  Dronken man slaat vrouw zonder aanleiding tegen de grondSchokkende beelden uit Oekraïne. Een dronken jongeman slaat, schijnbaar zonder aanleiding, een vrouw neer terwijl hij de straat oversteekt. Terwijl de vrouw hard tegen de straatstenen gaat zet hij zijn wandeling gewoon verder alsof er niets gebeurd is. De 25-jarige dader kon gelukkig snel ingerekend worden door de politie.
08/12 18u15  Gevangene veroorzaakt uitslaande celbrand in MerksplasIn de gevangenis van Merksplas heeft een gedetineerde zondagnamiddag brand gesticht in zijn cel. Dat meldt het Gevangeniswezen. Het aanwezige personeel kon de brand zelf blussen, de brandweer kwam wel nog ter plaatse gezien de enorme rookontwikkeling. Er vielen geen gekwetsten.
08/12 18u00  Amerikaanse rapper (21) stuikt in elkaar op de luchthaven en overlijdtDe Amerikaanse rapper Juice Wrld is zondag in elkaar gestuikt op de luchthaven van Chicago Midway. Hij werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar hij even later op 21-jarige leeftijd is overleden. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ.
08/12 18u00  Code geel: KMI waarschuwt voor forse rukwinden, noodnummer 1722 geactiveerdHet gaat zondagavond flink stormen in ons land. Het KMI waarschuwt met code geel voor forse rukwinden tot 80 kilometer per uur. Het noodnummer 1722 is geactiveerd voor niet-dringende hulp.
08/12 17u45  Trump waarschuwt Kim Jong-un dat hij “alles te verliezen” heeftDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gewaarschuwd dat hij “alles te verliezen” heeft indien hij doorzet met zijn militaire provocaties. “Kim Jong-un is te slim en heeft te veel te verliezen, alles eigenlijk, indien hij zich vijandig opstelt”, zo tweette Trump zondagmiddag.
08/12 17u45  Cagliari en Nainggolan vermijden op de valreep nederlaag bij SassuoloCagliari houdt zijn ongeslagen reeks intact, maar moest er zondag op het veld van Sassuolo wel voor zwoegen. De Sardijnse ploeg van aanvoerder Radja Nainggolan speelde op de vijftiende speeldag in de Serie A met 2-2 gelijk. Cagliari trok het punt in de slotminuten over de streep en is al dertien competitieduels ongeslagen.
08/12 17u45  Groep jongeren valt bezoekers van Duitse kerstmarkt aan: brandweerman (49) overledenIn de Duitse stad Augsburg is een 49-jarige brandweerman overleden nadat een bende jongeren hem had aangevallen op de kerstmarkt. De man had de kerstmarkt bezocht met zijn vrouw en een bevriend koppel.
08/12 17u45  Daubechies opent in NAC ‘Wiskundige kunstwerkjes’Zondag zijn in het Nieuw Administratief Centrum (NAC) in Houthalen-Helchteren de wiskundige kunstwerken van Linde Hermans en Katja Noelmans voorgesteld. Ze kwamen tot stand naar aanleiding van de workshops die internationaal topwiskundige Ingrid Debauchies anderhalf jaar geleden gaf. Ze zorgde voor de opening ervan.
08/12 17u45  Leicester pakt bij Aston Villa achtste competitiezege op rij, Praet geeft assistLeicester City trekt zijn goede vorm door in de Engelse Premier League. Op de zestiende speeldag gingen The Foxes, met Dennis Praet en Youri Tielemans in de basis, zondag met 1-4 winnen bij het Aston Villa van de wederoptredende Björn Engels.
08/12 17u30  Rwanda lanceert eerste vaccinatiecampagne tegen ebolaRwanda heeft zondag zijn eerste vaccinatiecampagne tegen het ebolavirus gelanceerd. Dat gebeurde aan de grens met de Democratische Republiek Congo, waar de epidemie al duizenden doden heeft geëist.
08/12 17u15  Maaseik laat op Borgworm geen steek vallen in EuroMillions Volley LeagueMaaseik heeft zondag op de achtste speeldag van de EuroMillions Volley League een 1-3 zege (23-25, 25-19, 21-25 en 17-25) geboekt op het veld van Borgworm. De Limburgers blijven met de winst de stand aanvoeren met Aalst en Roeselare.
08/12 17u00  140 jaar HBvL: Waarom de overlijdensberichten een fenomeen zijnSinds vijftien jaar is hij er “dag en nacht” mee bezig. Op zijn website bundelt Hasselaar Jean Buysmans (70) alle overlijdensberichten die ooit in Het Belang van Limburg zijn verschenen. De teller staat op meer dan 219.000.
08/12 17u00  Vrouw en vier mannen in cel voor handel in cocaïne na drugsinvallenTijdens de grootscheepse politieactie tegen drugshandel in Heusden-Zolder hebben de politiediensten acht arrestaties verricht. De onderzoeksrechter heeft een vrouw en vier mannen aangehouden op verdenking van het dealen van cocaïne.
08/12 16u45  Na kritiek op stemmingen, begaat RTL nieuwe fout: televisiezender verraadt de finalisten van ‘Expeditie Robinson’Het felbekritiseerde seizoen van de Nederlandse versie van ‘Expeditie Robinson’ heeft nog een pijnlijk vervolg gekregen. Televisiezender RTL heeft zondagochtend een flinke fout gemaakt. De zender zond per ongeluk een filmpje uit waarin de finalisten al te zien zijn. Maar de halve finale moet nog uitgezonden worden...
08/12 16u45  Negenkoppig Standard ontsnapt in extra tijd aan nederlaag in MoeskroenStandard blijft bijzonder trefzeker in de extra tijd. Na rode kaarten voor Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela leken de Rouches in Moeskroen tegen een nederlaag aan te lopen, maar dankzij een doelpunt in de 92ste minuut van Maxime Lestienne pakten ze een punt mee terug naar Luik.
08/12 16u45  HERBELEEF. Het Waals onderonsje Moeskroen - StandardDe Rouches kwamen snel op voorsprong via Emond, maar vergaten de wedstrijd dood te maken. De enige kans voor Moeskroen in de eerste helft leverde meteen de gelijkmaker op. Na rust kreeg Mpoku snel rood en kwam Moeskroen zelfs op voorsprong. Carcela ging dan nog eens door op de enkel van Mohamed en werd ook van het veld gestuurd. Toch kwam Standard met negen man nog tot de 2-2. Herbeleef hier de volledige wedstrijd.
08/12 16u30  HERBELEEF. Het Waals onderonsje Standard - MoeskroenDe Rouches kwamen snel op voorsprong via Emond, maar vergaten de wedstrijd dood te maken. De enige kans voor Moeskroen in de eerste helft leverde meteen de gelijkmaker op. Na rust kreeg Mpoku snel rood en kwam Moeskroen zelfs op voorsprong. Carcela ging dan nog eens door op de enkel van Mohamed en werd ook van het veld gestuurd. Toch kwam Standard met negen man nog tot de 2-2. Herbeleef hier de volledige wedstrijd.
08/12 16u30  10 miljoen keer bekeken, maar wie ouder is dan 35 hoorde nog nooit van wtFOCKWie zelf niet meer aan het puberen is, of er geen in huis heeft, hoorde mogelijk nooit van wtFOCK. Nochtans rondde de populaire jongerenserie deze week de kaap van 10 miljoen views. Hoog tijd dat ook u weet wat wtFOCK is, ook al willen de kijkers het liefst van niet.
08/12 16u15  Toon Aerts troeft Laurens Sweeck af in prangend duel in ZonhovenToon Aerts heeft de Superprestige van Zonhoven op zijn naam gezet. In afwezigheid van Mathieu van der Poel was het Toon Aerts die al vroeg het vuur aan het lont stak. Na enkele speldenprikken raakte hij halfweg koers alleen weg, maar een sterke Laurens Sweeck kwam nog terug. In een verbeten duel trok de Belgische kampioen alsnog aan het langste einde, na een nieuwe versnelling een valpartij van Sweeck. Eli Iserbyt werd derde. Voor Aerts is het nog maar de tweede zege van het seizoen.
08/12 16u15  Skiën in Tirol? Op deze berg is alles top’s winters ga je naar de bergen om te skiën, ’s zomers om te wandelen? Think again. Ook in de winter kan je in de bergen mooie (meerdaagse) wandeltochten maken. In de streek rond Seefeld in Tirol, bijvoorbeeld. Of doorheen het Kaisertal, het mooiste plekje van Oostenrijk. En wat dacht je van een wandeling met alpaca’s? Julie Vallé, foto’s Julie Vallé & Olympiaregion Seefeld
08/12 16u15  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez: “we mogen onze tijd niet verspillen”“Met of zonder de N-VA, met of zonder Groen: wij doen geen enkele deur dicht.” Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitter van de MR stelt geen exclusieven wat betreft de samenstelling van de toekomstige federale regeringscoalitie. Maar daags voor informateur Paul Magnette (PS) opnieuw naar de koning trekt, wil Bouchez evenwel niet dat “het weinige dat al gerealiseerd werd opnieuw tenietgedaan wordt”.
08/12 16u00  Superprestige Zonhoven: Annemarie Worst triomfeert bij de vrouwen, nog maar eens een zege voor Thibau NysAnnemarie Worst heeft de Superprestige in Zonhoven op haar naam geschreven. De Nederlandse versloeg in een sprint haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Met Yara Kastelijn vervolledigde een derde Nederlandse het podium. Wereldkampioene Sanne Cant finishte als zesde.
08/12 16u00  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez “doet geen enkele deur dicht”“Met of zonder de N-VA, met of zonder Groen: wij doen geen enkele deur dicht.” Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitter van de MR stelt geen exclusieven wat betreft de samenstelling van de toekomstige federale regeringscoalitie. Maar daags voor informateur Paul Magnette (PS) opnieuw naar de koning trekt, wil Bouchez evenwel niet dat “het weinige dat al gerealiseerd werd opnieuw tenietgedaan wordt”.
08/12 15u45  Vuurwerk verwacht: Poetin en Zelenski kijken elkaar maandag voor het eerst in meer dan drie jaar in de ogenDe presidenten van Rusland en Oekraïne gaan maandag voor het eerst in meer dan drie jaar het gesprek aan over het conflict in het oosten van Oekraïne. Dat gebeurt in Parijs, waar gastheer Emmanuel Macron kosten noch moeite heeft gespaard om de vredesonderhandelingen te reanimeren. Het treffen gaat immers niet enkel over de uitwisseling van gevangenen, de terugtrekking van troepen of verkiezingen in de oblasten Donetsk en Loehansk, maar ook over de toekomst van de relaties van de Europese Unie en haar Russische buur.
08/12 15u45  EK VELDLOPEN. Bouchikhi en Kimeli halen top tien, zilver voor Belgisch team en kritiek op winnares bij de vrouwenBelgië heeft zondag zilver veroverd in het landenklassement op het EK veldlopen in Lissabon bij de mannen. Soufiane Bouchikhi was beste Belg op een zevende plaats, Isaac Kimeli was achtste. Het goud ging verrassend naar de onbekende Zweed Robel Fsiha, die het haalde voor de Turk Aras Kaya en de Italiaan Yemaneberhan Crippa.
08/12 15u45  Kooivechter loopt horrorblessure op na zware uithaal: “Mijn lip is niet sexy op dit moment”Voor kooivechter Alistair Overeem is het gevecht met Jairzinho Rozenstruik in de UFC uitgedraaid op een bittere teleurstelling. De 39-jarige Brit werd in de laatste seconden van de partij KO geslagen door ‘Bigi Boy’. Een fikse uithaal waarbij zijn lip explodeerde.
08/12 15u30  Spelersbeoordeling Cercle Brugge-KRC Genk: “Genk miste creativiteit op het middenveld”KRC Genk heeft zijn eerste zege onder Hannes Wolf beet. De regerende landskampioen haalde het op karakter met 1-2 van Cercle Brugge. Sander Berge kroonde zich na rust tot matchwinnaar. Maar hoe deden de andere spelers het? Lees hier onze spelersbeoordeling.
08/12 15u15  Auto rijdt huis binnen in ZolderIn Witte Barrier in Zolder heeft de brandweer zondagnamiddag een huis moeten stutten nadat een auto de gevel ramde. De bestuurder kwam uit de Dorpshof en reed vanuit die straat recht de oprit op en de voordeur binnen. Mogelijk werd de man onwel.
08/12 14u45  Kippenvelmoment: Maud van ‘Down the road’ mag dansen met haar droomprinsEen stampvol Sportpaleis kon dit weekend niet alleen genieten van een indrukwekkende concertenreeks, de fans kregen ook een kippenvelmomentje voorgeschoteld. Maud uit het één-programma ‘Down the road’ mocht het podium op om te dansen met haar idool.
08/12 14u30  Jonge vrouw ontdekt dat haar vriend vreemdgaat… aan de hand van zijn fitbitEen jonge vrouw heeft haar partner betrapt op overspel aan de hand van zijn fitbit. De Amerikaanse Jane Slater deelde haar opmerkelijke verhaal via Twitter, waar het als een lopend vuurtje de wereld rond gaat. Ondertussen reageerden al meer dan 470.000 mensen op haar bekentenis.
08/12 14u00  Auto rijdt tegen huis in ZolderIn Witte Barrier in Zolder heeft de brandweer zondagnamiddag een huis moeten stutten nadat een auto de gevel ramde. De auto reed tegen de voordeur.
08/12 14u00  Belgische renner van 27 ontwaakt uit coma na hartstilstand: “Hij heeft zijn eerste belangrijke overwinning geboekt”De eliterenner Julien Cadron is aan de beterhand na zijn zware val zaterdag tijdens een mountainbiketocht. Dat meldt Meubelen Gaverzicht, de sponsor van de wielerploeg, via sociale media. Hij kreeg op de fiets een hartstilstand.
08/12 13u45  Antiekmarkt in TongerenOp de antiekmarkt in Tongeren kunnen bezoekers vandaag hun zolderschatten gratis laten taxeren bij 6 experts. De opkomst is al van bij de start een succes.
08/12 13u45  Kerstmarkt in BocholtIn Rijhal De Damburg kan je nog de hele dag terecht voor kerstaankopen. Met meer dan 50 standhouders is de verwarmde rijhal volzet gevuld met feeërieke standjes, een paardenmolen voor de kinderen en natuurlijk de Kerstman mag niet ontbreken. Eetstandjes en een drupke drinken, het kan allemaal. In de loop van deze namiddag is nog een optreden van Danny Fabry en Salim Seghers.
08/12 13u30  Abortusarts: “Verschil tussen abortus op 12 en 18 weken is niet zo groot”Een parlementaire meerderheid wil de abortus­wet uitbreiden tot 18 weken zwanger­schap. CD&V en de N-VA hopen dat te kunnen tegenhouden. De Belgisch-Nederlandse gynaecoloog Erik Boss voert in Hasselt en Antwerpen vroege afbrekingen uit, in Nederland ook latere. ”Het verschil is heus niet zo groot.”
08/12 13u30  In elkaar geslagen Lindsay (13) schrijft emotionele brief aan schooldirectieSchokkende beelden waren het op sociale media: een 13-jarige meisje dat op de grond werd gesleurd door andere jongeren terwijl ze van school naar huis wandelde, vervolgens kreeg ze schoppen op het hoofd. Afgelopen week ging Lindsay voor het eerst terug naar de klas, maar de gebeurtenissen wegen nog steeds erg zwaar. In een brief aan de directie vraagt ze verandering.
08/12 13u15  Peter De Roover (N-VA): “Bezoek van Magnette aan De Wever was afvinken van to-dolijstje”Het bezoek van informateur Paul Magnette (PS) aan Bart De Wever (N-VA) was er een uit beleefdheid. Dat zei Peter De Roover in De zevende dag op Eén. “Er moest nog iets afgevinkt worden van zijn to-dolijstje”, zei de Kamerfractieleider.
08/12 13u00  Ex-gymnaste doet boekje open over turnwereld: “We kregen dikke koe te horen”Aagje Vanwalleghem kampte tijdens haar turncarrière met een eetstoornis. In De Rotonde bij Radio 2 gaf ze meer uitleg over de schaduwkant van topsport.
08/12 12u45  LIVE. Wint Standard het Waals onderonsje tegen Moeskroen?Standard trekt vanmiddag naar Henegouwen, waar het Waals onderonsje tegen Excel Moeskroen op het programma staat. Keren de Rouches met de drie punten huiswaarts? Volg de wedstrijd hier live vanaf 14.30 uur.
08/12 12u30  Brugse fans boos over ‘de kooi van STVV’De Brugse fans konden niet lachen met ‘de kooi’ op Stayen en maakten hun beklag op sociale media.
08/12 12u30  Spelersbeoordeling STVV-Club Brugge: “Botaka moet dwaze hakjes achterwege laten”STVV ging zaterdagavond in de slotfase onderuit tegen competitieleider Club Brugge. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
08/12 11u45  Gluren bij de sporters: mevrouw Hrosovska wacht op mini-Genkie, Hazard zet jarige Benteke in de bloemetjesVan verjaardagen en een bolle buik tot een terugkeer naar het vertrouwde (Kanarie)nest, wij bundelen de afgelopen week van sporters in binnen- en buitenland voor u.
08/12 11u45  Waarom tienduizenden mensen in het zwart gekleed door de straten van Hongkong trekkenIn Hongkong zijn zondag opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen, precies zes maanden nadat de protestbeweging begin juni ontstond. De betoging van zondag -omgedoopt in Human Rights Day - is de grootste in weken. De demonstranten blijven aandringen op meer democratie in de stadstaat.
08/12 11u15  Code geel voor heel het land: KMI waarschuwt voor rukwindenHet KMI waarschuwt voor fors toenemende wind zondagavond en -nacht, met rukwinden tot 80 km/u. Voor heel het land is dan ook code geel afgekondigd, aldus het KMI.
08/12 11u00  Man ontsnapt op het nippertje aan vreselijk ongeluk: “De adrenaline gierde door mijn lijf”Een Amerikaanse man ontsnapt op het nippertje aan een mogelijk fataal ongeval wanneer hij tijdens een stormachtige dag op stap gaat. Zodra hij zijn paraplu opent, dondert een grote tak van een boom naar beneden. “Ik stond aan de grond genageld”, aldus Jon die de beelden online zette. “De adrenaline gierde door mijn lijf.”
08/12 10u45  Renner (27) in kritieke toestand na hartstilstand, agent neemt heldenrol op zichJulien Cadron (27) werd zaterdagmorgen kritiek afgevoerd naar het ziekenhuis na een hartstilstand. Hij was bezig met een trainingsritje op de jaarlijkse mountainbiketocht van zijn club Gaverzicht – Be Okay in Deerlijk. Een agent kon hem reanimeren.
08/12 10u45  Onderzoek naar verdacht overlijden met Belgische wagen in Maastricht afgeslotenIn Maastricht is zaterdagnacht in een geparkeerde auto het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Dat meldt de Nederlandse politie. Het gaat om een auto met Belgische nummerplaat.
08/12 10u30  Nicky Degrendele haalt tweede ronde keirin niet op wereldbeker baanwielrennen in CambridgeOnze landgenote Nicky Degrendele heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de keirin tijdens de slotdag van de Wereldbekermanche baanwielrennen in het Nieuw-Zeelandse Cambridge.
08/12 10u15  Gevaarlijke toxische wolk door bosbranden in Australië schuift opEen toxische wolk als gevolg van de bosbranden in de Australische deelstaat New South Wales heeft zondag de hoofdstad Canberra bereikt. De brandweer vecht nog altijd tegen meer dan 140 vuurhaarden. Vanaf dinsdag zou het heel warm worden in de regio, met een strakke wind, waardoor het vuur mogelijk wordt aangewakkerd.
08/12 10u15  Peter De Roover (N-VA): “Als Magnette de realiteit blijft ontkennen, is België onbestuurbaar”Paarsgroen is onaanvaardbaar in Vlaanderen. Dat zegt Peter De Roover (N-VA) in een interview met De Zondag. “Het zou België onbestuurbaar maken”, klinkt het. Eén ding heeft de Kamerfractieleider naar eigen zeggen wel gemeen met informateur Paul Magnette (PS).
08/12 10u15  Politie zoekt getuigen na verdacht overlijden met Belgische wagen in MaastrichtIn Maastricht is zaterdagnacht in een geparkeerde auto het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Dat meldt de Nederlandse politie. Het gaat om een auto met Belgische nummerplaat.
08/12 10u15  Restaurant Giuliano in Maasmechelen opent vandaag opnieuw de deurenRestaurant Giuliano in Maasmechelen heropent vandaag de deuren. Afgelopen donderdag viel de politie binnen in zeven Limburgse restaurants in het kader van een onderzoek naar fraude met de witte kassa.
08/12 09u45  NBA-sensatie Luka Doncic blijft schitteren en evenaart record van legende Michael JordanDe Sloveen Luka Doncic heeft zaterdag in de 130-84 overwinning van zijn Dallas Mavericks tegen New Orleans Pelicans zijn achttiende NBA-wedstrijd op rij gespeeld waarin hij goed was voor minstens twintig punten, vijf rebounds en evenveel assists. Daarmee evenaart Doncic een dertig jaar oud record van Michael Jordan uit 1989.
08/12 09u30  Na schandalen bij Oxfam en Caritas: N-VA wil ngo’s subsidies kunnen afnemen bij seksueel misbruikNV-A heeft in de Kamer een wetsvoorstel ingediend om strenger op te treden tegen seksueel misbruik in de ontwikkelingssamenwerking. Onder impuls van bevoegd minister Alexander De Croo (Open VLD) kwam vorig jaar al een integriteitscharter voor ngo’s, maar dat gaat volgens N-VA niet ver genoeg. “We moeten sancties kunnen opleggen”, zegt Kamerlid Kathleen Depoorter.
08/12 09u00  Mannen vinden weg naar de klas niet meerHet onevenwicht tussen vrouwen en mannen voor de klas is de voorbije vijf jaar nog toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Steve Vandenberghe (sp.a) heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en waarover De Zondag bericht.
08/12 09u00  Nog maar net verkocht en banaan van 120.000 dollar is al opgegetenEen kunstwerk van een aan de muur geplakte banaan, dat eerder voor 120.000 dollar is verkocht, is zaterdag opgegeten op een kunstbeurs in Miami.
08/12 08u15  “Natte dag met rukwinden tot 65 km per uur”Rond 7 uur is het van het westen uit overal in Limburg beginnen regenen. Het wordt dan ook een natte voormiddag, al kan het soms wel eens even stoppen met regenen.
08/12 08u00  Hoe een ogenschijnlijk onschuldig pact één jaar geleden tot de val van regering-Michel leiddeIn de nacht van 8 op 9 december is het exact een jaar geleden dat de ‘Zweedse’ regering-Michel met N-VA, MR, Open Vld en CD&V ten val kwam. De regering struikelde over het zogenaamde Marrakesh-pact, dat de twee jaren voordien geruisloos richting goedkeuring leek te wandelen.
08/12 07u45  Hasseltse bijt zich vanachter micro vast in onopgeloste moordenDat true crime hot is, bewijzen de ontelbare Netflix-series en boeken over waargebeurde misdaadverhalen. Maar ook aan podcasts geen gebrek. De best beluisterde Vlaamse true crime-podcast is het hobbyproject de volksjury. De Brusselse tv-producer Laura Scheerlinck (27) en Hasseltse journaliste Silke Vandenbroeck (28) bijten zich vast in onopgeloste moordzaken.
08/12 07u15  Tom Waes over zijn legerdienst: “We werden een jaar gekloot en gekleineerd”Tom Waes (51) heeft Kamp Waes met het nodige angstzweet ingeblikt. Alles was immers in handen van de Special Forces van het Belgisch leger, Waes en co moesten enkel filmen. Maar de opdrachten voor de deelnemers bleken loodzwaar. “De eerste opnamedag levert een slagveld op. En toen moesten er nog zeven afleveringen gemaakt worden.”
08/12 03u45  Gluren bij BV’s: Tatyana Beloy ‘zingt’ in de douche, Lesley-Ann Poppe springt in haar bikiniVan een kersttrui om in de stemming te komen voor de feestdagen tot een bikini die niets van de winter laat merken: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
08/12 03u45  ROYALS. Prinses Amalia viert haar zestiende verjaardag en prins Charles wil snoeien in koningshuisPrinses Amalia van Nederland mocht een belangrijke mijlpaal vieren deze week: ze is zestien geworden. Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de Monegaskische tweeling Jacques en Gabriella werd er een nieuw staatsportret vrijgegeven van hun gezin. En het blijft maar verjaardagen regenen, want ook in Noorwegen werd feest gevierd. En dan is er nog prins Charles die naar verluidt grootse plannen heeft met het Britse koningshuis.
08/12 02u00  Rian Snoeks, Aster en Lo-Lee-ta winnaars van eerste editie Sound TrackMet Rian Snoeks, Aster en Lo-Lee-Ta mag het Limburgse deel van Sound Track pronken met drie jeugdige en talentvolle winnaars. Zij zijn daarmee de eerste winnaars van de opvolger van Limbomania.
08/12 00u00  16-jarige Russin Alena Kostornaia zet nieuw wereldrecord neer bij Grand Prix-finale kunstschaatsenDe Russin Alena Kostornaia heeft zaterdag in het Italiaanse Turijn de prestigieuze Grand Prix-finale in het kunstschaatsen gewonnen. De 16-jarige Kostornaia zette hierbij een wereldrecord neer.
07/12 23u45  Anthony Joshua heeft revanche beet tegen Andy Ruiz en pakt wereldtitel bij 4 (!) verschillende boksbondenAnthony Joshua heeft zaterdagavond in Al-Diriyah, een buitenwijk van de Saoedische hoofdstad Riyad, de strijd der zwaargewichten tegen Andy Ruiz junior gewonnen. De 30-jarige Brit verovert op die manier de wereldtitels bij liefst vier bonden: WBA, IBF, WBO en IBO. Beide zwaargewichten hielden mekaar twaalf rondes stevig in de tang. De jury gaf nadien unaniem het voordeel aan Joshua.
07/12 23u15  Matz Sels en Straatsburg kloppen Toulouse met Leya IsekaMatz Sels heeft zaterdag met Straatsburg de drie punten thuisgehouden tegen het Toulouse van Aaron Leya Iseka. De ploeg van de Belgische keeper won met 4-2. In de Eredivisie heeft Stijn Wuytens met AZ een makkelijke 0-3 zege geboekt op het veld van PEC Zwolle. Het springt naar een mooie tweede plaats op drie punten van leider Ajax.
07/12 22u45  Manchester City reageert meteen op vermoedelijk racistisch incident tijdens derby: “Levenslang verbannen”Manchester City verloor zaterdagavond in eigen huis de stadsderby tegen Manchester United, maar voor één fan van de Citizens zou de partij mogelijk wel eens een staartje kunnen krijgen. Tijdens en na de match circuleerde op internet een video waarop een man apengeluiden lijkt te maken richting enkele spelers van United. City reageerde na de wedstrijd met een clubstatement waarin ze te kennen gaven al met de politie samen te werken om de identiteit van de man te achterhalen.
07/12 22u45  Noord-Korea haalt zwaar uit naar Europese landen, waaronder België: “Ernstige provocatie”De vertegenwoordiging van Noord-Korea bij de Verenigde Naties (VN) vindt het niet meer nodig om gesprekken te voeren met de Verenigde Staten over nucleaire ontwapening. Tegelijk wordt zwaar uitgehaald naar verschillende Europese landen, waaronder België.
07/12 22u45  Bestuurder dronken in grachtEen 49-jarige bestuurder uit Kinrooi is zaterdagmorgen bestuurlijk aangehouden na een ongeval op Kloosterbempden in Maaseik. De man reed rond 2 uur ’s morgens over het grasperk tot in de gracht. Het bleef bij stoffelijke schade, maar de dronken bestuurder zorgde voor overlast. Om die reden werd hij voor openbare dronkenschap bestuurlijk aangehouden.
07/12 22u45  STVV in slotfase onderuit tegen competitieleider Club BruggeSTVV hield leider Club Brugge 85 minuten lang in bedwang zaterdagavond op Stayen. Tot Ricca in de slotfase een hoekschop tegen de netten kopte, de drie punten dus in extremis mee naar Brugge. Zwoegen voor Club, dat wel met een goed gevoel richting Champions League kan.
07/12 22u45  Opmerkelijke getuigenis: vrouw zag man dood langs de snelweg liggen “die zeker Théo Hayez was”Een Australische vrouw heeft een opmerkelijke getuigenis laten optekenen in de zaak Théo Hayez. Schoonheidsspecialiste Leesa Horn zegt dat ze iemand langs de kant van de weg heeft zien liggen - “Hij was vermoedelijk dood” - met dezelfde kleren als de vermiste Belgische rugzaktoerist.
07/12 22u30  Bezus en Yaremchuk rekenen af met zwak Zulte WaregemVerwar ze niet met The Romans, een ter ziele gegane rockband. In de Ghelamco Arena kennen ze alleen ‘de Romans’, twee Oekraïners die niet voor een valse noot zorgden tegen Zulte Waregem (2-0). De ene Roman, Yaremchuk, doet dat wel vaker, maar de andere, familienaam Bezus, is pas een recente herontdekking.
07/12 22u30  HERBELEEF. STVV in slotfase onderuit tegen competitieleider Club BruggeSTVV hield leider Club Brugge 85 minuten lang in bedwang zaterdagavond op Stayen. Tot Ricca in de slotfase een hoekschop tegen de netten kopte, de drie punten dus in extremis mee naar Brugge. Zwoegen voor Club, dat wel met een goed gevoel richting Champions League kan.
07/12 22u15  KV Mechelen schiet weinig op met een gelijkspel tegen KV KortrijkBeide ploegen vonden in de vorige twee duels de weg naar het doel niet. Kortrijk is na Cercle Brugge de slechtste uitploeg en KV Mechelen haalde slechts 11 op 24 thuis. Niet meteen statistieken die het beste lieten verhopen. Het bleek helaas lang de werkelijk, tot Igor De Camargo en Imoh Ezekiel van de bank kwamen.
07/12 22u00  Wolf wint eerste keer met KRC Genk, maar mooi was het nietKRC Genk heeft zijn eerste zege onder Hannes Wolf beet. De regerende landskampioen haalde het op karakter met 1-2 van Cercle Brugge. Sander Berge kroonde zich na rust tot matchwinnaar.
07/12 22u00  ‘Girl’ grijpt naast publieksprijs op European Film AwardsDe Belgische film Girl van Lukas Dhont heeft zaterdag in Berlijn naast de EFA People’s Choice Award gegrepen. Die publieksprijs ging naar Cold War van Pawel Pawlikowski.
07/12 21u15  Bart De Wever krijgt informateur Paul Magnette vanavond over de vloer voor overlegEr vindt vanavond overleg plaats tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en informateur Paul Magnette (PS). Dat liet De Wever verstaan op radiozender Joe en werd bevestigd aan Het laatste nieuws.
07/12 21u15  Golazo-topman Christophe Impens wil duidelijkheid van UCI omtrent Wereldbeker veldrijdenChristophe Impens en Golazo hebben bij de Internationale Wielerunie UCI een aanvraag ingediend om datums van zogenaamde iconische crossen te respecteren. Golazo stapt immers niet mee in het verhaal van de Wereldbekerwedstrijden en wil autonoom blijven met de crossen die in hun bezit zijn.
07/12 21u15  Bart Somers prijst Ninove: “Verrast door hun visie en creativiteit rond problemen in samenleving”De Oost-Vlaamse stad Ninove wil 5 tot 8 bijkomende wijkagenten aanwerven om uitdagingen rond migratie en de grootstedelijke problemen uit Brussel aan te pakken. Maar er komen ook 2 stadsmariniers en 2 buurtwerkers bij, en maatschappelijk werkers worden de straat opgestuurd. “Ninove heeft me verrast met hun visie en creativiteit rond samenlevingsproblemen”, zegt Vlaams Minister van integratie Bart Somers (Open VLD), die de Oost-Vlaamse stad zaterdag een werkbezoek bracht.
07/12 21u00  Kleuter na uren bevrijd uit ingestort pand in NederlandIn Coevorden, in het oosten van Nederland, is een grillroom zaterdagmiddag rond 15 uur ingestort na een explosie. Een vijfjarig jongetje dat urenlang gekneld zat onder het puin, is rond 20 uur bevrijd. De jongen werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht.
07/12 20u15  Kleuter zit al urenlang vast onder ingestort gebouw in Nederland na explosieIn Coevorden, in het oosten van Nederland, is een grillroom zaterdagmiddag rond 15 uur ingestort na een explosie. Een eerste slachtoffer kon vrij snel vanonder het puin worden gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, over zijn toestand is niets bekend. Maar een vijfjarige jongen zit al urenlang gekneld onder het gebouw. De burgemeester maakt zich “grote zorgen”.
07/12 20u00  Angstaanjagend: bliksem slaat in op tentje van kamperende familieEen familie beleefde de schrik van hun leven toen tijdens een onweer de bliksem insloeg op hun tentje. Niemand raakte gewond maar de inslag en de bijhorende vonkenregen zullen nog lang in het geheugen van de kampeerders gegrift staan.
07/12 20u00  Moord op Maltese journalist: Voormalig stafchef premier opnieuw ondervraagdDe politie in Malta heeft de vroegere stafchef van de premier zaterdag opnieuw ondervraagd in verband met de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia uit 2017. Dat berichten lokale media. Enkele dagen geleden verklaarde een verdachte voor de moord nog dat hij doorlopend op de hoogte was gehouden door de stafchef.
07/12 20u00  ‘Friends’-acteur Ron Leibman overledenRon Leibman, die in de jaren 1990 in de populaire serie ‘Friends’ de vader van Jennifer Annistons personage Rachel Green vertolkte, is overleden. De intussen 82-jarige acteur stierf volgens zijn manager aan een longontsteking.
07/12 19u45  Timmers grijpt naast finale op 100m vrije slag op EKHet EK korte baan in Glasgow zit erop voor Pieter Timmers. De Beringenaar (31) slaagde er op de 100 meter vrije slag niet in om de finale te bereiken. Timmers tikte aan na 47.39, slechts de dertiende tijd van alle halve finalisten.
07/12 19u30  LIVE: Volg hier de finale van Sound Track, de opvolger van LimbomaniaDe eerste Limburgse finale van Sound Track, de opvolger van Limbomania, vindt vanavond plaats in de Hasseltse Muziekodroom. Volg hier alle actie hier live.
07/12 19u00  Mick Schumacher: "F2-seizoen kan me voorsprong geven voor F1 in 2021"Mick Schumacher denkt dat een tweede seizoen in de F2 hem de nodige ervaring zou bezorgen om dan in 2021 de stap naar de F1 te zetten.
07/12 19u00  Pieter Timmers strandt in halve finales 100m vrije slag op EKPieter Timmers heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
07/12 18u45  Recordhouder Ronnie O’Sullivan geeft forfait “om persoonlijke redenen”‘s Werelds nummer twee Ronnie O’Sullivan geeft “om persoonlijke redenen” forfait voor het Masters, het tweede Triple Crown van het seizoen, dat zondag 12 januari in het Alexandra Palace van Londen van start gaat. Dat deelde de 44-jarige Engelsman zaterdag mee.
07/12 18u45  Meylemans knap achtste in openingsrace van Wereldbeker skeletonKim Meylemans is achtste geëindigd in de openingsrace van de Wereldbeker 2019/20, in Lake Placid. Na de eerste run stond de Little Belgian zesde, daarna zakte ze nog twee plekjes (1:50.91).
07/12 18u45  LIVE. Kan STVV stunten tegen competitieleider Club Brugge?STVV ontvangt vanavond op Stayen competitieleider Club Brugge, waar ex-Kanarie Simon Mignolet onder de lat staat. Kan STVV stunten? Of gaat blauw-zwart op het Truiense kunstgrasveld met de drie punten aan de haal? Volg de wedstrijd hier live vanaf 20.30 uur.
07/12 18u30  Tottenham haalt stevig uit tegen Burnley: Son Heung-Min scoort wereldgoalLiverpool wint: tegenwoordig is dat niet echt nieuws meer. Ook op speeldag 16 van de Premier League behielden de Reds hun ongeslagen status met een simpele 0-3 zege bij Bournemouth. Spektakel was er bij Tottenham Hotspur, dat in eigen huis met maar liefst 5-0 won van Burnley. Harry Kane scoorde tweemaal, maar dé goal van de match was van Son Heung-Min.
07/12 18u30  Prins Laurent komt dag vroeger naar Lego-expo in HasseltPrins Laurent heeft zaterdag, een dag eerder dan voorzien in Hasselt de derde editie van de LEGO expositie ROCK THAT BLOCK bezocht. Hij werd vergezeld door zijn twee zonen.
07/12 18u30  Antwerps sp.a-kopstuk Jinnih Beels pleit voor “ander” drugbeleidTegen de achtergrond van het drugsgeweld in haar stad heeft Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) zaterdag gepleit voor de oprichting van een parlementaire commissie die het drugbeleid moet hertekenen. “Het wordt tijd dat de war on drugs een war on dealers wordt”, schrijft ze in een opinie op de website van Knack.
07/12 18u30  Gasexplosie Slovakije: politie gaat uit van acht dodenNa de gasexplosie vrijdag in een twaalf verdiepingen tellend appartementsgebouw in Presov, in het oosten van Slovakije, zijn al zeven lijken geborgen. Van één persoon die nog altijd vermist is, gaat de politie uit dat die ook is overleden. Meer dan veertig mensen raakten gewond. De explosie en daaropvolgende brand zou zijn veroorzaakt door een slecht omgebouwde gasinstallatie, zo vermoedt de brandweer.
07/12 18u15  LIVE. Boekt KRC Genk tegen Cercle Brugge zijn eerste zege onder Hannes Wolf?KRC Genk beleeft voorlopig een seizoen om snel te vergeten. De landskampioen staat na 17 speeldagen pas achtste in de Jupiler Pro League en werd dinsdag door Antwerp uit de beker geknikkerd. Om play-off 1 te halen moét blauw-wit dringend punten beginnen pakken. Te beginnen vanavond op het veld van rode lantaarn Cercle Brugge. Lukt dat? Volg de wedstrijd hier live vanaf 20 uur.
07/12 18u00  Waalse kerstboomkwekers in de clinch met Ikea: “Zij bevuilen de markt in België”Op de markt van de kerstboomverkopers worden geen cadeautjes uitgedeeld. De Union Ardennaise des pépinièristes (UAP), de Waalse federatie van boomkwekers, heeft in de pers uitgehaald naar de concurrentie van Ikea. De Zweedse meubelgigant laat dat niet over zijn kant gaan.
07/12 17u15  Oceanen kampen door verandering klimaat met toenemend zuurstoftekort: leven onder water in gevaarDoor klimaatverandering en chemische vervuiling verdwijnt er steeds meer zuurstof uit de oceanen, zo blijkt uit een studie die de IUCN (de internationale unie voor natuurbescherming) zaterdag op de Klimaatconferentie in Madrid heeft voorgesteld. Het zuurstoftekort vormt een bedreiging voor het leven onder water.
07/12 17u15  Koppel zamelde geld in om dakloze te helpen, maar krijgen nu stevige celstrafHet begon allemaal als een heldenverhaal. Toen de Amerikaanse Kate McClure een jaar geleden in panne viel, was de dakloze Johnny Bobbitt Junior vlakbij. Zelf had hij niet veel, maar op dat moment besloot hij toch om met zijn laatste 20 dollar de jonge vrouw te helpen. McClure postte het verhaal op haar sociale media en de onzelfzuchtige heldendaad ging viraal. Maar nu komt die post als een boemerang terug in het gezicht van McClure en haar partner: zij hebben deze week een stevige celstraf gekregen.
07/12 17u00  Thibaut Courtois opnieuw tussen de palen bij Real Madrid, dat tegen Espanyol vierde competitiezege op rij boektReal Madrid heeft zaterdagnamiddag op de zestiende speeldag in de Spaanse Primera Division met 2-0 gewonnen van Espanyol. Varane en Benzema tekenden voor de doelpunten.
07/12 16u45  AUTOTEST. Deze SUV is wél milieuvriendelijkDe BMW X5 45e is de eerste plug-in hybride SUV die hoofdzakelijk elektrisch rijdt en toch nog het genot van een zescilinder benzinemotor biedt.Guido Cloostermans
07/12 16u45  Limburgse politiebaas neemt ook Antwerpen onder zijn hoedeKris Vandepaer, baas van de Limburgse federale gerechtelijke politie, staat een enorme uitdaging te wachten. Vanaf begin volgend jaar staat hij ook aan het hoofd van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen.
07/12 16u15  Wolven op bezoek in MariahofDe kindvriendelijke expo ‘Wolven in Limburg’ is te gast in het Mariahof van Natuurpunt Bree.
07/12 16u15  MIVB-controleur betrapt zwartrijder, enkele dagen later slaat die hem voor zijn eigen huis in elkaarEen controleur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is voor de deur van zijn huis in Molenbeek in elkaar geslagen door een zwartrijder. Die was het adres te weten gekomen omdat de naam van de controleur op het proces-verbaal stond, iets waar veiligheidsagenten al enige tijd verandering in willen brengen. De man verschijnt op 20 december voor de rechtbank, bevestigt het parket van Brussel aan onze redactie.
07/12 16u15  ‘50 jaar later’In het Agnetencollege van Peer werden de oud-leerlingen en hun leerkrachten van weleer uitgenodigd die in september 1969 gestart zijn op Agnetendal.
07/12 16u15  Quinten Hermans doet het à la Van der Poel en pakt uit met indrukwekkende solo in Essen, Zdenek Stybar maakt heroptredenGeen Mathieu van der Poel in Essen en dus ging het nog eens spannend worden. Althans, dat dacht iedereen. Maar Quinten Hermans had andere plannen. De man van Telenet-Baloise Lions ging er al in de tweede ronde alleen vandoor en niemand had een passend antwoord. Hermans soleerde van start tot finish en had aan de meet bijna een minuut over op Laurens Sweeck, de winnaar van vorig jaar. Tom Pidcock knokte terug na een slechte start en mocht mee het podium op. Thuisrijder Zdenek Stybar, die zijn eerste cross van de winter reed, gaf meer dan twee minuten toe op de winnaar en bolde als 12de over de meet.
07/12 16u00  Man betaalt factuur niet: Truiens bedrijf kiepert container afval uit op zijn opritHet containerbedrijf Spiritus uit Sint-Truiden maakte vrijdag korte metten met een wanbetaler uit Oplinter die een container had gehuurd. Toen hij weigerde te betalen, kieperde de chauffeur prompt de inhoud van de container op zijn oprit.
07/12 15u30  Iran ruilt gevangenen met VS: “Ze zijn binnenkort weer bij hun familie”In Iran is een Chinees-Amerikaans onderzoeker vrijgelaten die verdacht wordt van spionage in het land. Tegelijk werd in de VS een Iraanse wetenschapper vrijgelaten, zo bevestigen beide landen.
07/12 15u30  Bizarre voetbaloorlog komt dan toch ten einde: ook in beroep kan goudhaantje van Standard geen transfer forcerenDiego Da Silva Moreira, een vijftienjarig goudhaantje van Standard, en diens entourage proberen wegens ‘dwingende redenen’ een transfer naar amateurclub Lierse Kempenzonen te forceren via de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Maar nadat de jonge voetballer in eerste aanleg al nul op het rekest had gekregen, verbood ook de Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag een overgang van de zoon van voormalige Rouche Almani Da Silva Moreira.
07/12 15u15  Erkende moskeeën in Vlaanderen kregen in 2018 voor 740.000 euro toelagenDe provincies keerden aan de 22 erkende islamitische geloofsgemeenschappen, die reeds de jaarrekening voor 2018 indienden, voor circa 740.000 euro toelagen uit. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Bart Somers op een schriftelijke vraag van Chris Janssens (VB).
07/12 15u00  Doof baby’tje lacht van oor tot oor wanneer ze haar mama hoortDe vier maanden oude Georgina Addison werd doof geboren, maar kreeg een hoorapparaat toen ze enkele weken oud was. Iedere ochtend zetten haar ouders het apparaatje aan en is het kleine meisje verrukt als ze weer hoort. Papa Paul maakte afgelopen week een video van het moment dat zijn dochtertje erg schattig reageert wanneer ze ’s ochtends de stem van mama Louise hoort.
07/12 14u45  Man is erfenis van 230.000 euro kwijt… door één fout cijfertje in zijn bankrekeningnummerDe 74-jarige Peter Teich uit het Britse Cambridge heeft niet alleen het verlies van zijn vader moeten verwerken, maar ook een zware opdoffer in de papierwinkel van de erfenis. Zijn deel van de nalatenschap - bijna 230.000 euro - kreeg hij immers niet… omdat hij zich vergist had over één nummertje van zijn bankrekening.
07/12 14u45  Marianne Vos wint bij rentree meteen de veldrit in Essen, voor Hongaars talentDe vrouwencross in Essen was een prooi voor Marianne Vos. De Nederlandse maakte haar wederoptreden in het veld en was outstanding van start tot finish. Blanka Vas, een 18-jarig talent uit Hongarije, pakte de tweede plaats voor Anna Kay en Ellen Van Loy.
07/12 14u45  Elke dag belanden zes jongeren dronken op de spoed: “Bierlobby houdt efficiënte maatregelen tegen”Sensibilisering alleen om alcoholgebruik bij jongeren en ouderen tegen te gaan is onvoldoende. Dat zegt Marijs Geirnaert, directeur van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol (VAD). Efficiënte maatregelen zoals het optrekken van de leeftijdsgrens worden echter tegengehouden door de bierlobby, aldus de experte. Maar minister Maggie De Block (Open VLD) is geen voorstander van het optrekken van de minimumleeftijd.
07/12 14u30  Jaouad Achab kwalificeert zich voor de Olympische SpelenTaekwondoïn Jaouad Achab (27) heeft zich dit weekend op de World Grand Prix Final in Moskou verzekerd van een plaats op de Olympische Spelen van Tokio 2020. Achab had in de klasse -68 voldoende aan een plek in de kwartfinales voor een rechtstreeks kwalificatieticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.
07/12 14u15  Roger De Vlaeminck is opnieuw gezond én verliefd: “Was Peggy niet bij mij geweest, ik was dood”In oktober keek hij de dood nog in de ogen, nu voelt hij zich opnieuw springlevend. “Ze heet Peggy. Leren kennen op de cross van Eeklo.”
07/12 14u15  Het bedrijf dat miljoenen verdiende aan een product waarmee het zo snel mogelijk wil stoppenDe voorbije tien jaar werden wereldwijd al meer dan 10 miljoen herbruikbare ‘Doppers’ verkocht. En toch is CEO Merijn Everaarts niet onverdeeld gelukkig. “Ik kijk uit naar de dag dat we de productie kunnen stopzetten.”
07/12 14u15  Olympische Spelen: de weg naar Tokio loopt langs sinterklaas en een kleermaker in Turkije240 dagen voor Tokio 2020 trokken 63 van onze Belgische olympiërs op stage naar het Turkse Belek. Op het programma: veel training natuurlijk, maar ook een zeepkistenrace, een passessie bij de kleermaker en een bezoek van sinterklaas Ben Weyts. Wij mochten op bezoek.
07/12 14u00  Grote opkomst voor gratis vaccinatie tegen mazelen in Zuidoost-LimburgMet twee grootschalige vaccinatiemomenten tegen mazelen worden personen geboren tussen 1970 en 1985 aangespoord om zich te laten beschermen tegen dit vaak nog dodelijke virus. Bijna 18.000 inwoners van Bilzen, Riemst, Hoeselt, Tongeren en Voeren ontvingen daarom de laatste weken een uitnodiging voor de mazelenvaccinatie in de bus. “In Bilzen werden zaterdagmiddag al 350 mensen gevaccineerd, in totaal schreven zich 1800 personen binnen de regio in voor deze vaccinatie”, verduidelijkt schepen van welzijn, Maike Meijers.
07/12 13u15  Ex-renner Zico Waeytens maakt datum van eerste bokskamp bekend: “Groot nieuws!”Ex-profrenner Zico Waeytens (28) zal op 25 april 2020 zijn eerste kamp boksen in zijn thuisstad Ledegem. Dat heeft de West-Vlaming zaterdag bekendgemaakt op Twitter.
07/12 12u15  Kerstmarkt in Rijhal DamburgVanaf zaterdagmiddag wordt rijhal Damburg omgetoverd tot ‘Magisch Bocholt’. Geniet van er een warme chocomelk of glühwein en bekijk alle hebbedingen in de vijftig mooie kerststallen. Goed om weten, de 3000 m² grote kerstmarkt is helemaal overdekt.
07/12 11u45  Opening van omstreden ijspiste: “Wil men hiermee nog meer volk weglokken uit het centrum?”Vandaag opent in het Tongerse T-Forum een tijdelijke indoor ijspiste met bijhorende eet- en drankkraampjes. Het initiatief is omstreden, niet enkel bij oppositiepartijen N-VA en Groen. Het RUP laat er immers geen horeca toe.
07/12 11u45  Timmers niet zonder moeite naar halve finale 100m vrij op EKPieter Timmers heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vrije slag op het EK korte baan in Glasgow. Maar vlot ging dat niet. De Beringenaar - twee jaar geleden in Kopenhagen nog goed voor zilver op deze afstand - tikte aan na 47.46. Pas de dertiende tijd in de reeksen en een eind verwijderd van zijn Belgisch record van 46’54.
07/12 11u45  Honderden mensen naar Tongeren en Bilzen voor mazelenvaccinatieIn DC De Piepel in Tongeren is er zaterdagvoormiddag een mazelenvaccinatie georganiseerd. 16.000 personen uit Zuidoost-Limburg zijn hiervoor aangeschreven. Zowat 2000 hebben gereageerd.
07/12 11u45  Meer dan helft van Limburgse lijnbussen rijdt niet op tijdMeer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn rijdt met vertraging. Vooral in de provincie Limburg is de situatie vorig jaar verslechterd. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
07/12 11u30  De Block wil leeftijdsgrens voor kopen van alcohol niet optrekkenMinister van Volksgezondheid Maggie De Block is geen voorstander van het verhogen van de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol. Dat zegt ze in reactie op nieuwe cijfers over het alcoholgebruik bij jongeren.
07/12 11u30  Honderden mensen naar Tongeren voor mazelenvaccinatieIn DC De Piepel in Tongeren is er zaterdagvoormiddag een mazelenvaccinatie georganiseerd. 16.000 personen uit Zuidoost-Limburg zijn hiervoor aangeschreven. Zowat 2000 hebben gereageerd. In Tongeren komen vandaag 330 mensen langs voor de prik en volgende zaterdag nog eens 300.
07/12 11u30  Nog nooit kwam NASA zo dicht bij de zon: verbluffende beelden vrijgegevenDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft unieke beelden en informatie vrijgegeven over de zon. Die kregen ze van Parker, een ruimtesonde die vorig jaar de ruimte in werd gestuurd en dichter dan ooit bij onze moederster kon komen.
07/12 11u30  Gerenommeerde ‘Friends’-acteur overleden: “Getalenteerd, met een imposante carrière”Acteur Ron Leibman is overleden. De man is onder andere bekend van zijn rol als Leonard Green, de vader van Rachel uit hitserie ‘Friends’. Hij werd 82 jaar.
07/12 11u15  Doelman Vincent Vanasch zal met Red Lions “150 procent” klaar zijn voor de Olympische Spelen: “Er worden geen cadeaus uitgedeeld”Het succes van de huidige generatie Red Lions is voor een groot stuk te danken aan doelman Vincent Vanasch. “The Wall”, zoals de bijnaam van de Brusselaar luidt, werd de voorbije twee jaar uitgeroepen tot beste keeper van de wereld en vrijdag kreeg hij opnieuw een nominatie voor de FIH Hockey Stars Awards.
07/12 11u15  NBA. ‘Greek Freak’ en zijn Bucks halen uit tegen de Clippers, New York ontslaat coachMilwaukee heeft vrijdag de topper tegen de LA Clippers met 119-91 gewonnen in de NBA. De Bucks boekten zo hun 14e opeenvolgende zege. Milwaukee maakte het verschil in het eerste (30-15) en het derde quarter (35-19). Sterspeler Giannis Antetokounmpo was goed voor 27 punten en 11 rebounds.
07/12 11u15  Geen glansrol voor Degrendele tijdens baanwielrennen in CambridgeNicky Degrendele is er zaterdag niet in geslaagd de achtste finales te halen van het sprintonderdeel in de wereldbekermanche baanwielrennen in het Nieuw-Zeelandse Cambridge.
07/12 11u15  De toekomst van alles: knippen en plakken met DNAHet wordt in wetenschappelijke kringen omschreven als de grootste uitvinding van de laatste decennia: CRISPR. Een acroniem dat verwijst naar de technologie waarmee stukjes DNA geknipt en geplakt kunnen worden. En waarin de hoop schuilt om definitief een einde te maken aan erfelijke ziekten of afwijkingen. Al rijzen er ook een heleboel ethische vragen.
07/12 11u00  De Grote Test. Onze tuinexpert laat zijn licht schijnen over kerstlampjes voor buitenKerstlichtjes in de tuin moeten spatwaterdicht zijn en werken best op batterijen. Maar presteren ze ook goed? Tuin­expert Marc Verachtert hield tien exemplaren tegen het licht.
07/12 11u00  Onze man in de babywinkel: “Ik krijg al 10 jaar les in het ouderschap”Onze man (40) heeft met zijn vriendin een dochter gekregen: zijn derde, haar eerste. Hier vertelt hij over het reilen en zeilen van zijn nieuw samengesteld gezin. Nu eens met het hoofd boven water, dan eens kopje-onder.
07/12 11u00  Vijfjarig jongetje nodigt hele kleuterklas uit om naar zijn adoptie te komen kijkenEen vijfjarig jongetje uit de Amerikaanse staat Michigan heeft zijn hele kleuterklas uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de zitting in de rechtbank waarop hij officieel geadopteerd werd. Een gebaar dat harten uit de hele wereld verwarmt.
07/12 10u45  Nu op Netflix: de film die je beter niet met je partner bekijktEr zijn zo van die films of series die je beter niet bekijkt met je partner. Al heb je de meeste stabiele of eerlijke relatie, je kunt nooit écht weten wat een persoon denkt of voelt. ‘Marriage Story’ die vanaf gisteren op Netflix te bekijken is, is zo’n film. Anders dan de titel laat vermoeden, is de film met Adam Driver en Scarlett Johansson geen romantische komedie met een voorspelbaar einde.
07/12 10u15  Fans boycotten stuntmatch, maar Belgisch getinte tandem floreert bij het ‘Ajax van het Zuiden’: “Hadden we niet op gerekend”Ajax: 0. Willem II: 2. Geen analist die het zag aankomen, maar de leider in de Eredivisie leed vrijdag op eigen veld zijn eerste nederlaag van het seizoen. Tegen de club die intussen bekendstaat als een klein broertje. Met dank aan twee mannen met een Belgische link.
07/12 10u00  Stien Vanhoutte verbetert Belgisch record op 500 meter op Wereldbeker schaatsen in KazachstanStien Vanhoutte heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, het Belgische record op de 500 meter verbeterd. Vanhoutte noteerde zaterdag een tijd van 39.61 seconden.
07/12 10u00  Belgische piloot neergestort op woning in ArgentiniëVrijdagavond is in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires een vliegtuigje met Belgische piloot en passagiers neergestort. Ondanks de ernst van het ongeluk, vielen er als bij wonder geen gewonden.
07/12 09u45  Amerikaans hooggerechtshof blokkeert federale plannen om doodstraf opnieuw in te voerenHet Amerikaanse hooggerechtshof heeft vrijdag -hoogstwaarschijnlijk tijdelijk- de plannen van de federale regering van Donald Trump tegengehouden om de doodstraf herin te voeren voor federale gevangenen. Het hof bevestigde een uitspraak van een lagere rechtbank vorige maand nadat de advocaten van vier terdoodveroordeelden hadden aangebracht dat hun executie via dodelijke injectie federale wetten schendt. Dat melden Amerikaanse media. Gerechtelijke experts verwachten echter dat het slechts uitstel van executie is, want het ministerie van Justitie plant in beroep te gaan.
07/12 09u30  Vriend van ex-Miss België krijgt factuur van bijna 14 miljoen euro: “Binnen 48 uur betalen”Een gepeperde rekening, die kreeg Filip Meert vrijdag in de bus: of de vriend van ex-Miss België Alizée Poulicek binnen de 48 uur een kleine 14 miljoen euro zou willen betalen aan de belastingdiensten.
07/12 09u30  Meer dan helft van Limburgse lijnbussen hoopt vertraging opMeer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn rijdt met vertraging. Vooral in de provincie Limburg is de situatie vorig jaar verslechterd. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
07/12 09u00  “Overwegend grijs, maar zo goed als overal droog”Na middernacht wordt het geleidelijk overal in Limburg droog. De temperatuur valt tegen de ochtend enkele graden terug, met uiteindelijk minima rond +6 a +7°C.
07/12 08u45  Pieter Timmers: "Laatste rechte lijn richting Spelen en dan is het gedaan”Hij heeft al heel wat medailles veroverd op het internationale platform. Alleen dat gouden kleurtje ontbreekt nog in de collectie van Pieter Timmers. Misschien lukt het de Beringenaar dit weekend wel op het EK korte baan in Glasgow.
07/12 08u45  Stef Peeters: "Cercle en ikzelf hebben de punten nu nodig, verdorie”Met Stef Peeters loopt er zaterdag een ex-KRC’er tussen de lijnen, de middenvelder gaat de duels aan met Berge en Hrosovsky op het middenveld. Peeters zal met Cercle sowieso nog een tijdje in slechte papieren zitten, de rode lantaarn moet om te beginnen drie punten goedmaken op Waasland-Beveren.
07/12 08u45  ANALYSE. Boskamp: "Nieuwe evaluatie voor Hayen? Belachelijk!”Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp vijf actuele vragen onder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdammer beantwoordt ze in eigen stijl...
07/12 08u45  Nicky Hayen: "Zondagavond zal ik weten hoe laat het is"Net als heel Sint-Truiden is ook het STVV-bestuur benieuwd met welke grinta Nicky Hayen zijn ploeg tussen de lijnen kan brengen. Elf pitbulls zoals tegen Genk? Of een groep die roemloos ten onder gaat zoals woensdag aan de Gaverbeek?
07/12 08u45  Boli: "Wie Mignolet klopt maakt me niet uit, als hij maar geklopt wordt"Mignolet straks vloeren? Een dikke transfer versieren? Een nieuw contract tekenen op Stayen? Yohan Boli is er persoonlijk allemaal niet mee bezig, een zekere nonchalance siert de immer goedlachse Frans-Ivoriaanse spits van STVV.
07/12 08u30  MR-voorzitter: “Met paars-groen alleen redden we het niet”De zes paars-groene partijen alleen volstaan niet om formatiegesprekken op te starten. Dat maakt de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen van de MR, Georges-Louis Bouchez, duidelijk in een interview met De Tijd.
07/12 08u30  Elon Musk noemde reddingsduiker “pedo” maar jury spreekt hem vrij van laster en eerroofOndernemer Elon Musk heeft zich niet schuldig gemaakt aan laster en eerroof toen hij een Britse duikspecialist die deelnam aan een reddingsactie voor een groep Thaise voetballertjes op Twitter een “pedo” noemde. Dat heeft een jury in Los Angeles geoordeeld. De juryleden - vijf vrouwen en drie mannen - hadden amper een uur nodig om tot een verdict te komen.
07/12 08u00  Europees team met Jos Verlooy verslaat Amerikaanse jumpingploeg tijdens CSI-jumping in ParijsDe Europese jumpingploeg, met Jos Verlooy in een beslissende rol, heeft in Parijs Amerika verslagen in de Riders Masters Cup.
07/12 08u00  Eresaluut voor doodzieke trompettistIn Diepenbeek heeft trompettist Danny Vervoort vrijdagavond een uitzonderlijk muzikaal eerbetoon gekregen. Vervoort (60), die aan terminale longkanker lijdt, werd met de ambulance naar het afscheidsconcert gebracht dat speciaal voor hem georganiseerd werd.
07/12 07u45  Leverancier en programmeur van witte kassa aangehoudenIn het onderzoek naar fraude in de Limburgse horeca zijn twee mannen aangehouden en overgebracht naar de gevangenis: Ronny A., de leverancier van witte kassa’s uit Zutendaal, en Siegfried J. uit Hasselt, een zelfstandig programmeur. Drie zaakvoerders van horecazaken zijn onder voorwaarden vrijgelaten: Giuliano B., Patrick V. en Davy C.
07/12 07u30  Jan Peumans: "Heb het gevoel dat mijn partij niet in de regering wil"Een halfjaar na zijn afscheid van de nationale politiek, klinkt Jan Peumans (N-VA) onthechter dan ooit tevoren. Wie beter dan de oud-voorzitter van het Vlaams Parlement kan zijn licht laten schijnen op de strategie van zijn partij? “Als we ooit een coalitie vormen met Vlaams Belang stuur ik mijn lidkaart onmiddellijk op naar Bart De Wever persoonlijk.”
07/12 07u30  UW GELD TELT. Vroegboeken of last minute, wat is echt het voordeligst?Reisorganisatoren strooien nu al met promoties voor de zomervakantie. Maar wanneer boek je echt het voordeligst? Zo vroeg mogelijk, of last minute?
07/12 07u30  Ford schrapt “misplaatste” verwijzing naar Genk uit reclamespotAutobouwer Ford heeft vrijdag een radioreclame uit de ether laten halen. In de radiospot werd ‘Forza Ford’ gezongen op de tonen van het supportersgezang van KRC Genk. “Pijnlijk en misplaatst”, zeggen ex-werknemers van Ford Genk.
07/12 07u30  Twee aanhoudingen in onderzoek naar horecafraudeIn het onderzoek naar fraude in de Limburgse horeca zijn twee mannen aangehouden en overgebracht naar de gevangenis: Ronny A., de leverancier van witte kassa’s uit Zutendaal, en Siegfried J. uit Hasselt, een zelfstandig programmeur. Drie zaakvoerders van horecazaken zijn onder voorwaarden vrijgelaten: Giuliano B., Patrick V. en Davy C.
07/12 07u15  WtFOCK, de successerie waarvan u nog nooit hoorde als u als ouder bent dan 35Wie zelf niet meer aan het puberen is, of er geen in huis heeft, hoorde mogelijk nooit van wtFOCK. Nochtans rondde de populaire jongerenserie deze week de kaap van 10 miljoen views. Hoog tijd dat ook u weet wat wtFOCK is, ook al willen de kijkers het liefst van niet.
07/12 07u15  Het gaat hard voor Seksuolotte: “Helaas zijn de dickpics ook vertienvoudigd”Op maandag 16 december begint seksuologe Lotte Vanwezemael (27) aan haar finaleweek in ‘De Slimste Mens’. Haar doel: de eerste Limburger zijn die aan de haal gaat met de eindoverwinning. “Het leven dat mijn vriend en ik leiden, is in vergelijking met zes jaar geleden helemaal veranderd”, vertelt de Bocholtse.
07/12 07u15  Portland, van PXL Music naar de muzikale topPropvolle zalen en festivalweides, en een debuutplaat die bedolven wordt onder een sterrenregen: er is geen band die zoveel luidruchtige ovaties met zulke fluisterzachte muziek kan oogsten als het Limburgse Portland. “We zijn altijd hongerig naar meer”, zeggen Jente Pironet (28) en Sarah Pepels (23), die het hart van de band vormen. “Muziek is een verslavend spelletje.”
07/12 07u15  Drie Limburgse drankgoeroes geven tips voor de feestdagenMet de feestdagen in aantocht trekken we al eens een fles bubbels open, drinken we een cocktail als aperitief of een whisky als digestief. Dit jaar kiezen we voor lekkers uit eigen streek. We vroegen drie drankenmannen naar hun passie voor brouwen, wijn maken en distilleren.
07/12 07u15  Onze Man over moedermelkbewaarzakjes en MaxiCosi: “Speelt de ouderdom me al zo’n parten?Onze man (40) heeft met zijn vriendin een dochter gekregen: zijn derde, haar eerste. Hier vertelt hij over het reilen en zeilen van zijn nieuw samengesteld gezin. Nu eens met het hoofd boven water, dan eens kopje-onder.
07/12 05u15  De Machtigste LimburgerDe minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.
07/12 05u15  Rugbydames maken lingeriekalender, “met alle maten en vormen”De dames van RugbyClub 9 in Heusden-Zolder brengen binnenkort een lingeriekalender voor 2020 uit. “We tonen dat we het niet erg vinden om ons op het veld vuil te maken, maar ook dat we er goed uitzien, in al onze vormen en maten.”
07/12 03u30  Het Engels maakt het Nederlands kapotBibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
07/12 03u30  “Moord, overval en moord”De moord op Brouns, een brutale overval op de bewoners van kasteel Vilain XIIII en de liquidatie van Gedik. Voor aanklager Boyen bestaat er geen twijfel dat de twee in de beschuldigdenbank het Maasland in het najaar van 2012 geteisterd hebben. Onzin, vond de verdediging.
07/12 03u30  Knippen en plakken met het bouwplan van het levenHet wordt in wetenschappelijke kringen omschreven als de grootste uitvinding van de laatste decennia: CRISPR. Een acroniem dat verwijst naar de technologie waarmee stukjes DNA geknipt en geplakt kunnen worden. En waarin de hoop schuilt om definitief een einde te maken aan erfelijke ziekten of afwijkingen. Al rijzen er ook een heleboel ethische vragen.
07/12 03u30  Een high five van de koninginLees meer >
07/12 03u30  Gouverneurs worden opnieuw politiek benoemdLees meer >
07/12 03u30  Gevangenismoordenaar is Nederlander die vastzat voor diefstalLees meer >
07/12 03u30  Aantal stomdronken 12-13-jarigen op spoed nog nooit zo hoogElke dag belanden zes tieners stomdronken op spoed. Nog nooit zaten daarbij zoveel 12- tot 13-jarigen als vorig jaar: 116, waarvan zestig procent meisjes. Ter vergelijking, de cijfers in België liggen drie keer hoger dan in Nederland.
07/12 03u30  ZitzakLees meer >
07/12 03u30  Eerbetoon aan Marieke VervoortThe New York Times heeft de Diestse rolstoelatlete Marieke Vervoort drie jaar lang gevolgd, tot op haar allerlaatste dag. Zo verlegt Wielemie weer een grens.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

34x Als je de helft van het land beledigt, kan je niet verwachten dat de koning je uitstuurt om datzelfde land te redden11/12 07u15 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
32x Straks geen WhatsApp meer op verouderde smartphones11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: WhatsApp zal volgend jaar verouderde iPhones en Android-toestellen niet meer ondersteunen. De app zal ook niet meer werken op eender welke Windows Phone.
30x Al 16 aanhoudingen in onderzoek naar dodelijk drugslabo in Eksel11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: De Nederlandse politie heeft opnieuw vier arrestaties verricht in een onderzoek naar een bende die volgens de politie het drugslabo in Hechtel-Eksel runde. Begin dit jaar kwamen er drie twintigers om het leven.
28x De negende symfonie van Star Wars11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x ’s Ochtends kans op regen, maar positieve temperaturen11/12 04u00 - Het Belang van Limburg: Woensdagochtend kan er ook nog steeds wat regen vallen, maar zeker geen grote hoeveelheden. In de loop van de voormiddag trekken de regenwolken weg naar Duitsland. Vanaf dan blijft het op de meeste plaatsen in Limburg voor de rest van de dag droog. Enkel over het zuidoosten en vooral Voeren kan het nog wat langer wisselvallig blijven.
27x CC DE kimpel bilzen11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x De revolutie van Van Eyck11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x Satire op de macht11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x “Ik wil onze soldaten bedanken voor hun fantastische werk in moeilijke omstandigheden”11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x “Deze kinderen hebben geen luxeproblemen”11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Een nieuwe basisschool in Beringen richt zich op een ‘vergeten doelgroep’: de snel lerende kinderen. “De vraag naar dit type onderwijs is enorm groot.”

Statistieken

Artikels:
31357
Gelezen:
42641
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven